Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Elokuu 2010

31.08.2010   (linkki)

Syyskuun uutiset 2010 ovat jo ilmestyneet...

Foorumilaisten kuvia:

 • Photography by Jyre ©, Syystulet 2010. "Savonlinnassa järjestetty syystulet -tapahtuma, jokavuotinen tapahtuma joka huipentuu tulinäytökseen. Tapahtuma on syyskuun viimeisenä viikonloppuna."

Lahden valokuvataide ry järjestää Portfoliopäivän 15.9.2010 klo 13-18.
LAMK Muotoilu- ja taideinstituutti, Kannaksenkatu 22, Lahti.

Portfolioita saapuvat arvioimaan Suomen valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka, Kuopion VB-valokuvakeskuksen johtaja Johanna Frigård, Helsingin Sanomien kuvaaja Vesa Oja ja alankomaalainen valokuvaaja Ron Sluik.

Osallistujat pääsevät esittelemään portfoliotaan 1-2:lle arvioitsijalle ilmoittautuneiden määrästä riippuen. Ajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Aikaa on käytettävissä n. 20 minuuttia kerrallaan, ja mukana on myös yleisöä. Portfolio voi olla sähköisessä muodossa tai printtiportfoliona.

Digicamera.netin Foorumi, alue DIY, Studion rakentaminen autotalliin. Aloitusviesti 17.7.2009 oli tällainen:

"Muutin toissapäivänä omakotitaloon jossa olisi mahdollisuus muuttaa 5m x 3m autotalli vaikkapa valokuvausstudioksi koska autokaan ei sinne mahdu.

Tila tällähetkellä seuraavanlainen:
leveys 3 metriä
pituus 5 metriä
korkeus n. 3 metriä

Lattia betonia, seinät valkeaksi maalattua puulevyä, ruskea katto. Ei lämmitystä vielä toistaiseksi (tulossa).

Minulla on vapaat kädet tehdä kyseiselle tilalle periaatteessa mitä vaan. Minkälaisia muutostöitä minun kannattaisi tehdä jotta se soveltuisi mahdollisimman hyvin studiokäyttöön? Valojakaan en vielä omista eli lähden rakentamaan tuota tilaa täysin puhtaalta pöydältä."

Työ- ja elinkeinotoimisto, Kuvankäsittelijä, JL-Foto Oy, Jyväskylä. Haetaan asiakaspalvelutaitoista ja oma-aloitteista kuvankäsittelijää / valokuvaajaa. Hakijalta edellytetään kuvankäsittelytaitoa, Photo Shopin hallintaa. Valokuvaajan koulutus ei ole ehdoton edellytys, kiinnostus alaan on hyvä lähtökohta. Koulutetaan henkilö tehtävään, myös valokuvaajan oppisopimuskoulutus on mahdollinen.

Työpaikan osoite Keski-Suomen alue, 40100 JYVÄSKYLÄ
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 13.09.2010

(kertaus) Suomen UE Forum. Q-elements.com/forum. UE = Urban Exploration. Niitä autiotaloja...

Foorumilta ketju, Karseita lehtikuvia, osa 2. Mtv3.fi, BB-Maria kertoo miltä tuntui BB-Janin antama rohkea hieronta.

 • (kuinkahan valokuvausta harrastamaton ymmärtää, että kyse on laajakulmafektistä...)

Itviikko.fi, Apple puristi iPadin toimitusajan päivään. USA, Ranska, IsoBritannia, iPadit toimitetaan perille 24 tuntia tilauksesta.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Ramadan 2010. 45 kuvaa.

Foreignpolicy.com, No Exit. Liikenneruuhkia. 16 kuvaa.

ePhotozine.com, Photoshop tutorial: Give your images a vintage look. Kuvaruutukaappaukset + teksti.

 • Step 1: Adjust the colours
 • Step 2: Colour more punch
 • Step 3: Blur your image
 • Step 4: Burn your image
 • Step 5: Add noise
 • Step 6: Create a frame

Petapixel.com, How to Build a Cheap and Simple Variable Neutral Density Filter. Päivälläkin voi ottaa pitkän valotusajan (tai pienen aukon) kuvia. Ei riitä, että kaksi polarisaatiofiltteriä vain liittää yhteen. Toisen polarisaatiofiltterin optiikka pitää kääntää toisinpäin. Sitten polarisaatiofiltterit liitetään yhteen, käännetty jää ulos. Ulompaa filtteriä pyöritellään.

The Online Photographer, Nikon at Photokina. Joka toinen vuosi Photokina. 21.9. - 26.9.2010. Nikonilta ei odoteta enää objektiivijulkistuksia, mutta D7000 (D90:n seuraaja) sekä P7000 (Canon G11:n kilpailija) lienevät tulossa.

Gizmodo.com, The Inspiration Behind the Polaroid Breakthrough? An Impatient Daughter. Polaroid-kameran lyhyempi syntyhistoria.

Diyphotography.net, A DIY Clip Gel Holder. Salaman muovikalvojen pidike. Ei mikään kaunis ratkaisu, mutta toimii.

Canon Professional Network, Watch the zooming effect of the EF8-15mm f/4L Fisheye USM. Video, kesto 0:22.

Photojojo.com, Mini Model Camera. Runko, pari objektiivia, vastavalosuoja, kaikki 1/16 -koossa. Pienoismalli, hinta $28.

 

30.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • harriniemi.kuvat.fi, Lappi 2010. "Kuvaaminen jäi tosi vähälle, mutta tässä jotain yksittäisiä ruutuja touko-kesäkuun vaihteesta."

Journalisti 13/2010.

 • Aller heikensi free-ehtojaan. SJL ja Suomen freelancerjournalistit pitävät Aller Media Oy:n muuttamia freetyön ehtoja kohtuuttomina, eivätkä suosittele sopimuksen allekirjoittamista.
 • Kuvaviesti, Koreasti. Savon Sanomien kuvaaja Matti Vassinen on kiteyttänyt tässä Sawo Show´n koiranäyttelykuvassa jotakin varsin olennaista.
 • Etuna pääsy työpaikalle. ...Jatkoaika.com-jääkiekkoverkkolehti nimittäin hakee palvelukseensa jääkiekosta kirjoittavia toimittajia ja valokuvaajia, joille ei makseta palkkaa. Rahapalkan asemesta reippaat reportterit ja valokuvaajat palkitaan pääsyllä jäähalliin tekemään juttuja sivustolle. Valokuvaajilta edellytetään myös valovoimaista kalustoa....
 • Takasivu: kuvia. Miten sääuutinen kuvitetaan? Perinteinen tapa on se, että otetaan joka päivä tuoreita uutiskuvia. Edullisempi tapa on Ilta-Sanomien ”sama kuva säästä riippumatta” -malli, joka menee näin: palkataan ammattimalli, otetaan häneltä liiat vaatteet pois, kuvataan eri asennoissa ja käytetään samaa kuvaa loppukesän sääuutisissa...

Keski-Uusimaa, Jani Kääriäisen kuvablogi. Skateboarding back to school.

Photo.net, foorumi.

Vincet Laforet, Katrina & New Orleans - 5 Years Later. 26 kuvaa.

Buzzfeed.com, All Ducks Wear Dog Masks. Jos linkin aukaisee, niin sen jälkeen ei voi ikinä nähdä sorsaa kuten aiemmin... Kyse on piilokuvasta...

 • (piti oikein omista sorsakuvista tarkistaa, että näyttääkö se sorsa tuolta... kyllä se näytti...)

The Online Photographer, Five Leica Rangefinders. Leica A, M3, M5, CL, M8.

From Gunar -blogi. Google poistaa kuvasta kaiken metadatan (sellaista tietoa, jota kuvaaja on halunnut lisätä kuvaan).

Fotosidan.se, Portabelt gömsle för naturfotografen. Painoa 1.4kg - 1.5 kg, taittuu pieneen kokoon. Eri vuodenaikoihin omat kuviot. Kokoontaitettavan tuolinkin voi hankkia, 395 kr, 42 euroa. Suoja kestää pientä sadetta, mutta ei ole vedenpitävä. Lämpöä pitää aika hyvin. Erillinen lippalakki, jonka erillisen tuen päälle suoja laskeutuu. Suojan hinta on 2.095 kr, 223 euroa.

Trustedreviews.com, Olympus Pen E-PL1. Julkistettu helmikuussa 2010, tavallisille kuluttajille suunnattu. Micro 4/3 -järjestelmän kamera, jossa peilietsin on korvattu lcd-näytöllä ja elektronisella etsimellä (erillinen lisälaite). Uusi Pen maksaa alle 600 euroa, eli 300 euroa vähemmän kuin E-P2. 12 megapikseliä, kuvanvakaaja, 2.7 tuuman lcd-näyttö (230.000 pistettä), hd-video, sd-kortit. Uutta on sisäinen salama. Helppokäyttöinen. Käyttöliittymä on vähän hidas, valikot muistuttavat digipokkarien valikoita. Kuvia voi ottaa vähän alle kahden sekunnin välein (ei eroa raw-/jpg-kuvien välillä). 14-42mm f/3.5-5.6 on erinomainen. Arvosana 9/10. Suomen Olympus. Suomen hinta on alle 600 euroa (mukana kittiobjektiivi), neljä väriä.

 

29.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Peter Forsgård, poimintoja.

Designsapiens blog.

 • NYC osa 10. toiseksi viimeinen päivä New Yorkissa, 1.6.2010.. New Yorkissa ensimmäinen päivä oli 24.5.2010.

Janneheimonen.net, kertauksena Canonin ja Nikonin julkistukset.

Tietokone.fi, Picasa yhdistyi web-pohjaiseen kuvankäsittelypalveluun. Picasa 3.8. Picasa on Googlen kehittämä ilmainen kuvien hallintaohjelma. Suositun ohjelman uudessa versiossa on helpotettu kuvien julkaisua ja parannettu kuvankäsittelyominaisuuksia.

 • Picasa 3.8 on saatavana myös Macille ja Picasa 3 betana Linuxille.

Denverpost.com, Pictures of the Week: August 27, 2010. 33 kuvaa.

Photo.net, foorumi.

Computer-darkroom.com, Lens Profiles for Adobe Lightroom 3 & Camera Raw 6.1+. Miten objektiiviprofiileita oikein luodaan? Vääristymät, värivirheet ja vinjetointi kuriin objektiiviprofiileita käyttämällä. Sekä raw- että jpg-tiedostoille.

Photojojo.com, Four Fun and Easy Ways to Make Your Photos Look Vintage. Kuvankäsittely. Sukkahousut, vaseliini, vahapaperi jne. Vanha kamera käyttöön, vanhentunut filmi. Analoginen kuva-automaatti.

 • Gizdomo.com, Use a Dab of Vaseline to Take Vintage-Style Photos. Aluksi kokeiluun riittää, että laittaa vaseliinia vaikkapa suotimen pyöreän säilytysrasian kanteen. Sen jälkeen käy sitten mahdollisimman halpa UV-suodin (jos kokeilun jälki tyydyttää).

ePhotozine.com, Photographing water balloons. Miten ottaa kuva, kun vedellä täytetty ilmapallo puhkaistaan.

Photofocus.com, Time- and Money-Saving Framing Tips – Part II. Lisää valokuvien kehystyksestä.

Popular Photography, Fujifilm halts production of Fujichrome Sensia.

 • British Journal of Photography, Fuji Sensia R.I.P. ISO 100/200/400 diafilmin valmistus on lopetettu.

Cameralabs.com, Sony Alpha NEX-5 vs Olympus E-P2 vs Nikon D90 High ISO Noise (auto contrast modes disabled). Miten Sony pärjää kohinavertailussa.

 

28.08.2010   (linkki)

Fotomaraton.net, kuuden tunnin aikana 12 kuvaa 12 eri aiheesta annetussa järjestyksessä. Osallistumismaksu oli viisi euroa. Eilisen illan ja iltayön (klo 17-23) aiheet:

1. Onnenkantamoinen
2. Suomi on maailman paras maa
3. No ei tod.
4. Lintuperspektiivi
5. Oranssi kaupunkisankari
6. Matkalla tuntemattomaan
7. Vierasvasara
8. Etiketti hallussa
9. Paluu poikavuosiin
10. Uskomatonta, tein sen jälleen!
11. Usvan hälvettyä he katsoivat toisiinsa ja näkivät tulevaisuutensa
12. Yhdet vielä

Kansainväliseen Lens Culture International Exposure Awards -kilpailuun voivat osallistua kaikki yli 18-vuotiaat. Kilpailu on avoin sekä harrastaja- että ammattilaisvalokuvaajille.

Kilpailuaikaa on 18.9.2010 asti.

Palkinnot:

Portfoliot (Portfolio Awards) 3 kpl

1. $2,500
2. $1,000
3. $500

Yksittäiset kuvat (Single Image Awards) 3 kpl

1. $1,500
2. $500
3. $250

Kunniamaininnat (Honorable Mention Awards) 25 kpl

Kaikki palkitut ja kunniamaininnan saaneet saavat lisäksi oman kuvakirjan blurb.comista.

Voittajakuvat pääsevät mukaan kansainväliseen kiertonäyttelyyn, joka starttaa Pariisista 2011.

Lue kuvia ja osallistumista koskevat tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta (engl.)

HS, Anu Uimonen, Menneen talven lumia. Kaikki autot ovat valkoisia Tuomo Mannisen mainioissa valokuvissa, jotka on otettu ennätyslumisena viime talvena. ...Toisella tavalla draaman kanssa on joutunut painiskelemaan Stefan Bremer, joka on ripustanut Korjaamon Vaunusaliin sarjan teatterikuviaan. ...

 • Snow Whites, Tuomo Mannisen valokuvia 12.9. saakka Korjaamon galleriassa ((Töölönkatu 51))
 • Keskellä, Täysillä, Stefan Bremerin valokuvia 17.10. saakka Korjaamon Vaunusalissa (Töölönkatu 51)

Sotkutontapaivaa.fi, Tunnelin tunnelmaa 2010 - valokuvauskilpailu graffiteista. Vain Jyväskylän kunnan tai Muuramen asukkaille tai siellä lukioissa opiskeleville. Kilpailukuvat tulee lähettää 15.10.2010 mennessä sähköpostilla.

 • Tunnelin tunnelmaa 2010 - valokuvauskilpailu graffiteista on osa Jyväskylän kaupungin ja Muuramen kunnan yhteistä roskaantumisen ja ilkivallan vähentämiseen tähtäävä Sotkutonta päivää! -kampanjaa.
 • Kilpailun järjestäjällä on oikeus kuvien julkaisuun. Kilpailuun lähetettyjä kuvia julkaistaan Jyväskylän Kaupunkilehdessä sekä Sotkutonta päivää! -kampanjan sivuilla.

Fromadifferentangle.net, So… this is the reward for honesty and friendliness… Pitkä tarina. Opetukset: jos soitat USA:aan, niin ota pois caller-id. Toinen opetus, turha pyytää lupaa käyttää itse otettua kuvaa amerikkalaisesta yrityksestä (oikeastaan kuvassa ei näy kuin kolme lieriötankkia).

Omakaupunki.hs.fi, Kolarikuvaajat ruuhkauttivat Itäväylän.

(Foorumilta) Ohjeet.mywebcommunity.org, Paypal-tilin avaaminen, ohjeita ja neuvoja suomenkielellä. 8-sivuinen pdf.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Remembering Katrina, five years ago. 29.8.2005. New Orleans viisi vuotta sitten ja nyt. 49 kuvaa.

Instantshift.com, 88 Brilliant Examples of Forced Perspective Photography. Mukana ne pakolliset kuvat, Pisa, Eiffel, Kheopsin pyramidi jne. Mutta myös aidoisti hauskoja ja oivaltavia kuvia, joita katsoessa miettii, miten ne oikein on otettu.

Vähän lisää Canonin uusista objektiiveista, Canon Digital Learning Center. Muutakin kuin speksejä.

Flickr, Photoshop Tennis. Jostakin kuvasta lähdetään ja johonkin päädytään. Välissä luovuutta ja photoshoppia.

Canonblogger.com, Copyright Isn’t Just for Photographers…. Osa valokuvaajista näyttää kuvat Flash-esityksenä, joista on hankalaa "varastaa" kuvia muuhun käyttöön. Jotkut näistä valokuvaajista rikkovat itse toisten tekijänoikeuksia laittaessaan ilman lupaa esityksiin taustamusiikkia. Samat periaatteet koskevat sekä kuvia että musiikkia.

Photofocus.com, Giving Up Control of Your Images. Esimerkkinä Facebook ja sen säännöt.

Vincent Laforet, MPEG LA Declares H.264 Standard Permanently Royalty-Free. Paljon melua tyhjästä. Nyt tämäkin asia on sitten yksiselitteisesti ratkaistu. Ei enää turhia spekulaatioita. Monissa järjestelmäkameroissa käytetty videopakkaus.

Photoquotes.com, About US. Vuonna 1997 perustettu sivusto. Aakkosjärjestyksessä tuhatkunta valokuvaajaa (ihan kaikki eivät ole valokuvaajia.

Dpreview.com, Challenge of Challenges 2009. Tämä kuva tuli sijalle 12. " Drop release, shutter, flash and coil gun all controlled by a laptop. As you can imagine, this requires very precise timing (up to 1/1000 sec) for all events. Flust duration 1/64 using Sigma 500 DG Super flash, this is approx. 1/10000 of a second."

Amateurphotographer.co.uk, Leica responds to shock film cameras 'abandoned' claim. Leica ei olekaan lopettanut filmikameroiden valmistusta, uusia Leica M7 ja Leica MP -kameroita syntyy päivittäin.

Carlosmiller.com, Horny videographer ruins NYC photo shoot. "...I can videotape in public, You idiot...". Videokuvaajana Joey Boots (Howard Stern Show). Lienee ottanut mallia Turun still-kuvaajasta

Sverigesradio.se, Pieter ten Hoopen. Monesti palkittu kuvaaja kertoo työstään, 18:56 ja 25:10. Myös mp3-tiedostoina.

Fotosidan.se, Tips på hur du kan fotografera produkter under vatten. Vaatimattomasti vain neljä salamaa.

ePhotozine.com, Tamrac Evolution 8. Painoa 2.17kg. 15-tuumaiselle kannettava mahtuu myös. Joko reppu tai sitten vasemmalla/oikealla olalla kannettava laukku. Arvosana 9. Suomen hinta on n. 160 euroa.

Shutterbug.net, In Brief; Nokia’s N86 8MP Phone+; How Does 8MP Look From A Camera Phone? Kuvanlaatu erinomainen kamerapuhelimeksi, mutta...

 

27.08.2010   (linkki)

Tänään tulee täyteen 12 vuotta digi-uutisointia. Ks. kuvaruutukaappaus alkuaikojen dnews-sivusta, digi-uutissivu vuonna 1998. Digicamera.net -domain hankittiin vuonna 1999. Digicamera.net:in etusivu vuonna 1999.

Helsingissä vietetään tänään Taiteiden yötä. Alla poimintoja valokuvaan liittyen.

 • Suomen valokuvataiteen museo:
  Taiteiden yönä museo on auki klo 21.00 asti. Vapaa pääsy näyttelyihin klo 18.00 alkaen.
  • Valokuvataiteilija Ann Pelanne paikalla näyttelyssään Mariefors Blues klo 18-19. Vapaa pääsy.
  • After Sauna Art -ohjelmistoa: Kuvarupattelu eli kollaasitekniikkapaja non-stop klo 18-20. Yleisöä ohjaamassa taiteilijat Ilkka Juhani Takalo-Eskola ja Antero Kare. Mukana myös mystinen Leo Ruuskanen. Tuo mukanasi omia kuvia. Vapaa pääsy.
  • Taiteilijatapaamisia Ihmisia suviyössä -näyttelyssä klo 19-20. Vapaa pääsy.
  • Astu sisään kameraan. Heidi Lunabban camera obscura auki klo 13-21. Vapaa pääsy.
 • Ylioppilaskamerat ry:n Fotomaraton 2010:
  Ylioppilaskamerat ry:n valokuvauskilpailu Helsingissä taiteiden yönä. Osallistumismaksu 5 €. Startti Alina-salista, Mannerheimintie 5A. www.fotomaraton.net
 • Art Fair Suomi 2010 klo 19-21: nykytaiteen myyntinäyttelyn avajaiset. Art Fair Suomi on taiteilijajärjestö MUU ry:n ja Valokuvataiteilijoiden Liiton yhteinen teosvälitystilaisuus. Kaapelitehdas: Puristamo & Valssaamo, Tallberginkatu 1 C.
 • Foto Signe Brander klo 17-22. Valokuvanäyttely sadan vuoden takaisesta Helsingistä on viimeisiä päiviä auki. Signe Brander signeeraa valokuvateostaan. Tarjolla on myös esimakua syksyn uutuusnäyttelystä. Vapaa pääsy. Klo 18 Hämäläis-Osakunnan Laulajat esittää lauluja Signe Branderin ajoilta. Hakasalmen huvila, Mannerheimintie 13.
 • Kansallisoopperan yö klo 17-23: Klo 17-20 Tinttamareskinäyttely ja lasten valokuvausta Alminsalin lämpiössä.
 • Aita - Planket 2010 Valokuvanäyttely klo 05-01.30: Kameraseuran Aita - Planket 2010 on esillä Helsingin Rautatieaseman länsihallissa. Tänä vuonna näyttelyyn osallistuu n. 30 valokuvaajaa itse valitsemillaan teemoilla. Klo 18-20 paikalla valokuvaajia kertomassa töistään ja keskustelemassa valokuvauksesta.
 • Valokuvanäyttely ulkona. Juha Kaarenmaa: Van Houten, kuvia Kuusisaaren yössä. Didrichsenin taidemuseo. (Taiteiden yönä klo 17-20 myös museoon vapaa pääsy. Pysyvien kokoelmien lisäksi esillä on Reidar Särestöniemen näyttely.)
 • Katugalleriat 2010. Jakokaapit kolmella kadulla ovat saaneet taas uudet kuvat. Eerikinkadulla valokuvataidetta, Museokadulla grafiikkaa ja Fleminginkadulla piirustusta.

Myös Espoossa juhlitaan tänään. Siellä vietetään vuosittaista Espoo-päivää, jonka puitteissa on tarjolla monipuolista kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa. Alla poimintoja valokuvaan liittyen.

 • Näyttelykeskus WeeGeellä vietetään Taiteiden iltaa, näyttelyt ja koko ohjelma maksutta.
  • EMMAssa sukelletaan valokuvan maailmaan opastuksilla ja työpajoissa.
   • Taidevartti klo 13, 15, 18 EMMA Prize-näyttelyssä. Kesto 15 min.
   • Taidetunti klo 19 (klo 21 ruotsiksi): keskustelua EMMA Prize -finalisteista, Helsinki Schoolista ja valokuvasta tämän päivän Suomessa. Kesto 45 min.
   • Mielen maisemat - työpaja klo 12, 16, 20 Kaikenikäisille, alk. 6-v. Valmistamme omia mielenmaisemia diaprojektorin ja digikameran avulla. Kesto n. 1 h 30 min. Kuhunkin työpajaan mahtuu 10 ensimmäistä. Työpaja Paletti, 1. krs.

Canonilta uutta.

Jariharjula.com, Keskikoon filmiä koneeseen. Ruokahalu kasvoi syödessä, filmijärkkäristä siirryttiin nyt keskikoon kameroihin. Yashicaflex, kaksisilmäinen peilikamera (twin lens reflex, TLR), isoäidin peruja. 120-koon rullafilmi ja 6x6 ruudut. Mitkä olivat kokemukset.

(Foorumilta) optervo.kuvat.fi, DIY. Jotain Tee-Se-Itse kikkareita. Salamakuvaukseen liittyvää.

Halo Efekti, #uuttaminusta Kuva joka piirtyi verkkokalvolleni vuonna 1972 ja avasi silmäni.

 • (ke 25.8.2010, HS, D9: "...Kuva vahvisti Yhdysvalloissa myös sodanvastaisia asenteita, etenkin kun siihen liitetty väärä kuvateksti nimesi amerikkalaiset napalm-iskusta vastuullisiksi..." Kyse oli Etelä-Vietnamin asevoimien napalm-pommituksesta).

Finnfoto tiedottaa: Finnfoto-apurahojen anomuspäivämäärä on muuttunut. Finnfoton hallitus on päättänyt siirtää 2010 Finnfoto-apuraha-anomusten viimeisen jättöpäivän päivämäärälle 14.11.2010, klo 24.00.

Perusteluna on, että Finnfoto ry siirtyy apuraha-anomusten osalta täysin sähköiseen käsittelyyn. Näin varmistetaan uuden järjestelmän toimivuus ja anomusten sujuva käsittely. Finnfoto ry tiedottaa erikseen kun uusi, sähköisessä muodossa toimiva apuraha-anomusjärjestelmä on käytettävissä.

Museot.fi, Museoiden vapaa pääsy.

Ymparisto.fi, Voiko luontoretkeilyä ja valokuvausta estää Yksityisalue-kyltein? ..."Yksityisalue" -kylteillä ei ole merkitystä jokamiehenoikeuksien kannalta. Ne ovat maanomistajien omia käsityksiä, joilla pyritään häätämään jokamiesulkoilijoita pois. Sitä paitsi yksityisalueilla saa liikkua jokamiehenoikeudella elikkä siinäkään mielessä omatekoisilla tauluilla ei ole merkitystä. Joskus taulut voivat olla hyödyksikin, jos ne osoittavat laillisen pihapiirin sijaintia....

Mtv3.fi, Uusi iPhone 4 kiikarissa? Käyttötestissä iPhone 4.

Keskisuomalainen, Kesäkuvakisan finaali. 10 kuvaa, äänestäminen tekstiviestillä, maksaa 0.70 euroa.

Mikropc.net, Adobe tuunasi ilmaista netti-Photoshopia. Photoshop.com-nettisovellusten ulkoasu, nimi ja jäsennys tuunattiin, jotta kuvien editoiminen ja jakaminen onnistuisi aiempaa helpommin.

 • Kaikkein suurin uudistus on se, ettei editoinsovelluksen käyttö vaadi enää rekisteröitymistä tai sisäänkirjautumista. Organisointi- ja esitystyökaluille rekisteröityminen vaaditaan, mutta sen myötä saa kaksi gigatavua ilmaista tallennustilaa nettiin.

YLE, Nokia päihitti iPhonen saksalaistestissä. Kaksi Nokian mallia ylsi niukasti Applen iPhone G4 -puhelimen edelle Saksan tuotetestaussäätiön Stiftung Warentestin tuoreessa äly- ja multimediapuhelinten testissä. Testivoittajamallit X6 sekä 5230 tarjosivat ennen kaikkea parempaa kuuluvuutta ja laadukkaita valokuvia huomattavasti iPhonea halvemmalla hinnalla.

Photo.net, foorumi.

Rob Galbraith, NYT Magazine publishes stunning still/video tennis feature. Erikoisempia kuvia naisten tenniksestä, hidastettua videota.

Strobist, A Good Face for Radio.

Photopreneur, The Dangers of Being a Successful Photographer. Tunnettujen kuvaajien tyyliä matkitaan, kuvausideoita kopioidaan surutta. Yritykset käyttävät kuvia mainonnassa. Kilpailijat kopioivat nettisivut. Jne.

ePhotozine.com, Capture motion in your images. Perusasiaa, mutta tätäkin pitäisi omakohtaisesti harjoitella. Pelkkä lukeminen ei riitä.

PhotographyBB Online Magazine, viimeisin Issue #31 - August 2010. Pdf-lehti. Lukeminen vaatii nyt vaatii rekisteröitymisen.

The Online Photographer, Planned Obsolescence. Epson R2400, ""Parts are nearing the end of their normal service life." Mitä tämä tarkoittaa? waste ink reservoir on täyttymässä, prosarjan (38XX ja ylöspäin) osa maksaa $40 ja se on helppo vaihtaa. Kuluttajasarjan Epsoneissa (2XXX ja alaspäin) vaihto ei enää onnistukaan kotona. Sen verran kalliiksi tulee, että uuden tulostimen valinta on todennäköistä.

 • vaihtoehtokin löytyy, ulkoinen mustesysteemi

Dpreview.com, Cosina joins Micro Four Thirds system. Nokton 25mm F0.95, myyntiin lokakuussa, $1.125.

Slrgear.com, Sigma 8-16mm f/4.5-5.6 DC HSM. Helmikuussa 2010 julkistettu. Kroppikennoisille tarkoitettu versio Sigman 12-24mm f/4.5-5.6 -objektiivista. Paino 545g, Versiot suunnilleen kaikille järjestelmädigeille (paitsi 4/3 ja micro 4/3-systeemiin). Täyskennoisilla kaikilla polttoväleillä paljon vinjetointia. Yllättävän terävä jo täydellä aukolla ja 8mm polttovälillä. Himmentämällä terävyys ei paljoa parane. Ei häiritsevästi värivirhettä. Vinjetointi pysyy kurissa. Tynnyrivääristymää on laajakulmapäässä ymmärrettävistä syistä. Tarkennus on toimiva. Suomen maahantuoja Foka. Suomen hinta on n. 700 euroa.

 • "If you need ultra, ultra-wide, you won't go wrong with the Sigma 8-16mm, and at present, there's not a whole lot else to choose from."

 

26.08.2010   (linkki)
Erkki Salomaa: KADULLA – kolmekymmentä vuotta katukuvia
Kuva: Erkki Salomaa19.9.2010 asti

Porilaisen Erkki Salomaan KADULLA-näyttelyn kaupunkikuvat kytkeytyvät suoran katukuvauksen perinteeseen. Kuvat ovat eri puolilta maailmaa, usein suurkaupunkien arkielämästä.

Näyttelyssä on kuvia runsaan 30 vuoden ajalta. Teokset ovat perinteiseltä mustavalkofilmiltä tehtyjä hopeagelatiinivedoksia. Näyttelyn kuvien hengessä tehty video ODOTUS kuvaa ihmistä Euroopan ja Aasian risteyskohdassa.

Salomaa on koulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä, mutta hän on toiminut myös valokuvauksen opettajana kotiseudullaan.

TR1 Taidehalli (Parvi)
Väinö Linnan aukio 13, Finlayson, Tampere
ti-pe klo 9-17, la-su klo 11-18
Yhteislippu TR1 ja Rupriikki 5 €, opiskelijat 1 €
Perjantaisin TR1:een vapaa pääsy

AITA 2010 PLANKET
5.9.2010 asti

Kameraseuran järjestämässä Aita 2010 Planket -näyttelyssä on tänä vuonna noin 30 osallistujaa. Näyttelyn teema oli vapaa, jolloin jokainen kuvaaja on saanut laittaa esille itselleen tärkeitä kuvia.

Taiteiden yönä 27.8. näyttelyn kuvaajia on paikalla klo 18 alkaen.

Helsingin Rautatieasema, Läntinen halli
Rautatieaseman aukioloaikoina

HS, Timo Valjakka, Valokuva perustuu sattumaan. Kuvat. Ari Kakkinen (s. 1966) esittää näyttelyssään suurikokoisia valokuvia, jotka ensi silmäyksellä näyttävät informalistisilta maalauksilta. Niiden leimaaminen "maalauksia muistuttaviksi valokuviksi" olisi kuitenkin asioiden yksinkertaistamista.

Ari Kakkinen 5.9. saakka
valokuvagalleria Hippolytessa (Kalevankatu 18).
Ti-pe 12-17, la-su 12-16.

Ruotsin tv, SVT /Kobra sommar: Kobra möter några av världens främsta fotografer som Sally Mann, Nan Goldin, Shirin Neshat, Annie Leibovitz, Sophie Calle och Mary Ellen Mark.

Ohjelman esittely

Katso jaksot netissä (toistaiseksi katsottavissa jaksot 1-3)

Valokuvatorstai, 173. haaste. 26.8.2010. Kesähaasteena oli "Ilmastoteko". Haastekampanjan omille sivuille on voinut laittaa kuviaan esille. Ilmavaivaa.fi.

Valokuvatorstai, Kesä loppuu, valokuvatorstai palaa. 13.8.2010. Aiheena Parasta kesässä. Haasteen otti vastaan 130 kuvaajaa.

Kotek.fi, Suomen tämä vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden myyntitilastot ovat valmistuneet. Vertailut edellisen vuoden (v. 2009) vastaavaan ajanjaksoon. KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi.

 • kompaktikameroita myytiin 29,845 miljoonalla eurolla, vähennystä -2,4%
 • kompaktikameroita myytiin 156,379 kpl, vähennystä -8,3%
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 191 euroa, kasvua 6,5%
 • järjestelmäkameroita myytiin 26,064 miljoonalla eurolla, kasvua 37,7%
 • järjestelmäkameroita myytiin 35,709 kpl, kasvua 46,1%
 • järjestelmäkameroiden keskihinta oli 730 euroa, vähennystä -5,7%
 • videokameroita myytiin 8,703 miljoonalla eurolla, vähennystä -0,1%
 • videokameroita myytiin 21.910 kpl, vähennystä -5%
 • videokameroiden keskihinta oli 397 euroa, kasvua 5,2%
 • tulostimia myytiin 2,913 miljoonalla eurolla, vähennystä -17,8%
 • tulostimia myytiin 22,330 kpl, vähennystä -22,7%
 • tulostimien keskihinta oli 130 euroa, kasvua 6,4%
 • monitoimitulostimia myytiin 9,672 miljoonalla eurolla, kasvua 24,3%
 • monitoimitulostimia myytiin 93,154 kpl, kasvua 12,4%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 104 euroa, kasvua 10,6%

Pingstate.nu.

Suomen freelance-journalistit ry, Sydsvenskanin freelancereille korvaus konsernijulkaisuista 24.8.2010. Näin Ruotsissa.

Muropaketti, Iomega päivittää asemansa USB 3.0 -aikakauteen. Lokakuun alkuun mennessä, hintataso pysyy ennallaan. Aluksi eGo 500 megaa ja 1 teratavu. Teoreettinen nopeusero on kymmenkertainen.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, Canon EOS 60D DSLR announced and previewed.

The Sacramento Bee, The Frame, Hurricane Katrina five years later. Viisi vuotta sitten ja nyt. 45 kuvaa.

Hongkiat.com, Surreal Photo Manipulation: 40 Amazing Artwork.

Thephotoargus.com, 24 Amazing Photoshop Actions to Help You Achieve a Retro Look. Esimerkkikuvat ja linkit.

(Foorumilta) Stellaria-blogi, The Making of a Flash Diffuser. Tämä salamavalon pehmentäjä on tarkoitettu makrokuvaukseen.

Black Star Rising, What’s It Like to Go Freelance? Answers from 27 Photographers. Millaista on toimia freelancerina, 27 vastausta. USA.

Dpreview.com, Nik Software releases HDR Efex Pro Software. Plug-in, Photoshop, Lightroom, Apple Aperture, Windows ja Mac. 32-bit/64-bit. Kuun lopussa myynnissä (oikeastaan vasta lokakuussa), $159.95.

Dpreview.com, Adobe applies app-based approach to Photoshop.com. Adoben online-sivu, Photoshop Express Editor, Organizer ja Uploader.

Rob Galbraith, Nikon releases Capture NX2 v2.2.5 updater.

Findance.com, Maailman kuuluisin ufokuva on väärennös - "kaksi lusikkaa".

Diyphotography.net, Photek SoftLigher II - A Product Review. Ei pelkkä yksinkertainen sateenvarjo. $60.

 

25.08.2010   (linkki)

Lars Eriksson: Niin kauan kuin maa pysyy
Kuva: Lars Eriksson11.9.2010 asti

Lars Erikssonin Niin kauan kuin maa pysyy -näyttelyssä on esillä kaksi kuvakokonaisuutta peltomaisemasta ja sen muuttumisesta.

Viljapellon kahdeksan vuodenaikaa tarkastelee maanviljelysmaisemaa puhtaasti esteettisestä ja visuaalisesta näkökulmasta. Kiinnostuksen kohteena on ollut maan pintarakenne ja värit sekä valo ja säätilan vaikutus pellon pinnan ilmiasuun. Visuaaliselta kannalta Eriksson löytää peltomaiseman vuodenkierrossa kahdeksan vaihetta: kyntö, kylvö, oras, kasvu, heinänkorjuu, kypsä vilja, sänki, lumen peitto.

Teoskokonaisuus on esillä Kellarigalleriassa.

Toinen kuvakokonaisuus, Muistoja latomereltä, kertoo vanhan latokulttuurin vähittäisestä katoamisesta. Pohjalaista lakeutta satoine ja tuhansine latoineen kutsuttiin ennen latomereksi. Näyttelyn vanhemmissa kuvissa ladot ovat vielä ryhdissään ja käytössä heinävarastoina. Tänä päivänä on vain lakeus ja siinä muutama luhistumaisillaan oleva latovanhus.

Muistoja latomereltä on esillä Tiiligalleriassa ja Pieni Näyttämö -tilassa.

Galleria ja kirjakauppa
Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

Bo-Göran Lillandt: Luonnon rikkaus – pohjoisesta etelään -luontokuvanäyttely
Kuva: Bo-Göran Lillandt30.9.2010 asti

Kansainvälisen biodiversiteettivuoden kunniaksi Suupohjan kuukkelitutkimusprojekti järjestää maailman luonnon monimuotoisuutta ja luonnon rikkautta kuvaavan luontokuvanäyttelyn.

Näyttelyn kuvat on ottanut kuukkelitutkija ja luontokuvaaja Bo-Göran Lillandt Kristiinankaupungista.

Lillandt on opiskellut luontokuvausta Axxel-ammattikorkeakoulun aikuiskoulutusohjelmassa ja osallistunut sen puitteissa useille luontokuvausmatkoille viimeisen 16 kuukauden aikana. Näyttelyssä on esillä lintuja, nisäkkäitä, kasveja sekä maisemia viidestä maasta Grönlannista eteläiseen Afrikkaan.

Näyttelyllään Lillandt haluaa myös muistuttaa valtiovaltaa metsäluonnon suojelun ja tutkimuksen tärkeydestä.

Lauhansarven luontomatkailukeskus
Lauhanvuorentie 490 ( ennen Viitakoskentie 212)
Isojoki

(kertaus) Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot. Maksu ei ole vielä mahdollista järjestelmän kautta. Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa.

Aluksi voi lähteä liikkeelle kohdasta Aineittain haku. Kuvataide (483), Valokuvaus ja mediataide (68). Valokuvaus (47), Digitaalinen kuva (9), video (10), elokuva (1), Animaation (0), mustavalkokuva ja studiotyöskentely (2), muu mediataide (1). Esimerkkejä kursseista:
- Käsisalamakurssi 14 oppituntia, 28 euroa.
- Luontokuvauksen maastokurssi (Porkkala, 12 oppituntia, 15 euroa).
- Studiokuvauksen perusteet (14 oppituntia, 28 euroa. Lisäksi mallikustannuksiin 20 euroa / henkilö).
- LuovaKuva (12 oppituntia, 15 euroa).

Valokuvaus ja mediataide, ilmoittautuminen alkaa ke 24.8.2010 klo 11. Puhelinilmoittautujat ja netti-ilmoittautujat ovat samassa asemassa.

Toinen hakureitti, Tietotekniikka (487). Kuva- ja videonkäsittely (123). Kuvankäsittelyn perusteet (79), Kuvankäsittelyn kertaus- ja jatkokurssit (38), Videoeditoinnin perusteet (4), Videoeditoinnin kertaus- ja jatkokurssit (2).

Tietotekniikka, ilmoittautuminen alkaa ke 25.8.2010 klo 11. Puhelinilmoittautujat ja netti-ilmoittautujat ovat samassa asemassa.

(kertaus) Koko Suomen opistoluettelosta (Kansalais- ja työväenopistojen liitto KTOL) on linkit opistojen omille verkkosivuille, joista löytyvät tiedot kunkin kansalaisopiston toiminnasta.

Yle.fi, Ansel Adamsin perikunta on haastanut "negatiivilöytäjän" oikeuteen. ...Oikeuskanteen mukaan Norsigian on syyllistynyt muun muassa tavaramerkin loukkaukseen ja heikentämiseen, virheelliseen mainontaan ja epäreiluun kilpailuun. Kantajat pyytävät oikeutta myös määräämään vastaajat luovuttamaan myynnistä saamansa voitot. ...

Sonylta uutta.

Tietokone.fi, Sukkelampi usb vyöryy kameroihin. ...Vuoteen 2014 mennessä usb 3.0 löytyy jo joka toisesta digikamerasta, tutkimuslaitos ennustaa. Videokameroissa lukema on vielä suurempi eli 60 prosenttia....

Photo.net, foorumi.

The Online Photographer, A Grand 85 Years It Was. Uusia filmi-Leicoja ei ole enää valmistettu vuoden 2009 jälkeen.

Wired.com, 1848 Daguerreotypes Bring Middle America's Past to Life. Kuvia vuodelta 1848, miten näitä aikanaan valmistettiin ja miten kuvista poistettiin pölyä yms.

The Online Photographer, Canon Announces the S95. Vuoden vanhaan S90-malliin päivitys. Elokuun lopulla myyntiin.

YouTube, Photoshop Tutorial: How to create an action to whiten teeth. Hampaat valkeaksi Photoshopissa, video, kesto 3:24.

(Foorumilta) DeepSkyStacker. Freewarea, tähtien kuvaukseen.

Dpreview.com, Canon develops world's first 120 megapixel APS-H CMOS sensor. Ei suunnattu kuluttajille.

 

24.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Tuomo Kokkonen (nomad), Hong Kong 1 ja Hong Kong 2. "Kävin Hong Kongissa ja ehdin vähän kuvaamaankin. Paikka on katukuvaajan paratiisi."

Hpguru.net. Suomeksi ohjeita Googlen Picasan käyttöön. Kolmiosainen sarja on runsaan vuoden takaa.

Afterdawn.com, Nokia N900 tunnistaa kasvoja ennätyksellisen tarkasti.

Iltasanomat, Varo - valokuvasi netissä voidaan pian tunnistaa. Face.com-yhtiö on julkaissut kasvojentunnistusohjelman, jonka avulla käyttäjät voivat tunnistaa henkilöitä internetiin lähetetyistä valokuvista. Ohjelma on vasta alpha-vaiheessa, vain tietyt henkilöt pääsevät testaamaan.

Photo.net, foorumi.

Photo.tutsplus.com, 100 Helpful Photography Tutorials for Beginners and Professionals. Jättilista, jokaisesta linkistä kuvaruutukaappaus ja pieni teaseri. Paljon studiokuvaukseen liittyvää. Monet ennestään tuttuja, nyt koottuna yhteen listaan.

B & H, Digital Photography Insights. What's on the Menu, Presented by Canon. Canonin edustaja käy kolmella videolla läpi Canon 7D:n valikoita. Videoiden kesto 35min - 46min. Valikoissa on paljon samaa muihin Canonin järjestelmädigeihin.

Digital Outback Photo, Video Compression and Transcoding. Teoriaa ja ohjelmia.

Photo.tutsplus.com, How to Create Your Own Tilt-Shift Photograph in Photoshop . Ns. pienoismalliefekti Photoshopissa luotuna. Ohjeet.

Diyphotography.net, Introduction To Radio Controlled Plane Arial Photography. RC-kone, kamera, sopiva lähetin + servo. Yksityiskohtaiset ohjeet.

YouTube, lynda.com Tutorial | Photoshop CS5: Selections in Depth—The Magnetic Lasso tool. Video, kesto 5:48.

ePhotozine.com, Throw your photos out of focus. Välillä voi ottaa ihan tarkoituksella osittain tai kokonaan epätarkkoja kuvia.

Gizmodo.com, Accidental Photobomb Leads to Bag Thief's Capture. Perhe asettuu ryhmäkuvaan, isä laittaa kameran 10 sekunnin vitkalaukaisuun, menee kuvaan, kamera ottaa kuvan. Isä katsoo kuvaa, hyvältä näyttää. Laukku jätettiin rakennuksen seinustalle. Laukkua ei enää löydykään. Isällä välähtää: entä jos ryhmäkuvasta näkyisi jotain. Ja näkyyhän siitä: taustalla kuva varkaasta. Isä näyttää varkaan kuvaa poliisille, poliisi löytää varkaan muutaman minuutin päästä. Varastetut tavaratkin löytyvät. Onnellinen loppu.

Shutterbug.net, photokina 2010: "Living Test Chart". Photokina 21.9 - 26.9.2010, Köln, Saksa. Messujen järjestäjillä on mielenkiintoinen testikartta, 2.2m x 3.3m. Testikuvioita on maalattu elävään malliin, joka on verhoutunut pelkkään tekstikuvioon. Oletettavasti ko. malli ei ole sukupuoleltaan mies.

Dpreview.com, Phase One, Mamiya and Profoto announce wireless flash grip for 645DF.

Pdnpulse.com, Mannie Garcia Drops Out of Obama Poster Case. Shepard Fairey käytti Garcian ottamaa kuvaa pohjana luodessaan Obaman kampanjajulistetta. Garcia otti kuvan toimiessaan uutistoimiston AP:n kuvaajana. AP haastoi Faireyn oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta. Myös Fairey haastoi Faireyn oikeuteen, mutta luopui nyt tästä kanteesta. USA:n lakien mukaan työnantajalla on oikeudet työntekijän toimessaan ottamiin kuviin.

Engadget.com, Nikon D7000 to be the D90's spiritual (and actual) successor? Huhuja.

43rumors.com, (FT4) First trusted source tested the new Olympus E-5. Huhuja.

Kamera & Bild, Folkpartiet snodde bild från polisen. Ruotsalainen puolue käytti mainonnassaan poliisin sivuilta napattua lehdistökuvaa. Poliisi ei nosta syytettä, puolue lupasi olla jatkossa käyttämättä mainonnassaan poliisien lehdistökuvia.

Kamera & Bild, YFO i konkurs. Liikkeet Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössa, konkurssi. Ruotsalainen salamavalmistaja Profoto on omistajana käyttänyt paljon rahaa liiketoiminnan ylläpitämiseen. Nyt sitten rahoitus loppui. Loppuunmyynti?

ePhotozine.com, Nikon D90, Canon EOS 550D & Pentax K7 Comparison Test. Esimerkkikuvat, kustakin kohdasta tulokset. "In terms of pure image quality, the edge goes to the Nikon D90. However, the Canon 550D was very close and in many cases, the results were virtually identical."

Test 1: JPEG v RAW
Test 2: ISO speeds
Test 3: Noise reduction
Test 4: Sun in the frame
Test 5: Backlit, contrasty scene
Test 6: Bright sky, dark foreground
Test 7: Predominantly black subject
Test 8: Predominantly white subject
Test 9: Continuous focus and fast shooting
Test 10: AWB in daylight
Test 11: AWB in cloudy conditions
Test 12: AWB under tungsten lighting
Test 13: AWB under mixed fluorescent lighting
Test 14: AWB using flash
Test 15: Custom WB
Test 16: 18mm focal length
Test 17: 35mm focal length
Test 18: 55mm focal length
Test 19: 105mm focal length

 

23.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Teemu R, U2 - 360° Tour @ Helsinki 20.8.2010. Flickr. "Ovimies oli tiukkana järkkärikiellon kanssa ja piti tyytyä pokkariin, mutta minkäs teet, säännöt on sääntöjä. Keikka oli kuiteski hieno!"
 • pallokala.com, fotom, suurpeli. "(varoitus, karkkiväriä havaittavissa). Viikontakainen tapahtuma keskisuomessa keräsi tälläkin kertaa satoja osallistujia johon osallistuin mm. dokumentoijan roolissa. Kuvasetti, joka pääsi nettiin saakka, oli kieltämättä suurehko.

  Itse kuvaaminen oli sangen haastavaa. Kamerasta ei kaikenmaailman live-view -hömpötyksiä löydy ja maski päässä ei etsinkuva välittynyt silmälle kokonaisena. Tästä huolimatta suurin osa kuvista on rajaamattomia. Kuvamäärä, joka piti räpsytellä, oli mm. ed. seikoista johtuen suurehko, hieman alle 800 kuvaa. Hylkäysprosentti toki olisi saanut olla suurempikin, mutta dokumentiksi kuvasin ja siksi kymmenen kuvan sijaan toistasataa räpsyä tuli julkaistua.
  Mainittakoon myös että kuvaaminen oli paikoin sangen kivuliasta sillä seikkailin rintamalinjojen keskellä välittäen osumista mahdollisimman vähän. Välillä, tuomaripaidasta huolimatta, joutui kyllä ottamaan hieman happea pusikkoon jemmautuneena kun sopiva sarja pallean tietämille nappasi ilmat pihalle.

  Tällä kertaa kuvaajan lisäksi myös runko, 17-40 lasi sekä salama saivat kaikki suorat osumat. Roiskeita tuli sitäkin enempi ja kameran joutui huuhtelemaan vesihanan alla puolenkymmentä kertaa. Samaisesta syystä johtuen osassa kuvia linssi ei ole aivan puhdas."

Sulantoblog, poimintoja.

CombiPhotoBlog, Näyttelyavajaiset 10.8 Kasvitieteelisellä puutarhalla.

Aamulehti, Tässä vinkkejä sähköisen lukulaitteen hankkijoille. Näyttö, nettiyhteys, tiedostoformaatit, muistin koko, käytettävyys, lukusovellukset. Testatut laitteet:

 • BeBook Mini, 200 euroa
 • PocketBook 302, $280 (n. 220 euroa)
 • Ipad, $499 (n. 400 euroa)
 • Cybook Opus, 210 euroa
 • Elonex 511EB, 200 euroa
 • Sony PRS-600, 270 euroa

Tietokone.fi, Kotimaiset televisio-ohjelmat iPhoneen ja iPod touchiin. Pitää käyttää maksullista TVkaista 1.0.1:ä.

Photo.net, foorumi.

Neilvn.com, lens choice for wedding photography. Mikä objektiivi hääkuvaajalle?

 • 24-70mm f2.8, tätä käytetään eniten
 • 70-200mm f2.8, täyskennoiselle polttoväli sopii, kuvanvakaaja pitää olla, aukko oltava f2.8
 • ultra-wide f2.8 zoom, dramaattinen perspektiivi, miljöö mukaan
 • fish-eye lens, ei kannata käyttää liikaa
 • 100mm / 105mm macro lens, yksityiskohtiin välttämätön

The Online Photographer, 'A Leica for a Year' a Year Later. Eilen olisi ollut Cartier-Bressonin 102. syntymäpäivä. Projektina oli kuvata yksi vuosi vain Leicalla ja yhdellä ainoalla objektiivilla.

Wikipedia. Muutama satunnainen poiminta. In English.

Diglloyd.com, All About Lens Adapters for Canon, Nikon, Sony, etc. Question: What is a lens adapter and why would I use one?

Northlight-images.co.uk, Vertical lines and movement. Kuvan sommittelusta. Ensimmäinen osa (tarkoitus oli kirjoittaa sommittelusta edelleen jatkoa).

Vimeo, Episode 60 - Tilt shift lenses and miniaturization. Phototips.biz. Video 30:29.

Northlight-images.co.uk, True Black and White review. Black and white specialist print software for Canon iPF printers. Pitkä artikkeli.

Macperformance.com, How to Preview and Sort 2000 Images Fast. 2000 raw-kuvaa. Mac OS X Finder, sisäänrakennettu kuvien esikatselu.

Sonylta tulossa pian uutta. Radiant Lite Photography, Sony A55 and A33.

Diglloyd.com, NEC PA271W 27" Wide Gamut Professional Display (and 30" 3090WQXi). Euroopassa tuotenimet ja -paketit voivat olla erilaisia kuin USA:ssa.

Downloadsquad.com, DLS Review: Picasa 3.8 released, now with Picnik editor. Uusi versio Googlen ilmaisesta Picatasta.

 

22.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Ilari Tuupanen - Luontokuvia, Uudet kuvat. "Kesä meni vähän ohi ja kuvia tuli todella vähän. Kuitenkin lisäsin kesän kuvat sivuille."
 • Antti Maasalmi, Course Camarguaise (härkätaistelu). "..Se vähemmän tunnetumpi härkätaistelu Camarguen tapaan. Oikeammin "taistelu", sillä kyseessä on ennemminkin juoksukilpailu härkien kanssa. Lajilla ei taida olla suomenkielistä nimeä. Laji liittyy Etelä-Ranskan Camarguen alueen pitkään historiaan härkien kanssa. Kunnioitettuja elikoita on ollut alueella jo Roomalaisten ajoilta asti ja se on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin se tunnetumpi Camarguen hevonen.

  Tässä ei siis lahdata härkää paljettipuvussa, vaan yritetään napata härän sarvissa tai otsalla oleva nauha, kukka, tms. ja juostaan kovaa karkuun. Turvaan hypätään aidan yli ja toivotaan ettei elukka tule perässä. Eläimiä ei vahingoita lainkaan, päinvastoin. Härät on kisojen pääesiintyjiä."
 • Antti Savilampi, Albania 2010. "Kesällä tuli käytyä Albaniassa parin päivän reissulla. Tälläkin kertaa tuli tututtuun tapaan otettua lähinnä ihmiskuvia. Ei nyt ehkä parasta minua, mutta kohtuullisen tyytyväinen olen. Huomattavaa on, että Albaniassa oli erittäin tärkeää kertoa kuvattaville, mistä on kotoisin. Kun kertoi, että on Suomesta, tuli kuvauslupa hymyn kanssa. Kuka muuten tiesi, että Tirana on täynnä pubeja ja "lounge" tyyppisiä baareja. Euroopassa ei ole tullut vastaan toista kaupunkia, jossa yhtä paljon baareja. Toinen vastaava on ilmeisesti Belgrad Serbiassa." Galleries (kaikki kuvat).

Suomen valokuvataiteen museo, blogi, Suoraviivaista taidelääkintää, 16.8.2010. ...Eli siis, jos fillarointi kiinnostaa ja taidekaan ei ole ihan mahdoton juttu, niin kannattaa käyttää tulevan viikonlopun lauantai tai sunnuntai Pää pyörälle – taidetta fillaroiden -tapahtuman parissa.... (siis nyt...).

 • Pää pyörälle - taidetta fillaroiden 21.-22.8.2010 ...Fillarireitti muodostuu seitsemästä eri kohteesta Helsingissä ja Espoossa, joissa tutustutaan näyttelyihin ja tavataan tapahtumaa varten mukaan kutsuttuja eri alojen taiteilijoita... Reitin pituus on noin 17 kilometriä.
 • Ks. Ohjelma. Aloitus Suomen valokuvataiteen museo, klo 11 - 12, sunnuntai 22.8.2010.
 • Reitti & liput, Koko kierroksen hinta on 15 € / päivä, alle 18-vuotiaat pääsevat mukaan ilmaiseksi. Kierroslipulla pääsee kaikkiin reitin kohteisiin. Hintaan sisältyvät myös museoiden perusnäyttelyt. Lippuja voi ostaa Valokuvataiteen museon kassalta tapahtumapäivinä. Kohteet yksittäin: myös kunkin museon oma pääsymaksu on voimassa.

Pingstate.nu.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Russia in color, a century ago. 34 kuvaa. Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii (1863-1944).

Lisää, Prokudin-Gorskii.

Scottkelby.com, Your Lightroom 4 Wish List Comments. Viikon takaiseen postaukseen kommentteja ja uusi toiveita. Toivelista on välitetty Adobelle, joka kuulemma nykyään ottaa huomioon käyttäjät aivan eri lailla kuin aiemmin.

Thom Hogan, Quick Links & Comments, 21.8. ja 20.8.2010, jälleen kommentteja Nikonin menneistä ja odotettavissa olevista julkistetuksista.

Lifehacker.com, PilotHandwriting Turns Your Handwriting into a Font. Ilmainen, mutta viestien lähetys pitää tapahtuma www-sivujen kautta (fontteja ei voi asentaa/imuroida omalle koneelle, tällaista on kuitenkin luvattu...). Kyseessä palvelu, jonka avulla voi lähettää omalla käsialallaan viestejä tietokoneen kautta kirjoitettuna.

Lenstip.com, Nikon Nikkor AF-S 70-200 mm f/2.8G ED VR II. Päivitys vuoden 2003 malliin (jota moitittiin reunapiirrosta ja turhan suuresta vinjetoinnista). Täyskennoisille, kuvanvakaaja. Paino 1.470g, filtterikierre 77mm. Ainut miinus tulee täydellä aukolla täyskennoisella vähän pehmeästä reunapiirrosta. Suomen Nikon. Ks. Objektiivi.info. Suomen hinta on n. 1.800 euroa.

 • "To sum up if you need this type of lens and can afford it, you shouldn’t delay. You won’t regret your decision for sure."

Luminous Landscape, Sony NEX VG10 HD Camcorder / 14MP Stills Camera Field Report. Pitkään on odotettua aitoa (=kunnon laatu) videon ja still-kuvien yhdistämistä. Miltä pian myyntiin tuleva Sony NEX VG10 HD Camcorder vaikuttaa? Kroppikenno (1.5-kroppikerroin), vaihdettavat objektiivit, videokamera, joka ottaa 14 megapikselin still-kuvia. Ei RAW-tiedostoja. Runko maksaa n. $1.100 (päälle sitten objektiivit). Kitti (runko + objektiivi 18-200mm) maksaa $1.999. Lcd-näyttö (921.000 pikseliä), elektroninen etsin (1.1 megapikseliä). 18-200mm kittiobjektiivi on hyvää laatua. Still-kuvien laatu ei eronnut mitenkään vastaavien järjestelmädigien laadusta. Miinusta: tarkennuksen/valotuksen lukituksesta ei mitään tietoa (käsintarkennettaessa ei voi suurentaa), käyttöliittymä ei hyvä, histogramimn käytössä ongelmia, ei RAW-tiedostoja still-kuvissa, pöly kennolla.

 

21.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Juha Einovaara, Hyönteiset 2010
 • mikkopylkko.1g.fi, Musakuvaajan viikonloppu (eiliseen sarjaan vähän jatkoa, painopiste on tällä kertaa kuvaajassa)
 • Kuvia Itämereltä Ilkka & Anu Lastumäki, RV Muikku 2010. "Tutkimusalus Muikun 12 - 24. elokuuta kestävän matkan tavoitteena on saada lisätietoa Suomelahden tilasta. Matkan ohjelmassa on Suomenlahden ravinnemäärien, happiolojen sekä meren pohjan ja pohjaeläinyhteisöjen tilan kartoittaminen."

Yle.fi, Pohjanmaa, Caj Bremerin näyttely Ateneumista Vaasaan. Valokuvaaja, akateemikko Caj Bremerin näyttely siirtyy Ateneumista Kuntsin modernin taiteen museoon Vaasaan. Lähes 150 kuvasta koostuva retrospektiivinen näyttely keräsi Ateneumissa suurta kiinnostusta.

Yle.fi, Areena, Ykkösen aamu-tv: Kesäkuvakisan elokuun voittaja. Video, kesto 15:43.

Viikate's blog, Alan lehtiä. Tarkoituksella ja tahallaan kärjistettyjä mielipiteitä.

 • (itse en ajattele kirjoittajan tapaan...)

Kuvaaja Markku Könkkölä, Idänkulkusirkka (Locusta migratoria). Kuva.

Tietokone.fi, Canon uudisti kameroitaan ja tulostimiaan. Canon IXUS 1000 HS, Canon PowerShot S95, Pixma MG8150 ja laskihiiri X MARK I MOUSE.

Tietokone.fi, Iphone-jonot lyhenevät – komponenttipula helpottuu. ...Piirien valmistajat ovat lisänneet kapasiteettiaan, minkä pitäisi mahdollistaa noin 14 miljoonaa iPhonen valmistamisen ja myymisen vuoden kolmannella neljänneksellä....

Hardware.fi, Samsungilta USB 3.0 -liitännällinen ulkoinen kovalevy. Siirtonopeus 625 megatavua sekunnissa, USB 2.0 60 megatavua sekunnissa. Kaksi kokoa 320GB ja 640GB. Eurooppaan laitteet tulevat tässä kuussa, hintoja ei ole vielä kerrottu. Ja pitäähän se tietokoneenkin tukea USB 3.0 -liitäntää.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Pictures of the Week: August 20, 2010. 27 kuvaa.

Thephotoargus.com, 20 Useful Photoshop Actions to Make Your Post Processing Easier. Linkkejä, esillä esimerkkikuvat valintaa helpottamaan.

Digital Photography School, The Classic Portrait: How to Build and Use Your Own Portable Portrait Studio. Yksityiskohtainen luettelo, mitä tarvitaan. Ja myös, miten pääsee alkuun.

ePhotozine.com, Advice on cropping photographs.

Tip 1: Decide what’s in or out.
Tip 2: Eliminate distractions.
Tip 3: Watch the edges!
Tip 4: Avoid the bulls-eye.
Tip 5: Keep hands and feet in!
Tip 6: Create shapes.
Tip 7: Follow the light!
Tip 8: Get oriented.
Tip 9: Change it up.
Tip 10: Get it right in camera.

Trustedreviews.com, Image Editing Tips – Adding Motion Blur. Sama vaikutus kun kuvaa otettaessa pannataan.

The Online Photographer, Nikon Replaces the Fast 85mm. Nikonin juuri julkistetusta 85mm objektiivista (joka ei ole vielä myynnissä).

Smithsonian.com, A Close Encounter With the Rarest Bird. Lisää viimeisiä vahvistettuja kuvia rämetulikärjestä. Linnun uskottiin kuolleen sukupuuttoon, kunnes kuusi vuotta sitten tehtiin uusi havainto. Ivory-billed woodpecker = rämetulikärki. Viimeinen vahvistettu havainto on vuodelta 1944.

Vimeo.com, introduction to audio with DSLRs. Video, kesto 6:25.

Dpreview.com, Metz introduces Mecablitz 58 AF-2 and 50 AF-1 flashguns. Canon, Nikon, Sony, Pentax ja 4/3-systeemin kamerat. Päivityksiä aiempiin salamamalleihin.

Rob Galbraith, Zoom H1 audio recorder now shipping for US$99. Äänen tallentamiseen järjestelmädigillä videota kuvatessa. Kaksi sisäänrakennettua mikrofonia, erilaisia liittimiä, WAV/MP3.

Photojojo.com, Fisheye, Macro, and Wide Angle Camera Phone Lenses. Kamerakännyköille lisää polttovälivalintaa. Yksi kpl $25, kaksi kpl $40, postikulut mukana.

Kamera & Bild, WEBB-TV: Tankarna bakom Nikon D3100. Nikonin edustaja haastateltavana. Kesto 9:38.

Steve Sanders, Gary Fong's Collapsible Lightsphere. Gary Fongilta jälleen yksi salamavalon pehmentäjä. Hinta on $60 - $70.

 • (Oma mielipide: vaikka toisin voisi luulla tämän arvion perusteella, niin eivät nämä pehmentäjät eroa toisistaan lopulta kovin paljoa. Ja aina voi itsekin rakennella kaikenlaista: yleensä tuottavat parempaa jälkeä, vaikka näyttävätkin amatöörimaisemmilta...)

 

20.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Nelonen, Koulukuvauksista tuhansien kylkiäiset kouluille. Uutisvideo kesto 2:19.

Keski-Uusimaa, Jani Kääriäisen kuvablogi. Idiotisminen kuvasarja.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Now that the oil well is capped... 42 kuvaa.

Reuters.com, Beating the heat. 20 kuvaa.

(eilisen kertausta) Nikonilta uutta.

(eiliseltä) Canonilta uutta.

Strobist, Book a Shoot During Your Next Boring Meeting. YouTube-video, kesto 3:57. Esitellään iPhone-sovellusta, jolla voi suunnitella etukäteen studiokuvaussessiota, näyttää valon vaikutuksenkin.

Npr.org, Is Photojournalism Dead? We Almost Hate To Ask. Lehtien lukijamäärät ovat romahtaneet, mainostajat ovat kaikonneet. Kuka rahoittaa nyt laajat kuvaesseet?

LetsGoDigital, Canon PowerShot G12 (?). Julkistaminen 26.8.2010 (?). Kuviakin löytyy. 10 megapikseliä, 28-140mm, 5-kertainen zoom. 720p HD video. Ei paljoa muutoksia edelliseen malliin G11.

Sonyalpharumors.com, Also the Sony A560 and A580 gets leaked.

 

19.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Harri Rauhanummi, Wien2010 sekä YouTube video (Wien) still-kuvaa/liikkuvaa kuvaa, 10:27. Välitekstit suomeksi.
 • topiasolkkonen.kuvat.fi, Helsinki City Marathon 14.8.2010. "Muutamia räpsyjä kävin huitomassa, lähinnä Kisahallilla ja ekalla juomapisteellä."

YLE, Lahti, Kuvaaja ei-kenenkään-maalla. Tämä mies ei halua kuvata kattiloita tai autoja vaan ihmisiä. Lahtelainen valokuvaaja Markus Henttonen on kosmopoliitti taiteilija, joka on ehtinyt 33 ikävuotensa aikana tehdä ja nähdä paljon. Hän kuvaa lehtiin, järjestää omia valokuvanäyttelyjä ja työstää valokuvakirjoja. Mies kuvasi myös lahtelaisia lähiöasukkaita, ja nuo kuvat pysäyttivät aiemmin kesällä katsojansa teiden varsilla. Myös haastattelu, kesto 14:14.

Finnfoto, Apurahat. Finnfoto ry jakaa vuosittain apurahoja. Kyseessä ovat Kopiosto ry:n Finnfotolle jakamista kopiointikorvauksista. Apurahojen myöntäminen edellyttää, että hakija on luovuttanut valvontavaltakirjan Finnfoto ry:lle.

 • Hakemuksien lähetysaika on vuosittain syyskuun 15. päivään mennessä yllämainittuun osoitteeseen (postileiman päiväys riittää).
 • viime vuoden Finnfoton myöntämät apurahat (yhteensä 53.800 euroa, saajina 21 yksittäistä henkilö ja kuusi järjestöä. Olikohan joukossa yhtään "työryhmää"?)

Artur Gajewski blog, Mustan taustan värjäys salaman värikalvoilla, osa 2. Tällä kertaa mennaa kuvaamistapahtumassa yksityiskohtaiselle tasolle. Useampikin on pyytänyt ykkösosaan tarkennuksia.

(Foorumilta) Kirkko & Kaupunki, Mielipiteet, Pedofiilit kuvaavat lapsia. ...Samalla sekunnilla pysäkillä ollut mies otti kännykkäkameralla kuvan seitsemänvuotiaasta tytöstäni... ...Soitin hätäkeskukseen, josta pyydettiin menemään poliisille rikosilmoituksen tekoon....

 • Poliisi ilmoitti, ettei ota ilmoitusta vastaan, koska mitään rikosta ei ole tapahtunut. Kuvaaminen yleisillä paikalla on sallittua.
 • "Äiti vanhasta Vuosaaresta"

HS, Kuluttajahintainen 3D-kamera myyntiin lokakuussa. Fujin 3D -kamera, video, kesto 2:03.

 • Tekniikan Maailma, Fujifilm esitteli entistä pienemmän ja monipuolisemman 3D-kameran. Fujifilm FinePix Real 3D W3. Tv:stä kuvia katseltaessa vaaditaan 3d-lasit, katselulaitteen ja kameran omalta näytöltä katsottaessa ei laseja vaadita. Näyttö on nyt 3.5 tuumaa, aiemmin 2.8 tuumaa. 10 megapikseliä, 35-105mm, 3-kertainen zoom, 3D-video 1280x720p. Kaksi kameraa yksissä kuorissa, toisella voi ottaa vaikka laajakulmakuvan, toisella zoomatun. Syyskuussa myyntiin 450 euroa.
 • Popular Photography, Hands-On Impressions: Fujifilm Real 3D W3

Tietokone.fi, Kokeiltua: iPhone 4:n videopuhelu on vielä torso viritys.

Rantapallo.fi, Järjestystä matkakuvakaaokseen. Picasa, iPhoto, Lightroom. Gimp ym. Jäävät jutussa lähinnä maininnan asteelle.

Photo.net, foorumi.

Foreignpolicy.com, Metropolis Now. Maailman kaupungeista kuvia. 66 kuvaa, 66 lyhyttä luonnehdintaa. Mukana myös Tukholma ja Kööpenhamina.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School, How to Be a Curious Photographer.

1. Don’t be held Captive ‘the Rules’
2. Ask Questions
3. Ask ‘What if…’
4. ‘Turn Questions into Quests’
5. Learn from Others
6. Put disconnected ideas together
7. Play
8. Go with the Flow
9. Get Proactive
10. Slow Down

IR, Olympus: Seven new compact cameras. Kompaktidigejä, vain kahdessa kuvanvakaaja. Speksien mukaan malleissa ei ole mitään erikoista.

Kamera & Bild, Spegellöst är framtiden – även för proffs. Isot valmistajat seuraavat pienempien esimerkkiä, peilittömillä järjestelmäkameroilla on edessään loistava tulevaisuus.

 

18.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • jannenkuvia.kuvat.fi, Suomussalmi 13-15.8.2010. "Kahden päivän road trip Suomussalmelle. Raatteentie nähty, kuvauksen painopiste kuitenkin Arolan tilalla, karhukojulla. Voin suositella!"
 • Samu Hintsa Photography, Flow_Festival-2010. "M.I.A. jäi kuvaamatta koska kuvaajien määrää lavana eteen rajoitettiin ja ite jäin juuri siihen porukkaan joka ei lavan eteen mahtunut :/"

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot. Maksu ei ole vielä mahdollista järjestelmän kautta. Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa.

Aluksi voi lähteä liikkeelle kohdasta Aineittain haku. Kuvataide (483), Valokuvaus ja mediataide (68). Valokuvaus (47), Digitaalinen kuva (9), video (10), elokuva (1), Animaation (0), mustavalkokuva ja studiotyöskentely (2), muu mediataide (1). Esimerkkejä kursseista:
- Käsisalamakurssi 14 oppituntia, 28 euroa.
- Luontokuvauksen maastokurssi (Porkkala, 12 oppituntia, 15 euroa).
- Studiokuvauksen perusteet (14 oppituntia, 28 euroa. Lisäksi mallikustannuksiin 20 euroa / henkilö).
- LuovaKuva (12 oppituntia, 15 euroa).

Valokuvaus ja mediataide, ilmoittautuminen alkaa 24.8.2010 klo 11. Puhelinilmoittautujat ja netti-ilmoittautujat ovat samassa asemassa.

Toinen hakureitti, Tietotekniikka (487). Kuva- ja videonkäsittely (123). Kuvankäsittelyn perusteet (79), Kuvankäsittelyn kertaus- ja jatkokurssit (38), Videoeditoinnin perusteet (4), Videoeditoinnin kertaus- ja jatkokurssit (2).

Tietotekniikka, ilmoittautuminen alkaa 25.8.2010 klo 11. Puhelinilmoittautujat ja netti-ilmoittautujat ovat samassa asemassa.

Koko Suomen opistoluettelosta (Kansalais- ja työväenopistojen liitto KTOL) on linkit opistojen omille verkkosivuille, joista löytyvät tiedot kunkin kansalaisopiston toiminnasta.

Turun Sanomat, Opetushallitus aikoo puuttua koulukuvausten rahakylkiäisiin. Osa kouluista alkanut kieltäytyä lahjoista. Koulukuvausyritykset tarjoavat kouluille ja oppilaskunnille jopa tuhansien eurojen rahakorvauksia sopimusetuna.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Mallitoimisto Mallihotelli Ay, Tampere. Mallitoimisto tarjoaa erinomaisen studiotilan sekä työtilan valokuvaajalle, jolla on luovuutta ja silmää kauneudelle. Etsitään yrittäjää, joka on kiinnostunut yhteistyöstä mallitoimiston kanssa. Tarjotaan mm. mallikuvauksia ja koulutustunteja. Tilat sijaitsevat Tampereen keskustassa Finlaysonin alueella. Kiinteä kk-vuokra tilasta ja rauhallinen paikka pyörittää omaa valokuvausalan yritystä. (Tässä ei ole suoraan kyse työpaikasta vaan yrittäjyydestä).

Työpaikan osoite Finlaysoninkatu 2, 33210 TAMPERE
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta

Tekniikan Maailma, Teräviä kuvia vähässä valossa. Uutta. Nikon Coolpix S5100, 12.2 megapikseliä, 28-140mm, 5-kertainen zoom, IS0 3200, 720p video. Kuusi väriä, 180 euroa.

Tekniikka & Talous, Ilmavoimat kuvaa metsätuhoja huippulaitteilla. Erikoiskameran tarkkuus on yli 100 linjaparia millimetriä kohti, kun ammattikuvaajien käyttämillä järjestelmäkameroilla voidaan päästä 60–70 linjapariin.

Photo.net, foorumi.

Popular Photography, Setting a White Balance for the Blue Planet. Miten satelliittikuvia otettaessa asetetaan valkotasapaino?

Diyphotography.net, 13 Photography Lighting Video Tutorials. Laidasta laitaan valaistukseen liittyviä videoita.

YouTube, lynda.com Tutorial | Photoshop CS5 One-on-One: Advanced—Black & White command. Video, kesto 6:04.

Vimeo.com, David Ziser, Posing Large Wedding Party Groups. Video kesto 18:39. Miten hääkuvaaja selviytyy ryhmäkuvasta? Monenlaista ohjetta, vaikkapa ryhmähaliin. Käydään läpi kuvia, miten ne oikein on otettu, myös valaistus.

The Online Photographer, Voja Mitrovic, Printer to the Greats (Part II). Henri Cartier-Bresson, Josef Koudelka jne.

Thephotoargus.com, Specialize In: Commercial and Advertising Photography. Jonkin verran tälla alueella freelanceriksi aikovalle.

Digital Photography School, External Hard Drives – Backing Up and Saving Your Images: Part 2.

USA Today, Travel, Are lithium-ion batteries the next threat to airline safety?

Dpreview.com, Fujifilm launches FinePix W3 three dimensional compact camera.

Dpreview.com, Nikon releases ViewNX 2 software. Kuvien katselu + editointi, raw, Nikonin videoiden editointi. Ilmainen, imurointi ei vaadi rekisteröintiä.

 • Nikon, ViewNX 2. Versio 2.0.1. Mac/Windows.

IR, Canon U.S.A. Announces Two New PIXMA Printers With Innovative Intelligent Touch System and Full HD Movie Print (lehdistötiedote). PIXMA MG8120 ja PIXMA MG6120. Langattomia. Videoista voi printata yksittäisiä ruutuja. $299.99 ja $199.99.

Rob Galbraith, Canon announces EOS 7D Studio Version camera, kit. Kamera ja langaton lähetin modifioitu viivakoodikäyttöön. Paketti tuli myyntiin viime kuussa, $2599.

Macworld.com, Report: Apple to launch 7-inch iPad by Christmas. Vuoden lopulla kauppoihin.

Steve Sanders, Canon EOS Digital Rebel T2i. Euroopassa Canon EOS 550D. Helmikuussa 2010 julkistettu. 18 megapikseliä, kroppikenno (1.6x), valotuksen korjaus +- viisi aukkoarvoa. Kuvaustahti 3.7 kuvaa sekunnissa. Etsin 95% kuvasta (saisi olla parempi), lcd-näyttö kolme tuumaa (ei-kääntyvä, 1.040.000 pistettä, 720x480, ensimmäistä kertaa 3:2, aikaisemmin ollut 4:3). 1080p HD-video, 1920 x 1080, kuvausnopeus 30/25/24 ruutua sekunnissa. Ulkoiselle mikrofonille stereofoninen liitin. HDMI-liitäntä. Täysi tuki Eye-Fi -korteille. Sarjakuvaus 3.7 kuvaa sekunnissa. Kuvanlaatu (still/video) vastaa kallimpaa isoveljeä Canon EOS 7D:tä (muut ominaisuudet sitten eivät). Pienikokoinen. Akut kestävät optista etsintä käytettäessä vähän yli 400 kuvaa. Raw-kuvia mahtuu puskuriin kuusi. Ei suoranaisia heikkouksia, mutta ostajan on syytä ymmärtää, että kittiobjektiivit eivät näytä, mihin kamera pystyy. 75% isonveljen Canon 7D:n ominaisuuksista puoleen hintaan. Ei automaattitarkennuksen hienosäätöä (autofocus microadjustment). Suomen Canon. Suomen hinta on n. 800 euroa (pelkkä runko).

Photozone.de, Canon EF 14mm f/2.8 USM L II. Täyskennoisella testi. Pyöreä ulkoneva etulasi. Lens capin saa kiinni tulppaanin muotoiseen vastavalosuojaan. Painoa 645g, filttereitä ei voi käyttää kuperan etulasin takia, suotimet taakse. Säänkestävä. Kohtuullisen pieni tynnyrivääristymä. Vinjetoi. Terävä piirto, jo isoimmalla aukolla. Diffraktio huonontaa piirtoa f/11 alkaen. Värivirhettä (purppureunaisuutta). Bokeh vähän karkea. Suomen Canon. Ks. Objektiivi.info. Suomen hinta on n. 2.400 euroa.

 • "The biggest problem of the Canon lens is not the lack of quality but its extremely high price of around 2000EUR/US$."

ePhotozine.com, Honl Photo Traveller8 softbox. Honlin sarjaa strobist-kuvaajille, jotka eivät halua itse rakennella salaman pehmentäjiään yms. Käsisalamalle pehmentäjä, tasovalo, menee kätevästi kasaan, muutamassa sekunnissa kuvausvalmis. Sopii hyvin ulkokuvauksiin (läheltä) pehmentämään salaman valoa. Suomen hinta on 69 euroa. Kokoontaitettuna 28x23 cm, 110g.

 

17.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Tapani Päkkilä, flickr, August. Elokuun 1. päivänä kirjoitettua: "Viimeaikoina on jäänyt kuvaaminen niin vähälle, että päätin haastaa itseni elokuun ajaksi. Eli tarkoituksena ottaa joka päivä vähintään yksi kuva ja jos kuvia tulee useampia, laitan omasta mielestä parhaimman näytille.". Elokuun omahaaste.
 • pakkila.net, Tapani Päkkilä Photography

Artur Gajewski blog, Mustan taustan värjäys salaman värikalvoilla. ...Musta kangas, vaikka se kuulostaakin hassulta, on todella hyvä väri mikäli on tarvetta saada valkoinen tai tietyn värinen hehku mallin taakse....

(Foorumilta) Jariharjula.com, Täydenkennon Minolta. ...Onneksi kellarikomerosta löytyi täydenkennon Minolta-järkkäri. Analoginen, ei digitaalinen.... ...Ensimmäisen rullan kuvasin pilvisellä säällä ja valoa oli hiukan niukasti käsivaralta kuvaamiseen ISO 200 filmille....

 • Täydenkennon Minolta osa 2 ...Osa kuvista oli pettymyksiä, olin jo ehtinyt unohtaa että filmi on aina tehty vain yhdelle valkotasapainolle. ... ...Terävyys sen sijaan yllätti positiivisesti....

Timon poikkitiedepalsta, Heureka.

 • Sano muikku! 16.8.2010. Minua on aina ihmetyttänyt, miksi valokuvassa pitää sanoa ”muikku”. Suuhan menee aivan suppuun, kuin pusua olisi antamassa....

Pingstate.nu.

Kasablogi.com, monta kirjoittajaa.

 • Kuvataidekasvatusta 16.8.2010. "...Nyt kun tutkin kuvia, omani ovat jäykän muodollisia turistiotoksia perinteisine pönötyksineen: patsaita, suuria taloja, merkittäviä nähtävyyksiä, puistomaisemia. Murrosikäinen jälkikasvuni puolestaan on vanginnut nopeasti ohimeneviä tilanteita, ilmeitä, tunnelmia ja hauskoja yksityiskohtia...."
 • Samba 2010 Tampere, 31.7.2010
 • Madeira 20.7.2010
 • Madeira II 22.7.2010
 • Silloin oli silloin, mutta entä nyt? 27.1.2010 Mielenkiintoinen Flickr-ryhmä.

Työ- ja elinkeinotoimisto. Valokuvaaja, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Oulu. Valokuvaajan tehtäviin kuuluvat silmäkuvaukset ja muut tarvittavat valokuvaukset sairaanhoitopiirin alueella. Liikkuvassa silmätautiyksikössä ('Silmo') valokuvaajan työhön sisältyy myös muita tehtäviä, mm. ajanvaraukset, silmänpaineen mittaukset, näkökenttätutkimukset ja liikkuvan yksikön siirtäminen (vaatii C1E tai vähintään BE -ajokorttia). Työn monipuolisuutta lisäävät opastus- ja avustamistehtävät liittyen mm. valokuvaukseen, av-välineisiin ja etäluentoihin. Arvostetaan digitaalisen kuvauksen ja kuvankäsittelyn hallintaa sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Kelpoisuusvaatimuksena on alan ammatillinen perustutkinto ja riittävä kokemus kliinisen valokuvauksen alalta.

Työpaikan osoite Kajaanintie 50, 90220 OULU
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 01.09.2010 klo 15:45

OpenLight-blogi, 25 ensimmäistä ilmoittautunutta pääsee mukaan. LightMapping- kävelyn ideana on tehdä havaintoja öisestä kaupunkikuvasta ja samalla ottaa öisestä Helsingistä digivalokuvia. Valaistuksen ratkaisujen lisäksi kierroksen aikana ohitettavien ja tarkasteltavien kohteiden suunnittelijoista, suunnitteluajankohdista, tavoitteista ja niissä onnistumisesta keskustellaan.

 • Osana syksyn Valotapahtumaa Suomen Valoteknillinen Seura ry järjestää LightMapping-kävelyn Helsingissä 30.8.2010.

Lightscrape, Juha Haataja, Praising the iMac. Three years ago - almost to the day - I bought an 24" iMac, together with the EyeTV receiver for watching and recording digital tv...

HS, Saksalaiset haluavat piilottaa talonsa Googlelta. Internetin hakukoneyhtiön Googlen katunäkymäkuvaukset ovat saaneet yksityisyydestään tarkat saksalaiset raivoihinsa. Moni saksalainen haluaa häivyttää jopa talonsa Googlen katunäkymistä.

Iltalehti.fi, Näin teet iPod Touchista iPhonen. ...Kehys sisältää akun, latausliitännän ja sim-kortin, joka mahdollistaa normaalit puhelut. Käyttäjän on asennettava laitteeseen ohjelmisto, joka mahdollistaa tekstiviestien lähettämisen. Käytännössä tämä tarkoittaa murtautumista iPhonen alkuperäiseen ohjelmistoon....

 • Tähän mennessä Apple Peelin kysyntä on ollut heikkoa. Syynä voivat olla rajoitukset laitteen ominaisuuksissa. Käyttäjä ei esimerkiksi voi poistaa saapuneita tekstiviestejä. Lisäksi laite ei tue 3G-yhteyttä ja puheluiden soittamisessa on pieni viive.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Singapore 2010 Youth Olympics. 37 kuvaa.

Thephotoargus.com, 42 Awe Inspiring Photos of Extreme Weather. Tornadoja, ukkosmyrskyjä, tulvia, hurrikaaneja, pakkasta.

Digital Photography School, Backing Up and Saving Your Images: Part 1. Symantecin viime vuoden tutkimuksen mukaan vain kolmasosa valokuvaajista ottaa kuvistaan varmuuskopioita.

The Online Photographer, Voja Mitrovic, Printer to the Greats (Part I). The Untold Story of One of the Greatest Printers in Photography. Henri Cartier-Bresson 1967 - 1997. Josef Koudelka viimeiset 30 vuotta. Lisäksi Sebastio Salgado, Werner Bischof, René Burri, Marc Riboud, Robert Doisneau, Edouard Boubat, Man Ray, Atget, Helmut Newton, Raymond Depardon, Bruno Barbey, Jean Gaumy, Frederic Brenner, Max Vadukul ja Peter Lindbergh.

Photo.tutsplus.com, Step By Step Guide to Photographing a Beverage. Yksityiskohtaiset oheet. Lasi, juomaa ja jääkuutioita, miten kuvataan.

YouTube, An Introduction to High-Magnification Macro Photography. Kesto 7:40.

Popular Photography, How the Pros Shoot HD Video with SLRs.

Trustedreviews.com, Seashell SS-1 Waterproof Camera Case. Tavalliset vettäpitävät pokkarit kestävät vain muutaman metrin syvyyttä. Kameravalmistajilla on omia va-koteloita, ne ovat aika kalliita ja vain muutamalla valmistajalla. Seashell SS-1 sopii useimmille pikkupokkareille, vedenpitävä 40 metriin asti. Arvosana 9/10. £149.99, 183 euroa.

 

16.08.2010   (linkki)

Digicamera.net Foorumi, alue Digikuvaus, keskustelun aiheena Radio popper.

Vesa Koivunen, Hyvä kuva? 15.8.2010. Juttu lähti liikkeelle uudesta kuvaustyylistä, joka todellakin rikkoo rajoja. Itselläni on konservatiivinen tyyli, jos tyyliä ollenkaan, ja jään vääjäämättä tällaisten kuvaajien jalkoihin. Mutta millainen on sitten hyvä kuva ja kenelle se on tarkoitettu? ...

 • Kuvaanko kollegoille vai lukijoille?

We Love Helsinki, Kuvareportaasi We Love Helsinki -kaupunkifestivaaleilta. 13.8.2010.

Helsinginuutiset.fi, Bmx-kuvaajan on onnistuttava yhdellä laukauksella. Työmaainsinööristä valokuvaajaksi, 33-vuotias Kai Kuusisto kertoo.

Tähdet ja avaruus, avaruus.fi, 3,2 miljardin pikselin kameralla varustettu jättiläisteleskooppi toteutuu. 350 miljoonaa euroa. Teleskooppia varten on suunniteltu maailman suurin ja nopein CCD-kamera. Se ottaa 3,2 gigapikselin kuvia 15 sekunnin valotusajalla 20 sekunnin välein. Ensimmäisen kymmenen vuoden aikana aikana arvioidaan kertyvän 2000 kuvaa jokaisesta tällä instrumentilla näkyvästä Chilen yötaivaan osasta, 30 teratavua yhden yön aikana. Ensimmäiset kuvat tullevat kuusi vuotta rakentamisen aloittamisen jälkeen.

Tietokone.fi, Elisan iPhone-myynnin huhut kiihtyvät. Apple iTunes päivittynyt jo asetuksilla. ...Uusista iTunes-aetuksista kertoi tuoreeltaan Sami Köykkä Facebook-päivityksissään. ...

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, 6 Tips for Setting your Photography Prices. Näitä ohjeita voi suoraan soveltaa Suomenkin markkinoille.

Digital Outback Photo, Importing Images from the iPhone 4 into Lightroom 3. Näinkin voi tehdä.

Muutaman viikon takainen uutinen Ansel Adamsin lasinegatiiveista muuttuu yhä epämääräisemmäksi.

Muutama ei-digiäkin käsittelevä sivusto/keskustelufoorumi.

Dcviews.com, EISA announces the 2010-2011 Photo Awards. Palkittuja ja palkintoja riittää.

Naturephotographers.net, Packing and Shipping your Photographs Framed or Unframed. Käytännön ohjeita kehystämättömien ja kehystettyjen valokuvien lähettämiseen. Myös kuvia.

Cameralabs.com, Sigma lenses: complete catalogue for Canon, Nikon, Sony, Pentax and Four Thirds mounts. Kattava lista, ominaisuudet koottu sivustolle.

Thedigitalstory.com, Derrick Story, LCD Magnifier for Canon 5D Mark II (DIY). Tämä ei olekaan mikään tavallinen lcd-näytön eteen liimattu luuppi.

USA:n eBay, vilkasta kauppaa tyhjillä pakkauksilla. Hakutulokset "empty box".

Kamera & Bild, Fotoskola, Fotografera där du är. 7-sivuinen pdf. Vuoden luontokuvaaja Serkan Grûnes neuvoo.

 

15.08.2010   (linkki)

Designsapiens blog.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Ammattinetti.fi. Valokuvaaja. Laita hakuun "valokuvaaja", sitten klikkaa linkkiä valokuvaaja. (Miten voidaan tehdä "palvelu", josta ei synny toimivia linkkejä?).

 • haastattelut, valokuvaaja. Petteri Kivimäki, 34. (tämä linkki löytyy ylläolevan haun lopputuloksena, oikealta, kolmas ylhäältä Haastattelu: Valokuvaaja. Laittaisin tähän suoran linkin, mutta...).
 • ammattilaiset.net, Kuvaaja. 9.7.2008. Kimmo Seppälä työskentelee Kymen Sanomien kuvaajana. Seppälä työskenteli aiemmin kokkina, mutta ravintolan lopetettua toimintansa hän päätti tehdä harrastuksesta itselleen työn ja ryhtyi valokuvaajaksi. Video, kesto 3:39.

Photo.net, foorumi.

Shorpy.com, Coffee Break: 1862. Sisällissotaa käydään.

The Online Photographer, The Best Photography How-To Books. 12 kirjaa. + muita.

ePhotozine.com, How to create an out of focus background in Photoshop. Taustan blurraus. Photoshop CS4, hyvin yksinkertainen tapa.

YouTube, lynda.com Tutorial | Photoshop CS5: Creative Effects--Removing a model from a white background. Kesto 2:54.

Amateurphotographer.co.uk, 'First photographer' history to be exposed. Joseph Nicéphore Niépce otti ensimmäisen säilyneen valokuvan vuonna 1826. 13. ja 14.10.2010 julkistetaan Niépcen alkuajan kokeiluista tutkimustuloksia.

Bobatkins.com, Digital Image Backup. Aiemmin kuvatiedostot mikrolla ja backupit sitten ulkoisille kovalevyille. Uudella systeemillä kuvatiedostot siirrettiin ulkoiselle kovalevylle (USB 2.0, siirtopeus keskimäärin 30MB/s). Yhden gigan ulkoiset kovalevyt maksavat alle $100. MS:n ilmaisohjelma varmuuskopioiden tekemiseen.

Petapixel.com, Interview with Craig of Canon Rumors. Kuka on sivuston takana, mitä on mennyt pieleen, mikä on ollut isoin menestys. Onko Canon ottanut yhteyttä.

 • (26.8.2010 Canon järjestää lehdistötilaisuuden ainakin Belgiassa ja Puolassa... Julkistuksia tulossa Canoniltakin...)

 

14.08.2010   (linkki)

Torstaina 19.8.2010 Nikonilta tulossa julkistuksia. Suomenkin Nikon järjestää silloin aamutilaisuuden, jossa kerrotaan uutuuksista.

Pingstate.nu.

Luontokuva.org, Talkootyövoimaa tarvitaan Finlandia-talolle. Vuoden kohokohta lähestyy. Finlandia-talo on taas varattuna Luontokuvafestivaalin pitopaikaksi sunnuntaina 17.10.2010...

 • Talkoolaisille maksetaan työstä pieni korvaus.

Tietokone.fi, iPhonen ostaminen ilman Sonera-pakkoa helpottuu. Tero Lehto.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Landslides strike Zhouqu County, China. 41 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: August 13, 2010. 29 kuvaa. Tarpeeksi isoja kuvia.

Reuters.com, Inside Russia. 33 kuvaa.

Digital Photography School, Photographing the Perfect Landscape.

 • Step 1: Finding the perfect spot
 • Step 2: Getting the right light
 • Step 3: Creative compositions
 • Step 4: The ideal set up

Computer-darkroom.com, Photoshop CS5 - Color Management. Ei paljon muutoksia aikaisempiin versioihin.

Scottkelby.com, What I’d Love to See in Lightroom 4.

Neilvn.com, Sandisk CF cards might be fire-resistant, but the Canon 7D not. Auto paloi, samoin kamera, mutta muistikortissa ei mitään jälkeä.

Dpreview.com, Adobe releases Photoshop Express for iPad & iPhone. Aikaisempi nimi Photoshop.com Mobile. Ilmainen.

Vimeo.com, Canon 7D vs. Barbie Video Girl. Video 2:56. Ominaisuuksia vertaillaan pätevästi. Kumpi oli parempi?

Lenstip.com, Canon EF 50 mm f/1.2L USM. Julkistettu tammikuussa 2007. Paino 580g, filtterikierre 72mm. Laatu ei vastaa 85mm f/1.2L:a, täyskennoisella reunat pehmeitä, samoin turhan paljon vääristymiää ja vinjetointia. Värivirhettä. Hinta/laatusuhde saisi olla parempi. Aukosta 1.8 eteenpäin kuvanlaatu erinomainen keskellä. Kroppikennoisella ei ongelmia kuvan laidoilla. Toimii hyvin kirkkaassa valossa, hiljainen, tarkka ja nopea automaattitarkennus. Suomen Canon. Ks. Objektiivi.info. Suomen hinta on n. 1.500 euroa.

 

13.08.2010   (linkki)

Young Wildlife Photographer of 2010 - Vuoden nuori luontokuvaaja 2010 on Itämeren maiden suurin luontokuvakilpailu. Kilpailun järjestävät WWF Suomi, Suomen Luonnonvalokuvaajat ry ja Suomen Partiolaiset ry. Kilpailun suojelijana toimii Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Kilpailu käydään maakohtaisesti kussakin Itämeren yhdeksässä rantavaltiossa: Suomi, Ruotsi, Tanska, Saksa, Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Venäjä.

Kilpailu on avoin kaikille 15-18 -vuotiaille. Jokainen voi osallistua kilpailuun vain omassa kotimaassaan ja vain kuvaajan itsensä ottamilla kuvilla.

Kilpailussa on kolme yksittäiskuvien sarjaa, joista kustakin valitaan maakohtaiset sarjavoittajat.

A) Itämeri ja ihminen
B) Suomen luonto
C) Matkapuhelimella luonnossa

Osallistua voi vain digitaalisilla tiedostoilla.

Kilpailun päävoittaja valitaan sarjavoittajien keskuudesta. Pääpalkinto luovutetaan tulosten julkistamisen yhteydessä Finlandia Nature Photo -festivaalilla Helsingissä 17.10.2010. Kaikki sarjavoittajat kutsutaan kansainväliselle palkintoristeilylle Saaristomeren kansallispuistoon Suomeen kesällä 2011.

Kilpailuun voi osallistua 15.7.2010 -1.9.2010 klo 15.00 paikallista aikaa.

Lue tarkemmat osallistumisohjeet kilpailun sivuilta:

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2010 -kilpailun voittaja ratkeaa neljän osakilpailun kautta.

Neljännen osakilpailun aiheena on Maisemani.

Kuvaa edessä aukeava maisema... tai paljasta sisäinen maisemasi. Maisema voi löytyä läheltä, kaukaa, ylhäältä, alhaalta... Kilpailukuvilta toivotaan syviä tulkintoja.

Kuvien lähetys 1.9.2010 mennessä.

Digikuvia ei enää vastaanoteta sähköpostitse, vaan kilpailijat lähettävät ne uuden latauspalvelun kautta.

 • Vain yksi (1) kuva osallistujaa kohden, joko kuvatiedosto tai paperivedos.
 • Digikuvat JPEG-muodossa (.jpg). Kuvan pitkän sivun tulee olla 1500 - 3600 pikseliä.
 • Tekniikka on vapaa. Myös kuvankäsittely on sallittua.
 • Kuvaajalla pitää olla täydet oikeudet kuvaan.

Palkinnot:

Neljässä osakilpailussa yhteensä eniten pisteitä haalinut kuvaaja palkitaan Epsonin Full HD -videoprojektorilla.

Jokaisen osakilpailun voittaja palkitaan 200 eurolla haluamiaan Color-Kolmion Lastolite -tuotteita.

Kaikki 2.-25. sijoille yltäneet saavat vuoden lopussa Vuoden Luovat kuvaajat -teoksen.

Lue tarkat ohjeet kilpailun sivuilta

Suomen valokuvataiteen museon Kokoelmanosto-sivulla museolehtori Erja Salo, kokoelma-amanuenssi Maria Faarinen ja verkkotiedottaja Reetta Haarajoki esittelevät poimintoja kokoelmasta. Sivulle lisätään uusi kuva noin kahden viikon välein. Kesä-heinäkuussa kokoelmanostoina on nähty Kalle Kultalan kesäisiä valokuvia.

Foorulaisten kuvia:

 • milko hakimsan, tampere - kosken voimaa. "...esittää Tampereen kansallismaisemaa, Tammerkosken ympärille muodostunutta teollisuutta ja kultturihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia."
 • Petteri Lehtonen, Suomi - Belgia (jalkapalloa)

Frameful-blogi, ks. merkintä 12.8.2010 "714+myrsky". Arttu P. oli kuvannut sen "Hietsun hiekkarannan minuutissa nousevan myrskyvideon" (Nikon D300s). Paria päivää aikaisempi merkintä Myrsky nousemassa. Kommenteissa kerrotaan, minkä verran Hesari ja Nelonen maksoivat tästä videosta. Nythän video on levinnyt jo ympäri maailmaa.

Tuomo Björksten, Havaintovihko, Halvalla lähti.

 • (aika hyvin ajoitettu tämä blogimerkintä)

MTV3, Unohda Photoshop, muokkaa kuvasi netissä. Tuttuja linkkejä.

Tietokone.fi, Ulkomailta ostetut iPhonet pääsevät vihdoin Apple-huoltoon Suomessa. Ulkomailta iPhonen ostoa harkitseva voi huokaista helpotuksesta. Jos iPhone rikkoutuu, sen saa takuuhuollettua nyt myös Suomessa. Helsinkiläinen valtuutettu Apple-huolto Mcare kertoo saaneensa Applelta yllättäen huoltovaltuutuksen ja ensimmäiset ulkomailta ostetut rikkoutuneet puhelimet odottavat vaihtolaitetta.

 • ks. digicamera.netin uutiset 2.8.2010
 • (miten ylipäätään on mahdollista, että joku ylikansallinen = Apple ja kansallinen = Sonera voi näin kauan olla piittaamatta EU:n kilpailulainsäädännöstä ja viranomaisten määräyksistä? Kamerapuolella Canon ja Nikon ovat jo pitkään takuukorjanneet muualta EU:stä ostetut objektiivit ja kamerat)

Photo.net, foorumi.

Photopreneur, The Right Way to Answer a Photo Buyer. Kun sinulta kysytään kuvasta osto mielessä, niin mitä ja miten vastaat?

Digital Photography School, What Every Photographer Needs to Know about Social Media. Webbisivut, blog, Facebook, Twitter.

Diyphotography.net, One Light Portrait Setup #1 - Butterfly Lighting (+ Optional Strobe). Facebook, Twitter jne., profiilikuvaa tarvittiin. Miten kuvattiin.

The Online Photographer, The Lens is Not More Important Than the Camera. Yleensä ajatellaan, että objektiivi on tärkeämpi kuin kamera. Filmiaikaan näin olikin. Mutta entä nyt?

Digital Photography School, 8 Tips On How to Photograph Sports.

Dpreview.com, Sony announces 18-200mm F3.5-6.3 E-mount lens availability. 10.9.2010 myyntiin. NEX-sarjan järjestelmädigeihin. USA:n hinta on $800.

The Visual Science Lab / Kirk Tuck, Kirk's personal review of the Canon 7D and some lenses. Syyskuussa 2009 julkistettu. Järjestelmädigi, 18 megapikseliä, kroppikenno (1.6 x). 50D:n isoveli, 5D MK II:n pikkuveli. Etsin 100%, lcd-näyttö 3 tuumaa (920.000 pikseliä), kirkas, tarkka. Sarjakuvaus 8 kuvaa sekunnissa. Sisäänrakennettu salama, ohjaa langattomasti Canonin salamia. 1080p video, yhtäjaksoista videota voi ottaa 12 minuuttia (4 GB). HDMI-out, käsisäätöjä. Langaton salamaohjaus. Uusi tarkennussysteemi ja uusi Digic4-prosessori. Säänkestävä, suljin 150.000 laukaisua. Digitaalinen vatupassi. 820g. Compact Flash. LiveView (oma nappi), myös RAW-tallennukselle oma painikkeensa. Kilpailijat ovat Nikon 300Ds, Sony Alpha A700 ja Pentax K-7. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.400 euroa (runko).

 • arviossa kaikenlaista, vertailua Canon 5D MkII:een, Nikoniin ja Olympukseen, ihan henkilökohtaisia mieltymyksiä, objektiiveja, videon kuvaamista

Strobist, Test Drive: Yongnuo YN-560. Ulkoinen salama, idän ihme, hinta $85. Sisäänrakennettu orjakenno ja pc-synkkaliittin. Salamapää kääntyy vasemmalle 180 astetta ja oikealle 90 astetta. Saman verran tehoa kuin Canonin ja Nikonin tehokkaimmilla malleilla. Kuumenee käytössä nopeasti (pakollinen tauko). Ei synkkapiuhaa, mutta kotelo salamalle. Nikon/Canon/Pentax- jne. versiot ovat kaikkia samaa mallia. Vertailu $160 LumoPro LP160 (laadunvalvonta parempi). Yongnuo YN-560:ssa oli jo uutena muutama vika. Tehdas itse myy suoraan eBay:n kautta (yhden vuoden takuu).

 

12.08.2010   (linkki)

Pian on jälleen Nikon Photo Contest International -valokuvauskilpailun aika.

Nikon Photo Contest International 2010–2011 -valokuvauskilpailuun voi lähettää kuvia 1.9.2010 alkaen.

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1969. Siitä lähtien kilpailu on jatkuvastiw kasvattanut suosiotaan. Vuonna 2008–2009 yli 18 000 valokuvaajaa 153 maasta osallistui yli 51 000 kuvalla.

Nyt 33. kertaa järjestettävään kilpailuun voivat osallistua kaikki ammattilais- ja harrastajavalokuvaajat iästä, sukupuolesta ja kansallisuudesta riippumatta.

Kuvien aiheet ja sarjat:

Sarja A: Aihe vapaa (sarjaan hyväksytään mitä tahansa aihetta tai kohdetta esittäviä kuvia).

Sarja B: Energia (kuvien tulee ilmentää valokuvaajaa tai kuvan katselijaa innoittavien, motivoivien tai innostavien näkymien ja kohteiden energiaa

Osallistumisaika: 1.9.2010 (keskiviikko) – 30.11.2010 (tiistai).

Osallistumistapa:
Kuvatiedostot otetaan vastaan Internetin välityksellä. Täytä ilmoittautumislomake Nikon Photo Contest International 2010–2011 -valokuvauskilpailun verkkosivulla (http://www.nikon-npci.com/) ja lähetä kuvatiedosto lomakkeen kautta

Kilpailukuvien määrä: Kumpaankin sarjaan voi osallistua 2 kuvalla (yhteensä 4 kuvaa).

Kilpailukuvan muoto: Digitaalisella kameralla (ei keskikoon tai suuremman koon digitaalisella kameralla) otetut kuvatiedostot ja filmikameralla (35 mm tai APS) otetut, skannatut kuvat hyväksytään. Myös digitaalisesti parannellut ja ohjelmiston avulla muokatut kuvat hyväksytään.

Tiedostokoko: Enintään 10 Mt/tiedosto.

Kuvan tiedostomuoto: Vain JPEG.

Tuomaristo ja voittajien julkistaminen: Kilpailukuvien arvostelusta vastaa tuomaristo, joka koostuu maailmalla aktiivisesti työskentelevistä valokuvaajista.

Voittajat julkistetaan kesäkuun 2011 loppuun mennessä Nikon Photo Contest International 2010–2011 -valokuvauskilpailun verkkosivustossa. Voittajakuvista pidetään valokuvanäyttely.

Palkinnot:
Voittajat palkitaan yhteensä 53 Nikonin valokuvaustuotepaketilla. Palkintojen lisäksi pääpalkinnon sekä Emerging Talent Award -palkintojen ja -tunnustuspalkintojen voittajat, yhteensä 21 valokuvaajaa, saavat kuvansa esille kilpailun minigalleriaan.

Palkinto Voittajien lukumäärä Tuotepaketti
Pääpalkinto 1
 • Nikonin digitaalinen järjestelmäkamera D3S
  • AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED
  • AF-S NIKKOR 24-70 mm f/2.8G ED
 • Voittajakuva on esillä kilpailun verkkosivuston minigalleriassa
1. palkinto 1 kummassakin sarjassa (yhteensä 2)
 • Nikonin digitaalinen järjestelmäkamera D300S
 • SB-900-salama
 • AF-S DX NIKKOR 18-200mm f/3.5-5.6G ED VR II
 • AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR
2. palkinto 5 kummassakin sarjassa (yhteensä 10)
 • Nikonin digitaalinen järjestelmäkamera D5000
 • AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR
3. palkinto 10 kummassakin sarjassa (yhteensä 20)
 • Nikonin digitaalinen järjestelmäkamera D3000
 • AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR
Emerging Talent Award -palkinto Yhteensä 4 sarjasta riippumatta
 • Nikonin digitaalinen kamera COOLPIX P6000
 • Kuvat ovat esillä kilpailun verkkosivuston minigalleriassa
Emerging Talent Award -tunnustuspalkinto Yhteensä 16 sarjasta riippumatta
 • Nikonin digitaalinen kamera COOLPIX S1000pj
 • Kuvat ovat esillä kilpailun verkkosivuston minigalleriassa

Nikon Photo Contest International 2010–2011 -kilpailun sivuille.

Lowepro ja Polar Bears International järjestävät My favorite things -valokuvakilpailuun, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ilmastokysymyksistä valokuvauksen keinoin. Kilpailun pääpalkintona on kahden hengen matka Kanadan Manitobassa sijaitsevaan Churchilliin tarkkailemaan jääkarhuja niiden luonnonmukaisessa ympäristössä marraskuussa 2010.

Kilpailu on avoin sekä ammattilaisille että harrastajakuvaajille.

Kilpailulla on kaksi tarkoitusta: kiinnittää huomiota ekosysteemiimme, jota globaali lämpeneminen uhkaa, ja näyttää kaunista luontoamme.

Osallistumisaikaa on 31. elokuuta 2010 asti.

Polar Bears International (PBI), aatteellinen jääkarhujen suojelemista ajava järjestö, jonka toimintaa kameralaukkuvalmistaja Lovepro on tukenut vuodesta 2006 alkaen.

Lue lisää kilpailun sivuilta (englanniksi).

ET-lehden järjestämässä valokuvakilpailussa aiheena on Ystävyys kantaa.

Kilpailusarjoja on kaksi:

1. Ystäväni ja minä – ennen ja nyt.
2. Eläinystäväni.

Molempiin sarjoihin voi osallistua, mutta vain yhdellä kuvalla per sarja.

Kilpailuun voi osallistua 31.8.2010 asti.

ET-lehden toimitus valitsee sarjojen parhaat kuvat.

Voittajat saavat palkinnoksi Canon IXUS 130 -kameran, arvo 253 e. Lisäksi arvotaan kaikkien kuvan ja tarinan lähettäneiden kesken 5 kpl Iittalan Mariskooleja.

Huom! Osallistumalla kilpailuun kuvaaja antaa Sanoma Magazines Finland Oy:lle luvan julkaista ko. kuvat ET-lehdessä, lehden uusintapainoksissa, lehden verkkosivuilla ja lehden oheistuotteissa sekä markkinointimateriaalissa. Sanoma Magazines Finlandilla on oikeus muunnella kuvaa hyvän tavan mukaisesti.

Valokuvaaja vastaa siitä, että hänellä on kuvatun henkilön suostumus kuvien tiedossa olevaan käyttöön.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Saarikuu, Oulu. Etsitään taitavaa valokuvaajaa, jolla on näkemystä erilaisten tilojen, kotien ja arkkitehtuurin kuvauksesta ja yleisesti raikas ote valokuvaukseen. Voi olla valokuvausalan ammattilainen tai valokuvausta aktiivisesti harrastava. Pystyy kuvaamaan kohteita lyhyelläkin varoitusajalla ja toimittamaan valmiin materiaalin käyttöön nopeasti.

Työpaikan osoite 90100 OULU
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 01.09.2010, sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö, kuvaustarpeen mukaan
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 20.08.2010 klo 16:00

Timon poikkitiedepalsta, Heureka.

 • Ihmissilmä on kalansilmä 11.8.2010 Kalansilmäobjektiivilla (pienellä telelläkin) leikittelyä. Pyöreä sopivalla tavalla vääristetty ruutukuvio näyttää silmälle (tai oikeastaan aivoille) ihan suoraviivaiselta. Kun kuviota katsotaan kolmen sentin päästä ja verrataan tätä tulosta kolmen sentin päästä otettuun kalansilmäkuvaan, niin lopputulos on suunnilleen samanlainen.
 • ULO Meilahdessa 10.8.2010 Mikä on ULO? ULO-kuvasta parhaimman kuuloisen selityksen esittävä palkitaan kirjalla (voittaja voi valita kahden vaihtoehdon väliltä).

Keski-Uusimaa, Miss Plastic Finland kuvaukset. Jani Kääriäisen kuvablogi. ...Kävin kuvaamassa näitä mimmejä Hietsun uimarannalla sunnuntaina, jossa sattui hyvin mielenkiintoinen episodi, kun joku rantavahdin virkaa toimittava heppu tuli kysymään ”onko meillä kuvauslupaa?”....

Kauppalehti, iPhone4 - kiva mutta kallis.

HS, 11.8.2010 (paperilehti tai näköislehti netissä), Kuluttaja D2. Hei sinä siinä, tyhjennä muistikorttisi! HS kyseli Suomen Juornalistiliiton juristilta muutaman kuvaukseen liittyvän kysymyksen. Alla tiivistelmä.

 • Voiko luokassa räpsiä? Opetus on julkista toimintaa. Kuvaaminen on sallittu lukuun ottamatta suljettuja työhuoneita, pukuhuoneita ja vastaavia tiloja. Koulu ei voi kieltää kuvaamista alueellaan, mutta kuvaamista voidaan rajoittaa esimerkiksi oppituntien aikana.
 • Saako tuotteita kuvata? Kauppa on yleensä julkinen paikka, johon kaikilla on vapaa pääsy. Julkisessa paikassa kuvaamista ei ole rikoslaissa kielletty. Tietyissä tapauksissa kauppias voi pyytää poistamaan tilasta ihmiset, jotka eivät ole siellä kaupantekotarkoituksessa.
 • Sopiiko naapuriin zoomata? Toisin kuin kerrostalon piha, pientalon piha-alue on rikoslaissa suojatun kotirauhan piirissä.
 • Uskaltaako baarissa kuvata? Baari on yleensä julkinen paikka, jossa kuvaaminen on sallittua. Kaikki mitä on julkista, ei ole julkaistavissa.
 • Voiko blogikuvan kopioida? Ei.
 • Pitääkö rantakuva poistaa? Yleisellä rannalla kuvaaminen on pukukoppeja lukuun ottamatta mahdollista, mutta tällaisissa paikoissa kuvaaminen on usein kielletty sen aiheuttamiin järjestyshäiriöihin vedoten.
 • Laki:
  • toisen kuvaaminen ilman tämän suostumusta on sallittua julkisissa tiloissa (=vapaa pääsy - kadut, torit, kaupat ja asemat)
  • maksullisen tapahtuman sisäänpääsyn ehtona voi olla kuvauskielto
  • julkisrauha suojelee puolijulkisia alueita (toimisto- ja tuotantolaitoksia). Näissä ei saa kuvata ihmisiä ilman suostumusta, jos kuvaaminen voi loukata heidän yksityisyyttään.
  • kotirauha suojaa asumiseen tarkoitettuja alueita (= asunnot, lomamökit, hotellihuoneet ja yksityispihat). Tällaisella alueella oleskelevaa ihmistä ei saa kuvata ilman lupaa. Rikoslaki kieltää oikeudettoman kuvaamiseen lisäksi muun muassa pukuhuoneissa ja käymälöissä.

Suomen freelance-journalistit ry, Selvitys Britanniassa: tekijänoikeutensa pitävät valokuvaajat ansaitsevat enemmän 9.8.2010. ...oikeutensa itsellään pitävät valokuvaajat ansaitsevat 33,2 prosenttia enemmän kuin oikeutensa pääsääntöisesti asiakkailleen luovuttavat.

Pingstate.nu.

Tietokone.fi, Uusia iPodeja odotetaan jo ensi viikolla. iPod touchiin povataan kahta kameraa, nanoon kosketusnäyttöä.

Iltalehti, Onko tässä pallosalama? Mystinen valoilmiö poukkoili talon pihassa. Harvinainen video.

 • (Ihan täydellistä soopaa. Piste. Käsittääkseni pallosalama ei ole ihan niin harvinainen ilmiö kuin yleensä luullaan. Vähän tuttavapiiristä kyselemällä luultavasti paljastuu, että moni tuntee sellaisen ihmisen, joka on nähnyt pallosalaman. Sikäli harvinainen - tai hankalasti kennolle/filmille tarttuva - ilmiö, että vieläkään ei ole missään päin maailmaan saatu tallennettua _aitoa_ kuvaa pallosalamasta. Puhumattakaan Iltalehden videosta...).

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Continuing Pakistani floods. 36 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Continuing Russian wildfires. 36 kuvaa.

Thephotoargus.com, 20 Photoshop Lighting Effects Tutorials for Image Enhancement. Kuvankäsittelyä.

Diyphotography.net, A4 Sheet Fold Me Lumiquest. Myös sisäänrakennetut ladonovet. Taittamisohjeet. Näyttää ihan vakuuttavalta.

Naturfotograf.com, Lenses For Nikon 'F' Bayonet. Monenlaisesta Nikkor-objektiivsta arvioita. Norjalainen luontokuvaaja Bjørn Rørslett.

YouTube, lynda.com Tutorial | Photoshop CS5: Creative Effects--Removing an object from its background. Kohteen irrottaminen taustasta. Video 3:04.

IR, Pentax updates RAW codec software.

Kamera & Bild, Är detta Canon Eos 60D? Muutamia kuvia, kääntyvä näyttö.

 

11.08.2010   (linkki)

Frameful-blogi, Muistutus 1.6. alkaneesta skabasta. Kilpailun aihe on: "Kirpaisevaa kesäerotiikkaa". Kuvien deadline on Framefulissa 5.9.2010. klo 1200. Kuka tahansa saa osallistua.

 • Yhden kuvan, tai samassa mustassa pohjassa olevan kuvaparin mukana pitää olla otsikko ja vähintään viisi riviä tekstiä, framefulin palstaan sopien.
 • Voittajalle palkinnoksi Minskistä löytynyt käärmeennahka?päällysteinen toimiva Zorki 50mm optiikalla

Tietokone.fi, Sieniä keräämään iPhonen tai iPod touchin kanssa. Hinta 4.99 euroa.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, In silhouette. Siluettikuvia. 37 kuvaa.

Reuters.com, Editor's Choice. Päivän kuvat. 24 kpl.

Thephotoargus.com, Specialize In: Architectural and Industrial Photography. Freelance. Myös joitain ohjeita työn hankkimiseksi.

Blog.okcupid.com, Don’t Be Ugly By Accident! Iso deittisivusto on analysoinut deittaajien kuvien tehokkuutta kamerakaluston mukaan. 552.000 deittaajien kuvaa, kahdesta kuvasta kysyttiin, kumman kanssa mieluummin lähtisi deitille. Tulokset kameramerkeittäin ja kameratyypeittäin. Mikä oli tehokkain aukkoarvo? Mikä oli huonoin aukkoarvo? Entä bokeh?

Digital Photography School, 10 Quick, Easy and Intuitive Tips to Improve your Photography.

 • 1. Show Action
 • 2. Into the Looking Glass
 • 3. High ISO in Low Light
 • 4. Avoid Clichés
 • 5. Focus it manually
 • 6. Color creates Mood
 • 7. Failure is an Option
 • 8. Down on Your Knees
 • 9. Panning is Cool
 • 10. Patience is a Virtue

Ephotozine.com, Page Three photography. Kolmossivun tyttöjen kuvaaja kertoo.

Diyphotography.net, The Comprehensive Water Drop Photography Guide. Vesipisarakuvaus.

Diyphotography.net, Everything You wanted To Know about DIYing a Tilt Shift Lens For Less Than $10.

Blogs.adobe.com, Lightroom 3.2 and Camera Raw 6.2 Available on Adobe Labs. Kyseessä ei vielä lopulliset versiot. Uusia objektiiviprofiileita.

Digital Outback Photo, Apple iPhone 4 Photo Fun. Muutama iPhone 4 ohjelma.

Dpreview.com, Tamron releases SP 70-300mm F4-5.6 Di VC USD lens for Nikon. Viisi kuukautta julkistamisesta, Nikon-versio tulossa myyntiin tämän kuun lopulla. Täyskennoisille. Kuvanvakaaja. $449.

Fotosidan.se, Fotografiska har besökts av över 100.000 personer. Toukokuussa Tukholmassa avatussa valokuvataiteen museossa on käynyt jo 100.000 vierailijaa. Kahdessa kuukaudessa (80 päivää) keskimäärin 1.250 kävijää. 2.500 neliömetriä näyttelytilaa, avoinna klo 10 - 21, 362 päivää vuodessa.

 

10.08.2010   (linkki)

Työ- ja elinkeinotoimisto, Taittaja/kuvankäsittelijä, HRV-palvelut / Turun työ- ja elinkeinotoimisto, Turku. Etsitään ulospäinsuuntautunutta, tarkkaa ja nopeaa taittajaa/kuvankäsittelijää asiakasyritykseen syyssesongin ajaksi. Asiakkaan tuotevalikoimaan kuuluvat korkealuokkaiset posti- ja kutsukortit sekä hääsomisteet.

Työpaikan osoite Linnankatu 50, 20100 TURKU
Työn luonne vuokratyöpaikka
Työ alkaa 01.09.2010
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 3 - 6 kk, ainakin vuoden loppuun
Haku päättyy 15.08.2010

Kapasia.

YLE, Kalervo Puskalan pelimannikuvia voi ihailla nyt Jurvassa. Myös lyhyt video 1:23. ...Valovakuvat ovat esillä lokakuun alkuun Sisustuskeskus Sellassa.

HS, lukijoiden kuvat, ukkosmyrsky.

Iltalehti, Helpot vinkit: Näin suojaat tietokoneesi ukkoselta. Ylijännitesuoja voi auttaa.

Tietoviikko.fi, Arvaatko, missä iPhone 4 on kallein?

Photo.net, foorumi.

Reuters.com, Pictures of the month: July. 60 kuvaa.

(Foorumilta) Lensplay.com, Canon EOS Weather Sealed Lenses.

Photozone.de, Nikkor AF 85mm f/1.4 D. Julkistettu joulukuussa 2006. Testi täyskennoisella. Kolminkertainen hinta verrattuna 1.8-malliin. Automaattitarkennus ei toimi Nikonin halvimmissa järjestelmädigeissä. Painoa 550g, filtterikierre 77. Vastavalosuoja tulee mukana. Käytännössä ei tynnyrivääristymää. Täydellä aukolla vinjetoi (kuten odotettua). Keskellä odotetun terävä piirto, mutta reunoilla ongelmia. Värivirhettä vähän. Bokeh hyvä. Muotokuvaukseen erittäin suositeltava objektiivi. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 1.300 euroa.

 • "For anyone willing to explore these possibilites, this lens can be a worthy investment. However, allthough very well built, the lens feels a little outdated mechanically by now."

The-digital-picture.com, Camera L-Plate Review. Kameran ja jalustan väliin.

 

09.08.2010   (linkki)

Docendolta on kesän aikana ilmestynyt pari uutuutta valokuvausta aloittelevalle.

Starttiopas digikuvaukseenStarttiopas digikuvaukseen

Tekijät: Antti Koli
Kustantaja: WSOYpro/Docendo-tuotteet
Julkaistu 06/2010
ISBN: 978-951-0-36581-6
Sidosasu: Nidottu
Sivuja: 104
Hinta: 24 €

Antti Kolin starttiopas tarjoaa tukea digikuvausharrastuksen ensiaskeliin.

Opas antaa perustiedot kameran toiminnasta ja kuvaamisesta sekä kuvaamiseen liittyvistä käsitteistä. Kirja neuvoo digikameran hankinnassa, kameran asetusten säätämisessä, kameran käsittelyssä ja lisävarusteiden käytössä. Pääpaino on kuitenkin itse kuvauksessa - valossa ja valotuksessa sekä erityyppisissä kuvaustilanteissa.

Starttiopas-kirjanen on helppotajuinen ja selkeästi jaoteltu. Kappaleiden otsikointi muutamin avainsanoin tekee asioiden löytämisen ja hahmottamisen helpoksi.

Kuvankäsittelyä ei tässä kirjasessa käsitellä lainkaan. Sen opiskeluun Docendo on julkaissut samanaikaisesti toisen aloittelijalle suunnatun oppaan.

Tilaa kirja kustantajan sivuilta

Photoshop Elements - helposti & nopeastiPhotoshop Elements - helposti & nopeasti

Tekijät: Ari Laakso, Olli Rinne
Kustantaja: WSOYpro/Docendo-tuotteet
Julkaistu 06/2010
ISBN: 978-951-0-36088-0
Sidosasu: Nidottu
Sivuja: 96
Hinta: 22.40 €

Ari Laakson ja Olli Rinteen Photoshop Elements -kirjanen auttaa aloittelijaa kuvankäsittelyn alkuun. Opas tekee tutuiksi kuvankäsittelyn perusteita - kuten kuvan rajaaminen, sävyjen säätäminen sekä kuvan pienentäminen ja terävöittäminen. Peruskorjausten lisäksi lukija saa tuntumaa mm. kuvien syväykseen, roskien ja naarmujen poistoon sekä punasilmäisyyden korjaukseen. Yhtenä esimerkkinä kirjassa tehdään joulukortti ja samalla esitellään hieman joitain Elementsin edistyneempiä ominaisuuksia kuten tasot ja säätötasot. Sen jälkeen opetellaan Filter-valikosta löytyviä tehosteita, tallentamista omalle koneelle ja webiin sekä kuvien hallinnointia, joka Elementsissä tapahtuu Organizer-osaohjelman avulla. Lopuksi käsitellään vielä tulostamista ja kuvien eräajoa eli usean kuvan käsittelyä yhdellä kertaa.

Kirjan esimerkit on tehty Photoshop Elementsin versiolla 7 Windows-käyttöjärjestelmälle. Kirja sopii kuitenkin myös Elementsin muiden versioiden opiskeluun ja Mac-käyttäjille.

Laakson ja Rinteen pientä kirjasta voi suositella ensimmäiseksi oppaaksi henkilölle, joka vasta aloittelee kuvankäsittelyä ja on hankkinut tai aikeissa hankkia Photoshop Elements -ohjelman. Nimensä mukaisesti kirja johdattaa Elements-ohjelman maailmaan helposti & nopeasti.

Tilaa kirja kustantajan sivuilta

(Foorumilta, su 8.8.2010) "Löysitkö SB-600 - salaman Lauttasaaresta? Kadotin SB-600 -salaman tänään sunnuntaina päivällä Lauttasaareen. Löysitkö tai tiedätkö jonkun löytäneen? Ottaisin sen mielelläni takaisin, vaikka pientä palkkiota vastaan! Jukka, 040-586 3513"

 • 17.8.2010: "Onnellisesti takaisin kotona. Suurkiitos Jaanalle ja Juhalle!"

Hilavitkutin.com, Testissä Apple iPhone 4.

Photo.net, foorumi.

Library of Congress, Prints & Photographs Online Catalog. USA, kaikenlaista mielenkiintoista selattavaa pitkäksi aika. Yli miljoonaa digitaalista kuvaa, noin puolet koko kokoelmasta.

Akelstudio.com, blogi, Softbox v.s diffuser panels in small product photography. Meikkivälineiden studiokuvausta.

Newsarse.com, Terrorists ’sick of being treated like photographers’. Terrorist organisations have hit out at the police crackdown on citizen journalism which has led to radical extremists across the country being treated like common photographers.

 • As one member of a Coventry-based Al Qaeda cell explained to us, “I resent being treated like I’m some sort of photographer. The officer who stopped me had absolutely no evidence that mere photography was my intention, so what right did he have to detain me and delete my photographs.”

Flickr.com, discussion, Strobist.com. Kaikenlaista valaisuun liittyvää keskustelua.

(kertausta viime joulukuulta) Filttereitä (suodatin, polarisaatio, uv-, ND- jne.) käytettäessä jokainen joutuu ennemmin tai myöhemmin tilanteeseen, jolloin suodin ei kovallakaan vääntämisellä pyöri (= lähde irti). Mitä tehdä?

 • Earthboundlight.com, Ever Get a Filter Stuck on Your Lens? 23.8.2010
 • Meandering Passage, Photography Lens Filter Wrench. Kiinnijuuttunut suodin/filtteri.
 • The-digital-picture.com, Lens Filter Wrench Review. Suodatinavain, suodinpoistaja/kääntäjä jne.
 • ks. esim. Teknofokus.fi, Suodattimet, Suodatinavain (kahta eri kokoa, pieni 0.80 euroa, iso 1.30 euroa)
 • Foorumin keskustelujen mukaan sähköjohdollakin onnistuu irrotus hyvin, johto kierretään tasaisesti suotimen ympärille, vähän ylimääräistä jätetään kahvaksi, tärkeää on tasainen puristus suotimen kehyksestä. Plus miljoonaa muuta tapaa... (vaikkapa kengän pohjaa vastaan painamalla ja kiertämällä...).

Fodey.com, The Newspaper Clipping Generator. Ääkkösetkin toimivat. Lehden nimi, päivämäärä, otsikko, itse teksti. Ja Generate-nappia painamaan. "Leikkeen" voi tallentaa jpg-tiedostona. Erittäin helppokäyttöinen.

ePhotozine.com, Low Key Lighting tutorial with Danny James from Elemental. Video, kesto 2:42.

Luminous Landscape, Sinar arTec Report. "The smallest, lightest, technical camera for use with medium format digital backs, offering a full range of movements suitable for the architectural photographer." $14.359.

Dpanswers.com, Nissin Di866 flash. Canon/Nikon. Tehokas rinnakkaismalli valmistajien omille salamille. Suomen hinta on alle 300 euroa.

 

08.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Photocrap © T.Seppä, Auschwitz I ja Auschwitz II Auschwitz-Birkenau. Auschwitz II eli Auschwitz-Birkenau on vuonna 1941 perustettu päätuhoamisleiri, joka sijaitsee noin 5-10 km päässä kantaleiristä Auschwitz I:stä. Suurin osa Auschwitzin uhreista oli tällä leirillä.
 • pekkasavolainen.galleria.fi, maisemakuvia, ensimmäisenä komea salama
 • kontto.kuvat.fi, Parhaita paloja sieltä täältä. Kuvia sieltä täältä vuosilta 2002-2010 pääasiassa Canonin kameroilla, pokkarina Olympuksen 1030SW, kuvia ei ole käsitelty muulla kuin Picasalla.

Pohjalainen.fi, Grünsteinin houkuttelevan salaperäisiä valokuvia. Suomalaissyntyinen valokuvataiteilija Denise Grünstein (s.1950) on tehnyt uransa Ruotsissa ja esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. 2000-luvulle keskittyvä näyttelykokonaisuus sisältää neljä valokuvasarjaa ja videoinstallaation, joka on mainosvalokuvaajanakin tunnetun taiteilijan uusin aluevaltaus.

HS, Päivän menotärppi: Anni Löppösen näyttely Luova.fi:ssa.

Petteri Löppönen Photography.

Timon poikkitiedepalsta, Heureka.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Kameralla hameen alle.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Severe flooding in Pakistan. 41 kuvaa tulvakuvaa Pakistanista.

The Online Photographer, Color Imaging Constrains How We See. Yksittäiset filmivalmistaja/-merkit ovat muovanneet käsitystämme värivalokuvien estetiikasta. Ensimmäisenä tietenkin Kocachrome vuosina 1960 - 1980 (kylläiset lämpimät värit= (ylisaturoituneet), vihreä vähemmän voimakas, korostunut taivaan sini, syvät varjot. Ja sitten Velvia vuonna 1990, oikein kunnolla saturoituneet värit.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: Super Simple Post Processing to Get That Vintage Look.

Beyondmegapixels.com, Color Correction Using Photoshop. Utuisuuden poisto.

Amateurphotographer.co.uk, Leica X1: The 'first compact approved by Getty'. Ensimmäinen kompaktidigi, jonka kuvat oletettavasti hyväksytään Gettyyn. Gettyn edustaja ei kuitenkaan ole tätä vahvistanut. Leica X1 -mallissa on kroppikennokokoinen sensori ja 24mm f2.8 kiinteä objektiivi.

Kamera & Bild, Test: 19 Vidvinkelzoomar. Mahtivertailu.

 • Canon EF-S 10-22/3.5-4.5 USM, kroppimalli, 8.500 kr, 692 e
 • Canon EF 16-35/2.8L II USM, täyskenno, 15.000 kr, 1.597 e
 • Canon EF 17-40/4L USm, täyskenno, 8.000 kr, 852 e, Bra Köp
 • Nikon AF-S DX 10-24/3.5-4.5G, kroppimalli, 8.000 kr, 852 e, Bra Köp
 • Nikon AF-S DX 12-24/4G, kroppimalli, 11.000 kr, 1.171 e
 • Nikon AF-S 14-24/2.8G, täyskenno, 17.500 kr, 1.863 e
 • Nikon AF-S 16-35/4G VR, täyskenno, 10.500 kr, 1.117 e
 • Olympus 7-14/4, 4/3-systeemi, 20.000 kr, 2.129 e
 • Olympus 9-18/4.0-5.6, 4/3-systeemi, 6.500 kr, 692 e, vähäinen vinjetointi
 • Olympus 9-18/4.0-5.6, Micro 4/3-systeemi, 6.500 kr, 692 e, vähäinen vinjetointi
 • Panasonic 7-14/4.0, Micro 4/3-systeemi, 13.000 kr, 1.384 e
 • Pentax SMC DA 12-24/4, kroppimalli, 12.000 kr, 1.278 e
 • Sigma 10-20/3.5 EX DC HSM, kroppimalli, 7.000 kr, 745 e, Bra Köp
 • Sigma 10-20/4-5.6 EX DC HSM, kroppimalli, 5.500 kr, 586 e, Bra Köp
 • Sony DT 11-18/4.5-5.6, kroppimalli, 9.000 kr, 958 e
 • Sony 16-35/2.8 ZA, täyskenno, 18.000 kr, 1.1916 e
 • Tamron 10-24/3.5-4.5 DI II, kroppikenno, 5.000 kr, 532 e
 • Tokina AT-X 11-16/2.8 PRO DX, kroppikenno, 7.000 kr, 745 e, Bra Köp
 • Tokina AT-X 12-24/4 PRO DX II, kroppikenno, 6.500 kr, 692 e, Bra Köp

 

07.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Turun Sanomat, Valokuvia sairaudesta. Elina Brotheruksen näyttely muodostuu omakuvista. Taiteilija työsti valokuvasarjaa syöpään sairastuneen ystävänsä Lauran kanssa viime keväästä lähtien.

...Myös Brotheruksella itsellään on omakohtaista kokemusta terveyden ja sairauden vaikutuksista, niiden pohdinnnasta, hänen sairastuttua itse viime kesänä ja jouduttuaan pitkälle lääkekuurille. Päivittäisten annosten aloittaminen viime vuoden elokuun 22. päivänä toimi lähtökohtana sarjalle, jossa taiteilija kuvasi kasvojaan joka aamu....

 • Elina Brotheruksen Aikasarja IV on esillä 22. 8. asti Galleria Titanikissa, Itäinen Rantakatu 8. Turku.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Wanhat Kamerat 2010. Vuosittainen tapahtuma Mäntsälässä seurojentalolla lauantaina 18.9.2010. Klo 10 avautuvat ovet. Ei pääsymaksua.

Suomen freelance-journalistit ry, Kauppalehdelle ei valituslupaa tekijänoikeusasiassa 5.8.2010. Hovioikeus ratkaisi tekijänoikeutta koskevan riidan freelancerin eduksi elokuussa 2009 antamallaan tuomiolla. Sen mukaan Kauppalehdellä ei ollut oikeutta luovuttaa freelancerin artikkeleita Alman Media-arkistoon.

HS, Naisten takamuksia kuvannut käytti salkkukameraa hameiden alla. Julkisella paikalla saa vapaasti kuvata. ...Olennaista oli, että mies käytti salkkuun piilotettua kameraa, jolla hän kuvasi naisten takapuolia hameen alta....

Helsingin kaupunki, Avoin valokuvauskilpailu Helsingistä jatkuu vuoden loppuun. Matkailu- ja kongressitoimisto on avannut Flickr.com-kuvapalvelussa Helsinki-aiheisen valokuvakilpailun.

 • kolme parasta saa 500 euron, 300 euron ja 100 euron lahjakortit
 • Flickr, Helsinki City Photo Competition. Kilpailuaikaa on 31.12.2010.
 • säännöt: "Please note: by uploading images to this group you accept that images can be used in Helsinki marketing and will be distributed via Helsinki City Material Bank (*)."
  - Ja lopuksi tämä klassinen: "...Information about the photographer will be included." (tämä kohta on sisällytetty Suomen lakiin: valokuvaajan nimi on aina mainittava valokuvaa esitettäessä - muutamia poikkeuksia lukuunottamatta)
 • Helsingin kaupungin matkailutoimisto on "keksinyt" oivan tavan kerätä ilmaista kuva-aineistoa kaikkeen Helsingin markkinointiin. Eipä tarvitse enää sitten maksaa kuvista yhtään mitään. Ja palkinnotkin on saatu ilmaiseksi lahjakortin toimittajalta.

Valokuvakilpailujen järjestäjille: (onko Helsingin kaupungin matkailutoimistossa kukaan tutustunut näihin ohjeisiin?)
Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry verkkosivuilla (www.finnfoto.fi/lomakkeet/) on kopioitavissa heinäkuussa 2009 julkistetut:

 • valokuvakilpailujen sääntösuositukset (Valokuvakilpailun sääntörunko) sekä
 • valokuvaan kohdistuvien tekijänoikeuksien ohjeistus (Valokuvan 10 käskyä kuvan käyttäjille).

24.10.2009 (Finnfoto ry)
Valokuvakilpailuun osallistuvan syytä tutustua sääntöihin

YLE, Kodakin viimeinen Kodachrome-rulla matkasi maailman ympäri. Viimeinen Kodakin valmistama Kodachrome-filmirulla on matkannut ympäri maapallon tunnetun National Geographic -lehden valokuvaajan Steve McCurryn mukana. Valokuvaaja pyysi yhtiöltä itselleen vuonna 2009 valmistuneen viimeisen rullan.

Pingstate.nu.

Hopeinen Omena.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Pictures of the Week: August 5, 2010. 33 kuvaa.

The Online Photographer, An Essential Accessory? Panasonic GF1 muuttuu ihan toiseksi kameraksi.

Photo.tutsplus.com, How To Capture a Stylish Smoke Photograph. Yksityiskohtaiset ohjeet.

Digital Photography School, 10 Tips for Mouth Watering Food Photography. Ruokakuvaukseen ohjeita.

Dpreview.com, Leica posts firmware update for M9 rangefinder.

Dpreview.com, Ricoh GXR/P10 28-300mm F3.5-5.6 VC. Tämä on se modulaarinen systeemi, jossa objektiivi/kenno vaihdetaan runkoon. Rungossa ei ole kuin salama, korttipaikka, säätimet. Käytännössä ostetaan uusi kamera, kun ostetaan uusi "objektiivi". Kuvanlaatu vastaa keskitason pokkaria. Arvosana 59%.

 

06.08.2010   (linkki)

Leevi Korkkula: Ajan säveliä
Kuva: Leevi Korkkula.5.9.2010 asti

Kotkan valokuvakeskuksen kesän päättää suomalaisen reportaasikuvauksen konkareihin lukeutuvan Leevi Korkkulan Ajan säveliä -näyttely, joka esittelee iskelmän ja muun musiikin tähtikaartia Suomessa ja ulkomailla kuuden vuosikymmenen ajalta.

Päivätyönsä Korkkula teki Ilta-Sanomissa ja Helsingin Sanomissa erilaisissa toimituksellisissa tehtävissä. Hän ehti palvella Sanoma-konsernia yhteensä 45 vuotta ennen eläköitymistään vuonna 2003. Lehtimiestyönsä ohessa Korkkula on ottanut vuosikymmenten kuluessa tuhansia valokuvia. Niitä on painettu lehtiin, kirjoihin ja äänilevyjen kansiin. Kuvaamista Korkkula jatkaa edelleen.

Ajan säveliä -näyttelyn avajaisissa julkistettiin samanniminen lähes 200 kuvaa käsittävä kirja.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 13-18, la 12-16

Vielä ehtii tällä viikolla:

Matti Salmi: Kuvia Jyväskylän Kesästä
Kuva: Matti Salmi8.8.2010 asti

Matti Salmi on ollut Jyväskylän Kesän valokuvaajana jo vuodesta 1965 lähtien. Galleria Harmoniassa on esillä hänen kuviaan Jyväskylän Kesästä 2000-luvulta.

Jyväskylän taidemuseo - Galleria Harmonia
Hannikaisenkatu 39, Jyväskylä
ti-su 11-18

Vielä ehtii tänään:

Saana Wang: H U J I A L O U
Kuva: Saana Wang6.8.2010

Saana Wangin Hujialou –sarja pohjautuu samannimiseen asuinalueeseen Itä-Pekingissä Kiinassa. Sijainniltaan keskeinen Hujialoun alue on häviämässä pilvenpiirtäjien tieltä.

Saana Wangin teokset sijoittuvat dokumentaarisen ja fiktiivisen kuvan rajamaastoon. Kuvissa eri ikäiset ihmiset esiintyvät Peking-oopperan maskeihin meikattuina.

Saana Wang on syntynyt Helsingissä v. 1979. Viime vuonna hän voitti ensimmäisen palkinnon its#photo -valokuvakilpailussa Triestessä, Italiassa. Wang palkittiin 10 000 euron rahapalkinnolla ja vuoden opiskelustipendillä School of Visual Arts'ssa New Yorkissa. Wang on suorittanut BA-tutkinnon Gerrit Rietveld Academiessa Amsterdamissa, ja hän suorittaa parhaillaan taiteen maisterin opintoja Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa, Helsingissä. Wang on asunut Pekingissä useaan otteeseen eri mittaisia ajanjaksoja.

Valokuvagalleria Hippolyte
Kalevankatu 18 B, Helsinki
Galleria avoinna heinäkuussa ma-pe 12-17
muulloin ti-pe 12-17, la-su 12-16

Foorumilaisten kuvia:

 • Photography Joni Niemelä, On Black (yksi salamakuva) "Eiliseltä juuri ennen kuin kyseinen ukkosmyrsky pyyhkäisi yli. Pääasiassa kuvailin pilviä, mutta sattuipa yksin salamakin kuvaan. :)"

Cartinan kuvablogi, Triljoona pientä asiaa hääkuvauksessa huomioitavaksi. Ohessa vain muutamia seikkoja niistä lukemattomista, joilla hääkuvauksen saa onnistumaan. ...

Suomen valokuvataiteen museo, blogi, Opintomatkalla Arlesissa, 5.8.2010. Yhdistimme museon intendentti Anna-Kaisa Rastenbergerin kanssa nerokkaasti loman ja opinnot, suuntaamalla heinäkuussa vuosittain järjestettäville Les Rencontres D’Arles – valokuvafestivaaleille. Festivaali on yksi vanhimmista valokuvafestivaaleista. Se juhli viime vuonna 40 -vuotisjuhliaan. Kuvia valokuvafestivaaleilta.

Turun Sanomat, Poliisi sai Turun peppukuvaajan kiinni. ..."Kauppakeskukset ovat julkisia paikkoja, joissa saa kuvata. Salakatselusta miestä voidaan syyttää vain jos hän on kuvannut naisia salaa esimerkiksi pukukopeissa tai käymälöissä."...

Tietokone.fi, Sonera sai purettua iPhone 4 -jonoa – 32 Gt -mallia saa yhä odottaa. 30.7. käsitellyt 16 Gt -mallien tilaukset operaattorin mukaan toimitettu.

Photo.net, foorumi.

Hongkiat.com, Visit Spain (Espana) Through Stunning Photographs. Osa on aika kaukana "valokuvasta". Yli 80 kuvaa. HDR on suosiossa.

Honkiat.com, (More) Beautiful & Captivating Examples of Bokeh Photography. Blurritaustaisia kuvia.

Boredpanda.com, 33 Worst Photoshop Mistakes Ever. Koottu Photoshop Disasters -sivustolta.

Photofocus.com, 12 Tips For Car Show Photographers. Autonäyttelyissä kuvaamiseen vinkkejä.

Strobist, Q&A: Feathering a Soft Box. Valo ei tule tasaisesti soft boxistakaan tai sateenvarjosta, kuvaaja voi käyttää tätä hyväkseen.

Photosolve.com, Film conversion. How to convert a 35mm negative into a usable digital image.

Photofocus.com, Five Things You Could Do In Six Hours To Become a Better Photographer. Neuvot voivat tuntua vähän naiiveilta, mutta miksei niitä voisi kokeilla.

Ephotozine.com, HDR exposures in churches.

Ephotozine.com, Your chance to see the Northern Lights. Ohjeita revontulien kuvaamiseen.

Macworld.com, Six essential iPhoto editing tricks.

British Journal of Photography, Grey importer hit with massive fine. Hollannissa Tamron harmaatuoja (Euroopan ulkopuolelta tavaraa) tuomittiin 2 miljoonan euron sakkoihin. Tamron onnistui vakuuttamaan tuomioistuimen siitä, että EU:n ulkopuolelta ohi Tamron tuotu tavara vahingoitti yhtiötä (edelleen jäi epäselväksi, mistä oikein oli kyse? EU:n oman lainsäädännöstä?).

e18error.com, What is the famous E18 error. (Lens problem) and How to repair it.

Nikonrumors.com, Done deal: multiple press events scheduled in Europe for August 19th, 2010.

Popular Photography, Tokina AT-X 16.5–135mm f/3.5–5.6 DX. Kroppikennoisille, joko 26–216mm tai 25–202mm. Kahdekankertainen zoom. Canon/Nikon. Tulokset tässä luokassa jonkin verran keskitason ympärillä. USA:n hinta $450.

 

05.08.2010   (linkki)

Areena.yle.fi, Ykkösen aamu-tv: Heinäkuun kesäkuvakilpailun voittaja. Pelkästään heinäkuussa Aamu-tv:hen lähetettiin lähes 2000 kesäkuvaa. Upeita, oivaltavia otoksia täynnä toimintaa ja ajankuvaa. Heinäkuun paras kuva on nyt valittu. Kesto 12:06. Pekka Punkari kommentoi kuvia.

Designsapiens blog, Pori Jazz 2010 kuvat.

Iltalehti, Aurinkomyrsky raivoaa - revontulia voi nähdä Suomessakin. ... Pohjois-Suomessa on vielä liian valoisaa, mutta Etelä- ja jopa Keski-Suomessa revontulia voi jo nähdä, geofyysikko Tero Raita Sodankylän geofysiikan observatoriosta sanoo....

Pinseri.com, Ukkostutka ja sadetutka tulevat tänään tarpeeseen. Linkkejä.

Puhelinvertailu.com, Uusin Ultrasn0w tuo operaattorivapauden iPhone 4 -puhelimiin.

Iltalehti, Vuoden hääkuva 2010. Kilpailukuva tulee lähettää pe 6.8.2010 klo 9 mennessä.

 • Iltalehden raati valitsee lähetetyistä kuvista kymmenen parasta finaaliin. Iltalehden lukijat äänestävät niistä voittajan 7.-19. elokuuta.
 • Palkinnot: 300 euron, 200 euron ja 100 euron lahjakortit
 • Kuvan lähettäjä luovuttaa kuvan julkaisuoikeudet Iltalehdelle. Kuvia käytetään vain hääkuvakilpailuun liittyvissä jutuissa. Kuvien julkaisemisesta ei makseta korvausta kuvan lähettäjälle, kuvan ottajalle eikä kuvassa esiintyville.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Same-sex marriage. 26 kuvaa.

Latimes.com, Pictures in the News. Pieniä kuvia, 115 kpl.

The Christian Sciece Monitor, The Northern and Southern Lights. Revontulikuvia, 13 kpl.

Photocritic.org, The white balance of your eyes… Kirjoittajan vasemman ja oikean silmän "näkemä" valkotasapaino eroaa noin 800 Kelvin-asteen verran (tai siis aivopuoliskojen tulkinta). Sisätilat, ei kovin paljon valoa, peitä vuorotellen toinen silmä ja kiinnitä huomiota "värilämpötilaan" eli vaihtuvatko näkemäsi värit kylmempään vai lämpimämpään. Kumman silmän näkemät värit ovat oikeat?

Digital Photography School, How to Make Your DIY Water Droplet Studio. Toimivat ohjeet, eivät ole liian monimutkaiset.

The Online Photographer, The Power of Workshops. Kannattaako työpajoihin osallistua?

Digital Photography School, Rebellion: Three Successfully Broken Rules of Photographic Composition. Asiat voi tehdä toisinkin.

 • Rule of Thirds kohde keskelle kuvaa
 • Rule of Odds parillinen määrä objekteja
 • Rule of Space liike kuvan reunalla pois kuvasta

Digital ProTalk, What's Up Wednesday: Lightroom 3 Running Slow For You Too? Muutama ratkaisu auttoi, mutta vielä jäi parannettavaa.

Ephotozine.com, Lighting tutorial with Danny James from Elemental. Video, kesto 9:18.

Thephotoargus.com, Specialize: Outdoor and Adventure Photography. Yksi erikoistumisalue freelance-kuvaajalle.

Photocritic.org, Framing in portraiture. Kyse on sommittelusta.

Dpreview.com, Samsung announces PL90 with built-in USB connector. Ei enää kameran omia piuhoja. 12.2 megapikseliä, 29-116mm, 4-kertainen zoom, 2.7 tuuman lcd-näyttö. Kuvanvakaaja. Syyskuussa myyntiin, $149.99.

Slrgear.com, Nikon 16-35mm f/4G ED VR II AF-S Nikkor. Helmikuussa 2010 julkistettu. Täyskennoisille. Kroppikennoisilla 24-52.5mm. Kuvanvakaaja. Paino 680g, 77mm filtterikierre. Erittäin tarkka piirto. Optimoitu 16mm. Vähän värivirhettä. Täyskennoisilla vinjetointia. Laajakulmapäässä erittäin paljon tynnyrivääristymää. Automaattitarkennus on äänetön ja kohtuullisen nopea. Videokuvaajille kuvanvakaajalla on käyttöä. Suomen Nikon. Suomen hinta on vähän päälle 1.000 euroa.

 • "The 16-35mm ƒ/4G VR is an impressive design, providing excellent results for sharpness at its wider angles."

Photographyblog.com, Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR. Arvosana 4.5 * / 5 *.

 • "So who should buy this lens? Those Nikon shooters who often find themselves needing a sharp ultrawide lens for their modern film or FX digital SLR bodies but have so far been put off by the price of the AF-S 17-35mm f/2.8D."

 

04.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • trigonzo.kuvat.fi, Qstock 2010
 • Petri Skog, Neste Oil Rally Finland 2010
 • jjjkarjalainen.kuvat.fi, Buchenwald. "Käytiin lomareissulla hivenen synkemmällä leirillä. Karu paikka! Ei voinut kun ihmetellä sitä järjestelmällisyyttä ja epäinhimillisyyttä. Värikuvat näyttivät myös hyvältä, mutta päädyin kuitenkin mv settiin, sopii mielestäni wwII kuviin."
 • tommi.kuvauspaikka.com, Lofoten. "Hieno paikka. Suosittelen lämpimästi jos jylhät maisemat (sekä kapeat, mutkaiset ja mäkiset tiet) kiinnostavat."

YLE, Apulaisoikeuskansleri: Koulut eivät saa kieltää kuvaamista. Koulut saavat rajoittaa mutta eivät kieltää kuvaamista alueellaan. ...Apulaisoikeuskanslerin nyt tekemän linjanvedon on tarkoitus olla ohjeena myös muille kouluille....

 • ...kameroiden kieltäminen ennakkoon on Puumalaisen mukaan mahdollista perustuslain puitteissa esimerkiksi muiden yksityisyyden suojaamiseksi.
 • - Mutta se tulee tehdä täsmällisesti ja tarkkarajaisesti. Esimerkiksi niin, että kielto on rajattu oppitunneille tai valokuvaamiseen suihkutiloissa.
 • Valtakunta.fi, Koulun järjestyssääntöjen määräyksen lainmukaisuus "...Määräys on siten perustuslain 12 §:n 1 momentin vastainen."

Peter Forsgård, Elonkorjaajien valokuvat Valokuvataiteen museossa. Elonkorjaajat olivat 70-luvun alun taiteen toisinajattelijoita.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Elokuun kuvaaja 2010, tamperelainen Anna-Liisa Nikus.

Suomen Lehtikuvaajat ry, Elokuun kuvaaja Katri Lehtola.

Suomen freelance-journalistit ry, Syksyn free-apurahat jaettu 2.8.2010.

Suomen Lehtikuvaajat ry, SYYSPÄIVÄT 2010, ilmoittautuminen alkanut.

HBL, Splittrade scener. Saana Wang vistelse i Peking har resulterat i en fotografisk serie som framhäver tanken på det surrealistiskt overkliga.

Muropaketti, Muropaketin ensitunnelmat: iPhone 3G S -omistaja, älä kokeile iPhone 4:ää. ...Ensivaikutelma iPhone 4:ää käsitellessä oli kuitenkin positiivinen yllätys ja laite näyttää ja tuntuu huomattavasti sirommalta mitä kuvissa...

Mikropc.net, Neljä syytä miksi kännykkäkamera on parempi kuin taskupokkari.

HS, Aurinkopurkaukset tuovat voimakkaita revontulia Keski-Eurooppaan asti.

Photo.net, foorumi.

 • How Far is Infinity? (Canon) Tai tässä lienee haussa hyperfokaalinen piste. "Kun objektiivi on tarkennettu äärettömään, lähintä tarkkaa etäisyyttä kutsutaan (kyseisen aukkoarvon) hyperfokaaliksi etäisyydeksi." blazeroc.com, Hyperfokaali etäisyys
 • D700 cult status (Nikon) Saavuttaako D700 kulttiaseman, viimeinen järjestelmäkamera, jossa ei ollut videota?

Boston.com, The Big Picture, Russian wildfires. 38 kuvaa.

Englishrussia.com, Soviet Photo Art of the 60s & 70s. 24 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, 10 Ways to Shoot Stunning Portraits With Only One Light. Hyvät ohjeet, esimerkkikuvat.

Neilvn.com, tutorial: high-speed flash sync. Nopean salaman täysmäyksestä. Havainnolliset kuvat, näkyy selvästi jälkimmäisen verhon sulkeutumisen aiheuttama palkki. Kamera ei ole pystynyt täsmäämään niin lyhyttä suljinaikaa salamaan. Nopean salaman täsmäyksessä salama vilkuttaa erittäin nopeasti (esim. 1/50.000 s) valoa.

Luminous Landscape, Ben Hattenbach, Winterscapes Of The Alaskan Arctic. Kovassa pakkasessa kuvaamista. Kuvia on saatu revontulistakin.

The Online Photographer, 'For God’s Sake, Somebody Call It!'. Fotojournalismi tai oikeastaan lehtikuvaus on jo kuollut ja kuopattu. Ei ole enää resursseja toimia kunnolla.

Pdnpulse.com, Steve McCurry Marks End of Kodachrome Era with Global Trip. Edelleen Steve McCurry ja viimeinen tuotantolinjoilta valmistunut Kodachrome.

Digital Photography School, Four Rules of Photographic Composition.

 • Thirds
 • Rule of odds
 • Rule of space
 • Viewpoint

Ephotozine.com, Warhol style Pop Art using Photoshop. Voikukka.

Makezine.com, Macro self portrait in the ball of a ball-point pen. Omakuva heijastettuna kuulakynän kärjessä.

Kamera & Bild, Från fast till fri. Yksi valokuvaaja vaihtoi säännöllisen päivätyön valokuvaajana freelancerin epävarmaan oloon.

Digital Photography School, The iPad as a Photographer’s Travel Helper. iPadin Suomeen tulosta ei ole kuulunut mitään.

The-digital-picture.com, Zeiss 21mm f/2.8 Distagon T* ZE. Ei automaattitarkennusta. Lieneekö ihan paras laajakulmaobjektiivi? Kaikki metallia. Testi tehty Canon EOS 5D Mark II -kameralla. USA:n hinta on $1.732.

Popular Photography, Apple Aperture 3. MacPeople.fi, Aperture 3. Suomen hinta on n. 200 euroa.

 

03.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

(Opetushallitus) VALOKUVAAJAN AMMATTITUTKINTO 2007. Näyttötutkinnon perusteet. 14-sivuinen pdf.

Nokia N8 ja iPhone 4.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, 10 MORE Quick Composition Tips [Illustrated].

 • Balance and Symmetry
 • Repeat, Repeat, Repeat
 • Keep it Sweet and Simple
 • Magnify and Focus
 • Add Depth
 • Add Nature
 • Portrait or Landscape?
 • What’s My Story?
 • You’re Not Done Till You Do it Again
 • Cropping is a Good Thing

Strobist, Slave Q&A: Your Questions from Last Week. Orjakennon liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.

Epuk.org, Opinioin, “For God’s sake, somebody call it!”. Magnumin Lontoon toimiston perustaja. Fotojournalismi on jo kuollut, lehdiltä ei enää tule rahoitusta. Seuraavana ovat sitten vuorossa kirjoittavat lehtimiehet. Heitäkään ei enää tarvita. Alati kiristyvä kilpailu, yhä halvemmalla työtä tekevät ja kustannusten karsiminen johtavat väistämättä tähän "kehitykseen".

Dpnow.com, Pressure on Lowepro to change competition rules won't abate. Lowepro ei muuttanutkaan valokuvakilpailun sääntöjä, vaikka vakuutti, ettei tule käyttämään kuvia ilman valokuvaajan lupaa. Huonoa julkisuutta. Kannattaako tämän takia tahrata yrityksen maine (myös suomalaiset valokuvakilpailujen järjestäjät voisivat vähän harrastaa itsetutkistelua).

Diyphotography.net, Stick In A Can (Poorman's Solution For 3D Lighting). Vähän isompi metallipurkki, sementtiä.

Dpreview.com, Casio releases EX-S200 and EX-Z800 digital compacts. 14 megapikseliä, kuvanvakaaja, 4-kertaiset zoomit, polttoväli alkaa 27mm. Molemmissa 2.7 tuuman lcd-näytöt ja 720p HD-video.

Rob Galbraith, Apple releases Digital Camera Raw Compatibility Update 3.3. Lisää raw-tukea.

Popsop.com, Levi’s: “Guy Walks Across America”. Farkkufirma Levi's teki mainosfilmin YouTubessa levitettäväksi. Farkkumies käveli USA:n poikki, Canon EOS 5D Mark II:n 2.770 still-kuvaa yhdistettiin 1:53 videoksi.

Rob Galbraith, Canon now shipping EOS 7D kit with barcode reader support. Viimeviikkoista artikkelia on päivitetty.

Fotosidan.se, Film: Magnus Lindbom delar med sig av sin fotoutrustning. Tunturiin vaellukselle kannattaa ottaa mahdollisiman kevyttä valokuvauskalustoa. YouTube 5:21.

Dpreview.com, Canon PowerShot SD 4000 IS/IXUS 300 HS. Euroopassa Canon IXUS 300 HS. Toukokuussa 2010 julkistetttu. HS = High Speed. 10 megapikseliä (uudempi CMOS, Canon S90-digissä vanhempi CDD), 28-105mm, 3.8-kertainen zoom (objektiivi vähän huonompi kuin Canon S90-digissä), valovoima alkaa f/2.0, 3-tuumainen lcd-näyttö (230.000 pistettä, 16:9 hd-videokuvan suhde), ei etsintä. Aukkoa ja suljinaikaa voi säätää manuaalisesti. Monenlaisia kuvausohjelmia ja kuvaefektejä. Akku kestää 250 kuvan ottamisen, painoa 175 g. Ruostumattomasta teräksestä runko, mattamusta tai hopea. ISO 3200, ISO 6400 (2.5 megapikseliä). Sarjakuvaus 3.7 kuvaa sekunnissa, 2.5 megapikselin tarkkuudella sarjakuvaus 8.4 kuvaa sekunnissa. Video 1280 x 720p. Hidastusvideokuvaustilassa (240 kuvaa/s) kuvattua materiaalia voi katsella hidastetusti. Videota kuvattaessa stereoääni ja zoomaus. Helppokäyttöinen, kuvat onnistuvat, värit kohdallaan. Akut kestävät pitkään. Salaman voimakkuutta ei voi kunnolla säätää. Pokkarin kohinaominaisuudet eivät vastaa järjestelmädigiä (itsestäänselvyys). Arvosana 74%. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 350 euroa.

IR, Canon PowerShot SD4000 IS. Euroopassa Canon IXUS 300 HS.

Photographyblog.com, Photo Mechanic. USA:ssa laajalti lehtikuvaajien käytössä. Kuvien tarkasteluun ja organisointiin tarkoitettu. Avainsanojen lisäys. GPS-tagien lisäys. FTP. Kuvien muokkaus rajoittuu kroppaukseen ja suoristamiseen. Värihallinta. Arvosana 4 * / 5 *. $150.

 

02.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Warthog.fi, Viikonlopun Kuvausvihje® #259, Aukkojen väliarvot ja niiden laskenta.

(kertaus) Rauhaton-blogi.

 • Systeemin rattaissa 13.6.2010. Eli Näin huollat ulkomailta ostetun iPhonen. Italialaista alkuperää oleva iPhoneni alkoi runsas kuukausi sitten oikkuilemaan....
 • Systeemin rattaissa II 16.6.2010.
 • Kuluttajaviraston kuluttajaneuvonta: ...EU-alueelta ostetun laitteen takuun on toimittava samoin jokaisessa jäsenmaassa missä tuote on saatavilla,... (Sonera kuitenkin kieltäytyy ottamasta toisesta EU-maasta ostettu iPhonea huollettavakseen, ei siis noudata lakia. Objektiivien ja kameroiden osalta tätä lakia - tai viranomaismääräystä - noudatetaan aika hyvin).
 • Asioiden eteneminen Suomen Applella vaati viranomaistahon yhteydenottoa.
 • Yle, Kuningaskuluttaja, Kun ostat ulkomailta, korjautat Suomen takuuhuollossa. 29.3.2007. "Jos ostat uuden kameran lomamatkalla tai nettikaupasta Saksasta, siihen pitäisi yleensä saada takuukorjaus Suomessa. EU-kilpailusäädökset vaativat suomalaista maahantuojaa korjaamaan myös muualta hankitut tavarat." Sonera ei ole tästä _vielä_ ehtinyt kuulla...

Suomi24, keskustelu, Lukijakuvista parempi korvaus. Yksinkertainen ohje, vaihtoehto Lukijan kuviin. Ei tarvitse ilmaiseksi (tai muutaman kympin takia) uutiskuvasta luopua.

Tekniikka & Talous, Stanford uudisti Nokian kamerapuhelinta. N900. Panoraamakuva automaattisesti kolmesta kuvasta. Kolme eri valotusta samaan kuvaan.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, Afghanistan, July, 2010. 47 kuvaa.

Digital Photography School, 3 Things to Know about Working in Adobe Bridge. Avaatko kuvat suoraan Photoshoppiin, etkä käytä Bridgeä ollenkaan?

Digital Photogrpahy School, Prevent dSLR Camera Shake With These 3 Techniques.

A. Correcting the stance

B. A pocket-sized tripod

C. The Joe McNally Grip

The Online Photographer, The Last Roll. Yksi aikakausi päättyy, kun Kodachromen historiaa ei enää kirjoiteta.

(kertausta) Wired.com, 70-Gigapixel Photo of Budapest Offers a Great View. Neljä päivää kestivät kuvaukset. Kaksi Sony A900-kameraa, 400mm Minolta-objektiivit ja 1.4xtelekonvertterit. 590.508 x 120.750 pikseliä. Microsoftin Silverlight-plugin.

YouTube, Color correcting skin by the numbers - Photoshop CS5: Portrait Retouching from lynda.com. Video 5:16.

YouTube, Reducing shallow wrinkles - Photoshop CS5: Portrait Retouching from lynda.com. Video 3:22.

Black Star Rising, Five Tips for Better Group Photos. Muutamia ohjeita ryhmäkuvan ottamiseen. Valokuvaajan pitää ottaa tilanne tiukasti hallintaan. Ohjeita voi antaa jo ennen kuvanottoa (vaikkapa puketumisesta yms.).

(Foorumilta) YouTube, Silhouettes for Beginning SLR Photographers. Video, kesto 1:35. Simppeli kuva, simppeli tekniikka.

Picture Stories by Stephen Alvarez (NG-kuvaaja = National Geographic), Canon 1ds MK IV. Uutta mallia on tavattu joitan kappaleita villinä luonnossa.

 

01.08.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Outoa Taigaa, Olympus ja muut hyvät kamerat.

(Foorumilta) 1D Mk2 suljin rikki? Suljin rikki, vaihto maksoi 405 euroa.

Digitoday.fi, Sonera saa iPhone 4 -täydennystä ensi viikolla. 30.7.2010.

Muropaketti, Apple iPad (WiFi & 64 Gt).

Muropaketti. Tältä näyttää maailman suurin valokuva.

Photo.net, foorumi.

Rob Galbraith, Discovered Ansel Adams negatives may have been shot by "Uncle Earl". Jaa-a. Muutaman päivän takaiseen "uutiseen" vähän epävarmuutta.

Photocritic.org, DIY Toy camera presets for Lightroom.

(Foorumilta) Sportsshooter.com, Remotes with Donald Miralle at Sports Shooter Academy 3. Video (tai oikeastaan kolme videota).

Rob Galbraith, Canon now shipping EOS 7D kit with barcode reader support. Canon ei ole tätä erityisemmin mainostanut.

Dpreview.com, Panasonic updates firmware for DMC-LX3, DMC-TZ7 and DMC-TZ6.

Kamera & Bild, Skola: Så väljer du rätt kamera. Markkinoilla on yli 250 kameramallia. Mitä kannattaa valitessa kameraa pitää mielessä?

 

 
 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset