Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Heinäkuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Kesäkuu 2017

30.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Myyntiosastoon jako optiikka, kamerat, tarvikkeet (Sana on melkein vapaa).
 • Ongelma kohinan kanssa, kamerana Nikon D90 (Digikuvaus).
 • Diojen skannaus tehokkaasti (Printterit, skannerit).
 • Sony FE 12-24mm F4 G (Optiikka).
 • Canon 6D mk II (Järjestelmädigit). Uusia viestejä roppakaupalla. Miksiköhän?
 • Sony A9 (Järjestelmädigit).
 • Simpukkavalaisua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Air (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olen koittanut vaihtelevalla menestyksellä kuvata Kuun ja pilvien leikkiä jo useamman vuoden ajan. Tänään istuskelin terassilla ja kurkein länsitaivaalle. Kuu ilmestyikin kohta puiden takaa. Seurailin sen nousua ja etelätaivaalta lipuvia cirruksia. Reilun tunnin kuluttua huomasin, että sieltä on tulossa eittäin valokuvauksellinen, aaltomainen pilvimuodostelma, kohti Kuuta. Hain kameran.
 • Masan kesäkuvailut 2017 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Drone-kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Repolaisia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). En ruoki niitä, ihan normaalin säikkyjä ovat mutta paikallaan olevaa autoa eivät osaa pelätä. Ohi ajava auto saan ne siirtymään metsän puolelle mutta tulevat hetken päästä takaisin. Ihan vahingossa ne huomasin ajellessani kylätietä viime viikolla aamutuimaan neljän aikoihin. Tässä taas muutama tältä aamulta.

Tuomas Heinonen, Viikon kuvat: 23-25/2017 – Kettuja, kettuja ja kettuja. 23.6.2017. Kesäkuun alku on vierähtänyt vauhdilla ja viikon kuvien toimitusta on tullut laiminlyötyä. Kuvausta en suinkaan ole lopettanut vaan illat ja aamuyöt on mennyt valvoessa eri kettureviireillä kameran kanssa. Viikon 23 kuva oli tuuria, meinasin ajaa emon yli autolla hetkeä ennen kuvan ottoa, kun se vei jälkikasvulleen ruokaa. Onneksi emo säästyi ja poikasilla on mahdollisuus vanhentua.

Vielä Canonin eilisistä julkistuksista.

Rajala Blogit, Kesä, aurinko ja kuvaus – vinkit auringonvalossa kuvaamiseen. 30.6.2017. (kuva on, missä teksti?).

Talouselama.fi, Kannettavien laitteiden ruumapakolta vältyttiin Amerikan-lennoilla - Trafi on tyytyväinen. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on tyytyväinen siihen, että kannettavia tietokoneita, tabletteja ja muuta kannettavaa elektroniikkaa saa sittenkin viedä edelleen matkustamoihinYhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Haunting Images from ‘Poland’s Rust Belt’.

Digilta Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

IR, Shutter Release: Savings on education, fixing sunburn in Photoshop, APS-C portraiture and more. Netistä kerättyä.

Techradar.com.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tomi Muukkonen.

 • Sipoonkorvessa. 26.6.2017. Elimistöni on aivan ihmeissään, miksi nyt pitää taas jaksaa kävellä koko päivä, kun ei ole pitänyt kymmeneen vuoteen. Päivittäiset kävelylenkit ovat hyvä tapa, eikä hissin tulo taloon tarkoita, etteikö voisi kiivetä neljänteen kerrokseen portaita, jos ei ole paljoa kannettavaa. Vaikka mieleni nauttii suuresti kulkemisesta Sipoonkorven kansallispuistossa, pohkeeni ovat eri mieltä.
 • Sipoonkorvessa kulkeminen kielletty. 28.6.2017. Tänään Vantaan Sotungissa sain nähdä jotain outoa. Palasin jo väsynein askelin metsästä hyvää polkua kävellen, kun vastaan tulee risuja ja este, jossa on metsähallituksen viesti: ”Kunnioita yksityistä pihaa…” ja älä kulje tästä tms! Siis mitä ihmettä, olen valtion maalla, siis meidän kansalaisten omalla maalla, ja sitten herra Valtio kehoittaa minua kiertämään puoli kilometriä korkean Högbergetin kautta päästäkseni takaisin tielle, jonka omistaa Vantaan kaupunki. Ei voi olla totta, asuuko tuossa talossa pääministeri, kun siitä ei saa kulkija kävellä ohi?

Toni Ahvenainen, Year of the Alpha. 26.6.2017. Ravistellakseni hieman näitä itsellenikin tyypillisiä ajattelutapojani päätin kokeilla Action Sports -kuvauksen työpajaa ihan senkin vuoksi, että näkisin mitä tämän tyyppisistä muutaman tunnin työpajoista voi saada irti. Samalla reissulla pääsin myös kokeilemaan lyhyesti uutta Sony α9-runkoa.

Kamerakoulu.fi, Maisemakuvaaja Tuukka Luukkonen Kamerakoulun haastattelussa. 26.6.2017. Kerro lyhyesti itsestäsi? Olen 21-vuotias savolainen nuori, kuvailen itseäni useammin surffariksi kuin valokuvaajaksi. Opiskelen talvet Jyväskylässä ja kesät teen töitä sekä koulutan että harrastan leija- ja purjelautailua Kalajoella.

Rajala Blogi.

 • Tältä näytti suomalainen juhannus vuosimallia 2017. 27.7.2017. Päätimme järjestää juhannuksen kunniaksi kuvakilpailun, johon oli mahdollista osallistua lähettämällä oma kilpailukuvansa Rajalan Facebook-sivuille tai Instagramissa tunnisteilla @rajalaproshop #rajalajuhannus. Saimme kilpailuun sadoittain upeita kuvia ympäri Suomen, kiitos kaikille osallistuneille! Rajalan tuomariston tehtävä oli kaikkea muuta kuin helppo, niin hienoja ja erilaisia kuvia kisaan lähetettiin.
 • Fiilaten ja reilaten – Sauli Koskinen ja Saara Silvennoinen lähtivät kameran kanssa reissuun. 28.6.2017. Jännityksentäyteisen seikkailun kutsuun ovat vastanneet myös Sauli Koskinen ja Saara Silvennoinen. Alun perin Big Brother -tositeeveeohjelmasta tutuksi tullut Sauli Koskinen toimii nykyisin viihdereportterina. Saara Silvennoinen puolestaan työskentelee Fullsteam Managementilla ja toimii muun muassa Koskisen managerina. Kaverukset olivat jo pitkään ehtineet haaveilla yhteisestä seikkailusta. Nyt tuosta unelmasta tuli vihdoin totta.

Museot.fi, Museokortin kesäkisa: #museokierros. Jaa Museokortti-kierroksesi ja innosta myös ystäväsi museokierrokselle. Parhaat osallistujat palkitaan joka viikko elokuun loppuun saakka.

Ilta-Sanomat, Keihäslegenda Hannu Siitonen näki kahden karhun juoksevan itseään kohti: ”Tiesin, että minulla oli vain parisen sekuntia aikaa”. (ottaa kuva?).

Ilta-Sanomat, Näin käy naali kolossa Pohjoisessa – ”Vaimoni kyykisteli sillä tavoin”. Näyttelyssä on seksuaalista sisältöä. – Kodiakinkarhun siitinluu on 15 senttiä pitkä. Mursun taas 52 senttiä. Mutta katsopa sinivalaan siittimen pituutta, sillä on valtava. Sinivalas tuottaa 20 litraa siemennestettä aktin aikana, Hyvönen selvittää.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Canonilta uutta.

 • Canon EOS 6D Mark II.
  Suomen Canon (lehdistötiedote, ei ihan vielä sivuilla). Canon esittelee tänään odotetun kameramallin laadustaan tunnettuun EOS-tuoteperheeseen. Uusi Canon EOS 6D Mark II on koolta pieni täyden kennokoon järjestelmäkamera, jolla on suuri sydän. 26,2 megapikselin CMOS-kennon ja DIGIC 7 -kuvaprosessorin ansiosta EOS 6D Mark II tuottaa aina ammattitasoista laatua. Kameran ISO-herkkyys on jopa 40000, joten heikossa valaistuksessa kuvatuissa kuvissa on vähän kohinaa ja ne ovat erittäin selkeitä. Kamera tarkentaa nopeasti ja täsmällisesti, joten kuvat ovat aina teräviä kuvataanpa sitten kameran näytöllä tai käyttämällä etsintä. Ja mikä parasta, EOS 6D Mark II -kameran kääntyvä näyttö helpottaa kuvaamista erilaisista kuvakulmista.

  Kenelle uusi Canon EOS 6D Mark II sopii?
  - Muotokuvaajalle, maisemakuvaajalle, tapahtumakuvaajalle, hääkuvaajalle, matkakuvaajalle ja aktiiviharrastajalle.
  Uutuuskameran ominaisuuksia:
  • · Laajan dynamiikan 26,2 megapikselin täyden kinokoon kenno
  • Sarjakuvaus 6,5 kuvaa sekunnissa
  • 45 ristikkäistyyppistä automaattitarkennuspistettä, joista 27 toimii aukon arvolla f/8 Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus
  • Suuri pentaprismaetsin, sisäinen GPS, yhdistettävyys älylaitteisiin Bluetooth tai Wi-Fi-yhteydellä
  • Myynti alkaa heinä - elokuun vaihteessa. Canon EOS 6D Mark II -runko: svh. 2200 euroa. Canon EOS 6D Mark II + EF 24-105mm f/4L IS II USM -objektiivi: svh. 2600 euroa.
 • Sulantoblog, Canon EOS 6D MkII ja EOS 200D on julkistettu. Canon on tänään julkistanut kaksi uutta kameraa. Canon 6D MkII on kauan odotettu seuraaja suositulle 6D-mallille ja Canon 200D on tarkoitettu ensimmäiseksi järkkäriksi. Canon 6D MkII on varustettu täysin uudella 26,2 Mp kennolla, jossa on valmistajan mukaan poikkeuksellisen hyvä dynamiikka ja herkkyys riittää laajennettuna aina ISO 102400 lukemaan asti. Automaattitarkennuspisteitä on lisätty 45:een, joista kaikki ovat ristikkäistyyppisiä ja live view -tilassa toimii Dual Pixel -tarkennus, joka kattaa koko kennon alueen. Canon 200D ensimmäiseksi järkkäriksi tarkoitettu pienikokoinen peilikamera. Sisällä on samaa teknologiaa kuin peilittömässä M5-mallissa, sillä 24 Mp kenno ja Dual Pixel -tarkennus ovat samat. Prosessorissa ei ole tingitty, vaan uusin Digic 7 vauhdittaa myös 200D-mallia.
 • Tekniikan Maailma, Juuri esitelty: Harrastajan kukkarolle sopivia kinokoon järkkäreitä ei ole monta – nyt tulee Canon EOS 6D Mark II. Odotettu uutuus korvaa lähes viiden vuoden ikään yltäneen EOS 6D:n, mutta kaikkien Canon-kuvaajien toiveita se ei täytä. Canon EOS 6D Mark II on edeltäjänsä tavoin suunnattu aktiiviharrastajille. Ominaisuudet painottuvat vahvasti valokuvaamiseen, koska odotuksista huolimatta videoita ei voi tallentaa 4k-tarkkuudella. Iskuna vyön alle tulee vielä se, että kyljestä puuttuu kuulokeliitin. Kameran luvataan kuitenkin tallentavan 3840 x 2160 kuvapisteen 4k time lapse -sarjoja nopeudella 29,97 tai 25 ruutua sekunnissa. Kuvat pakataan motion jpeg -muotoon, eli yksittäisiksi ruuduiksi.
 • Dpreview.com, Canon introduces highly anticipated EOS 6D Mark II full-frame DSLR. Melkein viisi vuotta kulunut. Ulkoasu ei ole paljon muuttunut, sisällä on tapahtunut sitten paljon. Täyskennoinen, 26 megapikseliä. ISO 40.000. Jatkuvalla tarkennuksella sarjakuvaus 6.5 kuvaa sekunnissa. Joka suuntaan kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö on uutuus, 1.04 miljoonaa pistettä. Pölyä ja kosteutta vastaan suojattu. Video ei ole muuttunut, 1080/60p, ulkoista mikrofonia varten liitäntä (ei kuitenkaan kuulokkeille: kuten Canon 5D Mark II -mallissa). NFC, Bluetooth, GPS. Samat akut kuin muissakin Canonin järjestelmädigeissä (hyvä).
 • Dpreview.com, Meet the EOS 6D Mark II - Canon's entry-level full-frame DSLR.
 • Dpreview.com, The same but different: Canon EOS 6D Mark II shooting experience. Pari päivää etukäteen käyttöä. Moni asia on käytössä pysynyt samana. Canon 80D -mallista päivittäville helppo siirtymä. Ei kuitenkaan sisäistä salamaa. Optinen näyttö 98%. Automaattitarkennussysteemi on peräisin kroppikennoisesta mallista, ei täytä koko alaa. Live View on sitä vastoin aivan erinomainen.
 • Dpreview.com, Canon EOS 6D Mark II pre-production sample gallery.
 • IR, Canon 6D Mark II arrives with more megapixels, more AF points, Dual Pixel CMOS AF and a flip-out LCD.
 • IR, Canon 6D Mark II Review. Siis Review lainausmerkeissä. On kyllä kokeiltu.
 • ePhotozine.com, Calling All Canon Fans! The Canon EOS 6D Mark II Has Arrived.
 • ePhotozine.com, Canon EOS 6D Mark II Hands-On Preview.
 • Petapixel.com, Canon 6D Mark II Unveiled: A Cheaper Full-Frame DSLR for Enthusiasts.
 • Canonwatch.com, Here is the Canon EOS 6D Mark II, ready to be pre-ordered (and hands-on & first impression videos, specs, more).
 • Techradar.com, Canon unveils EOS 6D Mark II and EOS Rebel SL2.
 • Fotosidan.se, All info om Canon Eos 6D Mark II.
 • Kamera & Bild, Nya Canon 6D Mark II får bildstabilisering och pekskärm. Kosketusnäyttö. Se kuvanvakaaja koskee videota (ei ole optinen).
 • Canon EOS 200D. Suomen Canon (lehdistötiedote, ei ihan vielä sivuilla). Canon esittelee tänään myös maailman keveimmän kääntyvänäyttöisen peilillisen järjestelmäkameran, EOS 200D:n. Sen pieni koko, käytettävyys, kääntyvä näyttö, langattomuus ja akun kesto vakuuttavat kuvaajan. Kamerassa on maailman nopein näytöllä kuvauksessa käytettävä Dual Pixel CMOS-automaattitarkennus sekä DIGIC 7 -prosessori, jonka ansiosta sillä voi kuvata myös heikossa valaistuksessa. Lisäksi kameran käyttöliittymäopasteet auttavat kuvaajaa valitsemaan haluttujen tehosteiden asetukset. Ja tietysti kuvien selaus, muokkaus ja jakaminen onnistuvat helposti älylaitteen kautta. Kameran väriksi voi valita mustan, valkoisen tai hopean ruskein somistein.
  • Canon EOS 200D -runko: svh. 630 euroa - Canon EOS 200D + EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM -objektiivi: svh. 730 euroa
 • Dpreview.com, Canon unveils ultra-compact EOS Rebel SL2 / EOS 200D. Neljä vuotta vanhalle Canon EOS 100D -mallille seuraaja. Erittäin pienikokoinen, perinteinen 24 megapikselin kroppikennoinen järjestelmäkamera. Kolmen tuuman joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö (nähtävästi sama kuin Canon 6D Mark II -mallissa). ISO 25.600. Sarjakuvaus jatkuva tarkennus 3.5 kuvaa sekunnissa. Wi-Fi, NFC, Bluetooth. Elokuussa myyntiin, runko $549 (hinnassa ei mukana veroja).
 • Dpreview.com, Hands-on with Canon EOS Rebel SL2 / EOS 200D. Kittiobjektiivi ei ole hyvälaatuinen. Kenno sama kuin Canon 77D -mallissa. Kädessä pienen kokoinen. Oma Wi-Fi painike. Optinen etsin on keskinkertainen, 95%. Kamera on nopea, vaikka onkin suunnattu aloittelijoille. Yhdellä latauksella ottaa 650 kuvaa. Sisäänrakennettu salama (kuten tässä luokassa on tapana). Pienestä koosta huolimatta kamerasta saa tukevan otteen.
 • IR, Canon announces the Rebel SL2: A compact, entry-level DSLR that packs a lot of punch in its small shell.
 • IR, Canon SL2 Review. Siis Review lainausmerkeissä. On kyllä kokeiltu.
 • ePhotozine.com, New Canon EOS 200D Is Designed For DSLR Newbies.
 • ePhotozine.com, Canon EOS 200D Hands-On Preview.
 • Canonwatch.com, Canon Rebel SL2 officially announced, pre-order links, hands-on & first impression videos. Euroopassa Canon EOS 200D. Ja näissä hinnoissa ei sitten ole veroja.
 • Fotosidan.se, Canon Eos 200D - liten och elegant.
 • Kamera & Bild, Canon 200D – smidig instegskamera för nybörjaren.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net, An interesting way to create great black and white images in Photoshop.

The Online Photographer.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Hasselblad öppnar butik på Fotografiska. 30.6.2017. Muutakin yhteisty

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Helsinki 15 astetta, 720nm. 27.6.2017. Juhannus oli ja meni helteineen. Samalla alkoi loma, lämpömittarista lukemalla ei kyllä tiedä, onko kyseessä hiihto- vai kesäloma. Molempien aikana keskilämpö on ollut siinä 15 asteen huitteilla. ...Mukaan pakkasin vanhan sotaratsun: IR-konvertoidun Sony NEX-5N:n. Sen nokalle ruuvasin lasiksi SEL1018, joka on varsin muikea laajakulmatsuumi. Ja varsinkin kun minulla on vielä siihen sopiva 720 nm IR-suodin, niin vain taivas oli enää luovuuden rajana....

Kontto.kuvat.fi.

Timoasepp.com (jääkaappi), Wedding photographer Sölden, Austria – Monika & Paulius 3048 m above sea level. 27.6.2017.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Kylmän kevään kuvasatoa. 16.6.2017. Ennätysmyöhäinen kevät vaihtui lopulta kesäksi, vaikka välillä alkoi usko loppua toukokuisten lumimyräköiden keskellä. Koleista säistä huolimatta vietin toukokuussa tuttuun tapaan mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Vuoden paras retkeilyaika – koivunlehtien puhkeamisesta hyttyskesän alkuun – osui tänä vuonna Etelä-Suomessa vasta toukokuun jälkipuoliskolle.

Yle, Lapset jakavat paljastavia kuvia itsestään sosiaalisessa mediassa – uusi ikäraja otetaan käyttöön Suomessa jo ensi vuonna. Toistaiseksi etenkin sosiaalisen median kuvapalvelut ovat Suomessa lasten ja nuorten villi länsi. EU:n yleistä tietosuoja-asetusta aletaan soveltaa Suomessa toukokuussa 2018. Samalla tulee voimaan kansallinen ikäraja sosiaalisen median palveluihin. Vielä toistaiseksi ikärajan määrittely on kesken.

Yrittajat.fi, Käytätkö iPadia? Varaudu yllätykseen, kun lataat uuden käyttöjärjestelmän. Applen uusin mobiilikäyttöjärjestelmä iOS 11 on tullut ladattavaksi beta-versiona. Sitä ei välttämättä kannata ladata päivittäisessä käytössä olevaan iPhoneen tai iPadiin, mutta kakkoslaitteeseen kylläkin. Beta-versio ei ole lopullinen ja se voi aiheuttaa ongelmia laitteen käytössä. Syksyllä lopulliseen kuosiin valmistuva käyttöjärjestelmä pitää sisällään enemmän muutoksia kuin kenties yksikään aikaisempi versio. Eniten muutoksia on luvassa iPad-käyttäjille.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, blog, Sony FE 12-24mm f/4 G MTF Tests. Sonylta saadut kymmenen objektiivia (prerelease-kappaleet). Sama laatu todennäköisesti myyntiin tulevissakin. Täyskennoinen, myyntiin elokuussa. $1.700. Koko ja paino saatu pysymään kohtuullisena, 565 g.

Thephotoargus.com, Cool Places in NYC for Photography.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Inside a Global Noah’s Ark for Plants. 12 kuvaa ja teksti. Puolitoista miljardia siementä.

Kamera & Bild, Stal bild till skivomslag - får betala skadestånd. Levy-yhtiö käytti Expressenin uutiskuvaa luvatta. 40.000 kruunun korvaukset. Tarjottiin 4.000 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 19.6.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa tulipalojen tuhoja ja voiton riemua.
 • 20.6.2017. Tiistain kuvissa esiintyvät muun muassa hautajaisiin valmistautuva härkätaistelija sekä lippuja järjestelevä EU-virkailija.
 • 21.6.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa kansainvälisen joogapäivän viettäjiä ja vanha Pink Floyd -legenda keikalla.
 • 22.6.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään vesisuihkujen ja auringonpaisteen lisäksi Mikko Koivu ja Mikael Granlund.
 • 26.6.2017. Maanantain kuvakoosteessa muun muassa lapsia muslimijuhlissa ja rockfestarit Englannissa.

Yle, viikko kuvina.

Ville Suorsa.

 • Autiotalossa. 16.6.2017. Monesti olen katsellut autiotaloja ”sillä silmällä”, mutta vielä en ole koskaan pysähtynyt sellaisen kohdalla kuvaamaan. Oulaisissa kävelin puolivahingossa yhden autiotalon pihaan työhommissa, enkä voinut tällä kertaa vastustaa kiusausta kurkistaa vahvasti entisaikaa henkivän talon sisään.
 • Sallan pieniä erämaajokia. 20.6.2017. Suomi on pitkä maa, kuten sanotaan. Sen sain huomata tällä viikolla käydessäni Sallassa työmatkalla. Viikon lopulla juhlitaan Juhannusta keskikesän juhlana, mutta Sallan seudulla kesä oli vasta alussa. Maisema alkoi vasta joiltain osin vihertää ja heleänvihreät lehdet olivat tuloillaan koivuihin. Osa rentukoista aloitteli kukintaansa ja kullerot vasta kasvattivat nuppujaan. Kevättulvatkin olivat osin päällä, eikä maaperä vielä kunnolla imenyt parin edellisen päivän sateita.

Sulantoblog, Sulantoblogin hääkuvaajahaastattelussa Maria Kiraly. 26.6.2017. Jussi Koskela. Hääkuvaajasarjan toinen haastateltava on naantalilainen Maria Kiraly. Marian juttuja olen katsellut tässä vähän toista vuotta ja jotenkin minun on helppo samaistua etenkin hänen mustavalkokuviin.

Helsingin Uutiset, Laaja 22 e -huijaus paljastui verkkokaupoissa – USU: Veronmaksajille jopa miljoonien menetykset Suomessa. Tullin arvio perustuu alkuvuonna tehtyyn selvitykseen. Selvityksessä tutkittiin noin 2 000 pakettia, joiden sisältö oli merkitty alle 22 euron arvoiseksi. Alle 22 euron ostoksista ei tarvitse maksaa maahantuonnin arvonlisäveroa. Lähetystyypistä riippuen 17–29 prosenttia sisällöistä oli todellisuudessa arvokkaampia. Alle kahden kilon pakettien keskiarvoksi Tulli arvioi 66 euroa ja yli kahden kilon pakettien peräti 115 euroa.

Yle, Taiteilijalle maksettava näyttelypalkkio nytkähti eteenpäin. Taidemuseot voivat hakea uutta avustusta, joka on tarkoitettu taiteilijalle maksettavaan näyttelypalkkioon. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää yhteensä noin 250 000 euroa taiteilijoiden näyttelypalkkioiden maksamiseen. Rahaa voivat hakea taidemuseot ja avustus on käytettävä taiteilijalle maksettavaan palkkioon.

Tekniikkatalous.fi, Suomalais-sveitsiläinen valokuvayritys ja Apple merkittävään yhteistyöhön. Apple kertoi uuden käyttöjärjestelmänsä High Sierran ominaisuudesta panostaa laitteella otettujen valokuvien hyödyntämiseen, jotta kuvat eivät jäisi vain viemään laitteen muistitilaa. Käyttöjärjestelmä mahdollistaa Ifolorin tuotteiden tilaamisen suoraan iPhoton kautta. Ifolor (entinen Ifi) on valokuvatuotteita valmistava suomalais-sveitsiläinen yritys. Vuonna 2006 sveitsiläinen Photocolor AG (perustettu 1961) osti Ifin ja yhdessä nämä yritykset muodostivat yrityksen, joka toimii kuudessa eri maassa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Bushwick, Brooklyn Like You’ve Never Seen It Before.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

The Online Photographer, The Leica Lens That Let Me Down. 1990-luvulla.

Kamera & Bild, Vi provar Nikons tre nya objektiv och Nikon D7500. Hiljattain julkistettuja.

 • AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3,5–4,5E ED
 • AF-S NIKKOR 28mm f/1,4E ED
 • AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR

Fotosidan.se, TEST: Fujifilm X-T20. Runko + XC16-50mm II ‐objektiivi. Suomen hinta on 1.050 euroa (hinnassa on mukana verot).

Fotosidan.se, Vita huset portar alla fotografer.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog. Sony A9 käyttökokemuksia. 25.6.2017. Matti Sulanto. Sain toisen mahdollisuuden kuvata Sony A9 -kameralla Kaivopuiston lentonäytöksen yhteydessä. Ensimmäinen kerta oli kameran ensiesittelyssä keväällä Lontoossa, mutta se oli niin lyhyt, että sen perusteella ei voinut kovin paljon kommentoida.

 • Sony A9 edustaa peilittömien parhaimmistoa tällä hetkellä, mutta ei varmasti ole helppoa saada pitkän linjan CaNikon-kuvaajia kääntymään. Sonyn objektiivivalikoima on peruskuvaajalle hyvinkin riittävä, mutta eläin- ja urheilukuvaajien kaipaamat pitkät valovoimaiset teleobjektiivit puuttuvat. Sonylla tehdään varmasti hommia, jotta pitkää teleä saadaan mallistoon, sillä vaikka vain harvat lopulta niitä ostavat tuovat ne silti uskottavuutta merkille.
 • Sony A9 on hieno kamera sillä kuvaaminen oli miellyttävä kokemus, mutta lainakameran palauttaminen ei ollut tuskaa, koska käytössäni laitteen vahvimmat ominaisuudet menisivät hukkaan. Olen enemmän kuin tyytyväinen A7RII-kameraani, mutta kun se saa seuraajan, niin voihan olla, että kamerakuume nousee jälleen.
 • Suomen hinta on 5.300 euroa (hinnassa on mukana verot).

Antti Salovaara, Lähiluonnon Huvituksia. Raskas sulaminen. 21.6.2017. Keväästä jäi outo maku. Vaikka alku oli piirun verran lämpimän puolella, kylmyys vallitsi Suomea vielä pitkään toukokuulle 1. Muutos kohti kesää ei ollut tyylipuhtaan vaiheittainen, vaan eteneminen tapahtui raskain nykäyksin. Paljon kuvia.

Rajala Blogi. Lemmikkikuvaus – Maria Vanosen ja Yoda-koiran tarina. 26.6.2017. Maria Vanosen ja hänen Yoda-koiransa menestystarina Instagramissa sai alkunsa siitä, kun nuori opiskelijatyttö päätti hankkia jackrusselinterrierin pennun nelisen vuotta sitten. Aluksi Maria latasi silloin tällöin ihan omaksi huvikseen kuvia rakkaasta koirastaan Instagramiin. Positiivisen palautteen ansiosta hän innostui kuvaamaan enemmän ja kokeilemaan kamerallaan erilaisia juttuja. Nyt tällä nuorella naisella on Instagramissa jo lähes 40 000 seuraajaa.

Tekniikan Maailma, TM-testi: F-Secure Freedome VPN -turvapalvelu – Turvallisesti nettiin mistä vain. Päätteen vpn-sovellus kytkeytyy vpn-palvelun yhteyspisteeseen eli palvelimeen, jonka kautta bitit jatkavat web-sivustoille, sähköpostiin ja muihin tavallisiin internetin palveluihin. Salakuuntelijat eivät saa tolkkua päätteen ja yhteyspisteen välisestä tietoliikenteestä, joka suojataan monimutkaisella kryptografisella tekniikalla.

 • Tilaaja voi valita mieleisensä yhdyspisteen, joita tunnetuimmilla vpn-palveluiden tarjoajilla on kymmenittäin eri maissa ja eri mantereilla. Jos yhdyspiste on esimerkiksi Britanniassa, verkkopalvelut luulevat, että pääte on Britanniassa. Netflixin rfajoitusten kieltäminen ei enää onnistu. Mutta ulkomailta voi katsoa kaikkia Yle Areenan ohjelmia.
 • 19 € yhdelle, 25 € kolmelle ja 50 € viidelle laitteelle vuodessa.

MTV, Nuoresta kopterikuvaajasta kerralla some-tähti – miljoonia näyttöjä Facebookissa. Norjasta. Facebookissa yli 200 miljoonaa näyttöä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Improve Your Travel Photography Portraits Instantly.

Earthboundlight.com, Do More Megapixels Cause More Problems? 25.6.2017.

Petapixel.com, Ep. 188: Lenses, Lenses and More Lenses! – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Dpreview.com, Peak Design Everyday Backpack Review. $260 - $290.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Sony DCS-RX10 Mark III tai vaihtoeho (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olemme hankkimassa talouteemme kameraa pitkäaikaiseen käyttöön. Edellinen oli Sonyn alfa 200 ja olisi varmaa vieläkin käytössä, ellei olisi käynyt merenpohjassa.Laukun vetoketjut muistetaan vastaisuudessa vetää kiinni!
 • Makrokuvaus (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Tulipa hankittua makrokakkula ja ihmetyttää tosi kapea syväterävyys. Runkona siis FF ja Tammukka 90mm. Tuntuu siltä, että aukon pienentäminenkään ei auta. Kuvauskohteet siis noin 5cm levyisiä ja syväterävyyttä muutama milli. Onko mitään tehtävissä? Pidemmällä objektiivilla ilmeisesti ongelma ei ainakaan parane?
 • Diojen skannaus tehokkaasti (Printterit, skannerit).
 • Uutta kamerajalkaa etsimässä (Digikuvaus). Elikkäs entinen Bilora pro 27 https://goo.gl/images/F41Wyp kolmijalka meni eilen rikki ja etsin nyt uutta tilalle. Käytän sitä pääosin järkkäri kuvaukseen eri putkilla ja joskus myös videokuvaukseen samalla Nikon D3300 järkkärillä. Hinta saisi olla max 120 euroa ja kolmijalan riittävän tukeva eikä sellainen kevyt muovinen rimpula. Ehdotuksia? Suomesta mieluiten.
 • Canon 6D mk II (Järjestelmädigit).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • D7000 suljin levisi? (Järjestelmädigit).
 • Teema: Keep It Simple! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • teema: kukkia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Laakapallo-Blog (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pari uutta kuvaa.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useita uusia kuvia.
 • Valossa.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hassel. ...Mukava tonaalinen rytmi tässä kuvassa. Osavärikäsittely toimii mielestäni oikein hyvin ja nostaa vihreän kauniisti esiin. Kiva salaisen sopukan tunnelma, veden solinan aistii ja sorsa kylpee valossa. Tykkäsin kovasti.

HS, Märkä kokko, onnellinen kurvilainen ja kemuja kuiville jääneillä laivoilla – HS:n valokuvaaja Akseli Valmunen ikuisti Stadin juhannuksen. 24.6.2017. Helsingin Sanomien valokuvaaja Akseli Valmunen lähti viettämään ensimmäistä kaupunkijuhannustaan kameransa kanssa. Hän löysi muun muassa onnellisen kurvilaisen ja kokon konkarisytyttäjän.

Petteri Hautamaa, Pelimiehen elkeet. 23.5.2017. Lintukuvauksessa yksi mielenkiintoisimpia asioita on päästä seuraamaan lintujen arkipuuhia. Milloin mitäkin rakennusprojektia tai puuhastelua, vaikkapa ihan vaan normivaris, joka tutkii jotain löytämäänsä roskaa. Raakkuvasta nokitakista paljastaa älykäs ja kekseliäs otus. Paikallaan istuen ja hiljaa tilannetta seuraten, pääsee mukaan aitiopaikalle lintujen elämään, se on todella palkitseva kokemus.

Etelä-Saimaa, Suursaaren sota-ajan juhannus tallennettiin värikuviin — katso SA-kuva-arkiston helmet. Sähköinen SA-kuva-arkisto on aarreaitta Suomen historiasta — etenkin sotahistoriasta kiinnostuneelle. Se sisältää lähes 160 000 Suomen talvi-, jatko- ja Lapin sodan ajan valokuvaa vuosilta 1939—1945.

Kaksplus.fi, Näin järjestät newborn-kuvauksen kotona – ammattikuvaajan vinkit. Newborn-kuvauksessa vastasyntyneellä tarkoitetaan 5–14 päivän ikäistä vauvaa.

Moottori.fi, Moottori voitti – vuoden parhaat matkakuvat Maltalta. Moottorin valokuvaaja Antti Hentisen valokuvat voittivat kovatasoisen kansainvälisen matkailujournalismin kilpailun. Vuotuisessa ja kovatasoisessa Maltan matkailutoimiston MTA Malta Tourism Press Awards -kilpailussa on useita eri sarjoja. Antti Hentinen voitti Photography Reportage -sarjan Moottorissa 11/2016 julkaistulla Monen Maun Malta -artikkelin valokuvilla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Video: Sony a9 falls short with Canon 300mm and 400mm lenses attached. Tämä yhdistelmä ei oikein toimi. Pitänee odotella, että Sonylta tulee lisää objektiiveja.

Lensrentals.com, blog, Review of the Leica M10: The Perfect Leica or The Perfect Leica? Ei sovi kaikille, $7.000. Mittaetsinkameroista rakastavalle. 24 megapikselin CMOS-sensori, täyskennoinen. Laajennettu ISO 50.000. ISO 6400 suhteellisen kohinaton (verrattuna toisiin täyskennoisiin). Akut eivät kestä pitkään.

The Online Photographer, The Best 35mm Lens.

Thephotoargus.com, 10 Best Places in Los Angeles To Take Pictures.

Kamera & Bild, Sophie Odelberg: Den fria bildens (galna) värld. Kolumni. Tukholma, Drottninggatan, 7.4.2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa. Äänimaisemia. (melkoinen annos katseltavaa ja kuunneltavaakin...).

Yle Areena, Puheen Aamu, Valokuvataiteilija Hannu Pakarisen "100 vuotta 100 kuvaa" esittelee satavuotiaan ja kaikenikäisen Suomen. Valokuvataiteilija Hannu Pakarinen kuvasi 101 kuvaa suomalaisista, jotka ovat syntyneet satavuotiaan Suomen taipaleen eri vuosina. Road photography -tradition hengessä kuvattuja muotokuvia täydentävät kuvattavien omaelämäkerralliset tarinat. Valokuvat ovat nähtävillä Sinebrycoffin taidemuseossa kesäkuusta syyskuuhun, ja kuvista on julkaistu myös kirja. Kesto 30 min.

Kamerakoulu.fi.

 • Eeva Roots inspiroituu underground-muodista [NSFW]. 22.6.2017. Haastattelut. Kerro lyhyesti itsestäsi? Olen helsinkiläinen valokuvaaja, stylisti, bloggaaja ja niin sanottu luovan alan moniosaaja. Oman tieni kulkija ja sydämellä elävä yksilö.
 • Inspiraatiota juhannusvalon kuvaamiseen. 23.6.2017. Meillä on yhteistyössä ASUSin kanssa tällä hetkellä menossa neliosainen kurssi. Meidän toisessa kuvaushaasteessa on tehtävänä hyödyntää pitkiä valoisia iltoja ja leikitellä valon mahdollisuuksilla. Paljon olette onnistuneet löytämään jo valoa tämän viikon haastetta varten! Näyttää Suomi aurinkoiselta paikalta kun selaa kuvia!

Yle, Harvinainen kesäasukas muutti Helsinkiin. Vain muutaman gramman painoinen tulipäähippiäinen on löytänyt pesimäpaikan Helsingistä. Tavallisesti Keski- ja Etelä-Euroopassa elävä tulipäähippiäinen pesii ilmeisesti ensimmäistä kertaa Suomessa. Lintu löydettiin muutama viikko sitten Helsingin edustalta Pihlajasaaresta, kaupunkilaisten suosimalta kesänviettosaarelta.

Anu Kovalainen, Valokuvausten hinnoittelusta. 16.6.2016.

Meriharakka.net, Matkavalokuvauskurssi. 13.6.2017.

Klaus Johansson, Valokuva joka päätyi ympäri maailmaa. 30.12.2016.

Mobiili.fi, Google esitteli uuden videoformaatin – 180 asteen kameroita tulossa. Tällä hetkellä Googlen Daydream-tiimi tekee yhteistyötä valmistajien kanssa, jotta markkinoille saadaan VR180-kameroita. Laitteita odotetaan tällä hetkellä Lenovolta, LG:ltä ja YI:ltä. Ensimmäisten laitteiden pitäisi tulla markkinoille ensi talvena.

Yle, Rikoksista tuomittujen tietojen julkaisu Facebookissa toi syytteet henkilörekisteririkoksesta. Syytteen mukaan äänekoskelaismies ja hänen tuntemattomaksi jääneet kumppaninsa ovat päivittäneet Facebookissa kahta sivustoa, joilla on julkaistu seksuaalirikoksista tuomittujen henkilöiden tietoja ja valokuvia. Syytteeseen asetettu mies on toiminut sivuston ylläpitäjänä. Toinen sivustoista toimi kesästä 2013 kesään 2014, minkä jälkeen tietojen julkaisu on jatkunut uudella sivustolla helmikuuhun 2015 saakka. Sittemmin sivusto on poistettu.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos Document a Dying Cheese-Making Tradition in the French Alps.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Improve Your Battle Re-Enactment Photography With These 6 Simple Tips. On näitä Suomessakin.
 • Nikon D7500 Full Review. Julkistus huhtikuu 2017. Nikon D500:n 21 megapikselin kroppikenno, halvempi hinta. Sarjakuvaus kahdeksan kuvaa sekunnissa, 51 tarkennuspistettä, 4K UHD video (videokuvauksessa elektroninen vakautus). Kääntyvä 3.2 tuuman kosketusnäyttö. Laajennettu ISO 1.640.000, muuten 100 - 51200). Suomen hinta on 1.500 euroa (hinnassa on mukana verot).

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The Meaning of Magnum. Yhdeksän kuvaa ja teksti. Kirja ja näyttely.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 • Canonwatch.com, This is the Canon Rebel SL2 (EOS 200D). Canon julkistaa ensiviikolla Canon 6D Mark II:n lisäksi myös Canon 200D:n. 24 megapikselin kroppikennoinen, viisi kuvaa sekunnissa, kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, paino 453 g.

 

23.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kamera-lehti, Eisa Maestron voitto Ouluun. 21.6.2017. EISA Maestro -kilpailun aiheena oli Kadun elämää. Kilpailuun osallistui yhteensä 51 henkilöä. Kisan voitti Jorma Myllyn tarkkanäköinen kokonaisuus, joka lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen loppukilpailuun.

Sulantoblog, Panasonic TZ90 kokeilussa. 22.6.2017. Matti Sulanto. Panasonic TZ90 on edullisen sarjan taskukokoinen superzoomkamera, jota markkinoidaan erityisesti matkailukäyttöön. Varustelu on runsas sisältäen sähköisen etsimen, 4k-videon ja 24 – 720 mm vastaavan zoomin. Juuri tuo mahtava zoom on peruste hankkia erillinen kompaktikamera puhelimen rinnalle, sillä vaikka puhelinkamerat ovet kehittyneet huimasti, ei niissä toistaiseksi ole nähty kovin kummoisia zoomeja.

 • Yhteispisteet 8.5. Parasta: monipuolisuus, video-ominaisuudet Huonointa: keskinkertainen valokuvalaatu. Suomen hinta on 480 euroa (hinnassa on mukana verot).

HS, Koivujen myyntiä Hietaniemessä, rock’n’rollia Linnanmäellä – katso kuvakooste juhannuksen vietosta vuosien varrelta. Kuvakoosteessa juhannuskuvia 1920-luvulta 1990-luvulle.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

Teknosuomi.fi, Arvostelussa: DJI Goggles – näkymä dronen ohjaamosta. Tiimissämme on useampi DJI:n koptereita lennättävä pilotti, joista osa tekee sitä jopa elääkseen. Laitekirjo vaihtelee Phantomin, Mavic Pro:n ja Inspire 1:n välillä. Testitiimi kuitenkin kuuluu siihen harrastajakastiin ja lensimme DJI Mavic Pro:lla DJI Goggleseja käyttäen.

 • Valitettavasti ongelmaksi tulee hinta, sillä 540 euron hinnalla Gogglesit eivät ole mitenkään halpaa lystiä, ne ovat käytännössä kalliimmat kuin DJI Spark -kopteri ja täten Sparkin omistajalle Gogglesit voivat olla jo hinnoiteltu ulos. Hinta on myös puolet Mavicista, tosin Mavic ”prosumer” -käyttäjäkuntansa takia osuu varmasti paremmin laitteen ostajaryhmäksi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, “In the Park” with Diane Arbus. Näyttely NYC. Diane Arbus aloitti kuvaamisen (ja uransa) vuonna 1956, Central Parkissa. Ja palasi sinne seuraavan viidentoista vuoden ajan.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Rooms Built for Pleasure and Pain. Seitsemän kuvaa ja teksti. Näyttely.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tomi Muukkonen, Swarovski BTX 35x95HD. 18.6.2017. Niin miellyttävää kuin kahdella silmällä katsominen onkin, jäimme kaikki kolme testaajaa kaipaamaan zoomia. Kahdella silmällä kohteen seuraaminen ei ole sen vaikeampaa kuin perinteisellä kaukoputkella, ja silmävälin saa hetkessä säädettyä itselle sopivaksi. Jos sattuisi olemaan liikaa rahaa, tällainen maisemaputki olisi tosi kiva vaikkapa parvekkeella, mutta tositoimissa kaipaamaan jää zoomia. Zoomilla on helppo löytää kohteita, kun laittaa kuvakulman ensin laajaksi, ja kohteen löydyttyä zoomaa niin, että pystyy mahdollisesti tunnistamaan linnun. Alle ja päälle 4.000 euroa.

Mattispagetti.pictures.fi, Peilitön järjestelmäkamera lomakamerana. 7.10.2016. Matkalle lähtiessäni on osoittannut suurimmaksi haasteeksi kamerakaluston pakkaaminen. Ihan sama mitä hepeneitä sitä mukaan pakkaa tai onko kohteeseen tullut perehdyttyä tarpeeksi, kunhan kameratarvikkeet ovat kattavat ja perustellut.

Yle, Iskikö superharvinainen pallosalama Yleen? "Sininen pyöreä pallo keikkui ilmassa". Meteorologi Toni Hellinen kuuntelee kiinnostuneena Lundin kuvailemaa tilannetta. – En keksi näiden kuvailujen perusteella mikä kieltäisi sen, etteikö kyseessä olisi voinut olla pallosalama, hän sanoo. Hellisen mukaan pallosalama on erittäin harvinainen ilmiö ja siksi huonosti tunnettu ja hankala tutkimuskohde.

 • (eikä muuten vieläkään ole olemassa luonnon pallosalamasta yhtään kuvaa. Eikä ole yhtään valokuvaa Aleksis Kivestä, vaikka tuohon aikaan kuvien ottaminen oli ihan yleistä. Harrastaja piirtäjä on tehnyt kuvan kuolinnaamion perusteella, se on ainut säilynyt kuva).

Yle, Kuvagalleria: 100 hetkeä Jukolasta – katso tunnelmalliset kuvat. 18.6.2017.

Yle, Video: “Ne ovat niin pieniä ja hauraita” – Liito-oravan poikaset Draken ja Hornet veivät eläinhoitajan yöunet. 21.6.2017.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Edward Burtynsky’s Striking Images of India’s Salt Pans.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Pndonline.com.

Techradar.com, Manfrotto's motorized head takes the work out of shooting timelapses. UK-hinta £125.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Jyrki66.kuvat.fi

HS, Kun valokuvaaja Anthony Ubaud muutti poikana SOS-Lapsikylään, hän oppi haaveilemaan – kiitokseksi syntyi Suuria unelmia -näyttely nykynuorten idoleista. Syntyi Suuria unelmia -kampanja, jota varten tehdyt valokuvateokset ovat nyt myynnissä hyväntekeväisyyshuutokaupassa huuto.net-verkkosivustolla.

 • Suuria Unelmia -valokuvanäyttely on esillä Sanomatalon käytävägalleriassa 23. kesäkuuta saakka. Sanoma on ollut mukana toteuttamassa Suuria Unelmia -kampanjaa yhteistyössä Dentsu Aegis Networkin, ja Cocoa Mediaproductionsin kanssa.
 • Huuto.net, Suuria Unelmia. SOS-Lapsikylä sai eturivin julkisuuden henkilöt kertomaan unelmiensa toteutumisesta Suuria Unelmia -kampanjassa, jonka valokuvanäyttely on esillä Sanomatalon käytävägalleriassa 26.5-23.6. Näyttelyn teokset huutokaupataan 9.–23.6. ja huutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä SOS-lapsikylälle.
  • Itse kuvan koko on 98x70 cm ja kehysten ulkomitat 102x74 cm. 14 suomalaista julkisuuden henkilöä. Kahdesta valokuvasta tehtiin näyttelyn avajaisissa 1000 euron tarjous, yhdestä 500 euroa. Huuto.netissä on tehty yksi tarjous 250 e -> 260 e. Kaikki muut ovat lähtöhinnaltaan 250 e.

Kamerakoulu.fi, Iiron dramaattiset kuvaukset glamour vaatteilla. 19.6.2017. Halusimme lähteä toteuttamaan jotain hieman dramaattisempaa Michellan kanssa. Meidän pitkien iltojen takia jouduin käyttämään todella nopeeta suljinaikaa ja kompensoimaan tätä omalla valaisulla. Itse kuvaukset toteutimme Suomen Pankin edessä Helsingissä. Videolla näkee lisää fiiliksiä kuvauksista.

Tallinna24.ee, Kuvaa kesälomaelämyksesi Virossa ja osallistu 100 hetkeä -kuvakilpailuun. Suomen Viron-instituutti järjestää kuluvana kesänä 100 hetkeä -valokuvakilpailun, jossa suomalaiset kuvaavat Viroon liittyviä elämyksiä ja kokemuksia ja virolaiset puolestaan kuvaavat kaikkea suomalaista tai Suomeen liittyvää. Valokuvakilpailuun voivat osallistua kaikki halukkaat ja kaikkea mahdollista saa kuvata. Niin luontoa, ihmisiä, esineitä kuin tapahtumiakin. Kuviin voi liittää myös tarinan, mutta kuvan täytyy myös puhua puolestaan.

Länsiväylä, Häikäisevän kaunis otos kesäaamusta koskella! Nämä kuvat ovat jo mukana kesäkuvakisassa – joko osallistuit itse?

HS, Tämä drone ei vakoile vaan mittaa ilmanlaatua – tulokset voivat ratkaista, miltä Helsingin kaupunkibulevardit näyttävät. 19.6.2017. Pienhiukkasten pinta-ala kutistui puoleen, kun kopteri nousi kolmesta metristä Mäkelänkadun kattojen tasolle. Metrintarkka tieto auttaa mallintamaan, missä saasteet kulkevat.

Ilta-Sanomat, "Ihmiskunnalla vain yksi mahdollisuus" - F-Securen Mikko Hyppönen varoittaa tulevasta muutoksesta. – 10–15 vuoden päästä kukaan ei sano, että tarkistanpa tämän asian internetistä. Kaikki ihmiset ja esineet ovat koko ajan verkossa. Se on yhtä luonnollinen asia kuin juokseva vesi, Hyppönen sanoi puhuessaan tiistaina kansainväliselle lehdistölle Helsingissä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com.

 • Sony Alpha A9 review. Arvosana 5 */ 5 *. Julkistettu huhtikuussa 2017. Sony ensimmäinen hääkuvaajille, toimintakuvaajille ja urheilukuvaajille suunnattu järjestelmäkamera. 24 megapikselin peilitön, täyskennoinen. 20 kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus. Elektronisen etsimen viive vähäinen. Rungon sisäinen kuvanvakaaja, viisiakselinen, teho viisi pykälää. Elektroninen etsin 3.7 megapikseliä, OLED, 1280 x 960. Kosketusnäyttö, 1.44 megapikseliä. 4K video, 24 kuvaa sekunnissa. Paljon hyvää, mutta myös huomatettavaakin. Ei oikein sovi maisema- ja studiokuvaajille, joille resoluutio ja dynaaminen alue on tärkeä kameran valinnassa tärkeää. Etsin erinomainen, huippunopea ja tarkka automaattitarkennus, paljon kustomoitavissa. Säänkestävyys ei kilpailijoiden luokkaa, ei XQD-korttipaikkaa, kosketusnäytölle vähän käyttöä, yhdellä latauksella vähän kuvia. Suomen hinta runko, 5.300 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Tether Tools Case Power Relay.

The Online Photographer, Awesome and Brilliant Samsung The Frame TV. Tätä voi jo kutsua taulutelevisioksi. Amazon-hinnat (ei veroja): 55 tuumaa, $2.000. 65 tuumaa, $2.800.

Pdnonline.com.

 • The Latest Tech Shaping the Photo Industry.
  • Microsoft Surface Studio, alkaen $3.000
  • Insta360 Pro, $3.000
  • Panasonic GH5, $2.000
  • DJI Mavic Pro, $1.000
  • Hasselblad True Zoom, $300
  • Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM, $550
  • Lumu Power, $300
  • Relonch, $1 / kuva
  • Olympus OM-D E-M1 Mark II, $2.000
  • Picturio, $10 / kk, 20.000 kuvaa
  • Sony FDR-X3000R, $370
  • (sphere) Lens, $2.500 / päivä
  • Sigma Art 14mm f/1.8, ei vielä hintaa
  • Photolemur, $35
  • Tether Tools Case Power Relay, $100 + sopiva adapteri $30 - $40
 • PDN Photo of the Day, Photographing the Secret World of Plankton. 12 kuvaa ja teksti. Näyttely. NYC.

Kamera & Bild, Klubbat: Drönarfoto okej utan tillstånd från 1 augusti. Laki voimaan 1.8.2017. Liian tiukkaa lakia muutettiin, ei enää lupaviidakkoa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Yläilmakehän salamoiden kuvaaminen (Sana on melkein vapaa). Terve. Tuli kirjoitettua artikkeli aiheesta, toivottavasti auttaa keijujen metsästämisessä.
 • Päivän :( (Sana on melkein vapaa).
 • Hyviä eBay-kamerakauppoja (Ulkomailta ostaminen). Vanha ketju herätetty eloon. Nyt kovasti kiinnostuneena asiasta yritin googletella ja en oikee löytäny oikeanlaista osumaa Richmond Cameras ebaystä, oisko liike lopettanut? :)
 • valokuvaus ja 3D mallinnus (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Google killed Nik... (Kuvankäsittely). macOS -käyttäjille Nikin kuolema tulee viimeistään 2019, kun macOS High Sierrasta poistuu tuki 32-bittisille ohjelmille.
 • Lightroom 6 (Kuvankäsittely). LR:n Before/After-näkymässä Before-kuvan värisävy on jotain ihan muuta kuin alkuperäisessä vaikka säätöjen osalta tuohon ei ole näiltä osin koskettu.
 • Sony A9 (Järjestelmädigit). 1214 viestiä.
 • Kohti parempaa dynamiikkaa (eli kameran päivitystä) (Järjestelmädigit).
 • Canon 6D mk II (Järjestelmädigit).
 • Canon EOS M (Järjestelmädigit). Hankintoja kameralle.
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit). Pentaxilla ainakin menee hyvin.
 • D7000 suljin levisi? (Järjestelmädigit). Nouseeko peili sormella nostaen? Miltä sen alla näyttää?
 • piuha poikki.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Terapia fotoamista! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Teema: Drone-kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • TEEMA: auto / prätkäkuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • teema: kukkia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Suomen luontoa,metsää ja vesistöä videoprojektini (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ensimmäinen videoprojekti ikinä ylipäänsä ja varsinkaan dronella mutta onhan tämäkin mukava harrastus. Softana käytin ilmaista resolvea ja kamerana toimii mavic pro. Kuvattu pääasiassa pohjanmaan alueella. Jyväskylää,lappajärvellä,vimpeliä,alajärveä jne Mikäli olet kuvannut jotain itsekkin niin laitappa jakoon. Katson mielelläni.
 • Laakapallo-Blog (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Maffer. Ensimmäinen kehitys Fomapan 100:lla elikkäs perinteinen MV-laakafilmi täysin pimeässä kehitettynä.
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli viimeviikolla väsättyä kameran omalle salamalle persaukisen diffuuseri. Tällä kertaa grillimaisterin pulled chicken paketista. Nokalla läpinäkyvästä tyhjästä dvd kotelosta leikattu läpyskä joka hiottu molemmin puolin sumeaksi hiekkapaperilla. Kalustona sama kuin muulloinkin 550d+70-200 f4 is+raynox dcr-250 lähilinssi. Seitsemän kuvaa.
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkkä. Eilen mietiskelin päivällä kaatosateessa säätiedotusta katsellen että nyt kun sataa koko päivän ja illalla aurinko paistaa hetken. Auringon laskettua myös lämpötila putoaa hieman. Syntyisikö usvaa? Puoli tuntia ennen auringonlaskua alkoi jo nähdä vihiä siitä että teoriassa on perää. Hiljaseksi veti Myllymäen päällä keskiyöllä. Ihmeen hyvin pysyi nuo huurut tuolla pelloilla kun tuuli kumminkin jonkun verran. Ilmeisesti ei pyöreilly sitten kumminkaan puitten latvojen alapuolelle. Välillä tuuli repi usvapeitosta hienoja rekaleita mennessään.
 • Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tonskulus. Kuvailin huviksini, fiilistelypohjalta, ikivanhalla Nikon (hehe) D100 rungolla ja nokalla nikkor 28mm 2.8 (manuaalilasi). :). Viisi kasvikuvaa.

Suomimobiili.fi, Testissä Sonyn lippulaivakamera A7r II sekä kolme Samyangin objektiivia. Sony A7r Mark II on Sonyn viides A7 -sarjan kamera. Kamera julkaistiin vuoden 2015 loppupuolella. Vaikka runko on melkein kaksi vuotta vanha (arvostelun ajankohtana), niin se taistelee silti edelleen muiden valmistajien “Full Frame” -kameroiden kanssa. 42 megapikseliä, peilitön järjestelmäkamera, rungossa kuvanvakaaja. Paino 582 g. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.228.800 pistettä. Kääntyy ylös/alas. Elektroninen etsin, 2.359.296 pistettä. 4K video. Kamera käynnistäminen ja kuvasta toiseen siirtyminen ei ole erityisen nopeaa. Sonyn 55mm F/1.8 Zeiss -objektiivi maksaa 900 euroa (vrt. Canon 50mm F/1.8 vähän yli 100 euroa). Kuvanvakaaja toimii hyvin. Sony A-sarjan kamerat käyttävät E-mount -objektiivikantaa. Sille myydään passiivisia ja aktiviisia adaptereita. Aktiivinen adapteri välittää kuvaustiedot rungolle.

 • - Yhdellä latauksella ottaa 290 - 340 kuvaa. Raakakuva 80 megaisia. Puskurimuistin tyhjennys kestää ja kestää. Kenno kerää pölyä helposti. Kuvanlaatu erinomainen. Iso resoluutio mahdollistaa myöhemmän rajauksen. Tarkennusnopeus ja seuranta, ei moitteita. Runkovakaaja ei vastaa objektiivin vakaajaa, mutta hyvä kuitenkin. Hitaus suurin haitta. Objektiivien hinnat lähellä tuhatta euroa, suunniteltu pääosin ammattikäyttöön.

Sulantoblog, Sulantoblogin hääkuvaajahaastattelussa Marko Laukkarinen. Jussi Koskela kirjoittaja. Hääkuvaussesonki on nyt starttaamassa täysillä ja se tietää tohinaa genreen erikoistuneille kuvaajille. Koska aihe on ajankohtainen ja koskee toki läheisesti myös allekirjoittanutta, niin ajattelimme Sulantoblogissa tuoda esille hieman nykyajan suomalaisia hääkuvaajia ja heidän kädenjälkeään. Neljän kuvaajan sarja. Tässä ensimmäinen.

Yle, Kamerakopterin lennättämistä rajoitetaan Helsingissä – katso "no drone zone" lentokieltoalueet. Dronejen lentokieltoalueita merkitään Helsingissä kylteillä. Kylttien tarkoituksena on lisätä tietoa harrastajien keskuudessa.

HS, Minne tallettaa valokuvat ja asiakirjat? Pilvipalvelujen yksityisyys­periaatteista paljastui isoja eroja HS:n vertailussa. Kaipaatko digivarastoa? Kiinnitä huomiota pilvipalvelun elinikään, siihen voiko palvelua käyttää ryhmätyöskentelyyn ja siihen kuinka turvallinen palvelu on.

 • Dropbox. Yhdysvallat. 2 gigaa ilmaista. 1 tera $99 / vuosi. Ammattimaiseksi profiloinut, helppo jakaa työkaverin kanssa.
 • Mega. Australia. 50 gigaa ilmaista. 200 gigaa $4,99 / kk. 4 teraa $29,99 / kk. Tietoturvastaan tarkka.
 • iCoud. Yhdysvallat. Apple. 50 gigaa $0,99 / kk. 2 teraa 9,99 / kk. iCloud vaikka varmuuskopioi iPhonen tiedostoja automaattisesti pilveen. Myös muille kuin Apple-käyttäjille.
 • Google drive. Yhdysvallat. 15 gigaa ilmaista. 100 gigaa 1,99 e / kk, etukäteen vuodeksi 19,99 e. 30 teraa 299,99 euroa / kk. Androidin kanssa sopii hyvin yhteen. Voi käyttää pilvessä toimivia Docsia, Formsia ja Sheetsia.
 • Tresorit. Sveitsi ja Unkari. 14 päivän ilmainen kokeilu. 100 gigaa 10 e / kk. 1000 gigaa 25 e / kk. Minkään maan hallitus ei pääse käsiksi tietoihin. Kuulemma hakkerivarma.

Yle, Valokuvia, jotka itsenäinen Suomi on halunnut unohtaa tai kätkeä varjoihin. Kansallismuseon Julkinen ja kätketty Suomi -näyttely muistuttaa lähimenneisyytemme ilmiöistä, joista ei voi ylpeillä.

Tekniikan Maailma, Suomalaisfirma esitteli mullistavat vr-lasit – tarkkuus 70 megapikseliä, ihmissilmän tasoa. Teknologian juju on, että käyttäjälle tarjottava kuva ei ole kokonaisuudessaan tuolla tarkkuudella, vaan 70 megapikselin resoluutio on rajoittunut siihen, mitä käyttäjä katsoo suoraan. Ääreisnäön piiriin osuvat kuvat olisivat alemmalla resoluutiolla. Karkeasti tällä tavalla ihmissilmäkin toimii. Tärkeimpien kilpailijoiden Oculusin ja Viven lasit toimivat kokonaisuudessaan 1,2 megapikselin resoluutiota. Tätä resoluutiota Varjokin tarjoaa ääreisnäköön, mutta tarkempaa 70 megapikselin resoluutiota sille alueelle, jolle katse kohdistuu.

 • Yhtiö lupaa ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja teknologiaan pohjautuvia laseja jo tämän vuoden lopulla. Myöhemmin on tarkoitus kehittää myös kuluttajille suunnattuja laseja. Lasien hintatasoa yhtiö ei tiedotteessaan kerro.

(Digicamera.netin Foorumi, Myydään, hasselin kommentista bongattu). Eosmg.com, A Professional software for DSLR's shotcount detecting. Canon, Nikon, Sony, Pentax. Montako kertaa kamerassa on suljin räpsähtänyt. Erikseen shutter count ja mirrorup count. Suunnilleen kaikki mahdolliset mallit.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Realest3D Oy, Tampere. Asuntojen ja kiinteistöjen valokuvaus sisältä ja ulkoa. Still-valokuvaus ja ilmakuvaus (nelikopteri). Alkuvaiheessa noin 15-20 tuntia viikossa, jatkossa työmäärä saattaa kasvaa. Kuvaukset painottuvat arkipäiville klo 8 ja 18 välille. Eduksi katsotaan kuvankäsittelytaidot (Adobe Lightroom ja Photoshop), jolloin pystymme tarjoamaan myös kuvankäsittelyyn liittyviä tehtäviä. Ajokortti (B). Tarjoamme tehtävään kattavan perehdytyksen. Kuvauskaluston saa käyttöön meiltä. Työ alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Realest3D Oy, Kokkola. Asuntojen ja kiinteistöjen valokuvaus sisältä ja ulkoa. Still-valokuvaus ja ilmakuvaus (nelikopteri). Alkuvaiheessa noin 5-10 tuntia viikossa, jatkossa työmäärä saattaa kasvaa. Kuvaukset painottuvat arkipäiville klo 8 ja 18 välille. Eduksi katsotaan kuvankäsittelytaidot (Adobe Lightroom ja Photoshop), jolloin pystymme tarjoamaan myös kuvankäsittelyyn liittyviä tehtäviä. Ajokortti (B). Tarjoamme tehtävään kattavan perehdytyksen. Kuvauskaluston saa käyttöön meiltä. Työ alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä.

Älypuhelimet.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, After Years of Neglect, One Dog Becomes a Photographer’s Muse.

ePhotozine.com.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

IR.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The Colorful South. Seitsemän kuvaa ja teksti. Näyttely

Fotosidan.se, blogi, Hur du använder övertoningsfilter i Lightroom.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 13.6.2017. Tänään maailman kuvissa nähdään mielenosoituksia Moskovassa ja Caracasissa, urbaania löytöretkeilyä Hongkongissa ja tunnelmia miesten muotiviikoilta Lontoosta.
 • 14.6.2017. Tänään maailman kuvissa nähdään lakkotunnelmia Bilbaosta, Donald Trumpin syntymäpäivän juhlintaa New Delhissä ja tihutyön kohteeksi joutunut Pieni merenneito -patsas.
 • 15.6.2017. Tänään maailman kuvissa muun muassa tulviva Uruguaynjoki, pakolaisleirin elämää Raqqassa ja baseballia Anaheimissa.
 • 16.6.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään ramadanin viettoon liittyviä kuvia. Ramadan on kuukauden kestävä muslimien paasto, jolloin ruokaillaan vain auringonlaskun ja aamuhämärän välisenä aikana.

Olli Korhonen.

Tuomas Heinonen, Viikon kuvat: 22/2017 – Kettu. 6.6.2017. Olen viime viikkoina käyttänyt useita aamuöitä sekä iltoja kettuun, josta on ollut paljon kuvia somessa. Tämä on siis ollut ns. täsmäkohde, ainakin sellaiseksi sen kuvittelin. Neljä tyhjää aamuyötä sekä pari iltaa teki ketusta hankalamman kuvattavan kuin mäyrä.

Pasi Lepola, Lepolandian Majakka, Kesäyö saapuu Hollolaan. 18.6.2017. Muutama kuva.

Aamulehti, Poliisi käyttää kuvauskoptereita yhä enemmän – poliisin kopteri saa lentää myös väkijoukkojen yläpuolella.

Retkipaikka.fi, Glimsinjoen luontopolku, paratiisi keskellä Espoon kaupunkia.

Ikinörtti, "Oma yhteyspiste"-peliä netissä. 18.6.2017. Kummallakin on mukana oma iPhone ja iPad eli yhteensä meillä on 4 Apple-laitetta. Molemmissa iPadeissa on oma SIM-korttinsa. Kaikilla laitteilla oma nettiyhteys.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Water Photography Subjects To Master Capturing.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Earthboundlight.com, Being a Photographer. 18.6.2017.

Petapixel.com, Ep. 186: Which Country Chooses Old Sony Technology? – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

Millaista on olla Red Arrowsien valokuvaaja? 17.6.2017. Kesto 17:21. Haastattelussa taitolentoryhmä Red Arrowsien valokuvaaja kertoo millaista on matkustaa Hawkin kyydissä ja mitä kuvaustyö sisältää. Matin ja Peterin kokemukset Kaivopuiston lentonäytöksen kuvaamisesta. Ensikommentit uudesta DJI Spark -dronesta.

HS, Lähde Viroon kameran kanssa: kilpailussa etsitään naapurimaan syvintä olemusta – ammattikuvaajat Akseli Valmunen ja Eero Vabamägi ottivat varaslähdön. Millaisessa kuvassa tiivistyy virolaisuus? Entä mitä on suomalaisuus? Juhlavuoden kunniaksi molempien maiden kansalaisia kannustetaan osallistumaan kuvakilpailuun. Suomen Viron-instituutti järjestää yhdessä Helsingin Sanomien ja Postimees-lehden kanssa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kuvakilpailun, jossa suomalaisia pyydetään kuvaamaan virolaisuutta ja virolaisia vastavuoroisesti suomalaisuutta.

 • Suomalaisia pyydetään jakamaan Viro-aiheisia kuvia sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #vironhetki ja virolaisia Suomi-aiheisia kuvia tunnisteella #soomehetk.
 • Osuvimmat kuvat valitaan 100 hetkeä -näyttelyyn, joka avataan 3.11. Viru-keskuksessa Tallinnassa ja ensi vuoden alussa Sanomatalossa Helsingissä.

Kamerakoulu.fi, Valikoima #CatchTheEdges haasteen upeista kuvista. Meillä on yhteistyössä ASUSin kanssa tällä hetkellä menossa neliosainen kurssi, jonka avulla opit ottamaan parempia kuvia puhelimella. Kurssiin kuuluu neljä kuvaushaastetta, joihin on helppoa osallistua lataamalla kuva Instagramiin.

Aamulehti, "Näkö ja värinäkö hyvä. Ulkonäkö ei niinkään" – Ville Lenkkerin valokuvanäyttely paljastaa lääkäri-isän monet puolet. Valokuvataiteilija Ville Lenkkeri kuvasi viiden vuoden ajan lääkäri-isäänsä sekä töissä että vapaa-ajalla. Pikkukaupungin sairaskertomus -näyttely aukeaa Serlachius-museo Gustafissa Mäntässä lauantaina 17. kesäkuuta. Hannu Lenkkeri kuoli vuonna 2011, mutta tarinat hänestä elävät Mäntässä edelleen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Kamera & Bild, Test: Pentax KP – med utbytbart grepp. Julkistettu tammikuussa 2017. Perinteinen kroppikennoinen järjestelmädigi, kroppikerroin 1.5x. Pentax K3 II:n seuraaja, 24 megapikselin uusi herkkä sensori ja uudistunut rungon sisäinen kuvanvakaaja. ISO 819.000 (!), elektroninen suljin 1/24.000 s, mekaaninen suljin 1/6.000 s. Sama automaattitarkennus kuin K-3 II -rungossa. Säänkestävä melko kompakti runko. Optinen etsin lähes 100%. Kolmen tuuman kääntyvä näyttö, 920.000 pistettä. Kameran kahvaa (grippiä) voi vaihtaa, kolme kokoa, mukana peruspaketissa. Paljon muokattavaa valikoissa. Sisäänrakennettu salama. Full HD 60i. Seitsemän kuvaa sekunnissa. Paino 705 g. Sisäänrakennettu Wi-Fi. Yhdellä latauksella ottaa 390 kuvaa. Värit musta tai hopea. Arvosana 79. Toppklass. Hyvää kuvanlaatu, Wifi, säänkestävyys. Huonoa akkukesto, GPS:n puuttuminen, ei päällä lcd-näyttö. Suomen hinta on vähän alle 1.350 euroa (hinnassa mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pasin kuvat, gamma1g.fi/kuvat, Ketut ja rusakot.

Peter Forsgård, Red Arrows:in valmistelujen kuvaamisesta. 16.6.2017. Pääsin perjantaina 9.6.2017 Kaivarin lentonäytökseen liittyen kuvaamaan Red Arrowsien valmisteluja Helsinki-Vantaalla. Olin ainoa valokuvaaja paikalla perjantaina. Joten pääsin kuvaamaan melko ainutlaatuista tapahtumaa.

Yle, Osallistu kesäkuvakisaan. Aamu-tv järjestää tänäkin kesänä jo perinteeksi muodostuneen kesäkuvakisan. Tänä vuonna kuvilla ei ole rajattua teemaa. Julkaisemme kuvia lähetyksessämme joka päivä. Joka kuukausi valitaan paras kuva, jonka valitsee kuukausittain vaihtuva tuomari. Kesän loputtua voittaja valitaan yhdeksän finaalikuvan joukosta eli kultakin kuukaudelta otetaan mukaan kolmen parhaimmisto. Lopullisen valinnan voittajasta tekevät tänä vuonna katsojat, voittaja ratkaistaan siis yleisöäänestyksellä. Koko kisan voittaja saa 300 euron lahjakortin valitsemaansa valokuvausliikkeeseen.

 • Lähetetyistä tai julkaistuista kuvista ei makseta palkkiota. Kuvia ei arkistoida. Kuvia ei myöskään säilytetä Aamu-tv:ssä kilpailun päätyttyä, ellei toisin sovita. Kuvia käytetään vain Ylen aamu-tv:ssä tai Aamu-tv:n internet- ja facebook-sivuilla, ellei toisin sovita. Kisaan osallistuvien kuvien tulee olla tänä kesänä otettuja.

Ilta-Sanomat, Kesämökillään ollut mies ampui tontilleen tullutta kuvauskopteria kahdesti haulikolla – ”Koki kopterin häiritseväksi”. Mainosvideota kuvattiin.

Uusiteknologia.fi, Operaattorit innostuivat minikoptereista – VR-lasit ohjaukseen. Teleoperaattoreista Elisa ja DNA myyvät liikkeissään liittymien ja kännyköiden lisäksi kamerakoptereita. Uusin idea on lennättää koptereita virtuaalilasit päässä. Katso videolta miten lennätys onnistuu.

Jokamies.fi, Jokamies testaa: erittäin pienikokoinen Full HD -kojelautakamera. Hintaluokka 100 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Techradar.com

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, What You Need to Photograph Fireworks This Summer. 4.7.2017 lähestyy.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Areena, Kultakuume, Hyvä valokuvakirja on persoonallinen kokonaistaideteos. 8.6.2017. Kesto 47 min. Vaikka tämä:

Yle, Kuusiselän kaatopaikka houkuttelee harvinaisia lintuja – tänään löytyi keltahemppo. 9.6.2017. Valokuvaaja Mikko Lantto ja lintuasiantuntija, biologi Pirkka Aalto olivat perjantaina aamuseitsemältä Rovaniemen Kuusiselän kaatopaikalla arokotkan perässä.

Yle, Google on kuvannut Suomea ja suomalaisia jo 10 vuotta - "Ennen pyydettiin kasvojen sumentamista, nykyään kysytään koska tulette uudelleen". Kun Google Street View -katunäkymäpalvelu avautui helmikuussa 2010 Suomessa, se pääsi heti otsikoihin. Toukokuun lopulla palvelu täytti kymmenen vuotta. Sen kokoelmissa on tätä nykyä 83 maata ja osia pohjoisnavalta sekä etelämantereelta, kaikkiaan yli 10 miljoonaa dokumentoitua mailia maapallolta.

 • Ohjelmapäällikkö sanoo, että moniin kiinnostaviin paikkoihin ei pääse autolla, joten 360-kuvaa tallentava kamera on kiinnitetty jalankulkijan reppuun. Silloin pääsee sinne, missä ihmisetkin ovat.

Ilta-Sanomat, Ville Juurikkala saattohoiti HIM-yhtyeen jäähyväiskiertueelle: "Ville Valon maagista katsetta ei ole muilla".

Tekniikan Maailma, TM:n testikuvat ja -videot: 4k-action-kamerat alle 100 €. Kesä on täynnä toimintaa, jota ei voi kuvata kännykällä tai edes järkkärillä. Silloin tarvitaan vesitiivis ja kiinnikkein varustettu ja action-kamera. Alle satasella saa 4k-videoita ja valokuvia tallentavan action-kameran kiinnikkeineen ja sukelluskoteloineen. Kuvanlaatu ei yllä parhaiden merkkituotteiden tasolle, mutta kun kamera maksaa alle neljänneksen uusimman GoPro Hero 5:n hinnasta, jostain pitää olla valmis tinkimään.

Valokuvatorstai, viimeiseksi haasteeksi vanhassa muodossa jäi "paluu". 18.8.2016. Tämän jälkeen Valokuvatorstai on jatkanut toimitaansa, some:

Aamulehti, Mihin näiden pakahduttavan suloisten liito-oravan poikasten emo katosi? "Elämä on vielä hauras".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Fascinating Portrait of the Working-Class in Northern England in the 1970s and 1980s.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Nikon and Fuji Redux. Muutama Thom Hoganin artikkeli.

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kansallismuseo, Julkinen ja kätketty Suomi -näyttelyyn opastuksia joka toinen lauantai. Näyttely juhlistaa 100-vuotiasta Suomea tuomalla Museoviraston Kuvakokoelmien vaikuttavasta yli 15 miljoonan kuvan joukosta esille noin sata ennennäkemätöntä tai kansallisesti merkittävää kuvaa itsenäisyyden ajan Suomesta. Kuvat muodostavat kertomuksen niin juhlituista kuin vaietuistakin asioista.

Nokkonen, Minimaailmoissa (Näyttely: Aikuisten leikit). 10.6.2017. Aikuisten leikit. Tampereen seudun työväenopisto. Valokuvauksen syventävä kurssi. Tampereen rautatieaseman tunnelissa.

Peter Forsgård, Haastaako Surface Applen koneet? 14.6.2017. Eilen 13.6. oli Microsoftin tilaisuus, jossa esiteltiin Microsoftin Surface-tietokoneita. Esillä oli koko mallisto. Kiinnostavimpana toki Surface Studio. Kyseessä on iso pöytäkone, jossa on kosketusnäyttö sekä ns. kiekko. Kiekko mahdollistaa uudenlaisen tavan hiiren sijaan ohjata ohjelmia. Sitä on vaikea selittää miten se toimii, joten kannattaa katsoa linkitetty video.

Saukki.com, Testissä: Parrot Bebop 2 drone. 9.6.2017. Olen jo pitkään miettinyt oman kuvauskopterin ostamista. Mutta hyvät kopterit ovat olleet aika arvokkaita. Omaan käyttöön haluaisin kopterin, joka mahtuu pieneen tilaan, jossa on jonkinlainen automaattinen seuranta ominaisuus ja jossa on hyvä ja vakaa kuva. DJI julkaisi vuosi sitten Mavic Pro:n, joka täyttää kaikki vaatimukseni. Mutta hinta on aivan liian korkea. Niinpä yritin löytää korvaavaa laitetta, joka olisi edullisempi. Löysin Parrot Bebop 2:n, jonka hinta on vain puolet Mavicin hinnasta.

 • Sain pelkän Bebop 2 dronen alle neljällä sadalla eurolla. Jos olisin ostanut myös erillisen ohjaimen (Parrot Sky Controller 2), olisin joutunut maksamaan kolmesataa enemmän. Mutta onneksi Bebopia voi ohjata pelkällä älypuhelimella. Drone luo WiFi verkon, johon älypuhelin liitetään ja ohjaaminen tapahtuu Parrotin Free Flight Pro ohjelmaa käyttämällä.

Mikko Lagerstedt, Flow - Portugal. 12.6.2017. Yksi yökuva.

Taike.fi, Taiteilijaeläkkeiden saajissa eniten muusikoita, säveltäjiä ja kuvataiteilijoita. 30.3.2017. Taiteen edistämiskeskus (Taike) on jakanut 61 ylimääräistä taiteilijaeläkettä. Täysi eläke on 1330 euroa kuukaudessa. Valokuvataide: Lindström Tuija, Ruotsi. Nuutinen Petri, Tampere

Petteri Hautamaa, Hiirikuiskaajan pähkinäniksit... 14.6.2017. Tämä blogitarina alkaa hanskalokeroon jemmatusta Snickers-patukasta…

Mikrobitti.fi, Uusi iPad Pro on supertehokas ja kallis – The Verge: ”Älä osta – vielä”. IPad Pro on markkinoiden tehokkaimpia tabletteja ja suunnattu ammattilaiskäyttöön. The Vergen Dieter Bohnin mukaan ostajan tulee kuitenkin pohtia tarkkaan, kannattaako sen ostaminen. Hänen mukaansa vaihtoehtoja on kaksi: näin hintavan laitteen tulee olla käyttäjän pääasiallinen kone tai sitten ostajalla tulee olla vain rutkasti ylimääräistä rahaa.

 • 10,5 tuuman laitteen hinta alkaa Suomessa 749 eurosta, 12,9 tuuman malli peräti 919 eurosta. Lisävarusteineen hinta kipuaa Suomessa helposti yli 1000 euroa.

TE-palvelut, Editoija, Valtti Henkilöstöratkaisut Ky, Tampere. Etsitään asiakkaalle POF Production:lle ammattitaitoista editoijaa pitkäaikaiseen työsuhteeseen Tampereelle. Työt alkavat elokuussa ja kyseessä on suorarekrytointi. Editoija tulee tekemään tiivistä yhteistyötä myynnin, markkinoinnin sekä valokuvaajan kanssa. Työnkuvaan kuuluu monipuoliset kuvankäsittely tehtävät, videoiden editointi sekä osaamisen mukaan myös valokuvien ja videokuvausten toteutus.

 • Hakuaikaa on 14.7.2017 asti, mutta käsittellään hakemuksia päivittäin ja pyritään täyttämään paikka mahdollisimman nopeasti

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Sony a9 Full Review: Mirrorless Redefined. Julkistettu huhtikuussa 2017. Sony ensimmäinen hääkuvaajille, toimintakuvaajille ja urheilukuvaajille suunnattu järjestelmäkamera. 24 megapikselin peilitön, täyskennoinen. 20 kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus. Elektronisen etsimen viive vähäinen. Rungon sisäinen kuvanvakaaja, viisiakselinen, teho viisi pykälää. Elektroninen etsin 3.7 megapikseliä, OLED, 1280 x 960. Kosketusnäyttö, 1.44 megapikseliä. 4K video, 24 kuvaa sekunnissa. Arvosana 89%. Paljon hyvää, mutta myös huomatettavaakin. Ei oikein sovi maisema- ja studiokuvaajille, joille resoluutio ja dynaaminen alue on tärkeä kameran valinnassa tärkeää. Suomen hinta runko, 5.300 euroa (hinnassa on mukana verot).

The Online Photographer.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Regeringen vill förbjuda spridning av känsliga bilder. Lakiehdotus, astuu suunnitelmien mukaan voimaan 1.1.2018. Yksityiselämän suojaa vahvistetaan.

Fotosidan.se, Mats Andersson utnämnd till Årets naturfotograf. Naturvårdsverket valinnut vuodesta 1990.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Kaisti, Hki:Street. Yli 300 kuvaa. Tuoreimmat 31.8.2016.

Kamerakoulu.fi, Hevoskuvaaja Petra Lönnqvist Kamerakoulun haastattelussa. 9.6.2017. Kuinka idea perustaa Hestafoto lähti? Alunperin idea perustaa Hestafoto lähti siitä kun kysyntä hevoskuvauksilleni alkoi kasvaa, ja koin tarvetta sivustolle jolta kuvauksista kiinnostuneet voisivat löytää kaiken oleellisimman tiedon helposti ja vaivattomasti. Halusin myös alustan jolla voisin jakaa ottamiani kuvia muiden kanssa.

Hamhelsinki.fi, HIM: Right Here In My Eyes by Ville Juurikkala. Tuska Festivaali, Tiketti Galleria ja HAM toteuttavat Suomen maineikkaimman rockvalokuvaaja Ville Juurikkalan kanssa valokuvaprojektin, joka seuraa legendaarisen HIM-yhtyeen valmistautumista jäähyväiskiertueelleen. 15.6.2017 - 3.7.2017.

Mikrobitti.fi, MacBook ja ohuet Windows-läppärit vastakkain: kompromisseja käytettävyydessä ja akkukestossa.

Tivi.fi, Facebook riisuu haastajansa aseista: kopioi suosikkiominaisuudet itselleen.

Mobiili.fi, Instagramin uusi ominaisuus nyt kaikilla käyttäjillä – kuvia ei tarvitse enää poistaa. Uudistuksen myötä vanhoja tai vaikkapa kiusallisia kuvia ei välttämättä tarvitse poistaa, vaan ne voi piilottaa arkistoon.

Ilta-Sanomat, Piratismikirjeen lähettäjälle kirvelevä tappio: Operaattorin ei tarvitse paljastaa liittymän omistajaa. Markkinaoikeuden mukaan teleoperaattori DNA:n ei tarvinnut antaa vertaisverkossa elokuvaa jakaneen yhteystietoja. Tapaus voi vielä päätyä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Esimerkiksi elokuvien tekijänoikeuksien omistajien on jatkossa vaikeampi saada tekijänoikeuksien loukkaamisesta epäiltyjen yhteystietoja, markkinaoikeus linjasi maanantaina.

 • Kiristyskirjeinäkin tunnetut tekijänoikeuskirjeet herättävä vahvoja intohimoja. Omien elokuviensa levittämistä valvovien yritysten ohella alalla toimii yrityksiä, joilla ei ole omaa sisällöntuotantoa.
 • Näiden liiketoiminta perustuu siihen, että tekijänoikeuden omistajalta lisensoidaan oikeudet eräiden teosten vertaisverkkolevitykseen. Näiden levittäjiä aletaan jäljittää vahingonkorvauksien vaatimista varten.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, What Survival in an Apocalyptic Landscape Looks Like. Intia, hiilikaivos.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

The Online Photographer.

Techradar.com.

Fotosidan.se, Irving Penn hyllas på Fotografiska. Irving Penn syntyi 16.6.1917. Näyttely 16.6.2017 - 1.10.2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ff vs dx (Sana on melkein vapaa). ...Pienemmät formaatit alkavat olemaan lähes kaikessa uskomattoman hyviä, mutta taivas on niille monesti yllättävän vaikea kohde. Erityisen hankalia ovat pilvimassat joissa sävy muutuu hyvin loivasti liukuen. Tai sumu. Siten kun kuvankäsittelyssä yrittää taikoa hieman dramatiikkaa kuvaan, tai tekee mv-käännöksen, niin johan rohisee....
 • Päivän :) (Sana on melkein vapaa).
 • Päivän :( (Sana on melkein vapaa). Iltalehti: "Peilittömän lataussessio päättyi onnettomasti. Katso kuvat tästä."
 • Lightroomin export toiminto (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Epson SC P800 ja Enhanced Matte profiili (Printterit, skannerit). Ongelmaa printatessa tuolla yhdistelmällä. Epson ei tunne media-asetusta eikä profiilia tuolle yhdistelmälle. Onko kokemuksia/suositusta?
 • Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Optiikka).
 • Sigma 150/2.8 OS makro ja Sigma 120-300/2.8 OS (Optiikka).
 • Kohti parempaa dynamiikkaa (eli kameran päivitystä) (Järjestelmädigit). Onko jotain syytä miksi originaalia A7 ei kannattaisi ostaa maisemakuvaukseen (myös yölliset milky wayt), matkustelukuvaukseen, potretteihin ym paikallaan tai lähes paikallaan olevien kohteiden kuvaukseen? Tarkoitus tehdä joistain kuvista myös isohkoja printtejä seinälle. ...Kuvasin aikaisemmin 5D MKIII:lla, mutta myin kameran pois koska haluan enemmän dynamiikkaa lähinnä maisemakuvausta varten....
 • Sony A9 (Järjestelmädigit).
 • Kaivari Airshow (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Warrior II (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useita.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Petterin luontokuvat (lintukuvat) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Nyt on pohjoisen reissun kuvat ojennuksessa.
 • Teema: Keep It Simple! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Suomi 100 Airshow (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Monta kuvaa. Kyllähän tuo show oli yhden porukan näytös ja se jätti kaiken muun varjoonsa, vaikka iltalehdissä muitakin nostettiin kauniisti ajatellen illan upeimmiksi näytöksiksi.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin: ...Mallikas maisemakuva ilmasta käsin. Tie kuljettaa katsetta kuvassa ja tiet, sekä peltopalstat rytmittävät kuvaa mukavasti. Sumu tuo kaunista tunnelmaa ja rakentaa kuvaan syvyyserottuvuutta ylhäältä päin katsottuna. Muutenkin kuvassa on hyvä kerroksellisuus....

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 5.6.2017. Tänään kuvakoosteessa nähdään muun muassa mangofestivaaliin valmistautumista, urheilulle omistettuja tatuointeja ja Tiananmenin verilöylyn muistojuhla.
 • 6.6.2017. Tiistain kuvakoosteessa nähdään muun muassa ruuan viljelyä kontissa, pyhiinvaellusruuhkaa espanjalaisittain ja muotia New Yorkissa.
 • 7.6.2017. Keskiviikon kuvakoosteessa nähdään muun muassa taukojumppaa Kiinassa, prinssi Harry, sekä maailmanennätyksen yritys drinkkien tekemisessä.
 • 7.6.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään muun muassa virtahepo syömässä porkkanaa, ympäristötaidetta Alpeilla ja roiskeita pelkäämätön valokuvaaja.
 • 9.6.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa robotti Sophia, tennisottelu hieman erikoisemmasta kulmasta ja Britannian parlamenttivaalien aiheuttamia tuntemuksia.
 • 12.6.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa kuvia Irakin ja Syyrian sotilaista, kaatopaikan aarteita Haitissa ja historiallista jalkapalloa Italiassa.

Petteri Hautamaa, Säpinää Suomenojalla. 9.6.2017. Espoon Suomenoja on todella suosittu lintukuvauspaikka ja vetää se puoleensa muutakin ulkoilmakansaa. Kevätsunnuntai puolen päivän aikaan on väenpaljoudessaan verrattavissa traumaattiseen Ikean reissuun. Välttelen sellaista itsensä kiduttamista, kuin ruttoa!

Plaitinen.kuvat.fi, Norja 2017.

Juvonen.1g.fi, Finland 100 years Airshow Helsinki.

Yle, Norsunpoikanen Kitai Kölnin eläintarhassa, Kimi Räikkönen vauhdissa ja viikon muita uutiskuvia. 12.6.2017.

Yle, Kuvagalleria: Tältä näytti, kun Suomi vajosi hallituskriisiin. 14 kuvaa.

Rajala Blogi, Rajala Ambassador -kisassa mentiin metsään – katso kuvat!

Älypuhelimista.

 • Suomimobiili.fi, Honor 9 esiteltiin Kiinassa – kaksoiskamera, Kirin 960 ja 6 Gt RAM-muistia. 5.15 tuumaa, 1920 x 1080. Honor 9:n kamera on pääosin tuttu jo Huawei P10:stä, lukuun ottamatta Leica-brändäystä. Kaksoiskamera rakentuu 12 megapikselin värillisestä kamerasta sekä 20 megapikselin monokromisensorista. Etukamera on kooltaan 8 megapikseliä. Eurooppaan 27.6.2017, Suomeen tulosta ei vielä tietoja.
 • Mikrobitti.fi, Mikrobitti testasi salaavat pikaviestimet: WhatsApp on ykkönen, puutteistaan huolimatta. Pikaviestintä syö tasaisesti muiden viestintämuotojen kuten tekstiviestien ja äänipuhelujen suosiota. Ilmaiset viestit ovatkin kätevä tapa henkilökohtaiseen viestintään, kun vastaanottaja saa viestit kaikille käyttämilleen laitteille ilmoitusten kera ja lähettäjä taas viesteistä luotettavat lukukuittaukset.
  • Tässä testissä suomalaisten selkeä ykkössuosikki WhatsApp saa haastajikseen avoimista lähtökohdista ponnistavat Signalin ja Telegramin sekä Googlen Allon, joka on hakujätin uusin yritys murtautua pikaviestinmarkkinoille.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Prison Inmates and the Dogs They Love, in Photos. Elinkautiset tuomiot. Ihmisillä.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, blogi, På flykt undan verkligheten.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Optiikka).
 • rx 100 ja tarkennus (Nikon, Sony).
 • Sony A9 (Järjestelmädigit).
 • Ajatuksia mikä valmsitaja tekee ekan 1000-1200e fullframen? (Järjestelmädigit).
 • Sorvaamo + 3 BW (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lisää.
 • Kaivokset (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Monta kuvaa. Alkakoon tästä: Outokummun entisen kaivoksen entinen ilmeisesti malminlastaaja. Miten lie tuokin piän yli heittänyt tavaran takana oleviin vaunuihin...?
 • Teema: Lentokoneet, helikopterit ja muut lentävät vekottimet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi uusi kuva.
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eilis ilta meni Sarviniemessä onkien ja makkaraa paistellen ja uutta runkoa testaillen. Todella hieno ilta. Saimaa lähes peilityyni.
 • Kaivari Airshow (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Masan kesäkuvailut 2017 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin: Talvella ajoin Tuomaansillan yli ja katsoin keskipäivän aurinkoa, joka oli kauniisti joen yllä. Siitä tulikin idea, että täysikuu tulisi kesäöisin olemaan myös samoilla suunnilla. Perjantai-illalla, 9.6. päätin lähteä katsomaan. Arvioin The Photographers ephemeris -ohjelmalla kuun olevan sopivassa kohdassa joskus yhden, kahden maissa. Ja siellähän se olikin. Kaunis yö. Liikenne oli rauhaisaa, muutama ohikulkija jäi katsomaan myös kaunista näkymää ja kuuntelemaan satakieltä.

Remonen.fi, Kaivarin lentskarit. 11.6.2017. Toukokuun lopussa Kaivarissa oli ravit. Viime perjantaina sitten Kaivari Airshow. Mitähän seuraavaksi? Jäänmurtajien teemaviikonloppu? Sitä odotellessa kuitenkin kertaan perjantain ilmailuhäppeningin tuntoja. Kuvia yli 30 kpl, lisäksi teksti.

Suomen Kuvalehti, Turpa­etäisyydellä. Miljoona ihmistä maapallolla seuraa Konsta Punkan töitä. Valokuvaaja on siirtynyt lintulautojen oravista salometsien susiin. Kaikki alkoi leikillisestä vedonlyönnistä viisi vuotta sitten. Kumpi kerää enemmän tykkäyksiä, kaverin omakuvat vai omat oravakuvat? Ilmeikkäät kurret ihastuttivat Instagramissa, sosiaalisen median kuvapalvelussa. Pian 10 000 ihmistä seurasi hänen kuviaan. Instagram nosti valokuvaajaa esiin. Profiilista kiinnostui 50 000 irkkaajaa. Menestys räjähti: puoli miljoonaa seuraajaa vuonna 2015, miljoona vuonna 2017.

Pirjo-Riitta Iltanen, Pirjoriitta.net.

Rajala Blogi, Viisi vuotta pyörän selässä. 8.6.2017. Kotiovesta ulos, hyppy pyörän selkään ja viideksi vuodeksi kiertämään maailmaa polkupyörällä. Voi kuulostaa utopistiselta ajatukselta, mutta suomalaiselle valokuvaajalle Tomi Rantaselle se on pian arkea. Inarissa asuva 35-vuotias Tomi Rantanen on lähdössä kesäkuun alussa unohtumattomalle matkalle. Tarkoituksena on kiertää ja kokea maailmaa seuraavan viiden vuoden ajan – liikkuen polkupyörällä.

Ilta-Sanomat, Tällaisia tietokoneita Suomi ostaa – lukiolaisen laitteelle erityiset vaatimukset. Heinä-elokuu on on vilkkaimpia kausia tietokonemyynnissä Suomessa. Syynä on se, että tuolloin ostetaan laitteita syksyä varten opiskelijoille ja koululaisille.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Common Travel Photography Mistakes To Avoid.

 • Not Doing Your Research
 • Not Leaving The Tour Group
 • Not Approaching People
 • Not Really Thinking About Composition
 • Taking 'The Shot' Everyone Has Of A Landmark

Dpreview.com, Nikon D7500 vs Canon EOS 80D. Nikon D7500 julkistettu huhtikuussa 2017. Canon EOS 80D julkistettu helmikuussa 2016. Nikon 1.500 euroa vs. Canon 1.000 euroa.

Earthboundlight.com, Sticks and Stones May Break my Bones: Ouch. 11.6.2017. Ulkoilmassa kuvaamisen vaarat.

Diyphotography.net, StandDaddy offers a sturdier alternative to sand bags. Näyttävät painonnostolevyiltä.

Petapixel.com, Ep. 184: How AI Could Change Photography – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Fotosidan.se, TEST: Nikon PC Nikkor 19/4E ED. Tilt-Shift -objektiivi. Nikonilta pitkään odotettu. Tilt ja Shift erikseen Nikonin Suomen hinta on 3.900 euroa (hinnassa on mukana verot). Canon TS-E 17/4L ilmestyi jo vuonna 2009. Canonin Suomen hinta on 2.700 euroa. (hinnassa on mukana verot). Canon vähän pehmeämpi reunoilta ja Canon vinjetoi vähän enemmän kuin Nikon.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi, Kesäimellyksiä. 10.6.2017. Toukokuun lopussa, kesäkuun alussa on muutaman mittainen viikon tainomainen jakso Suomen lyhyessä kesässä kun kaikki on vihreää, on ehkä jopa vähän lämmintä eikä ole itikat kuvaajaparan kimpussa. Tältä kesältä tuo jakso loppui eilen — OFF-suihkepullo tyhjeni illalla puoliksi ihan vaan rantakiviä kuvaillessa. Paljon kuvia.

Mikrobitti.fi, Nopea tai halpa ssd-levy – 5 hyvää vaihtoehtoa.

 • Samsung SSD 960 Pro (512 Gt), 350 euroa, 4.5 * / 5 *
 • Samsung SSD 960 Evo (500 Gt), 260 euroa, 4 * / 5 *
 • Samsung SSD 850 Evo (500 Gt), 190 euroa, 3 * / 5 *
 • Adata SU800 (512 Gt), 200 euroa, 3 * / 5 *
 • Kingston SSDNow UV400 (480 Gt), 170 euroa, 3 * / 5 *

HS, Toimistosi tulostin jättää luultavasti näkymättömiä jälkiä, jotka yhdistävät tulostamasi paperit juuri sinuun – ja niiden vuoksi jäi todennäköisesti kiinni myös tietovuotaja Reality Winner. ”Jos nykyään menet ja ostat minkä tahansa suuren valmistajan tekemän lasertulostimen ja tulostat sivun, sille tulostuu myös lähes näkymättömiä pisteitä. Jokaiselle sivulle tulostuu ainutlaatuinen kuvio, joka yhdistää sen sinuun ja tulostimeesi”, kuvaili tietoturvaekspertti Mikko Hyppönen vuonna 2011 pitämässään luennossa.

 • Esimerkissä näytetään, miten keltaiset pisteet saadaan näkyviin (pdf-tiedostosta). Koodit kertovat käytetyn tulostimen sarjanumeron sekä tulostuspäivän ja -hetken.

Älypuhelimista.

 • Mikrobitti.fi, kolumini, Naama vaihtoon: kevään paras viraalihitti. Kevään paras viraalihitti on ollut FaceApp-sovellus, joka on tarjonnut monet hyvät naurut paitsi oman myös kavereiden naamataulun kustannuksella. Sovelluksessa on kuusi kuvafiltteriä, jotka taikovat käyttäjän kasvoille hymyn, tekevät käyttäjästä hottiksen, nuorentavat, vanhentavat ja vaihtavat käyttäjän sukupuolta hämmästyttävän realistisesti. Tai no… useimmissa tapauksissa realistisesti.
 • MtV, Skype meni uusiksi - nyt ladattavissa Androidille.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Use Patterns & Repetition In Your Photography.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Techradar.com.

 • 10 camera backpacks and bags to protect your DSLR and lenses. Amazon-hinnat (ei veroja). (verot + postikulut vasta mahdollisen maksamisen loppuvaiheessa).
  • Thule Aspect DSLR Backpack, $130
  • Thule Aspect DSLR Backpack, 111 euroa
  • Case Logic Kontrast KDH101 DSLR Zoom Holster, 46 euroa
  • LowePro Streetline 140, 110 euroa
  • Moshi Arcus multi-function backpack, 161 euroa
  • ONA The Camps Bay, $389
  • LowePro Pro Roller X200 AW, 382 euroa
  • Thule Perspektiv M Toploader, 90 euroa
  • Manfrotto Holster XS Plus, 33 euroa
 • GoPro Fusion first look: going beyond VR. Ensimmäinen blogimerkintä huhtikuu 2017. Tarkoitus saada tuote markkinoille vuoden loppuun mennessä. 5.2k 30 kuvaa sekunnissa. Yksi kamera edessä ja yksi kamera takana. Tässä vaiheessa (beta) näyttää hyvältä.

IR, ON1 Photo RAW 2017.5: ON1 announces major update to their all-in-one photo editor. $100.

Fotosidan.se, Polisen får stoppa drönare med störsändare. Kamerakopterit häiritsevät lentoliikennettä lentokenttien lähellä. 26.6.2017 alkaen poliisilla on oikeus pudottaa häiritsevä kamerakopteri elektronisen signaalin avulla (vaikuttaa myös matkapuhelimiin, mutta häiriö on hyvin lyhyt).

Kamera & Bild, Test: Canon 77D & 800D – rätt för många. Suomen hinnat: 980 euroa ja 900 euroa. (hinnoissa mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Teeveestä (Sana on melkein vapaa). ..tullee uusintana femmateemalta Solens mat (Aistit avoinna Italiaan). Kuvaaja - Rudelius vai mikä sen nimi nyt olikaan - on minun makuun ammattimies...
 • kameratori.fi (Sana on melkein vapaa).
 • anion 5D MkII ja ulkopuoliset salamat (Digikuvaus). Mulla hankittuna kaksi ulkopuolista salamaa, joista toiseen on langaton laukaisin. Tilasin juuri Canonin PC-porttiin toista salamaa varten kaapelin. Kysymykseni liittyy siihen kuinka hallita kameran valotus tässä ulkopuolisten salamoiden tapauksessa. (aika uutta tämä mulle...).
 • High speed sync-triggerit (Kuvaus yleinen).
 • Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary (Optiikka).
 • rx 100 ja tarkennus (Nikon, Sony). Ei väliä kuinka paljon käännän säätörenkaasta niin mitään ei tapahdu. En voi esimerkiksi ottaa kuvia joissa on epätarkka tausta tai epätarkka edusta ja tarkka tausta. Tarkennustila on Man.tarkennuksessa. Luulisi että tarkennus on yhtä helppoa kuin zoomaaminen.
 • Mikä D5200 seuraajaksi (Järjestelmädigit Nikon, edullisemmat mallit).
 • Sony A9 (Järjestelmädigit). 1093 viestiä.
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit). 5195 viestiä.
 • Ajatuksia mikä valmsitaja tekee ekan 1000-1200e fullframen? (Järjestelmädigit).
 • Kameran osto Ebay Kachashopista (Järjestelmädigit).
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kolme uutta.
 • Masan kesäkuvailut 2017 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Upea kesäkuu. Se kellui vain hieman Maan varjon yllä kullanhohtoisena. Tuuli oli tyyntynyt, samoin kuin päivän hälinä. Vain lintujen laulu säesti näkymää. Mahtavaa, viimeinkin kesä.
 • Petterin luontokuvat (lintukuvat) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Matka jatkuu ja taas tuli käytyä Hornoyalla. Lähinnä lentokuvia tuli metsästettyä. Melkoisella vahdilla lähestyvät kallioita. Ei meinaa perässä pysyä.
 • Tiimityötä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Brittien kuninkaallisten ilmavoimien Red Arrows taitolentoryhmä ja Kaivopuiston kuninkaallinen valkoposkihanhiryhmä yhteistyössä.
 • Viikko fillaroiden/telttaillen/vaeltaen Ahvenanmaalla. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tänään tultiin kotiin, hieno reissu oli. Ei vielä ruuhkia. Josko joku muukin innostuisi... Muutama näyte, loput linkistä... jos jotakuta kiinnostaa.

Mauri Leivo, Mietteitä uuden kirjan tiimoilta. 9.6.2017. Nonnii, puolentoista vuoden urakointi on sitten ohi. Uusi Kylän linnut -kirjani on valmis!!! Kirja kertoo kylä- ja maalaismaisemien linnuista ja niiden elämästä. Samalla se on ajankuva suomalaisesta maaseudusta, sen ominaispiirteistä ja vuodenaikojen vaihtelusta. Oheisessa diaesityksessä on muutama kesäinen otos malliksi kirjan kuvituksesta.

 • Jos tarkkoja ollaan, kirja ei ole vielä valmis kirjan muodossa, vaan vasta elokuussa. Mutta omalta osaltani se on valmis. Jätin näet tänään painovalmiin aineiston kustantajalle, joka puolestaan siirtää sen eteenpäin painotaloon.
 • Kirja painetaan Balto print -painotalossa Liettuassa. Ai, eikö suomalainen painotyö kelpaa? Ikävä kyllä ei. Ainakin edellisen kirjani Linnut taivaan linnut maan painojälki Bookwellilla Porvoossa jätti kosolti toivomisen varaa.
 • On jälleen annettava suurta tunnustusta Docendon suuntaan ammattimaisesta työstä ja asenteesta sekä rakentavuudesta ja joustavuudesta, joiden ansiosta tämäkin kirja saatiin satamaan tyylikkäästi.
 • Kirjat sekä Portfolio
 • Facebook

P Laitinen, Kuvat. Paljon luontokuvia, mutta muutakin.

Magneetto.kuvat.fi, Ahvenanmaa 2017. Kamerana Nikon 1 J5. Paljon kuvia.

Pallopanoraamablogi, Pieni focus shift -tutkielma. 9.6.2017. ...ei muuta kuin pihanurmesta tai -hiekasta kuvia eri aukoilla tarkennukseen koskematta. Tarkennustaso paljastuu kuvista vaikka Photoshopin find edges -suotimella.

Ville Suorsa.

 • Hytymaljakkaita. 23.5.2017. Toukokuussa uutisoitiin monella taholla, että sienitutkijat olivat etsintäkuuluttaneet hytymaljakas-sienen (Sarcosoma globosum). Hytymaljakas etsintäkuulutettiin lähinnä siksi, että harvinaisen sienen levinneisyyttä ja yleisyyttä Suomessa haluttiin selvittää tarkemmin.
 • Kuningaskotkat PPLY:n kevätrallissa. 4.6.2017. Odotukset vuorokauden mittaiseen ralliin olivat 150 lajin rajan ylittäminen, mutta mitään suuria odotuksia meillä ei ollut, koska muut joukkueet ovat totutusti kovia ja meillä ei ollut käytännössä lainkaan aikaa pohjustaa lajeja. Koko rallistrategiamme oli aika kepoinen, joten nyt oli mentävä spontaanisti ja luottaen joukkueen paikallistuntemukseen.

Ilta-Sanomat, Oletko lykännyt Facebookin profiilikuvan vaihtamista, koska et halua huomiota? Toimi näin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Eerie World of Forgotten Nuclear Missile Bases, in Photos.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, 4 Key Ingredients For Shooting Successful Landscapes.

Dpreview.com.

IR, Firmware Friday: Sony fixes overheating, star-eating issues; Leica, Panasonic and Sigma updates too.

The Online Photographer.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Simplifying the Complexities of Lighting in Photography.

 • Inverse Square Law
 • The Power Output Reality
 • Softness and Size Relativity

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Maailmankuulusta suudelmasta tapeltiin oikeudessa – valokuvan ottaja ei joutunut koskaan maksumieheksi. Ranskalainen Robert Doisneau valokuvasi ihmisiä Pariisissa, mutta ainakin kerran homma lähti käsistä. Kahden ranskalaisnuoren suudelma Pariisissa koitui valokuvaaja Robert Doisneaun kohtaloksi. Vuonna 1950 amerikkalaiselle Life-lehdelle otetusta kuvasta tuli maailmankuulu, kun siitä alettiin julkaista julisteita ja postikortteja 1980-luvun loppupuolella.

 • Pian valokuvaajan perässä olivat ranskalaispariskunta sekä eläkkeellä oleva näyttelijätär, jotka halusivat osansa suosituksi tulleen kuvan kaupallisesta menestyksestä.
 • Doisneau haastettiin oikeuteen, joka totesi, ettei yli 40 vuotta aiemmin otetusta valokuvasta voi päätellä, ketkä siinä pussailevat. Vahinko oli kuitenkin ehtinyt jo tapahtua. Dokumentaarisilla valokuvillaan maailmanmaineeseen noussut Doisneau joutui nimittäin oikeudessa paljastamaan, että kuva oli lavastettu.
 • Robert Doisneau – Minun Pariisini Turun taidemuseossa 9. kesäkuuta lähtien.

Yle, Kaivopuiston lentonäytös on tuntien kimara taituruutta – kallioilta näet hopeasiivet ja hävittäjät lähietäisyydeltä. Lentonäytöksen odotetaan houkuttelevan Helsingin Kaivopuistoon jopa 100 000 katsojaa. Yleisön toivotaan jättävän autonsa kotiin ja suojaavan kuulonsa. Tänään perjantaina Kaivopuistossa, lentonäytökset klo 16-21. Kaivopuiston tapahtumakeskus on avoinna kl 10-22. Lentonäytös alkaa kello 16 varjoliitoesityksellä ja päättyy Suomen ilmavoimien taitolentoryhmä Midnight Hawksin taiturointiin. Super Hornet (Boeing) ylittää näytösalueen klo 18.40, Eurofighter Typhoon (BAE Systems) klo 19.25 ja Gripen (Saab) klo 20.10.

Gotech.fi, Kesäkameraksi vesitiivis Nikon Coolpix W300. Hintaluokka 500 euroa, kaupoissa kesäkuun lopulla.

HS, Puolustusvoimat pohtii, mitä tehdä sotilasharjoitusten yllä pörrääville lennokeille – ”Onko näillä kaikilla sotilaallista ulottuvuutta, todennäköisesti ei”. Lentämistä on Suomessa rajoitettu lentokenttien ja puolustusvoimien alueiden lisäksi muun muassa ydinvoimaloiden lähistöllä. Puolustusvoimat ei ole tehnyt Trafin tapaan tutkintapyyntöä poliisille. Salosen tiedossa ei ole, että multikopterit olisivat aiheuttaneet vaaratilanteita sotilasilmailulle.

Tekniikan Maailma, TM-pikakoe: Appbot Link -valvontarobotti – Voiko tämän ottaa tosissaan? Kodin erilaisten etäluettavien tarkkailukameroiden joukkoon on saatavilla nyt myös rullaava robottikamera. Ensivaikutelma kamerarobotista on lähinnä hilpeä – minipanssarivaunu, jossa tornin tilalla on kamera. Onko tämä vakavasti otettava valvontalaite? Robotissa on kätevä valo, jolla pimeässä liikuttaessa näkee välttävästi eteenpäin ja sen valossa voi ottaa valokuvia. Pienillä kumiteloilla varustetun robotin etenemiskyky on rajallinen, joten ovikynnys on jo liikaa, mutta räsymatto vielä ylittyy. Robotissa on sekä kaiutin että mikrofoni yhteydenpitoa varten. Vaatii langattoman verkon. 140 euroa.

Tekniikan Maailma, Testit TM-opas: Näin säädät tv-kuvan luonnolliseksi.

TE-palvelut, Fotomyyjä, Napapiiri Express Oy / Sivutoimipiste Tunnin Kuva Helsinki, Helsinki. Osa-aikainen työntekijä pääkaupunkiseudulle Tunnin Kuvan toimipisteisiin. Työn kuvaan kuuluu asiakaspalvelu, kassatyöskentely, valokuvien valmistaminen nykyaikaisilla laitteilla, saapuvien tavaroiden kirjaaminen ja muut myymälätyöskentelyn perustehtävät. Kokemusta valokuvauksesta ja sekä digi-, että filmikameran käytöstä. Tietokoneen käytön ja käsitteet perustasolla pitää hallita ja osata kuvankäsittelystä vähintään alkeet. Kyseessä on kesätyö.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer captures loneliness in the crowds of Japanese megacities. Mustavalkokuvia.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photography.

 • Nikon and Fuji. Eamon Hickey. Jos nyt jotain onkin tekeillä, niin eipä koske kameroita.
 • Why Buy a DSLR? Optinen etsin vs. elektroninen etsin.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Bruno Ehrs visar en bunkers förvandling. Näyttely, Gotlanti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Jussi Aalto. Blipfoto.com/darsa. Päivittäisiä kuvia. Kuvatekstit myös.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Sexismi rehottaa valokuvaskenessä, kesto 22:38. Valokuvaforuumeilla rehottaa sexismi. Miksi valokuvaajanaiset haluavat keskustella valokuvasta keskenään omilla foorumeilla? Millaisia kommentteja valokuvaajanaiset saavat valokuvaajamiehiltä? Valoaalloilla on tällä kertaa tärkeän asia äärellä. Vieraana ja asiantuntijana valokuvaaja Nani Härkönen.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Canon 300 mm ja 100-400 mm. 7.6.2017. Canonin 300-millisen 2,8-versio on legendaarinen, monen mielestä Canonin laadukkain objektiivi. Sen vanhaa I-versiota liikkuu 2500-3000 euron hinnalla (uusi II-versio onkin sitten 7400 euroa, gulp!). Vaihtoehtona 300-milliselle on 100-400-millisen II-versio, jonka hinta on noin 2500 euroa.

Kamerakoulu.fi, Nina Röntynen etsii valokuviinsa maagisia spotteja metsästä. 7.6.2017. Moikka! Kerro lyhyesti itsestäsi? Olen Nina, kahden pienen pojan äiti ja lohjalainen yrittäjä. Toimin häämuoti – ja kauneus tuottajana Häät -lehdessä sekä kuvaan omalle yritykselleni, kuluttajille ja pienille persoonallisille yrityksille. Olen helposti innostuva ja haasteisiin tarttuva persoona.

Länsiväylä, Kaikkensa antanut heinätyömies vei voiton viimeksi – nyt on uuden kesäkuvakisan aika! Nappaa kuva ja voita polkupyörä. Etelä-Suomen Median perinteinen kesäkuvakisa. Elokuun loppuun asti voi lähettää kesäkuvia julkaistavaksi kaupunkilehtien sivuilla. Palkintona yksi pyörä.

Helsingin Uutiset, Stadikin vilisee harvinaisia luontoaarteita – näin löydät ne. Kruununhaan salava, Rapakiventien hiidenkirnut ja Talin tammi. Muiden muassa nämä komistukset löytyvät biologi Jussi Helimäen toimittamasta ja valokuvaamasta tietokirjasta Lumoava Helsinki. Vuonna 2008 ilmestynyt kirja on ollut sangen suosittu, siitä ilmestyy tänä vuonna kolmas painos.

Sydän-Hämeen Lehti, Suomen luonto houkutti kuvaamaan. Tallinnasta Pälkäneelle yhdeksän vuotta sitten muuttanut Tiitre innostui kuvaamisesta vasta Suomessa.

Teknosuomi.fi, Xiaomi YI 4K plus ja YI 1080p dome -kamerat myyntiin Suomessa. YI 4K+ Action Camera ja YI 1080p Dome Camera ovat saatavana välittömästi 379 ja 149 euron suositushintoihin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Techradar.com, Best circular polarizer filter: 5 top models tested and rated.

 • Hoya PRO1 Digital Circular PL
 • B+W XS-Pro Digital MRC Nano KSM
 • LEE Filters 105mm Rotating Polariser
 • Formatt-Hitech 95mm Firecrest Cokin P-series P164
 • Cokin P-series P164

The Online Photographer, Around the Web on a Wednesday.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Fotosidan Masters - Vi bjuder in till vernissage. Galleri Kontrast, Tukholma. 60 kuvaa. Avajaiset 14.6.2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, kuukausiliite, Rippikoulukuvissa näkyvät nuoret ovat kokeneita poseeraajia. Valokuvaaja Tanja Konstenius otti muotokuvia rippikouluikäisistä tytöistä. Valokuvaaja ja kuvataiteilija Tanja Konstenius on kuvannut rippikouluiässä olevia tyttöjä Helsingissä. Hän on samanaikaisesti sekä videoinut että valokuvannut heitä. Näissä muotokuvissa tytöt istuvat kuvausstudiossa alba yllään ja katsovat videokameraan – myös se kuvaa heitä. Konsteniusta kiinnostavat välitilat, joiden kautta ihmiset siirtyvät yhdestä identiteetistä toiseen, esimerkiksi nuoruudesta aikuisuuteen. Muotokuvaustilanteessa korostuivat sukupuoliroolit.

Yle, Mount Everestillä juostiin maraton, Britanniassa jälleen terrori-isku ja viikon muita uutiskuvia. 5.6.2017. Viikko kuvina. Viikonloppuna Lontoon terrori-iskussa kuoli kymmenen ihmistä. Jerusalemissa puolestaan naiset marssivat seksuaalista häirintää vastaan ja hirvenvasa kuoli pudottuaan sillalta Helsingissä. Kokosimme yhteen viikon parhaimpia uutiskuvia meiltä ja muualta.

Pasi Lepola, Lepolandian Majakka, Uskokaa pois, kyllä se kesä sieltä tulee... 4.6.2017.

Nokkonen, Ihmiskuva (Näyttely: Marja-Liisa Torniainen). Valokuvakeskus Nykyajan seinillä on muotokuvia. Tai oikeastaan ei: seinillä on studiokuvia ihmisistä. Tai oikeastaan ei: kuvien sisältö ei ole ihminen vaan ihmisen suhde toiseen ihmiseen. Marja-Liisa Torniainen on toteuttanut näyttelyn yhdessä Kaupin vastaanottokeskuksen kanssa. Kuvissa on paljon lapsia ja perheitä; intiimejä hetkiä; iloa, jossa ihmiset kohtaavat. Näyttelyssä ei ole mitään vaarallista tai vierasta. Kuvissa hassutellaan ja katsotaan silmiin. Vain pukeutuminen erottaa kulttuurit toisistaan, kankaiden värit, joihin verhoudumme.

Yle, Näin kesä tuli minuutissa - Katso pikavideot kesään heräävästä Suomesta. Kolmen viikon ajan samasta kohdasta kuvattu video näyttää herkullisesti, miten oikukkaista säistä huolimatta luonto puhkeaa kukkaan.

Teknavi.fi, ”Tarjoaa enemmän tehoa kuin useimmat PC-kannettavat” – näin uusi iPad Pro eroaa muista malleista. 10,5-tuumaisen iPad Pron hinnat ovat välillä 749–1229 euroa, 12,9-tuumaisen 919–1399 euroa.

Teknavi.fi, Näin iPhonen ja iPadin käyttö muuttuu - iOS 11 tuo pitkän listan uudistuksia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Composite portraits born from a sense of loss. Näkemys ja taitavaa kuvankäsittelyä.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Shutterloveonline.com, Street Photography 2016. Winners.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Portraits of Growing Up Trans. 11 kuvaa ja teksti.

The Online Photographer, The Two Most Beautiful Retro-Styled Cameras. Fuji X-T20. Olympus Pen-F.

Fotosidan.se, Utökat fotoförbud i domstolar föreslås. Tuomioistuinten kuvauskieltoja ehdotetaan Ruotsissa laajennettevan koskemaan myös oikeuden odotustiloja ja muitakin yleisiä tiloja.

Fotosidan.se, 40 utställningar på Malmö Fotobiennal. 9.6.2017 alkaen.

Kamera & Bild, Rikta blicken uppåt.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Petteri Hautamaa, Sumuseikkailu Färsaarille. 3.6.2017. Kyselin tuttavapiiristä lintukuvauskokemuksia Färsaarilta. Yllättäen kukaan ei ollut käynyt, eikä kukaan oikein tuntenut kenenkään siellä poikenneet lintukuvausmielessä. Vainion Petri sekä Jorma Tenovuo tiesivät mainita Tringan retkestä Färsaarille sekä Islantiin lokakuulta 2016, tästä löytyykin hyvä reissukertomus netistä:...

Yle, Lumiukkoja ja kevään kukkia – toukokuun kuvissa näkyy sekalainen sää. Pohjalaisten kuvaajien kameroihin on tallentunut paljon lintuja, oravia, sekä kasveja. Mutta vielä myös lunta.

Juha Jantunen, Strobotti.com, Gaudeamus Igitur. 5.6.2017.

Rajala Blogi, Lapsivalokuvaus – vinkit parempiin otoksiin. 2.6.2017.

Ilta-Sanomat, 15-vuotias Niklas kohtasi Lieksan metsässä viisi karhua – uskomaton näky tallentui kameraan. 15-vuotias Niklas Mauro oli isänsä kyydissä autossa metsätiellä Lieksassa, kun kaksikko kohtasi yllättävän näyn viime keskiviikkona. Tien laidalla tallusteli kokonainen karhuperhe, emo ja neljä pentua. – Siinä oltiin ehkä 15-25 metrin päässä melkein kymmenen minuuttia. Karhut eivät lähteneet mihinkään, vaan tarkkailivat ihan rauhassa, hän jatkaa.

Mikrobitti.fi, Apple uudisti Mac-mallistonsa ja esitteli kokonaan uuden laitteen.

MTV, Apple julkisti uudet 10,5 ja 12,9 tuuman iPad Prot. Näyttö on 20 prosenttia suurempi kuin tutumpi 9,7-tuumainen näyttö, mutta ulkomitoiltaan uutuus on silti lähellä aiempia 9,7-tuumaisia malleja. Näyttö sisältää tuen valkotasapainoa ympäristön mukaan muuttavalle True Tone -tekniikalle ja HDR-materiaalille sekä yltää 600 nitin kirkkauteen. Uusi malli tukee Apple Pencil -ohjauskynää, jonka vasteaika uutuuden kanssa on vain 20 millisekuntia. Myös näytön päivitysnopeus on merkittävästi kasvanut, sillä uutuus yltää peräti 120 hertsin virkistystaajuuteen, kun aiemmat iPad-mallit ovat päässeet vain 60 hertsiin. Uusi iPad Pro sisältää iPhone 7:stä tutut kamerat edessä ja takana. Etukameran tarkkuus on seitsemän megapikseliä, takakameran 12 megapikseliä. Takakameran ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa f/1,8 aukkoluku sekä 4K-videokuvaus.

Iltalehti, Kuvaa jopa suomalaisesta makuuhuoneesta - tuhannet suojaamattomat valvontakamerat esillä netissä. Nettipalvelu kerää yhdelle sivustolle tuhansia suojaamattomia nettikameroita. Insecam-sivusto on tuttu myös Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselle. Erityisasiantuntija Antti Kurittu kertoo, että Viestintävirasto jossain vaiheessa jopa lähestyi suomalaisia, joiden kamerakuvaa palvelusta löytyi. Se onnistui selvittämällä kenen nimissä kameran ip-osoite on.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos of Microscopic Landscapes Made of Human Tears.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Dpreview.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 30.5.2017. Tiistain kuvakoosteessa nähdään muun muassa parkouria Kiinassa, ramadanin juhlijoita ja indonesialainen teinibändi.
 • 31.5.2017. Keskiviikon kuvissa nähdään raskausvatsakilpailu, albiinopoika ja Rooman katakombeja.
 • 1.6.2017. Maailman kuvissa nähdään torstaina sukellus Times Squarella, pakolaisiä Bangladeshissa ja muurahaistenmetsästäjiä Singaporessa.
 • 2.6.2017. Kuvakoosteessa kurkistetaan tänään muun muassa festivaaleille Israeliin ja Australiaan sekä nähdään mielenosoituksia Chilessä ja Brasiliassa.

Remonen.fi, Si Vis Pacem. 4.6.2017. Mutta oli miten oli, nyt kuitenkin oli käsillä Suomen Puolustusvoimain Lippujuhla. Ja koska oli tasavuosia, niin se pidettiin Helsingissä. Samaan sitten sattui vielä Suomi100 ja Mannerheimin syntymän 150-vuotisjuhla. Joten kyllähän näin militaristista päivää pitää juhlistaa näyttämällä vähän isoa rautaa.

Teemu Kilpinen, Flickr.

Yle, Pikkukylän seksielämä? Niin hiljaista että tekisi mieli kiljaista! Valokuvatarina Itä-Suomen poikamiehistä 6-tien varrelta.

Yle, Valokuvaaja kehitteli kuvakortit puhuakseen kiinalaisten kanssa – "Luottamus on helpompi saada, kun ei puhu englantia". Parikkalalainen valokuvaaja Kirmo Wilen on vieraillut Kiinassa useasti kymmenen vuoden aikana.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Common Wildlife Photography Mistakes To Avoid.

Thephotoargus.com, 40 Beautiful Examples of Cloudscape Photography.

Earthboundlight.com, Google Nixes Nik: Some History and Some Thoughts. 4.6.2017.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, LG G6 camera review. Säänkestävä, 5.7 tuuman näyttö, 18:9 kuvasuhde. Kaksi sensoria, molemmissa 13 megapikseliä. Laajakulma F1.8, superlaajakulma F2.4. 4K video. Etukamera 5 megapikseliä, F2.2. Suomen hinta on 650 euroa.

Petapixel.com, Ep. 182: Nikon Sued! – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Tiksi Block Party - haaste (Sana on melkein vapaa). Tiksi Block Party järjestetään ensimmäisen kerran 29.7 Tikkurilassa. Tapahtumasta täältä:... Kyseessä siis täysin vapaaehtoisvoimin ja 0-budjetilla tehty ilmainen tapahtuma. Luulisin että paikan päällä on erittäin hieno meininki. Ite ajattelin mennä paikan päälle läiskimään kuvia. Päässä kävi sitten ajatus että heitän pienen pientä haastetta DCnetin väelle....
 • Pilvitallennusta? (Sana on melkein vapaa)
 • Sony A9 (Järjestelmädigit). Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren myymälässä Helsingissä on A9 demotiskillä vapaasti käpälöitävissä.
 • Nikon D850 (Järjestelmädigit).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Valokuvamarsalkan kevätluonnonvalokuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Kuvatuksia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kimalaiset on herännyt. Melkein olisi makron paikka..
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • teema: kukkia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Nainen betonissa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tälläinen figuuri oli betonipylväässä...
 • konemato (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). jep, juna taas.
 • Luontohavaintoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Tuomas Heinonen.

Olli Korhonen.

 • Viirupöllöemo hyökkää kohti rengastajaa. 29.5.2017. Videolla kuvattu viirupöllönpoikasten rengastus tapahtui 17.5. Suonenjoella. Poikasia pesässä oli kolme kappaletta, jotka palautettiin pesäkoloonsa heti rengastuksen jälkeen. Rengastuksen suoritti hyvin kokenut pielaveteläinen rengastaja Janne Taskinen. Video.
 • Kuovin näyttävä iltakylpy tuhansien hohtavien vesipisaroiden keskellä. 31.5.2017. Viikko sitten onnistuin sekä valokuvaamaan sekä videoimaan kylpevää kuovia ehkä lähempää kuin koskaan aiemmin. Ja mikä parasta, iltaurinko oli suoraan kylpevän kuovin selän takana saaden sen kylpiessään tuottamat vesipisarat muodostamaan kuin ilotulituksen linnun ympärille. Video.

ESS, Kopterikameralla on mukava ikuistaa valmistujaiset - kunhan ei tule loukanneeksi naapurin kotirauhaa. Harrastajakuvaajan pitää muistaa vielä sekin, ettei kopterikameralla saa lentää yleisöjoukon yläpuolella. Tosin 250 grammaa painavat tai sitä kevyemmät laitteet ovat vapaat tästä säännöstä. Ammattilaiselle kameran lennättäminen yleisön yllä on tietyillä edellytyksillä luvalla.

ESS, Lahdessa lopetusuhan alainen Sotilaslääketieteen museo tallennettiin verkkoon - "Tämä oli loistava kulttuuriteko". Lahden Hennalassa sijaitsevaan Sotilaslääketieteen museoon voi nyt tehdä virtuaalikierroksen verkossa. Kierros tallennettiin perjantaina hakukone Googlen katunäkymään (street view).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 7 Reasons You Should Use Longer Lenses.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR, All about light modifiers: Video shows off the differences between various light modifiers.

Lensrentals.com, blog, My Not Quite Complete Protective Filter Article. 20 kpl, UV-suotimia. Tai siis suotimia suojaamaan objektiivia.

Diyphotography.net, When the model fires the camera – Mixing lightning with light painting.

Kamera & Bild, Mathilda Tennysdotter ser former – inte en byggnad. Kuvaaja muutti Kaliforniaan. Neljä ja puoli vuotta sitten.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Kevät liihotti kevein siivin – toukokuun sääkuvat kertovat lämmön ja valon houkutuksesta. 28.5.2017. Alkavan suven riemu näkyy monin tavoin yleisön sääkuvissa, siivekkäät ovat taas saapuneet runsain joukoin.

Tiina Puputti, Millainen on sinun valmistujaiskuvasi? Kuvasin tänä keväänä valmistuvan Saaran ja teimme hänestä esimerkinomaisesti erilaisia valmistujaiskuvia. Mm. kännykällä kuvaamisen yleistymisen myötä hetkellisen, lähes snaphotmaisen kuvaamisen muoto on yleistynyt myös muoto- ja valmistujaiskuvissa. Kuvat ovat kuin arjen hetkellisiä tilanteita, joissa kuvattava on rennon oloisesti ja aivan kuin kuvat olisi otettu vaikkapa kännykällä.

Yle, Tuore ylioppilas on Instagram-suosikki: Tenho Pitkäsen bravuureja ovat revontulet ja upeat luontomaisemat. Valokuvausta, moottoripyöräilyä ja maastojuoksua harrastava nuorimies rakastaa suomalaista luontoa. Se näkyy myös hänen valokuvissaan. – Kamera on melkein neljä vuotta vanha, mutta uutta en osta. Pyrin käyttämään paljon aikaa ja kehittämään sitä, miten hyvin osaan käyttää tätä kameraa. On tärkeämpää, mitä pystyy sillä tuottamaan kuin se, miten hieno se kamera itsessään on.

Hilavitkutin.com, Photochrom-tekniikalla tuotetut postikortit Irlannista 1890-luvulta, upeita maisemia.

Teknavi.fi, Snapchat-kameralasit tulivat myyntiin myös Suomeen - onko tässä kesän hittituote? 150 euroa + pk.

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, Testi: Sony Xperia XZ Premium -puhelin voittaa jopa television. Sonyn helmikuun lopulla julkistama lippulaivamalli Sony Xperia XZ Premium on vihdoin tulossa kauppoihin. Tätä ennen Sony on julkaissut halvemmat Xperia XZs - ja Xperia Xa1 -mallit.
 • Mobiili.fi, Nyt menevät Facebookin albumit uusiksi. Sen sijaan, että albumit olisivat vain valokuvakansioita, voi niihin uudistuksen jälkeen tallentaa kuvien ja videoiden lisäksi myös sijaintitietoja ja perinteisiä tekstimuotoisia Facebook-päivityksiä, eli ”postauksia”.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Haunting Photos from the World’s Northernmost Town. Norja.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 17 linkkiä ja video.

Pndonline.com.

The Online Photographer, Sweet Little Lens (and a Leica Solution). Leica M Monochrom. Summilux-M 50mm ƒ/1.4 ASPH. Etc.

Techradar.com, The best travel compact cameras in 2017.

 • Panasonic Lumix ZS100 / TZ100
 • Panasonic Lumix ZS50 / TZ70
 • Sony Cyber-shot HX90V
 • Panasonic Lumix ZS70 / TZ90
 • Canon PowerShot SX730 HS
 • Canon PowerShot SX710 HS
 • Nikon Coolpix A900

Fotosidan.se, Fotoskola: Bättre bilder med filter.

Kamera & Bild, Nytt förslag: Förbjudet att fota i domstolars väntrum.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Phlearn:in "Photography 101" kurssi julkaistu (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Kunnon esittely tarjolla olevista nettikursseista. Ilmaisiakin löytyy jonkin verran. Kuukausitilaus $9.95, pääsy kaikkiin tutoriaaleihin.
 • Nikkor 14-24 2.8 Suotimet (Optiikka). Millaista suodinjärjestelmää käytätte Nikkor 14-24 laajiksen kanssa? Olen etsinyt 150mm lasisuodinjärjestelmää em. objektiiviin. Vastaan on tullut Nisin 150mm lasisuotimet, Haidan 150mm lasisuotimet sekä Wonderpanan talon kokoinen järjestelmä.
 • Nikkor AF-S 28 / AF-S Fisheye 8-15 / DX 10-20 (Optiikka).
 • Nikkor af-s 28mm 1,4 (Optiikka).
 • OM-D E-M1 (Minolta, Olympus). Onkohan miun kamera ja/tai objektiivi huoltoa tai korjausta paitsi? Ko tekkee omituisia heijastuksia, virtuaalikuvia tai jotain tuplakuvia kuvan sisälle. Laitan linkin taakse muutaman esimerkin:
 • Sony A9 (Järjestelmädigit). 940 viestiä.
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit). 5157 viestiä.
 • Nikon D850 (Järjestelmädigit).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Intrepid 4x5 puulaakikamera (Järjestelmädigit). Muutama päivitys tähän härpättimeen. Repsottava palje on nyt kerran liimattu uudestaan kunnollisella kaksikomponenttiliimalla - no ei taatusti enää irtoa. Kokonaisuus on yllättäen vieläkin ehjä, edes kuminauhat eivät ole poikki tai tähyslasi halki.
 • Lelukuvaus - Toy photography (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Petterin luontokuvat (lintukuvat) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eilisiä peurakuvia..
 • Teema: Kaupunki, arkkitehtuuri, rakennukset ja rakenteet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Salzburgin sokkelo.
 • Matkamuistikuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Roomaa edelleen.
 • Namibia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Parit otokset Afrikan lapsista. Himba heimon edustajia.
 • Masan kesäkuvailut 2017 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viime yöllä ajattelin mennä kokeilemaan koskenniskan kuvaamista. Arvioin kuun olevan siinä yhden maissa sopivassa paikassa. No, ei se ollut. Myöhästyin vuorokaudella. Uusi yritys neljän viikon päästä.

HS, Luminen kesäsää ja Koiviston hautajaiset – HS:n kuvaajien toukokuun parhaat kuvat. Helsingin Sanomien kuvaajien toukokuun hienoimmissa kuvissa muun muassa lumista kevätsäätä, Somalian kuivuutta ja presidentti Koiviston hautajaiset. 47 kuvaa.

Valokuvaus.wikidot.com. Suomenkieliset sivut. Aika kompakti rakenne, mutta paljon kaikenlaista. Tiivistä asiaa, mielenkiintoistakin. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Ei taida olla päivitetty viime vuosien aikana, mutta eipä haittaa mitään. Tässä pari poimintaa:

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Linssi vai objektiivi? Podcast, kesto 17.51. Valokuvauksen kieli muuttuu ajan mukana. Onko oikein sanoa pieni vai lyhyt syväterävyys, mikä on primelinssin ja pirattiputken ero? Nikonilta tuli kolme uutta laajakulmaa.

Pallopanoraamablogi, Siilinjärven horisonttikuvauspaikat top 5. 31.5.2017. "Höhö, mitä näkemistä Siilinjärvellä muka on?"

Suomen Canon, Canon Nordic Photographer, Pasi Salminen. In English.

Yle, Kuvagalleria: Vaihteleva sää väritti kuninkaallisten historiallista vierailua. 18 kuvaa.

Yle, "Väritäyteinen maailmanympärysmatka" – VB-valokuvakeskuksella National Geographicin upeimmat kuvat. Ikonisia valokuvia ei ole Suomessa aiemmin yhdessä näyttelyssä nähty. National Geographic Societyn näyttelyssä on mukana paljon ikonisia valokuvia. Laura White nostaa niistä esiin muun muassa Steve McCurryn kuvan afgaanitytöstä pakolaisleiriltä Pakistanissa vuodelta 1984. – Sen rinnalle saamme tytöstä otetun uudemman kuvan ja myös muita McCurryn kuvia on mukana.

Moottori.fi, Vara-akku on käsimatkatavara – Finavia hävittää 2 000 väärin pakattua virtalähdettä kuukaudessa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Improve Your Snaps Of People Taken On Holiday With These 8 Tips.
 • Top 12 Best Tamron Lenses 2017. Huonoimmallakin arvosana 4.5 * / 5 *. Hm.
 • May Photo Month Week 4 Winner Announced.
 • Fujifilm X-T20 Expert Review. Arvosana 5 * / 5 *. Julkistettu tammikuussa 2017. Edeltäjä Fujifilm X-T10. Peilitön digijärjestelmäkamera, kroppikennoinen, 1.5x. X-T2:n edullisempi sisarmalli. 24 megapikseliä, UHD 4K video. Full HD 50 kuvaa sekunnissa on parempi laatu kuin X-T10:n Full HD 25 kuvaa sekunnissa. 2.36 megapikselin etsin (parempi). Vain yksi korttipaikka. Wi-Fi, hyvin toimiva. Ei säänkestävyyttä, mutta nyt kolmen tuuman kosketusnäyttö (still-kuvat, video, playback), kääntyy ylös/alas. Yhdellä latauksella ottaa 350 kuvaa (10%:n parannus). Sisäänrakennettu salama. Tarkennus ei ole huippunopea mutta riittävän nopea. Sarjakuvaus kahdeksan kuvaa sekunnissa (tässä luokassa hyvä). Suomen hinta runko 940 euroa (hinnassa on mukana verot).

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, Hur man matchar exponeringar i Lightroom. YouTube-video, kesto 7:48.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.06.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kamerafiltteri.fi, Matka filtteritehtaalle. 05/2017. Matkani tarkoitus oli käydä ”84.5mm camera filters”- tehtaalla, suunnitella tulevaisuuden projekteja sekä testata uusi Analog Rainbow- sarja. Tehdas sijaitsee huomaamattomassa talossa pienessä kylässä, jonne on Piestanyn keskustasta vain 30 minuutin kävelymatka. Harmaasuotimien kokeilut alkoivat täällä vuonna 2009 ja vuonna 2011 yritys aloitti myydä filttereitä asiakkaille, ei vain harmaasuotimia mutta myös värillisiä filttereitä. Vuotta myöhemmin myyntiin tuli myös tummalasisien suotimien ns. stopperit.

Luontokuva.org, Vuoden Luontokuva 2017 -kilpailun tuomaristo. Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui tänä vuonna 14 251 kuvaa. Koko kuvamäärästä kilpailun tuomaristo valitsi semifinalisteiksi yhteensä 1 343 kuvaa ja niistä finalistikuvien joukkoon, palkintosijoista kisaamaan, selvisi 260 kuvaa 143 kuvaajalta. Vuoden Luontokuva 2017 ja muut kilpailussa palkitut kuvat julkistetaan 21.10.2017 Finlandia-talossa.

Juha Jantunen, Strobotti.com, MLL UP 2017 Hyväntekeväisyysmuotinäytös. 30.5.2017. Muotinäytös järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin. Malleina tapahtumassa toimi julkisuuden henkilöitä aina Pirkko Mannolasta ja Matti Vanhasesta Jussi 69:in ja Anitra Ahtolaan. Esiintyjinä oli muun muassa Juha Tapio sekä Essi Luttinen ja juontajina tapahtumassa toimivat Aki Linnanahde sekä Sami Sykkö. Kaikkiaan vapaaehtoisia projektissa oli mukana yli 100 ja lippuja myynnissä 700 kpl.

Ylioppilaslehti, Tulkitsimme kuvapankkikuvia Kaarle Hurtigin kanssa. 29.5.2017. Kuvapankkikuvien tarkoituksena on välittää viesti ja rakentaa katsojan eteen tilanne. Välillä tosin jää epäselväksi, millaisesta tilanteesta on kyse. Kävimme mainosalan yrittäjä Kaarle Hurtigin kanssa läpi pinkan kuvapankkikuvia ja yritimme päästä käsiksi tarinoihin kuvien takana.

Helsingin Uutiset, Koiviston hautajaisissa surranneet kuvauskopterit palautettiin omistajilleen – Poliisi: "Eihän näissä mitään laitonta ole". Presidentti Mauno Koiviston hautajaisia helatorstaina kuvanneet kaksi dronea on palautettu omistajilleen. Poliisi otti kamerakopterit haltuunsa, sillä niiden ei katsottu häirinneen hautajaisia eikä niiden todettu olleen yleisölle vaarallisia. – Dronet on nyt tutkittu ja niissä olleen lentodatan perusteella on selvää, että kumpaakaan ei ole lennätetty lentokieltoalueella eikä ihmisten yläpuolella, kertoo rikoskomisario Markku Silen Helsingin poliisilaitokselta.

Mikrobitti.fi, Googlen kuvausauto pyörii taas Suomessa – tarkista paikkakunnat tästä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com.

The Online Photographer, Have Faith. Sally Mann kertoi Mikelle kauan aikaa sitten jatkuvasti huolehtivansa siitä, että mistä löytyy seuraava hieno kuva.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Beautiful Boy. Kahdeksan kuvaa ja teksti. Lissa Rivera. Miessukupuoli naisena.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Toukokuun 2017 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset