Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Elokuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Heinäkuu 2014

31.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Jouko Keski-Säntti.

 • Hesari kompuroi kohti digiaikaa, 28.7.2014. Hesarin iPad-sovelluksen luulisi olevan lehden kärkituote sen siirtyessä digiaikaan. ...Visuaalisuuden luulisi myös olevan tärkeää merkittävän lehden matkalla kohti uutta uljasta digiaikaa. Tekisi mieli sanoa, että tässä asiassa on paperilehteen verrattuna palattu kivikaudelle, mutta se olisi epäreilua, koska kivikaudella sentään osattiin tehdä todella hienoja luolamaalauksia.
 • Panasonic Karhunkierroksella, 13.6.2014. Pieni Panasonic GX7 on syrjäyttänyt lopullisesti isommat järjestelmäkamerani siviikäytössä. Alkukesän Karhunkierroksella se korvasi vanhan luotettavan möhköfantti-kamerani painavine laseineen, joita olen tähän asti uskollisesti raahannut vaelluksillakin.

Nyt.fi, Erikoinen työpaikkailmoitus: Suosittu muotibloggaaja etsii itselleen valokuvaajaa. Blogiportaali Indiedays on julkaissut erikoisen työpaikkailmoituksen. Ilmoituksessa yksi Suomen suosituimmista muotibloggaajista haluaa palkata itselleen valokuvaajan. Valokuvaajan tehtäviin kuuluu asukuvien ottaminen 4–6 kertaa kuukaudessa.

 • Avointyopaikka.fi, Suosittu muotibloggaaja etsii valokuvaaja. Kuvauspaikka Lahden keskusta. Asukuvaus 4-6 krt/kk, sopimuksen ja tilanteen mukaan. Kuvien (käsittelemätön materiaali) toimittaminen bloggaajalle. Lähetä hakemus sekä portfolio 31.7.2014 mennessä.

Yle Uutiset, Tee se itse -kulttuuri on jo täällä. Luovien alojen joukkorahoitus kasvattaa suosiotaan. Internetin ja sosiaalisen median luomien verkostojen avulla rahoitetaan nyt monia kulttuuri- ja media-alojen hankkeita.

-Mesenaatti.me, pari esimerkkiä:

 • Avannaa – valokuvakirja Grönlannin maisemista. Grönlannin kuvistaan tunnettu Tiina Itkonen aikoo julkaista syksyllä 2014 toisen valokuvakirjansa, Avannaa, yhdessä saksalaisen taidekirjakustantaja Kehrer Verlagin kanssa. Tue kirjan julkaisua ja osta Avannaa-kirja tai valokuvavedos! Päättyy 17.08.2014.
 • Musta Taide. Kolme projektia jo päättynyt. Yksi tulossa.

Iltalehti, Uutuussovellus parantaa ulkonäköä reaaliajassa. Sovellus käyttää 3D-kasvojenseurantaa, joka paljastaa, miltä kasvot näyttäisivät esimerkisi ikääntymistä poistavien ominaisuuksien jälkeen. Beuty Mirror ottaa kasvoista kuvan aina 0,03 sekunnin välein, joten käyttäjä näkee kuin taikapeilistä itsestään "parannellun version" älypuhelimen tai tabletin näyttöä tuijottaessaan. Sovellus on ladattavissa iOs-käyttöjärjestelmää tukeville laitteille ilmaiseksi, mutta sen kaikkien ominaisuuksien käytöstä peritään pientä lisähintaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 6 essential Lightroom edits you can apply to every image. Import the image. Basic adjustments. Make selective adjustments. Crop and straighten. Sharpen the details. Export the image.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com.

Lensrentals.com, blog, Canon Wide-Angle Zoom Comparison. Canon 16-35 f/4 IS ($1.089), Canon 17-40 f/4 ($839)ja 16-35 f/2.8 Mk II ($1.560). Kutakin kymmenen kappaletta. Paljoa tämän enempää ei testipenkissä voi enää tehdä... Ja bonuksena vielä varovaiset suositukset.

The Online Photographer, How To Get the Best Performance from Your Camera Lens, Parts III, IV, and V.

Dpreview.com, With greater clarity: Nikon D810 Shooting Experience.

Kamera & Bild, Lightroom fungerar även efter avslutad prenumeration. Aiemmat raw-kuvat avautuvat, suuri osa ohjelman toiminnoista on suljettu.

Fotosidan.se, Bildradion 82: Gemenskap i Gnesta. Kesto 43:03.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog, poimintoja viimeisimmistä artikkeleista.

 • Nikon D810 kokeilussa, Jussi Koskela, 26.7.2014. Kuvaaminen D810:lla on oikeastaan hyvin samanlaista, kuin vaikka Canon 5D:llä, Nikon D700:lla tai oikeastaan millä tahansa laadukkaalla peilirungolla. Nopeutta on enemmän, automaattivalotus on parempi, tarkennus on parempi, mutta kokemus itsessään on hyvin samankaltainen. Kuvan teknisessä laadussa Nikon D810 on hintaluokkansa keihäänkärki, mutta itse kuvauskokemus on tahdottu pitää hyvin konservatiivisella linjalla.
 • Sony RX100 III kokeilussa, 24.7.2014. Sony on tehnyt monta kiinnostavaa kameraa viime vuosina ja sama tuntuu jatkuvan. RX100 oli yksi kiinnostavimmista kameroista esittelynsä aikoihin ja saavutti suosiota osaavien kuvaajien pokkarina. Sony on melko nopeaan tahtiin edennyt jo RX100:n kolmanteen versioon, jossa on entistä enemmän valovoimaa ja ihan oikea nykyaikainen etsin.
 • Syväterävyyden hallinta on sitä helpompaa mitä isompi kenno -vai onko? 23.7.2014. Samoissa olosuhteissa isokennoisella kameralla voi tehdä lyhyen syväterävyyden helpommin kuin pienikennoisella, koska isokennoisen kameran objektiivin polttoväli on pitempi kuin pienikennoisen. Vastaavasti pienikennoisella saa helpommin suuren syväterävyyden. Iso kenno ei siis tee syväterävyyden hallinnasta yhtään helpompaa, mutta mahdollistaa erilaiset asiat kuin pieni kenno ja päin vastoin.
 • Samsung Galaxy S5 kokeilussa, 15.7.2014. Tämä oli ensimmäinen kokemukseni Android-puhelimesta ihan oikeassa käytössä. Aiemmat kokeiluni ovat rajoittuneet vain kamerakäyttöön. Totuttelun jälkeen Android on ihan yhtä hyvä kuin iOS, jota olen käyttänyt. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Kokonaisuutena Samsung Galaxy S5 on hyvä verme, jonka puhelin- ja dataominaisuudet ovat tämän hetken huippua.
 • Kolme lukijan kysymystä, 14.7.2014. Ensimmäinen kysymys: Voiko yöllä tai hämärässä ottaa toimintakuvia nostamatta kameran herkkyyttä? Toinen kysymys: Jos otan maisemakuvan puolen yön tienoilla, niin miksi se näyttää ihan päivällä kuvatulta? Kolmas kysymys: Riittääkö salibandykentän valo kuvaukseen lyhyillä valotusajoilla?
 • Objektiivien vastaavuus eri järjestelmissä -onko sillä väliä? 9.7.2014.
 • Sony A6000 kokeilussa, 4.7.2014. Sony A6000 on Nex6-mallin seuraaja, ainakin jos ominaisuuksia ja ulkomuotoa tarkastellaan. Kokeilin aikanaan Nex6:a, mutta se ei oikein ollut minun kamerani ja siksi olin utelias koittamaan A6000:a. Jos vaikka edeltäjän puutteet olisi korjattu.
 • Miksi raakakuvia kannattaa kuvata, 1.7.2014. Kuvaajan unelmamaailmassa kamera tallentaisi suoraan valmiin kuvan, mutta koska laite ei tiedä mitä kuvaaja näkee ja kokee kuvaushetkellä, niin se on mahdotonta. Kaiken lisäksi silmä ja kamera toistavat sävyt eri tavalla. Kameravalmistajat yrittävät kovasti tehdä kameroita, jotka osaisivat tehdä valmiita kuvia, mutta eihän se ihan helppoa ole. Jokainen kuvaaja kun kokee näkemänsä eri tavalla.

Ilta-Sanomat, 4 helppoa neuvoa: Näin nappaat onnistuneet lomakuvat. Lomakuvat. Kuinka taltioida kuviin se huoleton lomafiilis, jota voi muistella sateisilla ja kylmillä säillä? 1. Auringonlasku. 2. Mustavalkoinen kuva. 3. Kuvaa kauempaa. 4. Kuvaa toimintaa.

Iltalehti, Miksi konserteissa pitää jättää tabletti narikkaan? Millaisia kuvausvälineitä konserteissa sallitaan? Miksi joissain konserteissa ei saa kuvata ollenkaan? Milloin kuvauskiellosta ilmoitetaan yleisölle?

Yle Uutiset, Valtaavatko roskat kauniin kesämaiseman - lähetä kuva! Kuvia...

Hardware.fi, Apple päivitti Retina-näytöllisiä MacBook Pro -koneita.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The New York Times, Lens, Photographing on the Ground in Gaza. 19 kuvaa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to focus a portrait: get pin-sharp eyes in 3 easy steps.

Canonilta uutta.

Pdnonline.com, How Much Do Editorial Clients Pay? “Wiki” Gives Names and Fees.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR, An injection of color: Panasonic FZ1000 gallery updated with 24 new real-world samples.

Diyphotography.net.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Hääkuvaajaa 9.8. Hämeenlinna klo 14-21 (Kuvaus yleinen).
  • Nopea tekninen osio:
   - Lauantaina 9.8. Hämeenlinnassa, Vanajan Kirkko
   - Kirkon ulkopuolella vapaamuotoista kuvausta valokuvaajan hyväksi katsomalla tavalla noin klo 14:00-14:50
   - Vihkiminen klo 15:00-15:40
   - Kivat potrettikuvat jossakin siinä n. 20km etäisyydellä kirkosta. Paikkaa ei vielä katsottuna. Klo 16-17
   - Jatkot ovat Mustialan Kartanolla, Hämeenlinnasta Forssan suuntaan kymppitietä pitkin n. 40km. Hääjuhlan vapaamuotoista kuvausta klo18-21
 • Sigma 50mm 1.4 ART HSM (Optiikka). Uusimmat.
 • valovoimainen laajakulma (epämääräistä pohdiskelua) (Optiikka). Haussa olisi valovoimainen, skarppi laajakulma kinokoon Nikonille erityisesti öisiä maisemakuvia varten. Ihanteellinen polttoväli olisi 24 mm.
 • Mehua Canonin 70-200 telezuumissa? (Optiikka). ...No, huomasinpa sitten eräänä päivänä, että automaattoitarkennushan ei ensinkään toimi. ...
 • Seikkailuja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • g r a n d . c a n y o n (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Käytiin hieman kiertämässä Amerikkaa. Tässä ensimmäinen kuva tuolta reissulta.

Nyt.fi, Ilmakuvat Helsingistä näyttävät kaupungin lokin silmin. Aurinko nousee Pitkänsillan takaa, ja aamun ensimmäiset autot ajavat sillan yli. Meri on täysin tyyni. Auringonsäteet kimaltelevat sen pinnalla. Näkymää kuvaa sillan yläpuolella liitävä pienoiskopteri, jota ohjaavat Helsingin ilmakuvan Mika Ranta ja Teppo Moisio.

Etelä-Suomen Sanomat, Jaatko lastesi kuvia somessa? Näin vanhemmat vastaavat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to be a landscape photographer: 10 concepts that guide every great image.

Popular Photography.

ePhotozine.com, How To Photograph Ruins in 5 Easy Steps.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, How To Make A Laser Camera Trigger For Under $2. Uusista osista.

Pdnonline.com, Photographing Police Is Legal in Texas, Too, Judge Rules in First Amendment Case.

Thephotoargus.com, Photographer / Photographs.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Sony RX-100 mkIII (Nikon, Sony). Uusimmat.
 • Kotkan Meripäivät 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Suurin osa kuvistani on tapahtuman avajaisparaatista ja tavoitteenani oli saada lähes jokainen paraatissa mukana ollut jollain tavoin ikuistettua ruutuun. Kuuma oli ja valokin oli kova...
 • Dublin, Howth, Edinburgh (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama kuva tämän kesän reissusta.
 • Yöpilvet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ensimmäinen kerta kun tuli noita yöpilviä kuvailtua ja onhan ne aika näyttäviä tuolla sumuisessa yössä..
 • Jäde (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rajala blogit, Kuvakulmia, Kohina, 27.7.2014. Jos kuvaa korkealla ISO-arvolla, kuvaan voi tulla näkyvää kohinaa. Olin itse kuullut tämän lauseen useita kertoja, mutta en ikinä oikein ymmärtänyt, mitä se tarkoitti.

Rajala blogit, Välähdyksiä.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

IR, Premium, Specialty, Niche: Welcome to the New World Order. Viime vuosina peilittömät järjestelmäkamerat ovat vallanneet perinteisten järjestelmäkameroiden markkinoita. Tänä vuonna näyttää, että vallankumouksen toteutuminen on lähellä.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, How to cut out people like a professional using the Refine Edge tool.

Dpreview.com.

Petapixel.com, Video: Comprehensive Introduction to Macro Photography.

Earthboundlight.com, Fill Flash Basics for Outdoor Photography, 27.7.2014.

ePhotozine.com, Essential Tips On Taking Photographs In Hot Climates.

Fotosidan.se, Fotoskolan - så värderar du dina bilder. Minkä verran valokuvasta kannattaa maksaa. Muutama asiantuntija kertoo, mitkä tekijät määräävät valokuvien hinnan Ruotsissa.

Kamera & Bild, Magnus Lindbom lär dig knepen för att fånga landskapet.

Kamera & Bild, John Hallmén: Minimonster blev ett projekt för hela familjen. Koko perhe osallistui kirjaprojektiin.

 

27.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • UV-suodin jumittunut (Optiikka).
 • Neste Ralli Helsinki Battle 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
  Muutama kuva tämän päivän kisasta Helsingin Hietalahden rannasta, paljon oli porukkaa ja autot kulki kovaa.
 • Kuvat olen käsitellyt itselle mieluisaksi ja itse pidän niistä.
 • Velodromi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Parit kuvat ratapyöräilyn SM-kisoista. Yllättävän hyvin osui EOS M:lläkin liikkuviin kohteisiin.
 • Korentojen reviiritaisto (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Valkoista & mustaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kangas (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kankaan paperitehdas suljettiin Jyväskylässä vuonna 2010. Olen sittemmin käynyt useampaan kertaan kuvaamassa paikan miljöötä ja yksityiskohtia. Nyt koetin koostaa kuvista kirjamuotoista kokoelmaa. Valikoin alkujaan noin 200 kuvaa, joista yritin koostaa 20 erillistä aukeamaa. En ole aikaisemmin koostanut kokonaisuuksia, joten kaipaisin hieman palautetta, että mikä toimii ja mikä ei. Onko jollakin aukeamalla täysin väärät kuvat, vai selviänkö säätämällä kuvia enemmän saman sävyiseksi? Löytyykö punaista lankaa?

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Idyllic Photos of Summertime.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, How To Get the Best Performance from Your Camera Lens, Parts I and II (TOP Classic). Piii-iiii-tkä artikkeli.

Digital Photography School, Three Tips to Help you Capture Beauty in the Everyday Moments.

Petapixel.com, Video: A Comprehensive Guide to Developing Your Own Color Film.

ePhotozine.com.

The-digital-picture.com, Canon Explains White Balance and Setting Frames Rates in New HD Video Tutorials.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Evelyn Mora ilmestyi kuin tyhjästä ja perusti Helsinkiin yli 300 mallin mallitoimiston. Ulkona on kuuma kesälauantai, kun uudenkarheissa studiotiloissa Kalliossa kymmenisen naista järjestelee paikkoja. He puhdistavat laseja ja siirtelevät laatikoita korkokengät jalassa.

 • Kohta vietetään uuden mallitoimiston, Studio Eneasin, avajaisia. Sillä on jo nyt listoillaan noin 350 mallia.
 • Toimiston on perustanut Evelyn Mora, 22-vuotias stylisti ja valokuvaaja. Evelyn Morasta ei löydy internetistä juuri yhtään osumia. Hän on ilmestynyt kuin tyhjästä yli kolmensadan mallin kanssa.

Yle Uutiset, Rikolliset mellastavat netin osto- ja myyntipalstoilla.

Radiorex.fi, Kolin kuvaviikonloppu alkaa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, How to Resize Images for Print in Photoshop.

Digital Photography School, Set of Photographs of Beverages to Quench your Thirst. Kuvia.

IR.

Dpreview.com.

Photo.net, Canon PowerShot G1 X Mark II and PowerShot SX700 HS Review and Comparison.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Vaihto Macciin (Jälleen kerran) (Kuvankäsittely). Aihe on varmasti suosittu ja täälläkin koluttu, mutta jäi silti muutama kysymys askarruttamaan.
 • Mikä salama Sonyn Multi Interface shoe-liitäntään? (Nikon, Sony).
 • notkollaan (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Häät pt. 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Dodi, toiset häät takana! Taaaas oppi sairaan paljo kaikkee. Vaatii kyllä paljo harjotusta jos haluu olla oikeesti hyvä hääkuvaukses.. :)
 • Linna & Ruukki Yöpilvien alla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yöllä oli ihan jumalaiset yöpilvet näkyvillä. Pitihän sitä lähteä katselemaan miltä ne näyttävät perinnemaisemissa. Raaseporin linnalla hieman ennen klo 01.00 alkavat ensimmäiset haituvat pilkottaa:
 • Kalmoniemen keikka (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tiilikkajärven kansallispuistossa kierros eteläpäästä lähdettynä Venäjänhiekkojen kautta Kalmoniemeen.
 • Teema: Katukuvaus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Remonen.fi. Poimintoja.

 • Kirkkoreisulla, 24.7.2014. Kun nyt Viron kirkot on tullut koluttua, niin piti käydä vielä bongaamassa yksi kotimainen maamerkki, Temppeliaukion kirkko.
 • Back in the… V.i.r.o., 23.7.2014. Viikon ehdin olemaan kotona bunkkerireissun jälkeen, kun auton nokka käännettiin taas kohden Katajanokkaa ja lauttalaituria, suuntana Pärnu.
 • South by Southwest – Dark Empire, 1.7.2014. Toisen päivän kohdalla muutin suunnitelmia alkuperäisestä ja päätin mennä käymään Sõrven majakalla. Se on tuttu kohden jo edelliseltä reissulta. Matkan varrelle oli kerätty kuitenkin muitakin kohteita.
 • South by Southwest – Long Journey, 30.6.2014. Koitti sitten se ensimmäinen varsinainen kuvauspäiväkin. Ohjelmassa oli parit bunkkerit / vartiotornit, majakka ja satama.
 • South by Southwest – The Quest Begins, 29.6.2014. Joo, reissu on takana ja ilmeisesti ollaan vielä hengissäkin. Matka oli varsin mielenkiintoinen ja tapahtumarikas.
 • Käynti kortilla, 15.6.2014. Ulkomaisia valokuvausharrastukseen keskittyviä sivustoja lukiessa olen pariinkin otteeseen törmännyt keskusteluihin käyntikorteista. Keskustelu on yleensä mennyt jotenkin sen suuntaisesti, että valokuvaajalla olisi hyvä olla mukanaan käyntikortteja, joista jotenkin selviää, että kuka, mitä ja missä. Siis lähinnä yhteystiedot ja joku valokuvaukseen viittaava nimike, jolla voi perustella miksi on kameran kanssa hääräämässä.
  • 100 korttia tuli maksamaan vajaan kolmekymppiä, josta pikatoimituslisä vie lähes puolet. Korttien määrän nostaminen ei juuri hintaan vaikuta, mutta tuolla sadalla pääsee alkuun

Älypuhelimista.

Lappeenrannan uutiset, Ei tulta ilman kameraa – Palokunta huolestui kännykkäkuvaajista. Lähes jokaisella suomalaisella on nykyisin taskussaan kunnon kameralla varustettu älypuhelin. Yhä useampi myös jakaa elämäänsä kuvina sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa. Onnettomuuspaikalle osuminen tarkoittaa tavallisesta arjesta poikkeavan kuvamateriaalin saamista, ja innokkaat kuvaajat voivatkin toimillaan haitata pelastusviranomaisten tärkeää työtä.

 • Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen Lappeenrannan palvelualueen vuoromestari Sami Backmanin mukaan kuvailu onnettomuuspaikoilla ei ole ollut häiritsevää.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 7 tips and tricks for using blend modes like a pro.

The Online Photographer, Changing Fashions. OM-D E-M1 vs D800. Kommentit ovat valaisevia.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Photo.net, Basic Image Development in Lightroom: Color Editing (Video Tutorial). Kahdeksas osa.

The-digital-picture.com, Canon Most Widely Used at the 2014 World Cup. Canonin lehdistötiedote. 70% kuvaajista Canonin kamerat ja objektiivit.

Fotosidan.se, Video: Fotografera för en bildbyrå. Kesto 1:59. På svenska. Malmö.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilta-Sanomat, Brittimies kuvasi huiman karhuvideon Suomussalmella - karhunpentu yritti varastaa objektiivin. Luontokuvaajan yllätykseksi karhuperhe käveli suoraan kameran eteen.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Matkapimiö kulkee hevoskuljetustrailerissa. Valokuvataiteilija Kati Leinonen ottaa muotokuvia polvijärveläisistä käyttäen märkälevytekniikkaa. Kyseessä on pilottihanke Mobile Darkroom Project, joka on osa Leinosen väitöskirjaa. Kuvaustavan vaatima pimiö kulkee vanhassa hevoskuljetustrailerissa.

Yle Uutiset, Kotimaa, Voro voi viedä valokuvasikin – vakuutus ei korvaa menetettyjä muistoja. Murtovarkaiden viemien arvotavaroiden mukana voi menettää myös aineetonta omaisuutta. Tavaroiden tilalle vakuutusyhtiöt voivat pyrkiä etsimään korvaavia tuotteita, mutta esimerkiksi digikuville ei voida määrittää korvaussummaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, 5 essential photography filters (and why you can’t live without them!). Ja nyt on kyse ihan oikeista suotimista.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Kamera & Bild, Christoffer Collin: En halv miljon gillar hans foton på Instagram. Maaliskuussa vuonna 2012 Instagram-tili, kuvia perheelle ja ystäville. Nyt yli puoli miljoonaa Instagram-seuraajaa.

Fotosidan.se, Bildradion 81: Längtan till det vilda.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.07.2014   (linkki)

Portfoliokatselmus Backlight´14 festivaalilla 6.9.2014 Tampereella

Backlight Photo Festival järjestää portfoliokatselmuksen lauantaina 6.9.2014 Tampereella, Kulttuuritalo Telakalla.

Portfoliopäivän aikana valokuvaajat, taiteilijat ja opiskelijat voivat esitellä töitään kansainvälisesti toimiville kuraattoreille, festivaalijohtajille, kuvaeditoreille, galleristeille ja kustantajille 20-minuuttisten henkilökohtaisten tapaamisten aikana.

Portfoliokatselmukseen hyväksytyistä sarjoista koostetaan iltascreening, joka esitetään ennen voittajan julkistamista.

Parhaaksi valittavan portfolion esittäjälle annetaan näyttelytilaa seuraavan Backlight -festivaalin yhteydessä ja parhaalle suomalaiselle/Suomessa asuvalle portfolion esittelijälle on sovittu näyttelyaika Pohjois-Irlantiin, University Galleryyn Belfast School of Artsiin kesä- heinäkuussa 2015 Belfast Photo festivaalin aikaan.

Ennakkoilmoittautuimnen 11.8.2014 mennessä.

Portfoliokatselmus on hyväksytyille osallistujille maksuton.

Tiekirkot ja Kotimaa järjestävät kilpailun parhaista tiekirkkoselfieistä.

Nappaa selfie-kuva itsestäsi tai porukastasi Tiekirkossa! Selfie on kuva, jonka olet ottanut kameralla tai kännykkäkameralla itsestäsi.

Lähetä kuva Twitteriin, Facebookiin tai Instagramiin tunnuksella #tiekirkkoselfie Laita mukaan kirkon nimi ja halutessasi muutakin juttua. Osallistua voi myös lähettämällä kuvansa sähköpostitse.

Kampanja jatkuu 20.8.2014 asti.

Voittajakuvat julkaistaan Tiekirkkojen Facebook-sivulla, Kotimaa-lehdessä, Kotimaa24:ssä ja KotimaaProssa elokuussa 2014.

Palkinnot ovat iPad ja kaksi älypuhelinta. Palkittuihin otetaan yhteyttä sosiaalisen median kautta.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Helen Sähköverkko Oy järjestässä kilpailussa etsitään kaupunkilaisten ottamia Helsinki-kuvia sähkönjakokaappeihin.

Kilpailuun osallistutaan yhteisöpalvelu Instagramissa älypuhelimella tai tabletilla otetuilla Helsinki-aiheisilla kuvilla, joihin on liitetty hashtag #meidänHelsinki.

Kilpailuun voi osallistua 31.8.2014 saakka.

Syyskuussa Helen Sähköverkko Oy valitsee parhaat kuvat toteutukseen.

Kilpailussa ei jaeta rahapalkintoja. Parhaat kuvat toteutetaan sähkönjakokaappeihin Helsingissä.

Helen Sähköverkko Oy omistaa noin 7500 sähkönjakokaappia ympäri Helsinkiä ja ne ovat merkittävä osa kaupunkikuvaa. Sähkökaappeja on maisemoitu aiemminkin muun muassa oppilaitosyhteistyönä ja kaapeissa on nähty myös ammattitaiteilijoiden teoksia. Viime vuonna Katugalleriat-nimeä kantava taidekokoelma sisälsi Helsingin taitelijaseuran taiteilijoiden teoksia. Teoksia voi käydä katsomassa Eerikinkadun, Fleminginkadun ja Museokadun sähkönjakokaapeissa.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Natalia Linsénin ja John Granlundin Porvoo
Natalia Linsénin ja John Granlundin Porvoo14.9.2014 asti

Porvoon museon näyttely Holmin talossa esittelee Natalia Linsénin ja John Granlundin valokuvia 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun Porvoosta.

Näyttelyyn valitut valokuvat ovat Porvoon museon kokoelmista.

Kuva: John Granlund.

Holmin talo
Välikatu 11, Porvoo
Syys-huhtikuussa ke-su klo 12-16
Touko-elokuussa ma-la klo 10-16, su 11-16

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Manuaalisalama kotikäytössä (Digikuvaus). Aiheuttaako paljon lisävaivaa salaman säätäminen vai riittääkö kotikäytössä kerran asetettu perussäätö useimpiin tilanteisiin ilman että salamaan tarvitsee koskea? Ajattelin hankkia langattoman, radiosignaalilla ohjattavan mallin tuohon kirjahyllyn päälle.
 • Illan valoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Sinistä ja keltaista (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ruskean sorttista ja myllyjä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Valaisevaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Taasen yöpilvijahdissa.

Adobelta tuli eilen odotettu viesti:

"Adobe Creative Cloud -jäsenyyden päivitys

Hei Matti Toivomme, että olet hyödyntänyt kaikkea, mitä Creative Cloud -palvelulla on tarjottavaa. Luovien työkalujen, kuten Adobe Photoshop® CC:n ja Illustrator® CC:n, seuraavan sukupolven, mahtavien koulutusresurssien sekä entistä tehokkaampien yhteistyötapojen ansiosta sinulla on kaikki, mitä tarvitset parhaimpien töidesi tuottamiseen. Vain Creative Cloudissa.

Suosikkityökalujesi ja -palvelujesi keskeytymättömän käytön varmistamiseksi ja uusien ominaisuuksien hyödyntämiseksi jäsenyytesi uusitaan automaattisesti 23-elokuu-2014 (PT) vuosihintaan 49,99 EUR/kuukausi + verot/ALV. Sinun ei tarvitse tehdä mitään jäsenyytesi uusimiseksi."

Runsaan vuoden näitä mahtavia koulutusresursseja yms. sai nauttiakin 29,99 EUR/kuukausi + verot/ALV. Kuukausihinta nousi ainoastaan 67%, mahtavaa... Eikä tarvitse tehdä mitään...

Facebook, Fotomaraton 2014 Mikkelissä, 25.7.2014. Klo 17 - 22. Järjestäjänä Mikkelin Kameraseura Ry. Osallistumismaksut: 8 e / hlö (Kameraseurojen liiton jäsen), 10 e / hlö, 15 e / joukkue (1 - 3 henkeä).

Älypuhelimista.

Yle Uutiset, Poliisi: Tarvitsetko todella tablettia ja järjestelmäkameraa festareilla? Festivaaleilta on saatu lisääntyvässä määrin ilmoituksia taskuvarkauksista, jotka viittaavat ammattimaiseen toimintaan. Poliisin mukaan festarikävijöiden kannattaa harkita tarkkaan, pystyvätkö he pitämään huolen kaikista mukanaan tuomistaan arvotavaroista.

Digicamera.netin Foorumilta, Varastettu kamerareppu sisältöineen.

Lainaus:

VARASTETTU Lowepro Flipside 400 kamerareppu sisältöineen!
-Canon 5D mark II (serial 330235492)
-Canon 24-105mm f4 L
-Sigma eos 50mm f1.4 (serial 1321698)
-Sigma eos 70-200 f2.8 os hsm (serial 14135646)
-Godox Witstro AD360 akkusalama ja sen PB960 akku
-Yongnuo YN-467 pikkusalama
-Repusta puuttuu etupuolelta kuminen lowepro-logo

Älkää ostako jos joku myy näitä ilman ostokuittia. Sarjanumerot poliisin ja osto-myyntifirmojen tiedossa. Varastetun tavaran hallussapito myös on rikos. Vihjepalkkio luvassa sille jonka avulla varastettu omaisuuteni saadaan takaisin!


Tavarat oli varastetu Helsingissä kahden suomalaisen miehen toimesta:

Lainaus:

Yksi heppu tuli puhumaan ja vei huomion pois repusta joka oli vieressäni maassa ja silloin joku toinen vei repun heti kun silmä vältti. Lähdin hädissäni juoksentelemaan vaikka pitänyt käydä heti käsiksi siihen juttelijaan joka pääsi myös karkuun.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Garry Winogrand, a Godfather of Street Photography, Takes NYC with Simultaneous Exhibitions.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Black and white landscape photography: why rich color is the key to bold mono.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, How Are Cameras 'Fun'?

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography.

The-digital-picture.com, Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 DG II HSM Lens Review. Tässä luokassa ei kilpailijoita, täyskennoiselle. Canon, Nikon, Sony/Minolta ja Sigma -kiinnityksellä. Paino 670 g (laajakulmaobjektiivien keskitasoa). Suotimien käyttö on hankalaa. Vain 82mm ja 24mm -polttovälillä (jos välittää nurkkien tummumisesta). Kroppikennoisilla ei ongelmia. Vastavalosuoja sisäänrakennettu. Hinta noin puolet Nikon 14-24:n hinnasta, mutta kaksinkertainen verrattuna Tokina 17-35. Suomen hinta on n. 700 euroa.

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Perämeri, Merkitykselliset valokuvat ikuistetaan kuvaamossa. Digitalisoituminen on lisännyt valokuvaamista ja kuvia näpsitäänkin huomattavasti aikaisempaa enemmän. Tärkeisiin elämänvaiheisiin liittyvien kuvien otto annetaan kuitenkin mielellään ammattilaisten käsiin.

Älypuhelimista.

MTV, KUVAT: Suomenlahdella kilometrien pituiset sinilevälautat.

Dome.fi, Tuska linssin läpi - Katso megalomaaninen valokuvakooste metallifestareilta. Tuskaisaa tunnelmaa ja yli sadan kuvan galleria.

Talouselämä, Ravintola löysi yllättävän syyn sille, miksi palvelu on muuttunut hitaammaksi. Videoita verratessa kävi ilmi, että ihmistet tilaavat ruokansa nykyisin hitaammin kuin ennen. Menun katsomisen sijaan he selaavat älypuhelimiaan, joten kaikki eivät olleet valinneet annoksiaan tarjoilijan tullessa kysymään tilausta. Asiakkaat myös käyttävät paljon aikaa ruoan kuvaamiseen, minkä vuoksi ruokailu ravintolassa kestää aiempaa kauemmin.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 7 common focusing problems that plague photographers (and how to avoid them).

IR.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Will Your Photos Outlast You?

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Ready for its close-up: Panasonic Lumix DMC-FZ1000 Review. Superzoom, viime kuussa julkistettu. 20 megapikseliä, 25-400mm, F/2.8-4.0. 4K video.

Popular Photography, New Gear: Metz Mecablitz 64 AF-1 Digital Flash. Uusi lippulaivamalli. Firmware-päivitykset USB-portin kautta. Kosketusnäyttö. Edellisen mallin 58 AF-2:n hinta $400, tämä varmasti enemmän.

The-digital-picture.com, How Justin & Mary Create an Iconic Bridal Party Image. Profoton videosarjaa, kesto 2:37.

Photo.net, State of the ART: Rag Mama Rag! Lumpusta valmistettua printtipaperia. Eri laatuja.

Pdnonline.com, New York Daily News Lays Off Nine Photo Staffers, Including David Handschuh. Kuluja yritetään edelleen supistaa, paperilehtien tulot ovat romahtaneet.

Kamera & Bild, Paraply vs softbox – så formar du ljuset på bästa sätt.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Objekstiivin hankinta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kaksi ehdosta nyt: Sigma EOS 24-70mm f/2.8 EX DG HSM ja Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM.
 • Kääntörengasmakroiluun objektiivi (Optiikka). Kaipaisin vinkkejä tai esimerkkejä, mikä objektiivi sopisi parhaiten kääntörengasmakroiluun. Kamerana on Nikon D5000, ja mulla on jo kääntörengas 52mm kierteellä. Objektiivin pitäisi olla sellainen, missä on himmentimensäätörengas aukon säätöä varten. Ja vieläpä pitäisi siis olla sellainen, minkä saisi ihan "kirpparihintaan".
 • Sony A7 ja A7r (Järjestelmädigit).
 • Kimppakivaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kesälaitumilla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Helsingin Uutiset, Vanha Helsinki herää eloon kulttuurisuvun silmin. Helsinki 1950-luvun väreissä -kirja esittelee ennennäkemättömin värivalokuvin arjen elämää Helsingissä 1950-luvulla. Heikki ja Claire Ahon ottamien kuvien rinnalla Eino Leino kertoo kulttuurisuvun tarinaa ja jakaa muistoja viattomuuden vuosikymmeneltä. Kirjan tekstit ovat suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Pikavertailussa HTC One M8 ja Nokia Lumia 930. Pikavertailussa HTC One M8 ja Nokia Lumia 930 Tavallaan niin kovin samanlaiset, mutta toisaalta täysin erilaiset. Uusin HTC One ja tuore Lumia 930 jakavat paljon asioita, vaikka eroavat myös monilta osin. Molemmissa viiden tuuman näyttö ja 1920 x 1080. Lumia 530 euroa, HTC 640 euroa.
 • Puhelinvertailu.com, Windows Phone 8.1:n lukitusnäyttösovellus saataville pian. WP-puhelimista vastaava Joe Belfiore on perjantaina kertonut Twitterissä lukitusnäyttösovelluksen betaversion tulevan ehkä jo ensi viikolla. Microsoftin kerrotaan törmänneen muutamaan ongelmaan ja lisäävän vielä nimeämättömiä ominaisuuksia sovellukseen ennen julkaisua.

Fromadifferentangle.net, PolarPro filters. My Better Half bought me a GoPro Hero3+ for my birthday (that’s already a while ago, but a lot has happened in the past months). I tried videography with my D800, but I must honestly admit it is not my thing. It’s too bulky and too much of a hassle, and really, my heart’s not in it. I’m a still photographer. But with the GoPro things are very good, very easy, not a hassle and especially now that I’m diving so much, the GoPro is quick and easy to take a lon.

 • But in the water, as soon as you get below 3-4 meters everything turns blue.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Create Catchlights In Your Portrait Shots. Se pieni valopiste silmässä...

Digitalcameraworld.com, Creative photography ideas: how to make a rainbow for colourful abstracts.

Earthboundlight.com, The Inky Blackness of Space, 20.7.2014. Mitä valon määrälle tapahtuu, kun etäisyys kaksinkertaistuu.

The Online Photographer, Canon 6D Don't Get No Respect.

Bagnewsnotes.com, On That Over-Processed Times Cover Photo of MA17 Crash Site. Yöstä tehty päivä. Ukrainan koneturmasta kuva. Timesin kannessa.

Diyphotography.net, How To Build A 2 Sided Background With Cheap Galvanized Iron Sheets.

Dpreview.com, Travel tripods: Comparing 5 aluminum kits. Perusteellinen vertailu.

 • Benro A1692TV0 Travel Angel II. Arvosana 4 * / 5 *. $300
 • Cullmann Concept One 622T. Arvosana 4 * / 5 *. $250.
 • Dolica LX600B502DS Ultra Premium. Arvosana 4 * / 5 *. $250.
 • Manfrotto BeFree MKBFRA4-BH. Arvosana 3.5 * / 5 *. $225.
 • Sirui T-2005x with G-20x ball head. Arvosana 4.5 * / 5 *. $275.

 

20.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Rämäpää Nils Helander oli yksi rintamalla kaatuneista kuvaajista, 19.7.2014. Kesä 1944. Sotareporttereita ja -kuvaajia pidettiin hienohelmoina, vaikka heidän tappionsa olivat jalkaväen tasoa. Yksi rämäpäisimmistä oli nuori sotakuvaaja Nils Helander, joka kuoli kuvatessaan pommitusta keskellä kiitorataa.

 • TK-miesten eli tiedotuskomppanioissa palvelleiden kirjoittajien ja kuvaajien tappiot nousivat jalkaväkisotilaiden tasolle. Noin 200 kirjoittajasta tai kuvaajasta kaatui 13 ja haavoittui 30 miestä, laskee asiaa tutkinut tietokirjailija Helena Pilke.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Utelias karvanaama ja kesäinen pilvikimara. Heinäkuuta on eletty tällä viikolla helteiden ja ukonilmojen siivittämänä. Keskisuomalaisten sääkuvaajien otoksissa loistavat muun muassa poutapilvet. Yle Keski-Suomi julkaisee yleisön ottamia sääkuvia sekä alueellisissa tv-uutisissa että netissä. 39 kuvaa.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Kuvaajavelho välittää jazzyleisön tunnelmat maailmalle. Pori Jazzin yleisö nousee pääosaan amerikkalaisen valokuvaajan Chi Modun tulevassa näyttelyssä. Miehen maailmankuulu hip hop -näyttely on parhaillaan esillä Porin taidemuseossa. Ensi vuonna samojen seinien sisällä nähdään kuvia porilaisesta festivaalitunnelmasta.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com, These Focus Stacking Walkthroughs Will Help You Take Your Macro Photography to the Next Level. Video, kesto 4:40. Makrokuvaus, laajempi syväterävyys kuvia pinoamalla.

The Online Photographer, Sigma DP2 Quattro Tests at Imaging-Resource. Hämmästyttävän hyviä ja hämmästyttävän huonoja testikuvien tuloksia.

Dpreview.com, Archive from the world’s oldest photographic society to go on show. London Science Museum.

ePhotozine.com, 5 Alternative Ways To Photograph A Waterfall.

Photographyblog.com, Canon IXUS 155 Review. 20 megapikselin pikkupokkari, 24 - 240mm, 10-kertainen zoom. F/3.0 - F/6.9. 2.7 tuuman lcd-näyttö, 230.000 pistettä. Yksillä akuilla ottaa 230 kuvaa. Arvosana 4 * / 5 *. Värit musta, sininen, hopea, pinkki ja punainen. Suomen hinta on n. 160 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kameramies pysäyttelee Myyrmäen kujien kulkijoita, 16.7.2014. Lähes joka päivä Olli Berg lähtee kameroineen kävelylle Myyrmäkeen ja pysäyttää jonkun tuntemattoman. Saanko kuvata sinua? Mitä mietit? Ja ihmiset kertovat. Berg ja Myyrmäki-liikkeen aktiivi Petteri Niskanen julkaisevat tekstit ja kuvat Facebookin sivulla Humans of Myyr York.

Mpc.fi, Vähennä heilumista järjestelmäkamera kädessä videokuvatessa. Cnet neuvoo, kuinka käsivaralta kuvatessa kuvan saa pysymään vakaana.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture.

Thephotoargus.com, 30 Amazing Examples of Reflection Photography. Heijastuskuvia inspiraation lähteeksi.

Digital Photography School, A Collection of Pathway and Roadway Photos to Lead You. Kaikissa kuvissa sama teema.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 7 best cameras for overall AF performance.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Strobist, On Assignment. Kaikki vanhat koottuna, aikajärjestyksessä. Lisäksi kolme uutta.

Photo.net, The July Monthly Project. Sarjan toinen osa. Nyt aiheena valon laatu.

c|net, iPhone 6 camera may jump to 13 megapixels.

Kamera & Bild, Reportage: Häng med på bilfotografering. Autoja kuvaamassa.

Kamera & Bild, Google Camera aktiverar mobilkameran med klockan. Androidin kamerasovellus, versio 2.3.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Tänään alkavat jälleen Pori Jazzin suuret ulkoilmakonsertit. 17.7.2014. Mutta miten on saako kännykällä tai muilla laitteilla ottaa kuvaa itse konsertista ja esiintyjistä?

Räpsyjä ja huteja -blogi, Kuvien väärinkäyttö lisääntyy, 22.5.2014. Minulla on ollut tapana lähetellä ottamiani kuvia paikallisen lehden palstalle, jonne kuka tahansa voi kuviaan lähettää ja lehti julkaisee kuvia harkintansa mukaan, joskus myös samannimisellä palstalla verkkosivuillaan. Kuvista ei makseta korvausta eikä missään ole mainintaa, että lehti saisi käyttää kuvia muuhun tarkoitukseen.

 • Viime toukokuussa ystäväni vinkkasi nähneensä ottamani kuvan kyseisen lehden verkkoartikkelin yhteydessä ja onnitteli myydystä kuvasta. Asia tuli minulle täytenä yllätyksenä.

MTV, Saako rannalla kuvata vähäpukeista - katso kesäkuvaamisen säännöt, 5.7.2014. Julkisella uimarannalla kuvaamisen oikeutus askarruttaa ihmisiä. Helsingin yliopiston viestintäoikeuden professori Päivi Korpisaari kertoo, että uimaranta on julkinen paikka, joten siellä saa kuvata vapaasti - myös ihmisiä.

mato78.com, Nikon julkaisi uuden Capture NX-D RAW -konversio ja editointi työkalun. Nikon on jo pitkään tarjonnut yhtiön dSLR -kameroiden käyttäjille yhtiön omaa RAW-konvertointi ja editointiohjelmaa Capture NX:ää. Vuonna 2012 kuitenkin Google pääsi väliin ja osti pois Nik Software -nimisen yhtiön, jonka käsialaa Nikonin Capture NX oli, Nikonin oli siis tehtävä ratkaisuja mikäli yhtiö haluaisi tulevaisuudessa tarjota asiakkailleen omalla nimellään kulkevaa ohjelmaa. Nyt Nikon on viimein julkaissut uuden ohjelman RAW-konversioon ja kuvien pikaeditointiin, kyseinen ohjelma kantaa nimeä Capture NX-D.

Finnfoto, Kuvantekijöiden lainauskorvaushaku alkanut, 14.7.2014. Kuvataiteellisten teosten sekä valokuvateosten tekijöille suunnatun lainauskorvauksen haku on jälleen käynnissä. Kuvantekijät voivat hakea Kopiostosta kirjastolainaamiseen perustuvaa korvausta 11.7.2014 saakka.

 • Tänä vuonna korvausten hakeminen toteutetaan edellisistä kerroista poiketen lainauskorvauksen asiakaspalvelun kautta. Tekijä etsii korvaukseen oikeutettujen julkaisujen listasta verkossa, osoitteessa kopiosto.fi/kopiosto/lainauskorvaus (vaatii rekisteröitymisen) ne omat julkaisunsa, joista hän ei vielä ole hakenut lainauskorvausta. Tämän jälkeen tekijä on yhteydessä asiakaspalveluun, joka tekee hakemuksen asiakkaan puolesta.
 • Kopiosto.fi, Kopiosto jakaa 527 000 euroa lainauskorvausta kuvantekijöille.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Mysterious and Unnerving Photos of the Contorted Human Body (NSFW).

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Nikon D7100 vs Olympus PEN E-P5: which is the best enthusiast-level camera?

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, A Recent Favorite Lens. Sony SAL50M28. Ja vanhastaan Olympus OM Zuiko 50mm ƒ/2 Macro.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography.

Luminous Landscape, Out On The Streets With The Leica M8. How I got into rangefinders.

Engadget.com, Photoshop Express blemish removal and RAW support boosts mobile editing.

ePhotozine.com.

 

17.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Profoto AcuteB2 AirS Kit (Myydään). Helsinki, Oulunkylä.
 • Vastaavia kuin nikkorin 35 1.8 ? (Optiikka). Nyt kun on aikansa kuvannut nikkorin 35mm f1.8 linssillä, niin halvempien kittililinssien kuvanlaatu melkein suututtaa. Pitäisi kuitenkin löytää linssi pidemmällä polttovälillä, jonka kuvanlaatu vastaisi tuota nikonin edullista primeä. Polttovälin pitäisi olla mielellään yli 100mm. Mitäs suosittelette?
 • Perhosia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Yle Uutiset, Kymenlaakso, Kotka-palkinto valokuvaaja Juha Metsolle. Raadin mielestä Juha Metso on tuonut esiin myönteistä Kotka-kuva ja kuvannut kotkalaista elämänmenoa tavalla, joka on tuonut kaupungille myös kansainvälistä julkisuutta.

Älypuhelimista.

Iltalehti, Kuvaohje: Varmuuskopioi Facebook-, Google- tai Twitter-tietosi. Jos Facebook, Twitter tai Google sattuisi joku päivä sammumaan, verkkoyhteyteen ei ole pääsyä tai haluat itse katkaista yhteytesi näihin palveluihin, ei tämä tarkoita, että kaikki verkossa olevat muistot on heitettävä unholaan.

Voice.fi, Onnistu valokuvissa entistä paremmin - katso helpot niksit. Erittäin lyhyesti 9 yksinkertaista vinkkiä.

TE-palvelut, Valokuvaaja, 2 paikkaa, Mediamökki, Useissa kohteissa, Helsinki Tulosta työpaikka. Freelance-kuvaajaa etsitään elokuun ajaksi. Vaihtelevat työajat, myös aloitteleva kuvaaja käy, tärkein käyntikortti on kuvat. CV ja saatekirje sähköpostitse.

Työpaikan osoite 00270 HELSINKI
Palkkaus pohja+provisio
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 01.08.2014
Työaika muu osa-aikatyö, vaihteleva
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 05.08.2014

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, From the ‘Poodle Club’ to the ‘BDSM Regular’s Table’: Hilarious Portraits of Hobbyists in Their Element. Ei mikään uusi idea. Toimii.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Killer Lightroom tips: 10 things you never knew you could do in Adobe’s software.

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com, Ten Top Ways To Photograph Trees.

Dpreview.com.

Photoshelter.com, The Photographer's Guide to Instagram. Sähköpostiin pdf-opas.

Fotosidan.se, Time lapse visar hela Jönköping. Myös haastattelu.

Fotosidan.se, Dokumentär om en krigsfotograf. II maailmansota, Korea ja Vietnam. In English. Video, kesto 1:12:36.

Fotosidan.se, Bildradion 80: Fotosidan fyller tonåring.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.07.2014   (linkki)

Marja Pirilä: Carried by light
31.8.2014 asti

Kuva: Marja Pirilä.

Marja Pirilä on jo pitkää työskennellyt siten, että hän muuttaa erilaisia sisätiloja camera obscuroiksi, jolloin ulkopuolinen maisema on mahdollista yhdistää sisätilaan. Sen jälkeen Pirilä kuvaa näkymän tavallisella kameralla. Lopputuloksena on runollisen kauniita, unenomaisia kuvia.

Carried by light on läpileikkaus Pirilän laajasta tuotannosta. Esillä on teoksia kahdeksasta eri sarjasta ja se rakentuu sekä valokuvista että kolmiulotteisista camera obscura-teoksista, jotka hän on toteuttanut yhdessä Petri Nuutisen kanssa.

Näyttelyn yhteydessä julkistetaan myös Pirilän retrospektiivinen valokuvakirja Carried by Light, jonka on kustantanut Musta Taide.

Marja Pirilä valmistui vuonna 1986 sekä valokuvaajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta että filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta. Pirilälle myönnettiin valokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2000.

TR1 Taidehalli, TR1 Taidehallin Parvi
Väinö Linnan aukio 13, Finlayson, Tampere
ti-pe 9-17, la-su 11-18
5/1/0 €
Perjantaisin vapaa pääsy.

Perttu Saksa: A Kind of You
Kuva: Perttu Saksa.27.7.2014 asti

A Kind of You (2013) on dokumentaarisuuteen pohjautuva valokuvasarjasta ihmisyydestä ja ihmisen tavoista hallita luontoa, alistaa sitä kaltaisekseen.

Perttu Saksan töiden lähtökohtana on vanha indonesialainen tapa, jossa katuesiintyjät opettivat lemmikkiapinoilleen temppuja ja pukivat niitä perinteisillä naamareilla. Sittemmin perinne on muuttunut kaupungin kaduilla tapahtuvaksi makaaberiksi ja julmaksi katuteatteriksi.

Valokuvaaja ja kuvataiteilija Perttu Saksa (s. 1977) on valmistunut kuvataideakatemiasta Taiteen Maisteriksi ja suorittaa taiteellisen tutkimuksen jatko-opintoja Aalto-yliopistoon. Hän on Fotofinlandia 2014 -palkinnon voittaja.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Iisalmen Kameraseura ja Olvi Oyj järjestävät kaikille avoimen, valtakunnallisen valokuvakilpailun, jonka teemana on Arjen ilot.

Kilpailukuvat lähetetään tiedostoina 30.9.2014 mennessä sähköpostilla.

Kukin voi osallistua enintään kolmella kuvalla.

Osallistumismaksu on 10 €.

Palkinnot:

1. palkinto 1 000 €
2. palkinto 500 €
3. palkinto 300 €
4.-20. Olvi-tuotepalkintoja

Palkinnot ovat kilpailijalle veronalaista tuloa.

Kilpailuun osallistuneista 20 parhaimmasta kuvasta järjestetään näyttely. Näyttelyyn valitut palkitaan kunniakirjalla.

Kilpailun järjestäjät saavat palkittujen kuvien käyttöoikeuden.

Tuomareina ovat valokuvaaja, TaM Liisa Söderlund, Olvin graafinen suunnittelija Marjatta Ollikainen ja Ilkka Niskanen, joka on Suomen Kameraseurojen Liiton eminenssikuvaaja ja kansainvälisen valokuvajärjestöjen liiton FIAP:n mestarikuvaaja.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

 • DIY Triggertrap (DIY eli Tee-Se-Itse). Kyllähän näitä tt:n johtosarjaohjeita on netti pullollaan mut laitetaan tännekki yks versio näkyviin :) Kun ensimmäisen diy triggertrap johtoni 3,5mm liitos alkoi vähän löystymään oli tullut aika päivitellä irto-orjaan vähän lisää sisuskaluja. Tarkoitus oli saada liittimet, trankut ja vastukset samaan pikku purkkiin siten että orjakennon toiminta säilyy ja kyllähän se onnistu vaikkakin vähän ahdasta tulikin. Eli kytkimellä valitaan hot shoen ohjaus, orjakenno/triggertrap. Ja pääasiassa ohjaan siis puhelimella pelkästään salamaa mutta kameran ohjausta varten on siis tuo punainen liitin. Ja tässä tulos...
 • Mitä optiikkaa 7d & 5DMK2 nokalle? (Optiikka). Ei yhtään objektiivia. 1000 - 2000 euroa käytettävissä kahteen putkeen, hääkuvauksessa pitäisi toimia hyvin.
 • Zuiko Auto-S 50mm/f1,2 (Optiikka). Löysin otsikossa mainitus objektiivin kirpputorilta ja sen naurettavan hinnan takia otin sen mukaani. Onko kenelläkään kokemusta näiden vanhempien Zuikojen käytöstä sovittimella kytkettynä OM-D M5:een? Tietenkään automaattitarkennus ei toimi mutta kai tässä kombossa kaikki muu toimii?
 • Nikon D3+Nikkor 70-200VR ominaisuus vai vika (Järjestelmädigit). Kertokaahan onko kyseessä ns. ominaisuus vai vika. Yhdistelmä tuottaa nimittäin tuollaista vesivärimäistä kuvaa.. Tämä näkyy esimerkkikuvien etualalla parhaiten.
 • Nikon D810 (Järjestelmädigit).
 • Gootti/wetlook studiossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Navetta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kalareissun maisemia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Illalla/yöllä uistelin kuhaa. Ei tullut, mutta muutama kuva sentäs..
 • Selfie (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rajala blogit, Kuvakulmia, Mietteitä matkakuvaamiseen, 15.7.2014. 1. Käytä aikaeroa hyväksesi. 2. Lisää kuviisi kerrontaa huomioimalla ympäristö, aika ja tunnelma. 3. Vältä kuvauskliseitä.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Samsung Galaxy K Zoom. 4.8 tuumaa, 1280 x 720. 200 g. Takakamera 20 megapikseliä, 10-kertainen optinen zoom. Uusi malli on edelliseen verrattuna enemmän kamera kuin puhelin. ...Suurimmalle osalle käyttäjistä Galaxy K on kuitenkin edelleen liian suuri möhkäle harkittavaksi, mutta joillekin valokuvauksesta enemmän innostuneille älypuhelinasiakkaille se on vastaus pitkäikäisiin odotuksiin. Esimerkiksi juuri Lumia 1020 on saatu huomattavasti sirompaan ja pienempään pakettiin. Arvosana 3.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 500 euroa.
 • Puhelinvertailu.com, Kumpi pitäisi ostaa: Lumia 930 vai iPhone 5s? 530 euroa vs. 620 euroa.
 • Puhelinvertailu.com, Microsoft aloittaa Windows Phone 8.1:n jakelun Lumioille. Microsoft on aloittanut Windows Phone 8.1:n sisältävän Lumia Cyan -päivityspaketin jakelun vanhoille Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä varustetuille Lumia-puhelimilla. Lumia 925/625 ovat jo saaneet 8.1-päivityksen.
 • Arvopaperi.fi, Microsoft paljasti hitti-Lumian myyntiluvut. Lumia 520 -mallia on myyty 12 miljoonaa kappaletta. Lumia 520 on budjettipuhelin, joka tuli markkinoille yli vuosi sitten.
 • Taskumuro.com, Japanin Amazon: iPhone 6 myyntiin 30. syyskuuta. 64 gigatavun malli iPhone 6:sta on hinnoiteltu Japanin Amazonissa 139 999 jeniin eli reiluun 1043 euroon.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Linkedin.com, 5 Lessons from the 30 Most Influential Photographers in Social Media.

Kamera & Bild, Hon blev trött på att bli photoshoppad – gjorde musikvideo. Grammy-voittaja Colbie Caillat. Video, kesto 3:52.

Kamera & Bild, Nikon Capture NX-D officiell.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Oy Gustav Paulig Ab järjestää Juhla Mokka #paluuhetkiin -kuvakilpailun. Osallistujan tulee olla vähintään 16-vuotias.

Osallistuminen tapahtuu lataamalla itse tehty Paluu hetkiin -kuvapari Instagramiin, Twitteriin tai Pauligin Facebook-seinälle tunnisteella #paluuhetkiin. Kuvan voi ladata myös suoraan Flockler-sivun kautta osoitteessa kahvi.paulig.fi/paluuhetkiin.

Lisätietoja kilpailusta ja valokuvataiteilija Irina Werningin Paluu Hetkiin -kuvaprojektista löydät osoitteesta juhlamokka.fi/85.

Kilpailuaikaa on 31.7.2014 asti.

Kilpailussa palkitaan raadin esikarsinnassa valitsemista töistä kolme kuvasarjaa, joissa on luotu alkuperäiseen kuvaan taltioitu hetki onnistuneesti uudelleen.

Palkintoina arvotaan 3 kpl vuoden Juhla Mokka -kahvirapeita (10 kpl 500g Juhla Mokka -kahvia sekä 10 kpl 500g Juhla Mokka Tumma Paahto -kahvia) ja Kamera-lehden vuosikertoja (palkinnon arvo n. 175 €).

Lue lisää kilpailun sivuilta

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers' Blog, More than cojones. Pamplona.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, What is maximum aperture? Which lenses go widest (and why it matters).

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography.

Dpreview.com.

IR, Photo tips from a National Geographic photographer: Olympus’ Anywhere Classroom, Season 1.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Signs On Your Travels.

Luminous Landscape, Portrait Of An Emerging Photographer. Naiskuvaaja kertoo.

Gizmodo.com, Why Medium Format Is So Gorgeous (It's About More Than Resolution).

The-digital-picture.com, Andy Graber Answers Crowd Sourced Photoshop Questions. Video, kesto 1:41:18.

Fotosidan.se, Stöd för tredje part i Photos. Millainen Applen uudesta Photos-ohjelmasta tulee. Ensi vuoden alkupuolella.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa). Kävin viime vuoden puolella Sanomatalolla haastattelussa. Mulla olisi ollut tarjolla Hasselbladilla studiossa otettuja kuvia, mutta IS:n kuvaaja halusi välttämättä ottaa kuvan. Kuvaaja tulee 5D2:n ja 85mm f/1.8:n kanssa, ei salamaa. Suoraan ylhäällä tuuttaa ledispotit pystysuoraan alaspäin. "Sori mutta missä sun salama on?" "Heh, MINÄ en kuule mitään salamaa tarvitse – MINÄ teen taidetta!" Tässä vaiheessa taisin turskahtaa ääneen jannun kommentille. Ajattelin, että antaa miehen nyt sitten jumaliste tehdä taidetta. Lopputulos: ....

  - Sen tason pandasilmät tuli, että kuvaaja ei ollut halunnut edes nimeään jutun yhteyteen. :D
 • BG-E6 akkukahvan kiristysrulla rikki (DIY eli Tee-Se-Itse). Eli 5d2:n akkukahvan kiristysrullan hammasrattaat mennny rikki. Sain kahvan irti ehjänä ja nyt tarvii uuden rullan siihen.
 • Mikä parempi putki reissuun kuin Nikkor 28-200 G (D800) (Optiikka). ...Nykyään kuvaan eniten V1+10-100 setillä. Mikä on loistava yhdistelmä nopeutta, kuvanlaatua ja kokoa. Kyllä minulla on esim. Skotlannissa on ollut D800 ja V1 mukana, kokemukset ovat osoittaneet, että reissussa harvoin on aikaa ja intoa kantaa isompia välineitä mukana.
 • Kesän 2014 kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ohrapellolla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Suomen valokuvataiteen museo. Kysy museolta. Kysymyksiä kaikkiaan 204 kpl. Ja vastauksiakin saman verran. Lisää poimintoja. Osa 9. (viimeinen).

Yle Uutiset, Luonto, kuvia.

Älypuhelimista.

Superkuu.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Creative Photoshop ideas: how to merge portraits with graphics for fantastic effects.

Earthboundlight.com, Stopping Time: Why We Take Pictures, 13.7.2014. Miksi kuvia otetaan.

IR.

Diyphotography.net, A Complete Checklist For Shooting Night-Time Time-Lapse Sequences.

ePhotozine.com, The Basics Of Understanding RAW Files.

Dpreview.com, In Photos: Cincinnati's impressive 'Old Main' public library. 10 kuvaa. Vanhasta jo puretusta kirjastosta kuvia.

Petapixel.com, Satirical Facebook Post Sparks Outrage at Stephen Spielberg for Hunting Triceratops. Huumoria.

Kamera & Bild, Skola: 13 steg till bättre resebilder. 13 tärkeinta vinkkiä parempiin matkakuviin.

 

13.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Nyt.fi, Näin et mokaa hääkuvaasi. Yli 15 vuotta hääkuvaajana toiminut Juha Laitalainen on erikoistunut dokumentaariseen hääkuvaukseen. Kolme perusohjetta.

 • Juha Laitalainen kertoo dokumentaarisesta hääkuvauksesta Glimsin talomuseolla (Glimsintie 1, Espoo) la 12.7. klo 14–15, su 13.7. klo 13–14 sekä ke 16.7. klo 14–15. Vapaa pääsy.

Iltalehti, Kesäinen ilma sai ihmiset kuvaamaan - katso upeat otokset superkuusta. Kahdeksan kuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Thephotoargus.com, 15 Must See Cheatsheets and Infographics For Photographers.

 • Color Temperature Scale
 • 3 Ways to Affect Depth of Field
 • The 3 Elements of Exposure
 • Focal Length
 • F-Stop
 • How To Read A Histogram
 • Portrait Lighting With Your Home Studio
 • Lighting Modifiers
 • Manual Photography Cheatsheet
 • Nikon Metering Modes
 • Photography Cheatsheet
 • Full Length Portrait Posing Ideas
 • Nikon and Canon Shooting Modes
 • Reading The Viewfinder
 • Wide-Angle to TelePhoto

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Thoughts of a Bohemina, One thousand useless words. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...

Fotosidan.se, Photoshop 1.0 - så såg det ut. Photoshop 1.0, helmikuu 1990. YouTube-video, vuosi on 2010, kesto 8:01.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 • Canonrumors.com, Canon EF 100-400 f/4.5-5.6L IS II [CR1]. Seuraajasta on kiertänyt huhuja jo useita vuosia. Viimeisimmän mukaan julkistus 5.9.2014. Edeltäjäänsä kevyempi, filtterikierre 82mm, $2.399.

 

12.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • step down sovite (Optiikka). Onko jollain kokemusta pienemmän suotimen käytöstä isommassa linssissä,siis 77mm suodin 82 mm linssiin,step down sovitteella,,,eli onko huono idea,,,,pääsis halvalla kun vois käyttää jo itsellläni olevia 77 millisiä.
 • Auringonlaskussa.. henkilökuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Praha (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kesäsälää (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Kyll mää tykkäsin etenkin 2., 6. Ja 7. Kuvasta. Eli noi hyönteiset ja haloefekti. Toteutus ja sommittelu kohdallaan.
 • Teema: Paras tähänastinen kuvasi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Jukan kuvat.

 • 1D3:sen testausta, 21.6.2014. Pääsin vihdoin testaamaan 1D3:sta monessa eri tilanteessa, niin pimeinä kuin kirkkainakin päivinä. Markkukolmonen on kyllä yllättänyt positiivisesti, tästä kamerasta on vaikea keksiä mitään huonoa. ISO-herkkyyttä voi nostaa tarvittaessa 3200:aan ja kuvissa ei juuri näy kohinaa. Tarkennusongelmista ei ole ollut tietoakaan, vaan päinvastoin tarkennus on huomattavasti varmempi kuin seiskassa. Jopa kohti lentävään lokkiin pystyi kuvaamaan sarjalla ja lähes kaikki kuvat olivat oikein tarkentuneita.
 • Uutta runkoa! 10.6.2014. Taas piti olla kamerahankinnat tehtynä pitkäksi aikaa, mutta toisin kävi. Aamulla herätys puhelinsoittoon ja hetken päästä Matkahuollon auto kaarsi pihaan ja lähetti ojensi minulle suhteellisen painavan paketin. Hirveellä kiireellä nimmari koneeseen ja pakettia avaamaan! Paketista paljastui Canon 1D mark III-runkoja kaksin kappalein!

Saukki.com, poiminnat vuodelta 2013 (Digicamera.netin uutisissa käytiin 13.5.2014 läpi vuosi 2013).

 • Venetsialaisten ilotulitus, Kokkola, 1.9.2013. Listaanpa tähän itselleni muistiin, että millä asetuksilla sitä tuli kuvattua.
 • Testissä: Tamron SP 70-300 mm f 4-5.6 Di VC USD, 18.8.2013. Hankinpa sitten tällaisen Tamronin SP 70-300 mm f 4-5.6 telezoomin. Tämä kyseinen Tamron on valittu vuoden zoom linssiksi vuonna 2011. Valitsin tämän, koska ajattelin saavani edullisen, mutta hinta-laatu suhteeltaan hyvän telezoomin.
 • Luontokuvausta digikameralla, kevät 2013, 12.8.2013. Unohdin laittaa keväällä linkin tähän luontokuvauskurssin kuvagalleriaan. Joten tässä se nyt on. Siellä on kaikkien kurssilaisten ottamia kuvia. Seassa myös omiani.
 • Testissä: Tamron SP 24-70 mm f/2.8, 7.6.2013. Tuli tarve hankkia joku perus zoomi, koska pelkällä 35 millisellä kuvailu alkoi jo maistumaan puulta. Päädyin lopulta pitkällisen pohdinnan päätteeksi kyseiseen Tamronin linssiin, joka kalliilla hinnallaan ylitti kyllä alkuperäisen budjetin reilusti. Ostopäätökseen vaikutti se, että tämä Tamron käy myös täysikennoiseen runkoon, tässä on kuvanvakaaja ja tämä on saanut hyviä arvosteluja internetin kamerasivustoilla.
 • Luontokuvauskurssi, 22.5.2013. Niin vain meni luontokuvauskurssin kaksi muutakin kuvauspäivää. Toinen kuvauspäivä vietettiin Valkohietalla Trullevissa. Silloin oli tarkoitus kokeilla yökuvausta, mutta eihän se aivan putkeen mennyt.
 • Luontokuvauskurssi – Ensimmäinen kuvauspäivä, 7.5.2013. Osallistuin Kokkolan opiston järjestämälle Luontokuvausta digikameralla -kurssille. Tähän mennessä teoriatunneille on kokoonnuttu kaksi kertaa ja yhden kerran ollaan käyty luonnossa kuvailemassa. Teoriatunneilla ei ole ehkä tullut aivan niin paljon uutta asiaa, kuin olisin toivonut.
 • Vielä muutama sana revontulien kuvaamisesta, 19.3.2013. Aikaisemmin ihmettelin Ylen jutussa kerrottuja vinkkejä revontulien valokuvaamisesta ja sittemmin kävin kokeilemassa revontulien kuvaamista niillä vinkeillä. No enhän minä aivan täysin niitä ohjeita noudattanut. Ihmettelin neuvottua suuren aukon käyttöä.
 • Hienot revontulet eilen, 18.3.2013. Eilen oli aivan uskomattoman isoja ja kirkkaita reontulia. Peittivät melkein koko taivaan. Laitoin testiin aikaisemmin listaamani revontulien kuvausvinkit ja nappasin muutaman kuvan 35 mm linssilläni.
 • Revontulien metsästäjä paljastaa: Näin vangitset taivaanvalkeat valokuvaan | Yle Uutiset | yle.fi, 13.3.2013. Yle julkaisi hyvän artikkelin revontulien valokuvaamisesta. Listaanpa tähän itselleni artikkelissa mainitut tärkeimmät asiat hyvien revontuliotoksien saamiseksi.
 • Nikon D7000 – Ensivaikutelmia, 21.2.2013. Pari päivää olen tässä ehtinyt hypistellä uutta Nikon D7000 kameraani. Ajattelin listata tähän joitakin ensivaikutelmia ja käyttökokemuksia omasta, aloittelijan näkökulmasta. Valokuvaus kokemusta on kertynyt noin vuoden verran, joten ihan aloittelijoita tässä vielä ollaan.

Digitoday.fi, Testissä Lumia 930: Viiltävää kärkeä ja kadonneita juttuja. Lumia 930 on kolmas puhelin (Lumia 630:n ja 635:n jälkeen), joka käyttää uutta Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmää. Jos käyttöjärjestelmästä saisi jotain toivoa, niin olkaa niin kilttejä ja poistakaa jo se Bing-pakko. Hakunappi tarjoaa edelleen vain ja ainoastaan Bing-hakua.

 • Eniten puhelimessa kiinnosti sen kamera. Sen kennon tarkkuus on kunnioitettavat 20 megapikseliä, mutta silti alle puolet edellisen hirviökamerapuhelin Lumia 1020:n tasosta. Kennon kokovertailu menee myös 1020:lle eroin 1/1,5 - 1/2,5. Lisäksi 1020:n aukon koko on 2,2 kun se 930:ssa on 2,4.
 • Puhelin on hyvä. Tämä koskee siis puhelinlaitetta ja sen Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmää. WP kärsii edelleen samasta sovellusten puutteesta kuin ennenkin, eli tärkeimmät ohjelmat tai niiden hommat hoitavat kloonit löytyvät, mutta todennäköisesti et saa juuri sitä yhtä haluamaasi peliä tai erityssovellusta luuriisi. Joissakin tapauksissa sovellusten Windows-versiot ovat myös riisutumpia.
 • 550 euroa

Photo.net, foorumi.

 • The definition of "bad copy"? (Nikon). 2.8 zoom isoimmalla aukolla kuvia ei voi käyttää.
 • Event On Site Printing (hääkuvaus). Tapahtumakuvaus, 400 osanottajaa. Tarkoitus ottaa mahdollisemman monesta kuva ja editoida kuva Photoshopissa ja printata. Miten esittää kuvat yleisölle ja miten printata.
 • Upgrade to Full Frame on a budget (Canon). Aika päivittää Canon 40D. Budjetti ei saisi paljoa ylittää $1.500.

Digital Photography School, A Collection of Breathtaking Images of Beaches. Mitenköhän näiden kuvien värisatuuraatiota saisi edes vähän pienemmäksi...

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 10 summer photography tips to get you creative in the warmer months.

IR.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Resourcemagonline.com, 40 Movies about photography every photographer should watch. 14 varsinaista elokuvaa, 26 dokumenttielokuvuaa.

Photozone.de, Canon EF 16-35mm f/4 USM L IS - Review / Lens Test Report. Vihdoinkin uusi laatu zoomi Canonilta, edeltäjä oli filmiajalta peräisin, Canon EF 17-40m f/4 USM L. Uusi objektiivi on melkein yhtä kallis kuin f2.8-malli (jossa ei kuvanvakaajaa), painoakin on saman verran. Erityisesti laajakulmalla täydellä aukolla nurkatkin teräviä. Hinta/laatusuhde 4 * / 5 *. Suomen hinta on 1.100 euroa.

Kamera & Bild, Krönika: Årets modekänsla. Mitenkähän kameraharrastajat olisivat reagoineet, jos valmistajat olisivat kertoneet, että hyvin harva saa täyden hyödyn kameroiden ominaisuuksista.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Riittääkö nykyinen kamera (E-PL5)? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Innostuin vähän aikaa sitten ostamaan ikivanhan Canon EOS 400D-järkkärin tilalle uudemman kameran, ja mukaan valikoitui Olympus Pen E-PL5. Nyt kuitenkin olen kuvatessa huomannut tämän peilillisten (tai ainakin tämän kameran) ongelman, että liikkuvia kohteita on todella vaikea kuvata
 • 40D yleisobjektiivia. (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • CIPA ja todellisuus (Sana on melkein vapaa). Kerrankin tulee positiivista narinaa: olin hieman huolissani Sony A77mkII:n akun kestosta kameraa hommatessani kun valmistaja ilmoitta CIPA-standardin mukaiseksi akun kestoksi vain 480 kuvaa, mikä ei ole kovin paljon. Nyt parina päivänä olen ensimmäistä kertaa kuvannut kameralla hieman suurempia kuvamääriä ja hämmennys kasvaa. Eilen siirtäessäni kuvia koneelle totesin että kuvia oli 636 kpl, kaikki samalla akulla otettuja. ...
 • 18-105mm/f3.5-6 VR vs 18-70mm/f3.5-4.5? (Optiikka).
 • Sigma Ex 120-300mm 1:2.8 APO HSM Canon (Myydään). Hp. 750 euroa. Kuopio.
 • Sony a6000 (Järjestelmädigit).
 • Kakkosrungoksi Canon 5d MK III vai 1d mk IV (Järjestelmädigit).
 • Kovaa valoa ja beauty -kuvaa. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ekat hääkuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ekat häät takana..! Saisko näistä kommenttia. Aika paljon tuli opittua, lauantaina uudet häät. :p Huomas että alkaa tulla D90 rajat vastaan pikkuhiljaa.. :)
 • Muutama häämuotokuva (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvasin ystävieni häät ja tässä muutama muotokuva: ...

Pallopanoraamablogi.

 • Valovuotoja jos jonkinmoisia, 10.7.2014. Samyangin valmistama tilt-shift-objektiivi kävi täällä pyörähtämässä. Visiitti jäi ikävä kyllä kovin lyhyeksi, koska ilmeni heti ensimmäisten testikuvien jälkeen että kyseinen objektiivi kärsii pienistä valovuodoista.
 • Viikon panoraama #27, 7.7.2014. Keskikesän aurinkoisten päivien kova valo tarkoittaa tajuttoman kuumuuden lisäksi myös hyvää saumaa infrapunakuvaamiselle.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja. (KSML sallii viiden ilmaisen artikkelin lukemisen per viikko).

 • Valtamerilintuja kuvaamassa Norjan lintusaarella, osa 106, 8.7.2014. Suomessa on tavattu useimmat Euroopassa esiintyvät valtamerilinnut. Meillä ei kuitenkaan ole rannikkoa valtamerillä, joten täällä tällaiset lajit ovat satunnaisia harvinaisuuksia. Niinpä niiden kuvaaminen on Suomessa lähes mahdotonta, joten miksi siis yrittää väkisin, kun asioita voi tehdä helpomminkin.
 • Yöttömän yön valossa, osa 104, 29.6.2014. Aurinko ei laske kesällä napapiirin pohjoispuolella lainkaan. Yötön yö alkaa pohjoisimmassa Lapissa jo toukokuussa ja jatkuu pitkälle heinäkuuta. Valon väri vaihtuu auringon korkeuden mukaan. Yöllä valo on lämpimän punakeltaista ja se tekee kuviin oman tunnelmansa. Paikan päällä vaikutelma ei ole yhtä hieno sillä ihmisellä on aivoissaan sisäänrakennettuna eräänlainen valkotasapainon säätö

Suomen Kuvalehti, Puistokuvaaja otti kameran mukaansa jatkosotaan, 11.7.2014. Puistokuvaaja työskentelee hyvän sään aikaan. Kolmekiloinen paljekamera puisella kolmijalalla, tekniikkana kalotypia. Kaikki tapahtuu sukkelasti, mutta huolella. Optiikan syväterävyys on lyhyt, kameran ja kuvattavan etäisyys on sentintarkkaa. Kameran kuvausraamissa valottuneesta valokuvauspaperista saadaan pikakehittämällä negatiivi.

Suomen Kuvalehti, Jatkosodasta on luvallisia ja luvattomia kuvia, 11.7.2014. Sotatilan astuttua voimaan Suomessa 1939 ”sotakuvaamisesta” tuli luvanvaraista. Talvisodan lyhyydestä, intensiivisyydestä ja ilmasto-olosuhteista johtuen kuvaamista ei juuri harrastettu. Lupia myönnettiin vain noin 700, mutta jatkosodassa kuvia otettiin laajasti myös luvatta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Outdoor photography: how to make the most of golden hour light. Talvella Suomessa kyse onkin sitten sinisestä hetkestä, auringon laskiessa.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com.

Photo.net, Basic Image Development in Lightroom: General Edits (Video Tutorial). Lightroom-sarjassa edetty osaan numero 7.

Popular Photography.

Pdnoline.com, PDN Video: Mary Virginia Swanson on Selling Prints to Corporations. Video, kesto 2:56.

Dpreview.com, Quick Review: That Steady Thing. $62. Internatiola shipping $23 (plus alvit + vähän tullia...). Jalat taipuvat miten vain, erikoisen näköinen jalusta.

Fotosidan.se, TEST: Fotoryggsäckar att resa med.

 • Lyxsäcken. Kata Minibee UL-111, 3.200 kruunua, 347 euroa.
 • Lättviktaren. Lowepro Photo Sport Pro 30L AW, 1.900 kruunua, 206 euroa.
 • För yrkesbruk. Tenba Rodie II HDSLR/video, 3.000 kruunua, 325 euroa.
 • Minstingen, Vanguard Quovio 44, 1.700 kruunua, 184 euroa.

Fotosidan.se, En dag med ljusmästaren David Bicho.

Kamera & Bild, Hans Malm: Så fotade han ödsliga vyer mitt i natten. Valotusaika pisimmillään 25 minuuttia.

Fotosidan.se, Så jobbar fotograferna på fotbolls-VM. Fifa-video, kesto 2.43.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Suosituksia häävalokuvaajaksi Pirkanmaa. (Kuvaus yleinen). Nyt täytyisi valita hääkuvaaja ensi vuodeksi, tarkempi aika 1.8.2015. Juhlapaikkana Finlaysonin palatsi ja kirkkona todennäköisesti Finlaysonin kirkko. Muutaman vinkin olen jo löytänytkin mutta vertailua voisi vielä tehdä lisääkin mikäli hyviä suosituksia tulee. Budjetiksi ollaan ajateltu luokkaa max.1500€ ja siis dokumentäärinen kuvaus tulisi. Laittakaas suosituksia tulemaan.
 • Lähikuvia [56k varoitus] (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (Ötökkävaroitus...).
 • Doggi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eli 80kg Tanskandoggia.

HS, Valokuvaaja Meeri Koutaniemi seurasi Brasilian ottelua Riossa – katso kuvat fanien tyrmistyksestä, 9.7.2014. 21 kuvaa.

Peter Forsgård, Mitä kroppikenno vaikuttaa aukkoon? Kaikkihan me olemme oppineet, että kun 28-70mm f4 objektiivin laittaa kiinni ns. kroppikennoiseen kameraan, niin polttoväli esimerkiksi kroppi Canoneissa on n. 45-112mm. Vastaavasti mikro 4/3 kameroissa polttoväli olisi 56-140mm. Mielenkiintoista on kuitenkin ettei valovoimasta ole tuon yhteydessä kovin paljon puhuttu.

...Toisin sanoen tuo mainitsemani 28-70mm on kroppikennnoisessa Canonissa 45-112mm f6,4 ja mikro 4/3 kamerassa 56-140mm f8.

YouTube-video, kesto 37:35, in English

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Vihdoinkin: Kunnollinen työkalu videoeditointiin Lumialle. Yksi Lumian omistajien päänvaivoista on ollut videoiden editoinnissa -- Windows Phonelle ei vain yksinkertaisesti ole ollut kovinkaan kaksisia työkaluja tarjolla videoiden editointiin. Nyt Microsoft on korjannut puutetta julkaisemalla ilmaisen Video Tuner-sovelluksen WP8:lle.
 • Puhelinvertailu.com, Ensimmäisten Nokia Lumia -puhelimien tuki loppuu parin kuukauden päästä. Nokia ilmoitti jo alkuvuonna, ettei Windows Phone 7.8 -pohjaisille puhelimille ole enää luvassa päivityksiä. Nyt Microsoft on lyönyt viimeisenkin naulan ensimmäisten Lumia-puhelimien arkkuun, sillä päivitetyllä tuotetukisivulla muistutetaan WP 7.8:n tuen päättymisestä syyskuun 9. päivänä.
 • Mobiili.fi, Omistatko vanhan luokan Lumian? Tukesi loppuu kohta. Nokia ja Microsoft lyöttäytyivät yhteen vuonna 2011 tuodakseen uusia hienoja älypuhelimia markkinoille. Näin ne myös toivat, mutta niiden suosio kuitenkin jäi suhteellisen vähäiseksi – paitsi Suomessa. Monelta suomalaiselta löytyy taskusta vieläkin vuonna 2011 esitelty Nokia Lumia 800.
 • Mobiili.fi, Haluatko ottaa Android-laitteellasi ruutukaappausvideota? Näin se onnistuu. Sovellus on itsessään ilmainen, mutta valitettavasti Rec. vaatii Android-laitteen roottaamisen, että se toimii. Jos on rootannut oman puhelimensa, sovelluksen voi ladata Google Play-kaupasta.
 • Itviikko.fi, Windows 7:n korjaaminen päättyy? No eihän toki. Windows 7:n yleisen tukiajan päättyminen tarkoittaa sitä, ettei käyttöjärjestelmään lisätä enää uusia ominaisuuksia. Windows 7:n yleinen tukiaika päättyy 13. päivänä tammikuuta ensi vuonna. Jatkossa käyttöjärjestelmälle on kuitenkin luvassa kuukausittain julkaistavia tietoturvakorjauksia, kuten tähänkin asti. Niin sanottu jatkettu tukiaika on päättymässä vasta vuonna 2020.
 • Digitoday.fi, Myös britit tiukkoina: "Lataa puhelin ennen lentoa". – Matkustajia saatetaan joillakin reiteillä pyytää todistamaan, että elektroniset laitteet heidän käsimatkatavaroissaan voidaan käynnistää, tai muuten he eivät välttämättä saa ottaa laitteita lentokoneeseen, liikenneministeri Patrick McLoughlin toteaa.
 • Mobiili.fi, Avast löysi valtavan määrän tiedostoja tyhjennetyistä Android-puhelimista – joukossa jopa alastonkuvia. (Ei liene mikään yllätys, perinteisestihän tiedoston "poistaminen" tarkoittaa vain sitä, että käyttöjärjestelmälle kerrotaan ko. kohdan olevan vapaa tallettamiselle. Tiedoston nimen ensimmäinen merkki muutetaan kysymysmerkiksi. Jos päälle ei kirjoiteta mitään, niin tiedoston palauttaminen onnistuu kaikilla ilmaisillakin välineillä, erittäin nopeasti. Kuka tahansa voi tätä itsekin kokeilla...).
 • Digitoday.fi, Tietoturvayhtiö pelottelee puhelimesta kaivetuilla nakukuvilla – näin estät omalla puhelimellasi. Jos Android-laite, jonka massamuisti ei ole salattu, pannaan kiertoon, siitä voidaan palauttaa tiedostot kytkemällä laite tietokoneeseen ja käyttämällä tavallisia tiedonpalautustyökaluja.
  • IPhone-käyttäjät pääsevät vähällä, sillä iOS tekee tiedoista selvää jälkeä ilman asetusten säätöä. Vanhat iPhonet (iPhone 3:een asti) ylikirjoittavat tallennustilan. Uudempien mallien muisti on salakirjoitettu, ja salausavain hävitetään tehdasasetuksiin palaamisen yhteydessä.
  • Windows Phonella tilanne on kaikkein heikoin. Redmondmagin mukaan Windows Phone 8:aan sisäänrakennettu Bitlocker-salaus otetaan käyttöön vain, jos puhelimessa käytettävä Exchange- tai muu etähallinnan mahdollistava yritystili sitä vaatii. Tavalliselle kuluttajalle puhelimen sisällön pyyhkiminen on siis vaikeaa.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture.

Thephotoargus.com, Master Realistic Eye Editing in Photoshop. Yksityiskohtaiset ohjeet, kuvaruutukaappaukset.

Digitalcameraworld.com, Lightroom tips: how to import, organise and add metadata to your photos.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Photography Has a Bad Name... Terry Richardson.

Lensrentals.com, blog, A New Old Lens. Lomography Petzval 85 mm. Sopii parhaiten hauskanpitoon...

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Digital Photography School.

Pdnonline.com, What To Expect From the Photographer/Gallery Relationship.

Popular Photography, Vision Research Releases the Phantom v2511: "The Fastest Camera on the Market". 25.600 kuvaa sekunnissa, täysi tarkkuus eli yhden megapikselin verran. Kun videota katsotaan 30 kuvaa sekunnissa, niin hidastus on 853-kertainen. Valovoimaa tarvitaan rutkasti. Myyntiin elokuun lopulla. Hintaluokka kymmeniä tuhansia dollaria (tai enemmänkin).

Fotosidan.se, Bildradion 79: Salgado på Fotografiska. Sebastião Salgado, mammuttinäyttely Genesis, Fotografiska, Tukholma. Kesto 1:04:11. På svenska. Odotukset eivät olleet kovin suuret ennen näyttelyn näkemistä. Ranskalainen Le Monde lehti nimitti Salgadoa maailman tunnetuimmaksi kuvaajaksi vuonna 2007.

Kamera & Bild, Appen som hjälper dig hitta "Golden hour"-ljuset. Kaksi sovellusta. Android, iPad.

Kamera & Bild, Pimpa din kamera – åtta somriga remmar. Kameraakin voi vähän hemmotella... Hinnat kruunuissa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Esipuhe.fi, Uusi elämä vanhoille objektiiveille. Peilittömien järjestelmäkameroiden yleistyttyä on vanhojen kameraobjektiivien kysyntä kasvanut maailmalla. Vanhoja objektiiveja on pystynyt aikaisemminkin käyttämään nykyaikaisissa digijärjestelmäkameroissa, mutta peilittömien kameroiden rakenne on mahdollistanut sen, että lähes kaikki objektiivit ovat niissä käyttökelpoisia. Vastaavaa tilannetta ei ollut ennen.

Vantaan Sanomat, Kesäkuvat voi ikuistaa filmillekin. Tänään Malmivaara on ottanut mukaansa Canonin kinofilmikoon kameran sekä Hasselblad-merkkisen kameran, mutta kotoa löytyy yhteensä kymmenen filmikameran kokoelma. Vanhin kokoelman filmikamera on vuodelta 1953.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Nikon metering patterns: what are matrix, centre-weighted and spot modes?

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com, 5 Basic But Essential Tips On Taking Great Summer Shots.

Dpreview.com.

The New York Times, Looking at Photos the Master Never Saw. Garry Winogrand kuoli 1984. Kolmannesmiljoonaa ruutua, joihin ei oltu koskettu. Yli 100.000 ruutua oli kokonaan kehittämättä.

Popular Photography, Siste Skanse Is The "World's Smallest Instant Photo Studio". Norja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Norja, "täytyy käydä" maisemakuvauskohteet (Sana on melkein vapaa). Lähden pojan kanssa autolla ihan vain kuvaamaan ja maisemia katselemaan Norjaan. Ajatus on mennä Vaasasta yli ja siitä Bodöhön ja siitä sitten kohti pohjoista. ...Ehdotuksia aluetta tuntevat?
 • Pitäis ja pitäis... (Sana on melkein vapaa). Kalliit vehkeet taas lojunut pari kk täysin käyttämättöminä kämpän nurkassa. Taas vaihteeksi ei jaksa edes ajatella koko kameraa... Pitäisi tässä joku ilta käydä yhet rippikuvat sukulaisesta ottamassa ja sitäkin tulee vaan lykättyä ja lykättyä ja huvittais vaihtaa kaikki rahaksi... Mikä neuvoksi...
 • Sigma 35mm f/1.4 (Optiikka). Uusimmat.
 • Mikä sai sinut vaihtamaan täyskennosta,takaisin croppiin? (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Olympus OM-D (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Miyajima sunset (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi kuva.

Ilta-Sanomat, Nyt: Suomalaisnuorukaisen oravakuvista tuli jättihitti maailmalla - Instagram suositteli 56 miljoonalle käyttäjälleen. Söpöt eläinkuvat tuntuvat kiinnostavan ihmisiä sillä kahden viikon aikana mies sai yli 30 000 uutta seuraajaa ja puolessa vuodessa seuraajamäärä on yli kaksinkertaistunut. Nyt oravakuiskaajaa seuraa yli 77 000 Instagram-käyttäjää.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Americanphotomag.com, Photojournalism of the Month: June 2014. 12 kuvaa.

Reuters, Photographers' Blog, On the Sidelines of the Brazil World Cup.

Photo.net, 25 Illuminating Fireworks Photos. 25 ilotulituskuvaa.

Thephotoargus.com, 30 Brilliant Examples of Fireworks Photography.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Wedding Photography: the first-timer’s guide to getting it right.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Sony A7, A7r, or A7s Opinions? Lukijoiden kommentteja pyydetään.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com, Learn To Convey A Sense Of Place And Culture With Your Travel Shots.

Lensrentals.com, blog, Sensor Stack Thickness Part III: The Summary. 6.7.2014. Mitkä objektiivit sopivat parhaiten mihin kameroihin.

Huffingtonpost.com, How Aerial Photography Changes A Photographer's Perspective. Nyt on kyse oikeasta lentokoneesta ja oikeasta kuvaamisesta.

Strobist, Do This: Sara Lando in US for Workshops in August, 7.7.2014. Jos aikaa (ja rahaa), elokuussa päivä/kaksi workshop. USA, Atlanta.

The-digital-picture.com, Canon USA Explains WiFi Setup and Remote Capture for EOS 6D.

Pdnonline.com, Object of Desire: Ballpod. Appelsiinin kokoinen. Monta väriä. $35.

Kamera & Bild, Nikon D810: Några första intryck. Ensikokemuksia uudesta Nikonista.

Fotosidan.se, TEST: Canon EOS 1200D & Nikon D3300. Perinteiset järjestelmädigit, edulliset mallit testissä. Tekeekö niillä mitään. Nikon maksaa enemmän, mutta ylimääräiselle rahalle saa vastiketta.

Kamera & Bild, Test: Nikon 1 V3 - många roliga finesser. Peilitön järjestelmädigi, 18 megapikseliä, kroppikerroin 2.7x. 20 kuvaa sekunnissa. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. 1080/60p video. Wi-Fi. Nopea tarkennus. Paino 381 g. Euroopan hinta runko + 10-30mm 949 euroa. Kahva ja elektroninen etsi lisää, hinta 1.249 euroa. Runko n. 815 euroa. Nopea, yksinkertainen käyttää. Arvosana 7,3.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kerro kun ostit kuvaukseen liittyvää tavaraa, osa 2 (Sana on melkein vapaa).
 • Ostetaan yhtä sun toista! (Ostetaan). Ostoslista:
  • -Sigma 18-35 1.8 DC HSM ART tai Sigma 17-50 2.8 EX DG OS HSM (EF-kiinnityksellä)
   -Nikon MB-D80 akkukahva/ tai tarvikeversio
   - 2kpl Nikon En-EL3e akkuja/ tai tarvikeversio
   -Canon BG-E7 akkukahva/ tai tarvikeversio
   -2kpl Canon CP-EG akkuja/ tai tarvikeversio
   -Nissin Di700 salama, Nikon
   -Nissin Di700 salama, Canon
   -Yongnuo YN-662C TTL-radiolaukaisin (laukaisin ja vastaanotin), Nikon
   -Yongnuo YN-662C TTL-radiolaukaisin (laukaisin ja 2Xvastaanotin), Canon Mieluiten pääkaupunkiseudun alueelta mutta kyllä postikin kulkee..
 • D3100 roskaonkelma (Nikon, Sony). Kävin eilen tuossa maastossa kuvailemassa ja ilmeisesti objektiivin vaihdon yhteydessä peilille tai jonnekin pääsi roskia. Roskat eivät näy kuvissa eikä LCD näytöllä kuvatessa.
 • Mikä sai sinut vaihtamaan täyskennosta,takaisin croppiin? (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Nitro Nationals 2014 Alastaro (LInkkejä kuviin ja gallerioihin). Linkin takana lisää lisää kuvia.
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Rajala blogi, Kuvakulmia, Alivalottaminen. Minulla on musta hame, jonka pinnassa on hieno pitsikuvio. Haluaisin, että kuvio erottuisi myös kuvissa. Mustan kuvaaminen on kuitenkin joskus mutkikasta.

Yle Uutiset, Häme, Hyvä valokuvaaja osaa ehkäistä lapiokädet juhlakuvassa. Tiina Puputti kirjoittaa parhaillaan kirjaa ammatti- ja harrastekuvaajien käyttöön. Hyvä kuva ei ole sattumaa, vaan ammattisalaisuuksia.

Lapin Kansa, Riistakameralla ei saa kytätä, vaikka olisi kuinka ihastunut tai vihastunut naapuriinsa. Rovaniemeläinen asianajaja Hannu Lukkarila muistuttaa, että videovalvontaa hyödyntäessä on kamera suunnattava oikein.

–Kameraa ei saa suunnata siten, että kuvassa näkyvät kadulla tai naapurin pihalla olevat henkilöt tai naapurin talo ja ikkunat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, How To Use Horizontal Lines Successfully In Your Images.

Digital Photography School, Video Tutorial How to Manage Your Lightroom Catalog While Travelling.

Earthboundlight.com, Having to Explain Your Photos? 6.7.2014. Lehtikuva otetaan, vaikka esimerkiksi visuaalisuudesta tinkimällä. Aina ei valaistus, kalusto, kuvattavien sijoittelu jne. jne. miellytä valokuvaajaa. Lukijat kuitenkin tarvitsevat mahdollisimman informatiivisen kuvan. Sitten on kuvia, jotka vaikuttavat katsojaan pääasiassa jotenkin toisin kuin aiheen kautta. Näidenkään kuvien ei tarvitse olla visuaalisesti täydellisiä.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Photoshop scatter effect tutorial: download our FREE brushes and textures.

Diyphotograpy.net, How To Improve The Function Of The Fuji X-T1 For Faster Focusing.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

MTV, Saako rannalla kuvata vähäpukeista - katso kesäkuvaamisen säännöt. Julkisella uimarannalla kuvaamisen oikeutus askarruttaa ihmisiä. Helsingin yliopiston viestintäoikeuden professori Päivi Korpisaari kertoo, että uimaranta on julkinen paikka, joten siellä saa kuvata vapaasti - myös ihmisiä.

- Lähtökohtaisesti julkisella paikalla olevasta ihmisestä voi ottaa vaikka lähikuviakin, mutta jos se on toistuvaa, ja kuvaaminen voi aiheuttaa pelkoa tai ahdistusta, voi kysymys olla vainoamisesta, Korpisaari kertoo.

- Korpisaari kertoo, että salakatselu ei rikosmielessä ole julkisella uimarannalla mahdollista. Sen sijaan kotirauhan piiriin kuuluvia paikkoja kuten asuntoja, loma-asuntoja, hotelliasuntoja, veneitä, porraskäytäviä ja esimerkiksi pihoja ei saa kuvata, mikäli niissä on ihmisiä.

Yle Uutiset, Häme, Harrastekuvaaja kaipaa itselleen rohkeutta eikä pidä selfiestä. Elisa Putti ei tunnista itseään ellei kamera ole mukana. Kamera on päiväkirja ja paras kaveri.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Beyond the ordinary: Tim Dodd's Everyday Astronaut. 11 kuvaa.

Digitalcameraworld.com, Behind the Image: Damien Demolder on decisive moments and fortune telling.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

The Online Photographer, Fujifilm X-T1 Opinions? Lukijoiden kommentteja kysellään.

Resourcemagonline.com, How To Produce A Photo Shoot On A Student Budget.

 

05.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Maailman suurin kuvatoimisto alkoi jakaa kuvia ilmaiseksi – sai heti jättisuosion. Maailman suurin kuvatoimisto Getty Images tarjota alkoi viime maaliskuussa kuviaan ilmaiseksi yleisön käyttöön. Päätös oli vastatoimi piratismille. Palvelu on nyt osoittautunut menestystarinaksi. Gettyn perustajiin kuuluva Jonathan Klein kertoi viime viikolla Cannesissa Forbesille, että ensimmäisten kolmen kuukauden aikana kuvia on upotettu sivustoille jopa sata miljoonaa kertaa.

TE-palvelut, Valokuvaaja, 4 paikkaa, Vauvakuva Haikara Oy, Valokuvaustehtävät asiakkaan tiloissa Tulosta työpaikka. Helsinki, Espoo, Vantaa ja Tampere. Erityisesti kiinnostaa ostopalveluna tapahtuva freelance-kuvaus, mutta myös suoritepohjainen työsuhde on mahdollinen. Kiinteä korvaus, myyntiprovisio tai näiden yhdistelmä. Asiakkaan kotona, omat välineet. Tyypillinen työkeikka käsittää matkojen, kuvauksen ja oheistöiden kanssa kahdesta kolmeen tuntia sisältäen noin kahdenkymmenen parhaan kuvan kevyen jälkikäsittelyn ja latauksen Vauvakuvan palvelimelle. Hakemukset mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 29.7.2014.

Älypuhelimista.

Ilta-Sanomat, Oletko nähnyt tämän lohen vonkalekuvissa? Epäile heti aitoutta. Tavian lohi on käynyt läpi vinyyliprinttauksen ja kennoplex-muovituksen. Se on lohen kuva, jonka takana on pitelykahvat.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, 6 things you didn’t know about focusing, but probably should.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Blast from the past: Photographing steam locomotives. 10 kuvaa.

IR.

Kamera & Bild, Tobias Björkgren – en expert i studion. Haastattelu.

Kamera & Bild, Test: Canon EOS 1200D - lättanvänd kompis. Arvosana 7.

Fotosidan.se, Bildradion 78: Fotomara-peppning till max.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

mato78.com.

Paikallislehdistä.

 • Imatralainen, Valokuvaus on Imatralla suositumpaa kuin koskaan. Imatralla suosittu kuvauskohde on Vuoksen ympäristö eri vuoden ja vuorokauden aikoina. Hakaliston mukaan myös luontopolut ja Valtionhotelli sekä muu Imatrankoski ovat suosittuja kuvauskohteita varsinkin turistien keskuudessa.
 • Aamuposti, ”Sormet syyhyävät kuvaamaan”. Kun innostuu katselemaan maailmaa kameran läpi, voi se viedä täysin mukanaan. Hyvinkääläisvalokuvaajat Ia Ahonen ja Sirpa Sarén sekä Vähikkälästä kotoisin oleva valokuvaaja Pirkko Kanervisto kertovat, että nykyään on lähes mahdotonta poistua kotoa ilman kameraa.

Älypuhelimista.

(vaihteeksi taas muutama päivä matkalla, päivittäminen pitäisi onnistua nytkin...).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Paula McCartney’s Photographic Twist On Bird-Watching. Lintukuvia.

Thephotoargus.com, 22 Amazing Examples of Firework Photography and How to Take Them.

Digital Photography School, Camera lenses: 8 questions you’ve been dying to ask other photographers. Ensimmäinen kysymys: objektiivissani on AF/MF -kytkin. Rungossa on samanlainen. Mitä eroa näillä on (AF = automaattitarkennus, MF = manuaalitarkennus).

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Photographing Fireworks: 24 Tips.

Lensrentals.com, blogi, Some Holiday Lens Mutilation. Asiakas kysyi, onnistuisiko objektiivin modifikaatio, poistetaan elektroniikka, tarkennus kiinteästi äärettömään ja aukko isoimmalle. Uudet Canon 100mm f/2 ja Sigma 35mm f/1.4 Art. Kuvat toimenpiteistä.

Fotosidan.se, Bildradion 78: Fotomara-peppning till max.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pingstate.nu.

Pallopanoraamablogi, Hö halojaa? (viikon panoraama #26), 24.6.2014. Tänään on itäisen Suomen taivaita koristanut harvinaisen kirkas ja laaja-alainen haloilmiö. Poikkeuksellisesti olin hereillä jo ennen kuutta joten kävin sitä aamulla kuvaamassa.

Mikko Suominen, Yksivuotiskuvaus Naantalissa, 19.6.2014. Kesäillan matalalta paistava ilta-aurinko toimi tässäkin setissä valonlähteenä. Muutamassa kuvassa käytin salamaa, kun oltiin metsän puolella varjossa

Voice.fi, Melkoisia vempaimia: Maailman suurimpien kameroiden omistajilla täytyy olla hauis kunnossa. ... Erityisesti heiltä saattavat leuat loksahtaa, kun näkevät Pixel Pluck -sivuston kokoaman kuvagallerian maailman suurimmista kameraobjektiiveista.

Älypuhelimista, ym.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, School is Out!: Magical Photos Remind Us What It’s Like to Be a Kid in Summertime.

Reuters, Photographers' Blog, Seeking refuge in Sweden. Ruotsi, turvapaikan hakijoita. Kasvot peitetyt. Tarinat kerrottu.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Macro water drop photography: how to capture colour abstract close-ups at home.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, 19 Basic But Useful Lightroom Shortcuts For PC Users Part 1. Näppäinoikoteitä.

Pdnonline.com, App Review: Adobe Lightroom Mobile. Pitää olla Adobe Creative Cloud -tilaus. iPad-ohjelma, helppo käyttää.

Photographyblog.com, Sony A7S Review. S = Sensitivity. Pieni täyden kennon peilitön järjestelmäkamera, 12 megapikseliä. Sama runko ja design kuin 24 megapikselin A7-mallissa ja 36 megapikselin A7r-mallissa. Elektroninen etsin, 2.359.000 pistettä. Yksillä akuilla ottaa 360 kuvaa. Paino 489 g. Nopea, koko sensorilta 4K 30 kuvaa sekunnissa, sopii videokuvaukseen erinomaisesti. Lcd-näyttö 921.600 pistettä. Ei sisäänrakennettua salamaa. 15 pykälän dynamiikka. ISO 409.600 (!). Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta on 2.300 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rajala blogi, Kuvakulmia, Lisääkö tieto tuskaa? 1.7.2014. Aiemmin otin mielestäni ihan kivoja kuvia. Napsin ja julkaisin niitä paljon. Kuvia katsellessani mukavat muistot tulvahtelivat mieleen. Mitä enemmän opin valokuvauksesta, sen enemmän vanhat kuvat alkoivat nolottaa.

Älypuhelimista, ym.

 • Iltalehti, Naarmu iPhonen näytössä? Nämä kotikonstit tepsivät.
 • Puhelinvertailu.com, Nokia Lumia 630. 4.5 tuuman näyttö, 854 x 480. Kamera 5 megapikseliä, f2.4, 28 mm. Windows Phone 8.1 Blue. Paino 134 g. Kamera oli vähäiseltä kuulostavasta 5 megapikselin tarkkuudestaan huolimatta hintaisekseen kelvollinen. Kuvaaminen onnistuu jotakuinkin hyväksyttävästi myös vähäisessä valaistuksessa ja videokuvan otto onnistuu 720p:n tarkkuudella ja 30 FPS:n nopeudella. Jos mikään puhelimen puutteista ei ole ylitsepääsemätön asia, on Lumia 630 varma valinta noin 150 euron älypuhelinta etsivälle.
 • Taskumuro.com, Uusi artikkeli: Testissä Sony Xperia Z2. 5.2 tuumaa, full hd, 4K-video. Lippulaivamalli. Veden- ja pölynkestävä. 1920 x 1080. 20.7 megapikselin kamera, f2.0, 27 mm. Kahdeksan megapikselin tilassa kolminkertainen zoom (Nokian tapaan). Ei optista kuvanvakaajaa. Suomen hinta on 650 euroa.
 • Taskumuro.com, Samsung esitteli Galaxy S5:n pikkuveljen, S5 Minin.
 • Mobiili.fi, Soneran kesäkuun myydyimmät puhelimet.

tekniikka & talous, CNN alkaa kokeilla robottilennokkeja - Suomessa Yle testaa minikuvauskopteria. Yle-uutisten toimituspäällikkö Timo Kämäräinen kertoo, että Yleisradio on hankkinut vastikään yhden minikuvauskopterin, ja laite on testeissä.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Sweet Family-Style Portraits of Farm Animals. Eläimet näyttävät ryhmäkuvissa kovin vakavilta, eivät taida oikein tietää, mistä on kyse...

Thephotoargus.com, Amazing Fine Art Photography by Diane Varner.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Nikon D810 vs Canon EOS 5D Mark III comparison: full-frame DSLRs go head to head.

IR.

The Online Photographer, Olympus OM-D E-M1 Opinions? Mielipiteitä käyttäjiltä.

ePhotozine.com.

Luminous Landscape, Panasonic FZ1000 Hands-On Review. 20 megapikseliä, kompaktidigi (pienen perinteisen järjestelmädigin kokoinen), 25-400mm, f/2.8. 2.3 megapikselin elektroninen etsin, lcd-näytössä miljoona pikseliä. 4K video. Wi-Fi. Heinäkuun lopulla myyntiin, $899.

Dpreview.com, Panasonic Lumix DMC-FZ1000 compared to Sony Cyber-shot DSC-RX10.

The-digital-picture.com, Canon EF 1200mm f/5.6 L USM Lens Listed on eBay. Alle kaksi päivää jäljellä, nyt $70.000. Yleensä hintaluokka ollut $100.000.

Zdnet.com, The one Aperture feature that I can't live without (and alternatives). Seuraaja tulossa vasta ensi vuonna.

Fotosidan.se, Canon startar nordisk organisation. Canon Consumer Imaging, uusi pohjoismainen organisaatio. Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska. Sekä myös Baltian maat.

Fotosidan.se, Fotoskolan: Så tar du bort moiré. Kuvankäsittelyä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.07.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Iiro Rautiainen.

 • Erja & Niklas, 23.6.2014. Erjan ja Niklaksen älyttömän hauskoja häitä vietettiin Hämeenlinnassa Palokunnantalolla.
 • Volvomies, 3.6.2014. Sain vähää aikaa sitten mielenkiintoisen kuvauspyynnön, jossa kysyttiin mahdollisuutta ottaa muotokuvia eräästä autoharrastajasta hänen rakkaan autonsa Volvo 544 B10 kanssa. Miljöön suhteen toiveissa oli teeman mukaisesti jotain vanhaa, jolloin kuvauspaikaksi muotoutui VR:n vanha ja ehkä hylätty makasiini Rovaniemen keskustan liepeillä.
 • Massive YO-kuvapostaus, 2.6.2014.

HS, Kurki huutaa nuoren hirven pakoon – kuvakooste Heikki Willamon luontokuvista, 30.6.2014. Heikki Willamo teki ruotsalaisen Mats Anderssonin kanssa mustavalkoisen luontokuvakirjan. Willamo on Suomen johtavia luontokuvaajia. Uusin kirja Kohtaamisia syntyi yhdessä nimekkään ruotsalaisvalokuvaajan Mats Anderssonin kanssa. Kaksikko tapasi syksyllä 2011 Vårgårdan luontokuvatapahtumassa. Ajatusmaailmat natsasivat heti yhteen. Seuraavien parin vuoden aikana Willamo ja Andersson kuvasivat tahoillaan ja kävivät tiivistä kirjeenvaihtoa.

Hopeinen Omena.

Yle, 59 taiteilijaeläkettä nimekkäille tekijöille. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 59 uutta taiteilijaeläkettä. Täysi eläke myönnettiin 43:lle ja osaeläke 16:lle hakijalle. Hakijoita oli tänä vuonna 492. Eläke myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana. Täysi eläke on 1319,06 euroa kuukaudessa ja osaeläke siitä puolet.

Valokuvataide

 • Brofeldt Claire  (Claire Aho), Stockholm 
 • Kelaranta Timo, Madrid
 • Larjosto Harri, Vantaa
 • Leinonen Antti, Kuhmo

Skenet.fi, Mikko Oranen, Katri Naukkarinen, 12.6.2014. Katri Naukkarisen (s. 1984) näyttely valokuvagalleria Hippolytessä nostattaa perustavaa laatua olevia kysymyksiä valokuvauksen luonteesta.

Suomen freelance-journalistit.

Yle, Onnettomuuspaikoilla kuvaaminen johtaa lisäonnettomuuksiin: "Pahentunut koko ajan". Onnettomuuspaikkojen kuvaaminen kännykkäkameroilla on yleistynyt viime vuosina. Muoti-ilmiö aiheuttaa vaaratilanteita esimerkiksi moottoriteillä.

Älypuhelimista, ym.

Menaiset.fi, Tämä yläosaton kuva aloitti kuvankäsittelytrendin. Tämä on se uutinen John Knollin tyttöystävästi vuodelta 1987, Photoshopin alkuajoilta. (...on tässäkin otsikko keksitty...).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Few of Our Favorite Images from THE FENCE at Photoville 2014.

Reuters, Photographers' Blog, The soccer ball as protagonist. Köyhän ja rikkaan kotona, molemmat katsovat Brasilia vs. Chile.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in July 2014.

IR.

ePhotozine.com.

Popular Photography, You Can Do It: Using Long Exposure To Create Dreamy Water Photography.

The Online Photographer, Fujifilm Gets It and Sony Doesn't. Objektiivivalikoimasta.

Photoxels.com, A Beginner’s Guide to RAW File Format.

The-digital-picture.com, Canon EF 16-35mm f/4 L IS USM Lens Review. Täyskennoiselle. Kuvanvakaaja. Kroppikennoisella polttoväli 25.6-56mm. Paino 615 g, suodinkierre 77 mm. Erinomainen kuvanlaatu, erittäin kiinnostava objektiivi. Suomen hinta on n. 1.100 euroa.

Photographyblog.com, Canon EF 16-35mm f/4L IS USM Review. Säänkestävä. Mukana vastavalosuoja ja säilytyspussi. Vinjetointia, laajakulmapäässä tynnyrivääristymää (ymmärrettävästi). Muuten ei huomauttamista. Arvosana 4.5 * / 5 *.

Dpreview.com, One of a kind? Nikon 1 V3 First Impressions Review. Peilitön järjestelmädigi, 18 megapikseliä, kroppikerroin 2.7x. 20 kuvaa sekunnissa. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. 1080/60p video. Wi-Fi. Nopea tarkennus. Paino 381 g. Euroopan hinta runko + 10-30mm 949 euroa. Kahva ja elektronine etsi lisää, hinta 1.249 euroa. Runko n. 815 euroa.

Fotosidan.se, Tätt inpå. Makrokuvauksesta.

Kamera & Bild, Ulrika Ekblom: Lockar fram smak med bilder. Ruokakuvaajaa tapaamassa.

 

Kesäkuun 2014 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset