Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Toukokuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Huhtikuu 2016

30.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ulkoilutan kameraa -blogi. Nizza.

 • Matkakohteena Nizza osa 1, 25.4.2016. Aika kosiskeleva otsikko tässä postauksessa. Kuvat ovat ajalta 17. – 23.4.2016. Katsotaan montako osaa tulee, ensimmäisellä kuitenkin aloitetaan. Ensimmäinen kuva on hyvä esimerkki, kun matkan jälkeen alkaa seuloa kuvia. Väistämättä tulee ajatus, että mitähän tässä oli tarkoitus kuvata. Anyway.
 • Matkakohteena Nizza osa 2, 26.4.2016. Jatketaan matkaa. Tarjolla Nizzan salaattia. Tarkoitan, että sekava kattaus kuvia, joista ei voi olla pitämättä ja kuvia joista ei voi pitää. Aivan kuin Nizzan salaatin öljytty tonnikala tai oliivit. Useimmiten päivän reitti kulkee jossain vaiheessa Massenan aukion kautta. Aukiolla on 7 valkoista hartsista tehtyä patsasta (Jaume Plensa), jotka ovat illalla valaistuina eri väreillä.
 • Nizza Villefranche-Sur-Mer Osa 3, 27.4.2016. Tänään olikin sitten lenkkipäivä. Vaihtelua katukävelyyn tuli rantapolulta. Peruskuntoiselle hyväjalkaiselle polku on aivan käveltävä. Sateella en lähtisi. Tällä kävelyllä näki mitä valo ja värit täällä ovat. Ellei silmäkuopat olisi olleet täynnä hikeä olisi nähnyt enemmänkin. Tuli nimittäin aika lämmin päivä. Luki oppaissa mitä vaan, niin suosittelen varaamaan tähän yhden päivän.
 • Nizza osa 4, 28.4.2016. Kulttuuripläjäyksenä tänään nykytaiteen museo MAMAC. Neljä kerrosta + terassi, josta kivat näköalat. Rakennuksessa neljä käytävillä yhdistettyä tornia. Hienot ilmavat tilat. Poikkeamisen arvoinen oma kokoelma. Tyytyväinen olen kun Andy Warholin bongasin. Pihalta tunnistin Alexander Calderin mobilen. Tuttu Lousianasta. Ensimmäisessä kuvassa oleva paneeli on Sol Lewitt’in Arcs, 2002.

HS, Suomalaisvalokuvaaja sai romuautot lentämään – nämä teokset leviävät nyt maailmalla. Jos näet taivaalla lentäviä romuautoja, et välttämättä ole menettämässä järkeäsi, vaan olet todennäköisesti osunut keskelle valokuvaaja Pasi Orrensalon projektia. Kuopiolaislähtöinen Orrensalo on viimeisen parin vuoden ajan kuvannut lentäviä romukasoja Espoossa, Heinolassa ja Karjaalla. ”Autoja, jääkaappeja, moottoripyöriä”, Orrensalo listaa romuja, joiden ilmalentoja hän on kuvannut.

Yle Luonto.

Gotech.fi, Nykyaikaista televisiota voi katsoa yllättävän läheltä. 30.3.2016. Isoa putkitelevisiota ei saanut katsoa liian läheltä, koska silloin kuvan vaakajuovat erottuivat selvästi ja silmät alkoivat rasittua. Uuden tieniikan myötä tilanne on kääntynyt päälaelleen, ja moni tuijottaa taulutelevisiotaan joko liian kaukaa tai turhan pieneltä ruudulta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Inspires Serious Wanderlust With ’72 Hours’ Project. Kolme päivää per kohde.

Gdtfoto.de, GDT Nature Photographer of the Year 2016. Palkintoja 25.000 euroa, voittaja 3.000 euroa. Sarjavoittajat 800 euroa. Melkein kaikki Saksasta, muutama Sveitsistä ja Itävallasta. Ja yksi taisi olla Meksikosta. Klikkaamalla aina seuraavaan kuvaan. Komeita kuvia sinällään, perinteistä luontokuvaa. Kussakin kategoriassa kymmenen kuvaa.

 • Category 1: Birds
 • Category 2: Mammals
 • Category 3: Other Animals
 • Category 4: Plants & Fungi
 • Category 5: Landscapes
 • Category 6: Atelier Nature
 • Category 7: Forces of Nature

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Framing Composition Tips.
 • Pentax K-1 Expert Review. Helmikuussa 2016 julkaistu. Vuosien kehitystyön jälkeen. 36 megapikselin CMOS-sensori, täyskennoinen. Kuvanvakaaja rungossa (ainut perinteinen järjestelmädigi, jossa kuvanvakaaja). 100% (melkein) optinen etsin. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.04 miljoonaa pistettä, kääntyy joka suuntaan (kestää kamerankin paino). Säänkestävä rakenne. Wi-Fi. GPS, elektroninen kompassa. . Led-valot takana, näppäimet valaistu. 1080/30 p video. 14-bittinen RAW. Sarjakuvaus 4.4 kuvaa sekunnissa, 6.5 kuvaa kroppikennomoodissa. ISO 100 - 204,800. Ei sisäänrakennettua salamaa (kuten muissakaan tämän luokan kameroissa). Kaksi SD-korttipaikka. Yksillä akuilla ottaa 760 kuvaa. Suljin speksattu 300.000 laukaisuun. Liitäntä mikrofonille, kuulokkeille. Selvästi pienempi kuin Nikon D810 tai Canon EOS 5DS R. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta, runko 2.000 euroa.

Digitalcameraworld.com, A quick and easy guide to in-camera multiple exposures.

IR.

Dpreview.com.

Techradar.com, How Pentax made the DSLR of the future in a mirrorless camera world.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 12 linkkiä. Ja vielä podcast.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.04.2016   (linkki)

Heikki Willamon luento tänään klo 18-20:

Kriittisen korkeakoulun luentosarjassa valokuvaajat käsittelevät valokuvaa oman työnsä näkökulmasta.

Heikki Willamon luento keskittyy työn alla olevaan näyttely- ja kirjaprojektiin ihmisen ja eläimen kohtaamisen ympärillä. Mitä me näemme eläimissä? Minkälaisia rooleja me olemme antaneet niille aikojen saatossa? Eläimet ovat aina olleet myyteissämme, mutta voiko myyttejä valokuvata?

Mukana keskustelussa valokuvatutkija Kati Lintonen.

Paikka: Kriittinen korkeakoulu, Albertinkatu 27 a B 12

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamera-lehti, blogit. Tiina Puputti.

 • Kevättä ja katukuvausta kohti, 30.3.2016. Kuukausi on taas vierähtänyt, ja oli aika pohdiskella uuden blogin aihetta. Pöydälläni lojuu näyttävällä paikalla Barcelonan matkaopas. Se muistuttaa minua päivittäin tulevasta. Suuri suunnitelmani oli, että kun olen saanut näyttelyn viimeisteltyä ja avattua, suuntaan pienelle lomalle kuvaamaan Katalonian kaduille.
 • Valaistu ja valittu, 1.3.2016. Blogin otsikko tuli mieleeni, koska olen juuri tällä hetkellä valaistun ja valitun välimaastossa. Kuvamessut ovat Helsingin Messukeskuksessa tulevana viikonloppuna, ja minulla on siellä luento viime keväänä julkaistusta POSE-kirjasta. Kirjan kuvat olivat valaistuja, kuten myös ensimmäisen Valo ja valaisu -kirjan.
 • Kuuntele sydämesi ääntä, 29.1.2016. ...Ja sitten lopuksi, miksi valitsin tämän kuvan blogiini. Olin ennen joulua ystäväni luona New Yorkissa. Hän oli päivät töissä, joten minä kävelin kaduilla ja kuvasin, eli lomailin. Tämä ruutu tuli mieleeni, kun mietin tämän ensimäisen blogini sisältöä....

Juha Haataja, Valopolku, lyhyitä luonnehdintoja kirjoista. Label valokuvaus, uusimmat ensin. Nämä tältä ja viime vuodelta.

 • Mika Honkalinna: Korppiretki
 • Jussi Aalto: Muotokuvia
 • Markku Tano: Koli - kansallismaisema
 • Michael Freeman: Miten valokuva toimii - näe, tulkitse ja opi mestarikuvaajilta
 • Mikko Hietaharju: Kuuntele kuvaa - näkökulmia valokuvan tulkintaan
 • André Kertész: André Kertész
 • André Kertész: Paris
 • Hannu Vanhanen: Unkarilaisten valokuvaajien odysseia
 • Art Wolfe ja Rob Sheppard: The art of the photograph - essential habits for stronger compositions
 • William Klein: Photographs
 • Robert Frank: Black and white things
 • Robert Frank: Robert Frank
 • Liisa ihmemaassa = Alice i Underlandet = Alice in Wonderland

Suomi24, valokuvaus. Viime vuoden kesäkuulta viestejä.

Uusi Suomi, ”Täysin uusi asia, joka tulee Suomesta” – Lumilautailijoiden firma myynyt 140 000 älypuhelinten linssiä. Suomalainen start-up -yritys Eye Caramba kertoo myyneensä jo noin 140 000 älypuhelimissa käytettävää Black Eye -kuvauslinssiä eri puolilla maailmaa. Eye Caramban perustivat skeittaaja ja valokuvaaja Arto Ekman sekä lumilautailijat Fredu Sirviö ja Eero Ettala kolme vuotta sitten.

 • Eye Caramban myymät linssit maksavat 14,95-99,95 euroa. Eniten Ekmanin mukaan myydään tuotteita, jotka maksavat 40–50 euroa.

Länsiväylä, Kuvaa vaikka kännykällä – Olarin kamerat haluaa some-nuoret mukaan. Olarin kamerat täyttää 40 vuotta ja juhlistaa toimintaansa näyttelyllä, jossa on pysäyttäviä luontokuvia ja herkkiä tuokiokuvia ihmisistä. – Materiaalia olisi ollut enemmänkin kuin näyttelytilaan mahtui, kerhon sihteeri Jouni Arjatsalo sanoo. Vuosittaisten näyttelyiden lisäksi Olarin kamerakerholaisten kuvia on esillä Kahvila Ellassa Kuunkatu 6:ssa.

 • Nykyisin Olarin kameroiden kokouksissa käy 10–15 jäsentä. Nykyinen puheenjohtaja Lars Lönnqvist kuuluu kerhon perustajajäseniin. Myös Pentti Sipi on ollut alusta lähtien mukana. Kerhossa on pohdittu, miten some-sukupolvi saataisiin mukaan toimintaan.
 • Olarinkamerat.net

Valokuvatorstai, 407. haaste, 28.4.2016. "kaunis".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 4 Tips for Perfect Portrait Posing. Tekstiä ja esimerkkejä.

 • 1. Help your model feel relaxed.
 • 2. Pay close attention to seating and composition.
 • 3. Choose flattering poses/angles, especially for close-ups.
 • 4. Aim for softness.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, 3 Ways You Can Shoot Successful Bluebell Images Today.

Digitalcameraworld.com, How to get the perfect exposure for light trails.

Dpreview.com.

IR.

Fotosidan.se, Vi testar Fujifilm X-Pro2. Tammikuu 2016 julkistus. 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera. Luokassaan isoin. Kroppikerroin 1.5x. Elektroninen/optinen etsin. Elektroninen etsin 2.36 megapikseliä. Säänkestävä runko. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.620.000 pistettä. Paino 495 g. Video 1080/60p. Nopea Wi-Fi. Pohjimmiltaan mittaetsintyyppinen kamera. 273 tarkennuspistettä, mahdollisuus valita myös 77 tarkennuspistettä nopeampaan valitsemiseen. Kahdeksan kuvaa sekunnissa. Kuusi painiketta, joihin kameran käyttäjä voi itse valita haluamansa toiminnon. Mikrofoniliitin, ei kuulokeliitäntää. Kaksi sd-korttipaikkaa. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa (optinen etsin), 250 kuvaa (elektroninen etsin). Ylivalottaa helposti. Elektroninen etsin ei paras mahdollinen. Optinen etsin on erinomainen. Hämäräkuvissa vähän kohinaa. Hyvä ergonomia. Sopii hyvin katukuvaukseen. Runko vähän alle 1.900 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamera-lehti, blogit. Asko Vivolin.

 • Pääkirjoitus: Metsään voi mennä monella tavalla… 31.3.2016. Tässä lehdessä on kaksi artikkelia, jotka osoittautuivat ajankohtaisiksi lehden viimeistelyvaiheessa. Ensimmäisessä esittelemme valokuvaaja Antti Karppisen, jonka menestys ulkomailla sai jatkoa hänen voitettua FEP European Professional Photographers of the Year -kisan illustrative-sarjan Golden Cameran. Toinen ajankohtainen artikkeli esittelee suomalaisia luontoelämys- ja kuvausmahdollisuuksia tarjoavia yrityksiä.
 • Pääkirjoitus: Messuilla tavataan, 23.2.2016. Tämä lehti ilmestyy noin viikko ennen Kuva & Kamera -messuja. Kerrankin on lupa odottaa huikeita kamera- ja objektiiviuutuuksia messuilla tutustuttavaksi!
 • Pääkirjoitus: Hyvää uutta kuvausvuotta! 14.1.2016. Eräs tuttu ammattivalokuvaaja sanoi minulle kauan sitten, että henkilökuvauksesta ainakin seitsemänkymmentä prosenttia on psykologiaa ja inhimillistä lähestymistä, loppu valokuvausta teknisessä mielessä. Kulttuuri toki vaikuttaa ihmisten elämänarvoihin, tapoihin ja moraalikäsitykseen, mutta globalisaatio on tasapäistänyt näitä rosoja hyvin tehokkaasti.
 • Pääkirjoitus: Tulevaisuutta kysymysmerkin kera, 28.10.2015. Minulla oli lokakuun puolivälissä mahdollisuus osallistua Canon Expo -tapahtumaan Pariisissa. Tulevaisuutta vahvasti visioiva tapahtuma järjestetään viiden vuoden välein, ja se kiertää Japanissa, Kiinassa, USA:ssa ja Euroopassa.

Suomi24, valokuvaus. Viime vuoden heinäkuulta viestejä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Astonishing Photos of Car Wrecks in the 1930s.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Black and white landscapes: how to make a monochrome masterpiece.

Dpreview.com.

 • The Canon that can: Canon EOS 80D Review. Uusi 24 megapikselin kroppisensori, uusi tarkennussysteemi. Wi-Fi. Jatkuva tarkennus (Live view), tarkennettavan kohteen voi valita ruutua napauttamalla, tarkennus pysyy sen jälkeen kohteen liikkuessakin (ei aina luotettava). Videokin on parantunut, 1080/60p. ISO 100 - 25.600. Edelleen sarjakuvaus seitsemän kuvaa sekunnissa (vertailut siis Canon EOS 70D -malliin). Optinen etsin noin 100% (70D 98%). Täysin kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Säänkestävä runko. Uusi erikseen ostettava mikrofoni, alle 300 euroa. Arvosana 83%. 1 300 € (runko), 1700 € (runko 18–135 mm:n zoom).
 • Sony enables XAVC S recording to SDHC card with a7R II and a7S II firmware update.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the day, Good Taste in Pictures. 12 kuvaa, ruoka aiheena.

The Online Photographer, A Daguerreotype Lens for Digital Cameras.

Pdnonline.com, Object of Desire: Panasonic HC-WXF991. 4K video. 20-kertainen zoom. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, Wi-Fi. $1.000.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamera-lehti, blogit. Väärä Kurkku.

 • Tule esiin, valokuvaava ITE-taiteilija! 4.4.2016. Miksi valokuvaavia luovia itseoppineita ei ole nostettu kansakunnan kaapin päälle? Vai onko sittenkin? Väärä Kurkku pohti helmikuussa itseoppineisuuden merkitystä valokuva- ja muussa taiteessa – ja jatkaa nyt aiheesta.
 • Oppinut vai opetettu? 10.3.2016. Kuvaatko luomisen tarpeesta vai huviksesi? Mitä odotat opettajalta? Osallistu keskusteluun. Ateneumissa on parhaillaan Auguste Rodinin näyttely. Rodin ei päässyt 1800-luvun taidekouluun. Juuri siksiköhän hänestä tuli maailmankuulu kuvanveistäjä?
 • Fotofinlandia 2016: kuinkas sitten kävikään? 15.3.2016. Väärä Kurkku pohti 13.1.2016, onko hyvä ja kiinnostavaa, että Fotofinlandia-kilpailussa säilyy mahdollisuus yllätyksellisyyteen, arvaamattomuuteen: ”Voittaako tällä kertaa DocFoto vai ArtFoto? Jännittävää!” Kuinkas sitten kävikään? Vielä yllättävämmin! Nyt voittikin PerFoto, albumikuva, peruskuvien peruskuva. Eräiden perussuomalaisten inhoama ”postmoderni tekotaide” ei juhlinut, vaan nyt juhli tuikitavallisuus. ”Käyttökuva” nousi todella kunniaan!
 • Fotofinlandia 2016: Voittaako taide vai käyttökuva? 13.1.2016. Fotofinlandia 2016:ssa Finnfoto haluaa nostaa esiin sekä suomalaisen valokuvataiteen että ns. käyttökuvan tuoreita ilmiöitä. Edellisellä kerralla 2014 kisan voitti Perttu Saksa kuvillaan museoiden varastojen täytetyistä apinoista. Se oli enemmän taidetta kuin käyttökuvaa, eli voittovuorossa oli taas taide – vai oliko?

Ess.fi, Markus Henttosen töitä jälleen esillä Berliinissä. Lahtelaisvalokuvaaja Markus Henttonen on mukana Berliinissä perjantaina avautuvassa Berlin Raum Radar -näyttelyssä. Näyttely käsittää noin 80 teosta 30 valokuvaajalta. Berliinin arkkitehtuuria ja muuttuvaa ympäristöä esittelevässä kokonaisuudessa on kolme Henttosen työtä vuosilta 2008-2010.

HS. Maailma kuvina. Kussakin 10 kuvaa.

Juha Jantunen, strobotti.com, Höyrypunkkia Herttoniemen kartanopuistossa. 18.4.2016. Kuvausten alussa aurinko paistoi vielä hieman, mutta loppua kohden pilvet tekivät valosta tylsän tasaista, eikä auringonlaskun lämpimistä sävyistä ollut tietoakaan. Toisaalta steampunkin luonteeseen kuuluu hieman synkät ja jopa kalseat sävyt, mutta kontrastia olisin suonut olevan enemmän tarjolla.

Suomi24, valokuvaus. Viime vuoden elokuulta viestejä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Boredpanda.com, Joni Niemelä.

Thephotoargus.com, 60 Inspiring Examples of Black and White Photography.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to choose the best AF mode.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, How the PDN’s 30 2016 Broke Into Photography. Valokuvaajat kertovat.

Popular Photography.

YouTube-video, Sony A6300 vs Canon 80D Epic Shootout Review. Kesto 26:14. Sisällysluettelo.

Photographyblog.com, Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD Review. Canon, Nikon ja Sonyn täyskennoiset. Kuvanvakaaja 3.5 stoppia. Lähin tarkennus 80 cm. Paino 700 g, aika iso. Suodinkierre 67 mm. Mukana vastavalosuoja. Värivirhettä. Vinjetoi. Bokeh hyvä. Terävä. Arvosana 4.5 */ 5 *. Suomen hinta on 850 euroa.

Photozone.de, Zeiss Distagon T* 25mm f/2 ZF.2 (FX) - Review / Test Report. Nikon F ja Canon EF. Ei automaattitarkennusta. Muuten kuten kaikki muutkin objektiivit. Täyskennoiselle. Täysmetallinen rakenne. Tarkennusrengas erinomainen tuntuma. Mukana vastavalosuoja. Paino 570 g, suodinkierre 67 mm. Lähin tarkennus 25 cm. Jonkin verran tynnyrivääristymää (saman verran kuin vastaavan polttovälin objektiiveissa). Aika paljon vinjetointia. Keskeltä äärimmäisen tarkka, reunoilta sitten pehmeämpi. Vähän värivirhettä. Hinta/laatusuhde 3 * / 5 *. Suomen hinta on 1.400 euroa.

Photographyblog.com, Philips BDM4350UC 4K UHD Monitor. 43 tuumaa. Neljä Full HD -ikkunaa samanaikaisesti. Monenlaista liitäntää, myös USB 3.0. Toukokuun alusta myyntiin, £1,169.99, 1.510 euroa.

Fotosidan.se, Fotosidan Masters - Årets mästarbild 2016. Lehden oma kilpailu. Paljon kuvia.

Kamera & Bild, 30 år efter olyckan: se dagens Tjernobyl i 360-grader. 26.4.1986, klo 01.23.

Kamera & Bild, Så snabb är Canon 1DX Mark II. Koe, miten 14 kuvaa sekunnissa ja liikettä seuraava automaattitarkennus toimivat yhdessä. YouTube-video, kesto 0:27.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamera-lehti, blogit. Tapio Laine.

 • Seuraavalle tasolle, 25.2.2016. Helsingin Uutiset -ilmaisjakelulehdessä oli viime marraskuussa isohko juttu otsikolla Nykyfotari kohtasi Cartier-Bressonin. Uteliaisuus heräsi. Miten nykyfotari koki klassikkonäyttelyn?
 • Keltanokkana Kameraseuraan, 28.10.2015. Syyskuussa 1961 pääsin täysin yllättäen valokuvaajaoppilaaksi Matti A. Pitkäsen mainoskuvaamoon. Matti ilmoitti heti alkajaisiksi, että oppisopimuksen mukaan minun tulee ensi tilassa liittyä Kameraseuraan ja osallistua aktiivisesti seuran kokouksiin ja kilpailuihin. Sepä hyvä, en moisesta seurasta ollut koskaan kuullutkaan.

Ension Kuvablogi, poimintoja.

 • Jäätyneet saippuakuplat, 8.1.2016. Muutama vuosi sitten törmäsin jäätyneistä saippuakuplista otettuihin kuviin. Silloin ajattelin testata itsekkin sellaisia kuvata, mutta eipä tainnut juuri silloin olla kovia pakkasia ja se unohtui. Viime talvena muistin taas asian, mutta silloin ei muistaakseni ollut edelleenkään pakkasia tai aikaa kuvaamiseen. Nyt kun tämä vuosi alkoi kovilla pakkasilla, joten pääsin viimein toteuttamaan aikeeni.
 • Jään muotoja ja yksityiskohtia, 28.2.2016. Jokavuotinen lempiaiheeni talvikauden kylminä kuukausina on jään kuvaaminen sen eri olomuodoissaan. Erilaisista jäämuodostelmista voi löytää loputtomiin mielenkiintoisia kuvioita ja yksityiskohtia. Tänäkin talvikautena olen kuvannut jäätä moneen otteeseen ja tähän postaukseen olen koonnut niistä parhaimpia otoksia. Kuvia on jokaiselta kuukaudelta aina marraskuusta-helmikuuhun.
 • Sony a6300, 31.3.2016. Kerron tässä hieman kokemuksia Sonyn a6300 -järjestelmäkamerasta, jonka hankin uudeksi kameraksi pari viikkoa sitten. Kokemukset perustuvat siihen, mitä olen tuona aikana ehtinyt siitä saada. Keskityn kertomaan lähinnä kameran still kuvaus puolen toiminnasta, koska en ole videokuvausta juuri harrastanut. Kerron hieman mielipiteitä kameran käytettävyydestä, kuvanlaadusta ja tarkennuksen toiminnasta.
 • Huhtikuun revontulia Sony a6300 kameralla, 18.4.2016. Viime kuussa sain uuden Sony a6300 kameran ja pääsinkin silloin jo hieman kuvaamaan sillä revontulia. Näitä kuvia julkaisin edellisessä postauksessa ja kuten toiveena olikin, niin uusi kamera tuotti paljon parempaa jälkeä korkeilla ISO-arvoilla, kuin vanha kamerani Sony Nex 7. Uudella kameralla pystyn siten käyttämään huomattavasti korkeampia ISO-arvoja ja lyhyempiä suljinaikoja revontulien kuvaamisessa. Lyhyemmät suljinajat mahdollistavat sen että, nopeista revontulista saa siten paremmin muodot ja kuviot esiin.

Suomenoja.fi, Tulevat tapahtumat. Lintuharrastuspäivä torstaina 28.4.2016 - klo 17-20.30. Koko perheen tapahtuma Suomenojan lintualtaan eteläisellä lintutornilla. (Espoo).

 • Suomenojan Luonto Valokuvanäyttelyn avajaiset, posti- korttien myynti, tiedotus. (Järjestäjä)
 • Foto Fennica Kiikarit ja kaukoputket
 • Canon Kamerat ja objektiivit
 • Nikon Kamerat ja objektiivit
 • Optotek Valokuvaustarvikkeet
 • Teakkeri Linnunpönttöjä
 • Tringa Yhdistysesittely
 • Villa Efvikin Luontoalo Espoon luontoretket ja -polut esittelyssä
 • Focus Nordic Sirui, Tamron, Pentax & Panasonic
 • Kahvila Kolikoita mukaan :)

Multicoptercenter.com, blogi. Paaa-a-aaljon merkintöjä. Ja aiheeseen liittyvää asiaa.

Kuningaskuluttaja, Viranomaiset kertovat amerikkalaisyrityksille missä surffaat. Kun liikut suomalaisten ministeriöiden, kaupunkien tai sairaanhoitopiirien nettisivuilla, tietoja surffailustasi päätyy amerikkalaisille yrityksille - vaikkapa se, haetko tietoa sukupuolitaudeista tai velkaneuvonnasta. Näin kertoo Ylen ruotsinkielisten uutisten selvitys. Edes viranomaiset eivät jaksa perehtyä seuranta- ja analyysityökalujen monimutkaisiin käyttöehtoihin, epäilee tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio.

Raymondi.fi, kuvagalleria. Raymond avaa uuden näyttävän julkaisupaikan suomalaisten valokuvaajien omille reportaaseille. Kuva-nimisen verkkogallerian aloittaa Sami Kilpiön reportaasi ”Aina kova mut ei ikinä hyvä”. Se kertoo Salosta ja Nokian perinnöstä.

 • (kyse siis Raha-automaattiyhdistyksen lehdestä, siitä ihan kaupallisesta nettilehdestä... Mainosten joukossa sitten tämä galleria).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 16 architecture photography tips for more creative images.

IR.

Dpreview.com.

The-digital-picture.com, Top 6 Reasons Why Your Images May Be Blurry. Taustaa,diagnoosi ja parannus.

 • 1. Subject and/or camera movement (Shutter speed is too slow)
 • 2. Autofocus not calibrated properly
 • 3. Surpassing your camera's DLA (Diffraction Limited Aperture)
 • 4. Heat waves
 • 5. Low quality lens
 • 6. Lens malfunction

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Blackmagic’s Video Assist 4K is a More Approachable External Recorder. Seitsemän tuuman kosketusnäyttö, 1900 x 1200. Kameraan HDMI tai SI. Kaksi SD-korttia, joille tallennus. Videon lisäksi myös ääni (samalla). Akkukäyttöinen. $895.

Photographyblog.com, Macphun Tonality Review. Mac. Värikuvat mustavalkoisiksi. Kaikenlaisia presettejä. Yksinään tai Photoshopin tai Lightroomin plug-ininä. £34.99. Arvosana 4.5 * / 5 *.

Fotosidan.se, 10 tips: Så tar du bäst hand om din utrustning. Perusteellinen artikkeli.

 • 1. Justera fokus
 • 2. Sköt om batteriet
 • 3. Håll frontlinsen ren
 • 4. Var rädd om minneskorten
 • 5. Lämna inte grejerna i solen
 • 6. Gör ren sensorn
 • 7. Skydda mot fukt
 • 8. Skydda grejerna från smällar
 • 9. Använd motljusskydd
 • 10. Skaffa en kameraförsäkring

Kamera & Bild, Fri entré inget regelbrott – Fotografiskas anmälan läggs ned. Fotografiskas valitti Ruotsin kulujattaviranomaisille useiden valtion museoiden ilmaisesta sisäänpääsystä. Valitus ei aiheuta jatkotoimenpiteitä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Kokeilin RAW kuvanmuokkausta (Kuvankäsittely). RawTherapee ohjelmalla ja kun tallennan sillä Nikon NEF muodossa olevan kuvan TIFF 16-bit muotoon niin kuvan tiedostokoko kasvaa 8 kertaiseksi! Miten tämä on mahdollista kun alkuperäinen Nikonin RAW on vain 17 MB kokoinen?
 • RAW käsittely ja GPU:n hyöty (Capture One) (Kuvankäsittely). ...Tehokkaampaa näytönohjainta tarvitset vain liikkuvaan kuvaan ja peleihin.
 • Ehdottakaapa telezuumia (Optiikka).
 • Nikon D600 ongelma! (Nikon, Sony). Lähtee tänään korjaamolle (ei diopteri-ongelma).
 • Fujifilm X-Pro 2 (Casio, Fuji).
 • Nikon D610 (Järjestelmädigit).
 • Sony A6300 (Järjestelmädigit).
 • Hipaisten... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • pusikko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • teema: kukkia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Matin Reissuvihko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Visiittiä Karunan kirkolle. Tuttu hautakivi on päässyt vähän sammaloitumaan. Harmi homma että Suomein komein hautakivi on jätetty vaille hoitoa.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Luontohavaintoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lokilla vatsa löysällä.
 • Luuranko (2016) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Maffer. (No nyt luuranko tehnyt taas uuden aluevaltauksen).

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumo. Uusia gallerioita: Helsinki – Talvimaisemia 2015-2016, 17.4.2016. Viime talven maisemakuvani Helsingistä ovat nyt näkyvillä. Vaikka talvi oli lyhyt, niin se oli mielestäni erittäin kuvauksellinen. Kuvat ovat kahdessa galleriassa, Suomenlinnassa, Suomenlinnan lautalta tai Kauppatorilta Suomenlinnan lautan laiturilta kuvatut kuvat ovat omassa Suomenlinna galleriassa. Muut kuvat ovat yleisessä Helsinki galleriassa.

Tonskulus.kuvat.fi, Vanhempaa kenttätykistöä, 6.4.2016. Canon EF 400mm f/2.8L USM & EF 500mm f/4.5L USM. Testiin pääsi jälleen Canonin varhaisia, raskaan sarjan supertele-objektiiveja. Kyse on siis 90-luvun alkupuoliskolla valmistetuista, ensimmäisistä EF sarjan teleobjektiiveista joissa ei vielä ollut kuvanvakaajia. Aiemmin kirjoittelinkin jo alkuperäisestä kovamaineisesta EF 300mm f/2.8L usm:stä, nyt käydään vähän pidempiin käsiksi ja tutkitaan mihin nämä kykenevät. Ja kykeneehän ne vaikka mihin, sitä silmälläpitäen nämä ovat luonnollisesti valmistettukin.

Jarkko.1g.fi, Luontohavaintoja kuvina... Paljon.

Antti Salovaara, ass.fi. Lähiluonnon huvituksia. Poimintoja.

 • Varusteasiainkäsittelyä: Tamron 150–600 mm, 20.4.2016. Tämä noin tonnin maksava objektiivi julkaistiin vuonna 2014. Olen kuvannut sillä helmikuusta 2015. Kamerarunkoni on Canon 6D, eli siinä on täysikokoinen kenno. Silloin 600 milliä on todella 600 milliä, toisin kuin ns. kroppikennoisen kameran kohdalla. 1 Pääsinkin jo telekuvausurani alkumetreillä valittamaan sitä, kuinka vaikuttavan mittainen mötikkä ei riitä mihinkään siivekkäiden huidellessa sadan metrin päässä. Valittaisin tosin samaa tuhatmillisenkin kanssa.
 • Luontokvartaalin 1/2016 kuvia, 7.3.2016.
 • Linturetki helmikuiseen Jurmoon, 23.2.2016. Matka Helsingistä kestää kahdeksan tuntia suuntaansa, ja perillä aikaa jää vain puolitoista päivää. Kannattaako? Jurmo kannattaa aina. Olen nähnyt saaren kaikkina vuodenaikoina paitsi talvella, joten helmikuinen retki tuntui hyytävän hyvältä idealta.
 • Kiitos merisavu 5.–7.1., 10.1.2016. Kerrataanpa ensiksi, mistä merisavu syntyy: kun pakkanen on kova mutta meri vielä jäätön, jonkin osmoosin, inversion tai pelikaanin johdosta veden pinnalle nousee muhkea savukerros. Sellainen kiehtoo ihmistä. Kuvat Etelä-Helsingistä 5.-7. tammikuuta.
 • Talvi on pimeää kurjuutta, 20.12.2015.
 • Lajit 201-225, 20.10.2015.
 • Revontulet 7.10., 9.3.2015. Pitkin Suomea tulvii kuvia kohahduttavista pohjanpaloista järvillä ja tuntureilla, mutta täällä koet lähinnä sen, kuinka säteet loistavat kilpaa pääkaupunkimme prestiisin julkisivun kanssa. Valtaosa kuvista on otettu 7.10. ja ainoastaan yksi surkeahko rääpäle piirtyi kennolle enää 8. päivän iltana. Silloin aktiivisuutta ei lopulta juuri ollutkaan.
 • Lajien kuvaamisesta, jaaritellen, 17.8.2015. Olen kuvannut tänne 150 eläinlajia Suomen luonnosta. Mitalia ei ole myönnetty eikä paraatia pidetty. Alkuperäisten lupausteni mukaisesti minun pitäisi kuvata tänä vuonna vielä 150 lisää.
 • Pakolliset revontulet 17.3., 23.3.2015. Helsinki.
 • Jurmo has it, 11.5.2015.
 • Mellanspel: muutama tarpeettoman värikäs kuva Jurmosta, 28.4.2015.

Areena.yle.fi, Arto Nyberg, Jakso 13. Haastateltavina keihäslegenda, luontokuvaaja Hannu Siitonen, legokuvillaan hämmästyttänyt Vesa Lehtimäki sekä Kämp-hotellin historiikin kirjoitanut professori Laura Kolbe. Esitetty sunnuntaina 24.4.2016, klo 18:45. Kesto 43 minuuttia.

Satumali.com, blogi, poimintoja.

 • Polttoväli eli millit linsseissä, 14.1.2016. Esimerkkikuvia ja perusteita.
 • TFCD-kuvaukset, 11.1.2016. Olen tehnyt muutamia TFCD-kuvauksia. Siihen on monta hyvää syytä, miksi suosittelen niitä treenaaville kuvaajille ja miksei ammattilaisillekin. TFCD = Trade For CD. Kuvat sekä mallin että valokuvaajan portfolioon.
 • Järjestäisitkö pop up -studion? Tässä muutamia vinkkejä, 23.11.2015. Pop up tarkoittaa nopeasti pystyyn pykäämistä ja yleensä pop upit eivät ole kuukausia vaan jonkin tietyn ajan voimassa. Tässä minun tapauksessani pop up -studio oli joulukorttikuvauksia varten auki viikon verran. Joulukorttikuvauksia järkätään paljon ulkomailla ja niitä kutsutaan myös minisessioiksi. Niitä on helpompi myydä ehkä kuin isoja kuvauksia.
 • Jpeg vs. RAW, 15.11.2015. Lyhyesti.
 • Valokuvaus harrastuksena - aloittaminen, 20.10.2015.
 • Freelensing vs. Tilt-shifting, 17.10.2105. Törmäsin uuteen tekniikkaan jolla (pitäisi) saa(da) kohde todella tarkaksi ja taustan aivan pehmeäksi ja blurriksi. Freelensing! Kannattaa kokeilla. Itse kokeilin Canonin 50mm 1.4:lla, mutta tarkkoja kuvia sain noin kaksi sadasta, joten jätin kokeilun siihen. ...Hommasin Samyang 24mm 3.5 tilt-shift linssin ja kokeilin sitä morsiuskuvauksissa. Morsiuskuvaukset toteutettiin Helsingissä Kallion kirjartossa, Talvipuutarhalla ja Olympia Stadionin edustalla. Hauskaa ruuvailua tilt-shiftin kanssa.

Suviviljanet.blogspot.fi, poimintoja.

 • Lintukuvaus, 4.4.2016. Yleistä.
 • Filmikameroista digiaikaan, 21.1.2016.
 • Kuvankäsittelyn 7 kohdan systeemi (1/21), 16.1.2016. Lupailin vuoden ensimmäisessä postauksessa 21-osaista postaussarjaa kuvankäsittelystä ammattilaisten - tai siis yhden maailmanlaajuisesti tunnetun ammattilaisen - johdolla. Tämä ammattilainen on Scott Kelby, joka on valokuvaaja, suunnittelija ja palkittu kirjailija ja joka tunnetaan muun muassa Photoshop User -lehden toimittajana, julkaisijana ja perustajana, Layers-lehden päätoimittajana sekä Adobe Photoshop Seminar Tourin koulutuspäällikkönä ja Photoshop World Conference & Expon teknisenä johtajana - ei siis mikään turha mies.
 • Täysikuukuvausta, 28.12.2015. Muutamia ohjeita.
 • Maneesikuvien jälkikäsittelyä, 19.12.2015. ...kertoisin, kuinka olen itse selättänyt maneesikuvien keltaisuuden. Jos vastaus pitäisi tiivistää muutamaan sanaan, ne olisivat RAW-tiedostomuoto, kuvankäsittelyohjelma, avustettu valkotasapainon säätö, normaali jälkikäsittely ja kohinanpoisto.
 • Aikamatka 70- ja 80-luvuille: Olympus OM-2N sisarmalleineen, 16.12.2015. Onni on sukulaisten säilyttämät vanhat tavarat. Yhden valokuvaukseen ja kameroihin liittyvän keskustelun seurauksena pääsin tekemään tuttavuutta useamman vuosikymmenen vanhan Olympuksen kinofilmijärkkärin kanssa. Kyseessä oli japanilainen Olympus OM-2N, joka on peräisin 1980-luvun alkupuolelta.

Yle Kotimaa, Hyväkin ruoka voi olla kuvissa karmeaa – oikein otettu kuva tekee ruoasta houkuttelevan. Ruokaa kuvataan nykyään enemmän kuin koskaan. Blogit ja some-tilit ovat täynnä ruokakuvia. Myös ravintolat mainostavat ruokiaan usein kuvin, mutta kuvien taso vaihtelee. Ammattilaisen mielestä hyvässä ruokakuvassa on hyvä valo, ruokaa ei ole liikaa ja asetteluun on panostettu.

Ilta-Sanomat, Salolainen Sander Vill, 16, teki valokuvaamisesta ammatin – katso nuoren taiturin unenomainen luontokuva. IS:n sarja nuorista yrittäjistä jatkuu.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Capture Mood In Your Photos.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Giulio Magnifico. 28-vuotias italiainen kuvaaja. Reportaasikuvaaja. Syyriä, Irak, Sisilia, Pariisi.

Digitalcameraworld.com, How to use an intervalometer to shoot star trails. Ajastin, jossa paljon ominaisuuksia.

Petapixel.com, Ep. 67: Zack Arias Shows How to Do Human Properl. Podcast.

Earthboundlight.com, Holding Your Camera. 24.4.2016. Jalustaa kannattaa käyttää aina kuin vain se on mahdollista. Tai jotain jalusta korviketta. Tärähtämättömän kuvan ottamista ilman jalustaa voi ja pitääkin harjoitella.

Kamera & Bild, De fotar bröllop över hela världen. Oma tyyli ja onnistunut markkinointi. Aviopari. Nordica Photography, päivän hääkuvaus 50.000 kruunua, 5.400 euroa. Kummatkin lukivat taloustieteitä Uumajassa vuosina 2007 - 2008 eikä kumpikaan edes omistanut kameraa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Luonto, Kuvagalleria: Sulavat jäät ja tanssivat linnut. Maa sulaa, jäät lähtevät - ja välillä tulee vähän lisää lunta tai räntää. Myös linnut ovat liikkeellä sääkuvissa.

Tiinapuputti.com, Bloggarikurssilla Turussa – valoa ja visua kuviin, 22.04.2016. ...Vaikka päivä oli lyhyt, ehdittiin silti demoilla vallitsevan valon hyödyntämisestä, kuvakulmista, sommittelusta, henkilöiden asettelusta kuva-alalle, asennoista…

 • ja lopussa vielä kolme linkkiä osallistujien blogeihin, aiheena mitäs muuta kuin Tiinan pitämä kurssi
 • tässä sitten vielä neljäs: Turun Tilda, Kuvausopissa, 22.04.2016

Helsingin Uutiset, Alastomia julkkisnaisia, köyhyyttä ja asunnottomuutta – lue suomalaisen huippuvalokuvaajan uskomaton tarina. Pian mies oli jo kuvannut kymmeniä suomalaisia julkkisnaisia intiimeissä kuvissa. Sara Chafak, Jessica Ruokola, Janni Hussi...ei ole montaa julkkisnaista, joka ei ole päätynyt Hammoudan kameran eteen. Hänestä tuli se tyyppi, jolle naiset halusivat tulla kuvauttamaan itsensä ja iltapäivälehdet julkaisivat paljastavia kuvia auliisti. Hammouda kuvasi myös muotia ja mainoskuvia, mutta hänet tunnettiin lähinnä naiskauneuden ikuistajana.

 • Jos joku kuvitteli, että julkkisnaisten kuvaaminen on glamouria ja Hammouda on lyönyt rahoiksi, ne kuvitelmat voi unohtaa. Hammoudan mukaan hänellä ei ole tällä hetkellä vakituista asuntoa ja tilillä muutama euro.
 • Ironista kyllä, Hammoudan tuleva työkeikka on Miss Suomi -kiertue toukokuussa.

Arvokisat.com, Lakitoimisto varoittaa: valokuvaaminen stadionilla voi johtaa porttikieltoon tai sakkorangaistukseen! – Valokuvaaminen stadionilla voi johtaa porttikieltoon tai sakkorangaistukseen! Näin varoittaa saksalainen asianajotoimisto Wilde Beuger Solmecken lakimies Christian Solmecke Berliner Kurier-lehdessä. Rangaistus on mahdollinen siinä yleisessä tapauksessa, että esimerkiksi jääkiekko- tai futismatsissa ottaa kuvan ja julkaisee sen Facebookissa, Twitterissä tai muualla internetissä.

 • Ostamalla pääsylipun urheilutapahtumaan tulee samalla solmineeksi siviilioikeudellisen sopimuksen. Ja pääsylipun ehdoissa painotetaan yleensä aina, että valokuvia tai videoita ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Kameravertailussa lippulaivapuhelimet Galaxy S7 edge ja iPhone 6s Plus. Asetimme alkukevään aikana kameravertailuun Applen ja Samsungin viimeisimmät lippulaivapuhelimet, iPhone 6s Plussan sekä Galaxy S7 edgen. Apple kasvatti viime syksynä iPhonen kameran tarkkuuden kahdeksasta megapikselistä 12 megapikseliin, kun taas Samsung pudotti tarkkuuden 16 megapikselistä 12 megapikseliin.
 • Tivi.fi, Ilmaiset puhelut ja viestit nyt entistä turvallisemmin. Viikon softa: Viber 6.0. Viber on yksi suosituimmista viestintäpalveluista, vaikka se onkin jäänyt WhatsAppin jalkoihin. Viberilla voi lähettää samaan tapaan viestejä ja jakaa tiedostoja, mutta sillä voi myös soittaa ääni- ja videopuheluita. Uusin versio parantaa tietoturvaa salaamalla yhteydet. Apple, Google Play ja Windows.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Vintage Nikon Advertisements from the 1950s and 1960s.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to shoot light trails on a mountain.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Fotosidan.se, Sonys nya objektiv och kamera - ett första intryck. Sony FE 50/1,8 ja Sony FE 70-300/4,5-5,6 G OSS. Sekä Sony RX10 III, 24-600mm. RX10 II -mallin omistajista 80%:lla on myös järjestelmäkamera. Sony FE 50/1.8, neljä kuvaa monelle tutusta henkilöstä (ei ruotsalainen)...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård.

 • Automaattinen kuvien tunnistus, 19.4.2016. Microsoft on jo jonkin aikaa kehittänyt algoritmia, jolla se voi automaattisesti tunnistaa kuvan sisältöjä ja aiheita. Koska olen utelias uusille asioille, piti tuota tietysti kokeilla.
 • Miksi kameramaailmassa liikkuu niin paljon huhuja? 22.4.2016. Tämän viikon Valoaalloilla podcastissä keskustelen Matti Sulannon kanssa huhuista. Miksi ja kuka niitä levittää. Jakson loppupuolella aiheena ovat kuvakilpailut ja niiden säännöt.
 • Pinhole Day 24.4.2016. 22.4.2016. Ensi sunnuntaina on Pinhole Day. Käsittelinkin neulanreikäkuvausta tämän viikkoisessa videoblogauksessani.

Iltalehti, Suomalainen opiskelija voitti koululleen 30 000 euron kuvaustarvikkeet - katso upeat voittajakuvat. Sofia Jern on Vaasan Novia-ammattikorkeakoulun kolmannen vuoden valokuvauksen opiskelija. Hänet valittiin kansainvälisen Sony World Photography -valokuvakilpailun vuoden 2016 opiskelijasarjan voittajaksi kymmenen finalistin joukosta. Opiskelijasarjaan osallistui yli 400 oppilaitosta ympäri maailman. Jernin vei voittoon hänen kilpailutyönsä nimeltä The Glue Boys. Kuvat otettiin Kenian Kitalen kaduilla asuvista pojista, jotka turvautuvat liiman haisteluun unohtaakseen katujen karun todellisuuden.

Uutisvuoksi.fi, Jaakko Repo jatkaa yhtenä harvoista maaseudun ammattivalokuvaajista. Suomen ammattivalokuvaajien liiton toiminnanjohtaja Anna Kaleva-Tsagklas sanoo murroksen näkyneen erityisesti fotokaupan puolella, mutta myös valokuvaus on saanut osansa.

 • —Ihmisten käsitys valokuvasta on vääristynyt. Kun itse otetun kuvan saa yhdeksällä sentillä, joillekin on vaikea hahmottaa, mitä kaikkea kuvaajan työmäärään kuuluu. Napin painaminen on vain pieni osa siitä. Kaleva-Tsagklas arvioi, että koko maassa itsensä elättää perinteisellä tavalla ammattikuvaajana noin tuhat henkilöä. Aikaansa seuraavat ja aktiiviset tienaavat paremmin, paikoilleen jämähtäneet huonommin. Ammattikunnan katoamisesta ei hänen mielestään ole pelkoa. Kuville on tarvetta ja alalle tulijoita.

Ess.fi, Hollolassa kiellettiin uimahallissa kuvaaminen - häirikkö kiusannut asiakkaita. Hollolan uimahalli on puuttunut häiritsevään kamerakännykän käyttöön uimahallissa. Ongelmia on ilmennyt erityisesti uimahallin kuntosalissa, missä on otettu valokuvia kysymättä lupaa mahdollisesti taustalla näkyviltä ihmisiltä. Muissa asiakkaissa on herättänyt huolta se, että he eivät tiedä, missä kaikkialla kuvat mahdollisesti julkaistaan ja jaetaan.

 • - Pukuhuoneessa ja suihkutiloissa kuvaaminen on kielletty jo rikoslaissa, mutta päädyimme nyt laittamaan kiellon koko uimahallin ja kuntosalin alueelle, kertoo Hollolan liikuntapaikkavastaava Antti Anttonen.
 • Porttikieltoa on jo aiemmin kokeiltu kameran kanssa häiriköineeseen mieheen aiemmin tänä talvena, jolloin hän oli ajautunut uimahallin kuntosalissa käsirysyyn toisen asiakkaan kanssa. Asiakas teki miehestä rikosilmoituksen.

Iltalehti, Näillä sovelluksilla korvaat Windowsin oletusohjelmat.

Teknavi.fi, Kuvapalvelu Pinterest uudistui totaalisesti. Ensin iPad ja iPhone.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Coastal Photography With A Creative Twist.
 • Which Type Of Camera Strap Should I Choose?
 • Interview With Alex Gebauer, German Wildlife Photographer.
 • Canon EOS-1D X Mark II Review. Helmikuussa 2016 julkistettu. Lippulaivamalli, lehti-/urheilu-/villieläinkuvaukseen. Täyskenno, 20 megapikseliä. 4K video. 16 kuvaa sekunnissa (peili ylhäällä). ISO 100 - 51200 (409600). Säänkestävä runko, kestää kaikenlaista käyttöä. Suljin speksattu 400.000 laukaisua. Optinen etsin. 3.2 tuuman lcd-näyttö (1.62 miljoonaa pikseliä), kosketusnäyttö vain tarkennuspisteiden valintaan. Sisäänrakennettu GPS (e-kompassi myös). USB 3.0 tai Ethernet. Wi-Fi tarvitsee lisävarusteena Canonin $600 lisälaitteen. 4K video, 60 kuvaa sekunnissa. 1080p 120 kuvaa sekunnissa. Kuuloke- ja mikrofoniliitännät. Yksillä akuilla ottaa 1210 kuvaa. Jpeg-kuvauksessa sarjakuvausta rajoittaa vain kortin koko, ei enää prosessori. Dynaaminen alue kasvanut. Edeltäjän hinta tuotejulkistuksen aikoihin oli $6.799, Canon 1D X Mark II:n hinta on $5.999. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta 6.600 euroa. (Ei vielä kaupoissa).

Digitalcameraworld.com, How to straighten converging verticals in Lightroom.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, “It’s no use!”: 10 tips to overcome photographic discouragement.

 • 1) You are not alone
 • 2) Discouragement is good
 • 3) Comparing apples and oranges
 • 4) Don’t look at the mountain but the road
 • 5) Focus on what you are doing
 • 6) Look back at the previous work
 • 7) Create something with your work
 • 8) A quick, instant remedy
 • 9) Simply ride the wave
 • 10) Diligence trumps talent
 • 11) Bonus: We are born originals

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 10 linkkiä ja bonuksena YouTube-video, kesto 13:59.

Lensrentals.com, blog, The Nikon D5 Review: Roller Derby and Mammoth Cave Testing. Nikonin lippulaivamalli. Urheilu-/lehtikuvaajille. Jo iäkkään Nikon 4Ds:n korvaaja. Suunnilleen kaikki uusiksi. 20 megapikselin CMOS, täyskennoinen. ISO 100 - 102.400. Laajennettavissa aina ISO 3.280.000 asti. 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, herkkyys -4 EV:hen saakka (entistä parempi hämäräkuvaus). 99 ristikkäistä tunnistinta. 12 kuvaa sekunnissa. Uusi prosessori. Puskuri riittävä, 200 NEF (RAW) -kuvaa yhteen menoon. 4K-videot (3 840 x 2 160 pikseliä) 30p:n, 25p:n tai 24p:n tarkkuudella. Automaattitarkennusta on parannettu paljon, samoin jatkuvaa tarkennusta. 4K video on rajoitettua, vain kroppimoodissa ja vain kolme minuuttia kerrallaan. 3.2 tuuman kosketusnäyttö, 2.359.000 pistettä. Kosketusnäytöltä ei voi valita tarkennuspisteitä (kuten halvemmissa Nikonin D500/D5500 -malleissa). Uudet XQD-kaksoiskorttipaikat, uusi USB 3.0 -portti. Langattomat yhteydet nelinkertainen nopeus, Ethernet-yhteys kaksinkertainen nopeus. Paino 1.405 kg. Suomen hinta, runko 7.000 euroa.

Pdnonline.com, Software Review: Alien Skin's Exposure X. Versionumero kahdeksan. Nyt muutos kunniahimoisempaan suuntaan, kuvankäsittely + kuvien hallinta. Paljon uutta. $149.

The-digital-photography, Photographing Flat Art, or ... What do You do with Kids' Artwork? Perusohjeita.

Kamera & Bild, Fujifilm X-Pro2 – funktionsfylld snabbhet. Tammikuu 2016 julkistus. 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera. Kroppikerroin 1.5x. Elektroninen/optinen etsin. Elektroninen 2.36 megapikseliä. Säänkestävä runko. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.620.000 pistettä. Paino 495 g. Video 1080/60p. Wi-Fi. Helmikuussa Suomessa myyntiin. Pohjimmiltaan mittaetsintyyppinen kamera. 273 tarkennuspistettä, mahdollisuus valita myös 77 tarkennuspistettä nopeampaan valitsemiseen. Kuusi painiketta, joihin kameran käyttäjä voi itse valita haluamansa toiminnon. Mikrofoniliitin, ei kuulokeliitäntää. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa (optinen etsin), 250 kuvaa (elektroninen etsin). Arvosana 75%. Sopii hyvin katukuvaajan kameraksi. Runko vähän alle 1.900 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tuomas Heinonen.

Liminganlahti.fi, Liminganlahden Lintukuvafestivaali 10 vuotta. Pe 22.4.2016 - su 24.4.2016.

Suomi24, valokuvaus. Viime vuoden syyskuulta viestejä.

Valokuvatorstai, 406. haaste, 21.4.2016. "kenkä".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

 • 8 Tips for Photographing Men.
  • Tip #1: Include him in the consultation process
  • Tip #2: Find purpose and meaning
  • Tip #3: Give him something to lean against or sit on
  • Tip #4: Minimize a double chin, prominent nose, or heavy jowls
  • Tip #5: If it bends, bend it
  • Tip #6: give him something to do with his hands
  • Tip #7: Detail and contrast
  • ip #8: Post-processing
 • Travel People Photography – Tips and Pitfalls.
  • Watch the light
  • Connect
  • Get their feedback
  • To smile or not to smile
  • Let them do their thing
  • The Death Stare
  • Super posers
  • Only telephoto
  • “Please don’t use that”
  • Use of the photos after the fact

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 29 Beautiful Examples of Silhouette Photography.

ePhotozine.com.

 • 10 Handy DIY Photography Tricks & Hacks.
  • 1. Build Your Own Camera
  • 2. Create Your Own Filters
  • 3. Create Your Own Bokeh Effects
  • 4. Reverse Your Lens For Ultra Close-Ups
  • 5. Use A Magnifying Glass & Shoot Macros
  • 6. Make Your Own Reflector
  • 7. Create A Beanbag
  • 8. Make A Home-Made Flash Diffuser
  • 9. Building A DIY Modular Flash System
  • 10. Get Creative With Light With An Old Lens
 • Smartphone Cameras Vs DSLRs - Which Is Better? Yllättävää kyllä, jotkut ammattikuvaajatkin ovat siirtyneet kuvaamaan kännykkäkameroilla järjestelmäkameroiden sijaan. Mutta kylmä totuus on kuitenkin se, että kännykkäkameroiden ominaisuudet eivät alkuun riitä. Vai riittävätkö ne?
 • 2016 Sony World Photography Awards Winners.

Digitalcameraworld.com, 3 ways to focus faster with Canon’s AI Servo AF.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, Editorial: Gear Matters In Photography, Please Stop Saying That It Doesn’t. Välineillä ON merkitystä. Piste.

Pdnonline.com, Launching a Career in New York on $66 a Day. Kaikki kulut $66 per päivä. Ja vielä podcast, kesto 3:47.

The-digital-picture.com, Photographing Sports with the Canon EOS 5Ds R. Viisi kuvaa sekunnissa ei tee tästä mallista ihan ihanteellista urheilukuvaukseen.

Pdnonline.com, What Photographers and Filmmakers Need to Know About Thunderbolt 3.

Fotosidan.se, Fota av dina negativ istället för att skanna. Digikamera ja makro-objektiivit. Negatiivit, diat, paperikuvat. Mitä tarvitaan. Mitä etuja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.04.2016   (linkki)

Luovan valokuvauksen keskuksen näyttelyhaku vuodelle 2017

Luovan valokuvauksen keskus ry järjestää Galleria Ratamossa kuusi valokuvanäyttelyä vuodessa. Näyttelyaika on kolme ja puoli viikkoa. Näyttelyhaku vuodelle 2017 päättyy 30.4. 2016.

Kansainvälinen, avoin taiteilijahaku Backlight -valokuvatapahtumaan. Haku päättyy 5.6.2016.

Backlight ´17 Photo Festival Vuoden 2017 teemana on Independence

MAJAOJAPALKINTO SUOMALAISILLE!

Majaoja-säätiö on päättänyt tukea suomalaista valokuvataidetta kolmella rahapalkinnolla. Palkintojen yhteenlaskettu summa on 18 000 euroa.

1. palkinto 10 000 euroa
2. palkinto 5000 euroa ja
3. palkinto 3000 euroa.

Palkinnot voidaan myöntää yksittäiselle taitelijalle tai työryhmälle.

Palkintojen saajat valitaan Backlight -valokuvatapahtumaan hakeneiden suomalaisten taitelijoiden ja työryhmien keskuudesta. Hakijoiden tulee huomioida Backlight ´17 teema, joka on ”Itsenäisyys”. Kaikille avoin haku on Backlight -tapahtumaan 6.4-5.6.2016 välisenä aikana. Haku tehdään digitaalisen alustan www.opencall.fi kautta.

Tamperelainen Valokuvakeskus Nykyaika on järjestänyt kansainvälistä valokuvatriennaalia vuodesta 1987.

Digicamera.netin Foorumilta.

Timon poikkitiedepalsta, Köyhän miehen densitometriaa, osa II, 20.4.2016. Sarja densitometriaa ilman densitometria jatkuu poikkitieteellisessä.

Kamerakoulu.fi, Itselleni pakolliset sovellukset. 17.4.2016. Valokuvaus on pelottavan paljon tietokoneella olemista, jonka takia haluan tämän ajan menevän mahdollisimman sulavasti. Myös yksin työskentely asettaa tiettyjä haasteita. Erilaisia elämän parannus ja tehokkuus-sovelluksia on myös sovelluskaupat pullollaan. Keräsin kuitenkin kasaan seitsemän sovellusta, joita olen itse käyttänyt pitkään. Enää en voisi kuvitella tekeväni töitä ilman näitä!

 • Evernote
 • IFTTT
 • Dropbox
 • RescueTime
 • Pomodoro
 • MailButler
 • OmniFocus

HS, Kaduille ilmestyneet valokuvat kertovat: Tältä näyttää Suomen henkinen ja yhteiskunnallinen tila juuri nyt. Helsingin Postitalon kulmalle ilmestyi tiistaina poliittisia kuvia, jotka muistuttavat vaalijulisteita. Saara Horningin, Stefan Bremerin ja Miikka Pirisen kuvat kommentoivat Suomen nykytilaa.

 • Monet näistä kuvista ovat hyvin roiseja, irvokkaita, osa jopa ällöttäviä. Niiden viestit eivät jää epäselviksi. Yhdessä julisteessa on hymyilevä pääministeri Juha Sipilä käärimässä hihojaan Helsingin yliopiston edessä. Kuvassa oleva teksti kuuluu: ”Suomi epäkuntoon”. Jani Leinosen ja Jari Tammisen teoksen nimi on Koulutuksesta ei leikata, not.
 • Valokuvat ovat esillä viidessä eri vaalimainostelineessä Helsingin kantakaupungissa 19.4.–3.5.2016.
 • MTV, Hurjat kuvat ministereistä näytillä Helsingin ydinkeskustassa: ”Suomi epäkuntoon”.

Antti Holappa, Mielenrauhaa metsästä. 20.4.2016. Suomalaisten esivanhemmille metsä on ollut yhtälailla elannon antaja, suoja ja pyhä hiljentymisen paikka. Esi-isämme elivät metsän keskellä. Asuinsija haluttiin kuitenkin pitää metsästä erillään raivaamalla pihapiiri puuttomaksi. Metsää ja sen henkiä ei haluttu päästää kotiin.

Suomi24, valokuvaus. Viime vuoden lokakuulta viestejä.

Tivi.fi, Aika tiimalasissa hupenee: Windows-päivitys ilmaiseksi vielä 100 päivän ajan. Vanhemman Windows 7:n tai 8.1:n voi päivittää ilmaiseksi Windows 10:een 29. heinäkuuta saakka. Microsoft ei kuitenkaan ole vihjannut, mitä päivitystarjoukselle tapahtuu tämän takarajan jälkeen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Top Tips On Capturing Arty Style Flower Photographs.
 • Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD Review. Täyskennoisille potrettilasi, kuvanvakaaja. Lähin tarkennus 0.8 m, suodinkierre 67 mm, paino kohtuulliset 700 g. Tarkennus nopea ja tarkka. Käsintarkennus toimii myös. Kuvanvakaaja kannattaa ottaa pois liikettä kuvattaessa tai jos kuvaa jalustalla. Kestää jonkin verran kosteutta. Canon EF, Nikon AF ja Sony A. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta on 850 euroa.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, Camera Makers' Statements Regarding the Effects of the Tragic Kyushu, Japan Earthquakes. Nikon, Sony, Canon, Olympus.

Diyphotography.net, How to build your own overhead camera rig.

Photo.net, 150-600mm zoom lenses compared. Optisissa ominaisuuksissa ei paljon eroa.

 • Tamron SP 150-600/5-6.3 Di VC USD. Suomen hinta on 1.000 euroa
 • Sigma 150-600/5-6.3 DG OS HSM Contemporary. Suomen hinta on 850 euroa
 • Sigma 150-600/5-6.3 DG OS HSM Sports. Suomen hinta on 1.500 euroa. Vähän enemmän painoa ja hintaa, mutta säänkestävyys.

Pdnonline.com, How I Got That Shot: A Downton Abbey Group Portrait.

Featureshoot.com, Photographer Arne Svenson Talks About His Lawsuit, the First Amendment, and Internet Commenters. Naapurin ikkunan läpi kuvattuja.

The-digital-picture.com, Nikon D500 User's Manual Now Available.

Fotosidan.se, Bakom kulisserna på Crimson. Lähinnä kuvalaboratoriona tunnettu Ruotsissa. Mutta myös painotalo. Muuttanut uusiin tiloihin, 3.300 m2. Nykyään viitisenkymmentä filmirullaa päivässä kehitettäväksi.

Kamera & Bild, Dags igen för Höstsalongen – skicka in dina bilder. Fotografiskaan on aikaa lähettää kuvat syyssalonkiin 1.5.2016 asti. Viime vuonna 1,3% valokuvaajista läpäisi seulan. Vain Ruotsin kansalaisille tai maassa pitempään oleskeleville. Fotografiska esittelee sitten syyssalongissaan kuvia 30.9.2016 - 20.11.2016.

Fotosidan.se, Följ havsörnar live i boet. Viro.

Kamera & Bild, Jordbävning påverkar Nikons kameraproduktion. Viime viikon maanjäristykset Japanissa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Juha Jantunen, strobotti.com. Video: näin teet sumua tai pilviä Gimp -kuvankäsittelyohjelmalla. 16.4.2016. Olen itse melko aloittelija mitä tulee kuvankäsittelyyn, mutta ajattelin tehdä nopean videon aiheesta sumun ja pilvien luominen Gimp-kuvankäsittelyohjelmalla. Video on tehty hyvin nopeasti joten paremman lopputuloksen eli aidomman näköisen sumun tai pilvet saa aikaiseksi panostamalla hieman enemmän aikaa ja vaivaa.

HS, Moni lataa lastensa kuvia someen ilman harkintaa – muista nämä, niin lapselle ei tule harmia. Moni lataa lastensa kuvia sosiaaliseen mediaan sen kummempia miettimättä. Muutama perusohje kannattaa muistaa, jotta lapselle ei koidu harmia myöhemmin.

Tivi.fi, Filmistä Instagramiin ja takaisin filmille - hipsterien uusi suosikkikamera tulee. Polaroidin pikakameroiden estetiikka ei ole kuollut, vaikka Polaroid on lopettanut niiden valmistamisen. Instagram-aikakaudella neliön muotoisia kuvia kuvataan kännykällä. Jotkut haluavat silti yhä tulostaa kuvansa paperille. Toukokuun 10. päivä julkaistavan I-1-kameran hinnaksi on asetettu 299 dollaria. Kahdeksan kuvan filmi maksaa 23,5 dollaria, joten edulliseksi sillä valokuvaamisen harrastaminen ei tule.

Suomi24, valokuvaus. Viime vuoden marraskuulta viestejä.

Jämsän Seutu, Kuvakisan voittaja: Olen tavallinen tyttö, joka tykkää kuvata. Minna Puumalaisen kuva saippuakuplasta pakkasessa ylsi Talvihetki 2016 -kuvakisan voittajaksi. KMV-lehden, Suur-Keuruun ja Jämsän Seudun yhteinen Talvihetki 2016 -kuvakisan voittaja.

Avec Ave -blogi, Kamerafiltterit — joko olet kokeillut? 30.11.2015. Lähinnä kuvia. Ja sitten mainostajan www-sivut.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, How to Turn the World Upside-Down Using Lightroom and Photoshop (Sponsored).

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to shoot the ‘wrong way’ through a camera. Kaksi kameraa tarvitaan. Ja molemmille jalustat.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, 12 Lights for Stills and Motion.

 • K5600 Evolution Kit, $2.190
 • Profoto B2, $1.995, $2.695
 • Dynalite Baja B6, $749
 • Lumopro LP180R, $230
 • Godox Wistro AD600, $549
 • Lume Cube, $80
 • Interfit S1, $1.000
 • FJ Westcott Flex LED Peter Hurley Edition, $5.500
 • Arri L10, $4.960
 • Broncolor Para FT, $3.500 - $6.200
 • Phottix Indra360 TTL, $999
 • Flashpoint Streaklight TTL, $490

Dpreview.com.

Photographyblog.com, Canon imagePROGRAF PRO-1000 Review. A2 suukuvatulostin, mustesuihku. 12 mustetta. Langaton tulostus. Yksinkertainen käyttö. Mustatulosteetkin erinomaisia. Ei rullapaperia. Kallista käyttää. Paino 32kg. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta on 1.350 euroa.

Lensrentals.com, blog, Hands On With The Panasonic Varicam LT. Näyttää kalliilta. Videokuvaukseen. $16.500.

Fotosidan.se, TEST: Nikon AF-S DX 16-80/2,8-4E VR. Suomen hinta on 1.200 euroa. DX = kroppikennoisille. Polttovälivastaavuus 24-120 mm. Vähän valovoimaisempi ja kalliimpi vaihtoehto. Iso vastavalosuoja. Tarkennus kohtuullisen nopea ja aika äänetön. Kuvanvakaaja on tehokas. Terävyys ihan hyvä. Vähän värivirhettä. Tynnyrivääristymä vähenee zoomatessa. 35 cm lähin tarkennus. Jollei kuvaa urheilua eikä tarvitse kuvanvakaaja, niin käytettynä ostettu Nikon DX 17-55/2,8G antaa paremman hinta/laatusuhteen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kubo.fi. Creative agency.

 • Miksi tämä kuva sai triplasti enemmän tykkäyksiä Instagramissa kuin toinen – ja onko sillä mitään väliä? 17.3.2016. Julkaisin viime viikolla omalla Instagram-tililläni kuvan, joka pisti ruudun parissa sekunnissa täyteen tykkäysilmoituksia. Vertailun vuoksi, muutama kuukausi sitten julkaisemani oheinen kuva minusta sai seuraajapiirissäni vain 24 tykkäystä.
 • Mitä sinun pitää tietää podcasteista? 9.3.2016. Apple teki podcasteista valtavirtaa vuonna 2005 tuomalla ne iTunesiin. Nyt podcast on hyvää vauhtia nousemassa videon rinnalle tehokkaaksi tarinankerronnan muodoksi.
 • Videotrendit 2016, 27.1.2016. Video on tullut jäädäkseen. Siinä missä viisi vuotta sitten pohdittiin, tehdäänkö videota vai ei, nyt valinnat tehdään, liven, animaation, liikkuvan valokuvan ja tubetuksen välillä. Kubon trendikatsaus videoihin laittaa vaihtoehdot riviin ja sopii myös videonoviiseille.

Suomi24, valokuvaus. Viime vuoden joulukuulta viestejä.

 • Rahaa vanhoista kameroista? Hinta-arviota pyydetään. Yksittäisen kameran hinta muutamia kymppejä.
 • Canon ixus 145. Saako canon ixus kameraan asetettua 10x15 kuvakoon? Teetätin kuvia ja ne eivät ole sen kokoisia vaan pienempiä.
 • Tähtitaivaan kuvaaminen. Kamerani on Pentax K-500 18-55 kittiobjektiivilla ja kysyisin että miten saisin linnuradan kuvan onnistumaan niin kuin näkee esim luontokuvissa.
 • Vanha valokuva. Onko tietoa/kokemuksia valokuvasta, joka on liimattu 5.. 6mm lasille? Kuva lienee otettu 30..40-luvulla -ja liimattu, varmaan jossain sen ajan valokuvausliikkessä paksuhkolle viimeistellylle(reunat hiottu, jne.) lasille. Ennen-aikaan lienee ajateltu, että paksuhkon lasin tukemana kuva(vaikkapa hääkuvä) kestää ns. ajanpatinaa..
 • Sigma APO 150-500 mm. F5-6.3. En ole kyllä omasta mielestäni kovinkaan hyviä kuvia tällä onnistunut saamaan, saan omasta mielestäni parempia kuvia Nikonin 300 mm:llä. Nyt sitten vielä kun hankin tähän Sigmaan halvan suojalinssin eteen, niin mahtaakohan se vielä heikentää kuvien laatua?
 • pitäisi tulostaa 4x6m banderolli. Mikä olisi edullisin ja järkevin tapa saada yksi oikein tarkka kuva tuollaista suurta mainosbanderollia varten. Banderollin tulostajan mukaan tarkkuus tuossa 4x6m koossa pitäisi olla 50-70dpi. Nikon D3100.
 • Perinteiset kamerat ja objektiivit! Noiden perinteisten kameroiden objektiiveista näkee jo päälle päin että ne ovat tukevaa tekoa verrattuna nyky-ajan objektiiveihin ja sama pätee runkoihin.
 • 40d vai d7200 vai täys kennonen.
 • Halpoja Valoja? Tarvitsen kotistudiooni pari taustavaloa lisää.
 • Mikä olisi hyvä pokkari hintaluokassa 500-1000 eur. 41 vastausta. Mallit viime vuoden lopulta.
 • Adoben härskiys. Keskustelua lisenssin jatkamisongelmista. Ja muista kuvankäsittelyohjelmista. 61 vastausta.
 • Kysymys ikivanhasta 'zuumista'? Verkkokauppa. com myy Sigma 18-200 F 3.5-6.3 DC hintaan 89,90 € ? Valovoima.
 • Konica TC-X. Kertokaas mikä on kyseisen kameran etsimessä, valotusmittarin asteikon ylälaidassa "viikatteen" terän mallinen, kaareva, musta "vinkkeli", tylppä kärki osoittaa ylöspäin, mikä sen tarkoitus on ja kuinka tuon valotusmittarin kanssa tulisi toimia.
 • Ottamissani kuvissa näkyy nykyään pari tiplua samoissa kohdissa kuvaa. (kennon puhdistus).
 • Ilmainen suomenkielinen nettialbumi usean ihmisen käyttöön? Onko olemassa palvelua, jota saisi ryhmänä käyttää, siis että yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla useampi ihminen saisi laittaa ja katsella kuvia?
 • Annanko vasaraa? Minulla on vuodelta -77 oleva Canon F1 runko ja saman valmistajan objektiivit 50mm 1.4 ja 28mm 2.8. Lisäksi salama Canon Speedlite.
 • Kameran ja objektiivin välinen välys. Kysymys: onko normaalia tuo löysyys. Ja vaikuttaako vaikka tarkennuksen?
 • Apua uuden kameran valinnassa! Minulla on ollut Canon 550D noin vuoden verran kun olen yrittänyt opetella valokuvaamista, olen käyttänyt useimmiten 50 millistä objektiivia. Huomasin että Nikon 3300 kamera on nyt alennuksessa... Olisiko se parempi kuin nykyiseni?
 • 120-filmin ensimmäinen ruutu. Ostin Lubitelin eBaysta muutamalla kympillä. Hommasin siihen Velvian filmirullan, jonka rullasin kameran sisälle. Katson nyt punaisesta "laskuri-ikkunasta" läpi ja näen siinä numeron 1 1. Eli siinä on kaksi kertaa numero 1.
 • Järjestelmäkamera kastui.
 • Kokemuksia levysuotimista?
 • Keskussuljin. Missään ei mainita teknisissä tiedoissa, että kamerassa on keskussuljin. Onko tämä, koska kaikissa kompaktikameroissa on keskussuljin?
 • Kuvaamisen arvoiset paikat etelä-suomessa?
 • Muotokuvaobjektiivi? Onko Samyang 135 mm f/2 teräväpiirtoisin ja hinta-laatusuhteeltaan paras vaihtoehto? 40 vastausta.

Voice.fi, Kasvot ovat uusi tietoturvauhka: ”Ihmiset eivät ymmärrä”. Pietarissa asuva valokuvaaja Yegor Tsvetkov kuuli FindFace-nimisestä sovelluksesta, joka pystyy etsimään kuvasta henkilön kasvojen perusteella saman henkilön tietoja sosiaalisen median avulla. Valokuvaaja tiesi heti haluavansa käyttää sovellusta seuraavassa projektissaan, jossa hän etsi tuntemattomien henkilöiden tietoja verkosta.

Ilta-Sanomat, Hitlerin valokuvaaja kuvasi kuusamolaisen Sallin kesällä 1939 – näin hän muistelee kohtaamista nyt.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Tipa.com, XXVI TIPA AWARDS (2016). Technical Image Press Association (TIPA). 40 luokkaa. Voittajat. Raatiin kuului 27 johtavan valokuva- ja kameralehden edustajia, 15 maata, viisi mannerta. Äänestys tapahtui 1.4.2016, San Fransisco, USA. 26. kerran TIPA-palklinnot luovutetaan Photokina-messuilla Saksassa, 20.9.2016.

 • Fotosidan.se, Vem kan man lita på? - tankar om TIPA. Kolumni. Esimerkiksi Nikon D500 ja Pentax K-1 voittivat, vaikka eivät olleet vielä edes tuotannossa. Ja miksiköhän Nikon D5 on luokiteltu action-kategoriaan ja Canon 1D X Mark II video-kategoriaan (molemmat professional-luokassa). Siksikö, että kummastakin saatiin luokkavoittajat. Ruotsalaista lehteä ei ole ollut raadissa 15 vuoteen. EISA-palkintojakin voi kritisoida, mutta perusteet ovat siellä kunnossa.
 • Member magazines, ei yhtään Pohjoismaista...

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to use Adobe Bridge’s Collections tools to locate images quickly.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, Learning to Print: Solid Advice.

Photographyblog.com, Nikon D5 Review. Pro-mallien lippulaiva. Nikon D4s:n (16 megapikseliä) seuraaja. Erityisesti uutis- ja urheilukuvaajille. 20 megapikselin CMOS, täyskennoinen. ISO 100 - 102.400. Laajennettavissa aina ISO 3.280.000 asti. 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, herkkyys -4 EV:hen saakka (entistä parempi hämäräkuvaus). 99 ristikkäistä tunnistinta. 12 kuvaa sekunnissa. Uusi prosessori. Puskuri riittävä, 200 NEF (RAW) -kuvaa yhteen menoon. 4K-videot (3 840 x 2 160 pikseliä) 30p:n, 25p:n tai 24p:n tarkkuudella. Automaattitarkennusta on parannettu paljon, samoin jatkuvaa tarkennusta. 4K video on rajoitettua, vain kroppimoodissa ja vain kolme minuuttia kerrallaan. 3.2 tuuman kosketusnäyttö, 2.359.000 pistettä. Kosketusnäytöltä ei voi valita tarkennuspisteitä (kuten halvemmissa Nikonin D500/D5500 -malleissa). Uudet XQD-kaksoiskorttipaikat, uusi USB 3.0 -portti. Langattomat yhteydet nelinkertainen nopeus, Ethernet-yhteys kaksinkertainen nopeus. Paino 1.405 kg. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta, runko 7.000 euroa.

Pndonline.com, DJI Introduces Powerful New Drone, Ronin Stabilizer and Osmo Accessories.

Popular Photography.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Timon poikkitiedepalsta, Kansanhiihtoa sävykkäästi, 17.4.2016. Täsmennettyjä ohjeita mv-negoista kuvia skannaaville.

HS, Juha Metsolle valokuvaaminen on performanssia tässä ja nyt. Palkitun lehtikuvaajan kolmenkymmenen vuoden työ on esillä Salon taidemuseossa. Valikoima kolmenkymmenen vuoden työstä kuvajournalistina ja valokuvataiteilijana on nyt esillä Salon taidemuseossa. Syksyllä se siirtyy Lappeenrantaan.

 • Tunteella liikkeellä. Valokuvaaja Juha Metson retrospektiivi Salon taidemuseossa (Mariankatu 14) 15. toukokuuta asti. Avoinna ti–pe klo 10–18, la–su klo 11–17.

Suomi24, valokuvaus. Tämän vuoden viestejä.

 • Nikon kuvakoot. Suurin kuvakoko on kamerassani: 6016x4000, 24,1Mb ja tätäkokoa yleensä käytän kuvatessani. Kun otan kuvan vaikkapa muuttolinnusta ja haluan sen rajata eri kuvankäsittely ohjelmilla niin kuvan laatu heikkenee huomattavasti ja kuva on sitten epätarkka. Voin kyllä pienentää sitä kuvaa vaikkapa 1600x jotain, mutta itse kohde jää pieneksi kuin siinä alkuperäisessä kuvassa ilman sitä rajaamista.
 • Hintatietoa musteista. Tarvikemusteet ulkomailta.
 • Yksi muste loppu tulosti ei toimi? Monitoimilaitaitteeni (EPSON XP-600).
 • Pentaxin tuntijat, apua kaivataan. Ostin käytetyn kameran, koska minulla ei ole kokemusta Pentaxista. Malli on K-X. Sitten ostin Tamronin A46 70-210mm objektin. Objektissa ei ole A-kirjainta, vain AE. Pitääkö asetus olla AF kamerassa vai MF. Olen yrittänyt ottaa kuvia, mutta näyttää sille etsimessä että kuva on ok ja olen käsin kohdentanut sen. Kun sitten katson tietokoneelta, ei kohdistus ole ok ja kuva ei ole terävä.
 • Minulla on Nikon D3100 kamera, mikä putki.
 • Canon 50mm 1.8 -objektiivilla kuvaaminen ulkona. Eilenkin oli tosi aurinkoinen päivä ja kaikki kuvani meinasi olla ylivalottuneita. Kuvasin säädöillä aukko n.3, f 1/125 ja ISO 100. Kamerana siis Canon EOS1100d ja kuvaajana amatööri :)
 • Edullinen kinofilmin kehitys pääkaupunkiseudulla.? Kävin kysymässä negan kehityksen hintoja sekä digitointia mm. Ateneumin takana Tunnin kuvassa. Pelkkä kinofilminegan kehitys 6,90 ja digitointi muistaakseni suunnilleen saman verran. Luulisi, että jostain saisi nämä työt halvemmalla?
 • Hidastetut videot. Miten tuollaiset tehfään?
 • Loittorenkaan vaikutus polttoväliin. Millä tavoin vaikuttaa 25 mm loitto polttoväliin, onko se pelkkää yhteenlaskua vai joku kerroin siinä?
 • Kuvanmuokkaus ohjelmia? Voitteko kertoa nopeasti jotakin kuvanmuokkaus ohjelmia mitä löytyisi suoraan netistä (esim. Picmonkey) Millä pystyisi värittämään kuvaa.
 • Nikon D 700. Minulla on vanha filmiajan Nikon-objektiivi AF Nikkor 35-70 ja haaveilen sille kaveriksi Nikon 700 runkoa.
 • Helppo ja toimiva Panorama.
 • Nikon D610 vai canon 5d mark iii. Kumpi on yleisesti ottaen parempi kamera?
 • Tietokoneen näytön kalibrointi. Miten tapahtuu? Onko saatavissa laite siihen vai pitääkö viedä liikkeeseen?
 • Voi Kingston minkä teit.. ...Seuraava päivänä lähdin tunturiin kuvailemaan ja muutaman kuvan jälkeen kamera ilmoitti ettei kortti voi lukea....
 • HDR softaa. Heräsi kysymys, mikä olisi Windows-PC:lle helppokäyttöinen softa HDR kuvien rakenteluun.
 • Kuva hypähtelee kun kohdentaa. ...niin ratkaisuna on joko odottaa sitä vakaajan asettumista sekunti joka kuvan välissä, laittaa vakaaja pois päältä tai vaihtaa linssiä.
 • Tokina pro 100mm macro nyt repussa.
 • Saako kuvia takaisin? Recuva.
 • Kennon puhdistus.
 • Minkälainen näyttö kuvankäsittelyyn.
 • Nikon d500 vai Canon 7D mark ii. Onko Nikon d500 niin paljon parempi kuin canon 7dii?
 • nikon vs canon.
 • Nikon D40, onko enää mihinkään?
 • Zoom opjektiivi nikon d5300 kameraan. Nikon D5300 kameraan zoomia hakisin, oisko jotaan hyvää halpaa tai hinta/laatu suhde vaihtoehtoa? Maksimi hinta saa olla vaikka 400e.
 • Millä maisemakuvia. Minkä rungon ja objektiivin valitsisitte maisemakuvaukseen?
 • Canon korjaa suttuzoomit takuuajan jälkeenkin. Totta se on, juuri palautui Canon EOS 700D + EF-S 18-55 IS STM ilmaisesta huollosta. Takuuaika päättynyt siis jo vajaa vuosi sitten, mutta tällaiset menevät myyjän virhevastuun piikkiin. Yhteydenotto Gigantin asiakaspalveluun sähköpostitse ja sieltä annettiin palautusosoite ja Matkahuollon sopimusnumero, jolla homma meni myyjän piikkiin. Kamera reklamaation kera tuonne ja vajaa neljä viikkoa odotusta.
 • Minkälainen on hyvä kamerajalusta aloittelijalle? Sain ensimmäisen oman järjestelmäkamerani (Nikon D3200) pari kuukautta sitten ja seuraava hankinta olisi sitten kamerajalusta.
 • Järjestelmäkamera? ...Suositteletteko tuota Nikonin D3200- kameraa?
 • Kaikilla sileät kasvot. Olen tällainen keski-ikäinen nainen ja liityin tässä hiljattain facebookiin. Vanhoja ystäviä vuosien takaa olen löytänyt paljonkin ja ihmetyttää että miten heillä kaikilla on niin sileät kasvot kuvissa?
 • Tarkennusongelma? Ostin Sigman 18-35 mm f1.8 zoomin ja olen kokeillut sitä reilun kuukauden. Piirtoa kyseisessä lasissa on riittämiin mutta epäilen että linssi ei ehkä ole paras pari Canonin 70D:n kanssa. Nimittäin tarkennus ei ihan aina onnistu kuten pitäisi tai sitten kuvaajassa on vika.
 • Olympus PEN lite -minijärkkärit.
 • Kuinka paljon kuvaatte järkkäreillänne? Minulla on sellainen käsitys että alkuinnostuksen jälkeen usea järkkäri jää hyllylle pölyä keräämään.
 • Uvsuodin objektiiviin. Voiko superzoomikameraan asentaa uvsuodinta objektiivin suojaksi? Kamera on Sony cyber shot hx300, saako tähän sellaista kiinnitettyä?
 • Super-zoom vai järkkäri. Miten yleiskuvauksessa pärjää noilla jopa 600 mm super-zoomeilla? Vai järkkäri?
 • Sigma 150-600 f.5-6.3 S-malli. Itselläni on Canonin 70-200 f.2.8 paras lasi vakaajineen mutta tuplattuna en ole tyytyväinen piirtoon telepäässä.
 • AE-1 objektiivi EOSM:ään. Saakohan vanhan 50mm objektiivin kiinni adapterilla EOS-M kameraan.
 • Salaman ohjaus. Miten saan pelkän "irtosalaman" välähtämään niin ettei kameran oma salama välähdä? (Kamera d5200 ja salama sb-700).
 • Puhallettava tekolumi.
 • Onko markkinoita laadukkaalle filmikameralle? Sain perintönä filmijärkkärin, ymmärtääkseni se on 80-luvun alkupuolelta. Kyseessä on Hasselblad 2000 fc/m ja objektiivi on Carl Zeiss Distagon 2.8/50.
 • kumpi objektiivi maisemaan. canon efs 24mm 2.8 stm vai EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 is Kamerana on ca 40d.
 • Mennyt vähän huvittavaksi tämä valokuvaus. Harrastin joskus filmikaudella valokuvausta ja nyt tääs kiinnostuin aiheesta mutta touhu on mennyt vähän huvittavaksi:...
 • Digikamera maisema/eläin/yö kuvaukseen. Onko olemassa hyvää digikameraa maisemakuvaukseen, luonnossa eläinten kuvaukseen kun kohde on korkeintaan 200 m päässä ja näiden lisäksi vielä pitäisi saada hyviä kuvia illan hämärässä/yöllä?
 • miten irrottaa toisiinsa liimaantuneet valokuvat.
 • Vanhaan Pentax-kameraan objektiivi. Olen nyt kiinnostunut filmikuvauksesta ja haluaisin jonninmoisen vanhan filmikameran. Erilaisia vaihtoehtoja on käyty läpi, mutta nyt paras minkä olen löytänyt on Pentax MV1 kamera, mutta siinä ei tule objektiivia mukana.
 • Kameran paikka jalustassa. Onko sillä todellisuudessa mitään väliä millä kohtaa kamera on jalustassa pyörähdyskohtaan nähden, kuka niitä jalustoja jaksaa aina mukananaan kantaa ja jalustat joissa kameraa voi siirtää eteen ja taakse ovat kalliita?
 • Miten käännetään video.takaperin.
 • Kasvontunnistus (Lightroom 6). Tuli hankittua Lightroom jo aikoja sitten, mutta nyt vasta siirsin siihen koko kuvakokoelmani. Välittömästi ajoin myös kasvontunnistuksen kaikille noin 13000 kuvalle. Luin aiemmin jotain huonoja kokomuksia hommasta. Että se toimisi ihan surkeasti, kestää monta päivää ja sitä rataa. Mutta olipa harvinaisen kivuton kokemus! ... (ei vastauksia).
 • Valokuvausvinkkejä kiitos! Olisin todella kiitollinen jos joku ammattilainen haluaisi antaa pieniä vinkkejä siihen kuinka saisin valokuvistani näyttävämpiä. Linkin takaa löytyy muutamia valokuvia:... (38 vastausta).

Polku.net, Luontokuvaajan huhtikuu, 15.4.2016. Sanotaan, että huhtikuu on kuukausista julmin. Se tulee joka vuosi ja yllättää. Pitkän pimeän talven jälkeen valo on jotain ihmeellistä ja äänimaailma muuttuu tyystin: ilma on sakeanaan viserrystä ja siipien iskuja. Joka puolella alkaa tapahtumaan - yhtä aikaa! Luontokuvaajariepu yrittää revetä joka paikkaan.

Akikuvaa.com.

 • AK VideoCast #1. YouTube-video, kesto 5:09. 18.3.2016.
 • Visiitti Googlelle, 26.3.2016. Noin kuukausi sitten sain mahdollisuuden käydä vierailemassa Googlen Euroopan päämajassa Dublinissa. Uniikki tilaisuus ja olin tietenkin innoissani jo etukäteen.

Iltalehti, Oletko kokeillut? Microsoftin tekoäly tulkitsee valokuviasi. CaptionBot on valokuvia tulkitseva oppiva tekoäly, joka pyrkii analysoimaan kuvan sisältöä. Ohjelma tunnistaa myös muuta sisältöä kuin ihmisiä.

TE-palvelut, Kopterikuvaaja / Alihankinta sopii myös, Suomen Plussa Yhtiöt Oy, Kerava. Itsenäiseen työskentelyyn kykenevä kopteri- ja video- sekä valokuvaaja suorittamaan työkohteiden kuvaustöitä Uudellamaalla.

Työpaikan osoite 04200 KERAVA
Palkkaus Sopimuksen mukaisesti.
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 02.05.2016, Tai sopimuksen mukaisesti.
Työaika osapäivätyö, Työtä voi suorittaa sopimuksen mukaisesti.
Työn kesto 3 - 6 kk, Projektien keston mukaisesti.
Haku päättyy 02.05.2016 klo 16:00

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 10 Ways to Capture Hidden Natural Beauty. Jokaisesta kohdasta vielä kaksi esimerkkikuvaa + tekstiä.

 • 1. Look closely at tree trunks.
 • 2. Watch bugs.
 • 3. Forage for mushrooms.
 • 4. Go out when there are raindrops or dew.
 • 5. Or mist.
 • 6. Try bokeh.
 • 7. Track birds and other animals.
 • 8. Look for color contrasts.
 • 9. Search for sun rays.
 • 10. Focus on individual leaves.

ePhotozine.com, Weather And Lighting Landscape Photography Tips.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Open Mike: Learning to Print. Kysyttiin suosituksia kirjaan, e-kirjaan, videoon tai kurssiin, jossa kerrottaisiin valokuvien tulostamisesta.

Earthboundlight.com, Weren't We Supposed to Have Hovercraft by Now? 17.4.2016. Valokuvaus on pohjimmiltaan valokuvausta. Vaikka digitaalisuus on muuttanutkin montaa asiaa, niin perusteet ovat edelleen samat.

Digitalcameraworld.com, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR review. Uusi malli isompi ja painavampi. Kuvanvakaajan teho neljä stoppia. Säänkestävä. Painaa yli kilon. Zoomattuna pituus 17.8cm, vastavalosuojan kanssa 20.5cm. Tarkennus hyvin nopea. Keskiosa äärimmäisen terävä. Reunat eivät niin teräviä. Reunoissa värivirhettä. 24mm tynnyrivääristymää. F/2.8 vinjetoi. Myös heijastumia. Arvosana 4/5. Suomen hinta on 2.600 euroa.

Petapixel.com, Ep. 65: When Photography-Hating Moms Attack! Podcast.

Dpreview.com, A small project: iFixit Samsung NX Mini disassembly guide. Ei enää tuotannossa. Ohjeet miten osiksi.

Fotosidan.se, Fotografiska letar nya talanger. Syyssalonkia varten haetaan ruotsalaisia kuvaajia, amatööreja tai ammattilaisia. Jyrytys.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.04.2016   (linkki)

IMAGO 6
Jaakko Holm - Ismo Hölttö - Jouko Könönen - Aulis Nyqvist - Pentti Sammallahti - Antero Takala - Mikko Savolainen

Kuva: Jouko Könönen.

VB-valokuvakeskuksen kevään näyttely esittelee Imago 6 -ryhmän tuotantoa 1960-luvulta nykypäivään saakka.

Imago 6 syntyi nuorten valokuvaajien aatteelliseksi keskustelufoorumiksi syksyllä 1966. Ryhmän kuvaajia ovat Jaakko Holm (s. 1943), Ismo Hölttö (s. 1940), Jouko Könönen (1940–2004), Aulis Nyqvist (s. 1941), Pentti Sammallahti (s. 1950), Mikko Savolainen (s. 1933) ja Antero Takala (s. 1939).

Imago 6 toimi ensisijaisesti valokuvaajien luovana keskustelufoorumina, ei kaupallisena yhteenliittymänä tai koulukuntana. Imago 6:n jäsenet olivat eri tavoin ajattelevia kuvantekijöitä, ja erilaisuus haluttiin myös säilyttää.

Kuva: Jouko Könönen.

VB-valokuvakeskus, Ateljeetila
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti-pe 11-17, la ja su 11-15
8/6€

Martti Matilainen: Stadi, metsä ja muita tarinoita
Kuva: Martti Matilainen.30.4.2016 asti

Martti Matilaisen näyttely koostuu kollasitekniikalla toteutetuista teoksista, joissa taiteilija pohtii omaa elämäänsä yhdistämällä lapsuus- ja nuoruusmuistojaan nykyaikaan.

Yksittäisten kuvien lisäksi on mukana kaksi kuvasarjaa - Mun Stadi ja Minun metsäni. Mun Stadi -kuvasarja oli yksi tämän vuoden Fotofinlandia finalisteista.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård.

 • Onko kaikki jo kuvattu? 9.4.2016. Tällä viikolla Valoaalloilla podcastissä keskustelen Matti Sulannon kanssa kuvaamisen määrästä. Miten paljon kuvia on otettu ja kannattaako enää kuvata mitään eli onko kaikki jo kuvattu?
 • Kannattaako valokuvausta opiskella? 9.4.2016. YouTube-video, kesto 9:22.
 • Kuvauskoptereista, 16.4.2016. Tämän viikon Vlogauksen aiheena ovat kuvauskopterit, joita myös droneiksi kutsutaan. Muutamia täsmennyksiä tuossa videossa mainittuihin asioihin teen. Helsingissä Kruunuhaan lisäksi lentokieltoaluetta on myös osa Munkkiniemeä ja Meilahtea. YouTube-video, kesto 3:59.

Yle Luonto, Kuvagalleria: Jännittävä jääsilmä ja karkurilaituri.

Kuningaskuluttaja, Testissä halvat action-kamerat: Alle satasen kamerat kilpailukykyisiä perus-GoPron rinnalla. Action-kameroita markkinoidaan tallentamaan vauhdikkaita hetkiä erityisesti liikkuvissa lajeissa. Full HD action-kameroista joutuu helposti pulittamaan useamman satasen. Kolmen kovan testissä selvisi, että halpiskameroillakin saa riittävän hyvää jälkeä.

 • Testiin valittiin tunnetuimman action-kamerabrändin GoPron perusmalli Hero, jonka saa alle sadalla viidelläkympillä. Sille haastajiksi valittiin edullisemmat, reilusti alle satasen maksavat Denver ja König, joita myydään esimerkiksi autotarvike- ja rautakaupoissa. Vaikka jälkimmäiset muistuttavat toisiaan häkellyttävän paljon, erojakin löytyi.
 • Yllättäen halvemmissa haastajissa oli sisäänrakennettu Wi-Fi, jota GoProssa ei ollut. Tarvitsi vain ladata sovellus, jolla kameraa voi ohjata ja kuvia katsoa suoraan älypuhelimella tai tabletilla.
 • Testivoittaja GoPro HERO, 149 euroa
 • DENVER AC-5000W MK2, 79 euroa
 • KÖNIG CSACW100, 87 euroa

Ilta-Sanomat, Vakoojan harvinaiset värikuvat: Tällainen idylli Suomi oli kesällä 1939. Kolme värikuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to compress perspective in landscape images.

ePhotozine.com, Why You Should Use People In Your Landscapes.

Petapixel.com.

IR, Olympus 7-14mm f/2.8 Pro: The award-winning wide angle MFT zoom takes a well-deserved victory lap. Käyttökokemuksia. Suomen hinta 1.300 euroa.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Moving from Assistant to Photographer. Kuusi tarinaa.

Kamera & Bild, Så fungerar en Camera Obscura.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Jukka Piiroinen, Valon kuvia -blogi.

 • Kuva ja noin sata sanaa 22 – Ii, 23.3.2016. Osallistuin Iin kansalaisopiston järjestämään reportaasikuvauksen työpajaan viime viikonloppuna (19.-20.3.2016). Työpajan opettajana ja vetäjänä oli valokuvaaja Touko Hujanen.
 • Kuva ja noin sata sanaa 21 – Revontulet, 13.9.2015. 13.9.2015. Koska en ollut aiemmin kuvannut revontulia, päätin lähteä kameran ja jalustan kanssa Tornionjoen rannalle revontulia jahtaamaan. Illan hämärtyessä sain tallennettua yllä näkyvän maisemakuvan Uitonrannalta Kivirannalle päin.

Iltalehti, Upea revontuliyö koko maassa! Keskiviikkoillan ja torstaiyön aikana on nähty monessa Suomen kolkassa upeita revontulia.

Kaleva Sotakuvat saivat värit - sotilas ja uskollinen koira nuotiolla Lapin sodassa. Yhdysvaltalainen 19-vuotias Jared Enos harrastaa mustavalkoisten sotakuvien värittämistä. Historiasta kiinnostunut Enos on värittänyt myös suomalaisia sotakuvia.

Digitoday.fi, Valvontakameroita myydään kuin leipää – mutta kuinka niitä saa käyttää? Kotien ja mökkien valvonta on suosittua, sillä valvonta on helpompaa kuin koskaan. Kameran kohdistamiseen on kuitenkin tarkat säännöt, joista selvän ottaminen jää kameran omistajan vastuulle.

Jyvaskyla.fi, Keski-Suomen museon kuvia vapaaseen käyttöön Finna-palvelussa 18.4. alkaen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to set up and shoot panoramic images.

Popular Photography, Day In The Life: Music Portrait Photographer, Gretchen Robinette.

IR.

The Online Photographer, Bunnell: Fujifilm X70 vs. Ricoh GR.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. Viikonlopuksi luettavaa. 10 linkkiä.

Dpreview.com, Pelican lightens up with Air cases. 40% kevyempiä. Kuusi kokoa. $180 - $340.

Kamera & Bild, Hampus Elowsson: Till sista droppen. Vesipisaroita.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Hopeinen Omena.

Keskisuomalainen, Erä ja luonto. Luonto kuvaan -sarjaa, Jussi Murtosaari. Nyt on pauketta ja pärinää – lintujen pesimäkausi lähestyy, 12.04.2016. Pikkutikan koiras. Nimensä mukaisesti pieni, vain noin varpusen kokoinen, lintu piipittää kuuluvasti ja pärisyttää vielä komeaksi lopuksi. Nikon D300, 340 mm (70-200 mm + 1.7x telejatke), 1/1600 s, f 8, ISO 800, käsivara.

Svhy.org, Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry:n vuosikokous 2016. Hotel Park, Hki. Lauantaina 16.4.2016, klo 12 alkaen.

Mikrobitti.fi, Google Photos sai manuaalisen varmuuskopiointitoiminnon.

Valokuvatorstai, 405. haaste, 14.4.2016. "kävely".

Fin.afterdawn.com, Microsoftin kuvantulkintapalvelu kertoo mitä kuvasi sisältää. Palvelua pääsee testaamaan osoitteessa CaptionBot.ai. Muita Microsoftin tunnistuspalveluita löytyy osoitteesta täältä (toistakymmentä).

Mynewsdesk.com, Uusi superlaakulmaobjektiivi Zeissilta. Zeissin kehuttu Batis-sarja laajenee uudella Zeiss Batis 2.8/18mm -objektiivilla. Täydenkennon Sony E-kiinnityksen kameroille suunnitellussa Batis-sarjassa on ennestään objektiivit 25mm ja 85mm polttoväleillä. Myyntiin toukokuun lopulla, hinta 1.650 euroa.

Digitoday.fi, Facebookin himo tunnistaa ihmiset kasvaa: Nyt vuorossa videot. Taustalla on EU:n ja Facebookin kiista kasvojentunnistuksesta. Alun perin Facebook alkoi tunnistaa ihmisiä kasvoista vuonna 2010, mutta sitä pidettiin laittomana EU:ssa, ja lopulta Facebookin piti rajata EU teknologian ulkopuolelle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Dying Art of Shepherding in Northern Transylvania.

Digital Photography School.

Popular Photography, Photo Challenge Finalists: Black-And-White Portraits. 36 kuvaa.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Country Of Youth – Making A Documentary in Ethiopia With A Mirrorless Camera. Video, kesto 3:11. Toinen video, kesto 2:12. Tekstiä + kuvat. Varusteet + kamerat.

The-digital-picture.com, What I took to Alaska, Why and Advice. Yksityiskohtaisesti.

Pdnonline.com, Victoria Will on the Importance of the Workshop Experience.

Fotosidan.se, Vi tittar närmare på avancerade mobilkameror. Samsung Galaxy S7 Edge. Huawei P9.

Fotosidan.se, Strobismens andra våg. Podcast.

Fotosidan.se, Zeiss Batis-serien växer med supervidvinkel.

Kamera & Bild, Zeiss Batis 2.8/18mm – rejäl vidvinkel till Sony A7-serien.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS. Maailma kuvina. Kussakin 10 kuvaa.

Kamerakoulu.fi, Visuaalinen identiteetti: tekniset ratkaisut. 13.4.2016. Hyvän tarinnankerronan lisäksi ammattivalokuvaajalta vaaditaan kykyä tuottaa yhtenäistä materiaalia, joka välittää haluttua tunnelmaa. Parhaimmillaan tämä visuaalinen identiteetti on valokuvaajalla niin vahva, että hänen työnsä erottuvat projektista huolimatta suuremmasta massasta.

Journalisti, ilmestynyt 7.4.2016. Nro 5 / 2016.

 • Työntekijöille kuusi oikeusvoittoa. Työnantajien on syytä ottaa vaarin irtisanottujen oikeusvoitoista, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.
 • Some-suosiota muurin läpi. Leppänen on kolmessa vuodessa kolminkertaistanut Lapin Kansan Facebook-tykkääjien määrän 5000:sta 16000:een. Viikottain nettijutut näkyvät noin 200000 ihmiselle, ja joka viikko tulee 150 uutta tykkääjää. Nämä ovat hyviä lukuja pienelle maakuntalehdelle.

Tekniikan Maailma, Valokuvat ja testivideot: huippukännykkä vai laatupokkari? Panasonic TZ100, Panasonic TZ80 ja Samsung Galaxy S7 edge. Vaikka taskukameroiden asema näyttää kännyköiden rinnalla heikolta, niillä on kuitenkin omat etunsa, kuten ulottuva zoom ja käsiteltävyys. Parhaiden pokkareiden kuvanlaatu päihittää sekin puhelimet mennen tullen, mutta joskus älypuhelin vie voiton muussakin kuin kuljetettavuudessa.

 • Kännykkäkameran laajakulmainen objektiivi vääristää yleensä ikävästi kasvonpiirteitä. Siitä huolimatta moni kaunotar jakaa selfietään ahkerasti sosiaalisessa mediassa. Oikeanpuoleisessa kuvassa Panasonic FZ100:n zoom on asetettu vastaamaan suunnilleen 90 mm:n kino-optiikkaa, jolloin kasvonpiirteet toistuvat luonnollisina.

Etn.fi, Tämän takia läppärin kamera kannattaa peittää. FBI:n johtaja James Comey kertoi viime viikolla amerikkalaisessa yliopistossa vieraillessaan, että hän peittää henkilökohtaisen läppärinsä webbikameran teipillä. Jos FBI:n johtaja tekee niin, ehkä sinunkin pitäisi, sanoo ruotsalainen tietoturvayritys Sophos.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to shoot a melting ice still life.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, The Entry Ticket to Sony A7 Just Got Cheaper. Täyskennoisten peilittömien maailmaan pääsee nyt entistäkin halvemmalla.

Pdnonline.com, Photo Editors’ Tips on How To Photograph Celebrities.

Pdnonline.com, How Winning a Pulitzer Changed Deanne Fitzmaurice’s Career. Ensi maanantaina, 18.4.2016 julkistetaan sadannet Pulitzer-palkinnon saajat. Nyt haastatellaan vuoden 2005 voittajaa, miten elämä muuttui vai muuttuiko se voiton jälkeen.

Popular Photography, Jimmy Fallon’s “Explain This Photo” Game Reminds Us How Many Weird Images We Take.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Englantilaista käärmekuvausta (Sana on melkein vapaa). Brittien tapa kuvata kyytä on aika erikoinen. Ainakin minun mielestäni. Ainakin haluan uskoa, että suomessa kuvataan eläimen ehdoilla, ei kuvaajan.
 • Kameralaukkua etsimässä (Sana on melkein vapaa).
 • Kuinka paljon on soveliasta muokata kuvia? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Canon 80D (Järjestelmädigit). Kolahti sitten 80D postiluukkuun. Ensivaikutelmia vähän jäädyttää se, että Tamronit 90mm ja 150-600mm kummatkin jäädyttävät kameran akun irroittamista vaativaan kuntoon jos pistää kameran live-viewin päälle. ...Ilmeisesti korjaantuu Tamronin firmware-päivityksellä.
 • Keltainen tipu (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Hassel (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin). Törmäsin passia noutaessa Hasseliin.
 • TEEMANA ipanakuvat. (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pimeä ikkuna (Linkkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Spegen Luontopäiväkirja (7 luonnonvalokuvaa!) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tuonelan virta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Selkiä... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). = ujo katukuvaaja :)
 • Itävallan rinteitä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvia Itävallan alpeilta. Varoitus kuvia 11 kpl (katsoo ken jaksaa :). Kävimme viikossa useamman keskuksen. Listalla olivat St. Anton, Lech-Zurs, See ja Kaunertal.
 • Matkalla / Etelä-Saksa ja Itävalta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvia automatkalta Munchenista Tiroliin. Suorittelen suorinta reittiä Karmish-Partenkirchenin kautta, jolloin välttää suurimmat moottoritiet.
 • Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tonskulus. Kevät puskee kumminkin rytinällä päälle, ensimmäisiä sinivuokkojakin on näkynyt jo viikonverran. Testasin huvikseni parin kympin kirpparilöytöä, Chinon 135mm f/2.8:a näihin. Hyvin tuntuu pelittävän ja teräväpiirtoinen mokoma on.
 • Luuranko (2016) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Maffer. Tähän aikaan vuodesta on värit parhaimmillaan meren äärellä juu. Silloin on kuvattava kuvaamisen perään. Kolme luurankokuvaa.

Teemu Saloriutta, luonnonvalo.net, Pääsiäisvaellus Ounastunturilla. Kuvia ja tekstiä. Pääsiäisenä järjestyi aikaa lähteä neljäksi yöksi Lappiin nauttimaan keväthangista ja kiskomaan ahkiota pitkin metsiä ja tuntureita. Kohteeksi valikoitui Pallas-Yllästunturin kansallispuiston pohjoisin osa Ounastunturi, jonne looginen lähtöpaikka on Hetta. Sinne on bussimatkaa Kolarin rautatieasemalta vain parin tunnin verran.

Remonen.fi, Taidetta päällä ja hännällä, 30.3.2016. Joskus tuntuu, ettei taiteessa tai ”taiteessa” ole päätä eikä häntää. No, päätin tehdä oman sarjan, jossa on sekä pää, että häntä. Tosin häntä ei taida näkyä kuin yhdessä kuvassa.

Iltalehti, Testaa tietosi: Missä saat valokuvata ja mitä ladata nettiin? Tunnetko tärkeimmät kuvaamisen ja kuvien tai videoiden nettijulkaisemisen pelisäännöt. Kymmenen kysymystä, kyllä/ei. Oikea vastaus perusteluineen. Vaikkapa "Saanko kuvata kaupassa tai ostoskeskuksessa?".

 • Tai: "Naapureiden vieraat polttavat talon edessä tupakkaa. Heidän pois heittämänsä tupakantumpit häiritsevät mielestäni muiden asukkaiden viihtyisyyttä. Saanko kuvata roskaajat itse teossa?"
 • Tai: "Haluaisin julkaista videon uimarannalla olevista lapsista Facebookissa. Lasten joukossa vilahtaa myös taapero vailla uimapukua. Saanko julkaista videon?"

Iltalehti, Kannattaako vanha tietokone päivittää Windows 10:een? Noin viisi vuotta vanhaan koneeseen päivitys on monesti kannattavaa, kunhan komponenteille löytyy Windows 10 -yhteensopivat ajurit. Yhteensopivuuden voi tarkistaa laitevalmistajien sivuilta.

HS, Espanjan kiisteltyä turvallisuuslakia käytettiin toista kertaa mediaa vastaan – valokuvaajalle sakot pidätyskuvista. Poliisien kuvaaminen ilman lupaa kiellettiin Espanjassa viime vuonna osana turvallisuuslainsäädäntöön tehtyjä muutoksia.

Älypuhelimista.

 • Petteri Järvinen, Bittimittari, Ensivaikutelmia iPhone SE:stä. 8.4.2016. Applen hinnoittelu on edelleen törkeää: 499 euroa 16 gigan pikkupuhelimesta on riistohinta. Suorastaan törkeäksi hinnoittelu muuttuu sen vuoksi, ettei perusmallin muisti riitä mihinkään eikä 32 gigan versiota ole tarjolla. Oli pakko valita 64 gigan vaihtoehto 599 eurolla. Vastaavan Androidin olisi saanut kolmasosalla tästä hinnasta.
 • Taskumuro.com, HTC 10 julki: “Kenties maailman paras älypuhelinkamera”. 5,2-tuumainen 2560×1440-resoluutioinen SuperLCD 5 -näyttö. Puhelimen takapuolelta löytyy 12 megapikselin UltraPixel 2 -kamera, jonka sensorin pikselikoko on 1,55 μm. Kamera on varustettu optisella kuvanvakaimella ja valovoimaisella ƒ/1.8-aukkosuhteella, ja tarkennus hoidetaan lasertarkennuksella. Kameralla voidaan tallentaa kuvat myös 12-bittisessä RAW-formaatissa. Videotallennus onnistuu maksimissaan 4K-resoluutiolla, ja ensimmäisenä puhelimena HTC 10 osaa tallentaa videoon 24-bittisen Hi-Res-stereoääniraidan. Puhelimen hinta on ennakkotilattuna 799 euroa.
 • Puhelinvertailu.com, Puhelimen hinta on ennakkotilattuna 799 euroa. Kameroiden testaamiseen erikoistunut DxOMark on julkaissut arvostelunsa tänään julkistetun HTC 10:n kamerasta. Kokonaisarvostelussa HTC 10 saavuttaa tasapisteet (88) Galaxy S7:n kanssa.
 • Mobiili.fi, Galaxy S7 sai haastajan – HTC 10:n kamera DxOMarkin listan kärkeen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Humor and Strangeness Captured in 1960s and 1970s America.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E ED VR. Täyskennoiselle. Kroppikennoisella 300 - 750 mm. 10,8 cm x 26,8 cm, 2,3 kg. Vastavalosuojan kanssa 44 cm. Zoomatessa pituus vielä kasvaa. Kiinteä f/5.6, kolmannesaukon verran nopeampi kuin kilpailijat Tamron ja Sigma. Jos runko vain on yhteensopiva, niin automaattitarkennus toimii myös 1.4x telejatkeella. Sigma on täysin säänkestävä, Nikon ei. Nikon on erittäin suorituskykyinen objektiivi, hyvä hinta/laatusuhde. Arvosana 5/5. Suomen hinta on 1.600 euroa.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Strategies for Buying Digital Cameras. Neljäskin strategia mainitaan.

 • Osta aina uusin kamera, mutta luovu siitä 6 - 18 kuukauden kuluessa.
 • Osta uusi kamera, mutta vasta vuoden kuluttua julkistuksesta, käytä kameraa sitten 3 - 5 vuotta.
 • Osta vanhempia malleja käytettynä tai sitten lopetettuja malleja loppuunmyynneistä.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Packing Photography Gear for International (or Domestic) Travel. Lentomatkustajille yleisiä ja yleispäteviä ohjeita. Paljon pakattavaa. USA:n säännökset eroavat Europaan säännöksistä.

Pdnonline.com, Product Review: Elinchrom's ELB 400. Kannettavat akut. Salama. $1.749. Skyport HS $250.

Fotosidan.se, Vi testar Fujifilm X70 - en smidig premiumkompakt. X100T:n pikkusisko. Kompaktikamera, ei etsintä. 16 megapikselin kroppisensori, kiinteä 28 mm. Isoveljeen verrattuna vähän enemmän valovoimaa ja vähän enemmän laajakulmaa. Kevyempi ja pienempi (ei etsintä). Kosketusnäyttö, joka kääntyy. Kamera käynnistyy hyvin nopeasti. Automaattitarkennus toimii hyvin, mutta ei aina. Jatkuva tarkennus ei oikein toimi. Fujifilm X70:n kuvanlaatu on erinomainen, kamera on kompakti, nopea ja sillä on hieno kuvata. Isommat puutteet ovat keskinkertainen käsintarkennus ja turhan isot raw-tiedostot. Hyvä järjestelmäkameran täydentäjä. Suomen hinta on 700 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Museot.fi, Museokortti. Asiakassivut ovat auenneet! Museot.fi/asiakassivu. Ensin 12-numeroinen asiakasnumero museokortista, sitten sukunimi ja sitten jo salasanaa keksimään. Sen jälkeen avautuvat omat sivut, joista näkee rekisteröidyt käynnit. Samoin näkee, milloin kortti vanhenee. Uusiminen ennen vanhenemista maksaa 54 euroa, sen jälkeen 59 euroa. Uusimisen voi tehdä verkossa tai sitten jossain museokohteessa. Kaikilla kortti on voimassa ainakin 5.5.2016 asti.

Pallopanoraamablogi.

 • Photoshop CS6:n Zoomify-exportin päivittäminen HTML5-aikaan Leafletilla, 2.4.2016. Photoshop CS6 ja varmaan vielä Creative Cloud -versiokin tarjoaa vientimahdollisuuden Zoomify-muotoon. Muutoin jättimäiset kuvat pilkotaan kuvapyramidiksi ja edelleen pienempiin osiin jotka Zoomify sitten katsomisvaiheessa kokoaa takaisin isoksi kuvaksi. Zoomify kuitenkin on jo kuollutta Flash-teknologiaa ja lisäksi Zoomify-appletin omaan käyttöön muokkaaminen on hankalaa.
 • Kevätyön peilautuvat revontulet, 5.4.2016. Revontulia tuli taivaalle melkein puskista. Auringon pilkkuluku on pudonnut roimasti, samaten aktiivisuus päivätähden pinnalla. Niinpä kuitenkin viime yönä koristi koko taivasta hyvinkin kirkkaat ja aktiiviset revontulet.
 • Miltä näyttää maisema Lapinlahden Väisälänmäen näkötornista? 6.4.2016. Lapinlahden kirkonkylän länsipuolella on maalaustaiteilijoitakin aikoinaan innoittanut kansallismaisema, Väisälänmäki. Mäen huipulle on tehty puinen näkötorni, josta avautuva maisema on seuraavassa zoomailtavassa ja pyöriteltävässä panoraamassa.

Dailymail.co.uk, A bit of privacy, please! Angry monkey gives the middle finger when photographed during his morning bath. Lintukuvaaja Jari Peltomäki otti hauskan kuvan makaki-apinasta. Japani.

TE-Palvelut, Valokuvaaja, Seppälän Koulukuvat Oy, Kokkola. Työ alkaa 1.8.2016 ja kestää noin kolme kuukautta. Ajokortti vaatimuksena.

Työpaikan osoite 67100 KOKKOLA
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa 01.08.2016
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 18.04.2016 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Top 10 Best Tips For Taking Better Portraits.
  • 1. Look Your Subject In The Eye
  • 2. Simple Backgrounds
  • 3. Use Flash Outside
  • 4. Play With Backlight
  • 5. Be A Director
  • 6. Don't Centre Everything
  • 7. Create Candids
  • 8. Make A Frame
  • 9. Get Closer To Your Subject
  • 10. Get Closer To Your Subject
 • Nikon D5 Review. 20 megapikselin CMOS, täyskennoinen. ISO 100 - 102.400. Laajennettavissa aina ISO 3.280.000 asti. 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, herkkyys -4 EV:hen saakka (entistä parempi hämäräkuvaus). 99 ristikkäistä tunnistinta. 12 kuvaa sekunnissa. Uusi prosessori. Puskuri riittävä, 200 NEF (RAW) -kuvaa yhteen menoon. 4K-videot (3 840 x 2 160 pikseliä) 30p:n, 25p:n tai 24p:n tarkkuudella. Automaattitarkennusta on parannettu paljon, samoin jatkuvaa tarkennusta. 4K video on rajoitettua, vain kroppimoodissa ja vain kolme minuuttia kerrallaan. 3.2 tuuman kosketusnäyttö, 2.359.000 pistettä. Kosketusnäytöltä ei voi valita tarkennuspisteitä (kuten halvemmissa Nikonin D500/D5500 -malleissa). Uudet XQD-kaksoiskorttipaikat, uusi USB 3.0 -portti. Langattomat yhteydet nelinkertainen nopeus, Ethernet-yhteys kaksinkertainen nopeus. Paino 1.405 kg. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta, runko 7.000 euroa.
 • How To Create Panoramic Memories Like Lois Conner.
 • Riviera Sunrise Image Wins Photo Of The Week. Eikä yhtään kliseinen.

Digitalcameraworld.com, How to fix lens distortion in Lightroom.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Lensrentals.com, blog, Sony FE 85mm f/1.4 G Master Lens MTF and Variance. Suomen hinta on 2.100 euroa.

The-digital-picture.com.

Popular Photography, Hands on with the iPad Pro 9.7-inch.

Fotosidan.se.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.04.2016   (linkki)

Leena Saraste: Katsaus valokuvan historiaan -luentosarja maanantaisin 1.2.–25.4. klo 18.15–20.45 Tänään luennon aiheena on Kameraseurat taidetta nostattamassa. Vapaa pääsy. Ks. esite

Helsingin työväenopisto:
Stoa/luentosali/Turunlinnantie 1, Helsinki (Itäkeskus).

Digicamera.netin Foorumilta.

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa. Äänimaisemia. (melkoinen annos katseltavaa ja kuunneltavaakin...).

Krista Ylinen.

 • Johanna & Marko / 10 valittua kuvaa, 14.2.2016.
 • Kahden kuvan tähden, 21.1.2016. Luontokuvaajat – siinä missä muutkin valokuvaajat – joutuvat näkemään monesti kuvan eteen vaivaa, jota ei kuvaa katsomalla pysty näkemään. Valokuvan tehtävänä on itsessään pysäyttää, joten sen takana olevan prosessin onkin syytä jäädä pimentoon. Seuraavan kuvan takana olevan kertomuksen haluan kuitenkin jakaa sekä ilokseni että epätoivokseni.
 • Vuosikatsaus 2015, 14.1.2016. Miten rakentaa koko vuotta koskeva blogikirjoitus ja valita tuhansien kuvien joukosta ne tekstiin sopivimmat? Sama kysymys tuntuu aina yhtä haastavalta, kun vuosi vaihtuu ja on aika koota yhteen kaikki elämykset edeltävän 12 kuukauden ajalta.
 • Facebook, Krista Ylinen. 15.2.2016: Tulin valituksi tämän vuoden Luontokuva-lehden kolumnistiksi ja ensimmäinen juttuni on tämän lehden myötä julkaistu! Huippujuttu!

Yle Luonto, Luontokuvaaja löysi sattumalta upean jääluolan: "Ei ollut mitään tajua, että tällaista voisi löytyä". Suonenjokinen luontokuvaaja Olli Korhonen on jo kahtena vuotena päässyt todistamaan upean jääluolan muotoutumista jäänpinnalle Kourujoella. Katso videolta, miten veden ja pakkasen muovaama jääluola syntyy.

 • Olli Korhonen, blogi, Kourujoen jääluolien viime hetket ja uuden jääluolan löytyminen – Katso video. 10.4.2016. Kävin eilen pika pikaa Kourujoella nähdäkseni, miten jääluolani voivat. Heikossa hapessa olivat. Viime päivien lämpimät säät ja sateet olivat sulattaneet lähes kaiken jääkantta suojaan lumen ja saaneet joen virtaamaan vuolaana. Lisäksi luolien sisältä olivat kaikki kirkas kristallimainen jää – ja samalla myös jääpuikot – kadonneet.

Älypuhelimista.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Tips On Controlling And Using Flare In Your Photographs.

Digitalcameraworld.com, How to mimic a tilt-shift effect by detaching your lens. Vanhat analogia-ajan objektiivit sopivat tähän parhaiten. Niissä voi aukon lukita manuaalisesti. Eikä tarvitse yhteensopivuudesta välittää (objektiivia ei kiinnitetä tässä tekniikassa ollenkaan runkoon).

IR, Reader Stories: Unseen Bryce. Bryce Canyon National Park.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Phil Garcia. Nyt kotina Islanti ja kuvauskohteena arktinen kettu.

Earthboundlight.com, Shooting for HDR, And Whether You Even Need To. 10.4.2016. HDR-kuvaaminen oikein tehtynä on työlästä.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, The Metaphysics of Selfies by Jon Methven. Kuvilla ei ole painoa. Jo pitkään vääriksi todistettujen koejärjestelyjen mukaan (v. 1901) sielu painaisi 21 g. Mutta asiat voivat olla olemassa, vaikka niillä ei olisikaan painoa (tai vaikka ne olisivat näkymättömiä).

Pdnonline.com, Object of Desire: Syrp Genie Mini. Time-lapse. $249.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Mikä olisi hyvä videokamera? (Sana on melkein vapaa). Eli järkkärinä on Nikon D3200 ja siinä on sellainen ongelma että automaattinen tarkennus pitää kovaa mekkalaa. Siksi harkitsen oikean videokameran ostoa. Mikä videokamera olisi hyvä alle 400 euron hintaluokassa luonto-kuvaukseen ja muuhun yleiskuvaukseen? Voi olla myös käytetty jos saa parempaa kuin uutena.
 • Nikon D7000 ottaa kuvia kolmella eri valotuksella (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). ...Syyllinen on se BKT-nappi vasemmalla sivulla: ...
 • Photoshop usealle koneelle (Kuvankäsittely). Voiko tämän kuukausimaksullisen photosh. asentaa parille koneelle. ... Tai siis voi ja saa käyttää kahdessa koneessa, voi asentaa kuinka moneen haluaa. Jos yrittää käyttää kolmannessa, se nollaa kahden muun koneen lisenssin, jonka saa uudelleen käyttöön kun kirjautuu koneelta sinne pilveen. Eli voi olla kaksi vakituisemmassa käytössä olevaa konetta ja sitten yksi tai useampia tilapäisiä "reissukoneita"....
 • Suodin samyang 14mm..? (Optiikka).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Metallisorsanpyrstökuva (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Bohemian snowboarder (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tälläinen mielenkiintoinen lumilautailija tuli bongattua Ylläksen gondolista niin pitihän sitä saada ottaa muutamat kuvat rinteessä.
 • Sininen hetki järvellä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkkä. Noniin taas on matkattu läänistä toiseen maisemien perässä. Tällä kertaa tuli käytyä Sulkavalla Pisamalahden linnavuorella.
 • Hiljainen saha. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Metso suorittamassa kuvausvälineistön tarkastusta :)

Aamulehti, Museokortti on jo 55 000 suomalaisella – suosio ylitti odotukset. Kohta vuoden täyttävä Museokortti on ollut menestys. Museoiden yhteislippu on jo 55 000 suomalaisella, kun palvelu on ollut käytössä 11 kuukautta. Alkuperäisenä tavoitteena oli 20 000 myytyä korttia. Toukokuussa 2015 mukana oli 180 museota. Nyt kohteita on jo 220.

 • kesäkuussa Helsingissä Museokortti otetaan käyttöön Luonnontieteellinen museo Luomuksessa
 • Museoiden kaikki lipputulot yhteenlaskettuna vuonna 2014 olivat noin 12 miljoonaa euroa. Jo nyt Museokortteja on myyty yli kolmella miljoonalla eurolla.
 • Kortti maksaa 59 euroa. Kortin uusijalle hinta on 54 euroa. Kortti on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä lähtien. Ensimmäiset museokortit vanhenevat 5.5. jälkeen. Ne tulivat myyntiin 5.5.2015.
 • Museot.fi, Museokortti Helsinki vaikkapa Valokuvataiteen museo
 • Facebook, Museokortti "lähipäivinä": Asiakassivun, jonka kautta jokainen kortinomistaja näkee Museokorttinsa voimassoloajan, omat museokäyntinsä, asiakastietonsa ja voi myös uusia Museokorttinsa. Mutta kaikki kortit ovat siis voimassa ainakin 5.5.2016 asti

Antti Holappa, Varpuspöllö – tiaisten kauhu, 19.3.2016. Pyörän talvirenkaiden nastat ropisevat jäisellä kävelytiellä, kun poljen parin kilometrin matkaa metsän reunaan. Polkiessa mieleen palaa muutaman viikon takainen kohtaaminen varpuspöllön kanssa. Onnistuin saamaan pöllön vastaamaan soidinvihellykseeni, ja pääsin tarkkailemaan ja kuvaamaan varpuspöllöä korkean kuusen latvassa.

Rakkaudesta valokuvaan -blogi, Vihdoinkin! 3.4.2016. Kroppirunko vaihtui täyskennoon ja nyt kaluston kivijalkana toimii Canon EOS 6D - en voisi olla tyytyväisempi! Edellisessä postauksessa tulikin jo lueteltua viime vuoden valokuvaus-hankintoja, tämä on todennäköisesti tämän vuoden hankinnoista isoin ja tärkein.

Saukki.com, Kuvankäsittelyohjelmat, 13.1.2016. Tässä tulee juttua eri kuvankäsittelyohjelmista. Olin pitkään vannoutunut Applen Aperturen käyttäjä. Aperture on ammattilaisille suunnattu kuvakirjasto ja kuvanmuokkaus ohjelma, josta löytyy kaikenlaisia valokuvaajan tarvitsemia muokkausominaisuuksia. Apple päätti kuitenkin reilu vuosi sitten lopettaa kyseisen ohjelman kehityksen. Se kyllä toimii vielä, mutta tämä tarkoittaa sitä, että jossain vaiheessa voi olla, että se ei enään toimikaan. Tästä ajatuksesta kauhistuneena aloin tutkailemaan muita vaihtoehtoja

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Essential Photography Subjects For A Photo Walk In The Woods.

 • 1. Trees
 • 2. Drag Landscapes
 • 3. Sunbeams Through Trees
 • 4. Macro
 • 5. Wildlife

Digitalcameraworld.com, How to use Lightroom’s Crop Overlay tool.

 • 01 Use a preset crop
 • 02 Choose an overlay
 • 03 Create a landscape crop
 • 04 Create a portrait crop
 • 05 Create a crop Snapshot
 • 06 Straighten an image

Petapixel.com, Review: The Canon 80D is a Solid DSLR Stuck in No Man’s Land.

Dpreview.com, Get out your spudger: iFixit Panasonic FZ1000 disassembled.

Popular Photography, Ikea’s Klikk Camera App Only Takes One Picture. Promo, Ikea ruvennut myymään ns. parempia valokuvia. Belgia.

Kamera & Bild, 15 tips för bättre bröllopsbilder. Parempia hääkuvia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Luonto, Kuvagalleria: Lintu kuin lumipallo ja joutsenen juomahetki. 8.4.2016. Huhtikuun ensimmäistä viikkoa on eletty monin paikoin maata jo varsin keväisissä merkeissä. Sääkuvaajien otoksissa loistavat muun muassa silmut, sinivuokot ja lisääntynyt lintuliikenne.

Yle kulttuuri, Valokuva kuin maalaus – Kumussa laaja fotorealistisen taiteen näyttely. Viron taidemuseossa Kumussa on nähtävissä alkukesään saakka fotorealistisen taiteen kansainvälinen näyttely. Fotorealismissa pyritään tarkkaan, valokuvamaiseen ilmaisuun ja tauluja saatetaan tehdä vuosikausia. Fotorealistinen tyylisuunta täyttää 50 vuotta.

Juha Jantunen, strobotti.com, Potretteja ja pullistelua. 8.4.2016. Ulkomailla asuva lankomieheni Joonas tuli käymään muutamaksi päiväksi ja jotenkin päädyimme kameraseuran studioon kuvaamaan. Joonas ei ollut aiemmin ollut kuvattavana, eikä itsellänikään ollut sen kummempaa valmista ideaa joten päätettiin vain mennä studiolle ja sekoilla siellä mitä mieleen tulee.

Raakakuva.fi, Verkossa 2016.03: Street-kuvia ja kuvaamista. Tokio, Pohjois-Korea ja Saksa. Maaliskuun artikkelit, neljä linkkiä. Maaliskuun kuvat, seitsemän linkkiä.

Keskisuomalainen, Kuluttaja: Nämä kamerat ovat lähes aina parhaita. Koko testin voitti pieni ja kallis Panasonicin järjestelmäkamera. Testatut kokonaisuudet maksavat objektiivista riippuen 1 100–1 800 euroa. Parhaaseen kuvanlaatuun ylsi Canonin superzoom-kamera. Kamerasta joutuu maksamaan 860 euroa. Kompaktikameroiden ykköseksi ylsi Sony, jonka kolme parasta pokkaria ovat "suorastaan järkyttävän kalliita": 1 100–3 600 euroa.

Kuningaskuluttaja, Virtuaalitodellisuuslasit tulevat — matka kotisohvalta ulkoavaruuteen lyhenee, 8.4.2016.

Koillissanomat, Hitlerin kuvaaja ikuisti pienen kuusamolais­tytön – katso harvinainen värikuva ajalta ennen sotia. Kesä 1939.

Iltalehti, Luontokuvaaja ikuisti västäräkin, jolla on harvinaisen huono päivä: "Kuin maansa myynyt". Eri kuvaajien kuvia, kaikki alkoi Mielensäpahoittaja-hirvestä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Playful Still Lifes Inspired by Warhol and Pop Culture.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Turning Ideas into Art: Beautiful Portraits by Isabella Mariana.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to shoot a point of view image.

The Online Photographer, To the Panasonic Camera Division: Nice Work! (And, the GX8's Viewfinder). Miken GX8-kokemuksia (lainassa). Lähinnä elektronisesta etsimestä.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. Luettavaa viikonlopuksi. Kaksitoista linkkiä ja yksi YouTube-video, kesto 2:05.

The-digital-picture.com, How to Make Light Rays Through Clouds in Photoshop.

Popular Photography.

Kamera & Bild, Webb-TV: Vi kollar in Hasselblads nya H6D-system. YouTube-video, kesto 14:05. In English.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård. Poimintoja.

Lamk.fi, Lahden ammattikorkeakoulun vetovoima kasvoi. Lahden ammattikorkeakoulun hakukohteista suosituimpia oli fysioterapia, valokuvaus ja sosionomin koulutus. Tämän vuoden tarkempia tilastoja ei ole vielä esillä. Viime vuonna hakijoita Medianomi (AMK), valokuvaus: ensisijaiset hakijat 123, kaikki hakeneet 266, aloituspaikkoja 14.

Savon Sanomat, Imago 6 -kuvaajat tapaavat toisensa pitkästä aikaa. Vuosi oli 1966, kun viisi nuorta valokuvaajaa päätti perustaa oman Imago 6 -kuvaajaryhmän. Perustajajäsenet olivat Helsingin Kameraseurassa ystävystyneet Antero Takala, Mikko Savolainen, Ismo Hölttö, Jouko Könönen ja Aulis Nyqvist. Kuudenneksi jäseneksi kutsuttiin Jaakko Holm, joka työskenteli Matti A. Pitkäsen valokuvastudiolla.

 • Kuopion VB-keskus, Imago 6. 08.04.2016 - 22.05. 2016.

Talouselämä, Kameroiden kehitys harppoo, saako pienellä rahalla jo yhtä hyvän kuin isolla? Kuluttajan 69 kameran testi antaa selkeän vastauksen. ...Paras kuvanlaatu on hieman yllättäen Canonin superzoom-kamerassa. Canonin superzoom-kameran kuvanlaatu on testin paras myös hämärässä kuvattaessa. Hinta on 860 euroa.... (hm).

Nyt.fi, Nettisivu paljastaa, onko tuttusi Tinderissä – käyttäjät järkyttyivät. ...Käytännössä sivuston avulla voi tarkistaa, onko läheinen lopettanut Tinderin käytön tai onko hän siellä muilta salaa....

Teknavi.fi, Paljon uusia ominaisuuksia – Facebook panostaa entistä enemmän live-lähetyksiin.

Älypuhelimista.

Featureshoot.com, ‘The Poor Man’s Cocaine’ Proliferates in the Slums of Latin America.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Tips On Photographing Piers.
 • 10 Top Superzoom Lenses For Travel 2016. Linkit arvioihin.
  • Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD, arvosana 4.5 * / 5 *
  • Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC, arvosana 4 * / 5 *
  • Tamron 28-300mm f/3.5-6.3 Di VC PZD Lens, arvosana 4 * / 5 *
  • Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM, arvosana 4 * / 5 *
  • Sigma 18-300mm f/3.5-6.3 Macro OS HSM C, arvosana 4 * / 5 *
  • Tamron 16-300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD Macro, arvosana 4 * / 5 *
  • Nikon AF-S DX Nikkor 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR, arvosana 4 * / 5 *
  • Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM, arvosana 4 * / 5 *
  • Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS, arvosana 3.5 * / 5 *
  • Pentax SMC DA 18-270mm f/3.5-6.3 SDM, arvosana 3.5 * / 5 *
 • Tips For Photographing The Gadwall Duck
 • Perry Oosting On The Hasselblad H6D. CEO, Hasselblad. Kysymys-vastaus, tekstinä.

The Online Photographer, Mastery Is Useful. Aiemmin kuvien tekninen onnistuminen vaati kovaa työtä.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Canon Speedlite 430EX III-RT review. Suomen hinta on 330 euroa.

Pdnoline.com, Lens Review: Nikon AF-S NIKKOR 200-500mm F/5.6E ED VR. Täyskennoiselle. Kroppikennoisella 300 - 750 mm. Budjettiobjektiivi, tähän hintaan ei Nikon ole aiemmin tarjonnut superteleä. Kuvanvakaaja. Periaatteessa voi yrittää kuvata ilman jalustaakin. Kuvanlaadussa ei huomauttamista. Tarkennus ei samaa tasoa. Paino 2.3 kg (jalustapanta mukana). Suodinkierre 95 mm. Suomen hinta on 1.600 euroa.

Fotosidan.se, Vi testar Canon EF 35/1,4L II USM. Edellinen versio objektiviista 1990-luvulta. Ei ollenkaan värivirheitä. Hyvin vähän heijastumia. Vieläkin terävämpi kuin Sigma 35/1,4 Art. Täydellä aukolla Canon erinomainen verrattuna halvempiin kilpailijoihin. Kunnolla sääsuojattu. Testatuista laajakulmista virheettömin. Ei kuvanvakaajaa. Paino 760 g, suodinkierre 82 mm. Suomen hinta on 2.300 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.04.2016   (linkki)

Kamera-lehden Luontokuvakoulu alkaa. Luontokuvakoulussa opetellaan annettujen aiheiden ja kuva-arvioiden avulla luonnon kuvaamista. Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista noin neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen.

Digicamera.netin Foorumilta.

Tivi.fi, Sivusto esitteli julkisia taideteoksia - vedettiin saman tien oikeuteen. Wikimedia Ruotsin kehittämältä sivustolta löytyi kartta, johon oli sijoitettu erilaisia julkisia taideteoksia. Kohteita klikkaamalla niistä aukesi lyhyt kuvaus, joka sisälsi kuvan teoksesta. Korkein oikeus päätti, että vaikka yksityishenkilöt saavat kuvata julkisia taideteoksia, on tällaisista kuvista koostettu tietokanta aivan oma tapauksensa. Tietokannalla voidaan oikeuden mukaan olettaa olevan kaupallinen arvo ja alkuperäisten taiteilijoiden tulisi olla oikeutettuja hyötymään tästä.

Facebook, Suomen kuvajournalistit, Miikka Pirinen on Suomen kuvajournalistit ry:n uusi puheenjohtaja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to choose AF points: pros and cons of single point vs area selection.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

 • Upwardly mobile: Sony a6300 Review. Julkistus helmikuu 2016. Sony a6000:n seuraaja (julkistus vuoden 2014 puolivälissä). Peilitön järjestelmäkamera. Uusi 24 megapikselin APS-C sensori (uudelleen suunniteltu), kroppikerroin 1.5x. 425 pisteen automattitarkennus. Kahdeksan kuvaa sekunissa, jatkuva tarkennus, liveview (jatkuva). 11 kuvaa sekunnissa muuten (ei muuttunut). Äänetön kuvaus. ISO 51200. 4K video, 100 Mbs. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Elektroninen etsin, 2.359.296 pistettä (parantuntu). Popup-salama. Tarkennus nopeutunut. Säänkestävyys parantunut. Yksillä akuilla ottaa 400 kuvaa (aiemmin 360). Arvosana 85% (!). Runko 1.200 euroa, runko + 16-50 mm 1.350 euroa.
 • Lomography Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens launches on Kickstarter.
 • Connect, Huawei launches P9 and P9 Plus with Leica dual-camera.

IR.

Popular Photography, Software Workshop: How to organize your photos with Adobe Bridge.

The Online Photographer, Readings (PetaPixel and The New Yorker).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.04.2016   (linkki)

Miia Autio, Variation of White
Kuva: Miia Autio.24.4.2016 asti

Miia Aution näyttely Variation of White käsittelee katseen subjektiivisuutta, erilaisuuden ja ennakkoluulojen kohtaamista sekä toiseuden esitystä. Teoskokonaisuuden pääosassa ovat valokuvat, joiden taustalla vaikuttavia teemoja avaa aiheeseen liittyvä dokumentaarinen videoteos.

Miia Autio (s. 1986) on valmistunut valokuvaajaksi 2015 Lahden Muotoilu- ja taideinstituutista sekä 2016 Bielefeldin ammattikorkeakoulusta.

Autio on taiteellisessa työskentelyssään kiinnostunut tuomaan esille yhteiskunnallisia aiheita niin, että tieto ja ymmärrys syntyvät katsojan ja teoksen välisessä vuorovaikutuksessa. Hän käsittelee teoksissaan identiteetin, vierauden ja kuvan katsomisen teemoja.

HARHA
Kuva: Pekka Niittyvirta..24.4.2016 asti

Hippolyte Studiossa on huhtikuun ajan myyntinäyttely, jossa esitellään Valokuvataiteilijoiden liiton jäsentaiteilijoiden teoksia. Mukana on niin väri- kuin mustavalkokuvia 16 eri taiteilijalta.

Kuva: Pekka Niittyvirta.

Valokuvagalleria Hippolyte,
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Kauko Antikainen: Muuttuva Helsinki - Valokuvia menneisyydestä tähän päivään
28.4.2016 asti

Kauko Antikainen on kuvannut Helsinkiä viiden vuosikymmenen ajan. Kamera-gallerian näyttelyssä on esillä noin 60 ennen ja jälkeen -tyyppistä kuvaparia, jotka esittelevät kaupunkimaisemia eri puolilta Helsinkiä.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti-to klo 10-15.

Digicamera.netin Foorumilta.

Tapanipakkila.com, Moments.

Suomen Luonnonvalokuvaajat, Vuoden luontokuva 2016 -kilpailun semifinalistikuvien määrät kuvaajittain. Viime vuoden tapaan listalla ovat kaikki vähintään yhden puollon saaneet kuvat. Kuvia on 1151 kpl yhteensä 390 kuvaajalta. Yhden kuvaajan osalta ennätys oli 15 semifinaaliin päässyttä kuvaa.

 • VLK 2016 -kilpailuun osallistui 903 kuvaajaa yhteensä 13 009 kuvalla. Kilpailun tulokset julkistetaan Turun Logomossa 22.10.2016.

Valomerkki.fi, Via Crucis on esillä valokuvina Tuomiokirkon kryptassa. Valokuvaaja Sakari Röyskö tallensi vuoden 2015 katunäytelmän näyttelijöiden ensimmäisestä tapaamisesta lähtien.

 • Sakari Röyskön Making of Via Crucis -valokuvanäyttely 6.–12.4. kello 13–17 Tuomiokirkon kryptassa, Kirkkokatu 18. Vapaa pääsy.
 • Facebook, Via Crucis Helsinki

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 40 Outstanding Examples of Conceptual Photography. Ensin on jokin idea, ajatus. Vasta sitten tulee kuva. Yleensä kuvankäsittelyä.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, A layman’s guide to shooting silhouettes.

Panasonic Lumix GX80 / GX85 (USA).

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com, 10 Nikon issues D810 and D810A firmware updates with remote control bug fix.

The-digital-picture.com, ShutterCount Now Available on iPhone and iPad. Canon, montako kertaa suljin on lauennut. $2.99.

Kamera & Bild, Nasa släpper tre miljoner satellitbilder fria.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.04.2016   (linkki)

Caj Bremerin luento tänään klo 17.30–19 päättää Helsingin työväenopiston tammikuussa alkaneen Valokuvieni synty -luentosarjan.

Valokuvaajalegenda CAJ BREMER kertoo yleisöluennolla pitkästä ja kiehtovasta lehtikuvaajan urastaan. Bremer on ollut suomalaisen kuvajournalismin keskeinen hahmo ja monesti palkittu uranuurtaja. Bremer on toiminut kuvaajana mm. Hufvudstadsbladetissa, Helsingin Sanomissa ja Viikkosanomissa sekä Valokuva-lehden päätoimittajana ja taiteilijaprofessorina. Hän on teki lähes viisikymmenvuotisen uran lehtikuvaajana ja on yhä tuottelias valokuvataiteilija. Vuonna 2009 hän sai akateemikon arvonimen.

Oulunkylän kirjasto. Luentosali/Kylänvanhimmantie 27. Vapaa pääsy.

Huhtikuun F5.6-illassa kysytään voiko kuvajournalismi koskaan olla taidetta? Miksi ei tai jos ei, niin miksi?

Taiteen ja kuvajournalismin aitaa keikuttavat mediatutkija ja Aalto-yliopiston lehtori Hanna Weselius, Raw View -lehden päätoimittaja ja perustaja Hannamari Shakya, HS-kuvapäällikkö ja kuvajournalisti Markku Niskanen sekä Kuvajournalismi 2015 -kilpailun Haastaja-sarjan voittaja, valokuvaaja, kuvajournalisti Akseli Valmunen. Myös yleisö voi osallistua keskusteluun.

Tilaisuuden järjestää Suomen kuvajournalistit ry.

Paikka: Kansallisteatterin Lavaklubi.

INTAC: Desire
Kuva: Lavinia Colzani_Not just a hole30.4.2016 asti

Desire – kaksiteräinen miekka -näyttely esittelee yli 300 valokuvan ja useiden videoteosten voimin kansainvälistä nykytaidetta.

Näyttely tuo esille taiteilijoiden kollektiivisen pohdinnan valokuvien ja videoteosten kautta. Kaikille yhteinen teema ”halu” sai uusia vivahteita ja tulkintoja taitelijoiden erilaisten taustojen ja maailmankatsomusten vaikutuksesta.

Vuonna 2010 perustettu INTAC (Int ernational Art Collaborations) on yhteistyöhanke, joka koostuu korkeakoulujen taideopiskelijoista eri puolilta maailmaa. Tekijät ovat työskennelleet ”halun” parissa digitaalisessa ympäristössä: mukana on ollut 50 taideopiskelijaa, joista Suomessa toimii 12.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Inari Sandell: Life Be Like
Kuva: Inari Sandell.24.4.2016 asti

Inari Sandell on Valokuvakeskus Perin taiteellisen toimikunnan valinta kevään 2016 kutsunäyttelyn taiteilijaksi.

Sandellin taide syntyy unelmoinnin ja arkitodellisuuden törmäyksestä. Teoksissa liikutaan haaveilun, kaipauksen ja tylyn pettymyksen välillä. Sandell hyödyntää taiteessaan kännykkäkuvaan sekä jakamiseen perustuvan kuvakulttuurin konventioita.

Life Be Like on Sandellin opinnäytetyö Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiaan ja hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Inari Sandellin ja Mortti Saarnian yhteisteos #forever, joka kokoaa yhteen heidän selfietä ja mobiilisnapshotkuvaa tutkineen Minä, ikuisesti – näyttelyprojektinsa kuvia.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2/2016: Ympäristömme

Vuoden kuvaaja -kilpailu järjestetään tänä vuonna yhdessä Museoviraston Kuvakokoelmien kanssa. Kattoteemana on Muuttuva Suomi.

Toisen osakilpailun aiheena on Ympäristömme. Aihe tarkoittaa kaikkea sitä, minkä keskellä elämme. Ympäristöön kuuluvat Suomen villi luonto, viljelty maaseutu ja rakennettu kaupunkimiljöö. Kuvissa voi olla pääosassa ympäristö sellaisenaan tai ihmisen suhde ympäristöön.

Kuvan vaatimukset

 • Vain yksi (1) kuva osallistujaa kohden.
 • Kuvatiedosto jpeg-muodossa.
 • Kuvan lyhyen sivun pituus vähintään 2000 pikseliä!
 • Osallistujalla tulee olla täydet oikeudet kuvaan.
 • Tekniikka on vapaa. Kuvankäsittely on sallittua.

Kuvatiedosto tulee lähettää sähköpostitse. Osakilpailun viimeinen osallistumispäivä on maanantai 9.5.2016.

Tulokset julkaistaan 23.6.2016 ilmestyvässä Kamera-lehdessä 6/2016.

Voittajakuva saa 15 pistettä, toinen 14, kolmas 13 … ja kymmenes 6 pistettä. 11-25 sijat tienaavat 5 pistettä. Vuoden aikana yhteensä eniten pisteitä ansainnut kuvaaja on Vuoden kuvaaja 2016.

Osakilpailuissa palkitut kuvat jäävät Museoviraston kokoelmiin.

Museovirasto kokoaa kuvien pohjalta installaation SUOMIKUVAVIRTA, joka on esillä Kansallismuseossa vuonna 2017 osana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisohjelmistoa. Museoviraston arkistoimien kuvien kaikki tekijäoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Jokaisen osakilpailun 25 tuomariston mielestä parasta kuvaa julkaistaan lehdessä / internetissä. Kamera-lehdellä on oikeus julkaista kilpailussa palkittuja (1.-25. sija) kuvia lehdessä, Vuoden kuvaajat -kirjassa ja internetissä ilman erillistä korvausta.

Palkinnot:

Kaikki palkinnot ovat voittajille veronalaista ansiotuloa.

 • Eniten pisteitä vuoden aikana kerännyt voittaa pääpalkinnon, Gitzo-hiilikuitujalustan (arvo yli 1000 €), sekä Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2016 -tittelin. Lisäksi hänet esitellään kuvaajana joulukuun Kamera-lehdessä.
 • Jokaisen osakilpailun voittaja saa palkinnoksi 100 euron lahjakortin.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 1/2016-osakilpailun voitti Arja Vesterholm mustavalkoisella kuvallaan mielenosoituksesta. Ensimmäisen osakilpailun aiheena oli Olemme osa yhteisöä.

Espoon ympäristökeskuksen Järvivuosi -tapahtumaan liittyen järjestetään Espoon järvien lumo -valokuvakilpailu.

Espoon järvien lumo -valokuvakilpailussa on kolme sarjaa:

A. Nuorten sarja

B. Espoolainen järvimaisema

C. Järvellä tapahtuu.

Kilpailuun voi osallistua enintään kolmella (3) kuvalla per sarja.

Kilpailuun osallistuvien kuvien pitää olla otettu Espoon kaupungin rajojen sisällä. Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla. Kilpailuun toimitetaan sekä kilpailukuva että originaalikuva kilpailukuvasta. Kuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu ja kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama. Kuvalla ei saa samanaikaisesti osallistua muihin kilpailuihin. Kuvaajalla on oltava täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Kuvassa esiintyviltä tai kotirauhan tms. suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan käyttöön ja julkaisuun.

Kuvan perussäädöt sallitaan, manipulointi on kielletty. Kuva-alan muoto on vapaa ja kuva voi olla rajattu originaalista.

Valokuvakilpailuun voi osallistua 1.9.2016 ati.

Espoon ympäristökeskuksen nimeämä raati valitsee kaikki voittajat sekä kunniamaininnan saajat kilpailuun osallistuneiden valokuvien joukosta.

Jokaisesta sarjasta valitaan sarjavoittaja sekä jaetaan kaksi kunniamainintaa. Kilpailuun osallistuvista kuvista muodostetaan Espoossa kiertävä Järvien lumo -valokuvanäyttely.

Palkinnot:

Jokaisen sarjan voittaja palkitaan Nikon Coolpix AW130 -kompaktikameralla.

Osallistumalla valokuvakilpailuun valokuvaaja antaa Espoon ympäristökeskukselle oikeuden käyttää valokuviaan ympäristökeskuksen viestinnässä ilman erillistä korvausta.

Kilpailun säännöt

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilta-Sanomat, Kuva: Porkkalassa mököttävä hirvi ihastuttaa – ”Siitä tuli heti mielensäpahoittaja mieleen”. Istuminen kesti viidestä kymmeneen sekuntiin.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa ti 5.4.2016, klo 19. Vipusentie 19, Hki. Huhtikuun huutokauppa, 8-sivuinen pdf (myös kuvia). Ei pohjahintoja, mutta (ostavat) kauppiaat pitävät siitä huolen, että liian halvalla ei mikään mene. Muutama kamera, Panasonic Lumix DMC - TZ30 sekä Olympus Tough TG - 310 + Olympus VG - 120. Kaikkea muuta elektroniikka.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

The Online Photographer.

 • The McCurry Takedown. New York Times Magazine, McCurryn uuden kirjan India arvio. McCurryn Intiaa ei ole, nykyinen todellisuus on täysin unohdettu, kyse on vähän syvemmästäkin asiasta kuin kuvien lavastamisesta tai spontaaniudesta. Puolesta ja vastaan voi argumentoida.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 50 Mind-Blowing Examples of Macro Photography.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to add mist to a landscape in Photoshop.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, Panasonic and Lumix in the House. Panasonic GX8 + Lumix 12–35mm ƒ/2.8. Ensikokemukset.

The-digital-picture.com, Canon EOS 80D Review. Uusi 24 megapikselin kroppisensori, uusi tarkennussysteemi. Wi-Fi. Canonin mukaan tarkentaa hyvin hämärässäkin. Jatkuva tarkennus (Live view), tarkennettavan kohteen voi valita ruutua napauttamalla, tarkennus pysyy sen jälkeen kohteen liikkuessakin.. Videokin on parantunut, 1080/60p. ISO 100 - 25.600. Edelleen sarjakuvaus seitsemän kuvaa sekunnissa (vertailut siis Canon EOS 70D -malliin). Optinen etsin noin 100% (70D 98%). Täysin kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Uusi erikseen ostettava mikrofoni, alle 300 euroa. 1 300 € (runko), 1700 € (runko 18–135 mm:n zoom).

Fotosidan.se, HD-beslut: Olagligt med bilder på offentlig konst på nätet. Korkein oikeus, Ruotsi. Patsaita esittäviä maisemakortteja voi myydä, mutta aina ei ole laillista laittaa netissä esille vastaavanlaisia kuvia, ilmaiseksikaan. Tekijänoikeuden mukaan julkisella paikalla olevaa taideteosta saa vapaasti kuvata. Tähän asti on tulkittu, että patsaita esittäviä kuvia saa vapaasti julkaista netissä. (tekstissä käytetään harhaanjohtavasti patsas, taideteos, maalaus toistensa synonyymeinä). Korkeimman oikeuden mukaan taideteos ei saa olla pääkohde, jos halutaan julkaista kuva vapaasti netissä. Yksityinen julkaisemista ei voi verrata Wikipedian laajamittaiseen tietokaantaan.

Kamera & Bild, HD-beslut: Olagligt att avbilda offentlig konst – för spridning på nätet. Ruotsi. Wikipediassa ei saa olla julkisen taiteen kuvia. Korkein oikeus. Kyse oli nyt tietokannasta, johon oli kerätty julkisen taiteen kuvia ja josta näitä kuvia pystyi etsimään. Muusta tulkinnasta ei ole vielä virallista kantaa (esim. selfiet + julkinen taideteos yms.).

Fotosidan.se, 'Åh nej, det ser ut som konstfoto!' Kolumni, podcast.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 1. Nik Collection ilmainen? (Kuvankäsittely). Ja vielä vähän.
 2. Sigma 300mm f/2.8 EX APO DG HSM (Optiikka).
 3. Sigma 20mm f1.4 DG HSM Art (Optiikka).
 4. Teema: Jääkiekkokuvia ( Ent:Pari junnukiekko G-02 kuvaa.) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 5. Hirven tie (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 6. Keikkakuvailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin. Tällä kertaa vuorossa JVG paikallisessa yökerhossa. Loppuunmyyty keikka ja heikot valot hiukan hankaloittivat olemista :)
 7. Maailma Ilarin silmin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin. Helmikuu, Tuomiokirkko ja lumipyry.
 8. Warkain Warkaudesta.... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 9. Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkkä. Uusin. Useempi päivä tuli kyttäiltyä revontuli ennusteita tällä viikolla ja kaikki kulminoitui eiliseen iltaan jolle ennuste näytti kaikkein suurimpia lukemia. Melkeen kaikissa käytössä Sigma 10-20mm f/4 joka taas tuntui aika pimeältä kun ei kuunvaloa ollut avittamassa. Kolmos ruudussa oli Nikonin 24-120mm f/3,5 keulilla ja heti tuntui että oli helpompi kuvata mutta ennenkun tuon keksin vaihtaa oli jo suurimmat pöllyt nähty. Runkona Nikonin D200 ja ISO640. Aikamoista hiekkapaperia kaikki mutta ei taida mahtaa minkään.
 10. Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Edelleen uusia.
 11. Teema: Maisemakuvat: Kaksi laivaa ja silta, Dubrovnik (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 12. Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tonskulus. Metso ja hirvi.

HS, Valokuvaaja Markus Henttosen road trip -näyttely vie unenomaisiin tarinoihin. Henttosen Twisted Tales – Road to Hope -näyttely on esillä Berliinissä. Suomessa kuviin voi tutustua viime vuonna julkaistun valokuvakirjan muodossa. Henttonen on työskennellyt kuvasarjan parissa pitkään, yli kolme vuotta. Sarja on elämän road trip, josta kuultavat läpi niin muistot, toivo, alakulo ja pelko. Utelias kuvaaja poikkeaa päätieltä sivupoluille, joista muodostuukin kuvasarjan sisään omia pieniä tarinoita. Koskaan ei tiedä mitä tulee vastaan; ihminen, maisema vai vain tunnelma.

 • Markus Henttosen näyttely Gallerie Albrechtissa 24. huhtikuuta saakka. Henttosen teoksia sarjasta Night Time Stories on seuraavaksi esillä toukokuun alussa Berlin Gallery Weekendin aikaan Neue Westin Berlin Raum Radarin kuratoidussa ryhmänäyttelyssä, jossa on mukana maailman tunnetuimpia kuvaajia.

Yle Luonto, Kuvagalleria: Huvenneet hanget ja kevätkärpänen. 1.4.2016. Pääsiäisen jälkeisenä tiistaina oli alkuvuoden lämpimin päivä. Monin paikoin maata mitattiin yli 12 asteen lämpötiloja. Sääkuvaajat ovat tallentaneet tällä viikolla runsaasti muun muassa heikenneitä jäitä, huvenneita hankia ja sankkaa sumua.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta.

 • Saako Facebook valehdella tykkäämisistä? 31.3.2016. ... Jos jonkun yrityksen kohdalla on kerrankin painanut tykkää-nappia, niin FB voi sen jälkeen käyttää nimeäsi minkä tahansa ko. yritystä koskevassa mainoksessa.
 • Käytössäsi olevan kortin uusinta, 28.3.2016. Nordea muisti kirjeellä, jonka otsikkona oli yksinkertaisesti Käytössäsi olevan kortin uusinta. Viestinä kerrottiin, että kortti uusitaan turvallisuussyistä. "Käytössäsi olevan kortin tiedot ovat mahdollisesti vaarantuneet tietomurron yhteydessä.
  • Olisi kiinnostavaa tietää, mikä tietomurto on kyseessä. Sitä kirje ei kerro. Oliko korttinumero oikeasti päätynyt vääriin käsiin? Sitäkään ei mainita. Voisinko jatkossa olla varovaisempi? Ei aavistustakaan. Toivottavasti uusi tietosuojadirektiivi lisää yritysten velvollisuutta tietojen kertomiseen.

Ilta-Sanomat, Monille ikävä yllätys Microsoftilta: OneDriven tallennustilasta lähtee kaksi kolmannesta pois. Microsoft on lähettänyt OneDrive-pilvitallennuspalvelunsa ilmaiskäyttäjille sähköposteja, joissa yhtiö ilmoittaa kutistavansa käytössä olevan tallennustilan 15 gigatavusta 5 gigaan. Muutos astuu voimaan kesäkuun 29. päivä. OneDrivea käytetään paljon esimerkiksi puhelimien kuvien varmuuskopioimiseen. Osa käyttäjistä saa ilmoituksen, ettei heidän tarvitse tehdä mitään. Osalle taas todetaan, että heidän palvelussa olevat tiedostonsa ylittävät myöhemmin voimaan astuvan tallennuskiintiön.

Tivi.fi, Tekoäly hallusinoi värejä - päättää omavaltaisesti mustavalkokuviin tulevat värit.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to photograph a fruit splash using off-camera flash.

 • 01 Manual for full control
 • 02 Master flash
 • 03 Set the Slave
 • 04 Pre-focus

Diyphotography.net, How to focus a self portrait at f/1.2. Canon 85mm f/1.2. YouTube-video, kesto 4.35.

ePhotozine.com, Shoot With A Shallow Depth Of Field.

IR, Panasonic 100-400mm Leica G: The longest-zooming lens in the MFT world hits the real world. Polttovälivastaavuus 200-800mm (kroppikerroin 2x). Kuvanvakaaja. Perinteiseen järjestelmäkameraan verrattuna kevyt, pieni ja edullinen. Säänkestävä. Jalustapanta kiertyy 90 astetta. Aukko zoomattuna f/6.3, valoa ja/tai ISO tarvitaan. Kuvaaminen ilman jalustaa onnistuu ihan hyvin. Päivityksen jälkeen tarkennuskin toimi hyvin ja kohtuullisen nopeastikin. Suomen hinta 2000 euroa.

Dpreview.com.

Earthboundlight.com, In General, It's Best to Avoid Generalizations. 3.4.2016. Muista luovuus.

Photozone.de, Sony FE 90mm f/2.8 G OSS macro ( SEL90M28G ) - Full Format Review / Lens Test. Kuvanvakaajamakro. Täyskennoiselle. Vähän kalliimpi kuin Canonin vastaava 100mm. Sonyn peilitön systeemi. 602g, filtterikierre 62mm. Hinta/laatusuhde 4 * / 5 *. Suomen hinta on 1100 euroa.

Petapixel.com, Ep. 61: When Clients Attack!, Or: How to Lose Your Job. Podcast.

Fotosidan.se, SVT-inslag om Stockholms-skildrare. Tukholmaa sanoin ja kuvin 1950-luvulta. Nyt bloggaaja Dagens Nyheterissä. Video.

Fotosidan.se, TEST: Sony FE 90/2,8 Macro G OSS. Ei jalustapantaa. Toimiva kuvanvakaaja. Manuaalitarkennus tarkka (vaikka toimiikin moottorin avulla). Hinta korkeahko.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.04.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Plaitinen.kuvat.fi, 2016.04.02 Toijala. Kyitä.

Yle, Virtuaalitekniikka tuo uusia mahdollisuuksia museoelämyksiin – "Näin historiaa pitäisi opettaa". Kuopion museossa virtuaalilaseilla pääsee kokemaan, miltä kaupunki näytti 200 vuotta sitten. Saman kokemuksen voi saavuttaa myös kotisohvalla; siihen tarvitaan vain älypuhelin, sovellus ja muutamalla eurolla saatavat kartonkilasit.

Facebook, Ravintola Oiva, Fairy Tale, valokuvanäyttely. Fairy tale on Emilia Erfvingin, Antti Hintsan ja Johan Eichhornin yhteisnäyttely, jossa valokuvan keinoin metsästä tehdään satu. Tässä vielä näyttelyjuliste.

Bukowskis, Contemporary F178. Helsinki. 21.3.2016. Huutokauppa pidetty, loppuhinnat. Kaksitoista valokuvaa. Pohjahinta on eri asia kuin lähtöhinta, vaikka lähtöhintaa ei olisikaan saavutettu, niin pohjahinta oli näissä kaikissa ylitetty.

Suomen Canon.

TE-palvelut, Opettaja, Helsingin kaupunki., valokuvaus (Aikuiskoulutus), Helsinki. Valokuvauksen aikuiskouluttajan tehtävät. Palvelussuhde alkaa elokuussa 2016. Kokemus opetuskoulutuksesta aikuiskoulutuksessa toisella asteella. Näyttötutkintojärjestelmän tuntemus. Pedagoginen osaaminen ja alan tutkintojen osaaminen, erityisesti valokuvajan ammattitutkinto.

Työpaikan osoite Muotoilijankatu 3, 00560 HELSINKI
Palkkaus OVTES Kunnallinen opetushenkilöstön vir
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, 16-38,25 h/vko
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 18.04.2016 klo 16:00

Ilta-Sanomat, Valokuvaaja ikuisti henkeäsalpaavan revontuliloisteen Kuopiossa - katso loimuavat kuvat. Revontulet pitivät Kuopiossa asuvan Atacan Erginin koko viime yön liikkeellä. Hänen harrastuksenaan on revontulien kuvaaminen. Hän tiesi, että viime yöstä on tulossa revontulien kuvaamisessa otollista aikaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to give your images a grainy monochrome effect.

ePhotozine.com, Don't Miss Our Top Beach Photography Tutorials. Viisi linkkiä tutoriaaleihin.

The Online Photographer, Color Calibration. Mike ei erityisemmin snobbaile monitorin kalibroinnissa. Ja muista lukea kommentit.

IR, Google’s daydreams about a photographer’s panos become artistic reality at San Jose tech conference. DeepDream -koodi. Neuraaliverkkoja. Jokaisen kuvan renderöinti vei aikaa kymmenkunta tuntia. Yksityiskohdista yksityiskohtiin.

Dpreview.com, Week in Review: Spring Fever. Lyhyesti.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Quick Tip – How To Reuse GoPro Adhesive Mounts.

Kamera & Bild, LisaLove Bäckman vågar spela roll. Lehden oman kilpailin voittaja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.04.2016   (linkki)

Ilta-Sanomat, Katse taivaalle! Ilmatieteen laitos: Revontulia voi näkyä ensi yönä etelää myöten. 2.4.2016. Ilmatieteen laitoksen mukaan yöllä saattaa selkeillä alueilla näkyä revontulia aina etelää myöten.

Valokuvan Pyöreä Pöytä sunnuntaina 3. huhtikuuta klo 10-18
Valokuvauksesta kiinnostuneiden vuosittainen kokoontuminen. Keski-Pohjanmaan kansanopiston campuksella keskellä Suomea.

 • Valokuvataiteilija Sanni Seppo kertoo Poliittisen Valokuvan festivaalin ja Ekofoto- liikkeen tuoreet kuulumiset.
 • Valokuvataiteilija Kati Leinonen kertoo märkälevytekniikasta ja teoksistaan.
 • Northern Impressions – produktio,
  Irma Varrio ja Ari Matti Nikula.
 • Next Generation – young eyes of photojournalism! Näyttelyn kuraattori, valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen ja valokuvaaja Esa Ylijääskö.

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilkka Rytkönen, www.ilkansivu.net, Chamonix 25.3-3.4.2006 - Laskureissu alppihiihdon mekkaan. 1.4.2016. Paljon kuvia, paljon tekstiä.

 • Uudelleenjulkaisut jatkuu. Nyt päästään tasan 10 vuotta ajassa taaksepäin alppireissulle Ranskan Chamonix'hin.
  Siihen aikaan muistikorttikapasiteeti oli vähän tyyriimpää, joten nuokin kuvat on kuvattu jpg:nä.

Madcraft-blog, Rumpucoverifisu – Samyang 7.5 mm + Olympus OM-D E-M5 Mark II, 24.3.2016. Aiemman kamerani Canon 60D:n kanssa käytin rumpucovereiden kuvaamiseen Samyangin 8 mm fisua. Heti alusta alkaen oli selvää, että fisheye on pakollinen myös Olympud OM-D E-M5 Mark 2:n nokalle. MFT-bajonetille oli tarjolla 3 järkevää vaihtoehtoa: Samyang 7,5 mm 3.5, Panasonicin 8 mm 3.5 ja Olympuksen 8 mm 1.8. Valinta näiden välillä ei ollut helppo, mutta päädyin Samyangin 7,5 mm fisuun.

Juha Jantunen, Strobotti.com, Darktable 2.0: kuvat haltuun avoimella ilmaisohjelmalla. 24.3.2016. Raakakuvat täytyy kuitenkin ikäänkuin "kehittää" varsinaisiksi käyttökelpoisiksi kuviksi, eli useinkin juuri jpeg-muotoon. Kehittämiseen tarvitaan siis jokin ohjelma ja vaihtoehtoja onkin useita kaupallisista ilmaisiin avoimen lähdekoodin sovelluksiin.

Keskisuomalainen, Erä ja luonto. Luonto kuvaan -sarjaa, Jussi Murtosaari.

Älypuhelimista.

 • Petteri Järvinen, Bittimittari, Samsung Galaxy S7 - parasta kameratekniikkaa älypuhelimissa. 30.3.2016. Samsungin tuore Galaxy S7 älypuhelin sisältää alan parhaan kameran. Jo edeltävä S6 oli mainio, mutta varsinkin hämäräkuvauksessa uusi malli pistää kirkkaasti paremmaksi. Parin viikon testailun jälkeen on pakko myöntää, että älypuhelimet yltävät jo lähelle perinteisiä kameroita.
 • Petteri Järvinen, Bittimittari, Samsung Galaxy S7 -puhelin ja raw-kuvaus. 31.3.2016. Samsung Galaxy S7 sisältää erinomaisen kameran, joka pystyy ottamaan myös raw-kuvia. Toisin kuin kamerassa käsitelty ja pakattu jpeg, raw-tiedosto sisältää suoraan kennolta tulevan informaation -- mitään lisäämättä, mitään pois jättämättä. Kaikki käsittely tehdään tietokoneella, jossa on enemmän mahdollisuuksia kuvan optimointiin.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Accidental Art Discovered in Hong Kong’s Alleyways.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • How To Photograph Rainbows.
 • Top 10 Best Pocket Zoom / Travel Zoom Cameras 2016. Linkit arvioihin. (mihinköhän Gaussin käyrä on unehtunut...).
  • Panasonic Lumix DMC-TZ80. Arvosana 4.5 * / 5 *.
  • Panasonic Lumix DMC-TZ70. Arvosana 4.5 * / 5 *.
  • Panasonic Lumix DMC-TZ100. Arvosana 4.5 * / 5 *.
  • Nikon Coolpix S9900. Arvosana 4 * / 5 *.
  • Sony Cyber-Shot HX90V. Arvosana 4 * / 5 *.
  • Canon Powershot SX710 HS. Arvosana 4 * / 5 *.
  • Panasonic Lumix TZ57. Arvosana 4 * / 5 *.
  • Sony Cyber-Shot DSC-WX500. Arvosana 4 * / 5*.
  • Canon Powershot SX610 HS. Arvosana 4 * / 5 *.
  • Nikon Coolpix S7000. Arvosana 3.5 * / 5 *.
 • Download ON1 Effects 10 For Free. Plugin, Photoshop, Lightroom, Elements.

Digitalcameraworld.com, How to make a Facebook cover photo.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, April Fool's Day.

Kamera & Bild, Vidvinklig trio för fullformat.

 • Canon EF 35mm f/1,4L II USM, testin paras kuvanlaatu. Tarkentaa nopeasti ja varmasti. Painava. Hinta kaksinkertainen Tamroniin ja Sigmaan, laadulla on kuitenkin hintansa. Suomen hinta 1.600 euroa.
 • Tamron SP 35mm f/1,8 DI VC USD, SP = Superior Performance. Painon ja koon takia Tamron tyytyi aukkoon f/1,8. 300g kevyempi kuin Canon. Kuvanvakaaja. Hieman hitaampi tarkennus kuin Canonissa. Lähin tarkennus 20cm (hyvä). Ei yhtä tarkka kuin Canon, mutta kuitenkin hyvä kuvanlaatu. Suomen hinta 800 euroa.
 • Sigma 20mm F1.4 DG HSM, Art-sarjaa. Polttoväli 20mm, isompi ja painavampi kuin Canon (200g enemmän, paino 900g). Tarkennus samaa luokkaa kuin Canonissa. Jo täydellä aukolla hyvä kuvanlaatu. Suomen hinta 900 euroa.

Kamera & Bild, Högupplösta kameror snart förbjudna på allmän plats. 1.6.2016 alkaen yli 30 megapikselin kameroilla kuvaaminen on kielletty julkisilla paikoilla. Lakiehdotus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.04.2016   (linkki)

Valokuvan Pyöreä Pöytä sunnuntaina 3. huhtikuuta klo 10-18
Valokuvauksesta kiinnostuneiden vuosittainen kokoontuminen. Keski-Pohjanmaan kansanopiston campuksella keskellä Suomea.

 • Valokuvataiteilija Sanni Seppo kertoo Poliittisen Valokuvan festivaalin ja Ekofoto- liikkeen tuoreet kuulumiset.
 • Valokuvataiteilija Kati Leinonen kertoo märkälevytekniikasta ja teoksistaan.
 • Northern Impressions – produktio,
  Irma Varrio ja Ari Matti Nikula.
 • Next Generation – young eyes of photojournalism! Näyttelyn kuraattori, valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen ja valokuvaaja Esa Ylijääskö.

Kameraseura ry ja Kamera-lehti järjestävät jälleen valokuvaustarvikkeiden kirpputorin yleisenä siivouspäivänä lauantaina 28.5.2016 klo 10-15 Kamera-galleriassa.

Myyntipaikat ovat nyt varattavissa. Kirpputorilla voi myydä valokuvaustarvikkeiden lisäksi mm. valokuvakirjoja, valokuvia yms. selkeästi teemaan liittyvää.

Siivouspäivän kunniaksi gallerian edustan kadunvarsi on vapaasti käytettävissä siivouspäivän teeman mukaisesti kaiken muunkin käytetyn tavaran myyntiin.

Kadunvarsipaikkoja ei voi varata etukäteen, vaan jokainen valitsee itselleen parhaiten sopivan vapaan tilan saapuessaan paikalle. Gallerian wc on myös kadunvarsimyyjien käytettävissä kirpputorin ajan.

Kamera-galleria, Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Sainko kuvattua Ilmavoimien Hornetin seuraajan? (Sana on melkein vapaa). Hommasin Rajalan MaanisestaMaanantaista hyvähintaisen Canon 7D Markus II - järkkärin. Kuvailen paljon lentskareita ja suihkarit veteli talon yli niin lujaa, ettei vanhan kameran autofocus enää pysynyt seurannassa mukana....
 • Budjettikiikarit (Sana on melkein vapaa). Ois kiva olla erittäin satunnaiseen käyttöön olemassa kiikarit, mieluiten vieläpä kompakti malli, joka kulkee kätevästi mukana. (lisää vinkkejä).
 • Kuvaajat kahvilla -LIVE (Sana on melkein vapaa). Nyt on taas tulossa kaivattu "Kuvaajat kahvilla" -LIVE. Joka on netin kautta striimattava LIVE-lähetys. Ensi sunnuntaina minä V-P Kangas ja urheilukuvaaja Vesa Koivunen keskustellaan valokuvaamisesta. Kannattaa katsoa mitä ihmettä me siellä jutustellaan :)
 • Auringon kuvaaminen (Digikuvaus).
 • Canon EF 200-600mm f/4.5-5.6 IS (Optiikka). Aika aikainen vaihe spekuloida, mutta kyseisen lasin huhutaan tulevan tämän vuoden elokuulla ja vieläpä hintaan 1700 USD.
 • Mahdollisimman halpa APS-C kroppi + 50/1.8 lasi. (Järjestelmädigit). Olisi kiinnostusta kokeilla jotain mahdollisimman halpaa 1.5-1.6x kroppijärkkäriä missä olisi kyljessä 50/1.8 lasi että näkisi kuinka laadukkaan kuvan sillä saisi tehtyä. Automaattitarkennus olis kiva.
 • Sony Roketti Rollaa!!!!!! (Järjestelmädigit). Ja jatkuu...
 • Venevaja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Nyt se onkin kun ei ole vielä helvetin rumia lasikuituveneitä sotkemassa näkymää. Viime toukokuussa niitä jo oli.
 • Kärmes (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Korouoman kiipeilijä. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog.

 • Ennätysmäärä keväthanhia Viikissä, 29.3.2016. On vasta maaliskuun loppu vuonna 2016. Neljänkymmenenkolmen vuoden aikana en ole nähnyt tällaista määrää hanhia keväällä Viikin pelloilla Helsingissä. Monena vuonna oli mukava nähdä edes jokunen harmaa hanhi, siis merihanhi tai metsähanhi Viikissä.
 • Inkoon hiilivoimala on paikallaan vielä lähes kymmenen vuotta. 11.3.2016. Inkoon Joddbölen hiililauhdevoimalaitoslaitos on Pohjoismaiden suurimpia. Suomessa vain Olkiluodon ydinvoimalalla on ollut suurempi sähköntuotantoteho

Tiinapuputti.com, Uusin blogi Kamera-lehdessä: Kohti kevättä ja katukuvausta.

Erä-lehti, Karhukuvaajan homma on hikistä. Petteri Hautamaa raportoi Erän numerossa 8/2015 kokemuksiaan karhujen kuvaamisesta opastetulla karhukojulla Suomussalmella. Ei ollut tämä toinenkaan reissu ammattilaiskojulle helppo, ainakaan lämpöjen puolesta.

Länsiväylä, Kara-Kamerat juhlii näyttävällä näyttelyllä. 20-vuotisen toimintansa kunniaksi Kara-Kamerat on koonnut jäsentensä kuvista 15. huhtikuuta asti jatkuvan juhlanäyttelyn Sellon kirjaston Galleria Annaan.

Valokuvatorstai, 403. haaste, 31.3.2016. "tipu".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • 10 Rainy Day Photography Tutorials.
 • Panasonic Lumix TZ100 Review. Tammikuussa 2016 julkistettu. Pokkari, yhden tuuman kenno, 20 megapikseliä. 25 - 250 mm, F2.8 - 5.9., 10-kertainen zoom. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Elektroninen etsin, 1.166.000 pistettä (Live View Finderin, LVF). 4K video, 25 kuvaa sekunnissa. Videotallenneista voi ottaa 8 megapikselin still-kuvia. Wi-Fi. Kasvoja tai silmiä seuraava automaattinen tarkennus. Post-Focus. Paino 312 g. Yksillä akuilla ottaa 300 kuvaa. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 800 euroa.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

 • Olympus PEN-F Review: Blending modern Micro Four Thirds features with premium style. 20 megapikselin sensori, 4/3 -systeemiä. Kroppiekrroin 2x. 2.36 miljoonan pikselin OLED -etsin. Täysin kääntyvä 1.04 miljoona pikselin kolmen tuuman kosketusnäyttö. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa, viisi stoppia. Full 1080 HD video 60 kuvaa sekunnissa. Käsisäätöjä. Pieni ulkoinen salama mukana. Yksillä akuilla ottaa 330 kuvaa. Runko 1.300 euroa.
 • Ricoh GR II Review: This pocketable APS-C camera knows there’s more to Wi-Fi than Android and iOS. Heinäkuussa 2015 myyntiin, silloin hinta $800, nyt $700. 16 megapikseliä, iso CMOS-sensori. 28mm kiinteä objektiivi, f/2.8. Neljä kuvaa sekunnissa jpg, raw sitten kuusi kuvaa sekunnissa. Taskuun mahtuvat katukamera, paras mahdollinen kuvanlaatu, Ricoh GR II aika kärkisijoilla. Wi-Fi:n (ei aiemmin) kautta voi hallita kameraa melkein kokonaan. Ei etsintä, ei kuvanvakaajaa, ei kääntyvää lcd-näyttöä.

Digitalcameraworld.com, Best multi-rotor drones for photographers.

 • 3DR Solo, $1,399, arvosana 5/5
 • DJI Phantom 3 Professional, $1.163, arvosana 4/5
 • Parrot Bebop 2 with Skycontroller, $799, arvosana 3/5
 • Yuneec Typhoon Q500 4K, $1.299, arvosana 3/5

The Online Photographer.

Pdnonline.com, New Lightroom Mode Turns Any Image into an Ansel Adams Masterpiece. YouTube-video, kesto 0:57.

Photozone.de, Sigma 20mm f/1.4 DG HSM | A ("Art") - Full Format Review / Lens Test. Täyskennoiselle, aukko f/1.4. Tässä luokassa ei kilpailijoita. Maksaa vähemmän kuin Canon's EF 24mm f/1.4 USM L II. Iso ja painava, Canon EF 20mm f/2.8 USM on kooltaan ja painoltaan puolet Sigmaan verrattuna. Paino 950 g, tynnyrivääristymää 2.4% (aika paljon). Hinta/laatusuhde 4 * / 5 *. Suomen hinta 900 euroa.

Photographyblog.com, Philips 275P4VYKEB. 27 tuuman näyttö. 5120 x 2880. 5K eli 14.7 megapikseliä. Huhtikuun alussa myyntiin, £1,169.99, 1.747 euroa.

Fotosidan.se, Volvo gör självkörande bil med Canon, Nikon och Sony.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Maaliskuun 2016 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset