Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Helmikuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Tammikuu 2015

31.01.2015   (linkki)

Poliittisen valokuvan festivaaliSuomen valokuvataiteen museossa tänään klo 11-16 Poliittisen valokuvan festivaaliin liittyvä seminaari:
Voiko valokuvalla vaikuttaa?

Alex Masi, Farzana, Wahidy, Meeri Koutaniemi, David Magnusson ja Tatjana Vinogradova sekä valokuvataiteilija Sanni Seppo ja valokuvatutkija Anna-Kaisa Rastenberger Poliittisen valokuvan festivaalin työryhmästä. Seminaariin vapaa pääsy, näyttelyyn museon pääsymaksu (8/5/0€).

Poliittisen valokuvan festivaali: Kolmanteen polveen
Kuva: David Magnusson.12.4.2015 asti

Valokuvataiteen museon kevään avaan Poliittisen valokuvan festivaalin (PVF) päänäyttely Kolmanteen polveen.

Näyttely esittelee valokuvasarjat seitsemältä eri puolilla maailmaa asuvalta kuvaajalta, jotka haluavat töillään ottaa kantaa yhteiskunnallisesti tärkeinä pitämiinsä aiheisiin. Aihepiirit vaihtelevat uskonnollisuudesta lasten, naisten ja seksuaalivähemmistöjen asemaan, maahanmuuttoon ja syrjäytymiseen.

Näyttelyn valokuvaajat:

David Magnusson (Ruotsi)
Farzana Wahidy (Afganistan)
Tatjana Vinogradova (Venäjä)
Alex Masi (Italia) sekä
Meeri Koutaniemi, Tuomas Linna ja Sara Hornig (Suomi).

Poliittisen valokuvan festivaali on uusi kolmivuotinen valokuvatapahtuma, joka on omistettu valokuville ja valokuvaajille, jotka haluavat työllään vaikuttaa maailmaan. Tarkoituksena on voimistaa kantaaottavan valokuvan asemaa ja näkyvyyttä sekä innostaa kokeilemaan kuvan tekemisen erilaisia muotoja ja esitystapoja.

Valokuvataiteen museossa pidettävän ja kaupunkitiloihin leviävän suurnäyttelyn lisäksi Poliittisen valokuvan festivaali tukee siihen osallistuvia valokuvaajia, osallistaa festivaaliyleisöä työpajoissa ja sosiaalisessa mediassa sekä järjestää lukuisia keskustelutapahtumia.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Susanna Kekkonen ja Anna-Sofia Berner: Perhealbumi
Perhealbumi-näyttely15.3.2015 asti

Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilassa Perhealbumi-valokuvasarja antaa vallan eroperheiden lapsille.

Sarjan kuvissa päähenkilönä on lapsi, jonka vanhemmat ovat eronneet. Hän on kutsunut kuvaan kaikki ihmiset, joiden kokee kuuluvan perheeseensä. Lisäksi hän on asetellut perheensä kuvaan haluamallaan tavalla.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Salon taidemuseossa avautuu tänään:

Nick Brandt, On This Earth, A Shadow Falls
Kuva: Nick Brandt.17.5.2015 asti

Kansainvälisesti arvostetun valokuvaajan Nick Brandtin (s.1966 Lontoo) valokuvanäyttely On This Earth, A Shadow Falls ylistää Afrikan uhattua ja ainutlaatuista villieläinluontoa.

Näyttelyn on tuottanut ruotsalainen Fotografiska Museet. Se järjesti Nick Brandtin laajan yksityisnäyttelyn jo vuonna 2011 ja siitä muodostui Fotografiskan historian menestynein näyttely. Suomessa Nick Brandtin valokuvia ei ole ennen ollut esillä näyttelynä. Nyt Salon taidemuseossa on mahdollisuus nähdä runsaat 60 suurikokoista mustavalkokuvaa.

Mats Andersson, Intimations - Vihjauksia
Kuva: Mats Andersson.17.5.2015 asti

Samaan aikaan Brandtin näyttelyn kanssa Salon taidemuseon tornissa on esillä ruotsalaisen luontokuvaajan, Mats Anderssonin (s. 1966) valokuvia.

Perinteisen luontokuvan sijasta Andersson esittää kohteensa pelkkinä aavistuksina ja vihjauksina metsän olemuksesta ja eläimistä.

Andersson kuvaa useimmiten hämärän aikaan pitkällä suljinajalla vangiten eläimet ja luonnon liikkeessä, epätarkasti ja viitteellisesti.

Salon taidemuseo
Veturitalli Mariankatu 14, Salo
ti-pe 10-18, la ja su 11-17
5 €/3 €

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kuoleman etulinja – kuvajournalisti Niklas Meltio vietti viisi päivää Isisin valtaamassa kaupungissa, 31.1.2015.

Flickr, Gallen-Kallelan Museo. Lähes 400 kuvaa Akseli Gallen-Kallelan valokuvakokoelmasta on julkaistu vapaaseen käyttöön Flickr-sivustolla. Valokuvakokoelma koostuu Akseli Gallen-Kallelan itsensä kokoamista ja osin ottamistakin kuvista. Kokoelmaa säilytetään Gallen-Kallelan Museossa, jossa alkuperäiset vedokset on digitoitu.

 • Kuvat julkaistaan CC-BY eli Creative Commons Attribution -lisenssillä: niitä voi vapaasti käyttää ja muokata, kun lähteenä mainitaan Gallen-Kallelan Museo.

TE-palvelut, Valokuvausteknikko, HUS, HUS-Kuvantaminen Lääkintätekniikka Jorvin sairaala, Helsinki. Tehtävässä edellytetään aikaisempaa kokemusta valokuvauksesta aikakausi- ja/tai sanomalehtiin. Kiinnostus lääketieteeseen ja kokemus videokuvauksesta katsotaan eduksi. Työ tapahtuu pääosin arkisin virka-aikaan. Työpaikka sijaitsee Jorvin sairaalassa, mutta työhön liittyy paljon tehtäviä muualla HUS alueella.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, 37 Ethereal Almost Supernatural Long Exposure Photographs.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 11 easy ways to get creative with landscapes.

ePhotozine.com, 9 Coastal Locations For Sunrise Photography In The UK.

IR.

Featureshoot.com, The Best Links of the Week (January 26-30).

The Online Photographer, David Bailey Books.

Photo.net, Radio City Music Hall with the Samsung NX1. Samsungin uusi lippulaivamalli tositoimissa.

Luminous Landscape, Panasonic LX100. The New Pocket Camera of Choice. Reichmann arvioi Panasonic LX100 -kompaktidigiä. Manuaalisäädöt suoraan kameran päältä. LCD-näyttö ei käänny eikä ole kosketusnäyttö. 24 - 75mm, f/1.7-2.8. 16 megapikselin sensori. 4K video. 8 megapikselin still-kuvat videosta, voi valita suoraan kamerassa. Suomen hinta on 800 - 900 euroa.

Photographyblog.com, NEC SpectraView Reference 322UHD. 31.5 tuumaa, 3840 x 2160 pikseliä. Helmikuussa 2015 myyntiin. Hintaluokka 5.000 euroa.

Popular Photography, This Service Guarantees Rain-Free Wedding Photos for $100K. Kesähäissä ei enää tarvitse pelätä sadetta. Vain Ranskassa, mutta suunnitelmissa myös UK ja Italia.

Fotosidan.se, Tidningen Foto läggs ner. Viimeinen numero maaliskuussa. Aller Media panostaa muotiin, ruokaan ja sisustamiseen. Lehti perustettiin vuonna 1939. 1990-luvulla käytännössä Ruotsin ainoa valokuvalehti. Vuonna 2003 tuli sitten useampikin kilpailija.

Kamera & Bild, Bengt Luthman: Världen genom en sökare.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen valokuvataiteen museo, Poliittisen valokuvan festivaali: Kolmanteen polveen 30.1.-12.4.2015. Pe 30.1. - su 12.4. klo 11:00 - 18:00. Poliittisen valokuvan festivaalin (PVF) ensimmäinen näyttely esittelee valokuvasarjat seitsemältä eri puolilta maailmaa asuvalta kuvaajalta, jotka haluavat töillään ottaa kantaa yhteiskunnallisesti tärkeinä pitämiinsä aiheisiin. Suurin osa näyttelyn valokuvasarjoista nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Näyttelyn valokuvaajat ovat ruotsalainen David Magnusson, afganistanilainen Farzana Wahidy, venäläinen Tatjana Vinogradova, italialainen Alex Masi sekä suomalaiset Meeri Koutaniemi, Tuomas Linna ja Sara Hornig.

Gotech.fi, Keittiön pienkoneet ja peilittömät järjestelmäkamerat ja vuoden 2014 suurimmat nousijat. Suomen vuoden 2014 myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (v. 2013). KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi. MILC = Mirrorless Interchangeable Lens Camera, peilitön järjestelmäkamera. SLR = Single Lens Reflex, "yksisilmäinen peiliheijastuskamera", perinteinen järjestelmäkamera.

 • kompaktikameroita myytiin 14,645 miljoonalla eurolla, vähennystä -39,9%
 • kompaktikameroita myytiin 77 246 kpl, vähennystä -46,1%
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 190 euroa, kasvua 11,5%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 10,335 miljoonalla eurolla, kasvua 23,7%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 27 489 kpl, kasvua 29,3%
 • MILC järjestelmäkameroiden keskihinta oli 377 euroa, vähennystä -4,3%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 22,737 miljoonalla eurolla, vähennystä -40,0%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 40 281 kpl, vähennystä -43,6%
 • SLR järjestelmäkameroiden keskihinta oli 564 euroa, kasvua 6,3%
 • videokameroita myytiin 10,529 miljoonalla eurolla, kasvua 6,6%
 • videokameroita myytiin 34 796 kpl, kasvua 26,3%
 • videokameroiden keskihinta oli 303 euroa, vähennystä -15,6%
 • tulostimia myytiin 4,548 miljoonalla eurolla, vähennystä -9,7%
 • tulostimia myytiin 38 592 kpl, vähennystä -11,7%
 • tulostimien keskihinta oli 118 euroa, kasvua 2,2%
 • monitoimitulostimia myytiin 18,830 miljoonalla eurolla, vähennystä -0,6%
 • monitoimitulostimia myytiin 172 615 kpl, vähennystä -8,7%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 109 euroa, kasvua 8,9%

Lapin kuvia.

Olli Jäntti, Kuvauskopterit ja uudistunut ilmailulaki, 20.1.2015. Ilmailulakihan muuttui viime lokakuussa, joka koskettaa myös meitä pikkuvispilöillä lentäviä kuvaajia. Trafista saamieni tietojen mukaan juurikin kuvauskoptereita ja vastaavia koskevat lait/säädökset oltiin jätetty tästä uudistuksesta pois. Kysyessäni kuinka minun tulee toimia nyt tänä vuonna, jos ja kun teen ilmakuvaushommia omalla quadkopterillani. Tässäpä vastaus/luonnos, jonka Jorma Kivinen Trafista minulle toimitti: ...

Karjalainen, Lumikidekuvaaja kykkii snorkkeli suussa pakkasella, 29.1.2015. Iisalmelainen lääkäri Pekka Honkakoski on kuvannut lumihiutaleita vajaat kymmenen vuotta. Hän on yksi maailman johtavista lumikidekuvaajista.

-Maailmassa on 5-10 lumikidekuvaajaa. Minä ja eräs amerikkalainen professori otamme komeimmat kuvat, Honkakoski sanoo.

Lumikidekuvia Honkakoskelle on kertynyt jo lähemmäs 17 000 kappaletta. Määrä on kova, sillä lumikiteiden kuvaaminen ei ole mitään räpsimistä.

Nikonsmallworld.com, 2010 Photomicrography Competition. Image of Distinction, Pekka Honkakoski. Snow crystal (snowflake) (40x).

Telegraph.co.uk, Nikon Small World 2011 competition winners: photographs through the microscope. Image 40. Pekka Honkakoski, Iisalmi, Finland: Rare column snowflake with thin, knifelike ice extensions (Triangle brightfield, oblique blue, opposite oblique red).

Älypuhelimista.

 • HS, Sähkömustenäyttöinen älypuhelin tuli myyntiin Suomessa. Puhelin on suurimmaksi osin tavallinen kosketusnäytöllinen Android-älypuhelin. Sen erikoisuus on takapuolella oleva mustavalkonäyttö, johon kuva syntyy sähkömustetekniikalla. Tämä säästää virtaa, sillä muuttumattoman kuvan ylläpitäminen ei kuluta virtaa lainkaan sähkömustenäytöllä. Sen pikselit eivät ole valopisteitä, vaan pigmenttiä. Näyttö ei itse tuota valoa, vaan sitä pitää valaista ulkopuolisella valolla. Hinnaltaan se ei ole älypuhelimien halvimmasta päästä, sillä se maksaa 699 euroa ilman operaattorisopimusta.
 • Taskumuro.com, Kaksinäyttöisen YotaPhone 2:n myynti alkoi tänään Suomessa. Joulukuun alussa julkaistu YotaPhone 2 -älypuhelin on nyt saatavilla myös suomalaisen jälleenmyyjän kautta. Laitteen otti ensimmäisenä valikoimiinsa Elisa. YotaPhone 2:n erikoisuus on läpinäkyvän mattapintaisen Gorilla Glass 3 -takakuoren alla sijaitseva 4,7-tuumainen E-ink-kosketusnäyttö, jonka toistaa 16 eri harmaasävyä 960x540 pikselin resoluutiolla ja 0,12 sekuntin päivitysnopeudella.
 • Taskumuro.com, Uusi artikkeli: Testissä Huawei Ascend Mate 7. Kuusituumainen näyttö. 13 megapikselin takakamera. 500 euroa.
 • Taskumuro.com, SA: Apple nousi maailman suurimmaksi älypuhelinmerkiksi viimeisellä vuosineljänneksellä. Samsungin osuus markkinoista pienentynyt vuodessa 29.6% -> 19.6%.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

IR.

Dpreview.com.

Photo.net, A Visit to the Canon Experience Center in Southern California. Avattiin viime marraskuussa.

Kamera & Bild, Ewa Stackelbergs kemikaliebilder visas på Fotografiska. Fotografiska, 6.2.2015 - 5.4.2015. Kuvia ilman kameraa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Canon.

 • Kuvausvinkit. Yhdelle sivulle koottu kaikenlaista.
 • Galleria – Talvikauden juhlat. 30 parasta Canonille lähetetty kuvaa, joiden teeman on talvikauden juhlat. Ilotulituskuvia, joulukuvia. Yhtään suomalaista ei ole kuvaajien joukossa.

HS, Ura, Katso, onko alallasi työvoimapula vai ylitarjontaa työntekijöistä – listassa yli 400 ammattia, 26.1.2015. Pii-ii-itkä taulukko, jossa neljä saraketta. Ammatti. Työttömiä keskimäärin. Avoimia paikkoja keskimäärin. Montako hakijaa per työpaikka.

 • Valokuvatuotteiden valmist. prosessityöntekijät. 72 (työttömiä). 1 (avoimia paikkoja). 72. (hakijoita per työpaikka).
 • Valokuvaajat. 508 (työttömiä). 17 (avoimia paikkoja). 29.9. (hakijoita per työpaikka).
 • sellainen huomio, että avoimia paikkoja keskimäärin (valokuvaajat), käytännössä kaikki ovat joko niitä osavuotisia koulu-, urheiluseura- tai päiväkotikuvaajien paikkoja. Ja sitten tietenkin näitä Zentuvo-tyyppisiä ns. yrittäjävalokuvaajia...

Areena.yle.fi, Valokuvan voimaa 7/7, 21.1.2015. Kesto 41 min. Osa 7/7. Tv-sarjan valokuvista syntyy näyttely, johon myös presidentti Tarja Halonen käy tutustumassa. Perheet kertovat, mitä eväitä elämään voimauttavan valokuvan projekti heille lopulta antoi.

HS, Maailman kuvat.

Valokuvatorstai, 353. Haaste. 29.1.2015. "korvaava".

Älypuhelimista.

Taskumuro.com, Uusi artikkeli: Testissä edulliset Windows 8.1 -tabletit: Linx & Wisky. 99 euroa ja 179 euroa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Sweet and Subtle Photos of Twigs, Leaves and Branches Frozen in Ice. (less is more...).

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Sunset photography: how to balance exposures and get accurate colours.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Random Excellence: Damon Winter. Kaksi naista, potrettikuva, mustavalkoinen.

IR.

Dpreview.com.

Luminous Landscape, In An Asian Night Market. Vancouver, Canon 60D. Sigma 8 - 16 mm. Mustavalkokuvia.

Popular Photography, Kickstarter: Prynt Turns Your Smartphone into a Mobile Printer. Päivässä tavoite ylittyi viisinkertaisesti. Arvioitu myyntiintulo lokakuu 2015. Pikkuprintteri $99 (sisältää 10 kuvaa). Perinteiseen Polaroidiin verrattuna kulut kuvaa kohti paljon pienemmät, käytössä lämpöpaperi.

Photographyblog.com, Olympus M.ZUIKO Digital 40-150mm f/2.8 Pro Review. Uusi pro-tason objektiivi Micro 4/3 -systeemiin. Polttovälivastaavuus 80 - 300 mm. Säänkestävä. Paino 760 g. Olympuksen peilittömissä rungoissa on sisäänrakennettu kuvanvakaaja. Jalustarengas tulee mukana, samoin vastavalosuoja. Filtterikierre 72 mm. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.400 euroa.

The-digital-picture.com, Winter Photography Tips: Get Out of Your Comfort "Mode".

Fotosidan.se, Förbjudet med kameradrönare enligt Länsstyrelsen. Ensimmäinen virallinen hakemus pienoiskoptereiden kuvauskäyttöön on Ruotsissa käsitelty. Tarkoitus oli kuvata puutarhoja ylhäältä. Ammattimaisen toiminta. Vakuutukset yms. kunnossa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Kuurakuorrutukset ja pihlajan tuplataakka, 23.1.2015. Pakkanen on kuluneella viikolla kuorruttanut näkymistä satumaisen kauniita. Keskisuomalaisten sääkuvaajien otoksissa loistavat erityisesti sinivalkoiset talvimaisemat. 45 kuvaa.

Rajala blogit, Välähdyksiä, Yksityiskohtaisia lumihiutalekuvia pokkarilla, 27.1.2015. Olympuksen veden- ja iskunkestävä pokkari, Tough-sarjan TG-3. Super Macro -moodi ja lumihiutaleet. Olympus TG-3:sen mikroskoppimoodissa on toiminto nimeltä focus stacking eli pinoava tarkennus. Tätä käytettäessä kamera ottaa nopean sarjan kuvia, joissa jokaisessa tarkennus on eri kohdassa. Tämän jälkeen kamera yhdistää ne automaattisesti yhdeksi lopulliseksi kuvaksi, jossa syväterävyysalue on pidempi. Tämä ominaisuus tuli jälleen todella tarpeeseen.

Raakakuva.fi, Verkossa 2015.01-I: Robert Frank, digikuvien ”kuluminen” ja Sony A7 II arvioitavana, 21.1.2015. Linkkejä verkon mielenkiintoisiin artikkeleihin.

Ilta-Sanomat, Australialaislehti rumensi Catherinen kanteensa - luonnoton näky. (kun amatöörit ovat asialla...).

Macmaa.com, Uusia ominaisuuksia iCloud.comin Kuvat-sovelluksessa. Apple on lisännyt iCloud.comin Kuvat-sovellukseen mahdollisuuden zoomata kuvia niitä katseltaessa. Web-sovellusta on päivitetty viime viikonloppuna. Web-sovellus on osa iCloud-kuvakirjastoa, jota Apple kutsuu edelleen betaksi. Se näkyy iCloud.comissa vain, jos käyttäjä on ottanut iCloud-kuvakirjaston päälle iOS-laitteellaan.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Enchanting Portraits of Identical Twin Farmers in the Hungarian Countryside.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to watermark photos in Lightroom.

Popular Photography, Your Best Shot Finalist Gallery: December 2014.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, 300 Employees Take A Group Photo From Space.

Lensrentals.com, More Canon 400m DO II Comparisons. Ykkösosassa kerrottiin, miten paljon parempi tämä versio on edelliseen versioon verrattuna.

The-digital-picture.com, Nikon Behind the Scenes: Capturing Fast Indoor Sports in Challenging Light. YouTube-video, kesto 2:59.

Fotosidan.se.

Kamera & Bild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Luonto, Peuranmetsästäjän kivääri vaihtui kameraan, 26.1.2015. Isä arveli valokuvausinnostuksen olevan lyhytaikainen villitys, mutta nyt peurakuvia on kertynyt jo noin 100 000 kappaletta, muiden luontokuvien ohessa.

– Olen aina sanonut, että luontokuvaajalle on kaksi vaatimusta. Ensimmäinen ja tärkein on rakkaus luontoon, toinen sitkeys ja peräänantamattomuus. Metsässä täytyy jaksaa olla, vaikka siellä voi joutua käymään satoja ja satoja tunteja ilman että saa yhtään kuvaa. Mutta yrittämällä kehittyy, ja kokemus tulee usein kantapään kautta.

Posti.fi, Linnansaaren kansallispuisto äänestettiin vuoden 2014 kauneimmaksi postimerkiksi. Suomalaiset ovat äänestäneet vuoden 2014 kauneimmaksi postimerkiksi Linnansaaren kansallispuistoa esittävän merkin. Teemu Ollikaisen suunnittelema 1. luokan postimerkki julkaistiin toukokuussa 2014. Postimerkkiäänestyksen toinen ja kolmas sija menivät Janne Gröningin valokuvaamille kesämaisemille, joista Rantamaisema sai annetuista äänistä 9,0 % ja Auringonlasku 7,8 %.

 • Äänestys järjestettiin Postin verkkosivuilla ja Postia Sinulle -asiakaslehdessä. Ääniä annettiin yhteensä 22 112. Viime vuonna julkaistiin yhteensä 73 postimerkkiä 20 julkaisussa.
 • (epiteetti "kaunein" ei ehkä sovi neljänneksi sijoittuneelle postimerkille... tai jospa tätä merkkiä äänestäneillä oli toiset motiivit...) (jos äänestyksen aiheena olisikin ollut vuoden 2014 "kohutuin" postimerkki...)
 • Posti, 10 merkkiä, mikähän ei kuulu joukkoon?

Yle Ylex, Lennokit huumepoliisin uusi huoli USA:ssa – lasti putosi kaupan pihaan. Los Angeles Timesin mukaan epäonnistuneessa huumeidenkuljetusyrityksessä käytettiin DJI Spreading Wings S900 -mallista lennokkia. Ne maksavat nettikaupoissa noin 1300 euroa.

Älypuhelimista.

Tivi.fi, Näin järkeistät varmuuskopioita.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Featureshoot.com, Cinematic Photos Show Daily Life Inside the Moscow Metro.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Black and white photography: how to make monochrome stunning.

IR.

Photographyblog.com, How to Take Photos of Tattoos.

Thephotoargus.com, The Beautiful Photography of Eric Hatch. Mustavalkokuvia.

The Online Photographer, 'Sports Illustrated' Does Away With Staff Photographers.

The-digital-picture.com, Winter Photography Tips: Shoot Macros.

Photographyblog.com, Canon PowerShot SX710 HS. Tämän vuoden uutuusmalli. Canonin uusi lippulaiva matkazoomien luokassa. 20 megapikseliä, 25 -750 mm, 30-kertainen zoom. Tehokas kuvanvakaaja. Automaattizoomi, joka tunnistaa ihmiset ja zoomaa sen mukaisesti. Full HD 60p, stereoääni. Wi-Fi ja yhteys älypuhelimeen. Eroaa hyvin vähän SX700-mallista. Helmikuussa myyntiin Suomessa, hinta on alle 400 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Iltalehti, Laura Malmivaara: Minulla oli kompleksinen suhde kuvattavana olemiseen. Tämä on myös hyvä katsaus omaan elämään viimeisen kymmenen vuoden ajalta, Laura Malmivaara luonnehtii uutta valokuvanäyttelyään. Tuore Taiteilijakuvia-näyttely ei syntynyt ilman ulkopuolista kannustusta. Kuvaaminen oli elämässä tärkeä elementti jo ennen näyttelemistä.

 • Iltalehti, Laura Malmivaaran näyttely kuhisi julkkisvieraita. Näyttelyssä on esillä 22 muotokuvaa 10 vuoden ajalta, jotka käsittävät vain murto-osan Malmivaaran töistä. Gallerian, kahvilan ja kirjakaupan yhdistävässä Luovassa näyttely jatkuu 17.2 saakka.
 • Luova.fi, Taiteilijakuvia - Laura Malmivaara. ma - pe 10-17, la-su 12-16.
 • Laura Malmivaara on opiskellut valokuvausta Taideteollisessa korkeakoulussa, aloitti tämän alan opiskelut vuonna 1994, nelisen vuotta opintoja ennen siirtymistä Teatterikorkeaan.

Iltalehti, Älykameralla kuvaat vaikka etäselfien - testissä Sony Cyber-shot DSC-QX30. Tähän hätään älypuhelinvalokuvaajille on kuitenkin olemassa lisälaitteita, joilla oman taskulaitteensa saa muunnettua laadukkaan pokkarikameran tai jopa järjestelmäkameran veroiseksi työkaluksi. Yksi tällaisista laitteista on Sony Cyber-shot DSC-QX30, jota ei heti kameraksi tunnistaisi. Laite muistuttaa ulkoisesti lähinnä objektiivia ja eroaa Cyber-shot -tuoteperheen pokkarikameroista ulkomuodossaan huomattavasti. Hinta 300 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, DPReview Readers' best shots of 2014. Kolme luokkaa. Vähän yli 1.400 kuvasta valittu.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, 15 Things to Do in January to Start the 2015 Year Right.

Digitalcameraworld.com, Best tripod for travel: 8 top options tested and rated.

 • Slik Pro 340DX £95, $130
 • Velbon Ultrek UT-43D II £110, $200
 • Manfrotto BeFree MKBFRA4-BH £130, $200
 • MeFOTO RoadTrip A1350Q1 £140, $190
 • Benro Travel Angel 2 A1682TB0 £160, $210
 • Giottos Vitruvian VGRN9255+5310-630 £165, $215
 • Benro Flat Traveller 2 A1182TB0 £190, $245
 • Nest Traveller NT-6294AK £200, $250

ePhotozine.com, Fast Moving Vs. Slow Moving Waterfalls.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, Haze, 25.1.2015. Usvaa. Mitä tehdä.

Kamera & Bild, Canon Eos 7D Mark II – med häftig snabbhet. Canonin lippulaivamallila Canon 1D X:ltä on peritty monia ominaisuuksia. Arvosana 84%. Suomen hinta n. 1.700 euroa.

Fotosidan.se, TEST: Makrostativ. Makrojalustoja.

 • 3 Legged Thing Brian, 2.700 kruunua (290 euroa), 3.215 kr (345 euroa) (kamerapää mukana).
 • Benro A2980T, 1.500 kr (161 euroa), 2.500 kr (268 euroa) (kamerapää mukana)
 • Manfrotto 190 XPRO4, 1.900 kr (204 euroa) , 2.700 kr (290 euroa) (kamerapää mukana)
 • Mefoto Daytrip A0320, 1.200 (129 euroa) (kamerapää mukana)
 • Sirui T2005X, 1.500 kr (161 euroa), 3.700 kr (397 euroa) (kamerapää mukana)
 • Velbon VS-443D, 2.000 kr (215 euroa) (kamerapää mukana)

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kuvasarja: Suomalaiskuvaaja matkasi Etelämantereelle etsimään saaria, joita ei ehkä ole, 24.1.2015. Valokuvataiteilija Ville Lenkkeriä (s. 1972) kiinnostavat ääripäät: Vuonna 2009 Lenkkeriltä ilmestyi kirja The Place of No Roads, matkakertomus Huippuvuorilta. Käytyään pohjoisessa Lenkkeri halusi matkustaa etelään. Hiljattain ilmestyi sisarteos Existence Doubtful (2014), jossa Lenkkeri kertoo kuvin ja sanoin matkoista, jotka hän teki vuonna 2010 Etelämantereelle ja eteläiselle jäämerelle sekä vuonna 2011 Tulimaahan Etelä-Amerikan kärkeen.

 • Etelämantereelle Lenkkeri matkusti ruotsalaisen Polarforsknigssekretariatet-tutkimuslaitoksen järjestämän tutkimusmatkan taiteilijajäsenenä.
 • Lenkkerin kuvia voi nähdä Tukholman Galleri Flachissa 10.4–9.5.
 • Helsinki School, Ville Lenkkeri

HS, "Sensaatiomainen" – Microsoftin virtuaalilasit saivat innostuneen vastaanoton. Vielä kesken.

Älypuhelimista.

Puhelinvertailu.com, Lumia-puhelinten Denim-päivitys laajempaan jakoon.

Iltalehti, Särkyikö kännykän näyttö? Näin tyyriiksi se voi käydä.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 71 Amazing Examples Of Landscape Photography.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Project 365: ‘I used a different camera every single day in 2014: here’s what it was like’.

Pdnonline.com, 9 Tools to Give Your Mobile Photography a Boost.

 • Seek Thermal Camera, $199
 • Shoulderpod S1, $34.90
 • Joby GripTight GorillaPod Video, $50
 • HTC Re Camera, $200
 • iStabilizer Monopod and Shutter Remote, $60
 • Olloclip 4-in-1 Camera Lens, $70
 • Sony QX1, QX30. $350 (QX30); $400 (QX1).
 • Camalapse 4, $30
 • Concepter iblazr, $50; $70 (Premium)

Dpreview.com.

Cameralabs.com, Olympus M.Zuiko 40-150mm f2.8 review. Micro 4/3 -systeemille. Virallinen julkistus vuoden syyskuussa 2014 Photokinassa. Polttovälivastaavuus 80 - 300 mm. Pro-malli. Kompakti, pituus 16 cm, paino 880 g. Paljon hyvää. Ainut pieni moite syväterävyys (jos välillä haluaisi mahdollisimman pienen syväterävyyden...). Suomen hinta on 1.400 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pekka Potka, Sharpening Images in Lightroom, Part 2. 22.1.2015. Ennen ja jälkeen -esimerkkikuvat. Vieressä kuvaruutukaappaukset Lightroomista. (jollet sattunut eilen huomaamaan, niin olihan tässä osa kaksikin...).

Suomen Kuvalehti, Mediaansekaantuja, Lapasesta lähtenyt kuvauskopteri yhä kateissa, 23.1.2015. Eilen lapasesta lähtenyt STT-Lehtikuvan kuvauskopteri on yhä kateissa. Tiedustelin tilannetta hetki sitten kuvaaja Martti Kainulaiselta, jonka viimeinen havainto kopterista on, kun se ylitti kauppakeskus Kamppia länteen päin. Katoamisesta uutisoi eilen Helsingin Sanomat. Kyseessä oli samanlainen yli 1 000 euron arvoinen Phantom-pienoiskopteri, josta olen kirjoittanut aiemmin Journalisti-lehdessä. Free-kuvaajan kopteri oli tuolloin ärsyttänyt Sysmän lentoturmaa tutkinutta poliisia.

Yle Prisma Studio, Miksi näytät valokuvissa aina niin hirveältä? Jo vuonna 1977 tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että ihmisiä miellyttää enemmän valokuva, joka muistuttaa heidän peilikuvaansa, kuin valokuva, jossa he näkevät itsensä samalla tavalla kuin muut heidät näkevät.

Valokuvatorstai, 352. Haaste. 21.1.2015. "perspektiivi".

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 5 ways to get natural skin tones in your portraits.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Macro Lenses (Lens Dilemma). Paljon muutakin käyttöä kuin makrokuvaaminen.

Photo.net, Equipment Basics (Video Tutorial). Sarjassa eri aiheita. Nyt on edetty osaan numero 27. Kesto 4:26.

IR.

Dpreview.com.

Photographyblog.com, Olympus Teases New OM-D Model for February.

Fotosidan.se, Vilka bilder är bäst? Poddradio, 44:58.

Kamera & Bild, Anna Öhlund – med snö i fokus. Haastattelu.

Kamer & Bild, Fotoutställning kontrolleras av säkerhetschef. Elisabeth Ohlson Wallin, näyttely Eskilstunan taidemuseossa. Retrospektiivi, nelisenkymmentä työtä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Yongnuo salamia (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Ostin tuollaisen Yongnuo YN-560IV:n. IV siksi, että uusin on aina uusin, vaikka täysin turha tuo integroitu radiolähetin siinä onkin. Nyt pitäisi keksiä tuolle radiolähetin ja mahdollisesti tulevaisuudessa toinenkin salama.
 • Nikon D3200 jumittaa kuvan ottamisen jälkeen (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Vuonna 2012 hankkimani Nikon D3200 kamera on alkanut jumittamaan satunnaisesti kuvan ottamisen jälkeen. Jumittaessaan kameran vihreä merkkivalo syttyy palamaan ja sammuu vasta, kun pystyn jatkamaan kuvaamista. Eli näyttö "jäätyy" niin, etten voi muuta, kuin odottaa jumin loppumista.
 • Onx Viljoo, eiku kopterii näkyny... (Sana on melkein vapaa).
 • Rabattpris.com ? (Ulkomailta ostaminen). (...syytä varoa...).
 • Kokemusta lyhyestä macrosta ja loittorenkaista? (Optiikka).
 • Fuji x20 vs x100s vs x-e1 (Casio, Fuji).
 • Leirinvaihto (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Canon 7D MK2 RAWi ei avaudu... (Järjestelmädigit). Adobe Photoshop CS5.1 ohjelman rawimuunnin ei tunnista 7d mk2:n rawikuvaa...? Ideoita?
 • Arkkitehtuuri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • kuva 2 337 964 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Oli taas otollinen aamu "tolppien" tallentamiselle. Melkein 30 astetta pakkasta ja ohutta lumipölyä ilmassa ja pam. Sieltähän se taas ilmestyi auringon noustessa.
 • Kuvia vuodelta 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Näitä lisää, KIITOS !!! ...huh, upeaa jälkeä. tuolta flickrin tilitä kävin katsomassa muitakin ja hiljaseks vetää... ...Makeita! ...Makea sarja tämä Edge mihin nämä ilmeisesti kuuluvat? Mä seurailen anonyyminä fanina näitä Mikon tuotoksia aika ajoin - inspiroi aina itseä liikkeelle. Ja onnea tv-esiintymisen johdosta! Mikko oli uutisissa ihan äskettäin kertomassa syntyjä syviä. ...Muita väheksymättä ykkönen on tosi huima veto. Nämä ruudut on sellaisia, että vanha hasselisti jää heti koukkuun ja etenkin vanhan polven kuvaajat on tykänneet näistä joka kerta, kun on tullut suomalainen uusi polvi puheeksi. Voimakkaita kuvia, joissa tekniikka ja fantasia käy käsikynkkää. ...Komeaa on! Useamman kerran näitä katsottu ja niin kuin maffer sanoi, jos nämä ei inspiroi niin mikäs sitten :) ...Tässä jo viime vuoden puolella laitoinkin Latyrx:ille flickr-mailia, kun olin aikani poiminut leukaani lattialta miehen Flickr-virtaa ihaillessani. Aivan uskomattoman hienoa sarjaa. ...On komeita kuvia.
  • "Maffer & SnaG_, tosiaan Ylen iltauutisiin tuli pieni haastattelu.
   Areenasta löytyy vielä jonkin aikaa mikäli on kiinnostusta, täältä kohtaan 15.45." Yle Uutiset 18.00, 12.1.2015.

Pekka Potka, Sharpening Images in Lightroom, Part 1. 22.1.2015. Ennen ja jälkeen -esimerkkikuvat. Vieressä kuvaruutukaappaukset Lightroomista.

Skenet.fi, Mikko Oranen, Elina Brotherus, 22.1.2015. Elina Brotherus (s. 1972) on tunnetuimpia suomalaisia valokuvaajia. Hänen uransa alkoi 1990-luvulla, jolloin valokuva teki ryminällä tuloaan kuvataidekentälle. Brotherusta voikin pitää yhtenä keskeisenä hahmona suomalaisen taidevalokuvauksen lähihistoriassa.

 • Nyt esillä oleva näyttely on hieno kokonaisuus, jossa Brotherus rinnastaa Ranskassa vuonna 1999 ottamiaan kuvia samoilla paikoilla vuosina 2011 ja 2012 otettuihin kuviin. Kahdentoista vuoden aikaväli näyttää, mikä on muuttunut ja mikä on pysynyt samana. Näyttely on samalla jälleen kerran hyvin henkilökohtainen, mutta myös yksilöä laajempi tutkielma elämän ja ajan kulusta.
 • 12 ans après. Elina Brotheruksen valokuvia 1. 2. saakka Galleria Amassa (Rikhardinkatu 1). Ti–pe 11–17, la–su 12–16. Helsinki.

Peter Forsgård, Kuvakilpailut ja kuvien jakaminen some-alustoilla, 22.1.2015. Useampi aihe, ensimmäisenä YLE:n revontulikampanjasta, ennen vuodenvaihdetta.

 • Viestintapiritta.fi, blogi, Some-kilpailuja ja kuvaamista Matkamessuilla, 18.1.2015. Tässä lyhyt yhteenveto messuilla huomaamistani erilaisista some-kilpailuista satunnaisessa järjestyksessä sekä niiden ohjeistamisesta osallistujille.
  • (Peter Forsgård: "...Blogaus oli minusta erinomainen, mutta siitä puuttui yksi tärkeä asia eli kuvien oikeudet. Keskustelusa kävi ilmi, ettei yksikään näistä kuvakilpailujen järjestäjistä ollut kertonut miten kuvia tullaan mahdollisesti hyödyntämään tai mitkä oikeudet kenelläkin on kuviin. Se on kuitenkin puolin ja toisin tärkeä asia..."

Rajala blogit, Välähdyksiä, Valokuvaaja Mikko Lagerstedtin vinkit tähtitaivaan kuvaamiseen, 20.1.2015. Kalusto, kuvauspaikka, valotusarvot. Muutama kuva. Lyhyesti.

HS, Lehtikuvaajan työssä vaihtelevat glamour ja kiukuttelevat kopiokoneet. HS 125 sekuntia. Uusi videodokumentti Helsingin Sanomien valokuvaajan Mika Rannan työpäivästä paljastaa, että työhön liittyy paljon muutakin – arkista kamppailua paperisodan ja rikkinäisten toimistokoneiden kanssa. Tehtäviä, joista kukaan ei nauti.

Ilta-Sanomat, Näin pahvilaatikko muuttuu skanneriksi Helsingin kaupungin ohjeiden mukaan. Video, kesto 1:50. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto neuvoo toimeentulotuen hakijoille, kuinka pahvilaatikosta ja puhelimesta rakennetaan skanneri eli kuvanlukija. Vekottimen avulla voi skannata paperilla olevat liitteet pdf-tiedostoksi, jotka voi liittää verkossa tehtävään toimeentulotukihakemukseen.

Outoa Taigaa, Lisää tilaa kuville, 22.1.2015. Ulkoisen kovalevyn täytyttyä hankin vaihteeksi sisäisen. Valintaa puolsi helppokäyttöisyys ja ulkoista edullisempi hinta. Vaatimuksena on se, että kopasta löytyy tilaa levyille ja emolevystä liitäntöjä ylimääräisille SATA-kaapeleille.

Yle.fi, Ylex, Näin syntyy maailman suurin GIF-animaatio – pinta-ala yli 5 000 neliömetriä. Taidemuodossa maalataan mille tahansa pinnalle jokin kuvio ja otetaan siitä kuva. Tämän jälkeen kuvio maalataan uudelleen hieman muuttuneena ja kuvataan jälleen. Sama toistetaan useita kertoja. Onnistuessaan otetut kuvat muodostavat peräkkäin esitettyinä GIF-animaation, GIF-itin.

MTV, VIDEO: Näin peltipoliisien kuvia tutkitaan – mitä jos kuvassa on poliisin kaveri? – Yhtä kuvaa käsitellään 20–30 sekuntia, kuvista katsotaan rekisterikilpi ja tarkastetaan, onko kyseessä nainen vai mies, kertoo vanhempi konstaapeli Jesse Sundberg.

Älypuhelimista.

MTV, Inspiroidu Instagramista: Paukkuva pakkanen. 10 Instagram-kuvaa. Suomesta.

HS, STT-Lehtikuvan kuvakopteri karkasi Helsingissä – löytäjälle pullakahvit. STT-Lehtikuvan ilmakuvaukset saivat yllätyskäänteen iltapäivällä, kun kuvauskopteri karkasi omille teilleen Helsingin keskustassa. Kuvaaja Martti Kainulainen oli kuvaamassa pienoiskopterilla Lasipalatsin aukiolla, kun laite yhtäkkiä lakkasi tottelemasta kauko-ohjausta ja katosi kauppakeskus Kampin yli länteen.

 • "Eikös lain mukaan löytäjä ole oikeutettu 10% löytöpalkkioon? Mika kai tarkoitti, että pullakahvit löytöpalkkion lisäksi."
 • "STT-Lehtikuvan "kuvaajalegenda" on sortunut kopteriostoksilla säästämään väärässä paikassa ja ostanut halvan lelun. Kyseinen "DJI-Phantom" multikopteri on tunnettu 'Phantom-efektiksi' kutsutusta ominaisuudesta, joka aiheuttaa kopterin katoamisen vauhdilla satunnaiseen suuntaan, jos ohjaaja ei ole tehtäviensä tasalla. Harkinnan puutetta osoittaa jo vehkeen lennättäminen keskellä Helsinkiä, ilman riittävää lennätystaitoa. Vastaisen varalle voi sanoa, että yksi nolla lisää kopterin hintaan, niin voidaan puhua ammattilaisten työkaluista."

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Playful Gifs of Liberians Break Down Stereotypes. Animoituja giffejä, hauskoja.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Dynamic range in photography: how to capture all the tones in a scene.

ePhotozine.com, Basic Still Life Photography Tips.

Dpreview.com.

Photo.net, Tamron 28-300mm F/3.5-6.3 DI VC PZD Lens Review. Super-zoom, kuvanvakaaja. Canon 5D Mark II. Filtterikierre 67 mm. Paino 540 g. Canon, Nikon, Sony. Pieni, kevyt, kompakti. Valovoima rajoittaa. Suomen hinta on n. 700 euroa.

The-digital-picture.com, Winter Photography Tips: I Don't Shoot Black and White, Except. Camera and Lens Settings 24mm f/11.0 1/20s ISO 100 5760 x 3840px.

Fotosidan.se, Stopp för två yrkesutbildningar till fotograf. Yrkeshögskole utbilding (YH-utbilding). Viranomaisten mukaan kysyntä on vähentynyt. Jatkossa ei tarvetta ammattikuvaajille/kuvankäsittelijöille. Fotoskolan Sthlm, kuvankäsittelijät. Nordens Fotoskol, kuvajournalistit.

Fotosidan.se, Kamerorna som sålde mest 2014. Ruotsin tilastot. Kameroiden myyntin väheni 29%. Peilittömien myynti kasvoi 20.4%. Kompaktikameroiden myynti väheni viidenneksen. Perinteisten järjestelmädigien myynti kokonaisuudessaan väheni. Halvimpien mallien myynti kärsi peilittömien kasvaneesta suosiosta. Keskiluokkaan kuuluvien kameroiden myynti kuitenkin kasvoi (esim. Canon EOS 6D ja Nikon D610).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vuoden Luontokuva 2015. Osallistumisaikaa tiistaihin, 27.1.2015.

 • Originaalit pyydetään erikseen kilpailussa menestyneiltä. Maltillinen kuvankäsittely sallittu. Tulokset julkistetaan lokakuussa 2015.

HS, Arviot, Elina Brotherus: Valokuva on kuin aikakone, 22.1.2015. Gallerian seinällä on kaksi valokuvaa, kummassakin keltaiseksi maalattu ovi, ja oven edessä sinitakkinen nainen, joka katsoo suoraan kameraan. Kun kuvat ottanut valokuvataiteilija Elina Brotherus (s. 1972) asettuu kuvattavaksi kuviensa eteen, ajalliset kerrostumat vain kasvavat.

 • 12 ans après. Elina Brotheruksen valokuvia 1. 2. saakka Galleria Amassa (Rikhardinkatu 1). Ti–pe 11–17, la–su 12–16. Helsinki.
 • Galleria Ama, Facebook
 • Oma Aika -lehti, Elina Brotherus jätti hyvästit nuoruuden unelmille, 16.1.2015. Hienossa taiteilijakirjassa 12 vuotta myöhemmin valokuvataiteilija Elina Brotherus ja kirjailija Riikka Ala-Harja pohtivat ajan kulkua. Helsingin Ama-galleriassa on teokseen liittyvä näyttely.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best camera cleaners: 6 ways to keep your camera and lenses clean. Kuusi vaihtoehtoa.

Petapixel.com, Stay Focused: An App That Brings Focus Stacking to Your iPhone Camera. Ilmainen ja maksullinen versio.

IR.

The Online Photographer, Glory Be! (Data Recovery Update). Vahingossa poistettujen kuvatiedostojen palautus muistikortilta onnistui.

Popular Photography, "Science" Says Photography is Sexier Than Being a Comedian, Less Sexy Than Being in a Band.

The-digital-picture.com, Adobe Posts Update on OS Support for Next Version of Lightroom. Lightroom 6:n minimivaatimukset: Mac OS X 10.8, tai 64-bittiset versiot Windows 7, 8 tai 8.1.

Kamera & Bild, Länstyrelsens beslut kan vara slutet för drönarfotografering. Ruotsissa voi koittaa pienoiskopterikuvaajille vaikeat ajat.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.01.2015   (linkki)

Nobuyuki Kobayashi: Portrait of Nature–Myriads of Gods
Kuva: Nobuyuki Kobayashi8.2.2015 asti

”Myriads of Gods” eli ”lukemattomia jumalia” on termi, joka kuvaa muinaista japanilaista tapaa kohdata ja käsitellä luontoa ja elämää. Termi kumpuaa ajatuksesta, että jumalia ja jumalattaria on kaikessa ja kaikkialla.

Nobuyuki Kobayashin teossarjan inspiraatio on syntynyt halusta tutkia ihmisen ja luonnon mahdollisuuksia tulla toimeen yhdessä sekä toiveesta välittää muinaisia opetuksia ja perinteitä eteenpäin.

Teossarjan kuvat ovat tavallisesta ympäristöstä asuinalueiden läheltä Japanista.

Kobayashi kuvaa analogisesti ja käyttää töissänsä erityistä washi-paperia, joka on perinteinen, japanilainen käsintehty paperi. Washi-paperi pysyy muuttumattomana vuosituhansien ajan.

Näyttely on kiertänyt Suomen valokuvakeskuksissa vuonna 2014.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Pohjoisen valokuvakeskuksen näyttelyohjelmiston 2015 avaa kaksi maisemaa käsittelevää näyttelyä: Marjo Hyttisen Traces sekä Minna Pölläsen Nature Trail. Hyttinen ja Pöllänen tutkivat molemmat teoksissaan maisemaa sekä jälkiä, joita ihminen ympäristöönsä jättää.

Minna Pöllänen: Nature Trail
Kuva: Minna Pöllänen.22.2.2015 asti

Kuvataiteilija Minna Pöllänen (s.1980) työskentelee valokuvan ja paikkasidonnaisten teosten kautta tutkien näiden työskentelymetodien keskinäistä suhdetta. Kokonaisuutta yhdistää tematiikka, joka pohtii maisemakokemusta sekä eri ympäristöihin liittyviä stereotypioita ja rakenteita.

Minna Pöllänen asuu ja työskentelee Helsingissä ja Lontoossa.

Marjo Hyttinen: Traces
Kuva: Marjo Hyttinen.22.2.2015 asti

Marjo Hyttinen (s. 1966) on kemiläinen taiteilija, joka on käsitellyt teoksissaan kulutuksen ja hyvinvoinnin kääntöpuolta, häviämätöntä roskaa ja kertautuvia jäteröykkiöitä.

Hyttisen teosten lähtökohdaksi on muodostunut maiseman reuna-alueiden muuttuva typografia. Kuvat ottavat kantaa, mutta samanaikaisesti niissä on läsnä ristiriita, joka muuttaa ympäristö-rasitteet ja kasautumat kauneudeksi.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

Kamera-lehden järjestämä Vuoden kuvaaja 2015 -kilpailu käydään neljässä osassa.

Osakilpailujen aiheet:

1. osakilpailu: Kotona (viim. osallistumispäivä ma 23.2.2015)
2. osakilpailu: Töissä
3. osakilpailu: Harrastamassa
4. osakilpailu: Matkoilla.

Eniten pisteitä vuoden aikana kerännyt kilpailija voittaa pääpalkinnon ja Vuoden kuvaaja 2015 -tittelin. Lisäksi hänet esitellään kuvaajana joulukuun Kamera-lehdessä.

 • Vain yksi (1) kuva osallistujaa kohden.
 • Kuvat jpeg-muodossa.
 • Kuvan lyhyen sivun pituus vähintään 2000 pikseliä
 • Osallistujalla on oltava täydet oikeudet kuvaan.
 • Tekniikka on vapaa. Kuvankäsittely on sallittua.

Kuvatiedosto tulee lähettää sähköpostitse.

Kuvan on oltava perillä viimeistään maanantaina 23.2.2015.

Tulokset julkaistaan 10.4.2015 ilmestyvässä Kamera-lehdessä 3-4/2015.

Voittajakuva saa 15 pistettä, toinen 14, kolmas 13 … ja kymmenes 6 pistettä. 11-25 sijat tienaavat 5 pistettä. Vuoden aikana yhteensä eniten pisteitä ansainnut kuvaaja on Vuoden kuvaaja 2015.

Jokaisen osakilpailun 25 tuomariston mielestä parasta kuvaa julkaistaan lehdessä / internetissä. Kamera-lehdellä on oikeus julkaista kilpailussa palkittuja (1.-25. sija) kuvia lehdessä, Vuoden kuvaajat -kirjassa ja internetissä ilman erillistä korvausta.

Palkinnot:

Kaikki palkinnot ovat voittajille veronalaista ansiotuloa.

Kilpailun pääpalkintona on tulossa oleva huippukamera, jonka merkki selviää myöhemmin.

Jokaisen osakilpailun voittaja saa palkinnoksi lahjakortin.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Suomalainen tori 2015 -valokuvakilpailu:
Minkälaisia ovat suomalaiset torit vuonna 2015? Miltä ne näyttävät ja mitä niillä tapahtuu eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina? Mikä on niiden henki?

Suomalainen tori 2015 -valokuvakilpailun järjestää tutkija ja taiteilija Niilo Rinne yhteistyössä Kamera-lehden, Museoviraston, FinnFest USA:n sekä Tori- ja markkinakaupan keskusjärjestön kanssa.

Kilpailun tarkoituksena on dokumentoida nykypäivän suomalaista torikulttuuria sekä koostaa näyttely Buffalossa Yhdysvalloissa 8.–12. lokakuuta 2015 järjestettäville amerikansuomalaisten vuotuisille festivaaleille.

Kilpailun parhaimmisto julkaistaan myös Kamera-lehdessä. Lisäksi dokumentaarisesti arvokkaimmat kuvat arkistoidaan Museoviraston kuvakokoelmaan. Museoviraston valitsemista kuvista maksetaan erillinen korvaus.

Kilpailuun voi osallistua 1–3 valokuvalla, jotka on otettu 1. 9.2014–31. 8.2015.

Kuvat tulee lähettää sähköpostitse jpg-muodossa viimeistään 31. elokuuta 2015.

Palkinnot:

palkinnot julkistetaan maaliskuussa.

Lue lisää Kamera-lehden sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi. Poimintoja. Tältä vuodelta.

 • Hylätyn talon terassi (viikon kuva #1), 9.1.2015. Viime vuonna kuvasin joka viikko yhden panoraaman (tai ainakin yritin), vuonna 2015 voisi ottaa tavoitteeksi kuvata ja julkaista joka viikko yhden kuvan.
 • Pikkukamera pääsi tositoimiin, 7.1.2015. ...Toisaalta, -23 celsiusastetta kyllä nujertaa kuvaajankin ellei pääse välillä lämmittelemään. Silti olisin odottanut vähän kovempaa suoritusta Canonin peilittömältä, mukana oli kaksi tuoreeltaan ladattua akkua joista toisella ei saanut yhtään kuvaa.
 • Raninin mylly, 1.1.2015. Gustav, Gustaf, Kustaa Ranin, Raninen. Rikas mies Kuopiosta, kaupungin ensimmäinen kauppaneuvos joka jätti jälkeensä komean myllyn Kuopion sataman rantaan.
 • Vuoden 2014 parhaat kuvat, 1.1.2015. 24 kuvaa.

Finnfoto.fi, Suomalainen valokuvaus menestyi kansainvälisissä kilpailuissa 2014, 19.1.2015. Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n jäsenjärjestöjen jäsenet menestyivät hienosti kansainvälisissä valokuvakilpailuissa 2014.

Etelä-Suomen Sanomat, Kesäkuvaaja Heinolasta rökitti viihdelehti Seiskan: korvauksia kuvan luvattomasta käytöstä, 15.4.2014. Seitsemän päivää -lehti joutui pulittamaan heinolalaislähtöiselle toimittajalle korvauksia tämän ottaman kuvan luvattomasta käytöstä. Kuva oli alunperin ladattu yhteisöpalvelu Facebookiin, josta lehti kopioi sen käyttöönsä. Kuvaajalta ei kysytty lupaa kuvan käyttämiseen. Toimittaja-kuvaaja on ollut useita kesiä töissä Heinolassa Itä-Hämeen palveluksessa. Hänen saamansa korvaus on suuruudeltaan 1 700 euroa.

 • (tämä linkki löytyi tuosta ylempää ketjusta "Digitarvike.fi täynnä varastettuja kuvia" (Sana on melkein vapaa) )

Älypuhelimista.

Viikonloppu.com, Selfien aika. 10 tapaa ottaa parempia kuvia itsestäsi.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, 17 Beautiful Photographs of Roads.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Popular Photography.

Panasonicilta uutta.

Pdnonline.com.

Digitalcameraworld.com.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, Cotton. Sidney Cotton. Syntyi Australiassa vuonna 1984. Kaiken muun ohessa varhaisen värikuvauksen pioneereja.

Fotosidan.se, Helene Schmitz visar fyra serier. Näyttely avautuu 7.2.2015, Helsingborg.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mistä ostaa uusi kamera (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusimmat.
 • HD monitori ja Phooshop CC (Kuvankäsittely). (PS teksti liian pientä...). ...Minäkin löysin netistä ratkaisun: Photoshop CC2014. Eli vaatii viimeisimmän CC version, jota varmasti ei läheskään kaikilla PS käytäjillä ole.
 • Kuvankäsittelyyn sopiva 27" näyttö (Kuvankäsittely). Uusimmat.
 • Valaisun ja jälkikäsittelyn suhde (Digikuvaus). Tuli tuossa mieleen kun viimeksi kasasin hiki hatussa studiovaloja ja räpsin kuvia, että tämän päivän työnkulku valokuvauksessa on ainakin itellä painottunut entistä enemmän sinne jälkikäsittelyn puolelle. Tarkoitan tällä kuvaushetkellä tehdyn valaisun hienosäädön ja jälkikäsittelyssä tehdyn viilauksen välistä suhdetta.
 • "kiertokulku" (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Hääkuvia Ilkka Rytkönen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin.
 • Viatonta kauneutta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tytöstä pti taas taltioida yks otos että on jokaisesta ikävaiheesta jotain...
 • Tähdenlento? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). piti käydä tähtiä kuvailemassa ja tuollainen taltioitui muistikortille.
 • Hidasko? AF (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Karhukuvaus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Yle Uutiset, Lukijat torppaavat selfie-kepin: Turhin keksintö ikinä. Kysyimme Ylen lukijoilta, ovatko he kokeilleet kännykkäkuvauksessa selfie-keppiä. Suurimmalle osalle vastaajista laite ja sen käyttötarkoitus ovat vieraita. Moni myös kyseenalaistaa selfie-tikun tarpeellisuuden.

Älypuhelimista.

Ilta-Sanomat, Mies kuvasi ex-avovaimonsa alapään luvatta nettiin. Entisen avovaimonsa alapään luvatta kuvannut ja kuvan netin seuranhakuilmoitukseen liittänyt mikkeliläinen mies on tuomittu Etelä-Savon käräjäoikeudessa kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen muun muassa salakatselusta, seksuaaliseen tekoon pakottamisesta, törkeästä kunnianloukkauksesta ja yksityiselämää koskevan tiedon levittämisestä.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Shoot Patterns In Architecture.

Digitalcameraworld.com, Download our FREE eBook – The Complete Dictionary of Photography.

IR.

Photographyblog.com, Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM Review. Täyskennoiselle, neljän stopin kuvanvakaaja. Paino 1.640 kg. Kroppikennoisella polttoväli 160 - 640 mm. Ei enää pumppu-zoomia. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on alle 2.400 euroa.

The-digital-picture.com.

Fotosidan.se, Inte tillräckligt bra – enligt Årets bild-juryn. Lehtikuvaajien kilpailu. Tänä vuonna juryn työskentelyä pääsi seuraamaan videolta. Urheilukuvien sarjasta ei juryn mukaan löytynyt tarpeeksi hyvää kuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Hopeinen omena.

Rajala blogit, Välähdyksiä, Rajala Klubilaiset HIFK:n vieraana – Urheilukuvauspäivän parhaat vinkit ja kuvat, 14.1.2015. Aamupäivän aikana käytiin läpi käytännön lätkäkuvausvinkit ammattikuvaaja Jukka Raution johdolla ja kuvattiin HIFK:n harjoituksia kaukalon laidalta. Kurssilaisille tarjoutui myös mahdollisuus testata Canonin urheilukuvaukseen soveltuvaa kalustoa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, 7 photography tips you’ve never heard before. Jaa.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Statues.

Earthboundlight.com, Travelers of Both Time and Space. 18.1.2015. Yksi ainoa kuva voi kertoa paljon.

Dpreview.com, Real-world samples: Sony Alpha 7 II in Kauai.

The Online Photographer, Open Mike: It Was Inevitable. Kortteja testatessa Mike tyhjäsi vahingossa kortin, jota ei olisi saanut tyhjätä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.01.2015   (linkki)

#Snapshot-näyttely Suomen valokuvataiteen museossa tänään viimeistä päivää.

Digicamera.netin Foorumilta:

Raakakuva.fi, Testissä: Sony A7 ja 28-70mm f3.5-5.6 objektiivi, 17.1.2015. Sony A7 julkaistiin jo reilu vuosi sitten ja sai syksyllä seuraajan A7 II mallista, mutta on siitä huolimatta hyvinkin ajankohtainen kamera. A7 II paransi kameran käytettävyyttä ja lisäsi kuvanvakaajan suoraan runkoon, mutta kuvanlaadun puolesta kameroissa ei pitäisi olla juurikaan eroja, sillä molemmat käyttävät samaa kennoa ja samaa prosessoria. Sen sijaan suurin ero on hinnassa: A7 II runko maksaa tätä kirjoittaessa 1 900 €, kun taas A7 rungon saa 1 200 eurolla.

Lumo, uusi suomalainen luontokuvauslehti, joukkorahoituksella. Ensimmäinen numero ilmestyy 6.3.2015.

 • joukkorahoitus, Mesenaatti.me. Minitavoite vaatimattomat 1.000 euroa saavutettu. Tavoite 10.000 euroa. 68 päivää jäljellä. Nyt 14 mesenaattia. Alkoi 16.1.2015, päättyy 27.3.2015.

Yle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 68 Stunning Examples Of Portrait Photography.

Digitalcameraworld.com, Lightroom Tips: how to use the Tone Curve panel to fine tune tone values.

Petapixel.com, Belly of the Beast: A Inspiring Profile of Analog Street Photographer Markus Andersen.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, The Wild Southwest: Jory Vander Galien's landscapes. 10 kuvaa.

Luminous Landscape, Gimbal / Monopod Use With Long Lenses. Normaali jalusta ei sovi kaikkiin tilanteisiin. Mitä kun kuvataan vaikkapa laivan keinuvalta kannelta. Video, kesto 6:22. ProMediaGear Tomahawk Gimbal Attachment for Ball Heads, $299.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Photographing the Photographer.

Kamera & Bild, Kurs i nakenfoto – så fungerar det. Workshopissa, seitsemän kuvaajaa ja alaston nainen.

Fotosidan.se, Kom igång med gatufoto! Podcast, kesto 49:57.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Peter Forsgård, Valokuva videokuvasta? 16.1.2015. Ajankohtainen asia tämä on nyt siksi, että 4K-tallennus yleistyy myös kuluttajakameroissa. Esimerkiksi noin 1000€ maksava Panasonic LX100 kuvaa 4K-videota 30fps nopeudella. Toisin sanoen kameralla voi ottaa 3840X2160px kokoisia kuvia 30 kuvaa sekunnissa.

Yle Uutiset, Google lopetti kiistanalaisten älylasien myymisen – yhtiö sanoo, ettei kuitenkaan lopullisesti. It-yhtiö Google lopettaa älylasiensa myynnin. Yhtiö kuitenkin sanoo, ettei se hautaa älylasien kehittelyä lopullisesti, vaikka niiden tuotanto nykymuodossaan päättyy. Google sanoo kehittelevänsä uutta versiota laseista. Vuonna 2013 esitellyt älylasit maksoivat 1 500 dollaria eli noin 1 300 euroa.

 • HS, Google lopettaa Google Glass -älylasien myymisen. Vuonna 2013 alkanut Googlen The Explorer -ohjelma loppuu siis tammikuuhun 2015. Yhdysvalloissa aloitettu ohjelma tarjosi ohjelmistojen kehittäjille mahdollisuuden ostaa Google Glass -älylasit 1500 dollarin eli vajaan 1300 euron hintaan.

Älypuhelimista.

Keski-Uusimaa, Pienet digikamerat eivät käy kaupaksi. aastavin tuoteryhmä löytyy Järvenpään Expertillä kamerahyllyltä. Pienet digikamerat eivät enää mene kaupaksi, kun kuvat napsitaan aina taskussa olevilla kännyköillä. Joulukaupassa taas selfiekepit myytiin hetkessä loppuun.

Featureshoot.com.

Digital Photography School, 35 Magical Musical Images to Make Your Heart Sing.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Common Questions About Photographing Snow. .

Popular Photography.

Digitalcameraworld.com, DIY Photography Hacks: how to make a motorised head for panoramic images.

Thephotoargus.com, Choosing Areas of Specialization in Digital Photography.

Pdnonline.com, Martyna Galla Makes Her Mark with a Format.com Online Portfolio. Muotikuvaaja, 22-vuotias. Puolasta.

IR.

The Online Photographer, Are UHS-II Cards Worth It? Onko jotain hyötyä, vaikka kamera näitä tukisikin.

Dpreview.com.

The-digital-picture.com.

Photographyblog.com, Philips 272P4APJKHB Monitor. Tehtaalla kalibroitu, Abode RGB. 2560 x 1440. Nyt myynnissä. £649, 851 euroa.

Kamera & Bild, Sara Arnald: Vi förstår varandra väl. Kolumni, tekstiä. Kuva-arkistoa selaamassa, vanhat kamerat.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Nelikoptereista eli droneista, 15.1.2015. Vihdoin ennen joulua sain hankinnan tehtyä. Pitkään mietin, että hommaan samantien sellaisen, jolla voi tarvittaessa tehdä kuvauksia myös ammattimaisesti. Onneksi en kuitenkaan tässä vaiheessa päätynyt sellaiseen, vaan ostin edullisemman. Päädyin valitsemaan Parrot AR Drone 2.0:aan. Parrot on drone, jossaa on riittävän monipuoliset lentämisen harjoitteluun liittyvät ominaisuudet.

 • (Hintaluokka alle ja päälle $300).

Keskisuomalainen, Instagram sulkee käyttäjätilejä – ilmiantajat asialla. Internetin suosittu Instagram-palvelu on viime päivinä sulkenut monia alaikäisten jyväskyläläiskäyttäjien tilejä. Instagram-palvelun ikäraja on 13 vuotta, mutta monet nuoremmatkin käyttävät palvelua. Tämä onnistuu, kun käyttäjätiliä avattaessa ilmoittaa väärän iän.

Älypuhelimista.

 • mato78.com, Adobe Lightroom mobile saatavilla nyt myös Android-laitteille. Nyt myös Android-käyttäjät pääsevät hyödyntämään Lightroom mobilea, joka oli aiemmin saatavilla ainoastaan iPadille ja iPhonelle.
 • mpc.fi, Google Translate tulkkaa lennosta puhelimen kameralla. Googlen Translate-sovelluksen Android- ja iOS-versiot saavat isohkon päivityksen. Päivityksen myötä Translaten Word Lens -ominaisuus oppii kääntämään esimerkiksi katukylttien tekstejä reaaliaikaisesti puhelimen kameralla osoittamalla. Ominaisuus toimii ilman verkkoyhteyttä, joten siitä on todellista hyötyä ulkomailla matkailtaessa, jolloin mobiilidataa ei voi pitää jatkuvasti päällä. Päivitykset tulevat saataville parin päivän kuluessa.
 • Ilta-Sanomat, Samsungin uutuuspuhelin sai täystyrmäyksen - "Kuolleena syntynyt". Samsung toi pitkän odotuksen jälkeen Tizen-puhelimen myyntiin. Laitteen mahdollisuuksia ei pidetä hyvänä.

Yle Uutiset, Kotimaa, Hittituote takavarikoidaan yökerhoissa – selfie-keppi voikin olla vaarallinen? Täysi yökerho, humala ja puhelimeen kiinnitettävä teleskooppikeppi ovat huono yhdistelmä, sanoo turvallisuusalan asiantuntija. Selfie-keppejä joudutaan tämän tästä takavarikoimaan juhlakansalta. Ravintola-alan työntekijöillä huonoja kokemuksia selfie-tikuista on vähemmän, mutta riskit ovat tiedossa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Arresting Photos From the Coldest Village on Earth (-58 °F!). -61 Celsius.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, How to take photos at twilight.

Fujilta uutta.

Photo.net, Photographing Snowflakes. Lumihiutaleita kuvaamaan. Eri tekniikoita.

Popular Photography, How-To: Create Dreamy Portrait Photos With a Tilt-Shift Lens.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Under Pressure, FAA Issues Handful of Exemptions for Commercial Drone Use.

Fotosidan.se, Dags för kameraloppis. Tukholma, 28.2.2015. Ihan yksityisen harrastajan aloitteesta. Ensimmäistä kertaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.01.2015   (linkki)

Kirsi MacKenzie: Luonnon muotoja
Kuva: Kirsi MacKenzie.29.1.2015 asti

Kirsi MacKenzien kuvien kohteena on pohjoismainen maisema, erityisesti arktinen luonto. MacKenzie on tehnyt useita kuvausmatkoja erityisesti Islantiin.

Näyttelyn kuvat on otettu suurimmaksi osaksi vuonna 2014.

MacKenzie on Axxellin kolmivuotisen luontokuvauskoulun kasvatteja.

17.1.2015: Kuvaaja on itse paikalla esittelemässä näyttelyään 24.1.2015 klo 14 – 16.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti-pe 10-15

Matkaopas, Kamera-lehti sekä Valitut Palat ja Meidän Suomi järjestävät jälleen Vuoden matkakuva -kilpailun.

Kuva voi olla otettu ulkomailla tai kotimaassa 1.6.2014–31.5.2015. Kilpailuun voi osallistua vain harrastajakuvaaja enintään kahdella kuvalla.

Kuva ei saa olla aiemmin julkaistu, ja kuvaajalla on oltava siihen täydet oikeudet.

Viimeinen lähetyspäivä on 31.5.2015.

Palkinnot

1. Apollomatkojen matkalahjakortti, arvo 1000 €.
2. HP-tietokone, arvo noin 800 €.
3. Järjestelmäkamera Pentax K-S1, arvo noin 600 €.
4.–10. Lehden vuosikerta: joko Matkaopas, Kamera-lehti tai Valitut Palat ja Meidän Suomi.
11.–20. Valittujen Palojen tietokirja Salaperäinen luonto.
+ Meidän Suomen erikoispalkintona kahden vuorokauden loma Imatran Kylpylässä kahdelle, arvo noin 400 €.

Lue takemmat ohjeet Kamera-lehden sivuilta.

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Ennustuksia vuodelle 2015 ja vähän hajatelmia menneestä vuodesta. 14.1.2015. Taas on se aika vuodesta jolloin miettitään hiukan mennyttä vuotta, mutta ennen kaikkea katsotaan eteenpäin.

Valokuvatorstai, 351. Haaste. 15.1.2015. "jäässä".

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Google Translate oppi kääntämään tekstit kameran kautta. Google aikoo päivittää Translate-käännöspalvelunsa iOS- ja Android-sovellukset. Sovellukset sisältävät uutena ominaisuutena reaaliaikaisen kääntämisen kameran kautta. Osoittamalla puhelimen kamera vieraskielistä kylttiä kohti, tekstin saa käännettyä fiksujen konenäköalgoritmien avulla toiselle kielelle.
 • Puhelinvertailu.com, Uudet huippuhalvat Lumiat julki: Lumia 435 ja 532. Helmikuussa myyntiin. 69 euroa ja 79 euroa (verottomat hinnat).
 • Puhelinvertailu.com, Kannattaisiko Lumia 435 ostaa Lumia 520:n tilalle? Jos kaipaat edullista ja kompaktia Skype-puhelut mahdollistavaa puhelinta, on siirtyminen Lumia 435:een perusteltua. Jos taas valokuvaaminen on sinulle tärkeämpää, pysyttelisin edelleen Lumia 520:ssä.
 • Puhelinvertailu.com, Microsoft Lumia 535. Näyttö viisi tuumaa. Kamera viisi megapikseliä. LED-salama. Näytön pienen tahmaisuuden vuoksi puhelimen käyttö ei ole aivan yhtä nautinnollista kuin Windows Phonen yleensä, mutta näin edullisen puhelimen odottaisi pykivän kyllä enemmänkin. Reilulla satasella ei siis saa tässä suhteessa luksusta, mutta melko hyvin vastinetta rahalle kuitenkin. 120 euroa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Look at Life Inside the Legal Brothels of Nevada (NSFW).

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, Would You Work for $13.70 an Hour? Vuoden 2012 tilastot, USA. 136.300 ammattikuvaajaa.

Luminous Landscape, Alain Briot, Reaching Your Goals in 2015.

Nikonilta uutta.

IR, How to light an incredible portrait with a $50 DIY lighting kit.

Dpreview.com.

Pndonline.com, PDN Video: Jay Maisel on How to Be a Better Street Photographer.

Photo.net, Fujifilm X Series Camera Lineup. Mitä löytyy.

Photographyblog.com, Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM Review. Täyskennoiselle. Kuvanvakaaja neljä stoppia. $599. Paino 525 g. Kohtuullisen tukeva, vähän muovinen. Ei vastavalosuojaa, ei suojapussia. Arvosana 4.5 * / 5 *.

Kamera & Bild, Kvinnliga ledare retuscherades bort. Ääriortodoksijuutalaisten lehti.

Fotosidan.se, Ekeroth kräver högre ersättning för järnrörsbilder. Vuonna 2012 Ekeroth kuvasi videolle päihtyneitä puoluetoveroitaan. Useat lehdet julkaisivat videolta napattuja still-kuvia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pekka Potka, Hanoi Scooter Portraits, Images shot in Hanoi, Vietnam, December 2014. 31 kuvaa.

Timon poikkitiedepalsta, Elementary, my dear Watson, 7.1.2015. Poikkitieteellisessä tarkastellaan ilmakuvausta (alkeis)geometrisestä näkövinkkelistä. Vilkasta kommentointia.

Yle Uutiset, Kotimaa, Väritetyt sotakuvat antavat jatkosodalle uuden ilmeen, 13.1.2015. Uudenlainen sotakirja Sodan värit esittelee sata entisöityä valokuvaa jatkosodasta. SA-kuvan arkistoista valitut mustavalkokuvat on väritetty kirjaa varten. Graafikko Taneli Kulolla riitti työsarkaa viime vuonna, kun hän kävi läpi noin 40 000 sota-ajan valokuvaa. Näistä hän valitsi noin sata kuvaa, jotka päätyivät Sodan värit -kirjaan.

Focus Nordic, lehdistötiedote, Samyang julkaisee uuden teleobjektiivin kahtena versiona. Samyang julkaisee uuden 135mm teleobjektiivin. Se tulee sekä normaalina että videokuvaukseen sopivana versiona. Objektiivi on suunniteltu täyden kennon kameroille mutta se toimii tietenkin myös pienempikennoisissa kameroissa. Objektiivi julkaistaan kymmenelle eri kamerakiinnitykselle. Objektiivien toimitukset alkavat vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä.

 • Samyang V-DSLR 135mm T2.2, Hinta noin 529,00 euroa.
 • Samyang DSLR 135mm F2.0, Hinta noin 499,00 euroa.
 • Samyang DSLR 135mm F2.0 Nikon AE, Hinta noin 555,00 euroa.

Tivi, Yksityiset kuvat näkyvät kaikille - Instagram tarttui ongelmaan mutta Facebookissa kikka toimii. Kyse on siitä, Facebookin kuvan urlia voi jaella kenelle vain, kuvat näkyvät kaikille. Instagram on tämän ongelmakohdan nyt korjannut.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, New Book of Vintage Photos Reveal the Magic of Woodstock.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, How to get the best from your camera lenses.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

The-digital-picture.com, How to Make a GIF with Your 7D Mark II's 10fps Burst Rate. Photoshop CC, kuvaruutukaappaukset. Esimerkkikuva.

Kamera & Bild, Här är de populäraste kamerorna på flickr.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle.

 • Kulttuuri, Mikko Lagerstedtin luontokuvat huokuvat salaperäistä unimaailmaa, 12.1.2015. Mikko Lagerstedt tekee mystisiä luontokuvia, joissa perinteinen valokuvaus yhdistyy digitaiteeseen. Ulkomaillakin mainetta niittäneen Lagerstedtin kaltaisia valokuvaajia on Suomessa varsin harvassa.
  • Mikko Lagerstedt ryhtyi harrastamaan valokuvausta vuonna 2008 ja on taiteilijana itseoppinut. Viimeisen vuoden ajan hän on pystynyt elättämään itsensä valokuvaamisella, ja hänen töitään on nähty muun muassa Daily Mailissa ja Telegraphissa. Mystiset luontokuvat ovat levinneet lisenssisopimusten avulla esimerkiksi Yhdysvaltoihin ja yksi niistä on löytänyt tiensä jopa kiinalaiseen reitittimen taustakuvaksi.
 • Kulttuuri, Kuolleeksi julistetusta sotakuvaajasta tuli rauhankuvaaja. 9.1.2015. Tim Pagen elämäntarina on uskomaton: mies on julistettu kuolleeksi useita kertoja. Seitsemän minuutin video.
 • Pikku Kakkonen, Valokuvakehys tyhjästä lasipurkista, 22.11.2014. Tyhjä lasipurkki, valokuva, ei muuta.
 • Kulttuuri, Grönlannin teräsmieheltä loppuivat voimat, 26.9.2014. Valokuvaaja Tiina Itkonen on jo toistakymmentä vuotta kuvannut Grönlannissa. Yhdellä kuvausmatkoistaan hän kohtasi teräsmieheksi sonnustautuneen Jonaksen. Isoksi kasvettuaan teräsmieheltä katosi elämänvoima.
 • Puheen iltapäivä, Vapaa kaista: Valokuvia katsomassa. 16.9.2014. Puhetta, kesto 14:35. Aiheena Ola Kolehmainen.
 • Kulttuuri, Hyvä valokuvaaja tuntee ihmisen, valon ja historian, 10.4.2014. Valokuvaus on Suomen suosituin kulttuuriharrastus. Siitä pitävät huolen älypuhelimet, alati edullisemmat kamerat sekä digitalisoituminen. Mutta millaista on valokuvauksen ammattilaisen työ, ja miten siihen opitaan?

Pingstate.nu.

 • Mistä lisätehoa Photoshopin pyörittämiseen. Koneen tehot eivät meinaa riittää suurikokoisten kuvitusten työstämiseen Photoshopissa. Kone on varustettu 3GHZ Pentium 4 prosessorilla sekä 2Gt muistilla.
 • Kuvien poisto iPhonesta?! Pitäisi saada iPhonelta kaikki kuvat tuhotuksi. Miten onnistuu? iOS 8 ja Yosemite.
 • Pöytäkone vs. Läppäri+näyttö? 11 vuotta tullut tehtyä kaikki työt pöytäkoneilla, iMac:eilla tarkemmin. Nyt alkaa olemaan sen verran liikkuvaa työ, että pitää viimein harkita läppäriin siirtymistä.
 • PANTONE värikartat. Pitäis hommaa kattava paketti, eli:
 • iMac ulkoisena näyttönä? Oletko käyttänyt iMacia MacBookin ulkoisena näyttönä. Jos kyllä, olisin kiinnostunut kuulemaan mistä ostit ko. piuhan?
 • Photoshop CC/CC2014 -kirja. Docendo. Nyt sitä saa. Lisäksi 16-sivuinen pdf, Adobe CC 2014 Photoshop, Illustrator, InDesign – käyttöliittymä ja värinhallinta.
 • Skannausonglema Photoshop CC:llä. Käyttöjärjestelmänä on 64-bittinen Windows 7 ja tarkoitus oli skannata vanhaan tapaan TWAINin kautta, mutta jostain syystä 64-bittistä tukea TWAINille ei löydy. kannerinani toimii Epson WF-7515.
 • CMYK-käännösapua tarvitaan. Sain asiakkaalta mustataustaisen RGB-kuvan joka pitäisi saada muutettua CMYK-muotoon niin että mustan arvot olisivat C20 M0 Y0 K100 (tämä siis painon toive).

HS, Pieni järkkäri vastaan iso pokkari – kumpi voitti? Kumpi on parempi, järeällä zoomilla varustettu megapokkari vai maailman pienin järjestelmäkamera? Sonylta löytyy molemmat. Megapokkari: Sony DSC-HX400V, 499 euroa. Pikkujärkkäri: Sony A5100, 519 euroa (runko).

MTV, KUVAT: Harvinaiset väriotokset jatkosodasta julki. 7 kuvaa. Jatkosodan tapahtumia on nyt mahdollista katsella kattavasti värivalokuvina. Sodan värit -kirjassa julkaistaan tänään sata kuvaa, jotka on väritetty ja siivottu vuosien naarmuista.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Better photo tips: 60 of the most amazing, surprising, incredible bits of photography advice you’ll ever read.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Popular Photography, The Best Mobile Photo Editing Apps.

 • Snapseed
 • Pixlr Express / Autodesk Pixlr
 • VSCO Cam
 • Lightroom Mobile
 • Afterlight
 • Filterstorm Neue
 • Photoshop Touch
 • Photo Editor by Aviary
 • Instagram
 • Facebook

The Online Photographer, The Sound of Ansel Adams. YouTube-video, kesto 20:45. Minidokumentti vuodelta 1958. Ansel Adamsin omaa puhetta.

Dpreview.com, Canon to move camera production back to Japan. Jenin kurssihinta on laskenut voimakkaasti. Suunnitelmissa kasvattaa Japanin tuotantoa 40%:sta 60%:iin.

Samyang / Rokinon 135 mm.

Fotosidan.se, TEST: Nikon D750. Pätevä ja aika täydellinen kamera, ei varsinaisia puutteita. Useimmille Nikon D750 riittää Nikon D810:n sijaan. Nikon D750 on vahvoilla myös kilpailijaan Canon Eos 5D Mark III:een verrattuna.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Synkkä vuosi tuotti surullisia valokuvia, 3.1.2015. Helsingin Sanomien valokuvaajat olivat töissä vuoden 2014 jokaisena päivänä ja ottivat tuhansia kuvia Suomessa ja maailmalla. Tässä koosteessa julkaistaan niistä muutamia.

Valon kuvia -blogi. Poimintoja. Muutamia kuvasarjoja.

Yle Uutiset.

Rajala blogit, Välähdyksiä, Jere Hietalan Wildlife­näyttely Postitalossa – Tunnelmia avajaisista, 9.1.2015. Jere Hietalan Wildlife -valokuvanäyttely Postitalon Rajala Pro Shopissa 9.1.-31.1.2015.

Keskisuomalainen, Luontokuvaajalla uskomaton tuuri: "Yhteen otettiin verissä päin" - katso pysäyttävä kuva. Päällä oleva sinitiainen on jo saanut verta nokan tyvelle ja silmäkulmaan. Luontokuvaaja Jussi Murtosaari sai vangittua kameraansa varsin harvinaisen näyn kuvauskeikalla Joutsan Leivonmäellä.

Studio55.fi, Pilaatko matkan valokuvaamalla? Tallennusinto voi latistaa hetket. Psykologi Linda Henkel Fairfieldin yliopistosta on tutkinut, miten valokuvien ottaminen museossa vaikuttaa kohteiden muistamiseen. Psychological Science -julkaisussa ilmestyneet tulokset osoittivat, että kävijät muistivat enemmän näkemästään, jos he eivät ottaneet kohteista valokuvia.

 • Valokuvaaminen saattaa ikään kuin viedä kokemuksen ulkopuolelle ja siirtää huomion muualle. Henkel väittää, että kun ihmiset luottavat teknologian muistavan asioita heidän puolestaan – esimerkiksi kameran kuvaavan tapahtuman –, he eivät ole itse mukana niin täysillä.

Yle Myynti, Hinnasto. Tämä hinnasto koskee Materiaalien ammattikäyttöä Suomessa. Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %, ellei hinnan yhteydessä ole toisin mainittu.

4. VALOKUVAT Hinta euroa / valokuva
4.1 Painotuotteet

Hintoja sovelletaan myös tapauksiin, joissa Ylen tuottamasta uutis- ajankohtais- tai asiohjelmasta tai Ylen omistamasta dokumenttielokuvasta kopioitua yksittäistä kuvaa tai kuvasarjaa käytetään valokuvanomaisesti.

Sanoma-, aikakaus- ja asiakaslehti, kirja, dvd, cd tms. kaupallinen käyttö 

painos / levikki pieni 1/2 sivu sivu kansi takakansi
< 10 000 90 110 130 200 150
< 100 000 110 130 150 250 200
> 100 000 130 150 170 300 250

Verkkoversio (painotuotteen lisäksi) + 20 %
Oppimateriaalit (kirja, dvd, cd jne.)     - 20 %

Ilmaisjakelu-, järjestö-, kulttuuri- ja ammattilehti, vuosikertomus tms. 

painos / levikki pieni 1/2 sivu sivu kansi takakansi
< 10 000 75 90 105 150 100
< 100 000 90 105 120 200 150
> 100 000 105 120 135 250 200

Juliste, kalenteri, postikortti, kirjekuori tms. alkaen 150

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Luminous Landscape, Hawaii – The Big Island. Kuvaamassa.

Dpreview.com, Wild Things: Marsel van Oosten's landscape and wildlife photography. 11 kuvaa.

ePhotozine.com, Tips On Choosing And Buying A Digital Camera.

Earthboundlight.com, What the Eye Does Not See, 11.1.2015. Miten kamera näkee. Miten ihmissilmä näkee.

Photoshelter.com, The 2015 Photo Business Plan Workbook. Sähköpostiosoitteeseen lähetetään 24-sivuinen pdf.

Kamera & Bild, Fixa realistiska rökeffekter i bilden. Valoefektejä ym. kuviin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Stara.fi, Brittilehti hehkuttaa suomalaiskuvaajan maisemakuvia: ”Jäistä kauneutta”.

(kertausta) Kuvauskoulu.fi, Huippumaisemakuvaaja Mikko Lagerstedt haastattelussa, 14.11.2014.

Voice.fi, Taianomaiset valokuvat Suomen yöllisestä luonnosta leviävät netissä. Mikko Lagerstedt on suomalainen itseoppinut valokuvaaja, joka ikuistaa maamme luontoa henkeäsalpaavan kauniisiin kuviin. Nyt miehen tuorein night ll -kuvasarja on lähtenyt leviämään netissä. Where Cool Things Happen -sivustolla hänen kuviaan kehutaan kiehtoviksi otoksiksi, jotka ovat täynnä mielikuvituksellisuutta ja pimeyden jälkeisen taian tuntua.

-Digicamera.netin uutiset 22.5.2014. Rajala blogit, Välähdyksiä, Näitä maagisia maisemakuvia ihastellaan ympäri maailman – Haastattelussa: Mikko Lagerstedt, 16.5.2014. ...Miten Suomalainen valokuvaaja saavuttaa niin huikean määrän kuin 200 000 seuraajaa Facebookissa?...

-Digicamera.netin uutiset. 25.10.2012. Petapixel.com, Photographs from the Edge of the World. Mikko Lagerstedt is a self-taught photographer based-in Finland who only started shooting back in December 2008.

-Digicamera.netin uutiset, 27.12. 2012. Aamulehti, Vuoden huimimmat valokuvat valittiin - tässä linkki hienoon galleriaan. The 2012 World Open of Photography on maailmanlaajuinen kilpailu.

-Digicamera.netin uutiset, 12.8.2011. Nikon Photo Contest International 2010 - 2011. Nikonin mukaan kyse on isoimmasta kansainvälisesta valokuvakilpailusta. Yli 60.000 kuvaa, 23.308 valokuvaajaa, 153 maata. Kilpailuun sai ensimmäistä kertaa osallistua vain internetin kautta. Yli puolet osallistujista oli alle 30-vuotiaita. Kolme luokkaa, vapaassa luokassa (Free subject category) kaksi suomalaista voittajaa.

 • Lonely Fisher Mikko Lagerstedt (Finland). "Tuusulanjarvi, Uusimaa Finland. After the sunset, mist rose from the lake and then I saw this lonely fisherman."

Älypuhelimista.

Stara.fi, Koirille älypanta – sisältää kameran ja GPS-paikantimen. CES-messut, HD-kamera, GPS, pieni kaiutin (isäntä voi antaa ohjeita koiralle). 160 euroa.

Photo.net, foorumi.

 • Micro Adjusting the focus (Nikon). Kaksi Nikon D750 -runkoa. Sigma 50 mm art. Toisessa rungossa ilman korjausta täysin terävä, toisessa +8. Pitäisikö huolestua.
 • Post Processing Companies (hääkuvaus). Lightroom. Värikorjaus, rajaus, oikaisu, valotus. Myös parhaiden kuvien valinta. Mistä löytyisi yritys, joka tekisi tällaista.
 • Had first model shoot and looking for advice (potretti- ja mallikuvaus). Lopputulos ei ollut haettu. Eikä myöskään Lightroomin jälki ollut sellaista, mitä tavoiteltiin. Mitä tehdä.
 • Regrets, I have a few.... (Nikon). Pöllöretki pimeään metsään. Eihän pimeässä voi pöllöjä kuvata... Not.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Essential Beginner Photography Tips: Think About Your Focus.

Digitalcameraworld.com, Low-key lighting: how to use shadows to create moody effects. Esimerkkitapauksena muutaman hedelmän kuvaaminen.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Photo.net, Which Camera Should I Buy? DSLR vs. Point & Shoot Cameras (Video Tutorial). Videotutoriaalien sarjassa edetty numeroon 25. Video, kesto 6:22.

Dpreview.com, Quick Look: The art of the unforeground. Klassisessa maisemakuvauksessa etuala on pääosassa.

Photo.net, Symmetry Photography Contest. Osallistua voi 22.1.2015 asti. Vain photo.netin jäsenille. Kaksi kuvaa maksimi. Esillä 33 kuvaa, joukossa suomalainenkin.

Wired.com, What’s Up With That: You Hate Pictures of Yourself. Oma peilikuva näyttää kohtuuhyvältä, mutta miksi valokuvassa näyttää aina vähän omituiselta. Yksinkertainen selitys.

Pdnonline.com, Drone Photographers Take To The Skies To Find New Perspectives. Nopeasti kasvava kysyntä.

IR, A hacker’s dream: Olympus debuts hackable Micro Four Thirds camera at Japan Hackathon! Olympuksen virallinen hyväksyntä. Vasta alkuvaiheessa. Nyt Japani.

Pndonline.com, National Geographic’s Photo Engineering at Work. Kolme videota.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.01.2015   (linkki)

TSUNAMI - Tuhon muisto
1.2.2015 asti

Tapaninpäivänä 2014 tuli kuluneeksi kymmenen vuotta Kaakkois-Aasian suurkatastrofista. Massiivinen maanjäristys vaati myös 179 suomalaisen hengen. Katastrofi käynnisti historian suurimman uhrintunnistusoperaation, johon osallistui asiantuntijoita 34 maasta ympäri maailman.

Tsunami-näyttely kertoo tsunamin tuhoista sekä kansainvälisestä tunnistusoperaatiosta. Näyttelyn kuvamateriaali on peräisin Keskusrikospoliisin uhrintunnistusyksikön arkistoista ja sitä on täydennetty muista maista saadulla kuvamateriaalilla. Uhrintunnistusyksiköt työskentelivät alueilla, joihin tiedotusvälineillä ei ollut pääsyä ja siksi koko näyttelyn kuvamateriaali on ennen näkemätöntä.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6€

Milla-Kariina Oja: Parallel Interiors
Kuva: Milla-Karina Oja.25.1.2015 asti

Milla-Kariina Ojan näyttely Parallel Interiors tarkastelee yksityisen tilan ja rajojen käsitteitä. Parallel Interiors on toteutettu Kiinassa, Suomessa ja New Yorkissa.

Näyttelyn videoteosten taustalla ovat taiteilijan keräämät haastattelut, jotka käsittelevät intiimin tilan merkitystä ihmisille maailmassa, jossa identiteetti yhä harvemmin rakentuu asuinpaikan kautta.

Milla-Kariina Oja (s.1976) asuu ja työskentelee tällä hetkellä Helsingissä. Oja valmistui Manchester Metropolitan yliopistosta taiteen laitokselta 1999. Hän jatkoi opintojaan Barcelonan yliopiston taiteiden tiedekunnan tohtoriohjelmassa vuoteen 2002.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Suomen valokuvataiteen museon Taskugalleria tuo valokuvataiteen Instagramiin.

Suomen valokuvataiteen museon Instagram-tilistä tehdään valokuvagalleria vuonna 2015. Tili annetaan viikoksi kerrallaan valokuvaajalle, joka voi esitellä sen kautta oman valokuvaprojektinsa. Tarkoituksena on luoda näyttelytila, joka kulkee älypuhelimen mukana taskussa. Siitä juontuu myös gallerian nimi, Taskugalleria.

Vuoden 2015 aikana Taskugalleriassa esitellään reilut parikymmentä valokuvaajaa. Osa kuvaajavalinnoista on jo tehty. Tarkoitus on esitellä mahdollisimman monipuolisesti erityisesti nuorten suomalaiskuvaajien töitä.

Ensimmäiseksi kuvaajaksi valittiin Meeri Koutaniemi.

Taskugalleria aukeaa tammikuun loppupuolella. Samalla paljastetaan siihen mennessä valitut kuvaajat.

Digicamera.netin Foorumilta:

Mattihartikainen.net, Filmijärkkärien objektiivit Micro Four Thirds -kamerassa, 10.1.2015. Tein testejä vanhoilla Olympuksen OM-objektiiveillani, joita on mahdollista sovitteen kanssa käyttää nykyisen Olympus OM-D E-M5 runkoni kanssa. Tarkoitukseni oli selvittää objektiivien piirtokykyä eri aukoilla sekä kuvan keskellä että reunoilla, jotta saisin käsityksen käyttökelpoisista aukkolukemista eri kuvaustilanteita ajatellen.

HS Ihmiset, Jere Hietala kuvasi villieläinten suojelijoiden työtä Namibiassa ja tyrmistyi näkemästään. Hietala alkoi kartoittaa kaksi vuotta sitten, miten hän voisi kuvata salametsästyksen vastaista toimintaa Afrikassa. Hän on aiemmin kuvannut muun muassa kuuluisuuksia Kimi Räikkösestä rap-artisti 50 Centiin ja työskennellyt Youtube-videoillaan nettihitiksi nousseen Sara Maria "Smoukahontas" Forsbergin toisena managerina.

Suomen Kuvalehti, Neljä vinkkiä: Näin syntyy hittimuseo. Ensimmäisenä esittelyssä Tukholman Fotografiska.

HS Kulttuuri, Pertti Nurmelle kuvauspalkinto. Bluesmuusikkoja yli 40 vuotta valokuvannut Pertti Nurmi saa 23. tammikuuta Memphisissä kansainvälisen Blues Foundationin Keeping the Blues Alive -palkinnon taide- ja valokuvauskategoriassa.

Visit.jyväskyla.fi, Visit Jyväskylä -valokuvakilpailu 2014. Yleisöäänestyksen top 5 sekä Matkailun suosikit top 10.

Älypuhelimista.

 • Uusi Suomi, Apple korotti App Storen sovellusten hintoja. Apple on nostanut sovellusten euromääräisiä hintoja App Storessa, minimihinta on tästä eteenpäin 0,99 euroa. Taustalla on EU:ssa voimaan tullut veromuutos sekä euron kurssikehitys Yhdysvaltain dollariin nähden.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Panasonic LX100 review. Iso 4/3-systeemin kenno, kompaktidigi, 24 - 90 mm. F/1.4 - 2.3.

Luminous Landscape, Practical Considerations For Time-Lapse Photography. Sekvenssikuvausta.

Photo.net, The January Monthly Project. Aiheena sävyterävyyden tutkiminen.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, The Photo Drones of CES 2015 Do the Flying for You. 55%:n kasvua odotetaan tälle vuodelle. Tämän vuoden uusi asia on automaattisesti lentävät kuvauskopteri. Lentoreitti syötetään etukäteen. Hinnat vähän yli $1.000.

The-digital-picture.com, CPN Presents "Inside EOS Utility 3".

 • EOS-1D X
 • EOS-1D C
 • EOS 5D Mark III
 • EOS 6D
 • EOS 7D Mark II

Fotosidan.se, Bättre spridning med CC-licens? Podcast, kesto 43:47. Creative Commons -lisenssi. Ruotsissa kuusi eri versiota.

Kamera & Bild, Möte med Magnums president – Martin Parr. Martin Parria tapaamassa Hannoverissa. Kuvaaminen alkoi 13-vuotiaana.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi.

 • Pakkasta pukkaa, 6.1.2015. Neljäntoista asteen pakkanen yhdistettynä avoveteen ja pieneen tuuleen varmisti sen, ettei kovin pitkään kuvaussessioon ollut haluja. Eikä oikein teknisiä edellytyksiäkään: sonista uupui akku toisensa jälkeen melkein sitä tahtia kun niitä ehti vaihtamaan.
 • Lähden valoa päin, 5.1.2015. Vuosi vaihtui ja kuten 20 kertaa aiemmin, nytkin koitti aika valon juhlan, Lux Helsingin. Alun perin juhla kulki nimellä Valon Voimat, mutta on nyttemmin vakiintunut hieman myyvempään muotoon ”Lux Helsinki”.
 • Vuoden vaihtuessa, 1.1.2015. Niin se vanha vuosi taas päättyi ja uusi alkoi. Olin päättänyt, että tällä kertaa jätän kemialliset kokeilut vähemmälle ja lähden sen sijaan kuvaamaan ilotulitusta ns. vakavalla mielellä. Ja selvin päin. Mulla ei oikein koskaan ole tuo ilotulituskuvaus onnistunut, vaan kuvat ovat olleet aika lailla pliisuja ja epäonnistuneita. Nyt sitten tutustuin hommaan hieman etukäteen ja päätin että tällä kertaa on onnistuttava.

Matti J. Kaleva, Matin mietteitä.

 • Osaamisen suhteellisuudesta. 26.12.2014. Katsoin tänä aamuna Woody Allenista kertovan dokumentin. Siinä hän sanoi, että hän yrittää mielummin liian vaikeaa ja epäonnistuu siinä, kuin tekee erinomaisesti vähemmän vaikeaa.
 • Never say never, 22.12.2014. ...Erityisesti ilahduin tietysti kovin arvostamani oululaisen valokuvaaja-digitaiteilija Onni W Kinnusen tarkasta palkintopöydän putsauksesta. Hän osallistui 8 kuvalla, jotka kaikki palkittiin. Lahjakkuuden ja tinkimättömän ahkeruuden johdonmukainen seuraus. ...
 • Velvoitepakolaiset ? 29.11.2014. (Kommenteissa se pihvi).
 • Puoliväliin-kulttuuriako? 8.10.2014. ...Monenlaisesta, äkkiä katsoen hyvinkin visuaalisesta tyylikkyydestä ja erikoisten ideoiden toteutuksista näkyi tarkemmin katsottaessa lähes säännöllisesti perusosaamisen täydellinen puute. Täysin riippumatta siitä, miten monella tavoin kukin kotisivu toisteli verbaalisesti asianomaisen kuvaajan suurta kansainvälistä menestystä ja ainutlaatuista ammatillista karismaa ja lahjakkuutta. ...

HS, Maailman kuvat.

Valokuvatorstai, 350. Haaste. 8.1.2015. "kirjoitettu tähtiin".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Why Use Long Shutter Speeds?

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com.

IR.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kamerakoulu.fi, poimintoja viimeisen puolen vuoden ajalta.

Olli Jäntti, poimintoja.

 • Ilotulitusten valokuvaaminen, 30.12.2014. Ohjeita.
 • SJ4000, 29.12.2014. Uuden kopterin (DJI Phantom FC40) hankinta toi tullessaan tarpeen päivittää äksönkamera. Kameraa vakauttavat gimbalit ovat usein tarkoitettu GoProlle, joten aloin suunnitella sellaisen ostamista.
 • DJI Phantom, 12.12.2014. Kun kopterikuume kasvoi entisestään niin laitoin tilaukseen DJI Phantom FC40:n, joka istui specseiltään ja hinnaltaan tämän hetken tarpeisiin.
 • Raw-kuvat asiakkaalle? 15.10.2014. Minulta on usein tiedusteltu kuvausten jälkeen, että olisiko mahdollista saada kaikki keikalla kuvatut kuvat RAW-muodossa eli siis "kuvanraakileet" suoraan kamerasta.
 • Canon 5D Mark III, 23.9.2014. Parisen kuukautta sitten alkoi uuden ykkösrungon hankkiminen olla ajankohtainen ja valinta rajautui heti melko selkeästi yhteen vaihtoehtoon, Canon 5D mk III:een. Siinä oli kaikki ne elementit kohdallaan mitä hain ja hintalappu kuitenkin selkeästi huokeampi kuin 1Dx:ssä.
 • ISO kamerareppu, 29.4.2014. Minulla on iät ajat ollut käytössä sellainen olkahihnallinen, jämäkkä, nahkasta tehty kameralaukku, joka on itseasiassa ollut pirun hyvä. Yksi asia joka on aina vähän hiertänyt on se, etten ole saanut kahta runkoa laukun sisään niin, että molemmissa olisi ollut tarvittavat lasit kiinni.

Pelivara.com, Mika Karhulahti, Testissä: F-Stop Kenti, 26.11.2014. Sain kevättalvella testattavaksi amerikkalaiselta f-stopilta kaksi Mountain-sarjan tuotetta, F-Stop Kenti ja F-Stop Loka -reput. Mainittuja laukkuja on nyt tullut ajettua ja koeteltua monessa mielessä, joten on aika hieman julkaista tuloksiakin. Kentistä julkaistiin kirjoittamani pikakoe Kamera-lehdessä 10-11/2014. Tässä blogiartikkelissa aiheesta nyt hieman laajemmin.

 • (aika paljonkin laajemmin...).
 • Hinta: 169 € + toimituskulut F-stopilla on lisäksi ollut maahantuoja Suomessa syksystä 2014 alkaen.

Yle Uutiset, Kotimaa, Nainen salakuvasi naapurin miestä – puolustuksena väitti kuvanneensa kuutamoa. Syyttäjä vaati rangaistusta vuonna 1946 syntyneelle naiselle salakatselusta, joka oli tapahtunut kuvaamalla naapuritontilla asuvaa vuotta nuorempaa miestä tämän pihalla. Kuvaukset olivat tapahtuneet viime huhtikuun ja heinäkuun välisenä aikana.

 • Syytetty nainen kiisti kameran käyttämisen salakatseluun. Hänen selityksensä oli, että kuvauskohteena olivat luonnonilmiöt kuten kuutamo ja myrskyt. Samassa paritalokiinteistössä asunut toinen mies todisti havainneensa kolme kuvaustilannetta.  

Tekniikkatalous.fi, Apple jättää MacBookiin vain yhden ainoan dataliitännän - Tässä syyt. Ultrakannettavaan jää jäljelle vain pari audioliitäntää ja yksi usb type-c -portti. Kannettavassa ei ole enää tilaa usb-porteille, sd-korteille, Thunderboltille eikä edes Magsafe-virtapiuhalle. Poistamalla portteja Apple saa kannettavasta entistä pienemmän ja kevyemmän. Erityisesti virtapiuhan poistaminen voi vaikuttaa hullulta, mutta uusi type-c-portti pystyy lataamaan virtaa koneen akkuun.

Älypuhelimista.

 • Taskumuro.com, Kodak IM5 on keskiluokkainen puhelin kuvien tulostamiseen. Kamera 13 megapikseliä. Euroopassa myyntiin maaliskuussa, hinta 229 euroa. Kodak IM5:n tarkoitus on olla helppokäyttöinen ja yksinkertainen puhelin, jolla kuvien ottaminen, jakaminen ja tulostaminen on helppoa

Motouutiset.fi, Sonyltä uudet 4K- ja FullHD-toimintakamerat. Sony on julkistanut kaksi uutta vedenkestävää Action Cam -videokameraa taltioivat entistä teräväpiirtoisempaa kuvaa ja uusitun kuvanvakaajan ansiosta myös entistä vakaammin. 4K-version mallinimi on Action Cam FDR-X1000VR ja FullHD:n Action Cam HDR-AS200VR. Lisäksi Sonyltä tuli lisää kiinnikkeitä ja muita varusteita.

 • HDR-AS200VT n. 470 euroa
 • HDR-AS200VW n. 470 euroa
 • HDR-AS200VR n. 410 euroa
 • HDR-AS200V n. 310 euroa
 • FDR-X1000VR n. 620 euroa
 • FDR-X1000V n. 510 euroa

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Nikon D5500 vs D5300 vs D5200 vs D5100: 13 key differences you need to know.

Lensrentals.com, A Thinner Sensor Stack. Sensorin edessä oleva lasi. Mitä vaikuttaa.

IR.

Popular Photography, CES 2015.

Pdnoline.com, The Innovative Gear That Will Shape 2015.

 • Panasonic Lumix LX100, $899
 • Sony FE PZ 28-135mm, $2.500
 • Broncolor Siros, $999
 • Epson SureColor P600, $799
 • Nikon D750, $2,300 (body)
 • Samsung NX1, $1,499 (runko); $2,799 (16–50mm f/2–2.8 S, akkukahva, akut ja laturi)
 • Leica M-P (Typ 240), $7,950
 • Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm, $1,499
 • Canon EOS 7D Mark II, $1,799 (runko); $2,149 (EF-S 18–135mm f/3.5–5.6 IS STM)
 • GoPro Hero4, $500 (Black edition); $400 (Silver edition)
 • Tamron SP 15–30mm f/2.8 Di VC USB
 • Fujifilm X100T, $1,299
 • Phottix Indra500, $1,299 (akut mukana)
 • Sigma dp1 Quattro

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

The-digital-picture.com, Air Clarity: The Big Enemy of Ultra-Long Distance Landscape Photography. Sumu, pöly, ilman saasteet. Väreilevä lämmin ilmamassa. Apuna polarisaatiofiltteri ja kontrastin nosto.

Kamera & Bild. Lehden oma kilpailu.

Kamera & Bild, Biljakt efter rån av Scandinavian Photo. Aseistetut ryöstäjät aamulla valokuvaliikkeessä, Ruotsi. Jäivät kiinni, takaa-ajossa helikopterit + autot.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Pikkuveli valvoo, 5.1.2015. ...Uutinen sai minut pohdiskelemaan, miksi ja miten tähän on tultu. Valokuvauksen eri osa-alueista juuri lehtikuvaus on suurimmassa kriisissä. Lehdet irtisanovat väkeä ja ensimmäisten lähtijöiden joukossa on juuri valokuvaajat....

Yle Areena, TV.

 • Isoäiti, äiti ja minä. Kesto 29 min. Valokuvaaja Camilla Naess tutkii omaa naisenrooliaan ja peilaa sitä isoäitinsä ja äitinsä elämänvaiheisiin. Miten suvun naiset ovat kokeneet perhe-elämän muutokset?
 • Luontoretkellä. Kesto 29 min. Kaamoksen kuvia. Monen mielestä pimeä sydäntalvi on raskasta aikaa, mutta valokuvaaja Tor Sivertstöl pitää sitä kuvaajan kannalta kiehtovana. Hän on tavannut matkoillaan muitakin talvisesta valosta kiinnostuneita.

Yle Areena, Radio, Ajantasa. Valokuvaajat Aleksi Poutanen ja Touko Hujanen pohtivat kuvajournalismin tulevaisuutta. Juontajana Anne-Mari Rajala. Kohdasta 40.09 eteenpäin asiaa valokuvauksesta. Päättyy 53:15.

Viikate Photography.

 • iPhoneography nude vol xXx ja muuta murinaa, 6.11.2014. Jotain uutta valokuvaakin välillä. Pääasiassa iPhonen + Olloclip combon kanssa mutta tulossa myös uudenlaista settiä Fuji X100s:n kanssa puuhattuna.
 • Fuji X100S, 30.10.2014. Vähän uudenlaista kuvaa tulossa uudella laitteella. Fuji on sinänsä tuttu laite, omistin Fuji X100 kameran aikaisemmin, hetkenfuji x100s olin ilman mutta nyt taas Fuji X100s mallin kanssa tehdään juttuja. Fuji X100s on uusittu painos sympaattisesta edeltäjästään. Kivan retro laite jonka suorituskyky riittää jokaiseen käyttöön.
 • Galleria uudelleen auki – Viikate Photography, 28.10.2014.

Suomen Lehtikuvaajat ry, Kuukauden kuvaaja. Heli Sorjonen.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Arvostetusta kansainvälisestä valokuvakilpailusta huikeaa menestystä Suomeen. 17.12.2014. Arvostetun kansainvälisen valokuvakilpailun International Loupe Awardsin vuoden 2014 palkitut kuvat on julkaistu. Kilpailun eri kategorioissa palkitaan 50 palkitaan parasta kuvaa ja tähän joukkoon mahtuu useita Suomen

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 7 New Year’s resolutions for photographers.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Product of the Year 2014. Vuosi, jolloin peilittömät tulivat täysikäisiksi.

Dpreview.com.

IR.

Northlight-images.co.uk, MegaMast - a 28 foot tripod/stand review. Kahdeksan ja puoli metriä. Aika hurjan näköistä touhua. Paino 7 kg. $600. Lisäksi CamRanger ja moottoripää.

The-digital-picture.com, Determining the Age of a Canon Lens Using Serial Numbers – Chart Update. Tämä vuosi mukaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Nyt.fi, Valokuvaaja taistelee alkoholilakia vastaan "Anti-Valvira" -kuvaprojektilla. Helsinkiläisvalokuvaaja Teemu Siikarlan Project: Anti-Valvira on, kuten nimikin kertoo, jälleen yksi kannanotto Suomen alkoholilainsäädäntöä vastaan. Projektin Facebook-sivulle ilmestyy joka päivä uusi kuva, jossa kansalainen poseeraa valitsemansa alkoholijuoman kanssa ja välittää näin terveisensä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralle.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari, Nyt on tosi kyseessä! Luontokuvaaja ikuisti hauskan näyn. Kettu uimassa! Pari pikakuvaa, uusi tilannearvio ketun rantautumispaikasta ja välittömään juoksuun. Kamera oli kiinni jalustassa, mutta sen sain irti vauhdissa. Samoin juostessa onnistui telejatkeen poisto ja vielä objektiivin uudelleenkiinnityskin.

Mobiili.fi, Tämä ruotsalainen pikkulaite tallentaa koko päiväsi kamerakuvin. Ruotsalainen Narrative on julkistanut uuden version pienestä, puettavasta elämäntallennuskamerastaan, Narrative Clip 2:n, CES-messujen yhteydessä. Narrative Clip 2:n saatavuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Hintaa sillä tulee olemaan 199 dollaria eli viisi kymppiä aiempaa mallia enemmän.

Älypuhelimista.

Digitoday.fi, Hyökkäsikö modeemisi pankkiin? Kymmenettuhannet laitteet alttiina Suomessa. Tavallisia kotien nettireitittimiä ja muita nettiin kytkettyjä laitteita hyväksikäytettiin suurimmassa osassa viime vuoden verkkohyökkäyksistä, arvioivat asiantuntijat. Verkkohyökkääjät hyödyntävät laitteiden ominaisuutta, joka on monelle tavalliselle käyttäjälle täysin turha.

Iltalehti, Omaguru vastaa: Miten muistitikku asennetaan tablettiin?

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 52 photography projects: a photo idea to try every week in 2015.

Thephotoargus.com, 30 Ethereal Examples of Smoke Photography.

Diyphotography.net.

Nikonilta uutta.

Canonilta uutta.

Fujilta uutta.

Panasonicilta uutta.

Ricohilta uutta. (Ricoh osti Pentaxin).

Sonylta uutta.

The Online Photographer, The Basic Teaching Method of Photo Art Schools.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, Product Review: Nikon D750. Kuuden vuoden odotuksen jälkeen Nikon D700:n seuraaja julkistettiin syyskuussa. Täyskenno, 24 megapikseliä, Nikon D610:n ja Nikon D810:n väliin.

Dpreview.com, Nikon acknowledges 'issue' with flare in some D750 bodies. Samaa löytyy myös toisten valmistajien kalliimmista järjestelmädigeistä, ei kuitenkaan yhtä paljon.

Kamera & Bild, Så skapar du bättre bilder av ditt barn. Kirja Konsten att fotografera ditt barn.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Journalisti, ilmestynyt 2.1.2015. Nro 15 / 2014.

 • Ennakkojutut tepsivät Uuden Inarin rahoituskampanjassa. Uuden Inarin tekijät ovat saaneet kokoon pop up -paikallislehdelleen tarvittavan rahoituksen. Mesenaatti-palvelussa kerättyä rahaa kertyi määräaikaan mennessä hitusen yli minimitavoitteen, yhteensä 13 170 euroa. Uutta Inaria tuki 282 mesenaattia.
 • Karjalainen lomauttaa koko henkilöstönsä. Karjalainen aikoo lomauttaa koko henkilöstönsä kolmeksi viikoksi tänä vuonna.
 • Mainostulojen romahdus tappoi tuulikaappilehdet. Ravintoloiden tuulikaapeissa oli kymmenen vuotta sitten tungosta. Monen baarin ovelta saattoi napata ilmaiseksi puoli tusinaa lehteä: Cityn, Metropolin, Nöjesguidenin, Voiman, Suen ja Johnny Kniga kertoo -lehden. Nyt jäljellä on paperisena enää Voima, joka sekin on talousvaikeuksissa.
 • Missä he ovat nyt? Vajaa vuosi sitten Eero Hyvönen sai potkut Helsingin Sanomista, Tuukka Tuomasjukka pänttäsi journalistiikan pääsykokeisiin ja Seppo Honkanen perusti journalismin joukkorahoituspalvelu Rapportin. Mitä heille ja muille vuoden aikana Journalistissa haastatelluille kuuluu nyt?
 • Hämärähommia. Kaamos kutistaa rovaniemeläisen freelancekuvaaja Kaisa Sirénin parhaan työajan neljään tuntiin. Ylä-Lapissa luonnonvaloa on sitäkin niukemmin. Se tarkoittaa aikataulujen tarkkaa viilaamista kuvattavien ja toimittajien kanssa.
 • Terveisiä äärioloista. Kuvaviesti. Tuikkujen hehkussa. Vuoristo-opas Samuel Anthamattenin monot vertyvät Huippuvuorten 30 asteen pakkasessa. Kuva: Tero Repo.
 • Smash Asem -tuomio uuteen EIT-käsittelyyn. Suomen Kuvalehden valokuvaajan Markus Pentikäisen valitus on suullisessa käsittelyssä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen suuressa jaostossa 17. joulukuuta. Päätöstä voi odottaa aikaisintaan puolen vuoden kuluttua.

Ilta-Sanomat, Tältä näytti talvimyrsky Utön saarella - katso upeat kuvat. Biologi Riku Lumiaro oli perjantaina Suomen eteläisimmällä maa-alueella, Itämerellä sijaitsevalla Utön saarella, jossa hän ikuisti talvimyrskyn voiman valokuvin.

Hilavitkutin.com, The Parrot on edullinen teleprompteri järjestelmäkameraan. Rahoitus koossa, 75 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Exposure bracketing: 3 quick ways to achieve a perfect exposure.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Beautiful Dreamer: Garret Suhrie's moonlit landscapes. 12 kuvaa.

Diyphotography.net, NASA High-Res Photos Organized Into A Huge Creative NASA Pack (First Of A Series). 2.400 kuvaa, suuri osa Flikcristä. 3.5 gigan verran.

Earthboundlight.com, Two Opposite Ways to Get Out of a Creative Funk, 4.1.2015.

Luminous Landscape, Working With The Fuji 50-140mm Zoom Lens.

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • i am (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Petri Mast Photography (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin.
 • Teema: sisäpalloilua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Kuva viikossa 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Projekti finaalissa! Oli mukava vuosi kuvaamisen suhteen. Paljon tuli koettua ja nähtyä. Välillä meinas olla vaikeaa saada edes yksi miellyttävä kuva aikaiseksi viikossa. Suuresta osasta kuvia paistaa läpi luomisen tuska, mutta eikös se ole ihan hyvä, että sen itsekin tiedostaa? ...
 • Vuodenvaihteen tilhet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Siellähän pelataan komeilla taustoilla, ja valokin riittää tuohon touhuun. ...Yksi parhaista ikinä näkemistäni taustoista tilhikuvaukseen, lucky you! Jälkimmäinen kuva sykähdyttää! ...On kyllä komeat kuvat ja tausta. Kiinnostaisi tietää mikä kuvissa taustalla? ...
 • Foorumilaisten Parhaat Valokuvat Vuodelta 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Birds.kuvat.fi, Sony A6000 lintuja.

Tivi.fi, Viikon softa, Tarkista tikkujen ja muistikorttien kunto. Hstestw.

 • linkki, saksankielinen, ilmainen

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. (taas kerran saa ihmetellä, miten paljon laadukkaita kuvia otetaan koko ajan...).

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, The Absolute Beginner Guide To Camera Preset Shooting Modes.

Diyphotography.net, Roeselien Raimond Captures Delightful Photos Of Red Foxes Playing In The Wild.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Ulf Rehnholm ställer ut rayogram i Örebro. Ei kameraa ollenkaan. Kuvattavat valoherkän paperin päällä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Keskisuomalainen, Kuvaajan katse vahvisti sosiaalialan ammattilaista. Sosiaalialan ammattilaiset, Piritta Ruuska (vas.) ja Emma Siekkinen osallistuivat voimaannuttavan valokuvaamisen koulutukseen. Kurssilla he olivat työparina ja kuvasivat toisiaan paksun albumin verran. Kuvia varten he joutuivat miettimään muun muassa omia vahvuuksiaan ja sitä, miten tahtovat tulla kuvatuksi.

HS, Kaupunki, Kuvakooste: Jakomäen purkutalot muuttuivat valtavaksi graffitigalleriaksi. Helsingin Jakomäen nyt jo pitkälti purettujen vuokratalojen seiniin ehti muodostua valtava laiton graffitigalleria ennen kuin työkoneet murskasivat betoniseinät murusiksi. "Töitä oli satakunta, osa hyvinkin yksityiskohtaisia ja taiteellisesti tehtyjä", kertoo Jakomäen graffitigallerian joulun alla valokuvannut graffititaiteilija Pete "Hende" Nieminen.

Yle Uutiset, Helsinki, Lux Helsinki valaisee pääkaupungin – osallistaa yleisöä aiempaa enemmän. Loistetta tammikuun pimeyteen tuova valofestivaali Lux Helsinki osallistaa yleisöä aiempaa enemmän. Seitsemättä kertaa järjestettävällä festivaalilla nähdään yhteensä 17 valoteosta. Tapahtuma keskittyy tänä vuonna Senaatintorin ja Kansalaistorin ympäristöön.

 • Viisipäiväinen, koko perheen tapahtuma käynnistyy sunnuntaina. Valoteoksia pääsee ihmettelemään ilmaiseksi.

HS, Asiakas menetti valtavan määrän tiedostoja kovalevyn korjauksessa – korvaus 100 euroa. Tietokoneen ulkoisen kovalevyn korjattavaksi lähettänyt asiakas menetti myyjän huolimattomuuden vuoksi kaikki kovalevyllä olleet henkilökohtaiset video-, musiikki- ja valokuvatiedostot.

 • Asiakas kertoi myyjälle, että kovalevyllä on henkilökohtaisia tiedostoja. Asiakas pyysi, että tiedostot tallennetaan toiselle kovalevylle, jonka hän maksaisi, tai vaihtoehtoisesti viallinen kovalevy palautetaan hänelle. Asiakas ei itse pystynyt tekemään varmuuskopioita tiedostoista kovalevyn vian vuoksi.
 • Myyjä ei toiminut asiakkaan pyytämällä tavalla. Myyjä lähetti kovalevyn valmistajalle. Tiedostoja ei otettu talteen.

Älypuhelimista.

Nyt.fi, Nettisivu paljastaa Instagramin filtterifeikkaajat. Kuvanjakopalvelu Instagramiin jaettuja kuvia on helppo muokata palvelun lukuisilla kuvafilttereillä. Monet Instagramin käyttäjät haluavat kuitenkin retostella olevansa niin taitavia kamerankäyttäjiä, etteivät tarvitse Instagramin parannuskeinoja lainkaan. Tätä korostetaan laittamalla kuvan yhteyteen hashtag #nofilter.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, 10 photography techniques you can use everyday. Tuttua tai ainakin pitäisi olla tuttua.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, New Camera? What's Next?

Petapixel.com.

Digital Photography School, 38 Images of Different Ways to Bring in the New Year.

IR.

Cleveland.com, Concert photography restrictions are a growing -- and disconcerting -- trend: Commentary.

Featureshoot.com, The Best Photo Links of the Week (Dec 29 – Jan 2).

Lightningrumors.com, What Google Trends says about the photographic lighting industry. Viimeisen neljän vuoden aikana ruotsalainen Profoto on ollut tasaisesti nousussa.

Kamera & Bild, Så fotar Martin Edström 360-bilder. Gigapan käytössä. 85 mm. 31 minuuttia.

Fotosidan.se, ESA söker hitta nattliga städer. Pyydetään apua yöllisten kuvien tunnistamiseen, mistä kaupungeista on kyse.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Journalistisen kokonaisuuden palkitseminen, 1.1.2015. Poikkitieteellisessä ehdotus vuoden journalismipalkintojen sarjoiksi.

Raakakuva.fi.

Etelä-Suomen Sanomat, Tältä näyttää ilotulitus, kun kohoat sen yläpuolelle - katso upea video. YouTube-video, Heinola, kesto 4:38. DJI Phantom Vision+.

Photo.net, foorumi.

IR, Cameras of the Year: Best Pro & Enthusiast Cameras of 2014.

 • Camera of the Year, Best Enthusiast DSLR: Canon 7D Mark II
 • Camera of Distinction, Enthusiast DSLR: Nikon D750
 • Camera of Distinction, Enthusiast DSLR: Sony A77 I
 • Camera of the Year, Best Enthusiast Mirrorless: Sony A7 II
 • Camera of Distinction, Enthusiast Mirrorless: Panasonic GH4
 • Camera of Distinction, Enthusiast Mirrorless: Fujifilm X-T1
 • Camera of the Year, Best Professional Camera: Nikon D4s
 • Camera of Distinction, Professional Camera: Pentax 645Z
 • Camera of Distinction, Professional Camera: Sony A7S
 • Camera of the Year, Enthusiast Zoom: Panasonic FZ1000

Diyphotography.net.

Digital Photography School, Best Specialty Articles of 2014 on dPS: Macro, Street, and Night Photography. Linkkejä aiemmin ilmestyneisiin artikkeleihin. Makro, neljä linkkiä. Katukuvaus, kahdeksan linkkiä. Yökuvaus, viisi linkkiä.

The New York Times, Lens, Still Discovering Dorothea Lange. Kuoli vuonna 1965.

Digitalcameraworld.com, Canon vs Nikon: best camera for portraits. Viimeisin Canon vs. Nikon -vertailu. Nyt haetaan parasta kameramerkkiä potrettikuvaukseen.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, New Year's Resolutions For Photographers. Neljä kehityskohdetta.

Theguardian.com, Food is to be enjoyed, not Instagrammed. Ruokaa se on silmänruokakin.

Luminous Landscape, Happy New Year – 2015. Uutta tulossa jossain vaiheessa vuotta.

Kamera & Bild, Så tar du svävande bilder. Kuvankäsittelyä. Miten tehdään ilmassa leijuvia ihmisiä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.01.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Matti Helin, Vuosi 2014, yön vuosi, 31.12.2014. Vuosi 2014 alkoi huonosti. Tuntui, etten saanut yhtään hyvää kuvaa. Kesän tullen meininki muuttui. Omasta mielestäni kauneimmat kuvani koskaan syntyivät loppukesän aikana.

-Lisäksi bonuksena edelliset vuodet:

 • Vuosi 2013 kuvina. Taas on vuosi kulunut. Miten se meni luontokuvausmielessä? No jaa, vaihtelevasti. Alkutalvesta kelit suosivat jossain määrin, kevät meni yhdessä surauksessa, kesä samoin. Syksyllä alkoi sitten tapahtua, mutta lopputalvi huonoine säineen aiheutti sen, että kuvia ei syntynyt moneen kuukauteen.
 • Vuosi 2012 kuvina. Vuosi 2012. Mitä tästä muistan? Paljonkin. Lumisen talven, pakkasen paukkeen. Nuhaisen kevään ja sateisen kesän. Syksy toi mukanaan hieman aurinkoakin, mutta kohta taas pilvistyi, satoi ja lopulta talvi saapui. Kuvausmielessä vuosi 2012 ei ollut mitenkään huippu. Säät eivät suosineet enkä muutenkaan ehtinyt kuvaamaan niin usein kuin olisin halunnut. Onnekseni asun paikassa, jossa pelkkä pihapiiri antaa mahdollisuuksia luontokuvaamisen harrastamiseen.

Vesa Koivunen on joulukuussa aktivoitunut blogissaan.

 • Saako jouluna ottaa kuvia? 24.12.2014. “Jätä sitten kamerat kotiin”, on ehkä yleisin lausahdus, jonka kuulee loman lähestyessä. Tekeekö se valokuvaajan joulusta paremman, jos hän jättää kameran kotiin? Toiset tuntuvat uskovan niin.
 • Ex-urheilijan paljukuvaus, 18.12.2014. Paljas pinta myy. Sen tietää jokainen, kuten myös rajut otsikot ja lupaukset. Kokeilin niitä molempia.
 • Lightroom ja iPad tehokäyttöön, 16.12.2014. YouTube-video, kesto 4:37. Videolla hän neuvoo kuinka Lightroom otetaan käyttöön siten, että kuvataan suoraan kamerasta koneelle ja jaetaan halutut kuvat esimerkiksi asiakkaan kanssa. Näin ollen kaikki kuvat eivät mene iPadille, vaan pelkästään valitut kuvat.
 • Nasta keikka! 14.12.2014. Kun kuvatilauksessa lukee: saa harrastaa valokikkailua, se tietää mukavaa keikkaa.
 • Kenelle kuviani kuvaan? 13.12.2014. Varsin mittavan Twitter-keskustelun jälkeen jäin miettimään yhtä kysymystä. Koenko työni turhaksi, jos kukaan ei näe sitä?
 • Valaisuvinkkejä studioon, 10.12.2014. YouTube-video, kesto 7:09.
 • Sisältö ratkaisee, 8.12.2014. Mikäli meillä olisi vielä lehtikuvakilpailu, voittajakuva olisi juuri otettu.
 • Kohti uusia haasteita, 5.12.2014. Olin parissa moottoripyörälehdessä päätoimittajana ja tein sitä oman yritykseni kautta. Kun ryhdyin hommaan, vanhempani kyselivät varovaisesti, että oletko todellakin lähdössä moiseen hommaan. Luotatko noihin porukoihin kaikkien näiden vuosien jälkeen, äitini kysyi, viitaten yhteiseen historiaan mopolehtien parissa.
  • Vastasin luottavani ja reilu vuosi tämän jälkeen lehdet myytiin ja menetin leijonan osan liikevaihdosta. En tiennyt asiasta etukäteen, joten tilanne on aika ikävä. Vanha omistaja oli jotenkin takanani, mutta uudet omistajat eivät minun työtäni tai ammattitaitoa arvostaneet pennin vertaa, joten se oli siinä.
  • Mutta nyt alkaa taas blogia paukkua ja muutenkin toiminta palaa perusfreekkujutuiksi. Rakennustöitä on paljon ja tavoitteet korkealla. Jostain pitäisi keksiä 75% siivu liikevaihtoon…

Tekniikan Maailma, Testi: Käytetty MacBook Air 2010. Uskaltaako neljän vuoden ikäistä Applen kannettavaa ostaa käytettynä? MACBOOK AIR on neljän vuoden käytön jälkeen kuin uusi, niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Akku jaksaa yhdellä latauksella neljä tuntia, eikä kokoonpanon toimivuudessa ilmene epävakauden merkkejä. Näytön saranointi on kuitenkin hieman löystynyt uuteen verrattuna ja kuvanlaatu vaikuttaa uusiin laitesukupolviin verrattuna korkeintaan keskinkertaiselta. Mikäli kykenee elämään rajallisen suoritintehon kanssa, vanhallakin MacBook Airilla on siis vielä paljon käyttöarvoa.

 • Uutena tämä MacBook Air maksoi muuten reippaasti yli 1000 euroa, joten tietokoneeksi se on pitänyt arvonsa siedettävän hyvin kuten Macintosheilla on tapana.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Best Travel Photography Tips of 2014. 13 linkkiä artikkeleihin.

ePhotozine.com.

IR.

The New York Times, Lens, Choosing the 2014 Pictures of the Year.

Dpreview.com, Video Product Overviews.

 • Sony Alpha a5100
 • Fujifilm XF 56mm F1.2 R
 • Fujifilm X30
 • Samsung NX 16-50mm F2.0-2.8 S ED OIS
 • Nikon AF-S DX Nikkor 18-300mm F3.5-5.6G ED VR
 • Canon EF 16-35mm f/4L IS USM

Photo.net, Best Photography Books of 2014. 10 kirjaa, painopiste tutoriaali-tyyppisissä kirjoissa.

Photo.net, The 2015 "See Photography" Challenge. Paris Photo, marraskuu. 35 maata, 143 galleriaa, 26 taidekirjamyyjää. Yli 55.000 kävijää.

Fotosidan.se, Tips inför kameraköpet 2015. Aika paljon kuunneltavaa. Kesto 56:50.

Fotosidan.se, Råformat i mobilen med CameraFV-5. Android.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Joulukuun 2014 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset