Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Tammikuun 2015 uutiset ovat jo ilmestyneet

Joulukuu 2014

31.12.2014   (linkki)

Hyvää vuodenvaihdetta!

Tukes.fi, Tukesin ilotuliteturvallisuuskampanjan teemana #muistasuojalasit! 19.12.2104. Viime vuodenvaihteen ilotulitusten yhteydessä sattui kuitenkin 11 sairaalahoitoa vaatinutta silmävammaa, niistä kaksi ilotulitteiden ampujille, kaksi lapsille ja seitsemän katsojille. Yksikään vamman saaneista ei ollut käyttänyt suojalaseja.

Taas sitten ne ilotulitusohjeet. Alla yleisohjeita, voi soveltaa miten haluaa.

Ilotulituskuvia aiemmilta vuosilta:

Digicamera.netin Foorumilta:

Koti.kapsi.fi/jsalonen, Year in Pictures 2014. Vuoden onnistuneimmat otokset.

MTV, Lukijat äänestivät vuoden parhaat uutiskuvat – yksi ylitse muiden. Vuoden uutiskuva -äänestykseen otti osaa kaikkiaan 1747 lukijaa. Lukijoiden mielestä vuoden uutiskuvan tittelin ansaitsi Intiassa pakolaisleirillä kuvattu poika.

Ilta-Sanomat, 15 kuvaa hyytävästä Helsingistä - höyryävä meri houkutteli turisteja. (...näiden kuvien ottamiseen ei ole kulunut aikaa eikä vaivaa...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, The 24 best photos from 2014.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Epic List Of 52 Photos Crowned Photo Of The Week Winners 2014.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Post-Processing Tips of the Year 2014 on dPS. Lightroom, 12 tutoriaalilinkkiä. Photoshop, 15 tutoriaalilinkkiä. Muuta, 5 tutoriaalilinkkiä.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, Android Adds RAW Support To Its Smartphones.

The-digital-picture.com, Just Posted: Canon EF 100-400mm L IS II USM Lens Review. Hyviä puolia paljon, huonoja sitten vähemmän (paino, hinta). 16 vuotta saatiin odottaa. Kroppikennoisilla polttoväli 160 - 640mm. Kuvanvakajaan vaikutus neljä pykälää, EV:a. Sääsuojattu. Suodinkierre 77, paino 1.640 kg (jalustapanta mukana). Suomen hinta n. 2.230 euroa (vanha versio n. 1.500 euroa).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon 6D vai 7D Mark II (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Okei, olin jo melkein ostamassa 6D:n kunnes myyjä sai minut epäilemään valintaani.
 • Canon harmaasävy ja valotus (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Tolppa tai pari.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Aamulla melkein -29 astetta pakkasta ja sumua tahi jotain höttöä, mitä lieneekkään ilmassa, hyvä että näki etteensä muutamia metrejä.. Aurinko aavistuksen kajahti, joten räps sanoi kamera.
 • Pakkaspäiviä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yhdeksän kuvaa.
 • Video: Days Of Winter – ML RAW (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Turussa ja Turun ympäristössä kuvattu 3-minuuttinen pätkä. Projekti lähti ML RAW testinä, mutta innostuin väsäämään useamman päivän ja yön ajalta materiaalia kasaan.
 • Pakkasvoimaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Sotkamon takamailla kököttää yhdet hienoimmista vesivoimalan raunioista. Vanhan laitoksen koneet ovat jo kauan sitten vaimenneet...
 • Neste Kilpilahti Overdrive (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Tässä on kamera ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tulee vahvasti scifi-henkiset värinät.

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Yle Uutiset, Talviaurinko lumoaa lukijoiden kuvissa. 28.12.2014.

Digitoday.fi, Kädet taskuun! Sormenjäljen voi varastaa kameralla. Valokuvasta saatu sormenjäljen kuva on riittävän tarkka, jotta sillä voidaan avata älypuhelin tai tietokone, joka on suojattu sormenjälkitunnistuksella, Krissler sanoi Chaos Communication Congressissa viikonlopun aikana.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Digital Photography School, Best Photography Tutorials for Beginners in 2014. Linkit 14 tutoriaaliin.

Digitalcameraworld.com, Camera lenses explained: focal length, aperture, stabilisation and more.

ePhotozine.com, 5 Top Tips On Taking Black & White Shots Of Snow Scenes.

Pdnonline.com, The Ultimate Doisneau. Viisi kuvaa. Mennyttä maailmaa.

Petapixel.com.

Popular Photography, 9 Tips for Dramatic Ice Photos.

The Online Photographer, B&W Conversion Tips. Nik Silver Efex Pro 2 käytössä. Yleisiä periaatteita voi kuitenkin soveltaa.

IR.

Fotosidan.se, Kulturen i Lund digitaliserar fotofynd. Keväällä 2013 löytyi tuhansia lasinegatiiveja, suuri osa kuvista esitti 1920-luvun Lundia. Nyt kuvat on digitoitu ja tuotu esille nettiin. Ja yleisöltä pyydetään apua kuvissa esiintyvien tunnistamiseksi ja heidän tarinansa kertomiseksi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Valokuvauskursseja Vaasassa (Sana on melkein vapaa).
 • Ulkoiset kovalevyt (Digikuvaus).
 • Lightroom 5 Kuvien muokkaus kahdella koneella (Kuvankäsittely).
 • DxO Optics Pro 10 & Win8.1 (Kuvankäsittely). Ajattelin antaa DxO Optics Pro 10:lle taas näyttömahdollisuuden, mutta hankalalksi menee, kun sovellus ei käynnisty ollenkaan.
 • Tamron SP 150-600/5-6.3 VC USD tulossa (Optiikka). Uusimmat. Puolesta ja vastaan.
 • Salama lakkasi toimimasta? (Järjestelmädigit, Nikon D80/D70/D50/D40). Onkohan muilla ollu vastaavia kokemuksia...mulla Nikon D60 ja kiinteä salama lakkasi toimimasta..
 • Huomenta ! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Tapaninpäivän tulet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kolme kaverusta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...no mut kuvaha on ihan mainio! ite tykkään ku on "erillaine" eläinkuva vaihteeks, ei sen aina tarvi olla lähikuva... :) ...Kerrassaan hieno. ...Hieno on. Luulenpa, että jos mukana olisi ollut telekalustoa niin tämäkin hieno kuva olisi jäänyt ottamatta. Liian harvoin tulee nähtyä laajiksella otettuja eläinkuvia. ...Tähän lauseseen on helppo yhtyä, lisäksi telellä tuossa vallitsevassa valossa kuvasta olisi tullut vain sekundaa.. ...Jep. Telet kotiin vaan ensi kerrallakin. ...Kyllä.

Tomi Muukkonen, lintukuvaaja.kuvat.fi/blog. Poimintoja vuodelta 2014.

Yle Uutiset, Luonto, Hannu Hautala tuntee kuukkelit. Pro Finlandia-palkinnolla itsenäisyyspäivänä palkittu kuusamolainen luontokuvaaja Hannu Hautala on sinut kuukkeileiden kanssa. Hautala ikuisti linnut jo 30 vuotta sitten kuvakirjaksi. Kuukkelin maa –kirja nosti Hautalan suomalaisen luonto- ja etenkin lintukuvauksen kärkinimeksi.

– Kun minä vuonna 1970 aloitin ammattimaisesti kuvaamaan niin en uskonut silloin, kun autoasentajan toimesta lähdin, että tässä ollaan; että luonto kiinnostaa ja luonnolla voi elää

Hannu Hautala hallitsee digitaalisen kameran salat. Hän käyttää työssään kuitenkin mieluummin perinteistä filmikameraa.

– Näin kaamoksen aikaa saisi tästäkin kuukkelipaikasta hienoja kuvia. Maisema on aivan upea. Mutta kun minä olen vanhan liiton filmikuvaaja niin minulle ei riitä tällainen valo filmikameralle - on kerta kaikkiaan niin hämärää.

Yle Uutiset, Pohjanmaa, Kuvagalleria: Viisitoista joulukuun aurinkoa ja muutama talvinen yö. Kynttilöiden valaistessa pohjalaisten joulunviettoa, on talven pimeyteen saatu valoa myös luonnossa. Sääkuviin on valikoitunut viisitoista kuvaa joulukuun ja jopa jouluaaton auringosta. Niiden vastapainoksi esillä on myös jouluyön harras pimeys ja talvinen pakkasyö. 19 kuvaa.

MTV, Viikon uutiskuvat: Työtön kolmen lapsen isä voitti komean lottopotin. 17 kuvaa.

Ilta-Sanomat, Löytyikö pukinkontista selfiekeppi? Lähetä hauska otoksesi. Video, kesto 1:22.

Älypuhelimista.

 • Yle Uutiset, Kotimaa, Pankkikortti ei kärsi kännykän läheisyydestä. Uuden puhelimen käyttöohjeet huomauttavat, ettei kännykkää saisi säilyttää pankkikortin lähistöllä. Ongelmia voi aiheutua lähinnä magneettijuovaisille korteille. Pankinjohtaja Matti Kiurun mukaan syytä suurempaan huoleen ei nykyisin ole. Suurin osa korteista on jo sirullisia ja niitä eivät kännykän häiriöt hetkauta.
 • Mobiili.fi, Huhuissa puhelinmarkkinoiden seuraava myyntihitti – tehopuhelin 135 euron hintaan. Suoraan suomalaisiin kauppoihin Redmi Note 2:ta ei kannata odottaa, mutta puhelimen tilaus tulee todennäköisesti onnistumaan ulkomaisten nettikauppojen kautta. Tällöin hintaan joutuu lisäämään 24 prosentin arvonlisäveron.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, Top Portrait Tips of the Year on dPS.

Digitalcameraworld.com, DSLR vs Mirrorless: understanding the key differences.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Night Photography Gear And Subject Suggestions.

Eartboundlight.com, Happy New Year: The Earthbound Light Top Ten for 2014. 28.12.2014. Kymmenen suosituinta artikkelia.

Luminous Landscape, Fraser Island Australia - Anatomy Of A National Geographic Assignment. Maailman isoin hiekkasaari, 72 mailia pitkä.

Dpreview.com, My Favorite Year: A Sony shooter's inspiring 365 day project. 11 kuvaa.

 

28.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Satakunnan Kansa, SK:n palkittu kuvaaja vie kulissien taakse. Satakunnan Kansan palkittu valokuvaaja Tomi Glad aloittaa Laajakulma-vlogin, jossa seurataan lehtikuvaajan työtä kulisseissa ja niiden takana. Vlogia seuraamalla pääset lähelle mielenkiintoisia ihmisiä ja ilmiöitä.

 • Ensimmäinen Tomi Gladin vlogi julkaistaan 28.12. Uusi jakso on luvassa aina sunnuntaisin kello 18. Sunnuntaijulkaisujen lisäksi Glad lupaa julkaista arkipäivisin erilaisia bonusjaksoja.

Karjalainen, Upeimpia lehtikuvia kuluneen vuoden varrelta - kuvagalleria. 14 kuvaa.

MTV, Aloita hauska valokuvausprojekti – näin dokumentoit elämääsi vuoden ajan.

Älypuhelimista.

Photo.net.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Why you need a tripod (and when to use it).

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Mountains.

Digital Photography School, Most Popular Gear Articles of 2014.

IR.

Kamera & Bild, Fujifilm X30: Med bättre kontroll. Testi. Kolmas sukupolvi. Fuji kompaktizoom edistyneille harrastajille. 28-112mm, F/2.0 - F/2.8. Retroa. Arvosana 64%.

Kamera & Bild, De ser det osynliga – att lösa brott med foto. Reportaasi. Ruotsin valtion kriminaalitekninen laboratorio.

Fotosidan.se, Bildöversättning nytt Google-projekt. Kuvien tunnistusta tekstiksi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.12.2014   (linkki)

Jotenkin pääsi lipsahtamaan... 27.12.2010 alkoi laskuri juoksemaan. Tänään tehty uutissivun päivitys aloitti viidennen vuoden. Peräkkäisiä päivityksiä ilman päivänkään taukoa... Edellinen tauko oli 24.12.2010 - 26.12.2010. Hm.

Digicamera.netin Foorumilta:

Birds.kuvat.fi, kuvat. Näistä voi sitten valita vaikka Linnut tai Luonto. Tai:

 • lintukuvia, objektiivina Tamron 150-600 VC USD.
 • aikaa kannattaa varata retkeilyyn sivustolla, myöhemminkin voi palata...

Yle Yhteiskunta, Valokuvaaja Perttu Saksa katsoo ihmistä kuvaamalla eläimiä, 13.12.2014. Valokuvaaja Perttu Saksa, 36, suunnittelee studiossa Ylen tilaamaa kuvasarjaa ja rakentaa mielikuvaansa tehotuotantosian elämästä. Elämänkaaren alkupäässä pikkulapsi leikkii terävillä esineillä, lopussa teini suljetaan laatikkoon. Fotofinlandia 2014 -voittaja sanoo löytävänsä työskentelyflow´n kun kuvaustilanteeseen tai -aiheeseen kiteytyy jotakin oleellista. Tänään flow on läsnä.

Yle Areena. TV.

 • Haaste, Jakso 9/160. Kesto: 28 min. Valokuvaus. Voiko ammatilaiskuvaajaksi tulla päivässä? Valokuvaaja Johan opettaa ytterimarkilaiselle Matiakselle ja Linukselle kameran käyttöä, jotta lopputulos olisi häikäisevä. På svenska, tekstitys. Viidesluokkalainen opissa. "Moni on sanonut näkevänsä asioista vasta, kun alkoi kuvata".

Yle Areena. Radio.

 • Sukuvika Bremerit kuvien valtakunnassa. Sari Bremer varttui kuvien keskellä. Sari on kuvataiteilija jo kolmannessa sukupolvessa ja isä, Steffe seurasi oman isänsä isänsä jälkiä valokuvaajaksi. Jussi Chydeniuksen Sukuvika-ohjelman vieraiksi saapuvat valokuvaaja-isä Stefan Bremer ja kuvataiteilija-tytär Sari Bremer. Kuunneltavaa 44:15.

Yle, Kuusi kuvaa. Ohjelmasarja Kuusi kuvaa perustuu valokuviin: päähenkilö valitsee viisi merkityksellistä valokuvaa elämänsä eri vaiheista. Keskustelu käydään näiden kuvien kautta. Kuudes kuva on kuitenkin ottamatta. Minkä kuvan hän toivoisi vielä albumiinsa: mikä suuri toive tai tavoite on jäänyt vielä toteutumatta? Toistakymmentä osaa jo tullut.

Ilta-Sanomat, Maaginen joulunäytös Suomen taivaalla - katso upeat revontulikuvat: ”Taivas rysähti nyt kerralla”. Joulun aikaan Lapissa on saatu nauttia läpi yön leiskuvista revontulista. Komeimmat leimut Rovaniemellä nähtiin jouluaattoyönä, jolloin taivas räiskyi vihreän lisäksi punaisissa sävyissä.

HS, Uutiset, Facebookin automaattiset kuvakoosteet kirvoittavat kritiikkiä. Kaikki Facebookin käyttäjät näkevät koosteen omista kuvistaan, mutta koosteet eivät mene julki automaattisesti. Käyttäjä voi halutessaan julkaista kuvakoosteen muidenkin nähtäväksi. ...Palvelut suunnitellaan useimmiten iloisille ihmisille, joiden elämässä on kaikki hyvin, eikä muita tapauksia huomioida.

HS, Raha, Ylihintaisimmat palvelut: Hääkuvat, kunto-ohjelma ja hammaskiven poisto. ...9.Ammattilaisen hääkuvat.

-Hääkuvat teetetään usein ammattilaisella, vaikka monet muut juhlahetket saatetaan tallentaa itse. Kuvien hinnat vaihtelevat paljon sen mukaan, millaisen palvelun pari tilaa. Halutaanko yksi potretti studiossa vai hieno hääkuvasarja sekä lisäksi kuvia ja videota juhlista? Hinnat alkavat noin satasesta ja nousevat jopa kolmeen tuhanteen euroon. HS:n lukijat kertoivat kyselyssä maksaneensa ammattilaisen ottamista hääkuvista keskimäärin 290,0 euroa.

 • Mikä olisi sopiva hinta hääkuvista? Vastaus: 136,2 euroa. Hääkuvien teettäminen koetaan siis 130 prosenttia liian kalliiksi.
 • (lat. kommentti: Just... Sittenhän siinä ihastellaan niitä 136.2 euron hääkuvia... sitä saa mistä maksaa...)

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. (taas kerran saa ihmetellä, miten paljon laadukkaita kuvia otetaan koko ajan...).

Lensculture.com, Black and White Photography — 14 Favorites from 2014. Lukijoiden valinnat.

Digital Photography School, The Hottest Landscape Photography Articles on dPS in 2014. (Melkein) Menneen vuoden satoa.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Digitalcameraworld.com, 10 essential accessories for your new camera.

ePhotozine.com, 10 Top Tips For Taking Better Photos With Camera Phones.

Bagnewsnotes.com, Ode to Light: Making Street Photography in a Cynical Age — by Amy Touchette.

Loeildelaphotographie.com, Top ten list from Sotheby's sale : 175 Masterworks to Celebrate 175 Years of Photography. Joitain huutokauppahintoja, valokuvan historiaa.

Kamera & Bild, Christian Örnberg – fotografen som alltid är redo. Haastattelu. 16 vuotta valokuvaajana.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Luonto, "Parhaimmat kuvat tulevat yllättäen" – kuvagalleriassa vuoden upeimmat lintukuvat. Yle Turun toimitus on saanut vuoden aikana nauttia kymmenistä, ehkä jopa sadoista toinen toistaan hienommista lintukuvista. Kokosimme kuvagalleriaan kymmenen parasta lintukuvaa vuoden ajalta.

Etelä-Suomen Sanomat, Jääkuikan näkeminen oli lahtelaiselle luontokuvaajalle talven tähtihetki. Toissaviikolla hän luki paikallisen lintuyhdistyksen verkkosivuilta, että harvinainen tundralintu, jääkuikka, on nähty Lahdessa. Tuominen lähti Myllysaaren kupeeseen, kuten moni muukin kuvaaja ja lintuharrastaja.

Finnfoto, Suomen Fotokaupan Liitto ry on Finnfoton uusin jäsenjärjestö, 18.12.2014. Suomen Fotokaupan Liitto ry edustaa noin 80 yksityistä alan liikettä. ...Uskon vakaasti, että ensi vuonna (2015) Finnfoton jäsenjärjestöjen yhteenlaskettu jäsenmäärä ylittää 10 000 rajapyykin, summa Finnfoton toiminnanjohtaja Mikko Säteri.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography.

Kamera & Bild, DN's bästa bilder under 150 år. Dagens Nyheter täyttää tänä vuonna 150 vuotta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Menneet joulut kuvina: Tuberkuloosisairaala 1930-luvulla ja Stockmannin leluosasto 1940-luvulla. Kuvakoosteessa käydään muun muassa tuberkuloosisairaalan joulussa 1930-luvulla ja Stockmannin leluosastolla 1940-luvulla. Lisäksi nähdään, että jo vuonna 1944 tavaroiden pakkaukseen oli jonoa. 17 kuvaa.

Tukes.fi, Tukesin ilotuliteturvallisuuskampanjan teemana #muistasuojalasit! 19.12.2104. Viime vuodenvaihteen ilotulitusten yhteydessä sattui kuitenkin 11 sairaalahoitoa vaatinutta silmävammaa, niistä kaksi ilotulitteiden ampujille, kaksi lapsille ja seitsemän katsojille. Yksikään vamman saaneista ei ollut käyttänyt suojalaseja.

Tivi.fi, Kiintolevyt halpenevat vuodenvaihteessa – kasettimaksu poistuu. Yli 750 gigatavun kokoinen kiintolevy halpenee hyvitysmaksun poistuessa suomalaisesta kaupasta ostettaessa 36 euroa

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Popular Photography, Annual Readers Contest Finalists Gallery: 2014. 147 kuvaa.

Diyphotography.net, Photographing Wild Wolves In The Canadian Arctic.

Digitalcameraworld.com, How to get your pictures featured in the best photography magazines.

Petapixel.com, Photographer Jakob de Boer on Being an Artist and Using Images to Tell Stories. Video, kesto 7:16.

ePhotozine.com, Introduction To Using Your Camera At Christmas.

IR, Nikon D750 flare problems? Here’s why and what to do about them. (It’s not your lens.). Heijastumat (flare) eivät näy kokonaan alhaalta ylös asti.

Luminous Landscape, Living With The Fuji X-T1. Kokemuksia. Edellinen artikkeli Olympus E-M1 -kamerasta, nyt on sitten Fujin vuoro. Kaksi runkoa, 10-24mm, 18-55mm, 55-200mm zoom, uusi 50-140mm, 56mm 1.2, 18mm, 35mm ja 60mm. Filmiajan ystävien käteen kamera sopii heti. Kääntyvä lcd-näyttö.

Fotosidan.se, Canon bekräftar: Högupplöst Eos inom kort.

Kamera & Bild, Tillbakablick: Fotoåret 2014. Katsaus menneeseen vuoteen, kuukausi kuukaudelta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.12.2014   (linkki)

Toivotamme kaikille Digicamera.netin yhteistyökumppaneille ja kävijöille Hyvää joulua!

Viimeisen yhdeksän päivän aikana Digicamera.netin kautta on lähetetty 1443 sähköistä joulukorttia. Toivotetaan kaikille tasapuolisesti Hyvää Joulua!

Digicamera.netin Foorumilta:

Keskisuomalainen, Tällaista jälkeä syntyy joulun hittilahjalla. Selfiekeppi, video, kesto 2:32.

Turun Sanomat, Joulurauhan julistus 1930-luvulla - katso kuvagalleria. 15 mv-kuvaa. 1930-luku - 1970-luku.

HS, Kuopiossa avautuu tsunaminäyttely, 21.12.2014. Victor Barsokevitsch -valokuvakeskuksessa Kuopiossa avautuu joulun jälkeen Kaakkois-Aasian tsunamin muistonäyttely.

Muropaketti.com, Uusi artikkeli: G-Sync-näytöt: Asus ROG Swift PG278Q & AOC G2460PG. 2560x1440- ja 1920x1080-resoluutio. Lähinnä peleihin. 800 euroa ja 400 euroa, ei kovin hyvä hinta/laatusuhde.

Älypuhelimesta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Feature Shoot’s Top 10 Most Popular Photography Posts of 2014 (NSFW).

Photo.net, 25 Photographs of Winter Whites. 25 talvista kuvaa.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 10 best photography tips for beginners.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Why Should I Pay for Photography When I Can Do It Myself? Miksi turhaan maksaisi valokuvaajalle kuin voi itsekin ottaa kuvat?

ePhotozine.com, Urban Portrait Shoot Photography Tips.

Petapixel.com.

IR.

Pdnonline.com.

Dpreview.com, Shooting for the moon: Photo tips from a NASA astronaut. 8 kuvaa.

The Online Photographer, Jeff Goldstein Sells His Vivian Maier Holdings. USA, lakimiesten luvattu maa.

c|net, How Android 5.0 lets you get raw for better photos.

Fotosidan.se, Gillar du också fotoböcker? Video, kesto 1:42. Video, kesto 7:29. Itsetehdyt valokuvakirjat.

Kamera & Bild, 4 X Tokina – Prisvärd prestanda, testit.

 • Tokina SD 11-16mm/2,8 IF DX II, kroppikennoisille. 6.000 kr, 633 euroa
 • Tokina SD 12-28mm/4 IF DX, kroppikennoisille. 5.800 kr, 612 euroa
 • Tokina Macro 100mm/2,8 D, täyskennoisille (vaikka tekstissä muuta väitetäänkin), hyvää laatua. 4.200 kr, 443 euroa
 • Tokina Macro AT-X 35/2,8 Pro DX, kroppikennoisille

Kamera & Bild, Konstruktionsmiss i Nikon D750 ger mörka band. Vastavaloon kuvattaessa, heijastuksia objektiiviin, tumma vyöhyke. Silloin haittaa, kun ihan tietoisesti haetaan flarea.

 

23.12.2014   (linkki)

Eilen lähetettiin Digicamera.netin kautta 292 joulukorttia. Toivotetaan kaikille tasapuolisesti Hyvää Joulua!

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Tukholman Fotografiska tähyää seuraavaksi ulkomaille. Tukholman museokartan uusimpia tulokkaita on valokuvataiteelle omistautunut Fotografiska. Keväällä 2010 avattu näyttelytila on noussut nopeasti kaupungin suosituimpien turistikohteiden joukkoon. Sijainti on hyvä, ohjelmisto houkuttelee valokuvan suurimmilla nimillä ja mainonta on näyttävää. Paikka on auki aamuyhdeksästä 23:een joka päivä joulu- ja juhannusaattoa lukuun ottamatta. Siihen eivät julkisin varoin toimivat museot veny.

 • "Meillä on vuoden 2014 aikana käynyt 500 000 maksavaa asiakasta", kertoo Jens Hollingby Fotografiskasta.
 • Seuraavaksi Fotografiska tähyääkin ulkomaille. Suunnitelmissa on näyttelytilat Shanghaissa ja New Yorkissa.

Ilta-Sanomat, 12 vinkkiä: Näin onnistut ottamaan parhaat valokuvat vauvasta. Vaikkapa: 4. Kännykkäkameralla voi saada hyviä tilannekuvia, mutta kunnollisia lähikuvia sillä saa harvemmin. Tavallinen digipokkari sen sijaan riittää yleensä hyvin, edullisissakin pokkareissa on erilaisia ohjelmia. Jos hankit järjestelmäkameran, opettele käyttämään sen mahdollisuuksia. Käytät sitten millaista kameraa tahansa, älä käytä laajakulmaa vaan zoomaa niin, että mittasuhteet ovat oikein.

Kymen Kamerat, Vuosikilpailun voittajakuvat, 11.12.2014. 16 kuvaa.

Älypuhelimista.

Hilavitkutin.com, Kameraan asennettava tähtäin auttaa nopeasti liikkuvien kohteiden taltioimista. Tactical Four Reticle Sight -niminen tähtäin sopii useimpiin kameramalleihin. Vekottimesta löytyy kolme erilaista tähtäinristikkoa sekä pistetähtäin neljällä eri kokovaihtoehdolla. Yhdellä tähtäimellä on hintaa noin 40 euroa ja postitus onnistuu Suomeenkin alle kolmella eurolla.

Photo.net, foorumi.

Popular Photography, 2014 Annual Readers' Photo Contest Winners. Kuvia riittävästi.

Pdnonline.com, The Best of 2014: PDN Photo of the Day. 10 parasta kuvaa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 7 ways to make precise selections in Photoshop.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Quick Food Photography Tips.

IR.

Luminous Landscape, Four Season In France. Essee. Kuvia, historiaa ynnä muuta.

The Online Photographer, Jane Bown's Working Method. Guardianin "Jane Bown obituary" sisältää paljon tietoa Jane Bownin työskentelytavoista.

Pdnonline.com, Roundup: 9 Cool Black-and-White Photo Apps.

 • onOne Perfect B&W, $149 (Premium); $99 (Basic)
 • Macphun Tonality pro, $69
 • Google Nik Collection Silver Efex Pro 2, $149
 • Totally Rad Replichrome I & II, kukin $99
 • AlienSkin Exposure 6, $149
 • Topaz Labs B&W Effects, $59
 • Lenka, mobiilisovellus, $2.99
 • Jixipix Dramatic Black & White, mobiilisovellus, $1.99
 • Red Giant Noir Photo, mobiilisovellus, $2.99

Kamera & Bild, Vinnaren i National Geographics fototävling avgjord. Metrossa otettu kuva voitti. Olisi hauska nähdä raw-kuva. Siis millaista käsittelyä on tehty, että saatiin tuollainen kuva.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Luonto.

Remonen.fi, Johan on (Joulu)markkinat, 14.12.2014. Helsingissä aukesivat viikko sitten taas perinteiset Tuomaan Markkinat Senaatintorilla. Moista ihmettähän piti lähteä jälleen katsomaan, kuten useampana aiempanakin vuotena.

Yle Uutiset, Ulkomaat, Valokuvaaja Jane Bown on kuollut. Brittikuvaajan ensimmäinen työtehtävä Observer-sanomalehdelle oli filosofi Berntrand Russellin muotokuva. Vuosi oli 1949, kertoo the Guardian.

Turun Sanomat, Kännykkäkamera tuo luonnon kuvaamisen jokaisen ulottuville. Puhelimella otettuja kuvia ladataan sosiaaliseen mediaan sellaiset määrät, että valokuvaaja Mikko Pylkkö uskaltaa väittää, että suurin osa kuvista kuvataan jo kännykällä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Top Tips For Better Landscape Photography.

Dpreview.com, Starstruck: Adam Woodworth's nighttime photography.

Earthboundlight.com, Lens Myths, 21.12.2014.

 • Focal length measures how long the lens is
 • Lower aperture numbers (faster f/stops) mean bigger lens diameters
 • Prime lenses are better than zoom lenses
 • "Fast" f/2.8 lenses are sharper than lenses with smaller maximum apertures
 • Changing focal length changes perspective and wide angle lenses create distorted images

Digitalcameraworld.com, Canon vs Nikon: best second-hand camera deals.

The-digital-picture.com, Rare Nikon Reflex-Nikkor 2000mm f/11 Mirror Lens Available on eBay. Peilitele. $32,777.00.

Kamera & Bild, Canon G7 X: Attraktiv prestanda. Testi. Ei isoa kameraa, mutta iso sensori 20 megapikseliä, zoomia. Canon S120 ei paljoa eroa ominaisuuksiltaan, hinta suunnilleen puolet. Mutta Canon G7 X selviää hämärässä paljon paremmin isomman sensorinsa ansiosta. Valovoima F1.8 - F2.8. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö. 24 - 100 mm. Arvosana 66%. Suomen hinta on n. 700 euroa.

 

21.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Maailman kuvat.

Kouvolan Sanomat, Vuoden tärkeät hetket Kouvolan Sanomien kuvaajien silmin — valitse suosikkisi. Kouvolan Sanomien kuusi valokuvaajaa valitsi suosikkinsa kuluneena vuonna ottamistaan kuvista. 20 kuvaa.

Marikakiviharju.com, tämä alastonkuvistaan tunnetuksi tullut on ihan oikea valokuvaaja.

 • blogi esim. Yle Areena, A-studio, 12.12.2014. Kesto 27 minuuttia. Nakukuvat nettiin. Vieraina: malli Suvi Pitkänen, Hymyn päätoimittaja Mika Lahtonen, valokuvaaja Marika Kiviharju sekä nettipoliisi Marko Forss.

Rantapallo.fi, Jopa 30 000 € sakot – älä tee tätä turistimokaa Espanjassa. Espanjan kongressi on hyväksynyt uuden kansalaisturvallisuuslain, johon vedoten poliisin valokuvaamisesta voi saada jopa 30 000 euron sakot. Sakko rapsahtaa, jos matkalla napattuun valokuvaan sattuu poliisi tilanteessa, jossa virkavallan edustaja voi joutua vaaraan. Esimerkiksi mielenosoitusten yhteydessä mellakkapoliisin kuvaamista kannattaa siis välttää.

Älypuhelimista.

 • Mpc.fi, Mobiilisovellusten hinta nousee vuodenvaihteessa. EU:n uusien arvonlisäverosäädösten mukaan sovelluksista maksetaan tulevaisuudessa ALV ostajan kotimaan mukaan. Tähän asti sovelluksia myyvät yhtiöt ovat rekisteröityneet halvan ALV:n maihin, esimerkiksi Luxemburgiin, ALV 15%. Suomen ALV on 24%.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • 6 Tips for Better Portraits on Location. Taas kerran hyvä ohjeet.
 • Writer’s Favorite Lens – The Canon 24-105mm f/4. Paino 670 g, lähin tarkennus 45 cm. Erityisen sopiva täyskennoiselle, laajakulma. L-sarjaa. Säänkestävä. Kuvanvakaaja. Potrettikuvaukseen sopiva, polttovälit 80 mm - 90 mm. Suodinkierre 77 mm. Ei makroa, ei sovi urheilukuvaukseen eikä luontokuvaukseen (ei tarpeeksi polttoväliä). Hääkuvaajat voivat haluta enemmän valovoimaa. Suomen hinta on n. 800 euroa.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, DIY Photography Hacks: how to make a photo booth in your home.

ePhotozine.com, Snow Photography Tips For Beginners. Kyllä se lumi Helsinkiinkin tulee.

IR, P-HONY: Aussie comedian perfectly parodies ‘Humans of New York’ portrait.

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Itse asiasta kuultuna, 11.12.2014. Sanoma-sopimus. Ilta-Sanomien eläkkeellä oleva toimituspäällikkö Erik Rissanen yrittää kääntää mustaa valkoiseksi...

Yle Uutiset, Kulttuuri, Marja Helander: Myös saamelaiset ovat mukana luomassa tarvetta uusille kaivoksille. Valokuvaaja Marja Helanderilla on parhaillaan Helsingissä näyttely SILENCE - Jaskes eatnamat. Näyttelyyn Helander on kuvannut kaivosten tuhoamaa saamelaisia maisemaa eri puolella pohjoista. Kuvauspaikkoina ovat muun muassa tunnettuja kaivospaikkakuntia Ruotsissa ja Venäjällä.

Marja Helander: SILENCE - Jaskes eatnamat
Kuva: Marja Helander.21.12.2014 asti, siis huomiseen

Forum Box
Ruoholahdenranta 3, Helsinki
ti-pe 11-17, la-su 12-16.

 

Yle Uutiset, Kotimaa, Kauko-ohjattavat multikopterit eivät ole pelkkiä leikkikaluja – niistä on paljon hyötyä. Kevyet kamerakopterit ovat nousseet melkeinpä ilmiöksi monipuolisilla käyttömahdollisuuksillaan. Esimerkiksi pelastusviranomaisille tilanteen näkeminen ylhäältä käsin voi nopeuttaa päätöksentekoa ratkaisevasti. Kopteriammattilaiset kaipaavat nyt viranomaisilta pelisääntöjä kasvavalle alalle.

Kaleva.fi, Keski-Euroopan loistokkaat joulutorit. 32 kuvaa.

Ilta-Sanomat, Mies kuvasi naapurin koiria, sai sakot salakatselusta. Pälkäneläinen mies valokuvasi joulukuun lopulla 2012 naapurin pihassa olleita koiria. Kuvatuksi tuli myös loma-asuntonsa pihassa ollut nainen.

Photo.net, foorumi.

National Geographic, Photo Contest 2014. Voittajat julkistettu. 150 maata, 9.200 kuvaa. Kolme kategoriaa, ihmiset, paikat, luonto.

Time Lightbox, Matt Black Is TIME’s Pick for Instagram Photographer of the Year 2014.

Featureshoot.com, The Best Photo Links of the Week (Dec 15-19).

Digitalcameraworld.com, So you’ve just started out in photography? 16 universal truths.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, Creative Cloud Photography Plan–3 Myths Debunked. Pitävätkö nämä väitteet paikkaansa.

 • The Creative Cloud Photography plan is more expensive in the long run.
 • All of your images will be stored in the Cloud.
 • All Creative Cloud applications are Cloud-based.

Digital Photography School, 25 Mouthwatering Holiday Food Photos to Wet Your Appetite.

The Online Photographer.

Dpreview.com, Gold Standard: Nikon D750 review posted. Nikon uusin täyskennoinen, perinteinen järjestelmädigi, syyskuussa julkistus. Jo kolmas täyskennoinen Nikonitla vuonna 2014. 24 megapikseliä. Sekä still- että videokuvaajille. Nikon D610:n ja Nikon D810:n välissä. Uusimman sukupolven automaattitarkennus, 3.2 tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 6.5 kuvaa sekunnissa. Wi-Fi. 1080/60p video. Arvosana Gold Award, 90%. Suomen hinta n. 2.200 euroa.

Photozone.de, Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 USM L IS II - Full Format Review / Test Report. Vanhan version kuvanvakaajan vaikutus oli vain kaksi pykälää, nyt sitten neljän stopin teho. Ei enää pumppuzoomia. Uusi vastavalosuoja, voi käyttää polarisaatiosuodinta. Paino 1.570 kg. Suodinkierre 77 mm. Säänkestävä. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on n. 2.300 euroa.

IR, Canon G7X Shooter’s Report Part I: It’s all about the zoom for Canon’s first large-sensor pocket camera.

Photo.net, 10 Stocking Stuffers under $50. Kaikkien hinta on alle $50. $10, $20, $30, $40.

Fotosidan.se, Faktureras kulturen till döds? Siitä Carolan kuvan näkymisestä valokuvassa... 66.000 kruunun lasku, 6.975 euroa. Podcast, kesto 40:27. Esillä tämä valokuva, Carolan kuva mustattu. Ehkä viidestoista osa koko valokuvasta. Alaston nainen istuu tuolilla, jalkojen välissä Carolan kuva, alastoman naisen toinen käsi haarojen välissä. Kuvattu ylhäältä päin, kuvattavan kasvot eivät ole näkyvissä.

Kamera & Bild, Erik Lundback: Nakna män blir snygga på bild. Vaihteeksi alastomia miehiä kuvaamaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Saksan Unicef palkitsi Meeri Koutaniemen ympärileikkauskuvat, jotka Suomen Unicef tuomitsi, 16.12.2014. Valokuvaaja Meeri Koutaniemen kuvasarja on saanut kunniamaininnan Saksan Unicefin järjestämässä Vuoden valokuva -kilpailussa. Koutaniemen kuvat kertovat kahden maasai-heimoon kuuluvan teinitytön ympärileikkauksista Keniassa, ja se julkaistiin ensimmäisenä Helsingin Sanomien sunnuntaisivuilla tämän vuoden tammikuussa. Sittemmin kuvat on julkaissut muun muassa amerikkalainen Time-aikakauslehti.

HS, Ottaisinko selfien, käyttäisinkö salamaa? – lue, miten suomalaiset kulttuurilaitokset opastavat kännykänkäyttöön, 18.12.2014. Räps räps räps. Älypuhelimet klikkaavat ja selfietikut kilkkaavat. Ihmiset poseeraavat maailmankuulujen taideteosten edessä. Tällaista on arki nykyään monessa maailman museossa. Esimerkiksi New Yorkin nykytaiteen museo MoMAssa selfieistä eli omakuvista ja koko älypuhelinkulttuurista on tullut olennainen osa museokäyntiä. Jos sitä ei itse harrasta, niin muut ainakin.

 • Joissakin museoissa on päädytty kokonaan kuvauskieltoon. Näin on esimerkiksi Amsterdamin Van Gogh -museossa. Britannian kansallisgalleria National Gallery taas päätti juuri, että valokuvaus sen saleissa sallitaan.
 • "Kokoelmanäyttelyissä voi kuvata omaan käyttöön, tietyin reunaehdoin. Sen sijaan vaihtuvissa näyttelyissä kuvaus on kiellettyä", Ateneumin viestintäpäällikkö Johanna Eiramo sanoo.
 • "Kyseessä on Akseli Gallen-Kallelan Symposion. Se on yksityisomistuksessa, ja lainaehtoihin sisältyi absoluuttinen kuvauskielto", Johanna Eiramo sanoo.
 • Didrichsenin taidemuseon Munch-näyttelyssä sen sijaan kuvaaminen on sallittua, tosin ilman salamaa.
 • Sitten on taidelaitoksia, jotka suorastaan kehottavat valokuvien ottamiseen ja kokemusten jakamiseen sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Valokuvataiteen museossa on juuri menossa Snapshot-näyttely, joka käsittelee tavallisten ihmisten arkista kuvaamista. Aiheeseen sopii, että kävijöitä nimenomaan kannustetaan oman kännykän käyttämiseen näyttelyssä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tekijänoikeusneuvoston lausuntoja 2014. 2014:4 Kuvan linkittäminen keskustelufoorumilla. 11-sivuinen pdf. "Hakija on pyytänyt tekijänoikeusneuvostolta lausunnon, miten tekijänoikeudellisesti arvioidaan kuvien näkymistä keskustelu-palstalla keskustelun yhteydessä."

Suomen Kuvalehti, Tässä kuvassa on Luojamme. Jukka-Pekka Metsävainio kuvaa tähtisumua Oulussa. Ihminen asettuu muhkeaan mittakaavaan. ”Suomi on huonoin paikka kuvata, kun puoleen vuoteen ei voi kuvata ollenkaan, ei tule pimeää”, oululainen sanoo. Hän haluaisi muuttaa lähemmäs päiväntasaajaa. Metsävainio on kuitenkin kehittynyt pohjoisessa kansainvälisesti arvostetuksi astrokuvaajaksi, ilman alan koulutusta tai luonnontieteiden opintoja. NASA ja National Geographic ovat toistuvasti julkaisseet hänen otoksiaan verkkosivuillaan.

HS, Fotografiska tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille, jotka suostuvat ystävystymään maahanmuuttajan kanssa, 18.12.2014. Museo aikoo tarjota ensi maaliskuun valtiopäivävaaleihin asti ilmaisen sisäänpääsyn. Vapaa pääsy koskee niitä, jotka ovat valmiita tutustumaan yhteen tuoreeseen Ruotsin kansalaiseen. Tämä taas onnistuu niin, että museoon saapuva ilmoittautuu samalla mukaan Punaisen Ristin Kompis Sverige -toimintaan. Ystävyystoiminnan tarkoituksena on luoda ystävyyssuhteita uusien ja vanhojen ruotsalaisten välille.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos Showcase the Exquisite Intricacy of Iranian Mosques.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

The Online Photographer.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, A Brief 400mm Comparison. Canon 100-400mm f/4.5-5.6 IS II, $2.200 (aiempi versio $1.700). Canon 400mm f/4 DO IS II lens, $6.900 (aiempi versio $6.470).

Photozone.de, Canon EF 24mm f/2.8 USM IS - Review / Test Report. Vuoden 2012 lopulta, kuvanvakaaja. Ei vastavalosuojaa. Paino 280 g. Suodinkierre 58 mm. Arvosana 3 * / 5 *. Hinta laskenut. Vähän alle 600 euroa.

Photographyblog.com, Olympus 9mm f/8 Fisheye Body Cap Review. Vähän kuitenkin linssisuojusta isompi. Micro 4/3 -systeemiin. Kalansilmä. $99. Paksuutta 12.8 mm, painoa 30 g. Arvosana 4 * / 5 *.

Dpreview.com, Connect, Motorola Moto X (2014) camera review. 5.2 tuuman näyttö. 13 megapikseliä, F2.25. 4K video. LED-salamat.

The-digital-picture.com, Canon Issues Speedlite / AA Lithium Battery Service Advisory. Älä käytä, varmuuden vuoksi.

Kamera & Bild, Stjärnfotograf stämmer SD på 300000 kronor: ”Ytterst allvarligt”. SD (Sverigedemokrater, Mölndal) ovat käyttäneet luvatta vaalityössään Jill Greenberg valokuvia. Korvausvaatimus on 300.000 kruunua, 31.793 euroa.

Fotosidan.se, Krönika: "Fotografen och den personliga integriteten". Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lightroom 6 -kirja. Toivomuksia? (Kuvankäsittely). Jossain vaiheessa tulee eteen kirjoittaa Docendolle lupaamani Lightroom 6 -kirja. Se on olennaisilta osiltaan päivitys Lightroom 5 -kirjalle siinä määrin kuin LR6-versio päivitystä vaatii...
 • Asiakkeiden Web-Kuvien koko (Kuvankäsittely). ...Nyt on vaan ongelma, etten tiedä missä koossa teen web kuvat. Haluan että kuvat ovat mm. facebookissa tarkkoja, mutta että niitä ei voi tilata itse netin kautta paperikuvina, vaan että siihen laatu on liian huono… Onnistuuko tämä ja miten?
 • D7100 ja tarkennuspisteen valinta (Järjestelmädigit, Nikon D80/D70/D50/D40).
 • JAL Boeing 787 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tulitaidetta ja patovalo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pelto (Linkkkejä kuvii ja gallerioihin). ...Aika sininen :-) En itse aivan näin kaakkoon vetäisi saturaatiota, mutta muuten kuva on melkoisen mainio. Kerrankin riittävä syväterävyys!

Turun Sanomat, Valokuvaaja käy valtiota vastaan oikeutta vuosia kohumielenosoituksen jälkeen. Seitsemäntoista tuomaria asteli keskiviikkona puolikaaren muotoiseen oikeussaliin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa (EIT) Strasbourgissa Ranskassa. EIT:n suuri jaosto käsitteli syyskuussa 2006 Helsingissä järjestetyn Smash ASEM –mielenosoituksen loppuhetkiä, joiden aikana poliisi otti kiinni Suomen Kuvalehden valokuvaajan Markus Pentikäisen.

 • Oikeudessa valtio painotti, että poliisi osoitti valokuvaajille paikan, josta nämä saattoivat kuvata tapahtumia. EIT:n suomalaistuomaria Päivi Hirvelää kiinnosti, olivatko poliisit peittäneet valokuvaajien kuvauslinjat, kun tapahtumat muuttuivat väkivaltaisiksi.

Yle Kulttuuri, Tässä on #betonikuvakilpailun voittaja! Betonikuvaraati on kokoontunut ja voittaja valittu lähes 700 kuvan joukosta. Sivuilla erikseen esillä 10 palkittua kuvaa, tekstein. Lisäksi muutkin kuvat.

Valokuvatorstai, 349. Haaste. 18.12.2014. Musiikkihaaste.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Macro photography tips: how to set up eye-catching close-ups.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Popular Photography.

The Online Photographer.

Diyphotography.net, BPG Image File Format Looks Notably Better, But Can It Replace JPEG?

Photographyblog.com, Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports Review. Täyskennoisille. Painoa 2.860 kg, pituus 29 cm. Ei kauaa käsivaralla kannattele. Pro-laatua. Kuvanvakaaja. Lähin tarkennus 2.6 m. Iso metallinen vastavalosuoja, 105 mm suotimet, kuljetuskotelo. Lähin kilpailija Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD, puolet Sigman hinnasta ja puolet Sigman painosta. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.800 euroa.

The-digital-picture.com.

Fotosidan.se, Juristen svarar: "Får jag måla av ett foto". Ja kyse on muotokuvasta.

Kamera & Bild, Fotografiska bjuder på inträdet för ökad integration. Ruotsin Punainen Risti, Kompis Sverige. Jäsenille ilmainen sisäänpääsy, 22.3.2015 asti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.12.2014   (linkki)

Suomen valokuvataiteen museossa tänään klo 18-19 Newyorkilainen taidekriitikko ja kuraattori Gregory Volk pureutuu Meet the Critics -yleisöluennolla sielun ja taiteen yhteyteen. Volk käyttää aihetta havainnollistaakseen esimerkkeinä lukuisten nykytaiteilijoiden töitä.

Luento on osa Suomen valokuvataiteen museon ja Aalto-yliopiston Median laitoksen Meet the critics -yleisöluentosarjaa. Luennoilla maailmankuulut kriitikot, kuraattorit, museonjohtajat ja muut alan ammattilaiset tarjoavat uusia näkökulmia valokuvataiteeseen. Luennot ovat osa uutta Valokuvataiteen maisteriohjelman Meet the Critics -kurssia.

Suomen valokuvataiteen museo, Prosessi-tila. Vapaa pääsy.

Tänään klo 18.30 Helinä Rautavaraan museossa Espoossa taiteilija Veli Granö kertoo kuvistaan Esineiden valtakunta – kokoelma keräilijöitä -näyttelyssä.

Valokuvataiteen museoon sisäänpääsy kaksi yhden hinnalla Kaapelin joulu -tapahtuman ajan, eli 21.12. asti.

Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorteissa
SURREALISMIA JA SILMÄNLUMETTA 1900-luvun alun valokuvakorteissa8.3.2015 asti

Suomen valokuvataiteen museossa vuonna 2013 nähty Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorteissa -näyttely on nyt esillä Tikanojan taidekodissa Vaasassa.

Näyttely esittelee huvattomia valokuvapostikorttieja 1900-luvun alun teollisen valokuvan kultakaudelta.

Näyttelyn onkuratoinut taiteen tutkija, dosentti Harri Kalha. Näyttelyyn liittyy Kalhan kirjoittama kirja Ihme ja kumma. Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorttitaiteessa (WSOY 2012).

Tikanojan taidekoti
Hovioikeudenpuistikko 4, Vaasa
ti-su 10-16
7/5/0 €

Sibelius valokuvassa
Kuva: Jean Sibeliuksen muotokuva. Kuva Yousuf Karsh, reprokuva Taneli Eskola.13.12.2015 asti

Sibeliuksen syntymäkodin pienoisnäyttely esittelee valokuvatun Sibeliuksen. Näyttelyssä on esillä joitain perhekuvia pääpainon ollessa taiteilijamuotokuvissa.

Näyttelyssä valokuvia avataan päiväkirjamerkinnöin, kirjesitaatein ja liittämällä yksittäisiä otoksia valokuvauksen yleisempään historiaan.

Näyttelyn on kuratoinut valokuvataitelija Taneli Eskola.

Kuva: Yousuf Karsh.

Sibeliuksen syntymäkoti
Hallituskatu 11, Hämeenlinna
ma-su 12-16
2.5. - 31.8. ma-su klo 10-16
5/4/2€

finnfoto.fi: Patricia Seppälän säätiön apuraha
Kuvajournalismin, lehtikuvauksen ja muun dokumenttivalokuvauksen edistämiseen.

Digicamera.netin Foorumilta:

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best telephoto lens in the mid-price range: 8 models tested and rated.

 • Canon EF 70-200mm f/4L IS USM, £965 (1.214 e)
 • Nikon AF-S 70-200mm f/4G ED VR, £950 (1.196 e)
 • Panasonic G X 35-100mm f/2.8 Power OIS, £895 (1.126 e)
 • Pentax DA* 200mm f/2.8 ED IF SDM, £745 (938 e)
 • Sigma APO 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM, £800 (1.007 e)
 • Sigma APO Macro 180mm f/2.8 EX DG OS HSM, £1,300 (1.636 e)
 • Sony FE 70-200mm f/4 G OSS, £1,250 (1.573 e)
 • Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD, £1,100 (1.385 e)

IR.

The Online Photographer.

Diyphotography.net, Photostealers, Please Take My Images Or Why It Sucks To Fight Copyright Infringements From Overseas. Henkilökohtainen näkökulma kuvavarkauksiin. Yhden kuvan tarina.

Popular Photography, Instagram Update Adds 5 New Filters, Perspective Adjustment, and More.

Petapixel.com, Instagram Adds Five New Photo Filters and Improves the Filter Selection Process.

Steve Sanders, Canon PowerShot SX60 HS Review. Syyskuussa 2014 julkistettu. 16 megapikseliä, 21-1365mm, 65-kertainen zoom, Wi-Fi ja NFC. F/3.4 - F/6.5. Kolmen tuuman kääntyvä näyttö 922.000 pistettä, elektroninen etsin, 922.000 pistettä. 6.4 kuvaa sekunnissa. RAW. Suomen hinta on vähän alle 550 euroa.

Dpreview.com.

Kamera & Bild, Adobe utökar sina tjänster – köper bildbyrå. Fotolia, $800 miljoonaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Kuvalehti, Facebookin ehtojen vastustaminen vaikuttaa kuin ääneen kiroilu. Facebook uudistaa käyttöehtoja jälleen vuodenvaihteessa. Niiden mukaan palvelun käyttäjä antaa yritykselle luvan muun muassa käyttää tekijänoikeussisältöä, jonka hän julkaisee Facebookissa tai sen yhteydessä. Sosiaalisen median käyttäjä joutuu usein törmäämään käyttöehtoihin, jotka suomalaisesta näkökulmasta tuntuvat armottomilta. Facebookin lisäksi muun muassa Twitter, Instagram, Flickr, YouTube ja Blogger sanelevat ehdot, joihin käyttäjien on suostuttava.

 • Voiko käydä niin, että sosiaalisessa mediassa julkaistuja valokuvia tai tekstejä käytetään esimerkiksi mainostarkoituksessa, professori Jukka Kemppinen? ”Kyllä voi.”
 • ”Ihmisillä ei välttämättä käsitystä siitä, että jos laittaa omin nokkinensa esimerkiksi hauskan vanhan valokuvan sosiaaliseen mediaan, niin sen oikeudet saattavat olla jollain toisella. Kuvan laittaja on tekijänoikeudellisesti vastuussa, jos kuvaa käytetään muussa tarkoituksessa. Vaikka sellaisessa tapauksessa yrittäisi esittää vastaväitteen, että Facebook oli se joka sitä levitti, niin se ei välttämättä pelasta mistään.”

Etelä-Saimaa, Katso valokuvaaja Miina Savolaisen vinkit joulun perhekuviin.

 • 1. Tehkää kuvaamisesta moniäänistä
 • 2. Tehkää yhteinen joulualbumi tai seinänäyttely.
 • 3. Kysy lupa, miten perheenjäsenesi haluaa, että kuvaat häntä
 • 4. Tehkää perhepeli valokuvista.

Yle Uutiset, Pohjamaa, "Lapsuuden maisemat alkoivat vaatia puheenvuoroa". Kappalainen Jouko Ikola ja valokuvaaja Benjam Pöntinen tekivät yhdessä runokuvateoksen. Heitä yhdistää rakkaus luontoon ja pohjalaiseen maisemaan. Ikola ilmaisee itseään runojen ja Pöntinen valokuvien kautta.

Karjalainen.fi, Julkaisi tytön alastonkuvan Facebookissa - 16-vuotiaalle sakot kunnianloukkauksesta.

HS, Espoo haluaa pakkolunastaa 85-vuotiaan valokuvaajan studion Tapiolassa. Valokuvaamoyrittäjä Aila Teräväinen ei ole syksyn mittaan saanut neuvoteltua kaupungin tilakeskuksen kanssa sopua Studio Tapion myymisestä kaupungille.

Finnfoto, Kyselyihin vastaaminen. ...Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry vastaa ja ottaa kantaa vain sen alaisiin jäsenjärjestöihin kuuluvien jäsenten esittämiin kyselyihin ja tiedusteluihin esimerkiksi yllämainituista asioista....

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Popular Photography, How-To: Concert Photography With Strobes and Flashes.

ePhotozine.com.

Photo.net, State of the ART: The Little Lens That Could. Cosina Voigtländer ULTRON 40mm f/2 SL ii N Aspherical.

The-digital-picture.com.

Photographyblog.com.

IR.

Dpreview.com, BPG image format aims to replace JPEGs.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Valokuvaaja jaksoi odottaa ratkaisevaa hetkeä. Henri Cartier-Bressonin näyttely Roomassa tarjoaa 500 valokuvan retrospektiivin kuvajournalismin isän uralta. Näyttely paljastaa, kuinka Henri Cartier-Bresson osasi pysäyttää tapahtuman tai tilanteen ratkaisevan hetkeen. Se on sarana, johon tiivistyvät myös käsitteet "ennen" ja "jälkeen". Juuri tämä ratkaiseva hetki on hänen yhä edelleen tuoreelta tuntuvan kuvajournalisminsa kestävä ydin. Cartier-Bresson saattoi odotella tuota ratkaisevaa hetkeä tuntikausia, joskus korkeilla tikkailla notkuen, joskus kadunkulmaan huomaamattomasti parkkeeraten.

 • Omiin tekemisiinsä mestari ei suhtautunut turhan isottelevasti. "Kuvat ottavat minut enkä minä niitä", Henri Cartier-Bresson on muistuttanut, "On turha tehdä liian yksityiskohtaisia suunnitelmia. Riittää, että Leica on käsillä."
 • Tausta, Leica-kamera toi kuvaajan keskelle arkea. Ranskalaisen valokuvaajan Henri Cartier-Bressonin uraauurtavasta kuvajournalismista on vaikea puhua mainitsematta hänen työkaluaan, Leica-kameraa, joka viettää parhaillaan keksimisensä juhlavuotta. Se täytti kuluvan vuoden tammikuussa sata vuotta. Kärsivällisyydestään tunnettu Cartier-Bresson käytti työskennellessään ainakin seuraavia malleja: Leica II, Leica III, Leica M3 ja Leica M4.
  • Kamerassa käytettiin 35 mm elokuvafilmiä, mutta uutta oli aiempaa suurempi ruutukoko, 24 x 36 mm. Kuvasuhde 2:3 mahdollisti sen, että filmirullaan saatiin mahtumaan 36 kuvaa.
  • Vuoteen 1932 mennessä Leicaa oli myyty jo 90 000 kappaletta. Kameroita oli myyty jo yli miljoona kappaletta vuoteen 1961 mennessä.

Valokuvaviestinnän Instituutti VaVi, blogi. Leijonien tyyli 2015 kuvattiin Vierumäellä, malleina nuoret leijonat, 11.12.2104. Alle 16-vuotiaiden maajoukkueen nuoret leijonat olivat malleina Leijonat-lehden “Leijonien tyyli 2015″ -kuvauksessa. Vierumäellä kuvattiin myös Leijonat -lehden 4/2014 kansikuva, jossa nämä tulevaisuuden maajoukkuekiekkoilijat Aatu Luusuaniemi, Bernard Isiguzo, Eeli Tolvanen, Olli Kaskinen and Santeri Virtanen esittäytyivät.

 • paljon kuvia kuvauksista, valaisukaaviot

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

 • Best trigger for off-camera flash (valaisu).
 • Slide scanners (filmi ja kehittäminen). 4.000 diaa äidillä. Epson V700/V750, Pacific Image PrimeFilm 7200u (Reflecta ProScan 7200) vai Pacific Image PrimeFilm XE (Reflecta ProScan 10T).

The Atlantic, In Focus. (taas kerran saa ihmetellä, miten paljon laadukkaita kuvia otetaan koko ajan...).

Digital Photography School.

Diyphotography.net, How To Find Inspiration And Take Interesting Photos In Boring Locations.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Icy Edges And Details.

Dpreview.com.

Earthboundlight.com, Nikon is Better Than Canon, or is it the Other Way Around? 14.12.2014.

Luminous Lanscape, Camera Equipment of The Year – 2014.

Michael Reichmann:

 • Pentax 645z
 • Sony A7 MKII
 • Fuji X-T1

Kevin Raber:

 • Fuji XT-1
 • Olympus OMD E-M1
 • The Samsung NX1
 • Nikon 750
 • Sony A7 II
 • iPhone 6 Plus
 • ...ja muutakin...

The Online Photographer, Open Mike: Collectibles. Leica M6:n eri versiot.

Photographyblog.com, Profoto Launches Teaser Campaign. Jotain uutta tulossa... High-Speed Synchronisation (HSS)? Julkistus tänään...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, kulttuuri, lauantaiessee, Nimettömät löytökuvat ovat kuin silmäniskuja menneisyydestä. Vanhassa valokuvassa kolme turkulaista lasta katsoo kohti kameraa, vakavina. Eletään 1910-lukua. Nämä siisteissä juhlatamineissaan kuvaan ikuistetut lapset ovat todennäköisesti hyväosaisia, koska heidät on ollut varaa viedä ikuistettavaksi valokuvaamoon.

 • Luen Harri Kalhan ja Harri Tahvanaisen mainiota kirjaa Nimettömät – Kansanvalokuvauksen maaginen maailma ja muistan yhtäkkiä elävästi kuvien sekamelskan mummulan pöytälaatikoissa ja ne arvokkaat otokset, jotka huolella oli liimattu pahvikantisiin albumeihin.
 • Nimettömät-kirjassa riittää hienoja otoksia ihmeteltäväksi. Kuvat ovat valokuvaaja Harri Tahvanaisen kokoelmista.
 • Kansanvalokuvien ja löytökuvien markkinat ovat vahvassa nousussa: huhtikuussa 2014 Yhdysvalloissa pidetyssä alan ensimmäisessä huutokaupassa suosituimmista kuvista maksettiin jopa satakertaisesti lähtöhintoihin verrattuna. Tarjontaa ja hintapyyntöjä voi silmäillä esimerkiksi yhdysvaltalaisen Swann-huutokauppahuoneen sivuilta: www.swanngalleries.com.

HS, Jumbojettien ylilento imee uhkarohkeita Saint Martinin suosikkirannalle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, How to use continuous mode to shoot static subjects.

ePhotozine.com, Christmas Light Painting Photography Tips.

The Online Photographer.

Pdnonlne.com, Notable Photo Books of 2014, Part II. Lisää valokuvakirjoja.

Kamera & Bild, Pentax 645Z: Som en DSLR på steroider. Testi. Keskikoon digijrärkkäri, paljon parannettua edelliseen versioon. Käytännössä tässä luokassa halpa, 88.000 kruunua, 9.350 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, A-studio, Alastonkuviin liittyvät kohut eivät säikäytä julkkiksia: "Kuvattavaksi tarjoudutaan joka viikko". Poliisi selvittää paraikaa tapausta, jossa useiden tunnettujen suomalaisten alastonkuvia julkaistiin verkossa. Kuvat on otettu vuosia sitten, ja nyt kiistellään siitä, oliko kuvien verkkojulkaisuun lupaa.

Remonen.fi.

 • Öljyä laineille, 11.12.2014. Tässä yhtenä iltana oli tarkoitus lähteä ”miehissä” kuvailemaan tuonne Laajasaloon Öljysäiliö 468:n maisemiin.
 • Southern Comfort, 11.12.2014. Etelän lämpöön pääsi Sony a6000 + SEL1018 ja Sony Zeiss 24f18.
  • (kaima vietti vaihteeksi viikonlopun Tallinnassa...).
 • Meidän Helsinkimme, 11.12.2014. Tuossa edellä kirjoittelin noista mun metrokuvauksista ja valokuvanäyttelystä. Sellainen tosiaan pystytettiinkin Oulunkylän kirjaston lukusaliin. Tällaisessa usean kuvaajan näyttelyssä on tärkeää, että yleisilme pysyy samanlaisena, ettei kuvien ulkoinen asu ja esillepano vie liikaa huomiota itse kohteesta.
  • Näyttely on Oulunkylän kirjastossa auki 15.12. asti ja sen jälkeen Oulunkylätalon toisessa kerroksessa vielä ennalta määräämättömän ajan

Kameraseura.fi, Kameraseuran uutiskirje 50/2014. Muutama kilpailu, näyttelyitä yms.

Ilta-Sanomat, Ilmeet vailla vertaa. Tämä kuva japanilaiskaksikosta ei jätä kylmäksi – katso vuoden erikoisimmat urheilukuvat. 12 kuvaa.

Yle Uutiset, kotimaa, Ai, passia voi hakea sähköisesti jo nyt. Nykyään passinhakijan ei tarvitse käydä ollenkaan poliisiasemalla, jos poliisilla on hallussa sormenjäljet ja nimikirjoitusnäyte. Valokuvan voi lähettää sähköisesti vaikka suoraan valokuvaamosta, mutta sen täytyy olla enintään kuusi kuukautta vanha.

Tivi.fi, Myös Instagram kertoo nyt, onko julkkiksen tili aito. Kuvapalvelu Instagram on julkaissut kaivatun ominaisuuden, vahvistetut käyttäjätilit.

Älypuhelimista:

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Fascinating Portraits of Texan Women with their Handguns.

 • (mitähän näissäkin kuvissa on kiehtovaa, suomalaisen silmiin lähinnä epämiellyttävää, tällainen aseiden ihannointi...).

Digitalcameraworld.com, How to improve your photography in 60 seconds.

Digital Photography School, 33 Gritty Photos of Graffiti Street Art.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Low Light Church Photography Tips.

Thephotoargus.com, 30 Inspiring Examples of Bicycle Photography. Jaa-a, näistä ei taida kovin moni otsikosta huolimatta inspiroitua tai innostua. Kuvia polkupyöristä.

IR.

Luminous Landscape, Observing and Managing Color: Dealing with Color Vision Anomalies. The camera versus the human eye. Värin näkemisestä.

Dedpxl.com, Confessions Of A Contest Judge. Video, kesto 10:02. Lisäksi teksti.

Diyphotography.net, New Interactive Video Uses 9 Nikon D750′s To Let You Pick The Perspective.

The Online Photographer, One Good-Lookin' Camera. Fuji.

Dpreview.com.

Photographyblog.com, Samsung S 50-150mm f/2.8 ED OIS Review. Samsungin pro-sarjan objektiivi peilittömille. Polttovälivastaavuus 77-231mm. Kuvanvakaaja. Paino 915g. Iso ja painava (tässä luokassa). Arvosana 4 * / 5 *. Nyt myynnissä. $1.600.

Photoshelter.com, The Inspiration Handbook: 50 Tips from 50 Photography Trailblazers. Sähköpostiin tulee heti 29-sivuinen pdf.

Fotosidan.se, Poddradio om stimulerande fotoprojekt och julklappar åt fotografer. Podcast, kesto 44:55.

Kamera & Bild, Sara Arnald: När hårddisken tystnar. Kolumni.

Kamera & Bild, Nya filformatet BPG kan ersätta JPG. BPG = Better Portable Graphics. 8- ja 14-bittisyys. RAW-kuvat useimmiten 12- tai 14-bittisiä. Enemmän dynamiikkaa, vähemmän artefakteja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.12.2014   (linkki)

...aikaisin seuraavana aamuna... ei enää varoituksia Foorumille menosta hakutuloksen klikkaamisen jälkeen... ...Google siis oli pyynnöstä käynyt nopeasti tarkistamassa sen mielestä epäilyttävät kohdat uudestaan...

Klo 21:31. Kävin Googlen sitemaster-työkalun varoituksia läpi, löytyi samalta vuodelta (2008) kolme muutakin ketjua, joissa oli samalla lailla linkattu kuva avautumaan suoraan viestiin. Nähtävästi kyse oli siitä, että ko. sivustot (tai domain-nimet) ovat siirtyneet haittaohjelmia levittävien tahojen haltuun. Vanha linkkaus tietenkin edelleen jää viestiin, sille ei voi mitään.

 • poistin nämä ketjut, katsotaan, löytyykö lisää...

Klo 21:08. Digicamera.netin Foorumilta löytyi vuodelta 2008 kolme viestiä pitkä ketju, jonka aloitusviestiin oli linkattu kuva terotin.com-sivustolta suoraan viestiin avautuvaksi. Ko. kuvaa ei enää löydy, mutta ko. sivusto (terotin.com) on nykyään nähtävästi jonkun venäläisen omistama (ru-päätteinen...). Norton (ja kaiketi Googlekin) varoittaa tämän takia mahdollisesta tietoturvariskistä.

 • Ko. ketju on poistettu ja pyydetty Googlea uudestaan tarkistamaan ko. ketju.
 • Siitä siis mahdollinen tietoturvavaroitus.
 • varoituksia tulee, kun Googlen hakutuloksien perusteella klikkaa Foorumille johtavaa linkkiä...

Marja Helander: SILENCE - Jaskes eatnamat
Kuva: Marja Helander.21.12.2014 asti

Valokuvataiteilija Marja Helander (s. 1965) kuvannut kaivoksia, tehtaita ja patoja vanhoilla saamelaisalueilla Kuolassa ja Pohjoiskalotilla. Työtä on ohjannut halu näyttää, minkälaisia jälkiä raskas teollisuus jättää maastoon, ja ehkä myös sieluun.

Aihettaan taiteilija on lähestynyt romanttisen maisemamaalauksen tradition kautta.

Näyttelyssä on esillä valokuvien lisäksi myös videoinstallaatioita.

Helsingissä asuva, saamelaissyntyinen Marja Helander (s.1965) on valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta vuonna 1999.

Forum Box
Ruoholahdenranta 3, Helsinki
ti-pe 11-17, la-su 12-16.

Hs.fi/Timo Valjakka: Valokuvaaja järkyttyi Lapin uljaan luonnon tuhosta. Marja Helander tallensi kuviinsa pohjoisen kasvit ja savua syöksevät tehtaat

Lasse Lecklin: Expedition
Kuva: Lasse Lecklin.11.01.2015 asti

Lasse Lecklinin näyttely Expedition on tutkimusmatka pohjoisen arktisille alueille kantavana teemanaan ihmisen ja luonnon välinen suhde - ihmisen jäljet luonnossa ja ihmisen toiminnan vaikutus ympäristöön. Kuvat on otettu kahden viime vuoden aikana Suomen ja Norjan Lapissa sekä Huippuvuorilla.

Näyttelyn teokset on toteutettu osin yhteistyössä luonnontieteilijöiden kanssa hyödyntäen tieteellistä ajattelua valokuvateoksissa niin, että taide ja tiede kohtaavat.

Lasse Lecklin (s. 1982) on helsinkiläinen valokuvataiteilija, joka viimeistelee valokuvataiteen maisteriopintojaan Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

Digicamera.netin Foorumilta:

Museot.fi, Tulossa: Rajattomasti museokäyntejä yhdellä Museokortilla. Museokortti on suomalaisten museoiden yhteinen pääsylippu, jolla voi vierailla museoissa niin monta kertaa kuin haluaa 54 euron vuosimaksulla. Kortti tulee myyntiin toukokuussa 2015. Suomen museoliitto on valmistellut kortin käyttöön ottoa yhdessä jäsenmuseoidensa kanssa vuodesta 2012 lähtien.

 • Kortin voi ostaa kaikista järjestelmään liittyneistä museoista ja Museoliiton verkkokaupasta toukokuusta 2015 lähtien.
 • 155 kpl museoita on mukana. Myös Suomen valokuvataiteen museo.
 • Espoon EMMA, Designmuseo sekä Luonnontieteellinen museo puuttuvat (vielä?) listalta.

Olli Jäntti blogi.

 • Raw-kuvat asiakkaalle? 15.10.2014. Minulta on usein tiedusteltu kuvausten jälkeen, että olisiko mahdollista saada kaikki keikalla kuvatut kuvat RAW-muodossa eli siis "kuvanraakileet" suoraan kamerasta. Kuten usea kollegani myös minä en suostu toimittamaan kuviani tässä muodossa. Miksikö? Avataas hieman aihetta ja perustellaan vastaus.
 • Canon 5D Mark III, 23.11.2014. Parisen kuukautta sitten alkoi uuden ykkösrungon hankkiminen olla ajankohtainen ja valinta rajautui heti melko selkeästi yhteen vaihtoehtoon, Canon 5D mk III:een.
 • ISO kamerareppu, 29.4.2014. Pitkän hinta-laatu-koko-saatavuus-käyttäjäkokemus-saatavuus-vertailuhärdellin päätteeksi tilaus lähti Californiaan, josta lähti postipaketti kohti kalakukkokaupunkia. Paketin sisällä oli seuraavanlainen reppu: ...
 • Eturivissä, 3.4.2014. Tällä kertaa en siis ollut työkeikalla, vaan pääsin kuvaamaan rennosti oman viihtymisen merkeissä :) Nappasin mukaani vain 5D mk II + 85mm f1.8-setin, joten minimaalisella kalustomäärällä mentiin. Juha Tapio.

Suomen Kuvalehti, Smash Asem: Suomen Kuvalehden valokuvaajan pidätys taas EIT:ssa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) suuri jaosto käsittelee Suomen Kuvalehden valokuvaajan Markus Pentikäisen ja Suomen valtion kiistaa sananvapaudesta 17. joulukuuta. Pentikäinen menee kuultavaksi Strasbourgiin yhdessä Journalistiliiton juristien kanssa.

Valokuvatorstai, 348. Haaste. 11.12.2014. "adventti".

Ilta-Sanomat, Julkisen sanan neuvostolta langettava päätös. Lehti teki jutun pilvipalvelujen kautta julkisuuteen vuotaneista julkkisten alastonkuvista. Jutun yhteydessä oli kuvituskuva tytöstä, jolla oli älypuhelin kädessään. Alaikäinen henkilö oli tunnistettavissa kuvasta.

 • Kantelijan mukaan koulutoverit tiesivät kuvasta hyvin, sillä STT-Lehtikuva otti sen vain pari viikkoa aiemmin aivan toista aihepiiriä käsittelevää ja koulua laajasti koskettanutta juttua varten. ”Nakukuva”-sanan esiintyminen kantelijan tyttären kuvan yhteydessä aiheuttaa nuorten keskuudessa helposti asiatonta pilkantekoa ja kiusaamista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Tpoty.com, Travel Photographer of the Year, 2014 Winners' Gallery. Luokkia ja kuvia paljon. Suomalaisia ei joukosta löydy.

 • 2014 finalists Pohjoismaista jostain syystä Norjalla yliedustus, ei suomalaisia täälläkään

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com.

IR.

Photo.net, Nikon D810 versus D750: Which to Choose?

Popular Photography, Video: Hands On with the Sony A7 II. Päivän verran kuvaamista Sonyn uudella peilittömällä täyden kennon järjestelmäkameralla.

Photographyblog.com, Samsung NX1 Review. Peilitön järjestelmäkamera, 28 megapikselin kroppikenno. 4K video. 15 kuvaa sekunnissa. Säänkestävä. Elektroninen etsin, 2.359.000 pistettä. Kolmen tuuman kääntyvä (ylös-alas) kosketusnäyttö. Tarkennus 0.055s. Sisäänrakennettu salama. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Paino 550g. Toisia peilittömiä painavampi, mutta selvästi kevyempi kuin perinteiset kroppikennoiset järjestelmäkamerat. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta, runko 1.600 euroa.

Steve Sanders, Panasonic Lumix DMC-FZ1000 Review. Kesäkuussa 2014 julkistettu, ensimmäinen kompaktidigi, joka kykeni 4K videoon. 20 megapikselin kuvasensori, pyritty vähempään kohinaan. Käynnistys 0.66s, tarkennus nopea. 25-400mm, 16-kertainen zoom. Kolmen tuuman kääntyvä näyttö, 921.000 pistettä. Wi-Fi. Kameran sisäinen RAW. Akut eivät kestä kauan esim. Wi-Fi:ä käytettäessä. Suomen hinta n. 900 euroa.

The-digital-picture.com, If I Could Have Only 5 Canon Lenses. Nii-in, mitkä viisi.

The-digital-picture.com, Adobe to Acquire Fotolia. $800 miljoonaa.

Fotosidan.se, Bakom kulisserna: Produktfotografering. Miten valokuvauslehdessä hoidetaan tuotekuvaus.

Kamera & Bild, Nu kan du köpa ”onaniverket” för en god sak. Se Fotografiskan näyttelystä poistettu... Fotografiska ja valokuvaaja saivat maksaa vahingonkorvausta 66.000 kruunua, 7.055 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.12.2014   (linkki)

Salon taidemuseossa tänään klo 18: Arkkitehti Markku Axelsson kertoo valokuvaaja Paula Axelsson-Martelinista (Salon Uudesta Valokuvaamosta). Luennolle on vapaa pääsy.

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kulttuuri, Harvinaisuudeksi osoittautunut 170-vuotias valokuva oli keräilijän huutokauppalöytö. Valokuvataiteen museo kertoi tiistaina harvinaisesta valokuvasta, joka esittää Tampereen koskimaisemassa sijainnutta Frenckellin paperitehdasta. Kuvan omistaja on Inkoossa asuva Christer Pettersson. Hän on kerännyt valokuvaukseen liittyvää esineistöä kouluiästä asti. Puhelimeen vastaa nauravainen mies – 44 vuoden keräilyn jälkeen haaviin osunut jättipotti ilahduttaisi ketä tahansa.

Nyt.fi, Tässä on symbolisin valokuva tasa-arvoisen avioliittolain Suomesta. Kai Sinervo kuvasi kansallissankari ja -symboli Mannerheimin patsaan yllä kaartuvan sateenkaaren joitakin vuosia sitten.

Yle Uutiset, Kotimaa, Valokuva tekee työhakemuksesta kiinnostavan: "Kuva ei silti pelasta huonoa hakemusta". Kokenut työnhakukouluttaja neuvoo liittämään työhakemukseen valokuvan. Ihan mitä tahansa kuvaa hakemukseen ei kannata liittää. Yksi ja sama valokuva ei välttämättä sovi joka paikkaan.

Yle Uutiset, Ulkomaat, Kuvienjakopalvelu Instagramilla 300 miljoonaa käyttäjää. Kuvienjakopalvelu Instagramilla on yli 300 miljoonaa käyttäjää. Se on ohittanut suosiossa mikroblogipalvelu Twitterin, jolla oli syyskuun lopussa 284 miljoonaa käyttäjää.

Ilta-Sanomat, Windows 10 myyntiin ensi syksynä. Windows 10 ilmestyy kolme vuotta Windows 8:n jälkeen, joka sai pc-käyttäjiltä vaihtelevan vastaanoton. Windows 8:n kritisoitiin soveltuvan paremmin tablettitietokoneisiin kuin perinteisiin laitteisiin. Yhden numeron ylihyppäämistä tietokonejätti perusteli sillä, että se kuvaa kuinka tabletit ja älypuhelimet ovat yhdistyneet tänä aikana perinteisten tietokoneiden rinnalle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

 • Photography Tips On Capturing Shots Of Poinsettias At Christmas.
 • Pentax K-S1 Digital SLR Review. 20 megapikselin perinteinen kroppikennoinen järjestelmädigi. Pienikokoinen. Etsin 100%. Kuvanvakaaja rungossa. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 921.000 pistettä. £469 (kittiobjektiivi mukana). Arvosana 4.5 * / 5 *.
 • Peter Lik Sells Image For $6.5 Million Dollars. Yksityinen keräilijä osti valokuvaprintin, hinta $6.5 miljoonaa, sama keräilijä osti lisäksi $2.4 miljoonan ja $1.1 miljoonan hintaiset valokuvaprintit. Kyse on kalleimmasta koskaan myydystä valokuvaprintistä).
  • (näistä on vähän vaikea sanoa mitään, onko kyse ihan aidosta kaupasta vaiko vain myynnin edistämisestä... huutokaupassa sentään joutuu maksamaan aina kulut...).

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

IR.

Theguardian.com, The $6.5m canyon: it's the most expensive photograph ever – but it's like a hackneyed poster in a posh hotel. Kanjoni Arizonasta. Ei mikään mestariotos millään tavalla, eikä ole taiteelliseltakaan kannalta mielenkiintoinen.

The Online Photographer.

Dreview.com.

Pdnonline.com, What's Your Niche: Stephen Crowley, Political Photojournalist. Haastattelu, tekstinä.

Historytoday.com, Calling Time on Hitler's Hoax. Tunnetuimpia Hitler-kuvia. Pitäisi esittää Hitleriä vuonna 1924, ollaan juuri tultu ulos Landsbergin vankilasta. Mutta kaikki ei ole ihan sitä, miltä näyttää...

Popular Photography, Video: Hands On with the Sony A7 II. Peilitön, täyskennoinen.

Photozone.de, Micro-Nikkor AF-S 105mm f/2.8 G IF-ED VR (FX) - Review / Test Report. Kuvanvakaaja + makro-objektiivi, julkistettu vuonna 2006. Nikon. Testi Nikonin täyskennoisella mallilla, Nikon D3x.

The-digital-picture.com, Custom Shooting Modes and How Bryan Configures "C" Modes. Canon.

Pdnonline.com, Mini Review: Flashpoint SpeedLight Partner. Jatkuva valo, kiinnitetään isomman irtosalaman päälle. 5.600K, 440 lux tai 540 lux. $40.

Fotosidan.se, Bildradion 100: Definitionen av kvalitet. Podcast. Kesto 49:13.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.12.2014   (linkki)

Tänään valokuvagalleria Hippolytessä klo 18 Hartta Kiisken ja Niina Vatasen Archive Play -kirjan julkistamisjuhlat.

Huomenna Salon taidemuseossa klo 18 arkkitehti Markku Axelsson kertoo valokuvaaja Paula Axelsson-Martelinista (Salon Uudesta Valokuvaamosta). Luennolle on vapaa pääsy.

Suomesta löytyi yli 160 vuotta vanha valokuvaharvinaisuus
Suomesta on löytynyt äärimmäisen harvinainen maisemavalokuva. Vuonna 1847 otettu kuva esittää Tampereen koskimaisemassa sijannutta Frenckellin paperitehdasta, ja se on yksi vanhimmista Suomesta löytyneistä maisemavalokuvista. Samalla se on vanhin kotimainen haastavissa maasto-olosuhteissa kuvattu maisemavalokuva.

Harvinaisen daguerrotypia-menetelmällä otetun maisemavalokuvan toi Suomen valokuvataiteen museoon tutkittavaksi kuvan omistaja Christer Pettersson. Yleensä tuon ajan daguerrotypiat ovat studio-olosuhteissa otettuja henkilökuvia.

Nyt löytyneen kuvan lisäksi tunnetaan vain kaksi kotimaista daguerrotypia-menetelmällä otettua maisemakuvaa. Molemmat ovat Turun Museokeskuksen kokoelmissa. Ne on otettu Turussa ja esittävät Nobelin taloa (1842) ja Vartiovuorenmäkeä (1844).

Valokuvataiteen museo on mukana Euroopan laajuisessa Daguerreobase-hankkeessa, jossa kootaan tietokantaa eurooppalaisista daguerrotyypeistä.

Daguerreotypian keksimisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 175 vuotta. Menetelmä oli yleisesti käytössä 1840- ja 1850-luvuilla. Daguerrotyypit tunnistaa parhaiten peilimäisesti heijastavasta pinnasta.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Aloittelijan kysymyksiä, mitä milloinkin. (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Mallina Nikonin d7100 ja huhujen mukaan 18-140 kitti objektiivillä. (näistä kysymyksiä).
 • Myydään iso kassillinen Nikoneja (kassi ei kuulu kauppaan) (Myydään). (hauska otsikko...).
 • Uutta Canonia etsimässä (Järjestelmädigit). Olen vuosikaudet kuvannut Canonin 40D:llä, mutta nyt tuntuu että olisi aika päivittää runkoa.
 • Valkokaulusrosella (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Nykyisen asuntomme lähellä on Waikowhai-niminen puisto, jossa voi nähdä valkokaulusrosellan, joka liikkuu yleensä parinsa kanssa. Puisto sijaitsee Uuden-Seelannin Aucklandissa, Hillsboroughissa.
 • Who we are? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teide (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Warp Reactor 468 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Käytiin kattelemassa tuota perinteistä Oljysäiliö 468:a Laajasalossa kun siellä piti olla kuulemma valotaideteos. Noh koko *sensuroitu* oli pimeenä ja portit kiinni. Survasin obiskan portin raosta vastapuolelta sisään ja valottelin viitisen minuuttia.
 • Itsenäisyysyön revontulet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Herra Kuulapaa, Astrophotography, nikond5100mod.html. Nikon D5100 harmaasävymodi. Here is the project description of my Nikon D5100 monochrome and IR filter modification. In this project the IR-filter and sensor are removed from camera. Sensor is then modified and resinserted to camera. Same kind of mods have been done by many people before me so it's hardly anything new my approach to it. Please be carefull if following the instructions as removing the bayer-matrix is a very high risk process.

HS, Kulttuuri, Tulevan vuoden taidenäyttelyt: Ateneumiin Cartier-Bressonia, Kiasmaan Mapplethorpea, Mänttään Kieferiä. Ateneum esittelee ensi syksynä "kuvajournalismin isän", ranskalaisen valokuvaajalegenda Henri Cartier-Bressonin (1908–2004) uraa. Lokakuun lopulla avautuvaan, retrospektiiviseen näyttelyyn kuuluu lähes 300 valokuvaa. Lisäksi esillä on arkistomateriaalia ja elävää kuvaa.

 • Ateneumissa nähdään valokuvaa myös keväällä: 10. huhtikuuta avautuu suomalaista arkea kuvanneen Ismo Höltön (s. 1940) valokuvia esittelevä näyttely.
 • Valokuvaa esittelee myös Kiasma, joka avautuu remonttinsa jälkeen maaliskuussa amerikkalaisvalokuvaaja Robert Mapplethorpen (1946–89) elämäntyötä esittelevällä näyttelyllä.

Taiteen edistämiskeskus, Kuvataiteilija Tero Puha sai valokuvataiteen valtionpalkinnon, 28.11.2014. Valtion valokuvataidetoimikunta myönsi tunnustuksen kuvataiteilijalle, joka tutkii nykyihmisen elämää, erityisesti kehonkuvaa, identiteettejä, sukupuolirooleja ja kuluttamista. Suuruudeltaan 15 000 euron arvoisen palkinnon jakoi kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen perjantaina Helsingissä. Palkinto myönnetään veikkausvoittovaroista.

Iltalehti, Niina Kurkinen kohukuvien taustoista: Sopimukset pitää olla kunnossa. Netissä leviää hurjaa vauhtia suomalaiskaunotarten nakukuvat. Niina Kurkinen muistaa, että kuvat otettiin vuonna 2009. - Bulevardilla oli Kia ja Henrik Karlbergin kuvastudio. He ottivat minuun yhteyttä, ja kysyivät kuvattavaksi.

- Usein ammattikuvaajat kysyvät malleja tai muuten kiinnostavia henkilöitä kuvauksiin. Itse lähdin kuvauksiin mukaan sillä periaatteella, että saan itselleni uudet kasvokuvat mallikansiooni.

- Kuvattavat ovat aikuisia ihmisiä. Jos he ovat suostuneet alastonkuviin, niin sopimukset pitää olla kunnossa.

- Kuvattavan kanssa aina määritellään kuvien käyttöoikeudet.

Mpc.fi, Verkosta ostettujen laitteiden palauttaminen hankalaa: litium-akkuja ei voi lähettää postissa ulkomaille. Posti ei lähetä litiumakullista digilaitetta ulkomaille turvamääräysten vuoksi. Asiaan yritetään saada muutos. Määräys estää palauttamasta ulkomailta tehtyjä verkko-ostoksia myyjälle. Vialliset tai vahingoittuneet litiumakut voivat räjähtää.

 • Suomen sisällä akkuja voi postittaa maateitse kiinnitettynä laitteeseen, kunhan itsekseen käynnistyminen on estetty. Akkukennon nimellisteho ei saa ylittää silloinkaan 20 wattia tai litiumin määrä kahta grammaa. Tiedot voi tarkistaa valmistajalta.

Polku.net, Costa Blancan Torreviejassa, Hannu Kaarela 6.12.2014. Vietin viikon 42 perheeni kanssa Espanjan Costa Blancan Torreviejassa. Matka ei ollut varsinainen kuvausmatka mutta kuvasin lintuja puistoissa ja parilla pikavisiitillä paikallisiin luonnonpuistoihin. Maisemat ovat aika karuja joten niiden kuvaaminen jäi vähemmälle.

HS, Moni suomalainen hakee nyt passia netistä – jo viidennes hakemuksista sähköisiä. Poliisihallituksen mukaan tämän viikon maanantaiaamuun kello yhdeksään mennessä nettipassihakemuksia oli jätetty poliisin sähköiseen asiointipalveluun kaikkiaan hieman yli 2 300. Se on 19 prosenttia kaikista uudistuksen aikaisista passihakemuksista.

 • Passiin tarvitaan aina uusi valokuva. Osa valokuvausliikkeistä voi toimittaa kuvan suoraan poliisin sähköiselle valokuvapalvelimelle.
 • (HS:lle, kertaus Digicamera.netin uutisista 18.11.2014)

  Yle Uutiset, Kotimaa, Harva tietää, että passikuvan voi ottaa myös itse. Passikuvaa tarvitessaan moni suuntaa valokuvaamoon, vaikka itseltä voisi hyvinkin löytyä kunnollinen kamera ja myös riittävästi osaamista passikuvan ottamiseen. Poliisia ei passinhakutilanteessa kiinnosta, missä passikuva on otettu. Poliisi tutkii kuvasta ainoastaan sen, täyttääkö se laatuvaatimukset ja esittääkö se hakijaa.

  • Osastosihteeri Tuija Heinonen poliisin lupahallinnosta vahvistaa, että itse otettuja passikuvia tuodaan poliisille vain harvoin.
  • Lupahallinnon valokuvapalvelin. ...Lupahallinnon valokuvapalvelin on tietojärjestelmä, jonka kautta passivalokuvat voidaan toimittaa poliisille suoraan sähköisessä muodossa.... ...Laissa ei ole rajattu, kuka voi ottaa passikuvia, joten Lupahallinnon valokuvapalvelinta voivat käyttää sekä yksityiset henkilöt että valokuva-alan yritykset. Kuvan syöttäminen edellyttää käyttäjän vahvaa sähköistä tunnistusta ja käyttäjätilin avaamista.... ...Edistyneessä kuvansyötössä siirrytään kuvan valinnan jälkeen suoraan näytölle, jossa annetaan yhteenveto automaattisen laaduntarkistuksen tuloksista, mahdollisuus kuvan vaihtamiseen sekä kentät matkapuhelinnumerolle ja sähköpostiosoitteelle Lupahallinnon valokuvapalvelin -kuittia varten....

Älypuhelimista.

Metro.fi, Kansallismuseon puistikko on huikea näky pimeässä – katso kuvat.

 • (latojan kommentti: voi itku, ei kyllä kestä enää yhtään tällaisia kännykkäkuvia, antakaa meille takaisin ihan oikeita hyvälaatuisia kuvia... hirveintä on se, että näihin on jo tottunut eikä enää odotakaan mitään muuta...)

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Luminous Landscape, Michael Reichmann, Sony A7 MKII Hands On. Tavoitteena syrjäyttää joko Canon tai Nikon. Ainut valmistaja, jolta on ilmestynyt täyden kennon peilittömiä järjestelmäkameroita, vieläpä useampiakin. 24 megapikselin täyden ruudun sensori. Elektroninen etsin. Aavistuksen edeltäjiä isompi. Säänkestävä. Tarkennus 30% nopeampi. 30 raw-kuvaa viiden kuvan sekuntivaihdilla. 1920 x 1080 HD video 60 kuvaa sekunnissa. Kuvanvakautusta viiteen suuntaan. $1.700.

Lensrentals.com, One, Single Samsung NX-1 Test. Samsungin upouusi peilitön, 28 megapikseliä. Kannattaako konepellin alle kurkistaa, mitä paljastuu. Lyhyt optinen vertailu Nikon D7100/14-24 ja D7000/14-24.

Photographyblog.com, Fujifilm XF 50-140mm F2.8 R LM OIS WR Review. Säänkestävä pro-malli. Peilittömille X-sarjan Fujeille. Polttovälivastaavuus 76-213mm. Viiden stopin kuvanvakaaja. Arvosana 4.5 * / 5 *. $1.599.

The-digital-picture.com.

Engadget.com, Dropbox's Carousel app now frees up phone storage for you. Jos kuvat ovat jo dropboxissa, niin miksi säilyttää niitä kamerassa.

Kamera & Bild, Hälften av fotograferna bort på Helsingborgs Dagblad. Kahdeksasta valokuvaajasta neljä saa pitää työpaikkansa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon N640p scannerin ajureita (Printeri, skannerit). Otsikon mukainen luotettavasti toiminut vehje uhkaa jäädä saastuttamaan luontoa kun Win 8.1 siirtymisen vuoksi ajurit ei toimi. Aikaisemmin XP. ...kokeile asentaa vuescan ja sitten jatkat omalla softalla. Joillakin auttanut.
 • Epson Stylus Pro 4900 Ongelma (Printterit, skannerit). Printtailin tuossa eilen vielä erääseen näyttelyyn kuvia onnistuneesti, mutta tänään tuli tenkkapoo. Tulostin herjaa ilmeisesti, että siinä on vääränlainen tulostuspää, asenna oikea???
 • Gradient Map plugin Lightroomiin (Kuvankäsittely). En ole ikinä päässyt RGB käyrien kanssa oikein sinuiksi ja usein tulee tarve asettaa jokin tietty väri käyrälle. Lightroomissahan ei ole kuin se hikinen 90-lukua henkivä cubic spline editori, jolla värin hakemisesta ei tule yhtään mitään. Photoshopissa on käppyrän lisäksi gradient map-toiminto, jolla pääsee asettelemaan värejä suoraan järjestykseen. Vaikka homma ei nyt ihan suoraviivainen ollutkaan, niin naputtelin samantyyppisen toiminnon Lightroomiin.
 • LR 5 (Kuvankäsittely). Uusimmat.
 • Mitakon 50 0.95 (Optiikka). Muutama uusi viesti.
 • Yksi huurteinen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Toivottavasti otsikko ei kovin huijannut joitain. :)

HS, Reuters listasi vuoden parhaat viihdealan valokuvansa – mukana esimerkiksi härski lavashow ja Oscar-gaalan superselfie. Ellen Degeneresin Oscar-gaalan "superselfie", Miley Cyruksen twerkkaus ja innokas fani Cannesin punaisella matolla: kuvakooste esittelee niistä kymmenen.

HS, Kulttuuri, "Jäin ainoana henkiin" – sodan sokeuttamat katsovat kameraan järkyttävässä valokuvanäyttelyssä. Berliinin museot käyvät nyt sotaa. Martin Roemersin näyttely ja valokuvakirja kertovat, että toinen maailmansota jatkuu yhä. Olemme Deutsches Historicshes Museumissa Berliinin sydämessä. Kaupunki on täynnä sota-aiheisia näyttelyitä, koska ensimmäinen maailmansota alkoi syksyllä sata vuotta sitten. Tämä valokuvanäyttely käsittelee sodan ruhjomia ihmisiä nykyaikana ja on kaupungin sotanäyttelyistä ehkä vaikuttavin.

Suomen Canon.

Hilavitkutin.com, Sonyn α7S-kamera tekee yöstä päivän. Pokkarikameroissa ISO-arvon voi säätää usein noin 100-2000 väliltä, mutta Sonyn uusi α7S-kamera napsii kuvia, jopa satojen tuhansien suuruisella ISO-luvulla. Tarkemmin sanottuna kamera pystyy ottamaan kuvia ISO-herkkyydellä 409600. Hinta vähän alle 3.000 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Time LightBox, TIME Picks the Top 10 Photos of 2014. Tuttuun tapaan melkein kaikki katastrofia ja sotaa ja kärsimystä... Mikähän näissä on parasta...

Petapixel.com.

Huhtikuu 2014 Digicamera.netin uutisista.
Ilta-Sanomat, Sosiaalinen media näytti jälleen mahtinsa – tällä kertaa pelastui pikkutytön näkö.

(kertaus Digicamera.netin uutisista 17.10.2010).

Verkkouutiset.fi, Facebook-kuva pelasti: Kaksivuotiaan silmästä löytyi syöpä (ei löydy enää). Brittiperheen 2,5-vuotias tytär pelastui kun valpas sairaanhoitaja-ystävä huomasi lapsen Facebook-kuvassa merkin syövästä.

(syyskuulta) (kertaus, Digicamera.netin uutiset 30.10.2008) Ilta-Sanomat 28.10.2008, Lööppi (28.10.2008). "IS:n valokuva paljasti lapseni syövän". Äidin valtava helpotus! (Itse juttua ei taida löytyä maksuttomilta IS:n nettisivuilla.). Sama tarina Valitut Palat, Valokuva paljasti, että vauvalla on syöpä. Julkaistu 3/2010.

 • IS kertoi heinäkuussa kanadansuomalaisen perheen pojasta, jonka silmästä salamalla otettu perhekuva paljasti harvinaisen retinoblastooman eli syövän
 • kuvassa toisen silmän pupilli näkyy valkoisena
 • Tamperelainen äiti oli 1.5-vuotiaan poikansa kanssa kylässä ystävänsä luona, kahvipöydässä katseltiin alkusyksyllä otettuja kuvia. Ystävä kiinnitti heti huomiota pojan toiseen valkoiseen pupilliin ja muisti kesän IS:n jutun. Poika vietiin lääkäriin seuraavana päivänä. Diagnoosi saatiin viikon päästä: kummassakin silmässä oli syöpäkasvain. Varhaisen löydön ansiosta ei tarvittane leikkausta, solymyrkkyhoito riittänee. Toisessa silmässä kasvain oli niin iso, että sen vaikutus näkyi jo salamakuvassa. Kahden hoitokerran jälkeen kasvain on enää kuudesosa alkuperäisestä koosta. Toipumisennuste on hyvä.
 • Neuvoloihin on tiedotettu perhevalokuvissa näkyvästä vaaleasta heijasteesta kymmenkunta vuotta. Retinoblastooman toinen varhaisoire on karsastus, se ilmaantuu useille lapsille jo ennen valkeaa mustuaisheijastusta, osalla karsastus on ainoa oire.
 • Retinoblastoomaan sairastuu Suomessa vuosittain vain muutama, sairastuneet ovat yleensä alle kolmevuotiaita lapsia. Parantumisprosentti on korkea. Retinoblastooma on silmän verkkokalvon pahanlaatuinen varhaissolukasvain.
 • Digicamera.netin uutisissa oli vastaava tapaus 8.11.2000

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Popular Photography, The State of Street Photography: How Has the Digital Era Changed a Classic Discipline?

The Online Photographer, Oly IBIS Test. Mike on vähän pitkästynyt ja kokeilee Olympus OM-D E-M1:n kuvanvakaajan tehokkuutta. In-Body Image Stabilization (IBIS).

Steve Sanders, Canon PowerShot G7 X Review. Syyskuussa 2014 julkistettu. Ensimmäinen PowerShot-kamera, jossa herkkä CMOS-sensori. 20 megapikseliä. 24-100mm, f/1.8-f2.8. 6.5 kuvaa sekunnissa, full 1080/60p video. RAW. Wi-Fi, NFC. Sisäänrakennettu harmaasuodin. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Suomen hinta on 700 euroa.

Dpreview.com.

Theguardian.com, The best photography books of 2014.

Photographyblog.com, Aries Blackbird X10. Myynnissä. Kuvauskopteri. 16 megapikselin still-kuvat, 1080p/30 kuvaa sekunnissa. Kuvausaika 25 minuuttia. $799.

The-digital-picture.com, CDLC Presents "An inside look at Spot AF". Canon Digital Learning Center.

Fotosidan.se, Pinsamt med Göran Segeholm. Käydään keskustelua kuva-analyysin ja kuvasommittelun eroista. Eri tyylejä kannattaisi kokeilla kehitystä ajatellen. Ynnä muuta. Video, kesto 20:35.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Hopeinen omena.

Helsingin kaupunki, Ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa. 8.-10.12.

Espoo, työväenopisto.

Vantaa.fi, Ilmoittautuminen Aikuisopiston kursseille alkaa 8.-10.12.

Tai sitten kaikki kerralla, ilmonet.fi.

Hupsistarallaa-blogi, Polaroidkuusi 2014, 7.12.2014. Melkein tämä kaikesta vouhottamisesta huolimatta pääsi unohtuun. Tänään kiinnitin seinälle, Polaroidkuusen.

HS, Revontulivahti valvoo taivasta turistien puolesta. Kello lähenee keskiyötä. Revontulivahti Juuso Voutilaisen työvuoro on vasta aluillaan. Yöstä ei ainakaan vielä näytä tulevan kiireinen, koska taivaalla on sankka pilvipeite. Rovaniemeläinen matkailualan yritys Arctic Snow Hotel palkkasi Voutilaisen maanantaista lähtien vahtimaan, etteivät revontulet jää turisteilta näkemättä.

 • Nyt on paras revontulivuosi kymmeneen vuoteen. Meneillään oleva vuosi on tilastojen valossa paras revontulivuosi kymmeneen vuoteen. Auringon aktiivisuus vaihtelee 11 vuoden sykleissä, ja nyt aktiivisuus on huipussaan. Revontulia esiintyy Rovaniemen korkeudella noin joka toinen yö. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä todennäköisempiä revontulet ovat. Utsjoen korkeudella mittauslaitteet havaitsevat niitä kahdeksana yönä kymmenestä. Etelä-Suomessa revontulia esiintyy noin joka kymmenes yö. Sää voi kuitenkin estää niiden näkemisen.

MTV, Viikon uutiskuvat: Jättikondomi oli sittenkin väärän kokoinen. 15 kuvaa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. (taas kerran saa ihmetellä, miten paljon laadukkaita kuvia otetaan jatkuvasti...).

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Lakes And Rivers In Winter.

Dpreview.com.

Earthboundlight.com, What's So Special About Carbon Fiber? 7.12.2014. Mitä siinä hiilikuidussa on nyt niin ihmeellistä.

The Luminous Landscape, The Olympus 40 - 150mm Lens. Toinen ilmestynyt Olympuksen Pro-sarjan objektiivi peilittömiin. $1.500. 1.4x tele $350. Vahva ostosuositus.

The Online Photographer, Sunday, 07 December 2014 Open Mike: Devil's Advocate. Mitä järkeä on käyttää pienessä peilittömässä isoa objektiivia.

Behindtheshutter.com, Top 6 Mobile Apps for Photographers.

 • Snapseed by Google // Free
 • Cropic by Lotogram // Free
 • Hipstamatic by Hipstamatic // $1.99
 • Mextures by Merek Davis // $1.99
 • Slower Shutter by Michael Wong // $.99
 • Map-A-Pic Location Scout by Sea to Software // $4.99

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa). (maan tapa nähtävästi on, että esim. Ylellä toimittajat ottavat kuvat ja että still-kuva napataan usein videosta, samoin muuallakin. Lähdemateriaali esim. 576i).
 • Nokia ja Ligthroom (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Kuinka paljon pyydän? (Kuvaus yleinen). Eräs suomalainen keskisuuri yritys haluaisi ostaa minulta kuvan ja käyttää sitä netissä ja yrityksen esitteissä. Kuinka paljon tällaisesta voisi pyytää?
 • Hintavinkit (Myydään).
 • Joulukortit 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Voitaisiin tähän lisäillä joulukorttiotoksia. Itselläni ollut tapana tehdä joulukortit omista kuvista ja parantaa hieman joka vuosi. Lisää tähän siis omia joulukorttimaisia kuviasi niin voidaan poimia niistä ideoita taas seuraavaan jouluun. Tälläisiä kortteja lähtee tänä vuonna omille tuttaville ja sukulaisille. Toki tuo vaimo vielä tuunailee niitä liimaamalla juttuja noihin kuvien päälle.
 • 22 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Kuu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi uusi.
 • Teema: Insinöörin näkemys vs oma (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olen pidemmän aikaa miettinyt ketjua, jossa kuvaaja voisi kertoa taustoja sekä kuvan otosta että kuvan saamisesta mieleisekseen. Aloitetaan. Edellisenä yönä oli sekä lähes täysikuu ja sumua. Olen monesti mielinyt tällaista yhdistelmää kuvaan. Pelipaikalle päästyäni totesin, että valoa oli suht reippaasti. Päätin luottaa matriisin. No joo. Kolmisen aukkoa piti korjata valotusta ylöspäin, jotta ruudussa näkyi muutakin kuin mustaa ja muutama vaaleampi läiskä. Kuva näytti tältä: ...
  • (jospa nyt vähitellen oltaisiin päästy filmi/pimiöajan rajoituksista ja hyväksyttäisiin kuvankäsittely... pimiöissäkin tehtiin vaikka mitä eikä kukaan pitänyt sitä minään... Mainio ketju...)
 • Mustavalkoiset (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tänään olen erityisen tyytyväinen päivän kuvasta. Blogissa katukuva itsenäisyyspäivän vastamielenosoituksesta. Tässä vähän pienempi versio.

Talouselämä, Ei pelkkää itsekeskeisyyttä - tutkija paljastaa, miksi ihmiset rakastavat selfieiden ottamista. Katukuvassa näkee yhä enemmän ihmisiä, jotka pysähtyvät kesken tekemisensä ottamaan itsestään kuvan kännykän kameralla. Vaikka seurassa tai ympärillä olisi muitakin ihmisiä, jotka voisivat ottaa paremman kuvan, selfien ottaja nappaa kuvan mieluummin itse. Miksi ihmeessä?

Tivi.fi, Erikoisempi web-selain tarjoaa kiinnostavia ominaisuuksia. Yandex Browser on monipuolinen ja nopea selain tietokoneille ja mobiililaitteille.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, This Week in Photography – news from 1-7 December. Kuluneen viikon uutisantia.

The Online Photographer.

Dpreview.com.

Redbull.com, Photo Legend Provides a Fresh Eye on Action Sports. Jim Krantz, a student of Ansel Adams, discusses photographing Red Bull GRC and the art of imagery.

Photographyblog.com.

Kamera & Bild, Panasonic LX100 – manuell filmkung. Testi. 16 megapikseliä, Micro 4/3 -systeemin kenno, kompaktidigi. Oikeasti käytössä 12.7 megapikseliä. 4K video, 8.3 megapikseliä. Aukko f/1.7 - f/2.8. Polttoväli 24-75mm.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.12.2014   (linkki)

SUURSAARI - Kotkan Valokuvakeskuksen 100. juhlanäyttely
Kuva: Juha Metso.1.2.2015 asti

Kotkan Valokuvakeskuksen 100. näyttely on omistettu Suursaarelle. Saari sijaitsee Suomenlahden leveimmällä kohdalla, Kotkaan on matkaa runsaat 40 km ja Viron rannikolle noin 55 km.

Suursaari menetettiin Moskovan rauhassa 1940 Neuvostoliitolle, joka teki siitä suljetun sotilasalueen. Ennen sotia saari kuului suomalaisten taiteilijoiden suosikkikohteisiin. Neuvostoliiton romahdettua saareen järjestettiin erityisluvin muutamia retkiä. Valokuvaaja Juha Metso pääsi kuvaamaan saarelle 2000-luvulla seitsemän kertaa.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

yle.fi: Suursaaren mystiikka romuttui – salaisten Bond-luolien sijaan löytyikin pari kanaa ja lehmä.

Matti Häyrynen - Flow - Tanssikuvia ja mielikuvia
Kuva: Matti Häyrynen.21.12.2014 asti

Näyttely tuo esille valokuvan ja videon keinoin nykytanssin liikettä, ilmaisua ja tanssin estetiikkaa. Mukana on kuvia tanssiteoksista, näytöksistä sekä henkilökuvia tanssijoista.

Matti Häyrynen on valokuvannut tanssia 1970-luvulta lähtien.

Galleria Contempo
Lönnrotinkatu 23, Helsinki
ti-pe 11-17, la ja su 12 - 16

Suomen valokuvataiteen museon Instagram-kävely huomenna:

Suomen valokuvataiteen museo järjestäää opastetun Instagram-kävelyn Ruoholahteen joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina klo 15-16.

Instagram-kävelyllä kuvataan yhdessä kännyköillä käyttäen Instagram-sovellusta. Kuvauskohteena on Kaapelitehtaan läheisyydessä oleva Ruoholahden kaupunginosa.

Vapaa pääsy.

Lue tarkemmat ohjeet museon sivuilta
www.valokuvataiteenmuseo.fi

Digicamera.netin Foorumilta:

TERÄVYYSALUE - Suomen valokuvataiteen museon blogi, Värillisen mainosvalokuvan historiaa. 4.12.2014. Pietisen kokoelma on arvokas dokumentti värivalokuvauksen vaiheista suomalaisessa mainoskuvassa. Värivalokuvausta oli kokeiltu Suomessa pitkin 1900-luvun alkua. Itse asiassa Pietiset olivat tässäkin edelläkävijöiden joukossa ja Valokuvataiteen museon kokoelmissa on joukko Reino Pietisen autochromeja 1910-luvulta.

 • Flickr, Autochrome. The Finnish Museum of Photography.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Kukka kuurassa ja auringon maalaama taivas, 5.12.2014.

Länsiväylä, Kamera on hyvä kaveri. Soukan kameroiden juhlanäyttelyssä on kuvia eri vuosilta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Petapixel.com.

American Photo, Photojournalism of the Month: November 2014. 12 kuvaa.

Digital Photography School, 31 Awe Inspiring Majestic Winter Images. Jaha, ensimmäinen kuva jo kiinnosti kliseistä huolimatta, ei ole sattunut aiemmin eteen tätä kuvaa lumisesta Bled-järven saaresta (tai siis on sattunut, mutta ei ole aiemmin kiinnostanut, kun en tunnistanut ollenkaan Bled-yhteyttä. Tai...).

 • Digicamera.net, runsaan kuuden vuoden takainen kesäkuva, Bled, Slovenia.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 6 black and white photography tips for serious mono enthusiasts.

Ming Thein, The difference between photography and most other art forms.

ePhotozine.com.

IR.

Photo.net, Introduction to Creating an Album in Lightroom - Part II (Video Tutorial). Tutoriaali-sarjaa, osa 24.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, TOP Classic: Voja Mitrovic Part II.

Dpreview.com, Connect, CamsFormer is a programmable smartphone trigger for DSLRs. Kickstarter-kampanja. Suunnitelmien mukaan kesäkuussa 2015 myyntiin. $149.

Kamera & Bild, Hon bygger sina egna världar. Haastattelut. Rakennetut kuvat, sekä oikeasti että kuvankäsittelyssä.

Kamera & Bild, National Geographic firar 125 år – världsutställning nu i Sverige. Värmlands museum. Yli 100 kuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.12.2014   (linkki)

Proomusta uittotukkiin – vedenalaista kulttuuriperintöä Saimaalta
Proomusta uittotukkiin – vedenalaista kulttuuriperintöä Saimaalta -näyttely14.12.2014 asti

Proomusta uittotukkiin -näyttely tarjoaa kurkistuksen sisävesien vedenalaiseen kulttuuriperintöön. Näyttelyyn on kuvattu Saimaalle tyypillisiä jäännöksiä, proomuja ja losseja sekä tukinuittoon ja puolustautumiseen liittyviä rakenteita.

Näyttelyn toteutus: Pintafilmi Oy.
Maija Huttunen, vedenalaiskuvaaja, FM, merigeologi Eveliina Salo, valaisija, FM. meriarkeologi.

Savonlinnan maakuntamuseo, Kongi-galleria
Riihisaari, Savonlinna
ti-su 10-17
kesä-elokuussa avoinna päivittäin klo 10-17
5/3/0€

Savonlinnan Fotokerho 40 vuotta -juhlanäyttely
Savonlinnan Fotokerho 40 vuotta -juhlanäyttely22.03.2015 asti

Savonlinnan valokuvakuvakerho juhlii 40-vuotista toimintaansa Riihisaaressa näyttelyllä, johon jokainen kerholainen on saanut itse valita kuvansa ja kuviensa esillepanon. Kerhoon kuuluu tällä hetkellä yli 50 jäsentä, joista 44 on edustettuina näyttelyssä. Ennen niin miesvaltainen kerho on viime aikoina saanut runsaasti uusia jäseniä myös naisista.

Savonlinnan maakuntamuseo
Riihisaari, Savonlinna
ti-su 10-17
kesä-elokuussa avoinna päivittäin klo 10-17
5/3/0€

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lätinää kuvasuhteista (The Wire, 4:3 vs. 16:9) (Sana on melkein vapaa).
 • RAW:n kirkkaussäätö (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Photoshop vai mikä? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Tähän asti olen kuvankäsittelyn tehnyt GIMPillä ja pitänyt kuvat järjestyksessä Picasalla. Gimp on ollut tähän mennessä oiva työkalu (ja ennen kaikkea ilmainen :) ) ja siihen on tullut perehdyttyä ja onhan siihen löytynyt kaikenlaisia lisäosia kuvan yksityiskohtien hajottamiseen tasoihin ja värikäyrien eristämiseen eri kuvien väliltä yms.
 • Photoshopista tietävät – Curves (Kuvankäsittely).
 • WiFi ja kuvien siirto kamerasta (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Olisiko kenelläkään henkilökohtaisia kokemuksia WiFin toimivuudesta kuvien siirrossa tablettiin ja älypuhelimeen. Tabletti on tällä hetkellä iPad Air, johon käsittääkseni saisi ainakin Olympuksen Penin uusista malleista kuvat siirrettyä wifin kautta.
 • OM-D E-M5 Mk2 (Minolta, Olympus).
 • Aurinko armas muistutti olemassa olostaan.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Aamulla koira käytti minua lenkillä, joten nappasin kameralla räpsyn tuosta omituisesta valoilmiöstä.
 • Ei mitään henkilökohtaista:) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

MTV, Saako kättelyjonossa ottaa selfien? Presidentin kanslia vastaa.

M&M, Sanomain Säätiö jakoi apurahoja live-tviittaamisen ja kopterikameroiden tutkimukseen. Tutkimusapurahoista saajista erikoiselta kuulostavan tutkimuskohteen on valinnut Jyväskylän yliopiston Viestintätieteiden laitoksen professori Epp Lauk. Hän tutkii droonijournalismia. Apuraha on suuruudeltaan 50 000 euroa ja kohteena on kauko-ohjattavien kamerakopterien journalistinen käyttö.

Nyt.fi, Ei, Facebookissa kiertävästä "tekijänoikeusjulistuksesta" ei ole mitään hyötyä. Pari vuotta sitten Facebookissa kiersi päivitys, jota jakaneet luulivat saavansa käyttöoikeudet kuviinsa ja tietoihinsa itselleen.

Valokuvatorstai, 347. Haaste. 4.12.2014. "itsenäisyys".

Kaleva.fi, Poliisi vinkkaa Facebookissa: Sähköinen passihakemus on halvempi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Quick Party Photography Tips.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Damn, I MISSED It (XF 50-140mm f/2.8). Fujinon XF 50–140mm ƒ/2.8 R LM OIS WR. Ennakkomyynnissä, heti loppuunmyyty. .

Popular Photography, 2014 Popular Photography Holiday Gift Guide. 14 lahjaa.

Time, Lightbox, When Photographers Become Self-Publishing Companies.

Pdnonline.com, Shooting On Spec To Land Advertising Assignments: Alex Farnum for Reebok.

Steve Sanders, Pulitzer Prize-Winner Dumps DSLR for iPhone for One Whole Year.

Fotosidan.se, Poddradio om vinnarbilder och framtidens kameror. Podcast, kesto 42:28.

Kamera & Bild, Nu kan Google översätta bilder till text.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.12.2014   (linkki)

Kenneth Bamberg: Koteka Impressions
Kuva: Kenneth Bamberg.21.12.2014 asti

Kotekaa eli peniskoteloa tai -suojaa käytetään Melanesian, Etelä-Amerikan ja Afrikan heimokulttuureissa. Peniskoteloiden ulkomuoto ja merkitys vaihtelevat eri alueiden ja heimojen välillä.

Valokuvaaja Kenneth Bamberg halusi nähdä, mitä tapahtuu kun kotekan siirtää nykypäivän länsimaiseen kulttuuriin - millaisia muotoja moderni koteka saisi?

Joukko eri-ikäisiltä ja -taustaisilta ahvenanmaalaisilta miehiltä suostui projektiin. He loivat kukin oman tulkintansa falloksesta, ja kotelot kasvoivat kehon ulkopuolisiksi sisäisen miehisen minäkuvan ilmentymiksi.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mikä saa kameraliikkeen varastamaan muiden kuvia? (Sana on melkein vapaa).
 • Uuden objektiivin hankinta (Sana on melkein vapaa). oon ajatellut ostaa mun kameraan Nikon d80 uuden objektiivin ja oonkin katsellut yhtä aika varteen otettavaa vaihtoehtoa nimittäin Nikon AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G, mutta jos mä nyt oikein ymmärsin niin tämä kyseinen objektiivi on suunniteltu täyskennoiselle kameralla ja mun kamera on kroppikennoinen.
 • Miksi k***nkeltaiset kuvat näyttää vaan paremmilta? (Järjestelmädigit). ...Katselen kuvia viimeisiltä muutamilta vuosilta, ja kyllä vaan pakko todeta että omaan silmään Nikonilla kuvatut on monella tapaa (eikä vähiten isojen herkkyyksien suhteen) värikylläisempiä ja noin yleisesti kliinimpiä. Miten tuo D800kin voi olla noin hyvä, ja kumminkin vanha malli jo. ...
 • Setti 1 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama kuva syksyn saldosta mitä tullut kameran kanssa touhuttua : ...Onhan nää taas laatukuvia. Etenkin 3 oli mieleen, mutta miettimään sai muutkin. Kiitokset taas näistä. ...2,3 ja 4 oli itselle suosikkeja. Kaikki kuvat toki hyviä.
 • Setti 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama luontokuva tältä vuodelta: ...Pelkästään seepranaamion näkeminen on meikäläiselle suht paljon metsässä liikkuvalle harvinaista herkkua. ...yllä! Eka löi jo luun kurkkuun eikä taso siitä enää juuri heitellyt. Melkoista settiä.
 • Teema: Kirkot, Kappelit ja Hautausmaat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi Teema.
 • Ruma Turku (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, Luontokuvaaja Hannu Hautala sai pitkälle uralleen komean kruunun. Luontokuvaaja ja -kirjailija Hannu Hautala, 73, sai keskiviikkoaamuna kuulla Pro Finlandia -mitalistaan. Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun hän saa tunnustusta työstään.

Palkkavertailu.com, Valokuvaaja palkka. Palkkavertailu tarjoaa valokuvaaja palkkatiedot, kuten keskipalkka ja palkkatilastot. Kaikki 78 palkkaa työntekijöiden nimettömästi lisäämiä.

M&M, Valokuvaus muuttuu globaalisti - mainostajan täytyy tiedostaa eri elämäntyylit. ”Tällä hetkellä etenkin kolme isompaa trendiä vaikuttaa alaan globaalisti”, kertoo kuvatoimisto Getty Imagesin luova johtaja Rebecca Swift M&M:lle.

Iltalehti, Lakimies: Facebookin käyttäjäehtoja ei tilapäivityksellä muuteta. Sosiaalisen median palvelun käyttäjä ei voi yksipuolisesti muuttaa palvelun käyttöehtoja, vaan hyväksyy Facebookin sanelemat ehdot palvelua käyttäessään.

 • Verkkouutiset.fi, Se Facebookiin kirjoittamasi copyright-ilmoitus on vanha huijaus. Kaikki henkilötietoni, valokuvani, piirustukseni, kirjoitukseni ja niin edelleen ovat minun copyright-oikeuksieni suojaamia. Facebookin oikeus siirtää henkilökohtaisia tietojani kolmansille osapuolille 01.01.2015 alkaen on mitätön, koska olen julkisesti etukäteen kieltänyt tämän mahdollisuuden", kuuluu osa monen Facebook-käyttäjän päivityksiinsä nyt kirjoittamaa tekstiä. Siitä on useita variaatioita ja käännöksiä.

Tiede.fi, Ultranopea kamera räpsii satamiljardia kuvaa sekunnissa. Washingtonin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet kameratekniikan, joka pystyy tallentamaan valon liikettä satamiljardia kertaa sekunnissa yhdellä ainoalla otolla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Popular Photography.

Petapixel.com, The Foldio2 Foldable Pop-Up Light Box for Product Photos is Bigger, Brighter, and Better than Ever. Kickstarter-projekti. $65.

ePhotozine.com, Winter Bird Photography Tips.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, A Big Difference Between Fuji and Micro 4/3.

Photographylife.com, Sensor Crop Factors and Equivalence.

Pdnonline.com, Shortlist for Deutsche Börse $47,000 Prize Announced. Toukokuussa julkistetaan vottaja. Aiemmilta vuosilta Suomi-menestystä.

Theguardian.com, Bodybuilders and angels: the pictures that changed photography – part two.

Steve Sanders, Creating the Billion Dollar Airbus Photo Shoot. USA:n billion on _vain_ miljardi.

The-digital-picture.com, Quick Tip: How to Customize your Lightroom 5 Splash Screen.

Fotosidan.se, "Hur i hela världen tog du den här bilden?"

Fotosidan.se, Bilder från 125 år med National Geographic. Värmlandin museossa.

Kamera & Bild, Mattias Klum – en av årets vinterpratare. Ruotsin radiossa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • valokuvien jako (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kysyn, annatteko valokuvianne, siis kopioita, vastikkeetta, esim työkavereille, matkaseurueellenne kun he pyytävät? Merkitsettekö ne omalla logolla? Mikä on käytäntö? Pohdiskelen asiaa kun matkaseurueen minulle aika tuntematon henkilö haluaa kuvaamiani otoksia ja videoita enkä tiedä mitä sanoa.
 • Rajalan tarjoussalama 39€? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Kameravehkeitä Tokiosta (Ulkomailta ostaminen).
 • Adapteri rungossa? (DIY eli Tee-Se-Itse).
 • Joulu Kuu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Olutjoulukalenteri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Jotain joulukalenterin tynkää ajattelin taas väkertää aattoon asti niin pysyy mieli pimeällä virkeänä. Olutteemalla tällä kertaa :)
 • Marraskuun loppu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). "Harvinaisen synkkä marraskuu – aurinko paistoi Helsingissä kuukauden aikana vain 13 tuntia" No viimeisenä päivänä paistoi silmään niin makeasti että piti lähteä katselemaan pelkästään aurinkoa meren äärelle. Vesi oli todella matalalla, melkein metrin Porkkalan normikorkeudesta. Taivas päätti tarjota valoshown n. puoli tuntia auringonlaskun jälkeen.

Pingstate.nu.

Journalisti, ilmestynyt 27.11.2014. Nro 14 / 2014.

 • Luovan työn tekijät pettyivät uuteen tekijänoikeuslakiin.
 • Näin napataan harjoittelupaikka. Ensi kesän toimitusharjoittelupaikkojen haku on käynnissä. Keräsimme 11 vinkkiä siihen, miten ensimmäisen työn saa ja miten siitä selviytyy.
 • Kuva pysäyttää lukemaan. Kuvaviesti. Markus Pentikäisen kuva näytelmäkirjailija Juha Siltasesta pysäytti lukemaan koko jutun. Kuvassa Siltanen peittää kämmenellään suunsa ja puolet kasvoistaan. Miksi?
 • Napakasti, mutta lämmöllä. KSML.tv julkaisee päivittäin yhdestä neljään videota.
 • Luovaa hulluutta. ”Yt-harmauden keskellä luovuus nostaa päätään meilläkin. Sille on selkeä tilaus”, Kari Kuukka kirjoittaa kolumnissaan.
 • Pressiklubilla painiminen harvinaistunut.
 • Joukkorahalla kaksi paikallislehteä. Journalismin joukkorahoitusta kalastelee kaksi uutta julkaisua. Mesenaatti-palvelussa keräävät rahaa paikallislehdet Uusi Inari ja Uuden Maan Sanomat.
 • Mitenkäs nyt? Yrittäjinä toimivat freelancerit ovat joutuneet hankaluuksiin maksuaikojen pidennyttyä, kun Sanoma siirsi laskutuksensa hoidon Intiaan. Aiemmin ajallaan maksetut laskut ovat olleet eräpäivästä myöhässä osin yli viikon verran. Viestintäjohtaja Hanna Johde, miten asia saadaan kuntoon?
 • Tes-päivystys. Journalistiliiton työehtoasiamiehet vastaavat jäsenten kysymyksiin. Vaikkapa: Miten itsensä työllistävien toimittajien ja valokuvaajien ansiotaso on kehittynyt viime vuosina?

HS, Kulttuuri, blogi, Tove Janssonin elämä ja Martin Parrin huikeat rantakuvat kohtaavat pietarilaisessa valokuvagalleriassa. Pietarissa toimii virkeä valokuvagalleria Rosphoto, jossa avautuu perjantaina Tove Janssonin satavuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttely Tove Jansson – elää, unelmoida, lentää. Näyttely on koottu Tove Janssonin ystävän, valokuvaajaa Carl Gustaf Hagströmin ja Janssonin veljen Per Olov Janssonin kokoelmista.

Peter Forsgård, 5. Magazine Symposium - hajatelmiani. ...Etenkin Tuomo Mannisen katsaus siitä missä nyt ollaan valokuvan osalta oli erinomainen. Hän kävi nykytilannetta läpi valokuvauksessa tällä hetkellä vallitsevien trendien kautta. Mannisen mukaan trendit ovat: kansainvälisyys, amatööriys, horisonttaaliasiakkaat, ylikoulutus, projektityöskentely, monimediallisuus ja yhteenliittymät....

Raumalainen.fi, Kuvia omaksi ja muiden iloksi. Täysin älypuhelimille tehty sosiaalinen media Instagram tempaa mukaansa, mikäli sille antaa mahdollisuuden. Instagramin viehätys perustuu siihen, että sitä on helppo käyttää. Älypuhelimissa on varsin hyvät kamerat ja ennen kaikkea ne kulkevat aina mukana.

Finnfoto, Vuoden 2014 Kopiosto apurahat. 2.12.2104. Vuoden 2014 syksyllä haettujen apurahojen päätökset ilmoitetaan saajille 19.12.2014. Apurahat maksetaan tileille ennen joulua.

Tekniikkatalous.fi, Näin voit havaita eksoplaneetan - omalla järjestelmäkamerallasi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

The Online Photographer.

Dpreview.com.

American Photo, Best Photobooks of the Year 2014. 15 vuoden parasta valokuvakirjaa.

Petapixel.com.

The-digital-picture.com.

Photo.net, The 2014 Holiday Gift Guide. Kaikenlaista laidasta laitaan.

Kamera & Bild, Kameradrönare hotas av totalstopp. Ruotsissa tulossa ongelmia kuvauskoptereille.

Kamera & Bild, Krönika: "Därför ska du inte önska dig en kameradrönare i julklapp!". Juristin kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.12.2014   (linkki)

Salo vanhoissa valokuvissa
Valokuvaaja Paula Axelsson-MartelinSalon Uudessa Valokuvaamossa noin. 1904-190918.1.2015 asti

Salon taidemuseo Veturitallissa on esillä museon omaa tuotantoa oleva 170 mustavalkoisen valokuvan suurnäyttely, aiheena oman kaupungin menneisyys.

Näyttely on aikamatka muuttuvaan kaupunkikuvaan, sillä ajallisesti näyttely sisältää valokuvia 1880-luvulta 1950-luvulle.

Näyttelyn valmistamisen yhteydessä Salon taidemuseossa kartoitettiin ja digitoitiin kaksi tuhatta lasinegatiivia lähinnä Salo-Uskelan Seuran arkistosta, kaupungin omasta arkistosta sekä joistakin yksityiskokoelmista. Kuvia on myös Turun museokeskuksesta ja museovirastosta.

Aineistosta valmistettiin näyttelyyn lisäksi kaksi videota, joissa käydään läpi salolaisen valokuvauksen sekä Salon keskustan ja jokivarren historiaa. Lisäksi näytetään Salon seutu -lyhytelokuvaa vuodelta 1961.

Näyttelyyn liittyy luentosarja. Seuraava luento torstaina 4.12. , jolloin arkkitehti Lauri Hollmén kertoo ja näyttää kuvia Salon sillankulman ja torin seudun historiasta. Luennoille on vapaa pääsy.

Salon taidemuseo
Veturitalli Mariankatu 14, Salo
ti-pe 10-18, la ja su 11-17
5 €/3 €, joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina vapaa pääsy

Andréa Vannucchi ja Kai Fagerström: Ajantilat
Kuva: Andréa Vannucchi ja Kai Fagerström.18.1.2014 asti

Salon taidemuseo esittelee tornitilassaan studionäyttelynä kahden salolaisen valokuvaajan yhteistyönä toteuttaman näyttelyn Ajantilat.

Vannucchi ja Fagerström herättävät teoksissaan hylätyt talot eloon tuoden eri aikakerroksia ja heijastumia tiloihin. Näyttely kokoaa mietteitä ajasta, pysyvyydestä ja muistoista sekä elämäntavasta, jota ei enää ole. Kaikki valokuvat on toteutettu yhdessä.

Kai Fagerström (s. 1964) on tullut tunnnetuksi luontokuvaajana ja Vannucchi valokuvausta hyödyntävänä yhteisötaiteilijana. Molemmat opiskelevat parhaillaan Turun AMK:n taideakatemiassa.

Salon taidemuseo
Veturitalli Mariankatu 14, Salo
ti-pe 10-18, la ja su 11-17
5 €/3 €

Ville Lenkkeri: Kivettynyt metsä
Kuva: Ville Lenkkeri.4.1.2014 asti

Mäntässä varttunut valokuvataiteilija Ville Lenkkeri on kuvannut kotikaupunkiaan viimeisen viiden vuoden aikana aina, kun hän on palannut sinne.

Paluu kotikaupunkiin on merkinnyt paluuta lapsuusmaisemiin ja -muistoihin. Kotikaupunki esiintyy hänen kuvissaan sellaisena kuin se on hänelle aina ollut, mutta samalla sellaisena kuin se ei koskaan tule olemaan.

Lenkkerin valokuvissa mielikuvat ja todellisuus yhdistyvät. Kotikaupunki herättää hänessä ristiriitaisia tunteita. Hän tietää kaupungin sykkivän elinvoimaa ja hamuavan kohti muutosta. Silti hänen kuvissaan aika pysähtyy ja tehtaan piippu edustaa muuttumattomuutta.

Serlachius-museo Gösta (Göstan paviljonki)
Joenniementie 47, Mänttä-Vilppula
ke-pe 12-17, la ja su 11-18
8 € lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn Gösta ja Gustaf-museoihin.

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Luonto, Karhunpesä houkutti luontokuvaajan päiväunille. Luontokuvaaja Jouni Mäkipelto on kulkenut Suomenselän metsissä karhun jalanjäljillä jo vuosikymmeniä. Kerran mies on kontannut paikkaan, jonne ei ihan joka jätkä nenäänsä pistäisi: karhunpesään.

Yle Uutiset, Ilmiöt, Huikean timelapse-videon tekijä odottaa parempaa kuvaussäätä. Koko Suomen tietoisuuteen timelapse-videollaan ponnahtanut Riku Karjalainen on saanut yhteydenottoja yhteistyöstä. Lukiolainen haaveilee paremman kuvauskaluston lisäksi ilmailualasta.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Revoltti Oy, Helsinki. Haetaan valokuvaajaopiskelijaa tai vahvan pohjan omavaa harrastajaa mukaan lyhyelle kiertueelle 4.-11.12.2014. Kiertuepäivät sijoittuvat ma-to, klo 8.00-19.00 väliin. Pävien pituus aina noin 7h, lisäksi matkat. Etsimämme valokuvaaja on osa tiimiä, joka hoitaa koko kiertueen. Valokuvaajan tehtävänä on jokaisessa kohteessa henkilökuvaus, sekä kuvien toimitus korkealaatuisina kiertuepäivien jälkeen. Lisäksi studiovalojen kasaus.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Theguardian.com, From Queen Victoria to a hippo: the pictures that changed photography from the 1820s to the 1870s.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Popular Photography.

Diyphotography.net, Use These 5 Tricks To Help Add Depth To Your Images And Video.

Digitalcameraworld.com, 10 reasons your photos are blurry (and what you can do about it).

Petapixel.com.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Cheap at Last, Cheap at Last. USA:n eilisiä tarjouksia.

The-digital-picture.com, How the Canon EOS 7D Mark II Performs when Shooting Birds in Flight. Kokemuksia.

Kamera & Bild, World Press Photo kräver originalfiler i nästa års tävling. Oli jo aikakin...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.12.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kotimaa, Kun oma käsivarsi ei riitä - Selfie-kepistä jouluhitti? Hiilihankoa muistuttavia, reilun metrin mittaiseksi piteneviä keppejä on Suomessa tullut myyntiin laajemmassa mittakaavassa tämän syksyn aikana. Useita eri merkkejä on myynnissä monissa kaupoissa ympäri Suomen.

Facebook-sivut, Kaunista Kouvolasta.

MTV, Viikon uutiskuvat: Kirkossa protestoitiin paavia rinnat paljaana. Kuvia kaikkiaan seitsemän kappaletta.

Älypuhelimista.

Voice.fi, Kameroiden kamera. Kullattu Nikon SLR Lux maksaa 35 000 euroa. Brikkin tuunaama Nikon SLR Lux Nikon Kit on Nikon Df, joka on linssisuojusta, kaapeleita, laturia ja Haliburtonin kantolaukkua myöden viimeistelty 24 karaatin kultauksella. Kameran ohjehinta on 41.935 dollaria, eli noin 35.000 euroa. Kameraa valmistetaan vain 77 kappaletta.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. (taas kerran saa ihmetellä, miten paljon laadukkaita kuvia otetaan jatkuvasti...).

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 8 creative photo ideas to try in December.

ePhotozine.com, 5 Cold Weather Photography Tips. Kyllä se oikea talvikin vielä tulee.

Earthboundlight.com, How Not to Use a Tripod, 30.11.2014. Ei ehkä kannata ostaa sitä halvinta...

Inspired Eye, 10 beginner tips to the 28mm focal length.

The Phoblographer, 20 Ways to Grow As a Photographer Without New Gear.

Luminous Landscape, Uniqball - a Unique Approach to Levelling. Isompi ja painavampi malli testissä. Kaksi säätötasoa. Horisontti suoraksi, sitten vapaata liikettä. Hinnat $540 ja $350.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Marraskuun 2014 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset