Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Heinäkuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Kesäkuu 2015

30.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

World Press Photo, Helsinki, Finland. 21 August 2015 to 10 September 2015 Sanomatalo / Mediatori, 2015 Exhibition. Maailman parhaat lehtikuvat.

 • World Press Photo, 2015 Photo Contest. 58. kerta. 97.912 kuvaa, 5.692 valokuvaajaa, 131 maata.

Suomen Valokuvataiteen museo, Otava lahjoitti merkittävän kuvakokoelman Suomen valokuvataiteen museolle. Kustannusosakeyhtiö Otava on lahjoittanut Suomen valokuvataiteen museolle arkistostaan arvokkaan, 3 300 valokuvan kokoelman. Kokoelmaan sisältyy monien sotien välisen ajan klassikkokuvaajien valokuvia. Lahjoituksen kuvaajia ovat mm. Ivan Timirjasev, Harald Rosenberg, Eric Sundström, Eino Mäkinen, Sakari Pälsi, Paavo Poutiainen ja Heinrich Iffland. Otava on neljä vuotta sitten lahjoittanut arkistostaan myös ainutlaatuisen Inha-kokoelman Suomen valokuvataiteen museolle.

Uusi Suomi, Tältä näyttää Kuu 83x zoomilla Maasta – Saksalaismiehen videosta hitti. Saksalaisen luontokuvaaja Lothar Lenzin videolla mies testasi kameransa zoomausta päiväsaikaan taivaalla näkyneeseen kuuhun ja lopputuloksena olikin yli miljoona katselukertaa kerännyt nettihitti. Nikon Coolpix P900.

Nyt.fi, Miespuoliset muotibloggaajat nousevat maailmalla, ja muuramelainen Mikko Puttonen, 20, kuuluu eturintamaan. Maailma muuttuu ja valokuvaus muuttuu nyt. Tällainen kuvaus on nykyään osa valokuvaus-genreä.

Ilta-Sanomat, Nukkunutta tyttöä kuvannut sai tuomion seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Korkein oikeus (KKO) langetti nukkunutta tyttöä kuvanneelle tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeuden mukaan kuvaaja oli ottanut nukkuvan 7-vuotiaan tytön alastomasta alaruumiista seitsemän valokuvaa ja videon.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Infiltrates ‘Camera Clubs,’ Where Men Lure Women Into Posing Nude with Promises of Fame (NSFW). Ihan hiukan tarkoituksenhakuisia kuvia...

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

 • Fine art nude photography from posing to prints. Studio. Malli. Valaisu. Poseerauksen ohjaus.
 • DxO One hands-on review. iPhonen kamera kertaluokkaa paremmaksi. GoPro Hero 4:n kokoinen. 20 megapikselin sensori, F/1.8. Syyskuussa myyntiin, prototyypissa vielä Wi-Fi, luultavasti ei enää silloin, kun tulee myyntiin. Liitäntä kiinteästi kameraan (nopeampi, luotettavampi). RAW (DNG). $780.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com, Coast Close-Up Photography With Compacts.

Pdnonline.com, Magnum Photos Names 6 New Nominees. Kuusi uutta ehdokasta kuuluisaan kuvatoimistoon.

Photographyblog.com, Canon EF 50mm f/1.8 STM Review. Päivitys vanhaan Canon 50mm f/1.8 EF:iin (25 vuoden takainen). Täyskennoiselle, kroppikennoisessa polttovälivastaavuus 80 mm. Paino 160 g (+ 30 g). Pituus 40 cm. Tarkennus ei erityisen nopea, 0.3 sekuntia, tarkennus tarkka melkein aina, hiljainen. Suodinkierre on 49 mm (vanha 52 mm). Ei vastavalosuojaa. Lähin tarkennus 0,35 mm. Metallibajonetti. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 149 euroa.

The-digital-picture.com.

Kamera & Bild, Fem sätt att ljussätta porträtt. Viisi valaisutapaa potrettikuvaukseen, selostettu termit ja metodit.

Fotosidan.se, Extrem vidvinkel med 1:1 makro.

Fotosidan.se, Krönika: Fotomarknaden är het och fotografen får en del av kakan. Jälleenmyyntikorvauksesta. Juristi kirjoittaa.

 

29.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Year of the Alpha, Haastattelussa Sony Alpha-kuvaaja Jari Mutta, 28.6.2015. Haastattelu-sarjassa pyritään tuomaan esiin kaiken tasoisia suomalaisia Sony Alpha-kuvaajia alkaen valokuvaamisen vasta-alkajista ja päättyen kaiken kokeneisiin ammattilaisiin. Tällä kertaa haastattelussa Hämeenlinnalainen Jari Mutta.

HS, Tähtitieteilijät laskivat klassiselle suutelukuvalle kellonajan. Eräs maailman kuuluisimmista valokuvista otettiin elokuun 14. päivä 1945, mutta kellonaikaa ei ole tiedetty. Nyt tiedetään, että kuva otettiin tasan kello 17:51. Tähän tulokseen päätyivät tähtitieteilijät tutkimalla varjoja Alfred Eisenstaedtin valokuvassa Kissing Sailor, joka otettiin ihmisten juhliessa Times Squarella liittoutuneiden voittoa Japanista.

Turkulainen.fi, Näin löydät uusia ideoita Aurajoen kuvaamiseen. Näyttelyn kaikki kuvat käsittelevät Aurajokirantaa, jota Aaltonen on käynyt vuosien aikana valokuvaamassa satunnaisesti, mutta kuitenkin niin paljon, että kuvia oli jo ehtinyt kertyä helposti valikoitavaksi näyttelyyn. Aaltonen on ehtinyt pohtia pitkään, miten ne uudet näkökulmat satoja ja tuhansia kertoja kuvatusta alueesta löytyvät.

Iltamakasiini.fi, Suomalaismiehen kuva valittiin Nasan päivän kuvaksi – näin otos syntyi. Tähtikuvaajan Petri Kehusmaan ottama kuva NGC 4945 -galaksista herätti mielenkiinnon maailmalla. Kuvan terävyys, värikylläisyys ja hyvä prosessointi olivat hyvinkääläisen Petri Kehusmaan otoksen vahvuudet, kun se 28. toukokuuta valittiin Yhdysvaltain avaruushallinnon eli Nasan päivän kuvaksi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, 7 Methods For Fixing Red Eye In Portraits. Viimeisenä sitten Photoshop.

The Online Photographer, The Photography Critic. Valokuvakritiikki vuodelta 1857. Millaisia asioita silloin painotettiin kuvassa. Mitkä olivat tuon ajan kuvaustrendit. Keskusteltiinko silloin peilittömistä vs. perinteisistä järjestelmäkameroista. Vaivasiko kuvia kohina. Entä värivirheet.

Earthboundlight.com, More On Dehaze, 28.6.2015. Erillisen Lightroomin käyttäjät jäivät ilman Dehazea. Ja taitavat jäädä kokonaan ilman. Adobe haluaa kaikki pilveen. Mutta vastaavia välineitä on ilmestynyt erillisen Lightroomin käyttäjien iloksi.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Raiatea Arcuri. 10 kuvaa.

Petapixel.com, Starry Photos of Glowworms in Limestone Caves. Kiiltomatoja Uuden Seelannin luolissa.

Kamera & Bild, Tips: Så startar du ett lyckat fotoprojekt. Mitä projektikuvaaminen oikein tarkoittaa ja miten siinä pääsisi parhaiten alkuun.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi.

Ilta-Sanomat, Valokuvaaja yhdistelee kuviaan ja lopputulos on hulvaton. Art Directorina toimiva Stephen McMennamy etsii simppeleitä taustoja, ottaa kaksi kuvaa ja sijoittaa ne tarkoin yhteen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Have Fun Experimenting With Night Photoraphy.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, 3 photos made easier by a tripod and remote release.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Open Mike: Inverted Snobbism. Edward Weston käytti kirpputorilta viideltä dollarilla ostamaansa objektiviia. Alfred Stieglitzin kameran palkeet oli paikattu lukuisia kertoja. Hyvä ja taitava kuvaaja ottaa puutteellisillakin välineillä erinomaisia kuvia.

Kamera & Bild, Tillbehören för bättre porträttbilder. Potrettien kuvaamisesta. Mitä tarvitaan. Välineet.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.06.2015   (linkki)

(Toivottavasti seuraavat pari viikkoa Digicamera.netin Uutiset pyörivät melkein kuten aiemminkin... Koputetaan kuitenkin puuta... Ja pari päivää sitten ohitettiin muuten 4,5 vuoden merkkipaalu: jokaikinen päivä uutisia, kesät talvet, arjet pyhät, ulko- ja kotimaat, työt- ja loma-ajat jne, terveenä ja sairaana jne. ...).

Valokuvakeskus Nykyajan tuottama Valokuvan kevät -näyttelysarja Kangasala-talossa päättyy tänään. Sen jälkeen seuraa heinäkuun kestävä kesätauko. Elokuussa Nykyaika muuttaa uusiin tiloihin Tampereen keskustaan. Uusi galleria sijaitsee satavuotiaassa arvokiinteistössä osoitteessa Kauppakatu 14. Näyttelytilaa on kahdessa kerroksessa, ja niitä voi hakea yhdessä tai erikseen:

 • Näyttelyhaku valokuvakeskuksen uusiin tiloihin on 3. - 31. elokuuta 2015.

Kansainvälinen Urban Photographer of the Year 2015 -kilpailu on avoin sekä ammattikuvaajille että harrastajakuvaajille. Osallistujan tulee olla 13 vuotta täyttänyt tai sitä vanhempi.

Kilpailun teemana on ‘Cities at Work’. Kuvan tulee ilmentää urbaania elämää. Kuva voi olla otettu minä vuorokauden aikana tahansa, ja missä tahansa kaupungissa ympäri maailmaa.

Kilpailuun osallistutaan netin kautta täyttämällä osallistumiskaavake.

Kuvaa lähetettäessä on valittava, mitä kellonaikaa (24 tuntikategoriasta) haluaa sen edustavan. Esim. Helsinki klo 21 (kuvan ei kuitenkaan tarvitse olla otettu juuri klo 21, mutta sen tulee ilmentää ko. kellonaikaa). Vuorokauden jokaista tuntia kohden voi lähettää vain yhden kuvan. Kaiken kaikkiaan kukin osallistuja voi siis lähettää 24 kuvaa.

Kuvien tulee olla .jpg-muodossa. Tiedostokooltaan yhdestä kahdeksaan megatavua (1-8 Mt).

Kilpailuun voi osallistua 31.7.2015 asti (31.7.2015 at 11:59:59 pm British Summer Time ,“BST” ).

Kilpailussa on runsaasti palkintoja. Aiempien vuosien voittajat on palkittu valokuvausmatkalla Turkkiin, Marokkoon, Bhutaniin ja Namibiaan. Myös tänä vuonna pääpalkintona valokuvausmatka. Lisäksi jaetaan alueellisia palkintoja, tuntipalkintoja (vuorokauden kaikille 24 tunnille) ja palkinto Mobiili-kategoriassa.

CBRE on järjestänyt Urban Photographer of the Year -kilpailua vuodesta 2008 alkaen. Vuoden 2014 kilpailuun lähetettiin 11 500 valokuvaa 79 maasta.

Lue tarkemmat säännöt ja ohjeet kilpailun sivuilta.

Digicamera.netin Foorumilta:

Taiteen edistämiskeskus, Valokuvataiteen viisivuotiset taiteilija-apurahat Marja Helanderille, Ulla Jokisalolle ja Jari Silomäelle. Alkavat vuonna 2016. Hakemuksia 123 kpl, myönnettyjä apurahoja 12 kpl. Yhteensä vuonna 2016 valokuvataiteen taiteilija-apurahalla työskentelee samanaikaisesti 28 taiteilijaa. Apurahan suuruus on 1 676,45 €/kk (1.8.2015 alkaen).

Viisivuotinen taiteilija-apuraha
Helander Marja, Helsinki
Jokisalo Ulla, Helsinki
Silomäki Jari, Helsinki

Kolmevuotinen taiteilija-apuraha
Lenkkeri Ville, Tukholma
Pirilä Marja, Tampere

Yksivuotinen taiteilija-apuraha
Henttonen Ville-Markus, Lahti
Hurskainen Wilma, Helsinki
Koljonen Tanja, Helsinki
Niittyvirta Pekka, Helsinki
Pöllänen Minna, Helsinki
Rikala Mikko, Pappinen
Vatanen Niina, Helsinki

HS, Onko tässä kesän sympaattisin luontokuva? Karhunpennut pakenivat urosta puuhun. Mulkahainen kuvasi eläimet keskiviikkoiltana Suomussalmen Martinselkosen eräkeskuksessa 12-paikkaisesta metsäkojusta käsin. Hän ja muut kojussa olleet viisi ihmistä seurasivat, miten karhut kävivät niille tuotujen koiranruoan ja kalanperkeiden kimppuun. Paikalla oli alkuun yhteensä kolme karhuperhettä, joista kahdella emoista oli kaksi ja yhdellä kolme pentua.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

 • Best camera settings for long-exposure landscapes.
 • How to blur water for a dreamy seascape effect.
 • Leica M Monochrom (Typ 246) review. Päivitys vain mustavalkokuvia ottavaan digitaaliseen Leicaan. 18 CCD sensori -> 24 megapikselin CMOS. Uusi kolmen tuuman lcd-näyttö 921.000 pistettä (aiemmin 2.5 tuumaa, 230.000 pistettä). ISO 320 - 25.000. Valotus käsisäätö tai aukon esivalinta. Tarkennus käsin. Runko kokonaan metallia. Perinteiseen järjestelmäkameraan - esim. Nikon D610 - verrattuna enemmän yksityiskohtia ja vähemmän kohinaa. Dynaaminen alue erityisesti jpg-kuvissa on sitten selvästi huonompi. Arvosana 4 / 5. Suomen hinta vähän yli 6.000 euroa (ouch).

ePhotozine.com.

Luminous Landscape, A New Perspective On Landscape Photography.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Pdnoline.com.

Lensrentals.com, blog, Measuring Lens Variance. Tekniikkaa. Mutta löytyykö niitä eroja.

IR, Firmware Friday makes Sony A6000, A7-series faster; Big updates from Samsung, Fuji, Sigma and Tamron.

Photographyblog.com, Fujifilm XF 16mm F1.4 R WR Review. XF-sarjaa. Säänkestävä. Polttovälivastaavuus 24mm. Lähin tarkennus 15cm. Metallinen vastavalosuoja tulee sitten syyskuussa. Paino 375g, pituus 73mm. Sopii hyvin Fujifilm X-T1:een. Arvosana 5 * / 5 *. $99.95.

Kamera & Bild, Leica Oscar Barnack Award går till JH Engström. Ruotsalaiselle valokuvaajalle. 25.000 euroa palkintona. Ynnä muuta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Alkali vs akku (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Olen ollut yllättynyt uusien akkujen toimivuudesta. Kaikki muistamme muutaman vuoden takaisten akkujen kestävyyden ja usein esim. salamavaloissa oli koplinki ulkoiselle akulle jotta sai kuvaussession vietyä läpi. Nykyiset AA ja AAA patterit antavat ainakin omien kokemusteni mukaan uskomattoman kauan virtaa. Esimerkiksi neljällä AA akulla varustetun salaman kanssa tuli juuri otettua päivän aikana n. 400 kuvaa joissa lähes kaikissa salama poisti varjoja. Laturi näytti illalla, että 25% tehoja jäljellä. Mainosmiehet heittävät kovaa ukaasia aiheen tiimoilta: ...
 • The Big Deal opiskelupaketti valokuvaajille (voim. 14.-25.6. (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Tämä päättyi, mutta ks. viimeinen viesti: toinen vastaava, voimassa neljä päivää...
 • Mites sen uuden kameran sai pelaamaan vanhassa LR5ssa? (Kuvankäsittely).
 • GIMP+tasot (Kuvankäsittely).
 • Canon EOS M (Järjestelmädigit). Uusia viestejä, loitot.
 • Pari matkalaista (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viime vuoden syksyltä löytyi parvekkeelta otettu kuva, joka oli jostain syystä unohtunut. Aurinko pilkotteli paksuhkon pilvikerroksen takana ja naakkaparvi pyöreskeli lähettyvillä.
 • Iltojen ihmettelyjä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama maisemakuva.
 • EkoDeko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Lapsikuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Year of the Alpha, Miksi Sony α7, osa 2: Full Frame, 23.6.2015. ...Ensimmäisenä täysikokoinen kenno näkyi tietysti vähäisempänä kohinan määränä kuvissa. Kinokokoinen kenno kerää enemmän valoa kuin pienempi, minkä vuoksi myös vastaavat ISO-arvot ovat puhtaampia kuin croppi-kennolla. ... ...Onkin mahdollista, että APS-C saattaa jossain vaiheessa jäädä väliinputoajaksi – ainakin sellaisessa muodossa missä se nykyään pakataan ammattimaista ja vakavaa kuvaamista korostavaan DSLR-pakettiin....

Nyt.fi, Melkein kuin Humans of New York: #Siwaihmiset-valokuvasivusto esittelee suomalaisia taviksia lähikaupassa. Projektin keksi suunnittelutoimisto Dagmar, joka tekee yhteistyötä Siwa-kauppaketjun kanssa. Vaikka projekti onkin kaupallinen, ja Harkin ottamat kuvat mainostavat Siwaa (muutama kuvatuista on myös töissä siellä), valokuvaaja sai taiteellisesti vapaat kädet. Juliana Harkki vietti aina muutaman tunnin kaupoissa etsien sopivia ja mukaan haluavia tyyppejä. Tulos: hassuja, intiimejä ja koskettavia tarinoita.

HS, EU:ssa vireillä uusi laki – lomakuvat voisivat rikkoa tekijänoikeuksia. EU:ssa kaavaillaan lakia, joka kieltäisi valokuvien julkaisemisen tekijänoikeuksien suojaamista nähtävyyksistä. Esimerkiksi julkisesta taideteoksesta otettua kuvaa ei saisi julkaista ilman taiteilijan lupaa. Laki tietäisi suurta muutosta, sillä niin sanottu "maiseman vapaus" vallitsee tällä erää useimmissa EU-maissa.

 • Telegraph.co.uk, Freedom of panorama: EU proposal could mean holiday snaps breach copyright.
 • DCN uutiset, 21.6.2105: Petapixel.com, Alert: Freedom of Panorama Under Threat in Europe. Euroopan parlamentti äänestää 6.7.2015. Mielenkiintoinen kartta siitä, miten vapaasti voi julkaista panoraamakuvia Euroopan eri maissa. Kyse on siis siitä, että osassa EU-maista on tiukka linja ns. tekijänoikeuden suojaamiin rakennuksiin. Suomessa ei ole mitään estettä rakennusten kuvaamiseen. Mutta julkisella paikalla sijaitsevista patsaista otettuja ei saa Suomessa kaupallisesti hyödyntää ("Lex Hiltunen"). Ja Eiffel-tornin yöllinen valaistus on tekijänoikeuden suojaama. Jatkossa voi sitten valokuvaajilla olla EU:n sisällä melkoisen hankalaa, jos direktiivi hyväksytään ja halutaan myydä kuvia kaupunkinäkymistä yms.
 • DCN uutiset, 22.6.2015. Digicamera.netin Foorumi, Kirjoita MEPille valokuvausta rajoittavasta direktiivistä (Sana on melkein vapaa).

Yle Uutiset, Perämeri, Onko riistakamerasi luvaton? Säännöistä eivät kaikki tiedä – tai välitä. Edelleen aiheena riistakamerat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

IR.

ePhotozine.com, How To Photography Portraits On Your Travels.

Digitalcameraworld.com, How to photograph fireworks: 7 pro tips for 4th of July. USA:n itsenäisyyspäivä. Ilotulitusta luvassa.

Petapixel.com.

Popular Photography, Hands-On: Canon 50mm F/1.8 STM prime Lens. Päivitys vanhaan Canon 50mm f/1.8 EF:iin (25 vuoden takainen). Paino 160 g (+ 30 g). Automaattitarkennus on hyvin hiljainen. Suodinkierre on 49 mm (vanha 52 mm). Ei vastavalosuojaa. Lähin tarkennus 0,35 mm. Metallibajonetti. Suomen hinta on 149 euroa.

Dpreview.com.

The Online Photographer, 100 Years of Leica. Kirja.

The-digital-picture.com, 36 Steps to the Perfect Canon EOS 5Ds and 5Ds R Setup. Jos on sattunut tämän ostamaan.

Fotosidan.se, Superkändisarnas fotograf. Cecil Beatonin kuvia esillä kesällä Tukholmassa. Churchill, Grabo, Bergman, Picasso.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timoasepp.fi, Fujifilm wedding photographer // Photograph like a superhero, Fujifilm X. Fujifilm X-T1, X100T, X-Pro1 ja XF 23mm f/1.4 // XF 35mm f/1.4 // XF 56mm f/1.2, EF-X20. Paljon hääkuvia ja sitten aina vähän tekstiä, in English. (Foorumilla Jääkaappi eli tämä viimeisin "Pääsin testaamaan hääkuvausta peilittömällä kameralla.", kun jääkaappi ulos astui (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Yle Uutiset, Kotimaa, Poliisille kritiikkiä epäiltyjen kuvien julkaisusta Facebookissa – "epäilty otti meihin itse yhteyttä". Tiistaina Kaakkois-Suomen poliisin Facebook-sivustollaan julkaisema yksityisen henkilön riistakameralla ottama kuva kahdesta varkaudesta epäillystä henkilöstä aiheutti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

 • Itä-Savo, Poliisi: Toisen tyhjän pihan kuvaaminen ei vielä täytä rikoksen tunnusmerkistöä. ...Kuokkanen huomauttaa, että salakatselu on asianomistajarikos, mikä tarkoittaa sitä, että poliisi tutkii rikosta vain, jos rikoksen kohde vaatii kuvaajalle rangaistusta. Lainsäätäjän mukaan jokainen kameravalvonnan harjoittaja vastaa itse toimintansa laillisuudesta. Tietosuojasäännösten ulkopuolelle jää kameravalvonta, jota yksityishenkilö käyttää pelkästään henkilökohtaisiin tai niihin verrattaviin tavanomaisiin yksityisiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi kuvaa kodin ja mökin tai oman pihapiirin alueella.

Älypuhelimista.

 • Taskumuro.com, Microsoftin Office-sovellukset saatavilla nyt myös Android-puhelimiin. Sovellusten käyttöliittymä on muokattu sopivaksi puhelimien pienemmille näytöille ja tiedostojen käyttäminen on mahdollista suoraan useista eri pilvipalveluista. Office-sovellusten täysien ominaisuuksien käyttö edellyttää voimassa olevaa maksullista Office 365 -tilausta.
 • Uusi Suomi, WhatsApp-puhelut mahdollistettiin myös Lumioissa. WhatsAppin Windows Phone -sovellukselle julkaistun uuden päivityksen myötä Lumia-puhelimien käyttäjät voivat jatkossa soitella VoIP-puheluita muille WhatsApp-käyttäjille. WhatsApp-puhelut toimivat vain Windows Phone 8:lla tai uudemmalla käyttöjärjestelmällä varustetuissa puhelimissa, joten esimerkiksi ensimmäisen sukupolven Lumiat ovat tuen ulkopuolella. Ääniviestien lähettäminen on myös mahdollista Windows Phone 8.1:llä (tai uudemmalla alustaversiolla).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Welcome to Miss Muslimah, a Beauty Pageant for Muslim Women.

Digital Photography School, One Speedlight Portrait Lighting Tutorial.

 • Step 1: Get the speedlight off-camera
 • Step 2: Add a light modifier
 • Step 3: Place your focus on the subject

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, 5 Ideas To Improve Your Coastal Photography.

Photo.net, Getting It Right in the Camera: The Imagination Game, Part 3. Part 3: Shooting Strategy.

The Online Photographer, Hall of Shame. 150 vuotta kuvamanipulaatiota.

25 years of Photoshop: Real or Photoshop? Testaa erotatko Photoshopatun kuvan aidosta.

Luminous Landscape, The Very Old Debate About Image Manipulation.

Dpreview.com.

The-digital-picture.com, B&H Hands On: Audio-Technica System 10 Wireless Mic System. YouTube-video. Kallein versio $450.

Kamera & Bild, Världens vidvinkligaste makroobjektiv. Laowa 15mm f/4 1:1. Vain shift ei tilt. $479.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lapin reissu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Linkin takana paljon kuvia.
 • Värikoodi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hylätyn rautatietunnelin seinä paljastaa värien kirjon ja stensiilitekstin. Rappauksen raoissa homesieni piirtää valkoista verkkoaan.
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Lyngen minun tapaan+3 kuvaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Villen kuvaketju (Lisää Annia metsässä, 23.6.2015). (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • New York (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Suuren kaupungin valot hienosti vangittuna. Tätä olisi katsonut vielä laajempanakin, vaikka panoramana. Minkä rakennuksen korkeuksista tämä on kuvattu?

Rakkaudesta valokuvaan, Miljöökuvaus, 16.6.2015. Viime viikon lähiopetusjakson aiheena oli miljöökuvaus. Keskiviikko-ilta kului Villilässä keskustellen henkilökuvaamisesta, valaisusta, mallin ohjauksesta ja tekniikasta. Torstaina oli varsinainen kuvauspäivä. Kuvauspaikaksi oli valittu Luvialla sijaitseva Krikutilli - Verkkorannan kesäkoti.

Iiro Rautiainen.

 • Kawasaki Ninja, 16.6.2015.
 • Sirkus Taika-Aika promokuvaukset, 21.6.2015. Juuri ennen Rovaniemeltä lähtöä sain ihan mielettömän hienon tilaisuuden päästä kuvaamaan sikäläiselle sirkukselle muutamia promokuvia heidän toimintaansa esittelevään näyttelyä varten. Samaan näyttelyyn muutama muukin kuvaaja ottaa oman tyylisensä kuvat, jonka myötä olikin hauskaa antaa oman panoksensa tuohon kokonaisuuteen.

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumo.

Verkonvaarat.fi, Ihanaa! Taas tarjolla pornoa Facebookissa, 23.6.2015. Jälleen kerran Facebookissa kiertää pornokuvilla houkuttelevia haittalinkkejä kaverilta toiselle. Nämä leviävät niin, että uhrin profiili julkaisee niitä ja merkitsee niihin kavereiden nimiä. Kaverit sitten menevät uteliaina klikkaamaan näitä julkaisuja ja merkintöjä. Linkit voivat levitä myös yksityisviesteissä.

Fin.afterdawn.com, Gmail sai kätevän ominaisuuden: Kumoa sähköpostin lähetys. Ominaisuus käytännössä viivästyttää lähetystä ennalta määrätyn ajan verran, minkä jälkeen viesti lähtee vastaanottajalle. Gmailin Asetukset-valikossa (Yleiset-sivulla) viestien lähetystä voi viivästyttää 5, 10, 20 tai 30 sekuntia. Ominaisuus on oletuksena poissa päältä.

Ilta-Sanomat, Piilottelu ei auta: Facebook voi tunnistaa sinut myös takaa. Lähitulevaisuudessa Facebookin tietojärjestelmät pystyvät tunnistamaan valokuvien henkilöt automaattisesti, vaikka heidän kasvojaan ei näkyisi kuvissa lainkaan, kertoo New Scientist -verkkolehti.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Offbeat Portraits of German LARP (Live Action Role-Play) Enthusiasts. Larppaajista kuvia.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 23 Beautiful Pictures of Puffins. Lunnit.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com. How To: A Primer on Reducing Noise in Photos Using Adobe Lightroom.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer.

Pdnonline.com, Court Rejects Rentmeester’s Infringement Claim Over Nike “Jumpman” Logo. Oikeus hylkäsi vaateen, vähän järkeä USA:ssakin...

Photographyblog.com.

 • Pentax K-3 II Review. Perinteinen järjestelmädigi. Parantunut kuvanvakaussysteemi, 4.5 stoppia. Edelleen 24 megapikselin kroppikenno, 1.5x. 27 pisteen automaattitarkennus. Sisäänrakennettu GPS, parantunut automaattitarkennus, automaattinen horisontin suoristus. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Etsin 100%. Sarjakuvaus 8.3 kuvaa sekunnissa. Video 1920 x 1080, ääni mono. Säänkestävä. Yksillä akuilla ottaa 720 kuvaa. Paino 800 g. Toukokuussa tullut myyntiin. Pentax K-3 II runko, n. 1060 euroa. 18-55mm WR kit, n. 1170 euroa. Pentax K-3 II 18-135mm WR kit, n. 1380 euroa. Pentax K-3 II 16-85mm WR kit, n. 1600 euroa.
 • Leica Q (Typ 116) Review. Mittaetsintyyppinen, 28mm F1.7 kiinteä lasi, 24 tuuman täyskennoinen CMOS-sensori. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Sisäänrakennettu elektroninen etsin, 3.68 miljoonaa pistettä. Sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa. Ei sisäänrakennettua salamaa, mutta ulkoinen salamakenkä. Video 1080/60p, Wi-Fi. Paino 640 g. Nyt myynnissä. Suomen hinta on n. 4.000 euroa.

Kamera & Bild, Uppdatering ger Sony A6000 bättre video. 16 kuukautta vanhaan malliin firmware-päivitys. Hyvä Sony.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pingstate.nu. Aikajärjestyksessä uusimmasta.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys. Sivut. Poimintoja:

Digikuvaaja.net, Teemu Tretjakov.

Oululehti.fi, Kinnuselle valokuvauksen Master QEP-arvo. Oululainen mainosvalokuvaaja Onni Wiljami Kinnunen on saanut jälleen kansainvälistä tunnustusta. Hän on saanut ensimmäisenä Suomessa valokuvauksen Master QEP -arvonimen.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Kesäkuun kuvaaja 2015. Esittelyssä Pasi Orrensalo.

Verkkouutiset.fi, Metsähallitus kohtelee luvattomia riistakameroita kuin löytötavaroita. Metsähallitus muistuttaa, että riistakameroiden asettaminen vaatii aina maanomistajan luvan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Photo.net, 25 Photos of Summer Sunbursts.

IR.

Dpreview.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Popular Photography.

Profoto, Blog Alexia Sinclair Goes Into the Dark Woods and Lights up the Creatures of the Night. Video kuvauksista, kesto 2:38. Plus teksti.

The-digital-picture.com, 5 Inexpensive Tools Every Photographer Should Own.

Fotosidan.se, Fota med film på Stockholms Fotomaraton. Viime vuonna vain digitaalikamerat. Tänä vuonna myös filmi. 15-16.8.2015.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Maailman kuvat.

Yle Uutiset, Kotimaa, Kuvaajien kouluttaja vinkkaa juhliin menijöille: Jätä kukkapaita ja ruutuhousut kotiin. Valokuvakouluttaja Tiina Puputti on julkaissut useita valokuvauksen oppikirjoja. Keväällä hän julkaisi kirjan Pose. Se on käsikirja mallin ohjaamisesta ja asennoista. Kirja opastaa käytännön esimerkein klassisiin valokuvauksellisiin asentoihin henkilökuvauksessa.

Mika Latokartano, Flickr, Photostream. Tai Albums.

Iltalehti, Läheisen kuvaaminen on kaikkein vaikeinta. Savolainen on kehittänyt voimauttavan valokuvan menetelmän, jota sovelletaan erityisesti hoito- ja kasvatusalojen täydennyskoulutuksessa sekä työyhteisöjen kehittämisessä.

Ilta-Sanomat, Määrä ratkaisee ja muista myös yksityiskohdat – 5 vinkkiä, joilla saat lapsista parempia valokuvia.

 • 1. Ota aina useampia kuvia
 • 2. Valitse kuvauspaikka
 • 3. Laita tausta kuntoon
 • 4. Muista myös yksityiskohdat
 • 5. Leiki kameran kanssa

Länsi-Savo, Tietämätön syyllistyy salakatseluun valvontakamerallaan - "Kannattaa ottaa selvää". Kerrostalonaapuri virittää videokameran kuvaamaan taloyhtiön pihaa. Kuka videoita katselee ja mihin tarkoitukseen niitä käytetään? Omakotitalon naapurin pihalle ilmestyy valvontakamera. Uskaltaako omalla pihalla enää ottaa aurinkoa uikkareissa ilman pelkoa päätyä videolle?

Iltalehti, Juhannus maagisina kuvina - katso parhaat otokset.

Me Naiset, Näin otat hyvän luontokuvan – myös kännykkäkameralla.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Tällä ohjelmalla pystytät helposti "tee-se-itse-Spotifyn". Yksi helppo tapa kuunnella kappaleita omasta pilvestä on tallentaa ne Google Musiciin, jonne voi taltioida yhteensä 50 000 musiikkikappaletta ilmaiseksi. Mikäli kappaleita on tullut varmuuskopioitua hujan hajan eri pilvipalveluihin, niin uusi CloudPlayer voi olla siinä tapauksessa hyvä vaihtoehto

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, How To Approach Statue Photography In 5 Easy Steps.

Luminous Lanscape, Reichmann Retrospective in Photo News. Free Download Copy of Photo News Magazine. Pdf-download tai online. 68 sivua.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Oscar Cwajbaum. Cosplay-kuvaaja.

Earthboundlight.com, I Can See Clearly Now, Dehaze is Here, 21.6.2015. Adobe Camera Raw Photoshop CC (2015) ja Lightroom CC.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, How I Got That Shot: Gary Land's Dramatic Action. Koripallokuva.

Steve sanders, Nikon Coolpix P610 Review. Helmikuussa 2015 julkistettu. 16 megapikseliä, 24-1440mm, 60-kertainen zoom (!). Kolmen tuuman lcd-näyttö, 920.000 pistettä. Elektroninen etsin, 920.000 pistettä. Full HD Video. Wi-Fi, GPS. Yksillä akuilla ottaa 360 kuvaa. Värit musta ja punainen. Suositushinta on 469 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Keskisuomalainen, Upea kuvasarja: 71 kuvaa keskikesän juhlasta.

Iltamakasiini.fi, Tällaista kuvaa pienoiskopterilla saa yläilmoista – katso videot. Säännökset rajoittavat harrastusta jonkin verran, mutta eivät toistaiseksi liikaa. Trafin tämänhetkisten ohjeiden mukaan ilma-aluksen maksimietäisyys kauko-ohjaajasta on 500 metriä ja lennätyksen tulee tapahtua alle 150 metriä maan tai veden pinnasta. ...115-grammainen harjoituskone maksaa pari sataa ja isompi kone tuhat euroa.

Yle Uutiset, Kotimaa, Kuin suoraan sadusta – kukkiva alppiruusumetsä hurmaa. Raisiossa sijaitseva alppiruusupuisto on yksi maamme upeimmista alppiruusukeskittymistä. 18 kuvaa.

Tivi.fi, Adobe alkaa myydä valokuvaajien ja kuvittajien kuvia. Kyseinen Adobe Stock -palvelu on liitetty tuoreimpaan, juuri julkistettuun versioon yhtiön Creative Cloud -ohjelmistopakettia. Lisäksi kuvapankin kuvat ovat tarjolla myös muille kuin Creative Cloudin käyttäjille.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Nämä kuvat ovat riittävän isoja.

Digital Photography School.

 • 10 Things Photoshop Beginners Want to Know How to Do. Adobe Creative Cloud TV, YouTube-video, kesto 46:25.
  • How to touch up a photo; how to make people look better
  • Layers and adjustment layers; what are they and how to use them
  • Working with layer masks
  • How to crop a photo
  • Adjusting the exposure and using the Adobe Camera Raw filter
  • Removing something from an image
  • Move or copy objects in a photo
  • How to put a person from one photo onto a new background (or putting two photos together)
  • How to add text
  • Saving photos and saving formats that are shareable
 • The Photographers Ephemeris (TPE) Versus PlanIt! for Photographers. Aurinko ja kuu ja valokuvaus. Etukäteen voi suunnitella luonnonvalossa kuvaamista. Google, iPhone. $8.99.

Digitalcameraworld.com, Best camera settings for hand-held landscapes.

ePhotozine.com, 10 Safety Tips For Photographers When Traveling. Tärkein: kameroita ja objektiiveja ei ikinä ruumaan.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

 • Alert: Freedom of Panorama Under Threat in Europe. Euroopan parlamentti äänestää 6.7.2015. Mielenkiintoinen kartta siitä, miten vapaasti voi julkaista panoraamakuvia Euroopan eri maissa. Kyse on siis siitä, että osassa EU-maista on tiukka linja ns. tekijänoikeuden suojaamiin rakennuksiin. Suomessa ei ole mitään estettä rakennusten kuvaamiseen. Mutta julkisella paikalla sijaitsevista patsaista otettuja ei saa Suomessa kaupallisesti hyödyntää ("Lex Hiltunen"). Ja Eiffel-tornin yöllinen valaistus on tekijänoikeuden suojaama. Jatkossa voi sitten valokuvaajilla olla EU:n sisällä melkoisen hankalaa, jos direktiivi hyväksytään ja halutaan myydä kuvia kaupunkinäkymistä yms.
 • Testing a Waterproof Pelican 1510 Case by Dunking it in a Swimming Pool. $170.

Dpreview.com, Behind the Shot: Watery Grave. Kuva Islannista. Kalakuolema. Tarina kuvan takana.

Pdnonline.com, Photographer Wynn Myers's Unconventional Path to Success. Tekstinä, ei videona. 30-vuotias.

Kamera & Bild, Panasonic FZ1000 – kompakt 4K–maskin. Kesäkuussa 2014 julkistettu, ensimmäinen kompaktidigi, joka kykeni 4K videoon. 20 megapikselin iso kuvasensori, pyritty vähempään kohinaan. Isokokoinen kamera. Käynnistys 0.66s, tarkennus nopea. 25-400mm, f/2,8-4,0, 16-kertainen zoom. Kolmen tuuman kääntyvä näyttö, 921.000 pistettä. Elektroninen etsin, 2.359.000 pistettä. Sarjakuvaus 12 kuvaa sekunnissa. Wi-Fi. 4K video (24mm -> 36mm), 3840 x 2160, 30 kuvaa sekunnissa. Kameran sisäinen RAW. Sisäänrakennettu stereomikrofoni, liitäntä ulkoiselle mikrofonille. Yksillä akuilla ottaa 360 kuvaa. Akut eivät kestä kauan esim. Wi-Fi:ä käytettäessä. Laajakulmassa vääristymää, mutta terävyydessä ei ongelmia. Zoomattuna kuva huononee selvästi. Arvosana 73%. Suomen hinta vähän alle 1.000 euroa.

Kamera & Bild, Sportfoto – tipsen för att komma igång.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ulkoilutan kameraa - valokuvia, blogi. Kesäkuu, pari poimintaa.

 • Käväisy Kööpenhaminassa – Visiting Copenhagen, 18.6.2015. Käväisin vaimon kanssa Kööpenhaminassa. Tämä ja seuraavat neljä postausta tulevat niistä maisemista. Mukana muutama vinkki valokuvista kiinnostuneille – enkä tarkoita yksin näitä kuvia.
  • (yllättävän hyvin sitä muistaa melkein kymmenen vuoden takaisia näyttelyitä, jotkut vain ovat jääneet mieleen... Ja nyt on siis kyse Jeff Wallin näyttelystä Lontoon Tate Modern -museossa, ks. Digicamera.netin uutiset 30.12.2005).
 • Käväisy Kööpenhaminassa osa 2 – Visiting Copenhagen part 2, 19.6.2015. Toinen päivä on maanantai, joten museot ovat täälläkin pääsääntöisesti kiinni. Mennään siis kuninkaalliseen kirjastoon, kutsumanimeltään musta timantti.

Suomen Canon, You Connect, Kuvausvinkit.

Valokuvatorstai, Kesähaaste. 18.6.2015. "lämpö".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Juergen Teller’s Food Photography for the Hotel Il Pellicano. Nämä kuvat eivät aiheuta minkäänlaista matamisliikettä asianomaisissa elimissä.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Luminous Landscape, Why I Shoot Film. Confessions of An Analogue Photographer.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, blogi, Canon 5Ds Teardown. Canonin uutuus puretaan osiin. Kuinka paljon eroaa Canonin Canon 5DIII and 7DII -malleista. Ulkoisesti ei paljoa eroa.

Photographyblog.com.

 • Sony A7R II Preview. Sisäänrakennettu kuvanvakaaja (5-akselinen), 42 megapikseliä, täyskenno, peilitön järjestelmäkamera. Suljin uusiksi, 500.000 laukaisua. ISO aina 102.400. Elokuussa myyntiin $3.200. 4K (UHD) video, 30p/25p. Kääntyvä kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.228.000 pistettä. Elektroninen etsin 2.359.296 pistettä. Sarjakuvaus viisi kuvaa sekunnissa. Yksillä akuilla ottaa 290 kuvaa. Paino 625 g.
 • Sony RX10 II and Sony RX100 IV Preview.

Photo.net, From Light to Ink: An Exhibit Using Canon's imagePROGRAF printers.

The-digital-picture.com, Canon Releases PowerShot G3 X Promo Videos. Kolme YouTube-videota. Kestot vähän yli kaksi minuuttia. Iso 20 megapikselin sensori, F2.8-5.6, 24-600mm, 25-kertainen zoom. Heinäkuussa myyntiin, Suomen hinta on 995 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Aloittelijan kysymyksiä, mitä milloinkin. (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusi alimpana.
 • Negatiivien digitointi (Printterit, skannerit). ...Huusin juuri eBaystä "slide copier" lisäosan mun ASAHI PENTAX BELLOWS II "macro rail":iin ja ajattelin että sillä saa ainakin dia-kuvia, mutta ehkä hieman diy-mentaliteetilla myös negatiiveja kuvattua. ...Olen ymmärtänyt että yksi suurimpia ongelmia millä tahansa menetelmällä on pöly. Valonhan saa ainakin salamalla ja maitolasilla tai valkoisella paperiarkilla. ...
 • SDHC-kortin nopeusluokista (Digikuvaus).
 • Videokuvaajien ryhmä Facebookissa (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi.
 • Kimalainen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kielo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Valokuvaus miljöössä YONGNUO 560 IV (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olin valokuvaamassa mallia "miljöössä" ja onnekseni taas kerran huomasin, että on hyvä kun olen päätynyt käyttämään halpoja käsisalamia keikoilla. Olen ollut erittäin tyytyväinen YONGNUO 560 IV salamoihin keikoilla ja studiossa. ...
 • Kaskadi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Löyty mukava pikku puro metsän keskeltä n. 60km Rovaniemeltä itään. Joitain satoja metrejä rämpimistä metsän keskellä, paikalle ei mennyt edes polkuja. Ilta-aurinko 21-22 maissa paistaa mukavasti putoukseen puiden lomasta. Tänne pitää vielä palata useampaan kertaan! Kun vesi vähän laskee, putous muodostaa tiimalasin muotoisen virran.
 • Henkilökuvaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (Nainen. Uhkea).
 • Matin Reissuvihko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ollaan kolmannella sivulla. Uutta pukkaa tasaisesti. Kyse on siis Maffer:ista.
 • Valokuva 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Jep... mistä hitosta sinä näitä kaivat? ...Jep, silmää ja näkemystä löytyy. Hieno kuva, jäin katsomaan pidemmäksi aikaa, samoin kuin sitä sinun edellistäkin. ...Mä voisin tommosen samanlaisen nappulan haluta mitä hassel on saanut. Mielenkiintoisen oloinen maailma näkyy siellä. ...Huoliteltu ruutu ja mielenkiintoinen symmetria. Näköjään sieltä kylästä löytyy kaikkea jännää jos osaa katsoa :)

Älypuhelimista.

Tivi.fi, Rikollinen voi tulostaa avaimen, jonka kuvan jaoit somessa. Ei ehkä olisi kannattanut. 3d-tulostimien avulla on nimittäin mahdollista kopioida myös avaimia – ja tulosteen malliksi voi riittää pelkkä valokuva.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, A Photographer’s Guide to Surviving a Summer Music Festival.

The Online Photographer, The Canon 5DS (Anarchic Thoughts). Hyvä vertailu Mercedes S-luokan autoon.

Photographyblog.com.

 

18.06.2015   (linkki)

Milla Toukkari: Poimuja ja lausumia
Kuvassa: Milla Toukkari5.7.2015 asti

Milla Toukkarin näyttely koostuu valokuvamontaaseista, joissa yhdistyy muun muassa pigmenttitulosteita, kymppikuvia ja paperileikkausta. Teosten kuvamateriaali on pääasiassa taiteilijan omaa arkistoa vuosilta 2013-2015.

Milla Toukkari on 29-vuotias kuvataiteilija Helsingistä. Hän valmistuu Taideyliopiston Kuvataideakatemian taidegrafiikan koulutusohjelmasta tänä kesänä.

 • Näyttelyn oheistapahtumana Milla Toukkarin kollaasityöpaja 5.7. klo 15–17. Ennakkoilmoittautuminen.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Digicamera.netin Foorumilta:

 • TTL vai manuaali? (Kuvaus yleinen). ...Myös sisätiloissa tehdyt pienet testit ovat osoittaneet, ettei manuaalisalamiin ole normikuvauksissa paluuta. ...
 • Lightroom 6 (Kuvankäsittely). Uusimmat. Edelleen. ...LR päivityksen jälkeen GPU-kiihdytys tuntuu vihdoin toimivan omalla työpöytäkoneellakin. Bonuksena nopeusparannukset muihinkin Adoben ohjelmiin uusimmassa CC2015 päivityksessä.... ...Juuri näin. Eiköhän tämä ole standalone version lopun alku....
 • Viimeiselle matkalle... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Moottoriurheilu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Allun lentokonekuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Pallopanoraamablogi.

 • Telkänmäen kaski, 4.6.2015. Kaavilla, Telkkämäen luonnosuojelualueella, poltettiin tänä vuonna kaski. Järjestyksessään kahdeskymmenes kerta, noin suurinpiirtein.
 • Käyttökokemuksia: Manfrotto 410 Junior -tarkkuuskinopää, 13.6.2015. ...Manfrotto 410 Junior siis täyttää sopivan kolon jo hintaluokassaan ainutlaatuisten ominaisuuksiensa puolesta. Olen tällä päällä hoitanut viime kuuden kuukauden kuvauksista varmaan yli 95 prosenttia jos käsivararoiskaisuja ei oteta laskuihin. Ei ole tullut ikävä kuulapäätä, vaikkei se huono ole sekään. Eli Manfrotolle tulee kyllä hyväksynnän hylje.
  • ... hintaa oli siis noin 200 euroa normaalin 250 euron sijaan.
 • Haidan kolmen, kuuden ja kymmenen aukon harmaasuodinten värit lähitarkastelussa, 13.6.2015. Haida kauppaa kolme harmaasuotimen pakettia, jossa tulevat otsikossa mainitut kolmen, kuuden ja kymmenen aukon harmaasuotimet, sekä niille lompakontapainen ja suotimien kokoinen linssinsuojus. Linssinsuojus on aika turhake, mutta tuo suodinlompuuki on ihan kätevä olla olemassa; se vie paljon vähemmän tilaa kuin suotimien muovikotelot ja on näppärämpi käyttää.
 • Home, makea home, 14.6.2015. Toissa viikolla luin Siilinjärven parhaasta paikallislehdestä että Hamulan jo suljetulle homekoululle on iskenyt vandaaleita. Sisätiloja on sotkettu, katoilla hurjittu ja ikkunoita isketty paskaksi. Mielenkiinto heräsi ja kävin siis vähän tutkailemassa paikkoja (en sotkemassa, viranomaiset huom.).
 • Epäoriginaalia contenttia, 5.6.2015. Mitä tapahtuu jos valokuva pala palalta korvataan Photoshopin content aware fillillä? Entä jos kuva korvataan kymmenen kertaa peräkkäin? Otin selvää.

Yle Uutiset, Luonto, Karhun autuaallinen helpotuksen hetki tallentui valokuvaan. Karhujen vetovoima ei laannu. Petobongausyritysten kesäsesonki on lähtenyt lupaavasti käyntiin. Kainuulaiskuvaaja oli tipahtaa penkiltä oman otoksensa nähtyään.

Rajala blogit, Välähdyksiä, POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa, 17.6.2015. Valokuvaaja-valokuvakouluttaja Tiina Puputti kirjoitti vastikään toisen valokuvausaiheisen kirjansa, joka kantaa nimeä POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa. Kirjassa käydään läpi 15 erilaista henkilökuvausta selkeiden kaavioiden, kuvien ja making of -tekstien kautta. Mukana on mm. vauvakuvaus, perhekuvaus hääkuvaus ja valmistujaiskuvaus.

Älypuhelimista.

Ilta-Sanomat, Säkyläläisen Henrin, 19, selfiekeppi on Suomen pisin – katso upeat kuvat miehistä ja kepeistä.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 15 Photographers From Diverse Backgrounds Reveal Why They Take Pictures. Lyhyesti.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Photo.net, Getting It Right in the Camera: The Imagination Game, Part 2.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Improve Your Close-Up Portraits Today With Our 6 Tips.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, Lens Test: Tamron 15–30mm f/2.8 Di VC USD. Photokina 2014. Ensimmäinen tässä luokassa täyskennoiselle tarkoitettu optiikka, jossa kuvanvakaaja. Kilpailijat eivät kuitenkaan valmista 15-30mm, Sigman 15-30mm on f/3.5. Nikon F, Canon EF, Sony A. Sony-versiossa ei ole kuvanvakaajaa (Sonyssa kuvanvakaaja on rungossa). Säänkestävä, iso, painava. Suotimia ei voi käyttää. Halvempi kuin kilpailijat. Terävyys erinomainen. Kuvanvakaajan vaikutus testissä oli 2.5x. Hyvä hinta/laatusuhde. Suomen hinta on n. 1.100 euroa.

Luminous Landscape, Rediscovering Craft. Rolleiflex f/2.8 FX.

Pdnonline.com, A Photo Editor for Medium Makes the Case for Self-Publishing Platforms.

Photographyblog.com, Sony Release Firmware Updates for Four E-Mount Cameras.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.06.2015   (linkki)

A GROOVY KIND OF LIFE From Obscurity to Fame - Tuntemattomuudesta kuuluisuuteen
30.8.2015 asti

Kuvat: Mark Haywardin kokoelmat

VB-valokuvakeskus esittelee pop- ja rock-kulttuurin henkilöhahmojen kehitystarinoita 1940-luvulta 1980-luvulle. Näyttely on VB-keskuksen omaa tuotantoa ja kuvat ovat peräisin kansainvälisesti tunnetun keräilijän, Mark Haywardin, laajasta arkistosta.

Lontoon pop- ja rock-genren ytimessä 1960-1970-luvuilla varttunut Hayward on kerännyt kuvia usean vuosikymmenen ajan. Pääpaino on ollut epätavallisisissa tai historiallisesti merkittävissä valokuvissa. Näyttelyn pääteema on ennen – jälkeen.

Mukana ovat mm. Beatles, Bon Jovi, David Bowie, Bob Dylan, Elvis Presley, Jimi Hendrix, Buddy Holly, Led Zeppelin, Madonna, Nirvana, Ozzy Osborne, Queen, Rolling Stones, T.Rex ja Who. Rock-legendojen lisäksi henkilögalleriassa on myös elokuvamaailmasta tuttuja nimiä, esimerkiksi Brigitte Bardot ja Marilyn Monroe.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ma-pe 11-18, la ja su 11-16
8/6€

Kirmo Wilén: Kohtaamisia
Kuvassa: Kirmo Wilén.26.7.2015 asti

Kirmo Wilén on tehnyt lukuisia matkoja kiinalaiselle Hanain saarelle, jossa hän on kuvannut samoja ihmisiä ja samoja kyliä sekä seurannut maaseudun ja kaupunkien muutosta jo lähes kahdeksan vuoden ajan.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-16

100 ASKELTA, 7 KULMAA
Anna Kuokkanen, Anne Stolt, Eija Pohjansaari, Henna Ikäheimo, Juha Vakkilainen, Ossi Hakanen, Helena Perhonen
18.6.2015 asti

Näyttelyssä seitsemän kuvaajaa tarkastelee kotikulmiaan sekä pohtii kodin ja lähiympäristön merkitystä.

Näyttely on auki vielä tänään (klo 10-19) ja huomenna (klo 10-15).

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki

Postin, Kaupunkilehti Turkulaisen, Yle Turun, Turkuseuran ja Turun kaupungin järjestämässä kilpailussa etsitään parasta turkulaiskuvaa, josta tehdään postimerkki.

Raati valitsee 10 parasta kuvaa, joista yleisö saa äänestää elokuussa voittajan. Äänestys tapahtuu osoitteessa www.turkulainen.fi.

Kilpailuaikaa on 31.7.2015 asti. Yleisöäänestys tapahtuu 12.8.-26.8.2015 Voittaja julkistetaan Turun päivänä 20.9.2015.

Kuvia esitellään kisan aikana järjestäjien eri kanavissa ja niistä järjestetään syksyllä myös näyttely.

Lue tarkemmat ohjeet Kaupunkilehti Turkulaisen sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

Tivi.fi, Kaksi Gmail-kikkaa, jotka vain harva tietää. Toinen oli ennestään tuttu, toinen ei.

Kioski.yle.fi, Sotakuvaaja Niklas Meltio: Suomessa ei haluta nähdä todellisuutta.

Nyt.fi, Päivän trendi: Näin otat panoselfien. Selfie tarkoittaa usein yhden ihmisen kasvokuvaa, josta ympäristö ja muut ihmiset rajautuvat kuvan ulkopuolelle. Panoselfieen sen sijaan mahtuu useampikin poseeraaja ja kuvausympäristökin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Gives Us a Rare Glimpse at the United Kingdom’s Beautifully Bizarre Customs.

Adobelta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, 230 Free Lightroom Presets You Will Love.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Annie Leibovitz's Caitlyn Jenner Cover. Amerikkalainen 10-ottelun olympiavoittaja, naiseksi muuttunut. Mike ei ole kauhean innostunut kuvaajasta.

Popular Photography.

Dpreview.com.

IR, Sony Q&A: The must-have sensor tech of the future?

Sonyalpharumors.com, Sony interview and a good news: They are working on uncompressed RAW.

Photographyblog.com, Canon EOS 5Ds Review. Julkistettu helmikuussa 2015. Perinteinen järjestelmädigi. Viimeinkin useiden ammattilaisten ja edistyneiden harrastajien tarpeita on kuunneltu. Seitsemän vuotta Canon pysyi parinkymmenen megapikselin resoluutiossa. 50.6 megapikselin täysikokoinen kenno, tähänastinen ennätys. 61 pisteen automaattitarkennus. Suljinaika 30s - 1/8000s. Etsin 100%, diopterisäätö -3 - +1m-1 (diopteria). Syväterävyysalueen tarkistuspainike. Elävä etsinkuva, 29.97 kuvaa sekunnissa, käsintarkennus (suurentaa kuvaa 6x tai 16x missä tahansa näytön kohdassa), elävä kasvojentunnistustila (!). USB 3.0. ISO 100-6400. Kiinteä 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Video 1080/30p, mutta ei mikrofoniliitäntää eikä HDMI-outia. Kaksi sd/cf -korttipaikkaa. Ei sisäänrakennettu salamaa. Säänkestävä. Rungon paino 845g. Yksillä akuilla ottaa 700 kuvaa. Arvosana 4.5 * / 5 *. Rungon svh on 3800 euroa. R-malli, ei antialiasfiltteriä sensorin edessä, rungon svh 4000 euroa.

Photo.net, 2015 Father's Day Gift Guide. USA:ssa on ensi viikonloppuna isänpäivä.

Fotosidan.se, Vi har provat Sonys senaste kameror. Sony A7r II, Sony RX100 IV ja Sony RX10 II.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.


16.06.2015   (linkki)

Olli Aaltonen & Jussi Nenonen: Korttelikinot
Kuva: Olli Aaltonen.25.07.2015 asti

Laterna Magicassa avautuu tänään Olli Aaltosen ja Jussi Nenosen Korttelikinot-valokuvanäyttely.

Helsingissä oli parhaimmillaan viisikymmentä elokuvateatteria. Oli isoja ensi-iltateattereita ja pienempiä korttelikinoja. Jossain vaiheessa Olli Aaltonen ja Jussi Nenonen havahtuivat teattereiden harvenemiseen ja ryhtyivät valokuvaamaan jäljellä olevia. He saivatkin taltioitua neljästäkymmenestä toimivasta teatterista melkein kaikki. Projekti toteutettiin mustavalkoisena.

Tuloksena piti olla kirja Tuhansien unelmien temppelit, mutta tuossa vaiheessa kirjaprojekti kuitenkin kariutui.

Kolmekymmentä vuotta myöhemmin kirjaprojekti heräsi eloon kulttuurin monitoimimies Juhani Styrmanin ja kustantaja Eero Laaksosen myötävaikutuksella. Kirja julkaistiin nimellä Elokuvateatterit korttelikinojen aikaan (Kustantaja Laaksonen 2015).

Kirjassa on noin kaksisataa kuvaa, näyttelyssä 61 kappaletta.

Kuva: Olli Aaltonen.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuvankäsittelystä (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Osaisikos joku heittää jotain nyrkkisääntöä raw-kuvien käsittelyyn rakeisuuden ja terävöimisen suhteen? Uusia viestejä.
 • M: Canon EF 500mm f/4L IS USM (Myydään). Hp. 3.950 euroa.
 • Näytönohjain? (Kuvankäsittely). Ostettiin valokuvakeskukselle NEC MultiSync PA272W-näyttö. Windows7 ja sen verran vanha näytönohjain, ettei tue näytön natiiviresoluutiota (2560x1440). Kaksi näyttöä käytössä. Mitä ohjainta suosittelette? Uusia.
 • Lightroom 6 (Kuvankäsittely). Uusia viestejä.
 • Vuoden Luontokuva 2015 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...No jopas on filtteri, eihän tuon rinnalle mitään happokuuria tarvitse edes :D Ideana sinänsä mielenkiintoinen jotta tuosta voisi jalostaa vaikka mitä.
 • Kesäkorista (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema jalkapallo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat. Lauantaina Helsingissä pelattiin maajoukkuefutista kahden ottelun verran. Ensin klo 15 Pallokentän 100-vuotisjuhalaottelussa kohtasivat U21-ikäisissä Suomi ja Ruotsi ja klo 19 alkaen Olympiastadionilla EM-karsintaottelussa Suomi ja Unkari

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Keltainen kukkameri ja ylpeä yksijalkainen, 12.6.2015. 33 kuvaa.

Hopeaa ja valoa, Raimo Dahl, wanhan ajan kuvaaja, blogi-osuus. Käytännössä joka viikko postaus. Yksi poiminta:

 • Plan B, 5.3.2015. Näyttely on nyt avattu, edelleen siinä kävi niin, että kuvia oli karsittu siitä 22:sta mitä vein, niin nyt kuvia näyttelyssä oli 14, toisaalta ei sinne kyllä hyvällä tahdollakaan olisi enempää mahtunut, ainakaan niin että se olis näyttänyt hyvältä, olisi ollut liian ahdasta.
 • Muut, tagi #näyttely

Keskisuomalainen, Kun valokuvaat vesillä, huomioi nämä pari asiaa – Katso kuvat ulkosaaristosta! 15.6.2015. Viikko ulkosaaristossa toukokuussa on aina hieno kokemus. Lintujen kevätmuutto on mielenkiintoista seurattavaa ja moni laji on silloin huomattavasti helpommin kuvattavissa kuin pesimäpaikoillaan. Pienellä saarella kuvattavaa on muutenkin yllin kyllin, mutta löytyy sitä ympäröivältä mereltäkin.

Fin.afterdawn.com.

Sipoon Sanomat, Lapset kuvaavat aikuisia rohkeammin, 15.6.2015. Valokuvakilpailu Jokipuiston kevät tallentui kilpailukuviin raikkaana. Vuoden kuvaaja Sipoossa 2015 -valokuvakilpailun toiseen osakilpailuun tuli selkeästi enemmän valkokuvia kuin ensimmäiseen. Teemana ollut Jokipuiston kevät näyttäytyi kuvissa raikkaana vehreytenä. Nyt kuvissa oli ihmisiäkin, toisin kuin ensimmäisessä talvi aiheisessa osakilpailussa. –Ihmisiä saisi olla vieläkin enemmän, päätuomari Caj Bremer mietti kuvia katsoessaan.

Älypuhelimista.

Ilta-Sanomat, Onko sinulla Suomen pisin selfiekeppi? Lähetä kuva.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Joe McNally ja Profoto. Kolme videota. Lighting ratios. TTL. High Speed Sync (HSS).

Lensrentals.com, Canon 5DS and 5DS R Initial Resolution Tests. Miltä näyttää. Erinomainen objektiivi, hyvä objektiivi, kohtuullisen hyvä objektiivi. Tuliko eroja. Mukana myös Canon 5D Mk III.

Petapixel.com.

Luminous Landscape, Kevin and Michael’s Toy Shop II. Videolla sekalainen joukko laitteita.

The Online Photographer, Idea o' the Day: The Dwig Decree. Muutama vinkki, jotta muistaisi muistikortin ja akut. Huonojakin puolia.

Canon Photo Bootcamp: Sunset Photography Tutorial, YouTube-video, kesto 2:26.

Popular Photography, New Research Shows Human Eye Can Detect Individual Light Particles.

Fotosidan.se, 27-tummare från Eizo för proffs och entusiaster. Isoveli on tullut. 2560 x 1440 pikseliä. Viiden vuoden takuu. 12.500 kruunua, 1.368 euroa (alv mukana).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Uuden kaluston valintaan apua, 7Dmk2, OM-D E-M1, 6D, D610... (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). useiden vuosien tauon jälkeen olen jälleen alkanut kiinnostua kuvaamisesta, erityisesti koiraurheilun(agility) kuvaamisesta.
 • Puukuitulevypohjustus? (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Vastavalosuoja jumissa (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Canon EF 24-105 f/4 ilmoittaa siirtovirheestä (Optiikka).
 • Sony RAW (Nikon, Sony). Mistä johtuu kun otin ensimmäiset kuvat Sony A77 II:lla Rawina niin tälläistä tuli ? Näytöllä näyttää värit oikealta, mutta kun purkaa tietokoneelle on kuvan sävy tuollaista.
 • Itku (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema - Jupiter (Haaste) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi kuva.
 • Lättähattu sillalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Lättähattu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lättähattu eli Dm7 kulki eilen ja tänään Lahti-Heinola väliä. Tässä kuvassa saapumassa Salpausselän liikennepaikalle.
 • Teema: Kuu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia.
 • Teema: Laivat, alukset, satamat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Itse olen intohimoinen vesillä liikkuja ja vesi elementtinä on muutenkin rakas aihealue minulle. Aihetta ei löytynyt, joten lisätääs teema. Jos mahdollista laittakaas myös aluksen nimi ja paikka kuvan saatteeksi. Väylä on vapaana, laittakaas kuvia näytille.
 • Kroatia (muutama kuva reissusta) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Loukussa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tässäpä siis yksi makroilukuvatus eilisillalta - inisijä liimautuneena Kihokin limapisaraan.

Vuoden Luontokuva 2015. Suomen Luonnonvalokuvaajat, Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailun jäsenäänestys ja tuomaristo. Vuoden Luontokuvakilpailuun osallistui tänä vuonna 11 503 kuvaa. Koko kuvamäärästä kilpailun tuomaristo: Olavi Kalkko, Jarmo Manninen, Elina Nuortie ja Kari Westerholm, valitsi semifinalisteiksi yhteensä 1064 kuvaa. Näistä finalistikuvien joukkoon, palkintosijoista kisaamaan, selvisi 244 kuvaa.

Remonen.fi, Rantala – Gruen, kulttuuria kyllikseen, 14.6.2015. Minun on pitänyt käydä Suomen Valokuvataiteen Museossa katsomassa Hannele Rantalan näyttely siitä lähtien, kun sen bongasin edellisellä kerralla Kaapelitehtaalla käydessäni. Näyttelyhän on retrospektiivinen läpileikkaus Rantalan yli 40-vuotisesta urasta valokuvaajana ja taiteilijana. En ole tosin Hannelen kuviin juuri aiemmin törmännyt, mutta siitä nyt tuskin kannattaa mitään johtopäätöksiä vetää. Paitsi korkeintaan minun perehtyneisyydestä suomalaiseen nykyvalokuvaan. ...Lähtemistä helpotti se, että taskussa oli Museokortti, joten sisäänpääsy ei maksanut mitään.

Year of the Alpha, Vahvaa kontrastia – kokeilussa Zeiss Loxia 2/50 (osa 3), 14.6.2015. Jos netistä etsii arvioita Zeissin Loxia 2/50:stä, törmää melko helposti juttuihin, jossa linssi rinnastetaan tai sitä verrataan suoraan Leican hinnakkaaseen 50mm f/2 Summicroniin (1 895 – 5 995 euroa Rajalassa mallista riippuen).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, How To Take A Photo Out Of A Plane Window. Varmaan useimmilla jossain vaiheessa haasteena. .

Earthboundlight.com, The Myth of Correct Exposure, 14.6.2015. Jaha, mikähän sitten olis se oikea valotus.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Martin Kozak.

Luminous Landscape, Rediscovering 8X10. Nick Devlin. Filmiä.

Diyphotography.net, Photographer Turns Friends into Their Favorite Foods. Ei ole tällaistakaan aiemmin nähty. Silmät ja suu näkyvissä.

Fotosidan.se, Johanna släppte kontrollen. Poddradio, kesto 24:23.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilta-Sanomat, Katso upeat kuvat: Helsinki vuonna 1908 ja 2015 – näin pääkaupunki on muuttunut yli 100 vuodessa. Alun alkaen Virroilta kotoisin olevan, myöhemmin helsinkiläistyneen Konrad Into Nyströmin (hän käytti nimeä I. K. Inha vuodesta 1887 lähtien) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Suomen valokuvataiteen museo juhlistaa syntymäpäivää taiteilijan näyttelyllä. Näyttelyssä nähtävät, Inhan vuonna 1908 ottamat Helsinki-aiheiset kuvat paljastavat, kuinka pääkaupunki on muuttunut yli sadassa vuodessa. Inha kuvasi Helsinkiä maan ensimmäiseen matkaoppaaseen, joka ilmestyi vuonna 1910.

Journalistiliitto.fi, Lehtikuvaajien Kopiosto-apurahoja haettavana, 12.6.2015. Haku alkaa 11. kesäkuuta ja päättyy 31. elokuuta kello 16.30. Apurahaa hakevan valokuvaajan Kopiosto-valtakirjan tulee olla luovutettu Suomen Journalistiliitolle tai hakijan oikeus Kopiosto-apurahaan on muuten hakemuksessa perusteltava ammatillisella toiminnalla.

Älypuhelimista.

 • Mpc.fi, Suositun juoksusovelluksen pro-version saa tänään ilmaiseksi. Kesällä on hauska karata sisäliikunnasta ulos. Sen kunniaksi juoksusovellus Runtasticin maksullinen Pro-versio on yhden ajan päivän ladattavissa ilmaiseksi. Normaalisti Runtastic Pro maksaa 5 euroa Androidille. ...IOS-laitteille ja Windows Phoneille voi ladata Runtastic Pro -sovelluksen sunnuntain aikana. Android-version kohdalla ilmainen sovellus päivitetään lisäominaisuuksilla, kun sovellukseen syöttää koodin FREE-NOW.
 • Digitoday.fi, Testi: Sony Xperia Z3+ kuumenee täysin turhasta. Sony on jälleen päivittänyt Xperia Z-lippulaivamallistoaan. Uusi Xperia Z3+-puhelin esiteltiin toukokuun lopulla, ja se on tulossa parin viikon päästä kauppoihin Suomessa. Yhtiö pysyy siis linjassaan julkistaa uusi huippumalli kaksi kertaa vuodessa. Sony Xperia Z3+ toimi parin viikon aikana pääsääntöisesti hyvin. 20,7 megapikselin kamera otti erinomaisia kuvia. Välillä tosin tuntui, ettei tarkennus osunut aivan tarkoitettuun kohtaan. ...Jos nuo ominaisuudet eivät kiinnosta, Sonyn Xperia Z-puhelimien etuna on toki vesitiiviys. Sitten voikin pohtia, kannattaako ostaa uusin Z3+-malli (noin 750 euroa) vai tyytyäkö reilun puoli vuotta vanhaan Z3-puhelimeen, joka on lähes yhtä hyvä, mutta reilusti uusinta mallia halvempi.
 • Mbnet.fi, Samsung Galaxy S6 ei kiinnosta - Applen iPhone 6 viedään käsistä. 3.6.2015.
 • Tivi.fi, Apple heittää Googlella vesilintua? The Next Webin mukaan uudistunut Spotlight-haku on yksi uuden käyttöjärjestelmän suurimpia muutoksia. Hakutyökalu ulottaa haut sovellusten sisään.
 • Puhelinvertailu.com, Googlelta ensimmäinen "viikon ilmainen sovellus".
 • Mbnet.fi, Windows Phone -mobiilialusta sai uuden nettiselaimen. Operan julkaisi version Opera Mini -selaimestaan Windows Phonelle.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Nämä kuvat ovat riittävän isoja.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com, A Fair Fight? Shooting Film in the Digital Age (A Rebuttal). Kommentoitavan artikkelin nimi on "12 Reasons Photographers Still Choose to Shoot Film over Digital".

ePhotozine.com, How To Take Good Photos At Events & Festivals On Holiday.

Diyphotography.net, Overcoming Creative Dry Spells and where to find inspiration.

Pdnonline.com, Lens Review: Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD. Photokina 2014. Ensimmäinen tässä luokassa täyskennoiselle tarkoitettu optiikka, jossa kuvanvakaaja. Kilpailijat eivät kuitenkaan valmista 15-30mm, Sigman 15-30mm on f/3.5. Nikon F, Canon EF, Sony A. Sony-versiossa ei ole kuvanvakaajaa (Sonyssa kuvanvakaaja on rungossa). Säänkestävä, iso, painava. Suotimia ei voi käyttää. Kuvanvakaajan vaikutus oli noin kaksi pykälää. Halvempi kuin kilpailijat. Kuvanlaatu erinomainen. Suomen hinta on n. 1.100 euroa.

IR, MeFOTO announces world’s first color-customizable tripod. Siis mitä. $249.

Pdnonline.com, LOOK3 2015: Larry Fink on Experience, Empathy, and Being “Stuck” with a Successful Career. Kertoo urastaan, tekstinä lyhennelmä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Kuvalehti, Taiteilijaperheen tytär Claire Aho uudisti suomalaisen valokuvauksen. Maailmanmaine saavutti valokuvaaja Claire Ahon vasta eläkeiässä. Marraskuussa hän täyttää 90 vuotta. Ahon aktiivisimmat kuvausvuodet olivat 1950- ja 60-luvuilla, mutta ensimmäinen kansainvälinen yksityisnäyttely avattiin Lontoossa The Photographers’ Galleryssä vasta kaksi vuotta sitten. Nyt Helsingissä on nähtävillä kuuden näyttelyn kokonaisuus Ahon ja kuvatoimisto Aho & Soldanin valokuvista.

 • Claire Aho: Sibelius & kuvia Suomesta, Akateeminen kirjakauppa, Helsinki sekä Helsinki-Vantaan lentokenttä 31.12.2015 saakka.

Tivi.fi, Jäähyväiset kuvapankeille? Uusi tapa jakaa ja hankkia kuvia. The Lististä on toistaiseksi valmiina Android-versio, joka tosin on vielä julkisessa beetavaiheessa.

HS kolumni, Tältä näyttävät keski-ikäisten miesten Tinder-kuvat. Olen myös kuullut, että muotokuvia on tapana ottaa huolellisesti. Tämäkään ei päde ikäryhmäni miehiin. Heidän otoksensa (jos niitä ylipäätään on), näyttävät usein vessan seinää tai keittiökaapistoa vasten otetuilta. Usein puuttuu päälaki tai leuka.

Älypuhelimista.

Ilta-Sanomat, 102 vuotta vanha mysteeri ratkesi viimein - hän on punapukuinen tyttö häkellyttävän kauniissa kuvassa. Englannissa vuonna 1913 otettujen värivalokuvien arvoitus on ratkennut.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 19 of Our Favorite Baby Animal Photos From the Offset Collection.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

 • Creative portrait ideas: how to launch powder paint for colourful portraits.
 • Pentax K-S2 review. Helmikuussa 2015 julkistettu. Perinteinen Pentaxin järjestelmädigi. Säänkestävä runko, Pentaxin mukaan tässä luokassa pienin. 20 megapikseliä, kroppikenno, kroppikerroin 1.5x. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö (uutta Pentaxilla), 921.000 pistettä. Wi-Fi ja NFC (uutta Pentaxilla). 5.5 kuvaa sekunnissa. Etsin 100%. ISO 100 - 51.200. RAW. Full HD. Yksillä akuilla ottaa 410 kuvaa. Paino 678 g. Runko + 18-50 n. 750 euroa.

Thephotoargus.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

USA Canon, My Menu: How and why to use it. Ohjeet.

Kamera & Bild, Elina Hoffman tolkar kroppens relation till mat. Haastattelu, tekstinä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.06.2015   (linkki)

Risto Vuorimies: Väkeväisellä vieraana
Kuvassa: Risto Vuorimies.9.8.2015 asti

Vuonna 1974 helsinkiläinen Risto Vuorimies (s. 1948) vietti toukokuun vieraana Väkeväisen perheen tilalla Vaaran kylässä Punkaharjulla. Hän asui pienessä mökissä ja auttoi tilan töissä, mutta pääasiassa hän keskittyi dokumentoimaan perheen ja kylän arkea kameralla.

Punkaharjun vanhalla asemalla näistä kuvista nähdään nyt kolmenkymmenen kuvan sarja.

Risto Vuorimies (s. 1948) valmistui Christer Strömholmin valokuvakoulusta Tukholmasta vuonna 1972. Vuorimies on tullut tunnetuksi Hurriganesien hovikuvaajana 1970-luvulla ja Papá Monterona, joka aloitti säännölliset viikoittaiset kuubalaisen musiikin ohjelmat Radio Cityssä vuonna 1987.

Punkaharjun Vanha asema Luston vieressä
ma-su klo 11–17

Digicamera.netin Foorumilta:

Hopeinen Omena.

HS Matka, Valokuvaaja vinkkaa suosikki­paikkansa Berliinissä. Valokuvaaja ja bloggaaja Tine Trommer hehkuttaa kotikaupunkinsa luovaa ilmapiiriä. (kesälomalla olemme tuolla puolitoista viikkoa, katsotaan, mitä kuvattavaa löytyy...).

Savon Sanomat, Savolaisnaisesta kuoriutui Yhdysvalloissa valokuvaaja – "Kuvauksissa on rikottu läppäreitä". Tervolaislähtöinen Marke Liimatainen on asunut nyt kuusi vuotta Los Angelesissa, niistä viimeiset kolme valokuvausta opiskellen. Santa Monica Collegen kasvatti viettää kesää Suomessa ennen paluuta Yhdysvaltoihin.

Seura.fi, Katso hauskat kuvat Kekkosesta: ”Kameran läpi ikuistui myös inhimillinen puoli”. Urho Kekkonen oli kameroiden edessä kuin kotonaan. Usein kameran takana oli lehtivalokuvaaja Heikki Y. Rissanen. Kuusi kuvaa.

Älypuhelimista.

 • Kauppalehti, Vanha nokialainen pesi uudet älypuhelimet. Testin voitti Nokia 808 PureView, joka esiteltiin helmikuussa 2012. Vastassa oli uusia älypuhelimalleja, kuten Lumia 930, Google Nexus 6 ja LG G4. Äänen laatu kuvataan Nokia 808:ssa ylimaalliseksi. Konsertti taltioituu sivustojen mukaan 41 megapikselin kameralla varustetulla laitteella lähes kaupallisella tasolla.
 • Tivi.fi, Kännykkään kehitettiin "kasvojentunnistus" linnuille.
 • Yle Uutiset, Kotimaa, Älä makuuta käytöstä poistettua kännykkää laatikossa. –Vaikka akussa ei enää ole varausta, sen reaktiivisuus-ominaisuus ei poistu mihinkään. Akun sisällä olevat plus- ja miinusnapojen sekä anodien ja katodien väliset eristeet voivat rikkoontua tai tuhoutua tavalla tai toisella, jolloin voi syntyä oikosulku. Silloin akku kuumenee ja kuumenee ja on syttymisherkkä.

Photo.net, foorumi.

Dgiital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net, Enrapturing Portraits Explore The Athelticism, Strength, And Form Of Dancers. Yhtä lukuunottamatta kaikki kuvat naistanssijoista.

Thephotoargus.com, 50 Extremely Helpful Lightroom Tutorials Covering the Develop Module.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, Three Reasons to Go 4K.

 • It’s the future
 • It makes your HD video better
 • Screen Grabs Are Awesome

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, I Don't Know Why It Swallowed a Fly - Weather Sealed Lens With a Fly Inside. Canon 24-105mm f/4 IS. Yli sadasta objektiivista puhdistetaan pölyt viikottain. Ei siksi, että niillä olisi mitään vaikutusta kuviin. Siksi, että objektiivien vuokraajat uskovat niin. Nyt oli kärpänen päässyt jostain sisälle... Poistaminen oli neljän tunnin työ.

Popular Photography, 2015 Dads and Grads Photography Gift Guide. USA:ssa taitaa isänpäivä olla ensi sunnuntaina.

The-digital-picture.com, The Most Economical and Versatile Arca-Compatible Monopod Tilt-Head. $70.

Fotosidan.se, Jan Pedersen vann prestigefylld naturtävling.

Kamera & Bild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rakkaudesta valokuvaan, Studiokuvausta, 8.6.2015. Vietin viikko sitten sunnuntaina koko päivän Eeva Meuselin studiolla. Halusin ihan omaehtoisesti opetella studiovalojen käyttöä ja muutoinkin studiossa työskentelyä - tämä siis ei varsinaisesti liittynyt mihinkään koulutehtävään. Olen lupautunut kuvaamaan kahden rippilapsen potretit tuossa kesällä ja ainakin toisen kohdalla on varauduttava myös siihen, että huonon sään sattuessa kuvaus tehdään studiossa. Tätä silmällä pitäen, halusin hieman treenata.

Year of the Alpha, Sony on julkistanut uuden α7R-II mallin, 11.6.2015. Sony julkisti vihdoin jo pitkään odotetun uuden Sony α7R-II mallin. Alustavien tietojen perusteella on mukava todeta ettei päivitys koskenut kaikkien odotusten mukaisesti vain megapikselien määrää, vaan Sony näyttää ottaneen vastaan myös aikaisempaa α7R mallia kohtaan esitetyn kritiikin.

Tiinapuputti.com, #kännykkäpose photowalk with Pylkkö & Puputti Tammerkosken rannalla, 10.6.2015. Jännitin koko eilisen päivän sitä, kuinka paljon porukkaa saapuu Mikko Pylkön kanssa järjestämääni #kännykkäpose photowalkiin

Finafterdawn.com, Vain harva pystyy katsomaan YouTuben 8K-videoita. YouTube on tukenut suuria resoluutioita periaatteessa jo hyvän tovin, mutta koska 8K-videon kuvaamiseen käytettävä kalusto on kallista ja sen katseluun tarvittavat näytöt harvinaisia, eivät supertarkat videot vielä ole yleistyneet.

MTV, Antaisitko sinä häälahjaksi oman naamasi? 3D-näköispatsaat rantautuivat Suomeen.

Threedy.me 7cm 89 euroa, 10cm 129 euroa, 13cm 199 euroa. Hintaan sisältyy 3D-kuvaus, itse pienoispatsas ja toimituskulut

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Portraits of Backpackers Living in a Tiny, Hidden Hotel in Tokyo.

Sonylta uutta.

Leicalta uutta.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 35 Rainy Day Window Pictures.

Photo.net, Getting It Right in the Camera: The Imagination Game. Kolmiosainen artikkelisarja, ensimmäinen osa.

The Online Photographer, TOP Classic: The Nifty Fifty. Klassikko eli kiinteäpolttovälinen 50 mm.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Samsung NX500 review.

IR, Samsung introduces the first of four 4K short films shot exclusively on its NX1 camera.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.06.2015   (linkki)

Jacques Henri Lartigue: RIVIERA
Kuvassa: Jacques Henri Lartigue20.9.2015 asti

Mustavalkovalokuvan grand old man Jacques Henri Lartigue (1894-1986) löysi Ranskan Rivieran kameroineen jo lapsena ja ikuisti siitä lähtien sen glamouria ja lumoa. Itseoppinut kuvaaja näki ympärillään aina vauhtia, iloa ja kauneutta, katoavia onnen hetkiä, jotka hän säilöi huolellisesti lukuisiin albumeihinsa ja päiväkirjoihinsa.

Näyttelyn lähes kaksisataa valokuvaa ajoittuvat pääosin 1920–50-luvuille Rivieran kulta-aikaan, jota leimasivat yläluokkainen joutilaisuus, seurapiirien säihke, urheilullinen rantaelämä ja aamuun asti jatkuvat juhlat.

Lartigue oli ensisijaisesti taidemaalari, jolle valokuvaus oli intohimoinen harrastus. Valokuvaajana hänet löydettiinkin vasta hänen ollessa jo 68-vuotias.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Jacques Henri Lartiguen ystäväyhdistyksen ja Ranskan kulttuuriministeriön kanssa.

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, Turku
ti-pe 11-19, la ja su 11-17
8/5/0 € Museoon maksuton sisäänpääsy perjantaisin klo 16-19.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Hevos Voimaa, 8.6.2015. Yllätyksekseni ja ilostuksekseni Irina lupasi järjestää minulle liput ja pressikortin. Jee! Pääsisin samalla keekoilemaan mun Batman-vetimissä yleisön eteen (viitta puuttuu yhä, kuin myös kumipuku). Kaivoin samalla aikanaan hevoskuvauskurssia varten tekemäni silhuettikuvat opasteksteineen esiin, ihan kertauksen vuoksi. Eli siis: neljä jalkaa, pää ja häntä. Voi olla hevonen. Jollei ole lehmä. Tai koira.

Yle Uutiset, Onko selfiesi osa taideteosta? Näin seuraat nettiin lataamiesi kuvien matkaa muiden käsissä. Instagramin, Twitterin, Snapshotin ja Facebookin kautta yksityiset sosiaalisen median käyttäjät lisäävät nettiin miljoonia uusia kuvia päivittäin. Se, mihin kuvat lopulta päätyvät, jää monelta tarkistamatta.

Talouselämä, Nettishoppailijan palautusrumba helpottuu Postin uuden palvelun myötä.

Älypuhelimista.

Ja vielä Applen julkistuksista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Popular Photography.

Photo.net, The June Monthly Project. Itsestä kuva.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Luminous Landscape, The Phase One XF Story – Past, Present & Future. Pieni tanskalainen yritys kaiken takana.

Fotosidan.se, Bakom kulisserna på Champions League. Juventus vs. FC Barcelona, Berliini. YouTube-video, 3:47. Valokuvaajana, mitä kulissien takana tapahtuu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Lainaus:
Kuvakilpailun satoa käytetään Ifin markkinointiviestinnässä.

Lainaus:
VASTUU TEKIJÄNOIKEUKSISTA
If Vahinkovakuutusyhtiö Oy pidättää oikeuden käyttää kilpailukuvia ilman erillistä korvausta markkinointiviestinnässään. Kuvan lataaja vastaa siitä, ettei kuva loukkaa tekijänoikeuksia ja että kaikki kuvassa mahdollisesti esiintyvät henkilöt ja yritykset ovat antaneet suostumuksensa kuvan ja/tai nimensä käyttöön. Järjestäjällä on oikeus poistaa kuva tai olla julkaisematta sitä.

Lainaus:
KUVIEN KÄYTTÖ
Osallistumalla tähän kilpailuun osanottajat myöntävät järjestäjälle oikeuden käyttää kilpailuun lähettämiään kuvia eri medioissa ilman eri suostumusta tai korvausta.
 • 95 kameraa ja 6 objektiiviä (Myydään). Joo, kauhea kasa romua siis tarjolla. Menkööt nyt vaikka könttänä 4€/kpl ( tässä kuitenki tuotteita 1-100€ väliltä) joten hinnaksi pyöreästi 400€ koko kasasta. Tässäpä listaus: ...
 • Kilpailukuvat ja henkilöt (Kuvaus yleinen).
 • Samyang objektiivit.., (Optiikka). Olenkohan käsittänyt oikein, että Samyang - objektiivien Nikon sovitteiset voi aukon osalta säätää kameran rungosta, mutta esim. Canonin ei..??
 • Olympus 3CON-lisäkkeet (makro/wide/fisheye) (Optiikka). Osaisko joku sanoa, että meneekö tuo ihan vaan laittamalla paikoilleen, vai tarvitaanko normaalisti joku sovitin? Makrolle näytti lukevan, että pitää olla sovitin MA-P01, joka tuossa makrolisäkkeessä onkin.
 • Fujifilm X100T (Casio, Fuji). Uusimmat viestit: kokemuksia.
 • Olympus XZ-10 kamerasta (Minolta, Olympus).
 • Pikakysymys: Canon 1D3/1D4/5D3/7D2 (Järjestelmädigit). Nyt on iso dilemma. Mulla oli tarkoituksena päivittää kakkoskamerana toiminut 5D classic sporttisempaan 1D mk3, mutta ilmeisesti mulla on nyt tullut jokin ajatuskatkos, ja olin kuvitellut tuon 1D3:n paremmaksi...
 • TEEMA: auto / prätkäkuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Hevos Voimaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ypäjällä Finnderby viime viikonloppuna. Itse olin vain lauantaina.

Akikuvaa.com. Tältä vuodelta.

Verkonvaarat.fi.

 • Kuvat valehtelevat monella tavalla. 21.5.2015. Sosiaalisessa mediassa ja jopa luotettavana pidetyissä uutislähteissä on lähes jokaisen jutun yhteydessä vähintään yksi kuva. Sosiaalisen median kuvat ovat usein tunteisiin vetoavia, mutta eivät välttämättä todellisia. Jotkut väärennökset on helppo nähdä, kuten viraalisivuilla kiertävät Photoshop-epäonnistumiset.
 • Miten ilmoitan tekijänoikeuksien loukkauksen Facebookissa. 7.6.2015. Yksityiskohtaiset ohjeet. Onko joku käyttänyt kuvaasi luvatta Facessa? Tässä ohjeet, miten voi ilmiantaa tekijänoikeuden loukkaamisen Facebookille. Muistathan, että tekijänoikeus on kuvan ottajalla, ei sen kohteella. Vain tekijänoikeuden omistaja voi ilmiantaa oikeuksien loukkauksen.

Älypuhelimista.

Applelta uutta.

Tivi, Näin Google Maps muuttuu elokuussa - täysin uusi näkökulma. Aiemmin Street Viewissä on voinut katsella vain Googlen itse ottamia valokuvia. Uusi Street View sisältää myös aiempaan Viewsiin ladatut käyttäjien kuvat.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Scans Every Item He Consumes Over 14 Years, Builds Astonishing Collages. Jaa.

Digital Photography School.

ePhotozine.com

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, The Best (and Worst) Cameras for Street Photography. Gordon Lewis. Kokemusta katukuvauksesta neljänkymmenen vuoden ajalta. Kokemusta kaikenlaisista kameroista.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Print is Not Dead: A Look at New and Redesigned Magazines.

Digitalcameraworld.com, Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM review. Alkuperäinen 1-versio ilmestyi jo vuonna 1998. Seuraajaa sai odottaa, nyt on pumppuzoom taaksejäänyttä elämää. Täyskennoiselle, kroppikennoisella polttoväli 160-640 mm. Arvosana 4/5. Suomen hinta on n. 2.200 euroa.

The-digital-picture.com.

Lensrentals.com, blog, The Space Lens Mystery Screw. Melko erikoista optiikkaa.

Fotosidan.se, TEST: Olympus E-M5 Mark II. Olympuksen järjestelmäkamerat jakautuvat kahteen sarjaan, Pen ja OM-D. Jotkut Pen-sarjan kamerat hakevat muotokielensä 60-luvun Pen-malleista, Pen-kamerat muistuttavat kompaktikameroita. Olympus E-M5 Mark II ei ulkoisesti eroa kovin paljon edeltäjästään, pinnan alla on kuitenkin tapahtunut paljon. Sonyn 16 megapikselin sensori, peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 2x. Wi-Fi. Nopea tarkennus, jatkuva tarkennus ei sitten niin nopea. Pieni ja kevyt kamera. Kuvanlaatu ei paljoa poikkea edeltäjästä. Säänkestävä. Suomen hinta 1.100 euroa (runko), 1.500 euroa (runko + M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑150mm 1:4.0‑5.6 II).

Kamera & Bild, Därför lämnade han tryggheten – dokumentär om Niclas Hammarström. Ruotsalainen kuvaaja matkusti Syyriaan. 44 päivää vankeudessa, kollegan kanssa. SVT (ei Suomessa, mutta esittelyvideo YouTube kesto 6:13 näkyy meillä).

Kamera & Bild, Sara Arnald: Smartare ergonomi. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Tulipunaisten kuoriaisten herkkä hetki ja huikea iltarusko. 42 kuvaa.

HS, Miten syntyi ikoninen kuva John Lennonista? – rockin hovikuvaaja Bob Gruen kertoo, 29.5.2015. Gruenin elämäntyöstä koottu näyttely on todennäköisesti vaikuttavin rockvalokuvien sarja, joka Helsingissä tullaan näkemään. Harvalla kuvaajalla on yhtä kattavaa valikoimaa rockin ensimmäisistä tähdistä tähän päivään. Kaapelitehtaalle ripustetut 140 kuvaa ovat tästä pintaraapaisu.

 • Kaapelitehdas, Pannuhalli, 17.6.2015 asti.
  8 € / 5 € 12 € / 8 € – yhdistelmälippu Bob Gruen -näyttelyyn ja Suomen valokuvataiteen museoon

Raakakuva.fi, Verkossa 2015.05: Aika herätellä kuvausinspiraatio talviunilta. Viisi linkkiä.

Iiro Rautiainen, YO -Annastiina, 3.6.2015.

MTV, Kuva vain sekunteja ennen karmaisevaa hyökkäystä – leijona surmasi turistin. Ikkuna auki. Leijonia vieressä.

Kuningaskuluttaja, 4 palvelua hyötykäyttöön: kuvia, tekstiä ja esityksiä, 4.5.2015.

 • 1. Pixlr: Kuvankäsittelyä selaimen kautta
 • 2. Tineye: Mistä tämä kuva on peräisin?
 • 3. Slideshare: Esitykset kuntoon ja jakoon
 • 4. Pocket: Lue ajan kanssa

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Lahti. Nuorisourheilu- ja koulukuvausta. Määräaikainen projekti. Työ on nuorisourheilujoukkueitden valokuvausta Päijät-Hämeen maakunnan alueella pääpaikkana Lahti. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Oma digijärjestelmäkamera, optiikka + salama. Ajokortti ja oma auto välttämätön.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Tuntipalkka
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa 01.08.2015, Mahdollisuus aloittaa heti.
Työaika osapäivätyö, 2-8 tuntia/päivä
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 22.06.2015

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Nämä kuvat ovat riittävän isoja.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Essential Music Festival Photography Tips.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Alexander Jikharev. 10 kuvaa.

Earthboundlight.com, Take Your Camera to Work Day, 7.6.2015. 15.6.2015 Nature Photography Day.

Diyphotography.net, Photography From the Future: Cameras That power off Wifi. Kuka tällaista haluaisi kotiinsa...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Year of the Alpha, suomalainen Alpha blogi. "Haluaisin kertoa uudesta suomalaisesta Sony Alpha blogista 'Year of the Alpha'. Suomalaisille Sony Alpha käyttäjille suunnattuna blogin yhtenä tavoitteena on seurata Sony Alpha järjestelmän kehitystä, kokeilla Alpha-sarjan kalustoa ja kertoa kokemuksista muille. Tällä hetkellä juttua löytää ainakin Zeissin 50 millisestä Loxiasta ja jatkossa on tarkoitus tarkastaa myös Loxia 2/35. Sen lisäksi olen kirjoittanut vähän mietteitäni Sonyn A7-kamerasta sekä omasta kuvaamisestani."

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumo. Blogi.

 • Uusi galleria: Helsinki – Talvimaisemia 2014-2015, 5.6.2015. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eli viime talven maisemakuvani Helsingin rannoilta ovat nyt vihdoin näkyvissä. Viime talvi oli Helsingissä varsin lyhyt, tai toisin sanottuna, kunnon talvea ei paljon ollut. Joitain pakkaspäiviä oli kuitenkin, joten talvisia kuviakin sai :) Mutta tässä galleriassa on mukana myös kuvia joista ei huomaa että on talvi, vaikka ne onkin talvikautena (30.11.2014 – 21.3.2015) otettu.
 • Facebook, Mikael Rantalainen Photography. Tiheä kuvapäivitys.

Eilinen Samba-karnevaali.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Panoramas With And Without A Panoramic Head. Lyhyesti.

Pdnonline.com.

Popular Photography, Google Photos Might Reinvent Personal Online Photo Storage. Yhdistelmä Google+ ja Picasa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Samba.fi, 25. Helsinki Samba Carnaval. Aloitus Senaatintorilla 6.6. kello 14. Kello 15 karnevaalikulkue lähtee reitille Unioninkatu – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Aleksanterinkatu (Mikonkadulle). Iltajuhla Apollo Live Clubissa.

Ympäristöministeriö, Upea metsäkuva valikoitui #munympäristö-kuvakilpailun voittajaksi. Kilpailuun osallistui lähes 800 kuvaa. Voittajaksi valikoitui Janni Laakson (@janni.la) tunnelmallinen kuva, joka raadin mukaan taltioi kilpailun idean ihmisen omasta henkilökohtaisesta ympäristöstä erinomaisella tavalla. Lisäksi esillä neljä kunniamaininnan saanutta kuvaa.

Yle Uutiset, 21-vuotias "Oravakuiskaaja" Konsta Punkka nukkuu kettujen kanssa. Helsingissä asuva Punkka tuntee vastuunsa eikä suostu koskaan kertomaan tarkkoja kuvauspaikkoja tiedotusvälineille. Hän haluaa suojella kuvaamiaan eläimiä.

Iltalehti, Luulitko jo nähneesi Itämeren? Katso huikeat ammattilaiskuvat. Tallink Silja kutsui kolme kuvaaja laivamatkalle. Neljä päivää ja yötä, ei aikaisempaa kokemusta Pohjoismaista. Nyt esillä vain yksi kuvaaja. Hki 28 kuvaa, Tukholma 4 kuvaa, Silja Line 15 uvaa.

MTV, Huikeita kuvia sodanajan Helsingistä – näin kaupunkinäkymät ovat muuttuneet. Viisi kuvaparia, vanhempi peräisin Puolustusvoimien arkistosta. (ihan tavallisia kuvia, mikähän näistä tekisi ns. huikeita...).

Älypuhelimista.

Yle Uutiset, Saitko jonkun näistä kaloista? Nappaa kuva ja ilmoita viranomaiselle. Seuraavat lajit ovat puutteellisesti tunnettuja: seitsenruototokko, vaskikala, elaska, teisti, imukala, piikkisimppu, isosimppu, nokkakala, miekkasärki ja piikkikampela.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Spirited Portraits from the World’s Largest Gathering of Twins.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer.

IR.

Dpreview.com.

Photographyblog.com.

Digitalcameraworld.com, Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO Review. Kiinteä valovoima f/2.8, polttovälivastaavuus 14-28, kuva vääristymätön. Tässä luokassa ei kilpailijaa. Vastaava (täyskennoiselle) Nikon 14-24mm f/2.8 on kalliimpi, selvästi isompi ja painoltaan melkein kaksinkertainen.

YouTube, Hands On Review : Rode RodeLink Filmmaker Kit. 100 metriä. Ks. B&H, 25.6.2015, $399.

Kamera & Bild, Facebook stängde Fotografiskas konto – för mycket naket. Anders Zorn taitaisi kääntyä haudassaan, jos sellainen olisi mahdollista...

Kamera & Bild, Profoto B2 – både styrka och smidighet. B2 on tullut myyntiin. Teho on puolittunut, B2 250W (B1 500W). Voidaan käyttää kuten perinteistä studiosalamaa tai sitten kamera päällä. Pyritty yksinkertaisuuteen. B2 sopii liikuteltavaa salamasysteemiä tarvitsevalle. B1 sitten enemmän tehoa tarvitsevalle. B2:n 250W on noin viisinkertaisesti tehoa verrattuna tavalliseen irtosalamaan.

Fotosidan.se, Fotografer träffas öga mot öga. Poddradio, kesto 30:55.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.06.2015   (linkki)

Sanni Seppo: Palsta
Kuva: Sanni Seppo.27.6.2015 asti

Sanni Seppo on kuvannut viljelypalstoja vuodesta 2004 ja samalla haastatellut viljelijöitä. Sepolla itsellään on ollut oma viljelypalsta Helsingissä yli 20 vuoden ajan.

Palstaviljey on suosittua ajanvietettä kaupunkilaisten keskuudessa ja viljelijoiden määrä kasvaa koko ajan. Pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä noin 70 viljelypalsta-aluetta ja niissä yhteensä satoja viljelypalstoja, joita eri yhdistykset vuokraavat.

Sanni Seppo (s.1960) on keskittynyt urallaan yhteiskunnalliseen ja dokumentaariseen kuvaukseen. Hän nostaa töissään esiin yksilöitä, jotka elävät omaan tapaansa erilaisten sosiaalisten tilanteiden puristuksessa. Taiteellisen ilmaisun välineenä hän käyttää valokuvaa ja tekstiä.

Kangasala-talo,
Kuohunharjuntie 6, Kangasala
ti-to klo 11-19, pe-la 11-17

Kotka – Tallinna – Ystävyyskaupunkitoimintaa 60 vuotta
Kotka – Tallinna – Ystävyyskaupunkitoimintaa 60 vuotta28.6.2015 asti

Kotkan valokuvakeskuksen kesäkuun näyttely juhlistaa 60 vuotta täyttävää Kotka – Tallinna -ystävyyskaupunkitoimintaa.

Valokuvanäyttelyn vanhat Tallinna-kuvat ovat olleet esillä Kotkassa vuonna 1969 pidetyssä näyttelyssä. Tallinnan kaupunginhallitus on lähettänyt nykyisyyttä esittävät kuvat.

Valokuvanäyttelyssä nähdään myös dokumenttielokuva, jonka tuottivat vuonna 2005 Tallinnan kaupunginhallitus, Eestin televisio ETV yhteistyökumppaninaan Osakond OÜ.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

Kuvassa: Hannu Kytö.Hannu Kytö: Kohtaamisia kaupungissa
30.6.2015 asti

Kohtaamisia kaupungissa -näyttely koostuu lähinnä Euroopan kaupunkien katukuvista. Kuvillaan Hannu Kytö haluaa ottaa kantaa ihmisten ennakkoluuloihin erilaisuutta kohtaan mm. huumorin avulla.

Mäntyharjun kirjasto
Lääkärinkuja 2, Mäntyharju

Neljättä kertaa järjestettävän kansainvälisen Tiger Camera -valokuvauskilpailun aiheena on tänä vuonna "Rajat".

Tiger Camera -valokuvakilpailu on avoin kaikille. Jokainen osallistuja voi osallistua kilpailuun enintää kolmella kuvalla. Kilpailuun osallistuvat kuvat tulee ladata osoitteeseen www.tigercamera.com.

Kilpailuun voi osallistua 1.7.2015 saakka.

Voittajan ja 50 parasta kuvaa valitsee valokuvaajista ja muista visuaalisen alan ammattilaisista koostuva raati.

Palkinnot:

Kilpailun voittajalle on tiedossa noin 4 700 euron arvoinen matka Japaniin.

Lisäksi 50 parasta valokuvaa julkaistaan valokuvakirjassa, joka tulee myyntiin Tiger -myymälöihin 26 maahan.

Lue lisää kilpailun sivuilta

SSYP Kehitys Oy järjestää Instagramissa #saarijärvirakkaampi -kuvakilpailun, johon voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt.

Aiheena ovat erilaiset myönteiset elämykset, kokemukset, tilanteet, paikat, yllätykset ym. Saarijärven seudulta erilaisten ja eri ikäisten ihmisten silmin löydettyinä.

Eniten tykkäyksiä 30.9.2015 mennessä saanut kuva palkitaan GoPro-kameralla (malli Hero4 Black Action). Lisäksi arvotaan 5 kpl yllätyspalkintoja.

Lue tarkemmat säännöt kilpailun sivuilta

Etelä-Suomen Median lehtien järjestämässä kesäkuvakilpailussa haetaan kameralla taltioituja kesäisiä elämyksiä.

Jokainen kuvaaja voi osallistua kilpailuun enimmillään kolmella kuvalla. Jos osallistut useammalla kuin yhdellä kuvalla, lähetä ne eri viesteinä.

Liitä jokaiseen kuvaan kesäinen tarina tai tieto siitä missä tilanteessa kuva on otettu.

Kuvat lähetetään sähköpostitse tai multimediaviestinä kännykällä.

Lähettäjällä tulee olla lupa kuvattavilta kuvien julkaisuun.

Palkinnot:

1. palkinto 500 euron lahjakortti Biltemaan.
2. palkinto 300 euron lahjakortti Biltemaan.
3. palkinto 200 euron lahjakortti Biltemaan.

Lisäksi tuomaristo jakaa viidelle kuvalle kunniamaininnat, joista palkinnoksi on luvassa vesikamerat.

Kaikki asialliset kuvat tarinoineen julkaistaan erillisellä kisasivulla. Lehti voi julkaista kisakuvia myös paperilehden sivuilla.

Kilpailuaikaa on 31.7.2015 asti. Elokuun aikana raati kokoontuu valitsemaan parhaat kuvat, jotka julkaistaan myös Etelä-Suomen Median kaikissa lehdissä.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi.

 • Pölönmäki, Iisalmi (viikon kuva #21), 24.5.2015. Miten tyhmä pitää olla ihmisen että kokonainen mäki saa nimensä typeryyden mukaan? Tai tuosta voisin kuvitella Pölönmäen Iisalmessa saaneen nimensä, mutta eihän näistä aina tiedä.
 • Venus ja Jupiter, raakana kiitos, 29.5.2015. Kokeilut EOS M:llä jatkuvat. Tällä kertaa vuorossa on raw-video planeettakuvauksessa. Kroppivideoita kuvaillessa olen huomannut että kuva pehmenee melkoisesti herkkyyttä nostaessa kun kohinanpoisto alkaa vaikuttamaan enemmän ja enemmän. Magic Lanternin tarjoamassa raakavideossa ei ole kohinanpoistoa tai mitään muutakaan turhaa käsittelyä pilaamassa kuvanlaatua.
 • Lehtometsä marsipaanissa (viikon kuva #22), 2.6.2015. Kokeilussa uusia juttuja. Ensinnäkin infrapunasuotimen sijasta käytin Haidan infrapunaa vuotavaa harmaasuodinta, kuva on kasattu uunituoreella Huginin 2015-versiolla, korealaisen 24-millisen tilt-shiftin ja infrapunamodatun pikkujärkkärin ottamista kuvista. Lopuksi panoraama on laitettu nettiin uudenlaisen konversio-ohjelman avulla, joka toimii suoraan selaimessa.

Antti Holappa, Puukiipijän pesällä, 4.6.2015. Kevättalvella listasin tavoitteita kevään ja alkukesän kuvauksilleni. Tärkeimmiksi näistä asetin metsän pikkulintujen pesien löytämisen ja kuvaamisen. Listalta löytyivät kuusi- ja töyhtötiainen, puukiipijä ja peukaloinen. Olisin tyytyväinen jos neljästä kolme toteutuisi. Tiaisten pesät oli jo löydetty ja kuvattu siinä laajuudessa kuin se lintuja häiritsemättä oli mahdollista.

Pingstate.nu. Aikajärjestyksessä uusimmasta.

Älypuhelimista.

Tekniikkatalous.fi, Loppu megapikselivillitykselle? - Tutkija kehitti vain 1 000 pikselin kameran. CMU:n ja Columbian yliopiston tutkijat ovat kehittäneet siksi uuden LiSens-kameran, jonka kennon tarkkuus on vain tuhat pikseliä, mutta joka tuottaa silti lähes megapikselin kokoisia kuvia. Kenno toimii toisin kuin perinteisessä kamerassa. Optiikka ei ohjaa valoa suoraan kennoon vaan mikrokokoisiin peileihin. Useat peilit ohjaavat niihin kohdistuvan valon yhteen kennon anturiin, joka lukee siis useiden peilien valoa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Photographyblog.com, Panasonic Lumix DMC-G7 Review. Keskikastin peilitön, 16 megapikseliä, 4/3-systeemiä, kroppikerroin 2x. Elektroninen etsin 2.360.000 pistettä (hyvä), kolmen tuuman joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. 8 kuvaa sekunnissa, 6 kuvaa sekunnissa (jatkuva tarkennus). 4K video. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Pieni, kevyt kamera, 410 g. Arvosana 4.5 * / 5 *. Runko n. 870 euroa, runko + 14-42 mm 950 euroa. Runko + 14-140 mm 1.250 euroa.

Photographyblog.com, Canon EOS M3 Review. Canonin kolman peilitön, 24 megapikselin kroppikenno. Kroppikerroin 1.6x. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä, kääntyy 180 astetta ylös ja 45 astetta alas. Full 1080p HD video, ISO 100 - 12800. Wi-Fi ja NFC. 4.2 kuvaa sekunnissa. 14-bittinen RAW. Sisäinen salama, ulkoisen salaman kenkä. Lisävarusteena elektroninen etsin (EVF-DC1). Paino 366g, pieni, mutta kädessä tukeva. Adapterin (£160) avulla voi käyttää myös tavallisia EF-objektiiveja. Automaattinen kennon puhdistus otettaessa virrat pois (tätä toimintoa ei yleensä ole peilittömissä). Arvosana 4 * / 5 *. Runko + 18-55mm IS STM, 800 euroa.

The-digital-picture.com.

Popular Photography, The Best Places to Photograph: 2015. Top 25. Lukijoiden kuvia, myös Eurooppa.

Photozone.de.

Fotosidan.se, Anders Zorn som fotograf. Fotografiska. 5.6.2015 - 30.8.2015.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lexarin muistikorttien luotettavuus? (Kuvaus yleinen). Onko muilla ollut ongelmia Lexarin muistikorttien kanssa? Minä olen ymmärtänyt, että ne olisivat Sandiskin jälkeen lähes yhtä luotettavia.
 • Tekijänoikeuksiani rikottu - mitä pitäisi tehdä? (Kuvaus yleinen). Muutama uusi viesti.
 • Palikka jolla nikon D800 saadaan pystyasentoon jalustassa. (Muut). Pitäisi saada Nikon D800 pystykyvaus asentoon jalustan kinopäähän. Siihen lienee erilaisia kamerakohtaisia välineitä. Onko ehdotuksia kyseisistä palikoista ja mistä niitä voisi löytyä.
 • Nitro Circus @ Kouvola (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Osa Nitro Circus-ryhmästä poikkes Kouvolassa tekemässä filminpätkää crosskart-hauskuuttelusta.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Epätäydellisyydet luontokuvassa.... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olen usein pohdiskellut mitä näiltä luontokuvilta haetaan. Vain täydellistä unelmamaisemaa vai todellista näkymää ja tapahtumaa, johon kuuluvat luonnollisena osana epätäydellisyydet, viat ja virheet (siis luonnossa). (Päivässä paljon viestejä).

Remonen.fi, Batman, vain viitta puuttuu, 2.6.2015. Tuossa männäviikolla dc.netissä Myydään palstalla – jossa muuten on Suomen paras ja laajin valikoima ”preowned”-kameratavaraa – oli tyrkyllä Lowepron modulaarinen kameravälineiden kantojärjestelmä, Lowepro Street&Field. Nevahöörd totesin minä ja iskin uistimeen kuin hauki Rapalaan. Siis mitähän tässä tuli oikein ostettua? Kaivelin netistä hieman tietoja ja tosiaan, Lowepro on kopioinut vanhan kunnon Batmanin varustevyön sellaisenaan valokuvauskäyttöön.

HS, 1970-luvun värikuvien pelastamisella on jo kiire – vanhat mustavalkokuvat voivat säilyä ikuisesti, 3.6.2015. "Värikuvat 1970-luvulta. Niiden kanssa on suurin kiire. Ne pitäisi skannata, mahdollisesti korjailla niiden värejä ja tallettaa ne digitaalisiksi tiedostoiksi", kehottaa Kamera-lehden päätoimittaja Asko Vivolin. Värikuvat yleistyivät 1970-luvulla nopeasti, eikä valmistusprosessi ollut tuohon aikaan kemikaalien kannalta niin puhdas kuin nykyään. Kuvissa on jo pahoja vanhenemisen aiheuttamia merkkejä.

 • Mitä pitää tehdä vanhoille mustavalkoisille valokuville? Osaan on tullut vuosikymmenissä repeytymiä, taitoksia ja tahroja. "Periaatteessa ne säilyvät hyvin pidettynä ikuisesti. Ennen toista maailmansotaa otetut kuvat on tehty hyvin säilyvälle valokuvapaperille, ja niiden musta metallinen hopeakuva kestää aikaa", Vivolin kertoo.

Ilta-Sanomat, Ihmiset maailmalla näkivät kuvia Suomesta – ”Tämän täytyy olla photoshopattu”.

The World Photography Organisation (WPO) järjestää jo yhdeksännen kerran valokuvauskilpailun, jota pidetään alallaan maailman suurimpana.

The 2016 Sony World Photography Awards sisältää seuraavat kilpailut:

 • Ammattilaissarja (Professional Competition): kaksi luokkaa (taide ja dokumentaarinen), joissa kummassakin 7 kategoriaa. Ammattilaissarjaan osallistutaan kuvasarjalla/-sarjoilla.
 • Avoin sarja (Open Competition) – 10 kategoriaa, joissa kilpaillaan yksittäisillä kuvilla. Harrastajakuvaajille.
 • Nuorten sarja (Youth Award) – 3 kategoriaa, joihin voivat osallistua alle 12-19-vuotiaat yksittäisillä kuvilla
 • Kansallinen sarja (National Awards) - paras yksittäinen kuva valitaan yli 50 eri maassa
 • Opiskelijasarja (Student Focus) – 18-30-vuotiaille valokuvausopiskelijoille

Osallistumisen takarajat

 • Opiskelijasarja (Student Focus): osallistuminen päättyy 4.12.2015.
 • Avoin sarja, Nuorten sarja ja Kansallinen sarja (Open, Youth, National Awards): osallistuminen päättyy 5.1.2016.
 • Ammattilasissarjassa (Professional Competition) osallistumisen takaraja on 12.1.2016.

Lue tarkemmat säännöt ja osallistumisohjeet kilpailun sivuilta (aikaisin aamulla sivun kanssa ongelmia...)

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Samsung vuoti Galaxy S6 Activen tiedot. amsungin kevään huippupuhelimen, Galaxy S6:n, vesitiivis sisarmalli Galaxy S6 Active lienee varsin lähellä virallista julkaisua, sillä Samsungin Yhdysvaltojen sivuilta löytyy jo laitteen tiedot.
 • Mobiili.fi, Tällainen on uusi kahdenkympin Nokia 105 – jopa 35 päivän akunkesto. Uusi Nokia 105 saa rinnalleen myös kahdella SIM-korttipaikalla varustetun version. Puhelin loistaa erityisesti akunkestollaan ja hinnallaan. Laitteet tulevat myyntiin valituilla markkinoilla, joten Suomen kohtalosta ei vielä ole tietoa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Graphic and Bold Photos of the Montreal Metro. Vähän samanlaisia kuvia saisi myös Helsingin metrosta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 10 camera techniques every beginner photographer should learn.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Panasonic Lumix G7 Full Review. Keskikastin peilitön, 16 megapikseliä, 4/3-systeemiä, kroppikerroin 2x. Elektroninen etsin 2.360.000 pistettä (hyvä), kolmen tuuman joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. 8 kuvaa sekunnissa, 6 kuvaa sekunnissa (jatkuva tarkennus). 4K video. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Pieni, kevyt kamera, 410 g. Arvosana 5 * / 5 *. Runko n. 870 euroa, runko + 14-42 mm 950 euroa. Runko + 14-140 mm 1.250 euroa.
 • Top 10 Best MicroSD Memory Cards 2015.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Photo.net, Outdoor Action and Adventure Photography: Showing People. Kirjasta katkelma.

The Online Photographer, The Cliché Exercise. Jatkoa eiliseen listaan, nyt muutakin kuin luettelo.

Pdnonline.com, Mikhael Subotzky and Patrick Waterhouse Win 2015 Deutsche Börse Photography Prize. Kuten kaikki varmaan hyvin muistavatkin, niin Esko Männikkö voitti vuonna 2008, 30.000 puntaa.

Photoshelter.com, Breaking Into Commercial Photography. Email-osoitteeseen lähetetään linkki 34-sivuiseen pdf-tiedostoon.

Pndonline.com, Product Review: Olympus OM-D E-M5 Mark II. 4/3-systeemin peilitön järjestelmäkamera. Vuoden 2012 malliin päivitys. Wi-Fi, 2.36 miljoonan pisteen elektroninen etsin, uusi kuvanvakaajasysteemi. 16 megapikselin sensori, ISO 100 - 25,600, kroppikerroin 2x. Elektroninen etsin, 1/16.000 s. Tai 30 sekunnin valotusaika. Tai 30 minuuttia. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. 1920 x 1080p60 video. Mikrofoniliitäntä, kuulokeliitäntä (erillisen kahvan avulla, äänen monitorointiin, $129). Säänkestävä. 10 kuvaa sekunnissa. Yksillä akuilla ottaa 750 kuvaa. Suomen hinta 1.100 euroa (runko), 1.500 euroa (runko + M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑150mm 1:4.0‑5.6 II).

Popular Photography, Review: VSCO Film 07: Eclectic Films. Erittäin monipuolinen paketti (jota ei nimestä voisi päätellä). Alle ja päälle $100.

Kamera & Bild, Lensbaby kommer till Fujifilm.

 • Photorumors.com, Lensbaby lenses now available for Fuji X mount. Hinnat $300 - $500.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Taisi lähteä lapasesta (Sana on melkein vapaa). Tulipa päivitettyä markettijärkkäri täyskennoiseen. Ajatuksena oli päivittää vain runko ja ehkä hankkia uusi käytetty laajakulmazoomi. Mutta miten sitten kävikään.
 • Kuvankäsittelyohjelma maksuton ja suomenkielinen (Kuvankäsittely). Olisi tarvetta kuvankäsittelyohjelmalle jonka vielä vanha pässikin voisi omaksua, jos vielä olisi maksutonkin niin vielä parempi. Yksi pointti lisää, olisi olatava suomen kielinenkin.
 • Sigma 24mm 1,4 A (Optiikka). Uusia viestejä.
 • teema: kukkia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin.
 • PelaQ (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). IR, 720nm, Lr + Silver Efex Pro 2.
 • Matti Pukki - Metsänhenki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vuoden Luontokuva 2014 sekä IFWP -voittajan Matti Pukin Metsänhenki -valokuvanäyttelyn avajaiset. Näyttely on avoinna 2.6.-30.7.2015 Kotkan Maretariumissa.
 • Illallinen kivellä. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • WTF, levitoivat laatikot... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (ihan oikeasti näyttävät levitoivan, ei kuvankäsittelyä ollenkaan...).
 • Matin Reissuvihko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ajattelin pistää tämmöisen langan pystyyn ettei spämmi joka reissulta aina uutta säiettä pystyyn. Noita seikkailuja kun näyttää kertyvän tiheään tahtiin nykyään. 1.6.2015, Hki - Karjaa - Hki, ajomatka 189km yhteensä. Paluumatka on raskas ajettava hämärässä jatkuvan hirvieläinvaaran takia tähän vuodenaikaan 51-tiellä ja ylipäätänsä Raaseporin alueella joten liikkukaa varovasti ken siellä kulkeekin.

Villesdesign, tämän vuoden valokuvausta sivuavat artikkelit.

 • Parempilaatuisia kuvia Facebook-sivulle, 7.1.2015. Netti on pullollaan erilaisia ohjeita Facebookin mystisistä ja alati muuttuvista kuvakoista. Ja vaikka miten seuraisi ohjeita, lopputulos Facebook-sivullasi voi silti olla karmeaa kuraa. Tähän löytyy ehkä ratkaisu. EHKÄ.
 • Raw-kuvaamisen kauhistus, 11.1.2015. Olen tässä viime aikoina vähän seurannut keskustelua aiheesta internetin ihmemaassa. Tiedän kyllä että ei pitäisi. Toisille raw-kuvaaminen on jumalan maanpäällinen ilmestymä ja toisille paha mörkö joka pilaa aina kaikki kuvat.
 • Vanhaa optiikkaa Olympus PENiin, 1.6.2015. Hyvä optiikka on arvokasta hankkia ja mieleni on jo pitkään tehnyt jotakin valovoimaista, hieman pidempää putkea ihmisten kuvaamista varten. Olympuksen kehuttu 45 mm olisi edullinen hankkia, mutta tarve on ollut sen verran vähäistä, että en ole raaskinut sijoittaa siihenkään. Jossain vaiheessa sitten sikisi kokeilla vanhoja, valovoimaisia optiikoita.

Yle Uutiset, Nyt lakkasuot voi nähdä ilmasta käsin – kuvauskopterit löytävät marjat ja sienet. Video, kesto 00:44. Luonnonvarakeskus on hankkinut kaksi kauko-ohjattavaa ilmakuvauskopteria Joensuun toimipisteelleen. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Luonnonvarakeskus hankkii koptereita sekä kouluttaa omaa väkeä niiden ohjaamiseen.

Digitoday.fi, Pitäisikö pelätä: Googlen uusittu kuvasovellus skannaa kuviesi sisällön. Google on uusinut Kuvat-sovelluksensa (engl. Photos). 30.5. Päivittyneeseen sovellukseen on tullut uusia ominaisuuksia, jotka parantavat merkittävästi ohjelman käytettävyyttä, mutta myös nostavat kysymyksiä tietosuojasta. Uudistuksen myötä Kuvat skannaa kaikkien valokuvien sisällön.

Älypuhelimista.

Kari Kuukka, JOKES 2015 Multimedia Workshop. 22.5.2015. Syksyllä järjestetään toistamiseen Journalistisen Kultuurin Edistämissäätiön (JOKES) multimedia workshop, jossa olen vastuuopettajana ja meidän DocImages-tiimi opetuksessa erittäin suuressa roolissa. Tämän lisäksi mukana opettajina mm. legendaarinen dramaturgi Tove Idström, näytelmäkirjailija Virpi Haatainen ja ääninäyttelijä Juhani Rajalin.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 41 Intriguing Photos of Abandoned Pools Make Up Our Latest Group Show.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer.

Popular Photography.

Diyphotography.net.

Phase Onelta uutta.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, Tamron 15-30 f/2.8 Di VC Partial Teardown. Zoom oli jumissa, piti purkaa objektiivi. Miltä sisuskalut näyttävät. Kotikorjaajille voi olla _vähän_ hankala tehtävä. Syykin selvisi lopulta.

Pdnonline.com, Steve McCurry Employee Arrested, Charged With Stealing $650K From Photographer. 32-vuotias, vastuussa printtien myynnistä.

Strobist, On the Road? Backup Without the Bulk-Up. Matkalla varmistukset. Western Digital My Passport Wireless USB 3.0, 1TB $165, 2TB $179.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.06.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliite Kantri ja Posti järjestävät kaikille avoimen kuvakilpailun, jonka aiheena on ladot.

Voittajakuvista julkaistaan keväällä 2016 viiden merkin postimerkkivihko.

Kilpailun voittajat valitsee raati, jossa on mukana Kantrin ja Postin edustajien lisäksi graafisen alan ammattilaisia ja asiantuntijoita.

Voittajat saavat aikanaan ilmestyviä postimerkkejä, postimerkkien vuosikirjan 2016 sekä Kantrin collegetakin.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Jopon 50-vuotisjuhlamalli.

Latokisa päättyy 31.7. 2015.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Valokuvataiteen museo ja Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto järjestävät huomenna 3.6. klo 17-19 opastetun Instagram-kävelyn Lapinlahden sairaala- ja puistoalueelle. Oppaana arkkitehti Riitta Salastie, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto.

Kävely alkaa Valokuvataiteen museon aulasta (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G). Vapaa pääsy.

Ulkoilutan kameraa - valokuvia, blogi. Tältä vuodelta joitakin poimintoja.

 • Nick Brandt Salo Veturitalli, 3.2.2015. Olen nähnyt tämän aikaisemmin Fotografiskassa vuonna 2011. Silloinkin vaikutuin kuvista monella tasolla.
 • Fotografiska kevät 2015, 19.4.2015. Paras syy käydä Tukholmassa on Fotografiska Euroopan paras valokuvakeskus, -museo tai miksi sitä halutaankin kutsua.
 • m.Zuiko 12-40 2.8 kalustopäivitys, 22.4.2015. Ostin tuollaisen zoom-objektiivin. Pitäisi oppia vielä zoomailemaan. Zoomaus-otteen hakeminen ei aina onnistu ja aika moni kuva onkin vinossa. Lisäkahva M-10:ssä on hyvä olla paikallaan. Laatu hyvä – metallia – kuin tankki, niin kuin ulkomaiset arvioitsijat kommentoivat.
 • Lolumina soft release button – laukaisun herkistys, 5.5.2015. Kameraa tuunasin tuollaisella nappulalla. Enpä tiedä kuinka paljon herkistyi ja mistä kohtaa. Ei ainakaan huonompi tullut ja jotenkin tykkään kun nappi on vähän korkeammalla. Netistä noita saa, erikokoisia ja värisiä. Alumiinista tehty.
 • Loma Roomassa osa 1, 13.5.2015. Viikko Roomassa meni. Seuraavat päivät ovat tätä. Piti tiivistää päivä viiteen kuvaan, mutta ainakin tämän ensimmäisen päivän kohdalla lipsahti.
 • Loma Roomassa osa 2, 14.5.2015. Tänään oltiin kaupungilla. Nähtiin pari paikallista yrittäjää. Pantheonissa poikettiin.
 • Loma Roomassa osa 3, 15.5.2015. Tänään haettiin kotiin vietäväksi toritaidetta Mercato delle Stampelta. Pitkän valikoinnin jälkeen kun kaikki kansiot oli plarattu päästiin kauppoihin ja aitoustodistuksen kirjoittamiseen. Sitten suunta kohti oikeaa taidetta eli modernin taiteen museoon.
 • Loma Roomassa osa 4, 16.5.2015. Alkaa jo jutut toistaa itseään. Mentiin sinne ja oltiin siellä ja sitten jatkettiin tonne. Tänään mennään Colosseumille ja Forum Romanumille.
 • Loma Roomassa osa 5, 17.5.2015. Alkoi helteen takia jo olla pää punaisena ja kroppa kuumana, paras hakeutua sisätiloihin. Aivan sattumalta näin kadullla mainoksen David LaChappellen näyttelystä.
 • Loma Roomassa osa 6, 18.5.2015. Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää Rooman kaupunkia noista juottopisteistä. Loppumaton lähde pulputtaa kulkevaisten iloksi puhdasta ja raikasta vettä, joka oikeasti on myös hyvän makuista. Siis kiitos.
 • Suljinrikko OM-D E-M10, 20.5.2015. Hautuumaalla kävimme kameran kanssa hiljentymässä ja kamera otti asian liian tosissaan. Maahanputoamisen seurauksena kävi näin.
 • Wiurilanlahti, Salo, 21.5.2015. Alttarivaloiksi noita kutsutaan. Kuvassa eivät ole ihan niin vaikuttavat kuin olivat luonnossa.
 • F-Stop Millar Bandon, 28.5.2015. Olen hakenut uutta olkalaukkua. Käyttötarkoitus on kaupunkilaukku. Mukaan tarvitaan runko ja kaksi ehkä kolme objektiivia. Taskutilaa lompakolle, muistikirjalle, passille, kännykälle, karttakirjalle, akulle, muistikortille ja muulle roinalle. Olkalaukun pitäisi olla sen kokoinen, että vaikka se olisi täysi niin se olisi silti kevyt. Löysin netistä monia tarinoita, joissa esiteltiin miten laukkuun mahtuu lähes koko kamerakokoelma. Eihän sellaista pysty enää kantamaan. Mikromaailmassa elän niin pienempikin laukku riittää. Päädyin tähän.

HS, Maailman suurin valokuva julkaistiin – Mont Blanc olisi tulostettuna jalkapallokentän kokoinen. Panoraamakuvan koko on peräti 365 gigapikseliä. Se tarkoittaa, että normaalilla 300 dpi:n tarkkuudella tulostettuna kuvasta tulisi jalkapallokentän kokoinen.

Tivi.fi, Täältä pääset suojaamaan tietojasi Googlelta. Uusi sivusto nimeltään Oma tili (My Account), joka kokoaa yksittäisen käyttäjän Google-asetukset samaan paikkaan. Privacy.google.com -sivusto puolestaan kokoaa vastauksia tärkeisiin Googlen yksityisyyden suojaan ja tietoturvaan liittyviin kysymyksiin.

Älypuhelimista.

Iltalehti, Tämä sovellus saa karskeimmankin karjun innostumaan meikeistä. Makeup Genius. iOS-puhelimista ja iOS-tableteissa.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Focusoiva Oy, Espoo. Koulu- ja päiväkotikuvausta. Yhtä valokuvaajaa haetaan. Kuvauskalusto tarjotaan, tarvittaessa auto.

Työpaikan osoite 02330 ESPOO
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työ alkaa 06.08.2015
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 22.06.2015

Photo.net, foorumi.

The Travel Photographer of the Year (TPOTY) 2015 -kilpailuun osallistuminen on käynnissä. Kyseessä on maailman suurin matkakuvauskilpailu.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in June.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Profoto, What's the Difference? Uusi sarja videoita. Kukin video vastaa yhteen kysymykseen. Vaikkapa: What's the Difference Between Soft and Hard Light? Tai: What's the Difference Between a Bare Head and an Umbrella?

Photographyblog.com, Fujifilm X-T10 Review. Toukokuussa 2015 julkistettu. Lippulaivamallista X-T1 pienempi ja aloittelijalle sopivampi. Sama 16 megapikselin sensori, kroppikerroin 1.5x, peilitön järjestelmädigi. uudenlainen tarkennussysteemi firmwaren avulla. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 920.000 pistettä. Sisäänrakennettu 2.360.000 pisteen elektroninen etsin. Sisäänrakennettu salama. Kahdeksan kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Full HD video, 60 kuvaa sekunnissa. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Paino 381g. Käynnistys 0.5s, suljinviive 0.005s. Ergonomiankin osalta muistuttaa isoveljeä X-T1 -mallia. Sisäinen salama on heikkotehoinen. Arvosana 5 * / 5 *. 18.6.2015 myyntiin. Fujifilm X-T10 maksaa noin 750 €, ja rungon sekä 16–55 mm:n zoomin saa 850 eurolla.

The-digital-picture.com, Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports Lens Review. Oikeasti 570mm, mutta näin on kaikilla valmistajilla. Luontokuvaajille, urheilukuvaajille. Kroppikennoa käyttävillä 240-960mm. 184mm:n jälkeen f/5.6, 321mm:n jälkeen f/6.3. Kiinteä jalustapanta. Vastavalosuoja ja kuljetuslaukku mukana. Sigma USB Dockin avulla voi hienosäätää tarkennusta (erikseen ostettuna hinta on alle 50 euroa). Sigman Sports-objektivi on hinnaltaan melkein kaksinkertainen verrattuna Contemporary-sarjan objektiiviin. Paino 3.16 kg (vastavalosuoja mukana). Vertailut muihin vastaaviin malleihin. Suomen hinta on n. 1.700 euroa.

Popular Photography, Camera Test: Nikon D7200 DSLR. Maaliskuussa 2015 julkistettu. 24 megapikselin kroppikenno, perinteinen järjestelmädigi. Etsinkuva 100%. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.229.000 pistettä. Pöly- ja sääsuojattu runko. Kuusi kuvaa sekunnissa, kropattuna seitsemän. Full HD video. Yksillä akuilla ottaa 1.110 kuvaa. Suljin 150.000 laukaisua. Sisäänrakennettu salama. Kaksi SD-korttipaikkaa. Wi-Fi ja NFC. Mikrofoni-/kuulokeliitäntä. Timelapse-videoiden teko. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suositushinta pelkälle rungolle 1285 EUR, 18-105mm VR –kitille 1519 EUR ja 18-140mm VR –kitille 1635 EUR.

Kamera & Bild, Göran Ekström blev årets naturfotograf. Vuoden luontokuvaaja, jaettiin 24. kerran. Ruotsi. 25.000 kruunua.

Kamera & Bild, VM i undervattensfoto: Silver till Jonna Bergström. 36 kuvaaja, 20 maata.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.


01.06.2015   (linkki)

Bob Gruen: Rockers
Kuva: Bob Gruen. Kuvassa John Lennon..17.6.2015 asti

Maailman tunnetuimpiin rock-valokuvaajiin lukeutuvan newyorkilaisen Bob Gruenin (s. 1945) teoksia on ensimmäistä kertaa esillä Pohjoismaissa.

Näyttelyssä on esillä runsaat sata ikonista valokuvaa useiden vuosikymmenten ajalta. Teoksissa nähdään mm. John Lennon, The Clash, Sex Pistols, Patti Smith, Blondie, Kiss, The Ramones ja lukemattomia muita artisteja esiintymislavoilla, takahuoneissa ja muissa ympäristöissä.

Rockers-näyttely on uuden Sideways-festivaalin suurin taideprojekti, ja Bob Gruenin teokset levittäytyvät myös Teurastamon alueelle Sidewaysin tapahtumapäivinä 12.-13.6.2015.

Kaapelitehdas, Pannuhalli
8 € / 5 € 12 € / 8 € – yhdistelmälippu Bob Gruen -näyttelyyn ja Suomen valokuvataiteen museoon

11-kollektiivi / Avaruus ja seksi
Ossi Ahola, Rami Hanafi, Touko Hujanen, Miisa Kaartinen, Evelin Kask, Meeri Koutaniemi, Konsta Leppänen, Arttu Muukkonen, Sakari Piippo, Aleksi Poutanen ja Maija Tammi
Kuvassa: Touko Hujanen.7.6.2015 asti

Valokuvaajaryhmä 11-kollektiivin näyttely Avaruus ja seksi vie matkalle Nevadan Extra-terrestial High Waylle, galaktiseen siemennesteeseen, seksuaaliterapian muotoihin ja Tinder-viidakkoon.

11-kollektiivi on suomalaisten dokumentaaristen valokuvaajien muodostama ryhmä, joka tuottaa vuosittain kuvateoksia yhteisestä teemasta. Ryhmä tarkastelee taiteen ja dokumentarismin rajapintaa uusia työskentelytapoja etsien ja dokumentaarisen valokuvan rajoja haastaen.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Tiera-ryhmä: Tiera 1
Kuvassa: Tiina Rämet.24.06.2015 asti

Tiera1 on vuonna 2014 perustetun valokuvaajaryhmä Tieran ensimmäinen yhteisnäyttely. Tieran jäsenet ovat opiskelleet Torniossa ammattiopisto Lappiassa valokuvaajan ammattitutkintoon johtavassa koulutuksessa vuosina 2010-2012.

Tiera-ryhmän kahdeksasta jäsenestä näyttelyyn osallistuu kuusi:

Eeva Maria Rahkamaa: Dreamtime Part I
Tiina Rämet: Vapaus
Jyrki Nikkilä: Random Light
Jesse Tamski: Untitled
Panu Pohjola: Waiting for a Morning, feeling safe
Tiina Lämsä: Kasvoton Sankari

Kuva yllä: Tiina Rämet.

Galleria Napa
Kairatie 3
Rovaniemi

"Liikkumatta, olkaa hyvä!" Valokuvauksen historiaa ja kuvia Naantalista
"Liikkumatta, olkaa hyvä!" Valokuvauksen historiaa ja kuvia Naantalista30.8.2015

Naantalin museon kesänäyttelyssä esitellään museon lähes sadan vuoden aikana kertynyttä valokuvakokoelmaa. Näyttelyssä kerrotaan valokuvan keksimisestä ja eri menetelmien kehityksestä, esimerkkeinä toimivat museon oman kokoelman 1800-luvun varhaiset valokuvat.

Näyttely on avoinna museon Humppi-kiinteistössä.

Naantalin museo
Mannerheiminkatu 21, Naantali
ti-su 11-18
4/3/2€
Sisäänpääsy Museokortilla.

Digicamera.netin Foorumilta:

Raakuva.fi, Unohtumaton kuvauskokemus: testissä Fujifilm X100T, 27.5.2015. Pidän street-kuvauksesta ja X100T on kuin tehty siihen tarkoitukseen. Olen katsellut kameraa pitkään ”sillä silmällä” ja nyt kun Fuji lähetti sellaisen testattavaksi, oli pian selvää, että tästä on turha edes yrittää kirjoittaa mitään neutraalia vakavasti harkittua arviota. X100T antaa paria pikkuvikaa lukuunottamatta paremman kuvauskokemuksen kuin mikään aikaisemmin käyttämäni kamera.

Rakkaudesta valokuvaan -blogi (valokuvaajan ammattitutkintoa suorittamassa). Poimintoja.

 • Pitäiskö hakea? 3.2.2015. Helmikuu 2015. Leipätyöni oli alkanut tuntua rutiinilta ja tylsältä, kaipasin lisää haastetta.
 • Valintatulosten odottelua... 13.2.2015. Perjantai 13. päivä ja puhelimitse toteutettava haastattelu sovittuna klo 12:15. O-ou!! Ei mitään käryä, mitä siinä haastattelussa kysellään ja millanen tyyppi siellä on toisessa päässä vastassa.
 • Eka koulupäivä, 6.3.2015. Eka koulupäivä - se on näemmä aina yhtä jännittävä! Mietityttää ketä muita on valittu, minkä ikäsiä ne on, onko ne kaikki ihan ammattilaisia, olenko mä ihan urpo niitten joukossa. No ei - hieno sekalainen sakkihan meitä on sinne valittu. 30 hakijan joukosta loppujen lopuksi 20 on tullut valituksi.
 • Journalistinen ja dokumentaarinen kuvaus, 24.4.2015. Mitenkäs sitä viime viikonloppua oikein kuivailisi. Vaikea. Se sana tulee ensimmäisenä mieleen. Huh. Viime torstaista lauantaihin Villilässä pidetyn lähiopetusjakson aiheena oli journalistinen ja dokumentaarinen kuvaus.
 • Nälkä kasvaa syödessä... 1.5.2015. Niimpä niin. Tämä koulutus sinälläänhän ei maksa paljon mitään, mutta nämä "oheiskulut" tuppaa nousemaan nousemistaan. Nälkä kasvaa syödessä! Noh, täytyy sanoa, että uuden objektiivin hankkiminen oli kyllä ollut jo pidempään harkinnassa, että sikäli sen ostamista ei täysin voi laittaa koulun piikkiin.
 • Käsiflash, 13.5.2015. Taisin viime kerralla lupailla kirjoittavani seuraavaksi siitä, mitä tuolla vastikään hankkimallani käsisalamalla saa aikaan. Sulantoblogia kirjoittava valokuvaaja Matti Sulanto on julkaissut juuri pari viikkoa sitten Käsisalamakuvaus -kirjan, joka meni minulla nyt kaikkien muiden hankintajonossa odottavien tarpeiden yli (ja niitähän riittää :)).
 • Mallin ohjaus, 28.5.2015. Tähän asti koulussa tehdyissä kuvauksissa on tullut keskityttyä ehkä lähinnä tuohon tekniseen osaamiseen. Viime lähiopetusjaksolla kävi ilmi, että meillä on vielä paljon opittavaa mm. mallin ohjauksessa. Varsinkin meillä muutamilla ryhmästämme, jotka emme tee valokuvausta työksemme, emmekä ole myöskään suorittaneet tuota kuvallisen ilmaisun perustutkintoa.

Hki:Street / Shots by Tuomas Kaisti. Tuorein 23/05/2015 Maailma kylässä-festivaali / World Village Festival in Helsinki. Kutakin pientä kuvaa klikkaamalla avautuu omat sivut. Paljon kuvia Helsingistä.

Tähdet ja avaruus, Valaisevien yöpilvien havaintokausi alkoi.

Androidsuomi.fi, Google Photos kasvoi ulos Google Plussasta, tarjoaa ilmaiseksi rajattomasti tallennustilaa. Google Photos kilpailee käytännössä suoraan Amazonin Cloud Driven kanssa. Näistä kahdesta siis Googlen palvelu on ilmainen ja Amazonin valokuville ja videoille tarkoitettu palvelu maksaa noin 12 euroa vuodessa.

Älypuhelimista

 • Puhelinvertailu.com, Huawei P8 - Lippulaivamallien haastaja. Huawei P8:n suositushinta on uutena 499-599 euroa tallennustilan määrästä riippuen. 5,2 tuuman näyttö ei aivan täytä puhelimen etupuolta. 13 megapikselin takakameran pitäisi Huawein mukaan olla erityisen suorituskykyinen heikossa valaistuksessa. P8:n kamerasovellus vaatii totuttelua, sillä kyseessä ei ole aivan perinteinen ratkaisu.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Nämä kuvat ovat riittävän isoja.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Step by step guide for Composite Product Photography.

Earthboundlight.com, Wither Adobe Bridge? 31.5.2015. Ensimmäinen Bridge-versio ilmestyi vuonna 2005. Lightroom on käytännössä jo korvannut Bridgen. Photoshop CC:n perusasennus ei enää edes tarjoa Bridgeä.

ePhotozine.com, Take Better Photos At The Beach With These 6 Tips.

IR, Sony accidentally set the price of its A7r camera to $200, 90% off retail. Sony oma online-kauppa ja Amazon. Muutama tunti. Ja näistä tilauksista tuli peruutusilmoitukset.

Kamera & Bild, Olympus E-M5 Mark II En proffsigare efterföljare. Helmikuussa 2015 julkistettu. Peilitön järjestelmäkamera. Sensori 16 megapikseliä. Micro 4/3 -systeemiä, kroppikerroin 2x. Sama prosessori kuin lippulaivamallissa Olympus E-M1. Kymmenen kuvaa sekunnissa. Säänkestävä. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, kääntyy useaan suuntaan. Mukana kääntyvä salama. Wi-Fi. Yksillä akuilla ottaa 310 kuvaa. Rungon sisäinen 5-akselinen kuvanvakaaja on tehokkaampi kuin edeltävässä mallissa, toimii erittäin hyvin sekä still-kuvissa että videota kuvatessa. Jalustalta voi ottaa kahdeksan kuvaa, jotka yhdistetään 40 megapikselin jpg-kuvaksi. Kuvanlaatuun ei ole tullut paljon muutoksia, sensorihan on edelleen sama. Arvosana 77%. Suomen hinta 1.100 euroa (runko), 1.500 euroa (runko + M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑150mm 1:4.0‑5.6 II).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Toukokuun 2015 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset