Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Kesäkuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Toukokuu 2017

31.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Janne, Instagram, Truupperi. Only Star Wars Toy photos here, using Black Series, Bandai, etc.

Journalisti 7 / 2017. Ilmestynyt 26.5.2017. Seuraava numero ilmestyy 16.6.2017.

 • Unelmia tekemässä. Paula Ritanen-Närhin ja Maija Astikaisen puutarhakuvien takana on paljon keskittynyttä tekemistä – ja muutama pikku neuvottelu kauneuden ja käytännön suhteesta. Tekevät yhdessä Puutarhaliiton julkaiseman Kotipuutarha-lehden Neuvot ja niksit -juttusarjaa. Astikainen on työskennellyt freelancevalokuvaajana vuodesta 2009. Suorittanut kandi- ja maisterintutkinnot Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulussa valokuvataiteen osastolla. Julkaissut kirjat Horticultured Cities ja One-Dog Policy.
 • Oma, lainaus vai varkaus? Journalistin ohje 7 JO 7: Myös toisen työtä käytettäessä on noudatettava hyvää tapaa. Lähde on mainittava, kun käytetään toisen julkaisemia tietoja. Lisäksi JSN on antanut vuonna 2010 periaatelausuman lainaamisesta.

Kamerakoulu.fi, Björn Fagerholm Kamerakoulun haastattelussa. 30.5.2017. Mutta kun digikamerat tulivat niin kiinnostus heräsi. Kun olin tehnyt kotisivut arkkitehtitoimistolle sain heiltä palkkana ensimmäisen järjestelmäkamerani, Canon 300D:n. Silloin aloitin harrastuskuvaamisen. Kiinnostus heräsi toden teolla kun asuin New Yorkissa 2005 ja kuvasin aivan uskomattomia juhlia miltei joka yö.

 • Yksi suurimmista projekteistani on kyllä se että saisin nimeni tunnetuksi mainosalalla. Olen tehnyt töitä mainosalalla yli kymmenen vuotta, mutta aina muiden firmojen nimiin. Vuosi sitten starttasin oman firmani ja tavoitteeni on että pääsisin tekemään töitä samanlaisille asiakkaille kuin mainostoimistossa. Yrittäjänä otan kyllä vastaan kaikenlaisia projekteja mutta yritän myös muistaa mihin olen pyrkimässä pitkällä tähtäimellä.

Rajala Blogi, Sotiemme veteraanit ja Suomi 100. 30.5.2017. Eräs mielenkiintoinen veteraanien elämään liittyvä projekti on Sotiemme veteraanit ja Suomi 100-projekti, joka kiertää ympäri Suomea tapaamassa ja valokuvaamassa sotaveteraaneja vuoden 2017 aikana. Työryhmään kuuluva valokuvaaja MikkoEevert ottaa muotokuvia 15 veteraanista. Jokaisesta näistä veteraaneista otetaan kaksi muotokuvaa, heitä haastatellaan ja heidän ääntänsä tallennetaan. Kohtaamisista tehdään myös juttuja, jotka julkaistaan muun muassa projektin Facebook-sivuilla.

Pasi Lepola, Lepolandian Majakka, Keppihevosvoimin. 25.5.2017. Tänään piti valita romurallin ja keppihevosten välillä. Vaikka viime kesänä ”ihastuin” näistä vaihtoehdoista ensimmäiseen, niin valitsin jälkimmäisen. Valinta oli helppo, sillä kisassa oli tällä kertaa mukana myös oma tytär keppihevosensa Hannun kanssa.

Helsingin Uutiset, Palkittu hääkuvaaja antaa vinkit: Näin pohjustetaan tunteikkaimmat kuvat. Valokuvaaja Jetro Stavén sanoo, että parien kannattaa harjoitella kuvausasentoja jo kotona peilin edessä. Myös vanhoja hääkuvia kannattaa katsella. Hääkuvatrendi on jo muutaman vuoden ajan ollut se, että kuvat otetaan miljöössä eikä studiossa.

Ilta-Sanomat, Googlen hakukone uudistui – osaa hakea sinun tietojasi. Henkilökohtainen (personal) -haku mahdollistaa tietojen hakemisen Google-tiliisi liittyvistä Gmail-sähköposteista ja Googleen kopioimistasi valokuvista. Näitä ovat muun muassa Android-puhelimen valokuvista tehtävät varmistuskopiot.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Nikonilta uutta.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

 • PDN Photo of the Day, What Is It about Owls? 10 kuvaa ja teksti.
 • 14 Strobes and Modifiers for Studio and Location work.
  • Bowens Generation X. $1,100 (XMS 500); $1,300 (XMS 750); $1,500 (XMS 1000); $1,800 (XMT 500)
  • Broncolor Siros L. $2,095 (400 L); $2,395 (800 L)
  • Hensel Cito 500. $4,899
  • Adorama Orlit Rovelight RT 610 TTL. $700
  • FJ Westcott Omega 360 Reflector. $130.
  • Sunbounce Tight Fit Screen. $49.
  • Dynalite A6. $549.
  • Chimera Collapsible Octa Beauty Dish. $262 (24-inch); $399 (30-inch)
  • Elinchrom ELB 1200. $899
  • Interfit S1. $750
  • Profoto D2. $1,495 (500 w/s); $1,995 (1,000 w/s)
  • Photoflex OctoDome Small. $170
  • Impact Venture TT L-600. $999
  • Phottix Indra 500LC. $1,299

Lensrentals.com, blog, A Videographer’s Take on Sony’s a99II and the Yet to be Antiquated A-Mount.

Fotosidan.se, TEST: Olympus M.Zuiko ED 12-100/4 IS Pro. Micro 4/3 -systeemiin, polttovälivastaavuus 14-200m. Terävä, säänkestävä, nopeasti tarkentava, erinomainen kuvanvakaaja. Sopivan kompakti. Ainoa miinus tulee hinnasta. Rahalle saa kuitenkin vastinetta. Suomen hinta on 1.300 euroa (hinnassa on mukana verot).

Kamera & Bild, Europeana collection – nytt stort arkiv för historiska bilder.

Fotosidan.se, Galleri RALF lägger ner. Kuusi vuotta toiminut, kahdessa osoitteessa. Suuntautui valokuvaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilkka Rytkönen, Ilkansivu.net, Canon EOS-1D X kestotestissä. 27.5.2017. Canon EOS-1D X ei ole enää uusi kamera ja korvaava malli EOS-1D X Mark II on korvannut sen. Minulla on kuitenkin kokemusta ensimmäisellä, 2011 esitellyllä ja 2012 myyntiin tulleella X:llä kuvaamisesta sen verran, että päätin kirjoittaa aiheesta. Canon EOS-1D X on tehty kovaan ammattikäyttöön luotettavuutta ja nopeutta painottaen. Kameralla on kokoa ja painoa sen verran, ettei se sovellu aivan kaikkien kuvaajien käyttöön tai tarpeisiin. Jos pitää kuitenkin kuvata ääriolosuhteissa, tai nopeatempoinen urheilu ja luontokuvaus on pääasia, tämä saattaa olla sinun kamera.

Sami Teeri, Flickr.

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 18.5.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään muun muassa kiinalainen kunniavartio ja muovitettu Richard Nixonin patsas.
 • 19.5.2017. Tänään kuvakoosteessa nähdään muun muassa mielenosoituksia maailmalla, koululaisten itsepuolustusopetusta ja lihakauppa kambodžalaisittain.
 • 22.5.2017. Maanantain kuvakoosteessa juhlitaan elokuvafestivaaleilla, seurapiirihäissä, Pride-kulkueessa sekä jääkiekon MM-kisoissa.
 • 23.5.2017. Tiistain kiinnostavimmissa kuvissa muun muassa viinajyrä Indonesiassa, suomalaismaalivahdin fani Nashvillessa ja motocrossia Kiinassa.
 • 24.5.2017. Keskiviikon kiinnostavimmissa kuvissa muun muassa huntutyyliä Vatikaanissa ja sateenkaarikansaa Taiwanissa.
 • 26.5.2017. Perjantain kuvakoosteessa vieraillaan lastensairaaloissa ja elokuvajuhlilla sekä käytetään kalannahkaa palovammojen hoitoon.
 • 29.5.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa golfaajan hyvästit, vartija nokosilla Pekingissä ja autonäyttely Etelä-Koreassa.

Suomen Kuvalehti, Suomi on droonien luvattu maa – mutta kaikki on toisin muutaman vuoden päästä. Maailman löysin sääntely ei ole säästänyt Suomea miehittämättömien ilma-alusten aiheuttamilta ongelmilta. Poliisi takavarikoi lehtitietojen mukaan kaksi kameradroonia presidentti Mauno Koiviston hautajaisten yhteydessä. Poliisi tutkii myös kahta kielletyssä ilmatilassa tänä keväänä lentäneen droonin tapausta, joista toinen sattui Helsinki-Vantaalla ja toinen Pirkkalassa. Lisäksi selvitellään amerikkalaisen Youtube-tähden Casey Neistatin huimaa drooniseikkailua viime joulun alla Levillä. Lennosta tehdyllä videolla on lähes yhdeksän miljoonaa katselukertaa.

Verkkouutiset.fi, Valokuvaaja vietti kuukauden Suomessa - syntyi pelottava Marsilaiset tulevat -näyttely. Erikoiset valokuvat syntyivät Sissy Reyesin vietettyä Suomessa kuukauden. Kuvat on otettu öisin Suomessa "maisemissa jollaisissa en ole koskaan ennen ollut".

Hilavitkutin.com, Miksi kuvaaminen yhdellä objektiivilla tekee kuvaamisesta parempaa.

Ilta-Sanomat, 11-vuotiaasta tytöstä jaettiin seksuaalisia kuvia internetiin – äiti stailasi ja tuttava kuvasi. Hieman yli 40-vuotias äiti puki tyttärensä korkokenkiin ja mustaan lyhyeen mekkoon tai sortseihin. Lisäksi äiti meikkasi ja kampasi tyttärensä aikuismaisesti. Myöhemmin tyttö kävi äitinsä tietämättä poseeraamassa kameralle myös valokuvaajan kotona. Näissä kuvissa tyttö oli napapaidassa ja lyhyissä farkkushortseissa. Parissa kuvassa tytöllä oli päässään myös kaasunaamari.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Focusoiva Oy, Espoo. Kuvaukset kouluilla ja päiväkodeissa. Kuvaukset ovat pääosin pääkaupunkiseudulla. Työ alkaa elokuun lopussa ja kestää n. 3 kuukautta. Käyttöön kuvauskalusto ja tarvittaessa auto. Vapaamuotoinen hakemus 12.6.2017 mennessä.

Työpaikan osoite 02330 ESPOO
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työ alkaa elokuun lopussa
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 12.06.2017

TE-palvelut, Kuvankäsittelijä-kuvaaja-as.palvelija, Seppälän valokuvaamo, Vaasan toimipiste, Vaasa. Seppälän Valokuvaamon Vaasan-toimipiste etsii osa-aikaista.

Työpaikan osoite Kauppapuistikko 37, 65100 VAASA
Palkkaus Sopimuksen mukaan.
Työ alkaa elokuussa 2017
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 26.07.2017 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Top Travel Photography Lessons To Learn Before You Fly.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Techradar.com, The best cameras setting for sunset photography.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Vi provar Sonys nya zoomar. Sony FE 16-35/2,8 GM ja SonyFE 12-24/4 G (toukokuun puolivälissä julkistukset). Sony FE 100-400/4,5-5,6 GM OSS. Sony A9 + nämä kolme objektiivia, yhteensä 125.000 SEK.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Pilvitallennusta?. (Sana on melkein vapaa).
 • Ff vs dx (Sana on melkein vapaa). Mikähän mulla on Lightroom asetuksissa pielessä? Laitan kuvat kortin lukijan kautta ulkoiselle kovalevylle tehtyyn kansioon. Sen jälkeen avaan Lightroomin ja haen kansion ja importaan kuvat ohjelmaan. Kuvat siirtyvätkin koneeni kovalevylle eivätkä jää ulkoiselle kovalevylle.
 • Lightroom kuvat väärään paikkaan (Kuvankäsittely).
 • Back focus testi? (Optiikka). mulla on ongelmaa D7200 ja Nikon 35mm tarkennuksen kanssa. Ei meinaa millään saada kohdilleen tarkennusta. +20 laitettu ja silti tarkentaa liian eteen. Noh kuvaat uudestaan ja näyttää, että liian taakse vuorostaan tarkentaa. Löytyy SpyderLensCal.
 • Canon 7D ON/OFF kytkin ongelma (Järjestelmädigit Canon, edullisemmat mallit). ...Avasin takakannen (9 irroitettavaa ruuvia ja LCD:n fleksin irroitus) ja sörkin sinoliin kastetulla topsypuikolla noita ON-OFF -kytkimen metalliluiskoja ja pistin kannen takaisin kiinni. En kyllä huomannut noissa paljaalla silmällä mitään roskaa, mutta syystä tai toisesta kytkin tuntuu nyt toimivan. Nähtäväksi jää ilmaantuuko vika jossain vaiheessa uudelleen.
 • Sony A9 (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Pasin projekti: 100 lintulajia kuvina v.2017 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • TEEMA: koirakuvia, osa 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kuvatuksia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi uusi.
 • Sorvaamo. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Aikani kun etsin niin löysin oikein mielenkiintoisen menneen ajan monialayrityksen.
 • Matkamuistikuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Edelleen.
 • Namibia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Edelleen.
 • Petterin luontokuvat (lintukuvat) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Ihminen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Baletti, kaksoset.
 • Masan kesäkuvailut 2017 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viikonloppuna pääsin hetkeksi Pomarkun isollenevalle. Kevät tuntui siellä olevan hiukan myöhässä, tupasvillaa ei sanottavasti ollut. Auringonlasku oli kuitenkin nätti.
 • Muutamat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). reissukuvat.

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 8.5.2017. Maanantain kuvakoosteessa on esillä Ranskan vaalit ja jääkiekon MM-kisat.
 • 9.5.0217. Tiistain kuvakoosteessa nähdään muun muassa metroasema keskellä joutomaata Kiinassa ja Voiton päivän juhlintaa Kiovassa.
 • 10.5.2017. Keskiviikon kuvakoosteessa nähdään muun muassa Trumpin erokirje FBI-johtajalle, Juventuksen juhlaa ja Norma John euroviisuissa.
 • 11.5.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään muun muassa Vladimir Putin pelaamassa jääkiekkoa, pilvenpiirtäjän ikkunanpesijä Bangkokissa ja merirosvoja Shanghaissa.
 • 12.5.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa rubiini-ibiksiä Brasiliassa ja Greenpeacen muovivalas Filippiineillä.
 • 15.5.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un hilpeänä sekä uimareita uudelleen avatussa viktoriaanisessa kylpylässä Manchesterissa.
 • 16.5.2017. Tiistain kuvakoosteessa nähdään muun muassa muuria suuteleva suurlähettiläs ja jalkapallojoukkueen riemun hetki.
 • 17.5.2017. Keskiviikon kuvakoosteessa nähdään muun muassa Saksan maali Latviaa vastaan jääkiekon MM-kisoissa ja hämmästynyt pörssimeklari New Yorkin pörssissä.

Sulantoblog.fi, Canon EF-S 35 mm f/2.8 Macro IS STM kokeilussa. 28.5.2017. Canonin EF-S -objektiivimallisto on ollut olemassa vasta 14 vuotta ja nyt siihen on saatu jo kolmas kiinteäpolttovälinen eli ns. primelinssi. Uusin lisäys on EF-S 35 mm f/2.8 Macro IS STM, jonka lisäksi on EF-S 60 mm f/2.8 Macro USM ja EF-S 24 mm f/2.8 STM. Objektiivissa on 27 mm suodinkierre, joka on tarkoitettu vastavalosuojan kiinnitystä varten ja varsinainen 49 mm suodinkierre on vv-suojassa. Objektiivin kierre on muovia ja vv-suoja metallia, joten on syytä olla huolellinen, ettei tärvele muovikierteitä. Linssi ei ole erityisen pieni, mutta painoa on vain n. 190 g.

 • Ledvalot voivat tuntua ihan lelulta, mutta antavat lähikuvaukseen kätevästi lisävaloa ja ovat aina mukana. Paras käyttöetäisyys on alle 20 cm, mutta keskellä kirkasta päivää ledeistä ei ole juuri iloa. Hämärässä tai sisätiloissa iloa sen sijaan on sitäkin enemmän ja laittamalla kameran jalustalle voi liikkumattomia kohteita valottaa pitempään nostamatta herkkyyttä.
 • Yhteispisteet 9.5. Hinta 450 euroa.

Mikrobitti.fi, Testissä halvat 4K-näytöt: ”Edullisuus vaatii kompromisseja”. Halvimmat 4k-näytöt maksavat 500 euroa. Testasimme, saako tällä rahalla hyvän näytön vai pitääkö tiskiin latoa paksumpi setelitukko. Lopullisen valinnan ratkaisevat omat tarpeet. 400 e - 1050 e. 24 tuumaa - 32 tuumaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Photograph Tadpoles. Nuijapäitä kuvaamaan.

Dpreview.com, Roadtrip Review Redux: The Fujifilm X100F. Neljäs sukupolvi. F = Fourth. Kroppikenno 24 megapikseliä. Kiinteä 23mm optiikka, polttovälivastaavuus 35mm. Valovoima f/2. ISO 100-51200. Retroa. Elektroninen etsin 2,36 miljoona pikseliä, hyvä. Kiinteä kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Ei salamaa. Ei GPS. Paino 470 g. Tärkeimmät säädöt suoraan kamerasta, ei tarvitse mennä valikoihin. Vaikka kamera tuntuu nopealta, niin automaattitarkennus ei ole nopea. Wi-Fi:n toteutus saisi olla parempi. Katukuvaukseen ja aina mukana kulkeva kamera. Arvosana 71. Toppklass. Suomen hinta on 1.450 euroa (hinnassa mukana verot).

Earthboundlight.com, What is "Acceptably Sharp"? 28.5.2017.

Pndonline.com, Object of Desire: Blackmagic Design Web Presenter. $495.

Petapixel.com, Ep. 180: What You Need To Know About 500px – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Fotosidan.se, blogi, Naturfoto i centrala Stockholm. Djurgården. Mukana Nikon 800/f5,6 + telekonvertteri 1,4x.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Pilvitallennusta? (Sana on melkein vapaa). Kerronpa tässä hieman toisenlaisen lähestymistavan, eli ns. oman pilvipalvelun. Hommasin vuoden 2016 alussa Synology DS415+ NAS-aseman ja olen rakentanut sen ohjelmistopalveluilla erilaisia pilvi- ym. palveluratkaisuja. Pääsen siihen käsiksi mistä tahansa ja voin jakaa vaikka kuvia, albumeita, tiedostoja ym., jotka sijaitsevat kotonani Synologylla....
 • Kerro kun ostit kuvaukseen liittyvää tavaraa, osa 2 (Sana on melkein vapaa).
 • Sony A9 (Järjestelmädigit). 814 viestiä. Ja asiallisia melkein kaikki.
 • Nikon D500 (Järjestelmädigit).
 • 1932 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Metsän henkiä etsimässä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • famin kootut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Laakapallo-Blog (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Namibia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pari kuvaa lisää.
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • "Hulvattomat" eläinkuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Matkamuistikuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useita maita. Useita uusia kuvia. Kaikissa tekstit.
 • KTH vuoden 2017 kuvaustavoite,100 lintulajia kuvina. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ja jatkuu.
 • Pasin projekti: 100 lintulajia kuvina v.2017 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuosta KTH:n parin viikon takaisesta postauksesta sain kimmokkeen aloittaa myös oman sadan kuvan projektin. Vähän pääsi muuttolintujen tulon alku ja talvilinnut menemään ohi mutta katsotaan kuinka homma etenee. Vieläkin tahtoo jäädä paljon varsinkin tutumpia lajeja kuvaamatta, kun tunnistamista varten ei kuvaa tarvitse ottaa ja sitä parempaa mahdollisuutta kuvata ei koskaan tule...

Pasin kuvat, gamma.1g.fi, 100lintua_2017. Lisäilen ja vaihdan tänne kuvia kun uusia tulee. Lisään myös toisen sukupuolen yksilön jos sellainen on saatavilla. Tällä hetkellä lajikuvia on 64. Olen kerännyt myös listaa kaikista tänä vuonna havaitsemistani linnuista ja sillä listalla on nyt 87 lajia. Tällä määrällä ei vielä bongaripiireissä leveillä. Ongelmanani on huono lajien tunnistus, kertut, kerttuset, sirkut ja muut samanlaiset tuottaa vaikeuksia, samoin suuri osa kahlaajista.

Olli Korhonen.

Yle, Video: Vuorokausi lintutornilla – parhaat hetket ennen auringonnousua. Kesto 1:11.

Yle, Veikö voro luottokorttisi tai ostiko joku tunnuksillasi netissä? Korvausta varten sinun täytyy itse toimia. Maksuvälinerikoksen uhriksi voi joutua kuka tahansa, jolla on maksukortti tai joka hoitaa raha-asioitaan verkossa. Mikäli ilmoituksen tekemisessä kestää, korvauksen saaminen voi vaikeutua. Jo lievä huolimattomuus saattaa johtaa 150 euron omavastuuseen. Ja toinen tilanne, tilausansan purkaminen, miten pitää toimia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Hot-Air Balloons Are Brilliant For Photography - Find Out Why.

Dpreview.com, How do you know you need a new camera? Mistä sen tietää. Yhden kuvaajan kokemukset.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Techradar.com, Best drones 2017.

 • DJI Inspire 1
 • DJI Phantom 4
 • Parrot Bebop 2
 • DJI Mavic Pro
 • Xiro Xplorer V
 • ZeroTech Dobby

The Online Photographer, Panasonic GX85 Review, Part II. Gordon Lewis. Huhtikuussa 2016 julkistettu. Euroopassa GX80. 4/3-systeemin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 2x. Kiinteä elektroninen etsin (2.764.000 pistettä). Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Kuvanvakaaja rungossa. Lähinnä GX7:n seuraaja (tai sitten GX8:n vähän riisuttu malli, halvempi, kenno vähän pienempi, ei säänkestävä). 16 megapikselin CMOS-kenno, 4K video, Wi-Fi (kuvat suoraan someen). Ei anti-aliasta, 10% tarkempi. Valotuksen ja valkotasapainon lisäksi on mahdollista haarukoida myös tarkennusta ja aukkoa. Kameran sisäinen RAW-muokkaus mahdollista. Uusi suljinmekanismi, elektromagneettinen. Sisäänrakennettu salama. Yhdellä latauksella ottaa 290 kuvaa. Suomen hinta runko 670 euroa

Kamera & Bild, Vi förklarar: Bildjournalistikens historia. Kaikki alkoi Krimin sodasta, vuodet 1853 - 1856. Tarkoituksena oli luoda propagandakuvia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Käänsikö Matti takkinsa? 26.5.2017. Kesto 23:14. Photokina muuttuu joka vuotiseksi. Hyvä vai huono asia? Onko Matilla ja Peterillä aikomus mennä joka vuosi, entäs suuret valmistajat? Suomesta elokuvalinssejä Hollywoodiin! Whitepoints Optics lanseeraa elokuvalinssejä. Matti haastatteli maisemakuvaaja Mikael Rantalaista. Ovatko linnunratakuvat Matin mielestä edelleen turhia vai kääntyikö takki?

Petteri Hautamaa, Läpileikkaus pääkaupungin lähiluontoon - Helsingin muuttuva luonto. 24.5.2017. Antti Koli tuntee Helsingin joka kiven ja kolon sekä tietysti siellä elelevät sammakot, matelijat, hyönteiset, linnut ja nisäkkäät, runsasta kasvi- ja kääpätarjontaa unohtamatta. Uunituoreessa kirjassaan: Helsingin muuttuva luonto, Koli on koonnut mittavan työn tuloksena pääkaupungin luontoa yksiin kansiin.

Keskisuomalainen, Takatalvi koetteli luontoakin – luontokuvaaja ikuisti erikoiset kuvat. 23.5.2017. Päivän ehdottomasti hellyttävin kohde oli kuitenkin telkkäemo, jonka poikaset olivat jo kuoriutuneet. Hyytävä sää sai poikaset hakemaan lämpöä emon suojista. Jälkikasvun suuri määrä aiheutti emolle aluksi hieman päänvaivaa, mutta onneksi lopulta sopu antoi sijaa kaikille halukkaille.

Kansan Uutiset, Syyrialaisperheiden kuvaaminen opetti. Esa Ylijääskö.

Kaleva.fi, Kesän 2017 Kalakuvakisa: Pidä kamera valmiina kun kala nappaa. Julkaistuista kuvista ei korvausta. Kilpailuaikaa on 31. elokuuta saakka. Kalevan raati valitsee voittajakuvan tai -videon kesän päätteeksi. Kuvaaja saa palkinnon, johon sisältyy kolmimetrinen vapa, kela ja siimaa. Palkinnon arvo on 350 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 14 linkkiä ja video.

The Online Photographer, New Bird. Juuri sen tasoinen lintukuva, jota iPhonelta voisi odottaakin. Ja vielä sopivan pienessä koossa.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Dakar as Muse. 10 kuvaa ja teksti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Viikko kuvina.

HS, Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”. Helsingin Sanomien entinen valokuvaaja Pentti Koskinen, 75, tarkastelee valokuvia, jotka hän otti kolme vuosikymmentä sitten. Kuva on otettu korkealta, hotelli Vaakunan sviitin terassilta. Huoneen vuokra maksoi Koskisen mukaan noin 3 000 markkaa, mikä on Suomen pankin rahamuseon laskurin mukaan nykyrahassa noin 950 euroa. ”Mutta silloin ei ollut rahasta kiinni, ja piti saada kuvauspaikka. Tärkeintä oli saada koko reitti peitettyä”, Koskinen kertoo.

Sulantoblog.fi, Sony RX100V Punaisella merellä. 25.5.2017. Sukelluskotelo kameralle kokeilussa, kotelon hinta 400 euroa.

Kamera-lehti.fi.

Satakunnan Kansa, Missä pienoiskopteri saa lentää? lennokki pitää nähdä ja sen pitää pysyä "käsissä" koko ajan. Väkijoukon yläpuolella lennättäminen on kielletty, eikä siitä koitua melu- tai turvallisuushaittoja. Suurin sallittu lentokorkeus on 150 metriä, ja lentoasemien lähialueella on vielä huomattavasti tiukemmat rajoitukset. Lennokkiin pitää aina laittaa käyttäjän nimi ja yhteystiedot.

 • Kotirauhan suojaamalla alueella kuvaaminen voidaan tulkita salakatseluksi. Yleisötapahtumien kuvaamiseen täytyy olla järjestäjän lupa. Ammattilainen voi kuvata yleisötapahtuman päällä, jos hänellä on vakuutus.

Iltalehti, Hassuimmat lemmikkikuvat on valittu - näitä ei voi katsoa hymyilemättä. Monta kuvaa.

Älypuhelimista.

 • Petteri Järvinen, Bittimittari, Samsung Galaxy S8 ensivaikutelmia. 25.5.2017. Samsungin uuden huippumallin toimitukset alkoivat juuri, vain vuosi edellisen S7:n jälkeen. Kasista on kaksi versiota, 5,8 tuuman perusmalli sekä 6,2 tuuman näytöllä varustettu plus-malli. Kokeilin perusmallia. Sekään ei ole mikään karvalakkimalli, sillä muistia on 64 gigatavua ja hintaa hulppeat 829 euroa. Vain iPhoneen saa käytettyä enemmän rahaa.
 • Suomimobiili.fi, Arvostelussa Huawei P10 – parasta Huaweilta. Helmikuussa julkaistu, Suomeen maaliskuussa. 599 euroa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Techradar.com, 7 exercises that will make you a better photographer.

 • Spot meter
 • Check the histogram
 • Use a single prime lens
 • Set a specific white balance
 • Set a custom white balance value
 • Use manual exposure mode
 • Post a single image every day

The Online Photographer, Look Up / Look Down / Look Everywhere. Jim Hughes.

Thephotoargus.com, 22 Delightful Santa Monica Pier Pictures.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Sami Karjalaisen hyönteiskirja lyö luun kurkkuun niille, jotka väittävät Suomen luontoa tylsäksi. Kuvateos saa katsomaan tuttua rantaa uusin silmin. Karjalainen esittelee teoksessaan suomalaisten rantojen huonosti tunnettuja hyönteisiä kauniiden kuvien ja kiinnostavien tekstien avulla. Hän on käyttänyt vuosien vapaa-ajat valokuvaamiseen, kehittänyt menetelmiä ja vaaninut oikeita hetkiä pusikoissa ja studiossaan.

Yle, Joulupukiksi pukeutuneen YouTube-tähden lennätyksestä Levillä tutkintapyyntö – poliisitutkinta muista drone-hurjasteluista aloitettu. Nopeasti harrastajakäytössä yleistyneiden kauko-ohjattavien lennokkien laittomat lennätykset halutaan saada kuriin.

Lapin Kansa, Revontulten tanssi ja kesäöiden rauha valloittavat – valokuvaaja Tomi Rantanen ikuisti Inarin kauniit maisemat videolle. Revontulet tanssivat Inarin kauniissa maisemissa Tomi Rantasen, 35, tekemällä timelapse-videolla. Valokuvaaja rakastaa Lapin luontoa ja rauhaa. Hän kertoo videon olevan kunnianosoitus Lapin luonnolle ja revontulille. Timelapse. Kesto 2:38.

Ilta-Sanomat, Onko tietokoneessasi ssd-levy? Vältä näitä virheitä. Tietokoneissa vahvasti yleistyneet ssd-levyt tiedon tallennukseen poikkeavat merkittävästi perinteisistä kiintolevyistä. Tyypillisesti flash-muistiin perustuvissa ssd-levyissä ei ole liikkuvia osia, mutta ne voivat silti kulua käytössä. Ei tarvita horrostilaa, ei tarvita eheytystä. Kannattaa jättää ssd-levyn tilasta vapaaksi neljännes (suorituskyky on silloin parempi).

 • Suurellakin päivittäisellä kuormituksella ssd voi kestää käyttöä selvästi yli kymmenen vuotta.

Karjalan Heili, Eläinrakas valokuvaaja arvostaa aitoutta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Discover the People Behind the “Strictly Platonic” Ads on Craigslist. New York, 8.5 miljoona ihmistä, osa yksinäisiä, etsivät kumppania.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

 • Apply These 8 Techniques To Improve Your Garden Photography.
 • Best Tripods For Travel 2017. Linkit Amazon UK:n verkkokauppaan. Jossa kaikki hinnat ilman veroja + postikuluja.
  • Manfrotto 190 Go!
  • Velbon Ultra 455
  • Benro Travel Angel FTA18CV0
  • Cullmann Nanomax 460M RW20
  • Vanguard VEO 235AB / 204AB
  • Slik Sprint Mini II
  • MeFOTO Roadtrip Aluminium Tripod
  • Amazon Basics 60" Lightweight Tripod
  • Zomei Q111 55" Pan Head Tripod
  • HAMA Traveller 117 Ball Tripod

Dpreview.com.

IR.

Lensrentals.com, blog, First Impressions of the New Sony a9. 24 megapikselin täyskennoinen peilitön järjestelmäkamera. Sonyn lippulaivamalli. Julkistettu huhtikuussa 2017. Suomen hinta 5.300 euroa (hinnassa mukana verot).

The Online Photographer, Panasonic Lumix GX85 Review, Part I. Gordon Lewis. Huhtikuussa 2016 julkistettu. Euroopassa GX80. 4/3-systeemin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 2x. Kiinteä elektroninen etsin (2.764.000 pistettä). Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Kuvanvakaaja rungossa. Lähinnä GX7:n seuraaja (tai sitten GX8:n vähän riisuttu malli, halvempi, kenno vähän pienempi, ei säänkestävä). 16 megapikselin CMOS-kenno, 4K video, Wi-Fi (kuvat suoraan someen). Ei anti-aliasta, 10% tarkempi. Valotuksen ja valkotasapainon lisäksi on mahdollista haarukoida myös tarkennusta ja aukkoa. Kameran sisäinen RAW-muokkaus mahdollista. Uusi suljinmekanismi, elektromagneettinen. Sisäänrakennettu salama. Yhdellä latauksella ottaa 290 kuvaa. Suomen hinta runko 670 euroa

Pdnonline.com, How to Build and Organize your Marketing Database.

Techradar.com, Best lenses for portraits: 5 sensibly priced options tested.

 • Nikon AF-S 85mm f/1.8G
 • Tamron 85mm f/1.8 Di VC USD
 • Sony FE 85mm f/1.8
 • Olympus M.Zuiko 45mm f/1.8
 • Canon EF 85mm f/1.8 USM

Pdnonline.com, The Making of Chris Killip’s “In Flagrante”. 10 kuvaa ja teksti.

Fotosidan.se, Bildkritik, Testa dimensioner på Erik Johanssons bild. "Full Moon Service". Lukijat arvioivat Erik Johanssonin uutta kuvamanipulaatiota.

Kamera & Bild, José Figueroa: »Det var ren slump vad som fastnade på bilderna«. Haastattelu. 72 yötä Slussenilla metrovaunuissa kuvaamista. 150.000 kuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.05.2017   (linkki)

Valokuvataiteen museossa tänään Heikki Willamon taiteilijatapaamiset klo 18.45 ja 19.15. Museon pääsymaksu. Museokortilla lmainen sisäänpääsy.

Heikki Willamo: Myyttinen matka
Kuva: Heikki Willamo.13.8.2017 asti

Myyttinen matka kertoo eläinten ja ihmisten vuosituhansia jatkuneesta suhteesta. Se pyrkii tavoittamaan jääkauden aikana eläneen metsästäjän kokemuksen luonnosta ja eläimistä. Lähtökohtana näyttelyn teoksille ovat olleet ihmiskunnan vanhimmat tunnetut taideteokset: luola- ja kalliotaide.

Näyttelyn valokuvat on kuvattu vuosien 2010–2016 aikana Karjalohjalta Jäämeren rannalle Norjan Varankiin ja Islantiin ulottuvilla kuvausmatkoilla.

Myyttinen matka on julkaistu myös Maahengen kustantamana kirjana.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Nordic Delights
Kuva: Lilibeth Cuenca.13.8.2017 asti

Nykyään on vaikeaa puhua yhtenäisestä pohjoismaisesta taidekentästä. Nordic Delights on yritys rikkoa homogeenisuus. Kaikki näyttelyn taiteilijat elävät ja työskentelevät Pohjoismaissa, mutta useimpien juuret ovat toisaalla. Tällä kertaa niin kutsutut vähemmistöt ovatkin enemmistössä.

Näyttelyn taiteilijat: Dejan Antonijević, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Nermin Duraković, Michelle Eistrup, Behzad Farazollahi, Anawana Haloba, Sasha Huber, Jane Jin Kaisen, Henrik Lund Jørgensen, Bita Razavi, Bella Rune, Nita Vera, Adolfo Vera, Carla Zaccagnini

Kuraattorit: Marianne Hultman, Kristine Kern, Anna-Kaisa Rastenberger.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Outomaa Malmi - 400 taidenäyttelyä Malmilla
Kuva: Filippo Zambon.30.5.2017 asti

Näyttely on osa Outomaa-yhteisötaidehanketta jossa Helsingin Malmilla paikalliset ihmiset haastetaan tutkimaan kotiseutuaan valokuvan keinoin. Kaikki projektiin liittyvät työpajat ja tempaukset ovat ilmaisia.

Näyttely on hankkeen taiteilijoiden yhdessä toteuttama valokuvataideteossarja. Valokuvat on alun perin lähetetty malmilaisten koteihin pieninä kymmenen taidekorttia sisältävinä näyttelypaketteina. Koska kaikki malmilaiset eivät saaneet omaa pakettia, on näyttely nyt nähtävillä Malmitalossa.

Kuvissa malmilaisten turvattomiksi, kiinnostaviksi, tylsiksi, kauniiksi tai rumiksi kokemille alueille tuodaan uusia elementtejä – fantasiaa ja fiktiota, kuitenkin niin, että paikka on kuvissa yhä tunnistettavissa.

Järj. All Walls Collective ry .

Malmitalo
Ala-Malmin tori 1, Helsinki
ma–pe 9–20, la 9–18

Rainer Paananen / Beyond The Wall
Kuva: Rainer Paananen.11.6.2017 asti

Beyond The Wall -näyttelyssä realistinen maailma kohtaa abstraktin ulottuvuuden.

Näyttelyssä on esillä valokuvia, installaatioita sekä skannerilla tuotettuja skanografeja. Teokset ovat vuosilta 2014-2017.

Rainer Paananen (s.1990) opiskelee valokuvataiteen maisteriohjelmassa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hänvalmistui kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta vuonna 2016.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Digicamera.netin Foorumilta:

Länsiväylä, Terveisiä Siperiasta – Sellon Gallerian valokuvanäyttely vie maailman ääriin. Kamchatkan niemimaa on kaukana Siperiassa. Luontokuvaaja Sergey Gorshkovin töitä on nyt ensimmäistä kertaa esillä pääkaupunkiseudulla. Venäjän tunnetuimman luontokuvaajan Sergey Gorshkovin valokuvanäyttely Sellon Galleriassa Leppävaarassa vie upeisiin ja uhattuihin arktisiin maisemiin. Katoava maailma -näyttely muistuttaa meitä siitä, mitä arktisten alueiden muuttuessa menetämme.

 • Näyttely on avoinna Galleria Sellossa (Kauppakeskus Sellon III krs, Tokmannin vieressä) heinäkuun loppuun asti maanantaista perjantaihin kello 12–20, lauantaisin 10–18 ja sunnuntaisin 12–17.

Tiina Puputti, Viimeiset yhdeksän tuntia – Pohjola-leiri Vierumäellä, osa 2. 23.5.2017.

Elisa.fi, 5 vinkkiä drone-kuvaukseen. Lisäksi:

 • Vinkit hyvän dronen valintaan
 • (itse vierastan ainakin drooni-sanaa eli drone suomennettuna. Lennokilla ymmärrän jotain ihan muuta kuin sitä merkitystä, jossa sitä käytetään. Kuvauskopteri mielestäni voisi olla hyvä termi).

Et-lehti.fi, Onnistu valokuvissa – ammattikuvaajien 5 vinkkiä.

Satakunnan Kansa, Pori alkaa käyttää kamerakoptereita – laite alkaa valvoa kiinteistöjen kuntoa. Drone-kopterin uskotaan parantavan työturvallisuutta, tuottavuutta ja työn laatua. Porin kaupungin palveluliikelaitos on ottanut käyttöön kauko-ohjattavan miehittämättömän ilma-aluksen eli drone-kopterin. Laitteen yksityiskohtaista ilmakuvausta hyödynnetään rakennusten kunnonvalvonnassa.

Tekniikan Maailma, TM-testi: Velleman K8600 Vertex Nano 3d -tulostin – Hyvää jälkeä halvalla. Vellemanin uuden, pienen ja edullisen 3D-tulostimen voi ostaa valmiiksi koottuna tai rakennussarjana. Vain Windows-ohjelma. Rakennusarja 360 euroa, valmis 450 euroa. Tavallisen PLA-langan hinta 26 euroa/kg. Esimerkiksi tämän testin kuvien hammaspyörät ovat osia itse suunniteltuun digitaaliseen diaprojektoriin. Testikoneella tehtiin myös ovenkahvan peitelevyn paikoillaan pitävä muoviosa vanhan ja kuluneen tilalle. Tulostimilla on tullut myös väsäiltyä esimerkiksi toimiva lennokki, kamerasovite mikroskooppiin, viuluvahvistimen kotelo, jalustakiinnike puhelimeen…

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • Tutorial – How to Use the Lightroom Map Module. GPS-tiedot.
 • Overview of the New Canon 5D Mark IV. (kertaus) Julkistettu elokuussa 2016. Neljäs sukupolvi Canonin täyskennoisen 5D-sarjassa, edellisestä mallista neljä vuotta. 30 megapikselin Dual Pixel AF sensori. Videossa vaihetarkennus ja still-kuvissa jatkuva tarkennus (live view). Tarkennussysteemi on lippulaiva Canon 1D X Mark II -mallista. Uusii suljin/peilisysteemi (nopeampi, vähemmän ääntä, vähemmän värähtelyä). Sarjakuvaus on parantunut, nyt seitsemän kuvaa sekunnissa. Ensi kertaa mahdollisuus jälkikäteen korjailla pienempiä tarkennusvirheitä (Dual Pixel). Laajennettu ISO 50 - 102400. Kroppikerroin 1x. Kiinteä kosketus-näyttö, 3.2 tuumaa, 1,620,000 pistettä. Etsin 100%. 4K video, kropattu 1.7x sensorista. 8.8 megapikselin still-kuvat videosta. CF ja SD/SDHC/SDXC. USB 3.0. Mikrofoni- ja kuulokeliitännät. Wi-Fi sisäänrakennettu, sisäänrakennettu GPS (ei tarvita enää erillistä lisävarustetta). Edelllistä mallia kritisoitiin huonommasta dynamiikasta vähässä valossa, ei enää ongelmia. Paino 890g (40g vähemmän). Edelliseen malliin verrattuna paljon parannuksia, mutta hinta on noussut. Moni miettii, kannattaako päivittää. Canon 5D Mark III on edelleen still-kamerana pätevä. Videopuolella Canon 5D Mark IV on sitten jo paljon edistyneempi. Suomen hinta on alle ja päälle 3250 euron (hinnassa mukana verot).

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Techradar.com, The best cheap cameras in 2017. Laidasta laitaan.

 • Sony Cyber-shot RX100
 • Canon EOS Rebel T6 / EOS 1300D
 • Nikon D5300
 • Sony Alpha A7R
 • Sony Alpha A5000
 • Panasonic Lumix ZS50 / TZ70
 • Canon PowerShot SX710 HS
 • Sony Cyber-shot WX220
 • Panasonic Lumix FZ70 / FZ72
 • Nikon 1 J5

The Online Photographer, One Weird Thing About Landscape. Suurin osa kuvaajista ainakin joskus kuvannut maisemia. Välillä kaikki maisemakuvat ovat hyviä, mutta yksikään ei ole erinomainen.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Joel Meyerowitz’s Journey Towards Color. 10 kuvaa ja teksti. Näyttely Lontoossa.

Pndonline.com, Object of Desire: Manfrotto Xume Filter System. Adapteri $20 - $135. Suodin $11 - $35.

Pdnonline.com, How Much Can You Earn on Shutterstock? New Report Details Payouts. Jos jaksaa siirtää myyntiin tuhansia ja kymmeniä tuhansia kuvia, niin ehkä sitten voisi jotain ansaita...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 


23.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sami Kontto, kontto.kuvat.fi, Kuvat. Kahdessa vuodessa kuviani on ollut esillä 23 eri maassa FIAP kansainvälisissä näyttelyissä.

Tivi.fi, Lennokki kuvasi Helsinki-Vantaan yllä – törmäysriski lentokoneisiin poiki rikostutkinnan. Videon perusteella lennokki lentää selvästi yli 50 metrin korkeudella, ehkä jopa useiden satojen metrien korkeudella. Videolla näkyy, miten lentokoneet nousevat aivan lähettyvillä. Ilmailumääräysten mukaan lennokkeja ei saa lennättää viiden kilometrin säteellä lentoasemasta yli 50 metrin korkeudella ilman lennonjohdon lupaa. Todennäköisesti lupaa ei edes saisi, varsinkaan kiitoteiden jatkeilla.

Kemppinen, Otetaanko terävät. 22.5.2017. Kaikenlaista, lähinnä valokuvajan tekijänoikeuksista tai oikeastaan julkaisuoikeudesta. ... Niille jotka etsivät tiedon murusta tästä, annan ilmaisen neuvon, johon voi luottaa. Jos ostat antikvariaatista tai muusta kaupasta postikortin, joka on painettu selvästi ennen sotia, voit digitoida sen ja käyttää verkossa tai kirjassa tai lehdessä. ...Ja lopuksi taattuu kemppis-tyyliin ihan muuta: Harvoille järjestelmäkameran käyttäjille: superlaajakulma on erinomainen täyden kennon kamerarungossa lapsia ja etenkin lapsenlapsia kuvatessa. Voi räpsytellä nopeasti ja rajata tietokoneessa ja näin sekaan voi eksyä kuvia, joissa on oikeasti tunnelmaa. Ja syvyysterävyyttä riittää.

Tuomas Heinonen.

Kamerakoulu.fi, Iiron sota-aiheiset muotokuvaukset. 22.5.2017. Uusimmalla behind the scenes -videollaan Iiro Rautiainen päästää meidät kurkistamaan hänen toteuttamaansa sotapotretin tekoon.

HS, Rami Saarikorpi opiskeli kokiksi, mutta ryhtyi valokuvaajaksi. 21.5.2017. Valokuvaaja Rami Saarikorpi on verkostoitunut oman alansa kuvaajien kanssa ympäri maailman. Viisi kysymystä (ja viisi vastausta). Tässä ensimmäinen kysymys (ja vastaus). "Miksi teet juuri sitä mitä teet? ”360-kuvaaminen on tosi haastavaa ja siksi kiinnostavaa. Kun aloitin, Suomessa ei ollut tätä ammatikseen tekeviä kuvaajia. Vei vuosia, että pääsin hommaan sisälle. Edelleen joka ikinen päivä tulee uutta, ja laitteet uudistuvat koko ajan. Facebook alkoi tukea 360-panoraamakuvien näyttämistä sivuillaan vasta noin vuosi sitten. Se on luonut lisää markkinoita kuvaajille ja tuonut kilpailua laitevalmistajille.”

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Ihmiskunnan ongelmat ja tekoälyn ratkaisut. 22.5.2017. Aiheeseen vain löyhästi liittyen linkki Microsoftin demoon, jossa tekoäly yrittää päätellä henkilön iän ja sukupuolen valokuvan perusteella: ... Kuten yhtiö itse sanoo, palvelu on vasta kokeiluasteella, eikä tuloksista pidä loukkaantua.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Look Up. Edeltävä kirjoitus Teaching In Real Time, löytyisikö valokuvausta opastavia kirjoja, joissa lukijaa ohjataan koko ajan.

Techradar.com.

Thephotoargus.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, World War II Veterans from Around the World. Viisi kuvaa ja teksti. Uusi kirja.

Kamera & Bild, Automatisk färgläggning nu ännu enklare. Tuttu linkki. Beta-asteella, voi kokeilla. Mustavalkokuvat värilliseksi, hienosäätökin mahdollista. Ei nettiversiota, oma ohjelma pitää imuroida.

 • Vuoden takainen versio, ei yhtä hyvä, täysin automaattinen, Colorize Photos. Nettiversio.

Fotosidan.se, Serkan Günes har motiven inpå knuten. Kuvaajaprofiili.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Tarkennuksesta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • TV.n calibrointi, rahastustako? (Värinhallinta, ICC-profiilit).
 • Lightroom CC tilttaa jatkuvasti? (Kuvankäsittely). Ossaiskos kukkaan neuvoa pappaa, mistä alkais etsiä vikoja. Lightroom CC tilttaa nyt jatkuvasti. Ottaessa seuraavaa kuvaa käpistelyyn, tai jos vie kuvan työpöydälle, käy siellä vilkasemassa tulosta ja palaa takasin ruudusta alas piilotettuun LR:iin, havaitsee windows (10) ongelman: ohjelma (LR) ei vastaa ja se pitää sulkea. Joskus ilmoittaa, ettei saa irrottaa ulkoista kovalevyä koneelta, kun LR ei vastaa eikä ole suljettu (vaikka onkin suljettu).
 • Nikon hajoaa liitoksistaan! (Järjestelmädigit). Organisaatiouudistus.
 • Kunnon työkalut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Laakapallo-Blog (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Konna (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Kasveja järven rannalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Nollaviiva - Flatline (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuhoamme planeettamme ahneudella ja välinpitämättömyydellä. No, tuhoamme onneksi ennemmin itsemme, jonka jälkeen planeetta kyllä pärjää.
 • Katoava kuu. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • VarjoHanami (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kateellisena luin kuinka Roihuvuoressa kukkii muistaakseni yli 200 kirsikkapuuta. No joo, pari semmoista taitaa tuossa mäjellä nyt kukkia...
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useita.
 • Tammisaari-Raasepori, Bromarf-Padva. (paljon kuvia). Pyörällä liikenteessä.
 • Petterin luontokuvat (lintukuvat) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useita kuvia.
 • Namibia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Huhtikuisella Namibian reissulla jäi odotusten mukaisesti eläinten kuvaaminen heikoille juuri päättyneen sadekauden tiimoilta.Siispä toyotan nokka Kakolandiaan ja Namibin aavikolle....Jos joukossa on harrastajia joille maisemakuvaaminen on se juttu ja aikomus suunnata ulkomaille niin Namibia kannatta ottaa huomioon....

#juha#, Flickr, Photostream. Viime vuodelta Afrikkakuvia, reilusti yli sata. Namibia.

Suomen Kuvalehti, Ulko­kuvaajan pitkä keikka. Aarne Pietinen oli ensimmäisiä suomalaisia lehtivalokuvaajia. Vuosikymmenten urasta jäi kymmenientuhansien kuvien arkisto. ...Pietinen oli perustanut oman kuvaamon 1933. Puolison ja kahden pojan lisäksi Pietisten valokuvadynastiaan, toisinaan mafiaksikin kutsuttuun, kuuluivat myös Aarnen kaksi veljeä. Sotien jälkeen lähes hegemoniseen asemaan kasvanut Pietis-aika päättyi 1976, kun Aarnen 43 vuotta aikaisemmin perustama kuvaamo myytiin. Aarne oli ehtinyt johtaa sitä 13 vuotta. Ihmisen muisti on lyhyt, valokuvan pitkä. Pietisten kuvat ovat edelleen mukana julkaisuvirrassa.

 • Huhtikuussa ilmestynyt Museoviraston kustantama Peilissä Pietiset on ensimmäinen pelkästään Pietisten kuviin keskittyvä teos. Se on tapahtumien, pyrkimysten ja ajan hengen heijastumia vuosilta 1930–1946. Intendentti Hannu Häkkinen ja erikoistutkija emeritus Jukka Kukkonen valitsivat sisällön yli 70 000 kuvan joukosta

Kamerakoulu.fi, Aaro Keipi Kamerakoulun haastattelussa, 21.5.2017. Hääkuvaaja.

Kamera-lehti.fi.

 • Fotofinlandia on uudistunut, 18.5.2017. Uuteen Fotofinlandiaan voi osallistua vaikka vain yhdellä kuvalla, kokonaista sarjaa ei tarvita. Tämä tekee osallistumisen helpommaksi. Onnistunutta mestariotosta ei tarvitse enää jatkaa kokonaiseksi sarjaksi saakka. Jokaisen sarjan kolme parasta saa palkinnon ja pääsee mukaan Fotofinlandia-näyttelyyn. Pääpalkinnon voittajan potti on 10 000 euroa, kategorioiden palkitut saavat 1000 euroa, 300 euroa ja 100 euroa. Myös yleisöllä on jälleen mahdollisuus äänestää suosikkiansa.
  • Vielä ei tarkempia tietoja, kuvien lataukset alkavat tämän vuoden loppupuolella. Ei kerrottu myöskään vielä osallistumismaksuja.
 • Villiä elämää Kainuussa, 18.5.2017. Luontokuvaaja Lassi Rautiainen on saanut valmiiksi viidennen kirjansa yhdessä Barbara Rautiaisen kanssa. Tällä kertaa teos keskittyy Kainuussa asuvan kuvaajan kotikulmien luontoon, kulttuuriin ja ihmisiin. Sen nimi on Villiä elämää – Wild Life Kainuu.
 • Kirjauutuudet: toukokuu, 18.5.2017.
  • Taneli Eskola & Ove Enqvist Maiseman vartijat Maahenki | 231 sivua | 45 euroa.
  • Jussi Murtosaari Luontokuvauksen perusteet Docendo | 144 sivua | 27,90 euroa.
  • Veikko Kankkunen Maailmani 1973–2014 Media Wallius | 120 sivua | 30 euroa.
 • Näyttelypoiminnat: touko-kesäkuu, 18.5.2017.
  • Kintsugi 29.5.–16.7. Pohjoinen valokuvakeskus | Oulu | Hallituskatu 7.
  • Sadan vuoden aikahyppy 1.5.–4.8. Finlandia-talo, Galleria Veranda | Helsinki | Karamzininranta 2.
  • Leimatut 26.4.–27.5. Pohjanmaan valokuvakeskus | Lapua | Kauppakatu 23.

Tamperelainen, Ärsyyntyminen on kiinnostavaa, sanoo palkittu tamperelainen lehtikuvaaja. Uuden Maan Sanomat ei ole ainoastaan sanomalehti, vaan sanomalehtiteos. Konsepti alkoi hahmottua muutama vuosi sitten, kun Hujanen suunnitteli kesälomaansa. Mies päätti viettää kolmen kuukauden loman mahdollisimman epätodennäköisissä kohteissa. Siltä ajanjaksolta alkoi löytyä asioita, joiden raportoiminen tuntui kiinnostavalta ja välttämättömältä. – Kävin esimerkiksi Espoon keskuksessa. Samalla aloin miettiä, millainen olisi 100 euron sanomalehti. Lopulta syntyi hanke, jolle Hujanen haki rahoitusta Mesenaatti-yhteisörahoituspalvelun kautta. Ensimmäisenä päivänä hanke keräsi 9 000 euroa, viikon sisällä koossa oli 16 000 euroa. – Se oli ilmeisesti Mesenaatin ennätys.

Yle, Valokuvaus voi palauttaa mieleen ikävät muistot – "Onkos sulla vauva tulossa, kun on maha kasvanut?". Kaksi kameraa arastelevaa naista ylitti itsensä ja astui ammattivalokuvaajan eteen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Top Tree And Leaf Photography Tips.

Dpreview.com, 'It's about being prepared for whatever is thrown at you': Q & A with William Vazquez. Ensimmäinen kamera Rollei 35 S. Vuonna 1985 valokuvaajan apulaiseksi, New York.

Earthboundlight.com, To Infinity ... and Beyond? 21.5.2017. Hyperfokaalinen tarkennuspiste. Pienin etäisyys, jolle tarkennettuna kaikki tarkennuspisteen takana olevat kohteet näkyvät tarkkoina.

Petapixel.com, Ep. 178: How The Sony a9 Falls Short – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Petri Pietiläinen. Viime syksynä kävin Viron Puisessa vaelluslintuja kuvaamassa ja nyt toukokuussa tieni vei jälleen Puiseen, tällä kertaa ystäväni Tomi Muukkonen kanssa. Lajisto oli nyt ihan erilaista ja pääsimme näkemään myös Arktisen lintu muuton aloituksen. Kameraunkoina minulla oli käytössä Canon1DXII ja Olympus OM-D E-M1 II. Jokainen voi itse mielessään pohdiskella ja arvuutella, jotta mikä kuva on Canonilla otettu ja mikä Olympuksella. Matkan kuville olen avannut sivustolleni oman gallerian.

Petteri Hautamaa, Hieno kuva tavislinnusta vai dokumenttiruutu rarista? 19.5.2017. Lintukuvauksessa otsikon kysymystä tulee pohdittua useinkin. Painaako vaakakuppi harvinaisuuksien puolella vai kuvan visuaalisuudessa, ja minkä verran antaa painoarvoa näille. Kyseessä ovat täysin eri tyyppiset syyt kuvata lintuja ja niiden kuvaustaktiikkakin poikkeaa toisistaan.

Rajala Blogi, Rajala Ambassador -kisa etenee kovaa vauhtia, 19.5.2017.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Analog gems: 10 excellent, affordable film cameras. Molempi parempi. Kymmenen filmikameraa, helposti löytyy käytettynä, kohtuullisen hintaisia, teknisesti riittävän hyviä. Hyvät ja huonot kustakin mallista. Arviohinnat.

 • Canon AE-1, vuodet 1976 - 1984
 • Pentax K1000, markkinoille 1976, kaksi vuosikymmentä tuotannossa
 • Olympus XA, 1979 - 1985. Yksi pienimmästä koskaan valmistetuista 35mm kameroista.
 • Mamiya M645, 1975- 1987. Mamiyan ensimmäinen 6 x 4.5 kamera.
 • Nikon L35AF, 1983. Nikonin ensimmäinen kompakti kamera, jossa automaattitarkennus.
 • Minolta Hi-Matic AF2, 1981, täysautomaattinen kompaktikamera, kiinteä linssi.
 • Olympus Stylus Epic, 1997. Euroopassa Olympus Mju II. Täysin automaattinen, vedenkestävä. Terävä 35mm F2.8.
 • Nikon N90s, 1994 - 2001. Euroopassa Nikon F90x. Kehittyneille harrastajille suunnattu. Neljä AA-patteria.
 • Minolta X-700, 1981 - 1999. Minolta huippumalli, manuaalitarkennus. Myyntimenestys.
 • Canon EOS 5, 1992 - 2000. Joillakin alueilla myynnissä nimellä Canon EOS A2. EF-bajonetti, ensi kerran esitelty 1987.

IR, Three techniques you can use to create your best black and white images in Lightroom.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com.

Diyphotography.net, Treading lightly: managing your children’s digital footprint.

Kamera & Bild, Claes Grundsten: De små kamerornas evangelium. Kolumni. Kaikki ovat valokuvaajia. Mutta kamerapuhelimella on hankala ottaa kuvia. Toisin kuin parhaimmilla kompaktikameroilla.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.fi, Canon EOS 77D kokeilussa. 19.5.2017. Canon 77D on uusimpia tulokkaita peilikameramarkkinoille. Kamera on kuitenkin niin samanlainen käytössä kuin aikaisemmin kokeilemani 80D, että en pysty lisäämään mitään merkittävää siihen mitä kirjoitin 80D:sta aikoinaan. Molemmissa kameroissa on hyvin samanlainen käyttöliittymä, samanlainen kuvan tekninen laatu ja samanlaiset tekniset ominauudet.

 • Hinta on tietenkin yksi ja 80 D on kalliimpi näistä kahdesta. Rahan vastineeksi saa mm. paremman etsimen, nopeamman sulkimen, kuulokeliittimen, hieman nopeamman sarjakuvauksen, sääsuojauksen ja isomman akun. Molemmissa on sama peruskenno, mutta ilmeisesti 77D:n uudempi prosessori antaa mahdollisuuden nostaa herkkyyttä korkeamalle kuin 80D:ssa.
 • Yhteispisteet 8.5. Canon 77D runko maksaa n. € 980,- ja pakettina 18 – 55 mm peruszoomin kanssa satasen verran enemmän.

Remonen.fi, Kesä ja kirsikat. 19.5.2017. Pitkään jatkuneiden helteiden ansiosta Roihuvuoren Kirsikkapuisto alkaa loistaa, kun kirsikka kukkii. Mikä sinänsä on kovin hyvä juttu, kun Roihuvuoren perinteinen Hanami-juhlakin on käsillä tuota pikaa.

Tamperelainen, Näin tamperelaisesta kuvaajasta tuli kansainvälinen nimi – "Olin kolme viikkoa Japanissa joulupukin kanssa tyttöystävän opintolainalla". Tamperelaislähtöinen Touko Hujanen nousi kansainväliseksi nimeksi joulupukkikuvasarjansa kautta. Nyt mies on taas palannut kotikaupunkiinsa - kuukaudeksi. Matka kansainväliseksi kuvaajaksi aukesi sattuman kautta. Kesällä 2011 mies ei halunnut allekirjoittaa Sanoma-konsernin freelance-sopimusta, joten työt loppuivat. Helsingin keskustassa vastaan tuli joulupukki, jonka kanssa Hujanen pysähtyi juttelemaan. Seuraavat seitsemän kuukautta menivät joulupukkia kuvatessa. Muun muassa kolme viikkoa Japanissa. Se oli tuolloin vähävaraiselle kuvaajalle melkoinen seikkailu. Vuoden nuori lehtikuvaaja 2009. Vuoden lehtikuvaaja 2011.

 • Yksitoista.fi, Project, sitten oikealta alhaalta Joulupukki, Touko Hujanen. (hyvin tehdyt sivut, ei voi linkata mihinkään...).

HS, Mielipide, Sijoitetuilta lapsilta kielletään valokuvamuistot. ...Sijoitettujen lasten puuttuminen kuvasta ei johdu siitä, että lapset olisivat perheessä eri­arvoisessa asemassa, vaan rajaamista vaativat lastensuojelun asiakkaan asemaa säätelevät lait. Niiden mukaan kuva-albumit kertovat sijoitetun lapsen historiasta lastensuojelun asiakkaana, mikä on salassa pidettävää tietoa. Sijaisvanhemmat voivat liittää lapsille annettaviin valokuva-albumeihin yhteis­kuvia vain silloin, kun kaikkien lasten huoltajat antavat jokaiseen kuvaan erikseen luvan.

Hilavitkutin.com, Your Face is Big Data, venäläinen valokuvaaja kuvasi 100 kasvoa Pietarin metrossa ja jäljitti näistä 70% netissä helposti – Onko enää yksityisyyttä? Tutkimusprojektin nimi oli Your Face Is Big Data. Tsvetkov kuvasi henkilöitä metrossa. Hän ei yrittänyt piilotella kuvaamistaan, vaan piti kameraa selkeästi esillä. Yksikään metromatkustaja ei kieltänyt kuvaamista tai puuttunut asiaan. Seuraavaksi hän käytti venäjän suosituimman sosiaalisen median VKontakten FindFace-kasvontunnistus-appia henkilöiden jäljittämiseen. Kuvaamastaan 100 henkilöistä löytyi n. 70% VKontaktesta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

 • 2017 Roundup: Semi-Pro Interchangeable Lens Cameras. Myös ammattilaisille. Yli luokka varattu Nikon D5, Canon 1D X Mark II, Sony a9 ja keskikoon kamerat).
  • ◦Canon EOS 5D Mark IV
  • ◦Canon EOS 5DS / 5DS R
  • ◦Leica M10 ◦Leica SL
  • ◦Nikon D750
  • ◦Nikon D810
  • ◦Sony Alpha a7R II
  • ◦Sony Alpha a7S II
  • ◦Sony Alpha a99 II
 • Nikon reshuffles management structure. Organisaatiomuutokset ovat merkki jostain. Kamerabusiness (Imaging division tuottaa 63% myynnistä. Canonilla osuus on 32%).

IR.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 18 linkkiä ja video.

Techradar.com, A to Z of night photography.

Pdnonline.com, Dana Lixenberg Wins $39K Deutsche Börse Photography Prize. Hollantilainen kuvaaja. 20-vuotinen projekti, Los Angelesin Wattsin lähiötä dokumentoitu. Esko Männikkö voitti tämän palkinnon vuonna 2008, £30.000.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The Low Key Nexus of Oil and Trade. 10 kuvaa ja teksti. Näyttely.

Fotosidan.se, Hästen i fokus på Fotografiska. 3.9.2017 asti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Tarkennuksesta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Voiko olla, että rungon tarkennusmoottori hidastuu/joku muu vika. Liikkumaton kohde tarkentuu edelleen hyvin. Aikaisemmin myös liikkuvat kohteet, mutta nyt tulee 'huteja' tosi paljon. Nikon D750+nikkor 70-200/4. Etsiäkö vikaa siis kamerasta tai kuvaajasta.
 • TV.n calibrointi, rahastustako? (Värinhallinta, ICC-profiilit). Olen ostamassa Sony KD55XE8505 televisiota. Kävin eilen Kuopiossa gigantin myymälässä ja sieltä löytyikin tuote onka hinta 1699.- €. Liikkeessä tarjotaan lisäksi lähes sata euroa maksavaa kalibrointia. Kannattaisiko?
 • PK-seudun 'valokuvausseurat'? (Kuvaus yleinen).
 • vinkkejä telen ostoon (Canon 70-300L/Sigma 100-400) (Optiikka). Pähkäilen, millaisen telezoomin ostaisin. Ensimmäistä teleä ostamassa nimittäin. Tarvitsisin sellaisen yleiskäytännöllisen telen, jolla otan kuvia vähän kaikenlaisista asioista, lapsista, koirista, maisemia ym. Lintujen tai villielämän kuvaus ei erityisemmin kuitenkaan kiinnosta, vaikka kivahan sitä olisi niitäkin ikuistaa. Sellainen iso ja hyvä 150-600mm ei tunnu sopivalta suuren koon ja painon vuoksi. ...
 • uusi Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 (Optiikka).
 • Sigma 135mm F1.8 DG HSM Art (Optiikka).
 • Sony A9 (Järjestelmädigit). 649 viestiä.
 • Canon 5Ds ja 5DsR (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Sinirinta. Useita kuvia.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Kuvaa ilmaiseksi, saat näkyvyyttä, kesto 23:43. Matti ja Peter aikovat osallistua talkoisiin ja kuvata ilmaiseksi. Mistä on kyse? Peter kertoo Olympus TG-5 ensituntumat. Matti kokeili Impossible Project -pikafilmejä ja haastatteli Heinz Boeschia aiheesta. Miksi pikakuvan värit ovat sellaiset kuin ovat ja miksi paketissa on kahdeksan kuvaa?

Peter Forsgård, Olympukselta uutta! TG-5. 18.5.2017. Edeltäjäänsä TG-4:seen verrattuna ulkonäköön on tullut hyvin vähän muutoksia. TG-5 on aavistuksen paksumpi ja ote kahva on selkeästi muotoiltu paremmaksi. Zoomausta säädetään nyt laukaisimen edessä olevalla vivulla. Laukaisinnapin vieressä on uutena säätökiekko, jolla voi säätää valotusta. Vasemmalle puolelle kameran yläosaan on myös tullut on-off kytkin log-tietojen tallennusta varten. TG-5 tallentaa log-tiedostoon GPS-tietojen lisäksi, myös lämpötilan, ilmanpaineen ja siinä on kompassi. Nämä log-tiedot voidaan siirtää kamerasta Ol.Track-sovelluksella. ...Itselläni on ollut TG-4 käytössä. Uudessa TG-5:ssa on muutamia ominaisuuksia, jotka minua kiinnostavat. TG-5:nen tuntuu ensinnäkin paremmalta kädessä ja näin parantaa kuvaustuntumaa. ...

 • Tekniikan Maailma, Olympukselta uusi kovan paikan kamera – paras kamera pysyy mukana ja säilyy ehjänä. Testi. Viidennen sukupolven kovanpaikan kamera Olympus Tough! TG-5 tarjoaa uusia ominaisuuksia, uuden kennon ja 4k-videot. Videoiden suurin tallennustarkkuus on nyt 4k ultra hd, ja full hd -tason hidastuksia saa nopeudella 120 ruutua sekunnissa. Samaan yltävät periaatteessa monet huippupuhelimet, mutta niillä ei voi kuvata 15 metrin syvyydessä eivätkä ne kestä 100 kilon puristusvoimaa. Harva kännykkä myöskään toimii moitteetta 10 asteen pakkasessa niin kuin Olympus Tough. Lisävarusteena ostettavan PT-058-sukelluskotelon avulla kuvia ja videoita saa jopa 45 metrin syvyydestä.
  • Olympus Tough TG-5 tulee kauppoihin kesäkuun puolivälissä noin 500 euron hintaan. Väriksi voi valita mustan tai punaisen. Edeltävän TG-4:n voi saada reilun satasen halvemmalla.

Tuomas Heinonen.

 • Viikon kuvat: 18/2017 – Merimetsoyhdyskunta vai lounaspöytä? 16.5.2017. Ensimmäinen veneretki osui heti toukokuun alkuun, kun kävimme kiertämässä Vappupäivänä Espoon saaristoa. Kirkkonummen edustalla oleville merimetsoluodoille on kertynyt asukkaat ja niin myös saalistajat. Kaksi merikotkaa päivysti kuolleiden puiden latvoissa aiempien vuosien tapaan. Tämä näky näyttää hyvin siltä että merikotkat ovat keksineet hyvän paikan lounastaa lähiruokaa.
 • Viikon kuvat: 19/2017 – Kärppä, 16.5.2017. Viikon kuva menee kategoriaan silmät auki ja valppaana luonnossa. Olimme lintuja katselemassa Lauttasaaren kärjessä, kun silmä huomasi sivussa pienen ruskean vilahduksen.

Polku.net, Markku Välitalo, Pilvipalveluja. 16.5.2017. Kuvatessa voi kokeilla erilaisia kamera-asetuksia. Pitkällä valotusajalla räntärieskapalaset viiruttavat kiehtovasti maisemaa tai sakeana laskeutuva sade häivyttää taustan sumuiseksi ja pelkistää kohteet grafiikaksi. Sopivan nopealla suljinajalla lumihiutaleet tallentuvat kuviin täplinä kuin Georges Seurat´ín maalauksissa ikään.

Marimekon perinteiset kesänäytökset Helsingin Espan puistossa tänään 19.5. klo 11.30, 12.30, 16.00 ja 17.30. Facebook-sivut. Voi jossain määrin vähän harjoitella muotikuvausta.

Tivi.fi, Google aikoo poistaa valokuvarullan puhelimestasi – Photosin uusi versio osaa hienoja temppuja. Googlen Photos-sovellus on saavuttanut jo 500 miljoonan käyttäjän rajapyykin. The Vergen laskujen mukaan se olisi näin yksi nopeimmin käyttäjämääräänsä kasvattaneista kuluttajapalveluista ikinä.

Yrittäjät, Valokuvaamo vei voiton Vuoden Yrittäjäperhe -mittelössä – Matkakirjallisuus uutena aluevaltauksena. Yritys on erikoistunut koulu- ja päiväkotikuvaukseen ja on osakkaana Kuvaverkko Oy:ssä. Turun Yrittäjät jakoi Vuoden Yrittäjäperhe -tunnustuspalkinnon tänä vuonna 31. kerran.

Iltalehti, Suomalaiskaunotarten alastonkuvakohu etenee - valokuvaajaa epäillään kolmesta eri rikoksesta. (ainakin otsikoita on riittänyt, itse tekstistä on sitten ilmennyt, mistä oikein on ollut kyse). Tässä ydinkohta: "Kaikki sai alkunsa siitä, kun Helsingin Bulevardilla kuvastudiota pitänyt ammattivalokuvaaja kysyi suomalaiskaunottaria alastonkuvauksiin. Useat tunnetut suomalaisnaiset suostuivat kuvauksiin, mutta loppuvuodesta 2014 kuvat päätyivät nettiin."

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Ali the Greatest’ Photographed by Harry Benson, Thomas Hoepker, William Klein and Steve Schapiro.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Techradar.com, Canon EOS 77D review. Euroopassa Canon EOS 800D. Helmikuussa 2017 julkistettu. Perinteinen järjestelmäkamera, kroppikenno 1.6x, 24 megapikseliä. 45 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä. MaksimiISO 51200. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, kääntyy joka suuntaan, 1.040.000 pistettä. Etsin 95%. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Sarjakuvaus kuusi kuvaa sekunnissa. Video 1920 x 1080, 59 fps (Full HD). Yhdellä latauksella ottaa 600 kuvaa. Paino 532 g. Sopii aloittavalle ja silloin tällöin kuvaavalle hyvin. Helppo käyttää. Varsinaisella harrastajalla tulee vastaan Canon 800D:n rajat jossain vaiheessa. Videokuvaajille löytyy parempiakin vaihtoehtoja. Suomen hinta on 900 euroa (hinnassa on mukana verot).

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The Surprising Beauty of the LA River. Kuusi kuvaa ja teksti.

The Online Photographer, Wonky Camera? Try This First. Reset. Tehdasasetuksiin. Ja sitten uudestaan säädöt.

Kamera & Bild, Bli TT-fotograf för en dag. Ruotsin suurin uutistoimisto. Kuka tahansa voi hakea päiväksi kuvaamaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.05.2017   (linkki)

Tänään torstaina kello 16:30 pieni tauko Digicamera.netin toiminnassa. Digicamera.netin virtuaalipalvelimelle lisätään muistia. Palvelin ajetaan siksi aikaa alas.

 • Toukokuun alkupäivistä sivustoa on vaivannut ajoittainen hitaus (sivujen lataus on välillä kestänyt parikymmentä sekuntia ja enemmänkin).
 • Toivotaan, että auttaa...
 • Klo: 22:03. Ei ehdittykään tehdä. Jossain vaiheessa huomisen eli perjantain aikana.
 • 19.05.2017, klo 14:09: juuri lisättiin muistia muistia, katsotaan auttaako...
 • 19.05.2017, klo 21:27: eipä näyttänyt olevan merkitystä. Ajoittain edelleen hidastelee... Vapaata muistia näyttää olevan vielä yli puolet, kuitenkin hidastelee... Täällä puolen ei ole mikään muuttunut... Hm. Hidastelu koskee (silloin kuin hidastelee) kaikkia sivuja, myös esim. staattisia uutissivuja jne. Ja tämä alkoi siis toukokuun alkupäivinä...

Digicamera.netin Foorumilta:

Kamera-lehti.

 • Luontokuvakoulu 11: ilmeikäs lokki, 17.5.2017. Lähetä kuvasi ja nimesi 1.6. mennessä sähköpostilla osoitteeseen...
 • Kehity kuvaajana yöttömässä yössä, 16.5.2017. Kansainvälinen valokuvaustapahtuma Nightless Night Photography Workshop järjestetään toista kertaa Saariselällä 30.6.–2.7. Tapahtuma keskittyy valokuvaukseen ja sosiaalisen mediaan sekä luontoon ja retkeilyyn. 155 euroa, ei majoitusta.

Pasi Lepola, Lepolandian majakka, Kapatuosian Linnavuori. 15.5.2017.

Kollissanomat, Noutopöytää herkullisempia valokuvia – ihanat kamalat kuvat toimivat kuin aikakone.

Rajala Blogi, Vinkit kameran huoltoon ja objektiivien puhdistukseen, 17.5.2017. Eipä mennä mihinkään yksityiskohtiin. Tästä virkkeestä voisi olla montaa mieltä: "Kenno on yksi kameran tärkeimpiä osia, joten sen puhdistaminen kannattaa jättää ammattilaiselle.".

Kymen Sanomat, Juha Metson valokuvia New Yorkissa.

Mikrobitti.fi, Googlen uusi kamerasovellus tietää mitä katsot – syöttää salasanatkin puolestasi. Googlen uusi Lens-palvelu on kamerasovellus, joka kuvantunnistusalgoritmien avulla ymmärtää mitä kuvassa on. Lavalla Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai esitteli, miten Lens tunnistaa esimerkiksi kukan lajin kuvan perusteella. Se ei ole erityisen uutta. Kätevämpää on kuitenkin esimerkiksi mahdollisuus osoittaa puhelimella wlan-modeemin pohjaan tallennettua käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka järjestelmä osaa lukea ja syöttää ne asetuksiin automaattisesti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Thom Hogan.

Diyphotography.net.

Techradar.com, The 10 best full-frame DSLRs in 2017.

 • Canon EOS 5D Mark IV
 • Nikon D810
 • Canon EOS 5DS
 • Nikon D750
 • Nikon D5
 • Canon EOS-1D X Mark II
 • Sony Alpha A99 II
 • Canon EOS 5D Mark III
 • Pentax K-1
 • Nikon D610

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Chris Buck’s Unconventional Celebrity Portraits. 10 kuvaa ja teksti. Uusi kirja.

Pdnonline.com, Reviewers from Nat Geo, Chronicle Books, Etherton Gallery on What Stood Out at the Photolucida Portfolio Reviews.

Pdnonline.com, Object of Desire: PRL Lighting Lustra 50. LED. $425.

Fotosidan.se, Nationalmuseum visar Dawids porträtt på Gripsholms Slott. Dawid (Björn Dawidsson, syntynyt 1949). Kuuluu Ruotsin eturivin kuvaajiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Lapin Kansa, Koululaisten vanhemmilta kysytään usein kuvauslupa, mutta kuvaamista ei voi kieltää. Valokuvaaminen, videointi ja nauhoittaminen ovat sananvapauden käyttämistä. Julkaisemiseen opetushallituskin suosittelee luvan kysymistä asianomaiselta. Valokuvaaminen, videointi ja nauhoittaminen ovat perustuslain 12 pykälässä tarkoitettua sananvapauden käyttämistä. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä, toteaa johtaja Veijo Kosola Pohjois-Suomen aluehallintoviraston opetus ja kulttuuritoimen vastuualueelta.

 • –Opetus on perusopetuslain perusteella julkista, joten lähtökohtaisesti koulua ei voida pitää yleisöltä suljettuna rakennuksena, johon rikoslain pykälässä viitataan. Vaikka oikeutta päästä seuraamaan opetusta voidaan perusopetuslain nojalla perustellusta syystä rajoittaa, niin yleistä kaiken kattavaa kuvaamiskieltoa ei voida antaa, Kosola sanoo.
 • Apulaisoikeuskanslerin ratkaisu vuodelta 2010 piti perustuslain sananvapauden käytön vastaisena sitä, että sivistystoimenjohtaja oli antanut ohjeen rajoittaa opetusta seuraavan oikeutta kuvata opetushenkilöstöä ja oppilaita. Henkilötietolaki kuitenkin kieltää toisesta henkilöstä otetun valokuvan ja videon julkaisemisen ilman tämän suostumusta, jos henkilö on tunnistettavissa.

Tiina Puputti, Viimeiset yhdeksän tuntia – Pohjola-leiri Vierumäellä, osa 1. 16.5.2017. Pohjola-leirin päätöspäivä. Valmistautuminen viimeiseen otteluun. Viimeiset näytöt maajoukkuevalmentajille. Voitetun ottelun riemu tai hävityn pelin pettymys. Palkintojenjako ja maajoukkuevalinnat. Leirin yhdeksään viimeiseen tuntiin tiivistyy valtavasti. Kuvat kertovat päätöspäivän tarinan. (Leijonat -lehti 2/2017).

Tuomas Heinonen, Kalamaraton: Joukkueen kapteeni haastattelussa | osa 4. Itselleni Kalamaratonista on muodostunut iso ja tärkeä tapahtuma kevääseen. Nyt olisi vaikeaa kuvitella toukokuuta ilman Kalamaratonia, kisaan jää koukkuun. Kilpailu, yhdessä tekeminen, itsensä haastaminen, uuden oppiminen, erilainen kalastus, virittely, tutkiminen, yhdessä olo, sitoutuminen – listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Blogisarjan neljänteen osaan päätin nostaa joukkueen kapteeni Olli Varhimon haastattelun kysymysten muodossa.

Olli Korhonen, Vanha ystäväni naurulokki Lontoosta yllätti minut täysin. 15.5.2017. Vanhan tuttavan uudelleen näkeminen on aina hauskaa. Joskus myös todella yllättävää: Olin parisen viikkoa sitten kuvamaassa toista tuhatta kala- ja naurulokkia käsittävän suuren lintuparven mukana pellolla ruokailevaa kuovia, kun näin kamerani näytöltä naurulokin kävelevän hyvin ripeästi kuovin ohitse. YouTube-video, kesto 0:20.

Maps.google.com, Suomen Local Guides -valokuvakilpailu. Jokainen Google Mapsiin 15.5.-9.6. jakamasi kuva kasvattaa mahdollisuuksiasi voittaa Canon EOS M10 -kamera. Viisi Canon EOS M10 -kameraa, 420 euroa.

Tivi.fi, Ovatko iOS-käyttäjät turvassa, voiko iPhone saada viruksen?

Kauppalehti, Tämän paljastat itsestäsi, kun tykkäät päivityksistä Facebookissa. Cambridgen yliopiston tuore tutkimus paljastaa, että tietokoneet pystyvät Facebook-tykkäysten perusteella tietämään ihmisen persoonallisuuden piirteet paremmin kuin tämän ystävät, perhe tai jopa elämänkumppani.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Olympukselta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

 • Canon EOS M6 Review. Julkistettu helmikuussa 2017. Kuin M5, mutta ei sisäänrakennetteua elektronista etsintä (lisävaruste). Peilitön järjestelmädigi. 24 megapikseliä, ISO 100 - 25600, video full HD, kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö (1.04 miljoona pistettä). Sarjakuvaus yhdeksän kuvaa sekunnissa (tarkennus lukittuna). Full HD video, 60 kuvaa sekunnissa. Jatkuva tarkennus toimii videossa oikein hyvin. Kuvanvakautuksessa häviää esim. Olympukselle. Kroppikerroin 1.6x. Adapterin avulla EF-lasit. Paino 343 g. Kuvanvakaaja vain video. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Yhdellä latauksella ottaa 295 kuvaa. Kilpailijoihin verrattuna vähän kallis. Arvosana 80%. Ei sovi oikein urheilu- ja toimintakuvaajalle eikä 4K -laatua tarvitsevalle. Suomen hinta runko 880 euroa (hinnassa mukana verot).
 • Sony releases machine vision sensor capable of 1000 fps object tracking. Robotiikkaa. Tuhat kuvaa sekunnissa. Vähän yli yhden megapikselin sensori.

IR.

Thephotoargus.com.

Techradar.com, The best travel compact cameras in 2017.

 • Panasonic Lumix ZS100 / TZ100
 • Panasonic Lumix ZS50 / TZ70
 • Sony Cyber-shot HX90V
 • Canon PowerShot SX710 HS
 • Panasonic Lumix ZS70 / TZ90
 • Nikon Coolpix A900

Lensrentals.com, blog, Yet Another Post About My Issues With UV Filters.

Pdnonline.com, Promo Pieces That Work. Esimerkkejä.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, “Capitalism with Chinese Characteristics”. 10 kuvaa ja teksti. Uusi kirja, kiinalaisten keskiluokka.

YouTube-video, Third Party GH5 Batteries Tested And Compared DMW-BLF19. Ei ehkä kannata.

Fotosidan.se, blogi, Redigera med Color Lookup Tables i Photoshop.

Fotosidan.se, Polis stoppade mobilfilmning – utreds för tjänstefel. Poliisin toisen henkilön kiinniottoa ei olisi saanut kuvata. Puhelin takavarikoitiin. Puhelimen omistaja vietiin viideksi tunniksi poliisiasemalle. Nyt tutkitaan toiminnan laillisuutta. (ja toisenkin osapuolen käsitys tapahtumista).

Kamera & Bild, Prylnyhet Budgetvänlig radiostyrning i nya Hähnel Modus 600 RT.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Minunmaisemani.fi. Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:n järjestämä. Joka kuukausi.

 • Huhtikuun voittajat. Ja semifinalistit. Ja Yleisöäänestyksen suosituimmat. Kuvat klikkaamalla isommiksi. Huhtikuussa tuomarina oli ammattiluontokuvaaja ja luovan valokuvauksen opettaja Susanna Aarnio. Toukokuun tuomari on lapinjärveläinen ammattiluontokuvaaja Henrik Lund.

Kth.kuvat.fi, Juhlavuoden 100 lintulajia kuvina. Suomi satavuotta juhlavuoden kunniaksi ajattelin kuvata 100 lintulajia tämän vuoden aikana.Tarkoitus on pyrkiä kuvissa hyvään laatuun,mutta koska kaikissa se ei luultavasti onnistu niin minimitasona pidän kuitenkin sitä että pelkästä kuvasta(tai useammasta jos laji sitä vaatii) pitää pystyä tekemään tunnistus luotettavasti. Kansio ei ole vielä lopullisessa muodossaan vaan kuvia lisätään ja huonompia poistetaan sitä mukaa kun uusia parempia tulee.

Kamerakoulu.fi, Iloitse jokaisesta menetetystä seuraajasta! ...Omalle kohdalleni sen sijaan osui joukkopako, kun kielsin valokuvaajia avautumasta somessa. Menetin seuraajia myös silloin, kun ilmoitin lopettavani dokumentaariset hääkuvaukset. Ai että kirpaisi! Muistutin kuitenkin itseäni omista opeistani.

Yle, Sumovauvojen itketys, turistit lumisateessa Helsingissä ja viikon muita uutiskuvia. 15.5.2017. Viime viikolla uutiskuvissa nähtiin sumovauvojen lisäksi muun muassa Brexit-mielenosoitus ja jalkapalloa sekä mestarien liigassa että kelluvalla kentällä Thaimaassa. 16 kuvaa.

Yle, Erittäin harvinainen kyhmypilkkasiipi eksyi Suomeen – elelee nyt väärässä lintuparvessa: "Alkaa varmaan melkoinen veneliikenne". Kyhmypilkkasiipi (melanitta deglandi) nähtiin Suomessa nyt vasta neljättä kertaa ja Euroopassakin siitä on tehty vain 30 havaintoa. Aiemmin kyhmypilkkasiipi on nähty vuonna 1996 ja 2012 Kemiönsaarella, Hangossa ja Ahvenanmaalla.

Länsi-Suomi, Laajakaistalla luontoon - kokosimme linkkilistan kiinnostavista luontonettikameroista.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Thephotoargus.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Dorothea Lange’s Politics of Seeing. 11 kuvaa ja teksti.

Pdnonline.com, Art Wolfe on How He’s Been Able to Publish More Than 100 Books. Uraa kestänyt viidellä vuosikymmenellä.

Pndonline.com, Camera Review: Canon’s Long-Awaited 5D Mark IV. Julkistettu elokuussa 2016. Neljäs sukupolvi Canonin täyskennoisen 5D-sarjassa, edellisestä mallista neljä vuotta. 30 megapikselin Dual Pixel AF sensori. Videossa vaihetarkennus ja still-kuvissa jatkuva tarkennus (live view). Tarkennussysteemi on lippulaiva Canon 1D X Mark II -mallista. Uusii suljin/peilisysteemi (nopeampi, vähemmän ääntä, vähemmän värähtelyä). Sarjakuvaus on parantunut, nyt seitsemän kuvaa sekunnissa. Ensi kertaa mahdollisuus jälkikäteen korjailla pienempiä tarkennusvirheitä (Dual Pixel). Laajennettu ISO 50 - 102400. Kroppikerroin 1x. Kiinteä kosketus-näyttö, 3.2 tuumaa, 1,620,000 pistettä. Etsin 100%. 4K video, kropattu 1.7x sensorista. 8.8 megapikselin still-kuvat videosta. CF ja SD/SDHC/SDXC. USB 3.0. Mikrofoni- ja kuulokeliitännät. Wi-Fi sisäänrakennettu, sisäänrakennettu GPS (ei tarvita enää erillistä lisävarustetta). Edelllistä mallia kritisoitiin huonommasta dynamiikasta vähässä valossa, ei enää ongelmia. Paino 890g (40g vähemmän). Edelliseen malliin verrattuna paljon parannuksia, mutta hinta on noussut. Moni miettii, kannattaako päivittää. Canon 5D Mark III on edelleen still-kamerana pätevä. Videopuolella Canon 5D Mark IV on sitten jo paljon edistyneempi. Suomen hinta on alle ja päälle 3250 euron (hinnassa mukana verot).

Kamera & Bild, Profoto B1X – med mer kraft. 18.725 SEK.

Fotosidan.se, TriLens - roterande objektivhållare från Lund. Kickstarter-kampanja. Ruotsin Lundissa kehitetty.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pasi Lepola, Lepolandian Majakka.

 • Mallin monta ilmettä, 23.4.2017. Testailtiin tyttären kanssa valot kohdilleen ennen päivän virallisen harjoitusmallin saapumista kuvauksiin.
 • Varovaista tutustelua redux, 27.4.2017. Vauvan iho on lähes mahdoton tehtävä kameran automatiikalle, siitä tulee kuvissa helposti sinipunainen ja luonnoton. Toisaalta ei se ihosävyn säätö ole juuri sen helpompaa Lightroomissa.
 • Vappuautot 2017, 2.5.2017. Lahti.
 • Jasu 20 vuotta! 6.5.2017. Kissa.

Yle, Valokuvaus pelasti näkönsä menettäneen: "Kameran linssin läpi näen paremmin". Näkövammainen valokuvaaja kertoo kuvillaan, miten ympäröivä todellisuus hänelle näyttäytyy. Mikko Vennon näkö alkoi sumentua alle kolmikymppisenä.

Iltalehti, Valokuvaustaitoista kongressiavustajaa haetaan - palkka 30 euron lahjakortti: "Taas kerran haetaan valokuvaajaa ilmaiseksi". Valokuvaustaitoista kongressiavustajaa haetaan Facebookin joissakin ryhmissä julkaistussa ilmoituksessa. Kongressi on Jyväskylän yliopistolla kesäkuussa järjestettävä European Business Ethics Network EBENin kongressi. Avustajan tulisi tekstin mukaan olla käytettävissä neljänä päivänä päivisin kello 9-17 välillä ja iltaisin noin kello 18-23 välillä päivästä riippuen.

 • Avustajalle luvataan työtodistus, 30 euron lahjakortti yliopiston kauppaan sekä lehden digitilaus kuukaudeksi.

Retkipaikka.fi, Tervon valokuvamaraton ja luontokokemuksia lapsille 27.-28.5.2017.

Kamera-lehti, blogit, Väärä Kurkku, Homo ludens photographicus? 12.5.2017.

Mikrobitti.fi, Kuka tarvitsee Photoshopia? Mies käytti 10 vuotta Microsoft Paintin opiskeluun ja kuvitti sillä kauhuromaaninsa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, How To Take Awesome Travel Food Photography Shots.

Dpreview.com.

IR, High-quality HDR: How to create subtle, realistic looking high dynamic range images.

Thephotoargus.com, Portrait Photography Lighting Tutorials. Linkkejä ja vinkkejä sivustoihin.

Pdnonline.com, How to Publish Your Book: Jeanine Michna-Bales’s Through Darkness to Light.

Petapixel.com, Ep. 176: Nikon by the Numbers – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Portrait Photographers at Home and on the Road. 10 kuvaa ja teksti.

Earthboundlight.com, That Dream Where You Forgot to Wear Pants to Work. 14.5.2017.

Fotosidan.se, blogi, Är tillbaka från Namibia. 10 ruotsalaista valokuvaaja Namibiassa. Seuraava matka 22.10.2017. Huolellisesti jätetään kertomatta, paljonko maksoi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kuvia Suomesta osa 9. Näin äitiys alkaa. Valokuvaaja Jonne Sippola seurasi Reija Mikkola-Patriarcan ensimmäistä viikkoa äitinä. Isoja kuvia.

Olli Korhonen, Opi tunnistamaan pikkukuovi videon avulla. 13.5.2017.

Helsingin Uutiset, Juicen Saimaa-kiertueet tallentuivat harvinaisiin valokuviin – Tapio Vanhatalo ystävystyi mestarin kanssa jo 1970-luvun alun Tampereella. Tuuliajolla-kiertueelle pääsi mukaan myös valokuvaaja Vanhatalo. Tältä reissulta otettuja harvinaisia kuvia on nyt esillä Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa kesäkuun loppuun asti. Näyttelykuvat ovat vuosilta 1981 ja 1982.

Mikrobitti.fi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Take Better Photos Of Public Gardens With These 5 Tips.

Dpreview.com.

IR, Select like a pro in Photoshop: Common tools and methods for making Photoshop selections.

Diyphotography.net, How to maintain a healthy romantic relationship as a travelling photographer.

Kamera & Bild, Nissor Abdourazakov: Fotar livet på världens tak. Pianonsoiton opettaja Göteborgista.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kuvakooste: Mauno Koiviston elämä ja ura.

Tomi Muukkonen, Raju tuulenpuuska vei piilokojun mereen Matsalussa. 8.5.2017. Jäämereltä tuuli puuskaisesti toukokuussa 2017 Viron länsirannikolla. Saavuimme Puisenniemeen sunnuntai-iltapäivänä 7.5.2017. Päivän retkeilyn perusteella hyönteissyöjiä oli maastossa vielä äärimmäisen niukasti, eikä linnunlaulua kuulunut juuri missään. Tuuli oli aika jäätävä, ja nautittuamme kevyen lounaan Haapsalun trendiravintolassa jatkoimme kohti määränpäätämme.

Yle, Hyvä mieli, raitista ilmaa ja ehkä kivoja somekommentteja – siinä harrastajaluontokuvaajan palkka. Parhaat mediaan lähetetyt harrastajakuvat keräävät kymmeniätuhansia sometykkäyksiä. Erityisesti naiset ovat löytäneet luontokuvauksen.

Länsiväylä, Perhe otti passikuvat itse ja säästi satasen – poliisi ei suosittele uutta palvelua. Passikuvaa ei tarvitse ottaa valokuvaamossa, vaan sen voi ottaa kotona omalla kameralla ja toimittaa poliisille sähköisesti. Säästöä voi tulla useita kymmeniä euroja. Sosiaalisessa mediassa on innostuttu passikuvien hintavertailua tekevästä Epassikuva.fi-palvelusta. Sen mukaan passikuvan hinnat vaihtelevat Helsingissä 18–37 euron välillä. Palvelussa on myös työkalu, joka helpottaa passikuvan ottamista itse. Ohjelma perustuu poliisin ohjeisiin hyväksytystä passikuvasta, mutta se ei ole poliisin tarkastama tai valtuuttama.

 • se satasen säästö koskee sitten koko perheen passikuvia...
 • – Kuvia ei hylätä valtavia määriä, mutta muissa kuin valokuvaamojen toimittamissa kuvissa laatu on keskimäärin olennaisesti heikompi, kommentoi ylitarkastaja Kari Kanto Poliisihallituksesta. Poliisihallitus ei suosittele, että harjaantumaton kuvaaja ottaisi kuvansa itse. Ylivoimaisesti yleisin hylkäyssyy on kasvojen epätasainen valaisu.
 • epassikuva.fi

MTV, Windows Story Remix helpottaa videoiden tekoa – Movie Makerin älykäs versio. Windows-tietokoneissa on jo pitkään ollut Movie Maker -sovellus, jolla pystyy tekemään yksinkertaista videon editointia. Tulevan syksyn Windows 10 -päivityksen, Fall Creators Updaten, mukana tulee uusi Story Remix -sovellus, joka on tavallaan uudistettu ja parannelty Movie Maker.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Weird and Wonderful Book of Found Vintage Photos. Kanadalainen taiteilija keräilee tuntemattomien kuvia. 20 vuotta. eBaysta joka päivä käydään läpi tuhansia kuvia, jos eteen sattuu kiinnostavia, niin ne ostetaan.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pndonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 18 linkkiä ja podcast.

Lensrentals.com, blog, A Look At The New Sony FE 100mm f/2.8 STM GM OSS With Smooth Trans Focus.

Techradar.com.

Kamera & Bild, Kvinnor bättre på Instagram än män.

Kamera & Bild, Fotade under kvinnas kjol – döms för sexuellt ofredande. Korkein oikeus. Alemmat oikeusasteet olivat vapauttaneet.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Gotech.fi, Kodintekniikan myynti reippaaseen 11,8 prosentin kasvuun alkuvuonna 2017, 11.5.2017. Suomen vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (v. 2016). Kameroiden kysyntä kääntyi pitkästä aikaa nousuun. Peilittömien järjestelmäkameroiden myynti kasvoi 44,9 prosenttia ja peilietsinkameroiden 40,9 prosenttia. Action-kameroiden myynti kääntyi sekin 29,1 prosentin kasvuun. Kiinteäobjektiivisissa kameroissa myynnin nousu oli 0,5 prosenttia, sanoo ETK ry:n kuvantamisjaoston puheenjohtaja Lauri Nieminen. Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi tarkoittaa suurelta osin kompaktikameroita.

 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myynti 2,063 miljoonaa euroa. Vähennystä 0,6%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myytiin 5 593 kpl. Vähennystä -28.9%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, keskihinta 369 euroa. Kasvua 41.5%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myynti 2,599 miljoonaa euroa. Kasvua 44.9%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myytiin 3 646 kpl. Kasvua 8.7%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, keskihinta 713 euroa. Kasvua 33.4%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myynti 5,305 miljoonaa euroa. Kasvua 40.9%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myytiin 6 112 kpl. Kasvua 0.6%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, keskihinta 868 euroa. Kasvua 40.1%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myynti 9,968 miljoonaa euroa. Kasvua 31.0 %.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myytiin 15 351 kpl. Vähennystä -11.3%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, keskihinta 649 euroa. Kasvua 47.6%.
 • Action-kamerat, myynti 1,937 miljoonaa euroa. Kasvua 29.1%.
 • Action-kamerat, myytiin 7 093 kpl. Kasvua 25.1%.
 • Action-kamerat, keskihinta 273 euroa. Kasvua 3.2%.
 • Muut video-kamerat, myynti 0,627 miljoonaa euroa. Vähennystä -063%.
 • Muut video-kamerat, myytiin 1 240 kpl. Vähennystä -15.4%.
 • Muut video-kamerat, keskihinta 506 euroa. Kasvua 19.1%.
 • Tulostimet, myynti 5 604 miljoonaa euroa. Vähennystä -6.5%.
 • Tulostimet, myytiin 50 210 kpl. Vähennystä -7.2%.
 • Tulostimet, keskihinta 112 euroa. Kasvua 0.7%.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Saako nöyryytettyä kuvata? Kesto 17:22. Tällä viikolla puhutaan hiukan drone lainsäädännöstä. Eurooppatason säännöstö on lähdössä lausuntokierrokselle 12.5.2017. Voit käydä sitä kommentoimassa osoitteessa: ... Valokuvaajien etiikka on ollut tapetilla viime aikoina. Valoaalloilla pureutuu tähän. Podcastissa mainittu linkki: ... Bill Frakes:ila oli noin 50 kameraa käytössä kuvatessaan Kentucky Derbyä viime viikonloppuna. Sulantoblog oli mukana vuonna 2010, kun Bill oli Suomessa kuvaamassa ... Podcastin keskivaiheilla on näyte siitä miten käsikirjoitus syntyy lennosta!

Jukka Tiippana, Aamupäivän portfolio. Kymmenen kuvaa torstai 11.5.2017 aamupäivältä.

Yle, Lumessa sinnittelevä valkovuokko ja jäätynyt uima-allas – lukijamme ikuistivat toukokuun omituisen sään. 11.5.2017. Kevät ehti jo näyttäytymään maasta puskevilla kukilla, kunnes lumisateet peittivät maan jopa eteläisessä Suomessa. 10 kuvaa.

Petteri Hautamaa, Luontokuvaajan Suomi - opas kaupallisiin kuvauskojuihin. 11.5.2017. Käsiini tarttui Jussi Murtosaaren vuonna 2015 julkaistu Luontokuvaajan Suomi – Capturing nature in Finland. Murtosaari on julkaissut tätä aiemmin 2000 luvulla 3 omaa luontokuvauskirjaa ja ollut mukana mm. Luontokuvauksen käsikirjassa ja muissa yhteisprojekteissa. Itselle Murtosaaren tuotannosta oli tullut tutuksi ”Luontokuvaajan vuosi - tarinoita ja tunnelmia” vuodelta 2010. Luontokuvauksen saralla Murtosaari tunnetaan varmasti parhaiten perhoskuvistaan, vaikka hän omaakin erittäin laajan aihealueiden repertuaarin.

 • 156 sivuinen Luontokuvaajan Suomi koostuu sekä suomen-, että englanninkielisestä tekstiosuudesta. Se vaikuttaisikin olevan suunnattu ulkomaisille harrasteluontokuvaajille tai aloitteleville kuvaajille, jotka tarvitsevat paikkavinkkejä.

Iltalehti, Kettu on käynyt valokuvaajan kotipihalla jo vuosia - ihanat kuvat. Kanada.

Muropaketti.com, Google julkisti Street View ready -kamerastandardin – käyttäjät luomaan omaa katunäkymämateriaalia. Googlen blogin mukaan Street View Ready -kamerat on jaettu neljään eri luokkaan, jotka ovat mobile, auto, vr sekä workflow. 360 astetta.

Mikrobitti.fi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Self Portraits Reveal What a Successful Male Artist Might Wear.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

 • Panasonic Lumix DC GX850 review: lean selfie machine. Euroopassa Panasonic Lumix DC GX800. Peilitön järjestelmäkamera, 16 megapikseliä 4/3 systeemiä. 180 asteen ylös kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Luotettava automaattitarkennus, 4K video. Ei elektronista etsintä. Sarjakuvaus viisi kuvaa sekunnissa. Tässä luokassa pienin ja kevein. Sopii hyvin satunnaiselle kuvaajalle, joka etsii helposti mukana kulkevaa kameraa. Vaativammalle kuvaajalle rajat tulevat nopeasti vastaan. Arvosana 76%. Suomen hinta runko + 12-32/3.5-5.6 OIS, 500 euroa (hinnassa mukana verot).
 • Beautiful photos from 1942 show the making of the New York Times. Yhden yön saldo, 1942, New York Times. Mustavalkokuvia.

IR.

Techradar.com, Best entry-level DSLRs 2017: What to look for and which to buy.

 • Nikon D3300
 • Canon EOS Rebel T6i / EOS 750D
 • Nikon D3400
 • Nikon D5600
 • Canon EOS Rebel T7i / EOS 800D

Fotosidan.se, Fotografer kräver översyn av svensk fotografi. Mielipidekirjoitus Svenska Dagbladetissa. 36 valokuvauksen edustajaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.05.2017   (linkki)

Human/Nature, kuraattori Pirkko Siitari
Kuva: Sanna Kannisto.16.07.2017 asti

Pohjoinen valokuvakeskus ry juhlii vuonna 2017 30-vuotista toimintaansa. Juhlavuoden ohjelmisto on rakennettu keskuksen koti- ja ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Pohjoinen valokuvakeskus kutsui ensimmäisen toiminnanjohtajansa Pirkko Siitarin kokoamaan juhlavuodelle näyttelyn ajankohtaisesta aiheesta.

Human/Nature -näyttelyssä taiteilijat tarkastelevat luonnon ja ihmisen välistä suhdetta monista näkökulmista: luonnonsuojelun ja tutkimuksen, alkuperäiskansojen elinolosuhteiden ja tulevaisuuden näkymien kautta.

Näyttelyn taiteilijat: Tiina Itkonen, Khavay Samnang, Matti Aikio, Sanna Kannisto, lkka Halso.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

Touko Hujanen: Uuden Maan Sanomat
29.5.2017 asti

Kuva: Touko Hujanen

Uuden Maan Sanomat -näyttely on Touko Hujasen kokonaisteos; valokuvanäyttely ja paikallislehti.

Gallerian kävijät voivat tulla mukaan tekemään Hujasen kanssa reportaasia tai tarjota itseään Uuden Maan Sanomien juttuaiheiksi.

Touko Hujanen (s. 1986) on reportaasiin erikoistunut kuvajournalisti, joka on valmistunut maisteriksi v. 2012 Tampereen yliopistosta. Hänet on palkittu mm. Vuoden lehtikuvaajana (2011) ja Vuoden nuorena lehtikuvaajana (2009).

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Äänekosken Kameraseuran 60-vuotisjuhlanäyttely
30.5.2017 asti

Äänekosken kirjasto, Hoikkasali
Wessmanninkatu 2, Äänekoski
ma-pe 10-19 ja la 10-14 (paitsi ke 24.5. ja to 25.5, jolloin kirjasto on suljettu)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen, tuomasheinonen.com. Blogi. Viimeisen 11 päivän ajalta anti.

Photobookaward.fi. Vuoden valokuvataidekirja -palkinto. Vuonna 2017 ensimmäistä kertaa jaettava palkinto myönnetään ansiokkaan suomalaisen valokuvataidekirjan taiteilijalle/taiteilijoille ja on suuruudeltaan 10 000€. Palkinnon jakavat Suomen valokuvataiteen museo ja Valokuvataiteilijoiden liitto ry.

 • Vuoden valokuvataidekirja –palkintoa voi hakea 1.1.2016 - 1.8.2017 julkaistuilla valokuvataidekirjoilla, joiden valokuvataiteilija tai enemmistö valokuvataiteilijoista on suomalainen tai kirjoilla Suomessa. Kirjan kustantaja ja/tai kirjapaino voi olla ulkomaalainen eikä kirjan tarvitse olla suomenkielinen. Kirjalla on oltava kuitenkin ISBN-numero ja painosmäärän on oltava vähintään 200 kpl.

Yle, Vanhusten unelmat toteutuivat vasta valokuvissa – Riitta Parkkinen pääsi viimein poliisiksi ja Anja Anttonen Australiaan. Kainuun ammattiopiston opiskelijat kuvaavat palvelutalo Onnelan asukkaita heidän haavekuviinsa. Haavekuvissa on muun muassa nähty kuningatar Elisabeth valtaistuimellaan, käyty kokemassa verkkoja, oltu poliisina ja samoiltu Lapin tuntureilla. Projekti on osa Kainuun ammattiopiston 100 lahjaa Kainuuseen – projektia, jossa opiskelijat antavat Kainuuseen Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi 100 lahjaa.

 • Haavekuvani-projektin kuvista kootaan syksyllä näyttely.

Kamera-lehti.fi, Suomalaiset ahmakuvat uhattujen asialla. Sony ja luonnonsuojelujärjestö kampanjoivat yhdessä Euroopan uhanalaisten lajien puolesta. Mukana projektissa on Lassi Rautiaisen ahmakuvia Suomesta.

Tivi.fi, Hyvästi virtajohto, näyttökaapeli ja muut piuhat – yksi 35 euron laite voi riittää. Kolme usb-c -telakkaa testissä. Halvinkin oli ihan toimiva.

TE-palvelut, Valokuvaaja / videokuvaaja, Uudenmaan Maalauspalvelu Oy, Helsinki. Etsitään valokuvausta ja videokuvausta taitavaa henkilöä työmaiden kuvaamiseen kesälle 2017 pääkaupunkiseudulla. Työ on projektiluontoista. Voi olla ammattilainen vai muutoin asialle vihkiytynyt harrastaja. Korvaus työstä joko palkkana tai laskutuksella. Tehtävänä on toteuttaa ja suunnitella yhdessä työnantajan erilaisia kuvausprojekteja, joilla kuvataan referenssihenkisiä työsuorituksia tai asiakashaastatteluja.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Sovittavissa
Työ alkaa 05.06.2017, tai sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö, sovittavissa
Työn kesto alle 11 pv, projektiluontoinen työ
Haku päättyy 31.05.2017 klo 12:00

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, Lauren Greenfield’s Materialist World. Viisi kuvaa ja teksti. Rikkaita kuvattu, uusi kirja.

Techradar.com, Camera Review: Sony’s a6500. Julkistettu lokakuussa 2016. 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera, kroppikenno. Viisiakselinen kuvanvakaaja sekä kosketusnäyttö uutta (vrt. Sony A6300). Lisää tehoa, isompi bufferi. Paino 455 g. ISO parantunut. 11 kuvaa sekunnissa (300 jpg, 100 raw + jpg). Sama 4K video kuin A6300-mallissa, mutta lisänä kosketusnäytön tarjoamat mahdollisuudet tarkentamiseen. Edelleen vain mikrofonille liitäntä (ei kuulokkeille). Valikkosysteemiä järkiperäistetty. Yhdellä latauksella 350 kuvaa (lcd-näyttö), 310 kuvaa (elektroninen etsin). Suomen hinta on 1500 euroa (hinnassa mukana verot).

Techradar.com, Upgrade your Street View: Google picks the best cameras for 360-degree snaps. 20 kameraa täyttävät kriteerit, vuoden 2017 aikana ilmestyneet tai ilmestyvät.

Fotosidan.se, Fotosidan-medlem vinnare i Sony World Photo Awards.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Journalisti 6 / 2017. Ilmestynyt 5.5.2017. Seuraava numero ilmestyy 26.5.2017.

 • Mediakunta kasvaa nopeasti. Tammikuussa perustettu osuuskunta on saavuttanut neljässä kuukaudessa koko vuoden jäsentavoitteensa, joka oli 75. Mediakunta perii jäsentensä laskutuksesta kymmenen prosentin palvelumaksun. Tulevaisuudessa osuuskunnan tavoitteena on luoda yhteisöllisyyttä, tiimityön mahdollisuuksia ja markkinoida jäsentensä osaamista.

Petteri Kuittinen, Voittajat tanssivat irti satulasta, 7.5.2017. Ensimmäistä kertaa pakkasin reppuun kuvausvarusteet ja suuntasin tieni kuvaamaan maantiepyöräilyn Maantie Cupin osakilpailua Seutulaan. Paljon pyöräilyjulkaisuja lukeneena, minulla oli tietty mielikuva millaisia kuvia haluaisin saada otettua kilpailusta. Tietysti rajoitteet Suomen pyöräilykulttuurissa asettaa rajoitteita. Esimerkiksi yleisön saaminen mukaan kuviin on käytännössä mahdotonta. Yleisöä ei vaan Suomessa paikanpäälle saada.

Tekniikan Maailma, TM-niksi: Tarvitsetko ilmaisen ja tehokkaan kuvankäsittelyohjelman? Vain yksi voi olla paras! GIMP ei ole se helppokäyttöisin saati selkein ohjelma, vaan pikemminkin mutkikas mutta ihastuttavan tehokas työkalu kaikenlaiseen kuvankäsittelyyn.

Tekniikan Maailma, Kiintolevy, muistitikku vai pilvipalvelu? Näin säilytät muistosi digitaalisesti.

Iltalehti, Instagramin suosituimmat nähtävyydet - Suomen ykkönen ylsi maailman top-100 -listalle. Kuvatuin Suomenlinna, Uusimaa: 133 447 hashtagia. Suomen Top 15.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com, Sony FE 100mm F2.8 STF gallery and first impressions.

The Online Photographer, Yr. Hmbl. Ed. Takes a Break. Mike pitää viikon loman. Sillä aikaa voi lukea 11 artikkelin kokoelmaa, TOP:n valikoimista.

Pdnonline.com, This Is What Art Looks Like When Created by an Algorithm. Yhdestä kuvasta neuroverkon avulla 100.000 framea. YouTube-video, kesto 56:34.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The Golden Age of Dronescapes. 12 kuvaa ja teksti. Kuvauskopterikuvia.

Pdnonline.com, 10 SEO Tactics to Get Your Website Seen by the Right Clients. Hakukoneoptimointia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Niilo Isotalo, Flickr, Photostream.

Facebook, Komi Santto, Gatorade Fight night Turku. 43 kuvaa.

Yle, Töhrityt presidenttiehdokkaat ja "koira töihin" -päivä – katso mennyt uutisviikko kuvina, 8.5.2017. Kevät päästi lehmät Suomessa iloittelemaan laitumille ja kiikutti myös kantaaottavan vessanpöntön Donald Trumpin tähdelle kuuluisalla Hollywood Boulevardilla. 18 kuvaa.

HS, Internet on täynnä pienoiskopterikuvia yleisötapahtumista, vaikka ihmisten päällä ei harrastelija saa lennättää – ”Jonain päivänä kuvauskopteri tulee väkijoukkoon”. Pienoiskopteriharrastajia on Suomessa jo tuhansittain. He käyttävät koptereita etenkin kuvaamiseen: pihaa, kesämökkiä tai luontoa halutaan ikuistaa ilmasta. Kaikkialla koptereita ei kuitenkaan saa lennättää. Tekstin lisäksi myös video, kesto 2:36.

 • Vaikka koptereiden lennättäminen luetaan ilmailuksi, se ei Suomessa vaadi lupakirjaa tai koulutusta. Trafin Hannola ennakoi, että ensi vuodeksi odotettu EU-asetus voi kuitenkin hankaloittaa harrastamista. ”Suomessa on Euroopan liberaalein lainsäädäntö lennättämiseen. Siten suunta on vain kohti konservatiivisempaa sääntelyä. Kansalliset joustovarat tullaan toki hyödyntämään”, hän sanoo.
 • Varmista suora näköyhteys droneen. Sen on oltava koko ajan ohjattavissasi.
 • Viiden kilometrin sisällä lentoasemasta lennättäminen ei ole sallittua ilman lennonjohdon lupaa.
 • Valvomattomassa ilmatilassa lennätyskorkeuden on oltava alle 150 metriä.
 • Lennättäminen ulkosalle kokoontuneen väkijoukon yläpuolella ei ole sallittua.
 • Lennätykset eivät saa haitata pelastushelikopterin toimintaa.
 • Dronesta on käytävä ilmi sen käyttäjän nimi ja yhteystiedot.
 • Vakuuta laitteesi.

Tekniikan Maailma, TM-pikakoe: Rollei PhotoDiaFilmScanner PDF-S 340 – Nopeaa skannausta ilman tietokonetta. Rollein skanneri herättää odotuksia. Laitteella voi skannata 35 mm:n dioja ja negatiiveja, ja lisäksi paperikuvia aina 13 x18 cm:n kokoon saakka. Skannaus on nopeaa ja äänetöntä, ja laite toimii ilman tietokonetta. Se tallentaa kuvat sd-muistikortille jpg-muotoon.

 • Rollei on ristiriitainen laite. Sen valtti on nopeus ja helppokäyttöisyys, mutta kuvan laadussa on puutteita. Parhaiten se sopii diojen ja negatiivien skannaukseen kotikäyttöön, laatu ei riitä arkistointiin. Paperikuvien skannaukseen sitä ei voi suositella. Niistä saa parempia skannauksia vaikka älypuhelimen kameralla, jossa on lähikuvausmahdollisuus.
 • 169 euroa

Ilta-Sanomat, Mitkä kaksi eivät kuulu joukkoon? Pekan valokuvasta löytyi lintutieteellinen sensaatio. Yhdeksän on kalalokkeja, neljä hiukan muita suurempaa ovat harmaalokkeja, kaksi huppupäistä ovat naurulokkeja ja sitten ovat nämä kaksi, jotka ovat valkoisempia kuin muut valkoiset lokit. ”Luonnonvalkoisia”. – Jäälokki, kertoo BirdLife Suomen tiedottaja Jan Södersved. – Varmistettuja, Rariteettikomitean hyväksymiä havaintoja on ainoastaan kolme, Södersved kertoo.

Ilta-Sanomat, 10 asiaa, jotka kannattaa poistaa heti Facebookista – tai ainakin piilottaa.

Seurakuntalainen, Erkki Jokinen: ”Luontokuva on kuin ikkuna taivaaseen”.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Wonder and Violence on the Bering Sea.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

The Online Photographer.

Dpreview.com, 'That article was more like gossip' Panasonic's head of cameras talks downsizing, GH5 and the 8K era.

Lensrentals.com, blog, Camera Gear to Take on Your Next Vacation. Erilaisille lomille erilaisi komboja.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Underwater Muses. 10 kuvaa ja teksti. 20 nudemallia, iso uima-allas, kolme assistenttia, uimataidoton kuvaaja. Sukellusta kohti aikaa alle minuutti. Ed Freeman. Kuvaajalla painot, jolla pääsee pohjaan. Ei happilaitteita.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 21.4.2017. Perjantain kuvakoosteessa muun muassa saasteen värjäämää maata Kiinassa ja oikeuden jumalattaren vastainen mielenosoitus Bangladeshissa.
 • 24.4.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa taiji-harrastajia Meksikossa sekä vartijoiden harjoituksia Kiinassa ja Keniassa.
 • 25.4.2017. Päivän kuvissa nähdään tiistaina kuolleiden juhlijoita Tšernobylin lähellä sekä ihmisiä pakolaisleireissä Jemenissä ja Keski-Afrikan tasavallassa.
 • 26.4.2017. Päivän kuvissa nähdään keskiviikkona rukoilija Nepalissa, intiaanien mielenosoitus ja kuningatar Elisabet.
 • 27.4.2017. Kuvakoosteessa nähdään torstaina muun muassa tuulenpuuskan uhriksi joutuva paavi Franciscus sekä kyynelkaasua pakenevia mielenosoittajia.
 • 28.4.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa Makedonian verta vuotava oppositiojohtaja sekä paavin vierailuun valmistautuva rihkamakauppias.
 • 2.5.2017. Kansainvälistä työväen juhlapäivää vietettiin maanantaina mielenosoituksin ympäri maailmaa.
 • 3.5.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa keskiaikaisia taisteluita Barcelonassa, nähdään baseball-pelaajan kylmää kyytiä Kansas Cityssä ja kelluva metsä New Yorkin vesiteillä.
 • 4.5.2017. Torstain kuvakoosteessa Madonna väläyttää hymyään ja Valkoisen talon johtohahmot supisevat keskenään.
 • 5.5.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa lentäviltä kananmunilta suojautuva Ranskan presidenttiehdokas sekä Kanadan pääministerin sukat.

Yle, Töhrityt presidenttiehdokkaat ja "koira töihin" -päivä – katso mennyt uutisviikko kuvina. Kevät päästi lehmät Suomessa iloittelemaan laitumille ja kiikutti myös kantaaottavan vessanpöntön Donald Trumpin tähdelle kuuluisalla Hollywood Boulevardilla. 18 kuvaa.

Lapin Yliopisto, Peilejä ja poseerauksia -näyttely opiskelutila F-Hubissa, 3.5.2017. Elisa Tuohimaan Peilejä ja poseerauksia -näyttely on esillä taiteiden tiedekunnan F-Hub -opiskelutilassa 8.–24.5. välisenä aikana. Näyttelyssä tarkastellaan valokuva-muotokuvan mahdollisuuksia ja haasteita osana kuvataideopettajan ammatillista minäkuvaa. Näyttely on Tuohimaan samaa aihepiiriä tutkivan kuvataidekasvatuksen pro gradu -tutkielman taiteellinen osio.

 • Elisa Tuohimaa: Peilejä ja poseerauksia 8. – 24.5.2017 Opiskelutila F-Hub, F-talo, 1. krs, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi. Avoinna: ma–pe klo 8–20.30, la klo 9–16, sunnuntaisin ja arkipyhinä suljettu.
 • Näyttely on nähtävissä myös sähköisenä osoitteessa: peilejajaposeerauksia.blogspot.com

Kamera-lehti.fi.

 • Potrettitele Zeissilta Sonyn kinokennoisille, 4.5.2017. Zeiss on julkistanut Sonyn peilittömille täyden kennon kameroille tarkoitettuun Batis-sarjaan uuden keskipitkän teleobjektiivin. Batis 2,8/135 -teleobjektiivin myötä myös muoto- ja hääkuvaajien on mahdollista kuvata Zeissin optiikalla. Zeiss Batis 2,8/135 on saatavilla toukokuussa 2017 noin hintaan 2100 euroa.
 • Uusi kärkipuhelin LG:ltä, 4.5.2017. LG Electronics tuo uuden LG G6 -lippulaivapuhelimensa myyntiin Suomessa. Hinnat alkavat 749 eurosta.

Off-topic.

(Finnkino, Tennispalatsi, Get Out, ns. horror movie, ns. kauhua oli vasta elokuvan loppupuolella. Siihen asti aika lailla mielenkiintoinen elokuva (lukuunottamatta lopun pakollisia juonen käänteitä). HS:n elokuva-arvostelu oli antanut tähtiä neljä. Pieni viiden miljoonan dollarin budjetin elokuva, joka kuvattiin 28 päivässä. Huhtikuun loppuun mennessä lipputuloja oli kertynyt 170 miljoonaa dollaria.

Canonin järjestelmädigien näkyvyys "ihmetytti", erityisen selvästi näkyi Canon 7D (nähtävästi Mark I -malli). Pariin kertaan näkyi kolme neljä Canonin järjestelmädigiä yhdellä kertaa. Jostain syystä naisystävän perheen isän edessä oli yhdessä kohtauksessa pöydällä päähenkilön Canon 7D (kuva), isä ei siihen koko aikana mitenkään reagoinut. Ja muutaman kerran näytettiin Canonin kamerahihnaa, logo näkyvissä, muuten hihna nurinpäin. Elokuvassa käytettiin MS:n Bingiä hakukoneena (!), hm. Puhelimena Windows (Nokia) Lumia 950, tablettina oli MS Surface Pro.

Toisaalta virkistävää, että nyt kerrankin nähtiin maksettuna tuotesijoitteluna jotain muuta kuin Applen tuotteita...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Take The 'Old Vs New' Photography Challenge.

Dpreview.com.

IR, Olympus announces significant firmware updates for OM-D and PEN cameras. 10 pääkohtaa.

Petapixel.com, Ep. 174: Did the Camera Industry Finally Hit Bottom - and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Earthboundlight.com, Auto White Balance is not What You Think. 7.5.2017.

Kamera & Bild, Lista: Nya fotoböcker för inspiration. Viisi kappaletta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Olli Korhonen.

Remonen.fi, Concrete by the Sea, 6.5.2017. Mulla on ollut jo vuosia suunnitelmissa mennä kuvaamaan Merihakaan tyyliin Hannes Heikura. Koska kuitenkin Merihaka on kovin kaukana ja auki vain Valtion Virastoissa Noudatettavana Työaikana, niin tämä on jäänyt. Toki tietysti oma henkinen ja fyysinen laiskuus on myös ollut osallisena tässä yhtälössä.

HS, Sata vuotta sitten elettiin toivon ja pelon kevättä – parhaiten aikaan pääsee sisälle arkistojen valokuvia katsomalla. Arkistoista aukeaa kiehtova kurkistusikkuna sadan vuoden takaiseen Suomeen.

Muropaketti.com, FaceShot-aurinkolaseista ponnahtaa esiin kamera. Joukkorahoitusta kerätään. Toimitusten toivotaan alkavan joulukuussa 2017. Halvimmillaan $200.

Tivi.fi, Eroon Windowsin ajurihelvetistä: päivitä kaikki ajurit yhdellä klikkauksella. Ilmaisversio toimii hyvin. Jos se ei löydä jotakin ajuria, sen voi hakea itse käsin tai Driver Boosterin voi päivittää maksulliseen Pro-versioon. Ilmaisversion voi puolestaan ladata Windows XP:lle, Vistalle, seiskalle, kasille tai kympille

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, 12 Ways To Improve Your Beach Photography Today.

Diyphotography.net, Pinhole photography with a digital camera.

Kamera & Bild, Claes Grundsten: Det avgörande ögonblicket. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.fi, Jussi Koskela, Missä m4/3 seisoo? Viime syksynä julkistettu Olympus E-M1 Mark II edustaa tällä hetkellä m43-järjestelmän huippua ainakin still-kuvan puolella. Sain jokin aika sitten mahdollisuuden kuvata sillä rauhassa parin viikon ajan. Koska kyseisestä kamerasta on jo kirjoitettu Internettiin luultavasti kaikki mitä siitä on mahdollista kirjoittaa, niin päätin tässä artikkelissa käsitellä vähän koko järjestelmää sen lippulaivan kautta.

Yle, Viikko kuvina.

Petteri Hautamaa, Huhtikuussa sääksikojulla, 4.5.2017. Kirjoitin vuosi takaperin ensivisiitistäni Pohtiolammen sääksikeskuksen piilokojuille. Tottahan tällekin vuodelle piti yrittää saada kysytyille kojuille jotain varausta. Kuvauskaveri oli liikkeellä lähes samantien nettivaraussysteemien auettua tammikuussa, mutta jäljellä oli enää huonompien ajanjaksojen vuoroja. Otettiin siis ainoalle vapaalle viikonlopulle halpaan alkukauteen heti huhtikuun avaukseen 8.4.

Aamulehti, Palkittu kuvajournalisti muuttaa asumaan tamperelaiseen galleriaan ja kutsuu kaikki tekemään lehteä. Kuvajournalisti Touko Hujanen perustaa Valokuvakeskus Nykyajan galleriaan tilapäisen kodin sekä erikoisen sanomalehtiteoksensa toimituksen. Kuka tahansa voi tarjoutua kuvaajaksi, kirjoittajaksi tai vaikka aiheeksi juttuun.

Rajala Blogi, Valokuvaaminen kuuluu kaikille – Rajala Pro Shop mukana Home Street Home -hankkeessa. 3.5.2017. Valokuvaaminen kuuluu kaikille: Rajala Pro Shop ja Keniassa hyväntekeväisyystyötä tekevä järjestö Home Street Home aloittivat yhteistyön. Rajala lahjoittaa käytettyjä kameroita HSH ry:lle, jonka avustuksella kamerat toimitetaan Keniaan.

Länsi-Savo, Mökkiasukkaat osaavat varoa varkaita — Riistakameroita ostetaan paljon valvontakäyttöön. Riistakamerat lähettävät kuvan parhaimmillaan muutamassa sekunnissa. Mikäli kuviin on eksynyt luontokappaleen sijaan joku kutsumaton vieras, saapuu tieto nopeasti perille. — Uudet 3G-verkossa toimivat kamerat ovat nopeita. Lisäksi ne voivat lähettää jo videokuvaakin, ja kuvanlaatu on erinomainen, Sikanen toteaa.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Retouch Group Oy, Helsinki. Koulu-, päiväkoti- ja urheiluseurakuvausta. Kaikki muu firman puolesta paitsi auto. Työt alkavat elokuun lopulla ja kestävät noin 2-3 kuukautta. Työhön kuuluu pääosin urheiluseuravalokuvausta. Työ suoritetaan suurimmaksi osin arki-iltaisin ja viikonloppuisin.

Työpaikan osoite Kaasutehtaankatu 1, 00540 HELSINKI
Palkkaus Palkkatoive
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Elokuun loppu 2017
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk, Kesto noin 3 kuukautta

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, 2017 Roundup: Interchangeable Lens Cameras $500-900.

 • •Canon EOS M3
 • •Canon EOS M6
 • •Canon EOS Rebel T7i (EOS 800D)
 • •Fujifilm X-E2S
 • •Fujifilm X-T20
 • •Nikon D5600
 • •Olympus OM-D E-M10 II
 • •Panasonic Lumix DMC-GX85
 • •Panasonic Lumix DMC-GX850
 • •Pentax K-70
 • •Sony Alpha a6000

IR.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 16 linkkiä ja video.

Techradar.com.

The Online Photographer, The World's Most Desirable Camera (Has a Slight Problem). Fuji GFX-50S. Sensorista 9mm suojalasi, pöly ei näy sensorilla. Kikka toimii parhaita Fujin omilla laseilla. Alle 85mm polttovälillä adapteririn avulla käytettävällä optiikalla reunojen terävyys kärsii.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Marvin E. Newman’s Vintage Color Innovations. 10 kuvaa ja teksti. 1950-luvulta (ja 1960-luvulta), katuelämästä värikuvia.

Lensrentals.com, blog, Building an Effective Workflow with RED Camera Systems.

Kamera & Bild, Prisbelönt fotograf erkänner fusk. Souvid Datta. Intialainen. Palkintoja ja tunnusta: Magnum, PDN, Getty ja Pulitzer.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canonin akku vai tarvikeakku? (Digikuvaus). Eli menin ebayn ihmeellisestä maailmasta tilaamaan Canoniin tarvikelaturin ja sen mukana tuli 2 akkua myös. Hinta siis todella edullinen ja kysymys varmaan myös aivan turha kun vertaa hintaan. Eli "ongelma" on se että jos lataan akun täyteen ja laitan kameraan (EOS 6D) jossa tarvike pystykuvauskahva, virrat päälle laitettaessa akku näyttää täyttä, mutta jos sammutan kameran ja laitan virrat heti uudelleen päälle näyttää kamera akun olevan tyhjä....
 • Lentokonenäytös hävittäjien videokuvaus (Kuvaus yleinen).
 • Panasonic Leica 100-400mm (Optiikka).
 • Sony RX100 (Nikon, Sony).
 • Sony A9 (Järjestelmädigit). 519 viestiä.
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • D810 vaihto D500 runkoon ? (Järjestelmädigit). Nikon.
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Intrepid 4x5 puulaakikamera (Järjestelmädigit).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Avaruuskiviä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Löysin outoja rantakiviä ison läjän tällä viikolla. Hämmästys oli suuri kun osa niistä oli vieläpä onttoja ja kolisivat kun niitä koputteli jalustalla.
 • Petterin luontokuvat (lintukuvat) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ja lisää Härkälintua... ei paljon actionia
 • Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hiivatti kun työt haittaa harrasteita nyt kovasti, ei ehdi kovin paljoa ulkoilemaan luonnossa. Mutta pakolliset aiheet kuitenkin käytävä aina läpi, eli hirviä ja kangasvuokkoja viimepäiviltä :)
 • "Hulvattomat" eläinkuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Onkohan tämmöinen käytös kovinkin yleistä lintujen kosintamenoissa? Valitettavasti oli jäänyt hidas sarjakuvaus päälle, joten vähän vaajaaksi jäi lahjan luovutus.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

Tiina Puputti, Kirkasta aurinkoa kesän korvalla, 5.5.2017. Kuvasin aiemmin keväällä Canon Nordic -yhteistyötä varten ystävääni Milaa Kuopiossa Kallaveden jäällä. Tavoitteena oli tehdä henkilökuva, jossa on näkyvissä pohjoismaista luontoa. Ja halusin kuvaan myös sitä suoraa auringonvaloa, kun maaliskuussa vihdoin saatiin valoa pitkän pimeyden jälkeen. Onneksi säiden herra oli myötämielinen juuri sinä ainoana aamuna, kun olimme Milan kanssa samalla paikkakunnalla. Eikä pakkastakaan ollut kuin kymmenisen astetta

Yle, Kuusi somepostausta, jotka tulivat tekijälleen kalliiksi – lue nämä ennen kuin jaat oikeutta netissä. Toisen ihmisen yksityisten tietojen tai kuvien levitteleminen netissä voi tuoda tekijälle tuhansien eurojen sakot.

Museokortti, tänään kaksivuotisynttärit. Kahdessa vuodessa hinta on noussut, 54 euroa aiemmin, nyt 64,90. Jos vanhan kortin voimassaoloaikana ostaa uuden, niin hinta on silloin vielä 59,90 euroa. Uusiminen onnistuu kätevästi netissä, jos ei ole tunnuksia, ne pitää ensin tehdä. Kumma ettei syntymäpäiviä ole mitenkään huomioitu. Nyt sitten on.

Pohjalainen, Hyviä uutisia kuvaamisen ystäville: Provinssi vapauttaa kamerasäädöksiä. Provinssi kertoi tänään harrastajakuvaajille hyviä uutisia: Yleisöön saa tänä vuonna tuoda ensimmäistä kertaa oman järjestelmäkameran. Järjestelmäkameran mukaan tuominen ei tuo muutosta videokuvaamiseen. – Edelleen ohjeistamme järjestyksenvalvojia puuttumaan, jos näkevät jonkun kuvaavan selkeästi pidempää klippiä keikasta. Mutta emme me jahtaa festivaalialueella ihmisiä, joilla on kamera kädessä, Kinnunen muotoilee.

Ilta-Sanomat, Käytätkö Gmailia ja sait tällaisen viestin – nyt tarkkana. Google Docs -asiakirjan jakamiseksi muotoiltu huijaus on poikkeuksellisen hyvin tehty. Jos epäilet saaneesi huijausviestin, tilille kannattaa tehdä Googlen tietoturvatarkistus.

Fin.afterdawn.com, Elisa alkaa myydä koptereita – Ottaa valikoimiinsa DJI:n laitteet. Elisan kopterivalikoimaa ei löydy ainakaan vielä verkkokaupasta, mutta myyntiin on tulossa kolme mallia: DJI Mavic sekä DJI Phantom -malliston koptereita.

Älypuhelimista.

 • Teknavi.fi, Tällainen on Sonyn uusi huippupuhelin Xperia XZ Premium. Xperia XZ Premium saapuu Suomeen touko–kesäkuun vaihteessa, ja sen suositushinta on noin 799 euroa.
 • Teknavi.fi, Näin paljon iPhone maksaa ympäri maailmaa – Suomessa halvempi kuin Ruotsissa. iPhone-puhelinten hintaan vaikuttavat monet tekijät, joita ovat esimerkiksi paikallinen arvonlisävero ja valuuttakurssien muutokset. Vertailussa käytettiin 128 gigatavun tallennustilalla varustettua 4,7-tuumaista iPhone 7 -puhelinta. Vertailun kallein maa oli Turkki, jossa iPhone 7 maksoi 1 200 dollaria. Se on jopa 47 prosenttia enemmän kuin edullisimmassa maassa. iPhonen korkeaan hintaan Turkissa vaikuttaa liiran heikko arvo. Halvimmillaan puhelimen saa 815 dollarilla Yhdysvalloista tai Japanista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Updated: Souvid Datta Admits to Manipulating 2013 Photo. Kuvaaja myöntää muitakin kuvamanipulaatioita.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, New African Photography in Brooklyn. 12 kuvaa ja teksti.

The Online Photographer, Your Camera Is Too Slow. Lundin yliopisto, Ruotsi. Tutkivat onnistuivat kuvaamaan valon, kuljettu matka paperin paksuinen.

Pndonline.com.

Techradar.com, Fujifilm GFX 50S review. Arvosana 4.5 * / 5 *. Keskikoon peilitön. 3.2 tuuman kosketusnäyttö, 2.360.000 pistettä. Sensorin koko 1.7x täyskennoiseen verrattuna. Elektroninen etsin, 3.690.000 pistettä. Aivan erinomainen kuvanlaatu, toimiva ergonomia, säänkestävä runko, tarkka automaattitarkennus. Vain 1/125s salamasynkka, valotuksen korjaus hankala, automaattitarkennus hidas. Suomen hinta 7.000 euroa (hinnassa mukana verot).

Fotosidan.se, Fotografiska startar dokumentärfotopris. Toinen lopetti, toinen aloitti.

Fotosidan.se, Elinchrom ELB 1200 överglänser solen. Hela kitti 35.625 SEK (hinnassa mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mikko Lagerstedt, What's in my camera bag - 2017 edition. 27.4.2017.

Kuluttaja-lehti, numero 3/2017, AAA-paristot -testi. 3.5.2017. Testasimme 19 AAA-kokoista sormiparistoa. AAA-paristoja käytetään esimerkiksi taskulampuissa, leluissa ja tietokoneen langattomissa hiirissä. Hintalappu tai arvostettu merkki ei kerro pariston laadusta juuri mitään. Testin paras tuote on myös halvin. Voittaja: Lidl, alle 30 senttiä per AAA-paristo. Vikaostosta on silti vaikea tehdä, 19 paristosta 7 saa tiukassa testissä viisi tähteä, vähintään 80 pistettä.

-1 eurolla taskulamppu palaa: Aerocell (Lidl) 1057 min. Ikea Alkalist 973 min. Rainbow Alkaliparisto 757 min. Duracell Ultra Power 339 min. Energizer ECO Advanced 261 min. Vähiten kylmästä kärsii Power Ultra, kylmää sietävät hyvin myös Lidlin, Bilteman ja Ikea paristot. Taskulampussa parhaita ovat Power ja Duracell, hiiressä voitoin vie Tokmannin Energy+ Ultra.

 • Aerocell (Lidl), 0,28 euroa, testivoittaja, 85 pistettä
 • Power Ultra (vain lelukaupoista), 0,83 euroa, 83 pistettä
 • Ikea Alkalisk, 0,30 euroa, 82 pistettä
 • Duracell Ultra Power, 0,92 euroa, 82 pistettä
 • Philips Power Alkaline, 0,42 euroa, 82 pistettä
 • ...
 • Maxell Alkaline, 0,40 euroa, 59 pistettä. Sija 18.
 • Logik Alkaliparistot L4AAA16, 0,74 euroa, 57 pistettä. Sija 19 eli viimeinen.

Mesenaatti.me, Moottoriurheilu - vanhojen valokuvien ja arkistomateriaalin pelastaminen. Suomen Veteraaniajoneuvot r.y:n kuva-arkistossa on rata-, ralli-, jokkis-, rallicross-, mp-, motocross-, speedway- ja kelkkakuvia yli 500.000 kpl negatiivimuodossa ja kuvina (noin 18x20 cm) n.85.000. Kymmenen vuotta olemme tunnistaneet henkilöitä, tapahtumia ja muita tietoja sekä tallentanut kuvia tietoineen digitaalisesti. Haluaisimme pelastaa nämä kuvat ja saattaa arkiston samalla koko kansan nähtäväksi.

 • Mikäli vähimmäistavoite saavutetaan, pystymme hankkimaan tarvittavat tekniset välineet ja toimistotarvikkeet, jotta tämä historiallisesti arvokas ja ainutlaatuinen valokuva-arkisto + siihen liittyvä muu materiaali saadaan digitoitua ja tallennettua jälkipolville.
 • Alkoi 19.4.2017, päättyy 30.9.2017. Vähästi on löytynyt tukijoita, toivottavasti vilkastuu.

Tekniikan Maailma, Kommentti: Foliohattuvaroitus! Milloin valmistajat tuovat laitteisiinsa mekaanisen eston kameralle ja mikrofonille? Esimerkiksi kannettavaan tietokoneeseen, älypuhelimeen ja täppäriin olisi helppo lisätä yksinkertainen mekaaninen esto mahdollista vakoilua vastaan. Näin ei kuitenkaan joko haluta tai älytä tehdä, ei nyt ainakaan tunnetuimmista tietotekniikan ja viihde-elektroniikan valmistajista puhuttaessa. (Viime vuonna julkaistussa Facebookin Mark Zuckerbergin valokuvassa monet kiinnittivät huomionsa siihen, että hän oli peittänyt teipillä tietokoneensa kameran ja mikrofoniliitännän).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

 • Canon EOS Rebel T7i / 800D review. Euroopassa Canon 800D. Helmikuussa 2017 julkistettu. Perinteinen järjestelmäkamera, kroppikenno 1.6x, 24 megapikseliä. 45 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä. MaksimiISO 51200. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, kääntyy joka suuntaan, 1.040.000 pistettä. Etsin 95%. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Sarjakuvaus kuusi kuvaa sekunnissa. Video 1920 x 1080, 59 fps (Full HD). Yhdellä latauksella ottaa 600 kuvaa. Paino 532 g. Arvosana 80%. Sopii aloittavalle ja silloin tällöin kuvaavalle hyvin. Helppo käyttää. Varsinaisella harrastajalla tulee vastaan Canon 800D:n rajat jossain vaiheessa. Videokuvaajille löytyy parempiakin vaihtoehtoja. Suomen hinta on 900 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • UPDATED: Sony a9 offers powerful pro-level customization.
 • Huawei Mate 9 sample gallery. Älypuhelin. Leican kanssa yhteistyötä. 12 megapikselin värisensori ja 20 megapikselin monokromisensori. Raw DNG. Suomen hinta on 650 euroa.

Techradar.com, Best photo editing software in 2017.

 • Adobe Photography plan
 • Phase One Capture One Pro 10
 • Serif Affinity Photo
 • Adobe Photoshop Elements 15
 • Cyberlink PhotoDirector 8 Ultra
 • MacPhun Luminar 1.0 (Mac)
 • MacPhun Creative Kit 2016 (Mac)
 • ON1 Photo 10
 • Corel PaintShop Pro X8
 • DxO Optics Pro 10

The Online Photographer, Hwo to Cure Perfectionism. Siedätyshoitoa.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, A View of the Global South. Neljä kuvaa ja teksti. Katmandu, Havanna, Kabul, Mexico City.

Pdnonline.com, Promos We Kept: A Peek at the Photographers’ Point of View. Markkinointia, esimerkkejä.

Fotosidan.se, Sundisc – en uppfällbar svensk softbox. Kickstarter-projekti. Ideana on ollut pienentää kokoa niin, että mahtuu kameralaukkuun.

 • Kickstarter, Sundisc - The Ultra Portable Softbox Reflector. 129 tukijaa, 55 päivää jäljellä. Tavoite 200.000 SEK. Koossa 83.640 SEK. Syyskuussa pitäisi olla markkinoilla, silloin hinta $79. 60cm softbox. Nyt halvin vaihtoheto 400 SEK + 150 SEK (Suomi, pk. mukana).

Kamera & Bild, TT:s fotopris läggs ned: ”Det är självklart tråkigt”. Viime vuonna palkintoja ei jaettu, kun jyryn mielestä ei löytynyt varteenotettavia ehdokkaita. Vuodesta 2003 lähtien TT Nyhetsbyrån on käyttänyt palkintoihin 1,6 miljoonaa kruunua. Nyt sitten näille rahoille on löytynyt parempaa käyttöä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa).
 • Päivän :) (Sana on melkein vapaa).
 • Tuulessa roihuaa maa (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). ...Kirjoitin ja valokuvasin yhdessä Pekka Sammallahden kanssa kirjan Saamenmaasta. Tammi julkaisi kirjan arvoteossarjassaan. Julkaisu oli 1.3. ja kirja saapui painosta viime viikolla. ...
 • Lentokonenäytös hävittäjien videokuvaus (Kuvaus yleinen).
 • Lightroom 6 (Kuvankäsittely). Uusin: Ei perhana, tämähän se fiksu systeemi on. Lightroom 6 CD:llä, päivitetty sieltä helpin alta versioon 6.7. Menin lataamaan sieltä uusimman version ja nyt koneella on versio 6.0! Miten pääsen takaisin edes siihen versioon 6.7.?
 • lightroom kuvien sijottamine (Kuvankäsittely). Uusin: Tein sellaisen pdf-tiedoston tuonne Lightroom perusteiden kurssille, kun ei oikee porukka sisäistänyt tuota LR toimintaperiaatetta. (ei edes kaikki ne jotka ovat käyttäneet vuosia) Netissä on jaossa tuo yhtenä iltana tekemäni versio, jossa on kirjoitusvirheitä vielä, mutta jos ei anna niiden häiritä niin voi kurkata.
 • Lightroom ja psd-kuvien tasot (Kuvankäsittely).
 • Pikselit (Kuvankäsittely).
 • Panasonic Leica 100-400mm (Optiikka). Tuli pitkän harkinnan/pohdinnan jälkeen ostettua (Wappu pöhnässä?) kys. objektiivi. Hintaero vain kasvoi niin pirun suureksi (vastaan Olympus Pro 300mm Olympus + 1,4 TC), että olihan tuo kokeiltava (ainakin näin ensin).
 • Sony A9 (Järjestelmädigit). 463 viestiä.
 • D810 vaihto D500 runkoon ? (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit). 5008 viestiä.
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit). 3173 viestiä.
 • Intrepid 4x5 puulaakikamera (Järjestelmädigit). Perustan tällaisen topicin tähän vaikka ei olekaan digicamera. Siihen voi kuitenkin vaihtaa objektiivin. Eli kokemuksia Intrepid-kamerasta. ...Kyseessä 4x5 GEN 2. malli. Päivitän topikkia kun kokemuksia kertyy. ...+halpa, vain 250 euroa uutena... Sanoisin että oikea hinta tälle on n. 50 euroa uutena. Eli aikamoinen silmäänpissimisprojekti vaikuttaa olevan. Teknika-linssilauta meni sentään tiukasti kiinni eikä falskaa mistään. Palkeet vaikuttavat tiiviiltä kun tähyslasin kautta puhaltaa silmille ilmaa tarkennusta veivattaessa....
 • Remains (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Luuranko (2017) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • TEEMANA ipanakuvat. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pikkukameran laajistelua. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Matkalasiksi tuli hommattuu sellanen, ensivaikutelmia. Vappupäivänä halistenkoski pöhisi hyvin...
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 4666 viestiä. Nokikanapönötyksiä.
 • "Hulvattomat" eläinkuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Petterin luontokuvat (lintukuvat) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tässä viimeisin Härkälintu....

Santtu Hakala, sh.kuvat.fi/kuvat.

HS, HS:n kuvaajien parhaat otokset huhtikuulta. HS kokosi parhaat kuvat valokuvaajien otoksista. Huhtikuun kuvissa nähdään muun muassa surua Tukholmassa, iloa vaalivalvojaisissa ja monistettu Jimi Tenor. Yli 50 kuvaa.

Rajala Blogi, Instagram-kuvat kuntoon bloggaaja Johanna Turpeisen vinkeillä. 28.4.2017. Instagramista on tullut yksi maailman suosituimpia sosiaalisen median palveluita. Instagramissa kaiken keskiössä on valokuvat ja siksi myös monet harrastaja- ja ammattilaiskuvaajat ovat ottaneet Instagramin aktiivisesti haltuun. Instagram ja sosiaalinen media yleisesti toimii monelle valokuvaajalle ponnahduslautana uralla eteenpäin. Esimerkiksi Rajalan blogissakin aiemmin vierailleet Konsta Punkka ja Daniel Taipale ovat nousseet Instagramin myötä maailmanlaajuiseen maineeseen.

 • Vaikka moni kuvaa Instagramiin kuvia mobiililaitteilla, yhä yleisempää on jakaa Instassa esimerkiksi järjestelmäkameralla otettuja kuvia. Kameroiden verkko-ominaisuudet kehittyvät koko ajan ja monissa kameroissa on jo sisäänrakennettu Wi-Fi, jonka avulla on mahdollista siirtää kuvia langattomasti kamerasta esimerkiksi mobiililaitteille.

Suomen valokuvataiteen museo, Facebook, Lauantaina 6.5. klo 14 Modernia valokuvausta – Instawalk. Valokuvataiteen museo järjestää opastetun Instawalkin osana Modearnia elämää! -näyttelyn ohjelmistoa. Kävelyllä aiheena ovat modernista valokuvauksesta tutut uutta ilmaisua edustavat rohkeat kuvakulmat ja rajaukset, lähikuvat, ohikiitävät hetket ja liikkeen tallentaminen. Kierros lähtee HAMin aulasta lippukassojen edustalta klo 14. Osallistujat käyttävät omia älypuhelimia. Instagram-sovelluksen käyttö edellyttää sen lataamista puhelimeen, mutta ennakko-osaamista sovelluksen käytössä ei vaadita. Halukkaat voivat perehtyä Instagram-sovelluksen käyttöön ennen kävelyä. Opastusta on tarjolla HAM-salissa klo 13.30–14. Noin tunnin kestävän kuvauskierroksen päätteeksi kokoonnutaan takaisin HAM-saliin, jossa katsotaan yhdessä kierroksella syntyneitä kuvia.

 • Kierros on maksuton.

Yle, Katso lukijoiden kuvat: Kukkaloistoa ja kaarnalaivoja – Kevätilo paistaa aurinkoisissa kuvissa. Vappuna alkanut lämmin tuulahdus sai ihmiset tarttumaan kameroihin.

Iltalehti, Jorman pysäyttävät kuvat Hyvinkään karhusta: "Se juoksi läähätyksissään minua pakoon". Nämä eivät ole haaskakuvia.

HS, Valokuvaajat saivat aikaan huhumyllyn Kankaanpäässä: Poliisin varoittama ”tiedustelu­toiminta” olikin ehkä vain vaihto-opiskelijoiden luontoretki. Kankaanpään poliisi tiedotti tiistaina, että kaupungin keskustan tuntumassa on havaittu ”epämääräistä tiedustelutoimintaa”. Paikallisen taidekoulun harjoittelija kertoo HS:lle, että kyse on saattanut olla aivan tavallisesta luontokuvaamisesta.

Yle, Tältä näyttävät Ohtakarin poikkeukselliset jääröykkiöt nyt. Ennen pääsiäistä muodostuneet valtavat jääröykkiöt ovat kutistuneet parissa viikossa selvästi.

Länsiväylä, Kara-Kameroilla kiinnostava haaste – tulokset nähtävillä Viherlaaksossa. Kilpailun ideoi ja järjesti Kara-Kameroiden perustajajäsen Paavo Vepsä. Kilpailu suunnattiin oman kameraseuran jäsenille. Vepsä joutui jännittämään pitkään, miten kilpailu onnistuu, koska ensimmäiset kilpailukuvat saapuivat vasta kilpailuajan lopulla. – Huokasin helpotuksesta, kun posti toi vielä seitsemän henkilön kuvat ja siten kisaan tuli yhteensä peräti kahdeksan osanottajaa ja 20 kuvaa, Vepsä kertoo.

 • Parhaiden kuvien näyttely on esillä Espoossa Viherlaakson kirjastossa 28.4.–16.5.2017.
 • Kara-Kamera ry

Verkkouutiset, Tuhansia akkuja poistetaan joka kuukausi matkalaukuista Suomenkin lentokentillä. Finavia kehottaa pakkaamaan puhelinten ja kannettavien varavirtalähteet vain käsimatkatavaroihin. – Jos pakkaat varavirtalähteet ruumaan menevään matkalaukkuun tai rinkkaan, ne joudutaan poistamaan matkalaukustasi. Haltuun otettuja tavaroita säilytetään muutaman viikon ajan, jolloin voit noutaa ne lentoasemalta. Ohjeet löydät matkalaukustasi. Matkustamoon voi viedä kameroita, kuulokkeita, tabletteja, kännyköitä ja kannettavia tietokoneita.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Digital Photography School, How to Choose the Right Monitor for Photo Editing. Kameroihin kyllä käytetään epäröimättä rahaa, mutta entä sitten näytöt.

The Online Photographer, A Gem of a GEM. Georg Eastman Museum.

Pdnonline.com, Announcing the 2017 PDN Photo Annual Awards. Kymmenen kuvaa.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Tollywood Blues. Kahdeksan kuvaa ja teksti. Bollywood. Maailmaan laajin elokuvastudiokompleksi, Ramoji Film City. Intia.

Techradar.com, Sensor sizes explained: what you need to know.

Kamera & Bild, 355 000 kronor till projektet "Last night in Sweden – The true story". Kickstarter-projekti menestys. 893 osallistui. Donald Trumpille kerrotaan, miten Ruotsissa eletään. Kuvat otetaan toukokuun alussa yhtenä päivän toukokuun alussa, klo 18-24.

Fotosidan.se, TEST: Sony RX100 V. Toppklass. Huippunopea tarkennus ja sarjakuvaus. Erinomainen kääntyvä elektroninen etsin. Kuvanlaatu erinomainen. Rajoittunut polttoväli, käytettävyydessä ongelmia, lataus pitäisi kestää pitempään, kallis.

Fotosidan.se, Tidigt i morse. Blogi. Lintuja.

Fotosidan.se, Budget mot säkra klassikern - vilken är bäst. Blogi. TEST: Ilford FP4 Plus mot Fomapan 100.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.05.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Toukokuun F5.6-klubi: Liikakalastuksen jäljillä (Hki). Toukokuun F5.6-klubin vieraana on Kukka Ranta, tutkiva journalisti, dokumenttivalokuvaaja ja palkittu tietokirjailja. Arviolta puolet EU:n tuontikalasta on kalastettu laittomasti. Kalakaupalla on vaikutuksensa kalakatoon ja siirtolaisuuteen. Tätä valottaa Rannan seitsenvuotinen tutkimus- ja kuvausprojekti Euroopassa, Länsi-Afrikassa, Arktisella merellä, Kaakkois-Aasiassa ja Suomessa. Illan aikana Ranta esittelee tuottamaansa valokuvakertomusta ihmisistä, joiden kohtaloa kalataistelu määrittää. Rantaa haastattelee valokuvataiteilija ja radiotoimittaja Arto Timonen. Tapahtuman järjestää Suomen kuvajournalistit. Vapaa pääsy. Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

Yle, Entinen toimistotyöntekijä levittää luonnon ilosanomaa – "Vaimo tykkää, kun en ole kotona kykkimässä". Luontokuvaajan on lähdettävä liikkeelle joka aamu ennen auringonnousua, tuumaa eläkepäiviään Uudessakaupungissa viettävä Keijo Väänänen.

Ilta-Sanomat, Esa Muikun huikeaa luontokuvaa ei uskota aidoksi – löydätkö kaikki kuusi eläinlajia? Muikku julkaisi kuvan myös Facebookissa, jossa moni on epäillyt kuvaa väärennökseksi. Usein luontoa kuvaava Muikku sanoo, ettei kuvaan ole lisätty eläimiä. Valokuva on otettu Nikonin kameralla, jonka kroppikerroin on 1.5. Rungossa on ollut Tamronin 150–600 millimetrin zoom-objektiivi. Eläimet ovat olleet noin sadan metrin päässä.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Anna ihmettelee: vakoileeko Instagram käyttäjäänsä? 1.5.2017. Anna-lehdessä on kiinnostava juttu liittyen nettipalvelujen yksityisyyteen (joo, sitä ei ole, mutta kuitenkin): ...Vakoileeko Instagram minua?

Länsiväylä, "Kuljettaja, lähdetään tuon gasellin perään" – näitä luontokuvia et pysty katsomaan ulvomatta naurusta. Suomen luontokeskus Haltiassa on näyttely, joka saa hyvälle tuulelle. Valokuvaajat ovat onnistuneet vangitsemaan villieläimiä koomisiin tilannekuviin. Näyttely perustuu Comedy Wildlife Photography Awards -kilpailun parhaisiin kuviin. Kuvagalleriaan on voinut tutustua sosiaalisessa mediassa, joten nyt kuvat ovat ensimmäistä kertaa nähtävillä fyysisessä muodossa. Nou hätä -näyttelyssä on nähtävillä vuoden 2015 ja 2016 kilpailujen parhaimmisto, yhteensä noin sata valokuvaa. Villieläimet on kuvattu niiden luonnollisissa elinympäristöissä.

 • Suomen luontokeskus Haltia, Nou Hätä. 4.3.2017 - 10.9.2017. Haltia avoinna 1.5.2017-30.9.2017 Klo 10:00-18:00 joka päivä. 12 euroa liput. Museokortilla ilmainen.
 • Haltian osoite on Nuuksiontie 84, 02820 Espoo. Kulkuyhteydet.
 • Comedywildlifephoto.com, Gallery

Iltalehti, Katso harvinaiset kuvat: Kekkonen eksoottisilla kalavesillä Brasiliassa ja sikari suussa ajelulla Titon kanssa.

Ilta-Sanomat, Tiesitkö, miten helppoa Facebook-profiilisi kopioiminen on? Helppo kikka estää väärinkäytökset.

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, Sony Xperia XZs:ssä on ihan oma juttu – vaatii tarkkaa sormea. Mallit juuri tulossa kauppoihin. Xperia XZs on nimittäin Sonyn ensimmäinen markkinoille tullut puhelin, jossa on uusi Motion Eye -kamera. Käyttäjälle tämä tarkoittaa sitä, että puhelimen kameratoiminnosta löytyy nappi, jolla voi tallentaa puhelimissa ennennäkemättömän laadukasta hidastettua kuvaa. ”Huippuhitaudella” tarkoitetaan harvoin mitään myönteistä, mutta toisin on nyt. Sonyn Super slow motion -toiminto pystyy tallentamaan jopa 960 kuvaa sekunnissa. ... Sinänsä puhelimen 19 megapikselin kameralla saa laadukkaita kuvia myös hämärässä.
 • Mobiiliblogi.com, LG G6 nyt suomalaisten saatavilla. Suomessa LG ei ole perinteisesti ollut kovinkaan suosittu mitä tulee älypuhelimiin ja jäänyt kovasti muun muassa Samsungin varjoon. Uusi G6 vaikuttaa kuitenkin ulkoisesti ja ominaisuuksiltaan pitkästä aikaa mielenkiintoiselta LG:n lippulaivapuhelimelta. Suositushinta 749 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Level With Me. Mikä vaan tuntuu hyvältä, aina horistontin ei tarvitse olla suora.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, Photographing the Dark Side of the Super Bloom. 10 kuvaa ja teksti. Kalifornia, suojellut villikukat, aavikoilla. Turistilaumat kuin sopulit, hyviä selfieitä kun saa kukkien keskellä.

Pdnonline.com, Instagram’s New Algorithm Has Been Great… for Instagram. Instagram ilmoitti viime vuonna vaihtavansa newsfeedin kronologista postauksista uuteen algoritmin määräämään järjestykseen. Monet valokuvaajat olivat tähän muutokseen tyytymättömiä. Instagram kuitenkin kasvatti käyttäjämääränsä 500 miljoonasta 700 miljoonaan. Some, some...

Earthboundlight.com, It's a Floor Wax and a Dessert Topping! 30.4.2017. Pöly. Ja muut jäljet. Kennolla ja optiikassa.

Fotosidan.se, Tidigt i morse. Blogi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.05.2017   (linkki)

Hauskaa vappua!

Digicamera.netin Foorumilta:

Petteri Järvinen, Bittimittari, Samsung Gear ja 360 asteen valokuvaus. 360 asteen valokuvat eivät ole uusi keksintö, mutta aiemmin ne on pitänyt kuvata erikoislaitteilla tai koota useista yksittäisistä kuvista, mikä sopii vain staattisiin maisemiin. Viime vuosina markkinoille on tullut edullisia pieniä 360-kameroita, tunnetuimpana niistä Samsung Gear 360. Se onkin oikein hauska laite -- ja edullinen: hinta tätä kirjoittaessani 199 euroa (poistomyynti; uusi malli tulossa).

 • Lopullisen kuvan mitat ovat 7200x3600 pikseliä (kuvasuhde siis erikoinen 2:1) ja tiedostokoko noin seitsemän megatavua. Kameraa voi käyttää itsenäisesti tai puhelimen kautta kauko-ohjattuna. Jälkimmäinen on suositeltavaa, koska silloin kuvaaja voi itse piiloutua esimerkiksi seinän taakse. Softa välittää live-kuvan älypuhelimen näytölle. Näppärää! Vähemmän näppärää on se, että softa tukee vain Samsungin omia puhelimia ja niistäkin ainoastaan malleja S7, S6, Note 5 ja Note 7.
 • 360-kuvat tuo mieleen digikuvauksen alkuajat. Kuvanlaatu on vielä vaatimaton ja kuvaamisessa on omat niksinsä, jotta jalusta tai kuvaajan oma käsi ei pilaisi lopputulosta. Kameran dynamiikka joutuu koville, sillä valonlähde (aurinko tai kattovalaisimet) tulevat väistämättä mukaan kuvaan ja valottuvat nykyisillä kennoilla helposti puhki. Perinteisessä kuvauksessa tilanne on toinen, koska kuvaaja voi itse valita tasaisesti valaistun ympäristön ja käyttää salamaa valojen tasaamiseen.
 • Mutta 360-kuvaus on hauskaa! Siitä kertovat myös katsojien kommentit. Siksi Gear 360 on hauskin uusi laite pitkään aikaan.

Yle, Kuvagalleria: Näin villit vappubileet helsinkiläiset järjestivät vesisateessa. Sää oli Helsingin Kauppa- ja Senaatintoreilla paikoitellen hirveä, mutta se ei tanssimista hillinnyt.

HS, Kuvia Suomesta osa 8, Missä mieli lepää. Miksi toiset osaavat rentoutua kylpylöissä ja viihdekeskuksissa? Sitä valokuvaaja Akseli Valmunen mietti kuvatessaan viihdekeskus Flamingossa. Isot kuvat, teksti.

Iltalehti, Edes sota ei keskeyttänyt juhlia - Katso arkistokuvat näyttävistä vappujuhlista.

Helsingin Uutiset, Ylivoimainen äänivyöry: Tämä kuva voitti Vuoden Hääkuva 2017 -kilpailun. Yleisö äänesti valokuvaaja Petri Mastin (Petri Mast Photography), ottaman myrskykuvan ylivoimaiseen voittoon Häät.fissä järjestetyssä äänestyksessä. Petri Mastin Porissa tallentama hääpotretti No storm can hurt us keräsi äänistä yli 22 prosenttia, yhteensä ääniä kilpailussa kertyi 3 771. Vuoden Hääkuva -kilpailun järjestää Häät Media, joka julkaisee hääpareille suunnattua Häät-lehteä ja Häät.fi-sivua. Kilpailun tarkoituksena on edistää ammattimaisen hääkuvauksen kehitystä ja tehdä alan taitavimpien osaajien työtä tunnetuksi suomalaiselle yleisölle.

 • Häät.fi, Rakkautta keskellä Rauli-myrskyä. Yksi vuoden 2016 kovimpia myrskyjä pauhasi täydellä voimalla, kun Petran ja Jarin hääkuvaa otettiin Porin Reposaaren Takarannassa elokussa 2016. Tuuli tuiversi paria niin, että heidän täytyi taistella pysyäkseen pystyssä. Näissä tunnelmissa syntyi Vuoden Hääkuva 2017.
 • Häät.fi, Mikä on vuoden kaunein hääkuva 2017? 10 ehdokasta, joista yleisö äänesti.

Salon Seudun Sanomat, Bongaa kevät: Peurojen aamu-uinti vei voiton. Lukijat kuvasivat satoja kevään merkkejä eri puolilta Varsinais-Suomea Bongaa kevät -verkkoseurantaan. Kuvahaasteen voitti uusikaupunkilainen Keijo Väänänen kuvalla peuroista aamu-uinnilla. Luontokuvaus on miehen ykkösharrastus.

Muropaketti.com, Googlelta huippuluokan 360-kamera. Kamera on viralliselta nimeltään Yi Halo, ja siinä on peräti 17 erillistä 4K-tarkkuuden action-kameraa. Niistä 16 on aseteltu renkaaksi kuvaamaan ympäristöä ja yksi suoraan ylöspäin. $17.000.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, In praise of shooting monochrome landscapes.

Diyphotography.net.

IR, Popular Photoshop plugin Portraiture updated to version 3, twice as fast as its predecessor. $200.

Petapixel.com, Ep. 172: A Popular Photographer Catches Flack for Entering and Winning His Own Competition – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Kamera & Bild, Carl Johan Johansson: Med Instagram som sporre. Haastattelu. 107.000 seuraajaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Huhtikuun 2017 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset