Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Heinäkuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Kesäkuu 2014

30.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Areena, Norjaa ristiin rastiin. Kesto 3 minuuttia. Luontokuvaaja. Thorfinn Bekkelund valittiin Norjassa vuoden luontokuvaajaksi. Tavallisesti häneltä kuluu viikkoja täydellisen valokuvan ottamiseen. Nyt hänen on näytettävä taitonsa muutamassa minuutissa. 16 pv jäljellä.

Remonen.fi.

 • South by Southwest – The Quest Begins, 29.6.2014. Mutta lähdetään liikkeelle. Reittihän kulki Helsingistä Tallinnan kautta Virtsuun, josta lautalla yli Muhun saarelle ja sieltä sitten siltaa/pengertä pitkin Saarenmaalle ja Kuressaareen.
 • Kun hiekka taiteen tapasi, 15.6.2014. Kesällä onneksi on jääveiston vastakohta: hiekkaveistosten SM-kisat. Ihan sattumalta bongasin tapahtuman hesarista ja kerrankin mulla oli sopivasti aikaa, joten ei muuta kuin kamera mukaan ja kohti Korkeasaarta.
 • Käynti kortilla, 15.6.2014. Ulkomaisia valokuvausharrastukseen keskittyviä sivustoja lukiessa olen pariinkin otteeseen törmännyt keskusteluihin käyntikorteista. Keskustelu on yleensä mennyt jotenkin sen suuntaisesti, että valokuvaajalla olisi hyvä olla mukanaan käyntikortteja, joista jotenkin selviää, että kuka, mitä ja missä.

Älypuhelimista.

 • mato78.com, Microsoft vahvisti: Windows Phone 8.1 saapuu kaikille heinäkuun alussa. Microsoft India on nyt kuitenkin antanut mielenkiintoisen ilmoituksen. Julkilausuman mukaan Windows Phone 8 -alustan seuraava päivitys tulisi saapumaan jo heinäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana.
 • Mobiili.fi, Suosittu Windows Phonen ProShot-valokuvasovellus päivittyi: paljon parannuksia ja hintaa alennettu. ProShot on yhteensopiva Windows Phone 8.1:n ja 8:n kanssa ja sen hinta on nyt 0,99 euroa. Aiemmin sovellus on maksanut 1,99 euroa.
 • Puhelinvertailu.com, Microsoft paljasti tuovansa kansiot Windows Phone 8.1:n käyttöliittymään. Tukisivusto kertoo ominaisuuden vaativan Windows Phone 8.1 -päivityksen toimiakseen. The Vergen tietojen mukaan Microsoft on tällä hetkellä viimeisillä vaiheilla julkaistakseen ensimmäisen päivityksen WP 8.1:lle. Päivityksen odotetaan saapuvan heinäkuun tai elokuun aikana.
  • kommentit: Mutta joka tapauksessa, Kansiot on ollut saatavilla jo pitkään, eli niin että aloitusnäkymään saisi kansion jonka sisällä on useita sovelluksia.
 • HS, Amazon julkisti oman kännykän – aikoo mullistaa verkkokauppan. Fire-puhelin lasketaan kuluttajien käsiin 25. heinäkuuta. Kovin tarkasti sen ominaisuuksia ei voi siis vielä arvioida. Jotain siitä kuitenkin jo tiedetään. Puhelinta voi käyttää yhdellä kädellä näyttöön koskematta. Tekstien ja verkkosivujen vierittäminen onnistuu puhelinta kääntelemällä.
  • Amazonin puhelinta on myös haukuttu liian kalliiksi, sillä se asettuu samaan hintaluokkaan Applen ja Samsungin huippulaitteiden kanssa.

Photo.net, foorumi.

Npr.org, We Said, "No Car Pictures." Kuvaaja Kuubassa, ohjeistuksena välttää autojen kuvaamista...

Digital Photography School.

Thoughts of a Bohemian, 4 indicators that outline the decline of image licensing as we know it.

Time, Lightbox, Why Paparazzi Are Good for Us.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Vice.com, Urban-Exploring Michael Jackson's Neverland Ranch. Joulukuu 2007 ja maaliskuun 2008 välisenä aikana joukko valokuvaajia tutki omin päin Michael Jacksonin autiota Neverlandia.

Gizmodo, HDR Is Ruining Your Photos. High Dynamic Range. Väärinkäyttöä esiintyy...

Resourcemagonline.com, 10 Film Cameras Photographers Still Use Today.

 • Canon AE-1
 • Nikon F3
 • Polaroid 600
 • Contax T2
 • Leica M3
 • Hasselblad 500C
 • Kiev 88
 • Olympus OM40
 • Bronica SQ-A
 • Pentax K-1000

ePhotozine.com, 5 Ideas To Improve Your Coastal Photography.

Diyphotograph.net, How To Win Any Photography Trivia Face Off With A Simple Question. Zoom-objektiivi, jonka tarkennus pysyy samassa kohdassa... Manuaaliobjektiivien aikaan aiemmin lienee ollut hyvin tavallinen ominaisuus.

Earthboundlight.com, What Settings Did You Use? 29.6.2014. Aukkoa, suljinaikaa ja muita arvoja kysellään usein, kun nähdään pysäyttävä kuva.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, muutama poiminta.

Älypuhelimista.

 • Uusi artikkeli: Pikatestissä Huawei Ascend P7. Näyttö viisi tuumaa, 1080 x 1920. Etukamera 8 megapikseliä, f2.4. Takakamera 13 megapikseliä, f2.0. ISO 100 - 800. Hyvin toteutettu panoraamakuvaus. Toukokuun lopulla Suomessa myyntiin, suositushinta 399 euroa.
 • MTV, LG:n G3-huippukännykkä myyntiin: Tältä se tuntuu. Android-puhelin. 5.5-tuumainen näyttö, kapeat kehykset, 2560 x 1440. 13 megapikselin kamera. 4k video. Optinen kuvanvakaaja. Infrapunalähetin, sopii vaikka tv:n kaukosäätimiseksi. Paino 153 g. 599 euroa, 16Gt.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers' Blog.

Thephotoargus.com, 29 Beautiful Examples of Silhouette Photography.

ePhotozine.com, 14 Ordinary Items That Need To Be Photographed.

Dpreview.com, Making a splash: Photos capture colorful liquids frozen in time. 14 kuvaa.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, 2014 World Cup Calendar Is an Amazing Work Of Lighting, Photography & Compositing. Nuoria naisia. Eivät näytä ollenkaan valokuvilta.

Digitalcameraworld.com, F&V HDR-300 review: is this the best ring light for super-soft lighting? Lyhyesti. LED, jatkuva valo. Arvosana 5 / 5. $199.

Pdnonline.com, Object of Desire: Epson Metallic Photo Paper. Hintahaitari $24 - $359.

Fotosidan.se, Combat camera - krigar med bilder. Ruotsin puolustusvoimien kuvaajat. Ruotsissa ja ulkomailla. Sotakuvauksen harjoitus. Combat Camera i Sverige perustettiin vuonna 2006. Ryhmän vanhin on 46 vuotta, nuorin 22 vuotta. Yhtä lukuunottamatta kaikki ovat miehiä. Nikon D800 ja Nikon D3s. Kahta nuorinta lukuunottamatta jäsenillä on ennestään kokemusta taistelualueilta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen valokuvataiteen museo. Kysy museolta. Kysymyksiä kaikkiaan 204 kpl. Ja vastauksiakin saman verran. Lisää poimintoja. Osa 8.

Älypuhelimista.

HS, Googlen poistamat tiedot on erittäin helppo palauttaa – kielen vaihto riittää. Hakukoneyhtiö Google on aloittanut Euroopan unionin vaatimat toimet hävittää tietokannoistaan tietoja ihmisistä, jotka ovat pitäneet tietoja arkaluonteisina ja vaatineet niiden poistoa. Tiedot hävitetään kuitenkin vain EU-maiden Googlesta. Muualla maailmassa tiedot ovat yhä nähtävillä.

 • Google sai neljän päivän aikana kaikkiaan noin 41 000 poistopyyntöä sen jälkeen, kun yhtiö julkaisi verkkolomakkeen, jolla pyynnön voi jättää.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, A Set of Awe Inspiring Majestic Mountain Images. (aurinkolasit esiin...).

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Photo.net, Introduction to Lightroom: Exporting Images (Video Tutorial). Video, kesto 5:06. Sarjassa on edetty osaan 6.

Wired.com, How Facebook Moved 20 Billion Instagram Photos Without You Noticing. 20 miljardia kuvatiedostoa. 200 miljoonaa Instagram-käyttäjää ei huomannut mitään.

The-digital-picture.com, CPN Explains EOS Error Codes and Messages.

Kamera & Bild, Test: Canon powershot G1 X Mk2 - förbättrad & förfinad. Canonin kompaktidigien lippulaivamalli testissä.

Fotosidan.se, Fotomaran i Stockholm återuppstår. 1980-luvulla suosittu Tukholman fotomaraton elvytetään. 16.8. - 17.8.2014. Tavoitteena on 500 osanottajaa. Osallistuminen maksaa 250 kruunua, 27 euroa.

Fotosidan.se, Bildradion 77: Ett fotoprojekt för livet.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Valokuvatorstai, Kesähaaste. Aiheena "kasvu". Kesälomalta palataan 28.8.2014, joilloin kesähaasteen kuvia aletaan ottamaan vastaan.

Ilta-Sanomat, Asentamassa valvontakameraa? Tästä virheestä voi rapsahtaa vankeustuomio. Puolihuolimattomasti suunnattu valvontakamera saattaa olla raskauttava. Omistajalle voi napsahtaa peräti vuoden vankeustuomio. ...Esimerkiksi mökille asennettu kamera ei saa kuvata mökkinaapurin pihaa tai yleisiä ajoväyliä. Näin kuitenkin usein käytännössä tapahtuu. Yksityisen pihan näkyminen valvontakameralle tulkitaan salakatseluksi, josta maksimirangaistus on peräti vuosi vankeutta.

Tietosuojavaltuutetun toimisto, oppaat. 64 erilaista pdf-opasta. Muutama poiminta:

Iltalehti, Näin otat tyylikkäitä sisustuskuvia. Oletko aktiivinen some-käyttäjä, mutta ottamasi sisustuskuvat eivät miellytä sinua? Seitsemällä helpolla vinkillä otat ammattimaisia valokuvia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Nikon D810.

Digital Photography School.

IR.

Popular Photography.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Build Your Own Inexpensive Transport Equipment Cases. Puusepän taitoja tarvitaan.

Petapixel.com, Humor: Main Photo in Cheap Photography Tips Article Shot with $4.5K of Equipment.

 

26.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Älypuhelimista.

Ilta-Sanomat, Tässä on "AirDog" - itseään ohjaava videokuvauslennokki. Engadget-sivuston mukaan AirDog on GoPro-kameralla varustettu neljän roottorin multikopteri.

Photo.net, foorumi.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Active D-Lighting: how to make your Nikon capture more detail in shadows and highlights.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Nieman Reports, The Role of the Picture Editor. Valokuvan ei tarvitse olla "hyvä", riittää, jos se herättää huomion. Millainen valokuva herättää huomion.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, 10 Mobile Apps Every Photographer Needs. Enemmistö näistä ohjelmista vähemmän tunnettuja. iPhone, iPad, Android.

Popular Photography, Golden Hour App Lets You Know When The Light Is At Its Best. Ilmainen. iPhone.

Fotosidan.se, Konst från 1600-talet tidigt fotografi? YouTube-video, kesto 2.12. Projekti (Vermeerin maalauksen työprosessin täydellinen rekonstruktio) vei aikaa viisi vuotta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rajala blogit.

 • Kuvakulmia, Lightroomin perusteet, osa 3.3: Spot Removal -työkalu, 25.6.2014. Spot Removal, eli Clone & Heal -työkalu on tarkoitettu paikallisten, pienten korjausten tekemiseen. Näitä voivat olla esimerkiksi kennolle jääneen pölyhiukkasen varjon poistaminen tai ihon korjaaminen muotokuvassa. Työkalun voi ottaa käyttöön valitsemalla sen rajaustyökalun vierestä tai pikanäppäimellä Q.
 • Pekka Punkari, PHOTOPOETRY seuraa valon polkua, 23.6.2014. Metropolia ammattikorkeakoulun työpajalaiset poimivat visuaalisia runoja Helsingin katukuvasta, luonnosta ja kuvaajien omasta lähipiiristä. Vaikuttavat valopolut auttavat katsojaa löytämään uusia sävyjä tuttuihinkin aiheisiin.

HS, World Press Photo -kilpailussa palkitut valokuvat nähdään myös Helsingissä. Arvostetussa World Press Photo -kilpailussa palkitut valokuvat nähdään tänä vuonna poikkeuksellisesti myös Helsingissä. Kuvat ovat yleisön nähtävillä Sanomatalossa 21.8.-10.9.2014. Näyttely juhlistaa osaltaan Helsingin Sanomien marraskuussa huipentuvaa 125-vuotisjuhlaa.

Yle Uutiset, Pohjanmaa, Haloilmiö ihastutti lakeuksien yllä. Halo on ilmakehän optinen ilmiö, joka näkyy taivaalla erilaisina renkaina, kaarina ja kirkastumina. Halot syntyvät valon taittuessa ja heijastuessa ilmakehän jääkiteissä. Nyt koko maassa näkynyttä haloilmiötä on kuvailtu harvinaisen näyttäväksi. Halot voivat olla väriltään valkoisia tai monivärisiä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Taking My Time’: Two New Books Full of Joel Meyerowitz’s Masterful Street Photography. Still-kuvia. Videoita.

Thephotoargus.com, 30 Time Bending Examples of Long Exposure Photography. Vähän pitempiä suljinaikoja.

Digitalcameraworld.com, 3 camera lessons every new photographer should learn (free cheat sheet). Suljinaika. Polttoväli. Syväterävyys.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

National Geographic, A Day to Remember in the Ansel Adams Wilderness.

ePhotozine.com.

 • 6 Top Summer Photography Tutorials. Kesällä kuvaamiseen vinkkejä.
 • Canon EOS 1200D Digital SLR Full Review. Julkistettu helmikuussa 2014. Canon EOS 1200D korvaa kaksi vuotta sitten esitellyn EOS 1100D:n. 18 megapikselin kroppikenno, perinteinen järjestelmädigi edullisimpaan luokkaan, kolmen tuuman lcd-näyttö (460.000 pistettä), kolme kuvaa sekunnissa. Full HD 1080p video. Optinen etsin 95%. Kameran ilmaisen aloitusoppaan voi ladata Android- ja iOS -laitteisiin. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta: runko + 18-55 mm alle 550 euroa.
 • Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC Macro Contemporary Lens Review. Kroppikennoisille. Kuvanvakaaja. Sigman USB-telakkaan sopiva (säädöt, firmware-päivitykset). Paino 430 g, pieni ja kevyt. Hinta/laatusuhde hyvä, manuaalitarkentaminen huonosti toteutettu. Arvosana 4 * / 5 *. £269.

IR.

Photoshelter.com, Breaking Into Fashion Photography. Sähköpostiin lähetetään heti vähän yli 7-megainen, 37-sivuinen opas.

The Online Photographer, Sony RX100 III First Impressions. Katukuvaajan kokemuksia.

Photo.net, Tamron 16-300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO Zoom Lens Review. Ensimmäinen perinteisten järjestelmädigien kroppikennoisille tarkoitettu zoom, jossa näin iso polttovälialue. Canon, polttovälivastaavuus 25.6-480mm. Nikon, Sony, polttovälivastaavuus 24-450mm. Nimestä huolimatta ei mikään varsinainen makro-objektiivi, vaikka 300mm 0.34x. Zoom 18.8-kertainen. F/6.3 alkaen 124mm. Kuvanvakaaja. Filtterikierre 67 mm. Paino 539 g. Tynnyri- ja tyynyvääristymää. Pieni koko, kevyt paino, iso zoom-alue, kohtuullinen hinta houkuttavat. Zoomattuna terävä kuva aukolla f/8.

Photographyblog.com, Samsung Galaxy S5 Review. Säänkestävä Android-älypuhelin. 5.1 tuuman näyttö, 1920 x 1080. 16 megapikselin kamera, 31mm, f/2.2, elektroninen kuvanvakaaja. 4K video. Paino 145g (ei akkuja). Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on n. 450 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.06.2014   (linkki)

Vielä on muutama päivä aikaa osallistua Kuusamo Nature Photo -luontokuvakilpailuun.

Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla sekä kuvilla, joilla on osallistuttu muihin alan kilpailuihin niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla joko netin kautta tai postittamalla kuvat muistitikulla tai DVD/CD:llä Kuusamotalolle. Lataussivusto sulkeutuu perjantaina 27.6.2014 klo 23.59. Viimeinen postileiman päivä 27.6.2014.

Kilpailussa on seuraavat sarjat:

 • Sarja A: Luomu
 • Sarja B: Luova
 • Sarja C: Lapset ja nuoret
 • Sarja D: Paras Kuusamossa otettu kuva

Jokaiseen sarjaan voi lähettää maksimissaan 4 kuvaa. Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja hänellä tulee olla kuviin kaikki oikeudet . Mikäli kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen.

Osallistumismaksut:

 • Sarjat A,B ja D: Netissä lataamalla 15 €/ sarja. Postitse lähetettäessä 25 €/ sarja. Maksettava 27.6.2014 mennessä.
 • Lasten ja nuorten sarja C. on ilmainen.

Palkinnot:

 • Pääpalkinto A sarja 1000 €, Metsähallitus
 • Pääpalkinto B sarja 500 €, Kuusamon kaupunki
 • Pääpalkinto C sarja 300 €, Koillisanomat, sekä erikoispalkinto 200€ yleisöäänestyksen voittajalle.
 • Palkinto D sarja arvoltaan 250 €.
 • Viisi parasta palkitaan sarjoissa A,B ja C.

Palkituista kuvista tehdään näyttely, joka on esillä Kuusamotalolla 12.9. – 31.9.2014.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivustolta

Digicamera.netin Foorumilta:

Puhelinvertailu.com, Lumioiden kamerasovellus sai suuren päivityksen: Uusia ominaisuuksia ja päivitetty käyttöliittymä. Microsoft on päivittänyt Lumia-puhelinten Nokia Camera -sovellusta. Uusi 4.7.2.5 tuo paljon uudistuksia, korjauksia ja odotettuja ominaisuuksia. Päivitys on päivätty tälle päivälle ja on ladattavissa sovelluskaupasta nyt.

Iltalehti, Taideteokset aukeavat museokävijälle verkossa. - Jos alkuperäisillä teoksilla ei ole enää tekijänoikeuksia, miksi niistä otetuilla kuvillakaan pitäisi olla, kysyy Aalto-yliopiston projektijohtaja Sanna Marttila. Hän pitää erinomaisena esimerkkinä yhtä alan edelläkävijää, Hollannin Rijksmuseumia, joka on avannut yli satatuhatta kuvaa täysin vapaaseen käyttöön.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Portraits Of People And Their Donut Doppelgängers. Anna minun kaikki kestää... Tämäkin vielä...

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com.

Popular Photography, U.S.A. Landscape Photographer Awards Names 2014 Winners. Realismi on näistä kuvista kaukana. 23 kuvaa.

Photodoto.com, How to Relax Your Photography Subjects. Miten kuvattavat saadaan luonnollisiksi ja rennoiksi. Eri tekniinoita.

Petapixel.com, Tutorial: A Basic Explanation of What a Tilt-Shift Lens Is and How it Works.

Luminous Landscape, Landscape Aerial Photography Using Unmanned Aerial Vehicles. UAV = Unmanned Aerial Vehicle. Esimerkkilaitteena Dji Phantom. Lyhyt oppimäärä, mitä ja miten. Alkusijoitus $1.500.

IR.

Photozone.de, Sigma 50mm f/1.4 DG HSM | A ("Art") - Full Format Review / Lens Test Report. Täyskennoisella testattu. Tässä luokassa valtias on ollut Zeiss Otus 55mm f/1.4, $4.000. Sitten Nikonilta tuli 58mm f/1.4, $1.700. Ja nyt Sigma, $950. Onko Sigmasta vastusta kalliimmille merkkivalmistajille.

Dpreview.com, Sony Cyber-shot DSC-RX100 III Review. Toukokuussa 2014 julkistettu. Vain vähän Canonin S-sarjaa isommassa kompaktidigissä on iso sensori. 20 megapikseliä, 24-70mm (laajakulmaa enemmän, zoomia vähennetty), F1.8 - 2.8. Yllyttävin ominaisuus on esiin ponnahtava elektroninen etsin (todellinen uutuus). Kolmen tuuman kääntyvä näyttö, 1.23 miljoonaa pikseliä. Sisäänrakennettu harmaasuodin. Wi-Fi. Yksillä akuilla 320 kuvaa. Videota on entisestään parannettu. Käyttöliittymää ei ole paljoa parannettu. Arvosana 82%. Suomen hinta on n. 460 euroa.

ePhotozine.com, Improve Your Battle Re-Enactment Photography With These 6 Simple Tips.

The-digital-picture.com, Canon USA Explains Auto Exposure Bracketing. Video, kesto 5:24.

Fotosidan.se, Tips för bättre bilder med mobilen. Video, kesto 3:39. In English.

Fotosidan.se, Bildradion 76: Förhöjd ljuskänslighet.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Aloitteleva kuvaaja & telezoom (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Kun DSLR mies NEX-6 peilittömän osti... (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Pikku tarina (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli myrsky. Tuuli viskeli poikaset pesästään. Poikanen lensi toistuvasti luokseni. Laskin sen lopuksi oksistoon.
 • Fisusta on moneksi? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viimeaikoina on tullut näpsittyä aika säännöllisesti fisulla, enimmäkseen Samsungin 10mm f/3.5 pannukakku kalansilmällä, jolla kaikki näistä kuvista onkin otettu.

Tuomas Heinonen, artikkelit. Poimintoja.

HS, Meeri Koutaniemi voitti nuorten kuvajournalistien palkinnon Saksassa. Valokuvaaja Meeri Koutaniemi, 26, on voittanut nuorten kuvajournalistien Lumix-festivaalin pääpalkinnon. 10 000 euron arvoinen FreeLens-palkinto myönnettiin Koutaniemelle lauantai-iltana Hannoverissa. Kansainvälinen raati valitsi Koutaniemen Keniassa kuvaaman reportaasin tyttöjen ympärileikkauksista festivaalin parhaaksi. Palkinnon jakanut Freelens on Saksan suurin kuvajournalistijärjestö.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Lightroom Web Gallery: how to create a virtual photo collection in the Web module. Voi siirtää vaikkapa nettiin.

ePhotozine.com, How To Approach Statue Photography In 5 Steps. Patsaita kuvaamaan.

Earthboundlight.com, A Sunny Day, 22.6.2014. Aurinkoinen päivä tarjoaa mahdollisuuksia ja haasteita valokuvaajalle. Mitä kuvata vaikkapa keskipäivällä.

Diyphotography.net, Quick Tip: Using Double Reflection When There Is No Line Of Sight To The Light Source. Video, kesto 4.20. Heijastimia voi ketjuttaa.

Dpreview.com, High ISO Compared: Sony A7S v. A7R v. Canon EOS 5D III. Sony A7R (resolution 36 megapikseliä), peilitön täyskennoinen. Sony A7S (sensitivity 12 megapikseliä), peilitön täyskennoinen. Canon EOS 5D III, perinteinen täyskennoinen järjestelmädigi, 22 megapikseliä, julkistettu 2.3.2012. Lähinnä kyse on Sony A7S:n suorituskyvystä erittäin korkeilla ISO-arvoilla.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Fimage.fi, Finnish Image Makers Association. FIMAGE ry eli Finnish Imagemakers Association on vuonna 1959 perustetun Suomen Mainosvalokuvaajat ry:n pohjalta uudistettu yhdistys.

 • Toiveenamme on tavoittaa valokuvaajien lisäksi muita visuaalisen alan ammattilaisia, esimerkiksi videokuvaajia, kuvittajia ja kuvankäsittelijöitä. Uudet mediat edellyttävät uusia tapoja työstää kuvaa ja toisiltamme oppiminen korostuu. Haluamme luoda visuaalisen alan ammattilaisille yhteisen foorumin, jolla he voivat jakaa kokemuksiaan ja kasvattaa osaamistaan.

Suomen valokuvataiteen museo. Kysy museolta. Kysymyksiä kaikkiaan 204 kpl. Ja vastauksiakin saman verran. Lisää poimintoja. Osa 7.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 7 MORE portrait retouching tips and tricks used by the pros.

Scott Kelby, It’s Guest Blog Wednesday featuring Michael Woloszynowicz!Vinkkejä potrettikuvien käsittelyyn.

Vanity Fair, Can Flickr Survive Against Instagram?

Dpreview.com.

Pdnonline.com, PDN Video: Lens Blog’s James Estrin’s Career Tips for Photojournalists. Video, kesto 3:11. Hyviä neuvoja, USA on kuitenkin iso maa ja mahdollisuuksia on paljon enemmän. Suomessa lienee vähän vaikeampaa. Lehtikuvaaja on vääjäämättä katoava ammattikunta. Tai ainakin työnkuva ja työtehtävät ovat kokeneet ja tulevat edelleen kokemaan täydellisen mullistuksen. Tappiolla ei paperilehteä voi pitkään julkaista. Kaikessa pitää säästää. Ja internetissä massat eivät ole valmiita maksamaan, kun ilmaista sisältöä on tarjolla niin paljon. Lehtikuvaajien kulta-ajat ovat takana. Eikä paluuta menneeseen taida enää olla. Vaikka ammattinimike vaihdettaisiin kuvajournalistiksi, niin tilanne ei siitä muutu.

ePhotozine.com, Compact Camera Close-Up Photography Tips.

Kamera & Bild, Supertest: 14 kameror för sommarfoto.

 • Canon Ixus 145, 1.000 kr, 109 euroa. Arvosana 2.8. Bra Köp.
 • Canon Ixus 150, 1.100 kr, 120 euroa. Arvosana 2.8. Bra Köp.
 • Canon Ixus 155, 1.500 kr, 164 euroa. Arvosana 2.6
 • Canon Ixus 265 HS, 1.900 kr, 208 euroa. Arvosana 2.6
 • Fujifilm X-Q1, 4.000 kr, 438 euroa. Arvosana 4.4. Bäst i Test.
 • Nikon Coolpix S9700, 3.600 kr, 394 euroa. Arvosana 3
 • Panasonic Lumix DMC-LF, 3.500 kr, 383 euroa. Arvosana 4.1
 • Sony Cybershot DSC-WX350, 2.600 kr, 285 euroa. Arvosana 3.3. Bra Köp.
 • Canon Powershot, 3.100 kr, 339 euroa. Arvosana 3.1
 • Fujifilm Finepix XP70, 2.000 kr, 219 euroa. Arvosana 2.9. Bra Köp.
 • Nikon Coolpix AW120, 3.600 kr, 394 euroa. Arvosana 3
 • Nikon Coolpix S32, 1.300 kr, 142 euroa. Arvosana 2.4
 • Olympus TG-850, 2.800 kr, 307 euroa. Arvosana 2.8
 • Ricoh WG-20, 2.100 kr, 230 euroa. Arvosana 2.7

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon DPP 4.0 (Kuvankäsittely). Täysin uusittu DPP 4.0... Latasin, kokeilin ja poistin. Pilasivat simppelin, kevyen ja nopean konvertterin tekemällä siitä monimutkaisen, raskaan ja hitaan. ...Täältä löytyy manuaali eli ei tue kuin uusia kameroita.
 • Nikon D7100 (Järjestelmädigit, Nikon D80/D70/D50/D40).
 • Canon 5Dmk3 (Järjestelmädigit).
 • Shukkeien Garden, Hiroshima (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi kuva.
 • Huomennako poutaa? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Henkilökuvaamisen harjoittelua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Aikaisemmin on tullut kuvattua pääasiassa moottoriurheilua, mutta muunlaisenkin kuvaamisen oppiminen kiinnostaa. Kuvista olisi kiva kuulla jotain kehittävää palautetta.
 • Juhannusaattoyö (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). klo 02:00.
 • MY NAME IS JAAKKO (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat kuulumiset.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja. (KSML sallii viiden ilmaisen artikkelin lukemisen per viikko).

 • Käärmeiden lumoissa, osa 99, 27.5.2014. Käärmeet eivät ole kaikkien suosikkeja, mutta kuvauskohteina hyvin mielenkiintoisia kohteita. Suomen kolmesta lajista kyy on tavallisin ja levinnyt Lapin perukoille saakka. Rantakäärme on käärmeistämme pisin ja saattaa saavuttaa reilusti yli metrin mitan. Se on levinnyt lähinnä eteläiseen Suomeen ja erityisesti rannikolle. Kangaskäärmettä tavataan vain Ahvenanmaalla ja sielläkin laji on harvinainen.
 • Luontokuvauksen arvaamattomuus, osa 98, 18.5.2014. Yksi luontokuvauksen hienoimpia piirteitä on arvaamattomuus. Useimmiten päivää piristävät pienet yllätykset. Joskus onni kuitenkin potkii oikein kunnolla. Silloin pitää pystyä toimimaan. Ainutkertainen tilanne pitää pystyä hyödyntämään kuviksi asti vaikka kädet kuinka pyrkisivät tärisemään ja askeleet kangistumaan.

mato78.com, SSD-toimittajat koventavat keskinäistä kilpailuaan. Alan lähteiden mukaan SSD-markkinat ovat astumassa voimakkaan hintakilpailun puolelle.

Macmaa.com.

 • Edullisempi iMac, 18.6.2014. Apple on tuonut markkinoille pienemmän hintalapun omaavan 21,5-tuumaisen iMacin. Uudistus koskee siis pelkästään 21,5 tuumaista mallia ja muut mallit pysyvät entisellään niin tehojen kuin hinnankin suhteen. Suositushinta uudelle iMacille on 1129€ ja se on saatavilla tästä päivästä lähtien.
 • iOS 8 ja terveys, 2.6.2014. Apple julkaisi tänään kokonaan uuden iOS-laitteisiin ja tarkemmin iOS 8:n integroidun sovelluksen. Health-niminen sovellus pitää sisällään kaiken terveyteesi, liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvän tiedon ja datan.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School, A Set of Imaginative Images to Spark Your Creativity. Luovia ja vähän erilaisia kuvia innoituksen lähteeksi.

Digitalcameraworld.com, 6 things you didn’t know about using apertures, but probably should. Aukosta.

IR.

The Online Photographer, The Best Mobile Device Camera. Mikähän lienisi, Nokia Lumia 1020?

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Photo.net.

Dpreview.com, Step into Edgar Martins' Time Machine. 10 kuvaa. Kuvia vanhasta vesivoimalasta Portugalista, rakennettu 1950...1970-luvuilla.

Popular Photography, Pentax 645Z: First Impressions and Sample Image Gallery. Iltapäivä studiossa ja studion ulkopuolellakin. Keskikoon digitaalista laatua.

Steve Sanders, Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD Macro Lens Review. Kroppikennoisille. Polttovälivastaavuus 24.8 - 465mm (Canon). Kuvanvakaaja. 18.8-kertainen zoom. Canon, Nikon, Sony (ei kuvanvakaajaa, Sonylla rungossa kuvanvakaaja). Vastavalosuoja mukana. Paino 540 g, filtterikierre 67 mm. Edelliseen 18-270mm -versioon verrattuna kuvanlaatu on selvästi parantunut. USA-hinta $629 vs. merkkivalmistajien vastaavat $1.000 - $2.700. Suomen hinta on 590 euroa.

Photographyblog.com, Tamron AF 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD Review. VC = Vibration Compensation. Lähin tarkennus 39 cm. Täysin zoomattuna pituutta tulee lisää 8 cm. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on 590 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rajala blogit, Kuvakulmia, Pari vinkkiä kuvaamiseen merellä, 15.6.2014. Valosta ei yleensä ole pulaa, päin vastoin. Voit huoletta käyttää pientä aukkoa (eli suurta f-lukua), mikäli kaipaat kuviisi suurta syväterävyyttä. Tarkkaile kuitenkin valotusaikoja. Jos kuvaat purjeita tai muuta valkoista, kannattaa valita valotuksen korjauksesta pykälä tai pari plussaa – muuten valkoinen näyttää helposti harmaalta ja vähän tummalta

Valokuvatorstai, 332. haaste on "juhannus".

Älypuhelimista ym.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, From Iraq to Baby Food: How John Lee Reinvented His Photography Career. 10 vuotta lehtikuvajana, 10 vuotta sitten tämä ura vaihtui ruokakuvaajan uraan. San Fransisco.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 14 cliche-busting tips and tricks for more creative travel photography. .

Mashable.com, How to Get the Shot: 9 Tips From Wildlife Photographers.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, Photography is Killing You: Health Tips For Photographers. Ergonomia kuntoon.

ePhotozine.com.

The-digital-picture.com, New Hidden Gems in Photoshop CC. Video, kesto 5:20.

Fotosidan.se, Nya funktioner i Photoshop CC 2014.

Kamera & Bild, Photoshop CC 2014: Fem nya funktioner för dig som fotograf.

Foosidan.se, Bildradion 76: Förhöjd ljuskänslighet.

Kamera & Bild, Kurs på Fotografiska: Här lär sig föräldrar att fota sina bebisar. Näin Ruotsissa.

 

19.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Lehtikuvaajat ry, Suomen Lehtikuvaajat ry eronnut Finnfotosta. (kertausta).

Tekniikan Maailma, Laatukamera rankkoihin olosuhteisiin, 17.6.2014. Olympuksen kovanpaikankameroiden viimeisin huippumalli Stylus Tough TG-3 on nyt saapunut kauppoihin. Kamera maksaa alle 400 €.

Petteri Järvinen, Bittimittari.

 • Samsung S5, 12.6.2014. S5 on juuri käteen sopivan kokoinen, ei liian iso eikä turhan pieni. Näytön koko on 5,1 tuumaa, resoluutio tavallinen HD (1920x1080) ja amoled-tekniikka takaa kirkkaat värit sekä laajan katselukulman. Puhelin on edeltäjänsä kokoinen, mutta näytön reunat ovat hieman aiempaa kapeammat.
 • Kameran tarkkuus on 5312x2988 pikseliä (16 megapikseliä) ja hyvässä valossa kuvat ovat loistavia. Kuvatiedostot ovat turhankin suuria (5-7 megatavua kappale), jos ne on ohjattu tallentumaan automaattisesti johonkin pilvipalveluun.
 • Puhelimen hinta on noin 640 euroa (16 Gt).

Älypuhelimista.

Motouutiset.fi, Hexo: itseohjautuva kamerakopteri valtaa taivaan. Normaali kamerakopterin ohjaaminen on vaativaa puuhaa ja sitoo ainakin yhden henkilön käyttämään järjestelmää ja kuvaamaan. Hexo+ on automaattisesti ohjautuva kamerakopteri, joka pysyy ennalta määritetyssä kohdassa suhteessa kuvattavaan. Hexo+ on Kickstart-vaiheessa, ja kerännyt jo nyt rahaa kymmenkertaisesti yli alkutavoitteen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Jet Setters: St. Maarten Sunbathers Share Beach with Passenger Jets Flying Only 13 Feet Above. Miksi mv-kuvat? Värikuvat olisivat olleet paljon tehokkaampia...

Adobelta uutta.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, How to retouch portraits like a pro: 9 ways to polish off your people pictures.

The Online Photographer, How to Color-Correct a Picture File. Värikorjailun perusteluita. Esimerkkikuvat.

Thephotoargus.com, Photography Subjects: Landscapes.

Popular Photography, Tips For Shooting a Wedding When You're Not a Wedding Photographer. Tuttu tilanne useimmille valokuvausta harrastavalle.

Resourcemagonline.com, The Evolution of Mobile Camera Technology.

ePhotozine.com.

IR, Sony RX100 III Shooter’s Report I: Up, up and away with the bright-lensed beauty.

Lensrentals.com, blog, Geeks Go Wild: Data Processing Contest Suggestions.

The-digital-picture.com.

Diyphotography.net.

Kamera & Bild, Photoshop CC 2014: Fem nya funktioner för dig som fotograf.

Fotosidan.se, Nya funktioner i Photoshop CC 2014.

Fotosidan.se, TEST: Fujifilm X-T1. Nopea ja vedenpitävä. Peilitön järjestelmädigi, hyvin vähän peilittömien huonoja puolia. Hyviä puolia sitten paljon.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Harriniemi.net, Galleriat, Boudoir & Nude.

HS, blogi, Lehtikuvat, joita ei julkaista, 17.6.2014. Julkaisematta jättäminen ei ole ongelmaton päätös. Yksi valokuvan (ja toki myös liikkuvan kuvan) keskeisistä arvoista on todistusvoima. Jos kyse on aivan ilmeisestä sotarikoksesta – kuten Irakin tapauksessa – olisi periaatteessa paikallaan myös näyttää todistusaineistoa.

Älypuhelimista ym.

 • Puhelinvertailu.com, Juuri nyt: Nokian puhelinten kameragurut vastaavat livenä kysymyksiin. Nokian puhelinten kiiteltyjä kameroita kehittämässä olleet ja sittemmin Microsoftin palkkalistoille siirtyneet Juha Alakarhu ja Eero Salmelin vastaavat tällä hetkellä livenä (klo 16 alkaen) lukijoiden kysymyksiin. Aiheena ovat tietysti Nokian (Microsoftin) kamerat ja kuvaaminen. In English.
 • MTV, Suomalaiskuvittajan legokuvista maailmanmenestys. Helsinkiläisen kuvittajan ja valokuvaajan Vesa Lehtimäen legokuvista on kasvanut maailmanmenestys. Kuvia on katsottu verkossa yli 30 miljoonaa kertaa ja parhaimmillaan päivässä kävijoitä on ollut yli miljoona.
 • Mobiili.fi, Selfiet eivät vedä vertoja ”dronie”-videoille: huikeita otoksia yläilmoista. Esimerkiksi ranskalaisen Parrotin Bebop Dronessa on 14 megapikselin kalansilmälinssillä varustettu kamera, jolla onnistuu myös Full HD -videokuvaus. Laite on ohjattavissa älypuhelimella.
 • Talouselämä, Facebook julkaisee selfie-sovelluksen - mukaan pääsevät vain aktiiviset käyttäjät. Sosiaalisen median palvelu Facebook julkaisee nyt oman sovelluksensa, jonka kautta käyttäjät voivat jakaa kavereilleen selfieitä eli omakuviaan. Slingshot-palvelusta kertoo muun muassa New York Times. Sovelluksessa on erikoinen ominaisuus, jonka mukaan käyttäjä näkee kaverinsa jakaman selfien vasta, kun hän on itse jakanut kuvan. Facebook perustelee valintaa sillä, että se haluaa jokaisen käyttäjän olevan aktiivinen sovelluksessa eikä vain seuraavan muiden kuvia sivusta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Canonilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Americanphotomag.com, Rob Tringali Creates Historic Sports Images.

Poynter.org, 25 years of digital photography in newsrooms: Early adopters look back. Veteraanit kertovat.

ePhotozine.com.

The Online Photographer.

Pdnonline.com, The Market for Better-Looking Stock. Kaksi tapausta, jotka kulkevat vastavirtaan.

Luminous Landscape, Michael Reichmann, The Eyes Have It. Sony A7s, viidentoista pykälän dynaaminen alue (Sonyn väite). Mitä silmät kertoivat, mitä DxO:n mittaukset kertoivat.

Popular Photography, Facebook Eases Policy Banning Breastfeeding Photos. Vuodesta 2012 alkaen Facebook on kertomansa mukaan sallinut imetyskuvat. Mutta poistettujen kuvien ottajat ovat kertoneet toista.

Photographyblog.com, RoundMe Announces Free Online Web Application.

Fotosidan.se, Sebastião Salgado hyllar vår planet. Kahdeksan vuoden työn tulokset ovat nähtävillä Tukholmassa, Fotografiskassa. 14.9.2014 asti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Lehtikuvaajat ry - LEHDISTÖTIEDOTE 16.6.2014
Vapaa julkaistavaksi

"Suomen Lehtikuvaajat ry eroaa valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfotosta

Suomen Lehtikuvaajat ry on päättänyt ylimääräisessä jäsenkokouksessa 16.6.2014 eroavansa alan keskusliitto Finnfoto ry:stä.

Suomen Lehtikuvaajat ry:n jäsenet ja hallitus katsovat pystyvänsä toimimaan sekä itsenäisesti että vapaassa yhteistyössä muiden valokuva-alan ammattilaisjärjestöjen kanssa alan tekijöiden hyväksi tehokkaammin kuin kattojärjestön alaisuudessa.

Keskusliitto Finnfoto ry toimii valokuvaus-alan Kopiostokorvausten jakajana sekä toimeenpanevana apurahaelimenä, järjestää vuosittain Fotofinlandia kilpailun ja toimii jäsenistönsä neuvonantajana.

Suomen Lehtikuvaajat ry:n puheenjohtaja Riitta Supperi kertoo eroon johtaneita tekijöitä:

Keskusliitto ei ole pystynyt muuttumaan media-alaa vavisuttavien muutosten mukana eikä ole pystynyt vastaamaan muutosten tuomiin mahdollisuuksiin tekijöitä hödyttävällä tavalla.

Ammattilaisten tarpeita vastaava toiminta ei ole onnistunut liitossa, jossa on jäseninä myös alan harrastajia. Keskusliiton yhdistävänä tekijänä on valokuva; valokuvaajien työkentän muuttumista liitto ei ole huomioinut.
Keskusliitto ei mielestämme edusta riittävästi kaikkien jäsentensä tarpeita eikä tasapuolisesti valvo ja aja heidän etujaan. Mielipide-erot toiminnan fokusoinnissa ammattilaisten ja harrastelijoiden kesken ovat liian suuret voidaksemme jatkaa enää keskusliiton alaisuudessa toimimista.

Suomen Lehtikuvaajat ry tarjoaa media-alan ammattilaisille koulutusta, seminaareja ja tapahtumia kehittääkseen alalla työskentelevien ammatillista osaamista sekä vakiinnuttaakseen alan toimintamalleja muuttuvassa mediakentässä.

_______

Suomen Lehtikuvaajat ry on vuonna 1947 perustettu lehtikuvaajien etuja ajava yhdistys. Yhdistys edustaa laajasti maamme kuvaajia eri medioissa; sanoma- ja aikakauslehdistössä sekä kuvatoimistoissa. Yhdistyksen päämääränä on ylläpitää lehtikuvan korkeaa tasoa ja valvoa ammattikunnan etuja.

Riitta Supperi
puheenjohtaja Suomen Lehtikuvaajat ry
Head of board, The Finnish Press Photographers Association"

Valokuvaus.aitovieri.net, poimintoja muutamalta viime kuukaudelta.

Älypuhelimista ym.

 • Androidsuomi.fi, Arvostelussa: ASUS Fonepad 7. Fonepadissa on 7 tuuman IPS-kosketusnäyttö, jonka lasipinta on huomattavan helppoa pyyhkäistä puhtaaksi sormenjäljistä. Näytön tarkkuus on 1280 x 800 pistettä. Fonepad 7:n takana 5 megapikselin kamera ilman salamaa. Kameralla saa 2592×1944 kuvapisteen valokuvia ja 1080p videoita. Laitteen edessä on näyttö mustalla reunuksella ja 1,2 megapikselin kamera, jolla saa maksimissaan 1280×960 kuvapisteen valokuvia ja 720p videota. Kummatkin kamerat tuottavat kohtuullisen laatuisia kuvia, vaikka salaman puuttuminen haittaa monessa ympäristössä.
  • ...Fonepad on valitettavasti liian iso ja painava päivittäiseksi puhelimeksi. Parin viikon käytön jälkeen Bluetooth-headset oli kätevin ratkaisu laitteen käyttöön puhelimena.
  • ...Fonepad 7 on hintaisekseen kohtuullisen hyvä 7-tuumainen tabletti, jossa on bonuksena puhelintoiminnot. Tabletin hintataso on noin 200 euroa.
 • Mobiili.fi, Arvostelussa Huawei Ascend P7 – Keskitehokas puhelin, josta on helppo pitää. Loppuarvio. Huawei Ascend P7 on kuin onkin hyvä puhelin. Design ja materiaalit ovat huippuluokkaa, puhelin on sekä kevyt että ohut, ja käyttöliittymä taipuu sujuvasti monenlaisiin käyttötapoihin. Noin 400 euron hintaluokassa ulkoiset ominaisuudet ovatkin laitteen vahvin puoli.

HS, Lähetä oma Alexander Stubb -selfiesi HS:lle. Stubbin puheenjohtajakampanja rakentui isolta osin selfieiden ympärille. Kiertueen eri tilaisuuksissa kansalaisia kannustettiin ottamaan itsestään ja Stubbista yhteiskuva. Ja kyllä niitä toden totta myös otettiin. ...Stubbin selfie oli myös siinä mielessä klassinen, että lavalta otettu kuva on epätarkka ja itse asiassa hän onnistui tallentamaan kuvaan itsestään vain otsan.

Finnfoto, Kolmelle suomalaisvalokuvaajalle eurooppalaisen valokuvaajajärjestön arvostettu QEP-arvonimi, 9.6.2014. Krister Löfroth Tampereelta, Antti Karppinen Kuopiosta ja Vesa Tyni Helsingistä.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Reuters, Photographers' Blog, The good, the bad, and the ugly – diary of a World Cup photographer.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Urban photography: 5 clever ways to shoot creative cityscapes.

Diyphotography.net.

Popular Photography, How To: High-Speed Action Photos Using Flash.

Dpreview.com.

IR.

Profoto Blog, The Story Behind the Accidential Yet Award-winning Portrait of the Queen of Sweden. Ruotsin kuningattaresta palkittu potretti. Syntyi oikeastaan suunnittelematta, vahingossa. Useampi kuva Silvia Sommerlathista.

The-digital-picture.com, Shooting Family Photos Quickly – A Wedding Walk-through with Justin and Mary. Profoto-video, kesto 2:09.

Lensrentals.com, blog, Only You can Prevent Movi Fires. Tavallisten kameroiden ja objektiivien vikaantumisista voi kerätä tarkat tilastot. Entäs videolaitteet. Tulipalovaara.

ePhotozine.com, Learn How To Capture Cracking Castle Shots.

Nymag.com, Is Terry Richardson an Artist or a Predator? Richardson kertoo.

Kamera & Bild, Tävla med dina bilder i Picture Scandinavia: Style.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Journalisti 8/2014, 12.6.2014.

 • Uutiset, Journalistien työttömyys kasvussa. Työttömyyskassa Nomitin journalistijäsenistä oli toukokuussa työttömänä 667 eli 7,1 prosenttia. Viime vuonna luvut olivat 557 eli 5,1 prosenttia. Kun huomioon otetaan freelancereiden vajaatyöllisyys, luvut nousevat ainakin 2-3 prosenttiyksikköä, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.
 • Uutiset, Smash Asem -tuomio uuteen EIT-käsittelyyn. EIT päätti helmikuussa luvuin 5-2, ettei Suomi loukannut Pentikäisen sananvapautta niskoittelutuomiolla ja 17,5 tunnin putkareissulla, jotka kuvaaja sai kieltäydyttyään poliisin poistumiskäskystä Smash Asem -mielenosoituksessa 2006.
 • Uutiset, Lehtikuvaajat lähdössä Finnfotosta? Suomen Lehtikuvaajat harkitsee eroa Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitosta Finnfotosta. Yhdistys käsittelee asiaa maanantaina 16. kesäkuuta.
 • Artikkelit, Digiliiketoiminta ei vielä korvaa printin alamäkeä. Mediatalot panostavat digitaalisiin tuotteisiin, ja niiden myynti kasvaa, mutta suuren digikäänteen vuotta tästäkään ei näytä tulevan. Johtopäätös perustuu Journalistin kuudelle mediatalolle tekemään kyselyyn, jossa selvitettiin digitaalisen myynnin kehitystä alkuvuonna.
 • Artikkelit, Periaatteen nainen. Suomen Unicefin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki, miksi moitit JSN:n vapauttavaa päätöstä ympärileikkauskuvista?
 • Artikkelit, Kahden kauppa. Juttuja tilattaessa kakkoslaatua syntyy tiskin molemmin puolin. Kysyimme ostajien ja myyjien kokemuksia juttukaupan vaikeudesta. (Valokuvaajakin mainitaan yhdessä virkkeessä: "Minut lähetettiin tammikuussa kuvaamaan maaseudulle. Ulkokuvissa ei kuitenkaan saanut näkyä lunta.")
 • Artikkelit, Meri on kuvaajan sielunmaisema. Freelancekuvaaja Vesa-Matti Väärä on harvinaisuus valokuvaajien joukossa. Lehti- ja henkilökuvauksen lisäksi hän kuvaa veden alla.
 • Palstat, kuvaviesti, Ihmeellinen matka. Lentoon lähdössä. Sana-lehdessä 20/2014 Xaris Finland -tanssiryhmän Tiina Lampinen, Titta Tunkkari ja Swarna Rautiainen ovat hyppäämässä taivaaseen.
 • Palstat, Hyvä päätös. Voi silti toivoa, että EIT muuttaa kantaansa ja antaa Suomelle huomautuksen. On nimittäin pöyristyttävää, jos sananvapauslistausten kärkisijoilla loistava Suomi voi hyväksyä sen, että poliisi pidättää journalistin ja panee tämän 17,5 tunniksi putkaan. Ja päälle tulivat vielä rikossyytteet.
 • Palstat, Tes-päivystys: videokuvaus. Toimituksemme lehtikuvaajien täytyy pian tuottaa myös video- ja äänimateriaalia. Työehtoasiamies Valtteri Aaltonen, kuinka paljon koulutusta ja perehdytystä meidän on lupa edellyttää?

Kuopion Kameraseura ry, Digifotomaraton 13-15.6.2014.

HS, Cadillacilla luontoon, 13.6.2014. Valokuvaaja Jouko Lehmuskallio jäi koukkuun kotimaan maisemiin. Suurelta osin yritysten rahoittama Luonto-Portti sai vuonna 2012 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Sivuston erikoisuus on patentoitu ja innovaatiopalkinnoilla huomioitu tunnistustyökalu. Siinä tunnusmerkki kerrallaan rajataan mahdollisten lajien joukkoa oikean löytämiseksi.

mato78.com, 3D-tulostimella voi tehdä edullisia Tilt Shift -adaptereita dSLR-kameroihin. Nyt Instructable -sivuston käyttäjä, joka tunnetaan nimellä Cpt.Insano on luonut 3D-tulsotimella adapterin jonka avulla mistä tahansa Nikonin objektiivista saadaan tehtyä Tilt Shift -objektiivi.

Taskumuro.com, Tuleva iPhone 6 kuvavuodossa 4,7- ja 5,5-tuumaisena versiona. Applen on jo pitkään huhuttu tuovan iPhone 6:n markkinoille kahtena versiona, joista syksyllä saapuisi pienempi malli ja aivan loppuvuodesta phablet-kokoluokkaan sijoittuva 5,5 tuuman näytöllä varustettu variantti. Tuoreimpien huhujen mukaan suurempi malli tulisi olemaan 100 dollaria kompaktimpaa iPhone 6:sta kalliimpi.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digital Photography School.

Petapixel.com, Tutorial: How to Properly Pose Subjects in Every Circumstance. Seminaarista nauhoitus. Kesto 2:13:52. (...viimeksi toissapäivänä lauantaina olisi ollut käyttöä tälle videolle...).

Diyphotography.net, Room Sized Lightbox Provides The Perfect Lighting Every Time. Aika paljon osia. Apulaisia käyttäen pystytys muutamia minuutteja.

Digitalcameraworld.com, Motion blur: how to use layers, filters and masks to create a sense of speed. Oikeastihan vauhdin aiheuttamaa sumentumaa kohteessa ei ole.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, Should You Upgrade Your Camera? 15.6.2014. Harkitse tarkkaan, ennen kuin ostat uuden kameran. Mitä oikeasti hyödyt uudesta rungosta. Millä tavoin uudella rungolla otetut kuvat ovat parempia kuin aikaisemmat kuvasi.

Thoughts of a Bohemian, May the loudest win, 13.6.2014. Kuka tahansa ja kaikki kirjoittavat valokuvasta.

Luminous Landscape, Michael Reichmann, Sony A7s First Impressions Review. Pieni täyden kennonn peilitön järjestelmäkamera, 12 megapikseliä. Sama runko ja design kuin 24 megapikselin A7-mallissa ja 36 megapikselin A7r-mallissa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja.

 • Kalastajakäärmeitä, osa 103, 8.6.2014. Rantakäärme on käynyt Keski-Suomessa kovin harvinaiseksi. Satunnaisilla etelän retkillä laji on tullut vastaan lähes vuosittain, mutta kuvasato on jäänyt hyvin vaatimattomaksi.
 • Arktisten vesilintujen muutto on upea luontoelämys, osa 102, 1.6.2014. Toukokuussa sadattuhannet arktisella tundralla pesivät linnut muuttavat Suomenlahden rannikkoa myötäillen itään ja koilliseen.
 • Karvanvaihtajat kivillä, osa 101, 3.6.2014. Harmaahylkeet eli hallit vaihtavat alkukesällä talvikarvansa hieman kevyempään kesäturkkiin. Perinteiset ulkosaariston uloimmat luodot kuuluvat hylkeidensuojelualueisiin ja niille pääsy vaatii erikoisluvan.

Tekniikan Maailma, Sonylta kauko-ohjattava action-kamera 210 eurolla. Myyntiin heinäkuun alussa.

Mobiili.fi, Arvostelussa Huawei Ascend P7 – Kamerat, kuvien laatu ja asetukset (3/4). 13 ja 8 megapikselin kamerat. Millaista jälkeä.

Puhelinvertailu.com, Sony esitteli verkkokalvoa jäljittelevän kennon kameroihin. Sonyn mukaan kaarevuuden ansiosta kenno jäljittelee ihmisen verkkokalvon toimintaa, mikä tuo mukanaan tiettyjä etuja.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Lifehacker.com, All the Awesome Stuff You Can Do with Google+ Photos.

ePhotozine.com, How To Take Good Photos At Events & Festivals On Holiday.

Dpreview.com, In Photos: Sebastian Luczywo's unconventional family portraits.

Photo.net, Reintroducing the Monthly Project: Advancing Photography. Kuukausittainen sarja, ensimmäinen kirjoitus.

Luminous Landscape, Nigel Turner, The Utah and Arizona Wilderness. Symphony In Stone. Maisemia kuvaamassa.

Kamera & Bild, Hitta rätt stativ för sommarens fotoäventyr. 18 jalustaa testissä.

 • Benro A3580T, aluumiini, 2.3 kg. 1.600 kruunua, 178 euroa. 33 pistettä.
 • Benro C2980T, hiilikuitu. 1.7 kg. 3.000 kruunua, 334 euroa. 31 pistettä.
 • Benro C3580T, hiilikuitu. 2.0 kg. 4.000 kruunua, 445 euroa. 30 pistettä.
 • Benro C4780T, hiilikuitu. 2.3 kg. 5.000 kruunua, 556 euroa. 29 pistettä.
 • Dörr A4, alumiini. 2.0 kg. 899 kruunua, 100 euroa. 28 pistettä.
 • Gitzo GT2541 Serie2, hiilikuitu. 1.4 kg. 7.000 kruunua, 779 euroa. 28 pistettä.
 • Manfrotto 055CXPRO3, hiilikuitu. 1.6 kg. 3.700 kruunua, 412 euroa. 27 pistettä.
 • Manrrotto 190XPROB, alumiini. 1.8 kg. 1.600 kruunua, 178 euroa. 28 pistettä.
 • Sirui T-1005X, alumiini. 1.0 kg. 1.200 kruunua, 134 euroa. 27 pistettä.
 • Sirui T-2205X, hiilikuitu, 1.2 kg. 3.000 kruunua, 334 euroa. 26 pistettä.
 • TRIOPO GT-3230X8C, hiilikuitu. 1.4 kg. 2.000 kruunua, 222 euroa. 28 pistettä.
 • Vanguard Abeo Plus (323CT), hiilikuitu, 2.4 kg. 5.000 kruunua. 21 pistettä.
 • Vanguard Alta Plus 203, alumiini. 1.4 kg. 1.100 kruunua. 21 pistettä.
 • Vanguard Alta Pro 263AT, hiilikuitu. 2.0 kg. 1.600 kruunua. 27 pistettä.
 • Vanguard Auctus Plus (323CT), hiilikuitu. 3.5 kg. 5.000 kruunua. 30 pistettä.
 • Velbon Geo E630, hiilikuitu. 1.6 kg. 2.900 kruunua. 18 pistettä.
 • Velbon Sherpa 803, alumiini. 2.0 kg. 1.500 kruunua. 24 pistettä.
 • Velbon UT-63D, alumiini. 1.6 kg. 2.300 kruunua. 19 pistettä.

 

14.06.2014   (linkki)

venäjä@fi
Kuva: Hanna Koikkalainen.3.8.2014 asti

Perin kesänäyttelyn teoskokonaisuudet pohtivat paitsi venäläisyyttä Suomessa, myös Venäjää ja venäläisyyttä suomalaisvierailijan silmin. Esillä on sekä historiaa että nykykulttuuria tutkivia valokuva- ja videoteoksia, vanhoista Pietarissa kuvatuista dia-arkistoista tämän hetken suomenvenäläisiin Turussa.

Näyttelyn taiteilijat ovat:
Heidi Hänninen, Riitta Järvelä, Jan Kaila, Hanna Koikkalainen, Natalia Kopkina, Ville Kumpulainen, Inari Lepistö, Aino Vuokola, Anna-Kaisa Vuonokari ja Katri Oksanen. Näyttelyssä on lisäksi esillä Kimmo Sarjen tuore kirja Asunto valtakadulla.

Kuva: Hanna Koikkalainen, 2009.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Suunta & Luonne
15.6.2014 asti

Suunta & Luonne on Muurlan Opiston valokuvauskoulutuksen 25-vuotisjuhlanäyttely, joka on esillä sunnuntaihin asti Kaapelitehtaan Valssaamossa Helsingissä.

Näyttelyssä on esillä kuvia muun muassa mainoskuvan, dokumentarismin, muotikuvan, kuvajournalismin ja valokuvataiteen aloilta. Näyttelyn perusajatuksena on genrerajojen rikkominen ja kuvallisella ilmaisulla leikittely. Näyttelyyn osallistuu 29 valokuvauksen ammattilaista.

Näyttelyssä on mukana myös kaksi vuotta sitten menehtyneen dokumentaristi Carina Appelin kuvia Lähi-Idästä.

Sunnuntaina 15.6. klo15 yleisöllä on mahdollisuus tutustua näyttelyyn kuvaajien ja kuraattorin opastuksella.

Valssaamo
Kaapelitehdas Tallberginkatu 1B, Helsinki
ma-su 11-18

Suomen Lehtiyhtymän lehtien järjestämässä Näppää nätti kesäkuva -kilpailussa haetaan kameralla taltioituja kesäisiä elämyksiä.

Jokainen kuvaaja voi osallistua kilpailuun enimmillään kolmella kuvalla. Liitä jokaiseen kuvaan kesäinen tarina tai tieto siitä missä tilanteessa kuva on otettu sekä kuvaajan kotipaikkakunta. Ilman näitä tietoja kuvaa ei julkaista. Lähettäjällä tulee olla lupa kuvattavilta kuvien julkaisuun.

Lehtiyhtymä voi julkaista kisakuvia myös printtilehdessä. Kilpailuun hyväksytään vain tämän kesän aikana otettuja kuvia. Kilpailuaikaa on heinäkuun 2014 loppuun asti. Elokuun aikana raati kokoontuu valitsemaan parhaat kuvat, jotka julkaistaan myös Lehtiyhtymän lehdissä.

Palkinnot:

Parhaaksi valitun kuvan ottaja saa palkinnoksi taululahjakortin Verkkokauppa.comiin, jolla voittaja voi teettää 150cmX70cm -kokoisen canvas-taulun. Palkinnon arvo on yli 200 euroa. Lisäksi neljä seuraavaksi parasta kuvaa palkitaan canvas-taululahjakorteilla.

Lue lisää esim. Helsingin Uutisten sivuilta

SLS julkaisee Edith Södergranin valokuvia verkossa. Svenska litteratursällskapet (SLS) jatkaa arkistoaineistonsa julkaisemista verkossa. Käyttäjät voivat selailla SLS:n arkistoaineistoa Finna-hakuportaalissa, johon SLS liittyi aikaisemmin tänä vuonna. Uusin lisäys on noin 400 runoilija Edith Södergranin ottamaa valokuvaa. Kaikki SLS:n valokuvat ovat vapaasti käytettävissä. Arkistoaineistoa käytettäessä on suotavaa, että SLS:n arkisto mainitaan lähteenä.

Edith Södergran (1892–1923) oli ruotsinkielisen modernistisen lyriikan edelläkävijä. 1990-luvulta lähtien hän on myös tunnettu valokuvistaan, jotka ovat pääasiassa hänen kotiseudultaan Raivolasta Karjalassa ja hänen matkoiltaan Sveitsissä, erityisesti Davosista. Hänen lempiaiheensa henkilökuvien ohella olivat eläimet ja erityisesti kissat.

SLS julkaisee myös valikoiman Södergranin valokuvia Flickr:ssä.

HS, Edith Södergran oli kissakuvaajien pioneeri – 100 vuotta ennen muoti-ilmiötä. 1900-luvun alun modernistin ennennäkemättömät valokuvat paljastavat, etteivät somen lemmikkikuvat ole uusi muoti.

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi.

 • South by SouthWest, 13.6.2014. ... Vaan tällä kertaa tämä on ihan oma reissu takaisin Saarenmaalle. Minähän olin siellä viime vuonna loistavalla KS Koolituksen järjestämällä valokuvauskurssilla, jossa opettajana toimi Lea Kömi. Tänä vuonna en kuitenkaan ajatellut käyttää kesälomaani kurssilla, vaan testailla opittua ihan käytännössä.
 • Alppiruusuista jäljet vain jää, 5.6.2014. ai oliko se alppikengistä? No, Alppiruusut eli siis Rhododendronit ovat kyllä huomattavasti kuvauksellisempia kuin jotkut random alppikengät. Ja tänä vuonna ne ovat aikaisemmassa kuin yleensä.
 • Hevostelua, 3.6.2014. Hevoskuvauskurssi.
 • Kympin naisia, 25.5.2014. Ajattelin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: katsastaa tuo kymppi ja samalla käydä Stadikan tornissa.
 • P. Late, 15.5.2014. Pyhän Laurin kirkko (Helsingin pitäjän kirkko).

Second Hand Photo. In English. Suomalainen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Eerie Photographs of a Quiet Polish Town After Dark.

Reuters, Photographers' Blog, Living the Peruvian dream.

Digital Photography School, A Collection of Powerful Black and White Images.

Digitalcameraworld.com, 7 ways to beef up your photo portfolio.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Can This Really Be Happening?!? Henri Cartier-Bresson, The Decisive Moment. Ensimmäinen painos, ranska, ilmestyi vuonna 1952. Sitä seurasi sitten englanninkielinen painos. Toinen painos ilmestyi... Toista painosta ei ole ikinä otettu tästä Cartier-Bressonin kuuluisimmasta kirjasta. Käytettyjen hinnat ovat liikkuneet $400 - $5.000, enemmänkin näistä on maksettu. Mutta nyt on toinen painos tulossa, ennakkotilaushinta $91.31, £78.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Photo.net, Introduction to Lightroom: Importing Images (Video Tutorial). Video, kesto 6:08.

Fotosidan.se, Domstolen: Olagligt att måla av fotografier. Edellinen tuomio vuodelta 1989 Ruotsista on vanhan lain ajalta, silloin valokuvaaja hävisi nostamansa oikeusjutun. Lakia on muutettu, tämä tuomio on ensimmäinen uuden lain ajalta. Valokuvaaja siis voitti. Näin Ruotsissa.

Kamera & Bild, Krönika: Att testa en sensor.

Fotosidan.se, 24-tums 4K-skärm från NEC. 24 tuumaa, 14-bittiset värit, 3840 x 2160. Nyt myynnissä, hinta 14.500 kruunua, 1.613 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Pukeutuminen hääkuvauksiin (för mannen) (Sana on melkein vapaa).
 • Uusi objektiivi (Optiikka). Olen muutaman vuoden kuvaillut omaksi ilokseni, kamerana Canon EOS 450D. ...Nyt sain mahdollisuuden ostaa uuden putken ja tuntuu että pää on täynnä erilaisia numero- ja kirjainyhdistelmiä ja tuntuu etten oikeen itsekään tiedä mitä haluan.
 • Laskuvarjoilija (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tallinassa pukkas sunnuntaina vähän sumua..
 • B&C (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ihamonmäen luola Sammatissa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Retkipaikka.fi:stä katselin uuden luolan tutkittavaksi ja tällä kertaa matka suuntautui Sammattiin Ihamonmäen luolaan

Suomen Kuvalehti, Valokuvaaja etsii pitkän parisuhteen salaisuutta. Photo Raw -lehden päätoimittajana ja Aalto-yliopiston Musta taide -julkaisuyksikön tuottajana työskentelevä Shakya kuvasi pareja seitsemän vuoden aikana. Projekti piti saada loppuun. Sitä ennen hän ei antanut itselleen lupaa aloittaa uusia hankkeita.

Mika Sipura, Luottamus, 10.6.2014. Olen saanut sambakuvista hämmentävän paljon palautetta. Verkkopäiväkirjan kävijämääräkin ponkaisi yhdeksästätoista kahteen tuhanteen

Pekka Potka, Latest Blogs (Journal).

 • How Clean is a Camera Pixel? 12.6.2014. This fourth and last part of my little series on pixel. In the first part (How Big is a Pixel) I said that most of the time we don´t know if the color of pixel is right just by looking at this single pixel. It is possible only if this pixel is inside area of known subject color. Normally we need a bunch of pixels to find good and bad ones.
 • How Deep is a Camera Pixel? 9.6.2014. Deep? Well, I didn´t want to write big... How ever, the fact is that pixels in camera´s sensor have size while pixels in image file don´t.
 • How Sharp is a Camera Pixel? 4.6.2014. In my previous blog I wrote about pixels in image file.
 • How Big Is a Pixel? 3.6.2014. On several forums, I have seen discussions where people claim that an image from a camera with bigger sensor size has always more resolution or details than another image from a camera with smaller sensor size even if they have same amount of pixels.

Mato78.com, Näin puhdistat digijärjestelmäkamerasi oikein. Eilinen video uudestaan. In English.

HS, Kännyköiden roaming-hinnat laskevat reippaasti – EU:n asettamat kattohinnat voimaan heinäkuussa, 12.6.2014. Matkapuhelimien verkkovierailumaksut eli niin sanotut roaming-maksut laskevat parin viikon kuluttua, kun EU:n asettamat enimmäishinnat astuvat voimaan. Tiedon siirtäminen Euroopassa on heinäkuusta eteenpäin noin puolet halvempaa kuin nyt.

 • Elisa ja sen omistama Saunalahti ottavat uuden hinnoittelun käyttöön etuajassa. Elisa ja Saunalahti laskevat 19.6 alkaen puhelu-, viesti- ja datahinnoitteluaan myös EU:n ulkopuolella. Rajuin hinnanlasku koskee Yhdysvaltoja, jossa datahinnat laskevat noin 97 prosenttia aiemmasta.

(Tänään alkaa sitten kesäloma. Tarkoitus on kesälomankin ajan päivitellä sivuja kuten aikaisemminkin, uutiset ilmestynevät muutamaa tuntia totuttua myöhemmin. Oli muuten 1264. peräkkäinen päivä, jolloin uutissivua päivitettiin. Hm. Viimeinen päivitystauko on ollut 24.12.2010 - 26.12.2010).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Panasonicilta uutta.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, How to shoot portraits that tell a story about your subject.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Josef Koudelka at the Art Institute of Chicago.

ePhotozine.com.

IR.

Business Insider, I Tried Using Instagram Like A Teenager — And It Completely Changed The Way I See. Hashtagit kunniaan.

Huffingtonpost.com, 'F/8 and Be There' -- as True Now as It Was in Weegee's Day.

Dpreview.com, DxOMark Mobile report: Samsung Galaxy S5 shares top spot.

Photo.net, Bob Atkins, Canon EF 200-400/4L IS USM Extender Review. Sisäänrakennettu 1.4x telejatke. Ainut laatuaan. Paino 3.62 kg. Terävä (tämän hintaisen objektiivin pitääkin olla laadukas). Suomen hinta on n.13.000 euroa.

The-digital-picture.com, Canon Service & Support: Battery Basics. YouTube-video, kesto 2:44. Akuista. Kannattaa käyttää loppuun ennen uutta latausta. Akkujen muoviset suojat eivät ole turhia. Varo kopioita (hinta!).

Fotosidan.se, Bildradion 75: Idealist-journalist.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mahdollinen tekijänoikeusrikkomus LG:n toimesta? (Kuvaus yleinen). ...jotain pientä on casen suhteen tapahtunut... ei kuitenkaan paljoa...
 • Fäijönii (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin kuvaamassa kaverista fashion-tyylisiä shotteja kaupunginteatterin takana ja ihan mukavaa settiä näytti tulevan. Ensimmäistä kertaa kokeilin kunnolla myös filmipresettejä, sopivatko mielestänne tyyliin?
 • Kesä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Rapistunutta teollisuutta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama kuvatus eräästä hylätystä voimalaitosrakennuksesta. Eipä ole ennen tällaista Urban Exploration -meininkiä tullut harrastettuakaan :) ...Erittäin hienoja kuvia ...Hienoja kuvia on. Viides kuva jäi erityisesti mieleen :) ...Hyvännäköistä settiä tosiaan. Naminami. ...Ensimmäisestä ja kuudennesta kuvasta tuli mieleen H. R. Gigerin tyyli.

Jouko Keski-Säntti.

 • Debyytti, 28.5.2014. Tein pienen viime hetken muutoksen edellisessä postissa kuvaamaani työkalupakkiin. 35mm varaobjektiivin sijasta heitin laukkuun pienen peilittömän järjestelmäkameran, johon väänsin kiinni 20mm objektiin. Se vastaa 40mm polttoväliä täysikennoisessa kamerassa, eli kinofilmikoossa.
 • Mitä keikalle mukaan? 21.5.2014. Olen menossa huomenna aamulla kuvaamaan erään järjestön kokousta. Kameralaukun sisältö on tapahtumia kuvatessa muotoutunut yllä näkyvän kaltaiseksi. Huomennakin mukaan lähtee: ...
 • Mustavalkoisena kuvaamisen vaikeudesta, 6.5.2014. Digikameralla saa ihan hyviä mustavalkoisia kuvia. Mutta matka ihan hyvästä erinomaiseen on pitkä, ja sillä matkalla minulla on mennyt välillä sormi suuhun. Puhun nyt siis kuvanlaadusta, en tällä kertaa kuvien sisällöstä.
 • Miten valokuvat toimivat: dokumentti, 30.4.2014. ...Lehtimaailman ehtojen koventuessa ja palkkioiden laskiessa dokumentaarisesta kuvauksesta kiinnostuneita kuvaajia on alkanut siirtyä omin ehdoin toteutettavien projektien pariin. Suomalaiset kuvaajat ovat esimerkiksi perustaneet kollektiivin (11). Toivottavasti sitä kautta löytyy uusia mahdollisuuksia ammattimaiselle dokumentaariselle valokuvaukselle.

Peter Forsgård.

 • 100 somesukulaista kuvausprojekti. Aloitan muotokuvaprojektin, jossa tarkoituksena on kuvata mahdollisimman monta somesukulaistani eli niitä joiden kanssa sosiaalisessa mediassa vaihdan ajatuksia, kommentteja ja tykkäyksiä. Työnimenä on otsikossa mainittu “100 somesukulaista”.
 • Kameratestailua, Canon 1D C. Sain viime viikonloppuna mahdollisuuden testata Canon Cinema EOS-sarjaan kuuluvaa 1D C kameraa.

HS, Vaihtokuvat esittelevät taideteosten kadonneen Helsingin. Hiirtä vasemmalle vetämällä paljastuu samalta kohdalta otettu uusi valokuva. Seitsemän vaihtokuvaa.

Valokuvatorstai, 331. haaste on "pöly".

Älypuhelimista.

 • Mtv3, Huhut liikkeellä: McLaren-Lumiassa 3D-eleohjaus ja tehokas kamera. Verkossa liikkuvien huhujen mukaan Lumia 1020 -puhelimen seuraajaan olisi tulossa erikoinen ominaisuus. Teknologiasivusto The Verge kertoo nimettömiin lähteisiinsä viitaten, että Microsoft yrittää ympätä McLaren-koodinimellä kulkevaan Lumia-puhelimeen Kinect-ohjaimen kaltaisia eletoimintoja

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, Photography Tips – Shooting County Fairs.

Digitalcameraworld.com, How to apply digital makeup to your portraits. Valokuvaajakin tarvitsee meikkaajan taitoja.

Digital Photography School.

Popular Photography.

 • Lens Test: Tamron 150-600MM F/5-6.3 DI VC USD. Canon, Nikon, Sony (ei kuvanvakaaja, sillä Sonyn rungossa on kuvanvakaaja). Täyskennoiselle. Kroppikennoisella Canon 960mm, Nikon ja Sony 960mm. Paino puolet Canon 600mm f/4L -objektiivista ($13.000). Vastavalosuoja, jalustapanta kuuluvat hintaan. Kuljetus/säilytyspussia ei tule objektiivin mukana. Suomen hinta on vähän alle 1.100 euroa. Edelleen heikosti löydettävissä kaupoista.
 • Photo Challenge Finalists: Dramatic Multiple Exposures.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, 10 Safety Tips For Photographers When Traveling.

Dpreview.com, Adobe teases new 'Focus masks' feature. Video, kesto 1:42. 18.6.2014 tulossa muutakin uutta.

Steve Sanders, IPPA has announced the iPhone photography winners for 2014.

The-digital-picture.com, Three Reasons Why I Love Shooting with an IR Filter. Hoya 77mm R72 Infrared Filter, $81. Minuuttien valotusajat.

Kamera & Bild, Fotografiska visar upp Sebastião Salgados hyllning till vår planet. Viisi näyttelyä kiertää maailmaa. Yksi on esillä kesän Tukholmassa, Fotografiskassa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nokia Lumia 1020 dng vs LR dng (Kuvankäsittely). Lumia 1020:n dng-tiedostot ovat kuvatessa aina samankokoisia, n. 48 MB. Kun importtaan nämä tiedostot Lightroomilla konvertoiden ne uudelleen Lightroomin dng-tiedostoiksi, niin koko tippuu 25-35 megatavuun.
 • Olympus OM-D (Järjestelmädigit). Uusimmat. Viestejä tässä ketjussa kaikkiaan 919 kpl. Ja luettu ketjua vähän alle 90.000 kertaa.
 • Huuhkaja kesäyössä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, Maailman kuvat.

Suomen valokuvataiteen museo. Kysy museolta. Kysymyksiä kaikkiaan 204 kpl. Ja vastauksiakin saman verran. Lisää poimintoja. Osa 6.

Yle Uutiset, Pallosalama on edelleen mysteeri – tarinat kuitenkin elävät. Ei vieläkään löydy valokuvaa pallosalamasta (eikä muuten Aleksis Kivestäkään...).

Mbnet.fi, Tämä ilmainen haastaja laittaa Photoshopin ahtaalle, 4.6.2014. GIMP on saatavilla Windowsin lisäksi myös Linuxille ja Macintoshille.

Voice.fi, Näytä hyvältä valokuvassa: Vinkit onnistuneeseen otokseen. ...Tutkimusten mukaan vasen puoli kasvoistamme on usein se viehättävämpi, joten tee päälläsi pieni käännös oikeaan....

Ylex.yle.fi, Facebook julkaisi kuvaviestipalvelunsa vahingossa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photography Website Makeover: Brian Powers. Ennen ja jälkeen -kuvat.

Thephotoargus.com, 30 Yummy Examples of Food Photography to Make Your Mouth Water.

Digitalcameraworld.com, 6 exposure tricks for coping with awkward subjects.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Popular Photography.

The Online Photographer, A Little Lens Tale. Ennen internet-aikaa objektiivin hankkiminen oli paljon yksinkertaisempaa. Osti vain sen jota ystävä suositteli.

Dpreview.com.

IR.

The New York Times, The Nuts and Bolts of Automotive Photography.

Luminous Landscape, Sony RX100 III In Hand. The Best Pro-Level Pocket Camera Simply Gets Better.

Euroopan Canon, Canon EOS-1 series celebrates 25th anniversary (lehdistötiedote). EOS-sarja tuli markkinoille vuonna 1987, jolloin julkaistiin malli nimeltä EOS 650. Kyseessä oli maailman ensimmäinen automaattitarkenteinen järjestelmäkamera, jossa oli täysin elektroninen kiinnitysjärjestelmä ja jolla voitiin säätää esimerkiksi tarkennusta ja himmenninaukkoa sähkösignaalien avulla. Kaksi vuotta myöhemmin Canon toi markkinoille ensimmäisen EOS-ammattilaismallinsa nimeltä EOS-1.

Euroopan Canon, Canon Ambassadors & Their Favourite Lenses.

The-digital-picture.com, Canon Camera Museum Publishes EF 16-35mm f/4 L IS USM / EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM Technical Report.

Mashable.com, Instagram Expands Ads to International Users. Lähikuukausina aluksi Kanada, UK ja Australia. Muut sitten perässä. Marraskuussa ensimmäiset mainokset ilmestyivät USA:n Instagramiin.

 

10.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Jinbei HD600:n käyttökokemuksia? (Digikuvaus). Studiosalama.
 • Palokuntaparaati (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Stadissa oli viikonloppuna kaikenlaista karnevaalia ja kulkeutta, yksi niistä oli Palokuntaparaati josta "muutaman" kuvan räiskäisin, tässä niistä muutama: ...
 • Auringonlaskua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Paikkana Kreeta ja Kokkino Chorio.
 • Ilta rannalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Vectorama 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). "Vectorama on Pohjois-Suomen suurin sekä yksi maan suurimmista verkkopelitapahtumista, jonka pääasiallisena kohderyhmänä ovat tietokonepelaamisesta kiinnostuneet nuoret."

Rajala blogit, Välähdyksiä, Hyviä uutisia mobiilikuvaajille – Tässä ovat Instagramin uudet ominaisuudet, 4.6.2014.

Muistutus. Kuopion kameraseura, Digifotomaraton, 13.6. - 15.6.2014. Perinteinen kuuden tunnin kisa sekä 60 v. -juhlavuoden kunniaksi 48 h -juhlakilpailu, joista jälkimmäisessä punnitaan myös kuvankäsittelytaidot. Digifotomaraton järjestetään 17. kerran.

 • 6h Digifotomaraton starttaa lauantaiaamuna klo 10
 • Juhladigifotomaraton käynnistyy jo perjantaina klo 16
 • Ennakkoilmoittautuminen päättyy 11.6.2014 klo 23.59, kilpailupäivänä ilmoittautuminen maksaa sitten vähän enemmän.
 • klo 15:45: "...ennakkoilmoittautuminen, joka mahdollistaa osallistumisen etänä mistäpäin maailmaa tahansa, päättyy keskiviikkona klo 23.59."
 • Flickr, Digifotomaraton, kuvagalleria parhaat kuvat

Peter Forsgård, Näyttelyiden ihmeellinen maailma: Alfredo Jaar Kiasmassa. Kiasmassa on parhaillaan mielenkiintoinen näyttely: Alfredo Jaar:in "Kun runous ei riitä." Näyttely on auki aina 7.9.2014 asti.

 • (muistutus: Kiasmaan pääsee ilmaiseksi kunkin kuukauden ensimmäisenä perjantaina, alkaen klo 16. Ja ovet sulkeutuvat klo 20.30. Normaali lipun hinta on 10 euroa).

Turun Sanomat, Kiasma julkaisi kuvia arkkitehtuuristaan kaikkien käyttöön. Valokuvia Kiasma-rakennuksesta ja sen valmistumisesta on julkaistu avoimella lisenssillä Flickr-kuvapalvelussa.

Digitoday.fi, Yahoo käyttää Flickr-vipua: sulkee Google- ja Facebook-ovet. Heinäkuussa Flickriin pääsee vain Yahoon ja Flickrin omilla tunnuksilla. Facebookin tai Googlen tunnuksen eivät kelpaa enää kesäkuun 30. päivän jälkeen.

Älypuhelimista.

HS, Kone tunnistaa ihmisen huonostakin valokuvasta, 3.6.2014. Turvallisuusvirasto NSA kerää miljoonien ihmisten kuvapankkia. Sen avulla ihminen voidaan tunnistaa jopa ikivanhasta tai laadultaan surkeasta kuvasta.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Window light photography: 6 striking ways to light portraits.

Digital Photography School.

Popular Photography.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, How To Take Good Photos At A Music Festival.

The Economist, Not yet picture perfect. Peilittömien kameroiden varsinaista läpimurtoa odotellessa... Epson esitteli ensimmäisen jo vuonna 2004, Panasonic ja Olympus julkistivat sitten neljä vuotta myöhemmin Micro 4/3 -systeemin.

Cphmag.com, The Trials and Tribulations of Making or Facing Photographs of War.

Luminous Landscape, Alain Briot, The Canon EF 8-15, f4 USM Fisheye Lens. Täyskennoisella 15mm laidasta laitaan, ei vinjetoi. 8mm pyöreä kuva. Suomen hinta on n. 1.500 euroa.

Fotosidan.se, Fotosidan satsar på fotoböcker – köper in sig i bokförlaget Dext. Kuusi vuotta sitten syntyi Fotosidan Magasin. Nyt siirrytään taas uudelle tasolle.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • APUAA! (Nikon, Sony). Minulla on Nikon D3000 ja salama lakkasi yhtäkkiä toimimasta, apuvalo toimii ja salama nousee ylös, mutta ei toimi :(
 • Rallicross SM, Kouvola (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Aamuvirkut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Palokuntaparaati (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, Kuvakooste: 1960-luvulla kesätöitä tehtiin tukkien ja pyörien päällä, 6.6.2014. Viisi kuvaa lukijoiden kotialbumeista.

Valokuvaviestinnän Instituutti VaVi, blogi. Viestinnällinen valokuvakoulutus – Kevään opiskelu kuvina, syksyä odotellessa, 27.5.2014.

Ruuvipenkki.fi, Lukija-artikkeli: Brushless gimbal -kameranvakautin.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, 1939: England in Color (part 3). 24 värikuvaa. Toinen maailmansota on syttymässä.

Digitalcameraworld.com, How to fine tune colour in Lightroom: 6 advanced edits for stronger images.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 5 Common Travel Photography Mistakes To Avoid.

Earthboundlight.com, Luminance versus RGB Histograms. 8.6.2014.

Petapixel.com.

Luminous Landscape, The Canon EF 8-15, f4 USM Fisheye Lens.

Pdnonline.com, Fake Chuck Westfall Unmasked!: Photographer Behind Controversial Canon Blog Reveals Why He’s Calling It Quits.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kuvaat luontoa, siis välität siitä. Luonnon valokuvaaminen innostaa yhä useampaa. Väki julkaisee ahkerasti sosiaalisessa mediassa omia luontonäppäyksiään ja erilaisiin valokuvakilpailuihin tulvii tuhansittain luontokuvaehdotuksia.

HS, Riehakas sambajuhla valtasi Helsingin – video ja kuvakooste, 7.6.2014.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Vertailussa Samsung Galaxy S5 ja Sony Xperia Z2. Sony ja Samsung ovat molemmat tuoneet markkinoille Android-puhelimet, jotka tuntuvat puhuttelevan sekä kriitikoita että yleisöä. Monissa arvioissa Sonyn Xperia Z2 on saanut ehkä jopa vielä ylistävämpää palautetta, mutta myyntilukujen puitteissa Samsungin Galaxy S5 lienee parivaljakosta selkeä voittaja. 645 euroa vs. 660 euroa.
 • Punainenristi.fi/mobiili. Android, iOS, Windows Phone. Ajantasaiset ensiapuohjeet onnettomuuksien, tapaturmien ja sairauskohtausten varalle. Verenluovutuksesta tiedot, mahdollisuus tehdä lahjoituksia Punaiselle Ristille.
 • Laakkeeni.fi. Lukee puhelimen kameralla lääkkeen viivakoodin ja hakee tiedot netistä. Kaikki Suomessa rekisteröidyt apteekkimyynnissä olevat lääkkeet. Aikaisemmin selatut lääkkeet voi tallentaa sovellukseen. Sovellus on kehitetty terveydenhuollon ammattilaisten vaatimustasoa vastaavaksi, mutta soveltuu hyvin myös kansalaisten käyttöön. iOS, Windows Phone.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, D-Day in Color, Photographs from the Normandy Invasion. 30 kuvaa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Best camera settings for shooting handheld.

Petapixel.com, Nikon USA Moves the D300s to the Retired List: Ready, Set, Hope! Viisi vuotta sitten julkistettu. Nikonin kroppikennoisten uutta lippulaivamallia on odoteteltu jo jonkin aikaa.

ePhotozine.com, 4 Key Elements For Shooting Successful Landscapes.

IR.

Dpreview.com, In Photos: Iceland captured in infrared. 11 kuvaa.

The Online Photographer, How Prints Sales Work (And: Mike Prints Have Shipped). Yleensä printtien myymisestä ja sitten ihan erityisesti TOP-sivuston myynneistä.

Pdnonline.com, PDN Video Pick: Making Beautiful, Dramatic Video Portraits.

Kamera & Bild, Fujifilm X-T1: Äventyrliga framsteg.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.06.2014   (linkki)

Värikuvia ennen värifilmiä SERGEI PROKUDIN-GORSKI (1863–1944)
Värivalokuvauksen uranuurtaja
Kuva:Sergei Prokudin-Gorski10.8.2014 asti

Metsämuseo Lusto ja Savonlinnan maakuntamuseo Riihisaari esittelevät yhteisnäyttelyssään värivalokuvauksen varhaisen pioneerin Sergei Prokudin-Gorskin (1863–1944) värivalokuvia.

Punkaharjun Vanhalla rautatieasemalla Luston vieressä on esillä mm. ensimmäinen värivalokuva Punkaharjulta, metsään ja metsätyöhön sekä Muurmannin radan rakentamiseen liittyviä värivalokuvia. Riihisaaressa puolestaan keskitytään Olavinlinna-, Savonlinna-, Viipuri- ja Saimaan kanava -aiheisiin kuviin.

Näyttelyiden välillä pääsee kulkemaan junalla, sillä molemmat museot sijaitsevat Savonlinna-Parikkala-radan varrella, ja Lustolla on myös oma junaseisake.

Näyttely Punkaharjun Vanhalla asemalla avoinna päivittäin klo 11–17 (suljettu 20.–22.6). Näyttely Riihisaaressa avoinna päivittäin klo 10–17 (suljettu 20.-21.6.).

LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1, Punkaharju
ma-su klo 10-19
10/8/5 €

Savonlinnan maakuntamuseo / Riihisaari

Tuomas Uusheimo: Fallen Angles
Kuva: Tuomas Uusheimo.21.06.2014 asti

Aki Salmelan runoja sekä Tuomas Uusheimon valokuvia meteoriiteista sekä niiden synnyttämistä maisemista ja tiloista.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

Beauty of the Universe – Kaikkeuden kauneus
Beauty of the Universe – Kaikkeuden kauneus -näyttely31.8.2014 asti

VB-valokuvakeskuksen kesänäyttely esittelee legendaarisen Hubble-avaruusteleskoopin kuvia. Hubblen klassikoihin kuuluvat mm. kuvat Kölin sumusta, Orionin sumusta, Hevosenpääsumusta, Pyörregalaksista, M101-kierregalaksista ja Sombrerogalaksista.

Hubble-avaruusteleskooppi on Yhdysvaltain avaruushallinnon NASAn ja Euroopan avaruusjärjestön ESAn pitkäaikainen yhteishanke. Teleskoopin avaruuteen lähettämisestä tuli kuluneeksi 24 vuotta tänä keväänä.

Näyttely on VB-keskuksen omaa tuotantoa, ja siihen liittyy runsaasti oheisohjelmaa pitkin kesää.

VB-valokuvakeskuksen muut kesänäyttelyt:

Mardiroa Sanoukian: Sypressi ja Kuu (Ateljeetilassa:)

Kuva: Mardiroa Sanoukian.Kuopiossa kolme vuosikymmentä toimineen libanonilaissyntyisen valokuvaaja ja taidemaalari Mardiros Sanoukianin (1929-1997) Sypressi ja kuu -näyttely esittelee surrealistisia maisemia 1970-luvulta.

Victor Barsokevitsch: Minna Canthin aatteita (Barson kellarissa)

Victor Barsokevitschin valokuvia 1800-1900 -luvun taitteesta, joihin kiteytyy Minna Canthin viisaudet ja ajan henki.

Vanha kunnon Vänäri (Puuterhassa)

Kunnianosoitus Kuopion urheilupyhätölle, muistorikkaalle Väinölänniemelle, Kalevan Kisojen 2014 kilpakentälle. Kesäpihalla.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6€

Digicamera.netin Foorumilta:

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Julkaistua 539 & 540 & Virossa 118 & Luettua 128: Kohti valon ydintä & Varkain voittoon, 6.6.2014. Suomalaisen valokuvataiteen – ja lisäksi muun valokuvaa käyttävän nykytaiteen – tie suomalaisen taiteen keskiöön alkaa olla kartoitettu. Perusteoksia on ilmestynyt jo 1990-luvulla: Valokuvan taide (1992), Valoa 1839–1999 (1999) ja Varjosta (1999) saa nyt seurakseen etabloidun taidemaailman keskiöön kohdistuvan peruskirjan, joka suhtautuu kaanoniin kriittisesti mutta joka tulee olemaan keskeinen tekijä uudelleen määrittyvän kaanonin synnyssä.

 • Kati Lintonen, Anna-Kaisa Rastenberger ja Elina Heikka: Valokuvataiteen ydin. 1900-luvun suomalaiset valokuvat ja taidepuhe. Suomen valokuvataiteen museo / Maahenki 2014.

Digitoday.fi, Canonkin avasi pilvipalvelun valokuville. Maailman suurimpiin kameravalmistajiin kuuluva Canon on avannut oman pilvipalvelunsa valokuville. Se on antanut sille nimeksi irista. ...Kuten valokuviin erikoistuneelta palvelulta voi odottaa, kuvan ottamisen teknisiä tietoja, kuten linssitietoja ja paikkatietoja, voi käyttää hakukriteereinä. Kuvat voi automaattisesti myös synkronoida työpöytätietokoneen sovellukseen webin kautta tai suoraan sekä Facebookista että Flickristä.

Tietokone.fi, Nyt tarkkana verkkokaupassa: Enää et voi palauttaa maksutta. Verkkokaupassa ja muussa etämyynnissä aletaan soveltaa 13. kesäkuuta alkaen uusia säännöksiä. Muutokset koskevat muun muassa tilauksen peruuttamista ja yritysten velvollisuutta antaa aikaisempaa enemmän tietoja kuluttajalle ennen sopimuksen tekemistä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Stunning Photographs of Flowers Taken from an Unexpected Angle.

Americanphotomag.com, Photojournalism of the Month: May 2014. 12 kuvaa.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Best cameras for beginners: 5 stellar options you can grow with.

 • Canon EOS 100D/Canon EOS Rebel SL1
 • Nikon D3300
 • Canon EOS 700D/ EOS Rebel T5i
 • Panasonic Lumix DMC-GM1
 • Panasonic Lumix DMC-G6

Digital Photography School, 30 Lens Flare Images to Inspire You.

Lensrentals.com, The Glass in the Path: Sensor Stacks and Adapted Lenses. Metabones Speedboosters. Yllättäviä asioita paljastuu.

IR.

Diyphotography.net, The Cinematography of House of Cards. Pitkä artikkeli.

The Online Photographer, The June 3rd Storms. Baseball-pallon kokoiset rakeet.

ePhotozine.com.

Popular Photography, New Gear: HandeVision IBELUX 40mm F/0.85 Lens. Peilittömille. Sony E, Fuji X, Canon EOS M ja Micro 4/3. Valovoima F/0.85. Siis mitä. Paino 1.15 kg. Amazonin hinta $2.400.

Retouchingacademy.com, Color and Luminosity. Real-World Color Correction Techniques By Lulie Talmor.

Photo.net, 2014 Father's Day Gift Guide. Kuva, hinta, lyhyt teksti.

Kamera & Bild, Skola: Så förstorar du dina favoritbilder – interpolering i Photoshop.

Kamera & Bild, Krönika: Har vi blivit tråkiga människor? Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.06.2014   (linkki)

NAFO3: Grönlanti
Kuva:Kirsi MacKenzie.26.6.2014 asti

Seitsemän kuvaajan yhteisäyttelyssä Kamera-galleriassa on esillä valokuvia Grönlannin arktisista maisemista, ihmisistä ja eläimistä.

Yhteistä näyttelyn kuvaajille on Axxellin kaksivuotinen luontovalokuvauksen koulutus, joka alkoi keväällä 2001 (NAFO 3). Koulutukseen kuului teorian lisäksi matkoja kiehtoviin luontokohteisiin. Heinäkuussa 20.–27.7.2012 matka suuntautui Grönlantiin.

Kuva: Kirsi MacKenzie.

Virolainen valokuvaajalegenda KALJU SUUR (1928–2013)
Kuva: Kalju Suur.26.6.2014 asti

Viime vuonna kuolleen virolaisen valokuvaajalegenda Kalju Suuren valokuvia on esillä Kameraseuran Keittiö-galleriassa.

Vanameister, Maestro, Viron Cartier-Bresson, AFIAP... Kalju Suuren tuntomerkit katukuvassa olivat keppi, kassi, kamera ja käsisuudelma. Valokuvaajan aihepiirejä olivat naisvartalot, huumorikuvat ja kulttuuripersoonat.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti–pe klo 10-15 (sisäänkäynti päivisin Kamera-lehden kautta, Lastenkodinkatu 5)

BETWEEN – valokuvaajia lopun ja alun välillä
Kuva: Hanna Kaikulai.24.8.2014 asti

BETWEEN – valokuvaajia lopun ja alun välillä on Stadin ammattiopiston audiovisuaalisen viestinnän osaston valokuvatuotannon opiskelijoiden lopputyönäyttely.

Näyttelyssä ovat edustettuina kadut, kodit ja studiot, kun opiskelijat ovat lähestyneet valokuvaa dokumentarismin ja taiteen kautta tuloksena muun muassa kuvajournalismia, katukuvausta ja muotikuvaa.

Hanna Kaikula, Ilmari Fabritius, Karoliina Kasurinen, Kerttu Penttilä, Maria Mihhailova, Maria Moulud, Marissa Tammisalo, Mette Kortelainen, Milla Takala, Minja Silvennoinen, Riku Niemelä, Samuli Pentti, Satu Kosenius ja Tanu Kallio.

Kuva: Hanna Kaikula.

Jukka Male Museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B (2. kerros), Helskinki
ma-su klo 9–21

Rajala järjestää vapaa-aiheisen kuvakilpailun, johon voi osallistua lataamalla kuva kilpailusivulle ja täyttämällä kilpailun osallistumislomake.

Sama henkilö voi osallistua kilpailuun vain kerran.

Kilpailuun voi osallistua 15.6.2014 saakka.

Rajala Pro Shopin valitsema tuomaristo valitsee voittajan 10 eniten ääniä saaneen kuvan joukosta kilpailun päättymisen jälkeen tulevana viikkona. Mikäli voittajaa ei tavoiteta, valitaan seuraava voittaja 10 eniten ääniä saaneen kuvan joukosta.

Kilpailussa on palkintonal 2500 € arvoinen Sony A7R -järjestelmäkamera.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys – Helsingforstraktens Ornitologiska Förening Tringa ry järjestää valokuvakilpailun, jonka teemana on Lintuelämää – lintuja ja lintuharrastusta tringalaisittain. Kilpailuun voivat osallistua Tringan jäsenet.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: Yleinen ja Nuoret (alle 16v).

Kilpailuun toivotaan kuvia sekä linnuista että lintuharrastuksesta. Kilpailuun voi osallitua korkeintaan kolmella (3) kuvalla/osallistuja.

Kilpailuun ei voi osallistua fotomontaaseilla, trikkikuvilla (esim. panoraamat) tai muutoin manipuloiduilla kuvilla.

Kilpailu päättyy 1.10.2014.

Kilpailun päätuomarina toimii Markus Varesvuo.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Valokuvataiteilija haluaa ikuistaa tuhannen turkulaisen kasvot. Saksalainen Wolf Helzle kuvaa kuluvan viikon aikana tavallisia turkulaisia. Hankkeessa on mukana Suomen Valokuvaterapiayhdistys, joka täyttää kymmenen vuotta.

 • Saksalaisen valokuvaaja Wolf Helzlen tavoitteena on ottaa kasvokuvat tuhannesta turkulaisesta. Kuluvalla viikolla Helzle pystyttää valokuvaustelttansa muun muassa Turun Kauppatorille.
 • Lopulta Helzle muokkaa otoksista päällekkäiskuvat, joissa kaikkien projektiin osallistuneiden turkulaisten kuvat yhdistyvät kahdeksi suureksi kasvokuvaksi. Lopputuloksena on eräänlainen Turun muotokuva.

Suomen Canon, Kaikki ottamasi kuvat yhdessä paikassa: Canon irista on kuviesi koti [5.6.2014]. (Lehdistötiedote). Canon julkaisee tänään pilvipohjaisen kuvienhallinta-alustan nimeltä irista, jonka avulla palvelun käyttäjät voivat hallita valokuviaan. ...Irista on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat hallita kuvamuistojaan kätevästi. Palvelu tukee useita tiedostomuotoja, tiedostoille ei ole kokorajoituksia, ja uudet kuvat latautuvat palveluun automaattisesti. Iristan tasot ovat seuraavat:

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Featureshoot.com.

Reuters, Photographers' Blog, After the avalanche – ascent to Everest.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, Digital Photography Tips for Concerts and Events.

Diyphotography.net.

IR.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Our Favorite Cameras. Kyselyn tulokset.

Photozone.de, Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 STM IS. Polttovälivastaavuus 16 - 29mm. Budjettiluokka. Kuvanvakaaja. Suomen hinta on n. 300 euroa.

The-digital-picture.com, Tokina 12-28mm f/4.0 AT-X Pro DX Lens Review. Kroppikennoiselle. Polttovälivastaavuus 19.2 - 44.8mm. Paino 530g, filtterikierre 77mm. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 600 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rajalablogit, Kuvakulmia, Lightroomin perusteet, osa 3.2: Kuvien rajaaminen ja suoristaminen, 4.6.2014.

Peter Forsgård, Pilvipalvelun akilleen kantapää... 4.6.2014. Adobella oli muutama viikko sitten ongelmia Creative Cloudin kanssa. Lisenssien tarkistus ei toiminut ja applikaation päivityksessä oli ongelmia. Adoben asiakaspalvelun Twitter-tilin mukaan kyseessä oli sähkökatko.

Valokuvatorstai, 330. haaste on "kierre".

Iltalehti, Instagram uudistui - näin teet kuvista tyylikkäämpiä.

Muropaketti.com, Intel ja Samsung tähtäävät yhteistyöllä 399 dollarin 4K-näyttöihin. Nykypäivänä edullisimmat 4K-näytöt irtoavat Suomesta noin 500 eurolla, mutta Intelin ja Samsungin päämääränä on puolittaa paneelien hinta ja painaa hintataso 399 dollariin eli alle 300 euroon.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Thephotoargus.com, 20 Beautiful Examples of Photography Using Vibrant Colors.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Popular Photography, Tips from a Pro: Action Sports Photographer, Fraser Britton.

Digital Photography School, Phottix Mitros+ Review – the Best Flash System You Have Never Heard of. Viimeiset neljä vuotta käytössä Canon 580 EX II / Pocket wizard. Mitros+ $399. Canon, Nikon.

Americanphotomag.com, 5 New Documentaries About Photography Worth Your Eyeballs.

Digitalcameraworld.com, History of photography: why Fox Talbot is photography’s most important pioneer.

Photo.net, Introduction to Lightroom Tabs: Library (Video Tutorial). Lightroom-tutoriaalin kolmas osa. Video, kesto 5:09.

Kamera & Bild, Dubbel vinst för årets naturfotografer. Sisarukset jakavat tämän vuoden voiton.

Fotosidan.se, Bildradion 74: Privat. 1:10:24. Paljon kuunneltavaa. Aiheena valokuvakirjat.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • kamerareppu lentokoneessa (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Kun olette lähteneet ulkomaan matkalle lentokoneella ja ottaneet kameratavarat mukaan, niin uskaltaako repun heittää ruumaan, vai voiko sen ottaa käsimatkatavaroissa koneeseen ?
 • Valon muokkaimet El-fit (Digikuvaus). Mistä ja minkälaisia muokkaimia olette Elikan salamoihin hankkineet? Koti vai ulkomaan tuontia?
 • LR 5 probleema (Kuvankäsittely). Jostain syystä olen ryssinyt jotain kun library tilassa ei näy muita kuin viimeksi kuvatun hääkuvauskeikan kuvat folder kohdassa. lrcat tiedosto ja preview.lrdata kansiot ovat silti samassa paikassa kuin ennenkin.
 • Tamron AF 18-200mm F/3.5-6.3 vai AF 70-300mm F/4-5.6 (Optiikka).
 • Volvomies (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tässäpi olisi setti, jonka kuvasin hiljattain eräälle autoharrastajalle, eka kerta kun olen koskaan tosissaan autoja kuvaillut joten jonkinlaisia kehittämisideoita voi heitellä jos keksii!
 • Valkolakki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Jos en ihan väärin lue, niin pöytäliina taitaa olla kasvojen päävalo. ...Iso plussa hipsterikäsittelyn puuttumisesta! :)
 • Sukelluskuvia maailmalta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Antakaa palautetta kiitos! Ajatuksena oli tehdä parhaista sukelluskuvista portfolio, joka olisi mahdollisimman vaivattomasti selattavissa.

Yle Areena, Vinkit kesäkuvakisaan. Kesto 6 minuuttia.

 • Yle, aamu-tv. Kesäkuvakisa 2014 ohjeet. Kesäkuun teema on "Kesä kukkii kaikkialla". Kuvien tulee olla perillä 30.6.2014. Kuvat lähetetään osoitteeseen kesakuva.aamutv@yle.fi. Liitä mukaan valokuvaajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä paikkakunta, jossa kuva on otettu. Laita sähköpostin otsikkokenttään maininta kesäkuun kesäkuva. Joka kuukausi valitaan kuukauden paras kuva. Kesän loputtua näistä kolmesta kuvasta valitaan koko kesän paras otos.
 • Lähetetyistä tai julkaistuista kuvista ei makseta palkkiota. Kuvia ei arkistoida. Kuvia ei myöskään säilytetä Aamu-tv:ssä kilpailun päätyttyä, ellei toisin sovita. Kuvia käytetään vain Ylen aamu-tv:ssä ja Aamu-tv:n internet- ja Facebook-sivuilla, ellei toisin sovita. Kisaan osallistuvien kuvien tulee olla tänä kesänä otettuja.

Yle Uutiset, Jännitystä kuvauskojulla: "Karhunpennut ääntelivät valittaen kuin olisivat itkeneet". Tanssivat karhunpennut vuosi sitten kuvannut Valtteri Mulkahainen koki jännittäviä hetkiä kuvauskojulla nähdessään kasvaneet karhunpennut uudestaan. Yksi pennuista sai haavan ison uroskarhun hyökkäyksessä.

Hopeinen Omena.

Yle Uutiset, EIT:n Suuri jaosto käsittelee Suomen Kuvalehden valokuvaajan valituksen. EIT on päättänyt ottaa Suomen Kuvalehden valokuvaajan Markus Pentikäisen tapauksen tuomioistuimen korkeimman elimen Suuren jaoston käsittelyyn. Tapaus koskee Pentikäisen pidättämistä vuonna 2006 Aasian ja Euroopan maiden huippukokouksen yhteydessä pidetyssä mielenosoituksessa. Pentikäinen seurasi mielenosoitusta työtehtävissä ja joutui pidätetyksi mielenosoitukseen osallistuneiden joukossa kieltäydyttyään poistumasta poliisin antamien ohjeiden mukaisesti. Pentikäinen sai kotimaisissa tuomioistuimissa tuomion niskoittelusta poliisia vastaan, mutta rangaistusta ei tuomittu.

Yle Uutiset, Pienoishelikopteri näkee sinne minne silmä ei yllä – video. Uutta älyteknologiaa voidaan hyödyntää erilaisten rakennusurakoiden suunnittelussa ja valvonnassa. Oulussa sillankorjauksessa on käytetty helikopterikameran kuvaa sekä viranomaisten tarpeisiin että yleisölle tiedottamiseen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Best budget prime lens: 8 top portraiture optics tested and rated.

 • Canon EF 50mm f/1.4 USM, £305. Arvosana 4/5.
 • Canon EF 85mm f/1.8 USM, £305. Arvosana 5/5.
 • Nikon AF-S 50mm f/1.4G, £290. Arvosana 5/5.
 • Nikon AF-S 85mm f/1.8G, £380. Arvosana 4/5.
 • Samyang 85mm f/1.4 IF MC, £320. Arvosana 4/5.
 • Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM, £380. Arvosana 4/5.
 • Sigma 70mm f/2.8 Macro EX DG, £370. Arvosana 3/5.
 • Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro, £370. Arvosana 4/5.

The Online Photographer, So, How You Doin'? Jos työskentelet valokuvauksen parissa, niin kirjoita kommenttiosioon kuulumisesi...

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, PDN Photo Annual Judges on Images They Wish Had Been Winners. Neljä kuvaa, joiden olisi toivonut voittavan...

Lensrentals.com, blog, I’m Gonna Party Like It’s 1995. Vuosi 1995, ensimmäiset järjestelmädigit, $10.000. Vuodelta 1995 peräisin oleva Minolta RD 175 SLR saatiin halvalla ja vielä toimimaankin.

Huffingtonpost.com, 4 Reasons Why You Aren't Happy With Your Photographs and How to Change That.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Photo.net, Pete Myers, State of the ART: Location! Location! Location! Kesä on tullut, USA:ssa kuvaamaan.

Fotosidan.se, Tre fotografer sommarpratar i år. Sveriges Radio P1.

Kamera & Bild, Webb-tv: Sony RX100 III – vi tar en titt på den innovativa sökaren. Video, kesto 3:08.

Kamera & Bild, NSA laddar ned dina profilbilder från Facebook. Ei liene kenellekään yllätys.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Vääristyneet raajat (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Tämä on varmasti hölmö kysymys, mutta kysynpä silti ;)
 • Kuvankäsittely (raw) (Kuvankäsittely). Sain vihdoin ostettua canon 70D kameran. Ongelma on se, että kameran mukana tullut DVD levy ei lähde pyörimään (se levy missä nuo kuvankäsittelyohjelmat on) Ei tunnista koko levyä.
 • Luontokuvaajien mestariotokset yle fem (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Norjalaiset luontokuvaajat ja ystävykset Guttorm Naess, Torbjörn Martinsen ja Bård Naess kertovat, miten he ovat onnistuneet kuvaamaan muun muassa suomalaisia karhuja.
 • Tamron 17-50/2.8 VC toinen reuna hieman samea (Optiikka).
 • YleXPoP (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lisää kuvia kaikista esiintyjistä...
 • Muotiblogikuvailuja. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • YO -kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Timon poikkitiedepalsta, Peukutusta, 2.6.2014. Valokuva valokuvauksen opettajasta ja sen saaman peukutuksen poikkitieteellinen kuva-analyysi.

Verkkouutiset.fi, 400 000 historiallista valokuvaa nyt ilmaiseksi netissä. Metropolitan Museum on antanut lähes 400 000 historiallista kuvaa vapaaseen käyttöön. Kuvat, joita saa käyttää vapaasti ei-kaupallisessa toiminnassa, ovat ladattavissa museon kotisivuilta, kertoo The Wall Street Journal.

Apple.

Älypuhelimista.

 • Androidsuomi.fi, Testissä Samsung Galaxy S5. Vedenkestävä, 5.1 tuuman näyttö, 1280 x 1920, saa selvän myös auringonpaisteessa. 16 megapikselin kamera. Sykemittari. Sormenjälkitunnistin. Viimevuoden mallien omistajille ei laite tarjoa niin paljoa lisäarvoa, että päivitys olisi kannattava ja heidän kannattaa vielä odottaa. Kokokansan älypuhelimena suosittelemme kuitenkin Galaxy S5:ta. Suomen hinta on 650 euroa.
 • Afterdawn, Taistelu kamerapuhelinten herruudesta: Lumia 1020 vs Galaxy K Zoom. All About Windows Phone on koostanut kattavan vertailuartikkelin tämän hetken kovimmista kamerapuhelimista. Mukana ovat sivustolla usein esiintyneet 808 PureView ja Lumia 1020 sekä Android-leirin uusin huippukameraluuri Galaxy K Zoom.
 • Digitoday.fi, Jolla-puhelin aikuistui – ja nyt myös halpeni. Hinta laski kymmenen prosenttia, 389 euroa -> 349 euroa.

Salon Seudun Sanomat, Harrastelijat syövät valokuvastudioiden asiakkaita, 3.6.2014. Lyhyt tosiasiat tunnistava uutinen.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Popular Photography.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Comparing Rangefinder and SLR 50mm Lenses. (Version 0.7). Leica vs. Zeiss vs. Voigtlander vs. Sigma.

The-digital-picture.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mikä Applen läppäri? (Muut).
 • Canon 600D langaton salaman ohjaus (Järjestelmädigit).
 • Näsinneula (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Valon kuvia -kuvablogi viisivuotias (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Niinhän siinä kävi, että Valon kuvia - kuvablogi eli vain viisivuotiaaksi vanhassa muodossaan. Valitsin aikoinaan blogiohjelmaksi Pixelpost-ohjelman, jonka päivittäminen päättyi valitettavasti jo pari vuotta blogin aloittamisen jälkeen. Nyt en sitten viitsinyt tapella ohjelman kanssa, vaan perustin uuden blogin: ...

Fotomik.

 • Kohtaamisia itsensä kanssa, 1.6.2014. Tähän piti tulla asiaa valokuvakirjasta. Mutta jotenkin ei nyt tunnu sitä että jaksaisin höyrytä. Kerron pikaisesti vain että Mustan Taiteen ja Maahengen yhteistyössä kustantama, Heikki Willamon ja Mats Anderssonin "Kohtaamisia" on ehkä huikein kotimainen luontokuvateos minulle, ikinä.
 • Miksi kuvaan. 26.5.2014.

Peter Forsgård, 4K tulee, oletko valmis? 1.6.2014. 4K-video tulee räjähdysmäisesti kasvamaan lähiaikoina. Laitteet halpenevat ja niitä tulee koko ajan lisää eri valmistajilta. Kännyköistäkin jo löytyy malleja jotka tekevät UltraHD:ta eli 4K:ta.

Pingstate.nu.

Yle Uutiset, Jälleen Snowden-paljastus: NSA kerää miljoonia kasvokuvia netistä. New York Timesin mukaan NSA on kerännyt kasvokuvia uutta tunnistustekniikkaa käyttäen muun muassa yksityisistä sähköposteista, tekstiviesteistä, sosiaalisen median postauksista, videopuheluista ja muista yhteysvälineistä. NSA:n riippuvuus uudesta tunnistustekniikasta on kasvanut viime vuosina, NYT huomauttaa. Uusi tekniikka saattaa suorastaan mullistaa tunnistusmenetelmät, lehti kirjoittaa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, How to compose bold images: what (and what not) to include in your photos.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Earthboundlight.com, Sturdy, Lightweight Tripods and the Search for Bigfoot. Perussääntö on 200mm ja 1/200s, kun ei jalustaa. Edellyttää kirkasta päivänvaloa.

Dpreview.com.

Cult of Mac, Cole Rise on Instagram fame and creating Litely, the hottest new photography app. Vajaassa kuukaudessa yli kolme miljoonaa latausta. iTunes, ilmainen.

Fotosidan.se, Radioprogram om Henri Cartier-Bresson och det avgörande ögonblicket. På svenska, 14:41.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.06.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pekka Potka, Live Composite - Another Hidden Gem, 24.5.2014. ...Now, in Olympus OM-D E-M10, they introduced another potentially superb feature which belongs to the same category. It is called Live Composite.

Kappas-blogi.

 • Vanhan ajan filmifiilistä, 15.5.2014. Harjoittelin vähän kuvankäsittelyä Kenian reissulta otetun kuvan kanssa. Halusin kuvan muistuttavan vanhan ajan filmikameralla otettua.
 • Lomo LC-A, 3.5.2014. Lomo LC-A (Lomo Kompakt Automat) on 1986 työkalumaassa (USSR) valmistettu aito neukkukamera. Mieletön muotoilu, kompakti taskukamera ja joka myös yllättää kuvilla. Kaikista lelukameroistani myös kallein, muistaakseni maksoin 100-120e omasta yksilöstäni.
 • Hylätyt: Kurortpoliklinik, Kemeri Latvia, 29.4.2014.
 • Kalustopäivitystä, 12.4.2014. Vanha, muutaman vuoden käytössä ollut Canon EOS 5D mk2 vaihtui liikkeessä 5D mk3:seen. Vanhalla rungolla oli kuvattu jo lähemmäs satatuhatta kuvaa.
 • Hylätyt: Irbene ghost town, Latvia, 23.4.2014. Kaupunki on neuvostoaikainen sotilastukikohdan yhteyteen rakennettu kaupunki, jossa on asunut sotilaiden perheet. Kaupungista on löytynyt kaupan lisäksi melko suuri koulu, elokuvateatteri ja posti.
 • Diani Beach & Tiwi, Kenia, 6.4.2014.

Yle Uutiset, Kevään ylioppilas tai vastavalmistunut - kuvaa juhlatunnelmasi. Esillä jo lähes 60 Instagram-kuvaa.

Pelivara.com, Testissä: Panasonic Lumix GM1, 8.5.2014. Lumix DMC-GM1 on kirjoitushetkellä markkinoiden pienin Micro Four Thirds -järjestelmän kamera ja sen huomaa heti kättelyssä.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Kumpi kannattaa hankkia, LG G3 vai Samsung Galaxy S5? 600 euroa vs. 650 euroa.
 • Puhelinvertailu.com, Älä ohita tätä: OnePlus One on parempi kuin monet tuplasti kallimmat älypuhelimet. Alle olemme tiivistäneet ulkomaalaisten OnePlus Onea testanneiden teknologiasivustojen arvosteluiden pääkohtia ja huomioita. Kautta linjan sivustot ovat olleet tyytyväisiä näkemäänsä. OnePlus One kuuluu kiistatta kauneimpien Android-puhelimien joukkoon ja teknisestikin se yltää samalle tasolle kuin isojen puhelinvalmistajien luomukset. ...Vaikka suomalaisilla onkin mahdollisuus ostaa OnePlus One itselleen, niin saatavuuteen yksi harmillinen rajoite (ainakin vielä): Puhelimen ostajaksi pääsee vain kutsusta. OnePlus Onen 16 gigatavun mallilla on hintaa 269 euroa ja 64 gigatavun malli maksaa 299 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in June.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Subtle Dilemma. Miten valita ne parhaat kuvat nettigalleriaan.

Mark David, Stacking your photos to get extreme depth of field. Miten. Photoshop-ohjeet.

Dpreview.com.

Kamera & Bild, Test: 16 minneskort – vi kollar farten på CF och SD-kort. Testirunkona Canon EOS 5D Mark III, jossa sekä CF- että SD-korttipaikka. Kortti kannattaa valita kuvaustarpeiden mukaisesti. Liian kallista ei kannata ostaa, jos ei kuvaa videota tai sarjakuvausta tai raw-muodossa. Tulokset kätevästi kahdessa taulukossa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Toukokuun 2014 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset