Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Kesäkuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Toukokuu 2015

31.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pintaliitoblog, Sigma Art 35+50, 21.5.2015. Pitkästä aikaa tuli käytyä lasiostoksilla. Kävin nimittäin hankkimassa viime viikolla kaksi Sigman primelinssiä: 35mm ja 50mm Art-sarjan lasit.

Jouko Keski-Säntti, Yllätys, 21.5.2015. Kaikesta varautumisesta huolimatta sitä löytää toisinaan itsensä pulasta. Jokunen viikko sitten otin viime hetken keikan, enkä ehtinyt tarkistaa paikkoja ennen kuvattavan saapumista. Saamani briefin mukaan tarkoitus oli kuvata erästä luopuvaa kansanedustajaa Eduskuntatalon edessä ja portailla. Kuvausaika ja valon suunta olisivat sopineet hyvin kuvakulmiin, joita suunnittelin.

Yle Uutiset, Luonto. Kuvagalleria: Voikukkaviidakot ja pulut piilossa puskurin alla, 29.5.2015. 42 kuvaa.

HS, Onko nämä kuvat otettu nyt vai sata vuotta sitten? Vanhat värikuvat vuodelta 1912 tuovat mieleen Instagramin, mutta vasta nyt niitä voi jakaa. Keväällä 1913 isoäitini isä Reino Pietinen palasi pitkältä Euroopan-matkalta kotiin Viipuriin. Mukanaan hänellä oli matkakohteista kertovia värivalokuvia. Kahdeksan vuotta myöhemmin Pietinen kuoli vain 29-vuotiaana. Kuvat jäivät kulkemaan suvussa. Isäni sisarukset muistavat lapsina katselleensa niitä projektorilla, joka on yhä suvun kesäpaikan ullakolla. Kuvissa ensimmäistä maailmansotaa edeltänyt Eurooppa loisti väreissä. San Remon puistot ja kukkulat, italialainen pikkukylä, berliiniläinen terassi.

HS, Samaan lepakkoaikaan, samalla lepakkokanavalla, 30.5.2015. Pieni poika katsoo tuimasti kameraan. Hänellä on päässään lepakkomiehen naamari, jonka hän on nostanut otsalleen, ehkä valokuvaajan pyynnöstä. Toinen silmä karsastaa, ja kulmat ovat kurtussa. Selässä on vähän liian lyhyt lepakkoviitta.

 • Valokuva on yksi Ismo Höltön näyttelyn lapsipotreteista. Se on otettu vuonna 1967 Helsingin Myllypurossa.
 • Kaikkiin Höltön valokuviin voi kehittää tarinan, ja jos sattuu olemaan samaa sukupolvea kuin kuvien ihmiset, huomaa olevansa itsekin osa tarinaa.

Ilta-Sanomat, Zombit valtasivat Helsingin. Zombit valtasivat pääkaupungin kadut koulujen päättäjäispäivänä lauantaina järjestetyssä ZombieWalk Helsinki 2015 -tapahtumassa. Vuosittainen tapahtuma järjestettiin nyt 11. kerran.

Nyt.fi, Valmistaudu: GIF-animaatiot tulevat Facebookiin. GIFfejä ei voi ladata Facebookiin suoraan, vaan ne alkavat pyöriä, jos käyttäjä panee statukseensa linkin GIFfiin.

Yle Uutiset, Presidentti Kekkonen repesi synttäreillään vanhalle jutulle – ymmärrätkö sinä tämän vitsin? Muun muassa Suomen Kuvalehdessä työskennellyt valokuvaaja Heikki Y. Rissanen on koonnut näyttelyn presidentti Urho Kekkosesta ottamistaan kuvista. Kaikki näyttelyn kuvat ovat vuosilta 1974-76. Rissanen muistelee, että Kekkonen suhtautui kuvaajiin hyvin positiivisesti eikä yrittänyt ohjailla heidän työtään mitenkään.

– Hän oli ensimmäinen suomalainen poliitikko, joka ymmärsi kuvan merkityksen. Siksi hän osasi käyttäytyä kuin paraskin mannekiini kuvaustilanteissa. Kuultuaan räpsähdyksen hän vaihtoi heti asentoa ja hänestä oli lähes mahdotonta saada kahta samanlaista kuvaa.

Haminan kaupunginmuseo, Kesänäyttely. Kekkonen kuvassa - lehtivalokuvaaja Heikki Y. Rissasen silmin 9.6.-20.9.2015

 

Itviikko.fi, Näin tuhoat tiedostot levyltä – pysyvästi. Deletoiminen ei poista tiedostoja levyltä. Windowsissa, OS X:ssä ja ssd-levyillä toimivat eri kikat.

Etelä-Saimaa, Vanhat kuvat Kannaksesta ihasteltavina netissä. Näyttelyyn on kerätty Kannaksen alueesta laajasti tietoa ja esimerkiksi vanhoja valokuvia sekä karttoja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Can I Just Get The Digital Files?

ePhotozine.com.

The Luminous Landscape, Eight Ways To Improve Your “Fine Art” Photography.

Dpreview.com, The Bone Doctor: Dr. Paul Koudounaris and Memento Mori. Pääkalloja, luita, ympäri maailmaa. Vaikkapa Kutna Horan luukirkko, tunnin matkan päässä Prahasta.

Pdnonline.com, How to Win Grants That Support Your Photo Projects. Viimeisen 15 vuoden aikana apurahoja yli miljoonan dollarin edestä. Jotain on siis tehty oikein. Ohjeet voitaneen soveltaa Suomeenkin.

 • Taiteen edistämiskeskus, Taike.fi, Kuvataiteen näyttöapuraha 120 taiteilijalle. 18.5.2015. Näyttöapurahan suuruus on 8 000 euroa ja se tarkoitettu viiden kuukauden työskentelyyn vuoden 2015 aikana. Apurahapäätöksissä otettiin huomioon hakijan aiempi tuotanto, työsuunnitelma sekä tiedossa olleet päällekkäiset apurahat. Apurahaa haki 725 taiteilijaa. (valokuvaajia ei ole erotettu muista, nimilistasta löytyy valokuvaajiakin...).

Pndonline.com, Object of Desire: Dell Precision M3800. 15 tuuman kannettava, 4K (3840x2160 pixels) kosketusnäyttö. Hintahaitari alkaen $1,649.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.05.2015   (linkki)

Ismo Höltön valokuvanäyttely Ateneumissa esillä viimeistä päivää sunnuntaina.

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård.

 • Kirjaston kätköistä - Käsisalamakuvaus, 26.5.2015. Matti Sulannolta on ilmestynyt kirja käsisalamakuvauksesta. Kirjalla selkeä ja yksinkertainen nimi: Käsisalamakuvaus. ...Minusta Käsisalamakuvaus on kaikenkaikkiaan hyvä kirja valaisua aloittavalle. Kokeneempi salamalla kuvannut ei ehkä saa kirjasta irti kovin paljoa. Kohderyhmä on selkeästi siis aloittelevat kuvaajat. Heille sitten onkin paljon tietoa.
 • Objektiivi testissä: Zuiko 7-14 f2.8, 26.5.2015. Olympus julkaisi hiljattain kaksi uutta objektiivia, f1.8 valovoimaisen kalansilmän (8mm) sekä 7-14mm f2.8 laajiszoomin. Pääsin tuota jälkimmäistä testaamaan jokin aika sitten. m4/3-järjestelmä onkin kaivannut valovoimaisia laajiksia. Tällä hetkellä laajin laukustani löytyvä objektiivi on kiinteä 12mm ja aika ajoin sitä kaipaa hiukan vielä laajempaa.
 • Pystyvideo? 29.5.2015. Uusimpina ja mielenkiintoisina palveluina ovat hiljattain esitellyt Meerkat ja Periscope. Molemmat ovat perusajatukseltaa samanlaisia. Kännykällä striimataan ja lähetystä voi sitten seurata mobiilisti applikaation kautta.

Facebook, ZombieWalk Helsinki 2015. Tänään lauantaina lähtö klo 16, Ruttopuisto (eli Vanhankirkon puisto). (näitähän järjestetään useita per vuosi).

MTV, Valokuvausohjeet juhlapäivään – näin otat onnistuneet kuvat itse. Ihan perusteita, mutta kyllä näitä kannattaa aina kerrata.

Kioski.yle.fi, Kuvagalleria: Näitä juhlia tuskin muistat! Yo-juhlat lähes 100 vuotta sitten. Kuvat etsitty Helsingin kaupunginmuseon sivuilta.

Uusi Suomi, Googlen uusi kuvasovellus tarjoaa ilmaista tallennustilaa rajoittamattomasti. Google Photos -galleriasovellus. iOS, Android ja verkko.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 150 photography tips for planning, composing, focusing and exposing images. Vain 150 kpl.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography, How-To: Shoot Epic Landscape Photos Of the Night Sky.

IR.

The Online Photographer, Mary Ellen Mark Has Died. 75-vuotiaana menehtyi.

Pdnonline.com, Up in the Air: Vincent Laforet Finds Common Ground From the Skies.

Photozone.de, Canon EF 50mm f/1.8 STM - Review / Test Report. 25 vuoden jälkeen uusi versio. Optisesti ei pitäisi olla eroa. Paino 160 g (30 g lisää), pituus 40 mm. Lähes äänetön STM-tarkennustekniikka. Videokuvauksessa tarkennus sulavampi, tuki Canon EOS Movie Servo AF -toiminnolle. Hiljaisempi ja nopeammin reagoiva tarkennus. Ei vastavalosuojaa. Lähin tarkennus 0,35 m. Metallibajonetti. Uusi pinta optiikalle. Suodinkierre 49 mm. (edeltävän mallin suodinkierre 52 mm. Ja se edeltävä malli eli Canon EF50mm f/1.8 II julkistettiin joulukuussa 1990. Tämä uusi pitää kyllä ostaa, hinta/laatusuhteenkin takia...). Pitäisi tulla myyntiin juuri nyt. Suomen hinta 149 euroa.

Photo.net, A Second, Hands-On, Look at the Canon EOS 5DS. Julkistettu helmikuussa 2015. Perinteinen järjestelmädigi. Viimeinkin useiden ammattilaisten ja edistyneiden harrastajien tarpeita on kuunneltu. Seitsemän vuotta Canon pysyi parinkymmenen megapikselin resoluutiossa. 50.6 megapikselin täysikokoinen kenno, tähänastinen ennätys. 61 pisteen automaattitarkennus. Suljinaika 30s - 1/8000s. Etsin 100%, diopterisäätö -3 - +1m-1 (diopteria). Syväterävyysalueen tarkistuspainike. Elävä etsinkuva, 29.97 kuvaa sekunnissa, käsintarkennus (suurentaa kuvaa 6x tai 16x missä tahansa näytön kohdassa), elävä kasvojentunnistustila (!). USB 3.0. ISO 100-6400. Kiinteä 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Video 1080/30p, mutta ei mikrofoniliitäntää eikä HDMI-outia. Kaksi sd/cf -korttipaikkaa. Ei sisäänrakennettu salamaa. Säänkestävä. Rungon paino 845g. Yksillä akuilla ottaa 700 kuvaa. Kesäkuussa myyntiin, rungon svh on 3800 euroa. R-malli, ei antialiasfiltteriä sensorin edessä, rungon svh 4000 euroa.

Photo.net, Not Just for Extreme Sports: 5 Reasons to Own a GoPro.

Kamera & Bild, Lär dig knepen för den perfekta skärpan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuvienlatausongelma kamerasta (Kuvankäsittely). Tulipas kumma tilanne kun kameran yhdistää USB:llä PC:hen. ...Syyllinen ongelmaan löytyi, ja nyt toimii taas kuvien lataus LR:stä: ...
 • Mitakon 85 1.2 (Optiikka).
 • Nikon cashback palutus (Nikon, Sony). Yksi uusi viesti.
 • Sony A7 ja A7r (Järjestelmädigit). Megaketjussa uutta: Onko porukalla kokemuksia La-ea4 -adapterin käytöstä A -Seiskojen kanssa ?...
 • Ahti (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Tää o hyvä.. Pääsi jopa pieni äänihymy.
 • Popsin pinkkejä pottuja perunakellarissa.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (ja kukahan tällaisia otsikoita kuvilleen keksii...).
 • Muutama hääkuva (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • X (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Villen kuvaketju (Beauty-kuvaa, 28.5.2015). (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uutta.
 • Tutkielma Kuusta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama päivä sitten kuu sai seurakseen kauniita cirruksia useamman tunnin ajaksi. (monta kuvaa).
 • Blast from the Past (Pohjankurun hylätyt rautatietunnelit) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pari uutta kuvaa.
 • Kritisoin ihmiskuvasi !UUSI! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Edelleen.
  • (jos jaksaa lukea ketjun alusta loppuun ja katsoa myös kuvat, niin siinä on sitten pikakuvauskurssi!).

Museokortit tulivat eilen kotiin. Sen aluksi myytävän pahvikortin voimassaoloaika on kuukausi. Siksi pitää Museokortti-sivuille antaa yhteystiedot, että muovikortti voidaan lähettää kotiin. Vähän yli kolmen viikon toimitusaika, mutta nyt sitten muovikorttien toimitusaika vakiintunee viikoksi. Muovikortin mukana tulleesta saatteesta:

 • "Suosittelemme tallettavamaan Museokortin asiakasnumeron esimerkiksi puhelimeen. Jos kortti unohtuu kotiin, myös asiakasnumeron avulla pääsee ihastelemaan museoita".
 • 54 euron hintaan voi siis vuoden aikana melkein 200 museossa ympäri Suomea, ainut rajoitus on, että vain kerran päivässä per museo.

HS, Sienten valokuvaaminen on suosittua. Kaikki sieniharrastajat eivät itse asiassa kerää sieniä lainkaan. Sienten keräämisen ohella sienten valokuvaaminen kasvattaa suosiotaan. Moni jakaa ottamiaan kuviaan myös sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Suomen sieniseuran sivuilla on yli kymmenentuhatta jäsentä.

Journalisti, ilmestynyt 21.5.2015. Nro 7 / 2015. Seuraava numero ilmestyy 11.6.2015.

 • Laskutuspalvelujen käyttö lisääntyy vauhdilla. Turkulainen valokuvaaja Päivi Kosonen on laskuttanut Osuuskunta Kanslian kautta vuodesta 2006 lähtien. Freelance- ja pätkätyösuhteiden yhdistäminen näin on toiminut hänestä hyvin, myös perhevapaiden aikana. ”En ole ollut kiinnostunut oman firman perustamisesta, ja tällä tavalla on ollut helppoa ottaa keikkoja, koska olen voinut kuitenkin laskuttaa. Systeemi on toiminut hyvin. On mukavaa, ettei tarvitse itse esimerkiksi lähettää karhulaskuja”, Kosonen sanoo.
 • Teknikko vai talentti? Mitä opettaa tulevaisuuden kuvajournalisteille ja tekijöille, jotka ovat vasta tulemassa alalle, Kari Kuukka pohtii.

Tekniikkatalous.fi, Microsoftin hakukone sai uuden ominaisuuden - Arvaa ihmisten ikiä.

Indiegogo.com, VALO - Modular LED Flash For Photography. Suomalainen innovaatio hakemassa joukkorahoitusta. Neljän päivän jälkeen koossa parituhatta dollaria.

Valokuvatorstai, 370. Haaste. 28.5.2015. "valmis".

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Tampereen kaupunki, Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut/Museopalvelut, Tampere. Haetaan valokuvaajaa määräaikaiseen sijaisuuteen ajalle 1.8.2015 - 31.12.2016. Kelpoisuusvaatimuksena sijaisuuteen on soveltuva korkeakoulututkinto. Sijaisuuteen valittavan henkilön on hallittava seuraavat ohjelmat: Photoshop, Bridge/Lightroom ja InDesign. AB-ajokortti on työssä välttämätön. (ja aika paljon muutakin...).

Työpaikan osoite 33100 TAMPERE
Palkkaus KVTES
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa 03.08.2015
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta, Määräajalle 3.8.2015 - 31.12.2016
Haku päättyy 10.06.2015 klo 23:59

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 6 reasons you should upgrade your lens, not your camera. Klassinen kysymys, uusi objektiivi vai uusi runko.

Thephotoargus.com, Butterfly Photo Tips and Inspiration. Perhosia kuvaamaan.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

The Online Photographer.

Luminous Landscape, Panasonic HC-X1000 and Sony FDR AX-100. Onko perinteinen videokamera parempi ratkaisu.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, How I Got That Shot: John Keatley's Postproduction Wizardry for GreenRubino. Mies istuu nojatuolissa, kädessä viinilasi.

Popular Photography, Hands On: Panasonic Lumix DMC-G7. Esituotantomalli, lyhyt kokeilu. Kesäkuun puolivälissä myyntiin. Keskikastin peilitön, 16 megapikseliä, 4/3-systeemiä, kroppikerroin 2x. Elektroninen etsin 2.360.000 pistettä (hyvä), kolmen tuuman joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. 8 kuvaa sekunnissa, 6 kuvaa sekunnissa (jatkuva tarkennus). 4K video. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Pieni, kevyt kamera, 410 g. Runko n. 870 euroa, runko + 14-42 mm 950 euroa. Runko + 14-140 mm 1.250 euroa.

The-digital-picture.com, CDLC Posts 5D Mark II/III, 5Ds/5Ds R Tips, Tricks and Tutorial Links. 10 vuotta Canon 5D -mallistoa. Paljon vinkkejä...

Fotosidan.se, Fotografen som går all in. Poddradio, kesto 23:43.

Kamera & Bild, Leica lanserar unik vidvinkel. Valovoimaisin 28 mm objektiivi M-kiinnikkeellä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

P Laitinen, Varanki 2015. Pääasiassa lintuja.

HS, Maailman kuvat.

Terve.fi, Asiakasta ei voi kieltää kuvaamasta viranhaltijan tapaamista. Viranhaltija ei voi kieltää asiakasta videoimasta tai äänittämästä tapaamistaan viranhaltijan kanssa, toteaa apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin. On asiakkaan oikeus tallentaa tapaaminen.

Älypuhelimista.

Stara.fi, Luontokuvaajan uskomaton otos – mustarastas lensi kotkalla.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Seppälän Koulukuvat Oy, Vaasa - Kokkola, Vaasa. Määräaikaiseen työsuhteeseen 3.8. alkaen noin kolmen kuukauden ajaksi valokuvaajaa. Pohjanmaalla Vaasasta tai Kokkolasta käsin. Kaksikielinen. Ajokortti.

Työpaikan osoite 65100 VAASA
Palkkaus kuukausipalkka
Työ alkaa 03.08.2015
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk, Noin 3 kuukautta
Haku päättyy 03.06.2015 klo 16:00

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, Urban Black & White Photography By Cyrille Druart.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, “SuicideGirls” Deliver Cleverest Response to Richard Prince’s Instagram Appropriation.

The-digital-picture.com, The Differences Between Sigma's 150-600mm OS Sports and Contemporary Lenses.

Fotosidan.se, SKOLA: Förvandla dag till natt. Tutoriaali. På svenska. 1-kohtaiset ohjeet.

Fotosidan.se, Svensk fotograf fångade världens största grotta i 360 grader.

Kamera & Bild, Prisbelönad film om afghanska bildjournalister.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kotimaa, "Aiemmin haluttiin maata, roikkua ja hyppiä" – klassinen tyyli palasi ylioppilaskuviin. Ylioppilaskuvien sesonki kestää nykyään keväästä syyskesään. Vauhdikkaiden kokeilujen jälkeen ylioppilaat haluavat jälleen perinteisiä studiokuvia.

ePressi.com, Seuraa Adoben valokuvaustempausta suorana Periscope-sovelluksella. Adobe järjestää keskiviikkona 27.5.2015 klo 16 Suomen aikaan Kööpenhaminassa tempauksen, jossa tunnettu valokuvaaja Lars Bech esittelee mobiilin mahdollisuuksia kuvaamisessa ja tarinankerronnassa kulkemalla ympäri kaupunkia kuvaamassa eri kohteita. Adobe tarjoaa mahdollisuuden seurata suorana tätä noin puolen tunnin pituista tilaisuutta Twitterin julkaisemalla Periscope-sovelluksella.

Yle Uutiset, Kotimaa, Näin pelastat koneelta kadonneet valokuvat: akku irti ja töpseli seinästä. Varmuuskopioinnissa tai ulkopuoliselle kiintolevylle kopioinnissakin voi epäonnistuakin. Tätä Takala todistaa kerran pari kuukaudessa. – Vahinkoa ei voi tapahtua, jos vain kopioi kuvat, mutta voi klikata epähuomiossa valikosta vaihtoehdon siirrä. Näin ihmiset useimmiten tekevät. Mutta vastikään sain pelastettua yhdeltä koneelta noin 30 000 valokuvaa, Takala iloitsee.

Suomen Journalistiliitto, Pressiklubi 27.5. - keskustelua puheenjohtajan kanssa. Tule keskustelemaan Hanne Ahon kanssa liiton ja journalismin nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä Pressiklubin toukokuun tilaisuuteen keskiviikkona 27.5. klo 17.30 alkaen. Paikkana on ravintola Baker'sin kabinetti (Mannerheimintie 12, Stockmannia vastapäätä). Pressiklubi tarjoaa tilaisuuden alkajaisiksi kuplivaa juomaa! Tervetulleita ovat kaikki liiton jäsenet

Ilta-Sanomat, Taiteilija printtasi Instagram-kuvia - teki niillä muhkean tilin. Richard Prince.

HS Tiede, Arkeologia nopeutuu halvalla ohjelmalla, joka käyttää tavallisen kameran kuvia. Vain kolme tai neljä kuvaa kohteesta riittää siihen, että kuvista saa tietokoneella yksinkertaisen 3d-mallin.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Arvostelu: Huawei Honor 6+ - Kiinaihme alle 400e. Honor 6+:n kameraratkaisu on melko omaperäinen kahden kameran kokoonpano. Puhelimen takaa on selvästi nähtävissä kaksi linssiä, joista molemmat ovat tarkkuudeltaan 8 megapikseliä (kameralla voi ottaa myös 13 megapikselin kuvia, mikä on vähän hämmentävää). Huawein mukaan kaksi kameraa saa kerättyä kaksi kertaa enemmän valoa, minkä ansiosta pimeäkuvauksen pitäisi onnistua paremmin.
 • Taskumuro.com, Sonyn uusi lippulaiva tunnetaan kansainvälisesti nimellä Xperia Z3+. Sony julkisti huhtikuun 20. päivä uuden Xperia Z4 -lippulaivapuhelimensa, mutta tuolloin ainoastaan Japanin markkinoille. Nyt sama laite on julkaistu maailmanlaajuisille markkinoille Xperia Z3+ -tuotenimellä, joka tekee erikoisen poikkeuksen Sonyn aiemmin käyttämään nimeämispolitiikkaan.
 • Teknavi.fi, Sonyn uudessa huippupuhelimessa on gourmet-ominaisuus. Puhelin tulee ennakkomyyntiin tänään 749 euron hintaan. Ennakkotilauskampanja kestää kesäkuun 28. päivään asti. Kaupoissa puhelin on heinäkuun alussa. Kamerasovelluksen uutuus on gourmet mode, joka on tarkoitettu ruokien kuvaamiseen. Toiminto muuttaa värejä elävämmiksi.
 • Taskumuro.com, Microsoft esitteli Phone Companionin: Cortana, OneDrive yms. Androidille ja iOS:lle. Microsoft on julkaissut esittelyvideon Windows 10 -tietokoneiden mukana tulevasta Phone Companion -ohjelmasta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Remembering Iconic Photographer Mary Ellen Mark.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to bounce flash indoors: try this simple technique for portraits at parties. Heijasta valo katon kautta. Mutta miten saadaan valopiste silmiin.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Open Mike: Why I Chose Fuji. Pitkät perustelut.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, 9 Portable Lights For Any Application.

 • Elinchrom ELB 400
 • Broncolor Move Outdoor Kit, $7,105
 • IC12 LED Light Cube, $459
 • Bolt VB-11, $384
 • Quantum Instruments Qflash Trio QF8, $645 (Trio); $351 (Turbo SC); $466 (Blade); $624 (T3)
 • Profoto B1, $2,095
 • Lowell GL-1 , $700
 • FJ Westcott Flex Kit, $700
 • Rift Labs Kick , $149

The-digital-picture.com.

Popular Photography.

Thephotoargus.com, The Best National Parks For Landscape Photography. USA.

Fotosidan.se, TEST: Nikon D5500. Tammikuussa 2015 julkistettu. Nikon D5300:n järjestelmädigin seuraajaa, kroppikenno. Perinteinen järjestelmäkamera. 24 megapikseliä, ei "alipäästösuodatinta" (low pass filter). Kosketusnäyttö, joka suuntaan kääntyvä 3.2 tuuman näyttö, 1.370.000 pistettä. Etsin 95%. Video sama kuin aiemmin. ISO 100 - 25600. Wi-Fi, full HD video. Sisäinen salama ei ohjaa muita salamia, pitää päivittää Nikon D7100 -malliin. Aavistuksen pienempi ja kevyempi kuin edeltäjä. Yksillä akuilla ottaa 820 kuvaa. Värit musta ja punainen. Pieni, kevyt, kompakti. Ergonomia erinomainen. Kääntyvä näyttö sopii hyvin videokuvaukseen. Erinomainen lomakamera, sopii vaativampaan kuvaamiseen. Suomi: rungon sh. 875 EUR, 18-55mm VR II –kitillä 995 EUR.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Indiegogo.com, VALO - Modular LED Flash For Photography. The world's first programmable flash for photography and video lighting. Ohjelmoitava salama still-kuvaukseen ja videokuvaukseen. Ohjelmisto open sourcea. Prototyyppi valmis. Modulaarisuus ollut jo alkuaan mielessä, valoja voi yhdistää. Älypuhelimen kautta voi säätää tehoa. Langaton laukaisu. Sisäinen akku, usb-lataus. LED:it valaisevat. Ynnä kaikkea muuta mahdollista.

 • Joukkorahoitushankkeella päästään kokeilemaan, miten paljon kiinnostusta tällainen tuote herättää...
 • LED-salamaa pääsee kokeilemaan (jos haluaa), kyseessä on siis tietyllä tapaa valmis tuote
 • 20 kpl tarjolla $139
 • 50 kpl tarjolla $189
 • Early Bird VALO Set 2, kahden setti, 50 kpl tarjolla, $299
 • Early Bird VALO Set 4, neljän setti, 50 kpl tarjolla, $549
 • Early Bird VALO Set 8, kahdeksan setti, 50 kpl tarjolla, $999
 • YouTube, VALO - Modular, programmable flash and video light, kesto 2:05.

Yle, Museokortista on kehkeytymässä myyntimenestys. Museokorttia on myyty alle kuukaudessa 4500 kappaletta. Museokortti on 200 museon yhteinen pääsylippu, jonka avulla voi vierailla kaikissa museoissa. Maailmalla museokortti on ollut menestys.

 • (54 eurolle saa aika lailla vastiketta).
 • (eikä tullut kotiin vielä niitä lopullisia kortteja... Ensimmäisenä päivänä ostettiin ja rekisteröitiin...)

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, The best camera money can buy? 6 top DSLRs go head to head.

 • Canon EOS 5D Mark III, £2,250 / $2,500
 • Canon EOS 1D X, £4,850 / $6,000
 • Nikon D810, £2,400 / $3,000
 • Nikon D4S, £4,500 / $6,000
 • Pentax 645Z, £6,800 / $8,500
 • Sony Alpha 7R, £1,340 / $2,100

Petapixel.com.

ePhotozine.com, 10 Quick Tips To Instantly Improve Your Landscape Photography.

 • 1. Use A Tripod
 • 2. Lines & Shapes Are Your Friend
 • 3. Don't Be Afraid Of Negative Space
 • 4. Find A Frame
 • 5. Move The Horizon
 • 6. Emphasize Size
 • 7. Interesting Skies Are Great
 • 8. Look For Lone Subjects
 • 9. Create Depth And Dimension
 • 10. Filters Are Your Friends

Thephotoargus.com, 55 Beautiful Macro Flower Pictures.

Diyphotography.net.

Luminous Landscape, Alain Briot, My Philosophy. Sarja kirjoituksia. Ensimmäinen osa käsittelee suhdetta taiteeseen ja valokuvaukseen, filosofian kautta.

IR.

Dpreview.com, Pentax XG-1 real-world sample gallery posted. Kompaktidigi, 24-1248 mm. Julkistettu heinäkuussa 2014. 16 megapikseliä. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä, elektroninen etsin, 200.000 pistettä. $175.

Fotosidan.se, Nytt program ersätter Photoshop Touch. 28.5.2015 alkaen ei enää löydy Apple App ja Google play. Viimeiseksi versioksi jäi 1.7.7. Korvaaja ei vielä valmis.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net. Saaristomeren vappu, 24.5.2015. Kevät ei tänäkään vuonna tullut ilman että sitä lähdettiin hakemaan Saaristomereltä. Suuntasin jälleen telttailemaan aavalle Jurmon saarelle, kuten olen tehnyt jokaisena keväänä vuodesta 2011. Tällä kertaa ajankohdaksi valikoitui vappuviikonloppu.

Krista Ylinen, blogi.

 • Jenni & Jarno, 5.5.2015. Kesän 2014 viimeiset hääni kuvasin Helsingissä Temppeliaukion kirkossa sekä Laaksolahden monitoimitalolla Espoossa. Elettiin elokuun 31. päivää, Jennin ja Jarnon päivää. Ennen vihkitilaisuuden alkua, otimme kuvat kirkon ulkopuolella siitä kun Jenni ja Jarno näkivät toisensa hääpäivänään ensimmäisen kerran.
 • Perhekuvia ruskaisessa Aulangossa, 4.5.2015.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Nämä kuvat ovat riittävän isoja.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Manual focus for the 21st century: live view, electronic viewfinders and focus peaking explained.

ePhotozine.com, Apply These 8 Techniques To Improve Your Garden Photography.

Earthboundlight.com, f/8 and Be There? 24.5.2015. Mitä tarkoittaa.

Popular Photography, Beyond the Snapshots: How To Tell a Story With Your Travel Photography.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Stephen Cheatley. 10 kuvaa.

Petapixel.com, 365-Gigapixel Panorama of Mont Blanc Becomes the World’s Largest Photo. Aiempi ennätys oli vuodelta 2013, 320 gigapikseliä.

The Online Photographer, Camera Stores and Unicorns. Uusi kamerakauppa löytyi matkalla kotiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuvauspiilo (Ostetaan). Reppumallinen.
 • Sony a7 MKII ja kasa putkia (Myydään).
 • Nikkor 17-55, Nikon D300, Nikon MD-D10 (Myydään).
 • NEX-5R tilalle a6000 vai jokin muu? (Järjestelmädigit). ...Onhan näitä hyviä kameroita nykyään pilvin pimein. Mutta A6000:ssa on kyllä hinta/laatusuhde enemmän kuin kohdillaan. Ja se on aika mukava parannus NEX-5R korvaajaksi.
 • Kuvasin sieniä........ (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). En tunnistanut lajia. Googletin ja katselin kuvia...ei tärpännyt.
 • Tyrsky (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Aamu sarastaa Melbournessa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Karunan mysteeri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Suomen hienoimpiin kuuluva kirkko on rakennettu keskelle ei mitään kasekseen rantapöpelikköön Sauvosta etelään Kemiönsaaren pohjoispuolelle. Katselin pilvikarttaa että olisi tullut sopivasti punertavia pilviä illalla, muttei kuitenkaan tullut.

Timon poikkitiedepalsta, Värikuva, 19.5.2015. Poikkitieteellinen valokuvakoulu paneutuu tällä kertaa värikuvan historiaan ja sielunelämään. Poikkitieteellisesti tietysti.

Pallopanoraamablogi. Poimintoja.

 • Telemaisemia Räimänmäeltä, 12.5.2015. Räimänmäki; 188,6 metriä merenpinnasta, noin sata metriä ympäröivän maaston yläpuolella. Kukkulan yläosa on hakattu täysin paljaaksi ihan äskettäin eli nyppylän päältä avautuvat hyvät maisemat lounaisen Siilinjärven ylle.
 • Tilt-shift-maisemia Nilsiän Sänkimäen näkötornista. 15.5.2015. Muutama vuosi takaperin tuli käytyä koittamassa kuunpimennyksen kuvaamista Nilsiän Sänkimäen harjalla olevalla näkötornilla. Kuunpimennys jäi näkemättä, mutta paikka jäi mieleen, tänne pitää tulla uudestaan joskus...
 • Sänkimäen hylätty kansakoulu, 16.5.2015. Jumalauta, siellähän on vanha kansakoulu, joka jäi huhujen mukaan tyhjilleen 1990-luvulla. Punainen maalipinta on pysynyt nämä kaikki vuodet todella kirkkaana ja se olikin kantavana teemana näissä ulkona otetuissa kuvissa.
 • Samyang 24mm f3.5 T/S, se halvempi tilt-shift -vaihtoehto, 17.5.2015. Samyang tuli minulle lähinnä suotimellisen laajakulman tarpeeseen. Muut ultralaajikset joihin saa suotimia ovat aika kalliita: esim. Nikonin 16-35mm f4 VR maksaa melko tasan tarkkaan tonnin ja pelkät suodinsysteemit esim. Samyangin 14-milliseen kustantavat useita satasia ja vievät paljon tilaa repussa. Nikonin uusi 20-millinen vaikutti käsintarkennukseen (siis pimeässä) aika huonolta, jos se olisi samanlainen tuntumaltaan kuin jo aiemmin tutuksi tullut 28-millinen.
 • Varrella virran (viikon kuva #20), 19.5.2015. Viannankoskella olikin juoksutukset käynnissä ja vettä todellakin riitti. Vesi oli tulvinut pitkän matkaa ulomman reunavallin taakse ja tuo virran kahtia jakava, puoliksi betoninen keskivalli oli jäämässä kosken pinnan alle.
 • Samyang 12mm f2.8 ED AS NCS -kalansilmäobjektiivin Lensfun-kalibroinnin tulos ja ensitunnelmat, 23.5.2015. Korean poijjaat julkaisivat kauan odotetun uutuuden eli kalansilmäobjektiivin full frame -kameroille. Vaihtoehtoja ei tähän mennessä liiemmin ole ollut, Nikonille ainakaan, vain Nikonin ja Sigman vanhat ruuvitarkenteiset tai vieläkin vanhemmat Nikonin käsitarkenteiset 15 ja 16 millin kalansilmät.

Yle Uutiset, Luonto. Kuvagalleria: Kelluva rengaspesä ja kurjen keväthuuto, 22.5.2015. 54 kuvaa.

Terve.fi, Mekkomysteeri: onko se sininen vai valkoinen ja miksi?

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, Avoidable Photographic Errors. Säännöt on tiedettävä, jotta osaa niitä tarvittaessa rikkoa. Listassa muutamia mahdollisia sudenkuoppia.

 • More bokeh is better
 • Tilting horizons is funky
 • Filters and overprocessing can make an image interesting
 • Wide angle lenses are to ‘get more in’
 • There is no clear subject
 • The subject has to be in the middle
 • Motor drive makes up for good timing
 • High key and low key still need some absolute blacks and absolute whites
 • The technical bits matter to the exclusion of the image
 • The camera doesn’t see what you see

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Timelapse photography: show day turning to night in a single image.

ePhotozine.com, 5 Basic Holiday Photography Tips For Beginners. Oikeastaan seitsemän vinkkiä.

Cameralabs.com.

 • Canon EOS M3 review. Canonin kolmas peilitön, julkistettiin helmikuussa 2015. 24 megapikselin kroppikenno (sama kuin Canon EOS 750D/7560D). Sama tarkennus, Canonin mukaan 6.1 kertaa nopeampi tarkennus kuin alkuperäisessä Canon EOS M1 -mallissa. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. Ei sisäänrakennettua etsintä, mutta mahdollisuus lisävarusteena etsimeen. Video 1080 p, 24/25/30 fps. WiFi. Kuvien siirto, iOS, Android. Paino 366 g. Kokoluokka vastaa Sonyn A6000 -mallia. Lcd-näyttö sopii paremmin still-kuvaukseen kuin Sonyn näytön 16:9 -kuvasuhde. Yksillä akuilla ottaa 250 kuvaa. Adapterin avulla voi käyttää suurta osaa Canonin objektiiveja (peilittömän pienen koon edut katoavat... muitakin ongelmia). Canon ei vieläkään ole panostanut kunnolla peilittömään systeemiin, sitä varten suunniteltuja objektiivia on vähän. Arvosana 83%. Runko + 18-55mm IS STM, 800 euroa.

Kamera & Bild, Jenny Jacobsson låter fantasin skapa bilden. Ainaikin kuvaajan provenienssi on vakuuttava. DNA-tutkijan jäi taakse.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Vanhan liiton digikuvaaja (Sana on melkein vapaa). Edelleen.
 • Onx Viljoo, eiku kopterii näkyny... (Sana on melkein vapaa). Edelleen.
 • Varangin alue (Kuvaus yleinen). Yksi uusi viesti.
 • "Passikuvien" croppaaminen isosta määrästä (Kuvankäsittely). Pikakysmys: tarttis kuvata joitamia satoja henkilökuvia joista sitten cropataan suurinpiirtein passikuvia. Onko mitään vinkkiä softista. Oisko jollain isomman massan croppaaminen esim. naamantunnistuksella mahdollista? Oletus, että kuvat siis otetaan aika staattisesti samankokoisina.
 • Caramel bay (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Metsähiiri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). kuvauskaverina ollut kolmena aamuna, tänään antoi jo kuvata 1,1metristä macrolla, mukava veikko vaiko liisa.
 • Karkkitehdas (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tajuton valoshow eilen illalla auringonlaskun aikaan. Uskomattomia värejä. Valitettavasti matkaan mahtui myös "ei jumankeuta voi olla totta" kuvauskalustologistinen mutka, josta kerrotaan synkkiä tarinoita vielä vuosia eteenpäin... Löydettiin kyllä myös Juha Metsolta paikalle unohtunutta kuvauskalustoa, ja saatiinkin mies puhelimella kiinni ja kalusto toimitettua oikeaan osoitteeseen. Kumma, ettei kukaan ollut ennättänyt pölliä. Enivei, päivän hyväkin työ tuli tehtyä ja oli hienoa tavata itse kuvaaja. Oltiin jo tekemässä lähtöä, joten tämä jäi ainoaksi ruuduksi eiliseltä valolta.
 • Juhla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli kutsu häihin ja minähän menin mielelläni. Juhlan ohessa tuli otettua muutama kuva. Eli toisin sanoen, en ollut virallinen kuvaaja.
 • TEEMA: koirakuvia, osa 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (ei koirakuumetta poteville...).
 • Harley (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kaveri on rakennellu pyörää, jonka halusin kuvata valomaalauksena.
 • Urbaani olohuone (sisustusvinkkejä) +mv versio (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Urbaani, rento sisustustyyli valtaa Suomea. Huomaa tasapainoinen Föng Tsuh ja reikihoitovibratsuuni, joka tasapainoittaa mielen. Valoisaa asumista kaikille suomalaisille. (kommentteja kertynyt nopeasti).

Timon poikkitiedepalsta, Pose, 22.5.2015. Poikkitieteellinen arvio Tiina Puputin uudesta henkilökuvauksen ohjekirjasta Pose.

Vantaan Sanomat, Museokortti avaa ovet kulttuuriin. Museoliiton toukokuun alussa lanseeraama Museokortti on taiteen ja kulttuurin ystävän unelma. 54 euron hintainen kortti toimii vuoden päivät pääsylippuna 185 museoon halki maan, ja lisää kohteita on lähes varmasti tulossa. Pelkästään Helsingin seudulta löytyy useita kymmeniä Museokortti-kohteita. Tarjolla on taidetta, historiaa, luontoa sekä useita eri alojen erikoismuseoita. Museokortin omistaja saa rahoilleen vastinetta.

 • Ensimmäinen kortti myytiin Ateneumista heti ensimmäisenä myyntipäivänä kello 10.12, eli kaksitoista minuuttia avaamisen jälkeen. Kansallisgallerian kolmesta museosta kortteja on ensimmäisen kahden viikon aikana myyty jo yli 1 000 kappaletta.
 • Facebook 4.000 museokorttia myyty. Kaikissa museoissa voi käydä vaikka jokaisena aukiolopäivänä, ainoa rajoitus on se, että vain kerran päivässä.
 • (Aluksi myynnissä on ollut ns. tilapäinen kortti. Kirjautumisesta kaksi viikkoa piti tulla lopullinen kortti kotiin. Mekin ostimme 5.5.2015 kortit, heti kirjauduttiin, ei ole kortteja tullut. Facebook-sivujen mukaan ensimmäiset lopulliset kortit tulevat postissa asiakkaille maanantaina. Museot.fi/kirjaudu).

Valomerkki.fi (Kirkko&Kaupunki), Markkinointia vai taidetta? Kaupan asiakkaat poseeraavat valokuvissa, 20.5.2015. Kuvausprojekti-idean takana on Siwan kanssa yhteistyötä tekevä markkinointitoimisto Dagmar. – On tämä tietysti kaupallinen projekti, mutta Siwa on antanut minun toimia vapaasti. On ollut yllättävää, etten ole saanut esimerkiksi mitään ohjeita siitä, miten usein Siwa pitäisi mainita, Harkki sanoo.

 • Freelancekuvaajana vuodesta 2001 työskennellyt Juliana Harkki on kuvannut tavallisia ihmisiä esimerkiksi miehensä kotimaassa Englannissa. Hänestä se on ollut hyvää vastapainoa muoti- ja mainoskuvaukselle.
 • Kirkko&Kaupunki, näköislehti sivut 10 - 11 (12 Siwa-asiakkaan kuvat).

Suomen Canon, YouConnect, Vangitse kuviisi enemmän tunteita.

Iltalehti, Miljoonien arvoinen aarre: Löytyykö vintiltäsi natsikamera? Vaikka Leican kameraa ei vinttikomeroista löytyisikään, voi nurkissa pölyttyä muita arvokkaita, jopa 10 000 euron arvoisia kameroita. Leppäsen liikkeeseen tulee viikoittain sellaisia kameroita, joiden arvo on yli 5 000 euroa. - Mitä enemmän kamerassa on metallia ja kuvausominaisuuksia, sen arvokkaampi esine on.

Uusi Suomi, Apple korjaa iPadin suurimmat puutteet iOS 9:llä. Toivotuimpia ominaisuuksista on ollut mahdollisuus luoda kirjautumistunnukset useammalle henkilölle (kuten tietokoneissakin) ja tuki usean sovelluksen samanaikaiselle käytölle. Uusi käyttöjärjestelmä esitellään todennäköisesti Applen vuotuisessa kehittäjäkonferenssissa kesäkuussa.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Vaasa. Työ on nuorisourheilujoukkueitden valokuvausta Pohjanmaan alueella, pääpaikkana Vaasa. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Tuntipalkka
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Heti
Työaika osapäivätyö, 2-8 tuntia/päivä
Työn kesto 1 - 3 kk

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Seinäjoki. Työ on nuorisourheilujoukkueitden valokuvausta Etelä-Pohjanmaan alueella, pääpaikkana Seinäjoki. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Tuntipalkka
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Heti
Työaika osapäivätyö, 2-8 tuntia/päivä
Työn kesto 1 - 3 kk

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Family Snapshots of America’s Greatest Artists Featured in New Photo Book. Ansel Adams aika hassun näköinen (muistuttaa vähän suomalaista A-kirjaimella alkavaa räätäliä).

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com. (ärsyttävästä postituslistalle liittymispyynnöstä pääsee eroon esc-näppäintä painamalla).

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Luminous Landscape, Looking But Not Seeing. Seuravaalle tasolle siirtyminen.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Visibility, Personal Appeals and Other Keys to a Successful Kickstarter Campaign. Vinkkejä onnistuneseen joukkorahoituskampanjaan. Omia kokemuksia.

IR, Firmware Friday: Samsung NX1 gets improved AF, movies and more; Nikon D750, V2, P610 also updated.

Photozone.de, Tamron AF SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro (FX) - Review / Test Report. SP = Super Perfomance (Tamronin L-sarja...). Täyskennoisille. Kuvanvakaaja. Säänkestävä. Käytössä melkein äänetön. Paino 550 g, suodinkierre 58 mm. Vastavalosuoja mukana. Lähin tarkennus 0.3 m. Hinta/laatusuhde, 5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 500 euroa.

Kamera & Bild, Nikon D5500 – både wifi och pekskärm. Julkistettu tammikuussa 2015. Ensimmäinen Nikonin kroppikennoinen järjestelmäkamera, jossa yhdistyy kosketus- ja kääntyvä näyttö, 3.2 tuumaa, 1.037.000 pistettä. Optinen etsin (...perinteinen järjestelmäkamera..). 24.2 megapikseliä. Wi-Fi. Ergonomiaakin on parannettu. Arvosana 74%. Runko + 18-55 mm VR II Kit, n. 900 euroa.

Fotosidan.se, Ljus framtid för objektivälskare. Poddradio, kesto 30:50.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Lennokkien lennätys kiellettiin presidentin ja pääministerin asuntojen läheisyydessä Helsingissä ja Naantalissa. Lentäminen Helsingin Meilahden, Munkkiniemen ja Kruununhaan sekä Naantalin Luonnonmaan yllä on kielletty ensi viikosta lähtien. Valtioneuvosto on listannut alueet ilmailukieltoalueiksi, koska ne ovat valtion johtamisen kannalta tärkeitä. Meilahdessa ovat tasavallan presidentin ja pääministerin asunnot, Munkkiniemessä valtion vierasmaja ja Luonnonmaassa presidentin kesäasunto.

 • Aiemmin ilmailukielto on koskenut vain Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimala-alueita ja Porvoon Kilpilahtea, jossa on Nesteen öljynjalostamo.
 • Ilmailukieltoalueet ulottuvat 150 metrin korkeuteen maan- tai merenpinnasta. Alueilla ovat kiellettyjä perinteisen lentotoiminnan lisäksi myös miehittämätön ilmailu ja lennokit.

Yle Uutiset, Kotimaa, Lojuuko ullakollasi huippuarvokas natsikamera? Tarunomainen sota-ajan Leica on ollut keräilijöiden tähtäimessä vuosikymmeniä. Tamperelainen kamerakauppias uskoo, että miljoonan euron arvoisia kameroita voi löytyä Suomesta.

 • Yksi legendaarisista malleista on Leica IIIc, joka ilmestyi vuonna 1940. Sota-ajan tuotteena se oli myös Saksan sotavoimien käytössä.

– Suomessa voi olla maailman kalleimpiin kameroihin kuuluvia natsi-Leicoja. Niiden arvo nousee yli miljoonan euron, toteaa tamperelainen kamerakauppias Juho Leppänen.

Älypuhelimista.

 • Taskumuro.com, Uusi artikkeli: Testissä Huawei P8. 5.2 tuumainen, kuvanvakain, 13 megapikseliä, f2.0, 28 mm. Ohjaajatila mahdollistaa jopa kolmen eri puhelimen yhdistämisen P8:aan WiFi-Direct-yhteyden välityksellä, jolloin käyttäjä voi kuvata videota ja valita minkä puhelimen kuvaa kulloinkin tallennetaan. Sovellus näyttää valittavissa olevat kuvakulmat näkymän alareunassa ja käyttäjä voi aktivoida yhdellä kosketuksella kullakin hetkellä sopivimman kuvakulman. Myynti Suomessa alkoi toukokuun puolivälissä, 499 euroa.
 • Nyt.fi, Nämä suomalaiset aikovat tappaa Facebookin ja Instagramin sovelluksellaan – ja mukana on Teemu Selännekin. Sportacam. Kommentoinnin videoviesteillä. Ilmainen. Ladattavissa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Photo.net, Animals Looking Back at You. 25 kuvaa.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Close-up photography: 2 macro lens alternatives when shooting on a budget.

The Online Photographer, New Lens. Mike hankki toisen Fuji-objektiivin muutava päivä sitten.

IR.

Dpreview.com, Fujifilm FinePix S1 real-world sample gallery posted.

Popular Photography, The Best Smartphone Apps for Traveling Photographers. Kahdeksan sovellusta. Eri tarkoituksiin. Osa sopinee huonosti suomalaisen tarpeisiin.

The-digital-picture.com, Fashion Photographer Quentin Caffier Provides Thoughts on the EOS 5DS. CPN = Canon Professional Network.

Kamera & Bild, Ny app hjälper dig att bli en bättre fotograf. Pedagoginen näkökulmä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa). (...paperilehden toisessa kuvassa p. pitkätossun kasvojen väri on jo normaalin kalpea... itsekin kiinnitin tähän kuvaan huomiota, negatiivisessa mielessä...).
 • Kiinteä maisemalinssi Canonille (Optiikka).
 • Canon 5Ds ja 5DsR (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Ilmasta räpsyjä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin pyörähtämässä taivailla ja tuli siinä ohessa otettua pari laukausta.
 • Kolmoispesä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kolmipesä, pesäkolo, tripla...kolon kolon kolo.

Yle Uutiset, "Mieti, jos olisit itse kuvassa" – julkisella paikalla kuvaamiseen tarvitaan hienotunteisuutta ja ohjeita, 20.5.2015. Suomessa saa kuvata yleisellä paikalla, jos ei loukkaa eikä halvenna kuvauksen kohdetta. Kuvia ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Kovin paljon tämän enempää suomalainen lainsäädäntö ei asiasta sano. Rikoslaki tyytyy toteamaan, että yksityiselämää koskevan kuvan julkaisu on rangaistavaa, mikäli siitä seuraa kuvauksen kohteelle vahinkoa tai kärsimystä.

Yle Uutiset, Kotimaa, Perinteinen filmikamera kiehtoo myös uusia kuvaajia – käytetty kalusto käy kaupaksi. 20.5.2015. Perinteinen filmikamera tekee paluutaan valokuvauksen harrastajien keskuudessa. Suomalaisille harrastajille kelpaa käytettykin tekniikka.

Yle Uutiset, Voit ottaa itse passikuvasi – jos vältät nämä 10 mokaa. 20.5.2015. Kuvaa ei saa esimerkiksi muokata ja kasvojen täytyy olla keskellä kuvaa ja tietyssä mittasuhteessa. Kännykkäkameralla kuvaa ei Poliisihallituksen projektipäällikön Kari Kannon mukaan voi käytännössä ottaa. Kännykkäkameran liian lyhyt polttoväli vääristää kasvojen mittasuhteet; nenä ja leuka korostuvat liikaa. Kokeilimme kännykällä otetun kuvan lähettämistä poliisille, ja koneellinen tunnistus hyväksyi kuvan ongelmitta. Poliisin valokuvapalvelin arvioi koneellisesti kuvan vaaleuden, valaistuksen tasaisuuden, kasvojen mittasuhteet, kuvan terävyyden ja rakeisuuden sekä kuvatiedoston tekniset ominaisuudet.

 • Lopullisen päätöksen kuvasta tekee kuitenkin virkailija.
 • Periaatteessa kännykällä otettu kuva voi mennä virkailijankin syynistä läpi – mutta ongelma voi tulla eteen rajalla. Passintarkastuksessa kuvat tunnistetaan yhä useammin koneellisesti. Siksi kaikkien ihmisten kuvat pitää olla samojen, kansainvälisten standardien mukaisia.
 • Harva tietää, että passikuvan voi ottaa myös itse, 17.11.2014.

Yle Uutiset, Tampere, Ovatko valokuvasi tallessa? Missä säilytät kuviasi? 20.5.2015. Lue kommentit.

Ilta-Sanomat, Mies valeli puun hunajalla Kainuussa ja asensi kameran: Karhunpentu tuli ja kiipesi - katso suloiset kuvat.

Kemppinen, Asian tuntija, 20.5.2015. Kemppinen mainitsee sivulauseessa (ei oikeastaan muuta valokuvaukseen liittyvää):

 • "...Hyvin usein nämä, siis sellaiset kuin Scott Kelby, ovat kuitenkin selviä kauppiaita. Blogilla myydään kirjoja ja kursseja. Tämä on oikein ja autuaallista mutta samalla hitusen hämmentävää. Lukija ei aina jaksa irrottautua epäilystä, että valokuvausblogit jakautuvat samalla tavalla kuin R-kioskin kuvauslehdet, Nikonin piilomainontaan ja Canonin piilomainontaan...."

Mpc.fi, Googlelta odotetaan uutta kuvapalvelua.

Valokuvatorstai, 369. Haaste. 21.7.2015. "keveys".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Surprising Portraits of Russian Teens Who Love and Idolize Vladimir Putin.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, Pro Photographers' Favorite Travel Hacks. Ammattilaisten vinkkejä.

IR.

Dpreview.com.

Digitalcameraworld.com, Hands-on: Panasonic G7 review.

Photographyblog.com.

Fotosidan.se, Nick Brandt tillbaka på Fotografiska. Edellisen kerran vuonna 2011. Kolmas ja viimeinen osa, ”Across The Ravaged Land”. 22.5.2015 - 13.9.2015.

Fotosidan.se, Första intrycket av Panasonic G7: 4k användbart för stillbilder.

Kamera & Bild, Samsung NX1 får bättre autofokus.

Kamera & Bild, Drönarfotografer gripna av polis. Linköping. Kopterikamera. Lentokentän(kin) lähellä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Digikuvaus.fi, Kokeilussa Sony α7 II. 24 megapikseliä, täyskenno. Sony a7 II:n ehkä tärkein uudistus on runkoon sisäänrakennettu viisiakselinen kuvanvakain, jonka ansiosta tällä kameralla voi aina kuvata kuvanvakaimen kanssa objektiivista riippumatta. Uudistuksia löytyy myös kameran rungosta. A7 II:n ulkoinen olemus herättää aiempaa mallia enemmän positiivisia tuntemuksia.

 • Stillkuvissa Sony a7 II loistaa kuvanlaadullaan, resoluutiota on hyvin ja värientoisto on hienoa. Dynamiikka-alue riittää vaativiinkin valaistusolosuhteisiin. Lisäksi huomasin että RAW-kuvat kestävät jälkikäsittelyä yllättävän hyvin, siis jopa RAW-kuviksi. 
 • Sony a7 II on hyvä kamera monilla osa-alueilla. Resoluutiota riittää hyvin vaikka maisemakuvaukseen.
 • 88%. Erinomainen täysikennoinen kamera monenlaisiin tilanteisiin. Kuvanlaatu riittää myös ammattimaiseen käyttöön.
 • Suomen hinta, runko 1.700 euroa.

Suomi24, Valokuvaus. Poimintoja.

Suomen Kuvalehti, Saako sotilas kantaa älypuhelinta? Voiko rintamalta ottaa selfien?

Savon Sanomat, Astronautti tarttui kameraan avaruudessa – Muistikortille tallentui jotain uskomatonta. Timelapse: Aurora borealis. YouTube-video, kesto 4:13. Kaikenlaista muutakin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Ecstatic Youth Photographed at a Rolling Stones Concert in 1978.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 6 creative macro photo ideas for spring and summer.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Why Street Photography? Hauska sisäänheittokuva.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, New App Saves Your Video Even If Police Try To Delete It.

Kamera & Bild, Anders Zorn tar plats på Fotografiska. 65 kuvaa ja 13 grafiikkaa. Fotografiska 5.6.2015 - 30.8.2015.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Valokuvan tekijänoikeustiedot (Sana on melkein vapaa). Tossa uudessa kamerassa saa määritellä haluamansa tekijänoikeustiedon. Mietin mitä laittaa ja päädyin siihen, etten halua mitään laillisia oikeuksia kuvatuksiini. No mitä pistän kameraan tekstiksi? Päädyin tällaiseen tekstiin: "CC0 Creative Commons Legal Code"
 • Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO (Optiikka). Eli etsin itselleni yhtä putkea jolla saisi hoidettua "lähes kaiken". Mietityttää hieman putken valovoima ja sen riittävyys. Itse kuvailen omia lapsia ja luontoa niin läheltä kuin kaukaakin . Kamerana on tällä hetkellä Canon eos 1100d.
 • M.Zuiko Digital ED 7-14mm 1:2.8 PRO (Optiikka). Noniin nyt pukkaa Olympukselta vielä se viimeinen puuttuva f/2.8 zoom-objektiivi joka vastaa kuvakulmaltaan 14-28 kinomilliä.
 • TEEMA: Kissakuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Face (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • elämä on.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • möksä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kevätilta Fagervikissa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kokeilussa Sony A7r, metabones mk4 & Canon 17mm TS-E.

Remonen.fi, Hevon Kuusessa, Otto 2, 18.5.2015. Viime syksynä / loppukesästä olin Hevon Kuusessa Miehikkälässä kuvaamassa orivarsojen kesälaitumen päättymistä. Nyt edelliskerrasta viisastuneena tuumin, että hevosia on löydyttävä kuusesta lähempääkin. Ja kas, kuin tilauksesta Kumpulassa – tuolla maaseudun syvässä rauhassa – järjestettiinkin Helsingin työhevosharrastajien kevättyökurssi.

Iiro Rautiainen, KesäKesäKesä!! 18.5.2015. Halusin myös harjoitella salaman käyttöä ulkotiloissa sillä siihen ei vielä ole hirveästi mahdollisuuksia. Koska kokoa tuolla Elinchromen 135cm Octalla on melkoisesti, oli minun houkuteltava serkku mukaan jeesaamaan jalustanpainoksi. Samalla pääsin testaamaan myös tuon Godoxin HSS (high speed sync) -ominaisuuksia sillä kuvausten sijoittuessa päiväsaikaan, ei perus synkka-ajat olleet käyttökelpoisia

Tuomas Heinonen.

Salon Seudun Sanomat, Brandtin valokuvanäyttely rikkoi Salossa ennätykset, 18.5.2015. Nick Brandtin sunnuntaina Salon taidemuseossa päättynyt This Earth, A Shadow Falls -valokuvanäyttely rikkoi ennätyksiä. Itä-Afrikan ainutlaatuista villieläinluontoa esitelleet mustavalkokuvat näki Salossa peräti 32 236 katsojaa.

Älypuhelimista.

Ilta-Sanomat, Opiskelijanaisen kuvaaminen kännykällä johti lähestymiskieltoon. Nainen kertoo miehen kuvanneen häntä usein kännykkäkameralla kahvilassa. Opiskelijan mukaan mies on myös seurannut häntä toiseen kauppakeskukseen. Miehen toiminnan ahdistavaksi kokenut nainen vaati käräjäoikeudessa, että mieheltä kielletään oleskelu kahvilassa hänen siellä ollessaan.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 15 Irresistible Photos of Dogs in Cars.

Panasonicilta uutta.

Fujilta uutta.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Profoto Blog, Andrea “The Light Shaper” Belluso Creates the Hardest Light Possible. Valaisuukaavioita.

Pdnonline.com, Product Review: Profoto B2.

 • PROS: Superb design; consistent performance; light weight; easy to use.
 • CONS: Pricey relative to similar solutions; batteries not interchangeable with B1 system.

Dpreview.com, Samsung releases NX1 firmware update, with improvements for both photo and video.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Luonto.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Capture The Action At Running Events. Juoksutapahtuman kuvaamisesta.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, Forget What it Is, What Does it Look Like? 17.5.2015. Jospa pääpaino olisikin siinä, miltä joku näyttää... Ei siinä, mikä tuo joku on...

The Luminous Landscape, Synesthetic Landscapes. Abstrakti maisema.

Dpreview.com, 10 competitions to keep your photography inspired.

The Online Photographer, The Filson Harvey. Mike jatkaa kameralaukuista.

IR, Selfeezy, an iPhone case with a built-in selfie stick. $29.95.

Fotosidan.se, Kameradrönaren som följer och filmar dig. Lily. Vuoden verran pitää vielä odottaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuvaaminen maanrajasta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Jos kamerassa on kääntyvä näyttö, niin sillä on tietysti helppoa kohdistaa ja katsoa kameran säädöt. Mutta jos ei, niin yksi mahdollisuus on käyttää kulmaetsintä.
 • Salaman Yongnuo YN 560 IV:n kokemuksia & ostaminen (Digikuvaus).
 • Kokemuksia adaptoidusta optiikasta mft:lle (Minolta, Olympus). Muutama uusi viesti.
 • slalom (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Rankka yö takana (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Putouksen alku ja päivän valo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Täältä saa aika mielettömän hyviä vinkkejä, itse katsoin kuvaa ensin että ompa älyttömän hieno. mut piti kokeilla tuota saturaatiohommaa muutamassa omassa vastaavassa kuvassa ja huh. muuttuupa ilme! luultavasti monille perushuttua, mut ite opin joka päivä kyl kun pitää silmät auki ja korvat höröillään. kiitti hassel (peukku!)...
 • Hius Vinkki.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Polku.net, Pohjoisen Luontokuvaajat ry.

Raakakuva.fi.

 • Fujifilm X100T ja Olympus OM-D E-M5: ISO-herkkyydet vertailussa, 2.5.2015. Olen parhaillaan kirjoittamassa kattavampaa artikkelia Fujifilmin X100T kamerasta, jonka Fujifilm ystävällisesti lähetti testattavaksi. Tästä ISO-vertailusta tuli kuitenkin itsessään jo sen verran kattava, että parempi julkaista se omana kokonaisuutenaan.
 • Fujifilm X100T jpeg filmisimulaatiot, 16.5.2015. ällä kertaa aiheena on Fujin tuottamien jpeg tiedostojen värit ja kontrastit. Ensimmäisestä X-sarjan kamerasta asti Fujin tapa toistaa värejä on herättänyt ihastusta valokuvaajien joukossa. Kuvien jpeg prosessointi pohjautuu Fujin tunnettuihin filmeihin, joista keskeisimpiä ovat Provia (neutraali), Velvia (kylläiset värit) ja Astia (hivenen matalampi kontrasti). Näiden lisäksi kameroissa on Pro Neg Hi ja Pro Neg Std -simulaatiot, joista ensin mainittu on kontrastisempi.

Yle Uutiset, Kotimaa, Suomen ensimmäinen 3D-selfiepalvelu tekee ihmisistä patsaita. Uusi yrittäjä haluaa korvata työpöytien ja kirjahyllyjen valokuvat ihmisistä tehdyillä oikeanvärisillä minipatsailla. Kirkkonummelaisyritys uskoo patsaista tulevan Suomessa samanlainen lahjahitti kuin Keski-Euroopassa.

 • Patsaan malli asettuu halkaisijaltaan noin puolen metrin kiekolle neljän valospotin ja kameran eteen. Kuvauksen aikana alusta pyörii hitaasti ja alhaalta ylös nouseva kamera tallentaa henkilön kaikista kuvakulmista eli täydet 360 astetta. Kuvaaminen kestää noin kaksi minuuttia henkilön pituudesta riippuen.
 • 3dselfie.fi 7-10cm, 69 euroa. 10-13cm, 149 euroa. 15-20cm, 249 euroa. Gif-animaatio maksaa erikseen 19 euroa.

Afterdawn.com, Applen vuotanut dokumentti paljastaa miltä laitteilta loppuu tuki. Käytännössä tuen loppuminen tarkoittaa, että esimerkiksi rikkoutuneen laitteen korjaamiseen ei saa enää apua Apple-myymälöistä tai valtuutetuilta kumppaneilta. Kesäkuussa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • 10 Tips for Better Cityscape Photography.
  • 1. Right After Sunset is a Fantastic Time for Cityscape Shots.
  • 2. Capture the Whole Skyline with a Wide Angle Lens.
  • 3. Use Your Camera’s Self-timer and a Tripod for Crisp Results.
  • 4. Look for Those Leading Lines.
  • 5. In the Evening, Look for Good Vantage Points Over Busy Intersections.
  • 6. Just like Rivers are Great in Landscapes, Fountains are Great in Cityscapes.
  • 7. Look for Patterns.
  • 8. Don’t Be Afraid to Include Pedestrians in the Shot.
  • 9. When Tripods Aren’t Allowed – Improvise.
  • 10. See Bad Weather as an Opportunity (Carefully).
 • How to Protect Your Camera in Extreme Weather. Moisture. Intense Heat or Cold. Sand. Wind.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, 10 things every landscape photographers should know about their craft.

Diyphotography.net, 5 Must Know Lightroom Shortcuts–Which Keyboard Shortcuts Do You Use The Most? Pari videota.

ePhotozine.com, Why And How To Shoot Creative Abstract Photos Of Water Bubbles.

Dpreview.com.

Kamera & Bild, Svenskt naturfotos historia.

Kamera & Bild, Testblogg: Vattentäta kompaktkameror. YouTube-video, kesto 0:54. Kuusi kameraa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kameraseura ry ja Kamera-lehti järjestävät valokuvaustarvikkeiden kirpputorin Kamera-galleriassa, Lastenkodinkuja 1, Helsinki.

 • La 16.5.2015 klo 10 - 15

HS, arvio, Iiu Susiraja kuvaa tuoreesti rakkautta. Parin viime vuoden aikana kuvataiteilija Iiu Susirajasta (s. 1975) on tullut suomalaisittain harvinainen internet-ilmiö. Hänen brutaalin rehellisiä omakuviaan on jaettu useilla sivustoilla ympäri maailmaa. Viimeisimpänä suosittu Bored Panda -sivusto julkaisi hänestä kuva-artikkelin, jota on tähän mennessä luettu yli 700 000 kertaa.

Mpc.fi, Googlen kilpailija kertoo, mitä valokuvassa on. Hakukoneen tuoreelta Image Identify -kuvahakukoneelta voi puolestaan kysyä, mitä valokuvassa on. Se tapahtuu viemällä hakukoneeseen mikä tahansa tietokoneessa tai mobiililaitteessa oleva valokuva, minkä jälkeen hakukoneen pitäisi pystyä tunnistamaan kuvan sisältö.

Bligt.iltalehti.fi, Valokuvausvinkit asunnonmyyjälle.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Seppälän Koulukuvat Oy, Oulu. Määräaikaiseen työsuhteeseen 3.8. alkaen noin kolmen kuukaudeksi haussa valokuvaaja, Oulusta käsin työt.

Työpaikan osoite 90100 OULU
Palkkaus kuukausipalkka
Työ alkaa 03.08.2015
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk, Noin 3 kuukautta
Haku päättyy 25.05.2015 klo 23:59

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, A layman’s guide to long exposures.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

Pdnonline.com, How Airbnb Hires Travel and Lifestyle Photographers. Airbnb:n arvo 10 miljardia dollaria. 2.500 valokuvaajaa työskentelee.

Dpreview.com, UPDATED: Canon EOS 5DS R real world sample gallery posted.

The Online Photographer, Tenba vs. Ona: Head-to-Head. Mike on käyttänyt Billingham 225 -kameralaukkua melkein 30 vuotta, ostettu silloin kun Ronald Reagan oli presidentti. Mutta Billinghamin oli aika siirtyä eläkkeelle, kun kuvioihin tuli mukaan kannettava tietokone. $289 Ona Brixton, ei kyllä Billinghamin laatua. Sitten Tenba Small Messenger bag 638-222, $105, seitsemästä väristä voi valita.

 • paljon kuvia, Mike olisi valinnut Tenban, vaikka molempien hinta olisi ollut sama

Kamera & Bild, Hasselblad H5D–50C: Med maxad skärpa. Arvosana 51%. Hinta 250.000 kruunua, 26.656 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Kukkia katsomassa, 14.5.2015. Roihuvuoren perinteinen ja jokavuotinen Hanami-juhla.

Yle Uutiset, Perämeri, Kopterikamera innostaa nuoria oppimaan – video. Kemin Takajärven toimintakeskus Takitsulla on päätetty kehittää työpajatoimintaa tekniikan avulla. Kevään aikana Takitsun nuoret ovat tutustuneet kauko-ohjattaviin helikoptereihin ja niihin kiinnitettäviin kuvauskalustoihin. Tulevaisuudessa kamerakoptereita voidaan käyttää esimerkiksi kiinnostavien kaupunkikohteiden kuvaamiseen.

Suomen Kuvalehti, Lasse J. Laine: Borrelioosi opetti nöyryyttä.

HS Aamu, Tällainen oli Helsinki yli 150 vuotta sitten – vanhin pääkaupunkia esittävä valokuva löytyi. Vanhin tiedossa oleva kaupunkinäkymä Helsingistä lähestyy 160 vuoden ikää. Se löytyi, kun HS selvitti, mikä on vanhin Helsinkiä esittävä valokuva. Kuva on otettu keväällä 1857 Esplanadin puistossa ja esittää Helsingin vanhaa teatteritaloa. C. L. Engelin piirtämä rakennus valmistui vuonna 1827 lähelle nykyistä Ruotsalaisen teatterin taloa. Yllä oleva, selaimissa näkyvä vaihtokuva näyttää, millaista paikalla on nyt.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Take Awesome Travel Food Photography Shots.

Digitalcameraworld.com, Digital camera effects from A-Z. Joidenkin termien ensimmäisissä kirjaimissa on käytetty luovuutta.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

The Online Photographer.

Photographyblog.com, Zeiss Loxia 50mm f/2 Planar T* Review. Manuaaliaukko, manuaalitarkennus, Sony Alpha -peilittömille täyskennoisille. Arvosana 4.5 * / 5 *. $949.

The-digital-picture.com, A 5-Step Recipe for Bird Photography Success. Yksinkertaiset ohjeet.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Valokuvatorstai, 368. Haaste. 14.5.2015. Kuvahaaste.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, LG paljasti G4:n Suomi-hinnan ja saatavuuden. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla kauppoihin. Tulevan puhelimen suositushinta on aluksi 649-699 euroa. G4:n nahkaversio tulee olemaan noin 50 euroa metallijäljitelmäversiota kalliimpi.

Yle Uutiset, Google sai erävoiton Suomessa – yrittäjä ei saa pyyhityksi töppäilyjään. Tietosuojavaltuutettu on tehnyt ensimmäisen päätöksensä kiistoissa, jotka koskevat tietojen poistamista Googlen hakutuloksista. Ensimmäisen riidan voitti Google. Tietosuojavaltuutettu ei velvoita Googlea poistamaan hakutuloksia, joissa kerrotaan suomalaismiehen töppäyksistä liiketoiminnassa.

 • (lat. huom. ...silloin tällöin digicamera.nettiin tulee pyyntöjä poistaa nimi, joka on mainittu jossain epäedullisessa yhteydessä... muutaman kerran kyse on ollut reilusti yli kymmenen vuoden takaisista maininnoista... ...ihan periaatteellisella tasolla näihin pyyntöihin suhtaudutaan aina myönteisesti...)

TE-palvelut, Valokuvaaja, 2 paikkaa, SkyWheel Helsinki Oy, Helsinki. Työtehtävänä on kuvata maailmanpyörään tulevia asiakkaita vihreää taustaa vastaan sekä muokata kuvia myymälässä niin, että taustalle saadaan Helsingin kaupungin tai maailmanpyörän kuva ja etualalla nämä hymyilevät ihmiset. Yksi tärkeimmistä taidoista on siis saada otettua asiakasryhmästä mahdollisimman onnistunut valokuva, jotta myyminen jatkossa heille olisi helpompaa. Tehtävä on siis kaksiosainen ja töissä on samassa vuorossa aina kaksi henkilöä.

Työpaikan osoite Katajanokanlaituri 2, 00160 HELSINKI
Palkkaus 10,50 € / h
Työn luonne kesätyö
Työ alkaa 29.05.2015
Työaika kokoaikatyö, n. 11-20
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 24.05.2015

TE-palvelut, Valokuvaaja, Model Lab Gothenburg Ab, Tampere. Työskentely tapahtuu kiinteässä studiossamme ja myös eri kaupungeissa ympäri maata, joka tarkoittaa että virkaan sisältyy myös matkustamista.

Työpaikan osoite 33100 TAMPERE
Palkkaus kiinteä palkka
Työ alkaa kesäkuussa
Työaika kokoaikatyö, tai osa-aikatyö, sop. mukaan
Työn kesto yli 12 kuukautta, Toistaiseksi
Haku päättyy 22.06.2015

TE-palvelut, Valokuvaaja, Model Lab Gothenburg Ab, Turku

Työpaikan osoite 20100 TURKU
Työ alkaa Kesäkuussa
Työaika kokoaikatyö, tai osa-aikatyö, sop. mukaan
Työn kesto yli 12 kuukautta, toistaiseksi
Haku päättyy 22.06.2015.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Photo.net, Seven Reasons to Pick Up Your Point-and-Shoot Camera. Mutta minullahan on hieno järjestelmäkamera ja vielä hienompi älypuhelin. Mitä käyttöä pokkarikameralle voisi enää olla.

Popular Photography.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

 • Best cloud storage for photos: 6 top options tested and rated.
  • 01 Dropbox, 2GB ilmainen. Pro 1TB, $99.99 per vuosi, arvosana 5/5
  • 02 Google Drive, 15GB ilmainen. 100GB $1.99 per kk, 1TB $9.99 per kk, arvosana 4/5
  • 03 Microsoft OneDrive, 15GB ilmainen. 100GB $1.99 per kk, 1TB $6.99 per kk (sis. Office 365)
  • 04 Flickr, 1TB ilmainen (mainokset eivät kovin paljoa häiritse), arvosana 5/5
  • 05 Adobe Revel, 2GB ilmainen, kk:n jälkeen vain 50 tiedosto per kk, Premium $5.99 (ei 50 tiedoston rajoitusta), arvosana 4/5
  • 06 Canon irista, 10GB ilmainen, 50GB £4.49 per kk, 100GB £9.99 per kk, arvosana 3/5
 • Canon 750D / 760D Review (Rebel T6i and T6s): which is the better buy?

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer.

IR.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, Canon 5Ds och 5Ds R – en första jämförelse mot 5D Mark III. Melkein tuotantoversiot. 50 megapikseliä, sama runko kuin Canon 5D Mark III -mallissa. Mitä eroja kuvissa. Muutama näytekuva.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kuvat.fi, blogi. Kaikenlaista tähän kaupalliseen palveluun liittyvää kehitystyötä. Lisää ominaisuuksia tulee koko ajan.

 • kuvat.fi
 • blog, 0 euroa (kuluttajille)
 • personal, 36 euroa per vuosi (galleria ja blogi, kuluttajille), 100 Gt
 • pro, 99 euroa per vuosi (mediapankki, blogi ja keräyskori, yrityksille), 100 Gt

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Astonishing 5-Minute Film Follows One Woman From Girlhood Into Old Age.

Olympukselta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Focus Stacking: how to extend depth of field in Photoshop.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Finnfoto, Finnfoton ja asianajotoimisto Applex Oy:n yhteistyösopimus, 11.5.2015.

Yle.fi, ylex, Älä myy alastonkuvia läppärin mukana - katso vinkit koneen tyhjennykseen. Läppärin mukana saattaa nimittäin myydä kaikenlaista arveluttavaa ja arkaluontoista materiaalia työhakemuksista Irak-papereihin. Älypuhelimen tyhjentäminen sujuu vielä melko helposti, mutta tietokoneen tyhjentäminen on kiintolevyjen takia mutkikkaampi juttu.

HS, Kritiikin alasajo jatkuu: Skenet-verkkolehti lopetetaan. Skenetin budjetti on vuosittain noin 20 000 euroa. "Se raha voidaan käyttää tehokkammin monipuolisesta kulttuuri-Helsingistä viestimiseen", Nikula sanoo.

 • Skenet.fi
 • (jaa, aika pienellä budjetilla on toimittu... Helsingin kaupungin taidemuseo Tennispalatsin amanuenssi on julkaissut Skenet.fi -sivustolla asiantuntevia kritiikkejä myös valokuvanäyttelyistä. Toivottavasti näitä löytyy jatkossakin...

KMV-lehti, kolumni, Kadonnutta kuvaa etsimässä. Kuvaan Mäntän tehdasta. Tai ainakin kameran etsimessä on tehdas. Olen tehnyt sitä satoja kertoja, koska minusta se ei ole koskaan samanlainen. En tee sitä siksi, että kohteena olisi tehdas, vaan minua kiinnostaa sen olemuksessa tapahtuva muutos.

Suomen Lehtikuvaajat, Suomen Lehtikuvaajat on nyt Suomen kuvajournalistit ry. "Kuvakerronta ei ole enää pelkkää valokuvaa, se voi olla myös videota tai muun muassa näitä kahta sekoittavaa multimediaa. Valokuva ei ole enää sidottu yhteen mediaan”, Supperi kertoo.

Älypuhelimista.

Digitoday.fi, Tiedot saattavat kadota ssd:ltä - kaksi asiaa vaikuttaa. Tärkeitä tekijöitä ovat lämpötila ja aika ilman virtaa. Yleensä yksityiskäyttöön tarkoitut ssd-muistit säilyttävät tiedot kahden vuoden ajan, jos niitä ei käytetä. Yrityskäytössä tämä tallennusaika on vain kolme kuukautta. Jos tiedot säilyvät 25 Celsius-asteen lämpötilassa kaksi vuotta, 30 asteen lämpötilassa tallenusaika putoaa yhteen vuoteen.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to take long exposure shots of the sea.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Popular Photography.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Andy Biggs Talks Shop About Moab’s New Juniper Baryta Rag. (onkos tämä nyt sitten advertoriaali...).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi. Poimintoja.

 • Laavulla taas (viikon kuva #5), 9.4.2015. Tässä se kuuluisa Käärmelahden laavu. Mukana on kaksi teleskooppia, minun 120-millinen linssiputki ja Villen tuore 200-millinen Newton. ...PS: Missä blogipostaukset viimeisen kymmenen viikon ajalta? Rikoin selkäni kantaessa kaukoputkea takaisin autoon. Kun ei ole kuvia niin ei ole postauksiakaan.
 • Videoräpsyjä, kevätversio, 14.4.2015. Monta.
 • Rec & Rew 2015, 19.4.2015. Kun yhtyeessä on kolme kitaristia, niin lavalla on aika hässäkkä. Mikä on tietysti hyvä, ihan jo kuvaamista ajatellen.
 • Iltapuhteita, 26.4.2015. Iltataivaita on koristanut viime kuun ajan Kuu, kukapa muukaan.
 • Onhan se keskellä? (viikon kuva #17), 27.4.2015. Juuri kun pääsee nillittämästä laiturivalokuvaajien luovuuden puutteesta tulee kuitenkin itse sorruttua samaan. Pitkä valotus, laituri keskellä, mustavalkoinenkin vielä.
 • Täysikuun gradientti (viikon kuva #18), 5.5.2015. Onko se helvetin iso puolukka? Ei. Onko se punaposkinen omena? Ei, vaan se on jotain paljon herkullisempaa, nimittäin täysikuu matalalla horisontissa.
 • Haidan 10 aukon (ND3.0) -harmaasuotimen infrapunapäästö, 7.5.2015. Yllätyin kun ruuvasin kiinni EOS M:n nokalla olleeseen objektiiviin Haidan kymmenen aukkoa eli tuhatkertaisesti himmentävän harmaasuotimen, kuvahan oli aikalailla kirkkaampi kuin oletettua ja ihan keltainen.

Pingstate.nu.

Tuhrukuvat, porakuvia.blogspot.fi. Poimintoja.

 • Lorelai Blue, 17.4.2015. Lorelain kaa kuvattiin pari ruutua röntkenille.
 • Fujimoto 450M-S, 6.5.2015. Nimihirviön takana piileksii ihan tavallinen suuremnnusaparaatti joka tosin kykenee nielemään sissänsä 4x5 negat.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 10 quick landscape photography tips.

ePhotozine.com, How To Photograph Creative Silhouettes In 5 Easy Steps.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Sheila Murphy. 11 kuvaa.

Earthboundlight.com, Lightroom CC versus Lightroom 6, 10.5.2015. Voi siirtyä Lightroomin pilvikäyttäjäksi tai sitten päivittää Lightroom 6 -versioon. Monelta osin sama ohjelma, mutta erojakin löytyy.

IR, How to quickly stack focus with Photoshop. YouTube-video, kesto 12:30.

The Online Photographer.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

43rumors.com, (FT5) Titanium E-M5II image gets leaked. To be announced aftertomorrow. Olympus.

 

10.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Villaristi kirjoitti:
Lightroom osaa varmuuskopioida vain catalogin ja previewit, ei itse originaali filejä:
Of course backing up your photos is essential. Remember, the photos aren’t “in” Lightroom, but are stored as normal files on your hard drive.
Eli toivottavasti olet varmuuskopioinut ne jollain muulla ohjelmalla tai "manuaalisesti" jollekin toiselle levylle, muuten ne ovat hävinneet bittiavaruuteen.
http://www.lightroomqueen.com/backup-lightroom-files/

Remonen.fi.

 • Uusi aamunkoitto, 3.5.2015. Mitä muutoksia on sitten tehty? No, ulkoasu on muuttunut ja sen myötä myös toiminta hieman. Sisällöstä on saanut mennä sukupuu (kuka noista on kiinnostunut), liian laaja About-sivu (siinä oli koko mun perhe & suku) ja galleriat.
 • Istanbulassa Helsingissä, 3.5.2015. Ola Kolehmainen
  • (ja niitä punaisia ja vihreitä pieniä ympyröitä oli useimpien töiden vieressä... kallein siis 55.000 euroa. Ja näyttelyhän on päättynyt. Ja kyse oli valokuvista).
 • Zen ja valokuvaus, 9.5.2015. Alkaa taas olemaan kello siinä kohtaa, että kirsikka kukkii. Olen seurannut kukinnan edistymistä Roihuvuoren Hanami-juhlan sivustolta ja viikolla alkoi näyttämään siltä, että kukinta on käynnistymässä.

Tiinapuputti.com, Pose. Done. Mikä matka. 8.5.2015. Luin juuri blogin, jonka olin kirjoittanut Valo ja valaisu -kirjan ilmestyttyä. Tällöin en osannut kuvitella, että kirjoittaisin useampia kirjoja. Mutta nyt toinen kirjani on tullut painosta ja lähtenyt maailmalle. Millainen on oloni? Millaista oli POSEn tekeminen?

Ilta-Sanomat, Suomalainen Instagram-mestari paljastaa: Kuinka otetaan 1685 kertaa tykätympiä IG-kuvia. Konsta Punkka (269 152 seuraajaa Instagramissa) ja IS:n toimittaja Matti Markkola (341 seuraaja) lähtivät kaupungille. Kuinka otetaan kuvia, joilla saadaan 789 kertaa enemmän seuraajia?

 • Konsta Punkka on haastettu Instagram-kaksintaisteluun! Kumpi ottaa paremmat kuvat muutamasta kohteesta Helsingin keskustassa, Instagram-mestari vai amatöörikuvaajatoimittaja?
 • 1. Kuvakohde: Mannerheimin ratsastajapatsas
 • 2. Kuvauskohde: katusoittaja.
 • 3. Kuvauskohde: Tuomiokirkko
 • 4. Kuvauskohde: ruokakuva
 • 5. Kuvauskohde: selfie

Tulli.fi, Tarkista nettitilauksesi lähetysmaa – voit säästää aikaa ja rahaa, 9.5.2015. EU:n tulli- ja veroalueella ei ongelmia (eivät kuulu ryhmään: Ahvenanmaan maakunta, Saksassa sijaitsevat Helgoland ja Büsingen, Kanariansaaret, Ison-Britannian Jerseyn saari ja muut Kanaalisaaret).

 • Tullin opas nettitilaajille (pdf). Käytännössä isoin menoerä EU:n ulkopuolelta tilattaessa on ALV (24%). Ja se alvittoman lähetyksen alaraja on vain 22 euroa.
 • 200 euron tavaralle tulee aika lailla hintaa. "Olet tilannut USA:sta puseron, jonka hinta on 200 euroa. Lähetyksen postituskulut ovat 35 euroa. Vaatteista kannettava yleinen tulli on 12 %.
 • Lähetyksestä kannetaan tullia, koska tavara toimitetaan EU:n ulkopuolelta ja sen arvo on yli 150 euroa. Arvonlisäverotuksessa verottoman lähetyksen arvoraja on 22 euroa.
 • Tullin määrä on 12 % tavaran arvosta ja postituskuluista: 200 + 35 = 235 x 0,12 = 28,20 euroa Arvonlisäveron määrä on 24 % maahantuonnin arvonlisäveron perusteesta: 235 + 28,20 = 263,20 x 0,24 = 63,17 euroa.
 • Esimerkkejä joidenkin nettiostosten tuontiveroista. Rungon ja yhden objektiivin tulli vapaa, kun objektiivi tulee yhdessä kameran kanssa. - lisäobjektiivit 6,7 %. Ja ALV siis aina 24% (EU:n ulkopuolelta aina).

Älypuhelimista.

 • IL, IL kokeili: onnistuuko iPhone 4:n korjaaminen ummikolta? Applen iPhone-puhelinten hajonneen näytön vaihtaminen voi olla kallis operaatio, jos sen teettää ammattilaisella. Tarvittavat varaosat ja työkalut ovat kuitenkin ostettavissa netistä kympin parin hintaan. Onnistuuko näytön vaihtaminenn amatööriltä? IL:n toimittaja pisti taitonsa testiin. Teksti + video (videon aluksi mainos, videon kesto 7:33).
 • Puhelinvertailu.com, LG G Flex2. 5.5 tuumaa, 1920 x 1080. Pääkamera 13 megaa, kuvanvakakain, lasertarkennus. Paino 153 g. Video 4K. Android. Lämpenee. Akku kannattaa päivän käytön jälkeen ladata jo illalla. Arvosana 4 * / 5 *. Hintaluokka 650 euroa.
 • Mobiili.fi, Näin tyhjennät puhelimen tiedoistasi. Android. Windows Phone. iPhone.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Nämä kuvat ovat riittävän isoja.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Catchlight photography tips: how to create custom-shaped highlights in subjects’ eyes. Miten silmistä heijastuvaan valopisteeseen voi vaikuttaa.

ePhotozine.com, 14 Essential Tips For A Great Photo Walk.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, DIY High Speed Splash Photography. Arduino. YouTube-video, kesto 4:22.

Pdnonline.com, How Photographers Meet The Demands of the Travel Editorial Market. Keskustelua matkailulehtien kuvatoimittajien kanssa.

Lensrentals.com, Canon Announces T6 Sensor Recall. Canon reagoi nopeasti Lensrentalsin huomaamaan ongelmaan, 10 päivässä selvisi, miten tunnistaa ongelmasta kärsivät kamerat. Kyse oli alihankkiijan laadunvalvonnan pettämisestä. Canon EOS 750D / 760D.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Paras (koti)tausta henkilön irti leikkaamiseen fotarilla? (Digikuvaus). Tarkotus olis kuitenkin kuvata ihmisestä yläkroppafotoja, ja irrottaa (syvätä?) hahmo kuvankäsittelyllä. Eli minkälainen tausta olis paras? Lähinnä toimenpiteinä tietyn värisen lakanan ripustaminen taustalle.
 • Sigma 18-35 vai Tokina 11-16 (Optiikka). Uusia.
 • Canon 5Ds ja 5DsR (Järjestelmädigit). Uusia.
 • Teema jalkapallo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia.
 • Rullalonkero x2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (mikähän tämä on...).
 • TEEMA: auto / prätkäkuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia.
 • Mukavuusalueen ulkopuolelta:Portfolio (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viime kesänä tuli mahdollisuus kuvata enemmänkin häitä ja kasasin niistä mielestäni parhaat kuvat portfolioksi. Kokemusta hääkuvaamisesta on alle kymmenien häiden verran. Portfolion kasaamisen ideana on oman osaamisen näyttäminen tuleville asiakkaille. Tähän mennessä olen kuvannut vain tuttujen häitä.

Looduse Aasta Foto 2015 võidutööd. Virossa valittiin Vuoden Luontokuva 2015, tulokset 3.5.2015. Ja sitten eri luokkien palkitut kuvat. Kilpailu järjestettiin 15. kerran. 1203 osallistujaa, 9000 kuvaa.

Yle Uutiset, Luonto.

Yle Uutiset, Kotimaa, Ilomantsilaisnainen jäi neljän karhunpennun ja emon väliin – katso harvinainen kuva. Ilomantsilainen Kirsti Kivimäki kohtasi sattumalta harvinaisen näyn. Neljä karhunpentua kiipesi puuhun piiloon huomattuaan auton, jossa Kivimäki matkusti. Kun Kivimäki katseli pentuja autosta, hän huomasi myös pentujen emon tien toisella puolella

 • Facebook, Kirstinkammari, May 6. Eilinen valokuvausreissu täällä Ilomantsin salomailla sai huikean loppunäytöksen.

Suomen Kuvalehti, Iiu Susiraja: Ottaisin omakuvia, vaikka olisin hoikka, 8.5.2015. Susiraja ottaa omakuvat vanhempiensa kodissa. Hän laittaa kameran jalustalle ja käyttää itselaukaisinta. Kuvaushetkellä talossa ei saa olla muita, joten hän pyytää vanhempiaan lähtemään vaikka kauppaan siksi aikaa.

Yle Uutiset, Keski-Pohjanmaa, Älä pety – löytäjä ei enää saa pitää kaikkea tavaraa. ...Tekninen kehitys on tehnyt esimerkiksi puhelimesta paljon henkilökohtaista tietoa sisältävän laitteen. Niinpä arvokkaampi omaisuus, puhelimet, muistikortit ja -tikut sekä kamerat tuhotaan poliisilaitoksella. Niitä ei anneta löytäjälle, eikä kaupata edelleen.... (kamerat? ...jos sisäistä muistia, niin ymmärrän... ....ja jos mitään wifiä ei kamerasta löydy...)

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Microsoftin videoeditointisovellukset tukevat 4K:ta. Microsoftin Movie Maker 8.1 on ehdottomasti yksi parhaimpia Lumia-puhelinten videoeditointisovelluksia ja viime aikoina se on päivittynyt entistä paremmaksi. Yhdessä ilmaisen Movie Creator Betan kanssa se muodostaa vakuuttavan editointikaksikon Lumia-laitteille.
 • Taskumuro.com, Uusi artikkeli: Testissä HTC One M9. 5-tuumainen Super LCD-näyttö, 20 megapikselein takakamera, Android Lollipop.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Kuvamuisto Oy, Lahti - Kouvola - Mäntsälä akseli, Lahti. Lahden seudulle. Oppilaiden ja päiväkotilasten muoto- ja ryhmäkuvien ottaminen, valokuvien käsittelyä (valokuvien läpikäyminen ja jatkotoimenpiteet), asiakaspalvelutyö. Työ on osa-aikaista ja ajoittuu arkipäiville Lahti - Kouvola - Mäntsälä akselille. Työsuhde alkaa elokuussa ja on määräaikainen.

Työpaikan osoite 15100 LAHTI
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Elokuussa
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 31.05.2015

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Bending the Light’ Traces the Ties That Bind Photographers to Those Who Build Their Lenses. Ohjaajana Michael Apted. $4.99. Trailer, kesto 2:49.

 • Imdb.com, Bending the Light. Kesto 60 minuuttia.
 • (Michael Apted ohjasi Corkyn puisto -elokuvan, vähän yli 20 vuotta sitten. Corkyn puistoa esitti Kaisaniemen puisto. Bulevardillakin kuvattiin, ex-oopperan edessä. Katajanokalla haettiin sitten paikallisia avustajia. Minäkin pääsin alkuseulan jälkeen ohjaajan katselmointiin. Silloinen pitkä musta kokoparta aiheutti sen, että kuulemma näytin liian venäläiseltä. Hm. Vaimo pääsi kyllä muutamaksi päiväksi avustamaan...).

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 7 best colour controls in Photoshop (and how to use them).

 • 01 Hue/Saturation and Vibrance
 • 02 Camera Raw’s Targeted Adjustment tool
 • 03 Tone with Gradient Maps
 • 04 Boost colours with LAB
 • 05 Use LAB to change colours
 • 06 Selective Colour Changes
 • 07 One-click Color Lookup effects

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer.

Fotosidan.se, Dagens bilder är framtidens historia. Tukholman museon työntekijä. Poddradio, kesto 29:31.

Kamera & Bild, Leica X: En riktigt elegant kamera. Iso kenno, kiinteä objektiivi, kompaktidigi, vaikka ei siltä näytä. 16 megapikseliä. 23 mm, polttovälivastaavuus 35 mm. F/1.7 (aiemmin f/2.8). Kolmen tuuman lcd-näyttö, 920.000 pistettä. Leica X1 syyskuussa 2009 oli ensimmäinen kompaktidigi, jossa oli iso kroppikenno. Tänään tähän luokkaan kuuluvat muiden muassaFujifilm 100, Nikon Coolpix A, Ricoh GR (jotka ovat Leica X -mallia houkuttelevampia vaihtoehtoja). Jos haussa on paras mahdollinen kuvanlaatu, niin kannattaa tutkia Sony RX1 -kameraa. Arvosana 54%. Suomen hinta on vähän alle 2.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • luonnonilmiöhälytysketju (Sana on melkein vapaa). Uusin ukkostutkista.
 • Kerro kun ostit kuvaukseen liittyvää tavaraa, osa 2 (Sana on melkein vapaa). Uusimmat.
 • Järkkäriä vaellukselle (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olisin ostamassa elämäni ensimmäistä kameraa. Tarkoituksenani olisi hommata järkkäri jota tulisin käyttämään vaellusreissuillani. Haluaisin kameralta / optiikalta hyviä hämäräkuvaus ominaisuuksia, sekä muutenkin soveltuvuutta luontokuvaukseen ja kaikkeen mitä vaelluksella voi tulla vastaan.
 • pönötys. (lapsivaroitus) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kumpparit jalkaan toverit! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Käärme.
 • 100mm/f11 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli vastaan tällainen vanha Kodak. Tätä mallia valmistettu vuosina 1955-57. Jos löytyy kuvia mielenkiintoisista vanhoista kameroista niin laittakaa vaan jatkoksi.

Tuomas Heinonen. Poimintoja.

 • Kotkakuvaus omasta kojusta ei ole vain kuvaamista, 26.4.2015. Kotkakojumme ensimmäinen kausi on päättynyt ja hyviä kuvia on syntynyt paljon. Paljon on opittu uutta ja työtunteja on porukalla käytetty reippaasti. Monet saattavat mieltää luontokuvaamisen ”päiväkävelytouhuksi”, mutta sitä se ei kotkien suhteen ole.
 • Afrikka: Virtahepo / Hippo, 28.4.2015. Virtahepo ei vedessä ollessaan ole niin vaarallinen, jos itse pysyy turvallisen etäisyyden päässä maalla. Afrikassa eniten ihmisiä vuodessa tappava virtahepo on maalla ruokaillessaan vaarallinen.
 • Kuvat HDR:ksi: Canon 5D mark 3 vs Adobe Lightroom 6, 29.4.2015. Useamman valotuksen yhdistämisellä maisemakuvasta on mahdollista saada enemmän irti. Nykyään osa kameroista hyödyntää jo tätä toimintoa ja prosessoi kuvan valmiiksi tiedostoksi. Canonin 5D mark 3 kamerasta löytyy HDR-ominaisuus omasta takaa ja nyt myös ohjelmisto puolelta Adobe Lightroom 6:sta löytyy ominaisuuksista kuvien yhdistäminen.
 • Mustanmerenlokki vieraili Suomenojalla 3.5.2015, 3.5.2015. Paikalla ilmestyi kymmeniä lintuharrastajia sekä -kuvaajia bongaamaan suurharvinaisuutta.
 • Viikon kuva: 18/2015, 6.5.2015. Viikko 18 vierähti vauhdikkaasti ja aloin päästä jo vähän kuvauksen makuun Suomenojalla. Vappuaattoiltana allas hiljeni ulkoilijoista ja sää oli mukavan aurinkoinen. Seurasin altaan reunalla tukkasotkapariskuntaa, joka ui aivan eteeni sukimaan itseään.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net. Poimintoja.

 • Jälleen Linnunradan alla, 29.3.2015. Maaliskuu on ollut kuluvan tähtikuvauskauden ylivoimaisesti parasta aikaa. Kirkkaita öitä on osunut kohdalle enemmän kuin edellisenä viitenä kuukautena yhteensä. Taivaan ilmiöiden kuvaajille on muutenkin tarjoiltu mannaa kaksin käsin: ihan joka viikolle ei osu sekä huikeita revontulia että auringonpimennystä.
 • Retkikohteita Maarianhaminan ympäristössä, 21.4.2015. Pääsiäislomalla oli aikaa irtautua arjesta tasan neljäksi päiväksi. Koska siinä ajassa ei Lapin lumille ehdi, oli suunnattava katse valtakunnan toiseen ääripäähän. Samaan aikaan kun Utsjoella kahlataan metrisessä hangessa, Ahvenanmaalla kukkivat jo valkovuokot.
 • Lightroom 6 ja helpot panoraamakuvat, 22.4.2015. Eilen 21.4. julkaistu Lightroom 6 tarjoaa kuvankäsittelyyn mielenkiintoisia ominaisuuksia. Uudella Photo Merge -toiminnolla voi napin painalluksella yhdistää kuvia panoraamaksi RAW-formaatti säilyttäen. Uusi versio sisältää muitakin merkittäviä uudistuksia, mutta itselleni panoraamatoiminto on kaikkein olennaisen.

fotomik, huomaatta nähtyjä asioita. Kuvia.

Yle Uutiset, Kotimaa, Nappasitko tärähtäneen ja nuhruisen kuvan? – Siitä saatetaan jopa maksaa. Ammattijulkaisut hyödyntävät entistä enemmän tavallisten kadunkulkijoiden ottamia kuvia. Uutistoimistoissa ja kuvapankeissa ollaan jopa valmiita maksamaan valokuvista, jotka ovat "teknisesti heikkoja". Kamera-lehti kertoo, että esimerkiksi kuvapankkipalvelu Getty Imagesissa yhä useammin kuvia etsiville kelpaa amatöörimäisesti otetut kuvat. Aiemmin vastaavanlaiset kuvapankit ovat myyneet ammattilaiskuvaajien ottamia kuvia yritysten käyttöön.

Yle Uutiset, Kotimaa, Erittäin harvinainen pikkutrappi bongattiin Rovaniemellä - video. Harrastajakuvaaja Mikko Lantto kuvasi harvinaisen linnun Rovaniemen Ylikylässä. Suomessa pikkutrapista on tehty vain 23 virallista havaintoa. Näin pohjoisessa havainto on ensimmäinen yli kahteensataan vuoteen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Best camera settings for moving landscapes (free photography cheat sheet).

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Luminous Landscape, A Trek to the Forbidden Kingdom of Mustang. Nepal.

Photo.net, Photographing Beauty, Purity, and Vulnerability of Children: An Interview with Anne Geddes. Ei video, perinteinen haastattelu. Muutama kuva.

ePhotozine.com, Take The 'Old Vs New' Photography Challenge.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Oops! And, Hmbl. Ed. Needs Advice.

Kamera & Bild, Scandinavian photo går mot strömmen med ny butik. Tukholman keskustaan avattiin uusi kameraliike. Tämän ketjun toinen Tukholmassa, viisi Ruotsissa.

Fotosidan.se, Datainspektionen överklagar drönar-dom.

Kamera & Bild, Lomography lanserar ljusstark pannkaka. LC-A Minitar-1 32mm f/2,8. Leica M-bajonetti. Metallia ja lasia (ei muovia). Heinäkuussa myyntiin, $349.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.05.2015   (linkki)

Petri Anttonen: Stereopsis
Kuva: Petri Anttonen.27.5.2015 asti

Petri Anttosen kolmiulotteiset valokuvateokset on toteutettu lentikulaaritekniikalla, jossa useat päällekkäiset kuvat yhdessä kuvapinnan linssistön kanssa luovat syvyyden vaikutelman. Teokset näkyvät kolmiulotteisina ilman erityislaseja, ja ne voidaan esittää perinteisen valokuvataiteen tavoin.

Petri Anttonen (s. 1961) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän valmistui taiteen tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005.

Näyttelyn tuottaa Valokuvakeskus Nykyaika.

Kangasala-talo,
Kuohunharjuntie 6, Kangasala
ti-to klo 11-19, pe-la 11-17

Kaisu Häkkänen: Mad Johnson Was Here
Kuva: Kaisu Häkkänen.30.5.2015 asti

Kaisu Häkkänen on kuvannut neulanreikäkameralla tyhjilleen jääneität rakennuksia, autiotaloja ja hylättyä materiaalia.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

Kamera 2015 -näyttelyn avajaiset tänään klo 18 Kamera-galleriassa.

Kameraseura ry ja Kamera-lehti järjestävät valokuvaustarvikkeiden kirpputorin la 16.5.2015 klo 10-15 Kamera-galleriassa, Lastenkodinkuja 1, Helsinki.

Huikea määrä hakemuksia Projekti-näyttelytilaan 2016
Suomen valokuvataiteen museo sai yhteensä 279 hakemusta Projekti-tilan avoimessa haussa. Haku oli avoin kaikille valokuvataiteen tekijöille; alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Hakemuksia sai lähettää myös työryhmän nimissä.

KAIKKI KUVAA -ELOKUVAKILPAILUN 2015 voittajat ratkesivat.

Tuotantoyhtiö Amazementin järjestämään lasten ja nuorten vuosittaiseen valtakunnalliseen KAIKKI KUVAA -ELOKUVAKILPAILUUN tehtiin helmi-maaliskuussa yli 280 elokuvaa. Finaaliin ylsi 18 elokuvaa ja tekijät kutsuttiin palkittaviksi Kaikki kuvaa -gaalaan, joka esitettiin Yle TV2:lla lauantaiaamuna 2.5. Gaalan voi katsoa Yle Areenassa ja kilpailuelokuvat Kaikki kuvaa -sivustolla osoitteessa www.kaikkikuvaa.fi

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Valokuvaa Berliinin kukistumisesta retusoitiin soveliaammaksi, 6.5.2015. Kuva joutui saman tien Tassin kuvankäsittelijöiden kouriin. Kovaljovia tukeneen toverin oikeasta kädestä retusoitiin pois ylimääräinen kello, joka näytti selvästi sotasaaliilta. Kuvan taustalle lisättiin savua.

-Digicamera.netin uutiset 9.5.2008. Spiegel Online, Iconic Red Army Reichstag Photo Faked. Toiselta sotilaalta poistettiin toisessa ranteessa näkyvä ylimääräinen kello, kuvaan lisättiin dramaattista savua, itse kuva on lavastus jne.

-Digicamera.netin uutiset 17.07.2014. Dpreview.com.

Jatkoaika.com, Jouko Autero -palkitun kuvaajan kuluneen kauden parhaat. Vuosittain myönnettävä Jouko Auteron nimeä kantava Vuoden jääkiekkotoimittaja -palkinto jaettiin Liigan gaalassa Jatkoajan kuvaaja Mikko Pylkölle. Palkinnon valinnan tekee Jääkiekkojournalistien yhdistys, joka halusi tänä vuonna nostaa esiin jääkiekkomedialle tärkeää valokuvajournalismia. 14 kuvaa.

Helsingin Uutiset, Digikuvatehtaan tulipalo: Miljoonan euron loppulasku pieneni. Huhtikuun puolessa välissä sattunut tulipalo sulki Ifolorin Keravan tehtaan, ja valokuvien sekä muiden kuvatuotteiden valmistus siirtyi konsernin toiselle tehtaalle Sveitsiin. Nyt Ifolorilla on palattu paloa edeltävään päiväjärjestykseen. Tehdas avattu ja toimitusajat palautuneet normaaleiksi.

 • Ifolor on alansa markkinajohtaja Suomessa. Sen liikevaihto on 20 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa Keravalla työskentelee 90 henkilöä

Valokuvatorstai, 367. Haaste. 7.7.2015. "emo".

Älypuhelimista.

Nainen.com, Kuvankäsittelyn voima: Video näyttää, minkälaisen muutoksen kuvien retusointi saa aikaan. Muun muassa muotilehtien kuvia käsitellyt valokuvaaja näytti, miten muotikuvia käsitellään ennen julkaisua. Ylhäällä olevassa videossa näytetään kuuden tunnin kuvankäsittelyn tulos 90 sekunnissa. Alhaalla olevissa kahdessa videossa näytetään neljän tunnin ja 90 minuutin työn tulokset 90 sekuntia kestävissä videoissa.

TE-palvelut, Valokuvaaja, 10 paikkaa, Studio Zhot. Haemme lahjakkaita valokuvaajia eri tyyppisiin kuvaustilanteisiin. Työ on keikkaluonteista.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto alle 11 pv, Keikkaluontoisesti

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to copyright photos in Lightroom: protect your images in 6 easy steps.

Pdnoline.com, View the PDN Photo Annual 2015 Winners’ Gallery. Luokkia ja kuiva "riittävästi".

Dpreview.com.

IR.

Photographyblog.com, Olympus SH-2 Review. Maaliskuussa 2015 julksitettu. 16 megapikselin kompaktidigi, RAW, 25-600mm. Retro-look. Kolmen tuuman kiinteä lcd-näyttö, 460.000 pistettä. Yksillä akuilla ottaa 380 kuvaa. 1080p Full HD, 60 kuvaa sekunnissa, optinen zoom. 720p, 120 kuvaa sekunnissa. Timelapse suoraan kamerassa. Wi-Fi. Ei etsintä. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on n. 350 euroa.

Photographyblog.com, AfterShot Pro 2 Review. Corel. Toinen versio RAW-konvertterista. Arvosana 4.5 * / 5 *. £57.99.

Photo.net, Datacolor Spyder5 Calibrator Review. Spyder5@PRo. Kolme versiota, Express, Pro, Elite. Alle viisi minuuttia. (Ja jos teksti vähän kummastuttaa, niin kyse on ns. sponsoroidusta arviosta...).

The-digital-picture.com, Canon Europe Launches City Guide Series. Kuusi eurooppalaista kaupunkia. iOS ja Android. Pariisi kesäkuussa.

 • Canon.co.uk, ...Showcase. Amsterdam, Lontoo, Madrid, Berlin, Milano, Paris. Sivuilla kuvia + tekstiä. Voi hakea myös pdf:n, jossa kaikki sisältö.

Fotosidan.se, Åke tar ett porträtt om dagen. Vuoden alusta.

Fotosidan.se, Scandinavian Photo sätter sig i centrum. Tukholman keskustaan. Uusi konsepti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Hakuaika Kamera-gallerian kevään 2016 näyttelyille ja Keittiö-gallerian syksyn 2015 näyttelyille on käynnissä 31.5. asti. Näyttelyhaku on tarkoitettu ensisijaisesti Kameraseura ry:n jäsenille, mutta avoin myös muille valokuvaajille.

Digiopet.fi.

Yle Uutiset, Kotimaa, Talojen kuvaaminen närkästyttää Imatralla: "Putinin touhuja, valitsevat jo omiaan". Facebookin Imatra-ryhmässä useat useat kaupunkilaiset kertovat nähneensä tuntemattomia yksityishenkilöitä kuvaamassa talojen julkisivuja ja pihoja. Poliisi muistuttaa, että julkisilla paikoilla kuvaaminen on sallittua. Lisäksi mahdollista tunkeilevaa kuvaajaa ei poliisin mukaan kannata itse lähteä häätämään.

 • Imatralla on herättänyt keskustelua kaduilla liikkunut pariskunta, joka on ottanut valokuvia taloista. Keskustelun aloitti sosiaalisessa mediassa ruokolahtelainen Tero Haakana, joka oli viikonlopun aikaan naisystävänsä luona Imatralla Rautionkylässä.
 • – Ihmeteltiin, kun katsottiin illalla televisiota ja naapuritalon seinään välähti valo. Kun katsottiin ikkunasta ulos, niin tiellä oli pariskunta, joka otti emännän talosta kuvan.

Tekniikan Maailma, Canon Selphy CP1000 tulostaa valokuvia suoraan kamerasta. Pienikokoinen ja tarvittaessa myös akulla toimiva Canon Selphy CP1000 on helppo pitää mukana matkalla. Se tulostaa kuvan suoraan kamerasta, usb-laitteesta tai muistikortilta jopa 47 sekunnissa. Kesäkuussa myyntiin, 120 euroa. 36 kuvan pakkaus maksaa 15 euroa.

Taskumuro.com, Huhumylly uuden 12,9-tuumaisen iPadin ympärillä kiihtyy.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Astonishing Photos of Poland from Above.

-(Digicamera.netin uutiset 25.8.2011) Vasta-avattu Eurooppasali (Malminkatu 16, Malminkadun ja Malminrinteen risteyksessä), riippuliitimellä otettu graafisia maisemakuvia, yli 30 kappaletta. At the End of the Baltic Sea - Polish Patterns'

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Compact system cameras explained: 10 things every new photographer must know. Niitä peilittömiä. Ensiesiintyminen vuonna 2008.

Petapixel.com.

Popular Photography, Tips from a Pro: The Enchanting Wave Photography of Ray Collins.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, radioSTROBE is the World’s First Off-Camera Speedlight System. Alusta saakka uusiksi suunniteltu. Kickstarter-projekti. $650, $750, $950. Hinta sen mukaan, missä vaiheessa uskaultuu mukaan.

The Online Photographer, Print Presentation: Larry Jasper Shows Us How It's Done.

Photo.net, Happy Mother’s Day from Photo.net. Ostoksilla.

Photographyblog.com, Nikon AF-S DX NIKKOR 55-200mm f/4-5.6G ED VR II Review. Polttovälivastaavuus 82.5-300mm. Kevyt, vain 300 g. Kuvanvakaaja. Arvosana 3.5 * / 5 *. $349.95.

Photographyblog.com, Adobe Slate Review. iPad-ohjelma. Kuvan ja tekstin yhdistäminen, visuaaliset tarinat. Ilmainen. Arvosana 4 * / 5 *.

Fotosidan.se, Begagnade objektiv – risker och möjligheter. Poddradio, kesto 39:28.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.05.2015   (linkki)

Museokortti tulee myyntiin tänään:

Yksi vuosi, 200 museota, lähes rajoittamaton määrä museovierailuja = 54 €

Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 54 euroa maksavalla MuMuseokorttiseokortilla pääsee lähes 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Lipulla voi vierailla museoissa niin monta kertaa kuin haluaa. Lippu on henkilökohtainen.

Kortti on saatavilla 5. toukokuuta alkaen kaikista järjestelmässä mukana olevista museoista ja Museot.fi -verkkokaupasta kautta maan.

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita.

Lista museoista, jotka ovat mukana heti toukokuusta alkaen (esim. Helsingissä mukana mm. Ateneum, Kiasma, Sinebrychoffin taidemuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Amos Andersonin taidemuseo, Helsingin Taidehalli, Didrichsenin taide- ja kulttuurimuseo, Designmuseo ... ) Jo toukokuussa lähes 200 museota mukana.

F5.6-klubilla tänään klo 19 kansallistaiteilijamme Akseli Gallen-Kallelan (1865-1931) Afrikan matkallaan (1909-1910) ottamia valokuvia. Matkaoppaana Akselin Afrikkaan toimii valokuvaaja Juha Laitalainen, joka lopuksi tuo katsojan myös nykyaikaan.

Tilaisuuden alussa Gallen-Kallela-museon terveiset.

Akseli Gallen-Kallelan syntymästä tuli huhtikuussa kuluneeksi 150 vuotta.

Toukokuun F5.6-klubin järjestää Suomen Lehtikuvaajat ry.

Kansallisteatterin Lavaklubi. Vapaa pääsy.

Suomen valokuvataiteen museossa huomenna 6.5. klo 18-19:

 • Keskustelutilaisuus liittyen Hannele Rantalan Ihanien aikojen loppu -näyttelyyn.

  Miten näyttely syntyi? Mitkä olivat taiteilijan ja kuraattorin roolit näyttelyä tehtäessä? Prosessista keskustelevat näyttelyssä taiteilija Hannele Rantala, taidekriitikko Marja-Terttu Kivirinta ja museon johtaja Elina Heikka.

  Museon pääsymaksu 8/5, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

 • Meet the critics -luentosarja jatkuu saksalaisen Katja Eydelin luennolla.

  Taiteilijana ja opettajana tunnettu Eydel näyttää luennolla teoksiaan ja esittelee taiteellisen työskentelynsä lähtökohtia. Hänen projektinsa keskittyvät muun muassa kriisitilanteissa olevien yhteisöjen tapaan käyttää uskonnollisia tai poliittisia tunnuksia esimerkiksi pukeutumisessa tai protesteissa. Käytetyt tunnukset kertovat Eydelin mukaan yksilöiden omasta identiteetistä ja yhteiskunnallisista arvoista. Luennon kieli on englanti. Vapaa pääsy.

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Yksinäisten hautajaisia kuvaava näyttely vetää väkeä kirkkoon – pastorikin pohtii yksinjäämisen pelkoa, 4.5.2015. Näyttely yksinäisten ihmisten hautajaisista herättää kiinnostusta Helsingin Oulunkylän kirkolla. Kirkkoherra Ulla Kosonen kertoo, että heti näyttelyn avajaisissa oli paikalla viitisenkymmentä henkeä. Valokuvaaja Trond H. Trosdahl kuvasi neljäntoista ihmisen hautajaiset. Yhteenkään tilaisuuteen ei saapunut yhtään saattajaa. Näyttely on kiertänyt eri puolilla Suomea, ja Oulunkylään se saapui sunnuntaina.

 • HS, Yksinäisen hautajaiset – saattajia nolla, 3.5.2015.
 • Yksin viimeisellä matkalla 3.–31. 5. galleria-kahvila Aulassa Oulunkylän kirkolla. Näyttely on avoinna ma–to kello 8–20, pe kello 8–15, la kello 10–18 ja su kello 9–15.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Kuvamuisto Oy, Helsinki. Koulu- ja päiväkotikuvausta. Pääkaupunkiseudulle. Työsuhde alkaa elokuussa ja on määräaikainen.

Työpaikan osoite Pääkaupunkiseutu, 00380 HELSINKI
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Elokuussa
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 31.05.2015

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, We Asked 10 Photographers: Has There Ever Been a Time When You Regretted Not Taking a Photograph?

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Tutorials To Improve Your Transport Photography Technique.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, How to take creative control over focus with any subject.

Petapixel.com.

Popular Photography.

IR.

Lensrentals.com, blog, Sony FE 90mm f/2.8 G OSS Resolution Test. Ja vielä oikea makrokin. Sony A7r. Isokokoinen. Hyvältä näyttää.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, 50-årig fotohistoria tar slut. 50 vuotta työtä takana, aviopari on täyttänyt 80 vuotta. Mora.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.05.2015   (linkki)

WESTON - four generations - EDWARD, BRETT, COLE, KIM & ZACH
Kuva: Edward Weston31.5.2015 asti

Galleria Ibis esittelee kevään näyttelyssään kuuluisan Westonien valokuvaajasuvun teoksia neljässä sukupolvessa. Kaikki esillä olevat valokuvat ovat Westonien itse kehittämiä ja vedostamia.

 • Edward Weston (1886-1958)
 • Brett Weston (1911-1993)
 • Cole Weston (1919 - 2003)
 • Kim Weston (s. 1953)
 • Zach Weston (s. 1990)

Kuva: Edward Weston.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-17

Digicamera.netin Foorumilta:

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Julkaistua 629 & Näyttelykuvia 978: Ilman väitelauseita. 3.5.2015. Hannele Rantalan (s. 1952) näyttely Ihanien aikojen loppu (24.4.–2.8.) Suomen valokuvataiteen museossa. Näyttely oli hieno ja koskettava, ja olipa vallan hauskaa, että kun haahuilin yksikseni saleissa, tuli sekaan toinenkin ihminen – ja sehän oli taiteilija itse. Emme olleet tavanneet aikoihin, joten oli hauska käydä pieni keskustelukin.

Jämsän Seutu, Kokenut valokuvaaja yhteistyöstä: Paras konsti ”itsensä munaaminen”. Lehtivalokuvaaja Henry Rantaniemi kertoo parinkymmenen vuoden kokemuksella, millainen on onnistunut juhlakuva. Tietyt elementit on aina hyvä muistaa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to layer multiple filters for perfect long exposures.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Photograph Lighthouse Details.

IR, Learning to shoot from the hip. Kannattaa kokeillla ainakin kerran.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Open Mike: Hate Apple? You'll Love This. Apple on saanut Miken ottamaan kuvia kännykällä.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Steve Badger. 10 kuvaa.

Earthboundlight.com, A Tale of Two Photographers, 3.5.2015. Valokuvaja on muutakin kuin tarkkailija, jolla tallennusväline kädessä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Krista Ylinen, blogi, poimintoja.

 • Vuosikatsaus 2014, 10.1.2015. Vuoteen 2014 mahtui kaiken kaikkiaan 96:nä päivänä valokuvausta ja toistaiseksi noin 30 000 säästettyä kuvaa. Myös asiakkaille lähti noin 5000 editoitua kuvaa, mikä on huomattavasti edellisvuotta enemmän!
 • Family portraits in Träskända park, 15.1.2015.
 • Perhepotretit merenrannalla, 7.2.2015. Isä, äiti, isosisko ja pikkuveli. Aurinkoinen päivä Helsingin Lauttasaaren rantakivillä.
 • Piilokojuprojekti osa I – Projektin ja ensimmäisten kuvien synty, 9.2.2015. Kesä 2014 toi mukanaan ikimuistoisen, uuden projektin. Lähdin seitsemän muun valokuvaajan kanssa Kai Pihlströmin (Kaikuva Oy) vetämänä suunnittelemaan ja toteuttamaan kahta kotkakuvauskäyttöön tarkoitettua piilokojua.
 • Karhut osa I, 30.11.2015. Yksi ensimmäisistä avopuolisolleni esittämistäni kysymyksistä karhukojuöitä varatessamme oli: ”Onko kojuille vievillä oppailla varmuuden vuoksi kiväärit mukana?” Näin jälkeenpäin kysymys kuulostaa naurettavalta.
 • Karhut osa II, 3.3.2015. Tein itse kesä-heinäkuussa 2014 kaksi yhteensä seitsemän yön reissua suurpetojen pariin, ja nämä alla olevat kuvat on kyseisiltä reissuilta otetut.
 • Miia & Antero, 11.3.2015. Lapsuudenystäväni Miia otti minuun yhteyttä marraskuussa -13 ja kertoi tulevista häistään. Miia ja Antero olivat menossa elokuussa -14 naimisiin Siikaisten kirkossa ja pyysivät minua valokuvaamaan heidän tärkeän päivänsä.
 • Piilokojuprojekti osa III – Metsäjänis vs. maakotka, 30.3.2015.
 • Karhut osa III, 8.4.2015. Viime syyskuun puolivälissä matkasimme vielä kolmeksi päiväksi WBB:n karhukojuille Kuhmon Vartiukseen.
 • Syksyisiä ja talvisia kuvia friisiläisvarsasta, 12.4.2015.

HS, Vappu kuvina.

Talouselämä, Uusi Leica keskittyy olennaiseen - 6 600 euroa ja vain mustavalkokuvia. Kameroiden klassikkobrändi Leica julkisti noin kolme vuotta sitten M Monochrom -kameran, jolla voi ottaa vain mustavalkoisia kuvia. Monet hämmästelivät varsinkin kameran hintaa, joka oli tuolloin 7 950 dollaria eli noin 7 100 euroa. Leica on kehittänyt kameraa, ja julkaisee ensi viikolla uuden mustavalkokameramallin Monochrom Type 246:n.

Mpc.fi, Halvimmat nettikaupat - MPC selvitti, mistä elektroniikka kannattaa ostaa. Haimme parasta hintaa 20 erihintaiselle elektroniikkatuotteelle verkkokaupoista eri puolilta maailmaa. Selväksi tuli, että ainakaan Yhdysvalloista ei kannata tilata elektroniikkaa. Toimitukset rapakon takaa ovat kalliita. EU-tullialueen ulkopuolelta saapuvaan lähetyksen hintaan lisätään Suomen tullissa vielä 24 prosentin arvonlisävero, jos lähetyksen arvo on yli 22 euroa, sekä mahdolliset tullimaksut.

 • pitkä artikkeli, erilaisia sekä kotimaisia että ulkomaisiakin hintahakukoneita käsitellään, mukana myös kameraan liittyvää... Amazon, Kiina myös mukana

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in May.

Luminous Landscape, Cuba No Colour – With The Leica Monochrom. Leica M Monochrom, julkistettiin 10.5.2012, se vanha malli, jossa CCD-kenno. Neljän päivän matka Havannaan maaliskuussa 2015. Muut kamerat jäivät kotiin.

Kamera & Bild, Konsten att framhäva det graciösa i dansen. Baletin kuvausta ympäri maailmaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Objektiivin ja kameran yhteinen piirtokyky (Optiikka). Uusimmat.
 • D5500 (Järjestelmädigit, Nikon D80/D70/D50/D40). Viesti 1.5.2015: "Tälläinen tuli sitten hankittua munchenin Nikon centerin huutokaupasta huekeaan hintaan. Yllättävän vähän tämä on herättänyt täällä huomiota, sillä kyseessä on kyllä eittämättä paras entry-tason kamera peilittömät mukaan lukien. ...."
 • Kuvaaja vai kuvattava (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Vappucruising 2015 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutamia pirssejä Jyväskylän vappucruisingissa.
 • Jään ja veden rajalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Jäät lähtevät Tornionjoesta. Tein pienen kuvasarjan jään ja sulan veden rajapinnasta. Rajasin kuvat neliönmuotoon ja pyrin myös pelkistettyyn ilmeeseen.
 • Sykähdyttävä kohtaaminen (Linkkejä kuvaiin ja gallerioihin).
 • Se on kesä nyt.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (lintu).
 • Kansallismaisema (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kolilla tuli pyörähettyä torstai iltana. 700km ajoa ympäri Etelä- Suomea. Kotopuolessa ei lunta ole enää missään mutta tuolla sitä vaan oli sen verran että kun polulta harhaan astui niin ei meinannu jalan mitta riittää ennenkun tuli maanpinta vastaan hangen alla. On se vaan hienoa katsella järvimaisemaa vähän korkeammalta.
 • Blast from the Past (Pohjankurun hylätyt rautatietunnelit) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Timon poikkitiedepalsta, Unsharp maskia rautalangasta vääntäen, 29.4.2015. Poikkitieteellisessä valokuvakoulussa väännetään rautalangasta epäterävää maskia. Ihan ilmaiseksi.

Pasisalminen.com, blog. Poimintoja.

Iltalehti, Microsoftilta koukuttava uutuus: Nettisivu arvaa ikäsi kuvan perusteella. How-Old.net-sivuston idea on yksinkertainen. Sivustolle ladataan kuva, jonka perusteella sivusto analysoi ja arvaa kuvassa esiintyvän henkilön iän ja sukupuolen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Baltimore-Based Photojournalist J.M. Giordano on What It’s Like to Cover the Riots (and Get Beaten by the Cops).

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Photo.net, Simple Food Photography Tips for Bloggers. Ruokakuvauksesta. Paljon esimerkkejä. Ei mitään monimutkaista, perusasiaa.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Leica Introduces New Monochrome (Type 246). Myyntini 7.5.2015, $7,450. Ns. näytekuvat eivät yleensä kerro oikein mitään...

Photo.net, Processing Capabilities with RAW (Video Tutorial). Video tutoriaaleja, sarjassa edetty osaan nro 33. Kesto 5:09.

IR.

 • 8 Great Travel Tripods: What’s the best tripod? The one you take with you! Matkajalustoista.
  • Davis & Sanford Traverse TR553-P238, $109.99
  • Gitzo GK1580RQR5 Series 1 Traveler 6x Carbon Fiber Tripod with Magnesium Center Ball Head, $899.88
  • Sunpak VideoPro-M 4 Video Tripod, $66.60
  • Manfrotto BeFree Compact Carbon Fiber Tripod (Black), $349.88. Alumiiniversio, $199.88
  • Davis & Sanford TR654C–36 Traverse Carbon Fiber Grounder Tripod, $169.98
  • Surui T–025X Carbon Fiber Tripod with C–10X Ball Head, $239.95
  • Vanguard Alta Pro 284 CT Carbon Fiber Tripod with SBH–100 Ball, $399.99
  • Benro Aero 4 Video Travel Angel Tripod Kit, $259.00
 • Canon T6 sensor flecks - apparently minimal impact on images. IR tutkii tarkemmin omat testikuvansa. Ei kovin helposti näkyviin.

Dpreview.com, Lomography's LC-A Minitar-1 Art Lens f/2.8 32mm lens available for pre-order. Heinäkuussa myyntiin, $349.

Popular Photography, Review: Totally Rad Replichrome III: Archive Film Emulation Presets. $99.

Telegraph.co.uk, Instagram's Kevin Systrom: 'I'm dangerous enough to code and sociable enough to sell our company'. 300 miljoonaa käyttäjää, 70 miljoonaa kuvaa päivässä. 31-vuotiaan perustajan (toinen perustajista) henkilökuva. Vuonna 2012 myytiin miljardilla dollarilla Facebookille. Kevin Systromin osuus oli 400 miljoonaa dollaria.

The-digital-picture.com, B&H Quick Look: Canon EF 1200mm f/5.6L. Käytetty. Hinta vain kasvaa vuosi vuodelta, nyt siis $180.000. YouTube-video, kesto 1:38. Julkistettiin heinäkuussa 1993, tuotanto kaksi kappaletta vuodessa. Valmistus lopetettu. Erityistilauksesta, odotusaika on oli puolitoista vuotta. Kaikkiaan tätä objektiivia on valmistettu 20:n ja alle sadan kappaleen verran. Alkuperäinen hinta oli $89,579. Sports Illustrated -lehti omistaa kaksi, Canon Professionals Services toiset kaksi, National Geographic Magazine omistaa yhden tällaisen objektiivin. Lähin tarkennusetäisyys on 14 m. Painoa on 16.5 kg. Valmistus kuulemma päättyi v. 2005. Esim. vuonna 2007 B&H myi hintaan $99.000, vuonna 2010 sitten hintaan $120.000.

Kamera & Bild, Skapa kreativa självporträtt. Useampi minä samaan kuvaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.05.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Luonnonvalokuvaajat, Vuoden luontokuva 2015 –kilpailun semifinalistikuvien määrät kuvaajittain, 26.4.2015. Kaikkiaan 11503 kuvaa, 857 kuvaajaa. Jatkoon (vähintään yksi tuomariääni) 1064 kuvaa, 412 kuvaaja. Tuttuja nimiä siellä täällä.

 • Vuoden Luontokuva 2015-kilpailun tulokset julkistetaan Helsingissä Kulttuuritalolla sunnuntaina 18.10.2015.

Hopeinen Omena.

Yle Uutiset, Luonto, Ainutlaatuinen sattuma: hylätyssä pesässä kasvoikin karhunpentuja – kuva. Suomussalmelainen erä- ja luontokuvaaja Hannu Huttu törmäsi sattumalta elämänsä tilaisuuteen. Viime syksynä lintumetsällä ollut Huttu löysi karhun pesän, jonne karhuemo asettui talveksi. Myöhemmin hän luuli pesää hylätyksi, mutta toisin kävi.

Helsinki School, Artists. 52 kpl. Linkin takana kultakin monta kuvaa.

Journalisti, ilmestynyt 30.4.2015. Nro 6 / 2015. Seuraava numero ilmestyy 21.5.2015.

 • Vähän Heikuraa. Kuolleita: Hannes Heikura. Valokuvaaja Hannes Heikura kuoli 56-vuotiaana Helsingissä 4. maaliskuuta. Hän oli syntynyt Karvialla 7.4.1958.

Suomi24, Valokuvaus. Poimintoja viimeisen runsaan kuukauden ajalta.

 • 3 megapikselin järkkäri? Aukon, ajan ja herkkyyden säädöillä. Muuta ei tarvita.
 • Paras järjestelmäkamera 600e.
 • Artistit kieltävät järkkärit Lentäjien Juhannukse.
 • Ligthroom 6. Tietääkös kukaan onko ko ohjelmasta päivityshintaa versio LR5. sta.
 • Apple Photos, hyvää ja huonoa. Päivittelen juuri perheen ensimmäistä konetta Kuvat ohjemalle. Poikkeuksellisen huonosti suunniteltu siityminen! Jouduin avaamaan käyttöohjeet, eikä edes sieltä löytynyt vastausta, vaan piti mennä Hopeinen Omena -sivustolle katselemaan ratkaisua.
 • ulkoisista kameramikrofoneista. canonin 60D:hen olen ajatellut tuollaista:...
 • DVD-R. kuvien tallennus levylle?
 • Valotusautomatiikka uudemmissa ja muun merkkisissä. Olen ihmetellyt paria ominaisuutta Canon 500D:n valotusautomatiikassa. Ensinnäkään en tajua logiikkaa valotuksen lukituksessa eri mittaustavoilla. Kun käytössä on arvioiva mittaus (matriisi), niin valotusarvot lukittuvat laukaisinta puoliväliin painettaessa.
 • OM-D yhteensopivat objektiivit. Olen huonoin tuloksin etsinyt tietoa, kenen muiden vamistamat kuin Olympuksen omat objektiivit sopivat OM-D kameroihin ilman adaptereita.
 • Tietoa kameroista. Voisiko joku viisaampi vähän opastaa järkkäreistä ja objektiiveista kun itse en niistä ymmärrä. Mitkä ovat tärkeitä seikkoja runkoa tai objektiivia valitessa? Esim. Mistä tietää kuinka tarkkoja kuvia kameralla saa tai kuinka kaukaa objektiivin avulla saa tarkan kuvan ja mitä tarkoittaa objektiivissa polttoväli?
 • Upeita vanhoja kuvia.
 • Mustavalkoisen digikuvan "vanhentaminen". Miten teet sen esim Lr:ssä ? Miten kuvan saa esim narmuuntuneen näköiseksi? Pitääkö hommata joku muu kuvankäsittelyohjelma?
 • onko järkee vai eeeeiii. Vaihtaa canon 40d (täysin kunnossa) uuteen 700d järkkäriin. Videokuvaus ei kiinnosta ja enimmäkseen kuvaan eläimiä ja maisemaa. Kääntyvää näyttöä en kaipaa. Mitä voittaisin kuvanlaadussa ja yleensäkin jos vaihtaisin?
 • Uusi objektiivi-roadmap julkaistu. Fuji on julkaissut uuden version suunnitelmistaan objektiivirintamalla.
 • Minkälainen on hyvä kamerajalusta aloittelijalle? Sain ensimmäisen oman järjestelmäkamerani (Nikon D3200) pari kuukautta sitten ja seuraava hankinta olisi sitten kamerajalusta.
 • Tiedolla on hinta. "Olitko paikalla? Ota yhteyttä Xx:n toimitukseen: xx@xx.fi ja lähetä uutiskuvasi numeroon 12346" Tuttu lause monen lehden sivuilla, mutta..... Onko tietoa minkälaisen korvauksen lehdet tarjoaa tai mitä voi pyytää kuvista ja tiedoista?
 • Valokuvaajan logo kuvissa?? Kävimme ottamassa valokuvaajalla valokuvat perheestä. Saimme valita sähköisistä kuvista mieleiset, ja teetimme niistä kuvaajan hinnaston mukaan isompia ja pienempiä kuvia. Nyt kuitenkin kaikissa valmiissa kuvissa, jotka saimme oli isolla valokuvaajan firman nimi/logo.
 • Pokkari ja HDR. Siis onko missään peruspokkarissa ns. HDR kuvaustilaa, ainakin kännyssä kuten omassa Samsung S3 sillä ja ilman HDR:ää on ero melkoinen kuvan laadussa.
 • Miten tarkka omakuva? Kaukolaukaisin tms? APUA!
 • Miten säädän television.
 • Kuvan nimi Mg tai img. Mistä johtuu että osa kuvista saa päätteen mg ja osa päätteen img ? Kamera on 5D mk 2.
 • Olympus PEN lite -minijärkkärit. Olen ajatellut ostaa jonkun PEN lite -järkkärin. Mitä eroa EPL-5:ssa, EPL-6:ssa ja EPL-7:ssa on?
 • Mikä objektiivi 50mm f1.4 kaveriksi? Tällä hetkellä siis runkona Canon EOS 500D ja siinä 50mm f1.4, joka on muuten ihan täydellinen, mutta välillä ahtaissa tiloissa pituutta on vähän liikaa.
 • Hannu Hautala - luontovalokuvauksen legemda. Retkipaikka haastatteli Hannu Hautalaa:...
 • Karhuja kuvaamaan? Onko kukaan kuvannut? Mikä olisi paras vuodenaika? Osaisko joku luetella tahoja, jotka järjestää paikkaa kojulle? Millaisella kalustolla?
 • Uudempaa kameraa. Minulla on tällä hetkellä Nikonin d5200, ja minulla on siihen 55-200mm & 35mm lisäputket. Olen miettinyt jos vaihtaisin tuon kameran johonkin parempaan.
 • Mallipalkkio, mutta miksi? Miksi mallille pitäisi maksaa palkkio jos Fasebookin ryhmässä ihmiset kyselee kuvauksia ilmaiseksi valokuvaajilta.
 • Millä laitteilla aloititte kuvaamisen.
 • Nikon p610 ja p900. Kuinka laadukkaita kameroita nuo kaksi ovat ja soveltuvatko ne alottelijalle luontokuvaukseen?
 • Kuvia. Tässä ois mun kuvia. Mä toivon että ihmiset kattois ja sanois mielipiteensä (: Ja suosittelen kattoon ihan loppuun asti, niitä ei oo paljoo.
 • Miksi tunkea väkisin valokuvaajaksi? Valokuvaajia oli Hesarin artikkelin mukaan viime vuonna ilmoittautunut n. 500 henkilö työttömäksi ja tarjolla oli alalle kolme työpaikkaa julkisessa haussa. Mikä ihme siinä on, että alalle on kuitenkin puskemassa iso joukko ihmisiä?
 • Gigantin myyjä kusetti - PERKELE! Ostin Canon EOS 700D:n Gigantista. Pyysin kameramyyjältä apua muistikortin valinnassa. Tarkensin vielä, että kortin nopeus pitäisi riittää Full HD -kuvaukseen ja myyjä oli valinnastaan ihan satavarma.

Olli Jäntti.

*Raakakuva.fi, Verkossa 2015.04: Muotokuvausta, filmikuvausta ja David Alan Harvey, 30.4.2015. Muutama mielenkiintoinen linkki.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

 • Canon Thursday #18 April 30, 2015. Kuvaketju.
 • which lens for my D810 for sport (Nikon).
 • The past revisted (Nikon). Valokuvaus alkoi 1975, 1977 Nikon FSA. 1990-luvulla melkein kaikki 35mm-varusteet menivät myyntiin, keskikoon kamerat kiinnostivat työyhteyksissä. Vapaa-ajalla sitten Leica M4. Kymmenisen vuotta sitten tapahtui siirtyminen digitaaliseen muiden tavoin. Viime perjantaina oli 60-vuotispäivät. Lahjaksi tuli täysin käyttämätön Nikon FSA.
 • Kameruka Estate. (klassiset kamerat).

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Thephotoargus.com, Virtual Reality: Photography’s Next Frontier? Tulossa, tulossa. Virtuaalipanoraamat ovat jo pitkään olleet täällä.

Digitalcameraworld.com, Fuji X-A2 review. Tammikuussa 2015 julkistettu. Peilitön järjestelmäkamera, ei etsintä, uusille kuvaajille suunnattu. 16 megapikseliä, kroppikenno 1.5x, kolmen tuuman lcd-näyttö, 921.000 pistettä, lös kääntyvä, selfien ottamiseen. $550.

Kamera & Bild, Fujifilm X30: Med bättre kontroll. Kompaktidigi, X100T-mallissa on isompi sensori, kiinteä polttoväli. X30 pienempi sensori, mutta zoom 28-112 mm, f/2.0 - 2.8. 12 megapikseliä, ei antialias-filtteriä sensorin edessä, pyritty terävämpään kuvaan. Lcd-näyttö on vähän isompi, kääntyy 90 astetta ylös, 45 astetta alas. Wi-Fi. Uusia softasuotimia. Yksillä akuilla ottaa 470 kuvaa. Analogisen etsimen sijaan on tullut elektroninen etsin, hyvä. Arvosana 64%. Suomen hinta on n. 500 euroa.

Kamera & Bild, LG G4 – smartphone med kamerafokus. Muutaman viikon päästä myyntiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Huhtikuun 2015 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset