Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Kesäkuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Toukokuu 2016

31.05.2016   (linkki)

Christian Langenskiöld SHELTER
Kuva: Christian Langenskiöld.19.6.2016 asti

Christian Langenskiöldin näyttely Shelter kuvaa Maarianhaminassa sijaitsevaa väestönsuojaa, johon taiteilija on tilan vahtimestarin johdolla päässyt tutustumaan. Väestönsuoja näyttäytyy Langenskiöldille osana inhimillistä suojamekanismia, jonka avulla elämän hallitsemattomuutta lukemattomien katastrofiuhkien edessä on helpompi käsitellä. Näyttelyyn liittyy myös suojassa olevista varusteista koostuva installaatio.

Christian Langenskiöld (s. 1978) asuu ja työskentelee Helsingissä. Langenskiöldilla on juristin tausta. Tällä hetkellä hän opettaa työkseen meditaatio-, keskittymis- ja rentoutumistekniikoita. Halu ymmärtää ihmisen käyttäytymistä toimii Langenskiöldin valokuvaamisen innoittajana ja lähtökohtana.

Valokuvagalleria Hippolyte,
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Lina Jelanski: Fieldworks
Kuva: Lina Jelanski.19.6.2016 asti

Lina Jelanski käyttää teoksissaan kalvoja ja papereita luodakseen ympäristöön sidottuja teoksia joiden lopullinen muoto on valokuva. Teoksissa raja luonnollisen ja ihmisen valmistamien materiaalien välillä hälvenee ja keinotekoinen sulautuu osaksi maisemaa.

Lina Jelanski (s.1984) on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista valokuvaajaksi ja suorittaa parhaillaan valokuvataiteen maisterin opintoja Aalto-yliopistossa. Fieldworks on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.

Hippolyte Studio
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Kansainvälinen, avoin taiteilijahaku Backlight -valokuvatapahtumaan. Haku päättyy 5.6.2016.

Kotkan Kauppatie ry järjestää #munkotka-valokuvakilpailun osana 10-vuotisjuhlavuottaan.

Digicamera.netin Foorumilta.

240sec.com. Digitaalinen valokuvanäyttely. Palvelun kehitys aloitettiin vuoden 2016 alussa ja nyt siis julkinen beta -versio avataan valokuvauksen harrastajille ja heidän yleisöilleen. Myöhemmin julkaistaan maksullinen versio, johon voi ladata useita näyttelyitä. Nyt julkaistu palvelu on ilmainen kaikille, mahdollistaen kahden näyttelyn lataamisen. Yksi näyttely muodostuu kahdeksasta valokuvasta ja niihin liitetystä ääni-selostuksesta. Kuvaaja voi itse tehdä äänityksen tai jättää näyttelynsä asiantuntija-raadin arvioitavaksi. Laitteesta riippumatta kuva täyttää koko ruudun. Uusi suomalainen startup-hanke.

 • kaksi esimerkkinäyttelyä: EkiTee ja CityHarry
 • (kuvia ei voi itse selata, pitää tyytyä vain kuuntelemaan ja katselemaan)

Yle Uutiset, Mikkeli, "Kun kyykistyy, näkee myös ne luonnon pienet yksityiskohdat" – kameran avulla luontokuvaaja näkee sen, mitä ei silmin näe. Luontokuvaaminen kiinnostaa nyt entistä useampia. Aloittamiseen riittää jo pelkkä kännykkäkamera. Loppu on itsestä kiinni - parhaimmillaan luontokuvaus vie jopa meditatiivisiin ulottuvuuksiin.

Digitoday.fi, Windows 10 -asennus raivostutti: Suomalaisnainen marssi Microsoftin konttoriin. Tietokoneen kaatanut Windows 10 -päivitys kimmastutti valokuvaaja Leena Aron. –Käynnistin aamulla yhdeksän jälkeen koneen, mutta en kytännyt koneen vieressä. Kun tulin takaisin koneen ääreen, Windows-päivitys oli jo meneillään, eikä sitä kannattanut keskeyttää, Aro kertoo. Aron koneella oli tallennettuna tuhansia valokuvia sekä hänen yrityksensä laskutus. Myöskään edellisen Windows 7 -käyttöjärjestelmän palauttaminen ei enää onnistunut koko viikonlopun aikana.

HS, HS testasi langattoman kiintolevyn, johon mahtuu 20 puhelimen musiikki- ja videokirjasto. Seagaten langattomalle kiintolevylle mahtuu iso kasa valokuvia ja videoita. Niihin pääsee käsiksi vain laitteen omistaja. Seagate Wireless Plus. Langaton kiintolevy. Hinta yhden teratavun versiolle 189 euroa, kahden teratavun 249 euroa.

MTV, Eikö sähköposti taaskaan mennyt perille? Näin siirrät isoja tiedostoja helposti. Dropbox. Send Anywhere. WeTransfer. Box. MailBigFile. Osa ilmaisia, osa ei vaadi rekisteröitymistä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Unseen Photos of the Vietnam War, Taken By Veterans. Tavallisten sotilaiden kuvaamia.

The Online Photographer, Steve McCurry Defends Himself, Sort Of. Nyt onkin sitten jo toinen ääni kellossa...

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 5 Ways To Control Natural Light.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, For the Love of Pods. Poddradio. Mitä muita ruotsalaisia podcasteja löytyy. Ja McCurryakin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS Kulttuuri, Tunnetun kuvajournalistin Steve McCurryn epäillään muokanneen kuvia poistamalla niistä henkilöitä. Kuvaaja itse sanoo hyväksyvänsä vain kuvien väritasapainon korjaamisen ja niiden terävöittämisen: ”On selvää, että kaikki tekevät sitä.” Tunnettu yhdysvaltalainen kuvajournalisti Steve McCurry, 66, on joutunut kuvamanipulaatiosyytösten kohteeksi. McCurryn epäillään muokanneen kuvia muun muassa poistamalla niistä henkilöitä ja esineitä.

Ville Suorsa.

 • Hepokönkään kuohuissa, 22.5.2016. Kävin toukokuun puolivälissä toisen reissuni Puolangan Hepokönkäällä. Ensimmäisestä käynnistä putouksella olikin vierähtänyt jo kolme vuotta. Putous onkin sen jälkeen ollut mielessä, että sinne pitäisi päästä toisella kertaa ja paremmalla ajalla kuvailemaan. Nyt putouksella vierähti useampi tunti, ja koitin hakea paljon kuvattuun aiheeseen vähän erilaistakin näkökulmaa.
 • Hong Kong, 20.4.2016. Kävimme helmi-maaliskuun vaihteessa kymmenpäiväisellä reissulla Hong Kongissa. Hong Kongista ei ensimmäisenä kyllä tullut mieleen niin monipuolinen lomakohde, millaiseksi se lopulta osoittautui! Samalla reissulla saimme kaupunkiloman, rantaloman ja luontoloman – näkökulma riippuu täysin siitä, mitä Hong Kongissa haluaa tehdä.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvaaja ikuisti uskomattoman kettupyramidin – "Tajusin, että tällaista en toista kertaa näe". Jos päiväuniaan autuaasti vetelevä ketunpoikanen ei saa huokaamaan ihastuksesta, niin ei sitten mikään. Valokuvaaja taltioi viikkojen ajan kettupesueen elämää vanhan ladon suojissa ja sai pakahduttavan suloisia kuvia.

Yle Uutiset, Luonto, Kolme vinkkiä: näin otat söpön poikaskuvan eläimiä kiusaamatta. Suomalaisessa luontokuvassa on perinteisesti vältetty pesäkuvia, jotta eläimiä ei häirittäisi. Somen söpöt poikaskuvat ovat muuttaneet pelisääntöjä. Suomen luonnon asiantuntija opastaa, miten vältät kuvaamisen sudenkuopat.

Kultti.net, Vuoden laatulehti 2016 -palkinto Raw View'lle. Vuoden laatulehti valittiin 11. kerran.

Yle Uutiset, Kotimaa, Suomen sisällissodasta julkaistu kuvia kaikkien käyttöön – "Tämä tulee lähelle". Tampere oli murjottu kaupunki keväällä 1918. Museokeskus Vapriikin julkaisemista kuvista näkyy sisällissodan ratkaisseiden taistelujen jäljet. Kaduilla lojui kuolleita. Tori täyttyi sotavangeista. Yle kävi Tampereen taistelun tapahtumapaikoilla ja kysyi kaupunkilaisten ajatuksia sodasta.

Seiska.fi, Katso ja nauti! Nämä suomalaisen amatöörikuvaajan revontulikuvat räjäyttävät tajunnan. 22-vuotiaan suomalaisen amatöörivalokuvaaja Damon Beckfordin valokuvat Norjan revontulista ovat viime aikoina herättäneet ihmetystä kuvapalvelu Instagramissa. Eikä mikään ihme, sillä nuoren miehen työnjälki on ällistyttävää. Seiska tavoitti valokuvaajalupauksen, joka valaisi harrastuksensa taustoja.

Talouselama.fi, Näillä vinkeillä saat täydellisen kuvan LinkedIn-profiiliisi. Perusasiaa.

Ess.fi, Pienoiskopteri kuvasi Lahtea kauneimmillaan eri vuodenaikoina - katso upea video. Lahti-videon kuvaukset aloitettiin viime kesänä ja saatiin valmiiksi kevättalvella. Siinä vaiheessa materiaalia oli kertynyt 500 gigatavua eli 8 tuntia. Leikkaaja Heikki Kaperi editoi valtavasta kuvamäärästä noin kaksi ja puoli minuuttia kestävän videon.

Älypuhelimista.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Looking Sharp: A focus stacking tutorial. Perusteellinen artikkeli.

Earthboundlight.com, Carrying Lenses I Don't Use. 29.5.2016.

ePhotozine.com, Top Travel Photography Lessons To Learn Before You Fly. Linkkejä 13 tutoriaaliin.

Diyphotography.net.

IR, Meike launches lens line with four manual mirrorless lenses ranging from 25 to 50mm. Hong Kong.

Kamera & Bild, 16 steg till bättre fjällbilder.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Big Apple Revisited, osa 2. 26.5.2016. Jahs. Uusi aamu, vanha New York. Koitti sitten reissun jälkimmäinenkin osa, joka alkoi risteilyllä. Aamulla suuntasimme Hudson-joen rantaan, josta pääsimme meitä odottavaan laivaan ja Manhattanin kierrokselle. Tällä kertaa siis vettä pitkin ja näkisimme Manhattanin ulkopuolelta.

 • Katuja kolusi ja kattoja kuvasi Sony a6000 + Sony Zeiss 24f18 sekä IR-konvertoitu NEX-5N + SEL1855.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Vuoden hienoin viikko Puulalla. 26.5.2016. Etelä-Suomen leveysasteilla kevät on parhaimmillaan toukokuun ensimmäisellä viikolla. Maisema vihertyy silmissä, linnunlaulu täyttää lehdot ja säät ovat usein jo mukavan lämpimiä. Olen viime vuosina pyrkinyt järjestämään vapun tienoille edes pienen lomapätkän, jotta vuoden hienoin aika ei valuisi ohi sisätiloissa istuen. Monena vuonna matkani on vienyt Viroon tai Saaristomerelle, nyt suuntana oli kotoinen Etelä-Savo ja Puulan saaristo.

HS, Kuvakooste: Lada-matka halki Venäjän paljasti Suomen syrjäisyyden. 22 kuvaa.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Oravan harmaat housut ja lepakon lepohetki. Lämmin kevätsää on saanut monet kukat kukkimaan tavanomaista aiemmin. Sääkuvaajat ovat tallentaneet kuluneella viikolla kukkaloiston lisäksi muun muassa vesilintupoikueita.

Fin.afterdawn.com, Googlen kymmenen niksiä Photos-palveluun. Googlen viime vuonna uudistettu Photos-kuvapalvelu täytti tänään vuoden. Yhtiö juhlisti tapahtumaa kertomalla nippelitietoa muun muassa datasta, mutta tarjosi myös vinkkejä palvelun käyttöön.

Digitoday.fi, Koskeeko salasanojen jättimurto sinuakin? Nyt voit tarkistaa. LinkedIn-verkottumispalvelusta vietiin noin 164 miljoonaa käyttäjätunnusta ja salasanaa jo neljä vuotta sitten, mutta tunnuksia on alettu kaupitella verkossa vasta nyt. Samalla saa tarkistettua myös, onko sähköpostiosoite vuotanut jo jossain aiemmassa verkkomurrossa. Hunt on lisännyt Have I Been Pwned -palveluunsa muun muassa Adoben tietomurrossa vuotaneet 152 miljoonaa käyttäjätunnusta (Adobe ei kertonut tästä mitään. Ja vuosihan oli 2013). Ynnä muita. Kaikkiaan yli puoli miljardia sähköpostiosoitetta.

 • haveibeenpwned.com sähköpostiosoite syötetään, palvelu kertoo sitten, onko jossain palvelussa ko. osoite vuodettu...

Digital Photography School.

IR.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Q&A: Luca Zordan on How to Shoot Great Kids' Photography. Valokuvaajan haastattelu.

Dpreview.com, Huawei P9 camera is nice, but it's still a smartphone camera. Kaksi 12 megapikselin kameraa. Toinen monokromi, toinen RGB. Miltä tuntui kuvaaminen, mitä olivat tulokset.

ePhotozine.com, How To Photograph Tadpoles. Nuijapäitä kuvaamaan.

Kamera & Bild, Med fokus på ljuset – hos Profoto. Reportaasi. Ammattisalamalaitteiden johtava valmistaja on ruotsalainen. Pääkonttori Sundbybergissä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.05.2016   (linkki)

Tänään vietetään yleistä siivouspäivää. Kameraseura ry ja Kamera-lehti järjestävät jälleen valokuvaustarvikkeiden kirpputorin Kamera-galleriassa klo 10-15. Kamera-galleria, Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Digicamera.netin Foorumilta.

Karikuukka.com, The new Canon 1DX mark2, 21.4.2016. In English. Kovasti tyytyväinen.

Helsingin kaupunki, Kaupunkilaisten ottamia kuvia metroasemille, 27.05.2016. Metroasemia kuvitetaan tämän kesän lopulla helsinkiläisten tekemillä valokuvilla, jotka kertovat eri kaupunginosien tunnelmasta. Kaupunki antaa yli sata metroraiteiden takana olevaa suurta mainostaulua teoksille.

 • Sörnäisten aseman kuvittamiseen voi osallistua ottamalla kuvan vaikutuksen tehneestä paikasta, teosta tai kohtaamisesta ja lähettämällä sen osoitteeseen metroprojekti.helsinki@gmail.com 24.6. mennessä. Saaduista kuvista tehdään kollaasimaisia teoksia taiteilijan ohjauksella.

Tietosuojavaltuutetun ratkaisut (vähän kertausta, muutama poimina).

Helsingin Uutiset, Kyllä suomalaisetkin osaavat: Isien ja vauvojen nakukuvista uusi hitti. Maailmalla ilmiöksi nousseiden isien ja vauvojen hellyttävien yhteiskuvien suosio on nostanut reippaasti päätään myös Suomessa. Valokuvaajana 35 vuotta toiminut Harri Virta näkee trendin taustalla nuorten perheiden halun erottua ja ilmaista tunnetta. Perhekuvat ovatkin rohkeampia kuin aikaisemmin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pndonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä.

The Online Photographer, Time for Change. Filminauha ja muistikortti.

Lensrentals.com, blog, LensRentals Reviews the Canon 1DX Mark II. Helmikuussa 2016 julkistettu lippulaivamalli. Ammattilaisille. Täyskenno, 20 megapikseliä. 4K video. 16 kuvaa sekunnissa (peili ylhäällä), tässä luokassa nopein (Nikon D5, 12 kuvaa sekunnissa). ISO 100 - 51200 (409600). Säänkestävä runko, kestää kaikenlaista käyttöä. Suljin speksattu 400.000 laukaisua. Optinen etsin. 3.2 tuuman lcd-näyttö, Lcd-näyttö nyt 1.62 miljoonaa pikseliä (aiemmin 1.04 miljoonaa pikseliä), kosketusnäyttö vain tarkennuspisteiden valintaan. Automaattitarkennusta on parannettu. Uusi 61 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on 41 ristikkäistyyppistä pistettä, kattaa entistä laajemman alueen ja tarkentaa myös erittäin vähäisessä valaistuksessa (jopa –3 EV). Tarkennussysteemi on kauttaaltaan huippuluokkaa. 14 kuvaa sekunnissa (maksiminopeus kun peili ei ole lukittu ylös) 95% kuvista oli tarkkoja, myös 400mm ja enemmänkin zoomattuna. Ensimmäinen kuva ei ollut yleensä tarkka (systeemi vasta käynnistyi), sen jälkeen melkein kaikki olivat tarkkoja.

 • EOS-1D X Mark II -kameran ISO-herkkyys 100–51 200 on laajennettavissa arvovälille 50–409 600. CFast Compact Flash -kortit, myös alaspäin yhteensopiva. Ethernet 100Mbs -> 330Mbs. Työnkulku on myös nopeutunut. Dynaaminen alue kasvanut. Sisäänrakennettu GPS (e-kompassi myös). USB 3.0 tai Ethernet. Wi-Fi tarvitsee lisävarusteena Canonin $600 lisälaitteen. 4K video, 60 kuvaa sekunnissa. 1080p 120 kuvaa sekunnissa. Kuuloke- ja mikrofoniliitännät. Yhdellä latauksella ottaa 1210 kuvaa. Vanhat akut yhteensopivia. Välkkymisentunnistustekniikka, jota käytettiin ensimmäisen kerran EOS 7D Mark II -kamerassa. Suomen hinta runko 6.500 euroa.

Techradar.com, 10 best GoPro and Action cameras 2016. Plussat ja miinukset. Osasta linkki pitempään arvioon.

 • 1. TomTom Bandit, 278 euroa.
 • 2. GoPro Hero4 Black, 444 euroa.
 • 3. Olympus TG-Tracker, 380 euroa.
 • 4. Olfi, £150.
 • 5. Garmin Virb XE, £250.
 • 6. Veho Muvi K-Series K2 NPNG, 246 euroa.
 • 7. iSAW Edge, 194 euroa.
 • 8. GoPro Hero4 Session, £159.
 • 9. Drift Stealth 2, 156 euroa. 156 euroa.
 • 10. Sony FDR-X1000V, £319.

Fotosidan.se, Åke Ericson berättar om romer i Europa. Euroopassa asuu 12 miljoonaa romaania. Näyttely, Fotografiska. Romaanien elämästä kymmenessä maassa. 28.8.2016 asti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pallopanoraamablogi, Kesän väriloistoa infrapunassa, 26.5.2016. Keväinen, aurinkoinen päivä metsässä näyttäisi suurinpiirtein tältä jos ihmissilmä olisi herkkä infrapunaiselle valolle sinisen valon sijaan. (Ynnä muuta).

Peter Forsgård, blogi.

Matti J. Kaleva, Matin mietteitä, Tekstiä ja kuvia, 28.3.2016. Olen seurannut innokkaasti menneen vuodenvaihteen valokuvakilpailuja. Niitä onkin riittänyt joka lähtöön. Useita kymmeniä.  On Fotofinlandiaa, Suomen ja Euroopan vuoden valokuvaajaa, Eisa Masteria, Vuoden Journalistia, Vuoden hääparia, World Cuppia, jne……..

Terävyysalue - Suomen valokuvataiteen museon blogi.

 • Mobile Albums project – The Interview Experience, 19.4.2016. The aim of this post is to share some of the experiences and thoughts that have surfaced in connection with the interviews carried out as part of the contemporary documentation project Mobile Albums.
 • Mobile albums project – collecting social digital photographs, 30.3.2016. What makes a photograph important? When and why do we take pictures? How do we use them? Which are our most important photographs? The Finnish Museum of Photography’s project, Mobile albums (Fin. Taskualbumit), seeks to shed some light on these questions

Yle Uutiset, Kotimaa, Kukkameri loistaa valtoimenaan – yli 100 kuvaa kevään kauneudesta. Kukkameri on päässyt valloilleen eri puolilla Suomea. Täydessä loistossaan ovat omenapuiden lisäksi muun muassa syreenit ja tuomet. Pölyttäjät ovat ahkerana, ja onpa sorsallakin poikue. Keräsimme yli sata kuvaa kevään kauneudesta.

Yle Uutiset, Kotimaa, Seiskan valokuvaaja Ari Lahti on nähnyt kekkerit ja kokkareet, mutta myös murhatun pikkutytön nukkekodin, 26.5.2016. Valokuvaaja Ari Lahti halusi sotakuvaajaksi, mutta päätyi Seiskaan. Lahti on tavannut kaikki Suomen julkkikset ja nähnyt yhden jos toisenkin nousut ja laskut. Kirjan hän teki, koska ihmisten pitää tietää muutakin kuin se, mikä näkyy kevyesti lehtien sivuilla.

Yle Uutiset, Luonto, Oravalapsen hellyttävä suudelma äitinsä poskelle – katso kuva suomalaisen kevään suloisuudesta. Lappeenrannan Tirilässä Smolanderin perhe pääsi todistamaan suloista tapahtumaa, kun oravaäiti sai poikaseltaan inhimillisen rakkaudentunnutustuksen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Popular Photography, Photo Challenge Finalist Gallery: Flowering Trees. 19 kuvaa.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, A Comprehensive Warranty / Repair Database? Sekava tilanne takuun suhteen.

Diyphotography.net.

Photographyblog.com, Canon EOS 80D Review. Uusi 24 megapikselin kroppisensori, uusi tarkennussysteemi. Wi-Fi (setup vie jonkin verran aikaa), kameraa voi tämän jälkeen ohjata etänä. Jatkuva tarkennus (Live view), tarkennettavan kohteen voi valita ruutua napauttamalla, tarkennus pysyy sen jälkeen kohteen liikkuessakin (ei aina luotettava). Videokin on parantunut, 1080/60p. ISO 100 - 25.600. Edelleen sarjakuvaus seitsemän kuvaa sekunnissa (vertailut siis kolme vuotta vanhaan Canon EOS 70D -malliin). Optinen etsin noin 100% (70D 98%). Täysin kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Säänkestävä runko. Paino 730 g. Sisäänrakennettu salama. Uusi erikseen ostettava mikrofoni, alle 300 euroa. Arvosana 4.5 * / 5 *. 1 300 € (runko), 1700 € (runko ja 18–135 mm:n zoom).

Pdnonline.com, Object of Desire: Tether Tools Case Relay Camera Power System. Virta ei lopu kamerasta. $100 + $30-$35.

The-digital-picture.com.

Fotosidan.se, Fotohistoriskt centrum skapas i Landskrona. 20 miljoona kuvan arkisto.

Fotosidan.se, Svensk fotograf skildrar afrikansk modevärld. Per-Anders Pettersson. Kirja. 15 Afrikan maata.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.05.2016   (linkki)

Ilmailu-lehti etsii vuoden 2016 parasta ilmailukuvaa.

Kilpailukuva voi olla otettu ilmasta tai maasta, kuvan kohde voi liittyä suoraan ilmailuun tai kuva voi olla taiteellisesti ilmailu-urheiluun tai -harrastukseen liittyvä.

Kuvan tulee olla vuodelta 2016.

Osallistumisaikaa on 31.8.2016 asti.

Kilpailun säännöt, osallistumisohjeet ja raadin esittely löytyvät osoitteesta. Raati valitsee kilpailuun lähetetyistä kuvista kymmenen kärjen, josta lukijat äänestävät suosikkinsa voittoon.

Lukijaäänestys on auki 12.–21.9.2016.

Voittaja saa palkinnoksi 500 euron lahjakortin.

Voittaja julkistetaan Ilmailussa 7/2016

Lue lisää kilpailusivulta

Kuusamon Nature Photo 2016 -kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla, sekä kuvilla joilla on osallistuttu muihin alan kilpailuihin niin koti- kuin ulkomailla. Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja hänellä tulee olla kuviin kaikki oikeudet . Mikäli kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen.

Kilpailusarjat:

 • Luomu
 • Luonnon taidetta
 • paras Kuusamossa otettu kuva
 • paras Suomen kansallispuistossa kuvattu kuva
 • Lapset ja nuoret

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää maksimissaan 4 kuvaa.

Latausmahdollisuus sulkeutuu sunnuntaina 26.6.2016 klo 23.59.

Osallistumismaksut maksetaan 27.6.2016 mennessä. Osallistumismaksu on 15 €/kuvasarja. Lapset ja nuoret -sarja on ilmainen.

Kilpailussa palkitaan viisi parasta kussakin sarjassa. Lapset ja nuoret -sarjassa palkitaan yksi.

Palkintojen arvo yhteensä n. 9000 €.

Palkituista kuvista tehdään näyttely, joka on esillä Kuusamotalolla syyskuussa (9.9.2016 alkaen).

Lue lisää kustakin sarjasta kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta.

Tiinapuputti.com, Salamalla vai ilman – kevyellä kalustolla Turun kaduilla. 25.05.2016. JAS Kamerakaupan ja Canonin järjestämä kurssi ”Henkilökuvausta kevyellä kalustolla kadulla”.

Retkipaikka.fi, Testissä Sigma EOS 150-600mm f/5-6.3 C DG OS HSM -zoom. 28.6.2015. Testattavana ollut objektiivi on Sigman niin sanottua Contemporary-sarjaa, ja sen hinta pyörii tuhannen euron paikkeilla. Tamronin vastaava lienee tällä hetkellä Tamron EOS 150-600mm f/5-6.3 SP DI VC USD -objektiivi lähestulkoon samoissa hinnoissa. Sekä Sigman että Tamronin objektiivit sopivat niin Canonin kuin Nikoninkin täyden kennon ja APS-C-kennokoon kameroihin.

 • Koska oma lähinäköni on kehnonlainen, enkä pidä lasit päässä kuvaamisesta enkä hyödy diopterikorjauksesta, joudun luottamaan melkoisesti automaattitarkennukseen.
 • Sigmassa toimii kuitenkin erittäin hyvin niin automaatti- kuin manuaalitarkennus, ja koska objektiivin valovoima on parempi kuin esimerkiksi Optekassa — sekä kokonaisuus muutenkin huomattavasti laadukkaampi — myös käsin tarkentamalla pääsee hyviin lopputuloksiin.

Retkipaikka.fi.

 • Pitkäaikainen haave totta – kopteri vie kameran taivaalle, 14.4.2016. Vuonna 2004 hommasin ekan digijärkkärin – Canon 300D:n, ja heti siitä lähtien olen pohtinut kuinka kameran saisi ilmaan. Pari viikkoa sitten oli Rajala Pro Shop – Manic Monday, jossa tonnin DJI Phantom 3 4K -pakettia myytiin 600 eerolla. Niitä myytiin uusien DJI Phantom 4 -koptereitten tieltä. Kilautin kaverille ja kysyin olisko sopiva peli: kamerassa riitti pikseleitä UltraHD:n eli 4K:n (4096 × 2160 px) verran, kamera oli ripustettu gimbalilla eli vempaimella, joka pitää kameran suorassa vaikka kopteri kallistelee. Ominaisuudet riitti mulle hyvin. Ei kun tilaukseen…
 • Kiikareiden kanssa luonnossa, osa 4: Testissä Nikonin EDG-kiikarit, 18.10.2015. Nikonin EDG -kiikarit ovat valmistajansa parhaimmat kiikarit. Käytössäni olleiden EDG 8×42 -kiikareiden luvut taas tarkoittavat, että kyseisten kiikareiden suurennosteho on 8-kertainen ja etulinssin halkaisija 42 mm. Hinta 1.600 euroa.
 • Testissä veden- ja iskunkestävä Canon PowerShot D30 kompaktikamera, 30.9.2015. Sain testiin Canonilta PowerShot D30 -kameran ja tässä oli vielä pari muuta etua kännykkään ja useimpiin järjestelmäkameroihin. Kameraa voi käyttää veden alla jopa 25 metrin syvyydessä, joten rankinkaan vesisade ei haittaisi kuvailua retkellä. Kamera on myös kestävä, tälle kameralle on luvattu iskunkestävyys 2m pudotuksesta.

Suomen freelance-journalistit.

 • Alma Talentin free-sopimus vie tekijänoikeuksia takautuvasti ja ilman korvausta, 21.5.2016. Talentumin lehtitalon myyminen Alma Medialle on synnyttänyt uuden Alma Talent Oy -lehtitalon. Talentumin ja Kauppalehden freelancereille on lähetetty uudet sopimusehdot ja pyydetty palauttamaan sopimus allekirjoitettuna.
 • Liitto auttaa rikosilmoituksen tekemisessä MV-lehdestä, 17.5.2016. Onko MV-lehti julkaissut töitäsi luvatta tai levitellyt sinusta perättömiä väitteitä? Tee rikosilmoitus toukokuun aikana. Jos olet Journalistiliiton jäsen, saat siihen liitolta apua.
 • Journalistiliiton valtuusto päättää media-alan palveluyhtiön perustamisesta, 17.5.2016. ournalistiliiton valtuusto tekee ensi viikolla kevätkokouksessaan päätöksen liiton oman työosuuskunnan perustamisesta. Tämä on historiallista. Vastaavaa palvelua ei liene millään muulla ammattiliitolla. Voittoa tavoittelematon osuuskunta helpottaisi keikkatyön tekemistä. Yhtiön on tarkoitus palvella Journalistiliiton jäseniä: silpputyötä tekeviä, työttömiä, eläkeläisiä, opiskelijoita ja freelancereita.

Satumali.com, blogi.

 • Syntymän dokumentointi, 11.4.2016. Minulla oli suuri etuoikeus olla ystäväni synnytyksessä mukana tukihenkilönä ja myös dokumentoimassa syntymää. Oli jo valmiiksi tiedossa, että kyseessä on sektio ja päivämäärä oli jo lyöty lukkoon, joka helpotti valmistautumista henkisesti ensimmäiseen synnytyskuvaukseen. Suunniteltu sektio on tietysti myös monelta muultakin suhteeltaan erilainen kuin normaalisynnytys.
 • Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttely 2016, 1.3.2016. Sain juuri hyviä uutisia. Yksi teokseni meni läpi Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttelyssä läpi. Aloitin näyttelyihin kuvien lähettelyt viime vuoden puolella ja olen kyllä jäänyt aivan koukkuun. Koskaan ei tiedä miten tulee käymään, joskus ehkä pettyy ja joskus taas tulee todella isoja yllätyksiä.

Mikrobitti.fi, Apua, Windows 10 asentui itsestään! Näin palaat takaisin vanhaan Windows-versioon.

Tivi.fi, Macbook saa kosketusnäytön - mutta ei aivan perinteistä. Kosketusnäyttö korvaisi nykyiset funktionäppäimet.

Älypuhelimista.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

 • Back to the action: Nikon D500 Review. Julkistettu tammikuussa 2016. Nikonin uusi 20 megapikselin kroppikennoinen järjestelmädigi, Nikonin lippulaivamalli tässä sarjassa. 4K video (kerralla sekunti alle puoli tuntia), nopea sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa. Nikon D300s:n pitkään odotettu seuraaja. Uusinta Wi-Fi -tekniikkaa. ISO 100 - 164.000 (laajennettu ISO 1640000). USB 3.0. Yhdellä latauksella ottaa 1240 kuvaa. 3.2 tuuman kääntyvä (ylös/alas) kosketusnäyttö, 2.359 miljoonaa pistettä. 100% optinen etsin. Sama tarkennussysteemi kuin lippulaivamallissa Nikon D5:ssä. 153 tarkennuspistettä, joista 99 ristikkäistä. Säänkestävä. Runko 760g (Canon EOS 7D Mark II painaa vielä enemmän, 910g). Ei sisäänrakennettua salamaa. Näppäimet valaistu. Automaattinen tarkennuksen hienosäätö. Automaattitarkennus on huippuluokkaa. Erityisen hyvin sopii urheilukuvaajille. Maisemakuvaajat ehkä arvostavat isompaa määrää megapikseleitä. Eikä ehkä niinkään videokuvaajille. Arvosana 91%. Suomen hinta on 2.400 euroa (voi joutua odottamaan...).
 • 2016 Roundups: Fixed Prime Lens Cameras. Kroppikennoisista täyskennoiseen, laatua riittää. 28mm - 75mm.
  • Fujifilm X70
  • Fujifilm X100T
  • Leica Q (Typ 116)
  • Ricoh GR II
  • Sigma dp Quattro series
  • Sony Cyber-shot DSC-RX1R II
 • Broncolor launches range of softbox edge masks for rim light effect.
 • Vuze VR 3D 360 camera targets consumers with $799 price. Lokakuussa arvioitu myyntiin tulo.

IR.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Techradar.com.

 • Canon PowerShot G7 X II review. Helmikuussa julkistettu, näinä päivinä myyntiin. Edelleen 20 megapikselin CMOS-sensori ja 24-100mm F1.8-2.8. ISO 100 - 12800. Ulkonäköä muutettu. Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Ei etsintä. Kahdeksan raw-kuvaa sekunnissa. Akut kestävät 25% pitempään kuin alkuperäisessä G7 X -mallissa. 240 kuvaa yhdellä latauksella. Edelleen 1080/60p HD video, stereoääni, Wi-Fi, etäyhteyllä voi kuvata älylaitteesta. Arvosana 4.5 * / 5 *. Toimitukset vasta alkamassa. Suomen hinta on 700 euroa.
 • How to shoot amazing videos with your camera.

The Photo Argus, How to Capture Bold Colors in Your Photography.

The Online Photographer, More on the Gray Market and Protecting Yourself.

Pdnonline.com, Kodak Professional Film App Keeps Film Fans Connected. Uusi versio, Android, iPad. Ilmainen, kaikenlaista tietoa filmistä.

Fotosidan.se, TEST: Olympus Pen-F. Julkistettu tammikuussa 2016. Tyylikäs retrodesign. 20 megapikselin sensori (eniten Olympuksen kameroista), 4/3 -systeemiä, peilitön järjestelmäkamera. Kroppikerroin 2x. 2.36 miljoonan pikselin OLED -etsin. Täysin kääntyvä 1.04 miljoona pikselin kolmen tuuman kosketusnäyttö. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa, viisi stoppia. Elektroninen suljin, sarjakuvaus 20 kuvaa sekunnissa, muuten 10 kuvaa sekunnissa. Tarkennussysteemi ei oikein sovi liikkuvan kohteen seuraamiseen (parempi valinta on tällöin Olympus EM-M1). Full 1080 HD video 60 kuvaa sekunnissa. Wi-Fi. Nopea kamera. Käsisäätöjä. Pieni ulkoinen salama mukana. Yhdellä latauksella ottaa 330 kuvaa. Olympuksen kallein malli, ei säänkestävyyttä. Jos katsotaan pelkkää tekniikkaa ja suorituskykyä, niin ylihinnoiteltu. Mutta... Runko 1.200 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.05.2016   (linkki)

Hippolyten näyttelyajat vuodelle 2017 haussa 31.5.2016 asti
Valokuvagalleria Hippolyten ja Hippolyte Studion näyttelyhakuaikataulut muuttuvat:

 • Jatkossa näyttelyaikoja haetaan noin 1,5 vuotta etukäteen
 • Hakemukset jätetään sähköisellä lomakkeella
 • Keväällä 2016 on haussa koko vuosi 2017.
 • Hakuaika 18.4.–31.5.2016
 • Syksyllä 2016 haetaan kevätkaudelle 2018.
 • Hakuaika päättyy 30.10.2016

Digicamera.netin Foorumilta.

-Tunnettu huijari liikenteessä, ks. viestit.

 • M: Nikon optiikkaa, 35mm F1.8G DX ja 70-300mm f/4.5-5.6G VR (myydään).
 • M: Nikon D300+optiikkaa (myydään).
 • 1) Ensimmäinen viesti foorumilla
  2) Tuotteen hinnat houkuttelevan alakanttiin
  3) Nihkeä suhtautuminen postiennakkoon (ks. kohta 6.).
  4) Tuote mahdollisimman kaukana ostajan kotipaikkakunnalta
  5) "Kuva myynnissä olevasta tuotteesta" löytyy Googlen kuvahaulla netistä 6) Jos haluaa varmistua, että ostaja noutaa tuotteen, voi pyytää vaikka postimaksun etukäteen tilille, se ei ole iso riski ostajankaan puolelta.
  7) Noissa kahdessa huijarin myynti-ilmoituksessa on kummassakin email-osoitteen alku tuomas.kallio1 (gmail.com ja hotmail.com). Lisäksi on kuulemma käytetty luukku.com -loppuosaa.
  0) Kaikkein ensimmäiseksi kannattaa googlata myyjän nimeä ja sähköpostiosoitetta/sähköpostiosoitteita. Ja useammassa eri muodossa. (Näissäkin tapauksissa olisi ehkä vältytty huijauksilta. Mutta tärkein: tuntemattomalle ei lähetetä rahaa ilman varotoimia = esim. postiennakko avaamisoikeudella. Vaikka kuinka houkuttaisi).

Digicamera.netin Foorumilta.

Plaitinen.kuvat.fi, Norja 2016. Ja Kuvat.

Miun.otokset.fi, Lappi, toukokuu -16. 4 kuvaa/pvä, aikajärjestyksessä ainakin päivien osalta. Kesäloman 2 ekaa viikkoa.

Hkistreet.blogspot.fi, Hki:Street / Shots by Tuomas Kaisti.

Tonskulus.kuvat.fi.

 • Nyt makroillaan halvalla! 24.4.2016. Lojuuko kaapin perukoilla tai lipaston laatikossa turhanpanttina vanha normaalizoomi? Esimerkiksi 18-55mm kittiobjektiivi tai filmiajoilta perua oleva 35-80mm tms. tarjoaa oivan mahdollisuuden pieneen askarteluun. Nimittäin etulinssiryhmän irroittamalla näistä saa varsin toimivan ja kuvanlaadultaan jopa yllättävänkin hyvän makro-objektiivin. Tässä artikkelissa tuunattavaksi joutuu vanha Canon ef-s 18-55mm kittizoomi jolle en kovin tähdellistä käyttöä ole keksinyt.

Kamerakoulu.fi, Leicaa puhelimessa - Huawei P9 testissä. 24.5.2016. Valokuvamaailmassa myllertää. Koskaan ihmiskunta ei ole ottanut enempää kuvia kuin nyt, mutta samalla kameroita näkee kaupungilla yhä harvemmin. Syynä myllerrykseen ovat kännyköiden kamerat. Perinteiset kameravalmistajat, Nikon etunenässä, ovat helisemässä pois markkinoilta, kun hyväkatteisia aloittelijakameroita ja tarvikkeita ei saa enää myytyä. Nyt kameravalmistajista se kuuluisin, Leica, on antanut nimensä kiinalaisen telejätin Huawein uusimman puhelimen takakanteen.

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog.

Tekniikan Maailma, Kovanpaikan action-kamera Olympus Tough TG-Tracker. Olympus Tough TG-Tracker tallentaa antureidensa avulla erilaisten suoritusten seurantatiedot. Siinä hyödynnetään myös Olympuksen kymmenvuotista kokemusta kovanpaikankameroiden valmistuksesta. Olympus Tough TG-Tracker tulee Suomessa myyntiin heinäkuussa noin 380 euron hintaan. Väriksi voi valita vihreän tai mustan.

 • Teknavi.fi, Olympuksen uusi actionkamera kestää pudotusta ja pakkasta. GoPro hallitsee yhä vahvalla otteella actionkameroiden markkinoita, mutta kilpailijat ovat esitelleet viime aikoina kiinnostavia vaihtoehtoja. Viimeisin niistä on Olympus Tough TG-Tracker, joka tulee Suomessa myyntiin heinäkuussa 379 euron hintaan.

Ilta-Sanomat, Saako asuntonäytössä kuvata? Asiantuntija neuvoo. – Myös siinä tapauksessa, kun kohdetta esittelee välittäjä, lupa myyjältä täytyy kysyä. Kyseessä on kuitenkin koti, jonka yksityisyyttä pitää kunnioittaa, Anttila-Kangas kertoo Ilta-Sanomille.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Why Buying Gray Market Cameras Is Like Driving Drunk.

Lensrentals.com, blog, Four Ways to Light On Location And Still Stay Mobile.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, 11 Picture Perfect Inkjet Papers and Printers.

 • Canon ImagePrograf PRO 2000 & PRO 4000. $2,995 ja $4,995.
 • Red River Paper Palo Duro Softgloss Rag. Alkaen $23.
 • Museo Silver Rag. Alkaen $52.
 • Hahnemuhle Fineart Panoramic. $111 ja $133.
 • Epson Legacy Paper. Alkaen $39.
 • Canson Infinity Photo Lustre Premium. Alkaen $26.
 • Sihl Masterclass. Alkaen $13.
 • Permajet Smooth Fine Art. Alkaen $30 ja $29.
 • Moab Slickrock Metallic Silver. Alkaen $26.
 • Finestra Smooth Fine Art. Alkaen $22.
 • Epson Surecolor P6000 & P8000. $2,145 ja $3,425.

Popular Photography, Crushing Action Cameras With a Hydraulic Press Is Stupid, Very Entertaining. Suomi.

Pdnonline.com, What’s Next for Instagram: Facebook-Style Pay-for-Play. Facebookin tavoin laajasta näkyvyydestä pitää maksaa. Ei tietoa, milloin ominaisuudet voimaan. Mutta löytyvät jo koodista.

Petapixel.com, 3.5.2016. Kertaus.

 • Kickstarter Wants to Replace Every Ad in a London Tube Station with Cat Pics. Joku pienemmistä Lontoon maanalaisen asemista (asemalaiturin mainostaulut), £20.000. Kaikki mainokset + videot kuvaisivat vain kissoja, ei keskushermostoa kuormittavia ostokehotteita, vain rauhoittavia kissoja. Jos rahaa tulee enemmän, koko asema. Ja jos vieläkin enemmän, niin sitten joku isommista asemista. 18 päivää kampanjaa jäljellä, 220 jo osallistunut, koossa £4,448, tavoite on £23,000 (22.4.2016 koossa oli £887). Sadalla punnalla saa oman kissan kuvan mainokseen.
 • Kickstarter, The Citizens Advertising Takeover Service (CATS). Miten kävi. Ylittyikö tavoite. Nähdäänkö kissoja maanalaisen asemalla?

Fotosidan.se, Master-studenter berättar i bild. Tukholma, näyttely, 25.5.2016 alkaen. Kv. opetusta englanniksi Sundsvallissa, kaksi vuotta, edistyneille. Näyttelyssä myös suomalaisia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Hopeinen Omena.

 • Valokuvien lataus. Voisiko joku valaista asiassa kun haluan Adobe bridgen kautta ladata kuvat koneelle ,ja kun laitan kortin lukijaan ,niin aina aukeaa Kuvat ohjelma joka yrittää tuoda kuvia koneelle.
 • Adobe Creative Cloud – vanhan version poistaminen.
 • Kuvaduplikaattien etsintä. Minulla on muutamia ihan hyviä ohjelmia duplikaattien hakemiseen, mutta se mitä varsinaisesti etsin olisi, miten löytää yhden kuvan perusteella duplikaatti tai ainakin samankaltainen? Siis tämä koskee omia arkistoja, ei netin kuvia.
 • Filters for Photos. Jaossa 15 erikoisefektisuodinta käytettäväksi joko Standalone - tai Photosin yhteydessä.
 • Gamma-asetukset kuvatiedostossa. Jos muutan gammaa Photoshopissa, mitä tapahtuu itse kuvatiedostolle? Onko gamma aina erillisenä arvona vai muuttaako se myös kuvan kunkin pikselin arvoja? Onko muissa ohjelmissa eri käytäntöjä?
 • Google Photos ja varmuuskopiointi. Mitä mieltä porukat ovat Google Photos -ohjelmasta? Ohjelma lupaa ilmaisen rajoittamattoman tallennustilan pilveen tietyllä resoluutiolla ja automaattisen varmuuskopioinnin. Eikö tämä tee turhaksi ulkoiset kovalevyt valokuville ja videoille?
 • Skannausohjelmisto. Suosituksia skannausohjelmaksi (ilmainen, perusmallin ohjelma) Acer ScanPrisa 1240 UT laitteelle ? VueScan kokeiltu, toimii mutta kun maksullinen... ExactScan tms. ei pelittänyt. Ja Macin oma (El Capitan) kuvansiirto ei tunnista museolaitetta .
 • Pages-kuvien resoluutio. Teen omakustanne kirjaa Pages:lla ja tiedosto sisältää runsaasti värikuvia. Tulostan tiedoston PDF:nä ja vien sen BoD-palveluun, joka hoitaa painatuksen. Palvelu herjaa kuitenkin kuvien liian pienestä resoluutiosta (70-80 DPI), kun vaatimus olisi 300 DPI. Pages-tiedostoon lataamani kuvat ovat kuitenkin 1,5Mt:n (2645 x 2645) kokoisia JPEG-kuvia alkujaan. Pakkaako Pages kuvia latausvaiheessa? Näkeekö mistään Pages-kuvan resoluutiota? Vaikuttaako Pages-kuvakehys jotenkin asiaan?
 • Skannaus hukkaa värit. Sain tehtäväkseni digitoida perheeni arkistoista pahvilaatikollisen valokuvia. Kun skannaan flatbedillä olevat valokuvat toiminnolla "Tunnista erilliset kohteet" homma sujuu odotetusti ja saan erilliset tiedostot joka valokuvasta. Ongelma on se, että valmiissa kuvassa värit ovat jotenkin pielessä.
 • Diaskannerikysymys. Minulla on kokeiltavana vanha mutta vähän käytetty Nikon Coolscan 4000 skanneri ja olen ostoaikeissa. Nikonin oma ajuri 4.02 toimii vanhassa G4 koneessa (10.5) mutta jälki on huonoa. Kokeilin Vuescanin demolla iMacilla (10.9.5). Jälki on jo huomattavasti parempaa. Demo jättää vesileimat, mutta kyllä tulos selviää noinkin. Mutta molemmilla ajureilla skannatuissa kuvissa on vakava puute, joka tekee kuvista käyttökelvottomia. Tumman ja vaalean rajakohtaan syntyy hurja haloilmiö. ...Olen skannannut kuvia työkseni yli kolmekymmentä vuotta. Kalustoa siihen on mahtunut kaikenlaista.

Journalisti 7 /2016. Ilmestynyt 19.5.2016.

 • Lehtileike someen vain tekijän luvalla. Kaikki oikeudet kustantajalle luovuttanut toimittaja ei saa kuvata juttuaan ja laittaa kuvaa yleisön saataville somessa. Omasta jutusta valokuvalla vinkkaaminen ei Nikulan mukaan kuulu sitaattioikeuden piiriin, vaan jutun osittainenkin kuvaaminen ja lataaminen someen loukkaa tekijänoikeuden haltijaa.
 • Käsityöläisyys kunniaan. Jokainenhan osaa tehdä jutun, kuvata ja rakentaa pari videoklippiä. Kuvankäsittelystä ja taitosta puhumattakaan. Mieluiten homma hoituu tuilla tai riistopalkkiolla – vai hoituuko, kysyy Hanna Rusila.

Kaikkikuvaa.fi. Kilpailun voittajat on julkistettu, kilpailuun lähetetyt elokuvat ovat esillä. Kisaan lähetettiin 250 elokuvaa. Tekijät 8 - 15 -vuotiaita, viisi sarjaa. Sivustolla katsottavissa lähes 600 elokuvaa. Suurin osa alle viisi minuuttia, osa vähän ylikin. Tutoriaaleja: animaatio, dokkari, musavideo, harrastevideo.

Yle Uutiset, Kulttuuri, "Kekkonen osasi käyttäytyä kuin paraskin mannekiini" – kuvaaja seurasi presidenttiä tämän matkalla synnyinkotiinsa. Presidentti Urho Kekkonen jäi lehtivalokuvaaja Heikki Y. Rissasen mieleen valtionpäämiehenä, joka ymmärsi valokuvan päälle paremmin kuin kukaan muu suomalainen poliitikko. Vuoden 1975 kesällä otetut kuvat ovat esillä Kekkosen synnyinkodissa Lepikon torpassa. Osa kuvista on täsmälleen samalta paikalta kuin missä itse näyttelykin on.

TE-palvelut, Erikoisammattimies (Valokuvaaja) HYKS Silmätaudit, HUS, Helsinki. Hyks/Silmäklinikka hakee erikoisammattimiestä/valokuvaajaa työskentelemään moniammatillisessa tiimissä Glaukooma- ja Neuro-oftalmologian yksikössä. Toimipisteitä on tällä hetkellä Meilahdessa ja Lauttasaaressa. Tutkintovaatimus on alan ammattitutkinto (esim. medianomi AMK) ja riittävä kokemus ammattialalta. Lisäksi henkilöltä vaaditaan it-osaamista sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Erikoisammattimiehen/valokuvaajan palkka on 2429,91 euroa/kk.

Työpaikan osoite 00290 HELSINKI
Palkkaus KVTES
Työ alkaa 01.07.2016
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 06.06.2016 klo 23:59

TE-palvelut, Toimistovastaava / Valokuvaaja, Kuva-Ahti Oy / Fotoyks Oy, Helsinki. Kuvausosaston laskutukseen ja asiakaspalveluun haetaan henkilöä. Kesän aikana muutto Tapiolasta Fredalle Helsinkiin. Toivotaan valokuvaustaustaa. Voi osallistua kuvauksiin, kun vakituiset kuvaajat ovat varattuja. Tarvittaessa myös kuvankäsittelyä.

Työpaikan osoite Fredrikinkatu 51 A IV, 00100 HELSINKI
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työ alkaa elokuussa 2016
Työaika kokoaikatyö, säännöllinen 37,5 h / viikko
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 22.06.2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Unseen Collection at the National Museum of Natural History.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

IR.

Pdnonline.com, What Huntington Witherill Can Teach You About Composition. YouTube-video, kesto 10:11. (uusinta).

The Online Photographer, Best Cameras. Nikon D500. Pentax K-1. Fuji X-Pro2. Sony A6300. Ja sitten vielä kommentit.

Diyphotography.net, How to light up a green screen for a perfect key and seamless compositing.

Techradar.com, Canon EOS-1D X Mk II review. Helmikuussa 2016 julkistettu lippulaivamalli. Ammattilaisille. Täyskenno, 20 megapikseliä. 4K video. 16 kuvaa sekunnissa (peili ylhäällä). ISO 100 - 51200 (409600). Säänkestävä runko, kestää kaikenlaista käyttöä. Suljin speksattu 400.000 laukaisua. Optinen etsin. 3.2 tuuman lcd-näyttö, Lcd-näyttö nyt 1.62 miljoonaa pikseliä (aiemmin 1.04 miljoonaa pikseliä), kosketusnäyttö vain tarkennuspisteiden valintaan. Automaattitarkennusta on parannettu. Uusi 61 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on 41 ristikkäistyyppistä pistettä, kattaa entistä laajemman alueen ja tarkentaa myös erittäin vähäisessä valaistuksessa (jopa –3 EV). EOS-1D X Mark II -kameran ISO-herkkyys 100–51 200 on laajennettavissa arvovälille 50–409 600. CFast Compact Flash -kortit, myös alaspäin yhteensopiva. Ethernet 100Mbs -> 330Mbs. Työnkulku on myös nopeutunut. Dynaaminen alue kasvanut. Sisäänrakennettu GPS (e-kompassi myös). USB 3.0 tai Ethernet. Wi-Fi tarvitsee lisävarusteena Canonin $600 lisälaitteen. 4K video, 60 kuvaa sekunnissa. 1080p 120 kuvaa sekunnissa. Kuuloke- ja mikrofoniliitännät. Yksillä akuilla ottaa 1210 kuvaa. Vanhat akut yhteensopivia. Välkkymisentunnistustekniikka, jota käytettiin ensimmäisen kerran EOS 7D Mark II -kamerassa. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta runko 6.500 euroa.

Photographyblog.com, Nikon D500 Review. Nikonin uusi 20 megapikselin kroppikennoinen järjestelmädigi, Nikonin lippulaivamalli tässä sarjassa. 4K video (kerralla sekunti alle puoli tuntia), nopea sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa. Nikon D300s:n pitkään odotettu seuraaja. Uusinta Wi-Fi -tekniikkaa. ISO 100 - 164.000 (laajennettu ISO 1640000). USB3. Yksillä akuilla ottaa 1240 kuvaa. 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 2.359 miljoonaa pistettä. 100% optinen etsin. Sama tarkennussysteemi kuin lippulaivamallissa Nikon D5:ssä. Säänkestävä. Runko 760g (Canon EOS 7D Mark II painaa vielä enemmän, 910g). Ei sisäänrakennettua salamaa. Näppäimet valaistu. Automaattinen tarkennuksen hienosäätö. Arvosana 5 * / * 5. Suomen hinta on 2.400 euroa (voi joutua odottamaan...).

Photozone.de, Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD (Canon EOS) - Review / Test. Täyskennoiselle. Hinta saatu laskemaan valovoiman kustannuksella, f/5-6.3. Osittainen säänkestävyys. Kohtuullisen tukeva rakenne, yhdistelmä metallia ja muovia. Zoomaus vähän jäykkä, tarkennusrengas toimi hyvin. Kuvanvakaajan teho käytännössä kolme pykälää (häviää jonkin verran Canonille ja Sigmalle). Automaattitarkennus toimii hyvin. Vähän pienempi kuin Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG HSM Sports. Paino 1951 g. Suodinkierre 95 mm. Jonkin verran vääristymää. Ei värivirhettä. Zoomattu kuvanlaatu ei erinomainen, vasta f/8 tuottaa hyvää tarkkuutta. Hinta/laatusuhde 5 * / 5 *. Suomen hinta on 1.000 euroa. 600 euroa vähemmän kuin Sigman vastaavan hinta.

Kamera & Bild, Museum över Christer Strömholm öppnas. 1.7.2016 avajaiset. Kuvat, kirjat, esineet.

Kamera & Bild, Bimba Sjöholm är en tuff men ödmjuk Formel 2 förare som jag följde på Flottsbro och Gisslinge havsbad nyligen. Blogikirjoitus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Big Apple Revisited, 22.5.2016. Finnairilta löytyikin edulliset lennot, enkä sitten katsonutkaan oikein muita vaihtoehtoja. Jos suora meno-paluu maksaa 450 EUR, niin aika halpaa saisi olla, jotta viitsisi ottaa jonkun vaihdollisen lennon, joka helposti toisi matka-aikaan melkein toisen mokoman lisää. Joten ei muuta kuin Finnairin lennot varaukseen ja hotellia etsimään.

Keskisuomalainen, Erä ja luonto. Luonto kuvaan -sarjaa, Jussi Murtosaari.

Aamulehti, Minkä takia läheistä pitäisi muistella verkossa? Sureville uusi tapa jakaa muistot. Sureville syntyi uusi tapa jakaa muistot. Omaiset voivat koota sivun yhdessä ja tallentaa tarinoita tai valokuvia digitaaliseen muistelusivustoon. Kauanko materiaalit pysyvät verkossa ? – Niin kauan, kuin sivun ylläpitäjä haluaa. Elokuussa palvelusta tulee maksullinen, mutta se toimii kertamaksulla, eli palvelusta maksetaan kerran, kun muistosivu julkaistaan. Palvelussa ei ole vuosimaksuja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Master Swan Photography With These 4 Top Tips.

IR, Reader Stories: Capturing kite surfing in Crozon peninsula, western France.

Earthboundlight.com, Seeing at Night: You and Your Camera. 22.5.2016. Hämäränkin aikaan voi ottaa kuvia.

Dpreview.com, X-ray: iFixit looks inside the Fujifilm X-M1. Osiin.

Photo.net, 150-600mm zoom lenses compared.

 • Tamron SP 150-600/5-6.3 Di VC USD
 • Sigma 150-600/5-6.3 DG OS HSM Contemporary
 • Sigma 150-600/5-6.3 DG OS HSM Sports.

Photozone.de, Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM | Sports (Canon EOS) - Review / Test. Täyskennoiselle. Edullisempi kuin Canonin 100-400mm f/4.5-5.6 USM L IS II. Mekaaninen laatu on proluokkaa. Vastavalosuojan kanssa zoomattuna vaikuttava näky. Ei linssisuojusta ollenkaan, vain objektiivipussi. Zoomaus ymmärrettävistä syistä vähän nihkeää. Jalustapanta mukana. Kuvanvakaajan teho käytössä luokkaa kolme pykälää. Automaattitarkennus on melkein äänetön, nopea ja varma. Paino 2860 g, suodinkierre 105 mm. Ei tynnyri- eikä tyynyvääristymää. Vinjetoi. Ei paljoa värivirheitä. Käytännössä vaatii kolmijalan, käsin kuvaaminen ei onnistu kuin jonkin aikaa (paino). Hinta/laatusuhde 5 * / 5*. Suomen hinta on 1.600 euroa.

Diyphotography.net, DIYP reviews Samsung’s 1 terabyte T3 SSD. Yksi teratavu, hm. Pieni, nopea. 1TB, $367. 2TB, $799.

Kamera & Bild, Olympus Pen-F – retrofierad prestanda. Retroulkonäköä. 20 megapikselin sensori (eniten Olympuksen kameroista), 4/3 -systeemiä, peilitön järjestelmäkamera. Kroppikerroin 2x. 2.36 miljoonan pikselin OLED -etsin. Täysin kääntyvä 1.04 miljoona pikselin kolmen tuuman kosketusnäyttö. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa, viisi stoppia. Elektroninen suljin, sarjakuvaus 20 kuvaa sekunnissa, muuten 10 kuvaa sekunnissa. Full 1080 HD video 60 kuvaa sekunnissa. Wi-Fi. Nopea kamera. Käsisäätöjä. Pieni ulkoinen salama mukana. Yksillä akuilla ottaa 330 kuvaa. Arvosana 78%. Runko 1.200 euroa.

Kamera & Bild, 10 tips för bättre makrofoto.

Fotosidan.se, Modeserie gav Cajsa Sofie fint fotopris.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilkka Rytkönen, www.ilkansivu.net. Fujifilm X-T1 kestotestissä, 27.4.2016. Fuji julkisti peilittömän X-T1 –mallinsa huhtikuussa 2014, eli on nyt ollut markkinoilla kaksi vuotta. Itse olen käyttänyt sitä kesästä 2014 lähtien. Ensin peilijärkkärin kaverina, sitten varsinaisena kuvaustyökalunani. Kamera on osoittanut vahvuutensa, mutta myös heikkoutensa tänä aikana ja siitä tässä tekstissä on sitten tarkempi erittely.

Kuvajournalistit.fi, Kuvajournalismi 2015 -näyttelyssä huikea kävijämäärä! 24.3.2016. Sinebrychoffin taidemusoessa esillä ollut Kuvajournalismi 2015 -näyttely oli menestys. Kaikkiaan näyttelyssä kävi yli 10 000 vierasta. Ensi vuonna taas uudet suunnitelmat ja entistä paremmat meiningit. Videohaastattelut edelleen netissä katsottavissa. Yhdeksän videota.

Iltalehti, Loppu anonymiteetille? Venäläisalgoritmi yhdistää kadulla kuvatut ihmiset someprofiileihin. Venäjällä suureen suosioon räjähtäneen FindFacen taustalla oleva teknologia saattaa lopullisesti tuhota yksityisyyden julkisessa tilassa. Haun jälkeen FindFace tarjoaa käyttäjälle lähintä vastinetta VKontaktesta, joka yleensä osuu oikeaan, ja 10 kyseistä henkilöä eniten muistuttavaa käyttäjää.

 • FindFace on jo solmimassa sopimusta Moskovan kaupunginhallituksen kanssa teknologiansa käytöstä kaupungin 150 000 valvontakameran kanssa, jotta rikospaikoilla havaitut ihmiset voidaan tunnistaa.

Fin.afterdawn.com, Älypuhelinvalmistaja julkaisee ensimmäisen drone-lennokkinsa. Xiaomin julkistustilaisuus on jo ensi keskiviikkona. Ei vielä paljon tietoja.

Älypuhelimista.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Striking: Photos from a lightning hotspot in Venezuela. Luontokuvaaja, myrskyn metsästäjä.

IR, Aww-inspiring photos: Meet Harry Whittier Frees, the man who shot Caturday photos a hundred years early.

Diyphotography.net, Dean Samed : The UK’s most prolific genre cover artist.

Popular Photography, Lens Test: Rokinon 21mm F/1.4 ED AS UMC. Canon M, Fujifilm X, Micro 4/3 -systeemi, Sony E (kroppiversio). $499. Manuaalitarkennus. Micro 4/3 -systeemi, 42mm. Kroppikennoiset, 32mm.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Suomen valokuvataiteen museo, Vuosaari. Photowalk, alkaen klo 12. Tänään, ravintolapäivänä.

Petterihautamaa.kuvat.fi/blog, jatkoa eilisestä, vähän vanhempaa.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Karhu vauhdissa ja pyörre pellolla. 20.5.2016. Taivaalliset vesihanat ovat kuluneella viikolla olleet hetkittäin auki. Sääkuvaajat ovat tallentaneet otoksiinsa tummia pilviä, kukkaloistoa ja karhukin on tallustanut kameran edessä.

Tiinapuputti.com, Kuvauksia ja kulttuurihistoriaa Mäntän kurssitapaamisessa. 20.5.2016.

Hardware.fi, Googlen läppärit ottivat ensi kertaa niskalenkin Maceistä. Nyt The Vergen mukaan tutkimusyhtiö IDC:n tiedot kertovat, että Chromebookien myynti on ohittanut Yhdysvalloissa Mac-tietokoneet.

Valokuvatorstai, 410. haaste, 19.5.2016. "ötökkä!".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Germany’s Drab Buildings Get a Makeover. Kuvankäsittelyä.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä. Kaupan päälle podcast.

Pdnoline.com, True Confessions, Photography Edition. YouTube-video, kesto 6:49. Digital Rev TV.

Kamera & Bild, Vinnare Grand Prix etapp 4: Rösta på din favorit och vinn. Lehden oma kuvakilpailu. 16 jatkoonpäässyttä.

Fotosidan.se, En mörkare sida av Nick Brandt. Poddradio.

Fotosidan.se, Nick Brandt åter i Stockholm – visar urbaniserat Afrika.

Kamera & Bild, Nick Brandt tillbaka på Fotografiska – med twist. Fotografiska, nyt sitten neljäs näyttely. 11.9.2016 asti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petterihautamaa.kuvat.fi/blog, tuoreimmasta päästä.

 • Kankeaa kaupankäyntiä, 19.5.2016. Verkkokauppa.com, Ruoholahti.
 • Sydänmensulattaja :), 12.5.2016. Kalakaverini Masa havahtui yhtäkkiä liikkeeseen rantakalliolla. Onko se hylje! Kolmenkymmenen metrin päässä onkipaikastamme makoili suojaisessa kohdassa kuutti, joka värityksensä puolesta meni jo aikuisesta. Harmaan kiven näköinen möykky ei olisi paljastunut, ellei se olisi liikkunut. Nappasin kameran repusta ja hiivin hieman lähemmäs.
 • Helpompaa kotkakuvausta... 4.5.2016. Olin juuri pari päivää aiemmin palannut maakotkakojureissulta Utajärveltä. Muutaman keskinkertaisen valokuvan takia piti uhrata koko viikonloppu autossa ja kojussa nököttämiseen. Merikotka sen sijaan on kotkistamme tätä nykyä huomattavasti yleisempi ja ihmisiin tottuneempi. Sellaisen takia ei tarvitse salojen takamaille matkata.
 • Kirja joka teki syvän vaikutuksen - Lintujemme katoava aateli. 14.4.2016. Lintuharrastukseni on edennyt jännittävään vaiheeseen: kahlaan läpi suomalaisen lintukirjallisuuden klassikkoteoksia. Samoja kirjoja ahmivat nuoruudessaan monet jo naavapartaikään varttuneet tunnetut suomalaiset luontokuvaajalegendat.
 • Sunnuntaipanot... 7.4.2016. Kevät on tunnetusti lisääntymisen ja luonnon heräämisen aikaa. Linturintamalla käy melkoinen sutina ja pariutumisen vilske. Iloista laulunliverrystä, kosiomenoja, pesänrakennusta ja niitä lintumaailman melko suoraviivaisia ja salamannopeita akteja.
 • Talven 2016 paras kuvaustilanne, 31.3.2016. Tällä kertaa katse ei löytänyt hippiäisiä, sen sijaan jotain valkoista vilahti näkökentän laitamilla. Valpastuin ja huomasin lumikon vipeltämässä kauempana.
 • Ensi kertaa maakotkakojulla, 24.3.2016. Helmikuun vikoina päivinä itselleni tarjoutui ensi kertaa mahdollisuus kokeilla maakotkien kojukuvausta Utajärvellä. Etäisyys pääkaupunkiseudulta Oulun takamaille on melkoinen, mutta tarjontaa ei liikaa löydy lähempää. Varmat kohteet ovat harvassa, tuttavapiiristä on kuullut tarinoita puhtaista nollareissuista.
 • Mainio Minna Pyykön maailma, 17.3.2016. Ohjelma esitetään sunnuntaisin klo 13.30 Yle radio suomessa. Jaksot on toki ajan hengen mukaisesti kuunneltavissa netissä Yle areenassa, siellä on tällä hetkellä tallessa lukuisia jaksoja vuosien takaa.
 • Canon EF 70-200 f4 L IS USM vai Canon EF 70-200 f2,8 L IS USM II? 10.3.2016. Minulle tarjoutui mainio tilaisuus testata kaverini f2,8 versiota. Olen monesti pohtinut sen ostoa, silloin kun sitä on näkynyt hyvässä tarjouksessa alle kahteen tonniin. En kuitenkaan ole halunnut lisätä yhtään kamerareppuni painoa, etenkään, kun f4 versiosta ei ole löytynyt käytössäni moitittavaa.

HS. Maailma kuvina. Kussakin 10 kuvaa.

Tuomas Heinonen.

Kamera-lehden blogit.

 • Peter Forsgård, Ajatuksia valokuvasta 14. 13.5.2016, videoblogi. Tällä kertaa pohdin, mitkä eri innovaatiot ovat vaikuttaneet valokuvaajien ilmaisuun.
 • Peter Forsgård, Ajatuksia valokuvasta 13. 2.5.2016, videoblogi. Tällä viikolla testailen Thirty Six -kuvausappsia.
 • Tapio Laine, En ymmärrä alkuräjähdystä. 9.5.2016. ...Yhtä asiaa en ymmärrä, ja se vaivaa minua aina, kun kelailen Facebookin valokuvausryhmiä. Ovatko kuvanmuokkausmenetelmät tehneet ihmisistä värisokeita?
 • Antti Karppinen, Kunnia kuvalle. 13.5.2016. (Mainos). Polttomerkitty mies kertoo tarinan miehestä, joka sai vuonna 2013 potkut Nokialta. Sain tehtäväkseni kuvittaa tämän koskettavan taistelun masennuksesta takaisin työelämään. Vaadin kuitenkin, että saisin näyttää lopputuotteen asiakkaalle vasta tulostettuna – hän ei siis näkisi sitä aikaisemmin edes digitaalisessa muodossa. (Blogiteksti on Epsonin tilaama).

HS, Elämä & Hyvinvointi, Valokuvataiteilija Susanna Majuri on nainen, jonka vesi pelasti hukkumiselta, 19.5.2016. HTSV:n Arka paikka -ohjelmassa kuvataiteilija Susanna Majuri kertoo lapsuutensa merkittävimmästä muistosta: isä oli onnellisimmillaan veden äärellä. Nyt Susanna Majuri valokuvaa yhä uudelleen ja uudelleen vettä - tai kuten hän asian ilmaisee: maalaa vedellä. Hänen hypnoottisissa, väliin omalaatuisen kauhistuttavissakin valokuvissaan ihmiset leijailevat vedessä, veden alla, yksin ja yhdessä. Kauneus ja kauheus sekoittuvat. Kuvissa on toisinaan vahva surun ja kuoleman läsnäolo.

 • Pian ilmestyvä valokuvakirja Sense of Water on Susanna Majurin ensimmäinen oma teos, jossa hän esittelee kuviaan ja kertoo tarinoita kuvien taustalta
 • Helsinki School, portfolio, Susanna Majuri
 • Suomen Wikipedia, Susanna Majuri
 • Susannamajuri.com

Multicoptercenter.com, blogi. Uutta taas tullut.

Tivi.fi, Googlen huipputarkat kamerat lähtivät maailmalle - näitä tullaan kuvaamaan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, New Software Promises to Take the Grunt Work Out of Ranking Your Images. Picturesqe. Käy läpi kuvat, jakaa kuvat omiin ryhmiinsä ja sitten valitsee parhaat. Parhuus määritellään valotuksen mukaan. Softa oppii käytön myötä uusia ominaisuuksia, mukaan otetaan terävyys, väriharmonia ja sommittelu. JPEGien lisäksy myös RAW (yli 600 tiedostomuotoa). Windows. Kolme kuukautta ilmainen. Itsenäinen ohjelma tai Lightroomin plug-in. Kolmen kuukauden jälkeen $40 per vuosi.

Fotosidan.se, Kända fotografers kungabilder till statens samling. Carl XVI Gustaf täytti 70 vuotta. Neljä ruotsalaista kuvaajaa, kahdeksan potrettia kaikkiaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård, blogi.

 • The Roll app, 18.5.2016. EyeEm julkaisi hiljattain uuden applikaation, The Roll. Toistaiseksi se taitaa olla saatavana vain iOS-laitteille. EyeEm on Instagramin tyylinen kuvayhteisö. EyeEm eroaa Instagramista lähinnä siinä, että EyeEm on myös kuvien myyntipaikka. He ovat kehittäneet automaattisen hakusanoituksen ja kuvien esteettisen arvioinnin.
 • Kamerakoulu haastatteli minua. 18.5.2016. Kamerakoulun Atte Tanner haastatteli minua kuun alussa.

Rajalacamera.fi, Rajala Ambassador 2016. Toinen vaihe, Olympus. Rajala Ambassadoreilla on nyt käytössä Olympus OM-D E-M5 Mark II -järjestelmäkamerat. Seuraa kuutta mielenkiintoista lähettilästä ja heidän mietteitään kuvauksesta ja eri kamerakalustoista. Lähettiläät arvostelivat Olympus OM-D E-M5 Mark II:n. Kuusi käyttäjää, kuusi arvostelua.

Polku.net, Markku Välitalo, Inarin kevättä. 16.5.2016. Olen kulkenut Inarilla yli neljänkymmenen vuoden ajan ja käynyt Parran mökillä muutaman kerran myös vapun tienoilla. Yleensä toukokuun alussa alueella on ollut vielä hyvinkin talviset olosuhteet. Joskus rantamaita on hallinnut miehen askellusta kantava hanki ja itse järvi on lepäillyt metrisen teräsjääkannen alla. Tämän kevään Inarin retki ajoittui toukokuun toiselle viikolle.

Tekniikan Maailma, Valokuvat ja testivideot: Sony α6300 – Pätevä pikkujärkkäri. Kaksi vuotta sitten julkistettu Sony α6000 saavutti kovan maineen osaavien harrastajien keskuudessa. Uusi α6300 jatkaa menestystarinaa tukenaan entistä sujuvampi tarkennus, laadukkaampi etsin ja huippuluokan 4k-videotallennus.

Älypuhelimista.

 • Suomimobiili.fi, Huawei P9 Plus ja P9 Lite saapuvat myyntiin Suomessa. Huawei aloitti jo aiemmin Huawei P9:n myymisen Suomessa 550 euron hintaan. Tänään Huawei on ilmoittanut laajentavansa P9-mallistoa Suomessa tuomalla kaikki P9:n mallit myyntiin.
 • Teknavi.fi, Googlelta uusi sovellus jakamiseen pienen piirin kesken. Google on julkaissut uuden Spaces-sovelluksen Androidille sekä Applen iOS:lle. Google Spacesin idea rakentuu jakamiseen pienemmän piirin kesken sekä Googlen palvelujen tiukkaan linkittymiseen osaksi kokonaisuutta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Humor, Lightness, and Bright Beach Parasols on the Coast of Italy.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

 • 7 Essential Zoo Photography Tips.
 • Sony Alpha A6300 Full Review. Julkistus helmikuu 2016. Sony a6000:n seuraaja (jonka julkistus oli vuoden 2014 puolivälissä). Peilitön järjestelmäkamera. Uusi 24 megapikselin APS-C sensori (uudelleen suunniteltu), kroppikerroin 1.5x. 425 pisteen automattitarkennus. Kahdeksan kuvaa sekunissa, jatkuva tarkennus, liveview (jatkuva). 11 kuvaa sekunnissa muuten (ei muuttunut). Äänetön kuvaus. ISO 51200. 4K video, 100 Mbs. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Elektroninen etsin, 2.359.296 pistettä (parantuntu). Popup-salama. Tarkennus nopeutunut. Säänkestävyys parantunut. Yksillä akuilla ottaa 400 kuvaa (aiemmin 360). Arvosana 5 * / 5 *. Runko 1.200 euroa, runko + 16-50 mm 1.350 euroa.
 • Second DSLR Cleaning Kit Winner Announced. Kuvia.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, The “New Rules” of Composition. YouTube-video, kesto 8:55.

Pdnonline.com, Can Photo Prints Really Last a Lifetime? Wilhelm Imaging Research. Neljä tasoa. Level Four, osalla 400 vuotta ja vieläkin enemmän.

Techradar.com, Panasonic GX80/GX85 review. Huhtikuussa 2016 julkistettu. 4/3-systeemin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 2x. Kiinteä elektroninen etsin (2.764.000 pistettä). Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Kuvanvakaaja rungossa. Lähinnä GX7:n seuraaja (tai sitten GX8:n vähän riisuttu malli, halvempi, kenno vähän pienempi, ei säänkestävä). 16 megapikselin CMOS-kenno, 4K video, Wi-Fi (kuvat suoraan someen). Ei anti-aliasta, 10% tarkempi. Valotuksen ja valkotasapainon lisäksi on mahdollista haarukoida myös tarkennusta ja aukkoa. Kamera sisäinen RAW-muokkaus mahdollista. Uusi suljinmekanismi, elektromagneettinen. Sisäänrakennettu salama. Yksillä akuilla ottaa 290 kuvaa. Suomen hinta runko 700 euroa (ei vielä kaupoissa).

Photographyblog.com, BenQ SW2700PT Review. 27 tuumaa, $650. USB 3.0, myös sd-kortti + muut liitännät. 2560 x 1440, suhde 16:9. 99% Adobe RGB. Arvosana 5 * / 5 *.

The-digital-picture.com, B&H First Look: Sennheiser MKE 440 Shotgun Microphone. $350.

Kamera & Bild, Ny forskning: Amatörbilder tar inte över i svensk dagspress. Ns. lukijoiden kuvat eivät olekaan vallanneet Ruotsin päivälehtiä. Yli 17.000 kuvan analyysi. Vuodet 1995 - 2013. Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad ja Aftonbladet. Kuvien määrä on kaksinkertaistunut kolmessa lehdessä, suuri osa näistä pieniä kuvia (passikuvan kokoisia).

Fotosidan.se, Dina bilder hjälper företagen. Joka päivä somessa jaetaan 1.8 miljardia kuvaa. Siinä riittää yrityksille monenlaista tutkittavaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.05.2016   (linkki)

Tänään vietetään Kansainvälistä museopäivää. Vuoden 2016 Kansainvälisen museopäivän teema on Museums and Cultural Landscapes. Moniin museoihin on vapaa pääsy. Ks. Museopäivän ohjelma (Museoviikon 16.-22.5. sivuilta).

 • Suomen valokuvataiteen museon näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy kansainvälisenä museopäivänä klo 11–20. Klo 18 museolla nähdään Eerika Arposalon ja Johan Eichhornin Paper-nykytanssiesitys.

Suomen valokuvataitten museon uudet näyttelyt suuressa näyttelytilassa:

Taneli Eskola: Kaunis Maa
Kuva: Taneli Eskola.14.8.2016 asti

Suomen valokuvataiteen museon suuressa näyttelytilassa tänään avautuva Kaunis Maa -näyttely on Taneli Eskolan laaja yksityisnäyttely, joka esittelee hänen valokuvan eri lajityyppien rajat ylittävää tuotantoaan 1970-luvulta nykypäivään.

Taneli Eskola (s. 1958) on julkaissut monia kuvateoksia sekä kuvittanut tai tekstittänyt kymmeniä valokuvataiteesta, kulttuurimaisemista ja puutarhataiteesta kertovia kirjoja. Eskola väitteli taiteen tohtoriksi vuonna 1997.

Andrey Bogush: When Everything Is Over So We Can Discuss
Kuva: Andrey Bogush.14.8.2016 asti

Pietarilaisen Andrey Bogushin valokuvainstallaatioissa kameran tuottama kuva ja kuva, jonka taiteilija tuottaa kuvankäsittelyohjelmassa, kietoutuvat yhteen.

Andrey Bogush (s. 1987) on Pietarissa syntynyt, Helsingissä ja Milanossa työskentelevä kuvataiteilija.

Etsimessä täydellinen muoto – Matti ja Otto Pietisen designkuvia
11.9.2016 asti

Kuva: Matti Pietinen.Museon suuren näyttelytilan Kuvakulma-tilassa on esillä Otso ja Matti Pietisen kuvia suomalaisen designin kultakaudelta.

Esillä olevat teokset ovat alkuperäisiä näyttelyvedoksia 1950-luvulta. Näyttely juhlistaa Otso Pietisen syntymän 100-vuotisjuhlavuotta.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. klo 11–20 ilmainen sisäänpääsy kaikkiin näyttelyihin.
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä: Jokamiesluokka
Kuva: Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä: Toni, Kari, Pertti ja Sami. 20125.6.2016 asti

Jokamiesluokka-näyttely koostuu valokuvaaja Pekka Elomaan ja Lyhty ry:n kehitysvammaisten aikuisten kuvaamista muotokuvista ja videoista.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet työpajassa, jota valokuvaaja Pekka Elomaa on vetänyt Lyhdyn työpajassa vuodesta 2001. Työryhmä kuvaa toisiaan renessanssitaiteen hengessä. Innoittajakseen työryhmä on valinnut pohjoiseurooppalaisen renessanssitaiteilijan, Hans Holbein nuoremman (1497–1543).

Tänään järjestetään klo 16-19 ennakkoilmoittautuneille maksuton työpaja, jossa työstetään yhdessä valokuvaaja Pekka Elomaan, Jussi Ratian ja Olli-Pekka Lappisen (Lyhdyn työpaja) kanssa muotokuvia. Oman muotokuvansa tulee saamaan omaan käyttöön digitaalisena. Mukaan mahtuu 15 henkilöä.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi, Haastattelussa Sony World Photography Awards voittaja Matti Virtanen. 17.5.2016. Jyväskylästä kotoisin oleva Matti Virtanen voitti tänä vuonna Sony World Photography Awards kilpailun kansallisen sarjan ja sattuu olemaan myös kalustoltaan Sony-kuvaaja. Päätin jututtaa Mattia hieman kuvaamisen tiimoilta ja kysellä kuulumisia. Matti on siitäkin mielenkiintoinen kuvaaja, että kokemusta kuvaamisesta on takana vasta kolme vuotta, ja silti menestystä on tullut jo useammassakin kilpailussa.

Juha Jantunen, Strobotti.com, Budapest, 17.05.2016.

Etlehti.fi, Onnistu valokuvissa – ammattikuvaajien 5 vinkkiä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Techradar.com, 10 best compact cameras you can buy right now. Hyvät ja huonoto puolet kustakin.

 • 1. Leica Q
 • 2. Panasonic LX100
 • 3. Fuji X70
 • 4. Panasonic TZ100
 • 5. Canon PowerShot G5 X
 • 6. Panasonic FZ1000
 • 7. Sony RX10
 • 8. Sony RX100 IV
 • 9. Fuji X100T
 • 10. Canon SX60 HS

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, C-E-R. Jälkikäsittely on huono termi. C = correction. E = enhancement. R = reworking. CER voisi olla parempi.

Lensrentals.com, blog, How Lens Focal Lengths Will Effect Background Compression. Sama kuva, eri polttovälit.

Popular Photography, How-To: Score Awesome Old Camera and Photography Gear At Garage Sales. Ohjeita.

Pdnonline.com, Google’s Gigapixel Robot Camera Is Taking Pictures of Museum Work. Kilpailija keskikoonkameroille ja museokuvaajille. Ei vielä tarkempia tietoja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.05.2016   (linkki)

Valokuvaaja Jaana Kotamäen Luonnon siveltimellä -näyttelyyn liittyvä taiteilijatapaaminen Luova.fi-galleriassa tänään klo 17-18.

Jaana Kotamäki: Luonnon siveltimellä
30.5.2016 asti

  Kuva: Jaana Kotamäki.

  Jaana Kotamäen näyttely on syntynyt luonnon monimuotoisuuden, muotojen ja värien innoittamana. Yksityiskohtaisen esittävyyden sijasta Kotamäki on pyrkinyt teoksissaan maalauksellisen kokonaisvaikutelman luomiseen.

  Turkulainen Jaana Kotamäki on Vuoden Luontokuva -kilpailun 35-vuotisen historian ensimmäinen naispuolinen sarjavoittaja aikuisten sarjassa. Hän voitti vuonna 2015 Kasvit ja sienet -sarjan.

  Luova.fi Galleria
  Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs., Helsinki
  ma-pe 11-18

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Luontokuvaaja onnistui nappaamaan kuvat Haminan karhusta – ”Äärimmäisen harvinaista, verrattavissa lottovoittoon”. Kun nuori karhu juoksi täyttä vauhtia Lassi Kujalaa kohti, kouvolalainen luontokuvaaja ei tuntenut pelkoa. Karhun kohtaaminen vapaana luonnossa on äärimmäisen harvinaista – käytännössä lähes mahdotonta. Siksi 37 vuotta luontokuvia ottanut Kujala tunsikin ensisijassa jännitystä. Hän tiesi hetkensä tulleen.

HS, Kodin turvakamera kuvaa pimeässäkin ja tallentaa videokuvan pilveen – HS testasi laitteen. Alkuaan Kicstarter-projekti, nyt Suomessakin myynnissä. Canary tarkkailee oletuksena kamerallaan koko ajan ja hälyttää omistajalleen, jos kuvassa tapahtuu muutoksia. Kameran kuvaaman videopätkän voi katsoa netin pilvipalvelusta tai ladata sieltä omaan puhelimeensa. Muutoksiksi rekisteröityvät mahdollisten varkaiden lisäksi myös kissan juoksentelu kameran näköpiirissä ja jopa ikkunan takana vilkahtavat auton valot.

 • Valvontakameran lisäksi laitteessa on myös muita ominaisuuksia. Lämpötilan ja ilmankosteuden mittaukset ovat mielenkiintoista tarkkailtavaa vaikka eivät varsinaista hyötyä kaikille tuokaan.
 • Lisäaikaa saa erilaisilla maksullisilla paketeilla. Esimerkiksi seitsemän vuorokautta tallentava palvelu maksaa vuodessa noin 86 euroa. Canary-turvakamera kotiin. Hinta 229 euroa.

Sony.fi, Valokuvaajan opas: Näin saat kamerallasi laadukkaita kuvia, opetusohjelmat. RAW, Sonyn oma konvertteri. Säätöjä.

Tekniikan Maailma, TM-vinkki: Muista ottaa varmuuskopio! Esimerkkisovellukseksi valittu Veeam Endpoint Backup Free 1.5 on ilmainen ohjelma Windows-tietokoneen varmuuskopiointiin. Se tuottaa helposti palautettavan varmuuskopion koko järjestelmästä (bare-metal), kiintolevyosiolta (volume-level) sekä tarvittaessa vaikka yksittäisestä tiedostosta (file-level).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Cindy Sherman Releases First New Work in 5 Years.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Techradar.com.

The-digital-picture.com, Canon Launches Global Website Using New ‘.canon’ Top-Level Domain Name.

Kamera & Bild, Pieter ten Hoopen porträtterar barn som föder barn. YK rahoittamassa. Näyttely avautuu tänään Kööpenhaminassa. Sen jälkeen lähtee kiertämään maailmaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Vesa Koivunen, Herätys, nyt se alkaa taas! 15.5.2016. YouTube-video, kesto 9:25. Aloitan kuitenkin myös blogin pitämisen ja se tulee olemaan tekstin ja videon sekoitus. Videoblogit ovat hiukan hankalia tehdä, sillä toisilla ei ole aikaa niitä katsella tai yksinkertaisesti eivät jaksa katsella meikäläisen naamaa hölöttämässä asioista. Se on hyvin ymmärrettävää.

Remonen.fi, Merta edemmäs, 15.5.2016. Ei kuulemma pitäisi mennä kalaan. Joten siksi en nyt mennytkään kuin tuohon pihalle, kun nurmikkoa leikatessani havaitsin, että kriikuna kukkii.

Ilta-Sanomat, Upea kuva! Kylmäpäinen luontokuvaaja kohtasi Haminan karhun silmästä silmään – ”Se tulee kohti ja se tulee kovaa”. Haminan perjantaista lähtien jahdattu karhu oli vähällä juosta sunnuntaina kouvolalaisen luontokuvaaja Lassi Kujalan yli. Kujala kohtasi nuoren karhun silmästä silmään Haminan Rantahaassa, jossa hän oli kuvaamassa lintuja.

Yle Luonto, Kuvagalleria: Kielot kukinnan kynnyksellä ja sammakoiden syleily. Maisemat ovat kuluneella viikolla vihertyneet vauhdilla. Rankkoja sateitakin on saatu. Sääkuvaajat ovat ikuistaneet otoksiinsa muun muassa sumuja ja sammakoita.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, WhatsApp tuomassa videopuhelut sovellukseensa. Koska ominaisuus on jo käyttäjien testauksessa, niin voi olettaa, että ominaisuus pääsee kaikkien käyttäjien puhelimiin pian.
 • Mobiiliblogi.com, Huawei Honor V8: suuri näyttö ja kaksi kameraa. Uutuus suuntaa toistaiseksi ainakin Kiinan markkinoille ja toistaiseksi ei ole tietoa siitä, nähdäänkö Honor V8 mahdollisesti aikanaan esimerkiksi suomalaisten jälleenmyyjien valikoimissa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 14 Tutorials To Help You Shoot Better Photos At The Coast. Linkit tutoriaaleihin.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Arek Halusko. Kanada. Urbaania.

Diyphotography.net.

Earthboundlight.com, Reciprocity and Exposure Math in the Digital Age, 15.5.2016. Resiprookki. Vastavuoroisuus. Valotukseen vaikuttaa valon määrä ja valotusajan pituus.

Petapixel.com, Ep. 72: Are We Too Sensitive or Desensitized in 2016? Podcast.

Kamera & Bild, Evelina Carborn: »Vill inte stå still«. Haastattelu.

Fotosidan.se, Sötchock och folkhemskonst. Poddradio.

Fotosidan.se, Linda drar igång bokprojekt med Kickstarter. Neljä päivää jäljellä, koossa 84.815 kruunua, tavoite 90.000 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Valokuvaaja pääsi kurkistamaan Venetsian aatelisten palatseihin. Heikkilä vietti vuosina 2005–2016 eripituisia jaksoja kaupungissa ja kiersi kameroineen yhä harvemmaksi käyvissä palatseissa, joissa vielä asutaan. Kuvista on nyt tehty Maahengen kustantama kirja sekä näyttely Kansallismuseoon.

Yle Kotimaa, Saako uhria todellakin kuvata onnettomuuspaikalla? – Suomessa poliisi ei saa ottaa tirkistelijältä edes kännykkää. Kuvaamisen yleistyminen onnettomuus- ja rikospaikoilla on saanut ensimmäiset maat reagoimaan kuvaamisen kieltävillä lainmuutoksilla. Suomessa yleisellä paikalla saa kuvata. Poliisi voi korkeintaan kauniisti pyytää "raatokärpäsiä" siirtymään kauemmaksi.

 • Suomessa laki kuvaamisesta yleisillä paikoilla on ajalta, jolloin kaikilla ei vielä ollut kännykkää. Meillä kuvaamista yleisellä paikalla ei ole kielletty. Jopa poliisin toimintaa saa meillä kuvata, ellei poliisilla ole mitään aivan erityistä syytä sitä kieltää. Yleensä ei ole.

Helsingin Uutiset, Iiro, 25, kuvaa ammatikseen kissoja – "Muotokuville on nyt kysyntää". Lähes valmis taiteen kandidaatti Iiro Rautiainen, 25, muutti vuosi sitten Rovaniemeltä Hyvinkäälle. Hän perusti toiminimen kissojen valokuvausta varten. Hänen valikoimaansa kuuluvat myös lemmikkikissojen kuvat. – Olen mukana kuuden valokuvaajan kimppastudiossa. Se avattiin huhtikuussa. Kissakuvat otan kuitenkin aina asiakkaiden kotona, jotta eläimet saavat olla tutussa ympäristössään.

 • Rautiainen on kuvannut tammikuun jälkeen kymmenen kissaa. Lemmikkien muotokuville on kysyntää.

Tekniikkatalous.fi, Gigabitin netti luvataan 600 000 kotitalouteen – Nopeampi yhteys vanhalla kaapeloinnilla. Teleoperaattori DNA tuo palvelun myyntiin tiistaina. Gigabitin liittymän saa operaattorin kaapelimodeemiliittymien verkossa ensin noin 300 000 kotitalouteen pääkaupunkiseudulla ja lähikuukausina myös Oulussa. Koko 600 000 kotitalouden alueella palvelun pitäisi toimia noin vuoden sisään.

 • Nopeudesta joutuu pulittamaan melko ison, 50 euron kuukausimaksun. Lisäksi uusi nopeus vaatii uuden Sagencomin päätelaitteen, joka maksaa noin 126 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

IR, Fuji XF 100-400mm WR: Initial impressions and real world galleries from Fuji’s first super-telephoto zoom. Polttovälivastaavuus 152 - 609 mm. Ensikokemukset. 1.4 kg. Fujin mukaan kuvanvakaaja teho on viisi pykälää. $1.900.

Pdnonline.com, How to Break into Kids' Photography.

Kamera & Bild, Sara Arnald: Fotografen som kameleont. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Timon poikkitiedepalsta, Sopimus tekijänoikeuden luovutuksesta, 12.5.2016. Vähän poikkitieteellistä jatkoa julkaisusopimuksiin ja vaihtoehtoinen sopimusmalli. Kohteena erityisesti lehtien satunnaiset avustajat.

Nuoret valokuvaajat, lauantaina Photowalk-tempauksia. Lahti, Hki, ym.

HS blogit, Maaginen numero neljä ja jääkiekon kuuluisin valokuva. Kuvaa ei näytetä, mutta tarkka sanallinen selostus kuvasta. Käyhän se näinkin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Driving Through the Magnificent Landscape of Iceland.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

The Online Photographer.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. Luettava viikonlopuksi. 12 linkkiä.

Popular Photography, Tips From a Pro: Shoot Kid Photography That's Authentic, Not Cheesy. How to.

Pdnonline.com, How to Get Work As a Social Media Influencer? Hope the CEO’s Kid Likes You. Some-mainonta aika kaoottista.

The-digital-picture.com, The Making of IMAX A Beautiful Planet.

 • Wikipedia, IMAX. Alkuaan 70 mm filmille kuvattua. Iso kaareva valkokangas, katsoja mahdollisimman lähellä. Digitaalinen versio esiteltiin vuonna 2008, kaksi 2k-resoluutiota projisoidaan päällekkäin. Suomessa ei ole yhtään IMAX-teatteria (niitä uudempia). Suomea lähin löytyy Tallinnasta, vanhankaupungin Vapaudenaukiolta kävelymatkaa alle kilometri.
 • Tallinna24.ee, Lähin IMAX-elokuvateatteri löytyy Tallinnasta – "IMAX nielaisee katsojansa elokuvan sisään". Tallinnan IMAXissa, eli IMAX Kino Kosmoksessa, on kankaan koko miltei 300 neliömetriä (Suomen suurin valkokangas Tennispalatsissa, 184 neliömetriä). Tallinnan Kosmoksessa kuva tykitetään kankaalle kahdella digitaalisella 4K-projektorilla, jotka heijastavat kankaalle yhden äärimmäisen laadukkaan kuvan. IMAXin teho korostuu entisestään 3D-elokuvissa, joita katsotaan erityisten 3D-lasien läpi, mutta kokemisen arvoinen on myös "pelkän" 2D-filmin katselu IMAX-teatterissa.

Photographyblog.com, Panasonic LUMIX G VARIO 12-60mm f/3.5-5.6 ASPH. POWER O.I.S. Review. Micro 4/3 -systeemiin, kroppikerroin 2x, polttovälivastaavuus 24 - 120 mm. Arvosana 4 * / 5 *. $499.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Kevät yllätti valokuvaajan, 12.5.2016. Huhtikuussa kevät vyöryi Suomeen ryminällä enkä osannut ollenkaan valmistautua sen tuloon. Koko kuukausi oli yhtä kiirettä ja kaaosta, mutta vähän ehdin sentään reissata eri puolilla Etelä-Suomea. Katselin jäidenlähtöä meren ja järvien rannoilla, kuljin metsissä sumuisena kevätyönä, kuvasin teeren soidinta aamuhämärissä, konttasin sinivuokkojen perässä.

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog.

Kamerakoulu.fi, Moniosaaja Peter Forsgård haastattelussa, 12.5.2016. Neljä kirjaa, kolmekymmentä vuotta ammattilaisena ja pitkäaikainen bloggaaminen kahdella kielellä. Siinä Peter Forsgårdin vaikuttava lista saavutuksia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

 • Top 11 Best Ultra Zoom Bridge Digital Cameras 2016. Linkit arvioihin.
  • Number 1 - Panasonic Lumix FZ1000
  • 2 - Sony Cyber-shot RX10 Mark II
  • 3 - Panasonic Lumix FZ330
  • 4 - Canon Powershot G3 X
  • 5 - Panasonic Lumix FZ72
  • 6 - Nikon Coolpix P610
  • 7 - Canon Powershot SX510 HS
  • 8 - Canon Powershot SX60 HS
  • 9 - Olympus Stylus SP-100EE
  • 10 - Fujifilm FinePix S-1
 • Canon Powershot G7 X Mark II Review. Helmikuussa julkistettu, näinä päivinä myyntiin. Edelleen 20 megapikselin CMOS-sensori ja 24-100mm F1.8-2.8. ISO 100 - 12800. Ulkonäköä muutettu. Kääntyvä kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Kahdeksan raw-kuvaa sekunnissa. Akut kestävät 25% pitempään kuin alkuperäisessä G7 X -mallissa. 240 kuvaa yksillä akuilla. Edelleen 1080/60p HD video, stereoääni, Wi-Fi, etäyhteyllä voi kuvata älylaitteesta. Arvosana 4.5 * / 5 *. Toimitukset vasta alkamassa. Suomen hinta on 700 euroa.

Petapixel.com.

IR.

Techradar.com.

The Online Photographer, Faked-up Photos. Mike ei oikein innostu kuvamanipulaatio vs. perinteiset valokuvat.

Diyphotography.net.

Lensrentals.com, blog, Shooting the Nashville Predators with the New Canon 1DX Mark II.

Popular Photography, You Can Do It: Create Abstract Light Patterns In Photos Using LEDs.

The-digital-picture.com, Wildlife Photographer Andy Rouse Shares Thoughts on the 1D X Mark II.

Fotosidan.se, Så jobbar en sportfotograf. Fotosidan tv. YouTube-video, kesto 5:20.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Suomalaisvalokuvaaja pääsi kurkistamaan Venetsian aatelisten kulissien taakse – "Tämän päivän rikkaus on kovaa ja julmaa". Valokuvaaja Jaakko Heikkilä pääsi kuvaamaan Venetsian yksityispalatseja ja niiden aatelisia asukkaita. Heikkilä kertoi aamu-tv:n haastattelussa, että luottamuksen saaminen aatelisten kanssa ei syntynyt hetkessä.

HS, Kuuhullun kuukuvaajan upeissa valokuvissa kuu ja Helsinki kohtaavat. Lampén on elänyt kuuntäyteistä elämäänsä pitkin talvea ja kevättä myös Facebookissa. Hän on julkaissut siellä paljon kuukuvia, ja hänen lyhyet, päiväkirjamaiset tekstinsä kertovat, että vastoinkäymisiä on tosiaankin riittänyt.

 • Lampén tekisi erittäin mielellään kuukirjan, mutta kynnys on korkea. ” Tommi Laurinsalo on jo tehnyt, ja kun luin sen, tajusin, että se on kirja, jonka olisin halunnut tehdä. Tämä on noloa tunnustaa, mutta se on normaalia taiteilijan kateutta. Silti, jos löydän hyvän näkökulman ja saan tarpeeksi hyviä kuvia ja löydän julkaisijan, niin ilman muuta.”

Yle Lappeenranta, Hölmistynyt kärppä ja pumpulia keräävä orava seikkailevat katsojien kevätkuvissa - kuvagalleria. Katsojien kameranlinsseihin tarttui pakkasta, joutsenia, oravia sekä kevään merkkejä. Tavattiinpa karkumatkalle lähtenyt pitkäkorvaisen poikanenkin. Katso kuinka luonto kääntyi kohti kevättä Kaakkois-Suomessa. Julkaisemme kuvia arki-iltaisin jokaisessa alueuutislähetyksessämme. 28 kuvaa.

Mobiili.fi, Nyt voit viestiä WhatsAppilla myös tietokoneelta – Windows- ja Mac-sovellus ladattavaksi. Samoin kuin WhatsAppin jo aiemmin tarjolla olleen verkkoselaimella käytettävän WhatsApp Webin kanssa, otetaan uudet sovelluksetkin käyttöön skannaamalla puhelimessa olevalla WhatsApp-sovelluksella tietokoneen näytöllä näkyvä QR-koodi. Koodin skannaukseen pääsee edelleen käsiksi WhatsAppin asetusvalikosta WhatsApp Web -kohdasta.

Mikrobitti.fi, Virtuaalikamera tuo ystävät luoksesi. Kickstarter-projekti. Kameran lähettämän videokuvan vastaanottamiseen tarvitaan 3D-lasit ja älypuhelin.

Valokuvatorstai, 409. haaste, 12.5.2016. "sävy".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

PDN Photo Annual - 2016, Photo Books. Ensimmäisenä Aapo Huhta. Kuusi kuvaa.

Vielä vähän Canonin eilisistä julkistuksista.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

The Online Photographer.

Pdnonline.com, Pro Photographer vs. Actor: Can People Tell the Difference? YouTube-video, kesto 5:15.

Pdnonline.com, Lens Review: Olympus 300mm f/4. Micro 4/3 -systeemiin, kroppikerroin 2x. Polttovälivastaavuus 600 mm. Kuvanvakaaja. Ja vielä: Olympus O-MD E-M5 Mark II ja E-M1 -rungoissa (joissa myös kuvanvakaaja) teho kuusi pykälää (!). Suodinkierre 77 mm. Säänkestävä. Teknisesti paras testatuista Micro 4/3 -systeemin objektiiveista. Ilman jalustaa kuvaaminen onnistui hyvin 1/60 s. Lähin kilpailija on Panasonic 100-400mm f/4-6.3 ei maksa ihan yhtä paljon, $1.800. Panasonic tarjoaa myös kaksikertaisen kuvanvakautuksen, ei vielä testattu. Olympuksen hinta on $2.500. Ainut miinuspuoli oli vähän hankala manuaalitarkennus. Muuten aivan erinomainen objektiivi.

Techradar.com, 10 best GoPro and Action cameras 2016.

Kamera & Bild, Nikon D500: Några första intryck. 21 megapikseliä, kroppikenno. Sama automaattitarkennus kuin Nikon D5 -mallissa. Hyvä kuvausote. Bluetooth. Wi-Fi. Nopea kamera. Sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa. Tarkennuksen hienosäätö on tehty helpoksi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Luonto, Oransseja auringonlaskuja ja lintujen soidintaisteluita – katso kevät kuvina. Ylen lukijoiden häikäisevät sääkuvat näyttävät, mitä luonnossa on tapahtunut parissa kuukaudessa. Metsojen soidinpuuhat ja luonnon herääminen väriloistoon ovat näyttävää katseltavaa. 20 kuvaa.

Kamerakoulu.fi.

Pallopanoraamablogi. Merkuriuksen varjossa, 10.5.2016. Tämä maanantai olikin 0,004 promillea pimeämpi kuin sunnuntai. Merkurius nimittäin heitti puolivarjonsa Maan kohdalle, täällä se näkyi pienenä pyöreänä silhuettina Auringon kiekkoa vasten. Ylikulku alkoi siinä kahden tienoilla ja loppui vasta ihan äskettäin eli iltakymmeneltä.

Älypuhelimista.

Featureshoot.com, Drone Captures Wedding Photos Like You’ve Never Seen Before.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Photograph Creative Silhouettes In 5 Easy Steps.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, Meeting the Man. Lontoossa Cteinia tapaamassa.

The-digital-picture.com, Lighting the Princess – Going Simple High Key for the Prom.

Pdnonline.com, The Future of the Electronic Shutter. Mekaaninen suljina 1/8000 s, elektroninen suljin 1/32000 s (äänetön, ei liikkuvia osia). Mutta vielä on pari ongelmaa ratkaistavana.

Lensrentals.com, Review of the New Fuji X-Pro2. Tammikuussa 2016 julkistettu, lippulaivamalli X-Pro1:n seuraaja (vuodelta 2012). 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 1.5x. Yhdistetty eElektroninen/optinen etsin. Elektroninen etsin 2.36 megapikseliä. Säänkestävä runko. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.620.000 pistettä. Paino 495 g. Video 1080/60p. Nopea Wi-Fi. ISO 51200, tukee pakattua RAW-muotoa. Tarkennus on Fujin mukaan nyt X-sarjan nopein. Pohjimmiltaan mittaetsintyyppinen kamera. 273 tarkennuspistettä, mahdollisuus valita myös 77 tarkennuspistettä nopeampaan valitsemiseen. Kahdeksan kuvaa sekunnissa. Kuusi painiketta, joihin kameran käyttäjä voi itse valita haluamansa toiminnon. Mikrofoniliitin, ei kuulokeliitäntää. Kaksi sd-korttipaikkaa. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa (optinen etsin), 250 kuvaa (elektroninen etsin). Ylivalottaa helposti. Elektroninen etsin ei paras mahdollinen. Optinen etsin on erinomainen. Hämäräkuvissa vähän kohinaa. Hyvä ergonomia. Sopii hyvin katukuvaukseen. Runko vähän alle 1.900 euroa.

Lensrentals.com, Sony FE 50mm f/1.8 MTF and Consistency. $250. Laboratoriotestit. Vaihteliko laatu, kun verrattiin testipenkissä montaa kappaletta samaa objektiivisarjaa.

Fotosidan.se, Nikon D500: Några första intryck.

Fotosidan.se, Fotoförbud på sjukhus införs i flera landsting. Aina löytyy sääntöjen rikkojia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.05.2016   (linkki)

Jaakko Heikkilä: Veden kätkemiä huoneita
28.8.2016 asti

Kuva: Jaakko Heikkilä.

Veden kätkemiä huoneita -näyttely tarjoaa tilaisuuden kurkistaa sisälle Venetsian harvenevan aateliston palatseihin ja kohdata niiden asukkaita elämäntarinoineen.

Näyttelyssä on esillä noin 50 valokuvataiteilija Jaakko Heikkilän kuvaa, jotka on otettu vuosina 2005–2015 aatelisten palatseissa Venetsiassa. Lisäksi nähtävänä on venetsialaisia huonekaluja 1800-luvun lopulta Kansallismuseon kokoelmista.

Näyttelyyn liittyy valokuvateos "Veden kätkemiä huoneita - Rooms Hidden by the Water", kirjoittajat Jaakko Heikkilä, Barone Alberto Franchetti, Alex Snellman ja Minerva Keltanen. Kovakantinen, 87 kuvaa, 131 sivua.

Valokuvaaja Jaakko Heikkilä (s. 1956) on ihmisten tarkkailija, joka on tullut tunnetuksi ihmisten ja ihmisryhmien kuvaajana ympäri maailmaa.

Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, Helsinki
klo 11-18
10/7/0 €
Sisäänpääsy Museokortilla

Sebastien Leclercq & Tasha Doremus: Majesteettista yksitoikkoisuutta
Sebastien Leclercq & Tasha Doremus: Majesteettista yksitoikkoisuutta4.9.2016 asti

Ranskalais-englantilainen taiteilijapariskunta Sebastien Leclercq ja Tasha Doremus nostaa valokuvanäyttelyssään esiin suomalaiset merityöläiset mm. satamassa, rahtilaivassa ja telakalla.

Näyttelyn kuvat ja lyhyet videot ovat dokumentteja, mutta meri työympäristönä tuo kuviin tietyn majesteetillisuuden.

Näyttelyn on tuottanut RaumArs-taiteilijavierasohjelma yhteistyössä Rauman merimuseon kanssa.

Suomen merimuseo
Tornatorintie 99, Kotka
ti, ke 10-20, to-su 10-17
10/6/0 €
ke 17-20 vapaa pääsy
Sisäänpääsy Museokortilla

Digicamera.netin Foorumilta.

Gotech.fi, Ultra hd -televisioiden myynti nousi 94,6 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. 3.5.2016. Kameroiden myynti laski kaikissa tuoteryhmissä. Yhteensä laskua kertyi 22,1 prosenttia. Suomen vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (v. 2015). Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi tarkoittaa suurelta osin kompaktikameroita.

 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myynti 2,073 miljoona euroa. Vähennystä -27.7%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myytiin 7 920 kpl. Vähennystä -42.6%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, keskihinta 262 euroa. Kasvua 26%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myynti 1,794 miljoonaa euroa. Vähennystä -12.7%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myytiin 3 355 kpl. Vähennystä -32.9%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, keskihinta 535 euroa. Kasvua 30.1%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myynti 3,764 miljoonaa euroa. Vähennystä -18.3%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myytiin 6 075 kpl. Vähennystä -30.6%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, keskihinta 620 euroa. Kasvua 17.8%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myynti 7,631 miljoonaa euroa. Vähennystä -19.9%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myytiin 17 750 kpl. Vähennystä -37%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, keskihinta 440 euroa. Kasvua 27.2%.
 • Action-kamerat, myynti 1,501 miljoonaa euroa. Vähennystä -22.1%.
 • Action-kamerat, myytiin 5 672 kpl. Vähennystä -23.2%.
 • Action-kamerat, keskihinta 265 euroa. Vähennystä -8.8%.
 • Muut video-kamerat, myynti 0,624 miljoonaa euroa. Vähennystä -26.8%.
 • Muut video-kamerat, myytiin 1 648 kpl. Vähennystä -27.9%.
 • Muut video-kamerat, keskihinta 425 euroa. Kasvua 1.5%.
 • Tulostimet, myynti 5,841 miljoonaa euroa. Vähennystä -8.3%.
 • Tulostimet, myytiin 52 715 kpl. Vähennystä -13.13%.
 • Tulostimet, keskihinta 111 euroa. Kasvua 5.7%.

Voice.fi, Karu tieto Ikean kuvaston sisustuskuvista - jopa 75% ei ole totta. Elle Decorin mukaan 75 prosenttia Ikean sisustuskuvista on koottu yhteen tietokoneella. Monet sisustuskuvissa nähdyistä huoneista eivät siis koskaan olleet oikeasti olemassa, vaan ne on rakennettu kuvamuokkauksen avulla.

'Yle Luonto, Kansanedustaja Pertti Salolainen: Suomalaiset arvostavat luontoa – puheissaan, mutta eivät teoissaan. Salolainen on harrastanut luontovalokuvausta jo kymmeniä vuosia ja kiertänyt otosten perässä ympäri maailmaa. Viikonvaihteen hän vietti kuvauskojussa itärajan tuntumassa tarkoituksenaan ikuistaa muun muassa suurpetoja ja teeriä.

'Iltalehti, Synnytyssairaaloissa kuvaaminen karkasi käsistä Ruotsissa - "Täyskielto olisi paras". Ruotsin sairaaloiden henkilökuntaa on kuvattu ja sitten haukuttu netissä. Useat synnytyssairaalat Ruotsissa ovat kieltämässä video- ja valokuvaamisen synnytysten yhteydessä, sillä kuvat henkilökunnasta ovat levinneet sosiaalisessa mediassa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Poetry and Violence on the Open Seas.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, A Clarification of the Vivian Maier Case. Kaukaisia sukulaisia löytyi lisää.

Popular Photography, Interview: Behind the Scenes with Getty Images Sport at the 2016 Summer Olympic. 16 päivää olympialaisia.

Photographyblog.com, Pentax K-1 Review. Helmikuussa 2016 julkistettu.Täyskennoinen, 36 megapikseliä, ei varsinaista antialias-filtteriä. Pixel Shift lisää dynamiikkaa ja tarkkuutta. 14-bittiset RAW-tiedostot. Sisäänrakennettu GPS, elektroninen kompassi, tähtien seuranta. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa (tässä luokassa ainoa). Wi-Fi. ISO 100 - 204.800. Full HD 1080p video 60 kuvaa sekunnissa. 4.4 kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Säänkestävä. Suljin 300.000 laukaisua. Yksillä akuilla ottaa 760 kuvaa. Optinen etsin 100% (melein). 3.2 tuuman joka suuntaan kääntyvä lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Kaksi sd-korttipaikkaa. USB 3.0. Led-valot takana, näppäimet valaistu. Selvästi pienempi kuin Nikon D810 tai Canon EOS 5DS R. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta, runko 2.000 euroa.

Fotosidan.se, 2st Canon 1D X Mark II. Blogi. Fotosidan. Testaus käynnissä.

Kamera & Bild, 50mm f/1,8 för under tusenlappen till Nikon. Yongnuo $82. Nikonin oma malli melkein kolminkertainen hinta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tervastulia-blogi, poimintoja.

 • Punavihersokeus ja valokuvaus - mahdoton yhtälö? 31.1.2016. Usein huomaan punavihersokeuteni siitä, että en osaa kertoa jonkun esineen väriä varmaksi. Jään empimään onko se ruskea vai vihreä tai onko se harmaa vai vaalean vihreä? Syksyisin puolukan kerääminen on tuskaisen hidasta. Joudun kumartumaan matalalle löytääkseni punaiset puolukat vihreiden lehtien seasta. Tiheässä varvikossa en löydä marjoja ellen laskeudu polvilleni ja sankollisen keräämiseen menee helposti tunti.
 • Revontulien kuvausreissulla hyvää kannattaa odottaa. 16.3.2016. Alkuvuosi on ollut revontulien kuvauksen kannalta erityisen huono ainakin täällä Pohjois-Karjalassa. Tammikuun kirkkaiden pakkasöiden aikana taivas pysyi pimeänä, eikä auringon aktiivisuutta ollut juuri havaittaissa. Pohjoisessa toki oli nähtävissä revontulia mutta jo täällä maan keskiosissa ne jäivät jo horisontin taakse piiloon.
 • Ensimmäiset kokemukset Tamron 24-70mm f/2.8:sta. 16.4.2016. Hankin uuden linssin kameran nokalle ja malttamattomana odottelin sitä saapuvaksi. Kun lopulta postista tuli ilmoitus paketista, en meinannut pysyä nahoissani. Seuraavava päivänä sää oli sopivan kirkas ja pääsin heti testaamaan linssiä hyvissä olosuhteissa. Teknisesti objektiivi on jämäkkä ja zoomi hieman uutuuden jäykkä. Ainoastaan vastavalosuoja pitää hieman ääntä kun sitä heiluttaa. Tämä on kuitenkin niin vähäistä, etten pidä sitä häiritsevänä.

Yle Kotimaa, Kiekkojoukkueen kuvaaminen vei uranvaihtajan Siperiaan: "En ole päivääkään katunut". Hämeenlinnalainen Pekka Rautiainen päätti muutama vuosi sitten tehdä suuren muutoksen työelämässään. Hän jätti vakituisen päivätyön työnjohtajana ja päätti tarttua kiinni unelmaansa. Hän halusi kolmen vuoden ajan kokeilla, voisiko elättää itsensä ja perheensä valokuvaamalla.

 • Riskit työllistymisestä olivat olemassa, kun Pekka valmistui valokuvaajan ammattitutkintoon. Suomi on täynnä hyviä valokuvaajia ja nykytekniikan ansiosta monet organisaatiot hoitavat kuvaamiset itse.

HS. Maailma kuvina. Kussakin 10 kuvaa.

Rajalacamera.fi, Avoimet työpaikat.

 • Myymälät Myyjä, Helsinki toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työ alkaa sopivan hakijan löydyttyä. Tehtävä täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä. Hakuaika päättyy 29.5.2016.
 • Asiakaspalvelu. Asiakaspalvelija, Kaarina toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työ alkaa sopivan hakijan löydyttyä. Hakuaika päättyy 29.5.2016.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Goland Group Oy. Tehtäväna on kuvata erikseen yksilöitäviä toimitilakiinteistöjä eri puolilla Suomea. Ajokortti oltava. Lähtökohtaisesti varustetaan tehtävän suorittamiseksi tarvittavilla työvälineillä. Oma auto / auton käyttömahdollisuus on eduksi, mutta se ei välttämätöntä.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus tuntipalkka, sovitaan erikseen
Työn luonne kesätyö
Työ alkaa Niin pian kuin mahdollista
Työaika osapäivätyö, n. 7,5 h
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 19.05.2016 klo 16:00

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net, Focus: Why I choose Servo focus over Single.

Dpreview.com, Go with the glow: How to effectively use Orton Layers in post processing. Utuinen mutta terävä valokuva. Miten.

Earthboundlight.com, Composition Always Happens, With or Without You, 8.5.2016.

Petapixel.com, Ep. 70: Is a Sony Mirrorless Medium Format System Coming? Podcast.

Popular Photography, Printer Test: Epson SureColor P400. A3+ mustesuihku. USB, ethernet, wifi. Suomen hinta on vähän 650 euroa.

Kamera & Bild, Tobias Andersson – med kosmos i siktet. Haastattelu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Juha Jantunen, strobotti.com, Dr. Retro Vappu Disco Night at Navy Jerry's, 7.5.2016. Navy Jerry's on Helsingin Kampissa sijaitseva teemaravintola, jonka sisustus mukailee 50- ja 60-luvun jenkkimerivoimien satamabaareja. Vappuaattoyönä tässä samaisessa rommibaarissa oli Dr. Retron vetämä DJ-keikka, jota siis olin kuvaamassa.

Tiinapuputti.com, Katalonian kaduilla, 3.5.2016. Olin viime viikolla lomalla Barcelonassa ja turistikierrosten välillä tuli kuvattua myös vähän. Kun katselin tiedostoja eilen, tuli mieleeni, että onpa kuvissa Katalonian värit, punainen ja keltainen. Mutta päätin lopulta lisätä sarjaan myös kevään sinistä, vihreää ja valoa.

Rakkaudesta valokuvaan -blogi, Loppusuoralla, 2.5.2016. Niin se aika vaan on vierähtänyt ja ollaan VAT-opintojen loppusuoralla. Näyttömateriaalin lähettämisen deadline oli viime viikonloppuna ja lauantaina materiaali lähti minun käsistäni! Ja mikä helpotus se olikaan, kun painoin lähetä-nappia! Vihdoinkin - kaikki tehtävä on minun osaltani tehty.

Yle, Yle Pohjois-Koreassa: Harvinaiset kuvat propagandan takaa.

Yle Kotimaa, Lämpö hellii Suomea – katso lukijoiden kuvat kevään merkeistä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Pndonline.com, Camera Review: Phase One IQ3 100MP and XF Camera. 100 megapikselin keskikoon kameraperä. 16-bittinen, 100 megapikselin CMOS-sensori. ISO 50 - 12800. Dynaaminen alue enemmän kuin 15 stoppia. Kaikki parempaa, värit, yksityiskohdat. $48,990 (IQ3 100MP, XF kamera, 80mm LS objektiivit, lisävarusteet).

Kamera & Bild, Jonathan Stenvall fotar djur med citypuls. Haastattelu. Nordic nature photo contest, vuoden 2015 nuori luontokuvaaja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.05.2016   (linkki)

Sata vuotta - sata kuvaa
Kuva: Ilkka Halso.8.9.2016 asti

Maaseudun Tulevaisuus -lehti juhlii satavuotista historiaansa kiertävällä valokuvanäyttelyllä.

Sata vuotta, sata kuvaa -näyttelyn valokuvaajina on Maaseudun Tulevaisuuden entisten ja nykyisten kuvaajien lisäksi tunnettuja suomalaisia valokuvaajia eri vuosikymmeniltä. Kokonaisuus sisältää teoksia mm. I.K. Inhalta, Jaakko Heikkilältä, Esko Männiköltä ja Caj Bremeriltä.

Näyttelyssä nähdään myös lehden lukijoiden latokuvia, joita Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-lehti ja Posti pyysivät lähettämään postimerkkiä varten. Kaiken kaikkiaan Maaseudun Tulevaisuuden lukijat ehdottivat postimerkiksi 4000 latokuvaa.

Näyttelyn ovat kuratoineet Liisa Heikkilä-Palo Maahengestä sekä Elina Heikka Suomen Valokuvataiteen museosta. Näyttely kiertää Suomessa vuosina 2016–2017.

LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1, Punkaharju
ti-su 10-17
10/8/5/25€
Sisäänpääsy Museokortilla

Markus Jokela: Kuvia Suomesta
Kuva: Markus Jokela.29.5.2016 asti

Galleria Ratamon näyttelyssä on esillä Markus Jokelan valokuvia suomalaisesta arjesta 1990-luvun alusta viime vuosiin.

Markus Jokela valittiin vuoden parhaaksi valokuvaajana Suomen kuvajournalistit ry:n järjestämässä Kuvajournalismi 2015 – kilpailussa.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Kimmo Rauatma: Alokkaasta aikuiseksi
15.5.2016 asti

Kimmo Rauatmaan valokuvia kainuulaisista varusmiehistä. Valokuvahanke on saanut tukea Journalisen kulttuurin edistämissäätiltä.

Aatos
Akkonniementie, Sotkamo

Haaga-Helian toimittajaopiskelijat: Vapaus on jokaisen vastuulla
15.5.2016 asti (Sanomatalo)
31.5.2016 asti (Finlandia-talo)

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tuottama näyttely kertoo ilmaisunvapaudesta.

Joukko Haaga-Heilan toimittajaopiskelijoista sai mahdollisuuden tuottaa haluamallaan tavalla valokuvanäyttelyn Finlandia-taloon ja Sanomataloon. Näyttely liittyy Helsingissä 3. - 4. toukokuuta pidettyyn World Press Freedom Day -tapahtumaan. Opiskelijat halusivat käyttää saamansa vapauden antamalla sen edelleen niille, joiden ääni jää usein kuulematta.

Sanomatalo, mediatori
Töölönlahdenkatu 2 Helsinki
ma-pe 7-20, la ja su 9-20

Café Veranda
Mannerheimintie 13 e, Helsinki
ma-pe klo 9-19 sekä aina kaksi tuntia ennen konserttia

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Lehtikuvasta tuli hetkessä ikoni – yksinäinen ruotsalaisnainen astui vastustamaan uusnatseja mielenosoituksessa. Ruotsalaiselle rasisminvastaiselle Expo-yhdistykselle työskentelevä Lagerlöf julkaisi kuvan aluksi yhdistyksen sivuilla ja omalla Facebook-sivullaan. Sen jälkeen kuva alkoi levitä. Jotkut ovat väittäneet, että kuva olisi lavastettu, mutta Asplund sanoi, ettei hän ollut kuullutkaan Lagerlöfistä ennen kuin tämä otti yhteyttä ja kertoi, että he aikovat julkaista kuvan.

Yle Pohjanmaa, Leppäkerttu, leskenlehti – sääkuviinkin kevät ehti. 13 kuvaa.

Yle Jyväskylä, Kuvagalleria: Suvisuihku ja kuovit kävelyllä. Taakse jäävällä viikolla on eletty jo varsin kesäisissä keleissä. Sääkuvaajat ovat tallentaneet muun muassa kukkaloistoa, hiirenkorvia ja peilityyniä vesiä.

Marmai.fi, Metromainosten tilalle kissojen kuvia - "Kuvitelkaa sitä iloa". Joukkorahoituspalvelu Kickstarterissa on käynnissä kampanja, joka lupaa korvata metromainokset kissojen ja ainoastaan kissojen kuvilla.

 • (DCN uutiset 3.5.2016 kerrottiin tästä Kickstarter-kampanjasta, silloin 220 osallistujalta oli koossa £4,448. Nyt osallistujia 291, koossa £5,632. Jäljellä päiviä 14, tavoite £23,000 taitaa jäädä saavuttamatta...).

Hardware.fi, Delliltä jättimäinen 43 tuuman näyttö. Dell markkinoi näyttöä ammattilaisille, jotka tarvitsevat samalle näytölle useamman signaalin, ja 43-tuumaiseen 4K-paneeliin mahtuukin helposti neljä noin 20-tuumaista kuvaa. Dell on asettanut hinnaksi sivuillaan $1350, mutta yleensä Dellin jälleenmyyntihinnat päätyvät alemmaksi. Philipsin vastaavan kokoista paneelia löytyy jo Suomesta alle 800 euron hintalapulla. P4317Q:n tarkemmasta julkaisuaikataulusta ei ole vielä tietoa.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Seppälän Koulukuvat Oy, Oulu ja lähiseutu. Työ alkaa 1.8.2016 ja kestää noin kolme kuukautta. Ajokortti, työt hoidetaan Oulusta käsin.

Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa 01.08.2016
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 23.05.2016 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR, Canon 80D Review: Upgrades aplenty, but does the 70D successor earn a spot in your camera bag? Uusi 24 megapikselin sensori, nopeampi prosessori ja päivitetty automaattitarkennus. 1 300 € (runko), 1700 € (runko 18–135 mm:n zoom).

Dpreview.com.

The Online Photographer, Vivian Maier Comes Back from the Dead. Aivan lähiaikoina sovinto luvassa.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 11 linkkiä ja yksi video (6:19, 100 ikonista elokuvaa, 100 katkelmaa).

Pndonline.com, Object of Desire: JuicedLink Little DARling. Pieni laite, äänen tallentaminen. Yksi AA-patteri/akku. Perusmalli $199, lisänä langaton vastaanotto $265.

The-digital-picture.com, B&H Presents "How to Shoot a Timelapse". YouTube-video, kesto 5:06.

Pdnonline.com, Sponsored: Kickstarter Deadline is Near! New SoftPanels LED Lights that Offer a Color Meter Built into Every Light. Tavoite $30.000, koossa $280,932. Vähän yli vuorokausi jäljellä.

Fotosidan.se, En resa in i Gryningen. Bloggaus. Luontokuvausta.

Fotosidan.se, Chimpa lagom. Poddradio.

Kamera & Bild, Damon Loble: ”Nakenbilderna är smakfulla”. Reportaasi. Los Angeles.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Lintukuvausriippuvuus (Sana on melkein vapaa). Onko lintukuvausriippuvaiselle jotai AA-kerhoa vastaavaa yhteisöä? Oma lintukuvausharrastus on taas saanut riippuvuuteen viittaavia piirteitä.
 • Sigman toleranssit (Optiikka). Melkoiset toleranssit Sigma sallii. Ostin 1d mark iii kaveriksi Sigman 300 f2.8 ex dg hsm linssin käytettynä. Terävintä jälkeä syntyy af micro adjustment asetuksella +20, säätövara kamerassa loppuu siihen.
 • Tele suosituksia (Canon täyskenno) (Optiikka).
 • Nikon D500 (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Kuvatuksia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Merkurius kulkee Auringon editse 9.5. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ....Huom ND-filtterit voivat olla infrapuna-alueella läpäiseviä vaikka ne olisivatkin näkyvan valon alueella mustia.
 • Kirsikka ja lohikäärme (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Vappumato. (lisätty yksi mato) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tonskulus. Tänään toteutui viimein eräs haave kuvata kaulushaikaraa. Ajelin rantatietä kun huomasin ruovikossa möykyn jota aiemmin en ollut nähnyt. Lähempi tarkastelu osoitti möykyn olevan kaulushaikara.

Yle.fi/luontovuosi. Kutsumme kaikki luontokuvaajat, niin amatöörit kuin ammattilaisetkin, mukaan rakentamaan uuden luontokuvan näyttelyä. Suomalainen luonto, neljä vuodenaikaa, neljä kuvaushaastetta.

 • Eläköön uusi luontokuva! Kuvaa luonnon herääminen ja osallistu näyttelyyn. Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa ja osallistuminen on ilmaista (lat.huom. "?" ilmaista?). Haasteen teema vaihtelee vuodenajan mukaan. Instagram tai Facebook tai kuvan lähettäminen nettilomakkeella. Kuvan pisin sivu 1920 pikseliä, tiedostokoko max. 5 megaa, jpg (sRGB tai AdobeRGB).
 • Osallistu haasteeseen - lataa kuvasi tästä (ja vielä erikseenkin lataussivu)
 • "Lähettämällä kuvan Ylelle joukkoistuksen yhteydessä annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa Ylen ja kilpailun kumppaneiden palveluissa."
 • Luontovuosi huipentuu Uusi luontokuva-näyttelyyn Luontokeskus Haltiassa Espoossa 17.1.2017 alkaen. Näyttelyyn kootaan kilpailuun jätetyistä kuvista 6000 parasta uutta luontokuvaa.
 • Luontovuoden kuvaaja valitaan yleisöäänestyksellä 12.-16.12.2016 välisenä aikana.
 • Kuvaushaaste järjestetään neljässä eri osassa. Haasteet teemoineen ja ajankohtineen ovat:
  15.4.-6.5.2016 Kevät: Herääminen. Kuvat kuvattu välillä 1.4.-6.5.2016.
  20.6.-11.7.2016 Kesä: Valo. Kuvat kuvattu välillä 7.5.-11.7.2016.
  18.9.-9.10.2016 Syksy: Värit. Kuvat kuvattu välillä 12.7.-9.10.2016.
  20.11-11.12.2016 Talvi: Pimeys. Kuvat kuvattu välillä 10.10.-11.12.2016.

Yle Luontovuosi.

 • Kuvausvinkkejä: Muokkaa mua! Kirkkaus ja kontrasti. Rajaus ja värisävyt.
 • Kuvausvinkkejä: Luontokuvaus eri vinkkelistä. Perinteisiä perspektiivejä haastamalla huomataan otoksen luonteen muuttuvan täysin. Samasta kohteesta voi räpsiä huoletta useampia kuvia kiertämällä kohdetta, menemällä lähemmäs tai kauemmas, kääntelemällä kameraa ja vaihtelemalla tarkennuksen paikkaa.
 • Kuvausvinkkejä: Villieläimet ikuistetaan maltilla. Ammattikuvaajat saattavat odottaa tiettyä eläintä ilmestyväksi päivätolkulla. Karhuja saatetaan houkutella kuviin haaskoilla ja koiranruoalla. Karhu on näyttävä laji kuvata, mutta amatöörikuvaaja voi ottaa tavoitteekseen saada ikuistettua vaikkapa oravan, ketun tai jonkin lähimetsässä elävän lintulajin.
 • Kuvausvinkkejä: Kamera käteen ja luontoon! Kuvaajan kannattaa kuitenkin muistaa, että tähän aikaan vuodesta lintujen tai muidenkaan eläinten pesimärauhaa ei saa häiritä. Esimerkiksi kaikki linnut ovat pesimäaikaan rauhoitettuja.
 • Kuvausvinkkejä: Kevään valo. Villieläimiä kuvatessa on hyvä muistaa, että salamavalo saattaa säikäyttää eläimen. Kuvattaessa eläimiä ei saa häiritä.
 • Kuvausvinkkejä: Kevät omassa pihassa. Pihapiiristä löytyy monenlaista vipeltäjää ja lajien tunnistamisessa voi ottaa avuksi ötökkökirjan tai mobiilisovelluksen. Hyviä kuvauskohteita ovat myös siilit, sammakot ja oravat.

Remonen.fi, Aikainen mato, 5.5.2016. Ajattelin mennä katsomaan Roihuvuoreen josko siellä olisi jo kirsikan kukinta menossa. Netistä katsottuna ei näyttänyt kovin lupaavalta, mutta mistäs sitä koskaan tietää, koska sitten kun kirsikka päättää kukkia, se tapahtuu nopeasti.

MTV, Kiinnostaako valokuvaus? Näin saat hyviä sää- ja luontokuvia – kännykälläkin voi onnistua. MTV:n säätoimitus kysyi sää- ja luontokuvausta ahkerasti harrastavilta kuvaajilta vinkkejä hyvien kuvien saamiseksi. Tärkeimmät vinkit ovat: Pidä kamera aina mukana, tutustu kameraasi kunnolla, rajaa ja sommittele, ota useita eri kuvia ja kokeile eri kuvakulmia! Kuvausvinkkejä kertoivat Matti Hietala Vaasasta, Timo Oksanen Liedosta ja Antti Rinne Lapualta.

Menaiset, Kummitustalot. Metsittyneitä pihoja, romahtaneita kattoja, kosteuden käpristämiä puhelinluetteloita, valokuvia ja kirjeitä. Sellaista on hylätyissä autiotaloissa, joissa Leila Manninen käy urbraaneilla löytöretkillään. Urbaanin löytöretkeilyn harrastusta on takana runsas vuosi. (Oikein kunnon kuvakertomus toteutettu...).

Hardware.fi, Microsoft muistuttaa, että Windows 10 -päivitys muuttuu pian maksulliseksi. Viimeinen päivä 29.7.2016.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

 • 8 Reasons to Love Long Exposure Photography.
  • 1 – Get a smooth look to water, or show how the water moves
  • 2 – Get blurred clouds
  • 3 – You can clear spaces of people and traffic
  • 4 – There is a quietness about the work
  • 5 – Take photos of a common subject and give it a completely different feel
  • 6 – Give a landscape a sense of time, or time passing
  • 7 – Images have a surreal look and give you a different perspective
  • 8 – Night Photography is great for the same reasons
 • 7 Common Mistakes That Could be Ruining Your Travel Photos.
  • 1 – Not enough research done ahead of time
  • 2 – Trying to do too much
  • 3 – You’re too far away
  • 4 – Taking tourist shots
  • 5 – Settling for the first photo
  • 6 – Not being ready
  • 7 – Missing the best light

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, What's the Best Lens Line? Mike on viime aikoina kuvannut Panasonic GX8 -kameralla, nyt Panasonicin tarjonta tuntuu erityisen hyvältä.

The-digital-picture.com, Packing a [Relatively] Light, Versatile Camera Kit for Travel. Lentokoneessa rajoituksia. Piti vähän karsia.

Kamera & Bild, Alexander Mahmoud vågar bli personlig. Suuren journalistipalkinnon ehdokas reportaasin kirjoittamisesta. Oikeasti valokuvaaja. Haastattelu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Pienoiskopterien lennättäjät halutaan käytöskouluun – ”Osa ei ymmärrä, mitä kopteri voi aiheuttaa”. Taivaalla pörräävät pikkukopterit ovat yleistyneet kahdessa vuodessa räjähdysmäisesti. Jälleenmyyjien mukaan useita roottoreita käyttävien multikopterien ostajista jopa 90 prosenttia on 30–40-vuotiaita miehiä. Koptereiden yleistymiseen on muutamia syitä. Ensinnäkin kopterin voi nostaa lentämään jopa yli sataan metriin. Tärkeämpi syy on se, että kopterissa on kiinni kamera, jolla voi kuvata jopa 4K-teräväpiirtotarkkuudella videota.

 • 200–300 euroa Tämän hintaluokan kopterit ovat parhaimmillaan lasten ja nuorten ensimmäisenä kopterina tai sisälennätyksessä.
 • 500–800 euroa Nämä kopterit voivat painaa jo reilun kilon verran, ja niiden lentoaika on yli 20 minuuttia.
 • 1 200–1 600 euroa Uusimmat harrastajaluokan multikopterit kuvaavat 4K-videokuvaa.

Teknavi.fi, Asiantuntijan vinkit varmuuskopiointiin: Älä luota pelkkään pilvipalveluun. – Paljon on kiinni siitä, millainen käyttäjä on kyseessä. Moni ei tarvitse lainkaan paikallista levyasemaa. Pilvitallennus voi riittää, jos käyttäjällä on enimmäkseen tekstitiedostoja. Jos kyseessä on ahkera valokuvaaja tai videoharrastaja, silloin täytyy miettiä järeämpää tapaa, Järvinen sanoo.

 • – Ostin vastikään 69 euron hintaisen usb-levyn, jonka kapasiteetti on yksi teratavu. Se riittää jo melko pitkälle. Kaiken lisäksi kovalevy tekee koko tietokoneesta varmuuskopion yhtä fyysistä nappia painamalla.
 • Vertailun vuoksi esimerkiksi Dropboxissa tertavun tallennustilasta saa maksaa noin 10 euroa kuukaudessa.

Nyt.fi, Lapin erämaassa asuvasta nuoresta naisesta otetut valokuvat herättävät huomiota maailmalla. Tinja Myllykankaan koti on Lapin Muotkatunturilla Inarin ja Utsjoen alueella – 289 kilometrin päässä lähimmästä kaupungista. Nuori nainen asuu erämaassa kumppaninsa sekä 85 rekikoiran kanssa, ilman sähköä tai juoksevaa vettä. Nyt kuvat Myllykankaan arjesta luonnon helmassa herättävät kansainvälistä ihastusta. Ranskalainen valokuvaaja Brice Portolano kävi taltioimassa Myllykangasta tämän kotona ja sen ympärillä, upean luonnon keskellä.

 • Kuvista on tehty juttuja muun muassa valokuvaharrastajien Lensculture-sivulle sekä suositulle My Modern Met -taidesivustolle.

Ilta-Sanomat, Meidän jengi puussa – tapittavat pöllösisarukset ihastuttavat Helsingissä. Alunperin niitä oli seitsemän, mutta yksi katosi. Sen vei ehkä kanahaukka omille poikasilleen. Ne ovat helsinkiläisiä lehtopöllön, Strix aluco, poikasia, tarkkaan sanottuna herttoniemeläisiä jenginuoria. Pöllöporukan ikuisti korkealta männyn oksalta luontokuvaaja ja tietokirjailija Antti Koli.

Iltalehti, Suomalaisfirman värityssovellus kiilasi Netflixin ohi USA:ssa: "Tuli yllätyksenä". Suomalaistiimin perustama Recolor-värityssovellus on saavuttanut huiman suosion Yhdysvalloissa. Sovellus pomppasi tällä viikolla American Entertainment Apps -listan ilmaiseksi ladattavien sovellusten ykkössijalle ohittaen jopa Netflixin. Nyt Netflix on napannut ykköspaikkansa takaisin, mutta Recolor on edelleen kakkosena.

 • Lähes 80 prosenttia värityssovelluksen käyttäjistä on 18-44-vuotiaita naisia, mutta miesten osuus kasvaa koko ajan.
 • Värityssovelluksen perusversio on ilmainen ja sovelluksessa on yksittäisiä ilmaisia kuvia väritettävänä. Jos kaikkiin reiluun 700 värityskuvaan haluaa pääsyn, kuukausimaksu on noin kahdeksan euroa.

Valokuvatorstai, 408. haaste, 5.5.2016. "linja".

TE-palvelut, Valokuvaaja, Kuvamuisto Oy, Helsinki. Kuvamuisto Oy on koulu- ja päiväkotivalokuvaukseen keskittynyt yritys. Pääkaupunkiseudulle haetaan valokuvaajaa. Oppilaiden ja päiväkotilasten muoto- ja ryhmäkuvien ottaminen, valokuvien käsittelyä (valokuvien läpikäyminen ja jatkotoimenpiteet) sekä asiakaspalvelutyö. Edellytys auton käyttömahdollisuus.

Työpaikan osoite 00380 HELSINKI
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Elokuussa
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 31.05.2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to shoot abstract photos of water at home.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, What's Your Niche? Alison Cohen Rosa, Movie Set Photographer. Kysymys-vastaus -haastattelu.

Photographyblog.com, Canon PowerShot G7 X Mark II Review. Helmikuussa julkistettu, näinä päivinä myyntiin. Edelleen 20 megapikselin CMOS-sensori ja 24-100mm F1.8-2.8. ISO 100 - 12800. Ulkonäköä muutettu. Kääntyvä kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Kahdeksan raw-kuvaa sekunnissa. Akut kestävät 25% pitempään kuin alkuperäisessä G7 X -mallissa. 240 kuvaa yksillä akuilla. Edelleen 1080/60p HD video, stereoääni, Wi-Fi, etäyhteyllä voi kuvata älylaitteesta. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 700 euroa.

The-digital-picture.com, 24 Steps to the Perfect Canon EOS Rebel T6 Setup. Mitä kannattaa ihan aluksi tehdä. Canon EOS 1300D, ihan uusi malli.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

(kertaus) Museot.fi, Museokortti. Asiakassivut ovat auenneet! Museot.fi/asiakassivu. Ensin 12-numeroinen asiakasnumero museokortista, sitten sukunimi ja sitten jo salasanaa keksimään. Sen jälkeen avautuvat omat sivut, joista näkee rekisteröidyt käynnit. Samoin näkee, milloin kortti vanhenee. Uusiminen ennen vanhenemista maksaa 54 euroa, sen jälkeen 59 euroa. Uusimisen voi tehdä verkossa tai sitten jossain museokohteessa. Kaikilla kortti on voimassa ainakin 5.5.2016 asti. Viiden euron säästöaikaa on siis tämä ja ja osa huomisesta päivästä (jos museokortin osti aikanaan heti ensimmäisenä päivänä).

Raakakuva.fi, Verkossa 2016.04: Miten päästä street-kuvaamisen pelosta? 1.5.2016. Puolen kymmentä mielenkiintoista linkkiä.

Saukki.com, Pyöräilyä ja valokuvausta, 18.4.2016. Miten onnistuu pyöräilyn ja luontokuvauksen yhdistäminen? Oranssin värinen lasikuitukorinen polkypyörä Questin. Velomobiili.

Musta Taide, neljä valokuvakirjaa vuodessa kotiin, 78 euroa. Tilaajana on nyt tullut oltua toistakymmentä vuotta. Kymmen vuotta sitten vuositilaus oli 54 euroa, silloin saattoi tulla viisikin kirjaa vuodessa. Välillä ei ole ymmärtänyt ollenkaan, miten on voitu sellaisesta materiaalista tehdä valokuvakirja. Vällillä valinnat ovat osuneet nappiin. Ehkä osa viehätyksestä voi olla siinäkin, että etukäteen ei yleensä tiedä, mitä kirjoja on ohjelmassa. Mieleen on jäänyt viitisen vuotta sitten kotiin tullut Hannes Heikuran A4-kokoa isompi kovakantinen Dark Zone / Hämärä vyöhyke. Silloin vuositilauksen hinta oli 65 euroa, ilmestymisen aikaan Heikuran kirjan hinta erikseen ostettuna oli noin 40 euroa.

-Mustan Taiteen eli tämän vuoden alusta Maahengen valokuvakirjat. Valikoimiin kuuluu muutakin kuin vuositilauksen kirjat.

Älypuhelimista.

 • Digitoday.fi, Testi: Huawei P9 on hinta-laatusuhteeltaan huippupuhelimista paras. Huawein P-sarja on kypsynyt Android-puhelinten kärkikastiin. Uuden P9:n hinta on silti pidetty kohtuullisena. P9:n suurin erikoisuus on sen kamera, joka on suunniteltu yhdessä Leican kanssa. Numeroiden valossa kamera ei vielä säväytä: 12 megapikseliä ja f/2,2-aukko. Mutta kuten kamerakansa tietää, kuvanlaatu ratkaisee, eivät numerot. Kamerasta tekee erikoisen se, että siinä on kaksi linssiä: yksi väri- ja toinen mustavalkokuvaukseen. Huawein mukaan kuvan koostamisessa käytetään molempien kameroiden ottamaa kuvaa, mutta tämä jää käyttäjälle näkymättömäksi. Huawei P9 maksaa noin 550 euroa.
 • Teknavi.fi, Vertaa itse: Näin hyödyt LG G5:n laajakulmakamerasta. Kuudentoista megapikselin takakamera on pyhitetty laajakulmakuvien ottamiselle. Kokeilimme, miten käyttäjä hyötyy laajakulmalinssistä.
 • Teknavi.fi, Varoitus: Aggressiivinen Android-haittaohjelma kalastelee pankkitunnuksia. Kommenteista: Harvassa puhelimessa tai tabletissa on mahdollista myöntää ohjelmille pääkäyttäjän oikeuksia. Sillä se on mahdollista vain rootatuissa laitteissa. Roottaamattomalla laitteella ei voi myöntää pääkäyttäjän oikeuksia (eng. root) yhdellekään ohjelmistolle, haitalliselle tai ei-haitalliselle.
 • Länsiväylä, Uusi palvelu kirjaston käyttäjille – toimii kännykällä. Pääkaupunkiseudun Helmet-kirjaston käyttäjille avautuu uusi Taskukirjasto-mobiilipalvelu. Taskukirjasto on mobiilisovellus. Palvelun beta-version voi ladata sovelluskaupasta Windows 8.1 -puhelimille sekä Android- ja iOS-laitteille.
 • Helsingin Uutiset, HSL: Mobiililippu halpenee elokuussa, tekstiviestilippu kallistuu.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 3 simple lighting techniques for better family portraits.

 • Family Portrait Lighting Technique No. 1: One light set-up
 • Family Portrait Lighting Technique No. 2: Adding fill light
 • Family Portrait Lighting Technique No. 3: lighting the background
 • Family Portrait Lighting Technique No. 4?

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, Photo of the Day Gallery, May 2016.

Photographyblog.com, Apple iPhone 6s Review. Arvosana 4 * / 5 *.

Fotosidan.se, Ett knippe vitsippor den första maj. Blogi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.05.2016   (linkki)

F5.6-klubilla tänään klo 19 Suuressa analogipimiöilllassa suomalais-ranskalainen Cahute-potrettistudio esittelee metodeitaan. Ilta pidetään osittain englanniksi. Vapaa pääsy.

Paikka: Kansallisteatterin lavaklubi. Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki.

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Piilokojut luontomatkailijoiden suosiossa – karhu ja muut villieläimet kiinnostavat jopa lapsiperheitä, 1.5.2016. Piilokojubisneksestä on tullut Suomen itärajalla kasvava liiketoimi. Kuusamon ja Lieksan välisellä itärajalla jo kaksikymmentä yritystä pyörittää piilokojuja, joilla kävi viime vuonna noin 6 000 matkailijaa.

 • Lähes ympärivuotisen sesongin aikana Rautiainen työmiehineen rahtaa kolmelle haaskapaikalle noin 15 000 kiloa liha- ja kalajätettä. Haaskapaikoilla on yhteensä 15 kojua.
 • Piilokojussa ei ole karhulta piilossa.

Suomi24, valokuvaus. Viime vuoden toukokuulta viestejä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Female Beauty Photographed All Around the World. Pohjoismaista vain Islanti.

Digital Photography School.

Digicalcameraworld.com, 20 killer tips for faster photo editing.

 • Tip 1 Get organised instantly
 • Tip 2 Use tags for faster finds
 • Tip 3 Speed up searches
 • Tip 4 Automatic ACR processing
 • Tip 5 Get it white
 • Tip 6 Rescue highlight detail
 • Tip 7 Fix tricky exposures
 • Tip 8 Give your shots an edge
 • Tip 9 Removable adjustments
 • Tip 10 Mono with impact
 • Tip 11 Master tone control
 • Tip 12 Canny colour control
 • Tip 13 Make more of masks
 • Tip 14 Self blends
 • Tip 15 Preserve detail
 • Tip 16 Smarter dodging and burning
 • Tip 17 Automated edits
 • Tip 18 Pin-sharp pictures
 • Tip 19 Save those trees!
 • Tip 20 Go online

ePhotozine.com, How To Take Creative Shots Of Dandelions.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Pndonline.co, PDN Photo of the Day, Hand-colored Street Art, Rediscovered. Masahisa Fukase.

The Online Photographer, Leica M-D: Is a Digital Camera for 'Manual Purists' Even Possible? Leica M9 -kuvaajan mielipiteitä.

Diyphotography.net.

The-digital-picture.com, How to Create Natural-looking Light with Flash. Profoto. YouTube-video, kesto 5:13.

Foosidan.se, Öga för detaljerna. Fotosidan sivuston käyttäjäprofiili.

Kamera & Bild, Lena Källberg: Allt kan bli en kamera. Kaikenlaisia kameroita. Neulareikäkameroiden asiantuntijan luona.

Kamera & Bild, Filmer för fotografer. Vuodesta 2012 alkaen, kuusi elokuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Timon poikkitiedepalsta, Älä allekirjoita sitä, minkä sisältöä et ymmärrä, osa II. 1.5.2016. Poikkitieteellinen kannanotto freelancereiden vakiosopimukseen.

Yle, Valokuvaaja Caj Bremer Napoleon-kuvasta: "Rukoilin, että Kekkonen katsoisi ikkunasta". Moni muistaa presidentti Urho Kekkosen Napoleon-kuvan: hän katsoo siinä talon ikkunasta taivaalle, käsi napoleontyyppisesti takin sisällä ja alhaalla lukee Napoleon. Caj Bremer kertoo, miten Ranskan valtiovierailulla presidentin seurue kävi myös Korsikassa tutustumassa Napoleonin kotitaloon.

 • Tuohon aikaan, paljastui usein vasta viikkojen kuvausreissujen jälkeen, omassa pimiössä, oliko kuva onnistunut.
 • Yle, Caj Bremer, valokuvaaja, 23.3.2016.

Journalisti 6 /2016. Ilmestynyt 28.4.2016.

 • Palveluyrityshanke etenee. Journalistiliiton free-neuvottelukunta on valmistellut freelancerien työtä helpottavia palveluita tarjoavan osuuskuntamuotoisen yrityksen perustamista. Huhtikuun kokouksessaan liiton hallitus teki periaatepäätöksen asian viemisestä valtuuston päätettäväksi.
  • Osuuskunta huolehtisi muun muassa freelancerien laskutuksesta ja työeläkemaksuista. Se muodostaisi ammatillisen yhteisön, jonka kautta freelancerit voivat verkostoitua ja saada myös lisää työtilaisuuksia. Freelancerien olisi kuitenkin ensisijaisesti itse etsittävä asiakkaansa ja neuvoteltava palkkionsa.
 • Kari Kuukka, Suuri mahdollisuus. Multimedia, monimedia, transmedia… Olen vuoden ajan päätyökseni tutkinut tätä aihepiiriä ja opetan myös alaa. Tässä muutamia mietteitäni siitä, mitä kuvajournalistin vuosimallia 2020 kannattaisi osata – tai ainakin kuumeisesti opiskella. Puhutaan median murroksesta, mutta perusasiat eivät ole poistuneet. Perinteinen valokuvaus ja sen historia, keinot, tekniikka, työtavat ja työnkulut täytyy olla sisäistetty.

Rannikkoseutu, Rennolla asenteella tunnetta kuviin – Lauri Majamaa kertoo, millaista on valokuvaajan arki. Majamaa alkoi täysipäiväiseksi valokuvaajaksi vuonna 2008, kun siihen asti tehdyt sähköasentajan hommat loppuivat, eikä uusia ollut näköpiirissä. - Päätin sitten työllistää itse itseni, ja olen ollut todella tyytyväinen. Nyt saan tehdä sitä, mitä rakastan ja mistä nautin, Majamaa toteaa.

 • Hääkuvauskeikkoja miehellä on vuodessa noin 20. Siihen päälle tulevat muut henkilö-, lapsi- tapahtuma- ja yrityskuvaukset. Lisäksi vielä bändien ja artistien promokuvauksia, joten työtä Majamaalla piisaa.

Yle Ilmiöt, "Tulisitko kahden uroon väliin hotelliin?" – Tinder-kuvaajalle putkahtelee rivoja ehdotuksia. Mitä etsit Tinderistä? Lahtelainen valokuvaajaopiskelija halusi kysymykseensä vastauksen. Sen sijaan hän sai tukun härskejä ehdotuksia vällyjen väliin hyppäämisestä ja nakukuvista. Kaikesta huolimatta Tinder on kuvaajan mielestä oiva tapa etsiä kumppania.

Yle, Kuvagalleria: Vappupäivästä on nautittu auringossa – piknikejä ja iloista vappumieltä Helsingissä. 26 kuvaa.

Älypuhelimista.

Bored Panda, mennyttä maailmaa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

 • Wedding Photography – Just How Specialized is it?
 • 5 Tips for More Professional-Looking Food Photography.
  • Tip #1: Don’t use natural lighting
  • Tip #2: Shoot in dark spaces
  • Tip #3: Use a macro lens
  • Tip #4: Be a creative director and/or food stylist
  • Tip #5: Shoot tethered
 • First Look and Field Test of the Canon 80D. YouTube-video, kesto 17:53. Uusi 24 megapikselin kroppisensori, uusi tarkennussysteemi. Wi-Fi. Jatkuva tarkennus (Live view), tarkennettavan kohteen voi valita ruutua napauttamalla, tarkennus pysyy sen jälkeen kohteen liikkuessakin (ei aina luotettava). Videokin on parantunut, 1080/60p. ISO 100 - 25.600. Edelleen sarjakuvaus seitsemän kuvaa sekunnissa (vertailut siis Canon EOS 70D -malliin). Optinen etsin noin 100% (70D 98%). Täysin kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Säänkestävä runko. Uusi erikseen ostettava mikrofoni, alle 300 euroa. 1 300 € (runko), 1700 € (runko 18–135 mm:n zoom).

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, How To Choose The Ideal Camera Bag.

Diyphotography.net, William Wegman talks about his art, photography, video, and how he discovered 20×24 Polaroids.

Earthboundlight.com, On Being Present And Being Absent, 1.5.2016.

The Online Photographer, Open Mike: New King of Bokeh. $350.

Dpreview.com, Accessory Review: Peak Design Slide Camera Sling strap. Arvosana 3 * / 5 *. $59. Aika paljon kommentteja.

Petapixel.com, Ep. 69: David DuChemin Five Years After His Accident. Podcast. Kuuntelemista helpottaa sisällysluettelo, voi hypätä suoraan kiinnostavaan kohtaan.

Fotosidan.se, Blivande bildjournalister berättar om hem.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.05.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pallopanoraamablogi.

 • Artjärven Viestikallion virtuaalikierros, 13.4.2016. Toinen mielenkiintoinen vehje kalliolla on neuvostotekniikan ihme eli LOMO AZT-27 -kaukoputki, joka on valmistettu ennen kuin LOMO-nimen pilanneet hipsterit edes syntyivät eli 1983. Painoa puolimetrisellä Cassegrain-tyyppisellä teleskoopilla ja jalustalla on kahdeksan tonnia, polttoväliä saman verran milleinä.
 • Aamutaivaan utupallero kameraobjektiivilla ja robottikaukoputkella, 13.4.2016. Ensin matalalta Nilsiän aamutaivaalta napattu värikuva komeetasta Sigman 180mm f/2.8 -kameraoptiikalla ja järkkärillä.
 • Dealextremen pikkuiset valvontakameraobjektiivit, tekeekö niillä mitään? 26.4.2016. Dealextremestä tuli ihan selvin päin ja läpällä tilattua kourallinen piskuisia kalansilmä- ja laajakulmaobjektiiveja. Piirtoympyrän pienentyessä linssien kokohan kutistuu melkein exponentiaalisesti, C-bajonetin objektiivit ovat suklaapatukan kokoisia suurimmillaan, pienimmillään noin peukalon kokoisia. C-bajonetista kun astutaan vielä pienempään kokoon tullaan niin sanottuun S-bajonettiin joka tunnetaan toisella nimellä M12. Kyseessä ovat siis 12 millin kierrekiinnityksellä olevat pikkulinssit joita käytetään laajalti valvonta- ja webbikameroissa.

Kamerakoulu.fi.

 • Muotikuvauksissa Lars Johnsonin kanssa, 21.4.2016. Mallina kuvauksissa toimi Miss Helsinki 2016 2. perintöprinsessana tutuksi tullut Hanna Päivärinta.
 • Vesileimalla vai ilman? 23.4.2016. Kysyimme aiheesta muutamalta ammattikuvaajalta, joilla oli kaikilla hieman erilaiset näkökulmat vesileimoihin.
 • Hypnoottisesti muuttuvat kasvot, 25.4.2016. Nacho käytti videon valaisuun kahta 10 x 10 cm LED-paneelia, jotka pystytettiin pyöreään kehikkoon. Tämän lisäksi hänellä oli käytössään jouluvaloja, joka todistaa kuinka halvalla voi tehdä mielenkiintoisen valaisun. Video on kuvattu Canon 5D Mark III -kameralla ja kahdella objektiivilla (Canon 24-105mm f/4.0 ja Samyang 35mm f/1.4). Osana Kamerakoulun peruskurssia Lauri Laukkanen teki videon, jossa käydään läpi valon teoriaan liittyviä periaatteita.

Yle Kemi, Kuvareportaasi: Näin hylkeitä pyydetään kevätjäillä. Kevätauringossa kylpevä jäälakeus on piirtynyt lähtemättömästi hylkeenpyytäjien, entisten kalastajien mieleen. Sydäntalven he ovat sinnitelleet tuvassa, kevätjäille päästään huhtikuun puolivälissä hylkeenpyynnin alkaessa.

 • Edessä avautuva näky vetää pyyntiseurueen hiljaiseksi. Parinkymmenen hylkeen laumoja on äkkiseltään laskettuna ainakin kolme. Harjaantunut silmä näkee kiikarin linssin läpi myös kauempana merellä siintävät mustat pisteet. Itämerennorpat ovat nousseet paistattelemaan päivää Perämerellä olevalle jääkannelle.
 • Puolen tunnin kuluttua lähdöstä kajahtaa ensimmäinen laukaus, se on osuma. Railon viereen jää täysikasvuinen Itämerennorppa, mutta muu lauma on pulahtanut hyiseen veteen.

Teknavi.fi, Kokeilussa Polaroidin taskutulostin: Hauska idea, keskinkertainen toteutus. Polaroid Zip on taskuun mahtuva tulostin, jolla voi tulostaa 5,2 x 7,5 senttimetrin kuvia. Kuvat ovat selvästi kymppikuvia pienempiä, eivätkä ne näin ollen sovellu postikortiksi. Kuvat tulostuvat valokuvapaperille, joka on kohtuullisen kestävää. Laitteen akun kesto ei kuitenkaan vastaa odotuksia. Testikäytössä Zipistä loppui puhti jo alle 10 printtauksen jälkeen. Kun kokeilimme laitetta viileässä säässä, akku sammahti nopeasti eikä suostunut tulostamaan kertaakaan.

 • Vajaan 200 euron hinta ei ole päätä huimaava, mutta toisaalta paperiarkeista täytyy pulittaa lähes euron kappaleelta.

MTV.

Iltalehti, Sivusto täynnä ällistyttäviä kaupunkikuvia - katso 10 gigapikselin maisemakuvat täältä. Melkein kaikille ennestään tuttu Gigapixel.com.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 12 promises every landscape photographer should make. Jokaisesta kohdasta esimerkkikuva + tekstit.

 • 1. I will… get up at dawn
 • 2. I will… wait for the clouds to break
 • 3. I will… climb a mountain
 • 4. I will… find a lone tree
 • 5. I will… get a foamy waterfall
 • 6. I will… track down bluebells in bloom
 • 7. I will… zoom in for an arty abstract
 • 8. I will… look for elements to fill the foreground
 • 9. I will… vary where I place the horizon
 • 10. I will… maximise depth of field
 • 11. I will… shoot a slow-shutter seascape
 • 12. I will… use a long telephoto lens

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR, Sony FE 70-300mm G OSS: Initial Impressions and real world images from the longest-zooming FE lens. Sony A7 II. Hinta $1.200, myyntiin viikon alussa.

Dpreview.com, Let's take a look: Canon PowerShot G16 iFixit disassembly guide. Kamera osiin.

Fotosidan.se, Vi testar Zeiss Milvus. 50/1,4 ja 85/1,4. Erinomaisia, mutta häviävät isoveli Otukselle (näissä sentään järjelliset hinnat). Suomen hinnat 1.250 euroa ja 1.900 euroa.

Fotosidan.se, Trandansen 2016. Kurki. Kuutakin vasten.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Huhtikuun 2016 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset