Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Joulukuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Marraskuu 2015

30.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård, Joulupukki antaa kahjavinkkejä valokuvaajille! 28.11.2015. Uusimmassa videoblogauksessani itse Joulupukki keroo hyviä lahjavinkkejä valokuvaajille. Käyn myös läpi marraskuun kuvaustehtävän satoa. YouTube-video, kesto 9:40.

Yle, Portugalilainen huippukuvaaja: Hyvässä valokuvassa tunne pysäyttää ja tarina koukuttaa. Vaikka elämme ennennäkemättömän visuaalista aikaa, perinteinen valokuva ei ole menettänyt tehoaan. Se ei myöskään häviä kiinnostavuudessa elävälle kuvalle. Valokuva lähettää silmänräpäyksessä viestin tai välittää tunteen, sanoo portugalilainen huippukuvaaja Andrè Boto.

 • Andrè Boto on erikoistunut kuvamanipulaatioon ja photoshoppaukseen. Hän käyttää valokuvaa materiaalinaan muokatessaan realismista irti nousevia fantasioita. Hänen tavoitteenaan on upottaa kuvaan tarina, jota katsoja saa lähteä tulkitsemaan tai purkamaan: valokuva lähenee maalausta.
 • Suomessa hän vieraili kouluttajana Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n syksyn tapaamisessa Hämeenlinnassa.
 • andreboto.com

Älypuhelimista, Teknavi.fi, Vinkki: Akku taas lopussa? Näin pidennät Lumia-puhelimesi akunkestoa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 10 ways photographers can think more like a pro. (missä kohta 5).

 • 1 Take better care of your gear
 • 2 Familiarise yourself with scene
 • 3 Think about breaking down a scene
 • 4 Use rules but don’t be constrained by them
 • 6 Don’t ‘gun and run’
 • 7 Do your research and try to get access
 • 8 Get to know your subject
 • 9 Check all four corners of the frame
 • 10 Do what you can to find better light

ePhotozine.com, Photography At Christmas Markets.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Open Mike: Theory of Diaries. Blogin, päiväkirjan pitämisestä.

Dpreview.com, PIX 2015: Robert Hurt and the hidden universe. NASA, avaruudesta kuvia. YouTube-video, kesto 20.30.

Pdnonline.com, How to Get the Best from Portraiture Subjects: Michael Grecco.

IR, Are these trees on Mars? (No…but they sure do look like trees!). Marsin pinnalta erottuvat kohteen, joiden pituus on kolmasosa metriä.

Earthboundlight.com, Size Does Matter, 29.11.2015. Ja kyse on nyt objektiiveista.

Diyphotography.net, Dear TSA, This Tip Can Save Your Project. Jos ruumassa oleva matkalaukku joutuu tarkastukseen ja sisällä on herkästi hajoavaa rekvisiittaa...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Juhani Jalkanen, blogi, poimintoja. Luontopäiväkirja.

 • Itse aiheutettu urakka, 8.6.2015. Palasin Tromssasta ja Kilpiseltä viikonloppuna. Matkan aikana tietsikan kovalevylle tuli reippaat 3000 kuvaa. Lähipäivinä minä olen tuskastumiseen asti istumassa kuvia karsimassa päästäkseni asettamaani alle 10 prosentin tavoitteeseen. Kameran napin painaminen on nautinnollista, jälkityöt kaukana siitä.
 • Kesäistä, 24.8.2015. Olen ehkä noin 5-6 vuotta sitten päättänyt lopettaa auringonlaskun ja nousun kuvaamiseen. Sain silloin kuvan, jota en usko koskaan ylittäväni.
 • Kuvauksia kahlaajalätäköllä, 31.8.2015. Tromssan kaupungin kaakkoispuolella on Grindøysundetin luonnonsuojelualue.
 • Kännykkä, 24.10.2015. Myyjäksi sattui kaveri, joka tiesi kuvausharrastukseni ja sai minut myyntitaidollaan sortumaan kalliimpaan Galaxyyn, jonka kamerassa on tuplamäärä pixeleitä testivoittajaan verrattuna.
 • Hienoja kokemuksia, 28.11.2015. Olin viime viikolla Tromssassa. Vuonoihin ja seudun rannikolle tulee tähän aikaan vuodesta valaita silliparvien perässä.

HS.

Janne Miettinen, Facebook. Janne Miettinen's Photos. "Tässä on ensimmäinen maailmanlaajuisen lehden kanteen päätynyt kuvani! Kuvaukset tehtiin vieläpä kohtuullisella kiireellä, joten täytyy olla tyytyväinen lopputulokseen. smile emoticon Tällä kertaa halusin kuviin vähän rosoisempaa fiilistä, mikä sopii hyvin tatuointiteemaan."

Yle Urheilu, Kuvagalleria: Yksinäinen mies tuulisella puomilla. Rukan maailmancup 35 kuvaa.

Mustataide.fi. Kaupasta löytyvät tiedot 1.12.2015 julkaistavasta kirjasta. Merja Salo, Jokapaikan valokuva. Suomalaisen valokuvauksen digitalisoituminen 1992–2015. 38 euroa.

 • Suomalainen valokuvaus on 25 vuoden aikana käynyt läpi historiansa suurimman teknisen muutoksen, kun kemiallisesta valokuvauksesta on siirrytty digitaaliseen. Kirja kartoittaa digitalisoitumisen tuomia muutoksia valokuvauksen tärkeimmillä julkisilla ja yksityisillä käyttöalueilla kuvajournalismista valokuvataiteeseen ja valokuvausharrastukseen.
 • Sivumäärä 375, pehmeäkantinen, lankasidottu, nelivärikuvitus

Tiedetuubi.fi, Nämä ovat maailman valokuvatuimmat paikat. Paikkoja valittaessa niiden nimet on valittu sen mukaan mitä nimeä k.o. paikasta ovat wikipedian ja foursquaren käyttäjät käyttäneet yleisimmin. Paikkoja kartassa on kaikkiaan 15 000 ympäri maailman ja esim. suurkaupungeista tiedot muutaman neliökilometrin alueelta on laskettu yhteen ja summattu yhdeksi pisteeksi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Create Good Bokeh Backgrounds With Lights.

The Online Photographer, The Online Photographer Is Ten Years Old Today. Internetissä on 700 miljonaa blogia. 7 miljoonaa blogia päivitetään useammin kuin muutaman kerran vuodessa. 700.000 blogilla on enemmän kuin 15 päivittäistä lukijaa. 70.000 blogia ansaitsee jotain. 7.000 antaa täyspäiväisen toimentulon.

Petapixel.com.

Photo.net, The Ultimate Holiday Gift Guide for Photographers. Kaikenlaista, 25 erilaista ostettavaa.

Digitalcameraworld.com, Best gifts for photographers under £100. 13 kohdetta.

Dpreview.com, PPE 2015: Interview with portrait photographer Victoria Will. Kuvajournalistin koulutus. Nyt tunnettu julkisuuden henkilöiden muotokuvista. YouTube-video, kesto 12:38.

Lensrentals.com, blog, Sigma 20mm f/1.4 DG HSM A1 MTF Curves. Onnistuiko Sigma. Ensimmäinen f/1.4 20mm. Sigma 20mm f/1.4 selvästi tarkempi keskialueen piirto kuin Canon or Nikon 24mm f/1.4. Reunassa ainakin yhtä tarkka. Suomen hinta on 900 euroa.

Kamera & Bild, Joel Marklund: »Sport är alltid en chansning«. Haastattelu. 13 kuvaa . Tekstiä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Joni Niemelä, Seeds. Photo Series.

Peter Forsgård.

Streetphoto.fi.

 • #Stop, 20.9.2015. Galleria mielenilmauksesta Rautatientorilla 18.9. on julkaistu portfoliossa.
 • Vuosi katukuvausta, 25.10.2015. Katukuvausta olin aloitellut jo kesällä, ja hankittuani Canonetin homma pääsi kunnolla vauhtiin. Vuosi on siis vaellettu pitkin Helsingin katuja, mitä on jäänyt käteen?
 • Katukuvaajan laukku, 20.11.2015. Miehen piti elää lähes nelikymppiseksi ennen kuin iski elämän ensimmäinen laukkukriisi.

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog. Valkopäätiainen jälleen Viikissä, 22.11.2015. Suomessa hyvin harvinainen valkopäätiainen näyttäytyi Helsingin Viikissä jo toista kertaa.

Yle, Tuhansia kuvia koneella? – Näin hallitset niitä. Suomalaisella on nykyään kamera aina mukana. Kuvia tärkeistä hetkistä on erilaisissa muisteissa tulvaksi asti. Kolme ammattikuvaajaa kertoo, miten kuvatulvaa voi hallita.

HS, Pysäyttäviä perhekuvia ottava suomalaisvalokuvaaja etsii kuviinsa ihmisiä vaikka metrosta. Espanjassa palkittu Erica Nyholm on yksi Taidehallissa 28. marraskuuta avautuvan Nuoret-näyttelyn taiteilijoista. Helsinkiläisen valokuvaajan Erica Nyholmin valokuvissa tuntuu olevan aina jotakin outoa tekeillä. Tarinalliset valokuvat kuvaavat perheenjäsenten välisiä suhteita.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Tmi Johanna Komu, Studio Joko Kuva, Järvenpää. Järvenpään keskustassa tyhjillään oleva valokuvausstudio etsii toista valokuvaaja-yrittäjää. Tule rakentamaan ja kehittämään studiota, toiseksi kuvaajaksi, yrittäjänä.

Työpaikan osoite Sibeliuksenkatu 8, 04400 JÄRVENPÄÄ
Palkkaus Yrittäjäntulo
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Sopivan löydyttyä 2016 vuoden alusta
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 31.12.2015

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Vältä näitä älypuhelimia – Verkkokauppa.comin palautetuimmat ja huolletuimmat puhelimet.
 • Muropaketti.com, Testissä Google Nexus 6P. Syyskuun lopulla Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmäversion julkaisun yhteydessä päivänvalon näkivät kaksi uutta Nexus-puhelinta – 5X ja 6P. Samalla kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Google julkaisee kaksi uutta Nexus-puhelinta kerralla. Uusista Nexus-puhelimista suurempi ja kalliimpi – Nexus 6P – on ensimmäinen Huawein valmistama Nexus-laite kautta aikojen. Mallinimen P-kirjain tulee sanasta “Premium”. Laitteen viralliset suositushinnat ovat 649 (32 Gt), 699 (64 Gt) ja 799 euroa (128 Gt).

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Photographing Low Light Portraits.

Digitalcameraworld.com, The differences between Photoshop and Lightroom explained.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR, Caffeine Priority: Epson SureColor P800 first impressions. Suomen hinta on n. 1.300 euroa.

Kamera & Bild, Skola: Gör snygga svartvita bilder.

Fotosidan.se, Poddradio: Han fångar nutiden åt framtiden. Kesto 23:57.

Kamera & Bild, Samsung drar sig ur stora europeiska marknader. Näin.

 

27.11.2015   (linkki)

Juha Allan Ekholm: Six Days Of Heaven - Valokuvia Kölnin karnevaalista
19.12.2015 asti

Kuva: Juha Allan Ekholm.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa on esillä Juha Allan Ekholmin valokuvia Kölnin karnevaalista. Ekholm on työskennellyt aiheensa parissa vuodesta 2011, jolloin hän löysi karnevaalin sattumalta.

Kölnin kuusipäiväisen katukarnevaalin lasketaan olevan maailman kolmanneksi suurin katolilainen karnevaali Rion ja Venetsian jälkeen.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

Vuoden Luontokuvat 2015
Kuva: Antti Leinonen.
6.1.2016 asti

Vuoden Luontokuvat 2015 -kilpailuun osallistui 11503 kuvaa. Kaikkiaan palkittiin 40 kuvaa kahdeksassa eri sarjassa. Vuoden Luontokuvaksi valittiin kainuulaisen Antti Leinosen Kuhmossa ottama siluettikuva ”Äiti oota”.

Palkitut kuvat muodostavat Vuoden Luontokuvat -näyttelyn, joka kiertää useampana näyttelykokonaisuutena eri puolilla Suomea.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

Vielä tänään Yle Areenassa on katsottavissa dokumentti newyorkilaisesta Markista, joka on entinen malli ja nykyisin muotikuvaaja. Mark on ollut vuosia asunnoton ja viettänyt yönsä pressun alla.

 • Dok: Koditon New Yorkissa (Homme less, Itävalta 2015) Newyorkilainen komea Mark elää päällisin puolin hohdokasta muotikuvaajan elämää juhlineen. Yöksi hän kuitenkin ryömii katolla olevan pressun alle. Hän edustaa kaupungin katoavaa keskiluokkaa. 1 h 19 min.

Uuden kymmenosaisen Klik!-sarjan toisessa osassa tavataan muotikuvaaja Marica Rosengård, jolla myös on takanaan pitkä mallin ura.

ks. lisää ohjelmia digicamera.netin etusivulta

Kamera-lehden ja Kameraseura ry:n kirppis la 12.12. klo 10-15. Valokuvaustarvikkeiden kirpputorilla Kamera-galleriassa myynnissä valokuvaustarvikkeiden lisäksi mm. valokuvakirjoja, valokuvia yms. teemaan liittyvää. Myyntipöytiä ovat varanneet sekä harrastajat että ammattilaiset, niin yksityishenkilöt kuin alan yrittäjätkin. Lastenkodinkuja 1, Helsinki.

Digicamera.netin Foorumilta.

Vesa Koivunen, Urheilija vaihtui räppäriin, 22.11.2015. Urheilu on lähellä sydäntäni, mutta niin on myös valokikkailu. Kaiken kiireen keskellä räppäri Runo piipahti studiolla kuvauttamassa promokuviaan. Perussetin lisäksi kokeilimme jotain hieman erilaista.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net. Helsingin hämäriä syysiltoja, 16.11.2015.

Ilta-Sanomat, Konsta, 21, on Instagramin suosituin suomalainen – yli 550000 seuraajaa: ”Välillä itsekin ihmettelen”. Helsinkiläinen Konsta Punkka, 21, on ylivoimaisesti Instagramin seuratuin suomalainen, mutta melko harvat tuntevat häntä ulkonäöltä. Punkan itsensä sijaan tunnettuja ovat hänen briljantit valokuvansa luonnosta ja eläimistä. Instagram on Punkalle tätä nykyä hänen päätyönsä, ja kuvapalvelun avulla tapahtuvalla työllä, esimerkiksi mainosyhteistyöllä hän ansaitsee elantonsa. Hän matkustaa ympäri Suomea ja maailmaakin, ja kuvaa luontoa. Luonto- ja matkakohteet käyttävät Punkan kuvia markkinointitarkoituksessa ja maksavat siitä Punkalle rahaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Dreamlike Photographs Tell of the Comforts of Home.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to shoot outdoor portraits using flash.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, 12 of Our Favorite Mobile Apps for Photographers. Ilmaisia ja maksullisia.

Dpreview.com, Samsung NX1 discontinued in Europe? Rumors say 'yes' (update: confirmed in UK & Germany). Kyllä se nyt vaan on uskottava, että Samsung vetäytyy kameroista.

Petapixel.com, Ep. 24: Canon Versus the Gray Market. Podcast, kesto 16:04.

Fotosidan.se, Unga nordiska naturfotografer visar upp sig. Pohjoismainen sivusto. Nuoria luontokuvaajia. Myös Suomi edustettuna.

 • y-nnp.com Young Nordic Nature Photographers

Kamera & Bild, World Press Photo inför etiska riktlinjer.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.11.2015   (linkki)
Jussi Aalto: Hei, me näppäillään
Sakari Pälsi: Hei, me näppäillään
Kuva: Jussi Aalto.12.12.2015 asti

Jussi Aallon ensimmäinen valokuvanäyttely "Tärähtäneitä valokuvia" 1973 oli kannanotto silloiseen vakavasävyiseen valokuvakeskusteluun.

Nykyisessä valokuvakeskustelussa Aalto erottaa entistä useampia rintamalinjoja, mutta itse keskustelua hän pitää edelleen liian tosikkomaisena ja tiukkapipoisena.

Tähän keskusteluun hän heittää nyt sekaan uuden ,"post-tärähtäneen " kannanottonsa.

Näyttelyn nimi "Hei, me näppäillään" viittaa Sakari Pälsiin ja "Näppäilkää hyviä kuvia" -oppaaseen vuodelta 1930. Aalto on vuosien varrella perehtynyt Pälsin uraan ja tehnyt hänen työtään tunnetuksi. Pälsin viitoittamalla tiellä hän haluaa nytkin jakaa valokuvauksen ilosanomaa.

Uusien kuvien lisäksi näyttelyssä on esillä kuvia Aallon koko uran varrelta. Galleriassa on myös nähtävillä Sakari Pälsin (1882-1965) valokuvia.

Jussi Aalto (s. 1945) on tullut tunnetuksi erityisesti muotokuvaajana. Hän on pitänyt nelisenkymmentä valokuvanäyttelyä, joista noin puolet on koostunut muotokuvista. Aalto täytti tänä vuonna 70 vuotta.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

Polaroidblipfoto.com/darsa. Jussi Aalto. Päivittäin kuvia. Joka päivä uusi. Nyt 2550 kuvaa and counting... Kaikissa kuvissa vähän tekstiäkin, kertoo, mistä on kyse. (...tämähän voisi toimia itsekullekin vaikka jonkinlaisena päiväkirjana).

Digicamera.netin Foorumilta.

Länsiväylä, Palkittu nuori fotari kohtasi Cartier-Bressonin – otos vuoden 1945 Saksasta pysäytti. – Ennakko-oletukseni näyttelystä on, että se on totta kai historiallisesti merkittävä, mutta minulle visuaalisesti aika tylsä, Tammi pohtii.

Taloussanomat.fi, Kulutusrieha juurtuu Suomeen – tavaraa yli 50 prosentin alennuksella. Suomessakin Black Friday.

Valokuvatorstai, 387. haaste, 26.11.2015. "spektri".

Tekniikkatalous.fi, Maailman littein kamera toimii ilman objektiivia – Yksinkertainen idea ihan kuin 1800-luvulta. Prototyyppi prototyyppinsä linssittömästä kuvakennosta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Beginner's Tutorial On Photographing Children.

Digitalcameraworld.com, Best flashgun modifiers: 6 top options tested and rated.

 • Bouncelite, arvosana 4/5, £100.
 • Enlight Orbis, arvosana 4/5, £149/$199.
 • Hähnel Universal Flash Accessory Kit, arvosana 3/5, halvin.
 • Light Blaster, arvosana 4/5, £100/$99.
 • Rogue FlashBender 2 Portable Lighting Kit, arvosana 5/5, £150/$200.

Thephotoargus.com, How To Price Your Photography Packages.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Popular Photography, 2015 Holiday Gift Guide For People Who Love Photography.

Kamera & Bild, Snart kan det bli svårt att dela bilder. DRM-tekniikan avulla on estetty cd- ja dvd-levyjen kopiointia. Pian sama voidaan tehdä jpg-kuville. DRM = Digital Rights Management.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.11.2015   (linkki)

Meeri Koutaniemi - Vaihtoehto
Kuva: Meeri Koutaniemi.3.1.2016 asti

Meeri Koutaniemen Vaihtoehto-näyttely kertoo sukupuolielinten silpomisen julmasta perinteestä ja naisten vaihtoehtoisesta tulevaisuudesta traditioiden kyseenalaistajina. Kokonaisuus tuo yhteen monivuotisen dokumentaation useista eri Afrikan maista.

Vielä nykyisinkin tyttöjen (ja poikien) ulkoisia sukuelimiä vahingoitetaan tai poistetaan liki 30 maassa. Ympärileikkaus mielletään yhteisölle tärkeäksi kulttuuriseksi aikuistumisriitiksi, mutta kyse on myös julmasta naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta, joka vaarantaa yli 125 miljoonan naisen fyysisen ja mentaalisen terveyden.

Kuusamolaissyntyinen freelance-kuvaaja Meeri Koutaniemi (s. 1987) on opiskellut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa. Hän on työskennellyt valokuvaajana ja journalistina yli 40 maassa erityisesti naisten, lasten ja sorrettujen vähemmistöjen parissa. KOutaniemelle on myönnetty lukuisia kotimaisia ja ulkomaisia tunnustuksia.

Oulun taidemuseo
Kasarmintie 9, Oulu
ke, to, la, su 10-17; pe 12-19
6/4/3/0 €
Sisäänpääsy Museokortilla

Inhan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Gallen-Kallelan Museo on päättänyt luopua 25 näyttelyvedoksestaan (uusimustevedos, puukehykset, lasi).

Kaikille avoin myyntitapahtuma järjestetään Gallen-Kallelan Museossa Espoon Tarvaspäässä lauantaina 28.11.2015 klo 11-16. Myyntituotoilla tuetaan museon toimintaa.

I. K. Inhan laaja näyttely Unelma maisemasta nähtiin Tarvaspäässä syksyllä 2006. Valokuvaaja Taneli Eskolan kuratoima katselmus koostui uusista, digitoiduista negatiiveista tehdyistä vedoksista, jotka toteutti Jarkko Sopanen.

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilta-Sanomat, Paviaani pohtii syntyjä syviä - katso hengästyttävän upeat palkitut luontokuvat. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kuvai vähän yli tuhat.

Taloussanomat, K-Market laittaa varkaiden kuvat nettiin – "Hyvän tavan vastaista".

Ilta-Sanomat, Suomalaiskarhu kerää taas mainetta maailmalla – joogaava otso tallentui saksalaisnaisen kameraan. (eipä paljon mitään).

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Arvostelussa iPhone 6s Plus – kokoisekseen ketterä. Olen ollut iPhone-käyttäjä jo viiden vuoden ajan, ja pääasiassa olen suosinut niitä sulavan ja nopean toiminnan vuoksi. Kokonaisuutena iPhone 6s Plus on todella hyvä, vaikkakin kallis puhelin. Isolla hinnalla saa hyvän puhelimen lisäksi mainion ekosysteemin ja vuosien päähän ulottuvat ohjelmistopäivitykset uusine ominaisuuksineen. Samalla kuitenkin täytyy tiedostaa, että kilpailijat ovat vihdoin pääsemässä jyvälle siitä, miksi Applen puhelin on ollut niin suosittu.
 • Petteri Järvinen, Bittimittari, Älypuhelinten vakoiluohjelmat. ...Mobile Spyn sivulla on esimerkki, miten vanhemmat voivat valvoa ohjelman avulla tyttären nettikäyttöä ja suojella häntä verkkomaailman vaaroilta.... ...Tärkein syy vakoiluohjelmien käyttöön lienee oman puolison vakoilussa....
 • Mobiiliblogi.com, Videolla: Huawei Honor 7. Viisi plussaa ja viisi miinusta. Alle 400 euroa.
 • Taskumuro.com, LG:n V10-älypuhelin tulee sittenkin myyntiin Suomessa – hinta 699 euroa. Lokakuun alussa esitelty. Tammikuussa 2016 Suomeen. Pieni kakkosnäyttö, kaksi viiden megapikselin etukameraa, manuaalinen videokuvaustila. 64 GB. 16 megapikselin takakamera.

Featureshoot.com, Casting Herself in the Lead Role, Photographer Recreates Famous Artworks by Degas, Picasso, Rembrandt and More.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, How Many Hashtags Should You Use on Instagram? Kolme lienee optimi.

Digitalcameraworld.com, Canon EOS 5D Mark III vs Sony A7 II.

The Online Photographer, Luminous-Landscape Switching to Subscriber-Only.

Photographyblog.com, arvioita.

Popular Photography, HallettWx.com Tries to Predict When The Sunsets Will Be Good For Photography.

Fotosidan.se, TEST: Spyder 5 - en prisvärd skärmkalibrator. Uusi versionumero. Spyder 5 Express, Spyder 5 Pro, Spyder 5 Elit.

Kamera & Bild, Fotografiska öppnar butik på Sergels torg. Fotografiska on ollut menestyskonsepti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Luonto.

MTV, Pieni yksityiskohta herätti ihmetystä – valokuva paljasti pikkutytön sairauden. Kolmivuotias tytär. Vasen silmä. Taylor otti yhteyttä lastenlääkäriin ja silmätautien erikoislääkäriin. Rayleelle diagnosoitiin erittäin harvinainen Coatsin tauti, jossa verkkokalvon verisuonet voivat aiheuttaa rasvakertymiä tai pahimmassa tapauksessa irrottaa verkkokalvon kokonaan. Seurauksena voi olla sokeutuminen.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, 2 paikkaa, Ensihetket Photography, Tampere, Tampere. Tampereen keskusta. Edellytys kokemusta muotokuvauksesta, vahva ammattitaito kuvankäsittelyyn. Digijärjestelmäkamera optiikalla ja salamalla. Myös valokuvaajaksi opiskelevat. Työ alkaa tammi/helmikuussa.

Työpaikan osoite 33500 TAMPERE
Palkkaus Sovitaan erikseen
Työ alkaa Tammi/helmikuu 2016
Työaika osapäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 08.01.2016 klo 15:00

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Get Lost in the Contact Sheets of Magnum Photographers Elliot Erwitt, Martin Parr, Eve Arnold and More.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best camera daypacks: 6 tested and rated.

 • 01 Lowepro Fastpack BP 250 AW II. Arvosana 4/5, $130.
 • 02 Manfrotto Advanced Active Backpack II. Arvosana 5/5, $95.
 • 03 Manfrotto Off Road Hiker 30L. Arvosana 4/5, $200.
 • 04 National Geographic Walkabout Medium Backpack. Arvosana 3/5, $182.
 • 05 Nest Athena A70. Arvosana 5/5, £85 ($129).
 • 06 Vanguard Sedona 51. Arvosana 3/5, $150.

IR.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Reuters Rules Out RAW, Experts Respond.

Dpreview.com.

Luminous Landscape, Important News – Change At Luminous-Landscape. 30.11.2015 sivusto siirtyy maksulliseksi, vain jäsenten käyttöön. Maksu $12 vuodessa.

Photographyblog.com, Canon EF 35mm f/1.4L II USM Review. 760 g, pituus 10,5 cm. Suodinkierre 72 mm. Erinomainen kuvanlaatu. Iso ja painava. Sigma 35mm F1.4 DG HSM paha kilpailija (hinta). Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on reilusti yli 2.000 euroa.

Popular Photography, Lens Test: Zeiss Milvus Planar T* 85mm f/1.4 ZE and Sample Image Gallery. Täyskennoinen, manuaalitarkennus. $1.799.

Popular Photography, You Can Turn a Picture Of Your Pet Into a Horrifying/Adorable Piece of 3D Relief Art. Japani. $100.

Fotosidan.se, Grafiska gatufoton belönas av Fotografiska. Aapo Huhdan menestys on huomioitu sopivalla viiveellä.

Fotosidan.se, Juristen svarar: Får jag sälja och ställa ut bilder på andra? Suunnilleen samat säädökset Ruotsissa ja Suomessa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi, Kaukoputkesta teleobjektiiviksi – digiscopingin perusteita. 21.11.2015. Jos katselukiikari tuo kohteen 8 tai 10 kertaa lähemmäs, isolla kaukoputkella päästään 20-75-kertaiseen suurennukseen. Tässä kohtaa tulee tietenkin helposti mieleen että miksi sitten pitäisi vielä kantaa isoa 600 mm teleä mukanaan? Kaukoputki kun on jo siinä edessä.

Ilta-Sanomat, Riku, 18, kuvasi mykistävän videon Suomesta: 8500 kilometriä, 23000 kuvaa, 4 minuuttia. Kajaanilainen Riku Karjalainen taltioi Suomen maisemat tunnelmalliselle time lapse -videolle. Kolme kuukautta kuvausaikaa ja päälle vielä kuukausi editointia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, What are optical filters in photography, and how do they work?

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Tips On Creating HDR Exposures In Churches.

The Online Photographer, Open Mike: TOP's 10th Birthday. 10 vuotta tulee täyteen. Päivittäin 19.000 sivunlatausta. 10 vuotta sitten Mike oli taloudellisissa vaikeuksissa, ilman työtä neljä vuotta (välillä osa-aikaisia töitä). Mitä tapahtui. Vuoden 2013 jälkeen tulot ovat pienentyneet.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Tom Goodman. 14 kuvaa.

Earthboundlight.com, Holiday Gift Ideas 2015, 22.11.2015. Kaikenlaista.

Kamera & Bild, Sony RX100 IV: Onödigt bra prestanda. Suljinaika 1/32000 s, 1000 kuvaa sekunnissa. 4K video. Sony RX100:n ensiesiintymisestä on kolme vuotta. 20 megapikseliä, kiinteä 24-70 mm f/1.8-2.8. Paino 300 g. Digipokkari. Suomen hinta on 1.150 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamerakoulu.fi, Kuvien lähettäminen asiakkaalle, 18.11.2015. Kaikille valokuvaajille tulee jossain vaiheessa tilanne jossa pitäisi saada ottamiaan kuvia toimitettua eteenpäin. Mikä on siis helpoin tapa? Kuvat muistikortille ja postimerkki kylkeen? Onneksi enää ei tarvitse nähdä tällaista vaivaa.

Iltamakasiini.fi, Selfiepostimerkit valloittavat Intian. Lähteen mukaan maa ottaa vuoden loppuun mennessä käyttöön luovuuden sallivat selfie-postimerkit.

 • (Suomen posti oli näissä postimerkeissä edelläkävijä, tähän on ollut mahdollisuus jo yli 12 vuotta).

Ilta-Sanomat, Valokuvaaja nappasi upeat kuvat Grönlannin ihmeestä – revontulien ja jään juhlaa. Paul Zizka, kymmenen päivän retki. Viisi kuvaa.

Tivi.fi, Salasanat haltuun tehokkaasti. Viikon softa: Dashlane. Android, iOS, OS X, Windows. Premium-versio maksullinen: tietojen synkronointi mobiililaitteiden ja tietokoneiden välillä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 9 Bad Weather Photography Tips.

Diyphotography.net, The 5 Most Under-Appreciated Tools In Lightroom CC.

 • The Spot Removal Tool
 • Noise Reduction
 • Chromatic Aberration Removal
 • Perspective Correction
 • The Entire Basic Panel – FTW!

Digitalcameraworld.com, How to sync Lightroom Mobile with CC.

Pdnonline.com, How to Get the Best from Portrait Subjects: Frances F. Denny.

Dpreview.com, PIX 2015: Kiliii Fish on Living Wild. Valokuvaaja primitiivitaitoja opettelemassa. YouTube-video, kesto 19:47.

Pdnonline.com, Object of Desire: Lowepro Slingshot Edge. 150 AW, $90. 250 AW, $110.

Pdnoline.com, Object of Desire: LumoPro LP605M. Valaisinjalusta + monopodi. $80.

Petapixel.com, Amazon’s Unlimited Photo Storage Now Shareable by Prime Subscribers.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Julkaistua 722: Ratkaisevan hetken mestari. 20.11.2015. Alusta: "Ranskalainen valokuvan mestari Henri Cartier-Bresson (1908–2004) on melko outo tapaus – sekä kuvajournalistina että valokuvataiteilijana. Valokuvan historia on toistellut lukuisia sitaatteja, joissa mestari suorastaan kieltää lajinsa. Lopulta hän lakkasi kuvaamasta, sanoutui irti Magnumista ja keskittyi 1970-luvulta piirtämiseen ja maalaamiseen."

 • Ateneumin mittava näyttely on koottu Ranskassa jo vuonna 2003 ja on kiertänyt siitä saakka ympäri maailmaa. Cartier-Bresson itsekin ehti osallistua sen suunnitteluun.

Svt.se, Kaupunkikuvat toivat palkinnon. Suomalainen valokuvaaja Aapo Huhta on tämän vuoden nuori pohjoismainen kuvaaja. Ensi kesänä hän pystyttää oman näyttelyn Tukholman valokuvataiteen museoon, Fotografiskaan. Huhta sai palkinnon New Yorkia kuvaavilla, graafisilla kaupunkikuvillaan. Video, kesto 2:08. Ej på svenska.

Aamuset.fi, Valokuvanäyttely tuo esiin ydinvoimaloiden kauneuden. Lecklinin valokuvanäyttely Euroopan kauneimmat ydinvoimalat saa ensiesityksensä Valokuvakeskus Perissä. Näyttelyyn on koottu 12 valokuvaa ja yksi videoteos. Kaikkiaan Lecklin on kuvannut matkoillaan nelisenkymmentä ydinvoimalaa eri puolilla Eurooppaa puolentoista vuoden sisällä.

Tekniikan Maailma, Valokuva tarkaksi jälkikäteen. Panasonic julkisti tänään firmware-päivityksen, joka mahdollistaa valokuvien tarkentamisen jälkeenpäin Panasonic G7- ja GX8-järjestelmäkameroissa sekä FZ300-zoom-kamerassa. Firmware-päivitys tulee ladattavaksi 25. marraskuuta valmistajan tukisivustolta

Mpc.fi, Windows 10 -päivitys rohmuaa tilaa - näin vapautat jopa 20 gigatavua pienellä siivouksella. Microsoftin iso Windows 10 -päivitys rohmuaa vanhojen tiedostojen muodossa jopa 20 gigatavua tilaa käyttäjän järjestelmälevyltä. Tilan saa käyttöönsä pienellä siivousoperaatiolla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Luminous Landscape, Petri Kaipiainen, Forgotten Land, Defiant People – Tibet. Kuvaa ja tekstiä. Heinä-elokuu 2013. Ulkomaalaisille yleensä suljetuilta alueilta kuvia.

Featureshoot.com, The Quiet Aftermath of the Hungarian Chemical Spill That Covered a Region in Toxic Red Sludge. Myrkkuvuoto 2010, alumiinitehtaan lieteallas murtui, miljoona tonnia ruosteenpunaista lietettä ympäristöön.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Capturing Frost / Ice Patterns And Scenes To Create Interesting Abstracts.

Thephotoargus.com, 4 Simple Tips For Photographing the City at Night.

 • Tip One: A sturdy tripod
 • Tip Two: White balance
 • Tip Three: HDR photography for best dynamic range
 • Tip Four: Have fun!

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, What Amateur Filmmakers Can Learn From Professional Sets.

Pdnonline.com, 5 Questions to Consider Before You Sue a Copycat. Missä kulkee raja.

The Online Photographer, An Attitude Toward Testing. Mitä vaaditaan. Paljon.

Diyphotography.net, Black Friday and Cyber Monday Photography Deals Round-Up. Vasta viikon päästä...

Kamera & Bild, Anders Wånell: Drömprojektet. Kolumni.

Kamera & Bild, Superljusstarkt normalobjektiv till Sony E. F1.1. $349.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pallopanoraamablogi.

Espoo.fi, Espoon kaupunginmuseon valokuvakokoelman ainoa daguerrotyyppi julkaistu verkossa. Espoon kaupunginmuseossa oleva daguerrotyyppi on vuodelta 1848 tai 1849 , ja sen on ottanut Carl Neupert.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, Urban Melodies: Juxtaposing Photos of Cities by Alessio Trerotoli. Neljä viisi kuvaa yhdistettynä.

Photo.net, Embracing Fall. Kuvia.

Digitalcameraworld.com, How to photograph from a low perspective.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Photographers Can't Be Trusted? (Reuters and Raw Files). Vähän erikoinen ratkaisu.

Pdnonline.com, You’re Being Ripped Off: PPA Survey Finds Widespread Copyright Infringement. PPA (Professional Photographers of America) uusi selvitys ei yllättäne ketään.

Photographyblog.com, Sigma 20mm F1.4 DG HSM Review. Art-sarjaa. Täyskennoiselle. Ensimmäinen tässä luokassa. Paino 950 g, pituus 13 cm. Iso ja painava. Suotimet eivät käy. Täydellä aukolla vinjetoi. Ei säänkestävä. Muuten erinomainen. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 900 euroa.

Popular Photography, Hands-On with the Sony RX1R II Full-Frame Compact Camera.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.11.2015   (linkki)

Eeva Mela: Kulkijan päiväkirja – Kännykän näkemää – IPHONEKUVIA 2013-15
Kuva: Eeva Mela.29.11.2015 asti

Lasipalatsin Näyttelytilassa on esillä Eeva Melan (s.1971) kännykällä kuvattujen valokuvien sarja. Kuvia yhdistää päiväkirjamainen, kronologinen järjestys. Kuvia on snap shot -tyyliin runsaasti, yli 100.

Näyttelytila Lasipalatsi,
Mannerheimintie 22-24, Helsinki
ti-su klo 12-18

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamerakoulu.fi.

 • Pieniä muutoksia maailmakaikkeudessa, 9.11.2015. Olen ulkomaalainen ja kotoisin kulttuurista, joka eroaa paljon Suomesta. Minulle ei aina ole ollut helppoa ymmärtää paikallisia tapoja ja ilmaista itseäni vieraalla kielellä. Valokuvaamisen kautta olen saanut kurkistaa tavallisiin suomalaisiin koteihin ja perheisiin.
 • Lue enemmän ja kuvaat vähemmän, 11.11.2015. Valokuvaaminen on muuttunut ympäröivän datan louhinnaksi. Amatöörivalokuvaaja tai nuori ammattilainen saattaa tulla somen ääreen ja kertoa ylpeästi kuvanneensa 2500 kuvaa serkun häistä. Koetaan kuvaamisen kvantiteetin ohittavan aina kvaliteetin

Teknavi.fi, Testissä Panasonicin peilitön uutuuskamera: Kuvanvakaus ja automaattitarkennus vakuuttivat. Panasonicin vastikään markkinoille tullut Lumix GX8 tarjoaa lähes ammattimaisen kuvauskokemuksen tietyin rajoituksin. Testaamamme kamera erottuu kaksoiskuvanvakaajalla. Vakaaja on asennettu kennoon ja objektiiviin. Kennon resoluutiota on kasvatettu 20 megapikseliin edelliseen malliversioon verrattuna. Videokuvaajalle sen sijaan ei tarjota mitään uutta, sillä 4K-kuvaus on ollut jo aikaisemmin tarjolla Panasonicin GH4-mallissa. Panasonic Lumix GX8:n rungon hinta on 1499 euroa

Areena.yle.fi, Att jobba som modefotograf. 12.11.2015. Kesto 11:32. Jonas Lundqvist är modefotograf och har tagit bilder för bland annat Elle, Gloria och Olivia. Här visar han ett urval bilder och berättar om sitt yrke. Är det verkligen så glamouröst som det låter att fotografera mode?

Valokuvatorstai, 386. haaste, 19.11.2015. "punaruskea".

Digitoday.fi, 10 faktaa Googlen Kuvat-sovelluksesta + 2, joita Google ei kertonut.

 • 11. Kohdistamalla kuviisi haun "pizza" tai "kuorma-auto", saat ottamiasi kuvia, joita nämä haut esittävät. Näin laaja toiminnallisuus on mahdollista, koska Google skannaa valokuviesi paikkatiedot ja tunnistaa niissä esiintyvät ihmiset ja esineet.
 • 12. Kuvat-sovelluksen poistaminen ei lopeta kuvien varmuuskopiointia pilveen. Jos palvelun käytön haluaa lopettaa, varmuuskopiointi tulee ottaa pois päältä asetuksista ennen sovelluksen poistoa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Nikonilta uutta.

IR.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer.

Petapixel.com, How to Fake Depth of Field Blur in Photoshop Using Z-Depth Pass. Photoshop.

Luminous Landscape, Sony A7RII ISO Invariance. Kumpi on parempi, alivalottaminen vai ISO:n nostaminen.

Digitalcameraworld.com, Best Black Friday camera deals for photographers. Suomessakin on näkynyt yrityksiä mustan perjantain lanseeraamiseksi. Ks. alas.

The-digital-picture.com, CPN Presents "How To Take Your Food Photography to The Next Level". CPN = Canon Professional Network.

Thephotoargus.com, Building Client Relationships: Photographer Leah Banick Captures Family Over Time. (onkohan tämä joku mainos?).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.11.2015   (linkki)

MUSTONEN YKSI
Kuva: Juha Mustonen.10.01.2016

MUSTONEN YKSI on muotivalokuvaaja Juha Mustosen valokuvakirjasta, näyttelystä ja lyhytelokuvista koostuva kokonaisuus.

Filmien äänisuunnittelusta ja taustamusiikista vastaa Chisu, kirjan graafisesta suunnittelusta Antti Bergman.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ma-pe 11-18, la ja su 11-16
8/6€

Boris Revnovin Kotka ulkomaalaisen silmin
Kuva: Boris Revnov,21.11.2015 asti

Pietarilainen Boris Revnov on kiertänyt vapaa-aikoinaan Suomea säännöllisesti jo 15 vuoden ajan. Valokuvausta hän on harrastanut vuodesta 2006 alkaen. Erityisesti Revnovia innostavat Suomen puhdas ja koskematon luonto sekä monimuotoiset, vuosien saatossa kerrostuneet kaupunkimiljööt.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16
2 €

Novia Yrkeshögskolan: Fenestra
Kuva: Nayab Ikram; In Between.
6.12.2015 asti

Ammattikorkeakoulu Novian valokuvauksen opiskelijoiden näyttely Fenestra koostuu viime keväänä valmistuneiden opiskelijoiden lopputöistä, kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden omista projekteista sekä julkaistusta muotikuvasarjasta Alice in Furland.

Fenestra on latinaa, ja sen voidaan tulkita tarkoittavan tietä luovaan mieleen.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

Digicamera.netin Foorumilta.

Aapohuhta.com.

Metro Photo Challenge 2015, valokuvakilpailu on avautunut. Maailman suurin. Viisitoista maasta (+ kansainvälinen), voi valikosta vaihtaa ja katsoa toisten maiden satoa. Kilpailussa on kolme sarjaa: ”Kaupungin sielu”, Kaupungin salaisuus” ja ”Rakkaus kaupungissa”. City Love, City Secret, City Soul. Maailmanlaajuisen kilpailun sarjojen voittajat palkitaan matkalla Intiaan. Kuvia voi lähettää 24.11.2015 asti. Voittajat julistetaan 15.12.2015. Viime vuonna osallistujia oli 36.000, kuvia 128.000.

 • Kilpailusta. Kilpailusäännöt. Rekisteröimällä ja lähettämällä kuvasi, hyväksymällä ehdot ja yksityisyydensuojan osallistut Metro Photo Challenge 2015 -kilpailuun. Henkilökohtaisten tietojen jättämisen jälkeen annat Metrolle oikeuden käyttää tietojasi, kuten on määritelty Yksityisyydensuoja-kohdassa. Vain pienimuotoinen kuvien korjaaminen on sallittua.
 • Osallistumalla kilpailuun annat Metrolle ja Sanoma Media Finland Oyj:lle oikeuden jäljentää, asettaa näytille, painaa tai käyttää kilpailukuvia missä tahansa muodossa viiden vuoden ajan kilpailun päättymisestä Metro Photo Challengeen liittyviin markkinoinnilliseen tai toimitukselliseen tarkoitukseen.

Yle, Suomalainen lentää kopterilla Hollywoodiin. Suomalais-virolainen yritys on maailman parhaita kuvaamaan elokuvaa kauko-ohjattavalla kopterilla. Halvempien ilmakuvien lisäksi kopterit tuovat elokuviin uudenlaista ilmaisua ja katsojille kokemuksen lentämisen riemusta.

 • Kauko-ohjattavalla kopterilla voi kuvata kuvia, jotka ennen on tehty oikealla helikopterilla, vaijerivirityksillä tai pitkävartisilla kameranostureilla eli kraanoilla. Kaikkia niitäkin käytetään edelleen, mutta se on kalliimpaa ja/tai hitaampaa. Ville Hyvösen mukaan valinta tehdään nykyään usein multikopterin tai tietokoneen välillä.

Yle Keski-Pohjanmaa, Tunnelmakuvaus. Radio Suomi. Kesto 5:53. Tunnekuvan ja valokuvan vaikea vastaavuus. Valokuvauksessa on monenlaisia haasteita teknisistä inhimillisempiin. Yksi on - miten saada kuvattavasta sopivasti itsensä näköinen. Näihin kysymyksiin vastaa valokuvaaja Anne Yrjänä. Haastattelijana Raila Paavola.

Älypuhelimista.

 • Suomimobiili.fi, Arvostelussa Samsung Galaxy S6 edge+. Valitettavasti kuitenkin puhelimen lasiset osat ovat todella herkkiä rikkoontumiselle, laitetta siis saattaa joutua käyttämään useasti huoltamassa esimerkiksi takalasin ansiosta, joten jos puhelimen haluaa ostaa, niin on hyvä tiedostaa, että lasipinnat saattavat hajota hyvinkin herkästi. 5.7 tuuman näyttö, 1440 x 2560. Lataus täyteen 90 minuutissa. 16 megapikseilin takakamera + salama. 5 megapikselin etukamera. 850 euroa.
 • Mobiili.fi, iPhone 6s ensikertalaisen käytössä – nopeus suurin valttikortti. Sain kokeiluun Applen uuden iPhone 6s -puhelimen. En ole koskaan aiemmin käyttänyt iPhonea päivittäisessa peruskäytössä, joten oli varsin mielenkiintoista saada myös Applen huippupuhelin käyttöön. 760 euroa.
 • Yle, Menikö kännykkäsi jumiin? Henkiin herättäminen on helppoa. Älypuhelimen käyttöongelmien taustalta löytyy usein yksinkertainen syy: laite on ollut liian pitkään päällä. Toimintahäiriötä voi aiheuttaa myös se, että puhelimessa on auki liikaa sovelluksia, laite on kastunut tai kosketusnäyttö on likainen.
 • Tivi.fi, Samassa taloudessa iPhone ja iPad? Varo tätä latausvirhettä. Esimerkiksi iPhonen myyntipakkaukseen kuuluu viiden watin laturi. IPadin latauspää sopii myös useimpiin iPhone -puhelimiin, mutta sen kaksi kertaa suurempi wattiteho kuluttaa iPhonen akkua.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Every Single Object Touched by 62 Individuals Over the Course of One Day Compiled in Amazing New Photo Book. 12 kaupunkia, kuusi maanosaa, 62 ihmistä.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography.

Thephotoargus.com, 4 Quick Tips to Take Your Photography to the Next Level.

 • Tip One: Embrace Dynamic Lighting and Lens Flare
 • Tip Two: Shoot With A Shallow Depth of Field
 • Tip Three: Get The Flash Off The Camera
 • Tip Four: Get Your Subject Off Center

Dpreview.com.

IR.

Digitalcameraworld.com, Nikkor AF-S DX 16-80mm f/2.8-4E ED VR Review. Pieni ja kevyt, 480 g. Kuvanvakaaja. Kroppikennoisille, polttovälivastaavuus 24-120 mm. Suomen hinta on 1.200 euroa.

Fotosidan.se, SKOLA: Nio tips för bättre skärpa. Perusteellinen artikkeli.

Kamera & Bild, Lightroom: Gamla importrutan nu tillbaka. Päivitys Lightroomiin. Paluu vanhaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Voittoisa suomalaiskuvaaja saa oman näyttelyn Tukholman Fotografiskaan – ”Ihan älytöntä!”. Suomalainen nuori valokuvaaja Aapo Huhta on voittanut Tukholman valokuvataiteen museon eli Fotografiskan palkinnon. Vuoden nuori pohjoismainen kuvaaja 2015 -palkinto on arvoltaan 10 000 euroa. Rahapalkinnon lisäksi Huhta saa museoon oman näyttelyn ensi kesänä.

Pallopanoraamablogi.

 • Yötaivaan värejä Rautavaaran Rouskunhiekalta, 6.11.2015. "Minkä värinen on yötaivas?", kysyttiin minulta joskus ja pitää tunnustaa että en osannut suoralta kädeltä siihen vastata kovinkaan vakuuttavasti. Toisaalta värien näkeminen, tai paremminkin kokeminen, on hyvin yksilökohtaista.
 • Kuuviirun anatomia (viikon kuva #45), 8.11.2015. Vihdoin se onnistui, kuuviiru oikeasta horisontista alkaen. Miksi horisontin läheisyys on niin tärkeää? Koska Kuun värin ja näennäisen radan muutokset ovat suurimmillaan Kuun ollessa kaikkein lähinnä kaukaista maankamaraa.
 • Tiilikan maisemia keväältä ja syksyltä, 14.11.2015. Ei syksyä ilman Tiilikkapostausta. Suomen pisimmän yhtäjaksoisen harjumuodostelman juurella asuessa sitä on kehittänyt jonkinlaisen maun näiden harjumaisemien suhteen. Harjujen päällä kulkevia polkuja on mukava talloa ja yhtä mukava kuvata.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net. Muisto syyskuulta: usva-aamu Mätäjoella, 12.11.2015.

Yle Luonto, Kuvagalleria: Ensilumi ja rusakko kukkapenkissä, 16.11.2015.

HS, Uusi 360 asteen kamera tuo elokuvan katsojan syliin – kokeilimme. The New York Times jakoi viime sunnuntaina lehden mukana lukijoilleen Google Cardboard -kännykkätelineen ja ohjeet virtuaalielokuvan lataamiseen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Spectacular Winners of the Arcaid Images 2015 Architectural Photography Awards.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to make Impressionist photos. Vedestä heijastus. Ja vähän photoshoppia.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Luminous Landscape, A Conversation With The Folks At Moab Paper. Skype-keskustelua.

Fotosidan.se, TEST: Leica Q typ 116. Maailman paras kompaktidigi.

Fotosidan.se, Ny filmskanner från Plustek. $400.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kuvajournalistit.fi, Kuvajournalismi 2015 -kilpailu aukeaa 11.1.2016. Vuoden lehtikuvat -kilpailu palaa tammikuussa 2016 uudella nimellä Kuvajournalismi 2015. Kilpailu on aiempien vuosien tapaan kutsukilpailu Suomen kuvajournalistit ry:n jäsenille. Poikkeuksena on Haastaja -sarja, johon voi osallistua kaikki, myös yhdistykseen ulkopuoliset. Kilpailu on avoinna 1.-17.1.2016, jona aikana kilpailutyöt tulee lähettää yhdistykselle. Ilmoittautumissivusto avataan 1.11. Kilpailun säännöt julkistetaan marraskuun lopulla.

 • Kilpailun tulokset julkistetaan 16.2.2016 Sinebrychoffin taidemuseossa.

Journalisti, ilmestynyt 5.11.2015. Nro 13 / 2015. Seuraava numero ilmestyy 26.11.2015.

 • Ääni karkotetuille. Valokuvaaja Katja Tähjä ja toimittaja Kaisa Viitanen päättivät selvittää, mitä tapahtuu EU-maiden karkottamille siirtolaisille.
 • Läsnä ja paikalla. Totuuden kertominen menee kaiken edelle, sanoo Pohjalaisen valokuvaaja Eetu Sillanpää. Valitsen kuvat itse, koska tiedän siinä vaiheessa, millaista kuvitusta tarvitsemme. Lisäksi vain minä olen vastuussa kuvista ja niiden sisällöstä. En voi mennä toisen selän taakse sanoen ja sanoa, että hän halusi tuon kuvan lehteen. Minulla on vastuu kuvien sisällöstä.
 • Lehtikuva 2.0. Vuoden lehtikuva -kilpailu palaa yhden välivuoden jälkeen uudella nimellä. Suomen kuvajournalistit ry:n järjestämä kilpailu on saanut tukijakseen viestintätoimisto Riannon, ja uudeksi nimekseen Kuvajournalismi 2015.

Tiinapuputti.com, André Boto luo surrealistiset kuvansa Photoshopissa – palkittu portugalilaiskuvaaja vieraili Ammattivalokuvaajien syyspäivillä, 10.11.2015. Andrén kuville on tunnusomaista surrealismi. Kuvat on rakennettu Photoshopissa, ja hän todella hallitsee ohjelman, mutta ennen kaikea hänellä on näkemystä.

Rakkaudesta valokuvaan -blogi, Kertausharjoitukset, 26.10.2015. Tällä kertaa lähiopetuspäivät käytettiin meidän opiskelijoiden kuvien läpikäyntiin ja tuote/henkilökuvauksen kertaukseen.

Polku.net, Jaan Skyttä, Kesämuistoja: Pikkumaailman ihmeitä, 15.11.2015. Tänä kesänä ötökkäkuvaukseni jäi hävyttömän vähäiseksi. Oli työkiireitä, kesävieraita ja kelitkään eivät suosineet…selityksiähän riittää. Onneksi laiskan ei aina tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan.

WWF, Suomen Vuoden luontokirja -kilpailun finalistit selvillä. WWF Suomen jokavuotisen Vuoden luontokirja -kilpailun viisi finalistiteosta on valittu. Voittajan valitsee marraskuun aikana Sixten Korkman. Vuoden luontokirja -palkinto jaetaan nyt jo 38. kerran. Palkinnon saaja julkistetaan kustantajan ja WWF:n tilaisuudessa 1. joulukuuta 2015.

Iltalehti, Häikäisevät maisemat - valokuvaaja kuvasi suurkaupunkeja yli kolmen kilometrin korkeudesta. Ranskalais-yhdysvaltalainen valokuvaaja Vincent Laforet ylistää kuvillaan suurkaupunkeja. Laforet hyppäsi helikopterin kyytiin ja nousi noin 3660 metrin korkeuteen suurkaupunkien ylle, kertoo uutiskanava CNN.

Iltalehti, 15 asiaa, jotka jokainen valokuvissa epäonnistuva tietää.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Best DSLRs under £1000. 1.418 euroa.

 • Nikon D7200
 • Nikon D7100
 • Nikon D5500
 • Pentax K-3
 • Pentax K3-II
 • Canon EOS 750D
 • Canon EOS 760D
 • Canon EOS 700D
 • Canon EOS 70D
 • Sony A77 II

ePhotozine.com, How To Shoot Wide Angle Shots In Cities And Towns.

Diyphotography.net, Canon’s Experiment Shows How Obsessed Photographers Are Over The Details. Ei-kuvaaja, valokuvaajaksi opiskeleja, ammattikuvaaja. Silmien liikkeitä seurattiin. Kyse oli kuvien analysoinnista.

IR, Is it OK to use props in the wild? Linn Smith takes a look at this interesting question.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Tudor ApMadoc. 11 kuvaa.

Earthboundlight.com, Where the Sidewalk Ends, 15.11.2015. Jalkakäytävistä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa. (melkoinen annos katseltavaa ja kuunneltavaakin...).

Peter Forsgård.

Jukka Kemppinen, Valokuvaajia, 14.11.2015. Monenlaista, tajunnanvirtatekniikkaa.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Nörtin kahvimukissa on näyttö. 12.11.2015. Slush. Pauligin digitaalinen kahvimuki, jonka kyljessä on pieni mustavalkoinen näyttö. Muki on yhteydessä älypuhelimeen Bluetoothilla ja ohjelman kautta mukin kylkeen voi siirtää kuvia, vaikka oman valokuvan. Ensinnäkin muki saa energian kahvin (tai muun lämpimän juoman) lämmöstä, joten akkua tai paristoja ei tarvita. Ja toiseksi: näyttö toimii e-kirjan tapaan, eli se kuluttaa virtaa vain kuvaa vaihtaessaan. Viimeksi lähetetty kuva jää pysyvästi näytölle.

 • Pauligin edustaja kertoi idean olevan heidän omansa. Muki tulee myyntiin ensi kevään kuluessa ja sitä voi tilata Pauligin verkkokaupasta. Hinta on vielä avoin.

Älypuhelimista.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School, How to Take Control of Aperture and Create Stronger Photos. Aukon hallintaa ja tietoista valintaa.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 4 ways a battery grip can improve your photography.

IR.

Dpreview.com, Out of Africa: The black and white nature photography of Laurent Baheaux. 11 kuvaa.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, How to Shoot in the Arctic Without Freezing. Eipä mitään uutta.

Pdnonline.com, How to Step Into 4K While Stepping Around the Pitfalls.

Pdnonline.com, Holiday Gift Guide: Great Gifts for Beginner Photographers. Kaikenlaista. Yhdeksän lahjaideaa.

Lensrentals.com, blog, LensRentals Reviews the Canon 35mm f/1.4L II Lens. Uusi malli, pari viikkoa sitten ensityypit LensRentalsissa (Roger Cicala), testipenkissä parempi kuin Sigman ylistetty Art-sarja. Mitä uudesta Canonin objektiivista paljastui käytännön kuvaustilasteessa? Suomen hinta on reilusti yli 2.000 euroa.

Photozone.de, Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 STM IS - Review / Test Report. 18 - 35 mm polttovälivastaavuus. Kohtuullisen pienikokoinen. Paino 220 g, suodinkierre 55 mm. Vastavalosuoja pitää ostaa erikseen. Ei automaattista tynnyrivääristymän korjausta. Hinta/laatusuhde 5 * / 5 *. Suomen hinta 400 euroa (sama kuin dollarihinta).

Kamera & Bild, Sara Arnald: Ett jämlikt samarbete. Kolumni. Jurnalisti ja valokuvaaja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog.

 • Matkakovalevy, 4.4.2015. LaCie Porsche Design P'9220 2TB on uuden polven mobiili ulkoinen kovalevy, täydellinen muodon ja toiminnan yhdistelmä. P'9220 USB 3.0-liitäntä mahdollistaa jopa 5 Gb/s (600 MB/s) siirtonopeuden. 141 euroa.
 • Rakennushommia tiedossa, 9.8.2015. Erikoinen ateria.
 • Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM, 20.8.2015. is mys choice for Tele lens.
 • Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM on uusi salainen aseeni, 24.8.2015. Kymmenen ja puoli vuotta Canon EF400mm f/4 DO IS USM oli käteni jatke. Minun vanha DO 400mm ei ollut huonompaa alkupään tuotantoa, vaan myöhempää, sitä samaa, jolla Art Wolf kuvasi TV-sarjassa käyttäen jopa kahta telejatketta yhtä aikaa.
 • Manipulaatio, 18.10.105. Jonkun verran käsittelen kuvia, mutta arvostan yhä vain enemmän kuvia, joita ei ole manipuloitu. Kuvaajana näen heti filtterien käytön.
 • Kun asiakas aina mokaa, 22.10.2015. Olen lähdössä yhdelle elämäni tärkeimmistä kuvausmatkoista. Ykköskamerassani ei ole ollut mitään vikaa, mutta vein sen tarkistettavaksi JAS-tekniikkaan. Kennokin oli aika puhdas, mutta hyvähän se oli saada mahdollisimman puhtaaksi ihan reunoja myöten. Varaamatta aikaa Check & Clean tehtiin samana päivänä (68e).

Jukka Kemppinen, Ikkunat kymmenen. 12.10.2015. Vähän otsikostakin eli Windows 10.

Ilta-Sanomat, Näytätkö omasta mielestäsi huonolta kuvissa? Syy voi olla oikeasti peilissä. Tuttu juttu.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Hot air balloon pictures: 6 ideas for creative images.

Luminous Lanscape, Alain Briot, How This Photograph Was Made: Grand Canyon Daytime Part 2: Let’s talk about composition. Eri vaihtoehtoja. Lightroom apuna sopivat rajauksen löytämiseksi.

Photo.net, Equipment for Wedding Photographers. Mitä tarvitaan. Päivitys.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Apple iPad Pro. Kommentti.

Popular Photography, Kickstarter: Pulse Is a Highly-Customizable Wireless Remote Camera Controller. $74.

The-digital-picture.com, My Camera Selection for Katmai National Park, AK. Kokemuksia. Canon EOS 5Ds R.

Photographyblog.com, Plustek OpticFilm 135. Vielä näitäkin valmistetaan. 35mm dia/filmiskanneri. $399.

Kamera & Bild, Se alla intervjuer från vår livesändning. 30 haastattelua. Fotomessuilta.

Kamera & Bild, Så fuskar du fram en lång slutartid. Valmistelut. Kuvankäsittely.

Fotosidan.se, Poddradio: Från isolös till brännviddslös. Kesto 22:02.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Vesa Koivunen, Pelissä suuret tunteet, 11.11.2015. Jarkko Niemisen Final night –ottelu oli todellakin peli, jossa tunteet olivat pinnassa. Tällä kertaa kuvasin illan tapahtuman järjestävälle taholle, ja se oli todella mielenkiintoinen projekti.

Kamera-lehti, Vuoden kuvaajan 3. osakilpailun voitti Marko Marin. 25.9.2015.

 • KVM-lehti, Marko Marinille Vuoden kuvaaja 2015 -titteli, 12.11.2015. Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2015 -kilpailussa hän osallistui kisan kahteen osakilpailuun. Niistä 3. osakilpailun hän voitti ja 4. osakilpailussa tuli 3. sija, yhteispisteet riittivät kokonaiskisan voittoon.

Digitoday.fi, Windows 10 sai ison päivityksen: "Uskallamme jo suositella".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How and when to use ND filters (and what the numbers mean). Harmaasuodin.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Wide Angle Photography Hints And Tips.

Dpreview.com.

IR.

Photographyblog.com, Canon PowerShot G9 X Review. Lähinnä Canon PowerShot S120:n seuraaja. 20 megapikseliä, kolmen tuuman kosketusnäyttö, WiFi, full HD. 28 - 84 mm, 3-kertainen zoom. Mahtuu taskuun. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 500 euroa.

Photographyblog.com, Adobe Photoshop Elements 14 Review. Photo Editor, Organizer and Video Editor. Täyden version pikkuveli. Ei suomenkielistä versiota. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta on 95 euroa.

Fotosidan.se, Kritik mot Karolinskas fotoförbud. Sairaalassa potilaiden kuvaamisesta. Ei riitä, että potilaalta ja henkilökunnalta on lupa.

Fotosidan.se, Se upp! Din kamera kan bli en olaglig övervakningskamera. Kolumni. Juristi kirjoittaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.11.2015   (linkki)
Tänään tulee kuluneeksi 150 vuotta suomalaisen kulttuurin ja valokuvataiteen merkkimiehen Into Konrad Inhan (1865 - 1930) syntymästä.

I. K. Inhan syntymäpäivää juhlistetaan Suomen valokuvataiteen museolla klo 18 alkavalla juhlaluennolla. Inhasta ja hänen valokuvistaan ovat puhumassa tutkijat Jukka Kukkonen ja Kati Lintonen. Lisäksi kirjailija Panu Rajala kertoo uudesta romaanistaan Intoilija - Fotografin muistikuvat.

Tilaisuuden lopuksi kynttiläkulkue vie Inhan haudalle Hietaniemen hautausmaalle (matkaa noin 2 kilometriä).
Vapaa pääsy. Kesto yhteensä n. 2 tuntia.

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Study in Studio, 10.11.2015. Studiossa. ...Se mitä tämä sessio minulle opetti, että a) studiokuvaaminen on vaikeaa, koska b) siihen liittyy elementtinä myös malli jota c) pitää ohjata. Tai siis d) pitäisi.

Luontokuva.org, ensimmäisenä kohdassa uutisia, VLK 2015 -kilpailun semifinalistikuvat ja -kuvaajat. Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailuun osallistuneista 11503:stä kuvasta seuloutui 1063 semifinaaliin päässyttä kuvaa 412 kuvaajalta.

Teknavi.fi, Sovellusvinkki: Ota kuva ja tilaa siitä heti koru. Suomalainen Jevelo.

Marmai.fi, Suomalainen valokuvien välityspalvelu tarjoaa ammattikuvaajia. Vanha tuttu Scoopshot, nyt ammattikuvaajien ja -valokuvien välityspalvelu Scoopshot Pro. 1800 ammattivalokuvaajaa, 55 maata.

 • Uusi palvelu on valokuvaajille ilmainen! (!)

Tivi.fi, Facebook haluaisi lukea valokuva-albumisi ja tunnistaa kaverisi – toiminto voi kajota pahasti yksityisyyteen. Facebookin viestisovellus Messengerin uusi kasvojentunnistusominaisuus ei välttämättä tule sen eurooppalaisten käyttäjien saataville, sanomalehti Guardian arvelee. Uuden toiminnon nimi on Photo Magic ja sen tarkoituksena on tunnistaa puhelimella napatuista kuvista ystävien kasvoja ja muistuttaa kuvien jakamisesta.

MTV, MTV kokeili, mitä Nokian uutuus tekee: Kamera, joka näkee kaikkialle. OZO. Virtuaalilaseilla katsotaan tulosta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Wilderness Hideaways Uncovered in New ‘Cabin Porn’ Book. Monenlaisia mökkejä.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

The Luminous Landscape, The Feminine Landscape. Ihan vähän vain kliseisiä kuvia. Silti visuaalisesti näyttäviä.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Leica SL vs. Sony A7RII vs....Pentax 645Z?!

Popular Photography.

Thephotoargus.com, Gorgeous Camera Bags and Straps in Every Price Range.

ePhotozine.com, ON1 Photo 10 Review. Helppkäyttöinen softa kuvankäsittelyyn. $119.99. Arvosana 4.5 * / 5 *.

The-digital-picture.com, A Portrait with Bokeh's Best Friend: Christmas Lights.

Kamera & Bild, kuvamessujen satoa. Webb-TV. YouTube-videoita. Kestot vähän alle puoli tuntia.

Kamera & Bild, SKOLA: 10 tips för att ställa ut. Vinkkejä näyttelyn pitämiseen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.11.2015   (linkki)

Valokuvakeskus Nykyaika on avannut uuden gallerian ja kaikille avoimen valokuvataiteen käsikirjaston. Vuoden 2016 alusta näyttelytilaa on yhteensä n. 120 m² kahdessa kerroksessa, kun myös kellaritilat saadaan näyttelykäyttöön tammikuussa. Keväälle luvassa on muun muassa taiteilijoiden tuottamia luentoja, esittelyjä ja työpajatoimintaa.

Iiu Susiraja: Liika kiltteys ei kannata
Kuva: Iiu Susiraja29.11.2015 asti

Valokuvakeskus Nykyajan uuden gallerian avaa Iiu Susirajan näyttely Liika kiltteys ei kannata. Esillä on kuvia sarjoista Täydellinen arki (2012-13) ja Hyvä käytös (2008-2010).

Omakuvillaan kansainvälistä kiinnostusta herättänyt Susiraja dokumentoi tunteita. Leikkisän anarkistisesti hän tekee intiimistä julkista, käyttäen itseään ja arkisia esineitä mallinaan.

Iiu Susiraja (s.1975) asuu ja työskentelee Turussa. Hän on opiskellut valokuvausta Turun Taideakatemiassa sekä Paasikivi-opistossa ja tekee parhaillaan maisteriopintoja Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Tuula Heikkinen & Aija Lehtonen: Elämää Kuva: Elu trammis -näyttely.ratikoissa - Tallinna Helsinki
4.12.2015 asti

Tuula Heikkisen ja Aija Lehtosen Elämää ratikoissa -näyttely on matkannut Helsingistä Tampereelle Galleria Nottbeckiin.

Galleria Nottbeck
Satakunnankatu 18, Tampere
ma-pe 13-18

Mobile Nordic 2015
Kuva: Jukka Silokunnas,29.11.2015 asti

Kolmatta kertaa järjestettävä suomalaisen mobiilin kuvan katselmus on laajentunut pohjoismaisen mobiilin valokuvan kentälle.

Mobiilikameroita on käytännössä jo jokaisella ja suurin osa meistä myös kuvaa niillä. Mobiilikameroiden myötä kuvat ovat siirtyneet myös sosiaalisiin medioihin ja sähköisiin julkaisualustoihin. Nopeasti vaihtuvista kuvavirroista on muodostunut nykykulttuurin visuaalinen kuva.

Mobile Nordic -näyttely pysäyttää tämän kuvavirran juoksun hetkeksi ja tutkailee, mistä tuo alati muuttuva ja uusiutuva kuvatulva muodostuu.

Mobile -näyttelyiden järjestämisestä vastaa jyväskyläläinen Luovan valokuvauksen keskus.

Kuva: Jukka Silokunnas.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Albumikuvien pelastaminen ja kuvien digitointi,
Kamera-lehden kaikille avoin luento. Kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka eivät juurikaan ole kuvien skannausta harrastaneet.

Kamera-lehden päätoimittaja Asko Vivolin luennoi aiheesta ”Albumikuvien pelastaminen”. Luennolla näytetään yksinkertaisin esimerkein, miten paperikuva muutetaan digitaaliseksi, miten kuvien skannaus toimii.

Kamera-galleria, Lastenkodinkuja 1, Helsinki.
Vapaa pääsy. Mukaan mahtuu rajoitettu määrä, ilmoittaudu ja katso lisätiedot.

Varaa pöytä Perin valokuvakirpputorille la 19.12.!

Yksityishenkilöt, valokuva-alan yrittäjät, ammatti- ja harrastevalokuvaajat, keräilijät ja muut valokuvaintoilijat voivat varata kirpputorille myyntipöydän. Pöytämyyntiin voi tuoda käytettyä valokuvavälineistöä eli kameroita, optiikkaa, kaikenlaisia tarvikkeita filmistä digiin sekä pimiötarpeistoa. Myyntiin voi tuoda myös valokuvataiteeseen liittyviä vanhoja kirjoja, kortteja ja julisteita.

Valokuvataideteoksia, kirjateoksia ja vedoksia ei sen sijaan toivota myyntipöytiin, sillä ajankohtaisten taideteosten myynti on varattu Perin omille jäsenille. Galleriassa on kirpputorin aikana Perin jäsennäyttely.

Myyntipöydät ovat maksuttomia, mutta käyttämättä jätetystä myyntipöydästä veloitetaan 20 e/pöytä. Varaukset viimeistään Lucianpäivänä 13.12.

Digicamera.netin Foorumilta.

Jouko Keski-Säntti.

 • Matkakamerasta, 10.8.2015. Kesälomareissulla Norjassa minulla oli ensimmäisen kerran pariin vuoteen matkakamerana mukana iso peilijärkkäri. Matka- ja vapaa-ajan kamerakseni on muuten vakiintunut pieni peilitön järkkäri. Siinä on ollut kuin liimattuna 20mm objektiivi (joka vastaa kinokoossa 40mm objektiivia).
 • Sunnuntaiaamuna Taivaskalliolla, 6.9.2015. Ulkoilutin kameraa tänä aamuna Käpylässä. Kävelin läpi hiljaisen sunnuntaiaamun puolivahingossa keskelle Helsingin sotaista historiaa.
 • Gymnaestrada! 23.10.2015. Voimistelunäytöksiä kuvatessa pulaa on monenlaisista asioista, kuten ajasta, tasaisista taustoista ja vapaudesta valita kuvakulmia. Valoakin on usein vähän, vaikka valaistukset ovatkin joskus hienosti suunniteltuja.

Nyt.fi, Kliseiset poseerauskuvat valtasivat koko netin – tästä on kyse, 3.11.2015. Kuvapankkien kuvissa esiintyy useimmiten kauniita, keskiluokkaisen näköisiä ihmisiä. Naisilla on pitkät ja miehillä lyhyet hiukset, ihmisten hampaat hohtavat valkoisina. Kodit ovat siistejä ja valoisia, toimistot avaria ja uudenaikaisia. Ulkokuvissa on yllättävän usein syksy.

 • Hankalissa aiheissa kuvan ja tekstin välillä on Weseliuksen mukaan usein ristiriita. Teksti voi kertoa syvästä tuskasta ja kuva olla täysin mitäänsanomaton. Mutta sellaiseen yhdistelmään olemme tottuneet.

Yle Luonto, Kuvagalleriassa syksyn kuulaus ja kauneus: hehkuvaa iltaruskoa ja seesteistä aamu-usvaa. 21 kuvaa.

HS, kuukausiliite, kuvakoosteet, Kuvia syrjäpoluilta, 7.11.2015. Jussi Hyttinen on moottoripyörän selässä maailmaa kiertävä kansainvälinen seikkailija, valokuvaaja ja kirjoittaja.

Ilta-Sanomat, Kuvat: Jään peitteessä oleva haamukaupunki on neuvostoaikainen ihme – ”Paikka on erittäin kammottava”. Huippuvuoret.

HS, Testissä: Uusittu Chromecast on edullisen hintansa väärti. Laitteen käyttöönotto on äärimmäisen yksinkertaista. Chromecastin hdmi-kaapeli tökätään telkkarin hdmi-reikään, ja usb-virtajohto joko pistorasiaan, tai television usb-liitäntään. Sen jälkeen Chromecastiin ei periaatteessa tarvitsekaan koskea. Älypuhelin löytää ilmaisen sovelluksen avulla lähistöllä olevan laitteen, ja pyytää kertomaan sille kodin wlan-tukiaseman salasanan.

 • Kaikilla palveluilla ei ole omaa mobiilisovellusta. Silloin apuun tulee tietokone. Chrome-selaimen ikkunan voi nimittäin lähettää nappia painamalla televisioon ihailtavaksi.
 • 39 euroa

Marmai.fi, Kuusi valokuvaajaa otti yhdestä miehestä kuusi täysin erilaista kuvaa - tässä syy. Canon Australia on julkaissut mainoksen, joka paljastaa valokuvien valheellisuuden. Mainoksessa esiintyy sama mies kuuden eri kuvaajan kuvaamana. "Kuvan määrittää enemmän kameran takana oleva henkilö kuin kuvauksen kohde", päätellään videolla.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Milloin vanhat Lumiat saavat Windows 10:n? Päivitysaikataulu saattoi paljastua. Windows 10:n mobiiliversio näkee ensimmäisen kerran päivänvalon joulukuun alussa, kun uudet Lumia 950 ja Lumia 950 XL -puhelimet julkaistaan. Ensimmäisenä uuden päivityksen saa(ne)vat Lumia 630, 635, 735, 830 ja 640. Näille päivitystä voidaan odottaa joulukuun 14. päivä, ainakin Puolassa. Toinen erä saa Windows 10:n vasta 1. helmikuuta 2016. Tähän satsiin pitäisi kuulua Lumia 520, 532, 625, 720, 820, 920, 925, 930, 1020, 1320.
 • Mobiili.fi, Google Maps navigoi nyt myös ilman verkkoyhteyttä. Android. iOS sitten vähän myöhemmin.
  • (lat. huom. etukäteen ladattu Prahan kartta (Nokia) toimi käytössä oikein hyvin ilman datayhteyttyä. HERE Maps. Näytti koko ajan sijainnin kartalla, kadun nimet löytyivät, kulkuohjeet. Ja HERE City Lens (näyttää kohteita sen mukaan, miten puhelinta kääntää) jne. Sääli vain, että Nokia on jo vuosia sitten menettänyt pelin.
 • Mobiili.fi, Ota kuva ja tilaa siitä heti koru – Jevelo-sovelluksella se onnistuu. Suomalainen. Teräksisen riipuskorun hinta on 65, hopeisen 95 euroa. iPhone.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 44 Adobe Camera Raw tips, tricks, shortcuts and time-savers.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Take Time. Kuvien jälkikäsittelystä.

Fotosidan.se, TEST: Fujifilm X-T10 och Panasonic Lumix G7. Panasonicilla 4k video. Fujifilmilla isompi sensori. Molemmat peilittömiä mutta erilaisia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tuomas Heinonen.

Teemu Köppä, blogi.

Gotech.fi, Epävarma taloustilanne näkyy Kodintekniikan kaupassa. Vuoden 2015 kolmannen neljänneksen tilastoihin kirjattiin silti myös kasvulukemia. 3.11.2015. Suomen vuoden 2015 myyntitilastot, vuoden yhdeksän ensimmäistä kuukautta. Vertailut edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (v. 2014). KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi. MILC = Mirrorless Interchangeable Lens Camera, peilitön järjestelmäkamera. SLR = Single Lens Reflex, "yksisilmäinen peiliheijastuskamera", perinteinen järjestelmäkamera.

 • kompaktikameroita myytiin 7,690 miljoonalla eurolla, vähennystä -27,9%
 • kompaktikameroita myytiin 35 892 kpl, vähennystä -35,9%
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 214 euroa, kasvua 12,5%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 5,88 miljoonalla eurolla, vähennystä -27,9%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 13 572 kpl, vähennystä -34,6%
 • MILC järjestelmäkameroiden keskihinta oli 434 euroa, kasvua 14,9%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 13,342 miljoonalla eurolla, vähennystä -20,4%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 24 987 kpl, vähennystä -14,5%
 • SLR järjestelmäkameroiden keskihinta oli 534 euroa, vähennystä -6,7%
 • videokameroita myytiin 9,314 miljoonalla eurolla, kasvua 30,2%
 • videokameroita myytiin 28 256 kpl, kasvua 24,9%
 • videokameroiden keskihinta oli 329 euroa, kasvua 4,2%
 • tulostimia myytiin 3,092 miljoonalla eurolla, vähennystä -8,0%
 • tulostimia myytiin 26 549 kpl, vähennystä -5,2%
 • tulostimien keskihinta oli 116 euroa, vähennystä -3,0%
 • monitoimitulostimia myytiin 12,987 miljoonalla eurolla, vähennystä -4,5%
 • monitoimitulostimia myytiin 123 544 kpl, kasvua 0,1%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 105 euroa, vähennystä -4,6%

Yle.fi/ylex, Cheek käyttää yhden Insta-kuvan ottamiseen tunteja – katso kohuttu dokkari täältä. Yle Areena. Yksi dokumentin mieleenpainuvimmista kohtauksista tapahtuu Summer Up -festivaaleilla viime kesänä. Mika Nivan ohjaamassa dokumentissa Cheek metsästää täydellistä valokuvaa tuntikaupalla.

Digitoday.fi, Lennokit vievät kamerateollisuutta uuteen nousuun. Suuri lennokkivalmistaja DJI on ottanut paikan kamerateollisuuden suuriin nimiin kuuluvan ruotsalaisen Hasselbladin hallituksessa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, These Winter Landscape Photos by Chip Phillips Are Stunning.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Brenizer Method: how to shoot and stitch a bokeh panorama.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Fotosidan.se, Kameradrönare olagligt igen? Ruotsi.

Photographyblog.com, Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary Review. Täyskennoisille. Paino 1.930 kg. Pituus 26 cm. Suodinkierre 95 mm. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle.

Raakakuva.fi, Verkossa 2015.10: Kattava opas street-kuvaukseen ja Mac Stonen upeat luontokuvat. 31.10.2015. Muutama linkki.

Talouselämä, Missä se ongelma onkaan? Tästä syystä monet puhelintuet kehottavat jättämään Windows 10:n asentamatta.

Polku.net, Tuulikki Niskanen, Ruskan juhlaa Pallaksen Pyhäjoella 11.9.2015 klo 16:18 - 18:39. Yhdeksän kuvaa.

Kuningaskuluttaja, Valheenpaljastaja: Näin tunnistat feikkiprofiilin. Pyrkiikö joku epäilyttävä tyyppi kaveriksesi Facebookissa? Vaivaavatko trollit Twitterissä?

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Best entry-level cameras for beginner photographers. Järjestelmäkameroita, peilillisiä ja peilittömiä.

ePhotozine.com, 5 Ways To Be More Creative With Transport Shots.

Digital Photography School, Capturing the Shopping Experience with Storytelling Images.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Earthboundlight.com, Finding the Image You Wish You Had, 8.11.2015. Sattuman armoilla. Ei välttämättä.

IR.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Philip Ewing. 11 kuvaa.

Pdnonline.com, 10 Interesting Things We Learned About Cameras and Lenses from LensRentals. Vaikkapa: Canonin kamerat vaativat korjaamista keskimäärin 33 vuokrauksen jälkeen. Nikonin kamerat vaativat korjaamista keskimäärin 25 vuokraamisen jälkeen (luvuissa ei mukana Nikon 810 -mallia).

Fotosidan.se, messutarjontaa. Videot.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pasi Pippuri, Nordiclight.kuvat.fi, blogi, ensimmäinen merkintä. Vuoden totaalikieltäytyminen kuvaamisesta ja uusi alku. 7.11.2015. Tässä sitä taas ollaan 300 millinen rungon jatkeena ja ajatukset luonnossa ja kuvaamisessa. Hetki sitten tilanne oli täysin toinen. Kuvaaminen ei voinut vähempää kiinnostaa. Vuosi sitten lopetin yritystoiminnan valokuvauksen parissa. Kun harrastuksesta tulee työtä ja kohtaa tarpeeksi vastoinkäymisiä, joiden myötä ei mielestään pysty toteuttamaan itseään halutulla tavalla voi koko touhu muuttua pakkopullaksi. Omalla kohdallani kävi näin.

Yle, Millä he elävät -valokuva­reportaasi syrjä-Suomesta. Toimittaja Pasi Peiponen kiersi syksyn aikana Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Pohjois-Savossa. Millä he elävät -kuvareportaasi kertoo viisi tarinaa syrjässä asuvista nyky-Suomessa.

HS, Tältä näyttää, kun valokuvaajat tekevät vanhat maalaukset uusiksi – vaihtokuvat Syyssalongista. Ja nyt kyse ei ole mistään maalauksen näköispainoksesta.

MTV, Nuori luontokuvaaja pääsee uskomattoman lähelle eläimiä – "Sähän oot joku oravakuiskaaja". 21-vuotias valokuvaaja Konsta Punkka omistautuu työlleen kokonaisvaltaisesti, ja se näkyy.

Tivi.fi, Ihmekamera näkee maailman 360-asteen kulmassa - kuva on mahdollista tarkentaa jälkikäteen. Lytro. Myyntiin ensi vuoden alussa. Hinta satoja tuhansia dollareita. Vuokrausmahdollisuus.

TE-palvelut, Valokuvauskouluttaja, Vuokraturva Oy, Helsinki. Etenkin asuntojen ja kiinteistöjen kuvaaminen on tuttua. Haetaan mukaansatempaavaa kouluttajaa, jonka karisma tavoittaa jokaisen kuulijan. Helsingin toimipisteeseen etsitään kuvauskouluttajaa. Henkilökunta ja koulutettavat koostuvat kuvausalan ammattilaisista. Työtehtävä on tarpeen mukaan töihin kutsuttava tuntityöntekijä.

Työpaikan osoite Ilmalankuja 2 L, 00240 HELSINKI
Palkkaus Tuntipalkka
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 13.11.2015 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Portrait Photographs. BBC. Parhaat hylätyt. UK National Portrait Gallery's Taylor Wessing Portrait Prize.

IR, Caffeine Priority: Confessions of a bag-aholic.

Diyphotography.net, How To Build A Super Sturdy Tripod for 30 Pounds.

Fotosidan.se, Fullt drag på Fotomässan.

Fotosidan.se, Webb-TV: Profoto på Fotomässan. Videoklippejä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Varjojen valtias, 3.11.2015. Lea Kömin Dramaattisia Varjoja-valokuvanäyttelyn avajaiset. Lasipalatsi. 8.11.2015 asti.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi, Sony FE 70-200 F/4 G OSS urheilukuvaamisessa. 2.11.2015. Sain tilaisuuden testata Sonyn 70-200 FE f/4 G OSS objektiivia urheilukuvauksen parissa. FE 70-200 on tähän tarkoitukseen niitä harvoja vaihtoehtoja Alpha-sarjan ja E-bajonetin kameroille, jos Sonyn A-sarjan objektiiveja ei oteta huomioon. Linssiä on kehuttu tarkennuksen osalta, joten odotukset olivat sen suhteen korkealla.

Ilta-Sanomat, Suomalaiskuvaajan avantouintikuvat hurmaavat maailmalla – katso myös tunnelmallinen video. Jo parikymmentä vuotta Yhdysvaltain Kaliforniassa asunut Markku Lähdesmäki on kansainvälisesti menestynein suomalainen mainoskuvaaja. Hän on kuvannut mainoskampanjoita useille isoille firmoille kuten Hondalle, Applelle, Nikelle ja Sonylle.

Savon Sanomat, Valokuvaaja Juha Mustonen: "Vuoden tekemisen jälkeen mietin, että tästä tulee hirveää paskaa". Kuvissa on valokuvamalleja, pitkiä ja hoikkia naisia. Juha Mustonen katselee Kuopion VB-valokuvakeskuksen seinille nostettuja kuviaan selvästi tyytyväisenä.

Kouvolan Sanomat, Kolumni: Valoja yössä. Jos kännykällä kuvaa koko ajan, niin muistot jäävät vaillinaisiksi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, A Wedding Photographer Speaks His Mind About Guests Using Mobile Phones. Tuskin asialle kuitenkaan mitään voidaan.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

The Luminous Landscape, What’s New Is What’s New. Sivuston uudistus on kestänyt vuoden verran. Kaikkea ei ole muunnettu uuteen formaattiin.

Photo.net, Nikon Coolpix P900 Review. Nikonin uusin superzoomi. 24-2000mm, 83-kertainan zoom (!), ei kilpailijaa. Isompi kuin kroppikennoinen perinteinen järjestelmäkamera + kittizoomi. 16 mepapikselin sensori. F/2.8 - F/5.6. WiFi, GPS, full HD 60 kuvaa sekunnissa. Kääntyvä lcd-näyttö, elektroninen etsin. Sarjakuvaus 7 kuvaa sekunnissa. Ei RAW, ei ulkoisen salaman liitäntää, ei mikrofoniliitäntää. Suomen hinta on 650 euroa.

The-digital-picture.com, Fall Photography Tips: Shooting Leaves in the Wind.

Fotosidan.se, SKOLA: Enklare bildlagring med Lightroom. Pitempi artikkeli.

Kamera & Bild, Just nu: Vi sänder live från Fotomässan 2015. Viikonlopun messut.

'Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Veskulanki.kuvat.fi, iPhone. Itselläni järkkärit ja optiikka ovat repuissa ja kasseissa odottamassa parempia aikoja, joten kuvaamiseni on tällä hetkellä suurimmaksi osaksi iPhonen varassa.

Tamski.com, blogi. Jesse Tamski. Ammattikuvaaja. Blogista viisi ensimmäistä merkintää. (vain uusin sivuaa valokuvausta).

Iltalehti, Sadan vuoden takaisesta Helsingistä voi löytää jotain tuttua. I.K. Inhan valokuvia Helsingistä. 12 kuvaa.

Helsingin Uutiset, Johanna Erjonsalon valokuva tsunamista selvinneestä on vuoden kaupunkilehtikuva. Kolmen kaupunkilehden yhteisenä kuvaajana toimiva Johanna Erjonsalo opiskelee Stadin aikuisopistossa valokuvaajaksi. Hän on työskennellyt Vantaan Rälssitien toimituksessa vajaa kolme vuotta, josta oppisopimuksella reilun vuoden. Ammattivalokuvaajia on Suomessa sadoittain, mutta heitä kaikkia yhdistää yksi seikka. –Kaikilla meillä on käytössään sama väline, kamera. Tekniikka on nykyään hyvin samankaltaista, joten erot valokuvaajien välillä ovat sitten muualla.

 • Sanomalehtien Liitto, Kaupunkilehtikilpailut 2015. Vuoden kaupunkilehtikuva-kilpailuun osallistuminen maksaa 30 euroa + alv 24%/kuva. Kaupunkilehtien kilpailuihin voivat osallistua Sanomalehtien Liiton jäseninä kilpailutöiden jättämishetkellä olevat kaupunkilehdet.

Ilta-Sanomat, Ovatko selfiet epäaitoja? Instagramista liuennut teinibloggari käynnisti kiivaan väittelyn. Satoja tuhansia verkon kuvapalvelu Instagramissa kerännyt O’Neill kertoi videolla, että hän oli todellisuudessa onneton ja julkaisi kuvia enimmäkseen tykkäysten ja mainostajien vuoksi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to use Lightroom’s Develop Module (video tutorial).

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

The-digital-picture.com, Fall Photography Tips: Use Fall Foliage for Portrait Backgrounds.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Finnfoto.fi.

Tekniikan Maailma, Valokuvat ja videot: Sony Cyber-shot DSC-RX10 II.

Ilta-Sanomat, Tänä yönä ihastellaan revontulia! ”Hyvät mahdollisuudet nähdä”. Uutinen eilisillalta.

Ilta-Sanomat, Instagramissa on jo yli 5 miljoonaa kuvaa kynsistä: Näin onnistut itse kynsikuvissa. Jaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Popular Photography, 22nd Annual Readers' Photo Contest. Jo yli 500 lukijoiden lähettämää kuvaa esillä.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best DSLRs under £500. Näitä perinteisiä järjestelmädigejä. 710 euroa.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

The Luminous Landscape, Rantatorials. Kolumneja, mielipiteitä, uutisia.

The Online Photographer, A Lytro for Peanuts. $399 ($1.299).

Fotosidan.se, Poddradio: Bilder av makt. Podcast, kesto 16:10.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.11.2015   (linkki)

Ville Juurikkala: It's Only Rock n Roll
Kuva: Ville Juurikkala..25.11.2015 asti

15 vuotta rock-valokuvaajana työskennellyt Ville Juurikkala (s. 1980) on kuvannut artisteja ympäri maailmaa, joukossa muun muassa Slash, Bad Religion, Hanoi Rocks, HIM ja Nightwish.

Juurikkala on ystävystynyt vuosien varrella useimpien kuvattaviensa kanssa. Tiketti Galleriaan ensimmäistä kertaa yhteen kootussa näyttelyssä voikin nähdä monia artisteja tilanteissa, joihin ei valokuvaajia yleensä päästetä.

Tiketti Galleriassa on näyttelyn ajan saatavilla myös rajoitettu erä Ville Juurikkalan Apocalyptica: Photobook -kirjaa (2012), jota ei ole Suomessa muualla myynnissä.

Tiketti Galleria
Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki
ma.pe 11-19, la ja su 12-18

Lea Kömi: Foto Noir
Kuva: Lea Kömi.8.11.2015 asti

Lea Kömin Dramaattiset varjot -näyttelyn mustavalkoiset valokuvat ovat saaneet vaikutteita 1940- ja 1950-lukujen Hollywoodin film noir -elokuvista.

Teatterikuvaustaustan omaava Kömi ihastui film noir -elokuvien jyrkkiin valoihin ja varjoihin ja alkoi hakea valokuviinsa film noirin dramaattista valaisutyyliä. Film noir -elokuvien tapaan päähenkilöinä kuvissa seikkailee viekkaita blondeja ja kovaksikeitettyjä miehiä.

Kömi on koostanut foto noir -valokuvasarjoistaan myös tarinallisia ja elokuvamaisia valokuvaesityksiä. Näyttelyssä näiden tarinoiden kerrontaa ja tunnelmaa vahvistavat musiikki ja äänitehosteet.

Näyttelytila Lasipalatsi,
Mannerheimintie 22-24, Helsinki
ti-su klo 12-18

Sami Haapavaara: Tivoli
Kuva: Sami Haapavaara.14.11.2015 asti

Sami Haapavaara kiersi tivolimiehenä pari vuotta ympäri Suomea. Pesti mahdollisti tutustumisen kollegoihin ja antoi tilaisuuden kuvata läheltä tivolin arkea.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

Digicamera.netin Foorumilta.

Vesa Koivunen, Kamahomo luottaa laatulaitteisiin! 31.10.2015. Kun salamat yhdistetään urheilukuvaamiseen, se tarkoittaa yleensä yhtä asiaa; sarjatuli on poissuljettu asia. Tämän ei aina kuitenkaan tarvitse olla näin. Kun tarvitaan valoa ja sarjatulta, kamahomo kaivaa kaapista nopean Nikonin kameran ja Broncolorin salamat.

Pallopanoraamablogi.

 • Aamutaivaan planeettakolmikko (viikon kuva #44), 28.10.2015. Ajankohtainen avaruusaihe on tämän viikon kuvana. Aamusella, aina noin kolmesta lähtien, on taivaalla kirkas "tähti", Venus. Jonkin aikaa sen kaverina voi nähdä myös Jupiterin ja Marsin.
 • Kuivan lokakuun loppu (viikon kuva #43), 28.10.2015. Sitä aina kuvittelee että syksyllä kun vettä piisaa, olisi Maaningan Korkeakoskessa hyvät kuohut kuvattavaksi. No eipä ole. Olen melko varma että suurin osa putouksen vedestä kulki jossain vaiheessa kumpparin vartta pitkin ja imeytyi villasukkaan.

Tivi.fi, Käyttäjät huolissaan kuvistaan – Snapchat: "Käyttäkää järkeä".

Fin.afterdawn.com, "Rajattomasti pilveä" oli liian hyvä tarjous – Microsoft lisää rajoituksia OneDriveen. Vuoden verran rajatonta talletustilaa, 10 euroa per kuukausi. Yksittäistapauksissa 75 teratavua. Nyt ilmaistila viiteen gigaan. Rajattoman talletustilan tilalle yksi teratavu.

Älypuhelimista.

(tässä on pieni matka edessä, ei pitäisi olla vaikutusta päivityksiin...).

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, What is a CSC: compact system camera technology explained. Peilittömien ihmeellinen maailma.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Thephotoargus.com, So Now You’re the CFO of a Photography Business. Mihin pitäisi varautua, jos aikoo toimia ammattimaisena valokuvaajayrittäjänä.

The Online Photographer, The Zeiss Batis. Mike. Ei vielä omakohtaisia kokemuksia. Vain kaukaa ihailtu.

Photographyblog.com, Nikon AF-S Nikkor 24mm f/1.8G ED Review. Kompakti ja kevyt laajakulmaobjektiivi, täyskennoiselle. Paino 335g. Kroppikennoisella polttoväli 36mm. Laajakulma ja pienempi syväterävyys. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on vähän alle 900 euroa.

The-digital-picture.com, Tamron 45mm f/1.8 Di VC USD Lens Review. Tässä luokassa (f/1.8 ja 45mm) ei kilpailijoita kun kyse on kuvanvakaajasta. Varsinaiset kilpailijat ovat viisikymmenmilliset. Kroppikennoisella polttoväli on 72mm (potrettikuvaus). Paino 540g. Suodinkierre 67mm. Canon, Nikon, Sony (ei kuvanvakaajaa). Suomen hinta on vähän alle 800 euroa.

Fotosidan.se, TEST: Sony RX10 II och Canon G3X. RX10 II, zoomia 24-200. G3 X, zoomia 24-600. Plussat ja miinukset molemmista kameroista.

Kamera & Bild, Så bra är din selfie – här kan du få ett betyg. Ohjeet miten saada konearvio selfiestä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.11.2015   (linkki)

Marraskuun F5.6 -klubilla tänään klo 19: Asko Mäkelä ja Jukka Kukkonen valottavat viime talvena yllättäen kuolleen Hannes Heikuran tuotantoa ja erityisesti yksinäisyyttä tutkivaa Helsinki-trilogiaa, jonka viimeinen osa End of the road – Matkan loppu on esillä Virka Galleriassa Helsingissä 8.11.2015 asti.

Nähtävissä on myös Heikuran videohaastattelu, haastattelijana Asko Mäkelä.

Paikka: Kansallisteatterin Lavaklubi.

Vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Suomen kuvajournalistit ry.

Digicamera.netin Foorumilta.

 • luonnonilmiöhälytysketju (Sana on melkein vapaa). Uusimmat.
 • Croppi vs täyskenno kuvanlaadussa? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Edelleen.
 • Aloittelijan kysymyksiä, mitä milloinkin. (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusimmat.
 • Keneltä taipuisi kuvanparannus? (Kuvankäsittely).
 • Harmaakortti ja laajakulmaobjektiivi (14mm) (Digikuvaus). Onkohan kellään kokemusta harmaakortin käytöstä 14mm linssin kera? (kamerana d700 "täyskenno").
 • GoProta ei voi korjata takuuajan jälkeen (Digikuvaus). Tiedoksi muuten sitten kaikille GoPron omistajille, että kun kameran takuu (2 vuotta) päättyy, niin kameraa ei voi korjata. Kyselin tätä suomalaisilta jälleenmyyjiltä ja kesään asti maahantuojana toimineelta firmalta. Kaikki vastasivat, että GoPro-kameroita ei huolleta Suomessa, vaan ne lähetetään aina ulkomaille (Hollantiin?). Itsellä tuli tämä karulla tavalla huomattua, kun kameran miniusb-portista irtosi pinnirivien välissä olevan pieni muovinpalanen. Kameralla oli hajoamishetkellä ikää 2 vuotta 2 kuukautta. En ostanut kameraani Suomesta, vaan Briteistä, joten myyjän virhevastuu ei edes kata tuota.
 • Uudet iMac 4K ja 5K saivat 10-bit värisyvyyden (Värinhallinta, ICC-profiilit). Tulihan se sieltä viimein. Uudet 4K ja 5K iMacit OS X El Capitanilla tukevat 10-bit/kanava (30-bit) värisyvyyttä. Ensimmäinen kerta Macien historiassa. Parempi myöhään.
 • Ohi on.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Kuu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Teema: Syksy (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • kaupunkilaistollo lähti kolille :) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viikon ajan odotukset oli korkealla, forecan täsmäsäätä tuli seurattua et onko kirkasta vai ei. no päivä oli kohdallaan ja ajeltiin perille, näky oli kuitenkin lohduton... sumua silmänkantamattomiin, kuitenkin kiivettiin ukko-kolille ja pari kuvaa räps räps...
 • Teema: Keep It Simple! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Kritisoin ihmiskuvasi !UUSI! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olli R. edelleen...

Yle, Oravakuiskaajana ei yllä eniten tienaavien porukkaan. Suomen suosituimpien Instagram-kuvaajien joukkoon nousseen Konsta Punkan yhteenlasketut tulot olivat viime vuonna vajaat 60 000 euroa. Hänet tunnetaan etenkin oravien ja muiden eläinten taitavana valokuvaajana.

 • (Mielestäni kyllä oravakuiskaaja ylsi eniten tienaavien porukkaan. Se porukka on siis 21-vuotiaat...)

Nba.fi, Museovirasto helpotti koulujen kuvapulaa – Flickr:ssä 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta, 2.11.2015. Museoviraston Kuvakokoelmat on julkaissut Flickr:ssä noin 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta koulujen käyttöön. Kuvat on tallennettu hyvälaatuisina jpg-kuvina ja niitä voidaan kouluissa käyttää minkä tahansa oppiaineen missä tahansa tehtävissä. Vain mielikuvitus on rajana. Kuvien aiheet ovat teknologia, liikenne, vallankäyttö, asuminen ja arkielämä, muoti ja muotoilu, taide, siirtolaisuus ja monikulttuurisuus, ammatit, työ sekä ruoka vuodesta 1900 vuoteen 1999. Aiheet on valittu yhteistyössä opettajien kanssa.

 • ks. Flickr hiirtä liikuttamalla kaikki kuviin teksti

Kari Kuukka, Three Illustrators, 6.10.2015.

HS, Vuoden luontokuvan voitti manipuloitu kuva – joulukuussa päätetään, mitä kuville saa tehdä. Leinosen haastatteluissa kävi pian ilmi, että kuva on otettu vuonna 2013 ja Leinonen on kääntänyt alkuperäisen kuvansa peilikuvaksi. Kumpikin asia herätti kummastusta kommenttipalstoilla ja valokuvapiireissä.

Nyt.fi, Nyt on hieno kuva Lontoosta sumun peitossa. Twitter-kuva. Lentokoneesta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Sony A7S II vs A7 II vs A7R II: which should you buy?

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Luminous Landscape, Valerie Millett, Loving the American Southwest. Tuttuja maisemia kaikille.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, What Susan Middleton Learned from Richard Avedon About Reaching Audiences.

Popular Photography, Pop Awards 2015: The Best Photo Gear of the Year. 26 kpl (nytkö se jo alkoi).

Photozone.de, Olympus M.Zuiko Digital 7-14mm f/2.8 PRO - Review / Test Report. Peilitön. Säänkestävä, tukeva rakenne, laatua. Sisäänrakennettu vastavalosuoja. Paino 534 g. Ei suodinta. Hyvin vähän tynnyrivääristymää (korjataan, tästä tulee välillä ongelmia). Objektiivin erotuskyky ylittää 16 megapikselen sensorin erotuskyvyn. Keskellä erittäin tarkka, mutta alle 10 mm:n joutuu reunojen kanssa pieniin ongelmiin. Pienikokoisen sensorin takia diffratkioefekti on heti näkyvissä f/2.8:n jälkeen. Hinta/laatusuhde 3 * / 5 *. Panasonic lienee kuitenkin parempi vaihtoehto. Suomen hinta on 1.300 euroa.

Pdnonline.com, Staying Ahead of the Curve: The Importance of Photography Education. NYIP. (ns. advertoaali eli mainos).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pingstate.nu. Aikajärjestyksessä uusimmasta. (pinkkarin foorumi on nykyään suurelta osin työpaikkailmoja...).

HS, Legendan suosikki Suomesta – Pentti Sammallahden valokuva pääsi Henri Cartier-Bressonin keittiön seinälle, 23.10.2015. Vuonna 2003 Henri Cartier-Bresson valitsi suomalaisen valokuvataiteilijan Pentti Sammallahden sadan valokuvaajasuosikkinsa joukkoon säätiönsä avajaisnäyttelyyn Pariisiin. "En voi sanoa, että olisin tuntenut häntä, mutta tapasin hänet muutaman kerran", Sammallahti kertoo.

Tiinapuputti.com, Kaksi kirjaa kivijalaksi – Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n Mestariarvo valokuvakoulutuksen alueelta, 28.10.2015. ...Ja sitten päästiin halauksiin – jury myönsi minulle SAV:n Mestariarvon...

Kuluttaja.fi, Ratkaisuja riitoihin.

 • Mattapintaiset valokuvat. Kuluttaja oli tyytymätön matkakuviinsa, jotka oli valmistettu mattapintaiselle paperille ja vaati kuvapistettä palauttamaan kehitysmaksun sekä kehittämään kuvat uudelleen kiiltäväpintaisiksi.
 • Hääkuvaus peruuntui. Hääkuvaaja ei päässyt sairastumisen vuoksi häätilaisuuteen sovittuna kuvausajankohtana.
 • Kuva ei kelvannut postimerkkiin. Posti kieltäytyi toimittamasta omakuvapostimerkkiä tilaajan valitsemasta kuva-aiheesta.
 • Kaitafilmi katosi liikkeestä. Kaitafilmi, josta oli tarkoitus teettää dvd-kopio, katosi valokuvausliikkeessä. Asiakkaan mielestä liikkeen tarjoama 50 euron hyvitys ei ollut riittävä korvaamaan hääjuhlasta otetun ainutkertaisen filmin katoamisesta aiheutunutta menetystä. Hyvityksen olisi hänen mukaansa pitänyt olla ainakin 500 euroa.
 • Suomenkieliset käyttöohjeet puuttuivat. Kuluttaja sai digitaalikameran kaupan yhteydessä 370 sivua käsittävät saksankieliset käyttöohjeet, mutta suomeksi vain kaksisivuisen pikaohjeen. Ostaja vaati myyjää toimittamaan ohjeet kokonaisuudessaan suomeksi. Myyjä kiisti vaatimuksen, koska sen mielestä pikaohjeet yhdessä suomenkielisen sähköposti- ja puhelintuen kanssa muodostivat riittävän ohjeistuksen.
 • Pikseliongelma ei riittänyt kaupan purkuun. Tietokoneen näyttöruudun ostaja vaati kauppaa purettavaksi, koska näyttöruutuun tuli heti oston jälkeen kuollut punainen piste eli pikseli. Myyjän mielestä kaupan purkuun tai muihin korvauksiin ei ollut aihetta.
 • Emolevy meni rikki ennen aikojaan. Kannettavan tietokoneen emolevy rikkoutui 2,5 vuotta kaupan jälkeen. Myyjän ja maahantuojan mielestä mihinkään hyvitykseen ei ollut aihetta, koska tietokoneen käyttöikä riippuu koneen käytöstä. Laitteen takuuaikakin oli ylittynyt jo runsaalla vuodella.
 • Käyttöohjeita syytä noudattaa. Mustesuihkutulostin lakkasi toimimasta noin 3,5 vuoden kuluttua kaupanteosta. Takuuhuoltoliikkeen mukaan vika johtui siitä, että laitteen vähäinen käyttö oli aiheuttanut musteen kuivumisen. Ostajan mielestä vian korjauskulut kuuluivat laitteen maahantuojan maksettavaksi, koska laitteen käyttöohjeissa ei ollut mainintaa siitä, että käyttämättömyys saattaisi rikkoa laitteen.

Suomen Kuvalehti, Kuvat Caj Bremer – ”Hän on aina kyennyt poimimaan iloa, joka saa katsojan hymyilemään”. Toimittaja Elina Järvinen tapasi Bremerin alkuvuonna 2010, kun valokuvaajan laaja näyttely avautui Ateneumissa. Bremer kertoi uransa alkuajoista, kuvaussattumuksista ja lehdistön roolin muuttumisesta. Sekin selvisi, miksi digikamera aiheuttaa mestarikuvaajalle harmia.

Yle, Lokakuu lopettaa kesän komeaan ruskaan – katso upea kuvagalleria. 29 kuvaa.

Helsingin Uutiset, Helsinki vaihtaa energiasyöpöt elohopealamput ledeihin. –Valon laatu paranee. Valosta tulee puhtaampaa ja valkoisempaa. Värit erottuvat paremmin. Elohopealampuissa valo on sävyltään kylmää ja siniharmaata, Helsingissä valtaosin käytössä olevissa suurpainenatriumlampuissa kellertävää.

 • Tänä vuonna valaisimia on vaihdettu jo pari tuhatta. Kaikkiaan operaatioon on varattu aikaa neljä vuotta.
 • Helsingissä on noin 85 000 katuvalaisinta. Kaikkien valaisimien vaihtaminen led-valoihin maksaisi yli sata miljoonaa. Sandström uskoo, että pidemmän ajan kuluessa näin tulee kuitenkin tapahtumaan – ellei sitten joku uusi tekniikka tee vallankumousta tätä ennen.

Yle, Valokuvan voimalla masennusta vastaan – selfie voi olla ensimmäinen askel. Sain Siivet -valokuvanäyttelyssä esiintyy yhdeksäntoista vapaaehtoista, joille valokuvissa esiintyminen ei ole ihan jokapäiväistä. He ovat kaikki Tyrnävän sosiaali- ja terveystoimen asiakkaita.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Seinäjoki. Nuoriso- ja koulukuvausta, iltapäivä, ilta ja viikonloppu. Digijärjestelmäkamera, optiikka, salama, ajokortti ja auto.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Tuntipalkka
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Heti
Työaika osapäivätyö, 2-8 tuntia/päivä
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 13.11.2015 klo 21:00

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, When to use high ISO settings on your camera.

ePhotozine.com, Take A Composition Challenge.

IR.

Earthboundlight.com, Suggestions for That Extra Hour Today. 1.11.2015. Kesäajasta talviaikaan.

Dpreview.com, Trashing the Dress: The anti-bridal wedding photography of John Michael Cooper. 15 kuvaa.

Kamera & Bild, Fotoprojekt på Island – en tuff utmaning. Rankka sää Islannissa. 45 viidestä päivästä vain 13 päivänä pystyi kuvaamaan. Myrskytuuli välillä 47 m/s, ei voinut mennä ollenkaan ulos.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.11.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net.

 • Kahden illan revontulet Helsingissä, 9.10.2015. Katselin ja kuvasin illan parhaat palat Malminkartanon täyttömäeltä. Aktiivisuus jatkui seuraavaan iltaan ja revontulet loimusivat jälleen Helsingin taivaalla. Näytöksen alkaessa seisoin kameroineni Ullanlinnanmäellä.
 • Aurinkoinen syyspäivä Nuuksiossa, 13.10.2015. Nuuksioon lähteminen aurinkoisena sunnuntaina ei ole kovin omaperäinen idea. Tälläkin kertaa bussi 85A Kattilaan oli lähes ääriään myöten täynnä. Samaan aikaan kansallispuistossa pyöri myös toista sataa ihmistä etsimässä merkkejä muutama viikko sitten kadonneesta Nelasta.
 • Syysyö Söderskärin majakkasaarella, 24.10.2015. Viime viikonloppuna sain tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä: kaveri pyysi mukaan purjehdusretkelle Söderskärin majakkasaarelle.
 • Väriloistoa kaupungissa, 30.10.2105. Käsittämättömän poutainen syksy jatkuu aina vain. Hienoja kuvaussäitä on edelleen tarjolla, mutta ruskahuippu taitaa Helsingissä olla takanapäin. Viime viikonloppuna väriloistoa oli vielä mukavasti jäljellä.

Kamerakoulu.fi, Sähköttömät loittorenkaat ja niiden käyttö digirungoilla, 24.10.2015. Macrolinssit ovat suhteellisen kalliita, joten jos haluat kokeilla onko macroilu sinun juttusi ennen kuin laitat isoja rahoja kiinni optiikkaan, kannattaa kokeilla loittorenkaita. Loittorenkaat ovat halpa tapa päästä käsiksi makroiluun, sillä ne hyödyntävät jo olemassa olevaa optiikkaasi.

Metro.fi, Kaunis sää hellii kaupunkilaisia – katso lukijoiden upeat syyskuvat. 10 kuvaa.

Tivi.fi, Vaikeaselkoiset ohjeet: Trafi linjasi lennokkien käytöstä. Mikkola epäilee, että ihmiset, joita määräys koskee, eivät välttämättä ymmärrä tekstistä juuri mitään. –Sen, joka ostaa verkkokaupasta koneen, pitäisi kuitenkin noudattaa määräystä. –Kauko-ohjatun aluksen lennättäminen lentokentän lähialueella CTR, lentopaikan lentotiedotusvyöhykkeellä FIZ – mitä nämä kertovat tavalliselle ihmiselle, Mikkola lukee kohdan uudesta määräyksestä.

Viikonloppu.com, Valokuvaaja paljastaa normaalien ihmisten tatuoidut kehot. UK.

Taloussanomat.fi, Amerikkalainen kuvausilmiö saapui Suomeen – "Saadaan paremmin osumia". Suomessa esittelyvideoiden toimivuutta rummuttaa Kiinteistömaailma, joka tekee videoita tällä hetkellä noin tuhannen asunnon kuukausitahtia, pitkälti yhtiön omien työntekijöiden voimin. Kiinteistömaailma on hakenut videoille mallia Yhdysvalloista. Siellä asunnoista esitellään videon välityksellä 70 prosenttia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, Cold Weather Gear for Photography. Suomessa edessä hyvin piankin.

Petapixel.com.

IR, Caffeine Priority: Taking the (ultra-fast) Sigma 20mm f/1.4 and the Canon 5DS out for a quick fall venture.

Dpreview.com, PIX 2015: Connecting kids with nature through photography.

Diyphotography.net, Could YouTube Style “Matched Content” Be The Solution For Licensing Journalism and Photography? Automaattinen tekijänoikeuden tunnistus. Ja mahdolliset YouTube-ansiot oikealle taholle.

Fotosidan.se, Snapseed till Android får stöd för råformat.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Lokakuun 2015 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset