Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Heinäkuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Kesäkuu 2016

30.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Kitesurf Kallvik, 28.6.2016. Oli sen verran kaunis päivä taas tiistaina, että jotain piti keksiä. Vaihtoehtoina oli joko lähteä fillarilenkille tai sitten koittaa tyynnyttää omatunto jollain ns. järkevämmällä. Aikani siinä sohvalla maatessa mieleen putkahti, jottako Kallvikissa olisi leijasurffaajia paikalla. Samalla tulisi vielä reenailtua kameraa viikonlopun koitoksia varten.

Kemppinen, Nikon, Leica, 27.6.2016. ...Mietittyäni asiaa monta vuotta olen nyt varma siitä, että valokuvilla eli stilleillä on tulevaisuus. Vanhat taitajat osuivat oikeaan puhuessaan ratkaisevasta silmänräpäyksestä. Niitä silmänräpäyksiä ei synny videokuvista... ...Tämä mietiskely on nyt lähtöisin vain siitä, että kesäkuussa kuvasin viikon vuokratulla Nikonilla ja käytin paria säälimätöntä linssiä. Nyt näyttää olevan edessä aihe tehdä sama uudelleen...

Kamerakoulu.fi.

 • On-Off -suhteeni Wacomin kanssa, 28.6.2016. Piirtopöydän ideana on korvata perinteinen hiiri kynällä ja siihen tarkoitetulla alustalla. Tämä mahdollistaa sulavammat liikkeet ja kuvankäsittely tuntuu enemmän pelkältä piirtämiseltä. Monissa malleissa on lisäksi muutama kustomoitava nappi, joita löytyy sekä itse kynästä että piirtopöydän alustasta.
 • Portfolioilta tulossa, 29.6.2016. Itse tapahtuma järjestetään Tampereella sunnuntaina 18.9.2016 ja on maksuton.

Helsingin Uutiset, Nyt aukeaa naisnäkökulman luontoon – 60 naista ja 60 valokuvaa. Luontokuvaus on totuttu mieltämään miehiseksi lajiksi. 60 Chicks and Wild Pics -näyttely on 60 pohjoismaisen naisen luontovalokuvanäyttely. Mukana on yksi teos 20 suomalaiselta, ruotsalaiselta ja norjalaiselta kuvaajalta. Suurin osa naisista on harrastajaluontokuvaajia, osa on suorittamassa luontokuvaajan erikoisammattitutkintoa ja joukossa on myös ammattikuvaajia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Revealing the Power and Beauty of Yemeni Women.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Techradar.com.

The Online Photographer, The Eye Doctor and Soft Filters. Mike käy silmälääkärillä.

Pdnonline.com, Your Favorite New Travel-Friendly Beauty Dish (Wescott, artikkeli-mainos). Alle ja päälle $300.

Fotosidan.se, Finskt konstfoto på Mindepartementet. Tukholma. Esko Männikkö. Retrospektiivi avautuu 1.7.2016, 18.9.2016 asti. Time Flies. Moderna Museetin takana, Skeppsholmen. Sisäänpääsy ilmainen.

 • Vuoden 2014 alussa sama näyttely nähtiin ensi kertaa Helsingin Taidehallissa. Nyt kierros on ehtinyt sitten Ruotsiin.
 • Esko Männikkö: Time Flies. Taidehalli.
  Kuva: Esko Männikkö.2.3.2014 asti

  Valokuvataiteilija Esko Männikön retrospektiivinen näyttely esittelee taiteilijan teoksia aina 1980-luvun alusta nykyhetkeen. Männikkö on kansainvälisesti menestyneimpiä valokuvataiteilijoitamme, mutta kotimaassa hänen tuotantoaan ei ole aiemmin nähty näin laajassa näyttelyssä.

  Esillä on kolmisen sataa eri tavoin kehystettyä ja vieri viereen ripustettua teosta. Kuvausaiheensa Männikkö on usein ammentanut arjesta ja marginaalista. Tunnetuksi on hän on tullut erityisesti 1990-luvulla kuvaamallaan pohjoisen Suomen aikamiespoikien elämää esittelevällä Naarashauki-sarjallaan. Viime vuosien tuotantoon lukeutuvat lähikuvat hevosista ja tarhatuista tai täytetyistä eläimistä sekä kuvat hautausmaiden ajan syömistä patsaista.

  Esko Männikkö (s.1959 Pudasjärvellä) asuu ja työskentelee Oulussa. Hän on ollut mukana lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä etenkin ulkomailla. Männikkö on saanut myös useita kansainvälisiä valokuvauspalkintoja, kuten Deutsche Börse -palkinnon vuonna 2008. Valokuvaajana Männikkö on itseoppinut.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.06.2016   (linkki)

Riitta Päiväläinen: River Notes
Kuva: Riitta Päiväläinen.8.8.2016 asti

Riitta Päiväläinen rakentaa vaatteista ja kankaista maisemaan sulautuvia runollisia installaatioita, jotka henkivät taiteilijan subjektiivista luonto- ja maisemakokemusta.

Päiväläisen viimeisimmän valokuvasarjan ”River Notes” teoksissa monimetriset kangasnauhat muodostavat maisemassa erilaisia rakennelmia, joista syntyy verkkoja, seittejä, sykeröisiä pesiä tai siltoja. Nauhakudelmien ohella kuvissa vesi ja heijastukset ovat keskeisellä roolissa. Teosten ilme vaihtelee runollisuudesta maalaukselliseen.

Riitta Päiväläinen (s. 1969) on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002.

Näyttelyn on toteuttanut Pohjoinen valokuvakeskus yhdessä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa.

Galleria Valo (Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta)
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
ma-su 9-18

Heini Vanhanen: If there is a treasure
Kuva: Heini Vanhanen.28.8.2016 asti

Heini Vanhasen näyttely pohtii rahan olemusta. Innoittajana pohdinnoille on ollut Joseph Murphyn teos alitajunnan voimasta. Murphyn mukaan raha ei viihdy sellaisen henkilön luona, joka suhtautuu siihen välttämättömänä pahana. Ollakseen rikas tulisi kyetä muuntamaan omia ajatusmallejaan ja ymmärtää, mitä raha haluaa.

Näyttely on galleriatilaan rakentuva teos. Esillä on liikkuvaa kuvaa, valokuvaa sekä esinekooste. Osana teosta taiteilija jakaa näyttelyn kävijöille dollareita. Seteleitä on piilotettu myös galleriatilaan koko näyttelyn esilläoloajan. Löytäjä saa pitää.

Heini Vanhanen (s.1983) on valmistunut kuvataiteiljaksi Turun Taideakatemiasta keväällä 2013. Hänen pääasiallisena työvälineenä toimii kamera.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

Ifolor järjestääi kuvakisan, jonka teemana on Parasta kesä-Suomessa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat 16 vuotta täyttäneet henkilöt. Alle 18-vuotiailla tulee olla osallistumiseen huoltajan suostumus.

Pääpalkintona on 300 euron arvoinen hotelliviikonloppu koko perheelle, joka arvotaan kaikkien kuvansa jakaneiden kesken. Lisäksi arvotaan ifolorin lahjakortteja.

Osallistumisaikaa on 31.7.2016 asti.

Osallistuminen tapahtuu osoitteessa http://kuvakisa.ifolor.fi tai Instagramissa jakamalla kuvan kahdella tunnisteella: #ifolorkuvakisa sekä yksi näistä teemoista #kesäpaikka, #lemmikkikuva, #mökkiasu, #kesäpuuha tai #parastakesässä. Osallistuminen Instagramissa edellyttää julkista käyttäjätiliä. Kampanjaan voi osallistua useammalla kuvalla.

Osallistumalla kuvalla kampanjaan osallistuja siis hyväksyy samalla, että kuvaa voidaan käyttää Ifolorin markkinointitarkoituksiin. Kuvia voidaan käyttää Ifolorin viestintä- ja markkinointiaineistoissa Suomessa. Kuvia voidaan käyttää kahden vuoden ajan kampanjan päättymisen jälkeen.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta.

Lapin Kansa, Lepakoita ja ketunpentuja: rovaniemeläinen valokuvaaja ikuisti Vanttauskosken kesäyön. Keskikesän yön rauha. Rovaniemeläinen valokuvaaja Marko Junttila ajaa Vanttauskosken suuntaan, kun hän huomaa yötaivaalla neljä lepakkoa. Ruokailemaan lähteneet lepakot pyörivät hetken alueella ja poistuivat sitten yhdessä samaan suuntaan.

Länsi-Suomi, Annoimme RMJ-yleisölle kertakäyttökamerat - katso miten kävi! Kun viime perjantaina noin iltakuuden maissa lähetin kaksi kertakäyttökameraa RMJ-yleisön sekaan kiertämään, en voinut olla varma siitä näkisinkö kumpaakaan kameraa enää ollenkaan. Huoli oli kuitenkin turha, sillä jo vajaan tunnin päästä sain viestin: "Sun filmirullas on täynnä." 36 kuvaa.

Yle Uutiset, Kotimaa, Saariin asennettiin valvontakamerat – veneilijät raivostuivat. Itäisellä Suomenlahdella sijaitseviin saariin on asennettu riistakameroita. Veneilijöiden keskuudessa on levinnyt käsitys, jonka mukaan kameroilla kuvataan heitä. Paikallisen virkistysalueyhdistyksen mukaan kyse on digitaalisesta kävijävalvonnasta.

 • Valvontakameroiden asentaminen saariin on sallittua kiinteistönomistajan luvalla.
 • – Salakatselu ei tule kyseeseen, koska saaressa kävijöillä ei ole siellä kotirauhan piiriin laskettavia alueita, linjaa Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.
 • Ratkaisevaa on se, että valvonnasta ilmoitetaan etukäteen. Esimerkiksi Kymenlaakson virkistysalueyhdistys kertoo digitaalisesta kävijälaskennasta virallisella ilmoitustaulullaan.

Mikrobitti.fi, Microsoft helpottaa Windows 10 -päivityksestä kieltäytymistä. Microsoft aikoo muuttaa Get Windows 10 -sovelluksen toimintaa siten, että päivitysilmoituksen sulkeminen ei enää tarkoita samaa kuin lupa päivittää. Tähän asti ajastetusta Windows 10 -päivityksestä ilmoittavan sovelluksen sulkeminen on tarkoittanut sitä, että päivityslupa Microsoftin ehdottamana ajankohtana on myönnetty.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta. Hymy-lehden kannet tuottivat jäähyn Facebookista, 28.6.2016. ...Enempää ajattelematta laitoin tämän kännykällä ottamani kuvan Facebookiin. Muutamassa minuutissa tuli ilmoitus, että olin rikkonut Facebookin käyttäjäsopimusta vastaan julkaisemalla alastonkuvia:...

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

The Online Photographer.

Techradar.com, 8 must-have accessories for every Nikon DSLR camera owner.

Pdnonline.com, Unfair Editorial Photo Contracts: VICE Wants “All of Photographer’s Rights”. Tutun tuntuista sopimustekstiä. Eikös tämä olekin jo ihan standarditavaraa kaikkialla.

Lensrentals.com, blog, 6 Things to Consider Before Finalizing Your Rental.

Popular Photography, Canon EOS 80D Camera Review. Julkistettu helmikuussa 2016. Uusi 24 megapikselin kroppisensori, uusi tarkennussysteemi. Täysin kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Säänkestävä runko. Paino 730 g. Yhdellä latauksella ottaa 960 kuvaa. 1 300 € (runko), 1700 € (runko ja 18–135 mm:n zoom).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård, Oliko ennen paremmin? 23.6.2016. Podcast, kesto 21:02.

Kamerakoulu.fi.

 • Brexit ja nettiostamisen tulevaisuus, 26.6.2016. (nämä UK-hinnat taitavat olla alvittomia... Britannian VAT on 20%. Hinnoissa ei postikuluja...).
 • SDHC - muistikorttien nopeusvertailu (2016), 27.6.2016. Suoraan muistikortille kameran sisällä tallennettava 4k-video, jättimäiset raakatiedostot ja nopetuvat sarjakuvaustoiminnot vaativat jatkuvasti nopeampia muistikortteja. Teimme muutama vuosi sitten suositun SDHC-muistikorttien nopeusvertailun, jonka takia halusimme nyt tehdä samasta aiheesta päivitetyn katsauksen ja nähdä mitä muistikorttien maailmassa on tässä ajassa tapahtunut.
  • (Aika perusteellinen, myös hinnat mukana).

Nurmijärven Uutiset, Ikuista Nurmijärveä kameralla – valokuvanäyttelyyn kerätään kuvia. Nurmijärven museo toteuttaa yhdessä Nurmijärven Uutisten kanssa valokuvakeruun, johon jokainen voi omalla valokuvallaan osallistua. Minun paikkani -niminen valokuvakeruu toteutetaan ajalla 6.6.–14.8.2016.

MTV, KSML: Tietosuojavaltuutettu soimii kauppiaita, jotka lataavat turvakamerakuvaa nettiin.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Testissä OnePlus 3: Ensikokemukset. Kaiken kaikkiaan OnePlus 3:sta jäi ensimmäisten parin päivän jälkeen erittäin positiivinen kuva. Se todella vaikuttaa todelliselta lippulaivapuhelimelta, vaikka se ei suoranaisesti tappaisikaan kilpailijoitaan. 399 euroa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School, Improve Your Photography by Getting the Right Feedback on Your Images.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

IR.

Earthboundlight.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography, Twitter Stickers Are a Fun Way to Completely Ruin Your Photos. Vai onko.

Pdnonline.com, Top Lights and Modifiers Built for Road Work.

 • Dynalite Baja B6, $749.
 • Profoto B2, $1,995 (B2-to-Go), $2,695 (B2 Location Kit).
 • Elinchrom ELB 400, $1,599 (ELB 400 & Quadra HS head)
 • Interfit S1, $1,000

Pdnonline.com, Drone Review: DJI Phantom 4. Kuvauskopterin ohjaaminen on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Edelleen sama 4K sensori, nyt mahdollisuus 120 kuvaan sekunnissa 1920 x 1080. Optiikka on parantunut. Sama 94 asteen kuvakulma ja kiinteä f/2.8 kuin 3-versiossa. Nopeus 6 m/s. $1,399.

Fotosidan.se, TEST: Tamron SP 35/1,8 Di VC USD. Paino 480 g, suodinkierre 67 mm. Täyskennoisille. Säänkestävä. Kuvanvakaaja. Ainut miinus tulee automaattitarkennuksen nopeudesta. Suomen hinta on 800 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Järkkärivideon leikkaus (Kuvankäsittely). On tullut kuvattua jonkinverran videota järkkärillä. Nyt pitäisi otokset pätkiä ja yhdistellä katsomiskelpoisiksi. Millä ilmaisohjelmalla tuo onnistuisi (Windows)?
 • VARASTETTU (Myydään). Varastettu Lowepron kamera reppu jonka sisällä Canon 5d Mark II ja Canon EF 24-105/4 L, kameran laturi. Kameran sarjanumero: 0630 303 352. Objektiivin sarjanumero: 1420 280. Jos joku tarjoaa kyseistä kalustoa myyntiin, niin voitteko ystävällisesti ottaa minuun yhteyttä: p. tai email: ....
 • Panasonic DMC-TZ100 (Muut merkit).
 • Nikon D500 (Järjestelmädigit).
 • Downfall (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin):
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkkä. Tiukassa on murikka. Kiven koko yllätti kyllä täysin. Vaikka kuvia oon paikasta nähny niin silti oli jotenkin paljon suurempi tuo murikka mitä osasi odottaa.
 • Teema: Kaupunki, arkkitehtuuri, rakennukset ja rakenteet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Luontohavaintoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Matin Reissuvihko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kaksi uutta kuvaa.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Masan kesäkuvailureissut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kolme uutta settiä, teksteineen.

Ollikorhonen.com, muutama poiminta kesäkuulta.

 • Hetkiä pienten hellyttävien kalatiiranpoikasten ensimmäisestä päivästä, 9.6.2016. Minulla oli eilen ensimmäistä kertaa mahdollisuus seurata vain vähän aikaisemmin kuoriutuneiden kalatiiranpoikasten elämää. Kolme kuvaa ja video.
 • Kalalokki hautoo hiekkamyrskyssä, 12.6.2016. Suonenjoen jätevedenpuhdistamo. YouTube-video, kesto 0:37. Tämä harvinainen tilanne on kuvattu 3.6.2016, kun kovat tuulenpuuskat lennättivät Suonenjoen entiselle jätevedenpuhdistamolle kasattujen hiekkakasojen hiekkaa. Tuolloin huomasin aika pian paikalle tuloni jälkeen ilmiön tarjoavan minulle mielenkiintoisen ja myös harvinaisen kuvauskohteen, koska yhden hiekkakasan päällä oli jokin aika aikaisemmin haudonnan aloittanut kalalokki.
 • Hellyttävä näky – Kalatiiran poikanen nukkuu emonsa sylissä, 17.6.2016. Monien mielestä linnut eivät ole mielenkiintoisia sen takia, ettei niiden käytöksestä löydy juuri mitään sellaisia inhimillisiä piirteitä, joihin ihminen voisi samaistua. Samanlaisia kuin esim. monien rakastamilla koirilla, kissoilla tai vaikkapa villeillä oravilla on tai ainakin kuvitellaan olevan. YouTube-video, kesto 0:25.
 • Opi tunnistamaan meriharakka ja sen ääni – Näe ja kuule meriharakka videolla, 23.6.2016. Yhä useammalla suomalaisella on viime vuosina ollut mahdollisuus tutustua meriharakkaan (Haematopus ostralegus), sillä tuo alun perin merenrannikkojen ja –saaristojen kahlaajalintu on levittänyt elinpiiriään niin sisämaan suurten järvien rannoille kuin etenkin joihinkin kaupunkeihin. YouTube-video, kesto 0:31.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Suomen kansalliskuvaajan suurin murhe 1800-luvulla: Kuka suojelisi rumaa luontoa? Suomalaisen luonnonsuojelun pioneeri, valokuvaaja I. K. Inha kammoksui yli 100 vuotta sitten metsänomistajien himoa myydä tiluksensa voitontavoittelumielessä. Kun aikalaiset arvostivat vain kauneinta luontoa, Inha tallensi filmille maan tasalle hakattuja, rujoja maisemia.

HS. Maailma kuvina.

HS, Legendaarinen New Yorkin katumuodin kuvaaja Bill Cunningham on kuollut. Polkupyörällä liikkunut vaatimaton valokuvaajalegenda oli kaupungin elävä maamerkki.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Shoot Portraits At Living Museums.

Dpreview.com, Photographing surfers on Russia's Kamchatka Peninsula. Surfing USSR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Ep. 84: These Things Happen When You Don’t Properly Secure Your Gear. Podcast. Sisällysluettelo.

Kamera & Bild, Canon EOS 80D – snabb, enkel & kreativ. Testi. Julkistettu helmikuussa 2016. Uusi 24 megapikselin kroppisensori, uusi tarkennussysteemi. Wi-Fi (setup vie jonkin verran aikaa), kameraa voi tämän jälkeen ohjata etänä. Jatkuva tarkennus (Live view), tarkennettavan kohteen voi valita ruutua napauttamalla, tarkennus pysyy sen jälkeen kohteen liikkuessakin (ei aina luotettava). Videokin on parantunut, 1080/60p. ISO 100 - 25.600. Edelleen sarjakuvaus seitsemän kuvaa sekunnissa (vertailut siis kolme vuotta vanhaan Canon EOS 70D -malliin). Optinen etsin noin 100% (70D: 98%). Täysin kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Säänkestävä runko. Paino 730 g. Yhdellä latauksella ottaa 960 kuvaa. Sisäänrakennettu salama. Uusi erikseen ostettava mikrofoni, alle 300 euroa. Automaattitarkennus toimii hyvin, parantunut. Myös hämärässä. Kamera on nopea. Tarjoaa mahdollisuuksia sekä uusille että kokeneemmille kuvaajille. Arvosana 77%. 1 300 € (runko), 1700 € (runko ja 18–135 mm:n zoom).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Uutiset.

Kamera-lehti, Pääkirjoitus: Kamera kuuluu kaikkeen, 23.6.2016. Valokuvaus on nykyisin paitsi itsenäinen harrastus, myös yhä vahvemmin osa muita rientoja ja inhimillisen kiinnostuksen osa-alueita. Älypuhelimet tarjoavat parhaimmillaan niin hyvän kuvalaadun, että on mahdotonta sanoa, millaisella välineellä kuva on otettu. Käytännössä kuvausväline on aina mukana. Kesä puolestaan tarjoaa runsain mitoin erilaisia harrastusmahdollisuuksia, joiden parissa voi tallentaa upeita ja kiinnostavia valokuvia – ja myös videoita.

Puhelinvertailu.com, YouTubeen uusi ominaisuus: Haastaa Periscopen. YouTube lanseerasi videolähetykset kokeiluluontoisesti viiden tubettajan voimin ja aikoo aktivoida ominaisuuden hiljalleen kaikille käyttäjille. Lähetysten kuvaus ja niiden katsominen onnistuu suoraan YouTube-sovelluksen kautta eli sitä varten ei tarvitse ladata tarkoitusta varten luotua erillistä sovellusta.

Iltalehti, Kodinkoneissa piilee suuri tietoturvariski - kyberrikolliset iskevät jopa ilmalämpöpumpun kautta. Älykodinkoneiden tietoturvaongelmien tunnistaminen voi myös olla erittäin vaikeaa. Haittaohjelmalla saastutettu laite voi jatkaa toimintaansa normaalisti, vaikka se samaan aikaan lähettäisi 10 000 roskapostiviestiä päivässä ympäri maailmaa, lähettäisi kodin verkkotallennuslaitteeseen tallennetut tiedostot rikollisten haltuun, jakaisi kodin valvontakameran kuvan koko maailman nähtäväksi ja päästäisi hyökkääjän puhumaan verkkoon kytketyn itkuhälyttimen kautta.

Valokuvatorstai, 415. haaste, 23.6.2016. "kesäyön unelma".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Improve Your Travel Photography Portraits Instantly.

IR, Panasonic GX85 Production Gallery Supplement: Shooting the real world with real firmware! Euroopassa Panasonic GX80.

Diyphotography.net, How I shot a witch doctor surrounded by wolves.

The Online Photographer, 'Handmade in Sweden' Fact Check. Hasselblad X1D:n objektiivit tehdään Japanissa, runko on ruotsalaista suunnittelua, runko valmistetaan Göteborgissa, Ruotsissa.

Kamera & Bild, Jessica Lund: De som betydde något. Haastattelu. Juuri ilmestynyt kirja. Potrettikuvia ruotsalaisista taiteilijoista ja näyttelijöistä. Vuonna 1998 valmistui kahden vuoden koulutuksen jälkeen, sitten Anders Petersenin assistenttina.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Helsinki ei hiljene täysin juhannuksenakaan. HS kiersi katsomassa, miten Helsingissä vietettiin juhannusaaton iltapäivää. 11 kuvaa.

Kamerakoulu.fi.

 • Liikkeeseen perustuva 3D-kokemus, 17.6.2016.
 • Korealainen sika säkissä, 22.6.2016. Samyang valmistaa kaikkea kalansilmistä ylipitkiin teleputkiin ja tarjonnan yleinen yhdistävä tekijä on linssien manuaalisuus, riisutut ominaisuudet ja hävyttömän halpa hinta. Yksi näistä kummallisuuksista on 500mm f/6.3 peilitele.
 • Villit kamerakännykkävinkit, 24.6.2016. GroupBlog on suomalainen Youtube-sketsiryhmä, joka julkaisee lähes viikoittain uusia vlogeja. Tällä videolla ryhmän jäsen Ville Kankare antaa vinkkejä puhelimella kuvaamiseen videotutoriaalin muodossa. Ville käy läpi lisävarusteet joita vlogaamiseen käyttää, mutta myös käytännön neuvoja valotuksesta, Samsungin erilaisista toiminnoista ja puhelimella sommittelusta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, 2016 Cameron's Folly and Other News of the Morning After.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 8 linkkiä ja video.

Popular Photography, PSA: Don't Stop To Take Pictures When Walking Across Hot Coals. Ei kannata pysäyttää kävelyä selfien tai videon ottamista varten.

Pdnonline.com, Object of Desire: Ricoh WG-M2. Vedenpitävä, 204 astetta, f/2. Wi-Fi, 1.5 tuuman lcd-näyttö. $300.

Fotosidan.se, Nikon D5 får nya och förbättrade funktioner. 4K video nyt 30 minuuttia (aiemmin 3 minuuttia). Ynnä muuta.

Kamera & Bild, Johan Bävmans pappor väcker reaktioner. Swedish dads. Valokuvakirja. 45 isää lapsineen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petterihautamaa.kuvat.fi, Sääksikojulla kaatosateessa... 18.6.2016. Varmasti kaikki luontokuvaajat tietävät sääksisäätiön ylläpitämät kuvauskojut Pohtiolammella ja aika monelta löytyykin sieltä otettuja kuvia: http://www.saaksisaatio.fi Itselläkin on ollut kova hinku tuonne, jotta saisi kunnollista lähikuvaa kalasääksien saalistuksesta. Nimenomaan altaiden viereiset kuusi kuvauskojua houkuttelivat. Niiden ajat tulevat nettiin varattaviksi tammikuun alussa sääksisäätiön nettisivuilla ilmoittamana aikana. Ne ovat niin suosittuja, että otollisimmat päivät varataan ensimmäisen tunnin aikana ja loputkin lähipäivinä.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Pilvinen pyöräretki Linlon saarelle. 20.6.2016. Toukokuun lopulla sattui harvinainen tilanne: viikonloppu ilman etukäteen suunniteltua ohjelmaa. Edellisestä maastoyöstä oli vierähtänyt yli kuukausi, joten kaipuu telttamajoitukseen alkoi olla suuri. Kun retkiseuraa ei järjestynyt, päätin lähteä pitkästä aikaa sooloretkelle. Kohteeksi valikoitui arvoituksellinen Linlon saari, joka sijaitsee Kirkkonummella Porkkalanniemen ja Upinniemen välissä. Päädyin lähtemään matkaan polkupyörällä kokeillakseni ajokkini toimivuutta retkilastissa.

Yle Uutiset, Internet, Facebook-pomo teippasi tietokoneensa kameran umpeen – Pitäisikö sinunkin? ....Mikrofonikin näyttää Zuckerbergilla peitetyltä. Teippaanko minäkin?....

Tivi.fi, Näin säästät läppärin akkua jopa 50%.

Ilta-Sanomat, Harvinaiset värikuvat julki: Tällainen oli Urho Kekkosen juhannus.

Digitoday.fi, Googlelta tärkeä uudistus: Tietoturvasta tuli juuri helpompaa. Kaksivaiheinen tunnistus Googlen palveluihin onnistuu nyt ilman kuusinumeroisen koodin näpyttelyä. Nyt Google esitteli Google Prompt -toiminnon, jossa varmistus tapahtuu koodin sijaan yksinkertaisesti painamalla "kyllä", kun Google kysyy, haluaako käyttäjä kirjautua.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Mirrorless Goes Medium Format. 8272 x 6200 pikseliä.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Improve Your Battle Re-Enactment Photography With These 6 Simple Tips.

Lensrentals.com, blog, The Sony FE Lenses MTF and Variance Summary. Yhteenveto. MTF-käppyrät.

The-digital-picture.com, How to Create Facial Hair in Photoshop.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

(kertaus 19.6.2016, Digicamera.netin Foorumi). MATSIPÄIVÄ - Suomifutista valokuvina (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). "Yhdeksän suomalaisen jalkapallovalokuvaajan (ml. allekirjoittanut) valokuvakirjaprojektin joukkorahoituskampanja alkoi tänään osoitteessa ..."

-Mesenaatti.me, MATSIPÄIVÄ – valokuvakirja suomifutiksesta. Matsipäivä – Suomifutista valokuvina on valokuvakirja suomalaisesta jalkapallosta. Ryhmä suomalaisia jalkapallokuvaajia ja futisromantikkoja kokoavat voimansa yhteen ja esittelevät kauneimmat ja mielenkiintoisimmat kuvansa. Kirja on rakkaudentunnustus ja kulttuuriteko suomalaiselle jalkapallolle. Kuvien aiheena suomifutis alasarjoista Veikkausliigaan - 120 sivua. Lankasidottu. Mukaan pääsee 30 eurolla. 28 päivää jäljellä. Kirjassa mukana olevat valokuvaajat:

 • Mari Hietala
 • Olli Jantunen
 • Niko Karumaa
 • Teemu Kvist
 • Riku Laukkanen
 • Petteri Lehtonen
 • Matti Savolainen
 • Jaakko Stenroos
 • Joppe Survonen
 • aamulla 23.6.2016, 24 päivää jäljellä. 57 mesenaattia, koossa 2490 euroa. Tavoite 10000 euroa, minimitavoite 6000 euroa. Hyvältä näyttää.

-Facebook, Matsipäivä
-Futisforum2.org, MATSIPÄIVÄ - valokuvakirja suomifutiksesta
-Facebook, R1ku Exposures, Matsipäivä
-Twitter, Matsipäivä

Peter Forsgård.

 • Adoben päivitykset! 22.6.2016. Photoshopin päivityksen kiinnostavimpia uusia parannuksia ovat mm. Content Aware Crop. Se täyttää automaattisesti tyhjiä kohtia kun kuvaa kääntää ja/tai koko muuttaa. Toisin sanoen Photoshop laskee mitä siinä tyhjässä kohdassa kuuluu olla. Toinen uutuus on Face Aware Liquify -toiminto. Sen avulla voi muokata ilmettä, ilman että kasvojen suhteet muuttuvat.

Koillissanomat, "Ei karhua pidä pelätä" – katso video. Polkua kävellään hiljaa. Perillä kojussa asetetaan heti kamerat ikkunoille ja odotetaan. Ei aikaakaan kun näyttämölle saapuu ensimmäinen esiintyjä. Tumma karhu astelee suolla hitaasti ja katselee ympärilleen, mutta suuntaa sitten suoraan haaskalle. Kohta se kiinnittää katseensa metsään, josta ilmestyykin pienempi karhu. Suurempi tekee tilaa pienemmälle: karhuille tulija on kuningas, tulijaa väistetään aina.

Suomen Kuvalehti, Ajolähtö, Mikä yhdistää ja erottaa tutkijan, toimittajan ja valokuvaajan työtä?

Yle Uutiset, Luonto, Nuori tubettaja vie Suomea maailmalle – "Edes suomalaiset eivät ymmärrä sitä, miten hieno luontomme on". Kuusimetsä löytyy pihan perältä, joki ja järvi ovat kivenheiton päässä. Sotkamolainen tubettaja Veka Tolonen sanoo, etteivät suomalaiset edes ymmärrä, miten hieno luonto meillä on. Ulkoministeriön maakuvayksikkö julkaisee Vekan videoita omalla YouTube -kanavallaan.

Iltalehti, Rock-valokuvaaja Lars Johnson sai töitä maailman suosituimpiin kuuluvalta hevibändiltä Amaranthelta. Yli sadan miljoonan Spotify-striimauksen ruotsalaisyhtye Amaranthe palkkasi suomalaisen Lars Johnsonin ottamaan uudet promokuvansa ja kuvaamaan keikkojaan Japanissa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Hasselbladilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR, Canon 1D X Mark II Field Test Part I: Sports photography performance with a flagship DSLR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, 15 Potent Prime Lenses. Jokaisesta lyhyt luonnehdinta.

 • Venus Optics Laowa 105mm, $699
 • Canon EF 35mm f/1.4L II, $1.799
 • Olympus M.ZUIKO Digital ED 8MM Fisheye Pro, $1.000
 • Fujifilm Fujinon XF90MMF2 R LM WR, $950
 • Sigma 30mm f/1.4, $300
 • Sony G Master 85mm, $1.800
 • Nikon AF-S Nikkor 24mm f/1.8G ED, $697
 • Schneider Optics Xenon 100mm T2.1 E-MOUNT, $3.995
 • Panasonic Lumix G 42.5mm, $400
 • Irix 15mm f/2.4, $780 (Blackstone): $540 (Firefly)
 • Rokinon Xeen 14mm T3.1, $2.495
 • Vogtländer 12mm f/5.6 Ultra Wide Heliar Aspherical, $700
 • Zeiss Milvus 2/35, $1.177
 • Ricoh Pentax SMC FA 77mm/F1.8 Limited, $800
 • Tamron SP 85mm f/1.8 DI VC USD, $700

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The-digital-picture.com, Look Closer at this Bentley Mulsanne Picture... No, I Mean Really Close. Bentleyn mainos, kaukaa kuvattu Golden Gate -silta.

Techradar.com, What tech should you actually take to a festival?

Kamera & Bild, Fotografen mitt i sportdramat: Johanna Lundberg. EM-kisakuvaaja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.06.2016   (linkki)

Yliopistojen Aasia-verkosto järjestää 20-vuotisjuhlansa kunniaksi Minun Aasiani -valokuvauskilpailun.

Kerro yhdellä valokuvalla, millainen on sinun Aasiasi.

Kilpailu on kaikille avoin, ja kuva voi esittää mitä tahansa Aasiaan liittyvää eikä sen tarvitse olla Aasiassa otettu.

Osallistu kilpailuun jakamalla itse ottamasi valokuva Instagramissa tunnisteilla #minunaasiani ja #asianetfi. Liitä mukaan myös muutaman sanan kuvateksti. Jos sinulla ei ole Instagram-tiliä, voit myös lähettää kuvan sähköpostilla osoitteeseen asianet(at)utu.fi.

Kilpailuun voi osallistua 14.8.2016 asti.

Aasia-verkoston tutkijoista ja opiskelijoista koostuva raati valitsee voittajakuvan sekä 16 seuraavaksi parasta kuvaa. Voittajien valinnassa kiinnitetään huomiota erityisesti persoonalliseen ja kekseliääseen tapaan kuvata Aasian merkitystä kuvaajan elämässä.

Palkinnot:

 • Pääpalkinto: lahjakortti Art House -kustantamon verkkokauppaan (arvo 100 €) ja kiinalainen teen valmistus- ja tarjoilusetti (arvo n. 150 €)
 • 10 kpl kirjapaketteja
 • 3 kpl sushitarvikepaketteja ja 3 kpl indonesialaisia Go-Tan-maustepaketteja

Voittajat julkistetaan 5.9.2016 osoitteessa www.asianet.fi, ja heille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti yksityisviestillä Instagramissa tai sähköpostitse.

Osallistumalla kilpailuun myönnät Yliopistojen Aasia-verkostolle käyttöoikeuden kuvaasi ja annat luvan julkaista etunimesi/käyttäjänimesi mikäli kuvasi valitaan voittajaksi. Sinulla tulee olla tekijänoikeus lähettämääsi kuvaan. Kuvaasi voidaan käyttää Yliopistojen Aasia-verkoston markkinoinnissa ja viestinnässä.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Suvilahti Sk8park, 21.6.2016. Viikonlopun myrskyn ja sateen jälkeen maanantai näyttäytyi aurinkoisena ja työpäivän jälkeen tulikin mieleen, että voisihan sitä lähteä kuvailemaan jotakin. Varsinkin kun uuteen kameraan pitäisi saada hieman ”kilometrejä” ennen heinäkuun alun Ypäjää ja Finnderbyä. Siellä ei kuitenkaan ole sitten aikaa ihmetellä säätöjen kanssa. Samalla tulisi testattua uutta 24-120/4 -objektiiviakin.

Peter Forsgård, Mitkä säädöt? 21.6.2016. Mitkä säädöt on varsin yleinen kysymys. Viikon Vlogauksessani kommentoin asiaa ja annan muutaman vinkin. YouTube-video, kesto 4:55.

Yle Uutiset, Kotimaa, Video: Havis Amandan norsujen mysteeri ratkesi – karavaani pääsi myös uutisiin. Vanhan valokuvan mysteeri Havis Amandan suihkulähteestä juovista norsuista on selvinnyt. Norsut kuuluivat ruotsalaisen Trolle Rodinin sirkuskaravaaniin vuonna 1964. Ne poikkesivat juomassa Mantalla ilmeisesti matkalla satamaan. Kahdeksan norsun karavaani Mannerheimintiellä ylsi uutisaiheeksi myös Yleisradion tv-uutisiin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Featureshoot.com, Dye Sublimation Printing and the Future of Fine Art Image-Making.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Pdnonline.com, How I Got That Shot: Food that Pops. Ei paljoa välineitä, yksi valo.

Popular Photography, The End of Polaroid 20x24 Large-Format Instant Photography? 20x24 instant-filmin valmistus loppuu vuonna 2017.

Fotosidan.se, Fotosidan Poddradio: Don’t blink.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Miksi "vähän ammuttu kamera" on huono ilmaus? (Sana on melkein vapaa).
 • Alaikäisen kuvauskeikkoje tulojen ilmoittaminen verottajalle (Sana on melkein vapaa). Olen siis täyttämässä 16-vuotta ja tarvitsisin apua viisaammilta. Saan tienata x summan vuodessa ilman että tarvitsee veroja. Kuvaustoimintani on kumminkin sen verran pientä että luulen että jäädään alle 1500€ vuodessa, joten ei mitään syytä maksaa veroja.
 • iPhone saa vihdoin raw-tuen (Sana on melkein vapaa).
 • 500px marketplace (Kuvaus yleinen).
 • VARASTETTU (Myydään). Varastettu autosta Vantaalla Rekolassa isohko Lowepron reppu täynnä erilaista varustetta. Sarjanumeroita ei ole valitettavasti tallessa kaikista. Koitan päivittää muutamat numerot kunhan pystyn. Ilmoitan kuitenkin täällä mikäli varas tyhmyyksissään myisi vaikka kaiken kerralla jne. :/
 • Canon 5D mark II -runko
  Canon 70-200 F4 L USM
  Canon 24-105 L IS USM
  Canon 50mm STM
  Canon 40mm STM
  Canon speedlite 430 EX II
  iPad 2 -tabletti
  Repussa oli myös muuta pienempää sälää.
 • Kerlee 35mm F1.2 (Optiikka).
 • Canon PowerShot SX60 HS ja käyttö (Canon).
 • Panasonic GX8 (Muut merkit).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Canon 80D (Järjestelmädigit).
 • Canon 1DXII (Järjestelmädigit). Olen ollut kameran onnellinen omistaja vasta vähän aikaa, joten kokemukset vielä melko vähäiset. ...tselle kameran tärkein ominaisuus, eli tarkennus. Nyt ollaan aivan uudella tasolla. Aivan eri luokkaa kuin 7DII:ssa. Nyt voi taas huoletta ottaa käyttöön kaikki kameran tarkennuspisteet myös lintukuvauksessa. Kävin juuri kuvaamassa iltavalossa haarapääskyjä ja tulokset lupaavia. ...
 • Yrttileikkuri ja tulitikku (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Meren ote (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, Valokuvaaja Jaakko Kahilaniemi kyseenalaistaa käsityksen suomalaisista myyttisenä metsäläiskansana. Halusta sai alkunsa Kahilaniemen näyttely 100 Hectares of Understanding, joka avautui Valokuvataiteen museossa kesäkuun puolivälissä. Elokuulle saakka jatkuvassa näyttelyssä on esillä valokuvia, piirustuksia ja installaatioita. Niiden avulla Kahilaniemi on yrittänyt selvittää suhdettaan metsään.

Yle Uutiset, Helsinki, Norsut juovat Havis Amandan suihkulähteestä – Tiedätkö sinä tästä harvinaisesta kuvasta? Tiedätkö sinä, koska elefantit joivat Havis Amandan suihkulähteestä? Kerro meille muillekin. Harvinainen valokuva löytyi edesmenneen taksikuljettajan jäämistöstä. Taksikuskilla oli tapana pitää kamera mukanaan autossa. Kaikkiaan kuusi elefanttia, kaikki juovat vettä. Valokuvat Helanderin huutokaupassa.

Ilta-Sanomat, Ovela huijaus: Näin konnat pääsevät käsiksi varastettuun iPhoneen. Tietoturva-asiantuntija Petri Koistisen puhelin varastettiin, minkä jälkeen varkaat pääsivät puhelimeen käsiksi hyvin toteutetulla tietojenkalastelulla. Koistinen kertoi Ilta-Sanomille, että hänen iPhonensa varastettiin helsinkiläisessä yökerhossa. Viisi päivää varkauden jälkeen hän sai tekstiviestin, jossa kerrottiin puhelimen paikantamistoiminnon löytäneen varastetun laitteen. Vakuuttavan näköinen viesti ja linkissä (linkki näytti oleva iCloud.report, oikeasti linkin takana olikin iCioud.report). Tähän sitten syötettiin Apple-tunnus...

Ylex.fi, Kyllästyttääkö klassinen varpaat hiekassa -lomakuva? Tubettaja Arttu Lindeman ohjeistaa postaamaan paremmin. Muutama kuvavinkki.

Tivi.fi, MB: Windows 10 - miten säädät ja virität sen kättelyssä käyttökelpoiseksi?

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Techradar.com, 77 photography techniques, tips and tricks for taking pictures of anything.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, If You're a Pro, What Would You Think—? Applen maailmanlaajuinen iPhonen mainoskampanja. 41 valokuvaaja, 85 kaupunkia, 26 maata. Jos sinä olisit ammattikuvaaja ja sinun kuvasi olisi valittu mukaan, niin olisitko suostunut tähän ilman korvausta.

Popular Photography, This Is How 'Game of Thrones Shot' That Massive Battle Scene. YouTube-video, kesto 10:38.

Pdnonline.com, Woods Wheatcroft on the Great Outdoors. 16 vuotta ammattilaisena. Haastattelu. Kysymys/vastaus.

Pdnonline.com, What Lawyers See When They Look at Editorial Photography Contracts. Kolme lakimiestä kommentoi viittä sopimusta. USA.

Lensrentals.com, blog, Sony FE 16-35 f/4 & Sony FE 24-70mm f/4 Zoom MTF and Variance. Testaaminen aika hankalaa.

The-digital-picture.com, B&H First Look: Zoom H4n Pro. Päivitys. $220.

Kamera & Bild, Panasonic TZ80 & TZ100 – mesta möjliga fickformat. Testi. Panasonic TZ80 enemmän zoomia, halvempi hinta. Panasonic TZ100 isompi sensori. Loppupisteet 56% ja 64%.

Fotosidan.se, TEST: Sony RX1R II. Testi. 42 megapikseliä, kompaktidigi. Täyskenno. Kiinteä 35 mm, f/2. Elektroninen etsin, 2.359.29 pistettä. Toppklass. Suomen hinta 3.500 euroa. (ei tule ainakaan objektiivien hankkimisesta kuluja...).

Fotosidan.se, Världens första selfie. Vuosi 1839. SVT, kesto 4:13.

Kamera & Bild, Sara Arnald: Ljusskygg. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tuomas Heinonen.

HS. Maailma kuvina. Kussakin 10 kuvaa.

Retkipaikka.fi.

 • Kalkkiruukin luontopolku, Sipoonkorven kansallispuisto, 13.6.2016. Alueella on kaksi merkittyä luontopolkua ja kohteeksi valitsin niistä pidemmän, Kalkkiruukin luontopolun. Vaihtelevassa maastossa kulkevalla reitillä on pituutta 4,8 kilometriä. Etsiessäni tietoa lähtöpaikasta, mainittiin luontoon.fi -sivustolla, että Kalkkiuunintien päästä pääsee reitille.
 • Yölaulajien retki Kirkkonummella, 15.6.2016. Tämä on kertomus yhdestä retkestä, joka oli osana Aikojen Kulkijat II -kurssin ohjelmaa kesällä 2014. Tuon jälkikäteen uskomattomaksi oppimisen ja elämysten sarjaksi luokiteltavan kurssin ennakkokuvaus oli tämä.

Satumali.com, blogi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 4 Top Tips On Taking Dog Portraits At The Beach. Niukasti.

Techradar.com.

Dpreview.com, Mystery science theater: A look inside the Samsung NX3000. Puretaan osiin. Mitä sisältä paljastuu.

Petapixel.com, Ep. 82: Hasselblad Set to Make a Bold Move. Podcast. Sisällysluettelo.

Fotosidan bloggar, Bäversafari 2016.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kemppinen, Sängyn alta, 17.6.2016. Poukkeilevaan tyyliinsä monenlaista, nyt valokuvauksesta ja kameroista.

Pohjolan Sanomat, Läsnäolon mestari – Jaakko Heikkilä ottaa kuvia, joissa ei tapahdu mitään. Heikkilä on yksi Suomen arvostetuimmista valokuvaajista. Hän on tienannut elantonsa vapaana valokuvaajana vuodesta 1989 asti. Armenian kuvausmatkoista on aikaa kymmenisen vuotta. Armenian lisäksi Heikkilä on kuvannut muun muassa Venäjällä, Serbiassa, Italiassa, Englannissa, Brasiliassa ja Yhdysvalloissa. Hän on tehnyt kahdeksan valokuvakirjaa ja pitänyt näyttelyjä Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Yhdysvalloissa. Viimeisin valmistunut projekti käsittelee Venetsian aatelisia. Hanke huipentuu tänä kesänä valokuvanäyttelyyn Suomen kansallismuseossa Helsingissä.

Yle Uutiset, Ilmiöt, Iso kamera hidastaa tekemistä – Valo kuvaa harkinnalla. Perinteistä laakafilmiä käyttävä valokuvaus elää vaikka digikuvaamisen suosio on räjähtänyt edullisten kameroiden ja kännykkäkameroiden myötä. Edelleen löytyy harrastajia, jotka nauttivat kuvaamisen kiireettömyydestä ja kuvaamisen tuomasta harkinnan pakosta.

 • Valon mielestä lopputulos ei digikuvasta juuri eroa. Joissakin erityisvedostustekniikoissa saattaa eroa olla näkyvissä, kuten todella vanhassa bromiöljymenetelmässä ja kumipainossa. Samuli Valon mukaan filmikameran edut digikameroihin ovat aika harvassa.
 • Valo on keskittynyt ison koon kameroihin, joka tarkoittaa, että filmin koko on vähintään 9 x 12 senttiä yksittäisessä otoksessa. Nämä ison koon kamerat mahdollistavat myös asioita, joihin normiharrastajan digikameroilla ei ole mahdollista päästä.

Mesenaatti.me, MATSIPÄIVÄ – valokuvakirja suomifutiksesta. Matsipäivä – Suomifutista valokuvina on valokuvakirja suomalaisesta jalkapallosta. Ryhmä suomalaisia jalkapallokuvaajia ja futisromantikkoja kokoavat voimansa yhteen ja esittelevät kauneimmat ja mielenkiintoisimmat kuvansa. Kirja on rakkaudentunnustus ja kulttuuriteko suomalaiselle jalkapallolle. Kuvien aiheena suomifutis alasarjoista Veikkausliigaan - 120 sivua. Lankasidottu. Mukaan pääsee 30 eurolla. 28 päivää jäljellä. Kirjassa mukana olevat valokuvaajat:

 • Mari Hietala
 • Olli Jantunen
 • Niko Karumaa
 • Teemu Kvist
 • Riku Laukkanen
 • Petteri Lehtonen
 • Matti Savolainen
 • Jaakko Stenroos
 • Joppe Survonen

Fin.afterdawn.com, Google Photos tukee nyt kuvaesityksiä. Kuvaesityksen saa päälle kun avaa albumin ja minkä tahansa kuvan. Kuvassa ollessa kuvaesitys alkaa kyseisestä kuvasta, kun painaa valikkoa ja sieltä Slideshow-valintaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 5 Water Photography Subjects To Master Capturing.

 • 1. Water Droplets
 • 2. Waterfalls And Rivers
 • 3. Reflections
 • 4. The Sea
 • 5. Water Bubbles

Dpreview.com, The good, the bad and the ugly of aerial photography - Part 1: Why shoot aerials? Monenlaista, osa 1.

IR, Who needs Photoshop? The five best FREE photo-editing apps.

Petapixel.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamera-lehden blogit, Peter Forsgård, Ajatuksia valokuvasta 17. 13.6.2016. Tällä kerta aiheina ovat Lightroom ja sen uusi parannettu Uproght sekä Anvian ISOO -verkkokovalevy ja -pilvipalvelu. YouTube-video, kesto 8:40.

Virtuaalimaailma.fi. Uutiset, artikkelit, testit, tapahtumat. Virtuaalilasit, 360-kamerat yms. Poimintoja.

Petterihautamaa.kuvat.fi, Vedenalaispokkareissa vielä paljon parannettavaa - Case Olympus Tough TG4, 13.6.2016. Itse päädyin kokeilemaan Olympuksen Tough TG4 vedenalaispokkaria mm. RAW-tallennuksen, valovoimaisen optiikan ja monien mielenkiintoisten lisäominaisuuksien vuoksi. Valitettavasti Olympus oli käytössäni lievä pettymys, koska se lupasi paperilla paljon enemmän itsestään. Siitä huolimatta Olympus edustaa tämän hetken vedenalaispokkarien parhaimmistoa.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Poutapilvikimara ja Lievestuoreen lisko. 17.6.2016. Kesäkuun puoliväliä on eletty epävakaisessa säässä. Paikoin on satanut rankasti. Sääkuvaajien otoksissa vetiset ja myrskyiset hetket eivät juurikaan näy.

Kamerakoulu.fi, Arto Markkanen etsii täydellistä valoa, 16.6.2016. Törmäsin itse Arton tekemiseen ensimmäisenä Instagramissa, jossa hänen hallittu tyylinsä teki minuun nopeasti vaikutuksen. Arto on reilu kolmekymppinen valokuvaaja pääkaupunkiseudulta.

Antti Salovaara, ass.fi. Lähiluonnon huvituksia. Kansallispuistot kävijöineen, 17.6.2016.

Polku.net, Anna Maria Pirttilä, Sinisen sävyjä Välimeren saarella. 17.6.2016. Pelkät kuvat tällä kertaa.

Digitoday.fi, Nytkö löytyi paras Netflix-tabletti? Testissä Huawei Mediapad M2. Huawei on varustellut kymmentuumaisen tablettinsa poikkeuksellisen järeillä kaiuttimilla. Kymppituumainen näyttö on kirkas ja valovoimainen (ja kiiltävä, eli se heijastelee kirkkaassa ympäristössä hävyttömän paljon). Ei NFC. SIM-kortti. 400 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 12 linkkiä + video.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Instagram Takeovers, and How They Work. Millaisia työtehtäviä ja haasteita Instagram tarjoaa valokuvaajalle.

The-digital-picture.com, 80% of North Americans Unable to See Milky Way Because of Light Pollution.

Pdnonline.com, Object of Desire: Canon EOS Rebel T6. Euroopassa Canon EOS 1300D. $499.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård.

 • 360-kuvat yleistyvät, 16.6.2016. 360-kuvat eivät sinänsä ole mikään uusi asia. Ensimmäiset 360-kuvat tein 90-luvun lopulla eräälle sairaalalle. Niissä oli kuvattu kyseisen yksityisairaalan tiloja. Kiinnostavimmat paikat kuvata olivat leikkaussalit. Silloin se oli aika vaivalloista kuvata. Nyt saman tekeminen olisi todella helppoa. Viime aikoina on tullut markkinoille useita 360-kameroita. Ne ovat myös videokameroita tai oikeastaan se on se niiden juttu alunperin. Se taas johtuu ns. VR eli Virtual Reality:n kasvusta.
 • Onko valokuvauksessa sääntöjä? 16.6.2016. Aika ajoin tämä kysymys nousee esiin kun keskustelee harrastajien kanssa valokuvasta. Matin kanssa pohdimme aihetta uusimmassa Valoaalloilla podcastissamme. Kesto 19:53.

Yle Uutiset, Kotimaa, Kauppias kiinnitti liikkeensä oveen varoituksen some-seuraamuksista – nuorten tekemät näpistelyt loppuivat. Lappeenrannan Sammonlahden K-Supermarketin kauppias halusi takoa järkeä näpistelyä harkitsevien nuorten päähän. Lappu, joka varoittaa valvontakameramateriaalin julkaisemisesta sosiaalisessa mediassa, tepsi loistavasti.

 • – Mikään ei kiellä kauppaa julkaisemasta materiaalia, mutta varsinkin alaikäisten tekijöiden suhteen kannattaa olla todella varovainen. Mikäli ylipäätään aiotaan aloittaa esitutkinta, niin sitä ennen ei kannata julkaista mitään materiaalia, jota poliisi ei ole hyväksynyt. Se voi vaikeuttaa tutkintaa, Jämsén-Turkki kertoo.

Valokuvatorstai, 414. haaste, 16.6.2016. "tanssi".

Ilta-Sanomat, Lauri otti henkeäsalpaavan kuvan Aulangon auringonlaskusta – ”todellinen onni potkaisi”. Harrastajavalokuvaaja Lauri Lohi, 26, lähti kuvaamaan Hämeenlinnan Aulangon näköalatasanteelta avautuvaa kansallismaisemaa myöhään maanantai-iltana. (jaa, eiköhän näitä karkkikuvia ole nähty jo tarpeeksi... mitenköhän henkeäsalpaava olisi käsittelemätön kuva...).

MTV, Luontokuvaaja ikuisti huiman salamaniskun kohti kirahvilaumaa: "Luulin, että kirahvi on mennyttä". (jaha, salama iskee jonnekin kauas taakse, mitähän ihmeellistä tässäkin on...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Mystery and Magic on a Lonely Farm in Iceland.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, Software Workshop: Use Adobe Camera Raw to Fix a Photo With Lighting. Kuvankäsittelyä. Kuusi vaihetta.

Pdnonline.com, Want to Make Virtual Reality? 6 Rules for Starting Out.

 • Rule #1: You have to be into tech.
 • Rule # 2. Choose the right story.
 • Rule # 3. Place your camera and adjust your height to where your audience might stand.
 • Rule #4. There is no longer a place for the filmmaker to stand.
 • Rule #5. Moving shots should be made with care and practice.
 • Rule #6. Audio is more important than the visual.

Techradar.com, Pentax K-1 review. Helmikuussa 2016 julkistettu.Täyskennoinen, 36 megapikseliä, ei varsinaista antialias-filtteriä. Pixel Shift lisää dynamiikkaa ja tarkkuutta. 14-bittiset RAW-tiedostot. Sisäänrakennettu GPS, elektroninen kompassi, tähtien seuranta. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa (tässä luokassa ainoa). Wi-Fi. ISO 100 - 204.800. Full HD 1080p video 60 kuvaa sekunnissa. 4.4 kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Säänkestävä. Suljin 300.000 laukaisua. Yhdellä latauksella ottaa 760 kuvaa. Optinen etsin 100% (melkein). 3.2 tuuman joka suuntaan kääntyvä lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Kaksi sd-korttipaikkaa. USB 3.0. Led-valot takana, näppäimet valaistu. Selvästi pienempi kuin Nikon D810 tai Canon EOS 5DS R. Tarkennus hidas. Menurakenne vanhanaikainen. Mikrofoniliitäntä voi vaarantaa säänkestävyyden. Arvosana 3.5 * / 5 *. Suomen hinta, runko 2.000 euroa.

Kamera & Bild, TT vill utmana stereotypa bilder. Ruotsi, uutistoimisto. Aloittanut kampanjan, ks. video, kesto 1:49.

Fotosidan.se, Fotosidan Masters lockade många. Näyttelyn avajaiset. Galleri Kontrast, Tukholma. 10.7.2016 saakka.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Antti Holappa, Lintulehto täynnä elämää, 14.6.2016. Lintulehto täynnä elämää 14.06.2016 By Antti Holappa Keväisellä toukokuun alun pyöräretkellä pysähdyimme poikieni kanssa pienelle metsäsaarekkeelle taukoa pitämään. Tarkoitukseni oli näyttää pojille vanhassa haavassa olevaa koloa ja puun juurelta löytyviä liito-oravan papanoita. Tuskin olimme ehtineet katsastaa liito-oravan jäljet, kun nuorempi pojista huudahti: ”Isä, tuossa on tikka!”

Journalisti 8 /2016. Ilmestynyt 9.6.2016.

 • Työosuuskunnalle kiitosta. Journalistiliiton valtuusto päätti toukokuun lopulla osuuskunnan perustamisesta. Toiminta käynnistyy ensi syksynä.
 • Ihminen osana maisemaa. ”Kun ryhdyimme valokuvaaja Panu Pälviän kanssa suunnittelemaan kuvia, meillä oli raakaversio tekstistä. Siinä Virpi Suutari sanoi haluavansa näyttää ihmiset osana maisemaa, ei pelkissä kyyneleisissä lähikuvissa. Päätimme lähestyä ohjaajaa samoin kuin hän lähestyy kohteitaan”, sanoo Glorian AD Sanna Vauhkonen.
 • Beaglen syvin olemus. Jyväskyläläinen freelancekuvaaja Mikko Vähäniitty ei juuri kuvannut vapaa-ajallaan ennen kuin beagle Morris tuli taloon viisi vuotta sitten. ”Pienestä, hölmön näköisestä koirasta oli niin helppo ottaa dorkia kuvia, että innostuin ja aloin kuvata sen temppuiluja ja kasvoja.” Sittemmin koirakuvia on ilmestynyt Vähäniityn Facebookissa, Instagramissa ja verkkosivuilla, ja julkaistiinpa niistä kerran Sunnuntaisuomalaisessa 12-osainen sarjakin.
 • Tes-neuvottelut: työaika pitenee. Journalistiliitto on päässyt työnantajan kanssa sopuun lehdistön, Yleisradion, kustannustoimittajien sekä Ylen freelancereiden ja tuotantoyhtiöiden työehdoista.

Helsingin Uutiset, Kuvat: Samba valtaa taas Helsingin – jopa 40 000 ihmistä osallistuu. Päätapahtuma on tänäkin vuonna itse karnevaalikulkue, joka lähtee liikkeelle lauantaina kello 15 Senaatintorilta kohti Pohjoisesplanadia. Sambakoulut kokoavat vaunujaan Senaatintorilla jo aamusta alkaen, ja ennen kulkueiden lähtöä on luvassa musiikki- ja tanssiesityksiä.

Nurmijärven Uutiset, Pekka Luukkolasta tohtori – "taas käännekohdassa". Nurmijärvi-taustainen Pekka Luukkola on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Valokuvan laatua käsittelevän väitöstutkimuksen nimi on Laadun taika. Tutkimukseen liittyy myös kuvateos Maiseman aika. Kirjat sisältävät yhteensä yli 300 sivua, ja Luukkola on vastannut kuvien ja tekstien ohella myös kirjojen taitosta ja typografiasta.

Mikrobitti.fi, Windows 10:stä takaisin Windows 7:ään tai 8:aan – näin palaat.

Instagram, canonnordic.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Jyväskylä. Nuorisourheilu- ja koulukuvausta. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Keski-Suomen alueella pääpaikkana Jyväskylä. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Digijärjestelmäkamera, optiikka ja salama. Ajokortti ja oma auto välttämätön.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Tuntipalkka
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa 01.08.2016
Työaika osapäivätyö, 2-8 tuntia/päivä
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 15.07.2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Thephotoargus.com, Awesome Long-Exposure Photos by Marco Battini. Lievä karkkimaisuus häiritsee. Eikä niin lieväkään.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Photographers of Color on Photography's Lack of Diversity.

Popular Photography.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.06.2016   (linkki)

Taneli Eskolan Kaunis maa -näyttelyyn liittyvä taiteilijatapaaminen tänään Suomen valokuvataiteen museossa klo 18-19. Taneli Eskolan kanssa keskustelemassa kuraattori ja vapaa kirjoittaja Sanna Lipponen sekä taidehistorioitsija Asko Mäkelä.

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Uutiset, Viisi naista, viisi luontokuvaa, viisi tunnelmaa, 11.6.2016. 60 pohjoismaisen naisen porukka pyrkii murskaamaan stereotypian luontokuvaamisesta parrakkaiden eränkävijöiden leipälajina. Nuuksion luontokeskuksessa Haltiassa esillä olevien otosten takana on sekä valokuvaamisen ammattilaisia että harrastajia kampaajista lainoppineisiin ja opettajiin.

Juha Jantunen, Strobitti.com, Kaksi kuukautta nuori. 14.6.2016. Tällä kertaa kameran eteen sain siis kahden kuukauden ikäisen poikavauvan perheineen.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Ensivaikutelmia Sony FDR-AX53 4k videokamerasta. 13.6.2016. Sony AX53 on kuluttajakäyttöön tarkoitettu videokamera, joka tuottaa huippuluokan 4k-videokuvaa peräti 100 Mbit/s datavirralla. Toinen myyntivaltti on erinomainen kuvanvakain, joka pitää kuvan paikallaan jopa 20-kertaista optista zoomia käytettäessä. Paino 631 g. Kookas. HInta 800 euroa.

Mikrobitti.fi.

Ilta-Sanomat, Enää eivät ole turvassa televisiotkaan: Kiristäjä voi kaapata laitteen ja kameran. Android TV -käyttöjärjestelmä saattaa tehdä älytelevisioista kiristysohjelmien kohteita. Trend Micron mukaan FLocker leviää haitallisten linkkien kautta, joita voidaan levittää esimerkiksi tekstiviesteillä, sähköposteilla tai verkkosivustoilla. Tietoturvayhtiö neuvookin varomaan klikkaamasta tuntemattomien lähettäjien viesteihin liitettyjä linkkejä, ja olemaan varuillaan myös verkkosivuilla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

 • 3 Quick Tips for Photographing in the Harsh Midday Sun.
  • #1 Put the subject’s back to the sun – backlighting
  • #2 Open shade or even lighting
  • #3 Full sun with a diffuser
 • Review: Fujifilm X-Pro2 Mirrorless Camera. $1.699. Tammikuussa 2016 julkistettu, lippulaivamalli X-Pro1:n seuraaja (vuodelta 2012). 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 1.5x. Yhdistetty eElektroninen/optinen etsin. Elektroninen etsin 2.36 megapikseliä. Säänkestävä runko. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.620.000 pistettä. Paino 495 g. Video 1080/60p. Nopea Wi-Fi. ISO 51200, tukee pakattua RAW-muotoa. Tarkennus on Fujin mukaan nyt X-sarjan nopein. Pohjimmiltaan mittaetsintyyppinen kamera. 273 tarkennuspistettä, mahdollisuus valita myös 77 tarkennuspistettä nopeampaan valitsemiseen. Kahdeksan kuvaa sekunnissa. Kuusi painiketta (retroa), joihin kameran käyttäjä voi itse valita haluamansa toiminnon. Mikrofoniliitin, ei kuulokeliitäntää. Kaksi sd-korttipaikkaa. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa (optinen etsin), 250 kuvaa (elektroninen etsin). Peilittömäksi aika iso ja painava (vrt. esim. Sony a6300). Arvosana 4 * / 5 *. Runko vähän alle 1.900 euroa.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 1 Dog, 52 Weeks: Inspiring Photo Project by Claudia Künkel.

ePhotozine.com.

IR.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, iPhone Apocalypse. Mike.

The-digital-picture.com.

Fotosidan.se, Ljusstark och tätad vidvinkel från Panasonic. Ruotsin hinta on 14.995 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.06.2016   (linkki)

The World Photography Organisation (WPO) järjestää jo kymmenennen kerran Sony World Photography Awards -valokuvauskilpailun, jota pidetään alallaan maailman suurimpana.

Ammattilaisten, opiskelijoiden, nuorten ja avoimen sarjan voittajan lisäksi etsitään Suomen parasta valokuvaaja kansallisessa sarjassa.

Kilpailun jokaiseen neljään eri sarjaan on ilmaista ja sen voi tehdä osoitteessa www.worldphoto.org.

Suomen kansalliseen sarjaan hyväksytään kaikki Suomen kansallisuudella osallistuvat työt kaikista 10 eri kategoriasta. Kansallisen sarjan voittajalle on tiedossa Sonyn uusimpia valokuvausvälineitä. Vuoden paras valokuvaaja –tittelin voittaja palkitaan valokuvauskaluston lisäksi 25 000 dollarin palkinnolla.

Osallistumisen takarajat

 • Opiskelijasarja (Student Focus): osallistuminen päättyy 4.12.2016.
 • Avoin sarja, Nuorten sarja ja Kansallinen sarja (Open, Youth, National Awards): osallistuminen päättyy 5.1.2017.
 • Ammattilaissarjassa (Professional Competition) osallistumisen takaraja on 12.1.2017.

Tarkemmat kuvaukset eri kategorioista ammattilaisten, nuorten, opiskelijoiden ja avoimesta sarjassa löytyvät kilpailun sivuilta

Lehdistötiedote suomeksi

Digicamera.netin Foorumilta.

R1ku Exposures, Facebook, Radio Aallon Helsinki-päivän konsertti, 12.6.2016.

Jussi Aalto. Polaroidblipfoto.com/darsa. Päivittäisiä kuvia. Kuvatekstit myös.

Fotografiska, Fotografiska Portfolio Review. Lataa Instagrammiin kuva, viisi voittajaa. Kuvaajan pitää olla alle 36 vuotta.

Tivi.fi, Windows 10 -päivitystarjous voimassa alle 50 päivää - toimi näin, jos et osaa päättää.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Lensrentals.com, blog, Roger’s Only Slightly Angry Father’s Day Gift Suggestions. Monenlaista härpäkettä.

Popular Photography.

The-digital-picture.com, Canon Publishes More Explorers of Light Videos.

Techradar.com, 10 best camera focus techniques.

Kamera & Bild, Sony A6300 – problemlösaren. Testi. Julkistus helmikuu 2016. Sony a6000:n seuraaja (jonka julkistus oli vuoden 2014 puolivälissä). Peilitön järjestelmäkamera. Uusi 24 megapikselin APS-C sensori (uudelleen suunniteltu), kroppikerroin 1.5x. 425 pisteen automattitarkennus. Kahdeksan kuvaa sekunissa, jatkuva tarkennus, liveview (jatkuva). 11 kuvaa sekunnissa muuten (ei muuttunut). Äänetön kuvaus. ISO 51200. 4K video, 100 Mbs. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Elektroninen etsin, 2.359.296 pistettä (parantunut). Popup-salama. Tarkennus nopeutunut. Säänkestävyys parantunut. Yhdellä latauksella ottaa 400 kuvaa (aiemmin 360). Sonyn kameroiden menurakenteessa olisi paljon parannettavaa, aivan liikaa selailtavaa, vie liikaa aikaa. Kuvanlaadussa ei ole suurta eroa edelliseen a6000-malliin verrattuna, korkeilla ISO-arvoilla on ehkä enemmän dynamiikkaa. Arvosana 78%. Runko 1.200 euroa, runko + 16-50 mm 1.350 euroa.

Fotosidan.se, Fotosidan Poddradio: Himlabilder.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Puudelit puomilla. 12.6.2016. Sain eilen kauan (kolme viikkoa, mutta odottavan aika on pitkä) odottamani uuden kameran rungon, Nikon D500:n. Ja sitähän piti tietysti lähteä kokeilemaan. Koska kyse on lähinnä urheilu- tai lintukuvaukseen suunnattu runko, niin tällä kertaa ei kannattanut suunnata kasvimaalle kuvaamaan kun nurmikko kasvaa. Päätinkin suunnistaa Kivikon BMX-radalle josko siellä olisi jotain toimintaa. No, kun sinne pääsin, niin huomasin että viereisellä Agility-radalla olikin menossa kilpailut.

Pallopanoraamablogi, Facebookin pallopanoraamat, mistä on kyse? 10.6.2016. Eilisestä lähtien Facebookiin on voinut 360 asteen videoiden lisäksi ladata pallopanoraamakuvia jotka nyt siis näkyvät oikein, eli kuvia voi pyöritellä ympäriinsä vapaasti. FB liittyy Google Plussan ja Flickrin kaveriksi pallopanoraamaystävällisten sosiaalisten medioiden kasvavaan joukkoon.

Yle Uutiset, Luonto, Palkittu luontokuvaaja saa liikuttavaa palautetta kuvistaan – "On se pysäyttävää". Luontokuvaaja saa paljon palautetta ottamistaan kuvista. Hänen mielestään on pysäyttävää ja liikuttavaa, että juuri hänen kuviensa avulla ihmiset ympäri maailmaa pääsevät näkemään sellaisia paikkoja luonnosta, joita muuten ei olisi mahdollisuus kokea. Valokuvaaminen on muuttunut vuosien aikana. Nykyään halvemmalla kalustolla voi saada upeita otoksia, eikä kuvaajan tarvitse Lassi Rautiaisen mukaan olla "iso tekijä".

 • – Sitähän nuorena on saattanut ennen sosiaalista mediaa ajatella vaikka mitä, mutta kun nyt näkee, että 4-vuotias osaa jo kuvata, niin haaveet ovat muuttuneet. Kuvaaminen on tullut kännyköiden myötä arkiseksi jo lapsesta lähtien.
 • Yle Radio Suomi, Lassi Rautiaisen luontokuvat kiinnostavat ympäri maailmaa. Podcast, kesto 24 minuuttia. Su 12.6.2016.

HS. Maailma kuvina. Kussakin 10 kuvaa.

Yle Uutiset, Kotimaa, Harvinainen lepakon päivälentonäytös tallentui Ylen kuvaajan kameralle – video. Lepakoita havaitsee useimmiten öisin tai illan hämärässä, kun ne lähtevät ravinnonhakuun. Päivisin nahkasiipiset yleensä nukkuvat jossain vintillä tai sopivassa lepopaikassaan. Päivällä niitä näkee ani harvoin, mutta Mynämäessä kameralle tallentui lepakon päivälentely.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 9 Ways To Stop Distracting Objects Ruining Your Photos.

Dpreview.com.

IR, Taking to the tunnel with a 5D Mark II and claiming the $300 prize: Our May contest winners revealed!

Techradar.com, How to master manual focus.

Earthboundlight.com, White is Black, Black is White, Night is Day, 12.6.2016. Oikea valotus, mitähän sekin on. Valokuvaaja valitsee.

Pdnonline.com, Has Copyright Enforcement Gone Too Far? Nyt ei ole kyse piratismista tai puhtaasta kopioinnista.

Adorama, YouTube, Photo Recovery: Two Minute Tips with David Bergman. Kesto 2:40. Ihan hyviä vinkkejä, ensimmäiseksi vähän harvemmin kuultu.

The-digital-picture.com, Trick Your Brain Into Seeing Color in a Black and White Image. BBC YouTube Channel. Kesto 1:08.

Petapixel.com, Ep. 80: A New Camera and Rumors of More on the Way. Podcast, sisällysluettelo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.06.2016   (linkki)

VB-bvalokuvakeskuksen kesänäyttelyt:

Sacred Legacy - Edward S. Curtis and The North American Indian
Kuva:Edward S. Curtis28.08.2016 asti

Yhdysvaltalaisen valokuvaajaklassikon Edward S. Curtisin (1868‒1952) legendaariset kuvat Pohjois- Amerikan intiaaneista yli sadan vuoden takaa nähdään ensi kertaa Suomessa VB- valokuvakeskuksessa Kuopiossa.

Edward S. Curtis aloitti Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen valokuvaamisen 1890-luvun puolivälissä. Näyttelyn kuvat ovat vuosilta 1900‒1930, jolloin Curtis matkusti kuvaamassa lukuisia intiaaniheimoja halki Yhdysvaltojen lännestä itään ja etelästä Meksikon rajalta pohjoiseen Alaskaan saakka.

Näyttelyn on tuottanut FEP Photo (Foundation for the Exhibition of Photography), ja sen ovat kuratoineet Christopher Cardozo ja Todd Brandow.

Näyttelyssä on esillä kuusikymmentä vedosta Curtisin alkuperäiskuvista.

Máttut – Juuret
28.08.2016 asti

Pohjoisen alkuperäiskansan kuvia, Saamelaismuseo Siidan kokoelmista.

Kon-Tiki II
28.08.2016 asti

Dokumentaarisia valokuvia Perusta ja Tyyneltämereltä Inka-imperiumin aikaisten balsalauttojen tutkimusretkestä vuonna 2015-2016

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti-pe 11-17, la ja su 11-15
8/6€

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Hyvää syntymäpäivää, Helsinki – katso kaunis kuvasarja ballerinoista heräävillä kaduilla.

Antti Salovaara, ass.fi. Lähiluonnon huvituksia.

 • Niilo ja kihlatut linnut, 28.5.2016. Huhtikuun lopulla Laura H. Forsström kertoi Suomen linnut -Facebook-ryhmässä tarinan Niiloksi ristimästään naurulokista. Kyseessä ei ollut kuka tahansa kevätsiivekäs, vaan Tanskassa lukurengastettu naurulokki, jonka tiedot kertoja oli hiljattain vastaanottanut Rengastustoimistosta.
 • Hela-Jurmo, 22.5.2016. Helatorstaiviikonlopuksi oli luvattu turistikelejä komeimmalla mahdollisella t:llä. Aurinkoa, lämpöä ja verrattain vähäistä tuulta piisasi koko ajaksi. Toki lämpö tarkoitti vielä toukokuun alussa sitä, että aamulla pitkät kalsarit kulkivat kunnon takin kumppanina. Sunnuntaina tosin saatiin jo hellettä.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Taivaan turbulenssi ja siilit jonossa. Kesämyrsky riepotteli Suomea keskiviikkona ja torstaina. Viileistä ja tuulisista olosuhteista huolimatta sääkuvaajat ovat tallentaneet suvimaisemia varsin ahkerasti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, An Ode to the Classic American Roadside Motel (Sponsored).

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 5 Common Travel Photography Mistakes To Avoid.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Lens Review: Zeiss Milvus 2/50. Ei automaattitarkennusta. 67 mm suotimet. Nikon, Canon. Säänkestävä, metallia. Tässä luokassa painava. Vinjetointia, ei yhtään värivirhettä. Terävä. $1.199.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ension Kuvablogi.

 • Ilmakuvausta Kuopion yläpuolella, 4.6.2016. Kävin testaamassa ilmakuvausta Kuopion kaupungin yläpuolella. Yhdella kaverillani on lentolupakirja ja hänen kanssaan oli puhetta, että voisin hypätä joskus kyytille kuvaileemaan, kun hän käy lentelemässä.
 • Keväästä kesään, 28.5.2016. Kevät on tänä vuonna edennyt huimaa vauhtia ja toukokuu on ollut kesäisen lämmin. Viimeisen kuukauden aikana olen pyrkinyt kuvaamaan kevään etenemistä, niin paljon kuin olen ehtinyt. Keväinen luonto vain muuttuu niin nopeasti, ettei siinä ole meinannut pysyä mukana.

Yle Uutiset, Luonto, Tauti nimeltä luontokuvaaminen – "Luonto parantaa ja se on terapiakeskus". Luontokuvaaja Lassi Rautiainen rakastui luontoon jo lapsena. Nykyään Rautiainen viettää öitä omissa karhukojuissaan ja kuvailee rakasta työtään sairaudeksi. Rautiainen järjestää susien, karhujen ja lintujen katselua Kuhmossa. Hänen ottamansa karhu- ja susikuvat ovat levinneet maailmalla laajalti, ja niitä on esitelty esimerkiksi Kiinan ja Venäjän televisiossa. Suhde luontoon on pysynyt vahvana lapsesta aikuiseksi mieheksi, vaikka luontoa tuleekin tiirailtua entistä enemmän kameran linssin lävitse.

 • Luontokuvaaja Lassi Rautiainen sunnuntaivieraana Yle Radio Suomessa, sunnuntaina 12.6. alkaen kello 15

Yle tiede, Prisma Studio, Ovatko Ikean kuvat aidompia kuin Pohjois-Korean? Lopussa tuttu illuusio, edelleen yhtä hämmentävä.

Nyt.fi, Tältä Bile-Dani ja muut Hottikset näyttävät HS:n palkitun valokuvaajan silmin, 9.6.2016. Tv-kanava Nelonen esitteli Hottisten kimppakämppää eilen keskiviikkona medialle. Me päätimme lähettää paikalle Helsingin Sanomien valokuvaajan Sami Keron. Kero on voittanut muun muassa Vuoden lehtikuva -palkinnon useita kertoja, viimeksi Kairon levottomuuksista vuonna 2011 ottamallaan kuvalla.

Yle Kuningaskuluttaja, Näin soitat ilmaiseksi netin kautta. Rajoittamaton dataliittymä, mutta rajallinen puheaika. Yhä useammalla suomalaisella on puhelimessaan tämä yhdistelmä, joka tekee nettisurffailusta halvempaa, kun dataliikenteen määrästä ei laskuteta erikseen. Samalla se helpottaa ilmaisten puhelujen tekemistä mistä tahansa.

Iltalehti, Facebook lanseerasi 360 asteen kuvat - voit julkaista niitä itsekin. Zuckerbergin mukaan uusissa kuvissa merkittävintä on se, että kaikki käyttäjät voivat kuvata niitä itse omilla älypuhelimillaan, sillä Facebook pystyy muuttamaan panoraamakuvat 360 asteen kuviksi.

 • Fin.afterdawn.com, Facebook otti kaivatun ominaisuuden käyttöön: Videovastaukset. Kommentteihin on voinut jo aiemmin upottaa linkkejä tai valokuvia, mutta videoiden upottamista testattiin Facebookilla vasta tämän vuoden alussa järjestetyssä Hackathon-kehitystapahtumassa. Itse ominaisuus saatiin koodattua hyvinkin lyhyessä ajassa, mutta koska kyse on Facebookin kokoisesta verkkopalvelusta, meni ominaisuuden vakauden varmistamiseen eri alustoilla ja palvelinkapasiteetin varmistamiseen oma aikansa.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. Uusia salamaratkaisuja Sony Alpha-järjestelmään, 10.6.2016.

Valokuvatorstai, 413. haaste, 9.6.2016. "herkkä".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, The City in Black and White – Urban Photography by Thorsten Koch.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä + video.

PDN Photo of The Day, Remembering Norma Jean. Seitsemän kuvaa.

Popular Photography, Drift Compass Camera Is an Action Camera Designed To Capture Your Whole Life. Koko ajan kuvaa. $129.

The Online Photographer, Panasonic GX8 Review. Käytössä ollut vasta 12–35mm ƒ/2.8 Panasonic. Alustavia kokemuksia. Koko. Etsin. Kosketusnäyttö. Näppäimet. Objektiivit. Kuvanvakaaja. 4/3 systeemin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 2x. 16 megapikseliä, 4k video. Rungon hinta on 700 euroa.

Kamera & Bild, Fixa en snygg hudretusch. Photoshop. Ja tällä kertaa kyse ei ole videotutoriaalista.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.06.2016   (linkki)

Canon järjestää CanonEpicSummer-kilpailun Instagramissa ja Facebookissa.

Kilpailuun voi osallistua 25. kesäkuuta 2016 asti.

Kilpailu on tarkoitettu vain 16 vuotta täyttäneille Tanskan, Ruotsin, Norjan ja Suomen kansalaisille. Osallistujalla tulee olla Instagram-profiili ja sen pitää olla ”avoin”.

Kilpailussa valitaan 4 voittajaa/ viikko. Tuomaristo valitsee voittajat perustuen siihen, miten hyvin kuvat vastaavat kyseisen viikon haasteeseen/hashtagiin. Voittajia ei valita maaperusteisesti.

Osallistumalla kilpailuun hyväksyt sen, että Canon voi käyttää kilpailuun lataamaasi kuvaa markkinointitarkoituksiin. Canon ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä.

2 viikkokilpailun päävoittajaa voittavat EPIC SUMMER pääpalkinnon, joka sisältää:

- Canon PowerShot G9X -kameran
- Canon Selphy CP1200 -kuvatulostimen
- Instagram-paperia
- Epic Summer -kangaskassin
- Epic Summer -puhdistusliinan

Pääpalkinnon kokonaisarvo on 580 euroa.

2 viikkokilpailun toiselle sijalle sijoittunutta voittajaa voittavat EPIC palkinnon, joka sisältää:

- Epic Summer -kangaskassin
- Epic Summer -puhdistusliinan
- UE Roll 2 -kaiuttimen
- Adobe Creative Cloud Photography Plan 12 kuukauden ajaksi

2. palkinnon kokonaisarvo on 240 euroa.

Lataamalla kuvasi Instagramiin hashtagilla #CanonEpicSummer annat samalla hyväksyntäsi sille, että Canon voi julkaista kuvasi Facebookissa, Instagramissa ja osoitteessa www.canon.dk/se/no/fi.

Osallistujalla tulee olla kaikki oikeudet kilpailuun lataamiinsa kuviin ja kuvissa mahdollisesti esiintyvien ihmisten suostumus siihen, että heidän kuviaan saa käyttää Canonin markkinoinnissa. Kuvassa ei saa käyttää aineistoa, johon sisältyy muille tahoille immateriaalioikeuksilla suojattua materiaalia, elleivät kyseiset tahot ole antaneet nimenomaista lupaa käyttää aineistoa kilpailukuvassa ja osallistua niillä kilpailuun näiden ehtojen mukaisesti.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Posti ja Ilta-Sanomat järjestävät yhdessä saunaan ja saunomiseen liittyvän kuvakilpailun.

Voit kuvata saunarakennusta, yksityiskohtia, saunomiseen liittyvää tarpeistoa tai mitä aiheesta mieleesi tuleekaan. Pidä kuitenkin mielessäsi postimerkin pieni koko.

Kilpailun raati valitsee lähetetyistä kuvista elokuun lopulla neljä voittajakuvaa, jotka julkaistaan postimerkkeinä keväällä 2017. Oman postimerkin lisäksi palkintoina jaetaan neljälle parhaalle tuotepaketit, jotka sisältävät voittokuvasta tehtyjä postimerkkejä sekä Niken mustan urheilukassin.

Ilta-Sanomat ja Posti Oy pidättävät itselleen oikeuden kilpailuun lähetetyistä kuvista. Posti Oy:llä on oikeus tuottaa postimerkkejä lähetetyistä kuvista. Posti voi muokata, rajata tai sävyttää kuvaa sekä lisätä siihen postimerkin vaatimat tekstit. Kilpailun järjestäjillä on kaikkiin kuviin vapaa käyttöoikeus kilpailuun liittyvissä tapahtumissa, julkaisuissa ja postimerkkituotteissa. Kuvien lähettäjä vastaa siitä, että kuvissa mahdollisesti näkyviltä henkilöiltä on pyydetty lupa kuvien julkaisemiseen ja että hänellä on oikeus luovuttaa kuvan julkaisuoikeudet.

Ilta-Sanomilla on oikeus käyttää saapuneita kuvia kilpailusta tiedottamiseen lehdessä ja verkossa, eikä niistä makseta erikseen.

Lue lisää Ilta-Sanomista

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Valokuvaaja Aapo Huhta ikuisti rahan ja yksinäisten ihmisten New Yorkia, 10.6.2016. Aapo Huhdan Block on ensimmäinen suomalaiskuvaajan näyttely Tukholman Fotografiskassa. Kylmä kuva miehestä ja muovipussista on osa valokuvaaja Aapo Huhdan (s. 1985) torstaina Tukholmassa yleisölle auennutta Block-näyttelyä. Kyse on paitsi Huhdan ensimmäisestä yksityisnäyttelystä ulkomailla, myös ensimmäisestä kerrasta, kun suomalaiskuvaaja esittelee teoksiaan arvostetussa valokuvataiteen museossa Fotografiskassa. ”Onhan se superhieno juttu”, Huhta sanoo Tukholmassa hetken ennen avajaisia.

Finnfoto.fi, Kuvanjäljitys kehittyy. 8.6.2016. ...Yksittäiset ammatti- ja harrastekuvaajat voivat myös hyödyntää erilaisia kuvien jäljitysohjelmia luvatta käytössä olevien kuviensa etsimiseen internetissä. Tällaisia ovat muun muassa: ...

Yle Uutiset, Luonto, Pörröiset joutsenlapset ja nälkäiset pikkurastaat – Linnunpoikaset saivat kamerat räpsymään. Alkukesä on linnunpoikasten aikaa. Tämä näkyy myös yleisön lähettämissä sääkuvissa: yksi yleisimmistä aiheista näin kesäkuussa ovat linnunpoikaset. Yhdeksän kuvaa.

IL Blogit, Canon Epic Walk Helsinki! 9.6.2016. Eeppistä! Käväisin eilen Canon Suomen järjestämällä iltapäiväkävelyllä parinkymmenen muun valokuvaajan seurassa. Sää oli aamulla kurjan sateinen, mutta iltaviiden treffeihimme mennessä aurinko jo porotti täydeltä laidalta.

Nyt.fi, Googlen ”rasistisista” tuloksista nousi äläkkä: mustat teinit -haku tuo pidätyskuvia, valkoiset teinit kivoja kuvia. 9.6.2016. Hakukoneet vain näyttävät, mitä netissä on, eivätkä tulokset Googlen mukaan edusta sen mielipiteitä. Samantyylinen oli yhtiön vastine uudempaankin kuvakohuun

MTV, Suomalaiskuvaajan odotus palkittiin: Meriharakka lämmittelee poikasiaan hiekkalaatikolla. Kun lintu vihdoin kääntyi, Rekilä napsi 1200 kuvaa. Kuvauspäivänä satoi vettä, joten linnut saivat olla hiekkalaatikossa täysin rauhassa ihmisiltä.

Yle Uutiset, Internet, Tubettajien vaikutusvalta kasvaa – tältä näyttää tubetuksen tulevaisuus.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Lahti. Nuorisurheilu- ja koulukuvausta. Sopivalle henkilölle on myös mahdollisuus pidempään työsuhteeseen. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Päijät-Hämeen maakunnan alueella pääpaikkana Lahti. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Vaatimuksena digijärjestelmäkamera + optiikka + salama. Ajokortti ja oma auto välttämätön.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Tuntipalkka
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Heti
Työaika osapäivätyö, 2-8 tuntia/päivä
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 30.06.2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, Should You Manipulate Your Images? Ihan aavistuksen verran manipuloiva otsikko.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com.

Popular Photography, Tips & Tricks: Create Abstract Photos of Reflections. How To.

Pdnonline.com, Richard Prince Sued Again (This Time by Photographer Dennis Morris). Princen osalta kyse ei ole mistään yksinkertaisesta toisen valokuvan varastamisesta. Kuten oikeus on tähän mennessä useamman kerran jo todennutkin.

Pdnonline.com, The Surprising Fate of Film. Kaikki ei olekaan ollut loputonta alamäkeä.

ePhotozine.com.

Kamera & Bild, Pentax K-70 ärver avancerade funktioner.

Fotosidan.se, Vinnaren i Fotosidan & Profoto fototävling är korad.

Kamera & Bild, Camera Raw 9.6 får nya funktioner.

Fotosidan.se, Pentax K-70 - billig och vädertätad.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, kuukausiliite, Valokuvaaja kuvasi kotikaupunkinsa Salon hurjan rakennemuutoksen. Valokuvaaja Sami Kilpiö, 31, on kuvannut kotikaupungissaan Salossa vuosia. Viisi vuotta sitten hän alkoi seurata sen rakennemuutosta. ”Ensin 2000-luvun lopussa hävisivät alihankkijat, kuten piirilevyjen tekijät”, Kilpiö sanoo. Liiketilat alkoivat tyhjentyä ja yleinen vilinä hiipua. Katukuvasta katosivat aasialaiset pukumiehet.

Pallopanoraamablogi, Kauriin maha ja miten se kuvattiin, 8.6.2016. Siilinjärven varmaankin ainoa nähtävyys eli koviakin kokenut kultainen kaurispatsas Viitostien varrella houkutteli kuvaamaan - ennen kuin ennustettu suuri kesämyrsky saapuisi ja veisi pusikossa rymyämishalut mennessään.

Tiinapuputti.com, Hiedan saha – kuvia hylätyltä ja poltetulta paikalta, 8.6.2016.

Kamerakoulu.fi.

 • Lightroom vai Photoshop? 6.6.2016.
 • Projektin kuvaaminen kulkukoirien keskellä, 5.6.2016. Olin maaliskuussa Sarajevossa, sillä halusin tehdä aiheesta kuvasarjan. Päämääräni oli pureutua ilmiön varjopuoleen ja tutkia mitä ongelma kertoo Bosnia ja Hertsegovinasta kokonaisuudessaan. Aikaa projektin toteuttamiselle oli ainoastaan viisi päivä, jonka takia olin etukäteen tehnyt paljon taustatyötä faktojen keräämisen ja visuaalisen suunnittelun muodossa.

Lapin Kansa, Voiko kauppa julkaista kuvan asiakkaastaan sosiaalisessa mediassa? Rovaniemeläinen K-supermarket Kauppatori julkaisi keskiviikkona kaupan Facebook-sivuilla kuvan miehestä. Kuvan yhteydessä kauppa pyysi apua henkilön tunnistamiseen. Turvakamerakuvasta, silmät peittävästä mustasta palkista ja päivityksen saatetekstistä voi syntyä vaikutelma myymälävarkausepäilystä, vaikka kauppa ei kerro sitä suoraan.

 • (jaha, tämä on maksumuurin takana... poliisi ei suosittele, mutta...).
 • Ampparit.com, haku "voiko kauppa julkaista", pääsee lukemaan

Yle.

Suomen Luonnonvalokuvaajat, Suomalaismenestystä IFWP:n kilpailussa, 7.6.2016. Vuotuinen IFWP:n (International Federation of Wildlife Photography) kongressi pidetiin tänä vuonna Slovakiassa. Kongressin yhteydessä julkistettiin IFWP:n kuvakilpailun tulokset, jossa myös suomalaiset olivat hyvin edustettuina: Anna-Liisa Pirhonen voitti linnut-sarjan kuvallaan "Willow tit", Jukka Repo voitti maisemasarjan kuvallaan "Under Ice" ja Lasse Kurkela, IFWP Young Photorgapher of the Year 2016, voitti nuorten sarjan kuvasarjallaan "Nordic wildlife".

Helsingin Uutiset, Kuvat: Tältä näyttää uusi Töölönlahden puisto – "kaupunkilaisten keidas". Finlandia-talon vieressä sijaitseva Töölönlahden puisto on vihdoin valmistunut. Neljä kuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Ricohilta uutta.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

IR.

The Online Photographer, Latest on Steve McCurry, and Julie Blackmon Steals and Quotes.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography, Lightroom CC Adds Guided Upright Tool For Correcting Perspective In Photos.

Lensrentals.com, blog, A Look at the New Sigma MC-11 Lens Adapter. Sony. Toimi Sigman lisäksi myös Canonin objektiiveilla.

Kamera & Bild, SFF tar strid mot prisdumpning.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Julkaistua 773 & Näyttelykuvia 1038: Pedanttinen runoilija. 4.6.2016. Viime torstain Kirkko & Kaupungissa (20/16) ilmestyi juttuni Taneli Eskolan (s. 1958) näyttelystä Kaunis maa (18.5.–14.8.) Suomen valokuvataiteen museossa. Hieno näyttely, vaikka minä olisin kyllä rakentanut sen temaattisesti tiukemmin, jotta Eskolan tutkijanote olisi välittynyt paremmin.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Laajasalon luontokohteita ja kummitushuviloita, 7.6.2016. Länsi-Helsingissä asuvana kaupungin itäiset luontokohteet jäävät usein vähemmälle huomiolle. Olen suunnitellut vierailua Laajasalon Kruunuvuorenlammen ympäristöön ainakin viimeiset kymmenen vuotta. Alue tunnetaan rappeutuneista kummitushuviloistaan, jotka tullaan aikanaan purkamaan, kun viereinen Kruunvuorenrannan asuinalue rakentuu. Nyt huviloiden ollessa vielä pystyssä alkoi olla korkea aika suunnata katsomaan niitä. Samaan reissuun oli helppo yhdistää myös kaksi muuta Laajasalon nähtävyyttä: Tullisaaren puisto ja Tahvonlahdenharju.

Hopeinen Omena.

 • Mustavalkoisten viivapiirrosten painaminen. Teen kirjasta jonka sisältö koostuu vapaalla kädellä mustalla tussilla piirretyistä ja skannatuista viivapiirroksista. Skannauksen jälkeen kuvia käsitellään PhotoShopissa. Lopputuloksen on tarkoitus olla mustaa viivaa valkoisella paperilla. Onko parempi että viivoissa on jonkinlainen "pehmennys" eli antialiasing vai ainostaan mustaa ja valkoista?
 • Mitäs muuttaisit / kehittäisit Photoshopissa? Käytössä on Adoben CC -paketti ja nyt tupsahti survey-kyssäri, että mitäs mieltä Photoshopista, onko marisemista ja mitä kehittäisit.
 • Adobe Creative Cloud – vanhan version poistaminen. Ajattelin hankkia Creative cloudin, photoshop ja lightroom paketin. Minulla on lightroom 6.5. Hankiessani lightroomin cc version kuinka toimin 6.5 version kanssa. Poistanko vanhan ja asennan lightroom cc, jonka jälkeen voin käyttää vanhoja lightroom 6.5 tehtyjä kuvia? Vai jätänkö lightroom 6.5 paikalleen ja en asenna cc versiota. Vai kuinka kannattaa toimia?
 • Rastilipun piirtaminen Illustrator CC? Voisitteko kertoa, että miten saan piirrettyä "kolmiseinäisen" rastilipun?

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. Tilava ja tukeva – testissä Lowepro ProTactic SH 180 AW, 7.6.2016. Kun olin ostamassa ensimmäistä peilitöntä järjestelmäkameraani Sony Nex-5N:ää, nappasin kameralaukuksi Gigantin hyllystä ensimmäisen vastaantulevan ja sopivasti hinnoitellun nimettömän kassakan sen enempää asiaa miettimättä. Pienikokoiseen laukkuun mahtui Nex-5N runko, kaksi linssiä ja akkulaturi. Vaikka laukku palveli minua muutaman vuoden ihan kohtuullisesti, viimeistään sen jälkeen kun siirryin Sony A7:aan, sen tarjoama tila alkoi käydä ahtaaksi. Suomen hinta on n. 120 euroa.

 • Sulantoblog.fi, Lowepro ProTactic SH 180 AW reissukäytössä, 1.6.2016. Tämän talven matkalle päätin ottaa laukuksi Lowepro ProTactic SH 180 AW:n. Valintaan vaikutti huomattavan paljon se, että laukun alle saa jalustan kahdella hihnalla kiinni. En tiedä onko muilla merkeillä vastaavia ratkaisuja, mutta ainakaan pienellä etsinnällä ei ihan samanlaista löytynyt. Valmistajan mukaan SH 180 sopii peilittömälle järjestelmälle tai pienelle peilijärjestelmälle.

Tivi.fi, FBI-pomo paljasti teippaavansa aina kännykän ja läppärin kamerat: tämän takia sinunkin kannattaisi tehdä niin.

Älypuhelimista.

 • Petteri Järvinen, Bittimittari, Samsung S7 oli pettymys matkakamerana. 6.6.2016. Rikoin vanhaa sääntöä ja otin matkalle mukaan Samsung Galaxy S7:n kuvaamista varten. Ohje kuitenkin sanoo, että matkalle kannattaa ottaa vain kamera, jonka toiminnan tuntee läpikotaisin. Matkalla ei opiskella ja uusi kamera voi tuottaa yllätyksiä. Juuri niin kävi S7:n kanssa. Vaikka kamera sinällään on mainio, raw-kuvaus tuotti ikäviä yllätyksiä.
  • Muutama ongelma jäi silti. Pieni kenno kohisee, eikä sille voi mitään. Jpeg-kuvista kamera poistaa kohinan itse, ja tulos näyttää hyvältä puhelimen omalla näytöllä. Vertailu oikeaan kameraan tietokoneen näytöllä paljastaa kuitenkin suuren eron kohinan ja yksityiskohtien määrässä.
  • Loppuyhteenveto on selkeä: Samsung Galaxy S7:ssa on mainio kamera ja raw-kuvaus on mukava lisä satunnaiseen näpsimiseen, mutta oikean kameran korvaajaksi niistä ei ole. Toki hinta ja painokin ovat aivan erilaisia. Raw-kuvauksen hyödyt älypuhelimessa jäävät lopulta pieniksi vaivaan nähden.
  • lopussa linkki matkakuviin, kamerana Canon 5D mk III. Ruudun täyttävät kuvat aika lailla erilaisia kuin kamerakännykkäkuvat...
 • Yle, Jatkuvassa vaihtamisessa ei ole järkeä – älypuhelinten markkinakasvu hyytyy. Älypuhelimien elinkaari on pidentynyt parista vuodesta noin kahteen ja puoleen, Gartnerin Cozza sanoo. Operaattorit tarjoavat entistä harvemmin sopimuksia, joihin sisältyy puhelimen vaihto kahden vuoden välein.
 • Digitoday.fi, Instagramin käyttö helpottui juuri iPhonessa. Instagram sallii kuvien jakamisen iPhonella avaamatta sovellusta. Joissakin tilanteissa avaaminen on yhä tarpeen.
 • Mobiili.fi, Huhut vahvistuvat: Samsungin taittuvat puhelimet tulossa ensi vuoden alussa – viisituumainen muuntuu kasituumaiseksi.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Bizarre ‘Kindergarten Kitsch’ Interiors of North Korea.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Thephotoargus.com, Using Lines to Improve Photographic Composition.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, The Day I Almost Fought Muhammad Ali. Gordon Lewis.

The-digital-picture.com, 6 Rules of Video Composition (and Why Not to Break Them). Yllättäen video. B&H, kesto 3:14.

Popular Photography, Review: SanDisk Extreme 500 and 510 Portable SSD Storage Devices. 480 GB, ulkoisten kovalevyjen tapaiseen käyttöön. USB-liitännästä virta, täysin äänettömiä, eivät kuumene. Äärimmäisen pieniä ja keveitä. 510 maksaa $249, 500 $149.

Fotosidan.se, TEST: Stor skärm med stort omfång och lågt pris. Benq SW2700PT, 27 tuumaa, 16:9, 2560 x 1440. 99% Adobe RGB. Palette Masterin avulla näytön voi rautakalibroida. Tuki 10-bittisille väreille sisäisesti 14-bittiset värit. Benq on periaatteessa aivan Eizon ja NEC:in tasoa, kalibrointi Palette Master sitten häviää kilpailijoille reilusta. Hinta 7000 kruunua, 760 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Anttihaataja.kuvat.fi.

Mikkolagerstedt.com. Gallery. Sekä blog. In English, Tuusula. Muutamia poimintoja.

mjkoski.1g.fi. Maffer.

Ilta-Sanomat, Töölönlahdella asustaa jättimäinen joutsenperhe – ”Koskaan en ole nähnyt noin isoa poikuetta”. Töölönlahti ei ensituntumalta vaikuta kaikkein rauhallisimmalta pesimispaikalta, mutta keskellä Helsinkiä viihtyy nyt kahdeksan kyhmyjoutsenen poikasta emoineen.

Teknavi.fi, Tämä pilvipalvelu pitää tiedostosi Suomessa. ISOO on siinä mielessä kiinnostava tallennusjärjestelmä, että sen kautta tallennetut tiedostot ovat suomalaisilla palvelimilla. Palvelimet sijaitsevat Anvian omistamissa tiloissa Pohjanmaalla. ISOOn käyttäjä saa kotiin tai työpaikalle asennettavan tallennusaseman, jossa on kaksi irrotettavaa kovalevyä. Jos toinen levy hajoaa, tiedostot ovat edelleen tallessa toisella levyllä. Jos molemmat levyt hajoavat, tiedot voi ladata ISOOn pilvipalvelusta, kun kovalevy on vaihdettu uuteen. Yksi teratavu 19,90 euroa per kk. Neljä teratavua 34,90 euroa per kk.

Dome.fi, Suomalaisen valokuvaajan sarjamurhaaja-legoista tuli maailmanlaajuinen hitti. Suomalaisen valokuvaaja Juhamatti Vahdersalon upean synkästä lego-valokuvasarjasta tuli ihan syystäkin maailmanlaajuinen hitti.

Iltamakasiini.fi, Nainen kuvasi miehensä uutta vaimoa kännykällä – tuomittiin salakatselusta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

IR.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

 • Canon EOS 80D Expert Review. Julkistettu helmikuussa 2016. Uusi 24 megapikselin kroppisensori, uusi tarkennussysteemi. Wi-Fi (setup vie jonkin verran aikaa), kameraa voi tämän jälkeen ohjata etänä. Jatkuva tarkennus (Live view), tarkennettavan kohteen voi valita ruutua napauttamalla, tarkennus pysyy sen jälkeen kohteen liikkuessakin (ei aina luotettava). Videokin on parantunut, 1080/60p. ISO 100 - 25.600. Edelleen sarjakuvaus seitsemän kuvaa sekunnissa (vertailut siis kolme vuotta vanhaan Canon EOS 70D -malliin). Optinen etsin noin 100% (70D: 98%). Täysin kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Säänkestävä runko. Paino 730 g. Yhdellä latauksella ottaa 960 kuvaa. Sisäänrakennettu salama. Uusi erikseen ostettava mikrofoni, alle 300 euroa. Arvosana 4.5 * / 5 *. 1 300 € (runko), 1700 € (runko ja 18–135 mm:n zoom).
 • Panoramas With And Without A Panoramic Head.
 • Exodus Travels Latest Photo Competition Winner Announced. Vaihteeksi voittajakuva on Suomessa otettu, karhu.
 • Sailboats On Loch Linneh Win POTW Award. Yksi kuva.
 • Complete Buyers Guide to Camera Bags. Kaikista kolme esimerkkiä.
  • Compact Camera Cases
  • Bridge camera bags
  • Advanced compact bags
  • Mirrorless camera bags
  • Mirrorless kit bags with more space
  • DSLR bags
  • DSLR bags with more space for kit
  • Messenger bags
  • Rucksacks
  • Rolling camera cases for lots of kit
 • Pan And Tilt Samsung Smart Home Camera Launched. £139.

The Online Photographer, Julie Blackmon: Influence, Homage, or Theft? Balthus, useita maalauksia 1930- ...1950-luvuilta. Uudet versiot valokuvina (photoshopattuina, rakennettuja kuvia). Ei suoraa kopiointia, osia maalauksen elementteistä toistettu, lopputulos erinomainen. Eivät näytä oikeilta valokuvilta, mikä lienee tässä kontekstissa oikein.

Popular Photography.

Techradar.com, How to use Photoshop to turn images into drawings. Seitsemälle sivulla jaettu tutoriaali.

Pdnonline.com, Camera Review: Panasonic AG-DVX200. $4.195.

Diyphotography.net, This portable LED puts out as much light as a 1.5K tungsten with a Bowens mount strobe sized form factor.

Pdnonline.com, The Metalens Means Cameras Everywhere. Uutta optista teknologiaa. Valon aallon pituutta ohuempi "taso", jonka kautta valo kulkee.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS. Maailma kuvina. Kussakin 10 kuvaa.

Kamera-lehti, blogit.

 • Tiina Puputti, Kuvaajakouluttajan arkea kesän kynnyksellä, 31.5.2016. Lueskelin eilen uusinta Kamera-lehteä ja siinä kerrottiin mm. lehden uudesta digilehdestä. Blogini kohdalla oli maininta, että Tiina bloggaa mm. henkilökuvaajan arjesta… ja aloinkin miettiä, mitä arjessani onkaan tapahtunut parina viime viikkona.
 • Jukka Rasimus, Nopeus, tarkkuus ja luotettavuus, 23.5.2016. Kun noin vuosi sitten sain kunniallisen tehtävän aloittaa Sigman ambassadorina, oli aika hypätä tuntemattomaan.

Petteri Järvinen, Näin teet mokastasi somekohun, 5.6.2016. ...Lukija laittoi saamansa vastauksen nettiin, jolloin Elina Lepomäki itse twiittasi asiasta ja sai toimittajan menettämään hermonsa sekä ammatillisen harkintansa. Toimittaja syytti kansanedustajaa siitä, että tämä yhdessä kannattajiensa kanssa jakaa yksityistä sähköpostiviestiä ilman lupaa ja rikkoo näin lakia.

 • On hämmästyttävää, että journalistit tuntevat näin huonosti työhönsä liittyvän keskeisen lainsäädännön. Vastaanottaja saa julkaista saamansa viestin, ellei siinä ole jonkin muun lain nojalla salassapidettäviksi määrättyjä asioita. Hyvien tapojen ja kohteliaisuuden näkökulmasta julkaisuun kannattaa kysyä lupaa, mutta laki ei sitä vaadi. Joskus yleinen etu ja asian selvittäminen suorastaan puoltaa julkaisemista. Tämä oli juuri sellainen tapaus.
 • Jussi Karin blogi, Viestintäsalaisuus ja Kauppalehden toimittajan tötöilyt. 3.6.2016. ...Jos erityistä kieltoperustetta ei ole, jokainen voi siis lähtökohtaisesti julkaista saamansa sähköpostiviestit, iMessaget, WhatsApp- ja Line-viestit ja kaikki muut vastaavat vaikka Helsingin Sanomien etusivulla. Viestintäsalaisuutta se ei loukkaa, joskin se voi (välillä ihan perustellusta syystä) alentaa muiden käsitystä luotettavuudestasi....

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com, Nikon D5: A pro sports photographer gives us his opinion.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Under Piers: Top Coastal Photography Tips.

Pdnonline.com, Picture Story: Capturing the Tech Boom in Silicon Valley. Valokuvaajahaastattelu.

Popular Photography, Why Camera Bans At Concerts Aren't Insane, Just Misguided.

Pdnonline.com, Object of Desire: Benro SystemGo GoPlatform. $125. Vaikkapa kannettava kiinni jalustaan (kuvassa kaksi jalustaa, välissä putki).

Earthboundlight.com, Heat Exhaustion and Heat Stroke, 5.6.2016. 100 Fahrenheit = 38 Celsius.

Petapixel.com, Ep. 78: This Is Definitely How You DO NOT Photograph Wildlife. Podcast. Sisällysluettelo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Kesä kukkeimmillaan, 4.6.2016. On taas aika kesäkukkapläjäyksen. Tällä kertaa jo heti näin kesäkuun alussa. Yleensä olen tämä postannut lähempänä heinäkuuta, kun rhododendronit kukkivat, mutta nyt ne ovat jo täydessä tämmingissä.

Kamera-lehti, blogit, Väärä Kurkku, McCurry teki hautalat. 30.5.2016. Valokuvaaja Steve McCurry on noussut uutisotsikoihin – legenda kyseenalaistetaan. Onko McCurry sinusta huijari?

Petterihautamaa.kuvat.fi.

 • Vanha kunnon kuvauspäiväkirja, 26.5.2016. Hannu Hautalan kuvausoppaita lukiessa on tullut pistettyä merkille, että konkari raapustaa päivittäiset kuvausreissun havainnot aina ylös. Eikä varmasti turhaan.
 • Kevätretki Utö-Nötö, 2.6.2016. Viime vuoden hyvien ensikokemuksien siivittäminä helatorstain pitkä viikonloppu oli jälleen pyhitetty ulkosaariston retkelle. Ajoitus osui tänä vuonna viikkoa aikaisemmaksi, mikä tarjosi vähän erilaista lajistoa kuvattavaksi.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Rakkautta pellolla ja kesäkuun kukkatulva. Kesäkuun alkupäiviä on sävyttänyt monin paikoin helteinen sää. Kuluneen viikon sääkuviin on tallennettu muun muassa kukkaloistoa ja huikeita aurinkohetkiä.

HS, Sissien vapauden valtakunta löytyy vuoristosta – kuvajournalisti Niklas Meltion reportaasi Qandilvuorilta. Kuvia ja tekstiä.

Yle Uutiset, Luonto, Kuusamon suloisten karhukolmosten kiipeilyharjoituksiin kelpaa vaikka emon selkä – video. Kuusamon Kuntivaaran karhunkatselupaikalla vierailee tänä kesänä kymmeniä eri karhuyksilöitä.

Kamerakoulu.fi.

 • kesä Luomisprosessi, 1.6.2016.
 • kesä Peukalotarkennus, 4.6.2016. Muistan lukeneeni tekniikasta nimeltään back button focusing muutama vuosi sitten jollain blogilla. Olin aluksi hämmentynyt. Miksi ihmeessä haluaisin vaihtaa tarkennuksen toiseen nappiin.

Retkipaikka.fi, Hanikan luontopolku, vehreä keidas Espoon Soukassa. 3.6.2016. Juurakkoja, kallioita, kosteikkoja, pitkospuita, muinaishautoja ja muinaisrantaa… Kaikkea tätä ja paljon muuta löytyy Espoosta Hanikan luontopolulta.

HS, Tulipa kerran kesä – vanhat valokuvat näyttävät kevätjuhlien riemun. Kevätjuhlissa on aina pönötetty, laulettu, kyynelehditty, riemuittu – ja otettu hienoja valokuvia. Viisi mustavalkokuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Common Wildlife Photography Mistakes To Avoid.

 • 1. Your Subject Is Too Small In The Frame
 • 2. You Didn't Do Your Research
 • 3. You Didn't Wait Long Enough
 • 4. Your Subject Isn't Sharp
 • 5. Composition Isn't Great

Dpreview.com, Sand and sky: Photographing Morocco.

IR, Canon SX720 Field Test Part I: Getting to know the world’s first “pocket superzoom”. 40-kertainen zoom, 24-960mm.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pallopanoraamablogi, Hyvät saumat - osa kaksi: vertailussa Photoshop, Enblend, Multiblend ja Huginin Verdandi, 3.6.2016. Päätin vertailla, miltä Verdandi, Enblend ja muutaman muun softan tekemät saumat näyttävät kun panoraamakuvassa on mukana liikkuvaa vettä liplattavien aaltojen muodossa. Aallothan ovat siitä ikäviä että ne liikkuvat hyvin nopeasti ja taivasta heijastavina, satunnaisina pintoina niissä saumat näkyvät myös hyvin herkästi joko eriävän kirkkauden tai sauman mahdollisen kaavamaisuuden vuoksi (viivasuora sauma erottuu satunnaisista muodoista erittäin helposti, vaikka kuvia miten sekottaisi). Pilvet ovat toinen päänvaivaa aiheuttava tekijä, mutta ne ovat yleensä hyvin paljon hitaampia, joten niiden aiheuttamista ongelmista pääsee eroon kuvaamalla panoraamansa mahdollisimman nopeaan.

Valomerkki.fi, Arvio: Taneli Eskola on mustavalkoisen kuvan runoilija. Tässä eilinen linkki, nyt Otso Kantokorven arvio suoraan.

Yle Uutiset, Ulkomaat, Pariisi veden vallassa – katso kaupunkilaisten omat kuvat.

Satunnainenretkuilija.fi, Ikimuistettava kohtaaminen – ilvesperhe, Leppävirta. 3.6.2016. Ilves pomppas juurakosta parin metrin päähän minusta. Ooh, onpas se kommee elukka. Tuijottelimme hetken toisiamme ihan rauhassa. Se mietti mitä tehä ja sain siitä pari kuvaa ennen kuin se ponkas pakoon. Oliko se päiväunilla? Kurkkasin juurakkoon… Ei hitto! Kolme parikyt senttistä poikasta, joilla ei ollut vielä silmät auenneet.

HS Kulttuuri, Lauantaiessee, Kotialbumikuvat herättävät hämmentävääkin nostalgiaa – ja se on meille voimavara. "Minä en ota koskaan valokuvia. Ei minun tarvitse, muistan asiat muutenkin.” Jotenkin tuohon tyyliin muistan erään tuttavani kerran sanoneen. Siitä on ainakin yli kymmenen vuotta. En tiedä, onko hän sittemmin muuttanut mieltään. Silloin elettiin kuitenkin aikaa, jolloin digikameralla varustettuja älypuhelimia ei vielä ollut. Kuvan ottaminen tilanteesta kuin tilanteesta ei ollut niin helppoa kuin se on nyt.

Ilta-Sanomat, Suuren kysymyksen aika: Kannattaako päivittää Windows 10:een?

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Seeing the World Through Clotheslines, From Italy to China (Sponsored).

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä. Bonuksena Ansel Adams -video vuodelta 1958, kesto 20:45.

Techradar.com, Canon EOS 1300D review. Maaliskuussa 2016 julkistettu. 18 megapikselin kroppikenno, 1.6x. Yhdeksän pisteen automaattitarkennus. Perinteinen järjestelmäkamera. Optinen etsin 95%. Uutta Wi-Fi. ISO 100 - 6400 (12800). Video Full HD. Yhdellä latauksella ottaa 500 kuvaa. Automaattiasetuksilla voi ottaa kuvat, mutta myös kuvaaja voi itse säätää kuvan ottamista. Live View, hidas tarkennus. Suunnattu uusille kuvaajille tai sitten vaikka varakameraksi. Arvosana 4 * / 5 *. Kamerarungon svh on 389€. Runko + EF-S 18-55mm 3.5-5.6 IS KIT svh on 509€.

Fotosidan.se, Photoshopare blir Årets naturfotograf. Näin naapurissa.

Kamera & Bild, Fujifilm X70 – först med pekskärm. Tammikuussa 2016 julkistettu. X100-sarja on suosittu, vähän turhan kallis. X70 tarjoaa samaa kuvanlaatua edullisempaan hintaan. Kompaktikamera, etsin jätetty pois. 16 megapikselin kroppisensori, kiinteä 28 mm (X100T 35 mm). F/2,8 (X100T F/2). Kevyempi ja pienempi. Paino 340 g (ei muistikorttia, ei akkuja). Kosketusnäyttö, joka kääntyy. Wi-Fi parannettu. Automaattitarkennus takeltelee välillä. Yhdellä latauksella ottaa 330 kuvaa. Hyvä järjestelmäkameran täydentäjä. Arvosana 69%. Suomen hinta on 700 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Kesäleirille, 2.6.2016. Koska hevosopiston tuntikehys on pienempi kuin amiksessa, niin hevoset pääsevät myös lomille aikaisemmin kuin amislaiset. Siinä missä teini painaa valkolakin päähänsä vasta tulevana viikonloppuna, pari-kolmivuotiaat orhit ovat jo viettäneet kesälomaa viikon.

Jarkko.1g.fi, Luontohavaintoja kuvina...

Kirkko ja kaupunki, näköislehti, nro 20 2016. Sivu 10. Otso Kantokorpi, Pedanttinen runoilija. Valokuvataiteilija Taneli Eskola (s. 1958) tunnetaan pedanttina, mikä ei pimiössä touhuavalle ja laitteistaan kaikki tehot haluavalle valokuvaajalle ole huono ominaisuus. Valokuvataiteen museo on nyt koonnut saleihinsa Eskolan tuotantoa peräti viideltä vuosikymmeneltä.

 • Taneli Eskolan Kaunis Maa Suomen valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla 14.8. saakka. Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20, ma suljettu. Liput 8/5 e.

Tiinapuputti.com, #kesänkurkistajat #photowalk #canonkesä – Lonnan saari 25.5.2016. 31.5.2016. YouTube-video, kesto 1:03. Ja niin jätettiin taaksemme Lonnan saari, ja vihaiset linnut. Seuraavaan kertaan – minneköhän menemme seuraavalla kerralla? (still-kuviakin).

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Uberin kyydissä - hyvinhän se toimii. 1.6.2016. ...Tämän vertailun perusteella Uber toimii hyvin ja on asiakkaalle helppokäyttöinen. Uberille itselleen se on epäilemättä hyvä bisnes, mutta toisaalta Uberin suurin arvo on sen julkisuudessa ja brändissä. Kuka tahansa pystyy pistämään pystyyn vastaavan kuljetuspalvelun -- sikäli kun toimintaan liittyvät pykälät ja määräykset saadaan kuntoon.... Ei ALV-kuittia.

 • ei toimi Suomen lakien mukaan (ja vähän mietittävää: liikennevakuutus lienee yksityishenkilölle tarkoitettu...)
 • ja tuloja ei ilmoiteta verottajalle (ei ainakaan Uber-tuloina, sillä Uber on Suomessa laiton)

Kaleva.fi, Kalevan lukijavideokisan voittaja: Drone-kuvauksella keväinen Oulu tallentui ilmasta käsin. Konolalla on kaksi hyvätasoista dronea eli kauko-ohjattavaa kopteria kameroineen. Hän tekee niillä myös työkuvauksia.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Värivalokuvat tappoivat erikoisen taidemuodon – matkailujulisteita suunniteltiin Gallen-Kallelaa myöten. Nimekkäiden taiteilijoiden luomat värikkäät matkailujulisteet olivat pinnalla 30- ja 50-luvuilla, mutta 60-luvun kehitys teki trendistä lopun. – Julisteet muuttuivat valokuviksi, koska yhtäkkiä oli edullista tehdä värivalokuvia. Käytettiin vain yksi valokuva ja joku slogan, esimerkiksi Finland Lapland ja sitten oli se valokuva Kilpisjärveltä. Se oli kuolemanisku klassisille matkailujulisteille, sen jälkeen perinne hiipui.

Talouselämä, Elektroniikkajätti kehottaa jättämään Windows 10 -päivityksen tekemättä - Tästä painavasta syystä. Puutteellinen laiteajurituki.

Iltamakasiini.fi, Ylioppilaiden studiokuvien suosio pitää pintansa. Video 1:47 (alussa 20 s mainos).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Poetry and Mythos on the Island of Uummannaq, Greenland.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, U.S. Artist Trevor Paglen Wins 2016 Deutsche Börse Photography Prize. £30.000.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Instamuseum Turns Instagram Accounts into Virtual Reality Galleries. Uusi sovellus. Mikä tahansa Instargram-tili muunnetaan virtuaalitilaksi.

Photographyblog.com, Elinchrom EL-Skyport Plus HS for Sony. 249 euroa.

Popular Photography, Pop Quiz: Test Your Photography Knowledge. 8 kysymystä.

Kamera & Bild, Erik Johansson årets naturfotograf 2015. 25. kerta, 25000 kruunua. Tuttu kuva sivun alalaidassa. Manipulaatio sallittu.

Fotosidan.se, TEST: Samyang 135/2 ED UMC. Terävämpi kuin hinnaltaan kaksinkertainen vastaava Canonin objektiivi. Halvemman hinnan mahdollistaa automatiikan poisjättäminen.

Kamera & Bild, Ohlson Wallin ifrågasätter ideal med bara bröst. Näyttely. Lund, 11.6. avajaiset, syyskuuhun asti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kauppalehti, Elektroniikkajätti nostaa hintoja - perustelee valuuttakursseilla. Elektroniikkajätti Canonin kameroiden hinnat nousevat suomalaisilta kamerakauppialta saatujen tietojen mukaan tänään noin 7–8 prosenttia. Syynä on euron heikkeneminen eli kääntäen jenin voimakas vahvistuminen. Canonin viestintä- ja markkinointijohtaja Peter Björkqvist vahvistaa, että Canon on nostanut tiettyjen järjestelmäkameroiden ja objektiivien hintoja.

 • Suomen Nikonilta saadun tiedon mukaan yhtiöllä ei ole suunnitelmia hintamuutoksista, joilla reagoitaisiin valuuttakurssimuutokseen. Sonyn edustajat kieltäytyivät kommentoimasta.

Polku.net, Tarja Salo, Keväinen lähiluonto. 1.6.2016.

Suomen Canon.

MTV, Ylioppilaskuvien vakavuus on vaihtunut toimintaan - mailat ja eläimet mukana kuvissa.

Valokuvatorstai, 412. haaste, 2.6.2016. "kivi".

TE-palvelut, Valokuvaaja, Suomen fantasiakuvaus, Helsinki. 70m2:n studiotila jaetaan toisen valokuvaajan kanssa, Lauttasaari. (ja mikähän työpaikkailmoitus tämä on?)

Älypuhelin.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

 • Setting new standards: Nikon D5 Review. Laaja ja perusteellinen arvio. Julkistettu tammikuussa 2016. Nikonin lippulaivamalli. Urheilu-/lehtikuvaajille. Jo iäkkään Nikon 4Ds:n korvaaja. Suunnilleen kaikki uusiksi. 20 megapikselin CMOS, täyskennoinen. ISO 100 - 102.400. Laajennettavissa aina ISO 3.280.000 asti. 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, herkkyys -4 EV:hen saakka (entistä parempi hämäräkuvaus). 99 ristikkäistä tunnistinta. 12 kuvaa sekunnissa. Uusi prosessori. Puskuri riittävä, 200 NEF (RAW) -kuvaa yhteen menoon. 4K-videot (3 840 x 2 160 pikseliä) 30p:n, 25p:n tai 24p:n tarkkuudella. Automaattitarkennusta on parannettu paljon, samoin jatkuvaa tarkennusta. 4K video on rajoitettua, vain kroppimoodissa ja vain kolme minuuttia kerrallaan. 3.2 tuuman kosketusnäyttö, 2.359.000 pistettä. Kosketusnäytöltä ei voi valita tarkennuspisteitä (kuten halvemmissa Nikonin D500/D5500 -malleissa). Uudet XQD-kaksoiskorttipaikat, uusi USB 3.0 -portti. Langattomat yhteydet nelinkertainen nopeus, Ethernet-yhteys kaksinkertainen nopeus. Paino 1.405 kg. Arvosana 89%. Suomen hinta, runko 7.000 euroa.
 • Pentax K-1 Pixel Shift: An update.
 • Sweet spot: Panasonic Lumix DMC-GX85 real-world samples.
 • DxO OpticsPro 11 brings advanced Raw noise reduction.
 • Instagram introduces business profiles with insights, promoted posts and contact button.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

The Online PHotographer, Steve McCurry is Not a Jerk.

The Online Photographer, Educate Me? Loretta Lux. Suomessakin ollut näyttely. Kun kerran on nähnyt yhdenkin kuvan, niin muut tunnistaa sitten aina.

The-digital-picture.com.

Photographyblog.com, Macphun Filters for Photos Review. Vain Mac. Ilmainen. Arvosana 5 * / 5 *.

Popular Photography, FYI: The “Ugliest Color in the World” Is Pantone 448 C. Voi ollakin.

Fotosidan.se, Skildrar kriget i Syrien med fotomontage. Kuvaajaesittely. Syyrialainen Ruotsissa, 19.9.2015 alkaen pakolaisleirillä.

Kamera & Bild, Google Art Camera fotar konst i gigapixelupplösning. 20 kappaletta. Kameroita lainataan museoille. Kolmekymmentä minuuttia per neliömetri. Aikaisemmin vei kokonaisen päivän. Art Camera ottaa läheltä kuvan, siirtyy tuuman, ottaa seuraavan jne. Kuvat lähetetään suoraan Googlen servereille, yhdistetään yhdeksi zoomattavaksi gigapikselikuvaksi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.06.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tuomas Heinonen.

Seura.fi, Missä on palokärki? Kuvaajalegenda Hannu Hautalalta ei mikään jää luonnossa huomaamatta. Hannu Hautala on palkittu luontokuvaaja, joka on kulkenut vuosikymmeniä palokärkien ja kuukkelien perässä. Yksi unelma on vielä täyttymättä. Siis 55 vuotta sitten Hautala otti ensimmäisen kuvansa palokärjestä. Filmi oli mustavalkoista. Hautala otti kuvan Exakta-järjestelmäkameralla ja 400-millisellä teleobjektiivilla, jotka hän oli ostanut Hämeenlinnan Heliokselta. ”Hinta oli 12 000 markkaa. Siis kuusi kertaa minun silloinen kuukausipalkkani!”

Kamerakoulu.fi.

Suomen Canon, epicsummer. Tietyt tuotteet ostetaan tiettynä aikana (27.5.2016 - 31.8.2016). Ylimääräistä: Ultimate Ears -matkakaiutin (arvo n. 100€), 50€ alennusta seuraavasta ostoksesta, Adobe Creative Cloud Photography Plan -jäsenyys vuodeksi.

Peter Forsgård, blogi. Henri-Kari Pressoonin seikkailut, 27.5.2016. Aloitin toukokuun alussa uuden kuvausprojektin. Kuvissa seikkalilee valokuvaaja Henri-Kari Pressooni. Idea lähti pienistä miniatyyri jääkaappimagneettitietokoneesta ja pikkuisesta Olympus-kamerasta.

Digitoday.fi, Näin Facebook profiloi sinut – ja näin vältät sen. Mainoksia näytetään kaikille, vaikka ei olisikaan kirjautunut.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Contemplating Death by Mousetrap. PDN Photo of the day. Aiheesta kaikkiaan 12 kuvaa.

Popular Photography, Watch This: A 1958 Documentary Looks Into The Process and Gear Bags of Ansel Adams. YouTube-video, kesto 20:45.

Kamera & Bild, McCurry om sitt bildmanipulerande: ”Jag är inte bildjournalist”.

Fotosidan.se, TEST: Fujinon XF 50-140/2,8 R LM OIS WR. Julkistus syyskuu 2014. Valovoimainen kunnon zoomi, peilittömille. Polttovälivastaavuus 76-213mm. Tätä on kaivattu. Kuvanvakaaja. Säänkestävä. Paino 995 g. Suodinkierre 72 mm. Isoin ja painavin X-sarjaa. Nopea tarkennus, kuvanlaadussa ei ongelmia. Luvattu 4.5 pykälää vakautusta lienee vähän yläkanttiin. Hyvän valovoiman ansiosta myös 1.4x ja 2x telejatkeita voi käyttää. Suomen hinta on 1.500 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Toukokuun 2016 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset