Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Heinäkuu 2011

31.07.2011   (linkki)

Elokuun uutiset 2011 ovat jo ilmestyneet...

 • (Yläpalkin uutiset-linkki pitäisi viedä aina uusimman kuukauden uutisiin. Kääntö tehdään .htaccess-tiedoston avulla. Mutta aina tämä kääntö ei päivity käyttäjän selaimeen, vaan tieto haetaan selaimen cachesta. Ctrl tai Shift sekä F5:n painaminen samanaikaisesti voi välillä auttaa sivua ladattaessa... Eli cache ladataan uudestaan). (tai sitten käyttäjä tyhjää oman selaimensa välimuistin eli cachen... Selaimen historiatiedot... IE päivitti automaattisesti selaimen välimuistin, FireFox ei. FF piti valita Työkalut, Poista historiatietoja... Valitsin Sivu- ja lataushistoria, Väliaikaistiedostot sekä Sivustoasetukset. Joku näistä sitten auttoi FireFoxia päivittämään välimuistin... Mitään muuta ei kannata raksia).

Turkulainen, Arto Takalan valokuvia the Tall Ships’ Races -vuosilta Suomen Joutsenella. Forum Marinum -merikeskuksessa avataan maanantaina 1.8. turkulaisen valokuvaajan, Arto Takalan näyttely ”Eilinen on tänään”. Arvoituksellinen nimi kätkee taakseen menneen ajan nostalgiaa ja suuren seikkailun kokemuksia. Valokuvaaja Arto Takala on osallistunut kaikkiin Turussa järjestettyihin suurten purjelaivojen kilpailuihin joko lehtikuvaajana tai purjehtijana.

 • Arto Takalan valokuvia the Tall Ships’ Races -vuosilta ”Eilinen on tänään” -näyttelyssä museolaiva Suomen Joutsenella 1.8.–31.8.2011. Alus on avoinna päivittäin kello 11–19.

fromadifferentangle.net.

 • Almost a winner 31.7.2011. For several years I’ve been subscribing to Practical Photographer, a UK photography magazine. They do a Photographer of the Year competition every year, and in 2009 my tiger (yeah, that one ;) ) was runner-up in round 7 (the Natural World) of the competition. This year I entered one of my favorite portraits into the portrait round (round 2) of the competition.
 • Infrared photography 23.7.2011.

Iltalehti, Meneekö kuvankäsittely jo liian pitkälle? Italian Vogue kokosi verkkosivuilleen otoksia muotimaailman rajuista kuvanmuokkauksista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Summer Festivals. 39 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Horn of Africa: on the brink of a humanitarian crisis. 47 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Aid workers rush to help East Africa's hungry. 26 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, The Week in Pictures | July 25 - 31, 2011. 89 kuvaa.

Pixiq.com, Using light painting (lighting brush) technique in product photography. Kuvausjärjestelyistä yksityiskohtainen kuvaus.

Hongkiat.com, Wedding Photography: 20 Top Photographers & Their Masterpieces. Esimerkkikuvat ja linkit.

Digital Photography School, 13 Tips for Improving Outdoor Portraits.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: A Look at 5 iPhone Lightmeter Apps. Ilmaisia ja melkein ilmaisia valotuksen mittaajia.

Guardian.co.uk, Mass Photography: Blackpool Through the Camera – review. Kirja-arvio.

Pixiq.com, Why you should take photos in RAW. Jälleen kerran raw vs. jpg.

Amateurphotographer.co.uk, Canon camera sales drop 22%. Kappalemääräinen myynti laski toisella vuosineljänneksellä, syynä Japanin katastrofi. Kasvaneeseen järjestelmädigien kysyntään kyettiin kuitenkin nopeasti vastaamaan, tuotanto saatiin pyörimään. Kappalemäärinä järjestelmädigimarkkinat (rungot, objektiivit jne.) ovat 28% myynnistä, mutta arvona 70%.

Feber.se, En månad med Google+.

 

30.07.2011   (linkki)

Kainuun Sanomat, Pendolino heitti hirven langoille. Veturinkuljettaja taisi ottaa Vuoden Luontokuvan.

Unknown Pixels.

 • Arduino based DIY time-lapse dolly / intervalometer 29.7.2011. The purpose of this post is to provide some basic information about my intervalometer / time-lapse dolly project.
 • Dolly-projektin yhteenveto 29.7.2011. Dolly on viimeistelyä vaille valmis. Olen kirjoittanut dokumentaation elektroniikasta englanniksi ja listaan tähän postaukseen kaikki version 1.0 ominaisuudet. Perässä ilmestyy englanninkielinen kirjoitus, älkää ihmetelkö.
 • Making of the Dolly 24.7.2011. Aikataulut eivät ihan pitäneet paikkaansa, mutta aloitin dollyn rakentamisen vihdoin ja viimein viikko sitten lauantaina. Projektista on tulossa vielä lisää juttua, sillä en millään saa mahdutettua kaikkea asiaa yhteen postaukseen enkä niin voisi edes tehdä, kun vehje ei ole vielä täysin valmis. Blogiin ilmestyy jossain vaiheessa varmaan myös englanninkielinen kirjoitus tästä projektista, koska projektin avoin luonne sen käytännössä vaatii, joten vakituisten lukijoiden ei kannata hämääntyä.

Verteksi, Sovellukset kadonneen Android-puhelimen löytämiseksi. Nykyaikaisille älypuhelimille löytyy sovelluksia vaikka mihin ja yksi kätevä sovellusalue on kadonneen puhelimen löytäminen. En ole vielä, kop kop, kadottanut koskaan puhelintani, mutta aina kannattaa varautua pahimpaan. Puhelimen löytämiseksi onkin olemassa useita sovelluksia, jotka helpottavat sen löytämistä.

HS, Heinäkuinen viikonloppu HS:n lukijoiden silmin. Myös HS:n lukijat lähettivät kuviaan runsaasti. Niitä saapui Lukijoiden kuvat -palveluun lähes tuhat kappaletta ja niitä on julkaistu runsaat 600. Paperilehdessä julkaistuista kuvista maksetaan korvaus.

 • 21 palkittua kuvaa
 • Lukijoiden lähettämät kuvat, Elämää Suomessa
 • (Eipä näytä HS:n lukijoita häiritsevän kaikkien oikeuksien luovuttaminen HS:lle - lukuunottamatta tietenkin tekijänoikeutta, jota Suomen lakien mukaan ei edes voi luovuttaa. Kuvan lähettäjiä ei myöskään häiritse se, että HS voi käyttää kuvia myöhemmin missä tahansa yhteydessä tai myydä julkaisuoikeuden kenelle tahansa. Kuvan lähettäjiä ei häiritse myöskään juridisen vastuun säilyminen kuvasta, sehän ei käyttöehtojen mukaisesti siirry HS:lle.)

Photo.net, foorumi.

Life.com, World War II: London in Color. 15 kuvaa.

The Wall Street Journal, Photo Journal, Photos of the Day: July 28.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Pixiq.com, 10 Photographers 10 Stories. Kymmenen linkkiä lyhyisiin elämänkertoihin. Kuuluisia kuvaajia.

Colby Brown Photography, Google+: The Survival Guide for a Photographer’s Paradise v1.1. Piii-iiitkä ja perusteellinen artikkeli.

Popular Photography, How To: Use Content-Aware Fill to Restore an Old Photograph. Photoshop.

Digital Photography School, Go Slow, Go Fast: How to Ease Your Way into Street Photography with a 2-Step System.

Lenstip.com, 13,5-Gigapixel Panorama of Warsaw. 1.428 erillisestä kuvasta. Sigma 300mm.

ePhotozine.com, Ladybird Photography Tips. Leppäkerttua kuvaamassa.

Pixiq.com, LED vs Flash. LED-valoilla on helppo käyttää isoa aukkoa. AA-akut kestävät paljon pitempään kuin tavallisella salamalla.

ePhotozine.com, Leica M9-P and f/0.95 Noctilux-M Hands On Preview. Julkistettu kesäkuussa 2011, lähinnä kosmeettinen päivitys M9-malliin. Leica M9-P 18 megapikseliä, täyskenno, 2.5 tuuman lcd-näyttö, Leica M -objektiivit 16 - 135mm. Mittaetsinkamera. Leican logo on jätetty pois. Adobe DNG RAW ja JPG. Hinta £5.699 (6.500 euroa). Leica Noctilux-M f/0.95, hinta £7.199 (8.210 euroa).

Luminous Landscape, Phase One IQ Back Live View. Firmware-päivitys. Keskikoon kameraan LiveView.

 

29.07.2011   (linkki)

Ota kuva tilanteesta, jossa kesäinen Lappi on mielestäsi parhaimmillaan. Julkaise se I Love Lapland- Facebookryhmän seinällä.

Kilpailun tuomaristo valitsee 10 parasta kuvaa, jotka julkaistaan www.ilovelapland.com- sivustolla. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää näistä omaa suosikkiaan 12.-28.8.2011.

Palkinnot:

Yleisöäänestyksen voittaja: 300 euron majoituslahjakortti kahdelle.

Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan 100 euron majoituslahjakortti sekä 50 euron arvoinen herkkukori.

Tarkemmat ohjeet I Love Lapland -Facebooksivun Kesäkuvakilpailu-välilehdellä.

(kertaus) Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Tulossa heinäkuussa. Tapahtuman ajankohta; peräkonttikirppis perjantaina 29 heinäkuuta kello 17 alkaen ja markkinatapahtuma lauantaina 30 päivä kello 8 alkaen.

 • Killinkoski.fi. 29.7.2011 Peräkonttikirppis Wanhan tehtaan miljöössä klo 16.00-20.00. 30.7.2011 Toripäivä ja keräilytapahtuma Wanhan tehtaan miljöössä klo 8.00 alkaen.
 • Killinkoski.fi, Suomen Kameramuseo

Talouselämä, Vaatteet päälle pihalla! Google kuvaa kohta Suomessa. Nyt vaatteet päälle kotipuutarhassakin, kun Google alkaa kerätä uutta kuvamateriaalia elokuun alkuviikkoina Suomesta parantaakseen Street View -palveluaan. Kuvausautojen ajoaikataulu tarkentuu lähempänä aloitusajankohtaa ja julkaistaan ennen kuvausten aloittamista palvelun ohjesivustolla.

Taloussanomat, Katso miten Facebook voi muuttaa naamasi rahaksi. Facebook on jo ottanut automaattisen kasvojentunnistuksen käyttöön useissa maissa. Se on käytössä myös Suomessa. Ominaisuus on automaattisesti käytössä, ellei sitä erikseen poista käytöstä. – Facebookin tekemässä kasvojentunnistuksessa lähestytään aivan tietosuojan ydintä – sitä mikä on ihmisten itsemääräämisoikeus itseään koskevaan tietoon ja siihen miten sitä käytetään, tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio sanoo.

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | July 28, 2011.

Reuters.com, The Norway victims. 20 kuvaa.

Msnbc.com, The Week in Pictures: July 21-28.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Sports Illustrated, Ouch! 25 kuvaa.

Fourandsix.com, Photo Tampering throughout History. Kuvamanipulaatioita vuodesta 1860, tuoreimmat heinäkuulta 2011. Ja nyt on kyse nimenomaan manipulaatiosta, ei tavanomaisesta kuvankäsittelystä. 115 esimerkkiä.

Dpreview.com, Print Workflow. Osa kaksi, nyt käsittelyssä värinhallinta ja tulostustarkkuus.

Digital Photography School, 60 Google+ Photographers to Inspire You. Google+:ssa valokuvia on ilo katsella, ainakin jos vertailukohtana on FaceBook.

YouTube, 5 Min Portrait - Portrait Photography Full Photo Shoot. Video, kesto 39:16. Kuvataan ulkona puistossa yhtä mallia. Videon anti on valokuvaajan jatkuvat ohjeet kuvattavalle. Osaan ohjeista voi ja pitääkin suhtautua kriittisesti.

Digital Photography School, Getting Published in Photography Magazines – An Editor’s View.

Rob Galbraith, Zacuto posts part 2 of detailed video cam, DSLR video shootout. Mukana myös Canon EOS 5D Mark II ja Nikon D7000. Video, kesto 34 minuuttia.

Gizmodo.com, 36 Incredible Photos…That Move. Cinemagraphs.

Photo.tutsplus.com, 10 Tips on Creative Car Photography. Autokuvaukseen vinkkejä.

Diyphotography.net, Make a PVC Table Dolly for Under $20 [video]. Videon kesto 9:26.

Pixiq.com, Camera remote hacking.

Macworld.com, iPhone photo apps that go beyond the lo-fi. iPhone, iPod touch, ja iPad.

 • PhotoForge 2, $3
 • Camera+, $2
 • ComicBook, $3
 • Filterstorm, $4
 • Dermandar, ilmainen
 • Slow Shutter, $2
 • TiltShift Generator, $1
 • Dynamic Light, $1

Guardian.co.uk, Facebook bans Nirvana album cover – then says Nevermind. Facebook poisti kuvan Nirvanan kuuluisasta levynkannesta. Kuvassa alaston vauva on veden alla. Syntyneen kohun takia kuva palautettiin.

Kamera & Bild, Tips till bättre semesterbilder. Viiden kesänäyttelyn valokuvaajat kertovat vinkkinsä lomakuviin.

ePhotozine.com, Kenko Extension Tubes for Macro Photography - Nikon AF. Loittorenkaat makrokuvaukseen. 36mm, 20mm ja 12mm, £92, 105 euroa. Eletroninen yhteys säilyy, automaattitarkennus, aukon valinta jne. toimivat edelleen. 105mm objektiivilla suurennussuhde on 1.8:1. Terävyysalue pienenee paljon, ei voi enää tarkentaa kauas.

ePhotozine.com, BlackRapid SnapR 35 Camera Bag. Pieni kameralaukku (esim. Olympus Pen), olkahihna (liukuva systeemi, kamera heti kuvausvalmis) sekä rannehihna. Kaikki samassa. Arvosana 4.5 * / 5 *. Hinta £45, 52 euroa.

 

28.07.2011   (linkki)

Studio55.fi, Vanha Helsinki kuvin − tunnistatko paikat tai itsesi? Valokuvaajat Eeva ja Simo Rista ovat tallentaneet kamerallaan vuodesta 1969 lähtien Helsinkiä. Valokuvamateriaalia vanhasta Helsingistä on kertynyt vuosien varrella noin 60 000 otoksen verran. Katso nostalgiset kuvat mustavalkoisesta kaupungista.

Yle.fi, Britanniassa kiellettiin meikkimainoksia harhaanjohtavina. Iso-Britanniassa mainoksista vastaava neuvosto on kieltänyt kosmetiikkayhtiö L'Orealia käyttämästä kahta mainostaan. Perusteluna on se, että mainoksissa esiintyvien näyttelijä Julia Robertsin ja malli Christy Turlingtonin valokuvia on käsitelty liikaa ja neuvoston mukaan kuvat ovat harhaanjohtavia.

mato78.com, Olympus PEN E-PL3 sai hinnan, julkaisu syyskuussa. Nyt yhtiö paljasti E-PL3-mallin hinnaksi noin 484 euroa. Kitti sisältää 14-42mm zoom tai 17mm kiinteän ns. prime-objektiivin. Kameran saattaa löytää kaupoista jo syyskuussa.

Muropaketti, Windows 7:n esikatselu tukee nyt RAW-kuvia.

MTV3, iPadissa ja iPhonessa vakava haavoittuvuus - päivitä heti.

Macmaa.com, Valmistautuminen iPhone 5:n julkaisuun on alkanut. Italialaisen iPhone-sivuston mukaan Apple julkistaisi iPhone 5:n ensi kuussa ja se tulisi myyntiin Yhdysvalloissa syyskuussa. Kansainväliset julkaisut seuraisivat lokakuussa.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, The Norway attacks. 32 kuvaa.

Denverpost.com, Brutal Terror Attack in Norway. 89 kuvaa.

Reuters.com, Norway's Halden prison. 7 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Famine in East Africa. 38 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, China premier orders probe into deadly train crash.

Los Angeles Times, Framework, Flight of a drug cartel smuggler.

Life.com, Amy Winehouse: Stars Pay Tribute. 21 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Olympukselta uutta.

Thephotoargus.com, Photography Techniques: Macro.

Popular Photography, How Does NASA Get a Nikon D2Xs DSLR Ready to Go to Space?

Digital Photography School, White Balance on a JPEG {in Photoshop, Elements and Lightroom}. Miten valkotasapaino asetetaan jpg-kuvassa.

Popular Photography, Documentary Lets Your Follow the President's Photographer.

ePhotozine.com, Wildlife Photography Tips For Beginners.

Digital Photography School, Time For Photography – Part 2: Making Time.

 

27.07.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Valokuvaaja V-P Kangas, Häät Naantalin auringossa: Anni & Tuomas. Hääkuvia, sekaisin mustavalkoista ja väriä.

Yle.fi, Janakkala, Vuoden luontokuvan ottaja sukeltaa kirkkaisiin hämäläisvesiin. Vuoden 2010 luontokuvan napannut espoolainen Pekka Tuuri viihtyy hämäläismaisemissa. Sukellusta harrastava Tuuri on erikoistunut vedenalaiseen kuvaukseen. Vuoden luontokuvan hän otti Lammin Porraskoskella. Hyvän kuvan ottamisessa valaistus on ratkaisevassa asemassa, sanoo intohimoinen kuvauksen harrastaja Pekka Tuuri.

Kameraseura.fi, Kamera Suomenlinnassa 20.8.2011 (17.8.2011: alkuperäistä linkkiä oli muutettu, nyt taas toimii). Kameraseuran 90-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma Suomenlinnassa lauantaina 20.8.2011 klo 10.00–20.00. Ohjelma alkaa klo 10 ja jatkuu klo 19 vapaamuotoisena.

 • luentoja, kuvausopastuksia, buffet-lounas, kahvit, Kamera-kassi sisältöineen
 • osallistumismaksu 45 euroa
 • paikka: Suomenlinnan Päällystöyhdistys ry:n Ravintola Yläkerho/Klubi 20, Suomenlinnan holvit ja maisemat.
 • kaikille avoin

Suomen Kuvalehti, Uutiskuvavirta maailmalta.

Luontotupa.net, Merikotkia rengastamassa 26.7.2011. Pieni kertomus kuvineen.

Itviikko.fi, Lisää huhuja iPhone 5:n aikataulusta.

Hilavitkutin.com, Gerber Steady on linkkuveitsi kameratripodilla. $65.

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, Stunned Norway mourns assault victims. 25 kuvaa.

Los Angeles, Framework, Pictures in the News | July 26, 2011. 24 kuvaa.

Msnbc.com, Amy Winehouse. 28 kuvaa.

Life.com, Gone Too Soon: 2011 Passings. 61 kuvaa.

Reuters.com, Funeral for Winehouse. 15 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, How To Paint with Light in a Landscape. Irtosalama, voimakas taskulamppu, kirkas led-valo. Millainen tekniikka.

Thephotoargus.com, Trees Please – A Majestic Showcase of Tree Photography. Puukuvia, kaikki vuodenajat.

Pixiq.com, Using Flash with Sunlight.

Petapixel.com, Microsoft Finally Adds RAW Support to Windows Explorer. Vista ja Windows 7, ilmainen paketti. Suora RAW-tuki.

Pixiq.com, Storing, Archiving and Cataloging Images.

Popular Photography, Round Up: Mobile Photo Apps We Love. Kuusi ohjelmaa.

 • Adobe Photoshop Express 2.0, Apple App Store: $4
 • Photoaf 3D Panorama Pro, Android market: $4
 • Camera Plus Pro 3.4 Apple App Store: $2
 • Vignette Android Market: $4
 • Slit-Scan Camera Pro Apple App Store: $2
 • Pro HDR Camera Android Market: $2

Gizmodo.com, 15 Photos Painted by Hand.

ePhotozine.com, Flower Photography Tips. Kukkakuvausta.

The Online Photographer, Scanner Help. Haussa tasoskanneri, jonka varsinainen skannausosa ei olisi upotettu.

Digital Photography School, How A Typical DSLR Shutter Works.

Popular Photography, Magnum Photos Asking for Volunteers to Help Tag Their Online Archive.

Digital Photography School, Plan and Time your Nature Photography Outing.

Dpreview.com, Olympus launches VF-3 and announces E-PL3 US pricing. Elektronisen etsimen hinta on $179.99.

Kamera & Bild, Test av Quantuum R+300 - studioblixt för under fyra tusen. 2.790 kruunua (308 euroa) ja 3.990 kruunua (440 euroa). Mukana myös akut. Hyvä hinta/laatusuhde.

Thom Hogan, Nikon D5100. Huhtikuussa 2011 julkistettu. Uutta päädystä saranoitu kolmen tuuman näyttö (920.000 pistettä) ja 16 megapikselin kenno. Nikon D3100:n ja Nikon D7000:n väliin. Etsin 95%. Ensimmäinen Nikon, jossa 30 kuvaa sekunnissa 1080. Sisäänrakennettu HDR. Kuvaefektejä sekä videoon että still-kuvaan. Ei langatonta salaman ohjausta (kuten Nikon D7000). Ei sisäänrakennettua tarkennusmoottoria (vanhemmat Nikkorit). Live View on nopea (mutta ei yhtä nopea kuin peilittömissä järjestelmädigeissä). Pelkistetyt hallintanäppäimet, mutta tarpeeksi manuaalisäätöjä. Kuvanlaatu hyvä, kohina pysyy kurissa. Oletusasetuksilla kuvat pehmeitä, videokuvauksessa ei manuaalisäätöjä. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 850 euroa (mukana Nikkor 18-55 kuvanvakaajazoom)

Luminous Landscape, 27 July, 2011 - On Safari with the Leica S2 and Panasonic GH2. Kokemuksia.

Life Through the Lens, Yong Nuo YN560 Speedlite. Manuaalisäädöt (ei TTL), sisäänrakennettu orjatoiminto (voi valita reagoiko 1. vai 2. väläykseen), synkkaliitin. Canon 580EX II -klooni ulkonäöltään. Kääntyvä pää ei lukitu ollenkaan. Teho sama kuin Canon 580EX II -mallilla. Sopii mainiosti kameran ulkopuolella käytettäväksi. Laadun suhteen ongelmia, kamerat tulevat suoraan Kiinan tehtaalta myyntiin (ei tarkastusta?). Amazon-hinta oli $63.

 

26.07.2011   (linkki)

Helsingin kaupunki, Kaupunginmuseo, Pienoisnäyttely Signe Branderin panoraamoista Sofiankatu 4:ssä. Suurin osa Branderin panoraamoista muodostuu kahdesta erillisestä kuvasta, mutta myös useamman kuvan panoraamoja on muutamia.

 • Näyttelyyn voi tutustua museon aukioloaikoina ma–pe klo 9–17, to klo 9–19 ja la–su klo 11–17.

Helsingin kaupunki, Vapaaehtoistoiminnan valokuvanäyttely. Valokuvanäyttely kiertää sosiaaliviraston palvelukeskukset syksyn 2011 aikana huipentuen Sanomatalon Mediatorille 7.-21. Valokuvanäyttelyyn on kerätty 48 värikästä ja monipuolista, erilaisesta vapaaehtoistoiminnasta kertovaa kuvaa. Valokuvanäyttelyn kuvaajina ovat toimineet vapaaehtoiset valokuvaajat, joiden käden jäljessä näkyy myös oma kokemus vapaaehtoisena toimimisesta.

Timon poikkitiedepalsta, Timo Terävä 25.7.2011. Mitä kuvan terävöittäminen oikein tarkoittaa? Miksi sitä pitäisi tehdä? Omaperäiseen ja -kohtaiseen tyyliinsä poikkitieteilijä käsittelee asiaa. Terävöitysarvojakin annetaan...

Macmaa.com, Huhu iPad 3:n huipputarkasta näytöstä sai vahvistusta.

Light Scrape, Printing the SoFoBoMo photo book via Blurb. Vielä vähän valokuvakirjan tekemisestä Blurbin kautta.

(Foorumilta) Adobelta on tullut tällainen viesti joillekin käyttäjille:

"Aikarajoitettu erikoistarjous. Säästä 100,00 € täydellisen version hinnasta. Täydellinen versio vain 149,00 € (ei sisällä ALV:tä).

Tilaa puhelimitse soittamalla Adoben suoramyyntiin numeroon 0800 95263 ja mainitse tarjouskoodi PYA3. Nyt voit ostaa Lightroom 3:n täydellisen version hintaan 149,00 € (ei sisällä ALV:tä) – 100,00 €:n säästö. Toimi nyt: Tarjous päättyy 07.08.2011."

(lieneekö uusi versio pikkuhiljaa tulossa...)

Hardware.fi, Delliltä uusi 24-tuumainen IPS-monitori. 1920 x 1200 pikseliä. USA:n hinta $399.

Iltalehti, Tässä ovat iPhone 3GS:n sudenkuopat. Nykyinen iPhone 4 -malliversio saa suurella todennäköisyydellä jatkoa ensi syksynä, kun iPhone 5 esitellään. Vanha 3GS -malli sen sijaan on sekin vielä myynnissä. Moni pohtiikin, voisiko älypuhelimen ostamisessa säästää hankkimalla vanhan version.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Tragedy in Norway. 34 kuvaa.

The Sacramento Bee, Stunned Norway mourns assault victims. 25 kuvaa.

Reuters.com, Twin attacks shock Norway. 50 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | July 25, 2011. 11 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, 2011 Tour de France, Part 2. 34 kuvaa.

Sonylta uutta.

The Online Photographer, In Praise of Captions. Kuvien nimeämisestä.

Pixiq.com, Must-Have *Free* Software: Photo Viewer-Editor-Organizer. 15-vuotiasta Irfaview-freewareohjelmaa kehutaan.

Photo.tutsplus.com, A Comprehensive Guide to Photographing Churches, Cathedrals and Castles.

Digital Photography School, Tabletop Photography Walkthrough or How to Create an Eye-Catching Product Shot. Käytössä studiovalot.

Thephotoargus.com, How to Bring Out the Tones in Your Landscape Photography. Kuvankäsittelyä.

Digital Photography School, 3 Ways to Change White Balance in Lightroom. Lyhyesti.

ePhotozine.com, How To Make The Most Of Your Camera's Built-In Flash. Perusasiaa, mutta hyödyllistä.

YouTube, HDR Soft's Photomatix Review. Video, kesto 6:16.

Diyphotography.net, A Shotgun Camera Tripod - Mounting A Camera Next To The Driver's Sit. Kamera autoon kuljettajan viereen.

Petapixel.com, Google Adds EXIF Data to Image Search.

Guardian.co.uk, Photobooks – affordable collectibles that are soaring in value. Valokuvakirjojen tekeminen on kallista, painokset ovat pieniä eikä uusintapainoksi yleensä tule. Ihanteellinen asetelma keräilykappaleiden hinnannousulle. Kahdesta vuodesta viiteen vuoteen tiettyjen kirjojen hinnat voivat kaksin- tai kolminkertaistua. Kirjoissa ei saa olla käytön jälkiä.

Macro-photography-blog.com, Turn Negatives Into Digital Photos Using Smartphone and Flatbed Scanner. Kännykän lcd-näyttöä käytetään valonlähteenä skannattaessa filmiä tasoskannerilla.

Popular Photography, First Impressions: Blurb's Instagram Photo Books. iPhonen Instagram-kuvista valokuvakirja.

Dpreview.com, Lytro plenoptic camera used for fashion shoot. Kuvat kooltaan 494 x 494 pikseliä. Ei taida tulla ihan lähitulevaisuudessa tuotantoversiota... Vielä ollaan kaukana.

Macworld.com, Complaints mount over Google+ account deletions. Google+ -tilejä on poistettu. Syynä epätavallisen tuntuiset nimet tai oikeat pseudonimet. Palvelussa pitää käyttää oikeita nimiä.

Fotosidan.se, Blind fotograf tog hem segern i fototävling. Sokea = 10% näkökyvystä jäljellä. Kanadassa. Tara Miller ja aviomies ovat ammattikuvaajia. Vaimo menetti viherkaidin takia suuren osan näöstä 20 vuotta sitten. Digitaalitekniikan kehityksen ansiosta hän voi käyttää kameraa 27-tuumaisen näytön avulla, joka on liitetty kameraan ja jossa kuva zoomataan 200%:ia.

Fotosidan.se, Alice i Underlandet i Åbo. I utställningen visas verk av 31 fotografer, bland andra Elina Brotherus, Zed Nelson, Hanna Haaslahti och Sasha Huber. I utställningen, som visas i Åbo fram till 18 december, balanserar konsten och utställningsbesökaren liksom Alice i Underlandet mellan fantasi och verklighet.

Dpreview.com, Choosing a photo printer. Perusteita. Ensimmäisen osa printtereitä käsittelevästä sarjasta.

 

25.07.2011   (linkki)

Aamulehti, ”Pitivät puoli tuntia taktiikkapalaveria” - Saksalaisnuorukainen patisti poliiseja hyökkääjän kimppuun. (Viimeiset kaksi virkettä)...

 • – Näin autolta, kuinka moni leireilijä vain seisoi ja otti kuvia paniikissa olevista nuorista. Tuntui, kuin he eivät olisi välittäneet uhreista tippaakaan, Alber kertoo.

Peter Forsgård, Samaan aikaan muualla..... 25.7.2011. Edellisestä blogauksesta on vierähtänyt kuukausi. Erilaiset kesäaskareet ovat olleet pääasiassa ja toisekseen en ole kauhean paljon koneen ääressä ollut. Verkkoa olen seurannut iPadillä ja sillä ei tähän blogiin pysty kirjoittamaan...

Taloussanomat, Näin huijarit iskevät lomamatkalla. ...Aula kertoo muun muassa Kanarian saarilla toimivista kauppiaista, jotka myyvät kalliita tavaroita kuten järjestelmäkameroita.

 • – Kun matkailija päättää tehdä kaupat, pakettiin ei kääritäkään esiteltyä tuotetta, vaan tiskin alta otetaan avaamaton, asialliselta näyttävä paketti. Sieltä saattaa löytyä jokin näytelaite, muovinen tai puinen kamera.

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Time, Framework, The Week in Pictures | July 18 - 24, 2011. 78 kuvaa.

The Atlantic, In Frame, World War II: Operation Barbarossa. 45 kuvaa. Osa kuusi viikottaisesta 20-osaisesta sarjasta.

Msnbc.com, The Week in Pictures: July 14 - 21. 11 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Life.com, The Art of the Car Crash (24 kuvaa).

Guardian.co.uk, Photographer Nan Goldin's best shots. Kolme kuvaa. Omin sanoin.

Earthboundlight.com, Importing Photos into Lightroom (Photo Tip of the Week), 24.7.2011. Lightroom 3.

Stuckincustoms.com, New HDR Tutorial. Video, kesto 13:28.

Digital Photography School, 5 Tips For Capturing Great Street Portraits.

 • kamera aina mukana ja esillä
 • kunnon objektiivi (sopivan pieni), iso aukko
 • ei salamaa
 • kameran säädöt kuntoon, vasta sitten lähesty kohdetta
 • ei tarkennuksen apuvaloa (jos haluat ottaa kuvan kohteen tietämättä)

Digital Photography School, 4 Rules of Composition for Landscape Photography. Jälleen kerran.

British Journal of Photography, V&A to open permanent photography gallery. Lontoon Victoria and Albert Museum avaa pysyvän valokuvaan keskittyvän galleriatilan 25.10.2011.

ePhotozine.com, Canon EF 50mm f/1.8 II. Julkistettu joulukuussa 1990. Paino 130g, filtterikierre 52mm. Rakenne muovia kauttaaltaan. Tarkennus hämärässäkin kohtuullisen nopea, manuaalitarkennus ei oikein tahdo sujua (tarkennusrengas). Lähin tarkennus 45cm. Halvasta hinnasta huolimatta erinomainen kuvanlaatu. Kiinteäpolttoväliseksi tynnyrivääristymää on paljon. Yleisarvosana 3.5 * / 5 *. Ks. Objektiivi.info. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 130 euroa.

ePhotozine.com, Canon EF 100mm f/2 USM. Julkistettu lokakuussa 1991. Paino 460g, 58mm filtterikierre. Ei säätiivistetty (kuten L-sarjan objektiivit). Mukana ei tule vastavalosuojaa (jolle on käyttöä). Nopea tarkennus. Helppo käsintarkennus. Lähin tarkennus 90cm. Ei värivirheitä. Altis heijastuksille vastavaloon kuvattaessa. Täydellä aukolla vinjetoi. Vähän himmennettynä tarkkuus on erinomainen. Yleisarvosana 4 * / 5 *. Ks. Objektiivi.info. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 520 euroa.

ePhotozine.com, Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro. Julkistettu joulukuussa 1987. Paino 280g, filtterikierre 52mm. Tarkennus hidas makro-objektiivien tapaan. Helppo käsintarkennus. Lähinta tarkennus 23cm. Ei värivirheitä. Vinjetointia. Ei heijastuksia. Ei tarvetta vastavalosuojalle (etulinssi on upotettu). Ei paljoa vääristymiä. Yleisarvosana 4 * / 5 *. Ks. Objektiivi.info. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 350 euroa.

Cameralabs.com, Nikon Nikkor AF-S 50mm f/1.8G. Huhtikuussa 2011 julkistettu. Päivitys vanhaan AF 50mm f/1.8D -malliin. Paino 185g (vanha 155g), filtterikierre 58mm (vanha 52mm). Lähin tarkennus 45cm. Säätiivistetty (vanha ei). Mukana vastavalosuoja ja suojalaukku. Keskellä erinomainen tarkkussa, reunoilla pehmeämpi. Tarkennus nopea. Vähän värivirhettä. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 220 euroa.

 

24.07.2011   (linkki)

Pingstate.nu.

Photo.net, foorumi.

The Online Photography, Mike Mitchell and the Beatles. Beatles-kuvat huutokaupassa myynyt valokuvaaja Mike Mitchell oli menettänyt avioerossa omaisuutensa. Kuvat oli unohdettu moneksi vuosikymmeneksi. Kuvaaja itse seurasi ihmeissään huutokauppaa, tulos ylitti arviot nelin-viisinkertaisesti.

Digital Photography School, So You Want to Sell Your Photography? Muutamia vinkkejä kuvien myymiseen.

Creativepro.com, Photoshop How-To: Merge Two Images for a Custom Collage. Yksityiskohtaiset oheet, kuvakaappaukset.

ePhotozine.com, Guide To Photographing Trees. Puiden kuvaamiseen ohjeita.

IR, LaserSoft Imaging Announces SilverFast 8 - Best Scanner Software Featuring a World‘s First (lehdistötiedote).

 

23.07.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Teemu Oksanen Photography, Urho Kekkosen kansallispuisto "Käytiin Itä-Lapissa Urho Kekkosen kansallispuistossa vaeltamassa 80 kilometriä 4 päivässä. Tässä reissun hienoimmat otokset".
 • Harri Valkonen, Outdoor & Sports Photography, Crete. "Lomalla kamerastakaan ei tarvitse puristaa niin tiukasti. Nyt sain itseni pakotettua kuvaamaan myös auringonlaskuja :)"

Kalle Björklid, PMMP Ruisrock 2011. 17 kpl mustavalkokuvia.

Birds.kuvat.fi, IMG_4233_0711.jpg. Yksi kuva.

 • Birds.kuvat.fi, kuvat (pieni _vinkki_, ehkä kannattaa tätä linkkiä klikata...)

(Foorumilta) Allaoleva viesti oli kirjoitettu 30.5.2011.

"Olen lähdössä heinäkuun lopulla keniaan n. 7päiväksi kiertelemään puistoja valokuvaten luontoa ja luonnonasukkeja. Olen ollut vastaavilla omatoimimatkoilla ennenkin, mutta tänä vuonna ajattelin ottaa innostuneita ja halukkaita valokuvaajia/harrastajia mukaan seikkailulle. Nyt kun kaikki lähipiirissä ovat kääntäneet takkinsa ;) (pääosin rahapulassaan), niin ajattelin kysyä täältä foorumilta, jos jotain reissu kiinnostaisi.
Hinta 7 päivälle Keniassa lentoineen, puistomaksuineen, ruokineen ja yöpymisineen olisi n. 2500e.
Ajankohta olisi välillä 18.7-3.8.11 ja riippuu siitä, milloin saa halvimmat lennot.
Aikaa on vähän sillä varaan lennot ja auton kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoja ja kuvia aikasemmilta reissuilta linkeissä:
http://pauliafrikkaan.blogspot.com
Facebook: http://www.facebook.com/pages/pauli-Afrikkaan-ja-takaisin/159781664083927
http://www.paulijuppi.com

Jos sinulla on aikaa, rahaa ja tosissasi haluat lähteä mukaan seikkailuun, niin älä kysele spostitse vaan soita suoraan minulle, niin kerron mielelläni lisää.

Pauli Juppi
pjuppi(ät)gmail.com
0443449343"

Ja sitten vielä uudempi kirjoitettu 21.7.2011:

"Niin, reissuunhan lähden parin päivän päästä, mutta jos kaikki menee nappiin(ja miksei menis :), niin ensi vuonna reissuja tulee useampi. Ylläolevista linkeistä löytyy sitten lisätietoja ja pyrin päivittämään ensi viikon ajan tuoreet tapahtumat savannilta. "

Jrkkari.com, 7 syytä kuvata lapsia lonkalta 22.7.2011. Yksi lapsikuvauksen perusohjeista on laskeutua kuvattavien tasolle.

MTV3, Näin vältyt tyypillisen noloilta lomakuvilta. Muutama ihan perusasia.

HS, Valokuvaa elämääsi viikonloppuna ja osallistu projektiin. Helsingin Sanomat toteuttaa alkaneena viikonloppuna valokuvaprojektin Elämää Suomessa. Lukijat voivat lähettää HS.fi:n Lukijan kuva -palvelun kautta (lukijoidenkuvat.hs.fi) omia digikuviaan yhdestä päivästä Suomessa. Päivän voi valita vapaasti viikonloppuna 21.–24. 7. Parhaista kuvista voidaan julkaista kuvakooste myös Helsingin Sanomissa.

 • Ja ne ehdot sitten... Lukijan kuvan kautta lähetettyjen kuvien myynti- ja käyttöoikeudet siirtyvät Helsingin Sanomille, joka voi käyttää näitä kuvia ihan missä haluaa. Lähettäjällä ei ole enää mahdollisuutta vaikuttaa käyttöön. Eikä tässä vielä kaikki. Ylimääräisenä bonuksena kuvan ottaja on juridisesti vastuussa kuvastaan samoin kuin mahdollisista oikeuden määräämistä korvauksista. Siitä vain niitä lukijoiden kuvia iloisesti lähettämään...
 • HS:n keskustelua aiheesta
 • "...Kuvan/videon lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet lähettämäänsä materiaaliin ja oikeus luovuttaa materiaali HS:lle. Lähettäjä luovuttaa HS:lle materiaaliin vapaan ja ajallisesti rajoittamattoman käyttö- ja uudelleenjulkaisuoikeuden nykyisissä ja tulevissa jakelukanavissa ja käyttötarkoituksissa samoin kuin materiaalin edelleenluovutus- ja muunteluoikeuden. Tekijänoikeudet kuvaan jäävät sen lähettäjälle...."
 • (Suomen lain mukaan (moraalisia) tekijänoikeuksia ei voi muutenkaan luovuttaa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta eli viimeinen virke on lähinnä hämäystä)
 • (tässä oli muuten pieni juttuvinkki Helsingin Sanomille: "Lehtien lukijoiden kuvien oikeudet")

Lightscrape, Is Mac OS X Lion (10.7) good - or very good? Vähän enemmän tekstiä käyttöjärjestelmäpäivityksestä.

Photo.net foorumi.

Strobist, Beyond Bounce Flash: Using Your Ceiling as a Light Mod. Tavallinen valkoinen katto apuna kuvatessa.

Pixiq.com, The dirty tricks of food photographers. Moottoriöljyä, deoranttisuihke, kengänkiilloke.

YouTube, Change Hair Color - Photoshop CS5 Tutorial. Video, kesto 15:52.

ePhotozine.com, How To Take Good Photos In Museums.

Digital Photography School, Do you Clean your Own Sensor? Aika yleisellä tasolla, ei anneta yksityiskohtaisia ohjeita.

 • (Ns. märkäpuhdistus on järjestelmädigikuvaajalle arkipäivää, vahingot ovat mahdollisia, mutta hyvin harvinaisia).

Popular Photography, Unseen Beatles Photographs Fetch $360,000 At Auction. Mike Mitchell kuvasi 18-vuotiaana Beatlesin Amerikan kiertuetta. 47 vuotta myöhemmin nämä kuvat tulivat ensimmäistä kertaa julkisuuteen Christie'sin huutokaupassa. 50 kuvaa myytiin erikseen, arviohinnat ylittyivät moninkertaisesti.

(Foorumilta) Lensrentals.com, Lensrentals Chess Set. Mitä ihmettä tämä on?

Dpreview.com, All-in-One printer group test. Jatkossa myös printteritestejä. Ensimmäiseksi kolmen monitoimitulostimen laaja vertailu.

 • Canon Pixma MG8150. Niukka voitto.
 • HP PhotoSmart Premium C310a. Kolmas eli viimeinen.
 • Epson Stylus Photo PX720WD. Vahva kakkonen.

 

22.07.2011   (linkki)

Hopeinen Omena (jatkoa eilisestä).

Suomen Panasonic, Lumix DMC-FZ48 – hybridikamera, jossa on 24x optinen zoom ja Full HD - videokuvaus (lehdistötiedote). 12 megapikseliä, 3-tuumainen lcd-näyttö 460.000 pistettä.

Petenkoiratarvike.com, Porvoo, Kesäkuva 2011 - kilpailu. Tarkoitettu kaikille koira-, kissa-, ja pieneläinkuville, joiden tuotteita löytyy yrityksen valikoimista. Kilpailuun voi ladata kuvia 1.8.2011 klo 10 asti. Jokainen kilpailija voi osallistua kisaan maksimissaan yhdellä kuvalla ja mikäli kilpailija lataa kisaan useamman kuvan, vain ensimmäinen kuvista hyväksytään kisakuvaksi.

 • Kilpailuun lähetetyt ja siihen hyväksytyt kuvat julkaistaan PetenKoiratarvike.com Facebook-sivun Kesäkuva 2011 -kansiossa maanantaina 1.8.2011. Tämän jälkeen FB-sivun tykkääjillä on 15.8.2011 klo 10:00 asti aikaa äänestää omasta mielestään parasta kuvaa voittajaksi tykkäämällä kuvasta.
 • Lataamalla/lähettämällä kuvan kilpailuun sitoudut antamaan kuvan käyttöoikeuden ilman erillistä korvausta PetenKoiratarvike.com internet-sivuilla Kesäkuvakisan yhteydessä nyt ja tulevaisuudessa, yrityksen Facebook- ja muut mahdolliset markkinointisivut mukaan luettuna.
 • Tekijänoikeudet kuvaan säilyvät kuvanottajalla tekijänoikeuslain mukaisesti.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Parhaat akkuparistolaturit. Ketjuun on tullut aika lailla lisää viestejä.

Photo.net, foorumi.

National Geography, Spirit Bear. Mustakarhuilla valkea turkki.

The Atlantic In Focus, Days of Summer. 39 kuvaa. Kesää ympäri maailmaa.

The Atlantic In Focus, Synchronization. 32 kuvaa. Uimahyppyjä, kuviouintia.

The Atlantic, The Ruins of Villa Epecuen. 20 kuvaa. Argentiina. Turistikeskus jäi aikanaan veden alle, kuvia ilmasta ja maan pinnalta.

Boston.com, The Big Picture, World's Most Dangerous Countries for Women. 37 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Women's World Cup. 30 kuvaa.

The Atlanctic, In Focus, Welcome Home Atlantis. 39 kuvaa. Sukkula kotiin.

The Sacramento Bee, The Frame, Midwest heat wave expected to persist this week. 35 kuvaa. USA:n hellettä.

Msnbc.com, Heat wave across the US. 21 kuvaa. USA:n hellettä.

The Sacramento Bee, The Frame, Last space shuttle crew bids historic goodbye. 18 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: July 15, 2011. 29 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | July 20, 2011. 22 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Life.com, Celebrity High-School Photos. 39 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, The Ultimate Guide to Stunning Dance Photography.

British Journal of Photography, Higher state: Photography apprenticeships as an alternative to traditional degrees. Tilanne UK:ssa. Suomessa oppisopimuskoulutus (ja/tai VVI).

Gizmodo, I Just Can’t Believe This Is a Real Photo—or a Real Animal. Perhosella on läpinäkyvät siivet.

Luminous Landscape, Andy Biggs, Portfolios For Photographers. Video, kesto 14:51. Esitellään erilaisia portfoliovaihtoehtoja. Printtikuvien esittelyä.

Pixiq.com, Portraits _ How to Use a Light Meter. Jonkin verran valotusmittarin käytöstä.

Thephotoargus.com, Get It Straight – Using the Photoshop Ruler Tool. Photoshopissa on työkalu, jonka avulla kuvat voi kääntää täysin suoriksi.

Beyond Megapixels, Back to Basics: Five Tips to Freeze Action and Motion.

Rob Galbraith, Using Canon's WiFi (WFT) wireless transmitters. Canonin sivuilla on perusteellinen artikkelin Canonin langattoman lähettimen WFT-E5:n käytöstä. Eri verkkotyyppit, kameran ja softan asetukset, studiokäyttö jne.

Adobe.com, Known Issues with Adobe products on Mac OS 10.7 LionProducts.

Photographybay.com, Samsung Working on DSLR-like Bokeh for Compact Cameras. Kaksi optiikkaa, vasta patenttiasteella.

Nikonrumors.com, Nikon rep: two DSLRs will be announced by the end of August. Huhuja. Täyskennoisia, D4 aika todennäköinen, mutta D300s:n seuraaja aika epävarma.

British Journal of Photography, Light of the night: testing Leica's Noctilux-M f/0.95 lens. Kolme vuotta sitten julkistettu, £7.348 + VAT (8.348 euroa + ALV). Kuviin tulee kolmiulotteinen elementti.

 

22.07.2011   (linkki)

Foorumilaisten blogeja, Kehittyminen valokuvaajana, Photoshootingia Aku Channaran kanssa. "Hieman ammattimaisten valokuvaajien mielestä blogini saattaa olla tylsä, mutta yritän jakaa vinkkejä ja tekniikoita, joita itse sovellan ja koen toimiviksi.".

 • Heijastimen teko, tuotekuvausta, ulkona salaman kanssa. Kuvien tekniset taustat on yritetty selventää.

Hopeinen Omena, huomenna lisää.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, 3 paikkaa, Studio Salama, Ii. Etsitään valokuvaajaa, joka hallitsee kirkko, miljöö -ja studiokuvauksen sekä henkilöohjauksen ja kuvankäsittelyn. Oma auto oltava käytössä.

Työpaikan osoite 91100 II
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 25.07.2011
Työaika viikonlopputyö
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 22.07.2011

Kuusi vuotta helsinkiläiset pääsivät kesällä tutustumaan laajasti ite-taiteilijoiden tuotantoon, kun patsaita oli esillä ympäri Helsinkiä. Kiasman edessä lähellä Marskin ratsastajapatsasta huomion kiinnitti jättimäinen peltinen Tarja Haltosen pää. Ks. Digicamera.netin viikon 22 kuva, 2005, Hää ite ja Marksi. Mutta mitä tälle punatukkaiselle patsaalle nykyään kuuluu? Entä ite-patsaan tekijälle?

Hardware.fi, Apple päivitti MacBook Air -kannettavat. Apple on tänään OS X Lion -käyttöjärjestelmän julkaisun myötä päivittänyt myös MacBook Air -kannettavat. Odotetusti uusista kannettavista löytyy Sandy Bridge -suorittimet, Thunderbolt-liitäntä ja taustavalaistu näppäimistö.

Ilta-Sanomat, Törkeä ryöstö: Naamiomiehet tunkivat yöllä asuntoon. 20.7.2011. Poliisi tutkii Pietarsaaressa törkeää ryöstöä. Poliisi pyytää ottamaan yhteyttä Kokkolan pääpoliisiasemalle (puh. 071 87 47744), mikäli olet ostanut, sinulle on kaupattu tai olet nähnyt kaupattavan seuraavia esineitä:

-Canon EOS 5D Mark II -digitaalinen järjestelmäkamera,

-Canon EF 70-200 mm telezoom -kameraobjektiivi.

Photo.net, foorumi.

Life.com, WWII: The Pictures We Remember. 25 kuvaa.

Life.com, The Space Race: Project Mercury. 27 kuvaa. Kuvia 50- ja 60-lukujen taitteesta.

UK's The Press Photographer's Year 2011. 136 kuvaa.

Thephotoargus.com, The Pros and Cons of Shooting RAW.

Dpnow.com, Are the days of the SLR camera numbered? Tarvitaanko enää tulevaisuudessa peiliä ollenkaan. Mitä menetetään, kun/jos peilit häviävät. Mitä saavutetaan. Mikä on tulevaisuus.

Photopreneur, Photography Schools See the Web as Main Driver of Job Growth. Sanomalehdet vähentävät koko ajan valokuvaajia, kuvien hinnat ovat vapaassa pudotuksessa, kaikki oikeudet kuvaan luovutetaan yhä pienemmällä kertakorvauksella. Mutta toisaalta ikinä ei ole ollut valokuvaajalla näin helppoa, valokuvauslaitteiden hinnat ovat rajusti laskeneet, laatu on parantunut, myös lahjakkaat amatöörit pääsevät julkisuuteen yhä helpommin. Vaikka printtipuolella markkinat ovat kutistuneet, niin tilalle on tullut webbi. Bostonin yliopistossa kahden lukukauden täyspäiväinen valokuvauksen opiskelu maksaa $26.400. Kuukausipalkkaisten valokuvaajien mediaanipalkka USA:ssa oli vuonna $29.130 (kahdessa vuodessa laskua $310).

Petapixel.com, Six Photographers Test Their Right to Shoot in London. 21.6.2011 kuusi valokuvaajaa sai tehtäväkseen kuvata Lontoossa, kaikkia ohjeistettiin pysyttelemään poissa yksityiseltä maalta ja kuvaamaan vain julkisia kohteita. Saivatko kuvaajat kuvata omissa oloissaan, häiritsivätkö vartioliikkeiden ja poliisin edustajat.

ePhotozine.com, How To Use Blur Creatively In Photographs. Kuvaesimerkit ja ohjeet.

 • Water
 • Abstract
 • Portraits
 • Drag Landscapes
 • Fields
 • Remove Distracting Backgrounds
 • Zoom Burst
 • Light Trails

Popular Photography, Even Reuters Photographers Make Camera Armor Out of Plastic Wrap. Elmukelmulle käyttöä.

The Online Photographer, Your Computer Needs Cleaning. Tietokone kaipaa puhdistamista (muista lukea kommentit).

Petapixel.com, North Korean Government Flood Photo Manipulation Close but No Cigar. Pohjois-Koreassa saa aika vapaasti manipuloida lehtikuvia(kin).

Digital Photography School, Vibrance vs. Saturation in Plain English. Kuvaesimerkit.

Popular Photography, How To: Shoot a Portrait through a Glass Window. Muutama vinkki.

1001 Noisy Cameras, Japan: Canon wins market share [Olympus wins mirrorless] for H1:2011 (BCN data). Japanin markkinoilta tilastotietoja ensimmäiseltä vuosipuoliskolta. Canon on vahvoilla perinteisellä puolella, Olympus peilittömissä järjestelmädigeissä.

Steve Sanders, Canon EOS Digital Rebel T3i. Euroopassa Canon EOS 600D. Helmikuussa 2011 julkistettu, Canon 550D:n seuraaja. Uusille kuvaajille 18 megapikselin järjestelmädigi (kroppikenno), kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä kuten kalliimmassa Canon 60D:ssa, kuvasuhde 3.2, ei mustia reunoja), salaman kaukolaukaisu. Etsin näyttää tallentuvasta kuvasta 95%. HD video 1080p. 3.7 kuvaa sekunnissa. Videolla automaattitarkennuksessa moottorin ääni kuuluu, ei toimi aina sulavasti. Videokuvaukseen hyvin sopiva kamera (kääntyvä näyttö), käsisäädöt äänelle. Monoääni, ulkoisen mikrofonin liitäntä. Yhdeksän pisteen tarkennus. Tarkennus nopea käytettäessä optista etsintä, Live View:tä käytettäessä välillä hidas. Kuvausohjelmia. 2, 4, 8 sekunnin videokuvausta, yhdistetään yhdeksi videoksi, johon voi lisätä ääntä (ei tarvita tietokonetta). Kenno ja tarkennussysteemi ei ole muuttunut. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 850 euroa (18-55mm IS) tai 1.050 euroa (18-135mm IS).

The Visual Science Lab / Kirk Tuck, Why I like the Canon 60D. Elokuussa 2010 julkistettu. 18 megapikselin kroppikenno (kuten 7D), kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä, kuvasuhde 3:2), full HD -videot, 5.3 kuvaa sekunnissa, ulkoisen mikrofonin liitäntä. Etsin 96%. Raw-kuvaa voi säätää suoraan kamerassa ja tallentaa jpg-tiedostona (jo muutama vuosi sitten Nikon D60/D90). Kompaktikameroista ovat tuttuja ohjelmia pehmeä tarkennus, rakeinen mustavalkokuva, lelukameranäkymä ja miniatyyri. Canon 50D:n tilalle. Pienempi koko, sd-kortit. Ei enää näppäimillä kaksoistoimintoja, yhdellä näppäimellä yksi toiminto. Ei autofocus microadjustmentia = automaattitarkennuksen hienosäätöä. Elektroninen vesivaaka (vaakatasossa). Erinomainen kuvanlaatu, kohina-arvot kunnossa, ergonomia kunnossa, akut kestävät pitkään. Lcd-näytöltä tarkennus hidas, histogrammi peittää osan kuvasta. Keinovalossa kuvat helposti oranssin/ruskean sävyisiä. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 900 euroa.

 

20.07.2011   (linkki)

HS, Anu Uimonen, Suomi-valokuvan menestysjuju: kasvot piiloon ja punaista päälle. (Juha Suonpään uusi kirja Valokuva on IN arvioitavana).
Suomalaista valokuvausta hallitsee "suomiformaatti", jonka perusmuoto on melankolista, luonteeltaan sisäänpäin kääntynyttä, yksinäistä ihmistä esittävä valokuva. "Valokuvataiteilijaksi ei synnytä, vaan valokuvataiteilija tehdään kansainväliseksi menestykseksi", Suonpää väittää.

Miten se tapahtuu, eli miten valokuvasta tehdään taidetta, on peruskysymys, johon Suonpää tukevassa kirjassaan kaivaa vastausta.

 • Tekstin ohella Suonpään aseena on kuva: hän on kuvannut kirjaansa mainion sarjan pastisseja, jäljitelmiä, niin suomalaisen kuvataiteen klassikoista kuin nykyvalokuvataiteen tunnetuista teoksista.
 • Kirjassa käydään läpi kaksi esimerkkitapausta: Esko Männikön ja Elina Brotheruksen tie menestykseen. Pääasiallisina mittareina ovat Helsingin Sanomissa taiteilijoista kirjoitetut uutiset ja kritiikit, joissa heijastuu muiden portinvartijoiden toiminta.
 • "Kerro kuraattorille tarina, liitä tarinaan jonkun kuuluisan ajattelijan sitaatti ja kirjoita tämä englanniksi yhdelle A4-paperille", kuuluu Suonpään mukaan Timothy Personsin ohje kansainväliseen menestykseen tähtääville valokuvaajille.
 • Valokuvia liitetään esimerkiksi filosofian, tutkimuksen ja psykologian kielipeleihin. Vaikeilla teksteillä estetään tyhmien kysymysten esittäminen ja nostetaan valokuvat taiteen piiriin.
 • Tyypillinen menestynyt taidevalokuva voisi siis esittää keskelle kuvaa sijoitettua, kasvonsa tavalla tai toisella peittävää henkilöä, jolla on joku punainen asuste. Eikä kuvassa missään tapauksessa hymyillä.
 • Maahenki, Juha Suonpää: Valokuva on IN 40.00 €
 • (hyvin paljon samaa kuin Suonpään luennolla toissa kevään Kuvat & Kamera -messuilla...)

Pinseri, Lifeproof-kotelo iPhonelle. Viikonlopun ajan lelutestissä on ollut iPhonen Lifeproof-suojakotelo. Kotelo lupaa tehdä puhelimesta iskun, lumen, lian ja vieläpä vedenkestävän kahden metrin syvyyteen asti.

 • Toisin kuin luulisi, huippukestävä kotelo ei näytä mitenkään kömpelöltä. Ensikatsomalta Lifeproofilla suojattu puhelin näyttää ihan tavalliselta iPhonelta, jonka ympärillä kiertää pieni kumisuoja.
 • Lifeproof-kotelo maksaa netissä 69 dollaria + postikulut. Kotelo tuli suoraan kirjeessä tulliin jäämättä.

Macmaa.com, iPad 3:een huipputarkka näyttö. Apple suunnittelee käyttävänsä iPad 3:ssa huipputarkkaa lcd-näyttöä. The Korea Times -lehden mukaan QXGA-näytön resoluutio on peräti 2048 x 1536 eli kaksinkertainen nykyiseen iPad-näyttöön verrattuna.

Turkulainen, Moottoripyörä, kamera ja pitkä tie. Anette Varjoselle valokuvissa on tärkeintä visuaalisuus: estetiikka, värit ja kontrastit. Varjonen on 46-vuotias vuotias turkulainen valokuvaaja. Hän on juuri perustanut oman yrityksen nimeltä Anette fotografik.

 • – Siksi rohkaistuinkin perustamaan oman yrityksen. Minulla on aikaisemmin ollut hopeakorulahjatavarakauppa likkakaverin kanssa. Silloin se oli älyttömän hauskaa. Haimme Thaimaasta korut. Tilassa oli kuitenkin kova vuokra: Kaikki rahat menivät palkanmaksuun ja vuokraan.

Savon Sanomat, Kesän kuvakisa - veden äärellä vietetyt hetket. Lehden raati valitsee loppukesällä kuvista 10 parasta yleisöäänestykseen. Lähettäjä luovuttaa aineiston Keskisuomalainen Oyj:lle jatkuvalla julkaisuoikeudella.

Valokuvakilpailuun osallistuvien kannattaa lukea huolellisesti kilpailujen säännöt ennen osallistumista. Usein kilpailun järjestäjä pidättää itsellään vapaan käyttöoikeuden kaikkiin kilpailuun lähetettyihin kuviin (muihinkin kuin palkittuihin). Osallistumalla kilpailuun saatat siis luovuttaa kilpailun järjestäjälle vapaan käyttöoikeuden ottamaasi kuvaan täysin ilman korvausta.

Valokuvakilpailujen järjestäjille:
Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry verkkosivuilla (www.finnfoto.fi/lomakkeet/) on kopioitavissa heinäkuussa 2009 julkistetut:

24.10.2009 (Finnfoto ry)
Valokuvakilpailuun osallistuvan syytä tutustua sääntöihin

Hilavitkutin.com, 2D Photographyn Rube Goldberg machine -laitos. Valokuvastudioaiheinen turhaakin turhempi laite liikuttelee tässä esineitä paikasta toiseen.

Photo.net, foorumi.

Mark Menjivar, You Are What You Eat. Kolme vuotta amerikkalaisten jääkaappien sisältöä kuvaamassa. Kuvausta varten mitään ei ole muutettu.

Gizmodo.com, 143 Awesome Photos of Clouds.

Digital Photography School, Time For Photography – Part 1: Finding Time. Ensimmäinen osa kaksiosaisesta kirjoitussarjasta.

Photo.tutsplus.com, Creating Awesome Multimedia Presentation with Soundslides.

ePhotozine.com, How To Stop Distracting Objects Ruining Your Photos.

Photopreneur, A Five-Step Guide to Your First Photo Sale. Ihan perusteita.

Photographic Improvement, Realistic HDR – Without an HDR Program.

Petapixel.com, The First Portrait Photograph Ever Made. Vuodelta 1839 ensimmäinen potrettikuva. Daguerreotype. Kuvattu mies voisi pelkän ulkoasun perusteella olla peräisin 172 vuotta myöhemmältä ajalta.

Photo.tutsplus.com, How to Build an Excellent Camera and Lens Kit. Tässä ei tehdä itse vaan ostetaan kaupasta.

YouTube, lynda.com tutorial | Douglas Kirkland on Photography: Shooting with a Medium-Format Camera. Keskikoon kameralla kuvaamisesta, video, kesto 1:53.

Popular Photography, This Photograph of an Asteroid Traveled 117 Million Miles to Earth. Ensimmäiset tarkat kuvat. 150mm f/7.9. Kolmiulotteisiakin kuvia voi katsella (jos omistaa tavalliset 3D-lasit - punainen sininen).

Diyphotography.net, The Gelatin Photo Project. Parikin versiota.

Pdnpulse.com, Detained Georgian Photographers ‘Confess’ to Spying for Russia. Kiinniotetut vakoilusta (Georgian - ex-Gruusia - hyväksi) syytetyt valokuvaajat "tunnustivat".

Creativepro.com, Turn a Photo into a Planet Using Photoshop. Ensin tehdään panoraama, sitten panoraamasta pyöreä pienoisplaneetta.

YouTube, Photoshop: HDR Panorama. Video, kesto 3:35.

Rob Galbraith, Adobe releases Photoshop Elements 9 Editor for Mac. Versio vain Macilla ja saatavana vain Apple Storesta. Vain kuvankäsittely eikä Windows-versiota. Suunniteltu aloitteleville kuvaajille, iPhoto-käyttäjille. Hinta ei ole paljoa alempi, $79.99.

Dpreview.com, Compact Camera Group Test: Travel Zooms. Matkazoomien ryhmätesti, zoom-kertoimet välillä 10x - 18x, polttovälit 24mm - 450mm.

 • Canon Powershot SX230 HS, testivoittaja
 • Nikon Coolpix S9100, testivoittaja
 • Panasonic Lumix DMC-ZS10
 • Pentax RZ10
 • Samsung WB210
 • Sony Cyber-shot HX9V

Digital Photography School, When is a Holga not a Holga? [review + giveaway]. Holga Lens for Canon, $25. Muovia, pieni reikä.

 

19.07.2011   (linkki)

Suomen freelance-journalistit ry, Joulukortti ei riitä sopimuksen irtisanomiseen 18.7.2011. Helsingin hovioikeus määräsi juuri juhannuksen alla toimeksiantajayhtiön maksamaan freelancerille vahingonkorvausta 11 968,80 euroa korkoineen sekä oikeudenkäyntikulut.

 • Free oli tehnyt taittotyötä tilaajan julkaisuihin vuosikausia, mutta tilaaja lopetti sopimuksen yllättäen. Free kärsi vahingon, koska oli jo varannut ajan työlle, eikä enää ehtinyt saada sen tilalle muita töitä.

Oulu-lehti Kuvia vanhuudesta Puolivälinkankaalla. Oululaisen valokuvaajan Kati Leinosen ottamia märkälevymuotokuvia on pian esillä palvelutalo Metsolan galleriassa Puolivälinkankaalla. Näyttely avataan 25.7., ja se on esillä 18.8. asti.

Rupuranta.net, Kesäpäivä Makholman rannalla, 15/7/2011. Video, kesto 2:49.

Jrkkari.com.

 • Miksi kuvaan lapsiani (osa 1)? 5.7.2011. ...Davidin kirjan lukeminen sai minut miettimään omien lasteni kuvaamista. Mikä motivoi minua omien lasten elämän ikuistamisessa?
 • Miksi kuvaan lapsiani (osa 2) 17.7.2011. Omien lasten riemun tallentaminen on yksi ehdottomia suosikkejani. Monet parhaista kuvistani ovat syntyneet juuri tällaisissa tilanteissa.

Yle.fi, Vaasa, Eteläpohjalaisuutta ikuistetaan valokuviksi. Etelä-Pohjanmaan murreseura Krannit järjestää nuorille, alle 25-vuotiaille valokuvauskilpailun. Teemana on eteläpohjalaisuus. Kilpailuun voi osallistua enintään kahdella valokuvalla.

 • (kilpailun järjestäjien sivuilla ei ole mitään tietoa tietoa kilpailusta, jonka nimi on Kamera Föliys. Monta kymmentä samaa tiedotusta löytyi netistä, mutta ei mitään muuta. Minne ja miten kuvat lähetetään, mitkä ovat kilpailun säännöt, mitkä ovat palkinnot jne.)

Photo.net, foorumi.

Life.com, Who Is Carla Bruni? 21 kuvaa.

Pixiq.com, Nature’s Colors: Blue. Teemana sininen väri.

The Online Photographer, Photography at Lynda.com. Netin vanhin, isoin ja mahdollisesti paras opetusvideoita tarjoava sivusto.

Earthboundlight.com, Lightroom 3 Noise Reduction (Photo Tip of the Week), 17.7.2011. Kohinanpoisto, Lightroom 3.

ePhotozine.com, How To Plan A Photographic Holiday.

Digital Photography School, How to Use Converging Lines to Enhance Your Photography. Myös esimerkkikuvia.

Digital Photography School, How Colour Works. Väriteoriasta ja väriavaruuksista.

Popular Photography, Behind the Photo: Paul McCartney at Yankee Stadium. Miten kuvata stadion-konserttia. Kaksi runkoa, kolmen kappaleen sijaan sai kuvata vain kaksi ensimmäistä.

Petapixel.com, Slovenian Government Orders Photog to Take Down 11,000 Photos. Slovakian viranomaisilla vähän erikoinen kanta valokuvien julkaisuun internetissä. Kyseessä lienee yksittäistapaus. Uhkasakko vielä tehostamassa...

Macworld.com, Adoben uusi malli softan omistamiseen vs. vuokraamiseen. Puolesta ja vastaan.

YouTube, Nikon Interview with Kadir van Lohuizen. Kuvajournalistin haastattelu, videon kesto 5:07.

Thom Hogan, July 18. Spekulaatiota mahdollisesta Nikon D400 -järjestelmädigistä.

ePhotozine.com, Plustek F50 Film Scanner Review. Viiden megapikselin filmi- ja diaskanneri. Tarkkuudessa ja värintoistossa ongelmia. Esikatselu ja varsinainen skannaus veivät aikaa kahdeksan sekuntia kumpikin. Halpa eikä kovinkaan hyvä. Arvosana 3 * / 5 *. Suomen maahantuoja Reaxon. Suomen hinta on 75 euroa.

 

18.07.2011   (linkki)

Vesa Koivunen.

 • Mikä ihmeen loma? 15.7.2011. Sitten on tällaisia meikäläisiä, jotka eivät pysty pitämään kuin päivän pari vapaata siellä täällä. Eivätkä nämäkään lomapäivät ole ennaltasuunniteltuja, vaan ne muodostuvat päivistä joille ei keikkoja heru.
 • Aina sitä samaa shittii! 9.7.2011. Olen yrittänyt päästä irti yllätyksettömyydestäni, mutta silti huomaan edelleen noudattavani samoja kaavoja kuin aina ennenkin. Hyvänä esimerkkinä toimii tämä huutolaispoika-juttu, joka julkaistiin tänään Iltalehdessä.
 • Haastetta 5.7.2011. Nyt olisi edessä erittäin mielenkiintoinen keikka. Yritän tehdä siikkaria elikkäs kuvasarjaa urheilijasta siten, että valaisen jokaisen ruudun salamalla.

CombiPhotoBlog, Studio luonnossa. Kasvikuvia.

PhotoPasiSalminenCom, Panoraamaa tampesteris 3.7.2011. Homma oli perus tapahtumadokumentointi ja yleiskuvia paikasta. Saavuttuani paikalle jostain tuli fiba, että tää pitää kuvata hieman korkeemmalta. Päätin vipata mun panoraamapään kiinni Manfrotto 269 HDBU super giant standiin. Tää on aika passeli tyyli ottaa n.7 metrin korkeuteen asti kuvia.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Google haastaa Facebookin sosiaalisessa mediassa 17.7.2011. Google avasi kesäkuun lopussa rajoitettuun kokeiluun oman sosiaalisen median palvelunsa. Siis vasta nyt, kesällä 2011, vaikka Facebookin voittokulku on jatkunut jo kolme vuotta.

 • Itse pidän erityisesti valokuvagallerioista
 • Ero Facebookiin on huikea! Google Plus näyttää valokuvat suurikokoisina ja lisää niihin hauskan animaation

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, World War II: Conflict Spreads Around the Globe. Viides osa sarjasta. 45 kuvaa.

Pixiq.com, How To Deal With Negative Comments About Your Photography. 80/20 -sääntö pätee tässäkin.

Digital Photography School, Delete Ruthlessly. Hyvä strategia kuvien säästämiseen (ja poistamiseen).

Photography Improvement, Realistic HDR – The Search Continues….

Digital Photography School, Photography in Harsh Mid-Day Light. Miten kuvata armottamassa keskipäivän valossa.

Photofocus.com, 20 Things I Learned About Photography.

Northligt-images.co.uk, Hyperfocal focusing. Kuvassa kaikki teräväksi. Vähän yksinkertaisempi tapa laskea hyperfokaali etäisyys.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Signs.

Luminous Landscape, Sigma SD1 Review. Myös vertailut Pentax 645D/ Leica M9 / Sony A900 / Sony A55. Foveon-kenno, ei värien interpolointia, erikseen punainen, vihreä ja sininen. 1.5 x kroppikenno. Etsin 98%. Sisäänrakennettu salama. Sarjakuvaus viisi kuvaa sekunnissa. Ei LiveView, ei videota, ei muuta softaa raw-kuville. Pölynpuhdistus kennolta tehty helpoksi. Sigma markkinoi uutta järjestelmädigiään 46 megapikselillä (kuvan koko on kuitenkin 4704 x 3136 pikseliä, siis 14.75 megapikseliä. Sarjakuvaus viisi kuvaa sekunnissa, kolmen tuuman lcd-näyttö 460.000 pikseliä. Tarkkuus vastaa (verrattuna Bayer-kennoihin) ehkä 30 megapikseliä. Ensi kertaa jpg/raw samanaikaisesti, compact flash -kortit. Viime vuoden Photokinassa julkistettu, silloin arveltiin hinnaksi n. $2.000, toukokuun julkistuksessa $9.700, katuhinta sitten $6.899. Paljon hyvää kuvanlaadussa. Jos hinta olisikin vaikka $2.500...

 

17.07.2011   (linkki)

Yle.fi, Etelä-Karjala, Näkövammaisuus ei ole este valokuvaajalle. Vaikeasti näkövammainen Mikko Vento on koonnut valokuvistaan kirjan. Musiikkifestivaaleilta otetut kuvat näyttävät maailman näkövammaisen silmin. Mikko ei ole täysin sokea, vaan hän näkee kohtuullisen hyvin 1-2 metrin päähän. Järjestelmäkameran objektiivin avulla hän näkee kauemmas, kuin mihin silmät riittävät.

HS, Maailman kuvia. Viimeisen kuukauden ajalta.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Tulossa heinäkuussa. Tapahtuman ajankohta; peräkonttikirppis perjantaina 29 heinäkuuta kello 17 alkaen ja markkinatapahtuma lauantaina 30 päivä kello 8 alkaen.

Savon Sanomat, Vainajien viesteistä käydään kistaa. Suomessa kukaan ei tiedä, kenellä on oikeus lukea vainajien jälkeensä jättämiä sähköpostiviestejä. Jopa Viestintävirasto ja liikenne- ja viestintäministeriö ovat keskenään erimielisiä siitä, onko kuolinpesällä oikeus saada vainajan sähköpostitunnukset haltuunsa. Ministeriön mielestä kyllä, Viestintäviraston mielestä ei.

Photo.net, foorumi.

Reuters.com, Harry Potter stars: Then & Now. 28 kuvaa.

Reuters.com, Heat Wave 2011: It's a Scorcher. 14 kuvaa.

The Online Photographer, Les Rencontres d’Arles Photographie 2011. Arles, Etelä-Ranska. Valokuvafestivaalit. Kaikkiaan viisi.

Photofocus.com, 10 Reasons Why Equating A Fuji X100 With A Leica M9 Is Just Plain Silly.

Cameratechnica.com.

ePhotozine.com, Camera Panning Technique. Pannausta pitää harjoitella.

Digital Photography School, Exposure vs. Brightness vs. Fill Light. Kuvankäsittely, lyhyet selitykset termeistä ja niiden eroista.

 

16.07.2011   (linkki)

Iiu Susiraja: Taide löytyy jääkaapista
Kuva: Iiu Susiraja31.7.2011 asti

”Valokuvia siitä kun kansallismaisema ja inspiraation lähde on jääkaapin sisältö. Näyttelyn teoksia tehdessä rikostovereina oli kirpeät kirsikat ja notkeasti juokseva toffee. Prosessin aikana sokeriset ja jauhoiset aamiaiset olivat kaipauksilla täytetyt.”

"Halaan ympärilläsi olevaa
ilmaa.
Otan syliin.
Tehden siitä hattaraa."

Alkovi Galleria
Helsinginkatu 19, Helsinki
Galleria toimii ikkunagalleriana

Ylioppilaskamerat ry:n Fotomaraton 26.8.2011 Helsingissä

Fotomaraton 2011 -valokuvauskilpailu käydään Helsingissä Taiteiden yönä 26.8.2011. Kilpailuun saavat osallistua kaikki osallistumismaksun maksaneet henkilöt. Kilpailuun voi osallistua 1-3 hengen joukkueissa.

Kilpailun ensimmäiset kuvausaiheet jaetaan kilpailupäivänä kello 17 kisatoimistolta Uuden ylioppilastalon Alina-salista (Mannerheimintie 5a, 3. kerros) sekä Fotomaratonin internetsivuilla.

Kilpailun järjestää Ylioppilaskamerat ry.

Tarkempaa tietoa kilpailusta ja säännöistä löytyy osoitteesta www.fotomaraton.net.

Valto Pernu Photo Marathon 3.-4.9.2011 Iissä

Maamme viimeisen torivalokuvaajan, iiläisen Valto Pernun innoittama valokuvamaraton järjestetään Iissä ensimmäistä kertaa 3.-4.9.2011.

Kaikille avoimen 12-tuntisen session aikana kilpailijat digikuvaavat Iitä polkupyörillä kulkien tuomariston antamien tehtävien mukaisesti.

Maraton alkaa lauantaina 3.9. klo 9 ja päättyy klo 21. Voittajat julkistetaan sunnuntaina 4.9. klo 12.

Pääpalkinto parhaasta kuvasarjasta on 1000 euroa ja parhaiden yksittäisten kuvien ottaneille on luvassa tavarapalkintoja. Sanomalehti Kalevan verkkosivuilla järjestettävän yleisöäänestyksen voittajakuva palkitaan myös.

Valokuvamaratoniin otetaan mukaan 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistumismaksu on 5 euroa. Maratoniin tulee ilmoittautua viimeistään 22.8 mennessä.

Valokuvamaratonin järjestää Taidekeskus KulttuuriKauppila.

Tarkempaa tietoa kilpailusta ja säännöistä

GEO-lehti järjestää valokuvauskilpailun, jonka aiheena on Kohtaamisia maailmalla. Mitä kohtasit maailmalla? Mikä pysäytti sinut? Kohtasitko kiinnostavia ihmisiä, eksoottisia eläimiä vai kauniin maiseman? Vai kenties itsesi?

Pysäyttävimmän kuvan valitsee raati, johon kuuluvat valokuvaustaiteen professori Merja Salo, kuvajournalisti Ville Palonen sekä GEO-lehden päätoimittaja Katriina Palo-Närhinen ja AD Elina Kuusamo.

Kilpailukuvien tulee olla otettu kotimaassa tai ulkomailla 1.9.2009-31.8.2011.

Kilpailuun voivat osallistua sekä harrastajakuvaajat että ammattilaiset, kukin enintään viidellä kuvalla. Kuvien on oltava digitaalisessa muodossa.

Kuva ei saa olla aiemmin julkaistu ja kilpailuun osallistuvalla kuvaajalla on oltava kuvaan kaikki oikeudet. Jos kuvassa esiintyy tunnistettava ihminen, myös häneltä on oltava lupa kuvan julkaisemiseeni.

Viimeinen osallistumis- ja äänestyspäivä on 31.8.2011.

Palkinnot:

Parhaimman kuvan ottanut saa Olympuksen PEN E-PL2 -järjestelmäkameran.

Eniten lukijaääniä saaneen kuvan ottaja saa Olympuksen XZ-1 –kameran.

Kilpailukuvia äänestäneiden kesken arvotaan Olympuksen TOUGH TG-810 –kamera ja 5 kpl GEO-lehden seinäkalentereita 2012.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Oka Morikawa, Sini & Ben 15.7.2011, Vanha kirkko ja Tuomarinkylän ravintola. Hääkuvia.

HS, Google+ yrittää haalia Facebookin käyttäjiä. Google+ on vasta testivaiheessa ja kymmenen miljoonan nörttivoittoinen käyttäjämäärä vielä piskuinen verrattuna Facebookin 750 miljoonaan. Mutta käyttäjämäärä kasvaa nopeasti ja haastaja herättää suurta kiinnostusta

 • Iltalehti, Google Photovine - mitä näet juuri nyt? Photovine ei ole aivan tavallinen kuvienjakopalvelu. Sinne ei ole tarkoitus postittaa viime talven Mallorcan-matkalta viittäsataa valokuvaa, vaan yksi kuva - mistä tahansa tapahtumasta - riittää.

Digitoday, Google pestaa trike-ajajia. Street View –kuvausautoista julkisuutta saanut Google on taas tulossa kuvaamaan Suomen katunäkymiä. Nyt Google aikoo tuoda maahan kameralaitteilla varustetut trike-pyörät. Pyörillä pääsee paikkoihin, joilla kamera-autoilla ei pääse.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Women's World Cup 2011. 41 kuvaa.

Los Angeles, The Week in Pictures | July 11 to July 17, 2011. 73 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, 2011 Tour de France, Part 1. 35 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, US begins drawdown of troops from Afghanistan. 15 kuvaa.

Thephotoargus.com, Photography Techniques: Landscapes.

ePhotozine.com, Brighten Up Your Window Portraits In Photoshop. Pari tapaa.

Serious Amateur Photographer, Composition & Cropping in Lightroom 3.

Digital Photography School, Are You in a Photography Rut? 11 Tips to Get Out of It.

The Online Photographer, The Liberated Camera: Part II. Kannattaako suhtautua ylimielisesti kasvojen automaattitarkennukseen.

YouTube, How to read MTF chart. Video, kesto 10:00. Objektiivin suorituskykyä kuvaavien käppyröiden salat.

Petapixel.com, The World’s Largest Photo on Display. Maailman suurin valokuva esillä. Koko 9.36 m x 33.83 m. Mustavalkoinen. Aukon koko 4.57 m.

Luminous Landscape, Art Wolfe, My Abstract Vacation in Oregon. Abstrakti video, kesto 2:59.

The-digital-picture.com, Partially Weather Sealed Canon Lenses. Millaiset tiivistykset ennen vuotta 1999 L-sarjan objektiiveissa?

Pdnpulse.com, Leica Starts Selling Lens Adapters to Mount Pentax, Hasselblad, and Mamiya Glass on S2 Camera.

IR, Western European Photo Merchandise Market to Rise to 212 Million Units by 2015 (lehdistötiedote). Infotrends. Valokuvauksen oheistuotteet. Valokuvakirjat.

ePhotozine.com, Apple iPad 1 and 2 Overview.

USA:n Nikon, NIKKOR Lens Tumbler. Ihan virallinen Nikon-muki, $39.95.

 

15.07.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Mikropc.net, Googlen uusi kuvapalvelu Photovine paljastui. Google julkaisi tällä viikolla uuden, yhteisöllisen kuvanjakopalvelun. Googlen Picasasta poiketen Photovine on suunnattu mobiilikuvien julkaisuun.

(jatkoa) Lightscrape, On making photo books - lesson learned in SoFoBoMo 2011. I have ordered a printed book from Blurb, but it will take some days until I can judge the quality. Last year it was rather good.

Yle.fi, Keski-Suomi, Digimuistot ovat korvaamattomia. Jyväskyläläisessä Valokuvaamo Lehtisessä aineeton omaisuus suojataan säännöllisesti salamaniskujen aiheuttamien oikosulkujen varalta.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Running wild: San Fermin festival 2011. 40 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Tour de France 2011 - Part 1. 38 kuvaa.

Msnbc.com, The Week in Pictures: July 7 - 14. 14 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | July 14, 2011. 11 kuvaa.

Life.com, Redneck Games 2011. 13 kuvaa.

Reuters.com, Paris from above. 20 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Stern.de, Bilder des Tages. 117 kuvaa.

Popular Photography, My Photo Is Being Used Without Permission: Now What?

Photo.tutsplus.com, A Beginner’s Guide to Film Photography.

The Online Photographer, The Liberated Camera: Part I. Cartier-Bresson kutsui 35mm:n kameraa silmänsä jatkeeksi.

Strobist, Through the Layers Looking Glass with Dave Hill. Dave Hill valaisee ja kuvaa osat erikseen ja lopputulos syntyy vasta kuvankäsittelyssä. Video, kesto 16:19. Dave Hill -look on ollut käsite jo useamman vuoden.

Scottkelby.com, Matt Kloskowski, How Photoshop Changed my Photography.

Petapixel.com, Stabilize Your Camera Footage Using YouTube’s Video Editor. YouTube on lisännyt automaattisen videokuvan vakauttajan videoeditoriinsa.

Blog.craftzine.com, How-To: Turn Slides and Negatives Into Digital Photos. Tasoskanneri vaaditaan, muut tarvikkeet löytyvät jokaisesta kodista.

Digital Photography School, The Problems With (Nearly) Unlimited Photos.

YouTube, How to Create a Vintage Cross Processed Photo in Lightroom - Lightroom Video Tutorial. Video, kesto 8:59.

Pixiq.com, Studio photography digest: Leica vs Fuji, PhaseOne, Cambo and much more. Leica X1 vs. Fuji X100. Canon 5d Mark II ja PhaseOne P25+.

Kamera & Bild, Fotografiska kan bli Sveriges bästa upplevelse. Tukholman Fotografiska on osoittautunut menestykseksi. Yksityisellä rahoituksella toimivasta Fotografiskasta on tullut jo valtakunnallinen turistikohde.

 • (Miten Suomessa? Energia taitaa suuntautua Guggenheimiin - vaatimattomat muutama sata miljoonaa... Pelkkiin selvityksiinkin kuluu useita miljoonia...)

Kamera & Bild, Vi har testat 8 vattentäta kameror.

 • Fujifilm Finepix XP30, 12p.
 • Olympus TG-310, 14p.
 • Olympus TG-610, 18p., Bra Köp
 • Olympus TG-810, 19p., Bra Köp
 • Panasonic Lumix DMC-FT3, 19p., Bra Köp
 • Pentax Optio WG1-GPS, 12p.
 • Rollei Sportsline 60, 8p.
 • Sony Cybershot DSC-TX10, 23p., Bäst i Test, Bra Köp

Digital Photography School, DIY Photography Ring Flash Review. Itsekoottavan rengassalaman voi tilata hintaan $24.95.

 

14.07.2011   (linkki)

Yle.fi, Turku, Festivaalikuvaajan on onnistuttava kolmen biisin aikana. Festivaaleilla ja isoissa konserteissa on liuta tarkkoja sääntöjä siitä, mitä saa kuvata ja kuinka kauan. Turkulainen Petri Vilén on tekemässä kuvakirjaa rockmaailmasta. Tämän vuoden Ruisrockissa hän sai kerrankin kuvata pelkästään omia tarkoituksiaan varten.

Santasalo.blogspot.com, Kesäyö (osa n) 13.7.2011. Helteisen päivän käydessä kohti iltaa (ja lapsen käydessä nukkumaan) päätin että nyt voisi olla hyvä tilaisuus käydä ottamassa kesäisiä yökuvia. Päätin matkustaa kevyesti, ja pakkasin 5D mk II -rungon kaveriksi vain 24L ja 50L -objektiivit.

Tuhat sanaa, Tuija Aalto, Ensi vaiheen Google+ asettaa ihmiset keskiöön.

Lightscrape, Treasure Pond - a SoFoBoMo 2011 photo book. "SoFoBoMo is short for Solo Photo Book Month - a group event where a bunch of photographers all make solo photo books start to finish in 31 days."

Sydän-Satakunta ja Jokilaakso, Äänestä valokuvakilpailun suosikkiasi. Äänestys päättyy 20.7.2011. Kuvien koot luokkaa 450 x vähän yli 300 pikseliä. Hm.

Hilavitkutin.com, Plushtography -objektiivityynyt. Noin 85 dollaria, ennakkotilaukset.

Photo.net, foorumi.

Pixiq.com, A quick basic introduction to filmmaking with DSLR cameras. Videoita, sarjassa kaikkiaan kymmenen osaa.

Petapixel.com, Tech Blog Receives Takedown Request Over Photos Monkey Took. Kuvatoimisto vaati Tech Blogia poistamaan apinan ottaman valokuvan sivuilta. Mutta omistaako kukaan tekijänoikeuksia eläimen ottamaan kuvaan?

Photoshelter.com, The Freelancer's Online Marketing Blueprint. 53-sivuinen pdf, email-osoite annettava.

Digital Photography School, 12 Ways to Add Randomness and Creativity to Your Photography. Ihan hyviä ohjeita.

Thephotoargus.com, 10 Quick Tips to Get You Started in Photography. Ihan tätä perusasiaa.

Increasedknowledge.com, Free wedding posing e-book. 54-sivuinen pdf, suoraan ladattavissa sivuilta. Näyte varsinaisista maksullista e-kirjoista.

ePhotozine.com, Studio Photography With No Professional Equipment. Muutama vinkki still-kuvaukseen.

Dpreview.com, Leica reported to be planning mirrorless interchangeable lens camera. Leica mukaan peilittömien järjestelmäkameroiden valmistajien joukkoon. Ei mitään konkreettista.

Popular Photography, This Week's Hottest Photography Trend: Giving Cameras to Primates.

Rob Galbraith, Zoom H2n recorder incorporates five mics, ships in September. Sisältää viisi sisäänrakennettua mikrofonia, Wav tai mp3, 1.8 tuuman lcd-näyttö, 3.5mm kuulokeliitäntä, usb-liitäntä (usb-kortinlukija tai usb-mikrofoni). Sd-kortit, 20 tunnin akkujen kesto (2 x AA). Mukana tulee 2GB:n sd-kortti, Steinbergin WaveLab LE7 -softa. Myyntiin syyskuussa, hinta on $199.

Digital Photography School, OnOne Software Reduce Prices by up to 61% [Summer Sale]. Lisäksi vielä 10% bonus.

Lockcircle.com, The Original Body Cap. Kallis kamera, halpa muovinen runkotulppa, pieni epäsuhta. Nyt voi hankkia alumiinisen hyvin suunnitellun runkotulpan, hinta on _vain_ $106.85 (plus tulli). Värit alumiini, titaani ja musta. Heti saatavana Canon, jatkossa myös Nikon. Toimitukset alkavat elokuussa.

IR, Fujifilm FinePix X100. Julkistettiin syyskuussa 2010. Fujin isokennoinen retropokkaridigi 12.3MB, 23mm kiinteä F2 Fujinon (35mm). Näyttää ensisilmäyksellä Leica M9:ltä. Filmikameran tapaiset suljinajan, aukon ja valotuksen hallinta. Hybridi etsin, voi vaihtaa optisen etsimen (tällöinkin saa vaikka histogrammin näkyviin) ja elektronisen etsimen välillä. Video 720p HD (stereo), 2.8 tuuman lcd-näyttö (460.000 pistettä) 4:3 kuvasuhde, sisäinen salama, ulkoinen salamakenkä, langaton salaman ohjaus, elektroninen vesivaaka, sisäänrakennettu harmaasuodin (kolme aukkoa). Metallinen linssisuojus. Sisäistä muistia on 20MB (?, miksi näin vähän). Pienen totuttelun jälkeen käyttö on sujuvaa, kuvanlaatu on erinomainen, värit kohdallaan. Kohina pysyy kurissa ISO-arvoon 3.200 (toisin kuin Micro 4/3-systeemin kameroissa). Kamera tuntuu kädessä painavalta ja tukevalta. Ergonomia on muuten kunnossa, mutta monivalintasäädin on heikko kohta, siis se pyörivä menuvalinta. Nopeus on heikko kohta, käynnistys kestää pari sekuntia, tarkennuksessakin on viivettä, raw-kuvan tallennus vie aikaa viisi sekuntia, raw + jpg seitsemän sekuntia. Raw-kuvia varten kannattaa hankkia nopein mahdollinen sd-kortti. Täydellä aukolla paljon heijastuksia (erityisesti yöllä). Kuvanlaatu erinomainen, optiikka samoin (suurelta osin). Kamera suunniteltu erikoiskäyttöön, vain tietylle entusiastiryhmälle. Suomen hinta on n. 1.000 euroa.

Dxomark.com, Olympus PEN EP3, Image Quality Review. Ja tässä mitataan kennoa ja raw-kuvia.

 

13.07.2011   (linkki)

(Foorumilta) Aiheena oli Korkeasaaressa kuvaaminen.

"From: xxxx
Sent: 2. helmikuuta 2011 11:16
Subject: VS: Valokuvien kaupallinen käyttö

Korkeasaaressa saa kuvata vapaasti yleisöalueilla, kun ei estä muun yleisön liikkumista ja näköaloja. Ottamiaan kuvia saa käyttää haluamallaan tavalla, myös kaupallisesti, koska julkisilla tiloilla ja eläimillä ei ole teoksen suojaa. Korkeasaaren nimeä ja mainetta ei kuitenkaan saa käyttää kuvien yhteydessä, ainoastaan kuvauspaikaksi voi ilmoittaa Korkeasaaren eläintarhan.
Valojen ja telineiden pystyttäminen, kaluston kuljetukset yleisöalueilla tai muut erityisjärjestelyt ovatkin sitten eri juttu, niistä neuvottelemme erikseen ja perimme kuvausmaksun.
Ystävällisin terveisin:

xxxx
eläintarhalehtori, tiedottaja
Korkeasaaren eläintarha"

Pekka Potka, Olympus E-P3 JPEG Image Quality 10.7.2011. Kuvasin testisarjan JPEG-kuvia kummankin kameran ”täysillä” ISO-asetuksilla. Perusherkkyydellä ei luonnollisesti ole mitään eroa erotuskyvyssä

Taskumuro, Applen iOS 5 tasoittaa tietä laitteille ilman näppäimiä. Apple julkaisi eilen kehittäjille ladattavaksi uudesta iOS 5 -käyttöjärjestelmästä beeta 3 -version. Valmis iOS 5 -käyttöjärjestelmä julkaistaan iPhonelle, iPadille ja iPodille tänä syksynä.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, 2011 Special Olympics Summer Games. 39 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Evans looking good at Tour de Carnage. 34 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Life.com, Nature's Fury: Monster Dust Storms. 22 kuvaa.

ePhotozine.com, Does Your Subject Always Need Space To Look Into? Välillä voi säännöstä poiketa (jos säännön tietää).

Photography Improvement. Hämähäkin verkon kuvaamisesta.

Photo.tutsplus.com, From Camera to Print, RGB & CMYK Color: Part 1. Väriavaruuksista.

Pixiq.com, Alter Color for better B/W HDR. Osa 1/2.

Guardian.co.uk, Did Syria doctor this odd photo of Assad? Kuvasta näkee heti, kaikki ei ole kohdallaan.

Digital Photography School, Paint Sculpture Tutorial. Maalille uutta käyttöä.

Amateurphotographer.co.uk, Take That shoot '20-gigapixel' panoramic photo. Wembleyltä jälleen 360 asteen jättipanoraama. Kiertueen viimeinen esiintyminen, 85.000 katsojaa, 20 gigapikseliä, 1.000 erillistä kuvaa.

YouTube, Nature & Wildlife Photography Tips - Florian Schulz on Nature Photos. Video, kesto 4:15.

Gizmodo.com, 71 Failed Photographs…That Turned Out Incredible.

Petapixel.com, FUD Over Google+’s Terms of Service. Vielä kerran Google+:n käyttäjäehdoista.

YouTube, How It's Made: The Impossible Project. Video, kesto 5:06. Miten Polaroid-filmiä valmistetaan.

Thomashawk.com, Top 10 Tips on Google+ for Photographers.

Dpreview.com, Nikon launches AF-S DX Micro Nikkor 40mm F2.8 macro lens. Kevyt ja pieni budjettimakro kaikille Nikoneille. Myyntiin 25.8.2011, $279.95, 200 euroa.

Shutterbug.net, Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM. Maaliskuussa 2010 julkistettu. Täyskennoiselle. Paino 1.490kg, filtterikierre 77mm. Lähin tarkennus 1.2m. Säänkestävä. Kuvanvakaajan vaikutus neljä pykälää. Jonkin verran vinjetointia. Ison aukon avulla tausta sumenee. Suomen Canon. Ks. Objektiivi.info. Suomen hinta on n. 2.500 euroa.

ePhotozine.com, Lomo LC-A Wide Film Camera from Lomography. Filmikamera, 17.5mm (alkuperäinen LC-A 32mm). Tarkennus on kiinteä. Hinta £349. Alkuperäinen Lomo maksoi aikoinaan £30 (toimi erittäin huonosti). Voimakas vinjetointi. Arvosana 3 * / 5 *.

 

12.07.2011   (linkki)

mato78.com, Etsumi julkaisi valkoisia vastavalosuojia Canonin amattilaistason objektiiveille (pimp my camera). Japanilainen Etsumi on julkaissut juuri sarjan tälläisia kerman värisiä vastavalosuojia, tuotteiden hinnat ovat välillä 3,700 - 4,700 yen eli 32,50€ - 41,20€.

Macmaa.com, Näin teet Macistasi turvallisemman.

Iltalehti, "Facebook-tilini on lopetettu!". Helpoin, mutta vielä monelle tuntematon tapa suojautua mahdollista virtuaalikatastrofia vastaan, on tehdä Facebook-tilistä varmuuskopio Facebookin omaa varmuuskopiointityökalua käyttämällä.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Captured: East Africa Drought. 22 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, South Sudan: The Newest Nation in the World. 35 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, South Sudan: A new nation rises. 36 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, UN: Somalia drought is worst humanitarian crisis. 40 kuvaa.

Msnbc.com, NBC Sports The week in sports pictures. 22 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Thephotoargus.com, 40 Outstanding Golden Hour Photos for Your Inspiration. Kultainen hetki.

Hongkiat.com, Cinemagraph: 28 Still Photos With Subtle Motion. Liikettä still-kuvassa.

Pdnpulse.com, Another Photo Manipulation Case Raises Question: Is the Penalty High Enough?

Pixiq.com, Why you should take photos in RAW. Havainnollinen kaavio raw- ja jpg-kuvaamisen eroista.

Photo.tutsplus.com, Everything You Need to Know About Lenses: Part 2.

Luminous Landscape, Using HDR For Fine Black & White. Digikenno tallentaa 7 - 9 aukon verran dynamiikkaa. HDR:n avulla voidaan tallentaa kirkkaimmat valot ja syvimmät varjot.

Neilvn.com, wedding photography: how do you light large groups? … evenly. 50 hengen ryhmäkuva häissä.

British Journal of Photography, 10 of the Best Photoblogs. Aakkosjärjestyksessä, kuvien lisäksi myös tekstiä. Lyhyet esittelyt. Kaikkea mahdollista, esimerkiksi aiheena vankilakuvat (USA).

Cameradojo.com, How to Calculate Depth of Field.

Digital Photography School, How to Photograph a Child’s Birthday Party.

YouTube, Introduction to Studio Photography. Studiokuvia kodista löytyvien valojen + muiden tarvikkeiden avulla.

Earthboundlight.com, More Lightroom Panel Tips and Tricks (Photo Tip of the Week), 10.7.2011. Lightroom 3.

ePhotozine.com, Photographing Vertical Lines. Pystysuorat linjat.

360vr.com, Space Shuttle Discovery. 360 asteen panoraama sukkulan ohjaamosta.

Pixiq.com, Google Plus might be a big Minus for Photographers. Artikkelin kommentista vähän tarkemmin eli Google ei omi itselleen palveluun lähetetyn materiaalin tekijänoikeuksia.

Vimeo.com, Leica Lenses (English). Video, kesto 2:33. Leica-objektiivien valmistusta, paljon käsityötä.

Petapixel.com, Star Wars Lightsabers Were Originally Made from Camera Parts.

Dpreview.com, Panasonic DMC-G3. Julkistettu toukokuussa 2011. Micro 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera, 16.7 megapikselin kenno, entisestään pienennetty runko. Kolmas sukupolvi peilittömiä järjestelmädigejä. Samanlainen elektroninen etsin kuin G1- ja G2-malleissaKosketusnäytön tarkoituksena on helpottaa pokkarikameran käyttäjien siirtymistä uuteen luokkaan. Video 30 kuvaa sekunnissa, 1080i60 tai 720p60. Pieniä parannuksia ja muutoksia siellä täällä. Huononnus on se, että nyt pitää manuaalisesti vaihtaa etsimen ja lcd-näytön välillä. Ei ulkoisen mikrofonin liitäntää. Lcd-näyttö 460.000 pistettä, elektroninen etsin 1.44 megapikseliä. Pieni ja kevyt, kuvausote kuin kompaktikameralla (isommilla objektiiveilla hankala). Arvosana 75%. Suomen Panasonic, DMC-G3W G Micro System -digitaalikamera. Suomen hinta on n. 700 euroa, mukana 14-42mm.

 

11.07.2011   (linkki)

Luontokuva.org, IFWP:n päävoitto jälleen Suomeen. Luontokuvajärjestöjen kansainvälisen kattojärjestön IFWP:n vuosittaisen luontokuvakilpailun päävoitto on tullut jälleen Suomeen. Linnut-sarjan ja koko kilpailun voittajaksi nousi Jouni Suikkasen unenomainen kuva järvenselällä yöpyvistä kurjista: "Aamuyön kurjet". Suomi nappasi kilpailussa kaikkiaan kaksi sarjavoittoa kuudesta sekä lisäksi yhden hopean ja pronssisijoituksen.

Valoa etsimässä, 27/52 Magic Road 10.7.2011.

Vielä, Olympus EP-3.

 • Pekka Potka, Olympus E-P3 and Action 8.7.2011. Vaikka E-P3:n yksittäistarkennus olisikin samalla tasolla kuin D3x:ssä, jatkuva tarkennus ei ole. (Ensimmäinen ongelma on livekuva, kennon kaksinkertainen työ vie liikaa aikaa. E-P3:ssa tarkennuksen algoritminen ennustaminen on vielä hiukan vajaa. Ja lopuksi, E-P3:n kuvataajuus, 3 kuvaa sekunnissa, ei ole paras toimintasarjoihin.)
 • Olympus E-P3 w. M.Zuiko 12mm 1:2.0 9.7.2011. Mielipiteeni 12mm objektiivista on kaikin tavoin hyvin positiivinen. mutta nämä kuvat osoittavat joitakin JPEG-omituisuuksia.
 • Sulantoblog, Olympus 12 mm f/2, parasta mikro-optiikkaa 6.7.2011. Olympuksen 12 millinen on hieno lasi. Metallirunko on tukeva ja käsitarkennus on suorastaan nerokkaasti toteudettu. Valovoimaa on sopivasti, sillä aukko f/2 mahdollistaa kompaktin koon, mutta on silti silvästi kittilaseja kirkkaampi.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi.

Salon Seudun Sanomat, Älypuhelin voi poikia älyttömän laskun. Langattomien laajakaistaliittymien määrä on ylittänyt Suomessa jo kiinteiden liittymien määrän. Hämmentävän kokoisia laskuja voi helposti kertyä, jos kuluttajalla ei ole kuukausipohjalta kiinteästi hinnoiteltua datapakettia, vaan häntä laskutetaan käytetyn ajan tai laajakaistalla siirrettyjen tiedostojen mukaan.

Afterdawn, TTVK syytteli professoria suotta tekijänoikeusrikoksesta. Tiedon epäilyksi joutumisesta Ahonen sai toukokuussa, missä TTVK tuomitsi hänet kärkkäin sanavalinnoin syylliseksi. Ahonen oli varma ettei ollut jakanut musiikkikappaleita, kuten hänen väitettiin tehneen, ja otti sen vuoksi heti yhteyden TTVK:hon. Vakuuteltuaan syyttömyyttään, hän sai tylyn vastauksen: "Voisit tutkituttaa koneesi." Samalla TTVK vihjaili, että Ahonen olisi jakanut muutakin materiaalia tietokoneeltaan.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Frame, The Running of the Bulls. 36 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, LGBT pride parades. 43 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, World War II: The Battle of Britain. 45 kuvaa.

Life.com, Duchess Catherine: Latest Photos. 86 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: July 8, 2011. 36 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Shuttle lifts off for last time. 30 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Los Angeles Times, The royal visit: Will and Kate spend their final day with inner-city kids and job-seeking veterans. 16 kuvaa.

Magnum, Martin Parr, Harrow School. 36 kuvaa.

Diyphotography.net, Spatial-Temporal Shift Of Pictures. Ja mitähän tämä nyt sitten on.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: Constructing Your Own Freestanding Reflector.

Guardian.co.uk, Les Rencontres d'Arles 2011 – review. Euroopan tärkein fotofestivaali.

Digital Photography School, 3 Qualities of Being a Photographer. Seeing. Equipment. Reaching out people.

ePhotozine.com, Indoor Close Up Photography Tips - One For ebay Fans.

 

10.07.2011   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, Kenellä on apinan ottaman kuvan tekijänoikeudet? 9.7.2011. Palkittu brittiläinen luontokuvaaja David Slater oli kuvausreissulla Indonesiassa, kun hänen kameransa joutui yllättäviin käsiin. Kansallispuistossa Slater jätti hetkeksi kameransa vartioimatta, ja ryhmä uhanalaisia makakeja kiinnostui ilmeisesti sen linssin heijastuksesta. Yksi apinoista onnistui painamaan kameran laukaisinta.

 • Minua kiinnosti kyseinen uutinen tekijänoikeuden näkökulmasta. Kuvan ottajaksi oli merkitty David Slater eli hemmo, jonka kameran apina oli ottanut luvattomasti käyttöönsä, jos auton vohkimisen terminologiaa voidaan käyttää tässä. Millä perusteella?

Optervo.kuvat.fi, DIY. Kuvia kaikenlaisista itse tehdyistä valokuvaukseen liittyvistä viritelmistä. Poimintoja:

 • Uusiokäyttöä dvd-keissille Itse kehittelemäni dvd-kotelo salamahajotin. Toimii todella hyvin. Parannuksia voisi olla hukkavalon hyötykäyttö.
 • Uusiokäyttöä osumaa saaneelle sontikalle Pitää vielä lisätä velcrot johonkin tuonne taakse. Toivottavasti etumaski tuo lisää sivuttaistukea.
 • Mehupillisnootti Tälläsen mehupilli-gridin tekaisin kans tuossa jokunen päivää sitten. Maali ei ihan pitänyt pillejä kasassa.
 • Laukkumodausta Tänään oli vuorossa Varustelekasta tilattu laukku, joka sai vähän pehmikettä sisälle.

Warthog.fi, Lopetusilmoitus. "Arvoisa kävijä, olen päättänyt lopettaa Warthog.fi sivuston pidon. On parempi lopettaa edes keskitasolta, kuin jäädä roikkumaan kehäraakiksi. Päätökseni on lopullinen. Kiitokset kaikille mukana vääntäneille ja hyvää loppuelämää - ..."

 • (Mitäs touhua tämä oikein? Vaikka en olekaan Olympus-käyttäjä, niin olen tottunut vuosien ajan käymään joka päivä Warthogin sivuilla. Usein on sieltä löytynyt kaikenlaista kiinnostavaa ja omakohtaisen kokemuksen ja kokeilun kautta siivilöitynyttä arvokasta tietoa. Mitä tapahtuu vuosien varrella kertyneille kirjoituksille ja testeille? Eikö niitä ole missään enää luettavissa? Wayback.archive.org, warthog.fi on kovin epätäydellinen arkisto)

Muropaketti, Tässä ovat kaikki tuoreet iPhone 5- ja iPad HD -huhut. Apple on tähän mennessä esitellyt tai julkaissut uuden iPhonen kesäkuussa, mutta tänä vuonna lanseeraus jäi väliin.

Yle.fi, Venäjän hyväksi vakoilleet valokuvaajat syytteeseen.

Photo.net, foorumi.

Pixiq.com, Pay attention to shadows. Muutama esimerkki.

Digital Photography School, 6 Tips for Photographing the Churches of Europe.

Rob Galbraith, DSLR Camera Remote Pro for iOS devices on sale for US$4.99. iPhone ja iPod touch, etäkäyttöohjelma, kuvien katselu. Aiempi hinta $19.99. Tarjous on voimassa jonkin aikaa. iPad-version hintaa ei ole laskettu.

Kamera & Bild, Test: Canon Eos 1100D - Nytt liv i Canons budgetmodell. Helmikuussa 2011 julkistettu. Tarkoitettu ensimmäistä järjestelmäkameraa hankkiville. Budjettimalli. 12 megapikseliä, 1.6 kroppikerroin, yhdeksän tarkennuspistettä, hd-kuvaa 720p, LiveView. Sd-kortit (akkujen kanssa samassa). Paino 495g. HDMI-liitäntä, ei analogista enää. Sisäinen salama ei kovin tehokas. Etsin 95%. Lcd-näyttö 2.7 tuumaa, 230.000 pistettä. Vaikka kenno on yli kaksi vuotta vanha, niin kuvanlaatu vastaa uusien 14 megapikselin kennojen kuvanlaatua. Poisjätettyjä ominaisuuksia ei uusi järjestelmädigikuvaaja kaipaa. Valikoissa sisäänrakennettu helppi. Mukana Canonin hyvä softa raw-kuvien käsittelyyn, lisäksi myös softa kameran käyttämiseen usb-piuhan kautta. Arvosana 7.0. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 500 euroa (mukana 18-55 mm IS kittiobjektiivi).

 

09.07.2011   (linkki)

Vuoden Luontokuva VLK 2011, Semifinalistit. Kuvia kilpailuun lähetettiin kaikkiaan 11.500, semifinaaliin selvisi noin 750 kuvaa. Jos yksikin esituomari puolsi, kuva pääsi semifinaaliin. Esituomareina toimivat luontokuvaajat Ulla Auer ja Erkki Hämäläinen, valokuvaaja Antti Luukkonen sekä graafikko Jyrki Heimonen.

 • Päätuomarit (kaikki luontokuvaajia) Arno Rautavaara (pj), Heikki Ilaskari ja Martti Rikkonen valitsivat semifinalisteista 40 palkittavaa, jotka julkistetaan Finlandia-talon luontokuvafestivaaleilla sunnuntaina 16.10.2011.
 • kuvaajien nimet ja kuvien nimet ovat esillä sarjoittain, itse kuvat eivät ole vielä katsottavina

Jrkkari.com, ISO ja pieni ihminen, kikka hämäräkuvaukseen 7.7.2011. Onko suhteesi kameran manuaaliasetukseen (M) seuraava: joku funktio sillä varmaan on, mutta oma verenpaineeni nousee pelkästä ajatuksesta?

Suomen Canon.

Mikropc.net, Ilmeentunnistus löytää ilon ja surun. Kasvontunnistuspalvelu Face.com on ottanut käyttöön uuden toiminnon, joka tunnistaa valokuvissa esiintyvien ihmisten mielialat ja kasvonilmeet. Face.com tunnistaa nyt, ovatko ihmiset esimerkiksi iloisia, surullisia tai suu ummessa

Photo.net, foorumi.

National Geographic, Food Ark. Jim Richardson.

Life.com, Romantic Rio: Love's a Beach. 26 kuvaa.

The Online Photographer, A Workshop in Paris, Part II. Toukokuussa Pariisissa Peter Turnleyn työpajassa. 12 osallistujaa, 11 amerikkalaista ja yksi kanadalainen. Osa 2.

Pdnphotooftheday.com, Matt Siber: The Untitled Project (8 Photos). Miltä urbaani maisema näyttää, jos siitä poistetaan kaikki kirjoitettu teksti.

Pixiq.com, What Great Photographers said… …about Photography.

The Online Photographer, When the Internet Turns Vicious. Andy Baio vs. Jay Maisel. Kyse on Jay Maiselin ottaman Miles Davis -kuvan luvattomasta käytöstä (tai kuvaa oli muokattu niin, että pikselit tulivat näkyviin). Valokuvaaja haastoi Andy Baion oikeuteen, päästiin $32.500 korvaukseen kuvan käytöstä ennen oikeudenkäyntiä. Kyseenalaiseksi jäi, oliko kyseessä ylipäätään kuvan luvaton käyttö (vrt. muokkaus). Andy Baio ei saanut miljoonia dollareita vuonna 2005 Yahoolta. Ynnä muuta.

ePhotozine.com, Ten Top Ways To Use Frames In Your Images.

Pixiq.com, Flowers with high speed sync. Salama valaisee kohteen, tausta tummaksi.

Dpreview.com, SLR Magic releases 26mm F1.4 Toy Lens for Micro Four Thirds. 2 x kroppikennoin eli siis 52mm. (Kommenttien mukaan ollut eBayssa myynnissä jo pitemmän aikaa).

Fotosidan.se, blogi, Norrvi - Sunny 16. Fotografera utan ljusmätare.

 • Mika Karhulahti, Digikuvauksen perusteet - Kevät 2007, Kuvaamisen peruskäsitteitä. ...Niin sanottu Sunny 16 -sääntö tarkoittaa sitä, että normaalina kirkkaan aurinkoisena päivänä suljinaika vastaa suunnilleen filmin/kennon herkkyyttä aukolla f/16....

Dpreview.com, Fujifilm FinePix X100. Julkistettiin syyskuussa 2010. Fujin isokennoinen retropokkaridigi 12.3MB, 23mm kiinteä F2 Fujinon (35mm). Näyttää ensisilmäyksellä Leica M9:ltä. Filmikameran tapaiset suljinajan, aukon ja valotuksen hallinta. Hybridi etsin, voi vaihtaa optisen etsimen (tällöinkin saa vaikka histogrammin näkyviin) ja elektronisen etsimen välillä. Video 720p HD (stereo), 2.8 tuuman lcd-näyttö (460.000 pistettä) 4:3 kuvasuhde, sisäinen salama, ulkoinen salamakenkä, langaton salaman ohjaus, elektroninen vesivaaka, sisäänrakennettu harmaasuodin (kolme aukkoa). Metallinen linssisuojus. Sisäistä muistia on 20MB (?, miksi näin vähän). Pienen totuttelun jälkeen käyttö on sujuvaa, kuvanlaatu on erinomainen, värit kohdallaan. Kohina pysyy kurissa ISO-arvoon 3.200 (toisin kuin Micro 4/3-systeemin kameroissa). Kamera tuntuu kädessä painavalta ja tukevalta. Ergonomia on muuten kunnossa, mutta monivalintasäädin on heikko kohta, siis se pyörivä menuvalinta. Nopeus on heikko kohta, käynnistys kestää pari sekuntia, tarkennuksessakin on viivettä, raw-kuvan tallennus vie aikaa viisi sekuntia, raw + jpg seitsemän sekuntia. Raw-kuvia varten kannattaa hankkia nopein mahdollinen sd-kortti. Arvosana 75%. Suomen hinta on n. 1.000 euroa.

 

08.07.2011   (linkki)

HS, Timo Valjakka, Kartanopiha muuttui kaupungin olohuoneeksi. Valokuvataiteilija Taneli Eskolan kokoama Puutarhakuvia on paitsi raikas kesänäyttely myös oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Noin puolet näyttelyn teoksista on Eskolan valokuvia. Hän esitteli laajan kokoelman talvikuvia Hämeenlinnan taidemuseossa viime vuonna.

 • Sinebrychoffin taidemuseo, Puutarhakuvia Maalauksia ja Taneli Eskolan valokuvia 9.6. – 18.9.2011

Cartinan kuvablogi.

 • Miksi huono kuva ei mene kaupaksi? 6.7.2011. Kaikkia kuvaajia emme ole voineet opastaa riittävän yksityiskohtaisesti, pitkämielisesti ja rakentavasti. Kukaan ei hetkessä opi ammattitasoiseksi.
 • Kasvihuoneessa kuvaaminen 20.6.2011. Jos viimeksi kuvasin kukkasia pihalla T 24EX makrosalamalla ja 24-70 millisellä loittorenkaiden kera. Tällä kerralla tein saman irtosalamoilla ja osan laajiksella - muutenkin vähän laajemmalla perspektiivillä.

HS, Huhut uudesta iPhonesta voimistuvat. Komponenttien toimittajan mukaan iPhone 5 tulee olemaan edeltäjiään ohuempi ja kevyempi. Puhelimeen tulee myös kahdeksan megapikselin kamera.

Mikropc.net, IPad 2:sta voi tulla Plus-versio.

Kari Haakana, Google+ : mihin siitä on? 7.7.2011. Google avasi viime viikolla Google+ -palvelunsa. Tai avasi ja avasi: palvelu on “rajatulle joukolle tarkoitettu kokeilu”, johon uusia käyttäjiä päästetään tipoittain.

Aamulehti, Näin matkatoimistot huijaavat kuluttajia kuvankäsittelyllä – kuvalinkki. Matkatoimistojen photoshoppaamat ja lavastamat esitekuvat voivat johtaa kuluttajaa todella pahasti harhaan, todistaa matkailusivusto Oyster.comin kuvavertailu.

Satakunnan Kansa, Minun Satakuntani: Voittajakuva otettiin Noormarkussa. Minun Satakuntani -kilpailun voittajaotoksen ikuisti noormarkkulainen Teuvo Vehkalahti, 53. Hän taltioi viime toukokuussa aamupäivällä rauhallista perinnemaisemaa Noormarkun Myllykoskenrannalla. Yleisöäänestyksessä Vehkalahden kuva keräsi 182 ääntä. Kilpailussa annettiin kaikkiaan 909 ääntä.

HS, Georgia pidätti valokuvaajia vakoilusta epäiltyinä.

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, Clean start to Pamplona's running of the bulls. 26 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, U.S. Independence Day 2011. 33 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Life.com, Jim Morrison: LIFE With the Doors. 14 kuvaa.

Denverpost.com, In Focus: Sudan Caves Offer Refuge. 12 kuvaa.

Thephotoargus.com, Flower Power – A Beautiful Collection of Flower Photography.

Pixiq.com, How To Make Money As A Freelance Photographer. 10 vuoden kokemuksella neuvoja.

Reuters blog, Jim Urquhart, Paradise city in grizzly bear country. Viikko Yellowstonessa.

Popular Photography, How To: Photograph Food Like a Professional.

Digital Photography School, Canon vs Nikon: a Financial and Consumer Comparison [INFOGRAPHIC]. Havainnollinen vertailu.

Petapixel.com, Does Bringing a Camera onto an Airplane Damage Its Sensor? Tässä on täydellinen ns. urbaani legenda. Mutta miksi kamerafirmat kuljettavat uudet tuotteet aina vain laivoilla?

Dpnow.com, Blur those backgrounds in Photoshop. Tausta sumeaksi Photoshopissa, havainnolliset kuvat, ohjeiden mukaan toimien ei vaikeaa.

Photo.tutsplus.com, Getting Started in Black and White Photography. Mustavalkokuvauksesta, kymmenen kohtaa.

YouTube, National Geographic Photography Tip: Watch for Shadows. Video, kesto 1:32.

Techdirt.com, Monkey Business: Can A Monkey License Its Copyrights To A News Agency?

Diyphotography.net, Filter Card Pack for Vivitar 285's. Värillisiä muovikalvoja salaman eteen.

Macworld.com, How to back up your Gmail.

Petapixel.com, ‘Dance Steps on Broadway’ Lawsuit Ends with Photographer Paying Settlement. Riita sovittiin oikeuden ulkopuolella.

Luminous Landscape, Zeiss 50mm f/1.5 C Sonnar ZM. Jotkut rakastavat, jotkut vihaavat.

Popular Photography, The $190 iPhone SLR Mount. Wait, What? Nikon, Canon. Laatu ei taida vastata optiikkaa. Mutta respektiä ainakin tulee iPhone-kuvaajalle, jolla on käytössä tällainen systeemi.

Strobist, Pint-Sized Power to Go: Paul Buff Hits One Out of the Park. Muuhunkin käyttöön kuin valoihin. $239.95.

IR, SoftColor Server Automata 1.0 - Smart and Easy Image Editing Automation on Server-Side (lehdistötiedote). Joensuu, Finland (July 07, 2011). Automaattista kuvien käsittelyä ja työnkulkua. $899. 30 päivän trial.

 

07.07.2011   (linkki)

Unknown Pixels, Näin ostat tavaraa netistä, osa 2 [Suomi, käytetty tavara] 7.6.2011. Tämän jälkeen on vielä tulossa kolmas osa.

Pekola.net, Google+.

 • Google+ ja muut sosiaaliset mediat 6.7.2011. Ilmeisesti Google+ avataan heinäkuun loppuun mennessä ja samalla Picasa ja Blogger nimetään uudelleen Google Photos ja Google Blogs palveluiksi.
 • Lisää Google+ palvelusta 3.7.2011. Facebook ja Twitter tilit deletoitu. Vois itseasiassa tän kirjoittamisen jälkeen poistaa myös Flickr (ja Tumblr) tilin. Tästä saadaankin aasinsilta siihen, että Google+ on tiivistettynä yhdistelmä noita kolmea em. palvelua, mutta paremmin toteutettuna.
 • Google+ 1.7.2011. Päivän tuota uutta Google+ palvelua kokeilleena mä muutan Facebookista tuonne.

Joona-Pekka Hirvonen Photography, Uusia perheenjäseniä 5.7.2011. Laitteistohankintojen hankaluudesta on hetkeksi selvitty ja saatu jo tavaraa ihan kotiin asti. Huomioin että ei ne asiat aina ajattelemalla ja jatkuvalla miettimisellä parane, vaan näköjään pitää tilata tuote kun se siltä tuntuu. Välillä onnistuu ja välillä epäonnistuu, näissäkin hankinnoissa.

(päivän Petteri Järvinen) Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Alkuperäinen iPad yllättää ikävästi mökillä 6.7.2011. Tämän ei pitäisi olla varsinainen yllätys, mutta monelle kuitenkin on: Applen iPadin 3G-versio toimii huonosti maaseudulla. Datasiirto putoaa helposti 2G-verkkoon ja muuttuu tuskallisen hitaaksi.

Yle.fi, Tietokoneen voi vakuuttaa, tiedostoja ei. Vakutuusala on vasta heräämässä siihen, että yhä suurempi osa ihmisten omaisuudesta on elektronisessa muodossa. Nyt kaksi vakuutusyhtiötä tarjoaa vakutuusturvaa tiedostojen palautukseen, mutta varsinaista tiedostovakuutusta ei saa mistään.

Suomen Journalistiliitto, Freelance-kuvaaja on Gazassa oman onnensa nojassa 21.6.2011. Free-kuvaajan elämä on muutenkin kovaa Gazassa. Abu Amrah ei tienaa tarpeeksi elättääkseen nelihenkisen perheensä tai hankkiakseen sairausvakuutuksen

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Ash covered landscape. 32 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Yellowstone National Park. 41 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, 90th Anniversary of China's Communist Party. 30 kuvaa.

Denverpost.com, Captured: Space Shuttle, Thirty Years of Spaceflight. 48 kuvaa.

Reuters.com, Pictures of the month: June. 65 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, 50 Fantastic Bridge Photographs.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Life.com, Wimbledon 2011: Best Photos. 104 kuvaa.

Photo.tutpslus.com, Photography Kick-Start Guide: Adjusting Your Camera’s Settings for the Photo You Want. Hyvä perustutoriaali, sopii kaikille käyttäjille.

Photopreneur, Microstock Analytics Helps You Think Like a Professional Photographer. Viitisen sataa valokuvaajaa käyttää palvelua. iStockPhoto, Dreamstime, Fotolia ja Shutterstock (lisääkin on tulossa). Seurataan yhdestä paikasta kuvatiedostojen myyntiä, trendejä yms. 500 kuvaan asti ilmainen, sitten kertamaksu $299.99.

Popular Photography, Tips From a Pro: Shooting Swimming from Underwater.

Digital Photography School, The Importance of ‘Enough’ Depth of Field in Wildlife Photography.

ePhotozine.com, How To Create Multi-Layered Photographs That Tell A Story. Muutama vinkki.

Diyphotography.net, The KDS-POTO2 - A DIY Super Plastic Camera. Paljon kuvia ja tekstiä. Japanilaiset rakensivat kameran ihan alusta alkaen.

YouTube, Photoshop: Brown to Blue Eyes. Video, kesto 3:34. Silmien värin vaihtaminen Photoshopissa.

Cameralabs.com, Canon EOS Rebel T3 / 1100D review. Helmikuussa 2011 julkistettu. Tarkoitettu ensimmäistä järjestelmäkameraa hankkiville. Budjettimalli. 12 megapikseliä, 1.6 kroppikerroin, yhdeksän tarkennuspistettä, hd-kuvaa 720p, LiveView. Sd-kortit (akkujen kanssa samassa). Paino 495g. HDMI-liitäntä, ei analogista enää. Sisäinen salama ei kovin tehokas. Etsin 95%. Lcd-näyttö 2.7 tuumaa, 230.000 pistettä. Vaikka kenno on yli kaksi vuotta vanha, niin kuvanlaatu vastaa uusien 14 megapikselin kennojen kuvanlaatua. Mukana Canonin hyvä softa raw-kuvien käsittelyyn, lisäksi myös softa kameran käyttämiseen usb-piuhan kautta. Arvosana 80%. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 500 euroa (mukana 18-55 mm IS kittiobjektiivi).

ePhotozine.com, Macro Photography With The Sigma 85mm f/1.4.

The-digital-picture.com, Canon Speedlite 270EX II Flash Review. Helmikuussa 2011 julkistettu. Käy kaikkiin EOS-runkoihin ja moniin PowerShot-kameroihin. Pieni ja kevyt. Takana slave-kytkin (infrapuna), ei voi toimia masterina Canonin langattomassa systeemissä. Canonin rungon laukaisu langattomattomasti kuitenkin onnistuu. Salamapää kääntyy vain ylöspäin. Kaksi AA-akkua (tai paristoa). Suomen hinta on vähän alle 200 euroa. Suomen Canon.

 

06.07.2011   (linkki)

Pekka Potka, Olympus E-P3: AF speed and responsiveness 5.7.2011. (Teksti myös suomeksi). Tein yksinkertaisen testijärjestelyn saadakseni selville miten nopea E-P3:n tarkennus on. Istuin pöydän ääressä kyynärpäät pöytään nojaten.

Sulantoblog.

 • Olympus E-P3 tarkentaa nopeasti 2.7.2011. E-P3 tarkennus on tosiaan nopea, juuri niin kuin on kerrottu ja lupailtu. Tarkennuksen nopeus perustuu kameran tuplaprosessoriin, joista toinen hoitaa tarkennusta. Lisäksi kennon päivitystaajuus on aikaisempaa tiheämpi. Vanhatkin objektiivit tarkentuvat nopeasti, mutta uusimmat todella nopeasti.
 • Kuvia Olympus E-P3:lla 2.7.2011.

Santasalo.blogspot.com, Katuvalokuvausta 5.7.2011.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Pride-kulkue oli valokuvaajan toinen vappu 5.7.2011. Ilmassa oli suuren karnevaalin tuntua, mikä Suomessa on harvinaista. Kamera tuntui aivan ahmivan värikkäitä asuja ja meikkejä, ilmapalloja ja kirjavia julisteita. Kaiken kruunasi lähes 30 asteen helle ja pilvetön auringonpaiste.

 • Muutamasta kuvasta syntyi vaikutelma, ettei henkilö olisi halunnut tulla kuvatuksi. Niitä en laittanut nettiin.

MTV3, MTV3 testasi superpuhelimien uusimman haastajan. HTC Sensatio, 8 megapikselin kamera, dual LED -salama, 1080p -video. 540 x 960. Hinta on 550 euroa.

Iltalehti, Apina vei kameran - katso hulvattomat omakuvat.

Photo.net, foorumi.

Life.com, Rock Stars at the Beach. 36 kuvaa.

Canon Professional Network, Interviews. Viisi valokuvajaa haastateltavana, neuvoja ammattiuraansa aloittelevalle valokuvaajalle. Yhteensä vähän yli seitsemän minuuttia.

Reuters.com, Canon considering compact mirrorless camera. Tuotanto on normalisoitunut Japanin katastrofin jälkeen. Canonin ja Nikonin osuus kalliimman luokan kameroista on kolmeneljäsosaa. Ensi vuonna on tulossa uusi tuote markkinoille. Järjestelmäkameroiden tuotantoa nostetaan 10 miljoonaan (aiemmin 7 miljoonaa).

Pixiq.com, The lazy photographer’s white background.

The Russian Photos Blog, The Photographer, The Entrepreneur, The Stockbroker And Their Rent-A-Mob. Thomas Hawk -nimistä "valokuvaajaa" ei ole olemassa, mutta saman niminen blogi on. Sitä ylläpitää pörssimeklari Andrew Peterson. Alla oleva blogimerkintä jättää kertomatta esim. sen, että Andy Baio sai Yahoolta vuonna 2005 arviolta 10 - 20 miljoonaa dollaria (olisi siis ollut varaa maksaa Jay Maiselin valokuvan käytöstä...).

Napa Valley Register, Windows XP desktop screen is a Napa image. Windows XP:n oletustaustakuvan syntytarina. Kyse ei ole mistään kuvamanipulaatiosta tai Photoshopilla tehdystä koosteesta, vaan ihan ihkaoikeasta valokuvasta. Kyse taitaa olla maailman historian katsotuimmasta valokuvasta. Miljardit ovat ko. valokuvan nähneet lukemattomia kertoja.

 • "O’Rear said he received one of the largest amounts ever paid to a living, working photographer"

Thephotoargus.com, Photography Subjects: Landscapes. Kuvaesimerkkejä.

The Online Photographer, A Workshop in Paris, Part I. Toukokuussa Pariisissa Peter Turnleyn työpajassa. 12 osallistujaa, 11 amerikkalaista ja yksi kanadalainen.

 • (jatkoa seuraa)

Popular Photography, The X Factor: Digital Rangefinders are Here to Stay.

Pixiq.com, Lightroom Export to Facebook Page. Plugin.

Popular Photography, Chinese Photographer Stripped of Award for Plagiarism, Photoshop. Kiinalainen kuvaaja voitti vuonna 2010 valokuvakilpailussa kultamitalin. Säännöissä sallittiin kuvien manipulaatio. Kuvaaja oli kuitenkin napannut varsinaisen kuvan kuvapankista ja vähän kääntänyt sitä. Kuvaaja puolustautui, että kyse oli aivan uudesta työstä ja että ko. kilpailukategoriassa oli nimenomaan tällainen luovuus.

Vimeo.com, In The Bag with photographer David Burnett. Video, kesto 21:22. Mitä löytyy kameralaukusta.

Macworld.com, Learn camera settings with an online simulator. Yksi monista online-simulaattoreista, joissa näkee havainnollisesti aukon, suljinajan, polttovälin jne. vaikutuksen.

Living in the Stills, Manual Photography Cheat Sheet. Pieniä lunttilappuja muistin tueksi. Valotus, aukko, suljinaika, ISO.

Photographyblog.com, Emmy-Winning Director Uses Canon HDSLRs to Shoot Commercials.

Reuters.com, Fujifilm aims to be world's No. 3 in cameras. Tavoite on olla ensi maaliskuussa neljänneksi isoin kameravalmistaja ja kahta vuotta myöhemmin sijalla kolme. Vuonna 2004 Fuji vetäytyi järjestelmäkameramarkkinoilta, mutta paluu lienee suunnitelmissa.

Fotosidan.se, Konsten att dricka kaffe med stil. Photojojo (monen muun ohella) myy Nikon/Canon -kahvimukeja. Vähän yli vuosi sitten Vancouverin talviolympialaisissa Canon jakoi mukeja pr-mielessä. Siitä kaikki tämä alkoi.

 

05.07.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • jaskan.kuvat.fi, Turun Keskiaikamarkkinat 2011
 • mun.galleria.kuvat.fi, Turun keskiaikamarkkinat 2011
 • ilarituupanen.net, Luontokuvia. "Noniin, kerkesin vihdoin päivittämään kotisivuja. Pitemmittä puheitta itse asiaan, kuvat näkee kuvaa klikkaamalla. :)"
  • (tuttu kuvaaja, etusivun ensimmäinen virke ei ole lupaava: "Olen 16-vuotias poika Pohjois-Karjalasta". Jatko tuottaakin sitten miellyttävän yllätyksen. Luontokuvista pitäville luvassa elämyksiä ja näkemyksellisyyttä).

Tuija Aalto, Tulevaisuuden kamerat näkevät ja muistavat enemmän. Kuvaa nyt, tarkenna myöhemmin. Lisäksi korvan taakse puettava kamera, 169.90 euroa.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, kuukauden kuvaajat, Heinä-elokuun kuvaaja 2011. Marko Koivuporras, valokuvaaja Seinäjoelta.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Hyvällä salasanalla on harvoin merkitystä 5.7.2011. Helsingin Sanomien kolumnissa tutkija Pekka Pekkala kertoo, miten hänen Skype-salasanansa urkittiin Taiwaniin. Tekstissä annetaan vinkkejä hyvien salasanojen muodostamisesta.

Kauppalehti, iPhone on kuluttajien ykköspuhelin.

MTV3, Astronauttiveteraani pöyristyi: Nasa haastoi oikeuteen. Kanteen mukaan Mitchellillä on hallussaan valtiolle kuuluvaan omaisuutta - 40 vuotta vanha kuukamera. Mitchellin mukaan Apollo-avaruusohjelman aikana astronautit saivat Nasan luvalla ottaa omasta avaruusaluksestaan muistoksi erilaisia esineitä. Mitchell otti muun muassa kuumodulin ohjauskahvan ja kuukävelyn aikana käytetyn kameran, jonka Nasa haluaa nyt takaisin.

Taskumuro, Taiwanilaisyritykset valmistautuvat iPhone 5- ja iPad 3 -julkaisuun.

Iltasanomat, Mikä kumma otus kiipeää puuhun - katso kuva. Pohjanmaalla Isossakyrössä on hieraistu muutama kerta silmiä, kun pihapuissa on juoksennellut erikoinen orava. Albiino-orava on väriltään valkoinen kuin lumi.

 • (saisi olla vähän parempilaatuinen lukijan kuva...)

Photo.net, foorumi.

Life.com, Hippie Hangouts. 21 kuvaa.

BBC, Photos show another side of Andy Warhol. Vuodelta 1981, Warhol poseeraa peruukissa ja meikattuna.

Pixiq.com, Photographing in public: When the police gets it wrong. UK, valokuvaajilla on ongelmia poliisin kanssa.

YouTube, Jeff Wall: "I begin by not photographing". Video, kesto 2:27.

 • ks. digicamera.netin uutiset 30.12.2005 (kävimme vuonna 2005 Jeff Wallin retrospektiivisessä näyttelyssä, yli 50 työtä)

Photo.tutsplus.com, Everything You Need to Know About Lenses: Part 1. Peruusteellista.

Digital Photography School, Creating a Home Photography Studio on a Budget. Muutama vinkki. Kaikkiaan $445.

Black Star Rising, Camera Reviewers Don’t See What I See. Kamera-arviot voivat johtaa harhaan. Joitakin periaatteita kuitenkin kannattaa noudattaa uutta kameraa ostettaessa.

ePhotozine.com, How To Pack Digital Camera Gear For Travel. Kymmenen lyhyttä vinkkiä. Yhteishinta

 • (ei ikinä mitään kallimpaa ruumaan...)

Digital Photography School, 10 Tips for Mastering Instagram. Ilmainen.

Diyphotography.net, Using Dropbox To Manage Projects With Big Files. Useampi valokuvaaja samassa projektissa, miten ratkaistaan synkronointiongelmat.

Macworld.com, Nine reasons to switch from Facebook to Google+.

Luminous Landscape, Panasonic G3 and Panasonic Leica 25mm f/1.4 DG Summilux on Location. Runko $600. Kroppikerroin on kaksi. Rungon lisäksi objektiivitkin ovat pieniä.

Digital Outback Photo, Mac App Store Pick: PhotoCopy. AppStoren kautta hinta on $29.99. Ei Photoshop-plugin (sellainen löytyy suoraan valmistajan sivuilta).

ePhotozine.com, Reflecta X4plusScan Film Scanner Review. 2400 dpi, 9 megan tiedostot. Film, dia, 110. Lcd-näyttö 2.4 tuumaa, sd-kortinlukija (voi skannata suoraan muistikortille). Kaapeli tv-liitäntään. Arvosana 3.5 * / 5 *. Hinta £120, 133 euroa.

Petapixel.com, Giant Lens Pillows Lack Sharpness but Great for Hugging at Night. Pienempi kiinteäpolttovälinen tyynyt maksaa $41, isompi zoom $77.

 • (tämä taidan jättää väliin, vaikka Canon-muki on edelleen käytössä joka päivä)

 

04.07.2011   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, 100 mm > 105 mm 3.7.2011. Petteri Järvinen kertoi blogissaan ottaneensa tuttavansa yo-juhlissa kuvia kiinteä polttovälisillä objektiiveilla ja väitti saaneensa hyviä kuvia – kiitos hyvien kakkuloitten. No, hirveä kalabaliikki siitäkin nousi.

 • ja miten ihmeessä 100 mm voi olla polttoväliltään isompi kuin 105 mm?

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, World War II: Axis Invasions and the Fall of France.

Life.com, Princess Diana at Her Loveliest. 73 kuvaa.

Thephotoargus.com, 22 Amazing Examples of Firework Photography and How to Take Them.

Earthboundlight.com, Lightroom Panel Tips and Tricks (Photo Tip of the Week), 2.7.2011. Lightroom 3.

Diyphotography.net, Five (+1) Awesome Unorthodox Ways To Use Fireworks In Photography.

Naturephotographers.net, Alain Briot, What is Fine Art Photography? Part 1 of 3. Sinällään hyviä määritelmiä ns. perinteisen puolen taidekuvista. Mutta tässä siis katsotaan asioita vain yhdeltä kantilta. Esteettisen näkökulman korostamisessa ei ole mitään tuomittavaa.

Thomashawk.com, Google+ vs. Flickr vs. Facebook vs. 500px vs. Twitter. Pieni kokeilu, sama viiteen eri sosiaalisen yhteisön palveluun esille. Millainen näkyvyys kussakin, kuinka monta kertaa kuvaa katsottiin, kommentoitiin.

Photo.tutsplus.com, Cris Benton on Kite Aerial Photography. Video, kesto 10:15.

Strobist, On Assignment: Inside the Soft Box. Mr. Strobist ällistyy huomatessaan, että Nikon D7000 -kamerassa ei ole ollenkaan salamalle synkkaliitäntää (valmistuskulut netto ehkä $0.25).

ePhotozine.com, How To Photograph Children Naturally. Muutama perusohje.

Scott Kelby, How to Shoot Fireworks (My 4th of July Tradition).

 

03.07.2011   (linkki)

Vielä ehtii tänään:

Sune Jonsson: 1959 - Byn med det blå huset
Kuva: Sune Jonsson.3.7.2011 asti

1959-näyttelyssä Luova.fi-gallerissa on esillä alkuperäisiä valokuvia, jotka ruotsalainen Sune Jonsson on kuvannut ja vedostanut vuosina 1955-1958.

Sune Jonsson julkaisi ensimmäisen kirjansa "Byn med det blå huset" vuonna 1959 ollessaan 29-vuotias. Se kertoi hänen kaipuustaan lapsuuden maisemiin. Useiden näyttelyssä olevien vedosten takapuolella on muistiinpanoja, joiden perusteella voidaan olettaa kuvia käytetyn ko. kirjan painamisessa.

Sune Jonsson (1930-2009) oli itseoppinut valokuvaaja, joka tunnetaan mestarillisena vedostajana. Jonsson voitti Hasselblad-palkinnon vuonna 1993.

Näyttelyn yhteistyökumppanit ovat Fotomuseet Sundsvall ja valokuvaaja Bruno Ehrs.

Galleri Luova.fi
Albertinkatu 16, Helsinki
ti-pe klo 11-18, la klo 11-16

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Tekijänoikeusneuvoston lausuntoja, 2011:8 Tekijänoikeus muunneltuun valokuvaan (4-sivuinen pdf). Hakija kertoo lausuntopyynnössään vieneensä ottamansa digitaalisen valokuvan muistitikulla valokuvaamoon ja tiedustelleensa aiheutuvia kustannuksia, jos valokuvaamo muuntelisi valokuvaa siten, että valokuvan tausta poistettaisiin valokuvasta. Hakija kertoo jättäneensä valokuvatiedoston muuntelua varten valokuvaamoon. Valokuvaamossa alkuperäinen valokuvatiedosto tallennettiin valokuvaamon tietokoneelle ja hakijan muistitikku palautettiin hänelle. Hakiessaan muunneltua valokuvaa valokuvaamosta hakija kertoo pyytäneensä saada muunnellun valokuvan (saamansa paperiversion lisäksi) myös tiedostona muistitikulleen. Hakija kertoo valokuvaamon edustajan tällöin ilmoittaneen, että valokuvaamo säilyttäisi muunneltua valokuvatiedostoa jonkin aikaa jotta hakija voisi tehdä valokuvan lisätilaukset valokuvaamosta lisämaksua vastaan.

 • Valokuvaamon näkemyksen mukaan hakija on tilannut valokuvan kuvakorjailun, jossa on siistitty valokuvan tausta. Valokuvaamon mukaan hakijalle on kerrottu työn hinta ja hakija on saanut tilaamansa korjaillun valokuvan paperiversiona. Valokuvaamo kiistää omineensa hakijan valokuvan ja toteaa valokuvan olevan hakijan hallussa. Valokuvaamo toteaa, että hakija ei tilannut korjaillusta valokuvasta tiedostoa, joten sellaista ei hakijalle toimitettu.
 • "Tekijänoikeuslain esitöissä muuttamisen kuvataan olevan kaikenlaisten muutosten tekemistä valokuvaan, kuten kuvan osien poistamista rajaamalla kuvaa, erilaisten elementtien lisäämistä kuvaan, värikuvan muuttamista mustavalkoiseksi ja päinvastoin sekä erilaisten valotuksen avulla tapahtuvien muutosten tekemistä. Merkitystä ei ole sillä, ovatko muutokset luonteeltaan taiteellisia vai teknisiä eikä sillä, missä kuvankäsittelyn vaiheessa ne tehdään. (HE 161/1990 vp. s. 56)."

Vesa Koivunen.

  • Minäkö urheilukuvaaja? 2.7.2011. Sain mielenkiintoisen puhelun reilu kuukausi sitten, joka alkoi kutakuinkin näin: Timo Ripatti täällä terve, haluaisin tehdä sinusta jutun Kamera-Lehteen. Meillä on tällainen palsta, jossa eri alojen valokuvaajat kertovat kuvastaan. Sinä sopisit tähän urheilukuvaajana.
  • Motocrossia ja muuta pärinää 16.6.2011. ...Olen todellakin panostanut kuvieni sisältöön ja yrittänyt opiskella kuvajournalismia, mutta ennen kaikkea olen pyrkinyt lukemaan muiden kuvaajien juttuja mahdollisimman paljon. Mitä he ajattelevat ja miksi he tekevät niin kuin tekevät. Minulla kun ei ole hajuakaan mitä teen ja miksi. Kaikki vain tapahtuu...

Unknown Pixels.

 • Näin ostat tavaraa netistä, osa 1 [Suomi, ostaminen] 2.7.2011.
 • DIY timelapse dolly - paljon uutta asiaa 24.6.2011. ...Aikataulusta sen verran, että olen toivon mukaan saanut nuo osat tuolta valtameren toiselta puolelta parin viikon sisään. Sen jälkeen itse dollyn rakentamiseen kuluu aikaa alle viikko, jopa vain muutamia päiviä, jos työvuorot sattuvat sopivasti ja löydän kaikki tarvitsemani osat rautakaupoista.

Photo.net, foorumi.

Hongkiat.com, Showcase of Water Photography in Black and White.

Life.com, America's Most Wanted. 14 kuvaa.

Shorpy.com, Steeplechase Park (Colorized): 1903. Tietokoneella väritetty versio mustavalkoisesta kuvasta.

Cameradojo.com, The Sunny 16 Rule in Photography. Jälleen kerran, Sunny 16 -sääntö.

 • Mika Karhulahti, Digikuvauksen perusteet - Kevät 2007, Kuvaamisen peruskäsitteitä. ...Niin sanottu Sunny 16 -sääntö tarkoittaa sitä, että normaalina kirkkaan aurinkoisena päivänä suljinaika vastaa suunnilleen filmin/kennon herkkyyttä aukolla f/16....

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: Create Perfect Panoramic Displays with Zoomify. Zoomify on Photoshop CS4/5:n työkalu. Video, kesto 4:23.

Svenska Fotografers Förbund, Vad kostar en bild? SFF:s prisguide 2011. 10-sivuinen pdf. 1.000 Ruotsin kruunua on 110 euroa.

 • s. 3 Vad kostar en bild – och varför?
 • s. 4 Att tänka på för bildköpare / fotograf
 • s. 5 Redaktionella uppdrag – prisguide
 • s. 5 Kommersiella uppdrag – prisguide
 • s. 7 Beställd porträttfotografering privatperson – prisguide
 • s. 8 Arkivbilder – prisguide
 • s. 10 SFF:s rekommenderade villkor för uppdrag

ePhotozine.com, Top 6 Best GPS Travel Zooms. Lyhyet luonnehdinnat, mutta myös linkit pitempiin arvioihin.

 • Sony Cybershot HX9v. 4.5 *
 • Panasonic Lumix TZ20 (aka ZS10. 4.5 *
 • Sony Cybershot HX7v. 4.5 *
 • Fujifilm FinePix F550 EXR. 4.5 *
 • Canon Powershot SX230 HS. 4 *
 • Casio Exilim H20G. 4 *

 

02.07.2011   (linkki)

Suomen Kuvalehti, Päivän kuva: Onko tässä vuoden epäonnistunein kuvamanipulaatio? Kiinalaiset viranomaiset näyttävät valokuvassa leijuvan kymmeniä senttejä tien yläpuolella. Verkkosivuilla julkaistun tekstin mukaan valokuvassa on kolme paikallista viranomaista, jotka tarkastavat hiljattain valmistuneen tien kuntoa. Kuva on helppo tunnistaa epäaidoksi, sillä miehet näyttävät leijuvan korkealla tien pinnan yläpuolella.

 • Verkkosivuilla julkaistu valokuva oli yhdistetty kolmesta eri valokuvasta, sillä kuvaaja oli ollut tyytymätön alkuperäisiin otoksiin. Miehet olivat todella käyneet paikan päällä, mutta alkuperäiskuvien tunnelma ei ollut miellyttänyt kuvaajaa.
 • Petapixel.com, Badly Photoshopped Photo of Chinese Government Officials Goes Viral 29.6.2011

Stara.fi, Maailman tyhmin astronautti – kauppasi varastamaansa NASA-kameraa netissä. Apollo 14:n astronautti yritti myydä huutokaupassa vuonna 1971 avaruudessa käyttämäänsä Hasselblad-kameraa.

Itviikko.fi, Kodakin odottama Apple-hetki siirtyi elokuulle. ...Panokset ovat kovat. Kodakin on arvioitu voivan saada jopa miljardi dollaria voittaessaan.

 • Kiista liittyy kuvien esikatseluun laitteissa, jotka sisältävät digitaalisen kameran

Fromadifferentangle.net, Pictures in the news 1.7.2011. A week and a half or so ago I was contacted by UK new agency Caters News with the request to give them some background information on one of my images, because they wanted to do a story on it.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Wildfire threatens nuclear facility. 34 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, A decade on, no clear answers in Afghanistan war. 19 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, The History of the Space Shuttle. 61 kuvaa.

Life.com, New York's Golden Age: The 1940s.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Los Angeles Time, The Week in Pictures | June 27 - July 3, 2011. 88 kuvaa.

Popular Photography, How To: Customize Photoshop for a Better Workflow. Photoshopin työtila mieleiseksi.

Steve Sanders, Ten Tips For Shooting Fireworks From Smithsonian's Michael Freeman. Ilotulituskuviin ohjeita.

ePhotozine.com, Top Tips To Remember For A Photo Walk.

Popular Photography, The New Mexico Wildfires As Seen From Space. Miltä metsäpalo näyttää avaruudesta.

Pixiq.com, Google+ May Not Kill Facebook But Flickr Should Be Worried.

Luminous Landscape, Miles Hecker, On the Road to Hummingbird Heaven. Ecuadorissa kolibreja kuvaamassa.

YouTube, Wedding Photography Photo Tips. Hääkuvaajalle vinkkejä. Video, kesto 6:08.

Diyphotography.net, Friday Quicky - Build a Pop Up Diffuser From A Heavy-Duty Funnel. Kameran popup-salamalle pehmentäjä. Funnel = suppilo.

Dpreview.com, Ricoh buys Pentax to build interchangeable lens camera business. 124.2 miljoonaa dollaria. Ricoh hakee laajentumista järjestelmäkameroiden markkinoilta.

Ranska eBay, Canon EF 1200mm 1:5.6 Lens Serial NO.225. 56.210,77 euroa. Jalusta kaupan päälle.

Pocket-lint.com, Adobe offers Final Cut Pro users healthy discount to swap. Applen uusi versio videoiden editointiohjelmasta Final Cut Pro ei ole saanut ylistystä käyttäjiltä. Adobe tarjoaa Final Cut Pro -ohjelman ostaneille mahdollisuutta ostaa Adoben vastaava ohjelma puoleen hintaan. Tarjous on voimassa syyskuun loppuun. Hinnan alennuksenkin jälkeen Adoben ohjelman hinta on kaksinkertainen.

Kamera & Bild, Vaska vs Printa. Pimiö vs. digiprintti. Puolesta ja vastaan. Pieter ten Hoopen ja Anders Petersen kertovat kantansa.

Kamera & Bild, En dag med Olympus PEN E-P3. Bloginpitäjä kokeilemassa Olympuksen uutta Micro 4/3 -systeemin järjestelmädigiä.

 

01.07.2011   (linkki)

Suomen suurin luontokuvagalleria Selkämeren sairaalassa Kristiinankaupungissa:

Kristiinankaupunki avasi kesäkuun alussa yhteistyössä Suupohjan kuukkeliprojektin kanssa Suomen suurimman luontokuvagallerian Selkämeren sairaalassa lähellä kaupungin keskustaa.

 • Kuvia sairaalan galleriasta: Kuva 1, kuva 2
  (Kuvat ottanut Bo Göran Lillandt).

Ensimmäinen luontokuvanäyttely järjestettiin sairaalan pääkäytävässä helmikuussa 2011. Myönteisen palautteen vuoksi näyttelytilaa laajennettiin merkittävästi kesän alussa.

Kristiinankaupungista tuli ensimmäisenä Suomessa kansainvälisen Cittaslow-verkoston jäsen 9.4.2011. Cittaslow on pienten, leppoisten kaupunkien verkosto. Näissä kaupungeissa edistetään hyvää elämää ja elämänlaatua panostamalla paikallisiin palveluihin, pienimittaisuuteen ja inhimillisyyteen. Kaupungin sairaalan valokuvagalleria on yksi askel kohti viihtyisämpää kaupunkia.

Galleria on kaikille auki (vapaa pääsy) seitsemän päivää viikossa klo 9.00-20.30. Sisäänkäynti sairaalan pääoven kautta. Gallerian yhteydessä toimii sairaalan kahvila, joka on auki arkisin.

Selkämeren Luontokuvassa on jatkuvasti esillä n. 130 teosta. Seuraavat näyttelyt ovat esillä 20. elokuuta asti:

"JÄLKI...SPÅR….TRACK"
Kuva: Kristoffer Albrecht 20.08.2011 asti

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f. järjestämässä hankkeessa tunnetut valokuvataiteilijat ja luontokuvaajat ottavat kantaa ilmastonmuutokseen valokuvan keinoin.

Näyttelyssä on teoksia seuraavilta kuvaajilta:

Albrecht Kristoffer, Hautala Hannu, Keränen Seppo, Kokkoniemi Juha, Kovalainen Ritva, Kuukka Raakel, Leinonen Antti, Luhta Jorma, Luukkola Pekka, Räsänen Tapani, Sammallahti Pentti, Seppo Sanni, Snellman Matti, Willamo Heikki.

Kuva yllä: Krostoffer Albrecht

Vuoden Luontokuvat 2010
Kuva: Pekka Tuuri20.8.2011 asti

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n järjestämä näyttely. Näyttelyssä on esillä valtakunnallisen Vuoden Luontokuva 2010 -kilpailun 40 parasta kuvaa

Kuva yllä: Pekka Tuuri, Kohti valoa (vuoden 2010 luontokuva).

Bo-Göran Lillandt: Luonnon rikkaus – pohjoisesta etelään
20.8.2011 asti

Suupohjan kuukkeliprojektin kansainvälisen luonnon monimuotoisuuden vuoden 2010 kunniaksi kokoama näyttely esittelee Bo-Göran Lillandtin luontokuvia seitsemästä eri maasta.

Hannu Siitonen: Kuvia näyttelystä Kuukkelin vuosi
Kuva: Hannu Siitonen20.8.2011

Kuukkelikuvaajan ja entisen keihäänheittäjän Hannu Siitosen valokuvanäyttely on järjestetty monella paikkakunnalla Suomessa useamman vuoden aikana Hannu Siitosen ja Suupohjan kuukkeliprojektin yhteistyönä. Selkämeren sairaalan kahvilan näyttelyssä on mukana kuusi kuvaa alkuperäisestä näyttelystä.

Jäävuoria ja nelisormimangusteja
Kuva: Bo Göran Lillandt20.8.2011 asti

Axxellin luontokuvauksen ammattikoulutuksen NaFo2:n järjestämä luokkanäyttely.

Näyttelyyn kuuluu jokaisen NaFo2:n opiskelijan ottama isokokoinen kuva, yhteensä 15 kpl.

Valokuvaajat ovat:

Stein Arnesen, Patrick Blom, Niklas Gerkman, Klaus Hansen, Heidi Holmlund, Eva Johnson, Tea Karvinen, Anna Kristiansson, Bo-Göran Lillandt, Hans-Olof Lithén, Tobias Pettersson, Niklas Roiha, Tage Romberg, Johanna Stjernberg ja Anna Ukkonen.

Kuva yllä: Bo-Göran Lillandt.

Hannu Siitonen, Benjam Pöntinen & Bo-Göran Lillandt: METSO Kuva Bo Göran Lillandt.suojelee metsäsi
7.8.2011 asti

Suupohjan kuukkeliprojektin järjestämässä näyttelyssä luontokuvaajat Hannu Siitonen, Benjam Pöntinen ja Bo-Göran Lillandt tuovat esille arvokkaita metsäkohteita ja metsäluonnon harvinaisia ja uhanalaisia lajeja.

Näyttelykokonaisuuteen kuuluu 30 kuvaa.

Näyttelyn taustalla on Etelä-Suomen metsien monimuotoisuutta turvaava METSO-hanke, jonka avulla yksityiset metsänomistajat voivat valtion tuella suojella metsänsä monimuotoisuutta ja sen uhanalaisia eliölajeja.

Kuva yllä: Bo-Göran Lillandt.

Selkämeren Luontokuva
Selkämeren sairaala
Lapväärtintie 10, Kristiinankaupunki
ma-su 9.00-20.30

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, 2 paikkaa, Management Events Oy, Helsinki. Valokuvaaja Management Eventsin B2B-kutsuvieratilaisuuksiin Etsimme kahta valokuvausta opiskelevaa tai valokuvauksesta kiinnostunutta opiskelijaa valokuvaamaan B-2-B-kutsuvierastilaisuuksiamme. Työ soveltuu opintojen ohella tehtäväksi tai esimerkiksi opintoihin kuuluvaksi harjoitteluksi.

Työpaikan osoite Ruoholahdenkatu 21, 00180 HELSINKI
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 30.08.2011, tai sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 08.08.2011 klo 23:00

Olympukselta. Kolme uutta PEN-sarjan kameraa ja kaksi uutta objektiivia, 12mm f2.0 ja 45mm f1.8. Micro 4/3 -systeemiä. Nopea automaattitarkennus, Full HD -video, 35 tarkennuspistettä. Kasvon/silmän tunnistus (vasemman tai oikean silmän esivalinnalla) (lat. huom. !).

Valokuvatorstai, 214. haaste. Kesätauolta paluu 1.9. torstaina, siihen asti voi lukea ohjeita kesäkuvan tekoon (viisi vaihtoehtoa).

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 213. haaste. Viikon haaste oli "taiat". Haasteen otti vastaa 29 kuvaajaa.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Suhteellisuudentajua lasten nettikuviin 30.6.2011. Kun kyse on netistä ja/tai alaikäisistä lapsista, varovaisuus on aina paikallaan. Toisaalta suhteellisuudentajua ei pidä unohtaa.

 • Kesäkuumallakaan ei kannata unohtaa suhteellisuudentajua, eikä miettiä kaikkia mahdollisia uhkia. Muutoin ei kohta uskalla viedä lapsia edes uimarannalle, koska sielläkin joku saattaa katsella heitä väärissä tarkoituksissa.

Tamperelainen, Muotokuvaus on taitolaji. Galleria Nottbeckissa Finlaysonin alueella avautuu lauantaina ammattivalokuvaajien yhteisnäyttely Muotokuvamaailma. Muotokuvamaailma on 27 ammattivalokuvaajan yhteisnäyttely. Mukana on 27 valokuvaajia kautta Suomen, muun muassa Tampereelta, Helsingistä, Lempäälästä, Harjavallasta, Kokkolasta. Näyttely on avoinna 6. elokuuta asti.

Iltalehti, Harry Potter -valokuvanäyttely Helsinkiin. Harry Potter -elokuvasarjan viimeisen osan kunniaksi järjestetään Helsingin Pohjoisesplanadilla ulkoilmavalokuvanäyttely. Helsingin Pohjoisesplanadilla järjestetään 4. - 17. heinäkuuta ulkoilmavalokuvanäyttely, jossa on esillä yhteensä yli 30 valokuvaa kaikista kahdeksasta Potter-elokuvasta.

Hardware.fi, Uusi MacBook ja MacBook Air tulossa heinäkuussa?

Valkeakosken Sanomat, Kuvakisan teemana tänä kesänä lemmikit. Valkeakosken Sanomat julisti täksi kesäksi valokuvakilpailun eläinystäville. Kilpailussa on 2 sarjaa. Lemmikkien kuvakilpailuun voi lähettää eläinkuvia. Toisessa sarjassa etsitään kuvia, joissa esiintyy lemmikin omistaja tai hoitaja yhdessä rakkaan ystävänsä kanssa.

 • Kun lähetät kuvan, kuvan käyttöoikeudet siirtyvät lehden kustannusyhtiölle Suomen Paikallissanomille. (!)

(Eikö Valkeakosken Sanomissa ole tutustuttu suosituksiin?) Valokuvakilpailuun osallistuvien kannattaa lukea huolellisesti kilpailujen säännöt ennen osallistumista. Usein kilpailun järjestäjä pidättää itsellään vapaan käyttöoikeuden kaikkiin kilpailuun lähetettyihin kuviin (muihinkin kuin palkittuihin). Osallistumalla kilpailuun saatat siis luovuttaa kilpailun järjestäjälle vapaan käyttöoikeuden ottamaasi kuvaan täysin ilman korvausta.

Valokuvakilpailujen järjestäjille:
Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry verkkosivuilla (www.finnfoto.fi/lomakkeet/) on kopioitavissa heinäkuussa 2009 julkistetut:

24.10.2009 (Finnfoto ry)
Valokuvakilpailuun osallistuvan syytä tutustua sääntöihin

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Captured: Riots Erupt During Greek Financial Crisis. 60 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, The monsoon season begins in India. 27 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | June 30, 2011. 11 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Msnbc.com, The Week in Pictures: June 23 - 30. 10 kuvaa.

Thephotoargus.com, 40 Surreal Examples of Seascape Photography. (Sitä saturaationappia ei muuten ole _ihan_ pakko vääntää kaikissa kuvissa täysille...).

The Online Photographer, What I Would Get If I Were Starting Now. 31 vuotta sitten Mike oli 23-vuotias. Vuosi oli 1980 ja valokuvaajan ura alkamassa. Mikelta kysyttiin, mitä kalustoa hän hankkisi, jos nyt saisi aloittaa kaiken alusta.

Makezine.com, 10 Weekend Photography Hacks on Make: Projects.

Pixiq.com, 7 Tips for Making Better Photographs. Ensin seitsemän kuvaa, sitten kustakin kuvasta teksti.

Serious Amateur Photography, Shooting Canon’s 70-200mm f/4L USM Lens. Kokemuksia.

ePhotozine.com, Summer Portrait Photography Tips. Muutama vinkki.

Pixiq.com, Lightroom Links. Joitakin linkkejä Lightroomin käyttäjille.

Digital Photography School, Comparing Gradient Neutral Density Filters To Lightroom Gradient Tool. Eroavatko softa ja rauta toisistaan.

Diyphotography.net, Shoot Big Cars With A DIY Huge Scrim.

Petapixel.com, Google Takeout Liberates Your Photos from Picasa If You Ever Need To. Flickristä on hankala siirtää kuviaan omalle koneelle. Googlelta löytyy ratkaisu Picasaan.

Press.hasselblad.com, Hasselblad set for growth under new European owners. Aiempi Hong Kongista peräisin oleva omistajataho on etsinnän jälkeen löytänyt Euroopasta ostajan.

Kesäkuun uutiset 2011

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset