Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Huhtikuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Maaliskuu 2016

31.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Sahalaitaa kuvissa (Sana on melkein vapaa). Teetän paperivedoksi kuvistani firman X kautta. Paperivedoksissa näkyy ajoittain sahalaitaa ääriviivoissa. Näytöllä ei saa tätä sahalaitaa näkymään. Mikäs tuon sahalaidan aiheuttaa ja miten sen saa pois?
 • Budjettikiikarit (Sana on melkein vapaa). Ois kiva olla erittäin satunnaiseen käyttöön olemassa kiikarit, mieluiten vieläpä kompakti malli, joka kulkee kätevästi mukana.
 • Auringon kuvaaminen (Digikuvaus). Vilkasta keskustelua.
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Sony Roketti Rollaa!!!!!! (Järjestelmädigit).
 • Canon 80D (Järjestelmädigit).
 • Kärmes (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kevät tulee.
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkältä taas kaksi uutta kuvaa.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia.
 • TEEMA: Kissakuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tehokas väri.
 • Luuranko (2016) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Maffer.

Pallopanoraamablogi.

 • Planeettojenvälistä valosaastetta: eläinratavalo rohkeissa kuvissa, 23.3.2016. Kevätpäiväntasauksen molemminpuolinen aika on hyvää aikaa kuvata joitain taivaanilmiöitä joita ei muuten oikein pääse kuvaamaan.
 • Yötaivaan värejä Maaningan Patalahdella, 29.3.2016. Kevätillan taivaalla on sitä kaikkea: revontulten viherrystä, hämärän sineä, sivilisaation kellerrystä. Kun mukaan sotketaan kevyttä pilviharsoa valoa levittämään, tuloksena on monenkirjavaa kukerrusta taivaan täydeltä.
 • Infrapunasta lisäkontrastia telemaisemiin, 30.3.2016. Polarisoiva suodin auttaa autereeseen jonkin verran muttei poista sitä kokonaan koska ilmakehässä sironnut valo ei ole kokonaisvaltaisesti polarisoitunutta. Seuraava lainaus eräästä aihetta käsittelevästä paperista selventäköön: ...

Tekniikan Maailma, Valokuvat ja testivideot: Canon EOS 80D. Canon EOS 80D on niin sanottu edistyneen harrastajan järjestelmäkamera. Se sisältää EOS 70D:ssä esitellyn dual pixel -tarkennusjärjestelmän, joka toimii yhdessä näytön kanssa. Kun kohdetta katsoo peilietsimestä, tarkennuksesta huolehtii erillinen 45 pisteen sensori. Kennon tarkkuuden nostaminen 20,2:sta megapikselistä 24,2:een tuo valokuviin hieman lisää rajausvaraa. Hintaluokka: 1 300 € (runko), 1700 € (runko 18–135 mm:n zoom).

Kp24.fi, Mikä on nyt valokuvauksessa in? - Alan ammattilaiset Kälviälle. Keski-Pohjanmaan kansanopistossa kolmatta kertaa ensi sunnuntaina järjestettävä Valokuvan pyöreä pöytä -tilaisuus nostaa tällä kertaa esiin nuoria valokuvaajia, vaihtoehtoista luontokuvaa ja kantaaottavaa poliittista valokuvaa. Tilaisuuteen saapuu esiintyjiksi alan tunnustamia valokuvaajia ja valokuvataiteilijoita eri puolilta maata.

Teknavi.fi, Minkälainen on Applen uusi True Tone -näyttö? Applen julkistaman ja pian kauppoihin odotettavan uuden 9,7 tuuman iPad Pron uusi erikoisominaisuus on sen näyttö, jonka Apple on ristinyt True Tone -näytöksi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Sex, Drugs, and Heartache at a Hostel in Nicaragua.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to pan your camera for abstract landscape images. Aikas helpolla näyttävän näköisiä kuvia.

Lensrentals.com, blog.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Pdnoline.com.

The-digital-picture.com, Testing the 80D's Anti-Flicker Mode. Päällä ja pois päältä. Esimerkkikuvat.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Throwing Dices Photography, American Car Show 2016. Paljon kuvia. Viideltä päivältä. Siis paljon.

Yle, Valokuvaamoissa kuvataan nyt vastasyntyneitä sekä edustuskuvia työnhakua varten. Studiokuvaus valokuvaamossa pitää pintansa digikuvausbuumista huolimatta. Nykyisin ammattilaisen halutaan kuvaavan jo ihan vastasyntyneitä tai vasta parin viikon ikäisiä vauvojakin. Myös ansioluetteloon liitettävät sekä lemmikkien kuvat kuvautetaan yhä useammin ammattilaisella.

Peter Forsgård, Uuden ajan alku, 20.3.2016. Olen jo pitkään miettinyt blogini siirtämistä samaan paikkaan jossa portfolionikin on. Nyt sen vihdoin olen sanut tehtyä.

Yle Jyväskylä, Kuvagalleria: Ristinselän raju railo ja hämmästyttävät hiirenkorvat. Pääsiäisviikkoa on eletty sekä aurinkoisessa että pilvisessä, paikoin pyryisessäkin säässä. Sääkuvaajien otoksiin on tallentunut muun muassa pörröisiä pajunkissoja ja valkeita maisemia järvien jäiltä.

Areena.yle.fi, Merenkurkun lintukuvaajat. Kesto 29 minuuttia. Ohjelmassa seurataan nuorten lintukuvaajien Ismo Nuujan ja Risto Palokankaan valokuvausmatkoja Merenkurkun ulkosaarilla eri vuodenaikoina. (5.9.1966).

Liminganlahti.fi, Liminganlahden Lintukuvafestivaali 10 vuotta. Pe 22.4.2016 - su 24.4.2016.

Ilta-Sanomat, Hylätyt kartanot nostattavat vilunväreet – upeat rakennukset täysin romahtamassa. Instagramin Itsabandoned- ja Allabandoned-tilit keräävät toinen toistaan upeampia hylättyjä rakennuksia, joihin ei pimeällä yksin haluaisi lähteä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Hidden Spaces Uncovered Beneath the World’s Overpasses.

Digital Photography School.

Sonylta uutta.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to use Lightroom’s lens corrections to change your perspective.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Flickr may be up for sale as Yahoo Board of Directors looks to sell web properties. Flickr, tulevaisuus epäselvä.

Popular Photography, Tips from a Pro: Shooting Cherry Blossoms With Master Nature Photographer Art Wolf. Pian kukkivat kirsikkapuut Suomessakin.

Pdnonline.com, Instagram Videos Will Soon Be Longer.

Photographyblog.com, Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM Review. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on vähän alle 7.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.03.2016   (linkki)

Tänään klo klo 17-19 Lahden valokuvataide ry:n Valokuvaillassa työskentelystään on kertomassa Tuomo Manninen. Hän esittelee Me-ryhmäkuvaprojektiaan, jota on kahdenkymmenen vuoden aikana kuvattu 13 maassa.

Me on ollut esillä mm. Venetsian biennaalissa 2001 ja Arlesin valokuvafestivaaleilla 2008.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Paikka: Muotoiluinstituutti, Antingalleria Kannaksenkatu 22, Lahti.

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Pyhä Metso, 28.3.2016. Taidenäyttely on Salon Veturitallin ja Lappeenrannan taidemuseon yhteishanke ja kuvat ovat nyt esillä ensin Salossa. Näyttely on Juhan ensimmäinen retrospektiivinen paketti, pienempiä näyttelyitä hänellä on ollut aiemmin useampiakin, mutta tämä on ensimmäinen läpileikkaus koko uraan.

Yle, Kuvien ikuistaminen on jatkuvaa varmuuskopiointia. Mikäli haluaa säilyttää digikuvat vuosikymmenien päähän, niitä tulee jatkuvasti kopioida uusille välineille. Tiedostojen säilyttämiseen ei ole vielä kehitetty varmaa tapaa. Tämä tulee monelle yllätyksenä. Kuvia ei myöskään kannata säilyttää missä tahansa tiedostomuodossa.

MTV, Äärimmäisen uhanalainen kuningaskalastaja ilahdutti lintubongareita Helsingissä. 28.3.2016. Helsingin Haagassa Haaganpuron varrella nähtiin tänään äärimmäisen uhanalainen kuningaskalastaja. Kymmenet lintubongarit riensivät katsomaan ja kuvaamaan harvinaisuutta.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, ”Leikkisä mobiilikokemus” – LG G5:n ominaisuudet ja toiminnot esittelyssä. LG G5 saapuu Suomeen pian. Tuoreen huippupuhelimen tarjoamasta käyttökokemuksesta voi kuitenkin saada ensimakua jo nyt, kiitos LG:n oman esittelyvideon. Toimitukset alkavat 8.4.2016, 699 euroa.
 • Salon Seudun Sanomat, Joka toinen sulkee mobiilidatan matkustaessaan EU-alueella. Kesäkuusta 2017 alkaen EU-kansalaiset voivat soittaa, tekstata ja käyttää mobiilidataa ilman lisämaksuja missä tahansa EU-maassa. Vasta runsaan vuoden päästä selviää, minkä verran lisämaksuttomuus nostaa liittymien kiinteitä kuukausimaksuja kotimaassa.
  • Elisan Saunalahti-perusliittymällä Tallinnan-matkan mobiilidata maksaisi 10 euroa ylimääräistä, Soneran vastaavalla liittymällä ei euroakaan. Kreikassa viikon mobiilidatan hinta olisi Elisan Saunalahti -perusliittymällä 35 euroa eli viisi euroa per päivä.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Lens Choices For Landscape Photography.

Digitalcameraworld.com, A layman’s guide to image resolution. Lyhyesti.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, What Would You Say to Someone Who Asked You to “Teach Them Wedding Photography”?

Pdnonline.com, Scenes of the Crimes: Brian Cassella on Justin Cook's Intimate Look at Crime and Criminal Justice.

The-digital-picture.com, Nikon Offers D5 Tips in New Technical Guide.

Fotosidan.se, Dokumentär om kvinnlig krigsfotograf. Dickey Chapelle. Kuoli Vietnamin sotaa kuvatessaan 1965. Iwo Jima.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Canonin videokuvauksesta (Digikuvaus). ...Joo, tiedän kyllä M(manuaali moodin). Siinä on vain se asia että jatkuvasti pitää olla käsin säätämässä valaistusta, kun valon määrä muuttuu. Toivoisi jo että olisi joku Av moodin tapainen moodi jossa voi itse säätää aukon ja ISO:n ja kamera huolehtii oikean valotuksen....
 • Sigma 20mm f1.4 DG HSM Art (Optiikka).
 • Canon 1DXII (Järjestelmädigit).
 • Sony Roketti Rollaa!!!!!! (Järjestelmädigit).
 • Hair (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Keikkakuvailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uutta.
 • Teema: Katukuva (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Jakomäki - Venetsia.
 • TEEMA: Omakuva (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi uusi.
 • Haukotuttaa (pääsiäinen) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kissoja.
 • Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tonskulus. Metso uusin.
 • Huuto keväälle (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Telkätkin olivat kevätkukkoilutuulella, mutta ekat Kayan-heimolaiset ne vasta kukkoilivatkin.
 • Kuva 1/24 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). hassel.
 • New York helikopterista (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pyhä jysäys (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Räjähdys. ...Juu oli Porvoon autoliikkeen vuotuinen autotapahtuma, mukana Duudosonien Jarppi ja sitten oli tämä porukka eli Crazy miken stunttitemppuryhmä, harmi että piti olla yleisön seassa eikä päässy paremmille apajille. ...
 • outolintu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Mikko.kuvat.fi, NewYork2016. (tämä "New York helikopterista").

Yle, Hittikuva Torpedo-pöllöstä elää edelleen omaa elämäänsä netissä – varastettiin jopa kilpailuun. Kokkolalaisen Jani Ylikankaan alkuvuodesta 2014 kuvaama hiiripöllö herättää vieläkin kiinnostusta. Kuvassa pöllö liitää siivet supussa ja tuijottaa samalla tuimasti kameraan. Harrastajavalokuvaaja saa kuvaan liittyen yhteydenottoja edelleen.

 • Torpedo on nähnyt myös verkon varjopuolen. Ylikangas saa liki päivittäin ilmoituksen siitä, että kuvaa väärinkäytetään jossakin.
 • Vaikka kuva on vapaasti jaettavissa pöllön Facebook-sivuilla, moni on ladannut kuvan ja julkaissut jopa omanaan.
 • – Se oli kyllä persoonana hauska tapaus. En ole vielä tavannut toista samanlaista pöllöä, joka lähtee syöksyyn tuolla tyylillä – äärimmilleen siivet supussa.

Yle Teema, kolmesta valokuvaajasta dokumentit tänään.

Teknavi.fi, Tässä ovat suomalaisten suosikkikannettavat: Katso top 5 -lista.

Länsiväylä, Näyttelyyn valittiin 51 maan edustus 400 valokuvaajan töistä. Kameraseura on organisoinut Hyvinkäälle kansainvälisen digikuvanäyttelyn, jonka kuvia suuri yleisö pääsee näkemään aikanaan kirjastossa. Koska kyseessä ovat digikuvat, jotka nähdään multimediaesityksenä.

 • 1st Hyvinkaa International Exhibition of Photographic Art 2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Daydreaming: Gorgeous Portraits by Sarah Ann Loreth.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to master soft-proofing in Lightroom.

Earthboundlight.com, Adobe to Offer Ad Supported Photoshop For Free, 27.3.2016. Photoshopista joukkopako Lightroomiin. Samoin ilmaisiin ja paljon halvempiin ohjelmiin. Kameran kuvat ovat yhä valmiimpia, tarvitaan vähemmän kuvankäsittelyä. Vastavetona aivan lähiaikoina Adobe julkistaa ilmaisen Photoshopin, jossa mainoksia. Erikoinen ominaisuus on käsiteltävän kuvan perusteella tuleva aiheenmukaiset mainokset.

 • (Date posted: March 27, 2016 (updated April 1, 2016). Hm.)

The Online Photographer, Open Mike: Easter and the Egg of Happiness. Ja YouTube-video, secret of happiness, kesto 15:03.

Dpreview.com, Change of scenery: How a photographer's trip to Idaho inspired a big move.

Pdnstorytellers. Voittajat.

Diyphotography.net, Interview with Photoshop contender, Affinity – iPad pro, Windows, demos and future plans.

Petapixel.com, Ep. 59: Google Makes the Nik Collection FREE…but Is It Now Dead?

Fotosidan.se, TEST: Nikon 24-70/2,8E VR ED. Uusi versio, vanha vuodelta 2007, uutta kuvanvakaaja. Ja muutakin. 170 g painavampi ja 22 mm pitempi. Käytännössä näitä eroja ei huomaa. Tarkennus paljon nopeampi. Kuvanvakaajalle on käyttöä tällä polttovälialueella. Kuvanlaatu on tasaisempi koko kuva-alueella. Ei mikään pakkopäivitys edellisen version omistajalle, mutta selkeä parannus. Suomen hintaluokka 2500 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pintaliitoblogi.

 • Todellista Instagram-markkinointia, 23.3.2016.
 • Minun valintani: 24-70mm, 15.12.2015. Nykyisin on muodikasta kuvata primeillä, eli kiinteäpolttovälisillä objektiiveilla. On totta, että monet primet ovat huomattavasti laadukkaampia kuin zoomit, eli muuttuvapolttoväliset objektiivit. Kummallekin on kuitenkin paikkansa tässä hommassa ja seuraavaksi kerron miksi itse tykkään käyttää työssäni paljon 24-70 millistä objektiivia primejen lisäksi.

Ilta-Sanomat, Romanttinen sumuvaippa peitti Suomen Hankoniemestä Kotkaan – katso kuvat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to turn your window into a home-made light box.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä. Bonuksena podcast, kesto 23:13.

IR.

Petapixel.com.

ePhotozime.com, 6 Outdoor Flower Photography Tips Every Compact User Needs.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Steven James Martin. Yhdeksän kuvaa. Vietnam, Thailand, Myanmar.

Diyphotography.net, Testing, retouching and photography etiquette.

Pdnonline.com, Photo Studio Tour: Henry Leutwyler's Second Home in NYC.

Kamera & Bild, Sara Arnald: Tomtar på loftet. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Caj Bremer, valokuvaaja. Caj Bremerin seurassa ei koskaan ole tylsää. Uudessa tv-dokumentissa yritetään pysyä 87-vuotiaan valokuvaajan vauhdissa mukana. Caj Bremer, valokuvaaja saa ensiesityksensä Teemalla maanantaina 28.3.2016 kello 18.

Yle Jyväskylä, Kuvagalleria: Ristinselän raju railo ja hämmästyttävät hiirenkorvat. Pääsiäisviikkoa on eletty sekä aurinkoisessa että pilvisessä, paikoin pyryisessäkin säässä. Sääkuvaajien otoksiin on tallentunut muun muassa pörröisiä pajunkissoja ja valkeita maisemia järvien jäiltä.

Kuningaskuluttaja, Kamerakopteri on taivaan uusi valtias. Koptereissa on autonomiaa, joka estää virheiden tekemisen ja koptereiden kamerat kilpailevat laadussa maassa makaavien sukulaistensa kanssa. Kopteria on helppo lennättää ja sillä pääsee näkemään oman kesämökin ilmasta käsin - viehätys näitä laitteita kohtaan on ymmärrettävää.

Afterdawn, Google laski hinnan nollaan: Ammattilaisten kuvanmuokkaustyökalut saa ilmaiseksi. Nik Softwaren kehittämät kuvanmuokkauslaajennokset on saatavilla jatkossa ilmaiseksi Windowsille ja OS X:lle.

Mobiili.fi, Virtuaalitodellisuusaika alkaa: Oculus Rift -laseja tilaajille maanantaista alkaen. 699 euroa oli tammikuun ennakkotilaushinta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, An Astonishing View of the Sky, as Seen Though the World’s Skyscrapers.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, How to photograph the landscape at night.

ePhotozine.com, Boat Photography Tips.

The Online Photographer, Around the Web on a Friday. Vaikkapa tämä. Miten valokuvakirjojen Kickstarter-projektit ovat menestyneet.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, 5 Photographers Reveal Their Studio Must-Haves.

PDN Photo of the Day, The Doll’s House. Mustavalkokuvia, 1976 - 1978.

Popular Photography, New Gear: Leica APO-Vario Elmarit-SL 90-280mm F/2.8-4 Telephoto Zoom lens. SL-runkoon. $6,395.

Fotosidan.se, Forskaren som blev naturfotograf. Peter Rosén. Sverige Radio. Podcast 24:55. 15 vuotta sitten tutkijan ura vaihtui valokuvaajan uraan. Kuvaa myös Suomessa ja Venäjällä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.03.2016   (linkki)

OIKOKATU PHOTO - Open call: Luovan valokuvauksen keskus hakee yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa teossarjaa toteutettavaksi Oikokadulla sijaitseviin valopylväisiin.

Jarmo Hämäläinen: 20 Women
Kuva: Jarmo Hämäläinen.31.3.2016 asti

20 Women on Jarmo Hämäläisen mustavalkoisista henkilökuvista koostuva näyttely. Kuvat on otettu pääasiassa keskikoon kameralla filmille.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti-to klo 10-15.

Digicamera.netin Foorumilta.

Jussi Aalto. Polaroidblipfoto.com/darsa. Päivittäisiä kuvia. Kuvatekstit myös.

Yle, Aurinko sulattaa maisemaa – Katso kuinka kevät hiipii lähemmäs. 10 kuvaa.

Ilta-Sanomat, Ennennäkemättömät kuvat Urho Kekkosesta julki – upeita otoksia Lapin maisemissa. Kuvissa vuosilta 1975 ja 1978 Kekkonen hiihtää ja nautiskelee auringosta ja Lapin luonnosta hovinsa kanssa. Kekkosen henkilääkäri ja ystävä Rikhard Sotamaa otti kuvat.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Seppälän Koulukuvat Oy. Syksy 2016. Työ alkaa 1.8.2016, kesto kolme kuukautta. Ajokortti, Kokkola-Seinäjoki.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa 01.08.2016
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 10.04.2016 klo 23:59

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Undergoes Cosmonaut Training to Become the First Civilian Artist in Space.

Digital Photography School.

 • Are You Obsessed with Shooting Wide Apertures – Here’s Why You Might Want to Hold Back.
  • 1. Depth of field can be way too shallow
  • 2. Bokeh and background blur can get out of hand
  • 3. Vignetting, chromatic aberration, and other optical oddities
  • 4. Use wide apertures sparingly to maximize their impact
 • 11 Stages That Every Photographer Goes Through.
  • 1. Auto mode and how the $@&# do I use this thing!?
  • 2. GEARRRRRR
  • 3. OMG, everything looks so awesome!
  • 4. Shutter speed, aperture, ISO, exposure compensation, white balance, and focal lengths
  • 5. I’m the best photographer ever
  • 6. OMG, everything sucks and I suck
  • 7. Starting to see the light
  • 8. Traveling light
  • 9. Studying other photographers
  • 10. Focus, consistency, and subject matter
  • 11. Zen and a subtle feeling of inadequacy
  • Bonus stage 12 – going to Cuba

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to set up and shoot macro landscapes.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography.

Photographyblog.com, Fujifilm XF 100-400mm F4.5-5.6 R LM OIS WR Review. X-sarjaa. Pro. Säänkestävä. Polttovälivastaavuus 152-609mm. Paino 1375 g. Suodinkierre 77 mm. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 2.000 euroa.

Kamera & Bild, Så ser bilderna ut på tre miljoner ISO från Nikon D5. Nikon D5 kaupoissa. Suomen hinta on 7.000 euroa.

Kamera & Bild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.03.2016   (linkki)

Harri Pälviranta: ASE.doc
 News portrait # 3 (school shooter Auvinen, Finland), 2010.17.04.2016 asti

Valokuvataiteilija, tutkija Harri Pälvirannan (s. 1971) ASE.doc-näyttely koostuu vuosina 2010–2014 tehdyistä teoskokonaisuuksista Uutismuotokuvat (kouluampujat), Jälki ja Suuri asekeskustelu.

Näyttelyn teossarjat kytkeytyvät toisiinsa paitsi temaattisesti myös dokumentaarisen lähestymistapansa kautta. Teosten aiheena ovat aseiden rooli yhteiskunnassa, aseisiin liittyvä uutisointi ja keskustelut, koulusurmat sekä niihin liittyen käsiaseet ja ampuminen ylipäätään.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

RAKKAUDESTA — 20 näkemystä rakkauden monimuotoisuudesta
Kuva: Behi Assadi.29.5.2016 asti

Stadin Aikuisopiston valokuvaopiskelijoiden tuottama näyttely esittää kaksikymmentä näkemystä rakkauden monimuotoisuudesta.

Kuva: Behi Assadi.

Virka Galleria
Kaupungintalo, Sofiankatu 1 / Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki
ma-pe 9-19, la-su 10-16

Mikko Vento: Kun maailma rappeutuu
5.6.2016 asti

Kuva: Mikko Vento.

Näkövammainen valokuvaaja Mikko Vento (synt. 1978) haluaa näyttelyllään haastaa itsensä sekä kannustaa muita ihmisiä jaksamaan eteenpäin vaikeuksista huolimatta.

Näyttelyn kuvat on otettu Ilosaarirockissa, ja pääpaino on ollut esiintyjissä. Osa kuvista on muokattu havainnollistamaan näkövamman vaikutusta näkemiseen.

Vento on julkaissut vuonna 2011 kirjan Festarit omin silmin.

Savonlinnan maakuntamuseo
Riihisaari, Savonlinna
tammi-huhtikuu ti–su klo 10–17
toukokuu ma–pe 9-17, la-su klo 10-17
kesä-elokuussa päivittäin klo 10–17
syys-joulukuu ti–su klo 10–17
7/3/0€
Sisäänpääsy Museokortilla.

Helge Heinosen lehtikuvakokoelma lahjoitettiin Journalistiselle kuva-arkistolle JOKA:lle
Helge ”Hele” Heinonen (1922 – 2012) tuli suomalaisille tutuksi viikkolehti Avusta, jonka valokuvaajana hän toimi 1960 - 1980-luvuilla. Perikunta lahjoitti Helge Heinosen arviolta 300 000 lehtikuvaa sisältävän kokoelman Museoviraston Kuvakokoelmien Journalistiselle kuva-arkistolle JOKA:lle.

Digicamera.netin Foorumilta.

Raakakuva.fi, Pen-F ensivaikutelmia, 20.3.2016. Nyt kun uutta Olympuksen Pen-F:ää on ehtinyt parin viikon ajan kantamaan mukana (ja välillä jopa ottamaan kuvia työkiireiden ohella), on hyvä hetki käydä läpi joitakin ensivaikutelmia kamerasta. Pen-F:n hengen mukaisesti kaikki artikkelin kuvat ovat jpeggejä suoraan kamerasta, lukuunottamatta pientä rajausta ja watermarkin lisäämistä Lightroomissa. Adobe julkaisi tuen raakakuville vasta pari päivää sitten.

Hopeinen Omena.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Photo.net, Featured Member: Bela Molnar.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Binocular Harness?

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, Google Photos Will Now Automatically Create Albums From Your “Best” Photos and Videos.

Pdnonline.com, Lens Review: Sigma 24MM F/1.4 DG HSM A. Täyskennoiselle. Canon, Nikon, Sigma. Suodinkierre 77mm. Hyvä hintalaatusuhde, vaikka ei olekaan tässä luokassa löytyy halvempiakin objektiiveja. Ei säänkestävä. Suomen hinta on 700 euroa.

The-digital-picture.com.

Fotosidan.se, Kameradrönare prövas av högsta instans. Oikeuslaitos ratkaisee, tarvitaanko kuvauslupa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilta-Sanomat, 12 herkkää kuvaa: Maailma otti osaa Belgian suruun.

Yle, Kun selfie ei riitä: Lennokki vangitsee arktiset kuvat Huippuvuorilla. Brasilialaislähtöinen valokuvaaja Fransisco Mattos kuvaa maisemaa miehittämättömistä lennokeista tarjotakseen turisteille kuvia, jotka kertovat Huippuvuorten henkeäsalpaavan komeista maisemista enemmän kuin tavanomaiset maasta otetut valokuvat. Video, kesto 0:56.

Ilta-Sanomat, Kamera suihkussa, pukukopissa, työpaikalla... – salakatselutapausten määrä räjähti. – Kyllä suurin selittävä tekijä taitaa olla teknologinen kehitys, rikosoikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta sanoo.

HS, Kehykset pidentävät valokuvan ikää – kuva voi helposti tuhoutua, jos se on kehystetty väärin. Digivalokuvaus ei ole romahduttanut kuvien kehystämistä. Nykyään ihmiset kehystävät isompia kuvia kuin aikaisemmin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, What Do You Want a Color Photo to Do? Do you want a photograph to transform reality? Or do you want it to be a likeness of reality?

Popular Photography.

Diyphotography.net, 4K macro video makes tabletop landscapes look like ethereal masterpieces.

IR.

Dpreview.com.

Strobist, On Assignment: Leaf and a Dish. Salama auringossa, potretti.

Fotosidan.se, TEST: Panasonic Lumix GX8. Heinäkuussa 2015 julkistettu. 20.3 megapikselin Micro 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera. Kuvanvakaaja rungossa, toimii yhdessä optiikan vakaajan kanssa. 4K video (3840 x 2160) 30/24 fps. 90 astetta kääntyvä elektroninen etsin, 2.360.000 pistettä. Joka suuntaan kääntyvä kolmen tuuma kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Uusi kuvanvakaaja. Säänkestävä. Sarjakuvaus kahdeksan kuvaa sekunnissa. Wi-Fi. Mekaaninen suljin 1/8000s, elektroninen suljin 1/16000s (äänetön). RAW. ISO 100 - 25600. Värit musta tai hopea. Aika iso peilittömäksi järjestelmäkameraksi, paino 487 g. Yksillä akuilla ottaa 330 kuvaa. Ei enää sisäistä salamaa, ulkoiselle salamalle kenkä. Videosta saa kahdeksan megapikselin yksittäisiä still-kuvia. Runko 1000 euroa.

Kamera & Bild, Framtidens fotografer enligt World Press Photo. Joop Swart masterclass, 167 nuorta valokuvaaja ympäri maailmaa, joukossa neljä ruotsalaista ehdokasta.

Kamera & Bild, Snart kan du styra någons ansikte med din kamera.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valokuvauksesta kiinnostuneiden vuosittainen kokoontuminen, Valokuvan Pyöreä Pöytä -tapahtuma, järjestetään jälleen Keski-Pohjanmaan kansanopiston campuksella Kälviällä. Su 03.04.2016 klo 10-18. Vapaa pääsy.
Ohjelmassa:

 • Valokuvataiteilija Sanni Seppo kertoo Poliittisen Valokuvan festivaalin ja Ekofoto- liikkeen tuoreet kuulumiset.
 • Valokuvataiteilija Kati Leinonen kertoo märkälevytekniikasta ja teoksistaan.
 • Northern Impressions – produktio,
  Irma Varrio ja Ari Matti Nikula.
 • Next Generation – young eyes of photojournalism! Näyttelyn kuraattori, valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen ja valokuvaaja Esa Ylijääskö.

Svt.se, Männikön lämpö huokuu arjen kuvissa. Tunnetun suomalaisen valokuvaajan Esko Männikön töitä on esillä Göteborgin taidemuseossa. Näyttelyn opas Sarianna Metsähuone aistii kuvista lämpöä. Video, kesto 2:39. Video, kesto 1:46. 150 Männikön valokuvaa.

Gotech.fi, Sony World Photography Awards -kilpailun Suomen sarjan voittaja on valittu, 15.3.2016. Suomalainen valokuvaaja Matti Virtanen (32) on valittu tänään Suomen kansallisen sarjan voittajaksi suuressa Sony World Photography Awards -valokuvakilpailussa. Voittajakuva ”Mushrooms” (sienet) valittiin parhaaksi yksittäiseksi suomalaisen kuvaajan ottamaksi valokuvaksi kaikkien kilpailun kymmeneen avoimeen sarjaan osallistuneiden keskuudesta.

Polku.net.

HS, Helsinki tahtoo puuttua ”järjenvastaiseen” lakiin – päiväkoteihin halutaan Wilma lippulappusten tilalle. Vanhemmat ihmettelevät, miksi lasten kuvia ei enää saa laittaa sähköpostilla. Nykylaki kieltää välittämästä esimerkiksi lapsen kuvia tai muita yksilöllisiä tietoja hänestä missään järjestelmässä, jossa ei ole erittäin vahvoja suojauksia. Esimerkiksi Helsingissä kodin ja koulun sähköistä yhteydenpitoa hoidetaan Wilma-järjestelmällä, jonka turvallisuus ei riitä Helsingin päiväkodeille.

Älypuhelimista.

Karjalainen, Nettivideot rikkovat helposti tekijänoikeuksia: Harva kyselee lupien perään. Konsertin tai muun esityksen voi kuvata yksityiseen käyttöön vaikka kokonaan, jollei järjestäjä sitä erikseen kiellä. Sen sijaan äänitallenteen luvaton julkaiseminen rikkoo tekijänoikeuslakia.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer.

Digitalcameraworld.com, A beginner’s guide to your camera’s top dial. M, Av, Tv, P, A-DEP jne.

Dpreview.com.

IR.

Digitalcameraworld.com, How to make an infrared image in Photoshop.

Diyphotography.net, Tutorial: How to save overexposed highlights in Lightroom. YouTube-video, kesto 7:40.

Popular Photography.

Fotosidan.se, Alla fotoutbildningar 2016. Ruotsin valokuvauskoulutukset koottuna. Kestot yhdestä vuodesta kolmeen vuoteen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Journalisti, ilmestynyt 17.3.2016. Nro 4 / 2016.

 • Alma, MTV ja Basso Media hävisivät oikeusjuttuja. ...Lehtikuvaajalle työsuhteen perusteettomasta päättämisestä Alma Median on maksettava noin 61 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja noin 32 000 euroa.
 • Tiedon välittäjä. Tampereen yliopiston seuraavaksi journalistiikan vierailijaprofessoriksi valittu Hanna Nikkanen haluaa tiedon kulkevan toimittajasukupolvelta toiselle.
 • Luontosuhdetta vahvistamaan. Heikki Vasamies, 53, on aloittanut Suomen Luonnon päätoimittajana.
 • Joko maksumuurit murtuvat? Journalisti testasi 6 – 7 kertaa viikossa ilmestyvien lehtien verkkosivustojen maksumuurit. Näitä lehtiä on 29.

Yle, "Yhtäkkiä pieni pöllö tuijotti kuusen suojasta" – kolme tarinaa luontokuvien takaa. Kolme kuvaa, kolme tarinaa.

Yle, Katso kuinka kevät hiipii lähemmäs. Pakkanen hellitti otteensa muutamaksi päiväksi ja aurinko valaisi maisemaa. Maaliskuun kuvissa näkyy niin ylväitä joutsenia kuin pehmeitä pajunkissoja. 10 kuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Thephotoargus.com, Faceless Portraits: Intriguing Fine Art Photos by Patty Maher.

Photo.net, Macro Photography Slideshow.

Digital Photography School.

IR, The best creative filters and why I love them (even though my colleagues frown on them). Ja tietenkin kuvaesimerkit.

Earthboundlight.com, Happy Vernal Equinox Day, 20.3.2016. Pohjoinen pallonpuolisko, eteläinen pallonpuolisko. Kevätpäivän tasaus.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Open Mike: Eight Hours. Aika ei enää riitä.

Dpreview.com, How to: iFixit disassembles the Fujifilm X100T.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tuomas Heinonen. Poimintoja.

Yle luonto, Kuvagalleria: Jääpuikkoon takertunut tintti ja varis lihapullan kimpussa, 18.3.2016.

Streetphoto.fi, Kamerapohdintaa, 6.2.2016. En ole tilaamassa Pen-F-kameraa, tai siirtymässä digiin,mutta siihen on tultu tässä blogissa, että on hetkeksi pysähdyttävä pohtimaan asiaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, Simple Tips for Photographing the Night Sky.

ePhotozine.com.

IR, Caffeine Priority: Can a Sony A7R II and a Metabones adapter really handle sports shooting? Tähän asti peilittömien kameroiden automaattitarkennusta ei ole varsinaisesti ylistetty...

Popular Photography, Landscape Is a Free Web Service That Sizes Photos For Any Social Media Channel.

The-digital-picture.com, DPP v.4.4.0 & EOS Utility Updates Now Available... But there's a Catch. Päivitys löytyy (ainakin vielä) vain Canon EOS 80D:n support-sivulta (muidenkin mallien sarjanumerot nähtävästi käyvät).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård, Kuvien luvaton käyttö, onko sillä jotain väliä vai ei? Tämän viikkoisessa Ajatuksia valokuvasta Vlogini osassa 18 pohdin kuvien luvatonta käyttöä. Videon lopussa on muutama linkki vinkki ja uutinen. Ensi viikolla aloitamme yhdessä Matti Sulannon kanssa valokuva-aiheisen viikottaisen Podcastin. Ensimmäinen jakso julkaistaan ensi viikolla ennen pääsiäistä. YouTube-video, kesto 8:40.

HS, Tältä näyttää rakkaus – valokuvaopiskelijat kuvasivat kiintymystä puolisoon, lapsiin, koiriin ja metsään. tadin aikuisopistosta keväällä 2016 valmistuvat valokuvaopiskelijat tarttuivat isoon aiheeseen. Kaupungintalon Virka-gallerian näyttelyssä voi nähdä kaksikymmentä erilaista näkemystä rakkaudesta.

 • Rakkaudesta-näyttely Virka-galleriassa (Kaupungintalo, Sofiankatu 1) 29.5. saakka. Ma-pe 9–19 ja la-su 10–16.

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog. Sateessakin kannattaa kuvata lintuja, 8.2.2016. Tässä alla muisteloa reissultani eli viikonkuvatekstiä kesäkuulta 2010: ...

HS, ”Asunnottomissa lääkäreitä ja insinöörejä” – katujen kulkijoita kuvannut Johanna Kare herättelee ihmisiä auttamaan kodittomia, 13.3.2016. Johanna Kare kuvasi asunnottomien kasvoja palvelukeskuksessa Helsingin Etu-Töölössä. Kareen mielestä muita ihmisiä, esimerkiksi turvapaikanhakijoita, pitää auttaa. ”Mutta ovatko täkäläiset vaarassa unohtua kokonaan?” hän miettii.

Juhani Jalkanen, Virtuaalikuvaus, 9.3.2016. Sattui eilen netissä silmiin artikkeli halvoista virtuaalilaseista ja niiden toimivuudesta. Herätti se verran kiinnostusta, että kävin päivällä ostamassa paikallisesta, artikkelissa mainitusta pohjoismaisesta liikkeestä pahviset lasit 9 eurolla. Lisäksi piti ladata Googlelta puhelimeen ilmainen kuvausohjelma, joka ottaa kaksi hieman toisistaan poikkeaavaa videokuvaa, joista pitäisi syntyä kolmiulotteinen kuva lasien kanssa.

Uusi Suomi, ”Tämä kuva oli haaveena 5 vuotta” – Lempipöllö toteutti luontokuvaajan unelman. Luontokuvausta harrastavan nurmijärveläisen Kimmo Mäkirannan vuosien odotus palkittiin äskettäin, kun hän sai tallennettua harvinaisen kuvan huuhkajasta ja kuusta.

Aikakauslehtikilpailu Edit, vuoden 2015 tulokset. 11 eri sarjaa. Vuoden 2015 aikakauslehtikuvaaja, Juha Törmälä, Image.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digialcameraworld.com, 10 quick action photography tips.

 • 1 Knowledge is power
 • 2 Pre-focus
 • 3 Timing and shutter speeds
 • 4 Try panning
 • 5 Location, location, location
 • 6 Get a long lens
 • 7 Get to know your gear
 • 8 Shoot in burst mode
 • 9 Practice, Practice, Practice
 • 10 Get some inspiration

The Online Photographer, Approaches to a Photograph. Monta eri lähestymistapaa. Mike pääsi kirjoituksessaan vasta alkuun...

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 12 linkkiä.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Popular Photography.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Så skapade Erik Johansson den magiska bilden. YouTube-video, kesto 3.25. Sekä poddradio.

Kamera & Bild, Calle Rosenqvist – 1825 dagar av bilder. Kolumni. Viisi vuotta Kamera & Bild -lehdessä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Strobotti.com.

 • Tapahtumakuvausta MLL:n Uudenmaan piirin 65v juhlassa, 10.3.2016. Ajatus dokumentaarisesta kuvauksesta on tuntunut minusta pelottavan kaoottiselta ja sattumanvaraiselta. Viime viikolla minulle kuitenkin tarjoutui mahdollisuus yhdistää kuvausharrastus hyväntekeväisyyteen, joten oli hyvä tekosyy yrittää päästä tällaisesta pelosta eroon. Olin siis kuvaamassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin 65-vuotis juhlassa Helsingin Casinolla.
 • High-key kuvia yksivuotiaan kanssa, 23.2.2016. Kuvattavana oli tällä kertaa vuoden ikäinen Malin, eli homman nimi oli lapsikuvausta salamavaloilla sisätiloissa. Kuvauspaikkana toiminut olohuone oli kuvaamisen kannalta ahdas, mutta siitä selvittiin hieman laajakulmaisella Sonyn 35mm objektiivilla. Olkkarisetuppi koostui kolmesta Yongnuon käsisalamasta valkoisen lakanan toimiessa taustakankaana. Koska emme saaneet lakanan ryppyjä oikenemaan tyydyttävästi, päätin kokeilla high-key -tyyppistä lähestymistapaa kuviin ja siis ylivalottaa taustakankaan täysin valkoiseksi ja antaa korkovalolla vielä lisävaloa mallin takaa.

HS, Jalkapallolegenda Oliver Kahnin lapset veivät jutun Euroopan ihmisoikeus­tuomioistuimeen. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa käytiin oikeutta siitä, onko Saksa epäonnistunut ylläpitämään jalkapallolegenda Oliver Kahnin lasten oikeutta nauttia yksityis- ja perhe-elämän kunnioitusta. Juttu koski lasten valokuvien julkaisua lehdissä siitä huolimatta, että heidän kuviensa julkaisu oli kielletty oikeudessa aiemmin.

Kuningaskuluttaja, Kauanko tavaran pitää kestää? Virhevastuu kattaa vikoja ilman takuutakin. Tavaran myyjällä tai valmistajalla on vastuu tuotteen virheistä sen oletetun kestoiän ajan. Laki sanoo, että kestoikä määrittyy sen mukaan "mitä kuluttajalla yleensä on sellaisen tavaran kaupassa perusteltua aihetta olettaa".

Valokuvatorstai, 401. haaste, 17.3.2016. "Symmetria".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Rescue Dog Becomes a Brave Lion in These Magical Photos.

Digital Photography School.

Photo.net, Macro Photography Slideshow.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to set custom white balance for perfect colours.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, What's the Purpose of Taking More Photographs? Vuonna 2013 pelkästään Facebookiin ilmestyi joka päivä 350 valokuvaa. Pointti pitäisi olla tämä: mitä enemmän kuvia ottaa, sitä tarkemmin voisi valita esille laitettavat kuvat.

Pdnonline.com, Sponsored Video: Spider Holster NEW Spiderlight Hand Strap. Kickstarter. Peilittömille. Vasta alustavat tiedot. Ei esim. hintaa.

Kamera & Bild, Fotografiska kritiserar fritt inträde till statliga museer. Valitettu Ruotsin kilpailuvirastoon. Helmikuun alusta useimpiin valtion museoihin ei ole ollut sisäänpääsymaksua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pallopanoraamablogi.

 • Yksi toteutusmahdollisuus peilittömän vaihdettavalle infrapunasuotimelle, 28.2.2016. Perinteisesti infrapunamodatussa kamerassa infrapunan päästösuodin on heti kennon päällä, poistetun infrapunan estosuotimen tilalla. Se on helpoin ratkaisu, mutta ei mahdollista infrapunasuotimen vaihtoa lennossa toiseen, jos esimerkiksi haluaa vaihtaa värikkäistä 720 nanometrin suotimen kuvista mustavalkoisiin 850 nm:n suotimen tarjoamiin kuviin. Toinen ratkaisumalli on käyttää suotimia objektiivin edessä, mutta se ei toimi tietenkään suodinkierteettömien tai hyvin laajakulmaisten objektiivien kanssa (esim. kalansilmät). Lisäksi hyvin isot suotimet, vaikkapa teleobjektiiveihin, maksavat kolminumeroisia summia.
 • Täysnyypän Hugin-käyttöohje, 4.3.2016. Yksinkertaisimmillaan panoraaman saa Huginissa aikaiseksi noin viidellä klikkauksella, mutta assistantin käyttö ei opeta mitään Huginin käytöstä noin käytännön tasolla joten lienee parempi sukeltaa tässä oppaassa ohjelmaan vähän syvemmälle. Seuraavassa siis lyhyt ohjeistus Huginin yleisimpiin toimintoihin panoraamakuvaajan vinkkelistä. (lyhyt? p.o. pitkä...).
 • Suomen suurinta kaukoputkea ihmettelemässä Artjärven Tähtikalliolla, 14.3.2016. Viikonloppuna tuli pyörähdettyä Ursan Tähtikallion havaintokeskuksessa Orimattilan Artjärvellä. Tähtikalliolla on Suomen ja varmaan pohjoismaidenkin suurin visuaalikäytössä oleva kaukoputki, peililtään 91-senttinen Astrofox.
 • Geostationääristen satelliittien keväinen kirkastuminen paljastavissa kuvissa! 15.3.2016. Tähtikalliolla käydessä (ks. edellinen blogipostaus) tuli mieleen koettaa taas kuvata geostationäärisiä satelliitteja kuten viime syksynä. Kevät- ja syyspäiväntasauksen molemmminpuoliset viikot ovat siihen parasta aikaa, koska Aurinko paistaa satelliittien suurikokoisiin aurinkosähköisiin kennoihin sopivassa kulmassa. Muulloin nuo satelliitit ovat hyvin himmeitä ja täten vaikeita kuviin saatavia, koitettu on.

Polku.net, Mikko Halonen, Teerien kevätkarkelot. 15.3.2016. Kuvia ja tekstiä.

Yle Luonto, Kuvagalleria: Järeä jääseinä ja sulavat maastot, 11.3.2016. Maaliskuuta on eletty kuluneen viikon aikana varsin lauhoissa merkeissä. Sääkuvaajat ovat tallentaneet paikoin jo jäistä vapautuneita vesiä ja monenlaisia jäämuodostelmia.

Polku.net, Nordic Nature Photo Contest 2016 (NNPC). 10.3.2016. Vuosittain Norjassa järjestettävän luontokuvakilpailun tulokset on julkistettu 10.3.2016. Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin noin 4000 kuvaa. Kilpailun on voittanut ruotsalainen Mats Anderson tällä kuvallaan:...

Hämeenlinnan kaupunki, Luonto ja vesi –teemavuoden valokuvakisan talvi-kisa ratkaistu. Luonto ja vesi –teemavuodeksi ideoitiin valokuvakilpailu, johon saavat osallistua kaikki omilla kuvillaan. Kilpailussa on neljä osakilpailua neljän vuodenajan mukaan. Kisakuvien täytyy kuvata Hämeenlinnan luontoa ja vettä. Talvi-kisa oli avoinna 19.1.-28.2.2016 välisen ajan ja siihen osallistui noin sata kuvaajaa 347 valokuvalla. Kilpailukuvat ovat nähtävillä Facebook-albumissa.

 • Maaliskuun alussa käynnistyi teemavuoden kevät-kuvakilpailu, johon on tullut jo yksittäisiä kuvia. Kevät-osakilpailuun voi osallistua 30.4.2016 saakka. Ohjeet osallistujille.

Suomimobiili.fi, Testissä ASUS MX27UQ, Huippuluokan 4K-näyttö. 750 euroa. Bang & Olufsen kaiuttimit. 178 asteen katselukulma. 3,840 x 2,160. Kuvasuhde 16:9. Arvosana 93%.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Testissä Galaxy S7:n kamera: Oikea peto hämäräkuvauksessa. Aikaisemmissa Galaxy S -malliston puhelimissa käytettiin 16 megapikselin kennoa, mutta Galaxy S7:ssä on "vain" 12 megapikselin kenno. Joku voi ehkä huomata eron tarkkuudessa kuvia zoomailessaan, mutta neljän miljoonan pikselin uhraaminen 12 miljoonan suuremman pikselin tähden oli kuitenkin hyvä ratkaisu. Samalla kun pikseleiden määrä putosi neljäsosalla, kasvoi niiden koko myös neljänneksellä 1,12 mikronista 1,4 mikroniin. Käytännössä pikseleiden koon kasvu vähentää kohinan määrää kuvissa. Hinta noin 850 euroa (32 gigatavua tallennustilaa), ilman Edge-toimintoja noin 750 euroa.
 • Kauppalehti, Ilmainen sovellus kertoo, mitä näet lentokoneen ikkunasta.

Featureshoot.com, The Hilarious Winners of the Comedy Wildlife Awards Prove that Animals Have a Sense of Humor.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com.

ePhotozine.com, Photographing Your Town At Night.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 4 ways to keep camera shake at bay.

Fotosidan.se, Nu öppnar ny scen för fotokonst i Stockholm. Skeppsholmen. Kansainvälistä valokuvataidetta. Kesäkuun lopussa tilat kasvavat 470 neliömetriin. Myös myymälä + kahvila.

Kamera & Bild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.03.2016   (linkki)

Hanna Råst: Pine Needles
Kuva: JHanna Råst.3.4.2016 asti

Hanna Råstin näyttely Pine Needles kertoo lapsuuden haavoittuvuudesta ja valokuvan roolista identiteetin määrittelijänä, sekä muistojen luojana ja kertojana.

“Menneen hyväksyminen on välttämätöntä oman itsen ymmärtämiselle. Muistojen häilyvyys ja muistamattomuus askarruttivat minua. Halusin töilläni tarkastella lapsuuteen ja kasvamiseen liittyviä tunteita, kuten surua ja vihaa”, Råst kertoo.

Töissään Råst yhdistää vanhoja käsiteltyjä kuvia uusiin.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su 11-18

Pekka Homanen: Cyan on kosketus
Kuva: Pekka Homanen.2.4.2016 asti

Paltamolaisen valokuvaajan Pekka Homasen näyttely esittelee vanhalla cyanotypia-tekniikalla vedostettuja maisemakuvia.

Pekka Homanen on klassisen filmiajan koulutuksen saanut valokuvaaja, joka aloitti ammattikuvaajana jo vuonna 1978 perustamalla ensimmäisen kuvaamonsa Paltamoon.

Homanen sai vuonna 2015 Finnfoton apurahan vanhojen valokuvavedostusmenetelmien opetteluun ja tunnetuksi tekemiseen sekä näyttelyiden järjestämiseen.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

Digicamera.netin Foorumilta.

Jääkaappi, timosoasepp.com, Ajatuksia ja kokemuksia Fujifilm X-pro 2, 15.3.2016. Kun muistelen aikaa jolloin pääsin kokeilemaan Fujifilmin uutta tulokasta X-Pro 2sta ensi kertaa, meni se suurinpiirtein näin..

Ilkka Rytkönen, www.ilkansivu.net, Lapin kierros 12.6. – 17.6.2010. 15.3.2016. Paljon kuvia, paljon tekstiä.

Vantaan Sanomat, Fotofinlandia-voittaja: Pelko on osa elämää. Fotofinlandian voittaja Yehia Eweis otti kuvan pojastaan Valosta eräänä arkiaamuna keittiössä. Kuvan nimi on Muiden vielä nukkuessa. Se on osa Älä pelkää -sarjaa, jolla Eweis voitti Suomen arvostetuimman valokuvakilpailun. Muutaman kuvan Eweis on koostanut monikuvatekniikalla, tällainen on esimerkiksi Muiden vielä nukkuessa. – Objektiivin suuri aukko, jotta syväterävyys on mahdollisimman kapea. Kuvaan ensin pääkohteen, ja sitten ryhdyn räpsimään kuvia ympäriltä. Kuvat yhdistän tietokoneella, Eweis kertoo.

Pingstate.nu. Aikajärjestyksessä uusimmasta. (pinkkarin foorumi on nykyään suurelta osin työpaikkailmoja...).

Länsi-Suomi, Kameran kanssa ei kannata tirkistellä.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Vannetukku.fi Oy, Kouvola, vannetukku.fi Oy Kouvola, Kouvola. Etsitään Kouvolassa asuvaa freelance valokuvaajaa vanteiden tuotekuvauksiin. Etsittävä henkilö on innostunut valokuvauksen harrastaja tai ammattilainen. Savuton työpaikka.

Työpaikan osoite Hitsaajantie 1, 45130 KOUVOLA
Palkkaus Sopimuksen mukaan.
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Freelancer Video-/ Valokuvaaja, 5 paikkaa, JS Suomi Oy, Turku-Pori-Vaasa-Seinäjoki-Kokkola. Yhden videon kokonaispituus on noin 1 minuutti 20 sekuntia. Kohtaukset kuvataan ilman ääntä. Oma kamera, jalusta ja auto tai mahdollisuutta saada ne käyttöön. Oma yritys tai toiminimi.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photojournalist Cristina Mittermeier on Conservation, Hope, and What It Means to Take Pictures that Matter (Sponsored).

Thephotoargus.com, 35 Superb Examples of Still Life Photography. Vähän ohjeitakin, 35 kuvaa.

Popular Photography, 2015 Readers' Photo Contest Gallery: Winners and Finalists. 53 kuvaa.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Photo.net, The Human Face of Climate Change. Kahden potrettikuvaajan kirja.

Digitalcameraworld.com, How to set up a tripod the right way.

Pdnonline.com.

The-digital-picture.com, UniqBall UBH 45X Ball Head Review. $540. Hm.

Kamera & Bild, Han tog hem första priset i internationell fototävling. Sony World National Award, osakilpailu Sweden National Award.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.03.2016   (linkki)

Jaana Maijala, All is Moving but All is Shapeless
Kuva: Jaana Maijala.27.3.2016 asti

Jaana Maijalan näyttelyssä All is Moving but All is Shapeless vuorten huiput ja meren pinta toistuvat sekä piirrosten että valokuvien muodossa.

Maijalalle tärkeitä lähtökohtia ovat oman kokemusmaailman absoluuttisuuden kyseenalaistaminen, havainnon epävarmuus ja sen ainutkertaisuus.

Jaana Maijala (s. 1984) on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2013. Oman työskentelynsä ohella hän toimii myös Maanantai-kollektiivissa. All is Moving but All is Shapeless on Maijalan ensimmäinen yksityisnäyttely Helsingissä.

Valokuvagalleria Hippolyte,
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Milja Laurila, Un problème féminin
Kuva: Milja Laurila.27.3.2016 asti

Milja Laurilan teoksessa Un problème féminin taiteilija on käyttänyt vanhoja arkistovalokuvia ja rajannut kuvat siten, ettei henkilöiden kasvoja näy.

Poistamalla kuvatekstit ja irrottamalla arkistokuvat kontekstistaan taiteilija asettaa valokuvat haastavaan tilanteeseen: ”Annan niille tilaisuuden puhua itse, omalla äänellään. Mutta puhuvatko ne? Luulen, että ne seisovat tyytyväisinä omassa hiljaisuudessaan ja antavat katsojan arvuutella, ” pohtii Laurila.

Milja Laurila (s. 1982) on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston valokuvataiteen koulutusohjelmasta 2010. Laurilan teosten materiaalina ovat pitkään olleet vanhat valokuvat.

Valokuvagalleria Hippolyte, Hippolyte Studio
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta.

Joni Niemelä, Nitrok, Ethereal Silence. 12 kuvan sarja.

Timon poikkitiedepalsta, Haittaako, jos menee vähän yli? 13.3.2016. Lisää mv-negojen digitoinnista kiinnostuneille.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Focusoiva Oy, Espoo. Työ alkaa elokuun alussa ja kestää kolme kuukautta. Ajokortti tarpeen, talon puolesta tarvittaessa auto. Samoin kuvauskalusto. Koulukuvaus.

 • Työpaikan osoite 02330 ESPOO
  Palkkaus sopimuksen mukaan
  Työ alkaa 09.08.2016
  Työaika kokoaikatyö
  Työn kesto 3 - 6 kk
  Haku päättyy 14.04.2016

Iltalehti, Windows 10:n tyrkytys yltyi - asennus alkanut automaattisesti osalla Windows 7:n käyttäjistä. Keskustelupalsta Redditissä kirjoittelevat, vanhempien Windows 7:n käyttäjät kertovat, että Windows 10 on lähtenyt asentumaan, vaikka he eivät ole antaneet siihen lupaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Steve McCurry’s Unforgettable Photos of India, Shot Over 3 Decades.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

 • Retro through-and-through: Fujifilm X-Pro2 Review.
 • Lippulaivamalli X-Pro1:n seuraaja, kaikki uutta. Peilitön järjestelmäkamera, 24 megapikselin kroppisensori, 1.5x. ISO 51200, tukee pakattua RAW-muotoa. Tarkennus on Fujin mukaan nyt X-sarjan nopein. Säänkestävä runko. Kaksi sd-korttipaikkaa. Yhdistetty optinen/elektroninen etsin (92%), elektroninen etsin 2.36 megapikseliä. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.62 miljoonaa pistettä. 1080/60p video. Wi-Fi. Pohjimmiltaan mittaetsintyyppinen kamera. 273 tarkennuspistettä, mahdollisuus valita myös 77 tarkennuspistettä nopeampaan valitsemiseen. Kuusi painiketta, joihin kameran käyttäjä voi itse valita haluamansa toiminnon. Mikrofoniliitin, ei kuulokeliitäntää. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa (optinen etsin), 250 kuvaa (elektroninen etsin). Arvosana 83%. Suomen hinta on n. 1900 euroa.
 • Sigma claims new firmware makes 150-600mm F5-6.3 AF up to 50% faster.
 • Nissin adds radio receiver unit to Air system for branded flash units. Canon, Nikon, Sony. Nissin Air R unit £59.94, Nissin Commander Air 1 transmitter £109.98.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, How to turn your DSLR into a pinhole camera.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, The Retro Pen F. Vähän vertailua Leica IIIf -malliin.

Lensrentals.com, blog, Mythbusting: Parfocal Photo Zooms. Polttovälin vaihtuu, tarkennus säilyy.

IR, Will Sony’s next lens-style camera focus on selfie-shooters?

Pdnonline.com, 13 Powerful Peripherals for Your Still and Video Workflow. Lyhyt esittely, hinnat.

 • Lexar Professional Workflow HR2
 • Wacom Color Manager
 • Eizo Coloredge CS270
 • X-rite Colorchecker Video
 • Sekonic Spectromaster C-700
 • Delkin Devices Picture Stick
 • Benq SW2700PT
 • Tether Tools Boost Core Controller
 • Datacolor Spyder5Studio
 • Otherworld Computing USB-C Dock
 • Sandisk Cfast 2.0 Card Reader
 • Epson V850 Pro
 • Plustek Opticfilm 135

Popular Photography, The World Drone Prix Races Crowned the World's Fastest UAV Pilot. YouTube-video, kesto 10:25. Dubai. 15-vuotias voitti, $250.000.

Photographyblog.com, Godox Portable Power Inverter. Uutuus. $799.

Fotosidan.se, Mats Andersson är Årets nordiska naturfotograf. Kilpailussa kaikkiaan 4.500 kuvaa (yhdellä kuvaajalla monta kuvaa). Norjalainen Natur&Foto -lehti.

Kamera & Bild, Fototävling upprör – bilderna används i kommunens marknadsföring. Norrköpingin kunta. Kuvakilpailun säännöt eivät ihan kohdallaan.

Fotosidan.se, Poddradio: Stan vemdåsaru?

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Mika Karhulahti, Pelivara.com.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Maaliskuun kuvaaja 2016. Olen Teemu Hujanen Kokkolasta. Valokuvausharrastus muuttui ammatiksi vuoden 2015 alussa, kun perustin oman yritykseni ja samaan aikaan aloitin suorittamaan kuvallisen ilmaisun perustutkintoa Visuaaliviestinnän Instituutissa

Yle, Robottikopterit valvovat pian ihmisiä ilmasta – suomalaistekniikkaa myydään Eurooppaan. Miehittämättömiä ilma-aluksia voidaan pian käyttää suojeltavien alueiden vartioinnissa perinteisen kameravalvonnan rinnalla. Robottikopterit soveltuvat myös sähkö- ja voimalinjojen kunnon tarkastamiseen sekä maastokartoitukseen. Drooneista ja niihin kehitetyistä sovelluksista on tulossa lähivuosina merkittävä vientituote suomalaisyrityksille.

Facebook, Kuvajournalistit. Kuvajournalismi 2015 -kilpailussa palkitut työt ovat nähtävillä vielä 20.3. saakka Sinebrychoffin taidemuseolla Helsingissä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com, From another planet: Venus LAOWA 15mm F4 Wide Angle Macro quick review. Kiinalainen. Suodinkierre 77mm. Paino 410 g. Nikon F / Canon EF / Pentax K / Sony A, E, FE / Fuji X / m43. Shifting lens mount, perspektiivikorjailuun, säätäminen ei helppoa (sopii paremmin, jos käytössä kroppikenno). Manuaaliobjektiivi, mutta helppo käyttää. $499.

ePhotozine.com, 39 Top Portrait Photography Tutorials. Linkit tutoriaaleihin.

The Online Photographer, Open Mike: A Beautiful Enlarger.

Earthboundlight.com, Where Did That Hour Go? 13.3.2016.

Petapixel.com, Ep. 55: Canon Disappoints With Its EOS Rebel T6. Podcast. Kesto 27:12.

Pdnonline.com, Object of Desire: RED Scarlet W. Runko $9,950.

The-digital-picture.com, Canon EOS 1D X Mark II Owner's Manual Now Available.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Kerro kun ostit kuvaukseen liittyvää tavaraa, osa 2 (Sana on melkein vapaa).
 • Valokuvauksen led valot (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Käytettyjen Canonien arvo (Aloitteleva digikuvajaa kysyy). Kuolinpesä. Canon 5d mark ii. Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS USM. Canon EF 17-40mm f/4 L USM. Sitten on tietysti iso läjä kaikkea peruskamaa, latureita, salamoita, kameralaukku, pari jalustaa ym. mutta niistä nyt emme oleta rikastuvamme....
 • Canon 7D mk2 :n raw-kuvat eivät näy esikatselussa (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Olkalaukku tripodille (Digikuvaus).
 • Olyn päivitys ei onnistu? (Minolta, Olympus). Eipä vaan tuo päivitysohjelma löydä kameraa, Pen 7 on kyseessä. Sama juttu omenalla sekä wintoosalla? (monenlaista yritystä, ei taida onnistua...).
 • voitteko uskoa? (Optiikka). ...Eli onko mahdollista, että kuvan laadussa tuo monta kertaa edullisempi pancake pesee Sigman?
 • Canon 70D + Canon 135mm f/2 vai 100mm f/2.8 (Optiikka).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tässä tältä illalta Imatran Mellonmäeltä parit. Tähtiviiruja ei kerenny kertyä kun vajaa puol tuntia akun hyydyttyä. (uusimmat).
 • UVA-kuvausta (ultravioletti A) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olen viimeaikoina modaillut kameroita harmaasävyiksi ja niillä on sitten kuvattu vetyalfa-kapeakaistaa taivaalta ja 950/1000nm infrapunaa. Kuitenkin vastetta löytyy useimmissa kennoissa kohtuullisesti tuonne UVA-alueelle niin miksipä en testaisi myös sitä aluetta.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Helsingin katuja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Bonden behövs - maanviljelijöiden mielenosoitus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin osoittamassa solidaarisuutta maanviljelijöille ja ulkoiluttamassa kameraa. Suvussani on maanviljelijöitä, läheiset ystäväni ovat maanviljelijöitä ja itse asun maaseudulla, vaikka pääkaupunkiseudulla. Maaseudun hyvinvointi ja maanviljelijöiden ajamat asiat ovat läheisiä.
 • Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tonskulus. Vaikka telepönöt eilispäivää ovatkin, tässä nyt siitä huolimatta muutama perus tämän päivän karakierrokselta :)
 • Telepönöt on niin eilispäivää.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Sorsakuvat otetaan nykyään laajiksella mahdollisimman kaukaa, että juuri ja juuri eroittaa mikä lintu on kyseessä. Telepönöt on nykyään niin out!

Yle, Fotofinlandia-voittaja Yehia Eweis yllättyi menestyksestään, 12.3.2016. Valokuvaaja Yehia Eweis on yllättynyt Fotofinlandia-voitostaan. Palkitut kuvat on alunperin koottu valokuvaajan kotikylässä Lohjan Sammatissa pidettyyn kesänäyttelyyn. Yehia Eweis kertoo nyt kuuden kuvan nimet ja tarinat niiden takaa. Alkuperäisessä, 20 000 euron Fotofinlandia-palkinnon saavuttaneessa kuvasarjassa on 19 otosta.

Peter Forsgård, Ajatuksia 360-videoista, 11.3.2016. Tämän viikkoisen Vlogini aiheena on 360-videot. Se on kuvattu Ricoh Theta S 360-videokameralla. Parhaiten saat katsottua sen kännykällä ja YouTuben omalla applikaatiolla. Kesto 7:40.

Maaseudun Tulevaisuus, Digiarkisto Finna kerää kävijöitä: valokuvia, kirjoja, videoita ja nuotteja kaikkien ulottuville.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Quick Look: Parallelism in Landscape Photography.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Herb Ritts. 1990-luvun muotikuvaaja.

Kamera & Bild, Peter Rosén fotar i ljusets mekka. Lappia kuvaava. Reportaasi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Kotimaa, Älypuhelinten käyttö vapautui psykiatrisilla osastoilla – seuraus: Holtitonta törsäystä ja muiden potilaiden salakuvausta. Puhelinta ei enää saa takavarikoida psyykkisesti sairaalta potilaalta, kun hän tulee osastohoitoon. Esimerkiksi maniaa sairastaville tämä tuo mahdollisuuden törsätä valtavia summia nettikaupoissa. Jotkut ovat myös kuvanneet muita potilaita salaa ja ladanneet kuvia sosiaaliseen mediaan.

Tys.fi, Jo 50 vuotta opiskelija-asumista - jaa kuvasi ja muistosi Instagramissa.Juhlavuoden kunniaksi TYS järjestää nykyisille ja entisille asukkailleen valokuvakilpailun, jossa palkitaan parhaat kuvat opiskelija-asumisesta ennen ja nyt. Ensimmäinen palkinto on n. 450 euron arvoinen kamera, seuraavat 10 saavat palkinnoksi selfie-kepin. Voittajat raati valitsee vuoden lopussa ”tykkäysten” perusteella.

Ilta-Sanomat, Helsingin keskustassa lensi kaksi pienkopteria luvatta. Toinen koptereista oli Iltalehden. Lehdestä vahvistettiin asia STT:lle. Iltalehdestä kerrottiin, että toimitus ei tiennyt, että ilmakuvaamiseen alueella tarvitaan Liikenteen turvallisuusviraston Trafin lupa. Senaatintori ja sen läheisyys kuuluvat Kruununhaan ilmailukieltoalueeseen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Thephotoargus.com, Here and Now: Cool Conceptual Portraits by Nate Bittinger.

Digitalcameraworld.com, How to stop mirror bounce on Canon and Nikon DSLRS.

Pdnonline.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 12 linkkiä.

The Online Photographer, Panasonic Dual I.S. Panasonic GX8.

The-digital-picture.com, Behind the Scenes: Toy Photography by Felix Hernandez Rodriguez. Video, kesto 4:53.

Fotosidan.se, Mats Andersson är Årets nordiska naturfotograf. Kuusi kategoriaa. 4500 kuvaa mukana kilpailussa.

Fotosidan.se, SE BILDEN: Gatufotopodden - gatufotoporträtt med Knut Koivisto.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamerakoulu.fi, Marko Rantanen haastattelussa, 9.3.2016. Kööpenhaminan ja Suomen välillä töitä tekevä Marko on todella kovan luokan ammattilainen niin valokuvauksessa kuin elokuvaohjauksessa. Monipuolisuuden lisäksi hänellä on todella tunnistettava tyyli, johon kuuluu harkittu valaisu ja tarinalliset lavasteet.

Vesa Koivunen, Nerokkain idea ikinä! 10.3.2016. Videoblogi jatkuu. Nyt ollaan Detroitissa.

Ilta-Sanomat, Asianajaja Axl Smithin seksinauhoista: ”Ilman muuta olisi pitänyt pyytää suostumus”. Rikoslaki salakatselusta ”Joka oikeudettomasti teknisellä laitteella katselee tai kuvaa 1) kotirauhan suojaamassa paikassa taikka käymälässä, pukeutumistilassa tai muussa vastaavassa paikassa oleskelevaa henkilöä taikka 2) yleisöltä suljetussa 3 §:ssä tarkoitetussa rakennuksessa, huoneistossa tai aidatulla piha-alueella oleskelevaa henkilöä tämän yksityisyyttä loukaten, on tuomittava salakatselusta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.”

TE-palvelut, Muotokuvaaja, fotomyyjä, Fotoman Oy, HYVINKÄÄ, Hyvinkää. Myyntityö, asiakaspalvelu, studiokuvaus, kuvankäsittely.

Työpaikan osoite Uudenmaankatu 5-9, 05800 HYVINKÄÄ
Palkkaus TES-mukainen
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 01.05.2016, tai sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö, 7,5h
Työn kesto 6 - 12 kk, Mahdollisesti vapautuu vakituinen työsuhde 15.11.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Kuusisaari Designs Oy, Oulu. Kiinteistövälitysliike. Valokuvaaja.

Työpaikan osoite 90100 OULU
Palkkaus Laskutus sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö, Vaihteleva
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 24.03.2016

Valokuvatorstai, 400. haaste, 10.3.2016. "Varjo".

Valokuvatorstai, 399. haaste, 3.3.2016. "pöly".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Canonilta uutta.

The Online Photographer, More on Micro 4/3 vs. Medium Format (Mike's View).

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Photo.net, Sony a6300-First Impressions.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, What's Your Niche?: Joe Gold, Jewelry Photographer.

Dreview.com, Cream of the crop: Sigma 50-100mm F1.8 real-world samples.

IR.

Fotosidan.se, Fotografslakten fortsätter. Lehtikuvaaja on uhanalainen laji.

Kamera & Bild, Tio spännande föredrag om bildjournalistik.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.03.2016   (linkki)

Lauri Rotko ja Jukka Rapo: Dreaming of the Sea
Kuva: Lauri Rotko.29.5.2016 asti

Lauri Rotkon ja Jukka Rapon valokuvanäyttelyn aiheena on Itämeren elämä ja kuolema.

Rotko työskentelee meren pinnan yläpuolella havainnoiden merta ja ihmisen suhdetta mereen. Rapo puolestaan sukeltaa Rotkon kuvaamiin maisemiin ja paljastaa veden pinnan alle kätkeytyvän lohduttoman totuuden.

Kuva: Lauri Rotko.

Pohjanmaan museo
Museokatu 3, Vaasa
ti-to klo 11-18, pe-su klo 11-16
7/5/0€
Sisäänpääsy Museokortilla.

Arto Ketola: Talven taikaa
31.3.2016 asti

Kuva: Arto Ketola.

Keravan kirjaston ikkunagalleria
Paasikivenkatu 12, Kerava
Ikkunagalleria on avoinna ympäri vuorokauden

Digicamera.netin Foorumilta.

Timon poikkitiedepalsta, Köyhän miehen densitometriaa, 9.3.2016. Köyhän miehen densitometriaa poikkitieteellisessä. Vanhan liiton fotareita saattaisi kiinnostaa.

HS. Maailma kuvina. Kussakin 7 - 11 kuvaa.

Vesa Koivunen, Läski videoblogittelee, 9.3.2016. ...pakkauspuuhat. YouTube-video, kesto 11:28. USA:aan menossa...

HS, Kuvat lasten arjesta, peloista ja ystävyydestä voittivat Fotofinlandian, 4.3.2016. Yehia Eweis tallensi lasten elämää Älä pelkää -valokuvasarjaansa.

HS.

Voice.fi, Miksi hääkuvaus maksaa niin paljon? Katso havainnollistava kaavio. Helsinkiläinen valokuvaaja julkaisi blogikirjoituksen hääkuvaukseen liittyvistä kovista faktoista.

MTV, Suositut pilvipalvelut vertailussa – hinnoissa ja ominaisuuksissa huomattavia eroja. Laitoimme vertailuun neljä suosittua palvelua: Dropboxin, Google Driven, Applen iCloudin sekä Windowsin OneDriven.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Surreal Poetry: Fine Art Photography by Erika Zolli.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best camera settings for preserving detail in high-contrast scenes.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Popular Photography.

Fotosidan.se, TEST: Sony A7S II. Täyskennoinen järjestelmäkamera, 12 megapikselin sensori, ISO 50 - 409,600. 4K video. Full HD 120 kuvaa sekunnissa, 4x/5x hidastus. Kuvanvakaaja rungossa. Äänetön suljin. Viisi kuvaa sekunnissa. 169 tarkennuspistettä, nopea ja tarkka tarkennus. Säänkestävä. Elektroninen etsin (2.359 miljoonaa pistettä), iso kuva. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö (1.228 miljoonaa pistettä), ulkonakin saa selvän. Sonyn käyttä on sujuvaa ja nopeaa. Wi-Fi. Paino 625 g. Salamakenkä. Suljin 500.000 laukaisua. Yksillä akuilla ottaa 310 kuvaa. Suomen hinta on 3.500 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Julkaistua 748 & Näyttelykuvia 1028: Kotimaani ompi maailma. 6.3.2016. Viime viiko torstain Kansan Uutisissa (9/16) ilmestyi juttuni Poliittisen valokuvan festivaalista (PVF) Suomen valokuvataiteen museossa ja Galleria Kontupisteessä Helsinki (19.2.–30.4.) sekä Stoassa (19.2.–24.4.): ...

Peter Forsgrård, Kuva&Kamera messuilta 360-videoita. 5.3.2016. Muutama video lisää, kaikkiaan seitsemän YouTube-videota, kestot alle ja päälle kolme minuuttia.

HS, Valokuvaus hölmistyy vauhdilla, kirjoittaa esseisti Antti Nylén, 5.3.2016. Kirja-arvostelu. Professori Merja Salon haastatteluaineistoon perustuva tutkimus Jokapaikan valokuva seuraa alan käänteitä Suomessa 1990-luvun alusta nykyhetkeen neljällä valokuvauksen alueella: lehtityössä, studiokuvauksessa, valokuvataiteessa ja kameraharrastuksessa. Tapahtumat ovat dramaattisia ja kerronta vetää. Laitteiden teknisiä piirteitä käsitellään maltillisesti. Itse olisin sitä puolta jaksanut enemmänkin.

Madcraft-blog, MadCraftin Lightroom presetit – Alkuvuosi 2016, 7.3.2016. Tykkään käyttää pelkästään Lightroomia meidän keikkareissujen kuvien käsittelyyn. Jokaista eri tapahtumaa varten teen oman luukin, josta tallennan Lightroom presetin. Yleensä oon pistänyt jakoon aina yhden presetin kerrallaan presetin tapahtumaan liittyvässä postauksessa, mutta nyt ajattelin koota yhteen kaikki presetit 2015 lopun ja 2016 alun väliltä.

Ilta-Sanomat, Kopterikuvausta ja oma sometuottaja - häiden kuumimmat asiat tällä hetkellä. Kauko-ohjattavat kuvauskopterit ovat siirtyneet häävalokuvaajien varustelaukkuun ainakin Yhdysvalloissa. Kopterikuvausta pidetäänkin häiden kuumimpana asiana tällä hetkellä.

Mobiili.fi, Applen liikkuvat kuvat sujahtavat nyt Google Photosiin. Googlen kuvien säilytykseen tarkoitettu Photos-sovellus on päivittynyt iOS-laitteilla. Uudistuksiin lukeutuvat muun muassa Live Photos- ja iPad Pro -tuki.

Stara.fi, Suomalainen valokuvaamo varasti muiden kuvat – someraivo repesi. Ulvila. Kaikki julkisuus ei ole hyvästä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 6 surefire ways to improve sharpness in your images.

 • 1. Insure your shots with a minimum shutter speed
 • 2. Know when not to use focus-and-recompose
 • 3. Don’t always use the widest aperture…
 • 4. … but don’t always use the smallest either
 • 5. Activate Face detection
 • 6. Change your technique when using a tripod

Dpreview.com.

 • Great Eight: Panasonic Lumix DMC-GX8 review. Heinäkuussa 2015 julkistettu. Ensimmäistä kertaa Micro 4/3 -systeemissä 20 megapikselin kenno, kroppikerroin 2x. Roiske ja pölytiivis runko. Uusi kuvanvakaaja, rungossa. Uusi prosessori, ISO 25.600, kahdeksan kuvaa sekunnissa, 4K/UHD video. Automaattitarkennus parantunut, 0.07 sekuntia. Kääntyvä elektroninen etsin 2.36 miljoonaa pistettä, kolmen tuuman joka suuntaan kääntyvä OLED-kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Wi-Fi. RAW. Rungon koko selvästi isompi. Lisää säätimiä. Ei enää sisäänrakennettua salamaa. 29 minuutin 59 sekunnin rajoitus videossa koskee enää EU-maissa myytäviä malleja. Jostain syystä mikrofoniliitäntä on 2.5 mm (eikä 3.5 mm). Uusi kuvanvakaaja ja automaattitarkennus toimii vain Panasonicin omilla objektiiveilla. Yksillä akuilla ottaa 330 kuvaa. Paino 487 g. Arvosana 82%. Runko 1.000 euroa (tarjous + 150 euron Cashback).
 • Canon launches a pair of new large format printers aimed at the professional market. Canon imagePROGRAF PRO-2000 ja Canon imagePROGRAF PRO-4000. 24 tuumaa ja 48 tuumaa. $2995 ja $5995. Canon imagePROGRAF PRO-4000S ja imagePROGRAF PRO-6000S, 44 tuumaa ja 60 tuumaa. Myyntiin vuoden 2016 puolivälissä.
 • Samsung NX500 shown as discontinued. Tämähän on ollut jo pitkään tiedossa. B&H.

IR.

Popular Photography, 12 Questions to Ask Yourself Before Your First Wedding Photography Job.

The-digital-picture.com.

Pndonline.com.

Petapixel.com.

Photographyblog.com, Plustek at The Photography Show. Kaksi uutta skanneria. Plustek ePhoto Z300 ja Plustek OpticFilm 135.

Pdnonline.com, Stan Douglas Wins $118,000 Hasselblad Award for 2016. Miljoonaa Ruotsin kruunua.

Fotosidan.se, Naturfotofestival bjöd på naturfoto av hög klass. Hässleholm, Skåne, Etelä-Ruotsi. Markus Varesvuo oli esiintyjien joukossa. Kiinnostusta herätti 48 naisluontokuvaajan näyttely.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.03.2016   (linkki)

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

Tänään klo 19 maaliskuun F5.6-erikoisklubilla juhlitaan naisia. Illan aikana kuullaan naisten tarinoita valokuvaajana olemisesta, opiskelusta, työstä, inspiraatiosta, saavutuksista, iloista ja haasteista.

Keskustelussa mukana mm. Sanni Seppo, Magi Viljanen, Leena Saraste, Iiris Heikka, Maija Savolainen ja Anna-Kaisa Rastenberger.

Kansallisteatterin Lavaklubi.

Tilaisuuden järjestää Poliittisen valokuvan festivaali yhdessä Photo Don kanssa. Vapaa pääsy.

Helsingin työväenopiston Valokuvieni synty -luentosarja tiistaisin 26.1.–5.4. klo 17.30–19 Oulunkylän kirjastossa. Luentosali/Kylänvanhimmantie 27. Vapaa pääsy.

Luennoilla tunnetut valokuvaajat kertovat omista projekteistaan ja elämänurastaan.

ANNI HANÈN kertoo luennolla työskentelystään Pieniä ilmakuoppia vain -valokuvasarjansa parissa sekä sarjan nimeä kantavan valokuvataidekirjan synnystä.

Anni Hanén (s.1981) valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2013. Pieniä ilmakuoppia vain -valokuvataidekirja on huomioitu muun muassa Nordic Dummy Award finalistina.

Huomenna keskiviikkona 9.3. klo 18 valokuvaaja Tuomo Manninen kertoo taiteellisesta työskentelystään ja Me – Ramallah -sarjasta. Paikka: Suomen valokuvataiteen museon Prosessi-tila.

Valokuvaaja Tuomo Manninen on kuvannut palestiinalaisessa Ramallahin kaupungissa erilaisia yhteisöjä: kirjastonhoitajia, bussikuskeja, teollisuusvartijoita ja Mercedes Benz -kauppiaita, lapsia pakolaisleirillä ja miehiä raja-asemalla. Lämminhenkiset valokuvat Ramallahin yhteisöistä ovat herättäneet jyrkkiä mielipiteitä.

Me on osa Tuomo Mannisen ryhmäkuvaprojektia, jota on kahdenkymmenen vuoden aikana kuvattu 13 maassa.

Mannisen teoksia esillä Suomen valokuvataiteen museossa 19.2.-30.4.2016. Näyttely on osa Poliittisen valokuvan festivaalia.

Digicamera.netin Foorumilta.

Timon poikkitiedepalsta, vuoden 1956 vuoden lehtikuvaehdokas, 7.3.2016. Poikkitieteellisessä on ehdokas takautuvasti vuoden 1956 lehtikuvaksi - poikkitieteellisin perusteluin tietenkin.

Antti Holappa, RAW-kuvaus – raakaa voimaa ja valotusvaraa, 4.3.2016. ...Mutta oliko tuo kohtalaisen hyvästä poseeraustilanteesta otettu kuva täysin menetetty? Ehkä ei kuitenkaan. RAW-konvertterina minulla on jo yli 10 vuoden ajan ollut Capture One Pro, ja nyt sen uusin versio 9 pääsisi todella näyttämään kyntensä....

Tivi.fi, Tavallinen tulostin auttaa sormenjälkitunnistuksen huijaamiseen – nopeasti ja edullisesti. Yhä useammassa mobiililaiteessa käytetään nykyään sormenjälkeä yhtenä keinona tunnistaa käyttäjä. Erilaisia menetelmiä järjestelmän huijaamiseen on kehitelty, monet varsin monimutkaisiakin. Tavallinen tulostinkin voi riittää.

TE-palvelut, Viestinnän työntekijän vuorotteluvapaan sijaisuus, Tampereen ev.lut. seurakuntyhtymä, Tampere. Valokuvaajamme on jäämässä vuorotteluvapaalle ja etsimme osaan hänen tehtävistään sijaista. Työtehtäviin kuuluvat mm. valokuvien sähköisen arkiston järjestämistä, valokuvauksissa avustamista ja kuvaamista. Lisäksi voi tulla muita viestinnän tehtäviä kuten arkistojen järjestelyä, erilaisia kirjoitus- ja päivitystehtäviä eri viestintävälineissä.

Työpaikan osoite Näsilinnankatu 26, 33200 TAMPERE
Palkkaus 2179,63 € / kk
Työ alkaa 29.03.2016
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 21.03.2016 klo 12:00

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, When Will Micro 4/3 Equal Medium-Format Film? We Have the Definitive Answer. Ctein on kuvannut 35 vuotta, Pentax 67 (6x7 cm negat). Muutaman vuoden kokemus Olympuksen Micro 4/3 -systeemistä. Mikä on Cteinin vastaus kysymykseen.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS review.

PDN Photo of the Day, A 1980s Study of Declining American Cities.

Popular Photography.

Kamera & Bild, Nya efterlängtade tillbehör till Profoto B1 och B2.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Kuvat ja Kamerat, 6.3.2016. Arvontavoittoliput. Lisäksi vielä kutsu ammattilaispäiville (Nikon).

Teemu Saloriutta, luonnonvalo.net, Räntäsateinen viikonloppu Jurmossa. 24.2.2016. Kuvia ja tekstiä.

Raakakuva.fi, Pen-F tuli taloon, 5.3.2016. Hain pari päivää sitten Rajalasta uuden Olympuksen Pen-F kameran, jonka olin tilannut ennakkoon (kiitos mahdollisuudelle hypistellä kameraa muutama viikko takaperin). Mutta miksi kukaan haluaisi maksaa 1300 euroa Pen-F:stä, kun kennoa lukuunottamatta ominaisuuksiltaan lähes vastaavan E-M10 mkII:n saa yli puolet halvemmalla? Paremmalla sähköisellä etsimellä varustettu E-M5 mkII on sekin edullisempi.

Suomimobiili.fi, Testissä ASUS MX27UQ, Huippuluokan 4K-näyttö. Juuri tullut Suomessa myyntiin. Bang & Olufsen kaiuttimet. 4K UHD paneeli, 3,840 x 2,160. Teksti on tarkkaa, siitä saa hyvin selvää. Kuvasuhde 16:9. Arvosana 93%. Hinta 750 euroa.

Ilta-Sanomat, Ssd-levyillä on etunsa – kunhan muistat yhden suojakeinon. Ssd-levyjen havaittiin kautta linjan rikkoutuvan vähemmän herkästi kuin kiintolevyjen, mutta levyrikon tapahtuessa se on kiintolevyjä todennäköisemmin fataali eli tietojen menetykseen johtava. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ssd-levyjen varmuuskopiointi on kiintolevyjä tärkeämpää.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Lensrentals.com, blogi, How to Clean Your Camera Lenses (And Check For Problems).

Thephotoargus.com, Savoring Life: Beautiful Food Photography by Carol Hart.

Digitalcameraworld.com, How to capture the movement of the moon in a single image.

ePhotozine.com, Portrait Photography Tips For Shoots Outside.

IR, Reader Stories: The magic of roses.

Diyphotography.net, How I took these gorgeous photos of girls playing soccer.

Dpreview.com, 'Details matter': Ian Goode on visual storytelling. YouTube-video, kesto 19:19.

Earthboundlight.com, The Act of Pressing the Button, 6.3.2016. Milloin. Miten.

Petapixel.com, Ep. 53: Photography…Maybe It’s Not for You. N. 27 minuuttia.

Fotosidan.se, Poddradio: Privat. Valokuvaamista säätelevät lait. USA vs. Ruotsi. Vivian Maier.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.03.2016   (linkki)
 

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård. Kaksi YouTube-videoita.

 • Uusi kamera mielessä? 4.3.2016. Jos olet hankkimassa uutta kameraa, kannattaa kurkata tämän viikkoinen Vlogaukseni. Käyn siinä läpi muuta asioita, joita kannattaa miettiä. Kesto 7:47.
 • Kuva&Kamera messuilta 360-videoita, 5.3.2016. Tein Kuva&Kamera -messuilta 360-videoita. Haastattelin Sonyn, Canon, Olympuksen, Garminin ja Pentax:n edustajia. Messuilla on mukavasti esillä uutuuksia. Tänään lauantaina teen muutaman videon lisää. Alla lista videoiden soittolistaan. 360-videoiden katselu onnistuu parhaiten YouTuben omalla applikaatiolla. Viisi YouTube-videota. Kestot parista minuutista neljään minuuttiin.

Sami Reivinen, Kuva & kamera messut 2016. Videokooste kuvamessuilta. YouTube, kesto 11:58. Matti J. Kalevakin mukana...

1003 puutarhaa -blogi, Kameramessut puutarhamatkailijan silmin. 5.3.2016. Paljon tekstiä. Luentojakin on kuunneltu.

HS, Kuvat omien lastensa arjesta toivat Fotofinlandian voiton Yehia Eweisille, 5.3.2016. ”Olen ollut vaikka aamulla aikaisin hereillä lapsen kanssa. Se on ollut jotenkin kaunis, merkittävä hetki lapsuudessa, ja olen kuvannut sitä”, voittaja kertoo kuviensa synnystä. aideteollisesta korkeakoulusta valmistunut Eweis (s. 1975) työskentelee freelancerina. Hän on kuvannut paljon teatteria ja kuvataidetta. Palkinnon arvo on on 20 000 euroa.

 • Fotofinlandia-finalistien kuvasarjat ovat esillä Helsingin Messukeskuksessa Kuva & Kamera -messujen ajan, vielä 5.–6. maaliskuuta.

Yle, Keikoilla kuvaaminen on "räjähtänyt käsiin" – Tekijänoikeusasioissa vielä avoimia kysymyksiä, 5.3.2016. Älyaitteiden avulla kuka tahansa pystyy kuvaamaan ja tekemään keikalta vaikka suoraa lähetystä internetiin. Kaikissa tapahtumissa tai keikoilla ei kuitenkaan saa kuvata. Keikkojen kuvaamiseen liittyy myös tekijänoikeuskysymyksiä.

Yle kulttuuri, Valokuvaajat ovat vallanneet taidenäyttelyt – museot panostavat some-näkyvyyteen. aidenäyttelyissä. Museoissa kuvaaminen sallitaan yhä useammin, vaikka tekijänoikeudet toisinaan sen estävät. Museot panostavat nykyisin näyttelyiden some-näkyvyyteen, sillä se on eduksi niin museolle kuin taiteilijallekin.

Tekniikan Maailma.

Helsingin Uutiset, Venäläinen vakoilukamera ja Kodak Näpsä – tässä hyllyssä on yli 400 kameraa. Ensimmäisen järjestelmäkameransa Lampinen osti vuonna 1980, ja vanhojen kameroiden keräilyharrastus alkoi varsinaisesti vasta 90-luvun loppupuolella. – Kaikki 400 kameraa ovat toimintakuntoisia, ja niiden joukosta löytyy vain muutama samanlainen kamera. Suurin osa on erilaisia versioita, erilaisine ominaisuuksineen.

Älypuhelimista.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

ePhotozine.com, Eight Reasons To Use A Tripod.

 • Free Your Hands
 • Panning
 • New Angles
 • Time Lapse Photography
 • Longer Exposures
 • Straight Horizons
 • Panoramas
 • Self Portraits

IR, Olympus Q&A, CP+ 2016: Corporate recovery, IS tech, whither the AIR, and the PEN-F “experiment”.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. Yhdeksän linkkiä.

Dpreview.com, Connect, What a view: Aukey Super Wide Angle lens quick review. Uusin malli, 238 astetta. Sopii kaikkiin puhelimiin, mutta toimii parhaiten uusimpien iPhonejen kanssa. Arvosana 3.5 * / 5 *. Amazon-hinta $43.

Pndonline.com, Object of Desire: Manfrotto LYKOS Bicolor LED. $515.

Diyphotography.net, Nikon issues pre-emptive recalls for both D5 and D500. Please return yours for service, in advance.

Kamera & Bild, Årets bild 2016: Här är alla vinnarbilderna. Ruotsin vuoden lehtikuvat -kilpailu. Tulokset.

Fotosidan.se, Magnus Wennman tog Årets Bild. 16 luokkaa.

Kamera & Bild, 3x Nikon-objektiv för fullformat. Nikon 24mm/1,8G ED. Nikon 24-70mm/2,8E ED VR. Nikon 200-500mm/5,6E ED VR.

Kamera & Bild, Sara Arnald: Full fart framåt. Kolumni. Miltä vuoden alku tuntuu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.03.2016   (linkki)

Kuva&Kamera2016-messut jatkuvat tänään Helsingin Messukeskuksessa.

Messuilla tapahtuu samanaikaisesti viidessä ohjelmatilassa, näytteilleasettajien osastoilla ja valokuvanäyttelyissä.

Fotofinlandia 2016 näyttely on esillä messuilla Finnfoto Galleriassa.

Uutena ohjelma-alueena on tänä vuonna Epson-Nikon työpaja, jossa vieraat voivat tutustua läheltä lapsi -ja kasvokuvaukseen. Toisena uutena kokonaisuutena järjestetään Luontokuvailtapäivä yhteistyössä Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n kanssa.

Docendoforumilla useita luentoja kuvasta ja kuvaamisesta lauantaina ja sunnuntaina.

Samalla lipulla pääsee seitsemään samanaikaiseen tapahtumaan Messukeskuksessa: Fillari, Kunto, Golf, OutdoorExpo, Ball Sports, Kuva&Kamera ja Helsinki Horse Fair.

Kuva&Kamera2016
Aukioloajat:
Lauantai 5.3.2016 klo 10 - 18
Sunnuntai 6.3.2016 klo 10 - 17
Osoite:
Helsingin Messukeskus Messuaukio 1, 00520 Helsinki
Liput ovelta:
Aikuiset 18 €/hlö
Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 11 €/hlö
Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 39 €
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 11 €/hlö
Kokoaikaliput (ranneke): aikuiset 33 €, lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 23 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Digicamera.netin Foorumilta.

Finnfoto, Suomen arvostetuimman valokuvakilpailun, Fotofinlandia 2016 -palkinnon voittaja on Yehia Eweis, 4.3.2016. Fotofinlandia 2016 -kilpailun 20 000 euron pääpalkinnon saaja ratkesi, kun tuomarikolmikko Merja Salo, Leena Saraste ja Juha Suonpää valitsi voittajan 15:n loppukilpailuun yltäneen kuvakokonaisuuden joukosta. Yleisöäänestyksen voitti ylivoimaisesti Lari Järnefel kuvasarjallaan Taistelutarinat ­– Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

Finnfoto-palkinto 2016 Caj Bremerille

Finnfoto – Suomen valokuvajärjestöt ry:n valokuva-alan Finnfoto-palkinnon 2016 saaja on valokuvaaja ja akateemikko Caj Bremer. Finnfoto-palkinto annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi vaikuttanut suomalaisen valokuvauksen kehitykseen sekä luonut edellytyksiä valokuvan arvostuksen lisäämiselle.

Veskulanki.kuvat.fi, Kuva ja Kamera 2016. Kuvia messuilta.

Yle, Kuvagalleria: Häikäisevä koivikko ja kettu ladulla, 4.6.2016.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Add A Sense Of Scale To Landscapes.

Digitalcameraworld.com, Tamron SP 35mm & 45mm f/1.8 Di VC USD review.

Kamera & Bild, Årets bild 2016 – fri entré till prisutdelningen. Tänään palkitaan Ruotsin parhaat lehtikuvat.

Kamera & Bild, Antalet bilder i dagstidningar ökar dramatiskt. Valokuvaajia irtisanotaan yhä enemmän ja enemmän. Freelancereilla elannon hankkiminen kuvilla on vaikeaa. Mutta kuvat saavat kuitenkin yhä isommat osan lehdissä. Tutkimus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.03.2016   (linkki)

Kuva&Kamera2016-messut alkavat tänään Helsingin Messukeskuksessa. Avajaispäivänä messut ovat auki ammattilaisille klo 9-12 ja sen jälkeen kaikille klo 19 asti.

Messuilla tapahtuu samanaikaisesti viidessä ohjelmatilassa, näytteilleasettajien osastoilla ja valokuvanäyttelyissä.

Tänään messuohjelmassa mm. Finnfoto-palkinnon saajan ja Fotofinlandia-kilpailun voittajan julkistukset. Fotofinlandia 2016 näyttely on esillä messuilla Finnfoto Galleriassa.

Uutena ohjelma-alueena on tänä vuonna Epson-Nikon työpaja, jossa vieraat voivat tutustua läheltä lapsi -ja kasvokuvaukseen. Toisena uutena kokonaisuutena järjestetään Luontokuvailtapäivä yhteistyössä Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n kanssa.

Docendoforumilla useita luentoja kuvasta ja kuvaamisesta lauantaina ja sunnuntaina.

Samalla lipulla pääsee seitsemään samanaikaiseen tapahtumaan Messukeskuksessa: Fillari, Kunto, Golf, OutdoorExpo, Ball Sports, Kuva&Kamera ja Helsinki Horse Fair.

Kuva&Kamera2016
Aukioloajat:
Perjantai 4.3.2016 klo 12 - 19, huom! ammattilaisille pe klo 9-12
Lauantai 5.3.2016 klo 10 - 18
Sunnuntai 6.3.2016 klo 10 - 17
Osoite:
Helsingin Messukeskus Messuaukio 1, 00520 Helsinki
Liput ovelta:
Aikuiset 18 €/hlö
Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 11 €/hlö
Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 39 €
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 11 €/hlö
Kokoaikaliput (ranneke): aikuiset 33 €, lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 23 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Digicamera.netin Foorumilta.

Polku.net, Tammikuun jääkukkia. Ulla Tuomela. 1.3.2016.

Raakakuva.fi, Verkossa 2016.02: Kuvaamisen tulisi olla nautinnollista, 1.3.2016. Linkkejä laidasta laitaan.

Tekniikan Maailma, Kuva&Kamera Messukeskuksessa 4.–6.3. Suuri joukko kuvauksen harrastajia ja ammattilaisia suunnistaa jälleen viikonloppuna Helsingin Messukeskukseen Kuva&Kamera-tapahtumaan. Laitteiden ja valokuvien ohella tarjoillaan monipuolista ohjelmaa ja työpajoja.

Tiinapuputti.com, Valaistu ja valittu – uusin blogi julkaistu Kamera-lehden digilehdessä, 2.3.2016.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 8 reasons to shoot JPEGs over raw files.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Pdnonline.com, When Clients Want Visual Storytelling.

Pdnonline.com, Stanley Kubrick’s Favorite Lenses. Edesmennyt Kubrick.

Fotosidan.se, Beroende av bilder. Lena Pesula. Vapaa-ajan harrastuksesta elämäntapa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Vesa Koivunen, Maailman tärkein peukku, 3.2.2016.

Yle, Kamerakopterit pörränneet luvatta tapahtumien yhteydessä – "Ei laajamittaista ongelmaa". Kamerahelikopterien lennättäminen yleisötapahtumien yllä kiellettiin harrastajilta viime syksynä. Ammattilaisille se on edelleen sallittua, kunhan turvallisuustekijät ja varusteet ovat kunnossa.

Tekniikan Maailma, Valokuvat ja testivideot: Olympus Pen F. Olympus Pen F soveltuu erityisesti niille, jotka haluavat jakaa persoonallisesti viimeisteltyjä kuvia suoraan kamerasta esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Myös perinteistä työnkulkua suosivat saavat siitä mainion katukuvausvälineen.

Digitoday.fi, Missä kuva on otettu? Google saattaa tietää, vaikket kertoisi.

Teknavi.fi, Uusi iPad on tablet-kuvaajan unelma? pplen uusi 9,7 tuuman iPad Pro, nykyisen iPad Air 2:n seuraaja, olisi viimeisimpien tietojen mukaan saamassa iPhone 6s:stä tutun 12 megapikselin kameran.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 25 Amazing Photographers You Probably Didn’t Know About.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, A 5-point checklist for capturing the best landscape image possible.

Popular Photography, 12 Questions to Ask Yourself Before Your First Wedding Photography Job.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, AppAction Promises to Boost Your Instagram Followers – No Ifs, Ands or Bots. Facebookista ja Twitteristä kävijöitä.

Pdnonline.com, With the Phantom 4, DJI Takes the Fear out of Flying. Nyt on keskitytty älykkääseen, itsenäiseen lentoon. 4K video. 94 asteen kuvakulma, $1399.

Popular Photography, This Is What Happens When You Flip the Front Element of a Cheap Russian Camera Lens.

Fotosidan.se, TEST: Olympus E-M10 Mark II.

Kamera & Bild, DJI Phantom 4 filmar i 4K och flyger i 20 meter per sekund. Uusin versio.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.03.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tiinapuputti.com, Studio Harcourt – muotokuvauksen klassikko, 29.2.2016.

Kamerakoulu.fi.

 • Ammattina persoonalliset kissakkuvat, 1.3.2016.
 • Projekti #366seconds2016, 29.1.2016. 365-kuvausprojekti on hyvä tapa kehittää omia kuvaustaitojaan. 366-kuvausprojekti on vielä parempi! Ideana on kuvata ja julkaista jotain vuoden jokaisena päivänä. Näin karkausvuonna projektiin tulee yksi lisäpäivä.
 • Parhaat objektiivit potretteihin, 28.2.2016. Keskityn valokuvauksessani lähinnä ihmisten kuvaamiseen, jonka takia haluan tässä artikkelissa kertoa omista suosikkiobjektiiveistani tähän tarkoitukseen. Pyrin aina kuvaamaan kohteeni mahdollisimman kunnioittavasti, joka tarkoittaa etten turhaan halua vääristää kuvattavan piirteitä.

Yle, Kuvagalleria: Pullisteleva pikkulintu ja sivupeilistä kurkkiva kevät. Helmikuun loppua kohti on eletty lähes koko maassa lumipyryjen kera. Sääkuvaajat ovat tallentaneet otoksiinsa muun muassa lumisia maisemia ja koko joukon kohtaamisia siivekkäiden kanssa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to use Lightroom’s one-click effects.

Kamera & Bild, Nikon D5 får spikat leveransdatum. Päivämäärä jolloin myyntiin. 25.3.2016.

Fotosidan.se, Ny generation Eizo 24-tummare. Kaksi uutta mallia, lcd-paneelit. 1920 x 1200. Ohuita, kantokahvakin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.03.2016   (linkki)

Jouko Leskelä: Metrotanssit eli Takaisin nuoruusvuosiin
Kuva: Jouko Leskelä.31.3.2016 asti

Jouko Leskelä oli odotellut koko viime kesän jotakin kuvattavaksi sopivaa tapahtuvaksi. Jotain sellaista, mikä olisi verrannollista hänen nuoruusvuosiensa Katutanssit -kirjan kuville.

Sitten hän kesän lopulla osui sattumalta paikalle, kun Katulavatanssit fb-ryhmä oli aloittamassa HKL:n 70-vuotisjuhliin liittyvää tapahtumaansa Ruoholahden metroasemalla.

Parin tunnin aikana Leskelä otti liki 900 kuvaa, joista nyt on näyttelyyn valittu 36.

Luova.fi Galleria
Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs., Helsinki
ma-pe 11-18

Clas -Olav Slotte: Smoking
Kuva: Clas -Olav Slotte.19.3.2016 asti

Clas -Olav Slotte on kuvannut henkilökuvia tupakoivista ihmisistä Italiassa, Espanjassa, Ranskassa ja Britanniassa vuosina 2009-2012.

Kuvasarja ei käsittele asiaa terveysnäkökulmasta. Tarkoituksena on ollut pelkästään ottaa henkilökuvia tupakoivista ihmisistä.

Jussi Rautsi: Helsinkiläisten kasvot
19.3.2016 asti

Jussi Rautsi työskentelee usein Helsingin kahviloissa. Ihmisten kanssa jutellessaan hän on samalla kuvannut heidän ilmeitään. Kuvat on otettu filmille vallitsevassa valossa

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilijaksi on valittu Santeri Sarkola
Taiteilijaa kiehtoo ajatus kamerasta työkaluna, jolla voi dokumentoinnin lisäksi luoda fiktiivistä todellisuutta. Luomalla lavastettuja teoksia ja vaikuttamalla teosten rakentumiseen Sarkola avaa katsojalle ikkunoita kuviteltuihin maailmoihin, jotka ovat totta vain kehysten sisällä. Tampereella asuva ja työskentelevä Santeri Sarkola on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2014.

PVF- Poliittisen valokuvan festivaaliin liittyvä Kotimaa-keskustelu Suomen valokuvataiteen museolla huomenna keskiviikkona 2.3. klo klo 18–20.

Voiko taiteella vaikuttaa?

Keskustelemassa muun muassa valokuvaaja Laura Böök, Roxana Crisólogo, kuvanveistäjä ja taidekasvattaja Heidi Hänninenja mediataiteilija Timo Wright.

Apurahoja valokuvatutkimukseen
Börje ja Dagmar Söderholmin rahaston apurahat 2016 Haku 24.3.2016 klo 16 mennessä.

Suomen valokuvataiteen museo jakaa vuosittain tutkimusapurahan Börje ja Dagmar Söderholmin rahastosta.

Vuonna 2016 haettavaksi julistetaan 8000 euron apuraha, joka voidaan jakaa myös useamman hakijan kesken.

Digicamera.netin Foorumilta.

Madcraft-blog, Olympus M.Zuiko 45 mm f/1.8 keikkakuvaamiseen. Olympus 45 mm 1.8 -linssi on Olympuksen halvin valovoimainen prime, ja täytyy heti alkuun todeta, etten ollut edes aikeissa hankkia sitä. Ei siksi, että se olisi huono, vaan siksi, että sen polttoväli on vaikea mulle. Sitä ei juurikaan voi käyttää sisätiloissa ihmisten kuvaamiseen, koska lähellä olevaa ihmistä ei saa millään mahdutettua kuvaan.

Yle, Kuvaus rentouttaa vihkimistä varten – näin syntyvät Suomen parhaimmat hääkuvat. Hääkuvaaja pääsee osaksi ainutlaatuista hetkeä. Kaksoisvoiton napannut palkittu hääkuvaaja tietää, että tunne ja tunnelma ovat tärkeitä osia täydellisessä kuvassa.

Kp24.fi, Valokuvaprojektista voimauttavia kokemuksia. Projekti oli Hyypän maisteritutkinnon lopputyö London College of Fashion -yliopistoon. If You Could Be Anything tutki kuinka valokuvan ja valokuvausprosessin tuoma voimauttava tunne vaikuttaa eri ihmisiin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Capitalist Realism’ Portraits of Businessmen and Laborers.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to creatively tone images with white balance.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Frames Per Second: Is a DSLR or a Cinema Camera Right for Your Video? Varsinaisten videokameroiden hinnat ovat laskeneet ja ominaisuudet ovat parantuneet. Kumpi kannattaa hankkia videota varten.

Popular Photography, Your Best Shot Finalist Gallery: January 2016.

Pdnonline.com, Roger Ballen on Photographers vs. Artists. YouTube-video, kesto 2:46.

Photozone.de, Nikkor AF-S 35mm f/1.8 G (FX) - Review / Test Report. Vanhalle Nikkor AF-D 35/2.0 päivitys. Paino 305 g. Suodinkierre 58 mm. Vastavalosuoja mukaan. Hinta/laatusuhde erinomainen. Täydellä aukolla vinjetoi. Bokeh osittain ongelmallinen. Suomen hinta on n. 200 euroa.

Photographyblog.com, Wacom Cintiq 27QHD Touch Review. Wow. Kaksi mallia, toisessa koskestusnäyttö. $2299.95 vs $2799.95. Arvosana 4.5 * / 5*.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Helmikuun 2016 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset