Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Tammikuu 2007

31.01.2007 

Asm (sakari.fi) vastaa eilisiin kysymyksiin:

"1) ilkeämielinen arvaus on se, että Ansel halusi pimittää kuvan ottoajankohdan. Kuvaamisen aikoihin hän nimittäin työskenteli ministeriön hommissa kuvaajana, ja kuvien tekijänoikeudet kuuluivat työnantajalle. Kuvahan oli tietysti heti alun pitäen potentiaalinen best seller, joten hän halusi sen oikeudet itselleen. No, Anselilla oli oikeus tehdä omia hommiaankin välipäivinä, ja viime käden pelastus (perikunnalle ainakin) oli se, että tuota kyseistä päivää ei ollut Anselin ajopäiväkirjassa matkakulujen osalta; sinä päivänä hän siten ei ollut ministeriön töissä. Muutoin kuka hyvänsä voisi ostaa Kongressin kirjastosta kopion viidellä taalalla.

2) Kuun JA Auringon paikkojen perusteella, Auringon paikka määritettiin varjojen avulla.

3) Kuvauspaikka oli tien penkalla. Astronomit eivät aluksi huomioineet, että tietä oli siirretty sitten 40-luvun.

Näin ainakin Anselin elämänkerrassa (kirjassa siis) kerrotaan; tarinoita lienee monia. Kuten se, että hän kerran vaihtoi edellisessä huutokauppauutisessa mainitun kokoisen vedoksen päittäin saman kokoiseen mansikkatorttuun, mieliherkkuunsa. Leipurin perikunnalle hyvä sijoitus. "

Mikael Rantalainen, maanantaina päättyneiltä muotimessuilta kuvia.

Artur Gajewski, Muotokuvausta kotona - 30.1.2007. Kokemuksia kotistudiosta, kaksi salamaa ja varjo ja taustakangas.

Newface2005.net, Hottis, kamerajalusta.

(email) Hubblen kameralla ongelmia.

Signifer, Varjoja kadulla (kuuden kuvan sarja).

HS Blogit, Työtehoseura, Hauskoja kuvia.

Windows Vista. Kauppalehti, Microsoftilta ennätyssumma uuden Vistan markkinointiin. Taloussanomat, Vista saapui Windowsin korvaajaksi.

(Foorumilta) Linkki dpreview.comin foorumille, Olympus SLR Talk, Newest rumours... ;) Olympus E-410, Olympus E-510, Olympus E-x. Kuusi uutta objektiivia. Uusia salamia.

The Online Photographer, Same Camera, Two Configurations. Pentax K10D grip.

Dpreview.com, Casiolta kaksi uutta kameraa.

Rob Galbraith, Nikon releases D80, D40 firmware updates. Ks. myös IR.

Digitalcamerainfo.com, Canon PowerShot SD40 -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus i7. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Fuji Finepix A600 Video Guide.

Cameras.co.uk, Sony DSC T10 Video Guide. Suomen Sony.

Cameras.co.uk, Casio Exilim EX-Z700 Video Guide.

Cameras.co.uk, Casio Exilim EX-S770 Video Guide.

Trustedreviews.com, Fujifilm FinePix S9600 -arvio.

Wrotniak.net, The ZD 50 mm F/2.0 Macro lens -arvio. 4/3-systeemiä.

Luminous Landscape, Leica 16-18-21mm f/4 Tri-Elmar ASPH.

Digit.no, Canon PowerShot A640 -arvio. Suomen Canon.

Macworld, Pentax K100D digital SLR -arvio. Ks. Perkko.fi.

 

30.01.2007 

Foorumilla on ollut meneillään kysymys/vastaus -ketju. Asm (sakari.fi) esitti tällaiset kysymykset (vastaukset digicamera.netin uutisissa huomenna):

"Ansel Adamsin kuva Kuun nousu on ehkä maailman tunnetuin maisemakuva - ainakin taidehuutokaupoissa arvostetuin, siis hinnakkain.

Adams ítse ei ollut varma, milloin kuva oli otettu - edes vuotta hän ei oikein muistanut, mihin tosin saattoi olla syynsä.

Kysytäänpä nyt sitten vaikeita (tai ei, saas nähdä...)

1) Miksi Adams saattoi olla haluton kertomaan, milloin kuva oli otettu?

2) Miten kuvausaika selvitettiin jälkeenpäin?

3) Miksi ensimmäinen ajan määritys meni hiukka pieleen?

Ja ei kun google vinkumaan - katsotaanpa...."

JoonasH, 17 kuvaa viime viikonlopulta, maisemia, pikkulintuja ja sen sellaista.

Bumba, Valokuvia Suomesta.

HS Blogit, Kriisikuvaajana Karjaalla. HS:n valokuvaaja Markus Jokela paljastaa, miten Karjaan kunnan kriisi kerrotaan kolmella kuvalla kolmessa tunnissa. Juna Helsingistä Karjaalle lähtee klo 11.03, takaisin sitten Karjaalta klo 15, perillä ollaan kolme tuntia.

Kaleva, WeeGeessä on vieraillut yli 200 000 kävijää. Tapiolan WeeGee-talossa on viisi museota. Esillä on esim. Ola Kolehmaisen diasec-kuvia Arabimaailman instituutista (Pariisi). Weegee.fi.

Tietokone.fi, Photoshop Lightroom kauppoihin helmikuussa. Puoli miljoonaa beetatestaajaa. Huhtikuun loppuun asti kampanjahinta on 212 euroa, sen jälkeen hinta on 304 euroa.

Digivideo.fi, Canon XH G1 (1080i50) ja JVC GY-HD251 (720p50) HDV-kamerat esittelykiertueella Pohjois-Pohjanmaalla.

Digivideo.fi, Ikegami siirtymässä CMOS-kennoihin ammattikameroissaan..

Topwalks.net, Kävelyreitit Valencian itsehallintoalueella (Espanja). Paljon kuvia, monipuoliset esittelyt (slideshow, reittiselostus, kartta, GPS-välipisteet,
ajo-ohjeet). Luontokuvia on 7.500 kpl. Reittien määrä yli sata, uusia kohteita ovat Sierra Nevada (Granada ja Almeria) sekä Castellón. Sivut myös englanniksi, saksaksi ja espanjaksi.

 • "Seuraavassa päivityksessä laajennamme kasviosuutta ja lisäämme sivustoon Mallorcan reittejä."
 • "Olemme kiitollisia kaikesta palautteesta, parannusehdotuksista ja vinkeistä Topwalksin kohentamiseksi."

Digitoday.fi, Digitaalikamerat pistivät Canoniin vipinää. Heikentynyt jeni avitti. Yli kolme neljäsosaa myynnistä tulee Japanin ulkopuolelta.

MikroBitti nro 1/2007 (runsas viikko sitten ilmestynyt).

 • Kokeiltua, Panasonic DMC-L1 ja Leica D Vario-Elmarit 14-50 mm f/2.8-35. ASPH, Valtavirtaa vastaan, 1.700 euroa. Panasonicin järjestelmädigi noudattaa Olympuksen 4/3-standardia, se muistuttaa Olympuksen E-330-mallia. Leican kuvanvakainobjektiivi vastaa 28-100 mm:n polttoväliä. Kookas runko, ote on hyvä, ergonomiassa on pyritty mekaanisen kameran tuntuun. Etsinkuva on heikko: se on himmeä ja pienikokoinen. Kaksiasentoinen salamavalon ansiosta voi kuvata epäsuorasti ilman erillistä salamaa. Tässä paketissa objektiivi maksaa enemmän kuin runko. Plussaa: mekaaniset käyttökytkimet, otetuntuma, Leica-objektiivi vakaimella. Miinusta: himmeä etsinkuva, ei pienikätisille, automaattitarkennuksen toiminta. "Laadukkaan Leica-objektiivin kanssa myytävä Panasonicin ensimmäinen järjestelmärunko".
 • Kokeiltua, Epson P-5000, Tanakka kuvapankki, 890 euroa. 80 gigan mallin väritoisto on upea, nelituumainen vga-näyttö riittää hyvin tarkennuksen onnistumisen tarkistamiseen ja otosten esittelyyn. Sivusuunnassakin katselukulma on riittävä. Jpg-tiedostojen lisäksi myös raw-tiedostomuodot sopivat laitteeseen. Valokuvien lisäksi Epson toimii yleisenä mediatoistimena, liikkuvaa kuvaa voi näyttää ja musiikkitiedostoja kuunnella. Irrotettava akkuk kestää vähän yli kaksi tuntia. Puolikiloinen Epson on vähän turhan suuri, pikkuveli Epson P-3000 (40 gigaa, 649 euroa) maksaa vähemmän. "Järeä kuvasäiliö hienolla näytöllä ja medisasoitinominaisuuksilla".
 • Patterinsäästäjät, Testissä akut ja laturit, neljä sivua. Ks. nettijatko. Vertailun viisi mallia lataavat sekä AA- että AAA-akkuja, latausajat vaihtelevat 15 minuutista neljään tuntiin. Kun akut ladataan nopeasti, niin huonona puolena on kapasiteetin jääminen maksimista. Lyhyessä ajassa akku ei ehdi ottaa vastaan kaikkea syötettyä suurta virtamäärää. Uudet akut pitää ladata useampaan kertaan, ennenkuin saavutetaan maksimikapasiteetti. Ensimmäisillä latauskerroilla kannattaisi ladata hitaammin ja tehdä lataus vasta kun akut ovat tyhjentyneet.
  - Ansmann Digispeed 4, 70 euroa, *****, arvosana 8,9. Toimituksen valinta. Rutkasti kapasiteettia. Plussaa: akkujen kapasiteetti, merkkivalot. Miinusta: jäykät akkupidikkeet.
  - Duracell CEF15KTN, 67 euroa, *****, arvosana 8,9. Toimituksen valinta. Vartissa valmista. Plussaa: latausnopeus, akkujen kapasiteetti. Miinusta: kuljetettavuus.
  - GP PowerBank V800C, 69 euroa, *****, arvosana 8,8. Toimituksen valinta. Kaikista kaunein. Plussaa: latausnopeus, käyttöominaisuudet. Miinusta: jatkuvasti vilkkuvat merkkivalot.
  - Energizer CH1HR-EU, 69 euroa, ***, arvosana 7,7. Kehnokennoinen. Plussaa: latausaika. Miinusta: akkujen kapasiteetti, akkujen kiinnitys laturiin.
  - Hama Delta Bravo, 39 euroa, **, arvosana 7,4. Edullinen, mutta hidas. Plussaa: luotettavatoiminen laturi. Miinusta: latauksen nopeus, akkujen kapasiteetti.
 • Kasvot verkkoon, Web-kamerat vertailussa, neljä sivua. Ks. nettijatko. Alkuaan webbikameroita käytettiin yksittäisten kuvien liittämiseen nettisivuille, nykyisin niitä käytetään yleisesti videopuheluihin (skype, messenger jne.).
  - Logitech QuickCam Sphere, 140 euroa, *****, arvosana 9,3. Toimituksen valinta. Kääntää pään. Plussaa: laaja kuva-ala, toimiva kasvojen seuranta, sankaluuri mukana, terävä kuva. Miinusta: ei kiinnity näyttöön.
  - Philips SPC 900NC, 99 euroa, ****, arvosana 8,6. Värit kohdallaan. Plussaa: erinomaiset värit, pehmeästi toimiva kasvojen seuranta. Miinusta: hutera jalusta, mikrofonin vähäinen herkkyys.
  - Microsoft LifeCam VX-6000, 100 euroa, ***, arvosana 7,5. Valoa vaativa. Plussaa: nivelöity jalusta, kvua-alan ohjelmallinen hallinta. Miinusta: epäherkkä kuvailmaisin, toimintojen epävarmuus.
  - Creative Live! Cam Optia, 79 euroa, **, arvosana 6,9. Värit poskellaan. Plussaa: monipuolinen ohjelmisto, tominta ilman ajurin asennusta. Miinusta: luokaton värintoisto, kasvojenseurannan toimimattomuus.
 • Helpot kotivideot, hyöty irti digikamerasta, kolme sivua. Pokkaridigilläkin onnistuu videokuvaus. Ks. nettijatko.
 • Ilmaisohjelmat, Kuvaajien partaveitsi, PhotoRazor. Kuvien pienentämiseen, vaikkapa kansiollinen kerrallaan.
 • Tulossa. Laajempi työpöytä, 22-tuuman laajakuvanäytöt testissä. Kymppikuvatulostimet.

(Foorumilta) Canon.co.jp, Enjoy Digital SLR Camera. Flash-sivut. Sivut näyttävät yksinkertaisilta, mutta kaikenlaista tietoa on helposti sulavassa muodossa.

Rob Galbraith, Camera Raw 3.7 slated for release at same time as Lightroom. Molemmat helmikuun 19.

Rob Galbraith, Photoshop Lightroom 1.0 to ship February 19. Beta on imuroitu vähän yli puoli miljoona kertaa.

Digital Outback Photo, Adobe Photoshop Lightroom™ 1.0.

Luminous Landscape, Lightroom Illuminated. Pieni ilmainen tutoriaali.

Pixmantec Raw Shooter Premium -lisenssin aikanaan hankkineet saavat ilmaisen Lightroom 1.0:n (ilmoitus tulee aikanaan, kunhan ohjelma ilmestyy).

 • ks. Pixmantecin sivut, käyttäjätili (jos on unohtanut salasanan, niin sähköpostiosoitteen ilmoittamalla tulee urli, jossa voi antaa uuden salasanan). Käyttäjätunnuksena on sähköpostiosoite.

Makezine.com, Top 10 Flickr hacks... (Flickr on Suomessakin suosittu kuvien talletuspaikka, mutta kun niitä kuvien ilmaantumista ruudulle pitää odottaa puolenkymmentä sekuntia.. ei hyvä).

Dpreview.com, Samsungilta kolme uutta mallia.

 • Samsung i7, kolmen tuuman kosketusnäyttö, 512 megaa sisäistä muistia, maaliskuun puolivälissä myyntiin
 • Samsung NV11, kymmenen megaa, viisinkertainen zoom, 2.7 tuuman lcd-näyttö, $400, keväällä myyntiin
 • Samsung L74 Wide, seitsemän megaa, 28 mm, 450 megaa sisäistä muistia, $350, keväällä myyntiin

Dpreview.com, Canon SD900 Digital ELPH (IXUS 900 Ti) -arvio. Recommended (dpreview.comin asteikolla tämä on jo melkein keskitasoa...). Suomen Canon.

Photographyblog.com, Epson P-5000 -arvio. Kuvapankki, multmediatoistin. 4.5 * / 5 *. Suomen Epson.

LetsGoDigital, Fujifilm FinePix S5 Pro Exclusive Preview. Viime vuoden julkistuksia, vasta nyt tulossa myyntiin. Järjestelmädigi.

 

29.01.2007 

Valonkuvia.1g.fi, Nazervan - kylä Armeniassa. 2006 järjestetyn valokuvaustyöpajan satoa.

Aihaven.net, Cuba – "Hasta la Victoria Siempre".

Fin.afterdawn.com, YouTuben avulla rikkaaksi?

Vrinne, Art meets Ice 2007 at Korkeasaari Zoo.

HS, Tšekkiveistäjien vihersisilisko voitti jäänveiston Helsinki-kilpailun.

Tekniikan Maailma 2/07 24.1.2007.

 • Suihkun jälkeen, TM vertailu, värilaser 300 eurolla, kahdeksan sivua. Mustesuihkut maksavat hankittaessa vähän, mutta käyttö maksaa jo huomattavasti enemmän. Tulostus kestää ja kestää ja kestää. Laserit ovat nopeita, käyttö selvästi halvempaa, mutta ne ovat isompia, meluisampia eikä valokuvien laatu yllä mustesuihkujen tasolle. Mukana olevissa lasereissa musteet riittävät 300 - 600 A4-kokoiseen täysvärikuvaan, mustesuihkulla väripatruunoita kuluisi kymmenkertainen määrä. Vertailun laserien halvin A4-värivalokuva maksaa 36 senttiä, kallein 74 senttiä. Mustesuihkulla hinnaksi tulee erikoispapereineen yli kaksi euroa. Värilaserit tulostavat A4-värikuvan puolesta minuutista minuuttiin.
  - Canon LaserShot BP-5000, 270 euroa, yleisarvosana 8,6, ****. Hyvää: tulostuskustannukset ja laatu. Paino ja koko. Ajurien ja käytön selkeys. Linux- ja Mac-ajurit. Huonoa: hidas mustavalkotulostus. Ei tulostuksen keskeytysnappia.
  - Samsung CLP-300N, 320 euroa, yleisarvosana 8,6, ****. Hyvää: halvimmat tulostuskustannukset. Pieni ja kevyt. Lähiverkkoliitäntä. Linux-ajurit. Huonoa: väritulostuksen hitaus. Pieni paperikaukalo.
  - Ricoh Aficio GX3000, 240 euroa, yleisarvosana 8,5, ****. Hyvää: hiljainen ja varsin nopea. Tulostuskustannukset. Duplekseri. Huonoa: tulostuslaatu oletusasetuksin. Kosteus tahraa tulosteen.
  - HP Color LaserJet 1600, 350 euroa, yleisarvosana 8,2, ***. Hyvää: koko ja paino. Suomenkielinen. Huonoa: niuakt asetukset ajureissa. Hidas mustavalkotulostus.
  - Konica-Minolta Magicolor 2500W, 320 euroa, yleisarvosana 7,8, ***. Hyvää: tulostuslaatu. Koko ja paino. Nopea tekstitulostus. Huonoa: ongelmia paperinsyötössä. Melu, käryt ja lämmöntuotto.
  - Samsung CLP-510, 300 euroa, yleisarvosana 7,8, ***. Hyvää: duplekseri. Nopea mustavalkotulostus. Linux-ajurit. Huonoa: koko, paino, tilankulutus. Melu ja käryt. Tulostuskustannukset.
  - Lexmark C500N, 350 euroa, yleisarvosana 7,3, **. Hyvää: nopea mustavalkotulostus. Lähiverkkoliitäntä. Mac-ajurit. Huonoa: koko, paino, tilankulutus. Melu ja käryt. Kalliit värikasetit. Tulostusasetusten oletusarvot.

Little-people.blogspot.com, Little people - A tiny street art project. Little handpainted people left in London to fend for themselves.

Earthboundlight.com, Working with Perspective, Subject Distance and Focal Length (Photo Tip of the Week).

Dcviews.com, Hasselblad launches the H3D-31, the high-end DSLR camera system.

Adobe, Adobe Photoshop Elements 5.0.2 update. Vista-päivitys.

Ralf Bibinger, Exif-Viewer 2.40. Freewarea, 11.3.2005.

The Online Photographer, The Latest from the Rumor Mill. Annie Leibovitz oli kuvannut Canon 1Ds Mark II -seuraajan protolla (22 megapikseliä, kooltaan puolet). Lokakuussa myyntiin?

 

28.01.2007 

Iltasanomat, Taksikuski ikuisti ketun ja kotkan painin. "Maailmanvalloitus alkoi YouTuben kautta, jonne kuvat siirsi vuodenvaihteessa suomalaisesta luontokuvapankista tuntematon henkilö ilman lupaa. " Pekka Komi oli ottanut kuvat 22.2.2006 varsinaissuomalaisella kotkanhaaskalla. Kuvassa kettua retuutetaan ylösalaisin. Muutama linkki maailmalta:

Jyväskylän yliopisto, Mikko Hietaharju, Valokuvan voi repiä. Valokuvan rakenne-elementit, käyttöympäristöt ja valokuvatulkinnan syntyminen. Väitöskirja pdf-muodossa, 257 sivua. 30.9.2006.

Katse.org, nähtyä, Valokuvaaja katsoo turistia. Juha Suonpää, Pyhät Paikat, matka turismin näyttämöille, Maahenki 2007, 128 s. Kirjan arvio.

Northlight-images.co.uk, aika uskottaviakin arvauksia/huhuja Canonin tulevista PMA-julkistuksista.

Photocritic.org, Contrast in photos. Photoshop, Levels ja Eyedropper.

Photomarketing.com, Friday, January 26, 2007, Trends, Nikon secures top position in the Japanese DSLR market. Japani, joulukuu, Nikonin osuus järjestelmädigien myynnistä oli 47%, Canonin osuus oli 35%, Pentax 10%, Sony 6%. Canon 400D 27.3%, Nikon D80 15.5%, Nikon D40 15.5%, Nikon D200 9.1%.

C|net, Vista to give HD Photo format more exposure. MS:n jpeg-formaatin kilpailija. Vistassa on sisäänrakennettu tuki HD Photo -formaatille. Adobekin tukee formaattia, vaikka se ei ole tuettuena Photoshopin tulevassa CS3 -versiossa. Plug-in on kuitenkin työn alla. HD Photo säilyttää enemmän yksityiskohtia, tarjoaa täyteläisemmät värit ja vie puolet vastaavan jpeg-kuvat talletustilasta.

Digit.no, Canon PowerShot A630 -arvio. Suomen Canon.

 

27.01.2007 

Jaakko Uotila, muutamia valokuvia.

Jarkko, Tammikuun teema:Samba&Pirta. Koirakuvia.

Sfnet.harrastus.valokuvaus FAQ. Wiki, tekstiä voi lisätä kuka tahansa.

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 31.1.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17, Töölön Pantti. Lähtöhinta on vain ohjeellinen.

1 DIGI-KAMERA MINOLTA DIMAGE 7 500 e
1 MUISTIKORTTI 128MB
1 KAMERALAUKKU
- poistettu

1 DIGI-VIDEOKAMERA JVC GR-DVM5 100 e
1 LATURI + JOHDOT 1 KAUKOSÄÄDIN
LAUKKU
- 165 euroa

1 KAMERA CANON T50 80 e
1 OBJEKTIIVI SIGMA 35-70/2.8-4
- poistettu

1 DIGI-KAMERA SONY DSC-V1 5.0 MB 1 LATURI 90 e
- 100 euroa

1 DIG-IVIDEOKAMERA SONY DCR-TR7100E 2 AKKUA 120 e
1 LATURI + JOHDOT 1 LAUKKU
- 110 euroa

KAMERA CANON EOS KISS III 100 e
OBJEKTIIVI CANON 35-80/4-5.6
OBJEKTIIVI COSINA 28-300/4.0-6.3
- 92 euroa

KAMERA CANON EOS 350D 350 e
OBJEKTIIVI CANON 18-55/3.5-5.6 II
- 380 euroa

KAMERANRUNKO CANON AV-1 80 e
3 OBJEKTIIVIA 35-70/4 24/2.8 70-210/3.5 1=VIVITAR
SALAMA SUNPAK GX24B
LAUKUSSA
- 60 euroa

Helsingin Huutokauppakamari, Turussa to 1.2.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17. Lähtöhinta on vain ohjeellinen.

DIGIKAMERA CANON IXUS 40 4.0MP 3XOPT.ZOOM 120 e
MUISTIKORTTI SD512MB
- 90 euroa

DIGIKAMERA OLYMPUS FE-130 MUISTIKORTTI XD256MB 70 e
- 40 euroa

KAMERA MINOLTA MAXXUM 3000I 50 MM 50 e
OBJEKTIIVI MINOLTA 80-200 MM 1:4.5-5.6
SALAMALAITE MINOLTA D314I
LAUKKU
- ei tarjousta

KAMERAJALUSTA GITZO 1220 + PÄÄ 1276M 160 e
PIKALUKITUSLEVY PUUTTUU
- 120 euroa

KAMERAJALUSTA GITZO 410 180 e
- ei tarjousta

KAMERA HASSELBLAD 2003FCW 1600 e
OBJEKTIIVI ZEISS SONNAR 150/2.8 T*
2 FILMIKASETTIA
- poistettu

KAMERA HASSELBLAD 500 C/M 360 e
OBJEKTIIVI 80MM CARL ZEISS
- poistettu

KAMERANRUNKO HASSELBLAD 500C 300 e
OBJEKTIIVI ZEISS 80/2.8
- poistettu

KAMERAJALUSTA MANFROTTO 161B 260 e
- 160 euroa

KAMERA NIKON F3 1 OBJEKTIIVI 50 MM 120 e
- 150 euroa

DV-KAMERA CANON XL-1S 16XZOOM XL 5.5-88 IS 1700 e
KAUKOSÄÄDIN. LATURI. VERKKOVIRTALAITE. KÄYTTÖOHJE
LAUKKU
- poistettu

DIGIKAMERA KODAK DCS760C (NIKON F5) 600 e
1 OBJEKTIIVI SIGMA 28-70/2.8D ASP.
- ei tarjousta

DIGIKAMERA CASIO EXILIM S 500 5.0MP 3XOPT.ZOOM 120 e
SD 512MB. JOHDOT. OHJELMISTOT YM.
- 145 euroa

KAMERA CANON EOS 300V SIGMA 28-80/3.5-5.6 70 e
- ei tarjousta

DIGITAALIJÄRJESTELMÄKAMERA SIGMA SD9 600 e
SALAMALAITE SIGMA EF-500
OBJEKTIIVI SIGMA 24/2.8 SUPER-WIDE II
OBJEKTIIVI SIGMA 50/2.8 MACRO
LAUKKU TAMRAC TURBO CYBERPRO
- 500 euroa

KAMERA CANON EOS 300V 80 e
OBJEKTIIVI 28-90MM
LAUKKU
- ei tarjousta

MINI-DV KAMERA SONY DCR-HC39E 240 e
- ei tarjousta

KAMERA HASSELBLAD SWC/M BIOGON 38/4.5 T* 1500 e
FILMIKASETTI 12. ETSIN
- poistettu

Outoa Taigaa -blogi, Ernst Haasin kuvia Kuopiossa.

HS, Kameravalvonta kouluissa on yleistynyt.

Canon You Connect -verkkolehti, tammikuu 2007.

 • Voita SELPHY ES1 (yksi kysymys)
 • Rakkauden musiikki (kirjoittimella voi tulostaa cd-kannen - aika yllättävää!)
 • Vuoden luontokuva (luontokuva.org:in kilpailu)
 • Valokuvien oikea säilytys (seitsemän kohtaa)
 • Mediatallennin M80 (3.7 tuuman näyttö, 80 GB)
 • Suunnittele oma T-paita (Canonin kangassiirtomateriaali)
 • EOS-kuvauskurssi (viisi flash-ruudullista kurssia)

Wild East -luontokuvakonsertti 5.2.2007, Oulun seudun ammattikorkeakoulun juhlasali, Kotkantie 1, Oulu. Liput 12 euroa.

Lagon.nl, LCD monitor test images.

Trustedreviews.com, Digital Photography Tutorial: RAW Usage.

Rob Galbraith, CNET looks at HD Photo format. MS:n kehittämä kuvatiedostomuoto, aiempi nimi Windows Media Photo. Kuten jpg, mutta paljon muutakin.

The Online Photographer, Pig. Printers: More Info Needed... (edellisen päivään lisää).

X17 Online, paparazzi-kuvia.

Luminous Landscape, (alkuaan Why Is My 50mm Lens Equivalent to 80mm on a 35mm Camera and Why Is There More Depth-of-Field?), jatkon jatkon jatko.

Fredrik A. Rasmussen, Reviews. Nikonin objektiiveja, Tamron, Lensbaby, Sigma, Qpcard jne.

Luminous Landscape, Three New Lenses From a Master Lens Maker. Zeiss M-Mount Lenses. Zeiss Distagon T* ZM 15mm f/2.8, Biogon T* 21mm f/2.8 ZM ja C Sonnar T* 50mm f/1.5 ZM.

Makezine.com, HOW TO - Turn a broken digital camera into a time lapse camera.

Ephotozine.com, RPS in cloning blunder. RPS = Royal Photographic Society. Etusivulle oli laitettu mustavalkokuva piippua polttavasta miehestä. Aidan /laudan kloonaus oli tehty "vähän" huolimattomasti.

Moose Peterson, Delkin Sensor Scope. Tavallisten kennon puhdistusvälineiden lisäksi mukana tulee 5 x suurentava "luuppi" sekä valolla varustettu pienoisimuri. Hinta on vähän alle $200.

Trustedreviews.com, Samsung Adds SMS & HSDPA To DigiCam. HSDPA (langattomasti kuvat nettiin), SMS (tekstiviestit).

Steve Sanders, Nikon D40 -arvio. Suomen Nikon.

Popular Photography, Nikon Coolpix S7c -arvio. Suomen Nikon.

Hothardware.com, Dell UltraSharp 3007WFP-HC -arvio, 30 tuuman littu.

 

26.01.2007 

Staffikuva.com, koirakuvia.

Uusinta marraskuulta, Vesa Huttunen, maastojalusta.

Hege.1g.fi, Heikin kuvat.

(Foorumilta) vähän jatkoa Kapan vastaukseen 19.1.2007 (öljyvärimaalusten kuvaus), TR8:

"- valot kannattaa hienoviritellä niin että kohdistuvan valon tasaisuus on alle 1/3 aukon
- alustana on kätevä valkoisella RemonttiÄssällä maalattu styroksi
- vatupassilla kuvausalusta suoraan, kuten myös kamera (salamakengästä, bajonetista, optiikan päästä tai filmitasolta)
- kameran saa suoraan kuvausalustaa kohti sivusuunnassa peilinpalasella (peili keskellä alustaa, etsimen läpi pitää näkyä kameran peilikuva ilman vääristymiä/ keskeisesti)
- maalauksen ulkopuolelle kuva-alalle joka kuvaan värikiila ja/tai harmaakiiila
- kaikki automatiikat kamerasta pois päältä, tarkennus teipillä jumiin
- kameran edessä pitää olla lineaarinen polarisaattori, jotta ristipolarisaatio toimii
- ympäristöstä kaikki ylimääräiset valot pois + ikkunoiden pimennys

Kai teoskuvausta voi yrittää ns. kuumilla valoillakin ja ilman valolähteiden polarisointia, säätö kuten edellä
- valkotasapainon säätö paperiarkilla / harmaakortilla
- oltava varovainen, ettei valaisimien lämpö sytytä tulipaloa tai sulata/polta maalauksen pintaa (tällaistakin on kai tapahtunut ihan ammattilaisillekin...)
- heijastuksia jäänee hieman ilman valon polarisointia "

MikroPC nro 1, 25.1.2007.

 • mPC Testi, Monitoimijoiden valiojoukko, 10 sivua. Tulostin, kopiokone ja skanneri yksissä kuorissa. Halvimmat maksavat noin sata euroa, parilla sadalla eurolla saa jo muonipuolisemman laitteen. Testissä oli mukana 12 laitetta, verrokkina oli värilaserpohjainen monitoimilaite. Ilman mikroa käynnistetty valokopiointi tuottaa huonompaa jälkeä kuin parhaalla tarkkuudella mikron avulla ohjattu tulostus. Diakuvien ja negojen skannaus ei näillä onnistu.
  (100 euron hintaluokka)
  - Canon Pixma MP510, 77 p., 159 euroa. mPC Valinta. Plussaa: vikkelä perustoimissa. Miinusta: riisuttu varustus. .
  - Brother DCP-540CN, 75 p., 164 euroa. Plussaa: pieni. Miinusta: paras tarkkuus on hidas.
  - HP Photosmart 2575, 74 p., 129 euroa. Plussaa: selkeä ohjaus. Miinusta: arkinsyöttö.
  - Epson Stylus DX6000, 72 p., 149 euroa. Plussaa: skannaus. Miinusta: laiteohjaus, arkinsyöttöhäiriöt.
  - Lexmark X5470, 70 p., 129 euroa. Plussaa: monipuolisuutta halvalla. Miinusta: laiteohjaus.
  - Dell Photo 926, 63 p., 143 euroa. Plussaa: hallintaohjelmisto. Miinusta: ei kuvanäyttöä.
  (200 euron hintaluokka)
  - Canon Pixma MP600, 93 p., 209 euroa. mPC Voittaja. Plussaa: tarkka, vikkelä. Miinusta: ei verkkoa vakiona.
  - Epson Stylus Photo RX560, 87 p., 239 euroa. Plussaa: tulostusjälki, skanneri. Miinusta: ei verkkomahdollisuutta.
  - HP Photosmart 5180C, 87 p., 199 euroa. Plussaa: nopea toiminta. Miinusta: äänekäs skannaus.
  - Lexmark X9350, 79 p., 299 euroa. Plussaa: monipuolinen. Miinusta: valokuva-arkkien syöttö.
  - Dell Photo 966, 77 p., 224 euroa. Plussaa: hyvät laajennukset. Miinusta: skanneri ohjaus.
  - Brother DCP-750CW, 76 p., 228 euroa. Plussaa: hallinta. Miinusta: skannerin säädöt, arkinsyötin.
  - (Vertailulaite) HP Color Laserjet CM1015 MFP, 76 p., 599 euroa. Plussaa: nopea, riittoisat värit. Miinusta: hinta, kuvatoiminnot.
 • Pikatestit, Uuden hintaluokan digijärkkäri, Nikon D40, 699 euroa, 4.5* / 5 *. Kuuden megapikselin perhejärkkäri. Nikonin kilpailijat ovat Canon 400D ja Pentax K100D, Nikonin valttina on käyttömukavuus. Kamera painaa alle puoli kiloa, käynnistys on rivakka ja laukaisuviive olematon. Valikot ovat selkeitä ja kieleksi voi valita suomen. Automaattitarkennus toimii kolmella vaakapisteellä vain AF-S- ja AF-I-malleilla (sisäänrakennettu tarkennusmoottori). Muut Nikonin objektiivit pitää tarkentaa käsin. Valotusautomatiikka toimii, kohinaa ei ole. Pakettiobjektiivi ei ole hyvä.
 • Pikatestit, Digisivellin sutii värit bittikankaalle, Wacon Intuos3 A5, 400 euroa. 4 * / 5 *. A5-koko on suosituin vapaalla kädellä piirtävillä ammattilaisilla. Kynä liukuu lähes vastuksetta alustan sileällä pinnalla. Ote kynästä on mainio. Alustassa on painikkeita, jotka voi ohjelmoida mieleisekseen. Langattomalla hiirellä ei tee oikein mitään. "Kokonaisuutena Intuos3 on kuitenkin mainio apuväline niille, joiden pitää pystyä tekemään tarkkaa työtä vapaalla kädellä ja epäsäännöllisten muotojen kanssa".

Digitoday.fi, Panasonic rynnii hd-markkinoille uusilla kameroilla. Lainaa teknologiaa ammattikameroista. HDC-SD1:n arvioitu jälleenmyyntihinta on 1599 euroa ja HDC-DX1:n 1499 euroa.

The Online Photographer, Current Pigment Printers.

Luminous Landscape, (alkuaan Why Is My 50mm Lens Equivalent to 80mm on a 35mm Camera and Why Is There More Depth-of-Field?), jatkon jatko.

Ephotozine.com, Hassleblad goes large. Hasselblad H3D-31, 31 megaa.

Consumerist.com, Broadway Photo's Sheisty-Looking Business Addresses. Brooklynin huijafirmoista edelleen.

Digit.no, 40% salgsøkning av DSLR i Norge. Norjassa järjestelmädigien myynti kasvoi 29.000 kpl (v. 2005) => 46.400 kpl (v. 2006). Osuus myydyistä kameroista 10%. Tämän vuoden arvio on 83.000 järjestelmädigiä.

Photographyblog.com, Olympus E-400 -arvio. Suomen Olympus.

Digicamreview.com, Canon EOS 400D -arvio. Suomen Canon.

Popular Photography, Cyber-shot DSC-H5 -arvio. Suomen Sony.

Megapixel.net, Fujifilm FinePix S9100/S9600 -arvio. Käytettävyys 9. Kuvanlaatu 8.4.

Trustedreviews.com, Canon PowerShot S3 IS -arvio. Suomen Canon.

Ephotozine.com, Ulead PhotoImpact 12 -arvio. Photoshop Elements ja Paint Shop Pro:n pikkuveli.

 

25.01.2007 

Työministeriö, Valokuvaaja, 4 paikkaa, Cromag Oy, Vantaa. "Cromag Oy etsii freelancer-kuvaajaa kuvaamaan lasten ja nuorten urheiluseuroja Uudenmaan alueella. Työ on sopimuspohjaista, osa-aikaista keikkakuvausta, lähinnä viikonloppuisin ja arki-iltaisin, lisäksi oma auto ja kuvauskalusto tarvitaan. Sopii esim. koulu- tai päiväkotikuvaajille, sillä työ edellyttää kokemusta lapsi/ryhmäkuvauksesta, kokemus urheilu- ja tapahtumakuvauksesta eduksi. Myös englannin kielen taitoa tarvitaan". Ilta- ja viikonlopputyö, keikkakuvausta.

Tarmo Pekola, noiseshooter.com. Raskaaseen musiikkiin keskittynyt kuvasivusto.

 • "Noiseshooter on suunnattu palvelemaan koko "metalliteollisuutta" eli bändejä, musiikin kuuntelijoita, levy-yhtiöitä ja mediaa. Sivustolta löytyy kuvapankki, keikkakalenteri ja etusivulle tulee lyhyt raportti jokaisesta kuvatusta live-keikasta sekä suomeksi että englanniksi."

Appelsiinit.net, Intia Goa. Tekstiä ja paljon värikkäitä kuvia.

Fotoni.org, Salamaprojekti. Oikeata kunnon diy-henkeä, siitä vaan kukin studiosalamaa kotona rakentamaan... (sähköasiat on syytä olla hallussa).

Kuvakulkuri.1g.fi, Uudet (49 kuvaa).

Valokuvatorstai, 32. haaste, aihesana on ponnistus. "Ota valokuva ilmiöstä tai asiasta, joka kenties askarruttaa sinua ja jota mahdollisesti haluaisit muidenkin pohtivan." Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".

Art meets Ice 27. - 28.1.2007. Jääveistoskilpailut Korkeasaaressa. Lauantaina ja sunnuntaina klo 10 - 18. Liput ennakkoon 7 euroa, portila 8 euroa.

Kamera-lehti, nro 1 (ilmestyi 19.1.2007), 84 sivua. Muutama poiminta.

 • Kuvan oikea hinta? proluontokuva.fi, apua hinnoitteluun kohdassa lisätietoja (hinnasto).
 • Digi valloitti Pohjoisnavan, viisi sivua, suomalaiset asialla. Nikon D200, objektiiveja ja Nikon-digipokkari.
 • Suurkilpailun aktiivisarja, yhdeksän sivua tuloksia ja kuvia, aihe vapaa. Aktiivisarjaan tuli lähes 350 sähköistä kuvaa, yli 40 paperivedosta ja parikymmentä diaa. Lapsi- ja henkilökuvia olisi saanut olla enemmän.
 • Wildlife Photographer Of The Year 2006. Kolme suomalaista menestyi. Kilpailu järjestettiin 43. kerran, yli 18.000 kuvaa 55 maasta. Shell Wildlife Photographer of the Year.
 • Vuoden kuvaaja Pekka Fali. Kamera-lehden kilpailun voittaja haastattelussa. "Kuvittelin millaisen kuvan kilpakumppanini lähettäisi kisaan ja vältin itse ottamasta samanlaista".
 • Vuoden kuvaaja 07 alkaa, neljä osakilpailua. 1. aihe: Terävä.
 • Nuorisokilpailu, Kamera-lehden ja Suomen Kameraseurojen liiton järjestämä, neljä sivua kuvia.
 • Kameratesti, Epäidenttiset kolmoset. Neljä sivua. Canon Powershot G7. Nikon D40 + Nikon AF-S Nikkor 18-55 3.5- 5.6 G II. Panasonic DMC-FZ50.
 • Kuvan peruselementit kohdalleen, Photoshop Elements 5, viisi sivua.
 • Palkeita Balderilla, Suomen Valokuvahistoriallisen Yhdistyksen vuosittainen tapahtuma Vanhat kamerat Helsingissä Balderin salissa 3.3.2007. svhy.org.
 • Seuraava numero 2/07 ilmestyy 28.2.2007. Objektiivi ojennukseen ohjelmalla. HP/Epson/Ca... Pro-tuloste mikä kestää? Master 2007 kalenterissa /Hasselblad. Skannaa kaikki talteen. Lisää turvaa. Veden alle. Kuvakirja nyt. Kuva matka. Talven tuntu. 6x6 elää!? Vuoden matkakuva -kisaan.

Kaleva, Suomalainen valokuvataide esittäytyy Oslossa.

Olympukselta uusia malleja, dpreview.com. Suomen Olympukset eivät vielä toimi, mutta toimimaan tämän aamupäivän kuluessa.

 • Olympus SP-550 UZ: 18x ultra zoom, 7 megaa, 15 x zoom, 28 mm - 504 mm, kuvanvakain. Sisäinen muisti, xD-kortit. Suomen Olympus. Myyntiin helmikuussa.
 • Olympus Stylus 760, 7 megaa, 3 x zoom, 37 mm - 111 mm, kuvanvakain, säänkestävä. Suomen Olympus. Myyntiin maaliskuussa.
 • Olympus Stylus 770 SW, 7 megaa, 3 x zoom, 38 mm - 114 mm, vedenpitävä 10 m, iskunkestävä, kylmänkestävä (-10), sisäinen muisti, xD-kortit.. Suomen Olympus. Myyntiin maaliskuussa.
 • Olympus FE-250, 8 megaa, 3 x zoom, 35 mm - 105 mm, 3 megan resoluutiolla voi valita ISO 10000, sisäinen muisti, xD-kortit. Suomen Olympus. Myyntiin helmikuussa.
 • Olympus FE-240, 7 megaa, 5 x zoom, 38 mm - 190 mm, ohut. Sisäinen muisti, xD-kortit. Suomen Olympus. Myyntiin helmikuussa.
 • Olympus FE-230, 7 megaa, 3 x zoom, 38 mm - 114 mm, sisäinen muisti, xD-kortit. Suomen Olympus. Myyntiin helmikuussa.
 • Olympus FE-210, 7 megaa, 3 x zoom, 38 mm - 114 mm, sisäinen muisti, xD-kortit. Suomen Olympus. Myyntiin helmikuussa.

Luminous Landscape, Voigtlander 15mm f/4.5 Aspherical Super-Wide Heliar. Living on a Leica M8.

C|net, Adobe's Lightroom due January 29?

Naturephotographers.net, Nikon D2X Autofocus System.

Rob Galbraith, Light Crafts releases LightZone 2.1.1. $249.95.

IR, Panasonic Lumix DMC-FZ50 -arvio. Suomen Panasonic.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A640 Video Guide. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Fujifilm FinePix F31fd -arvio. Suomen Fuji.

Pocket-lint.co.uk, Canon IXUS 850IS -arvio. Suomen Canon.

Dpreview.com, Samsung NV7 OPS -arvio.

 

24.01.2007 

Iisalmen Kamera/Iisalmen Kameraseura järjestävät Biennale 2007 kilpailun ja näyttelyn. Tarkoituksena on koota monipuolinen läpileikkaus kotimaisesta valokuvataiteesta.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset. Osallistuja voi olla yksittäinen valokuvaaja tai työryhmä.

Kilpailuun osallistutaan esille pantavalla kuvakokonaisuudella, joka voi olla vapaamuotoinen, myös installaatiot hyväksytään. Kukin osallistuja saa osallistua vain yhdellä kuvakokoelmalla.

Kuvat tulee lähettää 30.3. 2007 mennessä.

Palkinnot:

1. palkinto 2500 euroa
2. palkinto 500 euroa

Erikoispalkintoja ja kunniamainintoja voidaan myös jakaa, mm. Kameralehden erikoispalkinto. Palkinnonsaajat julkistetaan Iisalmen Kamera Biennale 2007 avajaisissa la 5.5. 2007.

Kilpailun voittaja sitoutuu luovuttamaan yhden voittajasarjasta valitsemansa kuvan tai kopion siitä Iisalmen Kamera ry:n kokoelmiin. Iisalmen Kamera ry:llä on oikeus esittää ja julkaista kilpailukuvia veloituksetta Iisalmen Kamera Biennalen yhteydessä ja sitä koskevassa uutisoinnissa sekä markkinoinnissa; esimerkiksi Iisalmen Kameran omilla nettisivuilla ja Kamera-lehdessä palkittujen sarjojen esittelyssä.

Kilpailukuvasarjoista järjestetään näyttely: Taidehalli Art Anna Iisalmi 6.5. - 31.5.2007.

Lue yksityiskohtaiset osallistumisohjeet Iisalmen Kameraseuran sivuilta.

Muita kilpailuja digicamera.netin Kilpailut-sivulla.

Nettidokumentti.fi, Valokuvaajan kuolema herää henkiin. YLE Radio 1:ssä uusitaan ensi lauantaina 27.1. klo 14.05 - 14.55 ja sunnuntaina 28.1. klo 23.05 - 23.55 viime syksynä lähetetty “Valokuvaajan kuolema”. Uusimpana Martti “Kapa” Kapasen haastattelun kolmas osa.

 • aikaisemmin ilmestyneet osat + kuunneltava valmis ohjelma Arkisto: 'Valokuvaajan kuolema' Kategoria (kolmantena Kuuntelemme samaa ohjelmaa)
 • tulossa vielä lisää monimuotoista materiaalia seuraavilta kuvaajilta: Kapa, Tuomo Björksten, Jore Puusa, Ari “Nieppi” Niemelä, Jari Silomäki ja Jenni-Justiina Niemi

Janne Karvo, Henkka. Kuvallinen tarina Henkasta.

Taiteen keskustoiminkunta. Valtion valokuvataidetoimikunta, Alueellisten valokuvakeskusten toiminta-avustukset 2007, 10.1.2007. Samat kuin viime vuonna.

 • Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus rf, Karjaa 16 000 e
 • Luovan valokuvauksen keskus ry, Jyväskylä 20 000 e
 • Mikkelin valokuvataide ry, Mikkeli 16 000 e
 • Pohjanmaan valokuvakeskus Lakeus ry , Lapua 6 000 e
 • Pohjoinen valokuvakeskus ry, Oulu 55 000 e
 • Valokuvakeskus Nykyaika ry, Tampere 30 000 e
 • Valokuvakeskus Peri ry 47 000 e
 • Victor Barsokevitsch-Seura ry, Kuopio 40 000 e

Warthog.fi, muutama poiminta viime vuoden lopulta (marraskuulta).

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Nikon ja vanhat optiikat.

(email A.K.) Videopostcast-sarja, photowalking. "Robert Scoble seuraa videokamerallaan Thomas Hawkin kuvausretkiä San Franciscon alueella. Naulitsi ainakin minut aika tiiviisti ruudun ja kuulokkeiden ääreen. Paikoin hieman heikkoa äänenlaatua ja pimeää kuvaa, mutta yhtä kaikki - mielenkiintoista."

Luminous Landscape, Another Perspective – By Nathan Myhrvold. Kommentti aiemmin ilmestyneeseen artikkeliin "Why Is My 50mm Lens Equivalent to 80mm on a 35mm Camera and Why Is There More Depth-of-Field?"

Diffraktio huonontaa kennon tarkkuutta jo aika isoillakin aukkoarvoilla:

Camera Max f/stop Max practical f/stop
Canon 5D f/8.6 f/9
Canon 1Ds f/9.3 f/9
Canon 1Ds Mark II f/7.6 f/8
Nikon D2X f/5.8 f/5.6
Canon 20D f/6.76 f/7.1
Canon G7 f/2.06 f/2

Photocritic.org, Smoking is good for you! Oikean savun kuvaamisesta + manipuloinnista.

Rob Galbraith, Microsoft Photo Info beefs up metadata viewing, editing in Windows. Ilmainen add-on IE:lle, metadatan editointiin suoraan selaimesta. Ks. myös dpreview.com ja dcviews.com.

Digitalcamerainfo.com, Rice University Develops Single Pixel Camera for High Quality Photos.

Makezine.com, HOW TO - Dimensional photography on the cheap. 3D-kuvia.

Digital Outback Photo, Epson Stylus Pro 3800, 01/23/2007 Advanced Black and White Printing Mode Demystified.

Labs.adobe.com/downloads. Adobe Bridge CS2 CS3 beta 2. Vaatii alleen beta 1:n.

Photographyblog.com, PortraitProfessional 4. Muotokuvien paranteluun, $39.95.

Digitalcamerainfo.com, Reuters Issues New Photoshop Rules for Photographers. Jo aiemmin uutisoitu.

Bobatkins.com, Canon 800mm f5.6 DO USM? Joko totta tai sitten ei.

Cameras.co.uk, Panasonic DMC FX07 -arvio. Video Guide. Suomen Panasonic.

Printerspot.com, Canon Pixma MP600 -arvio. Monikäyttötulostin. Suomen Canon.

 

23.01.2007 

Aukea.net, viime viikon loppupuolelta alkaen sivusto ei ole vastannut. Nyt sivuilla on ylläpidon tiedote. Vielä ei ole varmaa, jatkuuko toiminta.

(email Pekka Mölsä)
"VALOKUVAAJAN KOULUTUSTA ETSIMÄSSÄ

Taas on yhteisvalinnan aika ja päätin taas kerran etsiä alan
ammattikoulutusta netistä. Opetushallituksella on yhteisvalinnan hakukone,
josta pitäisi löytyä kaikki valtakunnassa järjestettävä koulutus.

Päätin kokeilla koulutusnimike- ja opintoalahakua. Valokuvaajan tutkintonimikettä ei täältä löytynyt. Leipurikin löytyy heti. Mutta mistä löytyy valokuvaaja. "V"-alkuisia ammattinimikkeitä on vaatturista verhoilijaan, mutta valokuvaaja puuttuu. Lopulta kokeiltuani monta eri vaihtoehtoa, löydän kuva-artesaanin ja media-assistentin. Selviää, että valokuvaajan ammatti on piilotettu uusien komealta kalskahtavien, mutta mitään sanomattomien tutkintonimikkeitten taa. Selviää samalla, että koulutusala kuuluu "Viestintä- ja informaatiotieteisiin". Harva valokuvaajan ammattikoulutusta etsivä tulee ajatelleeksi ammattiaan tieteenä - vaikka sitähän se tietenkin on.

Valitaan siis koulutusalaksi viestintä- ja informaatiotieteet ja käynnistetään haku. Tuloksena on 13 linkkiä, joista löytyy valokuvaajan ammatti- ja erikoisammattikutkinto. Valokuvaajan ammattitutkinnon voi suorittaa Helsingissä, Jyväskylässä, Torniossa ja Tampereella, mutta ne on tarkoitettu yli 25-vuotialle ja etusijalla ovat jo ammatissa toimivat valokuvaajat. Entä mistä saa alan peruskoulutusta? Nyt media-assistentti valokuvaajaksi voi valmistua joistakin Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon tarjoavista oppilaitoksista. Kuva-artisaaniksi taas Kuvallisen ilmaisun perustutkintoon valmistavista opinahjoista. Koulutusnimike- ja opintoalahaku ei kuitenkaan anna peruskoulutuspaikkoja.

Kokeilen seuraavaksi koulutustarjontahakua. Nyt on hakuikkunassa monia valintoja. Huomaan, että hakukone menee sekaisin päällekkäisistä valinnoista. Yksinkertaisuus siis palkitaan. Valitsen ainoastaan koulutusalan eli "viestintä- ja informaatiotieteet". Nyt on tuloksia enemmän kuin hakuikkunaan mahtuu. Tarkennan hakua valitsemalla tutkintotyypiksi "Ammatillinen perustutkinto". Edelleenkin tulos on liian suuri, niinpä lisätään hakuun vielä pohjakoulutus. Nyt löytyy 63 vaihtoehtoa, joista valokuvaan suuntautuneita on 4. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä mm. Helsingin tekniikanalan oppilaitoksessa voi suuntautua valokuva-alan opintoihin."

Warthog.fi, muutama poiminta viime vuoden lopulta (joulukuulta).

Antin valokuvaus -blogi, Holgarocks hyvällä asialla. On hankittu (tai oikeastaan vasta hankinnassa) kummiperhe Pietarista. Linkki Pietarin kummiperhetoimintaan, pietarinkatulapset.fi.

Elokuvia ja Valokuvia -blogi, Tehkää mulle kamera. Tällä kertaa haikaillaan filmiajan Olympus Mju 2:n digivastinetta...

Työministeriö, Assistentti, Törmä-Ärrälä Oy, Somero. "Olet luova, oma-aloitteinen ja tottunut itsenäiseen työskentelyyn. Hallitset Mac-ympäristössä InDesignin, Photoshopin, Illustratorin ja Acrobatin. Lehdentekeminen on sinulle tuttua, hallitset myös mainoskampanjoiden suunnittelun ja olet ehkä innostunut nettisivustojenkin rakentamisesta".

Tietoviikko.fi, Digikuvia hälytyskeskuksiin Yhdysvalloissa.

Wrotniak.net, paljon asiaa Olympuksista, myös muuta.

Trustedreviews.com, Digital Photography Tutorial: Focal Length. Polttoväli.

Bobatkins.com, The Best Canon EOS Lenses. Päivitys.

IR, Pentax: Two new Optio digicams. Pentax Optio T30 $349.50. Pentax Optio M30, $199.95. Molemmat mallit tulevat myyntiin maaliskuussa.

Digit.no, Nytt internprogram for Pentax K10D. Firmware v. 1.10.

Bobatkins.com, Canon EOS 40D leak from Hong Kong. Pelkkä nimi, ei muuta.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A710 IS -arvio. Suomen Canon.

LetsGoDigital, Apple Aperture -arvio.

Photographyblog.com, Fujifilm Finepix S6500fd -arvio. 4 * / 5 *. Suomen Fuji.

Blogcritics.org, Pentax Optio A20 -arvio. Ks. Perkko.fi.

 

22.01.2007 

Viikon 4 kuva: Talvipäivä Helsingissä. (Tältä talvi näytti pääkaupungissa päivälleen vuosi sitten).

Warthog.fi (paljon paljon asiaa, tässä muutama poiminta, tuoreimmat ja mielenkiintoisimmat, jatkoa sitten vähän myöhemmin).

Vesa Huttunen, uudet kuvat - latest photos.

Valokuvakilpailu, Kymenlaakson luontokuva 2007. Järjestäjänä Kymenlaakson luonnonsuojelupiiri. Kaksi sarjaa, A. Aikuiset, B. Lapset (alle 15 vuotta kilpailun julkistamispäivänä). Kumpaankin sarjaan voi osallistua enintään kolmella kuvalla. Kuvien viimeinen postituspäivä on 15.9.2007.

Hannu Korpinen, Winter.

Tuomas Heinonen, Lauttasaari 20.1.2007, lintukuvia.

Elisanobe.net, monenlaisia kuvia.

Heltechin Av-viestinnän yksikon esittely, Arabianranta, Helsinki. Kaiken muun ohessa täällä voi opiskella myös valokuvausta.

Ajankuvia Oulusta -blogi, Tapani Pikkarainen, uutta mm. avantouinnin MM-2006.

HS, Uutispöytälaatikko, Pitkät putket käyttöön.

HS, viime vuoden tapaan Neljä luontoa. Nyt on vuorossa talvi, flashia, ääni + still-kuvat (vähän yli 20 kpl).

Luminous Landscape, Photography With The Leica M8 in Marrakech.

Earthboundlight.com, Wimberley Sidekick: A Solution to a Problem You May Not Even Know You Have (Photo Tip of the Week).

NASA, Expedition 10 Earth Observation Photos. 24.000 kuvasta nämä 10 kuvaa ovat kuvaajan suosikkeja.

Photocritic.org, Renting camera equipment. Suomen vuokrausmarkkinat sopivat lähinnä ammattilaisille.

Dcviews.com, Sigma publishes white papers on the SD14 digital SLR with Foveon sensor.

LetsGoDigital, Olympus E400 -arvio. Suomen Olympus.

 

 

21.01.2007 

Suomen Lehtikuvaajat ry, Vuoden lehtikuvat 2006-kilpailun tuomaristo julkistettu. Vuoden 2006 parhaat lehtikuvat julkistetaan Helsingin kansainvälisten mediapäivien (13.4. - 15.4.2007) avajaisten yhteydessä Helsingin messukeskuksessa. Tänä vuonna kisassa on mukana 100 valokuvaajaa, kuvia on 2300. Mediapäivien jälkeen avataan Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä näyttely 24.4.2007, näyttely jatkuu 6.5.2007 saakka. Näyttelyluetto on Mustan Taiteen kustantama Vuoden Lehtikuvat 2006 -kirja.

Suomen Lehtikuvaajat, Kuukauden kuvaajasarjassa vuorossa tammikuu ja Timo Pyykkö.

Korppusaha.1g.fi, Lego-Cityn arkea.

Matt Greer Photography, Black and White Conversions.

(Foorumilta) Juzaphoto.com, Juza Nature Photography. Artikkelit kannattaa katsastaa.

BBC News, Best of your storm pictures. Brittein saareillakin oli 17 vuoteen rajuin myrsky.

Dcviews.com, Sigma publishes white papers on the SD14 digital SLR with Foveon sensor.

Ken Rockwell, Nikon D200 User's Guide.

Digitalcamerainfo.com, InfoTrends: Photo Merchandise Will Gross $800 Million in 2010.

 

20.01.2007 

(Email A.H.) Valokuvauskilpailuja:

Työministeriö, Freelance-toimittaja ja valokuvaaja, 2 paikkaa, Suomen Lehtipuisto Oy /Frontpage Finland, Kuopio. Osa-aikatyö kyseessä, mitä se sitten tarkoittaakin.

 • "Uusi kaupunkilehtikonseptimme, aikakauslehti Tempo, etsii kaupunkilaisten vapaa-ajasta kiinnostuneita freelance-toimittajia ja -valokuvaajia.
 • Aiheitamme ovat mm. kulttuuri, liikunta, urheilu ja erilaiset tapahtumat sekä niiden parissa toimivat ihmiset. Arvostamme vahvaa, ihmisläheistä kirjoitustapaa sekä havainnoivaa kuvatyöskentelyä. Tarjoamme innostuneille tekijöille kehittyvät yhteistyömahdollisuudet kaupunkijournalismin parissa. Etsimme henkilöitä Oulun, Jyväskylän, Turun ja Kuopion kaupunkialueille.
 • Hakemus juttunäytteineen 2.2.2007 mennessä. "

(Foorumilta) Heli, Indonesian kuvia. Riittävän isoja kuvia, bonuksena kuvaajan sanoin "kuksivat leijonat".

Karhukamera.com, Miljoona kuvaa Porista. Kyse on sekvenssikuvauksesta, ilmaisohjelmistoista ja kuluttadigeistä. Vuorokauden 1440 kuvaa yhdistetään 57 sekunnin videoksi. Kamera on Olympus UZ-740, 3.2 megapikselin digi. Suljin on kestänyt jo yli miljoona räpsäystä. Koko videon kesto on 11 tuntia, 993.188 kuvaa 25 kuvan sekuntivauhdilla.

Antin valokuvaus -blogi.

Popular Photography, Editorial: The 15-Hour Photographer. Warm up your shutter-button finger -- here comes Pop Photo's International Shooting-All-The-Time Day! Koko sunnuntai pitäisi käyttää ottaen kuvia viiden minuutin välein. Nukkumiseen voi käyttää 8 tuntia, muuhun 1 tunnin.

Rob Galbraith, A short profile of Magnum's Paolo Pellegrin.

LetsGoDigital, Scuba dive review of Olympus PT-E02 underwater case.

IR, Light Crafts Releases LightZone 2.1. $249.95.

Digit.no, DxO Labs lanserer Lighting Flickr Toy. Ilmainen, online.

Ephotozine.com, Canon PowerShot A710 IS -arvio. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Canon IXUS 900 Ti Video Guide. Suomen Canon.

Pocket-lint.co.uk, Canon Powershot G7 -arvio.

Trustedreviews.com, Sony CyberShot DSC-W70 -arvio. Suomen Sony.

 

19.01.2007 

Foorumilta kyseltiin öljyvärimaalausten kuvaamisesta, tauluja olisi satakunta kappaletta. Kapa vastasi näin:

"Perusvalaisu on tälläinen:

Kaksi samanlaista valoa 45 asteen kulmassa taulun molemmille sivuille. Valokiilan tulisi olla mahdollisimman tasainen. Molempien valojen eteen polarisaatiosuotimet samansuuntaisesti ja sitten kameraan polasuodin ristiin. Näin katoaa kiillot. Ensimmäiseen kuvaan harmaakortti tai jokin muu targetti, josta säädät värit kohdalleen. Sitten vaan samat arvot muihin kuviin. Vielä tarkennuksena, että ne polarisaatiosuotimet on oltava sekä valoissa, että kamerassa. Muuten ei kiiltoja saa pois.

Mikäli teosten pinta on matta, niin noita polakoita ei välttämättä tarvitse. Jos taas haluat teoksen pintastruktuurin esille, niin sitten menee homma monimutkaisemmaksi. Tämä vain parinkymmenen vuoden kokemuksella."

Kai Koskinen, Turussa tulvii, 18.1.2007.

(email) Kodin Kuvalehti, Koti kuvissa -kuvakilpailu. Kuvan mukaan pitää liittää lyhyt tarina. Pitäisi löytää muistojen täyttämä valokuva kodista menneiltä vuosikymmeniltä. Aikaa kuvien lähettämiseen on 10.2.2007. Kuva ja tarina lähetetään osoitteeseen Kodin Kuvalehti, PL 100, 00040 Sanoma Magazines. Kuoreen tunnus koti kuvissa, yhteystiedot mukaan. Viisi parasta kuvaa palkitaan Canonin kameroilla, 20 parasta kuvaa julkaistaan nettinäyttelyssä 12.4.2007.

 • "Etsi muistojen täyttämä valokuva kodistasi, lähetä se meille ja osallistut juhlakilpailuumme. Järjestämme kuvista nettinäyttelyn, ja kaikki julkaistavat kuvat käsitellään uuden veroisiksi Canonin kuvankäsittelyjärjestelmällä."
 • ks. myös Peter Forsgård, Canon kuvankäsittelytekniikka... mikä ihme se on?

Eskelinen-Haili-Helenius -blogi, Perspektiivin korjaus ohjelmallisesti.

Katse.org, Nähtyä, Pysymättömyyden kauneus. Jaakko Heikkilä – Kupillinen vettä, 7.1.- 28.1.2007. Galleria Heino, Uudenmaankatu 16–20, Helsinki.

Peik, muutama kuva Suomenlinnasta (yhdessä kuvassa valkohäntäkauris ui purjeveneiden keskellä kohti Särkkää).

Artur (18.1.2007) on tehnyt jonkinlaisen Mallisopimus-pohjan , josta muutamien tietojen täyttämisen jälkeen saa tulostettavan version (kyse on ihan suppeasta "sopimuksesta"). Pitää muistaa, että tällainenkin "sopimus" on paljon parempi kuin se tavallinen tilanne, että ei sovita yhtään mistään mitään...

Luminous Landscape, Charles Sidney Johnson, Jr., Why Is My 50mm Lens Equivalent to 80mm on a 35mm Camera and Why Is There More Depth-of-Field?

Rob Galbraith, Reuters changes procedures, dismisses supervisor after publishing altered Lebanon photographs. Uutiskuvissa ei sallita paljoa kuvan muuttamista, kuvaan ei saa lisätä eikä siitä saa poistaa elementtejä (vain kennolle joutuneiden pölyhiukkasten aiheuttamat artefaktit saa poistaa tai kloonata pois). Väri- ja valomaailmaa ei saa merkittävästi muutella.

Dpreview.com, Canon PowerShot A450, A460 & A550. Helmikuussa myyntiin. IR, Canon: Two new A-series digicams. CanonPowerShot A460 $149.99, Canon PowerShot A550 $199.99.

Sigma, Available lenses for the Four Thirds standard digital camera system.

British Journal of Photography, Photographers fight back over 'pap' slur. Prinssi Williamsin tyttöystävästä Kate Middletonista kuvaa jahtaavista valokuvaajista on noussut melkoinen kohu Brittein saarilla.

Hackaday.com, Digital Rebel XT(350D) IR removal.

Rob Galbraith, Accessorize with Michael Bass Designs. Canonin ja Nikonin käsisalamille.

Ephotozine.com, Minilab gets sponsored help. Mielenkiintoinen sivusto, tarkoitettu mini lab -kioskia pyörittävien tukisivustoksi, ihan harrastuspohjalta pyöritetään. Ylivoimaisesti kiinnostavin osa on Foorumi (viestejä pääsee lukemaan rekisteröitymättä).

Megapixel.net, Canon Rebel XTi/EOS 400D -arvio. Käytettävyys 9.6. Kuvanlaatu 9.6. Suomen Canon.

DCRP, Panasonic Lumix DMC-L1 -arvio. Suomen Panasonic (på svenska tämän mallin osalta).

Trustedreviews.com, Canon Selphy ES1 Photo Printer -arvio. Sublimaatiokirjoitin, kymppikuvat. Yhden kuvan printtaukseen kului aikaa 75 sekuntia. Yhden kuvan hinnaksi tulee 21p, 0.32 euroa. Suomen Canon.

 

18.01.2007 

Foorumilla on keskusteltu ns. Model Release -sopimuksesta. Tässä Sakari Mäkelän (www.sakari.fi) tekemä malleille tarkoitettu pdf-mallisopimus (siitä saa varmasti sovittamalla itselle mieleisen).

Museot.fi, Näyttelykalenteri. Suomen museoiden koko vuoden näyttelyt on koottu yhden haun alle. Hakusana valokuva tuotti 67 osumaa.

Valokuvatorstai, 31. haaste, aihesana on miksi?. "Ota valokuva ilmiöstä tai asiasta, joka kenties askarruttaa sinua ja jota mahdollisesti haluaisit muidenkin pohtivan." Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".

Strap-photos.com, Jussi Leinonen ja Petri Uutela, Rovaniemeltä. Esillä oli viisi kuvakokonaisuutta (photo stories). Lisää tulee lähiviikkoina.

(M.I. email) Jan-Erik Skata, My Canon EOS 300D DIY repair adventure.

Jussi Vakkala Photography Blog, Canon TS-E 90/2.8. Kuukauden käyttökokemukset (in English).

MikroBitti nro 12/2006 (runsas kuukausi sitten ilmestynyt).

 • Kokeiltua, Maxtor Shared Storage II 1 Tt, Vaivaton verkkolevy, 750 euroa. Yksi teratavu (kaksi 500 gigan levyä), asema menee kiltisti osaksi lähiverkkoa. Laite ei paljoa melua, pöytäkoneen hurinan vieressä ääntä ei edes huomaa, aivan hiljaisessa huoneessa korkeahko hurina voi ärsyttää. "Tallennustilaa kaipaavalle lähiverkon rakentajalle laite on mainio valinta".
 • Kokeiltua, Microsoft LiteCam VX-6000, Jämäkkä nettikamera, 100 euroa. Viiden megapikselin still-kuvat, videokuva on 1.3 megaa 30 kuvan sekuntivauhdilla. Ergonomia on hyvä, kameran voi kiinnittää melkein mihin vain. Kasvojen seuranta toimii, kuva-ala on nettikameraksi laaja 71 astetta. Hyvässä valossa värit ja kuvanlaatu ovat kunnossa, hämärässä tulee sitten ongelmia värien ja kohinan kanssa. Mikrofonin äänenlaatu on hyvä, mutta herkkyys saisi olla parempi. Laite on suunniteltu toimimaan MS:n Live Messengerin kanssa. "Hintaluokassaan keskitasoinen web-kamera Windows-käyttäjille".
 • Kokeiltua, Canon EOS 400D kit ja Nikon D80 kit, D-luokan järkkärit, 900 euroa ja 1.400 euroa, sivun mittainen arvio. Canonin malli korvaa 350D:n, Nikonin malli korvaa D70s:n. Molemmat ovat 10 megapikselin järjestelmädigejä, näytöt ovat 2.5 tuumaisia ja nopeudet kolme kuvaa sekunnissa. Canon käyttää edelleen cf-kortteja, mutta Nikonissa on jo sd-kortit. Canonissa ei ole enää kameran päällä nestekidenäyttöä (joka Nikonissa on), mutta tämän puuttumisesta ei ole paljoa haittaa. Canonissa on automaattinen pölynsuojausjärjestelmä, josta pitäisi olla apua. Kuvanlaadussa ei ole kummallakaan mitään valittamista, hehkulampun valossa valkotasapaino kääntyy liikaa lämpimään. Aivan suurimpia herkkyysasetuksia lukuunottamatta kameroiden kohinassa ei ole eroja, totutusti Canon on ääripäässä Nikonia parempi. Canonin kameroihin on pystykuvauskahvan saanut jo aiemmin, nyt Nikonkin seuraa Canonin esimerkkiä. Molempien kameroiden mukana tulee hyvä suomenkielinen painettu käsikirja. "D80 on muutamien ominaisuuksien osalta Canonia monipuolisempi kamera, mutta samalla myös selkeästi hintavampi. Canon EOS 400D taas on erittäin edullinen kamera laatuun ja ominaisuuksiin nähden".
 • Kokeiltua, Microsoft Digital Image Suite Edition, Monipuolinen työkalupakki digikuvaajille, 85 euroa. Mukana tulee useampi ohjelma, kuvakirjasto ja kuvaeditori avautuvat omiin ikkunoihinsa omina sovelluksinaan. Käytettävissä ovat normaalit kuvanmuokkaustoiminnot ja kuva-arkisto-ohjelman avainsanat yms. Diaesityskin syntyy. Ohjelma on käännetty suomeksi, aina käännös ei ole ihan onnistunut. "Pikkuvioista huolimatta Digital Image Suite on hankkimisen arvoinen ohjelmisto vähänkin ahkerammalle digikuvaajalle. Kun aloituskynnyksen yli astuu, käytössä on kerrassaan mainio sovelluskokonaisuus".
 • Pokkareiden top-11, testissä taskukamerat, 11 mallia, yhdeksän sivua. Suurin osa testin malleista on syksyn uutuuskameroita, Canonin uutuudet ylittivät asetetun hintarajan, siksi mukaan oli otettun Canonin runsaan puolen vuoden takaisen edellisen testin voittaja. Kodakilta oli vähän vanhempi malli mukana (uusia malleja ei ollut tullut). Optinen etsin oli vain Canonissa.
  - Canon Digital Ixus 800 IS, 5 *, 429 euroa, Vanhassa vara parempi. MB Toimituksen valinta. Plussaa: värintoisto ja valotus, nopeus, akkukesto. Miinusta: kohina suurilla herkkyyksillä.
  - Panasonic Lumix DMC-FX07, 5 *, 399 euroa, Aavistuksen laajakulmaisempi. Plussaa: kuvanlaatu, akkukesto, laajakulmaisuus. Miinusta: kohina suurilla herkkyyksillä.
  - Fujifilm FinePix F30, 4 *, 360 euroa, Tukevaa tekoa. Plussaa: värintoisto, kohinattomuus, akkukesto. Miinusta: nopeus varauksin.
  - Pentax Optio A20, 4 *, 329 euroa, Yhden käden kamera. Plussaa: helppokäyttöisyys, erottelukyky, näyttö. Miinusta: kohina.
  - Casio Exilim EX-Z1000, 4 *, 399 euroa, Suurinäyttöisempi. Plussaa: akkukesto, aiheohjelmien runsaus. Miinusta: värivirheet, kohina.
  - Sony Cyber-shot DSC-T10, 4 *, 420 euroa, Luukun taakse. Plussaa: taskukelpoisuus, akun ominaisuudet. Miinusta: objektiivin muotovirheet, värien syvyys.
  - Olympus mju750, 4 *, 399 euroa, Roiskesuojattu. Plussaa: roiskevesitiivis, opastavat valikot. Miinusta: pienet näppäimet, väri- ja valotusvirheet.
  - Nikon Coolpix L5, 3 *, 300 euroa, Patterikamera. Plussaa: paristokäyttöisyys, helppokäyttöiset aihevalikot. Miinusta: koko ja paino, valotusongelmat.
  - Samsung NV10, 3 *, 400 euroa, Tyylikkäästi erilainen. Plussaa: otekahva, rakenne. Miinusta: värivirheet, käyttöliittymä varauksin.
  - Kodak EasyShare V570, 2 *, 349 euroa, Kaksisilmäinen. Plussaa: laajakulma, väritoisto. Miinusta: valotusongelmat, näytön suttuisuus.
  - HP Photosmart R827, 2 *, 279 euroa, Alivalottaja. Plussaa: käytönaikaiset ohjeet. Miinusta: valotusongelmat, kontrasti, zoomin toiminta.
 • Tulossa. Kuvaa verkkoon, testissä joukko laadukkaita verkkokameroita.

Tuomo Björkstenin Havaintovihko, Nikon patentoinut uudentyyppisen kalansilmäobjektiivitekniikan.

 • (patentteja tulee ja menee, kaikenlaisia asioita patentoidaan varmuuden vuoksi, viime vuosilta en muista yhtään tapausta valokuvauksesta, josta "löydetystä" patentista olisi tullut välittömästi kaupallinen tuote...)

Photex.fi, veneilyaiheisia kuvia, nyt myös myytäväksi asti.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi -ryhmässä oli linkki kitchenstage.fi. Electrolux hakee suomalaista perhettä, joka on valmis siihen, että keittiöön asennetaan 24 h vuorokaudessa internettiin kuvaa lähettävät webbikamerat. Vastineeksi projektiin valitulle perheelle asennetaan keittiöön viimeistä tekniikkaa olevat kodinkoneet ja kaapistot. Hakuprosessi (hakulomake) on käynnistynyt joulukuussa, valinta tehdään tammikuussa ja kolme kuukautta kestävä Kitchen Stage www-reality -ohjelma alkaa maaliskuussa.

Rob Galbraith, Nature Photographers pick best of 2006.

The Online Photographer, The Afghan Girl. NG:n kansikuvatytön signeeratun värimustesuihkuprintin voi ostaa New York Timesin nettikaupasta. $4.500.

The Nikon Portrait, Galen Rowell.

Cameralabs.com, Backup your digital photos part 2 - it's a RAID!

Rob Galbraith, New blog deals with the business side of photography.

Tomwebsterphoto.com:

DIYPhotography.net, The Super-Small Bottle-Cap Tripod.

Dcviews.com, New Nokia N95 multimedia phone features a 5 megapixel digital camera.

Steve Sanders, Ricoh Releases GPS-Ready 500SE Digital Camera.

Dpreview.com, Sony DSC-W55, W35, S700 and S650. Uusia malleja, myyntiin maaliskuussa, hinnat $150 - $200.

Digitalcamerareview.com, Canon Powershot A710 IS -arvio. Suomen Canon.

Digitalcamerainfo.com, Panasonic Lumix DMC-TZ1 -arvio. Suomen Panasonic.

Pcauthority.com, Nikon D80 -arvio. Suomen Nikon.

 

17.01.2007 

Suurvesitaistelu, Tampereen Kameramafian ensinäyttely.
26.1.2007 asti

Viime vuoden kesäkuussa Tampereen Hämeenpuisto muuttui sotatantereeksi, kun vesiasein varustautuneet punaiset ja mustat soturit ottivat mittaa toisistaan. Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelijoiden järjestämää yhteisötaiteellista tapahtumaa oli todistamassa Tampereen kameramafian jäseniä.

Ikuinen Galleria
Finlaysoninkuja 3, Tampere
ma-pe klo 12 - 16

YLE Uutiset, Romanien nykykulttuuria esitellään valokuvissa. Le romané phirimàta -näyttely on esillä Amos Andersonin taidemuseossa Helsingissä.

(Foorumilta suora lainaus viestistä) Microsoft järjestää kaikille päätoimisille opiskelijoille avoimen teknologiakilpailun nimeltään Imagine Cup. Kilpailussa on yhdeksän eri sarjaa, joista yksi on valokuvaus. Kaikissa sarjoissa on sama teema: "Imagine a world where technology enables a better education for all."

Valokuvauksen osalta: Lainaus:
"Photography

Tell a story without using words. By using a photo essay format, students are challenged to communicate a story about education using only photos as the communication medium. Education means different things to different people. For some basic education is a ticket to a better life. For others, education means the chance to expand the boundaries of human knowledge. This year’s photography competition invites students to capture a series of still photos that tell this story and draws an emotional response from their audience, to provoke thought and further discussion. Through this personal connection audiences will be more informed and emotionally compelled to take action. This year’s competition challenges participants to make that personal connection with their audience. To educate and motivate audiences on how technology enables a better education for all through their eyes."


- Palkintona rahaa ja matkustelua, loppukilpailut pidetään ensi kesänä Etelä-Koreassa.

- Lisätietoja ja osallistuminen täältä: www.imaginecup.com, erityisesti valokuvauksen osalta täällä. Suomen sivut: www.microsoft.fi/imaginecup

Tietokone.fi, Sanyo uudistaa hd-videokameransa. Xacti VPC-HD2, Suomessa myyntiin huhtikuussa, 900 euroa.

Desingsapiens blog, "Parta" on ostanut Canon G7:n, Muutama juttu.

(email) Tomisetala.com, kuvia (mm. rullalautailu).

Glamstar.org ("Hottis"), kaksi talvea, vuoden välein kuvattuna samalta rannalta:

Luksus, The Lomo Camera: Shoot from the Hip. BBC:ssä esitetty ohjelma, Lomo-asiaa seitsemässä osassa (You Tube), yhteiskesto melkein tunti.

Rob Galbraith, Donald Miralle videos demonstrate remote camera effectiveness. Kolme quicktime-videota.

Rob Galbraith, Fujifilm introduces high-speed dye-sub photo printers. ASK-2000 maksaa $2.750, 5 x 7 -tuumainen valokuvan printtaus kestää 16 sekuntia, hinnaksi tulee $0.59, 0.46 euroa. ASK-4000 maksaa $3.995, 8 x 10 -tuumaisen valokuvan printtaus kestää 40 sekuntia, hinnaksi tulee $1.85, 1.43 euroa.

Pcphotomag.com, Stabilization Today.

Digital-slr-guide.com, Nikon D40 -arvio.

Trustedreviews.com, Panasonic DMC-L1 -arvio. Suomen Panasonic (på svenska tämän mallin osalta).

Ephotozine.com, Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG -arvio.

Ephotozine.com, Billingham Hadley Digital -arvio. Billingham-merkki on kameralaukkujen Rolls Royce. Tämä malli ei innostanut arvioijia, normaalikokoinen järjestelmädigi ei mahtunut, ulkonäkö on ollut tärkein, ei toimivuus. Hinta £75, 114 euroa (hinnastakin voi jotain päätellä, ns. oikeat Billinghamit maksavat moninkertaisesti).

 

16.01.2007 

Putputtaja.1g.fi, tulva (kuusi kuvaa). Parainen.

MoE, yksi komeettakuva ("vähään" aikaan ei kuvia tästä komeetasta voikaan ottaa). Ja vielä fotojoutsen.1g, Komeetta McNaught.

YLE uutiset, Kolmas polvi kiinnostunut isovanhempiensa kuvaamasta arkistomateriaalista. Edelleen tapaus Aukusti Tuhka (eilisestä jatkoa).

Aukea.net, tammikuun kuukausiteema on Kaksi, aikaa kuvien lähettämiseen on 24h ennen kuun loppua.

GE Money Matkakuvakilpailu, kilpailuun lähetettiin 1170 kuvaa. Tulokset esitellään ensi viikonlopun Matka 2007 -messuilla. Yleisö voi silloin äänestää suosikkiaan.

HS, A11, Helsinkiläisten oma valokuvapankki lopetti. Albumit auki -valokuvatietokanta jatkaa kuitenkin toimintaansa edelleen internetissä. EU Urban II -ohjelman nelivuotinen tuki loppui ja Kontupiste suljettiin. Kuvia tietokantaan oli kertynyt kaikkiaan 21.311, viime vuonna 5.500 kpl. Arkiston ylläpitämistä ja toimitilaa varten yritetään hankkia uutta rahoitusta.

Photography-on-the.net/forum/, zuno's Super Airbrush PP Tutorial! Melko maltiillinen ihon parantaminen + silmien värin vaihtaminen, yksityiskohtaiset kuvaruutukaappaukset Photoshopista.

Creativepro.com, Photoshop How-To: Divide and Conquer. Samaan kuvaan monta parannusta.

Photocritic.org, Think of photos as paintings.

Dcviews.com, Zoran Corporation provides the heart of many digital cameras. Melkein kaikki valmistajat käyttävät samoja prosessoreita, linssit/objektiivit ovat sitten erilaisia, samoin softa.

Rob Galbraith, Soundslides the driving force behind audio slideshows. Ohjelma maksaa $39.95.

Dpnow.com, PictoColor has released CorrectPhoto 2.0. $29.95.

IR, Canon PowerShot SD900 Digital ELPH -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 900 Ti. Suomen Canon.

Photographyblog.com, Nikon D40 -arvio. 4.5 * / 5 *. Suomen Nikon.

Steve Sanders, Olympus FE-200 -arvio. Suomen Olympus.

Cameras.co.uk, Panasonic DMC FX3 Video Guide (video käynnistyy saman tien). Suomen Panasonic.

Digit.no, Pentax K10D -arvio. Ks. Perkko.fi.

Digitalkamera.de, Pentax K10D im digitalkamera.de-(Wesens-)Test.

 

15.01.2007 

Viime kesänä ja syksynä tuli sattuneesta syystä perehdyttyä asuntojen myynti-ilmoitusten kuviin vähän tarkemmin. Monta kertaa harmitti, kun kuva ei kertonut kohteesta juuri mitään. Kamera & Bild -lehden syyskuun numerossa oli kuuden sivun verran juttua asuntokuvista, mm. ohjeita myynti-ilmoituskuvien ottamiseen.

- Kiinteistövälitys Erik Olsson toimii Malmössa, Göteborgissa ja Tukholmassa, välittäjiä on kaikkiaan 250, täyttä päivää tekeviä valokuvaajia on kaksi. Lisäksi käytetään freelance-kuvaajia, välittäjät itse eivät ota kuvia.

- 85% ostajista löytää asuntonsa internetin kautta. Oikein otettu kuva houkuttelee näyttöihin asunnosta kiinnostuneita ostajia. Netin kuvat tulevat myyjiltä ja välittäjiltä, ammattikuvaajat ottavat vain kalleimpien asuntojen kuvat.

- Ennen kuvaamista on tehtävä perusteellinen siivous, ja laitettava liiat tavarat kaappeihin tai muualle pois näkyvistä. Henkilökohtaisia valokuvia yms. ei kannata jättää esille (potentiaalinen ostaja ei niin helposti osaa kuvitella asuntoa omakseen). Kirjoja ei saa olla liikaa esillä. Jos huone on pieni, niin kirjahylly kannattaa ottaa pois. Sopivan väljästi sisustetut huoneet näyttävät isommilta kuin täysin tyhjät huoneet. Valaistus on tärkeä, kaikki mahdolliset valot pitää laittaa päälle, vaikka olisi keskipäivä (kannattaa tuoda esim. ylimääräisiä lamppuja).

- Stefan Granström on toiminut Tukholman Erik Olssonilla kokopäiväisenä valokuvaajana runsaan vuoden. Hänen kuvauskalustonsa on Canon 20D ja 17 - 40 mm objektiivi. Harvat kiinteistövälitysfirmat käyttävät vielä ammattivalokuvaajia, suurin osa kuvista on myyjien ja välittäjien ottamia. Ja se näkyy. Kuvat ovat samanlaisia, niistä puuttuu dynamiikka, joka herättäisi ostajan kiinnnostuksen. Aivan alkeellisia virheitäkin riittää. Asuntokuvia ei kannata ottaa suorana seisten, matalammalta otetut kuvat näyttävät jostain syystä luonnollisemmilta. Liian alhaalta ei kuvia kuitenkaan saa ottaa: kylpyhuoneen käsienpesuallasta ei tule näyttää alaviistosta. Keittiön tiskiallasta ja liettä ei taas kannata kuvata yläviistosta. Talon julkisivua kuvattaessa kannattaa yrittää ottaa kuva korkeammalta kuin tavallisesti. Granström tähdentää myös, että kuvauksessa on tärkeää kiinnittää huomiota huonetilan erilaisiin linjoihin. Valmistelut tulee tehdä huolella: kaikkialla on oltava puhdasta eikä kuvissa saa olla liikaa tavaroita. Valo on tärkeintä, luonnollisen valon ja keinovalon välillä pitää löytää tasapaino. Yleiskuvissa kannattaa käyttää yhtenäisyyden vuoksi samaa polttoväliä (Granströmillä yleensä 17 mm), yksityiskohtiin voi sitten zoomata.

Ville Kauhanen, Talvisettiä -07. Seitsemän kuvaa.

HS, Valokuvaajan perinnöstä syntyi kiista. Aukusti Tuhka (1895–1973) oli tunnettu taidegrafiikan opettaja ja taiteilija. Hänen tyttärenpoikansa Jyri Lehtonen (tekijänoikeuksien omistaja) on kerännyt Tuhkaan liittyvää aineistoa 25 - 30 vuotta. Hiljattain tyttärenpoika sai selville, että noin 20 000 Tuhkan ottamaa valokuvaa on Museoviraston arkistossa. Kuvat oli lahjoittanut Maatalouskeskusten liiton perustama Filmiyhtymä, mutta mitään luovutusasiakirjaa ei löytynyt. Kuva-arkiston yli-intendentin mukaan yksikään kokoelman kuvista ei ylitä teoskuvan kynnystä. Museoviraston hallussa olevia kuvia on käytetty ainakin yli 200 kpl v. 1985 ilmestyneessä kirjassa "Tuhottu ja jälleenrakennettu Kuusamo". Kuvista on koottu pysyväisnäyttely Kuusamoon. Tyttärenpojan sanoin:

 • "Minulla ei ole taloudellisia intressejä. Kuvat ovat oikeassa paikassa. Mutta toivon, että kuvien luovutuksen laillisuus selvitetään. Ja myönnetään, että kokoelmassa on myös teoskynnyksen ylittäviä kuvia."
 • teoskynnyksen alle jäävän valokuvan suoja-aika tekijänoikeusasioissa on 50 vuotta julkaisuhetkestä/kuvan ottamisesta, teoskynnyksen ylittävillä 70 vuotta valokuvaajan kuolemasta (melkoinen ero siis...)
 • Tuhkan negatiivikansiot vievät Museoarkistosta kaksi metriä, G.Roosin 45 metriä ja Nyblinin 275 hyllymetriä
 • Museoviraston negatiiviarkistossa on hyllytilaa kaksi kilometriä, päälle vielä kvuat, pinnakkaisvedokset, kirjat jne.
 • aineistoa tulee lisää 50 000 - 300 000 kuvan vuosivauhtia, pari vuotta sitten Museovirasto osti Kuva-Siskojen yli 200 000 kuvan arkiston
 • parhaillaan on menossa keskeisen aineiston digitalisointi

Suomen Luonnonvalokuvaajat järjestää Valokuvauksen vaiheet -kurssin
Oulussa 24.-25.2.2007. Kurssi järjestetään nyt toista kertaa.
Ilmoittautuminen on jo käynnistynyt.

- Kurssilla perehdytään kuvankäsittelyyn Adobe Photoshop CS2 -ohjelmalla sekä tutustutaan luontokuvauksen perusteisiin. Kurssin hinta on Suomen
Luonnonvalokuvaajien jäsenille 60 euroa ja muille 85 euroa. Kurssille
pääsee 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

(Foorumilta, kertausta). F/0.7 -objektiivista: 1, 2.

Amateur Photographer, Huge demand for digital SLRs sparks 400D and D80 shortages. 80%:n vuosikasvu yllätti valmistajat.

IR, Macworld for Photographers.

Christophe Testi, One Year of Stock Photography! Kokemuksia.

Yahoo News, Graham Nash sings joys of his digital photo business (Crosby, Stills, Nash & Young). Nash on toiminut jo pitkään valokuvan parissa.

Earthboundlight.com, New Gitzo Tripods for 2007 (Photo Tip of the Week).

Dcviews.com, Panasonic launches long-lasting Infinium rechargeable batteries.

Ephotozine.com, Bibble in RAW update, v.4.9.5.

(Kertausta) Michael Bach, 69 Optical Illusions & Visual Phenomena.

Photocompetitions.com, joitain kilpailuja ympäri maailmaa, sivusto on aloittanut vähän yli kuukausi sitten.

Extremetech.com, Dell UltraSharp 2707WFP -arvio. 27 tuumaa, 1920 x 1200. $1.399.

Behardware.com, Nec MultiSync LCD2690WUXi: the first 26 inch. 1.600 euroa.

Trustedreviews.com, Linksys WVC200 Wireless IP Camera.

Thetechlounge.com, Samsung SyncMaster 225BW 22” Widescreen LCD.

 

14.01.2007 

Ruotsissa harrastetaan kuvankäsittelyä ns. aika korkealla tasolla, ulkoministerikin saa luovuttaa kehonsa päästä alaspäin ryhmäkuvaan. Aftonbladet, Sim Salabildt.

 • Ennen ulkoministerin tointaan Carl Bildt oli Lundin Petroleum -yhtiön hallituksessa. Bildtin luovuttua hallituspaikasta ei viitsitty ottaa uutta ryhmäkuvaa...

Turun Sanomat, Veturitallin näyttelyissä lähes 20 000 kävijää. Eniten kävijöitä oli ary Ellen Markin amerikkalaista arkea kuvanneessa valokuvanäyttelyssä American Odyssey & Twins.

 • ARNO RAFAEL MINKKINEN, 'SAGA' Salon taidemuseo 20.1.-9.4.2007. Minkkisen laaja retrospektiivi sisältää yli 120 valokuvaa 35 vuoden ajalta ja on suurin koskaan Suomessa esitetty Minkkisen katselmus. Minkkisen näyttelyn yhteyteen on painettu 167-sivuinen valokuvakirja SAGA.
 • Minkkinen oli puhumassa Kameraseurassa kolmisen vuotta sitten, ks. digicamera.netin uutiset 25.9.2003

Peter Forsgård, Hääkuvauksesta.

 • kuva SVL:n Helsingin Piirin Valokuvaajien yhteisosastosta Häämessuillla (jatkuvat vielä tänään sunnuntaina Helsingin Wanhassa Satamassa)

Dpreview.com, foorumi, Updated: Cameras with IS (lens or sensor). yli 70 kpl. Nämä ovat sitten niitä oikeita (ei mitään ISO:n nostoa yms.).

Rangefinder-lehti, kokonaan verkossa, tammikuu 2007. Muutama poiminta:

Bobatkins.com, Canon's next moves - predictions for 2007.

Salamaheijastin (salamavalon pehmentäjä) tämäkin, Tupperware Two. Tähän tarkoitukseen taitaisi käydä vähän halvempikin merkki kuin Tupperware.

 

13.01.2007 

Rajala ProShopin (Sanomatalo, Helsinki) tarjouksista osui silmään erityisesti yksi, Canon EF 70-200/L4 USM maksaa 599 euroa, perässä lukee vielä heti.

Ilmailutoimittajat ry ja FlightForum.fi julistavat kaikille avoimen valokuvauskilpailun.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

1. Uutiskuvasarja
2. Avoin luokka

Uutissarjassa kuvan on oltava ilmailuun liittyvä uutiskuva. Avoimessa sarjassa kuva voi olla mikä tahansa ilmailuun liittyvä kuva.

Voittajia valittaessa kiinnitetään huomiota sekä kuvan taiteelliseen että tekniseen laatuun. Kuvien tulee olla otettu vuoden 2006 aikana ja osallistujalla tulee olla täydet oikeudet kuvaan.

Kilpailuun voi osallistua joko sähköpostitse lähetetyllä digikuvalla tai postitse toimitetulla vedoksella. Kuvat tulee lähettää 16.2.2007 mennessä.

Palkinnot:

Edestakainen lentolippu voittajan valitsemalle Finnairin (uutiskuva) ja Blue 1:n (avoin luokka) Euroopan reittilennolle turistiluokassa.

Lue tarkemmat ohjeet flightforum.fi:n sivuilta.

(via Linko) 1500 kuvaa isosta D:sta, Danny.fi, kuvapankki.

Markuspuustinen.com, vuoden alusta on alkanut projekti, jossa on tarkoitus ottaa kuva vuoden jokaisena päivänä ja laittaa kuva esille.

Hilavitkutin.com:

Petteri Sulonen, Crystal Vodka: the Canon 135/2.8 SF. SF = Soft Focus.

The Online Photographer, sama teema jatkuu.

Lyra, Lyra Believes Digital Camera Worldwide Shipments Will Exceed 130 Million by 2010... (eiliseen uutiseen graafi).

Eizo, EIZO Monitor Tester. Softa, jossa on 24 kuvaa näytön eri ominaisuuksien arviointiin.

Ephotozine.com, Canon PowerShot G7 -arvio. Suomen Canon.

Popular Photography, Sony Cyber-shot DSC-T10 -arvio. Suomen Sony.

Cameras.co.uk, Panasonic DMC FX50 Video Guide. Suomen Panasonic.

Techtree.com, Canon A630 -arvio. Suomen Canon.

Alain Vézina, Test SB800 Nikon. Salama. Suomen Nikon.

Clint Thayer, Nikon 70-300mm AF-S VR Lens. Suomen Nikon.

 

12.01.2007 

Marko Lavila, Comet McNaught 2007 - Oulu, Finland. 11.1.2007.

Eskelinen-Haili-Helenius.

HS, Taiteilijat vastustavat tekijänoikeusasioiden siirtämistä. Suuret mediayhtiöt ja monet elinkeinoelämän järjestöt ajavat suunnitelmaa, jossa tekijänoikeusasiat siirrettäisiin kulttuuriministeriöstä kauppa- ja teollisuusministeriöön.

Joidenkin Panasonic-digien suomenkieliset pdf-manuaalit voi imuroida ilmaiseksi netistä. Englanniksi, tanskaksi, ruotsiksi jne. pdf-manuaalit löytyvät kaikille malleille. Ks. esim. Panasonic UK, Download Center. Model Number -kohtaan voi laittaa dmcfx01, viimeiseltä sivulta löytyy sitten se kaivattu suomenkielinen pdf-manuaali. Myös näille malleille on suomenkielinen pdf-manuaali: dmcfz30, dmcfx9, dmcfx8, dmctz1 ja dmclz5. Muille malleille en löytänyt.

Newface2005.net, Vs: KAUSI 2007 (Hietsun kuvaukset tammikuussa 2007).

Nexz.info, Tyttökuvaajan sääpäiväkirja 4., 5. ja 8.7.2006. Hietaniemen uimarannalla oli kielletty kuvaaminen... (Eipä taida olla mitään laillista perustetta...).

IR, A Glimpse Into the Digital Imaging Future. Paneelikeskustelussa mukana Nancy Carr (Kodak), Chuck Westphal (Canon. Onko sukunimi oikeasti Westfall?), Bob Gove (Micron Technology), Tanya Chuang (SanDisk) ja Mikko Pikama (Nokia).

Ephotozine.co.uk, Digital outsells film 20-1 in UK. Viime vuonna digikameroiden toimitusten määrä maailmanlaajuisesti kasvoi 21%, 98 miljoonaan digiin. Vuonna 2010 arvioidaan luvun olevan 130 miljoonaa kappaletta.

Digitalcamerainfo.com, Cell Phone Cameras: Good Enough to Replace Your Digital Camera?

IR, New Bibble Adds Support for 12 New Cameras, Includes 6 Free Plug-ins. Lehdistötiedote.

Megapixel.net, Pentax K10D -arvio. Käytettävyys 9.4. Kuvanlaatu 9.3. Ks. Perkko.fi.

Dpreview.com, Canon SD800 IS Digital ELPH -arvio. Eurooopassa Canon Digital Ixus 850 IS. Suomen Canon.

Popular Photography, Canon Powershot G7 -arvio. Suomen Canon.

Digitalcamerareview.com, Nikon Coolpix L5 -arvio. Suomen Nikon.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A630 Video Guide. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Casio Exilim EX-S770 -arvio.

Trustedreviews.com, Brother HL-5270DN -arvio. Mustavalkolaseri.

Digitalcamerainfo.com, Fujifilm IS-1: First Look.

 

11.01.2007 

Viikon 52 kuva: Still Life ja viikon 1 kuva: Sallittu.

(Foorumilta) Hans Lehtinen, Uusimmat kuvat. Studiokuvia.

 • (Spoilerivaroitus: kuvat on otettu kaverin olohuoneessa. Taustakankaana ryppyinen sinisävyinen lakana, joka oli puolen metrin päässä mallista. Taustat tehtiin Photoshopissa. Studiosalamat olivat hintahaitarin alapäästä: Elinchrom D-Lite 2 Kit.)

(Foorumilta) Muutama halokuva. Suuri osa kuvista on otettu viimeisen viikon aikana.

Valokuvatorstai, 30. haaste, inspis-sana on AVARA. Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".

Halo Efekti: Uljas uusi maailma. Kyse on näistä theregister.co.uk:n jutusta:

 • How the anti-copyright lobby makes big business richer 29.12.2006 freelance lehtikuvaaja valittelee laadukkaiden kuvatoimistojen katoamista ja töiden hiipumista. Ns. kansalaisjournalismin myötä mediatoimistot ja lehdet maksavat saamistaan kuvista hyvin vähän tai ei ollenkaan. Kännykkäkuvan lähettäjä on vain tyytyväinen, kun näkee ottamansa kuvan lehdessä. Kuvat keskittyvät muutamalle jättivälittäjälle, jotka jyräävät kilpailijat markkinoilta suuruudellaan. Lehdet ostavat kuvansa sieltä, mistä saa halvimmalla, laadulla ei yleensä ole niin väliä.
 • Photojournalism is dying - readers rejoice 9.1.2007 (lukijoiden kommentteja)

Kuvitelmaa-blogi, Kuvakirja: Fotobuch.de. (Suomestakin löytyy vastaavia palveluita, suunta on selvästi menossa tämän tyyppisiin esitystapoihin, enää ei riitä, että kuvat laitetaan albumiin).

Harriniemi.net, kuvia päivitetty.

/Pintaliitoblogi, oopa: vuoden ensimmäiset bikinikuvaukset.

Kuvablogi.com, uusin lisäys Kuvakartta (käyttää Google Mapsia). Kuvien pitää olla ensin lisätty kuvablogi.comiin, vasta sitten ne saadaan kuvakarttaan.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Kirkas komeetta näkyy lounaassa.

Turun Sanomat, Prinssi William karkottaa kuvaajia Katen kimpusta. Vuonna 1997 Britanniassa tiukennettiin yksityisyyden suojaa. Paparazzi-kuvaaja voi saada tavallisesta prinssin tyttöystävän kuvasta tuhat euroa, jos mukana on tarina, niin hinta kaksinkertaistuu. Bikinikuva kymmenkertaistaisi hinnan.

The Online Photographer, To Delete or Not, That Is the Question... Miksi kuvia ei kannattaisi poistaa heti kamerassa.

Creativepro.com, Auto-Stitch with Photoshop CS3. Kaipa tuo uusi Photoshopin Beta pitää ottaa käyttöön. Beta-versio on Aboden tapaan käytännössä valmis tuote (toisin kuin esim. Microsoftilla). Beta-version käyttö vaatii sarjanumeron, jonka saa Adobelta (jos on esittää oikea sarjanumero).

Rob Galbraith, Innovatronix now shipping SnapPower portable power pack. Kuukauden käyttökokemukset, 300W (jatkuva). Hinta on $390.

Rob Galbraith, Epson ColorBase 2.0 available for download from Epson Europe. Ohjelma Epsonin printterien kalibrointiin (Epson Stylus Photo R2400, Stylus Pro 3800, Stylus Pro 4800, Stylus Pro 7800 ja Stylus Pro 9800). Vaatii erikseen raudan eli kalibraattorin (spektrofotometri).

Bobatkins.com, Canon Rebates 2006. USA:n Canon on kasvattanut alennuskuponkien kampanja-aikaa, uusi päättymispäivä 19.2.2007 (aiempi 13.1.2007). Euroopan Canonista ei ole kuulunut mitään.

Rob Galbraith, Raw Developer 1.6.2 released.

Dslrblog.com, Canon 6D DSLR due in February? Pelkkää arvailua.

Digitalcamerainfo.com, CES Digital Photo Frames Round Up. (Sivustolla on rasittava kymmenen sekunnin viive, kun näytetään mainosta).

Dpinterface.com, Canon PowerShot A640 -arvio. Suomen Canon.

IR, Kodak EasyShare C743 -arvio. Suomen Kodak.

 

10.01.2007 

YLE, Ars Fennica kuvanveistäjä Markus Kåhrelle. Kåhre oli myös yleisöäänestyksen voittaja.

(Vanhan kertausta) Ylioppilaslehti 18/2005 (09.12.2005), Valehtelevia kuvia.

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 17.1.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17. Lähtöhinta on vain ohjeellinen.

1 DIGI-VIDEOKAMERA JVC GR-DF540E F 1.2 MINI DV 250 e
1 AKKU 1 LATURI 1 KAUKOSÄÄDIN 1 KAAPELI
KÄYTTÖOHJEET
- 220 euroa

Tietokone.fi, Canon uudistaa dvd-videokameransa. DVD Camcorder DC50, DC210, DC220 ja DC230. Yli viiden megapikselin kenno. Hinnat 840 euroa, 450 euroa, 500 euroa ja 550 euroa.

Digitoday.fi, Epson aloitti radikaalin hintasodan printterimusteissa. Hinnat putosivat Kiinassa kolmannekseen Länsimaiden tasosta.

eChalk optical illusions. Osa tuttuja, osa vähemmän tuttuja.

Scott Smith, General Portraits (ja muut galleriat). Kaikista kuvista on ainakin sanallinen selvitys valaisutekniikasta, osassa kuvista on myös kaavio valojen sijoittelusta.

Digital Outback Photo, Interview with John Sexton. Podcast (pelkkä ääni) + sivuilla joitain kuvia. Mustavalkokuvia.

Instructables.com, Budget photographic lighting "tent". Muoviämpäri valotelttana.

Designnews.com, Case #96: Nick Has an Illuminating Flashback. Miten saa orjankennon olemaan laskematta kameran salaman esivälähdyksiä? Rakennusohjeet elektroniikkaa osaavalle.

Dcviews.com, SanDisk introduces its first pocketable video player: Sansa View. Neljä tuumaa, 8 GB, video/mp3/kuvat. Euroopassa myyntiin vuoden toisella neljänneksellä, hinta on $299.

IR, Canon PowerShot SD800 IS Digital ELPH -arvio, päivitetty. Euroopassa Canon Digital Ixus 850 IS. Suomen Canon.

Steve Sanders, Pentax Optio S7 -arvio. Ks. Perkko.fi.

Ephotozine.com, Pentax SMC-DA 21mm f/3.2 AL -arvio. Se litistyneen pannukakun näköinen objektiivi.

Photographyblog.com, HP Z3100 -arvio. 5 * / 5 *. Suomen HP.

Photo-i-co.uk, EPSON Stylus Pro 3800 -arvio, aloitettu. A2-tulostin. Suomen Epson.

 

09.01.2007 

Tänään illalla kello 18 tulee kuluneeksi neljä vuotta siitä, kun digicamera.netin Foorumi avattiin. Lämmin kiitos kaikille Foorumin kirjoittajille ja kaikille Foorumin lukijoille!

 • erityisen kiitoksen ansaitsevat he, jotka vuodesta toiseen jaksavat kärsivällisesti vastata uusien foorumilaisten kysymyksiin

ELÄMÄ KASVOILLA
Kuusi valokuvaajaa: Tuulevi Aaltonen, Eddie Iles, Monica Nordling, Jukka Pääkkönen, Robert Perander, Christine Saarukka
9.1-21.1.2007

Näyttelyn Web-galleria.

Kulttuurikeskus Stoa (Parvi)
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki
ma-pe 8-20, la-su 10-16

Skrubu.net, Kort promenad, långa exponeringar. Ixus 850 IS -kuvia, valotusaika 15 sekuntia.

HS, Ars Fennican saaja julkistetaan puoliltapäivin. Palkinnon suuruus on 34.000 euroa. Ehdokkaina ovat valokuvataiteilija Elina Brotherus, kuvanveistäjä Markus Kåhre, taidemaalari Elina Merenmies ja taidemaalari Anna Tuori.

Kaleva, Yli 6 000 kuvaehdotusta Suomen 90-vuotisjuhlapostimerkeiksi. Näistä kahdeksan julkaistaan marraskuun alkupuolella. Puolet kuvista valitsee postin asettama taidetoimikunta, puolet valitaan äänestyksellä. Järjestäjien raati valitsee äänestykseen noin neljäkymmentä kuvaa.

(Foorumilta, Georg Tils) Pentax K10D -systeemi ei välttämättä tule kalliiksi. Tässä kuva jo kunnioitusta herättävästä systeemistä, pentax_systeemi.jpg.

"Kamerat takarivissä: KM, Program A plus+winder, ME Super ja ME Super+winder

Objektiivit takarivissä: K300/4, A35-105/4, M28/2.8 (Versio 2), M35/2, M50/1.4, A50/1.7, K55/1.8, Pentax-F 1,7X AF-telejatke ja Vivitar 2X-telejatke

Objektiivit eturivissä: A135/2.8, DA50-200/4-5.6, DA16-45/4, Tamron SP 60-300/3.8-5.4, Tamron SP 300/5.6 + SP 2X ja Tamron SP 28-80/3.5-4.2

Keskellä: K10D"

Digivideo.fi, etusivulla on useamman linkin aiheena CES-messujen satoa (kyse on digivideokameroista).

(Foorumilta) WM95 Time-Lapse Software, ilmainen. Ks. myös EVS: Erdman Video Systems. "Sillä voi tehdä automaattisen webbikameraserverin ja se osaa ohjata seuraavia Olympuksen kameroita: D575, D595, C4000, C4040, C5050, C5060, C700, C730, C750, C765, C7070, C8080, SP350 and SP500". Esimerkkejä (webbikameroiden laatuun tottuneille kuvat voivat olla yllätys):

Luminous Landscape, George Barr, Taking Your Photography To The Next Level. Kolmiosaisen sarjan ensimmäisen osa.

The Online Photographer, Canon 5D Wide-Angle Night Photography.

Trustedreviews.com, Image Editing tutorial. Esimerkkiohjelmana Adobe Photoshop 5.

Nikonians.org, Nikon D200 - Understanding White Balance.

Dpreview.com, Casio Exilim Hi-Zoom EX-V7, uusi malli. Maailman littein digikamera, jossa on 7-kertainen zoom. 25.1 mm litteä, seitsemän megapikseliä, 38 mm - 266 mm, kuvanvakain.

Sigmaphoto.com, Nikon D40 Compatible Lenses, 5.1.2007.

Creativepro.com, Alien Skin Blow Up. Valokuvien koon kasvatusta, plugin, $199.

Ephotozine.com, Epson's A3 is Claria now. Epson 1290 -kirjoittimen seuraaja on Epson Stylus Photo 1400, A3+. Tässä kuussa myyntiin, £229.99, 342 euroa.

Dcviews.com, Kodak Digital Picture Frames. Eiliseen uutiseen vähän lisää...

Dpreview.com, Panasonic SD cards, to 20 MB/sec, 16 GB coming.

 

08.01.2007 

Maca2, 99er.us. Lapista(kin) kuvia.

Matt Greer Photography, Important Photography Links. Sopivan paljon tai sopivan vähän.

The Digital Journalist, tammikuun numero on ilmestynyt. Muutama poiminta:

Northlight-images.co.uk, Beware of the Colour Management Tar Pit.

Earthboundlight, The Freedom to Make Mistakes (Photo Tip of the Week).

Betterlight.com, Field Photography... With a digital scanning back in 2005.

The Online Photographer, The Camera-Manual Easter Egg Hunt: Pentax Digital Preview.

Microsoft, Professional photography with Windows XP. Sivuille on tullut uutta aineistoa.

Dpreview.com, Samsungilta uusia malleja.

Dpreview.com, Kodak Easyshare V803, V1003 and C653. Kolme uutta mallia.

Dpreview.com, Kodak Wi-Fi Picture Frames. Digikehyksetkin ovat langattomia. Myös liikkuva kuva ja mp3. Maaliskuussa myyntiin.

Graphic-design.com, Photoshop tips & tricks.

Dofpro.com, Depth Of Field Generator PRO. Plug-in, $59.99.

Northlight-images.co.uk, Eizo CG210 (CG211) LCD -arvio.

Northlight-images.co.uk, Canon TS-E 90mm -arvio. Tilt and Shift.

 

07.01.2007 

(Foorumilta) Eizo.fi, vanhoja malleja myydään pois loppuunmyyntihinnoin (17- ja 19-tuumaisia näyttöjä). 9.1.2007: vain 17-tuumainen malli jäljellä.

(via /Pintaliitoblogi) Rahina: Merkittävimmat suomalaiset valokuvat.

Maanantaina palvelukseen astuvat uudet alokkaat voivat hakea erityistehtäviin, Varusmiesten valtakunnalliset erityistehtävät. Hakuaika päättyy 5.2.2007. Kohdassa Ruotuväki-lehti, Valokuvaaja:

"Ruotuväen valokuvaajan pitää hallita työnkulku digikuvauksesta kirjapainoon asti, sillä valokuvaajan työnkuvaan kuuluu lehtikuvien ottamisen lisäksi niiden käsitteleminen painokuntoon. Photoshop- ohjelman tunteminen on välttämätöntä. Kuvaaja voi osallistua myös lehden juttujen kirjoittamiseen.

Kuvaajaa valittaessa eduksi luetaan alan koulutus ja kokemus työelämästä, mutta lopullinen valinta tehdään kuvanäytteiden perusteella - arvostamme näytteissä erityisesti vauhdikkuutta ja ilmeikkyyttä. "

Jere Lauha, Mikaelin joulusirkus. Ensi-ilta 4.1.2007, kiinalainen akrobaattiryhmä Hebei Acrobatic Troupe.

Digivideo.fi, Videojalustoista, osa 2. (Edellinen osa 1).

The Online Photographer, Pentax K10D/21mmDA Autofocus.

IR, Lynch Releases Free Elements 5 Tool Set.

DIYPhotography.net, Studio Lighting - Flash Mounted homemade DIY Beauty Dish or From Soup Dish to Beauty Dish.

Photographyblog.com, Fujifilm Finepix F31fd -arvio. Suomen Fuji.

Personal Computer World (UK), Olympus E-400 -arvio. Suomen Olympus.

 

06.01.2007 

Jussi Vakkala, kahden ensimmäisen kuukauden kokemukset, Canon 5D, in English.

Työministeriö, Repro kuvankäsittelijä/taittaja, TEMP-TEAM Finland Oy, Helsinki. Osapäivätyö 9-15, 11 pv - 1 kk. yö alkaa mahdollisimman pian ja kestää kaksi viikkoa. Työajat ovat arkisin 9-15. Työpaikka sijaitsee asiakkaamme toimitiloissa Helsingissä.

(via Linko) Ice Sculptures.

 • jääveistoskilpailut 27. - 28.1.2006 Korkeasaaressa, Art Meets Ice

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Keskustelu ja provosointi sekä provosoituminen.

HS, Annie Leibovitzin näyttely ja kirja keskittyvät perheeseen. Annie Leibovitz: A Photographter's Life 1990–2005, näyttely 21.1. saakka Brooklyn-museo, New York.

Tekniikan Maailma 1/07 3.11.2007.

 • Canon Powershot G7, Kompakti kymppikerhossa, kaksi sivua, suositushinta n. 550 euroa. Taskukameraksi iso ja painava (358 g), mutta mahtuu kuitenkin takintaskuun. 10 megapikseliä, polttoväli on 35 - 210 mm, valovoima laajakulmapäässä f/2,8 ja telepäässä f/4,8. Optinen kuvanvakain, säätöjä on paljon, kuvausohjelmia on 16 kpl. Raw-tallennus kuitenkin puuttuu. Kompaktikameroiden tapaan valotuksen säätövara jää aika pieneksi (pienin aukko on f/8). Kohina tulee näkyviin ISO 800:lla, ISO 1600 on käyttökelvoton. Hyvää: 10 megapikselin kenno, säätömahdollisuudet, optinen vakain ja luotettava tarkennusjärjestelmä, varustekenkä. Huonoa: kohina suurilla herkkyyksillä, ei ota raw-kuvia.
 • Seuraava numero 2/2007 ilmestyy 24. tammikuuta, Värilaser haastaa mustesuihkun.

Turun Sanomat, Feministit täyttävät tapetin. "Kuvataiteilija Heidi Lunabban Sauna Obscura herätti viimeksi huomiota Berliinin ympäristötaideprojektissa. Omaperäinen saunan ja kameran yhdistelmä kellui Weissensee-järvessä vielä syyskuussa..."

Elokuvia ja Valokuvia -blogi, Napajäätikön ruusu. "Polar Rosen vaatimaton tavoite on indeksoida kaikki webissä olevat kuvat, ja tunnistaa niissä olevat ihmiset...."

 • tästä oli maininta digicamera.netin uutisissa 20.12.2006

The Online Photographer, 13 Photographs and You're Gone.

Thom Hogan (Nikon-mies), What, No Predictions? Lisäksi:

Luminous Landscape, HP Designjet Z3100, Absolutely Brilliant. Suurkoon tulostin. Suomen HP.

(Foorumilta) Portrait Professional, $39.95. Muovi-ihmisten tekoon, kädettömille.

Dpreview.com, Stop misleading 'image stabilization' labels. Termiä käytetään usein väärin, ostajan kannattaa olla tarkkana.

Ephotozine.com, CorelDRAW X3 Graphics Suite -arvio.

IR, Kodak EasyShare C875 -arvio. Suomen Kodak.

Trustedreviews.com, Pentax Optio T20 -arvio. Ks. Perkko.fi.

Pcmag.com, Panasonic Lumix DMC-FZ50 -arvio.

 

05.01.2007 

Kaarlo Pohjakallio: Kevään kukista syksyn marjoihin. Valokuvanäyttely Suomen Ympäristökeskuksessa auditorion aulassa 31.1. asti.
Mechelininkatu 34a, Helsinki. Ma - pe klo 9 - 16.

(Edellisestä jatkoa) Foorumilla on ollut meneillään Linkkejä kuviin ja gallerioihin -osiossa ketju "TEEMA: kissakuvia". Vaikken kissaihminen olekaan, niin pakko sanoa, että kissoilla taitaa olla synnyinlahjat poseeraukseen. Tässä vielä muutama kissakuva:

Olli Rinne, digifaq.info (Pikseli: DigiFAQ). Digikameran omistajan FAQ. Saa myös yhtenä pdf-tiedostona (josta tulostettaessa muutama sata sivua). Viimeisin lisäys:

 • "Mietitkö, mitä objektiivin valovoima käytännössä tarkoittaa? Valovoima on käytännössä objektiivisi suurin käytettävissä oleva aukko. Aukko, käytetty suljinaika ja ISO-herkkyys vaikuttaa siihen, miten kuvasi valottuu ja näkyykö liikkuvassa kohteessa epäterävyyttä.
 • Seuraavilla laskimilla voit kokeilla, mikä vaikutus aukolla ja ajalla on kuvaan. Syötä haluamiasi arvoja lomakkeen kenttiin, ja paina "Laske uudestaan" -nappulaa."
 • Valotus

Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ry, tslk.fi, sivut ovat uudistuneet. Tietoa toiminnasta (menneestä ja tulevasta), jäsenien galleriat jne. Selkeät sivut.

Katse.org, uutta.

 • Galleria, Milja Laurila: Perfect, untouched, blank, kymmenen kuvaa
 • Nähtyä, Harri Pälviranta, Viittausten taidetta. Talvimaa / Winterland, Suomalaisen valokuvataiteen kolmivuotisnäyttely, Salon taidemuseo 4.11.2006 – 7.1.2007.
 • Uutiset, Taidetoimikunnat asetettu

Veshutilta vähän vielä, kuvaajat.jpg (bongariliitto kuulemma vihelsi myöhemmin pelin poikki... Luontokappale(et) jätettiin siis rauhaan).

Jarisiren.1g.fi, Espanja 2006 (82 kuvaa).

Taloussanomat, Moni sijoittaa suomalaiseen taiteeseen. Galleristi Ilona Anhava: "...Esimerkiksi valokuvista myyn jo varmasti yli 90 prosenttia ulkomaille..".

Ajankuvia Oulusta -blogi, Tapani Pikkarainen, jälleen päivitetty ahkerasti.

Rob Galbraith, A roundup of 2006 pictures of the year. 22 linkkiä pääasiassa lehtien kuvakavalkadeihin menneestä vuodesta.

Dpreview.com, Fujilta uusia malleja.

DCRP-sivuston Jeff Keller, Adventures in underwater photography (part 3). Canon PowerShot SD800 IS (Euroopassa Canon Digital Ixus 850 IS) ja sukelluskotelo WP-DC9.

The Online Photographer.

DIYPhotography.net, Pocket DIY Camera Tripod.

Digital Outback Photo, Epson Stylus Pro 3800, Advanced Black and White Printing.

Mac A. Cody, PanoramaScanCam. 360 asteen skannerikamera. Itsetehty.

Rob Galbraith, NAPP to launch magazine about Photoshop Lightroom. NAPP = The National Association of Photoshop Professionals.

Adobe, Adobe Production Studio To Be Available for Both Mac and Windows. Myyntiin tämän vuoden puolivälissä.

Samsung, SAMSUNG Develops First Truly Double-sided LCD.

Steve Sanders, Olympus SP-510 Ultra Zoom -arvio. Suomen Olympus.

Cameras.co.uk, Canon IXUS i7 Video Guide. Suomen Canon.

Photoxels.com, Nikon D40 -arvio. Suomen Nikon.

Trustedreviews.com, HP Photosmart Pro B9180 -arvio. A3+ mustesuihku. Suomen HP.

 

04.01.2007 

Birds.fi, Vesa Huttunen, uudet lintukuvat-latest bird photos.

Potkastudios.fi, porftoliosivut on päivitetty.

 • Pekka Potka ei itse enää tee mainoskuvauksia, vaan keskittyy yrityksen johtamiseen (ja omistamiseen...)

Tommi Laurinsalo, phonescoping.com, 2006 vuoden parhaat kuvat. Seitsemän kuvaa.

Huumakuva.net, uusia kuvia on jälleen tullut.

Peter Forsgård blogi, Tekijänoikeuksista. Tällä kertaa kyse on slideshow:n taustamusiikin hinnoista ja käyttöluvista.

/Pintaliitoblogi, oopa: sumutaustan käyttö henkilökuvissa.

Jvuotila, matkakuvia, Pietari 30.12.2006-02.01.2007 (sivut tulivat näkyviin vasta muutaman refreshin jälkeen).

Suomen Microsoft, Photo Story 3 for Windows (ilmainen). (Edellinen maininta digicamera.netin uutisissa 7.7.2005).

Luminous Landscape, Phase One P30, First Impressions Report. Keskikoon digiperä, n. $20.000. Päälle sitten kamera + objektiivit.

Informit.com, Stealing Your Family Vacation: Memories of a Media Card. Pelkkä kuvatiedoston poistaminen tai kortin formatointi ei riitä. Itse kuvatiedosto on helposti edelleen palautettavissa (poistaminen vain merkitsee kirjanpitoon ko. alueen vapaaksi).

Bobatkins.com, Canon's next moves - predictions for 2007.

Extremeinstability.com, myrskykuvia.

Creativepro.com, Photoshop Fundamentals. Real World Adobe Photoshop CS2 -kirjasta 16-sivuinen pdf-katkelma.

Dpreview.com, Pentax Optio E30, uusi malli. Seitsemän megapikseliä, kolminkertainen zoom, myyntiin helmikuussa, $150. Ks. myös IR.

IR, Canon PowerShot G7 -arvio. Suomen Canon.

Cameralabs.com, Sony SAL75300 75-300mm f4.5-5.6 -arvio.

Slrgear.com, Two more lens tests posted on SLRgear. Nikon 200mm f/4D ED-IF AF Micro ja Nikon 24mm f/2.8D AF.

Dpinterface.com, Canon PowerShot A630 -arvio. Suomen Canon.

Dpinterface.com, Canon Digital Ixus 850 IS -arvio. Suomen Canon.

Digitalcamerainfo.com, Fujifilm FinePix F31fd -arvio. Suomen Fuji.

Digit.no, Fujifilm FinePix S6500fd -arvio. Suomen Fuji.

 

03.01.2007 

(Edellisestä jatkoa) Foorumilla on ollut meneillään Linkkejä kuviin ja gallerioihin -osiossa ketju "TEEMA: koirakuvia". Tässä vielä muutama:

Ilotulituskuvia,

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 10.1.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17. Lähtöhintahan on vain ohjeellinen.

1 KAMERANRUNKO MINOLTA DYNAX 500SI 40 e
1 OBJEKTIIVI MINOLTA 80-200/4.5-5.6
- 40 euroa

1 DIGIKAMERA KONICA MINOLTA DIMAGE Z5 5.0 MP 200 e
2 MUISTIKORTTIA 16 MB. 128 MB
2 KAAPELIA KÄYTTÖOHJEET
- 170 euroa

Turun Sanomat, Yhdysvaltojen lentokentillä paljastavat läpivalaisulaitteet.

Hasselblad.com, Masters 2007. Katso myös edellisten vuosien arkistot.

Broncolor, erilaisten studiovalolisäkkeiden vaikutusta havainnollistetaan kuvin.

Digitalcamerainfo.com, Year End Review: DSLRs, New Features, and Scandals. Lyhyt katsaus menneeseen vuoteen.

Digital Outback Photo, Bettina + Uwe's Camera/Lens Sets 2006/2007.

You Tube, Kodak - Winds of Change. Viidenkymmenen sekunnin jälkeen esityksen rytmi äkkiä muuttuu, siirrytään digitaaliseen kuvaamiseen. Ensi viikolla Kodakilta lienee tulossa uusi digi (gps jne.).

Jason P. Odell, Articles and Photo Tips.

 • Autofocus System in Nikon DSLRs
 • Color Management
 • Sigma 500mm f/4.5 EX HSM
 • Sigma 10-20mm f/4.0-5.6 EX HSM
 • Lensbaby 2.0

Digit.no, Turbulente tider for fotobransjen. Norjassa 40% perinteisistä fotoliikkeistä on sulkenut ovensa, vaikka kameroiden myynti on vuosittain kasvanut voimakkaasti. Vuonna 1996 myytiin 16.000 järjestelmäkameraa, viime vuonna lähes 50.000 kpl.

Digicamreview.co.uk, Fujifilm FinePix S9600 / S9100 -arvio.

Trustedreviews.ccom, Pentax W20 -arvio. Ks. Perkko.fi.

 

02.01.2007 

Työväen- ja kansalaisopistojen valokuvausaiheisille kursseille ilmoittautuminen on paikkakunnasta riippuen jo käynnistynyt. Monilla kursseilla on vielä tilaa.

 • ks. tarkemmin digicamera.netin uutiset 27.12.2006
 • tai miksei yhdistäisi lomaa ja valokuvakurssia: Vantaan aikuisopisto järjestää 17.-23.4.2006 kuvausmatkan Toscanaan, Pisaan huhtikuussa!

Nieppi.net, viikonkuvat 2006.

Jani Sourander, Uudenvuodenaatto.

MrRessu's Photogallery, Ilotulitus '07.

Toni, raketit1.jpg, raketti2.jpg,

Jari H., ilot1.jpg, ilot2.jpg, ilot3.jpg.

Markus K., ilotulitus1.jpg, ilotulitus2.jpg.

Reino T., Ilotulitus.

Matt Greer Photography, Correcting Image Distortion. Photoshopissa horisontin suoristaminen, tyyny- ja tynnyrivääristymän korjaus, perspektiivivirheet jne.

(Foorumilta) Objektiivit kosteassa ilmastossa, muutama linkki.

Richard Lynch, Hidden Power Elements 5 Tool Downloads. Osa ilmaisia.

Dimagemaker.com, CS3 Beta Indepth, joukko artikkeleita.

Näitä malleja on "hiukan" paranneltu.

Macrumors.com, forums, A Creative Pro's Guide to LCD Screens! Vähän suppea, mutta tälläkin pääsee alkuun.

Hothardware.com, Dell 3007WFP-HC 30" -arvio. 30 tuuman laajakuvanäyttö.

 

01.01.2007 

Hyvää uutta vuotta!

Pelastusarmeijan Joulupata 2006 keräsi netissä 85.090 euroa. Kaikkiaan keräys tuotti 123.473 euroa. Aiempien vuosien tapaan myös digicamera.netin kävijät osallistuivat potin kartuttamiseen. Lämmin kiitos kaikille vähäosaisia muistaneille!

Aukea.net, joulukuu, Kuukauden teema: Sielu. 17 kuvaa.

Ekke.kapsi.fi, Oulun kaupungin ilotulitus 2006-2007.

Toniknuutila.1g.fi, Kuvakansiot (Linnut 2006, Muita luontokuvia 2006, uusia lintukuvia).

Tuomo Björkstenin Havaintovihko, Ei baarissa ole punaista, eihän?

HS, Vuosi 2007 alkoi Helsingissä ilotulituksella.

Elisanobe.net, muutama ilotulituskuva.

Luminous Landscape, Alain Briot, Just Say Yes (Reflections on Photography & Art # 6). Mitä vastaat, jos sinulta kysytään, manipuloitko/käsitteletkö ottamiasi valokuvia.

Earthboundlight.com, Ready Or Not, Here Comes Photoshop CS3 (Photo Tip of the Week).

Paul Beard, Cigar box camera, Mk II, neulanreikäkamera.

Sitepoint.com, WARNING: Getty Images Cracking Down! Pitkä viestiketju (satoja viestejä). Getty pitää kiinni oikeuksistaan ja lähettää laskuja laittomien kuvien käyttäjille (muutakin asiaa ketjussa).

StudioLine Photo Basic 3. Ilmainen.

Behardware.com, BenQ FP241WZ : 1rst LCD with screening.

Behardware.com, Which 22 inch to choose? Six monitors tested with reaction times from 2 to 5 ms.

Nokia.com, Nokia N95 -kamerakännykkä. Viiden megapikselin kamera. Ei vielä myynnissä.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 


Hae Google:sta

Uutiset