Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Elokuun uutiset ovat jo ilmmestyneet

Heinäkuu 2017

31.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • luonnonilmiöhälytysketju (Sana on melkein vapaa).
 • Kalustokyselyä (Sana on melkein vapaa).
 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa).
 • Pokkari 50mm (Sana on melkein vapaa). Onko millään valmistajalla 50mm polttovälillä ja mahdollisimman hyvällä valovoimalla olevaa pokkaria. Fujilta löytyy X70, mutta polttiväli 28mm.
 • Nikon d500 tallenus RAW muodossa XQD-korttipaikkaan? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Urheilukuvaus ja tarkennus(alue)tilat (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Sigma 14mm f1,8 ART (Optiikka).
 • Sony RX100 (Nikon, Sony).
 • Yongnuo RC-6 kaukolaukaisin ja canon 550D (Järjestelmädigit Canon, edullisemmat mallit). Olen yrittänyt saada otsikossa olevaa kaukolaukaisinta toimimaan kyseisen järkkärin kanssa. Tutkittuani asiaa, olen ymmärtänyt, että järrkäristä pitäisi saada ir vastaanotin päälle ja se on minun mielestäni tällä hetkellä pois päältä. Voisiko joku ystävällisesti kertoa, mistä järkkärin asetukista pääsisi käsiksi tuohon ir asetukseen, kun en itse sitä löydä
 • Nikon D750 (Järjestelmädigit).
 • Canon 6D mk II (Järjestelmädigit).
 • Canon 5D Mk3 ja eye-fi kortti (Järjestelmädigit).
 • Henkan kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Rally Finland 2017 on nyt takana, takki on aika tyhjä ja kroppa anoo armoa. Huomenna paluu arkeen palkkatöiden pariin.
 • Maaseudun Tulevaisuus (+2 kuvaa) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ampuja. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kolme lintukuvaa.
 • Länsi-Viipuri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Itä-Viipurin palvelusväki lähti ja vei panssariautot sun muut rojut mennessään. Rojua oli kyllä. Matkustajakoneen lastiruuman tasapainoitus ja kamojen järjestely kesti liki kaksi tuntia. ...
 • Matkamuistikuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useita uusia.
 • Saimaa, myrskyä, vyörypilveä, salamaa ja aurinkoa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).Sattui mökkeillessä parit myrskyt kohdalle ja kerrankin oli kameravehkeet mukana, muutama kuva tuosta:... Kahdeksan kuvaa.
 • Kuva päivässä projekti 2017 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Albumin päivitys pääsi hieman venähtämään, kun vanha näyttö sanoi sopimuksen irti. Uuden 5k näytön myötä Lightroomin suorituskyky romahti niin hitaaksi, että en ole oiken viitsinyt sillä kuvia läpi käydä. Viimeisin päivitys korjasi joitakin bugeja ja suorituskyky parantui juuri ja juuri siedettävälle tasolle. Jos Adobe ei saa tuota Lightroomia nopeammaksi, niin pitää siirtyä kilpaileviin tuotteisiin.
 • Hanko viikossa. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 16 kuvaa.

Marko Vertainen, Flickr, 365 - 2017. Kuva päivässä projekti - julkinen versio. Tarkoituksena ottaa kuva vuoden jokaisena päivänä. Muutamia päiviä tulee kuitenkin luultavasti jäämään väliin.

Henri Vuorinen. Hencca.galleria.fi, Rally Finland 2017. Yli 400 kuvaa. Eri tilanteista.

Kamera-lehti.fi.

Satakunnan Kansa, Käännä kameralle parempi poski – näin otat hyviä profiilikuvia. Sosiaalisen median profiilikuvan voivat nähdä sadat tutut, puolitutut ja tuntemattomat. Miten näyttää itsestä paras puoli, mutta säilyä kuvassa silti omana itsenään? Yhä useampi ratkaisee asian otattamalla profiilikuvansa ammattikuvaajalla. Suuntaus näkyy etenkin työnhaussa. –Monet kesätyötäkin hakevat haluavat ammattikuvaajan ottaman kuvan CV:n kylkeen, Studio Streetin valokuvaaja Marko Koivuporras sanoo.

Satakunnan Kansa, Voi ei! Näytän kuvissa aina yhtä kauhealta! Kuvauskammo on tavallinen vaiva, johon osasyynä ovat valokuvaaja Kristiina Ruususen mukaan kuvaajat itse. –Kuvaajat toteuttavat liian usein omia tavoitteitaan ilman että huomaavat kysyä, millaisen kuvan ihminen itse haluaisi itsestään. Samoin perhekuvaajat ottavat lupaa kysymättä kuvia tilanteista, joissa tukka hapsottaa ja helmat ovat rutussa. Sekin on kuvaajan vallankäyttöä. Toinen tavallinen syy kameran pakoilemiseen on ihmisen oma käsitys itsestään. Miltä kuvittelen näyttäväni ja millainen olevani?

MTV, Näin käsittelet valokuvasi paremmiksi – ilmaiseksi. Googlen suosittu Picasa-ohjelma lopetetaan. Vaihtoehtoja jää kuitenkin jäljelle – lue listaus maksuttomista kuvankäsittelyohjelmista, vinkkaa Digikuva-lehti.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Pick A Colour And Create A Series Of Images.

The Online Photographer.

Earthboundlight.com, Reconnaissance. 30.7.2017.

Petapixel.com, Ep. 198: Richard Is No Prince – and more. Podcast. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Kamera & Bild, TEST: Canon EOS M6 – Bra, men kunde vara bättre. Julkistettu helmikuussa 2017. Kuin M5, mutta ei sisäänrakennettua elektronista etsintä (lisävaruste). Peilitön järjestelmädigi. 24 megapikseliä, ISO 100 - 25600, video full HD, kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö (1.04 miljoona pistettä). Sarjakuvaus yhdeksän kuvaa sekunnissa (tarkennus lukittuna). Full HD video, 60 kuvaa sekunnissa. Jatkuva tarkennus toimii videossa oikein hyvin. Kroppikerroin 1.6x. Adapterin avulla EF-lasit. Paino 343 g. Kuvanvakaaja vain videossa. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Yhdellä latauksella ottaa 295 kuvaa. Kilpailijoihin verrattuna vähän kallis. Erinomainen kuvanlaatu, hidastelee hämärässä. Suomen hinta runko 880 euroa (hinnassa mukana verot).

Fotosidan.se, CFExpress, ersättaren för CFast och XQD. Uusi standardi, Vie aikaa varmaan pari vuotta, ennen kuin mahdollisesti yleistyy.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tomi Muukkonen, Kuvaajan mietelmiä. 28.7.2017. Eilen näin erikoisen tilanteen, valkovikloparvi ajoi ilmeisesti pienten kalojen parvea napsien niitä hienosti edenneessä rivissä. En tiennytkään, että vikloilla voi olla tuollaista käyttäytymistä. Etäisyyttä yhdentoista viklon parveen oli niin paljon, ettei minun tarvinnut edes harmitella sitä, ettei pitkää putkea ollut eikä kuviakaan syntynyt. Oli vain mielenkiintoista nähdä tällainenkin luonnonnäytelmä

Tuomas Heinonen.

Yle, Kuvagalleria: Putinin vierailu poliisin näkökulmasta. 27.7.2017. 21 kuvaa.

HS, Kirpputorilta löytyi viiden miljoonan dollarin arvoinen pahvilaatikko – dokumentti kertoo Billy The Kid -valokuvien tarinan. 30.7.2017. Kevin Costnerin tuottama ja juontama dokumentti on osin dramatisoitu. Keräilijä Randy Guijarro päätti vuonna 2010 koukkaista töiden jälkeen kalifornialaisella kirpputorilla. Kotiin viemisiksi löytyi pahvilaatikko, jonka sisällä oli kolme vanhaa valokuvaa, hinta kaksi dollaria.

 • Su, 30.7.2017. Billy the Kidin legenda, National Geographic klo 19.00.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Create Great Bokeh By Following These Simple Tips.

IR.

Dpreview.com.

Thom Hogan.

Thephotoargus.com, Havasu Falls Photos: Grand Canyon Oasis in the Desert.

Kamera & Bild, Claes Grundsten: Landskapets fascination. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Petteri Hautamaa, Kärkikuvaajan terävintä kärkeä: Valo - kuvia linnuista. 26.7.2017. Ykköslintukuvaajamme Markus Varesvuon odotettu uutuuskirja on vihdoin saatavilla. Erinäisten viivästysten takia odotus venyi, mutta hyvää kannattaa tunnetusti odottaa! Valo – kuvia linnuista on jotain ennennäkemätöntä. Koon puolesta kirja tuo mieleen edesmenneet puhelinluettelot, painoakin löytyy muhkeat 2,57 kg, mutta siihen yhtäläisyydet jäävätkin. Tämä ei todellakaan ole mitään tylsää plärättävää läpikuultavine haperosivuineen ja lötkökansineen. Paksuja laadukkaita hienon painotekniikan sivuja riittää peräti 384 kappaletta, kuhunkin on taitettu tyylikkäästi isokokoisia jäätävän hienoja lintukuvia.

 • Kirjasta on otettu vain 1000 kpl numeroitu painos, sitä on vielä tätä kirjoitettaessa muutama sata jäljellä. Näen laatuun nähden edullisessa kirjassa mahtavaa keräily- ja lahjapotentiaalia. Tilaus onnistuu 49 euron hintaan suoraan tekijältä (lintukuva.fi) tai esim. docendo.fi:n kautta. Suomenkielisen version lisäksi kirjasta on julkaistu Englanninkielinen Birds in pictures (eri kansikuvalla), myös ranskankielinen versio on tulossa.
 • Docendo.fi, Valokuvia linnuista (Markus Varesvuo). 4/2017.
 • Facebook, Markus Varesvuo

Rajala Blogi, Luontokuvausta suolla – Petri Volasen matkassa. 28.7.2017. Herätyskello soi jo ennen auringonnousua. Petri Volanen pakkaa kameransa ja suuntaa läheiselle Torronsuolle. Luontokuvaus ja etenkin soilla kuvaaminen on lähellä Petrin sydäntä. Tässä jutussa hän avaa kokemuksiaan ja näkemyksiään luontokuvaamisesta.

Iltalehti, Apinan selfien tekijänoikeuksista oikeudessa taistellut valokuvaaja IL:lle: "Halusin vain edesauttaa lajin säilymistä".

Svt.se, Marica Rosengård on tuttu kameran edestä ja takaa. Uutisten kesäsarjan viimeinen tikanheittäjä on Marica Rosengård. Entinen malli työskentelee nykyään valokuvaajana sekä Suomessa että Ruotsissa, ja on hänet nähty myös televisiossa, Huippumalli haussa -ohjelman tuomarina. 48 s.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Sample gallery and impressions: Tamron 18-400 F3.5-6.3 Di II VC HLD.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. Linkkiä ja podcast, kesto 5:49.

Thephotoargus.com, 2017 EyeEm Photography Awards Announces Top 100 Finalists. Neljäs vuosi. 88.000 valokuvaajaa, 600.000 kuvaa. Viisi kategoriaa. Luokkavoittajille älypuhelin. Paras saa matkan Berliiniin, mentorointia, kamerakalustoa (tituleerataan maailman suurimmaksi valokuvauskilpailuksi, miksi sitten näin vaatimattomat palkinnot). Voittajat julkistetaan 16.9.2017.

Pdnonline.com.

Techradar.com, Canon EOS 6D Mark II review. Arvosana 4 * / 5 *. Melkein viisi vuotta kulunut. Ulkoasu ei ole paljon muuttunut, sisällä on tapahtunut sitten paljon. Täyskennoinen, 26 megapikseliä. ISO 40.000. Jatkuvalla tarkennuksella sarjakuvaus 6.5 kuvaa sekunnissa. Joka suuntaan kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö on uutuus, 1.04 miljoonaa pistettä. Pölyä ja kosteutta vastaan suojattu. Video ei ole muuttunut, 1080/60p, ulkoista mikrofonia varten liitäntä (ei kuitenkaan kuulokkeille: kuten Canon 5D Mark II -mallissa). NFC, Bluetooth, GPS. Samat akut kuin muissakin Canonin järjestelmädigeissä (hyvä). Optinen etsin 98%. Live View erinomainen. Dynaaminen alue saisi olla parempi. Runko svh. 2200 euroa. Runko + EF 24-105mm f/4L IS II USM, svh. 2600 euroa.

Lensrentals.com, blog, Lensrentals.com Review the New Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art Series Lens. Art-sarjaa jo vuodestal 2013. Moni asia menee nappiin. Terävyyttä saisi kuitenkin olla enemmän. Merkkiobjektiivit ovat lopulta kuitenkin parempia. Sigma $1.300. Canon 24-70mm f/2.8L II $1.750. Nikon 24-70mm f/2.8E. (Näissä hinnoissa ei mukana veroja). Sigman Suomen hinta on 1.500 euroa (hinnassa on mukana verot).

Kamera & Bild, Malmöbo anmäler granne – fotograferades med drönare. Yhteinen piha-alue. Kuvauskopteri on kuulemma mennyt miehen ikkunan ohi ja kuvannut.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Hopeinen Omena.

Suomen Kuvalehti, Miksi maksaa valokuvaajalle, kun apinakin sen osaa. Kolumni.

HS, Tällainen on suomalainen mies: Aki-Pekka Sinikoski kuvasi sodan jälkeen syntyneet ”rakkaat ukkometsot”, jotka kasvattavat kukat, paistavat lätyt ja korjaavat katot lonkkaproteesit natisten. Olemme keskustelleet tunnin verran Sinikosken uudesta valokuvanäyttelystä Last Machos, jonka kuviin on taltioitu sotien jälkeen syntyneitä miehiä ympäri Suomea. Näyttely on esillä Helsingin Creat Space -galleriassa tiistaihin 1. elokuuta asti. Myöhemmin syksyllä näyttely matkaa ainakin Ouluun Pohjoiseen valokuvakeskukseen.

Tivi.fi, Wikipedia hävisi tekijänoikeuskiistan oikeudessa – kuvien luvattomasta käytöstä langetettiin yli 10 000 euron sakko. Ruotsin Wikimedia on tuomittu maksamaan korvauksia julkisten taideteosten valokuvien julkaisemisesta, NyTeknik kertoo. Yleishyödyllinen järjestö on ylläpitänyt offentligkonst.se-verkkosivua, jossa on esitetty yksityishenkilöiden ottamia valokuvia julkisilla paikoilla olevista taideteoksista Ruotsissa. Valokuvaajat ovat luovuttaneet ilmaiseksi kuviaan Wikimedian käyttöön sivustolla julkaistavaksi.

Gotech.fi, Nikon juhlii 100-vuotispäiviään verkkosivujen erikoissisällöillä. 25.7.2017.

Ilta-Sanomat, Nettiselaimiin tärkeä muutos: Jopa tekijä neuvoo luopumaan vaarallisesta ohjelmastaan. Ohjelmistoyhtiö Adobe aikoo lopettaa suositun ja parjatun Flash Player -ohjelmistonsa jakamisen ja kehittämisen vuoden 2020 loppuun mennessä. Adobe neuvoo sovelluskehittäjiä ja käyttäjiä luopumaan ohjelmansa käytöstä.

Etn.fi, Interner Explorer lähes hävinnyt Suomesta. 16.7%.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

The Online Photographer, So You Say You Want a Film Camera? Hidas kuvaaminen on muotia. Kaikki ajattelevat, että siihen tarvitaan vanha Leica tai Nikon.

Pdnonline.com.

Techradar.com, GoPro’s updated smartphone app makes video editing dead simple.

Thephotoargus.com, Beautiful Pet Images and Photography Tips from Sarah Bourque.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Muistikortit ovat turhia. 27.7.2017. Kesto 13 minuuttia. Tällä kertaa kalusto-osassa Leica TL2 ja HTC U11. Millä matkakuvat otetaan ja millä tavalla? Miksi kameroissa ei ole sisäistä muistia kuten esim. puhelimissa? Peter kävi San Diegossa katsomassa Sebastiao Salgadon Genesis-näyttelyn.

Blog.e-ville, verkkokaupan blogi, lisää. Esittelyssä omassa verkkokaupassa myytäviä tuotteita (vähän siis kieli keskellä suuta pitää näitä lukea). (verkkokaupasta tilaamisen voi valita joko Kiinasta (ALV lisää 24% + mahdollinen tulli) tai Suomen varastolta (ALV 24% mukana, ei tullausmaksuja). Alle 22 euron tuotteet ja paketit ovat verovapaita (tullimaksuttomia).

Sulantoblog.fi, HTC U11 kokeilussa. 26.7.2017. Puhelinkamerat paranevat huimaa tahtia ja ovat siksi erittäin kiinnostava osa-alue kameramaailmassa. HTC U11 on jo ehditty DxOMarkin toimesta rankata parhaaksi sarjassaan ja siksi olikin hauska koittaa ihan itse miten hyvä on tämän hetken paras. Tässä kokeilussa keskityin nimenomaan kameraan, enkä niinkään U11:n ominaisuuksiin älylaitteena.

 • Yhteispisteet 9.5. 780 euroa.

Radiokompassi.fi, Esa Ylijääskö kuvasi syyrialaisten pakolaisten arkea Istanbulissa neljän vuoden ajan: "Valokuvaajalla on vastuu kertoa asioista".

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Villi Pohjola Oy, Rovaniemi. Winter season 2017-2018. Photography guide. A-level English skills, minimum ERF and Travius handling, Social media marketing skills and no panicking if a snowmobile won't start. Guest groups in Arctic weather conditions, are familiar with Rovaniemi surroundings and amaze all with photography skills. Application deadline on 10.8.2017.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Instagram Hashtags for Fine Art Photographers.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR, Shutter Release: Tripod buying tips, new product from Syrp, a versatile portrait lens and more. Netistä kerättyä.

The Online Photographer, Open Mike: Mike Olbinski. Video, kesto 7:36.

Pdnonline.com.

Techradar.com, The 10 best GoPro and action cameras in 2017.

Kamera & Bild, Wikimedia Sverige överklagar inte dom om offentlig konst. Kuvia julkisista taideteoksista Wikipediassa, lupaa ei ole kysytty oikeudenhaltijoilta. Vaikka kyse onkin julkisista taideteoksista, niin näistä pitäisi maksaa korvaus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS. Maailma kuvina.

 • 18.7.2017. Tiistain maailman kuvissa nähdään muun muassa härkäjuoksua Espanjassa, joutsenten merkitsemistä Thames-joella ja presidentti Trump heiluttamassa baseball-mailaa Valkoisessa talossa.
 • 19.7.2017. Keskiviikon maailman kuvissa nähdään muun muassa kaloja makean veden tunnelissa, Naton sotaharjoitus ja sumopainijan takapuoli.
 • 20.7.2017. Torstain maailman kuvissa nähdään muun muassa norsunpoikanen Meksikossa, prinssi William ja Catherine Saksassa ja lehmäksi jälleensyntynyt aviomies Kambodžassa.
 • 21.7.2017. Perjantain maailman kuvissa nähdään muun muassa koirien ulkoiluttaja Madridissa, kesän viettoa Montenegrossa ja baseball-pelaajan liian kova lyönti New Yorkissa.
 • 24.7.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa panssarivaunun päällä lepäävä taistelija, kolmannesta sijastaan riemuitseva parayleisurheilija sekä sateessa rukoilevia ihmisiä.
 • 25.7.2017. Tiistain maailman kuvissa nähdään muun muassa sateenkaari Washingtonissa, hellettä Makedoniassa ja vesiputous Reinillä.

Yle, viikko kuvina, Pohjois-Korean etuoikeutetut vesipuistossa, MH17-lennon uhrien muistomerkin avajaiset ja viikon muita uutiskuvia. Viime viikolla uutiskuvissa nähtiin muun muassa Itä-Ukrainassa alasammutun lennon uhrien muistomerkki, pohjoiskorealaisia huvittelemassa vesipuistossa sekä palestiinalaistaistelijoita lehdistötilaisuudessa. 12 kuvaa.

Blog.e-ville.com, Kiinalaiset objektiivit tulikokeessa – Onko niistä oikeasti mihinkään?

 • Yongnuo 50 mm f/1.8 automaattisella tarkennuksella
 • Yongnuo 35 mm f/2.0 automaattisella tarkennuksella Canon
 • Jarjay 85mm F/1.8 manuaali objektiivi

Toni Muukkonen, Saanatunturin portaat uusitaan. 22.7.2017.

Tivi.fi, Microsoft oikoo huhuja: Paint on ja pysyy Windows 10:ssä. Microsoft oikoo huhuja, joiden mukaan Paint poistettaisiin Windows 10:stä syksyllä ilmestyvän Fall Creators Updaten myötä. Sovellus kuitenkin siirretään Windows-sovelluskauppaan.

Mikrobitti.fi, Adobe asetti viimein takarajan Flash Player -tuelle. Adobe aikoo pysyä sitoutuneena Flash Playerin kehitykseen ja bugikorjauksiin vuoden 2020 loppuun asti. Sen jälkeen teknologia haudataan pysyvästi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen.

 • Valokuvasta isoksi eteismatoksi. 17.7.2017. Toteutustavaksi valikoitui 1.5mm paksu vinyylimatto, mikä tulostettiin uudella Fujifilmin Acuity 1600 LED II -tulostimella. Suurkuvatulostimella on mahdollista tulostaa useille materiaaleille, tämä on vain yksi niistä. Tulostimen UV-tekniikka vielä kuivattaa värit välittömästi.
 • First lookista kohti hääpotretteja. 21.7.2017. Hääpäivänä morsian ja sulhanen ovat valmistautumassa usein eri paikoissa. Tällöin päivän kuvaukseen kuuluu usein First look -osio, jolloin hääpari näkee toisensa ensimmäistä kertaa. Tähän kohtaamiseen yleensä liittyy hyvin tunteikkaita hetkiä.
 • Viikon kuvat: 28-29/2017 – Neljä jalkaa edelleen, mutta painoa vähän enemmän. 23.7.2017. Alkukesän kettukuvaukset alkavat olla päätöksessään kettujen kasvettua niin isoiksi etteivät ne enää viihdy pesän ympäristössä vaan vaeltelevat hämärän aikaan vanhempien matkassa tai omilla tutkimusmatkoillaan. Viime syksyn hirvikuvaukset taas jatkuivat nyt ensimmäisellä aamulla. Usvaa ei ollut eikä hirvetkään sijoittuneet oikein, aamu oli kaikesta huolimatta kaunis.

Ville Suorsa, Liminganlahti ilmasta. 20.7.2017. Heinäkuussa kävin yhden illan aikana kuvaamassa kuvauskopterilla Liminganlahden tuttuja rantamaisemia Limingan Virkkulan ja Lumijoen Sannanlahden välisellä alueella. Kuvista saa hyvän käsityksen Liminganlahden laakeista rannoista ja rantaniittyjen laajuudesta, jossa myös ihmisen tekemiset näkyvät erityisen hyvin.

Suomen Nikon.

 • Nikon D850. "Kehitämme uutta Nikon D850 -digitaalijärjestelmäkameraa. Helsinki, Suomi, 25. heinäkuuta 2017
  • – Nikonilla on ilo ilmoittaa uuden rajoja rikkovan ja odotetun digitaalijärjestelmäkameran kehitystyön alkamisesta: täyskuvakoko, korkea resoluutio ja suuri nopeus nostavat myöhemmin julkaistavan Nikon D850:n aivan omaan luokkaansa.

   D850 tulee olemaan ehdoton työkalu käyttäjille, jotka eivät halua tinkiä erinomaisesta kuvanlaadusta ja monipuolisista ominaisuuksista. Tähän joukkoon kuuluvat niin ammattivalokuvaajat kuin maisemia, urheilua, muotia ja häitä kuvaavat harrastelijat ja multimediasisällön tuottajatkin.

   D850 on erityisen tarkasta ja selkeästä kuvanlaadustaan ja täyteläisistä sävyistään tunnetun D810:n seuraaja. Tämä uusi ja tehokas FX-kokoinen digitaalijärjestelmäkamera kätkee sisälleen uusinta teknologiaa, uusia ominaisuuksia ja parannettua suorituskykyä. Muutokset ovat suoraa seurausta palautteesta käyttäjiltämme, jotka vaativat kameralaitteistoltaan kaikkein parasta.

   D850 ylittää kaikkien niiden valokuvaajien toiveet, jotka vaativat kameraltaan suurta tarkkuutta ja nopeutta, jota vain tämän tason Nikon-kamera NIKKOR-objektiiveilla täydennettynä voi tarjota.

   Lisätietoa kamerasta sekä sen saatavuudesta julkistetaan myöhemmin." (lehdistötiedote).
 • Virtuaalinen Nikon-museo. Tokio.
 • 100 vuotta tarinoita.
 • 100 v. juhlatuotteet.
 • #LookBackAtNikon. Instagram-haaste. Parhaat kuvat palkitaan. Osallistumisaikaa 15.9.2017 saakka. Voit osallistua jakamalla Instagramissa heijastuksen kautta otetun omakuvan, jossa näkyy myös Nikon-kamerasi. Käytä hashtagia #LookBackAtNikon. Raati valitsee voittajat.

Yle, Tuoko tietosuojalaki sensuurin museoihin? "Passiivisilla heteroilla ei ole vaaraa tulla unohdetuiksi". Henkilöhistorian ei tarvitse olla ikuisesti kuormana, mutta entä jos haluaa jättää itsestään jäljen? Museot tallentavat henkilötietoja haastatteluissa, valokuvina ja niistä tehtyinä luetteloina. Suomen museoliitossa ollaan huolestuneita siitä, että oikeus tulla unohdetuksi rajoittaa ihmisiltä oikeutta tulla muistetuksi. – Tulisiko museoiden esimerkiksi sumentaa kasvoja kokoelmistaan tai niistä jotka ovat julkisesti jaossa? Jos me joutuisimme piilottamaan ihmisiä, ettei heitä ei voi tunnistaa, niin se sotii meidän ammattietiikkaa vastaan, Kalle Kallio pohtii.

Tekniikan Maailma, TM-pikakoe: Eizo FlexScan EV2730Q 27” -tietokonenäyttö – Jos olet aina halunnut neliön mallista näyttöä, se on tässä. Neliönmuotoinen näyttö on harvinainen näky 16:9-laajakuvanäyttöjen maailmassa. Se on kuitenkin oiva työkalu suunnittelijalle tai kuvankäsittelijälle. Eizo EV2730Q on 27 tuumaisella ips-paneelilla varustettu monitori. Tavallisesta poikkeava 1:1 kuvasuhde käyttää 1 920 x 1 920 pisteen SQFHD-resoluutiota, jolloin kuva-ala on täydellinen neliö. 1.000 euroa.

Aamulehti, Ehditkö jo surra MS Paintin poistumista? Huhut eeppisen piirto-ohjelman kuolemasta ovat suuresti liioiteltuja. Vaikka piirto-ohjelmaa ei enää päivitetä, ei se silti ole välttämättä lähtemässä mihinkään.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos of Lonely Strangers in the Streets of NYC at Night.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, An Open Letter to Fujifilm. Miksei Fujifilm julkaise entusiastille sopivaa kirjaa kameroistaan ja objekteistaan.

Pdnonline.com.

Techradar.com, Celebrating 100 years: Nikon landmarks.

Thephotoargus.com, New York City Images and Street Photography Tips from Joerg Schubert.

Kamera & Bild, Slutfotat på konserter – med mobilfickan Yondr. Syksyllä Ruotsissa käyttöön. Kännykkä pussiin.

 

24.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Heart of Darkness. 22.7.2017. Jo vuosia suunniteltu matka oli vihdoinkin toteutumassa. Kaikki valmistelut oli tehty, kartat luettu, viisumit hankittu, passi uusittu ja rokotukset tarkistettu. Malarialääkitys oli aloitettu jo hyvissä ajoin, kiniinijauhetta oli myös pakattu mukaan, kuten moskiittoverkotkin. Matka oli enää tekemistä vaille valmis. Heräsin lähtöaamuna malttamattomana ja söin tukevan aamiaisen. Enhän tiennyt koska saisin seuraavan kerran ruokaa tai näkisinkö enää koskaan sivilisaatiota. Mutta pidemmittä puheitta matkaan.

Olli Korhonen, Löydä sisäinen mielenrauha – zen – kaakkurilammen hiljaisuudessa. 20.7.2017. YouTube-video, kesto 1:43. Niin nurinkuriselta kuin asia minua tuntemattomasta voi kuulostakin, se perimmäinen syy joka on minut saanut vuodesta toiseen viettämään lukemattomia kesäiltoja kaakkurilammilla, ei ole itse tuo lähes ikiaikainen laji, tarujen kaakkuri, vaan pienten syrjäisten metsälampien lähes rikkomaton hiljaisuus ja peilityynessä vedenpinnassa heijastuvat hitaasti vaihtuvat mystiset värit ja kauniit symmetriset kuviot.

Ilta-Sanomat, Vinkki: Gmailiin piilotettu tarkistus voi pelastaa noloilta virheiltä.

Mobiili.fi, Windows menettämässä liudan ohjelmia ja ominaisuuksia – Paint ja moni muu tuomiolla. Microsoft valmistelee Windows 10:lle syksyllä julkaistavaa Fall Creators Update -pakettia, ja samalla yhtiössä ollaan myös luopumassa eräistä Windowsin vanhoista ohjelmista, ominaisuuksista ja toiminnoista. Yksi todennäköinen lähtöpassien saaja on legendaarinen Paint-ohjelma.

Paivanlehti.fi, YLE ja Iltalehti uskovat yhä sotahirviin – näin suomalaisia höynäytettiin venäläisellä aprillipilalla. 23.7.2017. Minkä verran Ylen uutisissa esiintyy aprillipiloja, joita ei korjata. Edelleen korjaamattomana "uutinen" Ylen sivuilla.

Paivanlehti.fi, Neuvostoliiton sotahirvet paljastuivat uutisankaksi – kuva onkin photoshopattu! 13.7.2017. Venäläinen sotamuseo kertoo 1 500 sotahirvestä, jotka kävivät raivokkaasti suomalaisten kimppuun. Juttu oli alunperin aprillipila.

 • Ratsuväki harjoitteli jo ratsastamista hirvillä, jotka soveltuivat metsässä kulkemiseen paremmin kuin hevoset. Talvisodassa hirviä olisi käytetty taisteluissa, ja ”monien venäläisten lähteiden mukaan neuvostoliittolaiset kestivät sodan alun juurikin hirvien ansiosta”.
 • Huuhkanmäen sotahistoriallisen museon ”löytämä” kuva neuvostoliittolaisesta ratsuväestä, jonka kärjessä mies ratsastaa hirvellä, on kuitenkin ainoastaan kömpelö väärennös. Alkuperäinen kuva löytyy jo venäjänkielisen Wikipedian sivulta Ratsuväki.
 • Kyseessä on seitsemän vuotta sitten julkaistun Popular Mechanicsin artikkeli, johon museon tiedot sekä sitä kautta Ylen ja Iltalehden artikkelit perustuvat. Artikkelin lopussa paljastetaan, että kyseessä on huhtikuun numerossa ollut aprillipila.

Yle, Suomen armeijan luolaan Venäjällä tehty sotamuseo paljastaa puna-armeijan salaisen aseen: sotahirvet. 26.6.2017. Tätä aprillipilauutista ei ole oikaistu. Oikaistaanko koskaan?

Iltalehti, Neuvostoliitto koulutti satoja sotahirviä Suomea vastaan - osasivat tunnistaa suomen kielen. Hymy kyllä nousee huulille, kun tätä kuvaa katsoo.

Eräverkko, Oletko nähnyt venäläisen sotilashirven? Kerro havainnoistasi meille, äkkiä! 13.7.2017. ...Tarina kuulostaa sen verran kovalta, että pitihän nämä "eräät lähteet" etsiä. Tutkija Veli-Pekka Kivimäki löysikin vuonna 2010 ilmestyneen Pop.Mech.ru -lehden aprillipäivän artikkelin samasta aiheesta. Siinä kerrotaan, yllätys yllätys, neuvostoarmeijan kouluttamista hirvistä jotka vapauduttuaan herättivät kauhua suomalaismetsästäjissä. Suomea ymmärtävät tappelunhaluiset veteraanihirvet olivat siis nettipila, vieläpä hauska....

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Earthboundlight.com, The Photo Not Taken. 23.7.2017.

Petapixel.com, Ep. 196: How I Nearly Got Robbed While Shooting Monday – and more. Podcast. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Kamera & Bild, Calle Rosenqvist: För bra för att vara sant(?). Kolumni. Saako halvalla hyvää.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Antti Salovaara, Lähiluonnon Huvituksia, Kolme. Hämärän syvetessä suo peittyy huokuvaan usvaan. Hengitys höyryää ja kaikkialta leijuu uutta kylmää. Päivän paahteessa viilentänyt vesi tulvii nyt rahkasammalen läpi hyytävänä massana. Saappaattomissa varpaissa ei juuri ole tuntoa, sillä yö alkaa jo vaihtua aamuun. On heinäkuu. Ja huikea suo, kehrääjä ja kolme kurkea.

Yle, Upea näky tallentui videolle – Parisenkymmentä hirveä käyskenteli usvaisella pellolla. Kirkkonummen Porkkalassa kuvatulla videolla näkyy useita hirviä käyskentelemässä pellolla. Videon kuvannut Jukka Heino kertoi Ylelle kuvanneensa videon neljältä aamuyöstä. Näky oli hänelle ainutlaatuinen. Dronella kuvattu. Videon kesto 0:52.

HS, Valokuvaaja vangitsee kuviin valon liikkeen, jota silmä ei erota. Valomaalaaja Jukka Laine opettaa valomaalausta päiväkotilapsille, vanhuksille, kehitysvammaisille ja sokeille. Valomaalaus syntyy, kun valon liikettä kuvataan pimeässä pitkällä valotusajalla. Valotusaika tarkoittaa aikaa, jonka ajan kameran aukko on auki eli kameraan tulee valoa. Kuvaan tallentuvat valon liikkeet sinä aikana. Valotusaika voi olla esimerkiksi viisitoista sekuntia, viisi minuuttia tai useita tunteja.

Ilta-Sanomat, Apinan ottama selfie pilasi valokuvaajan elämän – masentui ja pohtii nyt työtä koiranulkoiluttajana. Brittikuvaaja David Slater julkaisi vuonna 2011 sittemmin tunnetuksi tulleen kuvan harvinaisesta makaki-apinasta, joita hän oli matkustanut kuvaamaan indonesialaiseen sademetsään. Slater kertoi apinan leikkineen hänen kamerallaan ja painaneen laukaisinta, jolloin tuloksena oli apinan ottama, vasta myöhemmin ilmiöksi noussut selfie eli itse itsestä otettu valokuva.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Arvostelussa Nokia 3 - Suomessa suunniteltu edullinen Android-älypuhelin. Nokia 3:sa on kahdeksan megapikselin kamera sekä takana että edessä. Molemmissa on autofocus aukkoluvun ollessa f/2. Koskettamalla tehtävä tarkennus toimii hyvin, mutta muuten Nokia 3:n halpa hinta näkyy selvästi kamerassa. Kuvat ovat kyllä kehittyneet viimeisen parin vuoden aikana myös näissä alle 200 euron älypuhelimissa, mutta kovin näyttäviä kuvia kameroilla ei edelleenkään saa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Tips To Instantly Improve Your Beach Shots Taken With A Compact Camera.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Presenting the Top Gear: TIPA Award Winners. PDN ja Rangefinders liittyivät raatiin 2016. 2017 luokkavoittajat.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Toni Muukkonen, Sipoonkorvessa kesäpäivänä. 18.7.2017. Aamua piristi tien yli loikkinut näätä. Näädän jälkiä olen nähnyt paljonkin lumihangella, mutta itse eläimeen olen törmännyt niin harvoin, että muistan kaikki kohtaamiset. Peukaloinen lauloi vielä, vaikka heinäkuu oli jo yli puolen välin. Kesä 2017 tullaan muistamaan kylmänä ainakin lintuharrastajien keskuudessa. Monen lajin pesintä onnistui huonosti tai ei ollenkaan.

Yle, Sääkuvaus kiehtoo suomalaisia – luontoon mennään jopa pelkässä yökkärissä: "Lähden joka aamu anivarhain pelkän valon vuoksi". Kaisa Sorola lähtee ulos silloin, kun muu perhe vielä nukkuu. Varhain aamulla luonto on kauneimmillaan. Sorola ikuistaa sitä paljon järjestelmäkamerallaan. Jos tulee kiire, kuva otetaan myös kännykällä vaikka yöpaita päällä.

Petteri Hautamaa, Kiimaa kaakkurilammella. 20.7.2017. Näinkin voi käydä. Kaksijalkainen otsikossa.

Fiidi.fi, Nämä kuvat ovat vahingossa täydellisiä - mieli lepää.

Yle, Ruokaa on kuvattu intohimoisesti jo yli 170 vuotta – hiuslakalla kuorrutetut herkut vaihtuivat symmetrisiin aamupaloihin. Trendikäs avokado on tuttu kuvauskohde jo yli sadan vuoden takaa. Millainen on ruokakuvauksen historia, ja kuinka pitkälle lajin voi viedä?

Ilta-Sanomat, Asenna pian Applen uusin päivitys: Estää iPhonen ja iPadin kaappaamisen ja korjaa kymmeniä muita aukkoja.

Findance.com, Tässä on maailman vanhin valokuva - 190 vuotta vanha. Maailman ensimmäinen valokuva otettiin Ranskassa vuonna 1826 tai 1827. Kuvan napsaisi keksijä Joseph Nicéphore Niépce. Kuva on otettu hänen ikkunastaan Burgundyssa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, The Meaning of Leica. Ei tämä: LEItz CAmera.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 18 linkkiä ja video.

Pdnonline.com.

Techradar.com, What camera should I buy? Use our step-by-step guide.

Kamera & Bild, Brus i skuggorna. Varjojen kohinaa. Canon EOS 6D Mark II.

Fotosidan.se, Ett tungt reportage med stort genomslag. Aftonbladet julkaisi heinäkuussa reportaasin Barn till salu. Nyt kuullaan valokuvaajaa.

Kamera & Bild, Jonna Jinton: Levande drömmar. Haastattelu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mauri Leivo.

 • Konttiliskot, 8.7.2017. uhannuksen alla olin matkalla Outokummun mökiltämme Kuhmoon ystävieni luo. Yhtäkkiä välähti mieleeni, että miehän ajaa köröttelen hyvin läheltä muuatta tuntemaani tikankonttipaikkaa Juuassa. Kontit kukkivat alkukesällä, joten nytpä oisi oiva tilaisuus käydä ihastelemassa noita suomalaisen metsän mahtavia kuningasorkideoita.
 • Päät puissa ja Puurangot, 11.7.2017. Kuvaesitys koostuu kahdesta eri teemasta, jotka molemmat kehkeytyivät juhannusaattona, kun käyskentelin ystäväni Sauson Ripan kanssa Kuhmon Honkavaarassa lähellä Hiidenportin kansallispuistoa.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • LR helpottuu Loupdeckilla vai helpottuuko? 20.7.2017. Kesto 18:01. Matti kertoo Hasselblad X1D ensituntumia. Peterin kokemuksia Loupdeck lisänäppiksestä Lightroomiin. Taas yksi vanha merkki katoaa, kun Bowens menee selvitystilaan.

Länsiväylä, Kahden nuoren miehen yritys ponnisti Facebookiin ladatuista luontovideoista. Kaikki lähti liikkeelle harrastuksesta ja kiinnostuksesta videoihin. Oikeastaan kaikki lähti liikkeelle vuonna 2014, kun Julius Repo hankki tuhannen euron järjestelmäkameran.

Ilta-Sanomat, Useiden suomalaiskotien turvakameroista live-verkkolähetys asukkaiden tietämättä: ”Tilanne on käyttäjälle vaikea”. – Sivuston mukaan kaikki kamerat ovat sellaisia, joissa ei ole minkäänlaista suojausta, kuten salasanaa, Viestintäviraston Sami Orasaari sanoo.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, On Lake Chad, People Are Living on One Meal a Day.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Fotosidan.se, Making Sense Of Olympus Camera Menus Part 1. Vanhemmat ilmakuvat ilmaisia, alkaen 1.9.2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ville Suorsa, Kaksi yötä karhukojussa. 17.7.2017. Osallistuin heinäkuun puolivälissä Pohjoisen Luontokuvaajat ry:n (POLKU) järjestämälle karhukuvausreissulle Kuhmon Vartiukseen, Wild Brown Bear’in kuvauskojuille. Aiemmin olin kertaalleen käynyt kuvaamassa karhuja Martinselkosen eräkeskuksen kojuilla Kuhmossa, mutta tästäkin reissusta oli kulunut aikaa jo sen seitsemän vuotta. Oli siis jo aikakin ottaa uusiksi!

Antti Salovaara, Lähiluonnon Huvituksia, Vilkas vaimeus. 19.7.2017. Heinäkuu toi hiljaisuuden. Kevään ja alkukesän lintukonsertti on takana, ja ympäristö tuntuu mykistyneen. Sirityskään ei soi vielä täydellä painollaan.

Rajala Blogi, Mobiilikuvaus näyttää suuntaa. 19.7.2017. Monet kameravalmistajat ottavat yhä enemmän vaikutteita mobiililaitteiden ominaisuuksista. Esimerkiksi monissa peilittömissä järjestelmäkameroissa ja pokkarikameroissa hyödynnetään langatonta kuvien siirtoa ja jakamista suoraan sosiaaliseen median kanaviin tai puhelimeen.

HS, Kahvilan ilmaisessa netissä piilee tietoturvariski – salaamattomassa verkossa kuka tahansa näkee surffailusi, lue vinkit turvalliseen netin käyttöön. 15.7.2017.

HS, Samassa verkko-osoitteessa voi hoitaa muutto­ilmoituksen ja hakea ajokorttia – uudistus tuo kaikki julkiset palvelut yhden kirjautumisen taakse. 18.7.2017. Uudistetussa suomi.fi-palvelussa syyskuussa käyttöön tuleva sähköinen postilaatikko on iso edistysaskel, ja ensi vuonna sivuston kautta pääsee yhdellä kirjautumisella kaikkiin julkisiin palveluihin.

Iltalehti, Vanhat koirat koskettavissa kuvissa - "Lemmikit elävät ikuisesti muistoissa".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com.

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, Kan en dator lära sig fotografera? Googlen virtuaalivalouvausta.

Fotosidan.se, Bilder utan likes skapar stress. Se Canonin rahoittama kysely. Norja, Tanska, Ruotsi ja Suomi. Kaikkiaan 1025 haastateltua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, HEL’s Riders. 17.7.2017. Viikonloppuna oli taas perinteinen skedeskene, HELRide, joka taisi tällä kertaa olla jo neljäs perättäinen. Kyseessähän on siis Suomen suurin skeittaustapahtuma ja varsin näyttävä sellainen. Näyttävyyttä lisää monipäiväisyyden lisäksi se, että tapahtuma viedään aina yleisön eteen kaupungille, eikä pidetä jossain hallissa tai Stadionilla. Varsinainen päätapahtuma on kai aina pidetty Suvilahden skeittiparkissa, SuvilahtiDIY:ssä, niin kuin tälläkin kertaa.

Kainuun Sanomat, Alastonkuvat ovat viisikymppisten uusi villitys – Kuvia halutaan, kun ollaan vielä hyvännäköisiä. Naisten muotokuvausten suosio on selvässä kasvussa. Sensuelleihin budoir-kuvauksiin hakeutuvat morsianten lisäksi nyt myös reilusti aikuiset naiset. Muun muassa seinäjokelainen Studio Street on viime aikoina tehnyt alaston- ja alusvaatekuvauksia selvästi aiempaa enemmän, eivätkä kuvaukset liity enää pelkästään hääyön jälkeisenä aamuna annettaviin huomenlahjoihin.

Mobiili.fi, Lennätätkö dronea? Tarvitset tämän infosovelluksen. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on julkaissut Droneinfo-mobiilisovelluksen, jossa on tarjolla tietoa dronejen lennättämiseen vaikuttavista kielto- ja rajoitusalueista, korkeusrajoituksista, muista lennättäjistä ja säätilasta. Sovellus auttaa löytämään ilmailutiedotusjärjestelmässä julkaistut turvalliset lennätyspaikat ja opastaa turvalliseen lentämiseen. Android ja iOS.

HS, Minne voi viedä vanhan tulostimen tai modeemin? HS keräsi ohjeet elektroniikan kierrättämiseen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photograper, SNAFU. Kolme esimerkkiä.

Pdnonline.com.

 • Hands-on With Ricoh’s Pentax K-70. Julkistettu kesäkuussa 2016. 24 megapikselin kroppikennoinen perinteinen järjestelmäkamera. Säänkestävä. Hybrid AF. Rungossa kuvanvakaaja, optinen etsin (100%) ei tästä hyödy. 11 ristikkäistä tarkennuspistettä, kuusi kuvaa sekunnissa. ISO 102400. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Wi-Fi. Full HD video, rungon kuvanvakaajan hyödyt. Yhdellä latauksella ottaa 410 kuvaa. Paino 688 g. Suomen hinta runko 700 euroa. Lähimmät kilpailijat Canon EOS 750D ja Nikon D5500.
 • It’s Not Too Difficult to Fool the Public with Manipulated Images. Manipuloidut kuvat eivät erotu käsittelemättömistä kovinkaan hyvin. Tutkimus.
 • Remember the 3D Camera? It’s Back. Ehkä tällä kertaa menestyy paremmin. 3D-televisiot olivat floppi.
 • PDN Photo of the Day, The Faces of the Medal of Honor. 12 kuvaa ja teksti. Kirja.

Lensrentals.com, Guide to Photographing The Solar Eclipse on August 21st 2017.

Thephotoargus.com, Startup Aims to Put the “Insta” Back Into Instagram with the Citograph 35mm. Objektiivi, 35 mm. Suodinkierre 58 mm. Paino 120 g. Nikon, Canon, Sony, Fuji, MFT, Pentax ja Leica. Ei tarvitse tarkentaa, kun kaikki vajaasta kolmesta metristä eteenpäin on tarkkaa. Mahtuu helposti taskuun. Kickstarter-projekti. $229. Keväällä 2018 valmis, silloin hinta on $549.

Fotosidan.se, Lightroom redigering, vägg och berg Rhodos. Blogi.

Kamera & Bild, Fototips: Vänta in solen. Blogi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS. Maailma kuvina.

 • 10.7.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa vedenalainen bändi, Amerikan alkuperäiskansojen festivaali New Mexicossa ja Lontoon Priden väriä.
 • 11.7.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa tenniksen taidetta, siperialaista kansantanssia ja Tom Hanksille lahjoitettava Fiat.
 • 12.7.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa taiturointia sup-laudoilla, mielenosoitus Valkoisella talolla ja kokko belfastilaisittain.
 • 13.7.2017. Tänään maailman kuvissa nähdään muun muassa klassisen musiikin konsertti Aleppossa, valkeat leijonanpennut leikkimässä sekä synkkiä pilviä härkätaistelun yllä.
 • 14.7.2017. Perjantaina maailman kuvissa nähdään muun muassa tulipaloa pakeneva hevonen Kaliforniassa, rikospaikkatutkintaa Meksikossa ja uimahyppy Unkarissa.
 • 17.7.2017. Maanantain maailman kuvissa nähdään muun muassa vesipuhvelikisa Thaimaassa, Roger Federerin lapset Wimbledonissa ja palomiehen lepohetki Kaliforniassa.

Yle, Vesisuihkun alla viileneviä meloneja ja viikon muita uutiskuvia. 17.7.2017. Viime viikolla Euroopassa kärvisteltiin helteessä, esiteltiin tatuointeja Brasiliassa ja pelattiin suopotkupallon maailmanmestaruuskisoissa Hyrynsalmella. Yle kokosi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen. 16 kuvaa.

Yle, Suomessa on arviolta kymmeniä tuhansia droneja - EU kiristää Suomen löyhää lennokkilainsäädäntöä. Dronet pörräävät Suomen taivaalla monesta eri syystä. Nopeasti yleistyneitä miehittämättömiä ilma-aluksia ja lennokkeja eli droneja käytetään esimerkiksi sähkölinjojen, tuulivoimaloiden, kattojen ja siltojen tarkastamiseen, eläinkantojen muutosten tutkimiseen ja tavaroiden kuljettamiseen. Dronejen määrä on kasvanut runsaasti sekä ammatti- että harrastekäytössä. Ammattitoimijoiden tulee tehdä Trafille ilmoitus, ja kesäkuussa tiedossa oli yhteensä 1 937 ammattikäytössä olevaa dronea. – Tulee lisää vaatimuksia, rekisteröintejä ja lupia. Asetus sisältää 1–3 vuoden siirtymäajan, hän sanoo.

Ilkka, Käännä kameralle parempi poski. Sosiaalisen median profiilikuvan voivat nähdä sadat tutut, puolitutut ja tuntemattomat. Miten näyttää itsestä paras puoli, mutta säilyä kuvassa silti omana itsenään? Yhä useampi ratkaisee asian otattamalla profiilikuvansa ammattikuvaajalla. Suuntaus näkyy etenkin työnhaussa.

Ilta-Sanomat, Eläkeläismies asensi kamerat kuvaamaan naapurin perhettä – salakatselu kesti vuosia. Miehelle luettiin syyte salakatselusta. Kamerat olivat neljän vuoden ajan toiminnassa. Syyttäjän näkemys ja myös käräjäoikeuden näkemys oli, että kamerat kuvasivat nelihenkisen perheen elämää kotirauhan suojaamassa paikassa.

Tivi.fi, Google kehottaa: luopukaa tekstiviestivahvistuksesta. Tekstiviestin sijasta käyttäjiä kehotetaan siirtymään Google Prompt -palvelua, joka on ollut olemassa jo vuoden 2016 kesäkuusta alkaen. Sitä käyttämällä tekstiviestin sijasta puhelimen näytölle ilmestyy yksinkertainen ruutu, joka kysyy onko käyttäjä mahdollisesti juuri kirjautumassa palveluun uudelta laitteelta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer seeks solitude in some of the world’s remotest wildernesses.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Thephotoargus.com.

Fotosidan.se, TEST: 10 nyttiga fotoappar. Afterlight. Camera+. Duchphoto. Easy Release. F/8 DOF Calculator. Magic Photo Collage. PixelWakker. Pocket Light Meter. Sun Sekker 3D. YR.

Kamera & Bild, Hannu Huhtamo skapar magi i mörkret. Suomesta. Muusikkotausta. Valomaalausta.

Fotosidan.se, Dag för dag. Blogi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Olli Korhonen.

 • Harvinainen kattohaikara lyhtypylvään nokassa. 13.7.2017. YouTube-video, kesto 0:32. Harvoin jos koskaan, minulle on tullut sellainen äkkilähtö kuvamaamaan kuin eilen illalla, jolloin sain viestin lukijaltani vain kilometrin päässä kotoani lyhtypylvään nokassa istuvasta kattohaikarasta. Viestin luettuani en todellakaan jäänyt miettimään edes sekunniksi sitä, pitäisikö minun lähteä vai ei. Päinvastoin.
 • Harvinainen leukistinen naurulokki oli mukava löytö. 15.7.2017. YouTube-video, kesto 0:29. Monien vuosien ajan ylivoimaisesti tärkein kuvauspaikkani Suonenjoen – nyt käytöstä poistettu – jätevedenpuhdistamo tuotti muutama päivä sitten iloisen yllätyksen, sillä huomasin siellä lepäävien naurulokkien joukossa olevan yhden lähes lumenvalkoisen ns. leukistisen yksilön.

Toni Ahvenainen Year of the Alpha, Hääkuvausta Suomessa – haastattelussa suomalainen Sony Alpha-kuvaaja Johnny Perkka. 13.7.2017. Johnny Perkka on suomalainen hääkuvaaja, joka on yhdessä vaimonsa Liisi Perkan kanssa ikuistanut lukemattomia suomalaisia hääjuhlia. Johnny ja Liisi kertovat pyrkivänsä hääkuvauksessa täydellisyyteen päävoimavaranaan empatia ihmisiä kohtaan. Tämän lisäksi Johnny tekee myös varsin oivia laitetestausvideoita nimellä ’Johnny Loves Sony’. Koska kesä on hääsesonkiaikaa, päätin haastatella häntä vähän suomalaisesta hääkuvauksesta, oman tyylin kehittämisestä ja Sony-kameroista.

Rajala Blogi, Rajala Ambassador-kokelaat studiokuvauksen parissa. 14.7.2017.

Ilta-Sanomat, Näin otat kuvia netistä ilman pelkoa lakimiehen soitosta – 2 helppoa tapaa. Tietokoneen verkkoselaimessa mene Googlen hakutulossivulla kohtaan Kuvahaku > Työkalut > Käyttöoikeudet. Löydät sen alta neljä vaihtoehtoa, joilla hakua voi rajoittaa käyttöoikeuksien mukaan. Vaihtoehdot ovat: Saa käyttää uudelleen ja muokata. Saa käyttää uudelleen. Saa käyttää uudelleen ei-kaupallisesti ja muokata. Saa käyttää uudelleen ei-kaupallisesti.

 • Yleisenä nyrkkisääntönä voidaankin todeta, että pidä jokaista internetistä löytämääsi kuvaa luvanvaraisena, kunnes toisin todistetaan. Jos epäilet kuvan käyttöoikeutta, jätä mieluummin käyttämättä.

Tekniikkatalous.fi, Kylmän sodan pikkuruinen kamera - mullisti kerralla maailman vakoilu- ja tiedustelutoiminnan. Itseoppinut riikalaiskeksijä suunnitteli pieneenkin taskuun mahtuvan kameran. Zapp kehitti Minoxiksi nimetylle kameralle oman filmityypin ja joukon lisävarusteita. Minoxin teollinen valmistui alkoi Valsts Elektrotehniska Fabrikan, tunnetummin VEFin, tehtaassa Riikassa 1938. Tuotantomäärä oli aluksi kaksi kameraa päivässä, mutta vuodessa määrä jo kolminkertaistui. Kiinnostusta Minoxiin kasvatti lähestyvä sota. Eri maiden tiedustelupalvelut ymmärsivät, että 8 × 11 millimetrin negatiivikokoa käyttävällä, kahdeksan senttimetrin pituisella ja vajaan kolmen sentin paksuisella, 130 gramman painoisella ja erinomaisilla lähikuvausominaisuuksilla varustetulla pikkukameralla on käyttöä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Alternative Ways To Photograph A Waterfall.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Ep. 194: Yet Another Nikon D750 Service Advisory – and more. Podcast. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Earthboundlight.com, Pre-visualization versus Post-visualization. 16.7.2017.

Fotosidan.se, Galleri Fotosidan. Kuvia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kamera instrumenttien kuvaukseen (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Tamronin 90mm makrojen erot? (Optiikka).
 • Leica TL2 -croppileika (Järjestelmädigit).
 • Nikonin suunta (Järjestelmädigit).
 • Repolaisia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat. Viime viikon lauantaina auringon noustessa lähdin kuvaamaan sumuisia maisemia mutta jämähdin kuvailemaan pariksi tunniksi nukkuvia ketunpoikia. Tämän viikon lauantaina olin vähän aikaisemmin liikkeellä maisemakuvat mielessä mutta taas juutuin kettupaikalle.
 • Masan kesäkuvailut 2017 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • teema: kukkia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Drone-kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Apinointia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pariin otteeseen oon käyny räpsimässä kaverin urheilusuorituksia kivellä. Huikeeta touhua. Täytyy todella tykätä lajista ettei ala irronneet sormien päät haitata :D. Useita kuvia.
 • Henkan kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Perjantaina olin Juho Hännisen testeissä. Monta kuvaa.
 • Laakapallo-Blog (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvia ja tekstiä.
 • Puun syytä kaikki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mistä on kaikki kansantarut peräisin? Mistä mörrimöykyt kömpivät esiin? Oma teoriani on että metsästä tai sen esittämistä lukuisista tarinoista mitä voi lukea pintoja ja muotoja tarkkailemalla. Tämänkin satoja vuosia vanhan kelon pinnalta voi tunnistaa lukemattomia kasvoja ja figuureja - vain mielikuvitus on rajana.
 • TSR2017 @Kotka (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mremonen. Kotiseudulla käymässä. Kun siellä kerrankin tapahtuu jotain muutakin kuin Maffer Sunilassa Luuriksen kanssa.

Remonen.fi, Kotkas. 15.7.2017. Edellisessä postauksessa oltiin Turkkuses ja nyt siis Kotkas. Joka onkin kaikin puolin minulle se luontaisempi ympäristö. Kotkassahan vietettiin varsinaista superviikkoa ja -viikonloppua, kun samaan aikaan siellä oli Meripäivät ja Tall Ships Race 2017. Tai siis Kotka sai kunnian olla yksi TSR:n satamista. Turku on se toinen. Eli näköjään toinen ei voi olla olemassa ilman toista. Yin-yang..

Peter Forsgård.

 • Ensi tuntumat Loupedeckiin. 15.7.2017. Loupedeck on Suomessa suunniteltu ja valmistettu konsoli/ohjain, jolla ohjataan Lightroomin kuvansäätötoimintoja. Alla olevasta kuvasta selviää nopeasti mistä karkeasti ottaen on kysymys.
 • Loupedeck tosi testissä. 15.7.2017. Uusi Loupedeck-ohjaimeni pääsi tänään heti tositoimiin kun käsittelin sitä käyttäen SuomiAreenalla ottamani kuvat Lightroomissa.
 • Digicamera.netin uutiset, 3.12.2016.
  (seurannassa) Indiegogo, Loupedeck. Näppäimistön kokoinen, painaa kilon. Kuten Midi-kontrolleri. Editoidaan Lightroomilla valokuvia. Viiden hengen tiimi suomalainen tiimi on ollut kehittämässä. Mukana insinöörejä ja muotoilijoita Nokialta. Ensi kesäkuu on tavoitteena toimitusten alkamiselle. Jere Hietala esittelee demolla Loupedeckiä. 229 euroa. 1427 ennakkotilaajaa (viisi päivää sitten 1223 ennakkotilaajaa). Koossa 363.276 euroa (viisi päivää sitten 312.312 euroa). Tavoite ylittynyt 484%:sti. Ja klo 10 tänään sulkeutuu.
  • yleiseen myyntiin aikataulu syyskuu 2017, arviohinta 369 euroa

Petteri Hautamaa, Suula kalliolla. 14.7.2017. Suula muodostui itselleni omituisen hankalaksi epäonnen lajiksi. Periaatteessahan se olisi helposti kuvattavissa monissa niissä ulkomaankohteissa, joissa olen itsekin reissaillut, mutta jotenkin vaan olen onnistunut sen aina missaamaan. Kahdella Islannin reissulla reitti ei kulkenut tiukkojen aikataulujen takia suulaseuduille. Näin jälkikäteen ajateltuna sitä reittiä olisi toki voinut suunnitella fiksumminkin.

Ilta-Sanomat, Kokkolalainen Anne kuvasi harvinaisen 40-päisen lintuperheen: ”Niitä vain tuli ja tuli lisää”. Koskeloilla onkin tapana haalia hännän pääksi vieraita poikasia yksinkertaisesta mutta karusta syystä. Jos saaliseläin iskee, se nappaa todennäköisesti ottolapsen oman sijaan

Länsi-Suomi, Museoliitto: Nakertaako tietosuojauudistus museoiden työn perustaa? Museot tallentavat paljon henkilötietoja valokuvina ja luettelointitietoina, minkä vuoksi henkilötietolaki ja EU:n tietosuojauudistus sekä niistä tehdyt tulkinnat vaikuttavat museoiden toimintaan, avaa Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä. Levän mukaan näyttää siltä, että museolla pitäisi olla lupa henkilöiltä, joiden nimen ja/tai kuvan museo tallentaa ja julkaisee. Henkilötietolaki ei koske kuolleita henkilöitä.

Salon Seudun Sanomat, Kauko-ohjattava drone-lennokki häiritsi koululennolla ollutta lentokonetta Porissa – lensi huomattavasti sallittua korkeammalla.

Mobiiliblogi.com, MobiiliBlogin videolla: HP Sprocket polaroid-tulostin. HP Sprocket on niin sanottu polaroid-tulostin, jota voi käyttää älypuhelimen kanssa. 150 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 10 Top Ways To Use Different Angles In Your Photography.

Dpreview.com.

IR, Hasselblad H6D-100c and drone captures stunning photos of Koenigsegg supercar.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Kamera & Bild, Johan Wessel: Då när allt var så oskyldigt. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen, Viikon kuvat: 26-27/2017 – Kettuperheen suru. 7.7.2017. Kuusi jäseninen kettuperhe koki jo aiemmin yhden pennun kuoleman. Tällä viikolla toinen jäi ilmeisesti auton töytäisemäksi ja kuoli tien lähelle, josta emo otti sen mukaan ja vei pesään. Julkaisin tämän kuvan sosiaalisessa mediassa kuvatekstillä ”Yksi heistä on poissa”. Kuvat koskettivat katsojaansa. Kuvilla on vuorokausi eroa, näin se julma luonto vain koettelee luontoa. Perheen arki kuitenkin jatkuu ja neljä pentua on edelleen elossa ja voivat hyvin.

HS, Valokuvaaja halusi kuvata ”tavallista tylsää tukkaa”, ja suomalaiset suostuivat. Valokuvaaja Akseli Valmunen halusi kuvata sitä, mitä suurimmalla osalla suomalaisista on päässään. ”Tavallista tylsää tukkaa. En etsinyt hienoja tukkalaitteita tai viimeisen päälle laitettuja hiuksia”, Valmunen sanoo. Kuvasarjaansa varten Valmunen kuvasi 26 hiukset Finlandia-talon edustalla ja Malmilla. Hiusmalleja oli jonoksi asti.

Vantaan Sanomat, Eläinkuvaajalla ei ole helppoa – "Eläin pitää saada rennoksi, mutta ei liian rennoksi". Anne Mänty oli hevostyttö jo ennen kuin alkoi valokuvata eläimiä. 16-vuotiaana hän sai sekä ensimmäisen oman hevosensa että osti kesätyörahoillaan ensimmäisen järjestelmäkameran. Se maksoi 900 markkaa.

TE-palvelut, Fotomyyjä/valokuvaaja, Mikenova Oy, Helsinki. Munkkivuoren ostoskeskus. Kuvamyyntiä, passikuvausta ja muotokuvausta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, This Is What Dinnertime Looks Like in Different Households.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

Pdnpulse.com.

Techradar.com, Best entry-level DSLRs: what to look for and what to buy in 2017.

Kamera & Bild, Fujifilm GFX 50S: När stort blir litet. Julkistus syyskuussa 2016. Keskikoon peilitön järjestelmäkamera, 51 megapikseliä. Kroppikerroin 0.79x. Paino 740 g. 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 2.36 miljoonaa pistettä. Elektroninen OLED-etsin, 3.69 miljoonaa pistettä. Full HD video, 30 kuvaa sekunnissa. ISO 100 - 12800 (102400). Kolme kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Yhdellä latauksella ottaa 400 kuvaa. Wi-Fi. Pöly- ja roisketiivis. HDMI, USB 3.0. Vähässä valossa automaattitarkennus ei ole parhaimmillaan. Arvosana 76., Sopii erityisen hyvin potretti- ja maisemakuvaukseen. Valovoimaisten objektiivein tarjonta kameralle ei ole tarpeeksi suuri. Suomen hinta on 7.000 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Suomen kansallisluontovalokuvaaja Hannu Hautala rakastaa öisiä metsiä. Hannu Hautala on ennen kaikkea metsän valokuvaaja. Toisinaan aiheet tulevat vastaan sattumanvaraisesti, mutta toisaalta hän kuvaa myös tarkan ennakkosuunnittelun avulla, sillä hyvä luontokuva syntyy hänen mielestään harvoin sattumalta. Hannu Hautala rakastaa kuvaamista talven valossa ja kesällä öisissä metsissä. Hannun henkilintuja ovat joutsen, kuukkeli, kotka ja uivelo.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • MacBookPro toimii sittenkin valokuvaajalle, 13.7.2017. Kesto 19:02. Peter kertoo miksi äänetön kamera on välttämätön. Matti kertoo miksi Mac Book Pro on ihan toimiva valokuvaajan työkalu. Lisäksi mietitään jälleen kerran ilmaistyön merkitystä ja järkevyyttä.

Pallopanoraamablogi, Litteitä kuvia simuloidulla viivakameralla. 13.7.2017. Viivakameran kuvat ovat varmaan tuttuja useimmille urheilukisojen maaliviivakuvista. Myös varmaan aika monen nurkasta löytyvä dokumenttiskanneri on yksi esimerkki viivakamerasta. Kaksiulotteisen kennon jolla on pituutta ja leveyttä sijasta kamerassa on periaatteessa yksiulotteinen rivi pikseleitä jolla on pelkkää leveyttä. Tämä pikselirivi sitten kaahaa pitkin kuva-alaa ennaltamäärättyä nopeutta ja siitä saadaan valmis kuva.

HS, Kiista apinan ottamasta selfie-kuvasta johti valokuvaajan vararikkoon – Eläinoikeusjärjestön mukaan apinan pitäisi saada hyvitystä tekijänoikeus­rikkomuksista. Apinakuvista tekijänoikeuskiistaan joutunut brittiläinen valokuvaaja David Slater sanoo olevansa vararikossa. Hän kertoi asiasta Guardian-lehden haastattelussa torstaina. Valokuvaaja on taistellut oikeudessa vuosikausia apina-selfien tekijänoikeudesta. Yhdysvaltain valitustuomioistuin väittelee nyt siitä, voiko apina omistaa tekijänoikeudet selfie-kuviin, jonka eläin otti Slaterin kameralla.

Ilta-Sanomat, Upea kuvasarja: Luontokuvaaja kohtasi Kuhmossa ”unelmiensa täyttymyksen” – kaksi sutta jallitti huolella karhua. Joensuulainen asianajaja Jyrki Piiparinen on kuvannut karhuja ja susia piilokojusta kymmenen vuotta, mutta luonnehtii silti viime tiistain vastaisen yön näytelmää Kuhmon saloilla ”unelmiensa täyttymykseksi”.

Iltamakasiini.fi, Pakottamalla se ei onnistu – tässä parhaat vinkit eläinten kuvaamiseen.

Mobiili.fi, Googlen Kuvat-palvelu laajenee – tietokoneille oma sovellus. Google on työstänyt omaa Kuvat-palveluansa jo pitkään. Nyt myös tietokoneiden kuvat voi automaattisesti varmuuskopioida Googlen servereille, joten ne ovat saatavilla eri laitteilla kaikkialla maailmassa – kunhan laitteella on internet-yhteys. Varmuuskopiointisovelluksen voi ladata Windows- tai Mac-tietokoneelle Googlen verkkosivuilta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 16 Timeless Photos of the Sea that Will Inspire You.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, How to Cure the Digital B&W Nasties. Digitaaliset mustavalkokuvat eivät näytä hyviltä.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, A Photographer’s Guide to Video File Structures.

Techradar.com, The 5 best waterproof cameras in 2017.

Fotosidan.se, Macphun Luminar för Windows. Windows-versio.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kamera instrumenttien kuvaukseen (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). No kuitenkin käytän työssäni kameraa säännöllisesti (canon ixus 147). Kuvaan siis lähinnä leikkausinstrumentteja/leikkauskoreja ja vien niitä tietojärjestelmäämme. Tuntuu että instrumenttien kuvaaminen on aika hankalaa nykyisellä kameralla koska (a. instrumentit on metallia ja heijastaa valoa (b. valaisu on huono. Lisäksi kameran pieneltä näytöltä on vaikea sanoa on kuva tarpeeksi hyvä. Tarpeeksi kun olen kollegoiden kanssa rutissut asiasta niin työnantaja on antanut luvan tilata uuden kameran.
 • Superkuva.fi - huijarifirmako??? (Sana on melkein vapaa). (raflaava otsikko, vanha ketju viiden vuoden takaa. Otsikko ns. puutaheinää).
 • Linssitön kamera (Digikuvaus).
 • Sigma 14mm f1,8 ART (Optiikka).
 • Tamronin 90mm makrojen erot? (Optiikka).
 • Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM korjaus (Optiikka). Mitähän tulisi maksamaan (ja missä) Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM korjaus? Alkanut kotikäytössäkin pitämään ylimääräistä "surinaa" ja pari-kolme kertaa lyönyt ERR01:n päälle. Olen sen joskus käytettynä ostanut, joten ei takuuta. Kaverina 5D mk3, jolla muut putket toimivat normaalisti.
 • Adapteri heijastukset - ratkaisuja? (Optiikka).
 • G5X ja G9X (Canon).
 • Nikonin peilitön vahvistettu (Nikon, Sony).
 • Sony RX100 (Nikon, Sony).
 • Nikonin suunta (Järjestelmädigit).
 • Sony A9 (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Teema: Drone-kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Strobotti.com (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Maailma Ilarin silmin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lisää heijastuksia. Kuvassa Isosaaressa sijaitseva entinen torpedokoeasema.
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mr. Hyttyselläkin on komea karvainen koristus kuin tuuheat kulmakarvat tai riippuvat viikset. Niillä löytää maukkaat mesipaikat. Lajin naaras ei sellaisia tarvitse hurmehommissa.

Kamera-lehti.fi. Nro 6 / 2017. Ilmestynyt 21.6.2017. Seuraava numero ilmestyy 17.8.2017.

Yle, 7000 kuollutta kanaa moottoritiellä, Kiinan hylätyt kaupunkipyörät ja viikon muita uutiskuvia.

Yle, Valoisan yön hurmaa, isokoskelon uimakoulu ja lumpeenkukkia – Katso kuvia sydänkesän luonnosta. 11.7.2017. Luonnon moninaisuus ja keskikesän voimakkaat värit ovat innostaneet valokuvaajia Pirkanmaalla kesä-heinäkuun taitteessa. Lukijoiden sääkuvat.

MTV, Kuvaatko YouTubeen konsertteja? "Periaate on, että lupa pitäisi olla" - Luovan työn tekijöille halutaan kohtuulliset korvaukset. EU-parlamentissa valmistellaan lainsäädäntöesitystä, jotta YouTube saataisiin maksamaan luovan alan tekijöille kohtuulliset korvaukset. YouTube ei valvo palveluun ladattavia sisältöjä, joten käyttäjätileille saattaa ilmestyä esimerkiksi kokonaisia konsertteja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

Pdnonline.com.

Techradar.com, The 10 best DSLRs you can buy right now.

Kamera & Bild, Ny utställning: Svältkatastrof visas med VR-teknik. Fotografiska.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Vanha 7d mark ii firmwire-päivitys (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Ostin n.2 vuotta vanhan 7d mark ii:n. Olen yrittänyt tuloksetta saada päivitettyä firmwiren. Canonin sivulta saan ladattua ainoastaan zip-kansion,jossa löytyvät yksityiskohtaiset ohjeet,mutta ei varsinaista päivitystä. Nyt ois palikkamallin ohjeet tarpeen....
 • Linssitön kamera (Digikuvaus).
 • Sigma 14mm f1,8 ART (Optiikka).
 • Nikonin peilitön vahvistettu (Nikon, Sony).
 • NikonD750 (Nikon, Sony). Nikon D750 rungon ja Tamron objektiivien 24-70/2.8 ja 70-200/2.8 tarkennuksen hienosäätö rungossa. Ongelmana on että kumman objektiivin tarkennuksen hienosäädän rungossa ensin niin tämän jälkeen runko ei tunnista toista Tamronia enää tarkennuksen hienosäädössä vaan näyttää ensin säädettyä objektiivia vaan.
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • D7500 (Järjestelmädigit).
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Strobotti.com (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useita uusia.
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vieraana hämiksen ruokapöydässä.

Kamerakoulu.fi, Suvi Sievilä ja Charisma -kuvien tarina. 11.7.2017. Sain huhtikuussa tilaisuuden kuvata kollegojen kanssa yhdessä Helsingin kauneimmista rakennuksista – Aleksanterin teatterissa. Tuo paikka on minulle rakas lapsuudesta, jolloin minä pienenä tanssijatyttönä näin tuolla hämmentävän pienellä lavalla ensimmäisen balettini. Rakastan lavoja. Kun astuu lavalle, tulee heti tarve kohentaa ryhtiä, näyttää ylväämmältä kuin oikeasti on. Olla hetken parrasvaloissa. Katsokaa.

Yle, Kännykässä jo sata surkeaa kuvaa lemmikistä? Näillä vinkeillä seuraava onnistuu. Lemmikin luonne on hyvä saada näkyviin kuvassa. Joskus se vaatii muutaman kikan.

Ilta-Sanomat, Hassuimpien eläinkuvien kilpailu käynnissä — katso 14 hupaisaa otosta.

HS, Valtavasti väkeä, Ultra Bra -yhteislaulut ja rohkeat uimarit: Ruisrock-kuvakooste kertoo, miltä festivaaleilla näytti. 10.7.2017. Suomen vanhin yhtäjatkoisesti järjestetty musiikkifestivaali kokosi jälleen väkeä juhlimaan Turun Ruissaloon viime viikonloppuna. Kolmen päivän aikana festivaalilla esiintyi yli 80 artistia. HS:n kuvaaja taltioi festivaalin esiintyjiä – ja yleisöä.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Vaasa, Vaasa. Nuorisourheilujoukkueitden valokuvausta Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella, pääpaikkana Vaasa tai Seinäjoki. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Digijärjestelmäkamera, optiikka, salama, ajokortti ja auto pitävät olla omasta takaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, See the Emerging Photography Awards Exhibition at United Photo Industries.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Signs On Your Travels.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Telephoto Reach and OIS vs. IBIS.

Lensrentals.com, blog, Sharpness Tests of the Sigma 14mm f/1.8 DG HSM Art. Kymmenen testikappaletta, kuten aina. Osa ei koskaan käytä polttoväliä 14mm. Niille jotka kuvaavat laajakulma, tämä objektiivi on aivan erinomainen, parempaa ei löydy. Suomen hinta on vähän alle 1.700 euroa (hinnassa on mukana verot).

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, Fotade kvinnor på badstrand – greps av polis. Yleisellä uimarannalla saa vapaasti kuvata. Pukuhuoneessa tai teltassa ei saa kuvata ilman lupaa. Yksityisellä alueella voi kuitenkin olla toisin. Tässä tapauksessa poliisi lienee toiminut väärin, kyse oli nyt kännykkäkuvaamisesta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Petteri Hautamaa, Istua nököttäen vai juosta haahuillen? 6.7.2017. Meillä kaikilla on oma tapamme kuvata luontoa. Tykkääkö enemmän odotusluonteisesta kojuväijymisestä vai onko luontokuvaus kenties yksi hyötyliikunnan muoto, tai sitten jotain näiden väliltä.

Sulantoblog.fi, Hääkuvaajahaastattelussa Jaakko Sorvisto. 10.7.2017. Jussi Koskela. Sulantoblogin hääkuvaajasarjan kolmas haastateltava on espoolainen Jaakko Sorvisto. Jaakosta voisi varmaan kertoa monenlaista, esimerkiksi hänen kilpailumenestyksestään tai lämpimästä persoonastaan. Itselleni jäi kuitenkin Jaakon tapaamisesta parhaiten mieleen se vakavuus, jolla hän suhtautuu työhönsä ja etenkin hääkuvauksen pohjatyöhön, esimerkiksi potrettipaikkojen kartoittamiseen.

Aamulehti, Valtion uusi verkkopalvelu on nyt auki – kuin Google, mutta tieto on tarkistettua. Uudistettu suomi.fi -verkkopalvelu helpottaa viranomaistiedon löytämistä elämän eri tilanteissa. Valtion verkkopalvelu toimii yhden luukun periaatteella, samaan tapaan kuin netin hakukoneet. Erona on vain se, että hakutulokset ja niiden luotettavuus on varmistettu etukäteen. Eli jos haluaa esimerkiksi tietää, mitä virallisia asioita on hoidettava läheisen kuoleman jälkeen, sivuston hakukenttään voi kirjoittaa sanan hautaus, minkä jälkeen verkkopalvelu etsii kootusti kaiken aiheeseen liittyvän tiedon.

HS, Autoja Moskovassa, käsilaukkuja Nizzassa, tykkejä Kampalassa – HS matkasi maailman ympäri Tinderissä, tällaisilla asioilla pyydystetään deittiä. 9.7.2017. Kulttuuritausta näkyy siinä, millaisten asioiden, ilmeiden ja esineiden ajatellaan herättävän kiinnostuksen deittipalvelussa. Erikseen miehet ja naiset.

 • Moskova, Venäjä
 • Sydney, Australia
 • San Francisco, Yhdysvallat
 • Kampala, Uganda
 • Tokio, Japani
 • Huippuvuoret, Norja
 • Kapkaupunki, Etelä-Afrikka
 • New York, Yhdysvallat
 • Rio de Janeiro, Brasilia
 • Teheran, Iran
 • Nizza, Ranska
 • Delhi, Intia

Turkulainen, Katso kuvakooste viikonlopun Ruisrockista. Kahdeksan kuvaa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Tells Stories of Women Across Rural India.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

IR.

The Online Photographer, Why Canon Uses In-Lens IS. Canon kehitti tekniikan alkuaan kiikareihin. Ensimmäinen oikea kuvanvakaaja objektiiviin tuli vuonna 1995, Canon EF 75–300mm ƒ/4–5.6 IS USM. Filmikamera-aikaan. Vaikka Canon keksikin kuvanvakaaja, niin Nikonilta ilmestyi halpa pokkari Zoom 700VR, jossa oli kuvanvakaaja. Peilittömissä kameroissa käytetään sitten rungossa (sensori) kuvanvakajaa. Olympus on johtaja, Sony tulee toisena. Olympuksen mukaan maapallon kiertoliike rajoittaa kuvanvakaimen tehoa.

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, Stockholm fotomaraton firar 30 år sedan första tävlingen. 19.-20.8.2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Missä jakaa kuvasarjani? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Skodan valokuvakisa (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Viikkokilpailu, sydämellä äänestys, aikaa aina maanantaihin klo 10.
 • Linssitön kamera (Digikuvaus). Ei enää optiikkaa. Tämmöisen ovat keksineet:..
 • Sigma 14mm f1,8 ART (Optiikka).
 • X20 c1/c2 (Casio, Fuji). Saakos noihin customeihin laitettua aperturea manuaaliseksi mitenkään? Itellä ei ainakaan silmään pistänyt.
 • Nikonin peilitön vahvistettu (Nikon, Sony).
 • Nikon D3 käytetty? (Järjestelmädigit Nikon, edullisemmat mallit).
 • Sony A9 (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Maailma Ilarin silmin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • 98.7% human (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: auto / prätkäkuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Drone-kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ja nyt siis kuva (ei enää keskustelua...).
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkkä. Uusimmat: ...On ollu liian pitkään taas suunnitelmissa kestävyyslenkki jossain muissa maisemissa kun betoni viidakossa. Suuntasin eilen repovedelle. 6h 20min tallailua ja matkaa pohjoisportilta puston halki melkeen länsiportille asti ja takas. Ei tullu ketään ohi missään vaiheessa mutta oli kyllä tuskanen lenkki helteessä. Päivän päätteeksi polvet nilkat aivan turvoksissa, yksi varpaankynsi heilui, jalkapohjat puhki kun ei viittiny helteen takia tunkea kaksia sukkia jalkaan, epäkkäissä jotku kipeet pallerot repun lenkkien kohalla ja vertaki turahti nenästä vielä viime metreillä. Onnistunut lenkki siis....
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat: Oly 40-150 f2.8 Pro + Raynox 250 + salama, reipas loppusilaus ON1 Photo RAW:lla.

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 4.7.2017. Maailman kuvissa nähdään tänään muun muassa festivaalihurmiota Espanjassa, nuorisomellakkaa Guatemalassa ja apinakuningas Kiinassa.
 • 5.7.2017. Tänään maailman kuvissa nähdään muun muassa Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän juhlintaa, sekä mellakointia Saksassa ja Venezuelassa.
 • 6.7.2017. Maailman kuvissa nähdään tänään muun muassa Zürichinjärven ylittämistä uiden, jumppaennätyksen rikkomista Lontoossa ja pyöräilyä Ranskassa.
 • 7.7.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa G20-kokouksen mielenosoituksia sekä pakanajuhlien viettämistä.

Kilpailu.minunmaisemani.fi.

 • Kesäkuun tulokset ovat esillä. Kymmenen parasta. Lisäksi 25 seminfinalistia ja neljä yleisöäänestykset suosituinta.
 • Kesäkuun tuomarina toimi Tuomas Heinonen.

Mobiili.fi, Arvostelussa Applen 10,5 tuuman iPad Pro – törkeän kallis mutta myös törkeän hyvä. Päivitys kuitenkin kannatti. Ero käyttökokemuksessa vanhan iPad Airin ja uuden iPad Pron välillä on yllättänyt. Käytännössä kaikki on paremmin. iPad Pro onkin yksi helpoimpia laitteita arvostella: jollet ehdottomasti halua Androidia, ja mieli tekisi uutta tablettia eikä rahasta ole pulaa, osta iPad Pro. Se on erittäin hyvä.

 • Kamera on nyt iPad Prossa sekä takana että edessä sama kuin iPhone 7:ssä. 12 megapikseliä, f/1,8-aukko, optinen kuvanvakain, nopea tarkennus, 4 LEDin kuvausvalo ja 4K-videokuvaus. Selvää on, että iPad Pron kamera on ylivoimaisesti paras mitä tableteissa on nähty. 7 megapikselin hyvä etukamera on myös kiva, erityisesti jos aikoo puhua videopuheluja iPadillaan.
 • Uuden 10,5 tuuman iPad Pron hinta Suomessa lähtee 749 eurosta, jolla toki on tarjolla heti 64 gigatavua tallennusmuistia.

Tekniikan Maailma, Tutkijat keksivät linssittömän kameran – Voi mullistaa koko kamerateollisuuden. ”Kameramme toimintaa voidaan verrata ohuen pillin läpi katsomiseen. Voimme luoda kuvan uskomattoman nopeasti ilman mekaanista objektiivia”, tutkimuksen pääkirjoittaja Reza Fatemi havainnollistaa. OPA-kamera on kuitenkin vasta varhaisessa kehitysvaiheessa. Nyt esitelty proof-of-consept-kamera koostuu 64 vastaanottimesta, jotka muodostavat 8 x 8 ruudun kuvia. Tutkijat uskovat kuitenkin kameransa mahdollisuuksiin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 19 Basic But Useful Lightroom Shortcuts For PC Users.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Ep. 192: Zack Arias on the What and the Why – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Eartboundlight.com, Shoot First and Ask Questions Later? 9.7.2017. Kannattaako suljinta painaa etukäteen miettimättä.

Pdnonline.com, You’re Not from Around Here: Photographing Others’ Cultures with Sensitivity and Respect.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.07.2017   (linkki

Digicamera.netin Foorumilta:

Ville Suorsa, Kuvauksellisia kesäöitä. 6.7.2017. Tyynet ja selkeät kesäyöt ovat kauniita. Vaikka heinäkuun alussa ollaankin kesäpäivänseisauksen ”huonommalla puolella”, riittää pohjoisessa Suomessa valoa kuvaamiseen läpi yön. Yöllä on usein hiljaista ja rauhallista, ja myös vähän aremmat eläimet uskaltautuvat paremmin esille. Samoin yön saalistajat.

Kamerakoulu.fi, Pienoismalleja kuvaava Tomi Rantala haastattelussa. 9.7.2017.

Yle, Uusi tekniikka nyt ensimmäistä kertaa käytössä Ruisrockissa: kertoo nopeasti yleisön tunnelman järjestäjälle. Kiertävät kamerat tunnistavat ihmisten kasvot, ja ohjelma analysoi sukupuolen, iän ja henkilön mielialan. Näitä tietoja yhdistetään muun muassa paikkatietoon ja säätietoihin.

 • Alueen sisääntuloporteilla on neljä kiinteää kameraa, jotka kuvaavat festarille saapuvia ihmisiä. Lisäksi ihmisten joukossa kiertää viisi Ruisrockin vapaaehtoista, jotka kantavat mukana GoPro-kameroita. Kuva ajetaan videoanalytiikkaohjelmaan, joka tunnistaa ihmisten sukupuolen ja iän. Lisäksi ohjelma havaitsee hymyt ja pystyy mittaamaan festariyleisön mielialaa.
 • (vaikuttaa aprillipäivän uutiselta, mutta totta on).

Vantaan Sanomat, Saako sairaalassa ottaa selfien? – "Kannattaa miettiä, haluaisiko itse tulla kuvatuksi vastaavassa tilanteessa". Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husin sairaaloiden seinille on ilmestyntyt julisteita, joissa annetaan ohjeita kuvaamiseen ja sosiaalisen median käyttöön sairaalassa. Ohjeissa neuvotaan esimerkiksi loukkaantumatta, jos henkilökunta ei halua tai ehdi toimia selfie-tikun korvikkeena.

MTV, Moni valokuvaaja tekee samat virheet aina uudestaan – tässä 5 perusvirhettä, joita kannattaa karttaa.

Kaleva.fi, Hääkuvassa fiilis on tärkein – paras kuva voi syntyä spontaanisti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Give Your City Shots A Creative Twist With These 6 Tips.

Dpreview.com.

IR, Light modifier comparison: Portrait photographer shows off different types of light modifiers.

Diyphotography.net, Quick Tip: how to precisely detect and remove chromatic aberration in Lightroom.

Petapixel.com, How the Depth of Field Preview Button on a DSLR Works.

Kamera & Bild, Med trandans i sökaren – vid Hornborgasjön. Raportti lintukuvauksen kurssilta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Tykkäämättömyys ahdistaa. 7.7.2017. Canon ja markkinatutkimusyhtiö YouGov on tutkinut miten kuvien tykkäämättömyys vaikuttaa kuvan postaajaan. Tulos ei ole mitenkään yllättävä, tykkäämättömyys stressaa.

Menaiset.fi, Miten näyttää hyvältä ryhmäkuvassa? Valokuvaaja kertoo julkkisten kikan.

Moottori.fi, Elämää Köpiksessä Volvon silmin – XC60 ammattikuvaajan kamerana. Valokuvaajana ja taiteilijana tunnettu Davidson loihti XC60:n kameroilla kuitenkin noin 30 kuvan kokoelman, joka on napsittu Kööpenhaminan katujen arkielämästä. Nyt kuvat ovat esillä Canvas Studiosin galleriassa Lontoon Shoreditchissä ja myöhemmin näyttely matkustaa muihin maihin.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Kun somemoka osuu tuulettimeen. 7.7.2017. Blogin kommentit toistavat samaa, mitä muuallakin. Hm. (Ei kyllä ymmärrä tätä ns. kohua. Pieneltä osaltaan Ruokolahden leijona -ilmiö selittää. Mutta kun lukee kommentteja, niin ihmettelee mistä oikein on kyse... Ei oikein ymmärrä... Sen ymmärtää, että ei kannata tehdä somepäivitystä ennen pitkää lentoa. Jollei halua lennon päätteksi koneen rullatessa kentällä soittoja Helsingin Sanomilta, molemmilta iltapäivälehdiltä jne. Sitä ei voi kieltää, että selfie-kuvan taustalla vieressä istuva näkyy vähemmän kunnioittavasti. Kuvasta ei kuitenkaan tätä henkilöä tunnista, kasvot ovat näkyvissä vain vähän).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer conveys the loneliness of ex-prisoners in Kazakhstan. Kuvat, haastattelu.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Experiments For Ultra High Resolution Camera Sensors. Kaikenlaista teoriaa ja käytäntöäkin. Canon 11-24mm f/4 L olisi selvinnyt 150 megapikselin kennotestistä yllättän hyvin (olisikin maailmankirjat menneet sekaisin, jos zoomi olisi ylittänyt riman...).

Kamera & Bild, Ny dom: Konstnärer får rätt mot Wikimedia – igen. Yksityishenkilö saa kuvata julksita taidetta. Mutta Wikipedian pitää saada lupa taiteilijalta julkaista kuvat Wikipediassa. Ruotsi. Kyse on kuulemma "muutamasta tuhannesta kruunusta", joita Ruotsin Wikipeida ei ole suostunut maksamaan. Mutta tuomio oli kuitenkin 750.000 kruunua maksettavaksi. (oikeuskäsittelyn kustannukset + korvaukset).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Kun ilmainen muuttuu maksulliseksi. Kesto 15:19. Haudotko sinä kuvatiedostoja kovalevyillä? Säilytätkö kaikki kuvaamasi kuvat? Kuuntele mitä mieltä Matti ja Peter ovat aiheesta. Pilvipalveluiden oikukkuus hinnoittelussa häiritsee.

MTV, Kaurisperhe, harmaahaikara ja kettu tallentuivat Keijon kameraan samana aamuna: "Vuoden paras kuvausreissu".

Vantaan Sanomat, Mökkinaapurien tirkistely- riitaa ratkottiin oikeudessa. tä-Uudenmaan käräjäoikeus pääsi selvittelemään porvoolaisten mökkinaapurien tulehtuneita välejä. Pariskunta huomasi naapurinsa ripustaneen pihalleen riistakameran, joka osoitti kohti heidän parkkipaikkaansa. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei parkkipaikka kuulu kotirauhan piiriin, sillä se ei ole osa mökin välitöntä pihapiiriä. Syyte hylättiin ja valtio korvaa vastaajalle tämän oikeuskulut.

Verkkouutiset.fi, Nuoret stressaavat, jos some-kuvat jäävät ilman tykkäyksiä. Markkinatutkimusyritys YouGov toteutti kyselyn huhtikuussa 2017. Haastatteluihin osallistui yhteensä 1025 16–40-vuotiaista henkilöä kaikista neljästä pohjoismaasta.

Mikrobitti.fi, Uuden-Seelannin tulli vaatii lentomatkustajilta laitteiden salasanoja – yhteistyöhalukkuutta ”parannetaan” 5000 dollarin uhkasakolla.

HS, Nokian tuhkista syntynyt Varjo rakentaa ”maailman parhaita” virtuaali­todellisuus­laseja Helsingissä – ”Tulossa on neljäs suuri transformaatio teknologiassa”. Nokia johdatti maailman mobiiliin aikakauteen. Toinen suomalaisyritys valmistelee täydellä tohinalla uutta radikaalia loikkausta. Varjon vr-lasien ihmissilmää vastaava resoluutio päihittää Facebookin Oculuksen 70-kertaisesti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Potographer.

Techradar.com.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, Drawing a Line in Nature. 11 kuvaa ja teksti. Näyttely.

Kamera & Bild, Gatufoto med bilen som kamera. Barbara Davidson, yhteistyössä Volvon kanssa. Kuvia Kööpenhaminassa. Näyttely nähdään useissa maissa. Nyt Canvas Studios Lontoo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Journalisti 8/2017. Ilmestynyt 16.6.2017. Seuraava numero ilmestyy 18.8.2017.

 • Mediakasvatusta – paperilla? Johtuisiko surkeus osittain siitä, ettei mediakasvatus yllä oppiaineeksi eikä kouluista löydy sijaa siihen erikoistuneille ammattilaisille?
 • Työkalut tilanteen mukaan. Verkkoanalytiikka auttaa tekemään lukijoita kiinnostavia juttuja ja tavoittamaan heidät. Se ei kuitenkaan keksi oivaltavia juttuaiheita tai tee journalistista valintaa, sanovat toimitusten verkkogurut Journalistin kyselyssä.

Sulantoblog, Panasonic Leica DG Summilux 12 mm f/1.4 asph. kokeilussa. 5.7.2017. Panasonic esitteli valovoimaisen Leica brändätyn 12 mm f/1.4 laajakulman jo n. vuosi sitten, mutta olen nyt vasta saanut oman kokeiluni tehtyä. Objektiivi on suunnattu ammattilaisille ja on ulkonäköä myöten samaa sarjaa kuin 42,5 mm f/1.2 tele, joka oli Panasonicin ensimmäinen supervalovoimainen objektiivi m4/3-järjestelmään. Yhteispisteet 9.5. Suomen hinta on 1600 euroa.

Rajala Blogi, Urbaani reissukuvaus William Oeschin tyyliin. 4.7.2017. Voiko lomareissulla kuvata muutakin kuin hiekkarantoja tai turistinähtävyyksiä. Kyllä voi. Valokuvaaja William Oesch antaa vinkkejä miten.

Ilta-Sanomat, ”Kiristystä” – Suosittu netin kuvapalvelu teki ilmaiskäyttäjille härskin tempun. Erittäin suosittu internetin kuvapalvelu Photobucket muutti käyttöehtojaan äskettäin. Ilmaiset mainosrahoitteiset tilit eivät enää salli palvelussa julkaistujen kuvien linkittämistä ulkopuolisille verkkosivuille, muun muassa BBC kertoo.

HS, Ruotsin turvallisuuspoliisi otti kiinni kaksi suojattuja paikkoja kuvannutta miestä. Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo otti keskiviikkona kiinni kaksi miestä, joita epäillään luvattomasta valokuvaamisesta ja kuvien levittämisestä sosiaalisessa mediassa. Miesten epäillään kuvanneen rakennuksia, laitteita ja alueita, joita ei olisi saanut kuvata. Kuvauspaikat olivat niin sanottuja suojakohteita. Ne ovat paikkoja, joita Ruotsi pyrkii tavallista vahvemmin suojaamaan esimerkiksi vakoilulta tai tuhoamiselta. Ne on yleensä merkitty keltaisilla kylteillä, joissa lukee sana skyddsobjekt.

Ikinörtti, Kirjahylly taskussasi. 6.7.2017. Mitä tehdä kun lukuinto iskee kesken kaiken, mutta oman kirjahyllyn teokset on jo koluttu läpi, kirjastoon tai kirjakauppaan ei pääse tai matkalaukkuun ei mahtuisi enää yhtään lisää kirjaa? Tai kädet eivät jaksaisi kirjaa kantaa. Tai kun pihamaalla ja veneen kunnostamisessa menee aamusta iltaan, eikä kirjan kanssa ehdi istua alas.

 • bookbeat.com/fi, 16.90 e / kk. Kahden viikon ilmaine kokeilu.
 • Elisa Kirja, muutamasta eurosta pariin kymppiin per kirja

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Techradar.com, The 10 best 4K cameras in 2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Safarilla kuvaaminen (Kuvaus yleinen).
 • NikonD750 (Nikon, Sony).
 • Panasonic Leica 100-400mm (Optiikka).
 • Sigma 14mm f1,8 ART (Optiikka).
 • Laowa 15 f2 (Optiikka).
 • Ricoh GR (Muut merkit).
 • EOS 60D vika (Järjestelmädigit Canon, edullisemmat mallit). EOS 60D otti vähän osumaan betonilattian kanssa.
 • Canon 6D mk II (Järjestelmädigit). 176 viestiä.
 • Nikon D820/ D850 (Järjestelmädigit).
 • Turkkuses (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Teema: Drone-kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit, lähinnä missä ja mitä saa kuvata.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Masan kesäkuvailut 2017 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viikonloppureissu kotimaisemissa. Olen useasti miettinyt käydä kuvaamassa erästä autiotilaa. Nyt, useamman vuoden jahkailujen jälkeen, sain vihdoin itseäni niskasta kiinni ja lähdin yöhämärissä kävelemään tilalle. Kuvasarja. Ja toinen: Seuraavana päivänä lähdimme ajelemaan Pomarkkua kohti. Välillä on kaunis koivikko, jota olen katsellut sillä silmällä jo usean vuoden. Päätin pidentää matkaa viidellä minuutilla ja ottaa sen kauan jahkaamani kesäkuvan. Ja muutakin.
 • Lapsuus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Olli Korhonen.

Reimari.fi, Digiaika nujersi yrittäjän. 4.7.2017. Digitaalisuus ja kuvaamisen siirtyminen kännykkäkameroihin on nujertanut perinteisen haminalaisen valokuvausliikkeen Rai-Kuvan. Näin kävi, vaikka Rai-Kuva siirtyi ensimmäisenä kaikissa kuvatuotannon muodoissa digitekniikkaan. Yritys on sulkenut Kaivokadulla ovensa, mutta toimittaa edelleen asiakkailleen tilauksesta kuvat.

Ilta-Sanomat, Reijo, 57, ikuisti upean sääilmiön Pohjanmaan taivaalla: ”En saanut kuvaan mahtumaan täydessä koossaan”. Synkän ja sateisen taivaan keskelle piirtyi maanantai-iltana varsin näyttävä tuplasateenkaari.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Magnus Wennman visar vad svältande barn äter. Uusi näyttely. Fotografiska.

Kamera & Bild, Spel för fotosugna i somrigt Stockholm. Adoben kuvakilpailu, Tukholma, kilpailun muotoon tehty. Älypuhelimen GPS käyttöön.

 • Adobe, Exhibition Stockholm. Världens första fototävling i augmented reality, 29 juni - 4 augusti. (ei näyttänyt aukeavan IE-selaimella). Ilmainen, vain älypuhelin vaaditaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Petteri Hautamaa, Hannun jäljillä. 30.6.2017. Monessa Norjan reissun blogikertomuksessa on tullut viitattua Kuusamossa sijaitsevaan Hannu Hautalan luontokuvakeskukseen: http://www.hannuhautala.fi/. Paikasta kun on tullut itselleni tärkeä reissutraditio ja pieni tauon paikka ylöspäin ajellessa. Viitostie on nelosta selvästi mielenkiintoisempi maisemallisesti ja sattuu sopivasti koukkaamaan Kuusamosta.

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa.

 • 27.6.2017. HS. Maailma kuvina. Tiistain kiinnostavimmissa kuvissa tutustutaan muun muassa lämpimiin rantatunnelmiin ja hyönteissyöntikilpailuihin.
 • 28.6.2017. Keskiviikon kiinnostavimmissa kuvissa muun muassa vilvoittelevia eläintarhaeläimiä ja kokonrakennusta Pohjois-Irlannissa.
 • 29.6.2017. Torstaina kuvakoosteessa muun muassa riisin istutuskauden avausta Nepalissa ja voitonriemua Chilessä.
 • 30.6.2017. Perjantain kuvakoosteessa muun muassa homoliittopäätöksen juhlintaa Saksassa ja hiljainen disco Puolassa.
 • 3.7.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa Isisiä paenneita siviilejä, juhliva jockey, palestiinalaispoikien hevonen ja korealaista kahvikuppitaidetta.

Yle, Pride-loistoa, halailevia valtionpäämiehiä ja viikon muita uutiskuvia. 3.7.2017.

HS, On pitkä kylmä kesä, ja vain mallinuket näyttävät paljasta pintaa – HS:n valokuvaaja Rio Gandara kuvasi suvityylejä Helsingissä. 3.7.2017. Kuluva kesä ei ole ollut historiallisen kylmä, mutta harmaassa viileydessään se jäänee muistoihin. Helsingin Sanomien valokuvaaja Rio Gandara kierteli Helsingin keskustassa havainnoimassa, miten kaupunkilaiset ja turistit ovat varautuneet tasaiseen mutta tuntuvaan viileyteen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • 6 Ways To Challenge Yourself & Improve Your Photography.
 • Extraordinary Image Of Dirty Storm Awarded POTW Accolade.
 • Sony Alpha A9 Full Review. Arvosana 5 * / 5 *. Julkistettu huhtikuussa 2017. Sonyn ensimmäinen hääkuvaajille, toimintakuvaajille ja urheilukuvaajille suunnattu järjestelmäkamera. 24 megapikselin peilitön, täyskennoinen. 20 kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus. Elektronisen etsimen viive vähäinen. Rungon sisäinen kuvanvakaaja, viisiakselinen, teho viisi pykälää. Elektroninen etsin 3.7 megapikseliä, OLED, 1280 x 960. Kosketusnäyttö, 1.44 megapikseliä. 4K video, 24 kuvaa sekunnissa. Paljon hyvää, mutta myös huomatettavaakin. Ei oikein sovi maisema- ja studiokuvaajille, joille resoluutio ja dynaaminen alue on tärkeä kameran valinnassa tärkeää. Etsin erinomainen, huippunopea ja tarkka automaattitarkennus, paljon kustomoitavissa. Säänkestävyys ei kilpailijoiden luokkaa, ei XQD-korttipaikkaa, kosketusnäytölle vähän käyttöä, yhdellä latauksella vähän kuvia. Suomen hinta runko, 5.300 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Benro Slim Tripods Review. Arvosana 4.5 * / 5 *. Hiilikuitu ja alumiini. £120 ja £80.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Techradar.com.

 • The 10 best full-frame DSLRs in 2017.
 • Canon EOS M6 review. Arvosana 3.5 * / *. Julkistettu helmikuussa 2017. Kuin M5, mutta ei sisäänrakennetteua elektronista etsintä (lisävaruste). Peilitön järjestelmädigi. 24 megapikseliä, ISO 100 - 25600, video full HD, kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö (1.04 miljoona pistettä). Sarjakuvaus yhdeksän kuvaa sekunnissa (tarkennus lukittuna). Full HD video, 60 kuvaa sekunnissa. Jatkuva tarkennus toimii videossa oikein hyvin. Kuvanvakautuksessa häviää esim. Olympukselle. Kroppikerroin 1.6x. Adapterin avulla EF-lasit. Paino 343 g. Kuvanvakaaja vain video. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Yhdellä latauksella ottaa 295 kuvaa. Kilpailijoihin verrattuna vähän kallis. Ei sovi oikein urheilu- ja toimintakuvaajalle eikä 4K -laatua tarvitsevalle. Suomen hinta runko 880 euroa (hinnassa mukana verot).

The Online Photographer, I'm Going to Shut Up. Kamerahankintaa, mietiskelyä.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Gravity Is Stronger Here. 10 kuvaa ja teksti. Kirja.

Fotosidan.se, Pete Souzas bästa bilder av Obama. YouTube-video, kesto 25:59.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Turkkuses. 2.7.2017. Turun Taidemuseossa on parhaillaan menossa Robert Doisneau’n näyttely. Tiedättehän Doisneaun? Rakastavaiset Pariisissa ja sillai. Loisto-otos, vaikka onkin lavastettu… tai, miten sen nyt kukin haluaa ottaa. Me joka tapauksessa otimme vinkistä Vaarin ja läksimme käymään ex-pääkaupunkiin.

 • Näyttely ei mielestäni ollut kovin hyvä, eikä ajatuksia herättävä. Näyttelyyn valitut kuvat, muutamia harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, olivat varsin yksiulotteisia. Vaikka Doisneau oli Henri Cartier-Bressonin aikalainen ja kuuluu kuvajournalismin pioneereihin, niin itse en kyllä nostaisi häntä ehkä ihan HC-B:n kanssa samalla jalustalle, en ainakaan tämän näyttelyn perusteella.

HS, Uusi tietosuojalaki huolettaa museoliittoa – tekisi museoiden perustehtävästä mahdottoman. Museot tallentavat huomattavan määrän henkilötietoja valokuvina ja luettelointitietoina. Uusi tietosuoja-asetus saattaa tehdä siitä laitonta. Kaavailtu henkilötietolaki asettaa erityisen arkaluonteisiksi henkilötiedot, joissa mainitaan esimerkiksi henkilön yhteiskunnallinen, poliittinen tai uskonnollinen vakaumus, kuuluminen ammattiliittoon, etnisyys tai vammaisuus. Sellaisia tietoja saisi tulevaisuudessa tallentaa tai julkistaa vain tietosuojavaltuutetun erityisluvalla.

Ilta-Sanomat, Kuvat: Birgitta bongasi 17 karhua yhtenä iltana – ikuisti petojen touhuja Raatteentien kupeessa.

MTV, Totuus iPhonella kuvatuista videoista: käytössä älypuhelin ja paljon kalliita lisävarusteita. Älypuhelimilla kuvattujen lähes elokuvalaatuisten videoiden salaisuus piilee oikeissa lisälaitteissa. Näin kuvauslaitteisto on edullisempi ja pienempi kuin varsinaiset elokuvakamerat.

Mikrobitti.fi, Windows 7 ei ole menossa mihinkään. Windows 7 jatkaa myös heinäkuun alkaessa maailman suosituimpana Windows-käyttöjärjestelmänä. Windows 7:n käyttöosuus on viimeisen vuoden aikana laskenut vain virhemarginaaliin helposti mahtuvat 0,1 prosenttiyksikköä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Capture Beachcomb Coastal Close-Ups.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Techradar.com.

Diyphotography.net, Our Best Tips for Photographing Fireworks.

Earthboundlight.com, It's Fireworks Time. 2.7.2017.

Petapixel.com, Ep. 190: Nikon’s D820, D850 or DWhatever – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

500px.com, Eero Heimlander. ...Kaikkia kuvia ei vieläkään ole tullut muokattua mutta muutaman kuvan voi halutessaan katsoa (ks. ylempää Safarilla kuvaaminen...).

Suomen Canon, Nordic Photographers. Viisi Suomesta, viisi Ruotsista, kaksi Norjasta, yksi Tanskasta, yksi Virosta.

Rajala Blogi, Kesä, aurinko ja kuvaus – vinkit auringonvalossa kuvaamiseen. 30.6.2017.

Uusi Suomi, GoPro-kuvaaja häädettiin Kelan toimistosta – käsitys julkisessa paikassa videokuvaamisesta meni uusiksi Suomessa. Kelan mukaan kantelija on kuvannut ympäristöään rintaansa kiinnitetyllä GoPro-videokameralla. Hän on vedonnut siihen, että perustuslain 12 pykälän nojalla julkisella paikalla saa kuvata vapaasti. Oikeusasiamiehen kannan mukaan julkisen tilan asiakkaat eivät voi saada hoidettua asioitansa asianmukaisesti ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä, jos julkisessa tilassa tallennetaan videokuvaa pienellä GoPro –kameralla. Oikeusasiamies painotti ratkaisussaan sitä, että laite voi tallentaa ääntä ja laite voi olla huomaamaton ja muiden asiakkaiden vaikeasti havaittavissa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, 8 Underwater Photography Questions Answered.

The Online Photographer, Canon Updates the 6D.

Diyphotography.net.

IR, How to photograph fireworks: It’s a lot easier than you might think!

Dpreview.com, Photo of the week: Shooting the northern lights in Norway.

Digital Photography School.

Kamera & Bild, Test: Canon G9 X mark II – kvalitet i minimalt format. Ei enää ongelmia raw-kuvien käsittelyn hitaudessa. 20 megapikseliä, 24-84mm, f/2.0 - 4.9. ISO 125 - 12800. Kolmen tuuman kosketusnäyttö. Paino 205 g. Ei etsintä. Pieni, tyylikkään näköinen. Kallis. Suomen hinta on 540 euroa (hinnassa mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.07.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Filmikuvaajako kalustohinkkaaja? 30.6.2017. Käsittelyssä Canon EOS 6D mkII ja EOS 200D. Vuotuisen iPhone-kuvakisan satoa tarkastelussa. Ovatko filmikuvaajat digikuvaajiakin pahempia kalustohinkkaajia? Kesto 15:48.

HS, Perussuomalaisten hajoaminen, Ultra Bran kenraaliharjoitus ja Töölön terroristijahti – Kooste HS:n valokuvaajien kesäkuun parhaista kuvista. 30.6.2017. HS kokosi valokuvaajien kuukauden parhaat kuvat jättikoosteeksi. Tällä kertaa mukana on poikkeuksellista dramatiikkaa.

HS, Valokuvaaja Heikki Willamo halusi mahdollisimman lähelle karhua – sitten hän heräsi kuvauskopissa, kun kontio kyhnytti itseään sitä vasten. Luontokuvauksen konkari kokosi näyttelyyn kuvia karhuista, hirvistä, biisoneista, islanninhevosista ja muista isoista nisäkkäistä. Ne muistuttavat muinaisia kalliomaalauksia. Muun muassa karhukuvia Viiksimon-keikalta on parhaillaan esillä Suomen valokuvataiteen museossa Helsingin Kaapelitehtaalla. Näyttelyn nimi on Myyttinen matka, ja sen aiheena on ihmisen yhteys eläimeen. Idean Willamo kertoo saaneensa viitisen vuotta sitten havaittuaan, että eräs hänen peurakuvistaan muistutti muinaisia kalliomaalauksia.

 • Heikki Willamon luontokuvia Myyttinen matka -näyttelyssä Suomen valokuvataiteen museossa Helsingin Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1 G) 13. 8 asti ja samannimisessä kirjassa (Maahenki).

Turun Sanomat, Kuvataidearvio: Humanistinen valokuvaus ranskalaisella aksentilla. ”Doisneaun sosiaalinen realismi on rikasta ja runollista, tunkeilematonta, humoristista ja melankolista. Se on accordionin, varjoisten kujien originellien ja aivan erityisesti lasten Pariisi.”

Uusi Suomi, blogit, Oikeusasiamies: Julkisessa tilassa ei välttämättä saa videokuvata. Oikeusasiamiehen kannan mukaan julkisen tilan asiakkaat eivät voi saada hoidettua asioitansa asianmukaisesti ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä, jos julkisessa tilassa tallennetaan videokuvaa pienellä GoPro –kameralla. Oikeusasiamies on painottanut sitä, että laite voi tallentaa ääntä ja laite voi olla huomaamaton ja muiden asiakkaiden vaikeasti havaittavissa. Oikeusasiamies katsoi, että vartija on voinut poistaa asiakkaan paikalta, kun kuvaaja ei suostunut kehotuksesta huolimatta lopettamaan videokuvaamista.

Heili.fi, Joensuun vanhat talot ja korttelit verkossa.

Iltalehti, Hehkutetun suomalaisvalokuvaajan Viivi Huuskan kuva julkaistaan amerikkalaislehti Rolling Stonessa: "Kukaan ei voi pysäyttää mua". Viivi Huuska. Huuska on kuvannut Suomen kirkkaimpia poptähtiä kuten Paula Vesalaa ja Anna Puuta, tyylikkäintä muotia kuten Katri Niskasen mallistoja, sekä pysäyttävän hienoja taidekuvia.

Mikrobitti.fi, Onko Microsoftin valta-asema murenemassa? Selvitys: MacOS nähdään todellisena vaihtoehtona.

Mobiili.fi, Facebook auttaa nyt löytämään lähellä olevat Wi-Fi-verkot.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 18 New Topographics Photos That Could Have Been Made in the 1970s.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Kamera & Bild, Tvingades radera sina bilder av utrikisk säkerhetstjänst. Tukholma, valtiovierailu Bangladeshista. (ihan kuin niitä kuvia ei olisi saatu palautettua...).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Kesäkuun 2017 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset