Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Toukokuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Huhtikuu 2015

30.04.2015   (linkki)

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2015 -kilpailun toisen osakilpailun aihena on Töissä.

Kuva tulee lähettää sähköpostitse, viimeistään ma 11.5.2015.

 • Vain yksi (1) kuva osallistujaa kohden.
 • Kuvat jpeg-muodossa.
 • Kuvan lyhyen sivun pituus vähintään 2000 pikseliä
 • Osallistujalla on oltava täydet oikeudet kuvaan.
 • Tekniikka on vapaa. Kuvankäsittely on sallittua.

Voittajakuva saa 15 pistettä, toinen 14, kolmas 13 … ja kymmenes 6 pistettä. 11-25 sijat tienaavat 5 pistettä.

Vuoden kuvaaja 2015 -kilpailu käydään neljässä osassa.

Eniten pisteitä vuoden aikana kerännyt kilpailija voittaa pääpalkinnon ja Vuoden kuvaaja 2015 -tittelin. Lisäksi hänet esitellään kuvaajana joulukuun Kamera-lehdessä.

Palkinnot:

 • Pääpalkinto: Sony α6000 + 16–50 mm:n zoom-objektiivi
 • Jokaisen osakilpailun voittaja saa palkinnoksi 100 euron lahjakortin.

Kaikki palkinnot ovat voittajille veronalaista ansiotuloa.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Ympäristöministeriö järjestää kaikille avoimen #munympäristö-valokuvakilpailun. Kilpailulla juhlistetaan perjantaina 5. kesäkuuta vietettävää Maailman ympäristöpäivää.

Valokuvakilpailun ideana on dokumentoida suomalaisten tärkeäksi kokemaa ympäristöä vuonna 2015. Itselle tärkeä ympäristö voi yhtälailla olla upea luontomaisema kuin rosoinen kaupunkimiljöö. Se voi olla paikka luonnossa, kaupungissa tai kylässä, sisällä tai ulkona. Tärkeintä on, että paikka kuvaa hyvin sinun ympäristöäsi ja on jotakin, minkä haluaisit pysyvän sellaisena myös tulevaisuudessa.

Ikuista ympäristösi valokuvaksi, lataa se Instagramiin ja käytä tägiä #munympäristö tai @yministerio.

Kilpailluun voi osallistua 17.5.2015 asti.

Ympäristöministeriön kokoama raati valitsee parhaan valokuvan, joka julkaistaan kesäkuun Ympäristö-lehdessä ja laajasti ympäristöministeriön muissa viestintäkanavissa.

Voittajakuva julkistetaan maailman ympäristöpäivänä.

Palkinnot:

Voittaja saa kuvastaan palkkioksi 200 euroa.

KIlpailusta tarkemmin:

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Luonto, Valokuvaaja nappasi maailmanluokan kuvan sateenkaaresta – nyt tähtäimessä myrskyn merkit. Valokuvaaja Jaakko Tähti ikuisti toissailtana Viitasaarella erikoisen näyn taivaalla. Ursan Taivaanvahti -sivustolla Tähden tallentamaa sateenkaarta on kuvailtu havainnoksi, jonka hyvin harva pääsee ikinä näkemään.

Valokuvatorstai, 366. Haaste. 30.4.2015. "Kupla".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School, 12 Tips for Mastering the Clone Stamp Tool in Photoshop.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Framing Composition Tips. Ja nyt on kyse virtuaalikehyksistä.
 • Nikon 1 J5 Review. Nikonin uusin peilitön, 20 megapikseliä. 4K video (mutta vain 15 kuvaa sekunnissa). 20 kuvaa sekunnissa. Wi-Fi, NFC. 180 astetta kääntyvä kosketusnäyttö, kolme tuumaa, 1.037.000 pistettä. Arvosana 4.5 * / 5 *. £429.

Pdnonline.com, What Photographers Need to Know Before They Go Pro. Kahdeksan kohtaa.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Epson Announces Consumer 3880 Replacement. SureColor P800. $1.200.

Kamera & Bild, Svenska portfoliobyggare vill bli bäst i världen. Portfoliobox 3.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.04.2015   (linkki)

Suomen valokuvataiteen museossa tänään klo 18 Hannele Rantala, valokuvataiteilija -dokumentin ensi-ilta. Ohjaaja Kaisa Kumpula ja tuottaja Marjaana Mykkänen.

Dokumentin katsomisen jälkeen yleisö voi osallistua keskusteluun Rantalan ja dokumentin tekijöiden kanssa.

Hannele Rantala: Ihanien aikojen loppu
Kuva: Hannele Rantala.2.8.2015 asti

Taiteilija Hannele Rantalan (s. 1952) retrospektiivinen näyttely Ihanien aikojen loppu tarjoaa kattavan kokonaiskuvan Rantalan 40-vuotisesta urasta taiteilijana. Monet näyttelyn teoksista ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä Suomessa.

Osana kokonaisuutta on Rantalan tuotantoa teemoittain esittelevä samanniminen kirja.

Rantalan tuotannon läpäisee ajatus valokuvan muutoksesta ilmaisumuotona. Kuvaaminen on muuttunut ratkaisevaa hetkeä odottavasta sivustatarkkailusta käsitteelliseksi ajatteluksi ja prosesseiksi.

Näyttelyssä on esillä Rantalan tuotantoa vuosilta 1975–2015. Rantalan taiteen teemoja ovat olleet kodittomuus, pakolaisuus ja siirtolaisuus. Niitä käsittelevät myös performanssit, joita taiteilija esittää näyttelynsä yhteydessä.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Digicamera.netin Foorumilta:

Finnfoto, Kutsu Fotofinlandia 2016 -valokuvakilpailuun, 28.4.2015. Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry kutsuu kaikki kuvaajat tavoittelemaan 20 000 euron Fotofinlandia-palkintoa.Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin suomalaisen valokuvataiteen ja käyttökuvan tuoreita ilmiöitä. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin suomalaisen valokuvataiteen ja käyttökuvan tuoreita ilmiöitä.

 • Fotofinlandia 2016 -kilpailu on kaikille avoin. Siihen osallistutaan vähintään 2 kuvasta muodostuvalla kuvakokonaisuudella, jonka kuvia ei ole aikaisemmin julkaistu Fotofinlandia-kilpailun yhteydessä.
 • Osallistumismaksu on Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry:n jäsenjärjestöjen jäsenille 45 €/kuvakokonaisuus, muille 90 €/kuvakokonaisuus. Osallistumismaksu suoritetaan verkkomaksuna kuvien lataamisen yhteydessä.
 • Finalistien kuvakokonaisuudet muodostavat Fotofinlandia 2016 -näyttelyn, jossa työt ovat esillä vedoksina. Näyttely on esillä Helsingin Messukeskuksessa 4.–6.3.2016.
 • Kilpailun tulosten julkistaminen ja palkintojen jako Helsingin Messukeskuksessa Kuva&Kamera 2016 -messujen yhteydessä.

Mbnet.fi, Adobe Ink and Slide - Digiartistin pensseli. Tabletille suunnitellut kynä ja viivain tuovat piirtämiseen ja suunnitteluun mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Laitteiden muotoilu on parasta a-luokkaa. Työt voi siirtäää jatkokäsittelyyn tietokoneelle Illustratoriin ja Photoshopiin. Piirtokynä ja viivain Applen iPadille Hinta: 220 €.

HS, Tökkiikö internet? HS esittelee kolme nettiyhteyden nopeusmittaria.

Älypuhelimista.

 • Androidsuomi.fi, LG G4 on täällä. Tarjolla nahkaa ja nopeaa kameraa. 5.5” QuadHD (2560 x 1440 pikseliä), paino 155 g. LTE, a/b/g/n/ac –wifi, Bluetooth 4.1 LE, NFC ja langaton lataus. Puhelin on myös lievästi kaareva, mutta G Flexin kaarevuudesta ei kuitenkaan puhuta. Uudessa 16 megapikselin kamerassa on parannettu 3 akselin optinen kuvanvakain (normaalisti vain 2 akselia) ja nopeampi linssi f/1.8 aukolla, joka mahdollistaa kuvien ottamisen entistä hämärämmässä. Myös käyttöliittymää on parannettu huomattavasti ja se onkin nyt tarvittaessa täysin säädettävä. G4 pystyy kuvaamaan myös RAW –tiedostoja jos käyttäjä haluaa saada kaiken irti kuvistaan. Myyntiin kesäksi.
 • Mobiili.fi, Mikä ihmeen värispektrisensori? LG selventää huippupuhelimensa kameran ominaisuuksia. Lippulaivaälypuhelin. Uuden värispektrisensorin (englanniksi color spectrum sensor) avulla kamera kykenee ottamaan paremmin luonnollisia kuvia. Sensori mittaa valon aallonpituuksia, minkä avulla värit voidaan pitää luonnollisina. Sen avulla myös muutetaan valkotasapaino tarvittaessa luonnollisimpaan vaihtoehtoon. Lasertarkennin auttaa kameraa tarkentamaan kuvan nopeammin.
 • Teknavi.fi, LG-pomo piikitteli: Emme voi vertailla tätä ominaisuutta, koska kilpailijoilla ei ole sitä.
 • Mbnet.fi, Kuukauden sovellus: Tulosta kätevämmin kännykästä. Printer Pro tekee puhelimelta ja tabletilta tulostamisesta helppoa ja hallittavaa. Printer Pro on tuote, joka tarjoaa itse iOS-sovelluksen ohella myös tietokoneelle asennettavan apuohjelman, jonka avulla mikä tahansa tulostin muuttuu iOS-laitteiden kanssa yhteensopivaksi.
 • Digitoday.fi, Tästä älypuhelimissa kilpaillaan nyt – miksi?

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 10 things portrait photographers should know about their craft. 2. Eye contact is an important tool. Katsekontakti kameraan tai vaikka kuvattavien kesken.

Thephotoargus.com, 35 Helpful Photoshop Post Processing and Photo Editing Tutorials.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, The Hawkins Axiom. "Personally, when I give my services away, which ain't often, I assume I'll never see a dollar from that client, ever." (Josh Hawkins).

Dpreview.com, US photographer takes top prize in World Photography Awards. Ebola-kuvat. Sonyn kilpailu.

IR.

Popular Photography, Video: Geoffrey Berliner’s Massive Collection of Antique Camera Lenses. 15 vuotta, 1.500 objektiivia.

Pdnonline.com, U.S. Copyright Office (Once Again) Studying Copyright Struggles of Photographers. Kysellään valokuvaajilta kokemuksia, aikaa on 23.7.2015 asti.

Photographyblog.com, Macphun Noiseless Review. Mac-käyttäjille. Standard £13.99, Pro £28.99. Trial-versio ei anna tallentaa kuvia. Kohinan poistoon. Arvosana 4 * / 5 *.

Fotosidan.se, TEST: Sony A7 II. Julkistus 20.11.2014. Pieni kamera, täyskenno, peilitön. 24 megapikseliä, 5-akselinen kuvanvakaaja rungossa. Elektroninen etsin. WiFi. Säänkestävä. ISO 50-25600. Sarjakuvaus viisi kuvaa sekunnissa. Full 60p/24p HD video, 4K ulostulo. Ensimmäistä mallia parannettu monin tavoin, myös ergonomiaa. Äänekäs suljin, vähässä valossa tarkentaa hitaasti. Erinomainen kuvanlaatu. Hyvä elektroninen etsin. Runko alle 1.900 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.04.2015   (linkki)

Museokortti saapuu 5. toukokuuta

Yksi vuosi, 200 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja = 54 €

Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 54 euroa maksavalla MuMuseokorttiseokortilla pääsee lähes 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Lipulla voi vierailla museoissa niin monta kertaa kuin haluaa. Lippu on henkilökohtainen.

Kortti on saatavilla 5. toukokuuta alkaen kaikista järjestelmässä mukana olevista museoista ja Museot.fi -verkkokaupasta kautta maan.

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita.

Lista museoista, jotka ovat mukana heti toukokuusta alkaen (esim. Helsingissä mukana mm. Ateneum, Kiasma, Sinebrychoffin taidemuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Amos Andersonin taidemuseo, Helsingin Taidehalli, Didrichsenin taide- ja kulttuurimuseo, Designmuseo ... ) Jo toukokuussa lähes 200 museota mukana.

Fredrika Biström: Kodinhoitohuone
Kuva: Fredrika Biström.17.5.2015 asti

Fredrika Biströmin näyttely Valokuvagalleria Hippolytessä tutkii käsityksiä ulkonäöstä, estetiikasta ja perinteistä.

Näyttelyn nimi Kodinhoitohuone on syntynyt yrityksestä esineellistää rumuutta ja katsoa piilotettua. Esimerkkinä toimii kodin käyttötila, huone, joka kertoo tämän hetken ihanteista: piilotamme kodin arkiset työt, vaikka koko koti on toimintaan tarkoitettu.

Näyttelytn teokset on kuvattu studiossa.

Fredrika Biström (s. 1980) on valmistunut valokuvaajaksi Aalto-yliopistosta vuonna 2011

Johanna Väisänen, Tabernacolo – todistuksen maja
Johanna Väisänen, Tabernacolo – todistuksen maja17.5.2015 asti

Hippolyte Studiossa Johanna Väisäsen installaatio tarkastelee muistamista sekä menneisyyden ja nykyisyyden välistä dynamiikkaa.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

Ville Suorsa.

 • Revontulimyrsky! 21.3.2015. Olin työmatkalla, enkä ollut tajunnut ottaa juuri tätä tarkoitusta varten hankittua laajista mukaan. Onneksi sentään kamera ja jalusta oli mukana eri tarkoitusta varten. Suuntasin Kalajoen Pitkäsenkylän pelloille, jossa riitti näkyvyyttä ja lähes pimeää taivasta. Yllätys oli kuitenkin se, että koko taivas oli täynnä revontulia ja usein parhaimmat loimut olivat etelätaivaalla.
 • Pyhätunturin maisemissa, 13.2.2015. Helmikuun toisena viikonloppuna kävimme työpaikan koulutusreissulla Pelkosenniemen Pyhätunturilla. Kokonaisuudessaan reissu oli onnistunut, koska lunta riitti ja maisemat olivat minullekin uusia. Ohessa muutamia kuvatuksia lumikenkäilyreittien varrelta.
 • Tunturipöllö Kalajoella, 9.2.2015. Kalajoelta löytyi tammikuun viimeisenä päivänä tunturipöllö. Olihan noita löytynyt jokunen jo joulu-tammikuussa Suomesta, mutta tällä kertaa lintu oli omalla retkeilyalueella ja lähes ”takapihalla”.
 • Päivä kotkakojussa, 3.2.2015. Tammikuun toiseksi viimeisenä päivänä suuntasin Utajärvelle, Finnaturen kotkakojuille. Olin miettinyt reissua jo viime talvena, mutta nyt kalenteri ja lompakko mahdollisti reissun.
 • Vuodenvaihde Kalajoella, 2.1.2015. Vuosi vaihtui Kalajoen maisemissa, josta oheiset kuvat ovat Siiponjokivarresta, Perämeren rannikolta sekä peltolakeuksilta.
 • Kuvausvuosi 2014, 31.12.2014. Vuosi 2014 alkaa olla takanapäin ja on taas aika luoda perinteinen katsaus menneeseen vuoteen.

Northernexposures.

 • Revontulet 18-3-2015, 233.2015. Kameran ja jalustan kanssa äkkiä pihalle ja tässä muutama kuva todisteeksi. Harmittavasti kun olin unohtanut koko tapahtuman en kerennyt ”paremmille” paikoille, tosin näkymä omalla pihalla oli myös mahtava.
 • Mallikuvia uudella Nikkor AF-S 300mm f/4 VR PF, 13.2.2015. Optisesti tämä uusi 300mm f/4 on mielestäni suhteellisen moitteeton. Parin kuvauskerran perusteella ja allaolevien esimerkkien, en keksi oikeastaan mitään moitittavaa tällä hetkellä.
 • Aputure Amaran AL-528 – Led paneeli kokemuksia, 9.2.2015. Käyttötarkoituksia led-paneeleille löytyy varmasti jokaiselta joka tarvitsee lisävalaistusta. Tuotekuvaaminen, makrot, studio, videointi ja kiinteistökuvaaminen. Kuljetettavuus ja käytön helppous on varmasti yksi syy miksi itse tulen jatkossa käyttämään näitä valokuvaamisessa/videoinnissa. Kuljettavuus toisaalta on hieman kaksipiippuinen asia, jos vertaa käsisalamoihin niin paneelit ovat isompia. Hinnat alle ja päälle 200 euroa.
 • Kaisaniemen Kasvitieteellinen Puutarha, 7.2.2015. Viikonloppu oli ohjelmaltaan tyhjää täynnä ja mieleen muistui Kaisaniemen Kasvitieteellinen Puutarha, Helsingissä. Vaikka tämän tyyppiset paikat on tullut tästä Lahden ympäristöstä koluttua, jostain syystä siellä en ollut ikinä käynyt. Matkaa kertyy noin tunnin verran autolla ja junallakin pääsee muutaman sadan metrin päähän.

Keskisuomalainen, Luontokuvausopas.

Yle Uutiset, Luonto, Piilokojun korpionnea: Sokkotreffeillä ahman kanssa. Karhuja alueella liikkuu useampiakin, samoin ahmakanta on pysyvä. Sana siitä on kiirinyt ympäri maailmaa, ja Lieksaan lennetään jopa vain yhdeksi yöksi kuvaamaan ja katsomaan ahmaa ja karhua Yhdysvaltoja, Australiaa, ja Ranskaa myöten. Nytkin yhdellä kojulla omaa elämystään odottavat Kanadasta ja Australiasta kolmeksi päiväksi Lieksaan saapuneet kuvaajat.

Suomen Canon, uusi YouConnect-uutiskirje, Syvälle tarinaan houkuttelevat kuvat.

Ilta-Sanomat, Karhun ja koiran kohtaaminen tallentui uskomattomaan kuvaan. Karhu näyttää vähän pienoismallilta.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Testure Finland Oy, Helsinki. Kiinteistöjen ja asuntojen kuvaamiseen haetaan valokuvaajia, videointikokemus on etu. Oma auto on välttämätön liikkumiseen. Freelance kuvaajien määrää lisätään, mahdollisuuksien mukaan palkataan muutamia tekijöitä yritykseen.

Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa heti koulutuksen jälkeen
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 6 - 12 kk
Haku päättyy 10.05.2015

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 55 Photo editing tips and tricks to live by.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Photo.net, Understanding RAW vs. JPEG File Types (Video Tutorial). Videotutoriaaleja, sarjassa menossa nyt osa numero 32.

Popular Photography.

IR.

Dpreview.com.

Photographyblog.com, Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD Review. Syyskuussa 2014 julkistettu. Täyskennoisille. Canon, Nikon. Kuvanvakaaja. Kestää kosteutta. Aika iso ja painava. Pituus 15 cm, paino 1.1 kg. Kuvanvakaaja kolme stoppia, kannattaa pitää aina päällä (paitsi jalustalta kuvattaessa). Lähin tarkennus 28 cm. Arvosana 5 * / 5 *.

Photographyblog.com, Apple Photos Review. Ilmainen kaikille, jotka päivittävät uusimpaan Yosemite 10.10.3:iin (sekin ilmainen). Ei enää uusia versioita iPhoto- ja Aperture-ohjelmista. Pitää muistaa, että nyt on kyse vasta Photos-ohjelman 1.0-versiosta. Arvosana 3.5 * / 5 *.

Photo.net, 5 Lightweight Tripods. Mitä hyötyä jalustan käytöstä. Ensin vähän yleisemmällä tasolla kolmijalkojen ominaisuuksia. Tässä vertailussa mukana edullisimmat mallit, kaikki alle $90.

 • Manfrotto Compact Action Tripod, $69.88
 • Benro A150EXU, $66.00
 • Slik Sprint Pro II, $89.95
 • Slik Sprint 150, $59.95
 • D&S Vista Voyager Lite, $49.95

The-digital-picture.com, Photo Walkthrough: Sam and the Silhouetted Tree. Kuvausjärjestelyt.

B&H, Canon Super Telephoto 1200mm f/5.6L EF USM Autofocus Lens. Ja hintakin vain $180.000.

Fotosidan.se, Två svenskar prisade i Sony World Photography Awards. Missä suomalaiset.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Liminganlahti.fi, Liminganlahden lintukuvakilpailu 2015 tulokset. Kuvakilpailun sarjojen voittajakuvista valittiin Vuoden 2015 lintukuvaksi Markku Nikin Suokukko. Neljä sarjaa, kussakin kolme palkittua.

HS, Ola Kolehmainen kuvaa Istanbulin aarteet ihmisen perspektiivistä, 27.4.2015. Viime aikoina Kolehmainen on tarkentanut kameransa historialliseen arkkitehtuuriin ja kuvannut Istanbulissa Bysantin ja Ottomaanien ajan uskonnollisia rakennuksia. Vaikka tulokset ovat paikoin huikean kauniita, arkkitehtuuri on Kolehmaiselle vain väline. Hänen kuviensa pääosassa ovat katsominen ja näkeminen.

 • Galerie Forsblom
  Lönnrotinkatu 5 / Yrjönkatu 22, Helsinki
  ti-pe 11-18, la 11-16, su 12-16
 • yhdeksän työtä esillä, hinnat 18.000 euroa - 55.000 euroa, kookkain 300 x 380 cm, Diasec
 • Suomen Wikipedia, Ola Kolehmainen

Älypuhelimista.

Photo.net, foorum.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, A layman’s guide to reflectors.

Earthboundlight.com, Welcome to the New Lightroom in the Clouds, 26.4.2015. Uusi Lightroom.

Dpreview.com, Winds of Change: Shooting changing landscapes. Esimerkkikuvia.

Luminous Landscape, The KPS T5 Geared Ballhead – Review and Users Report. Pieni korealainen yritys. Ensiesittely Photokina 2010, myyntiin 2012. $730 - $830.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Photarin siveltimen koon muuttaminen (Kuvankäsittely). Miten olette ratkaisseet ongelman? Mäppäämällä vain eri koodeille kuin [ ja ] vai miten? Ei viitsisi kauheasti lähteä noita photarin oletus-shortcuteja muuttamaan, mutta onko muuta tietä?
 • 70D -> 5D MkII/III ? (Järjestelmädigit). Uusia viestejä, paljon.
 • Venevaja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vanhan höyrysahan edessä on lahoavia laitureita. Venevaja on vielä pystyssä ja sisällä on pari venettäkin, mutta laiturit ovat parhaat päivänsä nähneet.
 • The Man Who Wasn't There (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • päin seinää.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Yle, Radio Suomi, Entisten nuorten valokuva-albumi 5. Ja se varsinainen ohjelmahan eli Entisten nuorten sävellahja tulee lauantaisin klo 15:03. Yle Areenassa kuunneltavissa 30 päivän ajan. Tässä tuoreimmassa on 94 kuvaa menneiltä vuosilta. Vaikkapa Led Zeppelin Kulttuuritalolla 1970 - Jimmy Page ja Ropert Plant (Jorma Koski). Kuvia laidasta laitaan, kuuntelijoiden lähettämiä.

 • tai Entisten nuorten valokuva-albumi 4: Kuvassa The Rolling Stones Yyterissä vuonna 1965. Kuvat ottanut ystäväni Jouko Majala, joka oli paikalla. Terveisin, Pertti Oksanen.
 • aika uskomattoman näköisiä nuoria aikuisia...
 • erittäin kiinnostavia kuvia, vaikka tekninen laatu on mitä on eikä sommittelustakaan ole mitään havaintoja...

Instagram, Suomen valokuvataiteen museo, Taskugalleria. Suomen valokuvataiteen museon Instagram-tili on ollut vuoden alusta alkaen valokuvagalleria Taskugalleria. Sen tavoitteena on lisätä valokuvaajien tunnettuutta ja tuoda valokuvataide osaksi ihmisten arkea. Noin puolen vuoden aikana Taskugalleriassa esitellään reilut parikymmentä valokuvaajaa, joista osa on museon henkilökunnan valitsemia ja osa yleisön ehdottamia.

Yle Uutiset, Luonto, Lintukuvafestivaali alkoi Liminganlahdella – myöhästyi hanhien muutosta. 24.4.2015.

Tiinapuputti.com, #suomenoja #photowalk #canonkevat, 15.4.2015. Alku maanantaina pidetylle kuvakävelylle Espoon Suomenojalla luotiin helmikuussa first ever kuvakävelyllä helmikuussa. Paikalla tuolloin oli Suomenojan Luonto ry:n kaksi perustajajäsentä Tuomas Heinonen ja Jukka Ranta. He saivat minut tarinallaan häkellyksiin toiminnallaan: he olivat perustaneet yhdistyksen suojellakseen Suomenojan luontoa ja dokumentoidakseen sen tapahtumia.

Yle Uutiset. Kuvagallerioita.

TE-palvelut, Ammattilaitemyyjä, Studiovarustamo Oy, Helsinki. Etsitään myynnin ammattilaista, jolla palava kiinnostus valokuvaukseen ja mielellään myös liikkuvaan kuvaan.

Työpaikan osoite Ansaritie 3, 00350 HELSINKI
Palkkaus kuukausipalkka
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa toukokuu 2015
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 6 - 12 kk, äitiysvapaasijaisuus
Haku päättyy 07.05.2015

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Adobe Camera Raw: how to remove lens distortions from interior shots. Ohjeet Photoshop, vaihe vaiheelta.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Lighting Tutorial: Using 1 Speedlight And Recyclable Stuff From Around The House.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR, What’s your favorite f-stop? Mikä f-arvo on suosikkisi. Vai onko tällä kysymyksellä mitään merkitystä.

Pdonline.com, High Capacity Storage for Your Photo Archive.

 • Buffalo TeraStation 7120r, $21,000 (48TB)
 • G-Technology Studio XL, $3,600 - $7,000 (-> 64TB)
 • LaCie 8big Thunderbolt 2, $4,599 (kahdeksan kovalevyn kelkka, 12TB - 48TB yksittäiset kovalevyt)
 • ioSafe 1515+, $3,000-$6,400 (suoja kuumaa ja kylmää vastaan, suolavesi, 5TB - 30TB - 90TB)
 • Promise Technology Pegasus2 R8, $3,999. Thunderbolt 2.
 • WD My Cloud EX4100, $1,449 (-> 24TB)

Kamera & Bild, Så blir slitna miljöer futuristiska bildtapeter. Ivan da Silva löysi Italiasta hylätyn tehtaan. Kahden päivän kuvaamisen tuloksena syntyi futuristisa kuvia, joitan nyt myydään valokuvatapetteina. Ruotsi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lightroom 6 (Kuvankäsittely). Ja vielä muutama uusi viesti.
 • Noiseless Pro (Kuvankäsittely). Maciä päivittäessä huomasin topappseissa ensimmäisenä tämän Noiseless kohinanpoisto-ohjelman. Demoa testailin ja kohtuullisesti näytti toimivan. Vaan onko kellään käyttökokemusta tosikäytössä? Demo kun ei antanut mahdollisuutta testata pluggarina.
 • suurennussuhde ja terävyysalue ihmettelyä (Optiikka). Jos otetaan kuva esim. suurennussuhteella 1:2 kahdella eri objektiivilla: 200 mm + loitto ja 100 mm macro. Oletetaan että molemmissa käytetään f11, niin ovatko kuvien terävyysalueet samanlaiset ?
 • Tamron huolto - positiivinen kokemus (Optiikka). Uusin.
 • Kandeeko EOS 30D APS 8.2MP -> APS 20MP (Järjestelmädigit). Mitä saan jos vaihdan vanhukseni (Canon EOS 30D) hieman tuoreempaan, luokassa APS/20MP olevaan, vaikka nyt 70D kameraan.
 • Teema: varislintuja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ai tälläinenkin teema löytyi.
 • TEEMA: Kissakuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Teema jalkapallo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Murtaja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (ja mitähän tämä kuva esittää?)
 • Metso (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Aktiivinen ketju.
 • Kritisoin ihmiskuvasi !UUSI! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ja edelleen...

Remonen.fi.

 • Crusellin sillalla, 22.4.2015. Tai kai sillan virallinen nimi on ”Crusellinsilta”, siis kaikki yhteen. Pitäisikö siis sanoa ”Crusellinsillan sillalla”…? No, ihan sama. Siellä kuitenkin. Ruoholahdessa, Kaapelitehtaan vieressä. Meillä oli työväenopiston kurssin tapaaminen Suomen Valokuvataiteen museolla, jossa kävimme katsomassa Ismo Kajanderin ”Vintage”-näyttelyn, josta enemmän toisessa blokauksessa
 • Antiikkia, antiikkia, 23.4.2015. Olen siis käynyt tätä työväenopiston valokuvauskurssia tänä(kin) vuonna. ...Tällä kertaa paikaksi ja tapahtumaksi oli valikoitunut Suomen Valokuvataiteen Museo ja siellä oleva Ismo Kajanderin ”Vintage”-näyttely. Ismo Kajanderhan on yksi suomalaisen valokuvan grand-old-man:eistä. Hän on opettanut valokuvausta Taideteollisessa korkeakoulussa, ollut perustamassa ensimmäistä suomalaista valokuvagalleriaa (Hippolyte) ja pitänyt lukuisia näyttelyitä.

Rajala blogit, Huippulaatua taskukoossa – Testissä Canon Powershot G7 X, 22.4.2015. Testailtuani kameraa nyt useamman kuukauden ajan, on G7 X pienen kokonsa ansiosta kulkenut mukanani lähes kaikkialle. Tässä postauksessa käyn läpi kameran parhaat ominaisuudet kohta kohdalta, esimerkkikuvien kera. Suomen hinta on n. 600 euroa.

Yle Uutiset, Kotimaa, Halventuneet pienoislennokit uusi uhka vankiloiden turvallisuudelle: "On selvää, että kokeiluja nähdään Suomessakin", 24.4.2015. Viime vuosien aikana erilaisten pienoiskoneiden ja -helikoptereiden hinnat ovat laskeneet ja niiden kauppa on lisääntynyt huomattavasti. Esimerkiksi maasta ohjattavan pienoiskopterin saa muutamalla kympillä ja tasokkaan laitteen muutamalla satasella.

Tekniikan Maailma, Puettava seikkailukamera Panasonic HX-A1. Panasonic HX-A1 tallentaa hd-laatuista videota rankoissakin olosuhteissa. Pölynkestävä pikkukamera sietää 1,5 metrin upotuksen, -10 asteen pakkasen sekä pudotuksen 1,5 metrin korkeudelta. Kesäkuussa myyntiin, 250 euroa.

Seura, Iltatyttöjen kuvaaja Kari Pekonen: Liikenne tukkeutui rintojen takia, poliisit paikalle. Iltalehden Iltatyttö-palstaa teki 30 vuoden ajan konkarikuvaaja Kari Pekonen. Myös Seuran toimittaja oli mukana ensimmäisen Iltatyttö-jutun teossa.

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, Miten eksäsi tietää epäilyttävän tarkasti olinpaikkasi? Puhelimessasi saattaa olla seurantanlaita. Uhrin kannattaa myös huolehtia, että hänen käyttämänsä verkkotilien salasanat ovat mahdollisimman turvalliset ja tehdä sosiaalisen median palveluihin riittävät yksityisasetukset. Ex-puolisolta saatu puhelin kannattaa vaihtaa uuteen ja sulkea paikannustoiminto sekä puhelimen että puhelimen kameran asetuksista.
  • Petteri Järvinen, Bittimittari, Vapaaehtoista urkintaa puolisoiden kesken, 13.4.2015. Pettämisestä kiinni jäänyt Mirka sai palautettua kumppaninsa luottamuksen mobiilisovelluksen avulla. Se raportoi jatkuvasti hänen liikkeistään ja viestinnästään. Digitodayn uutinen herätti somessa keskustelua. Eikö luottamus kuulu olennaisena osana parisuhteeseen? Mikä se sellainen suhde on, jota pitää jatkuvasti vakoilla? Jätän parisuhdeongelmat muille, mutta vapaaehtoiset vakoiluohjelmat herättävät mielenkiintoa. Mitä ne ovat ja miten ne toimivat?
 • Tivi.fi, Samsungin Galaxyn kaartuva näyttö on kiva – kunnes se hajoaa. Samsungin Edgen näytön vaihtaminen maksaa vähintään 200 dollaria, mahdollisesti enemmänkin. Eräs huoltopalvelu kertoi, että jo itse näyttö maksaa heille 170 taalaa, eikä se mene paikalleen itsestään eikä ilmaiseksi.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Felines of New York’ Captures What Being a New Yorker Means to Cats.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Panasonic cameras: the full and complete range explained.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Photographyblog.com, DxO Optics Pro 10 Review. Mitä tällä oikein tehdään. Raw-konvertteri, jolla voi tehdä muutakin. Arvosana 4 * / 5 *. Essential, $129. Elite, $199.

Popular Photography, Software Review: Mylio.

The-digital-picture.com, American Photo Magazine Ends Publication. Vuosia sitten tätäkin lehteä myytiin Suomen lehtikioskeilla.

Petapixel.com, American Photo Magazine Stops Publishing, Readers Switched to Pop Photo.

Kamera & Bild, Erik Johansson klär in bostadshus i en flyttkartong. Photoshopilla leikittelyä, melko isossa koossa. Tukholman lähellä.

Kamera & Bild, Samsung NX mini: Snygg men inte så snabb. Lyhyt testi. Vähän yli vuosi sitten julkistettu. Peilitön järjestelmäkamera, 20 megapikseliä (tuuman sensori), kroppikerroin 2.7x. Vaihdettavat objektiivit, Wi-Fi, NFC. Lcd-näyttö 180 kääntyvä. Paksuus 23 mm. Etsintä ei ole, tietenkään... Helppokäyttöinen. Kohderyhmänä eivät ole edistyneet harrastajat. Suomen hinta runko + 9 mm, n. 300 euroa.

Fotosidan.se, Objektiv för livet. Poddradio, kesto 37:47.

 

24.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lightroom 6 (Kuvankäsittely). Edelleen.
 • Laseri työntää sutta ja sekundaa (Printterit ja skannerit). Mulla on kotikäyttöön joskus halvalla hommattu mustavalko-laseri: Samsung ML-1640 monochrome - laser (Max Resolution ( B&W ): Up to 1,200 x 600 dpi effective output).
 • Canon EOS M (Järjestelmädigit). Siellä täällä yksittäisiä kappaleita tullut myyntiin.
 • Jos otan käyttöön kuvat.fi:n, niin... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (kuvat näkyviin: Kopioit linkin ja lisäät /_medium.jpg tai /_small.jpg... Perään.
 • Otus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Amok (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Nykyajan zombi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (hauska nimi...).
 • Pehmeä vesi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Gäddbergsön Monoliitti (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Yle Uutiset, Kulttuuri, Mapplethorpen ikärajasuositus närkästytti - Kiasma muutti näyttelytekstiä. Nykytaiteen museo Kiasma on saanut paljon palautetta siitä, että Robert Mapplethorpen valokuvanäyttelyssä miesten välistä rakkautta kuvaavia kuvia on suljettu huoneeseen, jonka ikärajasuositus on ollut 18 vuotta.

Mynewsdesk.com, Ricoh uudistaa Pentax K-3 -lippulaivamallinsa. Toukokuussa myyntiin. Pentax K-3 II runko, n. 1060 euroa. 18-55mm WR kit, n. 1170 euroa. Pentax K-3 II 18-135mm WR kit, n. 1380 euroa. Pentax K-3 II 16-85mm WR kit, n. 1600 euroa.

 • Tekniikan Maailma, Pixel shift -tekniikkaa Pentax K-3 II:een. Pentax päivittää järjestelmäkameroidensa huippumallin. Toukokuussa kauppoihin tuleva K-3 II sisältää entistä tehokkaamman kuvanvakaimen, gps-paikannuksen sekä uutta kuvanparannustekniikkaa.

Peter Forsgård, Pokkari kokeiltavana: Olympus Stylus TG-4. Peruspokkareiden myynti on viime vuosina romahtanut. Syykin on ihan selkeä, kännykamerat ovat appseineen ja kuvien jakomahdollisuuksineen ylivoimaisia useinpiin pokkareihin verrattuna. Pokkareilla on toki vielä paikkansa. Suosituimpia ovat varmaan superzoomit ja vedenkestävät pokkarit. Niitä eivät kännykamerat toistaiseksi pysty haastamaan.

Mynewsdesk.com, Uudet täyden kennon automaattitarkenteiset objektiivit Zeissilta. Lehdistötiedote. Zeiss julkaisee uuden Batis-sarjan automaattitarkenteiset objektiivit Sony E-kiinnitykselle. Toimitukset alkavat heinäkuussa. Zeiss Batis 25mm F/2.0, Hinta noin 1350 euroa Zeiss Batis 85mm F/1.8, Hinta noin 1250 euroa.

Polku.net, Lassi Rautiainen menestyi Saksassa. 22.4.2015. Saksalaisen, GDT-jäsenistölle tarkoitetun "GDT Nature Photographer of the Year 2015" kilpailun on voittanut Klaus Tamm. Suomalainen Lassi Rautiainen sijoittui Nisäkkäät-sarjassa sijalle seitsemän (7) mielenkiintoisella kuvallaan "Marderhund".

 • kaikille avoimen GDT-kilpailun eli European Wildlife Photographer of the Year 2015-kilpailun tulokset julkistetaan myöhemmin.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Samsung Galaxy Note Edge. Kauppoihin puhelin on saapunut Suomessa kuitenkin vasta tämän vuoden puolella. Galaxy Note 4:ään verrattuna Note Edge on lähes identtinen laite. ...Nykyisellä hinnoittelullaan Note Edge uhkaa jäädä konseptilaitteeksi, joka ei herätä tarpeeksi kiinnostusta esimerkiksi kehittäjissä edge-näytön kaiken potentiaalin saavuttamiseksi. Yli 650 euroa maksavissa älypuhelimissa vähän yli sadan euron hintaero Note 4:n ja Note Edgen välillä tuskin on kynnyskysymys, mutta on hyvä pitää mielessä, että edge-näyttöä lukuun ottamatta puhutaan lähes identtisistä puhelimista.
 • Taskumuro.com, Lumia 640 XL nähdään kaupoissa ensi kuussa. Lumia 640 XL tulee myyntiin kilpailukykyiseen hintaan, sillä laitteen suositushinta on 249 euroa.
 • Mobiili.fi, LG esitteli lisää G4:n uusia juttuja – mukana tuttu ominaisuus vanhoista nokialaisista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Featureshoot.com, Uncanny Portraits of Antique Dolls and Strangers Who Look Just Like Them. (ja mitähän tämä nyt sitten on...).

Photo.net, Splash Photography. 25 kuvaa. Vesiläiskähdyksiä.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Photo Recipes: Scott Kelby shows how remote camera mounts can help you take more creative photos.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Everything You Need To Know About Boat Photography.

IR.

Vielä Pentaxista.

Pdnonline.com, 11 Camera Bags For Every Assignment.

 • LowePro Pro Trekker 450 AW, $380
 • Tamrac Apache Six, $150
 • Jill-E Jack Hudson, $120
 • Kelly Moore Jude, $229
 • Manfrotto Off Road Back Pack 30L, $200
 • Mountainsmith Andy Mann Spectrum, $99
 • Think Tank Urban Approach 15, $170
 • Tenba Switch 10, $110
 • Clik Elite Luminous, $289
 • Domke Chronicle, $217
 • Ona Prince Street, $389

The-digital-picture.com, Adobe Releases 50+ YouTube Videos on Lightroom 6/CC.

Fotosidan.se, TEST: Canon EF 400 mm f/4 DO IS II. Kevyt valovoimainen tele, ensimmäinen versio vuodelta 2001 täytti ehdot, mutta terävyys ei ollut paras mahdollinen. Versio II korjaa tämän. Paino 2.1 kg, 300 gr vähemmän kuin uusimman Canon 300/2,8:n paino. Ja kun tuohon lisätään vielä telekonvertteri, niin ero kasvaa puoleen kiloon. Suomen hinta on vähän yli 7.000 euroa. Ouch.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.04.2015   (linkki)

Ola Kolehmainen: sense of volume
Kuva: Ola Kolehmainen.3.5.2015 asti

Galerie Forsblomilla on esillä valokuvataiteilija Ola Kolehmaisen (s. 1964) ensimmäinen historialliseen arkkitehtuuriin pohjautuva näyttely.

Kolehmainen kuvasi Bysantin (400–600-luvun) ja Ottomaanien ajan (1500–1600-luvun) uskonnollisia rakennuksia Istanbulissa puolen vuoden ajan. Sense of volume -sarjan kuvissa Kolehmaiselle tunnusomainen minimalismi on antanut tilaa monimuotoisemmalle tavalle käsitellä tilaa, valoa ja väriä.

Kolehmainen valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1999. Berliinissä työskentelevä taiteilija on suomalaisen valokuvataiteen sekä Helsinki School -ryhmän johtavia hahmoja.

Galerie Forsblom
Lönnrotinkatu 5 / Yrjönkatu 22, Helsinki
ti-pe 11-18, la 11-16, su 12-16

Leevi Korkkula: Hetken ehkä onni kestää...
Kuva: Leevi Koukkula. Kuvassa Olavi Virta.29.4.2015 asti

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen huhtikuun näyttely esittelee laulajalegenda Olavi Virran yksityiselämää Leevi Korkkulan vuonna 1958 ottamin valokuvin.

Näissä kuvissa Olavi Virta halusi poikkeuksellisesti esitellä yksityiselämäänsä: kotiaan, sinne hankkimiaan kotitalousvälineitä ja -laitteita, kesämökkinsä, kesäiset harrastuksensa perheen parissa ja paljon muuta. Kuvat ovat häpeilemättömän asetelmallisia ja näyteltyjä. Nuori lehtikuvaaja on toteuttanut kuvansa täysin kuvattavan ehdoilla - näin Virta halusi itsensä ja perheensä julkisuudessa nähtävän.

Päänäyttelyn yhteydessä nähdään myös pienempi kuvakokonaisuus Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen historiasta. Keskus perustettiin 3.4.2005.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

Tuula Heikkinen & Aija Lehtonen: Elu trammis. Tallinn-Helsingi. (Elämää Kuva: Elu trammis -näyttely.ratikoissa - Tallinna Helsinki.)

Kahden suomalaiskuvaajan yhteisnäyttely Tallinnan Fotomuuseumin galleriassa tutustuttaa raitiovaunukulttuuriin Suomenlahden molemmin puolin. Heikkinen ja Lehtonen kuvasivat raitiovaunuja ja niissä matkustavia ihmisiä eri vuorokauden aikoina. Valokuvissa tapahtumat esitetään kuten ne kuvaushetkillä olivat. Kuvissa näkyy jokapäiväisiä tilanteita, kaupunkimaisemia sekä muotokuvia raitovaunuissa matkustavista ihmisistä.

Fotomuuseumi galerii,
Raekoja plats 4/6, Tallinn
ma, ke-su 10.30-18.00

Jarmo Jauhiaisen Suomalaiset legendat -näyttelyyn liittyvä taiteilijatapaaminen Kamera-galleriassa tänään klo 12-15.

(muistutus) Liminganlahden Lintukuvafestivaali (pe-su 24.-26.04.) järjestetään jo yhdeksännen kerran. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille linnuista, lintukuvauksesta ja luonnosta kiinnostuneille.

Valokuvakeskus Perin näyttelyhaku kevätkaudelle 2016 on käynnissä 30.4.2015 saakka.

Digicamera.netin Foorumilta:

Mpc.fi, MPC testasi: Tämä on tietokoneen paras päivitys. Kiintolevystä ssd-asemaan vaihtajaa odottaa mukava yllätys. Vanhaan verrattuna kone käynnistyy uskomattoman nopeasti, sovellukset avautuvat silmänräpäyksessä ja pitkän listan kuvia sisältävä kansio paljastaa sisältönsä heti eikä odottelun jälkeen. Tietokone tuntuu monta kertaa nopeammalta, kun se reagoi käyttäjän toimiin välittömästi.

 • Ssd-levyjen hintakaan ei ole enää älyttömän kova: reilulla sadalla eurolla saa noin 250 gigatavun vetoisen ssd:n, joka riittää erinomaisesti useimpien käyttäjien tarpeeseen, kun levy pyhitetään käyttöjärjestelmälle ja sovelluksille.
 • testissä Samsung SSD 850 Evo 250 Gt Crucial BX100 SSD 250 Gt Kingston HyperX Fury 240 Gt

TE-palvelut, Valokuvateknikko, Puolustusvoimat, Helsinki. Puolustusvoimien palvelukeskuksen oppimis- ja kuvapalveluihin Tuusulaan haetaan valokuvateknikkoa valokuvaajan viransijaisuuteen. Ammattikorkeakoulututkinto sekä työkokemusta ammattimaisesta valokuvaamisesta myös vaativissa olosuhteissa vähintään kahden vuoden ajalta. Lisäksi hakijalta odotetaan kuvankäsittelyn ja siihen liittyvien työkalujen (Adobe Lightroom ja Photoshop) hallitsemista. Tehtävässä tarvitaan myös B-luokan ajokorttia.

Työ alkaa 01.08.2015
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta, Määräaikainen.
Haku päättyy 04.05.2015 klo 16:15

Valokuvatorstai, 365. Haaste. 23.4.2015. "yllätys!".

Älypuhelimista.

 • Tivi.fi, Kun otat Windows Phonen käyttöön, hyväksyt 51-sivuisen sopimuksen. ”Kun otat käyttöön Windows Phone 8.1 -version, samalla tulet hyväksyneeksi 51-sivuisen käyttösopimuksen ja annat myös sovellusten valmistajille monenlaisia oikeuksia, kuten muun muassa oikeuden ottaa ja katsella videoita tai valokuvia laitteellasi”, Rousku muistuttaa Hänen mukaansa sama koskee muitakin keskeisiä mobiiliekosysteemejä.

TE-palvelut, Freelance-valokuvaaja, 4 paikkaa, zentuvo Finland Oy. Taas näitä Zentuvon ilmoituksia. Kiinteistöjen + asuntojen kuvaamista, ns. yrittäjyys...

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Pentaxilta uutta.

Vielä Lightroomista.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Canon EOS 5DS vs Olympus OM-D E-M5 Mark II vs Pentax 645Z.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Luminous Landscape, Fifteen Remarks on Composition. Sommittelusta, lyhyesti.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, PDN Video: How to Take Your Career to the Next Level. Pitkän uran valokuvaaja kertoo.

The-digital-picture.com, Event Photography Tip: In a Bind? Create Your Own Flash Modifier. Tähän ei paljoa tarvita.

Popular Photography, eBay Watch: This Rare Konishiroku Camera Was Made For the Japanese Military. 18 cm leveä filmi, kuusi metriä pitkä. Mikä kamera se tämä oikein on.

Kamera & Bild, Nikon D4S blir vassare. Nikonin lippulaivamalli, firmware-päivitys.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mika Karhulahti, pelivara.com, Adobe Lightroom CC (2015) / 6.0 julkistettu, 21.4.2015. Reilu tunti sitten ilmestyi tähän omalle koneelleni Adoben Creative Cloudin päivitys. Koska versionumeroksi ilmaantui 2.0, aloin haistaa palaneen käryä ja tsekkasin tilannetta hieman: siellähän komeili uusi Lightroom CC (2015). Lightroomin odotettu uutukainen on siis virallisesti julkistettu. Samalla julkistettiin uudet mobiiliversiot. Olemassaoleva iOS-versio saa rinnalleen Android-version Lightroomista.

 • Kasvojentunnistus ja henkilönäkymä
 • HDR-kuvien luominen Photomerge-toiminnolla
 • Panorama-kuvien liittäminen yhteen Photomerge-toiminnolla
 • Lemmikin ”punasilmäisyyden” korjaus
 • GPU-tuki (dedikoiduille grafiikkaprosessoreille) kuvankäsittelyssä – tämä nopeuttaa kuvankäsittelyä Lightroomissa
 • Kehittyneemmät videoesitykset
 • Monipuolisemmat suodinominaisuudet: harjaa voi nyt käyttää Radial tai Graduated -suotimen maskin muokkaamiseen

Journalistiliitto, SJL: MTV:n yt-uutiset vakava viesti päättäjille. 21.4.2015. Alihankintaan siirtyminen johtaa usein työehtojen muuttamiseen. Työlainsäädäntö antaa tähän mahdollisuuden. Työehtojen yksipuolinen muuttaminen ei kuitenkaan ole kestävä pohja tasa-arvoiselle neuvottelulle ja luottamuksen rakentamiselle työpaikoilla. Tasa-arvoinen sopiminen on jatkossakin keino välttää työmarkkinahäiriöt.

Tekniikan Maailma, Samyang-makro kinokoon kennolle. Samyang DSLR 100 mm F2,8 Macro noin 485 €

Mydnewsdesk.com, Ifolorin toimitukset käynnistyneet tulipalon jälkeen (lehdistötiedote). 21.4.2015. Kuvatuotteiden toimitukset asiakkaille ovat käynnistyneet keskiviikkona 15.4. sattuneen tulipalon jälkeen. Ensimmäinen erä tuotteita on saapunut Suomeen konsernin toiselta tehtaalta Sveitsistä, jossa tuotteet valmistetaan kunnes Keravan tuotantotilat ovat taas toiminnassa.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Samsung Galaxy S6. Arvostelussa. 5,1", 2560 x 1440 pikseliä. Pääkamera 16 MP (UHD-video), LED-salama Etukamera 5 MP. Sormenjälkilukija. Kameran aukko nyt f/1.9. Arvosana 4.5 * / 5 *.
 • Mobiili.fi, WhatsAppin tärkeä uusi ominaisuus saapui myös iOS:lle. Puhelut. Jatkossa siis Applen iPhoneilla voi myös soittaa WhatsAppin kautta internet-yhteyden välityksellä.
 • Seurakuntalainen.fi, Hautakivessä on QR-koodi – mistä on kyse? Vastajulkaistu palvelu tarjoaa lisämahdollisuuksia perinteiselle muistokirjoitukselle. Skannaamalla hautakiveen liitetyn QR-koodin pääsee lukemaan muun muassa omaisten luoman muistokirjoituksen ja katselemaan kuvia vainajan elämän varrelta. Vuonna 2006 Sami Kahilakoski sai ajatuksen hautakiveen liitettävästä QR-koodilla varustetusta muistolaatasta. Idea muotoutui konkretiaksi lopulta tänä keväänä.
 • Aamulehti, Hautakiven QR-koodi kertoo muistoja vainajasta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Portraits of Elderly Peasant Women Who Continue to Wear Traditional German Costumes.

Adobelta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net, 18 Jaw Dropping Photos That Celebrate The Natural Beauty Of Breastfeeding Mothers.

The Online Photographer, How To Make a Million Dollars in Photography. Vähän lisää ilmaiseksi työskentelystä.

Petapixel.com.

IR.

Lensrentals.com, The Best Products of NAB 2015.

Popular Photography, FYI: You Can’t Edit Photos of Money in Adobe Photoshop (Sometimes). Ei onnistu euroseteleilläkään.

Dpreview.com, Firmware update enhances Nikon D4s features, including unlimited continuous shooting.

Photographyblog.com, Yongnuo YN35mm F2. Uusi malli, täyskennoiselle. Amazon, eBay. $122.

Fotosidan.se, Storfångst för fågel och fotograf. Nappiosuma. Kuvasarja.

Fotosidan.se, Fotografiska visade bilder som säljer. Tukholman Art Week -messuilla Fotografiskalla oli oma tilaisuus valokuvien ostajille. Monet näyttelyiden kuvista ovat myös myynnissä. Kysyttiin ostajista, kuvista, hinnoista.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.04.2015   (linkki)

Ismo Kajander: Vintage
Kuva: Ismo Kajander.2.8.2015 asti

Ismo Kajander (s. 1939) tunnetaan monipuolisena taiteilijana, kirjoittajana, opettajana ja Valokuvagalleria Hippolyten perustajana. Hänen taiteeseensa on nyt mahdollista tutustua kahdessa samanaikaisesti järjestettävässä retrospektiivisessä näyttelyssä.

Suomen valokuvataiteen museo esittelee Kajanderin Vintage-näyttelyssään nimenomaan valokuvaajana. Näyttelyssä on esillä Kajanderin keskeiset valokuvasarjat, pääosin vintage-vedoksina.

Samaan aikaan Valokuvataiteen museon näyttelyn kanssa Kiasmassa nähdään Anartisti -näyttely, jossa pääosassa ovat Kajanderin esinekoosteet.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Mari Mäkiö: Eräs elämä
10.5.2015 asti

Kuva: Mari Mäkiö.Mari Mäkiön (1982) näyttely (Eräs) elämä on kuvista, videosta, äänestä ja tekstistä koostuva installaatio, joka kertoo yhden ihmisen tarinan. Teoksen pohjana ovat erään miehen valokuva-albumit, jotka Mäkiön ystävä otti talteen miehen kuoltua. Näiden albumien pohjalta tulkintansa ovat tehneet kuusi eri aloilla toimivaa ihmistä.

(eräs) elämä -teoksen sisällön tuottamiseen ovat osallistuneet kirjailijat Anna Kortelainen ja Maria Peura, yksityisetsivät Pentti Lintunen ja Susan Aerts-Lintunen, runoilija Kasper Salonen, käsikirjoittaja Anna Ruohonen ja lääketieteen tohtori Amos Pasternack. (eräs) elämä on Mäkiön maisterintutkinnon taiteellinen osuus Aalto-yliopistoon, josta hän valmistuu tänä keväänä taiteen maisteriksi

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen. Poimintoja.

 • Viikon kuva: 16/2015, 19.4.2015. Telkkäkoiras sulkeltaa karkuun viikon kuvassa reviiritietoista nokikanaa, joka oli päättynyt tyhjentää tonttinsa tunkeilijoista. Kalusto: Canon 7D mark 2, Canon EF 500 4 L IS, EF 2x.
 • Canon Photowalk järjestettiin 13.4.2015 Suomenojan lintualtailla Espoossa, 14.4.2015. ...Tapahtuma oli kuvaajien mieleen ja jo tilaisuudessa heiteltiin ideaa ilmoille seuraavasta kuvakävelystä ja paikkana voisi olla Suomenoja. Asiaa alettiin ideoimaan Puputin Tiinan, canonilaisten ja Suomenojan Luonnosta Jukan ja Tuomaksen kesken, ja Kuva & Kamera messuilla alkoi varmistumaan että huhtikuussa kävellään kameroiden kanssa Suomenojalla.
 • Viikon kuva: 15/2015, 12.4.2015. Nokikanojen turnajaiset ovat täydessä käynnissä Suomenojan lintualtaalla.
 • Suomenojan lintuallas heräsi henkiin toisena pääsiäispäivänä, 6.4.2015. Toinen pääsiäispäivä valkeni kirkkaana yöpakkasten saattelemena lintualtailla. Yöpakkanen oli jäädyttänyt altaan niin että itäisen tornin edustan sulassa oli koko kattaus linnustosta lukuunottamatta naurulokkeja, jotka kaartelivat korkealla taivaalla.

HS, Maailman kuvat.

Liminganlahti.fi, Liminganlahden Lintukuvafestivaali 24.-26.4.2015.

Taike.fi, Taiteen edistämiskeskus ja Uudenmaan taidetoimikunta jakoivat 581 000 euroa taiteen edistämiseen, 13.4.2015. Valokuvaan liittyvät:

-Kohdeapurahat
Työryhmä Koikkalainen Hanna, Helsinki, 2 000 €                     
Lakkautettu kylä - soivan valokuvanäyttelyn kuluihin

Valokuvataide Fotokonst
Kaila Ben, Helsinki, 2 000 €      
näyttelykuvien valmistuskuluihin

Karjalainen Hannu, Helsinki, 2 000 €                
valokuvateosten toteuttamiseen näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla

Puha Tero,  Nurmijärvi, 2 000 €                          
Distorted -valokuvasarjan valmistuskuluihin

-Työskentelyapurahat:
Valokuvataide Fotokonst
Anttonen Petri, Helsinki, 2 000 €                       
Koljonen Tanja, Helsinki, 2 000 €                       
Konttinen Laura, Helsinki, 1 700 €                     
Lunabba Heidi, Helsinki, 1 700 €                        
Paatos Karoliina, Helsinki, 2 000 €                     
Willamo Heikki, Karjalohja, 2 000 €    

Iltalehti, Vaalitoimitsijan Facebook-kuva selvitetään. Helsinkiläinen vaalitoimitsija jakoi Facebookissa kuvan hylätyksi ehdotetuista äänistä kesken ääntenlaskennan.

- Nämä ovat julkista tietoa ja kaikki laput ovat luettavissa keskusvaalilautakunnasta, hän puolusteli kuvan julkaisua.

Tivi.fi, Haluatko liitännät takaisin riisuttuun MacBookiin? Siihen löytyy laite. Vasta Kickstarter-projekti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Digital SLR cameras explained: 10 things every new photographer must know.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, Should You Ever Work for Free?

Pdnonline.com, PDN Video: Photographer Brian Smith on How to Get a Striking Celebrity Portrait.

Profoto.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Skenet.fi, Mikko Orannen, Ismo Hölttö, 15.4.2015. Ismo Höltön valokuvat vievät 1960-luvun suomalaiseen ”katukuvaan”. Ateneumin päänäyttely taitaa olla historian ensimmäistä kertaa valokuvaajan yksityisnäyttely. Suurikokoisina ja selkeinä Ismo Höltön (s. 1940) mustavalkoiset valokuvat sopivat erinomaisesti Ateneumin suureen saliin.

 • Näyttely on tyylikäs kokonaisuus. Taiteilijan nimi tulee tosin heti näyttelyn alussa aika suurin kirjaimin esille, niin pääsalin oven yläpuolella kuin hauskassa ”kirjainpenkissä”. Höltön kuvat ottavat tilan hyvin haltuunsa, ja näyttelyarkkitehtuuri tukee tyylikkäästi korutonta ripustusta.
 • Näyttely on yksi osoitus siitä, kuinka vahvoja ja valovoimaisia kuvaajia maassamme on. On hyvä, että he vihdoin pääsevät esille.

Yle Uutiset, Politiikka, Kuvagalleria: Tunnelmia tulosillasta ja vaalivalvojaisista. 42 kuvaa.

Rajala blogit, Juho Kuosmanen - Merkintöjä marginaalissa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digitalcameraworld.com, Pro composition tips: how to make the most of any subject or scene.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Numbers And Letters From Everyday Objects.

Dpreview.com, Scientifantastic - The Time-lapse and Landscape Work of Joe Capra. 20 kuvaa.

Luminous Landscape, Lessons From the Hudson River School of Painting. Analogiat maalaustaiteeseen.

Earthboundlight.com, The Value of Focusing Rails (and the Welfare of Unsuspecting Ants). 19.4.2015.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kotimaa, Kuvaaminen kielletty! - Näin toimit äänestyspaikalla, 18.4.2015. Huolimatta siitä, että yhä useammalla kansalaisella on taskussaan kameran sisältämä puhelin, äänestyspaikoilla on kuvaaminen kielletty. Tämä koskee myös mediaa, jonka on pyydettävä kuvauslupa jokaiseen äänestyspaikkaan erikseen.

– Siellä vallitsee kuvauskielto. Siellä voi kuvata, jos vaalilautakunnan puheenjohtaja antaa siihen luvan ja hän voi antaa luvan ainoastaan siinä tapauksessa, että kuvaaminen ei häiritse sitä vaalitoimitusta millään tavoin, eikä vaaranna vaalisalaisuutta, ohjeistaa vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä.

Eduskunnan oikeusasiamies, Yksityishenkilön suorittaman valokuvaamisen kieltäminen äänestyspaikalla, 23.10.2007. Nelisivuinen pdf.

 • Helsingin Sanomissa oli 21.3.2007 lehtikirjoitus "En saanut kuvata poikaani äänestämässä".
 • Oikeusministeriön näkemyksen mukaan yksityishenkilönkin suorittama valokuvaus voidaan sallia sellaisessa tilanteessa, jossa vaalilautakunta arvioi, että kuvaaminen ei vaaranna vaalisalaisuutta, vaalivapautta eikä äänestystoimituksen sujuvuutta ja järjestystä äänestyspaikalla. Oikeusministeriön lausunnossa painotetaan sitä, että asian täytyy voida jäädä vaalilautakunnan harkintaan. ...Vaikka vaalivirkailijat toimivatkin julkisessa luottamustehtävässä ja vaikka äänestämässä käynti ei olekaan vaalisalaisuuden piiriin kuuluva asia, tulisi pyrkiä siihen, että jos joku muu henkilö ei halua tulla kuvatuksi, tätä toivetta kunnioitettaisiin.
 • ...Edellä esitettyyn viitaten katson, että Kauniaisten kaupungin II vaalilautakunnan puheenjohtaja on vaalisunnuntaina 18.3.2007 ottaen huomioon äänestyshuoneessa vallitsevan tilanteen voinut olla antamatta lupaa valokuvan ottoon vaalipaikalla.

Kamerakoulu.fi.

 • Instagramin uusin haastaja, 18.4.2015. Mitä tapahtuu kun yhdistää Instagramin, Vinen ja Tumblrin? Vastaus on tämän hetkisen some aallonharjan ykkösjuttu nimeltä Phhhoto. Olen leikkinyt kyseisellä sovelluksella nyt jonkin aikaa ja haluan kirjoittaa ensivaikutelmistani teille.
 • Levitaatiokuvan eri työvaiheet, 14.4.2015. Ihmettelin aina ennen, kun katselin levitaatiokuvia, että miten sellaisia voi ottaa.

Iiro Rautiainen, Malliverkko goes Hki. 18.4.2015. Ihan mahtava kokemus kaikin puolin, hienoa oli päästä ensinnäkin tapaamaan monia tyyppejä livenä keitä on vain netin välityksellä tullut seurattua. Tässäpi olisi sitten omat tuotokset tuolta päivältä.

Älypuhelimista.

HS, Someilmiö Janne Naakka, 20, ansaitsee elantonsa peukutuksilla. Suosio on niin suurta, että vaatevalmistajat maksavat Naakalle siitä, että tämä pukeutuu niiden kamppeisiin. Naakka tienaa kuvilla elantonsa. Mutta kuinka somejulkisuus käytännössä muutetaan rahaksi?

 • Joka kuussa Naakalla on yksi isompi ja useampia pienempiä yhteistyökuvioita. Blogin kuvasarjasta, jossa tuote esiintyy, saa 500–800 euroa. Yhdestä Instagram-kuvasta yleensä noin satasen.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, RGB to CMYK: how to prepare photos for print in Photoshop.

The Online Photographer, The Sally Mann Article. Sally Mann vuonna 1992 ilmestyneestä valokuvakirjastaan ja mitä sen jälkeen tapahtui. (...kaikuja tapaus Minkkisestä...).

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Americanphotomag.com, How Amy Friend Shot Her California Sunday Magazine Cover on Death, Redesigned. Kansikuvan tarina.

Kamera & Bild, Fota ditt husdjur – så tar du bättre bilder. Kolme ensin perinteistä potrettikuvausta, viimeiset kaksi vuotta kotieläimiä. Joiden kuvaus on kuulemma helpompaa kuin ihmisten kuvaus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Sally Mann... (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). New York Times. Sally Mann’s Exposure What an artist captures, what a mother knows and what the public sees can be dangerously different things. (... ja kukahan mahtaa olla kirjoittaja...).
 • Sony kamera Dubaista (Ulkomailta ostaminen). Uusia viestejä.
 • Sony a6000 (Järjestelmädigit). Uusia viestejä.
 • samsung nx1 (Järjestelmädigit).
 • Mikä tämä on? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olin eilen kävelyllä paikallisessa saaressa ja huomasin tälläisiä metallisia tolppia pitkin rantakalliota ja syvemmälläkin saarta, bongasin noin 20-30 kpl. Mihinkähän näitä on oikein käytetty, tietääkö kukaan?
 • Hylky rannalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, Ujo valokuvaaja valloitti Ateneumin kuvillaan Suomesta ennen kulutusjuhlaa, 16.4.2015.

Word Photographic Cup, suomalaismenestystä. Suomalainen Antti Karppinen menestyi kansainvälisessä World Photographic Cup 2015 –kilpailussa. Karppisen ottama kuva valittiin kolmanneksi parhaaksi kilpailun Wedding-sarjassa.

 • Ammattivalokuvaajien kilpailu World Photographic Cup (WPC) on Federation of European Professional Photographersin (FEP) ja Professional Photographers of American (PPA) toteuttama kilpailu, joka järjestettiin nyt toisen kerran. Suomen joukkueen kokosi kokonaisuuteensa Suomen Ammattivalokuvaajat ry. Kilpailussa maakohtaiset joukkueet kisasivat kuudessa eri kategoriassa, jotka ovat Commercial, Illustrative/Digital art, Landscape/Wildlife, Portrait, Reportage ja Wedding.
 • Kilpailukuvien galleria
 • Ks. Karppisen tekemä youtube-video kuvan synnystä

Journalisti, ilmestynyt 9.4.2015. Nro 5 / 2015. Seuraava numero ilmestyy 30.4.2015.

 • Kallis YEL. Freelancetoimittaja maksaa 30 vuodessa 160 000 euroa saadakseen tuhannen euron eläkkeen. Tilastokeskuksen mukaan toimittajan keskipalkka on 46 500 euroa vuodessa, 3 875 euroa kuukaudessa. Moni freelancer ei silti pysty maksamaan lakiin perustuvan YEL-työtulon eläkemaksua, sillä mediatalojen maksamat palkkiot eivät nouse lähimaillekaan työsuhteisten ansioita.
  • ”Silti työtuloon ei periaatteessa valita tasoa, joka yrittäjällä on varaa maksaa tai jota hän haluaa maksaa. Oikeassa elämässä tietysti on niin, että jos ihmisellä ei ole rahaa, hän ei voi maksaa sitä [työtulon mukaista eläkemaksua].”
  • ”On naurettavaa, että ammatinharjoittaja, siis freelancetoimittaja, joka tienaa muutamia kymppitonneja vuodessa, olisi oikea yrittäjä.
   Mutta muutakaan terminologiaa ei ole.”
  • Kun mediatalot ostavat nykyisin kuvat ja jutut kertakorvauksella, edes tekijänoikeuksien myyminen eli saman aineiston monistaminen ei auta.
 • Maailmanselityksiä toimittajien ehdoilla. Kaksi vuotta sitten hollantilainen De Correspondent teki journalismin joukkorahoituksen maailmanennätyksen. Kun Wijnberg maaliskuussa 2013 lähti yhtiökumppaneineen hakemaan idealleen joukkorahoitusta, ehtona oli, että jokainen tukija lahjoittaisi vähintään 60 euroa. Kahdeksassa päivässä mesenaatteja ilmoittautui 15 000, ja rahaa kertyi yli miljoona euroa. Julkaisu oli syntynyt, ja De Correspondent rikkoi journalismin joukkorahoituksen maailmanennätyksen.
 • Klikkien valtakausi on ohi. Verkkomainonta on sulautumassa yhä kiinteämmäksi osaksi mediasisältöjä. Jos sivustolla on maine vihanlietsojana tai tyhjänpäiväisenä klikkien kalastelijana, se ei houkuta nykyaikaista ilmoittajaa.

HS, Koirien studiokuvaamisesta tuli trendi. Lemmikkien valokuvauttaminen ammattivalokuvaajalla on yleistynyt viime vuosina huimasti, kertoo Suomen ammattivalokuvaajien liiton toiminnanjohtaja Anna Kaleva-Tsakglas. Trendi on lähtöisin Yhdysvalloista, ja levinnyt netin myötä maailmalle. "Kymmenen vuotta sitten lemmikkikuvaajia ei ollut meillä ollenkaan. Nyt kuvautetaan koiria ja kissoja, mutta olen nähnyt studiokuvia myös papukaijasta. Myös vuohista, hevosista ja muista suurikokoisista eläimistä otetaan muotokuvia", Kaleva-Tsakglas kertoo.

Yrittajat.fi, Lego innostui suomalaisyrittäjän valokuvista – ”Aika monet työntävät nykyään kuviinsa jotakin lentävää töhkää”. Yrittäjän nettiin lataamat valokuvat herätti myös leluvalmistajan kiinnostuksen. Yrittäjä Vesa Lehtimäki kuvaa harrastuksekseen ja osittain nykyään myös työkseen legoja.

Tähdet ja avaruus, Suomalainen valokuvasi 168 vuotta sitten ennustetun haloilmiön.

Älypuhelimista.

Como.fi, Tämä suomalaismies opiskeli valokuvaamisen YouTubesta – sen jälkeen alastomia naisia on riittänyt. (mikähän juttu tämä oikein on...):

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, Weather And Lighting Landscape Photography Tips.

Fotosidan.se, Fokus på objektiv. Poddradio, kesto 28:48.

Kamera & Bild, Calle Rosenqvist: Bli en bildbuddha. Kolumni. Tekstiä voi tulkita monin tavoin, välimerkit voivat muuttaa merkityksen täysin. Entä kuvat.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.04.2015   (linkki)

Ismo Hölttö: Ihminen pääosassa
Kuva: Ismo Hölttö.30.5.2015 asti

Ihminen pääosassa -näyttely koostuu 60-luvun henkilökuvista, jotka valokuvaaja Ismo Hölttö (s.1940) on kuvannut kiertäessään Suomea. Näyttely on ollut esillä Kuopion alueella viimeksi yli 20 vuotta sitten.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä VB-valokuvakeskuksen kanssa.

Ismo Höltöllä on toukokuun loppuun asti 1960-luvun kuvista koostuva näyttely myös kansallisgalleria Ateneumissa Helsingissä.

Ismo Hölttö on vastaanottanut valokuvataiteen valtionpalkinnon kaksi kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 1969 ja toisen kerran vuonna 1992, kun Hölttö kokosi omakustanteisen kirjan, Ihminen pääosassa, joka koostuu 1960-luvun henkilökuvista.

Galleria Valohuone
Kauppakeskus Minna 2.krs
Haapaniemenkatu 18, Kuopio

HS, Ujo valokuvaaja valloitti Ateneumin kuvillaan Suomesta ennen kulutusjuhlaa, 16.4.2015. Helsinki. Ismo Hölttö (s. 1940) on Caj Bremerin (s. 1929) jälkeen toinen elävä valokuvaaja, jolle Ateneum on avannut ovensa klassikkosarjassaan. Ennen heitä museossa on nähty Matti Saanion, Aho & Soldanin ja Eino Mäkisen näyttelyt. "Kyllä se on aika uskomatonta", Hölttö huokaa kuviensa keskellä Ateneumin pääsalissa.

Suomen Kameraseurojen Liiton Vuosinäyttely 2015
30.4.2015 asti

Suomen Kameraseurojen Liitto järjestää vuosittain kaksi jäsenseuroille tarkoitettua jyrytettyä näyttelyä, joissa on mahdollista tutustua seurojen parhaimmiston taidonnäytteisiin. Jokakeväinen vuosinäyttely on nyt esillä Vihdin pääkirjastossa.

Näyttelyyn tarjottiin 1708 teosta. Näyttelyyn hyväksyttiin 415 teosta, 158 kuvaajalta ja 34 seurasta.

Vihdin pääkirjasto
Pisteenkaari 9, Nummela.
ma-to klo 9- 20, pe klo 9-16, la 10-15 sekä Vappuaattona klo 9-16.

Digicamera.netin Foorumilta:

Keski-Uusimaa, Ifolorin tulipalo ei tuhonnut lomakuvia. Keravan tuotantolaitteet ovat nyt paksun nokikerroksen peitossa. Sotkun siivoaminen ja laitteiden huoltaminen vie päiviä. Osa laitteista saatetaan joutua korvaamaan uusilla. Ifolor valmistelee tuotannon väliaikaisesta siirtämisestä konsernin Sveitsin tehtaaseen.

Valokuvatorstai, 364. Haaste. 16.4.2015. "kuohkea".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Where Children Play: James Mollison Travels the World Photographing Playgrounds.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Manual mode: is it relevant to the digital photographer?

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, Specialize In: Sports Photography.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Crack for Lens Addicts. Sony A7II. Täyskenno, peilitön, sisäänrakennettu kuvanvakaaja, eri adaptereita. Eikö houkuttele.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Photographyblog.com, Panasonic LUMIX G MACRO 30mm f/2.8 ASPH. MEGA O.I.S. Review. Micro 4/3 -systeemiä. Polttovälivastaavuus 60 mm. Kuvanvakaaja. Kevyt, 180 g. Arvosana 5 * / 5 *. $400.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.04.2015   (linkki)

Leni Riefenstahl: Kolmannen valtakunnan kuvia
Kuva: Leni Riefenstahl.26.4.2015 asti

Kotkan Valokuvakeskuksen näyttelyn aiheena on saksalainen elokuvaohjaaja Berta Helene Amalie ”Leni” Riefenstahl (1902-2003).

Riefenstahlin maineen loivat ja sittemmin tuhosivat hänen 30-luvulla ohjaamansa elokuvat natsien puoluekokouksista sekä Berliinin olympiakisoista.

Jouduttuaan sodan jälkeen elokuvapiirien ulkopuolelle Riefenstahl siirtyi valokuvaajaksi. Hän kuvasi Mick Jaggeria tämän vaimon Biancan kanssa ja nubakansaa Sudanissa. Vielä yli 70 vuoden ikäisenä hän alkoi harrastaa sukellusta ja vedenalaiskuvausta.

Edellisen kerran Riefenstahlin teoksia oli Suomessa esillä Kuopiossa vuonna 1996.

Näyttelyä on tukenut Goethe-instituutti Helsingistä.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16
2 €

Juha Allan Ekholm: Six Days of Heaven - Valokuvia Kölnin karnevaalista
Kuva: Juha Allan Ekholm.17.5.2015 asti

Turussa asuvan ja työskentelevän Juha Allan Ekholmin (s.1965) näyttely Six Days of Heaven vie katsojan Kölnin karnevaaleille, sen ilmiöihin ja ajankuvaan karnevaalien takana.

Ekholm on kuvannut maailman kolmanneksi suurinta Kölnissä järjestettävää karnevaalitapahtumaa vuosina 2011-15. Työskentely jatkuu edelleen.

Erica Nyholm: Sininen näyttämö
Kuva: Juha Allan Ekholm.17.5.2015 asti

Erica Nyholm (s. 1982) lainaa Mise-en-scène -tyyppisiin valokuviinsa ranskalaisten maalareiden kuten Claude Monet´n ja Edgar Degas’n värejä ja kuva-aiheita. Nyholmin teosten lähtökohtana ovat omat ja hänen läheistensä muistot, jotka hän rekonstrukturoi tallennettavaksi valokuvaan.

Erica Nyholm (s.1982) valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2013.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa). Uusimmat.
 • Väitöksen kuvaaminen (Sana on melkein vapaa). Vanha ketju, kolme uutta viesteiä.
 • Sony kamera Dubaista (Ulkomailta ostaminen). (ei taida kannattaa...).
 • Hääkuvaaja lauantai 31.10.2015 (Kuvaus yleinen). Etsin häihimme valokuvaajaa, paikkana suomenlinna ja pirun kirkon juhlasali. Tarkoitus ottaa suomenlinnan miljöössä hääkuva potretit ja sen jälkeen juhlatilaisuudessa kuvat, jossa kuvaaja paikalla noin neljä tuntia. Jotain kuvan käsittelyä varmaan myös noihin potretti kuviin pitää tehdä.
 • Kohtuulaadukas ND-suodin (Optiikka).
 • Vilpillisesti muokattuja Nikon-tuotteita ... (Järjestelmädigit). Suomenkin Nikonin sivuilla varoitetaan.
 • Letku (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Liitovarjoilua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ylläkseltä viime viikolta.
 • Appelsiini (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Joo, on kyl. Alkoi heti tekemään mieli appelsiinia. Tai mennä uimaan. Tai ehkä molempia... ...Jälleen hieno kuva.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Ville Haapasalon luottokuvaaja: "Venäjälle houkuttelevat venäläiset ihmiset". 15.4.2015. Juha Metson valokuvanäyttely on satojen Venäjän reissujen satoa. Näyttelyn nimi on Ville Haapasalo - Venäjä lähellä. Näyttelyn pohjana ovat Kauko Röyhkän kirjoittamien ja Juha Metson kuvaamien Ville Haapasalon Venäjän seikkailuista kertovien kirjojen kuvat. Kuvia on kuitenkin monilta muiltakin Juha Metson Venäjän reissuilta 15 vuoden ajalta. – Olen reissannut Venäjällä useita satoja kertoa, Metso kertoo.

Mustataide.fi, vuositilaus on nykyään 78 euroa, neljä kirjaa vuodessa. Vuositilaus on vuosien saatossa noussut aika lailla, kirjojen määräkino n laskenut. Välillä on saanut hyvää vastiketta rahalle, välillä ei. Seuraavaksi ilmestyy tilaussarjan kirja 2/2015, Ismo Kajanderin Vintage, 16.4.2015.

 • kirjat siis automaattisesti kotiin, ilmestyviä kirjoja ei etukäteen tiedä

HS, Porkkanoita, keksejä ja vääntöä vartijan kanssa – HS:n valokuvaaja kiersi Helsingin vaalitilaisuuksissa. 13.4.2015. Yhdeksän kuvaa.

Älypuhelimista.

Helsingin Uutiset, Alastomia julkkuja kirjaan – katso video, 15.4.2015. Alaston totuus: Tunnettuja suomalaisia pintaa syvemmältä. Marika Kiviharjun kirja ilmestyy 22.4.2015.

Yle.fi, Ylex, Ikean uusi tuote: nettihäät. Ruotsin Ikeassa tarjolla, oikeasti. Aprillipäivän uutinen. Nettikamerat käytössä.

 • Ikea.com, Bröllop Onlne. Tilaajan tunnistautuminen Facebookin kautta. Mutta ei vieraiden.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, The Exposure Triangle: aperture, shutter speed and ISO explained.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • 5 Top Tips On Photographing Bridges.
 • Nikon D7200 Review. Maaliskuussa 2015 julkistettu. 24 megapikselin kroppikenno, perinteinen järjestelmädigi. Etsinkuva 100%. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.229.000 pistettä. Pöly- ja sääsuojattu runko. Kuusi kuvaa sekunnissa, kropattuna seitsemän. Full HD video. Yksillä akuilla ottaa 1.110 kuvaa. Suljin 150.000 laukaisua. Sisäänrakennettu salama. Kaksi SD-korttipaikkaa. Wi-Fi ja NFC. Mikrofoni-/kuulokeliitäntä. Timelapse-videoiden teko. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suositushinta pelkälle rungolle 1285 EUR, 18-105mm VR –kitille 1519 EUR ja 18-140mm VR –kitille 1635 EUR. Arvosana 4.5 * / 5 *.

Luminous Landscape, Precise Digital Exposure. Kaikki lähtee Anselm Adamsista. Reichmann artikkeli vuodelta 2003 on klassikko, Expose (to the) Right. ETTR.

Diyphotography.net.

Photo.net, Manual Mode Photography. Video tutorial series, osa 31.

The Online Photographer, How the (Camera) World Changes. Kolme vuotta, nlejä kuukautta ja 27 päivää sitten TOP:n mukaan Sony NEX-7 oli planeetan halutuin kamera. NEX-7 oli juuri julkistettu ja vaikeasti saatavana kaupoista, hinta oli $1.200. Mutta se oli silloin.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, The Drones of NAB 2015. Paljon.

The-digital-picture.com, Canon 16-35mm L IS Lens Captures Adams Falls, Ricketts Glen State Park.

Fotosidan.se, Krönika: Vad är ett fotografi värt?

Fotosidan.se, Fotograf överklagar plagiat-dom till HD. Tämä oli se ruotsalainen versio valokuvan perusteella maalastusta taulusta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kotimaa, Valokuvaaminen syö omaakin muistia – tapahtuma saattaa mennä sivu suun. Merkittävien tapahtumien ahkera tallentaminen voi viedä huomion niin, että itse tapahtuman kokeminen ja sitä kautta muistaminen jäävät hatariksi. Toisaalta kuvien jakamisesta on tullut tutkijan mukaan yhä enemmän uudenlaista kommunikaatiota.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Vapaaehtoista urkintaa puolisoiden kesken, 13.4.2015. Pettämisestä kiinni jäänyt Mirka sai palautettua kumppaninsa luottamuksen mobiilisovelluksen avulla. Se raportoi jatkuvasti hänen liikkeistään ja viestinnästään. Digitodayn uutinen herätti somessa keskustelua. Eikö luottamus kuulu olennaisena osana parisuhteeseen? Mikä se sellainen suhde on, jota pitää jatkuvasti vakoilla? Jätän parisuhdeongelmat muille, mutta vapaaehtoiset vakoiluohjelmat herättävät mielenkiintoa. Mitä ne ovat ja miten ne toimivat?

(kertaus 25.3.2015) Lähiöprojekti, Helsinki, #liketälähiötä-valokuvakilpailun voittaja valittu. Helsingin kaupungin järjestämän valokuvakilpailun voittajaksi on valittu Laura Rautjoen valokuva Sulon Pasila. Valokuvakilpailuun osallistui 625 valokuvaa. Kymmenelle valokuvaajalle kunniamaininta. Valokuvia äänesti Lähiöprojektin verkkosivulla 354 ihmistä. Voittajien valokuvat ovat digitaalisessa näyttelyssä esillä Laiturin messuilla 18.4. saakka. Päivitys 15.4.2015: Palkinnot ja kunniamaininnat jaettiin virallisesti eilen.

 • Raati valitsi voittajan 20 eniten ääniä saaneesta valokuvasta. Voittajakuvassa tuomaristoa miellytti muun muassa valokuvan humoristisuus. ”Karussa ja staattisessa ympäristössä on söpö ja vapaana oleva koira.” Raadin mukaan valokuva oli myös hyvin sommiteltu ja valoa oli käytetty taitavasti.
 • kuvat

Iltalehti, Riistakamera paljastaa luonnon, jota et näe itse. Metsiin asennettavat riistakamerat paljastavat Suomen luonnosta sen puolen, jota ihmisen on lähes mahdotonta paljain silmin päästä seuraamaan

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Fascinating Glimpse at the Rituals of Strictly Orthodox Jews Living in Israel. Erikoisia rituaaleja.

The Atlantic, In Focus. (Jos mainos näkyy, niin klikkaa mainoksen ulkopuolelle...).

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best studio lighting for photography: 8 top options tested and rated.

Flash heads on test
1 Bowens Gemini 500R, $650
2 Elinchrom D-Lite RX 4, $355
3 Interfit EX200 Ti, $275
4 Lastolite Lumen8 400w, $350

Constant heads on test
5 Bowens Pixel Zoom Ligh, $450
6 Calumet Pro Series Daylight 576 LED Studio Panel Light, $900
7 Elinchrom Zoom Scanlite Halogen, $490
8 Manfrotto Spectra 1X1 MLS1X1F LED Flood Dimmable, $660

IR.

Lensrentals.com, blog, Infrared Photography: Imaging in a Different Light. Sony A7s IR -kamera.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Video Field Test: Tamron SP 15-30mm F2.8 Di VC USD. Syyskuussa 2014 julkistettu. Kuvanvakaaja. Täyskennoiselle (!). Canon, Nikon, Sony. Paino 1.1 kg. Suomen hinta on n. 1.100 euroa.

Photographyblog.com, Pentax K-S2 Review. Helmikuussa 2015 julkistettu. Perinteinen Pentaxin järjestelmädigi. Säänkestävä runko, Pentaxin mukaan tässä luokassa pienin. 20 megapikseliä, kroppikenno, kroppikerroin 1.5x. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö (uutta Pentaxilla), 921.000 pistettä. Wi-Fi ja NFC (uutta Pentaxilla). 5.5 kuvaa sekunnissa. Etsin 100%. ISO 100 - 51.200. RAW. Full HD. Yksillä akuilla ottaa 410 kuvaa. Paino 678 g. Arvosana 4.5 * / 5 *. Nyt myynnissä runko + 18-50 n. 750 euroa.

Pro Foto Press, The Profoto B2 Off-Camera Flash Wins The TIPA Award, 14.4.2015. Lehdistötiedote.

The-digital-picture.com, With Spring in the Air, Macro Subjects are Everywhere. Kukkia kuvaamassa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Hänen Afrikkansa, 12.4.2015. Mulla iski kauhea paniikki: Nick Brandtin valokuvanäyttely oli päättymässä, enkä ollut ehtinyt käymään siellä. Päätinkin, että heti seuraavana viikonloppuna tekisin reissun Saloon. Otettuani lääkkeet, havaitsin että näyttely päättyisi vasta kuukauden päästä, mutta lähtöpäätös oli tehty, joten sitä oli noudatettava.

Yle Uutiset, Luonto, Yksi kuva teki erikoisesta sorsasta julkkiksen – katso sydämet sulattava video. Eipä tainnut sorsa tietää astelevansa suoraan julkisuuden valokeilaan, kun se tepasteli "Oravakuiskaajan" eli Konsta Punkan kameran eteen. Punkka latasi sorsakuvan kuvien jakopalveluun Instagramiin, jossa kuva on kerännyt noin 20 000 tykkäystä ja yli 350 kommenttia. Näkyvyyttä sorsa on saanut sitäkin enemmän, sillä Punkalla on Instagramissa lähes 260 000 seuraajaa.

Rajala blogi, Välähdyksiä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos of the Awe-Inspiring Italian Alps by Lauryn Ishak.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Using patterns in photography: 5 fresh ideas for still life and nature.

Sonylta uutta.

Olympukselta uutta.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Media Composer, Hollywood’s Favorite Editing System, to Be Released in a Free Version. Avid.

Petapixel.com, Solo is a ‘Smart’ Camera Drone with Computer-Aided Flight and Picture Taking. Myyntiin 29.5.2015. $1.000 ja $1.400.

Photographyblog.com, Nikon D7200 Review. Maaliskuussa 2015 julkistettu. 24 megapikselin kroppikenno, perinteinen järjestelmädigi. Etsinkuva 100%. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.229.000 pistettä. Pöly- ja sääsuojattu runko. Kuusi kuvaa sekunnissa. Full HD video. Suljin 150.000 laukaisua. Sisäänrakennettu salama. Kaksi SD-korttipaikkaa. Wi-Fi ja NFC. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suositushinta pelkälle rungolle 1285 EUR, 18-105mm VR –kitille 1519 EUR ja 18-140mm VR –kitille 1635 EUR.

The-digital-picture.com, How a $100.00 Accessory Helped Me Capture My Most Popular Image Ever Posted to Social Media. Salamakuva.

Fotosidan.se, Rätten säger ja till kameradrönare. Malmö eri mieltä kuin Skåne.

Fotosidan.se, Interview with Nikon rep about Nikkor lenses. Video, kesto 25:25.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, aiheena Ismo Hölttö.

 • Kuukausiliite, Kuvia 60-luvun suomalaisista. 9.4.2015. Astronautit Neil Armstrong ja Buzz Aldrin olivat laskeutuneet luotaimestaan Kuun pinnalle sen päivän aamuna, kun valokuvaaja Ismo Hölttö kuvasi lettipäisen tytön. Oli 21. heinäkuuta 1969, Hölttö oli ajanut Pohjois-Karjalan Enossa talon pihaan ja pyytänyt saada ottaa kuvia. Kuvissa näkyvien ihmisten nimet ovat jo kadonneet. Tyttö katsoo vakavana kameraan. Hölttö on kumartunut hänen eteensä. Tilanne on lapselle outo: aikuinen, tuntematon aikuinen, kyyristelee hänen edessään.
 • Kuukausiliite, Kultasepän tarkkuudella. 9.4.2015. Ismo Hölttö oli ammatiltaan kultaseppä, kun hän alkoi harrastaa valokuvausta Kameraseurassa. Siellä hänellä oli kaveri, Mikko Savolainen, joka oli poliisi. Elettiin kuusikymmenlukua. Molempia kismitti, että Suomesta julkaistiin kuvakirjoja, joissa poutapilvet purjehtivat taivaalla. ”Haluttiin kuvata vähän toista puolta”, Ismo Hölttö sanoo.

Hopeinen Omena.

HS, Viisikymppiset opiskelevat nyt joukolla lähihoitajiksi, 12.4.2015. Opintojen alku oli Mikko Pekille šokki. Helsinkiläinen valokuvaaja oli istunut koulunpenkillä viimeksi 34 vuotta aiemmin lukiossa, ja nyt informaation määrä Helsingin Diakoniaopiston lähihoitajakoulutuksessa tuntui painavan aikuisen miehen maan sisään.

 • Pekki työskenteli 30 vuotta mainosvalokuvaajana, kunnes työt vähenivät siihen pisteeseen, että firma ei enää kannattanut. Kun studion lopettaminen oli pakko hyväksyä, Mikko Pekki asetti uudelle ammatille kaksi ehtoa: lyhyt koulutus, varma työpaikka. Vaihtoehtoja ei ollut ruuhkaksi asti.
 • Jälkikäteen Pekki on todennut, ettei osannut kuvaajana myydä osaamistaan. Ihmisten kanssa hän on kuitenkin aina viihtynyt.

Polku.net, Glanzlichter 2015 kilpailun tuloksia. 10.4.2015. Saksalaisen luontokuvakilpailun voittaja on valittu kilpailuun lähetettyjen 21 790 kuvan joukosta. Sarjavoittajien joukosta löytyi kaksi suomalaisnimeä:

 • Jari Kostet sarjavoitto kuvalla "In Sicherheit bringen" sarjassa The Big Five
 • Liina Heikkinen sarjavoitto kuvalla "Wintermahlzeit" sarjassa Junior-Award Winner
 • Muita palkittuja suomalaisia olivat:
  Lasse Niskala kuvallaan "Naturgewalt" sarjassa Magnificient Wilderness
  Jari Heikkinen kuvallaan "Splash" ja Jari Lämsä kuvallaan "Fang geglückt" sarjassa Artists on Wings
  Jarmo Manninen kuvallaan "Eiskalt" sarjassa River Scenery in the World

Älypuhelimista.

Iltalehti, Maailman ohuin kannettava - IL:n testissä Asusin Zenbook UX305 Sunnuntai 12.4.2015 klo 15.34. UX305:sta on saatavilla kaksi eri versiota, joissa on erilaiset näytöt. IL Digin testattavana oli edullisempi UX305F-malli FullHD-resoluutiolla eli 1920 x 1080 pikselin tarkkuudella. Pelkkää lihasvoimaa mittaamalla UX305:n sisuskalut ovat vaatimattomia, eikä laitetta todellakaan kannata hankkia pelaamiseen tai muihin graafisesti raskaisiin tehtäviin. Näennäinen höyhensarjalaisuus ei kuitenkaan haittaa laitteen varsinaisissa käyttötarkoituksissa, eli työskentelyssä ja kevyessä viihdekäytössä. Ennen kaikkea SSD-levyasema tekee laitteesta salamannopean käynnistää ja sammuttaa, joten turhaan odotteluun ei aikaa tarvitse tuhlata. Akun kesto on yli 10 tuntia.

 • UX305 on myös erinomainen vaihtoehto Applen Macbook Airille ja tulevalle uudelle Macbookille edullisemman hintansa vuoksi. Tällä hetkellä uusi Macbook Air kustantaa Applen kaupassa halvimmillaankin 1030 euroa, ja uuden Macbookin hinnat alkavat jo 1500 eurosta. Asusin UX305:n edullisempi malli sen sijaan lähtee noin 900 eurolla ja kalliimpi 1100 eurolla.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net Photographer Accused Of Charging For Album Cover Now Goes To Defamation Trial With The Client. Vain lakimiehet voittavat...

Dpreview.com, Jet Set: The travel photography and photojournalism of Mark Edward Harris. 16 kuvaa. 30 vuotta valokuvausta, 90 maata.

Strobist, Your Basic Lighting Kit: A Spin Around the Block. Vaihteeksi uutta.

Earthboundlight.com, It's a Small World After All, 12.4.2015.

The Online Photographer, Price Drop for Canon Shooters. Onko kyse alennuksesta vai hinnanalennuksesta. B&H Photo on laskenut Canonin objektiivien hintoja $100, joiden teleputkien hintaa $500.

Luminous Landscape, Turning An Idea Into A Photographic Product – Macro Lighting Tool. Kickstarter-projekti. Adaptalux. Projekti käynnistyi 23.3.2015. Tavoitteena £100.000. Kahdeksassa päivässä £40.000. Nyt yli £50.000, parikymmentä päivää vielä jäljellä.

Buzzfeed.com, Photos Of People Endorsing Rand Paul Are From German-Based Stock Photographer. USA:n presidenttikampanja. Yksi kandidaatti säästi rahaa vähän väärässä kohdassa. Stokkikkuvia ei kannata käyttää...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kotimaa, Luontokuvaaja valmisteli viisi vuotta kuvaa lentoon lähtevästä hömötiaisesta, 11.4.2015. Hyvän luontokuvan nappaaminen ei ole useinkaan tuurista kiinni. Luontokuvaaja Anna-Liisa Pirhonen suunnitteli vuosia palkittua lintukuvaa. Kun lappeenrantalainen Anna-Liisa Pirhonen huomasi kiehtovan valoilmiön hömötiaisen siivissä, tiesi hän haluavansa vangita saman näyn myös kameralla. Nordic Nature Photo Contest - kilpailussa lintusarjan 2.sijalle sijoittunut Anna-Liisa Pirhonen suunnitteli palkittua kuvaa viisi vuotta ja otti lopulta satoja kuvia ennen kuin otos syntyi.

Valokuvaajanne.fi, blogi.

 • Taivas lyö tulta! 19.3.2015. Joskus valokuvaustarve iskee yllättäen. Tällä kertaa tällainen tilanne kävi 17.3.2015, kun iltakahvin ääressä sattumalta eksyin katselemaan revontuliennusteita. Huomasin, että jopa Nurmijärven korkeudella oli merkittävä mahdollisuus revontulien esiintymiseen – aivan ihmeellistä!
 • Katsaus hääkauteen 2014, 23.1.2015. Selaillessani vuoden 2014 hääkuvia päätin ottaa jokaisista kuvaamistani häistä yhden dokumentaarisen kuvan, yhden kuvan hääjuhlasta sekä yhden kuvan potreteista tähän esille. Kaikenkaikkiaan vuonna 2014 kamerani tallensivat n. 25 000 kuvaa häätapahtumista ja olin osallisena 15 hääparin tärkeänä päivänä.
 • Mitä on hääkuvaus? 6.8.2014. 1. Kuvauksen varaus. 2. Häitä edeltävä aika. 3. Hääpäivä. 4. Häiden jälkeen. 5. Loppusanaset.

  – 1128,2 eurosta poistetaan tietenkin tulovero/ennakkoverot (~30%). Parin kanssa käytyyn sähköpostiviestittelyyn, puheluihin ja hääkuvauspalaverointiin on käytetty aikaa n. 4 tuntia, kuvauskeikka kestää keskimäärin 15 tuntia ja kuvien editointiin menee keskimäärin 10 tuntia aikaa, eli kokonaisuudessaan täyden päivän hääkeikkaan on käytetty työtunteja keskimäärin n. 4+15+10 = 29 tuntia. On syytä myös huomioida, että suurin osa hääkuvaajan työajasta tapahtuu ilta/yö/pyhäaikaan, jolloin esimerkiksi tavallisella palkkatyöläisellä olisi 200% tuntipalkka.

  – Lisäksi kuvaajan tulee pystyä ylläpitämään ja huollattamaan kuvauskalustoaan, joka kuluu jokaisella kuvauskeikalla. Keskimäärin kamerarunkoa uusitaan n. 2 vuoden välein ja optiikkaa uusitaan vanhan mennessä epäkuntoon tai kun optiikan jälleenmyyntiarvo on vielä siedettävä. Myös tietokone on pidettävä ajantasalla ohjelmistojen vaatimusten muuttuessa. 2 vuoden välein tulee tehtyä investointeja siispä n. 6000-8000 euron edestä. Joka kuukausi suoritetaan lisäksi yrittäjäeläkemaksu sekä kuvauskaluston vakuutukset ja yrittäjän vastuuvakuutukset.

Tuhrukuvat, porakuvia.blogspot.fi. Poimintoja.

 • Rintti, 25.2.2105. Testalilinpaha tuossa MV-printtien tekemistä tikikuvista. Laaserilla tulostetaan negatiiviksi käännetty kuva kalvolle ja siitä sitten pinnakkaisvedos mv-paperille.
 • Naarkoski, 23.3.2015. Askolassa. sattu olemaan säädettävä ND filtteri kassissa niin pitihän sitä testata. jalustaa ei ollu mutta onneksi joku oli pystyttänyt tuohon tukevia kivisiä tolppia.
 • Ei pitänyt, 28.1.2015. (hylätty paatti).
 • Agony Von Grim, 1.12.2014.
 • Solmussa, 20.10.2014. Tota kun tehtiin vuonna seitkytkuus olin faijan kaa kattelemassa parikin kertaa uutta ja hienoa hotellia. koskaan en siellä yötä kuitenkaan oo viettänyt ennekun nyt. Aikamatka seitkytluvulle ois varmaan se millä tota ite markkinoisin. Mutta jos nostalgiatrippi kiinnostaa käykää äkkiä.
 • 45/1.8, 5.10.2015. Pikkuinen heräteostos. 45 1.8 M zuiko tohon olympukseen. 17mm on kiva mut välillä kaipas jotain muutakin, ennekaikkea automaattitarkenteista optiikkaa.
 • Siivilän paluu - thö ritöön of thö KIEV 88, 11.9.2014. Päivänä eräänä rouvan kaa kipastiin paikalliselle kirpparille. Oli joku kumma kutina takaraivossa et pitäs piipahtaa, niitä näitä siellä katellessa eräässä pöydässä oli laatikko, josta pilkisti neuvostovalmisteinen objektiivikotelo. ISO RUSKEA NAHKAINEN objektiivikotelo. Pari vähemmän varovaista asiakasta taisi siinä kaatua rynnätessäni aarteelle. Mielessä hoki vain "voiko se olla".
 • Kaik on mänt, 29.7.2014. (hylätty kerrostalo, Viro).
 • OF-41, 8.5.2014. 2,5 kiloa, 400 milliä, f:4,5. Vuosimalli 1939. Maksimaalinen suorituskyky 13x18 cm.
 • Durst F60, 7.5.2014. Nyt on tommonen aparaatti pinnakkaisten tekoon ja 6x6 kuvien isontamiseen. Papruakin on jemmassa et pääsee alkuun.
 • Minolta F.Rokkor-QF 195mm, 8.3.2014.

M&M, Ketkä käyvät Siwassa? Valokuvaprojekti #siwaihmiset esittelee aitoja ihmisiä, 10.4.2015. Kauppaketju Siwa käynnisti vuoden alussa yhteistyöprojektin valokuvaaja Juliana Harkin kanssa. Valokuvaprojekti #siwaihmiset esittelee Siwoissa tavattuja ihmisiä. Harkki kuvaa ja jututtaa ihmisiä kauppareissuillaan niin kaupassa kuin kaupan ulkopuolella. Projekti tallentaa arkea eri puolella maata esittelemällä aitoja ihmisiä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. (klikkaa mainoksen ulkopuolelle, jos haluat eteenpäin...).

Petapixel.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best flashgun modifier for photographers: 6 options tested and rated. Salamavalon muokkaajat.

 • Graslon Insight Dome 4300D, $63, arvosana 3/5
 • Interfit Strobies 30º Honeycomb Grid, $23, arvosana 4/5
 • Rogue Starter Lighting Kit, $100, arvosana 5/5
 • Lastolite Micro Apollo MKII, $54, arvosana 5/5
 • Orbis Flash System, $210, arvosana 4/5
 • Viewfinder Photography Speedlite Diffusion Globe, $31, arvosana 3/5

Diyphotography.net.

IR, How to clean a CCD sensor. Pienellä aukolla sinistä taivasta kuvaamaan. Mitäs nuo täplät kuvassa ovat. (...vähän erikoinen kirjoitus...).

Dpreview.com, Lensbaby Velvet 56mm f/1.6 real-world sample gallery posted. $499.95.

Kamera & Bild, Brutus Östling: ”Jag tar inga genvägar”. Kertoo kirjojen teostaan ja lintujen kuvauksesta.

Fotosidan.se, Mästerfotografen Lars Tunbjörk är död. 59-vuotiaana. Läpimurto kirja vuodelta 1993, "Landet utom sig", Ruotsin arkipäivää väreissä. Yli 40 näyttelyä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Hyvä korvaaja alkuperäselle EN-EL3e akulle? (Sana on melkein vapaa).
 • Siirtyminen markettijärkkäristä harrastelijatasolle (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusimmat.
 • Objektiivin ja kameran yhteinen piirtokyky (Optiikka). Kun on lukenut noita testejä, niin on alkanut kiinnostaa missä mun oma kalusto menee. Monia optisia vääristymiä voi korjata kuvankäsittelyssä, mutta optiikan kyky piirtää oikein kuvan yksityiskohtia (ability to see fine detail, resolution) on jotakuinkin korjaamaton paikka. Onko hyvää keinoa, jolla voi vertailla kotikonstein omia keskenään tai jopa eri kameratestien laitteisiin?
 • 14mm Samy ja äärettömän paikka (Optiikka). Onko kukaan muu huomannut, että Samyn äärettömän paikka vaihtelisi? Joskus se löytyy lähes 1m kohdalta, kun joskus tarkentamalla siihen tähdet ovat bokehpalloja ja tarkennus pitääkin asettaa 3m ja äärettömän väliin.
 • Sony a6000 (Järjestelmädigit). Uusia viestejä.
 • 70D -> 5D MkII/III ? (Järjestelmädigit). Uusia viestejä.
 • Vanhaa ja uutta iltakävelyltä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vanhoja korsia... ...ja uudempaa kasvustoa.
 • Vielä kerkesi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Nyt oli vilpittömästi hyvät setit. Purppurat, punaiset ja sininen näkyivät paljaalle silmälle. Kuvaaja ei vaan meinannu päästä lähtemään pihalle :D ...Ei kuulkaa ne revontulet ole niin yleisiä täällä etelässä, että voi jättää väliin, jos taivaanmerkit ovat kohdallaan :) Nyt tosin kuvaaja yritti vältellä ulkoilua mahdollisimman pitkään, mutta sitten selkä taittui.
 • Kritisoin ihmiskuvasi !UUSI! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia kuvia tulee edelleen, arvioiden kirjoittajakin Olli R jaksaa edelleen...

Svt.se, Valokuvaaja kyseenalaistaa kuvaamisen, 10.4.2015. Valokuvaaja Ville Lenkkerin tuoreimman näyttelyn Existence Doubtful kokoamiseen meni viitisen vuotta. Matkat Etelä-mantereelle ja Tulimaahan loivat ulkoiset puitteet kuville, jotka kertovat olemassaolon epävarmuudesta. Video, kesto 2:19.

Nyt.fi, Saako vaalikopista ottaa kuvan ja panna jakoon? Ministeriö sanoo ei. 10.4.2015. Jääskeläisen mukaan kuvaaminen vaalipaikalla on lähtökohtaisesti aina kielletty, mutta periaatteessa vaalilautakunnan puheenjohtaja voi sen sallia esimerkiksi medialle tai muuten perustellussa tapauksessa. Ylellä "kokenut vaalilautakunnan puheenjohtaja" arvioi viime vuonna, että kuvaamisen voisi sallia – tosin silloinkaan ei voida tietää, kuvataanko kopissa numerollista vai numerotonta selfietä.

 • Ilta-Sanomat, Arto Nyberg venytti vaalietikettiä äänestyskopissa – toiminta ei ollut räikeimmästä päästä, 8.4.2015.
 • Yle Uutiset, Eurovaalit 2014, Äänestysselfieen saattaa sittenkin saada luvan, 24.5.2014. Eurovaalien ennakkoäänestyksessä nousi ilmiöksi vaalikopissa otettujen omakuvien eli selfieiden jakaminen sosiaalisessa mediassa. Oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen totesi Yle Uutisten haastattelussa, että vaalilautakunnat eivät antaisi lupaa äänestyskopissa kuvaamiseen. ...Pitkään vaalilautakuntien puheenjohtajana toiminut Peter Tammenheimo on asiasta toista mieltä. Hänen mukaansa oikeusministeriön ohjeissa kuvaamista ei kielletä, vaan todetaan, että vaalilautakunnan on kussakin yksittäistapauksessa erikseen arvioitava myös yksityishenkilöiden pyytämät kuvausluvat.
 • Yle Uutiset, Euroovalit 2014, Selfien ottaminen vaalikopissa on luvatonta, 21.5.2014. Ongelmallisena kuvien ottamista Jääskeläinen pitää perustuslain turvaaman vaalisalaisuuden säilymisen kannalta. Voisi ajatella esimerkiksi, että selfietä, jossa näkyy äänestyslippuun kirjoitettu numero, voitaisiin käyttää äänten myymiseen. Kunnollista todistusvoimaa tällaisella kuvalla ei kuitenkaan olisi, koska äänestäjä voi kuvan ottamisen jälkeen repiä lipun ja äänestää toista numeroa uudella lipulla.

Yle Uutiset, Luonto, Harrastajakuvaaja osui paikalle: Jäät vyöryivät rannalle muutamassa sekunnissa, 10.4.2015. Mielenkiintoinen video, kesto 1:01.

Nyt.fi, Kuvasimme Kurvin hämärässä, ja kuvastahan tuli ihan hieno. 7.4.2015. Valokuvaajana Vesa Koivunen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Documents the Rapid Development of Chongqing, a 21st Century Megacity.

Pndonline.com, 11 Photographers Win 2015 Guggenheim Fellowships. Joukossa yksi suomalainen. Summia ei kerrottu.

Thephotoargus.com, 32 Beautiful Examples of One Color Dominate Photography.

Digital Photography School, 25 Magnificent Monochrome Images.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Americanphotomag.com, See the Vintage Space Photos that Put Our World Into Perspective.

Pdnonline.com, Arne Svenson Exonerated on Appeal in Privacy Invasion Case. Tämä on se kuvaaja, joka piti näyttelyn New Yorkissa kuvaamistaan naapureistaan, teleobjektiivia käyttäen, ikkunoiden läpi. Kasvojen kuvaamista pyrittiin välttämään. Alemman oikeusasteen tuomio ei muuttunut (valokuvaaja vapautettiin syytteistä). Mutta tuomari kiinnitti huomiota puutteelliseen lainsäädäntöön, joka salli tällaisen kuvaamisen.

Photographyblog.com.

Petapixel.com, Nikon to Release Firmware Update That Will Make Its High-End DSLRs Better at Video.

Kamera & Bild.

Fotosidan.se, Sportfoto-mästaren gästar. Poddradio, kesto 35:02.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.04.2015   (linkki)

Ismo Hölttö
Kuva: Ismo Hölttö.31.5.2015 asti

Ateneumissa on avautunut Ismo Höltön (s. 1940) valokuvanäyttely, joka on lämmin nostalgiamatka jo kadonneeseen Suomeen ja Helsinkiin.

Kultaseppänä toiminut Hölttö osallistui 60-luvulta alkaen aktiivisesti Kameraseuran toimintaan ja valokuvasi kotikaupunkinsa kaduilla Helsingissä aina kun voi. Hän matkasi myös eri puolella Suomea tallentaen sekä syrjäseutujen että muun muassa romanivähemmistön elämää. 1970-luvun alussa Hölttö perusti oman studion, jossa työskenteli kolme vuosikymmentä.

Ateneumin näyttelyyn valittu kuvasto ajoittuu 1960-luvulle, joka oli Suomessa suurten yhteiskunnalisten muutosten aikaa.

Näyttelyn kuvissa nähdään kiinnostava joukko 1960-luvun suomalaisia ihmisiä, joita Hölttö on ikuistanut suurella lämmöllä ja kunnioituksella.

Näyttelyn kuraattorina toimii Riitta Raatikainen.

Riitta Raatikaisen luento Kadonnut Suomi Ismo Höltön valokuvissalauantaina 11.4. Ateneum-salissa. Luento sisältyy pääsylipun hintaan.

Kansallisgalleria Ateneum,
Kaivokatu 2, Helsinki
ti, pe 10-18 | ke, to 10-20 | la, su 10-17
13 €/11 € Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 12€

Jukka Male: Valokuvia
Kuva: Jukka Male..30.4.2015 asti

Luova.fi-gallerian näyttely esittelee Jukka Malen tuotantoa neljällä sarjalla:

BALKAN-sarjassa Male tuo esiin sodan julmat seuraukset. Hän on kuvannut entisen Jugoslavian alueen konfliktien jokaista osapuolta, kaikkia keskenään sotineita etnisiä ryhmiä. Kohteena ovat olleet vaikeasti haavoittuneet sekä sotatilan aikana että sen jälkeen.

ŚREDNIA WIEŚ -sarjan kuvat kaakkoisen Puolan Bieszczadyn alueella Średnia Wieśin kylästä ovat 35 vuoden ajalta, viimeisimmät vuoden 2014 huhtikuulta.

CHINO – Barcelona -sarja kertoo ihmiskaupasta, huumeista ja köyhyydestä.

SEX – the hidden agenda on aihe, joka on kasvanut valokuvaprojektista elokuvaksi. Se käsittelee sukupuolen ja sukupuolisuuden vaikutuksesta elämäämme.

Luova.fi Galleria
Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs., Helsinki
ma-pe 11-18

Yle Teema ja Yle Kulttuuri järjestävät #ruokasuomi -valokuvakilpailun, jossa on tarkoitus ottaa ruokakuva ilman ruoka-annosta.

Millainen olisi ruoka-aiheinen kuva ilman ruoka-annosta. Mitä siinä voisi olla, jotta kuvassa olisi ruokaisan tai ruokailevan tarinan alku, viittaus tulevaan eli ateriaan, jota emme näe? Ruokailuvälineitä, raaka-aineita, vihjeitä tulevasta makunautinnosta, ruoan valmistusta, tai vaikka se mitä tekemisen ja syömisen jälkeen jää jäljelle, tiskivuori?

Kuvakilpailuun voit osallistua Twitterissä ja Instagramissa hashtagilla #ruokasuomi tai lähettämällä kuva kilpailusivustolta löytyvälllä lomakkeella.

Raadin päätöksen perusteella kilpailun kolme parasta kuvaa palkitaan. Palkinnot ovat joko suoraan tai yllättävän mutkan kautta yhteydessä kilpailun teemaan.

Kilpailuun voi osallistua 3.5.2015 asti.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Valkoinen tausta ja pohja (DIY eli Tee-Se-Itse).
 • Photoshop Camera Raw päivitykset (Kuvankäsittely). Mulla on CS 5.1, ei siis mitään pilviversiota. Nyt kun yritin piiiitkästä aikaa käyttää niin ei suostunutkaan avaamaan nykyisen kameran (D810) tiedostoja. Ymmärrettävää, koska Camera Raw on jäänyt versioon 6.7. Kuitenkin kun yritän päivittää niin ohjelma ilmoittaa että kaikki on up to date?
 • Optiikan osto uutena (Optiikka). Päätin sitten ostaa hakemani zoomin uutena, siis tällaisen: Tamron AF SP 150-600mm F/5-6,3 Di VC USD, Canon. Tein pienen googletuksen ja löysin seuraavia ostomahdollisuuksia: ... Kivijalkamyymälät lähellä pääkaupunkiseutua... Verkkokaupat...
 • kuva kadulta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Timon poikkitiedepalsta, Miksi lumi on valkoista, 5.4.2015. Lumen valkoisuuden mekanismi ei ole mitenkään itsestään selvyys. Jotta sen voisi ymmärtää, täytyy ainakin pääpiirteissään tietää, miten eri tavoin valo voi käyttäytyä vuorovaikutuksessa materian kanssa. Tässä lyhyt oppimäärä valon materian vuorovaikutuksesta.

Suomen Canon, Canonin mobiilisovellukset. Canon 100D- ja Canon 1200D -kameroille on ladattavissa suomenkielinen Canon Opas -sovellus, App Store ja Google Play. Ilmainen. Sovellukset kertovat EOS-kameran käytön perusteista, ominaisuuksista ja toiminnoista. Vaihe vaiheelta eteneviä harjoituksia ja ohjeita. Ilmaisia. Nämä siis uusia. Muutama muu:

 • Canon Lens Guru, englanti, valokuvauksen perusteet, objektiivit
 • Canon Brochures -sovellus, esitteistä taulutietokoneille sopivat versiot. Kaikki digitaalisten järjestelmäkameroiden objektiivit ja kaikki EOS-rungot keskittyen erityisesti keskitason kuluttajatuotteisiin (EOS 60D, EOS 70D, EOS 7D, EOS 7D Mark II ja EOS 6D). Ei suomenkielinen.

Ensin kertausta syyskuu, 2013:
-Yle Uutiset, Marimekko kiinnostaa sosiaalisessa mediassa: Nyt verrataan Marimekon kangasta valokuvaan. Suunnittelija Maija Louekarin Hetkiä-kangasta verrataan valokuvaaja Markus Lepon 1960-luvulla Helsingissä ottamaan valokuvaan. Marimekon suunnittelija on kieltänyt kopioepäilyn. (alkuvaiheita...).

Sitten lokakuu, 2013:
Timon poikkitiedepalsta, Tapaus Marimekko osa II, 1.10.2013. Poikkitieteellisessä perustellaan, miksi Louekarin Hetkiä-piirros ei ollut tekijänoikeusrikkomus.

Ja sitten se varsinainen asia. Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tekijänoikeusneuvoston lausuntoja 2014. 2014:17 Tekijänoikeus valokuvaa hyödyntämällä tehtyyn piirrokseen, annettu 16.12.2014. 10-sivuinen pdf. Vastineesta pieni katkelma: "Teos-ten yhteiset piirteet ovat ääriviivatasoisia tai muuten sellaisia yksityiskohtatasoisia tai triviaaleja yhtäläisyyksiä, jotka eivät ole merkityksellisiä teosten samanlaisuutta arvioitaessa. Suun-nittelija ML ei näin ollen ole tarvinnut valokuvaaja ML:n suos-tumusta valokuvan käyttöön kuosin pohjana tai lähteenä."

Macmaa.com, Apple julkaisi OS X 10.10.3:n ja iOS 8.3:n. Molemmat päivitykset tuovat uusia ominaisuuksia ja OS X:n puolella jopa kokonaan uuden sovelluksen, Kuvat-ohjelman.

 • Kuvat-sovelluksen avulla valokuviaan voi muokata, hallita ja selata hetkittäin, kokoelmittain ja vuosittain. Lisäksi siinä on muutamia iPhotosta tuttuja ominaisuuksia, kuten tagaamismahdollisuus, kuvien EXIF-tietojen tarkastelumahdollisuus sekä henkilöiden tagaamisessa auttava automaattinen kasvontunnistus.
 • Dpreview.com, Apple releases OS X Yosemite 10.10.3 update with Photos app.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Näkökulma: Mikä Mapplethorpen peniksissä ja pusuissa sai Kiasman sievistelemään? 9.4.2015. Valokuvaaja Robert Mapplethorpen kuvia on eristetty hämyiselle K-18 osastolle Kiasmassa. Miksi suutelevat miehet ja peniskuvat ovat vieläkin tabu, kysyy kulttuuritoimittaja Satu Nurmio.

Rumba.fi, Ammattivalokuvaaja kirjoitti Garbagelle kiusallisen avoimen kirjeen tekijänoikeuksista, ja siitäkös kehkeytyi kunnon julkinen riita. Yhteenveto suomeksi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Tipa.com, XXV TIPA AWARDS (2015). Asiantuntijat ovat valinneet vuoden parhaat. Luokkia riittää...

 • Best Expert DSLR Zoom Lens - Canon EF 100-400mm f/4-5.6L IS II USM
 • Best Professional DSLR Lens - Canon EF 11-24mm f/4L USM
 • Best Digital SLR Expert - Canon EOS-7D Mark II
 • Best Easy Compact Camera - Canon IXUS (ELPH) 160/165/170
 • Best Inkjet Photo Paper - Canson Infinity Photo Lustre Premium RC 310 gsm
 • Best Photo Projector - Epson EH-LS10000 Projector
 • Best Photo Scanner - Epson Perfection V850 Pro
 • Best Photo Printer - Epson SureColor P600
 • Best Storage Media - Eyefi Mobi Pro
 • Best Premium Camera - Fujifilm X100T
 • Best Expert Compact Camera - Fujifilm X30
 • Best CSC Expert Zoom Lens - Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR
 • Best Design - Leica T (typ 701)
 • Best Photo Monitor - LG Digital Cinema 4K Monitor (Model 31MU97Z)
 • Best Imaging Innovation - Lytro Illum
 • Best Tripod - Manfrotto BeFree Carbon, series
 • Best Superzoom Camera - Nikon COOLPIX P610
 • Best Digital SLR Entry Level - Nikon D5500
 • Best Digital SLR Professional - Nikon D810
 • Best Portable Flash - Nissin Air System
 • Best CSC Expert - Olympus OM-D E-M5 Mark ll
 • Best Photo/Video Camera Expert - Panasonic LUMIX DMC LX100
 • Best Rugged Camera - Panasonic LUMIX DMC-FT6 (TS6)
 • Best BEST CSC ADVANCED - Panasonic LUMIX DMC-GM5
 • Best Medium Format Camera - Pentax 645Z
 • Best Digital SLR Advanced - Pentax K-S2
 • Best Imaging Software - PhaseOne Capture One Pro 8
 • Best Professional Lighting System - Profoto B2
 • Best ActionCam - Ricoh WG-M1
 • Best CSC Professional - Samsung NX1
 • Best Entry Level DSLR Lens - SIGMA 18-300mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM | Contemporary
 • Best Expert DSLR Prime Lens - SIGMA 24mm F1.4 DG HSM | Art
 • Best Mobile Imaging Device - Sony ILCE-QX1
 • Best CSC Entry Level - Sony α5100
 • Best Photo/Video Camera Professional - Sony α7S
 • Best CSC Entry Level Lens - Tamron 14-150mm F/3.5-5.8 Di III
 • Best Photo Bag - Think Thank Photo Airport International LE Classic
 • Best Accessory - UniqBall Ball Head
 • Best CSC Prime Lens - Zeiss Loxia Line
 • Best Photo Service - Zenfolio

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Luminous Landscape, I Shot It With My iPhone.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR, Canon EF 11-24mm f/4 L Initial Gallery Impressions: We put this ultra-wide zoom to task on the 5D Mk III.

Popular Photography, Snapseed 2.0 Is an Impressively Powerful (And Free) Mobile Photo Editor.

Kamera & Bild, När Thron Ullberg riktar kameran mot sig själv. 20 vuotta omakuvia, kirja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.04.2015   (linkki)

Kamera-galleriassa vietetään tänään Jarmo Jauhiaisen näyttelyn avajaisia klo 18-20.

Jarmo Jauhiainen: Suomalaiset legendat 2
Kuva: Jarmo Jauhiainen. Kuvassa Outi Heiskanen.23.4.2015 asti

Kamera-galleriassa avautuu Jarmo Jauhiaisen taiteilijamuotokuvien toinen kattaus - Suomalaiset legendat 2.

Jauhiainen on kuvannut 30 muotokuvaa suomalaisista taiteilijoista. Kuvattaviksi ovat asettautuneet mm: Maaria Wirkkala, Riitta Nelimarkka , Perttu Saksa, Erik Uddström, Meeri Koutaniemi, Outi Heiskanen, Laura Malmivaara, Minna Kivelä, Maritta Kuula, Outi Pakkanen, Minna Tervamäki, Timo Torikka, Juha Jokela, Raimo Grönberg, Timo Heino, Ali Jahangiri, Angelika Klaas, Markus Nummi, Olli Ojajärvi, Teho Majamäki ja Terhi Panula.

Kaikki kuvat ovat mustavalkoisia ja ne on otettu "yhden lampun, yhden jakkaran, yhden taustafondin tekniikalla". Näitä reunaehtoja lukuunottamatta kuvattavat ovat itse voineet päättää, miten ovat tulleet kuvatuiksi.

Näyttelyn avaa kuvataiteilija Harri Kivi, joka on kuratoinut näyttelyn.

Tilaisuuden suojelijana on taiteilijaprofessori Jorma Uotinen.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti–to klo 10-15. Näyttelyihin pääsee tutustumaan myös kerhoiltojen aikana.

Kuusamo Nature Photo 2015 -luontokuvakilpailu:
KNP on kansainvälinen ja avoin kaikille. Kilpailuun voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla sekä kuvilla, joilla on osallistuttu muihin alan kilpailuihin niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Kilpailun kaikkiin kategorioihin osallistutaan ainoastaan netin kautta digitaalisilla tiedostoilla, myös diat tai negatiivit vain digitoituina. Lataussivusto sulkeutuu sunnuntaina 28.6.2015 klo 23.59.

Kilpailussa on seuraavat sarjat:

 • Sarja A: Luomu
 • Sarja B: Luova
 • Sarja C: Lapset ja nuoret
 • Sarja D: Paras Kuusamossa otettu kuva

Jokaiseen sarjaan voi lähettää korkeintaan neljä (4) kuvaa.

Osallistumismaksut:

 • Sarjat A,B ja D: Netissä lataamalla 15 €/ sarja. Maksettava 27.6.2015 mennessä.
 • Lasten ja nuorten sarja C. on ilmainen.

Palkinnot:

LUOMU

1. Nikon D750-runko 2335 €, Nikon
2. 1000€ shekki, Metsähallitus

LUOVA

1. 500€, Kuusamon kaupunki

LASTEN JA NUORTEN SARJA

1. 300€, Koillissanomat

Lisäksi Koillissanomien erikoispalkinto 200€ yleisöäänestyksen voittajalle.

Palkituista kuvista tehdään näyttely, joka on esillä Kuusamotalolla 11.9. – 31.9.2015.

Avoin haku Suomen valokuvataiteen museon Projekti-näyttelytilaan vuodelle 2016. Hakemukset 3. toukokuuta klo 24 mennessä.

Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tila Kaapelitehtaalla toimii avoimen haun näyttelytilana. Haku on avoin kaikille valokuvataiteen tekijöille; alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Hakemuksia voi lähettää myös työryhmän nimissä.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • takanäytön suojakalvot (Sana on melkein vapaa). Takanäytölle saa suojakalvoja. Löysin nyt lasisen suoja"kalvon"; paksuus 0.5mm. Onko näistä kellään mitään kokemusta tai tietoa?
 • Siirtyminen markettijärkkäristä harrastelijatasolle (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kuvaaminen rupesi kiinnostamaan sen verran, että rupesi tekemään mieli vähän parempaa Canonin 100D:n tilalle ja hankin Canonin 6D:n sekä Sigman 35mm F/1.4 DG HSM objektiivin + 430 II salaman, joka tosin on vielä paketissa. ... Linssi kiinni uuteen runkoon ja eikun testailemaan oman lapsen kuvaamista. Omaan silmään ero on huomattava kirkkaassa ja sisätiloissa aivan järkyttävän suuri vanhan ja uuden kaluston välillä. Ei kyllä harmita tippaakaan 2500 EUR investointi, vaikka olihan se suuri summa rahaa amatööriharrastajalle.
 • Tamron 24-70 2.8 (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Akku tyhjenee päivässä, Canon 6D (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kysymyksen esittäjä, ratkaisu: "Pientä päivitystä aiheeseen. Laitoin reklamaatiota myyjälle (kiina) ja sain sieltä vastauksen jossa todettiin että akkua pitää ladata 3-4 kertaa ennenkuin se ottaa täyden kapasiteetin käyttöön. Syynä on akussa oleva chippi. Nyt on ladattu 3-4 kertaa ja yllätys/yllätys akku pitää varauksensa päällä. Kameran mukana tullut aito akku taas ei kaivannut moista jumppaa. Taitaa kiinan pojan akku ns tuoteväärennös, mutta jos tuo nyt toimii edes 60-70% kapasiteetilla voi olla tyytyväinen. Hinta kun oli 15 euroa, aito Canon kun maksaa 80-90 eur."
 • DNG Digital NeGative tiedostomuoto (Kuvankäsittely). Mä olen säilyttänyt kaikki mahdolliset kuvat raw (Canonin rw2) formaatissa. Säilyyhän siinä tuo pikselien bittisyvyys kun vertaa jpg kuvien kaposaan 8-bittisyyteen. Mutta kun raw-formaatit ovat valmistajien omia "tuherroksia". Olisiko toi DNG sellainen, johon kannattaisi kuvat jo kamerasta importatessa muuntaa?
 • Laadukas kiinteä laajakulma (Optiikka). Eli tarkoitus olisi hankkia laadukas laajakulmainen kiinteä objektiivi Nikon D810 :lle.
 • Nikkor 18-200 Tarkennus ongelma.. (Optiikka). ...Af/m - kytkin joko objektiivissa tai rungossa m-asennossa?
 • Pieni lato Uvalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • River Olhava in moonlight (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Komea kuva, katselin jo eilen Flickrissä. Tasapainoinen mutta silti dynaaminen sommittelu, rohkeasti väriä ja sopivasti tehoa säädöissä - enempi olisi överiä. ...Tykkään. Tunnelmallinen kuva. Tämän kuvan sävymaailma miellyttää minua paljon enemmän, kuin joidenkin muiden esittämiesi kuvien. Kyseessä on toki mieltymykset, mutta kuvan tulkinta on aina subjektiivinen. Oikein kaunis kuva.
 • Veistos (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Ooh! Nyt on kohdallaan muoto, sävy ja sommittelu. Kivana kirsikkana kakun päällä nuo valoraidat selkäpuolella.

Skenet.fi, Robert Mapplethorpe kuvasi eroottisia vartaloita, muotokuvia ja kukkia. 26.3.2015. Vaihtuvien kansainvälisten näyttelyiden saralla Kiasman avajaisnäyttelynä nähdään yhdysvaltalaisen valokuvataiteilijan Robert Mapplethorpen (1946–89) näyttely. Taideyleisölle tuttua Mapplethorpea voitaneen pitää aika turvallisena valintana. Mapplethorpen merkitystä ja taiteellista arvoa nykyvalokuvauksen kentällä ja historiassa ei kuitenkaan voi kiistää.

Skenet.fi, Veli Granö: Persona, 1.4.2015. Granön uusi näyttely Persona Valokuvagalleria Hippolyten tilassa koostuu 18 teoksesta. Mustavalkoiset valokuvat ovat joko itsenäisiä teoksia tai muodostavat teospareja ja -sarjoja.

STT Info, STT-Lehtikuva osti Olavi Kaskisuon kuvatuotannon. STT-Lehtikuva on hankkinut julkkiskuvaajana tunnetun Olavi Kaskisuon kuvatuotannon. Kuvat digitoidaan ja ne tulevat myyntiin verkkoon Lehtikuvan kuvakauppaan Olavi Kaskisuo Collection -nimellä. Kaskisuo työskenteli Lehtikuvan kuvaajana vuosina 1959-1965, minkä jälkeen hän siirtyi 1965 Suosikki-lehteen.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Huhtikuun kuvaaja 2015. Kati Länsikylä, forssalainen valokuvaaja.

Nelonen.fi, Alusvaatekuvauksia, missejä, malleja - onko tällä miehellä Suomen paras työ? Video, kesto 3.27. Missikiertueen virallinen kuvaaja Lars Johnson. Liettualaisen muotikuvaajan kautta ammattiin.

Valokuvatorstai, 363. Haaste. 9.4.2015. "symboli".

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Returns to His Childhood Home Where He Lived With His Mother, a Compulsive Hoarder. Sairaus tämäkin.

Thephotoargus.com, Field of Dreams – 30 Amazing Photographs to Leave You Inspired.

Digitalcameraworld.com, 5 quick tips for using fast lenses. Iso aukkoarvo mahdollistaa nopeamman suljinajan käytön.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Canonilta uutta.

IR.

 • Nikon D810 Review: A whole lot more than just spectacular resolution. Kesäkuussa 2014 julkistettu. Täyskenno 36 megapikseliä. Optinen alipäästösuodatin kennon edestä pois, terävämpiä kuvia. Uusi suljin- ja peilikammiomekanismi. Full 1080p HD video 24, 30 ja 60 fps. Kaikenlaisia kroppitiloja voi valita. Ulkoiselle mikrofonille liitännät. ISO 64 - 12800. 3.2 tuuma lcd-näyttö, 1.229.000 pistettä (aiemmin 921.000 pistettä). Etsin 100%. Viisi kuvaa sekunnissa sarjakuvaus (aiemmin neljä kuvaa sekunnissa). Uusi RAW S -tiedostokoko. Pakkaamatonta videota voi kuvata samanaikaisesti kameraan ja ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Yksillä akuilla ottaa 1.200 kuvaa (tämäkin on parantunut 800-malliin verrattuna). Paino 980 g. Suomen hinta 3.000 euroa.
  • kommentteja arviossa yli 150 kpl
 • Be careful with your edges.
 • Helpful web app guide for navigating digital post-production. Uusi opas.

Diyphotography.net.

Photo.net, The April Monthly Project. Kuukauden projekti, sommittelu, kolmanneksien sääntö ja siitä eteenpäin.

The Online Photographer, The Psychology of Camera Anxiety, Part II.

Dpreview.com.

Pndonline.com, Pat Pope Says He Regrets Open Letter to Band, Urges Creators To “Stop Working for Free”. Vielä jatkoa...

Photographyblog.com, Nikon AF-S Nikkor 300mm f/4E PF ED VR Review. Täyskennoinen, tässä luokassa harvinaisen pieni ja kevyt, 30% lyhyempi ja 46% kevyempi kuin edeltäjä. Kuvanvakaaja. Suodinkierre 77 mm. Lähin tarkennus 1.4 m. Paino 755 g. Säänkestävä. Mukana vastavalosuoja. Hinta mietityttää. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 2.100 euroa.

Kamera & Bild, Nec släpper 4K-skärm för bildproffs. 31.5 tuumaa, 4K. Sisäänrakennettu kalibrointi. Nyt myynnissä, 37.640 kruunua, 4.027 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pingstate.nu.

HS, Valvontakamerat yleistyvät taloyhtiöissä – pihan valaiseminen voi tulla halvemmaksi. Apulaispäälakimies Kristel Pynnönen Kiinteistöliitosta kertoo, että kameravalvonnasta tulee paljon puheluita liittoon. "Kamerat ovat nykypäivää. Ulkopuoliset eivät halua tulla valvottuun pihapiiriin", Pynnönen sanoo.

 • "Kameravalvonnasta täytyy päättää yhtiökokouksessa. Porraskäytäviin asennettavat kamerat vaativat asukkaiden hyväksynnän."

Älypuhelimesta.

 • Puhelinvertailu.com, LG esittelee jo uuden G4:n ominaisuuksia. LG on luvannut julkaista uuden lippulaivapuhelimensa tämän kuun lopulla, joten nyt alkaa olla korkea aika aloittaa G4:n teaser-kampanjointi.

Savon Sanomat, Uusi kuvaustrendi leviää maailmalla - Japanilaisisät poseeraavat oudoissa perhepotreteissa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

The Online Photographer, The Psychology of Camera Anxiety, Part I.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

 • Tips On Photographing Piers.
 • Samsung NX500 Review. Helmikuussa 2015 julkistettu. 28 megapikselin peilitön, kroppikenno, kroppikerroin 1.5x. 4K video. Riisuttu versio lippulaivamallista Samsung NX1. Ei pakkaamatonta 4K video HDMI:n kautta. Pienempi ja kevyempi runko. Paino 341 g. Ei etsintä, ei sisäänrakennettua salamaa. Sama nopea hybriditarkennus. Wi-Fi, NFC. Bluetooth. Yhdeksän kuvaa sekunnissa. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.036.000 pistettä, kääntyy. Värit musta, valkoinen ja ruskea. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta on 800 euroa, mukana 16-50mm PZ OIZ.
 • Lensbaby Velvet 56mm f/1.6 Macro Review. Paino 400 g. Lähin tarkennus 13 cm. Suodinkierre on 62 mm. Manuaalisäädöt. Arvosana 3.5 * / 5 *.

Profoto.com, On to Light Shaping. 18 videota, 18 hää- ja potrettikuvaajaa. Profoto Off-Camera Flash.

Lensrentals.com, blog, Tearing Down the Sony 24-70 f/4 ZA OSS Vario Tessar. Mitä sisältä paljastuu.

Diyphotography.net, The Real Meaning of Common Photographic Expressions. Aika sattuviakin määritelmiä.

Pdnonline.com, Revenues for Thomas Franklin’s 9/11 Image Top $1 Million. Kolme palomiestä nostaa pystyyn amerikan lippua World Trade Centeriin tuhon jälkeen. Valokuvaaja otti kuvan työtehtävissään, tekijänoikeus kuulunee työnantajalle.

IR, Photoflex makes official statement regarding its closing after 30 years. Vielä yritetään brandille jatkajaa.

The-digital-picture.com, Peter Hurley Provides Hands-On Insight Regarding Canon 5DS for Studio Use. YouTube-video, kesto 8:22.

Kamera & Bild, Se testfilm från Nikon P900. 20-2500 mm, 83-kertainen zoom. Miltä näyttää.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.04.2015   (linkki)

F5.6-klubi tänään klo 19 alkaen: Suomalaisen valokuvataiteen maailmanvalloitus alkoi yli 20 vuotta sitten. Miksi, miten -ja millä hinnalla? Ja mitä ihmettä Martin Parr tarkoitti puhuessaan Helsinki Schoolista? Vieraana uunituore tohtori Anna-Kaisa Rastenberger.

Hay on the Highwayn, nykyiselle kansainvälisyydelle tietä näyttäneen valokuvaprojektin esittelee tekijä Henrik Duncker.

Paikka: Kansallisteatterin Lavaklubi. Vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Photo Do ry.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Äänitiedostojen jako (Sana on melkein vapaa). Tämä menee hiukan ohi aiheen, mutta tietääkö kukaan ilmaista palvelua, jonka kautta voisi jakaa muutaman äänitiedoston - mp3, ja vastaavat. Pitäisi olla mahdollisuus suojata salasanalla.
 • Canonista kuvat koneelle ? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olen juuri hommannut 70D :n, mutta kun kytkee koneeseen sitä ei sinne ilmesty niinkuin aiemmissa 500, 600, 650 sarjassa. Asensin eos utilitynkin muttei sittenkään saa kameraa näkyviin että kuvansiirto onnistuisi . Missä vika ? Käyttis on win 7 .
 • Apua kuvankäsittelyyn LR4 (Kuvankäsittely). Eli päänvaivaa aiheuttaa tällä kertaa katulamput kaupungilla ja niiden fixaaminen. Kaupungilla siis osa katulampuista piirtyy kennolle vihreänä eikä kirkkaan valkoisena ja lisäksi valon ympärille tulee vihreä rinkula. Tämä johtuu varmasti osittain lampun tyypistä koska sama ongelma toistuu tietyillä kaduilla.
 • Vanheneekohan nykyinen järjestelmädigi enää? (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • lepO (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Lato-ukko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kritisoin ihmiskuvasi !UUSI! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Älypuhelimista.

 • Yle Uutiset, Tekniikka, Turvonnut matkapuhelimen akku saattaa olla vaarallinen - voi räjähtää. Useilla on kaapit ja lipastot täynnä vanhoja matkapuhelimien akkuja. Niiden kunto kannattaa tarkistaa, sillä osa niistä voi olla räjähdysalttita. Räjähdysalttiin ja vaarallisen akun tunnistaa siitä, että se on turvonnut. Taustalla voi olla valmistusvirhe tai akun ikääntyminen.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa ti 7.4.2015, klo 19. Vipusentie 19, Hki. Huhtikuun huutokauppa, 8-sivuinen pdf (myös kuvia). Kameroitakin. Ei pohjahintoja, mutta (ostavat) kauppiaat pitävät siitä huolen, että liian halvalla ei mikään mene.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Popular Photography, Your Best Shot Finalists: March 2015. Lukijoiden kuvat.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Night photography ideas: how to make a light dome effect using an old bike wheel.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Singing vs. Chatting. Kännykkäkameralla kuvaamisesta.

Pdnonline.com, The Essential Tool Box: Richard Patterson Takes Out His Tenba Tools. Kameralaukun sisältö paljastuu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen. Poimintoja.

Yle Uutiset, Kuvagalleria: Rannoille rynnineet jäät ja lumen alta paljastunut puimakone, 3.4.2015. Maaliskuulle heitettiin hyvästit monin paikoin räntäsateisessa säässä. Keskisuomalaiset sääkuvaajat ovat poimineet pääsiäisviikolla otoksiinsa muun muassa lintuja, kelirikkoisia teitä ja harvinaisia jäänäkyjä. 30 kuvaa.

Raakakuva.fi.

Polku.net, Melkein 120 päivää valoja taivaalla, 1.4.2015. Revontulet alkoivat tanssimaan 30.8.2014 Inarissa Vaskojoen rannalla. ...Eiköhän tuo 120 päivää taivaalla mene täällä Inarissa rikki lähipäivinä.

Hardware.fi, Inteliltä uusia supernopeita kuluttajaluokan SSD-asemia. Suositushintaa pienemmällä 400 gigatavun mallilla on 389$, ja kolme kertaa suuremmasta 1,2 teratavun mallista saa maksaa 1029$. Suomessa 400 Gt ennakkohinnat pyörivät tällä hetkellä yli 450 eurossa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, Photographer Spends Four Months Each Year Capturing Awesome Shots of Siberia’s Lake Baikal. Etelä-Siperiaa.

IR, What is contrast? Niin, mitä se kontrasti oikein on.

ePhotozine.com.

Petapixel.com, Start to Finish: Post-Processing a Photo of Sandhill Cranes in Flight. Ensin kroppaus, sitten peilikuvaksi. Sitten valotusta säätämään. Tylsä valo, ei kontrastia. Linnut lähemmäksi toisiaan. Toinen ylemmäksi. Punaiset reunukset.

Photo.net, The Week in Photography News. Neljä uutista.

Dpreview.com, Sony FE 28mm F2 samples gallery posted.

Earthboundlight.com, Weekend Thoughts on the Important Subject of Lens Caps, 5.4.2015. Linssisuojuksista. Aika pitkä kirjoitus, aiheesta.

Kamera & Bild, Mät ljuset – med din mobil. Onko älypuhelimesta apuja valokuvaajalle, valoa mittaamassa. Viisi androidsovellusta lyhyessä testissä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Ameriikan vaahtteraa, 4.4.2015. Havahduin siihen, että Helsingissä on hiljan avattu uusi museo, jossa en vielä ollut ehtinyt käymään. Se keskittyy lähinnä nykytaiteen esittämiseen ja on nimeltään Kiasma… Joo-o en ole Kiasmassa käynyt. ...Josta pääsemmekin mukavasti itse tarinan aiheeseen, eli Robert Mapplethorpen valokuvanäyttelyyn Kiasmassa. Mapplethorpehan vaikutti -70 ja -80 -luvuilla New Yorkissa ja tuli tunnetuksi eritoten homoeroottisista valokuvistaan. Sen lisäksi hän ehti viettää aikaansa Patti Smithin kanssa, josta yhtenä lopputulemana oli ikoninen ”Horses”-albumin kansi. Mapplethorpe kuvasi uransa alussa pelkästään Polaroidille, jolloin kuvan oli oltava kerrasta valmis.

 • Näyttely on kyllä melkoisen läpileikkaava: 250 kuvaa uran eri vaiheilta. Tosin itse täytyy sanoa, että tuollaisen kuvapommituksen kohdalla aivan jokaista kuvaa ei jaksa analysoida ihan läpi.
 • (muisteluosassa vuodelta 1995 jätetään mainitsematta silloisen taideteoksen ylimääräinen ulottuvuus: haju... ).

Taiteen edistämiskeskus, Valokuvataiteen tekijöille ja yhteisöille tukea 620 000 euroa, 1.4.2015. Valtion visuaalisten taiteiden toimikunta myönsi valokuvataiteilijoille 250 000 euroa apurahoja vuoden 2015 aikana toteutettaviin hankkeisiin. Lisäksi Taiteen edistämiskeskus jakoi alan yhteisöille avustuksina 370 000 euroa. Avustuksilla tuetaan valokuvataiteen edistämistä eri puolilla Suomea. Valokuvataiteen kohdeapurahaa haki 152 hakijaa. Apurahan sai 38 % hakijoista, 57 taiteilijaa tai työryhmää.

Alueellisten valokuvakeskusten toiminta-avustukset
-Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus rf, Karjaa, 20 000 €
-Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry, Lappeenranta, 14 000 €
-Kotkan Valokuvakeskusyhdistys ry, Kotka, 14 000 €
-Luovan valokuvauksen keskus ry, Jyväskylä, 39 000 €
-Mikkelin valokuvataide ry, Mikkeli, 18 000 €
-Pohjanmaan valokuvakeskus Lakeus ry, Lapua, 8 000 €
-Pohjoinen valokuvakeskus ry - Nordliga fotocentret ry, Oulu, 85 000 €
-Valokuvakeskus Nykyaika ry, Tampere, 66 000 €
-Valokuvakeskus Peri ry, Turku, 50 000 €
-Victor Barsokevitsch-Seura ry / VB-valokuvakeskus, Kuopio, 36 000 €

Erityisavustukset
-Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhty ry, Helsinki, 6 000 €
valokuvatyöpajan toimintaan ja valokuvanäyttelyn toteuttamiseen
- Lahden valokuvataide ry, Lahti, 5 000€ näyttelyiden, työpajojen ja valokuvatapahtumien tuottamiseen ja järjestämiseen
- Valokuva- ja mediataideyhdistys Valmed ry, Kuopio, 3 000€ Näkyjä - kaupunkitaidenäyttelyn ja jäsennäyttelyn järjestämiseen
- Valokuvataiteilijoiden värivedostusosuuskunta Värinä, Helsinki, 3 000 €
kotisivujen suunnittelun, toteutuksen ja käännöstyön kuluihin sekä laitehuoltokuluihin
- Videootit ry, Tampere, 3 000 € "Mun elämästä" -valokuvatyöpajoihin

Laatutuki valokuvakirjan valmistuskuluihin
-Brotherus Elina, Helsinki, 10 500€ valokuvakirjan julkaisukuluihin
-Henttonen Markus, Lahti, 9 000€ valokuvakirjan julkaisukuluihin
-Hohteri Maarit, Helsinki, 10 000€ valokuvakirjan painatuskuluihin
-Huhta Aapo, Helsinki, 4 000€ valokuvakirjan julkaisukuluihin
-Isokoski Merja, Västerskog, 3 400€ valokuvakirjan painokustannuksiin
-Inari Tekla, Helsinki, 7 000€ valokuvakirjan valmistuskuluihin
-Kaila Ben, Helsinki, 10 000€ valokuvakirjan valmistuskuluihin
-Kajander Ismo, Helsinki, 6 000€ työryhmälle kirjan valmistus- ja painatuskuluihin
-Kina Jonna, Helsinki, 8 000€ valokuvakirjan taitto- ja painatuskuluihin
-Kivi Jussi, Helsinki, 7000€ valokuvakirjan tuotantokuluihin
-Pimenoff Ida, Helsinki, 9 000€ valokuvakirjan painatus- ja tuotantokuluihin
-Ranta Raisa Kyllikki, Helsinki, 9 000€ valokuvakirjan paino- ja viimeistelykuluihin
-Suonpää Juha, Tampere, 10 000€ valokuvakirjan painatuskuluihin
-Tolonen Iikka, Helsinki, 7 000€ valokuvateoksen tuotantokuluihin
-Uimonen Ilkka, Joensuu, 10 000€ kirjahankkeen kustantamiseen

Muut kohdeapurahat
-Bamberg Kenneth, Mariehamn, 3 000€ för att bekosta del av produktionskostnader för separata fotoutställningen "Alpha" i Fotocentrum Peri i Åbo
-Esko Iina, Helsinki, 1 200€ työryhmälle Valokuvia ja ääni-installaatioita -näyttelyn kuluihin
-Granö Veli, Kullonkylä, 5 000€ valokuvainstallaationäyttelyn toteutukseen ja näyttelykuluihin Helsingissä ja Berliinissä
-Haavisto Satu, Helsinki, 4 000€ työryhmälle näyttelyteosten tuotantokuluihin
-Haiko Mikko, Helsinki, 1 500€ työryhmälle "Mies 2015" -valokuvanäyttelyn kustannuksiin
-Hokkanen Mari, Helsinki, 2 000€ näyttelyn vedostus- ja järjestämiskulut
- Humberg Heikki, Imatra, 3 000€ työryhmälle työhuoneen varustelukustannuksiin
- Hurskainen Wilma, Helsinki, 4000.00€ valokuvateosten tuotantokuluihin ja näyttelyn järjestämiseen valokuvagalleria Hippolytessä
-Häkkänen Kaisu, Ruokolahti, 2 000€ kolmen yksityisnäyttelyn kuluihin
- Hänninen Nanna, Kuopio, 7 000€ yksityisnäyttelyiden kuluihin
-Kaila Tuukka, Helsinki, 3 000€ teoskustannuksiin
-Kannisto Aino, Helsinki, 4 000€ näyttelyteosten tuotantokustannuksiin
-Kannisto Sanna, Helsinki, 7 000€ Helsingissä, Pariisissa ja New Yorkissa vuonna 2015 järjestettävien yksityisnäyttelyiden teoskuluihin
-Kasari Juan, Helsinki, 1 000€ näyttelyn järjestämiseen Perin valokuvakeskuksessa
-Kaski Heikki, Helsinki, 3 000€ Tranquillity-valokuvanäyttelyn järjestämiseen Valokuvataiteen Museossa
-Kekkonen Susanna, Helsinki, 5 000€ Perhealbumi-valokuvanäyttelyiden ja työpajojen järjestämiseen
-Koljonen Tanja, Helsinki, 1 500€ Galleria Augustassa pidettävän ryhmänäyttelyn tuotantokustannuksiin
-Konttinen Laura, Helsinki, 1 500€ materiaali- ja teoskuluihin
-Kuukka Raakel, Helsinki, 4 000€ materiaali- ja teoskustannuksiin, objektiivin hankintaan, laitekustannuksiin
-Laurila Milja, Helsinki, 5 000€ teosten valmistuskustannuksiin, näyttelyiden järjestämiseen ja laitehankintaan
-Leinonen Kati, Oulu, 4 000€ teoskustannuksiin
-Mäenpää Kristiina, Turku, 1 000€ työryhmälle näyttelykustannuksiin
-Mäkiö Mari, Helsinki, 5 000€ kahden yksityisnäyttelyn kuluihin
-Nieminen Viivi, Helsinki, 3 000€ analogisen värivalokuvatyöskentelyn materiaalikuluihin ja vedostusmaksuihin
-Nissinen Laura, Helsinki, 1 500€ valokuvanäyttelyn järjestämiseen
-Noronkoski Juuso, Helsinki, 1 500€ työryhmälle näyttelyn teoskustannuksiin
-Nyholm Erica, Helsinki, 1 500 € uusien teosten materiaalikuluihin ja laitehankintaan
-Pöllänen Minna, Helsinki, 4 000€ uusien valokuvateosten materiaali- ja valmistuskuluihin
-Rannikko Jaana, Helsinki, 1 000€ laite- ja materiaalikuluihin
-Renvall Markus, Kirkkonummi, 2 000€ Multivisio-teoksen tuotantokustannuksiin
-Rikala Mikko, Helsinki, 3 000€ yksityisnäyttelyn teoskuluihin
-Saarikoski Aura, Helsinki, 1 600€ näyttelyn vuokra- ja teoskuluihin
-Saarto Ari, Helsinki, 5 000€ työryhmälle näyttelyteosten valmistukseen
-Savolainen Maija, Helsinki, 4 000€ valokuvanäyttelyiden teoskustannuksiin
-Seppo Sanni, Helsinki, 3 500€ laitehankintaan
-Silomäki Jari, Helsinki, 7 000€ materiaali- ja matkakustannuksiin
-Sinikoski Aki-Pekka, Helsinki, 2 000€ valokuvasarjan valmistuskuluihin
-Sirviö Sauli, Helsinki, 3 000€ yksityisnäyttelyn kuluihin
-Susiraja Iiu, Helsinki, 3 000€ yksityisnäyttelyn kustannuksiin
-Varoma Linda Maria, Loviisa, 1 300€ laitekuluihin
-Vatanen Niina, Helsinki, 2 000€ näyttelyn kuluihin Berliinissä
-Weckman Julia, Espoo, 2 500€ näyttelyiden kuluihin

Kaleva.fi, Kuukauden kuvat. Alkaen 19.12.2011. Viitisenkymmentä. Tuoreimmasta: Valokuvia Soukka ottaa hyvin vähän. "Kännykkä on kuitenkin aina mukana. Pitäisi ottaa varmaan kuvia enemmänkin", hän pohtii.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • 8 More Ways To Break Photography Rules (Updated). Ihan alusta, joskus kohteen voi sijoittaa keskelle. Välillä horisontti puoliväliin. Jne. Kaikista esimerkkikuvat.
 • Panasonic Lumix G Macro 30mm f/2.8 ASPH. Review. Micro 4/3 -systeemi, kroppikerroin 2x. Polttovälivastaavuus 60 mm. Kuvanvakaaja, teho kolme stoppia. Kompakti makro-objektiivi, paino 180 g. Ei säänkestävä. Suodinkierre 46 mm. Lähin tarkennus 10.5 cm (vähän turhan lähellä...). Vain tarkennusrengas, ei muita säätimiä. Ei vastavalosuojaa. Lähin kilpailija on Olympus 60mm f/2.8, ei kuvanvakaajaa. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 450 euroa.

Digitalcameraworld.com, DIY Photography Hacks: how to make a DIY macro lens. Tähän ei tarvita mitään erikoisia välineitä...

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Rajesh Bhattacharjee. 10 kuvaa. Nikon-kuvaaja, aiheena luonto.

Kamera & Bild, Reseförsäkring: Skydda prylarna på resan. Eipä mitään erikoista. Erityisen tärkeää on, että lentomatkoilla vältetään viimeiseen asti kaluston menemistä ruumaan. Jos kilorajat uhkaavat ylittyä, niin kamera vain kaulalle roikkumaan ja muuta objektiivi takin taskuun...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Petteri Järvinen, Bittimittari, Hullujen päivien satoa: 4k-monitori Samsung U28D590D, 2.4.2015. Tein Stockmannin Hulluilta päiviltä toisenkin heräteostoksen: Samsungin 28-tuumainen 4K-näyttö (tyyppinumero U28D590D) lähti kainaloon 399 euron hinnalla. Ei paha, sillä vajaat vuosi sitten näyttöä myytiin 650 eurolla. ...Sopivaa näytönohjainta odottaessa käytän monitoria 2560x1440 pikselin tilassa. Isolle 28 tuuman pinnalle levitettynä se antaa mahtavan työtilan (tehtäväpalkki rajattu pois):

Digitoday.fi, Testi: Canonin selfie-pokkari on lystikäs vimpain – onko siitä kameraksikin? Canon Powershot N2 on kamera, johon on haettu puhelimista tuttuja ominaisuuksia. Silläkö puhelimet haastetaan? Kamera on muotoilultaan symmetrinen ja kompaktin tyylikäs. Linssi peittää melkein koko kameran etupuolen. Ahteripuolella oleva lcd-näyttö kääntyy pystyasentoon – arvasitte oikein – selfieiden ottamista varten. Kameran 16 megapikselin kenno on pokkarikameroiden keskitasoa, ja vastaavia ja parempiakin löytyy myös kännyköistä. Tyypillisessä kännykkäkuvaustilanteessa, kuten ruoka-annoskuvauksessa, laadukas älypuhelin tekee jopa N2:ta parempaa jälkeä.

 • Kameran 350 euron molemmin puolin liikkuva hinta tuntuu kalliilta, mutta se kannattaa suhteuttaa älypuhelimeen. Vastaavalla sijoituksella puhelimeen saa jo oikein asiallisen luurin, mutta tässä hintaluokassa tingitään vielä yleensä kamerasta. Puhelimen kuvien taso ei siis ole samalla viivalla.
 • Ja sitten on se tylsin vastaus: Jos haluat laadukkaan kameran ja zoomi ei ole välttämätön, mitä jos ostaisit vähän kalliimman puhelimen?

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, A layman’s guide to good photo composition. Tällaiset tutoriaalit kannattaa aina lukea. Aina voi löytyä joku vinkki, jota soveltaa omaan kuvaamiseen.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Digital Photography School, 24 Powerful Images With Complementary Colors. Vähän väriteoriaa. Esimerkkikuvia, monta.

IR.

Petapixel.com, A Year in a Vineyard with a GoPro Time-Lapse.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog.

The-digital-picture.com, B&H Presents Tips to Protect Your Gear From Harsh Weather Conditions. YouTube-video, kesto 4:44.

Photozone.de, Introduction to Lens Design. Teoriaa, lyhyesti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • APS-c järkkärien huikeat zoomit. (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Akku tyhjenee päivässä, Canon 6D (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Suosittele kuulapäätä (Digikuvaus). Omassa kuvaustyylissä on tärkeää saada säädettyä kuula sopivalle kitkalle niin, että kameraa voi nopeasti suunnata kohteisiin ilman että kuulan säätöihin koskee. Ja kamera pysyy sitten siinä mihin se oli suunnattu vaikka kuvaisi vähän pitemmälläkin ajalla. Ja toisaalta välillä kuula pitää voida lukita jos on tarpeen irrottaa vaikka runko kuulassa kiinni olevasta lasista.
 • Superzoomit 18-300 (Optiikka).
 • vielä kerran OM-D (Järjestelmädigit). Uusia viestejä.
 • Pientä ja isoa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutamat räpsykät kotieläimistä, 1kg vs. 80kg.
 • suoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • pitkästä aikaa tännekkin jotain. Malli: Hanna (linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Revontulet vko 12 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Puolivälissä ruutua ketjun 5. sivulla, viesti 26.3.2015, klo 20:30 jaetaan jo palkinnotkin esillä olleista revontulikuvista...

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Valokuvatorstai, 362. Haaste. 2.4.2015. "Via Crucis -pääsiäisvaellus".

Mbnet.fi, MB opastaa: 7-zip-pakkausohjelma - Tiedostot pakettiin. Jpg-kuvat on jo valmiiksi pakattu, mutta näillä ohjelmilla voi lähettää kerralla vaikka 100 kuvaa.

Muropaketti.com, Uuden MacBookin ensitestit eivät vakuuta: samaa tasoa 2011 MacBook Airin kanssa. Applen myöhemmin tässä kuussa myyntiin saapuva Retina-näytöllä varustettu MacBook on päässyt ensimmäisiin suorituskykytesteihin. Geekbenchillä tehdyt testit eivät luoneet kannettavasta mairittelevaa kuvaa, päin vastoin, se on suorituskyvyltään samaa tasoa vuoden 2011 MacBook Airin kanssa. Testissä ollut malli oli edullisin.

Älypuhelimista.

 • Digitoday.fi, Testi: Samsungin Galaxy-lippulaivat ovat riemuvoitto – vaikka ominaisuuksia katosi. Ei ole suuren suuri salaisuus, että Samsung Galaxy S5 ei ollut menestystarina. Samsung Galaxy S6 ja sen Edge-versio on paluu perusasioiden pariin. Uusiksi menivät niin design kuin käyttöliittymä. Ja hyvähän siitä tuli. Galaxy S6:n perus- ja Edge-versio poikkeavat toisistaan lähinnä näyttönsä puolesta. Edgen ruutu taipuu puhelimen sivuille, mutta ei ole perusmallin näyttöä kookkaampi.
 • Taskumuro.com, HTC:lta uusi One M8s 13 megapikselin kameralla ja Snapdragon 615 -piirillä. HTC on julkaissut tänään uuden One M8s -älypuhelimen, joka perustuu HTC:n viime vuoden huippumalliin. Kyseessä on muunneltu versio One M8:sta ja se sijoittuu HTC:n huippumallin sekä keskihintaluokan mallien väliin. One M8s tulee saataville ensimmäisenä Iso-Britanniassa 380 punnan, eli noin 520 euron hintaan. Laite tulee saataville myös muissa Euroopan maissa, mutta tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 10 things you may not know about your camera (but probably should). 01 JPEGs deteriorate over time (aluksi luulin, että kyse on aprillipilasta, mutta...).

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Luminous Landscape, Alain Briot, Why Photoshop is not Ruining Landscape Photography.

The Online Photographer, iPhoneographer No More. Mike kritisoi aiemmin kännykkäkameroita, silloin käytössä oli vanha malli eikä siihen kuvaamiseenkaan oltu paljoa panostettu. Nyt on sitten uusi iPhone 6+ ollut käytössä joka päivä.

Steve Sanders, Nikon D810 DSLR Review. Kesäkuussa 2014 julkistettu. Täyskenno 36 megapikseliä. Optinen alipäästösuodatin kennon edestä pois, terävämpiä kuvia. Uusi suljin- ja peilikammiomekanismi. Full 1080p HD video 24, 30 ja 60 fps. Kaikenlaisia kroppitiloja voi valita. Ulkoiselle mikrofonille liitännät. ISO 64 - 12800. 3.2 tuuma lcd-näyttö, 1.229.000 pistettä (aiemmin 921.000 pistettä). Etsin 100%. Viisi kuvaa sekunnissa sarjakuvaus (aiemmin neljä kuvaa sekunnissa). Uusi RAW S -tiedostokoko. Pakkaamatonta videota voi kuvata samanaikaisesti kameraan ja ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Yksillä akuilla ottaa 1.200 kuvaa (tämäkin on parantunut 800-malliin verrattuna). Paino 980 g. Suomen hinta 3.000 euroa.

The-digital-picture.com, Adobe Launches Slate, High-Impact Visual Storytelling App for iPad. Ilmainen sovellu. iPad. Heti ladattavissa.

ePhotozine.com, Samsung SSD T1 Portable Solid State Drive. 250GB, 500GB, 1TB. Hinnat alkaen £154.79, 211 euroa.

Fotosidan.se, Vi har provat Samyangs nya makrotele. Kaksi versiota, toinen still-kuvaan, toinen videoon. Lainassa videoversio, vertailut Canonin erinomaiseksi todettuun Canon EF 100 mm f/2.8L IS USM -objektiiviin.

Kamera & Bild, Elin Berge vill utmana blicken. Ruotsalaiset miehet Thaimaassa, omakuvat, naisvartalo seksuaalisena objektina. Valokuvaajan tarina.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.04.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Iltalehti, Facebook-kommentit ja kuva toivat sakkoja kahdelle. Facebookissa naisen kuvan julkaissut ja sitä kommentoinut saivat sakkoja Helsingin käräjäoikeudessa. Valokuvassa tunnistettavissa oleva nainen talutti kahta lasta turvavaljaissa kadulla. Kuvan julkaisija tuomittiin 50 päiväsakkoon kunnianloukkauksesta. Oikeuden mukaan kuva ja naisen siihen kirjoittamat kommentit halvensivat kuvattua naista ja hänen lapsiaan. 25-vuotias julkaisija ei myöskään ollut poistanut kuvaa heti saatuaan tietää, että valjaiden käytön syy oli lasten sairaus.

Talouselämä, Sony tarvii lisää rahaa - myy omistustaan klassisesta kameravalmistajasta. Japanilainen tekniikkajätti Sony myy ison osan omistuksestaan kameravalmistaja Olympuksesta, kertoo Dagens Industri. Sony tarvitsee rahat vahvistaakseen taloudellista tilannettaan.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Otetaanko yhdessä pärstiö? 30.3.2015. Ylen mainio julkinen palvelu -- Aristoteleen kantapää -- pyysi ehdotuksia selfien suomennokseksi. Ja tulihan niitä. Areenan sivulta löytyvässä jutussa mainitaan mm. seuraavat: pärstiö, meitsie, omake, minäke, lärviö, itselö, egokki ja omis.

Älypuhelimista.

Facebook, Suomen poliisi, Poliisi saa omat ilmavoimat. Sanonta "lentävät tulevat" saa aivan uuden merkityksen, kun poliisi vapauttaa tänään 250 poliisilokkia (lyh. polokki) turvaamaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta pääkaupunkiseudulla. Polokki-partioita on koulutettu kaikessa hiljaisuudessa kevään aikana Räyskälän lentokentän alueella.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Offbeat Photos Capture the Adventures of Nude Hikers (NSFW). Koominen elementti mukana...

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net, Make Keywording In Lightroom Insanely Easy With The Paint Can Tool; Here’s How. Nopea ja helppo.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

 • Nikon D7200 review. Maaliskuussa 2015 julkistettu. 24 megapikselin kroppikenno, perinteinen järjestelmädigi. Etsinkuva 100%. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.229.000 pistettä. Pöly- ja sääsuojattu runko. Kuusi kuvaa sekunnissa. Full HD video. Suljin 150.000 laukaisua. Sisäänrakennettu salama. Kaksi SD-korttipaikkaa. Wi-Fi ja NFC. D7200 myynti alkaa 19.3.2015, suositushinta pelkälle rungolle 1285 EUR, 18-105mm VR –kitille 1519 EUR ja 18-140mm VR –kitille 1635 EUR.
 • Flickr bans blurry photos in new EU edict. Jaa.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer.

Lensrentals.com, blog, Announcing C-4 Precision Optics. Jaa.

Steve Sanders, Panasonic LUMIX DMC-GH4 Review. Helmikuussa 2014 julkistettu. 16 megapikselin 4/3-systeemin sensori, 2.360.000 pisteen elektroninen etsin. Kroppikerroin 2x. Paino 560 g. Kääntyvä kolmen tuuman lcd-näyttö. 12 kuvaa sekunnissa. Cinema 4K. Videokuvaus erinomainen. Sopii hyvin myös still-kuvaukseen. Yksillä akuilla ottaa 500 kuvaa. Suomen hinta on 1.500 euroa.

Photographyblog.com, Sigma 24mm F1.4 DG HSM Review. Täyskennoiselle, uusi malli. Lähin tarkennus 25 cm. Art-sarjaa. Paino 665 g, pituus 9 cm, iso. Vastavalosuoja + pehmeä pussi. Suodinkierre 77 mm. Arvosana 4.5 * / 5 *. $900.

Luminous Landscape, Epson SureColor P600 Review. A3+ mustesuihku. Yhdeksän väripatruunaa. Kosketusnäyttö, värillinen. Wi-Fi (laajasti tuettu). Yksivärinen tuloste 6 sivua / minuutti. 10 x 15 cm valokuva 44 sekuntia. 11 x 14 tuuman tuloste 153 sekuntia. Suomen hinta 700 euroa.

Fotosidan.se, Leica upphör med digitala systemkameror. Jaa.

Kamera & Bild, Lagförslag på ny fotografskatt redan nästa år. Jaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.04.2015   (linkki)

Kristoffer Albrecht: Asetelmakuvia
Kuva: Kristoffer Albrecht.28.4.2015 asti

Kaikille avoimet avajaiset tänään klo 17.30–19. Taiteilija paikalla.

Kristoffer Albrechtin taidokkaat mustavalkoiset asetelmakuvat ovat tutkielmia valosta ja varjosta. Albrecht etsii teoksissaan ajatonta, intiimiä ja yksinkertaista ilmaisua. Riippuvia asetelmia -sarja on espanjalaisen manierismia edustaneen maalarin Juan Sanchez Cotánin (1560–1627) asetelmien innoittama.

Valokuvataiteilija, taiteen tohtori Kristoffer Albrecht (s. 1961) asuu ja työskentelee Inkoossa.

Näyttelyn on tuottanut Valokuvakeskus Nykyaika.

Kangasala-talo,
Kuohunharjuntie 6, Kangasala
ti-to klo 11-19, pe-la 11-17

Veli Granö: Persona
Kuva: Veli Granö.19.4.2015 asti

Taiteilija Veli Granön (s. 1960) näyttely galleria Hippolytessä kertoo meissä kaikissa piilevästä kätketystä ”toisesta”.

Virikkeen näyttelyn kuvayhdistelmille Granö on saanut Ingmar Bergmanin elokuvasta Persona (1966), joka käsittelee valokuvan olemusta ja kahden naisen identiteettien (myös kuvan) sulautumisesta yhdeksi, samaksi henkilöksi.

Näyttelykuvat ovat mustavalkoisia ja ne on valokuvattu käyttäen perinteisiä menetelmiä. Granö on valokuvannut muotokuviaan varten kaksi filminegatiivia samasta henkilöstä ja yhdistänyt ne toisiinsa manuaalisesti veistä ja liimaa käyttäen. Näyttelyssä nähdään myös muita vaurioitetuista negatiiveista syntyneitä uusia kollaasiteoksia.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

 • D610 live view, astetta tyhmempi kysymys (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Eilen illalla aikani kuluksi testailin live view tilaa. Hämmästyksekseni huomasin että pikselitasolla tarkasteltuna live view tilassa otetut kuvat ovat tarkempia mitä etsimen läpi otetut. lv tilassa otetuissa kuvissa oli myös vähemmän CA:ta.
 • Sigma 150-500 (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Mahtaako olla yhteensopiva tuo Sigma 150-500 Nikon D40 kanssa, en haluaisi luopua vielä vanhasta sotaratsusta. Tirppoja kuvailen.
 • Nikon coolpix P610 JA P900. (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Oppikirjoja valokuvan sisällöstä? (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Voisitteko suositella jotain valokuvausalan oppikirjaa, jossa käsiteltäisiin valokuvauksen taiteellista ja kerronnallista puolta? Tekniikkapainotteisia kirjoja löytyy kyllä paljon, mutta nyt kiinnostaisi kuvan sisältöön liittyvät kysymykset, esimerkiksi miten valon tulosuunta muuttaa kuvan kerrontaan tai milloin on hyvä käyttää "suositeltua" kultaisen keskipisteen mukaista sommittelua ja milloin taas ei, ja mitä tunnetta tai asiaa symboloivat toisaalta tummat ja toisaalta vaaleat sävyt jne. jne.
 • Nikkor 80-400 G (Optiikka). On ollut jonniin aikaa tuo uusi 80-400 zoomi. Itteäni häiritsee pahasti jatkuvalla tarkennuksella putken herkkä "hakeminen" tarkentaessa.
 • Nikon D892 Dual julkaistu (Järjestelmädigit).
 • TEEMA: koirakuvia, osa 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • kilpakosija.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Vanha venhnämylly (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mafferin kanssa käytiin tiedustelemassa tämä paikka yhdessä joskus aiemmin keväällä. Kävin sitten yhtenä iltana katselemassa kuvakulmia kevättä ajatellen, kun paikka saa vähän väriä ympärilleen.
 • Linnunrata (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Yle Uutiset, Kotimaa, Ammattimaisten luontokuvaajien määrä laskee koko ajan: "Valokuvakauppa on surkeassa jamassa". 30.3.2015. Digikameroiden aikakaudesta alkoi ammattikuvaajien laskusuhdanne. Nykyään luontokuvaamista tekevät eniten ne, jotka saavat tulonsa muusta työstä, ja kuvaaminen on heille vain harrastus.

Tuomas Heinonen. Poimintoja.

 • Viikon kuva: 13/2015. 31.3.2015. Viikon kuvaan edellisen viikon aurinkomyrskyn aikaansaanoksia eli kauniita revontulia Porkkalanniemestä.
 • Afrikka: Kirahvi / Giraffe. 27.3.2015. Maailman korkeimpia sorkkaeläimiä kirahveja näimme reissun aikana kolmesti, mutta kaksi niistä kerroista jäi erityisesti mieleen.
 • Afrikka: Täplähyeena / Spotted hyena. 25.3.2015. Täplähyeena oli yksi alueen pedoista ja ainoa eläin mitä pääsimme kuvaamaan pesällä. Hyeenalauma oli tehnyt pesän vanhaan termiittikekoon.
 • Viikon kuva: 12/2015. 23.3.2015. Revontulien viikko! Yksi päivä, yksi ilta ja yksi yö muutti omat kokemukseni revontulien kauneudesta ja lumoavaisuudesta.

Tomi Muukkonen, lintukuvaaja.kuvat.fi/blog. Poimintoja.

 • Islanti 2013 Tomi Muukkonen ja Ulla-Maija Vainikka, 27.3.2015. Islanti oli kiehtonut mieltäni jo pitkään, mutta matka tälle haljenneelle saarelle toteutui vasta kesällä 2013. Alun perin matkaan oli tarkoitus lähteä omalla maastokelpoisella ajoneuvolla. Maitse ja meritse olisimme saaneet kaiken tarvittavan välineistön piilokojuja myöten aivan kuten Hannu Hautalakin on tehnyt.
 • Uusi lintulaji Suomelle on pikkukanadanhanhi, 11.3.2015. Bongarijuna nytkähti pitkästä aikaa maaliskuun alussa 2015, kun Suomen Rariteettikomitea hyväksyi Parikkalassa 1.-4. toukokuuta 2013 nähdyn pikkukanadanhanhen Branta hutchinsii (Richardson's Canada Goose). Vuosi 2014 oli ensimmäinen pinnaton vuosi lähes koko kuumimmalle pinnakärjelle, joten tämä päätös toi varmasti odotettua iloa bongareille.

Iiro Rautiainen, Emma & Lasse. 24.3.2015. Olen saanut jonkinverran kyselyjä tämän kuvan toteutuksesta, joten avataampa sitä myös tässä samalla :) Kuvassahan on kyse siitä, että se on otettu pitkällä suljinajalla, jonka aikana olen räpsytellyt salamalla yksittäisiä välähdyksiä josta sitten lopulliseen valotukseen muodostuu tuommoinen kiva pikku tähtikehä.

Jukan kuvat, Canon 1D mark IV ja onnistunut korjaus, 22.3.2015. Uusi alkuperäinen Canonin näyttö saapui ja se vaihtui vartissa vanhan tilalle. Osan tilasin Englannista (cameraspareparts.co.uk), suosittelen ko. kauppaa, jos on tarvetta kameran osille. Vanha näyttö lähti hyvin irti, kun lämmitin sitä ensin hiustenkuivaajalla sen verran, että teippi irtosi. Näytön vaihto oli tosiaan helppo homma, sillä kaikki kaapelit olivat liittimillä varustettuja. Täytyy myöntää, että vähän jännitti ekaa kertaa käynnistää vaihdon jälkeen, mutta onneksi kaikki toimi kuitenkin.

Jouko Keski-Säntti, Äärirajoilla, 27.3.2015. Voimistelunäytöksen kuvaaminen vie sekä kameran että kuvaajan äärirajoille. Jos jomman kumman tekniikassa on puutteita, siinä ne paljastuvat. Kameroiden kehitys on ohittanut riittävän hyvän tason melkein mihin tahansa käyttöön jo vuosia sitten. Voimistelunäytöksiä kuvatessa otan kuitenkin mielelläni edelleen vastaan kaikki parannukset esimerkikisi automaattitarkennuksen toiminnassa ja kuvanlaadussa hämärässä kuvatessa. Näitä ominaisuuksia kameranvalmistajat onneksi koko ajan parantelevatkin, vaikkakin vähän kerrallaan.

Yle Uutiset, Luonto. Kuvagalleria: Joutsenet mutakylvyssä ja pystyyn pyrkivät jäälautat, 27.3.2015. Maaliskuun loppua kohti on eletty monin paikoin pikkupakkasessa. Sääkuvaajat ovat ikuistaneet kuluvalla viikolla otoksiinsa erityisesti jäämuodostelmia ja joutsenia. 48 kuvaa.

HS, Kulttuuri, Sideways-festivaali tuo Helsinkiin legendaarisia valokuvia John Lennonista ja muista rocktähdistä. 27.3.2015. Helsingin uusin musiikkifestivaali Sideways laajentaa ohjelmistoaan kuvataiteen puolelle. Festivaali tuo Suomeen rockkuvauksen legendan, newyorkilaisen valokuvaajan Bob Gruenin, jonka laajasta tuotannosta pystytetään noin sadan kuvan näyttely Rockers Kaapelitehtaan Pannuhalliin. Gruen saapuu Helsinkiin avaamaan näyttelyn, joka on avoinna 29. 5.–17. 6. Kuvia on esillä myös Sideways-festivaalin päätapahtumassa Helsingin Teurastamolla.

Yle Uutiset, Internet, Poliisi: Näin vältät nettipetoksen. Poliisin laatimat ohjeet koskevat erityisesti netin osto- ja myyntipalstoja. Poliisi muistuttaa, että kuluttajansuojalaki ei koske yksityisten välistä kauppaa. Tyypillisessä osto- ja myyntipalstojen huijauksessa huijari vastaa ostoilmoitukseen, ja tarjoaa tavaraa poikkeuksellisen edullisesti. Myyjä on jollakin toisella paikkakunnalla, mutta lupaa lähettää tavaran, ja rahat pitäisi saada pikaisesti. Kamera on kuitenkin rikki, usb-johto hukassa tai jokin muu syy estää ottamasta tavarasta kuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. (klikkaa mainoksen ulkopuolelle, jos haluat eteenpäin...).

Featureshoot.com.

ePhotozine.com.

 • How To Use Cloning, Repairing And Healing Photoshop Tutorials.
 • 10 Rainy Day Photography Tutorials.
 • Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary Review. Sigman edullisempaa sarjaa, vaihtoehto Sports-sarjan 150-600 mm:n objektiiville, kolmanneksen halvempi. Canon, Nikon, Sigma. Paino vähän alle 2 kg, kohtuullinen. Jalustapanta mukana, sattuneesta syystä. Suodinkierre 95 mm. Automaattitarkennus nopea, manuaalitarkennusta on miellyttävä käyttää. Lähin tarkennus 2.8 m, ihan hyvä tässä luokassa. Kuvanvakaajan teho käytännössä kolme pykälää. 150 mm kuva erinomaisen terävä, himmentämisestä ei käytännössä hyötyä. 300 mm edelleen hyvä. Eikä 600 mm:kään moittimista. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.100 euroa, Sports sitten n. 1800 euroa.
 • Nikon Coolpix P900 Review. Maaliskuussa 2015 julkistettu. Kaupoissa. 16 megapikseliä. Super-zoom, 83-kertainen zoom (isoin). 24-2000 mm, valovoima f/2,8 - 6,5. Full HD video 1080/60p. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Elektroninen etsin, 921.000 pistettä. Wi-Fi, NFC, GPS. Sarjakuvaus 7 kuvaa sekunnissa. Paino 899 g (!). Filtterikierre 67 mm (ei vastavalosuojaa). Akuilla voi ottaa 360 kuvaa. Elektroninen vesivaaka. Mikrofonin zoomaus. Ei raw-kuvia. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen suositushinta 679 euroa.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in April 2015.

Photo.net, Basic Photo Tips: Depth of Field. Valokuvaajan arsenaalin perustyökaluja.

Petapixel.com.

Popular Photography, My Project: Marisa Scheinfeld Photographs the Ruins of New York's Borscht Belt. 1920-luvulta 1970-luvulle suosittu lomakohde. Nyt rappiolla.

The Online Photographer, Common Sense Prevails in Arkansas. Kuvernööri käytti veto-oikeuttaan. (...aivan mainio aprillipäivän pila meni kiville...).

Dpreview.com.

Sony World Photography Awards.

IR, What do telephoto lenses really do?

Photographyblog.com, Canon EF 11-24mm f/4L USM Review. Julkistettu helmikuussa 2015. Luokassaan ainoa ja ensimmäinen. Ei vääristymiä. Täyskennoiselle. Paino 1.180 g, 13 cm pitkä. Automaattitarkennus vei aikaa 0.15 s (Canon EOS 5D Mark III). Myös hämärässä luotettava tarkennus. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on luokkaa 3.500 euroa.

The-digital-picture.com, All About the EOS 7D Mark II by Canon USA. Canon USA YouTube Channel. Kesto 6:04.

Fotosidan.se, Fler frilansfotografer slåss om samma pengar. Ruotsi, verottajan tiedot. 10 kruunua = 1,08 euroa. Vuonna 2007 Ruotsissa oli 5.300 päätoimista valokuvaajaa, 2,85 miljardia kruunua. Vuonna 2012 rekisteröityjä valokuvaajia (verotus) oli 8.000, 2,87 miljardia kruunua. Muotokuvaajien keskitulot putosivat, 800.000 kruunua -> 400.000 kruunua. Passikuvien ottaminen siirtyi tänä aikana poliisille. Mainoskuvaajat 700.000 kruunua -> 500.000 kruunua, mainoskuvaajien määrä kuitenkin nousi 31,5%. Lehtikuvaajien verotiedot: vuosi 2007 340.000 kruunua, vuosi 2012 270.000 kruunua. Lehtikuvaajien määrä kasvoi tänä aikana 52%. Videokuvan rahavirrat olivat viisinkertaiset still-kuvaan verrattuna, mutta tilastoihin lasketaan paljon enemmän ammattinimikkeitä. Verotietojen mukaan vuonna 2007 valokuvaajia oli 1.863, vuonna 2012 valokuvaajia oli 2.304.

Kamera & Bild, Nick Brandt åter på Fotografiska. 22.5.2015 - 13.9.2015.

Fotosidan.se, Smidig ryggsäck för resor. Lowepro, uudet versiot Fastpack-sarjasta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Maaliskuun 2015 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset