Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Toukokuun 2017 uutiset ovat jo ilmestyneet

Huhtikuu 2017

30.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Vlog, Verkosta oppia! YouTube-video, kesto 7:00. Tällä viikolla pureudun AliasEdun tarjoamiin verkkokoulutuksiin. Verkko-oppiminen on hyvä tapa aloittaa ja täydentää oppimaansa.

HS, Loskaa oli niin, että huviteatterin katto repesi – Katso kuvakooste Helsingin historiallisista lumivapuista. Vappuna 1957 Linnanmäen huviteatterin katolle kertyi sohjoista lunta 5–7 tonnia ja kattokankaaseen tuli metrien repeämä. ”Eivät menneet vappuhuiskat ja jäätelö kaupaksi”, HS kertoi vapun vietosta. Viisi mustavalkokuvaa.

Iltalehti, Näin vappua juhlittiin ennen - katso upeat kuvat menneiltä vuosikymmeniltä.

MTV, Viikon uutiskuvat: Le Pen roviolle ja tanssia kaupungintalon seinällä – kun ydinturma iski, tästä koulusta lähdettiin vauhdilla.

Älypuhelimista.

 • Sulantoblog.fi, Huawei P10 kokeilussa. 29.04.2017. Huawein ja Leican yhteistyö on edennyt seuraavalle tasolle, jolla on korjattu edellisen puutteet. Tuplakamerassa on nyt kuvanvakaaja, mutta myös video on ajan tasalla. Kokeilin Huaweita, mutta keskityin lähetulkoon pelkästään kameraan.
  • Kameroita on siis kaksi, mutta molemmissa on sama kuvakulma toisin kuin esim. iPhone 7 Plus -mallissa. Huawein toinen kamera ottaa 12 Mp värikuvan ja toinen 20 Mp mustavalkokuvan, joita yhdistelemällä prosessoidaan lopullinen kuva. Huawein oma kamera-appi on varsin hyvä tarjoten vaihtoehdoiksi tavallista kameraa suodatin- ja tehostevalikoimineen, mutta sen lisäksi on myös pro-kamera, jossa valotusarvot ovat näkyvissä ja säädettävissä oman mielen mukaan. Perus jpg-kuvan lisäksi voi tallentaa raakakuvan, joka on joustava jälkikäsittelylle.
  • Vaikka puhelinkameran pikkuisen kennon tallentamassa raakakuvassa ei järkkärimäistä työvaraa olekaan, niin silti kuvan säätelylle jää tilaa aivan eri tavalla kuin valmiiksi prosessoidun jpg-kuvan kanssa. Raakakuva on sävyiltään huomattavasti loivempi kuin kameran oletus jpg, joka hävittää sävyjä varsinkin tummasta ja vaaleasta päästä. Myös pieniä yksityiskohtia näkyy selvästi enemmän raakakuvassa, mutta sillä on merkitystä lähinnä isoissa tulosteissa. Kuvanlaatu on teknisessä mielessä erittäin hyvä ja Huaweilla on ilo kuvata siinäkin mielessä.
  • Yhteispisteet 9.5. Huawei P10 maksaa n. € 600 ja on siten selvästi kilpailijoitaan edullisempi, mutta ei ainakaan kameran osalta huonompi.
 • Suomimobiili.fi, Testissä Honor 8 Lite: ”hyvä puhelin, mutta…” Ohjelmistossa ongelmia (joita ei isoveljellä). Suomen hinta on n. 230 euroa.
 • MTV, Asiantuntijoiden vinkit: Näin lataat iPhonen akun täyteen nopeammin.
 • Ilta-Sanomat, Tiesitkö: Facebook- ja Messenger-sovelluksille on vaihtoehto – ja käyttäjät tykkäävät niistä enemmän. Android-käyttäjille on vaihtoehtoja. Messenger Lite tuli ladattavaksi myös Suomeen. Facebookin kevytversio on ollut tarjolla jo pidempään.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Celebrate International Dark Sky Week with a night sky time-lapse. Video, kesto 4:17.

Kamera & Bild, Test: Här är marknadens bästa minneskort. Onko nopein aina paras. Ja mitä nopein oikein tarkoittaa. CF-kortit, SD-kortit, mSD-kortit. Kamerana Canon EOS 5D Mark IV (kaksi korttipaikka, cf ja sd). 23 korttia taulukoissa, testitulokset.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Toni Muukkonen.

 • Nokkavarpunen. 14.4.2017. Tänään 14.4.2017 sain uuden lintulajin ruokinnalleni, vaikka olenkin jo lopettanut lintujen talviruokinnan.
 • Merikotka Vanhankaupunginlahden harmaahaikarayhdyskunnassa. 18.4.2017. Mahtavatko harmaahaikaroiden munapesät tuhoutua Helsingissä merikotkien vierailujen vuoksi?
 • Canon EOS 1D X Mark II. 18.4.2017. Uskon vakaasti, että minulla on käytössäni paras kamera lintujen kuvaamiseen, eli Canon EOS 1D X Mark II. Tietysti on muitakin hyviä runkoja, myös toisen merkkisiä, mutta markkikakkosen tarkennus taitaa olla aika ylivoimainen. Jos 600 milliseen voi laittaa 2x telejatkeen, ja kamera pystyy silti seuraamaan liikkuvia kohteita, niin tyytyväinen pitää olla.
 • Kurkia vai haikaroita? 19.4.2017. Kurjet muuttavat auroissa ja jonoissa. Hitaassa vauhdissa ne ovat lähempänä toisiaan, kovassa vauhdissa välit ovat suuremmat. Kurki on iso lintu, jolla on melko suorat siivet. Sen siivenlyönnit eivät ole nopeita.

Teppo Seppä, Tseppa.kuvat.fi/kuvat. Satoja kuvia.

Yle, Liigafinaalit kameran linssin läpi – tässä parhaat välähdykset. Jääkiekon SM-liigan finaalisarjassa Tapparan ja KalPan välillä sattui ja tapahtui. Valokuvaaja Tomi Hänninen seurasi finaaliotteluita herkeämättä ja ikuisti tapahtumat valokuviksi. Tässä finaalikuvien parhaimmistoa.

Suomen Canon, YouConnect. Vinkkejä ja opastusta.

Aamulehti, Pyhäjärven pohjasta löytyneen kameran arvoitus ratkesi – ”Totta kai haluan kuvat itselleni”. Pyhäjärven pohjasta nostetun kameran omistaja on selvinnyt. Tamperelainen sukellusharrastaja Andrew Ayres löysi sukelluksellaan Tampereen Eteläpuiston edustalta kameran, jonka muistikortilla oli kuvia kuuden vuoden takaiselta venereissulta. Ayres kirjoitti kameralöydöstä blogiinsa, jotta joku tunnistaisi kuvissa esiintyvät miehet. Kuusi vuotta oli kulunut.

Maaseudun Tulevaisuus, Lehti: Vuoden maatalouskuvassa alaston mies keritsee lammasta. Alaston mies pitelee jalkojensa välissä puoliksi kerittyä lammasta. Hetken ikuistaminen toi australialaiselle valokuvaajalle Jacqui Batemanille vuoden maatalouskuva -palkinnon, kertoo Lantbrukcom.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

 • 3 Ways You Can Shoot Successful Bluebell Images Today.
 • Canon EOS M6 Review. Julkistettu helmikuussa 2017. Kuin M5, mutta ei sisäänrakennetteua elektronista etsintä (lisävaruste). Peilitön järjestelmädigi. 24 megapikseliä, ISO 100 - 25600, video full HD, kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö (1.04 miljoona pistettä). Sarjakuvaus yhdeksän kuvaa sekunnissa (tarkennus lukittuna). Full HD video, 60 kuvaa sekunnissa. Kroppikerroin 1.6x. Adapterin avulla EF-lasit. Paino 343 g. Kuvanvakaaja vain video. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Yhdellä latauksella ottaa 295 kuvaa. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta runko 850 euroa (hinnassa mukana verot).
 • Pinhole Printed Have Created A New 3D Printed, 3D Film Camera. $69. (hinnassa ei mukana veroja).

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 16 linkkiä ja video.

Lensrentals.com, blog, The Biggest Product Announcements at NAB 2017. National Association of Broadcast (NAB), Las Vegas. Mitä esittelyssä.

Pdnonline.com, Ruud van Empel’s Invented Portraits. Seitsemän kuvaa ja teksti. Ensimmäinen kuva on aika vakuuttava.

Techradar.com, Best entry-level DSLRs 2017: What to look for and which to buy.

 • Nikon D3300
 • Canon EOS Rebel T6i / Canon EOS 750D
 • Nikon D5600
 • Canon EOS Rebel T7i / Canon EOS 800D
 • Nikon D3400
 • Nikon D5300
 • Canon EOS Rebel T5i / Canon EOS 700D
 • Canon EOS Rebel SL1 / Canon EOS 100D (neljä vuotta vanha malli...)
 • Canon EOS Rebel T6 / Canon EOS 1300D
 • Pentax K-70

Pdnonline.com, Instagram Influencers Get Warning from Federal Trade Commission about Sponsored Content. 90 Instagram-markkinoijaa on saanut kirjeen.

The Online Photographer, Teacher's Corner: Camera Bag Versatility.

Pdnonline.com, Object of Desire: Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K Monitor. Tarkkuus 4 x 4K, 16 x HD. $5.000.

Fotosidan.se, Hur fungerar lagermasker i Photoshop. Blogi.

Kamera & Bild, Bildtjuv får böter – ställde ut andras bilder. Ruotsalainen mies tuomittiin vahingonkorvauksiin ja sakkoihin kuvavarkauksista. Neljältä kuvaajalta napattu kuvia, esillä kolmessa omassa näyttelyssä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Trumpin kausi kuvina – Suurkuvakooste näyttää yhden kiinnostavan otoksen presidentin jokaiselta työpäivältä. Isot kuvat.

Peter Forsgård, Riittääkö peilittömässä virta? 27.4.2017. Kuvasin eilen eräässä tilaisuudessa hiukan reilut neljä tuntia. Aloitin kuvaamisen Olympuksen OM-D E-M1 MKII:sellani täydellä akulla, luonnollisesti. Akku piti vaihtaa, kun kuvia oli otettu 721. Kuvasin kokoajan aukon esivalinnalla ja tallensin kuvat kahdelle kortille. Toiselle kortille meni raakakuvat ja toiselle medium kokoinen jpg. Tilaisuuden aikana en kovin paljon katsellut kuvia takanäytöstä.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Onko sulla varaa vaihtaa? Kesto 20:19. ällä viikolla pureudutaan kameranvaihdonm problematiikkaan. Onko uusi aina parempi vaihtoehto? Nyt saat myös highres-kuvia käyttöösi Helsingin kaupunginmuseon arkistoista. Matti ihmettelee Peterin 100kuvaa100kirjaa -projetia. Peterhän vastaa! Podcastissa mainitut linkit: ...

Petteri Hautamaa.

 • Pätevä hiilikuitujalusta edullisesti - Velbon GEO E630. 13.4.2017. Vuosia hyvin palvellut halpa Velbon alumiinijalustani alkoi kenkkuilla talvikeleillä. Pakkasilla teleskooppijalkoja ei meinannut saada enää auki metallin laajentumisen takia, liekö joku koipi vähän vääntynytkin.
 • Teleobjektiivin kutistusprojekti. 20.4.2017. Vastavalosuojan puolittaminen. Paljon muutakin asiaa luontokuvaajan objektiiveista.
 • Laittaa itsensä likoon - sananmukaisesti! 26.4.2017. Olen monesti hehkuttanut matalaa kuvauskulmaa, jolloin vaikkapa vedessä killuva lintu saa upeat kermaiset taianomaiset taustat ja erottuu heti valtavirran yläviistobongariräpsyistä. Vesirajaan pääsy vaan tuppaa vaatimaan ryömimistä tai vähintään polvistumista kameran näytöltä kuvatessakin.

Juha Jantunen, Strobotti.com, Pieni, suuri Teneriffa. 26.4.2017. Kuvia ja tekstiä.

Rajala Blogit.

Yle, Pääkaupunkiseudulla järjestetään yli sata ilmaista luontoretkeä – "Upea palvelu veronmaksajille". 16.4.2017. Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa järjestetään huhti- ja marraskuun aikana 142 ilmaista luontoretkeä lähialueiden metsiin ja puistoihin. Retket on koottu Luontoretkikalenteriin (pdf, 13 sivua).

Yle, Video: Fretin ulkoiluttajaa ei jätetä rauhaan kauppakeskuksessa: "Ei voi kävellä huomaamatta". Frettien määräksi arvellaan noin 2000. Sen rekisteröityneitä harrastajia on muutama sata. Vertailun vuoksi koiria arvioidaan olevan Suomessa noin 800 000 ja kissoja suunnilleen 600 000. Fretti voikin ottaa jopa 18 tunnin yöunet. Se herää usein vasta kun omistaja keksii sille tekemistä.

Mikrobitti.fi, Tunnetko uudet sekavat liitännät? Usb-c, usb 3.1 ja thunderbolt 3 läpikotaisin selitettyinä.

Puhelinvertailu.com, Google-työntekijä osoitti Pixelin kameran kyvykkyyden huimilla kuvilla. Eikä tarvinnut kuin itsetehty Android-sovellus (kameralla käsisäädöt) ja raw-kuvat ja 64 kuvan sarja, josta sitten nähtävästi pinoamalla yksi kuva. Vakuuttava näyttö.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Tipa.com, vuosi 2017, Awards. 40 luokan voittajat.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com.

 • The best wide-angle lenses for Canon and Nikon DSLRs in 2017.
  • Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM for Canon
  • Sigma 8-16mm f/4.5-5.6 DC HSM for Canon
  • Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
  • Tokina AT-X Pro 12-28mm f/4 DX for Canon
  • Tokina AT-X Pro 11-16mm f/2.8 DX II for Canon
  • Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 DI II for Canon
  • Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Canon EF 11-24mm f/4L USM
  • Tamron 15-30mm f/2.8 DI VC USD for Canon
  • Canon EF 16-35mm f/4L IS USM
  • Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM
  • Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 DG HSM II for Canon
  • Canon EF 17-40mm f/4L USM
  • Tokina AT-X 16-28mm f/2.8 PRO FX for Canon
  • Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM for Nikon
  • Sigma 8-16mm f/4.5-5.6 DC HSM for Nikon
  • Nikon AF-S DX 10-24mm f/3.5-4.5G
  • Tokina AT-X Pro 12-28mm f/4 DX for Nikon
  • Tokina AT-X Pro 11-16mm f/2.8 DX II for Nikon
  • Tamron SP AF 10-24mm f/3.5-4.5 DI II for Nikon
  • Nikon AF-S DX 12-24mm F/4G IF-ED
  • Nikon AF-S 14-24mm f/2.8G ED
  • Tamron 15-30mm f/2.8 DI VC USD for Nikon
  • Nikon AF-S 16-35mm f/4G ED VR
  • Nikon AF-S 18-35mm f/3.5-4.5G ED
  • Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 DG HSM II for Nikon
  • Tokina AT-X 16-28mm f/2.8 PRO FX for Nikon
 • Create explosive action photos at home. Mikähän leivontakarkeus olisi paras, jutussa ei mainita edes mitä jauhoja kannattaa käyttää.

The Online Photographer, Funniest Thing I've Heard All Week. Kommetti Bokeh-artikkeliin.

Pdnonline.com, PDN’s 30 Photographers on Building a Career, and Maintaining Hope.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Fritz Henle, “Mr Rollei”. Kymmenen kuvaa ja teksti. Kuusi vuosikymmentä valokuvaajana.

Pdnonline.com, New HDR Monitors Coming Soon. 4K tuli jo, nyt sitten High Dynamic Range. Valoissa ja varjoissa paljon enemmän yksityiskohtia.

Thephotoargus.com, Remarkable Arctic Ice Images by Diane Tuft.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.04.2017   (linkki)

Kari Hakli: Helsinki In My Mind
Kuva: Kari Hakli,28.4.2017 asti

Helsinki In My Mind on Kari Haklin (s. 1940) rakkaudentunnustus kotikaupungille, sen kaduille, rakennuksille ja ihmisille.

Tätä näyttelyä ja samannimistä valokuvakirjaa varten Hakli on koonnut aineistoa Helsingin kaupunginmuseolle 1960–1980-luvuilla tekemistään kuvauksista. Kuvakokoelman painopiste on vapaassa kaupungin havainnoinnissa.

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

Tomi Tuuliranta: Unohdetut
Kuva: ETomi Tuuliranta,29.4.2017 asti

Tommi Tuuliranta on kuvannut neljä vuotta yhdessä urakoitsija Mikko Myllymäen kanssa syrjäytyneiden, alkoholistien, vanhusten, huumeiden käyttäjien asuntoja ja elinoloja.

Kuvat ovat aitoja, raadollisen rehellisiä taltiointeja asunnoista, joihin on häädön tai menehtymisen jälkeen tilattu urakoitsija raivaustöihin.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

Jaana Rannikko: Kapteeni & Komppania
Kuva: 30.4.2017 asti

Jaana Rannikko (s.1978) käsittelee teoksissaan historiaa, ihmisyyden kerroksellisuutta sekä valokuvaan liitetyn ajan ja paikan rikkomisen mahdollisuuksia.

Rannikko valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta valokuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2010 ja kuvataiteilijaksi Taidekoulu Maasta vuonna 1999.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Digicamera.netin Foorumilta:

Eiliseen lisää:

Kamerakoulu.fi, Uutuus Lomographylta: Simple Use Film Camera.

 • Mynewsdesk.com, Uutuus Lomographylta: Simple Use Film Camera (lehdistötiedote). Lomography Simple Use Film Camera -kertakäyttökamerat ovat saatavilla huhtikuussa.
  • Lomography Simple Use Film Camera B&W noin 18 euroa.
  • Lomography Simple Use Film Camera Color noin 18 euroa.
  • Lomography Simple Use Film Camera Chrome Purple noin 24 euroa.

Ilta-Sanomat, 185 amistutkintoa jäämässä unholaan – mukana hitsaaja, valokuvaaja ja maalari. Kulttuurialalla ei enää suoritettaisi audiovisuaalisen viestinnän perustutkintoa tai valokuvaajan ammattitutkintoa.

Passikuvasta (ja henkilökorttikuvasta). Viime viikon lauantaina 22.4.2017 muistin, että passi ja henkilökortti eivät ole enää voimassa toukokuun alussa. Armi otti päiväsaikaan joitain kuvia, niistä sitten yksi valikoitui jatkoon. Ota omat passikuvasi (4.11.2003) -ohjeilla selvisi prosessista ihan hyvin. Soveltaen. Värikuva lähti. Kuva pitää olla alle kuusi kuukautta vanha, sähköisesti toimitettavan kuvan mitat 500 x 653 pikseliä, jpg-kuva, tiedoston maksimikoko 250 kilotavua. Pari kertaa piti ensi kirjautua pankkitunnistautuen lupahallinnon valokuvapalvelimelle. Ensimmäisellä kertaa täytin perustiedot (mitään käyttäjätunnusta ei tarvinnut). Toisella kertaa pääsin sitten siirtämään kuvan. Kolmannella kertaa sitten varsinaisesti tilasin passin + henkilökortin, tähän tuli kuvatunnus, kaikki piti maksaa etukäteen (yhteensä 88 euroa).

 • Automaattinen tarkistus ei havainnut kuvassa huomauttamista. Jos sormenjäljet + nimikirjoitus ovat alle kuusi vuotta vanhoja => ei tarvita henkilökohtaista käyntiä. Sähköpostiin tuli kuvan siirtämisen jälkeen kuvatunnus, samoin puhelimeen tekstiviestinä.
 • Tilattaessa piti valita R-kioski, josta valmiit tuotteet sitten hakee. Lauantai-iltana lähetin kuvan + tilasin passin + henkilökortin. Keskiviikkona aamupäivällä 26.4.2017 tuli tekstiviesti, että voi hakea R-kioskilta. Vasta hakemisen jälkeen selvisi, että nyt oli kyse vasta passista. Henkilökorttia vielä odottelen. Ja R-kioskilla vielä kolmen minuutin aikaviive ennenkuin lähetyksen sai. Passin voimassaoloajan alkaminen oli laskettu siitä päivästä, jolloin minulle oli myönnetty uusi passi (maanantai 24.4.2017). Hävisin siis noin 90 senttiä, kun en odottanut vanhan passin viimeistä voimassaolopäivää.
 • Matkustusasiakirjana vanha passi ei kuulemma enää käy, kun olen uuden hakenut. Saatekirjeessä kehotettiin tekemään vanha passi käyttökelvottomaksi. Uusi passi on sisältä aika lailla erinäköinen kuin edellinen viiden vuoden takainen.
 • Olin yllättynyt prosessin vaivattomuudesta ja nopeudesta. Värejä ei kuvissa enää ollut, aika suttuinen kuva. (jaha, henkilökorttikin tuli, torstai 27.4.2017).
 • Timo Suvanto, Timon poikkitiedepalsta. Useita artikkeleita passikuvan ottamisesta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Thom Hogan, Dlsrbodies.com, The Rhetoric Upgrade. 22.4.2017. “The most advanced camera in the world” “The end of DSLRs” “The DSLR killer” “A game changer” “The first Canon/Nikon killer”. Näissä otsikoissa ei sinällään ole mitään vikaa. Mutta ihan samaa luettiin aikanaan, kun Sony A7 Mark II -mallit, A99II:t, Panasonic GH5 ja Olympus E-M1 Mark II julkistettiin. Sony A9 lienee hyvä kamera, lyhyen kokeilun perusteella se tuntuu oikein hyvältä parannellulta A7 Mark II -kameralta. Käyttäjien ääntä on kuunneltu. Mutta että oikein DLSR killer. Ei. Maailman edistynein kamera? Miksi vain USB 2.0 (jo nyt on peilittömiä kameroita, joissa USB 3.1.). Osa spekseistä näyttää erinomaisilta, osa vähemmän erinomaisilta. Sony valitsi paljon hitaammat SD-kortit XQD:n sijaan. Miksi kun kerran painotetaan urheilukuvausta ja nopeutta. Ym.

The Online Photographer, How Weatherproof Are Olympus Cameras? John Lehet. 90% kuvista Sonyn täyskennoisella. Mukana kuitenkin kulkee aina Olympus E-M5 Mark II. Miksi.

Pdnonline.com, PDNs 30: Mentors, Teachers and Influencers. Valokuvaajien lyhyet haastattelut. ...Clare Benson: Arno Rafael Minkkinen. “I met him once, about five years ago, and we only exchanged a few words. Later I found something he had written about my work online, and this past year he nominated me for an award. It is incredibly encouraging to find that someone has been following your work, without you even realizing it, and to feel that level of support from someone you admire.”...

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Alessandra Sanguinetti’s Real and Mythical France. Seitsemän kuvaa ja teksti.

Fotosidan.se, Fotomässan slås ihop med Vildmarksmässan. Syksystä 2017 messut siirtyvät uuteen ajankohtaan, 9.3.2018 - 11.3.2018.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Näin upeina et ole koskaan nähnyt Signe Branderin ja muiden Helsinki-kuvaajien otoksia. Helsingin kaupunginmuseo avaa tänään valokuvakokoelmansa verkossa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Erona aiempaan on kuvien laatu: ne tulevat ensimmäistä kertaa tarjolle ilmaiseksi painokelpoisina korkearesoluutioisina tiedostoina. Samalla avautuu uusi verkkopalvelu Helsinkikuvia.fi, jossa kuvia voi selata ja josta niitä voi ladata.

-”Meidän arkistomme ovat olleet vuodesta 2014 auki Finna-palvelun kautta, mutta siellä kuvat ovat olleet tarjolla vain pienellä resoluutiolla, pidempi sivu on niissä noin 800 pikseliä. Pääsääntöisesti parempilaatuiset kuvat ovat olleet maksullisia”, sanoo kaupunginmuseon tutkija Aki Pohjankyrö.

 • Ei enää. Tästä päivästä lähtien noin 45 000 kuvaa on tarjolla niin hyvälaatuisina, että kaupunginmuseo odottaa jo, millaista liiketoimintaa ihmiset kuvista kehittävät. Lisää kuvia tulee tarjolle sitä mukaa kuin digitointi etenee.
 • Helsinkikuvia.fi. Värikuviakin joukossa.

Journalisti 5 / 2017. Ilmestynyt 13.4.2017. Seuraava numero ilmestyy 5.5.2017.

 • Liian kaunis terroristiksi. Visuaalisesti miellyttävä kuva voi pelata karmean teon tavoitteiden pussiin. Pitäisikö se jättää julkaisematta? Raadin puheenjohtajan Stuart Franklinin mielestä palkitseminen oli väärä viesti niille, jotka pohtivat vastaavia tekoja. Guardianin julkaisemassa kirjoituksessaan Franklin vertasi kuvaa mestauskuviin. Hän kuitenkin hävisi äänestyksen täpärästi.
 • SFJ palkitsi Karkotetut-kirjan tekijät. Toimittaja-valokuvaaja-työpari Kaisa Viitanen ja Katja Tähjä ovat Vuoden 2016 freelancerit.
 • Somesta ei ole totuuskomissioksi. Facebook on luvannut tuottaa digitaalisia työkaluja, joiden avulla kuka vain voi tarkastaa valheeksi epäilemiään sisältöjä ja tehdä niistä ilmiantoja. Valeuutisten torjuntaan se ei riitä, kirjoittaa Elina Grundström. Viime syksynä jouduin iskuryhmään, jolle annettiin mahdoton tehtävä. Euroopan itsenäisten medianeuvostojen verkosto valitsi minut työvaliokuntaan, joka ottaisi yhteyttä Facebookiin. ”Sitä on sitten yritetty aiemminkin. Jumalaankin on helpompi saada kontakti kuin Facebookiin”, meitä evästettiin. Tehtävänä oli sopia, ettei yhtiö sensuroisi medianeuvostojen valvomaa sisältöä. Aloite tuli norjalaisilta. He olivat suivaantuneet siitä, että Aftenpostenin Facebook-sivulta oli poistettu tunnettu mustavalkokuva napalmin haavoittamasta, alastomana juoksevasta vietnamilaistytöstä. ”Ihan kuin postinkantaja repisi lehdistä sivuja, joita pitää sopimattomana”, joku totesi.

Kouvolan Sanomat, Professori: Risunjemmaaja-videon tuomio voi nostaa julkaisukynnystä. Youtube-palvelussa Raivokas risunjemmaaja -nimisen videon julkaissut kuvaaja on saanut tuomion yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 45-vuotiaan miehen 1700 euron sakkoihin. Lisäksi kouvolalaismies joutuu maksamaan 2300 euroa oikeudenkäynti- ja selvittelykustannuksia. Youtube-videointiin liittyvä oikeudenkäynti on poikkeuksellinen, arvioi Helsingin yliopiston viestintäoikeuden professori Päivi Korpisaari.

 • Professori muistuttaa, että on yleinen virheluulo, että julkisella paikalla otettua kuvaa tai videota saisi aina julkisesti levittää. —On kaksi eri asiaa julkisesti kuvata ja julkisesti levittää kuvauksen tulosta. Julkisilla paikoilla saa toki kuvata, mutta kuvan tai videon levittäminen on toinen asia.
 • Tuomiossa huomioitiin muun muassa se, että kuvaaja itse poisti videon netistä. Tämän lisäksi kuvaaja on saanut videostaan kielteistä palautetta.
 • Tapahtumat saivat alkunsa, kun lenkkeilijä kuvasi videon kouvolalaisella lenkkipolulla kesäkuussa 2016. Mies oli tuonut puutarhajätettä pakettiautolla lenkkipolun varteen, kun videon kuvannut saapui sattumalta paikalle.
 • Kuvaaja pyysi risukuorman tuonutta keräämään roskat ja viemään ne jäteasemalle. Miesten välille syntyi sanaharkka, joka taltioitui videolle. Kuvaaja latasi videon Youtubeen.

Savon Sanomat, Trendit ovat muuttuneet: Millainen aika, sellainen hääkuva. Ennen kuin on päästy studiosta nykyisiin rentoihin hääkuviin, on kuvausten saralla kuljettu pitkä matka. Kuopiolaisesta Studio Liisasta monille savolaisille tuttu, jo eläkkeellä oleva valokuvaaja Liisa Pulkkinen tietää, kuinka vakava paikka hääkuvaus oli vielä 1970-luvulla. Silloin mies istui usein kuvissa naisen yläpuolella, ja totiset katseet kohdistettiin kameraan.

Yle, Satuit kuolemaan ja tärkeät tietosi hävisivät netissä – suomalainen startup tarjoaa ratkaisua. Tiedot ovat usein eri salasanojen ja erilaisten käyttösopimusten takana. Niitä uhkaa häviäminen, jos käyttäjä kuolee: Omaisille voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta saada tietoja haltuunsa, jos salasanat häviävät. Joskus kuolleen henkilön netissä olevista tiedoista ei edes tiedetä.

 • – Meillä on miellyttävä käyttöliittymä, jonka avulla käyttäjä voi tallentaa kaikki tärkeät ja merkitykselliset asiansa yhteen paikkaan ja käyttää niitä omassa arkikäytössä, Emonum-palvelun keksinyt Ville Hyyryläinen kertoo.
 • – Ne voivat olla esimerkiksi salasanoja, passikopioita, vakuutustodistuksia tai valokuvia. Ihan tavallista arvokasta säilytettävää, joka olisi yhdessä paikassa helposti saatavilla.
 • Palvelun beta-versiota koekäyttää jo 150 henkilöä. Hyyryläisen mukaan palaute on ollut positiivista. Rahaa palvelu aikoo hankkia vuosimaksuilla. Halvin palvelukokonaisuus maksaa 25 euroa vuodessa. Tällä saa kaksi gigaa säilytystilaa palvelulla. Käyttäjän kuollessa Emonum sitoutuu huolehtimaan käyttäjätilistä vielä yhdeksän vuotta.

Kamera-lehti.fi, Luontokuvakoulu 11: ilmeikäs lokki. 25.4.2017. Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun 11. aihe on ilmeikäs lokki. Luontokuvakoulun tämänkertainen tehtävä on kuvata lokki.

Gotech.fi, Taskuun mahtuva Panasonic DC-TZ90 sisältää 30-kertaisen zoomin. Panasonic DC-TZ90 tulee kauppoihin toukokuun lopulla noin 530 euron hintaan.

MTV, DJI:n uutuuslaseilla näkee dronen kamerakuvan – lennokin suuntaa voi myös muuttaa päätä kääntämällä. DJI Goggles -lasien toimitukset ovat alkamssa toukokuun lopullta. Hinta on toistaiseksi tiedossa Yhdysvaltojen osalta ja on 449 dollaria.

TE-palvelut, Valokuvaaja / kuvausmyyjä, 2 paikkaa, Suomen Koulukuvaus Oy, Turku. Pitää olla valmis kuvausten myymiseen sekä puhelimitse että kuvauspaikalla. Oma auto.

Työpaikan osoite Brahenkatu 10, 20100 TURKU
Työ alkaa elokuu
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk, määräaikainen 3 kk, voi jatkua ensi keväänä
Haku päättyy 22.05.2017
Jätä hakemus Kirjalliset hakemukset 22.5.2017 mennessä

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Powerful Portraits of Women Who Are Changing the World.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, Pictures of Farmland. Huhtikuu on Miken suosikkikuukausi.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The Mighty Penn. 10 kuvaa ja teksti. Irving Penn, kuoli 2007. Sisäänheittokuvana Dali.

Fotosidan.se, Fotografiska letar nya talanger. Syyssalonkia varten haetaan kuvia, neljännen kerran. Kaikille ruotsalaisille avoin.

Fotosidan.se, Digital Instax med bildbehandling. Instax-pikakamera on ollut suosittu. Nyt sitten digitaalinen versio. Yhdellä latauksella ottaa 160 kuvaa. Kamera painaa 450 g. 10 kuvaa 8.6 cm x 7.2 cm, 12 sekuntia.

Kamera & Bild, Ingen Fotomässa i år – flyttas till mars 2018. Tänä vuonna ei Fotomessuja. Marraskuusta maaliskuulle.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Sony a9 ensituntumat, kesto 25:26. Sony a9 ensituntumat ja kommentit. Sony World Photography Awards -tapahtumat raportti ja Suomen kansallisen sarjan voittajan Antti Hallakorven haastattelu.

Yle, Talvisota väreissä – Ruotsista löytyneet talvisodan harvinaiset värivalokuvat esillä Lappeenrannassa. Ruotsalaisen sotilaslääkäri Carl-Erik Grothin kuvat löytyivät Ruotsin kansallisarkistosta. Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannan linnoituksessa avautui lauantaina harvinaisia talvi- ja jatkosodan värivalokuvia esittelevä Sodan värit -näyttely. Näyttelyssä on kuvia jatkosodan hyökkäysvaiheesta, asemasodasta ja perääntymisvaiheesta. Kuvien teemana ei ole kuitenkaan niinkään sota vaan sotilaiden ja siviilien arki sodassa.

Pallopanoraamablogi, Kuu ja Aurinko, veljekset kuin ilvekset. 24.4.2017. Oppirahojen jälkeen on nyt päästy typistämään Kuun ja Auringon kulku noustessa pelkäksi viiruksi. Ja vähemmän yllättäen, ovat viirut aika samannäköiset.

Teknavi.fi, Testissä kevyet uutuusdronet – taskuun mahtuva DJI Mavic Pro haastaa ammattikopterit. Kiinalaisvalmistaja DJI:n uusimman mallin erikoisuutena on pieni koko. Mavic Pron voi taittaa kokoon, jolloin kopteri mahtuu jopa takin taskuun. Propellien kiinnittäminen on nopeaa pikakiinnityksen ansiosta. Mavic Pro kuvaa 4K-videota ja lentää erittäin vakaasti kohtalaisessakin tuulessa. 1190 euroa.

Parrot Bepop 2, noin 700 euroa (FPV-lasien kanssa)

Kauppalehti, Ukko.fi muuttaa kevytyrittäjien vakuutukset pikavauhdilla – ”Nyt pitää vain sopeutua tilanteeseen”. Asiakasmäärältään Suomen suurimman kevytyrittäjyyspalvelun asiakkaat vakuutetaan jatkossa yrittäjinä eikä työntekijöinä. Toimitusjohtaja mukaan taustalla on eläkevakuutusyhtiön päätös.

 • ”Käsitykseni on se, että lyhytkestoisissa työsuoritteissa kevytyrittäjät katsotaan sivutoimisiksi yrittäjiksi ja TE-toimisto tekee tulkintansa siltä pohjalta. Mutta käytäntö on ollut kirjavaa tähänkin asti. Toivottavasti tämäkin päätös toisi pikkuhiljaa selkeyttä siihen päätöksentekoon.”

Mikrobitti.fi, Microsoft julkaisi uudelleen Windows 10 -päivitystä valmistelevan päivityksen vanhempien Windows-versioiden käyttäjille.

Iltalehti, Värisokea isoisä puhkesi kyyneliin - näki värit ensi kertaa elämässään. Floridalaismies sai silmilleen EnChroma-lasit 66-vuotissyntymäpäiviensä kunniaksi. Lasien avulla osa värisokeista näkee värit niin kuin värit oikein näkevät ihmiset ne pystyvät havaitsemaan. (...kaihileikkauksen käyneet kertovat, että silloinkin alku on aika dramaattinen...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Beautiful Images of the Arctic Expose a Darker Truth.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Techradar.com.

Pndonline.com, Vivian Maier Estate Sues Jeffrey Goldstein for Copyright, Trademark Infringement. Illinoisin osavaltio nimitti viranomaisen hoitamaan vuonna 2009 kuolleen Vivian Maierin etuja. Varsinaista oikeaa perijää ei ole vieläkään selvitetty (tai virallisesti ratkaistu). Toisen Maierin negatiiviostajan kanssa päästiin sopimukseen, toisen kanssa ei. (tätä ei enää jaksaisi ollenkaan...).

The Online Photographer, 20 Years Ago Next Month: What Is 'Bokeh'? Milloin Bokeh-termi tuli länsimaihin? Ja missä yhteydessä?

Pdnonline.com, How to Shoot Better Car Footage.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Martha Cooper’s Golden Age of Street Art. 11 kuvaa ja teksti. Näyttely New Yorkissa. Graffitia.

Lensrentals.com, blog, Lensrentals.com Reviews the New Sigma 135mm f/1.8 Art Series Lens. Ensimmäistä kertaa Sigma maksaa enemmän kuin vastaava Canon. Canon 135mm f/2L. Ja vielä kolmasosa stoppia enemmän valovoimaa.

Kamera & Bild, "Whiteout" vinnare i Sony World Photography Awards 2017. Belgialainen kuvaaja otti kuvat Balkanilla, Skandinaviassa ja Keski-Aasiassa. Lumen keskellä.

Fotosidan.se, Jag tar en bild från Raw till utskrift. Blogi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.fi, Sony World Photography Awards 2017 raportti. 23.4.2017. Sony World Photography Awards on ennen kaikkea valokuvia, mutta tällä kertaa tarjolla oli myös kamera, jolla voi olla käänteentekeviä vaikutuksia. Maailman suosituimmaksi nousseen Sony World Photography Awards (SWPA) -kilpailun tämän vuoden kuvamäärä oli 25% enemmän kuin edellisellä kerralla ja kuvia lähetettiin kisaan kaikkiaan 227000, joiden kuvaajat olivat 183:sta maasta. Osallistujamäärä on noussut viime vuosina jyrkästi ja ensi vuonna saatetaan hätyytellä uusia satatuhatlukuja.

 • Sony A9. Sain tilaisuuden kokeilla uutta A9-kameraa, joka jätti erittäin hyvän ensivaikutelman, mutta pitää muistuttaa, että vasta kunnollisen omaa tahtiin tehdyn koekuvauksen jälkeen voin sanoa varmemman mielipiteen. Runko on lähes saman kokoinen kuin A7-sarjan laitteet ja pääosin käyttöliittymäkin on sama, mutta ei ihan. Tarkennuspistettä voi siirrellä joystickilla tai koskettamalla näyttöä, mikä on erittäin hyvä uudistus ja nopeuttaa kuvaamista.

Pallopanoraamablogi, Pimennyksiä ja vakoilijoita kiertoradalta. 24.4.2017. Geostationäärisiä satelliitteja kun on tullut kuvattua niin paljon laajiksella, niin vaihteeksi koitin ottaa niiden muodostamista tekotähdistöistä kuvia pidemmällä polttovälillä. Tasauspäivien aikaan voi myös nähdä kun satelliitit hetkeksi katoavat Maan varjoon, eli tekokuunpimennyksen.

Länsiväylä, Sisustuskuvaaja: Esineet ovat elämää varten – "Kuluminen saa näkyä". Yksi asia johtaa toiseen. Sisustusharrastus sai Saija Perkkiön kiinnostumaan valokuvauksesta, ja nyt hän opiskelee sitä oman työnsä ohella Helsinki Design Schoolissa.

Ilta-Sanomat, Älä hukkaa tärkeitä kuviasi – tee joku näistä tempuista lomamatkallasi. Käytä pilvipalvelua. Ulkoinen kiintolevy. Tietokone. Tai vaikka kamera.

Iltamakasiini.fi, Näin saat parhaan profiilikuvan deittipalveluun.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • 20 Tips for Getting People to Smile in Photos.
 • Camera Bag Review – The Udee Backpack. Nainen arvioi. Järjestelmäkaemra + objektiivit. 15 tuuman läppäri. Sisäänrakennettu pieni teräsvaijeri + yhdistelmälukko, jolla repun voi laittaa kiinni mihin tahansa. Pienet led-valot. Muutama huonokin puoli löytyi. Arvosana 3.5 * / 5 *. Kickstarter-projekti, Jan 11 2017 - Feb 25 2017. Toukokuussa toimitukset alkavat, hinta kuulemma $229.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Everything You Need To Know About Boat Photography.

Dpreview.com.

 • Sony a9 shooting experience: Here's why I'm impressed. Urheilukuvaaja kertoo. Kuulemma paras käytössä ollut kamera, vaikka ei otettaisikaan huimioon huimaa sarjakuvausta. Tähän asti Sonyn valikoihin on hukkunut kokenutkin kuvaaja. Ei enää. Ja automaattitarkennus on peilittömien ykkönen, enempää ei voi kertoa ennen pitempää käyttöä. Mutta. Esimerkiksi säänkestävyys ei taida olla Sonyn väittämän luokkaa. Ja missä ovat XQD-korttipaikat. Kamerasysteemin vaihtaminen toiseen ei ole mikään pikku juttu. Vanhat objektiivit pitää vaihtaa toisiin.
 • Huawei P10 camera review. 5.1 tuuman sopii hyvin taskuun. Kaksoiskamera, 12 megapikselin värisensori ja 20 megapikselein monosensori. F2.2. 27mm. Led-salama. 4K video. Etukamera 8 megapikseliä, F1.9. Manuaalisäädöt, DNR Raw. Arvosana 84%. Suomen hinta on 599 euroa ja 799 euroa.

Petapixel.com, Ep. 170: Do You Take the Shot…or Do You Save a Life? – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Earthboundlight.com, Landscape Photography Ethics. 23.4.2017.

IR, The Seagate/DJI strategic partnership yields first product: a portable 2TB drive with microSD port.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.04.2017   (linkki)

EriValo
Tapio Autelo, Jan Ekström, Antti Kauppi, Marjut Korhonen, Minna Lehtola, Päivi Lukkari, Kristiina Lähdesmäki, Tarakini Rainaho, Jarmo Sarkkinen, Kiisi Tuomala, Seppo Verho.
Kuva: EriValo-näyttely.14.5.2017 asti

Helsingin Työväenopiston valokuvailmaisun projektipajan valokuvanäyttelyn jujuna on aiheiden, näkökulmien ja tyylien moninaisuus. Yhdistävä tekijä on ryhmäläisten intohimo kuvaamiseen ja halu kehittyä.

Helsingin työväenopiston Valokuvailmaisun projektipajaa vetää Leena Kömi.

Jukka Male Museo,
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 2. kerros, Helsinki
joka päivä 9-21

Digicamera.netin Foorumilta:

Edelleen Sony a9. (hinnat vielä muuttuvat).

MTV, Ikänsä kauppaa tehnyt Markku joutui nettipetoksen uhriksi: "Kyllä tämä pitää kantapään kautta oppia". Markku Leskinen on entinen ammattivalokuvaaja. Hänelle erilaiset netin myyntikanavat ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella lukuisten kauppojen myötä. Viimeisin kauppa päätyi kuitenkin ikävään nettipetokseen: Hän osti tori.fi -palvelun kautta kameran laturin ja maksoi sen, mutta ei koskaan saanut tilaamaansa tuotetta. Ostoilmoitus.

 • – Totta kai ensiksi hävettää, kun tulee huijatuksi. Hävetti itseänikin, koska olen yli 300 nettikauppaa tehnyt eläessäni. Ei minua koskaan ole tällä tavalla huijattu. Ensin tuumasin muutaman v-sanan peräkkäin, Leskinen tunnustaa.
 • Leskiselle rikosilmoituksen teko oli ensimmäisenä mielessä. Monet hänen jututtamansa tuttavat, jotka ovat joutuneet nettipetoksen uhreiksi, eivät ole tehneet rikosilmoitusta pienen summan takia.
 • (ja oli se kameralaturin hinta nyt sitten 30 euroa vai 35 euroa?)

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Call for Entries: The RPS International Photography Exhibition. UK. Maksullinen.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Coastal Photography With A Creative Twist.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, Intressant radiointervju med Mattias Klum. Sverige Radio. Söndagsintervjun, Direktsändning Mattias Klum – naturfotografen med slutna ögon. Kuunneltavissa podcastina, kesto 50.29. Tai mp3 imuroitavissa.

Kamera & Bild, Test: Sony A6500 – stadigt i kamerahuset. Julkistettu lokakuussa 2016. 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera, kroppikenno. Viisiakselinen kuvanvakaaja sekä kosketusnäyttö uutta (vrt. Sony A6300). Lisää tehoa, isompi bufferi. Paino 455 g. ISO parantunut. 11 kuvaa sekunnissa (300 jpg, 100 raw + jpg). Sama 4K video kuin A6300-mallissa, mutta lisänä kosketusnäytön tarjoamat mahdollisuudet tarkentamiseen. Edelleen vain mikrofonille liitäntä (ei kuulokkeille). Valikkosysteemiä järkiperäistetty. Yhdellä latauksella 350 kuvaa (lcd-näyttö), 310 kuvaa (elektroninen etsin). Arvosana 80. Toppklass. Suomen hinta on 1500 euroa (hinnassa mukana verot).

Kamera & Bild, Bengt Luthman: Ergonomi och fantasi. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Turun taidemuseo, Elina Brotherus Teoksia 1998–2015. 17.2.–21.5.2017. Turun taidemuseossa Elina Heikan ja Anna-Kaisa Rasterbergin erikoisopastus Elina Brotheruksen retrospektiiviseen näyttelyyn (Teoksia 1998–2015). Tänään. lauantaina 22.4. klo 14.

Tamski.com.

Peter Forsgård, Vlog, 100kuvaa100kirjaa. 21.4.2017. Käyn läpi tämän vuoden suurta kuvausprojektiani. YouTube-video, kesto 5:53.

Tiina Puputti, Kuvia kulissien takaa – KalPa finaalipeleissä, #game2. 21.4.2017. Olin neljännellä luokalla, kun KalPa pelasi silloista 1-divisioonaa. Seura jakoi lippuja ala-asteen oppilaille ja minäkin sain kaksi lippua. Isä vei minut peleihin. Myöhemmin minulle on kerrottu, että tulin jäähallilta silmät loistaen ja ilmoitin haluavani pelata jääkiekkoa. Tätä ennen en ollut oikeastaan harrastanut mitään urheilua.

Kamera-lehti.fi.

 • Pääkirjoitus: Oletko kuvankäsittelijä? 30.3.2017. Itselläni käy usein niin, että peruskäsittelyyn ei paljon aikaa kulu. Mutta jos kuvasta haluaa edustavan, sen parissa voi tuhraantua tunti, toisinaan enemmänkin. Kuvankäsittely- ja arkistointiohjelma Lightroom täytti helmikuussa kymmenen vuotta. Se on jo kunnioitettava ikä.
 • Luontokuvakoulu 9: Helenan luonto&ihminen. 21.4.2017. Helena Sytelän penkkikuva henkii loppukesän rehevyyttä. Penkki näyttää uudelta, eikä siinä moni ole ehtinyt istua. Olisikohan polkua siirretty.
 • Luontokuvakoulu 9: Juhanin luonto&ihminen. 7.4.2017. Juhani Anttosen Hitonmäen savotta on huolellinen kuva joka kohdiltaan. Valo on pehmeä muttei harmaa. Rajaus on tarkka ja dynaaminen, ympäristö selviää monipuolisesti.
 • Blogit, Väärä Kurkku, Hyvä kuva – vai (ki)innostava? 13.4.2017. Unta vai totta: kilpailuissa menestyvät tutut ja turvalliset kuvat.

Jussi Hietaniemi, J.I Hietaniemi Photo. Paljon katseltavaa.

Koti-Karjala, Valokuvausyrittäjän työ monipuolista ja luovaa. Kiteeläisen Photo Sky -valokuvausliikkeen yrittäjä Eija Muhonen.

Tivi.fi, Pelkäätkö, että Google seuraa liikkeitäsi? Tämä sivusto paljastaa totuuden. CNET sanoo, että Google Maps Timeline -palvelu näyttää suoraan, onko Googlen sijainninseuranta kytketty päälle vai ei. Asetukset näkyvät selkeästi suoraan kartan alla. Palvelun asetuksia voi vaihtaa helposti, ja seurannan voi keskeyttää kokonaan tai pistää hetkeksi tauolle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Techradar.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 14 linkkiä ja video.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, Henri Cartier-Bresson in India. Neljä kuvaa ja teksti. Ensimmäinen matka Intiaan vuonna 1947. New York, näyttely.

Pdnonline.com, Sony a9 vs. Canon 1D X Mark II vs. Nikon D5.

Pdnonline.com, Object of Desire: TinyMos Tiny1. $449.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Year of the Alpha, Sony α9 julkistettu – lyhyet kommentit uudesta kamerasta. 20.4.2017. Sony julkisti eilen uuden Sony Alpha α9-kameran, joka sijoittuu erittäin menestyksekkään Sony α7-sarjan yläpuolelle. Jutun loppuun on koottu joitakin hyviä linkkejä, mutta tässä lyhyesti Sony α9:n keskeisimmät ominaisuudet. ...Julkistuksen perusteella Sony α9 on selvästi suunnattu nopeaa sarjakuvaamista ja viiveetöntä toimintaa tarvitseville urheilukuvaajille, journalisteille sekä muille nopeutta arvostaville kuvaajille. ...Jenkkihinta kameralle on 4500 dollaria, mikä kääntynee noin 5000 euroksi Suomessa. Hinnasta voi aina valittaa ja monelle tavalliselle harrastajalle tämä kamera tulee jäämään vain haaveeksi, niin minullekin, mutta jos ominaisuuksia ja hinnoittelua katsotaan ammatti- ja urheilukuvaajien näkökulmasta, Sony α9 on suorastaan edullinen. ...

 • Tekniikan Maailma, Sony hätistelee uudella huippukameralla Canonin ja Nikonin valta-asemaa. Keskiviikkoiltana julkistettu Sony α9 on peilitön ammattilaiskamera, jonka on tarkoitus horjuttaa Canonin ja Nikonin valta-asemaa. Se sisältää maailman ensimmäisen pinorakenteisen kinokoon cmos-kennon (engl. stacked sensor). Sony α9 tulee kauppoihin kesäkuussa. Ensimmäiset ennakkotilaushinnat ovat Suomessa asettuneet 5300 euron tietämiin. Se on jopa 1300 euroa vähemmän kuin Canon EOS 1D X Mark II ja 1700 euroa vähemmän kuin Nikon D5.
 • Digikuva.fi, Sony esitteli A9-kameran.

Satakunnan Kansa, Vuosikymmeniä Porissa toiminut kameraliike lopettaa - ”iso sääli”, 20.4.2017. Ainakin yli 40 vuotta Porissa toiminut kameraliike Rajala Pro Shop lopettaa toimintansa. Myymäläpäällikkö Jussi Elomaa kertoo, että liike jatkaa toimintansa vielä kesän yli, mutta ovet laitetaan lopullisesti säppiin syyskuun alkuun mennessä. Liikkeen lopettamisen myötä neljä ihmistä menettää työpaikkansa. Rajala on tarjonnut heille töitä muissa toimipisteissään.

 • Lopettamisuutinen on yllättävä, sillä Porin kaltaisessa kameraharrastajien kaupungissa luulisi piisaavan hyvin asiakkaita. Elomaan mukaan liikkeen lopettamisessa onkin asiakaspulan sijaan kyse Rajalan strategiasta, joka vie ketjun toimintaa entistä vahvemmin verkkoon. Verkosta taas haetaan kasvua.

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 10.4.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa koirien jäätelöbaari Meksikossa, jättimäinen pääsiäismuna Kroatiassa ja palmusunnuntain viettoa Malagassa.
 • 11.4.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa pakoa Mosulissa sekä pääsiäisviikon seremonioita ympäri maailmaa.
 • 12.4.2017. Keskiviikon kuvakoosteessa nähdään muun muassa nepalilaisen stuntmanin hurja temppu ja maailman vanhin vuorikiipeilijä.
 • 13.4.2017. Torstaina kuvakoosteessa nähdään muun muassa Mosulin taisteluista selviytynyt karhu, jälkiä jättämätön sandaali ja rodeoratsastusta Uruguaissa.
 • 18.4.2017. Maailman kuvissa tiistaina muun muassa paavi huurteisella Vatikaanissa, presidenttiehdokas teuraiden seassa Pariisissa ja Harrikka-tankkeja Milwaukeessa.
 • 19.4.2017. Keskiviikon parhaissa kuvissa muun muassa stadionkoristelua, lunta ja jäätä sekä aurinkoenergiaa.
 • 20.4.2017. Päivän kuvissa nähdään tänään muun muassa savuava mielenosoittaja Venezuelassa, viulunsoittaja Mosulissa ja mallit tuulen riepoteltavina Tokiossa.

HS, Muistatko ihmemekon, joka sai internetin sekaisin? Tiede selvitti vihdoin, miksi näemme sen niin erivärisenä – vastaus liittyy aamuvirkkuuteen. 20.4.2017. Vuonna 2015 ”ihmemekko” sai internetin sekaisin ja hämmensi tutkijoita ympäri maailmaa. Ihmiskunta jakautui karkeasti ottaen kahteen leiriin: yksi näki mekon sini-mustana, toinen valko-kultaisena. Osapuolet eivät voineet ymmärtää, miksi toiset näkivät mekon sellaisena kuin näkivät.

Yle, Kodin kyberopas julki: Näillä kymmenellä vinkillä teet netinkäytöstäsi turvallisempaa. Opas on pitkähkö mutta selkokielinen 66-sivuinen teos, jonka on koonnut toimittaja Jaana Laitinen. Yle poimi siitä kymmenen perusasiaa, jotka sisäistämällä oma digiturvallisuus on jo hyvää perustasoa.

MTV, Tästä syystä käännät pääsi kuvissa aina oikealle – kokeile vaikka itse. Psykologi Annukka Lindellin tutkimuksen mukaan ihmiset pitävät useimmiten enemmän kasvojensa vasemmasta puolesta. Tästä syystä myös selfiet, jotka on otettu viistosti vasemmalta, näyttävät omaan silmään parhaimmalta. Tulos oli australialaistutkimuksen mukaan sama miehillä ja naisilla sekä vasen- ja oikeakätisillä.

Hel.fi, Myllypuro-näyttely tuo muuttuvan Itä-Helsingin kaupungintalolle. Kaupungintalon Virka-gallerian valokuvanäyttely esittelee itähelsinkiläisen lähiön – muuttuvan Myllypuron – urbaania elämää. 11 600 asukkaan Myllypuro näyttäytyy modernistisena esikaupunkina valokuvaaja Sakari Röyskön töissä.

 • Näyttely on avoinna 21. huhtikuuta – 28. toukokuuta Helsingin kaupungintalon aulan Virka-galleriassa ja sinne on vapaa pääsy.

ePressi.com, Adobe julkisti laajan videopäivityksen Creative Cloudiin. Nyt saatavilla oleva päivitys sisältää uusia grafiikkaan, animaatioon, ääneen ja sisällön jakamiseen liittyviä ominaisuuksia sekä tukee uusimpia videoformaatteja kuten HDR, VR ja 4K.

TE-palvelut, Museoseikkailija, Museovirasto, Kansallismuseo, Helsinki. Osaatko ottaa hienoja kuvia kännykällä ja kameralla? Syntyykö sinulta helposti viihdyttävää tarinaa, kuvaa ja videota eri some-kanaviin? Oletko etsimämme, uusia elämyksiä janoava, iloinen museoseikkailija, jolla on toimittajan utelias mieli ja valokuvaajan tekniset taidot ja visuaalinen silmä? Museoseikkailu edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa ja ajokorttia. Museoseikkailijan pesti kestää kaksi kuukautta 5.6.-29.7. 2017. Työaika on 36 h 45 min/vko. Palkkaus: 1747,72 € /kk.

Työpaikan osoite 00100 HELSINKI
Palkkaus 1747,72 € /kk
Työn luonne kesätyö
Työ alkaa 05.06.2017, 2 kk
Työaika kokoaikatyö, 36 h 45 min/vko
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 05.05.2017

Ilta-Sanomat, Älä anna Windows-päivityksen pilata päivääsi – 5 vinkkiä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Top Tips On Capturing Arty Style Flower Photographs.

Dpreview.com.

IR.

Sony World Photography Awards, 2017 Winners & Shortlist.

The Online Photographer, Sony's Bold Bid. Mike. Odotamme prokuvaajien reaktioita.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, Todd Webb’s Vintage New York. 10 kuvaa ja teksti. Yli 100 kuvaa, 1945-1960.

Pndonline.com, 9 Film Cameras You Can Buy Right Now.

 • Mint InstantFlex TL70, $389
 • Leica M7, $4,395
 • Polaroid SX-70, $400
 • Impossible Project I-1, $350
 • Leica SOFORT, $300
 • Nikon FM10, $600
 • Fujifilm Instax mini 70, $140
 • Lomo ‘Instant Automat, $149
 • Kodak Super 8mm (hintaa ei vielä ilmoitettu) (mitenköhän tämä ostetaan, kun hintakaan ei ole vielä tiedossa... Hm.)

Fotosidan.se, Kända fotografer skildrar Italien. Näyttely. Anders Petersen, Lorenzo Castore ja Martin Bogren.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Ensi kertaa Utön saarella. 12.4.2017. Erottamaton osa keväitäni on vierailu Saaristomerellä. Aiempina vuosina olen matkannut telttailemaan Jurmon saarelle, mutta nyt päätin olla radikaali ja vaihtaa matkakohdetta. Varasin mökin Utöstä, joka sijaitsee noin 12 km Jurmosta etelälounaaseen ja on Saaristomeren yhteisalus M/S Eivorin päätepysäkki.

Ilkka Rytkönen, ilkansivu.net, Nikon D4S parin päivän pikakokeilussa. 19.4.2017. Nikon julkaisi tästä lippulaivamallistaan uuden version keväällä 2016, nimeltään D5. Sen myötä liikkeellä saattaa olla hieman enemmän käytettyjä D4S-runkoja, joten sellaisen haaveilijalla voi olla nyt paikka hankkia se sopuhintaan. Kokeilu perustuu yhteen viikonloppuun Neste Oil Rallissa sekä sen jälkeiseen kokeiluun viime kesänä.

Aamulehti, Valokuvaajan nappiosuma: Harvinainen suurpeto näyttäytyi keskellä päivää. - Siinä se nuohosi jokirantaa ja paineli sitten Kaipolan suuntaan, Niittylahti sanoo. Nuohooja oli harvinainen suurpeto, ahma. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Niittylahti pääsi ikuistamaan ahmaa.

Mobiili.fi, Nokia luo ihmekameransa ympärille koko ekosysteemin – tällainen on OZO Reality.

Aamulehti, Tamperelaisyritys kuvasi työntekijöitä valvontakameroilla – ex-toimitusjohtajalle sakkotuomio. Osa valvontakameroista oli suunnattu niin, että työntekijöitä ja heidän työskentelyään esimerkiksi tietokoneilla tuli koko ajan kuvatuksi tallentavalla kameralla.

Tivi.fi, Panasonicin uusi kameratekniikka mittaa sydämen sykkeen ihmisen kasvoista. Golf ei välttämättä ole televisiolajina kaikkein intensiivisin seurattava. Japanissa piakkoin alkavassa Panasonic Open Golf Championship 2017 -turnauksessa pyritään tuomaan kotikatsomoihin lisää jännitettävää lisäämällä tv-lähetykseen tieto pelaajien sykkeestä. Mittaaminen suoritetaan etäältä erikoisvalmisteisen kameran avulla.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Tampereen yliopistollinen sairaala TAYS, Silmäkeskuksen vastuualue, Tampere. Kelpoisuusehtona on soveltuva ammatillinen koulutus. Valokuvaajan työtehtäviin kuuluvat silmän kuvantamistutkimukset, kuvantamisjärjestelmien kehittäminen, potilashallintojärjestelmien käyttö ja muut kuvantamiseen liittyvät tehtävät. Toimen menestyksellinen hoitaminen edellyttää proaktiivista ja innostunutta työasennetta, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kehittämisaktiivisuutta.

Työpaikan osoite Teiskontie 35, 33520 TAMPERE
Palkkaus sovellettavan kunta-alan sop. mukaan
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 04.05.2017 klo 14:30

TE-palvelut, Valokuvaaja, Kuvamuisto Oy, Helsinki. Oppilaiden ja päiväkotilasten muoto- ja ryhmäkuvien ottaminen, jälkikäsittely, oma auto on välttämätön. Vapaamuotoinen hakemus, työnäytekansio ja palkkatoivee 21.5.2017 mennessä.

Työpaikan osoite 00380 HELSINKI
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Elokuussa
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 21.05.2017

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 40 Subversive Female Photographers Who Capture Women in a New Way.

Sonylta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Numbers And Letters From Everyday Objects.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, B&W Tonality Part II: Examples.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Picturing the Automobile. 13 kuvaa ja teksti. Pariisissa valokuvanäyttely, 20.4.2017 - 24.9.2017. 90 valokuvaajaa, 500 valokuvaa.

Techradar.com, The 10 best DSLRs you can buy right now.

Pdnonline.com, Drone Review: DJI Mavic Pro. $999. (hinnassa ei mukana veroja).

 

19.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Kamera-lehti.fi, Dandenong Ranges. Ilari Tuupanen. 28.3.2017.

Ilta-Sanomat, Suomalaisen Markuksen sensuelli kuvasarja julkaistiin Playboyn sivuilla: jumalainen tanskalaismalli poseeraa ilman rihman kiertämää. Lahtelaislähtöinen valokuvaaja Markus Henttonen on päässyt harvalukuiseen suomalaisjoukkoon, jonka kuvia on julkaistu legendaarisen Playboyn nettisivuilla.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Älä vaihda turhaan - salasanat ovat psykologiaa, ei tekniikkaa. 18.4.2017. Tietoturvan keskeinen periaate mukavuus kertaa turvallisuus on vakio sanoo, ettei turvallisuutta voi parantaa pelkästään käyttömukavuudesta tinkimällä. Liian korkeat vaatimukset kääntyvät tarkoitustaan vastaan. Pidempi salasana ei välttämättä ole lyhyttä parempi eikä tiheämpi vaihtoväli ole pitkää parempi.

 • Henkilökohtaisia salasanoja kannattaa vaihtaa vain kun niiden tiedetään paljastuneen. Omista salasanoistani muutama on pysynyt samana yli 20 vuotta.

Yle Areena, Valokuvan voimaa. Valokuvan voimaa -sarjassa parannetaan perhesuhteita voimauttavan valokuvan keinoin. Parinsadan hakijan joukosta ohjelmaan valittiin kuusi aikuista sisarusparia tai vanhempi-lapsi -paria. Heitä valokuvaaja ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen opastaa kohtaamaan perheenjäsenensä uusin silmin, tämän maailmasta käsin. Voimauttavan valokuvan menetelmässä valokuvaamisen dynamiikka käännetään päälaelleen: kuvaaja joutuu kuuntelemaan, miten hänen kuvaamansa ihminen haluaa tulla nähdyksi. Kaikki seitsemän osaa katseltavana. Uusinta muutaman vuoden takaa.

Mikrobitti.fi.

Yle, Sormenjäljet ja kasvokuvat yleistyvät tunnistamisessa vaaranmerkeistä huolimatta – "En käytä ennen kuin on pakko". Yhä useampi arjen palvelu aukeaa sormenjäljellä, kasvokuvalla tai iiristunnisteella. Se lisää turvallisuutta – ja samalla mahdollistaa vakavat väärinkäytökset.

Ilta-Sanomat, Tietokone kannattaa puhdistaa – mutta varo näitä virheitä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Panasonicilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Changing the Narrative with Positive Imagery. 10 kuvaa ja teksti. Naisilla hijabit, hymyilevät (ei kovin tavallista). USA, muslimit.

Pdnonline.com, Lens Review: Venus Optics Super Wide-Angle Lens. Manuaali optiikka. 12mm. F/2.8. Suhteellisen kevyt, 600g. Vähän pehmeä. Vähän värivirhettä. Vääristymät aika hyvin korjattu (ei mikään kalansilmä), loput helppo poistaa Lightroomissa. Maksaa alle puolet vastaavien Canonin ja Nikonin hinnoista. $949. Kilpailija Rokinon $500, mutta paljon huonommin korjattu laajakulmavääristymät.

Fotosidan.se, TEST: Sigma och Tamron 150-600 mm.

 • Sigma 150-600/5-6,3 DG OS HSM Contemporary, paino 1.930 kg, Canon EF, Nikon F, Sony A och Sigma SA. Suomen hinta on 1.000 euroa. (hinnassa mukana verot).
 • Sigma 150-600/5-6,3 DG OS HSM SPORT, paino 2.860 kg, Canon EF, Nikon F ja Sigma SA. Suomen hinta on 1.550 euroa (hinnassa mukana verot).
 • Tamron 150-600/5-6,3 Di VC USD (G1), paino 1.951 kg, Canon EF, Nikon F ja Sony A. Suomen hinta on 1.000 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Tamron 150-600/5-6,3 Di VC USD G2, paino 2.010 kg, Canon EF, Nikon F och Sony A. Suomen hint aon 1.600 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Sulantoblog.fi, Pesuvadista valaisin. 17.4.2017. Tein nämä ohjeet aikoinaan Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelmaan, johon minua haastateltiin. He halusivat myös askarteluohjeita kuvausharrastajalle, joten jotain piti keksiä. Ohje päätyi myöhemmin myös pikkusalamakirjaani. – Matti.

 • Kuningaskuluttaja, Näin otat paremman tuotekuvan tai potretin. 6.3.2015. Kaikkia valaisutarvikkeita ei kuitenkaan tarvitse ostaa kaupasta, niitä voi rakennellä myös itse. Porvoolainen valokuvaaja ja bloggaaja Matti Sulanto näyttää muutaman vinkin. Sulanto rakensi pyynnöstämme tarvikkeet ja otti oheiset valokuvat.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Mikä erottaa keskinkertaisen hyvästä? 17.4.2017. Kesto 20:24. Tällä viikolla haastattelussa kouluttaja Sherif El Tokhy, DNA-kaupasta. Peter jutteli Sherifin kanssa kuinka siitä paljon kameran laatu merkitsee puhelimen valinnassa. Kaikkihan me joskus otamme hyvän valokuvan, mutta mikä tekee toisista hyvän valokuvaajan? Mikä siis erottaa tusinakuvaajan taitavasta valokuvaajasta? Kuuntele, niin tiedän totuuden tästäkin asiasta!

Mustakamerablogspot.fi, Seurantalaite tähtitaivaan kuvaukseen (ladon ovi -malli). 7.7.2017. Olen kuvannut tähtitaivasta ja varsinkin Linnunrataa jonkin verran, mutta tulos ei ole minua tyydyttänyt. Kalustona on Nikon D810 ja objektiiveina Sigman 24mm Art sekä 50mm Art. Ongelmaksi tulee vähäinen valotusaika. Tutkin netistä mahdollista ratkaisua asiaan ja pitkän etsinnän tuloksena päädyin rakentamaan seurantalaitteen, joka eliminoi maapallon pyörimisliikkeen aiheuttaman ongelman.

 • (yksityiskohtaiset rakentamisohjeet)

Yle, Jeesuksen jalanjäljissä ja viikon muita uutiskuvia. 17.4.2017.

Viikate.org, Kristiina & Fuji X100s. 14.4.2017. Vähän uutta settiä Kristiinan kanssa. Olen usein sanonut että pidän kuvaamisesta minimalistisella kalustolla koska silloin focus on sisällössä, välillä oli pitkä kausi pelkän DxO:n kanssa. Tässä setissä on käytetty Fuji X100s kameraa ja pelkkää luonnonvaloa. 35/2 optiikka on omaan käyttööni melko optimi vähän kaikkeen. Iso kiitos mallille poseeraamisesta.

HS, Oletko vaihtamassa profiilikuvaasi? Kuka tahansa muu osaa tehdä sen puolestasi paremmin, arvioivat tutkijat. Ihmiset valitsevat usein itselleen sosiaalisessa mediassa vähemmän viehättävän profiilikuvan kuin mitä muut ehdottaisivat. Mikäli haluat käyttää itsestäsi mahdollisimman viehättävää kuvaa deittipalvelussa, Facebookissa tai vaikka ammatillisella sivustolla, älä suinkaan valitse sitä itse.

Tekniikkatalous.fi, Canon sai alkunsa armon jumalattaresta - vuoden 1961 uutuusmalli myi varaston loppuun kahdessa tunnissa. Ensimmäisen Canon-kamera, Kwanon, oli Japanin ensimmäinen 35 mm:n verhosulkimella varustettu kamera. Sen prototyyppi valmistettiin vuonna 1934. Kamera oli japanilaisinsinööreille virstanpylväs: he halusivat saavuttaa kehityksessä Euroopan, joka oli tuolloin kamerateknologian edelläkävijä. He antoivat kameralle nimen buddhalaisen armon jumalattaren Kwannonin mukaan.

Yle, Muistamisen muutos on ollut iso: ennen suurmies sai monumentin, nyt läheisen hautaa koristavat valokuvatkin. Suomalaisilla vanhoilla hautausmailla on rinnakkain enkeliveistoksia, ristejä ja komeita mausoleumeja. Tuorein lisäys perinteeseen ovat valokuvat ja muistoesineet.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, B&W Tonality Part I: Pure Black to Pure White.

Pdnonline.com, A Bold Romantic’s Vision of Fashion. 10 kuvaa ja teksti. Uusi kirja. Näyttävät enemmän maalauksilta kuin valokuvilta.

Fotosidan.se, Hur du flyttar och organiserar bilder i Lightroom. Blogi.

Kamera & Bild, Så skapar de sina sagolika bilder.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Peter Forsgård, blogi, 100 kuvaa 100 kirjaa -projekti! 16.4.2017. Aloitin vuoden alussa mittavan valokuvausprojektin. Tavoitteenani on kuvata 100 valokuvaa 100 aiheesta tänä vuonna. Projektia varten kuvaan kaikkiaan 10.000 valokuvaa Suomessa. Julkaisen kaikki valokuvat kirjoina, yksi kirja per aihe eli 100 kirjaa. Tarvitsen vuoden kaikki päivät kuvaamiseen, joten kirjojen julkaisuajankohta on keväällä 2018. Projektin ympärille on tarkoitus loppuvuodesta tai ensi vuoden alussa järjestää joukkorahoituskampanja.

 • Kuvaaminen on jättiurakka. Käytännössä se tarkoittaa keskimäärin 27 valokuvan tekemistä päivässä. Se ei kuulosta kovin paljolta, mutta säädyllisten kuvien luominen ei ole aina ihan helppoa. Projekti on siis täysin järjetön ja erittäin haastava.

Rajala Ambassador 2017. 2. kausi.

Yle Areena, Dorothea Lange - valon vangitsija. Yle Teema, 17.4.2017, klo 20:00 - 20:55. Tulee katsottavaksi Yle Areenaan klo 20:00. Amerikan 1930-luvun laman ja yhteiskunnallisten olojen taltioijana maailmanmaineeseen nousseen valokuvaajan Dorothea Langen elämäntyötä esittelee hänen lapsenlapsensa, elokuvaohjaaja Dyanna Taylor. Kesto 53 min. Uusinta.

Gotech.fi, Entistä monipuolisempi ja pienempi Samsung Gear 360. Samsung Gear 360 -kameran vuoden 2017 versio tallentaa 360 asteen videoita 4k-tarkkuudella ja mahdollistaa lisäksi suorat videolähetykset. Videoita voi katsoa nettiselaimella muun muassa Facebook- ja YouTube-sivustoilta, mutta vaikuttavimmilta ne näyttävät Gear VR laseilla. 250 euroa, kaupoissa 5.5.2017.

Mikrobitti, blogit, Näin hankin kotiini nopeamman – ja halvemman – nettiyhteyden. Probleemi meidän tapauksessamme oli se, että haja-asutusalueella ei ole kilpailua. Elisa on ainoa, joka on vetänyt kiinteät yhteydet, joten oli tyytyminen sikahintaiseen 40 euroa kuussa maksavaan liittymään. Siihen oli tosin siihen on paketoitu mukaan Elisa Viihde -palvelu, koska ilman Viihdettä liittymä olisi vain viisi euroa kuussa halvempi. 24-megainen adsl-yhteys, todellinen nopeus 13-15 megaa. Mikä tuli tilalle? 4G-paketti.

Mobiili.fi, Mobiilinetin nopeus ymmärrettävästi – Meteor kertoo miten nopeus riittää Spotifylle, Netflixille ja muille. Käyttäjät voivat halutessaan anonyymisti lähettää tietonsa tietokantaan, jolla pidetään kirjaa verkkonopeuksista eri puolilla maailmaa. Sovellus osaa kertoa niin mobiilidata- kuin Wi-Fi-yhteydenkin nopeuden sekä laitteeseen että verkkoon päin (download ja upload) ja verkon pingin eli viiveen. Käyttäjä voi valita listalta kuusi suosittua sovellusta, ja Meteor kertoo, onko mitattu yhteysnopeus aivan erityisen hyvä, välttävä tai jopa huono näiden sovellusten käyttöön.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Ask the staff: How are you shooting the cherry blossoms? Kirsikkapuun kukkia kuvaamaan (ei kyllä meillä Suomessa, vielä). YouTube-video, kesto 3:50.

Earthboundlight.com, The Nikon D7500: Mostly Good. 16.4.2017.

Petapixel.com, Ep. 168: Sony Takes the Number Two Spot From Nikon…but Not So Fast Sony! – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Kamera & Bild, Test: Fujifilm X-T20 – prisvärd prestanda. Julkistettu tammikuussa 2017. Edeltäjä Fujifilm X-T10. Peilitön digijärjestelmäkamera, kroppikennoinen, 1.5x. X-T2:n edullisempi sisarmalli. 24 megapikseliä, UHD 4K video. Full HD 50 kuvaa sekunnissa on parempi laatu kuin X-T10:n Full HD 25 kuvaa sekunnissa. 2.36 megapikselin etsin (parempi). Vain yksi korttipaikka. Wi-Fi, hyvin toimiva. Ei säänkestävyyttä, mutta nyt kolmen tuuman kosketusnäyttö (still-kuvat, video, playback), kääntyy ylös/alas. Yhdellä latauksella ottaa 350 kuvaa (10%:n parannus). Sisäänrakennettu salama. Tarkennus ei ole huippunopea mutta riittävän nopea. Sarjakuvaus kahdeksan kuvaa sekunnissa (tässä luokassa hyvä). Kuvanlaatu ei tuota kenellekään pettymystä. Arvosana 79. Suomen hinta runko 940 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Tonskulus. kuvat.fi, blogi, Klassikkozoomien esikuva. 13.4.2017. Canon EF 28-80mm f/2.8-4L USM. Katsauksessa tällä kertaa Canonin ensimmäinen L-sarjan normaalizoomi EOS järjestelmälle. Mielenkiintoinen vehjes joka tuntuisi ajavan asiansa vallan hyvin vielä tänäkin päivänä. Objektiivi putkahti markkinoille 1989, mutta vuonna 1994 tämä sai seuraajakseen muuttumattomalla valovoimalla varustetun EF 28-70mm f/2.8L USM mallin.

 • Vanhuuden puutteistaan huolimatta kaikenkaikkiaan melko huoleton ja laadukas objektiivi jolla on ilo kuvailla monenlaista eikä näistä nykyään enää paljoa tarvitse edes maksaa. Ebay:n markkinoilla keskihinta jossain 350euron paikkeilla ja kyllä tämä siihen hintaan on ihan hyvä hankinta mikäli tarvetta hyvälaatuiselle yleiszoomille on.

HS.

Mikrobitti.fi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Top Tips On Photographing Bridges.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Three Adapter Options To Use Nikon Lenses With Sony Mirrorless (Nikon F to Sony E).

Kamera & Bild, Tobias Fischer: "Jag vill inte bara trycka på en knapp". Haastattelu. Ihmisten kuvaaja. Salamavalo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

HS, Saunakuvat ovat usein hartaita, mutta on sauna meille tätäkin: heitetään läppää ja kuperkeikkaa, pyllyillään ja punoitetaan. Valokuvaaja Jussi Puikkonen haluaa rikastaa suomalaista saunakuvastoa. Hänen kuvissaan on idyllin sijasta rosoa.

Kamera-lehti.fi.

 • Blogit, Hyvä kuva – vai (ki)innostava? 13.4.2017. Runsaasti suorituspisteitä ja arvonimiä kansainvälisissä valokuvakilpailuissa kerännyt henkilö opasti:...
 • Kesäinen taustakuva on Krista Yliseltä, 13.4.2017. Espoolainen Krista Ylinen, 29, on kuvannut palvelumme kesäisen taustakuvan. Krista on ammatiltaan sosiaaliohjaaja lastensuojelussa ja sivutoiminen valokuvaaja.
 • Luontokuvakoulu 9: Ritvan luonto&ihminen, 13.4.2017. Luontokuvakoulun yhdeksäs tehtävä oli kuvata luonto ja ihminen samaan kuvaan. Ritva Knuutin kuva näyttää luonnosta huolehtivaisen ihmisen.

Yle Areena, Jakso 1: Takaisin Kökariin. 7.4.2017, kesto 28 min. Stefan Bremerin valokuvia Kökarista 40 vuotta sitten ja nyt. Toimittaja: Barbro Björkfelt. Suomenkielinen tekstitys.

MTV, Älä unohda näitä! 7 asiaa, jotka kannattaa aina pakata kameralaukkuun.

Kauppalehti, Facebookin ahdinko syvenee: enää 11 prosenttia nosti suosikiksi. Nyt kyselyyn vastasi 5 500 teiniä. Facebookin ykköskanavakseen nosti teineistä 11 prosenttia. Samaa luokkaa oli Twitterin osuus. Facebookin alamäki on jatkunut jo vuodesta 2014, jolloin suosituimmaksi sosiaalisen median kanavaksi nousi Instagram. Viime vuonna ykköspaikalle nousi Snapchat, ja se jatkaa siellä yhä.

Ilta-Sanomat, Onko puhelimen ja pilven tallennustila lopussa? Tässä 5 ilmaista vaihtoehtoa. Dropbox. Box. PCloud. Degoo. Jokerina Dotcom. Kaikki mainitut palvelut toimivat myös Windows- ja Mac-tietokoneissa. Lisäksi Dropbox, PCloud ja Mega tukevat Linuxia. Degoo poikkeaa muista siinä, ettei sitä ainakaan vielä voi käyttää verkkoselaimella. Käyttöä varten pitää ladata sovellus.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Magical Photos from the World’s Surviving Tribes. Infrapunakuvia.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Congratulations to Daniel. Pulitzer Price, uutiskuvaus.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä ja video. Parfocal, varifocal.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, Two for One—Larry Sultan and Mike Mandel. Yhdeksän kuvaa ja teksti.

Pndonline.com, Gustavo Sousa, Creative Director, on Finding and Hiring Photographers. Kysymys-vastaus.

Pndonline.com, Object of Desire: SteadXP. $280 ja $200. (hinnassa ei mukana veroja). Vakaaja kameraan eikä toisinpäin.

Kamera & Bild, Sophie Odelberg: Vem gör bilden värdefull igen? Kolumni.

 

14.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Remonen.fi, Luontoa koko rahalla. 12.4.2017. Viikonloppuna päätettiin lähteä ranakalle erämaavaellukselle ja suuntasimmekin tiemme Nuuksioon ja siellä olevaan Suomen luontokeskus Haltiaan. Tuolla on pitänyt käydä jo paljon aiemminkin, mutta jotenkin asiaa on onnistunut siirtämään aina eteenpäin, kunnes nyt ei enää tekosyyt riittäneet.

Kamerakoulu.fi. Korvaako puhelimet järkkärit 2017? Testissä Huawei Pro. 13.4.2017. Kuvanlaadultaan Huawei P10 on selkeästi P9iä parempi, varsinkin hämärässä. Perusmalli P10 (ilman plus merkintää) on kuitenkin samalla takakameran optiikalla varustettu kuin P9, joten parannukset eivät johdu optisista seikoista. P10+ssa on valovoimaisempi Summilux sarjan objektiivi, joten se saattaa olla valokuvausta harrastavalle parempi valinta puhelimeksi.

 • Normaali kuluttaja tulee olemaan kuitenkin onnellinen P10:n kameraan, sillä hän saa sillä 90% ajasta parempia kuvia kun mitä saisi ostamalla halvimman digijärkkärin. Tämä johtuu ihan vain siitä, että kuvauksessa on niin paljon avustavaa softaa puhelimessa, verrattuna järkkäriin jota harva osaa oikeasti käyttää. Vakava harrastajakin voi kuitenkin vuonna 2017  kaivaa taskussaan olevan puhelimen, jos sattuu huikea aamu-usva tai sininen hetki kun kulkee arjessa ajatuksissaan – ilman että tarvii harmitella tolkuttomasti miksi juuri nyt ei ole sitä oikeaa kameraa mukana.
 • Huawei P10, 600 euroa. Huawei P10+, 800 euroa.

Tiina Puputti, Miljöökuvausten kautta aloittamassa. 13.4.2017. Viikko sitten aloitimme oikein porukalle tulevan kesän miljöökuvausten sesongin entisellä työpaikallani VVI:llä. Kyseessä oli ”Miljööhenkilökuvausta kevyellä kalustolla” -päivä, joka järjestettiin yhteistyössä Studiovarustamon ja VVI:n kanssa. Kevään alku ja tulevat miljöökuvaukset olivatkin houkutelleet paikalla oikein kivan kokoisen porukan.

Peter Forsgård, Live Composite, have you tried it yet? 7.4.2017. Live Composite is a very exciting feature in Olympus OM-D cameras. I wrote an article about it in Olympus Passion online magazine. It helps you to get started.

 • Olympuspassion.com, Peter Forsgård, Live Composite with the Olympus OM-D cameras. Live Composite is one of the most exciting features in Olympus OM-D cameras. It makes long exposure photography much easier. In Live Composite mode the camera shoots a series of images continuously using the same exposure time.

Salon Seudun Sanomat, Luontomatkailun kiiltokuvat voivat houkutella kokemattoman vaaraan. Sosiaalinen media voi houkutella turisteja kohteisiin, joissa he saattavat joutua vaikeuksiin. Ilmiö on nähtävissä esimerkiksi Keski-Norjassa, Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen sanoo.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Flower Photography With A Difference.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, The 'Magic Sorting Hat' Worked. Mike pyysy kommenteihin apua kamerahankintaan. Apu löytyi.

Pdnonline.com, Michele Asselin On Lighting for Both Personal And Professional Work.

Lensrentals.com, blog, 6 Strategic Event Videography Questions to Answer Before Load-In.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Photographing the House that Andrew Wyeth Loved. 12 kuvaa ja teksti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

Mirrorlessrumors.com, Plenty of announcements coming next week: April 19 (Fuji) April 20 and 23 (Sony) and April 23 (Panasonic).

 

13.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Yle, Suomalainen saunakansa hikoilee ja punoittaa lauteilla tasa-arvoisesti – valokuvaaja tunnusti rakkautensa karun kauniille kylpemiselle. Suomessa on saunoja enemmän kuin autoja. Amsterdamiin muuttaneen valokuvaaja Jussi Puikkosen tuli niitä ikävä. Ei ole sauna muualla sitä, mitä se on Suomessa, tuumi kymmenen vuotta sitten Amsterdamiin muuttanut freevalokuvaaja Jussi Puikkonen.

 • Jussi Puikkosen Saunakansa-näyttely 14.-25.4.2017 Helsingin Creat Space -galleriassa Albertinkadulla. Puikkosen saunakuvia on nähtävillä myös Sauna from Finland-sivulla. Kuvia julkaistaan mahdollisesti myöhemmin kirjana.

Suvililja.net, blogi. Poimintoja.

 • Ammattilaisen ja harrastelija ero? 2.11.2015. Mieheni kävi jokunen viikko sitten ottamassa passikuvat. Mietimme etukäteen, millaistahan runkoa ja objektiivia ammattivalokuvaaja käyttää passikuvia ottaessaan ainakin Suomen mittakaavassa suuren valokuvausliikeketjun studiossa.
 • Linssiheijastuksia, 14.11.2015. Linssiheijastukseksi kutsutaan ilmiötä, joka näkyy kuvassa peräkkäisinä, mahdollisesti erivärisinä renkaina, läiskinä tai juovina tai käytetyn objektiivin himmentimen aukon muotoisina monikulmioina. Ilmiö johtuu valonsäteiden edestakaisesta heijastumisesta objektiivin lasipinnoilla, ja tämän vuoksi linssiheijastuksia saattaa esiintyä etenkin suoraan voimakkaaseen valoon kuvatessa.
 • Valokuvaus & tekijänoikeudet, 9.1.2016. Kertausta.
  • (Lat.huom. Lain mukaan esim. hevosen saa kuvata ja kuvaa käyttää ilman omistajan lupaa. Mutta tietenkin on kohteliasta kysyä ennen kuvaamista lupa).
 • Filmikameroista digiaikaan, 21.1.2016. Kurkistetaan Harry Potterin tapaan ajatusseulaan ja matkataan ajassa melkein 25 vuotta taaksepäin... Niin pitkälle lapsuuteen kuin vain saatan muistaa, meillä oli perheessä yksi kamera. Se oli ruskeassa nahkalaukussa, ja sekä laukku että kamera näyttivät pienen lapsen silmin hyvin isoilta.

Kamera-lehti.fi.

Petteri Kuittinen, Kuva-Keskiviikko: Kuinka saada tylsään kuvaan tarina? 12.4.2017.

Teknavi.fi, Samsungin uusi 360-kamera pian Suomeen - näin paljon se maksaa . Samsungin uusi Gear 360 -kamera tulee Suomessa myyntiin 5. toukokuuta. Hintaa kameralla on 249 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Fairytale World Hidden in the Landscapes of Sweden.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Photoshelter.com, The Photographer's Guide to Instagram Hashs.

Pdnonline.com, Advice for Shooting and Supporting Wildlife Photography Projects.

Pdnonline.com, New England’s Urban Turbines. 10 kuvaa ja teksti. Tuulivoimaloita.

Lensrentals.com, blog, Sigma 135mm f/1.8 Art MTF Charts (and a Look Behind the Curtain). Kymmenen objektiivia, joista mitattu MTF:t (saadaan eliminoitua yksittäiset vaihtelut yksilöissä). Aivan erinomaista jälkeä. Suomen hinta on 1.500 euroa (ei vielä Suomessa).

 

12.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

HS, Syntynyt 1917. Suomessa on 588 ihmistä, jotka ovat yhtä vanhoja kuin juhlavuotta viettävä maa. HS:n valokuvaaja Kaisa Rautaheimo kuvasi heistä neljätoista.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Whimsical, Abstract Moments Found in the Shadows of LA.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Panasonic Lumix DC-GH5 Review. Arvosana 85%, Gold Award. Julkistettu tammikuussa 2017. Suunnattu videon harrastajille, etupäässä. 20 megapikselin 4/3 -systeemin sensori. 1.3 x suorituskyky edellisiin malleihin verrattuna. Säänkestävä runko. Iso elektroninen etsin, paras tähän mennessä nähdyistä. 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. Yhdellä latauksella ottaa 410 kuvaa. Videosta 18 megapikselin still-kuvia. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Edellinen GH4-malli säilyy vielä myynnissä, edullisempi hinta. Rungon sisäinen vakautus, viisiakselinen. Sisäinen 4K, 30 ruutua sekunnissa. 1080 video 50 ruutua sekunnissa. Yhdeksän kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus. Kaksi UHS II -korttipaikkaa. Jo kaksi tulevaa firmware-päivitystä ilmoitettu.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Edward Burtynsky’s “Industrial Abstract”. Seitsemän kuvaa ja teksti. Aikaa ennen kuvauskoptereita. Hasselbald helikopteriin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Petteri Hautamaa, Isokoskeloiden nahkiaisnahinat. 6.4.2017. Olin nähnyt aikoinaan Muukkosen Tomin ottamia hienoja kuvia Vanhankaupunginkoskelta nahkiaisia pyydystävistä isokoskeloista.

Rajala Blogit, Minun maisemani -valokuvauskilpailun maaliskuun voittajat. 10.4.2017. Kymmenen kuvaa.

HS, Helsinki-Vantaalla takavarikoidaan satojatuhansia esineitä vuosittain – HS kävi katsomassa, mitä varastoihin kertyy. 10.4.2017. Varavirtalähteiden ja irtonaisten akkujen kuljetus on sallittua vain käsimatkatavaroissa.

Mikrobitti.fi, Mikrobitti testasi uudenlaiset wlan-reitittimet – kannattaako sijoitus kärkitekniikkaan? Uudet mu-mimo-reitittimet kykenevät liikennöimään yhtä aikaa useamman päätelaitteen kanssa, joten wlan-verkon nopeuden pitäisi kasvaa kymmeniä prosentteja. Testimme mukaan nopeushyötyä tulee kuitenkin vain harvoille.

 • Kannattaako uusia mu-mimo-reitittimiä sitten vielä ostaa? Testimme osoittavat, ettei tekniikka toimi toistaiseksi kunnolla. Yhteysongelmat ja nopeutumisen sijasta hidastuneet siirtonopeudet kertovat tästä karua kieltään. Hyvin toimivaa ac-reititintä ei siis vielä tässä vaiheessa kannata vaihtaa mu-mimo-uutuuteen.

MTV, Google-haku paljastaa nyt, mihin hakutuloksiin voi luottaa – näin se toimii. Mikäli lähde on saanut eriävät tulokset esimerkiksi kahden eri faktantarkistuksen jälkeen, esittelee Google ne hakutuloksissaan rinnakkain. Käyttäjälle tämä näkymä saattaa tuntua sekavalta, mutta tarkoituksena onkin herätellä ihmisiä kyseenalaistamaan lukemansa todenperäisyyttä.

MTV, Vältä yllättäen tulevat Windows-päivitykset – tee heti nämä asetukset. Valitse alkamis- ja päättymisaika aikavälille, jona et halua, että tietokone käynnistetään automaattisesti uudelleen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Shedding Light on the Suffering of Animals in Captivity.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Douglas Kirkland’s Generous Hollywood. Kuusi kuvaa ja teksti. Julkisuuden henkilöistä kuvia, 1960-luvulta vuoteen 2016. Hollywood. (ensimmäinen kuva Brigitte Bardot 1965, sekunnin ajan ihmettelin, että mitä Michael Monroen nuoruudenkuva tekee tuolla...).

Fotosidan.se, Fujifilm GFX 50s under test. Video, 3:29. Miten keskikoko, 4/3-systeemi, kroppikenno jne. eroavat. Lisäksi mitä etuja keskikoon Fujifilm GFX 50s saa peilittömästä rakenteestaan.

Fotosidan.se, Hur du skapar en triptyk i Lightroom. Blogi. Triptyykkiä tekemään.

Kamera & Bild, Förbjöds ta bilder – anmäler polisen till JO. Aftonbladetin kuvaaja estettiin tehtävissään Göteborgin lähellä sijaitsevassa Landvetterin lentoasemalla (poliisi). Kyse oli käännytettävien pakolaisten kuvaamisesta. Mitään kieltotauluja ei lentokentällä ollut. Kuvaus tapahtui lentoaseman parkkihallissa, autosta. Siviilirekisterissä olevasta poliisiautosta ensin kuvattiin valokuvaaja ja sitten poliisi pyysi nähdä otetut kuvat. Kuvaaja kieltäytyi. Kuvien ottaminen kiellettiin. Yleisellä paikalla kuvaaminen on sallittu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 28.3.2017. Tiistain kuvissa esiintyvät muun muassa kolmijalkainen hevonen, maanviljelijä rotta suussaan sekä Yhdysvaltain presidentti.
 • 30.3.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään muun muassa EU-erotunnelmia Lontoosta sekä kuvanveistäjän näkemys eräästä maailman tunnetuimpiin kuuluvasta urheilijasta.
 • 31.3.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa väkivallan ja myrskyn tuhoja sekä helteessä vilvoitteleva simpanssi.
 • 3.4.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa tatuoitu mies Kathmandussa, prinssi Charles syömässä pastaa Italiassa ja mutavyöryn tuhoja Kolumbiassa.
 • 4.4.2017. Tiistain kuvakoosteessa nähdään muun muassa kirsikkapuisto Tokiossa, Putin Pietarissa ja pyöräilevä villakoira Kiinassa.
 • 5.4.2017. Keskiviikon kuvakoosteessa nähdään muun muassa Espanjan kuningas kättelemässä robottia, mäkikelkkalua Madeiralla ja maailman suurin tunnelipora Bertha.
 • 6.4.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään muun muassa kasvomaalausta Intiassa, nukkeja autiokaupunki Pripjatissa sekä Kimi Räikkönen Shanghaissa
 • 7.4.2017. Maailman kuvissa tänään konserttitunnelmaa Kuolleenmeren rannalla, villin lännen ampumakilpailuja Australiassa ja mielenosoituksia Venezuelassa, Meksikossa ja Etelä-Afrikassa.

Mikael Rantalainen.

 • Toimin Minun maisemani -valokuvauskilpailun tuomarina maaliskuussa, 3.3.2017.
 • Minun maisemani -valokuvauskilpailun maaliskuun voittajat, 5.4.2017. Maaliskuussa kilpailuun osallistui noin 3900 kuvaa, joten kaikkien kuvien läpikäymiseen kului aikaa… Ensimmäisestä karsintakierroksesta päästin jatkoon vajaa 300 kuvaa, ja niistä pääsi sitten semifinaaliin noin 50 kuvaa. Nämä valinnat onnistuivat vielä ilman suurempaa tuskaa. Finalistien valitseminen 50 kuvasta oli jo vaikeaa. Ja vielä vaikeampaa oli finalistien pistäminen järjestykseen. Finalistikuvilla oli eri vahvuuksia, ja järjestys vaihteli viime hetkiin asti, riippuen siitä mitä painotin. Seuraavassa on kommenttini 10 parhaasta kuvasta (linkki kuviin kilpailun sivuilla): Maaliskuun voittajat + semifinalistit.
  • Yle Areena, Minun maisemani -valokuvakilpailu. 4.4.2017, 9 min. Valokuvaaja Mikael Rantalainen valitsi kilpailuun maaliskuussa lähetettyjen kuvien joukosta kuukauden parhaan valokuvan.

Luontokuva.org, Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailun semifinalistikuvien määrät kuvaajittain. 7.4.2017. Edellisen vuoden tapaan listalla ovat kaikki vähintään yhden puollon saaneet kuvat. Kuvia on 1343 kpl yhteensä 450 kuvaajalta. Pdf. VLK 2017 -kilpailuun osallistui 850 kuvaajaa yhteensä 14 251 kuvalla. Kilpailun tulokset julkistetaan Finlandia-talossa 21.10.2017.

Yle, Eeva-Maria Maijala: petojen haaskakuvauksesta ei saa tehdä laillista elinkeinoa. 7.4.2017. Keskustan lappilainen kansanedustaja Eeva-Maria Maijala vastustaa metsästyslain muutosta, joka sallisi haaskan käyttämisen luontokuvauksessa ja petojen katselussa. – En voi hyväksyä tällaista luonnon tasapainon rikkomista. Erityisen paha tilanne tämä on poronhoitoalueella. Parhaissa paikoissa saattaa olla 20 - 30 eri karhua syömässä haaskoja. Sen seurauksena lähialueella kuolee hyvin paljon poroja sekä muita eläimiä, Maijala sanoo tiedotteessaan.

Suomen Valokuvataiteen museo, Opettaja haussa Suomen valokuvataiteen museon aikuisten valokuvauskursseille. Oletko opetustyöstä innostunut ja sitä tehnyt valokuvaaja tai valokuvataiteilija? Valokuvataiteen museo etsii aikuisyleisön kurssiohjelmistoon uusia sisältöjä. Lisää hakemukseen CV. Ilmoita myös palkkatoiveesi per 3 tunnin kurssi. Lähetä hakemus 17.4. mennessä.

Suomimobiili.fi, Samsung luopuu digitaalikameroistaan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit. Pääsee katsomaan ilman lukuoikeutta.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 5 Essential Photography Subjects For A Photo Walk In The Woods.

Dpreview.com.

Petapixel.com, Ep. 166: Two Peculiar Lenses, a Bland Camera and a Giveaway Oh My! – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Earthboundlight.com, One Hand Tied Behind Your Back. 9.4.2017.

Kamera & Bild, Test: Fujifilm X100F - evolution utan revolution. Neljäs sukupolvi. F = Fourth. Kroppikenno 24 megapikseliä. Kiinteä 23mm optiikka, polttovälivastaavuus 35mm. Valovoima f/2. ISO 100-51200. Retroa. Elektroninen etsin 2,36 miljoona pikseliä, hyvä. Kiinteä kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Ei salamaa. Ei GPS. Paino 470 g. Tärkeimmät säädöt suoraan kamerasta, ei tarvitse mennä valikoihin. Vaikka kamera tuntuu nopealta, niin automaattitarkennus ei ole nopea. Wi-Fi:n toteutus saisi olla parempi. Katukuvaukseen ja aina mukana kulkeva kamera. Arvosana 71. Toppklass. Suomen hinta on 1.450 euroa (hinnassa mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Yle, Saako äänestyskopissa ottaa selfien? Voiko koppiin mennä lapsen kanssa? Kuusi yllättävää faktaa äänestämisestä. Kunnallisvaalien äänestyspaikoilla äänestäjiä on vastaanottamassa noin 20 000 vaalivirkailijaa. Heidät on koulutettu vastaamaan äänestäjien kinkkisimpiinkin kysymyksiin. Selvitimme vastaukset niistä yleisimpiin.

 • Äänestyskopissa voi ottaa itsestään valokuvan, jos vaalisalaisuus ei rikkoudu. Jo täytettyä äänestyslippuaan ei siis voi ottaa mukaan kuvaan.
 • – Muualla äänestyspaikalla kuvaamiseen on kuitenkin aina pyydettävä lupa. Myös toimittajien pitää erikseen kysyä lupa vaalivirkailijoilta, Porin keskusvaalilautakunnan 1. sihteeri Maija Arola toteaa.

Yle, Läheltä piti -tilanteita ja kotirauhan häirintää – Trafi huolissaan lennokkien kasvasta määrästä. Kauko-ohjattavan lennokin käyttäjän pitää tietää, missä saa lentää ja mitä lennokilla saa kuvata. Suomessa lennokki-lainsäädäntö on liberaali, mutta osata sekin pitää, muistuttaa Trafi.

Rajala Blog, Keikkakuvauksen pauloissa – Janita Autio, 6.4.2017. Viimeisin projekti oli Mikael Gabrielin Himmee-konserttikiertue, jossa hän toimi valokuvaajana.

Etelä-Saimaa, Valokuvaaja on tallentanut viiden vuoden ajan asuntoja, joista toivo on kadonnut. Valokuvaaja Tomi Tuuliranta on kuvannut asuntoja, joiden asukas on kuollut tai häädetty. Asunnot ovat olleet niin pahassa kunnossa, että niihin ei tavallinen siivous ole tehonnut. On pitänyt kutsua saneerausfirma.

Aamulehti, Mies kuvasi pysäyttävän hetken: Sadat kyykäärmeet heräilivät talvihorroksesta. Mäkiselkä ei päätynyt jännittävälle kuvauspaikalle sattumalta. Hän sai vinkin käärmeistä Keski-Hämeen luonto -Whatsapp-ryhmästä, jonka 300 jäsentä vinkkaavat toisilleen alueen luontoilmiöistä ja -havainnoista.

Yle, Adiós roaming-maksut – Malagan Erkki voi surfata koko talven netissä suomalaisliittymällään ilman lisämaksua. Kohta tavallinen nettiselailu EU:ssa ei maksa euroakaan lisää sellaiselle, jolla on esimerkiksi 30 euroa kuussa maksava kiinteähintainen mobiililiittymä. Ja melkein kaikilla alkaa olla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 10 Photographic Stone Circles.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Business Email Etiquette – 5 Simple Rules for Managing Email Without Being An Ignoramus.

Kamera & Bild, Nordens Fotoskola: Här utmanas studenterna varje dag. Reportaasi. Päivän tehtävänä oli salamoiden käyttö. Pienessä saaressa Mälaren-järvessä sijaitsee Nordens Fotoskola. Yli 30 vuotta on koulutettu valokuvaajia. Ammattikorkeakoulun koulutus kestää 600 kurssipäivää.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Savon Sanomat, Kauko-ohjattavan kuvauskopterin ohjaaja voi syyllistyä ilmaliikennejuopumukseen. Jos kuvauskopteria käyttää lentotyöhön eli esimerkiksi myy kuvia tai kuvaa työnantajan toimeksiannosta, kopteri katsotaan ilma-alukseksi. Sen ohjaajaa koskee silloin myös määräys ilma-aluksen lainsäädäntö.

Kamera-lehti.fi.

Moottori.fi, Ota joukkoliikenne haltuun reittioppaiden avulla. Suomessa on lukuisa joukko erilaisia joukkoliikenteen reittioppaita, joiden avulla selviävät aikataulut, reitit ja kekseliäimmät matkayhteydet.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Piers.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 15 linkkiä ja video.

The Online Photographer, Friday Open Mike: iPhoneitis. Mikella on nyt iPhone 7 Plus.

Lensrentals.com, blog, MTF Lens Tests of the New Tamron 70-200 f/2.8 SP Di VC USD G2. Helposti sekoittaa toisiin Tamronin objektiiveihin. Tämä siis G2. Vaihtoehto Canonin ja Nikonin kalliimmalle optiikalle. Suomen hinta on 1.600 euroa (hinnassa mukana verot).

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Processing Chickens in a Mobile Trailer. Kahdeksan kuvaa ja teksti. Ei vegaaneille. (tai ehkä sittenkin, uskon vahvistukseksi).

Pndonline.com, Object of Desire: Steadicam Volt. Mille tahansa kamerapuhelimelle. Ladattavalla akulla kahdeksan tuntia. Ja ilmankin vakauttaa. $199. (tällaista tekisi mieli...).

Fotosidan.se, Drönarkameror slipper tillstånd från 1 augusti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Sulantoblog.fi, Mielipide, Puhelinkamera riittää kohta kaikkeen. 6.4.2017. Viime kuukausina kännykkäkuvamiseni on lisääntynyt huomattavasti ja se johtuu siitä, että saan viimein kunnollisia raakakuvia. Joissakin puhelimissa on ollut raakakuvausmahdollisuus jo ajat sitten, mutta kun Adobe toi kameran Lightroomin mobiiliversioon viime vuonna, niin se antoi minulle lisäpotkua.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Mikä on hyvä objektiivi? 6.4.2017. Kesto 28:06. Keskustelemme siitä minkälainen on hyvä objektiivi ja mitä ominaisuuksia siihen tarvitaan. Kysymme myös on terävyys tärkeää kuvissa ja mitä terävyys oikein edes on?

Kamerakoulu.fi, Jan Viljanen - Naurua puutarhassa. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha Helsingissä.

Yle, Rujoista venäläiskylistä syntyi Suomen kaunein kirja - "Kuvista ei aina välttämättä tiedä, kummalta puolelta rajaa se on". Lapsuutensa Imatralla viettänyt valokuvaaja Hanna Koikkalainen on aikuisiällä selvittänyt itselleen suomalaisuutta ja venäläisyyttä. "Kokonaisuus on esineenä virheetön ja kuvakerronnaltaan oivaltava." Näin päättyvät Suomen kirjataiteen komitean perustelut Rajasta.

ePressi.com, Luovuus valloilleen: Adobe kutsuu visuaaliset velhot yhdistelemään Adobe Stock -kuvia (tiedote). Adobe on julkistanut luoville osaajille ”Take 10” -kilpailun, jossa luodaan ainutlaatuisia taideteoksia yhdistämällä 10 ilmaista kuvaa Adobe Stock -kuvapankista. Kilpailun teema on ”Zesty” eli kirpakan pirtsakka. Parhaat työt palkitaan Adobe Creative Cloud -jäsenyydellä ja Applen tuotteilla.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Freedome voi estää sivuja toimimasta. 6.4.2017. F-Securen Freedome on liikkuvalle käyttäjälle mainio ohjelma. Ilman sen luomaa salattua VPN-yhteyttä ei kannata kytkeytyä maailmalla avoimiin wlan-verkkoihin. Myös IP-osoitteen siirto toiseen maahan voi joskus olla tarpeen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Techradar.com.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, At Home in the Anthropocene Era. 13 kuvaa ja teksti. Tekstissä mainitaan suomalainen Miia Autio.

Pndonline.com.

Fotosidan.se, Weegees pressbilder visas på Fotografiska. 1930- ja 1940-lukujen rikospaikkakuvia, New York. 350 kuvaa. 7.4.2017 - 28.5.2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

HS, Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui. 4.4.2017. Kristo Vedenoja haluaa esitellä kotikaupunkinsa kauneutta ja tuoda esille rakennusten yksityiskohtia.

Ension kuvablogi, Talven lumia. 31.3.2017. Koko talven oon meinannut taas postailla tänne kuvia ja juttua eri kuvausreissuista. Se on kuitenkin jäänyt aina tekemättä ja nyt sitten täytyi tehä tämmönen megapostaus yhdellä kertaa. Muuten kuvien julkaisu jäisi kyllä kokonaan tekemättä. Kuvia on yhteensä 88 kappaletta tammi-maaliskuun ajalta. Suurin osa niistä on otettu Kuopiosta ja muutamia Tampereelta ja Jyväskylästä. Kuvista ja paikoista en nyt kerro sen enempää, vaan kuvat saavat kertoa lopun.

Kamera-lehti.fi.

Ifolor.fi.

 • Näihin kuvapulmiin asiakkaamme kaipaavat apua, 5.4.2017. Teimme tammikuussa Kuvat järjestykseen -kyselyn, jonka tuloksen näet tiivistettynä tässä alla. Suuri yksimielisyys vallitsi kuvien järjestämisen tärkeydestä ja toisaalta lähes yhtä suuri sen haastavuudesta. Aikapula nimettiin suurimmaksi syyksi, mutta sen jälkeen tulikin hajontaa: urakan suuruus, vaikeus, saamattomuus, ideoiden ja logiikan puute.
 • Inspiraatio (Kuvat järjestykseen, Idea & inspiraatio, Joulu, Sisusta kuvilla, Häät, Kuvakirjagalleria, Designer-vinkit, Askasteluvinkit, Kuvauskoulu, Kaikki juhlista). Näiden otsikoiden alla parisen sataa lyhyttä tai vähän pitempää artikkelia.

Tony Halttunen.

Mikrobitti.fi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Introducing America as You’ve Never Seen it Before. Kuvattu ylhäältä.

Canonilta uutta.

 • Suomen Canon: "EF-S 35 mm f/2.8 Macro IS STM -objektiivi. Kiinteällä LED-lähikuvausvalolla voi säätää kohteen valaistusta. Objektiivilla voi kuvata kohteita läheltä yksityiskohtaisina vain 3 cm:n etäisyydeltä. Tämä objektiivi sopii erinomaisesti muotokuviin ja katukuvaukseen ja on oiva valinta, kun haetaan uutta vaihtoehtoa esim. järjestelmäkameran kittiobjektiiville. Toukokuussa 2017 myyntiin. Svh. 450 euroa."
 • Dpreview.com, Canon introduces EF-S 35mm F2.8 macro lens with built-in ring light. Kroppikennoisille. Polttovälivastaavuus 56mm. Lähin tarkennus 3cm. Kuvanvakaaja, teho neljä stoppia. Hiljainen tarkennus, sopii videoon. Kesäkuussa myyntiin.
 • IR, Canon unveils updated compact travelzoom and sheds light on new EF-S 35mm f/2.8 macro lens.
 • Techradar.com, Get up close with the new Canon macro lens.
 • Suomen Canon: "Canon PowerShot SX730 HS: 40x optinen zoom ja monipuoliset yhteystoiminnot. Optisen zoomin ansioista voidaan kuvata kaukanakin näkyviä yksityiskohtia. Tukeva otekahva ja kääntyvä näyttö tekevät kuvaamisesta miellyttävää. Lisäksi kameralla voi kuvata laadukkaita Full HD -videoita jopa juostessa, kiitos viisisuuntaisen dynaamisen kuvanvakaimen. Ja toki kuvaus onnistuu myös etäyhteydellä älylaitteen avulla Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteydellä. Kamera tulee myyntiin sekä mustana että helmenvalkoisena. Toukokuussa 2017 myyntiin. Svh. 449 euroa."
 • Dpreview.com, Canon's PowerShot SX730 HS travel zoom offers 40x lens in a very small package. 20 megapikseliä, 24-960mm. Kolmen tuuman lcd-näyttö, kääntyy ylös 180 astetta. Wi-Fi, NFC, Bluetooth. Hopea ja musta. Kesäkuussa myyntiin.
 • IR, Canon SX730 HS Review (pre-).

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Pdnonline.com, Is Photojournalism Stuck in Its Past? Stephen Mayes Worries.

Techradar.com.

Pdnonline.com, Winning Gold in Flint. Yhdeksän kuvaa ja teksti. Kultamitali Lontoon olympialaisista, 2012, naisten nyrkkeily.

The Online Photographer, 6K Photo and the Decisive Moment. Onko enää ratkaisevaa hetkeä.

Kamera & Bild, Efter drönardomen: "Vi flyger på precis som vanligt". Uusi laki pitäisi tulla voimaan 1.8.2017. Siihen asti ei nykyisistä tulkinnoista paljoa välitetä (ei lupia).

Fotosidan.se, blogi, Ännu en blogg: Ett inlägg för både natur- och dokumentärfotografer.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Tiina Puputti, Näe valosi koko ajan – jatkuvat valonlähteet henkilökuvauksessa, 5.4.2017. Viime lauantaina pidin koulutuspäivän yhteistyössä Audico Systemsin kanssa. Teemamme kurssipäivässä oli jatkuvien valonlähteiden – eli halogeeni- ja LED -pohjaisten valojen – käyttö henkilökuvauksessa. Jatkuvien valonlähteiden etuna on nimensä mukaisesti jatkuvuus; ne ovat ”koko ajan päällä”. Näin se, mitä näet kamerasi etsimen läpi kuvaustilanteessa, on totta myös lopullisessa kuvassa. Itse pidän jatkuvilla valoilla työskentelystä juuri tämä takia. Valaisukaavioitakin.

Pallopanoraamablogi, Integroitu kummmitus ja kurkistus kristallipalloon, 4.4.2017. Kuvaan tarttui kasviksista tykkäävä aave joka on tälleen lopputalvella tosi pörröinen. Ei siis mitään kauhuelokuvakamaa sentään jos ei kaksipäisyyttä lasketa sellaiseksi ominaisuudeksi. Takapihan rusakko se siellä safkaa lintujen jälkeensä jättämiä siemeniä. Nikon D5100:n night vision -tila, vaikka kohinainen onkin, mahdollisti tämän kuvan ottamisen. Lyhyt videonpätkä on tuohon alle integroitu yhdeksi kuvaksi — integrointi on vain hieno tapa sanoa että parista sadasta videon ruudusta on laskettu keskiarvo.

Ess.fi, Lukijat ikuistivat taivaan värisuoran upeisiin kuviin.

Iltalehti, Ylikäsitelty vai upea - Melania Trumpin virallinen muotokuva julki. Kuva on otettu ristiriitaisesti vastaan. Joidenkin mukaan Melania Trump on valokuvassa kaunis ja upea, kun taas toiset moittivat kuvaa ylikäsitellyksi ja vertasivat kuvan taustaa 1990-luvun koulukuva-asetelmiin.

HS, Valaistuksella voi vaikuttaa rentoutumiseen tai energisyyteen, sanoo asiantuntija – Älylamppuja saa pian joka kaupasta. HS testasi Philipsin lampun, jonka valon väriä ja värilämpötilaa voi vaihtaa puhelinsovelluksella.

HS, Tappouhkauksia ja tahallisia kolarointeja – Autopaparazzi kertoo, millaista on autojen salakuvaajan arki. Stefan Baldauf on autojen salakuvaaja, autopaparazzi. Kun hän metsästää uutta autoa, hän ei tunne työaikoja eikä kilometreillä ole väliä.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Retouch Group Oy, Helsinki. Koulu-, päiväkoti- ja urheiluseuravalokuvausta. Haetaan sujuvaa suomea ja mielellään myös ruotsia puhuvaa ammattivalokuvaajaa, jolla on jo kokemusta muutaman vuoden ajalta nuorten ja lasten kuvaamisesta. Kaikki muu talon puolesta paitsi auto. Työt alkavat elokuun lopulla ja kestävät noin 2-3 kuukautta. Työhön kuuluu pääosin urheiluseuravalokuvausta. Työ suoritetaan suurimmaksi osin arki-iltaisin ja viikonloppuisin.

Työpaikan osoite Kaasutehtaankatu 1, 00540 HELSINKI
Palkkaus Palkkatoive
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Elokuun loppu 2017
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta, Kesto noin 3 kuukautta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Announcing the Winners of the Feature Shoot Emerging Photography Awards! 21 kuvaajaa.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The Living Faces of Gun Violence. 11 kuvaa ja teksti. 2013 - 2015 Kathy Shorr kuvasi USA:ssa aseiden käytön uhreja. Iät 8 - 80 vuotta.

Lensrentals.com, blog, Guide to Cleaning Your Camera Sensor. Artikkelissa mainitun sensoriluupin Suomen hinta on 30 - 40 euroa. Ilman sitäkin pärjää, mutta muutaman märkäpuhdistuksen jälkeen pitää aina ottaa pienellä aukolla tarkentamaton kuva vaikka valkeasta paperista. Näin varmistetaan, ettei kennolle jää mitään ylimääräistä (pölyä, likaa). Aluksi puhdistukseen riittää käsikäyttöinen pumppu (tai vaikka sähköllä toimiva), pölyn puhaltamiseen kennolta. Omien kokemuksieni mukaan jossain vaiheessa tarvitaan aina märkäpuhdistusta. Ja aina useampia kierroksia. Ja ikinä kennoa ei saa täysin puhtaaksi. Kannattaa ostaa asianmukaiset välineet märkäpuhdistukseen. Spatula(t), puhdistusliinat, neste.

 • ensimmäisen kerran kennon likaisuuteen havahtuu yleensä, kun ottaa pilvettömästä taivaasta kuvia, sen jälkeen ei muuta etsikään kuin niitä tahroja kuvista... Aina samoissa kohdissa, enemmän tai vähemmän näkyvinä...

Techradar.com, The 10 best digital cameras in 2017.

 • Fujifilm X-T2
 • Canon EOS 5D Mark IV
 • Nikon D500
 • Sony Alpha A7R II
 • Nikon D3300
 • Fujifilm X100F
 • Olympus OM-D E-M10 II
 • Panasonic Lumix ZS100 / TZ100
 • Canon EOS Rebel T6i / 750D
 • Panasonic Lumix FZ2000 / FZ2500

The Online Photographer, The Mac Isn't Dead Yet. Apple pahoittelee, ettei ole päivittänyt Mac Pro:ta asianmukaisesti.

Pdnonline.com, Camera Review: The Leica M-10. Uusi täyskennoinen 24 megapikselin CMOS (saman verran megapikseleitä kuin edeltäjässäkin). Järjestelmäkamera, vaihdettava optiikka. ISO 100-50.000. Paino 660 g. Mekaaninen suljin, 1/4000 s. Pisimmät valotusajat 125 s. Ensimmäinen Leican mittaetsinkamera, jossa Wi-Fi. Viisi kuvaa sekunnissa sarjakuvaus (30 kuvan verran). Säänkestävä. Kolmen tuuman lcd-näyttö. Etsin näyttää 30% enemmän. Ja sopii nyt paremmin silmälasien käyttäjille. Huono asia: muistikorttiin ja akkuun pääsee käsiksi vain ruuvaamalla kameran pohjalevyn irtin. Ei automaattitarkennusta. Lisävarusteena elektroninen etsin. Yhdellä latauksella ottaa 700 kuvaa. Suomen hinta on 6.500 euroa (hinnassa mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Myrskyisä revontuliyö Helsingissä. 1.4.2017. Maanantaina 27.3. tuuli yltyi myrskyisiin lukemiin. Samaan aikaan puhaltelivat myös aurinkotuulet ja etenkin Pohjois-Suomessa nähtiin kirkkaita revontulia. Helsingissä havaintoja haittasivat pilvet ja kaupungin valot. Pimeissä paikoissa revontulikuvaus on kiitollista puuhaa: himmeäkin kaari kyllä erottuu kuvassa, kun valottaa tarpeeksi pitkään. Helsingissä taas tarvitaan melko kirkas show ennen kuin luonnonvoimat vetävät vertoja kaupungin valoille. Toisaalta voimakkaan revontulimyrskyn aikana kaupungista on mahdollisuus tallentaa harvemmin nähtyä kuvamateriaalia. Pidän valokuvan dokumentaarista arvoa korkeampana, jos kuvassa näkyy jokin tunnistettava paikka pelkän anonyymin metsänreunan sijaan.

Petteri Hautamaa, Korjauskierteessä - Case Canon 5D mk4. 31.3.2017. Luontokuvauksessa tarvitaan luotettavaa satavarmasti toimivaa kuvauskalustoa, maanantaikappaleita sun muita pilipalileluja ei kaivata. Ei ole sattumaa, että ammattilaiset ja monet harrastajat syytävät sievoisia summia välineisiin, jotta käsissä olisi taatusti parasta laatua ja luotettavuutta tiukassakin ainutkertaisessa tilanteessa. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin todeta, ettei se vaan aina auta…

 • Tässä vaiheessa runko ja objektiivi (400 mm f4 DO II) vietiin JAS:sille tarkistukseen. Molempia tutkittiin ja korjailtiin virtapiirien osalta. Viidessä päivässä tuli valmista ja sain noutaa settini sopivasti viikonlopun kuvauksiin. Upouuden rungon korjaus meni luonnollisesti takuuseen ja putken kanssa sovellettiin valmistajan kahden vuoden virhevastuuta. ....Laukaisunapista ei tapahdu mitään, ei ennen kuin katkaisi virrat ja käynnisti uudestaan. Melko häiritsevä ja rajoittava ongelma nopeisiin kuvaustilanteisiin. ...Huolto ei ollut saanut simuloitua kuvaamaani ”tarkennuksenhyytymisongelmaa”, mikä mielestäni viittasi käyttölämpötilaan. Objektiivin bajonetti oli lukuisten tarkistuksien yhteydessä vaihdettu uuteen. Rungosta ei tässä yhteydessä löydetty vikaa.
 • Tässä vaiheessa olin yhteydessä sekä JAS-tekniikkaan, että Canoniin. Toin ilmenneet ongelmat esille ja totesin, ettei tämä umpisolmu tästä selviä parsimalla ja arvailemalla. Kumminkin helvetin kallis pakasta vedetty ammattilaisrunko, jonka kehutaan pelaavan vaikka tulivuoren sisällä. Mulla mennyt 5D mk4:n takia iso siivu talven kuvaussessioista vituiksi ja rakkine roikkunut varikolla jatkuvasti. Samanaikaisesti rungon hinta on tippunut kameraliikkeissä jopa 20-25% lähtötilanteesta, mikä on erittäin poikkeuksellista. Esimerkiksi 5D mk3:n hinta ei käytännössä tippunut lainkaan neljän vuoden aikana ilmestymisestään, päinvastoin.
 • Runko vaihdettiin lopulta uuteen, se saapui tänään kahden viikon odottelun jälkeen.

Peter Forsgård, Vlog, Työpajoista potkua! 2.4.2017. Tämän viikon vlogissani pohdiskelen työpajojen merkitys omaan kuvaamiseen. YouTube-video, kesto 7:38.

Olympus, Olympus Global Open Photo Contest 2016-17. Voittajat. 150.000 kuvaa. Neljä kategoriaa, kussakin kolme varsinaista palkittua. Ja vielä kymmenen lohdutuspalkintoa.

HS, ”Selfie-apinoilla” on pahempiakin ongelmia kuin tekijänoikeudet – Indonesiassa niitä metsästetään lihan takia. Sulawesinmakaki Naruto otti itsestään kuvia kameralla, jonka luontokuvaaja David Slater oli asettanut valmiiksi jalustalle.

 • HS, Eläinoikeusjärjestö nosti oikeusjutun selfie-apinan puolesta. 22.9.2015. Eläinoikeusjärjestö Peta nosti kuusivuotiaan makakiapinan puolesta tekijänoikeuskanteen Yhdysvalloissa tiistaina, uutistoimisto AFP kertoo. (tälla jutulla haettiin näkyvyyttä eläinten oikeuksille, varsinaisella kanteella ei ollut läpimenoon mahdollisuuksia).

TE-palvelut, Valokuvaaja, Focusoiva Oy, Espoo. Koulu- ja päiväkotikuvauksiin erikoistunut yritys. Kuvauskalusto talon puolesta, tarvittaessa auto. Vapaamuotoinen hakemus 20.4. mennessä.

Työpaikan osoite Tillinmäentie 3 A, 02330 ESPOO
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työ alkaa 04.08.2017
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 20.04.2017

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Rare captures of the wildlife with which we share our cities.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

 • Getting Glorious. Vähemmän taitavien kameraoperaattorien on helpompaa tuottaa teräviä, kirkkaita, värikkäitä kuvia. Nämä kuvat vaativat aiemmin melkoista ammattitaitoa. Digikuvat eivät näytä vuosikymmenien takaisilta filmikuvilta. Uudet estetiikan lait ovat tulleet voimaan. Tekniikan on kehittynyt ja kehityksen myötä digikuvat ovat kypsyneet.
 • April Fool (and Thoughts About Ads).

Pdnonline.com, Jošt Franko Captures The Human Cost of Cheap Cotton Clothes. Haastattelu. Burkina Faso. Bangladesh. Romania.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Cory VanderPloeg’s Figure Studies. Yhdeksän kuvaa ja teksti. Ei meikkiä, ei stailausta, luonnonvalo. Filmin näköistä jälkeä.

Techradar.com, Camera rumors 2017: the biggest and best camera rumors around.

Fotosidan.se, TEST: Canon EF 24-105/4L IS II USM. Julkistettu elokuuussa 2016. Edellinen versio 11 vuotta sitten. Lähin tarkennus 45cm. Suodinkierre 77mm. Paino 795g. Zoom aika jäykkä, mutta pehmeä, ei ehkä ideaali videokuvaukseen. Etulinssi uutta likaahylkivä pinta. Kuvanvakaaja teho nyt 4 stoppia (aiemmin 2.5 stoppia). Automaattitarkennus parantunut, videon liveview. Optiset erot edeltäjään eivät ole suuria. Toppklass. Suomen hinta on 1.300 euroa (hinnassa mukana verot).

Kamera & Bild, Nasa öppnar sökbart arkiv med bilder. 140.000 historiallista kuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Ilari Lehtinen.

HS, Tunnetta, taitoa ja muutama pyllähdys – Katso HS:n valokuvaajan parhaat taitoluistelun MM-kisoista. Helsingin Sanomien valokuvaaja Rio Gandara on seurannut Helsingin MM-taitoluistelukisoja Hartwall-areenalla koko viikon ajan. Kuvakoosteesssa suorituksia katsotaan uudella näkökulmalla.

Yle Uutiset, Söisitkö näitä silmilläsi? Näin otat täydellisen ruokakuvan. Sosiaalinen media pursuaa päivittäin kuvia ruoasta. Ammattilaisen vinkeillä annokset voi saada näyttämään entistä herkullisemmilta.

HS, Pääkirjoitus, Vieraskynä, Kauko-ohjattu ilmailu tarvitsee selvät säännöt. 3.4.2017. Miehittämättömillä lentolaitteilla on lukuisia käyttömahdollisuuksia, mutta niiden sääntely on vielä vähäistä. ­Liikenteen turvallisuus­virasto Trafi päivitti viimeksi vuodenvaihteessa määräystä kauko-ohjatun ­ilma-aluksen ja lennokin lennättämisestä. Trafin mukaan normistomme on ”Euroopan, jollei ­jopa koko maailman liberaaleinta”. Tavoitteena on tukea kokeiluja ja uuden liiketoiminnan kehitystä.

Petteri Kuittinen, Kuva-Keskiviikko vol 4: Kettukuvausta t-paidassa, 29.3.2017.

Rajala Blogi, Peilitön järjestelmäkamera – tulevaisuuden standardi? 29.3.2017.

MTV, 10 vinkkiä, joilla kehityt valokuvaajana – paina nämä niksit mieleesi. Perusjuttuja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com, Ep. 164: Did Kodak Make a Point in a Mean Way? – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Lensrentals.com, blog, Roger’s Random Photography Marketing Generator. (toimii vain Firefoxissa ja Chromessa, työpöytäversiot).

Earthboundlight.com, No Fooling, 2.4.2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Jani Uljas.

Marko Vertainen, Flickr, 365 - 2017. Kuva päivässä projekti - julkinen versio. Tarkoituksena ottaa kuva vuoden jokaisena päivänä. Muutamia päiviä tulee kuitenkin luultavasti jäämään väliin.

Petri Pietiläinen, Kohti peilitöntä, 1.4.2017. Menneen talven pimeinä iltoina oli aikaa suffailla netissä ja muutama mielenkiintoinen artikkeli osui silmääni. Kyse oli peilittömästä kamerasta nimeltään Olympus OM-D E-M1 II. Moni ulkomaalainen luontokuvaaja oli siirtynyt DSLR kalustosta tähän MFT (Micro Four Thirds) systeemin kameraan. Erityisesti kuvaajat puhuivat kaluston keveydestä, kameran hyvästä vakaajasta ja 2x crop kertoimesta, jonka tämä systeemi antaisi. Eli 100mm objektiivi muuttuu käytännössä 200mm objektiiviksi, valovoiman säilyessä samana. Kyseisestä rungosta on vanhempi versio ja erityisesti AF puoli olisi uuden mallin myötä tehnyt suuren harppauksen. Kun muutama Suomalainen tunnettu luontokuvaaja siirtyi tähän Olympuksen malliin, heräsi kiinnostukseni entistä enemmän.

Turun Sanomat, Näyttelyarvio: Kuvaaja kameran edessä. Valokuva on objektiivinen väline mutta sitä voi käyttää myös subjektiivisten tunteiden rekisteröintiin. Elina Brotheruksen (s. 1972) uran alkuvaiheen omakuvat kertoivatkin varsin henkilökohtaisia tarinoita.

Yle, Näe maailma vuorokaudessa yli kolmen tuhannen kameran linssin läpi – The 24HourProject haastaa kuvaajat. 1.4.2017. Joukko väsyneitä valokuvaajia kokoontui aamu kuudelta kahville Helsingin Kauppatorille. Takana oli kuusi tuntia valokuvaamista Helsingin yössä, ja kuvaaminen jatkuu vielä tänään lauantaina keskiyöhön saakka.

HS, Laaja kooste HS:n valokuvaajien maaliskuun parhaista kuvista, 1.4.2017. Keppihevosharrastaja näyttää taitonsa, Iivo Niskanen riemuitsee MM-kultaansa ja itäaleppolainen mies hakee vettä raunioiden keskellä. Katso kuvakooste Helsingin Sanomien maaliskuun parhaista kuvista.

Sulantoblog.fi, Syy kameratestien eroihin on selvinnyt. 1.4.2017. Kamera-arvostelijoita, Sulantoblog mukaan lukien, on hämmentänyt jo vuosia epäloogisuudet eri kuvakennojen mittaustuloksissa. Eri tahojen samoilla laitteilla tekemät kokeilut ovat tuottaneet järjestäen hieman erilaisia tuloksia kohina-arvoissa ja dynamiikassa. Eroja on pyritty tuloksetta selittämään mm. lämpötilan vaihteluilla ja kennon kulumisella.

Ilta-Sanomat, Kuvat: Samuli onnistuu vangitsemaan lasipalloihin tarunhohtoisen maailman. – Lasipallokuvan aikana ei tarvinnut kuin asettaa lasipallo lumiselle taustalle, asettaa kamera sitä vasten maahan ja valottaa kuvaa muistaakseni vajaan minuutin ajan. Yritin hakea siihen pilvien liikehdintää, mutta se ei onnistunut, koska oli pilvetöntä, hän kertoo. Keskitalo ei ole koskaan innostunut kuvaamaan niin sanottua normaalia valokuvausta, mallikuvausta tai maisemaa, vaan häntä kiehtoo niin sanottu long exposure -tyylinen valokuvaus. Pitkällä valotusajalla valokuvaan piirtyy kaikki valojen liikehdintä ja liikeradat.

HS, Katso, mitä Facebook ja Google sinusta tietävät – Omien tietojen luovuttamisessa ei kannata olla välinpitämätön. Kaikki, joilla on Gmail-sähköposti tai Android-puhelin, ovat luoneet itselleen Google-tilin. Googlen tiedot omasta toiminnasta löytää kirjautumalla sisään osoitteeseen myactivity.google.com. Kokeillaan. Ja sitten Facebook.

Ilta-Sanomat, Erikoinen sääntö puhuttaa: Lasten kuvat saa julkaista pelijutun yhteydessä, mutta pistepörssiä ei. - Luettelo tai pistepörssi on rekisteri, eikä sellaista saa julkaista. Se ei ole toimituksellista materiaalia. Huippu-urheilussa pistepörssi on toimituksellista aineistoa, mutta lasten urheilussa ei.

HS, Rooman romanttiset illat ovat uusien katuvalojen myötä muisto vain – ”Tuovat mieleen ruumishuoneen”. Eri puolilla Roomaa on viime kuukausina vaihdettu vanhan teknologian natriumlamppuja uusiin led-lamppuihin. Samalla valon sävy on muuttunut oranssista valkoiseksi.

Helsingin Uutiset, Helsinki vaihtaa energiasyöpöt elohopealamput ledeihin. 11.1.2015. –Valon laatu paranee. Valosta tulee puhtaampaa ja valkoisempaa. Värit erottuvat paremmin. Elohopealampuissa valo on sävyltään kylmää ja siniharmaata, Helsingissä valtaosin käytössä olevissa suurpainenatriumlampuissa kellertävää.

 • Tänä vuonna valaisimia on vaihdettu jo pari tuhatta. Kaikkiaan operaatioon on varattu aikaa neljä vuotta.
 • Helsingissä on noin 85 000 katuvalaisinta. Kaikkien valaisimien vaihtaminen led-valoihin maksaisi yli sata miljoonaa. Sandström uskoo, että pidemmän ajan kuluessa näin tulee kuitenkin tapahtumaan – ellei sitten joku uusi tekniikka tee vallankumousta tätä ennen.

MTV, Näin tunnistat ja estät roskapostitulvan: Älä sorru yleiseen virheeseen!

HS, Facebookiin tuli suurin muutos vuosikausiin, nyt Suomessakin: Ruutuun ilmestyivät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Introducing the Lensrentals Numerical Analysis. Melkein koko artikkeli lienee asiaa. Kolme viimeistä linkkiä vievät (tuttuun) YouTube-kohteeseen.

The Online Photographer, Open Mike: News of the Day.

Kamera & Bild, Instagram: Lär dig skapa kompositioner som gör succé. Mikä on instagram-menestyjien kuvien salaisuus.

Fotosidan.se, Nytt larm: Kameror hackas med falsk firmware.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.04.2017   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Mjkoski.1g.fi. Kuvat.

Suomen Canon. (välillä vähän turhan markkinointihenkistä tekstiä, mutta suurimmalta osin asiaa. Sinä-kieli ärsyttää).

Tivi.fi, Adoben uusi ohjelmisto tekee valokuville uskomattomia temppuja. Nyt Adobe on kehittämässä työkalua, jolla yhden valokuvan tyylin voi automaattisesti kopioida toiseen kuvaan. Adoben yhdessä Cornellin yliopiston kehittämä Deep Photo Style transfer -ohjelma tekee huomattavasti tarkempaa ja parempaa jälkeä kuin puhelinten filtterisovellukset. Ohjelma vaikuttaa pelkästään väreihin, eikä vääristä kuvassa näkyviä muotoja millään tavalla. Se esimerkiksi osaa tunnistaa mikä osa kuvassa on taivasta, ja kopioida lähdekuvan taivaan tyylin uuden kuvan taivaaseen.

Satakunnan Kansa, Paljastatko profiilikuvassasi liikaa? Jo koirankuva verkossa voi johtaa huijausyrityksiin. –Huijausviesti liittyy yleensä mahdollisen tilaajan elämään hyvin tarkasti. Joku laittaa Facebookiin tai Instagramiin aina koirankuvia ja se huijari huomaa tämän. Tarjotaan jotan kivaa asiaa, kuten ilmaiseksi tilaajalahjaksi koirankoppia.

Aamuset.fi, Kamera pärjää yhä kuvausrintamalla. Kännykät ovat korvanneet halvimmat, alle 200 euron kamerat. Nyt myydäänkin kalliimpia malleja. Jos innostuu valokuvaamisesta kännykällä, voi sitä kautta siirtyä tosissaan harrastamaan kuvaamista ja vaihtaa kalliimpiin ja laadukkaimpiin malleihin.

Tivi.fi, Ajattelitko laittaa ruokakuvan someen? Kielletty! – "Ulosteperäiset bakteerit vaarana". Hm.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Thom Hogan, dslrbodies.com.

Techradar.com.

 • Essential one light portrait guide.
 • Fujifilm X100F review. Julkistettu tammikuussa 2017. Arvosana 5 * / 5 *. Retro-look, kompaktidigi, jossa kroppikenno, 24 megapikseliä. 23mm/ f/2, kiinteästi. Hybridietsin, optinen/2.36 miljoonaa pikseliä elektroninen. Full HD video, 60 kuvaa sekunnissa. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. ISO 100 - 51200. Sisäänrakennettu harmaasuodin. Kahdeksan kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Wi-Fi. Suomen hinta on 1.450 euroa (hinnassa on mukana verot).

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Pittsburgh Parking Lot Booths. 10 kuvaa ja teksti. Niitä koppeja kuvattu.

Pdnonline.com, Object of Desire: Promise Technology Apollo Cloud. 2TB, $249 (hinnassa ei mukana veroja).

Fotosidan.se, Extreme landskap makeover. Poddradio. Kesto 42:21.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Maaliskuun 2017 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset