Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Kesäkuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Toukokuu 2014

31.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Vanhoja valokuvia näytille (Sana on melkein vapaa). Täältä löytää virikettä isovanhemmille tai miksei itselleenkin.
 • Mahdollinen tekijänoikeusrikkomus LG:n toimesta? (Kuvaus yleinen). Pieni päivitys. Tämän keissin suhteen ei ole nyt viikkoon tapahtunut yhtään mitään, tai ainakaan mitään mistä meikäläistä olisi informoitu. ...
 • Tekijänoikeusrikkomus, neuvoa kaivataan... (Kuvaus yleinen). Pieni päivitys. Aiheenahan on öljyväritöiden teko toisten ottamista valokuvista.
 • Canon 600ex-rt salama, valonhajotin hajosi APUA (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Back button focus (Järjestelmädigit). Kuinka moni käyttää tarkennusta tuolta kameran takanappulasta? Tässä on tullut nyt luettua noita kamera sivuja tuosta aiheesta ja kuinka hyvä systeemi ja jne. Kokeilin ja vähän tuntuu oudolle näin aluksi, mutta jospa se siitä.. Onko tullut semmoisia ahaa elämyksiä, että "tämähän on oikeesti tosi hyvä" ?
 • jkahilaphotography.com (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Greenfield (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Laitetaan näytille hiljattain otettu kuva, jossa ensimmäistä kertaa kokeilin focus-stacking menetelmää.

Peter Forsgård, Valonmittauksesta, 30.5.2014. Tiina Puputti pingasi minua Twitterissä kysymyksellä valotusmittarin käytöstä eli käytänkö vai en. Vastasin etten käytä. Kysymys sai muutenkin pohtimaan valotusta.

Yle Uutiset, Nöyrtynyt Google avasi linkin tietojen poistamiseksi hakupalvelusta. Hakupalvelujätti Google on perjantaina avannut palvelun, jonka avulla ihmiset voivat vaatia Googlea poistamaan heitä koskevia linkityksiä palvelusta. Google joutui avaamaan palvelun EU-tuomioistuimen päätöksen takia. Google pitää päätöstä huonona, mutta on samalla ottanut nöyremmän asenteen Euroopassa.

 • linkki omien (tai esimerkiksi puoliso tai asianaja) tietojen poistamiseen Google-hakukoneesta. ...selitettävä, miten tämä hakutuloksissa näkyvä URL-osoite on epäolennainen, vanhentunut tai muulla tavoin sopimaton.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Mind-bending Photos Inside Nuclear Power Plants.

Digital Photography School, A Collection of Great Silhouette Photos.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnoline.com, Object of Desire: The Versatile Fiilex P180E LED Light. $625.

Fotosidan.se, TEST: Nikon DF bjuder på klassiska former. Kolme pluskohtaa (vaikkapa: isolla ISO:lla hyvä kuvanlaatu...). Seitsemän miinuskohtaa (vaikkapa: suolainen hinta...).

Kamera & Bild, Test: Olympus OM-D E-M10 Snygg, snabb och bra. Arvosana 7,3. Kuvanlaatu sentään 8.

Kamera & Bild, Krönika: Fem prylar du borde ha i din väska.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.05.2014   (linkki)

Kuopion Kameraseura ry järjestää vuoden 2014 Digifotomaratonin kesäkuun toisena viikonloppuna (13.-15.6.2014). Kilpailu järjestetään nyt jo 17 kerran.

Kuopion kameraseura täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja sen kunniaksi järjestetään perinteisen kuuden tunnin Digifotomaratonin ohella myös 48 tunnin pituinen Juhladigifotomaraton.

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Näin otat onnistuneet juhlakuvat. Kesän juhlien valokuvaamista kannattaa miettiä jo ennen juhlatilan somistusta. Yhteiskuvat kannattaa ottaa ajoissa. Valokuvaaja Sonja Hagström antaa vinkkejä, joilla ylioppilasjuhlat taltioituvat onnistuneesti.

Tekniikan Maailma, TM testi, Edulliset järjestelmäkamerat Canon EOS 1200D ja Nikon D3300, 28.5.2014. Canon ja Nikon hallitsevat ylivoimaisesti järjestelmäkameroiden myyntitilastoja. Kummankin valmistajan suosituin perusmalli uudistui äskettäin, joten TM-testin ainekset ovat jälleen koossa. Edeltävät mallit siirtyivät samalla alennusmyyntiin, ja niitäkin kannattaa harkita.

Menaiset.fi, Uusi kikka – näin pelastat kastuneen kännykän. Riisi ei olekaan hyvä kosteuden imijä. Ohjeet kastuneen puhelimen pelastamiseksi.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Astonishing Photographs Of Ingenious Homes Built Up By Abandoned Communities. Kuvia ympäri maailmaa.

Thephotoargus.com, Macro Photography: Choosing Your Subject.

Digital Photography School, Using Focus Creatively with Food Photography.

The Online Photographer, The Culture of Photography. Elämmekö todella keskellä valokuvauksen parasta aikaa, kukoistuksen huippuhetkeä... Amatööreille ehkä, mutta entä valokuvauksen ammattilaiset.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Hot-Air Balloons Are Brilliant For Photography - Find Out Why.

Luminous Landscape, Panasonic GH4 – A Video Primer. Reichmann kehuu. Pienin ja halvin kamera, joka kuvaa 4K -videota ja tallentaa sitä muistikortille. Kuvanlaatu on hämmästyttävän hyvä.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, New Adobe Creative Cloud Feature Lets You Install Old Versions. Kertausta.

Resourcemagonline.com, Where Will Photography Be One Year From Now? Mitä on odotettavissa seuraavan vuoden aikana.

Pdnonline.com, Object of Desire: Canon Macro Ring Lite MR-14EX II. 14 vuoden jälkeen uusi versio. $549.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.05.2014   (linkki)

Muistutus: Osallistuminen Vuoden matkakuva 2014 -kilpailuun päättyy 31.5.2014.

Digicamera.netin Foorumilta:

Helsingin Uutiset, Stefan Bremer neuvoi teinifotareita. Kahdentoista nuoren kännykameroilla ottamista kuvista koostuva noin 50 valokuvan näyttely avautuu Asematunnelissa 28. toukokuuta.

Rajalablogit, Kuvakulmia, Kuvakävelyllä Linnanmäellä, 28.5.2014. Lähdin kesäisenä iltana valokuvauskävelylle Linnanmäelle. Lintsi on paikkana hyvin visuaalinen ja näyttävä. Suosittelenkin sitä lämpimästi kuvauskohteena. Yksityiskohtia ja kiinnostavia kulmia on runsaasti.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Julkaistua 537 & Helsingin taidemuseon johtokunta 16: Pitäisikö taiteilijallekin maksaa? 28.5.2014. ... Ongelma on tiedostettu Suomessakin jo aikoja sitten, ja kuvataiteilijoiden tekijänoikeusjärjestö Kuvasto onkin laatinut näyttelykorvausten hinnaston: jos taiteilijalla esimerkiksi on kuukauden pituisessa näyttelyssä yksi maalaus, hänen olisi saatava siitä näyttelykorvausta 58 euroa. Jotkut tahot maksavat korvauksia, jotkut eivät....

L.A. Made (aviomiehen mukana USA:aan muuttanut, vähitellen kuvauskeikkoja on löytynyt...). Blogipostaukset suunnattu kaiketi lähinnä sille toiselle sukupuolelle. Valokuvaukseen liittyviä poimintoja.

Taskumuro.com, Uusi artikkeli: Testissä Samsung Galaxy S5. Samsung esitteli viidennen sukupolven Galaxy S -lippulaivansa helmikuun 24. päivä Barcelonassa MWC-tapahtuman yhteydessä ja mainosti uutukaisen tuovan uusia innovaatioita jokapäiväiseen elämään. Tuolloin edeltäjämalli Galaxy S4:n julkaisusta oli kulunut noin 11,5 kuukautta. Galaxy S5:n myynti alkoi useimmilla markkinoilla Suomi mukaan lukien 11. huhtikuuta, eli kuluttajien oli odotettava uutuutta runsaat puolisentoista kuukautta. Samsungin suositushinta Galaxy S5:lle on 699 euroa.

HS, Googlen älylaseilla on kymmeniä haastajia – monet jo myynnissä.

Valokuvatorstai, 329. haaste on "Kevätjuhla".

Photo.net, foorumi.

Thefeatureshoot.com.

Reuters, Remembering D-Day, 70 years on. Normandiasta kuvia, ennen ja nyt.

Thephotoargus.com, 30 Awesome Examples of Summertime Photography. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Fuji X-T1 vs Nikon Df: which is the best retro-style camera?

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Repurposing A KFC Fried Chicken Dinner As A DIY Ring Flash. Tee-se-itse -miehelle askarreltavaa. Kovin kummoisia tarpeita ei vaadita.

IR, Samsung NX Mini - Initial gallery images posted.

The Online Photographer, Protect Yourself. Photoshelteristä ilmainen pdf.

Luminous Landscape, Happy 15th Anniversary To Us. Ensimmäinen postaus 15 vuotta sitten. Kuvaruutukaappaukset kultakin vuodelta.

Pdnonline.com, Product Review: Zacuto Marauder. Videota kuvatessa kuva vakaaksi. $736.

Fotosidan.se, Bildradion 73: Bilden, texten och allt runtomkring.

Fotosidan.se, Zoom H5 - ljudinspelare med utbytbar mikrofon. H6-lippulaivamallista pienempi ja halvempi malli. $270.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.05.2014   (linkki)

Tärähtäneet Ämmät: Monokini 2.0
Kuva: Pinja Valja, Monokini.7.9.2014 asti

Monokini 2.0 on yhteisötaideprojekti, jossa otetaan kantaa kulttuurimme ahtaaseen ajatukseen naisten ”hyvästä” ja ”normaalista” ulkonäöstä. Projektilla pyritään laajentamaan käsitystä siitä, mikä on hyväksyttävää ja kaunista ihmisvartalossa suunnittelemalla uima-asumallisto naisille, jotka ovat läpikäyneet rinnanpoistoleikkauksen.

Tärähtäneet ämmät -taiteilijakaksikko (Katriina Haikala ja Vilma Metteri) on toiminut vuodesta 2007 ja herättänyt keskustelua provokatiivisilla projekteillaan.

Kuva: Pinja Valja, Monokini.

Suomen valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Yle Uutiset, Lady Gaga kaatoi rintasyövän sairastaneiden suomalaisten uimapukusivuston.

Pekka Sammalti: Arktisia mielenmaisemia
Kuva: Pekka Sammallahti3.8.2014 asti

Pekka Sammallahden ensimmäinen yksityisnäyttely esittelee yli sata kuvaa arktisilta alueilta: Saamenmaalta, Alaskasta ja Huippuvuorilta. Mukana on kuvia useammalta vuosikymmeneltä, vanhimmat ovat peräisin 1970-luvulta.

Pekan veli, tunnettu valokuvaaja Pentti Sammallahti on ollut mukana näyttelyn toteuttamisessa.

Oulun yliopiston emeritusprofessori Pekka Sammallahti on tullut tunnetuksi ennen kaikkea työstään saamenkielten ja kulttuurin parissa. Alkujaan Helsingissä syntynyt kulttuurivaikuttaja asuu nykyään arktisella alueella, Utsjoen Vetsikossa.

Lapin maakuntamuseo Arktikum
Pohjoisranta 4, Rovaniemi
ti-su 10-18
12/8/5/4 €

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen valokuvataiteen museo. Kysy museolta. Kysymyksiä kaikkiaan 204 kpl. Ja vastauksiakin saman verran. Lisää poimintoja. Osa 5.

Tietokone.fi, Softa.

 • Tehokkaampaa hallintaa iPadille ja iPhonelle. iFunBox for Mac & Windows. iTunesia on haukuttu monesti raskaaksi ja sekavaksi ohjelmaksi, eikä syyttä. iFunBox on kevyempi vaihtoehto, jolla voi tehdä myös paljon sellaista mihin iTunes ei kykene. iFunBox on ilmainen ohjelma OS X:lle ja Windowsille.
 • Käännä teksti älypuhelimella scifi-elokuvien tyyliin. Word Lens Translator v3. Word Lens on saatavana Androidille sekä iOS:lle, ja Googlen oston jälkeen sovellus on täysin ilmainen, kaikki kielipaketit mukaan lukien. Word Lens kääntää tekstin espanjasta, portugalista, ranskasta, italiasta, saksasta tai venäjästä englanniksi.
 • Vauhdikas kuvankäsittelyohjelma Windowsiin. Paint.NET 4.0 beta. Paint.NET on ollut varsin pitkään kehitteillä. Yksinkertaisesta kuvankäsittelyohjelmasta on tullut monipuolinen vaihtoehto maksullisillekin kuvankäsittelyohjelmille. Täysin uudistunut 4-versio hyppää vielä melkoisen loikan eteenpäin. Käyttöliittymä on selkeä, ja ohjelma toimii nyt myös suomenkielisenä. Ilmainen.

Tietokone.fi, Näin voit pyytää Google-poistoja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Macro flower photography: 5 fresh ideas that will cost you nothing.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

The Guardian, Women on the frontline: female photojournalists' visions of conflict. Naisnäkökulmaa.

Npr.org, How To Stay Afloat In Your Infinite Stream Of Photos. Lyhyesti.

The Online Photographer, Is This a 'Great Time for Photography'?

Lensrentals.com, blog, A Data Processing Contest.

Pdnonline.com, Obituary: Michael Schmidt, 68, Winner of Prix Pictet, Died May 24. Kaksi päivää palkinnon vastaanottamisen jälkeen, sairauden vuoksi ei voinut osallistua.

Pdnonline.com, Our Ten Favorite Image-Editing Programs.

 • Anthropics Technology Portrait Professional Studio, $160
 • Alien Skin Software Exposure 5, $199
 • Adobe Photoshop Lightroom 5, $80
 • Adobe Photoshop Creative Cloud, alkaen $19.99 per kk
 • onOne Software Perfect Photo Suite 8, $180
 • Corel PaintShop Pro X6, $100 (Windows)
 • Phase One Capture One Pro 7, $299
 • ArcSoft Portrait+, $250
 • MacPhun Intensify Pro, $60 (Mac)
 • DxO Optics Pro 9, $169 (Standard), $299 (Elite)

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Elämisen tuska (Järjestelmädigit). On tullut elämässä pattitilanne vastaan, johon toivon joltain jonkunlaista ratkaisua/ kokemusta. Täydellisessä kamerajärjestelmässäni( D90 + 17-50mm + 30mm 1.4 + 50mm 1.8 + 100mm 2.8 + 70-300mm vc) on tullut esiin puutteita, joihin en löydä nikonilta helppoa ratkaisua.
 • Apua kameran hankintaan (Järjestelmädigit). ... Ei tarvii olla FF kamera ja käytetyn rungon hinta sais jäädä alle tonniin. Kaikki apu ja vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan.
 • Jokunen kuva ihmisistä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Rallicross SM 2014, Honkajoki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, Nyt tulevat taidemeitsiet – kuvaa itsesi Van Goghina. Sosiaalisessa mediassa jaettavia selfie-kuvia eli suomalaisittain meitsieitä otetaan nykyään kaikkialla – eurovaaleissa jopa äänestyskopeissa. Mutta mitä jos menisit ajassa taaksepäin ja ottaisit itsestäsi kuvan tunnetussa maalauksessa? Se onnistuu VanGoYourself-verkkosivulla.

 • Vangoyourself.com Vermeer, van Gogh, Caravaggio, Hals, Rembrandt, Leonardo da Vinci (Viimeinen ehtoollinen) jne.

Pallopanoraamablogi.

Voice.fi, 9 valokuvaa, jotka tallentavat maailman kauneuden paremmin kuin yksikään sana. Jutun lähteenä käytetty Hunffington Postia.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Charming Photos of ‘Wet Dogs’ Mid-Bath. Märistä koirista kuvia.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to take an exposure reading on your digital camera. Miten saisi kuvan valottumaan parhaiten...

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpmag.com, The Ten Commandments Of Studio Product Photography.

ePhotozine.com, Apply These 8 Techniques To Improve Your Garden Photography.

Dpreview.com, Portfolio: Photography student Luke Evans. 12 kuvaa.

Pdnonline.com, German Photographer Michael Schmidt Awarded $112,500 Prix Pictet. Melko iso rahasumma... Ehdokkaita oli ympäri maailmaa...

The-digital-picture.com, Profoto Posts Senior Portraits with Jared Platt Webinar. Video, kesto 1:00:34.

Techhive.com, Meet Ultravisual, an editing geek’s photo-sharing app that even amateurs will love. iOS.

Fotosidan.se, Fotograf stämde Trafikverket på 6 miljoner – fick 350.000. Haaste jätettiin heinäkuussa 2011. Päädyttiin sovintoratkaisuun, valokuvaaja sai korvauksia 350.000 Skr, 38.738 euroa. Yksi valtion yritys lopetettiin, tilalle tuli toinen. Freelance-valokuvaaja teki töitä lopetetulle firmalle 20 vuotta. Sopimus kuvien käytöstä oli vain lopetetulla firmalla.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Objektiiville laukku (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Etsinnässä olisi Canon 300/2.8 optiikalle laukku.
 • Kirkon vartija (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin ajelemassa Kemiön suunnalla toistamiseen ja päädyin lopuksi Karunan kirkolle. Näky hieman pysäytti, tiesin että siellä oli eräs erikoinen hauta, mutta...
 • Sinitiaisen välipala (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Muutama poiminto (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Nättiä jälkeä! Tykkään 3. ja 5. kuvasta ja varsinkin tuosta 5. kuvasta valon takia.

HS, kolumni, En laittaisi lapseni kuvia Facebookiin. Oman päiväkoti-ikäisen lapseni kohdalla olen kuitenkin vetänyt tiukkaa linjaa. Hänestä ei ole Facebookissa eikä muuallakaan internetissä kuvia eikä nimeä. Miksi?

Valokuvaviestinnän Instituutti VaVi, blogi.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry.

 • Toukokuun kuvaaja 2014. Olen Paula Ojansuu, 27-vuotias ammattivalokuvaaja (KIP). Kuvaan sekä yksityisiä asiakkaita, että yrityksille esim. tapahtumia ja kuvituskuvia. Yritykseni on perustettu 2006, ja nykyään kulkee nimellä Studio Kraft.
 • Suomalaiskuvaajia ison kansainvälisen kilpailun finaalissa, 16.5.2014. Voittajat palkitaan 18.9.2014 Photokina-messujen yhteydessä järjestettävässä palkintogaalassa Saksan Kölnissä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 10 popular creative photo effects (and how to achieve them).

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, How Many Lenses Do You Need? 25.5.2014. Objektiivi on vain väline.

The Luminous Landscape, The Ultimate Mirrorless Camera Strap? Monenlaista kamerahihnaa on kokeiltu. Nyt haussa peilittömille sopiva. DSPTCH, useammanlaista. $79.

The Online Photographer, Ed. and Tech. Ed. Get Together. Vähän peilittömistäkin...

Fotosidan.se, Bildradion 72: Bildläsarproffs räddar en "misslyckad" nybörjarbild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Err 01 (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Mitähän voisi tehdä kun kameran ja kakkulan yhteiselo tökkii. Runko vanha Canon 450D ja kakkula Tokina 12-24/f4.
 • iltalehti käyttää luvattomasti kuvaa (Kuvaus yleinen). Voikos iltalehti käyttää nettisivuillaan lupaa kysymättä jostain muualta varastettua kuvaa..
 • Tamron 70-200 f/2.8 VC ja telejatkeet? (Optiikka).
 • Macro nikoniin (Optiikka).
 • Pietari suuri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pietarissa tuli käytyö tuossa vappuna, Todella todella hieno kaupunki ja erittäin dynaaminen niin arkkitehuuriltaan kuin kulttuuriltaan.

Rajala blogit, Kuvakulmia, Lightroomin perusteet, osa 3.1: Yleistä Develop-moduulista. Paljon kuvaruutukaappauksia. Helppo lukea.

Jukan Kuvat.

 • DIY vastavalosuoja, 24.5.2014. Sigmassa on tällä hetkellä noin 4 sentin vastavalosuoja, joka tulee Canonien tapaan vetämällä käyttöön.
 • Tokina AT-X PRO SD 12-24mm F4 (IF) DX, 27.4.2014. Ostin hiljattain edullisesti pikkuvikaisen Tokinan laajakulmazoomin. Tokinalla ei pystynyt kuvaamaan polttovälillä 12-15mm kuin aukolla f4-5, mutta se toimi kuitenkin täysin 15-24mm välillä. Muutoin kamera antoi Error 01-koodin ja ei ottanut kuvaa. Luin netistä ennen putken ostoa, että vikana olisi katkennut fleksikaapeli, joten katsoin ennen ostoa ebaystä jo tilalle uuden kaapelin.
 • Kuvauskaluston esittelyä ja arvioita, 26.4.2014. Canon 7D. Canon 70-200 F4 L USM. Sigma 300mm F4 APO tele macro HSM. Telejatke Kenko 1,4 PRO 300 DG. Makrona Sigman 105mm f2.8 EX. Sigma 28-70mm f2.8-4. Tokina AT-X PRO SD 12-24mm F4 (IF) DX. Jne.

Yle Uutiset, Äänestysselfieen saattaa sittenkin saada luvan, 24.5.2014. Kokenut vaalilautakunnan puheenjohtaja arvostelee näkemystä, jonka mukaan omakuvien ottamien äänestyskopissa olisi luvatonta. Hänen mukaansa oikeusministeriön ohjeet eivät suoraan kiellä kuvaamista.

Puhelinvertailu.com, Titaanien taisto: Samsung Galaxy S5 vai LG Nexus 5? LG:n Nexus-puhelimen saa itselleen noin 350 eurolla, kun taas Samsungin puhelimesta joutuu pulittamaan reilusti yli 600 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Master Swan Photography With These 4 Top Tips. Juotsenia kuvaamaan.

Kamera & Bild, Test: Nikon D4s – ett prestandamonster. Pari vuotta vanhasta Nikon D4 -mallista tuli päivitetty versio, Nikon D4s.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.05.2014   (linkki)

Kai Kuntola: This is Lake Saimaa Calling
Kuva: Kai Kuntola30.9.2014 asti

Mediataiteilija ja valokuvaaja Kai Kuntolan näyttely This is Lake Saimaa Calling tutkii nykyteknologian suomia mahdollisuuksia esittää ja taltioida ympäröivää lähiluontoamme. Näyttely koostuu Kai Kuntolan Nokia-matkapuhelimella kuvaamista valokuvista ja videoinstallaatioista.

Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 15, Lappeenranta
ti-su 11-17
5/4/0 €

Meidän suuri päivä - koko kesä yhtä häätä
Greta ja Arvo Makkonen v.1928. Ilmolan valokuvaamo. 21.9.2014 asti

Näyttelyssä esillä runsaasti hääkuvia Riihimäen kaupunginmuseon valokuvakokoelmista. Suurin osa kuvista on entisen Ilmolan valokuvaamon ottamia hääkuvia 1900-luvulta. Esillä on myös hääpukuja, sekä ihmisten kertomia häämuistoja.

Kuva: Greta ja Arvo Makkonen v.1928. Ilmolan valokuvaamo.

Riihimäen kaupunginmuseo
Öllerinkatu 3, Riihimäki
ke ja su 12-18

KUONO KOHTI KAMERAA - Lemmikkieläin visiittikorttikuvissa
KUONO KOHTI KAMERAA - Lemmikkieläin visiittikorttikuvissa31.8.2014 asti

Mikkelin taidemuseon aloittama teema, eläimet, jatkuu Suur-Savon museossa, jossa on esillä Pohjois-Pohjanmaan museon kokoama näyttely Kuono kohti kameraa - lemmikkieläin visiittikortissa.

Suur-Savon museo
Otavankatu 11, Mikkeli
ti-pe 10-17, la 14-17
2,50/2/0€

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Linna ja Linnanpallo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hämeenlinnaa kuvasin kun linnanpallon heput tuli iltasella ottaan myyntikuvia vanhasta kuumailmapallosta.
 • Rauhanturvaajien rahtijumbo Turussa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Toukokuuhun.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). .. mahtuu monenlaista keliä, ja parit tirpat. ...Hienoja... ...Kyl. Hienoja ovat. Näkemystä kameran takana. Ja valon tajua...

Turun Sanomat, Lars Saari, Lahon ja ruosteen kauneudesta. . Männikkö on paljon muutakin kuin takametsien miesten kuvaaja. Helsingin Taidehallin kokoamamassa retrospektiivissä on esillä omaperäisesti ripustettuja, vanhoihin tauluraameihin kehystettyjä valokuvia neljän vuosikymmenen ajalta. Männikkö kokeili teostensa ripustamista kiinni toisiinsa jo 1990-luvulla. Tuolloin se oli antimodernistinen ele, nyttemmin lähinnä maneeri. Erikoista on myös sekoittaa kuvaajalle tyypilliset valokuvasarjat seinänkokoisiksi kimaroiksi.

- Männikön imago on mielenkiintoisen ristiriitainen. Valokuvaaja ylläpitää omakuvaa outsiderista, joka mieluummin kalastaa tunturijoessa kuin kilisyttelee grogilasia avajaisissa. ”Minulle ahvenen onkiminen on välillä paljon tärkeämpää kuin näyttelyihin osallistuminen” Männikkö maalailee Maija Koskisen haastattelemana Helsingin Taidehallin Time Flies -näyttelyluettelossa.

- Faktisesti Männikkö on kuitenkin kansainvälisimpiä valokuvaajiamme, joka jo 1995 aloitti yhteistyön Tukholmassa ja Berliinissä vaikuttavan galleristi Claes Nordenhaken kanssa. Arvostuksesta kertoo suuren Deutsche Börse -valokuvapalkinnon vastaanottaminen vuonna 2008.

 • Esko Männikkö. Time Flies. Turun taidemuseossa 14.9. saakka

HS, Ensimmäisestä maailmansodasta ennennäkemättömiä kuvia, 24.5.2014. Ratsuväessä palvelleen ranskalaisen miehen jäämistöstä on löytynyt satoja ennennäkemättömiä valokuvia ensimmäisestä maailmansodasta. Kuvat kertovat lähinnä Ranskan armeijan sotilaiden elämästä länsirintamalla.

Timon poikkitiedepalsta, Hintavertailua, 23.5.2014. Pieni poikkitiellinen vertailu, miten digikameroiden hinta on kehittynyt suhteessa auton hintaan ja laatu suhteessa kännykkäkameran laatuun.

HS, Maailman kuvat.

Androidsuomi.fi, Galaxy NX: Android-järkkäri. Galaxy NX on Samsungin avaus Android-järkkärimarkkinoille. Toisin kuin aikaisempi Galaxy S4 Zoom, muistuttaa NX rakenteeltaan ja kontrolleiltaan tavanomaista järjestelmäkameraa. Galaxy NX:sta jäi samanlainen kuva kuin Galaxy Camerasta; laitteessa on potentiaalia, mutta käytännön käytettävyys vanhalle järkkärikäyttäjälle ei ole kovinkaan hyvä. 1.500 euroa.

Ilta-Sanomat, Saako exän alastonkuvat säilyttää? Oikeus puuttui asiaan Saksassa. Koblenzin ylempi alueoikeus Saksassa on tehnyt päätöksen, jonka mukaan intiimikuvat ex-partnerista on deletoitava, jos tämä näin haluaa. Oikeus piti naisen yksityisyyttä tärkeämpänä kuin valokuvaajan oikeuksia työhönsä. Tuomioistuin antoi kuitenkin miehen säilyttää kuvat, joissa nainen esiintyy vaatteet yllään.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Andres Serrano’s Portraits of the Homeless in NYC. Vaihteeksi kuvauskohteena kodittomat. (Mutta mitä se auttaisi, jos nämäkin kuvat kodittomista olisi jätetty ottamatta... Ja päälle vielä tuhahdus sosiaalipornosta...)

ePhotozine.com, 10 Common Photographic Mistakes To Avoid.

Digitalcameraworld.com, 10 easy ways to make your photos look more professional.

IR.

Dpreview.com, BBC examines 100 years of Leica. Video, kesto 3:35.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Phototodo.com, Why the First DSLR You Buy Doesn’t Really Matter. Kun sen ensimmäisen kameran jälkeen usein ostetaan toinen, välillä aika nopeastikin.

Lensrentals.com, blog, Introducing the Optical Bench. Vakuuttavan näköinen laitteisto.

Distractify, I Love Optical Illusions, But These Are SHOCKING. I Will Never Trust My Brain Again... Osa jo ennestään tuttuja, osa uusia. Yhtäkaikki mielenkiintoisia.

Popular Photography, Gift Guide: 2014's Best Photography Gifts for Dads and Grads. 12 lahjaa. Kamerahihna $35, mikrofoni $99, olkalaukku $119, pieni kannettava printteri $210, filmirulla $4.50, kirja $23 ym.

Engadget.com, A week with Leica's T, the most beautiful mirrorless camera money can buy.

Photo.net, 5 Photo Accessories Under $50 You Can't (and Shouldn't) Live Without. Vesivaaka yms.

Fotosidan.se, TEST: Sony A7 och A7R. Pieniä peilittömiä. Wi-Fi. Adaptereita, joiden avulla voi käyttää toisten valmistajien objektiiveja.

Fotosidan.se, Analog M-kamera och två nya objektiv från Leica.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yleisökuvaustapahtuma Wanhan Woimalan taidehallissa Oulussa lauantaina 24.5.2014

Atelieri O. Haapala ja Pohjoinen valokuvakeskus järjestävät yhteistyössä Siivouspäivä- ja Lähiruokamarkkinat- tapahtumien yhteydessä yleisökuvaustapahtuman, jossa on mahdollista tulla tutustumaan Wanhan Woimalan taidehalliin ja samalla kuvauttaa itsestään uusviktoriaaninen muotokuva!

Wanhan Woimalan taidehalliin on vapaa pääsy. Muotokuvien hinta alkaen 15€.

Halukkaat voivat pukeutua kuvaukseen uusviktoriaanisen tyylin mukaisesti, ja tarjolla on myös asusteita lainattavaksi.

Tapahtuma liittyy Pohjoisessa valokuvakeskuksessa avautuvaan Atelieri O. Haapalan retrospektiiviseen näyttelyyn.

Turun taidemuseossa lauantaina 24.5. erikoisopastuksen Esko Männikön Time Flies - Valokuvataiteen aika -näyttelyyn. Oppaana FT Johanna Frigård. Max. 40 henkilöä.

Sade Kahran ensimmäinen valokuvakirja Saunomaan syntyneet julkaistaan lauantaina 24.5. Cafe Antiquessa, Fiskarsin Ruukissa. Sade Kahra esittelee kirjaa ja vastaa yleisön kysymyksiin.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers' Blog, World War One – a glimpse of the front. 3D-vaikutelmaa. Gif-kuvia. Kaksi kuvaa nopeasti peräkkäin luupissa.

Thephotoargus.com, 30 Awe-Inspiring Pictures of Fields and Meadows.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Popular Photography.

ePhotozine.com, Be Different And Shoot Lighthouse Silhouettes.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Advice From the Trenches for Graduating Photography Students. Vastavalmistuneille valokuvauksen opiskelijoille.

The Online Photographer, On Vintage Prints (A Last Word). Mustesuihkuista(kin).

The-digital-picture.com, Canon Camera Museum Publishes Macro Ring Lite MR-14EX II Technical Report. Canonin rengassalama pintaa syvemmältä.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Bröllopsfotografens fem bästa tips.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.05.2014   (linkki)

Valokuvakeskus Perinnäyttelyhaku vuodelle 2015 on alkanut.

Haku on avoin kaikille valokuvataiteen tekijöille, hakemuksia voi lähettää myös työryhmä̈. Erityisesti toivotaan uusia, Turussa ennennäkemättömiä tuotantoja jotka soveltuvat Perin galleriaan. Peri kutsuu taiteilijoita ehdottamaan näyttelynsä̈ yhteyteen oheisohjelmaa, esimerkiksi työpajaa, kuvaussessiota, prosessin esittelyä̈, performanssia, musiikkiesitystä̈, elokuvanäytöstä̈, kahvilaa, myyntitoria, blogia, podcastia tai jotain muuta taiteilijan ideoimaa, kävijöille suunnattua ja näyttelyyn liittyvää̈ toimintaa. Hyville ehdotuksille voidaan myöntää näyttelymaksusta 200 euron alennus. Haku päättyy 15.8.2014.

Maria Gallen-Kallela, Aapo Huhta, Helen Korpak, Jussi Särkilahti, Juuso Westerlund / Kainuu
8.6.2014 asti

Kuva: Maria Gallen-Kallela.Suomalaisen kansalliseepoksen Kalevalan mukaan maailma syntyi rautaisista ja kultaisista sotkan munan sirpaleista ja sen loi tuulen hedelmöittämä tylsistynyt jumalatar. Kertomus pohjautuu Vienan Karjalan ja Itä–Suomen, erityisesti Kainuun seudun, runonlauluperinteeseen

Mitä on jäljellä tarujen Suomesta globaalissa nyky–yhteiskunnassa? Kainuu–projekti etsii tähän vastauksia subjektiivisen valokuvadokumentarismin keinoin.

Kuva: Maria Gallen-Kallela.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Jukka Rapo & Lauri Rotko: See the Baltic Sea
Jukka Rapo & Lauri Rotko: See the Baltic Sea24.5.2014 asti

See the Baltic Sea on valokuvaprojekti, jonka pääosassa on Itämeri. Rapo ja Rotko aloittivat projektin kuvaukset neljä vuotta sitten. Rapo kuvaa vedenalaiskuvia ja Rotko pinnan yläpuolella. Kaksikko on kuvannut Itämerta sen jokaisen rantavaltion alueella.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

Pohjoinen valokuvakeskus hakee tuottajaa ajalle 04.08.-31.12.2014. PVK on alueellinen valokuvakeskus, jonka tehtävänä on valokuvataiteen edistäminen Pohjois-Suomessa. Hakemus palkkatoivomuksineen 06.06.2014 mennessä.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • häävalokuvaajaa Turku 7.6.2014 (Kuvaus yleinen). Alkuperäinen viesti 14.1.2014. Edelleen haussa. ...Ajankohta olisi siis 7.6 noin kello 13.00-14.30. ...
 • Verkkolevyllä olevien kuvien katsominen (Fotoalbumiohjelmat). Kaikenlaista.
 • Nikon d900 (Järjestelmädigit). ..Joo, ei ole vielä julkaistu. Mutta liikkuuko ks rungosta vielä minkäänlaisia huhuja? Entä minkälaisia toiveita porukalla olisi ks rungon suhteen?
 • Botniaringiltä päivää (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli käytyä treenaamassa rallin kuvaamista Jurvan kaarella. Eli ensimmäistä kertaa pannausta kokeilemassa...

Yle Uutiset, Helsingin Sanomat sai vapauttavan päätöksen ympärileikkauskuvista, 21.5.2014. Julkisen sanan neuvoston mukaan valokuvaaja Meeri Koutaniemen kuvat afrikkalaistyttöjen ympärileikkauksista eivät vaarantaneet uhrien hienotunteista kohtelua. JSN antoi vapauttavan päätöksensä äänin 13–1. Neuvoston enemmistö painotti päätöksessä kuvien julkaisun yhteiskunnallista merkitystä. Neuvosto käsitteli kantelua rikoksen uhrin hienotunteisen kohtelun perusteella.

Rajala blogit, Välähdyksiä, Näitä maagisia maisemakuvia ihastellaan ympäri maailman – Haastattelussa: Mikko Lagerstedt, 16.5.2014. ...Miten Suomalainen valokuvaaja saavuttaa niin huikean määrän kuin 200 000 seuraajaa Facebookissa?...

Yle Uutiset, Selfien ottaminen vaalikopissa on luvatonta, 21.5.2014. Selfien eli netissä jaettavan omakuvan ottaminen äänestyskopissa on noussut ilmiöksi Eurovaalien ennakkoäänestyksessä. Oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläisen mukaan kopissa kuvaaminen on yksiselitteisesti kiellettyä.

Jääskeläisen mukaan äänestyskopissa kuvaaminen on kiellettyä.

- Kuvaaminen äänestyspaikalla on sallittua ainoastaan silloin, jos vaalivirkailijat siihen antavat luvan, ja se koskee myös äänestyskoppia, Jääskeläinen toteaa.

Lupaa omakuvan ottamiseen on turha kysyä, koska toimitsijat eivät sitä antaisi, sanoo Jääskeläinen. Toisaalta Jääskeläinen myöntää, että kuvien ottamista on vaikea valvoa, koska vaalivirkailijat eivät voi mennä äänestyskoppiiin katsomaan mitä siellä tapahtuu.

Journalisti 7/2014, 22.5.2014.

 • Pääkirjoitus, Reiluun peliin. Hallitusohjelmaan kirjattu tekijänoikeuksiin liittyvä tavoite kohtuullisista ehdoista ja korvauksista on vaakalaudalla, kun asiaa vastuuministerinä ajanut Paavo Arhinmäki (vas.) siirtyi oppositioon.
 • Artikkelit, Journalismin verkkokauppias. Onko Suomi liian pieni kielialue joukkorahoitetulle journalismille? Sen näkee kokeilemalla. Ensimmäiset jutut rahoitettiin alle viikossa.
 • Palstat, Kuvaviesti, Totuus. Kansikuvatyttö. Bodytreeni-lehden (3/2014) kannessa on fitnesstanssija Johanna Loiri.
 • Palstat, Takasivun kuva. Älä varasta. Kirkko & Kaupungilta on päässyt numerossa 18/2014 seitsemäs käsky unohtumaan. Suvivirttä käsittelevän jutun kuvitus sisältää Natalia Tolmatsovan White Trash Disease -blogista luvatta poimitun kuvan. Eikä siinä kaikki: blogisti oli avoimesti uskonnonvastainen jo ennen tapausta.

Länsiväylä, Prätkät veivät valokuvaajan mennessään. Valokuvakirja kertoo moottoripyöristä ja niiden historiasta hienoissa maisemissa. Tuhansia ajokilometrejä, lukematon määrä puhelinsoittoja ja työtunteja yhdistettynä työhön ja perhe-elämään. Järjettömän työrupeaman aikana valokuvaaja Kimmo Taskinen teki Pyörän viemää -kirjan, joka on valokuvateos suomalaisista moottoripyöräaarteista.

Valokuvatorstai, 328. haaste on Risto Rasan runo.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Piercing Gaze of Wild Animals Photographed by Sue Demetriou. Näiden kuvien laatu vaihtelee.

Thephotoargus.com, Variations on a Theme. Kolmesta eri aihealueesta esimerkkikuvia.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Luminous Landscape, Tom Legrady, Post Processing Panoramas. Kuvaruutukaappaukset.

Poynter.org, How small screens impact photojournalism — and tips for adapting.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Popular Photography, How To: Create Dramatic Light Painting Photos.

IR.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, Nu startar insamling för Malmös fotocenter FCM1. Aluksi 50.000 kruunua. Syksyllä sitten enemmän. Ns. oikeitakin rahoittajia etsitään. Suunnitelmat ovat olleet valmiita jo vuosia. Budjetoitu kävijämäärä on kaavailtu olevan 140.000 kävijää. Tukholman Fotografiska puoli miljoonaa kävijää.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.05.2014   (linkki)

Lehtinen, Osmo: Streetfoto. Värikästä espanjalaiselämää mustavalokuvina klassisen katukuvauksen hengessä Malagan Mijas Costassa asuvan suomalaiskuvaajan silmin nähtynä.

Kaisu Häkkänen: Tummaa valoa
Kuva: Kaisu Häkkänen.24.5.2014 asti

Hollannissa kuvataiteilijaksi valmistunut Kaisu Häkkänen on kuvannut neulanreikäkameralla tyhjilleen jääneität rakennuksia, autiotaloja ja hylättyä materiaalia.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

Juha Metso: Jää-Jää / Eis – Bleib
Kuva: JUha Metso.8.6.2014 asti

Juha Metson Jää-Jää / Eis – Bleib -näyttely on sukellus lumen ja jään peittämään hyytävän kylmään maailmaan.

Juha Metso (s. 1965) on kotkalainen valokuvaaja, joka valmistui artenomiksi Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 1991. Lehti- ja taidekuvien lisäksi Metso on kuvannut myös luontokuvia.

Helsingin Lasipalatsi
Mannerheimintie 22-24, Helsinki

Hs.fi: Valokuvaaja Juha Metson talvinen näyttely avattiin Helsingissä

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa). Uusimpana Ilta-Sanomien kuva presidenttiparista äänestyspaikalla. (...tässä sitten lopputulema, kun kamerakännykät on kaikilla eikä oikeita kameroita enää myydä...).
 • DIY: "kotistudio" ja kikkareita... (DIY eli Tee-Se-Itse). Uusia viestejä on taas tullut.
 • Pentax k5 ja hss (Järjestelmädigit). Kellään kokemusta pentax k5 ja sigma ef 530 dg super salaman käytöstä?
 • Prunus padus - tuomi kukkii. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Marketanpuistossa Espoossa tuomet kukkivat. Niinkuin varmaankin aika monessa muussakin paikassa.

Tamron SP 150-600/5-6.3 VC USD tulossa (Optiikka), uusimmat viestit. "...Jonot voivat olla jopa 2-3 kuukauden luokkaa. Toimitimme tänään vuoden vaihteessa tulleita tilauksia Nikonin osalta" (maahantuoja).

Ketjusta kerättyä:

 • Tamron vs. 300/4IS+1.4x
  +natiivi 600/6.3
  +tarkennusnopeus
  -vakaaja pienellä varauksella
  -lähikuvaus ominaisuus

  Tamron vs. Sigma 120-300/2.8OS+2.0x
  +natiivi 600/6.3
  +tarkennusnopeus
  +koko/paino
  +tarkennus alueen rajoitin
  +kuvanlaatu täydellä aukolla(marginaalinen)
  (-valovoimaa ei saa 2.8 )
 • Satoja testikuvia viisaampana : Tamron 150-600 VC on edulliseen hintaan ja kompaktiin kokoon suhteutettuna erinomainen valoisan kelin walk-around-pönötele mutta BIF- tai edes puolihämärälasiksi croppi-canoniin siitä ei valitettavasti ole. (Canon 70D).
 • Tamronissa ei ole kuin VC-on tai -off ja siksi pannaukset ovatkin harmittavan usein epäteräviä.
 • 6D:llä otetuista lentokuvista n. 1/3 oli teknisessä mielessä säilyttämisen arvoisia, pönöistä n. 1/1.
 • Tamronin kuvanlaatu on halpistelezoomiksi joka suhteessa hyvä. Ei tietenkään pärjää 600/4:lle mutta selvästi parempi kuin vaikkapa Sigma 150-500.
 • Tamronin sopivuus vain joidenkin runkojen servo-AF:lle alleviivaa sitä että EOS:eissa kannattaa käyttää vain EF-laseja. 150-600 on silti ok walk-around-pönöputki (toimii hyvin esim. 70D:n yhdellä pisteellä) jossa ei servoa niin tarvitse mutta hc-äksön-kuvaamiseen etsisin itsekin jotain muuta.
 • (Suomen hinta on 1.100 euroa. Mutta. Kysyntä on ylittänyt tarjonnan moninkertaisesti. Jonot ovat olleet kuukausien mittaisia. Canon-versio tuli markkinoille jo tammikuussa, Nikon-versio muutama päivä sitten. Sony-versiota odotellaan myyntiin kesäkuussa).

Timon poikkitiedepalsta, Kuva ja sille varakuva, 19.5.2014. Sanottakoon tässä heti aluksi ja painokkaasti, että tarkoitukseni ei ole mollata Vantaan Sanomien toimittajaa eikä elvistellä omilla vaatimattomilla lehtikuvaajan taidoillani. Kerron vain oman näkemykseni siitä, miksi eräässä pienessä lehtijutussa kävi kuten kävi. Jospa siitä olisi joillekin jotain oppia, ojennusta tässä ei siis ole tarkoitus antaa.

Akikuvaa.com, poimintoja.

 • Interview with Ross Halfin. 18.5.2014. Video, kesto 16:15. Ross Halfin on yksi kuuluisimmista rock-kuvaajista. Hän on työskennellyt monien “pienten” bändien kanssa, kuten: Metallica, AC/DC, Pantera, Bon Jovi, Iron Maiden, Black Sabbath yms..
 • Instagram on sittenkin rock, 5.5.2014. Neliön muotoinen kuva on kiva sommitella ja mukavaa vaihtelua ns normaaleille kuville. Toki normaalejakin voi laittaa muttaa niihin pitää tehdä kehykset ylös sekä alas, jotta kuvalasta tulee neliö.
 • Leica T kuvia, 1.5.2014.
 • Leica T ensikosketukset, 30.4.2014. Kävin tänään vappuaattoaamuna Linnanmäellä Leica T:n Suomen julkistamistilaisuudessa. Päästiin tekemään Sulantoblogin kanssa ensituntumat tyhjään huvipuistoon, video alla.
 • Ratsastuskuvia, 28.4.2014. Sitähän sanotaan, että pitäisi viihtyä epämukavuusalueella, jotta voi kehittyä.

Martti Ojama.

 • Kärpänen, 15.5.2014. Halusin kokeilla, kuinka voimakkaasti voidaan kuvaa suurentaa ilman, ettei kuva ala näyttäää kohisevalta pikselimössöltä. Tässä kuvassa on ISO herkkyys ollut 4000 ja käytetty aukko on 10.
 • Kotipihan makroiluja, 15.5.2014. Teknisesti ajateltuna, objektiivi on Sigman EX 105mm 2.8 DG Macro ja lisäksi olen näissä käyttänyt 57mm loittorenkaita.
 • Lintuja Lauttasaaressa, 20.4.2014. Ryssänkärki, eli Veijarivuoren puisto on itselle nostalgista maisemaa ja mukava paikka käydä kuvaamassa monipuolisessa merellisessä Helsingissä kevään tuloa ja käyttää upeaa miljöötä muun kuvaamisen pohjaksi.

Antti Haataja, Lapland – Closed for May. But should it be? 6.5.2014. Lapland closes for the month of May. Hotels, skiing resorts and activities close their doors for a month and open up again as the summer season begins in June. Yet the nature blossoms and offers gems for adventurous minds.

Northernexposures. Lintutarha 10.5.2014. sekä Kevättä 4.5.2014. Muutamia kuvia.

Yle Uutiset, Multikopteri kuvaa korkealta – maisema muuttuu linnun silmin katseltaessa. Kolmen keskipohjalaismiehen kokoama multikopteri pystyy lentämään ja kuvaamaan jopa 150 metrin korkeudella. Jopa lakeuden maisema saa toisenlaista vääntöä, kun kameran linssi nostetaan päälaen korkeudelta yläilmoihin. Vastaavanlaista kuvauskalustoa on Suomessa vain kourallinen.

 • Kuvaaja seuraa monitorista kameran ottamaa kuvaa reaaliajassa. Hän pystyy ohjaamaan kameraa ylös, alas ja sivuille sekä toimii myös pilotin silminä. 
 • Suomen talvi asettaa kuvaukselle haasteita, sillä kylmä syö akkuja ja leikkaa niiltä tehoa. Kahdenkymmenen asteen pakkasessa kuvausaika on parhaimmillaan 10 minuuttia.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Tekijänoikeusneuvoston lausuntoja 2013. 2013:22 Linkitys blogiin. 9-sivuinen pdf. Tiivistelmä: "Vastapuolen katsottiin linkittäneen blogiinsa hakijan sivuston sisältöä si-ten, että kyseistä sisältöä saatettiin yleisön saataville ilman hakijan suos-tumusta".

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry., Tampereen Kamerakirppis 1.6.2014 klo 11:00 - 16:00. Kirpputorilla on erinomainen mahdollisuus myydä tarpeettomaksi jääneet kamerat ja tarvikkeet uudessa kameroiden kirpputoritapahtumassa. Auton takakonttipaikka 20€ (14 kpl). Perä̈kä̈rrypaikka 30€ (4 kpl). Myyntipö̈ytäpaikka katoksessa 30€ (6 kpl, oma pö̈ytä̈ mukaan).

Hilavitkutin.com.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Pre-focus vs tracking: when and how to use each technique. Kumpaa kannattaa käyttää. Canon (ja Nikon).

Diyphotography.net.

Popular Photography.

Columbia University, Columbia magazine, Object Lessons. Miten opettaa kuvajournalismia, kun kaikilla on kännyköissään kamera.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Fotosidan.se, Henri Cartier-Bressons kamera auktioneras ut när Leica firar 100 år. Tällä kameralla saa takuuvarmasti hyviä kuvia. Ensi perjantain huutokauppa, luettelossa 450 sivua. WestLicht, Itävalta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, sunnuntai, Ranskalaiskuvaaja: Suomi on outo kuin ufo, 18.5.2014. Lorenzö, 36, on kuvannut Suomea vuosien ajan Unfinnish-sarjaansa. Kuvasarjan nimi on sanaleikki. Lorenzö itse on epäsuomalainen, ja kuvasarja on päättymätön, unfinished. Se täydentyy koko ajan.

HS, Kuvia itsestä jaettiin jo sata vuotta sitten, 14.5.2014. Pyhäpukuun sonnustautunut maatalon isäntä kävelee pikkukaupungin kadulla. On ehkä vuosi 1911, ja hän suuntaa valokuvausateljeehen. Valokuvaaja ottaa isännästä muotokuvan. Pientä kartonkipohjalle asetettua kuvaa kutsutaan käyntikorttikuvaksi. Isäntä tilaa siitä 12 kopiota ja jakaa ne sukulaisilleen. Lähettääpä hän muutaman Amerikan-serkuillekin. Hän toimii kuin nykypäivän rippikoululainen, joka postittaa läheisilleen muotokuvansa.

 • Tiina Männistö-Funk, tuore väitöskirja, maaseudulla asuvien elämää 1880-luvulta 1940-luvulle modernien kulutusteknologioiden kuten valokuvan ja polkupyörän kautta.

Kameraseura ry etsii valokuvauksen kouluttajia. Hallitsetko jonkin valokuvaukseen liittyvän alueen niin hyvin, että voisit opettaa sitä? Osaatko suunnitella kurssikokonaisuuden sekä tehdä luento- ja opetusmateriaalit? Onko sinulla kokemusta opettamisesta? Tuletko toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja osaat innostaa muita uuden oppimisessa?

 • Syksyn kurssisuunnitelma on työn alla ja uusia ideoita sekä kouluttajia kaivataan. Ota yhteyttä Liisa Söderlundiin: kameraseura(miuku)kameraseura.fi
 • Kameraseuran ja Kamera-lehden kurssit ovat tarkoitettu kaikille valokuvauksen harrastajille. Kurssit järjestetään pääasiassa Kameraseura ry:n toimitilassa osoitteessa Lastenkodinkuja 1, 00180 Helsinki. Mustavalkovedostuksen kurssit järjestetään Kameraseuran pimiössä “Kellari 36”, joka sijaitsee osoitteessa Runeberginkatu 36.
 • kameraseura.fi/koulutus

Ylex.yle.fi, Haluatko tykkäyksiä Instagramissa? Käytä tätä filtteriä.
- Mayfairissa on lämmin, pinkki sävy. Lisäksi filtterissä on hienovarainen vinjetti, joka kirkastaa kuvan keskustan ja tekee reunoista tummat, blogi kirjoittaa.

Turun Sanomat, Näyttelijät tekivät tutkintapyynnön rohkeista kuvista. Turun Sanomat kertoi viime helmikuussa (27.2.2014) tapauksesta, jossa taidevalokuvaaja vaati miljoonan euron korvauksia tekijänoikeuksiensa loukkaamisesta. Taiteilija teki rikosilmoituksen epäilemistään henkilöistä ja yrityksistä joulukuun alussa 2013. Samaan tapaukseen liittyen näyttelijät ovat nyt tehneet tutkintapyynnön.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 9 filter mistakes every photographer makes (and how to avoid them).

Diyphotography.net, A Quick And Dirty Fun Black And White Portrait Collage Tutorial. Esimerkkikuvat. Kameran asetukset. Studio. Kuvankäsittely.

Petapixel.com.

The Online Photographer, How to Sign Photographs Part 4: Expert Opinion. Nähtävästi lisääkin osia on vielä tulossa...

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

The-digital-picture.com, Cold Weather Photography Tips. Eipä ole juuri nyt ajankohtainen.

Photographyblog.com.

 • Nokia Lumia 1520 Review. Kuuden tuuman älypuhelin (tai melkeinpä jo tabletti). 20 megapikselin kamera, 26mm, f2.4, optinen vakain. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on 500 euroa.
 • NEC MultiSync EA244UHD. 24 tuumaa, Ultra HD, 3,840 x 2,160. Kesäkuussa myyntiin. Hinta olisi kiinnostanut...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Iiro Rautiainen.

 • Hetkiä || ArtSwap taitelijoita, 18.5.2014. Pääsin mukaan erääseen tosi mielenkiintoiseen ArtSwap -projektiin mukaan viralliseksi dokumentoijaksi ja sehän sattui kivasti tähän minun tarinadokumentointihenk.koht.hässäkkäprokkikseenkin! ArtSwap on uudenlainen projekti, jossa hollantilaiset ja lappilaistet taiteilijat järjestää uudenkaltaista vaihto-ohjelmaa.
 • Sanni ja puska, 27.4.2014.
 • Hetkiä || Aina ei tarvita sanoja, 22.4.2014. Päätin aloitella tällaista pientä itselleni uutta kuvausprojektia, jossa harjoittelen erilaisten elämän hetkien tallentamista ja koostamista tarinapitoisiksi kuvasarjoiksi.

Suomen valokuvataiteen museo. Kysy museolta. Kysymyksiä kaikkiaan 204 kpl. Ja vastauksiakin saman verran. Lisää poimintoja. Osa 4.

Tekniikan Maailma, Aidosti taskukokoinen laatupokkari Canon PowerShot S200. Tavallista kookkaammasta 1/1,7 tuuman (7,44 x 5,58 mm) kennosta huolimatta Canon S200 kulkee kätevästi mukana vaikka kesäpaidan taskussa. Uutuus maksaa noin 100 euroa vähemmän kuin arvostettu Canon S120, mutta vastaavasti joitain ominaisuuksia on jätetty pois. 10 megapikseliä, f/2,0 (S120 f/1,8). 24-120mm, 5-kertainen zoom. Ei RAW-tallennusta. Yhdellä akulla ottaa 200 kuvaa. Hinta 320 euroa.

Älypuhelimista.

Länsi-Savo, Poliisi: Ei herutuskuvia nettiin! - Lue, miksi kuvien laittamisessa verkkoon kannattaa käyttää harkintaa. –Olen kouluissa antanut perusohjeeksi, että kuvan on oltava sellainen, jonka voi laittaa koulun ilmoitustaululle, hymyillä vieressä ja näyttää sen myös äidille ja opettajille, ohjeistaa vanhempi konstaapeli Toni Reinikainen Mikkelin poliisiasemalta.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Seascape photography: how to shoot smooth stormy seas. Harmaasuodin apuna.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Melt: Portrait of an Iceberg. Kirja. 12 kuvaa.

Lifehacker.com, The Pros, Cons, and Alternatives to Using a Camera Strap.

Earthboundlight.com, Sharpening is an Optical Illusion, 18.5.2014. Terävöinti on oikeastaan pohjimmiltaan optinen harha.

Popular Photography.

ePhotozine.com, 14 Essential Tips For A Great Photo Walk.

Engadget.com, This $40 plastic ring is the first point-and-shoot accessory you actually need to own. Olympus, Tough-sarja, LED Light Guide, $40. Makrovalo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.05.2014   (linkki)

Tänään Kansainvälisenä museopäivänä ilmainen sisäänpääsy Suomen valokuvataiteen museon näyttelyihin klo 11-18.

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog, poimintoja toukokuulta.

 • Olympus E-M1 parempi kuin Nikon D4 korkeilla herkkyyksillä? 13.5.2014. Keskustelijat -kaikki Nikon D4 -kuvaajia- olivat yhtä mieltä, että korkein käyttökelpoinen herkkyys on ISO 2000 – 2500 tienoilla ja korkeintaan ISO 3200. Minä olen aina kuvitellut, että Nikon D4 kestää helposti vähintään ISO 12800 ja tarvittaessa jopa enemmän, mutta se on vain kuvitelmaa, koska en ole D4:llä kuvannut. Olen myös luullut, että juuri korkeiden herkkyyksien suorituskyky on yksi syy ostaa Nikon D4. Olen ilmeisesti ollut väärässä.
  • ja sitten kommentti tähän kirjoitukseen, Ihan liian vakavaa touhua, 17.5.2014. ...Olympus E-M1 on hyvä kamera, mutta luulin, että sen korkeiden herkkyyksien vertaaminen Nikon D4:ään olisi tarpeeksi räikeää täyttämään sarkasmin tuntomerkit mennen tullen. Ilmeisesti ei....
 • Haastattelussa valokuvaaja Elina Manninen, 9.5.2014. Valokuvaaja Elina Manninen on monessa mukana. Hän on tehnyt mm. sähköisiä kirjoja ja kuvaa aktiivisesti kuvatoimistoille. Video, kesto 22.41.
 • Leica T ensimmäiset kuvauskokemukset, 8.5.2014. T on APS-C koon kennolla varustettu järjestelmäkamera, jossa on kokonaan uusi bajonetti, uudet objektiivit ja kaikki muukin uutta. Runko yksinään ei ole ihan poskettoman hintainen, mutta objektiivilla ja etsimellä varustettuna hintaa kertyy vähintään 3400 euroa.
 • Panasonic GH4 ensituntumat, 7.5.2014. Video, kesto 3:31.
 • Alkuun edullisilla käsisalamoilla, 6.5.2014. Pienet käsisalamat, joita myös pikkusalamoiksi kutsutaan, ovat nykyään todella edullinen tapa tutustua salamakuvaukseen. Suomestakin hankittuna esim. yksi YongNuo Speedlite YN-460ii -salama maksaa n. 60€ ja kelpaa ominaisuuksiensa puolesta oivallisesti moniin salamakuvauksiin. Näistä on melko edullista rakentaa vaikka 4:n salaman paketti, joilla pystyy taidon kartuttua luomaan jo todella monipuolisia valaisuja.
 • Tulostustyöpajassa havaittua, 2.5.2014. Sulantoblogin ensimmäinen tulostustyöpaja oli lauantaina 26.4. Tässä tulostuksen ja kuvauksen ohessa tehtyjä havaintoja niillekin, jotka eivät voineet olla paikalla. Ajatuksena oli kuvata erilaisilla kameroilla, katsoa kuinka suureksi kuvan voi tulostaa ja tarkastella onko eri kameroiden tulosteissa merkittävää eroa.

Luova Mieli -blogi.

 • Synti -näyttely ja Séduire -video Gloriassa, 25.4.2014. Mainitsin aiemmin, että koulumme järjestää näyttelyn Gloriassa, jossa olisi minunkin ottamia valokuvia esillä. Meidän graafisten suunnittelijoiden näyttelyn aiheeksi valittiin "Synti". Valokuvasin näyttelyyn kolmen kuvan sarjan Sirjasta, ja alla kuvia kuinka ne komeilivat Glorian seinällä kapalevyssä.
 • Keväinen Tallinna, 24.4.2014.
 • Uusia objektiiveja, 11.4.2014. ...Mietin lähes vuoden ajan eri objektiiveja, salamasettejä ja kaikenlaisia lisävarusteita kameraani, ja monen mutkan kautta päädyin maaliskuun alussa Rajalan Maniac Monday -alennuspäivän ansiosta tähän upeaan ja vieläpä edulliseen Sigman kaksikkoon...
 • Krapula Productions presents: Séduire teaser, 13.3.2014. Helmikuun alussa sain luokkalaiseltani Kaisalta viestin että hänen Helsinki Design Schoolissa opiskelevalla kämppiksellä Hildalla olisi projekti johon tarvittaisiin videokuvaajaa ja editoijaa. Aattelin että miksipä ei, koska kaipaan aina uusia, etenkin videoimiseen ja editointiin liittyviä, omia projekteja.
 • Heo graafinen suunnittelu, 28.8.2013. Viime viikon keskiviikkona mulla alkoi koulu kansanopisto Heo:n graafisen suunnittelun linjalla Kalliossa. Saatiin lukuvuoden ajaksi käyttöömme MacBookit ja niistä löytyy myös Adoben cs4 ohjelmia. Linjallamme on noin 20 opiskelijaa.

MB, numero 5/2014, 24.4.2014. Suurenmoista kuvaa. 10 sivun vertailussa 2560x 1440 pikselin 27-tuumaiset näytöt. Halvin luokka olisi ollut 300 euron 27-tuumaiset näytöt, joissa on full hd -tarkkuus. Peleihin ja videoihin tämä riittääkin, mutta alhainen tarkkuus ei oikein muuhun sovi ja rosoinen kuva rasittaa silmiä. 4k-näytötkin ovat tulossa, Philips ja Samsung, 28-tuumaisia, sositushinnat selvästi alle tuhat euroa, perustuvat tn-tekniikkaan. Käyttöjärjestelmä ja näytönohjain voivat olla 4k-näytöille ongelma.

 • Näyttö on tietokoneen tärkein osa, on merkillistä, että pöytäkoneen sisuskaluihin voidaan sijoittaa tuhansia euroja, mutta näytöksi valitaan halvin mahdollinen.
 • Dell U2713H, 720 euroa. Arvosana 9,3. Hyvää: Kuvanlaatu. Säädöt suoraan paketista purettune. Varustelu. Helppo säätövalikko. Huonoa: Tummien sävyjen toisto. Sähkönkulutus. Testivoittaja. Kaikki kohdallaan.
 • ViewSonic VP2770-LED, 599 euroa. Arvosana 9,3. Hyvää: Kuvanlaatu. Sähkönkulutus. Huonoa: Näppäinvasteen puute ja oudot merkinnät. Toimituksen valinta. Säästöä ilman säätöä.
 • Fujitsu P27T-7 LED. 729 euroa. Arvosana 8,6. Hyvää: Väritoisto. Kontrastisuhde. Huonoa: Valovuodot reunoilla. Tummien ja vaaleiden sävyjen toistossa pieniä ongelmia kirkkausasetuksista riippuen. Värillä on väliä.
 • Nec MultiSync A272W. 1.099 euroa. Arvosana 8,5. Hyvää: Loputtoman yksityiskohtaiset värisäädöt. Kuvanlaatu srgb-tilassa. Jämäkkä jalusta ja rakenne. Neljän vuoden takuu. Huonoa: Paras kuvanlaatu jää tehdassäädöissa saavuttamatta. Säätövalikon käytettävyys. Sähkönkulutus. Säätövaraa ammattihintaan.
 • Eizo EV2736W-FX. 739 euroa. Arvosana 8,4. Hyvää: Korkeussäätö ulottuu pöydän pintaan saakka. Viiden vuoden takuu. Huonoa: Pienet nappulat ja merkinnät. Takuulla toimiva.
 • HP Z27i. 669 euroa. Arvosana 8,4. Hyvää: Tasaiset ominaisuudet. Viisiporttinen Usb 3 -keskitin. Huonoa: Kuvanlaatu korkeaan hintaan nähden. Peruskamaa.
 • AOC Q2770PQU. 453 euroa. Arvosana 8,3. Hyvää: Hinta-kuvanlaatusuhde. Sähkönkulutus. Huonoa: Väritoiston poikkeamat. Säätövalikko. Säästömalli.
 • Philips 272P4. 499 euroa. Arvosana 8,2. Hyvää: Varustelu. Hinta-kuvanlaatusuhde. Huonoa: Väritoiston ongelmat. Säätönappuloiden merkinnät Kuvaava näyttö.
 • Asus PB278Q. 599 euroa. Arvosana 8,1. Hyvää: Pääosin ongelmaton kuvanlaatu hyötykäytössä. Huonoa: Kontrasti. Säätönappuloiden käyttölogiikka. Ei usb-keskitintä. Vähemmin varustein.
 • BenQ BL2710PT. 599 euroa. Arvosana 8,0. Hyvää: Järkevä säätövalikko. Hyvä varustelu. Huonoa: Väritoistossa paljon epätarkkuuksia. Vähän hakusessa.
 • Acer K272HUL. 399 euroa. Arvosana 7,9. Hyvää: Kuvanlaatu peruskäytössä hintaan nähden. Liitännöissä ei ole säästetty. Huonoa: Korkeussäätö puuttuu. Puutteelliset väri- ja kuvanlaatusäädöt. Yhden korkeuden varassa.

Myydään-osastolta, VARASTETTU!!!

"Keskiviikkona 14.5.2014 n. klo 15.00-15.45 välisenä aikana autooni murtauduttiin kauppakeskus Itäkeskuksen pysäköintihallissa. Saaliiksi varkaat saivat kaksi kassillista valokuvauskamaa ja tietotekniikkaa. Alla listaa varastetuista tavaroista sarjanumeroineen. Nyt tarkkana, jos tällaista tavaraa jossain liikkuu! Kaikki mahdolliset havainnot tapauksesta otetaan kiitollisena vastaan.
SAA JAKAA!

-Canon EOS 5D Mark III – Sarjanumero: (21) 013021001355
-Canon EF 24-70 f/2.8 L II USM – Sarjanumero: 9200000164
-Canon EF 85mm f/1.2 L II USM – Sarjanumero: (21) 00216450
-Sigma EOS 35mm f/1.4 A DG HSM – Sarjanumero: 50016591
-Leica X2 – Sarjanumero: 04320113
-Apple MacBook Pro 17” Quad-Core i7 2.2GHz -
Sarjanumero: C02FC5CKDF93
-Apple Ipad Mini Retina Wi-Fi / Cellular 16 Gt -
Sarjanumero: DLXLN04JFLMK

Lisäksi nämä, joista ei ole sarjanumeroita:
-Kameralaukku: Think Tank Retrospective 10 Pinestone
-Marimekko olkalaukku: "Arkkitehti"
-Canon Speedlite ST-E3-RT
-Canon Speedlite 600EX-RT
-Leica Visoflex EVF2
-Sennheiser i300 headphones
-(2kpl) Lacie Rikiki 1T
-(6kpl) Sandisk Extreme CF ja SDHD muistikortteja
-Apple Magic Mouse
-Lisäksi tavaroihin liittyvää pienempää sälää.."

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Nikon GPS cameras: how to add location data to your photos. Lisälaite Nikon GP-1, $280.

Creativepro.com, Know Your Photoshop File Sizes. Useita eri kokoja. Ilman pakkaustakin.

The Online Photographer, And the Winner Is...(Yes, More About Pens). Edelleen printtieditioiden signeeraukseen käytettävistä kynistä.

Profoto.com, Derek Galon Recreates a Classical Painting with a Clever Use of Flashes and Softboxes. Lopullinen kuva on useimmiten yhdistelmä useammasta otoksesta. Ei suoria kopioita, mutta tunnelma ja hahmot saman kuin vanhoissa maalauksissa.

ePhotozine.com, Why And How To Shoot Creative Abstract Photos Of Water Bubbles. Vesikuplia kuvaamaan.

The-digital-picture.com, Canon USA Releases New EF 101 Video: Telephoto Lenses. Video, kesto 2:54. Linkkejä myös muihin videoihin.

Steve Sanders, Nokia Lumia 1020 Review. Edelleen paras älypuhelinten paras kamera. 4.5 tuuman näyttö, 1280 x 768, kuvasuhde 15:9. 41 megapikselin kamera, f/2.2, 26mm.

Kamera & Bild, PC eller Mac – valet för dig som fotograf. Valokuvaajan valinta, kumpi.

Kamera & Bild, Krönika: Perspektiv på bildtillvaron. Vakiopalsta eli kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kameralaukkusi sisältö: (Sana on melkein vapaa). Uusimmat. Viestejä 570 kpl.
 • Studiosalamat (Digikuvaus). Pähkäilen studiosalmoiden hankinnan parissa. Lähinnä mietinnässä on ollut kaksi vaihtoehtoa Elinkan ja Bowensin mallit.
 • Uusi tietokone ja keywording lightroomissa (Kuvankäsittely). Lightroom versio 5,4 ja uusi pc. Toin kuvat koneen D asemalle ja lightroom on asennettu c asemalle. Importilla toin D aseman kuvat lightroomiin, mutta mutta. Keywordit eivät seuranneet kuvia. Mitä me teen?
 • Sony RX-100 mkIII (Nikon, Sony).
 • Ballistiikasta kiinnostuneille kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin. Herra Kuulapaa. Linkin takaa kokonainen haulikkopläjäys kaikessa laajuudessaan, kierosilmäkuvien kera luonnollisesti ;) :

Turkulainen, Männikön kuvissa näkyy ajan kulun jäljet. Turun taidemuseossa avautuu 16. toukokuuta valokuvaaja Esko Männikön näyttely. Time flies on ensimmäinen Suomessa nähty laaja katsaus miehen uraan. Näyttelyssä on kuvia neljältä vuosikymmeneltä. Suuren suosion saanut näyttely on ollut aiemmin esillä Helsingin Taidehallissa. 14.9.2014 asti.

Yle Uutiset, Suomalaislapset kuvasivat eläimiä – näyttely aukeaa tänään. Tänään aukeava Vähäx Valottaa -festivaali järjestetään Porissa nyt jo kolmannen kerran. Kuukauden kestävään tapahtumaan osallistuu viitisensataa lasta eri puolilta Suomea.

Älypuhelimista.

Yle Uutiset, Valokuvaus keinoksi tervehdyttää mieltä. Valokuvausta, liikuntaa ja kulttuuririentoja on luvassa Päijät-Hämeen keskussairaalan nuorisopsykiatrian potilaille lähiaikoina. Yksikkö on saanut 10 000 euroa lahjoitusrahaa nuorten avohoitoon.

Karjalainen, Arvokkaita vinkkejä juhlakuvaukseen - video. Video, kesto 2:10. Vaikkapa: kuvattava kauemmaksi taustasta (seinä), niin taustan voi saada vähemmän teräväksi. Ulkona auringonpaisteessakin kannattaa käyttää salamaa varjojen aukaisuun.

Photo.net, foorumi.

Sonylta uutta.

Diyphotography.net, Why Composition is So D–n Important.

Digital Photography School, Collection of Food Photography to Make you Hungry.

Digitalcameraworld.com, 6 clever ways to get better lighting from your camera’s pop-up flash.

Petapixel.com.

ePhotozine.com. .

IR.

The Online Photographer, The Verso Stamp. Signeeraus (käsin kirjoitettu nimi) ei ole ainoa vaihtoehto.

Dpreview.com, Tokina officially announces image stabilised 70-200mm F4 telezoom. Ensimmäinen Tokinalta, kuvanvakaajamalli. Täyskennoiselle. Kroppikennoisella 105-300mm. Aluksi Nikon-malli. Toukokuun lopulla myyntiin, $1.500.

The-digital-picture.com, On Location with Karolina Henke and the Profoto B1 Location Kit. Video, kesto 3:44.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Uudenmaan liitto järjestää kaiken ikäisille harrastelijavalokuvaajille avoimen valokuva- ja tarinakilpailun, jonka aiheena on Minun maisemani Uudellamaalla.

Kilpailulla ei haeta perinteisiä maisemakuvia, vaan tuoretta ja puhuttelevaa näkökulmaa Uuteenmaahan.

Arvostelussa painottuvat kuvan ja tarinan yhteensopivuus ja kokonaisuuden puhuttelevuus, ei niinkään tekninen osaaminen.

Ota kuva itsellesi tärkeästä uusmaalaisesta maisemasta, paikasta tai näkymästä, ja kirjoita sitä kuvaava 160 merkin tarina, miete, ajatus, runo, aforismi, statuspäivitys tai muu teksti. Voit kirjoittaa tekstin suomen, ruotsin tai englannin kielellä.

Kilpailuun voi osallistua enintään kolmella (3) digikuvalla.

Kilpailuaikaa on 31.8.2014 asti.

Arvosteluraatiin kuuluvat ympäristöneuvos, valokuvaaja Tapio Heikkilä ja valokuvaaja, digikouluttaja Pekka Punkari sekä Uudenmaan liiton edustajat.

Palkinnot:

1. sija 800 euroa
2. sija 500 euroa
3. sija 300 euroa.
Kunniamainintoja (á 100 euroa) 1-4 kpl.

Lue tarkemmat ohjeet ja säännöt kilpailun sivuilta

Pallopanoraamablogi.

Mikko Suominen. Poimintoja.

Etelä-Suomen Sanomat, Kamerakopteri lentää lainsäädännön edellä - katso kuvat ja video. Sosiaalisessa mediassa on tällä viikolla levinnyt video, jossa kauko-ohjattavaa kamerakopteria lennätetään vilkkaalla pyörätiellä ja ihmisjoukon yläpuolella.

 • Parin kuukauden sisällä julkaistava määräys koskee ainoastaan työkäytössä olevia kamerakoptereita. Lentotyöksi lasketaan esimerkiksi mainostoimistojen ilmakuvaukset ja muu kaupallinen lentotoiminta.

Stara.fi, Helsingissä järjestetään jo selfie-valokuvauskursseja lapsille. Helsingin Seudun Monikkoperheer ry järjestää ensi tiistaina selfie-valokuvauskurssiin yli yhdeksänvuotiaille. Kuvailmiön suosiosta kertoo osaltaan se, että kurssi on jo etukäteen täyteen varattu, ja mukaan voi päästä tällä hetkellä vain jonottamalla. Mukaan mahtui 12 ensimmäistä ilmoittautujaa ja osallistumismaksu on etukäteen 20 euroa.

HS.fi, blogi, Peniskuvan lähettäminen on kielletty. Vuosi sitten törmäsin amerikkalaisnaisten Facebook –kuviin. Olin äimistynyt.

Valokuvatorstai, 327. haaste on "Kivi kivessä".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, How to Get Started Shooting Nighttime Landscapes.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Spring pictures: how to set up your camera for seasonal close-ups.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Photo.net, Intro to Manual Photography Video Tutorial. Video, kesto 4:35.

The-digital-picture.com, Take Fewer Selfies – Take More Self-Portraits.

The Online Photographer, Pen for Signing Prints. Tärkeä kysymys. Millaisella kynällä printtieditiot signeeraisi.

Kamera & Bild, Tävla med dina bilder i Picture Scandinavia. Viisi osakilpailua. Kaikille avoin. Säännöt (in English).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Syöksykierre jatkuu (Digikuvaus). Kodintekniikan myyntiä seuraava Kotek on julkaissut vuoden ensimmäisen neljänneksen myyntitiedot ja kameroiden myynnin syöksykierre vain jatkuu. Vuoden takaiseen verrattuna kompaktien ja peilijärjestelmien myyntimäärä on pudonnut 46-47 %.
 • Uusi Nikkor 400mm 2,8 vr (?) (Optiikka).
 • Nikon TC14e III (Optiikka).
 • Mikä muistikortti on järkevä valinta (Järjestelmädigit). mitä muistikorttia suosittelisitte Canon 6D:hen. Vilkasta keskustelua.
 • Canon Eos 70d vs. 7d (Järjestelmädigit).
 • Testikuvaus Annikan kanssa. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • mpaakkonen.com (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Kuvat on hienoja, kuten osasin aavistaa :) ...Sisäänheittokuva toimi niin hyvin, että pakkohan se oli vilkaista ja kyllä, kyllä toimii. ...Paljon hienoja kuvia. ...Hieno kokonaisuus ! Mukana myös selkeästi totutusta poikkeavia kuvia.

Kotek.fi, Suomen vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (v. 2013). KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi. MILC = Mirrorless Interchangeable Lens Camera, peilitön järjestelmäkamera. SLR = Single Lens Reflex, "yksisilmäinen peiliheijastuskamera", perinteinen järjestelmäkamera.

 • kompaktikameroita myytiin 3 597 miljoonalla eurolla, vähennystä -43,8%
 • kompaktikameroita myytiin 19 893 kpl, vähennystä -45,9%
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 181 euroa, kasvua 3,9%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 2 453 miljoonalla eurolla, kasvua 31,5%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 6 553 kpl, kasvua 46,4%
 • MILC järjestelmäkameroiden keskihinta oli 374 euroa, vähennystä -10,2%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 4 874 miljoonalla eurolla, vähennystä -47,7%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 8 563 kpl, vähennystä -46,8%
 • SLR järjestelmäkameroiden keskihinta oli 569 euroa, vähennystä -1,6%
 • videokameroita myytiin 2 133 miljoonalla eurolla, vähennystä -20,0%
 • videokameroita myytiin 6 375 kpl, vähennystä -10,9%
 • videokameroiden keskihinta oli 335 euroa, vähennystä -10,3%
 • tulostimia myytiin 1 297 miljoonalla eurolla, vähennystä -14,2%
 • tulostimia myytiin 11 041 kpl, vähennystä -11,1%
 • tulostimien keskihinta oli 117 euroa, vähennystä -3,5%
 • monitoimitulostimia myytiin 5 111 miljoonalla eurolla, vähennystä -3,4%
 • monitoimitulostimia myytiin 46 661 kpl, vähennystä -12,8%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 110 euroa, kasvua 10,7%

Finnfoto, Ole tarkkana valokuvakilpailujen kanssa. 30.4.2014. Monet julkaisut ja mediatalot sekä muut yritykset järjestävät eri julkaisujen ns. lukijan kuva -toimintojen ohella erilaisia valokuvakilpailuja. Niihin osallistuminen on yhtä helppoa kuin digikuvien jakelu muutenkin.

 • Muista, että kilpailuun osallistuvat kuvat voi päätyä minne tahansa – ajattele jos kuvassa on ystäviäsi tai perheenjäseniä.

Hopeinen Omena.

Älypuhelimista.

HS, Tietosuojavaltuutettu kiittää Google-päätöstä, 14.5.2014. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio luonnehti tuoreeltaan "huikeaksi" ja "erittäin merkittäväksi" Euroopan unionin tuomioistuimen ratkaisua, jonka mukaan Googlen on poistettava hakutuloksistaan tietyin edellytyksin yksittäistä ihmistä koskevat tiedot, jos niin pyydetään.

Ilta-Sanomat, Kuka tahansa Jenkkilässä voi nyt ostaa Googlen älylasit - mutta kannattaako? Google alkaa myydä Glass-älylasejaan Yhdysvalloissa myös muille kuin valikoiduille asiakkaille. Älylasien hintana on 1500 dollaria – sekä mahdollisesti sosiaalisen arvostuksen lasku.

Mtv.fi, Pohditko halpislaturin ostoa kännykkääsi? Vilkaisepa ensin tätä kuvaa. MacRumors-sivustolla varoitetaan epävirallisten latureiden vaarallisuudesta. Sivustolla kerrotaan iPadin latureita vertailleesta Ken Shirriffistä. Väärennetyn laturin sai netistä yli kuusi kertaa halvemmalla kuin Applen virallisen laturin.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 25 Fantastic Underwater Photographs for Your Inspiration.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Panoramic photography tutorial: how to make your biggest-ever images.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com, Olympus updates PEN E-P5 with electronic shutter '0 sec anti-shock'.

Kamera & Bild, Klassiskt fotomaraton tillbaka i sommar. Tukholma. 16. ja 17.8.2014. Ilmoittautua voi jo nyt, 250 kruunua, 28 euroa.

Fotosidan.se, Bildradion 71: "If it bleeds, it leads".

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.05.2014   (linkki)

Inhan ihmeelliset lehmät-luento tänään Suomen valokuvataiteen museossa.

Valokuvaaja I. K. Inhan nautapotretit lähetettiin vuonna 1900 maailmannäyttelyyn markkinoimaan suomalaisen maatalouden kehitystä ja korkeaa laatua. Tammikuussa 2014 libanonilainen taiteilija Ali Cherri löysi ihmeelliset lehmät Suomen valokuvataiteen museon kokoelmatietokannasta ja teki niistä taideteoksen museon näyttelyyn Ecological Fallacy.

Inhan lehmäkuvia löytyy myös museon Flickr-tililtä Ne ovat kenen tahansa vapaasti käytettävissä.

Erikoistutkija Jukka Kukkonen kertoo Ali Cherrin teoksen äärellä Inhan ihmeellisten lehmien tarinan tänään klo 11.15-11.45. Museon pääsymaksu.

Tapahtuma on osa Museoviikon (12.5.-18.5.) Kokoelmien ihmeet -ohjelmistoa. Kansainvälisenä museopäivänä su 18.5. ilmainen sisäänpääsy museoon.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto järjestää Keskuspuisto-aiheisen valokuvauskilpailun. Kuvakisa järjestetään osana Keskuspuiston 100-vuotisjuhlallisuuksia.

Kuvien tulee olla otettu Helsingin Keskuspuistossa.
Puisto alkaa etelässä Töölönlahdelta ja päättyy Haltialaan ja Vantaanjoelle, Helsingin pohjoisrajalle.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

  A Miljöö ja luonto (maisemat, rakennukset, kasvillisuus, työ)

  B Virkistys- ja harrastustoiminta

Kukin osallistuja voi lähettää yhteensä neljä (4) kuvaa. Kuvat voivat olla kaikki samassa sarjassa tai eri sarjassa, kuvaajan valinnan mukaan.

Kuvien tulee olla jpg-muodossa ja enintään kolme megapikseliä. Palkituista kuvista pyydetään painokelpoiset tiedostot erikseen.

Kuvan tulee olla mahdollisimman luonnollinen. Normaalit kuvan optimointiin liittyvät toiminnot, kuten kontrastin, sävyjen, valojen ja varjojen säädöt, terävöitys ja kennoroskien poisto on sallittu.

Kuvat eivät saa olla aiemmin palkittuja kilpailukuvia.

Kuvia voi lähettää kilpailuun 1. syyskuuta 2014 saakka.

Kuvaajalla tulee olla täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Kuvaaja vastaa, että kuvassa esiintyvät henkilöt ovat antaneet suostumuksensa kuvan sääntöjen mukaiseen julkaisemiseen.

Kilpailussa palkitaan sarjavoittajat, joista yksi on myös kokonaiskilpailun voittaja. Lisäksi tuomaristo antaa kaksi kunniamainintaa sarjaa kohden.

Palkinnot:

Sarjavoittajille 500 euron arvoinen lahjakortti valokuvausliikkeeseen.
Lisäksi kunniamainintoina jaetaan 100 euron lahjakortit valokuvausliikkeeseen.

Osa kilpailukuvista ripustetaan loppusyksyllä Keskuspuisto-aiheiseen näyttelyyn Laiturille, Helsingin Narinkkatorille.

Helsingin kaupungilla on oikeus käyttää palkittuja valokuvia ilman erillistä korvausta omassa viestinnässään ja luovuttaa kuvia medialle kilpailun uutisointiin. Muiden kuvien osalta kuvaajien kanssa sovitaan erikseen kuvien lunastusehdoista ja kuvien käyttämisestä kaupungin viestinnässä. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Turun Humanistinen ammattikorkeakoulu (jatkossa Humak) järjestää Mätäsmetäs-valokuvataidekilpailun, jossa yhdistyvät suomalainen luonto ja taide.

Ideakortit esittelevät teoksia suomalaisesta kulttuuriperinteestä, kilpailuun osallistuvan haasteena on tehdä niistä oma valokuvatulkinta!.

Osallistujien kesken arvotaan joka toinen viikko retkeilyaiheisia tuotepalkintoja ja kilpailun päätteeksi eniten ääniä keränneen kuvan ottaja voittaa Sasta Ranger tai Gaissa ulkoilupuvun!

Kilpailuun voi osallistua 30.09.2014 asti.

Osallistumalla kilpailuun osallistuja samalla jakaa Humakin kanssa kaikki jaettavissa olevat oikeutensa toimittamaansa kilpailumateriaaliin ja Humak voi siten käyttää ja hyödyntää materiaalia omiin tarkoituksiinsa.

Osallistumalla kilpailuun osallistuja vakuuttaa, että hän on luonut materiaalin itse ja että ao. materiaali tai sen hyödyntäminen ei loukkaa lakia, hyvää tapaa, toisen tekijänoikeutta tai muuta immateriaalioikeutta, kunniaa, yksityisyyttä tai liikesalaisuutta.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Akun kuoren liimaaminen (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Hinnaston määrittelemisestä (Kuvaus yleinen). Tuossa muutama mainostoimisto on pyytänyt minulta hinnastoa, jonka luomiseen kaipaisin joitakin simppeliä vinkkejä ja vastauksia tyhmiin kysymyksiin.
 • Canon 16-35 f/4 L IS ja EF-S 10-18 (Optiikka). Canonin eilen julkistamat uudet objektiivit. Yksi kommentti: "Canonin 16-35 2.8 II reunapiirto on todella surkeaa varsinkin alle F4, joten jos tämä 16-35/4, kuten odottaa saattaa, on reunapiirroltaan(kin) parempi niin uskon että monikin pro vaihtaa. Samoin moni 17-40/4:seen sekaantunut vaihtanee tähän, joten on kyllä varmastikin tervetullut uutuus Canonille. Hauska muuten seurata mihin hintaan 17-40 L:ää saa vuoden päästä."
  • Ja toinen: "Olettaisin tämän 16-35 is:n olevan lähinnä päivitys vanhalle ja keskinkertaiselle 17-40L:lle. Speksien ja mtf:n mukaan tuo on niin lupaava jotta voisi hyvinkin olla meikäläisen lasi. Maisemakäyttöön tuo lähinnä tulisi kuitenkin joten f/4 riittää erinomaisesti ja hämärissä metsissä IS on kyllä tarpeen käsivaralta kuvattaessa. Paras uutuus Canonilta vähään aikaan."
 • Mielipiteitä, Sigma 120-300mm f2.8 EX DG APO OS HSM canoniin (Optiikka). Uusimmat.
 • Uusi Nikkor 400mm 2,8 vr (?) (Optiikka).
 • Nikon D3+Nikkor 70-200VR vs. Nikon D610+Sigma 70-200 OS (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Puuta ja pari muuta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Rebellion is growing hope....? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). m43-laitekeskusteluun kontribuoiden, kuvattu 17mm f2.8 paskapannarilla jolla tulee lättänöitä fotoja joiden syväterävyyttä ei voi kontrolloida. Kaiken päälle kuva liitetty suoraan facebookista.
 • Vintage (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kissa ja kamera :)

Yle Uutiset, Selfie-ilmiö toi kiusaajia nuorten kuviin. Erityisesti tyttöjen omatkuvat voivat herättää vihaisia ja ärsyyntyneitä kommentteja. Nettipoliisille ulkonäköön liittyvät haukkumiskommentit ovat tuttu ilmiö. Rikosasia nettikiusaamisesta tulee harvoin. Vuosittain jätetään kaiken kaikkiaan tuhansia kunnianloukkausilmoituksia, joista vain satakunta etenee syytteeseen saakka.

 • Ylex.yle.fi, Selfie-ilmiö saa kiusaajat innostumaan - erityisesti tyttöjen omakuvat ärsyttävät. Mitä kiusaamisen lopettamiseksi voi sitten tehdä? Ihan ensimmäiseksi Forss kehottaa estämään kiusaajan kommentit. Jos kommenttien estäminen ei ole mahdollista ja kiusaaminen jatkuu, Forss kehottaa keräämään ilkeistä viesteistä todisteet ja lähettämään ne nettipoliisille. Mukaan kannattaa laittaa linkit, kommentoijan nimi ja esimerkkejä ilkeistä kommenteista. Tämän jälkeen poliisi voi neuvoa ja puuttua asiaan.

Pintaliitoblogi, Oopa: Vaalikuvia. Parhaillaan kaupungilla on nähtävillä tämän keväinen ponnistukseni, eli SDP:n vaalikuvat.

Remonen.fi.

 • Kirsikkametsässä, 10.5.2014. Joopa joo, nuo Roihuvuoren kirsikkapuut ovat olleet mielessäni koko ajan tämän kevään aikana siitä lähtien kun siellä kävin.
 • Kohdekortti: Roihuvuoren Kirsikkapuisto, 10.5.2014. Ohjeita.
 • Kohdekortti: Tullisaaren puisto, 4.5.2014. Ohjeita.
 • Minne mennää? 4.5.2014. Ajatuksena on tehdä jokaisesta (tai lähes…) kuvauspaikasta määrämuotoinen kohdekortti, jossa kerrotaan mitä kuvattaavaa paikassa on, kannattaako sinne mennä ja jos, niin milloin. Nämä ovat toki minun subjektiivisia arvioita ja mielipiteitä.
 • Rappioromantiikkaa Idässä, 3.5.2014. Sain idean lähteä kuvaamaan Tattarisuolle romuautoja ja -kasoja.
 • Kirsikat pullasta, 2.5.2014. Roihuvuoren perinteinen hamami-juhlakin on tänä vuonna 18.5., joten päätin mennä katsomaan millä tolalla kukinnot ovat.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Reuters, Photographers' Blog, How to make a wax statue.

Canonilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Light trails: enhance your night shots with this really simple photo editing tutorial.

Diyphotography.net, 10 Habits of Highly Creative People. Valokuvaajan kannalta.

Dpreview.com.

IR, A 2.7x crop factor for your FX & DX lenses, but how’s the image quality? We post Nikon V3 First Shots.

Pdnonline.com, Collector Sues Chicago Gallery for Damaging 54 of His Vivian Maier Prints. Kolmas Vivian Maierin kuvien ostaja vuoden 2007 varastohuutokaupasta. Kesäkuusta joulukuuhun vuonna 2012 galleriassa on myynnissä 56 Vivan Maierin printtiä. Liika liima vahingoitti printtejä. Kaksi oli myyty. Loput 54 palautettiin kuulemma vahingoittuneena.

Petapixel.com.

Popular Photography, How To: Start a Vintage Polaroid Camera Collection. Suomessa ei niin helppoa, mutta onhan aina nettihuutokauppoja...

ePhotozine.com.

Fotosidan.se, Fotosidans bildspel på Riksfotoutställningen. Video, kesto 8:53. 639 kuvaa, joista valittiin 80.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.05.2014   (linkki)

Soili Mustapää: Helsinki Facelift
Kuva: Soili Mustapää.25.5.2015 asti

Valokuvaaja Soili Mustapää on kuvannut Facebook-kavereitaan ajatuksenaan tutkia henkilökuvan ulottuvuuksia sosiaalisessa mediassa: mitä muuta profiilikuva voi olla kuin peilin kautta otettu kännykkäkuva, vanha albumikuva nuoruusvuosiaan haikailevasta keski-ikäisestä tai vaikkapa graafisesti tuotettu sarjakuvasankari. Olisiko perinteisen potrettikuvauksen metodeilla jotakin annettavaa vai olisiko mahdollista löytää jotakin uutta?

Virka Galleria
Sofiankatu 1 / Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki
ma-pe 9-19, la-su 10-16

Digicamera.netin Foorumilta:

Mikael Rantalainen, Uusi artikkeli: Vinkkejä kuun valokuvaamiseen, 12.5.2014. ...Näitä vinkkejä voi hyödyntää lähipäivinä, sillä täysikuu on keskiviikkona (14.5.). Kuu nousee Helsingissä jo 21:22 ja aurinko laskee vasta 21:50....

Saukki.com, poiminnat tämän vuoden puolelta.

 • Testissä tuolikoju yhdelle – kätevä pikapiilo lintubongaukseen, 7.4.2014. Tulipa sitten hankittua tällainen kätevä yhden miehen piilokoju. Tämä pikakoju on käytännössä tavallinen retkituoli, johon on kiinnitetty telttakaaret ja kangas valmiiksi. ...Parin testipäivän jälkeen kuvasaldo ei vielä ole kummoinen, mutta huomasin ainakin sen, että kojussa pitää vähintään pari tuntia pojottaa, ennen kuin linnut uskaltautuvat lähemmäksi. Hintaluokka 140 euroa.
 • Testissä Lowepro ProRunner 350 AW -kamerareppu, 25.3.2014. Piti sitten hankkia ihan kunnollinen reppu kaikelle kuvauskamalle. Onhan sitä kamaa jo jonkin verran kertynyt, joten päätin hankkia sitten kerralla riittävän ison repun. Hintaluokka 150 euroa.
 • Värit kohdilleen, 14.3.2014. Sain töistä lainaan näytön kalibrointilaitteen ja sitä sitten heti kokeilin molempiin näyttöihin. Ulkoinen näyttö muuttui kalibroinnin jälkeen huomattavasti tummemmaksi ja värit aivan erilaiseksi. Kun vertasin sitten uutta kalibroitua väriprofiilia vanhaan, niin vanha profiili näytti todella siniseltä.
 • Kuvani lehdessä, 5.3.2014. Viime viikolla ottamani kuva sinitiaisesta päätyi tämän päivän Keskipohjanmaa lehteen.
 • Rengasledivalaisin, 1.2.2014. Nyt ajattelin esitellä teille, blogini molemmille lukijoille, tällä viikolla väsäämäni valohärvelin.
 • Miten valomaalaus toimii? 18.1.2014. Yleisön pyynnöstä ajattelin kirjoittaa jatkoa edelliselle valomaalaus jutulle. Tässä ajattelin hieman perehtyä valomaalauksen tekniikkaan. Tässä kerrottavat asiat pohjautuvat omiin kokemuksiini.
 • Valomaalausta, 12.1.2014. Löysinpä itselleni uuden harrastuksen: valomaalaus.
 • Sigma 10-20 mm f 3.5 DC HSM, 12.1.2014. Lyhimmällä polttovälillä (10 mm) on havaittavissa melko voimakkaita vääristymiä kuvan reunoilla, mutta ne poistuvat hieman pitemmälle zoomatessa.

Suomen freelance-journalistit.

 • Puhutaan valokuvasta -iltapäivä. Iltapäivä lehtikuvaamisesta Tampereella 13.5. kello 16 alkaen PJY:n tiloissa. ...Sitovat ilmoittautumiset 5.5. mennessä Terhi Frimanille.
 • Iltalehden uusi avustajasopimus ja palkkiokäytäntö, 29.4.2014. Iltalehden uudesta avustajasopimuksesta ja palkkiokäytännöstä on jäsenistön keskuudessa liikkunut huhuja, joita ei ole pystytty vielä varmistamaan. Huhujen mukaan Iltalehti tarjoaa työsuorituksista merkittävästi alempia palkkioita. Alma Median yleiseen toimeksiantosopimukseen perustuva Iltalehden kirjallinen sopimus vie freelancerin kaikki tekijänoikeudet myös taannehtivasti.

Älypuhelimista.

Mobiili.fi, Tällä pienellä radio-ohjattavalla helikopterilla kuvaat uskomattomia videoita, 12.5.2014. Bebop Dronessa on 14 megapikselin kalansilmälinssillä varustettu kamera, jolla onnistuu myös Full HD -videokuvaus. Kamerasta löytyy kuvanvakautusjärjestelmä ja itse lennokista löytyy kahdeksan gigatavua tallennustilaa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, 9 photo editing cliches and how to avoid them.

The Online Photographer, The Camera Used by 93.9% of News Photogs. Ja vuosihan on 1954.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Photo.net, Organize and Find Your Images in Adobe Lightroom. Vähän pitempi artikkeli.

Pdnoline.com, The Pros and Cons of Continuous Lights.

The-digital-picture.com, Profoto Releases B1 Off-Camera Flash Location Kit.

Kamera & Bild, Fotografiska har börjat bygga nya lokaler – i New York. Konsepti on ollut menestys. Nyt laajennus New Yorkiin. Tukholmassa on ollut kävijöitä 400.000 joka vuosi avaamisvuodesta 2010 lähtien.

Kamera & Bild, Cactus V6 – trådlös TTL till många märken. Hinta $55.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Valon kuvia -blogi.

 • Valon kuvia -kuvablogi viisivuotias, 6.5.2014. Aloitin kuvablogini tasan viisi vuotta sitten, kun julkaisin ”Valon kuvia – kuvablogi” -sivulla ensimmäisen kuvan 6.5.2009. Olin sitä ennen pitänyt jo jonkin aika valokuva-aiheista nettisivua, jolla esittelin pieniä kuvasarjoja.
 • Puut muistavat – sata vuotta kansanmurhan jälkeen, 10.5.2014. Ensi vuonna on kulunut sata vuotta Armenian kansanmurhan alkamisesta. Historiaan häipynyttä, kielletyissä ja katkerissa muistoissa elävää kokonaisen kansan etnistä puhdistusta on lähes mahdotonta lähestyä valokuvauksen keinoin. Amerikkalainen valokuvaaja Kathryn Cook kuitenkin yrittää tavoittaa tavoittamatonta kirjassaan ”Memory of Trees” (Kehrer, 2013).

Rajala blogit, Välähdyksiä.

Valokuvaviestinnän Instituutti VaVi, blogi. Miten tähän päädyttiin? -Addams Family mukana POSE-kirjassa, 2.5.2014. Perhe- ja sukukuvien kuvaaminen POSE-kirjaa varten oli kyllä jo tiedossa aiemmin, mutta projektissa mukana olevilla meikkaaja-maskeerajaopiskelijoilla oli mahdollisuus suorittaa näyttötutkinto osana kirjakuvauksia.

Rajala blogit, Kuvakulmia, Katukuvia New Yorkista, 11.5.2014. Kokeilin New Yorkissa katukuvausta. Kuvat on otettu Sony RX1 -kameralla ja viimeistelty Lightroomissa. Useat kuvista on on “ammuttu lonkalta”, eli kamera roikkuu kuvattaessa kaulan ympärillä tai olalla, jolloin tarkennus ja sommittelu tapahtuu enemmän tai vähemmän sokkona.

Pekka Potka, Getting to grips with Olympus E-P5, 4.5.2014. Still I liked what E-P5 with VF-4 viewfinder offered and purchased one with the intention of making my own grip. It took some time for me to finally do it, but now I have used my grippier E-P5 for several months. This grip is made of Sugru.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, 4 paikkaa, zentuvo Finland Oy. Kuvaukset pääasiassa yksityiskodeissa. Edellytyksenä digitaalinen SLR-kamera laajakulmaobjektiivilla (noin. APS-C 12mm ja noin FF 18mm) ja tehokkaalla käsisalamalla, kannettava tietokone (windows OS), kolmijalkajalusta sekä kännykkä ja auto. Äidinkieli tulee olla suomi. Haetaan valokuvaajia näille paikkakunnille ja alueille (kuvaajan tulee asua sillä alueella): - Mikkeli -Lahti -Järvenpää/Kerava/Tuusula -Hämeenlinna.

Valokuvaaja toimii yrittäjänä, Zentuvo huolehtii toimeksiantojen hankkimisesta, kuvien editoinnista ja markkinoinnista. Kiinteistöjen ja asuntojen kuvausta.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to photograph flocks of birds: 5 ideas for creative images.

Photo.net, Ten Steps to Get Creative & Authentic Family Photographs. Kustakin kohdasta useita kuvaesimerkkejä teksteineen.

Strobist, Ecosystems 101: Intro, 11.5.2014. Vaihteeksi uusi postaus. Tai oikeastaan kahdeksan uutta postausta.

Earthboundlight.com, Aren't Adobe Camera Raw and Lightroom Really the Same Thing? 11.5.2014. Tarvitsevatko Adobe Camera Raw:n ja Photoshopin käyttäjät Lightroomia?

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Photograph Creative Silhouettes In 5 Easy Steps.

Diyphotography.net, Copying Large Video File Across Devices/Drives? This Is How To Make Sure You Don’t Goof Up. Kopiointi ja kopioinnin onnistumisen varmistaminen. Mac.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.05.2014   (linkki)

Eläinsuojeluliitto Animalia ja Porin lastenkulttuurikeskus / Vähäx Valottaa -lasten ja nuorten valokuvafestivaali järjestävät valokuvakilpailun lapsille ja nuorille. Kilpailuun voi osallistua vain harrastajakuvaaja enintään kahdella kuvalla.

Kilpailun aiheena on Eläimet keskuudessamme. Pohdi työssäsi seura- tai tuotantoeläinten olemusta. Voi lähestyä teemaa seuraavien kysymysten kautta: Millainen on ihmisen suhde eläimeen? Millaisia oikeuksia eläimellä on? Millä tavoin eläimet ovat ihmisestä riippuvaisia? Entä miten niiden vapaus ja riippumattomuus näkyy?

Kilpailussa on kolme sarjaa:

Sarja 1: alle 12 -vuotiaat
Sarja 2: 13-15 -vuotiaat
Sarja 3: 16-20 vuotiaat

Viimeinen osallistumispäivä viimeistään pe 30.5.2014.

Kilpailutyöt julkaistaan mahdollisimman pian palautuksen jälkeen Animalian Flickr-sivuilla osoitteessa www.flickr.com/photos/animaliary.

Jokaisesta sarjasta palkitaan tuotepalkinnoin 1., 2. ja 3. sija. Lisäksi kussakin sarjassa palkitaan eniten tykkäyksiä kilpailun Flickr-sivustolla saanut teos yleisön suosikkina.

Kilpailun tuomareina toimivat valokuvaaja Nelli Palomäki, Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja, valokuvataiteilija Päivi Setälä sekä Animalian hallituksen jäsen Iiris Rautiainen.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun Facebook -sivuilta

Huomenna viimeinen päivä osallistua seuraaviin kilpailuihin:

 • Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2014 – osakilpailu 2: Luontokuva
 • Eisa Photo Maestro 2014

Ks. lisää kilpailuja Digicamera.netin Valokuvauskilpailut-sivulta

Digicamera.netin Foorumilta:

 • SEL 16-70/4 OSS (Optiikka). Vaikuttaa erinomaiselta peruszuumilta tämä APS-C (NEX) Sony SEL 16-70/4 OSS.
 • Sony DSC-RX10 (Nikon, Sony). Uusimmat.
 • Pesäpalloa (muutama räpsy) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Muutama pallon takaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...No nyt on kyllä puitteet kohdallaan! Sellaiset maisemat, että itseänikin alkoi kiinnostamaan. Mahtoi myös olla elämyksenä ainutlaatuista. ...Hyvä setti ja viimeinen ihan superhyvä!

Alaston kriitikko, Seminaarielämää: Itsensä työllistäjien pelastusrengas, 10.5.2014. Kaikenlaista asiaa freen elämästä.

...Nyt vilkaisen vielä tuoreinta Varman raporttia ja näen ansainneeni työeläkettä koko 57-vuotisen elämäni aikana 832,26 euroa. ...

Valokuvatorstai, 326. haaste on "virta".

Tekniikan Maailma, Samsung NX3000 -järjestelmäkamera ottaa omakuvia silmää räpäyttämällä. Retrotyyliin muotoiltu Samsung NX3000 sisältää uutta kuvaustekniikkaa helposti kuljetettavassa muodossa. Rungon mitat ovat 117 x 66 x 39 mm, ja kameralla voi tallentaa sekä valokuvia että täyden teräväpiirron videoita. Samsung Smart Camera NX3000 tulee kauppoihin kesäkuussa. Hinta on noin 500 euroa yhdessä vakaimella varistetun 16-50 mm F3,5-5,6 Power Zoom ED OIS -objektiivin kanssa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Wall Street Journal, What Does Art Look Like? Filmiaikaan valokuva ei syntynyt pelkästään kameran laukaisinta painamalla. Monet valokuvaajat kehittivät ja valmistivat printit itse. Tai ainakin valvoivat kehitys- ja printtiprosessia. Ja nyt on siis kyse Vivian Maierista, jota on ylistetty yhtenä 1900-luvun parhaimmista katukuvaajista. Vivian Maierista kertovasta elokuvassa jätettiin lähes ilman mainintaa Vivian Maierin elinaikanaan kehittämät ja printauttamat kolmisen tuhatta vedosta. Näitä on näytetty hyvin vähän. Miksi?

Digital Camera School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Camera position: how to use perspective to improve your images.

Diyphotography.net, How To Build A Room Sized Camera Obscura (+ Timelapse).

IR, What happens when the Olympus Stylus 1 meets the TCON-17? We review the 510mm f/2.8 transformation. 1.7x -telekonvertteri. Vaatii $40 adapterin väliin. 300mm -> 510mm. Ei näkyvää eroa tarkennusnopeudessa. Hinta $199.

Dpreview.com, Little beauty: Nordin Seruyan's macro images.

ePhotozine.com, Photographing Birds Of Prey Successfully.

Kamera & Bild, Utbildning: I Sigtuna lär de sig både foto och film. Kansankorkeakoulussa uusi linja, joka yhdistää still- ja videokuvauksen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rovaniemi.fi, Pekka Sammallahden valokuvanäyttely Arktisia mielenmaisemia Arktikumissa. Pekka Sammallahden valokuvanäyttelyssä on esillä hetkiä arktiselta alueelta. Erikoisnäyttely Lapin maakuntamuseossa, Arktikumissa 15.5.–3.8.2014. Pekan veli, tunnettu valokuvaaja Pentti Sammallahti on ollut mukana näyttelyn toteuttamisessa.

Rajalablogit, Pekka Punkari, Omat kuvat kirjaksi ABC… 24.4.2013.

 • (Miksei kaikilla kuvapalveluilla voisi olla tällaisia selkeitä ohjeita?)

Suomen valokuvataiteen museo. Kysy museolta. Kysymyksiä kaikkiaan 204 kpl. Ja vastauksiakin saman verran. Lisää poimintoja. Osa 3.

Sanomalehtien liitto, Parhaat sivut -kilpailu. Vuoden 2013 parhaat sivut. Uutisetusivu/premiääri. Etusivun kuvia luonnehdittu muutamalla virkkeellä.

HS, Hääkuvaaja ei lomaile kesällä, 10.5.2014. Janne Miettinen ei ehdi tänäkään vuonna juhlia syntymäpäiväänsä. Hääkuvaajana työskentelevä 32-vuotias Miettinen täyttää vuosia elokuun alussa eli kaikkein kiireisimmän hääsesongin aikaan. Hän kuvaa vuodessa noin kolmetkymmenet häät, mikä tarkoittaa työkeikkaa keskimäärin joka toinen viikonloppu. Kesäaikaan useamminkin.

 • Millaisia vinkkejä Miettisellä sitten olisi aloitteleville hääkuvaajille?

HS, Meeri Koutaniemi valittiin Vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi. Eurooppanuorten myöntämä tunnustus annetaan henkilölle, joka antaa positiivisen kuvan eurooppalaisuudesta ja toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevaisuutta edistävällä tavalla.

Suomen Canon, kesäkampanja 1.5.2014 - 30.6.2014. Ehdot. Sivun lopussa sitten kampanjatuotteet ja niiden alennukset.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Portraits of ‘Beautiful Bodies’ Emphasize the Never-ending Search for Perfection. Kehoa rakentamassa.

Digital Photography School, Abstract Photos to Inspire You.

Digitalcameraworld.com, 17 things you can do to help your camera live longer.

Dpreview.com.

Photographyblog.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Luminous Landscape, Eleanor Brown, Photography as Art, A Lifelong Passion.

The Online Photographer, A Tip for Food Photographers. Kahvinpaahdin tarvitaan.

The-digital-picture.com, CPN Explains Custom Functions Across Canon's DSLR Lineup. Taulukko.

Photo.net, Nikon Df Review. Viime vuoden lopulla julkistettu Nikonin retrohenkinen järjestelmädigi. Nikon D4 -mallin 16 megapikselin täyskenno. Ei videota, ei sisäistä salamaa, ei tarkennuksen apuvaloa. Pieni koko. Filmiajan järjestelmäkameran säätimet digiajan kamerassa. Ergonomia ei kuitenkaan ole oikein kunnossa. Etsin 100%. Yhteensopiva varhaisten Nikkor-objektiivien kanssa. Suomen hinta on 2.700 euroa.

Pdnonline.com, Object of Desire: Falcon Eye KC-2000. 0.005 lux, käytännössä täyspimeys. Video. Pystyy näyttämään värit, kohinasta huolimatta myös yksityiskohdat erottuvat. Ei vielä myynnissä.

Kamera & Bild, Tjänsten som hjälper dig avslöja manipulerade bilder. Izitru. Palvelua kokeiltu, millaiset olivat tulokset. Kyse on siis siitä, onko kuva peräisin suoraan kamerasta.

Kamera & Bild, Krönika: Framtidens gatufotograf.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Taivasalla.net.net uusia Helsinki-kuvia.

Pingstate.nu.

Demi.fi, keskustelu, Vinkkejä miten kuvilla voisi ansaita jotain?

Tekniikan Maailma, Asus tuo 28 tuuman 4k-näytön kauppoihin toukokuussa alle 650 euron hintaan, 3.5.2014. Asus PB287Q sisältää 28 tuuman ultra hd -paneelin, jonka tarkkuus on 3840 x 2160 pistettä. Leveän 16:9-kuvasuhteen ansiosta näyttö soveltuu muun muassa videoharrastajille ja pelaamiseen. Värintoisto ja kontrasti ovat valmistajan mukaan erinomaisia. Asus PB287Q tulee kauppoihin toukokuussa alle 650 euron hintaan.

Tietokone.fi, Softa, Pelasta tiedostot Windowsin tuomitsemalta levyltä tai tikulta. PC Inspector File Recovery 4. Tuliko vahingossa poistettua kuva kameran muistikortilta? Ilmainen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Talking Lenses With Photographer Jonathan Thorpe.

Digital Photography School.

Samsungilta uutta.

Thephotoargus.com, 20 Inspiring Low Saturation Photography Examples to Boost Your Creativity.

Digitalcameraworld.com, A layman’s guide to depth of field: how to check and affect sharpness like a pro.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Fotosidan.se, Bildradion 70: Gör rum för dem som blöder.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Juvonen.1g.fi, etusivu. Linkit Intia-kuviin, kolmeen tuoreimpaan galleriaan. Kuvat sitten kaikki galleriat.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Kuvamuisto Oy, Helsinki Tulosta työpaikka. Pääkaupunkiseudulle haetaan valokuvaajaa. Oppilaiden ja päiväkotilasten muoto- ja ryhmäkuvien ottaminen, valokuvien käsittelyä (valokuvien läpikäyminen ja jatkotoimenpiteet) sekä asiakaspalvelutyö. Lähetä vapaamuotoinen hakemus, työnäytekansio ja palkkatoive toukokuun loppuun mennessä.

 • Työpaikan osoite Pääkaupunkiseutu, 00410 HELSINKI
  Työkokemus 1-5 vuotta
  Työ alkaa 08/2014
  Työaika kokoaikatyö
  Työn kesto 3 - 6 kk
  Haku päättyy 31.05.2014

Photo.net, foorumi.

American Photo, Photojournalism of the Month: April 2014. 12 kuvaa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Lightroom: how to use the Histogram to fix exposure and reveal hidden detail. Perusohjeita.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

YouTube, Terry White, Four Photoshop CC Hidden Gems. Video, kesto 10:36.

Popular Photography, Camera Test: Fujifilm X-T1. Ensimmäinen kamera, joka tukee UHS-II -muistikortteja. Taittuva lcd-näyttö. 16 megapikseliä, kroppikenoinen peilitön järjestelmäkamera, elektroninen etsin 2.360.000 pistettä. Säänkestävä runko.

ePhotozine.com.

Photoshelter.com, Free guides. Sähköpostiosoitteeseen lähetetään pdf. Uusimpana Building Your Outdoor & Adventure Photography Business.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Oikea väri (Sana on melkein vapaa). Minulla on ongelma kuvan värien kanssa. Olen kalibroinut näytön ja sen mukaan säätänyt kuvan. Kummasti kuvan veden väri vaihtuu sen mukaan miten kuvaa katsotaan. Kuvan vesi on sinistä LR4:ssä ja windowsin esikatselussa, mutta kun siirsin kuvan taustakuvaksi väri vaihtui violetiksi samoin kun katsellessa sitä Ipad:llä. Miksi?
 • Canon 30D ylemmän säätörullan "luistaminen" (Järjestelmädigit). ...Kiitti vinkistä. Täytyy kokeilla tuota.
 • Väriestejuoksu Vaasa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin kyseisen tapahtuman kuvaamassa. Kamera ja 35mm objektiivi oli suojattuna sukelluspussissa. Pöly olisi todennäköisesti tehnyt tuhoja ilman. Vielä seuraavanakin päivänä niisti sateenkaaria nenäliinaan, mutta hauska kokemus oli.
 • Teema: Keep It Simple! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Varjo/varjot (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Oulussa kevättää (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Incredible India (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Maaliskuiselta matkalta Intiaan kuvia sekä ihmisten parista että safareilta luonnonpuistoista.

Yle Uutiset, Suomalainen valokuvaaja tallentaa Syyrian pakolaisten ahdinkoa. Valokuvaaja Esa Ylijääskö tallentaa pakolaisten elämää valokuviin Istanbulin ränsistyneissä kortteleissa. Turkkiin sotaa paenneista noin miljoonasta syyrialaisesta osa elää kurjissa oloissa.

Valokuvataiteen museo, Elizabeth Edwardsin luento 7.5. Elizabeth Edwardsin luento Prosessi-tilassa Suomen valokuvataiteen museossa keskiviikkona 7.5.2014 klo 17.15-18.15. Vapaa pääsy. Esitelmä on englanninkielinen.

 • Professori Elizabeth Edwardsin esitelmä tarkastelee valokuvauksen harrastajaseurojen kuvausretkiä ja -matkoja 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa, jolloin amatöörejä yhteen koonneet seurat olivat valokuvauksen kivijalka.

Mikael Rantalainen.

Markkusipparikojukuvaus.com, Lintujen piilokojukuvausta Oulussa. Aihetta sivuavia lyhyitä artikkeleita. Kuvia.

Tietokone.fi, Harkitse ennen kuin tilaat: automaattinen palautusoikeus viedään nettiostoksista. EU:n uudet säännökset astuvat voimaan 13.6.2014. Uusien säännösten myötä asiakkaan on aina ilmoitettava palautuksesta ja kaupan peruutuksesta myyjälle. Pelkkä tavaran noutamatta jättäminen tai palauttaminen eivät enää riitä kaupan peruuttamiseksi.

 • Kuluttajan on tehtävä peruutusilmoitus verkkokaupalle 14 päivän sisällä lähetyksen vastaanottamisesta ja palautettava tavara 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksesta.
 • Vaikka laki poistaa automaattiset ilmaiset palautukset, verkkokauppiaat voivat edelleen halutessaan tarjota asiakkaille maksuttomia palautuksia.

Mobiili.fi, Uusi iPhone-sovellus poimii parhaat kuvat videoista. Videota kuvattaessa saattaa usein eteen tulla tilanteita, joista haluaisi myös valokuvan. Applen App Storessa on nyt julkaistu sovellus nimeltä Vhoto, joka mahdollistaa kuvien poiminnan jälkikäteen videoista. Ilmainen.

Mpc.fi, Putsaa vanha puhelin tiedoistasi ennen kiertoon laittamista. Kolme ohjetta. Lähteenä Huffington Post.

Muropaketti.com, Tietoturvajätti Symantec: Perinteinen virustorjunta on kuollut. Norton Antivirus -ohjelmistoa myyvän yrityksen mukaan kaupallisilta virustorjuntaohjelmilta jää noin 55 prosenttia kaikista haittaohjelmista huomaamatta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Group Show: 30 Photos of Suburbia.

Digitalcameraworld.com, Best reflector for photography: 5 top models tested and rated. Heijastimet testissä.

 • Interfit STR122 Strobies On-Camera Reflector, £17.
 • Interfit 5-in-1 56cm Reflector, £25.
 • Metz 80cm 5-in-1 Reflector, £40.
 • Lastolite Mini Trigrip 45cm Sunlite/Soft Silver, £45.
 • Westcott 50cm 6-in-1 Reflector Kit, £75.

Petapixel.com.

Popular Photography.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, New Free Web Service Claims to Offer Solution to Runaway Image Fakery.

The-digital-picture.com, Canon Wide Angle Lens. Mikä laajakulmaobjektiivi on paras. Suosituksia. Kroppikennoinen. Täyskennoinen.

Canon Professional Network. Complete Guide to WiFi.

USA:n Canon, YouTube.

Business Insider, Facebook Put This Man In Charge Of Making Sure Advertisers Don't Ruin Instagram. Viime vuoden lopulla Instagrammiin ilmestyi mainoksia.

Photographyblog.com, EIZO ColorEdge CG277 Review. Ammattilaisille. 2560 x 1440. Kuvasuhde nykyisin yleinen 16:9 (16:10 olisi parempi...). Arvosana 4.5 * / 5 *. $2.500.

Pndonline.com, Product Review: Blackmagic Pocket Cinema Camera. Runko, $995.

Kamera & Bild, Besök Riksfotoutställningen 2014 på Fotografiska. Amatöörikuvaajien parhaita. Ensi viikonloppuna.

Kamera & Bild, Har du fått en bild publicerad – så söker du mer ersättning. Ruotsissa aikaa hakea tekijänoikeuteen perustuvia korvauksia 1.6.2014 mennessä. Vastaa Suomen Kopiostoa...

Kamera & Bild, Bildjournalister från masterprogram ställer ut. Tukholma. 15.5.2014 - 1.6.2014.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Alaston kriitikko, Virossa 116: Yrittänyttä ei laiteta, Tänään avattiin Rapport, Suomen ensimmäinen journalismin joukkorahoituspalvelu. Minäkin lähdin pyydettynä mukaan – saatuani ensin urkittua, että mukana on ihan oikeita toimittajia.

 • Rapport, Journalismin joukkorahoituspalvelu. Avattu eilen, 5.5.2014.
 • Kuinka Raport toimii? "...Käännämme median perinteisen toteutusmallin ylösalaisin. Lukijat valitsevat juttuideat ja tekijät, joita he tahtovat tukea. Toimittajat aloittavat työnsä vasta, kun juttuideoiden rahoitus on varmistunut. ...Miksi hyvistä aiheista kannattaa maksaa?"
 • ...Kuvareportaasien ja videototeutusten julkaisutavasta sovitaan tapauskohtaisesti. Ne julkaistaan vastaavalla CC-lisenssillä kuin tekstisisällöt....
 • Maksu on tehty helpoksi, verkkopankilla. Valitset summan, ei muuta. Välityskulut 0.35 euroa päälle. Ja summa näkyy heti.
 • (Ihan periaatteessa piti tukea uutta palvelua. Ja saahan tässä vastikettakin sijoitukselle, pääsee lukemaan artikkelin kaikkia toisia ennen... Jos juttu ei toteudu, niin rahat palautetaan. ...Jäämme odottelemaan, toteutuuko...)
 • (Sähköpostiosoitekenttä voi helposti jäädä täyttämättä, kun lähtee maksamaan. Pitäisi olla pakollinen täytettävä... Varmaankin korjataan pian? Jäi itseltäkin ihan vahingossa täyttämättä...)
 • (Palvelu on kuitenkin vielä beta-vaiheessa, joten annettakoon tämä anteeksi... Lähetin email-osoitteen tarkistuksesta vielä kehitysehdotuksenkin...)

Rajala blogit, Kuvakulmia, Lightroomin perusteet, osa 2: Library-moduuli, 5.5.2014. Nyt kun olemme käyneet läpi sen, miten kuvia tuodaan Lightroomiin, on aika tutustua Library-moduuliin. Siihen pääsee painamalla oikeasta yläreunasta Library tai pikanäppämellä G (G niin kuin Grid, sillä kuvien esikatselut näkyvät Library-moduulissa ruudukkona). Kuvaruutukaappauksia ja tekstiä...

Ilta-Sanomat, Uuden nettisivun avulla osaat valita oikeat kuvat sosiaaliseen mediaan. MIT-yliopiston tutkijat vertailivat yli kahta miljoonaa Fickr-kuvapalvelun kuvaa, joiden tykkäyksistä he päättelivät, minkälainen sisältö vetoaa parhaiten sosiaalisen median käyttäjiin.

 • Popularity.csail.mit.edu. Kuvan voi upata tai kertoa osoite. Vastauksena tulee lukuarvo, joka on kahden potenssi. Eli jos arvo on vaikkapa luku 4, niin päivässä kuvaa saa kaksi potenssiin neljä katsomista eli osumaa. Kaksi potenssiin neljä on 2 x 2 x 2 x 2 = 16. Luku ilmoitetaan kolmen desimaalin tarkkuudella. Muutaman kuvan kokeilun perusteella kyse on ihan oikeasta algoritmista...

Juha Martikainen, Häävalokuvaus blogi, Canon 5D mkIII: Minun näkökulmani, 6.3.2014. Ensimmäinen postaus. Hankin Canon 5D mk III rungon alkuvuodesta ja parin hääkuvauksen verran siitä on nyt kertynyt kokemusta. Näkökulmana vertailu mkIII vs. mkII ja mahdollinen hyöty mitä 5D3:lla saa hääkuvauksessa.

Älypuhelimista.

Someco.fi, Yhteenveto: Minkä kokoisia kuvia kannattaa käyttää Facebookissa? Moni Facebook-sivuille julkaisuja tekevä tuskailee palveluun ladattavien kuvien koon kanssa. Facebook lanseerasi 10. maaliskuuta tiedon seuraavasta palvelun uudistuksesta: yrityssivujen ulkoasu tulee uudistumaan. ...

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Wonderland of Iran’ Examines the Coexisting Public and Personal Lives of Iranians.

Thephotoargus.com, 50 Beautiful Examples of Seascape Photography You Must See.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

The Online Photographer.

 • 'The Arms Race to 4k Is in Full Swing'. Kirkkaassa päivänvalossa kuvattua materiaalia verrataan. Toisissa olosuhteissa vertailun tulos olisi _ehkä_ vähän erilainen... Video, kesto 4:42. Video camera test. 5D Mark III vs. Galaxy Note 3.
 • Photojournalism. Lehtiä...

Diyphotography.net.

IR.

Luminous Landscape, Having Fun With Panoramas. Handheld Panoramas – Easier Than You Think.

ePhotozine.com, 5 Tutotals To Improve Your Transport Photography Technique.

Fotosidan.se, Reportage om våld i hemmet vann Sony World Photo Awards.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vuoden Luontokuva 2014, 04/05/2014: VLK 2014 -kilpailun semifinalistit. 446 kuvaajaa, 1.137 semifinalistikuvaa. Kuudella osallistujalla semifinalistikuva jokaisessa kuudessa sarjassa, kuudellatoista osallistujalla seminifinalistikuva viidessä sarjassa. Sarjoja kaikkiaan seitsemän, lisäksi Nuorten sarja. Sarjakohtainen maksimimäärä oli seitsemän kuvaa. Pdf, jossa semifinalistikuvaajat ja kuvamäärät.

 • Tuomarointi on edennyt toiselle kierrokselle, osalle kuvaajista on lähetetty pyyntö originaali-kuvatiedostosta. Tuomaristo valitsee sitten kustakin sarjasta kymmenen kuvaa ja näistä edelleen sarjavoittajat.
 • Vuoden Luontokuva -tapahtuman ohjelma julkaistaan elokuussa.
 • Tuomaristo julkistetaan toukokuun loppuun mennessä.
 • Vuoden Luontokuva -tapahtuma, jossa tulokset julkistetaan, järjestetään Helsingissä 18.10.2014.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, Winners of the 2014 Sony World Photography Awards, part 2. Suomihan ei ollut edustettuna ollenkaan.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, MTF – The English Translation. MTF = Modulation Transfer Function. Mutta mitä nämä käppyrät oikein kertovat objektiivista.

Earthboundlight.com, Capture NX-D and the Future of Raw Conversion: Nikon and Nik Part Ways, 4.5.2014. Nikon yhdisti voimansa Nik Softwaren kanssa vuonna 2006, markkinoille tuli Nikon Capture eli Capture NX. NX = Next. Vuonna 2008 Capture NX2. Mutta Google osti Nik Softwaren vuonna 2012. Edessä luultavasti joukkopako Adoben leiriin.

Cnet.com, What I learned from my camera-crippled vacay. Viikko Italiassa (Rooma). Ensimmäisenä päivänä huomaat, että järjestelmäkameran (Canon 5D Mark III) laturi on jäänyt kotiin. Kamera oli onneksi täydessä latauksessa, 950 kuvaa.

ePhotozine.com, Photographing Lighthouse Details. Majakkaa kuvaamaan.

Pdnonline.com, Aerial Photography Drone Review: DJI Phantom 2 Vision Quadcopter. $1.200. Sopii vasta-alkajille ja ammattilaisillekin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pekka Potka, The Leica T Experience, 4.5.2014. Leica T runko 1.500 euroa. Elektroninen etsin 450 euroa. Aluksi kaksi objektiivia, Leica Summicron-T 23/2 Asph. 1.600 euroa ja Leica Vario-Elmar T 18-56/3.5-5.6 Asph. 1.450 euroa. Kroppikenno. Mutta mitä tällä rahalla oikeasti saa.

Kemppinen, Skanneri, 3.5.2014. Canon 9000F Mark II. Olin näprännyt edellisellä, joka oli monitoimilaite, kunnes toimet lakkasivat toinen toisensa jälkeen. Ostin maitokaupasta tosi halvan tulostimen. Se toimii niin kuin pitääkin. Skanneri mietitytti. Se kallis dioihin tarkoitettu on tehtaalla ja palaa ehkä jouluksi.

HS, Sandra Kantanen ja Jussi Goman ovat kuin yö ja päivä, 4.5.2014. Sandra Kantasen (s. 1974) valokuvat muistuttavat impressionistien maalauksia. Ne käsittelevät ideaalia maisemaa ja pelaavat heijastuksilla. Värimaailma on pehmeä kuin akvarelleissa.

 • Sandra Kantanen: Maisemia ja yöperhosia sekä Jussi Goman: Quick fix 11. 5. saakka Korjaamo Galleriassa (Töölönkatu 51b). Ma–pe 9–19, la–su 11–17.

Ilta-Sanomat, 10 vinkkiä: Tähän Android-puhelimesi pystyy. Uusimmissa Android-puhelimissa on kasoittain ominaisuuksia, ja varsinkin uudelta käyttäjältä saattaa jäädä huomaamamatta muutama hyödyllinen ominaisuus.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, 1939: England in Color (part 2). Elokuu 1939, värikuvia, juuri ennen sodan syttymistä. Isovanhemmat camping-matkalla Englannissa. 24 kuvaa.

Digitalcameraworld.com, Focus tracking: 4 ways to ensure pin-sharp action photos. Ohjeet.

Digital Photography School, Time-Lapse Photography Equipment Guide to Getting Started. Mitä tarvitaan sekvenssikuvaukseen.

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com.

Luminous Landscape, Sony a7R Wishful Thinking. Lokakuun puolivälin julkistuksen jälkeen paljon huomiota herättänyt. Objektiivivaihtoehtoja. Paljon.

Kamera & Bild, Annelie Pompes bilder från djupet. Haastattelu. Ruotsalainen vapaasukeltaja, nainen, maailman huippuja. Myös valokuvaajana menestystä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Journalisti 6/2014, 2.5.2014.

 • Artikkelit, Analyytikko: Mediayhtiöiden vikabisnekset syynä yt-sumaan. Osakestrategi Jukka Oksaharju arvioi, että media-alan jatkuvat irtisanomiset ovat seurausta huonoista yrityskaupoista.
 • Artikkelit, Onnellinen ruikuttaja. Suomen freelance-journalistien uusi puheenjohtaja Hanna-Kaisa Hämäläinen, kuinka onnellinen freelancer olet?
 • Artikkelit, Draamaa kentällä.
 • Kolumnit, Moraalikysymyksiä, Kari Kuukka. Jokin aika sitten silmiini osui ilmoitus, jossa suuri julkaisutalo haki riveihinsä harjoittelijoita. Palkkioksi tarjottiin muun muassa kivoja työkavereita, lounasetua ja liikuntamahdollisuutta. Ei palkkaa. Edellytettiin kielitaitoa ja esimerkiksi CS-ohjelmiston osaamista.
 • Palstat, Kuvaviesti, Rehellinen hymy. Tässä ollaan Suomen luontokeskus Haltiassa ja Hannu Hautalan Metsän Poika -näyttelyssä. Poppis Suomela on oivaltavasti kuvannut Hautalan yhden hänen lempikuvansa edessä.
 • Palstat, Shiva-journalismi tekee tuloaan. Kollega Kainuusta kertoi kuinka ranskalaisjournalistit (toimittaja ja valokuvaaja) olivat Suomen-juttukeikallaan ihmetelleet meikäläistä työkulttuuria. Suomalaisjournalisti kun yritti valo- ja videokuvaamisen lomassa painella myös nauhurin nappia ja tehdä siinä sivussa vähän muistiinpanojakin.
 • Debatti. Edellisen numeron (Journalisti 5/2014) artikkeli Tyytyväinen freelancer "...Vapaata ja onnellista freelancetoimittaja Virpi Salmea tympii friikkujen ruikutus..." on herättynyt keskustelua. Itsekkyyden ylistys, Työtä tyytyväisten freelancereiden eteen sekä Salmen väitteitä on vaikea uskoa.

Araneva.kuvat.fi.

 • Takaisin kartalle, 19.1.2014. Palasimme takaisin maailmankartalle ja rantauduimme Ushuaiaan aamulla ja meitä odotti vielä Hurtigrutenin järjestämä retki Escondido-järvelle, ...
 • Maailman laidalla, 30.11.2013. Matka maailman laidalle on viimein toteutumassa ja vuoden odotus palkitaan. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että vuosi tuntui melko pitkältä....

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Järjetön särkisaalis ja paleleva peippo. 39 kuvaa.

Tekniikan Maailma, Sony a77 II -järjestämäkamerassa on 79 pisteen vaihetarkennus, 2.5.2014. Sony päivittää perusteellisesti keskihintaluokan peilietsinkameransa. Uusi a77 II sisältää entistä herkemmän aps-c-kokoisen (23,5 x 15,6 mm) 24,3 megapikselin cmos-kennon sekä viimeisimmän ja tehokkaimman Bionz-suorittimen. Tärkein uudistus lienee silti 79 pisteen tarkennusjärjestelmä. Sony a77 II saapuu Suomeen kesän aikana. Runko maksaa noin 1250 € ja runko sekä 16-50 mm:n zoom noin 1850€

Taloussanomat, Googlen 1500 dollarin älylasien osat maksavat 80 dollaria. 1 500 dollaria ( noin 1100 euroa) maksavien Google Glass -älylasien osat maksavat asiantuntijoiden mukaan noin 80 dollaria (alle 60 euroa). Lasien kallein osa on Texas Instrumentsin valmistama siru, joka maksaa noin 14 dollaria. Sen sijaan esimerkiksi akku maksaa vain runsaan dollarin.

Älypuhelimista. Huhtikuun myydyimmät.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘The Last View’: Beautiful, Unsettling Photos of Suicide Locations.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 15 ways to improve your photography without buying new gear. Kohta 1. Keskity siihen, mitä voit kuvata. Älä siihen, mitä et voi kuvata.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Popular Photography.

Photo.net, Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Review. Ihan pian tulossa kauppoihin. Ammattilaisille ja entusiasteille suunnattu. Sisällä kuvaamiseen, vähässä valossa, taustan blurraamiseen, pehmeisiin kuviin. Sigma, Nikon, Canon, Sony. Kalliimpi kuin merkkivalmistajien F1.4-objektiivit, mutta halvempi kuin merkkivalmistajien vastaavat F1.2-objektiivit.

Kamera & Bild, Skola: Bli en mästare på Instagram. Ohjeita Instagrammiin.

Kamera & Bild, Krönika: Säljer som smör. Parhaiten kuvatoimistoissa myyvät kuvat tavallisista ihmisistä tavallisissa askareissa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilta-Sanomat, Tietokoneohjelma laskee kauneuden - uskaltaisitko kokeilla? Kaikessa yksinkertaisuudessaan ohjelma laskee, kuinka symmetriset kasvot ovat. Symmetria näyttelee merkittävää roolia siinä, kuinka viehättävänä ihmistä pidetään. Symmetristen kasvonpiirteiden uskotaan viestivän hyvästä terveydestä ja geeneistä. Tietokoneohjelma pyytää käyttäjää määrittämään 17 tarkkaa pistettä kasvokuvastaan, kuten esimerkiksi otsasta, korvalehdistä ja suun ympäristöstä, joita se vertaa klassisiin kauneusmittoihin.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Reuters, Photographers' Blog.

Sonylta uutta.

Thephotoargus.com, 10 Great Photography Locations to Shoot Before the World Ends. Islanti ja Norja mukana listassa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Spring flowers: how to choose the best subjects and make your best-ever images.

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com, How To Take Creative Shots Of Dandelions. Voikukkia kuvaamaan.

The Online Photographer, Price Is Relative (The New Pentax 645Z). Miten $8.500:n hinta voi olla järjettömän halpa.

Pdnonline.com, George Steinmetz Wonders: Was It Worth Getting Arrested for National Geographic Cover Story Photos?

Dpreview.com.

Diyphotography.net, How to Prepare Gear for Massive Video Shoots Abroad. Mitä kaikkea ottaa mukaan.

iDownloadblog.com, Adobe updates Photoshop Express with new design, Instagram sharing and more.

Photo.net, Lensbaby Creative Focus Lens for Mobile Phones. Kickstarter-projekti lopuillaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.05.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Maisemakuvaaja kyseenalaistaa itsensä, 1.5.2014. Näyttelyn polttopisteessä on uusi valokuvasarja Monuments for the Unseen (2014), joka pakottaa monessakin mielessä kyseenalaistamaan maiseman todellisuuden. Se on tahallisen kömpelö yritys rakentaa jäävuori keskelle Itämerta. Luonnollisen ja manipuloidun raja hämärtyy.

Mbnet.fi, MikroBitti 2000 – Ensimmäinen Ixus-pokkari. Canonin ensimmäinen Ixus-digikamera ilmestyi 14 vuotta sitten. Sen muistikortille mahtui 4–46 kuvaa. Tällä tavoin uutukaisesta kirjoitti MikroBitti 9/2000.

HS, Maailman kuvat, Muslimiaskeetikko kaivaa veitsellä silmämunansa päästään, 30.4.2014. Aika erikoinen otsikko kuvalle. Mutta niin on kuvakin.

Valokuvaviestinnän Instituutti VaVi, blogi.

 • Bergamon kaduilla, 16.4.2014. Palasin viikko sitten muutaman päivän matkalta Bergamosta, Italiasta. Olin siellä ystävieni kanssa viettämässä laatuaikaa valokuvauksen parissa.
 • Valo ja valaisu -kirja toi Vuoden SAVlainen -palkinnon, 3.4.2014. Valo ja valaisu -kirja nähtiin niin merkittävänä ammattivalokuvaajien järjestössä, että se toi minulle Vuoden SAVlainen -palkinnon. Tuntui hienolta, että ammattikuvaajien yhdistys nosti kirjan näin arvokkaasti.
 • Kevätpäivitys onnistui – still alive, 1.4.2014. Suomen Ammattivalokuvaajat ry järjesti eilen Tampereella jäsenilleen Kevätpäivityksen teemalla “Still or (a)live – valokuvaa vai videota. Haastateltavina olivat valokuvaajat Jyrki Vesa ja Johanna Uusitalo, jotka näyttivät meille, mitä tarkoittaa palava innostus ja intohimo tekemiseen :) Lisäksi Olli Turtiainen Canonilta kertoi käytännönläheisesti, kuinka järkkärillä kuvataan videota ja mitä eroa sillä on elokuvakameralla kuvaamiseen.

Arki-, deitti- ja ruokakuvista.

Valokuvatorstai, 325. haaste on "kuplivaa!".

Suomen Canon, Canon valmistanut jo 100 miljoonaa EF -objektiivia [30.4.2014]. Lehdistötiedote. Canon EF-objektiivien ja EOS-järjestelmäkameroiden tuotanto alkoi maaliskuussa 1987.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

 • Lens Review Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD. Täyskennoiselle(kin). Canon, Nikon, Sony. Paino 1.95 kg. Filtterikierre 95 mm. F5.0 - F6.3. Testirungot Canon 5D Mk III ja Canon 7D. Kuvanvakaaja toimii hyvin. Erittäin hyvä hinta/laatusuhde. Ei mikään täydellinen objektiivi, mutta erityisen sopiva tietynlaiseen kuvaukseen (luonto- ja urheilukuvaus). Canon-kiinnityksellä ollut myynnissä periaatteessa jo useamman kuukauden, Nikon-kiinnityksellä ei ihan vielä. Suomen hinta 1.100 euroa.
 • Greater Storytelling Images by Shooting Collections.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in May.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Lensrentals.com, blog, Yet Another Sigma 50mm Art Post. Vielä Sigman ihmeobjektiivista... Suomen hinta n. 800 euroa (tässä kuussa pitäisi saada Suomestakin).

Canon DLC, Auto ISO with street shots. Jack Reznicki. Kun muuten ei ehdi...

Luminous Landscape, Panasonic GH4 Video Timelapse. Video, kesto 0:58.

Pdnonline.com, 7 Hardware Essentials for Your Photo Studio.

 • HP Z1 G2 Workstation, $1.999 alkaen.
 • LaCie Little Big Disk Thunderbolt 2, $1.299
 • Lexar Professional Workflow Reader Solution, hub $100, CF-lukija $37, SD-lukija $37, XQD-lukija $45.
 • Dell 28 Ultra HD Monitor, $699
 • Epson Stylus Pro 3880, $1.295
 • Wacom Intuos Pro, pieni $249, medium $349, iso $499
 • Apple Mac Pro, Quad Core $2.999 alkaen, 6-Core $3.999 alkaen

Dpreview.com, Fujifilm firmware brings swifter viewfinder and sundry features to X-E2.

Popular Photography, How Corbis Stores Millions Of Images In A Converted Limestone Mine.

Photo.net, foorumi. 2014 Mother's Day Gift Guide. Vain muutamassa lahjaehdotuksessa huomioitu erityisesti naiset... Kameroita, objektiiveja, softaa jne.

Fotosidan.se, Bildradion 69: Fotoböckernas fotobok och meningen med bilden.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Huhtikuun 2014 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset