Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Kesäkuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Toukokuu 2019

31.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Flicr, Jaakko Latvanen, Staatsgalerie Stuttgart. Rembrandt and Banksy, French impressionist and more... 28 kuvaa. Ja vähän tekstiäkin.

Seinäjoen Sanomat, Ylioppilaskuvien sesonki alkaa Seinäjoella jo huhtikuussa – valokuvaaja: "Kiitoskortit halutaan jakaa jo juhlissa". 30.5.2019. – 2000-luvun alussa oli notkahdus, mutta sitten huomattiin, että kirkkaassa auringonvalossa kuvan ottaminen on haastavaa tai että kännykässä kuva näytti hyvältä, mutta ei paperilla.

Kaksplus.fi, Näin onnistut raskausvalokuvissa – 9 vinkkiä kotikuvauksiin. 30.5.2019. Näiden vinkkien avulla onnistut ottamaan kauniit raskausvalokuvat kotioloissa, ilman ammattivalokuvaajaa.

 • Just. Sinällään ihan hyvät ohjeet. Ja ulkomaiset lähteetkin on mainittu.

Yle, 22-vuotias muotivaikuttaja on esimerkki sadoilletuhansille – kevätrullien tarjoilu jäi tänä keväänä, kun Ninni Nguyen keskittyy omaan yritykseensä. 26.5.2019. Ninni Nguyenin matka Instagramin tähdeksi alkoi vahingossa. Nykyään somevaikuttajat ovatkin yhä useammin tavallisia ihmisiä. Ninni Nguyen alkoi saada työstään rahaa kuitenkin vasta vuosi sitten. Ja vaikka työ voi vaikuttaa unelmahommalta, menestys vaatii veronsa. Pietarsaari.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Rediscovering Garry Winogrand’s long forgotten color work. 1950- ja 1960-luvuilla Garry Winogrand kuvasi yli 45.000 väridiaa.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 35 Amazing Examples of Reflection Photography.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Shooting Two Formats (Super Full Frame). Kahdella järjestelmällä pitäisi olla tarpeeksi eroa, jotta kannattaisi vaihtaa. 16 megapikselistä 20 megapikseliin, ei. Mutta 30 megapikseliin, tietenkin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Jarkko.1g.fi, Luontohavaintoja kuvina, Vuodenkierto Räksällä. Parisen sataa kuvaa, otettu muutaman vuoden aikana. Aika hyvän kuvan saa Sony RX10 Mark IV:n kyvyistä.

 • Kamera julkistettu 12.9.2017, kompaktikamera (kiinteä objektiivi), 20 megapikseliä, tuuman sensori, 24-600mm, F2.4-F4. Kääntyvä 3 tuuman kosketusnäyttö, 1.44 miljoonaa pistettä. Elektroninen etsin 2.359.296 pistettä. Sarjakuvaus 24fps. 4K video.
 • Suomen hinta on vähän alle 2.000 euroa (tästä sitten vielä 200 euron Sonyn cashback). Hm.

Sttinfo.fi, Villa Elfvikin luontotalon kesä tarjoaa luontoelämyksiä koko perheelle. 29.5.2019. Suositut koko perheen sunnuntairetket alkavat kesäkuun alusta ja kestävät syyskuulle. Juhannusviikolla myös vauvat pääsevät luontoretkelle ihan omalla luontokylpy-retkellä. Yöllisen luonnon elämästä nautitaan yölaulaja- ja lepakkoretkillä. Kunnon kohotusta on luvassa perinnemaisematalkoissa elokuussa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei muuta ole mainittu.

 • Villa Elfvik on helppo retkikohde esimerkiksi Munkkiniemestä, josta luontotalolle on muutaman kilometrin matka.
 • Villa Elfvikin luontotalo

HS, Nettiarvontaan ei ole pakko osallistua omalla sähköpostiosoitteella – Näin toimii kertakäyttöinen sähköpostitili, joka säästää roskapostilta. 30.5.2019. Haluaisit vain olla jakelematta sähköpostiosoitettasi sinne sun tänne ympäri nettiä, jos siihen ei ole kunnollista syytä. Kukapa ei näin haluaisi.

 • Trashmail.com välitysominaisuus. Maksullinen versio 18.99 euroa per vuosi: ei mainoksia, viestien lähetys, max. 5000 email-osoitetta, käyttäjätuki, 16 domain-nimeä, myös omia domaineja voi käyttää. Ilmaisversio: mainokset, 25 kertakäyttöistä email-osoitetta kerrallaan.
 • 10minutemail.com 10 minuuttia voimassa, voi aina klikata 10 minuuttia lisää. Mainosrahoitteinen.
 • Getnada.com useita sähköpostiosoitteita, niille omia sähköpostilaatikoita, yksittäiset viestit tuhoutuvat viikossa
 • Guerrillamail.com ulkoasu jo retroa.
 • Yleensä näihin palveluihin ei kuulu viestien lähettämisominaisuutta. Email-osoite luodaan ja se on usein käytettävissä jo heti sivulle tulon jälkeen. Isommissa palveluissa kertakäyttöisten sähköpostien käyttö on estetty rekisteröitymisen yhteydessä.

Yle, Kumivenemiehen ja Stiga-Mörön kuvaajat eivät murehdi meemien polkemia tekijänoikeuksia: "Enemmän naurattaa kuin harmittaa". 29.5.2019. Jääkiekon maailmanmestaruus pani meemien tekijöihin vauhtia. Kuvat leviävät sosiaalisessa mediassa, eivätkä jakajat kysele, kuka ne omistaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

 • Quick Tip: Jennifer Garza-Cuen on How to Edit a Photo Portfolio.
 • Canon EOS Rebel SL3 (250D) Review. Julkistus 10.4.2019. Canonilta historiansa pienin ja kevein perinteinen järjestelmäkamera. Kroppikennoinen 24 megapikselin CMOS-sensori. Etsintä käytettäessä vain vanha 9 pisteen automaattitarkennus. Live view -näkymässä sitten myös Dual Pixel AF. Dual Pixel AF käytettäessä silmääntarkennus. 4K video (peruskroppikerroin 1.6x ja vielä lisää, Dual Pixel AF ei käytössä), 4K videon kroppikerroin on 2.64x. 18-55mm:n laajakulmapään polttovälivastaavuus onkin 47mm. Full HD video 60fps. Paino 450g (muutama gramma edeltäjää kevyempi).
  • Joka suuntaan kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö 1.04 miljoonaa pistettä, sama kuin aiemmin. Selfien otto helppo, kääntyvä näyttö. Ihon silottamiseen on viisi asetusta. 5 kuvaa sekunnissa, Wi-Fi. Käyttöä helpottava helppisysteemi. Optinen etsin ei ole kummoinen, 95%. 1070 kuvaa yhdellä latauksella.
  • Runko maksaa noin 580 euroa ja rungon sekä 18-55 mm:n perus-zoomin saa väristä riippuen 650 tai 680 eurolla. (Näissä hinnoissa on mukana verot).
 • NPR Photo Essay Reveals a World Choking on Plastic Waste. Ja mitään ilmastonmuutostahan ei ole. Ja mitään muoviongelmaakaan ei ole. Ihan turhaan jääkaapeistakin kiellettiin otsonia tuhoavat aineet, nyt saa sitten kuunnella äänekkäitä jääkaappeja. Ja tupakanpolttokin on jokaisen yksityisasia... Asbestia parempaa ainetta ei rakentamisessa olekaan...
 • PDN Photo of the Day, Tilda Swinton’s First Venture into Curation. 6 kuvaa ja teksti.

Fotosidan.se, Svenska fotografer som upptäckt världen. Ruotsalaiset kuvaajat maailmalla. Myös paljon amatöörikuvaajia. Tukholman Etnograafinen museo. 6.6.2019 - 24.5.2020.

Kamera & Bild, Claes Grundsten: Platsen där du ska stå. Kolumni. Luonto ei välttämättä ole aina taivu etukäteisodotuksiin.

Kamera & Bild, Löptävling vill kontrollera mediers bilder – de ska vara ”roliga”. Juoksukilpailu Color Obstacle Rush, Örebro. Mitään kuvia ei saa julkaista ilman järjestäjien lupaa. Kaikenlaisia etukäteisehtoja. Paikallislehti päätti sitten olla kokonaan kirjoittamatta tapahtumasta. Näiden juoksutapahtumien järjestäjänä on suomalaisen yritys Fun Run, joka ei vastannut kommenttipyyntöihin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Muserovirasto.fi, Katse Kekkoseen! Lehtikuvia -näyttely avautuu Tamminiemessä 30.5. 28.5.2019. Museoviraston journalistisen kuva-arkiston JOKA:n ja akateemikko, valokuvaaja Caj Bremerin lehtikuvat Urho Kekkosesta ovat luonnollisesti esillä Tamminiemessä, Kekkosen entisessä virka-asunnossa. Valokuvat on otettu vuosina 1952–80, kun Urho Kekkonen on vapaa-ajalla, lomalla tai silloin, kun tapahtumien virallinen osuus on päättynyt. Huomenna 30.5.2019 aukeaa. Ke-su klo 11-17. Museokortti käy.

Theseus.fi, Nainen uutiskuvassa–henkilökuvan valintaa ohjailevat tekijät STT:n asiakasmedioissa. Aino Haili. Opinnäytetyö. Journalismin koulutusohjelma 2019. Opinnäytetyöni käsittelee sitä, kuinka uutistoimisto STT:n asiakkaat käyttävät jutuissaan kuvia naisista sekä mitkä tekijät ohjaavat toimittajia henkilökuvavalinnassa. STT:n osana toimii Lehtikuva, jonka kuvia STT myy asiakkailleen. Tutkimuksen kohteena on kaksi STT:n asiakasta, jotka käyttävät Lehtikuvan palveluja: MTV Uutiset sekä Hufvudstadsbladet. Tutkimuksessa keskitytään näiden kahden median verkkoetusivuihin. 62-sivuinen pdf.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

 • OnSet with Daniel Norton: Common lighting positions for portraits.
 • Don’t be lazy when doing landscape photography: A lesson from Mads Peter Iversen.
 • Fuji GFX 50R Review: Excellent sensor in a more affordable & less comfortable medium-format body. Julkistettu 25.9.2018. Kroppikerroin 0.79x. Keskikoon kamera, tässä luokassa harvinaisen pieni runko. Riisuttu versio isommasta ja painavammasta Fujifilm GFX 50S -mallista. Aika vähän jouduttu tinkimään ominaisuuksista, uuttakin on tullut. 51.4 megapikselin sensori. Tässä maailmassa voidaan puhua kroppikennosta. Fujifilmin 1.6x kinofilmikameroiden kroppikennoisiin verrattuna sensorin pinta-ala on 283%.
  • 12 stopin dynaaminen alue. Jota voi laajenta kameran haarukointiohjelmilla (ISO, valotus, valkotasapaino). Bluetooth. 2.36 miljoonan pisteen -kosketusnäyttö, kääntyy, 3.2 tuumaa. Elektroninen etsin 3.69 miljoonaa pistettä. Paino 775g. Sarjakuvaus 3 fps. Video 1080/30p. Mittaetsinkameran estetiikkaa kuitenkin, fyysiset säätimet suljinnopeudelle, aukolle jne. Koko perinteisen järjestelmäkameran koko. Vain G-bajonetin objektiivit. Tällä hetkellä 6 kiinteäpolttovälista ja 2 zoomia.
  • Ergonomia on aina ollut vähän ongelma Fujille. Niin tässäkin kamerassa. Ei meinaa saa kunnon otetta. Ja jos kiinni on painava objektiivi, niin... Mikrofoni-, hdmi-, usb3-liittimet on sijoitettu hankalasti. Automaattitarkennus ei ihan aina toimi. Kuvanlaatu on kuitenkin ällistyttävän hyvä. 14-bittiset värit. (16-bittiset värit täysmittaisissa keskikoon kameroissa).
  • Hinta on erinomaisen hyvä puoli, yksikään kilpailjoista ei pääse lähimaillekaan. Suomen hinta runko alle 5000 euroa (hinnassa on mukana verot).

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thom Hogan.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, How Many Pixels Does a Good Man Need? Kuinka paljon on tarpeeksi, kuinka vähän riittää.

Kamera & Bild, Sweden Rock Festival börjar med "no-photo badge". Festivaalilla omat valokuva- ja videoteamit kuvaamassa. Infopisteistä badge, jonka avulla voi välttää kuvaamisen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Vanha lehtikuvaaja, Markus Jokela. 26.5.2019. YouTube-video, kesto 1:08:31. HS:n kuvaaja, juuri eläkkeelle siirtynyt. Teini-iästä asti harrastanut kuvausta, siirtyi HS:n toimittajasta valokuvaajaksi. 1980-luvun lopussa yhteisiä projekteja Ilkka Malmbergin kanssa, kuukausiliite. Jokela kuvasi ja Malmberg kirjoitti. Vuonna 2001 vaihtoivat Vesa Ojan kanssa hommia, kuvatoimittajasta valokuvaajaksi ja toisin päin.

 • Hesarissa Lukijan kuvien käyttöä on vähennetty. Jokelakin on ollut Anders Petersenin työpajassa. Jokela olisi päässyt eläkkeelle jo useampi vuosi aikaisemmin, olisi voinut olla vielä töissä puolitoista vuotta. Uusia kuvausprojekteja tulossa, ei niistä sen enempää. 3 - 4 tuntia kuvaa päivittäin Helsingissä katukuvausta, välillä ei mitään, välillä sitten jotain.
 • Lopuksi sitten Jokela vähän kertoo kuvistaan ja näyttää niitä.
 • 100finnishphotographers.fi, Markus Jokela
 • Wikipedia, Markus Jokela
 • Markusjokela.com
 • HS, Markus Jokela
 • Kuvajournalisti 2015, Markus Jokela
 • HS, Markus Jokelan 25 vuoden työ Table Rockin kylässä palkittiin. 13.2.2017.

Valovuoto.fi, Torille! – Kuvia kultajuhlista ympäri Suomea. 27.5.2019.

HS, 25 kuvaa kultahuumasta: Tältä näyttää, kun Suomi villiintyy vuorokaudeksi. 27.5.2019.

Iltalehti, Suomalaiskuvaaja ikuisti Huippuvuorten luontoa henkeäsalpaaviin kuviin - jääkarhujen varalta mukana piti kantaa asetta. 27.5.2019.

Älypuhelimista.

 • Ikinörtti, Huawei ja Google ne yhteen soppii, huomenna mennään ... 27.5.2019. Käsityksemme mukaan Huawei ja Honor-merkkisten laitteiden käyttö on edelleen turvallista, joten uutta laitetta ei ole tarpeen hankkia tämän uutisoinnin vuoksi. Sen sijaan uuden Huawei- tai Honor-laitteen hankintaa emme juuri nyt voi suositella.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Hot-Air Balloons Are Brilliant For Photography - Find Out Why.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Fuji GFX 100. Kuukauden päästä myyntiin. Yli 100 megapikseliä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Theresa Mayn kyyneleet ja viikon muita uutiskuvia. 27.5.2019. Viime viikolla ihasteltiin kukkaloistoa Lontoossa, jatkettiin hallitusneuvotteluja Suomessa ja nähtiin Britannian pääministerin Therea Mayn tunteikas eroilmoitus. 19 kuvaa. Klikkaamalla isommaksi.

Piilokoju.fi,

 • Ammu se lentoon part II. 26.5.2019. Viime kesänä otin lentokuvia lähinnä vesilinnuista ja kurjista kurjista, vaihtelevalla menestyksellä. Tämän kauden aikana meinasin kiristää ruuvia ja keskittyä pikkulintujen lentoon ampumiseen.
 • Geronimo on antautunut. 26.5.2019.

IS, Ihanaa Leijonat! 10 000 ihmistä juhli Kauppatorilla – villi karnevaali vyöryi Helsingin yli. 27.5.2019.

Itä-Häme, Luonto on luonto - hyvä luontokuva löytyy tuurilla tai taidolla. 27.5.2019.

Avplus.fi, DJI lisää uusiin droneihinsa sensorin, joka varoittaa lähellä olevista lentokoneista tai helikoptereista. 25.5.2019. Olemassa oleviin malleihin kyseinen ominaisuus ei ole tulossa, sillä se vaatii erillisen ADS-B-signaalia seuraavan sensorin.

TE-palvelut, Graafinen suunnittelija, Elido Oy, Kerava, Kerava. Video- ja valokuvaajaa / multimediatoteuttajaa ja -suunnittelija. Vankka kokemus erilaisista liikkuvan kuvan toteutuksista kuten mainosvideoista, animaatioista, grafiikasta. Osaa sekä kuvata että editoida. 3D-osaaminen on plussaa. Video- ja valokuvausta, editointia ja jälkikäsittelyjä, mainosten ja kuvamuokkausten tekemistä ja äänellistä viestintää ja äänituotantoa. Mahdollisimman pian 9.6.2019 mennessä.

 • Työpaikan osoite Kumitehtaankatu 5, 04220 KERAVA
 • Palkkaus Sopimuksen mukaan
 • Työkokemus 1-5 vuotta
 • Työ alkaa Sopimuksen mukaan
 • Työaika kokoaikatyö
 • Työn kesto yli 12 kuukautta

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com, Mastering Photography: Nature vs. Nurture. Färsaaret. Skotlannin, Norjan ja Islannin välissä. Tanskalle kuuluvat. Vähän yli 50.000 asukasta.

ePhotozine.com, How To Capture Top Shots Of Historical Buildings.

Diyphotography.net.

Kamera & Bild, Sthlm Bird: Söker nya perspektiv. Aurinkoinen aamu, seurattiin drone-kuvien ottamista. Reportaasi. Tukholma.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, One good Lightroom tip -makes also Lumix photos better. 24.5.2019. YouTube-video, kesto 8:24. Here is one good Lightroom tip that can make your photos much better and I'll also tell my default preset for Micro 4/3 photos.

 • Sulanto ei kovin paljoa kuviaan käsittele. Tai ainakin hänestä itsestään tuntuu siltä, kun katsoo muiden kuvia. Oletus-presetit Lightroomissa. Micro 4/3 -systeemin kameroilla otetut kuvat.
 • Ylhäältä Gradient Filter. Clarity. Tai jos paljon yksityiskohtia, Texture.
 • Kolmea kuvaa käsitellään.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Olympus 14-42mm EZ Lens Review. 25.5.2019. YouTube-video, kesto 8:13. Kittiobjektiivi testissä. M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ Pancake. Kroppikerroin 2x, polttovälivastaavuus on 28-84mm.

 • Tällä kertaa olla Brysselissä. Partakin on lyhentynyt roimasti. On-asennossa kasvaa aika lailla pituutta. Elektroninen zoom objektiivissa, sopii hyvin videoon. Nopeutta voi säätää. Elektroninen lens cap, linssisuojus. Ei vastavalosuojaa.
 • Valovoimaa saisi olla enemmän. Bokehia on vaikea saada näkyviin.
 • Pieni ja kevyt. Helppo käyttää, ez (electronic zoom) sopii hyvin videoon, helppo ottaa mukaan (pieni). Valovoimaa liian vähän, kuvanlaatu voi riittää monelle, ei vastavalosuojaa.
 • Suomen perushinta vähän 300 euroa, näytti olevan muutamassa liikkeessä tarjouksessa 170 euroa. Mutta rungon mukana ei tule paljoa hintaa. Ja löytyy käytettynäkin.
 • Instagram, jpeterf

Aamulehti, Kasvikin oppii ja muistaa – Orkideat johdattivat luontokuvaajat älykkyyden äärelle. 25.5.2019. Hämeenkyröläiset Riitta Angervuo ja Aarre Leskinen valokuvasivat orkideoita ympäri maailmaa. Samalla kertyi kirjan verran tietoa kasvien kyvystä ratkaista ongelmia.

Yle, Striimaus on tullut osaksi perhejuhlia: Nuoripari meni naimisiin omenapuun alla, vieraat seurasivat vihkimistä juhlapaikalla 5 kilometrin päässä. 25.5.2019. Nykytekniikka mahdollistaa sen, että perhejuhliin on helppo osallistua etänä. Ammattilainen antaa vinkit kotijuhlien striimaukseen.

Yle, Digitreenit: Yhdistä tietokone verkkoon älypuhelimella. 4.1.2017.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Realest3 Oy, Helsinki. Asunnot, kiinteistöt, still-kuvaus, 3D-kuvaus, ilmakuvaus nelikopterilla. Alkuvaiheessa 10 - 20 tuntia viikossa. Arkipäivisin 8 ja 18 välillä, pääasiassa. Ajokortti (B) ja oma auto.

 • Työpaikan osoite 00100 HELSINKI
 • Palkkaus Suoritusperusteinen
 • Työ alkaa Heti sopivan henkilön löydyttyä
 • Työaika muu osa-aikatyö
 • Työn kesto yli 12 kuukautta
 • Haku päättyy 09.06.2019 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 10 Quick Tips To Instantly Improve Your Landscape Photography.

Petapixel.com.

Dpreview.com, X-Rite's ColorChecker Camera Calibration software gets DNG support, more in 2.0 update.

Kamera & Bild, Så får du flyga med din drönare. Ruotsi. Miten droneja ja niiden käyttöä säädellään. 120 metrin korkeuteen vaaditaan lupa. Saako pimeällä lennättää. Voiko yksityisalueen yli lentää. Saako lentokenttien lähellä käyttää droneja. Onko muita alueita, joilla käyttö kielletty. Saako onnettomuuspaikoilla kuvata dronella. Minkä ikäinen pitää olla. Tarvitaanko lupia drone-kuvien verkossa näyttämiseen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Videokuvaus (Sana on melkein vapaa).
 • Focusing too much on gear (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Voiko valokuvaaja keskittyä liian paljon valokuvaustyökaluihin, pilaten itseltään mahdollisuuden ottaa hyviä valokuvia? Vastaus vaikuttaa triviaalilta, mutta jos nukkuu ön yli ja harkitsee uudelleen. Uusi ketju, 7 viestiä.
 • Ilmianna hilavitkutin (Digikuvaus). Loupedeck+.
 • Peak Design travel tripod (Digikuvaus). Kaikenlaista muistakin jalustoista.
 • Photo Mechanic (Kuvankäsittely).
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit).
 • Pentax K-1, K-1 II (Järjestelmädigit).
 • Rannalla tuli pyörähettyy... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Köpis (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Infrapunakuvausta kännyllä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ostin herätteenä eilen infrapunasuotimen, kun halvalla sai. Kokeilin kännykän kanssa. Värikameran kanssa hommasta ei tullut mitään, mutta mustavalkokameralla homma toimi oikeinkin kivasti.
  • Väripuolella toimii kun saa telineen tiiviiksi ja korjaa vinjetin CornerFiksillä.
 • Kiilo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kiilon luona tuli käytyä toissaviikolla, nöyränä menin sinne ja kun kumijalan sain parkkiin niin nöyränä kyselin jotta kestäiskö Kiilon selkä olematonta kehoani muitten romujeni ja lumikenkieni lisäksi. Aikansa tuulen huminan lailla tuo mietiskeli ja sitten sanoi että etelän miäs antaa vaan jalkojen heilua, selkä kestää kyllä.

Tuomas Heinonen, Toukokuu 2019 / kuvavirta. Tuoreimmat kuvat kuvavirtana ilman tarinaa. Blogissa erikseen kuukauskikoosteessa parhaat kuvat tekstin kera. Tämä on siis se paikka, josta kannattaa seurata mitä kuvataan. Kuvista löytyy toistoa. Kuvat on päivämäärän mukaan järjestyksessä, tuorein ensin. (paljon...).

Loimaan Lehti, Viikon kuvat: Saimin ja Loimaan juhlat, rei’itetty auto ja piisamin porkkana. 24.5.2019. Kuvia 19 kpl.

HS, Kuvauskiellolla halusin suojella lastani, mutta hän joutui pukemaan päälleen hiostavan ison punaisen liivin. 24.5.2019. Mielipide. Äiti oli kieltänyt lapsensa kuvaamisen. Iltapäiväkerhon jalkapalloturnauksessa lapselle puettiin päälle iso punainen liivi. Satoja lapsia, pienellä osalla oli tällainen punainen liivi.

 • (lue kommentit myös. Punainen liivi on päällä sitä varten, että ei vahingossakaan tällaisissa joukkotilanteissa kuvattaisi tätä nimenomaista lasta... vanhemmat eivät taida ihan tarkasti tietää, mitä kuvauskielloista seuraa ...ainakin se, että lapsesta ei ole yhtään kuvaa koulusta kavereidensa kanssa, harrastusten parissa urheilemassa jne. jne. ...mutta kaikilla vanhemmilla on oikeus tehdä tästä päätös... mitenköhän lasta sitten suojataan koulun ulkopuolla kuvaamiselta...).

HS, Lasten tiedekysymykset. 24.5.2019. Viimeisenä Mikä on silmän tarkkuus pikseleinä? Jaakko Jokinen, 10. Ihmissilmän verkkokalvolla on keskimäärin 63,3 miljoonaa valoaistinsolua. Niinpä verkkokalvon voi ajatella olevan kuin 63,3 megapikselin valoherkkä kenno. Digikameran tarkkuuteen vaikuttaa, kuinka tiheässä pikselit sijaitsevat. Tavallisesti tämä ilmoitetaan tuumaa eli 2,54 senttimetriä kohden. Ihmissilmän verkkokalvon pinta-ala on keskimäärin 11 neliö­senttimetriä. Tästä voimme laskea, että verkkokalvossa on keskimäärin 6.120 pikseliä tuumalla. Nykyaikaisessa digikamerassa pikseleitä voi olla noin 5.000 tuumalla.

 • Toisin kuin digikameran kennossa verkkokalvolla pikselitiheys ei kuitenkaan ole tasainen. Silmä tekee tarkan työn käyttämällä verkkokalvon keskialuetta, jonka läpimitta on vain 1,5 millimetriä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Exploring the powerful visual poetry of Japanese photographer Michiko Chiyoda.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Apply These 8 Techniques To Improve Your Garden Photography.

Canon, The big race picture: photographing the Monaco Grand Prix from 2km away, with a Canon EOS 5DS R. Frits van Eldik, Canon-lähettiläs. Vuonna 2018 ei sitten enää kuvattukaan radan vierestä vaan jostain ihan muualta. 70mm, 135mm, 200mm ja 600mm. Suljinaika 1/2000s. Kahdeksan runkoa. Sarjakuvaus. Kaikki kuvat samanaikaisesti, lähinnä lähtö ja muutama ensimmäinen kierros. Siinä kaikki. Ja etäisyyttä kohteeseen sellaiset 2km.

Thom Hogan, Sony Reports Growth and Contraction. 24.5.2019. Markkinat supistuvat, mutta vielä Sony kykenee raportoimaan kasvua.

Kamera & Bild, Canon erbjuder mjuk bländarinställning på RF-objektiven. Ei klikkausta, modaus. Erityisesti videota kuvaaville. $80 objektiivi, $60 adapteri.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamera-lehti. Nro 4-5/2019 ilmestynyt 16.5.2019. Seuraava numero 6/2019 ilmestyy 19.06.2019.

Petteri Hautamaa, Isojen poikien leluja lainaamassa - Case Canon 1DX mk1 vs. Canon 5D mk4 lintukuvauksessa. 23.5.2019. Olen kohta kolme vuotta rutissut Canon 5D m4 rungon epävarmoista tarkennusominaisuuksista vaativassa lintukuvauksessa. Käytössäni on ollut yhteensä jo kolme eri nelkun runkoa, joista kaksi samaan aikaan rinnakkain käytössä, joten mistään yksilöviasta ei ole kyse. Ammuttuja ruutuja on kertynyt yhteensä jotain puoli miljoonaa ja niillä on kuvattu lähes kaikenlaisissa lintukuvaustilanteissa, mitä aktiiviharrastaja nyt voisi lähes kolmessa vuodessa kokeilla. 5D mk4 rungot ovat siis olleet erittäin kovassa käytössä ja niistä on muodostunut vahva käsitys, eikä tuo käsitys ole erityisen positiivinen.

 • Lukuisat lintukuvausharrastajat tuttavapiirissä sekä monet, joiden kanssa on tullut keskusteltua mestoilla välineistöstä, ovat luopuneet 5D mk4 rungosta. Syynä on ollut nimenomaan huono tarkennus mm. lentokuvauksissa. Tilalle on hankittu mm. Sonyn peilittömiä täyskennoja, Nikonin D850 runkoa, Olympusta sekä Canonin 1DX ja 1DX mk2 runkoja. Kaikki ovat olleet omien sanojensa mukaan vaihtoon tyytyväisiä.

Sulantoblog, Leica 8-18mm -BEST wide zoom for Lumix? 17.5.2019. YouTube-video, kesto 10:08. Panasonic LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm f/2.8-4.0 ASPH. (Ja se polttovälivastaavuus 2x eli 16-36mm). Julkistettu 19.4.2017. Runkona Panasonic G9.

 • Sulannon suosikkiobjektiivi videoon. Säänkestävä, tukeva. Suotimia voi käyttää, 67mm. Paino 351g. Ei kuvanvakaaja (ei oikein tarvettakaan, vrt. runko). Sääsuojattu.
 • Terävä ja kontrastikas. Vinjetointi, värivirheet, vääristymät korjataan sisäisesti jo kuvaa talletettaessa. Nykyään muodostunut standardiksi peilittömissä kameroissa.
 • Hinta 1000 - 1200 euroa.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Sandmarc Lens - Smartphone Lens Review. 21.5.2019. YouTube-video, kesto 9:57. Sandmarc Lens - Smartphone Lens Review. Sometimes the wide angle in my iPhone is not wide enough.

 • Älypuhelimella kuvaamisestakin. Forsgård ei paljoa ota selfie-kuvia, nuoremmat sitten sitäkin enemmän.
 • 0,56X, laajakulmalinssi. Kiinnitys joko Sandmarcin oman kännykkäkuoren avulla (joka ei paljoa suojaa) tai sitten erillisen klampin avulla (käy mihin tahansa älypuhelimeen).
 • Kuvanlaatu hyvä, ei mitään erityistä huomauttamista. Bokeh ei ehkä kovin kummoinen. Myös polarisaatiosuodinta voi käyttää. Erillinen klamppi myös suotimien kiinnittämiseen (jos haluaa käyttää vain suotimia).
 • Suomen hinta lienee alle ja päälle 70 euroa.
 • Instagram, jpeterf

Olli Korhonen, Näe kuinka kevään toinen luminen takatalvi koetteli juuri palanneita muuttolintuja. 23.5.2019. YouTube-video, kesto 2:20. Enpä olisi kuukausi sitten vielä uskonut, että voisin toisen kerran saman kevään aikana todistaa muuttolintujen elämää äkillisen takatalven keskellä. Näin kuitenkin kävi keskisessä Suomessa viime huhti-toukokuun vaihteessa, jolloin jo pidemmän aikaa vallinnut todella lämmin kevät vaihtui yhdessä yössä koleaksi talveksi. Samalla jo lumeton maisema sai jälleen paksun lumipeitteen.

Etelä-Suomen Sanomat, Kitaran kanssa uima-altaassa – näin kesälehden kansikuva Konsta Hietasesta otettiin. 23.5.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Fujilta uutta.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 10+ Free eBooks for Digital Photography.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tekniikan Maailma, TM-ensikatsaus: Olympus Tough TG-6 kulkee helposti mukana, säilyy ehjänä ja sillä saa hyviä kuvia. 22.5.2019. Olemme kuvanneet kaikilla viidellä aiemmalla TG-sarjan kameralla, ja moni niistä on voittanut vertailuissa myös parhaat kilpailijansa. Tänään julkistettu TG-6 ei tuo tullessaan mitään suuria uudistuksia, mutta näyttö on nyt tarkempi ja lisävarusteiden valikoima laajentuu. 25-100mm. Heinäkuun alussa myyntiin, 500 euroa. Värit musta ja punainen. Edellinen malli 400 euroa.

Muropaketti.com, Google esitteli toisen sukupolven Google Glass AR-lasit. 23.5.2019. Vain yrityskäyttöön. Lisätty todellisuus esim. kirurgeille, tehdastyöntekijöille jne.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Cody Bratt captures the beautiful self-destructive nature of love in his book Love We Leave Behind.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Open Mike: Fun, the Final Frontier. 20 vuotta olemme vaatineet ja saanee yhä parempia digitaalisia kameroita. Yksi asia on unohtunut. Hauskuus.

Kamera & Bild, Olympus TG-6 – för tuffa förhållanden.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Drone-kuvaus (Sana on melkein vapaa).
 • Vantablack pinnoite kameraan (Sana on melkein vapaa).
 • Huawei kännykkäkamerat 2018-2019 (P20 Pro jne) (Digikuvaus). (jostain kumman syystä keskustelu on virinnyt uudestaan).
 • Peak Design travel tripod (Digikuvaus). Kickstarter-kampanja.
 • uusi Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 (Optiikka). Olen kuvannut pääasiassa lintuja 150-600 G2:lla puoli vuotta. En ollut aivan tyytyväinen kuviin - voimakkaasti kropattuna epätarkkoja / pehmeitä. Olin jo luopumassa putkesta, kun kokeilin vielä objektiivin hienosäätöä (kameraNikon D500, jossa hienosäätö on). Mm. 600 mm säädin -1 ja mitä teki - kuvat ovat ihan eri maailmasta. Kävin läpi 150, 200...100 mm välein ja tallensin ne telakalla TAP-in objektiivin muistiin. Kaikissa ei ollut säädön tarvetta, mutta suurimmillaan +3. Kirjoitin tämän ihan sen vuoksi, että jos jollakulla on samanlaista tyytymättömyyttä G2:sta, niin voi tehdä samoin. Saa todella hyvän putken...linnun höyhenpeite näkyy tosi tarkasti isoissakin suurennoksissa.
 • mysteeri (Minolta, Olympus). Osaako joku selittää, miksi pystysuorat ovat taipuneet kuvassa? Kuvalle ei ole tehty muuta kuin jpg-muunnos. Kamera on Olympus m10 ii, 150 mm ,1/800, f9,iso200. Seurasin lokin ja tiiran taistelua panoroimalla. Parissa muussakin kuvassa oli sama ilmiö.
  • Sähköisen sulkimen aiheuttama ns. rolling shutter -ilmiö. Hakusanoilla löytyy asiasta tietoa lisää.
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmäkamerat). Tärkein asunnon arvoon vaikuttava tekijä on Sony, Sony ja Sony (vai menikö se näin...).
 • Sony Alpha 99 Mark II (Järjestelmäkamerat).
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Kolikonheitto (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Viimeinen kerta kuvattavana (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Reissailua (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkkä. Lisää samalta rannalta mutta viikkoa myöhemmin. 3 kuvaa.
 • Lahankoski (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin). Pornaisten Lahankoski on aika idyllinen reippaasti virtaava koskialue. Tekstiä ja kuvia.
 • Köpis (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin). Pistetäänpä pitkästä aikaa muutama kuva näytille. Illalla oli makea sumu, joten päätin lähtä käymään kylillä ulkoiluttamassa kameraa. Eihän se sumu juuri kuvissa näy, mutta kylillä oli jännä tunnelma. 3 kuvaa.
 • Kesäkuvailut 2019 (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin). 2 kuvaa.

Yle, Yksikin vaaratilanne on liikaa: "Lentokone on joutunut väistämään droonia" – EU kiristää miehittämättömien ilma-alusten lennättämisen sääntöjä. 21.5.2019. EU:n ensi kuussa julkistettava uusi sääntely velvoittaa kaikki droonien lennättäjät muun muassa rekisteröitymään. Traficomin johtavan asiantuntijan Jukka Hannolan mukaan yksimoottorinen pienlentokone on erityisen haavoittuvainen, mikäli se törmää pahasti liian korkealla lentävään drooniin.

 • EU sääntely myös tiukentaa korkeusrajoituksia eli droonien korkein lentokorkeus laskee 150 metristä 120 metriin. Myös laitteissa itsessään olevia turvajärjestelmiä tulee lisää.

Yle Areena, Muistoja lintusaarelta. Minna Pyykön maailma. 26 min kuunneltavaa. Lintujen muuttoreittien selvittämisessä vapaaehtoisilla harrastajilla on suuri merkitys. Joka kevät ja syksy Itämeren saarten lintuasemilla harrastajat rengastavat lintuja ja seuraavat muuton etenemistä. Monet odottavat myös harvinaisuuksia. Ja toisinaan niiden muisto voi kantaa vuosikymmenten taakse. Minna Pyykkö kävi Nokialla tapaamassa luontokartoittaja Pekka Rintamäkeä. Hän on tänä keväänä ryhtynyt skannaamaan tuhansia valokuviaan Lågskärin saarelta jossa hän vietti pitkiä aikoja kolmisenkymmentä vuotta sitten. Muistot ovat edelleen hämmästyttävän elävinä mielessä.

Rajala Blogi, Nikon Säästö -kampanja 15.5.-15.8.2019. 21.5.2019.

Rajala Blogi, Sony A9 — 300€ Bonus Vaihtokauppa 1.5.-31.7.2019. 20.5.2019.

Rajala Blogi, Fujifilm Cashback -kampanja 15.5. - 15.7.2019. 21.5.2019.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Suomen Mallikuvat Oy, Helsinki, Helsinki. Koulu- ja päiväkotikuvaaja, elokuusta alkaen. 4 kk ajan. Ajokortti ja auto. Tarvittaessa auto järjestyy.

 • Työpaikan osoite 00100 HELSINKI
 • Palkkaus Neuvoteltavissa
 • Työkokemus 1-5 vuotta
 • Työ alkaa 01.08.2019, Elokuu
 • Työaika osapäivätyö, Joustava työaika, aamupäivisin lähinnä
 • Työn kesto 3 - 6 kk
 • Ilmoitus jätetty 21.05.2019

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

 • Top Tree And Leaf Photography Tips.
 • Nikon Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S Pro Lens Review. Julkistettu 14.2.2019. Uuteen Nikon Z -systeemiin. Paino 805g. Lähin tarkennus 0.38cm. Tulppaanin muotoisessa vastavalosuojassa on 82mm kierteet suodinta varten. Sääsuojattu. OLED-näyttö, tarkka polttoväli. Näyttää myös tarvittaessa aukon. Äärimmäisen terävä, ei värivirheitä, ei heijastumia, kustomoitava objektiivi. Huonoa on kallis hinta, vääristymiä jonkin verran, vinjentointia. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta on 2400 euroa.

IR, Olympus unveils new TG-6 waterproof camera, successor to the wildly popular TG-5.

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Vanha lehtikuvaaja, Asko Vivolin. 15.5.2019. YouTube-video, kesto 53:36. Kamera-lehden ex-päätoimittaja. 19 vuotta ensin Kamera-lehden toimittajana, sitten 7 vuotta Kamera-lehden päätoimittajana.

 • Joulun alla reilu kaksi vuotta sitten kerrottiin, että tämä oli stten tässä. Vuosi olisi vielä ollut aikaa eläkeikään. Vivolin olisi päässyt journalistiliiton työttömyyskassan ansiosidonnaiselle. Ja sitten oikealle eläkkeelle. Vivolin kertoi, että ei ollut 61-vuotiaana ollut päivääkään työttömänä, ei viitsinyt sitten aloittaakaan. Soitti Kovasen henkilöstöpäällikölle ja kertoi aikoivansa heille töihin. Taksilla-ajo ei ollutkaan sitten huonompi idea.
 • Asko Vivolin on miellyttävän rauhallinen, sujuvasanainen ja kiinnostava puhuja. Vajaaseen tuntiin on saatu mahtumaan kaikenlaista.
 • Facebook, Asko Vivolin
 • Sttinfo.fi, Finnfoto-palkinnon 2019 saa Asko Vivolin. 15.3.2019. Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry:n valokuva-alan Finnfoto -palkinnon 2019 saaja on kotimaisen harraste- ja ammattivalokuvauksen parissa monisäikeisen, journalistisen ja koulutuksellisen päivätyön tehnyt Asko Vivolin.

Yle, Vedenalainen tanssi ja viikon muita uutiskuvia. 20.5.2019. Viime viikolla euroviisuedustaja Darude ja Sebastian Rejman edustivat Suomea euroviisuissa, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump nousi Air Force One -koneeseen Marylandissa ja Eiffel-tornin syntymäpäivää juhlistettiin valoshow'lla Pariisissa. 20 kuvaa. Klikkaamalla isommaksi.

Avplus.fi, Vertailutesti: Action-kamerat menoon mukaan. Neljä eri hintaista 4k-videoon pystyvää kameraa. Mukana on kaksi noin 80 euron hintaista halpakameraa, 350 euron GoPro ja lisäksi yksi 160 euron kamera siltä väliltä.

 • GoPro Hero Silver 7. 345 euroa. Kallis mutta laadukas.
 • Rollei Actioncam 525. 80 euroa. Halvalla vauhtiin.
 • Waltter Move 500 Mi. 80 euroa. Varusteiden kingi.
 • Mijia Action Camera 4K. 160 euroa. Edullisin aito 4k.

Suomen luontokeskus Haltia, erikoisnäyttely, LOL - Luonto on laiffii nyt Haltiassa. 18.5.2019 - 3.11.2019. Näyttelyssä nähdään peräti 82 kuvaa, joista noin puolet on nähtävillä KinoLOL:issa, näyttelysalin perällä. Fyysisinä kuvina näyttelyssä on 42 valokuvaa, jotka ovat myynnissä yksittäisinä kappaleina, eli näyttelyn kävijät voivat halutessaan ostaa näitä kuvia omakseen. Ostajat saavat kuvat kotiinsa näyttelyn päätyttyä. Kuvakilpailun parhaimmistossa on myös kolmen suomalaisen luontovalokuvaajan suloiset otokset karhuista: Valtteri Mulkahaisen kuva ”Äiti palaa kotiin vanhempainillasta”, Esa Ringbomin kuva ”Kiusottelija” ja Hannele Kaiholan kuva ”Tyrmäys”.

 • Nuuksiontie 84, 02820 Espoo. Noin 30 kilometriä Helsingin keskustasta ja 17 kilometriä Espoon keskuksesta. Museokortilla ilmainen pääsy.
 • The Comedy Wildlife, Gallery 2018 Finalists

Rajala Blogi, Sony A9 — 300€ Bonus Vaihtokauppa 1.5.-31.7.2019. 20.5.2019.

Valovuoto.fi, DJI Osmo Action menossa mukana. 19.5.2019. Suomen hinta on 379 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

 • Panasonic Lumix S1R Review. Julkistettu 1.2.2019. Pro-kuvaajille suunnattu 47.3 megapikselin täyskennoinen peilitön. Still-kuvaajille. Panasonicin, Leican ja Sigman yhteinen L-bajonetti. High Resolution multi-shot, 187 megapikselin kuvatiedosto, jalusta tarpeen. Sarjakuvaus 9 fps kertatarkennus, jatkuva tarkennus 6 fps. 6K 18 megapikselin still-kuvat 30 fps. 4K 8 megapikselin still-kuvat 60 fps. 4K/60p, pikseleitä yhdistelemällä (binning), kroppausta. Elektroninen OLED-etsin 5.76 miljoonaa pistettä, 60 fps tai 120 fps. Kolmen tuuman 2.1 miljoonan pisteen kosketusnäyttö, kolmiakselinen. Kunnollinen sääsuojaus. Kameran päällä pieni status-lcd -näyttö. Kontrastiin perustuva Panasonicin DFD (Depth From Defocus), AI tehostaa liikkuvien kohteiden havaitsemista. Suljin speksattu 400.000 laukaisua. Viisiakselinen runkovakajaa, teho 5.5 stoppia. Paino 989g. Käynnistys 1.3s. Suomen hinta runko 3.900 euroa.
 • Camera Review: Insta360 One X. Virkistävän erilainen. Erinomainen kuvanlaatu, kuvanvakautus hyvä. 360 asteen korkealaatuinen video, kompakti rakenne. Sovelluksessa on turhia mainoksia joka paikassa. $400.
 • PDN Photo of the Day, Motherhood, Sex and Reproductive Health. 9 kuvaa ja teksti.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Thom Hogan.

 • Where Are We? (Update IV or V, I've Lost Count). 19.5.2019. Kamera on hyvin harvoin jos koskaan este onnistuille kuville. Eikä uuden kameran ostaminen ratkaise automaattisesti ongelmia. Joissakin kuvauskohteissa kameralla on väliä, suuressa osassa ei. (aika pitkä postaus).
 • My Shortest Essay On the Camera Market Yet. 16.5.2019. Älypuhelimet tukahduttivat kamerakaupan. Älypuhelimet veivät asiakkaamme. Onko tässä koko totuus, ei. Ei ole puutetta asiakkaista, jotka haluavat ottaa kuvia ja jakaa ne toisten kanssa. Missä ovat kamerat, joiden avulla näin voi tehdä nopeasti ja helposti.

Lensrentals.com, blog, Just the Cinema Lens MTF Charts: Xeen and Schneider.

Fotosidan.se, Emaks Betraktelser 339/Några filmer som gör mig glad. Blogi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, RULES of STREET -My rules for street photography. 17.5.2019. YouTube-video, kesto 5:57. Aika paljon kommentteja.

 • Sulannon omat periaatteet katukuvaukseen, koskee ihmisten kuvaamista. Kuvan ottaminen ja julkaiseminen on kaksi eri asiaa. Mutta miksi sitten ylipäätään ottaa kuvaa.
 • Aina käytössä kohtuullisen laaja kulmainen objektiivi. Täyskennoisen polttoväleillä 28mm, 35mm ja 40mm. Kuvaaja on itse mukana tapahtumissa. Kyse ei ole villieläinten kaukaa kuvaamisesta.
 • Sulanto ei pidä siitä, että kuvattu tunnistetaan helposti. Vaikka syödessä harva on edukseen ja otetaan lähikuva. Jos haluaa ottaa läheltä kuvan, voi aina kysyä lupaa. Sulanto ottaa yleensä kuvansa vähän kauempaa, mukana useita kuvattavia.
 • Kunnioita aina kuvattavia, älä käytä hyväksesi.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Olympus E-M1X Vs. E-M1 MkII - Noise Compared. 17.5.2019. YouTube-video, kesto 12:14. Värikarttaa ja oikeita kohteita kuvattu vertailuun.

 • Video kuvattu DJI Mavic Pro -dronella (ehkä olisi voinut kuvata lähempää). Olympus E-M1X -mallissa on kaksi prosessoria, Forsgård on olettanut, että hyöty on puolisen stoppia. Nyt hän sitten on testannut kohinaa. Vertailut silmämääräisesti. Ei paljoa eroja.
 • Lightroom-asetukset. Kohinaa välttää parhaiten, jos valotus on kohdallaan. Paras on jos histogrammissa ei ole oikealla tilaa.
 • Isoin ISO 3200, kuvat otettu samana päivänä molemmilla kameroilla. Molemmissa sama kenno, toinen on uudempi kamera. Forsgård ei löytänyt kohinan suhteen eroja.
 • Instagram, jpeterf

Piilokoju.fi, Haapa, Canon, Sigma, tiainen nimeltä Pertti ja muita rönsyjä. 19.5.2019.

Ilta-Sanomat, Viikon uutiskuvat: Australian euroviisuedustaja leijui kuin painottomassa tilassa. 18.5.2019. Klikkaamalla pääsee selamaan. 6 kuva + kuvatekstit.

Iltalehti, Katso upeat kuvat: Suloinen kettuperhe asustaa itähelsinkiläisen pientalon pihalla – ”Ne vain tuijottavat takaisin”. 19.5.2019.

MTV, Koululaisen pelastaminen vaati kahden urhean palomiehen hengen Oulussa – valokuvaaja ikuisti traagisen onnettomuuden koskettavaksi kuvasarjaksi: "Muistan sen aina, kun ajan ohi". 20.5.2019. Ja on kulunut 50 vuotta.

Yle, Kirkkonummella bongattiin Suomelle uusi lintulaji – Harvinainen pikkupajusirkku on havaittu Euroopassa alle kymmenen kertaa. 20.5.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The fantastical world of Luigi Ghirri. Aivan arkipäiväisistä kohteista löytyy kaikkea mielenkiintoista.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Questions To Ask When Photographing Landmarks.

Dpreview.com, Carpe Lux: The otherworldly nighttime landscapes of Reuben Wu.

Diyphotography.net, This clever cube turns any bag into a camera bag. Stash Master. $60. Myynti alkaa 25.5.2019.

Kamera & Bild, TEST: Panasonic Lumix S1R – Proffsig kung utan spegel. Julkistettu 1.2.2019. Pro-kuvaajille suunnattu 47.3 megapikselin täyskennoinen peilitön. Still-kuvaajille. Panasonicin, Leican ja Sigman yhteinen L-bajonetti. High Resolution multi-shot, 187 megapikselin kuvatiedosto, jalusta tarpeen. Sarjakuvaus 9 fps kertatarkennus, jatkuva tarkennus 6 fps. 6K 18 megapikselin still-kuvat 30 fps. 4K 8 megapikselin still-kuvat 60 fps. 4K/60p, pikseleitä yhdistelemällä (binning). Elektroninen OLED-etsin 5.76 miljoonaa pistettä, 60 fps tai 120 fps. Kolmen tuuman 2.1 miljoonan pisteen kosketusnäyttö, kolmiakselinen. Kunnollinen sääsuojaus. Kameran päällä pieni status-lcd -näyttö. Kontrastiin perustuva Panasonicin DFD (Depth From Defocus), AI tehostaa liikkuvien kohteiden havaitsemista. Suljin speksattu 400.000 laukaisua. Viisiakselinen runkovakajaa, teho 5.5 stoppia. Paino 989g. Arvosana 91. Toppklass. Suomen hinta runko 3.900 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Mikael Rantalainen, Lumoava kuu -valokuvanäyttelyni VB-valokuvakeskuksessa. 18.5.2019. Lumoava kuu -näyttelyssäni piharakennuksessa Kuopiossa on esillä kuukuviani kesäkuun alusta elokuun loppuun. Jos liikut siis kesällä Kuopiossa päin, niin käy katsomassa näyttelyni! VB-valokuvakeskuksen päänäyttely samaan aikaan on , jossa on esillä kuvia Apollo-kuuohjelmasta.

Kaleva, Vanha valokuvaus tulee takaisin – älä hävitä filmikameroita, sillä niiden hinnat ovat nousussa. 19.5.2019. Filmikuvauksesta innostunut helsinkiläinen graafinen suunnittelija Pekka Keskinen näkee filmikuvauksen kasvavan suosion olevan ilmiönä sukua vinyylilevyjen paluulle. Filmikuvauksella uransa aloittanut ja vuosituhannen vaihteessa digikuvasta innostunut mies sanoo, että on kokenut kuvallisen kulttuurisokin kahteen kertaan.

Yle, Digihuijatut – Näin vältät nettipetkuttajan ansan. 18.5.2019.

Tivi, Bongaa edullisimmat polttoaineet Tankille-sovelluksella – voit säästää rahaa. Softa-arvio. Kotimainen yhteisön voimaa hyödyntävä Tankille näyttää, mistä saa varmasti ajoneuvoon sopivaa polttoainetta ja mihin hintaan. Ilmainen.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 7 Essential Zoo Photography Tips.

Dpreview.com.

Petapixe.com.

Diyphotography.net, Adobe panics, knocks off 40% off “All Apps” CC annual package for a limited time.

Fotosidan.se, Adobe har uppdaterat Lightroom och Camera Raw - nu finns reglaget Textur.

Fotosidan.se, Många nyheter i uppdaterad Lightroom-utmanare. ON1 Photo RAW. $80.

Kamera & Bild, Johan Wessel: Bildens syfte avgör om det är fusk eller inte. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kameraseura, Galleria West. Galleria West, Kaapelitehdas, B-porras, 2. krs, Tallberginkatu 1, Helsinki Avoinna joka päivä klo 9–21.

 • Nyt meneillään näyttely Rajatapauksia. Valokuvailmaisun projektipajan ryhmänäyttely. Rajatapauksia-näyttelyssä nähdään Helsingin Työväenopiston Valokuvailmaisun projektipajan osallistujien seitsemän valokuvasarjaa ja yksi yllätyksellinen video. Kuvasarjoissa leikitellään, kevyemmin ja syvällisemmin, erilaisilla rajatapauksilla. Kuvien avulla pohditaan ammattien sukupuolittuneisuutta, aikuisen leikkimielisyyttä ja ihmisen hyvyyttä ja pahuutta. Esillä on myös pysähtyneen ja liikkuvan kuvan sekä valon ja varjon rajoja. Lisäksi kuvilla herätellään ajatuksia mudan kauneudesta, unimaailman ja valveilla olon rajasta sekä näkymättömistä maailmoista.
 • Seuraava näyttely sitten Westonien jalanjäljissä. 3.6.2019 - 30.6.2019. Näyttely koostuu Saimaan Kameraseuran vuosina 2013 – 2015 järjestämien Nude-valokuvaustyöpajojen aikana otetuista Fine art nude valokuvista.

Yle Areena, Täydellinen valokuva. 17.5.2019. Kesto 48 min. Lahjakas norjalainen valokuvaaja Thomas Morel on ahkera ja hyvin kunnianhimoinen. Hän tekee aina kaikkensa luodakseen täydellisen valokuvan. 26-vuotiaana hän uupui ja vajosi syvään masennukseen. Nyt hän on keskellä uusia projekteja ja kertoo avoimesti suorituspaineistaan ja perfektionismistaan

Satakunnan Kansa, Porin virallinen fotoviiksi, valokuvaaja ja visualisti Kari Lehtonen paljastaa, miksi passikuvasta katsoo usein outo naama – lue myös kolme tavallisinta fraasia ennen kameran klikkausta. 17.5.2019.

Kaarina-lehti, Viikon kuvat: Puhepelko, vaahtoava suihkulähde ja palvelutalon tiput. 17.5.2019.

Mobiili.fi, Instagram päivittyi – kategoriat avuksi uuden sisällön etsintään. 17.5.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, How To Capture The Action At Running Events. Ajankohtainen aihe.

Fotosidan.se, Framtidens fototeknik. Poddradio, kesto 26:51.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Kattohaikaroita, karmeaa keliä ja kylpylöitä - Kevätkuvausreissu Viroon. 16.5.2019. Luontokuvauskohteena Viro on kiinnostanut itseäni pitkään. Se sijaitsee Helsingistä tarkasteltuna lähellä, hintataso on meikäläisittäin matala, etäisyydet lyhyitä, lintulajistostakin pitäisi löytymän paljon mielenkiintoisia tuttavuuksia huomioiden Viron pieni koko. Ei vaan ole silti tullut lähdettyä. Sen sijaan Niina on seikkaillut siellä polkupyörällä paljonkin. Nyt päätettiin toteuttaa vappuun ajoittuva road trip Viroon. Ajatuksena tutustua neljän retkipäivän puitteissa sen luontoon, etenkin Soomaan kansallispuistoon.

 • Noloa myöntää, mutta allekirjoittanut on vieraillut veljeskansamme pääkaupungissa Tallinnassa lähemmäs 50 kertaa siitä asti, kun olen ensimmäisen passini hankkinut joskus viime vuosituhannella. Koskaan aiemmin en ole päässyt Tallinnaa pidemmälle ja koskaan aiemmin en ole rajaa ylittänyt selvin päin!

Kimmo Rauetmaa, Valokuvauksen tekniikan abc. 16.5.2019.

Me Naiset, Tee nämä yksinkertaiset asiat, niin näytät hyvältä selfiessä – palkittu kuvaaja kertoo 8 temppua, jotka jokainen hallitsee. 17.5.2019. Kysyimme HS:n valokuvaaja Sami Kerolta kahdeksan vinkkiä, joita seuraamalla jokainen voi onnistua kuvatessaan selfieitä.

Valovuoto.fi, Uutta Panasonicilta ja Profotolta. 15.5.2019.

Mobiili.fi, DJI:n ensimmäinen action-kamera on 379 euron Osmo Action. 16.5.2019. Osmo Actionin kameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja se on varustettu 1/2.3″-kennolla ja CMOS-sensorilla. Parhaimmillaan se kykenee 4K-laatuiseen videokuvaan 60 ruudun sekuntinopeudella (100 megabitin bittitaajuus). Myyntiin 22.5.2019, hinta on 379 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR, Nikon firmware update adds Eye AF to the Z6 and Z7 cameras. We compare it to the Sony A7 III! Nikon Z6 vs. Sony A7 III.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, In a World of Full Frame Mirrorless Cameras, Does the Fuji X-T3 Still Hold Up? New Yorkin matkalla mukana Fuji X-T3 ja Fuji 23mm f/2. Video luokassaan parasta. (kokemusten anti aika vähäinen).

 • Julkistettu 6.9.2018. 26 megapikselin peilitön kroppikenno. Kroppikerroin 1.5x. 20 kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. 1.25x kropilla 30 kuvaa sekunnissa. Nopea kasvotarkennus. 4K video hyvä. Elektroninen etsin 3.69 miljoonaa pistettä. Kosketusnäyttö kääntyy kahden akselin ympäri, 1.04 megapikseliä. Wi-Fi, lisätty Bluetooth. Yhdellä latauksella 390 kuvaa. Paino 539g. Suomen hinta, runko 1.400 euroa (hinnassa on mukana verot).

Thom Hogan, Nikon Z Firmware Update and Service Advisory. 16.5.2019.

Fotosidan.se, Han fångade det sällsynta på bild - en svart leopard. 9.4.2019 saatiin kuvattua musta leopardi. Etelä-Intia. Safari-matkalla kuvattu, viimeinen päivä. Ns. bussikuvausta.

Fotosidan.se, Tom Svensson blir ambassadör för World Animal Protection. Ensimmäinen ruotsalainen suurlähettiläs. Kuvauskohteiden erityisalana laiton eläinkauppa. Eläinten kokonaismäärä on 40 vuodessa vähentynyt 58%.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Olympus 12-100mm f/4 -How does it Perform on Lumix G9 14.5.2019. YouTube-video, kesto 8:32. Olympus M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4 IS Pro. Runkona Panasonic Lumix G9.

 • Ensimmäistä kertaa Olympus-objektiivi Panasonic-rungossa. Lainassa Forsgårdilta. Polttovälivastaavuus 24-200mm.
 • Sääsuojaus. Kuvanvakaaja, 4 stoppia (5 stoppia, jos toimisi yhdessä Panasonicin rungon vakaajan kanssa). Paino 561g. Suodinkierre 72mm.
 • Erittäin nopea tarkennus. Erittäin hyviä arvioita, optisesti ei huomauttamista. Kuvanlaatu ei vaihtele, polttovälistä riippumatta sama. Bokehia ei paljoa tule (F/4). Suhteellisen iso, painava ja kallis. Hinta on 1200 euroa.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Olympus OM-D E-M1X Review - My FIRST Two Months. 14.5.2019. YouTube-video, kesto 11:17.

 • Pari kuukautta ammattikäytössä. Sopii hyvin käteen. Joystickin avulla helppo valita tarkennuspiste. Alkuasetukset kuntoon.
 • Automaattitarkennus on parantunut, kasvoihin tarkennus (silmiin tarkennus) toimii hyvin. Valotus toimii hyvin potretteja kuvatessa. Raw-kuvia voi siirtää puhelimeen tai ipadiin suoraan. Voi editoita heti.
 • Parhaimmillaan kuvanvakautus yli 7.5 stoppia. Video toimii myös hyvin.
 • Vähän turhan iso katukuvaukseen tai matkakameraksi.
 • Suomen hinta on 3.300 euroa (runko).
 • Instagram, jpeterf

Satakunnan Kansa, Jo miljoonaa seuraajaa Instagramissa: Konsta Punkka haluaa päästä lähelle kuvattavaa eläintä. 2.4.2019. Nuori luontokuvaaja Konsta Punkka haluaa vangita hetken lisäksi myös tunnelman. Siksi hän vielä säätää sävyjä ja värejä valmiista kuvasta. Ura alkoi luontoretkistä isoisän kanssa ja Instagramista. Nyt Punkan Instagram-tilillä on yli miljoona seuraajaa, mikä on Suomen oloissa äärimmäisen harvinaista.

Kaarina-lehti, Viikon kuvat: Tshernobylin muistot Kaarinassa, saariston varhainen kulta ja Salon pestuumarkkinat. 10.5.2019.

Rajala Blogi, Canon Summer Campaign 1.5.-31.8.2019.

Rajala Blogi, Sony Cashback 1.5.-31.7.2019.

HS, San Francisco kieltää kasvojentunnistus­teknologian ensimmäisenä yhdysvaltalaiskaupunkina. 15.5.2019.

Yle Areena, Kamerat lahjoituksena somesta, oppilaat Mieskaveritoiminnasta - Freelance-valokuvaaja muutti ylimääräiset kamerat kuvaukurssiksi. 7.5.2019. Radio Suomi Helsinki. Kuuntele, kesto 9 min.

Älypuhelimista.

Panasonicilta uutta.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, Johan Hammar – utnämnd till Årets naturfotograf. Vuoden luontokuvaaja, 28. kerta. 25.000 kruunua.

Kamera & Bild, Profoto A1X: Kraftfullare, snabbare och stöd för Sony. Canon, Nikon, Sony. 10.990 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.05.2019   (linkki) (tämä päivä upattiin päivän myöhässä...).

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Vielä ehdit sukeltaa kirsikankukkien lumoon Helsingin Roihuvuoreen - tallensimme punaisen hehkun näihin kuviin. 14.5.2019. Hanami, "kukkien katselu".

Ursa.fi, Zeniitti 2/2019. Muutama poiminta. Seuraava numero ilmestyy heinäkuu 2019.

Mynewsdesk.com, Samyang 45mm - Normaaliobjektiivi Sony FE:lle. Samyang AF 45mm f/1.8 FE. Täyskennoisille, 162g. Lähin tarkennus 45cm. Vastavalosuoja mukana. Kesäkuussa myyntiin, svh. on 379 euroa.

TE-palvelut, Koulu- ja päiväkotikuvaaja, Suomen Koulukuvaus Oy, Turku. Elokuusta joulukuuhun, tarve on 4 kuukaudeksi. Ajokortti ja auto oltava. Kokoaikatyö.

 • Työpaikan osoite Brahenkatu 10, 20100 TURKU
 • Palkkaus Sovitaan
 • Työ alkaa 01.08.2019
 • Työaika kokoaikatyö
 • Työn kesto 3 - 6 kk, 4 kk
 • Haku päättyy 31.05.2019

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Timeless Portrait of the Many-Splendored Faces of New York.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Thom Hogan, The Brutal Quarter. 11.5.2019. Kameravalmistajien myynnit tammikuu - maaliskuu 2019 on julkistettu. Huonolta näyttää.

Thephotoargus.com, 35 Inspirational Dandelion Images.

ePhotozine.com, How To Take Awesome Travel Food Photography Shots.

Fotosidan.se, Björn Persson uppmärksammar hotade djurarter. Haastattelu. Näyttely Helsingborgissa, 25.5.2019 - 20.10.2019.

Kamera & Bild, Adobe uppdaterar Camera Raw & Lightroom CC.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Canon 7D:n korvaaja reissuille (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). 31 viestiä.
 • Nikon D7000 tarkennusongelmia (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Noin 6 vuotta vanha Nikon D7000 on alkanut oikkuilla automaattitarkennuksen kanssa. Manuaalisesti tarkentaa kyllä. Ei ole objektiivissa varmaankaan vika kun sama ongelma myös eri objektiivin kanssa. Shutter count muutaman alle 78.000. Onko tullut vain tiensä päähän vai voisiko jotain kokeilla tehdä? Vika ei siis ole kokoaika, vaan jossain kohtaa kuvausta ei vaan enää tarkenna automaattisesti.
 • Järkkärin tilalle pienempi kamera? (Digikuvaus).
 • Kuvapankit (Kuvankäsittely).
 • Stefan Bremer, Salon Veturitallissa (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Stefan Bremer, Keskeltä ja Täysillä, laaja retrospektiivinen valokuvanäyttely Salon Taidemuseo Veturitallissa 11.5.-8.9.
 • Kysymyksiä verkkolevystä (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Sony 135 f1.8 GM (Optiikka).
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit).
 • Nikonin peilittömät FF-rungot Z6 ja Z7 (Järjestelmädigit). Pari kysymystä Z6...
  1) Focus peaking on, mutta toimiiko se myös etsimessä?
  2) Toimiiko focus peaking FTZ-adapterin kanssa vanhoilla objektiiveilla (esim ai-s) ?
  3) Kennovakain + objektiivivakain = 2 vaiko vain 1 ? Eli onko tuplavakaimesta hyötyä? ...
  • 1) Näkyy ja toimii
   2) Toimii
   3) On hyötyä On kyllä huikea runko (Z6) MF kuvailuun. MF tarkennus helppoa ja tarkkaa focus peakingilla ja 'etsinzoomilla'. Lisäksi kaikkiin MF laseihin ilmestyi vakaaja. I love it <3
 • Sony α6400 (Järjestelmädigit). Pari kuvaa Berliinistä A6400 & Samyang 24mm f2.8.
 • #Taide: Surreaalia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Tanssi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Teema: Katukuva (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: koirakuvia, osa 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 3 uutta koirakuvaa.

Kontto.kuvat.fi, Berlin. Sony a6400 + Samyang s2mm f2.8.

Yle, Kuninkaallinen vauva Legona ja viikon muita uutiskuvia. 13.5.2019. Viime viikolla Britannia sai uuden kuninkaallisen, jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut alkoivat Slovakiassa ja Suomessa käynnisteltiin hallitusneuvotteluja. 13 kuvaa. Klikkaamalla isommaksi.

Rajala Blogi, Sony Tupla-Cashback 1.5.-31.7.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Futuristic Photos from High-Rise Towers in the Paris Suburbs.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Thom Hogan.

Fotosidan.se, Nikon och Canon tappade 17 procent i försäljning.

Kamera & Bild, National Geographic-bilder misstänks vara manipulerade. Tämähän oli tapaus, jossa linturataa oli kloonattu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Arvokkaan lintualtaan viereen rakentuu 17 000 asukkaan kaupunginosa – Luontokuvaaja Tuomas Heinonen lobbaa lintujen puolesta valokuvilla. 12.5.2019. HS kävi tutustumassa Suomenojan lintualtaisiin yhdessä luontokuvaaja Tuomas Heinosen ja Finnoon asuinaluetta suunnittelevan projektinjohtaja Kimmo Leivon kanssa.

Kaleva, Palkittu oululainen mainoskuvaaja Onni Wiljami Kinnunen liikkuu työssään fantasian ja mielikuvien maailmassa. 12.5.2019.

Piilokoju.fi, Kolmen suora ja raiskausyritys. 12.5.2019. Mökkisaaremme on suurelta osin vanhaa vesijättömaata. Kivistä, kosteaa ja täynnä lahopuuta, erinomaisen hyvin tikkojen mieleinen siis. Naapurin isäntä kuittasi takavuosina mukavan summan rauhoittaessaan hehtaaritolkulla leppää, haapoja ja koivua kasvavan hatelikon valkoselkätikan suojelualueeksi.

Mikrobitti huhtikuu 2019, Testissä puhelimen videoeditorit: Ilmaisilla sovelluksilla leikkaamisen alkuun. 5.5.2019. Tilaajille. 4 sivua. 4 ilmaista videoeditoria testissä. Tietokoneessa käytettäviä. Kaikki Mac, Linux, Windows.

 • Shotcut. Ominaisuuksilla ladattu. Perustoiminnot ja edistyneempiäkin, myös 4k. Videoklipit raahataan hiirellä näytön alalaidan aikajanalle. Lisäraitoja äänelle ja videolle tarvittaessa. Suotimia on paljon. Satoja video- ja audiomuotoja. Videota voi tallentaa myös nettikamerasta. Vain YouTubeen on suorat tallennusmuodot, ei muihin. Monipuolinen ohjelma, mutta vaatii opettelua.
  • Monipuolinen videoeditori peruseditointiin. Hyvää: video- ja äänimuotojen valikoima, suotimet. Huonoa: vaatii kohtalaisesti opettelua.
 • OpenShot. Raskaampaan käyttöön. Sen verran monipuolinen ohjelma, että opasta kannattaa selata verkossa. Vaikka editointia helpottavat näppäinkomennot. Hiiren kakkosnäppäimellä avautuu videokatkelmasta valikko, jossa esimerkiksi animointeja ja häivytyksiä. Kirkkauden ja kontrastin muuttaminen. Ääntä voi yksinään käsitellä monistamalla videoleikkeen ja peittämällä sen näkyvistä. Otsakkeille on valmiita pohjia. Raskas ohjelma. Osaa valita oikeat vientimuodot Instagrammiin, YouTubeen ja Vimeoon.
  • Vahva videoeditori tavalliseen videoleikkaukseen. Hyvää: helppokäyttöisyys, monipuolisuus. Huonoa: räätälöinti, laitevaatimukset.
 • Lightworks. Ammattilaisten jäljillä. Ammattilaissarjaa, ei yhtä tunnettu kuin Adobe Premiere Pro. Uusi projekti luodaan antamalla nimi ja valitsemalla videon kehysnopeus (sama kuin alkuperäinen, esim. puhelimessa vaikka 30 fps). Editointi-ikkunassa käsittelyssä oleva leike. Alalaidan aikajanalla voi siirrellä leikkeitä. Hiottu käyttöliittymä, värinkorjauksen työkalut, efekti. Ei ehkä paras työkalu kotikäyttäjälle, joka haluaa vain leikata videosta ylimääräiset pois. Ilmaisversion ongelma on vähät vientimuodot. Ja videon vienti on rajattu 720p.
  • Ammattitason editointiympäristö rajoituksin. Hyvää: käyttöliittymä, YouTubeen ja Vimeoon lataus. Huonoa: kevytversion puutteet videon viennissä.
 • LosslessCut. Pikaleikkuri sopii kärsimättömälle. Videot tuodaan valikon kautta tai pudottamalla ne ohjelman ikkunaan. Videon tuomisen jälkeen valitaan leikkeuden alku- ja loppupaikat. Videoista voi ottaa still-kuvia. Sopii myös äänitiedostojen pätkimiseen. Viedyt tiedostot (lyhyemmät leikkeet) ovat identtisiä alkuperäisiin verrattuna, laatu ei muutu. Sopii hyvin arkiseksi videoleikkuriksi aloittelevalle harrastajalle.
  • Yksinkertainen, sopii myös lasten käyttöön. Hyvää: nopea leikkaustyökalu. Huonoa: ei työkaluja edistyneempään käyttöön.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, How To Capture Top Birds Of Prey Imagery.

Dpreview.com.

Earthboundlight.com, Firmware Fever. 12.5.2019.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Canon 7D:n korvaaja reissuille (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). 25 viestiä.
 • Järkkärin tilalle pienempi kamera? (Digikuvaus). Mikä olisi tämän päivän suositus taskuun menevästä pokkarista,hintaluokka 400-1000€.Pääpaino valovoimassa , kinovastaavassa zoomissa (200-400mm) ja etsin. Videokuvauksella ei juurikaan merkitystä.
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit). (nyt keskustellaan lähinnä peilillisistä autoista, mutta onhan niitä peilittömiäkin...).
 • Karkkipäivää odotellessa Fuji X-H1 (Järjestelmädigit). Nyt se "karkkipäivä" tuli! ... Tosi hyvältä vaikuttaa, mutta on tuossa opettelemista Tietääkö joku miten saisi valkotasapainon johonkin rullaan?
 • #Taide: Surreaalia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Isolla kirkolla kirsikkapuut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Dronella, ilma ei suosinut ja aikataulu on juuri nyt tiukkaa, ainoa rako oli tänään. (...Toivottavasti viikon päästä hanami-juhlan aikaan vielä on jotain jäljellä kukinnoista...).

Sulantoblog, Micro 4/3 is too noisy? And how get rid of noise 10.5.2019. YouTube-video, kesto 6:38. Image noise pops up in almost every Micro 4/3 related discussion. In this video I'm going to find out it is a real world problem. I'll also share my Lightroom noise reduction tips that can be useful for high ISO pictures.

 • Sulanto oppi kuvaamaan filmiaikana, ei kovin herkkä kohinalle. Panasonic Lumix G9:n kohinaa tutkiskellaan. ISO 3200, normaalilla katseluetäisyydellä kohinaa ei oikeastaan huomaa, vasta zoomatessa sen kunnolla huomaa.
 • ISO kuvatessa mahdollisimman alhainen. Kuvaa RAW. Älä alivalota. Liike ongelma vähässä valossa, ISO-arvoa pitää nostaa, objektiivi pitäisi olla mahdollisimman valovoimainen.
 • Lightroomissa kohinan vähentäminen, RAW tärkein. 7 säädintä, jotka Lightroomissa vaikuttavat kohinaan. Sharpening, Masking, 0 vahvin, 100 vain voimakkaimmat reunat terävöitetään, Sulanto käyttää yleensä arvoa 50. Luminance, 20. Detail (Luminance threshold), 80. Contrast (Luminance), 50. Color (ei yleensä ongelma), default 50 (?). Detail (Color), default 25 (?). Smoothness (Color), default 25 (?).
 • Sulannolla korkein ISO-arvio 6400, kuulemma ihan hyviä tuloksia.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Street Photography Amsterdam - My Gear. 10.5.2019. YouTube-video, kesto 9:24.

 • Amsterdamissa kuvattu YouTube-video (DJI OSMO Pocket). Linnut laulavat kanaalien varrella. Yksi päivä kuvausaikaa (muutamia tunteja), ei ihan helppoa. Suomalainen huumori mainitaan kommenteissa.
 • Mukana vain 17mm f/1.8 (polttovälivastaavuus 34mm). Olympus E-M5 Mark II runkona. Pieni kahva lisätty, parempi ote.
 • Instagram, jpeterf

Tuomas Heinonen, Huhtikuu 2019 – Lintujen soidinmenoja ja nisäkkäitä. 11.5.2019. Huhtikuu vierähti nopeasti eivätkä säät pilanneet kuvauksia. Vaikeita valintoja oli tehtävä kuukauden edetessä, kun hyviä valoja ei voi käyttää useassa paikassa samaan aikaan. Nelijalkaiset ystävät veivät painopistettä ja hukkareissuja tuli useita. Tulostakin syntyi sekä yllättäviä kohtaamisia. Katsotaan miltä kuukausi näytti.

Kansan Uutiset, Pakolaisleirin valokuvaajalla riittää keikkoja Libanonissa. 11.5.2019. Palestiinalainen valokuvaaja Fadi Anani kouluttaa nuoria kuvaajia Libanonissa.

Tivi.fi, Tahmaako tietokoneesi? Näin teet helposti kevätsiivouksen pc:lle. 11.5.2019. Softa-arvio. Total PC Cleaner ei voisi juuri olla helppokäyttöisempi. Microsfot Storesta, ilmainen.

Mynewsdesk.com, Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD - Innovatiivinen kinokoon yleisobjektiivi. 9.5.2019. Focus Nordic. Svh. 965 euroa. Nikon-versio kesäkuun alussa. Canon-versio sitten kuukautta myöhemmin. Tärinänpoisto (suomennettuna kuvanvakaaja).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR, 5 tips for capturing sharp landscape photos.

ePhotozine.com, Use The Power Of Lines To Improve Your Landscape Shots.

Dpreview.com, DPReview TV: Fujifilm XF 8-16mm F2.8 review. Ei suotimia, ei vakaajaa, ehkä sopii parhaiten arkkitehtuurikuvaukseen. Kallis. Sääsuojattu. Kiinteä vastavalosuoja. Fujifilm XF 8-16mm F2.8 WR LM. Kinovastaavuus 12-24mm. Yhteensopiva Fujifilm X -kameroille. Paino 805g. Suomen hinta on 2000 euroa (hinnassa on mukana verot).

Kamera & Bild, Claes Grundsten: Människor eller natur. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Valokuvaaja Stefan Bremerin tuotannossa ihminen on punaisena lankana: "Kasvot on sellainen maisema, johon en ikinä kyllästy". 10.5.2019. Helsinkiläisen valokuvataiteilijan tuotanto on esillä laadukkaista valokuvanäyttelyistä tunnetussa Salon Veturitallissa.

Loimaan Lehti, Viikon kuvat: Tshernobylin siivooja, Instagram-hevoset ja keltainen kulta. 10.5.2019. 17 kuvaa.

HS, Toisenlainen taistelija. Tilaajille. 9.5.2019. Äiti pakeni kidutusta kätkemällä asia­kirjoja lapsensa vaippoihin – Nyt espoolainen tytär Airin Bahmani kuvaa vuoristossa ihmisiä, joista monet jakavat hänen äitinsä kohtalon.

Mynewsdesk.com, Canon, Lähiluonto tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia luontokuvaukseen. 10.5.2019.

Kotiliesi, Juhlien järjestäjä, eivätkö rahasi riitä ammattivalokuvaajaan? Näillä vinkeillä otat juhlistasi ihanat valokuvat itse.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

ePhotozine.com.

 • How To Photograph Creative Silhouettes In 5 Easy Steps.
 • Panasonic Lumix G90 Review. Julkistettu 5.4.2019. Vuonna 2016 julkistetun G80:n seuraaja. Ei mitään dramaattisia päivityksiä. 20 megapikselin LiveMOS-sensori, design päivitetty, sisäänrakennettu V-LogL, kuulokeliitäntä. Isompi runko, parempi kuvausote, ISO:lle, valkotasapainolle ja valotuksen kompensaatiolle omat säätimensä. 4K UHD video 30/24p, 1.25x kroppi. Full HD 120fps. Runkovakaaja 5-akselinen. Jos objektiivissakin on vakaaja, niin teho on 5 stoppia. Kooltaan G90 on G9:n ja G80:n välissä. Lcd-näyttö 1.24 miljoona pistettä (1.04 miljoona pistettä), joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö. Elektroninen etsin sama, 2.36 miljoonaa pistettä. Sisäänrakennettu salama. Ulkoisen mikrofonin liitäntä, kuulokeliitäntä, edelleen micro-USB (lataus myös virtapankista). Yksi sd-kortti, UHS-II. Yksillä akuilla ottaa 290 kuvaa (CIPA). Akkukahva lisävaruste. V-LogL. Vaikka videoon lisätty uutta, niin alaspäin on menty, nyt 4K on 1.25x kroppia. Panasonicin mukaan on suunniteltu sekä still-kuvaan että videoonSarjakuvaus 9fps, liikkuvaan kohteeseen 6fps. Sääsuojattu runko. Kohisee. Arvosana 4.5 * / 5 *. Runko + 12-60mm F3.5-5.6 alle 1.300 euroa (hinnassa on mukana verot).

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Canon and Nikon Imaging Sales Drop 17%+ Over Past Year.

The Online Photographer.

Lensrentals.com, blog, How Potatoes and Gelatin Created Color Photography.

Fotosidan.se, blogi, Ekvivalens mellan olika sensorformat ger ändå inte likadana bilder.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Canon 7D:n korvaaja reissuille (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Minulla oli pitkään monta eri järkkäriä, viimeisimpänä Canon 7D ja siihen 100-400mm sekä 15-85mm lasit. Matkustan tosi paljon ja tuo yllämainittu combo osoittautui varsinaiseksi niskantappajaksi, eli päänsärkylääke piti ottaa joka päivä. Myin järkkärin ja ostin Sonyn superzoom -pokkarin pari vuotta sitten. Ihan jees, paitsi en ole tyytyväinen kuvanlaatuun. Suositelkaa sopuhintainen ja ei liian painava järkkäri reissuun mukaan. Useimmiten käytin tuota 15-85mm lasia, joten se polttoväli riittää. Uusi ketju, 5 viestiä.
 • Mitä tuli ostettua? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Zeiss Otus 100mm f1.4 (Optiikka). On hieno lasi ja upea kuvausfiilis varmasti, mutta AF:n puute alkaa jo vaivata näitä Otuksia, kun muut tarkentaa heti silmään täydellä aukolla. Se vaan on hankala yhtälö, kun täydellisellä optiikalla epäonnistuu tarkennuksessa kerta toisensa jälkeen. Se syö miestä, jos on maksanut sen 4000 euroa.
 • Sony Nex-5N vs A6300 kuvan laatu (Nikon, Sony).
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit).
 • Nikon huhuilee (Järjestelmädigit).
 • Sony A7III (Järjestelmädigit). Kävi ihme homma otsikon kameran kanssa. Ei suostu virransäästö menee päälle. ...IR-remote enabloitu? Tuon ollessa päällä ei nuku...
 • (2017 - ) Sony A7III, A7RIII, A9 (Järjestelmädigit). ...Gigantin norjalainen emoyhtiö Elkjøp ostaa pohjoismaisen huoltoliiketoimija InfoCare Workshopin. Oman huoltoyhtiön avulla Gigantti aikoo parantaa huoltopalvelujaan ja lyhentää huoltoaikoja....
 • #Taide: Surreaalia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Teema: Still life (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Petteri Hautamaa, Teerisuon lumoissa. 9.5.2019. Edellisvuonna otin ensikokeilut keväisen teerinsoitimen valokuvauksessa. Tuolloin käsiin ei jäänyt vielä kummoista materiaalia, mutta kokemus oli ikimuistoinen. Tänä keväänä lähdin liikkeelle hyvissä ajoin ja panostavammalla otteella. Teeret muodostivat itselleni kevään tärkeimmän projektin, eikä oikeastaan muuta mainittavaa materiaalia sen takia juurikaan kertynyt. Parempi kerrankin keskittyä yhteen juttuun, sen sijaan että sinkoilisi hätäpäissään joka suuntaan.

Digicamera.netin uutisissa oli 4.5.2019 jonkin verran suomalaisesta kuvat.fi-palvelusta. Vielä vähän lisää. Viime vuosina palvelua on taas kehitetty vähän aktiivisemmin. Käyttäjävirta on kuulemma selvästi kääntynyt takaisin Suomeen ulkomaisista some-palveluista, syynä kaikenlaiset yksityissuojahuolet jne. Kuvat.fi on vähän henkilökohtaisempi kotisivutila, ei niinkään mikään some-palvelu.

 • Gallerian nimeksi voi valita .kuvat.fi:n lisäksi n. 10 valmiista muustakin domainpäätteestä, ja nykyään voi vaihtaa käyttöön myös oman domaininkin. Monilla ammattikuvaajilla on oma .fi tai .com domaini liitetty palveluun. Domainin liittämismahdolisuus kuuluu kaikkiin versioihin ilman lisäveloitusta (domain-nimi pitää ostaa erikseen).
 • Ammattikuvaajat käyttävät palvelua aika paljon keräyskorin takia, eli laittavat kuvauskeikan luonnoskuvat asiakkaalleen nähtäville palvelun kautta ja asiakas käy keräyskorin avulla valitsemassa haluamansa kuvat ja kenties kirjoittamassa niihin kommentteja ym. Helpottaa työnkulkua...

Kamerakoulu.fi, Filmikuvausta Siikanevalla. 9.5.2019. Ari Jaaksin matkassa filmikuvausretkellä Siikanevalla. Välineinä laakaformaatin 4×5 Graflex Crown Graphic ja keskiformaatin Rolleiflex. YouTube-video, kesto 14:37.

Naniannette.fi, Kuinka minusta tuli katukuvaaja? 9.5.2019. Podcast ja teksti.

Markku Könkkölä, Jyväskylän kameraseuran kuvailta 16.5. – Hankasalmen kameraseuran vierailu. 9.5.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Russian photographer Dmitry Gomberg gives us a bucolic view of life in rural Georgia with his work The Shepherd’s Way. Lampaita riittää. Bucolic = paimen.

Digital Photography School.

IR.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Thom Hogan.

The Online Photographer, Is Canon On To Something Here? The Elusive Fun Factor. Miltä Canon EOS RP tuntuu. Lyhyesti: kyse ei ole teknisesti edistyneimmästä mallista, jossa olisi kaikkein uusimmat ominaisuudet. Mutta arvioijat ovat yhtäkaikki nauttineet sillä kuvaamisesta.

Thephotoargus.com, Finding Great Photography Locations for Beautiful Photographs.

Fotosidan, Fotosidan Masters - Årets mästarbild 2019. Äänestys.

Kamera & Bild, Ny firmware till Nikon D850, D7500 & D5600 släppt.

Kamera & Bild, Wacom Intuos Pro Small – proffsseriens minsting. Pro-sarjan pienin. Tämän hinta on 2600 kruunua. Muut sitten 4200 kruunua ja 5900 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Rajala blogi, Canon EOS-1D X Mark II on omiaan moottoriurheilun kuvaamiseen. 6.5.2019.

Facebook Canon, Canon Live – RF 85mm F1.2L USM. Video, kesto 7:29. Olli Turtiainen ja Teija Tamminen-Saremaa.

Loimaan Lehti, Viikon kuvat: Susannan. 3.5.2019. Kuvat isommaksi klikkaamalla. 17 kuvaa.

Ilta-Sanomat, Viikon uutiskuvat: Thaimaassa yllätyshäät, Venezuelassa tilanne kärjistyy. 4.5.2019. 6 kuvaa.

Mikrobitti, Kiintolevyjen tuotanto romahtamassa – miten käy keskeisen pc-komponentin. 6.5.2019.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, zentuvo Finland Oy, Espoo. Kiinteistö- ja asuntokuvauksia. Oma kalusto oltava, drone ja video myös.

 • Työpaikan osoite 02770 ESPOO
 • Palkkaus sopimuksen mukaan
 • Työ alkaa kesä-heinäkuussa
 • Työaika muu osa-aikatyö
 • Työn kesto yli 12 kuukautta
 • Haku päättyy 14.06.2019 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, California artist Kirk Crippens talks about capturing Big Sur’s year-long isolation.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

(eiliseen jatkoa) Canon RF 85mm F/1.2L USM.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Photography Breakdown of the NASA Antares Rocket Launch. Miten kuvat otettiin.

Fotosidan.se, Vernissage för Fotosidan Masters 2019.

 • Galleri Kontrast, Fotosidan Masters. 13.6.2019 - 15.7.2019. Kuvia kaikkiaan 1800 kpl, esillä 80 kpl. Kadun toisella puolen kaupunginmuseo. Ihan lähellä Slussenin metroasemaa. Pohjoispuolella olevaan Vanhaan kaupunkiin on matkaa vähän yli 100 metriä.

Fotosidan.se, Nissin MG80 Pro - välkyld toppmodell.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Tärkein asia kuvan hyvyydessä ja kuvauksen harrastamisessa (Sana on melkein vapaa).
 • Mitä tuli ostettua? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kertokaas mulle joku viisaampi mitä ostin huutokaupasta hetken mielijohteesta? Kyseessä on jalusta jossa lukee Gitzo Brevente.
 • Sony 135 f1.8 GM (Optiikka). Snadisti tarkempi kuin kuin Zeiss APO 135/2 joka lähti tämän GM:n edeltä kiertoon. Täysin äänetön ja hemmetin nopea AF, myös huonossa valossa. A7R3:n (uusi softa tuli just eli onko sitten asialla uusi softa vai lasi) uudella firmiksellä Eye AF osuu ihan tolkuttoman hyvin. Jos silmä on kunnolla auki niin ei tuolla edes puolihutia ole onnistunut saamaan aikaiseksi.
  • Täysin kaiken hypen arvoinen. Bokeh-arviot jätän itseäni taiteellisimmille sieluille.
  • Suomen hinta on 2100 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Zeiss Otus 100mm f1.4 (Optiikka).
 • Canon 1,4* jatke (Optiikka).
 • Sony Nex-5N vs A6300 kuvan laatu (Nikon, Sony).
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit).
 • Akkujen määrä lentomatkalle (Järjestelmädigit).
 • Canon EOS RP (Järjestelmädigit).
 • Saariselän iltoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Fantsut rantsut +3 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • teema: kukkia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). St. Paulia. Sisäkukkaa, ulkona sataa... mut sisällä hyvä luonnonvalo... Kokeilin Olyn HiRes moodia, kaksi kuvaa yhdistelty terävyysalueen syventämiseksi.
 • Piika valtasi yksiön (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Kännykkäkuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Laitetaan uusi teema pystyyn, kännykkäkuvat. Niinhän sitä väitetään, että paras kamera on se, joka on aina mukana. Samalla voisi mainita millä kamerakännykällä kuva otettu. Ei laiteta kuitenkaan tähän niitä tavanomaisia räpsyjä :-). (piti oikein yrittää tarkistaa, että löytyisikö tällainen jo aiemmin, en löytänyt...).

Petri Pietiläinen, Turkey - Spring 2019. Lomamatkalla Turkissa. Kansio päivittyy edelleen...

Kamerakoulu.fi, Takavalon luova käyttö – käsisalaman asettaminen kohteen taakse. 8.5.2019. Tekstiä, kuvia. kuvaustehtävä.

Valovuoto.fi, #ez4ence – kuvaajana CS-joukkueen matkassa. 7.5.2019. Ulkomaille suuntautuvat kuvauskeikat ovat mielestäni siisteintä, mihin kuvauksen ammattilainen voi ajautua. Haastattelin kaveriani, joka oli vastikään kuvannut elektroniseen urheiluun liittyvän keikan Brasiliassa. CS = Counter Strike.

Museokortti.fi. Tarjous voimassa 12.5.2019 asti. 64 euroa (norm. 69 euroa). Kaupan päälle lisäkuukausi. Ylimääräinen kuukausi myös museokortin uusijoille.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

Featureshoot.com, The Outsider Artist Whose Dedication Saved His Life. Erikoinen elämäntarina.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • How To Create Unusual Compositions With Cool Results.
 • Take The 'Old Vs New' Photography Challenge.
 • Super Saturday 4 May Winner Announced.
 • Panasonic Lumix S1 Full-Frame Camera Review By David Thorpe. Julkistettu 1.2.2019. Panasonic S1 -malli on se pikkuveli, 24 megapikselin täyskennoinen peilitön. Sääsuojattu. 5-akselinen kuvanvakain, runko 5.5 stoppia, runko + objektiivi 6 stoppia. 4K/30p kroppaamaton video, 4K/60p kropattu. 1080 video 180 fps. Multi-shot High Resolution 96 megapikseln kuvatiedostot, jalusta tarpeen. Kertatarkennuksella 9 fps, jatkuva tarkennus 6 fps. Elektroninen OLED-etsin 5.76 miljoonaa pistettä, 60fps tai 120fps. Diopteriasetukset 0.78x, 0.74x, 0.7x (tämä sopii hyvin silmälasien käyttäjälle). 3.2 tuuman 2.1 miljoonan pisteen kosketusnäyttö, kolmeakselinen. Paino 899g. Kameran päällä pieni status-lcd -näyttö. Runko sopii hyvin Suomen olosuhteisiin, voi käyttää hanskat kädessä. Bajonetti Leica L. Etukäteen Panasonic arvioi, että Panasonic S1 -mallia käytettäisiin 70% still-kuviin ja 30% videoon. Paino 899g. Suomen hinta on 2699 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Samsung DUO Plus USB Type-C Flash Drive Review. Arvosana 4 * / 5 *. Älypuhelimille ja uusille mikroille suunniteltu. USB-tikku.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Thom Hogan, Hope Versus Fear. 4.5.2019. Hoganilla ei ole vaikuttanut onnistuneiden otosten määrään urheilu- tai villieläinkuvauksessa sarjanopeuden kasvamisen 2 fps -> jopa 20 fps. Toivotaan kameravalmistajalta jotain puuttuvaa ominaisuutta, jonka jälkeen omissa kuvissa simsalabin. Pelon takia hankitaan aina uusia ja uusia välineitä, vaihdetaan toiseen systeemiin jne. Pelätään, että kaluston puutteiden takia kuvat ovat huonompia.

The Online Photographer, The Very Best Camera Deal In the Entire Universe Right at This Moment. Fujifilm X-H1 + akkukahva, $1.299.

Kamera & Bild, Kamerorna som tog vinnarbilderna i World Press Photo 2019. Mitä kameroita ammattilaiset käyttävät. Entä täyskennoiset vs. kroppikennoiset. Vielä ei näy peilittömien läpimurtoa. Kyse on pro-lehtikuvaajista. Joilla tärkeä kriteeri kuvatessa on esim. ergonomia, vaikeissa olosuhteissa kuvaaminen jne. Kameran painolla ja koolla ei usein ole mitään merkitystä.

Fotosidan.se, Anders Petersen visar Stockholm på Liljevalchs. Neljä vuotta Tukholman dokumentointia. Ensimmäistä kertaa hän on kuvannut omaa kaupunkiaan. Satoja kuvia, Tukholma, 2015 - 2018. (Suora teksti näyttelystä).

Fotosidan.se, Fotokonstnär mottar Swedish Photography Award. Pari vuotta vanha palkinto. Tarkoitettu valokuvaajille, joilla ei ole varaa isoihin näyttelyihin. Uralle nostetta. 50.000 kruunua ja näyttely Helsingborgissa. Tänäkin vuonna voittaja on ns. valokuvataiteilija, Albin Biblom.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Miikka Pulliainen, Tarinoita kuvien takaa, osa 4/12. 6.5.2019. Julkaisen Facebook sivuillani tarinoita kuvien takaa. Julkaisu tulee vuoden jokaisena maanantaina ja kokoan tänne aina kuun lopussa kyseisen kuukauden tarinat. Kuvaa, tekstiä. videota.

HS, Kuvia Suomesta, osa 45. 5.5.2019. Mika Ranta kuvasi avohakattuja metsiä maalta ja ilmasta

Yle, Nauru lievittää stressiä, muistutti maailman naurupäivä ja viikon muita uutiskuvia. 6.5.2019. Viime viikolla vietettiin niin vappua kuin nauru- ja Star Wars -päivääkin. Katso tästä viikon kiinnostavimmat uutiskuvat. 14 kuvaa. Klikkaamalla isommaksi.

MTV, Kuka tahansa voi onnistua kuvissa, uskoo Erika – tärkeintä on uskoa omiin mahdollisuuksiinsa: "Se on mieletöntä, kun sen oikeasti tajuaa". 7.5.2019.

Tekniikan Maailma, Applen iOS 13 on jo nurkan takana – Tässä tulee huhukimara uuden käyttöjärjestelmän uudistuksista. 6.5.2019.

Rajala Blogi, Fujifilm Summer Campaing 2019. 6.5.2019.

TE-palvelut, Videoon erikoistuva valokuvaaja, A-lehdet Oy, Helsinki, Helsinki. A-lehtien kuvatoimitus kuvaa valokuvia ja videoita sekä journalistisiin medioihin että yritysasiakkaiden kaupallisiin medioihin. Kuvaukset paikan päällä tapahtumissa, miljöissä ja kodeissa että omassa studiossa A-lehtitalossa. paikan päällä tapahtumissa, miljöissä ja kodeissa että omassa studiossamme A-lehtitalossa. Jätä hakemus sekä ansioluettelo mahdollisimman pian, viimeistään 19.5.2019. Haastattelut aloitetaan nopeasti.

 • Työpaikan osoite Risto Rytin tie 33, 00081 A-LEHDET
 • Palkkaus sopimuksen mukaan
 • Työkokemus 1-5 vuotta
 • Työ alkaa Sopimuksen mukaan
 • Työaika kokoaikatyö, 37,5t / viikko
 • Työn kesto yli 12 kuukautta, kokoaikainen
 • Haku päättyy 19.05.2019 klo 23:00

Mynewsdesk.com, Polaroid Originals sukeltaa Stranger Thingsin ylösalaisin-maailmaan. Focus Nordic. Lehdistötiedote.
Polaroid Originals OneStep2 Stranger Things Edition, Suositushinta 139,00 €. Polaroid Originals Stranger Things Limited Edition film, Suositushinta 19,90 €.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Powerful Portrait of Living Off the Grid in Northern Canada. Suomalaiset voivat samaistua näihin kuviin ja tunnelmiin.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, 12 Ways To Improve Your Beach Photography Today.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Just the MTF Charts: Micro 4/3 Lenses. Eipä mahdolliset yksittäiset laadunvaihtelut vaikuttamaan tuloksiin, kuin kaikkia laatuja on 10 kappaletta. (Kuinkahan moni objektiivitestaaja toimii näin?) Olympus M. Zuikot, Panasonicit, Voigtlanderit. Testit isoimmilla aukoilla.

Fotosidan.se, Juridik för hobbyfotografer. Poddradio, kesto 22:54. Lait suunnilleen samat kuin Suomessakin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Journalisti 4/2019. Ilmestynyt 2.5.2019.

 • Rahahautomo. Valokuvausjärjestö Finnfoto kylpee rahassa, jota se ei ole saanut jaettua kuvaajille. Valokuvaajien yhdistyksellä Finnfotolla on erikoinen ongelma: yhdistyksen tilillä oli vuodenvaihteessa yli puoli miljoonaa euroa, jota se ei ollut saanut jaettua kuvaajille. Se on iso summa rahaa järjestölle, jonka pääasiallinen tehtävä on rahan jakaminen – ei pesämunan kerääminen.
  • Tilinpäätöksen mukaan yhdistyksen kahdella pankkitilillä oli viime vuoden lopussa yli puoli miljoonaa euroa jakamatonta rahaa. Niin isoa summaa on vaikea saada jaettua henkilökohtaisina apurahoina, jotka ovat olleet 1000 – 4000 euron luokkaa ja pienimmillään muutamia satasia.
  • Mikko Säterin mukaan ongelmana on, ettei hyviä hakemuksia tule riittävästi ja hakemusten määrä ylipäätään on vähentynyt. ”Valokuvaajille olisi eri tahoilla valtavasti rahaa jaossa, jos he vain viitsisivät hakea sitä. Hakemus, joka on hyvin perusteltu ja joka ei ole yliampuvasti budjetoitu, yleensä menestyy.”
  • Lehtikuvaajien erotiedotteessa puututtiin seikkaan, joka puhututtaa vielä nykyisinkin. Lehtikuvaajien mielestä ammattilaisten tarpeita vastaava toiminta ei onnistunut Finnfotossa, jossa jäseninä on myös alan harrastajia. Lehtikuvaajien mielestä Kopiosto-raha kuuluu ensisijaisesti sitä kerryttäville ja siitä eläville ammattilaisille. Finnfotossa iso osa apurahoista ohjautuu harrastajakuvaajille, ja yhdistyksen jäsenenä on muun muassa kamerakauppiaiden yhdistys Suomen fotokaupan liitto.
 • Kuvaajan ongelma: miten ottaa kiinnostavia kuvia festarikävijöistä lakia rikkomatta? Itse yritin kuvata ihmisiä, jotka ovat omissa maailmoissaan eivätkä ajattele kameran läsnäoloa. Sellaisessa kuvaamisessa on paljon vastuuta, sekä lain säätelemää että eettistä. Miten ottaa ja julkaista kuvia, jotka ovat kiinnostavia mutta eivät loukkaa ketään? Sitä olen pohtinut myös omissa hankkeissani ja Aalto-yliopiston kandityössäni, joka käsitteli omien läheisten käyttämistä taiteellisissa projekteissa.
 • Freelanceriksi jääminen on heittäytymistä epävarmuuteen, jossa nirsous johtaa konkurssiin. Kahdeksan vuotta sitten erään pienen pitäjän koulun pihassa heilui reppuselkäinen hahmo, jolla oli toisessa kädessään osamaksulla ostettu kamera ja toisessa kädessään lasten turvaistuin. Istuimessa vauva itki nälkäänsä. Koulupäivän päätteeksi töistä pois hipsivä opettaja kyseli, mikä mies täällä tähtäilee. Esittelin itseni valokuvaajaksi ja kerroin olevani iltapäivälehden kuvauskeikalla. Opettajan säälivä katse kiersi kameran, naamani ja huutavan vauvan välillä. Kysymykseen, jota hän ei esittänyt, vastasin hymyilemällä ja tarkentamalla, että olen vapaa valokuvaaja.

Tekniikan Maailma, Pikakoe: Canon EOS RP. 15.5.2019. Testikuvat ja videot. Canon EOS RP sisältää EOS 6D Mark II -peilikamerasta tutun 26,2 megapikselin kennon. Kenno ei edusta teknisen kehityksen kärkeä, mutta värit näyttävät herkullisilta, ja sopivassa valossa otettuja kuvia katselee mielikseen. Valon vähetessä ja etenkin videota kuvattaessa huomaa, etteivät kohina-arvot ylä parhaiden kilpailijoiden tasolle.

Aamulehti, Suomen paras valokuvaaja on kuollut – Raine Lehtoranta näki maailman toisin, kauniimmin. 5.5.2019. Aamulehden arkistossa on yli 20 000 Rainen ottamaan valokuvaa. Ne kaikki ovat hyviä, suurin osa loistavia. Huonoja joukosta ei löydy, koska Raine ei milloinkaan painanut laukaisinta turhaan, varmuuden vuoksi. Hänen oppina voisi olla; mitä vähemmän kuvia otat, sitä parempia ne ovat. Niin, sanon sen nyt suoraan: Raine oli Suomen paras valokuvaaja. Hänet myös palkittiin usein, vuonna 1999 Raine valittiin vuoden lehtikuvaajaksi, vuonna 2006 saimme Rainen kanssa Bonnierin suuren journalistipalkinnon vuoden parhaasta jutusta Bakusta Pekingiin.

 • Raine siirtyi ajasta ikuisuuteen kolme viikkoa sitten kotonaan Nokialla 59-vuotiaana, maailman nähneenä miehenä.
 • Google kuvahaku, Raine Lehtoranta

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com, DPReview TV: Drone photography in the Faroe Islands.

ePhotozine.com, What To Photograph Around The Hedgerows Of The UK.

Pdnonline.com, What Exactly is the “Fair Use” Defense in Copyright Law? Tulkintaa. Mikä on uusi itsenäinen teos, jos alkuperäistä valokuvaa on muutettu.

Kamera & Bild, Test: Nikon A1000 & Sony HX99 – två funktionsrika småttingar.

 • Nikon A1000, julkistettu 18.1.2019. 16 megapikseliä, 24-840mm, 35-kertainen zoom, F3.4-6.9. Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 921.000 pistettä. Elektroninen etsin, 1.166 miljoonaa pistettä. 4K video, 30p. Paino 330g. Yhdellä latauksella ottaa 250 kuvaa. Suomen hinta on 460 euroa (hinnassa on mukaan verot). Arvosana 54.
 • Sony HX99, julkistettu 1.9.2018. 18 megapikseliä, 24-720mm, 30-kertainen zoom, F3.5-6.4. Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 921.000 pistettä. Elektroninen etsin, 638.400 pistettä. 4K video, 30p. Paino 242g. Suomen hinta on 540 euroa (hinnassa on mukana verot). Arvosana 54.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Jaakko Latvanen, Flickr, Schwäbische Alb. 25 kuvaa. Reussenstein Castle ruins in Schwäbische Alb, Germany.

Sulantoblog, Multiple Exposure on Lumix G9 -Surprisingly good fun! 3.5.2019. YouTube-video, kesto 6:38. In this video I'm going to make some multiple exposures in camera using my Lumix G9. This is a useful tutorial if you have never tried this. I highly recommend trying, because it's a lot of fun. My name is Matti Sulanto, I'm a photographer and a Lumix ambassador based in Helsinki Finland. I'll publish a new video every Tuesday and Friday.

 • Kameran sisäinen toiminto, monta valotusta samaan kuvaan kokeilussa. Sulanto kuvaa melkein aina raw-kuvia, keskittyy sommitteluun, valotukseen jne. Ei ole jäänyt aikaan tällaisiin kokeiluun. Ensimmäinen kuva näkyy himmeänä etsimessä tai näytöllä, toinen kuva on helppo ottaa ensimmäisen päälle. Maksimissaan neljä kuvaa. Lopputulos sitten raw-tiedostona.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Exposure Settings - How to get it RIGHT!. 3.5.2019. YouTube-video, kesto 9:18.

 • Peilittömillä kameroilla valotuksen säätäminen oikeaksi on helpompaa kuin perinteisillä järjestelmäkameroilla. Peilittömien etsin näyttää paljon enemmän infoa, histogrammi, +/- kompensaatio. Histogrammia kannattaa aina käyttää. 0 täysin musta, 255 täysin valkoinen. Forsgård käyttää yleensä aukon esivalintaa (syväterävyyden valinta), sitten säätö +/- valotuksen kompensaatiolla. Studiossa usein käytössä manuaalimoodi. ISO mahdollisimman alhainen. Olympus-kameroissa sininen ja punainen väri näyttää ali- ja ylivalotuksen (etsimessä ja lcd-näytössä).
 • Histogram Photography Tutorial - Using Olympus Episode 1. Kesto 3:11
 • Exposure to the right - How to set up your Olympus OMD. Kesto 5:23
 • Extended Low ISO - Is it worth using? Kesto 8:01
 • Instagram, jpeterf

Valovuoto.fi, Valaisulla ei ole tarkkoja sääntöjä – lopulta vain tunnelmalla on väliä. 4.5.2019. Mielipide. Seuraava artikkeli käsittelee Game of Thrones -sarjan kahdeksannen kauden jaksoja valaisun näkökulmasta ja saattaa turmella elokuvanautintoa juonipaljastuksilla.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Adobe vaati blogitekstini poistettavaksi. 4.5.2019. Sähköpostissa odotti eilen yllätys: Google ilmoitti, että Creative Suitea käsitellyt blogitekstini joulukuulta 2017 oli poistettu Adoben tekijänoikeuksiin liittyvän DCMA-vaatimuksen perusteella. Mitä ihmettä??

 • Nyt täytyy olla varovainen, jotta Adobe ei vaadi tätäkin kirjoitusta poistettavaksi. Kävin katsomassa 1,5 vuotta vanhan kirjoitukseni, enkä edelleenkään löytänyt siitä mitään laitonta. Kirjoitus käsitteli Creative Suiten lisenssipalvelimen sulkemista ja vanhan kolmosversion tuen loppumista (End of life). Tekstissä oli kaksi linkkiä, jotka molemmat osoittivat Adoben omille sivuille. En voi parhaalla tahdollakaan keksiä mitään, joka loukkaisi Adoben tekijänoikeuksia.
 • Googlen sähköpostissa annettiin valitusmahdollisuus, mutta sananmuoto ei erityisesti rohkaise sen tekemiseen: "Voit lähettää vastailmoituksen antamalla alla olevassa verkkolomakkeessa pyydetyt tiedot. Huomaa, että voit joutua korvaamaan aiheutuneet vahingot (kulut ja asianajajien palkkiot mukaan lukien), jos annat tietoisesti väärää tietoa siitä, että sisältö poistettiin tai poistettiin käytöstä vahingossa tai virheellisen tunnistuksen seurauksena. Jos et ole varma, loukkaako tietty materiaali tekijänoikeuksia, suosittelemme ottamaan yhteyttä asianajajaan."
 • Haluaisinko lähteä kiistelemään Adoben juristien kanssa jenkkiläiseen oikeusistuimeen asiasta? En tietenkään. Kirjoitus ei ollut itselleni mitenkään tärkeä. Adoben kannalta se oli kiusallinen, koska sen mukaan vanhat CS3-ohjelmat lakkaavat toimimasta ja Adobe tarjoaa tilalle kuukausimaksullista tilausta.

Tifi.fi, Kaipaatko nopeaa muistiinpanosovellusta Apple-laitteisiin? Drafts on sellainen. 4.5.2019. Drafts on nimensä mukaisesti suunnattu nopeaan kirjoittamiseen, alustaksi josta tekstin voi lähettää tai muokata tarvittaessa nopeasti eri käyttötarkoituksia varten. 1,99 euroa kuukaudessa maksava Pro-versio sisältää lisää toimintoja ja teemoja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com, DPReview TV: Panasonic S1R vs. Nikon Z7 vs. Sony a7R III. YouTube-video, kesto 14:41. Panasonic S1R, sopii erittäin hyvin studio- ja maisemakuvaajille, hintava. Videokin erinomainen. Sony a7R III, hinta on nyt sopiva, erinomainen kuvanlaatu, ikä rupeaa jo näkymään, sopii hyvin matkakameraksi, akut kestävät pitkään, paras all-around, video, potretti, maisemakuvaus. Nikon Z7, vetoaa moneen Nikon-käyttäjäään. Hyvä yhdistelmä still-kameraa ja videota.

ePhotozine.com, 5 Tutorials To Improve Your Transport Photography Technique.

Thom Hogan.

Petapixel.com, Shooting the Milky Way in Missouri.

The Online Photographer, Custom Modes to the Rescue! Panasonic G9. Mike käytti muutaman tunnin Panasonic G9:n asetuksiin.

Diyphotography.net, The Walter Leica Noctilock is a Leica-inspired solid brass padlock for your camera bags. Käsintehty pikku lukko vetoketjuun, ulkonäöltään Leica-kamera. Hinta vain $138.

Kamera & Bild, Fotohistoria: Kameror & svensk fotoindustri.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kuvat.fi, kesäkuussa alkaa osaltani 10. vuosi. Hinta kokonaiselta vuodelta 50 euroa. Harrastajaversio on ollut koko ajan käytössäni, yrityskäyttöön on sitten kalliimmat hinnat. Lähinnä kyse on ollut kuvagallerioiden mahdollisimman yksinkertaisesta jakamisesta sukulaisille ja tuttaville. Syntymäpäiviä, hautajaisia, tapahtumia, muutamat häätkin.

-Kaikki galleriat olen piilottanut etusivulta. Etusivu on tyhjä. Välillä olen käsitellyt kuvat erikseen, välillä olen ajanut kuvat makron läpi (pienennystä, terävöintiä jne.) Nyt viimeksi oli pikkukannettava ulkomaan matkalla mukana, siirsin alkuperäiset isot jpg-kuvat kuvat.fi-palveluun (näyttää automaattisesti oikean kokoisen kuvan katsojasta riippuen). Ja estin alkuperäisen kuvatiedoston lataamisen. Voi itse määritellä, minkä kokoisen kuvan vierailija voi ladata sivustolta (tai estää kokonaan lataamisen). Ihan hyvältä kuvat näyttivät suoraan kamerastakin, pienennettynä. Linkin galleriaan lähetän sitten sähköpostitse, mukana salasana.

 • Nimen sivustolle voi vapaasti valita (pitää olla tietenkin uusi nimi), loppu on sitten ...kuvat.fi. Kannattaa valita mahdollisimman yksinkertaisen. Ja pitää muistaa, että linkissä isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä...
 • Viime vuosina olen välillä siirtänyt videoitakin, minuutin ja kahden minuutin pätkiä.
 • Kuvia lienee kaikkiaan vähän alle viisituhatta, videoitakin useita kymmeniä. 500 gigan talletustilasta on käytetty tähän mennessä sellaiset 7%. Peruskäytössä tila ei ikinä lopu. Palvelimet ovat Suomessa, periaatteessa parempi niin.
 • Google Analytics -linkitykseen riittää kun yhteen kohtaan lisää tracking-koodin.
 • Mitään muita ominaisuuksia en ole käyttänyt. Mahdollista on esim. blogin pitäminen. Omassa käytössä olen kokenut, että kuvat.fi-palvelu on ollut harvinaisen vaivatonta. Yleensä kamerakännyköiden käyttäjät lähettelevät toisilleen satojen megojen videoita, onko järkeä.
 • Harrastaja, 500 Gt, vuoden laskutuksella 50 euroa
  Harrastaja 2, 1000 Gt, vuoden laskutuksella 90 euroa
  Yhdistys, 500 Gt, vuoden laskutuksella 111,60 euroa
  Yrittäjä, 1000 Gt, vuoden laskutuksella 235,60 euroa
  Yritys, 2000 Gt, vuoden laskutuksella 471,60 euroa
 • Kuvat.fi Tukisivusto
 • Kuvat.fi Kehittäjien blogi
 • Kuvat.fi Facebook

Suomen käsityön museo, Laura Malmivaaran Kuivuudessa kasvaa toivo -valokuvanäyttelyssä toivo on läsnä. 3.5.2019. Näyttely on nähtävillä Suomen käsityön museossa Jyväskylässä 15.5.–19.5.2019. Keskiviikosta sunnuntaihin.

Yle, Näin Suomen kevät etenee – katso Yle Luonnon kevätseurannan upeat kuvat paikkakunnittain. 4.4.2019. Kuvia on kuukaudessa kertynyt puolisentoista tuhatta.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Pelkkää usb-latauskaapelia etsimässä. 3.5.2019. Halusin pelkän latauskaapelin paitsi tietoturva-, niin myös käytännön syistä. Autossa oleva usb-liitäntä on yhdistetty auton omaan tietoviihdejärjestelmään. Aina, kun siihen kytkee puhelimen latausta varten, se haluaa ohjata puhelinta ja käynnistää Android Auto -sovelluksen (totta, sitä ei voi virallisesti edes ladata suomalaisiin puhelimiin, mutta apk-tiedostona onnistuu).

HS, Kuva Mechelininkadulle jätetystä kolmesta pikkulapsesta ilmestyi pian 38000 jäsenen Facebook-ryhmään – ”Aikuisen pitäisi miettiä, mitä jakaa nettiin”. 3.5.2019. Tunnistettavan kuvan jakaminen lapsista ilman heidän tai vanhempien lupaa loukkaa lasten yksityisyyttä, sanoo Pelastakaa lapset ry:n erityisasiantuntija. Samantyylisiä julkaisuja jaetaan etenkin Facebookin paikallisryhmiin viikoittain.

 • kommenteista: Loukkaa ainoastaan jos kuvasta käy ilmi jotain yksityisyyden piiriin kuuluvaa. Yksinkertaistetusti julkisella paikalla kuvatusta ihmisestä - lapset mukaan lukien - saa lain mukaan julkaista kuvan ilman lupaa ei-kaupalliseen käyttöön kunhan ei loukkaa kohdetta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Announcing the Winners of The Print Swap Show in Paris. Näitä kuvia olisi katsonut isompanakin.

Digital Photography School.

Pdnonline.com.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Kamera & Bild, Adobe dubblar priset för vissa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, LIVE Q&A. 30.4.2019. YouTube-video, kesto 1:03:37. Live Q & A, ask Matti. My name is Matti Sulanto, I'm a photographer and a Lumix ambassador based in Helsinki Finland. I'll publish a new video every Tuesday and Friday.

 • Jatkossakin näitä tulee, ehkä kerran kuukaudessa. Streamin viestit näkyvät sitä mukaan kun video menee eteenpäin.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, How To Buy A Camera Lens - A Guide. 30.4.2019. YouTube-video, kesto 14:33. How To Buy A Camera Lens is a video where I go through the questions you ask yourself when buying a new Camera lens.

Olli Korhonen, Opi tunnistamaan pikkukuovi ja kuovi – sisältää myös videoon perustuvan tunnistustehtävän. 3.5.2019. Kuvat ja teksti. Lisäksi tunnistustehtävänä YouTube-video, kesto 0:49. Kumpi on pikkukuovi, kumpi kuovi?

Kamerakoulu.fi, Kolme valokuvaajaa kuvaa yhtä mallia kolmessa lokaatiossa. 2.5.2019. Hiljattain valokuvaajat Iiro Rautiainen, Kiia-Bettina ja Atte Tanner järjestivät nopeatempoisen kuvauspäivän, jonka aikana kaikkien oli tarkoituksena kuvata samaa mallia kolmessa eri lokaatiossa. Jokainen kuvaaja sai päättää oman kuvauspaikkaansa ja sinne sopivat vaatteet. Tämän jälkeen aikaa kuvan tekemiseen oli kolme minuuttia kuvaaja kohti. YouTube-video, kesto 7:24.

Yle, Vappuna hämmentäneet droonit tulivat Kirkkonummelta ja Suomenlinnasta – lähettäjästä ei tietoa. 2.5.2019. Kummatkin droonit lensivät selvästi liian korkealla. Hannolan mukaan droonit pääsevät suorituskykynsä puolesta selvästi sallittuja korkeuksia ylemmäs. – Ainakin pienellä virittämisellä, Hannola sanoi.

HS, kolumni, . Onneksi pakkomielteeni on linnut eikä seksiseuran metsästäminen. 3.5.2019.

Tekniikkatalous.fi, Microsoft hylkää salasanat – ”Hakkerit eivät murtaudu järjestelmiin, he kirjautuvat niihin”. 2.5.2019. Microsoft aikoo hylätä Windows 10 -käyttöjärjestelmään toukokuussa julkaistavan päivityksen yhteydessä käytännöstä, joka velvoittaa käyttäjät uusimaan salasanansa säännöllisin väliajoin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Create timelapses easily from directly within Lightroom with Timelapse+ Studio. $49.

Pdnonline.com.

The Online Photographer.

 • Which Would Win? Nikon Z7 vai Fuji GFX 50R.
 • Photoshop, Microsoft Word, and Your New Microcomputercam. Aiemmin vei vuoden oppia uuden kameran käyttö. Nyt uusia malleja tulee niin tiuhaan, että vanhaa ei ehdi oppia ennen uuden ostamista. Aiemmin ensireaktio oli, että kunpa pääsisi tuolla kuvaamaan. Nyt ensireaktio on, että ei jaksaisi taas opetella uutta kameraa.

Fotosidan.se, SE BILDEN: Gatufotografins utveckling oroar. Blogi. Lavastettuja tilanteita, ns. katukuvausta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valovuoto.fi, Canon EOS RP kokemuksia. 1.5.2019. Canonin toinen RF-kiinnitystä käyttävä peilitön järjestelmäkamera on aloittelijoille suunnattu EOS RP. EOS R:n pikkuveli käväisi Valovuodon testissä maaliskuussa, joten nyt on aika käydä läpi millaiset kokemukset kamerasta jäi.

 • Loppusanat: EOS RP on varsin asiallinen kamera stillikäyttöön noin 1600€ hintaluokassa erityisesti, jos laukusta löytyy ennestään Canonin EF-kiinnityksen optiikkaa. Se toimii pienen kokonsa ansiosta mukavasti reissussa ja luotettava kertatarkennus tekee siitä hyvän muotokuvauksessa sekä rauhallisemmissa dokkarihommissa. Panostamalla noin 800€ enemmän saa EOS R:n kanssa paremman etsimen, akunkeston ja kuvanlaadun sekä enemmän kustomoitavuutta. Omalla toivomuslistallani ovat pienikokoisemmat RF-kiinnitteiset objektiivit, etsimen ylivalotuksesta varoittavat värit sekä toinen muistikorttipaikka.

Petteri Hautamaa, Laajista lintukuviin. 1.5.2019. Nostin kuukausi takaperin blogissani esille väljät lintukuvat, joissa kohde saattaa esiintyä hyvinkin pienenä. Tällä kertaa tarkastelun alla on laajakulman mahdollistamat erilaiset kuvakulmat lintukuvauksessa. Tyypillisestihän lintukuvauksessa valtaa ovat aina pitäneet pitkät teleobjektiivit. Ainakin kun katsoo minkälaisia sinkoja jengi ronttaa lintumestoilla mukanaan ja toisaalta miltä ne tyypillisimmät lintukuvat näyttävät.

HS, Huhtikuun parhaat kuvat. 1.5.2019. Huhtikuun parhaissa kuvissa nähdään tv-kameraa väistävä, väistyvä keskustan puheenjohtajan Juha Sipilä, Frozenin Elsa suomalaisella pellolla, sekä mandariinikauppias Syyriassa. Ja paljon muuta. 42 kuvaa + kuvatekstit. Klikkaamalla isommaksi + liikkuminen kuvagalleriassa eteen taakse.

Piilokoju.fi, Avoin sorsa – kuvankäsittely ja Linux. 1.5.2019.

Polku.net, Tarja Paldanius, Lokakuun lopulla Akionsaaren poluilla. 1.5.2019. Olen löytänyt metsän, sen ihastuttavat rungot, värit, sen tuhannet tuoksut ja sen äänet, sekä myös hiljaisuuden. Olen kuullut ja nähnyt metsistä kertovia ohjelmia, puheita metsän vaikutuksista ihmisen terveyteen. Halusin kokea sen omakohtaisesti ja antaa kokemusperäisen lahjan lapsenlapsille. Onneksi vielä on, ainakin joitakin, pieniä metsiköitä lähiluonnossa.

HS, Vapunpäivää vietettiin herkutellen ja laulaen aurinkoisessa Helsingin Kaivopuistossa – Kuvat ja videot näyttävät parhaat palat. 1.5.2019.

Gotech.fi, Kodintekniikan kauppa vilkastui alkuvuonna 2019. 2.5.2019. Viime vuosi kokonaan. Kaikki kodintekniikka. Kamerakaupan taantuma jatkui, mutta peilittömien järjestelmäkameroiden myynti vilkastui, ja niiden suosio ohitti peilikamerat. Kamerakaupan lasku jatkui 9,1 prosentin vauhtia. Kasvuun ylsivät vain peilittömät järjestelmäkamerat (11,2 %). Kappalemäärissä mitattuna niiden osuus 55,5 prosenttia kaikista järjestelmäkameroista. Myynnin arvosta laskettuna peilittömät edustavat nyt 57,3 prosenttia järjestelmäkameroiden kaupasta. Vertailut (vähennystä/kasvua edellisen vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan). 1 - 3/2019.

 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myynti 3 395 kpl. Vähennystä -10.4%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myynti 1,664 miljoonaa euroa. Vähennystä -2.3%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, keskihinta 379 euroa. Kasvua 9.1%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myynti 3 188 kpl. Kasvua 6.9%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myynti 3,148 miljoonaa euroa. Kasvua 11.2%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, keskihinta 988 euroa. Kasvua 4.0%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myynti 2 553 kpl. Vähennystä -26.5%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myynti 2,348 miljoonaa euroa. Vähennystä -33.7%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, keskihinta 920 euroa. Vähennystä -9.7%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myynti 10 136 kpl. Vähennystä -10.8%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myynti 7,161 miljoonaa euroa. Vähennystä -11.3%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, keskihinta 707 euroa. Vähennystä -0.6%.
 • Action-kamerat, myynti 5 963 kpl. Kasvua 7.3%.
 • Action-kamerat, myynti 1,629 miljoonaa euroa. Kasvua 10.2%.
 • Action-kamerat, keskihinta 273 euroa. Kasvua 2.7%.
 • Muut video-kamerat, myynti 807 kpl. Vähennystä -26.4%.
 • Muut video-kamerat, myynti 421 miljoonaa euroa. Vähennystä -27.1%.
 • Muut video-kamerat, keskihinta 521 euroa. Vähennystä -1.0%.
 • Älypuhelimet, myynti 456 873 kpl. Kasvua 3.7%.
 • Älypuhelimet, myynti 172,138 miljoonaa euroa. Vähennystä -2.1%.
 • Älypuhelimet, keskihinta 377 euroa. Vähennystä -5.6%.
 • Tulostimet, myynti 44 311 kpl. Kasvua 5.6%.
 • Tulostimet, myynti 5,115 miljoonaa euroa. Kasvua 4.7%.
 • Tulostimet, keskihinta 115 euroa. Vähennystä -0.9%.

HS, Helsinki-Vantaalla vapunpäivänä kolme uhkaavaa tilannetta lennokeista – Lentäjä havaitsi lennokin kolmen kilometrin korkeudessa. 1.5.2019. Nykyaikaiset lennokit voivat nousta jopa viiden kilometrin korkeuteen. Lennokkivalmistajat asentavat kansalliset lentokieltoalueet lennokin ohjelmistoon, mutta ohjelmiston tiedot eivät aina pidä paikkansa.

 • Lennokin maksimilennätyskorkeus on 150 metriä, ja lennättäjällä pitää olla näköyhteys lennokkiin. Säännöt ovat tiukemmat lentoasemien läheisyydessä.
 • Lentoaseman lähialueella kolmen kilometrin päässä lentoasemasta lentokorkeus saa olla maksimissaan 50 metriä. Jos lennätyspaikka on 1-3 kilometrin päässä asemasta, lennokin saa nostaa vain esteiden kuten puiden tasalle. Alle kilometrin päässä lentoasemasta lennättämiseen tarvitaan lennonjohdon lupa.
 • Ei taida Helsinki-Vantaalla olla välineitä häiritsevien dronien pudottamiseen

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR, Shooting soccer with the Olympus E-M1X paired with the (gasp!) Panasonic 50-200mm f/2.8-4.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Canon EOS R: Already? Julkistus 8 kuukautta sitten. Jo nyt $300:n alennus.

Lensrentals.com, blog, The RodeCaster Pro is the Near Perfect All in One Podcasting System. Pieni äänistudio, 7 audio-in (joista 4 mikrofonia), samanaikaisesti monta osallistujaa podcastiin. 4 kuulokeliitäntää. MicroSD-kortille voi tallentaa. Ääniefektejä. USB-äänikortti + podcast-studio. Suomen hinta on alle 700 euroa (hinnassa on mukana verot).

Kamera & Bild, Elin Kero: Redigering är inte fusk. Kolumni.

Fotosidan.se, Krönika: Den omtänksamme fotografen. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.05.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Lunta, räntää ja melankoliaa: Kymmenen kuvaa Helsingin karmeimmista vapuista. 30.4.2019. Helsingin toistaiseksi lumisin vappu koettiin vuonna 1941, jolloin maassa oli 27 senttimetrin nietokset.

Kamerakoulu.fi.

Markku Könkkölä, Hyvää vappua! Näin vaalien välissä tuli mieleen, kuinka moni asia on vinossa. Kuvaajana päätin oikaista niistä edes osan.

Kotiliesi.fi, Haaveena upeat kuvat juhlista? Näillä vinkeillä tilaat valokuvaajan ikuistamaan ainutlaatuiset hetket. 30.4.2019.

Timon poikkitiedepalsta, Orivesi (melkein) mainittu. 1.4.2019. Tulipa hankittua pari tietokirjaa. Toisen kohderyhmään selkeästi kuuluen, toisen en niinkään. Caj Bremerin Mies katolla on teos, jota ei valokuvauksesta intohimoisesta kiinnostunut kuten meikäläinen oikein voi ohittaa.

Tekniikkatalous.fi, Ottiko Neil Armstrong Kuussa vain 5 kuvaa, kuten selfie-kulttuuria ivaava nettimeemi väittää? Ei ottanut, otti enemmän! 30.4.2019. Yhdysvaltain avaruushallinto NASA:n mukaan Apollo 11 -astronautit Armstrong ja Buzz Aldrin ottivat kuukävelynsä aikana yhteensä 122 kuvaa. Näistä 77 on Armstrongin ottamia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Fashioning the Feminine Ideal in the Photos of Martine Gutierrez.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

 • Fuji X-T3 Review Conclusion: This souped-up hybrid camera is one of Fuji’s most versatile cameras yet. Julkistettu 6.9.2018. 26 megapikselin peilitön kroppikenno. Kroppikerroin 1.5x. 20 kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. 1.25x kropilla 30 kuvaa sekunnissa. Nopea kasvotarkennus. 4K video hyvä. Elektroninen etsin 3.69 miljoojaa pistettä. Kosketusnäyttö kääntyy kahden akselin ympäri, 1.04 megapikseliä. Wi-Fi, lisätty Bluetooth. Yhdellä latauksella 390 kuvaa. Paino 539g. Suomen hinta, runko 1400 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Canon M50 Conclusion: The most affordable EOS mirrorless with a built-in viewfinder has plenty to offer. Julkistettu 26.2.2018. 24 megapikselin kroppikenno, 1.6x kroppikerroin). 2.36 megapikselin elektroninen etsin, salamakenkä. Joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Dual Pixel -automaattitarkennus käytössä still-kuvissa ja videossa (ei kuitenkaan aina), toimii hyvin. Uusi Digic 8-prosessori. 4K video (2.6x kroppi, pehmeämpi jälki kuin kilpailijoilla. Esim. Canon EF-M 11-22 zoom onkin 4K-videota kuvattaessa 28-56mm). 1080/60p, 720/120p HD videot, (ns. hidastusvideot). Tarkennus lukittuna sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa, muuten 7.4 kuvaa sekunnissa. Yhdellä latauksella 235 kuvaa. Paino 390g. Uusi CR3 raw. Pienempi tiedostokoko valittavissa, ei vaikuta paljoa kuvanlaatuun. M-sarjaan käy suoraan tällä hetkellä vain 7 M-sarjan objektiivia. M-sarja = Canonin peilittömät, EF/EF-S vaatii adapterin. Wi-Fi, Bluetooth (helppo yhteys älypuhelimeen), NFC. Ei ensimmäistä kertaa, mutta nyt ensimmäistä kertaa automaattinen kuvatiedostojen lähetys vaikkapa älypuhelimeen tai tietokoneeseen suoraan. 3.5mm mikrofoniliitäntä, tämän luokan kamerassa harvinaisuus. Mikro-HDMI ja Micro-USB (ei latausta). Ulkoisen mikrofonin liitäntä. Rungon sisäinen salama, voi sormella siirtää osoittamaan myös kattoon. Neuvovasta kosketusnäytöstä on apua. Uusi äänetön kuvausasetus (ei voi säätää tällöin manuaalisesti valotusta). Videota on hankala käynnistää. Ei runkovakaajaa. Suomen sh. 729 euroa, mukana 15-45mm yleisobjektiivi.
 • Photoshop and Fake News: Kazakhstan’s interim President is lookin’ (too) good. Kovasti on kasvoista ryppyjä häivytetty.
 • Ben Horne reveals the film from his winter trip to Death Valley and Zion.
 • Designed for demanding outdoor photographers, Think Tank Photo releases BackLight Elite 45L. Iso. Mukaan mahtuu vielä 17-tuumainen kannettavakin. $399. (hinnassa ei ole mukan veroja).

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, The Million Dollar Fake Leica (Around the Web on a Tuesday).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Huhtikuun 2019 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset