Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Syyskuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Elokuu 2017

31.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.fi lopettaa, tänään on viimeinen mahdollisuus lukea sivuston artikkeleita. Sen jälkeen siirtyy bittitaivaaseen.

 • Facebook-sivuja päivitetään edelleen ahkerasti. Sielä voi lukea tuoreimmat kuulumiset.

Antti Salovaara, Lähiluonnon Huvituksia. Neljä. 25.8.2017. Neljä kuvaa ja neljään kuvaan liittyvät tekstit.

Yle, Täydellisen Instagram-kuvan aika on ohi – joko olet huomannut nämä 5 ilmiötä somekuvissa?

Petteri Järvinen, Bittimittari, Samsung Gear 360 (2017-versio). Samsung julkisti keväällä uuden version edullisesta 360-asteen kamerastaan. Jo vanha oli hauska laite, ja yleensä uudemmat ovat vielä parempia. Mutta tällä kertaa tuli yllätys - viime vuoden malli on parempi, ainakin kuvanlaadun osalta.

 • Uusi versio (mallinumero SM-R210) on muotoilultaan edeltäjää käytännöllisempi. Kamerapää on pienempi, kahvasta saa hyvän otteen, pieni lcd-näyttö osoittaa nyt eteenpäin (ennen ylöspäin) ja niin edelleen. Kameran mukana tulee myös pieni rannelenkki ja "pelastusrengas", jonka pitäisi estää kameran kellahtaminen kumoon.
 • Entä se tärkein: kuvanlaatu? Hämmentävää kyllä, 2017-mallin kamera on huonompi kuin edeltäjänsä 2016-mallissa. Linssi on paljon pienempi, valovoimakin vähän (2,2 vs 2). Still-kuvien tarkkuus on vain 5472x2736 pikseliä (15 M), kun edeltäjässä oli 7200x3600 (25,9 M). Eron huomaa myös käytännössä.
 • 2017-mallin hinta on noin 250 euroa. Vanhempaa mallia myytiin keväällä reilulla alennuksella. Jos sitä vielä jostain saa, laite on todella hyvä ostos sellaiselle, jota kiinnostaa enemmän still- kuin videokuvaus.

Viikate.org, DxO One mallikuvauksessa. 30.8.2017. ...ekniikasta sen verran että kuva on luonnonvalolla, iPhone7 + DxO One yhdistelmällä otettu. Kuva .jpg jossa äärimmäisen kevyt muokkaus. Ei photaria tai muitakaan taikatemppuja. Käytännössä kuva on suoraan kamerasta, pieni alivalotus yhdistettynä siihen että kytättiin oikeanlainen keli Forecaa katsellen. Back to basics meiningillä siis mentiin. Yhtä hyvin tässä olisi voinut olla välineenä Polaroid. Tykkään itse kuvista vieläkin enemmän siitä syystä että meikki on mallin tekemä eikä photarin tuotos, vaikka se olisi hyvin tehtävissä on järki näin enemmän puristia miellyttävämpi....

HS, Hai ui moottoritiellä Texasissa – Harvey-myrskyn viraalein kuva on väärennös, ja sen jakoi skottitoimittaja ”läpällä”.

Hilavitkutin.com, Miksi joissain videokuvissa nopeasti liikkuvat esineet, kuten potkuri näyttävät muuntuvan useaksi siivuksi tai hyytelömäiseksi massaksi? – Verhosuljin-efekti. Rolling Shutter Effect.

Mobiili.fi, Acer liittyy 360 asteen kamerakerhoon – luvassa kaksi uutuutta. Toinen autoon, toinen ei. Vuoden viimeisellä neljänneksellä. Ei hintatietoja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, An imagined elderly couple reflect on the dreams that went unfulfilled. Hollanti, meren rantaan parin minuutin kävely, pieni kaupunki. Aika näytti pysähtyneen tässä bungalovissa 1960-luvulle.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Photographing the Dancer’s Art. 11 kuvaa ja teksti. Kirja.

Thephotoargus.com, 10 Places in Chicago to Take Pictures. Jos nyt joskus on asiaa Chigagoon.

Fotosidan.se, 10 dagars fotofestival i Landskrona. Viides vuosi. 8.9.2017 - 17.9.2017.

Kamera & Bidl, Mobilförbud i omklädningsrum – rädsla för att smygfotas. Sundvallin Bergsåkerin koulun siivojat ihmettelivät, kun urheilutuntien jälkeen ei suihkuja oikeastaan käytetty ollenkaan. Pelättiin toisten kuvaavan suihkussakävijöitä kännykällä ja edelleen kuvien leviämistä someen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, "Teräsmies" vesiliukumäessä, apina kanan hoivaajana ja viikon muita uutiskuvia. 14 kuvaa.

Kontto.kuvat.fi, Räsänen vs Mendy. Nyrkkeilyä.

HS, Tältä näytti Senaatintorilla, kun sadat laulajat ja soittajat juhlivat Suomea. 28.8.2017.

Tekniikan Maailma, Tällainen on pokkarin kokoinen järjestelmäkamera Canon EOS M100 – 6 kuvaa sekunnissa 24 megapikselin kennolta. Canon EOS M100 korvaa kaksi vuotta vanhan M10:n ja tuo 24,2 pikselin kennon sekä mainion dual pixel -tarkennuksen 520 euron hintaiseen perusmalliin. Valokuvien lisäksi Canon EOS M100 tallentaa 1920 x 1080 pisteen full hd -videoita nopeudella. Dual pixel -tarkennusautomatiikka toimii erityisen sujuvasti ja luotettavasti juuri videoita kuvattaessa.

Mikrobitti.fi, Suosittu kuvankäsittelyohjelma GIMP mullistui täysin. GIMP on saanut uuden version myötä kokeellisen tuen usean suoritinytimen käytölle. Kyseessä on vasta testiversio, mutta käyttäjäpalautteen avulla ominaisuus saatetaan nähdä ”valmiina” tulevassa 2.10 -versiossa. Suosittu avoimen lähdekoodin kuvankäsittelysovellus GIMP on saanut 2.9.6 -päivityksen, jonka suurin yksittäinen muutos on tuki usealle suoritinytimelle. Useamman suoritinytimen käyttö parantaa merkittävästi GIMPin suorituskykyä.

Mikrobitti.fi.

Muropaketti.com, Uusi ote 360-kuvaukseen: Insta360 One. Laitteen perusperiaate on samanlainen kuin muissakin 360 asteen kameroissa. Sen molemmilla puolilla on 180 asteen linssi, joiden tuottamat kuvat ja videot tikataan yhdeksi 360 asteen näkymäksi mobiililaitteella. Erikoista on kuitenkin se, että sillä voi kuvata esimerkiksi tiukan mäenlaskun kamera kiinni kypärässä. Laskun jälkeen videosta voi luoda perinteisen videoklipin käyttämällä puhelinta virtuaalisena etsimenä. Kuvan voi siis rajata haluamaansa kohtaan vasta jälkikäteen, aivan kuin käytössä olisi joka suuntaan kuvaava kameraryhmä, jonka materiaalista voi lopuksi valita haluamansa otokset. $300.

Verkkouutiset, Tukes käyttää kuvauskopteria malminetsinnän valvonnassa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Architecture of Hong Kong As You’ve Never Seen It Before.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Thom Hogan, The D850 Blog. Jatkuvasti päivittyvä blogi. Nikon-asiantuntija.

Diyphotography.net.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, A Platinum Print from an iPhone? Carl Weese. Workshopin vetäjä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Klassinen maalaustaide on läsnä Esko Männikön valokuvien puuvanhuksissa. Yksinäisten miesten kuvaajan villit puut kertovat myös ihmisten välisestä kauneuskilpailusta. Esko Männikön puukuvien mustat taustat ja kehykset vievät ajatukset 1600-luvun Hollannin muotokuvataiteeseen. Esko Männikön (s. 1959) uudet valokuvat esittävät puita, mutta eivät mitä tahansa rivikuusia tai -mäntyjä. Männikkö on kiertänyt hänelle rakasta pohjoista Suomea Torniosta Inariin ja tarkentanut kameransa eteensä osuneisiin käppyräisiin, kuhmuraisiin ja usein myös paksun naavan peittämiin oksiin ja runkoihin. Männikkö on ottanut kuvansa öisin ja salamavalon avulla. Salama tekee kuvien taustat lähes pikimustiksi ja korostaa etualalle asettuvien kohteiden materiaalisuutta ja yksilöllisiä muotoja. Samalla se riisuu puut väreistä ja tekee niistä enemmän harmaita kuin vihreitä.

Petteri Hautamaa, Lehtopöllökohtaamisia. 24.8.2017. Pöllöjen kohtaamiseen liittyy aina oma mystiikkansa. Sen verran poikkeavia nämä öiden petolinnut ovat verrattuna moniin näkyvämpiin normilintuihin. Harvoin piilottelevansorttisia pöllöjä loppupelissä pääsee löytämään. Moni lintuja harrastamaton tavallinen sukankuluttaja ei pöllöjä ole edes nähnyt Korkeasaarta kummemmissa paikoissa. Minulle sattui heinäkuussa kolme erityisen mieleen painunutta lehtopöllökohtaamista. Parhaista tilanteista ei tietenkään jää koskaan valokuvaa, mutta sitäkin vahvempi ja hienompi muisto.

HS, Historiallisen kova myrsky iski Texasiin ja tulvien odotetaan yhä pahenevan – katso kuvakooste tulvatuhoista. 28.8.2017.

Iltalehti, Heiki ikuisti loimuavan taivaan Porvoossa - elokuun lopussa luvassa erityinen revontulipäivä. Porvoossa asuva Heiki kohtasi koiranulkoilutuslenkillä myöhään sunnuntai-iltana vihreänä loimuavan taivaan. Ursan asiantuntijan mukaan revontulien näkyminen kulkee käsi kädessä Auringossa tapahtuvien purkausten kanssa.

- Syksyn tilanteesta ei vielä tiedetä kovinkaan paljoa. Tämänhetkisten ennusteiden mukaan näyttää siltä, että 30. ja 31. elokuuta olisi mahdollisuus nähdä revontulia laajemminkin koko Suomessa, jos sää pysyy selkeänä. 30. päivä mahdollisuudet ovat kaikkein parhaimmat, Kuure toteaa.

HS, Tuntuuko, että puhelimesi salakuuntelee sinua? Se on totta ja kohta tietokoneet lukevat ajatuksiasi. Vakoilu tapahtuu kuitenkin sinun luvallasi. Se johtuu siitä, että olet älypuhelimesi käyttöehdoissa sallinut sovelluksille puheentunnistuksen. Lauseistasi tunnistetaan sanoja, jotka mainostajat ovat ostaneet käyttöönsä. Verkkoselaimesi ja puhelimesi mainokset päivittyvät näiden sanojen perusteella.

HS, Älä vastaa ”älypuhelimeen” – kieli saa kehittyä teknologian mukana. Mihin vastaat, kun vastaat puhelimeen? Onko se älypuhelin, matkapuhelin vai pelkkä puhelin. Kun aloitin joulukuussa HS:n teknologiatoimittajana, jouduin pohtimaan, mitä termejä eri laitteista pitäisi käyttää. Ovatko älypuhelimet jo niin yleisiä, että niitä ei tarvitse sanoa älypuhelimiksi? En enää ota digikuvia vaan kuvia. Aina välillä avaan pahvilaatikon ja katselen sinne arkistoituja paperikuvia. Etuliite on siirtynyt siihen esineeseen, jota käytän harvemmin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

 • Suomen Canon, lehdistötiedote. "Canon esittelee syksyn uutuudet kuvaamiseen! Canon esittelee tänään uuden peilittömän Canon EOS M100 -kameran, jonka kompaktissa rungossa on 24,2 megapikselin CMOS-kenno. Kameralla voi kuvata sekä upean tarkkoja kuvia, että elokuvamaisia Full HD -videoita. Pienikokoinen kamera kulkee kätevästi mukana, DIGIC 7 -prosessori takaa upeat kuvat, ja 6,1 kuvan sekuntinopeus tallentaa nopeankin toiminnan. Se on myös täydellinen kaveri älypuhelimelle.
  • Esittelemme samanaikaisesti 3 uutta L-sarjan ammattitason perspektiivinkorjausobjektiivia. Mallinimikkeet ovat Canon TS-E 50 mm f/2.8L MACRO, Canon TS-E 90mm f/2.8L MACRO ja Canon TS-E 135 mm f/4L MACRO. Perspektiivinkorjausobjektiivit tarjoavat ainutlaatuisia tapoja säätää perspektiiviä ja tarkennusaluetta huolellisesti kalibroitujen liikkeiden, erinomaisen optiikan ja tarkasti valettujen vääristymättömien linssielementtien ansiosta.
  • Uusi L-sarjan teleobjektiivi Canon EF 85mm f/1.4L IS USM sopii puolestaan täydellisesti muotokuvaukseen. Objektiivin neljän askeleen kuvanvakain ehkäisee kameran tärähtelyn vaikutuksia ja helpottaa siten sekä still- että videokuvaamista haastavissa olosuhteissa. Kannattaa tutustua syksyn Canon-uutuuksiin!
  • Canon EOS M100 -kameran myynti alkaa lokakuun alussa ja uusien objektiivien/lisävälineiden myynti alkaa marraskuussa 2017.
  • Canon EOS M100 (runko): svh. 519 euroa
  • Canon EOS M100 + EF-M 15–45 mm -objektiivi: svh. 649 euroa
  • Canon TS-E 50mm/90 mm/135 mm -objektiivit: svh. 2700 euroa
  • Canon EF 85mm f/1.4L IS USM -objektiivi: svh. 1700 euroa
  • Canon Macro Twin Lite MT-26EX-RT: 1300 euroa"
 • Suomen Canon, Canon EOS M100.
 • Valovuoto.fi, Ensituntumia Canonin uusista objektiiveista. Matti Sulanto. Canon on tänään julkistanut neljä uutta objektiivia, yhden kamerarungon ja yhden salamalaitteen. Ihan hyvä annos uutta yhdelle päivälle. Uudet objektiivit ovat TS-E 50mm f/2.8L Macro, TS-E 90mm f/2.8L Macro, TS-E 135mm f/2.8L Macro ja EF 85mm f/1.4L IS USM. Uusi kamerarunko on peilitön EOS M100 ja uusi salama on lähikuvaajille tarkoitettu MT-26EX-RT.
  • Tilt ja shift uusiksi. Canonin tilt-shift -sarjan laajakulmat päivittyivät jo vuonna 2009 ja nyt on pitempien putkien vuoro. Optista suorituskykyä on parannettu vastaamaan yli 50 Mp kennoa, mutta myös käyttöön liittyviä parannuksia on paljon. Kaikki nyt julkistetut TS-E -optiikat tarkentuvat 1:2 kuvasuhteeseen asti, mikä on iso etu, koska lähikuvauksessa varsinkin kääntöominaisuus on hyödyksi. Kääntö- ja siirto-osat kiertyvät toisistaan riippumatta 30 asteen pykälin ja siten ne voi asettaa joko samaan tai eri suuntaan. Tämä on myös erittäin tärkeää ja käytännöllistä. Loittorenkaita voi käyttää, jolloin ihan oikea makrokuvauskin onnistuu.
  • 85 mm vakaajan kera. Uusi EF 85mm f/1.4L IS USM on kiinnostava, sillä se on ensimmäinen vakaajallinen huippuvalovoimainen potrettilasi. Se on iso etu ja avaa uusia mahdollisuuksia, kun terävää jälkeä tulee melko pitkilläkin valotusajoilla. Valmistaja lupaa vakaajan tasoittavan tärinää neljän aukon verran.
  • Lisää peilitöntä. Peilitön runko EOS M100 asettuu malliston edullisimmaksi ja samalla osa nykyisistä malleista poistuu. Uudistuksen jälkeen M-sarjaan jäävät EOS M100, EOS M6 ja EOS M5. Uusi M100 on erittäin kompakti ja käyttöliittymä tukeutuu vahvasti kosketusnäyttöön, sillä fyysiset säätimet on karsittu minimiin. Sisäkalut ovat pitkälle samaa kuin M6-mallissa, joten kuvanlaadusta ei tarvitse tinkiä.
 • Dpreview.com, Canon launches EOS M100 with 24MP sensor and Dual Pixel AF. Canon EOS M10:n seuraaja. 24 megapikselin peilitön, kroppikerroin 1.6x. Ensimmäistä kertaa Dual Pixel -automaattitarkennus edullisemmassa luokassa. Video 1080/30p ja 1080/60p, neljä kuvaa sekunnissa (M10 2.2 kuvaa sekunnissa). Sisäänrakennettu Wi-Fi (NFC), kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö (1.03 megapikseliä), ei etsintä. Sisäänrakennettu salama. Bluetooth-yhteys. Pienin ja kevein M-sarjan järjestelmäkamera, paino 302 g. Yhdellä latauksella ottaa 295 kuvaa. Värit musta, valkoinen ja harmaa. Myyntiin lokakuussa. Runko + 15-45mm F3.5-6.3 IS STM, $600. Runko + 15-45mm ja 55-200mm F4.5-6.3 IS STM, $950. (näissä hinnoissa ei ole mukana veroja).
 • IR, Canon announces the EOS M100, replacing the M10 as Canon’s new entry-level mirrorless camera. Suunnattu älypuhelin-sukupolvelle, joita kiinnostaa monipuolisempi kuvaus. Creativi Assist ja yksinkertaistettu kosketusnäytön käyttö. Edelleen kuitenkin säilytetty manuaalikuvaustilat.
 • IR, Canon EOS M100 Review -- First Impressions. Kosketusnäytön käyttöliittymä on kustomaitavissa. Sama 24 megapikselin sensori kuin Canonin M5- ja M6-malleissa. RAW. ISO 100 - 25.600. Ei vieläkään 4K -videota. Myös manuaali video (kuten M5 ja M6). Muiden kuin M-sarjan objektiivien käyttöön tarkoitettu adapteri maksaa $200.
 • Canonwatch.com, Here is the Canon EOS M100, officially announced and ready for pre-order (plus first look video).
 • ePhotozine.com, Canon Announce Compact & Stylish M100 Mirrorless Camera. EF- ja EF-S -objektiivit käytettävissä adapterin avulla.
 • Techradar.com, Canon's EOS M100 is a mirrorless camera for the selfie generation. Kaksi vuotta vanha EOS M10, seuraaja.
 • Pdnonline.com, Canon Updates M10 Mirrorless with M100.
 • Suomen Canon, Canon EF 85mm f/1.4L IS USM.
 • Dpreview.com, Canon unveils stabilized EF 85mm F1.4L lens. Kuvanvakaaja (4 stoppia), tässä luokassa f1.4 ensimmäistä kertaa. Säänkestävä. Paino 950 g. Marraskuussa myyniin, hinta on $1.600 (hinnoissa ei ole mukana veroja).
 • IR, Canon announces four new lenses: three tilt-shift optics & an 85mm f/1.4L IS, alongside macro flash.
 • Canonwatch.com, Canon announce the EF 85mm f/1.4L IS USM, ready for pre-order (plus first look videos).
 • ePhotozine.com, Canon L-Series Gets 4 New Lenses.
 • Techradar.com, Canon launches four new L-Series lenses.
 • Dpreview.com, Canon launches a trio of tilt-shift lenses: 50mm, 90mm and 135mm. Kuvanlaatu parantunut, enemmän ja helpompia säätöjä. Marraskuussa myyntiin, kukin maksaa $2.200 (hinnoissa ei ole mukana veroja).
 • Canonwatch.com, Canon announce three new tilt-shift lenses, ready for pre-order (plus first look video).
 • Fotosidan.se, Fyra nya L-objektiv från Canon.
 • Dpreview.com, Canon introduces Macro Twin-Lite MT-26EX-RT. Kaksoissalama makrokuvaukseen. Marraskuussa myyntiin, $990 (hinnassa ei ole mukana veroja).

Featureshoot.com, An eerie journey through the peripheries of Vilnius. Vilna.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

ePhotozine.com, 3 Essential Tips For When Photographing Standing Stones.

The Online Photographer, He's Baaaaa-ack. Miken matkaterveiset.

Kamera & Bidl, Upplev idrottshistoria i Bildbyråns arkiv. Arkistot auki suurelle yleisölle. 60 vuotta urheilun historiaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, maailma kuvina.

 • 21.8.2017. Maanantain kuvakoosteessa osoitetaan mieltä Quebecissä, temppuillaan järvellä Wuhanissa Kiinassa ja muistetaan Barcelonan terrori-iskun uhreja.
 • 22.8.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa suitsukkeensavua New Delhissä, Angela Merkel tietokonepelimessuilla Kölnissä ja taidetta riisipellolla Dong Villagessa.
 • 23.8.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa hirmumyrskyn saapuminen Hong Kongiin, elämää rannalla Jakartassa ja maanjäristyksen jälkiä Ischian saarella.
 • 24.8.2017. Kuvakoosteessa nähdään torstaina muun muassa jääkarhu São Paulossa, ministeri nyrkkeilijänä Montrealissa ja mielenosoittaja New Yorkissa.

Kamerakoulu.fi, Jäämekko, eli tarina siitä, miten jäädytin Suomi-neidon. 27.8.2017. Suvi Sievilä. Lisäksi YouTube-video, kesto 3:38.

Yle Areena, Heinäsirkkojen ja hepokattien jäljillä. 27.8.2017. Podcast, kesto 24 minuuttia. Sami Karjalainen on kuvannut heinäsirkkoja ja hepokatteja jo yli kymmenen vuoden ajan. Karjalaisen valokuvissa heinäsirkat ja hepokatit kurkkivat lehden takaa, piileskelevät korren toisella puolella, heittävät varjonsa kallioon tai lehdelle, roikkuvat pää alaspäin kriittisella nahanluonnin hetkellä, tuijottavat valtavilla oudoilla silmillään. Uusinta elokuulta 2015.

Etelä-Suomen Sanomat, Lahtelaislähtöisen Markus Henttosen valokuvia esillä Saksan Potsdamissa. Näyttelyn taiteilijat ovat Markus Henttonen, Pertti Kekarainen, Ola Kolehmainen, Anni Leppälä ja Nelli Palomäki. Näyttelyn on kuratoinut Ritva Röminger-Czako ja se järjestetään yhteistyössä Suomen Saksan Instituutin kanssa.

Älypuhelimista.

 • Suomimobiili.fi, Testissä Xiaomi Mi 6 -lippulaivapuhelin – tehoja kauniissa kuorissa. Xiaomi Mi 6 on mielenkiintoinen älypuhelin markkinoiden tehokkaimmalla järjestelmäpiirillä varusteltuna. Kyseessä on ulkoisesti premium-tuntumaa hakeva lippulaivapuhelin, jonka ulkoinen toteutus muistuttaa monilta osin jo arvostelemaamme Honor 9 -puhelinta. Xiaomi Mi 6 on kuitenkin ulkoisesti hieman kompaktimpi ja sirompi, mutta jonkin verran painavampi. Xiaomi Mi 6 -puhelimessa on myös monista muista puhelimista tuttu kaksoiskamera. Erillinen suojakuori mukana. 599 euroa.
 • Ensimmäinen Asteroid OS -älykello julki – tällainen on Connect Watch. Asteroid OS on raikas vaihtoehto Googlen Android Wear -käyttöjärjestelmälle. Molemmat pohjautuvat älypuhelin-Androidin tavoin Linux-kerneliin, mutta Asteroid OS:n käyttöliittymä on erilainen. Ennakkotilaukset alkavat pian. Ei aikataulua.
 • Blog.e-ville.com, Älykellot Kiinasta – Iso & erilainen valikoima. 25.8.2017. Yleisellä tasolla markkinakatsaus.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Storms.

Dpreview.com.

Petapixel.com, Ep. 206: Did National Geographic Not Go Far Enough? – and more. Podcast. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Earthboundlight.com, Two Minutes of Darkness: Notes on What Worked and What Didn't. 27.8.2017.

Fotosidan.se, Lightroomredigering, kvällsbild från Rhodos. Bloggaus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Miika.kuvat.fi. Norway 2017. 14 päivältä kuvia.

HS.

MTV, 11 lausahdusta, joita ei koskaan kuulu valokuvaajan suusta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR, Fast, streamlined time-lapse editing: Timelapse+ releases a new plugin for Adobe Lightroom. $49.

Diyphotography.net, Bonfoton turns your room into camera obscura. Helppokäyttöinen. Mistä tahansa huoneesta camera obscura. Suomalainen pariskunnan ideoima ja valmistama. Hinta 27 euroa. Vaatii pimennetyn huoneen, verhoon (tai vaikka foliopaperi pimennysverhona) Bonfoto Lensin kokoinen aukko.

Petapixel.com.

Kamera & Bild, Christoffer Relander – en mästare på multiexponering.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Valokuvaaja vai yrittäjä? 25.8.2017. Kesto 18:26. Tällä viikolla perehdymme yrittäjyyteen. Valokuvaus ammattina on nykyään yrittäjäammatti. Monet valokuvaajat kuitenkin kokevat olevansa freelancereita ym. Asiantuntijana valokuvaaja Nani Härkönen.

HS, Traagisen kohtalon kokenut K-G Roos kokosi Helsingistä ennennäkemättömän valokuvakirjan vuonna 1961 – teos vaipui unholaan. Ihmisten Helsinki -teoksen toisella tekijällä Jörn Donnerilla ja Roosilla oli selkeät roolit. Roos otti kuvat ja Donner kirjoitti tekstit kuvista liikaa välittämättä. Tässä jutussa esitellään Roosin 1950-luvun lopulla ottamien kuvien lisäksi HS:n valokuvaajan Jonne Heinosen kuvia helsinkiläisistä elokuussa 2017.

Tuomas Heinonen, Lintuparatiisi – kirja luonnon ja ihmisen yhteiselosta. 20.8.2017. Ensi viikolla (vk34/2017) julkaistaan Lintuparatiisi -kirjamme Suomenojan luonnosta. Kirjassa on itseltäni 73 kuvaa linnuista, maisemista, kasveista ja luonnosta ylipäätänsä. Kirjassa on yhteensä yli 200 toinen toistaan hienompaa ja tärkeämpää kuvaa alueen luonnosta ja sen arvolajeista unohtamatta muutoksen dokumentointia. En olisi uskonut vuonna 2011 että projektimme alkaa dokumentoimaan alueen luontoa alkuaan neljän kuvaajan voimin sidotaan kirjan kansien sisään kuusi vuotta myöhemmin.

 • Kirja julkaistaan Suomen luonnon sekä Espoo-päivänä 26.8.2017 klo 12.00 Ison Omenan palvelutorin Stagella. Kirja on yhdistyksen omakustanne. Kirjan voi tilata ennakkoon www.lintuparatiisi.fi -sivustolta 30 € hintaan postitettuna (tai noudettuna julkaisutilaisuudesta).

Länsiväylä, Ihastuttaako karhun lounastauko kesäkuvakisan tuomariston? Katso ohjeet: Vielä ennätät osallistua – pääpalkintona pyörä.

Kamerakoulu.fi, Henkilökuvaus- ja valaisu Workshop: Iiro Rautiainen. 270 euroa. Joensuu, 14.10.2017.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Tampereen kaupunki, Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut/Museopalvelut/Museokeskus Vapriikki, Tampere. Valokuvaaja toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Valokuvaaja toimii itsenäisesti erilaisissa valo- ja videokuvaustehtävissä ja asiantuntijana valokuvaan liittyvissä teknisissä määrittelyissä sekä valokuvan säilyttämiseen liittyvissä asioissa. Valokuvaaja toimii asiantuntijana laitehankinnoissa, kouluttaa museon henkilökuntaa valo- ja videokuvauksessa, toimii erilaisissa työryhmissä ja pitää yleisöluentoja. Lisäksi valokuvaaja vie kuvia museon kokoelmahallinta- ja toimitusjärjestelmiin tarvittavin tiedoin. Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva ammatti- tai korkeakoulututkinto. Hakuaika päättyy 11.9.2017

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Techradar.com, The A to Z of Photography: Dynamic range.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Taiteiden yö levittäytyi ympäri Helsinkiä – katso kuvakooste. Taiteiden yö alkoi iltapäivällä ja jatkuu myöhään yöhön.

Yle, Historiallinen 100-vuotislahja museolta: 1 300 Victor Barsokevitschin valokuvaa vapaaseen käyttöön. Valokuvia voi ladata ei-kaupalliseen käyttöön valokuvasivusto Flickristä. Nyt julkaistavia kuvia on yli 1 300 kappaletta ja ne ovat Barsokevitschin kokoelman tunnetuimpia kuvia.

Valovuoto.fi, Sigma 135mm F1.8 DG HSM Art. Optiikan suunnittelu on aina nippu kompromisseja. Valovoimaista ja terävästi piirtävää teleobjektiivia ei nykytekniikalla vielä pystytä tekemään pieneksi ja kevyeksi. 135 mm 1.8 Sigma painaa reippaan kilon, mutta sen optiset ominaisuudet ovat melko uniikit. Kuvaajan tehtäväksi jää päättää, että tarvitseeko hän kuvansa toteuttamiseen juuri näitä ominaisuuksia painon kustannuksella. On helppo kuvitella, että Sigma on suunniteltu nimenomaan juuri potrettiobjektiiviksi. Sen hienot optiset ominaisuudet loistavat suhteellisen lähellä olevien kohteiden kuvaamisessa ja tarkennuskin tuntuisi toimivan parhaiten välillä 1 m – 6 m.

 • Suomen hinta on 1.400 euroa (hinnassa on mukana verot)

Yle, Maailman kuivin autiomaa sai yllätyssateen – seurauksena valtava kukkameri. 23.8.2017. Atacaman autiomaassa satoi, mikä aloitti valtavan, värikkään luonnonnäytelmän.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thom Hogan.

 • Nikon Updates Their Best DSLR. Nikon-asiantuntijan kooste, painavaa asiaa. Aivan uutta kamerassa on etsin, 0.75x, isoin ja kirkkain tähän mennessä Nikonilta. Vastaa täysin filmiajan parhainta laatua. Toinen uutuus on kameran sisäinen Focus Bracketing eli maksimissaan 300 kuvaa voidaan kuvankäsittelyssä ns. pinota. Esim. Olympus E-M1 Mark II -mallissa on sama ominaisuus. Nikonin Thaimaan tehtaassa valmistettu. Loppupäätelmä: Nikon on tuonut markkinoiden parhaimman all-around -kameran.
 • Nikon D850 Specifications.
 • So What's Up With Nikon? Vuosi 2017.

The Online Photographer, I Know It's Here Somewhere.... Gordon Lewis. Kuvat ovat järjestyksessä, hakemistot nimetty päivän ja aiheen mukaan. Kuvatkin on tagattu. Adobe Lightroomissa sitten vain haku päälle. Mutta välillä ei löydykään etsittyä kuvaa.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Body and Transformation at Baxter Street. 11 kuvaa ja teksti. Näyttely.

Techradar.com, Camera rumors 2017: the biggest and best camera rumors around.

Fotosidan.se, Vi har provat nya Nikon D850.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tänään torstaina 24.8.2017, Helsingissä Taiteiden yö.

Yle Areena, Kultakuume. Esko Männikkö kuvaa uupuneita puita - Kaarina Kaikkoselle miesten vaatteet kuvaavat isän kaipuuta. Podcast, kesto 49 minuuttia.

Mauri Leivo, Aamu Enäjärvellä. 21.8.2017. Voi pojat, mikä aamu! Ja tytöt. Päivä oli elokuun yhdeksäs. Lähdin ystävieni Heikki ja Matti Halttusen kera veneretkelle Sammatin Enäjärvelle. Kello löi vähän yli kuusi, kun veneemme irtaantui Heikin mökin laiturista.

Yle, Auringonpimennys vangittiin vaikuttaviin kuviin eri puolilla maailmaa. Yle kokosi yhteen valokuvia eilen maanantaina erityisesti Yhdysvalloissa kansanjoukot liikkeelle saaneesta auringonpimennyksestä.

HS, Poliisi ei pysty pitämään päällä kaikkia nopeusvalvonta­kameroita – työvoima ei riitä käsittelemään kuvia. Poliisi ehtii yleensä käsitellä vain 70–90 nopeusvalvontakameran koko maassa ottamat valvontakuvat. Keskiviikkona alkaneessa poliisin valvontamaratonissa on päällä poikkeuksellisesti 110 kameraa. Kameratolppia on Suomessa yhteensä noin 935, eli keskimäärin korkeintaan noin joka kymmenes tolppa sisältää käynnissä olevan kameran.

 • ”Valvontakameroista tulee noin 2 000 ylinopeushavaintoa päivässä koko maassa, ja sen verran niitä pystytään käsittelemään. Niistä kertyy vuodessa yhteensä 550 000–600 000 huomautusta tai sakkoa”, Pasterstein sanoo.
 • ”Jos kuvassa ei ole mitään erikoista, rekisteritunnuksen syöttö ja kaksi enterin klikkausta vie nopeimmillaan 15 sekuntia. Mutta välillä tulee tapauksia, joissa pitää selvittää esimerkiksi firman auton kuljettajia, ja siihen kuluu äkkiä monta minuuttia”, Pasterstein sanoo.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, These Aerial Photos Will Make You See Famous Landscapes in a New Way.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

 • Camera Review: Hands-on with Canon’s EOS M6. Julkistettu helmikuussa 2017. Kuin M5, mutta ei sisäänrakennettua elektronista etsintä (lisävaruste). Peilitön järjestelmädigi. 24 megapikseliä, ISO 100 - 25600, video full HD, kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö (1.04 miljoona pistettä). Sarjakuvaus yhdeksän kuvaa sekunnissa (tarkennus lukittuna). Full HD video, 60 kuvaa sekunnissa. Jatkuva tarkennus toimii videossa oikein hyvin. Kroppikerroin 1.6x. Adapterin avulla EF-lasit. Paino 343 g. Kuvanvakaaja vain videossa. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Yhdellä latauksella ottaa 295 kuvaa. Kilpailijoihin verrattuna vähän kallis. Erinomainen kuvanlaatu, hidastelee hämärässä. Suomen hinta runko 880 euroa (hinnassa mukana verot).
 • PDN Photo of the Day, A Portrait of Detroit Hip Hop. 11 kuvaa ja teksti. Kirja.

Thephotoargus.com, Scott Firestone: Chicago Street Photographer.

Fotosidan.se, Möt Wisslaren – han har 1,3 miljoner följare på Instagram. Christoffer Collin, kirkon vahtimestari Karlskogasta aloitti kuvaamiseen Instagramiin vuonna 2012. Hasselblad-lähettiläs nykyään. Video, kesto 5:07. På svenska, tekstitys englanniksi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Täydellisen fantasiakuvan metsästys – tältä näyttää, kun pelkkään kuvankäsittelyyn menee päiviä. Valokuvataiteilija Antti Karppisen työpajassa digitaalinen kuvankäsittely on viety äärimmilleen.

Journalisti 9/2017. Ilmestynyt 18.8.2017. Seuraava numero ilmestyy 8.9.2017.

 • Palkkapaine kasvaa. Kaikki yhdeksän Journalistiliiton työehtosopimusta ovat katkolla tulevana syksynä, loka- ja joulukuun välisenä aikana. Liiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo, että palkankorotukset ovat tulevalla tes-kierroksella realismia.
 • Vääriä väitteitä uutisvirrassa. Naiset saavat parempaa palkkaa kuin miehet! Mikä uutispommi! Paitsi ettei se ollut uutinen eikä se pitänyt paikkaansa. Otsikko komeili kuitenkin Helsingin Sanomien uutisvirrassa 17. heinäkuuta.
 • Näin myyt juttusi.

Yle, Trump ensimmäistä kertaa New Yorkin kodissaan valintansa jälkeen, Turun Kirjastosilta Suomen lipun väreissä ja viikon muita uutiskuvia. 21.8.2017. 16 kuvaa.

H. Vähämaa Photograpy, hvahamaa.com. Ja vasemmalta ylhäältä sitten Galleria.

Eisa Maestro 2017, Theme: Street Life. Voittajat, kolme parasta. Suomen Jorma Mylly (kansallisen kilpailun voittaja) tuli neljänneksi.

Aamulehti, Sosiaalisen median profiilikuvia otetaan yhä useammin ammattistudiossa – Näin saat itse hyviä otoksia.

Reimari.fi, Ilmakuvassa kotitalokin saa aivan uuden ilmeen. Haminalainen valokuvauksen harrastaja Jarno Koivula on laajentanut reviiriään myös yläilmoihin hankittuaan vuodenvaihteessa DJI Phantom 4 Pro -kuvauskopterin. Suomen hinta on 1.500 euroa (hinnassa on mukana verot).

Mikrobitti.fi, Ostaako Apple TV, Chromecast vai jokin ihan muu? Mikrobitti testasi mediatoistimet. Mediatoistin tekee tyhmä-tv:stä sulavan nettivideotoistimen ja parantaa myös lähes kaikkien älytelkkarien ominaisuuksia. Parhaimmat mediatoistimet ovat selkeästi älytelevisioita edellä, mutta huonoimmat innostavat vain kiroilemaan. Heinäkuun numerosta niukka lyhennelmä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Techradar.com, 14 portrait photography tips you'll never want to forget. Miksiköhän juuri 14.

Kamera & Bild, Drönarfotograf fotade nakenbadare i Malmö. Kuvauskopterin lennättäjä löytyi, poliisille ilmoitus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, 22-vuotias Francesca Woodman oli ottanut itsestään tuhansia alastonkuvia – ne eivät kiinnostaneet ketään, kunnes kuolema teki taiteilijan tunnetuksi. Nuoren amerikkalaiskuvaajan Francesca Woodmanin paljastavat omakuvat nousivat kuuluisuuteen vuosia hänen kuolemansa jälkeen. Nyt ne nähdään Helsingissä. Suomen valokuvataiteen museossa Ruoholahdessa aukeavan näyttelyn on tuottanut Tukholman Moderna Museet, jossa Woodmanin töitä oli esillä viime vuonna ja tämän vuoden alussa. Näyttelyn kuraattori Anna Tellgren sanoo halunneensa antaa kävijälle kuvan Woodmanin tuotannon laajuudesta.

Antti Salovaara, Lähiluonnon Huvituksia. Monimuotoinen Örö. 18.8.2017. Örö on keskikokoinen ihme. Samalta saarelta löytyy kilometrikaupalla hiekkarantaa, kaikessa rauhassa varttunutta sekametsää, avaria maisemakallioita ja paahteisia ketoja. Puolustusvoimien käytössä ollut saari aukesi yleisölle vuonna 2015 ja liittyi samalla osaksi Saaristomeren kansallispuistoa. Tutustuin Öröhön 7.–10. elokuuta.

Olli Korhonen, Harmaahaikara kävelee taidokkaasti narulla kuin sirkuksen nuorallatanssija. 18.8.2017. Minulla on ollut kahden vuoden tauon jälkeen mahdollisuus seurata lähietäisyydeltä useiden harmaahaikaroiden iltaelämää. Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista oli nähdä ensimmäistä kertaa – ja todennäköisesti viimeistä – aikuisen harmaahaikaran kävelevän vähänkään horjumatta paksulla nuoralla vesialtaan yläpuolella. YouTube-video, kesto 0:15.

Yle, Pedosta tuli linssilude – Tuomo on kuvannut ahmaa jopa kahden metrin etäisyydeltä. Olemme Kannuksessa Keski-Pohjanmaalla. Keskellä metsää, vetisen suon laidassa. Kesti tovin tulla tänne haastavassa metsä- ja louhikkomaastossa. Vieressäni seisoo sammaleella, oksilla ja maastokuvioisilla kankailla naamioitu koju, josta törröttää ulos pari kuvausputkea. Tästä piilosta luonnossa kuvaajaksi itseään tituleeraava Tuomo Karsikas on napannut parin vuoden ajan kuvia yhdestä metsiemme suurpedosta, ahmasta.

 • Aluksi ahmat olivat hyvin säikkyjä ja pysyttelivät satojen metrien etäisyydellä kuvauskojusta ja paikalle tuodusta haaskasta. Tuomo kuitenkin aloitti siedätyksen pala palalta.

Tivi.fi, Googlen sähköposti koki muutoksen. Mikäli käytössäsi on useampia Google-tilejä, voit nähdä niiden kaikkien uudet viestit samassa näkymässä, ilman tarvetta tilien välillä klikkailemiseen. Näin voit nopeasti klikkailla saapuneiden viestien kansiot tyhjäksi.

Kauppalehti, Miten valokuvaus on muuttunut urasi aikana, Marko Rantanen? Lyhyessä jutussa mainitaan valokuvaajan käyttämä "toimisto" vain kuusi kertaa.

Iltalehti, Testissä ensimmäinen action-360-kamera - virtuaalitodellisuuskuvat tulevat jäädäkseen. Lähes 1000 euroa maksava uusi 360 asteen actionkamera haastaa aiemmat kotikäyttöön tarkoitetut virtuaalitodellisuuskamerat. Pieniä 360 kameroita on ollut markkinoilla jo aiemminkin, mutta Garminin uutuus on ensimmäinen tärinän vaimennuksella ja säänsuojalla, eli niin kutsuttu action-360-kamera.

 • Garminin uutuus on helppokäyttöinen, monipuolinen ja kiinnostava. Ostopäätöstä joutuu tosin harkitsemaan kaksi kertaa. Kameran hinta on 869 euroa, joka on yli kaksinkertainen ”tavallisiin” 360 kameroihin verrattuna.

Ilta-Sanomat, Kaikkien aikojen ”photobombaus”? – Nasan kuva auringonpimennyksestä sisälsi uskomattoman yksityiskohdan. Yksi peräkkäin otettu kuvasarja paljastaa tarkemmin katsottuna hauskan yksityiskohdan: Maata kiertävä Kansainvälinen avaruusasema ISS lipuu Auringon ja Maan välistä juuri kun Kuu on peittämässä näkymän.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Thom Hogan.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, 10 Tips and Tricks for the Liquify Tool in Photoshop.

Pdnonline.com.

Techradar.com, The 5 best waterproof cameras in 2017.

 • Olympus Tough! TG-5
 • Nikon Coolpix W300
 • Panasonic Lumix FT5 / TS5
 • Canon PowerShot D30
 • Fujifilm FinePix XP120

Earthboundlight.com, Curiosity. 20.8.2017.

Fotosidan.se, SKOLA: Tio myter om fototeknik.

 • Vidvinklar ger inte större skärpedjup
 • Vidvinklar förvränger inte perspektivet
 • Teleobjektiv förvränger inte perspektivet
 • Fler pixlar kräver inte bättre objektiv
 • Det finns inte en hård gräns för hur stora du kan göra dina bilder
 • Bilder i tryck behöver inte vara i 300 dpi
 • Bilder i tryck behöver inte vara i 300 dpi
 • Fler pixlar ger inte mer brus
 • Antalet pixlar är inte samma sak som upplösning
 • CCD ger inte bättre färger än CMOS

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS. Maailma kuvina.

 • 15.8.2017. Tiistain kuvakoosteessa maailmalla valmistaudutaan Intian itsenäisyyspäivään, ollaan tulvaa paossa Nepalissa ja nähdään maastopalojen raivoa Kreikassa.
 • 16.8.2017. Keskiviikon kuvakoosteessa muun muassa hurjastellaan tulirenkaan läpi, muistetaan Elvistä ja pidetään pilkkana Yhdysvaltojen presidenttiä.
 • 17.8.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään muun muassa keskiaikaisia ritareita, uimaan hyppiviä sikoja ja leijoja Delhin yllä.
 • 18.8.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään juhlintatapoja Intiassa ja Indonesiassa, sekä niin sotakoneistoa kuin rauhanmarssikin.

Sulantoblog.fi, Tämä on viimeinen kirjoitus. 20.8.2017. Aloitin Sulantoblogin 7.10.2008 ja kohta juhlittaisiin siis 9-vuotispäivää, jos sivusto vielä olisi olemassa silloin, mutta kun ei ole. Tämä on viimeinen kirjoitus, Sulantoblog.fi sulkeutuu lopullisesti 31.8.2017.

 • ...Toisaalta taas, paljon on jäänyt tekemättä, kun olen naputellut kamerakokemuksia jotenkin järkeviksi artikkeleiksi sivulle. Minusta tuntuu, että varsinkin valokuvaajana olen junnannut paikallani jo pitkään, kun kaikki aika on mennyt Sulantoblogin kanssa. Ei ole ollut aikaa keskittyä omaan kuvaamiseen kunnolla. Joskus olen miettinyt, että miksi edes omistan kameran, kun kaiken aikaa kuvaan jollain lainalaitteella. Se kuulostaa varmaan kivalta, mutta se ei ole sama kuin oma tuttu kamera, josta tietää kaiken ja jolla voi vain kuvata miettimättä mitä siitä pitää kertoa lukijoille.
 • ...Tähän samaan kohtaan olen päättänyt myös lopettaa Sulantoblogin, koska sivustoa pitäisi kehittää ja uudistaa, mutta minulla ei ole siihen aikaa eikä energiaa. Suomalaiset kamerakokeilut, kuvausvinkit ja muut valokuvaustarinat eivät kuitenkaan lopu, sillä uusi Valovuoto.fi -sivusto jatkaa siitä mihin Sulantoblog lopettaa.

Valovuoto.fi. Jo kymmenkunta uutta artikkelia. Laitearvioita, uutisia, kuvausohjeita. Valovuotoa ylläpitävät Taavi Hölttä, Jussi Koskela, Ville Kotimäki, Anssi Lepikko, Matti Sulanto ja Arto Tapio. Lisäksi julkaisemme vierailevien kirjoittajien artikkeleja. Poiminta:

 • Matti Sulanto, Canon EOS 6D Mark II. 19.8.2017. Canon 6DII on valmistajansa kevein ns. täyden kennon runko sekä ominaisuuksiltaan että fyysisiltä mitoiltaan, mutta absoluuttisessa mielessä 6DII ei ole erityisen pieni kamera. Kuvausote on tukeva ja kamera tuntuu runsaalta kädessä.
 • Kääntyvä näyttö on ainoa merkittävä uutuus ja samalla ensimmäinen täyden kennon Canonissa. Sarana on vasemmassa päädyssä ja siten näyttö kääntyy sivulle, mikä ei ole minulle mieleisin tyyli, mutta tämä asia jakaa mielipiteitä vahvasti.
 • Mukana tulee perinteinen akkulaturi, jota ei usein tarvita, koska akunkesto on erittäin hyvä. Akkua ei tarvitse ladata yhtenään ja viikonlopun lomamatkalle ei valttämättä tarvitse laturia edes ottaa. Valitettavasti usb-lataus ei ole mahdollista.
 • Kennon dynamiikka sen sijaan ei ole tämän päivän tasolla, jos mittapuuna käytetään kilpailijoiden tuotteita. En tehnyt mittauksia, mutta jos kuvassa on isot kontrastierot, joita on tarvis tasoitella nostamalla tummia sävyjä, niin kohina nousee pintaan samalla. Tottahan kohina aina pyrkii esiin, kun kuvan tummia sävyjä vaalennetaan, mutta Canonilla korostuneemmin kuin muilla uusilla järkkäreillä.
 • Pitää tosin heti sanoa, että en kokeilun aikana kokenut kennon toistokyvyn varsinaisesti haitanneen ja sain kuvat säädettyä kokolailla kohdalleen. Canonin valotus tekee lisäksi erittäin tasaista jälkeä painottaen tarkennuskohdetta ja osaa huomioida kennon toistokyvyn kiitettävästi. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että dynamiikan osalta 6DII:n kenno jää jälkeen kilpailijoista ja onhan se pettymys, että viidessä vuodessa teknologia ei ole tässä suhteessa parantunut.
 • Kuvaaminen Canon 6DII:lla on todella mukavaa. Kamera reagoi säätimiin ilman viiveitä, käyttöliittymä on selkeä ja kaikki toimii niin kuin pitääkin. Canonia on moitittu välillä konservatiivisuudesta, eikä ihan turhaan, mutta kääntöpuolena on suhteellisen varmatoimisia kuvauslaitteita.
 • Canon 6DII maksaa reilusti yli € 2000 ja sillä rahalla, jopa halvemmalla, saa muitakin täyden kennon kameroita, mikä tekee valinnasta vaikeaa. Canonin valttina on laaja objektiivi- ja lisälaitevalikoima, eikä vilkkaita käytettyjen markkinoitakaan voi väheksyä

Petteri Hautamaa, Versowood raiskaa rantametsät! 17.8.2017. Kerrassaan karmaiseva yllätys ajaa mökin pihatielle, kun järeät metsäkoneet olivat myllertäneet sen perunapelloksi. Pisteenä iin päälle, nökötti pihallani metsurin parkkeerattu auto ja tontin vieressä paistoi iso hakkuuaukko, jotta valtaville tukkipinoille saatiin säilytystilaa. Vierestä kulki syvälle maaperään runnoutunut työkoneiden kulku-ura kohti kahta avohakkuuta.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Choosing A Tripod For Travel And Nature Photography.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Black Holes & Bright Lights, by Jim Hughes. Kaikenlaista, myös auringonpimennys.

Petapixel.com, Ep. 204: Why It Might Be Pointless to Watermark Your Photos – and more. Podcast. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Toni Avenainen, Year of the Alpha. Vähemmän lasien vaihtoa – testissä Sony FE 24–70mm F2,8 GM. ...Huomasin kiinteiden objektiivien rajoitukset myös erittäin kirkkaasti toissa kesänä kun toimin kakkoskuvaajana eräissä häissä: fiksatun polttovälin vuoksi missasin monia sellaisia ohikiitäviä tilanteita ja hetkiä, joihin olisi ollut helppo tarttua, jos kameran nokalla olisi ollut se zoom-lasi. Näiden kokemusten saattelemana olen alkanut lopulta miettimään, että kiinteiden objektiivien suosiminen ei ehkä olekaan ollut niin itsenäinen älyllinen valinta kuin aikaisemmin olen itselleni uskotellut – ehkä olen vain kirjautunut melko kritiikittömästi sisään tietyn tyyppiseen kuvaamisen trendiin, joka viime kädessä vain vaikeuttaa kuvaamistani. Kookas. Ammattilaisille. Suomen hinta on 2.400 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rajala Blogi, Henkilökuvaus – miten saada entistä luonnollisempia kuvia? 18.8.2017.

Aamulehti, Huussissa istuva sulhanen hääkuvien hilpeä erikoisuus – Hääkuvakilpailun kuvat tihkuvat huumoria, jännitystä ja onnea. 19.8.2017. Aamulehden hääkuvakilpailun loppusuora alkaa. Kuvia voi lähettää vielä pari viikkoa. Kisakuvista paistavat ilo, onni, jännitys, huumori ja kekseliäisyys.

Blog.e-ville.com, Turvaa kotisi tai työpaikkasi kätevästi valvontakameralla. 18.8.2017.

Helsingin Uutiset, Kuvat: Valkoinen täplikäs hirvi tallentui kameraan – luontokuvaajakin häkeltyi kohtaamisesta.

TE-palvelut, Valokuvaaja/myyjä, Myyrfoto Oy, Vantaa, Vantaa. Studiovalokuvausta ja valokuvausliikkeen myyntityötä.

 • Palkkaus Kaupan alan työehtosopimus
 • Työ alkaa sopimuksen mukaan
 • Työaika kokoaikatyö, 2 pv/vko
 • Työn kesto 6 - 12 kk
 • Haku päättyy 22.08.2017
 • Ilmoitus jätetty 18.08.2017

Hardware.fi, Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Beach Huts With Lots Of Sky.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Kamera & Bild, Test: Datacolor spyder cube - för korrekta färger. Oikeastaan monipuolinen harmaakortti. Valkotasapaino ja värit kuntoon. Helppo käyttää. Suomen hinta on 60 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Vuoden parhaat lehtikuvat tulevat näytille Sanomataloon - mukana muun muuassa HS:n Markus Jokelan kuvasarja Nebraskasta. World Press Photo -kilpailussa palkitut lehtikuvat tuodaan tänäkin vuonna esille Sanoma­taloon. Niiden joukossa on muun muassa Helsingin Sanomien kuvaajan Markus Jokelan kuvasarja Table Rock, Nebraska. Maailman arvostetuin kuvajournalismikilpailu World Press Photo järjestettiin alkuvuonna 60. kerran. Jokela tuli kolmanneksi pitkien projektien sarjassa, jossa kuvausprojektin on täytynyt kestää vähintään kolmen vuoden ajan.

 • World Press Photon voittajakuvaksi valittiin turkkilainen Burhan Ozbilcin kuva Venäjän Turkin-suurlähettilään Andrei Karlovin murhasta. Kaikkiaan kilpailuun osallistui 5 034 ammattikuvaajaa ja yli 80 000 kuvaa 125 maasta. Tuomaristo palkitsi kahdeksassa teemasarjassa yhteensä 45 valo­kuvaajaa.
 • Palkituista kuvista koostettu näyttely on esillä Sanomatalon Mediatorilla 18.8.–6.9. Ma-pe 7-20, la-su 9-20.
 • Worldpressphoto.org, Gallery sekä Beyond the World Press Photo contests sekä Jury Perspectives: 2017 Photo Contest 11 tuomarin videot

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Sulantoblog loppuu. 18.8.2017. Kesto 11:37. Valoaalloilla kävi World Press Photo -näyttelyssä ja haastatteli näyttelyn koordinaattoria Suzan van den Bergiä. Kysyimme mm. miksi mukana on niin paljon sotakuvia, miksi kuvaajanaisia on mukana niin vähän ja onko kuvamanipulaatio ongelma? Matti paljastaa mitä tapahtuu Sulantoblogissa syksyllä.

Tivi.fi, Vain tarkka silmä paljastaa – tekoäly luo hämmentävän aitoja videoita valokuvista. Aluksi tekoälyn käsiteltäväksi annettiin Engadgetin mukaan 5000 valokuvaa saksalaisista kaduista. Koneen opittua niissä olevat asiat, ihminen voi määritellä karkeasti uuden maiseman yksityiskohdat, esimerkiksi mihin kohtaan tulee puu ja mihin auto. Lopuksi tekoäly luo aidolta näyttävää grafiikkaa juuri haluttuihin kohtiin. Lopputuloksena on video, jossa ajellaan aidolta näyttävässä, mutta todellisuudessa puhtaasti mielikuvituksen tuotteena syntyneessä saksalaiskylässä.

HS, Valokuvaaja Tea Karvinen sai tarpeekseen Helsingistä, myi asuntonsa ja lähti seitsemäksi vuodeksi kiertämään kansallispuistoja – Nyt hän suosittelee lähtemään metsään yksin. Valmistuttuaan ylioppilaaksi 1980 Vantaan Myyrmäen lukiosta Karvinen ei ollut kiinnostunut korkeakouluopinnoista, koska ajatteli ”tylsistyvänsä kuoliaaksi” luennoilla. Silti hän valmistui Alaskan yliopistosta pääaineenaan valokuvajournalismi.

Radiokuopio.fi, Kuopiolainen valokuvaaja Antti Karppinen toi "Jack Sparrowin" Suomeen. Palkittu valokuvaaja Antti Karppinen järjesti Karttulassa digitaalisen valokuvaustaiteen työpajan, johon oli kutsuttu walesilainen imitaattori-näyttelijä Terry Cooper, joka toi mukanaan tuulahduksen Hollywoodia Jack Sparrow -hahmon kautta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com.

 • The A to Z of Photography: Chromatic aberration.
 • Leica TL2 review. Arvosana 3.5 * / 5 *. Heinäkuussa 2017 julkistettu. Peilitön kroppikennoinen järjestelmäkamera, mittaetsintyyppinen. 16 megapikselistä (Leica T, vuonna 2014) 24 megapikseliin. Uusi prosessori. Elektroninen suljin, 20 kuvaa sekunnissa. Mekaaninen suljin, 7 kuvaa sekunnissa. Leican mukaan automaattitarkennus on edeltäjään verrattuna nopeudeltaan kolmin kertainen. 4K video, lisäksi 720p video 120 kuvaa sekunnissa. Yhdellä latauksella nyt 250 kuvaa (aiemmin 400 kuvaa). 3.7 tuuman kosketusnäyttö, sama koko kuin aiemmin, mutta seitsenkertainen herkkyys. USB 3.0. Ei automaattista kennon puhdistusta. Ei enää sisäistä salamaa. Lisävaruste 2.36 megapikselin elektroninen etsin, $575. Vanhat Pentaxin kiinteäpolttoväliset käyvät. Suomen hinta on n. 1.950 euroa (hinnassa on mukana verot).

The Online Photographer, New Old New Lens. Mike Exakta 66.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Cine Lens Comparison: 35mm Full-Frame Primes. Hinnat $1.895 ... $3.950.

Kamera & Bidl, Ung svensk fotograf får unik praktikplats på Getty Images. Kaksi naiskuvaajaa jakaa harjoittelupaikan, urheilukuvausta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Foorumilaisten kuvia:

Aamulehti, Tarvitaanko paperisia valokuvia enää mihinkään – "Niistä on tullut vähän retroa ja uusvanha hieno juttu". Ovatko paperiset valokuvat tekemässä paluuta, Suomen ammattivalokuvaajien toiminnanjohtaja Anna Kaleva-Tsagklas? –Eivät printit missään vaiheessa ole kokonaan kuolleetkaan. Mutta nyt ollaan jo pitkällä siinä sukupolvessa, joka muistaa vain digikuvien ajan. Printtikuvista on tullut vähän retroa ja uusvanha hieno juttu. –Printti tuo myös varmuutta siihen, että kuva on tallessa jossakin. Kuvat ovat olleet kauan vain tietokoneen ruudulla tai puhelimen näytöllä ja tallessa kovalevyllä. Ja jos kovalevyssä menee bitti ristiin, kuvat ovat äkkiä mennyttä. Mutta jos printtikuva on olemassa, siitä voi tarvittaessa jäljentää kuvia lisää.

Oskar Barnack Award 2017 voittaja on norjalainen Terje Abusdal.
Kuvasarjan aiheena ovat "Forest Finn" metsäläiset, Suomen Savosta 1600- ja 1700- luvuilla muuttanut "heimo", joka edelleen elää Kaakkois-Norjassa.

Kamera-lehti.fi, ilmestynyt nro 7/2017.

 • Vuoden parhaat kuvaustuotteet valittu. EISA Awardilla palkitut tuotteet valittiin kesäkuun lopussa Splitissä.
 • Katso videot EISA-voittajista. (Kuljin muuten sattumalta juuri yhteiskuvan ottamisen aikaan Eerikinkatua, toisella puolen katua. Mielessä kävi, että olisin voinut ottaa kuvan... En halunnut kuitenkaan sen kummemmin häiritä...).
 • Valkoinen jänis voitti Minun maisemani -kisan.
 • Näyttelypoiminnat: elo-syyskuu. Enkelinä olemisesta 24.8.–15.10. Valokuvataiteen museo. Backlight Photo Festival 9.9.−29.10. Tampereen taidemuseo, Nykyaika ym. Suomen rannikko meloen 1.–30.9. Hotelli Gustavelund | Tuusula | Kirkkotie 34.
 • Kirjauutuudet: elo- ja syyskuu. Petteri Paananen Photoshop – Creative Cloud -kuvankäsittely Docendo. Mika Honkalinna, Jari Peltomäki, Erkki Toppinen, Ulla Matturi Liminganlahti. Raisa Kyllikki Ranta Odotus (Musta Taide).
 • Kirja Pietisten suvusta vie menneeseen. Jos olet kiinnostunut vanhoista kuvista, niin sinun kannattaa hankkia käsiisi tämä: lähes 400-sivuinen Peilissä Pietiset -kirja. Teos kertoo Pietisten valokuvaajasuvusta ja valokuvaamisesta yleisemminkin 1900-luvun alkupuolella. Aarne Pietinen ja hänen veljensä, ja myöhemmin poikansa, tekivät pitkän uran kuvaamalla lehdille ja mainoksiin.
 • Luontokuvakoulu 12: jäkälä. Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun 12. aihe on jäkälä.
 • Luontokuvakoulu 12: Tuulikin jäkälä.
 • Kuusamo Nature Photo syyskuussa. Perinteikäs luontokuvaustapahtuma Kuusamo Nature Photo käynnistyy syyskuun toisella viikolla 7.–10.9. Sen ohjelmisto on reilun 20 vuoden aikana panostanut kansainvälisyyteen.
 • Luontokuvatapahtuma Jämsänkoskella. Järjestyksessä kolmas Luonto ja luontokuva -tapahtuma järjestetään Jämsänkoskella historiallisessa Ilveslinnan rakennuksessa 23.9. Tapahtumassa luontokuvaajat esittelevät kuviaan ja saat neuvoja kameran käyttöön ja kuvien sommitteluun.
 • Designyritys modernisoi kasviokuvia. Ystävysten designyritys modernisoi vanhanajan kasviokuvia. Lakka, metsämansikka, kanerva. Tutut kasvit on aseteltu mustaa taustaa vasten aina juuriaan myöten. Niistä herää muistumia vanhanajan kasviokuviin.

Ifolor.fi, Ifolorin Vuoden kuvakirja 2017 -kilpailu käynnistyy. 18.8.2017.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR, Shutter Release: How to use Photoshop’s healing brush, 12 things every filmmaker needs and more. Netistä kerättyä.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Techradar.com.

Pdnpulse.com, PDN Photo of the Day, A Group Effort to Trace Dirty Energy. Kahdeksan kuvaa ja teksti. Näyttely.

Thom Hogan, Olympus E-M1 Mark II Review. Vuoden 2016 Photokinassa julkistettu, vuoden 2107 alussa tuli varsinaisesti myyntiin. 4/3 -systeemiä, 20 megapikseliä 16 megapikselin sijaan. 121-tarkennuspistettä (hybridi) 81:n sijaan. 10 kuvaa sekunnissa (6.5). Joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö. 2160P/30 (4K) video (1080/30). Kaksi sd-korttipaikkaa. Lisää kuulokeliitäntä, USB 3. Rungossa viisiakselinen kuvanvakaaja, 5.5 stoppia. Suljin 200.000 laukaisua. Säänkestävä. 440 kuvaa yhdellä latauksella. Kuvanvakaaja on aivan erinomainen, mutta ei sekään pysäytä liikettä, kun kuvataan alle 1/60 s. Sama toisessa päässä, aivan lyhyillä suljinajoilla (< 1/1000 s) kuvan reunoille voi tulla epätarkkuuksia. ISO 1600:n jälkeen tulee ongelmia. ISO 3200 on vielä käyttökelpoinen. Jpg-kuvaajat ovat tyytyväisiä Olympuksen oletusarvoihin, värit saturoituja ja kuvat kontrastisia. Suomen hinta on 2.100 euroa (hinnassa on mukana verot).

Kamera & Bild, Fotade dotterns uppträdande - stoppad av vakter på öppen gata. Viime vuonna siviilipukuiset poliisit ottivat kiinni Dagens Nyheterin kuvaajan (epäilys oli lapsen kuvaaminen). Tukholman kulttuurifestivaalit. Tänä vuonna järjestysmiehet estivät kuvaamisen, syynä kuulemma liian iso objektiivi (Nikon D610, 70-300 mm). Tukholman kulttuurifestivaalit järjestetään kaikille avoimilla kaduilla. Festivaalin johto myöntää virheen ja pahoittelee.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Tukholman valokuvataiteen museo Fotografiska laajenee New Yorkiin ja Lontooseen. Ensimmäistä kertaa Fotografiska tiedotti laajenemissuunnitelmistaan jo vuonna 2013, ja alunperin tarkoituksena oli avata uudet toimipisteet vuonna 2016 sekä New Yorkissa että Shanghaissa.

ePressi.com, Adobe haastaa kuvakilpailuun: Miltä Suomi mielestäsi näyttää? 16.8.2017.

Yle, Valtava kivilohkare tasapainoilee kallion päällä – täydellinen sattuma loi Suomen luonnon käsittämättömän ihmeen. Hirmuinen kivijärkäle lepää pienen kallion nyppylän päällä. Näyttää siltä, että se voi hetkenä minä hyvänsä tipahtaa pois paikoiltaan. Paikoillaan Kummakivi on kuitenkin ollut jo vuosituhansien ajan. Kummakivi sijaitsee Etelä-Karjalassa Ruokolahdella Hauklapin kylässä lähellä Puumalan rajaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR, Shutter Release: The “camera whisperer,” 30 street portraits and why you shouldn’t shoot video at 24 fps. Netistä kerättyä.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com, The 10 best digital cameras in 2017.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Fotografer gör övertramp i bildjakt på vit älg.

Fotosidan.se, Svensk Youtube-kanal om naturfoto.

Kamera & Bild, Arlandas flygtrafik stoppad av drönare – igen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi, Tätä väriä ei voi esittää. 16.8.2017. ...Ainakaan minun näytöillä tuo Raw Therapeen värikuva ei vielä yllä laservalon saturaatioon ja intensiteettiin, siihen päästäkseen pitäisi valonlähteen olla laser myös näytössä. Blu-Ray sai juuri UltraHD-päivityksen, johon kuuluu uusi, AdobeRGB:tä laajempi väriavaruus BT.2020 ja 10 bitin tarkkuus. On vähän ikävä herätä siihen että vielä vuonna 2017 valokuvapuolella edelleen rämmitään kämäsen kahdeksanbittisen sRGB:n ja ehkä parhaillaan kymmenbittisen AdobeRGB:n kanssa kun kuvia yleisölle näytetään (ja paperi ei yllä edes tähän). ....

Yle, Suomalainen Lego-kuvaaja ehdolla Hugo-palkinnon saajaksi - scifi-maailman kerma kokoontuu Helsingissä. Kuvittajana työskentelevän Vesa Lehtimäen harrastus alkoi sattumalta. Lehtimäki halusi tallentaa poikansa lapsuuden leikeissään käyttämät Star Wars Lego-hahmot. – En halunnut laittaa niitä kellariin pahvilaatikkoon, joten otinkin niistä valokuvat, Lehtimäki muistelee.

Talouselämä, Tukholmalaismuseo Fotografiska avaa sisarmuseot Lontooseen ja New Yorkiin. Konsepti on todettu toimivaksi.

Mikrobitti.fi, Valokuvaajan lennokki laskeutui Britannian suurimman sota-aluksen kannelle – ketään ei kiinnostanut, eikä perästä kuulunut. Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on antanut sotilasviranomaisille luvan jopa ampua alas kutsumattomat lennokit. Britanniassa turvatoimet eivät selvästi ole suuressa huudossa, sillä valokuvaajan lennokki laskeutui häiritsemättä HMS Queen Elizabeth -lentotukialuksen kannelle. Alus ei kuitenkaan vielä aktiivikäytössä, mutta kuitenkin...

HS, Huolehdi tietoturvastasi hakkerin vinkein: Peitä tietokoneen kamera ja käyttäydy Facebookissa kuin huutelisit megafoniin torilla.

MTV, Uskomaton näky viljapellossa: Pia bongasi täplikkään valkoisen hirven – kuin Peppi Pitkätossun hevonen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, What Is Optical Distortion? Taitava valokuvaaja osaa käyttää näitä hyväkseen.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Techradar.com, Field Test: Fujifilm GFX 50S. Keskikoon peilitön järjestelmäkamera. Suomen hinta on 7.000 euroa (hinnassa on mukana verot).

Lensrentals.com, blog, Comparing Drones – DJI Mavic Pro, Phantom 4 Pro, and Inspire 2.

Kamera & Bild, Fotade naken granne med mobil på snöre. Vanha uutinen, uutta on poliisin esitutkintamateriaalin kuva.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS. Maailma kuvina.

 • 8.8.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa taichin harrastajia Kiinassa, äänestäjä vaaleissa Keniassa ja Pride-kulkueen osaanottaja Nepalissa.
 • 9.8.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa rukoilijoita ja Pokemon-harrastajia Japanissa sekä väsynyt vaalityöntekijä Keniassa.
 • 10.8.2017. Kuvakoosteessa nähdään torstaina muun muassa vankeja El Salvadorissa, tanskalainen malli ja syyrialaisten sotilaiden tauko.
 • 11.8.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa pianonsoittoa pellolla Kiinassa ja työmatkan taittamista uiden Saksassa.
 • 14.8.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa chilikylpy, hurjaa liukumäkeä muistuttava vesivoimala ja mellakoita Afrikasta Amerikkaan.

Yle, Selfie vaha-Monroen kanssa ja viikon muita uutiskuvia. 14.7.2017. Pekingissä kerättiin massiivinen määrä vuokrapyöriä, Zürichissä nähtiin teknoparaati ja Nepalissa Katmandun 14. Pride-kulkue. Tässä viime viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat.

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumo, Kiira-myrskyn kuvasatoa Hotelli Tornista ja Kaivopuistosta. ...Auringonlaskun jälkeen kiirehdin Kaivopuistoon, kuvaamaan toista ukkosrintamaa. Koska kuvasin auringonlaskun Tornissa, niin myöhästyin melko pahasti toisesta rintamasta, mutta sain siitä kuitenkin 3 hienoa kuvaa....

Yle, Valkoinen "satuhirvi" pulahti jokeen Ruotsissa – internet ihastui. Ruotsissa valkoisia hirviä arvioidaan olevan sata, joista puolet juuri Värmlannissa. Videot niistä eivät ole kuitenkaan ihan jokapäiväisiä.

Aamulehti, Haluatko saada koirastasi asiallisia kuvia? Tässä valokuvaajan viisi vinkkiä, miten se onnistuu. Video, kesto 0:56.

Radiopori.fi, Kameraliike Rajala Pro Shopin tie tuli Porissa päätökseen. Eilen maanantaina viimeistä päivää auki. – On haikeaa. Itse ehdin olla mukana 20 vuotta, toteaa myymäläpäällikkö Jussi Elomaa. Myös podcast-haastattelu, kesto 3:53.

Älypuhelimista.

 • Yle, Saanko lukea lapsen viestit puhelimesta vaikka väkisin? Lue asiantuntijoiden neuvot neljään esimerkkitapaukseen. Matkapuhelimella ja sosiaalisessa mediassa lähetetyt viestit kuuluvat kuitenkin perus- ja ihmisoikeutena turvatun viestintäsalaisuuden piiriin, ja tämä oikeus koskee myös alaikäisiä. Huoltajilla on kuitenkin lain mukaan myös oikeus ja velvollisuus huolehtia lapsen kehityksestä ja hyvinvoinnista. Siihen sisältyy lapsen ikään ja kehitystasoon sopiva valvonta ja huolenpito. Tämä ei kuitenkaan anna vanhemmalle oikeutta lukea rutiininomaisesti lapsensa viestejä.
 • Teknavi.fi, Facebook avaa yhteisen kirppismarkkinapaikan myös Suomessa . Facebook aloittaa nyt laajentamaan valituissa englanninkielisissä maissa jo viime syksystä asti palvelussa mukana ollutta Marketplace-osiota 17 uuteen maahan Euroopassa, mukaan lukien Suomeen. Kyse Marketplacessa on tavallaan yhdestä yhteisestä laajasta kirppiksestä Facebookissa aiempien erillisten esimerkiksi kaupunkien tai kaupunginosien sekalaisten ryhmien lisäksi.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos of Captive Animals That Will Stay With You After You Look Away. Ei mitään shokkikuvia, tehokkaampia näin.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Canon 6D vs. 6D II: Here’s a High ISO Noise Comparison. Vanhassa vara parempi.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Årets bästa fotoprodukter utsedda av EISA. EISA 2017 - 2018.

Fotosidan.se, Mötet med mångsysslaren Bengt Sändh. Bloggaus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen.

 • Suomenojan kettu saalistusmatkalla. 6.8.2017. Suomenojan kettujen iskä oli saalistamassa kesäisenä sunnuntai-iltana. Saaliiksi tarttui ensimmäisenä jokin myyrä. Myyrä laitettiin ojaan piiloon ja matka jatkui lisäsaalista etsien pitkin metrotyömaan reunoja ja ojia.
 • Kettujen aidattu leikkikenttä. 10.8.2017. Suomenojan lintualtaalta on pitkin kevättä (2017) tullut kuvia ketusta munavarkaissa. Kettuemo on nähty myös poluilla juoksentelemassa aiempia vuosia useammin. Tänä vuonna pääsin kettuperheen jäljille ja onnistuin paikantamaan niiden kotiseudun ja leikkikentän. Neljä pentua leikki OP-puun lautakasoilla ja rakennusten alla.

Tomi Muukkonen, Kansallispuistomme Nuuksio. 8.8.2017. Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin kunnissa uinuu turistien määränpää.

Olli Korhonen.

Blog.e-ville.

HS, Helsingin pahimmat myrskytuhot osuivat Käpylään, Haagaan ja Pakilaan: minuutteja ennen pihapuiden ryskymistä maahan Härkösten perhe etsi hiekkalaatikolla kadonneita barbeja. 13.8.2017.

Ilta-Sanomat, Masentunut? Näin sen huomaa Instagram-kuvistasi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Is Long Exposure Photography For You?

Dpreview.com.

Petapixel.com, Ep. 202: A Photographer Gets Scammed on Amazon. Don’t Let It Happen to You. Podcast. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Diyphotography.net, How to stretch and bend time with long exposure video effects.

Earthboundlight.com, The Dark Side of the Sun: More on the Great American Eclipse. 13.8.2017.

Fotosidan.se, Jag tror jag är kär! Blogipostaus. WTCC, Polestar Cyan Racing. Marokko. Nikon D800, Nikon D810, 200-500 F5,6.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Näin Kiira puhalsi ja räiskyi etelässä ja kaakossa – Kooste Yle Uutisten lukijoiden lähettämistä videoista.

HS, Nyt, Palkittu kuvaaja näyttää, kuinka ihana Helsinki onkaan kesäiltana. Helsingin Sanomien valokuvaaja Akseli Valmunen ikuisti hetkiä, jotka saavat pian väistyä syksyn tieltä.

Rajala Blogi, Action-kamera tallentaa jokaisen hetken. 12.8.2017.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Make Sure Your Subject Is The Main Point Of Interest.

Dpreview.com.

IR, Shutter Release: Tiger meets a Nikon KeyMission 360, another wedding photographer sues and more. Netistä kerättyä.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, blog, Sony FE 16-35mm f/2.8 GM Sharpness Tests. Tavalliseen tapaan kymmenen objektiivin otos. MTF-graafit. Ja vähän vertailua Canon 16-35mm f/2.8 L Mk III -objektiiviin. Ja Sony 16-35mm f/4 ZA OSS -objektiiviin. Ja Sony FE 12-24mm f/4 -objektiiviin.

 • Sony FE 16-35mm f/2.8 GM, Suomen hinta 2.800 euroa (toimitukset alkavat tässä kuussa). Canon 16-35mm f/2.8 L Mk III, Suomen hinta 2.700 euroa. (näissä hinnoissa on sitten mukana verot).

Kamera & Bild, James Holm kör sin dröm. Haastattelu. 70% ajasta autoja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

Mikä ihme on 3D fillariveneneulanreikäkamera? 12.8.2017. Töölönlahdella Helsingissä kulkee 3D neulanreikäkameravene. Matti kävi jututtamassa lautturia, jotta selviäisi mistä ihmeestä on kyse. Matilla on ollut Canon 6D MKII kokeiltavana, lyhyet kommentit ja alkufiilikset. Peter on löytänyt filkkarungon Valoaalloilla filmihaastetta varten. Ihan aluksi kuitenkin kommentoimme Raw View -lehden lopettamista.

Yle, Lomaileva Putin ja viikon muita uutiskuvia. 7.8.2017. Viime viikolla Venäjän presidentti Vladimir Putin lomaili, paavi Franciscus poseerasi selfiessä ja tuhansia kumiankkoja vapautettiin Chicagojokeen. Yle keräsi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen.

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumo.

Yle, Tutkija vaikuttui harvinaisesta videosta: Mökkipihan riistakamera tallensi, kuinka jänisemo tuli imettämään poikasiaan minuutilleen joka yö. Minuutin tarkasti joka yö poikasiaan imettämään saapunut jänisemo ihmetytti torniolaisella mökkipihalla. Tutkijan mukaan eläinten ajantajua ei kannata aliarvioida. Video, kesto 0:51.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Kickstart Your Creativity With An A - Z Photo Project.
 • Even More Awesome Smartphone Photography Tips.
 • Fujifilm #TakeADifferentView Competition.
 • Canon EOS 6D Mark II Expert Review. Arvosana 4.5 * / 5 *. Julkistus 29.6.2017. Melkein viisi vuotta kulunut edellisestä versiosta. Ulkoasu ei ole paljon muuttunut, sisällä on tapahtunut sitten paljon. Täyskennoinen, 26 megapikseliä. ISO 40.000. ISO 1600:n jälkeen erot kroppikennoisiin kasvavat, siis hyvään suuntaan. 45 ristikkäistyyppistä automaattitarkennuspistettä (11 lisää edelliseen malliin), näistä 27 toimii aukolla f/8. Dual Pixel CMOS-automaattitarkennus. Jatkuvalla tarkennuksella sarjakuvaus 6.5 kuvaa sekunnissa. Joka suuntaan kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö on uutuus, 1.04 miljoonaa pistettä. Pölyä ja kosteutta vastaan suojattu. Yhdellä latauksella otaa 1200 kuvaa. Video ei ole muuttunut, 1080/60p, ulkoista mikrofonia varten liitäntä (ei kuitenkaan kuulokkeille: kuten Canon 5D Mark II -mallissa). NFC, Bluetooth, GPS. Kaksiakselinen elektroninen vesivaaka (ei etsimessä). Tarkennussysteemi suoraan Canon 80D -mallista (ei Canonin parasta). Suljin 1/4000 s (ei Canonin parasta). Pienempi ja kevyempi kuin Canon 5D Mark IV, kääntyvä näyttö on kätevä, täyskenno tarjoaa enemmän mahdollisuuksia syväterävyyden hallintaan. Samat akut kuin muissakin Canonin järjestelmädigeissä (hyvä). Optinen etsin 98% (97%). Live View erinomainen. Dynaaminen alue saisi olla parempi. Ei ammattikuvaajille kuin ehkä vararungoksi.
  • Runko svh. 2200 euroa (vrt. Canon 5D Mark IV 3.200 euroa). Runko + EF 24-105mm f/4L IS II USM, svh. 2600 euroa.
 • Nikon AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED Review. Arvosana 4.5 * / 5 *. Kalansilmä. 180 astetta. Täyskennoisille. Suomen hinta 1.500 euroa (hinnassa on mukana verot).

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Techradar.com.

Petapixel.com, I Fell Victim to a $1,500 Used Camera Lens Scam on Amazon. Amazonin kautta, ei suoraan Amazonilta. Amazonin mukaan objektiivi toimitettiin perille, UPS:in kautta, allekirjoitettukin kuulemma. Oli toimitettu väärään osoitteeseen, osoitekin oli tarkoituksella väärä. Väärässä osoiteessa oli kuitattu lähetys. Sisällä oli pari pientä muovimattoa leivontaan. Amazonin kanssa asiointi ei edennyt.

Fotosidan.se, Snart dags för Planket i Stockholm. Lauantaina, 26.8.2017. Söder, Tukholma.

 • Ks. kamera-lehti.fi, Kameraseura Taiteiden yössä. 24.8.2017 klo 18:00 - 20:00. Kameraseura ry esittäytyy kerhoineen AITA-näyttelyssä Finlandiatalolla Taiteiden yönä. Ota kaverikuva Taiteiden yössä ja osallistu valokuvakilpailuun. Voita kiva yllätyskassi! Varmista voittosi ja ota kaverikuva ”hyvässä valossa” Kameraseuran rakentamassa studiossa Verandalla. Paikalla kameraseuralaisia opastamassa onnistuneeseen valokuvaan. Lataa Taiteiden yössä ottamasi kaverikuva Instagramiin 27.8. mennessä hastagilla #kamerayössä. Voittajille ilmoitamme henkilökohtaisesti ja voittajakuvat julkistetaan kameralehti.fi-sivustolla.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 • Nikonrumors.com, Nikon D850 specifications recap. 12.8.2017. Pitkä lista ominaisuuksia. 45.75 megapikseliä, kääntyvä 3.2 tuuman kosketusnäyttö, 2.36 miljoonaa pistettä. Yksi sd-korttipaikka, toinen korttipaikka xqd. Tarkennussysteemi sama kuin D5-mallissa, siis Nikonin parasta. Sisäänrakennettu Bluetooth ja Wi-Fi. 8K timelapse. 4K video täyskenno, ei kropattu. Optinen etsin. Äänetön kuvaustila (Live View, voi käyttää elektronista suljinta, ei ääntä). Akkulataus kestää pitempään. Kevyempi kuin D810. ISO 64 - 25.600. Ei AA-suodinta kennon edessä (tarkempi). Kuvien kerrostaminen (stakkaus) 300 kuvaa, 10 tarkennusaskelta. $3.600 (?). Julkistus ehkä 16.8.2017.
 • Nikonrumors.com, Translation of the leaked Nikon D850 slides. 11.8.2017.
 • Sonyalpharumors.com, Sony A7RII vs 5D Mark IV Portrait shootout! Which is a better option for portraits? (Sony Ambassador Manny Ortizin julkaisema äärimmäisen puolueeton vertailu, Sonyalpharumors.com. Sietämätöntä jännitystä, kumpi sopii paremmin potrettikuvaukseen, vaaka voi kallistua kumpaan kameraan tahansa, toivottavasti lopussa paljastetaan voittaja. Ei enää tällaisia jännitysnäytelmiä, kiitos. Sen verran voi jo nyt paljastaa, että lopputulos on ultimaattinen shokki!, !).

 

11.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Petteri Hautamaa.

 • Sinnikäs Kolmijalkasupi. 10.8.2017. Kuluneelle kesälle sattui mielenkiintoinen kuvausprojekti supikoirien parissa. Kyseisestä lajista itseltäni löytyi vain muutama vanha ja kehno dokumenttiruutu, tyyliin että nähty on. Hyvä kuvauskaverini Topi oli poikennut vanhalla mäyränpesällä. Samalla pesäkoloverkostolla, jonka löysin vuosia sitten, mutta missä onnistuin kuvaamaan mäyrää tasan yhden ainoan kerran. Kymmenien turhien yritysten jälkeen pesä unohtui. Topi kohtasi siellä täysin yllätyksenä telmiviä pikkuruisia supinpoikasia keskellä kesäpäivää, pesä oli saanut uudet asukkaat!

Mauri Leivo.

 • Huiskuhännät. 29.7.2017. Nautiskelin kaikessa rauhassa aamiaista Outokummun Juojärven hienossa selkävesimaisemassa. Äkkiä kuulin kovaa kopinaa mökkimme katolta. Mikäs… oravanpoikanen! Toinenkin… kolmas… enemmän!
 • Selkävesilintuja. 9.7.2017. Viettelimme heinäkuun lopulla kesälomaamme Outokummun mökillä, jolta avautuu hieno näkymä Juojärven laajalle keskiselälle. Vastaranta häämöttää peninkulman päässä, Valamon luostariin on matkaa linnuntietä vähän enemmän. Mökin edustalla parinsadan metrin päässä on luotoryhmä, jossa pesii kymmenkunta lokkiparia, jokavuotinen tuttu kuikkapariskunta sekä toisinaan kalatiira.

HS, Masentuneet käyttävät Instagramissa jopa eri filteriä kuin onnelliset – Tutkijat onnistuivat analysoimaan kymmenistätuhansista kuvista merkit masennuksesta. 9.8.2017. Yhdysvaltalaiset psykologit tutkivat lähes 44 500 Instagramin valokuvaa, joita oli lähettänyt 166 ihmistä. Masentuneet lähettivät muita enemmän harmaita kuvia.

Kamera-lehti.fi.

 • Keskiyön aurinkokuva voitti maratonin. 1.8.2017. Kansainvälinen Nightless Night -valokuvaustapahtuma järjestettiin Saariselällä 30.6.–2.7. Tapahtuman yhteydessä pidetyn kuvamaratonikilpailun aiheena oli tunne etäisyys. Kilpailukuvia kertyi yhteensä 52, ja voittajaksi nousi kuva, jossa yhdistyy luovasti kilpailun teema ja yötön yö.
 • Analogista kuvaamista Tampereella. 8.8.2017.

Yle, Instagramista tuli tärkeä työkalu työnhaussa: "Jos et ole somessa, et ole olemassa". Työnhaku suuntautuu yhä enemmän nettiin, ja toisaalta myös työnantajat arvostavat sosiaalisen median taitoja. Mikäli hakijalla on hakemuksessaan esimerkiksi Instagram-tili liitettynä, saa siitä taatusti pisteitä työnhakuun, sanoo sosiaalisen median kouluttaja Pauliina Mäkelä.

Me Naiset, Meeri Koutaniemi kuvasi 8. kuulla raskaana olevan Firdah'n, 13, muotikuviin: "Pysäyttävää oli, kuinka pienikokoinen ja ujo hän oli". (taitavaa (?) median käyttöä markkinointiin...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Coming of Age as a Girl in Gaza, in Photos. Viiden vuoden ajalta kuvia koottu kirjaksi.

Digital Photography School.

 • How to Let Go of Perfection in Photography.
 • 6 of the Best Smartphone Apps for Travel and Landscape Photography.
  • #1 – PhotoPills. Paras, monipuolinen. $9.99. iOS ja Android.
  • #2 – The Photographer’s Ephemeris (TPE). Yksinkertainen, PhotoPills syrjäyttänyt monella. Auringon ja kuun liikkeiden seurantaan. 3D kartat. $11.99. iOS ja Android.
  • #3 – Sun Surveyor. Auringon liikkeiden seurantaan, lähinnä. Usealla kielellä. $9.99. iOS ja Android.
  • #4 – Tide Charts Near Me. Vuorovedet. Ilmainen. iOS ja Android.
  • #5 – Maps.me. Google Mapsin ja Apple Mapsin käyttö kotimaan ulkopuolella voi maksaa. Tai jos netti ei toimi. Offline-kartat. Ilmainen. iOS ja Android.
  • #6 – Wundergroud. Sääennusteet tunneittain. Ilmainen. iOS ja Android.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

 • Camera Review: Hands-on with Panasonic’s GH5. Julkistettu tammikuussa 2017. Suunnattu videon harrastajille, etupäässä. 20 megapikselin 4/3 -systeemin sensori. 1.3 x suorituskyky edellisiin malleihin verrattuna. Säänkestävä runko. Iso elektroninen etsin, paras tähän mennessä nähdyistä. 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. Yhdellä latauksella ottaa 410 kuvaa. Videosta 18 megapikselin still-kuvia. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Edellinen GH4-malli säilyy vielä myynnissä, edullisempi hinta. Rungon sisäinen vakautus, viisiakselinen. Kaksi UHS II -korttipaikkaa. Sisäinen 4K, 30 ruutua sekunnissa. 1080 video 50 ruutua sekunnissa. Yhdeksän kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus. Jatkuva tarkennus kohtuullisen hyvä, häviää kuitenkin Canonille. Kuvanvakautus erinomainen. Houkuttaa video/still-kuvaajaa. Still-kuvaajaa mietityttää 20 megapikselin kroppisensori, toisaalta puuttuva antialiasfiltteri ja tehokas prosessori houkuttavat. Kuvanlaadussa ei liiemmälti moittimista.
  • Panasonic GH5 runko n. €2399,- ja pakettina 2 – 60 mm f/2.8 – 4 zoomin kanssa €3099,-. Äänitysvaruste DMW-XLR1:n hinnaksi tulee €529,-. (näissä hinnoissa mukana verot).
 • Five Photoshop Tools You Should Know.
 • PDN Photo of the Dy, How Do You Define “Home”? 12 kuvaa ja teksti. Näyttely.

Techradar.com, Canon EOS Rebel SL2 / EOS 200D review. Julkistus kesäkuun lopussa 2017. Ensimmäiseksi järjestelmäkameraksi. Neljä vuotta vanhalle Canon EOS 100D -mallille seuraaja. Erittäin pienikokoinen, perinteinen 24 megapikselin kroppikennoinen järjestelmäkamera. Kolmen tuuman joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö (nähtävästi sama kuin Canon 6D Mark II -mallissa). ISO 25.600. Sarjakuvaus jatkuva tarkennus 3.5 kuvaa sekunnissa. Wi-Fi, NFC, Bluetooth. Canon EOS 200D -runko: svh. 630 euroa - Canon EOS 200D + EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM -objektiivi: svh. 730 euroa.

Lensrentals.com, blog, We’re Now Renting Drones – And Here is Your Guide.

The Online Photographer, Another Function of a Portfolio.

Thephotoargus.com, Creative DIY Ways to Display Your Photos.

Fotosidan.se, Hallå där: Thomas Örn Karlsson. Yksi viidestä valokuvaajasta, joka osallistuu Portfolio Naturaan, 31.8.2017 Fotografiska.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Petteri Hautamaa, Pussikaljakuvaajien kesäilta. 3.8.2017. Kesäloma päällä, pari hyvää kaveria matkaseuraksi, reppuun kylmää virvoitusjuomaa ja Kauppatorilta suokin lauttaan. Alkukesän aurinko paistoi parhaimmillaan ja vallitsi jopa ihan oikea harvinaislaatuinen teepaitakeli. Elohopea näytti poikkeuksellisesti kakkosella alkavia kaksinumeroisia lukuja. Takakannelta sai kuvattua potkurivirrassa saalistavia lokkeja, selkälokkikin kaarteli miltei kosketusetäisyydeltä. Muutama kiva kaupunkimaisemalla höystetty ruutu jäi käsiin. Saareen päästyä palkkioksi lonkerotölkin sihaus ja kulaus kylmää kurkkuun!

Ville Suorsa, Pyhä-Nattanen 2.0. 5.8.2017. Kävin heinäkuun viimeisinä päivinä kiipeämässä uudelleen Pyhä-Nattasen huipulle Sompion luonnonpuistossa (Sodankylä). Kävin täällä ensimmäisen kerran kesällä 2016, ja tuosta reissusta paikka jäi todellakin mieleen, joten sinne oli päästävä vielä uudelleen! Upeat maisemat Sompiojärvelle ja Lokan tekoaltaalle sekä laajemmin Urko Kekkosen kansallispuistoon ovat mieleenpainuvia.

Rajala Blogi, Valokuvausta autiotaloissa – haastattelussa Petri Volanen. 9.8.2017. Minkälaisia tarinoita kätkee sisäänsä autiotalot ja muut unohdetut paikat? Forssalainen valokuvaaja Petri Volanen innostui unohdettujen paikkojen kuvaamisesta jo vuonna 2004. Innoittajana toimi Shaun O’Boylen Modern Ruins -sivusto, jossa Shaun esitteli kuvia hylätyistä paikoista. Aluksi Petri ajatteli, että Suomessa tällainen valokuvaaminen on mahdotonta. Mutta kun ensimmäinen autiotalo löytyi yllättäen parin kilometrin päästä kotoa, kiinnostus hylättyjen paikkojen kuvaamista kohtaan kasvoi.

Yle, Helsingin yllä aamulla nähty erikoinen aukko pilvessä herätti ihmetystä – Ylen meteorologi: "Kaunein, jonka olen nähnyt".

HS, Mykistävän upea kuunpimennys nosti helsinkiläisten katseet taivaalle – katso HS:n lukijoiden kuvakooste. 8.8.2017.

Ilta-Sanomat, Pennut kiipesivät puuhun, emolla paloi päreet – Marko kuvasi eläimellisen hetken. Vaasalainen Marko Takala sai otettua Suomussalmella kuvan, jossa jopa viisi pentua kiipeää samaan puuhun.

HS, Haluaisitko käyttää internetiä ilman maa­rajoituksia ja pelkoa identiteetti­varkaudesta? Ratkaisu on vpn – Näin valitset pätevän palvelun ja saat kaikki hyödyt irti. 8.8.2017.

Älypuhelimista.

 • Teknavi.fi, Testissä HTC U11 – erinomaisessa Android-huippupuhelimessa on myös yksi erikoisuus. HTC U11:n näyttö on yhdellä sanalla sanottuna loistava. 5,5 tuuman kosketusnäyttö hyödyntää Super LCD5 -tekniikkaa, jota HTC on käyttänyt huippupuhelimissaan jo pitkään. Näytön tarkkuus on QHD-tasoa eli 2560×1440 pikseliä. Näyttö on siis tarkka ja yksittäisiä pikseleitä ei näytöltä erota.
  • Arvostettu kameratestaaja DxOMark arvosteli HTC U11 -puhelimen kameran toistaiseksi parhaimmaksi älypuhelinkameraksi. Kamera onkin tosiaan todella hyvä ja se suoriutuu hyvin tilanteesta kuin tilanteesta. Takakamera HTC U11:ssä tarjoaa 12 megapikseliä f/1,7-aukon optiikalla sekä optisella kuvanvakaimella. Pikselikoko on suuri 1,4 mikronia. Automaattitarkennus onnistuu 0,3 sekunnissa.
  • Videokuvauksen erikoisuus on 3D-ääni, jonka puhelin tallentaa hyödyntäen neljää mikrofonia.
  • 779 euron hinnalla HTC U11 sijoittuu samaan hintaluokkaan pahimman kilpailijansa Samsung Galaxy S8:n kanssa. Vajaan 800 eurolla saa komean ja tehokkaan puhelimen, jossa ei juurikaan ole heikkoja kohtia. Suuria erikoisuuksiakaan puhelimessa ei ole – tai ainakaan näkyviä sellaisia. Puristustoiminnot ovat kiva lisä, mutta ne tuskin ovat kenellekään sellainen ”tuo on pakko saada” -juttu. Esimerkiksi kilpailevissa LG G6:ssa ja Galaxy S8:ssa näyttävämmät näytöt pistävät heti enemmän silmään.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 12 Photos That Will Make You Yearn for the American West.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR, Shutter Release: NASA will chase the eclipse in jets, vintage lenses photograph the same model and more. Netistä kerättyä.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Galleri Fotosidan. Uusia kuvia, taas.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Gotech.fi, Kodintekniikan myynti kasvussa vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla. 9.8.2017. Suomen vuoden 2017 ensimmäisen kuuden kuukauden myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (v. 2016). Kamerakauppa on kääntynyt pitkän alamäen jälkeen pirteään nousuun. Eniten myyntiä kasvattivat peilittömät järjestelmäkamerat (54,6 %) ja peilietsinkamerat (30,9 prosenttia). Pelittömien osuus järjestelmäkameroista on kappalemäärissä mitattuna 37,6 prosenttia ja myynnin arvon mukaan laskettuna 34,2 prosenttia. Action-kameroiden suosio jatkoi sekin nousuaan (20,3 %).

 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myynti 4,279 miljoonaa euroa. Vähennystä -0.5%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myytiin 11 460 kpl. Vähennystä -31%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, keskihinta 373 euroa. Kasvua 44.1%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myynti 5,844 miljoonaa euroa. Kasvua 54.6%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myytiin 7 449 kpl. Kasvua 6.8%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, keskihinta 785 euroa. Kasvua 44.7%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myynti 11,211 miljoonaa euroa. Vähennystä 30.9%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myytiin 12 355 kpl. Kasvua 2.7%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, keskihinta 907 euroa. Kasvua 278.3%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myynti 21,334 miljoonaa euroa. Kasvua 28.2%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myytiin 31 264 kpl. Vähennystä -12.2%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, keskihinta 682 euroa. Kasvua 45.9%.
 • Action-kamerat, myynti 3,647 miljoonaa euroa. Kasvua 20.3%.
 • Action-kamerat, myytiin 13 805 kpl. Kasvua 17.1%.
 • Action-kamerat, keskihinta 264 euroa. Kasvua 2.8%.
 • Muut video-kamerat, myynti 1,206 miljoonaa euroa. Vähennystä -3.2%.
 • Muut video-kamerat, myytiin 2 427kpl. Vähennystä -33.89%.
 • Muut video-kamerat, keskihinta 497 euroa. Kasvua 10.8%.
 • Tulostimet, myynti 10,277 miljoonaa euroa. Vähennystä -4.6%.
 • Tulostimet, myytiin 93 772 kpl. Vähennystä -3.4%.
 • Tulostimet, keskihinta 110 euroa. Vähennystä -1.4%.

Pallopanoraamablogi, Ilman perspektiiviä. 8.8.2017. Useampi kuunkierto takaperin kirjoittelin autereen ja udun hyvästä läpinäkyvyydestä lähi-infrapuna-aallonpituuksilla. Tässä viime Auringon kierroksen aikana on otettu opit käyttöön ja kuvattu korkielta mäiltä kourallinen telemaisemia infrapunassa. Tässä postauksessa on näytillä niistä joitain.

HS, Raw View -valokuvalehti lopetetaan. Kymmenen vuotta julkaistu valokuvalehti Raw View lopetetaan, lehden tiedotteessa kerrotaan. Viimeinen numero ilmestyy marraskuussa. Lehti ilmestyi alkuun nimellä Photo Raw, mutta muutti nimensä Raw View’ksi vuonna 2014. Se on palkittu vuonna 2009 Opetusministeriön laatupalkinnolla ja vuonna 2016 Kultin Vuoden laatulehti -palkinnolla.

 • Raw View on ilmestynyt 160-sivuisena kolme kertaa vuodessa, ja paria viimeisintä numeroa lukuun ottamatta sekä suomen- että englanninkielisenä versiona.
 • Rawview.org
 • Suomen Wikipedia, Raw View
 • Facebook, Raw View Magazine
 • Facebook, Raw View Suomi

Kemppinen, Silmät. 8.8.2017. Ensimmäinen puolisko valokuvaukseen liittyvää.

Yle, Suomalaiset gif-animaatiot ihastuttavat maailmalla – giffit ovat supersuosittuja mutta olemmeko tajunneet niiden potentiaalin? Gif-animaatioilta on vaikea välttyä. Ne ovat meemejä tai somekeskusteluiden värikkäitä kommentteja – usein hetkiä tv-sarjojen tai legendaaristen elokuvien kohtauksista. Ensimmäinen gif-animaatio julkaistiin vuonna 1987. 30 vuoden aikana giffistä, tuosta alati toistuvasta ja äänettömästä videosta, on tullut suosittu kuvaformaatti. – Gif-animaatio hypnotisoi, kun se vain pyörii ja toistaa itseään, toteaa kuvittaja ja graafinen suunnittelija Anna Salmi.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Oulu, Oulu. Nuorisourheilu- ja koulukuvausta. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Pohjois-Pohjanmaan alueella, pääpaikkana Oulu. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Digijärjestelmäkamera, optiikka ja salama. Ajokortti ja oma auto.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Joerg Colberg on Portraits.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

Kamera & Bild, Ännu en kameradrönare stoppade Arlandas flygtrafik. Edellisestä olikin jo kulunut viisi päivää.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot (tai sitten omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jos tunnuksen on pankkitunnistautumisen avulla jo aiemmin luonut). Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa. Ilmoittautua voi myös puhelimen avulla.

Hakea voi monella tapaa. Tässä yksi. Aineet, Media ja tietotekniikka, Valokuvaus. 132 kurssia. Edelleen: Valokuvauksen peruskurssit, 54 kurssia. Valokuvauksen jatkokurssit, 17 kurssia. Henkilö- ja studiokurssit, 18 kurssia. Mustavalkokuvaus ja pimiötyöskentely, 7 kurssia. Valokuvailmaisun kurssit, 40 kurssia. Teemat ja ilmiöt, 33 kurssia. Retki- ja luontokuvauskurssit, 12 kurssia. Ilmoittautumiset 9.8.2017, alkaen klo 11, 12, 13.

Media ja tietotekniikka, Kuvankäsittely, kaikkiaan 109 kurssia (peruskurssit, jatkokurssit, skannaus ja arkistointi). Ilmoittautumiset 9.8.2017, alkaen klo 11, 12, 13.

Media ja tietotekniikka, Video ja elokuva, kaikkiaan 39 kurssia (videon ja elokuvan syventävät kurssit, videoeditointi, videon ja elokuvan peruskurssit). Ilmoittautumiset 9.8.2017, alkaen klo 11, 12, 13.

Media ja tietotekniikka, Sosiaalinen media, kaikkiaan 56 kurssia. Ilmoittautumiset 9.8.2017, alkaen klo 11, 12, 13.

-Pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistoissa on tarjolla 6.714 kurssia. Voit osallistua minkä tahansa opiston kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

 • Näin ilmoittaudut! ...Syksyn kursseille ilmoittautuminen alkaa 9. elokuuta. Tarkka ilmoittautumisen alkamispäivä ja -aika löytyy kunkin kurssin kohdalta. Ajat vaihtelevat opistosta ja aineryhmästä riippuen.

Kansalaisopistot.fi, Opistojen yhteystiedot. Listasta löydät kaikki Suomen kansalaisopistot, linkit opistojen kotisivuille, Facebook-sivuille ja mahdollisten opistolaisyhdistysten kotisivuille. Suomessa on yhteensä 184 kansalaisopistoa.

HS. Maailma kuvina.

 • 26.7.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa tulikärpäsiä, lihan käsittelyä ja joulupukkeja.
 • 27.7.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa hevosen hikeä, koiran haukuntaa ja ortodoksipappi siunaamassa avaruusrakettia.
 • 28.7.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa Jemenin Sanaassa itkevä poika, Pakistanin pääministerin erovaatimuksen vuoksi pyörtynyt nainen sekä pyhän kylvyn ottava hindupappi.
 • 31.7.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään sumopainijoiden valmistautumista turnaukseen, pyhiinvaeltajia Irlannissa ja Nepalissa sekä tuulettamista naisten jalkapallo-ottelussa Yhdysvalloissa.
 • 1.8.2017. Tiistain kuvakoosteessa nähdään muun muassa erikoinen metrovaunu Taiwanissa, ensimmäisen maailmansodan muistojuhlallisuuksia ja uimahyppykilpailun taidonnäyte Bosnia ja Hertsegovinassa.
 • 2.8.2017. Maailman kuvissa nähdään tänään katurunoutta New Yorkissa, vesipuhveleiden paimentamista Irakissa ja vulkaanista tuhkaa tulivuorenpurkauksen jälkeen Indonesiassa.
 • 3.8.2017. Tänään maailman kuvissa nähdään muun muassa jalkapallofani Egyptissä, vaalitapahtuma Keniassa ja ruoka-apua Perussa.
 • 4.8.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa norsunluisia esineitä matkalla tuhottavaksi ja Chewbacca Hollywoodin kadulla, sekä ihmetellään ohjuksen aiheuttamaa valoilmiötä.
 • 7.8.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa bolivialaisten itsenäisyyspäiväjuhlintaa Sao Paulossa, tatuointitaidetta Berliinissä ja voimamiesten kilpailua Belfastissa.

Minunmaisemani.fi, valokuvauskilpailu. Heinäkuun tulokset.

HS, Riita apinan ottamasta selfiestä ratkeamassa – vuosikausia kestänyt kiista ajanut kuvaajan vararikkoon. 6.8.2017. Brittiläisen valokuvaaja David Slater elämä muuttui yllättäen vuonna 2011, kun mies jätti kameransa hetkeksi vartioimatta Indonesiassa Sulawesin saarella. Kuusivuotias sulawesimakaki Naruto käytti tilaisuuden hyväkseen ja otti valokuvaajan kameralla itsestään kuvan, selfien. Sittemmin Slater on saanut tuta oikeusjärjestelmän vaikutuksen, kun valokuvaaja on taistellut oikeudessa vuosikausia apina-selfien tekijänoikeudesta. Yhdysvaltain valitustuomioistuin on väitellyt, voiko apina omistaa tekijänoikeudet selfie-kuviin, jonka eläin otti Slaterin kameralla.

HS, Verkon pätkiminen on raivostuttava ongelma, mutta ratkaisu siihen voi olla yksinkertainen – Asiantuntijat kertovat, mitä huonosti toimivalle nettiyhteydelle voi tehdä. 6.8.2017. (Kommentit kannattaa lukea). Jos langallinen yhteys toimii mutta langaton ei, vaihtoehdot ovat seuraavat:

 • 1. Naapurin wlan-tukiasema häiritsee yhteyttä
 • 2. Kodin tukiasema sijaitsee väärässä paikassa
 • 3. Käytettävän laitteen asetukset ovat huonosti
 • 4. Verkko on ruuhkainen

-Jos langallinenkaan yhteys ei toimi:

 • 1. Kodin materiaalit pysäyttävät signaalin
 • 2. Signaali operaattorin ja oman tukiaseman välillä on heikko
 • 3. Kodin tukiasema on rikki

Iltalehti, Henkeäsalpaava galleria: Tässä ovat maailman upeimmat matkailukuvat. National Geographic.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, 4 paikkaa, zentuvo Finland Oy, Helsinki. Kuvauspalveluita kiinteistö- ja asunnonvälitysalan tarpeisiin. Kuvaukset pääasiassa yksityiskodeissa, sujuva suomenkielen taito. Oma järjestelmäkamera, laajakulmaobjektiivi, tehokas lisäsalama ja auto. Rovaniemi, Kemi, Hyvinkää/Riihimäki ja Nurmijärvi/Klaukkala. Yrittäjänä.

Älypuhelimista.

 • Tivi.fi, Näitä Android-sovelluksia ladattiin heinäkuussa ahkerimmin – Facebookin ylivoima tyrmäävää. Kaikkein suosituin Android-sovellus oli heinäkuussa WhatsApp. Sovellusta ladattiin "vaatimattomat" 103,64 miljoonaa kertaa.
 • Teknosuomi.fi, Huawei Honor 9: Omenakansan houkutin lippulaivaluokkaa. Kokonaisuutena Honor 9 on erittäin kilpailukykyinen laite niin hintaluokassaan kuin lippulaivasegmentissä. Se on varmasti houkutteleva vaihtoehto monille, ei vähiten hintansa puolesta, vaan myös tyylikkään ulkoasunsakin ansiosta. Hinta 500 euroa.
 • Suomimobiili.fi, Kamera-arvostelussa lippulaivapuhelin Samsung Galaxy S8 (kuvia). Samsung ei ole laittanut puhelimeen muiden valmistajien lippulaivapuhelimista tuttua kaksoiskameraa, vaan tyytyy edelleen yhteen 12 megapikselin sensoriin, joka riittää hyvin nykypäivänä eri käyttötarkoituksiin. Yksinkertaisuudessa ja nopeudessa Samsung vie voiton älypuhelinkameroissa, mutta puhelimella ei voi kuvata kovinkaan kaukaisia pieniä kohteita. Samsung Galaxy S8:n vakiokamerasovelluksessa on mahdollisuus digitaaliseen zoomiin, mutta optiseen zoomaukseen verrattuna ongelmaksi muodostuu kuvanlaadun heikkeneminen.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, How I Practiced Portraiture. Mike kertoo.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Roman Vishniac’s Poetic Photomicroscopy. Yhdeksän kuvaa ja teksti. Näyttely.

Kamera & Bild, Kameradrönare stoppade Arlandas flygtrafik. Viime torstaina klo 19 aikaan lentoliikenne Arlandasta keskeytettiin vähäksi. Kuvauskopterin operoija jäi heti kiinni.

Fotosidan.se, Portfolio Natura i Fotografiskas lokaler den 31 augusti. Ilmoittauminen vaaditaan, muuten ei rajoituksia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilkka Rytkönen, ilkansivu.net, Neste Rally Finland 2017.

Joni Niemelä, Cloudspaces. Komeita pilvikuvia, valo pääosassa.

Peter Forsgård, Uusi kamera! Olympus M-1. 6.8.2017. Vaikka Olympus M-1 ei varsinaisesti mikään harvinaisuus ole, ei se kuitenkaan ole kovin yleinen. M-1 esiteltiin kesällä -72 ja sitä valmistettiin vain noin reilun puoli vuotta. Viimeiset M-1:set tehtiin tammikuussa -73. Siitä eteenpäin malli oli siis OM. Oma M-1:seni on valmistettu juurikin tammikuussa 1973 eli se on viimeisimpiä M-1:siä joita valmistettiin. Yoshihisa:n mukaan M-1:stä olisi valmistettu vain 5000 kappaletta, mutta oikea valmistusmäärä on kuitenkin yli 50.000.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Vertailussa kaksoiskamerat: OnePlus 5 vs iPhone 7 Plus.
  - OnePlus 5 tarjoaa kaksi 16 megapikselin kameraa, joista toinen on f/1.7-aukolla (24mm) ja toinen f/2.6-aukolla (36mm). Näiden avulla saadaan aikaiseksi 1,6 kertainen optinen zoom, jota parannetaan ohjelmistollisesti kaksikertaiseksi. OnePlus on kutsunut kaksinkertaista zoomia häviöttömäksi.
  -Applen kaksoiskameraratkaisu koostuu f/1.8-aukon ja f2/2.8 aukon tarjoavista kameramoduuleista, joiden 28mm ja 56mm linssit antavat suoraan mahdollisuuden tasan kaksikertaiseen optiseen zoomiin. Molemmista kameroista löytyy vaihetunnistukseen perustuva automaattitarkennus sekä kaksois-LED-salama.
 • Ilta-Sanomat, Näin tallennat puhelinkeskustelusi: Hyvät ja huonot puolet. Puhelujen tallentamiseen älypuhelimessa tarvitaan ulkoisia apuvälineitä, kuten sovelluksia tai fyysisiä nauhureita. Sekä Androidiin että iOS-ympäristöön on saatavissa sovelluksia, jotka nauhoittavat puheluja. -Tässä jutussa on testattu ainoastaan usein mainittu TapeACall, jonka ilmaisversio mahdollistaa vain nauhoitusten ensimmäisen minuutin kuuntelun. Rajoituksesta pääsee eroon vuodeksi 7 eurolla Androidissa ja 11 eurolla iPhonessa. Lyhyt testinauhoitus onnistui mukisematta, ja keskustelu toistui yhtä selvänä kuin alkuperäisessä puhelussa.
 • Ilta-Sanomat, Kuusi vinkkiä: Näin vapautat tilaa Android-puhelimesi muistista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 12 Essential Tips For Capturing Images At The Edinburgh Fringe. Edinburgh Festiva Fringe. Koko elokuu.

Dpreview.com.

Earthboundlight.com, To See a Total Eclipse of the Sun. 6.8.2017.

Petapixel.com, Ep. 200: Our 200th Episode! – and more. Podcast. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Fotosidan.se, Light L16, en kamera med 16 sensorer. 16 sensoria, 16 objektiivia. Viisinkertainen zoom, 81 megapikselin kuvatiedostot ja bokeh. Myynti alkanut kaksi vuotta sitten luvattuun hintaan $1.700. Esimerkkikuvissa ei Exif-tietoja. Kuvanlaatu vastaa ehkä perinteistä järjestelmäkameraa, jossa on 20 - 25 megapikselin sensori. Objektiivin osalta voidaan puhua hyvästä laadusta (mutta ei erinomaisesta). Painoa lähes puoli kiloa. Mielenkiintoinen konsepti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomi24, Valokuvaus. Jatkoa eiliseen.

 • Mitä järkeä laajakulmissa? Onpas kiva katsella kuvia, joissa rakennukset venyvät, kallistuvat ja kaatuvat, ihmisten nenät ja poskipäät näyttävät pelleltä, ihmiset näyttävät pitkiltä tai lyhyiltä.
 • Laajakulma tähti- ja revontulikuvakuseen.
 • Hyvä, halpal, pieni peruskamera? olis hakusessa hintaluokkaan 100-150 euroa mahtuva perus pieni kompakti digikamera. 34 vastausta.
 • Hyvä kamera monipuolisessa valokuvauksessa. Mikä kamera sopisi perus maisemakuviin, jalkapallopelien kuvaamiseen, sekä jonkin tason luontokuvaukseen. Myös videolaatu voisi olla hyväksyttävällä tasolla. Minulla ei siis ole ennen kameraa ollut ja budjetti on 800€ kamerasta ja objektiivista. 43 vastausta.
 • D610 vai D750?
 • Objektiivin kiinnitys. Millainen sovite tarvitaan, jotta M/MD objektiivi voidaan kiinnittää perinteiseen Canonin filmijärkkäriin ?
 • Mikä n tänhetken paras järjestelmäkamera. 86 vastausta.
 • raw tulevaisuudessa. Onko visioita? Kehittyykö kamerat niin ettei moista rasitetta enää tarvitse?
 • Lasinega. Sain erään kaupan yhteydessä vanhoja postikortin kokoisia lasinegoja kasan. Aiheena on saksalaisia laivoja, maalaistaloja ja perheitä ja joitakin patsaita. Minkä hintaista olisi teettää näistä valokuvia. Miten lasinegoja säilytetään?
 • Mikrofoneista. 27 vastausta.
 • Canon powershot sx70hs. Mieletön zoomi tossa uutuudessa, 100x! Hyvä kuvanvakaaja ja kelpo optiikka noin muutenkin. 21.1mpix.
 • Micro 4/3 näyttää tietä. Kuka vielä haluaa kantaa järkyttävän kokoisia peilikameroita ja niihin sopivia mammuttilinssejä... varsinkin Olympuksen OM-D E-M1 mark II on jotain uskomatonta ominaisuuksiltaan, ja kuvan- sekä videolaadultaan.
 • Oikea hinta näille kamoille? Canon T70 paketti. 5.5.2011.
 • Canonin korjaus/huolto. Kävi erikoinen tapaus, Canon 5D Mark 2 irtosi objektiivistä, joka oli hihnassa kaulalla ja tippui pamahtaen asfalttiin, siinä oli akkukahva kiini ja se osui ensim. katuun.
 • macrokuvausvälineet. Tarkoitus hankkia macro objektiivi ja päivittää ca 40d. Miten peilittömät ja elektronisella etsimellä olevat soveltuu macroiluun?
 • Sigma, Tamaron vai Nikkor.
 • Uusi kamera, vanhat objektiivit? Onko mahdollista liittää digijärjestelmäkameraan vanhan filmikameran objektiiveja? Vanha kamera: Nikon F-401s. Ajatuksissa olisi ostaa uusi digijärkkäri.

HS, Kännykkä kastui, tabletti meni palasiksi – Älylaitteiden rikkoutumisesta haetaan yhä enemmän korvauksia, mutta mitä kaikkea kotivakuutus todella korvaa? 3.8.2017. ...Joskus vakuutuksenottajalle tulee yllätyksenä, kuinka nopeasti laitteen ikävähennys laskee korvauksia. Vaikka laite maksoi ostaessa kahdeksansataa, parin vuoden päästä sen rikkoutumisesta saattaa saada korvausta enää kympin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, Good, Better, and Best Noise Reduction Techniques.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, blog, Comparing Sony’s Ultra Wides – the Sony 16-35mm f/4 ZA, 16-35mm f/2.8 GM & 12-24mm f/4 G. Melkein samat speksit. Kaikki hyviä. Mutta joitain eroja löytyy.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomi24, Valokuvaus.

 • Paras järjestelmäkamera valokuvausammattiin. Budjettini (kamera ja objektiivi/objektiivit) on n. 1500-3000€ ja kaikki muut välineet max. 1000€.
 • Ei tiedä mikä ostaa? eos 1100D optiikaks. Mukana myydyn laadukkaammaksi zoomiksi?
 • MITEN IHMEESSÄ muistikortilta poistetut kuvat palautetaan??
 • Tarkennus liikkuvaan kohteeseen. Runkona nikon d3200 ja objektiivina tamronin 70-200 f.2.8. Olen kokeillut jatkuvaa tarkennusta sekä automaattia, ei onnistu. Onko "normaalia" että 300 kuvasta hyviä kuvia on vain 20-50kpl...
 • Millä setillä matkalle? Oma matkakuvaussettini autolomalle on tällä kertaa seuraavanlainen. Järjestelmästä mukana yksi runko Fuji X Pro2. Siihen on kolme objektiivia 23, 56 ja 300 peilitele. Pikkusalama, mikki ja Siruin 3T taskujalusta täydentää kokonaisuuden. Järkkärin rinnalla on kaksi pokkaria. Fujin X70 on mukana laajakulmana, iltakäyttöön ja mahdollisesti videoihin. Vanhempi Fujin XP taas paria rantapäivää varten.
 • Kevyt yhdistelmä maisemakuvaukseen. Maisemakuvaukseen todella kevyt yhdistelmä on kamerana Fujin X70 ja jalustana Siruin 3T. X70 kuvanlaatu on mainio ja SIRUI on tukeva pöytäjalusta.
 • Kitti linssi 18-55 parempia alkaen esim 18-pidempi. Onko eos 1100d kitti linssi kino vastaavuus x 1.6 eli 28-88mm? Mikä olisi selkeästi parempi objektiivi kameraan eli 18 (28kino )mm nyky vastaavuus noin ja toinen ääripää ,niin mikä on se hyvän raja 200?250?300? jos vanhaa kinovastaavuutta jotain 300-400 vastaa loppupää.
 • Liian tummat tai vaaleat kuvat. Eli mulla vähän vanhmepi Canonin 7d järjestelmäkamera ja TV asetuksella kuvista tulee aina joko liian tummia tai liian vaaleita (käytännössä ihan mustia tai valkosia) riippuen miten oon asetukset säätänyt. En tiedä enää että mitä pitäisi säätää/ mitä teen väärin?
 • Kokemuksia objektiivista. Elikkäs raapustelkaahan käyttökokemuksia tästä objektiivista: Canon EF 28-135mm f3.5-5.6 IS USM. Plussia ja miinuksia muuta mahdollista tarpeellista mainittavaa.
 • Hyvä zoom ? lentokoneita,eläimiä etäämpää. Oletuksena ettei alta 1000€ saa hyvää. Mikä on se kestävä ja hyvä ? Kädestä kuvaamalla mikä on zoomin fiksu max mm ? Yökuvausta en harrasta . Ihan likelle ei tule kuvattua kuin puhelimella iphone 6. Canon EF 100-400 F/4.5-5.6L IS II USM teleobjektiivi onko tuo liian kompromissi? Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM II teleobjektiivi onko parempi ostos kuin yllä oleva? Canon EF 70-200mm f/4L IS USM teleobjektiivi kukkaron valinta olisi mutta saako enää hyviä kuvia? huonot kuvat on tympeitä joten kerta ostoksena asiallista etsin.
 • Uutta kameraa... Olen alkanut miettiä uutta kameraa, tällä hetkellä kuvaan Canonin EOS 450D, EF-S objektiivejä on jo kaksi joten kameran olisi hyvä olla samaa "sarjaa". Olen kuvannut aktiivisesti muutaman vuoden, opiskellut itsenäisesti valokuvausta (manuaaliasetuksia yms.) joten en kuitenkaan mitään pokkaria halua...
 • Mikä kamera olisi 10v kuvaajalle? Sen pitäisi olla canon ja mukana tuleva objektin pitäisi olla EF-S ja budjetti on noin 300-550. 68 vastausta.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Tekoäly tulee ja vie kuvausduunit! 5.8.2017. Kesto 19 minuuttia. Viekö tekoäly kuvaamisesta hauskuuden, entä viekö se kuvausduunit? Loppukesän Valoaalloilla haasteena Matilla ja Peterillä on hommata filmijärkkärit ja kuvata rulla filmiä. Kokemuksia ja ihmettelyä filmikuvaamisen maailmasta sitten parin viikon päästä.

Mikrobitti.fi, Uusi Google Earth viimein Apple-laitteillekin – lähetä virtuaalisia postikortteja. Google on päivittänyt Google Earth -sovelluksensa iOS-version. Uudistukset nähtiin Android-laitteilla jo tämän vuoden huhtikuussa. Google Earthin kautta koetuista näkymistä voi nyt myös luoda helposti virtuaalisia postikortteja, joita voi lähettää ystävilleen eri viestisovelluksilla.

Älypuhelimista.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, How to stop your lenses from fogging up and why you need to. Myös silloin kun siirtyy ilmastoidusta tilasta kuumaan kosteaan ulkoilmaan. Entä jos objektiivi ei olekaan sääsuojattu.

Techradar.com.

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, Fototips: Utöka bildvinkeln. Jos ei ole tarpeeksi laajakulmaista objektiivia käytössä, niin tarvittavan kuvan voi koostaa useammasta. Mutta syntyvää kuvaa on vaikeaa etukäteen visualisoida.

Kamera & Bild, Saga Wendotte: Möte med mystiken. Haastattelu. Lapsilla isot päät.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Sirkka-Liisa Konttinen nousi maailmanmaineeseen rähjäisen lähiön kuvaajana – Suomessa häntä ei tunne juuri kukaan. Konttinen on luonut itselleen pitkän uran dokumenttikuvaajana Englannissa ja tullut tunnetuksi maailmalla. Kotimaassaan Suomessa Konttinen on kuitenkin jäänyt sivummalle. Hänen töitään on ollut esillä harvemmin. Yksi syy sille on, että Konttinen on luonut uransa Britanniassa. – En ole koskaan odottanut, että Suomesta tultaisiin hakemaan töitäni. Miksi? Täällä tehdään paljon hyvää omasta takaa. Hänen kuuluisin teoksensa on englantilaista teollisuusyhteisöä kuvaava Byker-sarja, joka on valittu Unescon Maailman muisti -rekisteriin ja Lontoon Tate Modern -museoon.

Peter Forsgård, Valokuva kuvanveistäjän inspiraationa. 3.8.2017.

Pallopanoraamablogi, Onnettomuustutkintalautakunta tutkii: maailman turhin timelapse. 3.8.2017. Tässon maailman paskin timelapse. Se oli hyvin lähellä olla maailmanennätysluokan timelapse, muttei sitten ollutkaan — vain salama puuttuu. Tarkoituksena oli saada haaviin pohjoisimmat kuvat koskaan yläilmakehän salamoinnista. Yläsalamoinnin kuvaaminenhan on varsin tuore harraste, ensimmäinen ei-videokameralla otettu kuva napattiin Suomessa ihan vasta hiljakkain kun Panu Lahtinen kuvasi punaisen keijusalaman Espoosta eivätkä värikuvat aiheesta ole vanhimmillaan kuin 23 vuotta vanhoja. Ennätysyönä olin minäkin lähdössä kuvaamaan, mutta vielä iltayhdentoista aikaan oli niin paljon pilveä pitkin etelätaivasta että totesin yrityksen turhaksi.

Tekniikan Maailma, TM-testi: TP-Link Deco M5 wlan-keskuslaitteet – Mitä tehdä, kun kotiverkon kantama ei riitä? Tässä yksi helppo ratkaisu. Wlan-verkon rakentaminen isompaan huoneistoon vaatii lähes aina avuksi ammattilaisen. Kolmen keskenään keskustelevan uuden wlan-laitteen luvataan hoitavan toimivan verkon helposti ja vaivatta. Kolmen TP-Link Deco M5 keskuslaitteen paketti maksaa noin 300 euroa. Kukin Deco on 4 senttimetriä korkea ja halkaisijaltaan 12-senttinen kiekko. Tyylikkäät laitteet kelpaavat vaikka olohuoneeseen.

Tekniikan Maailma, TM-niksi: Tiesithän, että WhatsApp-viestintäsovellus toimii myös tietokoneella – Näin se onnistuu.

Älypuhelimista.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

 1. Tutorial: How to photograph insects on a white background in the wild.
 2. Shutter Release: An intestinal intersection of photography and medicine. Netistä kerättyä. Vaikkapa nieltävä kamerapilleri. $500. Kahdesta kuuteen kuvaa sekunnissa, kahdeksan tuntia.
 3. Miggo launches Indiegogo campaign for trio of new stormproof Agua bags.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thom Hogan, Nikon's First Quarter, CIPA's First Half.

The Online Photographer, The Old Nostalgia Train. Exakta 66. Popular Photography, Sep 1988. Alennettuja hintoja.

Pdnonline.com.

Techradar.com, The A to Z of Photography: Aperture. Perusasiaa.

Lensrentals.com, blog, Taking Apart the Zeiss 85mm T2.1 CP.3 Cinema Lens. Lapset älkää yrittäkö tätä siellä kotona.

Kamera & Bild, Anders Wånell: Alltid råformat. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa. Äänimaisemia. (melkoinen annos katseltavaa ja kuunneltavaakin...).

HS, Tomi Palsasta ei tullut lähihoitajaa, vaan Suomen tunnetuimpia rockvalokuvaajia – ”Keikkakuvausta ei opi koulussa”. 2.8.2017. Lokakuussa 1989 Lepakossa esiintyi metalliyhtye Nuclear Assault. Lempibändiään oli kuuntelemassa myös 15-vuotias forssalainen Tomi Palsa. Hän oli onnistunut saamaan kaverinsa kautta pääsyn Lepakon takahuoneeseen, joten kyse ei ollut mistä tahansa keikkareissusta. Tällainen mahdollisuus tuskin toistuisi. Niinpä Palsalla oli mukana isänsä kamera, jolla hän kuvasi keikan aikana.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Jussi Aallon yleisöluento muotokuvauksesta Kouvolassa 5.8.2017. 31.7.2017. Kaikilla vapaa pääsy (vapaaehtoinen kolehti tilavuokran kattamiseen).

Jussi Aallon yleisöluennot muotokuvauksesta la 5.8.2017
Kouvola-talon auditorio, Varuskuntakatu 11, Kouvola
Klo 10-12 VALO
Klo 15-17 MUOTOKUVAUKSEN HISTORIA

Sulantoblog.fi, Jussi Koskela, Sulantoblogin hääkuvaajahaastattelussa Astrid Mannerkoski. Tämän haastattelusarjan viimeinen haastateltava on helsingissä studiotaan pitävä Astrid Mannerkoski. Astridin lämpimien hääkuvien lisäksi kannattaa hänen sivuilta tarkastaa myös hänen henkilökohtaiset työnsä. Sieltä nimittäin löytyy tunnelmallisia ja huolella valmisteltuja henkilökuvasarjoja.

Pelivara.com, Testissä: Peak Design Slide Lassen ja Capture Camera. 19.3.2017. Tämän vuoden Kuva & Kamera -messuilta tarttuikin mukaan pari mielenkiintoista tuotetta: Sliden Lassen -kamerahihna sekä Capture Camera -adapteri, joka on tarkoitettu repun olkahihnaan. Uusi kamerahihna onkin itselläni ollut hakusessa pitkään. Messuilla tuotteita myi Jas Kamerakauppa. Slide Lassen -hihnan hinta oli 69€, Capture Camera -adapterin 59€. Sekä Slide Lassen että Capture Camera ovat osa suurempaa modulaarista järjestelmää, jonka ideana on tarjota vaihtoehtoja jotka toimivat eri tilanteissa perinteistä kamerahihnaa paremmin. Mainittujen tuotteiden lisäksi tarjolla on ainakin järjestelmään kuuluva rannehihna.

Yle, Valokuvaaja yllättyy kotkan kynsistä päässään, mutta myös lapsuuden sielunmaisemastaan. Hektinen työ Finnverassa it-projektien päällikkönä vei viisi vuotta sitten Juha Huuskon etsintämatkalle. Piti löytää vastapainoa työlle. – Lähtökohtana oli halu hiljentää elämisen vauhtia, halu löytää vastapainoa työlle ja halu palata jollain tavalla takaisin luontoon. Näin löytyi uusi harrastus, valokuvaus(siirryt toiseen palveluun). Eläkeiän lähestyessä alkoivat juuret vetää takaisin Keski-Pohjanmaalle, Veteliin. Nykyisin hän nauttii sekä kodin ympäristöstä pääkaupungissa että kotiseudun jokilaaksomaisemasta uusin silmin. Entisestä lenkkeilijästä kehkeytyi kävelijä.

Länsiväylä, Valo on pääosassa Esa Kivivuoren valokuvissa. Light loves... -valokuvanäyttely esittelee maailman sellaisena kuin se näkyy valokuvaaja Esa Kivivuoren kameran linssin läpi. Hän kuvaa niin kännykällä, pokkarilla kuin huiippukamerallakin.

 • Tapiolan kirkko (Kirkkopolku 6) jatkuu 13. elokuuta asti ja se on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–21 ja viikonloppuna kello 9–18.

Ilta-Sanomat, Pariskunta pilasi hääkuvaajansa uran 150 dollaria takia – oikeus määräsi miljoonakorvauksen. ...Valokuvaaja näytti oikeudelle sähköpostikirjeenvaihdon, jossa hän ja hänen työntekijänsä koettavat lepytellä pariskuntaa - vaikka Moldovanit soittelivat toimittajille, lietsoivat raivoa sosiaalisessa mediassa ja keräsivät lisää lukijoita ja mainetta Neely Moldovanin kauneusblogille, Polito kertoi oikeudessa. Viime perjantaina dallasilaisen oikeuden jury päätti, että tarina panttivankina olleista hääkuvista ei ollut sydäntä särkevä - eikä edes totta. Itse asiassa oikeus katsoi, että Moldovanien kampanjointi valokuvaajaa vastaan on aiheuttanut tälle miljoonan dollarin vahingot. ...

Uutisvuoksi, Kolumni: Kuvatulvan äärellä. Vuonna 2000 valokuvayritys Kodak kertoi kuluttajien ottaneen maailmanlaajuisesti yhteensä 80 miljardia valokuvaa. Se oli uusi ennätys. Valokuvaksen digitalisoiduttua vuosittain otettavien kuvien määrä on sittemmin moninkertaistunut. Sanomalehti New York Timesin arvion mukaan pelkästään tänä vuonna valokuvia otetaan 1,3 triljoonaa.

 • Arvioiden mukaan yhteisöpalvelu Facebookiin jaetaan yli 300 miljoonaa kuvaa päivässä ja Instagramiin yli 80 miljoonaa. Määrä kasvaa jatkuvasti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, Njut av vinnarbilder: National Geographics Travel Photographer of the Year. Voittajakuvat esillä, leveys 1600 pikseliä.

Kamera & Bild, Tobias Hägg får andra fotovinklar med drönare.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Uimari Sompasaunalla, Ville Valo Tuska-festivaalilla ja Vladimir Putin Savonlinnassa - Kooste HS:n valokuvaajien heinäkuun parhaista kuvista. 1.2.2017. HS kokosi valokuvaajiensa kuukauden parhaat kuvat jättikoosteeksi. 57 kuvaa.

Jussi Aalto. Blipfoto.com/darsa. Päivittäisiä kuvia. Kuvatekstit myös.

Tivi.fi, Morsiamella ja valokuvaajalla menivät sukset ristiin – järkyttävällä riidalla nolot seuraukset. Yhdysvalloissa teksasilainen hääpari joutuu maksamaan häävalokuvaajalle jopa 1,08 miljoonan dollarin korvaukset kunnianloukkauksesta. Bloggari suuttui kuvaajalle ja tuhosi tämän liiketoiminnan netissä aloittamallaan likakampanjalla.

Iltalehti, Luontodokumentaristi ikuisti upean otoksen: Karhuherra nautiskeli suolla. Arviolta 14-vuotias kontio ei arvannut, että luontokuvaaja ja elokuvantekijä Kari Kemppainen oli piilottanut kasvillisuuden sekaan liiketunnistimella toimivan kameran. Syntyi upea otos karhusta nauttimassa arvomarjasta. ...Kemppainen on yrittäjänä mukana myös suurpetomatkailussa. Boreal Wildlife Centre ottaa vieraansa vastaan Kuhmon Viiksimossa. - Asiakkaista 80 prosenttia on ulkomaalaisia, Kemppainen kertoo ja luettelee maita, joista matkailijoita tulee eniten: Sveitsi, Italia, Ranska, Espanja, Hollanti, Englanti...

Iltalehti, Ruotsissa saa taas lennättää kuvauskoptereita ilman poikkeuslupaa.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Helsinki, Helsinki. Nuorisourheilu- ja koulukuvausta. Määräaikainen projekti. Helsingin ja Uudenmaan alueella. Iltapäivä, ilta ja viikonloppu. Digijärjestelmäkamera, optiikka ja salama tarvitaan. Samoin ajokortti ja oma auto. Vapaamuotoinen hakemus.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Thom Hogan.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Unboxing II. Japanista. Exakta 66 + Xenotar MF.

Techradar.com, 10 reasons why your photos aren't sharp (and how to fix them).

Thephotoargus.com, Lensbaby Velvet 56 Nikon Review and Sample Images. Manuaalitarkennus. F/1.6, 1:2 macro. $450 (hinnassa ei mukana veroja). Peilittömille, Canon EF, Nikon F, Sony A, Pentax K, Micro 4/3rds, Sony E, Samsung NX ja Fuji X.

Kamera & Bild, Tobias Hägg får andra fotovinklar med drönare. Haastattelu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.08.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.fi, Leica TL2 kokeilussa. 31.7.2017. Leican APS-C -järkkäri uusiutui ja ehkä jopa saksalaisvalmistajalle epätyypillisen nopeasti, sillä ensimmäinen Leica T ilmestyi reilut kolme vuotta sitten. Välissä tuli TL, joka ei ollut merkittävästi erilainen kuin alkuperäinen T. Leica TL2 sensijaan on uusi kamera, vaikka näyttääkin samalta kuin edeltäjä, mutta sisällä on uusi kenno, prosessori, 4k video, uusitut valikot jne. Siis ihan tarpeeksi, jotta voidaan puhua uudesta kamerasta, eikä vain face liftistä. Kuvasin uutuudella viikon verran ja tässä kokemuksia.

 • Kuvanvakaajaa ei ole rungossa eikä objektiiveissakaan ja se on huono asia. Valokuvissa herkkyyttä pitää nostaa tarpeettomasti, jotta valotusaika pysyy riittävän lyhyenä. Videolla vakaajan puute näkyy vieläkin selvemmin, sillä ilman jalustaa kuva heiluu ja tärisee tosi helposti, kuten oheisesta näytteestä käy ilmi.
 • Yhteispisteet 8.5. Hieno kamera hienolla kuvanlaadulla. Parasta: hieno mekaaninen toteutus, kuvanlaatu, kosketusvalikot Huonointa: säätökiekkojen toiminta, ei etsintä.
 • Leica TL2 runko maksaa n. € 1950,- ja kokeilussa käyttämäni objektiivit n. € 1700,- per kappale.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Samsung S8 ja raw-kuvaus. 31.7.2017. Kun rahaa isoa järkkäriä matkoilla tulee usein mieleen, voisiko kuvaamisen hoitaa älypuhelimella. Niiden raw-kuvaus antaisi mahdollisuuden kuvien jälkikäsittelyyn, koska mukana on kaikki kennon keräämä informaatio ilman laitteen tekemää jpeg-pakkausta. Vuosi sitten kokeilin Samsung S7 -kameraa raw-kuvauksessa, mutta en ollut kovin tyytyväinen. Olisiko tekniikka muuttunut uudessa S8:ssa?

 • Missä älypuhelimen raw-kuvauksesta on sitten oikeasti apua? Hivenen yllättäen silloin, kun kuvataan hyvissä olosuhteissa. Algoritmi nimittäin terävöittää kuvaa voimakkaasti, mikä saa esimerkiksi puut ja ruohon näyttämään epäaidoilta. Tällöin raw-kuvasta on apua, koska sen voi terävöittää itse (ja vain vähän).

Pallopanoraamablogi, Valkotasapainosta, pimeävirrasta ja vähän värikohinastakin. 30.7.2017. Alla olevassa kuvaajassa ovat kaikki Nikon D800 -kamerasta löytyvät valkotasapainokertoimet siniselle ja punaiselle kanavalle. Kertoimet on kaivettu kameran tuottamista JPEG-tiedostoista Exiftoolilla. Sama data löytyy myös taulukkomuotoisena. Kuvaajan arvot ovat suhteessa vihreään kanavaan jonka kerroin on aina yksi. Pystyakselilla ylöspäin mennessä kasvaa sinisen kanavan kerroin, ja vaaka-akselilla on vastaavasti punaisen kanavan kerroin.

Ilta-Sanomat, Katsotko ikivanhaa katukuvaa? Näin tarkistat helposti Googlella. 30.7.2017. Moni meistä käyttää Googlen Street View -katukuvia tarkistaakseen, miltä määränpää näyttää ennen matkan aloittamista. Mutta entä jos totuus on tyystin toisenlainen kuin miltä kuvissa näytti? Näin voi käydä, jos ei ole tarkkana. Googlen kuvat voivat olla useita vuosia vanhoja, joten helppokulkuiselta näyttävä reitti saattaakin nyt viedä keskelle suurta tietyömaata tai muuta rakennusprojektia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Funny, Scary World of One Young Photographer. Japanilainen kuvaaja.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Techradar.com.

The Online Photographer, Three More Things About the Spotmatic. Ultra-retro-hipster Pentax Spotmatic.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Why We’re Going to Start Testing Cinema Lenses. And Why We Haven’t Before. Miksi vasta nyt. Terävyys on eri asia still-kuvissa ja videossa. Videota kuvataan sensoreille, joissa on vähemmän pikseleitä.

Thephotoargus.com, Beautiful Pictures of Earth from Space.

Fotosidan.se, Nya bilder i Galleri Fotosidan.

Kamera & Bild, Rikta blicken uppåt.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Heinäkuun 2017 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset