Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Heinäkuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Kesäkuu 2019

30.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Sateenkaaria ja tummaa hurmosta. 29.6.2019. Perjantain ja lauantain aikana odotetut kesätapahtumat keräsivät ihmisiä yhteen ympäri Suomen. HS seurasi festivaalivilskettä Tuska-metallifestareilla, seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkueessa, Seinäjoen Provinssirockissa sekä Suviseuroissa Pohjois-Pohjanmaalla. Kuvia.

Piilokoju.fi, Luovutan. 29.6.2019. ...No siten, että päätin ottaa itselleni intiaaninimeksi mescaleroapassinkielisen nimen Manwholostosoni. Tuomas Anhavan suomeksi kääntämänä tämä tarkoittaa suurinpiirtein “Mies-joka-hävisi-sonylle” Niin se on. En kertakaikkiaan pääse sokeriväleihin tuon RX-kymppinelosen kanssa, en sitten millään. Se ei kestä juuri yli 1000 ISOn arvoja, eikä minun lajissani voi suljinaikaa loputtomasti pidentää, 1/500 s alkaa olla alarajalla....

HS, Lukijan mielipide, Lennokeilla hankitaan tietoa ja toteutetaan sananvapautta. 30.6.2019. Jyväskylän yliopiston opetukseen on jo useita vuosia kuulunut erillinen dronejournalismin kurssi, ja tämäntapaiset ongelmat ovat meillekin varsin tuttuja. Nordean tapauksesta aiheutunut huoli salakuvaamisesta on ymmärrettävä. Ongelma ei kuitenkaan ole niin merkittävä kuin sen ehkä ymmärretään olevan.

HS, Miksi ihmiset näyttävät passikuvissa huonommalta kuin muissa kuvissa? 30.6.2019. Usko Siskoa.

Avplus.fi, Leicalta edullisempi täyden kennon M-E (Typ 240) -kamera. 24 megapikseliä. 1080p Full HD. Heinäkuun lopulla myyntiin. Hinta on noin 4000 euroa.

Tivi.fi, Viikon sovellus: Matkusta näppärämmin pääkaupunkiseudulla – Whim. 29.6.2019. Mobiililippu on helpottanut julkisen liikenteen käyttöä pääkaupunkiseudulla. Whim niputtaa yhteen myös kaupunkipyörät, edulliset kaupunkitaksimatkat sekä vuokra-autot pidempiäkin reissuja varten.

Rajala, Canonin päättyvät kampanjat. Hyöynnä ostoedut ja hyvitykset vielä tänään 30.6.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • Is Photography Becoming too Easy? Jokainen on valokuvaaja. Nykyisillä kameroilla saa uskomattoman hyviä kuvia. Kännykkäkameroiden kuvanlaatu on ällistyttävä, milloin vain voi ottaa loistavia kuvia.
 • 3 Photo Editing Mistakes to Avoid.
  • 1. Not shooting in RAW
  • 2. Incorrect white balance
  • 3. Over editing
   • a. Heavy vignette
   • b. Over and under-saturation
   • c. Extreme contrast

Petapixel.com.

IR, How to smooth skin in Photoshop and how to process a portrait from start to finish using only Lightroom. 3 YouTube-videota.

ePhotozine.com, Coast Close-Up Photography With Compacts.

Dpreview.com, DPReview TV: Jordan buys a phone. YouTube-video, kesto 11:05. iPhone X, iPhone XR ja Google Pixel 3a (ei taida olla Suomessa virallisesti myynnissä). Lähinnä vertaillaan kameroita.

Diyphotography.net, The Joby Gorillapod 3K is the last Vlogging Gorillapod you’ll need.

Kamera & Bild, Jonas Lindkvist: Mer än bara action. Haastattelu. Dagens Nyheter, monta vuotta urheilua kuvaamassa. Vuodesta 1997.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Leica 12-60mm vs Lumix 12-60mm -Is the Leica worth the extra money? 25.6.2019. Leica 12-60mm f/2.8-4 vs. Panasonic Lumix 12-60mm f/3.5-5.6. YouTube-video, kesto 7:25.

Sulantoblog, My 3 Favorite Lenses. 27.6.2019. YouTube-video, kesto 6:27.

Peter Forsgård, Olympus 7-14mm F2.8 Pro Review. 25.6.2019. YouTube-video, kesto 9:53.

Peter Forsgård, Olympus Teleconverter MC-20. 27.6.2019. YouTube-video, kesto 7:05.

HS, Imogen Cunninghamin teokset ovat valokuvan modernismia puhtaimmillaan. 28.6.2019. Yhdysvaltalainen Imogen Cunningham (1883–1976) on yksi modernin valokuvataiteen varhaisia tiennäyttäjiä. Hänen ensimmäinen näyttelynsä Suomessa esittelee lähes 80 teosta hänen pitkän, seitsemälle vuosikymmenelle ulottuvan uransa ajalta.

 • Imogen Cunningham 15.9. saakka Turun taidemuseossa (Aurakatu 26, Turku). Ti­–pe 11–19, la–su 11–17.

HS, Saara Ekströmin valokuvissa arvoton muuttuu kiinnostavaksi. 28.6.2019. Saara Ekströmin (s.?1965) valokuvateosten ja lyhytelokuvien perustana ovat vahvat ja sel­keästi ilmaistut vastakohdat. Viettelevän kaunis kohtaa luotaantyöntävän ja puhdas paljastuu likaiseksi. Menneisyys haastaa nykyhetken ja synteettinen orgaanisen. Myös teosten ja koko näyttelyn viimeistelty toteutus näyttäytyy merkityksellisenä.

 • Saara Ekström: Amnion 3.11. saakka Aboa Vetus Ars Nova -museossa (Itäinen Rantakatu 4–6, Turku). Joka päivä 11–19.

HS, Eurooppa hyppäsi suihku­lähteeseen. 27.6.2019. Poikkeuksellinen helleaalto on hautonut Keski- ja Länsi-Eurooppaa tällä viikolla. Hehkuvan auringon alla ihmiset ja eläimet hakivat viilennystä monin tavoin. 21 kuvaa.

Helsingin kaupunki, Ilmoittautuminen työväenopistoon alkaa elokuussa. 28.6.2019. Ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastetusti elokuun 12. päivä ja jatkuu sen jälkeen koko lukuvuoden ajan. Työväenopiston syyskausi käynnistyy syyskuun 2. päivä.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Huawei järjestää valokuvakilpailun – pääpalkinto 10 000 euroa. 28.6.2019. Huawein InFocus Awards 2019 -kilpailu on tarkoitettu yksinomaan älypuhelimilla otetuille valokuville. Kilpailussa on yhteensä kuusi kategoriaa, joista viisi (#Emotion Tag, Hello Life!, Faces, Going the Distance ja Storyboard) on tarkoitettu valokuville ja yksi (Life Now) videoille.
  • Kilpailu on nyt avoinna kaikille pohjoismaalaisille sekä itä- ja keskieurooppalaisille. Osallistuminen on mahdollista 11. elokuuta asti ja yleisöääniä voi antaa 18. elokuuta asti. Asiantintijaraadin tuomiot ja kilpailun voittajat julkistetaan 8. syyskuuta.
 • Mobiili.fi, Honor 20 Pro lisättiin Google-sertifioitujen laitteiden listalle – este myyntiintulolta näyttää poistuneen. 28.6.2019. Honor julkisti viitisen viikkoa sitten uudet Honor 20 -sarjan älypuhelimensa vain pari päivää sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen kieltolistapäätöksen vaikutukset Huawein toimintaan alkoivat selvitä.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net. (mukaDNA-huijausmainos, vastaavia päivittäin FB:ssa).

Petapixel.com. (mukaDNA-huijausmainos, vastaavaia päivittäin FB:ssa).

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Dpreview.com.

IR, Firmware Friday: Bug fixes for Ricoh WG-6, Fuji H Mount Adapter G, plus lots of software too.

Lensrentals.com, blog, Disassembling the Sony FE 135mm f/1.8 GM. Ei vielä mitään korjausmanuaaleja. Vuokratun objektiivin kuvat olivat kesken kuvausten muuttuneet yhtäkkiä ihan epäteräviksi. Ei muuta kuin purkamaan Sonya. Mitä paljastui? Sääsuojaus vaikuttaa oikein hyvältä. Mutta useita objektiiveja on jo jouduttu puhdistamaan pölyn takia. Tämän objektiivin hajoamisen syynä oli liimauksen pettäminen, yksittäinen tapaus, ei ole toistunut. Sony on ottanut onkeensa, objektiivi on rakennettu erittäin tukevaksi, kaikki on hyvin suunniteltu.

The Online Photographer, I'm Back. Miken oikea silmä on toipunut hyvin. Vasemmalle silmälle sama operaatio joskus myöhemmin.

Kamera & Bild, Talarlistorna klara: internationella fotografer till höstens fotodagar. Fotopäiviä. Tukholma, Malmö, Göteborg.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Kivet. 27.6.2019. Blogitekstieni rivien välistä on voinut pidemmän aikaa tulkita pientä turhautumista luontokuvausharrastukseen. Mikäli touhu vaan pysyisi leppoisan harrasteluräpsimisen tasolla, niin mikäs siinä. Pidempään harrastaneet tietävän riman nousevan pikkuhiljaa ja jossain vaiheessa vastaan tulee raja, jonka jälkeen kuvaamiselle asetetut kovat tavoitteet eivät enää täyty. Siinä vaiheessa tulee hakattua päätä seinään kahta kauheammin, eikä yleensä onnistunein tuloksin.

Turkulainen, Täyttyykö muistikortti kesällä kuvista? –?Asiantuntija: Tämä on varmin tapa säilöä rakkaat kesäkuvat. 28.6.2019. Rajala Pro Shopin toimitusjohtajan Jorma Helmisen mukaan edelleen paras tapa säilyttää ja varmuuskopioida valokuvat on tehdä niistä perinteisiä paperikuvia.

Turun Sanomat, Kolumni: Kamerapeto irti onnettomuuspaikalla. 27.6.2019.

Tivi.fi, Riisuttu 30 sekunnissa – tekoäly poistaa hetkessä vaatteet naisten päältä. 27.6.2019. Ensimmäisenä ehtivälle tarjolla oli mahdollisuus tienata rahaa, joten hän myy DeepNuden Windows- ja Linux -sovelluksia 50 dollarin hintaan. Latauspalvelu ei kuitenkaan ollut käytössä.

Ilta-Sanomat, Pelottava ohjelma luo kenestä tahansa naisesta alastonkuvan 30 sekunnissa. 27.6.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, 'A Leica for a Year' Update. Uusintaa. Pitkä artikkeli. Paljon esiin nostettuja kommentteja.

Thephotoargus.com, Bali Travel Photos and Portraits by David Lazar.

Lensrentals.com, blog, Just the Cinema MTF Charts: Tokina and Veydra Primes.

Kamera & Bild, Två nya objektiv från Laowa. Superlaajakulma sekä valovoimainen laajakulma. Peilittömille täyskennoisille. Laowa 10-18mm f/4.5-5.6. Sony E, Nikon Z. Paino alle ja päälle 500g. Laowa 15mm f/2 FE Zero-D. Aikaisemmin vain Sony E. Nyt myös Canon R ja Nikon Z. Ei vääristymiä. Painot 580g ja 570g. Molemmat uutuudet myyntiin heinäkuun loppupuolella. Kiinteäpolttovälinen Sony E maksaa 9500 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Ihana valo – näin luonto viettää yötöntä yötä. 26.6.2019. Keskikesällä Suomi saa valohoitoa, eikä Lapin luonto nuku lainkaan. Katso, miten valoisa on yötön yö. Juttu on kuvattu klo 23-04 välisenä aikana.

Yle, Tämä valokuva hukkuneesta isästä ja tyttärestä voi jäädä historiaan Yhdysvaltain etelärajan siirtolaiskriisistä. 26.6.2019. Rio Grande- joen rantatörmän tuntumassa mutaisessa vedessä kelluu kaksi ruumista. Tyttären pää on hänen isänsä mustan t-paidan sisällä ja käsi isän olalla, kuin viimeiseen toivoon takertuneena.

Loimaan Lehti, Viikon kuvat: Loimaan kuumat kisat, ruohonleikkureiden LeMans ja Aurajoen villiyrtit. 21.6.2019.

HS, Ylen lennokki kuvasi Nordean ikkunoiden lähistöllä, pankki ihmettelee asiaa blogissaan – Yle: Hankimme kuvituskuvaa. 26.6.2019. Kuvauskopteri herätti Nordean sisällä häkellystä, sillä samana aamuna oli julkaistu yhtiön tilinpäätös.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Elisa tuo ensimmäiset 5G-laitteet myyntiin ensi viikosta alkaen – ensimmäisenä saataville ehtivä puhelin on yllätys. 26.6.2019. 5G-verkko mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon. Ensimmäisenä 5G-älypuhelimista Elisalla myyntiin on ehtimässä kenties hieman yllättäen ZTE Axon 10 Pro 5G, jonka toimitusten pitäisi alkaa jo ensi viikon aikana. Muutamaa päivää myöhemmin, näillä näkymin heinäkuun alussa saataville on tulossa OnePlus 7 Pro 5G ja Huawei Mate 20 X 5G seuraa perässä heinäkuun lopulla.
  • 5G-kotilaitteista ensimmäisenä myyntiin tulevat Huawei 5G CPE Pro -reititin sekä myös näytön sisältävä 5G-reitittimenä toimiva HTC 5G Hub. Näistä Huawein reititin tuli ennakkomyyntiin jo huhtikuun lopulla ja toimitukset ovat alkamassa myös heinäkuun alkupuolella.
  • Huawei Mate 20 X 5G: 999 €. OnePlus 7 Pro 5G: 899 €. ZTE Axon 10 Pro 5G: 899 €. Huawei 5G CPE Pro -reititin: 899 €. HTC 5G Hub -kotikeskus/reititin: 819 €.
 • Mibrobitti.fi, Puhelimien 5g-lisä jopa satoja euroja – uuden sukupolven laitteet saapuvat pian. Kannattaako huimien latausnopeuksien perässä siis rynnätä heti 5g-kauppaan? Lompakossa päätös ainakin tuntuu. Esimerkiksi Tivin tietojen mukaan ensimmäisenä 5g-laitteena Suomessa myyntiin ehtivä ZTE Axon 10 Pro 5G maksaa 300 euroa enemmän kuin saman laitteen 4g-versio. Samalla toki myös puhelimen ram-muisti kasvaa kahdella ja tallennustila 128 gigatavulla.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Documentary photographer Alegra Ally reflects on cultural adaptation, indigenous motherhood and ancient traditions.

Digital Photography School.

 • 5 Tips for Better Travel Photography. (aika keppoisia...).
  • 1. Do your research
  • 2. Decide what to photograph
  • 3. Manage your expectations
  • 4. Embrace the culture
  • 5. Enjoy your trip
 • Photography Rules for Capturing Photos Your Audience Will Adore. (näissä ei sitten sen kummempaa vikaa...).
  • 1. Do everything you can to emphasize your subject
  • 2. Use complementary colors to make your photos pop
  • 3. Use negative space to stun viewers from a distance
  • 4. Include leading lines to draw in the viewer
  • 5. Always shoot in the best light you can find

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

 • Canon RF 35mm F1.8 IS STM Macro Review. Yksi neljästä objektiivista, jotka julkistettiin samaan Canonin uuden peilittömän R-systeemin kanssa. Tähän mennessä ainut RF-lasi, joka ei ole L-sarjaa. Myöhemmin tänä vuonna saa seuraa, kun Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USm tulee myyntiin (tämäkin siis ei L-sarjaa). Canon RF 35mm F1.8 IS STM Macro on puolet sarjan seuraavaksi kalliimman hinnasta. Keveyskin vielä houkuttaa. Mikään makro-objektiivi ei varsinaisesti ole, 1:2 kuitenkin ja lähin tarkennus 17cm. Paino 305g, suodinkierre 52mm, pituus 7.44cm, ei vastavalosuojaa. Ei säänkestävä. Tehokas kuvanvakaaja. Erittäin terävä vähän himmennettynä. Hyvä bokeh. Mukautettava objektiivin säätörengas (Control Ring). Jonkin verran tynnyrivääristymää. Automaattitarkennus voisi olla äänettömämpi (video). Arvosana hyvä (kuitenkin) eli 86%. Suomen hinta on 600 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Loupedeck+ 2.7.0 update brings with it Adobe Camera Raw integration. Koko ajan kehitetään, päivityksiä. Suomi.

Pdnonline.com.

IR.

Kamera & Bild, Emma Svensson åker på modefototurné. Kiertelee opastamassa muotikuvauksen saloihin. 2950 kruunua. 9 paikkakuntaa, 4 tuntia, max. 12 osanottajaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Itse otettu kuva. 26.6.2019. HS etsi pääkaupungin suosituinta selfiepaikkaa. Selfieitä otetaan muistoksi, todistusaineistoksi ja muille jaettavaksi. Tärkeintä selfieissä ei kuitenkaan ole kuvauspaikka vaan se, miltä kuvassa näytetään.

Piilokoju.fi, Sekakäyttäjän juhannus. 25.6.2019.

Yle, Valtimolla voi tututustua metsäperheestä otettuihin valokuviin. 25.6.2019. Touko Hujasen palkituissa valokuvissa seurataan vuoden ajan omavaraistaloudessa elävän perheen elämää. Valokuvanäyttely on avoinna Valtimon puukoululla aina 3.8. asti.

Ralaja Blogi, tämän kesän valmistajien alekampanjat.

TE-palvelut, Freelance valokuvaaja, 2 paikkaa, Kuvaverkko Oy, Helsinki, Helsinki. Koulu- ja päiväkotikuvauksia. Kuvien käsittelyä Photoshop ja Lightroom. Työ oman toiminimen alla. Kuvauspäiviä on syksyn 2019 aikana 3 -5 päivää viikossa.

 • Työpaikan osoite Kutomotie 6 B, 00380 HELSINKI
 • Palkkaus Sopimuksen mukaisesti
 • Työ alkaa 05.08.2019, Tai sopimuksen mukaan
 • Työaika kokoaikatyö
 • Työn kesto 1 - 3 kk
 • Haku päättyy 17.07.2019

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Sam Gregg documents the true story of Naples.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Improve Your Travel Photography Portraits Instantly.

Pdnonline.com.

Thom Hogan, Fujifilm 80mm f/2.8 Lens Review. Fujifilm XF80mm f/2.8 R LM OIS WR. Kroppikennoisille = XF. Aukkorengas objektiivissa = R. Lineaarimoottori = LM. Kuvanvakaaja = OIS. Sään kestävä, Weather Resistant = WR. Polttovälivastaavuus 120mm. Pituus 13cm. Aika painava, 750g. 1:1 makroasennossa aukko on oikeasti f/4 (kuten makro-objektiiveissa usein, etulinssin asema ei muutu). Japanissa valmistettu. Linssisysteemit liikkuvat kun objektiivia kallistelee, monet luulevat tätä viaksi. Häiritsevän paljon. Vastavalosuoja on syvä, toisaalta hyvä, makroa kuvattaessa läheltä estää valon pääsyn kohteeseen. Tarkentaminen ei ole huippunopeaa, vähän häiritsee käyttöä. Jo täydellä aukolla terävä. Suomen hinta on 1300 euroa (hinnassa ei ole mukana veroja).

The Online Photographer, Ten Iconic Photographs: No. 1. The Hubble Ultra Deep Field Photograph.

Fotosidan.se, Vi provar Hasselblad X1D II - Fokus på bättre prestanda. Peilitön keskikoon kamera.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Tekis mieli kokeilla ND-suotimia (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Bye Bye humans!! (Sana on melkein vapaa). Ihmiset pois kuvasta.
 • Multi focus mode, missä kameroissa? (Digikuvaus).
 • Photoshop CC herjaa (Kuvankäsittely). Photoshop CC herjaa kesken prosessin "Tiedot loppuivat säilöä luettaessa".
 • Nikkor 24-70mm 2.8S (Optiikka).
 • Olympus OM-D E-M1 Mark II (Minolta, Olympus). Firmwaren päivityksessä voi olla hankaluuksia.
 • Nikonin peilittömät FF-rungot Z6 ja Z7 (Järjestelmädigit). Alkuperäinen teksti kirjoitettu 12.5, jolloin kirjoitin ajatuksia Nikon Z kamerasta. Taannoin Nikon julkaisi 2.0 päivityksen, joka korjasi joitakin seikkoja Z:ssa. Sen pohjalta on tekstiä muokattu 24.6.2019. (pii-iitkä ja perusteellinen teksti).
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit).
 • Pentax K-1, K-1 II (Järjestelmädigit).
 • Canonin peilitön FF, EOS R (Järjestelmädigit).
 • Namibia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Kesäkuvailut 2019 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Juhannusyö oli rauhaisa Pomarkun kylässä. 1 kuva.
 • Maailma Ilarin silmin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Nyt tulee vajaat parikymmentä kuvaa Miamista ja Karibialta. Olimme siis avopuolison kanssa Karibian risteilyllä kesäkuun alussa. Risteily tehtiin Symphony of the Seasilla, joka on maailman suurin risteilijä. Laiva pysähtyi St. Maartenilla, Puerto Ricossa ja Haitilla.
  • 1. Laiva oli tosiaankin valtava. Vähän mittoja: 360 metriä pitkä, 65 metriä leveä ja 72 metriä korkea (kansia 18). Vertailun vuoksi esimerkiksi Silja Symphony on pituudeltaan 203 ja leveydeltään 31 metriä. Matkustajia 5 500 ja henkilökuntaa 2 200. (ensimmäisen kuvan teksti... kaikissa muissakin kuvissa tekstit...).

Kaleva.fi, Kati Leinosen kuvissa hevosharrastajat eivät pyynnöstä hymyile: "Koen, että hymy on maski, joka peittää alleen jotain". 24.6.2019. Leinosen näyttely Äimärautio on esillä Oulun taidemuseossa syyskuun 8. saakka.

Tivi.fi, Ammattitason videoeditointia iPadilla. 22.6.2019. Softa-arvio. LumaFusion. iPadissa riittää tehoa videoeditointiin. Applen oma iMovie on edelleen hyvin rajoittunut. Onneksi tarjolla on LumaFusion. LumaFusion 2 on uusi versio iPadille suunnitellusta järeämmän luokan videoeditointisovelluksesta. App Storen hinta on 16,99 euroa.

Tuomas Heinonen.

Me Naiset, Epäsosiaalisten miesten sosiaalinen harrastus – yksi syy ajaa tuhannet miehet rannalle. 23.6.2019.

MTV, Helsinkiläinen Antti koki metsässä maagisen hetken: "Yllättäen suon laidalta lähestyi valtava karhu". 24.6.2019. (piilokojussa karhuja kuvaamassa: "yllättäen"...).

Mynewsdesk.com, Focus Nordic, Lowepro julkaisee kaksi uutta valokuvausreppua. 24.6.2019. Lowepro Photo Active BP 200 AW, 169 euroa. Lowepro Photo Active BP 300 AW, 199 euroa. Heinäkuussa myyntiin.

Älypuhelimista.

 • Demokraatti.fi, Käytettyjen kännyköiden kauppa kasvaa – huomioi nämä asiat, jos aiot ostaa puhelimen uusiokäyttöön. 24.6.2019. Puhelimessa voi olla päällä tililukituksia. Jos puhelimeen on kirjauduttu myyjän tilillä, uusi omistaja ei tietyn rajan jälkeen pysty esimerkiksi ostamaan sovelluksia sovelluskaupasta. Tililukitusta ei voi poistaa ilman alkuperäisen omistajan salasanaa.
 • Mobiili.fi, Telegram päivittyi useilla pienillä uudistuksilla. 24.6.2019.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

 • The Sony A6400 may not be super exciting, but it is the camera for the “every man”. Osa II. Julkistettu 15.1.2019. 24 megapikselin peilitön kroppikennoinen. Sama prosessori kuin lippulaivamallissa Sony a9. Mahdollistaa reaaliaikaisen liikkuvan kohteen tarkennuksen. Ja kaiken lisäksi helppokäyttöinen. 180 astetta ylös kääntyvä (alas 90 astetta) 3 tuuman kosketusnäyttö, 912.000 pistettä. Elektroninen etsin 2.359 miljoonaa pistettä. Paino 403g. 11 kuvaa sekunnissa. 4K video (kroppi). Ei runkovakaajaa. ISO 100-32000. Mikrofoniliitäntä, ei kuulokeliitäntää. Kuville voi antaa tähtiä. Yhdellä latauksella speksien mukaan 410 kuvaa, oikeasti paljon enemmänkin. Wi-Fi, Bluetooth. Markkinoiden paras automaattitarkennus tässä luokassa. Sonyn mukaan säänkestävä. Kääntyvä sisäänrakennettu salama. Kustomoitava menu. USB-lataus mahdollinen. Jpg- ja raw-kuvanlaatu hyvät. Ergonomia ei ole automaattitarkennuksen luokkaa. Miksi ei runkovakaajaa? Suomen hinta runko n. 1100 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Weather resistant or not so much? An objective rating scale to finally end the hype. Miten pitäisi säänkestävyyttä mitata. Standardit? Miten eri aikaan ja eri malleille tehtyjä testejä voisi verrata keskenään. Säänkestävä, sääsuojattu jne., mitä nämä termit käytännössä tarkoittavat. Kuinka paljon kosteutta mikäkin kameramalli (ja objektiivi) oikein sietää. Sateen määrä ja aika vaikuttavat. Perusteellista testaamista ja hyvät standardit.
 • How to balance natural light and a strobe when shooting outdoor portraits.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

 • Great Gear for Landscape Photography.
  • Wine Country Blackstone ND Filters. Alkaen $51.
  • Tiffen Mavic 2 Pro 6 Filter Kit. $60.
  • Lacie Rugged Secure. Alkaen $110.
  • 3Legged Thing Ellie L Bracket. $70.
  • Op/Tech Rain Sleeve. Alkaen $8 (voisi olla aikas halpa sadevakuutus).
  • Manfrotto 494 Center Ball Head. $80.
  • Platypod Max. $99.
  • Sirui W1204 Waterproof Tripod. $396.
  • Goal Zero Sherpa 100AC & Nomad 5. $300.
  • Anthropics Landscape Pro 3. $40, $60 (Studio), $120 (Studio Max).
  • Sandisk Extreme Portable SSD. Alkaen $130 (250GB).
  • Cotton Carrier Skout. $79.
  • ProMedia Gear GKJr. Katana Junior. $550.
  • Irix Edge Light Pollution Filters. Alkaen $109.
  • Langly Field Jacket. $289.
  • Think Tank Photo Hydrophobia V3.0. Alkaen $115.
  • PolarPro Defender. $35. Kuminen linssisuojus.
  • Voltaic Systems Arc 20W Solar Laptop Charger Kit. $229.
 • PDN Photo of the Day, Celebrating Simple Pleasures of the Past (and Present). 10 kuvaa ja teksti.

Thom Hogan.

 • What Constitutes Pro? 21.6.2019. Canon. Nikon. Panasonic. Sony.
 • About Lens Reviews. 8.6.2019. Hoganin arvio Z-sarjan 14-30mm f/4 S Nikkor herätti keskustelua. Hoganin mukaan objektiivi voisi olla maisemakuvaajien mieleen mutta ei kuitenkaan varauksetonta suositusta.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Ten Iconic Photographs: No. 2. W. Eugene Smith, Tomoko Uemura in her Bath, Minamata, 1972.

Fotosidan.se, blogi, Jag är överraskad (mina intryck av Sony A9 med tillhörande objektiv).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Vanha lehtikuvaaja, YouTube-videot. Martti Lintunen kertoo. (Aika tiukkaa puhetta ja tiukka on mieskin).

Mikrobitti 6/2019, 20.6.2019. Isossa testissä varavirtalähteet: Sopivaa virtaa kaikille. Tilaajille. 10 sivua. Viime vuosina isoin muutos on ollut usb-c power delivery (pd). Testin laitteista ominaisuus on vain Biltema Vritapankissa ja Waltterissa. Mahdollistaa viittä voilttia isommat latausjännitteet ja korkeammat latausvirrat, teoriassa 20 volttia ja viisi ampeeria eli sadan watin latausteho. Tärkein käyttökohde on läppärien lataus. Varavirtalähteen pitää tukea usb-c pd:tä ja siinä pitää olla riittävä kapasitetti.

---Molemmissa Polaroideissa on invertteri, voi käyttää tavallisia 220 voltin sähkölaitteita. Ei kuitenkaan suurta tehoa vaativia, esim. lämpöpatteria tai hiustenkuivaajaa. Tehonhukka on suuri. Lcd-television käyttö kyllä onnistuu. Läppärin lataaminen on pistorasian kautta tehotonta, hukkaernergia muuttuu lämmöksi. Syksyllä Polaroid muuttau Kodak-merkiksi.

---Varavirtalähteet pitää ottaa mukaan matkustamoon. Korkeintaan 100 Wh. 100 - 160 Wh lentoyhtiön erikoisluvalla. Pienikokoisten varavirtalähteiden kapasiteetti ilmoitetaan tyypillisesti milliampeeritunteinta, mAh. Käytännössä näissä kaikissa on 3,7 voltin nimellisjännite. Suuremmissa akuissa kapasiteetti ilmoitetetaan Wh, nimellisjännite voi olla 12, 20 tai 36 volttia. Kapasiteetti ampeeritunteina kertaa nimellisjännite eli nnn mAh x nn V = nnn Wh. Eli esim. 10 Ah (10000 mAh) x 3,7 V = 37 Wh.

 • Clas Ohlson Varavirtalähde 3350 mAh. Pätevä patukka. 10 euroa, mitattu 11,7 Wh. 8,6/10. Lataustasoa helppo seurata led-mittarin avulla. 1 usb-portti, 1 ampeeri. Kestää melko kauan. Kätevän pieni. Hyvää: selkeä latausnäyttö. Huono: pitkä latausaika. Pointti: hyvännäköinen hätävara.
 • Wave 4000 mAh Li-Polymer Power Bank. Litteä ja hankala. 25 euroa, mitattu 11,2 Wh. 7,9/10. Kiinteä kaapeli, jossa usb-liitin ja microusb-liitin. Myös irrallinen Lightnin-sovitinpalikka. Laite jää luvatusta kapasiteetista aika paljon. Hyvää: ohuus, lataustason näyttö. Huonoa: yhdysrakenteinen kaapeli. Pointti: ohuuden ystävälle.
 • Motonet Varavirtalähde 2000 mAh. Halpa ja yllättävän hyvä. 4 euroa, mitattu kapasiteetti 7,0 Wh. 7,2/10. Näyttää ja tuntuu halvalta. Latauksen merkkivaloa ei meinaa erottaa. Vertailun suurin latauswattitunnit per hinta. Hyvää: yltää luvattuun kapasiteettiin. Huonos: surkea merkkivalo. Pointti: selvästi tyhjää parempi.
 • Waltter Supercharger 8000 mAh. Litteä monitaituri. 50 euroa, mitattu kapasiteetti: 25,6 Wh. 9,2/10. Yllättävän pieni. Usb-a- ja usb-c-porttien lisäksi induktiokäämi (Qi-yhteensopivien laitteiden langaton lataus). Tuki myös pika- ja usb-c pd -lataukseen. Hyvää: ohuus, latausmahdollisuudet. Huonoa: hinta. Pointti: monelaiseen lataukseen.
 • Biltema Virtapankki 12 000 mAh. Merkillinen läppärilaturi. 65 euroa, mitattu kapasiteetti 36,3 Wh. 8,8/10. Usb-c pd -tuki eli läppäreitä voi ladata nopeasti. Latausjohtona kuitenkin epästandardi johto, itse virtalähde ladataan microusb:llä. Jää luvatusta 44 wattitunnin kapasiteetista yli neljänneksen. Hyvää: usb-c pd -tuki. Huonoa: jää luvatusta kapasiteetista. Pointti: vaihtoehto monille laitteille.
 • PNY Powerpack ALU 7800. Näyttävyys ensin. 20 euroa, mitattu kapasiteetti 22,9 Wh. 8,4/10. Numeronäyttö testin paras. Tehokkaampi usb-portti lataa täydellä 2,4 ampeerin virralla (vaikka toinenkin portti olisi käytössä). Muuten ei erikoista. Kapasiteetti, koko/hinta ei ole vertailun huippuluokkaa. Hyvää: tietonäyttö. Huonoa: koko-kapasiteettisuhde. Pointti: metallinkiiltoa mukaan.
 • GP Powerbank Cobra 10 000 mAh. Paljon puhtia halvalla. 20 euroa, mitattu kapasiteetti 33,5 Wh. 8,1/10. Ei pikalatausta, ei usb-c pd-tukea. Kaksi porttia, yhtä laitetta 2,4 tai kahta laitetta 1,2 ampeerin virralla. Latausnäyttö surkea. Keskikokoisten virtapankkien ykkönen kapasiteetissa. Hyvää: hinta-kapasiteettisuhde. Huonoa: kuumeneminen. Pointti: pätevä tuote järkihintaan.
 • Polaroid PS600. 900 euroa, mitattu kapasiteetti 431,4 Wh. Testivoittaja. Sähköä kaikille laitteille. 8,8/10. Invertteri. Vain kaksi usb-porttia. Ei pikalataus- tai usb-c pd -tukea. Latausnäyttö on selkeä. Parhaimmillaan yhdistettynä erikseen myytävän aurinkopaneelin kanssa. Testivoitto ansaittu, mutta useimmille liian kallis. Hyvää: kapasiteetti, liitännät. Huonoa: koko, vain 2 usb-porttia. Pointti: kesämökin voimanpesä.
 • Polaroid PS100. 190 euroa, mitattu kapasiteetti: 72,1 Wh. Matkatöpseli. 8,4/10. Ulkomitat kuin Fuji:tech IP50k, kapasiteettia puolet vähemmän. 220 voltin invertteri vie tilaa. Suuritehoiset laitteet syövät Polaroidin nopeasti tyhjäksi, lisäksi invertteri on äänekäs. Laitteella voi ladata esim. vanhempaa läppäriä, jossa ei ole usb-c-latausta. Lataus usb-c-kaapelilla, usb-c pd -tukea ei ole. Ei kannata käyttää moderneihin läppäreihin, joista usb-c pd -tuki löytyy. Hyvää: kapasiteetti, invertteri. Huonoa: koko. Pointti: vanhan läppärin lataaja.
 • Fuj:tech IP50K. 150 euroa, mitattu kapasiteetti: 160,2 Wh. Perusvirtapötkö. 8,3/10. Fuj:tech IP50K testin toiseksi suurin kapasiteetti, lähellä ilmoitettua yli 170 wattituntia. Sääsuojattu, paino yli kilon. 6 usb-portti, joista yksi tuki Quick Charge 3.0, usb pd -tukea ei ole. Läppäri latautuu hyvin hitaasti ei lainkaan. Itse varavirtalähteen hidas lataus microusb-portin kautta on vanhahtavaa. Hyvää: Hinta-kapasiteettisuhde. Huonoa: vanvahtavat ominaisuudet. Pointti: kapasiteettia järkikoossa.
 • Fuj:tech IP20K. 70 euroa, mitattu kapasiteetti 67,9 Wh. Eränkävijän kaveri. 8,3/10. Sopivan kokoinen ja muotoinen esim. vaellukselle tai vastaavaan käyttöön, jossa puhelin pitää saada ladattua monta kertaa. Sää- ja iskunkestävä, litteä muoto. Latausliitännän luukku on hankala avata, miten luukku kestää. Virtapankin täyttäminen micro-usb 10 watin teholla kestää pitkään. Hyvää: ssäsuojaus, muoto. Huonoa: vanhahtavat ominaisuudet. Pointti: reppuun sopiva virtapaketti.
 • ks. Digicamera.netin uutiset 24.6.2018, laaja vertailu ja linkit, virtapankit eli varavirtalähteet. Puhelimien lisäksi myös kannettavat ja tabletit.
 • HS, Mikä vara-akku tai matkalaturi kannattaa hankkia? 12.7.2018.
 • Avplus.fi, Kokeilussa varavirtalähde Polaroid PS100: Ota pistorasia matkaan. 21.8.2018. Varavirtalähde tavallisella 230 voltin pistorasialla on harvinainen herkku idean yksinkertaisuuteen nähden. Polaroid PS100 pitää huolta sähköntarpeesta sielläkin, missä verkkovirtaa ei ole saatavilla. Julkaistu AVPlus-lehdessä 4/2018. 170 euroa.

Hämeen Sanomat, Hyvä luontokuva ei vaadi kallista kalustoa – Katso riihimäkeläisen Antti Siposen upeat kuvat ja lue vinkit.

Ilta-Sanomat, Autio Mannerheimintie, norppa iltauinnilla, taivas juuri ennen sadetta... Katso suomalaisten upeat juhannuskuvat. 23.6.2019.

Ilta-Sanomat, Bob Dylan asetti ankaran kiellon keikoilleen: kukaan ei saa kuvata niitä edes puhelimella – sääntö pätee myös Helsingissä. 23.6.2019. Ensi viikolla Suomessa konsertoiva Bob Dylan kieltää kuvaamisen keikoillaan. Kaikenlainen taltiointi on kielletty – jopa ammattimedioilta. Maanantaina Dylan esiintyy Suomessa yhdeksännen kerran.

HS, Italialainen kuvaaja ikuisti Elias Lönnrotin kotimaiseman valokuvakirjaan – ”Valkjärvi on kuin aikakapseli”. 23.6.2019. Ensimmäisen kerran Franco Figari (s. 1950) saapui patikoimaan Suomeen jo nelisenkymmentä vuotta sitten, eikä ole sen koommin päässyt eroon Suomi-lumostaan. Hän on erikoistunut Skandinavian eräreitteihin. Sammatissa kesiään viettävän Franco Figarin edellinen valkokuvakirja Finland, Land of Lights (2017) esitteli maisemia muun muassa Kolilta, Kannaksen Valkjärveltä, Kitkajoelta, Livojärveltä, Riisitunturilta, Oulankajoelta, Menesjärveltä, Ivalojoelta ja Turun saaristosta.

 • Elias Lönnrotin jalanjäljissä Kalevalan ja Kantelettaren kokoajan kotimaisemissa Sammatissa. Siksi yli kahdestasadasta valokuvasta koostuvan kirjan nimi on ytimekkäästi Elias Lönnrot’s homeland.

HS, Virkamiehet eivät enää hallitse Helsingin imagoa, vaan valta on Instagram-kuvia ottavilla turisteilla: ”Ennen virkamiehet päättivät, millainen kaupunki on”. 23.6.2019. Salla Jokela tutki väitöskirjassaan, miten matkaesitteiden ja -oppaiden kuvat rakensivat suomalaista kansallisidentiteettiä. Viime vuonna hän kirjoitti artikkelin Helsingin brändäämisen historiasta.

Facebook, Peter Forsgård. Aiheena Yle: Lähetä meille kuva juhannustunnelmastasi. (Pieni vinkki: kannattaa lukea kommentit...).

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Improve Your Battle Re-Enactment Photography With These 6 Simple Tips.

Dpreview.com, Photos: This is what it looks like when farm machinery goes to battle.

Diyphotography.net, Take your light painting game to the next level with these unconventional techniques.

The Online Photographer, Ten Iconic Photographs: No. 3. Alexander Gardner, Abraham Lincoln, Nov. 8, 1863 (gravure reproduction).

Earthboundlight.com, It's All a Matter of Tradeoffs. 23.6.2019.

Kamera & Bild, Stopp för fotografering av 30 000 elever i Malmö. Ei koulukuvauksia ollenkaan. On kuulemma liian työlästä pyytää jokaisen oppilaan vanhemmilta lupa koulukuvauksiin. Jätetään sitten luokkakuvat kokonaan ottamatta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

23.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Valokuvan rakenne (Sana on melkein vapaa). 15 viestiä.
 • Nikkor Z 14-30mm f/4 (Optiikka). Vilkasta.
 • Tamron 17-28/2.8 Di III RXD (Sony FE) (Optiikka).
 • Nikkor 24-70mm 2.8S (Optiikka).
 • Hyvää Juhannusta! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Sudenkorentolampi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mielenkiintoinen hyvin rehevöitynyt plotikko, jota myös sudenkorentolammeksi kutsutaan...Tässä vain yksi lahdelma lammesta, mutta koko paikka aivan yhtä umpeen kasvanutta... 5 kuvaa.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Piian hanuri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). takaa.
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkkä. ... Melkonen ihmis-magneetti oli tuo leiri. Kolmestaan lähdettiin ja parhaimmillaa oli noin 30 henkeä samaan aikaan leirissä. Porukkaa lappas kylään vesiä ja rantaa pitkin. Saunassa saatto olla samaan aikaan junnareita, hippejä, yks alaston viikinki, 65v reivaaja täti, ja pari hassua venäläistäki. ...
 • Helteen hellimät (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Bongasin työpaikaltani kettupentueen, jota olen päässyt muutamina päivinä kuvailemaan. 3 kuvaa.

Sulantoblog, Lumix G9 vs S1R Hi-Res Battle. 18.6.2019. YouTube-video, kesto 12:47.

Sulantoblog, Sigma 40mm Art on Lumix S1R. 21.6.2019. YouTube-video, kesto 9:42. In this video I'm going to take a look at how the Sigma 40mm F/1.4 Art lens and the MC-21 adapter work on the Lumix S1R.

Peter Forsgård, Olympus E-M1 MKII - a HIDDEN GEM in Firmware 3.0! 20.6.2019. YouTube-video, kesto 1:23.

Peter Forsgård, Olympus E-M1 MKII - New Firmware 3.0. 18.6.2019. YouTube-video, kesto 14:17..

Birds.fi. Erikseen kaksi päähaaraa: Linnut-Birds sekä Luonto-Nature. Näiden alla sitten lukuisia hakemistoja.

Seura, Hetkien ikuistaja – Valokuvaaja Kaj Bremer uskoo kuvien muuttavan maailmaa. 22.6.2019.

Mielikuva.fi, Onko maariankämmekkä yllättäen uhanalainen? 21.6.2019.

Länsi-Savo, Retkeilijät dokumentoivat luolia, lohkareita ja putouksia Puumalan, Ruokolahden, Sulkavan ja Savonlinnan rajaseudulla: " Haluamme jakaa ilosanomaa siitä, miten upeita kohteita täältä löytyy". 22.6.2019.

Avplus.fi 5-6/2019. Hieman erilainen kamera. Canon Zoemini S. (Ei netissä). Pikakamerakonsepti on mietitty uusiksi. 188g. 8 megapikselin yksinkertainen digikamera ja taskukokoinen valokuvaprintteri. Valotus, valkotasapaino ja herkkyys säätyvät automaattisesti, tarkennus 30cm - ääretön. Kiinteä objektiivi. Salama pois tai päälle, 8 led-täyteväloa esim. selfietä varten. Yhdellä latauksella voi tulostaa 25 kuvaa.

 • Lämpötulostin, ei kovin tarkka mutta pieneen kokoon (2 x 3 tuumaa, 5.08cm x 7.62cm) riittää.
 • Erikoista on hyvä yhteistyö Android- ja iOS-älylaitteiden kanssa, Canonin Mini Print-sovellus käytössä. Näiden kautta voi printata mitä vain.
 • Zoemini S:n suljin on hankalassa paikassa. Etsimen näkymä on vähän kalansilmämainen.
 • Älypuhelimesta saa kuvan Zoemini S -kameraan mutta ei toisinpäin. Kuvat voi halutessaan tallettaa micro-sd-kortille.
 • Kuvausominaisuudet ja kuvanlaatu ovat käytön helppouteen nähden riittävät. Väritoisto on melko luonnollista. Printin saa ulos 50 sekunnissa. Canonin Zink-papereissa on myös liimapinta (tarrat).
 • Plussat: hyvä ja monipuolinen idea. Nopea tulostus. Kuvanlaatu kontekstissaan. Asiallinen väritoisto. Zink-arkkien hinta.
 • Miinukset: ei vakuuta pikakamerana. Suljinpainikkeen sijoitus ja toiminta. Etsimen toiminta kuvan rajauksessa.
 • Canon Zoemini S maksaa 179 euroa. Zink-valokuvaperit ovat paljon halvempia kuin Fujin tai Polaroidin pikakameroiden filmit: 20 arkin pakkaus Canonin omassa kaupassa 16,90 euroa, esim. Verkkokauppa.comissa 12,99 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Selfie Harm’: experiment shows what’s problematic about editing apps. 13 - 19 -vuotiaita pyydettiin käsittelemään omakuviaan sen mukaan mitä pitivät kauniina.

Dpreview.com, DPReview TV: Waterproof camera shootout 2019. Tämän vuoden malleja. Olympus Tough TG-6, Ricoh WG-6 ja Panasonic TS7

ePhotozine.com, 7 Easy Ways To Improve Your Stately Home Shots.

The Online Photographer, Ten Iconic Photographs: No. 4. Robert Capa, Loyalist Militiaman at the Moment of Death, Cerro Muriano, September 5, 1936.

Digital Photography School, Is Unsplash Really an Issue for Photographers? 121.000 valokuvaajaa. Korkeatasoiset kuvat käytännössä ilmaisia. Valokuvaaja ei saa yhtään mitään. Suurin osa kuvia käyttäjistä ei viitsi edes mainita kuvaa ottanutta. Mutta valokuvaaja on vastuussa jos kuvassa esiintyvältä henkilöltä ei ole lupaa kuvan käyttämiseen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Karhujen paparazzi. 22.6.2019. Tilaajille. U. Pekka Kinnunen on kuvannut karhujen yksityiselämää vuosikymmenten ajan – HS:n erikoisartikkeli vie ainutlaatuiselle matkalla metsiemme valtiaan elämään. Pyssyjen lisäksi Kinnunen alkoi jo varhain tähtäillä eläimiä kameroilla. Aluksi alkeellisilla välineillä, sitten järjestelmäkameroilla. 2000-luvun alussa hänellä oli käytössään ensimmäinen digivideokamera. Useita videoita.

Yle, Lähetä meille kuva juhannustunnelmastasi. 21.6.2019. Julkaisemme kauneimmat ikuistetut hetket keskikesän juhlasta.

Ilta-Sanomat, Juhannuksen kuvat: Katso miten keskikesää ennen juhlittiin – kansallispukuja, veneretkiä ja kokkoja. 22.6.2019.

Maaseudun Tulevaisuus, Dronen käyttäjä voi syyllistyä laittomuuksiin – ylikomisario kertoo, mitä mökkiympäristössä ei kannata tehdä, jos lennätyksestä haluaa selvitä ilman seuraamuksia. 22.9.2019. Jos vaikkapa maisemakuvauksen yhteydessä kopterin kamera osoittaa hetken aikaa mökkinaapurin tontille, ei kyse yleensä ole salakatselusta. Tilanne muuttuu silloin, jos mukaan tulee tahallisuus.

HS, Maailma joogasi juhannuksena. 21.6.2019. Kuvakooste. Intian pääministeri käyttää joogaa aseena hindunationalistisessa politiikassaan. Hänen ehdotuksestaan YK julisti kansainvälisen joogapäivän muutama vuosi sitten.

HS, Off the record – Uutisten välissä. 21.6.2019. Kuvakooste. HS:n valokuvaaja Akseli Valmunen vietti juhannuksensa Brysselissä Eurooppa-neuvoston rakennuksen aulassa muun kansainvälisen lehdistön joukossa. Kun mitään ei tapahtunut ja huippukokous vain jatkui, toimittajat käpertyivät harvoille sohville ja koittivat viihtyä.

HS, Apple pyytää lopettamaan joidenkin MacBook Pro -tietokoneidensa käytön: vuosina 2015–2017 myydyn mallin akku saattaa syttyä tuleen. 21.6.2019. MacBook Pro Mid 2015.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • How To Approach Statue Photography In 5 Easy Steps.
 • How To Use Paint & Speakers For Splash Photography.
 • Panasonic Lumix S1 Review. Julkistettu 1.2.2019. Panasonic S1 -malli on se pikkuveli, 24 megapikselin täyskennoinen peilitön. Sääsuojattu. 5-akselinen kuvanvakain, runko 5.5 stoppia, runko + objektiivi 6 stoppia. 4K/30p kroppaamaton video, 4K/60p kropattu. 1080 video 180 fps. (syyskuuhun asti ilmainen firmware-päivitys, jossa paljon videoon liittyvää, monet ominaisuudet samoja kuin Panasonic GH5 -mallissa). Multi-shot High Resolution 96 megapikseln kuvatiedostot, jalusta tarpeen. Kertatarkennuksella 9 fps, jatkuva tarkennus 6 fps. Elektroninen OLED-etsin 5.76 miljoonaa pistettä, 60fps tai 120fps. Diopteriasetukset 0.78x, 0.74x, 0.7x (tämä sopii hyvin silmälasien käyttäjälle). Kolmen tuuman 2.1 miljoonan pisteen kosketusnäyttö, kolmeakselinen. Kameran päällä pieni status-lcd -näyttö. Runko sopii hyvin Suomen olosuhteisiin, voi käyttää hanskat kädessä. Bajonetti Leica L. Etukäteen Panasonic arvioi, että Panasonic S1 -mallia käytettäsiin 70% still-kuviin ja 30% videoon. Paino 899g. Suomen hinta on 2699 euroa (hinnassa on mukana verot). Arvosana 4.5 * / 5* .

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Ten Iconic Photographs: No. 5. Ansel Adams, Tenaya Lake.

Kamera & Bild, Test: Canon EOS RP – både lätt och enkel. Julkistettu 14.2.2019. Pienin ja kevyt täyskennoinen peilitön järjestelmäkamera. Ja tähän mennessä myös uutena edullisin hinta. Speksit eivät hätkähdytä ketään, mutta Canon EOS RP on sympaattinen pieni kamera. Sopii hyvin satunnaiselle kuvaajalle tai Canon-kuvaajan kakkosrungoksi. Jpg-kuvan laatu hyvä. 26.2 Dual Pixel CMOS -sensori. Sama kuin pari vuotta sitten julkistetussa Canon EOS 6D Mark II -mallissa, vähän vanhempaa mallia siis. Video 4K/24p 1.7x kroppi. Videon tarkennus on hidasta ja hankala käytää. Jatkuva tarkennus 4 kuvaa sekunnissa. Jatkuva silmätarkennus. Elektroninen 2.36 megapikselin OLED-etsin. Joka suuntaan kääntyvä 1.04 miljoonan pisteen kosketusnäyttö. Tavalliselle kameran käyttäjälle suunnattu malli, pyritty helppokäyttöisyyteen. Arvosana 68. Suomen hinta runko + adapteri 1.400 euroa, tarjous (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Huippuvalokuvaajien töitä ja henkeäsalpaava kattoterassi – Tällainen on tänään avautuva Tallinnan Fotografiska-museo. 20.6.2019. Eilen torstaina avautui. Telliskivi. Punatiilinen vanha teollisuusrakennus. Näyttelyt levittäytyvät kahteen kerrokseen. Pohjakerroksessa on myymälä, jossa on myynnissä valokuvakirjoja, julisteita sekä museon tuottamia, valokuvataiteilijoiden signeeraamia ja numeroimia valokuvasarjoja. Tärkeässä roolissa on myös ylimmän kerroksen ravintola, jonka kattoterassilta aukeaa henkeäsalpaava näkymä yli koko Tallinnan. Tukholman Fotografiskan ravintolalla on yksi Michelin-tähti ja Tallinnan ravintola pyrkii samaan tasoon. (Virossa ei ole yhtään Michelin-tähteä). Lippu museoon maksaa 14 euroa. Viron juhannuksena maanantaina 24.6.2019 suljettu.

 • Tallinnan Fotografiskan ensimmäinen päänäyttely on brittiläisen Jimmy Nelsonin Homage to Humanity eli Kunnianosoitus ihmiskunnalle. Nelson on kuvannut yli kahdenkymmenen vuoden ajan alkuperäiskansoja Siperian tundralta eteläisen Tyynenmeren saarille.
 • Neljän avajaisnäyttelyn joukossa on myös suomalaisen Pentti Sammallahden näyttely Kaukainen maa. Sammallahti tunnetaan melankolisen runollisista mustavalkokuvistaan, joissa todellisuus ja fantasia sekoittuvat toisiinsa.
 • Muut avajaisnäyttelyt ovat norjalaiskuvaaja Anja Niemen In Character sekä virolaisen Anna-Stina Treumundin Lilli, Reed, Frieda, Sabine, Eha, Malle, Alfred, Rein, Mari.
 • Tallinnan Fotografiskan erikoisuuus ovat harvinaisen pitkät aukioloajat. Museo on auki maanantaisin, tiistaisin ja sunnuntaisin kello 9.00–23.00. Keskiviikosta lauantaihin museo on auki aamusta peräti yhteen sakka yöllä, kello 9.00–1.00.
 • Fotografiska Tallinn, in English
 • Tallinna24.ee, Tallinnan uusi Fotografiska-museo avasi ovensa tänään – Viron juhannuksena 24.6. museo on suljettu. 20.6.2019.

Rumba, Täältä löytyy kuvia Musen keikalta – ja avautuminen kuvausolosuhteista. 20.6.2019. Suurkonserteissa on viime vuosina yleistynyt käytäntö, että ammattikuvaajat laitetaan lavan edustan sijaan miksauskopin tienoille kuvaamaan. Puhutaan siis pahimmillaan kymmenien metrien etäisyydestä lavalle, Musen tapauksessa noin 30 metrin. Yleensä kuvaukseen varatulla alueella on mahdollista nousta korokkeelle, mutta Musen tapauksessa tällaista ei ollut.

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, Tämä sovellus kannattaa ladata – toivottavasti et koskaan tarvitse. Ilmainen 112 Suomi -sovellus. Kaikenlaisten hätäpuheluiden soittamiseen. Vaikka hätätilannetta ei olisi päällä, sovellus kannattaa asentamisen jälkeen avata kerran. Sen käyttäminen nimittäin edellyttää oman puhelinnumeron syöttämistä ensin. Hätätilanteessa se voi aiheuttaa turhaa panikointia etenkin, kun monella ei enää ole omaa numeroa edes muistissa.
  • Heti numeron syöttämisen jälkeen ruutuun ilmestyy iso painike hätäpuhelun tekemiseksi. Älä paina sitä, jos et aio soittaa hätänumeroon. Nyt voit sulkea sovelluksen – ja toivottavasti et koskaan enää avaa sitä.
 • Iltalehti, Ota kaikki irti puhelimestasi – IL listasi kesän parhaimmat puhelinsovellukset. 21.6.2019. Sovelluksia 13 kpl.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 10 Safety Tips For Photographers When Traveling.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Ten Iconic Photographs: No. 6. Art Kane, Harlem 1958.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Kesä alkaa Varanginreissusta. 19.6.2019. Takana alkukesän perinteisen pohjoisenreissun onnistunut Kiilopään aloitus, josta kerroin viime viikon blogissani. Tuolta jatkuneen taipaleen päätteeksi Varangin pohjukka siinsi horisontissa iltakymmenen korvilla. On se vaan joka kerta yhtä upea ja sykähdyttävä näky!

Tivi.fi, Valokuva vai valekuva? Tekoäly paljastaa muokatut kuvat. 19.6.2019.

Loimaan Lehti, Viikon kuvat: Loimaan koulut, Naantalin sellot ja luomumissi. 14.6.2019. Yhdeksän sanomalehden uutiskuvat. 20 kuvaa ja tekstit.

Sttinfo.fi, Valokuvanäyttely esittelee Espoon luontohelmiä. 19.6.2019. Villa Elfvikin luontotalossa on 26.6.−21.8.2019 esillä Espoon ympäristöyhdistyksen luontokuvakilpailun kuvia Espoon keskuspuistosta ja muista luontokohteista. Esillä on myös kartta ja valokuvia Espooseen ehdotetun kansallisen kaupunkipuiston alueesta.

Sttinfo.fi, Museokortin vaikutukset: pääsylipputulot +71%, museokäynnit +32% — museoalan ansaintalogiikka muuttunut. 19.6.2019.

Älypuhelimista.

 • Muropaketti.com, Testi: OnePlus 7 Pro -puhelin – Edelleen loistovalinta, muttei enää erityinen hinta-laatukuningas. 19.6.2019.
 • HS, Nuoret ovat siirtyneet käyttämään ääniviestejä tekstailun sijaan – moni vanhempi ei tiedä tätä helppoa kikkaa, millä viestit voi kuunnella. 19.6.2019. Tekstiviestien emoji-ilotulituksen ja pelottavien puheluiden välimaastoon on ilmestynyt kolmas viestintämuoto, ääniviesti. Sen suosio kasvaa. Useissa sosiaalisen median sovelluksissa ja pikaviestinpalveluissa tekstinsyöttölaatikon vieressä, usein oikealla puolella, on mikrofonin kuva. Sen avulla voi lähettää ääniviestin.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Haley Morris-Cafiero parodies her body-shaming bullies. Kirjakin vuonna 2015. USA:n Iiu Susiraja with the twist.

Digital Photography School.

 • The 7 Nature Photography Mistakes You Don’t Know You’re Making.
  • 1. Shooting under bad lighting. Number One.
  • 2. Shooting your subject from a standing height
  • 3. Using a (slightly) messy background
  • 4. Photographing low-quality subjects
  • 5. Not including a point of focus in your compositions
  • 6. Shooting low-contrast scenes
  • 7. Not post-processing your nature photos
 • 6 Ways to Make Your Photography Stand Out.
  • 1. Consistency
  • 2. Authenticity
  • 3. Play well with others in this space
  • 4. Patience is key
  • 5. Success your way
  • 6. Have a 360 approach to your career

Hasselbladilta uutta.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 4 Top Tips On Taking Dog Portraits At The Beach.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Tales of Migration by Seventy-Five Artists. 8 kuvaa ja teksti.

The Online Photographer, Ten Iconic Photographs: No. 7.

Kamera & Bild, Bildmanipulation tillåten i Sony World Photography Awards. Björn Persson on osallistunut kuvillaan (ja manipulaatioillaan) myös Sonyn valokuvakilpailuihin. Sony World Photography Awards, vuonna 2019 kuvakilvassa oli mukana 326.997 valokuvaa. Persson osallistui vuonna 2018 kilpailun avoimeen luokkaan. Kuvia saa manipuloida vapaasti, pitää kuitenkin kertoa mitä on tehty.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Areena, Valokuvaaja Lars Johnson: Minusta piti tulla insinööri, mutta yksi lentomatka Intiaan muutti kaiken. 18.6.2019. Yle Puhe. Kuunneltavaa 36 min. Lars Johnson on valokuvaaja, joka on kiertänyt kuvauksien perässä ympäri maailmaa ja kuvannut niin rokkareita kuin missejäkin. Millainen on Larsin tie catwalkien salamavalojen taakse? Mistä syntyy täydellinen kuva?

Piilokoju.fi, Tirppakuvaajan kuolema. 18.6.2019. Kesänovelli.

HS, Poika juoksee taulusta ulos, kun uusi kuvankäsittely herättää kaksiulotteisen kuvan eloon. 18.6.2019. Yhden kameran yksi kuvakulma. Ei vielä kuluttajien ulottovilla.

Ifolor, Kysely: Kuvakaaos vaivaa suomalaisia jopa ahdistukseen saakka. 18.6.2019. Lehdistötiedote. Ihmiset valokuvaavat yhä enemmän, mutta eivät osaa, ehdi tai viitsi pitää kuviaan järjestyksessä. Osaa suomalaisista kuvakaaos jopa ahdistaa, paljasti Ifolorin tekemä nettikysely.

Yle, Taylor Swift skannaa faniensa kasvot tunnistaakseen stalkkerit, lentoyhtiö palvellakseen asiakkaitaan, Kiina tarkkaillakseen toisinajattelijoita. 19.6.2019. Kasvojentunnistus Suomessa – Lupa löytyy, kameroita ei. Jo nyt poliisi käyttää vastaavaa teknologiaa rekisterikilpien lukemiseen. (erittäin pitkä ja perusteellinen artikkeli).

Tivi.fi, Suositun selaimen tietoturva-aukkoon hyökätään – päivitä heti. Firefox. Korjauspäivitys julkaistiin 18.6.2019. Oikea yläkulma (kolme viivaa päällekkäin), 2. alin valinta Ohje, alin Tietoja: Firefox. Jos versio on 67.0.3, niin käytössä uusin. Jos ei, niin voi valita Päivitä. (Firefoxin pitäisi automaattisestikin ottaa aina uusin versio käyttöön).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net, How to build your own DIY floating balloon LED light using a few shower curtains.

The Online Photographer, Ten Iconic Photographs: No. 8. Diane Arbus (joka ei ole valokuva vaan valokuvaaja).

Fotosidan.se, War photographer James Nachtwey. Poddradio. Kesto 36:25.

Kamera & Bild, Nikon bekräftar en ny spegellös toppmodell. Nikon kertonut, että on tulossa peilitön Nikon D5 -kameraa vastaava pro-malli. Nikon D850 vastaa lähinnä peilitön Nikon Z7. Nikon D5: vähemmän megapikseleitä mutta vauhdikkaampaa kuvanottoa. Varmaan sama koskee uutta luvattua pelitöntä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Luonnonvalo.net.

Yle, Osallistu kuvahaasteeseen – nappaa kuva saunapäivästäsi ja jaa se meille. 17.6.2019. Nostamme inspiroivia, innostavia ja saunafiilistä nostattavia kuvia TV1:n livelähetykseen Saunapäivänä 27.7.2019.

Älypuhelimista.

 1. Mobiili.fi, Apple-tietäjä: Applelta ensi vuonna kaksi iPhone-mallia 5G:llä ja yksi ilman – näyttöjen koossa tapahtumassa muutos. 17.6.2019.
 2. Mobiili.fi, Lasten ranteisiin suunniteltu Xplora 3S saatavilla Suomessa – ”Pohjoismaiden suosituin lasten puhelin”. 17.6.2019. Hinta 179 euroa. Ei internet-yhteyttä tai pelejä.
 3. Mobiili.fi, Instagram-tilien palautus helpottuu ja kaappaukset vaikeutuvat. 17.6.2019.
  1. Dpreview.com, Instagram simplifies account recovery process to take back hijacked usernames.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Thom Hogan.

 • How Do You Make the Mirrorless/DSLR Choice? 13.6.2019. Kaikki vaihtoehdot käydään läpi.
 • Is Disinformation a Problem? 14.6.2019. Vaikkapa DxOMark. Miten objektiviiven terävyyden arvosanat syntyvät. Ongelmallista on se, että eri rungoilla tehdyt tehdään laitetaan samalle viivalle. Ja nurkat, eikö niillä olekaan niin paljon väliä. Tai sitten toinen esimerkki, Fujifilm "Value Angle".

IR, Nikon 14-30mm f/4 S Field Test: Does the first Z-mount wide-angle lens live up to the F-mount legacy? Suomen hinta on 1.400 euroa (hinnassa on mukana verot).

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Ten Iconic Photographs: No. 9. Andy Warhol.

Diyphotography.net, The HyperCube gives iPhone and iPad users access external HDs and SSDs. Kickstarter-kampanja. Nyt $29, myöhemmin sitten $49.

Kamera & Bild, Manfrotto Befree GT XPro – resestativ för makrofotografer. Kaksi uutta jalustaa makrokuvaajille. Alumiininen versio painaa 1.76kg, hiilikuituinen 1.76kg. Molemmat kestävät 10kg kuorman. 3199 kruunua ja 4699 kruunua. Menee pieneen kuljetuskokoon.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Viltrox EF-M2 speedbooster -is it worth it? 14.6.2019. YouTube-video, kesto 8:00. Suomen hinta on vähän alle 250 euroa.

 • Automaattitarkennus ei oikein kunnolla toiminut. Manuaalitarkennuksella sai tarkentamaan äärettömyyteen. Terävyys pehmeä. Vasta himmentämällä parani. Kaikenlaista muutakin.
 • Canon M50 -käyttäjille voisi sopia paremmin.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Olympus E-M10 MKIII vs. E-M5 MKII - BATTLE! 14.6.2019. YouTube-video, kesto 12:15.105 kommenttia.

 • Vanha sotaratsu vs. nuori haastaja. Kuvanlaadussa ei eroja.
 • Instagram, jpeterf

Peter Forsgård, Olympus Pen E-P1 - Unboxing 10 YEARS after. 16.6.2019. YouTube-video, kesto 10:12.

 • Julkistus 16.6.2009. Ensimmäinen Olympuksen 4/3 -systeemin kamera. Kerran avattu, myyjä kokeilullut. 12 megapikselin sensori. 4 stopin kuvanvakaaja.
 • Instagram, jpeterf

Yle, Pappi kaataa kannusta riisiolutta tanssijan suuhun ja viikon muita uutiskuvia. 17.6.2019. Kuluneella viikolla mm. tanssija sai olutta Intiassa ja pelastetut hylkeenpoikaset ruokittiin. 14 kuvaa ja kuvatekstit. Klikkaamalla isommiksi. (Orvot hylkeenpoikaset ovat kyllä hellyttävän näköisiä...).

MTV, Suomalainen hääkuvaaja paljastaa, millaisia ovat olleet ikimuistoisimmat hääkuvauskeikat: "Oltiin jo hyvän maun rajoilla". Juha Laitalainen. Pari vuosikymmentä hääkuvausta takana.

Iltalehti, Turkulaismiehen tuntien odotus kaislikossa palkittiin - katso uskomattoman söpöt kuvat lintujen poikasista. 17.6.2019.

Yle, Maaginen Jukola salpasi jälleen hengen kauneudellaan – koe satumainen yö vangitsevina valokuvina. 16.6.2019. Yle Urheilun valokuvaaja Tomi Hänninen seurasi viikonloppuna Kangasala-Jukolan tapahtumia.

Ilta-Sanomat, Kotisi netti menee kohta uusiksi – tästä on kyse. 17.6.2019. Uuden standardin mukaisia laitteita on myynnissä jo nyt. Puhelinpuolella sellainen on Samsungin lippulaiva Galaxy S10, reitittimiä puolestaan löytyy jo Netgearilta.

Tekniikka & Talous, Ensimmäinen digikamera erotti 1975 neljä harmaasävyä 0,01 megapikselin tarkkuudella – kallis kehitysprojekti melkein kaatoi sen maksaneen Kodakin. 16.6.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Learn How To Capture Cracking Castle Shots.

Dpreview.com, Nikon D3500 vs. Canon T7: Which is better? Canon T7 = Canon 2000D, julkistettu 26.2.2018. Nikon D5300 julkistettu 30.8.2018.

Lensrentals.com, blog, Just the Cinema MTF Charts: Zeiss Cine Lenses. Etukäteen olisi luullut, että MTF-graafit olisivat olleet aivan erinomaisia.

Earthboundlight.com, The Middle is not Where it's At. 16.6.2019.

The Online Photographer, Ten Iconic Photographs: No. 10.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilari Lehtinen. Opiskelen journalismia ja tavoitteenani on, että koulusta valmistumisen jälkeen työllistyn viestinnän työtehtäävin, jossa saan yhdistää valokuvauksen ja viestinnän osaamiseni. Olen koonnut alle kirjoittamiani artikkeleita, joita olen tehnyt esimerkiksi kouluprojektina tai valokuvaussivustoille.

Kontto.kuvat.fi. Matkailu, Travelling. Sieltä sitten USA 2019. Tietä pitkin Kaliforniaan. Los Angeles-Las Vegas-Mammoth Lakes-Deadh walley-San Fransisco-Pismo beach-Pasadena-Los Angeles.

YouTube-video, Tarmo Pekola, Unboxing Godox V1. Kesto 8:38. Godox V1 salaman unboxaus ja lyhyt esittely.

HS, Pimeyttä ja valoa. 15.6.2019. Sodankylän elokuvajuhlat Napapiirin pohjoispuolella on yksi ainutlaatuisimmista elokuvatapahtumista maailmassa. Kuvakooste, 26 kuvaa.

Kouvolan Sanomat, Kamerakopteri on pelastajan silmät taivaalla – Katso Kymenlaakson pelastuslaitoksen video kamerakopterin käytöstä pelastustehtävissä. 16.6.2019. Kamerakopterin hinta liikkuu 1000—3000 euron tietämillä. Kympe käyttää samoja koptereita, joita myydään kuluttajille.

 • Drone on väärä nimitys pelastajien käyttämille laitteille, Piispa huomauttaa. —Kamerakopterin tärkein hyötykuorma on kamera. Dronet viittaavat amerikkalaisiin sotakoneisiin.

Länsiväylä, Espoota kiertää erikoisen näköinen auto, joka kuvaa kaupunkia huipputarkkuudella: kuvista voi mitata katukiven korkeuden sentilleen. 16.6.2019. Kuvausauton tuottamasta materiaalista luodaan pallopanoraamoja, joita voi katsella samoin kuin Googlen Street View -näkymiä, kertoo Blom Kartan myyntijohtaja Jukka Erkkilä. –Suurin ero on tarkkuudessa. Meidän kuvamme on tarkoitettu ammattikäyttöön ja niissä on paljon korkeampi resoluutio.

 • Tarkoista kuvista voi esimerkiksi mitata sentin tarkkuudella tunnelin tai katukiveyksen korkeuden. Myös liikennemerkit ja kasvustot kuten puut voi paikantaa tismalleen. Kuvia ei voi katsella yleisesti, vaan ne ovat vain Espoon kaupungin työntekijöiden käytössä.
 • Tänä vuonna katuja kuvataan kolmen viikon aikana noin 1100 kilometrin matkalla.
 • Laajempi kuvaus maksaa noin 50?000 euroa ja laserkeilaus sen päälle reilut parikymmentätuhatta euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureashoot.com, Born to be bad: Brad Elterman, one of music’s most influential rock ‘n’ roll photographers.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, Summer Show Photography Tips.

Kamera & Bild, Nu blir reklam tydligare på Instagram. Uusi työkalu. Niille Instagram-käyttäjille, joille maksetaan kuvista. "Paid partnership with". Yritys pääsee käsiksi statistiikkaan. Ja yritykset voivat vielä ostaa laajempaa näkyvyyttä postaukselle. Heti käytössä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Jarisiren.1g.fi/kuvat/Sekalaista. 2005 - 2014.

Petteri Hautamaa, Kilopään hillopullat! 14.6.2019. Viitostiellä vihmoo vettä kesäkuun alun sunnuntaiaamuna. Vaan ei sen väliä, edessä odottaa pitkä ajoetappi pohjoiseen ja sää kerkeää vielä moneen otteeseen muuttua. Sadekelillä persettä autonpenkissä puuduttaessa ei ainakaan tunnu menettävänsä mitään.

Kirkkonummen Sanomat, Maailman hauskimmat villieläinvalokuvat hihityttävät jälleen Haltiassa. 14.6.2019. Maailman hauskimmat villieläimet ovat maail­man­laa­juisen kuvakilpailun The Comedy Wildlife Photography Awards (CWPA) tuotoksia. 18.5.2019 - 3.11.2019.

Yle, Kahvilayrittäjä sai sakkoja työntekijöiden kameravalvonnasta. 14.6.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com, How to Photograph in a Crowd. Ei video, kuvaa ja tekstiä.

Diyphotography.net, How to photograph wild backyard birds using flash on pre-built sets.

IR, Firmware Friday: Sony A6400 gets real-time animal eye AF and more.

The Online Photographer, How to Read a Photographic Book.

Kamera & Bild, Johan Wessel: Något skaver med elefantbilden – trots allt. Africa Geographic. Aika tuntematon kilpailu, järjestäjänä safarimatkoja myyvä yritys Etelä-Afrikasta. Nimestä huolimatta kilpailulla ei ole mitään tekemistä National Geographicin kanssa. Björn Persson voitti saman kilpailun kaksi vuotta sitten, 2017. Silloin elefantin voimakas kuvankäsittely hyväksyttiin. Afrikka-gallerian kuvista Persson on kertomansa mukaan vaihtanut välillä tausta ihan toiseksi, kuulemma taidekuvaajan hän voi omien sanojensa mukaan näin vapaasti tehdä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kontto.kuvat.fi, Berlin. Sony a6400 + Samyang 24mm f2.8.

Sttinfo.fi, Helsinki-päivänä palkitaan ansioituneita Helsingin tekijöitä. 12.6.2019. Vuoden kulttuuripalkinto 2019 (15 000 €) Palkinto myönnetään helsinkiläiselle taiteilijalle tunnustuksena merkittävistä taiteellisista ansioista tai merkittävästä työstä Helsingin kulttuurielämän hyväksi. Kulttuuripalkinnon saa tänä vuonna freelance kuvajournalisti ja elokuvantekijä Meeri Koutaniemi.

HS, Puolustusvoimat ostaa tiedustelulennokkeja Kiinasta. 13.6.2019. Puolustusvoimat ostaa Kiinasta kaupallisia lennokkeja paikallisjoukkojensa käyttöön. Ostetut lennokit ovat malliltaan kameroilla varustettuja pienoiskoptereita. Ostetut lennokit ovat kiinalaisen DJI-yhtiön valmistamia Mavic Pro Platinum -nelikoptereita, joiden lentoaika on enimmillään noin puoli tuntia. Laite painaa hiukan yli 700 grammaa.

HS, Miestenlehti teki jutun yritysjohtajista: julkaisi ryhmäkuvan 15 miehestä ja 2 naisesta, mutta naiset oli photoshopattu mukaan. 13.6.2019. Ei mitään kovin ihmeellistä, eivät olleet jostain mukana yhteiskuvassa, lisättiin myöhemmin. Buzzfeedin toimittajan mielestä kuva ei näyttänyt ihan luonnolliselta. Hänestä näytti siltä, että kuvassa olevat kaksi naista eivät ole olleet tilanteessa paikalla oikeasti, vaan heidät on lisätty kuvaan kuvankäsittelyohjelma Photoshopissa.

Focus Nordic, Uutuus Joby GorillaPod -sarjaan. 13.6.2019. Lehdistötiedote. Uusi jalusta on suunniteltu ammattikuvaajille, jotka käyttävät peilittömiä järjestelmäkameroita. GorillaPod 3K PRO -jalusta 119 euroa. GorillaPod Ballhead 3K Pro 74,90 €. Molemmat yhdessä 179 euroa. Joby GorillaPod 3K Pro Rig 219 euroa. GorillaPod QR Plate 3K Pro 19,90 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com.

Digital Photography School.

Pdnonline.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Canon, Quentin Caffier's top 6 tips for shootin social media videos with the EOS 5D Mark IV.

Kamera & Bild, Björn Persson: ”Kritiken är obefogad och orättvis”. Valokuvaaja vastaa kysymyksiin. Kysymys on African Geographicsin kilpailusta, josta voittajakuva diskattiin manipulaation vuoksi.

Fotosidan.se, Krigsbilder i världsklass på Fotografiska. Tukholma. James Nachtwey. 14.6.2019 - 15.9.2019.

Fotosidan.se, Sara Skyttedal nekas resning i HD mot DN. Ei enää valitusoikeutta. Poliitikolla alentunut julkisuuden suoja. Kuvia sai ottaa yksityiseltä FB-tililtä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Three facts about JPEG. 11.6.2019. YouTube-video, kesto 7:52. Nelisenkymmentä kommenttia.

Peter Forsgård, Olympus TG-6 - 5 reasons why it is BETTER than your phone. 11.6.2019. YouTube-video, kesto 8:30. Vähän yli 40 kommenttia.

Journalisti 5/2019. Ilmestynyt 6.6.2019.

Kamerakoulu.fi, Ensimmäistä filmikameraa hankkimassa? 12.6.2019. Tässä artikkelissa esitellään filmikuvaamisen aloittaminen kinofilmin kannalta, sillä se on tällä hetkellä yleisin filmiformaatti ja kinofilmille sopivia kameroita on eniten ja helpoiten saatavilla. Kamera ja objektiivi. Erilaiset filmit. Filmin herkkyys.

Yle, Retkeilijät ikuistivat söpöt pikkuketut hurmaaviin valokuviin – lue asiantuntijan ohjeet pentujen kohtaamiseen. 12.6.2019. Neljä leikkivää ketunpoikasta oli iloinen yllätys Päijänteen kansallispuistossa.

HS, Häkellyttävän kaunis valoilmiö tallentui HS:n lukijoiden kuviin Helsingissä. 10.6.2019. Valoilmiö sai lukijat tarttumaan kameraan Kirkkonummelta Vuosaareen saakka.

Mobiili.fi, Google Kuvat -palvelun toiminta muuttuu pian. 12.6.2019. Jatkossa valokuvia ei enää synkronoida Google Driven kanssa.

Tivi.fi, Uudet drone-säädökset tulevat pian voimaan. 12.6.2019. Tavoitteena on korvata yksittäisten jäsenmaiden kirjavat asetukset siitä, miten ja missä droneja saa lennättää.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

 • Canon EOS Rebel SL3 review. Julkistus 10.4.2019. Euroopassa Canon EOS 250D. Canonilta historiansa pienin ja kevein perinteinen järjestelmäkamera. Kroppikennoinen 24 megapikselin CMOS-sensori. Etsintä käytettäessä vain vanha 9 pisteen automaattitarkennus. Live view -näkymässä sitten myös Dual Pixel AF. Dual Pixel AF käytettäessä silmääntarkennus. 4K video (peruskroppikerroin 1.6x ja vielä lisää, Dual Pixel AF ei käytössä), 4K videon kroppikerroin on 2.64x. 18-55mm:n laajakulmapään polttovälivastaavuus onkin 47mm. Full HD video 60fps. Paino 450g (muutama gramma edeltäjää kevyempi).
  • Joka suuntaan kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö 1.04 miljoonaa pistettä. Selfien otto helppoa. Ihon silottamiseen on viisi asetusta. 5 kuvaa sekunnissa, Wi-Fi. Käyttöä helpottava helppisysteemi. Optinen etsin ei ole kummoinen, 95%. 1070 kuvaa yhdellä latauksella (etsintä käytettäessä).
  • Arvosana 79%. Kittiobjektiivi ei taustan blurrauksessa ole yhtä hyvä kuin älypuhelinten kamerat. Kuvanlaatu hyvä, jpg-kuvat hyviä. Ergonomia kunnossa.
  • Runko maksaa noin 580 euroa ja rungon sekä 18-55 mm:n perus-zoomin saa väristä riippuen 650 tai 680 eurolla. (Näissä hinnoissa on mukana verot).
 • Video: A BTS look at how Fujifilm's GFX 100 was brought to life, from concept to reality.
 • Shutterfly acquired for $2.7B, set to be merged with Snapfish. 2.7 miljarida dollaria.
 • Fujifilm Instax Mini LiPlay can play sound that's printed onto its instant images. 5 megapikselin sensori. Kuvat voi tallentaa muistikortille. 10 sekunnin audio-klippi myös. Joka kuullaan printatun kuvan mukana. Luottokortin kokoiset kuvat, kulmassa QR-koodi, joka vie audio-klippiin. Ääniviesti. $160.
 • Google confirms that Pixel 4 will offer multiple rear cameras.
 • Shiftcam returns to Kickstarter with a 12mm aspherical smartphone lens. Nykyiset ultralaajakulmat älypuhelimissa luokkaa 16mm. Kickstarter-kampanja, hinnat alkaen $89. Kallein setti $299.

ePhotozine.com, 9 Ways To Stop Distracting Objects Ruining Your Photos.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net, Why you should delete photos to remember precious moments.

Thom Hogan, Sony Adds Telephoto Lenses.

Fotosidan.se, Film och samtal: Himlens mörkrum – Jean Hermansons Stockholm. Hauska sisäänheittokuva Olof Palmesta. Sergelin tori, 14.6.2019, klo 17:30 - 19:30.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Helsinki-päivä 12.6.2019. Valokuvaukseen liittyviä poimintoja ohjelmasta. (klo 10: taitaa olla kova kuormitus, kun nyt eivät sivut aukea. Klo 10:21: taas toimivat).

Mielikuva-blogi, Jyväskylän kameraseuran syksy 2019. 11.6.2019.

Film.afterdawn.com, Filmikuvaus tekee paluun? Fujifilm aloittaa tuotannon uudelleen. 11.6.2019. Mv-kuvat. Fujifilm Neopan 100 Acros II. 35mm ja 120.

ePhotozine.com, Fujifilm Is Officially Bringing NEO PAN 100 ACROS Black & White Film Back.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Sarah Pannell captures the beauty of everyday life in Iran.

Sonylta uutta.

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Dpreview.com.

Digital Photography School.

Fotosidan.se, Svensk naturfotograf diskad för bildmanipulation. Päivitys. Kuvaaja kertoo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Nuudelit katossa ja viikon muita uutiskuvia. 10.6.2019. Kuluneella viikolla Pakistanissa valmistettiin herkkuja paastokuukauden päätösjuhlaan ja Ranskassa muisteltiin Normandian maihinnousua. Kokosimme viikon näyttävimmät uutiskuvat yhteen. 13 kuvaa, klikkaamalla isommaksi.

Finnfoto, Tekijänoikeusopas. Journalistiliitto ja Finnfoto ovat laatineet uuden tekijänoikeusoppaan valokuvaajille. Käytännönläheisestä oppaasta löytyy vastaus kaikkiin valokuvan oikeuksia koskeviin yleisimpiin ja hieman harvinaisempiinkin kysymyksiin – muun muassa valokuvaajan ja valokuvattavan henkilön oikeuksista, valokuvan siteeraamisesta ja sitaattisäännöksestä, suoja-ajasta ja tekijänoikeuden voimassaolosta sekä mahdollisesta tekijänoikeuslain vastaisesta kuvan käytöstä.

 • Oppaan ovat kirjoittaneet Maria Rehbinder ja Mari K. Pesola. Sitä päivitetään lainsäädännön muuttuessa.
 • Pdf-tiedosto 33 sivua

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Killinkoski. Valokuvataiteen huippukesä 2019. 7.4.2019.

- 9.5.–28.8.2019 I. K. Inha Laatokan rannoilla ja Raja-Karjalassa.
- 9.5.–28.8.2019 Hetkiä Laatokalla - Pekka Pouhulan valokuvanäyttely Into-keskuksessa.
- 9.5.–13.7.2019 Hannu Hautala, Lisää liikettä – More Action.
- 15.7.–15.9.2019 Matti A. Pitkänen – Mustaa ja valkoista.

 • Killinkoski. Suomen kameramuseo "Kamerataivas". Killinkosken Kamerataivaan galleria. Killinkosken pimiö. Killinkosken kurssi / koulutustilat. Killinkosken filmikuvaaja residenssi. Osoite: Killinkosken Wanha tehdas, Inkantie 60m 34980 Killinkoski.
 • 26.7.2019 Peräkonttikirppis Wanhalla Tehtaalla klo 14-19
 • 27.7.2019 Killinkosken toripäivä ja keräilytapahtuma klo 8-15
 • Kamerataivaan Galleria

Iltalehti, Markku kuvasi pöllöemon ja poikasen herkän hetken - somen tykkäyspankki räjähti: ”Jollakin siellä meni jo roska silmään”. 10.6.2019. Markku Teiramaan mukaan hyvät lintukuvat perustuvat hyvään kalustoon ja huolella tehtyyn esivalmisteluun. Lapinpöllökuva syntyi mökkimaisemissa Kuusamossa. Lapinpöllön pesäpaikalla on luontomatkailuyrittäjä Olli Lamminsalon pystyttämä koju, joka kohoaa neljän metrin korkeuteen ja mahdollistaa pesään kuvaamisen lintuja häiritsemättä.

 • Olisinko seitsemän vuotta kuvannut aktiivisemmin ja kalusto on saatu sille tasolle, että saa tuollaisia kuvia. Millejä kuvassa on 840 eli 600-millinen linssi ja 1,4-kertainen telejatke lisänä.
 • Flickr, Markku Teiramaa

Suomen Canon, Urbaaneja action-kuvia EOS RP:n kanssa. Harri Tarvainen on ulkoilma- ja toimintakuvaukseen erikoistunut ammattivalokuvaaja, joka kuvaa ja retkeilee yhdessä Instagramista tutun kiharakarvaisen noutajan Kaffen kanssa. Myönnetään, olen vanhan koulukunnan kuvaaja. Pidän sulkimen äänestä. Käytän etsintä mieluummin kuin näyttöä. Työssäni kuvaan pääasiassa Canon EOS 1Dx mkII ja Canon EOS 5D mkIV -kameroilla, Canonin järeimmillä kameroilla siis.

Piilokoju.fi, Ephemera Vulgata, Väiski ja Venla. 10.6.2019.

Ikinörtti, Digi-seniorin kesävinkeet. 10.6.2019. ...Itselleni on iPadille tarttunut vuosien saatossa yhteensä 285 sovellusta, jonka lisäksi olen poistanut koko joukon niitä laitteeltani. ...

Karjalainen, Karjalainen järjestää kesäkuvakilpailun: Valokuvaa eläinten kesäelämää ja voita kamera. 10.6.2019. Polaroid-kamera palkintona. 30.9.2019 asti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Thom Hogan.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Lensrentals.com, blog, Wireless Trigger Options Available for Strobe Photography. Canon Wireless Trigger System. Nikon Wireless Systems. Profoto Air System. Cybersync Radio Transmitter (Alien Bees). PocketWizard Plus III System.

ePhotozine.com.

IR, Ricoh GR III Field Test Part I: Razor-sharp images from a camera that fits in a pocket. Suomen hinta on 900 euroa (hinnassa on mukana verot).

Pdnonline.com.

Earthboundlight.com, The Seven Deadly Sins. 9.6.2019.

The Online Photographer, Past Blasts: 'The Differences Between Premium Lenses Are Subtle'.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Viltrox EF-M2 speedbooster on Lumix G9 First impressions. 7.6.2019. YouTube-video, kesto 10:04. Ensikokemukset. Runkona Panasonic G9.

 • Viltroxin polttovälikerroin 0.71X, 1 stoppi lisää (miten objektiivi muuttuu...). Sulanto ei ole aiemmin käyttänyt speedboostereita. Syynä se, että lasielementtien lisääminen huonontaa aina kuvanlaatua.
 • Viltroxin mekaaninen rakenne on hyvä, hinta huomioiden. Tamronien firmware pitää päivittää, aika tuore päivitys. Nyt adapteri näyttää toimivan kunnolla. Siitä sitten enemmän myöhemmin. Suomen hinta on vähän alle 250 euroa.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Olympus - Live Q&A. 7.6.2019. YouTube-video, kesto 1:38:20. Live Stream. Heti alussa 31 seuraajaa.

Piilokoju.fi,Olympus EM1X ja lentelevät objektit. 9.6.2019. Mitäpä sitä miäkään tänne pitkiä stooreja runoilemaan, kun ei kukaan muukaan. Totean vain 1X:n tarkennuksen nopeuden ja pidon parantuneen Mk-kakkoseen verrattuna.

Yle, Valokuvaaja Cindy Sherman raottaa kotialbumiaan Lontoon suurnäyttelyssä - amerikkalaiskuvaaja käänsi kameran itseään kohti jo kauan ennen selfieitä. 9.6.2019. Esillä on suuri osa taiteilijan merkkitöistä. Monien suomalaismatkailijoidenkin vakikohteessa Lontoon National Portrait Galleryssa avautuu tänä kesänä yhdysvaltalaisen valokuvaajan Cindy Shermanin retrospektiivinen näyttely.

Aamuset, Imogen Cunningham on alastonkuvauksen unohdettu naispioneeri. 10.6.2019. Amerikkalainen valokuvaaja Imogen Cunningham (1883-1976) oli ensimmäisiä valokuvaajia, joiden kuvissa alastomuus näytteli keskeistä roolia, varsinkin Cunninghamin pitkän uran alussa. – Cunninghamin omakuva vuodelta 1906 on yksi ensimmäisiä alastonkuvia. Hän myös tarttui varhaisessa vaiheessa länsimaiseen alastomuuden traditioon ja käänsi sen päälaelleen, jossa perinteisesti mies oli kuvaaja ja nainen kuvattava. Cunningham kuvasi vuosina 1915 ja 1918 alastonkuvasarjat aviomiehestään Roi Partridgestä, kertoo Turun taidemuseon amanuenssi Mia Haltia.

 • Cunninghamin Turun taidemuseossa 7. kesäkuuta avautuva näyttely on yksi harvoja Suomessa nähtyjä Cunningham-näyttelyitä. Turussa on esillä Cunninhamin valokuvia vuoden 1906 omakuvasta aina 1960-luvun lopulle saakka.
 • Museot.fi, Turun taidemuseo, Imogen Cunningham. 7.6.2019 - 15.9.2019.
 • Wikipedia, Imogen Cunningham.
 • Images.google.com

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 4 Key Ingredients For Shooting Successful Landscapes.

Dpreview.com.

Pdnoline.com.

IR, How to keep water out of lenses, and make stepper motor AF crazy-fast - Olympus Technical Q&A. Aika teknistä, hyödyllistäkin tietoa. Joka pitää kaivaa esille kaiken keskeltä.

Thephotoargus.com, 30 Inspiring Images of Coffee.

The Online Photographer, Past Blasts: The Fall of Kodak.

Fotosidan.se, Svensk naturfotograf diskad för bildmanipulation. Alun perin tuomaristo totesi, että kuvaa oli käsitelty aika paljon mutta kuitenkin sääntöjen sallimissa rajoissa. Voiton julkistamisen jälkeen paljastui, että korvalehdet näyttävät peilikuvilta, syöksyhampaat ei. Ruotsalaisen kuvaajan Björn Perssonin mukaan toisen korvalehden kohdalle oli osunut kennopölyä, siksi kuvankäsittely. Tim-niminen elefantti on monelle kuvaaja tuttu. (Ja oliko tämä kuvan ainut kielletty manipulaatio, kokonaisuutena kuva näyttää melko käsitellyltä). Africa Geographic: Photographer of the Year 2019.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Aina oppii jotain uutta. 8.6.2019. Olen aika kranttu kuvaaja keskipäivän kovan valon suhteen. Sellainen valoisan vuodenajan korventava auringonloimotus tuntuu tyrivän tarkennukset, aiheuttavan karmeaa lämpöväreilyä ja syövän värit piloille. Puhumattakaan varjoalueiden ja puhkipalavan valon alueen mahdottoman suuresta kontrastista. Niin ja keskipäivän auringossa ainakin pääkaupunkiseudun luontomestoilla viilettää jengiä aivan mahdottomasti.

HS, Helsinkiläisiä helteessä. 8.6.2019. Kesäkuu alkoi kuumana, joten helsinkiläiset laittoivat kesävaihteen päälle. Kaksi valokuvaajaa tallensi tunnelmia. 24 kuvaa.

Ilta-Sanomat, Tällaisia kamera-aarteita suomalaisten kaapeista löytyy. 8.6.2019. Monet ovat säästäneet vanhoja filmikameroita. Niiden arvo saattaa olla parhaimmillaan satoja euroja. Pyysimme lukijoilta kuvia vanhoista kameroistaan.

HS, Lomakuvia kohteesta Tšernobyl. 9.6.2019. Tilaajille. Loviisan ydinvoimalan palomies Marko Laukkanen lähti lomalle kuvaamaan tuhoaluetta, jossa hänen kollegansa saivat tappavan annoksen säteilyä vuonna 1986.

Uudenkaupungin Sanomat, Viikon kuvat: Sinivalkoinen Taunus, ylioppilaslakit ja soivat pölynimurit. 7.6.2019. Kuvia 17 kpl.

Tivi.fi, Oletko musiikin suoratoiston suurkuluttaja? Tästä sovelluksesta voi olla iso ilo. 8.6.2019. Softa-arvio. Mac. Windows-versio kehitteillä. Palvelujen välillä on sen jälkeen helppo hyppiä, hakea sisältöä ja laittaa musiikkia soimaan tai videoita pyörimään. Sivupalkista saa nopeasti mykistettyä yhdellä napautuksella eri palvelujen lähetyksiä yhdellä napautuksella.

TE-palvelut, Graafinen suunnittelija, Ideasampo Oy, Oulu. Vuonna 1978 perustettu markkinointiviestinnän toimisto Oulun Kolmiotalossa. Visuaalisia materiaaleja digiin ja printtiin. Taitava valokuvaaja ja kuvankäsittelijä. Graafisen alan tutkino (esim. medianomi) ja mielellään parin vuoden työkokemus.

 • Työpaikan osoite Torikatu 4, 90100 OULU
 • Palkkaus Palkka sopimuksen mukaan
 • Työkokemus 1-5 vuotta
 • Työ alkaa 01.08.2019
 • Työaika kokoaikatyö, 8-16
 • Työn kesto yli 12 kuukautta
 • Haku päättyy 16.06.2019 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 8 Summer Outdoor Portrait Tips For Photography Newbies.

Kamera & Bild, Fotohistoria: Med kameran på fjärran och sällsamma vägar. Historiaa, Ruotsi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Kuusikymppinen mies kuvasi alastomia pikkutyttöjä uimarannoilla Espoossa, oikeus tuomitsi sakkoihin. 7.6.2019. Lapset esiintyvät kuvissa vähäpukeisina, riisuuntuvat tai ovat alasti. Osassa valokuvissa kamera on kohdistunut lasten intiimi-alueelle.

Päivänlehti, Klassikkokuva Lasse Virenin kaatumisesta kaapattiin – usko tai älä, asialla oli yllättäen valtamedia. 7.6.2019. Lehdistöneuvos Jorma Poudan ottama ikoninen valokuva ”löydettiin” arkistosta ja julkaistiin omana. Kansakunta oli kesäkuun alussa vasta toipumassa jääkiekon kolmannesta MM-kullasta, kun 12 maakunnallisen sanomalehden omistama valtakunnallinen Lännen Media analysoi toimittajansa tekemässä jutussa suomalaisen sisun aineksia sekä minkälaisista suorituksista syntyy kaikkien aikojen urheilutekoja.

 • Kissankokoisena pääkuvana sanomalehdissä ja niiden verkkomedioissa komeili lehdistöneuvos Jorma Poudan ottama palkittu urheilukuva vuodelta 1972. Lasse Virén kaatui Münchenin olympialaisten 10 000 metrin juoksussa 11 kierroksen jälkeen, mutta voitti silti kultaa maailmanennätysajalla.
 • Kuva on todennäköisesti kautta aikojen eniten julkaistu lehtikuva Suomessa. Jutun pääkuvana julkaistussa valokuvassa kiinnittää kuitenkin huomiota se, että hieman heikkolaatuinen kuva näyttää olevan skannattu sanomalehdestä, sillä karkeat rasteripisteet ovat selvästi näkyvissä ja kuvasta huomaa myös kuluman taitteesta.
 • Valokuvaajaksi ei ole ilmoitettu Jorma Poutaa. Yritän selvittää hämmentävää ratkaisua kysymällä asiasta suoraan Lännen Median päätoimittaja Matti Posiolta. Posio kiittää viestistä ja sanoo kuvan löytyneen ”arkistostamme”.
 • Huomautan päätoimittajalle uudessa viestissä, että virheitä sattuu ja niistä selviää korjaamalla vähintäänkin tekijätiedot, kuten JSN ohjeistaa. Posio ei enää vastaa.
 • Jokaisen kuvan julkaisseen lehden päätoimittajan täytyy tuntea klassikkokuva, joillain heistä on jopa urheilutoimittajan tausta. Yksikään kuvan julkaisseista sanomalehdistä ei kuitenkaan korjaa valokuvaan edes oikeita tekijätietoja.
 • Lehtikuva omistaa tekijänoikeudet, kuva on otettu alle 50 vuotta sitten.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Michael Wolf’s homegoing comes after sunrise.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

IR, Firmware Friday: Panasonic pro video / lens updates; Fuji FinePix XP140, Sigma 60-600/70-200 tweaked too.

The Online Photographer, Past Blasts: Sequencing a Portfolio.

Kamera & Bild, Ny undersökning: Därför får fotografer sämre betalt. Jos rakastaa työtään intohimoisesti, niin saa pienempää palkkaa. North Carolinassa tutkimus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valovuoto.fi, Canon RF 35mm f/1.8 IS MACRO STM kokemuksia. 6.6.2019. Canon julkaisi EOS R järjestelmäkameran kanssa neljä objektiivia, joista kaikkein edullisin on kiinteäpolttovälinen RF 35mm F1.8 IS Macro. Tämä 35-millinen makro on ulkomitoiltaan kaikkein pienin RF-kiinnityksen objektiivi ja soveltunee siten myös erinomaisesti EOS RP:n kaveriksi. Kuvanvakaaja.

 • Lisäksi oli mukava huomata, että objektiivin tuottaman kuvan terävyys on koko 26 Mpix kinokennon kuva-alalla suunnilleen samanlainen ja reunat saavuttavat keskiosan terävyyden jo aukolla f/4.
 • Suomen hinta on noin 600 euroa.

Valovuoto.fi, Profoto B10 Plus julkaistu. 6.6.2019.

Rajala Blogi. Kaikki kampanjat.

Tivi.fi, Vanha sovellus lakkautetaan: Chromen uusi etäkäyttöominaisuus avattiin kaikille. 6.6.2019. Etäkäytön mahdollistava Chrome Remote Desktop julkaistiin keskiviikkona Chrome 75:n mukana.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Thom Hogan.

 • Nikon 24-70mm f/2.8 S Lens Review. 6.6.2019. $2.300. Enemmän kuin Nikon Z6 runko. Mutta nyt saakin rahalle vastinetta. Ja jos on tarve 2.8-aukolla näillä polttoväleillä.
 • Nikon 14-30mm f/4 S Lens Review. 23.4.2019. S = Superior. Melkein pitää paikkansa mutta ei ihan. Thaimaassa valmistettu, $1.300. Ensimmäinen laajakulmazoomi Z-sarjaa. Nikon 14-24mm f/2.8 S sitten vuonna 2020.

Fotosidan.se, Arne Bivrin har tagit Mästarbilden 2019. Jäsentenväliset. Näyttely, Galleri Kontrast Tukholma. 14.7.2019 asti.

Fotosidan.se, Kändisfotografen William Rutten om bra backup och att fota någon på 30 sekunder (LaCien maksama sisältö).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, 5 tips to INSPIRATION. 4.6.2019. YouTube-video, kesto 8:39.

Peter Forsgård, Family Of Man - The GREATEST photo exhibition of all time. 4.6.2019. YouTube-video, kesto 7:03. Luxemburg.

 • Wikipedia, The Family of Man
 • Visitluxembourg.com, The Family of Man 503 valokuvaa, 273 kuvaajaa, 68 maata. Ensimmäistä kertaa esillä 1955. Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Dorothea Lange, Robert Doisneau, August Sander, Ansel Adams jne.
 • Instagram, jpeterf

Länsiväylä, Ossi Saarisen eläinkuvat nousivat hitiksi – "En ole koskaan edes käynyt Nuuksiossa, kuvausaiheita voi löytää takapihaltaankin". 6.6.2019. Ilmeikkäät kuvat lähiluonnon eläimistä kuten oravista, ketuista ja hiiristä ovat nostaneet espoolaisen nuoren opiskelijamiehen huikeaan suosioon verkon kuvapalvelussa Instagramissa. Itseoppinut luontokuvaaja Saarinen, 22, tunnetaan kansainvälisestikin. Hänestä on tehty juttuja ja haastateltu televisiossa. Instagramissa hänen @soosseli -tilillään on yli 175 000 seuraajaa. Saavutus on merkittävä jo siksi, että hän kuvaa pääosin kaupunkiympäristössä eli lähimetsiköissä, puistoissa ja rakennusten kulmilla.

 • Kokemuksiaan ja kuviaan Saarinen jakaa myös tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan Luontokuvia – Opi kuvaamaan eläimiä (Gummerus).

MTV, Kuvaharvinaisuudet hauskasta ja arkisesta Kekkosesta julki: Urkki oli mielellään poseeraava mediapeluri – kuvaaja kertoo, mitä tapahtui kun presidentti kiipesi palmuun. 5.6.2019. Tamminiemen museon valokuvanäyttely todistaa, että olisi irronnut myös rock, koska koko kansan Urkki nautti julkisuustempuista. Näyttely 25 vuotta hallinneesta presidentistä kuvaa häntä arjessa ja myös humoristisin sävyin.

Yle, Ikoniset kuvat Tupacista ja Biggiestä ottanut Chi Modu toi kuvansa Vantaalle – "Auttoi, että olin cool, poltimme pilveäni ja joimme kaljojani". 5.6.2019. Valokuvaaja Chi Modun ikoniset kuvat ovat osa hip hopin historiaa. Huomenna Vantaan Artsissa avautuvassa näyttelyssä on esillä myös ennen näkemättömiä kuvia Modun arkistoista.

Yle, Poliisi ja Tulli saivat oikeuden automaattiseen kasvojen tunnistamiseen ihmisvirrasta – lupa on, mutta laitteet puuttuvat. 5.6.2019. Poliisi ja Tulli saivat kesäkuun alussa oikeuden automaattiseen kasvojen tunnistamiseen. Rajavartiolaitoksella kyseinen oikeus on ollut jo vuodesta 2005 alkaen. Asian harmillinen puoli viranomaisten näkökulmasta on se, että vaikka lupa automaattiseen kasvojentunnistamiseen saatiin, laitteet eivät ole ajan tasalla. Esimerkiksi poliisilla ja Tullilla ei ole yhtään valvontakamerajärjestelmää, jolla voitaisiin tehdä automaattinen kasvojentunnistus.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Dpreview.com.

Thom Hogan.

Kamera & Bild, Profoto dubblar styrkan med nya B10 Plus. 250Ws -> 500Ws. 20.900 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ville Suorsa, Mustatiiroja. 4.6.2019. Mustatiira on hieno ja harvalukuinen tiiralaji, joita pääsee näkemään vain muutamalla rehevällä järvellä Suomessa. Mustatiira on pesinyt Suomessa 1960-luvulta alkaen, jonka jälkeen kanta on kasvanut hitaasti. Nykyisin mustatiiroja pesii Suomessa arviolta noin 30 paria.

Polku.net, Juhani Syväoja, Tunnelmia Tornionjoelta. 1.6.2019. Tornionjoki, jota meänkielellä kutsutaan Tornionväyläksi, virtailee alajuoksullaan mahtavana rajajokena vanhan kulttuurimaiseman läpi. Joen ilme riippuu vahvasti valosta muuntuen vuoden ja vuorokauden kierron sekä sään mukaan. Usein joki on kauneimmillaan silloin, kun sitä vähiten katsellaan.

Tekniikan Maailma, Applelta uutispommi: iPadit saavat oman käyttöjärjestelmänsä – iPadOS tekee täppäristä tietokonemaisemman. 4.6.2019. Käytännössä kyse on siitä, että iPadien toimintaa ohjaava käyttöjärjestelmä eriytetään iOS:n perusversiosta. Tällä tietenkin pyritään hyödyntämään paremmin muun muassa isompaa näyttöä ja muita kookkaampien laitteiden piirteitä.

Yle, Digitreenit: Kirotut haittaohjelmat – kuinka tunnistaa, onko kone saastunut? 2.6.2019.

Mynewsdesk.com, Tamron julkaisee laadukkaan 35mm f/1.4 -objektiivin. 4.6.2019. Lehdistötiedote. Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD. SP = Super Performance. USD = Ultrasonic Silent Drive. Sääsuojattu. Lisävarusteena saatavan Tamron Tap-in Console -telakan avulla objektiivin firmware-ohjelmisto voidaan tarvittaessa päivittää ja sillä voidaan myös säätää objektiivin asetuksia, kuten automaattitarkennusta.

 • Suodinkierre 72mm. Canon 815g, pituus 10.5cm. Nikon 805g, pituus 10.2cm.
 • Nikon-kiinnityksellä kesäkuun lopussa, Canon-kiinnityksellä myöhemmin heinäkuussa. Suositushinta on 1099 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, William Klein pays homage to the medium of photography.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, Adventure Elopment Photographers Abbi & Callen Hearne. Aviopari kuvaa. Hää-, kihla- jne. kuvaukset. Ympäri maailmaa. Hinnat alkaen $8.000. Seikkailusessiot kesto jopa 2 tuntia, $3000. Jaa.

The Online Photographer.

Fotosidan.se, Apple Mac Pro är extremt kraftfull.

Kamera & Bild, Nya Mac Pro: för professionell foto- och videoredigering.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ylvan Helsinki kuvina -valokuvauskilpailu alle 30-vuotiaille

Ylva järjestää kuvauskilpailun, jonka myötä kerätään kuvia, jotka parhaiten esittelevät sivistyksen ja hyvinvoinnin kaupunkia, sen luontoa sekä ylihuomisen Helsinkiä.

Kilpailuun voivat osallistua vain alle 30-vuotiaat.
Kilpailun ajankohta: 17.5.-12.6.
Teema: Helsinki

Kilpailuun osallistutaan digikuvilla. Kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu (mukaanlukien kuvaajan oma sosiaalinen media.) Enintään viisi (5) kuvaa/kilpailija. Kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama. Kuvaajalla tulee olla kuvaan täydet oikeudet (mm. kotirauhan tai muun vastaavan suojan piirissä) ja kuvatuilta henkilöiltä on oltava kirjallinen suostumus kuvan julkaisuun.

Ylva ja tuomaristo valitsevat parhaat kuvat kesäkuun lopulla kilpailuajan päätyttyä. Tuomaristoon kuuluvat valokuvaajat Jussi Hellsten ja Ulla Jokisalo sekä Ylvan toimitusjohtaja Antti Kerppola. Ylvan esiraati valitsee saapuneista kuvista enintään 100 kuvaa tuomariston arvioitavaksi.

Voittajakuvat julkaistaan Ylvan verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa (sekä mahdollisesti myös näyttelyn muodossa myöhemmin syksyllä).

Palkinnot:

1. sija: 1200 €
2. sija: 500 €
3. sija: 350 €
4.-10. sija: 150 € per kuvaaja

Ylva saa palkitsemiinsa 10 parhaaseen kuvaan täydet käyttöoikeudet. Ylva saa käyttää ja muokata kuvia julkaisuihinsa, tuotteisiinsa, sekä viestintä-, tiedotus- ja markkinointimateriaaleihinsa, sekä hyödyntää niitä internet-sivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan ilman erillistä korvausta, kuitenkin mahdollisuuksien puitteissa (esimerkiksi kuvatekstissä) kuvaajan tiedot mainiten.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Tuomas Heinonen, Toukokuu 2019 – Kettuja ja supikoiria. 2.6.2019. Nyt jälkikäteen, kun muistelee niin toukokuu oli varsin tapahtumarikas. Kuukausi alkoi kettuperheen kuvauksilla, joka oli tehnyt pesän varsin näkyvälle paikalle Espoossa. Aika pian kettuemo siirsi poikaset pois pesästä, kun siitä tuli eräänlainen nähtävyys kaikille ohikulkijoille sekä autoilijoille.

Ville Suorsa, Myrskyä! 31.5.2019. Helgan päivän myrsky iski täydellä voimalla Perämeren rannoille. Keskituulennopeus oli pahimmillaan yli 25 m/s ja kovimmat Hailuodon Marjaniemessä mitatut tuulenpuuskat jopa yli 33 m/s. Tuuli aiheutti moninpaikoin myös omaisuusvahinkoja sekä keskeytti mm. Hailuodon lauttaliikenteen. Myrskyn voiman todellakin tunsi, koska aikuisella miehelläkin oli ajoittain vaikeuksia pysyä pystyssä rannoilla tuulen riepoteltavana. Empä muista ihan heti vastaavaa myrskyä kokeneenikaan!

Tomi Muukkonen, Tiibetinhanhi. 3.6.2019. Olet kenties seurannut Avaran luonnon upeita luontofilmejä, ja nähnyt kuinka neitokurkien parvet nousevat matkustajalentokoneiden korkeuksiin ylittäessään Himalajan vuoristoa. Tiibetinhanhet ylittävät nekin Himalajan vuoriston muuttaessaan talvehtimisalueilleen ja takaisin. Tiibetinhanhien muuttoparville on mitattu 9375 metrin korkeus meren pinnasta.

HS, Filmikamerasta tuli kapinaa. 3.6.2019. Mielipide | Kolumni. Digitalisaatio vei meidät ylettömyyden aikaan. Kun voi kuvata kaiken mitä haluaa, epäselväksi jää, mitä oikeasti haluaa kuvata.

Länsi-Savo, Puumalaa kuvanneen Leo Montosen valokuvakirjan sidonta epäonnistui täysin — Julkaisu viivästyy. 3.6.3029. Kirjan tilannut Mikkelin valokuvakeskus kertoo etsivänsä kirjalle uuden sitomon. Valokuvakeskuksen oli tarkoitus julkistaa lauantaina kuvakirja 1900-luvulla Puumalassa eläneen kuvaajan Leo Montosen valokuvista. Kun valokuvakeskus sai ensimmäisen kirjaerän haltuunsa perjantaina, huomattiin, että kirjojen sidonta oli epäonnistunut pahasti.

Facebook, Suomen Ammattivalokuvaajat, Oletko miettinyt Suomen Ammattivalokuvaajiin liittymistä? 3.6.2019.

Rajala Blogi, eri merkkien säästökampanjoita.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Thom Hogan.

Dpreview.com.

 • Apple's new Mac Pro and 32" 6K Retina display are a match made in media heaven. Modulaarinen monsteri tulossa. Syksyllä, hinnat alkaen $5.999. Näyttäisi siltä, että kallein versio maksaisi $50.000. Toinen monsteri on sitten Pro Display XDR, 32 tuumaa, 6016 x 3384, 218ppi, HDR. 10-bittiset värit. Kontrasti 1.000.000:1. Syksyllä myyntiin, perusversio $4.999, nano-lasista lisää $1.000. Pro Stand $1.000 lisää.
 • Vazen launches "world's first" anamorphic lenses for Micro Four Thirds. Kiinalainen valmistaja, kuinkas muuten. 2.39:1 kuvasuhde. 40mm maksaa $3.250 ja painaa 1.8kg. Vaaka- ja pystytasuunnassa eri polttovälit, erikoisen näköihen bokeh, vaakatasossa flarea. Aukko ovaalin muotoinen. Laajakulmafilmin näköistä jälkeä.
  • Suomen Wikipedia, CinemaScope.
  • CinemaScope-elokuvien esittämiseen tarvittiin aivan uudenlainen linssi, joka "venytti" filmille "kutistetun" kuvan takaisin laajakuvaksi ja oikeisiin mittasuhteisiinsa.
  • Elokuva litistetään siis sivuilta sisäänpäin filmille tallentaessa, jolloin materiaalia katsottaessa suoraan ihmiset näyttävät laihoilta ja pitkiltä. Toistettaessa vääristymä korjataan linssillä, joka levittää kuvan normaaliksi.
  • Kuvan tallennus- ja siirtomuoto, jonka mittasuhteet ovat pystysuunnassa erilaiset kuin vaakasuunnassa. Anamorfisuus tarkoittaa sitä, että kuvan mittasuhteita talletuksen tai siirron ajaksi muuttamalla saadaan teknisiltä mittasuhteiltaan erilaiseen talletustilaan tai lähetteeseen mahdutettua suurempi määrä kuvainformaatiota kuin käsittelemällä kuvaa esitysmittasuhteissa.
   • Anamorfisessa tallennusmuodossa voidaan esim. laajakangaselokuvan kuva tallennusvaiheessa venyttää pystysuunnassa normaalin TV-kuvan korkuiseksi. Jos TV tukee anamorfisuutta, se katseluvaiheessa litistää kuvan taas oikean muotoiseksi. Etuna on, että esim. DVD:hen ei talleteta ylä- ja alareunan mustia palkkeja (kuten letterbox-muodossa), joten tilaa on enemmän itse kuvan tarkkaan tallentamiseen.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

 • Why I Am Staying with APS-C. Miksi pitäytyisi vielä kroppikennoisissa.
 • Photos of Venice Canals at Night.
 • Prince Charles: Gary Fong Lightsphere Looks Like an Ice Cream. Valokuvaaja lienee aiemmin pudottanut. Prinssi Charles tuli huoneeseen Trumpin kanssa, Charles nosti salamavalon pehmentimen ja ojensi vieressä seisoneelle henkilö. Charlesin mukaan näytti jäätelöltä (aika hyvä mainostemppu, tuskin oli etukäteen mietitty).
 • Ep. 323: Is It Too Big or Just Right? – and more. Podcast, kesto 42:46. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.
  • Fujifilm unveils the beastly mirrorless medium format GFX100. (#)
  • 5DayDeal’s The Complete Video Creators Bundle 2019. (#)
  • Peak Design reimagines the Travel Tripod. (#)
  • Sony discounts some of its bodies by up to $1,000 US. (#)
  • Samyang introduces its 45mm f/1.8. (#)
  • Nikon brings a long-requested feature via firmware. (#)
  • SanDisk releases the first 1TB MicroSD card. (#)

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.06.2019   (linkki)

Suomen valokuvateiteen muoseon 50-vuotisjuhlat tänään klo 16–20 museon tiloissa Kaapelitehtaalla. Koko illan vapaa pääsy.

Juhlassa mm. kuvauspisteitä, vanhojen kameroiden arviointia, projisointikarkelot, ainutkertainen esitys näyttelytilan seinille heijastettuna, performanssi, juhlapuhe, kakkukahvit, musiikkia

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Toukokuun parhaissa kuvissa sykähdyttävät luonto ja henkilökuvat. 2.6.2019. Helsingin Sanomien parhaissa kuvissa näkyy muun muassa Suomen värit, vaalit sekä luonto kotimaassa ja ulkomailla. 38 kuvaa kuvateksteineen. Klikkaamalla selailuun ja kuvat isommiksi.

Yle, Kultajuhlat Mantalla ja viikon muita uutiskuvia. 3.6.2019. Kuluneella viikolla suomalaiset riehaantuivat jääkiekon MM-kullasta, Saksassa osoitettiin mieltä ilmastopolitiikasta ja Pariisissa pääsi liukumaan vaijerilla Eiffel-tornista. Kokosimme yhteen viikon näyttävimpiä uutiskuvia.

Avplus.fi, Panasonic panostaa videoon peilittömässä täyden kennon S1H-kamerassaan – 6k-kuvaa 24 kuvan sekuntitahdilla. 2.6.2019. Panasonicin peilittömät järjestelmäkamerat ovat viime vuosina olleet videokuvaajien suosiossa. Ensi syksynä yhtiöltä on tulossa uusi S1H-kamera, joka jatkaa viime vuonna Photokinassa esiteltyä täyden kennon S1-sarjaa.

 • S1H kykenee kuvaamaan 6k-tasoista kuvaa 24 ruudun sekuntivauhdilla, Panasonicin mukaan ensimmäisenä täyskennoisena kamerana maailmassa. 6k-tasoisena kuvasuhde on 3:2. Dynaamiseksi alueeksi luvataan vähintään 14 aukkoa, joten kameran pitäisi kyetä taltioimaan sekä valoisat että pimeät hetket.
 • Hinnaksi on kerrottu 4 000 dollaria.

Piilokoju.fi, Smoke on the water ja lisää lentokuvia. 2.6.2019.

Ilta-Sanomat, Windows 10:n kuvasovelluksessa on näppärä hakutoiminto – oletko kokeillut? 2.6.2019. Kuvien katseluun tarkoitetussa Windows 10:n Valokuvat-sovelluksessa on hyödyllinen ominaisuus, joka on saattanut jäädä monelta huomaamatta. Kyseessä on mahdollisuus tehdä kuvahakuja tietokoneella olevan kuvan perusteella. Bing-hakukoneeseen. Kuvat lähtevät Microsoftille.

Yle, Loiste kuvaa sähköverkkoaan droonilla pitkin Kainuuta. 29.5.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Thom Hogan, Panasonic Reveals Cinema-Oriented S1H. 25.5.2019. Pro-videokuvaajille suunnattu. $4000. Videokameroiden markkinat ovat ehkä kolmasosa still-kameroiden markkinoista. Kameravalmistajat ovat innoissaan >4K, nyt tarjoutuu mahdollisuus myydä päivitettyä kalustoa kuvaajille. Nikon ei ole mukana videomarkkinoissa.

Earthboundlight.com.

Dpreview.com, Samsung Galaxy S10+ sample gallery.

The Online Photographer, DxO Deal. Promo-tarjous 4.6.2019 saakka.

Pdnonline.com, Marketing Advice: Photographer Stacy Kranitz’s Attention-Grabbing Email Newsletter.

Kamera & Bild, Panasonic Lumix S1H – med video i 6K. (Panasonic olisi varmaankin kertonut, jos kamerassa olisi runkovakaajaa...).

Kamera & Bild, Linda Forsell: Hon förnyade en klassiker. Melkein jokainen ruotsalainen tuleva isä tai äiti on selannut Lennart Nilssonin klassista kirjaa Ett barn blir till. Viime syksynä ilmestyi uudistettu seitsemäs painos, jota oli uudistettu kuvajournalisti Linda Forsellin kuvilla.

Fotosidan.se, Handla fotoprylar klimatsmart. Blogi.

Fotosidan.se, Från bajonett- till skruv-fattning på objektivet Leica Super-Angulon 21/4. Blogi. Puutarhahanskoille käyttöä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, 5 reasons to get Lumix LX100II. 28.5.2019. YouTube-video, kesto 8:15. Premium compact camera. Kommentteihinkin on vastattu.

 • Neljän kuukauden käyttökokemus. Edellisestäkin versiosta on jonkin verran kokemusta. Sulannolla aina mukana.
 • 1. Ergonomia, retrosäätimet, hyviä. Kuvasuhteita voi suoraan säätää.
 • 2. Kustomoitavuus. Melkein kaikkea voi muuttaa (nappulat ja säätimet).
 • 3. Etsin. Kompaktikameraksi ihan kohtuuhyvä. Auringonvalossakin kuvaaminen onnistuu.
 • 4. Kuvanlaatu. 20 megapikseln Micro 4/3 -systeemin sensori. Kuvatiedostoon käytetään 17 megapikseliä (kuvasuhteet). Kuvanvakaaja.
 • 5. Objektiivi, 24-75mm, f/1.7 - f/2.8. Ei ihan vastaa järjestelmäkameroiden laatua.
 • Suomen hinta on alle ja päälle 1000 euroa.
 • Instagram, sulantoblog

Sulantoblog, ONE speedlight ONE still life. 31.5.2019. YouTube-video, kesto 6:15. Yksinkertaisen asetelman valaisu irtosalamalla (Yongnuo). Keltasipuleita, valkosipuleita, sateenvarjo, irtosalamalle jalusta. Runkona Panasonic Lumix G9.

 • Ohjeita. Suljinaika 1/250s, mahdollisimman vähän vallitsevaa valoa. Lightroom-käsittelyä.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Black and White Photography - Olympus Tutorial. 29.5.2019. YouTube-video, kesto 10:30. Edelleen Brysselissä. Kasvitieteellinen puutarha, pieni. Sitten Atomium.

 • Mv-kuvat, klassisia. Värit eivät häiritse, pelkistetty kuva. MV-kuvat kiinnittävät huomion. Olympus-kameroiden asetuksia.
 • Instagram, jpeterf

Flickr, Jaakko Latvanen, Epilogue. At home again! 6 kuvaa ja tekstit (in English).

HS, Tuonne minunkin on päästävä, moni ajattelee Daniel Taipaleen kuvien äärellä Instagramissa – Taipale julkaisee satumaiset luontokuvansa juuri sillä hetkellä, kun seuraajat ovat kännykkä kädessä sohvalla. 31.5.2019. Tilaajille. Daniel Taipale on valokuvaaja, joka reissaa maailmalla luontokohteiden perässä. Hän on osa kansainvälistä kuvaajaporukkaa, joita seuraavat miljoonat Instagram-käyttäjät.

 • Suuri osa Instagramissa julkaisusta on sellaista työtä, joka ei näy kuvissa. Kun Daniel Taipale ei liiku luonnossa, tekee hän aivan tavallisen oloisia työpäiviä: ­aamupäivällä sähköpostien kirjoittamista, kuvien käsittelyä ja kommentteihin vastaamista. Kuvat hän julkaisee yleensä kuuden aikaan illalla. Silloin moni suomalainen on kännykkä kädessä sohvalla.
 • Kun luontokuvat ja yrityksille tehtävät yksityiset keikat yhdistää, kertoo Taipale tienestien olevan ”tavallisen palkansaajan tasolla”.
 • ”Minulle on tärkeintä tuoda esiin ulkoilmaan ja luontoon keskittyvää elämäntapaa. Toivon, että ihmiset inspiroituvat haastamaan itsensä ja tekemään makeita juttuja.”
  • Viime aikoina hän on julkaissut kuvia Los Angelesista, jonne on auennut suora lentoreitti Helsingistä.
  • Taipale arvioi reissaavansa jopa pari sataa päivää vuodessa. Suomessa hän kuvaa erityisesti pohjoisessa, ympäri vuoden.
 • yksi kommentti: "Taipale on kuvattu kuviin filmi-kulttikamera Leica M kädessään. Kuvaako Instagram - kuvaaja vaivalloisesti filmille?"
 • Instagram, dansmoe. 199.000 seuraajaa.

Loimaan Lehti, Viikon kuvat: Myllylähteen kirkkaus, käsitöiden kriisi ja roskakalojen siivous. 31.5.2019. Kaikkiaan 16 kuvaa + kuvatekstit.

Facebook, Finnfoto, Finnfoton apurahahaku uudistuu. 28.5.2019. Kuluvan vuoden apurahahakemusten viimeinen jättöpäivä on 15.09.2019 klo 16.00. Hakemuksia voi jättää 1.6.2019 alkaen.

Kaleva.fi, Kalevan suuri Kalakuvakisa alkaa taas – Nyt etsitään kalastuksen riemua ja jännitystä. 1.6.2019. Kestää 31.8.2019 asti. Kuvan voi lähettää puhelinnumeroon tai verkkolomakkeen kautta. Myös video käy. Kuvat päivittyvät kuvagalleriaan. Eipä taida "kilpailulla" olla sen kummempia sääntöjä. Kuvia voidaan julkaista myös paperilehdessä netin lisäksi. 300 euron kalastussetti palkintona.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Panasonic S1H: What we know so far, and what we think's likely. Vuoden toisella puoliskolla myyntiin, $4000. Vain osa spekseistä julkistettu. Voi päätellä, että kyse on Panasonic GH:n täyskennoversiosta. Todennäköisesti 24 megapikseliä. 60p video tulle Super35 -kropista (ehkä 4000 x 2250). Panasonic S1H, hieman isompi runko. Muuten ei päivitetty Panasonic S1 paljoa eroa tulevasta Panasonic S1H -mallista. Enemmän kuitenkin prosessointitehoa eikä kuumene. Hintaa kuitenkin $1.300 enemmän. Kuvanvakaajasta Panasonic ei kertonut mitään.

Petapixel.com, This Tree’s Leaves Look Like Bokeh. Erikoisen näköinen. Näyttää vähän kaksoiskuvaltakin.

Diyphotography.net, Somebody’s selling a lens that doesn’t exist on Yahoo Auctions Japan – and they have photos of it. Sony 200-600G OSS f/5.6-6.3 FE. Ensi viikolla julkistus. Kaikenlaisia osia kuitenkin puuttuu myytävästä objektiivista.

The Online Photographer, Choosing a Lens Set (And, Sony's Home Run).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.06.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Galleria Heino, Hans von Schantz: The Volume. 25.5.2019 - 16.6.2019. Yksi vailla kompromisseja toteutettu uniikkikappale valokuvakirjasta. Kirjasta esitellään näyttelyssä viimeiseen lukuun liittyviä valikoituja kuva-aukemia, jotka tavallaan muodostavat läpileikkauksen kirjan teemoista. 30 työskentelyä.

Ilta-Sanomat, Viikon uutiskuvat: Unkarilaisnaiset perinneasuissa, sisällissota Libyassa ja köysirata Eiffel-tornista. 1.6.2019. Kuvat klikkaamalla isommiksi, kuvatekstit. 7 kuvaa.

Ilta-Sanomat, Ullakolle unohtuneella kameralla voi tienata jopa tuhansia – Katso lista: filmilaitteita pelastava Kameratori arvioi yleisimmät merkit. 31.5.2019. Yritys perustettiin vuonna 2010. –Lukiossa ollessani ostin ison kasan kameratarvikkeita nettifoorumeilta. Jos myin kymmenestä yhdeksän eteenpäin, sain sen viimeisen ilmaiseksi. Se tuntui maagiselta, Leppänen kuvaa bisnesidean alkumetrejä.

 • Tamperelaisyritys liikkuu alalla, jossa kilpailu on pientä. Kameratori onkin Euroopan suurin vanhoihin filmikameroihin keskittynyt yritys, joka ei ole erikoistunut mihinkään merkkiin. Aasiasta ja USA:sta löytyy useita suurempia yrityksiä, mutta ne toimivat lähinnä paikallisilla markkinoilla.
 • –Vuonna 2010 meille tulleista kameroista 98 prosenttia pystyi myymään suoraan uudestaan. Nykyisin puolet laitteista vaatii huoltoa, Leppänen kertoo.
 • lopussa sitten lista ostohinnoista, kamerat siistejä ja käyttökuntoisia

HS, Vaatebrändi North Face korvasi Wikipedian kuvia omilla mainos­kuvillaan noustakseen Google-hakujen kärkeen. 31.5.2019. Ulkoiluvaatteita ja retkeilytarvikkeita valmistava North Face keksi tavan saada brändilleen ilmaista näkyvyyttä Wikipedian ja Googlen avulla. Yritys kuvautti vaatteisiinsa pukeutuneita malleja useiden suosittujen luontokohteiden edustalla ja vaihtoi nämä kuvat kohteiden Wikipedia-kuviksi, kertoo muun muassa The New York Times -lehti.

 • Näin brändi nousi Googlen hakutuloksissa ensimmäiseksi, kun retkeilystä kiinnostuneet ihmiset etsivät kuvia esimerkiksi Etelä-Amerikan nähtävyyksistä. Wikipedia-artikkeleiden kuvat nimittäin esiintyvät usein Googlen kuvahaussa ensimmäisinä.
 • North Face kertoi ylpeänä mainoskampanjastaan videolla, jonka Ad Age -lehti julkaisi verkkosivuillaan. Videolla yritys kertoo, että sai brändinsä ilmaiseksi maailman vaikeimpaan mainospaikkaan tekemällä yhteistyötä Wikipedian kanssa.
 • Kampanjan toteuttanut Leo Burnett Tailor Made -mainostoimisto on Ad Agen mukaan kertonut, että vaikeinta kampanjassa oli päivittää kuvat artikkeleihin Wikipedian moderaattoreiden huomaamatta.
 • Just. (Jotenkin kuvittelisi, että enemmän miinusta kuin plussaa, ainakin toivoisi näin. Pahan pitäisi saada palkkansa. Minulta ainakin meni maku North Facen tuotteisiin...)
 • The New York Times, North Face Edited Wikipedia’s Photos. Wikipedia Wasn’t Happy.
 • Diyphotography.net, The North Face called out over “unethical” product photo placement on Wikipedia.
 • Petapixel.com, The North Face Snuck Ad Photos Into Wikipedia Articles.

Suomen Canon, Lentoliput, passi ja kamera: parhaat vinkit matkakuvaukseen. Ohjeet tulevat kameramallien ja objektiivien luetteloihin sijoitettuna. Voihan olla hyväkin, että mennään myös ihan kalustotasolla abstraktiempien ohjeiden lisäksi. Jotenkin kuitenkin vähän häiritsee...

Petteri Hautamaa, Kesän lintuoluet testissä! 31.5.2019. Mukavasti kesälomat terassikeleineen kolkuttelevat ovella, joten mitä mainioin paikka rustata blogia lintuaiheisista oluista. Aihetta sipaistiin ensi kertaa vuodenvaihteen juhlahumussa. Kun kerran jengi harrastaa vaikka mitä lintubongauksen muotoja ekopinnoista parvekebongaukseen, niin miksei sitä voi bongailla kauppareissujen yhteydessä lintuaiheisia mallasjuomia! Kuulostaa se ainakin nakupinnojen keruuta fiksummalta…

 • Mitä tulee kustannusrakenteeseen, niin julmetun kalliitahan nämä kaikki olivat bulkkikeppanatarjouksiin verrattuna, mutta todella uniikkeja. Ei näitä ”rareja” joka R-kioskin hyllystä bongaa. Aikaa, vaivaa ja rahaa pitää uhrata, kuten oikeassakin lintubongauksessa. Vaikkapa joidenkin pienpanimoiden endeemiset lintubisset saattavat löytyä vain tietystä tarkasta paikasta. Ja hei! 4-6€ per puteli on aika mitätön hinta, jos tosissaan vertaa himolintubongareiden rahankäyttöön pinnojen perässä. Laadukkaan Swarovskin hinnalla bongaa jopa 500 lintubisseä! Sillä pärjää ainakin kuukauden päivät bissepäiväbongarina :)

TE-palvelut, Erikoisammattimies (Valokuvaaja) Silmätaudit, HUS, Helsinki. Hyks Silmäklinikka hakee erikoisammattimiestä/valokuvaajaa työskentelemään moniammatillisessa tiimissä Glaukooma- ja Neuro-oftalmologian yksikössä. Toimipisteitä on tällä hetkellä Meilahdessa, Ortonissa ja Pasilassa. Erikoisammattimiehen/valokuvaajan palkka on 2429,91 €/kk.

 • Työpaikan osoite 00029 HUS
 • Palkkaus TS
 • Työ alkaa 24.06.2019
 • Työaika kokoaikatyö
 • Työn kesto yli 12 kuukautta
 • Haku päättyy 14.06.2019 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Hippies, Hells Angels, and the Avant Garde: A Look at Irving Penn’s American West.

Digital Photography School.

Panasonicilta uutta.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Take Better Photos At The Beach With These 6 Tips.

Kamera & Bild, Fujifilm GFX 100: Våra första intryck av monsterkameran. Päivän kokeilu. Takaavalaistu 102 megapikselin sensori (ensimmäistä kertaa keskikoon kameroissa). Sisäänrakennettu runkovakaaja, tuotti ongelmia, sillä sensori painaa 2x täyskennoisen sensori. Elektroninen etsin 5.76 miljoonaa pistettä. Peilittömäksi iso, oikein iso, samaa luokkaa kuin isoimmat perinteiset järjestelmäkamerat. Käytössä GF 63mm f/2,8 R WR, polttovälivastaavuus 50mm. Runko painaa 1,2kg. Canon 1D X Mk II 1,3kg.

 • Kulmikas rakenne, mutta saa vähän joka puolelta hyvän otteen. Painikkeet on ergonomisesti oikein hyvin sijoitettu. Automaattitarkennus on nopea, ihan kuin perinteisellä peilillisellä. Yllättävänkin hyvä. Vähässäkin valossa hyvin toimiva. Photoshop näyttää kuvan kooksi 600 megapikseliä, hm. Raw-tiedostokoko 14-bittisenä on 150 megapikseliä.
 • Suomen hinta runko 11.499 euroa, taitaa tulla kesäkuun lopulla kauppoihin
 • (olisi kiinnostanut kuulla, minkä hintaisia objektiivit ovat...)

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Toukokuun 2019 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset