Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Joulukuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Marraskuu 2014

30.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Canon, You Connect.

Terävyysalue - Suomen valokuvataiteen museon blogi, Jäljet johtavat 1970-luvulle, 28.11.2014. Syksyllä 1994 museo sai Opetusministeriöltä erillisrahoitusta kokoelmien laadun selvittämiseen; tehtävän otti hoitaakseen Viktor Barsokevitsch -valokuvakeskuksen entinen toiminnanjohtaja Jukka Kukkonen. Kokoelmien luonteesta ja sisällöstä ei edes museossa työskentelevillä ollut mahdollisuutta muodostaa selkeää kuvaa ennen systemaattisen kokoelmatietokannan perustamista. Kokoelmaa ei myöskään ollut esitelty laajasti näyttelyissä ennen vuoden 1986 suurta Minne? -näyttelyä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Abstract photography: how to capture reflections in oil and water.

Diyphotography.net, How I Shot it: Hairmake & Blue Dots Body Art Photoshoot.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Photography At Christmas Markets.

IR.

The Online Photographer, Prejudices. Useami aihe, ei vielä kommenteja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ari Hallami.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Kolme pisaraa ja kohtaaminen kauriin kanssa. 24 luontokuvaa.

Peter Forsård, On taas Joulukalenterin aika! Viime Joulun tapaan julistan jouluisen kuvahaasteen kaikille. Viime vuonna #joulukal oli mukavan suosittu ja tehdään tänä vuonna siitä entistä suositumpi! Kuvaaminen on hauskaa! Kuvataan joulukuun jokaisena päivänä antamani aiheen mukainen valokuva.

Tivi.fi, Uusi uhka taivaalla: kauko-ohjattavat lennokit suhaavat välillä 15 metrin päässä matkustajakoneista. Nykyisten rajoitusten mukaan kauko-ohjatuilla lennokeilla saa nousta enintään 120 metrin korkeuteen ja lentokenttiin on pidettävä vähintään 8 kilometrin etäisyys.

Yle Uutiset, Kotimaa, 3D-tulostuskahvilassa haaveillaan printatuista sokeriherkuista. Tampereelle avataan ensi viikolla Pohjoismaiden ensimmäinen 3D-tulostuskahvila. Muovitulostinten lisäksi kahvila aikoo hankkia sokeritulostimen. Tulostamisesta veloitetaan kahvilassa minuuttitaksa. Esimerkiksi pienen koriste-esineen tulostaminen 20 minuutissa maksaisi vajaat puolitoista euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Best Photo Links of the Week (Nov 24 – 28).

Digital Photography School, 37 Relaxing Cool Tone Images To Chill Out With. Paljon sinistä.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 6 photos you should know how to make. Kohta 1: Tilt & Shift -kuvan tekeminen kuvankäsittelyssä.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, The Secret About Rangefinder Cameras. Suuri osa kuvaajista ei pidä mittaetsinkameroista...

Dpreview.com.

Photozone.de, Canon EF-S 24mm f/2.8 STM - Review / Test Report. Kroppikennoiselle. Mallia pannukakku. Polttovälivastaavuus 38mm. Paino 125g, filtterikierre 52mm. Hinta/laatusuhde 5 * / 5 *. Suomen hinta vähän alle 200 euroa.

Kamera & Bild, Lina Nydahl – bröllop med kontraster. Haastattelu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.11.2014   (linkki)

Kasvoja ensi rivistä
.Kasvoja ensi rivistä -valokuvanäyttely8.12. 2014 asti

Näyttely tuo parrasvaloihin itsenäistyvän Suomen kulttuurivaikuttajia 1910-1920-luvuilta: kuvataiteilijoita, kirjailijoita, säveltäjiä ja näyttämötaiteen tähtiä. Kokoelmaa ei ole aiemmin esitelty yhtenäisenä kokonaisuutena.

Järjestäjät: Espoon kulttuurikeskus, valokuvaaja Aila Teräväinen ja tutkija Jukka Kukkonen yhdessä Suomen valokuvataiteen museon ja Museonviraston kuva-arkiston kanssa.

Espoon Kulttuurikeskus, Näyttelytila
Kulttuuriaukio 2, Espoo
ma-pe 8-21, la 9-18, su 9-15

Kuvapareja
6.1.2015 asti

Kuva: Harald Rosenberg.Pohjoismaiden vanhin toimiva valokuvauskerho, Amatörfotografklubben i Helsingfors rf, täyttää 125 vuotta. Yhä aktiivisesti toimivassa AFK:ssa on nykyään noin 130 jäsentä, ja se lienee Pohjolan vanhin toimiva valokuvauskerho.

Kuva: Harald Rosenberg.Juhlavuoden kunniaksi pidettävässä näyttelyssä AFK:n arkistosta on valittu valokuvia 1890-luvulta 1970-luvulle, ja kerhon jäsenet ovat saaneet ehdottaa niille pareiksi itse ottamiaan kuvia.

Kuvapareja yhdistää esimerkiksi aihe, paikka, tunnelma tai jokin yksityiskohta. Kaikista ehdotetuista kuvapareista näyttelyyn valittiin 20 kuvaajan otoksia, yhteensä vajaat 80 kuvaa.

Kuvat (ylhäältä alaspäin): Johan Sundström. Harald+Rosenberg.

Helsingin kaupunginmuseo, Lyhytsali
Sofiankatu 4, Helsinki
ma-pe 9-17, la ja su 11-17
Kaikkiin kaupunginmuseon kohteisiin on vapaa sisäänpääsy.

Sari Poijärvi: Kasari
Kuva: Sari Poijärvi.1.3.2015 asti

Sari Poijärven Kasari-näyttely esittelee värikkään 1980-luvun tapahtumia ja ilmiöitä valokuvauksen opiskelijan, lehtikuvaajan ja valokuvataiteilijan silmin. Kokonaisuus sisältää henkilökuvia 80-luvun julkkiksista, dokumenttivalokuvia, julisteita, lehtileikkeitä, musiikkivideoita.

Katsottavissa on myös Sari Poijärven henkilöhaastattelu sekä ensimmäistä kertaa esillä oleva Poijärven ja Kjell Westön käymä dialogi Kasari- näyttelyn avajaisissa Virka Galleriassa vuonna 2011.

Näyttelyn päätyttyä Poijärven valokuvat huutokaupataan ja tuotto lahjoitetaan paikalliselle hyväntekeväisyyskohteelle. Asiakkailla tulee olemaan mahdollisuus vaikuttaa hyväntekeväisyyskohteen valintaan.

Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 15, Lappeenranta
ti-su 11-17
5/4/0 €

Mikko Lagerstedt: Atmosphere
18.12.2014 asti

Kuva: KMikko Lagersteadt

Mikko Lagerstedtin tunnelmallisissa valokuvissa valo ja pimeys kohtaavat unenomaisella tavalla.

Mikko Lagerstedt (s. 1982) on lähtöisin Pohjanmaalta ja asuu tällä hetkellä Keravalla.

Kulttuurikeskus Caisa
Caisan galleria
Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14 , Helsinki

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kulttuuri, arvio, Lapset esittävät valokuvissa uutiskuvien kauheuksia. Kanadalaisvalokuvaaja Jonathan Hobin on viime vuosina järkyttänyt Pohjois-Amerikkaa valokuvillaan, joissa hän on laittanut pikkulapsia esittämään uutiskuvien kauheuksia. Provokatiiviset kuvat ovat herättäneet keskustelua taiteen eettisistä rajoista ja tuoneet tekijälleen jopa tappouhkauksia.

Suomen Kuvalehti, Valokuvaaja I. K. Inha loi kansallisen kuvaston. Välttämättömien vermeiden lisäksi mukana kulkivat kamera, kolme kahdenkertaista kasettia, kolme linssiä, jalusta, vaihtopussit, kaksi tusinaa lasilevyjä ja kemikaalit. Pyörä painoi 14 kiloa, tavarat vähän yli 20 kiloa. Valokuvaaja Into Konrad Inhan (1865–1930) mielestä pyörällä liikkuminen oli ”joutuisampaa ja vapaampaa kuin hevosella”. Inhan kokemusta ei voi kyseenalaistaa, vaikka sen aikaisia kuvia maanteistä katsellessa ei joutuisuus tule ensimmäisenä mieleen.

 • Into Konrad oli tekniikkafriikki. Hän hankki uusia kameroita aina kun niitä tuli markkinoille. Ne olivat joko käytössä, lainassa tai kanikonttorissa.

Taloussanomat, Kiinteistönvälittäjä: Hienot kuvat ja pintaremontti ajanhukkaa. Loikkanen varoittaa myös kuvakulmilla kikkailusta tai muuten liian hienoista valokuvista ilmoituksessa. Kiinnostunut ostaja joutuu pettymään, jos asuntoa ei edes tunnistaisi samaksi ilmoituksessa.

Turkulainen, Katso taivaalta kuvattu video Tuomiokirkon kuusesta. Kuvauskopterilla videoita ja still-kuvia ottava Tommy Björklund lennätti kopteriaan Tuomiokirkon vieressä, kun Suomen ykköskuusta oltiin pystyttämässä.

 • Mikä surisee Turun yllä? - katso kuvauskopterin Turku-videot. Björklundin kuvauskopteri on mallia DJI Phantom 2 Vision +, jonka mies osti netistä hintaan 1300 euroa. Kopterissa on neljä roottoria ja vakiona mukana kamera, jolla voi kuvata hyvin korkealaatuista video- ja stillkuvaa. Kopteria ohjataan radio-ohjaimen näköisellä laitteella portaattomasti korkeus- ja sivuttaissuunnassa. Ohjaimessa oleva wifi keskustelee kopterin kameran kanssa ja kamerasta välittyy kuva puhelimeen, jonka saa kiinni ohjaimeen. Puhelimesta voi myös ohjata objektiivin liikettä korkeussuunnassa.
 • Tommy Björklund sanoo kopterin käytön olevan yksinkertaista. Ohjaamisen oppii nopeasti, mutta ensimmäiset harjoittelut kannattaa tehdä aukealla paikalla, jossa ei ole autoliikennettä. Tärkeää on aluksi hyödyntää kaikki mahdollinen softa ja tutustua käyttöohjeisiin huolellisesti.

Tivi.fi, Suosittu kuvapalvelu rahastaa käyttäjien kuvilla - kuvaajille ei killinkiäkään. ...Lain näkökulmasta Flickrin toiminnassa ei ole mitään ongelmallista. Creative commons -lisenssit mahdollistavat sisällön käytön kaupallisiin tarkoituksiin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Shoots Four Sisters Every Year for 40 Years, with Astonishing Results. Vaimo ja vaimon kolme sisarta kuvattiin vuodesta 1974 alkaen. Kirja. Ja näyttely. MoMA.

National Geographic, 10 National Geographic Photographers Give Thanks for the Photos That Changed Them.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Wild animal portraits: the best settings and techniques for close-up photos.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Photographing Low Light Portraits.

Diyphotography.net, How To Use A Remote Shutter Release to Start and Stop Video Recording on Your Nikon Camera.

Dpreview.com, markkinakatsauksia.

Fotosidan.se, Poddradio: Billiga sverigebilder, fotoböcker och nytt fotoord. Podcast 49:27. Valtion rahoittama Visit Sweden hankki tuhansiin valokuviin täydet oikeudet. Vain 1.500 kruunua, 162 euroa. Miten?

Kamera & Bild, Elis Hoffman vinnare av TT:s stora fotopris 2014. Tiistai-iltana voitto, 100.000 kruunua, 10.777 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS blogi, Yummu Baker, Näillä vinkeillä saat ruokakuvista parempia. Ruokakuvausta on tullut harrastettua viimeaikoina paljon, sillä blogiin otettavien kuvien lisäksi kuvaan myös työn alla olevan kirjani reseptikuvat. Parhaimmillaan laadukas ruokakuva saa vangittua kohteen niin elävänä, että kuvaa katsottaessa tekisi mieli nuolaista näyttöä. Pahimmillaan taas kameran silmään voi taltioitua kuva, jossa kohde näyttää monin kerroin huonommalta kuin todellisuudessa.

Turun Sanomat, Valokuvanäyttely kertoo yksinäisten viimeisestä matkasta. Neljätoista arkkua, joiden vainajaa ei saata kukaan. Valokuvaaja Trond H. Trosdahl herättää miettimään yksinäisyyttä kuvaesseellään, jota varten hän kuvasi yli vuoden Honkanummen hautausmaalla Helsingissä.

Suomen Nikonin marraskuun uutiskirjeestä.

Älypuhelimista.

Valokuvatorstai, 346. Haaste. 20.11.2014. "ikkuna".

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Melting Icebergs, Seal Hunts and MTV: Photographer Sébastien Tixier Discovers Greenland in Transition.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, 10 Modern Mirrorless Systems and the Lenses That Help Them Shine.

 • Leica T-MOUNT, $1.950.
 • Fujifilm X-MOUNT, $999
 • Samsung NX, $1.099
 • Tamron Sony E-MOUNT, $739
 • SONY FE/E-MOUNT, $798
 • Panasoni Micro Four Thirds, $1.498
 • Sigma Micro Four Thirds and Sony E-MOUNT, $350
 • Zeiss Loxia E-MOUNT, 2/50, $949; 2/35 $1,299
 • Olympus Micro Four Thirds, 12–40mm, $999; 40–150mm, $1,499
 • Voitgtländer Micro Four Thirds, $999

Pdnonline.com, Objects of Desire: Shoulderpod S1. Kamerapuhelin kolmijalkaan tai ranteeseen tukevasti tai pöydälle. $35.

Fotosidan.se, Bildradion 99: Utveckling på toppen. Podcast, kesto 51:34.

Fotosidan.se, Webb-TV om Sigma, Manfrotto och Gitzo. Video, Fotomässan, kesto 8:02.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.11.2014   (linkki)

Kari Eloranta: Laidalla - ytimessä. Teos koostuu noin 200 mustavalko- ja värikuvasta, joita taustoittavat lyhyet kaksikieliset tekstit. Kovakantinen, 252 sivua koossa 27.5 x 28 cm, julkaisija SYNDETICA, 2014.

Kirja on visuaalinen Afrikan ylitys Nouadibousta Berberaan: alue on Sahel ja sitä ympäröivät leveyspiirit. Teos on katsaus ihmisen nykytilaan Saharan hiekoilta kuivuvan Sahelin kautta päiväntasaajan läpitunkemattomiin viidakoihin. Tarkoituksena on hahmottaa elämää niin luonnon heittämien, kuin ihmisen aiheuttamien konfliktien keskellä. Ymmärtää hiukan niiden ihmisten elämää, joiden on hylättävä kotinsa ja paettava muualle.

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Juha Haataja, Valopolku, Kirjoja valokuvauksesta (ja valokuvakirjoja). Seuraavassa on aiheeseen liittyviä postauksia, uusimmat ensin, luettelo päivitetty 27.4.2014. Monta kymmentä...

HS, Vaihtoehto kerjäämiselle: romanit myyvät selfie-kuvista tehtyjä joulukortteja. Sörnäisissä sijaitseva liikkuvan väestönosan päiväkeskus Hirundo on avannut ovensa. Einekset rapisevat kääreissään, ja toppa-asut kahisevat, niin kuin joka päivä puolenpäivän aikaan. Rosa Liksom on 13. marraskuuta Hirundossa, sillä hän osallistuu projektiin, jossa joukko kuvataiteilijoita laatii yhdessä romanisiirtolaisten kanssa joulukortteja. Projektin koordinaattori, taiteilija Elviira Davidow vetää Taitoa ja tietoa liikkuvalle väelle -hanketta, jolla yritetään tarjota vaihtoehtoja kerjäämiselle. Davidow antoi kännykkäkamerat romanien käyttöön yhden päivän ajaksi.

Macmaa.com, iCloud-kuvakirjastoon voi nyt lisätä kuvia iCloud.comin kautta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Popular Photography, Gangsters & Grifters: Gritty Crime Photos from the Archives of the Chicago Tribune.

Dpreview.com.

IR.

Luminous Landscape, Yellowstone In Winter.

Kamera & Bild, videoita.

Fotosidan.se.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.11.2014   (linkki)

Martti Jämsä: Neljä sarjaa
Kuva: Martti Jämsä.21.12.2014 asti

Valokuvataiteilija Martti Jämsä (s.1959) esittää näyttelyssään neljä erilaista mustavalkoisten valokuvien sarjaa, jotka hän on kuvannut perinteisellä filmikameralla. Tuttuun tapaansa Jämsä on myös vedostanut, pohjustanut ja kehystänyt kuvat itse.

Kuvasarja Sydän ja luoti koostuu Jämsän vuonna 1977 opiskelukavereistaan ottamista passikuvista. Snap shot -kuvasarjan innoittajana ovat olleet pyöreät, snap shoteiksi jo 1800-luvulla lanseeratut kuvat. Pojat-kuvasarjassa Jämsä esittää seitsemän ennen julkaisematonta kuvaa perheensä kesänviettoa kuvaavasta Kesä-sarjasta. Neljäs kuvasarja Lähimetsä sisältää joukon tunnelmallisia kuvia Helsingin Keskuspuistosta.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan kirjat Sydän ja Luoti (Sémiosquare 2014) ja Snap shot (Musta taide 4/2014) sekä taiteilijakirja Lähimetsä (2014) ja portfolio Pojat (2014), joka sisältää uusien kuvien lisäksi jo loppuunmyydyn valokuvakirjan Kesä (Musta taide 3/2003) sekä Antti Nylénin kirjoittaman esseen.

Galleria Heino
Uudenmaankatu 16-20, Helsinki
ti-pe 11-1,7 la ja su 12-16

Haku Suomi-Ranska -valokuvataiteilijoiden vaihto-ohjelmaan on auki! Hakuaika päättyy perjantaina 12.12.2014. Nyt haettavana oleva kuukauden residenssijakso vuodelle 2015 on Centre Photographique d’Ille de France:n vieraana.

Digicamera.netin Foorumilta:

Wwf.fi, Helsingin lähiluontoa kuvaava teos voitti WWF:n Vuoden luontokirja -palkinnon. WWF on valinnut Vuoden 2014 luontokirjaksi Jarmo Niemisen kirjoittaman teoksen Aarresaaret – Helsingin saariston uskomaton luonto. Kirja on ylistys Helsingin rikkaalle lähiluonnolle. Kolmen finalistin joukosta voittajan valitsi valokuvaaja Meeri Koutaniemi.

 • Aarresaarret.fi
 • Yle Uutiset, Kulttuuri, Vuoden luontokirja paljastaa Helsingin saarten aarteet. Saaristo-oppaana ja luontokuvaajana Helsingin saaria kolunnut Nieminen sanoo halunneensa siirtää opastettujen luontoretkiensä tarinat kansien väliin. Kilpailun muut finalistiteokset olivat Jorma Luhdan erämaateos Vaeltajat sekä Saimi Hoyerin Sieniä ja ihmisiä. Kaikkia finalistiteoksia yhdistää retket ja tarinallisuus.

Älypuhelimista.

 • Petteri Järvinen, Bittimittari, LG G3 -älypuhelin. G3 on LG:n tämänhetkinen huippumalli, jossa on suuri 5,5 tuuman näyttö. Näytön tarkkuus on ennätysluokkaa, 2560x1440 pikseliä. ...Yksi hyödyllisistä toiminnoista on katseen tunnistus. Kun puhelimen näyttö himmenee virran säästämiseksi ja käyttäjä kääntää siihen taas katseensa, valo palaa ennalleen. Puhelin ei siis pimennä näyttöä, jota katsotaan, mutta sammuttaa sen jos kuvaa ei katsota.
  • Kamera on kokeilemistani älypuhelimista paras. Tarkkuus on 13 megapikseliä (4160x3120), mikä jää hieman Samsungin S5:stä, mutta kuvassa on vähemmän kohinaa. Optinen kuvanvakain vähentää tärähdystä pitkällä valotusajalla ja näkymättömän laservalon pitäisi nopeuttaa tarkennusta.
  • Puhelimen hinta on noin 500 euroa. Sillä hinnalla saa 16 gigan mallin, jossa on kahden gigatavun keskusmuisti.
 • Yle Uutiset, Tekniikka, Näin älypuhelin valitaan: Kuluttaja puhuu laadusta, asiantuntijan mukaan ulkonäkö ratkaisee.
 • Puhelinvertailu.com, Jäätyileekö Lumia 1020 tai 925? Korjaus tulossa seuraavassa päivityksessä.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Shoot Better Abstract Landscapes Now.

IR.

Diyphotography.net.

Popular Photography.

Digitalcameraworld.com, Best gifts for photographers under £20: 11 stocking fillers your camera needs.

The New York Times, Lens, Choosing to Look at ‘War Porn’.

Pdnonline.com.

The-digital-picture.com, Canon EOS 7D Mark II Review. Viisi vuotta ensimmäinen version jälkeen uusi malli. Canon EOS 1D X pieneen kroppirunkoon, muutama parannus, muutama huononnus, alenna hintaa 74%, Canon 7D Mark II. 20 megapikselin kroppikenno, 10 kuvaa sekunnissa, GPS, 1080p video 60 kuvaa sekunnissa. Suljin 200.000 laukaisua. Kolmen tuuman näyttö, 1.040.000 pistettä. CF- ja sd-kortit. Etsin 100%.

Kamera & Bild, videoita.

Fotosidan.se, video, Webb-TV: Fokus i efterhand med nya produkter från Focus.

Fotosidan.se, Årets bästa bilder från fotoklubbarna. Valokuvakerhojen perinteinen vuosittainen kirja on nyt myynnissä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Maailman kuvat.

HS, Rasvaletti-näyttelyssä ennätykselliset 100 000 kävijää. Rasvaletti – valokuvia 1950-luvun Helsingistä Hakasalmen huvilassa on lyönyt museon kävijäennätykset. Sunnuntaina iltapäivällä näyttelyn oli nähnyt runsaat 100 000 ihmistä.

Hardware.fi, Hardware.fi osto-opas: Työpöytä- ja pelinäytöt: marraskuu 2014.

Älypuhelimista.

Mpc.fi, IOS-päivityksestä harmaita hiuksia vanhempien Applen mobiililaitteiden omistajille. Kaikki hitaampaa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Non-destructive editing: how to use adjustment layers to fine-tune images.

ePhotozine.com, Quick Still Life Light Painting Tips.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Portraits and People. 14 kuvaa.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, What's in a File Name? DCIM = Digital Camera Images. ja kaikenlaista muuta standardin mukaisesta nimeämisestä.

Luminous Landscape, Samsung NX-1 First Impressions. Samsung, maailman 13. suurin yhtiö. Sony ja Panasonic ovat sijalla 105 ja 106. Peilitön järjestelmädigi, 28 megapikselin kroppikenno. 15 kuvaa sekunnissa. Elektroninen etsin. 4K video. 205 vaihetarkennuspistettä. Pöly- ja roisketiivis. Jos vaikka Canonilta tai Nikonilta tulisi tällainen kamera, niin... Suomen hinta rungolle on 1.600 euroa.

The Online Photographer, TOP Classic: Voja Mitrovic, Printer to the Greats. Jugoslaviasta Pariisiin vuonna 1964. Henri Cartier-Bresson, vuodet 1967 - 1997. Josef Koudelka, 30 vuotta.

Kamera & Bild, videoita.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kulttuuri, Tampereen taidemuseon TR1 Taidehallissa eletään lopun alkua. Tampereen taidemuseon TR1 Taidehallin taru päättyy suomalaista asekeskustelua ja Syyrian sotaa käsitteleviin näyttelyihin. TR1 suljetaan vuodenvaihteessa säästösyistä.

HS, Harva enää ymmärtää kameraansa. Pitäisikö valokuvauksen ihanteet ja käytännöt päivittää digiaikaan? Janne Seppäsen kirja Levoton valokuva nostaa esiin keskeisiä kysymyksiä, kirjoittaa Antti Nylén. Ajatuksissa kuitenkin ollaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Mediatutkija Janne Seppänen toteaa valokuvafilosofisessa tutkielmassaan Levoton valokuva, että esimerkiksi uutiskuvan muokkaamisessa noudatetaan yhä "pimiösääntöä": kuvalle saa tehdä saman, mikä pimiössäkin on mahdollisia.

 • Näin ollen "objektiivisuuden vertailupiste ei löydy todellisuudesta itsestään vaan fotokemiallisen valokuvan käytännöistä".

Itä-Savo, Näin ostat turvallisesti verkkokaupoista. Kuluttajaoikeusneuvoja, Aulis Koivistoinen, Itä-Suomen maistraatista vastasi kuluttajien tärkeisiin kysymyksiin.

Ilkka, Pohjanmaa kuvina Lontoossa: Ränsistynyttä autiutta. Pohjanmaa näyttäytyy varsin synkkänä Lontoossa esillä olevassa valokuvanäyttelyssä. Ruotsissa syntyneen, mutta suomalaistaustaisen brittikuvaaja Martina Lindqvistin kuvissa yksinäiset talot lakeuden keskellä ovat laukeamassa liitoksistaan lumen saartamina.

Älypuhelimesta.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. (taas kerran saa ihmetellä, miten paljon laadukkaita kuvia otetaan jatkuvasti...).

Boston.com, The Big Picture. (5 artikkelia per kk, sen jälkeen $0.99 per kk).

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Autofocus points explained: how to suit your subject and aid composition.

ePhotozine.com, Tips On Creating HDR Exposures In Churches.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, Mässvep - välbesökt fotomässa. Kuvat ja teksti. Videot:

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Terävyysalue - Suomen valokuvataiteen museon blogi.

 • Järjestys ja romahdus? Havaintoja arkistoinnoituksista, 21.11.2014. Vanhojen tai anonyymien valokuvien, alkuperäiskontekstistaan irrotettujen kuvien, kuva-arkistoaineistojen ja löydettyjen orpokuvien taiteellinen käyttö kiinnostaa juuri nyt monia taiteilijoita. Tietenkin se kiinnostaa myös meitä, jotka työskentelemme muilla tavoin samojen aineistojen parissa. Tästä on blogattu täällä Terävyysalueessa ennenkin.
 • Wikipedia kävi täällä, 20.11.2014. Joukko Wikipedian osaajia ja opettelijoita valtasi yhdeksi marraskuun illaksi museon henkilökunnan kahvihuoneen. Pitkä pöytä täyttyi teekupeista ja läppäreistä. Sivupöydällä oli vanhoja kameroita. Kirjoja plärättiin, ja neuvoja kyseltiin puolin ja toisin. Neljä tuntia kului hujauksessa.
 • Pietisen kokoelma - valokuvavuoren louhintaa, 15.11.2014. Koska kokoelma on yhtenäinen 1950-luvun alusta lähtien, kertovat luvut erään Pohjoismaiden suurimmaksi kasvaneen valokuvaamon vuotuisesta volyymista. Todelliset kuvamäärät ovat olleet vielä tätäkin suurempia, sillä negatiivien ykköskappaleet voitiin toimittaa suoraan tilaajille. Lisäksi peltisissä tai pahvisissa arkistolaatikoissa on arvaamaton joukko kuvia, joita ei ole viety kuvauspäiväkirjaan tai joiden luettelojärjestelmä on aikojen saatossa kadonnut. Kaikkiaan aineistoon kuuluu kutakuinkin 150.000 kuvaa!

Nyt.fi, "Jumaleissön!" Kuvajournalisti Touko Hujasen joukkorahoituskampanja teki Suomen ennätyksen. Valokuvaaja Touko Hujasen, 28, mesenaattikampanja omalle sanomalehdelle on tehnyt suomalaista joukkorahoitushistoriaa. Hujasen tekemä Uuden Maan Sanomat on Suomen nopeiten rahat kasaan kerännyt mesenaattikampanja. Hujanen käynnisti kampanjan sunnuntaina klo 18 ja asetti minimisummaksi, jolla hanke toteutetaan, 3 000 euroa. Jos Hujanen saisi 6 000 euroa, se kattaisi kaikki työkulut. 3 000 euroa oli koossa jo samana päivänä ennen puolta yötä, ja 6 000 euroa maanantain alkuiltaan mennessä.

 • Torstaihin mennessä kampanja on kerännyt yli 9 000 euroa. Niillä rahoilla Hujanen painattaa 500 kappaletta omatekemäänsä lehteä Glasgow'ssa ja postittaa numeroidut ja signeeratut kappaleet lahjoittajille 15. joulukuuta.

Kemppinen, Valokuva ja kuva, 21.11.2014. Asiasta enemmän tuonnempana, mutta kun olen alkanut rauhoittua elokuvalöydöstäni, mieleen on noussut muutama ajatus, jotka haluan jakaa. En oikein osannut päättää, rupeanko maksamaan 16-millisen filmin digitoinnista. Koneita ei ole. Filmin sisältökin oli arvoitus. Veikkasin kuvauskokeiluja, auto menee, juna tulee. Kun hain 15-minuuttisen filmin digitoituna eli DVD-levyllä, en sitten paljon asentoa vaihtanut.

Yle Uutiset, Uusi verkkopalvelu kokoaa Suomen sodanjälkeiset kohtalot. Lotta- ja Sotamuseo ovat avanneet verkkopalvelun, josta kuka tahansa voi etsiä tietoa välirauhansopimuksen vaikutuksista suomalaisiin ja koko yhteiskuntaan. Rauhan 1944 jälkeen –verkkopalvelusta löytyy aihetta koskevia artikkeleita ja kuvamateriaalia.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Galaxy Note 4:n ja iPhone 6 Plussan kuvanvakaimet vertailussa – kumpi voittaa? Samsung käyttää Galaxy Note 4:ssä Sonyn 16 megapikselin IMX240 -kameraa. Sen sensorin koko on 1/2,6 tuumaa ja aukon koko on F/2.2. Applen iPhone 6 Plussassa on taasen ”vain” kahdeksan megapikselin kamera, joka kykenee parhaimmillaan Full HD -videokuvaukseen 60 kuvan sekuntinopeudella ja 720p -videokuvaukseen 240 kuvan sekuntinopeudella.
 • Yle Uutiset, Mikä ratkaisee, kun valitset uutta älypuhelinta? Eri valmistajien älypuhelimet jakavat kuluttajien mielipiteitä niin teknisiltä ominaisuuksiltaan kuin ulkomuodoiltaan. Joillekin ostopäätöksen tekemiseen riittää jopa pelkkä puhelimen merkki. Osallistu keskusteluun ja kerro, mitkä ovat mielestäsi älypuhelimen tärkeimmät ominaisuudet. Kommentteja...

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School, 34 Vertigo Inducing Bird’s Eye View Photos.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net, Is It Ever Okay To Add A Lens Flare In Photoshop? Yes, And Here’s How To Do It.

Thephotoargus.com, The Quick and Dirty Guide to SEO for Photographers. Hakukoneoptimointia.

IR.

Popular Photography, Adobe Working on Streaming a Full Version of Photoshop Through Chrome Web Browser.

Dpreview.com, Google Nexus 6 DxOMark Mobile Report. Uusin Android. 13 megapikseliä, F2.0, kuvanvakaaja, 4K video. Kuuden tuuman näyttö. Ja kyse on siis älypuhelimesta. Suomen hinta on n. 700 euroa. Ei vielä kaupoissa.

Photographyblog.com.

 • Ricoh WG-20 Review. 14 megapikselin kamera, joka kestää vaikka mitä. 10 metriä vedenpitävä. Pudotuksen kestävä. Viisinkertainen zoom.
 • Canon iPF6450 Review. 24 tuumaa, sisäänrakennettu 250 gigan kovalevy. Ison koon printteri. 12 mustekasettia. Suomen Canon. Suomen hinta on alle 4.000 euroa.

The-digital-picture.com, CPN: Tips and Tricks Updated with 7D II & 600EX-RT Info.

Huffingtonpost.com, Why Instagram Matters. "Twitter is stupid and Instagram is Twitter for people who can't read".

Kamera & Bild, Lördag: Vi sänder live från Fotomässan kl 10.00. Videoita:

Fotosidan.se, Besök Fotosidan på Fotomässan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Raakakuva.fi.

 • Minimalismia marraskuulle, 7.11.2014. Lokakuun aiheena oli street-kuvaus, joka on tällä hetkellä myös se itseäni eniten kiinnostava valokuvauksen suuntaus. Päätin osallistua ja voitin haasteen Keskusteluja kahdella tasolla -kuvalla. Yksi asia mitä tästä voitosta seurasi on se, että sain päättää marraskuun haasteen teeman.
 • Ostajan opas 2014-15: Aloittelijan ja harrastajan kamerat, 2.11.2014. Sami, sinä kun tiedät näistä kameroista niin mikä minun kannattaisi ostaa kun…” on lause mitä kuulee aina tasaisin väliajoin. Vastaus ei ole ikinä yksiselitteinen ja koska joulu on lähestymässä – ja sen mukana useampi tuttu on harkitsemassa uuden kameran ostoa – ajattelin säästää aikaa ja vaivaa (paitsi että en selvästikään miettinyt tätä loppuun asti, koska tämän artikkelin kirjoittamiseen kului sellaiset 8-10 tuntia…) ja kirjoittaa kerralla kattavamman artikkelin aloitteleville, ja miksi ei vähän kokeneemmillekin valokuvaajille.
 • Visuaalista tyyliä etsimässä, 19.9.2014. Toisin sanoen, lähtiessäni tähän tavoite oli seuraavanlainen: Luoda prosessi jolla saan tuotettua saman tyylisiä värikuvia 1) riippumatta siitä millä kameralla kuva on otettu, 2) riippumatta kuvan ominaisuuksista, sekä 3) ottaen huomioon kuvan luonteen ja mitä sillä haluan sanoa.
 • Yhden salaman potretit, 30.5.2014. Työkaverini ehdotti reilu kuukausi sitten, että ottaisin hänestä ja kahdesta kämppiksestä kuvia.
 • Ravintolapäivä 17.5.2014, 18.5.2014. Ravintolapäivä tarjoaa loistavan tilaisuuden harjoitella street-kuvaamista: Ihmisiä on paljon liikkeellä, koko ajan tapahtuu jotain ja kaikki ovat pääsääntöisesti hyvällä tuulella.
 • Kiinalaisen joukkoliikenteen kasvot, 12.5.2014.

Polku.net. Pohjoisen Luontokuvaajat ry.

Yle Uutiset, Media, Nuori uutishaukka rientää paikalle vielä toistaiseksi kaverien kyydillä. Kotkalainen 17-vuotias Sasu Mäkinen on aktiivinen freelance-kuvaaja, joka tarjoaa tiedotusvälineille erityisesti tulipaloihin ja onnettomuuksiin liittyviä kuviaan. Nuori uutishaukka on panostanut myös kuvauskalustoon. Järjestelmäkameroita löytyy kolme ja niihin useita objektiiveja. Mukana kulkee jatkuvasti myös kannettava tietokone. Suurista investoinneista huolimatta palkkiot ovat riittäneet kattamaan kustannukset.

Tekniikan Maailma, Samsungilta tehtaalla kalibroitu 31,5 tuuman ultra hd -näyttö. Samsungin 31,5-tuumainen ultra hd -näyttö UD970 on suunniteltu luovan alan ammattilaisille ja kaikkein vaativimmille harrastajille. Näyttö sopii erityisesti muotoilijoille, valokuvaajille ja liikkuvan kuvan ammattilaisille. 3840 x 2160. Samsung UD970 maksaa vajaat 2000 euroa.

 • "Pls-paneelin luvataan tuottavan 178 asteen kastelukulman".

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, New Photography Book Brings Together Over 230 Incredible Landscapes.

Sonylta uutta.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

'Digitalcameraworld.com, How to sharpen JPEG images: download our image and follow along.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR.

Strobist, On Assignment: Lighting Like Leo, 20.11.2014. Mona Lisan jälkeläistä kuvaamassa. Alkuperäisen tyylisesti.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, Besök Fotosidan på Fotomässan. Fotomässan i Stockholm. Älvsjö. Perjantaista sunnuntaihin.

Kamera & Bild, Vi sänder live från årets Fotomässa. Perjantai, lauantai, sunnuntai.

Fotosidan.se, Bildradion 98: Motivationsavsnittet. Podcast 31:51.

Kamera & Bild, Haltande filmjätte gör vinst – igen. Iso osa yhtiöstä on myyty.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.11.2014  (linkki)

Keskustelutilaisuus Lasipalatsin näyttelytilassa tänään klo 18: KÄNNYKKÄ VALOKUVAAJAN TYÖVÄLINEENÄ Suomen valokuvataiteen museon Photofuss-ryhmän #Phoneography-näyttelyyn liittyvä keskustelutilaisuus. Keskustelemassa Kaarle Hurtig, Julius Konttinen ja Jussi Hellsten.

Kuka tahansa voi saada kuvansa esille Helsingin keskustaan osallistumalla Jotain muuta -tempaukseen.

Tempaus sai alkunsa kun Riikka Lammi kyllästyi näkemään kaupungilla pelkkiä mainoksia. Marraskuun lopussa hän toteuttaa tempauksen jo kolmatta kerta. Nyt mukana on myös Suomen valokuvataiteen museo.

Kaikki lähetetyt kuvat heijastetaan Helsingin Lasipalatsin aukiolla olevaan Bio Rexin ulkoseinään pe 28.- su 30.11 klo 18-23.

Perjantaina 28.11. avajaisten kunniaksi on tarjolla glögiä ja piparia klo 18-19. Vapaa pääsy.

Kuvia voi lähettää välittömästi Facebookissa, verkossa tai sähköpostilla. Kuvien on oltava lähettäjän itse ottamia, ja yksi henkilö voi lähettää korkeintaan kolme valokuvaa. Näin varmistetaan, että kaikkien lähettämät kuvat pääsevät esille.

Kuvia otetaan vastaan la 29.11.2014 klo 16 asti.

Kuvien yhteydessä näytetään lähettäjän etunimi tai nimimerkki. Mukaan voi halutessaan liittää lyhyen kuvatekstin.

Ohjeet:

Valokuvasta voimaa -valokuvauskilpailu:

Potilaan Lääkärilehti haastaa suomalaiset etsimään voimaa valokuvasta ja valokuvauksesta.

Ota kuva tilanteesta tai tunnelmasta, joka rauhoittaa, antaa voimaa jaksamaan arjen keskellä – ja ehkäpä parantaakin. Se voi löytyä luonnosta, sinun sisältäsi, fyysisestä rakennetusta tilasta, tunnelmasta, yhteydestä ihmisiin...

Kilpailuaikaa on 30.11.2014 asti.

Valokuvaaja, voimaannuttavan valokuvan -menetelmän kehittäjä Miina Savolainen on lupautunut kommentoimaan kuvasatoa ja tarinoita.

Palkinnot:

Kuvia lähettäneiden kesken arvotaan lahjakortti valokuvausliikkeeseen.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: hyhmää, riitettä ja märkää hehkua. 14.11.2014. Marraskuun puoliväli tallentui keskisuomalaiskuvaajien kameroihin kohmeisena ja kosteana. 23 kuvaa.

Valokuvatorstai, 345. Haaste. 20.11.2014. "liike".

Älypuhelimista.

Tivi.fi, Näin tavarat halpenevat kun hyvitysmaksu poistuu. Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä antaa pari esimerkkiä muutoksista. Nyt 110 euron hintaisesta 1 teratavun kiintolevystä maksetaan hyvitysmaksua 39 euroa, joten hinta laskisi ilman sitä 70 euroon.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Explores the Effects of Fukushima Three Years Later.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, High speed photography ideas: how to turn your phone into a sound trigger.

ePhotozine.com, Fun Portrait Photography Tips.

Luminous Landscape, Vision 13, Photographer's Blocks. Kun jää jumiin...

Diyphotography.net, 11 Tips To Shooting Great Wildlife Photos Without Getting Killed.

The Online Photographer, Urgent Controversy? No. Maalaus vs. valokuvaus.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Svenska pressfotografer håller fotokurser i Thailand. Sören Andersson ja Maja Suslin, Koh Lanta, Thaimaa. Molemmat freelancereita, TT Nyhetsbyrå (aik. Scanpix).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.11.2014   (linkki)

#Phoneography-näyttely 18.-23.11.2014 Lasipalatsin Näyttely-tilassa Helsingissä

Kuva: Ida Lehtinen.Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss haluaa osoittaa, että kännykällä voi tehdä valokuvataidetta. Ryhmä kokosi kännykällä otetuista ja käsitellyistä valokuvista näyttelyn. Paristasadasta yleisön lähettämästä kuvasta Photofuss-raati valitsi 41 parasta vedostettavaksi #Phoneography-näyttelyyn.

#Phoneography-näyttely liittyy tiiviisti saman aikaan Valokuvataiteen museolla olevaan #snapshot-näyttelyyn, joka esittelee nykyistä jakamiseen perustuvaa valokuvakulttuuria. Siinä missä #snapshot tuo esiin kännykkäkuvauksen massailmiöitä – selfieitä, ruokakuvia ja eläinkuvia – haluaa #Phoneography muistuttaa, että taide ei ole kiinni välineestä. Näkemys ratkaisee.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään kaikille avoimia taiteilijatapaamisia, joissa ammattivalokuvaajat kertovat kännykän käyttämisestä taiteellisessa työssään.

Lasipalatsin Näyttely-tila
Mannerheimintie 22-24, Helsinki
ti-su 12-18

Yle Areena/Ylen aamu-tv: Kännykkäkameralla voi tehdä myös taidetta. Haastateltavina Varpu Sipilä Photofuss-ryhmästä ja valokuvaaja Kaarle Hurtig.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Järkevä valinta? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olen jo useita vuosia halunnut aloittaa kuvaamisen järkkärillä. Noniin.. Menin siis innostuspäissäni ilman sen suurempaa esileikkiä hankkimaan pentax k-7 ja siihen linssin Pentax SMC-FA 50mm F1,4. Lueskelin kuitenkin linssistäkin ennen ostoa jotakin.Molemmat olivat käytettynä ja hintaa tuli 540€.
 • Valovoimainen linssi (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kamerana Canonin eos 500d jossa kittiputki.
 • Salamajärjestelmän kokoaminen käsisalamilla (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusia viestejä.
 • Sigma 24/1.4 Art (Optiikka).
 • Metabones Speedbooster (Optiikka). Uusia viestejä.
 • Bongaaja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (huumoria).
 • Hiljaista on palstalla ja puistossa.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Valopäiviltä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama otos Linnanmäen valokarnevaaleilta, ovat odottaneet kortilla parempaa huomista. ...Kakkonen on mielettömän upea ja ykkönenkin toimii hienosti. ...Todella hyvä setti.

HS, Kuvakooste: Aikansa eläneet. Jakomäkeläisen kerrostalon viimeinen kesä. 31.10.2014. Valokuvaaja Heidi Piiroinen seurasi elämää jakomäkeläisessä kerrostalossa viimeisenä kesänä ennen sen purkamista. Katso Heidi Piiroisen kuvat purettavasta jakomäkeläisestä kerrostalosta aikajärjestyksessä kesäkuun alusta lokakuun puoliväliin.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Tekijänoikeusoppia päätoimittajalle, 17.11.2014. Bloggaajat etsivät netistä sopivia valokuvia ja käyttävät niitä surutta omilla sivuillaan. Syynä on usein välinpitämättömyys, joskus myös tiedon puute. Päätoimittaja ei voi vedota tietämättömyyteen.

 • Hämeenlinnassa ilmestyvä Hämeen Kaiku julkaisi perjantaina uutisen "Kokoomuksen Kauma puolustaa puoluesiskoa". Sen yhteyteen on laitettu kuva, missä kansanedustaja istuu kotisohvallaan shampanjalasi kädessä.
 • Saatuani tietää kuvasta otin yhteyttä julkaisun päätoimittajaan ja pyysin häntä poistamaan luvattoman kuvan. Päätoimittaja kieltäytyi ja väitti, että Facebookista otettua yksityistä valokuvaa voi käyttää uutisessa vapaasti.
 • Hämeen Kaiku on runsas kaksi vuotta sitten perustettu paikallisten sosiaalidemokraattien verkkojulkaisu. Se syntyi jatkamaan lakkautetun Viikko Hämeen toimintaa. Julkaisu ilmestyy pelkästään verkossa ja on rinnastettavissa pikemminkin blogiin kuin lehteen. Kirjoittaja käyttää kuitenkin itsestään titteliä päätoimittaja ja web-sivulla mainitaan toimitus.

HS, Resurssipula kaatoi ensi vuoden lehtikuvakilpailun, 18.11.2014. Suomen lehtikuvaajat ry on järjestänyt kilpailun vuodesta 1962 lähtien lähes joka vuosi. Tapahtuman kustannukset on katettu pääasiassa osallistumismaksuilla, apurahoilla ja sponsorituella sekä vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen puheenjohtajan, Riitta Supperin, mukaan nyt podetaan pulaa kaikista resursseista.

 • "Keskitymme nyt hakemaan rahoitusta vuoden 2016 kilpailuun, jossa palkitaan ensi vuoden ansioituneimpia lehtikuvia ja -kuvaajia", Supperi lupaa.

Älypuhelimista.

Kouvolan Sanomat, Hiipparista tehtiin ilmoitus Sarkolan koululla — valokuvasi oppilaita.

Google.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 7 landscape photography cheat sheets that will save your images.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Popular Photography, Video: How Big Can Lens Apertures Actually Get? Kesto 6:09. Missä viipyy 12-300 F/1.4.

Pdnonline.com, My Adidas: Company Printing Customer Photos on Sneakers. Apple- ja Android-puhelimille sovellus, jolla voi lisätä juoksukenkiin oman kuvan. Tossut maksavat $110.

Dpreview.com, The photographer's perfect pick? Panasonic Lumix DMC-LX100 review. 16 megapikselin peilittömien kenno (12.7 megapikseliä käytössä), 24-75mm, F1.7-2.8, sisäänrakennettu elektroninen etsin, 4K video, Wi-Fi. Kyse ei siis ole järjestelmäkamerasta. Arvosana 85%. Suomen hinta on n. 950 euroa.

Photo.net, Sigma 150-500mm f/5-6.3 APO DG OS HSM Review. Kohtuuhintainen, kuvanvakaaja. Täyskennoiselle. Paino 1.9kg, suodinkierre 86mm. Todellinen max. polttoväli oli äärettömyyteen tarkennettuna 480mm, 10 metrin päähän tarkennettuna 450mm. Näin muillakin objektiiveilla, ei mitään poikkeuksellista. Hintaan nähden yllättävän hyvä. Suomen hinta on n. 600 euroa.

Fotosidan.se, Nikon om framtidens kameror.

Fotosidan.se, TEST: Nikon 1 V3 och J4. Nikonin pienet peilittömät.

Kamera & Bild, Vi sänder live från årets Fotomässa. Perjantai, lauantai, sunnuntai.

Fotosidan.se, Gör dina foton tecknade. Ohjeet Photoshoppiin, kuvaruutukaappaukset. Sattuneesta syystä ruotsinkielinen versio.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.


18.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Taidekriitikko Rölli-peikkona? Ja nyt on kyse Valokuvataiteen museon näyttelystä Lens Politica: Jonathan Hobin, 31.10. - 18.1.2015.

 • (Tällä kertaa hermostumisen on aiheuttanut FB:n trolli-nimitykset - nähtävästi jotkut peelot ovat luulleet Otsoa trolliksi).
 • (3.11.2014 Otso hermostui kunnolla edellisen kerran, kun STT oli koonnut useaan mediaan levinneen "uutisen" nettimaailman julkkisten tuloista. Tyyliin "...Alaston kriitikko -blogia pitävä taidekriitikko Otso Kantokorpi tienasi verotettavina ansiotuloina noin...". Samassa ryhmässä listattiin Muotiblogi Pupulandia, Kinuskikissa-bloggaaja, Smoukahontas sekä Indiedays-blogiportaalin tj.... Hm... Olikohan Otso nyt oikeassa ryhmässä...).
 • Wikipedia, Otso Kantokorpi.
 • Nyt.fi, Lapset esittävät 9/11-hyökkäyksen ja Abu Ghraibin vankilakidutuksia valokuvissa, jotka ovat pian Helsingissä, 29.10.2014.

Yle Uutiset, Helsinki, Myös kännykkäkuva voi olla taidetta. Helsingin Lasipalatsin näyttelytilan seinät täyttyvät tällä viikolla kymmenistä kännykkävalokuvista. Suomen valokuvataiteen museon nuorten Photofuss-ryhmän kokoama näyttely haluaa tuoda älypuhelimella napatut kuvat samalle tasolle muun valokuvataiteen kanssa.

Lasipalatsin galleria, #Phoneography
Mannerheimintie 22-24, Helsinki
ti–su 12–18

Kuvat ovat nähtävillä yleisölle sunnuntaihin 23.11 saakka Helsingin Lasipalatsissa.

Jyväskylä, Kuvajournalisti Hanna-Kaisa Hämäläinen kertoo huomioistaan Hannes Heikuran näyttelyssä su 23.11. klo 14–15. Maineikkaan valokuvaajan Hannes Heikuran ZONE-näyttelyn viimeinen viikko Jyväskylän taidemuseossa käynnistyy kuvajournalisti Hanna-Kaisa Hämäläisen esityksellä Huomioita hämärän hetkistä. Yleisötilaisuus on ilmainen ja se on järjestetty yhteistyössä Photo Do -yhdistyksen kanssa.

Yle Uutiset, Kotimaa, Harva tietää, että passikuvan voi ottaa myös itse. Passikuvaa tarvitessaan moni suuntaa valokuvaamoon, vaikka itseltä voisi hyvinkin löytyä kunnollinen kamera ja myös riittävästi osaamista passikuvan ottamiseen. Poliisia ei passinhakutilanteessa kiinnosta, missä passikuva on otettu. Poliisi tutkii kuvasta ainoastaan sen, täyttääkö se laatuvaatimukset ja esittääkö se hakijaa.

 • Osastosihteeri Tuija Heinonen poliisin lupahallinnosta vahvistaa, että itse otettuja passikuvia tuodaan poliisille vain harvoin.
 • Lupahallinnon valokuvapalvelin. ...Lupahallinnon valokuvapalvelin on tietojärjestelmä, jonka kautta passivalokuvat voidaan toimittaa poliisille suoraan sähköisessä muodossa.... ...Laissa ei ole rajattu, kuka voi ottaa passikuvia, joten Lupahallinnon valokuvapalvelinta voivat käyttää sekä yksityiset henkilöt että valokuva-alan yritykset. Kuvan syöttäminen edellyttää käyttäjän vahvaa sähköistä tunnistusta ja käyttäjätilin avaamista.... ...Edistyneessä kuvansyötössä siirrytään kuvan valinnan jälkeen suoraan näytölle, jossa annetaan yhteenveto automaattisen laaduntarkistuksen tuloksista, mahdollisuus kuvan vaihtamiseen sekä kentät matkapuhelinnumerolle ja sähköpostiosoitteelle Lupahallinnon valokuvapalvelin -kuittia varten....

Tekniikan Maailma, Ulottuva Canon EF -sarjan tele-zoom-objektiivi, 17.11.2014. Canon EF 100-400 mm:n f/4,5-5,6L IS II USM on tehty vaativaan urheilu- ja luontokuvaukseen. Uusi objektiivi sisältää runsaasti päivityksiä, jotka parantavat sekä kuvanlaatua että käytettävyyttä. Canon EF 100-400 mm f/4,5-5,6L IS II USM maksaa noin 2700 euroa, ja sitä odotetaan kauppoihin tammikuussa.

Tekniikan Maailma, Kalansilmä, laajakulma ja makrolinssi iPhoneen, 17.11.2014. Olloclip Selfie 3-in-1 iPhone 5/5s -linssisetti maksaa noin 60 euroa ja Olloclip 4-in-1 iPhone 6/6 Plus noin 80 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Wedding portraits: how to shoot with confidence and get your best-ever images.

Popular Photography, How-to: Recognizing Good Light for Nature Photography.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Tips On Shooting Utensils And Cutlery In The Kitchen.

IR.

Americanphotomag.com, Glenna Gordon, Wedding Crasher in Nigeria. Nigeriassa kaikki on toisin.

Pdnonline.com, With $10,000 Grant, Photographer Orchestrates Panoramic of Mile-Long Street. 138 avustavaa järjestelmädigikuvaajaa, 50mm objektiivit. Photoshop sallii _ainoastaan_ 500.000 pikseliä leveän kuvan, siksi tulos piti pilkkoa kahteen osaan.

Filson.com, Tricks of the Trade: The 5 Best Travel Photography Tips with David Alan Harvey.

Photographyblog.com, Apple iPhone 6 Plus Review. Sama kamera kuin pikkuveljellä, mutta optinen vakain ja paljon isompi runko + näyttö. Edelleen kahdeksan megapikseliä, f/2.2. Applen mukaan tarkennusnopeus on kaksinkertainen 5S-malliin verrattuna. Valotusta on nyt mahdollista säätää käsin. Näyttö 5.5 tuumaa, 1.920 x 1.080. Paino 172g. Arvosana 4 * / 5 *. Hinta alkaen 699 euroa.

The-digital-picture.com.

Fotosidan.se, Rotolight: Led-paneler för fotografer och filmare. Led-valoilla näkee heti valon vaikutuksen, vievät vähemmän virtaa ja kuumenevat vähemmän. Huonoihin puoliin kuuluu se, että eivät anna ulos täyttä värispektriä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Yhden kuvan tarina: ”Reikäiset liput todistivat vallankumouksesta”, 13.11.2014. Valokuvaaja Vesa Oja kertoo miten reikäiset liput kertoivat vallankumouksen onnistuneen. Vuosi 1989 läheni loppuaan, kun Helsingin Sanomien valokuvaaja Vesa Oja seisoi torilla Satu Maren rajakaupungissa Romaniassa ja katseli ilosta itkeviä ihmisiä.

Suomen Kuvalehti, Arvi, 2, mainostaa näyttelyä Lontoon metrossa. Syyskuussa Sami Parkkinen sai galleriasta sähköpostin. Kilpailuun oli lähetetty yli 4 000 muotokuvaa, ja niistä 60 oli valittu näyttelyyn, joka aukeaisi marraskuussa. Kuva Arvista oli valittujen joukossa. Galleria kysyi lisäksi, saisiko se käyttää Parkkisen kuvaa näyttelyn mainosjulisteissa. Julisteet näkyisivät Lontoon metrossa.

HS, Ohjelmistoyhtiöt menettävät uskoaan Googlen Glass-älylaseihin. Yhtiöt perustelivat vetäytymistään lasien vähäisellä käyttäjäkunnalla ja teknisillä rajoitteilla.

Voice.fi, Kuvauskopit ovat juhlien uusi vetonaula - kamerakammoisetkin suostuvat kuviin. Jarno Lindén kertoo, että kuvauskopit ovat nykyään iso hitti niin häissä kuin syntymäpäivilläkin. Video, kesto 1:53.

Oikotiet.fi, Kesätoimittajaksi Ilta-Sanomiin llta-Sanomat. Haemme toimittajia, taittajia, kuvaajia, videokuvaajia ja graafikoita uutis-, politiikan-, ulkomaan-, talous-, urheilu-, viihde-, viikonvaihde-, kuva-, taitto-, lifestyle- ja tv-toimitukseen sekä Urheilusanomiin ja Taloussanomiin. Toimipaikka sijaitsee Helsingin keskustassa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Shooting in manual mode: when (and how) to take control of your camera.

ePhotozine.com, Creative Ways To Shoot With Wider Apertures.

Earthboundlight.com, I Can Just Fix That in Photoshop, 16.11.2014.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Submit your best portraits!

Petapixel.com, A Quirky Portrait Series that Features ‘Elderly Kids’. Silmälaseja, peruukkeja, irtoviiksiä...

Photozone.de, Olympus M.Zuiko 14-42mm f/3.5-5.6 ED EZ - Review / Test Report. Ns. pannukakku, mutta vain kun ei kuvata. Kuvausasentoon nappia painamalla. Micro 4/3 -systeemiä, polttovälivastaavuus 28-84mm. Paino 93g, suodinkierre 37mm. Hinta/laatusuhde 2 * / 5 *. Suomen hinta erikseen ostettuna n. 300 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Uusi kone kuvankäsittelyyn (Kuvankäsittely). Uusia viestejä.
 • Epson vai Canon (Printterit ja skanneri). ...Itse tulostan kotona "kymppikuvat" eli 10x15cm kuvat mustesuihkulla ja sitä suuremmat tulostuspalvelulta. Kotona on hyvä olla valokuvatulostin, jos esim. anoppi haluaa juuri otetut vauvakuvat mukaansa ;@)
 • Sony A7s ? (Järjestelmädigit).
 • Tuleva rahapeliriippuvainen? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Koodi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • ElCtBFxLLyYwJgy (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (oikeastaan ihan parahultainen nimi kuvalle...).

Pintaliitoblogi, Sony A7R – peilitön monsteri, 16.11.2014. A7R on pieni ja kevyt peilitön järjestelmäkamera. Sisällä asuu kuitenkin monsteri – Sonyn 35mm-koon 36.4 megapikselin kenno. ...A7R ei ole mikään lehtikuvaajan työkalu. Se on omituinen yhdistelmä keskikoon hitautta, kinokoon näppäryyttä ja peilittömän kameran pienuutta. Kuvanlaatu on erinomainen, käytettävyys ihan ok ja koko erittäin pieni.

HS Terveys, Miksi vanhoissa valokuvissa keski-ikäisetkin näyttävät vanhuksilta? Vanhoissa kuvissa poseerataan yleensä arvokkaasti. Iäkäs vaikutelma ei ole silti vain tyylin luomaa harhaa: aiemmin elämä kulutti nopeammin jo keski-ikäisiä.

Makuja.fi, Ruokabloggaajan vinkit: Täydellinen kuvakulma ruokakuviin. Instagram pursuaa tänä päivänä ruokakuvia, mutta kuinka oman annoksensa voi onnistua taltioimaan täydellisesti valokuvaan – annoksen parhaat puolet huomioon ottaen?

Älypuhelimista.

 • Puhelivertailu.com, Uusi päivitys poistaa Androidista mahdollisuuden kytkeä puhelin äänettömälle. ...Ainoa tapa kytkeä puhelin kokonaan mykäksi, on kytkeä asetuksista "Ei muistutuksia" -tila päälle, jolloin myöskään sovellusten muistutukset -- eivätkä esimerkiksi herätykset -- eivät enää toimi. Kyseessä lienee bugi tai ominaisuusmuutos, jonka vaikutuksia loppukäyttäjiin ei ole mietitty ihan loppuun asti.

Hilavitkutin.com, Prynt – Kännykkäkotelo muuttaa puhelimen Polaroid-kameraksi. Kaupalliseen malliin yritetään sisällyttää 10-30 paperinpalasta ja tulostusaika pyritään laskemaan 30 sekuntiin kuvalta. Vekotin on tarkoitus tuoda Kickstarter-palveluun ensi vuoden alussa ja hintaa sille kaavaillaan noin 80 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography, Video: Have a Look Through Nikon's Super-Rare 6mm Fisheye Lens. 6mm:n lasi Nikon D4s:n nokalla.

Dpreview.com, UK Landscape Photographer of the Year winners announced. 11 kuvaa.

ePhotozine.com, How To Shoot Wide Angle Shots In Cities And Towns.

Luminous Landscape, My Astrophotography Adventure. Michael Reichmann on ryhtynyt harrastamaan tähtikuvausta.

The Online Photographer, From MKE. Kannettava matkalla, kotona telakassa.

Kamera & Bild, Zeiss Otus 55mm/1,4 & 85mm/1,4 Apo Distagon – som ugglor i mörkret. Otus eli pöllö. Ei kompromisseja. Erittäin terävä jo täydellä aukolla, 31.890 kruunua (3.446 euroa) ja 39.560 kruunua (4.275 euroa).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Oma kehu haisee, 15.10.2014. Poikkitieteellisessä valokuvakoulussa ollaan tällä kertaa Turun kirjamessujen jälkitunnelmissa.

Yle Uutiset, Kotimaa, Vanhat valokuvat kootaan Facebookiin: "Siellä näkee paljon sellaista, mitä en ole koskaan nähnyt". Facebook yhdistää kotikaupunkinsa historiasta kiinnostuneet. Oli kerran Lappeenranta -ryhmä on kuitenkin vain yksi monista, joissa ihmiset jakavat vanhoja kuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Valtaosa kuvista on peräisin suurten ikäluokkien lapsuus- ja nuoruusvuosilta, mutta osa on otettu jo 1800-luvulla.

HS, Yhden kuvan tarina: ”Presidentti Koivisto oli tosi reipas kuvattava”, 15.11.2014. HS-kuvaaja Rio Gandara kertoo kuinka presidentti Koivisto olikin ihan ihminen.

HS, Yhden kuvan tarina: ”Haistoin heidän hikensä pimeässä ja ajattelin etten saa talteen mitään”, 14.11.2014. HS-kuvaaja Heidi Piiroinen kertoo kuinka yksi käski ja muut juoksivat.

HS, Europol järjesti poliiseille kuvakisan – voiton veivät rinteessä hikoilevat alppipoliisit.

Älypuhelimista.

 • Tekniikkatalous.fi, Windows 10 tulee päivityksenä Lumia-puhelimiin - kunhan on riittävän uusi. Ohjelmistoyhtiö Microsoft aikoo tarjota seuraavan älypuhelintensa Windows 10 -käyttöjärjestelmän kaikille Lumia-puhelimille, joissa on Windows Phone 8 -alusta. Tämä tarkoittaa laajaa kirjoa älypuhelimia halpamalleista lähtien. Ohjelmistoyhtiö ei ole kertonut uuden käyttöjärjestelmän julkaisun saatavuutta tarkemmin kuin ilmoittamalla, että julkaisu menee ensi vuoteen.
 • Ilta-Sanomat, Uusi näyttötekniikka saattaa nykypuhelimien ruudut häpeään. Sharp on esitellyt uuden selvästi fullhd-näyttöjä tarkemman näyttötekniikan. Sharpin näytön tarkkuus on sama kuin kuusituumaisella 4K-näytöllä. Sharpin uusia näyttöjä sopii odottaa puhelimiin aikaisintaan vuonna 2016, jolloin yhtiö suunnittelee aloittavansa toimitukset

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, A Collection of Low to the Ground Images.

ePhotozine.com.

Photo.net, Introduction to Building a Portfolio in Lightroom (Video Tutorial). Videosarjaa, osa22.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com.

Gizmodo.com, 5 Camera Features You Think You Want, But Are Actually Bad Ideas. Elektroniset etsimet pikkuruisessa kompaktidigissä. Kameran hopeinen väri. Pienessä (liian pieni?) kamerassa vaihdettavat objektiivit. Optiset etsimet. Retrotyyliset rullasäätimet kamerassa.

The-digital-picture.com, CPN Presents "Lightroom & Photoshop CC Workflow (Pt. 3): Camera RAW Filter".

Kamera & Bild, Historia: Mellanformatets uppgång & fall. Keskikoon kameroiden historiaa.

Fotosidan.se, Första rymd-bladaren såld på auktion. Huutokauppahinta $275.000.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pekka Potka, Creating a Look in Lightroom, 13.11.2014. When I previously published images which I had shot with Olympus' new M.Zuiko 40-150mm PRO zoom, there was a question if I could show how I process my images. This is the first of two blogs on this issue.

Nyt.fi, Guardian pyysi kuvia Suomesta, sai järvenrantaa, Helsinkiä ja tietysti kiväärimiehen. Torstaina Guardian avasi sivullaan kyselyn, jossa pyydetään "kokemuksia elämästä Suomessa". Pyyntöä lehti perustelee sillä, että Suomella on pitkä maaraja Venäjän kanssa, ja Euroopan ja Venäjän välit ovat viilenneet.

HS, Tältä ikonisten nuorisokuvien nuoret näyttävät nyt. Omien rajojen ja vapauden hakemista... viattomuutta, iloa, surua ja rakkautta", kuvaili valokuvaaja Jouko Lehtola suomalaista nuoruutta marraskuussa 1996. Vanhalla ylioppilastalolla oli tuolloin auennut näyttely Nuoret Sankarit, johon Lehtola oli kuvannut teinejä Helsingistä Köyliöön.

Iltalehti, Ahdistaako syksyn pimeys? Palaa kesätunnelmiin ja katso, kuka voitti IL:n kesäkuvakisan.

 • Finalistit. 20 kuvaa, kaikkiaan lähetettiin 300 kuvaa.

Valokuvatorstai, 344. Haaste. 13.11.2014. "hetki".

Älypuhelimista.

HS, Paljastussivusto näyttää salaa suoraa videota kymmenistä suomalaiskodeista. Paljastussivuston ohjelmatyökalu hakee internetistä verkkokameroita ja kokeilee niihin eri valmistajien oletussalasanoja. Onnistuneen yrityksen jälkeen se liittää kameran linkin sivustolle.

Tekniikkatalous.fi, Naamiomieskin jää kiinni - Valvontakamerat tunnistavat etsityn ihmisen kadulta. Uusi järjestelmä tuo älyn tavallisiin valvontakameroihin. Kamerat pystyvät tunnistamaan kohteita ja seuraamaan niitä. Tuloksia esiteltiin konferenssissa Kiinassa.

Nyt.fi, Kymmenen sovellusta, joita ilman en voi elää. HS:n uutispäällikkö kertoo.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Nikon D750 vs D810 vs D610: 10 key differences you need to know.

IR, Nikon D750 Shooter’s Report Part II: Performance deep-dive on AF, high ISO, HDR, exposure and more.

Pdnonline.com.

The-digital-picture.com, Be Careful How You Insert Your CF Card into Your Brand New 7D II. Ja mitä tehdä, kun/jos piikki vääntyy... Jos onnistuu työntämään CompactFlash-kortin väärin päin pohjaan asti...

Fotosidan.se, TEST: Nikon D810 – superskarpt med småbild. Miten D800-mallia voi vielä parantaa...

Kamera & Bild, Sony utvecklar helt ny sensorteknik. Teoriassa 6.000 kuvaa sekunnissa.

Fotosidan.se, Henri Cartier-Bressons debutbok i nytryck. "The Decisive Moment", oli englantilaisen painoksen nimi.

 

13.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Yhden kuvan tarina: "Pelkäsin että tyttö kuolee silmieni eteen", 12.11.2014. Valokuvaaja Christian Westerback kertoo kuinka pienen tytön sydän korjattiin.

 • Yhden kuvan tarina -sarjassa Helsingin Sanomien nykyiset ja entiset kuvaajat kertovat valitsemastaan valokuvasta.

Journalisti, ilmestynyt 6.11.2014. Nro 13 / 2014.

 • Työn sisältö ja vapaus menevät rahan edelle. Freelancereina ja yrittäjinä työskentelevät toimittajat kärsivät elantonsa epävarmuudesta, mutta rakastavat työtään. Itsensätyöllistäjistä on tehty ensimmäinen perusteellinen tutkimus Suomessa.
 • Pyhän äärellä. Kuvaviesti. Rotkon rauha. Kuva Kaarinan Ryövärinholman rotkosta julkaistiin Retki-lehdessä 8/2014.
 • Ilman naamiota. Vakituisen palkkatyön jättäminen ja freelanceriksi ryhtyminen on rohkeaa, kirjoittaa Sirpa Levonperä. ...Itsellenikin yllätyksenä irtisanoin itseni palkkatöistä. Päätin seurata elämässäni kulkenutta punaista lankaa ja alkaa toteuttaa unelmaani, valokuvaamista.
 • Journalismin markkinoilla. Olin viime viikolla johtamassa Haaga-Helian ja Journalistiliiton järjestämän freelancer-kurssin keskustelua, jossa juttujen myyjät kohtasivat ostajia silmästä silmään
 • Osta journalismia. Mistä rahat ammattijournalismin tekemiseen?
 • Aller ja VKL harkitsevat irtisanomisia.

Finnfoto.

Taiteen edistämiskeskus, Kaksi läänintaiteilijan paikkaa auki Pohjanmaalla, 12.11.2014. Toinen paikoista: valokuvataiteen läänintaiteilija edistää valokuvataidetta Pohjanmaan toimipisteen toiminta-alueella ja kehittää alueella toimivien valokuvataiteilijoiden työllisyyttä ja toimeentuloa, toimii projekteissa mentorina ja edistää taiteenalan näkyvyyttä sekä vahvistaa toimijoiden verkostoitumista alueellisesti ja valtakunnallisesti.

 • Tehtävien hakuaika päättyy 28.11.2014 kello 15 ja työsuhde on kolmevuotinen ajalla 1.2.2015 - 31.1.2018. Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste sijaitsee Vaasassa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Angle of view: how to choose the right focal length to frame your image.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Photo.net, Capturing the Heart of Home. Kotona kuvaamiseen vinkkejä. Mitä, miten.

IR.

Popular Photography.

Cpn.canon-europe.com, Technical, Danny Green on EF100-400mm zoom. Luonnossa kuvaamassa.

Dpreview.com, Phottix offers Mitros and Mitros+ TTL flash units for Sony multi-interface hotshoe. $299 ja $399. Myynnissä.

Pdnonline.com, DJI One-Ups Phantom With More Powerful, 4K-Recording Inspire 1 Photo Drone. Sisäänrakennettu 4K. 12 megapikselin Sony-sensori. $2.899.

Petapixel.com, DJI Inspire 1: A Sleek Drone That Brings Easy 4K Aerial Imagery to the Masses.

Fotosidan.se, Juristen svarar: "Får jag sälja foto av graffiti?".

Kamera & Bild, De fem första kamerorna. Kultakin valmistajalta. Leica, Minolta, Canon, Nikon, Olympus.

Fotosidan.se, Bildradion 97: Intellektuella bilder och korta projekt. Podcast, 56:28.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.11.2014   (linkki)

Maija Tammi: Leftover
Kuva: Maija Tammi.27.11.2014 asti

Maija Tammen teoskokonaisuus, kaksimetrinen veistos ja valokuvat sairaaloista kerätyistä sädehoitomaskeista, käsittelevät sairautta ja sairauden pelkoa käsitteellisellä tasolla.

Maija Tammi (s.1985) on helsinkiläinen valokuvaaja. Hän voitti vuonna 2011 Fotofinlandia -palkinnon ja Vuoden lehtikuvaaja 2010 -palkinnon. Tällä hetkellä hän tekee taiteellista väitöskirjaa Aalto-yliopistoon sairauden representaatioista valokuvassa.

Yrkeshögskolan Novia - Novian ammattikorkeakoulu: Sokea
27.11.2014 asti

Valokuvanäyttelyssä Sokea Yrkeshögskolan Novian viimeisen vuoden valokuvaajaoppilaat ovat käsitelleet aiheita, jotka koskevat luontoa sekä ihmisen osaa siinä. Näyttelyn nimi viittaa paikkoihin, joita emme pane merkille ja sokeuteen ymmärtää vaikutustamme ympäristöön.

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

Kohtaamisia – Kameraseura Taiteiden yössä
Kuva: Seppo Viljanen.27.11.2014 asti

Kameraseuran Keittiö-gallerian näyttely on kuvakertomus Kameraseuran tämän syksyn Taiteiden yön ohjelmasta. Kameraseuralla oli Taiteiden yössä ohjelmaa päärautatieasemalla, Baanalla ja Kameraseuran tiloissa. Jokaisen kuvan sanomaa tukee tapahtumasta kertova lyhyt mietelause.

Kuva: Seppo Viljanen.

Fotoklub Zagreb: Portraits
Kuva: Fotoklub Zagreb.27.11.2014 asti

Fotoklub Zagrebin muotokuvanäyttelyssä on esillä kuvia 33 klubilaiselta.

Kuva: Sandra Tomljenovia.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti–pe klo 10-15 (sisäänkäynti päivisin Kamera-lehden kautta, Lastenkodinkatu 5)

Stora Enso Metsä järjestää Hyvää puukauppasäätä -valokuvauskilpailun, jossa kilpaillaan säätilaa tai säätilan muutosta esittävillä valokuvilla.

Osallistumisaikaa on 31.12.2014 asti.

Palkinnot:

1) 800 euron arvoinen matkalahjakortti, jonka voittaa 31.12.2014 mennessä eniten ääniä saanut kuva. Lahjakortin käyttökohde sovitaan voittajan kanssa erikseen.

2) 200 euron arvoinen kylpylä/hotellilahjakortti, jonka voittajan Stora Enson raati valitsee 31.12.2014 mennessä ladattujen kuvien joukosta. Lahjakortin käyttökohde sovitaan voittajan kanssa erikseen.

3) Kaikkien kuvia äänestäneiden ja tietonsa jättäneiden kesken arvotaan viikoittain design-halkokasseja (arvo 31 €/kpl)

Osallistumalla kilpailuun annat Stora Ensolle oikeuden jäljentää, asettaa näytille, painaa tai käyttää kilpailukuvia missä tahansa muodossa viiden vuoden ajan kilpailun päättymisestä.

Stora Enso varaa oikeuden muokata ja rajata kilpailuun lähetettyjä kuvia.

Lue tarkemmat ohjeet ja säännöt kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

HS.

Outoa Taigaa, Jälkimarkkinoilla, 10.11.2014. Ostin viime viikolla digijärkkärin, järjestyksessä kuudennen. ...Kaikki digirunkoni ovat olleet Canonin valmistamia: ensimmäinen oli EOS 10D, sitten seurasivat 20D, 40D ja 2 x 50D. Kymppisarjalaiset ovat osoittautuneet toimintavarmoiksi kameroiksi, ja olen ollut niihin erittäin tyytyväinen.

Yle Uutiset, Luonto.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Kuvaaja, Hannehelp Oy. Haussa ammattitaitoinen kuvaaja jatkuvaan yhteistyöhön sekä keikkatyöhön. Oma kalusto / kalustoa, kykenee sekä itsenäiseen työhön sekä työryhmässä työskentelyyn. Sisä-, ulko-, mainos- ja studiokuvaukset. Ilmakuvaus, 3 d kuvat, animaatiot sekä still -kuvat. Myös käsikirjoitukset, kuvaus, leikkaus, koko prosessi alusta loppuun. Verkottuminen sekä sosiaalisen media - facebook, twitter, instagram, Youtube ym. sekä koodaaminen. 15.11.2014 mennessä. Rekryständi keskiviikkona 12.11. klo 13.30 - 15.30, Uudenmaan TE-toimisto, Mikonkatu 7, 3.krs, Helsinki.

Palkkaus sopimuksen mukaan
Työ alkaa 01.12.2014, tai heti sopivan henkilön löydyttyä
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 30.11.2014
Ilmoitus jätetty 19.10.2014

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Canonilta uutta.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

American Photo, Processing the News: Retouching in Photojournalism. Kaikkia digitaalisia kuvia pitää jotenkin käsitellä.

The Online Photographer, The Digital Variant: One Camera, One Lens, One Year. Mike julkaisi vuonna 2009 kirjoituksen, jossa kannusti opetusmielessä kuvaaja käyttämään vain yhtä Leicaa ja yhtä objektiivia ja yhtä mv-filmiä. Nyt sitten vastaava digitaalinen haaste.

The Luminous Landscape, Scannerless Digital Capture and Processing of Negative Film Photographs. Millaista jälkeä syntyy uusimmalla kalustolla ja uusimmilla ohjelmilla. 36-sivuinen pdf.

Gary Ayton's photography wiki, suggested settings for the Olympus OM-D E-M5 Micro Four Thirds camera.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.11.2014   (linkki)

F5.6-klubi to 13.11. on PERUTTU!

Kuvajournalismi-keskustelutilaisuus to 13.11. klo 18:

Keskustelua vetää Maria Veitola. Muita keskustelijoita mm. Touko Hujanen, Meeri Koutaniemi, Sami Kero, Annina Huhtala.

Kuvajournalismi-keskustelutilaisuus liittyy Jouko Lehtolan Säätiön järjestämään myyntinäyttelyyn, jolla säätiö kerää lisää pääomaa voidakseen alkaa jakaa apurahoja nuorille dokumenttivalokuvaajille. Säätiö perustettiin Jouko Lehtolan (1963-2010) toiveesta.

Kuva: Jouko Lehtola.Jouko Lehtola muistetaan erityisesti 90-luvun lopun nuorisoa kuvaavista sarjoistaan (Nuoret sankarit, Stadin nuoret) sekä yhteiskuntakriittisistä kuvasarjoistaan 2000-luvulla (Finnish View, OD Helsinki, End of Innocence). Hänen teoksiaan on nähty useissa näyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla. Taiteellisen työskentelynsä lisäksi Lehtola teki pitkän uran lehti- ja rock-kuvaajana. Jouko Lehtola menehtyi syöpäsairauteen 47-vuotiaana 2010.

Marko Karo: Book of Stains
Kuva: Sa Marko Karo.23.11.2014 asti

Uudessa teoskokonaisuudessaan Book of Stains Marko Karo jatkaa valokuvan yhteisöllisyyden kartoittamista. Näyttely kertoo, mitä tapahtuu kun ajan pimentoon jääneen valokuvaajan jäämistö päätyy vuosisadan mittaisella viiveellä toisen kuvantekijän käsiteltäväksi. Teosten taustalla on 1800–1900-lukujen taitteessa toimineen valokuvaajan ja lehtimiehen M.A. Starkin (1857–1940) valokuvallinen arkisto, joka kulkeutui Karon työstettäväksi noin kaksi vuotta sitten.

Marko Karo (s. 1971) on helsinkiläinen valokuvataiteilija ja tutkija. M.A. Stark (1857–1940) puolestaan oli nokialainen valokuvaaja ja lehtimies, joka tallensi kotiseutunsa elämänpiiriä kuvaamalla ja kirjoittamalla.

Näyttely on esillä Hippolyten suuressa näyttelytilassa.

Aulis Harmaala: Metamorfoosi
23.11.2014 asti

Hippolyte Studiossa nähdään Aulis Harmaalan uusin, valokuvista ja installaatiosta koostuva näyttely Metamorfoosi. Perhoskokoelman ympärille rakentuva näyttely on tutkielma muutoksesta.

Kuvataiteilija Aulis Harmaala on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Aalto yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

NOBUYUKI KOBAYASHI: Portrait of Nature -Myriads of Gods
Kuva: Nobuyuki Kobayashi14.12.2014 asti

”Myriads of Gods” eli ”lukemattomia jumalia” on termi, joka kuvaa muinaista japanilaista tapaa kohdata ja käsitellä luontoa ja elämää. Termi kumpuaa ajatuksesta, että jumalia ja jumalattaria on kaikessa ja kaikkialla.

Tämän teossarjan inspiraatio on syntynyt halusta tutkia ihmisen ja luonnon mahdollisuuksia tulla toimeen yhdessä sekä toiveesta välittää muinaisia opetuksia ja perinteitä eteenpäin.

Näyttely kiertää valokuvakeskuksissa eri puolilla Suomea.

KAISU HÄKKÄNEN: Tummaa valoa - kuvia neulanreikäkameralla
14.12.2014 asti

Kuva: Kaisu Häkkänen.Kaisu Häkkänen tummanpuhuvat, outoutta henkivät teossarjat on kuvattu neulanreikäkameralla itäsuomalaisessa hiljalleen autioituvassa teollisuuskaupungissa ja Pohjois-Norjassa.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6€

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård. Visuaalisessa tarinankerronnassako tulevaisuus? 10.11.2014. Viime viikon torstaina oli Fimagen järjestämä luento/esittely/keskustelu visuaalisesta tarinankerronnasta. Vetäjänä luonnollisesti Valokuvaaja Kari Kuukka, joka on tuota asiaa jo pitempään pohtinut ja tehnyt.

 • Valokuvausalalle on käynyt ihan samalla tavalla kuin monelle muullekin alalle. Musiikissa vinyylit ja CD:t on korvannut ensin iTunes ja sitten Spotify. Televisio on muuttumassa aikataulutetusta on-demand -palveluksi.
 • Päivittäinen uutiskuva on menetetty ja siellä ei ole kovin suurta taloudellista mahdollisuutta menestyä. Tuo voi toki joskus muuttua, koska mikään ei ole niin varmaan kuin muutos.
 • Samaan aikaan valokuvaajan ammatti on muuttunut kuukausipalkkaisesta työstä yrittämiseksi.

Peter Forsgård, Kamera kokeilussa: Sony A7s, 10.11.2014. Sony on tuonut markkinoille kolme varsin mielenkiintosta peilitöntä järkkäriä, A7r, A7 ja A7s. Tuota ensiksi mainittua A7r:ää kokeilin tammikuun alussa. Nyt kokeilussa oli A7s. Se eroaa tuosta aiemmin testaamastani lähinnä siitä, että se on suunnattu enemmän videokuvaukseen. A7s pystyy tuottamaan 4K-resoluutiosta videota HDMI-ulostulon kautta ulkoiselle tallentimelle.

Yle Uutiset, Tekniikka, Ilmakuvaus kiinnostaa yhä useampaa – "Joskus kopterista on otettu enemmän kuvia kuin minä kopterilla".

Ilta-Sanomat, Sotakuva Suomesta hämmästyttää maailmalla: Puut kuin pyykkinarulla. Ja kyse ei ole mistään kuvamanipulaatiosta tai kaksoisvalotuksesta.

Helsingin Uutiset, Palkitun hääkuvaajan ”paloiteltu” morsian nosti kohun. Mies pitääkin sosiaalisuuttaan yhtenä tärkeimmistä ominaisuuksistaan, joka on auttanut häntä raivaamaan tiensä uutena alalle, jossa paljon ammattitaitoista väkeä on vailla töitä. Toinen on Mastin kuvat.

 • (onkohan tämä "juttusarja" hääkuvaaja Mastista oikeita artikkeleita vai osittain mainosta vai mitä...)

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Open Mike: The Zen of Shooting. Kuvan ottamiseen ja kuvan käsittelemiseen tarvitaan aivan erilaiset mielentilat.

Diyphotography.net.

Huffingtonpost.com, The Importance Of Polaroid - Why I Still Love To Shoot With Instant Film.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, 2014 POP Awards: The Best New Photography Gear of the Year. Jaha, onkos tämä aika vuodesta jo alkanut...

The-digital-picture.com, Does the Canon EOS 7D Mark II's Anti-Flicker Mode Really Work? Vilkkuvien valojen ongelmista eroon.

Fotosidan.se, Fotoskolan: Så säljer du din egen fotobok. Miten toimia, jos haluaa oikeasti saada itsetehdyn valokuvakirjat myyntiin. Alkaen ISBN-numerosta.

Fotosidan.se, Juristen svarar: "Vem äger bilderna, jag eller jobbet?". Työaikana (pankki) otetut kuvat, kuka omistaa kuvat. Ei sopimusta. Ei enää ko. pankin palveluksessa. Ei merkitystä, kenen laitteilla kuvat on otettu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kysymys tekijänoikeudesta (Kuvaus yleinen). Käyn koiraharrastukseni myötä paljon erilaisissa tapahtumissa, kuten leireillä ja kokeissa. Kuvaan myös aika paljon näissä tapahtumissa toisten suorituksia yms. Kun olen itse suoritusvuorossa, pyydän jotakuta toista kuvaamaan kamerallani.
 • Parituntinen kertauskurssi (Kuvaus yleinen). Linkissä video minun mieleen. Videolla käsitellään kuvan perusasiat luolapiirroksista taiteilijaikonien kautta digiaikaan asti. Kertoo miksi joku näyttää hyvältä ja toinen taas sitten ei. Rule of thirds ja paljon muuta.
 • Teleä Canuunaan (Optiikka). Teleprime olisi haussa 70D/50D:lle, manuaalitarkenteisuus ei ole ongelma. Mitä suosittelette? Miten laadukkaita FDL-lasit ovat nykypäivän termeillä?
 • Nikon D750 (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Halloween naamiaiset (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Valoilla ja käsittelyllä leikkimistä. (studiokuva).
 • They Are Coming (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Vesivessa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (otsikko ihan kirjaimellisesti oikein).

HS, Maailman kuvat.

Rajala blogit, Välähdyksiä, Jussi Ratilaisen Taivas+Helvetti -valokuvanäyttely Postitalossa, 7.10.2014. Jussi Ratilainen on Joensuusta lähtöisin oleva valokuvaaja ja graafikko. Tunnetuksi hän on tullut erityisesti muotikuvistaan, sekä työstään maineikkaiden yhtyeiden ja artistien kanssa. Jussin ottamia valokuvia ovat julkaisseet mm. The Moscow Times, Allure Magazine, Vogue Italia, Metal Hammer Magazine, Inferno, Rumba sekä Sue. (haastattelu).

 • Jussi Ratilaisen Taivas+Helvetti -valokuvanäyttely Postitalon Rajala Pro Shopissa 7.11.-14.12.

Etelä-Suomen Sanomat, Onko tässä paras koskaan otettu kuva Sibeliustalosta? (jaa... ja kommentit voi lukea...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Must-Read Night Urban Photography Tips.

Diyphotography.net, Wedding Photography Prices: ON or OFF Your Website? Pitäisikö hinnat olla avoimesti esillä webissä.

Earthboundlight.com, Where Does Creativity Come From? 9.11.2014. Valokuvaus on yhdistelmä teknistä osaamista ja luovuutta.

Fotosidan.se, Hasselblad stoppar den italienska designen. Sony-Hasselblad on ollut pettymys myynnin suhteen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Lasipalatsi, Jouko Lehtolan Säätiö presents: Jönssi! Näyttelytilassa. Valokuvaaja Jouko Lehtolan (1963-2010) toiveesta perustettu säätiö järjestää myyntinäyttelyn Helsingin keskustassa Lasipalatsin galleriassa 4. - 16.11.2014. Jouko Lehtola menehtyi syöpäsairauteen 47-vuotiaana 11.9.2010.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Julkaistua 581 & Näyttelykuvia 931: Verta ja kauhua lastenhuoneessa, 8.11.2014. Muutama ruutu näytöllä alaspäin: Otso sai Kansan Uutisista vakiopalstan, kunkin kuukauden ensimmäinen perjantai. Ensimmäisen kolumnin nimi on "Verta ja kauhua lastenhuoneessa".

Tekniikkatalous.fi, Tältä sivulta saattaa nähdä suoraan kotiisi - jos et ole muuttanut turvakamerasi asetuksia. Monen kameran kuvaa voi vakoilla verkosta, jos niiden käyttäjätunnus ja salasana on jätetty muuttamatta valmistajan oletusasetuksista.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Nokia Lumia 830. Liian kallis ollakseen halpa huippupuhelin. Kameraa lukuun ottamatta Lumia 830 ei varsinaisesti häikäise raudallaan, mikä käytännössä selittääkin sen miksi Microsoft on pystynyt tuomaan kalliimmista Lumioista tuttuja kamerarautaa näinkin edulliseen puhelimeen. Viisituumainen näyttö, 720p, 1280 x 720. 10 megapikselin kamera, kuvanvakain. Arvosana 2 * / 5 *. Hinta on n. 350 euroa.
  • kommenteista: "En kyllä tykkää tästä puhelinvertailun tavasta käyttää hintaa näin suurena arvosteluperusteena. Hinnan perusteella näköjään tähänkin annettu todella alhaiset pisteet puhelimelle, jossa ei näköjään ole juuri muita puutteita kuin näytön resoluutio. Ja koska hintaa kuitenkin alennetaan kohta julkaisun jälkeen satasella, niin koko arvostelu muuttuu turhaksi."
 • Puhelinvertailu.com, 12 ominaisuutta iOS 8:ssa, joita et ole vielä ehkä löytänyt.
 • Mobiili.fi, Ensimmäinen Microsoft-brändätty Lumia vuosi verkkoon – tältä se näyttää. Näillä näkymin alkuviikosta julkaistava puhelin tulee liikkumaan Microsoft Lumia 535 -nimellä ja sijoittuu älypuhelinten alempaan hintaluokkaan. Viiden tuuman näyttö, 540 x 960. Viiden megapikselin kamera. Seitsemän väriä. Kiinaan tulossa aluksi kahden SIM-kortin versio. Suomen saatavuudesta ei ole tietoja.
 • Yle Uutiset, Kotimaa, Kännykällä ei ole pöytätapoja – eikä tule.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, Somewhere Between War and Peace. Freelance-ura alkoi vuonna 1991, 1995 The New York Timesin kuvaajaksi. Afganistan ja Irak.

Petapixel.com, Intimate, Painterly Photographs of London Bus Passengers On Their Nighttime Commute. Sillalta kuvattu ohikulkevia busseja, matkustajat näkyvät huurteisen bussi-ikkunan läpi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Canon 5D Mark III: 5 quick tips to get more from your EOS camera.

ePhotozine.com, Photograph Artificial Poppies. UK:ssa on vietetty kaatuneiden muistopäivää vuodesta 1919 alkaen. Flandersin taistelukentälle levisivät unikot kukkimaan, siitä toinen nimi. Poppy Day.

The Online Photographer, Just Out of Curiosity... Pieni kysely, mikä on ottamasi isoin määrä kuvia yhdessä päivässä...

Dpreview.com.

Kamera & Bild, Grunderna i layout: Så skapar du en snyggare fotobok. Apuja valokuvakirjan tekijöille. Ja kyse on nyt jokaisen ulottovilla olevista valokuvakirjoista, valmis valokuvakirja lähetetään sitten kotiin. Minkä kokoinen kirja, miten kuvat asetellaan sivulle. Miten luodaan kirjaan rytmi. Sääntöjä voi rikkoa, jos vain ensin tietää ne...

Fotosidan.se, Bildradion 96: Hannahs flock. Podcast, 1:08:54. Paikallisesta apteekista kolme rulla Paradiso-filmiä, 400 ASA, 25 kruunua.

Fotosidan.se, Sekonic C-700 mäter ljusets kvalitet. 1.250 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mikko Saari, Canon-järjestelmäkamerat – Ohjeita ostajalle, 5.6.2013. Päivitetty 15.6.2014: Päivitin hieman suosituksia.

 • (Aika kattava artikkeli. Mahdollisuus kommentteihin. Joihin on myös vastattu. 1 402 kommenttia!).

Iltalehti.fi, Tuliko passikuvasta huono? Ota se helposti itse. Passikuvan ottaminen kotikonstein on kuitenkin helppoa ja tällöin kuvan voi valita itse. Tähän vaaditaan vain taito kuvan rajaamiseksi tietokoneella ja esimerkiksi laadukas puhelimen kamera.

Suomen valokuvataiteen museo, museokauppa. Aakkosellinen laaja valokuvakirjojen luettelo, hinnat mukana. Museon omat julkaisut. Valokuvauksen vuosikirjat, 0.50 euroa kpl. Muutama vuosi on loppuunmyyty.

Savon Sanomat, Vielä ehdit osallistua huippusuosittuun Komein koirapotretti -kisaan - Katso kisakuvia. Koirakuvaukseen ohjeita, video, kesto 2:48. Eiliseen mennessä oli lähetetty 450 kuvaa. Aikaa on 9.11.2014 saakka.

Kaleva.fi, Lukijoiden kuvia marraskuun pakkaskuusta. 18 kuukuvaa.

Gotech.fi, Televisiot, taulutietokoneet ja ruuanlaitto kiinnostavat suomalaisia. (sivujen osoite ja nimi on vaihtunut). Suomen vuoden 2014 tammi-syyskuun myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (v. 2013). KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi. MILC = Mirrorless Interchangeable Lens Camera, peilitön järjestelmäkamera. SLR = Single Lens Reflex, "yksisilmäinen peiliheijastuskamera", perinteinen järjestelmäkamera.

 • kompaktikameroita myytiin 10,661 miljoonalla eurolla, vähennystä -44,1%
 • kompaktikameroita myytiin 55 971 kpl, vähennystä -44,6%
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 190 euroa, kasvua 6,3%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 7,728 miljoonalla eurolla, kasvua 37,3%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 20 748 kpl, kasvua 42,1%
 • MILC järjestelmäkameroiden keskihinta oli 372 euroa, vähennystä -3,4%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 16,704 miljoonalla eurolla, vähennystä -37,3%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 29 231 kpl, vähennystä -39%
 • SLR järjestelmäkameroiden keskihinta oli 571 euroa, kasvua 2,8%
 • videokameroita myytiin 7,161 miljoonalla eurolla, kasvua 5,9%
 • videokameroita myytiin 22 632 kpl, kasvua 26,5%
 • videokameroiden keskihinta oli 316 euroa, vähennystä -16,2%
 • tulostimia myytiin 3,362 miljoonalla eurolla, vähennystä -11,5%
 • tulostimia myytiin 27 999 kpl, vähennystä -13,7%
 • tulostimien keskihinta oli 120 euroa, kasvua 2,6%
 • monitoimitulostimia myytiin 13,598 miljoonalla eurolla, vähennystä -1,1%
 • monitoimitulostimia myytiin 123 402 kpl, vähennystä -12,4%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 110 euroa, kasvua 12,9%

Älypuhelimista.

Hardware.fi, Jatkossa voit varmuuskopioida kaikki kiintolevysi OneDriveen – rajattomasti tilaa tarjolla Office 365 -käyttäjille. Office 365:n halvin Personal-lisenssi on tällä hetkellä hinnaltaan 6,99$ kuukaudessa. Googlelta löytyy vastaava Drive for Work 10$ kuukausihintaan.

Photo.net, foorumi.

The New York Times, Lens, Family Time on Prison Buses. Amerikan ihmemaan vankilat ja omaisten vierailut. 18 kuvaa.

Featureshoot.com.

Digital Photography School, Collection of Images of Generations.

Popular Photography.

Digitalcameraworld.com, 8 creative things you can do with any camera.

Petapixel.com.

Brideboxpro.com, 50 Brides Reveal What Their Photographers Could Have Done Better. Hääkuvaajalle pakollista luettavaa.

ePhotozine.com, How To Build A DIY Eyelighter. Vähän halvempi versio kuin Wescott Eyelighter $300.

ePhotozine.com.

IR.

The Onlne Photographer, Weekend Exercise: The Power of Two. Projekti toisen valokuvaajan kanssa.

The-digital-picture.com, Why Your Memory Card Choice Matters and Rocking to the Sounds of the Canon EOS 7D Mark II. 10 kuvaa sekunnissa, 31 RAW-bufferi.

Pdnonline.com, First Hasselblad Camera Used in Space Up for Auction. USA:n viides miehitetty lento avaruuteen. Perusversion eBay-hinta on $400. Tämän version huutokauppahinta on luokkaa $100.000.

Pdnonline.com, Reimagine the Client Gift: Custom Self-promo Magazines (blurbin sponsoroima artikkeli).

Fotosidan.se, Bildradion 95: Rätt bok vann. Podcast kesto 23:17.

Kamera & Bild, Ny portfolio-sajt som skyddar din upphovsrätt. Lokakuun lopussa lanseerattu sivusto Pixelrights. Kuvien kopiointi on tehty mahdollisimman vaikeaksi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • 10 bit näyttö ja näyttis (Kuvankäsittely).
 • Kotisivuista palautetta? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Elektronimikroskooppikuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Näitä on tullut muutamia otettua ja ajattelin laittaa myös tänne näytille ihan kuriositeettina. Saa kysyä tyhmiä.
 • Riihimäki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kyllä elukat tietää... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...milloin lumet tulee. Kuva otettu viikko sitten, takapää valkoinen, nyt tulee lunta alas:)
 • taltioitua valoa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia.
 • Sumumetsä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Oli tuossa tiistaina aika tunnelmallinen sumu Ounasvaaralla joten päätinpä polkaista nyppylän laelle ottamaan muutamat fotot, ...
 • luontokuvaketju (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Huikea kuvasarja. ...No mitäs näistä nyt sanoisi, laatumatskua. ...Komiaa sarjaa.

Pintaliitoblogi, Neljä kolmasosa ajatusta. Käsi paketissa ehti miettimään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Yksi keskeisimmistä oli kaluston kevennys. Nyt käsi on kunnossa ja kalustolaukkujen painot vain kasvaa. Normaalilla keikalla mukana on Canonin runko, kolmesta viiteen objektiivia, pari pikku salamaa ja kaksi Elinchromen Quadraa omilla geniksillä. Siihen sitten päälle jalustat ja muut kilkkeet. ...Seuraavassa mietteitä niin peilittömään siirtymisestä kuin OM-D E-M1-kamerastakin.

 • 1. Peilittömyys
 • 2. Etsin
 • 3. Tarkennus
 • 4. Kennon koko

Peter Forsgård, Digiexpossa nähtyä 2014 edition. ...Nähtäväksi jää miten jatkossa kameroiden osalta nuo messut jatkuvat. Kolmet messut muutaman kuukauden väliin on aika paljon meidän markkinoilla. Expertexpo, Digiexpo ja Kuva&Kamera ovat kaikki tosin hiukan eri tavalla profiloituneet, mutta menevät kameroiden osalta aika paljon päällekkäin.

Kirkko & kaupunki, Vapaa-ajattelijat rikkoivat tekijänoikeutta. Tampereen vapaa-ajattelijoiden eroakirkosta.fi-sivusto on Facebook-mainonnassaan käyttänyt valokuvia, joihin palvelun ylläpitäjällä ei ole tekijänoikeuksia. Kuvien ottajat ovat Kuopion hiippakunnan hiippakuntasihteeri Juha Antikainen ja Sonkajärven seurakunnan nuorisotyönohjaaja ja mediakouluttaja Hannu Keränen.

– Tämä on epäasiallinen tapa käyttää kuvaa, kun tiedetään kuvaajan nimikin. Teen tätä myös sivutoimisesti ammatikseni. Vapaa-ajattelijoiden kuvankäyttö on tekijänoikeuden vastainen. Tosi ikävä kokemus, Keränen toteaa.

Eroakirkosta-palvelun tiedottaja, Vapaa-ajattelijoiden liiton puheenjohtaja Petri Karisma kiistää, että kyseessä olisi suunniteltu kampanjointi. Hänen mukaansa Facebookissa kuka tahansa voi periaatteessa mainostaa nettisivuja. Karisma arvelee, että mainosten takana on espoolainen aktivisti, joka on itsenäisesti mainostanut eroakirkosta.fi-sivua.

Valokuvatorstai, 343. Haaste. 6.11.2014. "kulma".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, Intentional Photography. Esimerkkejä siitä, miten ei kannata toimia.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, How to photograph a reflection in an eye.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Video: Cliff Mautner on Shooting in Harsh Light.

Guardian, Josef Koudelka: the man who risked his life to photograph the Soviet invasion of Czechoslovakia – in pictures. Mustavalkokuvia, kuinkas muuten.

Dpreview.com.

Steve Sanders, Nikon D750 DSLR Review. Syyskuussa 2014 julkistettu. Täyskennoinen. D610:n ja D810:n hyvät puolet samassa kamerassa. 24 megapikseliä, 3.2 tuuman kääntyvä näyttö. 100% etsin. Wi-Fi. Suljin 150.000 laukaisua. Runko 2.200 euroa.

IR, Uniqball tripod head keeps all your shots on the level. Tuntuu toimivan. $540 ja $350.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuvauskamat Australiaan? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusimmat.
 • Hääkuvauskeikka (Sana on melkein vapaa). 8.8.2015 tuntuu olevan suosittu päivä hääjuhlaan, koska vastauksia tulee joko huonosti, tai sitten päivä on varattuna. Jos olet ammattilainen, sinulla on tuolloin aikaa ja hintataso on alle 1500€ hääjuhlan kuvaamisesta, niin ottaisitko yhteyttä yksityisviestinä.
 • Sony A77 lcd-näytön suojakalvo (Järjestelmädigit).
 • katsoin aamulla peiliin.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (lehmä).
 • Yhteys (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (hevonen).

Kari Kuukka, Multimedia Workshop, 3.11.2014. I just finished an intensive of multimedia storytelling in Aalto last week. Doing it intensively (i.e. 6-8 hours close contact, every day) really wears you out.

 • We compiled all the works into a web publication. Seven short pieces plus some “making of” -images and text explaining what we did.

Hopeinen omena.

Jyvaskyla.fi, Avoin haku: valokuvia haetaan Keski-Suomen valokuvataiteen aluenäyttelyyn. Luovan valokuvauksen keskus järjestää Keski-Suomen valokuvataiteen 11. aluenäyttelyn 18.12.2014-11.1.2015 Galleria Ratamossa. Näyttelyyn etsitään teoskokonaisuuksia, jotka rakentuvat vähintään kolmesta kuvasta. Yksi kuvaaja voi ehdottaa useampiakin sarjoja.

Helsingin Uutiset, Albumit aukeavat Katajanokalla. Albumit auki -projektin työntekijät keräävät katajanokkalaisten kotialbumien valokuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Kuvat digitoidaan, eikä niitä tarvitse irrottaa albumeista. Tavoitteena on koota laaja kuva-arkisto Helsingistä ja helsinkiläisistä osoitteeseen albumitauki.fi. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Katajanokkaseura tarjoaa osallistujille kahvit.

 • Keräystilaisuus järjestetään perjantaina 14.11. kello 17.30 Tulli- ja Pakkahuoneen pohjoispäädyssä sijaitsevan ravintola Peninsulan kabinetissa, Katajanokanlaituri 5.

Ilta-Sanomat, Ensimmäinen digikamera painoi 4 kiloa ja tallensi kuvat kasetille. DigitalSpy esitteli maailman ensimmäisen digikameran artikkelissaan alan historiasta. Steve Sassonin keksimä digikamera painoi peräti 4 kiloa, ja pystyi tallentamaan 0.01 megapikselin kuvan 23 sekunnissa.

Featureshoot.com.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Olympus M. Zuiko 14-42mm f/3.5-5.6 EZ ED MSC Lens Review. Micro 4/3 -systeemiin, kroppikerroin 2x. Polttovälivastaavuus 28-84mm. Kokoonmenevä rakenne. Säilytyksessä 22.5mm pitkä. Paino 93g. Suodinkierre 37mm. Lähin tarkennus 20cm. Arvosana 3.5 * / 5 *. Suomen hinta on 330 euroa.

Popular Photography, Your Best Shot October 2014: Finalists.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, PPE 2014: Building a Career in Fine-Art Photography. PhotoPlus Expon seminaari.

Dpreview.com.

IR, Canon 7D Mk II “may be the best weather-sealed camera” according to Roger Cicala. Lensrentals.com, blogi.

The Online Photographer.

The-digital-picture.com, 30 Steps to the Perfect Canon EOS 7D Mark II Setup. Oma Canon 7D Mark II tuli aiemmin viikolla. Mitä kannattaa tehdä heti alussa.

Pdnonline.com, Object of Desire: Miggo Strap and Wrap. $50. Kamerahihna + siis mitä.

Kamera & Bild, Fotografiska tvingas plocka bort onanibild. Jaha. Kyse oli siis tällaisesta kuvasta... (eilinen uutinen...).

Fotosidan.se, Fotografiska plockar bort bild på Carola från Höstsalongen. Valokuvaajan mukaan kiistanalainen valokuva tutkii modernin naisen vapautumista kulttuurin ja sosiaalisen perimän kahleista. (...).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, MegaExpoillen, 2.11.2014. ...Tällä kertaa oli myös mielestäni enemmän lasketteluvälineitä näytillä kuin edellisinä vuosina. Sen sijaan kamerapuoli oli tosi aneeminen. Olihan siellä Rajalan osasto ja tällä kerralla myös osastot kaikilta merkittäviltä kameratoimittajilta, kuten Canon, Nikon, Olympus, Sony, Panasonic, Samsung, näin muutamia mainitakseni. Kuitenkin yleisilme ei ollut kovin riehakas tai dynaaminen, vaikka kaikki merkittävät kamerat olivatkin näytillä....

Second Hand Photo. In English. Suomalainen.

 • Documentary: Darkness in Me (Don McCullin), 29.9.2014. YouTube-video.
 • Olympus PEN EE-S, 21.9.2014. Back in the olden days the making of half-frame cameras allowed for smaller optics and thus for a smaller camera overall. Considering the time that it was produced, the Pen EE-S is very small. It can easily be fit in a jacket pocket. Because of the metal construction it still weighs a reassuring 400 grams or so.

Yle Uutiset, Kotimaa, Susirajan selfiet haastavat katsojan – nauraa vai suhtautua vakavasti? Kuvataiteilija Iisu Susiraja on herättänyt omakuvillaan kansainvälistä huomiota. Taiteilija kertoo nöyryyttävänsä ja samalla ylentävänsä itseään omakuviensa kautta. Omia haastattelujaan hän ei halua lukea.

Yle Uutiset, Media, Lukiolaispojan video leviää somessa – Kainuun maisemat saavat huokaisemaan ihastuksesta. Sosiaalisessa mediassa ihastusta herättäneet Riku Karjalaisen kuvaamat Kajaani ja Kainuu -aiheiset timelapse-videot eivät synny hetkessä.

Yle Uutiset, Luonto, Retkeilijöiden nappaamista valokuvista suuri apu villieläinten tutkijoille. Harvinaisten eläinten tutkimisessa ryhdytään hyödyntämään valokuvaa entistä tehokkaammin. Valokuvia vertaamalla voidaan seurata, miten tietty eläinyksilö on vaeltanut. Tämä auttaa esimerkiksi kantojen koon arvioinnissa. Tutkijoiden kuvien lisäksi kuvapankkiin kaivataan kaikkien luonnossa liikkujien ottamia kuvia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to get sharp photos when using a telephoto lens.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, PhotoPlus Expo 2014: Gerd Ludwig’s Tips on Shooting in Low Light. PhotoPlus Expo seminaarista.

Popular Photography.

The Online Photographer, What I Did About the Computer and Cellphone (OT). Mike päivittämässä puhelintaan ja tietokonettaan.

Dpreview.com, Amazon launches Prime Photos with unlimited storage for Prime members. Vain yksityiseen käyttöön, ei kaupalliseen toimintaan. Videoiden maksimikoko on 2GB tai 20 minuuttia. Raw-kuvia voi lisätä palveluun, mutta suurinta osaa raw-formaateista ei tueta. 5GB ilmaiseksi. Amazon Prime vain USA (pitää olla USA-osoite), $99 per vuosi.

Photographyblog.com, Nikon AF-S Nikkor 18-35mm f/3.5-4.5G ED Review. Täyskennoiselle. 77mm suodinkierre. Painoa 385g, yllättävän kevyt. Laajakulmapäässä paljon tynnyrivääristymää. Vähän värivirhettä. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on vähän alle 700 euroa.

The-digital-picture.com, CDLC Posts "How to Creatively use E-TTL Flash in your Photos" by Jim Divitale.

Fotosidan.se, Fotografiska plockar bort bild på Carola från Höstsalongen. Valokuvaaja osti 4 - 5 vuotta sitten Carola Häggkvistin fanikuvan. Ko. kuva näkyy selvästi uudessa kuvassa. Tätä uutta kuvaa ei enää näytetä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.11.2014   (linkki)

Poliittisen valokuvan festivaali on uusi kolmivuotinen valokuvatapahtuma, joka on omistettu valokuville ja valokuvaajille, jotka haluavat työllään vaikuttaa maailmaan. Festivaali tuo Suomeen valokuvanäyttelyitä, keskustelutapahtumia ja ohjelmaa.

Festivaalin ensimmäinen näyttelytapahtuma on vuoden 2015 alussa järjestettävä suuri näyttely Valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla. Festivaali jatkuu päänäyttelyiden välillä mm. säännöllisenä keskustelusarjana ja työpajoina.

Facebook, Poliittisen valokuvan festivaali

Tapahtumia Poliittisen valokuvan festivaalin lanseerausviikoilla marraskuussa 2014:

 • Keskustelutilaisuus: Voiko valokuvilla vaikuttaa? Poliittisen valokuvan festivaalin F.5.6-klubi Kansallisteatterin Lavaklubilla 4.11. 2014 klo 19.00. Keskustelemassa mm. valokuvaajat Heidi Piironen, Leena Saraste, Sanni Seppo ja valokuvataiteen tutkija Anna-Kaisa Rastenberger. Klubilla julkistetaan ensimmäisen päänäyttelyn valokuvaajat.
 • Afganistan sisältäpäin: Farzana Wahidy ja Massoud Hossaini F.5.6 -klubi Kansallisteatterin Lavaklubilla 13.11.2014 klo 19.00 Poliittisen valokuvan festivaalin vieraina afganistanilaiset valokuvaajat Farzana Wahidy ja Massoud Hossaini. Wahidy kuvaa valokuvataiteilijana arkaluontoista aihetta, naisten asemaa Afganistanissa. Hossaini on kuvajournalisti, joka voitti Pulizer-palkinnon vuonna 2012.

  Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen teatterikuja 1, Helsinki. Vapaa pääsy.

 • Valokuvakonsertti: Pekka Turunen – Ismo Alanko 17. ja 18.11.2014 klo 19.00 Andorra. Andorra, Eerikinkatu 11, Helsinki. Liput Tiketistä.

Raakel Kuukka - Mistä tulen, minne menen?
Kuva: Raakel Kuukka.18.1.2015 asti

Kouvolan kuvataiteilijaksi kolmivuotiskaudelle 2014–2016 valittu Raakel Kuukka vie katsojan kolmen sukupolven pituiselle matkalle rajantakaisesta Karjalasta globaalistuvan maailman monikulttuuriseen todellisuuteen.

Kuvat omista vanhemmista, sisaruksista, sukulaisista ja lapsista, erityisesti tyttärestä Rebekasta, pohtivat identiteettiä ja muistojen ja menneisyyden merkitystä.

Näyttelyssä on esillä teoksia Kuukan koko tähänastisen uran varrelta.

Raakel Kuukka (s.1955 ) valmistui valokuvaajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1988. Hänellä on ollut useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Kuukka sai valokuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2013.

Näyttelyyn liittyvän julkaisun artikkelit on kirjoittanut kriitikko Otso Kantokorpi ja Poikilo-museoiden ts. intendentti Sanna Ojanne. Amanuenssi Anna-Kaarina Kippola on kirjoittanut esipuheen.

Poikilo-museot, Kouvolan taidemuseo
Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola
ti-pe 11-18, la ja su 12-17
6/4/0 €, erikoisnäyttelyt 8/5/0€

Minna Rainio & Mark Roberts / Witness
Minna Rainio & Mark Roberts / Witness23.11.2014 asti

Witness on näyttelykokonaisuus ja taustatutkimukseen perustuva teossarja, joka liittyy ilmastonmuutokseen ja globaaliin epätasa-arvoisuuteen. Se tarkastelee miten ilmastonmuutos, politiikka ja talous nivoutuvat yhteen ja millaisia seurauksia niillä on ihmiskohtaloille ja ekosysteemeille eri puolilla maapalloa.

Minna Rainio (TaM) (1974) on kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa valokuvan ja videoinstallaatioiden parissa.

Mark Roberts (MA) (1970) on englantilainen kuvataiteilja ja käsikirjoittaja.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

HS, Suomalaisvalokuvaajan teos pääsi Lontoon National Portrait Galleryn palkintonäyttelyyn. Valokuvaaja Sami Parkkisen teos Arvi on valittu yli neljäntuhannen kuvan joukosta Taylor Wessing Photographic Portrait Prize -näyttelyyn, joka avautuu ensi viikolla Lontoon National Portrait Galleryssa. Taylor Wessing Photographic Prize -muotokuvakilpailuun osallistui tänä vuonna 1 793 kuvaajaa 4 193 valokuvalla. Niistä 60 valittiin voittajaehdokkaita esittelevään näyttelyyn.

Kaleva.fi, Lintukuvaaja Jari Peltomäelle merkittävä palkinto. Liminkalaiselle luontokuvaajalle Jari Peltomäelle on myönnetty Kaiteran rahaston tunnustuspalkinto 2014. Palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa. Palkinto on tunnustus työstä, jota Peltomäki on tehnyt Oulun seudun ja Pohjois-Suomen luontomatkailun edistämiseksi.

Helsingin kaupunki, Albumit auki -projektissa kerätään kotialbumien valokuvia. Albumit auki -projektin työntekijät keräävät helsinkiläisten kotialbumien valokuvia ja niihin liittyviä tarinoita lauantaina 8.11.2014 klo 12–16 Hakasalmen huvilassa, Mannerheimintie 13b. Kuvat digitoidaan, eikä niitä tarvitse irrottaa albumeista. Tavoitteena on koota laaja kuva-arkisto osoitteeseen albumitauki.fi. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 • Albumitauki.fi, verkkosivut. Kuvissa on myös tekstejä. Mielenkiintoisia kurkistuksia. Uutta ja vanhaa. Värikuvia ja mustavalkokuvia.

Tekniikan Maailma, Canon G7 X -kompaktikamera, 30.10.2014. Pikakoe. Lyhennelmä artikkelista.

Etlehti.fi, Vanhojen parien valokuvaaja: Nämä ovat pitkän liiton salaisuudet. Kun valokuvaaja Hannamari Shakya alkoi tehdä kirjaansa pitkään yhdessä olleista pareista, hän ihmetteli, miksi hänen omat suhteensa päättyvät aina niin lyhyeen. Salmen ja Matin lisäksi kirjassa on 33 muuta paria.

Uusi Suomi, Subarun kamerajärjestelmä seuraa muuta liikennettä. Törmäystilanteen havaitessaan järjestelmä vähentää automaattisesti ajonopeutta. EyeSight-järjestelmän ensimmäinen versio otettiin Japanissa käyttöön vuonna 2010. Ensi vuonna Subaru tuo järjestyksessään kolmannen sukupolven EyeSightin ensimmäistä kertaa Eurooppaan uudistuneen Subaru Outbackin yhteydessä.

Älypuhelimista.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa ti 4.11.2014, klo 19. Vipusentie 19, Hki. Marraskuun huutokauppa, 2-sivuinen pdf (viisi sivua). Akkuja + latureita ei välttämättä tule mukana. Ei pohjahintoja, mutta (ostavat) kauppiaat pitävät siitä huolen, että liian halvalla ei mikään mene.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Raccoonbox Oy, Helsinki. Etsitään freelancer valokuvaajaa kuvaamaan kuukausittaista älyliikennealan tapahtumaa. Tehtävänä on kerran kuukaudessa kuvata tapahtuma missä on useita kymmeniä tai satoja ihmisiä. Kuvaataan tapahtumassa 5 tuntia. Sen jälkeen kuvista parhaimmat pilvipalvelussa. Hakijalta: palveluille selvä hinta. Perustelut, miksi valita hakija. Kolme työnäytettä.

Työpaikan osoite 00100 HELSINKI
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työ alkaa 01.12.2014
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto 6 - 12 kk
Haku päättyy 30.11.2014

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Seven Tutorials On Capturing Motion And Movement.

Diyphotography.net.

IR.

Lensrentals.com, blog, Cracking Open the 7D II. Roger Cicala on mieltynyt ennakkoluuloistaan huolimatta Canon 7D II -malliin. Tarkennus on moitteetonta. Mutta pitävätkö mainosmiesten puheet paikkaansa nelinkertaisesta säänkestävyyden parantumisesta edelliseen malliin verrattuna.

Photo.net, Understanding Key Photography Terms (Video Tutorial). Osa 21, sanasto.

Huffingtonpost.com, 10 Free Must-Read Street Photography eBooks.

Pdnonline.com, PhotoPlus Expo 2014: So, You Want to Publish a Photo Book. Seminaarista.

Dpreview.com.

Popular Photography, New Gear: Profoto RFi 4' Octabox Lighting Modifier.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • 2014-15 ostajan opas aloittelijalle ja harrastajalle (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Saan sen verran usein kysymyksiä tutuilta ja kavereilta siitä mikä kamera kannattaisi ostaa, että päätin kirjoittaa kasaan kattavamman oppaan asiasta.
 • OM-D E-M1 (Minolta, Olympus). Uusimmat.
 • Canon 7D MKII (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Nikon D750 (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Sony a6000 (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • TEEMA: Orava (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Indonesia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävääsin Indonesiassa uuden kameran kanssa leikkimässä.

Pingstate.nu.

Kankaanpään Seutu, Luontokuvaaja Antti Partanen löytää kauneuden lähteille. Kahden vuoden tauon jälkeen hänen Finnish Design -valokuvansa lumesta lunasti kakkossijan eurooppalaisten luontokuvaajien GDT European Wildlife Photographer of the Year -kilpailun Nature´s Studio -sarjassa. Kuva on otettu pelto-ojan pohjalta, joten kuvauspaikkaa on tietoisesti haettu.

Metro.fi, Hautausmaat peittyivät kynttilöihin pyhäinpäivänä – katso kuvakooste. 8 kuvaa.

Älypuhelimista.

Stara.fi, Exän kuvat uusiksi nettieditorilla – sovellus päivittää valokuvat.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Camera filters: real (optical) vs fake (digital). Eikös kaikki hoidu Photoshopissa ja kuvankäsittelyssä. Eikös.

ePhotozine.com, Introduction To Firework Photography.

Dpreview.com.

Earthboundlight.com, Two Versions of Photographic Reality, 2.11.2014. Valokuvaaja tekee muutakin kuin tallentaa todellisuutta.

Petapixel.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.11.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Kuvalehti, Satavuotias lasikuva löytyi piironginlaatikosta – auringonvalo paljasti suurimman yllätyksen, 31.10.2014. ...Käännän levyn. Levyn reunassa, vaalean teipin päällä, on teksti: Foto 1906. Den s.k. ”Åbo-kasernen”. Pitelen ikivanhaa mustavalkoista lasinegatiivia.... ...Nyt nostan lasikuvan keittiön ikkunan eteen. Auringonvalo tulvii lasin läpi. Siinähän on värejä! Ne näkyvät kirkkaina. Pilvet erottuvat siniseltä taivaalta kuin kuva olisi vasta eilen otettu. Haen suurennuslasin, jotta pystyn katsomaan lasikuvaa tarkemmin. Kuva ei ole Turusta, vaikka kaupungin nimi on mainittu. Kansallismuseon torni piirtyy selvänä taivasta vasten. Sitä vastapäätä, isojen puiden keskeltä, pilkistää Hakasalmen huvila, jossa on nykyisin museo....

 • pitkä artikkeli, jossa kerrataan Suomen värivalokuvauksen historiaa

Yle Uutiset, Luonto, Varoitus: tässä jutussa on vain oravakuvia. 13 kuvaa.

Vähän vielä DigiExposta... Su avoinna klo 10 - 17. Liput 18 euroa.

 • Digilava by RAJALA KLUBI.
  • SUNNUNTAI
   11:00 Urheilukuvaus Vesa Koivunen
   11:30 Elämä kolmessa ulottuvuudessa: Katsaus 3D-tulostuksen mahdollisuuksiin tänään ja huomenna Pyry Kunnas, 3DTech Oy
   12:00 Onnistuneen actionkuvan ainekset Harri Tarvainen, Canon
   12:30 Sony α7S – 4K video ja huikeat hämäräkuvausominaisuudet samassa rungossa Hannu-Pekka Lähdeaho, Sony Finland
   13:00 LUONTO KUVAAN, millä, miten, missä? Pekka Punkari, Fotoinfo
   13:30 Urheilukuvaus Vesa Koivunen
   14:00 Onnistuneen actionkuvan ainekset Harri Tarvainen, Canon
   14:30 Elämä kolmessa ulottuvuudessa: 3D-teknologiat osana tehokkaampaa liiketoimintaa Pyry Kunnas, 3DTech Oy
 • Facebook-sivut
 • Moontv.fi, digiexpo2014, videota
 • Lentoposti.fi, Ilmavoimat ja Suomen Ilmailuopisto Skiexpossa - myös kamerakopteri lentää Messukeskuksessa

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture. (10 artikkelia per kk, sen jälkeen $0.99 per kk).

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Take A Composition Challenge.

 • 1. Choose One Spot And Stay There
 • 2. Don't Take So Many Photos
 • 3. Use Less Equipment

Boredpanda.com, 9-year old Spanish boy becomes Young Wildlife Photographer of the Year.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Why You Should Be Happy With Your Photos Even If You Think They Suck.

Petapixel.com, Hands On with the Samsung NX1: One Samsung Camera to Rule Them All. Puolen tunnin kokeilu, ensivaikutelmat. $1.500.

Pdnonline.com, PhotoPlus Expo 2014: Leading The Revolution in Smartphone Photography. Paneelikeskustelu.

Kamera & Bild, Kamera & Bild i Kina: Så ser det ut i Benros stativfabrik. Benron tehtaalla Kiinassa vierailulla.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.11.2014   (linkki)

Jonathan Hobin: Lastenhuoneessa
Kuva: Jonathan Hobin.18.1.2015 asti

Jonathan Hobinin Lastenhuoneessa-näyttelyn kuvat muistuttavat siitä, että lapset elävät aikuisten rakentamassa maailmassa ja kohtaavat jatkuvasti uutisia ja ilmiöitä, joita he käsittelevät omalla tavallaan muun muassa leikkien kautta.

Kuvissa nähdään lapsia leikkimässä esimerkiksi syyskuun yhdennentoista päivän terroristi-iskua ja toisintamassa Abu-Ghraibin kidutuskohtausta.

Teokset ovat herättäneet huomiota ympäri maailmaa ja saaneet paljon kiitosta, mutta nostattaneet myös ristiriitaisia tunteita ja paheksuntaa.

Näyttely on osa yhteiskunnallisen taiteen ja elokuvan festivaalin Lens Politican ohjelmistoa.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Tapiolan Kamerakerhon 60-vuotisnäyttely: Kuva kutsuu
9.11.2014 asti

Kuva: Esa Kivivuori.

Näyttely esittelee Tapiolan kamerakerhon tuotantoa viimeisen 10 vuoden ajalta.

Kuva: Esa Kivivuori.

Espoon Kulttuurikeskus, Näyttelytila
Kulttuuriaukio 2, Espoo
ma-pe 8-21, la 9-18, su 9-15

Suomen valokuvataiteen museo järjestää opastettuja Instagram-kävelyjä Ruoholahdessa vuoden loppuun asti joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Seuraava kävely on huomenna 2.11. klo 15-16.

Instagram-kävelyllä kuvataan yhdessä kännyköilläkäyttäen Instagram-sovellusta. Kuvauskohteena on Ruoholahden kaupunginosa.

Kävelyille on vapaa pääsy.

Tapahtumassa käytetään hashtageja #snapshotnow ja #snapshotwalk. Kaikki kuvat pääsevät Valokuvataiteen museon #snapshot-näyttelyn seinälle projisoitavaan HELSINKINOW-kuvavirtaan.

Harri Kalha & Harri Tahvanainen: Nimettömät - kansanvalokuvauksen maaginen maailma. Kustantaja: Maahenki.

Millaisia elämyksiä tarjoavat vanhat valokuvat, joihin ei liity tietoja tekijästä tai kuvassa poseeraavista henkilöistä? Miten ”kaiken kansan” valokuvat suhteutuvat valokuvataiteeseen ja modernin taiteen historiaan? Entä tämän päivän _selfie_-kulttuuriin?

Nimettömät-teoksessa taidehistorijoitsija ja tietokirjailija Harri Kalha avaa snapshot- ja henkilökuvien intiimiä estetiikkaa. Teoksen laaja kuva-aineisto on poimittu suurelta osin valokuvaaja Harri Tahvanaisen kokoelmasta.

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Raw View ui vastavirtaan, 31.10.2014. Suomalainen valokuvalehti koki täydellisen muodonmuutoksen ja suuntaa nyt maailmalle. Lehteä myydään jatkossa yli 60 maassa. Seitsemän vuoden ajan Shakya on päätoimittanut Photo Raw -lehteä, joka ui vasten valokuvien loputonta virtaa. Lehti on nyt kokenut täydellisen muodonmuutoksen ja ilmestyy huomenna uudella nimellä Raw View. Samalla aikakauslehdestä tulee 160-sivuinen kirjanen, bookazine, ja painopiste on määritelty yhä selvemmin.

 • Shakya myöntää avoimesti, että Raw View on elitistinen valokuvalehti. Se ei esittele puhdasta taidevalokuvaa tai kosiskele harrastelijoita kuvausvinkeillä, vaan pysyy tiukasti rajatussa formaatissaan.
 • Raw View on Hannamari Shakyalle intohimo. Hän työskentelee Aalto-yliopistossa tuottajana ja kokoaa valokuvakirjoja.
 • Mesenaatti.me, Suomalainen valokuvalehti Photo RAW uudistuu täysin. Alkoi 17.8.2014, päättyi 4.10.2014. 155 mesenaattia, 7.085 euroa (tavoite 15.000 euroa, minimitavoite 5.000 euroa). Muuta mesenoitavaa lehden tiimoilta edelleen mahdollista.
 • Facebook, Photo Raw
 • Photo Raw

Pauli Lahtinen, Wanhat kamerat. Paljekameroita, laatikkokameroita, kinofilmikameroita, monenlaisia kameroita. Nyt yhteensä 245 kameraesittelyä (maaliskuussa 2013 oli koossa 131 kameraesittelyä) ja lisää tulossa... "pienimuotoista" kameroiden keräilyä...

 • kuvat ja nimet, tekniset ominaisuudet, muutakin tietoa
 • paljon linkkejä

Digiexpo Messukeskuksessa. La 9-19. Su 10-17. Liput 18 euroa. Tänä vuonna vähemmän oheismessuja: Skiexpo, BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo ja HifiExpo. Sama lippu kaikkiin. Viihde-elektroniikka ja pelit ovat perinteisesti isossa osassa, mutta myös paljon valokuvaukseen ja kameroihin liittyvää. Kamera-alueella mukana Rajala ja Canon, Foka, Fuji, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Samsung, Sony.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Feaureshoot.com.

Digital Photography School, A Set of Brown Tone Images. 38 kuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Fancam Captures Massive 20 Gigapixel Group Photos of Fans at Large Events. Näitä gigapikseli-kuvia ei olekaan vähän aikaan näkynyt. 360 asteen panoraamakuva koripallo-ottelun katsomosta.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Video: The Life of a Canon Professional Services Camera Technician. Video, kesto 2:15. Objektiivia vaihdettaessa kameran pitäisi aina osoittaa alaspäin. Sama kennolta pölyä puhallettaessa.

Thephotoargus.com, 5 Steps to Better Halloween Photos.

IR.

Photography Daily Theme, Proof of Abundance — Digital Photography Explosion, What For?!

Diyphotography.net, Accepted Model Release Mobile Apps for Stock Photography. Gettyn hyväksymät sopimukset.

Dpreview.com.

Photographyblog.com, Tamron 14-150mm f/3.5-5.8 Di III Review. Micro 4/3 -systeemiin. Kroppikerroin 2x, polttovälivastaavuus siis 28-300mm. Ei kuvanvakaajaa (sopii siis paremmin Olympus-käyttäjille). 10.7-kertainen zoom, 52mm suodinkierre, värit hopea ja musta. Paino 285g. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on 500 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lokakuun 2014 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset