Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
31.10.2010   (linkki)

Marraskuun uutiset 2010 ovat jo ilmestyneet...

Turun ylioppilaslehti, Kuvataide: Elämän muoto. Valokuvakeskus Perin näyttely Uusi elämä – kuvia syntymästä koostuu Minna Havukaisen seitsemän vuoden ajalta otetuista taidedokumentaarisista, vastasynnyttäneitä äitejä kuvaavista valokuvista.

Helsingin Uutiset, Kahvilat avasivat naisille ovet ylellisyyteen. ...Taideteollisen korkeakoulun valokuvaustaiteen opiskelijoiden kuvia on esillä hotelli- ja ravintolamuseossa juuri avatussa näyttelyssä. Niissä kuvataan helsinkiläisnuorten elämää. Aiheena on suomalainen kahvilakulttuuri – ja naiset....

 • Näyttely avoinna 22.10 - 21.4.2011, ti–su klo 11–18. Pääsymaksut 2 €/ 1 €. Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas.

Tekniikan Maailma, Perusteellinen kamerapäivitys. Sony NEX-5/-3. Firmwarepäivitys.

Nostetaan Foorumilta yksi ilmoitus, Canon EF 50mm f/1.0L USM. Näitä näkee melko harvoin myynnissä. Tämän kappaleen hinta alkaa numerolla kaksi. Kuvanlaadun takia tätä ei luultavasti osteta, mutta silloin kun tarvitaan valovoimaa, niin...

(Foorumilta) ketjusta Karseita lehtikuvia, osa 2. HS, Liigapaikasta taistelevan JJK:n pomo käy outoa mediasotaa. Jalkapalloharrastajaa voi häiritä vähän oudon väriset peliasut. Kuvatekstissäkin puhutaan _keltaisesta_ paidasta.

Photo.net, foorumi.

Photocritic, Better ways than 365 days? 365-omakuvaa vuodessa -projektit ärsyttävät. Flickr:ssä on 365 Days groupissa jäseniä melkein 20.000.

Popular Photography, iPhone Light Studio App Teaches Studio Lighting Basics.

 • (edelleen: jo tuttu uutinen, mutta hyvä vain, että suomalaistekijän iPhone-softa saa julkisuutta)

Thom Hogan, Quick Links & Comments. Nikon Illegal Product Key Messages, 30.10.2010. Nikonin Capture NX2- ja Camera Control Pro -päivittäjät eivät ole onnistuneet päivityksissä, kun on tullut ilmoitus "Illegal Product Key". Ohjelmisto on ostettu laillillisesti ja avain on oikea. Syynä on se, että ohjelmat on asennettu liian monta kertaa. Nikon ei ole kertonut, kuinka montaa kertaa ohjelman voi asentaa uudestaan. Jos tällainen ilmoitus tulee, niin pitää ottaa yhteyttä Nikonin tukeen ja todistaa, että on ostanut laillisen ohjelman. USA:ssa (muista maista ei tietoa) pitää lähettää kuva ohjelmapakkausta (jossa näkyy sarjanumero), lisäksi pitää lähettää kuitti ostoksesta. Jos kyse on päivitys versiosta yksi versioon kaksi, pitää kuva + kuitti lähettää myös ykkösversiosta. Tämän jälkeen saa Nikonilta uuden sarjanumeron.

Digital Photography School, Tips for Microstock Photography. Halpiskuvatoimistostoista ei rahaa heru, mutta onhan meillä kaikenlaisia muitakin erikoisia harrastuksia.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: How to Make Money From Photography. Rahan ansaitseminen kuvilla ei ole helppoa.

Fotosidan.se, Bo gratis i Helsingfors med konstnärsstipendium. 19.11.2010 saakka aikaa hakea stipendiä Helsinkiin, still-kuvan tai liikkuvan kuvan kanssa työskentelevälle. 16.3. - 15.5.2011, asuminen, matkat, 10.000 kruunua, lopuksi näyttely Hippolyte-galleriassa.

 

30.10.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

HS, Anu Uimonen, Pimeää Karesuvannosta Gibraltariin. ...Mustaseinäisen huoneen kuvat hohtavat seinillä taitavasti valaistuina, ja jokaisen kuvan sisällä käydään sama valon ja pimeän kamppailu. ...

 • Pimeä, Seavdnjat. Marja Helanderin valokuvia 31.10. saakka. Valokuvagalleria Hippolytessa (Kalevankatu 18), ti-pe 12-17, la-su12-16.

TAMK taide & viestintä, 10KUVAT (Kuvataiteen ykkösten valokuvanäyttely). 10KUVAT on Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelman syksyn 2010 saapumisryhmän Havaintoprosessit 1 opintojakson valokuvausosion kurssitöiden esittely.

Valokuvatorstai, 182. haaste. Viikon haaste on "Mahdoton paikka".

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 181. haaste. Viikon haaste oli "en tiedä mitään". Haasteen otti vastaan 84 kuvaajaa.

Tekniikan Maailma, Valokuvia monitoimilaitteella. Epson Stylus Photo PX720WD, alle 180 euroa.

Verkkouutiset.fi, Asuntojen hintaerot ovat revenneet pääkaupunkiseudun ja muun maan välillä. Kuvaa on käsitelty ohjelmalla Adobe Photoshop Elements 5.0, exif-tiedot ovat jäljellä (yleensä näitä ei ole tallella). Jos kuva näyttää "hieman" omituiselta, niin exif-tiedoista paljastuu syy.

 • Light Source / White Balance = cool white fluorescent (14)

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Herd in Iceland. Islanninhevosia kuvaamassa, 17 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: October 29, 2010. 19 kuvaa.

National Geographic, DSLR HD Video Tips: Shooting Basics. Video 1:22. Samalla sivulla 22 muuta videota, kuvaukseen apuja.

Photo.tutsplus.com, A 10 Step Guide to Taking Breathtaking Firework Photographs. Miten niitä ilotulituskuvia otettiinkaan. Uusivuosi lähestyy.

YouTube, Quick Selection and Refine Masks. Photoshop CS5 -video, kesto 23:55.

Dumage.com, Beware of Photoshop. Photoshoppia käytetty julkisuuden henkilöiden lihottamiseen. Esimerkit osoittavat havainnollisesti, miten naurettavaa on, kun kuvankäsittelyllä muutetaan henkilön ulkonäköä. Tällä kertaa näin päin.

The-digital-picture.com, Canon Digital Photo Professional v3.9.2.

Dpreview.com, Mamiya releases RZ22 medium format camera. Keskikokoa, 22 megapikseliä, nyt myynnissä, $11.499.

Luminous Landscape, Panasonic Lumix GH2 First Look. Micro Four Thirds Come Of Age. Esituotantomalli, 10.12.2010 pitäisi tulla myyntiin. Micro 4/3-systeemin järjestelmädigi. GH1:n seuraaja. 16 megapikselin kenno, kuvasuhde valittavissa, ISO 160-12.800. Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö 460.000 pistettä (voi valita vaikka kohdan, johon tarkennetaan). Video 1920 x 1080 (60 tai 50 fps). Elektroninen etsin 1.440.000 pistettä, markkinoiden paras. Videon kuvaaminen on parantunut, kuvaaja voi vaikuttaa tulokseen enemmän, tarkennuksen nopeus on parantunut. Paino on aavistuksen kasvanut 394g (385g). Runko + 14-42mm n. 1.000 euroa. Runko + 14-140mm n. 1.500 euroa.

Macworld.com, Apple 27-inch LED Cinema Display. iMac ilman tietokonetta. Ei voi nostaa ylös eikä alas puhumattakaan mistään pivot-käännöstä. IPS-paneeli, 2560 x 1440. Edelleen 8-bittiset värit. Ei painikkeita. Väri- ym. säätöjä saisi olla enemmän (jos halutaan kalibroida näyttö mahdollisimman hyvin). Katselukulma on riittävän iso. Kiiltävä pinta (heijastukset) eivät ole mikään plussa. Ei mikään perusteellinen arvio, kommenteissa on paljon tietoa. Suomen Apple. Suomen hinta on n. 1.100 euroa.

 

29.10.2010   (linkki)

Pieni etukäteismuistutus. Yle.fi, Radio Suomi, keskiviikko 3.11.2010, klo 19.06 - 20.30. Luonto-Suomen Digikuvausilta. Keskiviikkona 3.11. Luonto-Suomen Digikuvausillassa annetaan luontovalokuvaukseen liittyviä neuvoja ja vinkkejä. Millaisilla laitteilla harrastuksessa pääsee alkuun, mitä kannattaa ottaa huomioon? Studiossa kysymyksiin ovat vastaamassa Markus Varesvuo ja Seppo Pöllänen. Toimittajina ovat Juha Blomberg ja Juha Laaksonen. Suora lähetys alkaa kello 19.06.

Warthog.fi, Mr. Warthog jakaa vielä lisää kokemuksiaan uusimmasta hankinnastaan eli Applen iMacista.

Journalisti 18/2010.

 • Lukija luottaa uutiskuviin
 • Kuvaviesti, Herkkä hetki. Rauhoittava, mutta yllätyksellinen kuva metsän siimeksestä tarttuu mieleeni hienolla otteellaan. En ole lintuharrastaja, mutta rakastan luontoa...

Iltalehti, Tällainen on kohuttu iPad. Applen paljon kehuttu tablet-tietokone on pian myynnissä Suomessa. IPhonesta tutun valmistajan Applen iPad -lukulaite voi olla myynnissä Suomessa jo ensi viikolla. Apple ei ole ilmoittanut tarkkaa ajankohtaa, mutta esimerkiksi Kauppalehti on arvellut laitteen tulevan myyntiin lokakuun aikana.

Tietokone.fi, Katso videoita iPhonessa ilman tiedostomuunnoksia. VLC Media Player 1.1. Freeware.

HS.fi, Oma kaupunki, Kaisaniemessä paljastettiin uusi seinämaalaus.

 • (Tässä voimme sitten nauttia siitä, että ammattitaitoiset valokuvaajat ovat saaneet potkut ja tilalle ovat tulleet lukijoiden lähettämät kuvat. Kaiken lisäksi voimme luottaa siihen, että kuva on autenttinen, onhan se lukijan lähettämä.

  Onneksi lukijoiden lähettämät jutut eivät ole vielä lyöneet itseään läpi. Entä lukijoiden kotona selaimella taitettavat lehdet? Ja eikö lukijoita voi laittaa pitämään sanomalehtien kirjanpito kunnossa? Entäpä ilmoittajien hankinta, laitetaan lukijat hankkimaan ilmoittajia lehtiin.

  En halua nähdä enää yhtäkään tällaista kuvaa. Enpä nyt nähnyt ainakaan sitä Kaisaniemen uutta seinämaalausta, osittain toive toteutui.

  Tyhmempi voisi kuvitella, että tässä on jonkinlainen pila kyseessä).
 • klo 17:11, hieman häveliäisyyttä toimituksella (onko toimitusta edes olemassa, vai onko sekin ulkoistettu lukijoille?) nähtävästi on, sillä nyt on vaihdettu ensimmäiseksi kuvaksi päivällä otettu lukijan kuva. Tämä ensimmäinen kuva masentaa (jos mahdollista) vielä enemmän kuin toinen ja kolmas kuva (josta alkuperäinen purkaukseni johtui).

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Dual disasters in Indonesia. 37 kuvaa. Tsunami ja tulivuoren purkaus.

The Sacramento Bee, The Frame, Twin catastrophes strike Indonesia. 30 kuvaa.

Diyphotography.net, The $10 DIY Foamcore Softbox. Kuvalliset ohjeet.

Digital Photography School, Creating Multi-Layered Photographs. Kuvaa kannattaa etukäteen suunnnitella.

YouTube, Shooting the moon Part 1. Video, kesto 9.54.

Photopreneur, Selling the Pictures You Love. Halpiskuvatoimistojen lisäksi kuvia voi myydä muutakin kautta.

Steve Sanders, LightStudio Lets You Learn About Lighting on the iPhone. Tämä on jo tuttu uutinen, mutta hyvä vain, että suomalaistekijän iPhone-softa saa lisää julkisuutta.

Creativepro.com, Photography 101: Creating The Silhouetted Shot. Miten otetaan valkotaustainen kuva hedelmäasetelmasta. Yksityiskohtaiset ohjeet.

Black Star Rising, Applying the 10,000-Hour Rule to Photographers. Monelle lienee tuttu hypoteettinen 10.000 tunnin sääntö. Tarkoittaa sitä, että alalla kuin alalla vaaditaan 10.000 tunnin verran harjoittelua, ennenkuin saavutetaan erinomainen taso. Miten tämä sääntö soveltuu valokuvaukseen?

Shorpy.com, Three Indians: 1915. Nyt on kyse moottoripyöristä.

Photo.tutsplus.com, A Guide to Preparing Your First Gallery Exhibition. Mitä pitää tehdä, jotta ensimmäisestä näyttelystään selviäisi kunnialla.

Digital Photography School, Close-Up Lens Boosts Your Zoom. Lähilinssi, ei vastaa makroa, mutta pääsee kuitenkin kokeilemaan lähikuvausta. Canon 500D on kallis (saa vastiketta rahalleenn). Muilta valmistajilta saa sitten aika paljon halvemmalla näitä lähilinssejä.

 • Canon.fi, Lähikuvausvinkit. Canon CU 250D (+4 dioptriaa), Canon CU 500D (+2 dioptriaa). Suomen hinta on n. 90 euroa.

Rob Galbraith, onOne announces DSLR Camera Remote HD for iPad. Marrraskuun lopulla myyntiin, $49.99. Nikonin ja Canonin järjestelmädigien etäkäyttöä iPadilla.

Shutterfinger, What Your Choice of Camera Says About You. Muutama osuva luonnehdinta.

Rob Galbraith, X-Rite releases additional details about upcoming i1Profiler. Ensi kuussa myyntiin.

New York Times, Pogue's Posts, A Love Letter to a Camera. Dear Canon S95, ...

Dpreview.com, Canon, Olympus and Pentax release software updates.

Kamera & Bild, Stora turismpriset till Fotografiska. Toukokuussa avattu Fotografiska on ollut menestys jo alusta asti. 230.000 kävijää. Ja suosio jatkuu edelleen.

ePhotozine.com, Nikon D7000 Hands On Preview. Alustavaa kokeilua. 16.2 megapikseliä, D90:n ja D300s:n väliin. Kennon koko on kasvanut 4 megapikseliä, fyysiset mitat ovat pysyneet samoina. Kroppikenno eli 1.5xkroppikerroin. Video 1920 x 1080, 24 kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus. Ulkoinen mikrofoniliitäntä. Akkukahva lisävaruste. Kuvausvauhti kuusi kuvaa sekunnissa. Lcd-näyttö kolme tuumaa, 920.000 pistettä. Etsin 100%. Kaksi sd-korttipaikkaa. Kohinan suhteen taitaa edustaa kroppikennoisten huippua. Myyntiin lokakuun lopulla, 1.250 euroa (runko). Suomen Nikon.

 

28.10.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Yle Teema tänään klo 17.00, Kuvia kadonneesta ajasta 3/9: Eurooppa sodan kynnyksellä. Vuonna 1910 Auguste Léon kävi valokuvausretkellä Skandinaviassa ja dokumentoi ihmisten elämää myös Italiassa ja Balkanilla, hieman ennen maailmansodan puhkeamista.

Keski-Uusimaa, Jani Kääriäisen kuvablogi, Palopuron paskariuku. Ensin pikkukuva ja tekstiä. Kuvasarja sitten, kun vierittää muutaman ruudullisen alaspäin. Foorumilta tuttu DudeB:n tyyli on omintakainen ja helposti tunnistettava (vaikka aiheet vaihtelevatkin).

Warthog.fi, Warthog on hankkinut iMacin. Saagan lukemisen voi aloittaa vaikkapa eiliseltä päivältä, keskiviikko 27.10.2010. Kumman näytön Warthog valitsi 21.5-tuumaisen vai 27-tuumaisen. Warthog-maiseen tapaan tuunaus alkoi heti. Torstaina 28.10.2019 onkin sitten kunnon paketti iMac-asiaa. Ja tarina jatkuu...

Suomen valokuvataiteen museo, blogi, Valokuvan vintage – tapaus Sammalahti. ...Valokuvataiteen museon kokoelmia kartutettaessa tai näyttelyä koottaessa tähtäimessä on pääsääntöisesti vintage. Esille laitetaan ennen kaikkea aikalaisvedoksia....

 • Sammallahdelle ja muille vanhemman polven valokuvaajille on ollut tyypillistä, että samaa negatiivia on vedostettu eri vuosikymmenillä erilaisilla tekniikoilla ja erilaista esteettistä ihannetta toteuttaen. Sammallahdelle arkiston kanssa työskentely on osa ammattia, ja hän pitää ehdottomasti kiinni oikeudestaan tulkita negatiivejaan yhä uudelleen, vaikka digitaalisina mustesuihkuvedoksina, jollaisia museon retrospektiivin suurimmat vedokset ovat. Pääosa teoksista on aikalaisvedoksia, mutta esimerkiksi visuaalisesti ehjä pienten Helsinki-kuvien sarja on vedostettu usean vuosikymmenen kuvista 2000-luvulla.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Videokuvaaja, SL-video. Haetaan video/valokuvaajaa Turun alueelle. Työtehtävät tapahtuvat asiakkaan tiloissa käsikirjoitusten mukaisesti. Arvostetaan alan kokemusta ja koulutusta mutta tehtävään voidaan myös perehdyttää.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 15.11.2010 klo 12:00

Luonnossa.net, Parhaat kuvat 2010. 1.400 kuvaaja, 15.000 kuvaa. Jatkoon pääsi 1.200 kuvaa. Alle 16 -vuotiaat luontokuvaajat saivat tänä vuonna kolme tasoituspistettä. Suurin osa luontokuvista lähetettiin yleiseen sarjaan, mutta kisaan osallistujista noin 25-30% oli alle 16-vuotiaita nuoria.69 raadilta eniten pisteitä saanutta kuvaa on esillä netissä. Lisäksi kunniamaininnat parhaille metsästys-, retkeily- ja kalastusaiheisille kuville (12 kpl).

Yle.fi, Savo, Kuopio-kuvat uusiin kansiin. Valokuvaaja Victor Barsokevitschin kuvat vanhasta Kuopiosta on kerätty uusiin kansiin. Tänään julkaistu teos pitää sisällään tuttujen kuvien lisäksi myös uusia kuva-aarteita.

 • Kirjasta on poistettu valokuvaaja Karl Granitin ottamat kuvat, jotka erheellisesti eksyivät Kuopion kulttuurihistoriallisen museon vuonna 1981 julkaisemaan Kuvia vuosisadan vaihteen Kuopiosta -teokseen.

Tietokone.fi, Nollaa unohtunut salasana Windowsista. PCWin Recovery 2.7. Hinta $15.99.

Muropaketti, N8:lla kuvattu Nokian lyhytelokuva vakuuttaa kuvanlaadullaan.

Photo.net, foorumi.

Pdnpulse.com, Panos Licenses Photos Shot Inside the Chile Mine. Kuvia vankeusajalta kaivoksen sisältä. Kuvien ottajalle lähetettiin kamera.

The Online Photographer, Judge Defends Choice. Kuva, joka voitti yksittäiskuvasarjan British Journal of Photographyn International Photography Award -kilpailussa.

 • British Journal of Photography, A prize-winning image? Lähikuva kuivalla ja palaneella nurmikolla makaavasta miehestä mahallaan, huppari peittää pään, pään vieressä on leipäpussi, taskussa kokoon kääritty lehti. Lontoon Magnumin kuva-arkiston hoitaja ja yksi voittajakuvan valinneista (juryyn kuuluva) kertoo perusteita valinnalle. Vasta useammalla katsomiskerralla kuvan arvo kuulemma selvisi. Kuvan tulkinta oli haasteellista, kuva jätti jälkeen kysymyksiä, tämä kuva erosi muista kuvista.
 • (Mitä jos tämän kaltaisia kuvia olisi ollut kymmeniä? Olisiko kuva silloin ollut yhtä arvoituksellinen? Tällaiset kuvat muuttuvat hyvin helposti klisheeksi...)

Luminous Landscape, Mark Dubovoy, An Open Letter To The Major Camera Manufacturers. Samalla aukkoarvolla eri objektiivit päästävät kennolle (tai filmille) eri määrän valoa. Tämän epätarkkuuden takia filmialalla päädyttiin jo kauan sitten erilaiseen standardiin, T-arvoon (T = Transmission). T-arvo on korjattu F-arvo (aukkoarvo). Valon häviäminen riippuu myös kennosta. Mikseivät kuvaajat ole tätä sitten huomanneet? Kameravalmistajat (kenno) nostavat automaattisesti ISO-arvoa (ei sitä valokuvaajan valitsemaa, vaan "sensor gain"), jotta kuvat eivät alivalottuisi. Todellinen ISO onkin jotain muuta kuin kuvaajalle näytetty. Kenno kompensoi (sensor gain) automaattisesti valomäärän pienemistä.

Npr.org, First Photo Of A Human Being Ever? Milloin otettiin ensimmäinen säilynyt valokuva, josta erottaa ihmisen hahmon.

Nikon, Nikon: Software updates aplenty. Capture NX 2, View NX 2 ja Camera Control Pro 2.

Photographyblog.com, Canon PowerShot G12. G11-mallille seuraaja. Uusi valitsin etupuolella, hybridi IS (kuvanvakaaja), 720p HD video (stereo), zoomaus ei onnistu videolla, nopeampi sarjakuvaus. Kuvasuhde valittavissa. Elektroninen vesivaaka, HDR, HDMI. 10 megapikseliä, 28-140mm, 2.8cm moneen suuntaan kääntyvä lcd-näyttö (461.000 pistettä), etsin, käsisäädöt ja raw. Sisäänrakennettu ND-suodin (harmaa-suodin). Paperimanuaalissa vähemmän kuin cd:n manuaalissa. Lisävarusteena 58mm suotimien käyttömahdollisuus. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 550 euroa.

Photo.net, Tamron 70-300/4-5.6 Di VC USD. Täyskennoiselle, kuvanvakaaja. Painoa 772g, filtterikierre 62mm. Canon, Nikon, Sony (ei kuvanvakaaja: Sonylla kuvanvakaaja rungossa). Testissä Nikon-versio. Tulppaanin mallinen vastavalosuoja (polarisaatiofiltterin käyttö hankalaa). Ei säätiivisteitä. Yllättävän tarkka piirto. Hämärässä ja zoomattuna tarkennus ei ymmärrettävistä syistä ole erityisen nopea. Hintatietoisille hyvä valinta. Focusnordic.fi. Suomen hinta on n. 450 euroa (juuri tainnut tulla Suomessa myyntiin).

Trustedreviews.com, Apple MacBook Air 11.6-inch. Lähinnä esittely.

 

27.10.2010   (linkki)

Pentti Sammallahden retrospektiiviin liittyvä luento, Suomen valokuvataiteen museo tänään klo 17.30-18.30. Suomalainen valokuvaus ennen Pentti Sammallahtea. Valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka.

HS, Suomalaiset luontokuvaajat menestyivät maailmalla.

Havaintovihko, Uutisointi vääristeli lehtikuvatutkimusta. Aika lailla erilainen käsitys tuloksista kuin eilen uutisointia lukemalla.

Eläinkuvakisa. Helsingin Uutisten, Vantaan Sanomien ja Länsiväylän kuvakilpailu etsii lokakuun ajan hauskoja eläinaiheisia kuvia. Lähetä kuva omasta lemmikistä tai vaikka naapurin karvaturrista. Pääasia on, että kuva on hauska.

 • "...Kaikki asialliset kuvat julkaistaan lehtien verkkosivuilla ja kuvia voidaan nostaa myös lehden sivuille. Kuvien lähettäjällä tulee olla lupa kuvien julkaisuun. Kilpailu päättyy 31. lokakuuta...."
 • "...Voit lähettää kuvan kännykällä numeroon 173521. ..."
 • Helsinginuutiset.fi, Yli 400 eläinkuvaa kisaa lentolipuista - katso kuvagalleria!

Digitoday.fi, Varo avointa wlan-verkkoa: Facebookin kaappaus on helppoa. Facebookin ja monen muun verkkopalvelun istunnon kaappaamiseen on julkaistu sovellus, jonka voi suhteellisen helposti asentaa Firefox-selaimeen.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Breast Cancer Awareness Month. 22 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, A glimpse of fall. 41 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, 100 Cute and Creepy Halloween Photos.

Diyphotography.net, LightStudio iPhone App Lets You Take Studio Pictures (And shows You How Too). Hinta $1.99. Suomalaista laatutyötä.

Pdnpulse.com, Leibovitz’s Print Sales Not Helping Her Debt Troubles. Huutokaupoissa Leibovitzin valokuvia on myyty alle $10.000:n, välillä alle $1.000:n.

Spinetv.net, Matt Stuart London October 2010. Video kesto 4.15. Matt Stuart kertoo katukuvauksesta ja näyttää joitain kuviaan.

Digital Photography School, HDR From the Field to the Computer: Part 2. Nyt ollaan jo kentällä kuvaamassa HDR-kuvausta.

The Online Photographer, How to Judge a Photo Contest. Miten valokuvakilpailujen parhaat kuvat pitäisi valita. Ryhmätyönä vai kukin tuomari itsenäisesti ilman muiden vaikutteita.

YouTube, Digital Photography Tutorial - Adding Lipstick - Recoloring Lips in Photoshop. Video, kesto 10:04.

Strobist, Where Even PocketWizard Dare Not Tread. 50 valokuvaaja osallistui Toledon kaupungin yöaikaiseen valaisemiseen. Valotusaika kolmelle eri kuvalle taisi olla seitsemän minuuttia (klo 21:30, 21:40 ja 21:50). Salamat välähtivät puolen tunnin aikana noin 3.000 kertaa.

Smashingapps.com, Awesome Flash Image Gallery Tutorials To Create Professional And Stylish Slideshows. Flash-pohjaisten kuvagallerioiden tekoa.

Diyphotography.net, Pictorial: A Sync Port Mod For The YN-460II Manual Strobe.

Kamera & Bild, Malmö med tio tusen megapixel. 180 asteen kuva Malmöstä, kymmenen gigapikseliä. Gigapan Epic Pro, Nikon D3, 70-200/2.8 + 2x, 735 kuvaa. Kuvaaminen vei aikaa 48 minuuttia. Kuvan kokoaminen tietokoneella vei aikaa 30 tuntia.

Macworld.com, 11- and 13-inch MacBook Air (Late 2010). Arviot.

RecentlyReviewed.net, Nokia N8 (N8-00) Symbian^3 Review (DRAFT). Pääasiassa muuta kuin kameraa.

 

26.10.2010   (linkki)

Yle.fi, Lukijoiden kuviin luotetaan uutiskuvia enemmän. Lehtien lukijat luottavat uutiskuviin myös digitaalisella aikakaudella, todetaan Tampereen yliopiston julkaisemassa tutkimuksessa. Aika ajoin paljastuvat kuvamanipulaatiot horjuttavat uutiskuvien uskottavuutta, mutta vain väliaikaisesti. Ammattikuvaajien otoksia enemmän luotetaan kuitenkin lukijoiden omiin kuviin. ...

 • HS, Kehnoa laatua pidetään merkkinä uutiskuvan aitoudesta. ...Yksi tutkimuksessa esille tullut tieto yllätti Puustisen: "Lukijat pitävät lukijoiden lehtiin lähettämiä kuvia yhtä luotettavina kuin ammattilaisten ottamia kuvia." Hän sanoo, että monelle lukijalle kuvien laadun huonous on merkki sen aitoudesta. "Ihmiset alkavat miettiä kuvan luotettavuutta, kun kuva on hyvin taiteellinen." ...
 • Havaintovihko, Käsittämättömiä vastauksia lehtikuvatutkimuksessa
 • ("Tutkimusta varten oli haastateltu kolmeakymmentä 15–65-vuotiasta suomalaista, jotka eivät olleet valokuvauksen ammattilaisia.") (siis kolmeakymmentä, hm. Kas kun ei kolmea.)

Miksei suomalainen media ole mitenkään huomioinut maailman suurimman luontokuvakilpailun suomalaismenestystä? Ks. Digicamera.netin uutiset 21.10.2010.

 • (Vastaus: suuri osa lehtien/nettisivujen jutuista lienevät melko suoraan peräisin erilaisista tiedotteista, jotka näille tahoille lähetetään. Nyt vain on tainnut sattua niin, että kukaan ei ole lähetellyt mitään tiedotteita... Eikä STT:lla ole sattunut olemaan ketään valokuvausharrastajaa... Suomalaisvoittajien olisi kannattanut yhteistuumin jo etukäteen valmistaa lehdistötiedote, jota sitten olisi jaettu joka paikkaan tulosten julkistamisen jälkeen. Tämä taisi unohtua? Ehkä nyt voisi sellaisen laatia?)

(Foorumilta) ketjusta Karseita lehtikuvia, osa 2. HS, Porvoon kolmoissurman pakoautossa juonittiin peitetarinaa. Jostain kumman syystä (ehkäpä valkotasapainon säätö) asianajajan kasvot ovat saman väriset kuin pöytä. Tuskin kasvot ovat tämän väriset oikeasti.

 • klo 16:22, painetussa Metrolehden värikuvassa ihonväri on jo luonnollisempi, ongelma liittynee väriprofiilikäännökseen webbikuvaksi

Verkkouutiset.fi, Tagien maailmanennätys: 8400 merkinnyt itsensä tähän valokuvaan. Britannian Glastonburyn taidefestivaalilla otettuun valtavaan joukkokuvaan on merkinnyt itsensä jo 8400 osanottajaa. 360-asteen kuvakollaasiin ikuistettiin kahdella Hasselblad H4D-50 -kameralla 70000-päinen yleisö. 1300 megapikselin kuva.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Scenes from Thailand. 31 kuvaa.

National Geographic, Great Migrations. 25 kuvaa.

Life.com, 2009 Photos of the Year. Part 1. 51 kuvaa.

Financial Times, How Annie got shot. Vaikka Annie Leibovitz on maailmankuulu valokuvaaja, niin huutokaupoissa (ja taidemaailmassa) hänen valokuvansa eivät oikein myy. Huutokaupoissa korkein noteeraus on vain £31.200, 35.190 euroa. Avedon ja Prince onnistuivat siirtymään kaupallisesta kuvaajataustastaan huolimatta taidemaailman suosikeiksi (ainakin myyntihintojen perusteella), Leibovitzilta tämä on vielä tekemättä. Hänet tunnetaan lehtien kansikuvista, mutta keräilijät puuttuvat.

Photo.tutsplus.com, A Beginner’s Guide to Thoughtful Framing & Cropping.

Digital Photography School, What They Don’t Tell You About Being A Wedding Photographer. Muutamia puolia hääkuvaajan arjesta.

Serious Amateur Photography, Small Cameras, Big Results, Lightroom Magic. Canon Powershot G10, raw-kuvaus, Adobe Lightroom 3, yksityiskohtainen työnkulku jpg-kuviksi. Soveltuu tietenkin myös G11/G12.

IR, DxOMark scores Pentax 645D SLR, Sigma 17-50 and 50-200 OS lenses.

YouTube, Photoshop Tutorial: Removing Makeup (TTG). Kesto 2:01. Kerran näinkin päin.

Blogs.adobe.com, Lightroom Journal, Lightroom 3.3 and Camera Raw 6.3 Available on Adobe Labs.

The Online Photographer, IPA Single Image Award 'Surreal and Disturbing'. The British Journal of Photography julkisti voittajan sarjassa International Photography Award. Voittajakuva herätti lähinnä kummastusta. Tämä oli lehden mukaan paras 338 kuvasta.

IR, Nikon combats software piracy. Capture NX, Capture NX 2, Camera Control Pro ja Camera Control Pro 2. Laittomasti hankitut sarjanumerot lakkaavat toimimasta.

IR, Canon EOS-1D Mark IV. Julkistettu lokakuussa 2009. 2.5 vuotta vanhaan Mark III -malliin päivitys. 16 megapikseliä, edelleen 1.3-kroppikenno, ulkomuoto ennallaan. Pro-runko eli tiivistykset vettä, pölyä jne. vastaan. ISO-arvot aina 102.400 saakka. Tarkennussysteemiä parannettu, etsin 100%, uusi lcd-näyttö (920.000 pistettä), video 1920 x 1080, runko painaa vähän enemmän. 10 kuvaa sekunnissa. Ulkoisen salaman ohjaus 7D:n tapaan. Uusi langaton lähetin Uusi langaton lähetin WFT-E2 II A. Suljin speksattu 300.000 laukaisuun. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 4.300 euroa.

 

25.10.2010   (linkki)

HS, Anu Uimonen, Valokuvaajatar kirjailee. Kuopio. Valokuvaaja Leena Sarasteen takautuvalla näyttelyllä Kuopion VB-valokuvakeskuksessa on hauska nimi: Kirjailijatar saalistaa. ...Yhden valokuvaajan tuotannon kautta tulee läpikäydyksi monta valokuvauksen lajityyppiä ja se, miltä ne ovat näyttäneet viidellä vuosikymmenellä. ...

HS, Valokuvan perusteos on päivitetty. Leena Saraste julkaisi 1980 valokuvauksen historiaa, estetiikkaa ja ominaislaatua käsittelevän perusteoksen Valokuva, pakenevan todellisuuden kuvajainen. ...Nyt Saraste on jälleen käynyt käsiksi suururakkaan ja päivittänyt teoksen. Uusi nimi on Valokuva, muisto - viesti - taide. ...

Leena Saraste väitteli tohtoriksi 27.3.2004. Väitöskirjan nimi on Valo, muoto vai elämä. Kameraseurat kohti modernia 1950-luvulla.

 • Helsingin yliopiston sivuilta voi hakea kirjan kokonaisuudessaan pdf-tiedostona, sivuja on 273 ja tiedostokoa 3.6 MB.

Sauli Särkkä Photography, Valokuvausharrastajien yleisimmät taudit. Jos tunnistat itsessäsi oireet, niin käänny välittömästi lääkärin puoleen.

Kemppinen, Tutkimus suomalaisista unista. ...Valokuvaamisesta en ymmärrä mitään. Tätä on moni sanonutkin. Siksipä sanon tyhmän vakaumuksella, että valokuvaajan suuri kiusaus on esittävyys....

 • Eivät unetkaan esitä mitään. Valokuvat ovat unia, ja jos ne ovat harvinaisia eli hyviä, ne notkahtelevat omasta painostaan.

Havaintovihko, Valokuvaajan päänsärky: Lightroomin suorituskyky.

Länsiväylä, Glimsin valokuvat kertovat entisajan talvisista riemuista. Näyttelysihteeri Tomi Heikkilä on kerännyt Glimsiin talvisia valokuvia eri vuosikymmeniltä. ...Espoon kaupunginmuseon näyttely perustuu espoolaisten otoksiin, jotka on lahjoitettu museolle. Kuvia on noin sadan vuoden ajalta. Niistä näkee, kuinka ennen ihmiset nauttivat talvesta ulkona.... 44 kuvan näyttely.

 • Talvimaisemia Espoosta -näyttely Talomuseo Glimsissä (Glimsintie 1) 26.10.2010–27.2.2011. Avoinna ti–pe klo 10–16, su klo 11–16. Liput 2/1,5 e, alle 18-v. ja keskiviikkoisin 0 e.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, France on strike. 40 kuvaa.

Luminous Landscape, Richard Sexton, Digital Tools for Architectural Photography. A Critique of Current Options. 30 vuoden kokemus arkkitehtuurikuvauksesta. Yllättävää kyllä, 90% kuvauksista hoituu Canon 5DII:lla.

Photo.tutsplus.com, How to Use Flash With a Slow Shutter to Create Motion and Ghosts.

Lensrentals.com, From Petzval's sum to Abbe's number. Objektiivien historiaa 1800-loppupuolelle.

ePhotozine.com, Using High Dynamic Range in your photos. Photomatix. Esimerkkikuvat + ohjeet.

Digital Photography School, Travel Photography Subjects: Art. Museoissa ja kirkoissa valokuvaaja selvittää ensin, onko kuvaus sallittu.

Slrgear.com, Nikon 85mm f/1.4G AF-S Nikkor. Julkistettiin elokuussa 2010. Täyskennoiselle, kroppikennoisella 127mm. Pyöreä vastavalosuoja, 77mm, painoa 660g. Täydellä aukolla terävyys ei ollut paras mahdollinen (tässä hintaluokassa). Heijastumat vähäisiä. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 1.500 euroa.

 

24.10.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • kamerat.kuvat.fi, Barcelona. "Vietin vajaan viikon Espanjan Barcelonassa tutustuen kaupunkiin ihan turistina lomailun kannalta. Etukäteen ei oikein ollut mitään mielikuvaa kaupungista tai sen nähtävyyksistä. Otin matkaan mukaan kalustosta sigman 17-70 objektiivin sekä tokinan 10-17 kalansilmä zoomin. Suosittelen kaupunkia kuvaajille, paljon kuvattavaa ja varsin hieno kaupunki. Kannattaa varata aikaa reilusti, koska kuvattavaa kaupungissa kyllä riittää todella paljon!"

HS, Timo Valjakka, 1970-luvun Helsinki haisi pahalta. "Kuvaustyylimme on siitä erikoinen, ettei ole tavoiteltu mitään tiettyä päämäärää", Simo ja Eeva Rista sanovat. 1970-luvulla Ristat kulkivat Helsinkiä ristiin rastiin ja tallensivat, mitä heidän eteensä osui.

 • HS, Simo ja Eeva Rista
 • Asfalttia ja auringonkukkia, Uutterasti muuttuvan kotikaupunkinsa katujen arkea tallentaneiden valokuvaajien laaja tuotanto tarjoaa nostalgisen matkan 1970-luvulle kaupunginmuseon syksyn suurnäyttelyssä.
 • Simo Ristan ja Eeva Ristan Helsinki-valokuvia 1969–1979
  Hakasalmen huvilassa 14.10.2010–27.2.2011
  ke–su 11–17, to 11–19
  Mannerheimintie 13
  vapaa pääsy

HS, Kuvataiteilija Mikko Ijäs vaihtoi siveltimen iPhoneen. Helsinkiläinen kuvataiteilija ja taiteen tutkija Mikko Ijäs, 32, tekee nykyisin taidetta iPhonen ja iPadin avulla. Hän on käyttänyt älypuhelinta välineenään jo pari vuotta. ...Käsityön illuusio elää, sillä älypuhelimen Brushes-sovelluksella tehdyt kuvat on tulostettu kankaalle. Maalauksista ne erottaa täysin tasainen pinta. Värit ovat vahvoja, mutta niissä on vähän vivahteita eikä juurikaan läpikuultavuutta. Töpöstä viivasta voi paikoin aistia, miten se on syntynyt sormen kosketuksesta näytöllä....

Pingstate.nu.

Mikropc.net.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com, ‘Regret’ After Stonehenge Copyright Email Causes Public Outcry. Jos haluaa kaupallisesti kuvata Stonehenge-monumenttia, niin lupa pitää etukäteen ostaa. Hinta vaihtelee. Tuotto menee säätiölle, joka hoitaa Brittein saarten monumentteja.

Magix.com, Photo Manager 9. Ilmainen versio kuvien hallintaan. Raw-tuki, kasvojen tunnistus (nimet kasvoille), kuvan parantelua. Ihan toimiva ohjelma.

 • maksullinen (parempi) versio on sitten Magix Photo Manager 10 Deluxe, $59.99

Kamera & Bild, Poliser åtalas för ofredande av fotograf. Kahta siviilipukuista poliisia kuvattiin metrossa. Poliisien mukaan metrossa ei saanut kuvata (oikeasti vain kaupalliseen kuvien ottamiseen tarvitaan lupa). Kuvaajalle annettiin kaksi vaihtoehtoa, joko kuvat poistetaan kamerakännykästä tai sitten mennään poliisiasemalle. Kuvat poistettiin kännykästä. Nyt on poliiseja vastaan nostettu syyte.

 

23.10.2010   (linkki)

Valon kuvaaja -blogi, poimintoja.

Yle.fi, Kuningaskuluttaja, Vianetsinnästä ei kannata maksaa mukisematta. Huoltoliikkeet veloittavat asiakkaalta mielellään tarkastusmaksun, jos laitteesta ei löydykään vikaa. Maksuista on kuitenkin hyvät mahdollisuudet kieltäytyä, jos tuotteella on takuu voimassa....

Tietokone.fi, Muunna videot helposti eri laitteisiin. Miro Video Converter 2.4. Ei maksua.

Tietokone.fi, MacBook Air vai iPad? MacBook Air päivittyi vihdoin viimein ja uusi malli korjaa lähes kaikki vanhan mallin puutteet.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Pictures of the Week: October 22, 2010. 18 kuvaa.

Wild Wonders of Europe Photographer of the Year, Featured Photographer Bence Máté.

Strobist, LumiQuest Softbox-III Gets a Big Brother. Salamavalon pehmentämiseen, irtosalamalle. Pari muutakin uutuutta.

Pdnpulse.com, Chris McCaw’s Crazy DIY Large-Format Cameras. Aika erikoisen näköinen kamera.

The Online Photographer, Recent Books of Interest: 2. Kirjaan napattu suoraan kappaleita nettisivulta eikä mainittu lähdettä.

Dpreview.com, Samyang announces price for AE 14mm f/2.8 ED AS IF UMC lens. Vuoden lopulla myyntiin, Nikonille, 329 euroa. Ei automaattitarkennusta, automaattivalotus, täyskennoisille.

Rob Galbraith, TechRestore announces matte screen replacement service for new MacBook Air. Heijastavat ruudut voivat näyttää kaupassa hyviltä, mutta kuka käyttää tietokonetta täysin pimeässä huoneessa? Jos vähänkään on valoa, niin iso osa ruudusta on täynnä heijastuksia. $249 maksaa mattapintaisen ruudun vaihtaminen.

Kamera & Bild, Nikonglugg, nu som termos.

 

22.10.2010   (linkki)

Keskisuomalainen, Aleksis Salusjärvi, Kun tapahtumat muuttuvat kuviksi. Mikko Hietaharjun valokuvissa kamera välineenä ei juuri enää erotu katseesta. Tekninen taito vedostukseen asti on esimerkillistä.

 • Mikko Hietaharju (M)animalism 31.10.2010 saakka
  Galleria Harmonia, Hannikaisenkatu 39, Jyväskylä. Avoinna ti-su kello 11-18.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Mainoskuvaaja, Cazwalk, Porvoo. Showtanssiryhmä etsii valokuvaajaa pr-kuvauksiin. Paikka täytetään heti kun sopiva henkilö löytyy. Studion puuttuminen ei ole ongelma, mikäli valokuvaajalta löytyvät muut tarvittavat laitteet kuvauksiin. Kyse kuitenkin sisätilassa otettavista kuvista. Ensisijaisesti toivotaan kuvauksien tapahtuvan pääkaupunkiseudulla tai Porvoossa. Työ sopii erityisesti henkilölle joka haluaa edetä urallaan osoittaen kuvillaan ammattitaitoaan.

Työpaikan osoite 06100 PORVOO
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika viikonlopputyö
Työn kesto alle 11 pv
Haku päättyy 30.11.2010 klo 12:00

Peter Forsgård. Poimintoja.

Kuvaaja Markku Könkkölä.

Kapasia, Kapa jatkaa ahkeraa kirjoittamistaan Brittein saarilta. Ja kuvaakin on tarjolla.

Valokuvatorstai, 181. haaste. Viikon haaste on "en tiedä mitään".

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 180. haaste. Haastesana oli valokuva. Haasteen otti vastaan 107 kuvaajaa.

Kulutusjuhla, Melkein huijattu. Sama huijari jatkaa aktiivista toimintaa. Annettua nimeä tai puhelinnumeroa kannattaa googlata ennen ostopäätöstä. Rahaa ei etukäteen myyjälle on paras ratkaisu.

Photo.net, foorumi.

The Online Photographer, A Perfunctory Guide to Converting Photographic Film to Digital Prints, Part III. Curves käyttöön (ei Levels, ei Contrast). Ynnä muuta kuvan parantelua printtausta varten. Ja sitten ruudunkin pitäisi näyttää printti mahdollisimman tarkasti.

Digital Photography School, Bird Photography Near Feeders. (Lievää huijausta, vähän kuin kuvaisi karhua haaskalta).

Diyphotography.net, Pieroway Makes Printed Strobe Bouncers For 5c. Salamavalon pehmentäjiä.

 • Pieroway.com pdf-tiedosto, printataan molemmin puolin, paksulle paperille.

Macworld.com, First Look: iPhoto '11.

Rob Galbraith, ACD Systems releases public beta of ACDSee Pro 4 for Windows .

Kamera & Bild, Så tar du spännande fotbollsbilder. 7-sivuinen pdf. Jalkapallon kuvaamiseen ohjeita.

Pixiq.com, Canon EOS 60D. Peter K Burian kertoo kokemuksiaan. 18 megapikselin kroppikenno, kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä, kuvasuhde 3:2), full HD -videot, 5.3 kuvaa sekunnissa. Raw-kuvaa voi säätää suoraan kamerassa ja tallentaa jpg-tiedostona (jo muutama vuosi sitten Nikon D60/D90). Kompaktikameroista ovat tuttuja ohjelmia pehmeä tarkennus, rakeinen mustavalkokuva, lelukameranäkymä ja miniatyyri. Canon 50D:n tilalle. Pienempi koko, sd-kortit. Ei autofocus microadjustmentia = automaattitarkennuksen hienosäätöä. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.200 euroa.

 

21.10.2010   (linkki)

Natural History Museum, Winning wildlife photos 2010 announced. Unkarilainen Bence Máté voitti muurahaiskuvallaan. Ensimmäinen voitto tuli nuorelle kuvaajalle jo vuonna 2001 (15 - 17 -vuotiaiden sarjassa). Kuuden kuvan sarja.

Yle.fi, Turku, Kuva synnyttää yksityisen ja yhteisen kokemuksen. Luonnollisessa koossa olevat, puhtaan realistiset kuvat juuri synnyttäneistä äideistä haastavat katsojat nyt Valokuvakeskus Perissä Turussa. Valokuvataiteilija Minna Havukaisen vuosia kestänyt mielenkiinto elämän käännekohtia, kuten syntymää, sairauksia ja kuolemaa kohtaan, on tekemisen kautta vain lisääntynyt ja taiteilija kertoo aiheen itsensä synnyttävän jatkuvasti uusia lähestymismahdollisuuksia.

Kauppalehti, Otso Kantokorpi, Tähdet tuikkivat kirkkaasti. Valokuvaajan kohtalo saattaa olla ihmeellinen: tavallinen arkityö voi muuntua yhtäkkiä huikeaksi ajankuvaa sisältäväksi aarteeksi, joka rikastuttaa kollektiivista muistia... ...Valokuvaajana itseoppinut Alvar Kolanen (1921-2007) kuvasi 1950-luvulta aina 1970-luvun puoliväliin käytännöllisesti katsoen kaikki suomalaiset iskelmätaivaan tähdet - ja myös tukun ulkomaisia, kuten Paul Ankan ja Eartha Kittin. ...

Suomen valokuvataiteen museo, blogi, Protovalokuvaajien jalanjäljillä, 20.10.2010. Niépce-seminaari pidettiin Englannissa lokakuun puolivälissä. Kirjoittajakin osallistui seminaariin. Tutkimuksen kohteena olivat 1820-luvulla valotetut otokset, jotka maailman ensimmäisen tähän päivään säilyneen valokuvan ottajaksi nimetty Niépce oli tuonut Englantiin vuonna 1827

Tietokone.fi, Nokia N8 vs. iPhone. ...Kolmen päivän käyttökokemuksen perusteella kehtaan antaa oman tuomioni: N8 on tähän asti vaikuttavin Nokian puhelin... Perusteellinen kirjoitus, vertailu iPhoneen.

Hilavitkutin.com, Ilmatäytteinen valokuvausstudio sopii valokuvaajanomadeille.

 • (tästä olikin linkki Digicamera.netin uutisissa pari päivää sitten)

Aamulehti, Tämä haastaja on paljon monipuolisempi kuin iPad - pian saatavilla Suomessa. Suomessa arvellaan olevan 10.000 ulkomailta tuotua iPadia. Samsung Galaxy Tab on kilpailija, hinta n. 900 euroa (pari kolme sataa euroa kalliimpi kuin iPad).

Kauppalehti, Applen Jobs paljasti uusia tuotteita. Mac OS X Lion -käyttöjärjestelmä, saatavana kesällä 2011. Paranneltu iLife, FaceTime-videopuhelut ja App Store. Uusi MacBook Air, nopeampi, kevyempi, pienempi, alkaen $999, 11 ja 13 tuuman näytöt. Mac-käyttäjiä on Applen mukaan maailmassa 50 miljoonaa.

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, Oil workers, youths, truckers defy French government. 30 kuvaa.

 • (miltähän nämä kuvat näyttäisivät mustavalkoisina?)

Denverpost.com, From the Archive: Japanese Internment at Manzanar. Ansel Adams kuvasi vuosina 1943 ja 1944 japanilaisten internointileiriä Kaliforniassa. 68 kuvaa. Skannaukset alkuperäisistä negatiiveistä.

Boston.com, The Big Picture, Small Worlds. 29 kuvaa. Nikon International Small World Photomicrography Competition.

Diyphotography.net, PocketWizard Review - My Two Cents - Part 2. Hyvät ja huonot puolet. Käyttö. Oliko hinnan arvoinen.

Digital Photography School, Maternity Photography – 7 Tips for Taking Great Shots. Odottavasta äidistä kuvia.

Photofocus.com, DSLR Camera Lens Buying Guide. Ensin kartoitetaan tarpeet, millaiselle objektiiville sinulla on käyttöä. Sitten ehdotuksia, sekä Canon että Nikon.

The Phoblographer, An Introduction To Canon’s Wireless Flash System. Canonin langaton salamasysteemi käydään melko perusteellisesti läpi.

Digitalrev.com, 8 Step Process to Taking Better Photographs. Perusasiaa, mutta tätä kuuluukin lukea ja lukea aina uudestaan.

Pdnpulse.com, TED Prize Winner Makes Really, Really Big Photos. Palkinto $100.000. Saajana pariisilainen katutaiteilija, joka lähinnä tunnetaan valtavista kasvokuvista, joita on laitettu slummeihin ympäri maailmaa.

Petapixel.com, DIY Ring Flash with an Old Strobe and a Plastic Container. Yksityiskohtaiset ohjeet rengassalaman valmistamiseen. Pringles-purkillakin on valmistuksessa pieni osa. Muovinen pyöreä ruokaboxi. Foliopaperia.

Thomashawk.com, Apparently Yahoo/Flickr Deleted NYCTreeman’s Account. Flickr-käyttäjien on syytä käyttäytyä mahdollisimman hyvin. Jos kaidalta polulta poikkeaa, niin tiliin liittyvät kuvat ja kaikki muu voidaan poistaa ilman ennakkovaroitusta. Rikkeen ei välttämättä tarvitse olla edes kovin iso.

DxO Labs.

(Foorumilta) 1x.com, Photo Breakfast by Ralf Mack. Objektiivifriikin aamiaispöytä. Kuva.

Larry's Cheap Shot, A Photographer’s Cure for GAS. GAS = Gear Acquisition Syndrome. Ostamisesta ja ostamisen suunnittelemisesta syntyy huumaa. Ennen ostoa kannattaa kuitenkin käydä läpi muutamaan kertaan jutusta löytyvät kysymykset ja vastata niihin rehellisesti. Jos senkin jälkeen vielä kuumottaa, niin siitä vain shoppailemaan.

Photoshop Disasters, The A-Team gets a new super power!

 • (ja tarkoituksena ei todellakaan ole ollut laittaa näyttelijät leijumaan...)

Epiphaniebags.com, naisille kameralaukkuja.

 • (kuuluu sarjaan aika järkyttäviä flash-sivustoja...)

Kamera & Bild, Test: Sju objektiv som ger nya perspektiv. Onkohan tässä testissä mennyt jokin pieleen, kun kaikki seitsemän testattua on saanut määreen "toppklass".

 • Canon TS-E 17/4L, 26.000 kr, 2.794 euroa
 • Canon TS-E 24/3,5II L, 23.000 kr, 2.472 euroa
 • Nikon PC-E 24/3,5D ED, 19.000 kr, 2.042 euroa
 • Canon TS-E 45/2,8, 15.000 kr, 1.612 euroa
 • Nikon PC-E 45/2,8D ED, 19.000 kr, 2.042 euroa
 • Canon TS-E 90/2,8, 15.000 kr, 1.612 euroa
 • Nikon PC-E 85/2,8D ED, 16.500 kr, 1.773 euroa

Dpreview.com, Sony Distagon T* 24mm F2 SSM. Heinäkuussa 2010 julkistettu. Painoa 555g, filtterikierre on 72mm. Täyskennoisille eli Sony Alpha 850/900, kroppikennoisilla sitten 35mm. Ei kuitenkaan pölyn/säänkestävä, kuten Canonin ja Nikonin vastaavat mallit. Mukana laukku ja vastavalosuoja. Kuvanlaatu erinomainen, tarkennus nopea ja tarkka. Heijastumia (flare). Arvosana 87%.

Cameradojo.com, Vanguard Alta Pro 263AT – Great Tripod/Great Price. Kolmijalka, alumiinia, kääntyy moneen asentoon, keskitanko. 7kg maksimipaino, jalusta itse painaa 2kg. Suomen hinta on n. 140 euroa.

 • (melkoista ylistystä, kaipa siinä on perääkin, nähtävästi osa linkin aikaansaamasta myynnistä sivustolle...)

 

20.10.2010   (linkki)

Hakasalmen huvila, Skrubuinen ja kotoinen 70-luvun Helsinki kuvissa. Arkkitehtuuriin erikoistunut valokuvaaja Simo Rista kyllästyi 1960-luvulla raskaaseen kuvauskalustoonsa, hankki kevyemmän kameran ja suuntasi sen Helsingin taloista ihmisiin ja katujen vilinään....

 • Asfalttia ja auringonkukkia, Uutterasti muuttuvan kotikaupunkinsa katujen arkea tallentaneiden valokuvaajien laaja tuotanto tarjoaa nostalgisen matkan 1970-luvulle kaupunginmuseon syksyn suurnäyttelyssä.
 • Simo Ristan ja Eeva Ristan Helsinki-valokuvia 1969–1979
  Hakasalmen huvilassa 14.10.2010–27.2.2011
  ke–su 11–17, to 11–19
  Mannerheimintie 13
  vapaa pääsy

Laadunvalvontayksikkö-blogi, Kuvakerronnan alkeet, 12.5.2010. Vietin päivän Keskisuomalaisen koulutuksessa. Aiheena oli kuvajournalismi ja koulittavana kuvaavat toimittajat....

Foorumilta aloitusviesti, ketjusta Lukijakuvien naurettavat palkkiot.

"Lehtien tarjoamat korvaukset lukijakuvista on tunnetusti naurettavia.

Vinkkinä niille jotka sattuvat kohdalle ainutlaatuiseen tilanteeseen tai tapahtumaan. Kuvia ei kannata lähettää lukijakuvana, menetät samalla oikeutesi, kuvaa voidaan myydä lehden toimesta eteenpäin jne. (Ehdot hyvä lukea!) ladatessasi kuvan palvelimelle.

Kuva kannattaa lähettää lehtien kuvatoimitukseen sähköpostilla copyright merkinnällä leimattuna ja neuvotella hinta puhelimessa lehti kohtaisesti nimikkeellä: kertajulkaisuoikeus ja niin, että tekijänoikeudet säilyvät sinulla. Vasta kun korvaus on sovittu, siirrät kuvat toimitukselle. Voit näin myydä saman kuvan useampaan lehteen ja huomaa myös hinnottelussa jos lehtikonserni aikoo julkaista kuvan monessa yhtymän lehdessä.

Äläkä myöskään tyydy lehden ilmoitukseen: ”me maksamme julkaistusta kuvasta näin ja näin paljon, näillä ehdoilla”. Kaikki hinnat on neuvoteltavissa.

Kokemuksesta voin kertoa että toimii."

(tämä neuvo koskee sitten varsinaisia uutiskuvia, ei tavallisia räpsyjä)

TAMK taide&viestintä, TTVO:n uudet kamerahankinnat kokeiltiin “Siivooja”-lyhytelokuvan teossa. Syksyn 2010 yhtenä uutena hankintana oli Canon EOS 7D-digitaalijärjestelmäkamera, joka kykenee tallentamaan Full HD-tasoista videokuvaa 25 ruudun sekuntivauhtia käyttäen h.264-pakkausta. Kuvaaja Hannu Koivuranta halusi kameran mahdollisimman nopeasti testikäyttöön ja syntyi päätös lähteä kuvaamaan jo viime keväästä asti kehitteillä ollut lyhytelokuva “Siivooja”. ...

Suomen Mainosvalokuvaajat, Digitaalinen ojankaivuu -kurssi tiistaina 19.10.2010. Kurssi järjestetään tiistaina 19.10.2010 SMV:n tiloissa, eli samana päivänä ja samassa paikassa syyskokouksen kanssa. Kurssi alkaa klo 12.00 ja päättyy n.klo 17.45.

Digitoday.fi, Testi: Nokia N8 vakuuttaa, vaikka wow puuttuu.

Hardware.fi, Viisi USB 3.0 muistitikkua taskuusi. Mikronkin puolella pitää olla USB 3.0.

Photo.net, foorumi.

The Christian Science Monitor, Typhoon Megi. 19 kuvaa. Taifuunin jälkiä, Filippiinit.

Photo.tutsplus.com, Into the Dark: 100 Beautiful Examples of Night Photography.

Photographyblog.com, The Perfect Camera. Brittiläinen David Noton (maisema- ja matkakuvaaja) pohdiskelee, mitä kameralta vaadittaisiin erilaisten kuvien ottamiseen. Vertailut Canonin järjestelmädigeihin.

ePhotozine.com, Photographing interiors. Miten kuvata asuntoja.

Photocritic.org, Nokia & Photocritic Photography School. Sivuston ylläpitäjä on ollut tekemässä Nokia N8 camera schoolia.

Digital Photography School, 12 Ways To Never Miss A Photo Opportunity. Parempi valmistautua kuin katua.

ePhotozine.com, Photographing sunbeams through trees.

Diyphotography.net, DIY Beauty Dish Fight At High Noon. Kaksi itsetehtyä vertailussa.

Petapixel.com, Twitter Photo Rights Controversy is Much Ado About Nothing. Ensisilmäyksellä (ja huolimattomasti lukien) voi näyttää siltä, että Twitterin kautta kuviaan esittelevä luovuttaa oikeudet Twitterille. Näin ei kuitenkaan ole. Oikeudet tarkoittavat 140 merkin pituista viestiä ja mahdollista Twitterin kautta tulevaa metadataa.

Dpreview.com, Olympus to ship E-5 digital SLR from October 29. Myyntiin 29.10.2010 alkaen, hinta $1.700. Photokina 2010 -julkistus. Vettä kestävä, 12 megapikseliä, 920.000 pikselin lcd-näyttö, Live View, HD videot. M.Zuiko Digital ED 40-150mm 1:4.0-5.6 Micro Four Thirds samaan aikaan myyntiin, n. $580.

The-digital-picture.com, Canon EOS 5D Mark II Firmware Update Version 2.0.8. Bugikorjauksia. Video, live-view, salama.

Dpreview.com, Blurb introduces Bookify online book design tool. Kuvakirjojen valmistaja, maailmalla markkinajohtaja.

Kamera & Bild, Utbildning för bildjournalister får högre status.

 • Lähde: Journalisten.se, Snart kan man forska om bild Sundsvallissa voi nyt lukea kuvajournalistiikkaa (bildjournalist) pääaineena. Aiemmin oli mahdollista suorittaa filosofian kandidaatin tutkinto journalistiikassa kuvaan painottuen (journalistiikka oli pääaine ja valokuvaus sivuaine).
 • Bildjournalistik.com, 350 hakijaa, 35 otettiin sisään
 • Tampereen yliopisto, tiedotusopin laitos, Kuvajournalismin linja (KJL) syksyllä kuusi pääaineopiskelijaa, keväällä sitten neljä sivuaineopiskelijaa. KJL:n seuraava sivuainehaku on helmi-maaliskuussa 2011.

 

19.10.2010   (linkki)

Laajakulma - arvioita valokuvanäyttelyistä, Vuoden luontokuva on rankasti manipuloitu.

 • (ja mitähän tämä nyt sitten oikein tarkoittaa...)

Kettunen.1g.fi, vuodenluontokuvat2010. Kuvakavalkadi Finlandia-talolta. 60 kuvaa, sekä salista esityksistä että myyntipöydistä aulasta. Useammassa kuvassa näkyy tasavallan presidentti.

Miikkahakari.com, Vuoden luontokuva 2010-kuvaraportti “festareilta”. Paljon tekstiä ja kuvaakin. Edellisen kuvaajan aikaan oli Nikonin pöydälle osunut naisia, tässä oli sitten toisinpäin.

Yle.fi, Pohjois-Karjala, Niko Pekonen menestyi luontokuvakisassa. ...Joensuulainen Niko Pekonen on voittanut 15-18 -vuotiaiden sarjan kuvallaan Peilipinnalla, jossa liro kahlaa vedessä. Vuonna 1993 syntynyt lukiolainen on menestynyt kilpailuissa aiemminkin. ...

Ylitalot.net, Liikaa objektiiveja? ...Aikani valokuvien EXIF-tiedoissa olleita polttoväli arvoja tarkasteltuani tulin siihen tulokseen, että niistä ei juurikaan saa mitään mielenkiintoista irti. Ainoat selkeästi erottuvat piikit polttovälien joukossa olivat 100mm polttoväli, 300+mm ja 35-40mm polttovälien suosio. Muiden polttovälialueiden kohdalla yksittäisen mm-lukeman prosentuaalinen osuus kaikista kuvista oli korkeintaan pari prosenttia....

Verkkouutiset.fi, Irlannin asuntokupla tuottaa aavelähiöitä - 600 asuinaluetta tyhjillään (linkki toimii nyt, oli vahingossa mennyt arkistoon). Summerseatin asuinalueen omistaja vie STT-Lehtikuvan kuvaajalta kameran. Mies huutaa kasvot punaisena, että tyhjien talojen kuvaaminen on kielletty, ja hälyttää poliisin. ...

 • He kertovat toimittajalle ja kuvaajalle, että Irlannissa yksityisalueen määritteleminen on tulkinnanvaraista. Summerseatin ympärillä on aita - niin kuin monilla muillakin asuinalueilla - mutta ei merkkiä yksityisalueesta.
 • - Teillä kävi nyt huono tuuri. Tulitte juuri sille alueelle, jonka omistaja on tarkka. Muualla kuvaaminen varmasti onnistuu, yksi poliiseista sanoo ja palauttaa kameran.

Voice.fi, Miten sujuu älypuhelimilta keikkakuvaus - testissä Nokia N8, iPhone 3GS ja HTC Desire. Hämärien keikkapaikkojen värivaloilla valaistut lavat ovat hankalia kuvata tavallisilla kameroillakin, saati sitten kännyköiden pienillä linsseillä. Silti juuri keikkakuvia ihmiset usein jakavat ystävilleen sosiaalisen median ja kuvaviestien välityksellä. (Aika epävirallinen testi).

Haat.fi, Vuoden hääkuva: Tunnelmallista elokuvarakkautta. Valokuvaaja Suvi Roiko voitti Vuoden hääkuva -kilpailun erikoisella fantasiakuvalla, jossa on videopelimäistä tunnelmaa.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Marijuana. 32 kuvaa.

Luminous Landscape, Alain Briot, Composing with Color - Part 4. Esimerkkikuvat.

Diyphotography.net, One Light Portrait Setup #2 - Stick 'Em In The Corner. Toinen seinä heijastaa. Eri paikoista erilaisia kuvia.

ePhotozine.com, How to turn your day shot into night with Photoshop. Helppo ja nopea kokeilla.

Petapixel.com, LCD Viewfinder Loupe Made Using a Child Binocular Toy. Lasten kiikareista luuppi lcd-näytön tarkasteluun. Video, 2:03.

Digital Photography School, Time for Landscape – Weather and Landscape Photography.

Kamera & Bild, Skapa med sovande barn. Linkkivinkki. Mila's Daydreams.

- (viime kuussa Digicamera.net) Verkkouutiset, Suomalaisäidin nettisensaatio: Vauvakuville kahden kirjan sopimus maailmalta. Netissä vauvakuvillaan ihastuttava helsinkiläinen Adele Enersen on saanut Britanniassa sopimuksen kahdesta kirjasta. Publishers Weekly -julkaisun mukaan brittiläinen Balzer+Bray-kustantamo on ostanut Adele Enerseniltä oikeudet kahteen When My Baby Dreams -kirjaan. Ammatillinen tausta on mainostoimiston copywriter.

 • Mila's Daydreams, blogi. Kuvat otettu Canoin Ixus 750 -kameralla (viiden vuoden takaa).
 • Googlen kuvahaku "adele enersen"
 • Publishers Weekly, Deals: Week of 9/27/10. "...Alessandra Balzer, of Balzer + Bray, bought world English rights in a two-book deal to Adele Enersen's When My Baby Dreams. The book grew out of Enersen's blog, which has drawn more than two million visitors since going live in June; on the site she posts photos of her baby sleeping in unique poses. Stephen Barr at Writers House brokered the deal, and the first book is tentatively slated for winter 2012..."

 

18.10.2010   (linkki)

Palkitut.vuodenluontokuva.fi Vuoden 2010 Luontokuvaksi on valittu espoolaisen Pekka Tuurin kasvikuva "Kohti valoa". Ensimmäisen kerran Vuoden Luontokuva -kilpailun 30-vuotisessa historiassa voiton vei veden pinnan alta otettu kuva. ...
... Kilpailuun osallistui lähes 1100 kuvaajaa yli 9600 kuvalla. Esituomareina toimivat luontokuvaajat Jorma Luhta ja Timo Nieminen, kustannustoimittaja Aila Järvenpää sekä graafikko Seppo Alanko. He valitsivat semifinaaliin omissa oloissaan itsenäisesti suosikkinsa, kukin keskimäärin kolmisensataa kuvaa.

Aamulehti, Pääkirjoitukset, Ylänurkka: Valokuvauksen ulkokehällä. Miljoona kertaa miljoona on jo aika paljon. Sellainen on äkkiä laskettu likiarvo valokuvista, joita miljoona kameraa tänäkin syksynä ikuistaa miljoona kertaa. Aihe on sama, ruskaan ehtineet puut....

AteljeeFotoTunnelmaKuvaRantanen, poimintoja.

3xV – Valokuvaus- ja teknologiablogi, Tuotekuvausta. Kihlattu oli tehnyt maustekurkkuja ja tarvitsi niistä tuotekuvaa jotain hämärää kilpailua varten, joten päädyin kuvaamaan näitä kurkunpaloja ennen niiden katoamista parempiin suihin...

Markan kuva, Uusi kamera...HOLGA 135BC. ...Holga on Kiinassa kehitelty kamera, joka alunperin oli suunnattu opiskelijoille ja keskiluokan kansalle. Ideana oli siis tehdä mahdollisimman halpa kamera ja antaa vähätuloisemmillekin mahdollisuus kameran omistamiseen. Ensimmäinen Holga käytti 120-filmiä ja oli tunnettu vinjentoinnista, pehmeydestä sekä valovuodoista. Juuri näiden edellä mainittujen ominaisuuksien takia Holgasta on tullut kultti-ilmiö valokuvaharrastajien maailmassa....

Puhelinvertailu.com, iPhone 4 sai HDMI-adapterin. Nokia N8 -puhelimessa tämä on sisäänrakennettuna. iPhonen adapteri on Kiinassa valmistettu, Italiassa sen hinta lienee 49 euroa.

Photo.net, foorumi.

 • beginning wedding photographer's curriculum (hääkuvaus). Millaista koulutusta hääkuvaaja tarvitsee.
 • Sharpest macro (Canon). 135mm f2 L on loistava portrettiobjektiivi, mutta välillä tekisi mieli päästä lähemmäksi. Canon 5d mk i ja mk ii. Mikä voisi olla sopima makro-objektiivi.

Boston.com, The Big Picture, The XIX Commonwealth Games. 51 kuvaa.

Photoshopessentials.com, kaikenlaista ja paljon.

Tv.adobe.com, Photoshop. Myös Lightroom. Videoita.

(kertaus) Photo-freeware.net, Top Award Winners. Monenlaisia ilmaisia fotoeditoreita koottu yhteen paikkaan.

Digital Photography School, 9 More Great Photography Tips from Around the Web.

Heliconsoft.com, Helicon Photo Safe. Kuvien hallintaan ja lajitteluun, ilmainen.

PhotoshopDisasters, Panasonic: Inexplicable Rapture Monster. Jos mainostetaan kameraa, niin valokuvaukseen liittyvät asiat pitäisi olla ehdottomasti kunnossa. Mutta ei kun ei...

Strobist, Are You Just Dying to Get Into a New Studio?

 • Ips-studio.com IPS = Inflatable Photo Studio. Large Inflatable Photo Studio With Fan $499, Without Fan $349. 20 jalkaa x 12 jalkaa x 12 jalkaa. 6.1m x 3.6m x 3.6m. Kummallakin sivulla sisäänkäynnit. Kannattaa sijoittaa kovalle alustalle, pehmeällä maalla korkokennät voivat tehdä pohjaan reiän. Sisäseinät eivät heijasta valoa. Tyhjeneminen vie aikaa neljä minuuttia, siinä ajassa ehtii hyvin jompaan kumpaan uloskäyntiin.

DCRP, Canon PowerShot G12. G11-mallille seuraaja. Uusi valitsin etupuolella, hybridi IS (kuvanvakaaja), 720p HD video (stereo), nopeampi sarjakuvaus. Kuvasuhde valittavissa. Elektroninen vatupassi, HDR, HDMI. 10 megapikseliä, 28-140mm, 2.8cm moneen suuntaan kääntyvä lcd-näyttö (461.000 pistettä), etsin, käsisäädöt ja raw. Paperimanuaalissa vähemmän kuin cd:n manuaalissa. Lisävarusteena 58mm suotimien käyttömahdollisuus. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 550 euroa.

Lenstip.com, Sigma 10-20 mm f/4-5.6 EX DC HSM. Vuonna 2005 julkistettu, kroppikennoisille. Canon, Nikon, Pentax, Sigma, Sony, 4/3-systeemi. Paino 470g, filtterikierre 77mm. Suomen maahantuoja Foka.fi. Ks. Objektiivi.info. Suomen hinta n. 450 euroa.

 

17.10.2010   (linkki)

Vuoden Luontokuva 2010, tänään sunnuntaina Findandia-talolla. Ovet avautuivat klo 10:30.

 • ks. viime vuoden tapahtumat, Digicamera.netin uutiset 12.10.2009

Puusa, Seuraava case...kuukkahsherlinmarttinen. Journalistiliitolla on lehti nimeltä Journalisti. Lehdessä on mielipidepalsta, kuten useimmissa lehdissä on. Yleensä mielipidepalstoille kirjoittavat lehden lukijat, mutta Journalistilehdessä sinne kirjoittaa oma toimitus, ...

Peter Forsgård, Erikoista politiikkaa: Halpaa mainoskuvaa... Bongasin aamun printti Hesarista mainoksen, jossa Hesari tarjoaa mahdollisuuden ihmisille lähettää valokuviaan HS:lle julkaistavaksi. HS:n Kuvalataamosta on HS:n tarkoitus kerätä markkinointi- ja mainoskuvaa. ...

 • (jaha, nyt sitten rupeaa HS:n omissa mainoksissa näkymään lukijoiden kännykkäkuvia jne... Aamuisin olen saanut yliannoksen näistä kuvista Metro-lehteä selaillessa, tuosta kuva-annista vain masentuu ja tulee pahalle päälle...)
 • Puusa, MTV mukaan kuvajournalismin tappamiseen/ HUOM!! Case jatkuu.
  • (Lukijan(kin) kuvan lähettäjä on vastuussa kuvan käytöstä. Jos lähetät kuvan lehdelle, niin sinä olet oikeuden edessä vastuussa kuvan käytöstä. Vaikka et saisi mitään maksua, niin kuvan ottaja on yhtäkaikki vastuussa kuvasta. Eikä sinulla ole myöskään enää sanomista, missä yhteydessä kuvaa käytetään. Mieti siis tarkkaan ennenkuin lähetät näitä lukijan kuvia. Jospa vaikkapa kuvaan on eksynyt "väärä" henkilö "väärässä" tilanteessa. Kuvan lähettäjä vastaa korvauksista. Hm.)

Verkkouutiset.fi, Facebook-kuva pelasti: Kaksivuotiaan silmästä löytyi syöpä. Brittiperheen 2,5-vuotias tytär pelastui kun valpas sairaanhoitaja-ystävä huomasi lapsen Facebook-kuvassa merkin syövästä.

(syyskuulta) (kertaus, Digicamera.netin uutiset 30.10.2008) Ilta-Sanomat 28.10.2008, ks. lööppi (28.10.2008). "IS:n valokuva paljasti lapseni syövän". Äidin valtava helpotus! (Itse juttua ei taida löytyä maksuttomilta IS:n nettisivuilla.)

 • IS kertoi heinäkuussa kanadansuomalaisen perheen pojasta, jonka silmästä salamalla otettu perhekuva paljasti harvinaisen retinoblastooman eli syövän
 • kuvassa toisen silmän pupilli näkyy valkoisena
 • Tamperelainen äiti oli 1.5-vuotiaan poikansa kanssa kylässä ystävänsä luona, kahvipöydässä katseltiin alkusyksyllä otettuja kuvia. Ystävä kiinnitti heti huomiota pojan toiseen valkoiseen pupilliin ja muisti kesän IS:n jutun. Poika vietiin lääkäriin seuraavana päivänä. Diagnoosi saatiin viikon päästä: kummassakin silmässä oli syöpäkasvain. Varhaisen löydön ansiosta ei tarvittane leikkausta, solymyrkkyhoito riittänee. Toisessa silmässä kasvain oli niin iso, että sen vaikutus näkyi jo salamakuvassa. Kahden hoitokerran jälkeen kasvain on enää kuudesosa alkuperäisestä koosta. Toipumisennuste on hyvä.
 • Neuvoloihin on tiedotettu perhevalokuvissa näkyvästä vaaleasta heijasteesta kymmenkunta vuotta. Retinoblastooman toinen varhaisoire on karsastus, se ilmaantuu useille lapsille jo ennen valkeaa mustuaisheijastusta, osalla karsastus on ainoa oire.
 • Retinoblastoomaan sairastuu Suomessa vuosittain vain muutama, sairastuneet ovat yleensä alle kolmevuotiaita lapsia. Parantumisprosentti on korkea. Retinoblastooma on silmän verkkokalvon pahanlaatuinen varhaissolukasvain.
 • Digicamera.netin uutisissa oli vastaava tapaus 8.11.2000

Photo.net, foorumi.

Reuters.com, Life in Paris. 30 kuvaa.

Petapixel.com, Photos of Things That Aren’t Supposed to be Photographed. Oma sivusto ns. kielletyille kuville. Kuvia, jotka on otettu, vaikka valokuvaus on ollut kielletty. Vaikkapa Siktuksen kappeli Vatikaanissa, jossa yritetään valvoa ja estää valokuvaus.

PhotoShelter, Watermarks: Protecting Your Images, or Damaging Your Business? Kannattaako vesileimoja käyttää. Argumentteja vesileiman käyttöä vastaan.

Photonaturalist.net, How Do You Know When to Upgrade Your Equipment? Lintukuvaajan pohdintoja. Canon.

Photopreneur, Surviving the Death of Stock Photography. Hinnat ovat romahtaneet, kuville halutaan kaikki käyttöoikeudet. Isot stokkikuvatoimistot ovat kyenneet alentamaan kuvaajille maksettuja osuuksia uusien kuvaajien innokkuuden takia. Monille tuntuu riittävän pelkkä julkisuus. Tässä markkinatilanteesta valokuvaajilta vaaditaan joustavuutta, valikoimiin voisi lisätä vaikka videot.

Digital Photography School, Best Video Setting For The Canon DSLR’s. Video 3.24, tekstiä.

ePhotozine.com, Canon EF 50mm f/1.4 USM. Täyskennoiselle. Paino 290g, filtterikierre 58mm. Tarkennus ei ole aivan nopeimpien Canonin objektiivien tasoa, mutta kuitenkin nopea. Hämärässäkin tarkennus oli nopea (Canon 5D MKII). Täydellä aukolla keskiosa kohtuullisen tarkka, f/2 huomattava parannus. Vasta f/2.8 reunoillakin tarkka. Paras piirto aukolla f/5.6. Täydellä aukolla vinjetointi pysyy yllättävänkin kurissa. Tynnyrivääristymä on tasaista, helppo korjata. Heijastumia vähän. Jos lisävalovoimalle on käyttöä, niin silloin kannattaa ostaa. Kaupan päälle saa tukevasti rakennetun objektiivin (toisin kuin muovinen Canon EF50mm f/1.8). Arvosana 7/10. Ks. Objektiivi.info. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 370 euroa.

(Foorumilta) Unique Photo, Tamron SP 70-300 f/4-5.6 Di VC USD. Täyskennoisille. Kuvanvakaaja. Painoa 765g, filtterikierre 62mm. Mukana vastavalosuoja. Tarkennus nopea ja riittävän tarkka. Kuvanvakaajan teho sama tasoa kuin Canonin ja Nikonin uusissa objektiiveissa. Kroppikennoisella ei ollenkaan vinjetointia. Hinta/laatusuhde erinomainen tällä polttovälialueella. Focusnordic.fi. Suomen hinta on n. 450 euroa (ei vielä-kään myynnissä).

 

16.10.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Petteri Lehtonen, urheilukuvaus.fi, Suomi-Unkari 12.10.2010 Suomi - Unkari
 • Lasunkuvat.fi, Myrsky merellä - Storm at sea. "Melkoista myräkkää piteli eilen merellä, paikoin Viking Isabellakin eteni melkoisen kallellaan. Kuvaaminen oli jokseenkin haastavaa tuulenpuuskien riepotellessa kuvaajaa yläkannella. Jotenkin vain tuo yhdeksänneltä kannelta ja hieman ylempääkin kuvaaminen kutistaa noita aaltoja..."

Journalisti 17/2010.

 • Lehtikuva silppuaa printtiarkistonsa. Silputtavaksi joutuvat vedokset sekä kuvat, joihin yhtiöllä ei ole oikeuksia.
 • Mihin sinä suostut? Mediatalot tarjoavat nykyään monenlaisia avustajasopimuksia. Kannattaa selvittää tarkasti, mihin nimensä panee. Juttutilauksia saa ilmankin.
 • Kuva luo tunnelman. Mika Strandénin kuva Kymen Sanomien sunnuntaisivuilla 3. lokakuuta pysäytti. Kuva on synkkä, mutta jopa harras, täynnä odotusta.
 • 1,50. Lehtikuvaaja Kari Kuukka maksoi 1,50 euroa lukuoikeudesta Helsingin Sanomien verkkolehteen nähdäkseen, miten HS käytti hänen kuvaansa luvatta.
 • Kuvaaja on kuvaajalle susi. Valokuvaaja Kari Kuukka suuttui Hesarille, kun tämä julkaisi hänen ja toisen freelancekuvaajan kuvan ilman lupaa Kuiskaaja-palstalla 2. lokakuuta.
 • Puskaradio. Sarjakuva, aiheena revinnäiset.

Yle.fi, Nuorten luontokuvapalkinto Saksaan. Itämeren maiden suurimman nuorille tarkoitetun luontokuvakilpailun on voittanut saksalainen Herman Hirsh. 17-vuotiaan nuorukaisen herkkä kuva valikoitui voittajaksi 1456 kuvan joukosta. Suomalaiset olivat mukana innolla. ...

Uusi Suomi, Nokia N8:n kameraa ylistetään – katso kuva. Talouslehti Financial Timesin toimittaja on testannut Nokian uutta N8-puhelinta...

Talouselämä, Ipad rikkoi ennätykset. Huhtikuussa julkaistiin, kolmessa kuukaudessa myynti 4.5 miljoonaa kpl. ...Nyt myyty yli 10 miljoonaa kpl...

MTV3, Äänestä Vuoden morsian -kuvakilpailun kaunein kuva.

 • (...Palkinnot vaikuttavat lievästi sanottuna vähän vaatimattomilta...)

MTV3, Nettikamerat yleistyvät myös kodin arjessa. Nettikameravalvontaa käytetään yleisimmin kotitalon tai kesämökin tapahtumien seuraamiseen. Lähinnä siitä lähtökohdasta, että kameraan tallentuvat epämääräiset kulkijat ja mahdolliset varkaat....

Photo.net, foorumi

Denverpost.com, Pictures of the Week: October 15, 2010. 18 kuvaa.

(Foorumilta) BBC, The big picture: Lightning strike. Kuvaaja oli kertomansa mukaan odottanut tätä kuvaa 40 vuotta. Näyttää siltä, että salama iskee Vapauden patsaaseen. Nikon D300s, 60mm f/2.8, F10, 5s, ISO 200.

 • (kovinpa kuva kohisee)

The Online Photographer, The Poor Person's Medium-Format Digital. Canonin 21 megapikselin täyskennoisen saa $2.500, pikseleitä riittää mihinkä muotoon vain, vaikka neliöksi. Onko tässä köyhän miehen keskikoon digi.

Photographyblog.com, How to Take Great Autumn Photos.

Digital Photography School, Working with Textures – 8 Ideas to Get You. Myös pelkkiä tekstuureita voi kuvata.

Diyphotography.net, Using a Kitchen Timer To Create Panning Timelapse Movies. Mekaaniselle munakellolle kyytiä.

YouTube, lynda.com Podcast Episode 219 | Photoshop CS5: Athletic Retouching Projects. Usean valotuksen yhdistäminen. Video kesto 8:47.

Petapixel.com, The Mother of All Telephotos in Action. B&H, video, kesto 5:37. Julkistettiin heinäkuussa 1993, tuotanto kaksi kappaletta vuodessa. Valmistus lopetettu. Erityistilauksesta, odotusaika oli puolitoista vuotta. Kaikkiaan tätä objektiivia on valmistettu 20:n ja alle sadan kappaleen verran. Alkuperäinen hinta oli $89,579. Testikappaleen hinta B&H:lla oli $120.000. Sports Illustrated -lehti omistaa kaksi, Canon Professional Services toiset kaksi, National Geographic Magazine omistaa yhden tällaisen objektiivin. Lähin tarkennusetäisyys on 14 m. Painoa on 16.5 kg. Suomen Canon.

Popular Photography, Artist Paints Photo-Like Images of View Out a Rain-Soaked Car Windshield. Kumpi kuva on maalaus, kumpi valokuva.

Diyphotography.net, DIY Three Strobes Bracket Will Triple Your Light. Vaatii metallin työstövälineitä.

Kamera & Bild, Bildbehandling Photoshop för naturfotografer. 7-sivuinen pdf. Camera Raw ja Photoshop. Valkotasapaino yms. Yksityiskohtaiset ohjeet.

 

15.10.2010   (linkki)

Kävin kuvaamassa muutamana päivänä Hietaniemen hautausmaalla (40 kuvaa), aika värikästä tähän aikaan vuodesta. Oli oikeastaan ihan viimeiset varsinaiset ruskapäivät menossa, aurinkokin paistoi pitkästä aikaa. Samoja kohteita on useasti aiemmin kuvattu, mutta aina niistä kuvista jotenkin erilaisia tulee. Enemmänkin olisi vielä voinut laittaa esille, katsotaan sitten myöhemmin.

Kapasia, Brittein saarilla vaikuttava Kapa on löytänyt vähäksi aikaa kadottamansa ääkköset, blogiin syntyy kirjoituksia nyt melkein päivittäin, samoin kuvia.

Yle.fi, Museovirasto avasi kuva-arkistonsa verkossa. Museovirasto tarjoaa verkossa kaikkien käyttöön kulttuurihistoriallisia kuviaan. Uudessa verkkopalvelussa voi sekä selailla että ostaa kuvia. Tällä hetkellä tarjolla on noin 20 000 kuvaa.

Aamulehti.fi, Tarja Halosen luontokuvia esillä Finlandia-talossa. Tasavallan presidentti Tarja Halonen debytoi ensi viikonloppuna Helsingissä luontovalokuvaajana.

Markkinointi & Mainonta, STT kumoaa hurjan Lehtikuva-huhun. STT:n päätoimittaja Mika Petterson ihmettelee huhua, jonka mukaan Lehtikuvan kuva-arkistoa oltaisiin parhaillaan tuhoamassa. ...

Tietokone.fi, Toivomuslista Mac OS X 10.7:lle. Apple on luvannut kertoa ensi viikolla uutisia.

Photo.net, foorumi.

The Online Photographer, A Perfunctory Guide to Converting Photographic Film to Digital Prints, Part II. Nyt on vuorossa skannaus.

Xtranormal.com, Buying a medium format camera. Piirretty, kesto 3:04. Keskikoon kameroiden markkinatilanne käydään tyhjentävästi läpi. Kaksi hahmoa (myyjä ja ostaja). (näitä "elokuvia" on kuulemma helppo tehdä).

Dpreview.com, Sigma 85mm F1.4 EX DG HSM lens now available. Sigman objektiivi on tullut myyntiin USA:ssa, $1.400 (katuhinta $899). Canon, Nikon, Pentax, Sigma ja Sony.

Fotosidan.se, Säg inte omelett framför kameran. Ruotsissa valokuvaaja pyytää kuvattavaa lausumaan sanan "omelett". 26 valokuvattaessa käytettävää sanaa ympäri Eurooppaa tutkittiin, kutakin fraasia lausuvasta mallista otettiin viisi kuvaa. Tanskalainen potrettikuvaaja Peter Skjold Petersen sitten analysoi kuvat. Ranskan "ouisti" voitti.

Kamera & Bild, Historypin: en webbaserad tidsmaskin. Kesällä julkistettu sivusto. Ajatuksena on, että käyttäjät lähettävät eri paikoista joka puolelta maailmaa vanhoja kuvia teksteineen. Googlen kartta on käyttöliittymänä. Kuvia on tällä hetkellä yli 21.000 kpl, Suomesta vain kahdeksan kappaletta.

Photographyblog.com, Canon EOS 60D. 18 megapikselin kroppikenno, kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä, kuvasuhde 3:2), full HD -videot, 5.3 kuvaa sekunnissa. Raw-kuvaa voi säätää suoraan kamerassa ja tallentaa jpg-tiedostona (jo muutama vuosi sitten Nikon D60/D90). Kompaktikameroista ovat tuttuja ohjelmia pehmeä tarkennus, rakeinen mustavalkokuva, lelukameranäkymä ja miniatyyri. Canon 50D:n tilalle. Pienempi koko, sd-kortit. Ei autofocus microadjustmentia = automaattitarkennuksen hienosäätöä. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.200 euroa.

Steve Sanders, Canon PowerShot S95. Elokuussa 2010 julkistettu, päivitys S90-malliin. 10 megapikseliä, 28-105mm, 3.8-kertainen zoom, 3-tuumainen lcd-näyttö (461.000 pistettä). Paino 193g. Uutta hybridikuvanvakain (sama kuin Canon EF 100/2.8L IS, makrokuvaus), objektiivin säätörengasta on edelleen kehitetty (monipuolisempi), kuvausohjelmia (HDR, kalansilmä, tilt & shift), eri kuvasuhteita (3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ja 4:5) sekä 720p HD video stereoääni. Kamera on vähän ohuempi kuin edellinen malli. Videokuvauksessa ei automaattitarkennusta eikä zoomausta. Kamerasta ei tahdo saada edelleenkään kunnon kuvausotetta, vaikka pinta ei olekaan enää yhtä liukas. Nykyisen Canon S90 -omistaja voi tyytyä vanhaan malliin, vaikka pienet päivitykset muodostavat yhdessä houkuttelevan vaihtoehdon. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 400 euroa.

Bobatkins.com, Canon EF-S 17-55/2.8 IS USM and Sigma 17-50/2.8 EX DC OS HSM. Molemmissa kuvanvakaaja. Canonin hinta on 1.100 euroa, Sigman hinta on 700 euroa. Molemmat mallit kroppikennoisille. Sigman mukana tulee vastavalosuoja, Canoniin pitää ostaa vastavalosuoja erikseen. Canon voittaa niukasti vertailun (jos hintaa ei oteta huomioon). Pitää myös muistaa, että Sigma ei välttämättä ole yhtä yhteensopiva Canonin järjestelmädigeihin kuin Canonin itsensä valmistamat objektiivit. Hintaero on kuitenkin melkoinen, vaikea valinta.

 

14.10.2010   (linkki)

HS, Timo Valjakka, Kasvoilla pitkä elämä ja lähestyvä kuolema. Berliini. Kainuun takakylien yksinäisiä miehiä esittävistä valokuvista tunnettu Esko Männikkö (s. 1959) on jo vuosia kuulunut kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaisiin valokuvaajiin. Helsingin horisontista tätä voi olla vaikea uskoa, ja syy on yksinkertainen. Hän piti toistaiseksi viimeisen Helsingin-näyttelynsä valokuvagalleria Hippolytessa kolmetoista vuotta sitten. ...

Foorumilaisten kuvia:

 • janne., immersiokuvia eli 360 asteen panoraamoja, 1, 2, 3, 4, 5, 6 "...huginilla kasaan kalansilmäkuvista ja uppaan kuvat tuonne 360citiesiin....". Kolme ensimmäistä kuvaa, paikallinen nuorisotalo. Neljäs työmaa. Viides auringonlasku metsän siimeksessä. Viimeinen työmaakoppi, mallia wanha. Ja nämähän ovat sitten oikeita täyden ympyrän panoraamoja, joita voi hiirellä pyöritellä kaikkiin suuntiin, ylös, alas, vasemmalle, oikealle.
 • partynen, Flickr, partynen's photostream. "NYC with N8. Tässä linkki kuvasettiin viimeviikonlopulta Nykistä kuvattuna Nokian uudella N8 luurilla. Kuvat suoraan luurista ilman jälkikäsittelyä, joten samalla voi jokainen arvioida tuon puhelimen kuvanlaatua."

Valokuvatorstai, 180. haaste. Viikon haastesana on valokuva.

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 179. haaste. Haaste oli Baari. Haasteen otti vastaan 87 kuvaajaa.

Olli Junes Photography, erittäin energinen blogi. Viimeisimpänä Canon G12. Nuori yrittäjä, täyspäiväisesti valokuvaajana.

Metro Global Photo Challenge on kansainvälinen valokuvauksen kilpailu, johon voi osallistua kännykällä tai digikameralla otetuilla kuvilla.

Tänä vuonna kilpailussa on kolme kategoriaa:

 • Tunteet
 • Lempipaikkani
 • Arjen matkat

Palkintoja tavoittelevien valokuvien tulee olla otettu kuvaajan kotimaassa jossain kaupungissa.

Kuvaaja voi lähettää 1-21 valokuvaa (korkeintaan 7 kuvaa jokaiseen kategoriaan).

Kuvien tiedostokoko ei saa ylittää 5 megatavua/kuva.

Kuvia ei saa muunnella digitaalisesti kuvankäsittelyohjelmilla.

Lähettäjän tulee olla yksiselitteisesti kuvan ottaja sekä tekijänoikeuksien haltija.

Takaraja osallistumiselle on 8.11.2010.

Voittajien valintaprosessi:

 • Ensimmäisessä vaiheessa paikallinen tuomaristo valitsee 10 parasta valokuvaa jokaisesta 3 kategoriasta. Tulokset julkistetaan 23.11.2010.
 • Tämän pohjalta yleisö äänestää verkon kautta kolme voittajaa: yhden jokaisesta katerogiasta. Voittajat julkistetaan 14.12.2010.
 • Valitut kolme voittajaa osallistuvat kansainväliseen finaaliin, jossa kansainvälinen tuomaristo valitsee voittajan jokaisesta kolmesta kategoriasta. Voittajat julkistetaan 21.12.2010.

Kilpailuun osallistuvien tulee asua Suomessa. Osallistujien tulee olla 18 vuotta täyttäneitä osallistuessaan kilpailuun ja heidän täytyy ilmoittaa toimiva sähköpostiosoite. Todistus näiden ehtojen täyttämisestä täytyy esittää palkintoa lunastettaessa.

Palkinnot: Jokaisen kolmen kategorian – Tunteet, Lempipaikkani, Arjen matkat – kansainväliset voittajat saavat palkinnoksi kahden hengen matkan valitsemaansa Metron ilmestymiskaupunkiin.

Kun voittajat on julistettu joulukuussa, voittaneet valokuvat julkaistaan kaikissa Metroissa, yhdessä haastattelun kanssa, jonka tulee näkemään yli 17 miljoonaa lukijaa neljällä mantereella.

Lue tarkemmat ehdot ja ohjeet Suomen Metro Photo Challenge -sivuilta

Suomen Lehtikuvaajat ry, Lehtikuvaajarahaston apurahat nyt haettavissa. Rahasto myöntää anomuksesta vuosittain apurahoja valokuvaproduktioiden tekemiseen sekä läheisesti lehtikuvausta sivuaviin opintoihin ja tutkimuksiin. Hakemusten DL on 15.11.2010.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Fotomyyjä, Lahden Nopeat Kuvat Oy, Lahti. Kuvamestari Lahti/Trio toimii Lahden keskustassa kauppakeskus Triossa. Haetaan palvelukseen osa-aikaista fotomyyjää/kuvankäsittelijää. Tärkeimmät ominaisuudet menestyä tehtävässä on positiivinen ja energinen asenne, hyvät asiakaspalvelutaidot ja myyntihenkisyys. Työ on osa-aikaista, ilta ja viikonloppupainotteista. Työaika 20-30 h/viikko ammattitaidosta riippuen.

Työpaikan osoite 15140 LAHTI
Palkkaus kaupanala
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta

Puhelinvertailu.com, Nokia N8 sai parannuksia kameraan. ...Vaikka puhelin on ollut myynnissä vasta hetken aikaa, ovat innokkaimmat säätäjät saaneet laitteen kamerasta irti jo enemmän kuin Nokia lupaa....

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Rescued from a Chilean mine. 49 kuvaa.

Denverpost.com, Chilean Miners Rescued. 83 kuvaa.

Photocritic.org, 100 Flickr streams made of pure awesome. Jos aikaa on ja halua katsoa kaikenlaisia kuvia, niin...

Lensrentals.com, How to shoot with wide angle aperture lenses. Kiinteäpolttovälisellä voit kuvata isommalla aukolla kuin zoomilla. Mitä siitä sitten seuraa.

Guardian.co.uk, Carl Warner's food landscapes. Maisemat on rakennettu ruoasta. Kuvat koostetaan useammassa osassa, kamerana on Hasselblad H3D39. Yhden valmiin koosteen kuvaaminen vie aikaa pari kolme päivää, käsittely sitten vielä saman verran.

Arstechnica.com, "Deleted" Facebook photos still not deleted: a followup. Jos luulet onnistuvasi poistamaan kuvan Facebookista...

Petapixel.com, Secret Police “Pinhole” Camera Shoots Through Walls. Stasi, DDR, käytössä kamera, joka kykeni kuvaamaan 1mm läpimittaisen reiän läpi.

Canon, EF 8-15mm f/4L Fisheye USM. Sample Movies.

ePhotozine.com, Canon EF 24-105mm f/4L IS USM. Täyskennoiselle. Paino 670g, filtterikierre 77mm. Säänkestävä. Tarkennus nopea. Vastavalosuoja + objektiivipussi. Kuvanvakaaja Canonin mukaan kolme pykälää. Keskellä tarkka piirto, reunalla täydellä aukolla vähän huonompi. Värivirhettä (purppurareunaisuus) yllättävän paljon. Heijastumia (flare) vähän. Arvosana 9/10. Suomen Canon. Ks. Objektiivi.info. Suomen hinta on n. 1.000 euroa.

Luminous Landscape, Canon SX30 IS Vs. Panasonic Lumix FZ100. Superzoom Shootout. Canon 35-kertainen zoomi, Panasonic 24-kertainen zoomi.

 

13.10.2010   (linkki)

Vuoden Luontokuva - Pohjoismaiden suurin luontokuvafestivaali, Finlandia-talo sunnuntai 17.10.2010 klo 10.30-21.10.

Luontokuvamessut & Näyttelyt klo 10:30.20:00

 • Valokuvanäyttelyt:
  • Vuoden Luontokuvat 2010 -näyttely: esillä 9 sarjavoittajaa ja 31 kakkossijalla tai kunniamaininnalla palkittua teosta.
  • Lisäksi useita muita valokuvanäyttelyitä, mm. Baltic sea - Young Wildlife Photographer 2010 -näyttely, Benjam Pöntisen 20-vuotisjuhlanäyttely ja Presidentti Tarja Halosen luontokuvanäyttely.
 • Luontokuvauksen esittelyosastot:
  • Naamioi itsesi ja kamera - Luontokuvan kaupan piilokojunäyttely ja muut luontokuvaustarvikkeet
 • DocendoFoorumi:
  • asiantuntijoiden vinkkejä kuvaamiseen ja kuvien jälkikäsittelyyn Helsinki-salissa klo 12-16
 • Kirjatori:
  • Luontokuvakirjojen myyntinäyttely, kirjat vapaasti selattavissa
  • syksyn uutuuskirjojen tekijöitä tavattavissa kirjatorilla
 • Messuosastot:
  • Maahantuojien osastoilla esillä luontokuvaajan kamerat ja tarvikkeet.
   • Canon Oy, Color Kolmio Oy, Kamera-lehti, Luontokuva-lehti, Nikon Nordic, Rajala Pro Shop, Epson, Reaxon, Suomen Interfoto, Olympia kaukomatkatoimisto, Suomen Luonto

Päiväohjelma klo 11-17 Finlandia-salissa sisältää kahdeksan esitelmää, mm.

 • Jim Brandenburg, Yhdysvallat: Oma kuvaustyylini ja suomalaisuuden vaikutukset tuotannossani.
  Tulkkaus: Jari Peltomäki.
 • David Doubilet, Yhdysvallat: Vedenalainen maailma
  Tulkkaus: Jukka Nurminen
 • Benjam Pöntinen: Kettumainen kesä

Gaalailta klo 18-21

 • Vuoden Luontokuvat 2010 -multivisio ja palkintojen jako Vuoden Luontokuvat 2010 -kirjan julkistaminen.
 • esitelmiä, mm. Heikki Willamo & Kai Fagerström: Viimeiset vieraat; David Doubilet, Yhdysvallat: Sukelluskuvaajan huippuhetket (Tulkkaus: Jukka Nurminen).

Lipun tapahtumaan voi varata ennakkoon. Tiistaihin 13.10. mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan postitse, myöhemmin tehdyt ennakkotilaukset ovat noudettavissa Finlandia-talon Lipunmyyntipisteestä.

Vuoden Luontokuva -kilpailu täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Tuomaristo valitsi Vuoden Luontokuva 2010 -finalistit lähes 10.000 kuvan joukosta.

Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n jäsenille festivaaliohjelmaa on jo lauantaina. Luonnonvalokuvaajat ry:n jäseneksi liittyminen

Ohjelma

Foorumilaisten kuvia:

 • Maailmanmatkaaja.fi. "Minä ja kaverini ostimme itsellemme valmistujaislahjaksi 6vko matkan Japaniin ja USA:han. Tarkoituksena oli kierrellä ja kaarrella kaupunkeja ja käydä tekemässä kevyitä päivävaelluksia luonnossa. Japania raivotimme kahden miehen voimin ja USA:han saavuttuamme matkaan liittyi peräti seitsemän muuta karvanaamaa". Paljon kuvia, mutta myös tekstiä. Nojatuolimatkailua.

Puusa, MTV vastaa kymmenkunta päivää mietittyään. Kohun aiheuttajana oli tämä ilmoitus MTV:n sivuilla: "MTV3 ryhtyy palkitsemaan aktiivisia lukijoita ja valokuvaajia. Joka kuukausi palkitaan kuukauden paras, koskettavin, yllättävin tai tärkein uutiskuva. Kuukauden kuvaksi valitusta kuvasta maksetaan pieni palkkio....". Puusa lähetti syyskuun lopulla MTV3:lle kolme kysymystä (tässä lyhennettynä):

 • 1. Säädöstenne mukaan kuvaaja luovuttaa kaikki oikeutensa MTV:lle lähettäessään kuvan. ...
 • 2. Kun kuvaaja luovuttaa kuvansa MTV:lle, siirtyykö myös vastuu kategorisesti MTV:lle? ...
 • 3. Seuraava kysymys on Merja Ylianttilalle (MTV3 uutisten päätoimittaja). Kokeeko MTV romuttavansa kuvajournalismia ja ammattikuvaajan tilannetta ottamalla vastaan suuren määrän ilmaisia kuvia maksamatta niistä siis yhtään mitään. ...

Kahteen kysymykseen tuli lopulta vastaus (siihen toiseenkin vastaamista piti vielä uudestaan patistella...). Mitähän MTV3 - lakimiehensä kautta - vastasi?

Yle.fi, Etelä-Karjala, Valokuvaaminen suositumpaa kuin koskaan. Kameraseuroilla on kuitenkin vaikeuksia houkutella ahkerasti kuvaavaa kansaa jäseniksi toivotulla tavalla. Suomen Kameraseurojen Liitto on valinnut Etelä-Karjalassa toimivan Saimaan Kameraseura ry:n Vuoden kameraseuraksi 2010. Liitto kiittelee Saimaan kameraseuraa aktiivisesta toiminnasta ja jäsenmäärän reippasta kasvusta. ...

 • vuoden kameraseuraksi valitun Saimaan Kameraseuran puheenjohtaja Tatu Kosonen kertoo seuran toiminnasta, kesto n. 6 minuuttia, kuuntele
 • Saimaan kameraseura ry

Suomen valokuvataiteen museo, blogi, Museossa käyttäytymisestä ja kontekstin voimasta, 12.10.2010. ...Valokuvataiteen museon Pakolaiskaupunki – kertomuksia Kakuman leiriltä –näyttelyn kanssa tuli kiire. Se valmistui viikon kaoottisen työskentelyrupeaman päätteeksi. ...

TAMK taide&viestintä, Karoliina Paapan valokuvia esillä kansainvälisissä näyttelyissä Saksassa ja Etelä-Koreassa.

Tietokone.fi, Kevyt ja helppokäyttöinen työkalu tiedonsiirtonopeuksien seurantaan. FreeMeter 1.6.3. Useita tiedostoja siirtäessä on usein tarve tietää tiedostojen yhteysnopeus. Myös eri verkkopalveluiden kuten Spotifyn tai nettitelevision käyttämä kaistanleveys on hankala selvittää Windowsin omilla työkaluilla...

Iltasanomat.fi, Yle: Juopuneet linnut lentelevät ikkunoihin. Lukijan kuvan ottaja on Foorumilainen.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Captured: Awaiting the Chilean Miners. 34 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Hungarian sludge spill one week later. 41 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, 30 Spectacular Photos From NASA.

Aphotoeditor.com, Real World Estimates – Corporate Portraits. Yrityspotretti, firma kuuluu Fortune 500:aan. Hallituksen jäsen vaihtui, tarvittiin uusi kuva, vyötäröstä ylöspäin, valkoinen tausta. Kuvaa tarvittiin useampaan käyttöön, ei kuitenkaan mainokseen. Alkuneuvottelu, maksu, sopimus, kustannukset.

Digital Photography School, Macro Photography Tips for Point and Shoot Digital. Pokkarikuvaajalle ohjeita makrokuvaukseen.

Beyondmegapixels.com, The Rules of Photography – Follow Them or Break Them. Myös esimerkkikuvia.

Digital Photography School, 7 Tips To Help Bring Back Non-Boring, And Possibly Non-Horrid, Travel Photos. Tuttuja neuvoja.

Diyphotography.net, Radio Slave Triggers - PocketWizard Review - Part 1. Kaksiosainen artikkeli. Ensimmäisessä osassa syyt, miksi valittiin kalliimpi vaihtoehto. Ja esitellään myös muita kalliimpia vaihtoehtoja.

Guardian.co.uk, Photography experts amazed at world's first lensman's pioneering technique. Uutta tutkimustietoa menetelmistä, joilla Joseph Nicéphore Niépce valmisti maailman ensimmäiset valokuvat.

Smallaperture.com, Nokia's film shot on a phone. Ensi-ilta lokakuun lopulla. Nyt esillä Nokia N8 -kamerakännykällä kuvat behind-the-scenes video, kesto 1:39.

IR, Lensbaby Introduces Scout™ with Fisheye -- A Fun Fisheye Lens with Unique Close Focus and Flare Capabilities (lehdistötiedote). Hinta on $249.95.

ePhotozine.com, Canon 60D. 18 megapikselin kroppikenno, kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä, kuvasuhde 3:2), full HD -videot, 5.3 kuvaa sekunnissa. Raw-kuvaa voi säätää suoraan kamerassa ja tallentaa jpg-tiedostona (jo muutama vuosi sitten Nikon D60/D90). Kompaktikameroista ovat tuttuja ohjelmia pehmeä tarkennus, rakeinen mustavalkokuva, lelukameranäkymä ja miniatyyri. Canon 50D:n tilalle. Pienempi koko, sd-kortit. Ei enää näppäimillä kaksoistoimintoja, yhdellä näppäimellä yksi toiminto. Ei autofocus microadjustmentia = automaattitarkennuksen hienosäätöä. Arvosana 8/10. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.200 euroa.

ePhotozine.com, Canon EF 17-40mm f/4.0L USM. Täyskennoiselle, kroppikennoisella 27-64mm. Paino 500g, filtterikierre 77mm. Tarkennus nopea. Laajakulmapäässä paljon tynnyrivääristymää. Ei paljoa heijastumia (flare). Täyskennoisella voi tulla reunojen tarkkuuden kanssa ongelmia, kroppikennoiselle erittäin teräviä kuvia. Arvosa 7/10. Suomen Canon. Ks. Objektiivi.info. Suomen hinta on n. 800 euroa.

ePhotozine.com, Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS. Kroppikennoiselle, 29-216mm. Paino 455g, filtterikierre 67mm. Kuvanvakaaja. Budjettiobjektiiviksi hyvin rakennettu. Kohtuullinen suorituskyky. Laajakulmapäässä paljon tynnyrivääristymää, zoomattuna myös tyynyvääristymää. Arvosana 7/10. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 500 euroa.

 

12.10.2010   (linkki)

HS, Anu Uimonen, Ars Fennica tarjoaa elegantin viisikon. Mukana Jorma Puranen.

 • Kiasma, Ars Fennica 2010, 8.10. - 12.12.2010. Kunkin kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17-20 ilmainen pääsy Kiasmaan.

Valokuvailta XV: Aki Roukala ja Maiju Saari (vtry) tänään klo klo 18-20. Uusi Kipinä, Kymintie 1, Lahti.

Valokuvaillat ovat Lahden valokuvataide ry:n järjestämiä ilmaisia tilaisuuksia, joissa jokaisessa kaksi eri kuvaajaa esittelevät töitään ja keskustelevat. Jokaiselle Valokuvaillalle määrittyy oma teemansa kulloisenkin vierailijan mukaan. Vierailijat ovat eripuolilla Suomea vaikuttavia henkilöitä, jotka toimivat valokuvan parissa. Jokaisessa valokuvaillassa esittäytyy myös yksi Lahden valokuvataide ry:n omista noin viidestäkymmenestä jäsenestä.

Kamera-lehden 60-juhlavuoden luentosarjassa tänään klo 18-21: Asiantuntijat opastavat löytämään oikeat materiaalit ja säädöt kunnon vedoksien tuottamiseen mustesuihkutulostimella omalta työpöydältä.
K kulttuurikompleksi Andorra, Eerikinkatu 11, Helsinki. www.andorra.fi

Taiteen Teemapajat Vuosaaren Villa Lill-Kallvikissa: Keskiviikkona 13.10. klo 19, Valokuvia Itä-Helsingin luonnosta. Valokuvaaja Antti Koli kertoo vuoden aikana ottamistaan kuvista.

Finnfoto, Apurahojen hakemusjärjestelmä on uudistunut. Vastedes apurahahakemukset toimitetaan ja käsitellään vain sähköisessä muodossa ja 2010 hakemusten viimeinen jättöpäivä sunnuntai 14.11. klo 24.00...

 • (kyse ei ole ihan pienistä summista...)

Ylitalot.net, Sohvalla läppärin kanssa (viikko 39/10). Yksinkertaiset ohjeet ns. läppärikuvan ottamiseen.

Helsingin Huutokauppakamari, panttihuutokauppa ke 13.10.2010. Elektroniikka. Lähtöhinta on ohjeellinen.

48 S10746 1 KAMERANRUNKO KOWA SUPER 66 1 OBJEKTIIVI KOWA 40/4 1 OBJEKTIIVI KOWA 85/2.8 VIALL. Lähtöhinta on 150 euroa.
- loppuhinta 120 euroa

50 S11367 1 SALAMALAITE OLYMPUS FL-36R 1 KOTELO. Lähtöhinta on 100 euroa.
- loppuhinta 120 euroa

51 S11387 1 DIGIKAMERANRUNKO SONY DSLR-A200 1 OBJEKTIIVI SONY DT 3.5-5.6/18-70 EI TESTATTU. Lähtöhinta on 140 euroa.
- ei myyty (tai poistettu)

53 S11419 1 DIGIKAMERANRUNKO OLYMPUS E-3 RUNKO 1 OBJEKTIIVI OLYMPUS ZUIKO 2.8-4.0/12-60 F 1 LATURI OHJEET + SOFTA 1 LAUKKU. Lähtöhinta on 700.00 euroa.
- ei myyty (tai poistettu)

269 C259362 1 KAMERANRUNKO LEICA M6. Lähtöhinta on 640 euroa.
- ei myyty (tai poistettu)

400 Q10528 1 DIGIKAMERANRUNKO SONY DSLR-A300 10.2 MP 1 OBJEKTIIVI SONY 18-70/3.5-5.6 1 MUISTIKORTTI 4 GB 1 AKKU 1 LATURI LAUKKU. Lähtöhinta on 180 euroa.
- loppuhinta 310 euroa

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, A North Korean anniversary and debut. 33 kuvaa.

Diyphotography.net, Spill Control Diffusion Screens. Ns. valoteltta ei ole ainoa tapa kuvata pieniä esineitä.

Earthboundlight.com, How to Get Your Fall Color Images to Look Like the Fall Colors You See (Photo Tip of the Week), 10.10.2010. Ruska-aika on jo melkein ohi...

Digital Photography School, 9 Great Photography Tips from Around the Web.

ePhotozine.com, How to remove fog from a photo in Photoshop. Helppo tapa. Eihän sitä sumua tietenkään kokonaan saa pois.

Petapixel.com, 35mm SLR Camera Created from Scratch. Mikset tekisi itse 35mm:n kameraa. Tämä projekti vei aikaa 500 tuntia.

Smashingapps.com, Ten Best Web Services to Create Free Slideshows Online.

YouTube, Jamie Oliver Interview. Kokki on palkattu edistämään Nikonin myyntiä. Video 3:50.

IR, Image Stabilization Testing, version 2.0. Turhan työläästä testistä on luovuttu (vuosi vierähti ilman, että kuvanvakaajatestejä julkaistiin). Tilalla on nyt yksinkertaisempi testisysteemi, ensimmäisten neljän objektiivin kuvanvakaajan tehot on nyt testattu.

Dpreview.com, Nik Software starts shipping HDR Efex Pro. Plugin, Photoshop, Lightroom, Aperture. Elokuussa julkistettu, nyt myyntiin. Windows ja Mac. $159.95. 15 päivän trial-versio.

Dpreview.com, Canon posts firmware update for SX130 IS. Uudelle mallille heti firmware-päivitys.

Gungallery.se, Tukholma, Jouko Lehtola, Finlandia. Sep 25 - Oct 17, 2010.

Kamera & Bild, Objektivet tar skärpan ur systemkameran. Kuvalla on muitakin arvoja kuin terävyys. Jos välillä haluaa ottaa vähän toisenlaisia kuvia, niin voi hankkia (tai tehdä) neulanreikäobjektiin, SLR Pinhole lens, $50. Ei tarvitse ostaa ns. lelukameraa (tyyliin Lomo), ei filmiä, ei filmin kehitystä. Surkeaa kuvanlaatua suoraan kennolle.

IR, Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM APO. Photokina 2010:n julkistuksia. Uutta kuvanvakaaja. Täyskennoiselle. Mukana vastavalosuoja sekä jalustapanta. Filtterikierre on 77mm, paino 1.430kg. Kuvanvakaajan teho 70mm, neljä pykälää. 200mm 2 - 2.5 pykälää. Suomen maahantuoja Foka (painoksi mainitaan 1.370kg). Suomen hinta on n. 1.400 euroa.

 

11.10.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia, Mikael Rantalainen:

Timon poikkitiedepalsta, Heureka.

 • Käypänen kuva osa 1, 10.10.2010. Tämä on ensimmäinen osa poikkitieteellisessä valokuvakolussa. Aiheena on "miten otetaan käypänen kuva?" Ei siis loistava, ainutalaatuinen tai veret seisauttava, vaan käypänen. Siis sellainen, josta meillä kotopuolessa sanottiin, että ei tehrä tästä nyt mitään numeroo. Ensimmäisen tunnin aiheena on käypänen kuva Heurekasta...

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta.

 • Näkemiin E71, tervetuloa iPhone 4, 10.10.2010. Vaihdoin viime viikolla Nokian E71-puhelimesta iPhone 4:ään. Ostin 2,5 vuotta sitten iPod Touchin ja jäin odottamaan, milloin operaattorivapaa iPhone tulisi Suomeen. Kun Elisa alkoi myydä laitteita 30.9.2010, laitoin tilaukseni heti sisään. Puolitoista vuotta palvelleen E71:n akku oli tullut sopivasti tiensä päähän viikkoa aikaisemmin...

Photo.net, foorumi.

 • Teleconverters (Nikon). Nikon F6, dia. 70-200mm VR f2.8 harkinnassa. Telisäke, kokemuksia.
 • And then the clergy said: "This is a holy event-no photos." (hääkuvaus). Kesken kuvausten kirkonmies kieltää kuvauksen. Asiakkaan mukaan (etukäteen varmistettu) ei kuvauskieltoa.
 • We've lost our photos (hääkuvaus). Asiakas pyytää kadottamiaan kuvia vuoden 2009 häistä. Pitäisikö tästä jotakin laskuttaa.
 • MF POTW 2010-10-9 (keskikoon kamerat). Kuvaketju, aloituskuvassa Pentax 67II ja 105mm, objektiivi ei kiinnin kamerassa, vähän erikoisessa kulmassa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: October 8, 2010. 27 kuvaa.

Msnbc.com, The Week in Pictures: Sept. 30 - Oct. 7. 13 kuvaa.

This Photographer's Life, Results of the SlowExposures Photography Review. Kiinteistöjä työkseen kuvaavalla on ambitioita taidekuvaajaksi. Kuvia näytettiin viidelle ammattilaiselle. Mikä oli tuomio.

Naturephotographers.net, Alain Briot, What Is A Snapshot? Mikä erottaa tavallisen näppäilykuvan kunnianhimoisemmasta kuvasta.

Earthboundlight.com, Neither Snow, nor Rain, nor Gloom of Night (Photo Tip of the Week), 3.10.2010.

Popular Photography, Life as a Rock and Roll Photographer. Canon-kuvaaja.

Petapixel.com, Process Raw Image Files for Free with RawTherapee. Ilmainen raw-konvertteri.

Jpegclub.org, Lossless jpegtran applications. Melkein sata ohjelmaa, jotka käyttävät IJG-koodia.

 • JPEGCrops yksityisessä käytössä ilmainen, suomeksi käännetty versio löytyy myös

Kamera & Bild, Trådlös blixtstyrning med ljusmätaren Gossen Digisky. Sisäänrakennettu Skyport (Elinchromin salamalaitteiden laukaisuun). Värillinen lcd-näyttö. Usb-liitäntä. Marraskuussa myyntiin, 4.495 kr, 485 euroa.

Cameralabs.com, Canon EOS 60D. 18 megapikselin kroppikenno, kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä, kuvasuhde 3:2), full HD -videot, 5.3 kuvaa sekunnissa. Raw-kuvaa voi säätää suoraan kamerassa ja tallentaa jpg-tiedostona (jo muutama vuosi sitten Nikon D60/D90). Kompaktikameroista ovat tuttuja ohjelmia pehmeä tarkennus, rakeinen mustavalkokuva, lelukameranäkymä ja miniatyyri. Canon 50D:n tilalle. Pienempi koko, sd-kortit. Ei enää näppäimillä kaksoistoimintoja, yhdellä näppäimellä yksi toiminto. Ei autofocus microadjustmentia = automaattitarkennuksen hienosäätöä. Arvosana 87%. Vertailut Canonin omiin malleihin ja Nikon D7000:een. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.200 euroa.

Photographybay.com, Elinchrom BX 500Ri. Studiosalama. Elinchrom BXRi ToGo 500/500 Kit Suomen hinta on n. 1.000 euroa.

 

10.10.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Pekka Huttunen, pahgallery.fi, Moments in Nature. Uusia: 24 tuntia, Beachmasterin perhe, Citykettu, Pingviiniyhdyskunnan liepeillä, Punainen, Heinäkuisia kahlaajia.

Designsapiens blog.

Pintaliitoblogi.

 • Nyt-juttuja, 9.10.2010. Tänään tuli taas kuvailtua Nyt-liitteeseen...
 • Salamavarustelua, 8.10.2010. Kun ostaa salaman, niin sitä tietää heti, että hintaan pitää lisätä vielä nippu erilaisia lisävarusteita. Kuvassa niistä muutama...

Yle.fi/extrem, Magnus och Petski på TV, Fotograf - hur svårt kan det vara? Video kesto 29.36. Det är ju bara att trycka på en knapp och så har du din bild! Magnus ja Petski kokeilevat eri ammatteja, nyt vuorossa valokuvaajan ammatti.

 • tänään illalla FST5, klo 22.45 (jos haluaa katsoa televisiosta) (uusinta torstailta)

(via Light Scrape) Tietysti.fi, Valokuvasta tullut uudenlainen hyödyke. (30.9.2010). Valokuvaus on aina ollut sosiaalista mediaa, jo kauan ennen kuin kyseistä ilmaisua edes oli olemassa. Tätä mieltä on tutkijatohtori Risto Sarvas. Hän tutkii valokuvauksen historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta uudesta teknologiaa ja yhteiskuntatieteitä yhdistävästä näkökulmasta....

 • (Tietysti.fi on Suomen Akatemian sivusto, joka kertoo yleistajuisesti Akatemian rahoittamasta tutkimuksesta sekä tieteestä ja tutkimuksesta yleensä.)

Yle.fi, Keski-Pohjanmaa, Kameraseurojen teemanäyttely vangitsee hetken. Suomen kameraseurojen liiton valtakunnallisen näyttelyn teemana on hetki. Valokuvauksen digitalisoitumisen takia kuvaushetki ei ole enää niin tarkkaan harkittu kuin ennen. Kannuksessa järjestettävässä näyttelyssä hetken taitajat erottuvat massasta...

 • Jussila suomii myös tiedotusvälineitä, mainostoimistoja, kuntia ja monia muita, jotka järjestävät valokuvauskilpailija. Mitättömien palkintojen varjolla kilpailujen järjestäjät saavat paljon kuvia käyttöönsä kuvaoikeuksien siirtyessä kuvaajalta kilpailun järjestäjälle.
 • Kuvankäsittelyssä valokuvaajat ovat päässeet alkuhuuman ylitse ja peruskuvaaminen on jälleen arvossaan.
 • Suomen Kameraseurojen liiton teemanäyttely "Hetki" on esillä 9.-29.10.2010 Galleria Justuksessa.
 • Sksl.fi, Teemanäyttely 2010 Kannuksessa
 • Kannus.fi, Galleria Justus, ma - pe viraston aukioloaikana, su 13 - 16

Jenny ja Antti Wihurin rahasto, apurahat 2010. Yksi poiminta.

Taiteen maisteri Liisa Söderlund 15.000
väitöskirjatyöhön "Mukana kuvassa - valokuvaus yhteisöllisten projektien välineenä"

Tietokone.fi, Tuleeko iPad marraskuussa Suomeen? ...Saa nähdä miten iPadin myynti lähtee Suomessa käyntiin, sinällään niitä on tuotu tänne pitkin kesää ja syksyä eri maista varmasti tuhansia. Oikeastaan iPadeja on tullut vastaan yllättävänkin paljon, myynnin laajentuminen Eurooppaan teki tilaamisesta helppoa...

Photo.net, foorumi.

 • gazebo photo question (hääkuvaus). Seuraavana päivä uusi kuvaus, toimiiko huvimaja taustana myös lähikuvissa.
 • Thinking of quitting... What's the point? (hääkuvaus). Ammattikuvaaja on viime viikot panostanut markkinointiin. 80.000 asukkaan kaupungissa reaktio on kuitenkin aina "hienoja kuvia, mutta emme halua maksaa noin paljoa...". Melkein joka viikko uusi "valokuvaaja" mainostaa palvelujaan, hinnat eivät paljoa eroa, mutta laatu eroaa. $500:n häistä ei heru voittoa (apulaiselle / toiselle kuvaajalle $250, matkat, vakuutukset jne.). Harkitsen vakavasti kuvauksen lopettamista.
 • Nikon F2 stuck shutter or film advance (Nikon). Joko suljin tai filmi on juuttunut. Löytyykö apua.
 • Want to get into Medium Format from 35mm digital (keskikoon kamerat). Mikä kirja avuksi, kun miettii siirtymistä 35mm -> keskikoon kokoon.
 • FE Meter issue (Nikon). Pattereiden vaihton jälkeen ei toimi.

Reuters.com, Pictures of the month: September. 60 kuvaa.

Smashingapps.com, Mindblowing Assortment Of Black And White Photography With Partial Colors. Ikivanha klishee, mutta toimii, jos on hyvin toteutettu.

The Online Photographer, Memories of a Golf Photographer. Golfia kuvaava kertoo.

Techcrunch.com, Fraudulent Groupon Photography Deal Calls Attention To Service Drawbacks. USA:ssa on tullut suosituksi vähän erilainen kuponkitarjous. Groupon tarjoaa paikallisesti isolla alennuksella kaikenlaista valokuvauksesta ruokaan. Yleensä tarjoukset käydään tarkasti läpi, kuluttaja saa aidosti alennusta, palvelun tarjoaja ostoryntäyksen. Tällä kertaa asialla oli kuitenkin epärehellinen amatööri, nettisivun kuvat eivät olleet itseotettuja jne. $65 tunnin kuvaussessio, DVD:lle kaikki kuvat, jne. Muutama tuhat ostajaa tarttui tarjoukseen (ja maksoikin). Groupon ottaa noin puolet summasta itselleen, valokuvaajalle jää siis tässä tapauksessa $32.5.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: 6 Websites for Gaining Exposure as a Photographer. Flickr, DeviantArt, Creattica, Stock.XCHNG, RedBubble (sekä Phototuts+).

Gizmodo.com, NASA caught Photoshopping an image of Saturn's moons. What were they trying to hide? Mitä ihmettä.

 • (yksinkertainen selitys)

En.wikipedia.org, Internal focusing. Objektiivin etuosa ei liiku eikä pyöri. Todellinen polttoväli pienenee tällöin lähelle tarkennettaessa (polttoväli on "oikea" äärettömään tarkennettuna).

Digitalversus.com, Monitor Reviews: 22''-30'' LCD Displays. Kaikenlaista näytöistä. Muita:

 

09.10.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Denzermani.com, Perhokalenterin sapluunat "Tuli tutustuttua perhon kuvaamiseen männä vuonna. 12kk saivat kukin oman perhon, toisiin kuukausiin tuli enemmän kuvia ja toisiin vähemmän mutta kokonaisuutena nivoutuivat mukavasti yhteen. Gallerian kuvat ovat kalenterista irrallaan omina kuvina."

Kapasia, Pateley Bridge. Kapa on siirtynyt Brittein saarille ja kadottanut ääkköset.

Warthog.fi, Viikonlopun Kuvausvihje® #266. Tavallinen ikkunalasi polarisaattorina.

Tietokone.fi, Canon uudisti pokkareidensa huippumallin. Japanilainen elektroniikkavalmistaja Canon on päivittänyt kiinteäohjektiivisten digikameroiden eli ”pokkareiden” kärkipään mallinsa. Canon PowerShot G12 sisältää viisinkertaisen optisen zoomin (28–140 mm), 10 megapikselin ccd-kennon, hdr-kuvaustilan ja uudistetun automaattikuvauksen.

 • Canon PowerShot G12 tulee myyntiin lähipäivinä noin 590 euron suositushintaan
 • julkistus tapahtui elokuussa

Iltasanomat.fi, Ruska saapui Etelä-Suomeen - katso upeita ruskakuvia.

Iltalehti.fi, Nokia N8:n PLUSSAT JA MIINUKSET. Nokian lippulaivamallia on kehuttu, eikä syyttä. Kyseessä on monipuolinen medialaite, jonka parasta antia on kamera.... Kouluarvosana 8, hinta 529 euroa.

Yle.fi, Korkeasaaren lumileopardipennut peuhaavat tarhassaan. Korkeasaaren lumileopardin pennut ovat päässeet ulkoilemaan. Pentujen touhuja voi seurata nettikameran avulla.

Voice.fi, IS: PMMP-fanin tekemä kuvakirja kurkistaa karuihin keikkakulisseihin. PMMP-yhtyeen faneille on jälleen ilmestynyt uutta materiaalia, sillä Vaahtopäät-valokuvakirja valottaa yhtyeen keikkaelämää kulissien takaa.

 • Kirjassa nähtävien kuvien takana on harrastelijavalokuvaaja ja PMMP-fani Kalle Björklid, joka reissasi bändin mukana koko 13-kuukautisen kiertueen ajan.

(Foorumilta) ketjusta Karseita lehtikuvia, osa 2. Kainuun Sanomat, Kyllöselle 11 000 euroa kahdesta kokouksesta. Jaa-a.

Msn.com, Astronautti käräjöi laulajaa vastaan. Amerikkalainen astronautti on jättänyt Los Angelesissa sijaitsevalle tuomioistuimelle tutkimuspyynnön brittilaulaja Didon albumin kannessa esiintyvästä valokuvasta.

Tietokone.fi, Nettihenkkareilla voi olla oma itsensä. ...Henkkarit hankitaan rekisteröitymällä palvlun käyttäjäksi. Hinnaksi kerrotaan 9,50 euroa vuodessa, mutta ainakin nyt tuolla hinnalla saa todistuksen itsestään kahdeksi vuodeksi....

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, The National Ignition Facility. 27 kuvaa. Vähän erilainen laser.

The Online Photographer, What a Printer Costs. Musteiden hinta.

Strobist, Rosco will Help You Correct for Those Screwy Fluorescents. Miten loistevalojen aiheuttamat värit korjataan.

ePhotozine.com, Easy Cross Polarisation. Yksi polarisaatiofiltteri kameraan, yksi tietokoneen näyttö, jokin kovamuoviesine.

Petapixel.com, Checklist for Buying Used Cameras and Lenses on Craigslist. Käytetyn ostajan muistilista.

Kamera & Bild, Nikon D3100 matchar Canon Eos 550D i bildkvalitet. Testblogg.

Pocket-lint.co.uk, Canon PowerShot S95. Arvosana 9/10. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 400 euroa.

ePhotozine.com, Canon IXUS 1000HS. Elokuussa julkistettu. 10 megapikseliä, 2.7 tuuman lcd-näyttö, 36-360mm, 10-kertainen zoom. Kuvanvakaaja. Kolme väriä. Pienikokoinen. Arvosana 8/10. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 400 euroa.

 

08.10.2010   (linkki)

Suomen valokuvataiteen museo/Kokoelmanosto: Maailman kaunein Marityttö. Karl-Gustaf (K-G) Roos (1937-1976) kuvasi ensimmäisen Maritytön.

 • Kokoelmanosto-sivulla museolehtori Erja Salo ja kokoelma-amanuenssi Maria Faarinen esittelevät poimintoja museon kokoelmasta. Sivulle lisätään uusi kuva noin kahden viikon välein.

Foorumilaisten kuvia:

(varmuuden vuoksi vielä toisen kertaan suomalaisen Kafan menestyksestä maailman suurimmassa luontokuvakilpailussa)

Natural History Museum, Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2010 commended images revealed. ...For now, feast on this wonderful photo story that is specially commended in the new Wildlife Photojournalist of Year Award. The award is for six pictures that tell a memorable story, whether featuring animal behaviour or environmental issues. The story is called 'The House in the Woods' by Finnish photographer Kai Fagerstrom....

Kuvaaja Markku Könkkölä, Sommittelua ei saa unohtaa. On tärkeämpää miettiä kameran sijaintia kuin pääkohteen sijoittamista...

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Tilauskuvaamo Wes-Art, Kempele. Itsenäistä kuvaamista. Arvostetaan kykyä erityisesti lasten kuvaamiseen. Olet ohjaaja, joka hallitsee kuvaustilanteen muuttuvine haasteineen ja on lisäksi asiakaspalveluhenkinen.

Työpaikan osoite 90450 KEMPELE
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 01.11.2010, sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, Kuvaukset. Myöhemmin mahd. kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 29.10.2010 klo 17:00

Eilen uutisioidusta sokkotestistä vielä lisää:

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Lokakuun kuvaaja 2010, raisiolainen Tuuli Liukas.

Tietokone.fi, Macin kuvankäsittelyn veteraani uusiutui. GraphicConverter 7. Saksalainen GraphicConverter on ollut vuosikausia yksi parhaimmista Macille kehitetyistä shareware-ohjelmista. Käytännössä minkä tahansa kuvatiedoston avaava ohjelma on kuitenkin kärsinyt vanhentuneesta ja sekavasta käyttöliittymästä. Uudessa versiossa käyttöliittymä on vihdoin uusiutunut täysin. Sharewarea, $34.95.

Pintaliitoblogi, Kuvia tulipalosta - ei kun kuva! Eilen oli Sturenkadulla aamulla tulipalo. Sama kuva oli esillä Iltasanomissa, Iltalehdessä ja Helsingin Sanomissa. Iltapäivälehdissä kuvaajan nimen edessä oli määre "lukijan kuva", Helsingin Sanomissa pelkkä kuvaajan nimi.

 • (Iltalehti kuuluu aivan eri konserniin kuin Iltasanomat ja Helsingin Sanomat...)

Photo.net, foorumi.

Pdnpulse.com, NY Times Apologizes for ‘Staged News Pictures’. Taidenäyttelyistä kertovissa kuvissa oli pyydetty museon henkilökuntaa esittämään yleisöä. Näin ei olisi saanut tehdä, lehden sääntöjen mukaan kyse on tällöin lavastetusta kuvasta.

 • (kylläpä on tarkkaa...)

Digital Photography School, The Top 20 Posts of all Time at dPS (out of 2000 in our Archives).

Photo.tutsplus.com, How to Shoot and Post-Process Professional HDR Photos in One Day.

The Online Photographer, A Perfunctory Guide to Converting Photographic Film to Digital Prints, Part I.

Digital Outback Photo, The Art of HDR Photography: Tone-Mapping and "HDR Look".

Petapixel.com, Tips for Selecting and Instructing Models. Yuri Arcurs, video 4.39.

Pari videota:

Kamera & Bild, Leibovitz porträtt av Lennon och Ono på Fotografiska. 8.12.1980 iltapäivä, Annie Leibovitz kuvasi John Lennonia ja Yoko Onoa. Vain muutamia tunteja myöhemmin John Lennon ammuttiin kotinsa ulkopuolella. Leibovitzin kuva mustiin vaatteisiin pukeutuneesta Yoko Onosta ja hänen ympärilleen alastomana kietoutuneesta John Lennonista on yksi tunnetuimpia muotokuvia. Tämä kuva osaltaan siivitti Annie Leibovitzin maailmanmaineeseen. Huomenna lauantaina John Lennon olisi täyttänyt 70 vuotta. Tämän kunniaksi Fotografiska näyttää Annie Leibovitzin valokuvan, kuva on esillä 2.1.2011 asti. Tukholma.

Trustedreviews.com, Canon PowerShot S95. Arvosana 9/10. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 400 euroa.

 

07.10.2010   (linkki)

Laajakulma - arvioita valokuvanäyttelyistä, Pentti Sammallahti, Retrospektiivi. 15.9.2010 - 27.2.2011, Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki. Pentti Sammallahden retrorespektiivinen näyttely on saanut heti alkuunsa paljon huomiota ja paljon kävijöitä. Eikä yhtään turhaan! Näyttelyssä on paljon kuvia....

HS, Etelän ruska on nyt kauneimmillaan.

Radio Jyväskylä, Valon kaupungin valokuvakisa on menossa. Valon kaupungin valokuvakuvakisaan voi osallistua voi osallistua ensiviikon sunnuntaihin saakka. Järjestäjät toivovat runsasta osanottoa Väri kaupunkiympäristössä –teemaiseen kilpailuun.

Jani Sourander, Portfolio 2010 is online.

Antti Sepponen Photoblog, Tiistaina 5.10.2010 Nimipäivät: Inka, Inkeri. Aika suunnata Inke-mummon nimipäiväkahveille.

Valokuvatorstai, 179. haaste. Viikon haastesana on Baari.

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 178. haaste. Haaste oli eteenpäin. Haasteen otti vastaan 94 kuvaajaa.

Puhelinvertailu.com, N8 päihitti pokkarikameran sokkotestissä. 16 kuvan sokkotesti, jossa mukana Nokia N8 (kännykkäkamera), Samsung Pixon12 (kännykkäkamera) ja Sony DSC-HX5V Cyber -pokkari. Yli 200 lukijaa sai äänestää kuvanlaadultaan parasta. Miltä tulokset näyttivät?

Uusi Suomi, Herlin: ”Olen järkyttynyt Kauppalehden asenteesta”. (Siitä HS:n vahingossa ilman lupaa skannaamista ja käyttämistä kuvista...).

Itviikko.fi, Nokia N8-puhelinta saa jo varastosta.

Tietoviikko.fi, Suomalaispalvelu tarkistaa Facebook-käyttäjien paperit.

Digicamera.netin Foorumi kupsahti eilen illalla. Users-taulu oli crashannut. Repair auttoi. Nyt siis toimii...

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, A flood of toxic sludge. 30 kuvaa. Unkarin myrkkylietevuoto.

Denverpost.com, Hungary Town Inundated by Toxic Sludge. 47 kuvaa. Unkarin myrkkylietevuoto.

The Sacramento Bee, The Frame, Afghanistan-nine years of war. 44 karua kuvaa.

National Geographic, William Albert Allard: Five Decades. 30 kuvaa. Värit ovat monessa kuvassa pääosassa.

Thephotoargus.com, 40 Beautiful Examples of Bokeh Photography.

Beyondmegapixels.com, Four Tips for Photographing Fall Foliage. Ruskakuvaamisesta.

Hongkiat.com, How to Make Time-lapse Video – Ultimate Guide. Paljon ohjetta.

Photo.tutsplus.com, 7 Important Lessons From a Real-Life Engagement Shoot. Hääkuvaajille vinkkejä (tai tässä tapauksessa kyse on kihlakuvista).

Digital Photography School, Photoshop – Droste Effect. Pixel Pender ja Droste effekt. Koko kuva toistaa itseään aina vain pienempään ja pienempään kokoon, vähän kuin fraktaalit.

Lensrentals.com, The Seven Deadly Aberrations. Tekniikkaa. Vääristymien ja värivirheiden synty selostettu.

Newenglandfilm.com, Almost Everything a DSLR Moviemaker (or Anyone Else) Needs To Know About Sound.

Photofocus.com, Using Nikon’s Creative Lighting System. Käytännön ohjeita. Nikon D300s, D300, D200. Nikon SB800.

(Foorumilta) Lista Canonin sääsuojatuista objektiiveista:

* Canon Extender EF 1.4x II
* Canon Extender EF 2x II
* Canon EF 14/2.8L USM II
* Canon EF 16-35/2.8L USM
* Canon EF 16-35/2.8L II USM
* Canon EF 17-40/4L USM
* Canon EF 24/1.4L II USM
* Canon EF 24-70/2.8L USM
* Canon EF 24-105/4L IS USM
* Canon EF 70-200/4L IS USM
* Canon EF 70-200/2.8L IS USM
* Canon EF 70-200/2.8L IS USM II
* Canon EF 70-300/4-5.6L IS USM
* Canon EF 28-300/3.5-5.6L IS USM
* Canon EF 50/1.2L USM
* Canon EF 85/1.2L USM II
* Canon EF 100/2.8L IS USM Macro
* Canon EF 200/2L IS USM
* Canon EF 300/2.8L IS USM
* Canon EF 300/2.8L IS USM II
* Canon EF 400/2.8L IS USM
* Canon EF 400/2.8L IS USM II
* Canon EF 400/4DO IS USM
* Canon EF 500/4L IS USM
* Canon EF 600/4L IS USM
* Canon EF 800/5.6L IS USM

Pocket-lint.co.uk, Best iPhone photography apps. Joukossa yksi ilmainenkin (eipä ne maksullisetkaan ole kuin alle ja päälle euron).

Steve Sanders, RED Gives up on Consumer Grade Cameras - DSLRs Own the Market. Kuluttajien on turha odottaa halvempia versioita RED-kameroista. Kohderyhmänä vain ammattilaiset. Ja hinta nousee entisestään.

 • (vuosien hehkutuksen jälkeen, ei mitään...)

IR, Panasonic 14-140mm lens firmware released. Mikro 4/3 -systeemiä.

Philosophersguild.com, F-stop Watch. Aukkosarja viisarikellon normaalien numeroiden sijaan, ihan oikeilla kohdilla. 2, 2.8, 4, 5.6, 8, 11. Kellon hinta $35.95.

Radiant Lite Photography, Olympus E-P3 – A compromise within two worlds? Huhuja.

 • 16MP sensor, 1080p video
 • ISO up to 6400, expanded to 12800
 • Articulated LCD screen 3″ and 920K.
 • No built-in flash
 • Optional electronic viewfinder
 • AF improvement for 4/3 lens and micro 4/3 lens
 • Special grip and 4/3 mount adapter.
 • Olympus built-in image stabilization

Fotosidan.se, Instagram erbjuder gratis filter till iPhone. iPhonen käyttäjille, kuten Hipstamatic, mutta ilmainen.

 

06.10.2010   (linkki)

Leena Saraste: Kirjailijatar saalistaa
31.10.2010 asti

Retrospektiivinen katsaus monialaisen valokuvaajan, opettajan, kirjailijan ja tutkijan tuotantoon.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan uusi valokuvahistorian kirja.

 • "Ristipistovalokuvien” työpaja lapsille maanantaina 18.10.2 klo 12-14. Pajassa ommellaan valokuvista kortteja tai vaikka taulu. Alaikäraja 7 vuotta, ei materiaalimaksua. Ilmoittautuminen 13.10. klo 16 mennessä.

Vb-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17, ke 11-19, la-su 11-15
3/2 €

Satakunnankansa.fi/Kati Heljakka: Katsoa nähdä. Leila Sarolan valokuvia Portait’S galleriassa 17.10 saakka.

Designsapiens blog.

Hopeinen Omena.

Adobe Creative Suite 5 -seminaari 11.10.2010 klo 9-16.45. Esiintyjinä Julieanne Kost, Terry White, Greg Rewis ja Jason Levine. Bio Rex, Mannerheimintie 24, Helsinki.

HS, Hesarin Kuiskaaja-palstan kuvat julkaistiin luvatta. Helsingin Sanomat kuvitti viime lauantain (2.10.) kulttuurisivujen Kuiskaaja-palstan valokuvilla, joiden käytöstä lehti ei ollut etukäteen sopinut. (Eilinen uutinen).

Puhelinvertailu.com, Panasonic julkaisi Lumix-puhelinkameran. ...Epäilysten mukaan puhelinta ei välttämättä edes nähdä Japanin ulkopuolella.

Turku, panttihuutokauppa tarjousmenettelyin, päättyy to 7.10.2010. klo 16.30. Elektroniikka. Poimintoja. Tilanteesta riippuen voidaan myydä lähtöhinnan allekin.

 • 1 U11094 1 KAMERARUNKO NIKON D300 1 OBJEKTIIVI NIKON AF-S MICRO NIKKOR 60/2.8 G ED LATURI. Lähtöhinta 640 euroa.
 • 132 T158670 1 KAMERARUNKO NIKON D200 6 OBJEKTIIVIA LAUKKU YM. Lähtöhinta 400 euroa.
 • 348 T168138 1 OBJEKTIIVI NIKON AF-S NIKKOR 14-24/2.8G ED. Lähtöhinta 700 euroa.
 • 418 T168415 1 OBJEKTIIVI NIKON AF-S NIKKOR 17-55/2.8G ED DX. Lähtöhinta 600 euroa.
 • 560 T168910 1 KAMERA CANON EOS 500,35-80MM LAUKKU. Lähtöhinta 40 euroa.
 • 626 T169131 1 KAMERARUNKO NIKON D200 1 OBJEKTIIVI SIGMA 24-70/2.8 1 OBJEKTIIVI SIGMA 50-500/4.3-6 APO DG HSH LATURI, MUISTIKORTTI, AKKU, SALAMALAITE, OHJE. Lähtöhinta 700 euroa.
  - Loppuhinta 700 euroa.

Löytötavarahuutokauppa Helsingin poliisin lukuun, pe 8.10.2010, klo 10.00. Elektroniikka, poimintoja.

 • 90 löytötavara Nikon D50 digikamera 6293737 Sigma DC objekti 18-50mm 1:2,8 EX Macro HSM Nikon Speedlight SB-800 salamavalo, Sigma APO DG objekti.
  - Loppuhinta 600 euroa.
 • 91 löytötavara iPod 30GB mp-3 soitin, 2Z6081R6TXK Canon Ixus 950IS digikamera, 6137103725 Russia kiikarit Sony Walkman D-CJ501 kannettavaCD-soitin + kuulokkeet, 5074344 Mikrokit pysäköintimittari Canon TS-1200 laskin.
  - Loppuhinta 110 euroa.
 • 92 löytötavara Creative MF1580 kaiuttimet Canon Ixus 851S digikamera, 6533126112 Coby V-Zon kannettava DVD-soitin iPod 30GB MP-3 soitin, 8K730KLUV9M.
  - Loppuhinta 110 euroa.
 • 93 löytötavara Toshiba T3200SX kannettavatietokone, 11915415 iPod 30GB MP-3 soitin+ kuulokket, 4Y6031ZFTXK Canon PowerShot A480 digikamera, 9139213514 .
  - Loppuhinta 60 euroa.
 • 94 löytötavara Digidesing Mbox2 pro audio- midi tuotantojärjestelmä HP CD-Writer Plus JP9260RSNQ Canon PowerShot A520 digikamera, 1132255155 Creative Muvo V100 1 GB MP-3 soitin, DAP-FL0035 Kingston 1GB muistitikku
  - Loppuhinta 110 euroa.
 • 95 löytötavara iPod 2GB MP-3 soitin + kuulokkeet, 7J601CCPSZ8 Digiscale micron 500 digitaalivaaka Toshiba Disk Drive PA2669U Olympus u 7000 digikamera, P68210950 Sony Discman kannettava CD-soitin, 1639403 Belkin FM Transmitter radiolähetin Sandisk 1 GB muistitikku, Kingston 4GB muistitikku
  - Loppuhinta 70 euroa.
 • 98 löytötavara Sony MP-3 soitin, 3152856 Fuzion FZ-350 digitaalivaaka Panasonic LumixDMC-FT1 digikamera, FL9LF001567 iPod 80GB MP-3 soitin , 9C64193EV9P Kaiutin Canon Ixus 700 digikamera, 0937501758 Lowepro MP-3 soitin Sekaisia johtoja mm. Scart johtoja
  - Loppuhinta 140 euroa.
 • 99 löytötavara iPod 8GB MP-3soitin , 8L9324TK75J Olympus U760 digikamera, C85502576 Olympus X-21 digikamera, U3NA21735 Kenwood TK-3201 radiopuhelin Radio ShaekCTR-96 kasettisoitin Sony RM-ED009 kaukosäädin
  - Loppuhinta 90 euroa.
 • 100 löytötavara Cobra radiopuhelin Pentax Optio S5i digikamera, 8306792 Canon Ixus 100 IS digikamera, 9186119948 Sony Cyber-Shot DCS-S730 digikamera, 1579813 Sony Walkmann MP-3 soitin iPod 8GB MP-3 soitin, 5U9400SQ72R 2 Kingstonin 2 GB muistitikkua
  - Loppuhinta 110 euroa.
 • 101 löytötavara Samsung 2GB MP-3 soitin Nikon Coolpix S200 digikamera, 47507524 Olympus U850SW digikamera, F08505901 Canon PowerShot A460 digikamera, 4946036168 Philips GoGear 1GB MP-3 soitin + kuulokkeet Denver TWR-803 matkaradio Kingston 1GB ja Datatravel 2 GB muistitikut
  - Loppuhinta 90 euroa.
 • 102 löytötavara Hitachi HDC-88IE digikamera, H9F002294 iPod 80GB, 8L742M7FYMV Canon Ixus 91 IS digikamera, 6538211080 Nikon Coolpix p5100 digikamera, 40463501 Soneran muistitikku
  - Loppuhinta 120 euroa.

Photo.net, foorumi.

Photo.tutsplus.com, 100 Stunning Photos That Freeze Time With a Fast Shutter.

Gizmodo.com, 158 Sinuous Silhouette Wallpapers.

Luminous Landscape, James Martin, You Can't Do That With Medium Format. Keskikoon kameroita on perinteisesti käytetty muoti-, maisema-, mainos- ja arkkitehtuurikuvauksessa. Mutta voi niitä muuhunkin kuvaukseen käyttää. Vaikkapa fotosafarilla Madagascarilla.

Popular Photography, How To: Photograph Your Own Eye. Rengassalama käytössä.

YouTube, lynda.com Tutorial | Photoshop CS5: Fashion Retouching Projects—Cleaning up the small details. Video 3:46.

Digital Photography School, Using Tight Framing to Create a Sense of Infinity.

Dpreview.com, Exclusive: Sigma and Foveon discuss the forthcoming SD1. Sigma SD1 on tulossa myyntiin ensi vuoden alkupuolella. Siinä on kennona Foveonin uusi 15.4 megapikseliä x 3.

Kamera & Bild, Stor gudie: Välj rätt systemkamera. 45 järjestelmäkameraa, huh.

 

05.10.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Salvo.1g.fi, muutama kuva liito-oravasta, kuva1, kuva2, kuva3 (kuvassa numero 1 todella liidellään...).
 • Lapinluonto.kuvat.fi, lapinluonto,Inari/Utsjoki. "Eipä ollut kummoinen "Ruska", lehdet mätäni suurelta osin puihin. Linkin takana muutama syksyn kuva, ja nyt alkakoon ensilumen odotus!"

(Foorumilta) "Option free-kuvaaja Kari Kuukka kertoo, että Helsingin Sanomat olisi käyttänyt uutiskuvinaan Kauppalehden Optiosta luvatta skannattuja valokuvia".

 • Kari Kuukka Photography, HS, WTF? HS Digilehti, la 2.10.2010. Kauppalehti Optiossa julkaistujen kuvien käyttö oli tarkasti sopimuksella rajattu. Ei Alma Median arkistoon, eikä missään tapauksessa kilpailevan kustantajan Sanoma Newsin lehtiin ja erityisesti ei lippulaivaan Helsingin Sanomiin. Siis vielä kerran: Helsingin Sanomat _skannasi_ kilpailevan lehtiyhtiön lehdestä kahden valokuvaajan ottamat kuvat ja julkaisi nämä kuvat digilehdessään. Todella: WTF!

Fotomaraton 2010, tulokset julkistettu, kuka voitti. Miten viime vuoden voittaja Adele pärjäsi tänä vuonna.

Amateurphotographer.co.uk, Photographers eye new wildlife photojournalism prize. The best images from the inaugural Wildlife Photojournalist of the Year contest have been chosen as part of the Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year competition. Ensimmäistä kertaa palkittiin kuuden kuvan sarja, Wildlife Photojournalist of the Year oli avoinna sekä amatööreille että ammattilaisille.

 • suomalainen Kai Fagerström, Specially Commended, kaksi kuvaa esillä

MTV3, huomenta suomi, Kamerakännykällä laatukuvia, 4.10.2010. Kesto 4.38. Alussa muutama kymmenen sekuntia mainoksia. Muutama kamerakännykkä, digipokkari, paperikuviksi. Sokkotesti. Sisäkuva ja ulkokuva. Nokia N8, HTC Desire, Samsung Galaxy X, Apple iPhone 4, Panasonic Lumix.

 • "Paperikuvassa ei niin häiritse, vaikka laatu ei olekaan niin hyvä..."
 • (kenellekään ei liene yllätys, että Apple iPhone 4 jäi jumboksi ja että Nokia N8 voitti sekä sisä- että ulkokuvissa)

Yle.fi, Espoo, Yksinäinen arki paljastuu vanhusten valokuvissa. Kolme lähihoitajaopiskelijaa teki laitoksissa asuvien ja kotihoidon asiakkaiden näkymättömästä arjesta näkyvää antamalla heille kertakäyttökamerat. Nyt yksinäisyydestä ja pienistä iloista kertovat otokset ovat näytillä Espoossa. ...Naiset valitsivat yhdeksän kuvaajan 240 kuvasta Kamera Arjessa -näyttelyyn nelisenkymmentä. Ne ovat nähtävissä Espoon Samarian terveyskeskuksessa lokakuun 15.päivään asti. ...

Yle.fi, Laaja huutokauppa Avedonin valokuvista alkaa. Maailmankuulun valokuvaajan teoksista järjestetään laaja huutokauppa marraskuussa. Pariisissa Christiesin huutokauppaan laitetaan esille yli 60 valokuvaa jo edesmenneen yhdysvaltalaiskuvaaja Richard Avedonin tuotannosta.

Espoo.fi, Tee oma pieni elokuva. Harrastatko valokuvausta tai tulviiko mielesi tarinoita? Tule mukaan Tapiolan kirjaston digitarinakerhoon, joka alkaa to 7.10.

Puhelinvertailu.com, Nokia N8:lle huonoja arvioita puolueellisesti?

Tietokone.fi, Googlen linkkilyhentäjä goo.gl avautui kaikille. Nettilinkkien lyhentäjistä on viime vuosina tullut suosittu netti-ilmiö. Nyt Google on avannut oman goo.gl-palvelunsa kaikkien käyttöön. Yhtiö kehuu palvelun etuja.

Mikropc.net, Googlen uusi kuvaformaatti voi syrjäyttää jpg:n.

Photo.net, foorumi.

 • D40 explained? (Nikon). Panttilainaamosta löytyi hintaan $399. Sisäinen salama ei pysy alhaalla, muuten kunnossa. (Ostaja maksoi ihan liikaa).
 • Am I not getting the most out of my DSLR? (Canon). Raw-muodossa kuvataan, valkotasapaino, terävöinti, saturaatio jne. säädetään raw-muodossa. Pitäisikö perehtyä eri kuvausohjelmiin (eivätkö ne ole jpg-muotoa varten).
 • what happened with my flash? (hääkuvaus). Mitä tapahtui, uusi salama, toinen puoli kuvasta pystysuunnasta mustaa. Suljinaika 1/500s.
 • Kodak Film Sales (filmi ja kehitys). Miltä Kodakin filmimyyntiluvut _oikeasti_ näyttävät.

Boston.com, The Big Picture, Waveriders. 41 kuvaa.

Thephotoargus.com, 20 Outstanding Examples of Architectural Photography.

Scottkelby.com, Confessions of a JPEG Shooter. Scott Kelby astuu ulos kaapista. (Mutta vain urheilua kuvatessa...).

YouTube, Abandoned Fashion: A Strobist's approach. Video kesto 8:07.

Photo.tutsplus.com, The Basics Of Mesmerising Moon Photography. Kuukuvauksen lyhyt oppimäärä.

Diyphotography.net, Homemade Camera Panoramic Head. Siistin näköinen, 12mm paksuista muovia käytetty.

Thom Hogan, 4.10.2010. Spekulointia, mitä Nikonilta on tulossa. Nikon-guru on aika usein osunut oikeaan.

IR, Epson Sets New Industry Benchmark with Epson Stylus Pro 7890 and 9890 Debut (lehdistötiedote). Epson Stylus Pro 7890 (24 tuumaa) ja Epson Stylus® Pro 9890 (44 tuumaa). Joulukuussa myyntiin, $2.995 ja $4.995.

The Online Photographer, Canon S95. Elokuussa 2010 julkistettu, päivitys S90-malliin. 10 megapikseliä, 28-105mm, 3.8-kertainen zoom, 3-tuumainen lcd-näyttö (461.000 pistettä). Paino 193g. Uutta hybridikuvanvakain (sama kuin Canon EF 100/2.8L IS, makrokuvaus), objektiivin säätörengasta on edelleen kehitetty (monipuolisempi), kuvausohjelmia (HDR, kalansilmä, tilt & shift), eri kuvasuhteita (3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ja 4:5) sekä 720p HD video stereoääni. Salama ei kovin hyvä. Kamera on vähän ohuempi kuin edellinen malli. Videokuvauksessa ei automaattitarkennusta eikä zoomausta. Kamerasta ei tahdo saada edelleenkään kunnon kuvausotetta, vaikka pinta ei olekaan enää yhtä liukas. Nykyisen Canon S90 -omistaja voi tyytyä vanhaan malliin, vaikka pienet päivitykset muodostavat yhdessä houkuttelevan vaihtoehdon. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 400 euroa.

Digital Photography School, BlackRapid RS-7 Camera Strap. Ns. huumoria arviossa.

 

04.10.2010   (linkki)

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Lokakuun kuvaaja 2010. Raisiolainen Tuuli Liukas.

Warthog.fi, Viikonlopun Kuvausvihje® #265. Valotusarvot ilman sähköä. Vähän valotusmittauksen historiaa ja ohjeet valokuvaaja E. Piirisen kirjasta "Valokuvaaja".

HS, Korkeasaaren eläintarhaan pääsee maanantaina ilmaiseksi.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, foorumi, Finland (...and a bit of Tallinn). Kirjoittaja kyseli ennen Suomeen suuntautunuttta matkaa (elokuu) vinkkejä kuvauspaikoista. Nyt on matka takana ja kuvat ovat esillä.

All Photo Buzz -blogi. Aika helppoa luettavaa. Poimintoja tältä vuodelta.

Photobookgirl.com, How To Make Your Own Digital Photo Book. Kymmenen osaa, viisi osaa valmiina. Kirjoittaja ei ole mikään ammattivalokuvaaja, ihan tavallinen näppäilijä.

Flicrk, PHOTO News Autumn 2010 issue - Preview - PLUS your links to the on-line digital edition. Kanadalainen uusi lehti kokonaan netissä.

Earthboundlight.com

Shorpy.com, August 1864. Petersburg, Virginia. Ryhmäkuva.

Photocritic.org, Gallery exhibitions? I don’t get ‘em. Kirjoittaja ei koe omakseen taidegallerioiden valokuvanäyttelyjä.

Daily.mail.co.uk, The moment Tiger Woods's Ryder Cup challenge was halted... by the Mail's own photographer. Juuri ennen kuin golfpallo osuu objektiiviin... Suljinaika 1/1000s. Kuvaaja ei ollut tiellä, lyönti ei vain onnistunut.

Kamera & Bild, Canon Powershot S95. Arvosana 8.8.

 

03.10.2010   (linkki)

Yle.fi, Lahti, Miksi passikuvia on neljä? Passikuvia tarvitaan tietysti passiin, mutta nykyään poliisi ottaa vain yhden kuvan neljän sarjasta. Siitä huolimatta passikuvia tulostetaan valokuvaamoissa edelleen aina neljän kuvan sarjassa. Jos kuvaa ei sillä hetkellä tarvitse mihinkään muuhun kuin passiin, jää ihmiselle kolme yleensä ei-niin-edustavaa naamakuvaa käyttämättä. Miksi passikuvia myydään yhä aina neljän paketti?

Taikalaatikko.com, Salamoida vai eikö salamoida? Perstuntumani on että hääkuvaajat ovat keskimäärin ehkä hieman nihkeitä salamankäyttäjiä...

Nelonen.fi, Nyt netissä mestarien tauluja 28 miljardin pikselin tarkkuudella. ...Vanhojen mestarien suurimmat teokset on kuvattu erityisvalmisteisilla kameroilla, joiden tarkkuus on 28 miljardia pixeliä eli noin 3000 kertaa tavallisen digikameran tarkkuus... (Ihan pieni oikaisu: kamerat eivät nyt tietenkään ole 3000 kertaa tavallisia digikameroita tarkempia. Proseduuri on se, että otetaan monta pientä kuvaa, jotka sitten yhdistetään).

 • Haltadefinizione.com RHD = Real High Definition. Minimitarkkuus on määritelmän mukaan 1500 ppi (pixels per inch), ei interpolointia. Parhaimmillaan resoluutio on 4000 ppi.

MTV3, Parhaat kännykkäkamerat testissä - katso tulokset. Väitetään että uusimmat älypuhelimet pesevät muutaman satasen pokkarikameran kuvan laadussa. MTV:n uutiset päätti selvittää asian. Valitsimme testiin neljä uutta älypuhelinta sekä yhden tavallisen kameran. Vertailussa olivat mukana Nokian N8, HTC:n Desire, Applen iPhone4, Samsungin Galaxy S sekä Panasonicin Lumix. Älypuhelinten hinnat ovat 500-600 euroa, Lumixin noin 300 euroa.

HS, Oikeusministeriö pohtii laittomien verkkoviestien suitsimista. ..."Ylläpitäjien vastuu on melko teoreettinen. En tiedä tapauksia, joissa ylläpitäjä olisi joutunut vastuuseen vain sen vuoksi, että ylläpitää palstaa."...

 • (tällä hetkellä lainsäädännön mukaan keskustelupalstoilla tilanne on se, että jokainen kirjoittaja on itse vastuussa siitä, mitä kirjoittaa...)

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, India prepares for the Commonwealth Games. 43 kuvaa.

Photocritic.org, Locks on Toilets. Kuvausprojekti voi olla mikä tahansa.

Photo.tutsplus.com, Creating a Stylish Cinematic Photo Using Camera RAW & Photoshop. Still-kuvista on kyse.

Photo.tusplus.com, Special Effect Filters: Star, Fog, Centre-Spot & DFN. Suotimia.

Amateurphotographer.co.uk, DSLR and micro system camera sales soar, figures show. Brittein saaret, elokuun kameramyynti verrattuna vuoden takaiseen. Järjestelmäkamerat +15.4%, kompaktidigit +6%. Huhtikuu - Kesäkuu 2010 järjestelmädigit -3.9%, kompaktidigit -4.3%. Myynnin arvo kuitenkin +17.4% ja +5%.

Cameralabs.com, Panasonic Lumix DMC-LX5 vs Canon PowerShot S95 vs Canon IXUS 300 HS / SD4000 IS High ISO Noise. Pienemmästä kennosta huolimatta Canon Ixus 300 HS pärjäsi yllättävän hyvin. ISO 1600 -asetuksella ero tuli kuitenkin näkyviin. Panasonic Lumix DMC-LX5 ja Canon PowerShot S95 olivat aika tasoissa ISO 1600 -asetuksella, Canonilla lievä etulyönti.

 

02.10.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Puusa, MTV mukaan kuvajournalismin tappamiseen/ HUOM!! Case jatkuu. MTV kertoo maksavansa palkkion kuvasta, joka valitaan kuukauden kuvaksi. Palkkion suuruutta kuvataan sanalla: "PIENI". MTV ei katso aiheelliseksi kertoa, mitä tarkoittaa pieni palkkio siitä, että luovuttaa ottamansa kuvan kaikki oikeudet yhtiölle, joka vaatii, että lähettäjällä on oikeudet kuvaan tai videoon. ...

 • mitä tämä tarkoittaa?
 • mitä MTV vastaa? Vai vastaako ollenkaan...

Lightstudioapp.com, Light Studio, Suomessa tehty iPhone-ohjelma (valo-)valokuvaajalle. 3D-systeemillä voi kokeilla, mikä vaikutus valojen sijoittelulla on. Ohjelmaa tehtiin vuoden verran. Hinta $1.99, 1.59 euroa.

 • "Kyseessä on siis ohjelma, jossa on tutoriaalit kaikille klassisille yhden valonlähteen valaisumalleille sekä useita kahden ja kolmen valon valaisumalleja. Lisäksi ohjelma sisältää ohjeita lokaatiokuvauksiin sekä 3d-mallinnuksen jos haluaa kokeilla luoda omia valomallejaan 3d-mallin kasvoilla."
 • Teemu Kuusimurron blogi, Light Studio, 30.9.2010
 • (tällaisten pikkusovellusten takia tekisi mieli kovasti hankkia iPhone...)

Olivialehti.fi, Paras aika vuodesta -blogi. Gareth Pugh S/S 2011, 30.09.2010 12:00. Kuudes kommentti: "Hei, tiesitkö että eräs Lappeenrantalainen vaatekauppa (Boutique Emma) käyttää kuvaasi ulkomainoksessaan? Tänään kävelin ohi ja huomasin blogin kautta tutut kasvot.. Ajattelin, että haluat ehkä tietää jos ovat tuon tehneet ilman lupaa... Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista!"

 • Lappeenrannan Uutiset 15.9.2010. Ilmoitus lehdessä (sivulle kolme, oikea alareuna, kolmas kuva oikealta)
 • (kommentti: aika harvinainen muotiblogi, suuri osa kuvista on itseotettuja, mutta blogissa lienee myös ilman lupaa netistä napattuja ns. kuvituskuvia, joihin ei voi soveltaa siteerausoikeutta. Kieltämättä on aika iso ero, käyttääkö joku firma ulkomainonnassaan / lehtimainossaan luvattomasti valokuvaa, mutta... Edelleen muistutan, että toisen ottamaa kuvaa _ei_ saa ilman lupaa käyttää omassa blogissaan. Vaikka tällainen toiminta on levinnyt laajalle, niin yhtäkaikki rikotaan lakia. Muotiblogeissa tämä lienee maan tapa, mutta ihan samalla lailla monet valokuvaukseen keskittyvät blogit nappaavat suruttomasti kuvia netistä. Näitä kuvia on näkynyt ammattilaisiksikin itseään mainostavilla valokuvaajilla. Hyi hyi. Ns. lehdistökuvia voi käyttää, ei muita. Jos tunsit pistoksen sydämessäsi, niin lopeta muiden ottamien kuvien käyttö blogissasi. Vai miltä sinulta tuntuisi, jos toiset käyttäisivät samalla lailla Sinun ottamia kuvia?)
 • Voice.fi, Muotibloggaaja hämmästyi: Miksi kasvokuvani näkyy vaatekaupan mainoksessa?

Yle.fi, Signe Branderin kuvia esittelevä teos Vuoden 2010 kotiseututietokirja. Suomen Kotiseutuliitto on valinnut vuoden 2010 kotiseututietokirjaksi Jan Alancon ja Riitta Pakarisen teoksen Foto Signe Brander. Valokuvia Helsingistä ja helsinkiläisistä vuosilta 1907–1913. Ehdolla oli kaikkiaan 18 teosta.

Digitoday.fi, Viimeisiä iPhoneja viedään Elisalta. Elisa ei ole toistaiseksi tuonut iPhone 4-älypuhelimeen kytkypakettia eikä ole vielä viemässä laitetta nettikauppaan.

Iltalehti.fi, Ammattikuvaajan tuomio: Minijärkkäri ei olekaan mini. Sonyn uusi pienikokoinen järjestelmäkamera on ammattilaisen mielestä vain hyvälaatuinen pokkari laadukkailla objektiiveilla varustettuna.

 • Iltalehden valokuvaaja Pasi Liesimaa kokeili Nex-5 -kameraa ja arvioi sen ominaisuuksia. Hän odotti kameralta paljon, sillä tavallisella pokkarilla kuvien laatu jää usein välttäväksi. Toisaalta ison järjestelmäkameran kantaminen esimerkiksi matkalla ei kuulosta houkuttelevalta.

Radionova.fi, PMMP:n kiertueesta valokuvakirja.

Tietokone.fi, Google: korvataan jpeg-kuvat paremmalla WebP-formaatilla. Googlen mielestä kuvien lataaminen on nettikäytön suurimpia hidastajia. Niinpä yhtiö julkaisee uuden kuvaformaatin, joka on tiiviimpi kuin perinteinen jpeg. Googlen testien mukaan uusi kuvaformaatti toisi suuria etuja.

Metro Global Photo Challenge -valokuvakilpailu avautuu 4.10.2010. Viime vuonna mukana oli 26.500 kuvaa. Tuomaristo valitsee 30 finalistia kussakin luokassa. Nämä finalistit ovat mukana yleisöäänestyksessä 8.11.2010 alkaen. Kolme luokkaa kuville: Emotions, Favourite Spot ja Everyday travel.

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, Storm inundates the northeast U.S. 28 kuvaa.

Bbcwildlifemagazine.com, Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2010. Lehdessä esillä 16 voittajakuvaa. Näiden joukossa ei näkynyt (vielä?) suomalaisia kuvaajia. Tämä on se maailman suurin luontokuvakilpailu. Kaikkien voittajakuvien näyttely avautuu 22.10.2010.

 • viime vuonna suomalaismenestys oli huima, ks. Digicamera.netin uutiset 23.10.2009

Strobist, How to: Track Ambient Automatically While Using Manual Flash. Aukon esivalinta.

Popular Photography, Facebook Photo Update to Allow for 8x Bigger Images, Easier Uploading. Kuvan pitempi sivu saa nyt olla 2048 pikseliä, aiemmin 720 pikseliä.

Nikonrumors.com, Nikkors on a train. Sveitsissä käytetään erikoista menetelmää tunnelin seinien kunnon tarkistamiseen. Junan edessä viisi Nikonia, joissa DX AF Fisheye-Nikkor 10.5mm f/2.8G ED -objektiivit. Kunkin edessä on peili sopivassa kulmassa. Kuvat yhdistetään reaaliajassa, tallennetetaan videostreamina, myös 3D-rautalankamalli syntyy. 200 km nopeudella ajavassa junassa erotuskyky on 7 cm.

IR, Canon PowerShot S95. Elokuussa 2010 julkistettu, päivitys S90-malliin. 10 megapikseliä, 28-105mm, 3.8-kertainen zoom, 3-tuumainen lcd-näyttö (461.000 pistettä). Paino 193g. Uutta hybridikuvanvakain (sama kuin Canon EF 100/2.8L IS, makrokuvaus), objektiivin säätörengasta on edelleen kehitetty (monipuolisempi), kuvausohjelmia (HDR, kalansilmä, tilt & shift), eri kuvasuhteita (3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ja 4:5) sekä 720p HD video stereoääni. Salama ei kovin hyvä. Kamera on vähän ohuempi kuin edellinen malli. Videokuvauksessa ei automaattitarkennusta eikä zoomausta. Kamerasta ei tahdo saada edelleenkään kunnon kuvausotetta, vaikka pinta ei olekaan enää yhtä liukas. Nykyisen Canon S90 -omistaja voi tyytyä vanhaan malliin, vaikka pienet päivitykset muodostavat yhdessä houkuttelevan vaihtoehdon. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 400 euroa.

 

01.10.2010   (linkki)

Kappas.fi, Lomo, Holga, Diana ym osa 1. Blogiini tulee lähes päivittäin kävijöitä näihin lelukameroihin liittyvillä hakusanoilla. Pitänyt näistä kirjoittaa aiemminkin, mutta olen halunnut ensin tutustua paremmin laatikoihin. Näistä vehkeistä kun on tehty “kulttikameroita”, en tiedä kenen syy se on ja lomografiasta puhuminen ylipäätään on mielestäni aika turhaa....

3xV – Valokuvaus- ja teknologiablogi, LumoPron testaus. ...Elämäni ensimmäinen salamakuvaussessio. Parempaan en vielä pystynyt, mutta eiköhän tuo laatu parane harjoittelemalla.

Itviikko.fi, IPhone ei aiheuttanut ryysistä Elisan kaupoissa. Elisan saamissa Applen älypuhelimissa laitteen hankkijoita kiinnosti eniten se, että iPhone 4-mallin sai ilman kytkysopimusta.

 • Kauppalehti.fi, Kytkyvapaa iPhone kauppoihin - heti jonoja. Elisan kytkyvapaasti myytävä Applen iPhone kiinnostaa kuluttajia. Ainakin Helsingissä Elisan liikkeisiin muodostui aamutuimaan hienoisia jonoja. ...Henrikssonin arvioiden mukaan hän saa kytkyvapaan iPhonen Elisan tiskiltä vähän alle 600 euron, kun vastaava paketti kytkykaupalla TeliaSoneralta olisi maksanut noin 900 euroa. ...
 • Tietokone.fi, iPhone 4 -ryysistä ei tullutkaan Elisan myymälöihin. Monen toive kävi toteen, kun Applen iPhone 4 -älypuhelin tuli Suomessa myyntiin ilman operaattorilukitusta Elisa ShopIt -liikkeissä ympäri maata. ...Elisasta kerrottiin Tietokoneelle, että iPhone 4:ää on saatu Suomeen alkuun yli 5000:n laitteen erä. ...
 • Tekniikanihmelapsi.com, iPhone 4: Ostopäätös ei vaadi enää suuria harkintoja

Karseita lehtikuvia, osa 2 -ketju Foorumilta. Viimeisin löytö ei oikeastaan kuulu luokkaan "huono valokuva", vaan luokkaan "luokatonta kuvakäsittelyä".

Journalisti 16/2010.

 • Jyväskylän opiskelijakapina loppui lyhyeen. Keskisuomalaisen ja opiskelijoiden avustajakiistassa on tehty osaratkaisu. Ensimmäisen vuoden opiskelijat allekirjoittavat yhä uutistyön kurssin harjoittelupäiviä varten kaikki tekijänoikeudet käsittävän avustajasopimuksen. Erona aiempaan on, että allekirjoituksen yhteydessä saa myös sopimuksen irtisanomisohjeen ja -lomakkeen....
 • Iltalehti karsii kuvankäsittelystä. ...Työnantaja arvioi, että vähennystarve on enintään viisi henkilötyövuotta. Kuvankäsittelyssä työskentelee kahdeksan henkilöä....
 • Kuvaviesti, Mustavalkoisen voima. Iäkäs mies korjaa tikkoja pois taululta, johon on epäilemättä heitetty useita hyviä ja varmasti huonojakin tuloksia. Hän on kääntynyt kuvaajaa kohti juuri sen verran, että katsoja voi nähdä vuosien jäljet miehen kasvoilla....

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, Anti-austerity protests sweep across Europe.

Denverpost.com, Pictures of the Week: September 30, 2010. 32 kuvaa.

Boston.com, The Bigl Picture, Afghanistan, September, 2010. 47 kuvaa.

Thephotoargus.com, 35 Extraordinarily Clever Examples of Toy Photography.

Boston.com, The Big Picture, Human landscapes in SW Florida. Google Earth -kuvia Lounais-Floridasta. 26 kuvaa.

Luminous Landscape, Bombay Taxi By Azhar Chougle.

Photofocus.com, The Case For Watermarks. Vesileimojen puolesta.

Makezine.com, Homemade wooden knob for camera is beautiful.

(Foorumilta) 1x.com, Are you satisfied with your equipment? Yksi ns. hauska kuva. (Vähän on tehty liikaa ranne jäykkänä...).

My camera world -blogi, Mini Home Photography Studio. Valoteltta ja -laatikko.

Rob Galbraith, Canon EOS Rebel T2i/550D support added to DSLR Camera Remote. iPhone, iPod Touch, iPad. Pro versio $19.9p.

Fotosidan.se, Galleri pang pang visar Tuomo Rainio. 14.10. - 7.11.2010 suomalaisen Tuomo Rainion töitä.

DCRP, Canon PowerShot S95. Elokuussa 2010 julkistettu, päivitys S90-malliin. 10 megapikseliä, 28-105mm, 3.8-kertainen zoom, 3-tuumainen lcd-näyttö (461.000 pistettä). Paino 193g. Uutta hybridikuvanvakain (sama kuin Canon EF 100/2.8L IS, makrokuvaus), objektiivin säätörengasta on edelleen kehitetty (monipuolisempi), kuvausohjelmia (HDR, kalansilmä, tilt & shift), eri kuvasuhteita (3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ja 4:5) sekä 720p HD video stereoääni. Salama ei kovin hyvä. Kamera on vähän ohuempi kuin edellinen malli. Videokuvauksessa ei automaattitarkennusta eikä zoomausta. Kamerasta ei tahdo saada edelleenkään kunnon kuvausotetta, vaikka pinta ei olekaan enää yhtä liukas. Akut saisivat kestää pitempään. Nykyisen Canon S90 -omistaja voi tyytyä vanhaan malliin, vaikka pienet päivitykset muodostavat yhdessä houkuttelevan vaihtoehdon. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 400 euroa.

Digitalreview.ca, Canon EF 50mm F/1.8 II. Kroppikennoisella 80mm. 52mm filtterikierre, paino 130g. Canonin halvin objektiivi, hinta on vähän yli 100 euroa. Vastavalosuoja ei kuulu hintaan.

ePhotozine.com, Nikon 10.5mm Zenitar 16mm Fisheye. Vertailu. Romaniasta Zenitra, £140 (postikuluineen). Nikon £500.

 

 
 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset