Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Lokakuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Syyskuu 2015

30.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timoasepp.fi, Hääkuvaus Suomenlinna Pirunkirkko // Ina & Timo. Paljon kuvia.

Yle, Näin syntyi upea kuva maalivahdista ja superkuusta: "Katsojat huutelivat, että kuvaat väärässä päässä". - Superkuuta oli hehkutettu jo koko päivä, ja mietin, että olisi kiva saada yhdistettyä se otteluun. Sanoin ennen peliä kollegalle, että olisi mahtavaa saada sellainen kuva, missä veskari venyttää torjuntaan ja kuu olisi pallon tilalla, Yle Urheilulle kuvaava Hänninen kertaa. Ottelu alkoi puoli seitsemältä, jolloin oli vielä valoisaa ja kuu pilven takana. Toisella puoliajalla olosuhteet alkoivat olla otolliset, joten Hänninen käveli HJK:n päädystä KTP:n puolustuspäähän.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, New Photo Book Celebrates the Unusual Architecture of Soviet-era Bus Stops.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Macro photography ideas: how to shoot raindrops.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography, I, Photographer: Editorial Sports Shooter Anthony Geathers. How To.

Dpreview.com.

IR.

Photographyblog.com, Sony A7R II Review. Peilitön järjestelmäkamera. Täyskennoinen lippulaivamalli. 42.4 megapikseliä, ei antialias-suodinta. Viisiakselinen vakajaa rungossa, teho 4.5 pykälää. ISO 100 - 25600. 4K video. Suljin speksattu 500.000 laukaisua. Elektroninen OLED-etsin, 2.359.000 pistettä. Sisäänrakennettu Wi-Fi, NFC. Paino 582g. Hyvä ote rungosta. Tarkennus on nopea, mutta voisi olla vieläkin nopeampi. Mahdollisuus valita täysin äänetön kuvanotto. Vaikka kamera on suunnattu ammattilaisille, niin mukana myös uusille kuvaajille tarkoitettu ominaisuuksia. Sarjakuvaus 5 kuvaa sekunnissa. Lcd-näyttö kolme tuumaa, 1.228.000 pistettä, kääntyy ylös 107 astetta, alas 41 astetta. Yksillä akuilla ottaa 290 kuvaa. Arvosana 5 * / 5*. Suomen hinta on 3.300 euroa.

Photographyblog.com, LG G4 Review. Älypuhelin. 16 megapikselin kamera, f/1.8. Tarkat värit. Raw, manuaalisäädöt (ei kuitenkaan aukkoa). Micro SD -kortti. Android-puhelin. 5.5 tuumaa, 2560 x 1440. Paras kamera älypuhelimessa. Hankala ottaa yhdellä kädellä kuvia. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on vähän yli 500 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.09.2015   (linkki)
Paula Humberg: Kasvuvyöhyke
Kuva: Paula Humberg.17.10.2015 asti

Paula Humbergin Kasvuvyöhyke on valokuvasarja, joka koostuu kasvitieteellisten puutarhojen kasvihuoneissa otetuista neulanreikäkuvista. Humbergin kuvissa kasvihuoneet esiintyvät hieman surrealistisina ja tunnelmaltaan melankolisina paikkoina.

Sarjan kuvauskohteina ovat muun muassa Glasgow Botanic Gardens, Hortus Botanicus Amsterdamissa, Jardin des Serres d’Auteuil Pariisissa, Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha ja Botania Joensuussa. Useista kuvauspaikoista huolimatta Humberg on keskittynyt enemmän yleiseen kasvihuoneen ideaan kuin yksittäisiin puutarhoihin.

Heikki Humberg: Human Nature
Kuva: Heikki Humberg.17.10.2015 asti

Heikki Humbergin valokuvasarja Human Nature muistuttaa, miten useat eläinlajit ovat joutuneet väistymään ihmisasutuksen tieltä ja lajien luontaiset elinympäristöt hupenevat jatkuvasti.

Sarja koostuu kaksoisvalotuksista, jotka on toteutettu kuvaamalla päällekkäin luonnontieteellisten museoiden dioraamoja ja ihmisen muokkaamaa ympäristöä.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kaluston päivitystä C-N, C-S (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Pientä pohdintaa, tämän hetkinen kalustoni koostuu Canon 5d2 ja 17-40, 24-105, 70-200II, 100is macro, jatkeita, loittoja, muutama prime, salama ja muuta perus sälää. Runko vain alkaisi olla jo päivityksen tarpeessa mutta vaihtoehtoja on liikaa tai siis liian vähän ei kun vääriä ei ku.. ...Canon-Nikon, Canon-Sony suuntaisesti vaihtaneiden kokemuksista olisin kiinnostunut, käytettävyyshän on osin henkilökohtainen asia.
 • Tähti/yökuvaus ja etulinssin huurtuminen - apuja? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusia viestejä.
 • YONGNUO YN600EX-RT (Digikuvaus). Yksi uusi viesti.
 • Lightroomin avainsanojen hierarkia (Kuvankäsittely).
 • Windows 10 ei alusta CF korttia?? (Kuvankäsittely).
 • Taas kerätään kuvapankkiin (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Jösses mitä kuraa, taas täytetään kuvapankkia ilmaisilla kuvilla.
 • Tuu tuu.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ensimmäinen hääkeikka (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin ensimmäistä kertaa kuvaamassa häitä. Hieman jännitti kun en ole kovinkaan kokenut ihmisten kuvaaja ja salamaakin melko vähän käyttänyt. Potretit oli hieman vaikeita kun aurinko paistoi täydellä terällä, mutta pienellä asettelulla siitäkin selvisi kunnialla.
 • Kuuta kuun perään (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Aamu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, arvio, Susanna Majurin valokuvat varastavat valokeilan koruilta Kansallismuseossa. Vaikka Helsinki School -ryhmästä tunnettu Majuri on toteuttanut esillä olevat teokset tätä näyttelyä varten, hän ei ole luopunut tunnistettavasta tyylistään, ja korut solahtavat luontevaksi osaksi kuvien vedenalaisia maisemia. Teosten tunnelma on unenomainen, ja naishahmojen pysähtyneissä asennoissa voi aistia vedessä liikkumisen keveyden. Kuvat ovat kauniita kuin korut, minkä vuoksi rinnastus näyttelyssä on luonteva.

Tuomas Heinonen.

Vesa Koivunen.

 • Vihollinen numero yksi, 27.9.2015. Tiedän varsin hyvin oman tasoni ja sen mihin pystyn. Jos suoritan omaa perustasoani, olen tyytyväinen, mutta haluan enemmän. Jos kuvaan alakanttiin tai tekeminen ei miellytä, ruoskin itsenäni kunnolla. Se on vaan aina ollut niin, ja sillä tavalla saan itseni uuteen nousuun. Koripallon EM-turnauksessa Ranskassa asiat eivät sujuneet ja olin todella pettynyt. Hyvin monessa tapauksessa syy ei ollut itsessäni, mutta jäin miettimään olisinko voinut tehdä jotain enemmän?
 • Läski nousee taas lavalle, 28.9.2015. Minun vuoroni on huomenna ja aiheena tietenkin urheilukuvaus. En ehkä aivan ole noiden ylläolevien tasolla, mutta perkaan tuoreita ja miksei hiukan vanhempiakin kuviani, ja kerron tarinoita niiden synnystä. Olen paikan päällä huomenna tiistaina 29.9.2015 aina kello 18.00 alkaen iltaan 20.30 saakka. Siinä on aikaa näytellä kuvia ja vastailla kysymyksiin, jos sellaisia ilmenee. Toki voimme aina turista kuvista ihan yleisellä tasolla.

Yle, Täällä ovat parhaat lukijoiden kuvat kuunpimennyksestä. Viime yönä samaan hetkeen sattuivat superkuu ja täydellinen kuunpimennys. Kuu oli kiertoradallaan lähimpänä maata, eli kyseessä oli niin kutsuttu superkuu. Ylen lukijat seurasivat pimennystä ja ovat lähettäneet otoksiaan meille.

Hardware.fi, Microsoft julkaisi Windows 10 -aktivointioppaan. Microsoft listaa oppaassa tavat, joilla käyttäjä voi päivittää käyttämään uutta Windows 10:tä. Maksuton ja lisenssiavainta vaatimaton päivitys onnistuu Windows 7:stä ja 8.1:stä. Digitaalisen oikeuden käyttöjärjetelmään saa myös ostamalla Windows 10:n Windows Storesta tai olemalla mukana Insider-ohjelmassa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography, Show Your Stuff: #SuperBloodMoon Photos.

The Online Photographer, Open Mike: Puffing and Printing and Other Odds and Ends. Kaikenlaista.

Dpreview.com.

IR, PicBox, a simple app that seamlessly saves your Instagram ‘likes’ to Dropbox.

The Luminous Landscape, Sony A7RII Long Lenses. Mitä valitsisi.

Photographyblog.com, Polaroid Zip Review. Pieni printteri, 2x3 tuuman kuvia, kuvat voi lähettää suoraan bluetoothilla älypuhelimeen tai tablettiin. iOS, Android. Laitetta hallitaan yhdellä painikkeella, on/off. Lataus kestää 90 minuuttia. Arvosana 3 * / 5 *.

Fotosidan.se, TEST: Tre spegelfria systemkameror. Canon EOS M3, Bäst i test. Samsung NX 500. Sony A5100.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kemppinen, Vaiko valhetta lie? 26.9.2015. Hiljan kirjoitin Nikon D810 –kamerasta. Nyt kävin kaupassa oman muistikortin kanssa kokeilemassa Sonyn alfa-sarjaa, myös R-kakkosta. Halusin myös kokeilla Sonyn omaa objektiivia 24 – 240 mm, koska olen kuullut sitä haukuttavan. ....Erittäin halvalla ja huonolla kameralla voi ottaa erinomaisia kuvia. Mutta jos katselette ympärillenne, kaikki ammattilaiset, jotka siis ansaitsevat valokuvilla rahaa, käyttävät tällä hetkellä Canon EOS 5:tä. He eivät jaksa kiikutella kalleinta ammattirunkoa. Ei sitä tarvitsekaan, jos kuvaa lehteen pärstän kuvia....

 • Sonyn paketti (runko ja sopiva zoom) maksaa käytännössä kolme tuhatta, Nikonin (runko ja 70 – 200, joka on todella hyvä, ja keskinkertainen laajakulma) menee yli viiden tuhannen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to use ND grad filters… and when to avoid them.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Sunbeams Through Trees.

Earthboundlight.com, He Ain't Heavy, He's My Camera Bag, 27.9.2015. Kameralaukuista.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Using Smoke Bombs In Portraits For A Strong Effect.

Petapixel.com.

Photozone.de, Sigma AF 50mm f/1.4 DG HSM | A ("Art") (Nikon FX). Täyskennoisella testattu. Käy myös Sigma USB-telakka, tarkennuksen hienosäätöön. Paino 815g. Suodinkierre 77mm. Vastavalosuoja mukana. Hinta/laatusuhde 5 * / 5 *. Paras tähän asti testatuista 50mm:n objektiiveista. Suomen hinta on 750 euroa.

Fotosidan.se, Kameraloppis lockade stora skaror. Tuhatkunta kävijää Tukholman kamerakirppiksellä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa). Suomen johtava media Iltasanomat (...itsekin kiinnitin tähän kuvaan huomiota, negatiivisessa mielessä...).
 • Rawit jpgeiksi (Kuvankäsittely). Onko mitään keinoa saada muutettua RAW-kuvat helposti JPG muotoon silleen näppärästi kaikki kuvat samaa aikaan. Kuvia on reilu 200 ja ei millään viitsisi yksitellen niitä lähteä muuttamaan.
 • Bileet! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli kaivettua kamerat kaapista taas pitkän tauon jälkeen. Tällä kertaa kuvailtiin pimeässä baarissa.
 • Teema: sisäpalloilua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uutta, lähinnä tekstiä.
 • taltioitua valoa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin.
 • Teema: Laivat, alukset, satamat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia taas.
 • tiet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kritisoin ihmiskuvasi !UUSI! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Edelleen...
 • Ikkuna. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Micro Galaxy (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Julkaisin juuri uusimman kuvasarjani "Micro Galaxy". Tavoitteena oli saada kuviin avaruuden tuntua kuvaamalla aamukasteen ja sateen pisaroita. Alla yksi sisäänheittokuva. Loput ovat nähtävillä sivuillani.

Journalisti, ilmestynyt 24.9.2015. Nro 11 / 2015. Seuraava numero ilmestyy 15.10.2015.

 • Astetta valoisampi Heikura. ”Tyylilliset erot aiempiin kuviin ovat selviä”, sanoo Virka-gallerian näyttelysuunnittelija Soile Pietilä. ”Nämä ovat värikuvia. Niissä on paljon punaisen eri sävyjä, ja kaupungin pintamateriaalien loistoa. Aikaisemmissa osissa olivat pääosassa varjot eri muodoissaan.”
 • Iltalehti siirtää kuvaamista toimittajille. Iltalehti lisää omien toimittajien käyttöä kuvaamisessa ja videomateriaalin tuottamisessa. Päätoimittaja Petri Hakalan mukaan säästöt kohdistuvat ensisijaisesti talon ulkopuolelta ostettavaan kuvaustyöhön.
 • Poikkeus kuvavirrassa. Turkin rannikolla hukkuneen syyrialaispoika Aylan Kurdin kuva levisi pari viikkoa sitten suomalaisissa ja kansainvälisissä tiedotusvälineissä sekä sosiaalisessa mediassa. Kuvan julkaisseiden suomalaismedioiden päätöstä voi pitää poikkeuksellisena. Lehdissä nähdään harvoin kuolleiden kuvia, joista vainaja on tunnistettavissa.
 • Samaan aikaan Norjassa. Musiikkimaailman peukaloruuvi on, että jos haluatte kuvia tästä konsertista ja tästä tähdestä, teidän pitää allekirjoittaa tämä paperi. Muuten ei kuvaaminen onnistu. Paitsi Norjassa, kirjoittaa Kari Kuukka.
 • Oikea lehtikuvaaja. Kuolleita: Pentti Nissinen.
 • Alustavat kuvatekstit. Olen juuri saanut kouraani painotuoreen ”Provinssi-Rumban”. Kaikki näyttää hyvältä, kunnes pääsen keskiaukeaman kuvagallerian pariin, kirjoittaa Antti Lähde. Vuosi 2003.
 • Joogaa ja kuvaa stressi pois. Jooga ja valokuvaus kohtaavat 10. lokakuuta Helsingissä järjestettävällä kurssilla.
 • Lomautettu, ei irtisanottu. Kaikki Mediatalo Esan 62 journalistia viettävät tänä syksynä viikon palkatonta pakkolomaa. Lomautuksesta sovittiin loppukesällä yt-neuvotteluissa.

Jaakko Sorvisto, Filippa + Jesse | Portrait Sneak Peek | Helsinki. 10.9.2015. Hääkuvia, kolmisenkymmentä, hääpari pääosassa.

Mbnet.fi, Microsoft: Kaikki uudet "Windows 10 -julkaisut" ovat kumulatiivisia. Microsoft esitteli Windows 10:n yhteydessä uuden toimintamallin, jossa Windows ei ole erillinen ohjelmisto vaan palvelu. Tämä mahdollistaa palvelun päivittämisen säännöllisesti uusilla ominaisuuksilla ja toiminnoilla.

Keskisuomalainen, Joko osaat "snäpätä"? Näin otat paljon puhutun Snapchatin haltuun. Video + teksti.

Photo.net, foorumi.

HS, Maanantaina poikkeuksellisen näyttävä superkuun pimennys – viimeksi vastaavaa sai ihailla 1982. Täydellistä kuunpimennystä voi ihailla kello 5.11–6.24, sitä voi katsella paljain silmin.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How to Photograph Mountains In 8 Easy Steps.

The Online Photographer, Mastering Photographic Technique. Kaikkea ei tarvitse osata, vain sen, mitä itse tarvitsee.

IR.

Petapixel.com.

The Luminous Landscape, Jed Best, Goodbye Leica – Hello Fuji. Tähän Nikon perustyöhön ja Leica matkoille.

Digitalcameraworld.com, Sigma 24mm f/1.4 DG HSM | A review. Täyskennoiselle. Paino 665g. Suodinkierre 77mm. Arvosana 5/5. $850.

Pdnonline.com, Camera Review: Ricoh Pentax K-3 II. Kroppikennoinen 24 megapikselin sensori, ISO 100 - 51,600.

Kamera & Bild, Christoffer Hjalmarsson – fotar på egen risk. Haastattelu. Årets Bild 2015. Tekstinä.

Kamera & Bild, Sara Arnald: Aldrig får man vara glad. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Hieman avautumista (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
  • Keskisuomentaide.fi, Kapa (Martti Kapanen). Video, kesto 5:09. Ja tekstiä.
  • enemmänkin: Taiteilijan elämää. Nykytaiteen dokumentointiprojekti keväällä 2015. Miten taiteilijat nykyisin työskentelevät? Mistä taiteilijat saavat teoksiinsa aiheensa ja lähtökohdan? Mitä on taiteen kantaaottavuus? Millä taiteilijat elävät? Mikä on taiteessa tärkeintä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pyrittiin saamaan vastaus nykydokumentoinnin keinoin keväällä 2015 Jyväskylän taidemuseon, Keuruun museon, Saarijärven museon sekä Jyväskylän yliopiston toteuttamassa projektissa.
 • Nikkor 200-500mm f5,6 (Optiikka). Edelleen.
 • Nikon D810 Rajalassa nyt. (Järjestelmädigit).
 • oikeusaputoimisto (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hyvä kyltti.
 • Teema: Katukuvaus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ja kaupan päälle vielä mainos katukuvausnäyttelyyn (Porvoo), tekstistä poiketen vielä lokakuun...
 • Hyljätty mielisairaala (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävinpä tuossa juhannuksen aikoihin reenailemassa tuota kameran käyttöö. Editointihan tapahtuu luonnollisesti tabletilla.
 • Teema: bokéh ja syväterävyys (osa #2) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat. Kaikenlaista.
 • Sepeliä tontilla eli berniclaa kulmaetsimen läpi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli hommattua tarvike kulmaetsin ja pitihän sitä mennä sepluihin koittaan, mutta ei vieläkään päässyt tonskuluksen tasolle. Tarvii seuraavaks hommata kenttälapio.
 • Melancholic.photos (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin.

HS, arvio, Kivinen kaupunki on yksinäiselle kova. Hannes Heikuran valokuvatrilogian päätösosan aiheeksi nousee toivo. Hannes Heikura (1958–2015) oli Suomen palkituimpia lehtivalokuvaajia kun hän viitisen vuotta sitten jätti päivätyönsä Helsingin Sanomissa ja ryhtyi vapaaksi taiteilijaksi. Syntyi mittava valokuvatrilogia, jonka päättää kuvasarja End of the Road – Matkan loppu. Sarja on konkreettisesti nimensä mukainen, sillä taiteilija kuoli pian sen valmistumisen jälkeen.

Virka Galleria, End of the Road - Matkan loppu. Hannes Heikuran valokuvatrilogian päätösosa 16.9.-8.11.2015. Avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 10-16. Helsingin kaupungintalo Sofiankatu 1 tai Pohjoisesplanadi 11-13

Yle, Sodan värit -näyttely yllättää edelleen katsojat – jatkosota olikin värillinen. Sota-ajan valokuvien ja filmien myötä moni on mieltänyt Suomen viime sodat jotenkin mustavalkoisiksi. Harvinaisten jatkosodan suurikokoisten värikuvien näyttelyssä katsojat ovat usein löytäneet toisenlaisen sodan todellisuuden; se oli yhtä värillinen kuin tosielämämme. Sodan värit -näyttely on esillä 15 vuoden tauon jälkeen.

 • Sodan värit -näyttely on esillä Museo Militarian vaihtuvien näyttelyjen rakennuksessa ja Tykkihallissa 31.3.2016 saakka. Hämeenlinna.
 • Hämeen Sanomat, Värikuva tuo sodan lähemmäs nykypäivää.
 • Facebook, Sodan Värit -kirja. Ihan eri asia, vaikka nimi on sama. Kirjaan on valittu sata TK-valokuvaa, ja alun perin mustavalkoiset kuvat on väritetty nykyaikaisella digitekniikalla. Samalla ne on siivottu vuosien liasta ja naarmuista.

ePressi.com, Adobe julkaisi uudet Elements 14 -ohjelmistot. Photoshops Elements ja Photoshop Premiere. Element Organizer myös päivitetty, People View tunnistaa kasvot entistä paremmin. Nyt myynnissä. Erikseen hinnat 102,92 euroa, yhdessä pakettina 155 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, A 5-point checklist for perfect focus every time.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, How-To: Photograph The Moon.

Fotosidan.se, Poddradio: Bildupplevelsen i centrum. Poddcast, kesto 35:47.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. Ammattilaisille katettu – kokeilussa Sony FE 70-200 F/4 G OSS (osa 1), 22.9.2015. ...Kaiken kaikkiaan FE 70-200 on selvä ammattilaisputki, ei pelkästään kuvanlaadun näkökulmasta katsottuna, vaan ennen kaikkea myös käytettävyyden ja koonsa puolesta. ...Artikkelisarjan seuraavassa osassa kerron enemmän omista kokemuksistani FE 70-200:n kanssa ja pyrin karotittamaan myös objektiivin optista suorituskykyä.... Suomen hinta on n. 1.400 euroa.

Yle, Kuvagalleria: Kanat perunatalkoissa ja oksalla vaeltava toukka, 18.9.2015. 30 kuvaa.

Suomen Canon.

HS, Helsingin Sanomat sai JSN:ltä langettavan päätöksen kuvituskuvan käytöstä. Kantelu 30.3.2015 Kantelu kohdistuu Helsingin Sanomien HS.fi-sivulla 29.3.2015 julkaistuun juttuun kontaktipalveluhuijauksesta. Jutun kuvituksena on älypuhelimen näyttö, jota selataan peukalolla. Peukalon alla on puolet kantelijan Facebook-profiilikuvasta, jota hän on käyttänyt myös Tinder-sovelluksessa. Kantelija kertoo saaneensa asiasta lukuisia yhteydenottoja tuttaviltaan ja ystäviltään. Hän katsoo tulleensa asiattomasti liiteyksi Helsingin Sanomien juttuun ja se aiheutti hänelle mielipahaa. Kantelija vetoaa Journalistin ohjeiden kohtaan 30, jonka mukaan kaikki, mikä on julkista ei ole aina julkaistavissa.

 • Kyseisen jutun kuvitus tehtiin päätoimittajan mukaan seuraavasti: toimittaja avasi Tinderin omilla tunnuksillaan, otti puhelimen käteensä ja käytti sovellusta peukalollaan, minkä kuvaaja kuvasi.

Ilta-Sanomat, 20 Instagram-kuvaa Pohjois-Koreasta – tällaista on arki suljetussa valtiossa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Day in the Life of Lori Nix, a Photographer Who Rarely Photographs. Yhden kuvan ottaminen voi viedä aikaa monta kuukautta. Ensin pitää valmistaa yksityiskohtainen pienoismalli.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to shoot portraits of strangers: 5 quick tips to put people at ease.

 • 1) Feel the fear, and do it anyway
 • 2) Chat first, photos later
 • 3) Show them the image
 • 4) Hang around or return the next day
 • 5) Get local help

Thephotoargus.com, Surreal Architecture Compositions by Matthias Jung.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Japanese Photographer Captures The Beauty Of Living In Japan.

The Online Photographer, Gordon Lewis, Ghana Reflections.

IR.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, TEST: NEC EA244UHD - Färgrik 4K-skärm för foto. Tässä luokassa kohtuullinen hinta. 24 tuumaa, 3840 x 2160 pikseliä. Kuvasuhde 16:9. Tällä tarkkuudella ollaan jo paljon lähempänä valmista painotuotetta. Tavallinen monitori 100 ppi, NEC 185 ppi. Voidaan tarkemmin hienosäätää terävöintiä. Etukäteen kannattaa tarkistaa, miten oma kone selviää 4K -näytöistä, saako valikkojen teksteistä enää selvää. Kovin monet 4K -näytöt eivät näytä vielä Adobe RGB -väriavaruutta, NEC näyttää. 12.500 kruunua, 1.328 euroa.

Fotosidan.se, Slutartid: En biljondels sekund. YouTube-video, kesto 5:08. Suljinaika biljoonasosa sekuntia. Omena vähän yli kolmasosa kuvasta, oikealta tulee luoti, lävistää omenan ja katoaa kuvan vasemman laitaan. Kameran suljinnopeudella video tapahtumasta kestäisi yli vuoden...

Kamera & Bild, World Press Photo – vinnarbilderna ställs ut i Stockholm. Vähän aikaa sitten sama näyttely oli Sanomatalossa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.09.2015   (linkki)

Ensi yönä kahden maissa Nebula siirtää palvelimen nopeammille levyille. Palvelin sammutetaan, siirto ja palvelimen käynnistys. Arvioitu kesto alle tunti. Katsotaan sitten aamulla, tuliko ongelmia...

 • ok

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Noin 100mm makro Canoniin (Optiikka). Mun pitäis hommata syksyn aikana sekä salama, että makrolasi. Salaman valinnan olen jo tehnyt, mutta ton makron kanssa vääntelehdin. Polttoväli on selvä: haluan sen olevan 100mm luokkaa. Muuten on valinta auki.
 • Nikkor 14-24 ja filtterit (Optiikka). Olen raahannut mukana kuvausreissuilla kahta laajakulma objektiivia, 14-24:sta sekä 16-35:sta. Kahta käytännössä siksi, että ainoastaan jälkimmäiseen löytyy itseltäni filtterit (nd8, muutama nd grad sekä big stopper, mallia Lee).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Teema: sisäpalloilua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pari harjoitusta. Joo stäkkejähän nämä.
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • MY NAME IS JAAKKO (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi linkki ketjuun.
 • Luuranko (2015) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Maffer. Uusimmat.

MTV, Kuvahuijaukset jylläävät pakolaiskriisin aikana – näin selvität, onko kuva aito. Käänteinen kuvahaku. Youtube Data Viewer. Jeffrey’s Exif Viewer. Foto Forensics. Wolfram Alpha. Karttapalvelut.

HS, Eläinoikeusjärjestö nosti oikeusjutun selfie-apinan puolesta.

HS, Valokuvaaja Lauri Eriksson kuvasi 22 koditonta: "Asunnottomuus ei ole oma vika". "Omassa tuttavapiirissä kasvoi ajatus, että syrjäytyminen on lopulta aika pienestä kiinni", sanoo valokuvaaja Lauri Eriksson. Viime keväänä Eriksson pystytti tilapäisen valokuvausstudion kolmeen pääkaupunkiseudulla sijaitsevaan asumispalveluyksikköön, joista pitkäaikaisasunnottomat ovat saaneet katon päänsä päälle. Miehillä oli takanaan vähintään kahden vuoden asunnottomuus, mutta monella ei ole ollut kotia koskaan. Öitä he olivat viettäneet rapuissa, katoilla, roskalavoilla, tuttujen sohvilla ja autotalleissa, Eriksson kertoo.

 • 22 tapausta asunnottomuudesta. Lauri Erikssonin valokuvia Kaapelitehtaan Turbiinisalissa (Tallberginkatu 1) 24. 9.–11. 10. ma–pe klo 13–18, la–su klo 12–16.

HS, Museokortista iso hitti: jo 22 000 myytyä korttia, museokäynnit kovassa kasvussa. Museoliiton runsaat neljä kuukautta sitten lanseeraama Museokortti on osoittanut valtaisaksi hitiksi. Toukokuusta lähtien kortteja on myyty jo 22 000 kappaletta. Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 54 euroa maksavalla henkilökohtaisella kortilla pääsee lähes 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

 • Korttikohteiden määrä kasvaa tällä viikolla, kun HAM eli Helsingin kaupunginmuseo Tennispalatsissa liittyy mukaan. Runsaan vuoden kestäneessä remontissa täysin uusitut HAMin tilat avataan yleisölle perjantaina.

Etlehti.fi, "Vuosiluku puuttuu" – kuinka arvokas on tämä kamera? Menneen ajan kamerassa on tunnearvoakin, mutta erityisesti tässä kiinnostaa esineen nykyinen arvo. Onko sitä? Katso, mitä keräilyn asiantuntija vastaa. Kuvakin löytyy.

Tekniikan Maailma, Samyang 21 mm ja 50 mm objektiivit peilittömille järjestelmäkameroille. Samyang 21mm F/1.4 ED AS UMC CS, noin 400 euroa Samyang 21mm Cine T/1.5 EDAS UMC CS, noin 435 euroa Samyang 50mm F/1.2 AS UMC CS, noin 445 euroa Samyang 50mm Cine T/1.3AS UMC CS, noin 480 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com.

Digitalcameraworld.com, 6 composition techniques that will improve your photography.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net, DIY: A Quick And Sturdy Still Life Table Top.

The Online Photographer, Product Review: Epson SureColor P800 Printer. A2-tulostin (voi käyttää rullapaperia). Epson 3880:n seuraaja. Wi-Fi. Paino 19,5 kg. Suomen hinta on vähän alle 1.300 euroa.

Pdnonline.com, Study: Average Photojournalist Male, Self-Employed, Earning Less Than $30K. 1.556 valokuvaajan otos.

Lensrantals.com, 35mm f/1.4 Shootout: Canon 35mm f/1.4L II VS Sigma 35mm Art VS Canon 35mm f/1.4L I. Mitään ei jätetä sattuman varaan, kymmenkunta objektiivia kustakin mallista testattu.

Photozone.de, Canon EF-M 22mm f/2 STM - Review / Lens Test. 22mm x 1.6 eli polttovälivastaavuus 35mm. Testi Canon EOS M3. Mallia pannukakku. Lähin tarkennus 0.15m. Paino 105g. Suodinkierre 43mm. Vastavalosuoja lisävaruste. Ei vääristymiä. Vinjetoi. Täydellä aukolla keskellä terävä, mutta nurkissa pehmeyttä. F4 kaikkialla terävä. Värivirhettä vähänlaisesti. Hinta/laatusuhde 5 * / 5 *. $171.

Popular Photography, Lens Test: Tokina AT-X 24–70mm f/2.8 PRO FX. Täyskennoiselle. $999.

Pdnonline.com, Storehouse 2.0 Revamps Storytelling App Leaving Social Media Behind. Uusi versio. Ilmainen.

Fotosidan.se, Vi testar tre små spegelfria. Olympus Pen E-PL7. Nikon 1 J5. Panasonic Lumix GM5. Hyvät ja huonot puolet. Ei yksiselitteistä ns. testivoittajaa. Jos etsin on tärkeä, Panasonic GM5. Jos syväterävyys tärkeä ja usein hämäräkuvausta, niin jompikumpi Micro 4/3 -systeemin kameroista (Olympus, Panasonic). Jos lentävä lintu tai urheilukuvaus, Nikon J5. Jos manuaalisäätöjä painottaa, Olympus E-PL7 ja Nikon J5

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lightroom parhaat presetit (Kuvankäsittely).
 • M: Ilmakuvauskopteri DJI S900 (Myydään). Hp. 4950 €.
 • Nikkor 200-500mm f5,6 (Optiikka).
 • Kasvi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ensimmäiset kiekkokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli päivitettyä laitteistoa ja "aloittelevana" kuvaajana kävin kuvaamassa paikallista 2.div jääkiekkoa. Näistä kuvista olisi mukava kuulla palautetta, sen ainakin tiedän et pleksien läpi kuvausta on syytä reenata :)
 • Avoinna (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Simppeliä ja nättiä. Värienkin puolesta mainio.
 • Uutta ja vanhaa... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Tsiisus kraizt. Tuo leijuva talo :O No jo on lokaatio...kaikki peukut pystyyn. ...Mökkikuva on kyllä älytön, siis ihan tuon mökin takia.

Metro Photo Challenge 2015, valokuvakilpailu on avautunut. Maailman suurin. Viisitoista maasta (+ kansainvälinen), voi valikosta vaihtaa ja katsoa toisten maiden satoa. Kilpailussa on kolme sarjaa: ”Kaupungin sielu”, Kaupungin salaisuus” ja ”Rakkaus kaupungissa”. City Love, City Secret, City Soul. Maailmanlaajuisen kilpailun sarjojen voittajat palkitaan matkalla Intiaan. Kuvia voi lähettää 24.11.2015 asti. Voittajat julistetaan 15.12.2015. Viime vuonna osallistujia oli 36.000, kuvia 128.000.

 • Kilpailusta. Kilpailusäännöt. Rekisteröimällä ja lähettämällä kuvasi, hyväksymällä ehdot ja yksityisyydensuojan osallistut Metro Photo Challenge 2015 -kilpailuun. Henkilökohtaisten tietojen jättämisen jälkeen annat Metrolle oikeuden käyttää tietojasi, kuten on määritelty Yksityisyydensuoja-kohdassa. Vain pienimuotoinen kuvien korjaaminen on sallittua.
 • Osallistumalla kilpailuun annat Metrolle ja Sanoma Media Finland Oyj:lle oikeuden jäljentää, asettaa näytille, painaa tai käyttää kilpailukuvia missä tahansa muodossa viiden vuoden ajan kilpailun päättymisestä Metro Photo Challengeen liittyviin markkinoinnilliseen tai toimitukselliseen tarkoitukseen.

Remonen.fi.

 • Kisat hallissa, 22.9.2015. Aloittamani Action-kuvauskurssi jatkui sitten itse asialla ja menimme Kisahalliin kuvaamaan erilaisia urheilusuorituksia. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä kuvaamaa skeittaajia Suvilahteen, mutta valitettavasti sateen uhka pilasi tämän vaihtoehdon.
 • Ulkomailla ulkomailla, 22.9.2015. Päivä 4, Bratislava. Sateisen ja muutenkin kostean edellispäivän jäljiltä päätimme lähteä käymään Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa. Sehän on vain noin tunnin junamatkan päässä Wienistä.

HS, Jättiremontista kuoriutunut Tennispalatsi houkuttelee kaupunkilaisia viikonloppuna tapahtumakimaralla. Perjantaina sisäänpääsy on ilmainen. ...Museossa on myös valokuvauskoppi, jossa ihmiset voivat ottaa itsestään ilmaiseksi kaverikuvia tai yksityismuotokuvia....

Tekniikan Maailma, Asiakirjoja ja valokuvia Epson Expression -monitoimilaitteilla. 70 euroa, 140 euroa ja 300 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Life at Sea with Legendary Greek Fishermen.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Shutter speed in photography: how to capture anything that moves!

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Popular Photography, This Slow-Motion, Bullet Time Video of Fire Breathers Is Totally Mesmerizing.

Dpreview.com, Connect, solidLUUV and ultraLUUV are stabilizers for smaller cameras and smartphones. Viime vuonna jo ensimmäinen onnistunut joukkorahoituskampanja, pieni erä jo markkinoille. Nyt sitten Kickstarter-projekti. Kameran painorajoitus 500g. Hinnat alkaen $112. Ja $225. Myyntiin (ehkä) toukokuu 2016.

Thephotoargus.com, iPhone 6s Review and 4k Video Examples.

The-digital-picture.com, Canon Light Awards: Pet Photography Tips. YouTube-video, kesto 3:24.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tiinapuputti.com, Mallina ja assarina 30-luvun Hollywood Glamour -kuvauksessa, 9.9.2015. 30-luvun Hollywood Glamour -kuvauksen valaisulle on tyypillistä, että se on tehty pienillä valonlähteillä. Näin ollen valo on kovaa. Valaisut ovat myös voimakaskontrastisia ja niissä on käytetty paljon läikikästä valoa.Valaisukaavio aukipurettuna.

Yle, Postimerkkikisan voittaja: Tärkeintä on tunnelma – eivät hienot laitteet. Valokuvauksen harrastaja Pekka Vallila lähti kuvaamaan Aurajokea sumuisena aamuna. Tuotoksen hän ilmoitti mukaan postimerkkikisaan ja voitto heltisi. Paalut on Turun uusin postimerkki.

Yle.fi/luonto, Syksy tuo sumut laaksoihin ja järvien ylle. Syksy on sumujen kulta-aikaa. Paras hetki nähdä huikea sumu on aamulla ennen auringonnousua. Kun aurinko laskee selkeänä ja heikkotuulisena iltana, maa pääsee jäähtymään, sillä maa luovuttaa yöllä lämpöä avaruuteen. Kylmä ilma valuu laaksojen pohjiin tai itseään lämpimämmän järven päälle ja tiivistyy vesihöyryksi.

HS kuvareportaasi, Pakolaiset etsivät tietä pois Balkanilta.

HS, Viisi taidenäyttelyä, joista tänä syksynä puhutaan. Yksi valokuvia. Henri Cartier-Bresson Ateneumissa 23.10.2015–31.01.2016. Lokakuun lopulla avautuvaan retrospektiiviin kuuluu lähes 300 valokuvaa. Lisäksi esillä on arkistomateriaalia, lehdenkansia ja liikkuvaa kuvaa.

Tekniikkatalous.fi, Valokuvat saavat oman hakukoneen – Parempi kuvahaku kuin Google. Valokuvien jakamiseen keskittynyt EyeEm-yhteisöpalvelu on esitellyt EyeVision-työkalun, joka järjestää kuvia hakusanojen ja esteettisen arvon mukaan, kertoo Next Web.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, One Photographer Created Esquire’s Iconic Covers From the 1960s, But You Might Not Know His Name. Kameran takana Carl Fischer, 91 vuotta ja edelleen voimissaan.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Popular Photography.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, 75+ Helpful Fall Photography Tips. Ruskaa kuvaamaan. Linkkejä.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, A Comprehensive Guide to Aerial Photography. Ja nyt kuvataan ihan oikeasti ilmasta.

The Luminous Landscape, Sony a7r II Review – Dynamic Range Compared to Canon 5DsR, Canon 1Dx and Nikon D810. YouTube-video, kesto 20:38.

Fotosidan.se, Tio myter om fototeknik. Saako laajakulmaa isomman syväterävyyden. Ym.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Polaroidblipfoto.com/darsa. Jussi Aalto. Päivittäin kuvia. Joka päivä uusi. Nyt 2485 kuva and counting... Kaikissa kuvissa vähän tekstiäkin, kertoo, mistä on kyse. (...tämähän voisi toimia itsekullekin vaikka jonkinlaisena päiväkirjana).

Remonen.fi, Und Noch Einmal, 20.9.2015. Wieniä. Tekstiä ja kuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, Easy Tips to Help Beginners Understand Composition.

Digitalcameraworld.com, Lightroom Tips: how to set your photos to music and make slideshows.

Diyphotography.net, Behind the scenes: photographing the Emmy’s.

ePhotozine.com, How To Take Great Waterfowl Photos With Ease.

IR.

Dpreview.com, Abandonment issues: The urban explorations of Russian photographer Ralph Mirebs. 21 kuvaa.

Earthboundlight.com, Planning Versus Spontaneity. 20.9.2015.

Kamera & Bild, Sara Strandlund: »De här kvinnorna är så stolta«. Taitouintikuva.

Fotosidan.se, Pentax fullformatare försenad. Piti tulla nyt syksyllä, siirtyikin ensi kevääseen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.09.2015   (linkki)

Art Fair Suomi ’15 -nykytaidetapahtuma vielä tänään Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Hannes Heikuran viimeisissä kuvissa tuikkii toivo – seitsemän kuvaa palkitulta mestarilta. 19.9.2015. Valokuvaaja Hannes Heikuran viimeinen näyttely on parhaillaan esillä Virka-galleriassa Helsingissä. Pari kuukautta auki oleva näyttely The End of The Road esittelee Heikuran Helsinki-trilogian viimeisen osan, jota kuvaaja ehti jo valmistella pitkälle ennen kuolemaansa. (itse näyttelyssä on sitten vähän viisikymmentä kuvaa...).

 • Virka Galleria, End of the Road - Matkan loppu. Hannes Heikuran valokuvatrilogian päätösosa 16.9.-8.11.2015. Avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 10-16. Helsingin kaupungintalo Sofiankatu 1 tai Pohjoisesplanadi 11-13

Remonen.fi, Viiniä Wienissä, 18.9.2015. Mulla on ollut jo pidemmän aikaa ajatuksena ja haaveena tehdä KKK:t, eli käydä ”kolmessa kovassa kaupungissa” Budapestissä, Prahassa tai Wienissä. Keväällä sitten päätin tilata matkan ja kohteeksi valikoitui Wien.

Yle, Kuvagalleria: Syksyinen päivä Hämeenlinnan Aulangolla. 21 kuvaa.

HS, Helsingin kaupunginmuseo tarjoaa verkossa aikamatkan kaupunkiin, jota ei enää ole. Helsingin kaupunginmuseo on julkaissut verkossa lähes 3 000 osuusliike Elannon valokuvaa. Kuvat ovat aikamatka Helsinkiin, jota ei enää ole. Kaupunginmuseo julkaisi kuvat Finna-palvelussa, joka kokoaa yhteen Suomen museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietovarantoja. Helsingin kaupunginmuseon kokoelma on osoitteessa hkm.finna.fi. Kuvia saa ladata ja käyttää vapaasti, kun merkitsee kuvalähteeksi Helsingin kaupunginmuseon sekä kuvaajan nimen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Mixing art and photography: how to make a simple abstract sequence.

The Luminous Landscape, Auroras, Lies and Camera Sensors. Vain kymmenen viisitoista vuotta sitten ei paljoa näkynyt hyviä revontuli- tai linnunratakuvia. Sitten tulivat digikamerat ja sensorit kehittyivät huimasti. Mutta mitä silmä näkee ja miltä revontulikuvat näyttävät digikameran mielestä... Voi olla hieman eroa...

Petapixel.com.

Dpreview.com, Art Wolfe: Swimming with the Humpbacks, Tonga, 2013. Uiskentelu ryhävalaiden kanssa onnistuu vain kahdessa maassa.

ePhotozine.com, Photography In UK Wildlife Safari Parks.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pingstate.nu. Aikajärjestyksessä uusimmasta.

 • Yrityksen perustaminen. Mitä kantsii ottaa huomioon kun lähtee perustamaan yritystä? Tuleeko alussa olemaan vaikeeta eli jonotan leipäjonossa? Keskittyisin tekemään nettisivuja.
 • Miten mahdollisimman hyvä painokuva?.. (Photari).
 • Paljonko laitatte palkkatoiveeksi? Eli graafikot, AD-assistentit, tuotanto-AD:t, markkinointi-assistentit ja muuten markkinointialalla olevat (varsinkin te kenellä työkokemus yli 5 v.),
 • Mikä piirtopöytä minulle paras? Olen soittokierroksella löytänyt tästä maasta tasan yhden myymälän, jossa tasan yhtä piirtopöytämallia pääsee kokeilemaan ennen ostamista.
 • Valokuvan käyttöoikeus ja vastuukysymys. Yritys X tilaa graafikolta Y esitteen Z. X:llä ei ole kuvia, joten Y joutuu käyttämään leiskassa webista napattuja leiskakuvia. Yksi löydetyistä leiskakuvista sattuu olemaan hires-laatua ja asiakas tykästyy siihen valtavasti. Graafikko kertoo asiakkaalleen, ettei kuvaa saa lopullisessa versiossa käyttää ilman kuvaajalta saatua lupaa, mutta asiakas on itsepäinen ja käskee uhkaillen graafikkoa käyttämään kuvaa. Kumpi on siis vastuussa ( X vai Y), kun kuvaaja huomaa kuvaansa käytetyn luvatta?
 • M: Canon iPF8300 suurkuvatulostin. Laite on hankittu 2010 ja ollut tähän päivään saakka yrityskäytössä. Tulostettu reilu 1000 m2. Hintapyyntöni tälle on 3200 e + alv. 33pv sitten.
 • Hyvä paino pk-seudulla.
 • Wacom +popup-ongelma Windows 10:ssä.
 • Paitapainot (2015). Yksi vastaus.
 • kannattaako ostaa käytetty v.2008/09 Imac ? ...Käytettyä ei mun mielestä kannata ostaa jos ei tiedä kuka sitä on käyttänyt, koska voi tulla huonosta kodista. Uusi kone on aina uusi kone. Onnittelut jahka saat imacin työpöydälle.

Ilta-Sanomat, Uskomaton luontokuva – hylje surffaa valaan päällä. Poikkeuksellinen tilanne kesti vain hetken, mutta Malcolm onnistui nappaamaan siitä kuvan.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to take photos with an underwater camera housing.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Quote o' the Day: Josef Koudelka.

Diyphotography.net, History Of How Film & Camera Tech Evolved To Expose Different Skin Tones More Accurately. YouTube-video, kesto 4.39.

Photo.net, The Olympus Air A01 Hands-On Review. Olympuksen ihmevempain testissä. Micro 4/3 -systeemin sensori, kuvaprosessori ja objektiivin kanta mahdollisimman pienessä paketissa. Vain virta- ja suljinkytkin. Yhdistyy älypuhelimeen Wi-Fi:n ja Bluetoothin avulla. $300.

Fotosidan.se, Din bästa sommarbild. Lukijoiden parhaat kesäkuvat.

Kamera & Bild, Canon EF 11-24 f/4 L – ett extremt synsätt. Testi. Julkistettu helmikuussa 2015. Täyskennoiselle, ei kilpailijoita. Canonin mukaan sopii maisemakuvaajalle, arkkitehtuuriin ja interiööreihin. Vääristymät korjattu. Suodatinpidike takana. Paino 1,180 kg, 13 cm pitkä (leveys 10 cm, ei paljoa eroa). Säänkestävä. Vastavalosuoja sisäänrakennettu. Nopea tarkennus. Huipputerävä. Suomen hinta on alle 3.500 euroa.

Fotosidan.se, Poddradio: Naturfotograferna och trovärdigheten. Poddcast, kesto 27:42.

Kamera & Bild, Efter kritiken: LHC drar tillbaka kontraktskrav. Järkevää.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Atte Tanner, blog. Englanniksi ja suomeksi tekstit uudemmat tekstit. Muutama aika satunnainen poiminta.

Valokuvatorstai, 377. haaste, 17.9.2015. "vastakohta".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Strobist, On Assignment: Studio in the Wild. Eläimiä luonnossa, salama apuna.

The-digital-picture.com, David Bergman Creates 20,000 MP Image of Yankee Stadium for Canon Expo 2015. Video, kesto 3:31. Lienee isoin live-tapahtumasta tehty giga-panoraama. 40 metriä x 6 metriä, printti. Canon EOS 5DS R.

Fotosidan.se.

Fotosidan.se, Elitserie-klubben LHC kräver gratis bilder av pressfotografer. Jääkiekko, Linköping.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Luonto, Kuvagalleria: Kellivä Kille ja kuikkakokoontuminen, 11.9.2015. 33 kuvaa.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi.

 • Matka Oberkocheniin ja uusi ZEISS Milvus-linssiperhe, 11.9.2015. Elokuun alussa sähköpostiini kolahti mielenkiintoinen viesti Saksasta. Eräs aikaisemmista tapaamisista tuttu Zeissin edustaja pyysi minua osallistumaan maahantuojille järjestettävään tilaisuuteen Saksaan, jossa Zeiss esittelisi uusia tulevia objektiiveja. Samalla hän ehdotti, että esittelisin itse paikan päällä Sony Alpha-kameroita sekä Zeissin Alpha-järjestelmälle tarjoamia linssiperheitä kuten Touit, Loxia ja Batis.
 • Sony on julkaissut uuden α7S II kameran, 14.9.2015.

Streetphoto.fi. Poimintoja.

 • Toukokuun galleria, 2.7.2015. Toukokuun galleria nyt lisätty portfolioon.
 • Photowalk Tampere 2015, 1.8.2015. Photowalk-tapahtumalla tarkoitetaan usein katukuvaukseen liittyvää tapahtumaa missä liikutaan ryhmässä tai erikseen kaupungilla kuvaamassa. Tapahtumaan voi liittyä yhtenäinen teema tai kilpailu, kuten Tampereen tapahtumassa, jossa osallistujille annetaan aiheet ja valitaan paras kuvaaja. Mistään tiukkapipoisesta kilpailusta ei kuitenkaan ole kyse.
 • Kesän jälkeen, 16.8.2015. Katukuvaajan kesäloma alkaa olla lopuillaan, ja olisi aika palata arkeen. ...Kuvia tuli otettua Canonetilla, raskasta järjestelmäkameraa ei jaksanut kantaa lomalla koko aikaa mukana.
 • Paluu kadulle, 8.9.2015. Pari asiaa edellisestä merkinnästä kaipaa päivitystä.

Polku.net, Raija Väyrynen, Ristihämähäkki ja riippuhämähäkki, 15.9.2015. Kuvaa ja tekstiä.

Nikon.fi.

 • Katse taivaalle. Poikaiässä hän makasi tuntikausia mökin peltikatolla Doroteassa, eteläisessä Ruotsin Lapissa, ja katseli tähtitaivasta. Nykyään hänen kuviaan käyttävät muun muassa Yhdysvaltain avaruusvirasto Nasa sekä rockyhtye Coldplay. Nikon tapasi tähtivalokuvaaja Göran Strandin.
 • Ikuista tähdet kuvaan. Tähtivalokuvaaja Göran Strand antaa antaa hyviä vinkkejä siitä, miten yöllisten maisemien ja taivaan ilmiöiden kuvauksessa pääsee alkuun.

Yle Luonto, Ruosteen ruskea ruska, 15.9.2015. Kylmä kesä ja taudit veivät ruskasta värit Rovaniemellä. Puiden energia ei riitä edes sienille.

Te-palvelut, Valokuvaaja, 2 paikkaa, Unrealer Oy, Helsinki. Valokuvaajia ja videokuvaajia.

Työpaikan osoite Vilhonkatu 5 A, 00100 HELSINKI
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 01.10.2015, sopimuksen mukaan mahdollisimman pian
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 15.10.2015

TE-palvelut, Valokuvaaja, Unrealer Oy, Tampere. Valokuvaajia ja videokuvaajia.

Työpaikan osoite 33100 TAMPERE
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa mahdollisimman pian
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 15.10.2015

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Drive Modes Explained: what they do and when to use them.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, How I Got That Shot: Christine Blackburne 'Nails' a Reflective Still Life.

Photographyblog.com.

 • Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD Review. Canon, Nikon, Sony. Täyskennoiselle. Kuvanvakaaja, teho kolme pykälää. Aika iso ja painava (mutta sama koskee merkkivalmistajienkin objektiiveja), 480g. Suodinkierre 67mm. Kosteutta sietävä. 20cm lähin tarkennus. Värivirhettä (purppurareunat). Terävyys erinomainen. Tynnyrivääristymää. Arvosana 4.5 * / 5 *. Halvempi kuin merkkivalmistajien vastaavat objektiivit. Mutta Suomen hinta on melkein 800 euroa. Kauppoihin loka-marraskuussa.
 • Tamron SP 45mm f/1.8 Di VC USD Review. Canon, Nikon, Sony. Täyskennoiselle. Kuvanvakaaja, teho kolme ja puoli pykälää. Paino 540G (isohko ja painavahko). Suodinkierre 67mm. 29cm lähin tarkennus. Värivirhettä (purppurareunat). Terävyys erinomainen. Vähän tynnyrivääristymää. Arvosana 4.5 * / 5 *. Halvempi kuin merkkivalmistajien vastaavat objektiivit. Mutta Suomen hinta on melkein 800 euroa. Kauppoihin loka-marraskuussa.

Diyphotography.net.

Popular Photography, eBay Watch: You Can Buy An Entire Nikon Camera Museum Collection For $60K. Leica Store, Hollanti.

The Luminous Landscape, Blooper – So You Think Making Camera Review Videos are Easy? Sigma Quattro Pro... YouTube-video, kesto 3:17.

Kamera & Bild, ”Upphovsrätten aldrig till salu”. Linköping, jääkiekko. Aika erikoista sopimusta yritetään. Ja kaikenlaisia rajoituksia. Ilmaiseksikin kuvaavia riittää, kuulemma.

Fotosidan.se, Nya pennplattor från Wacom.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.09.2015   (linkki)

Antero Takala: Mindscapes 1960 - 2010
Kuva: Antero Takala.1.11.2015 asti

Mindscapes 1960-2010 on katsaus valokuvataiteilija, professori Antero Takalan (s.1939) 50-vuotiseen tuotantoon. Näyttely on koottu Takalan aiemmista näyttelyistä. Nyt esillä olevat 80 valokuvaa muodostavat mustavalkoisen maisematutkielman, joka on ylistys suomalaiselle luonnolle, pohjoiselle valolle, järvimaisemille ja Lapille.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ma-pe 11-18, la ja su 11-16
8/6€

Saimaan Kameraseuran vuosinäyttely
Kuva: Riia-Liisa Valkendorff.26.9.2015 asti

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa on esillä kahdeksan Saimaan Kameraseuran jäsenen yhteisnäyttely. Näyttelyn kuraattorina on toiminut ruokolahtelainen Jarmo Mäntykangas.

Näyttelyn valokuvaajat: Heini Eronen, Tuomo Himmanen, Jukka Kosonen, Jarmo Mäntykangas, Tarja Riikonen, Hannu Rissanen, Eija Hirvi-Talka ja Riia-Liisa Valkendorff.

Kuva: Riia-Liisa Valkendorff.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

Hetkiä – Kouvolan kameraseuran valokuvanäyttely
27.9.2015 asti

”Hetkiä” on Kouvolan kameraseuran lähes neljänkymmennen kuvaajan yhteisnäyttely. Kuvien aiheet vaihtelevat. Mukana on niin luontoa, muotokuvia, yksityiskohtia, toimintakuvia kuin komeita maisemiakin. Näyttelyn on kuratoinut valokuvaaja Ari Rapo.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16
2 €

Kameraseuran Persona-ryhmä: Valokuvia suomalaisesta miehestä
24.9.2015 asti

Näyttelyn teemana on muotokuva ja suomalaisuus suomalaisen miehen ilmentämänä.

Näyttelyssä on esillä seuraavien kuvaajien töitä: Juha Auvinen, Heli Mattila, Juha Blomqvist, Topi Markovaara ja Joona Palaste.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti-to klo 10-15.

Art Fair Suomi ’15
18.-20.9.2015

Tapahtumassa on edustettuina nykytaiteen lajit kuten valokuva, video- ja äänitaide, installaatiot, performanssitaide, maalaukset ja veistokset.

Vuodesta 2005 järjestetty Art Fair Suomi avaa tänä vuonna ovensa ensimmäistä kertaa kansainvälisille taiteilijavetoisille gallerioille ympäri maailmaa.

Tapahtuman järjestävät MUU ry sekä Valokuvataiteilijoiden liitto ry.

Kaapelitehdas – Merikaapelihalli & Puristamo & Valssaamo & MUU Kaapeli Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Valokuvataiteilija: hae mukaan Portfoliopäivään 26.10.2015

Suomen valokuvataiteen museo järjestää maanantaina 26.10.2015 vuosittaisen valokuvataiteen portfoliopäivän.

Portfoliopäivä järjestetään nyt jo kuudetta kertaa. Tapahtuma on maksuton.

Hakemukset viimeistään sunnuntaina 27.9. Hakijoiden joukosta valitaan portfoliopäivään noin 15–20 osallistujaa.

Digicamera.netin Foorumilta:

Fotomaraton, Voittajat! / The winners! 13.9.2015. Ylioppilaskamerat ry:n valokuvauskilpailu Helsingissä taiteiden yönä.

 • SmugSmug.com, Fotomaraton 2015. Kahdessa galleriassa kahden sarjan (maksullinen, ilmainen) voittajakuvat. Maksullinen sarja, yhdeksän kuvasarjaa. Ilmainen sarja, kolme kuvasarjaa.
 • (24.8.2015) Flickr, Lauri Tiikasalo, Fotomaraton Helsinki 2015. 12 kuvaa.
  • "...kuvasarjani palkittiin 2008 Taiteiden yössä järjestetyssä Fotomaratonissa. Kuvasin silloin Canonin järkkärillä, salamalla ja useissa kohteissa jalustaakin apuna käyttäen. Nykyään kuvaan pääasiassa Leica M240:llä, jota kuitenkin kolhin tänä kesänä niin, että se lähti tehtaalle korjaukseen. Viime torstain Fotomaratonissa kuvasin kakkoskamerallani kiinteäobjektiivisella Sony RX1R:llä ilman salamaa ja jalustaa."

Yle, Ajankohtainen kakkonen tapasi kuvaajan, joka ikuisti pakolaiskriisin symbolin. Kuva Aylan Kurdin ruumiista onnistui välittämään ihmisille jotain sellaista, mihin aiemmat uutiskuvat tapahtumista eivät olleet pystyneet. Video, kesto 3:55.

Suomen Olympus, Olympus OM-D E-M1 ja E-M5 Mark II –kameroihin uusia ominaisuuksia, 15.9.2015. Lehdistötiedote. Olympus julkaisee uudet laiteohjelmistopäivitykset - Olympus OM-D E-M1 ja E-M5 Mark II -kameroiden omistajat pääsevät hyötymään päivityksistä, jotka tehostavat kameroidensa suorituskykyä uusilla ominaisuuksilla. Alla listatut laiteohjelmistopäivitykset on saatavana veloituksetta Olympus Digital Camera Updater sovelluksen kautta marraskuun lopulla 2015.

Potilaan Lääkärilehti, Miten lääkäri saa käyttää potilaskuvia?

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Zoom burst tutorial: how to create dramatic effects with your zoom lens.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Around the Web, Briefly. Tuttuja linkkejä.

Popular Photography, How-To: Photograph Grizzly Bears Without Getting Mauled. Näitä vinkkejä voinee soveltaa Suomeenkiin. Mutta hei, karhuja ei taideta kuvata koskaan eikä ikinä mistään muualta kuin haaskalta eli kojuista...

Photographyblog.com, Nikon AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR Review. Suomen hinta on n. 12.000 euroa. Hm.

The-digital-picture.com, Remote Cameras: Behind The Scenes with Angels Team Photographer Matt Brown. Video, kesto 3:06.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Virka Galleria, End of the Road - Matkan loppu. Hannes Heikuran valokuvatrilogian päätösosa 16.9.-8.11.2015. End of the RoadMatkan loppu  on sarjan kolmas ja viimeinen osa. Siinäkin aiheena on kaupungissa piilevä yksinäisyys ja ihmisten irrallisuus. Näyttelyn yhteydessä Like Kustannus julkistaa samannimisen valokuvakirjan.

 • Avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 10-16. Helsingin kaupungintalo Sofiankatu 1 tai Pohjoisesplanadi 11-13 (Kauppatori on kadun toisella puolen...).
 • Like.fi, Hannes Heikura, End of the Road – Matkan loppu. Sivumäärä 170. Suomalainen Kirjakauppa, 34.95 euroa.

Yle, Ikonisten kuvien mestari, 9.3.2015. Suomen tunnetuimpiin lukeutunut valokuvaaja Hannes Heikura löydettiin viikonloppuna kotoaan kuolleena.

Tivi.fi, Tulostinvalmistaja jäi kiinni: “tyhjässä” mustesäiliössä jäljellä vielä 20 %. Ammattilaiskäyttöön tarkoitettu Epson 9900 käyttää 7 desilitran mustekasetteja. Laite ilmoittaa kasetin olevan tyhjä, kun jäljellä oli keskimäärin vielä 1,2-1,5 desilitraa väriä. 3,5 desilitran kasetissa oli jäljellä 60-80 millilitraa.

Nyt.fi, Tässä on kamera, joka kieltäytyy ottamasta tavanomaisia turistikuvia. Käytännössä Camera Restricta on älypuhelin, johon on asennettu Schmittin kehittämä sovellus ja jonka päällä on kameraa muistuttava design-kuori. GPS:ää käyttävä sovellus skannaa netin kuvapalveluita ja katsoo, kuinka monta niistä löytyvää fotoa kuhunkin paikkaan on tägätty. Jos niitä on sovelluksen mielestä liikaa, linssin eteen läpsähtää muoviläppä ja kamera kieltäytyy toimimasta. Vasta idea-asteella.

Älypuhelimista.

Sipoon Sanomat, Vuoden kuvaaja Sipoossa -kilpailussa valittiin parhaat kesäkuvat. Neljä kuvaa esillä.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Earth and Space’ Photo Book is Full of Astonishing Vistas from NASA’s Archives.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Digicalcameraworld.com, Sony lenses explained: which lenses to use on which cameras.

The Online Photographer, Special for You: Custom Modes. Yli neljä vuotta ei enää perusasetuksia tyyliin M/A/S/P.

The Luminous Landscape, Kevin and Michael’s Toy Shop III. Video, kesto 35:33. Aikuisten miesten (ja naisten) leluja.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, A Clear History of Glass. Lasin historiaa.

The-digital-picture.com, Evidence Suggests At Least 2 Trillion Pictures Are Being Taken Annually (and Rising). Facebook toukokuu 2015, joka päivä kaksi miljardia kuvaa, 1.4 miljardia FB-käyttäjää. Vuodessa 730 miljardia FB-kuvaa. Watsapp, huhtikuu 2014, 700 miljoonaa kuvaa joka päivä, 500 miljoonaa käyttäjää, 255 miljardia kuvaa vuodessa. Snapchat toukokuu 2014, 700 miljoonaa kuvaa päivässä. (USA:n englannissa trillion on sitten biljoona...).

Fotosidan.se, Krönika: Panoramafrihetens baksida. Kolumni.

Fotosidan.se, Poddradio: Den perfekta panoreringen. Poddcast, kesto 19:57.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vesa Koivunen, koripalloa... kisablogia...

 • Aivan sairasta meininkiä! 11.9.2015. Nähtävästi ranskalaiset halusivat eroon meistä, sillä remotekameroiden purku onnistui ilman yhtään riitaa. Itse asiassa turvamiehet suorastaan puskivat meitä kiiruhtamaan purkuhommissa.
 • Kolikon kääntöpuoli, 12.9.2015. Tässä on nyt menty koripallon kanssa kymmenen päivää ja äkäilty suurin osa näistä päivistä. Koko toiminta on keskittynyt vain ja ainoastaan tähän tehtävään. Urheilukuvaajan rooli on kuitenkin todella helppo. Ainakin jos vertaa siihen toiseen osapuoleen kotona. Vaimolle on jälleen kerran nostettava hattua.
 • Välipäivien pakkopullaa, 13.9.2015. Ja sitten voivat taas suomalaiset kuvaharrastajat lehtiä lukiessaan miettiä, että mistä noille tyypeille maksetaan? Tuollaisen kuvan ottaisi kuka vain. Ja niinhän se vähän on. Kai ne jutut voitaisiin pelikuvillakin kuvittaa…
 • Turpaan tuli ja kotimatka alkaa, 13.9.2015. Täytyy sanoa, että meininki Lillessä oli kuvaajien kannalta ihan jotain muuta kuin Montpellierissä. Nyt paikalla olivat kaikki suuret kuvatoimistot ja kameraviritykset sen mukaisia. Remoteja sai käyttää, mutta luonnollisesti yhtä matsia varten ei tullut niitä asennettua Tai no, olisipa ollut hyvä syy tulla takaisin Lilleen viikon päästä purkamaan kamat pois.

HS, Robert Mapplethorpen näyttelyssä Kiasmassa kävi 145 000 katsojaa. Näyttely avautui 13. maaliskuuta ja oli esillä puoli vuotta.

Suomen Kuvalehti, Toinen ottaa valokuvan – toinen piirtää sen kankaaseen: Missä kulkee kopioinnin raja? Aikamonipuolisesti aihetta käsitellään. Marimekko-tapaus. Yleensäkin kopioinnista. Richard Prince.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Free portrait lighting guide: 24 essential studio lighting set-ups.

ePhotozine.com, 33 Top Ways To Use Light In Your Shots . Linkit tutoriaaleihin.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Road Trip: The wildlife and nature photography of Dave Welling. 23 kuvaa.

Earthboundlight.com, Everything Ventured, Something May (Or May Not) Be Gained, 13.9.2015. Kun kuvaaminen ei huvita eikä mistään tule mitään.

IR, Red Dot Camera app turns your iPhone into an iconic Leica rangefinder. $2.99.

Petapixel.com.

Kamera & Bild, Karl-Johan Larsson upptäcker världen. Kanada, Namibia, Grönlanti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

13.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Toimintasyksyä pukkaa, 11.9.2015. Niin se kesä meni ja syksy saa. Samalla työväenopiston kurssit tulivat taas haettavaksi ja ilmoittauduinkin kolmelle eri valokuvauskurssille. Tällä kertaa Ilmonet pysyi pystyssä ja ilmoittautumiset onnistuivat ilman suurempaa kiroilua. Pääsin kaikille kolmelle haluamalleni kurssille. Tai itse asiassa pääsin neljälle, mutta yksi piti peruuttaa, kun se meni muiden kurssien kanssa päällekkäin.

Yle, Syksy tuo mukanaan sumun – kuvagalleria. Yhdeksän kuvaa.

Yle, Suomalaiskuvaaja lähti luomaan uraa nollapisteestä vieraassa maassa – lopputulos oli huikea. Antti Karppinen rakensi vuodessa ympärilleen ammatillisen verkoston ja pääsi käsiksi isoihin töihin Walesissä. Siinä, miten hän onnistui huimassa tempussa, voi olla oppimisen paikka kenelle tahansa uraansa luovalle.

 • Kuopiossa studiota pitävä valokuvaaja Antti Karppinen asetti itselleen kovat tavoitteet, kun hän muutti perheineen Walesin Cardiffiin vuosi sitten. Ensinnäkin hänen piti päästä kuvaamaan rugbyjoukkue Bluesin pelaajia. Sen lisäksi etsimeen oli saatava BBC:n legendaarisen Doctor Who -sarjan hahmot.
 • Vuoden mittainen Walesin-seikkailu muutti myös sitä, miten valokuvaaja näkee kotimaansa.

Ilta-Sanomat, Luontokuvaaja-Lassin hurja muisto suolta – ”Karhu teki karhunpalveluksen”. Kainuulainen Lassi Rautiainen on palkittu luontokuvaaja sekä matkailuyrittäjä. Hänen elämänvalintojaan eivät ole ohjanneet suunnitelmat vaan sattumat – ja kiinnostus karhuihin.

Metro.fi, Mielenosoituksia on mahtunut Helsinkiin aina – katso kiehtovat kuvat sadan vuoden ajalta. Mustavalkokuvia, 25 kpl.

Ilta-Sanomat, Häikäisevät revontulet valaisivat yötaivaan – katso lukijoiden näyttävät kuvat.

Älypuhelimista.

Viikonloppu.com, Nuori luontokuvaaja tallensi suloiset karhunpennut kiipeämässä puuhun – Katso hellyyttävä video. Muutaman vuoden videokuvausta harrastanut nuori mies kuvasi videon kesäkuussa Suomussalmella.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • 6 Phrases to Help you Learn Photography Faster.
  • 1. ISO: Set it first – change it last
  • 2. Set an intention. Aukko ja suljinaika.
  • 3. Shutter speed: fast freezes – slow shows
  • 4. Aperture: High number = more in focus. Low number = less in focus
  • 5. Frame your finder
  • 6. Count your clicks
 • 5 Practical Lightroom Tips for Newbies.
  • 1. Create import presets
  • 2. Use number keys to fine-tune adjustments in the Develop Module
  • 3. Customize the Develop Module
  • 4. Create Smart Collections to automatically sort photos in the Library Module
  • 5. Hold down the Option/Alt key when adjusting Develop sliders

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

 • Using a $7.99 IKEA Lack Table To Build A Lightbox. Vaatii askartelutaitoja.
 • 10 Timelapse Mistakes And How To Make Them.
  • 1. Leave A Few Camera Settings On Auto
  • 2. Leave Your Camera Strap On
  • 3. Run Out Of Power
  • 4. Fill Up Your Memory Card
  • 5. Place Your Tripod On A Loose Surface
  • 6. Don’t Clean Your Sensor
  • 7. Set Up Your Intervalometer Incorrectly
  • 8. Format Your Card / Don’t Backup
  • 9. Quit Your Shoot
  • 10. Having A Heavy Hand Whilst Adjusting Settings Or Checking Shots

The Luminous Landscape, Sharon Tenenbaum, Loving Long Exposure. Ensimmäisenä ns. silitysrautatalo (löytyy monesta maasta ja monesta kaupungista, Helsingistäkin...).

ePhotozine.com, Why Stairs & Steps Draw People To Photograph Them.

Dpreview.com, Behind the Shot: Crystalline. HDR-panorama. Kuvan tarina. Sony A7R, Canon TS-E 24mm F3.5.

The Online Photographer, Mike the Devil. Vähän lisää National Geographicsin myynnistä.

Kamera & Bild, Nikon 1 J5 – snyggare och proffsigare. Testi. Nikonin viimeisin iteraatio peilittömästä järjestelmäkamerasta. Nikon ja Canon ovat yrittäneet loppuun asti varjella perinteisiä järjestelmäkameroitaan, objektiivejaan ja niiden markkinoita. Mutta nyt on pitänyt hyväksyä reaalimaailma. Pitää vain toivoa, että jatkossa Canon ja Nikon kehittävät kunnon peilittömät, ennen kuin muu maailma menee niiden ohi...

 • Huhtikuussa 2015 julkistettu. Peilitön, 20 megapikseliä. Kroppikerroin 2.7x. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.037.000 pistettä. 4K video 15 kuvaa sekunnissa, full 1080p HD video 60p, 720p 120p. Sisäänrakennettu Wi-Fi, iOS ja Android. ISO 160-12800. Pieni sisäänrakennettu salama. Yksillä akuilla ottaa 250 kuvaa (tai 300). Paino 231 g. 60 kuvaa sekunnissa vain 20 kuvan verran, varsinainen sarjakuvaus sitten 20 kuvaa sekunnissa. Päivänvalossa tarkennus saman tien, pitemmillä polttoväleillä aivan pieni viive. Automaattitarkennus pysyy erinomaisesti myös liikkuvassa kohteessa. Wi-Fi:n käyttö on yksinkertaista. Oikein hauska pieni kamera. Vaikka kuvanlaatu on isoveljeä V3-mallia parempi, niin säädettävyydessä J5 häviää. (Miksi muuten kamerahihna on niin pitkä?). Arvosana 71%. Runko 480 euroa. Runko + 10-30 mm, 590 euroa. Edelliseen lisää 30-100 mm, 770 euroa. Runko + 10-100 mm, 815 euroa. 10-30mm kittiobjektiivin polttovälivastaavuus 27-81mm.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Croppi- ja täyskennoisen kameran eroavaisuudet? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Eli tässä tuli hiljan ostettua Canonin 70D ja nyt olisin kiinnostunut siitä, että mitkä noiden kahden eri kameratyypin edut ja haitat ovat toisiinsa nähden? Täyskennoinen on ilmeisesti paljon parempi kun se kerran maksaa niin paljon enemmän. Mietin myös nyt jälkeenpäin, että teinkö tyhmän ostoksen vai olisiko pitänyt ostaa suoraan täyskennoinen kamera. ...
 • Tarkennus macrokuvauksessa (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Zeiss Milvus! (Optiikka). Vilkasta keskustelua.
 • EF 600mm f/4 DO BR (prototyyppi) (Optiikka).
 • PEN Lite E-PL7 (Minolta, Olympus). Ostin E-M1:n kaveriksi itselleni kakkoskameraksi E-PL7:n, tuon bloggaajan ykkösvehkeeksikin tituleeratun uuden Olympuksen Liten.
 • Kennon puhdistus Helsingissä? (Canon). ainkin jo vinkin ja käytin heti tänään kameran huollossa. 48 euroa kustansi ja valmistui parissa tunnissa. Pölykartta näyttää tyhjää joten hyvää työtä tekivät. ...Mä en tajua tätä liikkeeseen viemistä. Kuka tahansa osaa itse puhdistaa kennon, se ei todellakaan vaadi taitoa. Puhallat pölyt ekana pois ja sitten stikillä vedot. Aikaa menee n. minuutti.
 • Monivalotusta ja valomaalausta(Mazda MX5 avo 11.9 sivu 6) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Edelleen.
 • HooäSäL (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). kuljettaa... ja työväenopisto opettaa. Mutta mitä, se selviää blogista. ...
 • Aamu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Tyylikäs. Kuu vangittu ja sommiteltu kuvaan hyvin. Kauniit sävyt.

Yle, Muurahaisen kurkistus riitti Nature Photo –kisan voittoon. Nature Photon juhlavuoden luontokuvakilpailuun osallistui ennätysmäärällä kuvia ja kuvaajia. Kilpailuun saapui 1006 kuvaa 250:lta kuvaajalta koti- ja ulkomailta. Mauriaisen eli sokerimuurahaisen kurkistus kangasvuokosta nosti lappeenrantalaisen Anna-Liisa Pirhosen otoksen Kuusamon Nature Photo –luontokuvakilpailun voittoon. Pirhosen kuva palkittiin parhaan niin sanotussa luomu-sarjassa.

Aamulehti, Saat kuvata melkein kaikkea, mutta harkitse julkaisua. Laki ei anna selvää vastausta kaikkiin kuvaamistilanteisiin, ja ennakkotapaukset puuttuvat. Kuvia julkaistessa moni unohtaa yksityisyydensuojan mutta myös henkilötietolain. Helsingin yliopiston viestintäoikeuden professori Päivi Korpisaari arvioi Aamulehden pyynnöstä tapauksia, jollaisia harrastelijakuvaajalle voi tulla vastaan. Esimerkit ovat kuvitteellisia, mutta moni niistä perustuu todellisiin esimerkkeihin. Suomen laki ei ole lähelläkään yksiselitteistä, mutta Korpisaaren mielestä näin ei tarvitsekaan olla. Varsinaisessa artikkelissa vielä perustelut.

 • Tyylikäs henkilö odottaa linja-autoa kaupungilla. Saanko ottaa hänestä tarkkoja kuvia ja julkaista ne lupaa kysymättä? (Saa kuvata ja julkaista).
 • Autossani on kamera, joka kuvaa koko ajana eteenpäin. Saanko kuvata vapaasti? (Saa kuvata ja julkaista).
 • Vartija ja järjestyksenvalvoja käskee minun poistua ravintolasta. Saanko videoida ja julkaista väittelyn hänen kanssaan? (Saa kuvata ja julkaista).
 • Kojelautakameraani tallentuu onnettomuus. Voinko julkaista kuvan tai videon, vaikka en peittäisi rekisterinumeroa? (Saa kuvata ja mutta ei ehkä julkaista).
 • Sosiaaliviranomaiset tulevat kotiini ja ottavat lapseni huostaan. Saanko asettaa kameran piiloon kirjahyllyyn kuvaamaan ja julkaista videon? (Saa kuvata ja mutta ei ehkä julkaista).
 • Kameraani tallentuu hurjaa ylinopeutta ajava ja holtittomasti ohitteleva auto. Voinko julkaista videon peittämättä rekisterinumeroa? (Saa kuvata ja mutta ei ehkä julkaista).
 • Tuntematon henkilö toikkaroi kadulla alastomana ja huutelee ohikulkijoille. Saanko julkaista hänen kuvansa? (Saa kuvata ja mutta ei ehkä julkaista).
 • Päälleen oksentanut henkilö makaa kadulla sammuneena. Saanko kuvata hänet ja julkaista kuvan, vaikka hänet voi tunnistaa? (Saa kuvata ja mutta ei julkaista).
 • Kaverini saunovat kesämökilläni alasti ja juoksevat järveen. He sallivat kuvaamisen. Saanko julkaista kuvia kysymättä heiltä lupaa? (Saa kuvata ja mutta ei julkaista).
 • Voinko syyllistyä vahingossa rikokseen, jos käännän autoni kadulla niin, että kameraani tallentuu omakotitalon pihalla istuva henkilö? (Kuvaaminen ehkä kiellettyä).
 • Saanko kuvata kauko-ohjattavalla lentolaitteen kameralla omaa asuinaluettani, jos noudatan ilmailulain säädöksiä? (Kuvaaminen ehkä kiellettyä).
 • En malta olla kuvaamatta naapuriani, joka ottaa alasti aurinkoa kesämökillään. Saanko julkaista kuvan, jotta voin ylistää naapurini ulkonäköä pienelle kaveripiirilleni? (Ei saa kuvata eikä julkaista).

Karjalainen, Kännykkäkamerat vähentävät digipokkareiden myyntiä. - Sadan euron digipokkareita puhelimet korvaavat mennen tullen. Järjestelmäkameroihin ei voi kuitenkaan verratakaan, puhelinmyyjä Anssi Piiroinen summaa Joensuun Telemaailmasta.

Älypuhelimista.

Hardware.fi, Järjestelmässäsi voi olla gigatavuja ei-toivottuja Windows 10 -tiedostoja, näin pääset eroon. Microsoftin Windows Update -sovellus lataa suhteellisen aggressiivisesti tiedostoja valmiiksi, jotta tietoturva- ja muut päivitykset ovat käyttäjän asennettavissa mahdollisimman nopeasti. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Microsoft on kenties hieman liian herkkä lataamaan Windows 10:n päivitystietoja päivittämättömille koneille.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, London Photojournalist Peter Dench on the Most Important Photo He’s Ever Taken. Alkoholi + auto.

Digital Photography School.

Sonylta uutta.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Guide To Capturing Better City Skyline Shots.

Dpreview.com.

IR.

The Wall Street Journal, Jeff Wall’s Unique Photographic Vision. Kanalainen kuvaaja. Harvinainen henkilökuva, ei ole paljoa ollut julkisuudessa. Vuodessa syntyy vain kolme neljä kuvaa, yhden kuvan kustannukset voivat nousta $100.000:iin.

The Online Photographer, 'National Geographic' Sells Soul to Devil. Tarpeeksi dollareita, niin sielukin myydään...

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, blog, Light Painting with the Pixelstick LED Lightpainting Tool. $350.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Parannuksia iPhone 6s ja 6s Plus sensoreihin (Sana on melkein vapaa).
 • Lightroom (6) käyttöönotto (Kuvankäsittely). Uusimmat (monta viestiä).
 • Sigma 50mm 1.4 ART HSM (Optiikka). Uusin: Viimeinkin hyppysissä Sigma 50mm F1.4 Art -objektiivi. Kyllä olen odottanutkin tätä kapistusta itselleni...
 • OI.share ja raw (Minolta, Olympus). en saa om-d em-10:ä ottamaa raw-kuvia, kun kuvaan tabletilla ohjastaen oi.sharen live viewillä. Enkö vaan osaa?
 • valomaalaus hässäkkä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Sunnuntaina tuli pyörittyä sumussa kanavan alueella. Halusin kokeilla yittää maalata semmsen pallon ledituikulla joka on langan päässä. Ei ollukkaan mikään helppo homma saada palloa symmetriseksi :D Mitenhä lie ihmiset onnistuu saamaan noista aivan pyöreitä ja siistejä?
 • Teema: Katukuvaus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin. Hra hassel jaksaa yllättää kerrasta toiseen (tällä kertaa Nikonin keltainen aiheena...).

Yle, Kamerat tavoittivat taas kappaleet kauneinta luontoa – katso upeat kilpailukuvat. Kuusamo Nature Photo juhlii tänä vuonna veljesten voimin. Kaksikymmentävuotista taivaltaan juhlivaan tapahtumaan osallistui ennätykselliset yli tuhat kuvaa. Torstaina 10. syyskuuta avattavan juhlavuoden päänäyttely Kuusamotalolla on veljesten Pentti ja Pekka Sammallahden "Luontoja" yhteisnäyttely. Luontokuvakilpailun aikuisten sarjojen voittajat julkaistaan perjantai-iltana.

Raakakuva.fi.

Vesa Koivunen, koripalloa... kisablogia...

 • Voipuneena kohti Montpellieriä, 3.9.2015. Päätin tällä kertaa lähteä hiukan kevyemmällä setillä matkaan Pakkasin mukaan neljä Nikon D4s -kameraa, 16mm fish-eye, 14-24mm, 24-70mm, 2* 70-200mm, 35mm, 85mm ja 300mm -linssit. Näiden lisäksi otin pari Nikon SB910 salamaa ja niihin Pocket Wizardin tt5 radiot sekä yhden pienen Lastoliten softboksin. Lexarin muistikortteja lähti mukaan neljä xqd 32gb, ja neljä cf 64gb -korttia. Videoita varten pakkasin matkaan Manfrotton ledivalon, Zoom H4n nauhurin ja haastismikin. Videot teen DSLR-kameroilla. (eikä tässä vielä kaikki...).
 • Selfieitä ja hammasten kiristelyä, 5.9.2015. Toinen kisapäivä Montpellierissä oli yhtä tuskaa. Käytännössä katsoen mikään ei toiminut, eikä kukaan tiennyt mistään mitään. Jos yritystä johdettaisiin tällä tavalla, se olisi hyvin nopeasti konkurssissa.
 • Rakkaus ranskalaisiin kasvaa, 6.9.2015. Yritän parhaani mukaan hillitä itseäni ja rakastaa kaikkia, mutta se on jotenkin kovin vaikeaa. Nyt neljäntenä reissupäivänä ranskalainen keittiö sai minut raivon valtaan.
 • Merci beaucoup vaan sullekin! 6.9.2015. Jos en käyttäisi remoteja ja ottaisi tätä hommaa niin pirun vakavasti, tilanne olisi varmasti toinen. Pelit ovat vauhdikkaita ja fiilis rento, mutta valitettavasti sillä en maksa asuntolainaa. Olen käyttänyt paljon kameratekniikkaa aina ja joka ainoassa kisassa maailman kolkasta riippumatta homma on toiminut. Ei kuitenkaan täällä.
 • Näillä eväillä lehti kasaan, 7.9.2015. HS.
 • Tiukkaa palautetta huonosta duunista, 8.9.2015. Kuten jo todettu, en oikein tule juttuu näiden ranskalaisten järkkärien kanssa. On yritetty hyvällä ja pahalla, mutta mikään ei johda mihinkään.
 • Kehityskeskusteluista voimaa, 9.9.2015. Juuri ennen Venäjä-peliä Getty Imagesille kuvaava Catherine Steenkeste piti minulle pienimuotoisen puhuttelun. Hän on Gettyn lisäksi kuvannut koripalloa muun muassa NBA:lle USA:ssa ja on aivan loistava kuvaaja.
 • Kohti parempaa huomista, 9.9.2015. Aivan mahtava peli ja siitä tuloksena matka Lilleen Pohjois-Ranskaan. Oma peli ei aivan Susijengin tasolle yltänyt, mutta parannusta oli nähtävissä.
 • Matkapalvelu Koivunen, 10.9.2015. Totta puhuakseni en ajatellut ollenkaan sellaista vaihtoehtoa, että Suomi raivaisi tiensä Lilleen. Niin kuitenkin kävi, ja nyt matkajärjestelyt ovat ihan sekaisin. Isojen lehtitalojen toimittajat ovat hienosti tilanteen päällä, mutta yksinäisellä freekulla on hiukan hätä kädessä.

HS, kuukausiliitteen kuvakoosteet, Myös Saksa on nyt vanha ja väsynyt. 5.9.2015.

Focus Nordic, Insta-kuvaaminen kasvattaa suosiotaan (lehdistötiedote). Polaroid SNAP, suoratulostava kamera. 10 megapikseliä, musteeton 5,1x7,6cm valokuvaa tekevä tulostin. Kuvat tallennetaan mikroSD-kortille. Toimitukset alkava lokakuussa, 159 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com, 6 ways to cope with only a prime lens.

 • 1. Know your effective focal length
 • 2. Find a new perspective
 • 3. Make use of that wide apertur
 • 4. Find your sweet spot
 • 5. Break out of your comfort zone by challenging yourself
 • 6. Zoom with your feet

ePhotozine.com, City Photo Project - Shop Signs & Window Displays.

Diyphotography.net.

IR.

Lensrentals.com, blog, Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art MTF Curves and Sample Variation. Pari viikkoa sitten oli lainassa yksi kappale Sigman uutta objektiivia, vain tästä yhdestä kappaleesta julkistettiin testitulokset. Nyt sitten kymmenen objektiivin tulokset, tuliko eroja aikaisempaan testiin (kyllä tuli!). Jokainen kymmenestä oli parempi kuin parin viikon takainen yksilö. Ja mitä tästä opimme...

Popular Photography, Tamron 35mm F/1.8 and 45mm F/1.8 SP Lenses: First Impressions and Sample Images.

Pdnonline.com, 5 of the Coolest Things We Saw at Canon Expo. Työn alla 600mm f/1.4, ei vielä yksityiskohtia. Hämmästyttävän pienikokoinen.

The-digital-picture.com, Personal Trainer Promo Shots Utilizing a [Small] In-Home Studio. Ylimääräinen huone studioksi.

Photographyblog.com, Datacolor Spyder 5STUDIO. £325 vatiton hinta (30% alempi kuin erikseen ostettuna).

Kamera & Bild, Ny mjukvara ger bättre autofokus för Canon 7D Mark II.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Kuvagalleria: Maailma nuorten kuvajournalistien silmin. 13 kuvaa. Vain kuusi päivää Kaapelitehtaan Valssaamossa esillä oleva valokuvanäyttely kertoo, miltä maailma näyttää uuden polven kuvajournalistien silmin.

Savon Sanomat, Nasa vakuuttaa: superkuunpimennys ei tuo tullessaan tappajameteoriittia. Syyskuun 28. päivä Kuu on lähimmillään Maata ja näyttäytyy siis niin sanottuna superkuuna. Sattumoisin samaan aikaan on myös täydellinen kuunpimennys.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Gig Photography Tips Every Music Fan Needs.
 • Olympus OM-D E-M10 Mark II Review : Introduction. Elokuussa 2015 julkistus. Micro 4/3 systeemin peilitön järjestelmäkamera, kalliimpien mallien ominaisuudet kaikkien ulottuville. Edeltävä EM10-malli julkistettiin tammikuussa 2014. Päivitys: 5-akselinen kuvanvakaaja, uusi 2.36 megapikselin elektroninen etsin, 4K time lapse. Sama 16 megapikselin sensori, sama kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö (1.04 megapikseliä). Sarjakuvaus nyt 8.5 kuvaa sekunnissa (aiemmin 8.0). Uuttakin on tullut roppakaupalla. Ei säänkestävyyttä (jota löytyy kallimmista malleista Olympus OM-D E-M5 II ja E-M1. Sisäänrakennettu salama. 5-akselinen kuvanvakaajasysteemi ei ole sama kuin kalliimmissa malleissa, tulokset eivät kuitenkaan eroa. Arvosana 5 * / 5 *. Hopea tai musta. KIT-versio sisältää M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5-6 EZ Pancake -objektiivin, ja sen suositushinta on 799,00€. Pelkän rungon suositushinta on 599,00€*.

Digitalcameraworld.com, Which Nikon DSLR should you buy? Download our free buyer’s guide!

Thephotoargus.com, Aspen Leaf and Tree Photos. Ja ruskaa.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Megapixel March Goes On.

Fotosidan.se, Poddradio: Den perfekta (o)skärpan. Kesto 16:37.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Luonto.

Tuomas Heinonen.

 • Viikon kuva: 35/2015, 30.8.2015. Lintujen muutto on käynnistynyt etelässä ja pelloille alkaa kerääntymään isompaa lintua. Kirkkonummen pelloilta löytyy satapäin kurkia, jotka huutelevat pellolta toiselle ja lentäen vaihtelevat paikkaa.
 • Viikon kuva: 36/2015, 7.9.2015. Edellisen viikon yhdellä kuvausreissulla kuvasin metsäkauriin viljapellossa. Kuva sai Facebookissa paljon huomiota ja tykkäyksiä kertyi 2769 kappaletta mikä teki kuvasta ehdottomasti suosituimman kuvani Facebookissa.

Tiina Puputti.

Yle, Suomalaiskuvaaja pakolaisten täyttämällä Kosin saarella: "Silmät avaava näky". Valokuvaaja Timo Pyykkö vietti toissa viikolla useita päiviä ja öitä Kosin saarella jonne on rantautunut kumiveneillä suuri määrä pakolaisia.

HS, Valokuvaaja Sami Kilpiö kuvasi Saloa tehtaiden sulkemisen jälkeen. Valokuvaaja Sami Kilpiö kuvaa Salossa tapahtunutta muutosta. Nuorten kuvajournalistien valokuvia on esillä Kaapelitehtaalla....

 • Näyttely on päivitetty versio vuonna 2008 pidetystä näyttelystä. Silloin osallistujia oli 44, nyt vain kymmenen, sillä esiin haluttiin nostaa yksittäisten kuvien sijaan sarjoja. "Silloin Suomi näytti henkilökuvauksen kultamaalta, nyt tehdään enemmän reportaaseja." Vaikka media muuttuu ja työt vähentyneet, intohimo pysyy. Näyttelyn kuvaajat ovat freelancereita. Monet heistä ovat tehneet tai tekevät töitä myös Helsingin Sanomille.
 • Next Generation: Young Eyes of Photojournalism 9.-13. 9. klo 12-18 Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1 B, Helsinki). Ke - Su klo 12 - 18. Vapaa pääsy.

HS, Yksi valokuva muutti kyniä kaupitelleen yksinhuoltajaisän elämän.

Itviikko.fi, Onko sinulla tämä? Langaton kiintolevy vaarantaa tietosi. Seagaten ja LaCien wlan-kiintolevyistä on löytynyt kolme pahaa tietoturva-aukkoa.

Helsingin Uutiset, ”Naiset inhoavat kroppaansa turhaan” – valokuvaaja löytää sensuellin kaunottaren jokaisesta. Kuvaukset kestävät yleensä pari tuntia. Niihin voi kuulua meikki ja hiustenlaitto, jotka vaikuttavat hintaan. Kuvaukset voivat maksaa 100–500 euroa, keskimäärin noin 250 euroa. Sopimuksesta riippuen asiakas saa itselleen digitaaliset kuvat ja muutaman kehitetyn kuvan. Kuvista voi teettää canvastauluja, albumin tai vaikka oman tyttökalenterin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

 • Action portraits: how to photograph people on the go.
 • Sony A7R II Review. Sony osti vuonna 2006 Konica Minoltan kamerapuolen. Mutta vasta viimeisen parin vuoden aikana Sony on noussut varteenotettavaksi valmistajaksi. Sony Alpha 7R II, lippulaivamalli, 42 miljoonaa pikseliä. ISO 100 - 25.600, laajennettu ISO 50 - 102.400. Takaa valaistu täyskennosensori, fotoreseptorien kokoa on voitu kasvattaa. Ei suodinta kennon edessä => piirto parantunut. Viisi kuvaa sekunnissa. Suljin speksattu 500.000 laukaisuun. Puolen tuuman elektroninen etsin on päivittynyt OLED:iksi, 2.359.296 pikseliin. 4K video. Edelleen retroulkonäkö. Säänkestävä. Kääntyvä kolmen tuuman lcd-näyttö. Suljin on hiljaisempi. Enemmän yksityiskohtia kuvassa kuin Nikon D810:ssa, mutta vähemmän kuin Canon EOS 5DS/R. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa. Automaattitarkennus toimii hyvin, mutta ei liene kuitenkaan parhaiten sopiva esim. urheilukuvaajille. Täyskennoisella tausta blurrautuu tehokkaammin kuin kroppikennoisella. Arvosana 5/5. Suomen hinta on n. 3.500 euroa.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Luminous Landscape, Past, Present and Future Of Photography – A Video Interview With Brooks Jensen, Michael Reichmann and Kevin Raber. YouTube-video, kesto 42:32. Vain muutos on varmaa.

IR.

Lensrentals.com, blog, Sony a7R II Vs a7S Video Field Comparison.

Fotosidan.se, Brutus Östling, En fågelfotograf gör ett snedsprång – igen. Ensimmäin blogikirjoitus sivustolla.

Kamera & Bild, Se testfilm från Panasonic FZ300. Kolme 4K ja yksi full HD pätkää...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.09.2015   (linkki)

Martti Matilainen – Pitkä tie
Kuva: Martti Matilainen.30.9.2015 asti

Martti Matilaisen näyttely koostuu kollasitekniikalla toteutetuista teoksista, joissa taiteilija pohtii omaa elämäänsä yhdistämällä lapsuus- ja nuoruusmuistojaan nykyaikaan.

Teoksia varten Matilainen on käynyt läpi suuren määrän vanhoja valokuvia ja säilyneitä negatiiveja sekä itseltään että vanhempiensa albumeista ja yrittänyt samalla pohtia, mitä kaikkea muistaa ja miksi.

Luova.fi Galleria
Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs., Helsinki
ma-pe 11-18

Noomi Ljungdell: Inventaario
27.9.2015 asti

Hippolyte Studiossa Noomi Ljungdellin Inventaario-näyttely pitää sisällään kaikki taiteilijan lapsuudenkodista löytyvät asiat. Ljungdell on kuvannut ja luetteloinut asuintiloista jokaisen esineen, asian ja ihmisen. Teoskokonaisuus on pysäytyskuva keskiluokkaisen eläkeläispariskunnan omaisuudesta ja käyttötavaroista.

Näyttely koostuu tekstiteoksesta ja yhdestä valokuvasta. Teksti inventoi kaikki kuvatut kohteet aakkosjärjestyksessä. Valokuvassa on päällekkäisvalotettuna koko lapsuudenkoti.

Ljungdell valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen koulutusohjelmasta 2008.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

Mauri Leivo, blogi, Kirjanteon iloa ja tuskaa, 7.9.2015. Juuri ilmestynyt kirja Lintulaudan elämää. ...Kaikesta tuosta voinee päätellä, että luontovalokuvakirjan teko on paljon muutakin kuin valokuvaamista. Kaikki tuo muu on pois kuvaamisen käytetystä ajasta, mitä joskus hieman harmittelen. Keskittymällä pelkästään kuvaamiseen saisi varmasti parempaa, laajempaa ja monipuolisempaa kuvamateriaalia kirjaan, sitä tuskin voi kiistää. Silti, hetken päästä muistan, että enpä itse asiassa haluaisikaan pelkästään valokuvata niin mieluista puuhaa kuin se onkin....

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net.

 • Sarvipöllön poikasia Seurasaaressa, 19.7.2015. Kesäkuisena iltana lähdin etsimään Seurasaaresta juuri pesästä lähteneitä sarvipöllön poikasia.
 • Sekalaisia luontokuvausvinkkejä, 21.7.2015. Villa Elfvikin kuvausretki sujui tälle kesälle harvinaisesti aurinkoisen lämpimässä säässä. Seitsemän osallistujan kanssa ehdittiin parin tunnin aikana käydä läpi eri kohteiden kuvaamisen perusasioita ja jutella vapaamuotoisesti valokuvauksesta. Erityiskiitokset ryhmälle monista osuvista kysymyksistä, joista syntyi hyvää keskustelua.
 • Maalaistunnelmia Savosta, 30.7.2015. Parin viikon lomailu täysin ilman kuvauspuuhia ei tietenkään ollut mahdollista. Tässä sekalainen katsaus Etelä- ja Pohjois-Savon elämään ja maisemiin.
 • Talkoita ja täysikuu Hangon Uddskatanilla, 5.8.2015. Heinä-elokuun vaihteessa nousi taivaalle kesän kolmas täysikuu. Yhtä mones kuvausyritys aiheesta sijoittui manner-Suomen lounaisimpaan kolkkaan, Hangon Uddskatanille, missä vietin viikonlopun talkoolaisena. Aiemmat kuutamot osuivat Malminkartanon täyttömäelle ja Puulaveden saaristoon.
 • Yökuvauskauden avaus, 20.8.2015. Yöt alkavat olla taas riittävän pimeitä tähtitaivaan ja revontulien kuvaamiseen. Vielä elokuun alussa Etelä-Suomen taivas on liian vaalea, mutta kuun puolivälin paikkeilla kannattaa jo ulkoiluttaa kameraa öisissä maisemissa.

Rakkaudesta valokuvaan -blogi.

 • Rippikuvaus nro 2, 11.8.2015. Näin kesäloman jälkeen ensimmäisenä ajattelin julkaista vielä tuon toisen kesällä tekemäni rippikuvauksen tuotoksia.
 • Kesäloman anti ja paluu arkeen, 11.8.2015. Tässä muutama kesän lomakuvista:...
 • Tuotekuvausta, kuvankäsittelyä ja palautetta, 18.8.2015. Viime viikon lähiopetusjakso koulussa oli erittäin opettavainen moneltakin kantilta katsottuna. Torstai-iltana saimme palautetta omista kuvistamme ja pääsimme myös sanomaan oman mielipiteemme muiden kuvista. Kaikkien piti ottaa mukaan yksi hieno kuva kesän ajalta (jossa on hyödynnetty jotenkin jotain koulussa opittua) ja yksi avainkuva dokkariprojektista.

Polku.net, Pertti Väyrynen, Kesä 2015 - sateinen, kolea ja myöhäinen, 1.9.2015. Kuvaa ja tekstiä.

Kuvat.fi, Kehittäjien kuvasivusto. Blogi. Uusimpana Helpompi tapa jakaa yksityisiä kansioita, 21.8.2015. ...Kuka tahansa, joka saa linkin voi avata yksityisen kansion ilman erillistä sisäänkirjautumista tai palveluun rekisteröitymistä....

 • kuluttajille 36 euroa per vuosi, ammattilaisille 99 euroa per vuosi
 • levytila 100 Gt, kuvagalleria + blogi

Älypuhelimista.

Afterdawn.fi, Canon kertoi tulevien kameroiden ällistyttävästä sensorista. 19.580 x 12.600 pikseliä. Protoyyppikamera + 35mm EF-objektiivi, 18km korkeudessa lentävän lentokoneen kyljestä erottui tekstiä.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Hard-Hitting Images Examine the Complex Relationship Between Asians and Elephants.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, High-key lighting: how to shoot portraits that are dominated by light.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Recent New Lenses: Canon 35mms. Uusi Canon EF 35mm ƒ/1.4L II USM. Ei vielä kaupoissa.

Pdnonline.com, How to Improve Your Video with Better Color.

Dpreview.com.

YouTube-video, Mirrorless vs DSLR - what's the real issue? Kesto 10:12.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Yksi valokuva voi muuttaa maailmaa. Joskus äärimmäisen harvoin yksi valokuva voi muuttaa maailmaa. Näin kävi tällä viikolla, kun valokuvaaja Nilüfer Demir oli kävelemässä keskiviikkona Bodrumin hiekkarannalla Turkissa.

Yle, Pitkä vaellus Lesboksen saarelta Münchenin asemalle – pakomatka Balkanin halki kuvina.

Kemppinen, FX. Vuokrasin Nikonin ja kaksi linssiä Isolta Roobertinkadulta, kun arvelin, että sukujuhlissa on sisällä vaikea valo. Lukemani ja näkemäni perusteella tiesin, että näillä vehkeillä (D810 – objektiivit f2.8) ja säätämällä herkkyyden yläraja valmiiksi lukemaan 12 500 pitäisi pärjätä. Olen siis kuvannut aika monta vuotta vehkeillä, joiden tyyppi on mikro 4 / 3. Nekin ovat hiukan tarpeettoman kalliita, kun puhelimella tai iPadillä saa niin hyviä kuvia

Petteri Järvinen, Bittimittari, Windows 98 ja Windows 10 -- kuin kaksi marjaa.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Nelikopterilla pitkä matka kuriiriksi. Kaikki ovat nähneet harrastajien pieniä kuvauskoptereita, mutta pakettikopteri on ihan eri tason vehje. Siinä on neljän varren päässä yhteensä kahdeksan roottoria sekä kehittynyt elektroniikka, joka mahdollistaa myös kaksinkertaisesti varmistetun manuaaliohjauksen (jolla lehdistödemokin tehtiin). Isokokoinen lentolaite pystyy kuljettamaan enintään seitsemän kilon pakettia muutaman kilometrin matkan, sillä kopterin pitää jaksaa vielä paluulentokin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Best superzoom lens for travel: 8 lightweight optics tested and rated. Vähän enemmänkin testattu.

 • 01 Canon EF-S 18‑200mm f/3.5-5.6 IS, arvosana 3/5, $590
 • 02 Nikon AF-S DX 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR, arvosana 3/5, $895
 • 03 Olympus M.Zuiko Digital ED 14-150mm f/4‑5.6 II, arvosana 3/5, $840
 • 04 Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS, arvosana 4/5, $730
 • 05 Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM | C, arvosana 4/5, $410
 • 06 Sigma 18-300mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM | C, arvosana 4/5, $610
 • 07 Tamron 14-150mm f/3.5-5.8 Di III, arvosana 3/5, $520
 • 08 Tamron 16-300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD Macro, arvosana 4/5, $730

Thephotoargus.com, 35 Gorgeous Examples of Chiaroscuro Photography. Termi peräisin alkuaan jo renessanssin ajoilta. Maalaustaiteessa asteittaista siirtymistä valosta varjoon.

The Luminous Landscape, Compelling Photographs: The Elements and Principles of Design. Havainnolliset esimerkkikuvat.

Earthboundlight.com, Neutral Density Headaches, 6.9.2015. Harmaasuotimen käytöstä.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Capturing The Best Of Britain.

Dpreview.com, Pop photo: the commercial and fashion work of Caesar Lima. 17 kuvaa.

IR, A look at one of the most effective noise reduction methods. YouTube-video, kesto 14:32.

Diyphotography.net, The Internet’s Cheapest Motorized, Belt Driven, 48″ Diy Camera Rail.

The Online Photographer, How Do You Fix Aliasing in High-Res Camera Photographs? Ei vielä vastauksia.

Fotosidan.se, Rapport från IFA-mässan i Berlin. Iso kodintekniikkamessut.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Suomalaisvalokuvaaja Aapo Huhta tallensi New Yorkin yksinäiset liikemiehet ja betonijärkäleet. Kevät 2014 lennätti valokuvauksen maisteriopintoja Aalto-yliopistossa viimeistelevän valokuvaaja Aapo Huhdan opiskelijavaihtoon New Yorkiin.

Ilta-Sanomat, Markku kuvasi revontulien yöllisen tanssin Ivalossa – katso huikean kaunis video. Lapissa on ollut vasta parin viikon ajan öisin niin pimeää, että revontulet näkyvät selvästi.

Tivi.fi, Tämä kamera suoltaa ulos paperisia kuvia ilman mustetta. Polaroid on julkaissut Snap-retrokameran, joka tulostaa välittömästi sillä otetut kuvat paperille. Kuvan kehittäminen kestää alle minuutin. Kuva on kooltaan 7,5 x 5 senttimetriä. Kuvat voi tallettaa paperin lisäksi enintään 32 gigatavun microsd-kortille. 50 kuvapaperin pino maksaa 30 dollaria eli noin 27 euroa. Itse kamera maksaa 99 dollaria eli 89 euroa.

Tivi.fi, Apua, tiedostot katosivat! No tässähän sitä. Muistitikut ja -kortit ovat käteviä, kunnes tietokone ilmoittaa yllättäen ettei taltiota voida lukea. Jos tiedostoja tai kuvia ei ole muualla tallessa, hyvä palautusohjelma on tarpeen. TestDisk ja PhotoRec ovat tehokkaimpien vaihtoehtojen joukossa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 40 Beautiful Autumn Pictures. Ruskakuvia.

ePhotozine.com, Why Use A Telephoto Lens For Wildlife Photography? Ja mitä pitää muistaa teleä käytettäessä.

Digitalcameraworld.com, Mixed media techniques: how to combine a portrait with a hand drawing.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Gene Smirnov. Ammattilainen.

Kamera & Bild, Samsung NX500 – litet prestandapaket. Testi. Helmikuussa 2015 julkistettu. Viime vuoden Samsung NX1 oli testimenestys. Nyt sitten Samsung NX500, paljon pienemmässä koossa. Peilittöminen järjestelmäkameroiden NX-sarja. Sama 28 megapikselin sensori kuin isoveljessä NX1-mallissa, kroppikerroin 1.5x. Sama tarkennussysteemi. Ja sama prosessorikin. ISO 100 - 25600. Ei salamaa. Ei etsintä. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.036.000 pistettä. Wi-Fi. Paino 290g (341g). Sarjakuvausvauhti on alempi, nyt yhdeksän kuvaa sekunnissa. Tarkennusvalo puuttuu, salamasynkkausaika ei ole yhtä lyhyt, akun kesto huonompi. 4K ja UHD video. Arvosana 77%. Suomen hinta on 650 euroa, mukana 16-50mm PZ OIZ.

Kamera & Bild, Martin Edström: »Som att vara på en annan planet«. Maailman isoin luola, Vietnam. Löytyi vasta vuonna 2009.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Hukkuneen syyrialaislapsen kuvannut journalisti: Olisipa poika elossa eikä kuva kiertäisi maailmaa. Kuvajournalisti Nilüfer Demir, 29, oli keskiviikkona aamukuudelta rutiinikeikalla rantahietikolla. Turkkilaiset kuvaajat ovat tottuneet etsimään tähtäimiinsä meren yli pyrkiviä siirtolaisia ja törmäävät silloin tällöin myös ruumiisiin.

Yle, "Digi on liian helppoa" – konkarikuvaaja vannoo jäähyväisnäyttelyssä mustavalkoisen filmin nimeen. Valokuvaaja Antero Takala järjestää viimeisen näyttelynsä Kuopion VB-valokuvamuseossa. Professori uskoo, että mustavalkoisessa kuvassa valo pääsee oikeuksiinsa paremmin kuin värikuvissa.

Älypuhelimista.

MTV, Koulukuvaajan vinkki onnistuneisiin kuviin: Älä käske lastasi hymyilemään.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Photo ideas: how to turn a mundane cityscape into an abstract urban scene.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, UrbEx Photographer Tim Knifton Explores Chernobyl’s Eerie Ruins. YouTube-video, kesto 2:53. Vuosi 1986, ydinvoimalassa onnettomuus.

The Online Photographer, What Is This Duotone You Speak Of?

Pdnonline.com, How to Break Into Fashion Photography.

Steve Sanders, Samsung GALAXY S6 Review. 5.1 tuuman näyttö, 2560 x 1440. 16 megapikselin kamera, f/1.9, 4K video. Ei zoomia. Suljinviive 0.3 sekuntia (ei nopeudu esitarkennettuna). Sisäänrakennettu salama ei kovin tehokas. Suomen hinta on n. 600 euroa.

Fotosidan.se, Poddradio: Kultförklarad ängel fascinerar alltjämt. Poddcast, kesto 23:05. Tukholman Moderna Museet, näyttelyn avajaiset.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Hopeinen Omena.

Keskisuomalainen, Luonto kuvaa -sarjaa.

 • Tällä saat luontokuviin uutta jännitettä: "Satunnaisten sattumien summa". 31.8.2015. Osa 157. Yksittäiset eläimet ovat kuvaajan perusmalleja. Mikäli kuvaan onnistuu saamaan useamman yksilön samalla kertaa paranee tilanne jo melkoisesti. Tilannetta parantaa vielä huomattavasti, jos kuva-alalle pääsee vangitsemaan eri lajeja.
 • Irti peruspönötyksestä – Näillä vinkeillä voit kuvata eläimiä aivan läheltä, 17.8.2015. Osa 156. Eläinkuvaajan kalusto on perinteisesti koostunut toinen toistaan pidemmistä objektiiveista. Niillä on pyritty saamaan arkoja kohteita edes jonkin kokoisina kuva-alalle. Lopputuloksena on useimmiten oppikirjamaisia lajikuvia eli perusposeerauksia, joissa näkyvät otusten tärkeimmät tuntomerkit ja pienimmätkin yksityiskohdat.
 • Euroopan suurin: näin kuvaat tämän näyttävän hyönteisen, 17.8.2015. Osa 155. Suomen sudenkorentolajisto käsittää nykyään 62 lajia, joista hieman yli 50 lisääntyy meillä säännöllisesti. Uusia lajeja on löydetty viimeisen vuosikymmenen aikana kymmenkunta ja osa näistäkin on jo kotiutunut Suomeen pysyvästi. Lajisto on hyvin mielenkiintoinen ja pitää sisällään Euroopan pienimmän lajin, kääpiötytönkorennon, sekä maanosan suurimman sudenkorennon, isoukonkorennon

Topi Leikas, Ukkosta ilmassa - Miten kuvata se? 12.5.2014.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. Lisää suomalaisia ZEISS Batis arvioita, 28.8.2015.

Länsi-Suomi, Lehtikuvaaja dokumentoi elämän kirjoa. Sanomalehti Länsi-Suomen 110-vuotisjuhlavuoden valokuvanäyttely vie katsojan kierrokselle Rauman seudun tapahtumiin 1960-luvulta nykypäivään saakka. Länsi-Suomessa 1980-luvulla työnsä aloittanut Pekka Lehmuskallio kertoo valinneensa näyttelyyn valokuvia kaikilta lehtikuvaajan vuosikymmeniltään.

Ilta-Sanomat, Markus valokuvasi lumoavan näyn viime yönä: revontulet ja tulipallo samassa kuvassa.

Journalisti, ilmestynyt 4.9.2015. Nro 10 / 2015. Seuraava numero ilmestyy 24.9.2015.

 • SJL:n oma mediayritys kiinnostaa freelancereita. Vastaajat uskovat, että SJL:n oma yritys helpottaisi etenkin aloittele- vien freelancereiden työskentelyä. Yleisin epäilys hanketta kohtaan on se, toisiko yritys lisähyötyä esimerkiksi Ukko.fi-palveluun verrattuna.
 • Monta kuvaa jäi ottamatta. Kajaanilainen lehtikuvaaja Arto Tulima kuoli vaikean sairauden murtamana perjantaina 10. heinäkuuta Kainuun keskussairaalassa 53-vuotiaana. Kainuun sanomat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Look at Urban Living Through the Eyes of 69 Photographers Around the World. Kuvia laidasta laitaan.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Inrared photography tutorial: how to capture striking images beyond the visible colour spectrum.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, The Future of Storage: Portable, Durable Solid-State Drives.

Photo.net, Tamron's redefined SP lenses - a first Look at the SP 35/1.8 and SP 45/1.8. Julkaistu 2.9.2015. SP = Superior Performance. Jonkin verran käyttökokemuksia. Syyskuun lopulla myyntiin, molempien hinta $599.

The Luminous Landscape, DxO One Hands On Review. Erikoinen konsepti. Toimii parina iPhonen kanssa.

Fotosidan.se, Den ikoniska bilden av flyktingkatastrofen. Video, kesto 2:40. Laajempi kuvanäkymä on vielä hirveämpi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Ypäjä Revisited, 1.9.2015. ...alkukesästä fb:n Ypäjä-ryhmässä oli ilmoitus kesän lopulla pidettävästä valokuvauskurssista. Multa oli pari aiempaa kurssia mennyt jostain syystä sivu suun, mutta nyt päätin että tälle kurssille on päästävä, olihan taas luvassa hulvatonta menoa ja tymäkkää opetusta. ...

HS, Minne valokuvat kannattaa tallentaa? Vertailussa neljä vaihtoehtoa. Pilvipalvelut. Ulkoiset kiintolevyt. Optiset levyt.

Tekniikan Maailma, Vertailu: Jokamiesluokan kuvauskopterit. Multikopterien uudistuneet mallit ovat entistä helpompia lennättää. Paketista nostetun kopterin saa esitteiden mukaan ilmaan ja kuvaamaan lähes kuka tahansa. DJI Phantom 3 Advanced ja Yuneec Q500 4K Typhoon. Vähän yli tuhat euroa. Perusteellinen vertailu.

Ita-Sanomat, Miksi näytän peilissä hyvältä, mutta valokuvissa kamalalta? Tässä syyt siihen. Vanha juttu, kaikki eivät vieläkään tätä tiedä... Mites se nyt menikään, onko selfie peilikuva...

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Sony esitteli liudan huippupuhelimia – tällaisia ne ovat. Xperia Z5, Z5 Compact ja Z5 Premium ovat kaikki lippulaivatason älypuhelimia, joista viimeisimmässä on todella tarkka Ultra HD -näyttö. Ei vielä hintoja.
 • Mobiili.fi, Sonylta maailman ensimmäinen 4K-puhelin. Uutuuksista suurin ja pramein on 5,5-tuumaisella näytöllä varustettu Xperia Z5 Premium. Kyseessä on maailman ensimmäinen UHD- tai 4K-tarkkuuden (3840 x 2160 pikseliä) näytöllä varustettu kuluttajapuhelin. Takakamera on varustettu täysin uudella 23 megapikselin kennolla ja 192 tarkennuspisteen avulla kameran luvataan tarkentavan ennätysnopeasti, vain 0,03 sekunnissa. Kamera kykenee myös UHD-tarkkuuden videokuvaukseen.
 • Androidsuomi.fi, LG tuo markkinoille LG Easy Smart -simpukkapuhelimen. 3.2 tuumaa näyttö. Syyskuussa myyntiin, 199 euroa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Documenting the 9 to 5 Office Culture of Thatcher’s 1980s England.

Digital Photography School.

Tamronilta uutta.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, How to make a bokeh effect in Photoshop (download our cut-out portrait and follow along!).

Thephotoargus.com, 7 Easy Landscape Photography Tips.

Popular Photography, Photo of the Day Gallery, September 2015.

Dpreview.com.

IR.

Photographyblog.com, BenQ SW2700PT. 27 tuumaa, 2560 x 1440. Nyt myynnissä, £499.20.

Fotosidan.se, Fotograf kräver 1 miljon av Västerås stad: ”En grav blunder”. Valokuvaajan ottamaa henkilökuvaa käytettiin ilman lupaa. Valokuvaaja lähetti miljoonan kruunun laskun. Västeråsin kaupunki pyysi anteeksi, mutta ei maksanut luvattomasta käytöstä mitään korvausta.

Fotosidan.se, Norrbottens Media skär ned – alla fotografer får gå. Kaikkiaan kuudelle valokuvaajalle lopputili.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.09.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Karjalainen, Maailmaa kiertävä Instagram-valokuvaaja: Minusta ei tule selfie-prinssiä. Vaihteeksi aiheena Konsta Punkka.

Tekniikan Maailma, Maksullinen firmware-päivitys Panasonic GH4 -järkkäriin. Panasonic aikoo nyt pyytää 150 € osaavien videokuvaajien arvostamasta V-Log L -profiilista. Se parantaa otosten dynamiikkaa ja antaa joustavat mahdollisuudet värikorjailuun.

Elektroniikka-lehti, Epson luopui mustepatruunoista. Epson lupaa uusien EcoTank-tulostiten mukana kahden vuoden musteet. Laitteiden ostohinta on perusprinttereitä hieman kalliimpi, mutta Epsonin mukaan tulostuskustannukset jäävät erittäin pieniksi. ET-2500- ja ET-2550-mallissa on tulostus-, kopiointi- ja skannaustoiminto. ET-4500 -mallissa on myös faksitoiminto. Kaikilla kolmella voi tulostaa vakiovarustein jopa 4 000 mustavalkosivua ja 6 500 värisivua. ET-4550-mallissa mustavalko- ja värisivujen määrä on peräti 11 000. Syyskuussa myyntiin. 300 euroa, 330 euroa, 420 euroa, 500 euroa ja 650 euroa.

Mbnet.fi, Aiotko hylätä Microsoftin Windows 10 -päivitystarjouksen? Näin pääset eroon asiasta muistuttavasta kuvakkeesta. Ilmainen Windows 10 -päivitystarjous on voimassa vuoden ajan ja se päättyy 29.7.2016.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Popular Photography.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

The Luminous Landscape, Circular Fisheye Photography. Kalansilmäkuvausta.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Peaking Photoshop Performance. Ctein on kirjoittamassa kirjaa, tässä katkelma.

Photo.net, Nikon D750 Review. Syyskuussa 2014 julkistettu. Täyskennoinen perinteinen järjestelmädigi, kompakti koko. 24 megapikseliä. Ensimmäinen Nikonin täyskennoinen, joissa kääntyvä lcd-näyttö, 3.2 tuumaa, 921.000 pistettä. Etsin 100%. Sarjakuvaus 6.5 kuvaa sekunnissa. Suljin speksattu 150.000 laukaisua. Kaksi SD-korttipaikkaa. Elektroninen vesivaaka, useampi taso. Kameran sisäinen HDR. Sisäinen salama. Full HD video. Hi-Fi. Suomen hinta on alle 2.000 euroa.

The-digital-picture.com, Tips for Zoo Photography.

Fotosidan.se, Poddradio: Digital teknik ger nya tumregler. Poddcast, kesto 16:46.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.09.2015   (linkki)

F5.6-klubi tänään klo 19: Valokuvakirjamessut
Noin 10 myyntipöydällä myydään, ostetaan ja vaihdetaaan valokuva- ja taidekirjoja, I.K.Inha-lavalla esitellään uusia ja vanhempia kirjaprojekteja.

Paikalla mm. Maija Astikainen, Elina Brotherus, Kai Halttunen, Maarit Hohteri, Aapo Huhta, Marko Hämäläinen, Tekla Inari, Kehrer Verlag, Marika Kiviharju, Ritva Kovalainen, Laterna Magica, Tuomo Manninen , Musta taide, Aapo Pekari, Ida Pimenoff, Panu Rajala, Anna-Kaisa Rastenberger, Raw View, Johannes Romppanen, Merja Salo, Hannamari Shakya, Sanni Seppo, Valokuvataiteen museo, WSOY/Bonnier.

Kansallisteatterin Lavaklubi. Vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Photo Do ry.

Olympus Global Open Photo Contest 2015 on avoin kaikille kuvaajille.

Kilpailussa on neljä kategoriaa ja viisi aihepiiriä:

 • Elämä: "Syntymä"
 • Tulevaisuus: "Säilytettävät paikat"
 • Ihmiset: "Hymyjä"
 • Tekninen: "Makro" ja "Taide"

Kuvatiedostot voidaan luoda millä tahansa kameralla tai älypuhelimella. Myös kuvankäsittelyohjelmilla digitaalisesti muokatut kuvat hyväksytään kilpailuun.

Kilpailuun osallistuvia kuvia vastaanotetaan klo 4.00 (CET) perjantaihin 20. marraskuuta asti.

Tuomaristo ilmoittaa tulokset kilpailusivustolla helmikuussa 2016.

Palkinnot (kokonaisarvo on noin 30 000 euroa):

 • Pääpalkintona uusin Olympus PEN -kamera ja 1 miljoonaa jeniä (noin 7 400 euroa).
  Voittaja valitaan kaikkien kilpailuun lähetettyjen kuvien ja aihepiirien kesken.
 • Lisäksi jokaisen aihepiirin 14 parasta kuvaa palkitaan (1., 2., 3. sija sekä yksi bonuspalkinto, joiden voittajat saavat Olympus-kameran, sekä 10 kunniamainintaa, joiden voittajat saavat Moleskine Custom Edition -muistikirjan).

Osana kilpailua järjestetään yleisöarvonta, jossa palkintona on uusin Olympus PEN -kamera ja kolmesataa kovakantista Moleskine Custom Edition -muistikirjaa.

Täydelliset kilpailuehdot löytyvät kilpailusivuilta (eri kielillä).

Kulttuurikeskus Stoa järjestää valokuvakilpailun, jossa etsitään kuvia urbaanista Itä-Helsingistä.

Stoalle teetetään ensi keväänä oma kangaskassi, johon kilpailun voittajaksi valikoituva valokuva painetaan. Kuva-aiheiksi sopivat esimerkiksi Itä-Helsingin rakennukset tai muuten hyvin tunnistettavat, urbaanit idän kohteet.

Osa kilpailuun lähetetyistä valokuvista pääsee Stoan parvigalleriaan koottavaan näyttelyyn, joka on esillä 7.-18.10.2015.

Kuvia voi lähettää enintään 5 kuvaa / osallistuja. Osallistumisaikaa on 11.9.2015 asti.

Valokuvakilpailun voittaja saa palkinnoksi 100 euron arvoisen lahjakortin Rajala Pro Shopiin.

Lue tarkemmat ohjeet.

www.helsinginuutiset.fi: Tällä kuvalla irtosi voitto kesäkuvakisassa – katso palkittujen kuvien top 8 Etelä-Suomen Median lehtien perinteinen kesäkuvakilpailu on saatu päätökseen. Kilpailussa julkaistiin tänä vuonna yli 1800 lukijoiden lähettämään kesäistä kuvaa. Palkintoraati valitsi lopulta voittajaksi helsinkiläisen Kirsi Kaarelan lankutuskuvan.

Yle, Muotitalo Ralph Lauren kuvasi syysmallistonsa Lapissa. Huippumuodin konkari Ralph Lauren hehkuttaa verkkosivullaan taannoista kuvausmatkaa Suomen Lappiin. Syysmalliston miljöönä toimi Inarin Kakslauttanen.

Savon Sanomat, Näkyykö kuvissasi mustia täpliä? Näin pääset niistä eroon. Video, kesto 1:56. Eipä tässä ollut muuta kuin ilmapumpulla puhaltamista ja hönkäilyn jälkeen muutama kerta mikrokuitua.

Digicamera.netin Foorumilta:

Tivi.fi, Windows 10:n pahin ominaisuus tuli myös 7- ja 8-versioon - poista asennus. Panttaatko yhä Windows 10:n asentamista, koska luulet olevasi turvassa urkinnalta 7- tai 8-versiolla? Tuore päivitys tuo saman vaivan myös vanhempiin versioihin. ...Päivitykset KB3068708, KB3022345, KB3075249 ja KB3080149 ovat kuitenkin vapaaehtoisia, ja ne voi poistaa jälkikäteen.

Älypuhelimista.

 • Taskumuro.com, Ensituntumat: Huawei Honor 7. 399 euron hintaisen Honor 7:n keskeisiin ominaisuuksiin lukeutuvat metallirakenne, 5,2-tuumainen FullHD-näyttö, 20 megapikselin kamera, sormenjälkitunnistin, kaksois-SIM-tuki sekä ohjelmoitava älypainike.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in September.

The Luminous Landscape, Fall Foliage Time. Ruska.

Popular Photography, Lighting Tip: Faking a Rainstorm In the Photo Studio.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net, Building An Ultra Violet Flash For Black Light Photography.

The-digital-picture.com, Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art Lens Review. Julkistus heinäkuussa. Täyskennoiselle. Valovoimainen zoomiksi, f/2. Lähin tarkennus 28 cm. Ei säänkestävyyttä. Paino 940 g (!). Suodinkierre 82 mm. Sigman mukaan yhdellä zoomilla saadaan kolme kiinteäpolttovälistä, 24mm, 28mm ja 35mm. Canon, Nikon, Sigma. Suomen hinta on n. 1.000 euroa.

Fotosidan.se, Avskalat & Minimalt. Lukijoiden kuvia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Elokuun 2015 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset