Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Marraskuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Lokakuu 2015

31.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rakkaudesta valokuvaan -blogi.

 • Tuotekuvausta, kuvankäsittelyä ja palautetta, 18.8.2015. Tällä kertaa tarkoitus oli kuvata ulkona, koska meillä on luvassa vielä tammikuussa toinen lähiopetusjakso tästä aiheesta ja tuolloin kuvataan studio-olosuhteissa.
 • Henkilökuvausta studiossa, 12.9.2015. Tällä viikolla oli taas vuorossa VAT-opintojen lähiopetusjakso.
 • Esittelyssä uusi perheenjäsen, 5.10.2015. Ostin käytettynä Lastolite Ezyboxin, joka on täydellinen kumppani aikaisemmin hankkimalleni käsisalamalle. Tällä kokoonpanolla pärjään jo hyvin esim. perus henkilökuvauksessa, kun käsisalama+Ezybox yhdistelmällä saan kuvaan hyvän päävalon.

Kameraseuran uutiset 5/2015. 34-sivuinen pdf. Paljon kuvia. Seuratoimintaa. Koulutusta. Luentoja. Tapahtumia. Vaikkapa tämä:

 • Valokuvaustarvikkeiden kirpputori lauantaina 12.12. klo 1015.
  Tervetuloa myymään / tekemään löytöjä!
  Kameragalleria,
  Lastenkodinkuja 1, Kamppi, Helsinki

Yle, Ufot liitelivät valokuviin – suomalaisvalokuvaaja pääsi sosiaalisen median kautta maailmanmaineeseen. Oululainen valokuvaaja Maria Lax innostui vanhempiensa kotipaikkakunnan vuosikymmenien takaisesa ufoaallosta niin paljon, että valokuvissakin alkoi näkyä erilaisia valoilmiöitä. Varsinaisia ufoja ne eivät ole, mutta Laxin kuvissa on mystinen tunnelma. Nyt hänen kuvansa ovat ponnahtaneet kansainväliseen julkisuuteen, kun Wired-lehti huomasi hänen kuvansa sosiaalisessa mediassa.

Karjalainen, Asiantuntija neuvoo: Näin näytät hyvältä valokuvissa. Muutama ihan hyvä vinkki.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Yrittäjä (valokuvaliike), Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Karstula. Haetaan jatkajaa Karstulassa pitkään toimineelle valokuvaliikkeelle / valokuva-alan yritykselle. (ei muuta).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 27 ‘Off the Wall’ Photographs Make for Our Weirdest Ever Group Show. Kerrankin otsikko pitää paikkansa. Alaspäin sivua selatessa eteen putkahtaa toinen toistaan kummallisempia kuvia.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Zombie tutorial: how to use Photoshop to make a macabre portrait. Kuvaruutukaappaukset, Photoshop.

IR.

Diyphotograpy.net.

The Luminous Landscape, Being There – The Case For Shooting Wide. 28mm, 35mm.

The Online Photographer, Photographer Tops Bestseller List. Non-fiction, Brandon Stanton, Humans of New York: Stories. Ensin blogi, sitten kirja. Alkuaan työskenteli rahan parissa Chicagossa, mentti työnsä, päätti sitten siirtyä valokuvaajaksi ja olla välittämättä rahasta. Ideana oli pysäyttää kymmenen tuhatta new yorkilaista, kuunnella heidän tarinansa ja ottaa kuva.

Photographyblog.com, Canon PowerShot SX530 HS Review. Canonin uusin tässä luokassa. 16 megapikseliä, 24-1200mm, 50-kertainen zoom. WiFi, GPS (älypuhelimen kautta). Kolmen tuuman lcd-näyttö, 461.000 pistettä. Full HD. Yksillä akuilla ottaa 210 kuvaa. Paino 442 g. Arvosana 3.5 * / 5 *. Ei Raw. Hyvässä valossa hyviä kuvia. Suomen hinta on 300 euroa.

Dpreview.com, DSCO by VSCO simplifies GIF-creation. iOS, ei maksa mitään.

Kamera & Bild, Så bra är Olympus nya vidvinklar. Olympus ED 7-14 f/2,8 PRO ja Olympus ED 8 f/1,8 PRO. Tämän vuoden satoa. Kroppikerroin 2x, polttovälit siis 14-28mm ja 16mm. Kuvanlaatu erinomainen, ei tarvitse sen kummemmin himmentää. Paino 534 g ja 315 g (miinusta tästä). Suomen hinnat 1.300 euroa ja 900 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.10.2015   (linkki)

Tero Puha: Blocked States - Valokuvateoksia ja lyhytelokuva
Kuva: Tero Puha.1.11.2015 asti

Kuvataiteilija Tero Puha kuvasi kolmen transsukupuolisen henkilön muutosprosessia yli kymmenen vuoden ajan. Mustavalkoiset keho- ja muotokuvat muuntuivat vuosien saatossa tunnetiloja kuvaaviksi teoksiksi.

Puha on kuvannut muotokuvia uudelleen mm. veden ja jään läpi etäännyttäen siten alkuperäisen muotokuvan esittävyyttä. Kuvien henkilöistä on tullut hahmoja, joiden kehot sumentuvat, hajoavat paperille ja muuttuvat tunnistamattomiksi.

Monitaiteellisesti työskentelevä Tero Puha (s.1971) sai vuoden 2014 valokuvataiteen valtionpalkinnon. Puhan muita pääasiallisia medioita ovat video, elokuva, digitaalinen taide sekä performanssi.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Koirat kuvissa
10.1.2016 asti

Kuva: Savonlinnan maakuntamuseo.Savonlinnan maakuntamuseon kokoelmista löytyy satoja koiravalokuvia. Koiran, kuten muidenkin liikkuvien kohteiden kuvaamisessa on etenkin valokuvaamisen alkuaikoina riittänyt haastetta. Vanhoja, teknisesti hyvälaatuisia ja ennen kaikkea teräviä koirakuvia onkin museon arkistossa yllättävän vähän. Viime vuosisadan alkupuolella tarkimmat koirakuvat otettiin valokuvausstudiossa, jonne koira pääsi mukaan siinä missä muutkin perheenjäsenet. Näyttelyn vanhimmat otokset kuvattiin savonlinnalaisessa Sihvosen valokuvausstudiossa toista sataa vuotta sitten.

Savonlinnan maakuntamuseo
Riihisaari, Savonlinna
ti-su 10-17
kesä-elokuussa avoinna päivittäin klo 10-17
6/3/0 €
Sisäänpääsy Museokortilla.

Digicamera.netin Foorumilta:

Vesa Koivunen.

 • Moniosaamista jalkapallofinaalissa, 26.10.2015. Video- ja valokuvaamisen yhdistäminen kiiretilanteissa on hiukan hankalaa. Lehtikuvaajille se on kuitenkin monessa tapauksessa pakollista, mutta kuinka se sitten oikein sujuu? Valotetaanpa asiaa hiukan.
 • Pakettiautollinen tekniikkaa metsässä, 28.10.2015. kuvasimme antaumuksella. Tulostakin syntyi.
 • Tappaako sosiaalinen media laadun? 29.10.2015. Eräs tuttu toimittaja otti esiin asian, jota en ollut aiemmin niin miettinyt. Hän hämmästeli nykytoimittajien ja kuvaajien jatkuvaa roikkumista somessa. Keskitytäänkö enää olennaiseen, vai meneekö kaikki energia twiittehin ja muihin hömpötyksiin? Itse asiassa parikin kollegaa hämmästeli samaa asiaa. Toinen esitti esimerkkinä urheilutapahtuman, jossa ennen seuratiin silmä kovana kentällä tapahtuvia tilanteita, mutta nyt kaikki tuijottavat puhelinta. Tällaisen toiminnan jokainen varmasti tunnistaa. Jos ei muualta niin kotikäyttäytymisestä.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi, Amatöörin näkemänä – kokeilussa Sony FE 70-200 F/4 G OSS (osa 2). 29.10.2015. Hyvän objektiivin merkkinä voi pitänee myös sitä, että FE 70-200 onnistui muuttamaan omassa kuvaamisessani piileviä ennakkoluulojani zoom-objektiivien suhteen. Aloin nimittäin punnitsemaan sitä, onko kiinteäpolttovälisten objektiivien ja piirron luonteen metsästys edes järkevää, jos se samalla tarkoittaa sitä, että osa tilanteista menee ohi vain sen vuoksi ettei käytetty polttoväli sovellu mahdolliseen kuvaustilanteeseen. Suomen hinta on 1.400 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

 • How to make your images more tasteful and sophisticated.
  • 01 Avoid garish colours
  • 02 Eschew heavy HDR
  • 03 Combat cliché
  • 04 Watch out for eye contact…
  • 05 Avoid crude composition
  • 06 Beware crude Presets and Actions
 • Best memory card cases: 6 options reviewed and rated.
  • 01 Delkin SD Memory Tote, arvosana 4/5, $10
  • 02 Hama Outdoor Memory Card Case, arvosana 2/5, $20
  • 03 HPRC 1300, arvosana 3/5, $26
  • 04 LensCoat Memory Wallet Combo 66, arvosana 4/5, $20
  • 05 Lowepro Compact Media Case 20, arvosana 2/5, $20
  • 06 PNY Memory Card Case, arvosana 5/5, $20

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography, Your Best Shot Finalist Gallery: September 2015. 41 kuvaa.

IR.

Dpreview.com.

Thephotoargus.com, Free Learning with Skillshare Photography Classes.

Steve Sanders, Michael Palmer, Digital Pioneering with Olympus Trailblazer Alex McClure. Olympus Visionaries & Trailblazers.

Fotosidan.se, SFF kritiserar mediehusen. Svenska fotografers förbund. Raportti "Det nya medielandskapet − om den redaktionella bildens förändrade villkor".

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.10.2015   (linkki)

Eero Venhola: Muistaakseni kuvasin
Kuva: Eero Venhola.27.11.2015 asti

Kameraseura ry:n pitkäaikainen aktiivi ja kunniajäsen, valokuvaaja Eero Venhola, on koonnut 70-vuotisjuhlanäyttelynsä Kamera-galleriaan.

Venhola liittyi Kameraseuraan 17-vuotiaana keväällä 1963. Pian sen jälkeen hän aloitti valokuvaopinnot Ateneumin iltalinjalla samalla kun oli oppipoikana alan yrityksessä. Venhola valmistui ammattikuvaajaksi ja perusti oman studion.

Venhola on toiminut monissa Kameraseuran luottamiustehtävissä, seuran hallituksessakin yhteensä yli 15 vuotta. Oppejaan Venhola jakaa Kameraseuran Näyttelykuvaajien tapaamisissa edelleen kuukausittain.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti-to klo 10-15.

Suomi puusta- Löytöretki katoaviin maisemiin
Kuva: Juha Seppovaara.14.2.2016 asti

Valokuvaaja ja vapaa kirjoittaja Juhani Seppovaara kierteli vuosina 1993-2000 ympäri Suomea tallentamassa kamerallaan perinteistä puurakennuskulttuuria. Matkoilla kertyneestä materiaalista syntyi nostalginen näyttely katoavasta suomalaisesta maisemasta.

Pohjanmaan museo
Museokatu 3, Vaasa
ti-to klo 11-18, pe-su klo 11-16

Hippolyten näyttelyhaku syksylle 2016 päättyy 31.10.2015

Hippolyte on kiinni 26.10.–31.10.2015. Hakemuksen voi toimittaa sähköpostitse tai postitse (viimeisen päivän postileima riittää).

Haku koskee näyttelyaikoja elokuusta joulukuuhun.

Vierailevaksi asiantuntijaksi vuoden 2016 näyttelyvalintoja tekemään Valokuvataiteilijoiden liiton näyttelytoimikunta on kutsunut galleristi Ilona Anhavan Galerie Anhavasta.

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilta-Sanomat, 1900-luvun paras valokuvaaja keksi ”ratkaisevan hetken” – legendaariset kuvat nyt Helsingissä. Osa kuvista vaikuttaa etukäteen sommitelluilta, aivan kuin Cartier-Bresson olisi vain odottanut henkilön saapuvan oikeaan kohtaa sommitelmaa. Joidenkin mielestä tämä ajatus tekee Cartier-Bressonin kuvista liian täydellisiä ollakseen niin spontaaneita kuvia hetkistä kuin kerrotaan. ...Leican etu katukuvauksessa oli sen pieni koko. Cartier-Bressonin Leicaan oli kiinnitettynä 50 millimetrin objektiivi.

Nyt.fi, 19-vuotiaan laulajan lantiosta poistettiin senttejä – Tästä on kyse maailmalla leviävässä kuvamanipuloinnin vastaisuudessa. Zendaya oli valittu yhdysvaltalaisen Modeliste-muotilehden kanteen. Kuvaukset oli suoritettu Meksikon Puerto Vallartassa. Kun lehti ilmestyi, Zendaya ei ollut uskoa silmiään: lantiosta, reisistä, keskivartalosta, käsistä, kasvoista, jopa hiuksista oli poistettu kuvankäsittelyllä senttejä. Hän vaati julkaisua tekemään asialle jotain ja julkaisi todisteeksi kuvakombon.

Yle, Älä kirjaudu uuteen verkkopalveluun Facebook-tunnuksillasi – 12 ohjetta yksityisyytesi suojaamiseksi. Yleisiä hyviä ohjeita internettiin.

Teknavi.fi, Oletko hankkimassa multikopteria? Tämän takia ei kannata ostaa halvinta. Kuvaustarkoitukseen tarkoitetun laadukkaan multikopterin saa runsaalla 1000 eurolla. Jos tarkoituksena on kuvata laadukasta videota, halvimmat kopterimallit kannattaa jättää suosiolla kaupan hyllylle.

mato78.com, 3DR tuo markkinoille älykkään lennokin. HD-videokuvaa 800 m. olon jälleenmyyntihinta on 1299,95 €. Solo Gimbalin jälleenmyyntihinta on 499,95 €.

TE-palvelut, Lehtivalokuvaaja, T-Sellmark Oy. Haetaan freelancer valokuvaajaa
ideoimaan ja ottamaan kuvia lähinnä asiakasyrityksistä julkaisuihin.
Oma kalusto. Ajokortti. Kuopio.

Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö, sopimuksen mukaan
Työn kesto yli 12 kuukautta

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to make your images more tasteful and sophisticated.

ePhotozine.com.

Photo.net, 25 Mysterious Photos.

Diyphotography.net.

IR.

The Online Photographer, Notes from PhotoPlus Expo 2015. Se pitempi raportti.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Thephotoargus.com, 31 Unique Jack O’Lantern Images.

The-digital-picture.com, Fall Photography Tips: The Isolation Technique.

Popular Photography, Researchers Taught a Neural Network To Evaluate Selfie Pictures. Pari miljoonaa selfie-kuvaa, kriteerinä tykkäysten lukumäärä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.10.2015   (linkki)

Kenneth Bamberg / Cocks
Kuva:Kenneth Bamberg15.11.2015 asti

Kenneth Bamberg (s. 1981) on tutkinut valokuvissaaan maskuliinisuutta kymmenen vuoden ajan avaten uusia näkökulmia tuttuihin miehisyyden kuviin ja käsitteisiin.

Ensimmäisen kukkonsa hän kuvasi vuonna 2009, ja on sen jälkeen palannut kukkojen muotokuviin usein uudelleen.

"Kukko symboloi ylpeyttä, rehellisyyttä, rohkeutta ja ylimielisyyttä. Yritän päästä tämän toisinaan mahdottoman kovan ylimielisyyden naamion taakse. Haluan selvittää ovatko kokemukseni osa kukon persoonallisuutta. Olen kiinnostunut kukon koristeellisuudesta, karismasta ja kehonkielestä huomion ja naaraiden kiinnostuksen herättäjänä. Kun kukko poseeraa ylpeänä, lähes mahtailevana ja pälyilee minua, näen siinä piirteitä aatelisuudesta tai kuninkuudesta. Suuri heltta houkuttelee ja viestii hyvästä terveydestä. Annan kukolle nimen, sellaisen jonka se ansaitsee."

Kukot on kuvattu maatiloilla, takapihoilla ja eläintarhoihin tilapäisesti pystytetyissä studioissa.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Jussi P. Aalto: Shadowplay
Kuva: Jussi p. Aalto.14.11.2015 asti

Shadowplay -näyttelyn inspiraationa on ollut yksinäisyyden metafyysinen olemus. Keskeisenä kysymyksenä teoksissa on, miltä yksinäinen mieli näyttää. Yksinäisyyteen liittyy ahdistava ja synkkä puolensa, mutta se voi antaa myös mahdollisuuden mielenrauhaan ja harmoniaan.

Valokuvat ovat syntyneet kuvaamalla perinteisellä mustavalkofilmillä valoinstallaatioita studiossa. Kamerana on ollut 4 x 5” -laakafilmikamera.

Helsinkiläinen Jussi P. Aalto (s. 1979, os. Tiainen) on itseoppinut valokuvaaja ja valokuvausalan ammattilainen.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Museokuvat kertovat: Koira oli perheenjäsen ja lemmikki jo 100 vuotta sitten. Savonlinnan maakuntamuseo koosti satojen koira-aiheisten valokuvien joukosta näyttelyn, joka esittelee koirakuvia halki vuosikymmenten.

Yle, Sensuroimaton Lahti-näyttely hämmentää Helsingissä: "Onko siellä oikeasti tällaista?"

 • Facebook, Lahti Helsinkiin, Creat.fi, Great Space, Albertinkatu 12. 15.10.2015 30.10.2015. ti-pe 14-20 la-su 12-18 ma suljettu.

Yle, Varkaat veivät satojen tuhansien eurojen valokuvausvälineet. Oulun Kiviniemessä Myyntimiehenkujalla murtauduttiin perjantain 23.10. kello 16 ja maanantain 25.10. kello 8 aikana valokuvausvälineitä myyvän liikkeen noutovarastoon. Tiloista varastettiin valokuvausvälineitä yli 100 000 euron arvosta.

 • Kaleva.fi, Toimitusjohtaja: Varkaat veivät kalleimmat kamerat ja optiikan Oulun Kiviniemen varastosta. Digitarvikkeen ja Fotohovi Oy:n toimitusjohtaja Janne Rajala kertoo, että varkaat ottivat mukaansa vain kalliit kamerat ja optiikan. Yrityksellä on Kiviniemessä kolmen hallin varasto, tavaroista vietiin murto-osa. Kalleimmat varastetut kamerat olivat usean tuhannen euron arvoisia. – Poliisin mukaan varkaat olivat erikoistuneita, heidän osaamisen tasonsa oli niin korkea, Rajala kommentoi.
 • Digitarvike.fi, Varastettu. Lista.

Mobiili.fi, Nokia OZO lanseerataan marraskuun lopulla – 360-kamera valmistetaan Suomessa. OZOssa on kahdeksan kameraa, jotka kuvaavat parhaimmillaan 2K-tarkkuudella. Hintaa Nokia ei ole julkisesti julkaissut, mutta joidenkin tietojen mukaan hinta on viisinumeroinen.

Ilta-Sanomat, Asiantuntijoiden 10 yksinkertaista vinkkiä: Näin onnistut paremmin selfie-kuvissa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Wim Wenders’s Evocative Landscape Photographs Are About People, Not Places.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best gimbal heads: 6 top options tested and rated. Mitä pitää ottaa ostaessa huomioon.

 • 01 Benro GH3. Arvosana 4/5. $425.
 • 02 LensMaster Gimbal RH2. Arvosana 3/5. $230.
 • 03 Nest NT-530H MK II. Arvosana 3/5. £300, $459.
 • 04 ProMediaGear Katana. Arvosana 4/5. $750.
 • 05 Sirui PH-20. Arvosana 4/5. $519.
 • 06 Wimberley Head WH-200 Version II. Arvosana 5/5. $595.

Thephotoargus.com, 47 Beautiful Black and White Portraits.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

The Luminous Landscape, Antarctic Dreams. Matka. Ja vähän tulevan matkan markkinointiakin.

The Online Photographer, Notes from PhotoPlus Expo 2015. Lyhyet maistiaiset. Lisää tullee.

Pdnonline.com, Model Wins Defamation Claim over HIV Awareness Ad. Kuva oli hankittu Getty Imagesista.

Popular Photography, Camera Test: Sony A7R II. Syyskuussa 2015 julkistettu. Peilitön järjestelmäkamera. Täyskennoinen lippulaivamalli. 42.4 megapikseliä, ei antialias-suodinta. Viisiakselinen vakajaa rungossa, teho 4.5 pykälää. ISO 100 - 25600 (102400). 4K video. Suljin speksattu 500.000 laukaisua. Elektroninen OLED-etsin, 2.359.000 pistettä. Sisäänrakennettu Wi-Fi, NFC. Paino 582g. Hyvä ote rungosta. Tarkennus on nopea, mutta voisi olla vieläkin nopeampi. Mahdollisuus valita täysin äänetön kuvanotto. Vaikka kamera on suunnattu ammattilaisille, niin mukana myös uusille kuvaajille tarkoitettu ominaisuuksia. Sarjakuvaus 5 kuvaa sekunnissa. Lcd-näyttö kolme tuumaa, 1.228.000 pistettä, kääntyy ylös 107 astetta, alas 41 astetta. Yksillä akuilla ottaa 290 kuvaa. Suomen hinta on 3.300 euroa.

Photographyblog.com.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, Film med iso 6 i begränsad upplaga. Pitkät valotusajat päivänvalossa. Lomographyn sivujen kautta osto. Kolmen pakkaus 35 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Muutoksia ja uusia tuulia. 22.10.2015. Blogissani on ollut aika hiljaista viimeaikoina. Edellinen blogaus on viime toukokuulta. ...Tämä blogi ei tule katoamaan. Muoto vain muuttuu. Siirryn tästä päivästä tekemään blogaukset videolle.

Suomen Kuvalehti, Miten poliisi tunnistaa journalistin mielenosoituksen hälinässä ja melussa? – ”Tämä olisi iso apu”. Päätös perustui siihen, että jaoston mukaan poliisi ei voinut selvästi tunnistaa Pentikäistä valokuvaajaksi. Jaosto tutki asiaa tarkasti. Järjestelmäkamerat, työtehtävästä kertominen ja lehdistökortin näyttäminen eivät riittäneet.

Journalisti, ilmestynyt 15.10.2015. Nro 12 / 2015. Seuraava numero ilmestyy 5.11.2015.

 • Freelancereiden tulot laskevat edelleen. Tutkimus toteutetaan kahden vuoden välein. Freelancertoimittajuus ei ole tekijöille kultakaivos. Melkein puolet (47 prosenttia) vastanneista tunsi olleensa vuonna 2014 alityöllistetty. Alityöllistyneet kertovat työskentelevänsä vain 60 prosenttia siitä ajasta kuin olisivat halunneet.
  • Freelancereiden verottajalle ilmoittama vuositulo on sen mukaan laskenut vuoden 2012 tasosta 400 eurolla. He ansaitsivat vuonna 2014 keskimäärin 23 900 euroa, 1 992 euroa kuukaudessa.
 • Tusen sluddrande ord. Hanna-Kaisa Hämäläinen, frilansfotograf och ordförande för Finlands Frilansjournalister, är orolig över en utveckling, där medierna vänjer sina läsare vid en allt sämre bildkvalitet. Rolf Granqvist, webbjournalist på Yle i Vasa och inbiten hobbyfotograf, håller inte med om att bildjournalistiken på webben går åt det sämre hållet.
 • Miksei kukaan kertonut? Freelancerius on monelle vihoviimeinen vaihtoehto. Sen ei tarvitsisi olla, kirjoittaa Anna-Sofia Nieminen.
 • Postuumia uutiskuvaa. ...Tuskin katsojatkaan odottavat ulkomailta tulleiden sähkekuvitusten olevan juuri sen päivän istunnoista, mutta kyllä kaikkien tunteman kylmäverisesti murhatun ulkoministerin kuvan käyttäminen siinä uutisessa näytti pahalta.
 • Arvostettu kuvaaja. Kuolleita: Kari Ahola.

Länsiväylä, Jättiprojekti tallentanut jo 30 000 valokuvaa – suomalaisten kotikuvat digitoidaan avoimeen albumiin. Albumitauki.fi -sivustolta voi hakusanan avulla etsiä kuvia vaikkapa omilta kotikulmilta. Hanke on levinnyt jo useisiin kaupunkeihin.

Ilta-Sanomat, Vuoden luontokuva olikin Vuoden luontopeilikuva. Vuoden luontokuvaksi valittu kuva ei kuvaushetkellä ollut samanlainen kuin voittajakuva.

 • (Kiinnostaisi nyt nähdä alkuperäinen raw-kuva, jota ei ole rajattu ja jota ei ole käännetty peilikuvaksi ja jonka valotusta ei ole säädetty... Kuvaajalta olisi rohkea teko julkistaa se... Puhtaita siluettikuvia ei palkituissa ole paljoa näkynyt, mikä tekee tästä voittajakuvasta siluettikuvana ylivoimaisen?)

TE-palvelut, Valokuvaaja, 2 paikkaa, Bo LKV, Helsinki. Hyvät referenssit sisustus-, asunto- ja lifestylekuvaamisesta. Yrittäjä. Hakemukseen työnäytteet / linkin kotisivuille sekä hinnoittelu.

 • Palkkaus Sopimuksen mukaan
  Työkokemus 1-5 vuotta
  Työ alkaa Alkuvuodesta 2016
  Työaika muu osa-aikatyö
  Työn kesto yli 12 kuukautta
  Haku päättyy 06.11.2015 klo 16:00
 • (vaikuttaa valokuvayrittäjille suunnatulta tarjouskilpailulta... Mitä tekemistä tällä on TE-palveluiden kanssa. Tai ehkä tämä kuuluukiin nykyään TE-palveluiden toimenkuvaan).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Photo Recipes: Scott Kelby on how to control harsh natural light.

Thephotoargus.com, The Aurora Through a Frozen Lens by Dustin Gienger.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Photo.net, PhotoPlus Expo 2015. Messut ohi.

The-digital-picture.com, Top 6 Ways to Inspire Your Own Creativity.

Pdnonline.com, PhotoPlus Expo 2015: John Keatley on Thriving in Business, Marketing and Style.

IR, Blazing fast and extremely rare Canon 50mm f/.75 lens up for auction on Ebay. Canon 50mm f/.75 Xl lens. Alkuaan käytetty videokamerassa. Nähtävästi aito huutokauppa.

Popular Photography, eBay Watch: Nikon S2 Rangefinder Camera With Nikkor Stereo 3D Lens. $47.500.

 

26.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vesa Koivunen, Nyt loppui kiekon kuvaaminen, 24.10.2015. Yksi aikakausi tuli päätökseen, kun Sanoma julkaisi YT-neuvotteluiden tulokset. Helsingin Sanomien kohdalla urheilu koki kovia, ja samalla tuli tieto, että perusjääkiekkomatsien kuvaaminen on historiaa. Osu ja upposi.

HS, Vuoden luontokuva paljastui peilikuvaksi – otos ei ole kuitenkaan sääntöjen vastainen. Vuoden 2015 luontokuvaksi 18. lokakuuta valittu kainuulaisen ammattikuvaajan Antti Leinosen kuva emänsä perässä kävelevästä hirvenvasasta on paljastunut peilikuvaksi. Kuva on otettu kaksi vuotta sitten. Kilpailun sääntöjen mukaan kilpailuun osallistuva kuva saa olla korkeintaan kaksi vuotta vanha. Lisäksi säännöt kieltävät kuvien kaikenlaisen manipuloinnin. Leinonen ei ole menettämässä kuvakilpailun voittoa, vaikka kuvan kääntäminen onkin herättänyt keskustelua kuvamanipuloinnin rajoista.

 • Nelihenkiseen kilpatuomaristoon kuulunut Olavi Kalkko sanoo HS:lle, että tuomarit eivät saaneet nähtäväkseen kuvien alkuperäiskappaleita.
 • Aamulehti, Miten Vuoden luontokuva voi olla kaksi vuotta vanha?
 • MTV, Lehdet: Vuoden luontokuva paljastui manipuloiduksi – ei ole kuitenkaan sääntöjen vastainen. Vuoden luontokuvaksi reilu viikko sitten valittu otos on Aamulehden ja Helsingin Sanomien mukaan paljastunut manipuloiduksi. Kainuulaisen ammattikuvaajan Antti Leinosen kaksi vuotta sitten Kuhmossa ottama kuva emänsä perässä kävelevästä hirvenvasasta on peilikuva alkuperäisestä otoksesta. Leinonen paljasti Aamulehden haastattelussa, että kuvan rajaamisen lisäksi hän on kääntänyt sen peilikuvaksi. Helsingin Sanomille hän sanoo, ettei pidä kuvan kääntämistä manipulointina.

Tuomas Heinonen, Finalistini Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailussa, 19.10.2015. Kolme kuvaani selvisi tänä vuonna Vuoden Luontokuva kilpailun finaaliin, mihin selvisi kaikista lähetetyistä kuvista 244 eli 2.1 % kilpailuun lähetetyistä kuvista. Palkintosijoille jäi silti hitusen matkaa, mutta huomiotta kuvat ei silti jääneet vaan niitä julkaistiin eri yhteyksissä

Mikael Rantalainen, Kuviani Vuoden Luontokuva -kilpailun finaalissa, 19.10.2015. Alku vaikutti hyvin lupaavalle, sillä peräti 7 kuvaani pääsi semifinaaliin. Vielä finaaliinkin, eli 244 kuvan joukkoon, pääsi 3 kuvaani. Näistä yksi pääsi vielä finaalin parhaiden kuvien joukkoon, eli siihen joukkoon josta järjestettiin jäsenäänestys.

Suomen Kuvalehti, Värikuva vuodelta 1906! – Näin sen arvoitus ratkesi. Pitkä artikkeli. Suomen värikuvalokuvauksen historiaakin.

HS, Robottikopterit yleistyvät nopeasti – saako niillä kuljettaa vaikka pizzaa? Kymmenen vuotta sitten ne olivat vielä kalliita erikoislaitteita. Nyt vuonna 2015 kuka tahansa voi ostaa sellaisen kaupasta muutamalla sadalla eurolla, lennättää sitä kotipihallaan ja ottaa ilmakuvia, joiden ottamiseen aiemmin tarvittiin helikopteri. Pikkukoptereita lienee Suomessa jo tuhansilla tavallisilla harrastajilla ja ammattivalokuvaajilla. Missä koptereilla saa Suomessa lentää? Paljonko robottikopterit maksavat? Taloyhtiön hallituksessa olemme pohtineet, missä kunnossa talomme katto on. Saanko kuvata kattoa robottikopterilla?

Länsi-Suomi, Taivas on syksyn luontokuvateema. Kuvia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 10 Ways To Instantly Improve Photo Backgrounds.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, I Shutter to Think..., 25.10.2015. Mihinkä mekaanista suljinta enää tarvitaan.

Dpreview.com.

The Luminous Landscape, Photo Plus Expo 2015 – Day Two.

IR, Caffeine Priority: Panasonic GX8 initial thoughts.

Fotosidan.se, SKOLA: Lag & rätt kring fotografering. Ruotsin ja Suomen lait eivät paljoa eroa toisistaan.

Kamera & Bild, Sara Arnald: Det bidde ingenting. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Hopeinen Omena.

Yle, Luontoa kuviin tallentavat pian maisterikuvaajat. Kuusamo-opistoon suunnitellaan luontokuvauksen maisteriohjelmaa. Koulutuksen järjestäisivät yhteistyössä Kuusamo-opisto, Kuusamon kasvatus- ja sivistystoimi ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta. Koulutuksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet, valokuvauksesta, luonnosta ja hyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneet ja visuaalisen osaamisen perusteita hallitsevat hakijat. Maisteriopistojen pohjalla voi olla ammattikorkeakoulututkintoja, kuten artenomi, kuvataiteilija, kulttuurituottaja, medianomi tai muotoilija.

Facebook, Mikkelin Kameraseura Fotomaraton. Järjestettiin 10.10.2015. Tulokset esillä Ja sitten Galleria.

Yle, Ilmakehän kosteus saa taivaan hehkumaan punaisena. Edellisten viikkojen aikana auringonnousun ja -laskun aikaan taivas on hehkunut punaisena. Mahtavat värit johtuvat ilmakehän kosteudesta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

 • How to focus your DSLR manually.
 • 11 things non-photographers just don’t understand about photography.
  • One shot is never enough
  • You often get a more interesting camera angle by lying in the dirt
  • Sometimes there can be the wrong kind of light to take a good photo
  • “Yes, I dream of buying a lens/camera that costs more than our car”
  • Just because someone has an expensive camera doesn’t mean they take better photos
  • Once you’re a photographer, you’re never off duty
  • Photography doesn’t stop once you’ve pressed the shutter release
  • Flash only reaches so far
  • Flash can be more useful in bright daylight than it is in the dark
  • The background is more important than what’s in front of it

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Object of Desire: Zoom F8. Uusin äänilaite Zoomilta. Uutta Bluetooth, iOS. $1.000.

Dpreview.com, Connect, Xiaomi Redmi Note 2 quick review. Elokuussa julkistettu. $170. 5.5 tuumaa, Full HD. 13 megapikselin kamera.

Kamera & Bild, Pentax K-3 II – med skiftande pixlar. Testi. Huhtikuussa julkistettu, toukokuussa myyntiin. Perinteinen järjestelmädigi. Parantunut kuvanvakaussysteemi, 4.5 stoppia. Edelleen 24 megapikselin kroppikenno, 1.5x. 27 pisteen automaattitarkennus. Sisäänrakennettu GPS, parantunut automaattitarkennus, automaattinen horisontin suoristus. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Etsin 100%. Sarjakuvaus 8.3 kuvaa sekunnissa. Video 1920 x 1080, ääni mono. Säänkestävä. Yksillä akuilla ottaa 720 kuvaa. Kaksi sd-korttipaikkaa. USB 3.0. Paino 800 g. Arvosana 79%. Pentax K-3 II runko, n. 1060 euroa. 18-55mm WR kit, n. 1170 euroa. Pentax K-3 II 18-135mm WR kit, n. 1380 euroa. Pentax K-3 II 16-85mm WR kit, n. 1600 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.10.2015   (linkki)

Henri Cartier-Bresson -näyttelyyn liittyvä seminaari Ateneum-salissa tänään klo 11-14.30. Sisäänpääsy näyttelylipun hinnalla.

 • Henri Cartier-Bresson
  31.01.2016 asti

  Kuva: Henri Cartier-Bresson: Berliinin muuri. Länsi-Berliini, Länsi-Saksa, 1962. © Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos.

Valokuvajournalismin isäksikin luonnehdittu Henri Cartier-Bresson (1908–2004) oli viime vuosisadan merkittävimpiä valokuvaajia ja yksi kansainvälisen Magnum Photos -kuvatoimiston perustajista.

Cartier-Bresson tunnetaan "ratkaisevan hetken" käsitteestään. Hänelle tärkeää kuvaamisessa oli täydellinen ajoitus, joka edellytti jatkuvaa valppaana oloa. Nuoruuden taideopinnot ja yhteydet surrealistipiireihin näkyvät Cartier-Bressonin dokumentaarisessakin tuotannossa.

Ateneumin retrospektiivinen näyttely sisältää lähes 300 valokuvaa taiteilijan pitkän uran ajalta. Mukana on myös arkistomateriaalia sekä elävää kuvaa.

Näyttely on toteutettu Ateneumin taidemuseon, Magnum Photos -kuvatoimiston ja Fondation HCB:n yhteistyönä.

Ateneumin taidemuseo,
Kaivokatu 2, Helsinki
ti, pe 10-18 | ke, to 10-20 | la, su 10-17
13 €/11 € Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 12€
Sisäänpääsy Museokortilla.

Portfoliopäivä ja -ilta Suomen valokuvataitten museolla

Suomen valokuvataiteen museo järjestää maanantaina 26.10.2015 vuosittaisen valokuvataiteen portfoliopäivän. Tapahtuma saattaa yhteen valokuvataiteilijoita ja muita taidealan ammattilaisia. Portfoliopäivä järjestetään nyt jo kuudetta kertaa.

Tapahtumaan valittiin avoimessa haussa mukaan 21 valokuvataitelijaa. Hakijajoukko oli aiempaa kansainvälisempi, jopa kolmasosa hakemuksista tuli Suomen ulkopuolelta, mm. Venäjältä, Virosta ja Tanskasta.

Portfolioilta: avoin yleisötilaisuus klo 18–21

Virallisen ohjelman päätyttyä keskustelut jatkuvat vapaamuotoisesti yleisölle avoimessa iltatilaisuudessa. Portfolioilta toimii valokuvakentän ja alasta kiinnostuneen yleisön kohtaamispaikkana. Portfolioillassa nähdään valokuvataiteen screening, jonka aikana valokuvaajat esittelevät teoksiaan ja työskentelyään yleisölle. Tapahtuma on maksuton.

Vuoden Luontokuva 2015 Oulussa maanantaina 26.10.2015/ Ohjelma:

 • 17:00 Lipunmyynti ja aulaesittelyt avautuvat (esittelyihin vapaa pääsy)
 • 18:00 Mika Honkalinna: Taigalunta
 • 18:45 Vuoden luontokuvat 2015 - kooste kilpailun parhaimmistosta
 • 19:15 Tauko 19:45 Esko Pitkänen: Kurkistus Hailuotoon
 • 20:15 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden juontaa Jyrki Kallio-Koski. Pienet aikataulumuutokset ovat vielä mahdollisia.

Paikka: Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6 , Oulu

Digicamera.netin Foorumilta:

Polku.net, Polkulainen Pekka Isomursu sai sarjavoiton GDT 2015 -kilpailussa, 23.10.2015. GDT European Wildlife Photographer of the Year 2015 -kilpailussa palkittiin neljä suomalaista. Maisemat-sarjan voitti Esa Pekka Isomursu, Linnut-sarjassa Mika Linho ja Anna-Liisa Pirhonen saivat kunniamaininnan. Vedenalaisessa sarjassa Pekka Tuuri sai kunniamaininnan. Kisaan osallistui 17300 kuvaa 36 eri maasta.

Vesa Koivunen, Itkuhan siinä tuli, 21.10.2015. Urheilu on täynnä suuria tunteita. Jarkko Nieminen pelasi eilen uransa viimeisen tenniksen ATP-kaksinpelin, ja jäähyväiset olivat hyvin koskettavat. Lopuksi vielä bonuksena video.

Yle.

Tiinapuputti.com, Joensuun elokuvateatterin keskiviikon ohjelmistossa vinkkejä valaisuun ja mallien ohjaamiseen,

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. ZEISS Loxia 2.8/21 julkistettu, 18.10.2015.

Featureshoot.com, Nan Goldin Revisits ‘The Ballad of Sexual Dependency’ 30 Years Later.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Photoshop Clipping Masks: what they do and how to use them.

Thephotoargus.com, 15 Professional Photographers Share Their Portrait Photography Advice.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Luminous Landscape, Photo Plus Expo 2015 – Day One. Paljon kuvia, paljon kohteita.

The-digital-picture.com, The 1 Cheap Accessory that should be in All of Your Camera Bags. Eikä maksa oikeastaan mitään.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Kuvalehti, Prostituoituja ja partaveitsi – ”Jotain kummallisen maagista kuvassa”. Loistavia valokuvia. Ovatko ne liian hyviä ollakseen totta? Kuvaajalegenda Henri Cartier-Bresson (1908–2004) tunnettiin ”ratkaisevan hetken” vangitsijana. Hän onnistui taltioimaan täydellisen valon, komean liikkeen ja koskettavan ihmisyyden yhdistelmiä niin monesti, että ihailun ohella on herännyt epäilyksiä jonkinlaisesta lavastuksesta. Cartier-Bressonin suomalainen tuntija, Savon Sanomien toimituspäällikkö Riitta Raatikainen on tottunut uteluihin kuvien autenttisuudesta.

HS.

Kamera-lehti, Suomalainen tori 2015 -valokuvauskilpailu. Päättynyt.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to set up and shoot ring heart shadows. Vähän korni klisee.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net, Get Started With Studio Lighting for Less than $100.

Dpreview.com.

IR.

Thephotoargus.com, Boost Word-Of-Mouth Marketing for Your Photography Business in 9 Steps.

Popular Photography, New Gear: PocketWizard Plus IV Radio Transceivers. Kameran ja käsisalaman väliin. Ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. $140 - $150.

Photographyblog.com, Ricoh Theta m15 Review. Kaksi 180 asteen kameraa, yhdistetty 360 asteen näkymä joka suuntaan. Arvosana 4.5 * / 5 *. $249.

The-digital-picture.com, Canon Updates DPP, EOS Utility, Picture Style Editor & Movie Utility.

Kamera & Bild, Tre nominerade till TT:s Stora Fotopris. Joulukuussa tulokset. 100.000 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.10.2015   (linkki)

ROGER BALLEN: SHADOW LAND - VARJOJEN MAA. ROGER BALLENIN VALOKUVIA Kuva: ROGER BALLEN.VUOSILTA 1982–2015

Näyttely on läpileikkaus yhdysvaltalaissyntyisen, sittemmin Etelä-Afrikkaan asettuneen, Roger Ballenin tuotantoon. Dokumentaarisena valokuvaajana aloittanut Ballen on siirtynyt vähitellen luomaan esineistä, ihmisistä, eläimistä ja piirroksista muodostuvia unenomaisia sommitelmia. Hänen kuvissaan esiintyy usein Etelä-Afrikassa yhteiskunnan marginaalissa eläviä köyhiä, vammaisia tai mieleltään häiriintyneitä ihmisiä.

Mukana on kaksi dokumentaarista lyhytelokuvaa, Asylum of the Birds (2014) ja Outland (2015), joissa kuljetaan Ballenin mukana valokuvien kuvauspaikoilla kaupunkien reunamilla ja kuvissa esiintyvien ihmisten parissa. Näyttelyssä nähdään myös Die Antwoord -yhtyeelle thty musiikkivideo I Fink U Freeky (2012).

Viime aikoina Ballen on toteuttanut installaatioitaan myös näyttelyti-loihin ja laajentanut ilmaisuaan liikkuvan kuvan puolelle musiikkivideoon ja lyhytelokuvaan.

FT Anna-Kaisa Rastenbergerin luento Hulluus, joka räjähtää katsojan silmille 28.10. kello 18.30. Ennen luentoa näyttelyesittely kello 18. Vapaa pääsy. Luennossa käsitellään valokuvaaja Roger Ballenin teosten kautta nykyvalokuvataiteeseen liittyviä kysymyksiä.

Porin taidemuseo
Eteläranta, Pori,
ti, to-su kello 11–18, ke 11–20
10/5/2,50€
Sisäänpääsy Museokortilla.

Kuva: Ossi Wallius.Ossi Wallius: Ihmisiä etsimessä – Valokuvia Remu Aaltosesta Sirpa Kähköseen, Väinö Linnasta Viktoria Mullovaan

Ossi Wallius juhlistaa 70-vuotispäiviään Ihmisiä etsimessä -näyttelyllä, joka esittelee 114 kuvaa 1960-luvulta vuoteen 2015. Useimmat kuvat on otettu lehti-, radio- ja televisiotyörupeamien yhteydessä.

Kuvassa Vesa-Matti Loiri.

Galleria Kulma,
Tulliportinkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon valokuvan aluenäyttely kutsuu nuoret tekijät esille

Pohjois-Savon valokuvan aluenäyttely avaa VB-valokuvakeskuksen näyttelyvuoden 2016. Neljän vuoden välein järjestettävän aluenäyttelyn tarkoituksena on esitellä Pohjois-Savon valokuvallista ilmaisua ja tekijöitä. PS16 -näyttelyn painopiste on erityisesti nuorissa ja uusissa tulokkaissa.

Näyttelyyn on kaikille avoin sähköinen haku ajalla 22.10. - 22.11.

Valokuvakeskus Perin näyttelyhaku syksylle 2016 on käynnissä 31.10.2015 asti.

Haku on avoin kaikille valokuva- ja videotaiteen tekijöille, myös työryhmille.

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Klassikkokuvista klassisimmat Ateneumissa: Mestarivalokuvaaja Henri Cartier-Bressonin näyttely avautuu perjantaina. Vesilätäkön läpi loikkaava mies, espanjalaislapset seinän läpi kuvattuna ja muut rakastetut kuvat: Ateneumin taidemuseossa avautuu perjantaina Henri Cartier-Bressonin (1908–2004) retrospektiivinen näyttely. Viime vuosisadan merkittävimpiin valokuvaajiin kuuluva Bresson työskenteli seitsemällä vuosikymmenellä: hän aloitti uransa 1920- ja 1930-lukujen taitteessa ja kuvasi vuosituhannen vaihteeseen asti.

Tekniikan Maailma, Kinokokoon peilitön järjestelmäkamera Leica SL Typ 601. Leica julkisti uuden peilittömän kamerajärjestelmän, joka perustuu kinokoon kennoon. Ensimmäinen runko on Leica SL Typ 601, joka saa ensivaiheessa seurakseen kolme objektiivia. Leica SL Typ 601 sisältää 24,3 megapikselin kennon, 4,4 megapikselin etsimen ja 3 tuuman kosketusnäytön, jonka tarkkuus on 1,04 miljoonaa pikseliä. Kameran päältä löytää lisäksi mustavalkoisen toimintonäytön. Sääsuojattu runko on valmistettu yhdestä alumiinikappaleesta.

Aamulehti, Miten Vuoden luontokuva voi olla kaksi vuotta vanha? ... Kilpailun säännöt ovat olleet jo pitkään sellaiset, että tämän vuoden kilpailuun osallistuva kuva saa olla korkeintaan kaksi vuotta vanha. Se on pitänyt siis kuvata vuosina 2013–2014, hän selvittää....

MTV, Hampaat valkoisemmaksi, pisamat pois? Lasten koulukuvien käsittely tuttu ilmiö myös Suomessa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to make a digital pinhole camera. Muutama tarvike.

Petapixel.com, I Asked 12 Pro Photographer Friends to Work for Free. Here’s What They Said.

Ja vielä Leica SL.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, The 2015 U.S.A. Landscape Photographer of the Year Contest: Winners and Finalists.

Canonilta uutta.

Pdnonline.com, Object of Desire: 360Fly. Action-kamera. 240 astetta pysty, 360 vaaka. $399.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Joniniemela.com, kuvia.

Tomi Muukkonen, Vuoden luontokuva 2015 -festivaali Helsingissä, 20.10.2015. 18. lokakuuta saimme jälleen nauttia suomalaisen luontokuvan hedelmistä Helsingin Kulttuuritalolla. Kulttuuritalo ei ole aivan sama kuin Finlandiatalo ennen vanhaan.

HS, Euroopan ihmisoikeus­tuomioistuin: Poliisi sai ottaa kiinni lehtikuvaajan Helsingin Smash Asem -mielenosoituksessa. Poliisi otti Suomen Kuvalehden kuvaajan Markus Pentikäisen kiinni väkivaltaiseksi yltyneen Smash Asem -mielenosoituksen yhteydessä syyskuussa 2006 Helsingissä, kun tämä kieltäytyi noudattamassa poliisin poistumiskäskyä. Pentikäinen ilmoitti poliisille olevansa median edustaja. ...Pentikäinen vei asian EIT:n tutkittavaksi. Hänen mielestään kiinniotto rikkoi sananvapausartiklaa, sillä kiinnioton takia hän ei voinut enää tehdä uutistyötään.

Yle, Itseoppinut suomalaiskuvaaja päätyi muotitalo Armanille. Valokuvaaja Henrik Blomqvist päätyi suuren brändin muotikuvaajaksi sattumalta. Oikeastaan hän ajautui kamerankin taakse puolivahingossa löydettyään isänsä vanhat kamerat. Muun muassa Hollywood-tähtiä muotiviikoilla kuvannut Blomqvist ei ole koskaan opiskellut alaa.

HS, Katso kuvakooste elämästä pakolaisleirillä Irakin pohjoisosassa. 11 kuvaa.

Facebook, Iiro Rautiainen.

Tekniikkatalous.fi, Vertailu: 5 palvelua, jotka organisoivat valokuvasi. Gizmodo vertaili. Applen iCloud. Microsoftin OneDrive. Googlen Photos. Dropbox. Flickr.

Ilta-Sanomat, Tältä Helsinki näytti yläilmoista 1954 – katso ensimmäinen värifilmi Ilmavoimien toiminnasta Suomessa. Ja nyt on kyse liikkuvasta kuvasta.

Tivi, Adobe perui uudistuksen asiakkaiden raivostuttua. 6.2-versiossa tehdyn uudistuksen tarkoituksena oli yksinkertaistaa prosessia, jolla valokuvat tuodaan ohjelmaan, jotta se olisi uusille käyttäjille helpompi oppia. Suuri muutos ärsytti kuitenkin vanhoja käyttäjiä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Leicalta uutta.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, 33 Fascinating Examples of High Speed Drop Photography.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, The DoF Undead. Muutama linkki.

Diyphotography.net, Janet Jackson’s concert photography contract is worse than Taylor Swift’s.

Kamera & Bild, Ambulanspersonal: Stoppa fotografering av olyckor. Ruotsissakin ongelma.

Fotosidan.se, Förbjud fotografering av olyckor!

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vesa Koivunen.

 • Mitä tehdä huonolle tarjoukselle? 10.10.2015. Minulta kysytään hyvin usein, kuinka alas voi keikkahinnassa mennä? Jokainen tietää, että hinnat ovat tippuneet, ja markkinat ovat ostajalla, mutta johonkin se raja on vedettävä. En tiedä muista, mutta oman linjani voin kertoa.
  • ...Jos laskutat vuodessa 50 000 euroa ja otat siitä, lomat, sairauspäivät kamerat ja muut työkalut, työhuoneet, kirjanpidot, ja vaikka mitä muuta kulua pois, niin aika kaukaksi jäät toimittajan keskiansioista. Ja sehän oli bruttona 44 868 vuodessa.
 • Köyhä, mutta onnellinen, 14.10.2105. Jukka Vuorion loistava kirjoitus työelämän realiteeteista kirvoitti minutkin ottamaan asiaan kantaa. Pitäisikö töitä tehdä rahan takia, eikä rakkaudesta lajiin? Voiko työhön motivoitua, jos se on vaan työtä? En minä ainakaan. Ehkä juuri siksi kärsin kroonisesta rahapulasta.
 • Potkua tylsään elämään, 18.10.2105. Kyllähän miehellä leluja pitää olla, muuten on niin mahdottoman tylsää. Näin ajattelin, kun ostin kauko-ohjattavan Phantom3-kopterin. Ensitestit eivät menneet ihan putkeen, hengenvaaralta silti vältyttiin.

Yle, "Oli uutta tietoa" – nettilukijat hämmästelevät luokkakuvausten palkkiota. Ylen verkkokyselyyn vastanneista suurin osa ei hyväksy luokkakuvaukseen liittyviä järjestelypalkkioita. Kyselyyn vastanneista moni haluaisi läpinäkyvyyttä asiaan.

Ilta-Sanomat, Tiesitkö että paristojen varastoinnissa piilee vaara? Aiheuttavat vuosittain tulipaloja. Paristoja Suomessa kierrättävä Recser Oy suosittelee, että paristojen navat teipattaisiin ennen kuin ne varastoidaan tai heitetään kierrätysastiaan.

Nyt.fi, Ikoninen valokuva Kennedyn väitetystä tappajasta kivääri kädessä onkin aito, vahvistaa tuore tutkimus. Life-lehden kanteen ikuistetussa kuvassa Oswald seisoo takapihallaan ja pitelee kädessään samantyyppistä kivääriä kuin jolla Yhdysvaltojen presidentti John F. Kennedy ammuttiin. Kuvan otti Oswaldin vaimo Marina Oswald.

Vuoden Luontokuva 2015. Edelleen.

Makuja.fi, Vaseliinia ja teippiä – näin rakentuu näyttävä ruokakuva.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, From Audrey Hepburn to Lady Gaga: Photographer Spends 25 Years Snapping Selfies with the World’s Biggest Celebrities.

Digitalcameraworld.com, Black and White Portraits: 5 unbeatable ways to convert to monochrome.

Photo.net, 5 Steps to Creating a Powerful Portrait.

 • 1. Light
 • 2. Location
 • 3. Pose
 • 4. Exposure/Technique
 • 5. Expression

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Elinchrom Adds Hi-Sync with New Transmitter, Quadra Flash Head. Marraskuu, $250, transmitter.

Luminous Landscape, Eizo CG318-4K Review – The Cutting Edge of High End Graphic Displays. 31 tuumaa. 4096 x 2160. Uusi malli. Aito 4K (jossa vähän enemmän pikseleitä kuin UHD). Sisäänrakennettu värien kalibrointi. Helppokäyttöinen. Vain jotkut grafiikkakortit tukevat täysin Eizon resoluutiota. $5.700.

Photographyblog.com, Canon Connect Station CS100 Review. 1TB. Kuvien ja elokuvien tallennus ja toisto tv:n kautta. $299. Arvosana 2.5 * / 5 *.

Fotosidan.se, Hans Strand vann prestigefylld naturtävling. Luokkavoitto.

Kamera & Bild, Hans Strand vinnare i Wildlife photographer of the year. Luokkavoitto.

Kamera & Bild, Adobe går tillbaka till äldre Lightroom-import.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.10.2015   (linkki)

Ismo Hölttö
Kuva: Ismo Hölttö.24.1.2016 asti

Kuntsin modernin taiteen museon vuoden 2015 päänäyttelynä nähdään Ismo Höltön (s. 1940) valokuvanäyttely, joka on lämmin nostalgiamatka jo kadonneeseen Suomeen ja Helsinkiin.

Kultaseppänä toiminut Hölttö osallistui 60-luvulta alkaen aktiivisesti Kameraseuran toimintaan ja valokuvasi kotikaupunkinsa kaduilla Helsingissä aina kun voi. Hän matkasi myös eri puolella Suomea tallentaen sekä syrjäseutujen että muun muassa romanivähemmistön elämää. 1970-luvun alussa Hölttö perusti oman studion, jossa työskenteli kolme vuosikymmentä.

Näyttelyyn valittu kuvasto ajoittuu 1960-luvulle, joka oli Suomessa suurten yhteiskunnalisten muutosten aikaa.

Näyttelyn kuvissa nähdään kiinnostava joukko 1960-luvun suomalaisia ihmisiä, joita Hölttö on ikuistanut suurella lämmöllä ja kunnioituksella.

Näyttelyn on tuottanut Ateneumin taidemuseo / Kansallisgalleria. Näyttelyn kuraattori on Riitta Raatikainen.

Ateneumissa näyttely oli esillä viime keväänä.

Kuntsin modernin taiteen museo
Sisäsatama, Vaasa
ti-su 11-17
7 / 5 / 0 €
Sisäänpääsy Museokortilla.

Digicamera.netin Foorumilta:

Vuoden Luontokuva.

Remonen.fi, Vaalit, karnevaalit, 15.10.2015. Olin paikalla siinä noin kuuden aikaan. Kokemus on opettanut että vielä siihen aikaan pysäköintipaikalla on tilaa, kuten oli nytkin. Tunnin päästä, kun kävin palauttamassa yhden objektiivin autoon, parkkipaikka oli jo täynnä ja auton olisi saanut viedä johonkin hiiden kuuseen. Joka tapauksessa kuuden maissa aurinko paistaa – jos on paistaakseen – vielä viistosti Lintsin ylimpiin osiin ja sieltä saa halutessaan hyvää ja värikästä kuvaa.

DigiExpo, pe 30.10.2015 - 1.11.2015, pe 12-20, la 9-19, su 10-17. Messukeskus. Liput 15 euroa. Digilava, ohjelma. Pääpaino lienee pelaamisessa yms, ja nuorisossa. Mutta myös valokuvaukseen liittyvää löytyy. Näyttelilleasettajat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, What is color temperature: free photography cheat sheet.

ePhotozine.com, Abstract Photography: Easy Cross Polarisation.

Thephotoargus.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Like father, like son: Hawkeye Huey's knee-high portraits of the American West. 12 kuvaa.

IR, Caffeine Priority: When ISO 25,600 is just what you do. Sony A7S II.

Earthboundlight.com, Flattery for FLIF File Format Fanfare, 18.10.2015. Uusi tässä kuussa julkistettu kuvaformaatti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Claire Aho on suomalaisen valokuvauksen grand old lady – jonka työt loppuivat kuin seinään. Claire Ahon isä Heikki Aho oli kirjailija Juhani Ahon ja taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin esikoispoika. Hän perusti velipuolensa Björn Soldanin kanssa Aho & Soldan -yhtiön, joka tuotti ja kuvasi yli 300 dokumenttielokuvaa.

 • 1950- ja 60-luvulla muotikuvaajan työ oli raskaampaa kuin nykyään. Ei ollut apujoukkoja kuten assistentteja tai stylistejä, jotka olisivat valinneet kuvausvaatteet.
 • 1960-luvun lopulla ajan henki muuttui. Iloiset muotikuvat eivät yhtäkkiä sopineet politisoituneeseen ilmapiiriin. Kuvien piti olla graafisia ja mieluiten mustavalkoisia. Naiskuvaajiinkin suhtauduttiin entistä varauksellisemmin.
 • Claire Ahon työt loppuivat yllättäen kuin seinään. Hän perusti Tehtaankadulle Galleria Beckanin ja veti sitä muutaman vuoden.
 • HS, Tunnistatko nämä tytöt? – 1950-luvun katukuvaajan malleista moni on jäänyt tunnistamatta. Värikuvia.

Kuningaskuluttaja, Enemmän irti Googlen kartoista. Google Maps sisältää satelliittikuvia, katukuvia, panoraamoja, reaaliaikaista liikennetietoa ja reittisuunnittelua niin kävelijöille, pyöräilijöille, julkista liikennettä käyttäville kuin autoilijoillekin. Kaikki tämä löytyy niin selaimesta kuin mobiililaitteestakin. Tässä karttavinkit palvelun tehokäyttöön kotikulmille ja pidemmille matkoille.

Ilta-Sanomat, Häkeltynyt helmipöllö ihmetteli revontulia – katso lintuharrastajan huikea kuva.

Ilta-Sanomat, Britanniassa huutokaupataan kuvaa, jonka väitetään esittävän Titanicin upottanutta jäävuorta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to remove colour casts using Adobe Camera Raw. Valkotasapaino kuntoon. Ulkovalo kylmä/sininen, sisällä usein lämmin/keltainen/oranssi. Esimerkkikuvat.

 • 01 White Balance menu
 • 02 Warm it up
 • 03 White Balance tool
 • 04 One-click fix

ePhotozine.com, Autumn Photography Tips: Backlit Leaves.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, What's It Gonna Be? Minkä kameran ottaisit, jos vain yhden saisi valita ja vain tätä kameraa pitäisi käyttää seuraavat neljä vuotta. Hinta saisi olla mikä tahansa.

The Luminous Landscape, Alain Briot, How This Photograph Was Made: Grand Canyon Daytime. Yksityiskohtainen kuvaus. Kuvankäsittely.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, How I Got That Grant: Richard Renaldi and Gary Briechle on Winning 2015 Guggenheim Fellowships. Millainen haku.

Kamera & Bild, Johan Wessel: Ingen hjälper – alla fotar. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Luokkakuvista tuhansien eurojen palkkiot koululle – vanhemmat maksumiehinä? Koulukuvausfirmojen kouluille tarjoamat järjestelypalkkiot hämmästyttävät keskisuuren koulun rehtoria. Koulu ja kuvausfirma voivat sopimuksessa määritellä paljonko kuvat lapsille maksavat ja paljonko koulu saa firmalta palkkiota.

HS, Billy the Kidin valokuva myytiin kirpputorilla kahdella dollarilla, nyt arvo on viisi miljoonaa. Villin lännen kenties tunnetuinta lainsuojatonta Billy the Kidia esittävä valokuva on tulossa myyntiin viiden miljoonan dollarin eli noin 4,4 miljoonaa euron hintaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Kuvan korkeaa hintaa selittää se, että valokuva on toinen kahdesta Billy the Kidista säilyneestä valokuvasta.

Varsinais-suomi.fi, Virkisty Villiinny Vapaudu. Varsinais-Suomen liiton järjestämä valokuvakilpailu keräsi lähes 300 kisakuvaa teemalla "Virkisty Villiinny Vapaudu". 10 kuvaa esillä.

Tekniikan Maailma, Varsinais-Suomen liiton järjestämä valokuvakilpailu keräsi lähes 300 kisakuvaa teemalla "Virkisty Villiinny Vapaudu". DxO One on pienikokoinen kamera, joka liitetään iPhone- tai iPad-laitteen Lightning-liitäntään. Se sisältää tuuman kennon, jonka tarkkuus on 20,2 megapikseliä. Objektiivin valovoima on f/1,8. Lokakuun aikana Suomessa myyntiin, 630 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Photographing birds in flight: how to set up and mistakes to avoid.

ePhotozine.com, Autumn Close-Up Photo Tips For Point & Shoot Digital Cameras.

IR.

Dpreview.com.

Thephotoargus.com, Choosing the Right Laptop for Photo Editing.

The Online Photographer, Those Remarkable Otii. Uusi 28 mm. Hinta ehkä $4.000, $5.000.

Kamera & Bild, Fujifilm X-T10 – kompakt och kompetent. Lippulaivamalli X-T1 sai heti huimiota: nopea, vedenpitävä, hyviä kuvia. Nyt sitten pienempi ja kevyempi X-T10. Retroulkonäkö. Sama 16 megapikselin sensori, kroppikerroin 1.5x, peilitön järjestelmädigi. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 920.000 pistettä. Sisäänrakennettu 2.360.000 pisteen elektroninen etsin. Sisäänrakennettu salama. Kahdeksan kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Full HD video, 60 kuvaa sekunnissa. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Paino 381g. Arvosana 77%. Bra Köp. Fujifilm X-T10 maksaa noin 750 €, ja rungon sekä 16–55 mm:n zoomin saa 850 eurolla.

Fotosidan.se, Poddradio: Blixtutställningar ska nå ny publik. Poddradio, kesto 34:40.

Fotosidan.se, Vi kollar in Canons prototyper. Canon Expo. Video, kesto 7:48.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • DIY Ultra macro (DIY eli Tee-Se-Itse). Alkoi kiinnostamaan tuo makrokuvaus ja tavalliseen tapaan ei mitään voi jättää puolitiehen, vaan pakko vetää överiks. Ultra macro-linssit maksaa maltaita, eikä nuo mikroskooppipäät/sovittimetkaan mitään älyttömän halpoja ole. Nurkissa sattui lojumaan ikivanha 6.5mm TV-linssi, ja päätin teipata sen väärinpäin kiinni Tamron-EOS- sovittimeen. Ja löin sen kiinni 65mm loittorengassettiin.
 • Lightroom 6 (Kuvankäsittely). Uusia.
 • Zeiss Otus 28mm f1,4 (Optiikka).
 • Se kuuluisa 3d-vaikutelma, presenssi (Optiikka). Mielenkiintonen pätkä tuli tuubissa vastaan ... (videossa vertaillaan flattia leicaa ja poppia cookea elokuvanteossa) Hyvää analyysia, ja kaverilla taitaa natsojakin riittää.
 • Sony RX1RII (Nikon, Sony). Sony julkisti oikein mielenkiintoisen "pokkarin"... Leica Q:ta olen haaveillut, mutta tämä taisi kyllä viedä potin. Pienempi ja halvempi, säädettävä alipäästösuodin ja 42Mpix kenno. 35 vs 28 polttoväli on sitten makuasia ja tietysti linssin laadusta ei voi vielä sanoa mitään.
 • 6D/D610/D750/? (Järjestelmädigit). Uusia.
 • Canon 1Dmk3 (Järjestelmädigit). Ehdottakaa mikä linssi sopisi ko. rungon objektiiviksi? kerroin kun on 1,3x. Mitä käytätte itse eniten?
 • Maailma Ilarin silmin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia.
 • Charter flight (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Moottoripyörän Siunaus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Moottoripyörän Siunaus tapahtuu joka vuosi Euroopassa, mutta oli tuotettu minun kotikaupungiin viime vuosi (ensinmäinen Australiassa), ja se on kasvanut kaksinkertaisetti tämä vuosi. Mukava päivä se oli. Oliko Suomalaisia? En tiedä.
 • Valkoiset Tulet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mielessäni on ollut jo pidemmän aikaa koostaa setti mustavalko/sävytetyistä revontulikuvista ja viimein sain kasattua sellaisen. Omasta mielestäni tämä tuo tehokkaammin esiin revontulien muodot.

Areena.yle.fi, Luontovalokuvan jäljillä. Luontovalokuvan jäljillä –sarjassa pohditaan luonnossa liikkumisen ja sen valokuvaamisen viehätystä sekä tutkaillaan luontovalokuvan olemusta eri näkökulmista. Sarjassa tavoitellaan luontovalokuvauksen ja luontovalokuvan olemusta monista eri lähtökohdista. Haastateltavina suomalaisia kokeneita konkareita, ammattiluontovalokuvaajia, tutkijoita ja innostuneita alan harrastajia.

 • Miten oma näkemys siirtyy kuvaan? 17 min
 • Miksi luontovalokuva kiehtoo mainostajaa? 17 min
 • Missä piilee karhun voima? 19 min
 • Löytääkö luontovalokuvaaja kohteita kaupungissa? 18 min
 • Tarvitseeko luontovalokuva sääntöjä vai vapautta? 18 min
 • Tekikö digitaalisuus meistä kaikista luontovalokuvaajia? 18 min

HS, Suomalais­valokuvaajan otos pojastaan levisi Lontoon metroon. Parkkinen painoi laukaisinta, ja tajusi heti ottaneensa poikkeuksellisen hienon kuvan. Siinä pieni vaalea pää pilkottaa ulos valtavasta kaula-aukosta. Pyöreäposkinen Arvi katsoo ulos kuvasta, vähän hölmistyneen näköisenä. Silloin Parkkinen ei vielä tiennyt, että kuva saisi hänen uransa uuteen lentoon.

KMV-lehti, kolumni, Kuvia vielä kuvien jälkeen. Koskaan en ole harrastanut valokuvausta, mutta olen joutunut ottamaan julkaistavia kuvia kohta lähes 20 vuotta.

Itä-Savo, Perheenäiti hämmästyi - miksi saman yrityksen samat koulukuvat maksavat eri verran eri kouluissa?

Tekniikan Maailma, Pieni ja peilitön järkkäri Canon EOS M10.

HS, Kate Winslet esittää Lee Milleriä. Brittitähti Kate Winslet on valittu esittämään maineikasta valokuvaajaa Lee Milleriä tämän elämästä kertovassa elokuvassa, kertoo The Guardian.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, What is HDR photography? How to shoot and process high dynamic range images.

Thephotoargus.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, iPhone 6s Camera Review Scores.

IR.

Dpreview.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.10.2015   (linkki)

Valokuvagalleria Hippolytessä järjestetään lauantaina 17.10. yhteisötaideseminaari: Taiteilijat muutostekijöinä yhteisöissä

Seminaari on osa DYSTOPIA/UTOPIA-näyttelyä, joka on esillä Hippolytessä 2.–25.10.2015.

Dystopia/Utopia on taiteilijaduo Tärähtäneiden ämmien (Katriina Haikala & Vilma Metteri, FI) ja valokuvaaja Gabriel Mellanin (USA) yhteinen valokuvaukseen ja skenaariotyöskentelyyn pohjautuva taideprojekti.

Projekti on toteutettu yhteistyössä 12–17-vuotiaiden, syrjäytymisvaarassa olevien nuorten kanssa. Nuoret ovat yhdessä taiteilijoiden kanssa tehneet valokuvauksen keinoin näkyviksi omia tulevaisuuden näkymiään dystopia- ja utopia-käsitteiden kautta.

Dystopia/Utopia-näyttelykokonaisuus on osa Valokuvagalleria Hippolyten ja Saaren kartanon vuonna 2013 alkanutta näyttely-yhteistyötä.

Paikka: Valokuvagalleria Hippolyte, Yrjönkatu 8-10 sisäpiha, Helsinki

Gunnar Bäckman: Retrofocus
29.11.2015 asti

Kuva: Gunnar Bäckman

Gunnar Bäckman on kuvannut 1940- ja 1950- luvun kameroilla ja etsinyt tietä takaisin vanhempaan valokuvaestetiikkaan.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kahden ketun tarina on Britannian vuoden luontokuva – HS esittelee koskettavat voittajat.

MTV, Valokuvauksen suuren mestarin näyttely Suomeen: Kuvasi Gandhin hetkeä ennen tämän murhaa. Ateneum, Henri Cartier-Bresson, näyttely avautuu 23.10.2015.

Jyväskylän yliopiston julkaisuarkisto, Fotogenesis : ryhmän toiminta ja tavoitteet suomalaisen valokuvataiteen 1980-luvun kontekstissa. Tutkielma käsittelee 1980-luvulla valokuvataiteen parissa toiminutta jyväskyläläistä Fotogenesis-ryhmää. Subjektiivisen valokuvauksen puolestapuhujana tunnetuksi tullut ryhmä julkaisi omaa Fotogenesis-valokuvalehteä 1981-1985 ja järjesti lisäksi ryhmänäyttelyitä. Tutkimuksessa kartoitetaan Fotogenesiksen historiaa sekä tarkastellaan ryhmän toimintaa ja sen merkitystä suomalaisen valokuvataiteen viitekehyksessä.

Suomen valokuvataiteen museo, kysy museolta. Onko "hyvä" valokuva nyt erilainen kuin 1900-luvulla, ja kuinka paljon tekniikka on vaikuttanut tässä? 7.10.2015. Perusteellinen vastaus.

Yle, Konkarivalokuvaajan neuvo alan vaikeaan työtilanteeseen: Kannattaa kouluttautua mahdollisimman pitkälle. Valokuvaaja Ari Nakari on kuvannut teatterinäytelmiä jo 25 vuoden ajan. Pelkästään teatterikuvaus ei kuitenkaan elätä, vaan ansainto muodostuu useista eri lähteistä.

Nyt.fi, Nasa avasi kuva-arkistoaan – tällaisia ovat astronauttien upeat "selfiet" historiallisilta kuulennoilta. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa julkaisi äskettäin Flickrissä yli 8400 valokuvaa, jotka on otettu Apollo-kuulennoilla. Valikoimme alle sarjan astronauttien selfie-tyylisiä kuvia.

Digitoday.fi, Loppuuko kuvien jakaminen Facebookissa? Digikuviin ehdotetaan uutta suojausta. Nykyään Facebook ja Twitter poistavat palveluihin ladatuista kuvista niin sanotun metadatan käyttäjien yksityisyyden suojelemiseksi. Samalla katoaa tietoa kuvan ottajaan liittyvää tietoa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Bustle of the Great Urban Landscape As Seen by Photographer Wolfgang Hildebrand.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, Incredible Grand Canyon Lightning Photos by Grant Ordelheide.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Luminous Landscape, Sony A7s II and the NEW RX1r II – First Impressions – Plus Uncompressed RAW Firmware Update.

Kamera & Bild, Fler Zeissobjektiv till Sony.

Fotosidan.se, Världens bästa vidvinkel: Zeiss Otus 28/1,4. Ei liene halvimmasta päästä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Point and shoot, 13.10.2015. Poikkitieteellinen valokuvakoulu jatkaa vielä Näsijärven maisemissa.

HS, Suomalaiset poliitikot, taiteilijat ja julkkikset historiallisissa muotokuvissa – Museovirasto julkaisi Kuvasiskojen kuvia verkossa. Museoviraston kuvakokoelmat on julkaissut internetissä valikoidun otoksen Kuvasiskot-valokuvaamon studiokuvia. Kuvasiskot tunnettiin erityisesti poliitikkojen, taiteilijoiden ja muiden julkisuuden henkilöiden kuvaajina, mutta studiossa ikuistettiin myös tavallista kansaa perhepotreteista ylioppilaskuviin. Valokuvaamo Kuvasiskojen kokoelmasta valikoitui digitoitavaksi noin 3 000 kuvan otos.

Maisemassa.com, The best 1080p export settings for YouTube with Adobe Premiere Pro or an overkill? Export-asetusten vaikutus YouTuben kuvanlaatuun.

Keskisuomalainen, Luonto kuvaan, osa 163. Moni-ilmeinen syksy lumoaa kauneudellaan – Mitä kuvia. Jussi Murtosaari. Alkuun vielä lämpimät vedet muodostavat kylminä öinä näyttäviä sumuja ja nämä yhdistettynä kirkkaaseen auringonpaisteeseen saa paatuneimmankin kameranulkoiluttajan suuntaamaan katseensa ja kameransa ympäröivän maisemaan. Näin kävi eräänä syyskuun lopun viikonloppuna.

Viikonloppu.com, Suomalainen valokuvaaja on ottanut huikeita kuvia karhun ja suden kaveruudesta. Suomalainen valokuvaaja Lassi Rautiainen 56 on huomioitu myös ulkomaisessa mediassa hänen ottamillaan huikeilla luontokuvilla. Kuvat eivät ole mitä tahansa kuvia, vaan niissä esiintyvä kaveruus on hyvinkin harvinaista. Rautiaisen ottamissa kuvissa nimittäin kaveruksina ovat urospuolinen harmaakarhu ja naaraspuolinen harmaasusi.

Yle, Valokuvaaja Ari Nakari on kuvannut teatterinäytelmiä 25 vuoden ajan – Kuinka monta näytelmää tunnistat kuvista? Nakari on kuvannut uransa varrella noin 250 eri teatterinäytelmää. Yhden teatterinäytelmän kuvaaminen vaatii valokuvaajalta noin viikon työpanoksen. Lappeenrannan Galleria Pihatossa on esillä valokuvaaja Ari Nakarin näyttely, jossa on näytteillä teatterivalokuvia 25 vuoden ajalta. Näyttelyssä osa kuvista on mustavalkoisia ja loput värikuvia.

Tiedetuubi.fi, Uudessa kamerassa on 16 linssiä ja pieni vallankumous. Uusi kameravalmistaja Light vie kuvaamista vielä enemmän laskennallisen valokuvauksen puolelle, sillä yhtiön ensimmäinen kamera, mustanpuhuva Light L16, ottaa kuvan kaikkiaan 16 pienellä kameralla ja prosessoi niistä yhden 52-megaisen kuvan. Hintalapussa lukee 1699 dollaria, eli noin 1500 euroa, ja toimitusten sanotaan alkavan ensi kesänä.

Tivi.fi, Lighroomin käyttäjille hyviä uutisia: osalla maksu poistuu. Adobe tarjoaa Lightroom-sovelluksensa maksutta iPadiin ja iPhoneen, uutisoi The Next Web. Adobe lupaa ilmaisen Lightroomin myös Androidille pian.

Älypuhelimista.

Iltalehti, Tässäkö Suomen upein revontulikuva? Upea revontulikuva otettiin Nikon d5300 -kameralla ns. kalansilmäobjektiivilla. Aukon koko oli f/3.5, suljinaika 8 sekuntia ja ISO-herkkyys 2500.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

Theguardian.com, Wildlife photographer of the year 2015 winners - in pictures. 10 sarjavoittajan kuvaa.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, Video: 10 Tips For Taking Better Pictures of Your Dog. Video, kesto 2:46.

Kamera & Bild, Bilder har en ”glansperiod” – men fotografer får mindre betalt. Lehtien kuvatoimituksia lakkautetaan ja valokuvaajia irtisanotaan. Vaikka kuvien kysyntä lisääntyy, niin valokuvaajien asema huononee koko ajan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi. Poimintoja runsaasta tarjonnasta.

 • Pimeyden ytimessä (viikon kuva #34), 26.8.2015. Sivun lopussa aika hurjan näköinen timelapse.
 • Älännejärven rannalla: Haatainniemi ja Näätähiekka, 16.9.2015. Yökuvaukset kun tuppaavat venymään aika pitkälle, on ihan mukavaa jos kuvauspaikan lähettyviltä löytyy tulipaikka, puita ja parkkipaikka. Mukavuus ennen kaikkea.
 • Tikulla kalansilmään (viikon kuva #36), 18.9.2015. Kuva nyt. Kuva neljän vuoden takaa. Kuva vuodelta 2008. Eroja löytyy.
 • Turistiräpsyjä Tukholmasta, 28.9.2015. Nick Brandtin afrikkakuvia oli näytillä Tukholman Fotografiskassa. Isoja kuvia, isoista eläimistä. Kuvat olivat komeita, mitä nyt pieni väentungos haittasi katseluelämystä. Fotografiskassa oli siis ihan sikana lössiä, hyvä kun sekaan mahtui, olihan näyttely siellä toiseksi viimeistä päivää.
 • Odotukset vastaan todellisuus: Kuun katsominen kaukoputkella, 30.9.2015. Näin paikallaan olevaa kuvaa katsellessa luulisi että Kuun katselu kaukoputken kautta olisi jokseenkin helppoa, onhan kohde verrattain iso ja kirkas. Mutta ei se oikeastaan ole, seuraava video demonstroikoon.
 • Kesäprojekti: laiturit, 3.10.2015. Otin siis kuvia laitureista, nehän ovat melkein kliseisyyteen asti maisemakuvaajien suosiossa olevia kuvauskohteita. Maisemakuvauksen perinteessä kaikki kuvat ovat ultralaajiksella (tässä tapauksessa Samyangin 24mm f3.5 tilt-shift) otettuja pitkiä valotuksia. Osan kuvista vielä pinosin useammasta valotuksesta, ihan vaan niiden maagisten megapikseleiden laadun maksimoinnin takia.
 • Lokakuun alun kikkailurevontulet, 8.10.2015. Aloitetaan spämmi vaikka tämmöisellä muodikkaalla selkä kohti kameraa -posetusselfiellä.
 • Kaksi tietä kaukana toisistaan (viikon kuva #38), 8.10.2015. Samyangin uusi 12-millinen kalansilmä on aika hyvä 360 asteen pystypanoraamojen kuvaamiseen. Neljä kuvaa ja jotain kolmijalan piilottamiseen ja se on siinä. Kalansilmän kivan projektion takia ei kuvan sivuilta tarvitse edes hirveämmin rajailla tavaraa pois.

Yle, Kuvaajan täysosuma: Helmipöllö liihottaa linnunradalla. Valokuvaaja Marko Junttila kuvasi perjantai-iltana Rovaniemen Vaattunkikönkäällä komeaa linnunrataa, kun yhtäkkiä etsimeen lensi helmipöllö.

Vuoden Luontokuva 2015. Su 18.10.2015, Helsinki, Kulttuuritalo. Klo 14 - 20.

 • 18:30 - 19:30 Vuoden Luontokuva 2015 -julkistus Palkitut 40 kuvaa - Tuomariston kommentit - Yleisön suosikkikuvan julkistus.
 • Kulttuuritalo, Vuoden Luontokuva 2015 -festivaali. Lippujen hinnat 37,50 € / 22,50 € / 11,50 €.

Kouvolan Sanomat, Kamerakopterit laitettiin kuriin ilmailumääräyksellä. Harrastajien lennokeilla ei enää ole mitään asiaa väkijoukkojen ylle, eikä asutuskeskuksessa saa lennättää yli kolmen kilon lennokkia. Voimaantulopäviä 9.10.2015.

TE-palvelut, Valokuvaaja/Yrittäjä, Nastolan Valokuvaamo, Nastola. Nastolan Valokuvaamo etsii uutta yrittäjää. Nykyinen yrittäjä toiminut valokuvaamossa 28 vuotta, ja siirtyy tehtävästään eläköitymisen vuoksi.

 • Työpaikan osoite Kukkastie 22, 15560 NASTOLA
 • Palkkaus Yrittäjän oma työtulo

Älypuhelimista.

Rumba.fi, Niittejä ja nahkaa Helsingin yössä – katso kookas kuvagalleria Amorphisin The Circus -keikalta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

 • Photography Tips for Absolute Beginners.
  • Buying gear
  • Take lots of photographs
  • Read the manual
  • Workshops and courses
  • Connect with other photographers
  • Try everything
  • Getting feedback
  • Enter free competitions
  • Aim to get off Auto settings
  • The digital darkroom
  • Have fun
 • 5 Effective Methods of Creative Composition.
  • 1) Leading Lines
  • 2) Shutter Speed
  • 3) Depth of Field and Selective Focus
  • 4) Going the Extra Mile
  • 5) Framing

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

The Luminous Landscape, Michael Reichmann, Rokinon / Samyang 12mm f/2.8 Fisheye Defished. Milloin kalansilmä ei olekaan kalansilmä.

Pdnonline.com, How (And Why) To Make Copyright Registration Part Of Your Workflow. USA.

Photographyblog.com, Samsung Galaxy S6 Review. 5.1 tuumaa. 2560 x 1440. Kamera 16 megapikseliä. 4K video. Paino 138 g. Kuvat kooltaan viisimegaisia, tarkkoja kuvia, f/1.9. Värit kunnossa. 28mm. Tarkennus kunnossa. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 600 euroa.

The-digital-picture.com, My Most-Used Product Photography Lens. Canon EF 35mm f/1.4L II USM Lens.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi: "Todellisuus on näytettävä sellaisena kuin se on". Useita palkintoja saanut valokuvaaja Meeri Koutaniemi muistuttaa valokuvan voimasta. Kuva, joka järkyttää ja jota tuntuu pahalta katsoa, voi saada ihmisessä aikaan halun auttaa.

Iltalehti, Kauppias keksi ovelan tavan torjua näpistyksiä - "Varastamalla hyväksyn että...". Hän on laittanut kaupan ulko-oviin ja juomaosastolle lappuja, joissa lukee: Näpistämällä tai varastamalla hyväksyn että kuvani julkaistaan Facebookissa ja valituissa lehdissä.

HS, Linnanmäki pohtii valokarnevaalin pidentämistä ensi vuonna – avajaisissa lähes 20 000 kävijää.

Yle, Hanna Sjöberg tekee näkymättömästä kauneudesta näkyvää. Vaasalaisella Hanna Sjöbergilla on erikoinen harrastus. Hän kuvaa kävelylenkeillään kotikaupunkinsa persoonallisia ja kiinnostavia rakennuksia ja lataa kuvat Instagram kuvapalveluun kaikkien ihasteltaviksi.

Kouvolan Sanomat, Päiväkotien valokuvaus hiipuu Kouvolassa — tarvitaanko päiväkoti- ja koulukuvia? Osa Kouvolan päiväkodeista on luopunut yhteisestä valokuvauksesta kokonaan. Päivähoidon palvelupäällikkö Helena Kuusisto ei osaa tarkalleen arvioida, kuinka moni päiväkoti jättää tänä syksynä valokuvat ottamatta, mutta suunta on hänen mielestään laskeva. Syynä on kuvausten suuritöisyys sekä se, että lapsia kuvataan nyt muutenkin paljon kotona ja päiväkodeissa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 6 uses for high ISO settings you may not know about.

1. Faster burst shooting

2. Introduce grain into images

3. Maintain a wide depth of field in macro photography

4. Get creative with abstract artworks

5. Shooting from a vehicle

6. Astrophotography

ePhotozine.com, Improve Your Landscapes Instantly By Capturing Mood.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, Further Thoughts Beyond the Blue Horizon, 11.10.2015. Liian kirkkaita kuvia. Valkotasapaino.

Diyphotography.net, Here Is A Clever System For Labeling Your Lens Caps, Body Caps And Rear Lens Caps.

Dpreview.com, Dreaming for a living: The conceptual composite photography of Colin Anderson. 20 kuvaa.

Kamera & Bild, Bli en expert på att leverera bilder korrekt. Väriavaruus, tiedostomuoto, resoluutio. Siis mitä.

Fotosidan.se, TEST: Nikon AF-S 300/4E PF ED VR. Yllättävän pieni ja kevyt. Ja edeltäjäänsä selvästi terävämpi. Paino 755 g. Jalustapanta lisävaruste. Kuvanvakaaja, 4.5 pykälää. Toppklass (mutta pieni miinus). Suomen hinta on 2.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Tintti ja Kurre, 10.10.2015. Poikkitieteellisessä valokuvakoulussa on toimintaa pitkästä aikaa. Nyt luontokuvan kuva-analyysia.

Raakakuva.fi, Verkossa 2015.09: Ron Haviv ja John Stanmeyer videolla, 29.9.2015. In Framen toinen tuotantokausi. Mielenkiintoinen YouTube-kanava. Ym.

HS, Todellisuus hyppää silmille syyrialaislasten kuvissa Tukholman Fotografiskassa. Kuvat nukkuvista pakolaislapsista vetävät hiljaiseksi

Yle, Ylen kuvia Pohjois-Koreasta – syrjäseudun todellisuutta paraatien takana. 15 kuvaa.

Länsiväylä, Näyttävä kuva: Revontulet voivat leiskua yötaivaalla myös tulevina öinä, 10.10.2015.

Me Naiset, ” Maailman Ihanin Nainen” voimauttavan valokuvauksen matkalla. Toukokuussa 2013 tein matkan Paltamoon ,Miina Savolaisen järjestämälle ”Maailman Ihanin Nainen”- työpajaan. Löytäisinkö itsestäni naisen,naisellisuuden, voisinko vihdoin hyväksyä sen ,että olen nainen, en poika ,niin kuin minusta toivottiin. Auttaisiko tuo työpaja minua hyväksymään itseni sellaisena kuin olen?

HS, Autoihin saa kulman taakse näkeviä kameroita ja risteävän liikenteen varoituksen – HS testasi, onko niistä hyötyä. HS testasi risteävän liikenteen varoituksen ja kulman taakse näkeviä kameroita. Miten ne toimivat ja ovatko ne hyödyllisiä?

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Vertailussa: Lumia 950XL ja Galaxy S6 edge+. Lumioiden suurin heikkous on ollut sovellustuki, johon uusi rauta itsessään ei tuo muutosta suuntaan tai toiseen. Microsoft on kuitenkin Windows 10:ssä tehnyt paljon töitä sen eteen, että sovelluskehittäjillä olisi mahdollisimman vähäinen työ muuntaa iOS:lle ja Androidille toteutetut sovellukset Windowsille. 649 euroa vs. 899 euroa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

The Luminous Landscape, Declan O'Neil, Voice In A Landscape. Alussa pääkiinnostus oli tallentaa objektiivin edessä näkyvä maisema. Vuosien jälkeen huomasi, että vain joistakin kuvista innostui ja kiinostui. Miksi.

The Online Photographer, Light on the Horizon. Light, L16. Ei vielä moneen kuukauteen valmista tuotetta. Mitä mieltä.

Photo.net, Seeing Impossible at Canon Expo 2015. Canon Expo syyskuussa New Yorkissa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ruokakuvaus (Aloitteleva digikuvaaja). Uusia.
 • Objektiivi sekä tärinät ja kolinat (Kuvaus yleinen). Tuli tuossa ostettua käytettynä Canoniin teleobjektiivi. Kävi mielessä että voisi laittaa johonkin reppuun ja lähteä maastopyörällä kuvailemaan luontoa. Miten tuollainen objektiivi kestää tärinöitä, kun ideana oli enimmäkseen kulkea metsäautoteillä ja poluilla pyöräillen?
 • Objektiivien virheellinen valmistus (Optiikka). Onko kellään kokemusta että olisi saannut susi zoomin tai kiinteän objektiivin. Itsellä sattui sellainen vastaan eli Canon kroppi 10-18mm Zoom, linssien keskitykset ihan pielessä.
 • Nikon D810 Rajalassa nyt. (Järjestelmädigit). Pari uutta viestiä. Runko 610 ja liveview, miten toimii revontulien kuvauksessa.
 • Aamutaivaalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuu (ja Venus?).
 • Rikoslaki @ Semifinal (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvista koostettu YouTube-video.
 • Ghost rider (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Monivalotusta ja valomaalausta(Sysimetsää 7.10 sivu 6) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ja uusi autokuva.
 • Heijastuksia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama oma otos edellisillan tapahtumista. Oli kaikkiaan vaikuttavaa nähtävää ja omalta osaltani parhaimmat tulet mitä kohdalle on osunut. Tapahtumaa oli taivaan täydeltä ja ilta menikin loppupeleissä ihastelemiseksi kuvaamisen sijaan.
 • Yölliset räpsyt (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia, revontulia.
 • Taivas lyö tulta... +valomaalausta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi kuva.
 • Erämaa tulessa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia. Ja vähän keskusteluakin. Ja aiheena ei sitten ole metsäpalot...

Yle, Kuvagalleria: Jäätynyt kaunotar ja huikeat taivasnäkymät, 9.10.2015. Yli 70 kuvaa.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. Haastattelussa Sony Alpha-kuvaaja Petri Juola, 7.10.2015. Petri Juola on vuonna 1979 syntynyt ja Kalajoella vaikuttava drag racing kuvaaja, joka tunnetaan alan piireissä myös toiminimellä Jeemu Photography.

Vesa Koivunen.

 • Kiire loppui lyhyeen, 6.10.2015. Kyllä se vaan niin on, ettei aina kannata puskea moottoriteitä tai mennä lentokoneella suoraan kohteeseen. Rennommalla asenteella saattaa hyvinkin nähdä sellaista mitä ei muuten tulisi nähtyä. Ihan vaikka työmatkallakin.
 • Unelmaviikonlopusta täysi floppi, 7.10.2015. Viime viikonloppu oli ajantuksen tasolla aivan mahtava. Pääsin pitkästä aikaa mopoilun pariin ja seuraamaan Eero Remeksen kulkua kohti enduron maailmanmestaruutta. Siihen ne hyvät asiat sitten loppuivatkin. Oma tekemiseni lässähti kuin pannukakku.

Polku.net, Revontulet roihusivat 7.10.2015. Kuvia.

Mobiili.fi, ”Järjestelmäkamerat eivät ole huomenna enää olemassa” – Startup kehitti Android-kameran 16 kameramoduulilla. Kalifornialainen startup, Light, on kehittänyt Android-käyttöjärjestelmällä toimivan kamera, jossa on 16 erilaista kameramoduulia. Normaalisti Light maksaa 1 699 dollaria eli reilut 1 500 euroa. Tällä hetkellä saa kuitenkin 400 dollarin alennuksen. Luvattu tulevan myyntiin elokuussa 2016.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Embroidery Turns Everyday Beauty Photography On Its Head.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 5 things photographers will learn switching from DSLR to mirrorless.

 • 1. Bigger isn’t always better
 • 2. Silence is golden
 • 3. Which scenes work well in black and white
 • 4. The ‘correct’ exposure isn’t always right
 • 5. Filter effects can be creative

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography.

Pdnonline.com, Taking the Pentax 645Z to Black Rock Desert (jonkinlainen mainos). .

The-digital-picture.com, Canon Video: Photographer Timm Schneider Has His Eye on Stockholm. YouTube-video, kesto 1:06. Eipä oikein mitään.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.10.2015   (linkki)

Seppo Saves in Memoriam
Kuva: Seppo Saves.19.11.2015 asti

Seppo Saveksen (1940–2013) postuumi valokuvanäyttely Apu-lehden reportaasimatkasta Papua-Uuteen-Guineaan vuonna 1962 yhdessä Heikki Brotheruksen ja Erik Allardtin kanssa.

Matka oli silloin suomalaisen aikakauslehdistön kaikkien aikojen suurin satsaus yhteen aihekokonaisuuteen. Työn tulokset julkaistiin lehden neljässä perättäisessä numerossa runsaan kymmenen sivun paketteina.

Tämän Seppo Saveksen viime vuosinaan suunnitteluasteelle jääneen näyttelyn ovat viimeistelleet prof. Antero Takala ja Tuomo-Juhani Vuorenmaa.

Seppo Saves (1940 -2013) oli suomalainen lehtivalokuvaaja. Hän toimi myös opettajana ja kriitikkona sekä oli mukana järjestötoiminnassa.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

Ari Nakari: 25 vuotta teatterikuvia
Kuva: Ari Nakari.24.10.2015 asti

Valokuvaaja Ari Nakarin retrospektiivisessä näyttelyssä on esillä noin 80 teatterivalokuvaa vuosilta 1990-2015. Mukana on kuvia mm. Lappeenrannan kaupunginteatterin, Imatran teatterin, kesäteatterien, Lappeenrannan vanhan ja uuden nuorisoteatterin, Kesyn ja Lappeenrannan tanssiopiston produktioista.

Ennen varsinaisia kuvauksia Nakari lukee käsikirjoituksen ja laatii harjoitusten aikana kuvaussuunnitelman. Kuvat hän ottaa esityksen aikana tai tietyt kohtaukset kuvataan erikseen. Niistä päättää ohjaaja.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

Kaisu Häkkänen: Mad Johnson was here
Kuva: Kaisu Häkkänen.25.10.2015 asti

Kaisu Häkkänen (s. 1974) on kuvannut neulanreikäkameralla tyhjilleen jääneität rakennuksia, autiotaloja ja hylättyä materiaalia.

Mad Johnson was here - sarjan teokset ovat syntyneet vuosina 2012-2015 taiteilijan työskennellessä vadsølaisessa Lyset i Varanger taiteilijaresidenssissa.

Sarja sai alkunsa Häkkäsen luettua kadun nimen väärin: Mads Johnsens gatesta tuli Mad Johnsonin katu. Siitä lähtien mies nimeltä Mad Johnson on johdatellut taiteilijaa pitkin Pohjoiskalottia ja kauemmaksikin - paikkoihin, joista ihminen on jo poissa, mutta kuitenkin läsnä jättämiensä jälkien kautta.

Anni Hanén: Pieniä Ilmakuoppia vain
Kuva: Anni Hanén.25.10.2015 asti

Anni Hanénin (s.1981) Pieniä ilmakuoppia vain -sarja käsittelee henkistä kasvua lapsuudesta aikuisuuteen. Se pohjautuu universaaleihin kysymyksiin siitä, miten näemme toisemme perheen sisällä.

Kuvien rinnalla teosten nimet ovat merkittävässä roolissa. Nimet johdattelevat katsojaa sisälle kuvamaailmaan.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

Sami Perttilä: Hyvä Elämä
Kuva: Sami Perttilä.25.10.2015 asti

Hyvä elämä -näyttely koostuu 24:stä muotokuvasta ja seniorien viisaista sanoista.

Hyvä elämä -näyttelyn lisäksi esillä on Perttilän uusia teoksia sarjasta Immobile. Niissä metsiin unohtuneet autovanhukset on nostettu vielä kerran parrasvaloihin valomaalauksilla. Kuvat ovat syntyneet perinteisen valokuvan keinoin, digitaalista manipulaatiota ei ole käytetty.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16
2 €

Espoon ympäristöyhdistys järjestää kaikille avoimen luontokuvakilpailun. Osallistumisen ehtona on, että kaikki kuvat ovat kuvattu Espoossa.

Kilpailussa on viisi eri sarjaa:

A: Luonnon kappaleet
Kuvia kaikista luonnonvaraisista eliöistä, mukaan lukien kasvit, sienet, eläimet, ym.

B: Espoolaiset maisemat
Espoolaisten luonnonympäristöjä. Maisema- ja ympäristökuvia, joissa luonto on havaittavissa jossain muodossa.

C: Sommittelu ja muoto
Mitä tahansa luontoaihetta esittäviä kuvia, jossa on kiinnostava sommittelu tai muoto.

D: Ihminen ja Luonto
Kuvat, jotka ilmentävät ihmisen ja luonnon välistä suhdetta.

E: Nuorten sarja
Sarjaan voi osallistua kaikki vuonna 1997 tai myöhemmin syntyneet ja kaikenlaisilla luontoa esittävillä kuvilla.

Kuvien viimeinen toimituspäivä on perjantai 30.10.2015.

Tulokset julkistetaan 15.12.2015 palkintojakotilaisuudessa Villa Elfvikissä.

Palkinnot:

Kaksi Samsung WB35F -kameraa, toinen nuorten sarjan (E) voittajalle ja toinen muiden sarjojen parhaaksi valitulle kuvalle.

Kilpailun muut sarjavoittajat palkitaan luontoaiheisilla kirjoilla.

Kaikki voittaneet ja kunniamaininnan saaneet kuvat ovat esillä Villa Elfvikin luontotalossa 16.12.2015 - 31.1.2016 ja sen jälkeen Espoon kirjastoissa vuoden.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Tuotekuvien luvaton käyttö.. (Kuvaus yleinen). Taas sarjassamme kuvien luvaton käyttö. Tässä tarina: Olen kuvannut (alalla pienehkön) perheyrityksemme tuotteita firman nettisivuilla olevaa tuotelistausta varten. Siis ihan varta vasten otettuja tuotekuvia tuotteen valmisteluineen, rakennettuine kuvausalustoineen, valaistuksineen ja kuvankäsittelyineen. Näitä kuvia on kymmeniä. Aikaan näihin kulunut kuitenkin kymmeniä tunteja, eli ei mitään räpsyjä. ... Ja nyt ilmeni että isohko kotimainen, valtakunnan laajuinen suora kilpailijamme on napannut suoraan nettisivuiltamme kolmen eri tuotteen kuvat heidän omaan verkkokauppaansa....
 • Klassikko: mikä näyttö 24"?, osa 2 (Kuvankäsittely). Uusimmat.
 • Photoshop Elements 13 vs. Lightroom (Kuvankäsittely). Uusimmat.
 • Primeä Nikoniin. (Optiikka). Uusimmat.
 • Noin 100mm makro Canoniin (Optiikka). Uusimmat.
 • Määkin sain (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Revontulta.
 • Ei niin makeat revontulet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli niitä makeitakin kuvia ruuvailtua, mutta tämä hieman vintage-henkinen mustavalkovihreä kuva on vähän massasta poikkeava. Toivottavasti maistuu :)
 • Reposia 2015 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Taivas lyö tulta... +valomaalausta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi.
 • Tiny Planet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi.
 • Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). tonskulus. Uusin revontulta.
 • Reposia (+muutama lisää) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Erämaa tulessa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, arvio, Sanna Kannisto uudistaa valokuvataidetta von Wrightien perinteen hengessä. Valokuvataiteilija Sanna Kannisto (s. 1974) on tullut tunnetuksi omaperäisistä luontokuvistaan, jossa hän on kuvannut tropiikin eläimiä erityisessä kenttästudiossaan. Nyt hän on tuonut studionsa Suomeen ja alkanut kuvata paikallisia lintuja. Näyttelyn kuvat on otettu Hangon lintuasemalla lintujen rengastuksen yhteydessä Kanniston siirrettävässä kenttästudiossa.

Ilta-Sanomat, Taivaan tulet leimusivat! Katso 25 upeaa revontulikuvaa ympäri Suomen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Compassionate Portraits Capture the Dignity and Grace of Farm Animals.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Luminous Landscape, Huntington Witherill, Obsolescence Be Damned! 11 vuotta sitten kirjoitettu artikkeli. Ovatko ajatukset muuttuneet.

IR.

Dpreview.com, Recipe for 6S: iPhone 6S Real-world Sample Gallery.

Pdnonline.com, Visit the 4K Filmmaking Challenge Winner’s Gallery.

The-digital-picture.com, Syl Arena for CPN: Find the Right Speedlite Flash for You. Canon Professional Network, artikkeli.

Fotosidan.se, TEST: Canon EF 50/1,8 STM. Edeltäjä ei saanut kehuja äänettömyydestä ja huippunopeasta tarkennuksesta. Eikä manuaalitarkennuksen vaivattomuudesta. Uudessa versiossa nämä heikot kohdat on pyritty korjaamaan. Terävyys erinomainen. Bra Köp. Suomen hinta on 149 euroa.

Kamera & Bild, Nya Lightroom 6.2 – kritik mot förändrad importruta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Testissä Sonyn pikkupokkari, joka haastaa kännykkäkamerat 30-kertaisella zoom-objektiivilla. Sony DSC-HX90V:n zoomista on paljon iloa, mutta pelkän kuvanlaadun takia sitä ei kannata hankkia. Kun zoomin kääntää ääriasentoon (720 millimetriä), saa kuviin vaikkapa tehtaan savupiipun kärjestä yksittäisen tiilen. Sonyn kuvanvakain poistaa heilumista kuitenkin yllättävän hyvin, ja kuvat ovat teräviä – kunhan valoa on tarpeeksi. Hämärässä pitkällä putkella kuvaaminen todennäköisesti epäonnistuu.

 • Sony DSC-HX90V. Huippupitkällä zoomilla varustettu minipokkari. Hinta 490 euroa.

HS, Yli 8 400 kuvaa Apollo-lennoilta julki – mukana kaikki ihmisen Kuussa ottamat kuvat. Yli 8 400 kuvaa Yhdysvaltain Apollo-ohjelmasta on julkaistu ensi kertaa yhteen paikkaan koottuna Flickr-kuvapalvelussa. Kuulento-ohjelma Apollo alkoi vuonna 1967, ja se huipentui heinäkuun 21. päivänä 1969, kun Neil Armstrong astui ensimmäisenä ihmisenä Kuun pinnalle. Ohjelman viimeinen lento Apollo 17 tehtiin joulukuussa 1972.

Ilta-Sanomat, Katse taivaalle nyt! Upeita revontulia ympäri Suomea.

Iltalehti, Linnanmäki häikäisee Valokarnevaalien aikaan. Lauantaina alkava tapahtuma kestää ensi viikon sunnuntaihin asti. Viimeisen sunnuntai-illan kruunaa upea ilotulitus.

Hel.fi, Itä-Helsinki innoitti harrastajakuvaajia. Stoan järjestämään Kuvia idästä -valokuvakilpailuun tuli määräaikaan 11.9.2015 mennessä yhteensä 141 kuvaa 41 osallistujalta. Kilpailun parhaaksi kuvaksi raati valitsi Katja Männikön mustavalkoisen kuvan, jossa Itä-Helsingin urbaani henki tulee hyvin esiin.

Älypuhelimista.

Taskumuro.com, Lumia-puhelinten Windows 10 -päivitykset alkavat joulukuussa. Microsoft on paljastanut Facebook-sivujensa kommenttiosiossa Windows 10 -päivitysten alkavan vanhemmille Lumia-malleille joulukuun aikana. Päivitykset tulevat kuitenkin saataville portautetusti, joten monilla laitteilla ne venyvät todennäköisesti ensi vuoden puolelle. Mikäli aiempiin merkkeihin on uskominen, Microsoft aloittaa päivitysten syöttämisen uusimmista ja kalleimmista Lumia-malleista.

 • Ilta-Sanomat, Video: Näin kaverisi voi seurata sinua omalla puhelimellaan, 9.3.2015. Oman sijaintinsa voi jakaa lähipiirille monellakin älypuhelinsovelluksella. Yksi näistä on Glympse, joka löytyy myös osana Nokian Here -karttoja. Glympsen hyviä puolia on se, että sen saa ladattua ilmaiseksi sekä Applen iPhonelle että Android- ja Windows-puhelimelle, kun Applen ratkaisu toimii vain Applen laitteiden välillä..

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • 8 Tips for Fall Landscape Photography.
  • 1. Use a longer focal length lens
  • 2. Use a wide aperture to isolate the subject
  • 3. Make fall color the secondary subject
  • 4. Look for patterns and textures
  • 5. Be patient and wait for interesting or dramatic light
  • 6. Experiment with intentional camera movement
  • 7. Look for elements that contrast the fall color
  • 8. Don’t forget to look up
 • 8 Common Landscape Photography Mistakes.
  • 1. Stability – use a tripod
  • 2. Get the horizon straight
  • 3. Shooting only in landscape format
  • 4. Not thinking about the aperture
  • 5. Shooting using the camera’s landscape mode
  • 6. Standing next to other photographers
  • 7. Uninteresting negative space
  • 8. No clear subject

Photo.net, The October Monthly Project. Luontokuvausta.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to shoot a panorama. Video.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Three Interesting New Features Adobe Is Experimenting With. Monument Mode. Project Dollhouse. Project Faces. Kustakin video.

Pdnonline.com, How To Light Subjects That Move.

Fotosidan.se, TEST: Canon EOS 750D och 760D. Canon EOS 750D, mahdollisimman mutkatonta kuvaavamista. Canon EOS 760D käsisäätöjä enemmän. 24 megapikseliä, kroppikenno. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Optinen etsin 95%. HD video. Paino 565 g. Dynaamista aluetta saisi olla enemmän. Automaattitarkennus on parantunut, ei kuitenkaan pro-mallien tasoa. WiFi, saisi olla yksinkertaisempi. Canon 700D:n seuraajissa on moni asia parantunut. Live view, nopea automaattitarkennus. Bra Köp. Suomen hinta, Canon 760D runko, 750 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net.

 • Superkuun nousu ja Baanan valotaidetta, 28.9.2015. Sunnuntaina ja maanantaina 27.-28.9. oli luvassa kuukuvaajan huippuhetkiä. Ensin illalla superkuun nousu ja muutamaa tuntia myöhemmin täydellinen kuunpimennys. Jälkimmäinen tapahtuma jäi valitettavasti Helsingissä pilvien taa. Iltakaan ei ollut täysin kirkas, mutta polkaisin Hernesaareen kuvaamaan Kuun nousua ja paluumatkalla koukkasin Baana-pyörätien tunneleihin kuvaamaan viikonlopun ajaksi tehtyjä valotaideteoksia.
 • Piilolan polulla ja kolmen valtakunnan rajalla, 19.9.2015. Perinteinen elokuun Lapin-vaellus suuntautui tänä vuonna Inarijärven taakse Vätsärin erämaahan.

Remonen.fi, Sk8 – vielä on kesää jäljellä, 5.10.2015. Lauantaina oli actionkuvauskurssin toinen teemakuvauskerta ja aiheena skeittaus. Paikkana Suvilahden skeittiparkki. Päivä valkenikin kirkkaana ja aurinkoisena, mikä oli hyvä juttu, sillä sateella ei paljon skeittailla.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 24 autumn photography tips for awesome pictures of Fall.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR, Nikon J5 Field Test: A worthy contender in the crowded compact camera market. Uusin Nikonin peilitön.

Pdnonline.com, 500px Redesign: New Profile Pages, Discovery Features.

The-digital-picture.com, Adobe Posts New Lightroom Instructional Videos.

Fotosidan.se, Färgkritisk skärm från BenQ. 27 tuumaa, 99% Adobe RGB. 2560 x 1440 pistettä. Myynnissä. Hinta 7.990 kruunua, 861 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kari Kuukka.

 • Visual Storytelling, 28.8.2015. But I thought I will try to get activated a bit more – and maybe start by showing couple of things I (we)’ve done which have been of particular pleasure or interest.
 • Why Syria is happening? 7.9.2015. Occasionnally something really hits you. Like the other day the image of the little drowned kid on the beach… A friend and a colleague of mine Hanna Weselius wrote a very good piece on the iconic nature of this image (In Finnish).
 • End of the Road, 18.9.2015. I highly recommend seeing it. Although I personally prefer the B&W-approach, some of these color prints were simply stunning.

Ilta-Sanomat, Nasa luovutti tuhansia Apollo-lentojen kuvia julkisuuteen – katso vaikuttava galleria. Harrastajien pyörittämä Apollo Archive –projekti julkaisi lokakuun alussa korkearesoluutioisia kuvia kaikilta miehitetyiltä Apollo-lennoilta. Nasan arkistoistaan luovuttamia kuvia voi katsella Flickr-palvelusta. Kuvia löytyy myös Apollo Archiven verkkosivuilta.

Journalistiliitto.fi, Freelancerit menettivät 400 euroa, 28.9.2015. TNS Gallupin viime keväänä toteuttamassa tutkimuksessa selviteltiin vuoden 2014 tulotasoa ja työoloja. Edellinen vastaava tutkimus kartoitti vuoden 2012 tilannetta. Freelancereiden keskimääräinen vuosiansio vuonna 2014 oli 23 900 euroa eli 1 992 euroa kuukaudessa. Tulojen laskua kahden vuoden takaisesta selittää osittain se, että 37 prosenttia ilmoitti toimeksiantojen vähentyneen edellisvuodesta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Tiger Attacks, Child Marriage and Rising Sea Levels: A Glimpse Inside the Lives of Bangladesh’s Most Marginalized.

Adobelta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR.

Diyphotography.net, In A World Full Of Digital Cameras, Are Vintage Lenses Still Useful?

The Luminous Landscape, Ignacio Palacios, Salar de Uyuni (Uyuni Salt Plains) – Bolivia. Espanja arvostetuin pro-kuvapalkinto, kuvan tarina. Yhdistelmä kahdesta kuvasta.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Lenses I Love: The Canon 200mm f/2L IS. Iso ja painava, mutta miksi sitten niin houkutteleva.

Pdnonline.com, Camera Review: Leica Q. Kompaktikamera, mutta ei ihan tavallinen. 24 megapikselin täyskenno. ISO 100 - 50.000, dynaaminen alue 13 pykälää. Kiinteä 28mm f/1.7 Leica Summilux. Kuvanvakaaja. Kolmen tuuman kosketusnäyttö. Erittäin terävä 3.7 megapikselin elektroninen etsin. Sisäänrakennettu Wi-Fi. Kuvanlaatu erinomainen. Videon takia Leica Q -kameraa ei kannata ostaa, 1920 x 1080p x 60. Akut kestävät pitkään. $4.250.

Photographyblog.com, Olympus TG-4 Review. 16 megapikseliä. GPS, wifi, 25-100mm, f/2. Raw. Vedenpitävä 15m, kestää pudotuksen yli 2m korkeudelta, kestää iskuja. 1080p Full HD. Värit punainen ja musta. Paino 247g. Ei etsintä, kolmen tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on 400 euroa.

Fotosidan.se, SKOLA: Smart lagring av dina bilder. Kuvien varastoinnista tai lähinnä varmuuskopioinnista. Miten toteutettaisiin ja miten kuvat sitten löydetään. Pitkä artikkeli.

Fotosidan.se, Sju av sju pressfotografer sägs upp. Norrländska Socialdemokraten ja Norrbottens-Kuriren. Valokuvaajat ei kuulemma ole tarpeeksi ammattitaitoisia toimittajan perustyöhön eli juttujen kirjoittamiseen. Toimittajat kyllä ovat tarpeeksi taitavia hoitamaan valokuvaajien työt. Seitsemästä valokuvaajasta seitsemän on irtisanottu alkaen 1.11.2015.

Kamera & Bild, Kamera & Bild sänder live från årets Fotomässa. Lähetystä alkaen perjantai 6.11.2015. Fotomessut.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kuningaskuluttaja.

 • Valheenpaljastaja: Näin tunnistat kuvahuijauksen, 18.05.2015. Sosiaalinen media on pullollaan tunteisiin vetoavia mutta valheellisia valokuvia. Onneksi jokaisen on helppo tutkia netistä löytämiään kuvia. Siihen tarvitaan parhaimmillaan vain yksi klikkaus.
 • Kokeilussa Apple Music, 18.08.2015. Spotifyn ja Google Play Musicin haastaja tarjoaa perheille suunnattua kimppahinnoittelua ja oikeiden ihmisten taidolla laatimia soittolistoja. Applen uusi suoratoistopalvelu ei kuitenkaan ole parhainta Applea.
 • Helppoa rahaa Youtube-videoilla? 21.09.2015. Youtubessa kuka tahansa voi tienata videoidensa yhteydessä näytettävilllä mainoksilla — ainakin periaatteessa. Päätin kokeilla, miten tubettaminen toimii ja voiko kissavideolla ansaita rahaa. ...Kissavideoni oli kerännyt parissa viikossa viitisenkymmentä katsomiskertaa. Jopa vaatimattomalta tuntuvan 10€:n mainostulojen saavuttaminen, 70€:n maksatusrajaan yltämisestä puhumattakaan, voi ilmeisesti kestää kuukausikaupalla. Yksinäinen amatööri ei taida näilläkään markkinoilla pärjätä....
 • Järjestystä valokuvakaaokseen: 3 pilvipalvelua varmuuskopiointiin ja jakamiseen, 28.09.2015. Kesä meni ja eri laitteissa on taas miljoona valokuvaa. Mihin kuvat kannattaa tallentaa ja miten hallinnoida kuvapaljoutta? Arvioimme kolmen suuren valmistajan vaihtoehdot kuvien varmuuskopiointiin, käsittelyyn ja jakamiseen. Google Kuvat. iCloud-kuvakirjasto. Microsoft OneDrive.
 • Valheenpaljastaja: Mistä tiedät, onko video totta? 29.09.2015. Euroopan pakolaiskriisin aikana sosiaalisessa mediassa on liikkunut lukuisia kuvahuijauksia. Videohuijausten paljastaminen vaatii enemmän kekseliäisyyttä kuin valokuvahuijausten. Näillä vinkeillä pääset salapoliisityön alkuun.

Iltalehti, Vaikuttavat kuvat: Kuvaaja seurasi, kun pakolaiset rantautuivat Kreikkaan. Uutistoimisto AP:n kuvaaja Filip Singer kuvasi viikonloppuna Kreikassa pakolaisia, jotka rantautuivat Lesboksen saarelle täpötäysistä veneistä.

Tähdet ja avaruus, 8 400 Apollo-kuvaa on nyt selailtavissa entistä tarkemmin. Mukana ovat kaikki astronauttien rinnuksiin kiinnitetyillä Hasselblad-kameroilla otetut kuvat Kuun pinnalta ja paljon muitakin kuvia lennoilta. Kuvat on skannattu 1 800 dpin resoluutiolla, mikä tekee niistä noin 17 megapikselin kokoisia. Aiemmin kuvat ovat olleet nähtävillä netissä noin 1 000 dpin tarkkuudella.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 8 ways to get sharp photos at night.

 • 1. Use a tripod
 • 2. Put on some weight
 • 3. Take shelter
 • 4. Turn the stabilisation off
 • 5. Find a light
 • 6. Back-button focusing
 • 7. Focus manually
 • 8. Use a remote release and mirror lock-up

ePhotozine.com, Macro Photography Tips - Raindrops On Windows.

Earthboundlight.com, Beyond the Blue Horizon, 4.10.2015.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Countdown to PIX 2015: Getty Images Legacy Collection. Viisi kuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ilmaiset lounaat (Sana on melkein vapaa). Virukset, troijalaiset ym. Uusimmat.
 • Windows 10 kysymyksiä ja vastauksia. (Sana on melkein vapaa). Windows ei ole syyllinen, vaan Facebook, joka pakkaa kuvaa.
 • Datshan lämmitys (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Suomalainen löytää aina saunan, vaikka vähän huonommankin. Saunan lämmitys alkoi ankeissa oloissa, kun Valio mysky puhalti sähköt sammuksiin koko Suojärven kaupunkista....Karelia Russia.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin.
 • Matin Reissuvihko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Maffer). Uusimmat tältä päivältä.
 • Mustaa ja valkoista (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ustavalkokuvaus on yksi suuri intohimoni valokuvauksessa ja nyt yrityksenä olisi löytää sille enemmän aikaa. Keräsin joitakin kuviani vuosien varrelta nyt yhden kansion alle.

Remonen.fi, Matkan pää, 3.10.2015. Helsingin virka-galleriassa on jo muutaman viikon ajan ollut näytillä Hannes Heikuran ”End of the Road”-näyttelyn kuvia. Näyttely on osa Heikuran trilogiaa, jonka aikaisemmat osat koostuivat kokonaan mustavalkoisista kuvista ja ne olivat nimeltään ”Dark Zone” (2010) ja ”We Walk Alone” (2013). ”End of the Road” sen sijaan hehkuu punaisena ja utuisena. Kuvat on kuvattu Helsingin keskustassa varsin pienellä alueella ja yöllä kello kolmen ja kuuden välillä, kun katulamppujen ja auringonvalon värilämpötilat kohtaavat.

 • Virka Galleria, End of the Road - Matkan loppu. Hannes Heikuran valokuvatrilogian päätösosa 16.9.-8.11.2015. Avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 10-16. Helsingin kaupungintalo Sofiankatu 1 tai Pohjoisesplanadi 11-13

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. Instagram-tili suomalaisille Sony Alpha kuvaajille, 2.10.2015.

Suomen Kuvalehti, Näin kurjet juhlivat ennen syysmuuttoa – katso huikeat kuvat. Tuhannet pitkäkaulat lentävät pelloilta yöksi Merenkurkun matalikoille. Viikkojen ajan, joka syksy. Luontovalokuvaaja Benjam Pöntinen on vilkaissut venerannassa kännykän kelloa: puoli neljä. Nyt, läpeensä hiessä, hän häärii puolijuoksua pienellä saarella.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to use a tilt-shift lens to create a miniature effect.

ePhotozine.com, Tips On Taking Autumn Shots In Your Garden.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Gordon Lewis, Do You Trust Your Camera? Vertailut wanhaan hyvään aikaan.

Dpreview.com, Countdown to PIX 2015: Digital camera technology timeline. Sony Mavica MVC-FD91, 1998. Olympus E-330 EVOLT, 2006. Plus vähän muutakin. Lyhyesti.

Kamera & Bild, Lindsten & Nilsson skapar porträtt med en historia. Haastattelu. Kuvaa ja tekstiä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.10.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Kuvagalleria: Tanssivat joutsenet ja punastuneet pihlajat. 21 kuvaa.

Vesa Koivunen.

 • Turpaan tulee ja kovaa, 29.9.2015. Yrittäminen media-alalla muuttuu yhä vaikeammaksi ja kilpailu kovenee, mikä on sinänsä hyvä asia. Kova kilpailu nostaa tasoa, mutta samalla toiset yrittäjät joutuvat suostumaan järjettömiin ehtoihin. Hyvänä esimerkkinä toimivat nämä urheiluseurojen ilmaiset kuvat.
 • Toimittajat korvaavat valokuvaajat Iltalehdessä, 30.9.2015. Tällaista uutista on odotettu Suomessa jo jonkin aikaa ja nyt se on tapahtunut. Iltalehti ilmoitti hankkivansa kamerat toimittajille, jotka voivat ottaa kuvat juttuihinsa itse. Ei mene varmasti kauaa, kun lehti lopettaa valokuvaajien käytön kokonaan.
 • Laatu ei myy, 10.1.2015. Uutinen Iltalehden valokuvaamisen siirtämisestä toimittajille laukaisi hyvän keskustelun sosiaalisessa mediassa, mutta myös sen ulkopuolella. Muutamat kollegani kommentoivat varsin jyrkästi nykytilannetta, eikä uskoa tulevaan oikein tunnu olevan. Yleinen mielipide tuntuu olevan, että kukaan ei usko laatuun enää. Sillä ei saavuteta haluttuja tuloksia.

Yle, Kokkolalaisen kuvaajan ikuistama "torpedo" ihastuttaa taas somessa – syöksyy kameraa tuijottaen. Hiiripöllö.

Digitoday.fi, Nyt onnistuu: Pikkutikku viihdyttää kolmea yhtä aikaa. Sandisk puristi wlan-yhteydellä varustetun jaettavan lisämuistin usb-tikun kokoiseksi. Käytännössä Sandiskin Wireless Stick kytketään ensin päälle, jonka jälkeen se muodostaa oman wlan-verkon, jonka kautta sitä voi käyttää esimerkiksi mobiililaitteilla. Android- ja Applen puhelimiin ja tabletteihin on yhteyttä varten ladattava Sandiskin Connect-sovellus.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Welcome to the Future: 23 Photos of Vertical Living Around the World.

Digital Photography School.

Popular Photography, How To Make The Most Of Your Fall Photography. Syksyä kuvaamaan.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to make a still-life cityscape and finish the effect with lighting and focus stacking.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, You've Published Your Photo Book. Now How Do You Market It?

Popular Photography, Alec Soth On Starting An Authentic Career in Photography.

The-digital-picture.com, The Bottom 10: The Ten Oldest Lenses in Current Canon Lineup. Edelleen tuotannossa. Mikähän on vanhin.

Kamera & Bild, Så fotar du vackra höstporträtt. Ohjeita ja esimerkkikuvia.

Fotosidan.se, Bildbehandling – ett sätt att umgås med dina bilder. Poddcast kesto 32:40.

Kamera & Bild, Wennmans bilder av barn på flykt – nu på Fotografiska. 24.1.2016 saakka, Fotografiska.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.10.2015   (linkki)

Caj Bremer: Valokuvia
Kuva: Caj Bremer.11.10.2015 asti

Valokuvaaja, taiteiijaprofessori ja akateemikko Caj Bremerin (s. 1929) tuoretta valokuvatuotantoa on esillä Lasipalatsin näyttelytilassa.

Viehättävät hiukset -sarjan värikuvat on otettu vuosina 2013-2015. Toinen osa näyttelyä on mustavalkoinen sarja Unikuvia, jonka valokuvat ovat syntyneet tänä vuonna.

Näyttelytila Lasipalatsi,
Mannerheimintie 22-24, Helsinki
ti-su klo 12-18

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, "Ihminen aina keskiössä" – konkarikuvaajan juttukeikoilta jäi käteen todella vakuuttava henkilögalleria. Ossi Walliuksen valokuvanäyttelyssä on esillä yli sata valokuvaa Remu Aaltosesta Sirpa Kähköseen ja Väinö Linnasta Viktoria Mullovaan.

 • Pitkän linjan toimittajan ja mediayrittäjän Ossi Walliuksen valokuvanäyttely Ihmisiä etsimessä avautuu Kuopiossa Galleria Kulmassa viikonloppuna. Näyttelyn nimi on Ihmisiä etsimessä, siinä on valokuvia 60-luvulta tähän päivään Remu Aaltosesta Sirpa Kähköseen ja Väinö Linnasta Viktoria Mullovaan.

Kaleva.fi, Pelkkä valeprofiili somessa on nyt rangaistava rikos – Näin uusi lakimuutos on toiminut. Uudella lakimuutoksella pystytään puuttumaan sosiaalisen median valeprofiileihin ja nettipetoksiin aiempaa helpommin, kun teossa ei tarvitse täyttyä kunnianloukkauksen tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen kriteerit. Pelkästä valeprofiilin luomisesta voi saada enimmillään sakkorangaistuksen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Milky Way photography tips for the first time astrophotographer.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Photo.net, 25 Photos of Abandoned Places.

The Online Photographer, Ctein, Photoshop vs. Printer-Managed Color Printing. Pitempi artikkeli.

IR.

Dpreview.com, Countdown to PIX 2015: Submit your questions for attorney Bert Krages. Kuvaajaesittely.

Popular Photography, Show Your Stuff Gallery: #SuperBloodMoon. 11 kuvaa.

Lensrentals.com, blog, Canon C300 Mark II First Impressions. Canonin väite 15 pykälän dynaamisesta alueesta ei ole liioittelua. 4K ei tarjoa 60 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla, mutta sen vastapainona Canonin erinomaiset värit. Runko 18.500 euroa.

Fotosidan.se, TEST: Canon Eos 5Ds och 5DsR. Testi. 50.6 megapikseliä. Vasta nyt seuraaja Canon 1Ds Mark III -mallille. Canonin parasta kuvanlaatua. Runko vähän yli 4.000 euroa.

Fotosidan.se, IBL Bildbyrå köper All Over Press. Allers myi kuvatoimistonsa. Aller media oli jo ennestään IBL:n iso asiakas. Kahdeksan työntekijää + omistajat. 100 ruotsalaista kuvaajaa. IBL = i banan-lådan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.10.2015   (linkki)

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2015 -kilpailun viimeisen (4/4) osakilpailun aihe on Matkoilla.

Eniten pisteitä vuoden aikana kerännyt kilpailija voittaa pääpalkinnon ja Vuoden kuvaaja 2015 -tittelin. Lisäksi hänet esitellään kuvaajana joulukuun Kamera-lehdessä.

 • Vain yksi (1) kuva osallistujaa kohden.
 • Kuvat jpeg-muodossa.
 • Kuvan lyhyen sivun pituus vähintään 2000 pikseliä
 • Osallistujalla on oltava täydet oikeudet kuvaan.
 • Tekniikka on vapaa. Kuvankäsittely on sallittua.

Kuvatiedosto tulee lähettää sähköpostitse. Kuvan on oltava perillä viimeistään maanantaina 19.10.2015.

Tulokset julkaistaan 4.12.2015 ilmestyvässä Kamera-lehdessä 12/2015.

Voittajakuva saa 15 pistettä, toinen 14, kolmas 13 … ja kymmenes 6 pistettä. 11-25 sijat tienaavat 5 pistettä. Vuoden aikana yhteensä eniten pisteitä ansainnut kuvaaja on Vuoden kuvaaja 2015.

Jokaisen osakilpailun 25 tuomariston mielestä parasta kuvaa julkaistaan lehdessä / internetissä. Kamera-lehdellä on oikeus julkaista kilpailussa palkittuja (1.-25. sija) kuvia lehdessä, Vuoden kuvaajat -kirjassa ja internetissä ilman erillistä korvausta.

Palkinnot:

Kaikki palkinnot ovat voittajille veronalaista ansiotuloa.

 • Pääpalkinto: Sony α6000 + 16–50 mm:n zoom-objektiivi
 • Jokaisen osakilpailun voittaja saa palkinnoksi 100 euron lahjakortin.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

MTV, Lukijoiden upeat kuvat: Luonto kuin satumaa. 12 kuvaa.

Metro.fi, Mäyrien kuvaaminen johti seitsemän auton ketjukolariin Lahdenväylällä maanantaina. Onnettomuus sai alkunsa toisella puolella väylää tapahtuneesta kolarista, missä kaksi mäyrää jäi auton alle. Helsinkiin päin ajaneet autoilijat ilmeisesti hidastivat kolarin kohdalla kolaria katsoakseen ja kuvatakseen, kertoo päivystävä palomestari Raimo Laakso Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Mpc.fi, Flickr suututti käyttäjät – meni liian pitkälle kuvien pakkaamisessa. Testien perusteella palvelu hiljattain päätti, että kuvien tiedostokokoa voitiin kutistaa vielä 15 prosenttia. Uudesta kuvanlaadusta on noussut purnausta kuvausharrastajien parissa.

Savon Sanomat, Iäkäs mies kuvasi koko kesän mökkiläisiä - tuomio salakatselusta. Sonkajärveläinen 76-vuotias mies ajoi autolla hiljaa tai kulki kävellen läheisen mökkitontin rajalla ja kuvasi useita kertoja tontille päin videokameralla, puhelimella ja mahdollisesti muullakin kameralla.

Tivi.fi, Shoppaaminen Saksan Amazonilla helpottuu suomalaisille. Amazon-verkkokauppajätti on julkaissut Saksassa toimivasta sivustostaan englanninkielisen version. Aiemmin saksaa osaavat suomalaiset saattoivat tilata edullisesti esimerkiksi kulutuselektroniikkaa tai lautapelejä Suomeen Amazon.de:stä. Muut joutuivat pärjäämään Google Translaten kautta sivuja tulkkaamalla tai tekemään ostoksensa muualta.

Tivi.fi, Uskomattoman tarkka valokuva: 68 756 ihmistä stadionilla, jokaisen naama erottuu.

Teknavi.fi, Hankitko jo Windows 10:n? Tämä kannattaa tietää. Kaikenlaista perustietoa uudesta Windows 10:stä.

Ilta-Sanomat, Facebookin profiilikuviin tulee iso uudistus. Yhtiön mukaan uusien profiilikuvien tai pikemminkin profiilivideoiden on tarkoitus toimia kännyköissä. Videoiden on tarkoitus toimia ainakin GIF-muotoisina.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, John MacLean Pays Homage to His Favorite Artists by Photographing their Hometowns All Over the World.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in October.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography.

Dpreview.com.

IR.

Photo.net, Interview with Chase Jarvis, Co-Founder of CreativeLive. Tekstiä ja kuvia.

The Luminous Landscape, Andy Ilachinski, Photography: An Eightfold Path Toward Self-Discovery.

Photographyblog.com, Profoto Release Firmware Updates for B1 and B2 Flashes.

Kamera & Bild, I dag börjar Instagram med reklam. Ja tänään sitten alkavat Instagrammin mainokset.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Syyskuun 2015 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset