Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Huhtikuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Maaliskuu 2017

31.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Äänettömyyttä herkkiin tilaisuuksiin. 30.3.2017. Pelittömän kameran yksi parhaista ominaisuuksista on mahdollisuus kuvata täysin äänettömästi. Nimenomaan äänettömästi etsimen kautta katsoen.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Klisee on kova sana! Kesto 15:14. Tällä viikolla palaamme hiukan viime viikkoiseen aiheeseen, kun puhumme Sony World Photography Awardseista ja kliseistä valokuvista. Kalusto-osiossa Matti kertoo kokemuksiin Huawein P10 kännykän kamerasta.

Pallopanoraamablogi, Yökuvauslaitteisto ja sen lisävarusteet lähikuvassa, 31.3.2017. Tässä kun talven mittaan kuvien valotusajat ovat kasvaneet ja kasvaneet, on pitänyt vähän järkeistää kalustoa. Ongelmaksi helposti muodostuu kameran oma pikkuakun rajallinen kapasiteetti, varsinkin kylmemmässä ilmanalassa. Nikonin oman EN-EL15-akun nimellinen 1,9 ampeerituntia ei kertakaikkiaan riitä jos aikoo kuvata useamman tunnin putkeen, ilman akunvaihtoja

Kamera-lehti.fi.

 • Kari Vahtolammi voitti Vuoden kuvaaja 1/17:n, 30.3.2017. Kilpailuun oli lähetetty runsaasti kuvia lumesta, joutsenista ja höyhenistä – myös enkelihahmoista ja morsiamista. Monet olivat lähestyneet valkoisen aihetta värin kautta, harva sisällön kautta. Kokonaisuutena mukana oli tavallista enemmän mustavalkoisia kuvia.
 • Vuoden kuvaaja 2/17: aiheena sininen, 30.3.2017. Vuoden kuvaaja 2017 -kilpailun toisen osakilpailun aihe on sininen. Kilpailu käydään neljässä osassa. Osakilpailun viimeinen osallistumispäivä on maanantai 8.5.2017.
 • Luontokuvakoulu 10: vesi. 29.3.2017. Luontokuvakoulun tämänkertainen kuvaustehtävä on vesi. Kuvaa vaikkapa puro tai joki.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Tango ja Mixed Reality (MR) - sehän on vaikuttavaa. 30.3.2017. Virtuaalinen esine sulautuu reaalimaailmaan lähes täydellisesti. Ellet tietäisi, osaisitko itse sanoa, onko alakuvan grilli todellinen vai piirretty? Varjo tekee siitä hyvin todellisen tuntuisen. ...Teknologia toimii myös videokuvalla. Esimerkiksi virtuaalinen joulupukki sulautuu näppärästi kaupan lattialle ihmisten ja tavaroiden keskelle.

Mikrobitti.fi.

Taloussanomat, K-kauppiaat uhkasivat julkaista varkaiden kuvat Facebookissa – näin kävi. Kolme k-kauppiasta kertoi, että uhka näpistelijöiksi epältyjen kuvien julkaisusta Facebookissa ehkä riitti.

 • K-kauppiasliiton lakimies Tapio Syrén sanoi viime vuonna MTV Uutisten haastattelussa, että epäiltyjen kuvien laittaminen nettiin on laitonta ilman kuvan kohteen kirjallista suostumusta. Asiasta ei ole oikeuden ennakkotapausta.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Realest3D Oy, Turku. Asuntojen ja kiinteistöjen valokuvaus sisältä ja ulkoa. Still-valokuvaus, 3D-kuvaus ja ilmakuvaus (nelikopteri). Alkuvaiheessa noin 7-15 tuntia viikossa, jatkossa työmäärä saattaa kasvaa. Kuvaukset painottuvat arkipäiville klo 8 ja 18 välille. Vähintään perustaitoja valokuvauksesta (järjestelmäkameralla), ajokortti (B), oman auton käyttömahdollisuus. Kuvauskalusto tarjotaan työnantajan puolesta. Työ alkaa heti sopivan henkilön löydytty.

Työpaikan osoite 20900 TURKU
Palkkaus Suoritusperuste
Työ alkaa Heti sopivan henkilön löydyttyä
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 07.04.2017 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Techradar.com, Best entry-level DSLRs 2017: What to look for and which to buy.

Thephotoargus.com, 30 Creative Business Card Designs For Photographers.

Fotosidan.se, Moderna uppmärksammar fotografins pionjärer. Moderan Museet. 8.4.2017 - 3.9.2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kamerakoulu.fi, Antti Hallakorpi Sony World Photography Awards kansallisen sarjan voittoon. 28.3.2017. Sony World Photography Awards on maailman suurin valokuvakilpailu ja National Awards -kansallinen sarja on avoin kaikentasoisille valokuvaajille. Kilpailun tavoitteena on löytää paras yksittäinen paikallisen valokuvaajan ottama valokuva kaikissa 65 osallistujamaassa. Antti Hallakorpi kuvaa voittajaotostaan ”Kotitekoinen sitruunajuoma” seuraavasti: ”Syksyllä oli sitruunoiden sesonki. Sain ajatuksen henkilöstä tekemässä pontikkaa tai sitruuna-grappaa hämärässä kellarissa.”

Yle Uutiset, Taiteilija Toni Kitti selätti sekä aidsin että häpeänsä: "Jos ihminen kieltäytyy olemasta roska, sitä ei voi lakaista pois". Valokuvataiteen maisteriksi valmistunut Toni Kitti on elättänyt itseään vuosien varrella opetustöillä, hajanaisilla kuvauskeikoilla ja lehtikuvaajana. Töitä oli niukasti, ne eivät olleet oikein mieleisiä, oli burn outia ja henkistä pahoinvointia. Omat teokset pääsivät mukaan joihinkin ryhmänäyttelyihin, mutta taitelijanura ei oikein lähtenyt lentoon.

Kamera-lehti.fi, Art Fair Suomi esittelee nykyvalokuvaa. Kaapelitehdas, 25.5.2017 - 28.5.2017. Festivaali esittelee noin tuhat suomalaista ja kansainvälistä nykytaideteosta, erityisesti valokuvaa, videota, performanssia ja installaatioita.

Ilta-Sanomat, Moskovan mielenosoituksessa otettu kuva sai suuren huomion – lue tarina ikoniseksi nousseen otoksen taustalla.

MTV, Tulevina öinä revontulia nähtävissä etelässä asti – katso lukijoiden komeat kuvat. 29.3.2017.

Suomen Canon, Canon juhlii globaalisti 14. vuotta peräkkäin vaihto-optiikalla varustettujen digikameroiden ykkössijaa. Tähän lehdistötiedotteeseen on upotettu: "...Canon vastaa kuluttajakysyntään ja tuo markkinoille oman Canon Collection -malliston. Kokoelma pitää sisällään takkeja, laukkuja, paitoja, lippiksiä ja sateenvarjoja. Myös pienimmät fanit on huomioitu, sillä brändätty vauvan ruokalappu on myös saatavilla. Mallisto laajenee myöhemmin kesällä naisten vaatemalliston myötä."

 • Store.canon.fi, Accessories, Official Canon Merchandise, 35 osumaa. Tuulitakki 159.90 euroa, T-paita 36.90 euroa, vauvan ruokalappu 10.90 euroa jne. Ei postikuluja.

Älypuhelimista.

 • Gotech.fi, Samsung Galaxy S8 tuo näppäimet osaksi näyttöä.
 • Suomimobiili.fi, Samsung julkaisi Galaxy S8- ja Galaxy S8+ -puhelimet – Suomessa hinnat alkavat 829 eurosta. Samsung on panostanut uusissa Galaxy S8 -puhelimissa erityisesti näytön kokoon ja muotoiluun. Puhelimista löytyy Samsungin tavaramerkiksi jo muodostuneet edge-reunat sekä täysin uutena pyöristetyt näytön kulmat. Samsung kutsuu näyttöä Infinity-näytöksi. Galaxy S8 -laitteissa ei ole myöskään yhtään paniketta etuosassa, sillä painikkeet ovat integroitu käyttöjärjestelmään osaksi näyttöä. Myyntiin 28.4.2017. Ennakkotilausten vastaanotto on alkanut.
 • Puhelinvertailu.com, Tällainen on Samsung Galaxy S8 – Ominaisuudet ja tekniikka. Näytön tarkkuus on molemmissa malleissa 2960x1440 pikseliä. Näytön ohella etupuolelta löytyy kahdeksasn megapikselin selfie-kamera (f/1,7) ja infrapunasensori, joka mahdollistaa tunnistautumisen silmän iiriksen avulla. 12 megapikselin pääkamera tukee Galaxy S7:n tapaan Dual Pixel -tarkennusteknologiaa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer.

 • The Astonishing Catherine Leroy. Artikkeli "maailman isoimmassa valokuvauslehdessä" (The New York Times). The Greatest War Photographer You’ve Never Heard Of. 1960-luvulla, Vietnam, nainen sotakuvaajana.
 • Computer Note (and Front Flip) (OT). Miken 3-TB Apple "Time Capsule", viasta varoitti.
 • Dealz! (USA, B&H). Zeiss Distagon T* 35mm f/2 ZE Lens for Canon EF Mount. Fujifilm X-T1 Mirrorless Digital Camera (Body Only).

Thephotoargus.com, 37 Open Road Pictures.

Lensrentals.com, blog, The Five Best Vlogging Camera Systems for 2017.

 • Sony Cyber-Shot RX100 V
 • Canon EOS M5 Mirrorless
 • GoPro Karma Grip and HERO 5 Black
 • DJI Osmo+ 4K Zoom
 • Sony FDR-AX100 4K Ultra HD Camcorder

Pdnonline.com, How the UN is Using VR to Show Life After Disaster.

Techradar.com, The 10 best mirrorless cameras in 2017.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Delhi: Communities of Belonging. 13 kuvaa ja teksti. Kirja. HIV/AIDS.

Kamera & Bild, Endast ett 60-tal pressfotografer kvar enligt tidningen Journalisten. Ruotsi. Jäljellä enää 50/60 vakituista lehtikuvaajaa. (siirrytty freelancereihin, lukijoiden kuviin ja ilmaisiin/halpoihin ns. kuvituskuviin).

Fotosidan.se, Hur man bäst ljusar upp skuggor i Lightroom.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kontto.kuvat.fi, Boxing night Kisahalli.

Doria, Joukkuevoimistelujoukkueen arkea. Kisaa edeltävänä perjantaina joukkue harjoitteli Virpiniemen liikuntaopistolla viimeistelytreenien merkeissä. Salille saatiin vierailemaan valokuvajaa Petri Kekkonen, jonka ottamien kuvien kautta pääsette nyt kurkistamaan Sipojen viimeistelytreenien tunnelmiin. Kaikki postauksen kuvat ovat Petrin ottamia.

Kamera-lehti, blogit, Ilari Tuupanen, Dandenong Ranges. 28.3.2017. ....Tässä kesästä nauttiessa olen kerennyt tutkimaan netistä mahdollisia matkakohteita ympäri Victorian aluetta, jossa Melbourne sijaitsee. Ei se Googlen kuvahaku kyllä näyttänyt yhtään hullummalta. Myös uudet ihmiset joihin olen tutustunut, ovat kertoneet kokemuksiaan ympäri Melbournea. Ja kyllä, kaikkien tietämä Great Ocean Road ja 12 apostolia ovat se reppureissaajien juttu. Tämän tulen varmasti ajelemaan lähiviikkojen aikana, annetaan syksyn ensin vähän lähestyä....

HS, Väitös: Kodin turvakameroita käytetään myös oravien katseluun ja kommunikointiin perheenjäsenten kanssa. Väitöskirjan tekijä Liisa A. Mäkisen haastateltavista kenenkään kotiin ei oltu murtauduttu, mutta kameroille oli keksitty muuta hyöty- ja huvikäyttöä.

Nurmijärven Uutiset, Ammattilainen kertoo vinkit poseeraukseen – näin saat eniten irti valokuvista. Kaksoisleuka näkyy, vartalossa ei ole kurveja tai muotoja on väärissä kohdissa. Miten valokuvassa pitäisi olla? – Pienillä asioilla voi vaikuttaa lopputulokseen. Vartaloa kannattaa kääntää sivuttain, toisen olan voi laskea hieman alaspäin, paino kannattaa asettaa toiselle jalalle ja kuvan ottohetkellä kannattaa nousta varpailleen, neuvoo valokuvaaja Pasi Hakala. Hakalan kuvissa ihminen on lähes aina keskiössä. Hakala on työskennellyt vuosia valokuvaajana ja kuvannut niin malleja kuin aivan tavallisia ihmisiä.

Mikrobitti.fi, Facebook syleilee viimein gif-kuvia – reaktiovalikoima kasvaa peukuista kuvahakuun. Like-painike saa rinnalleen GIF-napin, joka antaa käyttäjien liittää gif-kuvia Giphyn ja Tenorin kaltaisista kuvapalveluista. Se toimii samalla periaatteella kuin Facebook Messengerin gif-kuvatoiminto, eli klikattuaan nappia käyttäjä saa antaa hakusanoja ja palvelu etsii nopeasti sopivia gif-vaihtoehtoja.

 • Gif-toimintoa testataan ensin pienellä määrällä Facebookin käyttäjiä. Jos siitä tulee riittävän suosittu, Facebook vakinaistaa ominaisuuden kaikkien ulottuville.

Iltalehti, Huoltoasema joutui bensavarkaiden kynsiin - kukisti rosvot Facebookissa. Poliisinkin työ vaikeutui liiaksi kilpiväärennöksistä. Huoltoasema yritti kaikkia mahdollisia tapoja ennen kuin päätyi nykyiseen keinoon: hän alkoi julkaista maksamatta jättäneiden henkilöiden kuvia huoltoaseman Facebook-tilillä. - Tämä oli viimeinen keino. Poliisi on näiden kanssa voimaton, jos autoissa on väärät kilvet. Facebook on auttanut meitä tässä, Mäkinen sanoo.

 • Mäkinen kysyi kuvien julkaisusta poliisilta. Kuvien julkaisu ei virkavallan mukaan ole rikollista, kunhan henkilöä ei syytä mistään. - Mitään lupaahan ei ole poliisilta annettu. Viranomainen voi todeta oman näkökulmansa, yrittäjän vastuulla on noudattaa lakia, Mäkinen lisää.
 • Iltalehti, Poliisi ei pidä kauppiaiden varasjahdista: "Näissä on oltava äärettömän varovainen". Käytännössä jokainen julkaistu kuva liikkuu harmaalla alueella. Kuvan ottaminen julkisella paikalla ei anna juurikaan turvaa. Tikkurilassa pykäläviidakkoa on yritetty välttää niin, että kohteita ei ole Facebook-viesteissä väitetty rikollisiksi. Heitä on ainoastaan etsitty. - Jos julkaisussa on selvästi väite, että henkilö on syyllistynyt rikokseen eikä siinä ole todisteeksi muuta kuin kuva, ollaan ilman muuta kunnianloukkausta koskevassa rikoksessa. Näissä on oltava äärettömän varovainen. Poliisi ei suosittele kuvien julkaisua.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Steve Sanders R.I.P. 64-vuotiaana kuollut. Steve's Digicams -sivusto. Suuri osa elämästä pyörätuolista, moottoripyöräonnettomuus.

Pdnonline.com, Katrina Kepule Makes Magic from the Mundane in Latvia. Mundaania kuvaa Latviasta.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Golden State Warriors. 12 kuvaa ja teksti. Seitsemän kalifornialaiskuvaajaa.

Thephotoargus.com, 7 Waterproof Cameras for Vlogging.

Kamera & Bild, Andreas Hemb – bäste svensk i Sony World Photography Awards 2017. Ruotsi-kategorian voittaja. Ruotsalaisia vesibuffaloita vettä juomassa.

Fotosidan.se, blogi, Hur man bäst ljusar upp skuggor i Lightroom.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa. Vaatii lukuoikeuden HS:iin.

 • 15.3.2017. Päivän kuvissa muun muassa kukkiva erämaa Kaliforniassa, laastaroitu mielenosoittaja Los Angelesissa ja mepin kanssa äänestävä vauva europarlamentissa.
 • 16.3.2017. Torstain kuvakoosteessa muun muassa kuivuutta Afrikan sarvessa, saudimiehiä Pekingissä ja presidentinvaalikampanjointia Itä-Timorissa.
 • 17.3.2017. Perjantain kuvissa näemme muun muassa Pyhän Patrikin päivän viettoa Dublinissa, puoluekokousta Skotlannissa ja muumin magneettikuvauksessa New Yorkissa.
 • 20.3.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa koululiikuntaa Jemenissä ja räjäytetty talo Saksassa.
 • 21.3.2017. Tiistain kuvakoosteessa nähdään muun muassa omenatyynyllä nukkuva kiinalainen ja soihtukulkue Irakissa.
 • 22.3.2017. Keskiviikon kuvakoosteessa nähdään muun muassa Iranin johtajan puhe,syyrialainen leipomo ja tulvatuhoja Perussa.
 • 23.3.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään muun muassa turisteja auttava sukeltaja ja japanilaista muotia esittelevä malli.
 • 24.3.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa uponneen matkustajalautan nosto Etelä-Koreassa, Donald Trump rekan ratissa ja lumisotaa Irakissa.
 • 27.3.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa aseistettuja miehiä, onnellinen futisfani sekä kirsikankukkia.

HS, pääkirjoitus, kolumni, Selfieiden käsittelystä on tullut valtava bisnes – ja samalla aitous etääntyy arjestamme nopeammin kuin koskaan. Täydellisen siloteltu maailma, joka ennen kuului mainoksiin, on nyt kaikkien saatavilla. Saako kuvissa näyttää omalta itseltään? Tai pikem­minkin, näyttääkö niissä kukaan kohta itseltään? Vastaus voi olla ei.

 • Itsestä puhelimella otettujen selfie-kuvien uusi massatrendi on nimittäin selfieiden käsittely. Toisin sanoen itsestä otetuista kuvista tehdään erillisillä mobiilisovelluksilla paremman näköisiä.

Olli Korhonen, Laulujoutsenten näyttävä iltakonsertti kevätmyrskyssä, 27.3.2017. Eilen kävin Rautalammin Rastunsuolla juhliakseni kahta merkittävää asiaa: Lintujen paluumuuton alkamista ja kesäaikaan siirtymistä. Tutkimusmatkani varsinainen tarkoitus oli kuitenkin käydä katsomassa, onnistuisinko löytämään ja kuvaamaan Rastunsuon pelloille mahdollisesti muuttomatkallaan kohti pohjoista pysähtyneitä pulmusia. Kauan minun ei niitä tarvinnutkaan etsiskellä, sillä heti saavuttuani eräälle tutulle peltoaukealle näin sen yläpuolella kaartelevan suuren, valkean, monisataisen pulmusparven. Myös YouTube-video, kesto 0:29.

Toni Muukkonen, Isohaarahaukka Viikissä 15.3.2017. Isohaarahaukka on uusin Helsingin Viikissä nähty lintulaji, numero 306.

Vantaan Sanomat, Poliisi Facebookissa julkaistuista bensavaraskuvista: "Julkaisija voi syyllistyä kunnianloukkaukseen". ...Poliisi tutkii juuri tapausta, jossa toinen huoltamo julkaisi kuvan lisäksi tekijän nimen Facebookissa ja pyysi käyttäjiä jakamaan julkaisun. Tästä poliisi sai asianomistajalta ilmoituksen yksityiselämää loukkaavan tiedon levityksestä. Helenius toivoo tutkinnan selkiyttävän poliisin linjausta Facebook-kuviin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit. Pääsee katsomaan ilman lukuoikeutta.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, The Kid in the Picture. Ja kysehän siitä Diane Arbusin kuvasta. Poika on nykyään vakuutusasiamies Kaliforniassa, kaksi lasta ja naimisissa. (kuvan nähdessäni ajattelin, että toivottavasti poika selviää aikuiseksi, näytti kuvassa jotenkin niin laihalta...).

Thephotoargus.com, 24 Interesting Pictures of Cameras.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Early Modern Speed Freaks. Viisi kuvaa ja teksti.

Earthboundlight.com, Composition Quick Tip Bonanza. 26.3.2017.

Fotosidan.se, TEST: Canon EF 16-35/2,8L III USM. Julkistettu elokuussa 2016. Edeltävä selvästi heikompi, Canon EF 16-35/2,8L II USM -objektiivi keskeltä terävä, mutta laitoja kohti nopeampi pehmeämpi. Uusi malli säänkestävä, mahdollinen kalibrointi paljon helpompi (huolto). Erittäin terävä, myös reunoilla hyvä suorituskyky. Hinta tekee kuitenkin Canon EF 16-35/4L IS:n houkuttelevaksi vaihtoehdoksi. 1.200 euroa vs. 2.700 euroa (hinnoissa mukana verot).

Kamera & Bild, Google Guetzli minskar JPG-filstorleken med 35 procent.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Antti Salovaara, Lähiluonnon Huvituksia, Yksi yö: Holma-Saarijärvi. 26.3.2017. Yhden yön juttuun on helppo suostua. Varusteet kiskoo kasaan suuremmitta suunnitelmitta, ja retki todennäköisesti sijoittuu hyvän sään aikaan. Maaliskuun 22. povattiin tähtikirkasta yötä. Avaruussääennuste uhkaili revontulilla. Tekosyytä jäädä koneen ääreen ei ahkerallakaan etsimisellä löytynyt.

Journalisti 4 / 2017. Ilmestynyt 24.3.2017. Kaikki näköislehdet (vuodet 2014, 2015, 2016, 2017).

 • Huomaamaton. Lähiöidylli, Filippiinit, Palestiina ja työ puhelinmyyjänä tekivät Akseli Valmusesta valokuvaajan.
 • Rehellinen itselleen. Riina Rinne. 25-vuotias visuaalinen journalisti. Sai parhaan videon palkinnon Kuvajournalismi 2016 -kisassa työllään ’Til Death Do Us Part (2016).

Yle Uutiset, Kirjakauppias Enok Rytkönen – tuhansien Hämeenlinna-valokuvien mies. Vanhoja Hämeenlinna-aiheisia kuvia katsellessa törmää usein nimeen Enok Rytkönen. Hän oli kirjakauppias, valokuvaaja ja kova uimari.

Hel.fi, Helsingin työväenopisto, Menovinkit. Viikko 13, Maanantai 27.3.2017. Genre, tyyli ja käsiala, Työväenopiston Katsaus Valokuvaan -luentosarjassa tutkitaan valokuvan ilmiöitä runsain kuvin ja analyysein, suhteutettuna niin historiaan kuin nykykuvaukseen. Luennoitsija valokuvaaja, FT Leena Saraste. Stoan luentosali (Turunlinnantie 1) klo 18.15–19.45. Vapaa pääsy.

MTV, 5 hyvää syytä: Valitse tämä kuvamuoto raakakuvien sijaan. Nyt sitten jpg-tiedostojen hyviä puolia.

Tekniikan Maailma, TM testaa: Airwheel C5 – Kohtuuhintainen älykypärä, muutakin kuin kamera. Toimii myös handsfree-laitteena. Musiikin kuuntelua. Bluetooth. Kameran kuva huono, ei viisitiiveyttä. 250 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 6 Outdoor Flower Photography Tips Every Compact User Needs.

IR.

Dpreview.com, The Leica Summaron 28mm F5.6 is old-fashioned fun. M-bajonetti -versio ns. pannukakku objektiivista, joka ilmestyi jo 1950-luvulla. Retora, vintagea. Hinta $2.500, hm.

Diyphotography.net.

Shutterloveonline.com, PDN Student Photo Contest 2017, Winners. Seitsemän sarjaa.

Petapixel.com, Ep. 162: Is Sony Really Keeping the Good Stuff for Itself? – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Karl Blossfeldt’s Botanical Masterworks. 12 kuvaa ja teksti. Yli sata vuotta vanhoja kuvia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kulttuuri, Lupsakka puolalaiskuvaaja tallensi kuviinsa koko savolaisen ihmiskirjon sylivauvasta keppikerjäläiseen – katso upeat kuvat yli sadan vuoden takaa. 25.3.2017. Victor Barsokevitsch jätti jälkeensä valtavan 70 000 lasinegatiivin perinnön, josta paljastuu, minkälaista elämää Kuopiossa vietettiin. Itse hän oli yhteiskunnallinen vaikuttaja ja jopa radikaali, joka osallistui kohuttuun asekätkentäjupakkaan.

 • Moni tuntee Signe Branderin Helsinki-kuvat ja I. K. Inhan kansallisromanttiset maisemat. Kuuluisa on myös Daniel Nyblin. Suomalaisen valokuvauksen esitaistelijoista tiedetään hyvin muutamia nimiä. Mutta harva on kuvannut 1800–1900-lukujen vaihteessa ihmisiä yhtä uraauurtavasti kuin Victor Barsokevitsch (1863–1933).
 • monta kymmentä kuvaa teksteineen

Rajala Ambassador 2017, 2. kausi. Toisen päätehtävän äänestys nyt käynnissä. Toisessa päätehtävässä lähettiläiden tuli pohtia minkälaisia maskeja heillä itsellään on. Mentorina tehtävässä toimi Hanna Råst, joka halusi kisaajien pohtivan käsitettä Persona. Se juontaa juurensa latinasta, jossa se viittaa teatterinaamioihin. Se on sosiaalinen kasvo, jonka henkilö näyttää ulkopuoliselle maailmalle.

-Ambassadoreiden blogeja on aika liuta. Muutama poiminta alusta:

Mikrobitti.fi, Dellin 8k-näyttö myyntiin Yhdysvalloissa – hintalapussa 5k. 32-tuumainen ips-paneeli, 7680 x 4320.

HS, Haloo Helsinki! toi tuhannet faninsa juhlimaan Tallinnaan – katso kuvakooste ”koko Suomen bändin” paluukeikalta.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Boat Photography Tips.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Kamera & Bild, Calle Rosenqvist: Den förlorade terabyten. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.fi, Tokina Firin 20 mm F2 kokeilussa, 24.3.2017. Tokina Firin 20 mm F2 on uusi käsitarkenteinen objektiivi Sony FE-bajonetille, jolle tuntuu tulevan uutta lasitavaraa kovalla kyydillä. Tokinan nettisivulla puhutaan Firin-sarjasta, mistä voisi päätellä, että 20 millinen on vasta alkua ja että muita polttovälejä on tulossa.

 • Optinen suorituskyky on kokonaisuutena hyvä. Kuvan keskiosassa ei ole moitittavaa millään aukolla. Terävyys ja kontrasti ovat erittäin hyvät. Kuvan nurkat sen sijaan ovat hieman pehmeät täydellä aukolla ja paranevat tasaisesti himmentämällä.
 • Tokina Firin 20 mm F2 on oiva lisä jo runsaaseen Sony FE -objektiivivalikoimaan. Hauska myös nähdä kuinka käsitarkenteiset objektiivit ovat kokeneet jonkinlaisen uudelleentulemisen. Videokuvaus on ilman muuta vaikuttanut siihen, mutta moni valokuvaajakin on huomannut, että sähköisellä etsimellä tarkentelu on lopulta aika sujuvaa.
 • Tokina Firin 20 mm F2 maksaa n. € 900,-

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Valokuvaus tukehtuu omaan oksennukseensa, kesto 24:31. Valoaalloilla seilataan kuvaoksennuksessa ja juhlitaan samalla yksivuotissynttäreitä. Keskustelun aiheena on kuvaamisen mielekkyys, kun kaikki on jo kuvattu moneen kertaan.

Petteri Hautamaa, Symppislintujen iltapäivävisiitti. 24.3.2017. Kulunut talvi ei ole tyrkyttänyt muistikortilleni suurempaa pullatilanteilla mässäilyä. Hillottamiset on saanut katsoa naama vihreänä kavereiden kuvasivuilta. Vai miltä kuulostaa ”Saukko-Pulliaisen” kolmessa eri paikassa spondena kuukauden sisään kuvaamat saukot, en edes tiennyt että ne voivat uida viereen ihmettelemään merimaisemaa Stadissa kuvaillessa.

Autot.fi, Bentley julkaisi NASA-tekniikalla luodun 57,7 gigapikselin kaupunkikuvan - löydätkö Flying Spur -edustusauton kuvasta? Koostettu 1825 kuvasta.

Älypuhelimista.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Techradar.com, 77 photography techniques, tips and tricks for taking pictures of anything.

Pndonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 14 linkkiä ja video.

Lensrentals.com, blog, Testing of Battery Life and Recording Times of All Video Cameras. 53 perinteistä / peilitöntä järjestelmäkameraa. 44 digitaalista videon tallennussysteemiä.

The Online Photographer, Teacher's Corner: Panorama in Pieces. Darlene Almeda.

Pdnonline.com, Karl Blossfeldt’s Botanical Masterworks.

Pdnonline.com, Duo’s Digital Collages Explore Portraiture’s Possibilites.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kauneimmatkirjat.fi. Vuoden kaunein kirja, Hanna Koikkalainen: Raja. Kustantaja: Maahenki Oy / Musta Taide. Rajan lisäksi Vuoden kauneimmat kirjat 2016 -kokoelmaan valittiin 24 muuta kirjaa. Teokset palkittiin Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirjalla. Kirjataiteen onnistuneimmat kannet -kunniakirjalla palkittiin kahdeksan kirjaa. Suomen kirjataiteen komitealle lähetettiin arvioitavaksi 209 kirjaa. Pääosa kisaan lähetetyistä kirjoista tuli ammattikustantajilta, mutta sen lisäksi myös monilta muilta tahoilta: museoilta, säätiöiltä, oppilaitoksilta ja yksityisiltä henkilöiltä. Palkituissa kirjoissa oli edustettuna harvinaisen moni kustantaja.

Aamulehti, ”Riittää että yksi kuvista on loistava” – Someen on alkanut ilmestyä kuvia cooleista tamperelaisista. Pienet nettitarinat kuvineen näyttävät, kuinka hyviä tyyppejä Tampereen kaduilla kulkee. Sivut on tekijöiden mukaan suunnattu koko maailmalle.

Yle, Digitreenit 24: Helpot vinkit kännykkäkuvien muokkaamiseen. Kuvia on kiva ottaa ja mukava jakaa. Älypuhelimissa on laadukkaat kamerat ja ne ovat aina mukana, joten kuvia tulee otettuakin. Muutamilla yksinkertaisilla muokkauksilla kuvista saa vielä parempia.

 • 1. Kuvan suoristaminen (straighten)
 • 2. Kuvan rajaaminen (crop)
 • 3. Kontrasti (contrast)
 • 4. Värikylläisyys eli saturaatio (saturation)
 • 5. Valotus (exposure)

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Journey to the World’s Southernmost Inhabited Place. Etelä-Amerikan eteläkärki.

Digital Photography School.

 • How to Photograph in Challenging Environments.
 • Review of the New Nikon D5600 Camera Body. Julkistettu marraskuussa 2016. 24 megapikselin kroppikenno, perinteinen järjestelmäkamera, pienikokoinen. ISO 100 - 25600. Wi-Fi, Snapbridge (Bluetooth). 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.037 miljoonaa pistettä. Optinen etsin 95%. Full HD, 50/60 kuvaa sekunnissa. Runko 415 g. Yhdellä latauksella ottaa 970 kuvaa. Yksinkertainen mutta kyvykäs kamera. Video ei kovin hyvä. Arvosana 79%. Runko 865 euroa. Runko + 18-55mm AF-P VR 975 euroa. Runko + 18-140mm VR 1205 euroa. Runko + 18-105mm VR 1145 euroa. Runko + 18-55mm AF-P VR + 70-300mm AF-P VR 1325 euroa.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, The City Is a Novel. 10 kuvaa ja teksti.

The Online Photographer, A Few Further Complications In Lens Testing. Monta tapaa mitata. Ja monta mittauskohdetta.

Thom Hogan.

Techradar.com, Hasselblad X1D review. Arvosana 4.5 * / 5*. Keskikoon kamera.

Pdnonline.com, Mini Review: Techart PRO Leica M – Sony E Autofocus Adapter. $379.

Pdnonline.com, Marumi Releases Super Tough Lens Filters. 37mm - 82mm. $85 - $185. (Hinnoissa ei mukana veroja).

Kamera & Bild, Test: Samyang AF 50mm/1,4 FE – ett kliv in i automatiken. Aivan uusi objektiivi, jossa automaattitarkennus (tähän asti manuaalilaseja). Vain Sonyn peilittömille, sopiva täyskennoisille. Paino 585g. Canonin ja Nikonin vastaavat painava puolet.

Kamera & Bild, Kalle Assbring vinner Svenska Fotobokspriset 2017. Kallen isä Göran (valokuvaaja, journalisti, kirjailija) ammuttiin Eritreassa 1983.

Fotosidan.se, Kulturama-elever lär sig modefoto av brittiska proffs. Workshop.

Fotosidan.se, Höga böter för drönarfotografering i naturreservat. Kesäkuu 2015. 33.000 Ruotsin kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård.

Tuima, Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden verkkomedia. Kuvajournalismin tärkein sääntö: yleisöä ei saa pettää, 16.3.2017. Pieni, musta kloonattu koiranpentu silmät ummessa – kumihanskaisissa käsissä – kuin vastasyntynyt lapsi. Kaksi pakolaista nukkumassa vanhassa autossa. Patrik Laine murjottamassa jäällä hävityn MM-finaalin jälkeen. Muun muassa nämä ovat vuoden 2016 kuvajournalismikilpailun helmiä, palkittuja parhaita lehtikuvia. Ja YouTube-video, kesto 1:07. Sanomatalon näyttelystä.

Pasi Lepola, Lepolandia Majakka. Schönbrunn osa 2, 20.3.2017. Vaikka hieman vihreää olikin jo nähtävissä keväisessä Wienissä, niin Schönbrunnin puisto ei varmastikaan ollut vielä kaikein kauneimmillaan. Voin vain kuvitella minkälainen satumaailma se kesällä on kaikkine huikeine istutuksineen ja sokkeloineen.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi, Seikkailua aavikoilla, metsissä ja muilla syrjäseuduilla – haastattelussa The Rolling Hobo aka Jussi Hyttinen. 21.3.2017. Lopussa sitten valokuvaamisesta.

Kamera-lehti.fi, blogi, Väärä Kurkku, Mikä nimelle kuvaksi? 20.3.2017. Voiko taideteos syntyä kuvaajan antama nimi edellä?

Mobiili.fi, Google päivitti sovelluksiaan – Kuvat, Allo, Duo ja haku saavat uudistuksia.

Hidasta Elämää, Näin voimaannut kuvien avulla – 6 vinkkiä.

Teknavi.fi, Uusi iPad ei ole päivitys vaan halvempi vaihtoehto - nämä ominaisuudet siitä puuttuvat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Techradar.com, Canon vs Nikon: which DSLR should you buy? Neljässä kameraluokassa käydään vaihtoehdot läpi.

Pdnonline, ammattikuvaus, Is the Future Unretouched? Ns. oikeita ihmisiä kuvaamassa.

Pndonline.com, software, How to Speed Up Lightroom. YouTube-video, kesto 14:52 (parin päivän takainen Petapixel.com).

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, An Alien Landscape in Volcanic Lanzarote. 10 kuvaa ja teksti.

The Online Photographer, The Alfred Stieglitz Collection at the AIC. Kenneth Tanaka. Kuoli 1946.

Fotosidan.se, Norsk Naturfotofestival 2017. Kolme päivää. Arno Rafael Minkkinen piti puolentoista tunnin mittaisen esityksen. 71 vuotta, kuvaa edelleen ja järjestää work shoppeja. Oslossa tällä hetkellä vielä näyttelykin.

Fotosidan.se, Galleri FS.

Kamera & Bild, Alison De Mars: Inte rädd att möta mörkret. Haastattelu. Lehden valokuvakilpailun Grand Prix 2016 -voittaja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Kuva & Kamera -messujen antia, 20.3.2017. ...Nytkin on jo hiukan laimeutta ilmassa, koska sekä Canon että Nikon eivät olleet omilla osastolla mukana. Molemmat toki näkyivät messuilla, mutta olivat osana JAS-tekniikan osastoa. Minusta se on hirveän sääli, etteivät kaikki ole mukana. Varmasti noilla kahdella on siihen syynsä. ...

Remonen.fi, Kuvat vaan ei kamerat. 20.3.2017. Taas pläjähti se aika vuodesta, että matka kävi kohden messukeskusta. Koska olen Suomen valokuvauskenen ehkä kovin ja lupaavin vielä löytämistä odottava valokuvaaja, olin saanut tilaisuuteen myös ns. virallisen kutsun. Joka tarkoitti siis helikopterikuljetusta ja vapaata sisäänpääsyä ammattilaisaikana.

Pallopanoraamablogi, Äärimmäistä kirkkautta ja himmeyttä Maaningan Patalahdella, 21.3.2017. ...Tarvitaan siis suodatusta. Yksi kymmenen aukon suodin pudottaa auringonvalon melkein mekaanisen sulkimen ulottuville, toinen pudottaa valotusajan sekunnin kymmenyksiin ja vasta kolmannen päällekkäisen suotimen avulla päästään viirukuvissa tarvittavaan minuuttiluokkaan. Himmennystä on siis tässä vaiheessa tuhat potenssiin kolme kertaa eli miljardikertainen määrä. ...

Kamerakoulu.fi, Elokuvamaisen tyylin toteuttaminen valokuvassa. 21.3.2017. Valokuva pystyy tarkasti tallentamaan näkymiä juuri sellaisina kun ne näyttäytyvät kuvanottohetkellä. Tuloksena on pysähtynyt ruutu, joka kertoo juuri siitä hetkestä. Ei tule kenellekään suurena yllätyksenä, että elokuva muuttuu ajan myötä, joka mahdollistaa erilaisen tarinankerronnan valokuvaan verrattuna. Itselleni suuri kysymys elokuvamaisen tyylin toteuttamiseen onkin ollut – millainen valokuva tuntuu elokuvan ruutukaappaukselta?

Yle.fi, Kuvataan kevät 2017. Bongasitko leskenlehden? Löysitkö kotikuntasi ensimmäiset hiirenkorvat? Ota kuva heräävästä luonnosta ja lisää se kartalle. Seurataan kevään tuloa yhdessä!

 • 1. Lataa kuva kartalle klikkaamalla karttaa tai kirjoittamalla osoite hakukenttään.
 • 2. Anna nimesi tai nimimerkki. Valitse kategoria ja kerro, mitä kuvassa on.
 • 3. Lataa kuva puhelimestasi tai tietokoneeltasi. Huom! Kuva-liite tulee näkyviin vasta, kun olet painanut Lähetä-nappia.

Hardware.fi, Apple julkaisi "vanhentuneen" iPadin – Hintaa yli 400 euroa. Apple ei ole hetkeen päivittänyt iPad-mallistoaan, mutta nyt yhtiö on uusinut tablet-tarjontansa alempaa hintaluokkaa. Myyntiin tuli uusi 9,7-tuumainen malli, jossa käytetään iPhone 6s:stä tuttua A9-järjestelmäpiiriä. iPad Air -tabletteja Apple ei enää tarjoa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, What the Lives of Strangers in Old Photos are Like Now. Vanhat kuvat 1970-/1980-lukujen taitteesta. Miten kuvattavat löydettiin vuosikymmeniä myöhemmin. Peterborough Evening Telegraph (UK) aloitti vuonna 2009 näiden kuvien viikottaisen julkaisun. Kohteet tunnistivat itsensä ja ottivat yhteyttä lehteen.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Random Excellence: Diane Arbus. Printti vuodelta 1972, editio 75 kpl, tarjolla huutokaupassa, hinta-arvio $100.000 - $150.000. Hm.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Rebuilding in America, in Exile from Egypt. Kahdeksan kuvaa ja teksti.

Pdnonline.com, Object of Desire: Moshi Arcus Backpack. $230. Kolme osaa. Mahtuu 15 tuuman kannettava. Lisäosa kameralle, $50.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kameraseura ry, Facebook-sivut, Ismo Hölttö Vuoden Valottaja 2017. Kuva & Kamera-messujen yhteydessä myönnettiin tänä vuonna myös uusi arvonimi, Valottaja. Ensimmäisen Valottajan arvonimen sai mittavan uran valokuvaajana tehnyt Ismo Hölttö ansioistaan ihmisten jokapäiväistä elämää lämpimästi lähestyvänä tallentajana.

Petteri Hautamaa, Avaraluonnon aivopieru, 16.3.2017. Avara luonto tarjoaa lauantai-iltaisin kerrassaan sykähdyttävää uusimman tekniikan taidokasta videokuvaa eläimistä. Jos viikossa saisi katsoa telkkarista vain yhden ainoan ohjelman, niin valitsisin Aviksen.

Ilta-Sanomat, Digiyesterday oleellisen äärellä: Näin niitä oikeita valokuvia otetaan. Videolla filmikuvaamisesta kertoo Martti Jämsä. Kesto 4:08. (jotenkin olin ajatellut Martti Jämsää vanhemmaksi...).

Yle Uutiset, Kevät on täällä! Yleisön lähettämissä kuvissa aurinko paistaa ja sinivuokot kukkivat. Yleisön lähettämissä sääkuvissa näkyy monipuolinen kevät. Ensimmäiset kukat ovat puskeneet maan pinnalle. Hyönteiset ja matelijat alkavat heräillä. Jäät väistyvät mereltä ja linnut tekevät kevätmuuttoaan.

Finnfoto.fi, Uusi Fotofinlandia. 18.3.2017. Uutta tietoa kilpailusta. Kilpailu on kaikille valokuvaajille avoin. Kuvauspaikka ja -aika ovat vapaat. Uudistunut Fotofinlandia koostuu seitsemästä kategoriasta. Kilpailija voi lähettää jokaiseen haluamaansa kategoriaan kuvia, maksimissaan 5 kuvaa per kategoria. Vaihtoehtojen ääripäät ovat kilpailuun osallistuminen yhdellä kuvalla, 35 kuvalla tai mitä tahansa siltä väliltä. Kilpailukuvien latausaika tulee olemaan loppuvuodesta 2017, tarkka ajankohta julkaistaan myöhemmin. Kilpailun tulokset julkistetaan Fotofinlandia-Gaalassa keväällä 2018.

Ilta-Sanomat, Upeat kuvat: Maarit, 54, todisti kansallislintujen lemmentanssin. Trumpettia muistuttavat törähdykset kumpusivat Suomen kansalliseläimistä eli laulujoutsenista. Pitkäkaulaiset, lumivalkosulkaiset linnut tepastelivat järven jäällä noin 50 metrin päässä Siitosesta ja kävivät uimassa sulassa kohdassa.

Tivi.fi, Tekoäly osaa katsoa jo kuvia ja videoita ihmistä paremmin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Thephotoargus.com.

Pndonline.com, Lens Roundup: 15 Great Wide-Angle Lenses for DSLRs and Mirrorless Cameras. Hinnoissa ei sitten mukana veroja.

 • IRIX 15mm f/2.4, $780 (Blackstone): $540 (Firefly)
 • Canon EF 35mm f/1.4L II USM, $1,799
 • Sigma 24mm f/1.4 DG HSM, $849
 • Ricoh HD Pentax-D FA 15-30mm f/2.8, $1,500
 • Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD, $1,199
 • Olympus M.Zuiko ED 7-14mm, $1,100
 • Zeiss Milvus 2.8/15, $2,950
 • Panasonic Leica DG Summilux 12mm f/1.4, $1,300
 • Rokinon 20mm f/1.8 ED AS UMC, $550
 • FUJI Film FUJINON XF23mmF2 R WR , $450
 • Sony FE 28mm f/2, $450
 • Venus Optics LAOWA 7.5mm f/2, hinta myöhemmin
 • Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED, $3,400
 • Tokina FiRIN 20mm f/2, $799
 • Voigtlander Super Wide 15mm f/4.5, $699

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Exploratory Mission. 11 kuvaa ja teksti.

Pdnonline.com, Arash Yaghmaian Wins the $120K HIPA Photography Award for 2017. $120.000.

Fotosidan.se, Naturbilder med skav. Sivuston käyttäjä.

Fotosidan.se, TEST: Sony FE 50/1,4 ZA, 50/1,8 och 50/2,8 Macro. 50/1,8 ei ihan vastaa laadultaan muiden valmistajien vastaavia objektiiveja. Pieni pettymys.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Helsingin työväenopisto, Yleisluennot, Kanneltalo. Tunnettu valokuvaaja, valokuvataiteilija Stefan Bremer kertoo yleisöluennolla töistään, joista osa on dokumentaarista, osa kokeilevampaa valokuvataidetta. Bremerin kuvissa tärkeää on ihminen. Bremerille myönnettiin taiteen valtionpalkinto 1988, taiteilijaprofessorin arvo 1999 ja Helsingin kulttuuripalkinto 2011.

 • 20.3.2017, ma 17.30–19.00 Kanneltalo/auditorio/Stefan Bremer

HS Kulttuuri, Vaihtokuvat ja uutiset 100 vuoden takaa paljastavat: Helsingissä mikään ei ole muuttunut vuosisadassa. Helsingin Sanomien uutiset vuodelta 1917 muistuttavat monessa määrin tämän päivän tapahtumia. Katso vaihtokuvat nyt ja sadan vuoden takaa.

HS, Valokuvaaja Rio Gandara halusi kuvata kouluruokailua, koska se on todellinen suomalainen ihme – video näyttää, miten tuhat lasta ruokitaan, 19.3.2017. Kun valokuvaaja Rio Gandara muutti Indonesiasta Suomeen 26-vuotiaana, yksi ihmetyksen aiheista oli niin arkinen, ettei sitä moni Suomessa ikänsä asunut tule edes ajatelleeksi. ”Kuulin maksuttomasta kouluruokailusta ja olin että wau. Lapset saavat ruokaa koulussa!” Gandara muistelee. Ja kun hän mietti aihetta Helsingin Sanomien kuvaajien Suomen satavuotisjuhlasarjaan, kouluruoka oli helppo valinta. ”Se on niin suomalaista.” Video, kesto 1:48.

Vähän vielä viime viikonlopun messuista:

Peter Forsgård, Adobella kliffa kilpailu! 19.3.2017. Adobe Premiere täyttää 25 vuotta. Sen kunniaksi Adobe järjestää hauskan kilpailun. Sen tarkoituksena on leikata annetusta materiaalista musiikkivideo. Make the Cut -sivulta voi ladata materiaalin jolla Imagine Dragons -yhtyeen kappaleen Believer musiikkivideon voi leikata. Kilpailussa on ihan mojovat palkinnotkin. Pääpalkintona peräti $25.000. Muita pienempiä palkintoja voi voittaa eri kategorioista mm. Fanien suosikki jne.

Kamerakoulu.fi, Canon haastaa katsomaan arkipäiväistä elämää uusin silmin. Canon Nordic esittelee ”Redefine Ordinary” -kampanjan, joka toteutetaan Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä soveltuvin osin Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Kampanjan ytimenä on video ja videotutoriaalit, jotka on tuotettu yhteistyössä tanskalaisten toimistojen, UncleGreyn ja Newlandin kanssa. Kampanjavideot rakentuvat kohdeyleisön arjesta. 20 nuorta ja luovaa kuvaajaa dokumentoivat päivän elämässään uusin silmin käyttämällä Canon EOS M-sarjan kameroita.

MTV, Googlen karttapalvelussa hauska yksityiskohta: Ota virtuaalitaksi ja lähde reissuun! Karttojen lisäksi Googlen karttapalvelussa voi Yhdysvalloissa tilata jopa taksin. Ilman taksiakin karttapalvelussa voi matkustaa. Nimittäin ajassa. Työpöytäversiossa paikat, jotka on kartoitettu useampaan kertaan, näkyvät aikajanalla ja voit vierailla esimerkiksi Helsingissä Mannerheimintiellä katsomassa kaupunkikuvan kehittymistä.

MTV, Ethän sorru näihin virheisiin valokuvia ottaessa? 5 yleistä virhettä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Subject tracking: Why it matters to us and why it should matter to you.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, Bad Advice for Photographers. 19.3.2017. Toistakymmentä vähän huonompaa neuvoa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

(kertaus) Kuva & Kamera, Messukeskus, pe 17.3.2017 - su 19.3.2017. Liput ovelta 18 euroa. Su klo 10 - 17. Samalla lipulla monta messua: myös Fillari, Kunto, Outdoor, Golf, Helsinki Horse Fair, Ball Sports.

Remone.fi, Pelasta mut, 18.3.2017. Oli elokuu 2003 ja perheen nuorimmainen oli kohta aloittamassa koulutiensä, kun naapurin kuistilla oli lasten muoviamme, jossa oli pieniä kissanpentuja. Pennut olivat vasta viisiviikkoisia, siis aivan liian nuoria luovutettavaksi mihinkään. Mutta niiden emo oli jäänyt auton alle ja kuollut. Pennuilla oli jäljellä vain huonoja vaihtoehtoja: joutua eroon sisaruksistaan vieraaseen kotiin tai joutua lopetettavaksi.

Yle Uutiset, "Tämä kuva valehtelee enemmän kuin mikään muu kuvani" – V.K. Hietanen todisti Kekkosen ja neuvostojohtajan jäätävän tapaamisen. Turkulainen lehtikuvaaja V.K. Hietanen tallensi presidentti Urho Kekkosen ja Aleksei Kosyginin salaisen tapaamisen jäänmurtajalla Hankoniemen edustalla.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Vuoden Muotokuvaaja 2017 valittu – Suvi Roikolle historiallinen kaksoisvoitto kisassa. Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n tavoiteltu titteli, Vuoden Muotokuvaaja, paljastettiin yleisölle Kuva & Kamera – messujen yhteydessä Finnish Photo Awards -tilaisuudessa perjantaina 17.3.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden Muotokuvaajaksi selviytyy kuvaaja, jonka viiden kuvan kokonaisuus saa eniten pisteitä laadukkuudellaan ja yhtenäisyydellään. Tämä huipputaidonnäyte edellyttää myös, että kuvat edustavat vähintään kolmea seitsemästä eri kilpailusarjasta, sarjakisan voittaja saa kantaa titteliä Vuoden Muotokuvaaja.

MTV, Utelias saarikettu hamusi Hannun eväsreppua – syntyi hillitön luontokuva mököttävästä repolaisesta. Kokkolalainen Hannu Moilanen, 62, oli tammikuussa tavanomaisella luontoretkellään. Hän kierteli eväät ja kamera repussaan autioilla ulkoluodoilla, mutta mitään kuvattavaa ei löytynyt. Talvipäivä oli erityisen harmaa ja kolea. Kotvan käveltyään mies istahti syömään eväitään. Tämän jälkeen hän laittoi pitkäkseen ja torkahti hetkeksi. – Kun aukaisin silmäni, niin siinä vieressä minua tollotti kettu. Kohtaamispaikka oli hyvin outo, ulkoluoto, jossa ei ole koskaan muita kuin lokkeja.

Ilta-Sanomat, Hidasteleeko tietokoneesi: Asia voi olla yllättävän helppo korjata.

Kymen Sanomat, Lumikko yllätti luontoharrastajan Tervaleppälehdossa lauantaina — kurkki ontosta puunrungosta. Kuva.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com, Erez Marom: On causality in landscape photography. Syyn ja seurauksen välinen yhteys.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 20 Beautiful Images of Peacocks. Riikinkukkokuvia.

Diyphotography.net.

Kamera & Bild, TEST: Canon EOS M5 – Smart & lätt att använda. Syyskuussa 2016 julkistettu. Miellyttävä pieni kamera, kuin pienempi versio Canonin perinteisestä järjestelmäkamerasta. Canonin ensimmäinen vakavasti otettava peilitön järjestelmäkamera. Pohjana paljolti Canon EOS 80D. 24.2 megapikselin kroppikenno, kroppikerroin 1.6x. Dual Pixel AF (liikkuvan kohteen seuranta), yhdeksän kuvaa sekunnissa. Full HD video, WiFi, NFC. Käyttää omia objektiiveja (EF-M), mutta erillisellä adapterilla EF-objektiivit. Istuu käteen kuvattaessa hyvin, tukeva ote. ISO 100 - 25600. Elektroninen OLED-etsin, 2.360.000 pistettä. 3.2 tuuman kosketusnäyttö, kääntyy 80 astetta ylöspäin, 180 astetta alaspäin. Kosketusnäytöltä voi valita tarkennuspisteen. Kuva 6000 x 4000 pikseliä. SD-kortit. Sisäinen salama. Yhdellä latauksella ottaa 295 kuvaa. Paino 295g. Arvosana 72. Osa kilpailijoista vielä edellä. Runko + Canon EF-M 15-45mm IS STM + EF/EF-S-EOS M-adapteri, Suomen hinta alle 1400 euroa (verot mukana).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

(kertaus) Kuva & Kamera, Messukeskus, pe 17.3.2017 - su 19.3.2017. Liput ovelta 18 euroa. La klo 10 - 18. Su klo 10 - 17. Samalla lipulla monta messua: myös Fillari, Kunto, Outdoor, Golf, Helsinki Horse Fair, Ball Sports.

Finnfoto.fi, Finnish Photo Awards palkitut. 17.3.2017. Finnfoton jakaman Finnfoto-palkinnon 20. vastaanottaja oli Nuoret valokuvaajat – yhteisön perustaja, valokuvaaja, elokuvaaja ja mediatuottaja Sakari A. Mäkelä. Finnfoto -palkinto annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi vaikuttanut suomalaisen valokuvauksen kehitykseen sekä luonut edellytyksiä valokuvan arvostuksen lisäämiselle.

Kamerakoulu.fi, Canon haastaa katsomaan arkipäiväistä elämää uusin silmin. 17.3.2017. Canon Nordic esittelee ”Redefine Ordinary” -kampanjan, joka toteutetaan Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä soveltuvin osin Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Useimmat arjen hetket voivat tuntua tavallisilta, mutta kun ne ovat kuvattu, muuttuvat ne joksikin aivan erityiseksi. Redefine Ordinary -kampanja haastaa nuoria arkipäivän kuvaajia inspiroitumaan sekä ottamaan seuraavan askeleen kohti ainutlaatuisia kuvia. Kampanjan ytimenä on video ja videotutoriaalit, jotka on tuotettu yhteistyössä tanskalaisten toimistojen, UncleGreyn ja Newlandin kanssa.

Kamera-lehti, Luontokuvakoulu 8: Marjon talvimaisema. 17.3.2017. Luontokuvakoulun kahdeksas tehtävä oli kuvata talvinen maisema. Marjo Saukkonen on kuvannut avaran näkymän talviselta rannalta. Paikan tärkeys ja tuttuus välittyvät.

Mikrobitti.fi.

Mobiili.fi, Google laittaa digikuvia uusiksi – parempaa laatua tai pienempi tilantarve. Google on kehittänyt avoimen lähdekoodin JPEG-algoritmin, joka pienentää tuttujen JPEG-kuvien tiedostokokoa noin 35 prosenttia. Vaihtoehtoisesti kuvien tiedostokoon voi säilyttää ennallaan, mutta algoritmin ansiosta tarjolla on parempi kuvanlaatu. Merkittävää Googlen algoritmissa on, että se on yhteensopiva nykyisten verkkoselaimien, laitteiden, kuvankäsittelyohjelmien ja JPEG-standardien kanssa, kertoo Ars Technica UK.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Thephotoargus.com, 25 Inspirational Portrait Photographer Instagrams to Follow.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 15 linkkiä video.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, Color Photography’s Young Blood. 12 kuvaa ja teksti.

Lensrentals.com, blog, Painting Zoom Lenses with a Broad Brush – Roger’s Law of Wide Zoom Relativity. Sigma, Canon, Nikon, Tamron, Sony.

Pdnonline.com, How Personal Work Pays Off.

Techradar.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kuva & Kamera, Messukeskus, pe 17.3.2017 - 19.3.2017. Liput ovelta 18 euroa. Pe klo 12 - 18 (muut klo 20). La klo 10 - 18. Su klo 10 - 17. Samalla lipulla monta messua: myös Fillari, Kunto, Outdoor, Golf, Helsinki Horse Fair, Ball Sports.

Museovirasto, Lehtikuvaaja V. K. Hietanen kuvasi Kekkosen ajan Suomen huippuhetkiä. 16.3.2017. Perikunta on lahjoittanut turkulaisen lehtikuvaaja Viljo Kalervo Hietasen kokoelman Museoviraston Journalistiselle kuva-arkistolle JOKA:lle. V. K. Hietanen oli paikalla, kun Rolling Stones saapui ensimmäiselle Suomen-keikalleen juhannuksena 1965, kun Neuvostoliiton pääministeri Kosygin tuli salaiselle vierailulle Suomeen lokakuussa 1968 ja kun Olkiluodon ensimmäisen ydinvoimalan peruskivi muurattiin elokuussa 1974. V. K. Hietanen kuvasi, kun Ralf Långbacka ja Kalle Holmberg nostivat Turun Kaupunginteatterin koko maan tietoisuuteen 1970-luvulla.

HS, Kulttuuri, 29-vuotiaasta Ren Hangista puhuttiin nuoren polven Ai Weiweinä – mutta miksi hän halusi kuolla? Kiinalaiskuvaaja teki itsemurhan vain viikko Tukholman-näyttelynsä avajaisten jälkeen. Kansainväliseen maineeseen ponnahtaneen Ren Hangin näyttely Tukholman Fotografiskassa on hassu, seksikäs ja traaginen. Kesken kaiken se muuttui muistonäyttelyksi.

Vantaan Sanomat, Häiritseekö valokuvassa näkyvä kaksoisleuka? Ammattilainen vinkkaa: Näin onnistut valokuvissa. Kaksoisleuka näkyy, vartalossa ei ole kurveja tai muotoja on väärissä kohdissa. Miten valokuvassa pitäisi olla? – Pienillä asioilla voi vaikuttaa lopputulokseen. Vartaloa kannattaa kääntää sivuttain, toisen olan voi laskea hieman alaspäin, paino kannattaa asettaa toiselle jalalle ja kuvan ottohetkellä kannattaa nousta varpailleen, neuvoo valokuvaaja Pasi Hakala.

ePressi.com, Leikkaa musiikkivideo miljoonien nähtäville: Riittävätkö rahkeesi? 16.3.2017. Adobe. Yksi maailman johtavimmista videoeditointiohjelmista Adobe Premier Pro täytti 25 vuotta. Adobe juhlii tapahtumaa julistamalla ”Make the Cut” -kilpailun. Kilpailussa on tarkoitus editoida musiikkivideo Imagine Dragons -bändin uusimmalle singlelle. Kilpailun voittaja kuittaa 160 000 kruunua riihikuivaa. Voittajan valitsevassa tuomaripaneelissa istuu niin Oscar-voittajia kuin musiikin monitoimimies Kanye West.

Teknavi.fi, Hankintalistalla tabletti lapselle? Tässä kolme tärppiä eri hintaluokista. Kurio Tab 2 Hinta: Noin 125 euroa. Apple iPad Air 2 Hinta: Alkaen 449 euroa. Denver TAQ-70212K Hinta: Noin 80 euroa.

Mobiili.fi, Kuvapaljastus: Tällainen on Samsungin uusi 360-kamera. Gear 360 Pro voi hyvin nähdä päivänvalon myös 29. maaliskuuta, jolloin Samsung julkistaa vihdoin uuden Galaxy S8 -lippulaivaälypuhelimensa.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, 3 paikkaa, Ensihetket Oy, Turku. Ensihetket Oy aloittaa toimintansa Turussa keskittyen vastasyntyneiden valokuvaamiseen. Edellytetään kokemusta muotokuvauksissa ja vahvaa kuvankäsittelytaitoja (Photoshop/Lightroom ym.).

Työpaikan osoite 20521 TURKU
Palkkaus Sovitaan erikseen
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 01.05.2017, tai sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö, muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 27.03.2017 klo 00:00

Sulantoblog.fi, Brother QL-820NWB tarratulostin kokeilussa, 16.3.2017. Brother QL-820NWB on kotiin tai pieneen toimistoon sopiva tarratulostin, jonka otin kokeiluun, koska tarroille tuntuu olevan tarvetta vähän väliä. Laite toimii ilman väriaineita ja ainoa käyttökulu on tarranauha.

 • Brother QL-820NWB on kaikilla herkuilla -malli ja maksaa n. € 270,-, mutta vastaavaa tulostusjälkeä saa edullisemmallakin mallilla, jos esim. verkkotulostus ei ole tarpeen

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Photographing Your Town At Night.
 • Pentax KP Review. Arvosana 5 * /5 *. Julkistettu tammikuussa 2017. Perinteinen kroppikennoinen järjestelmädigi, kroppikerroin 1.5x. Pentax K3 II:n seuraaja, 24 megapikselin uusi herkkä sensori ja uudistunut rungon sisäinen kuvanvakaaja. ISO 819.000 (!), elektroninen suljin 1/24.000 s, mekaaninen suljin 1/6.000 s. Sama automaattitarkennus kuin K-3 II -rungossa. Säänkestävä melko kompakti runko. Optinen etsin lähes 100%. Kolmen tuuman kääntyvä näyttö, 920.000 pistettä. Kameran kahvaa (grippiä) voi vaihtaa, kolme kokoa, mukana peruspaketissa. Paljon muokattavaa valikoissa. Sisäänrakennettu salama. Full HD 60i. Seitsemän kuvaa sekunnissa. Paino 703 g. Sisäänrakennettu Wi-Fi. Yhdellä latauksella ottaa 390 kuvaa. Värit musta tai hopea. Suomen hinta runko vähän yli 1.300 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • 'The Beatles Unseen: Photographs by David Magnus' On Display At Proud Chelsea. .
 • Top 28 Best Wide-Angle Landscape Lenses 2017. Vaatimattomasti vain 28 kpl. Jostain syystä kaikille on annettu sama arvosana: 4.5 * / 5 *. Hm.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, The Problem With Crowd-Sourced Reporting, In One Short Viral Video. Pelkkä video asemaa ohittavasta lunta heittävästä junasta. Miltä näytti asemalla videon jälkeen. Loukkaantuiko kukaan. Nauroivatko vai kiroilivatko. Jne.

Techradar.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The Gays Next Door. 10 kuvaa ja teksti.

Pdnonline.com, PDN Video: Photographing Celebrities (and Others) at Home. Video, kesto 2:00.

Diyphotography.net, Push and develop your own colour negative film at home.

Pndonline.com, Lens Review: Sony G Master 85mm f/1.4.

Fotosidan.se, Naturfotopodden intervjuar Mats Andersson. Podcast, kesto 22:51. På svenska.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Stagella Kuva & Kamera -messuilla! 15.3.2017. Ensi viikonloppuna on taas Kuva & Kamera -messut. (17. - 19.3.2017, Messukeskus.) Olen stagella jokaisena päivänä kertomassa mitä uutta Olympus OM-D EM-1 MKII tarjoaa kuvaajalle. Esitykseni on Top Shot Studiossa. (osasto 5a41.).

Kamerakoulu.fi, Kolme luentoa viikonlopun messuilla, 15.3.2017. Jokavuotiset Kuva & Kamera -messut tekevät taas tuloaan! Mikä olisi tätä selkeämpi kevään merkki? Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 17-19.3.2017 ja pitää sisällään esittelyitä valo -ja videokuvaamisesta, kuvankäsittelystä ja tulostuksesta. Paikalla on myös paljon alan ammattilaisia, jotka pitävät viikonlopun ajan luentoja. Näiden tarkemmat aikataulut löytyy täältä. Myös Kamerakoulu antaa kantaa oman vastuunsa ja järjestää kolme luento aiheella “Elokuvamaisen tyylin toteuttaminen valokuvassa”. Puolen tunnin luento pitää sisällään teoriaa väreistä, tunnelman luontia valoilla, tarinankerrontaa ja lyhyen esimerkkikuvauksen.

Antti Salovaara, Lähiluonnon Huvituksia, Vuodenkierron valtiaaksi. 15.3.2017. Kylmältä tuntunut maaliskuu on jo puolessa. Vasta tänään koitti se päivä, jona siirryimme vuoden parhaaseen vaiheeseen. Ainakin minun kalenterissani. Helsinkiä viime viikot hallinneen viimaisen nollakelin sadattelu olisi perusteetonta. Olemme vain saaneet tottua etuajassa eteneviin keväisiin. Aika on sitä paitsi kullannut nekin muistot. Ilmatieteen laitoksen ajankohtainen kirjoitus auttaa kohtaamaan realiteetit: maaliskuu on talvinen kuukausi.

Pasi Lepola, Lepolandia Majakka.

 • Schönbrunn osa 1, 12.3.2017. Tämän vuoden Radiologian Euroopan kongressi (ECR2017, 1.-5.3.2017, Wien) oli kohdaltani ohjelmoitu luentoja ja laitedemoja lähes täyteen aina aamusta myöhäiseen iltaan asti. Koska tämä oli jo etukäteen tiedossa, en ottanut mukaan raskasta kuvauskalustoa vaan vain pikku-Sonyn ja peruszoomin. Lauantaiaamu oli kuitenkin tyhjää, joten ajattelin pyhittää sen jonkin paikallisen nähtävyyden tarkastukselle. Suuntasin Schönbrunnin palatsille, jonka puutarhassa kiertelin pari tuntia ennen kuin oli lähdettävä takaisin kongressialueelle.
 • Kevään Kohokohta Kutsuu, 14.3.2017. Huomasin että viimeisimmästä kuvaamastani kiekkopelistä, Pelicans – Jukurit, minulta oli jäänyt blogaus kirjoittamatta, mutta onneksi vielä ei ole myöhäistä korjata virhettä. Tässä siis muutama ”unohtunut” kuva, virallinen otteluraportti ja kuvakooste löytyvät Jatkoajasta, jos jotain vielä kiinnostaa.

Yle Uutiset, Kuvajournalismi, "Autossa nukkuvista äijistä" tuli vuoden uutiskuva – kun katsot tarkemmin, se paljastaa yhden maailman suurimmista tragedioista. 15.3.2017. – Elimme monta päivää pakolaisten kanssa, jotka asuivat Ladoissa. Oli 25 astetta pakkasta. Valvoin ja kurkistelin autoihin, kun löysin nukkuvat äijät. Heitä oli haastateltu jo päivää aikaisemmin, Metso kertaa kuvan ottohetkeä.

 • Kuvaa ei ole lavastettu, miehet nukkuvat siinä ihan oikeasti. Kuvajournalismissa autenttisuutta arvostetaan, mutta Metso viittaa sille kintaalla. – Autenttisuus kuolee siinä hetkessä, kun menen paikalle buutsit kirkkaina ja hirveällä kameravarustuksella. Ihmiset muuttavat suhtautumistaan kameraan, kun huomaavat että heistä otetaan kuvia.
 • Juha Metso, Vuoden uutiskuva v. 2016

Trombit.net, Päivän menovinkki: Kuvajournalismi 2016-näyttely 14.3.2017. Kuvajournalismi 2016 näyttely avautui maanantaina 13.3. Sanomatalon Mediatorilla. Kahden viikon ajan esillä olevat voittajatyöt edustavat suomalaisen kuvajournalismin kärkeä. Vuosittain järjestettävään kilpailuun osallistui 95 valokuvaajaa kaikkiaan 1950 kuvalla.

ePressi.com, Opi parhailta: Adobe järjestää ilmaiskursseja tunnettujen Instagram-kuvaajien kanssa, 14.3.2017. Adobe järjestää 21. maaliskuuta ilmaisen virtuaalikurssin, jossa suomalainen valokuvaaja Juuso Hämäläinen antaa taianomaisia vinkkejä Lightroomin ja Photoshopin käyttöön. Hämäläinen on tuttu monille, sillä hänellä on Instagramissa yli 180 000 seuraajaa. Kurssi on osa Adoben Pohjoismaissa toteuttamaa Behind The Scenes -kokonaisuutta.

Tivi.fi, Suomalaisilta kupattu Apple-huijauksella isoja summia: "Aina joku lankeaa". Suomalaisiin Apple-käyttäjiin kohdistunut huijauskampanja on ollut käynnissä vuoden 2016 syksystä saakka. Tutkinnanjohtaja Jukkapekka Risu kertoo, että uhrien luottokorteilta veloitetut summat ovat kohtuullisen merkittäviä, useita tuhansia euroja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Looking Around America’s Libraries. Kuusi kuvaa ja teksti. 360 asteen kuvia.

Pdnonline.com, Veteran Photo Editor Mike Davis on Editing Your Own Work.

Fotosidan.se, Hur du kan använda blend if för att styra brusreducering. Blogi. Photoshop, YouTube-video, kesto 9:30. På svenska.

Fotosidan.se, TEST: Panasonic Leica Nocticron DG 42,5 mm f/1,2 Asph. Hintaa saman verran kuin Leican halvimmilla omilla objektiiveilla. Kuvanvakaaja. Kroppikerroin 2x, polttovälivastaavuus 85mm. Verrattuna esim. täyskennoisella Canon 85mm f/1.2:een: sama syväterävyys Panasonicilla aukolla f/2.4. Toppklass. Suomen hinta on 1.800 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa. Vaatii lukuoikeuden HS:iin.

 • 9.3.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään muun muassa villisika Fukushimassa ja naisia marssimassa oikeuksiensa puolesta.
 • 10.3.2017. Kuvakooste näyttää perjantaina muun muassa kuivuudesta kärsivän viisikuisen irakilaispojan pakomatkalla Mosulissa, tokiolaislapset maanjäristysharjoituksessa ja faarao Ramses II:n patsaan kaivaukset Kairossa.
 • 13.3.2017. Päivän kuvakoosteessa muun muassa malleja Moskovassa sekä uskonnollista juhlintaa Israelissa ja Intiassa.
 • 14.3.2017. Päivän kuvissa nähdään muun muassa mammutin varpaat Meksikossa ja märkää leikkiä Intiassa.

Kamera-lehti, Tiina Puputti, Kevään ja kuvamessujen korvalla. 14.3.2017. Kuva & Kamera -messuista ensi viikonloppuna Messukeskuksessa.

Tiina Puputti, Kuvamessuilla Tiinan teemana hetken kuvat eri näkökulmista tutkittuna, 14.3.2017. Tänäkin vuonna olen mukana Docendolavalla ja mutta joku on ehkä jo huomannutkin, että uutena juttuna on Hetken kuvia -valokuvanäyttely, joka on myös esillä messuilla. Tällä hetkellä kuvat ovat pohjustuksessa ja torstai kuluu kuvia ripustaessa. Jännittävää

Rajala Blogi.

Yle Uutiset, Sosiaalinen media, Harkittua vai harkitsematonta, luomua vai muokattua? 5 vinkkiä somekuvaan, jolle sataa tykkäyksiä. Sosiaalisen median kanavilla seikkaileva on saattanut joskus kohdata kutkuttavan tunteen, kun itse otetulle valokuvalle satelee tykkäyksiä kahmaloittain. Viraalisti menestyvät kuvat syntyvät usein hetkessä ja harkitsematta. Limikalaisen valokuvausliike Skopixin yrittäjän, palkintopöytiä putsanneen valokuvaaja Seppo Kolehmaisen mukaan voi myös pedata etukäteen. Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla valokuvasi ei huku somepäivitysten virrassa.

Iltalehti, Ota parempia matkakuvia - palkitun valokuvaajan neuvot. Lappeenrantalainen Sami Kontto harrastaa kilpavalokuvausta. Oman kameraseuran kisoihin osallistuminen on laajentunut myös kansainvälisiin kilpailuihin, ja menestystäkin on tullut. Viimeksi mies nappasi kultaa ja pronssia sekä kunniamaininnan Italiassa järjestetyssä valokilpailussa.

Keskisuomalainen, Kokenut luontovalokuvaaja bongasi erikoisen linnun – "Kyllä siinä suu loksahti auki. – Kyllä siinä suu loksahti auki, se oli ulkonäöllisesti niin poikkeava, kuvailee luontokuvaaja Jussi Murtosaari ensimmäisiä tunnelmiaan nähtyään kirkuvan neonkeltaisen pikkulinnun joutsalaisen omakotikaton pihassa. Murtosaari sai vinkin erikoisen näköisestä linnusta kollegaltaan.

Talouselämä, Valokuva vietnamilaistytöstä sodan kauhujen keskellä muistetaan – näin kävi kuvan ottajalle. Kauhusta ja tuskasta kirkuva tyttö juokse pakoon napalmin sytyttämistä liekeistä vietnamilaisella maantiellä kesäkuussa 1972. Tilanteesta otettu valokuva on yksi maailman kuuluisimpia valokuvia. Valokuvan ottanut Nick Ut sai kuvasta Pulitzer-journalistipalkinnon uutiskuvien sarjassa. Nyt Ut on itse uutinen. Hän lopettaa tässä kuussa 51 vuoden mittaisen uransa uutistoimisto AP:n palveluksessa ja siirtyy eläkkeelle.

Ilta-Sanomat, Näky hylätyssä kartanossa häkellytti valokuvaajan: ”Kun saavuin makuuhuoneeseen, en voinut uskoa silmiäni”. Italian keskiosassa hylättynä seisova kartano on upea, mutta rapistunut näky.

Mikrobitti.fi, Asiantuntijat varoittavat: peitä nettikamerasi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit. Pääsee katsomaan ilman lukuoikeutta.

Featureshoot.com, Don’t Miss Eggleston’s ‘Los Alamos’ on View at Foam in Amsterdam. William Eggleston. Projekti alkoi jo vuonna 1966. Kuvat julkaistiin vasta 43 vuotta myöhemmin, 2003. (taas esiintyy tekstissä sana mundaani).

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Techradar.com.

The Online Photographer, Two More Wonderful Portfolios.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Buzzing at the Sill. 10 kuvaa ja teksti.

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuima, Haaga-Helian toimittajaopiskelijoiden verkkomedia, Kuvaaja antaa tilaa tulkita. 10.3.2017. Akseli Valmunen voitti Kuvajournalismi 2016 -kilpailun Vuoden lehtikuva -palkinnon kuvalla, jossa on muutaman sekunnin ikäinen kloonattu koiranpentu. Kuva kuuluu Valmusen Helsingin Sanomien Kuukausiliitteelle kuvaamaan sarjaan, joka valittiin myös vuoden kuvareportaasiksi. Ja YouTube-video, kesto 2:02.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Kopparnäsin kirkas kuutamoyö. 12.3.2017. Helmikuu meni ohi ilman maastoöitä: motivaatio lähteä lumettomille talviretkille oli kateissa. Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppunakaan ei hiihtokeleillä juhlittu, mutta luvassa oli kirkas pakkasyö puolikuun valaisemassa maisemassa. Lähdimme tutustumaan Siuntion ja Inkoon rajamailla sijaitsevaan Kopparnäs-Störsvikin alueeseen. Olin suunnitellut yhden yön reissua Kopparnäsin rannoille jo ainakin kuusi vuotta, mutta aina aiemmin oli ilmennyt tekosyitä mennä jonnekin muualle.

Sulantoblog.fi, Canon G9x MkII kokeilussa. 13.3.2017. Tammikuun alussa julkistettu G9x MkII on Canonin uusin näkemys laadukkaasta taskukamerasta. Valmistajan mukaan helppokäyttöisyyttä on erityisesti painotettu suunnittelussa, kuvanlaatua unohtamatta. Objektiivi vastaa kuvakulmaltaan 28 – 84 mm kinarin objektiivia f/2 – 4.9 valovoimalla. Laajakulma ei yllä nykyisin yleiseen 24 mm vastaavaan, mutta eipä se haittaa mitään käytössä.

 • Canonista puuttuu trendikäs UHD-video, mutta siistin näköisen FullHD-videon kuvaaminen on todella vaivatonta. Automaattitarkennus ja kuvanvakautus tasoittelevat tehokkaasti kuvaajan kädenjälkeä, minkä lisäksi valotus on enimmäkseen varmaa.
 • Canon G9xMkII maksaa n. € 540,-, jota pidän kohtuullisena.

Kamerakoulu.fi, Interaktiiviset asuntokuvat ja tilaesittelyt. 13.3.2017. Olen vantaalainen ammattivalokuvaaja ja kuvannut jo vuosia erilaisia tiloja asunnoista ravintoloihin. Eri tilojen valokuvauksia on takana tuhansia ja olen seurannut tämän genren kehitystä läheltä. Mielestäni myytävien asuntojen markkinointi on jo vuosia junnannut samaa kaavaa. Asunnoista on sekä välittäjien ottamat huonompilaatuiset asuntokuvat sekä ammattilaisten ottamia hyviä kuvia.

Kamera-lehti.fi, Luontokuvakoulu 8: Jorman talvimaisema. 10.3.2017. Luontokuvakoulun kahdeksas tehtävä oli kuvata talvinen maisema. Jorma Eskelinen on tallentanut kallion vaaran laella Joensuussa. Vaara katoaa sumuun, ja pieni lumi ja kuura peittävät sammalia sekä puita.

MTV, Tarkkailetko taivasta? Maailman pienikokoisin "tähtikamera" on tulossa myyntiin. Tähtitaivasta tarkkaillaan tavallisesti kaukoputkella. Joukkorahoituskampanjassa parhaillaan pääomaa keräävä Tiny1 on taskukokoinen kamera, joka haluaa helpottaa tähtien kuvaamista. Kameran mukana toimitetaan 2,8-millinen F1.4 laajakulmalinssi. Laitteen toimitusten arvioidaan alkavan piakkoin, tosin vain ennakkotilaajille. Muiden täytynee odottaa kameran tuloa myyntiin useita kuukausia. Myyntihinnan odotetaan asettuvan 500 euron tienoille.

Tekniikan Maailma, TM-pikakoe: GoPro HERO 5 -action-kamera – Kamera, käy! GoPro HERO 5 on saanut tukun uusia ominaisuuksia, jotka parantavat käyttäjäkokemusta entisestään. Hintaluokka 400 euroa.

Maaseudun Tulevaisuus, Verottaja suopeana: Kuvauskopteri kelpaa metsän kalustoksi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Lensrentals.com, blog, The 6 Must-Have Pieces of Equipment for the Pro Wedding Photographer. Laajakulmainen zoom-objektiivi. 50mm kiinteäpolttovälinen objektiivi. Telezoomi. Makro-objektiivi. Käsisalama. Varakamera. Ekstroja.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Memories of Crow’s Field. 11 kuvaa ja teksti.

The Onlne Photographer, Iridient? Vertailetteko raw-konverttereita.

Fotosidan.se, TEST: Nikon AF-S 70-200/2,8 FL ED VR. Uusi versio, monta asiaa on muutettu. Seitsemän vuotta edellisestä 70-200 -objektiivista. Paljon kevyempi, ulkomitoissa ei paljon eroa. Paino 1.430 kg. Suodinkierre on 77mm. Piirto parempi. Tarkennus nopeampi ja varmempi. Hyvästä objektiivista on tullut entistäkin parempi. Toppklass. Suomen hinta on vähän alle 3.200 euroa (hinnassa on mukana verot).

Fotosidan.se, Kameraloppis i Stockholm under våren. Viitisenkymmentä myyjää. Lauantaina, 25.3.2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Olli Korhonen. Poimintoja.

Kira Leskinen - Valokuvieni synty -luento. ma 13.03.2017 17:30 - 19:00 Kannelmäki, Kanneltalo, auditorio. Miten skanneri taipuu taiteellisen työskentelyn välineeksi? Valokuvataiteilija Kira Leskinen esittelee tasoskannerilla toteuttamaansa abstraktia teossarjaa ja teosten tekemiseen käyttämäänsä tekniikkaa.

 • Galleria Huuto, Uudenmaankatu, Helsinki. Kira Leskinen, Sabroso, 8.3. - 26.3.2017.
 • Helsinki School, Kira Leskinen.
 • Helsingin työväenopisto, Menovinkit, Helsingin työväenopiston luennot 6.3.–19.3.2017. Ks. maanantai 13.3.2017.

Keskisuomalainen, Vuoden kuvajournalisti on Markus Jokela. 7.3.2017. Minuutin video alussa.

Timatti2017.fi, Visuaalisen Journalismin palkinto. Karkotetut voitti Suomen ensimmäisen visuaalisen journalismin palkinnon. 10 000 euron tunnustus jaettiin Helsingissä torstaina. Palkinnon tarkoituksena on kiinnittää huomiota alan parhaisiin innovaatioihin ja tekijöihin. Raadin mukaan visuaalinen tarinankerronta elää voimakkainta comebackiaan sitten kalliomaalausten ajan.

Viikate Photography, -Secret meeting xXx-. 8.3.2017. Fujifilm X-T2 + 35/2 + imagination.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Ask the staff: electronic or optical viewfinder? Optinen vai elektroninen etsin. Joissakin malleissa molemmat. Seitsemän näkökulmaa aiheeseen.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Ep. 158: Why It’s Foolish to Shoot on Train Tracks – and more. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Shutterloveonline.com, Objects of desire. Still-life photography contest. Voittajat.

Earthboundlight.com, The Times, Are They a-Changin'? 12.3.2017. Vuosi oli 1964. Muutos jatkuu.

Kamera & Bild, Johan Wessel: En väg ut ur misslyckandet. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rajala Blogi, Rajala Ambassador -kilpailun kuulumisia: ensimmäinen päätehtävä takana, 11.3.2017. Koko vuoden 2017 kestävä Rajala Ambassador -kilpailussa elettiin jännittäviä hetkiä, kun ensimmäisen päätehtävän tulokset julkistettiin. Ensimmäisen päätehtävän aiheena oli blogit ja sisällöntuotanto. Tehtävän mentorina toimi yksi Suomen suosituimpia bloggaajia, White Trash Disease -blogia pitävä Natalia Tolmatsova.

Pasi Lepola, Lepolandian majakka. Itävaltalaista kylttihuumoria? 8.3.2017.

Yle Uutiset, Luonto, Autiomaa puhkesi kevään kukkaloistoon Kaliforniassa – valokuvaajat villiintyivät. Yhä loistokasta kukintaa ei ole nähty Anza Borregon autiomaapuistossa lähes 20 vuoteen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

 • Back To News Panasonic GH5 Field Test Part I: The new Lumix flagship’s photographic capabilities explored. Julkistettu tammikuussa 2017. Suunnattu videon harrastajille, etupäässä. 20 megapikselin 4/3 -systeemin sensori. 1.3 x suorituskyky edellisiin malleihin verrattuna. Säänkestävä runko. Iso elektroninen etsin, paras tähän mennessä nähdyistä. 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. Yhdellä latauksella ottaa 410 kuvaa. Videosta 18 megapikselin still-kuvia. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Edellinen GH4-malli säilyy vielä myynnissä, edullisempi hinta. Rungon sisäinen vakautus, viisiakselinen. Sisäinen 4K, 30 ruutua sekunnissa. 1080 video 50 ruutua sekunnissa. Yhdeksän kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus. Kaksi UHS II -korttipaikkaa. Jo kaksi tulevaa firmware-päivitystä ilmoitettu.
  • Panasonic GH5 runko n. €2399,- ja pakettina 2 – 60 mm f/2.8 – 4 zoomin kanssa €3099,-. Toimitukset alkavat huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Äänitysvaruste DMW-XLR1:n hinnaksi tulee €529,-. (näissä hinnoissa mukana verot).
 • Smarter selections in Photoshop: How to make clean selections and improve your photo editing.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Photograph Lambs. Jaha, pitäisiköhän sitä erikoistua lammaskuvaajaksi.

Pndonline.com, Object of Desire: Meyer Optik Nocturnus 50 f/0.95 II. f/0.95. Manuaaliobjektiivi. Sony E. 67mm suodinkierre. $2.999. (hinnassa ei mukana veroja).

Kamera & Bild, Årets bild 2017: Magnus Wennman slår alla rekord. Ruotsin Vuoden lehtikuvat (eikun kuvajournalismikilpailu.fi).

Fotosidan.se, Magnus Wennman slår flera rekord i Årets Bild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Canon EOS täyttää 30 vuotta. Kesto 24:57. Canon EOS -järjestelmä täyttää 30 vuotta. Haastettelussa Henry Nurkse, joka oli Canonin myyntipäällikkö EOS:in julkistuksen aikaan. Henry kertoo ainakin pari hauskaa juttua kulissien takaa siitä miten EOS alkoi.

Petteri Kuittinen, blogi.

 • Swiss Army Knife of Nikkor Lenses. 1.3.2017.
 • Linssit, riviin järjesty!!! 3.3.2017. Kameravarusteet ovat olleet minulla säilytyksessä lasiovisessa vitriinissä, jonka ongelmaksi olen havainnut taaimmaisten linssien ottamisen. Joudut siirtämään kaikkia edessä olevia linssejä, jotta saat haluamasi linssin, jos se sattuu olemaan vitriinin hyllyn takaosassa.

Pallopanoraamablogi, Raw Therapee 5:n ehkä kätevin uusi ominaisuus konekiväärikuvaajille. 9.3.2017. ...Onneksi, onneksi Raw Therapeen uusimmassa vitosversiossa on varsin tuore ominaisuus, nimeltään Inspect, joka lataa esikatselukuvan suoraan tiedoston sisältä eikä edes yritä tehdä omaansa. Näin se toimii:...

Petteri Hautamaa, Koskikaroja ja kohellusta. 9.3.2017. Tyypillinen talviviikonloppu: nollakeli, pilvet maassa, harmaa ja hämärä. Turhaa kiertämistä Seuriksessa ja vielä turhempaa kiertämistä Träskendassa. Minnehän suuntaisi seuraavaksi pettymään? Päätin poiketa Vantaankoskella, jossa olin pari päivää aiemmin töiden jälkeen jonkun pitkän suljinajan kokeilun koskikarasta ottanut.

Etelä-Suomen Sanomat, Lahtelaisen Markus Henttosen kuvia julkaistaan Playboy-lehdessä - tältä näyttää Alberte-malli. Lahtelaislähtöinen valokuvaaja Markus Henttonen on kuvannut Yhdysvaltojen Playboy-lehdelle. Lehti otti hiljattain yhteyttä Henttoseen ja tarjosi yhteistyötä tykästyttyään Henttosen tyyliin. - He olivat nähneet Instagramissa kuviani ja ottivat yhteyttä. Mehän oltiin ihan innoissamme, että miksei, Henttonen kertoo.

 • Henttosen 13 kuvan sarja julkaistaan 30. maaliskuuta Playboyn nettiversiossa. Mallina on ollut tanskalainen Alberte Valentine, jonka kanssa Henttonen on työskennellyt aiemminkin Berliinissä editorial-kuvauksissa.

Yle Uutiset, Teatteri, Kuvareportaasi: "Viimeisenä ennen lavalle menoa täytyy pestä kädet" – kuusi tuntia ennen ensi-iltaa. Ripsiväriä parrassa, herkullista sushia ja onnenpotkuja takamuksille. Näin teatteri valmistautuu ensi-iltaan.

Kilpailu.minunmaisemani.fi. Tuomariston valitsemat kuukauden parhaimmat kuvat julkistetaan kisan ajan joka kuukausi Ylen aamu-tv:ssä. Tuomariston palkitsemat kuvat ja yleisöäänestyksen parhaat ovat esillä kilpailusivuilla. Koko kilpailun voittajat julkistetaan Suomen täyttäessä sata vuotta. Kilpailuaika on 4.1.2017 – 31.10.2017. Etusivulla vasemmalla on Lataa kuva (musta pohja). Sitä painamalla pääsee kuvien lähetyssivulle. Ensimmäisellä kerralla pitää rekisteröityä, Nimi, Sähköposti, Salasana. Kuvateksti, Kuvauskunta. Yleisö voi äänestää kuukauden suosikkikuvaansa selausvaiheessa.

Tallinna24.ee, Viron parhaat lehtikuvat on valittu – Näyttely on esillä Viru-keskuksessa. Siinä ihan katutasossa. Esillepano ei ehkä ole paras mahdollinen.

TE-palvelut, Freelancer valokuvaaja, Betonikuningas Oy, Vantaa. Etsitään valokuvaajaa valmiiden töiden sekä työmaa-aikaisten kuvien ottamiseen yrityksen työmaista yrityksen some-kanaviin sekä markkinointimateriaalia varten. Kyseessä on jatkuva osa-aikainen työ, työn määrä ja ajankohdat sovitaan yhdessä. Hakemukseen referenssit ja palkkatoive.

Työpaikan osoite 01730 VANTAA
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 20.03.2017, tai heti kun sopiva henkilö löytyy
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 31.03.2017

Älypuhelimista.

 • Teknavi.fi, Samsung Galaxy S7 sai jättipäivityksen - nämä asiat todella muuttuivat. Samsung on julkaissut Android 7.0 Nougat -päivityksen Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -laitteille myös Suomessa. Uusi Android-versio tuo jo itsessään muutamia uudistuksia, mutta samassa yhteydessä Samsung on uudistanut myös laitteiden käyttöliittymän ulkoasua varsin perusteellisesti.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Thom Hogan.

 • Canon EOS M5 Review. 10.2.2017. Miellyttävä pieni kamera, kuin pienempi versio Canonin perinteisestä järjestelmäkamerasta. Canonin ensimmäinen vakavasti otettava peilitön järjestelmäkamera. Julkisettu syyskuussa 2016. Pohjana paljolti Canon EOS 80D. 24.2 megapikselin kroppikenno, kroppikerroin 1.6x. Dual Pixel AF (liikkuvan kohteen seuranta), yhdeksän kuvaa sekunnissa. Full HD video, WiFi, NFC. Käyttää omia objektiiveja (EF-M), mutta erillisellä adapterilla EF-objektiivit. Istuu käteen kuvattaessa hyvin, tukeva ote. ISO 100 - 25600. Elektroninen OLED-etsin, 2.360.000 pistettä. 3.2 tuuman kosketusnäyttö, kääntyy 80 astetta ylöspäin, 180 astetta alaspäin. Kosketusnäytöltä voi valita tarkennuspisteen. Kuva 6000 x 4000 pikseliä. SD-kortit. Sisäinen salama. Yhdellä latauksella ottaa 295 kuvaa. Paino 295g. Runko + Canon EF-M 15-45mm IS STM + EF/EF-S-EOS M-adapteri, Suomen hinta alle 1400 euroa (verot mukana).
 • m4/3 Catches Canon and Nikon Lens Catalogs. 23.2.2017. Melkein 70 objektiivia.
 • More Thoughts on the State of Mirrorless. 2.3.2017.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 14 linkkiä ja video (vanhojen filmien restaurointia...).

Techradar.com.

 • The 10 rules of photo composition (and why they work).
 • Sony Alpha A99 II review. Syyskuussa 2016 julkistettu. Arvosana 4.5 * / 5 *. 10 vuotta Alpha-sarjaa, edellinen malli neljä vuotta sitten. 42 megapikseliä, viisiakselinen kuvanvakaaja, 4K video. Paino 849g. 12 kuvaa sekunnissa, automaattitarkennus. 8 kuvaa sekunnissa, elektroninen etsin ei paljoa välky, 2.359 miljoonaa pistettä. Vaatimattomasti 399 tarkennuspistettä (79 ristikkäistyyppistä). ISO 102.400. Tarkennus onnistuu -4EV. Suljin speksattu 300.000 laukaisuun. Edeltävää mallia 8% kevyempi. Kolmen tuuman lcd-näyttö (ei kosketusnäyttö), 1.288 pistettä. kääntyy kolmeen suuntaan. Roiske- ja pölysuojattu runko. Paino 849g. Yhdellä latauksella ottaa 490 kuvaa. Sisäänrakennettu WiFi ja NFC. GPS. Kaksi sd-korttipaikkaa. Video on isossa osassa. Kaikkea voi säätää, valikkorakenteen syvyys voi ensikertalaista hirvittää. 4K 100Mbs. Suomen hinta runko 3.600 euroa. (hinnassa verot mukana). .

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, New York Chronicles. 10 kuvaa ja teksti.

Pdnonline.com, Jeff Koons Found Liable for Copyright Infringement. Again. Ranska, 40.000 euron korvaukset.

Kamera & Bild, Test: Sony A99 mark II – teknikfylld prestanda.

Fotosidan.se, TEST: 360-kameror.

 • 360Fly 4K, 5.900 kruunua
 • Kodak Pixpro SP360 4K, 4.500 kruunua
 • Nikon KeyMission 360, 5.000 kruunua, Bäst i Test
 • Nikon KeyMission 360, 3.700 kruunua

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ville Suorsa, Upea ulkoilupäivä Hailuodossa, 7.3.2017. Kävimme tänään talviloman kunniaksi päiväretkellä Hailuodossa kuvaamassa ja katsomassa talvisia maisemia. Kelit eivät olisi kyllä voineet paljon hienommin osua, koska yön sankka sumu oli peittänyt kaikki metsät hienoon kuuraan, minkä lisäksi aurinko paistoi jo keväisellä voimalla. Jäätien ylitettyämme suuntasimme pikavisiitille Potinlahdelle.

Journalisti 3 / 2017. Ilmestynyt 24.3.2017. Kaikki näköislehdet (vuodet 2014, 2015, 2016, 2017).

 • Kuvajournalismi 2016 -kilpailun voittajat. 7.3.2017.
 • Hermolepokeikka. Kuvaus menee varmasti pieleen, jos keikalle menee pää ylimielisesti tyhjänä. Kokemuksia on siitäkin, kirjoittaa Journalistin uusi kolumnisti, freelancekuvaaja Lauri Rotko. Jääkiekkopelin kuvaaminen on lomaa päivätyöstäni. Erityisen miellyttävän lätkämatsikeikasta tekee se, että en voi keskeyttää kuvaustilannetta.
 • Valtakunnan riisuja. Toimittaja Maria Mustranta on kysynyt noin 700 tunnettua suomalaista alastonkuvaan HS:n Kuukausiliitteeseen. Yhteensä Mustranta on tehnyt 155 juttua, joten runsas viidennes kysytyistä on suostunut.

Kuvajournalismikilpailu (ex-Vuoden Lehtikuvat...). Kuvajournalismi 2016 –näyttelyn avajaiset maanantaina 13.3. klo 18.00 Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä. Näyttelyssä on esillä kaikki voittajatyöt. Näyttely on avoinna maanantaista perjantaihin klo 7–20, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9–20. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

HS. Maailma kuvina. Toistakymmentä kuvaa kussakin koosteessa. Vaatii lukuoikeuden HS:iin.

 • 27.2.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa brexit-irvailua Düsseldorfin Rosenmontag-paraatissa, zombiparaati Ateenassa ja 131 parin joukkohäät Intiassa.
 • 28.2.2017. Tiistain kuvakoosteessa nähdään muun muassa Marine Le Pen maatalousnäyttelyssä, vieraita Valkoisessa talossa ja karnevaalihumua ympäri maailmaa
 • 1.3.2017. Keskiviikon kuvakoosteessa nähdään muun muassa Donald Trump kongressissa, Paavi Pietarinkirkon aukiolla ja laavaa syöksevä Etna Sisiliassa.
 • 2.3.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään muun muassa Kimi Räikkönen ja Ferrari, EU-parlamentti äänestämässä ja tummia pilviä Washingtonin yllä.
 • 3.3.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa sikarinvalmistaja Kuubassa, seksityöläisten mielenosoitus Kiovassa ja Pariisin syysmuotia.
 • 6.3.2017. Kuvakoosteessa nähdään muun muassa naisten päivän marssijoita Lontoossa, intialaiset isoäidit koulunpenkillä ja kääpiömäyräkoiria makkarakoirakävelyllä Walesissa.
 • 7.3.2017. Kuvakoosteessa nähdään tänään muun muassa naistenpäivään valmistautumista Kambodžassa ja Alaskan koiravaljakkokisan vauhtia.
 • 8.3.2017. Kuvakoosteessa nähdään keskiviikkona muun muassa happoiskusta toipuneita naisia muotinäytöksessä ja lapsia vierailemassa Valkoisessa talossa.

HS, Maapallosta saatiin tarkin kokokuva koskaan. 9.3.2017. Ensimmäisen kerran Maata kuvasi avaruudesta saksalaisten suunnittelema V2-ohjus toisen maailmansodan jälkeen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit. Pääsee katsomaan ilman lukuoikeutta.

Featureshoot.com, Nostalgic Photos from the Forgotten Corners of America.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, Two Genius Street Photographers.

Techradar.com.

Pndonline.com, Rineke Dijkstra Wins $110,540 Hasselblad Award for 2017. Miljoona Ruotsin kruunua.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, Lindsay Rae Illuminates Her Muse with Natural Light. Viisi kuvaa ja teksti. Jostain syystä muusa on unohtanut pukea vaatteet ylleen.

Thephotoargus.com, Beautiful Portraits of Dogs by Marijke Mooy.

Fotosidan.se, Sök fotoskola! Komplett guide för 2017. Kattava kattaus Ruotsin valokuvauskoulutuksesta. Vähimmäisvaatimukset yksi lukukausi + täyspäiväinen opiskelu.

Kamera & Bild, Nikon utökar stödet för wifi-sändaren WT-7 på flera modeller. Firmware-päivitys.

Fotosidan.se, Fotografiska anmälda för diskriminering av män. Seitsemän ilmoitusta syrjinnästä. Naistenpäivänä ei alennettu naisten sisäänpääsymaksua. Sen sijaan nostettiin miesten sisäänpääsyn hintaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kulttuuri, Suomen vanhimmassa säilyneessä värielokuvassa hyöritään Kauppatorilla – nyt filmi on kaikkien nähtävillä. Suomessa vuonna 1936 kuvattu värielokuva on kolmen minuutin pätkä mustavalkofilmin keskellä.Vuonna 1936 kuvattu vajaan 13 minuutin elokuva keskittyy höyrylaiva S/S Arcturuksen matkaan Helsingistä Hulliin. Ennen merelle pääsyä piipahdetaan kuitenkin Helsingin Kauppatorilla. Filmi on mustavalkoista lukuunottamatta noin neljän minuutin kohdalta alkavaa kolmen minuutin osuutta torin vilskeestä. Vaikka värit ovat haalistuneet, ne ovat olemassa.

 • YouTube, Helsingfors, Finland 1936. Kesto 12:50. Museoviraston Kuvakokoelmat. (värejä voisi restauroida... pitää oikein pinnistellä, että huomaa milloin väriosuus alkaa...).

Kamerakoulu.fi, Lauri Majamaa kertoo valaisu opettelusta. 7.3.2017. Vuoden 2016 Vuoden hääkuva kilpailussa valokuvaaja Lauri Majamaa sai miljööhääkuva-sarjassa tuomariston kunniamaininnan. Pääosin hän toimiikin hää-, henkilö- ja mainoskuvauksen parissa. Hän kertoo inspiroituvansa erityisesti persoonista, joita hän työssään pääsee tapaamaan. Kysymys-vastaus -haastattelu.

Kemppinen, Laitos, 3.3.2017. Kuvassa S. Branderin kuvaama Pengerkatu. Näkee mistä katu on saanut nimensä.

 • Kuvalaitos, 5.3.2017. Toissa päivänä poimin tähän blogiin Signe Branderin valokuvan Pengerkadulta Kalliosta. Kiinnostava kommentti pani jatkamaan keskustelua.

Yle Uutiset, Lintuharrastus, Komea vieras Siperiasta: Mustakaularastas vetää lintuharrastajia Hattulaan. 6.3.2017. Harvinainen lintuvieras kaukaa idästä on viihtynyt jo muutaman päivän pihlajanmarjaruokinnalla Parolassa.

Iltalehti, Suomalaiskuvaaja Nadi Hammoudalle unelmadiili Playboyn kanssa: "Kerrankin saan sitä kunnioitusta, mitä en ole ikinä saanut Suomessa". Hammouda sai viikko sitten sähköpostiinsa vastauksen, jota oli odottanut koko elämänsä. Valokuvaaja kutsuttiin Müncheniin Playboyn pääkonttoriin. Yhtiössä oltiin ihastuttu Hammoudan ottamiin kuviin ja omaperäiseen lähestymiseen sähköpostilla.

Kamera-lehti, uutiset, Lähes 365 naisjohtajaa kuvin. 8.3.2017. Naisjohtajat esiin! kannustaa kuvasuunnittelu- ja agentuuritoimisto Keksi kampanjallaan, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Esiin heidät myös tuodaan, sillä netissä on jo nyt ikuistettuna lähes 365 naisjohtajaa ja heidän näkemyksiään urastaan ja johtajuudesta.

Teknavi.f, Vanhat valokuvat kätevästi digitaalisiksi: Tämä miniskanneri kulkee mukana laukussa. 120 euroa.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Retouch Group Oy, PK-seutu. Kaksikielinen koulu- ja päiväkotivalokuvaaja haussa syksyksi pääkaupunkiseudulle. Kalusto (paitsi auto) työnantajalta. Työt alkavat elokuun lopulla ja kestävät 3 kuukautta. Työhön kuuluu päiväkotivalokuvausta, kouluvalokuvausta ja urheiluseuravalokuvausta. Työ suoritetaan pääosin arkipäivisin, mutta myös arki-illat ja viikonloput mahdollisia. Vapaamuotoinen esittely palkkatoiveineen 24.3. mennessä.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Palkkatoive
Työ alkaa 28.08.2017
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk, noin 3 kk.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 14 Influencers Talk about Their Most Popular Image on Instagram.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, The End of 'Popular Photography'. Vähän aikaa levikki oli yli miljoonan kappaleen. 80 vuotta jäi vähän päähän.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Signs of Life in the City and the Desert. 12 kuvaa ja teksti. Minimalistisia kuvia.

Lensrentals.com, blog, Our Guide to Getting Started in Live Streaming. Vähän parempaa laitteistoa kuin pelkkä älypuhelin.

Pdnonline.com, Financial Advice for Photographers from Photographers.

Thephotoargus.com, 230 Free Lightroom Presets You Will Love.

Fotosidan.se, 20 favoritfotografer på Fotosidan. Tällä kertaa kaikki kuvaajat ovat naisia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kuvajournalismikilpailu.fi. 95 kuvaajaa, 1950 työtä. Voittajat on julistettu. Kymmenen sarjaa. Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä voittajakuvista koottu näyttely, 13.3.2017 - 26.3.2017. (aiemmalta nimeltään Vuoden Lehtikuvat).

 • Vuoden lehtikuva 2016 – Akseli Valmunen. Vaatii aktiivista kuvanlukemista.
 • Kuvajournalisti 2016 – Markus Jokela. Huumoria, mutta myös kunnioitusta kuvattavia kohtaan.
 • Yleisön suosikki - Meeri Koutaniemi, 913 ääntä, kaikkiaan ääniä 2091 kpl
 • Uusi kuvajournalisti – Ville Rinne. Katulapset.
 • Video 2016 – Riina Rinne. Kuolema.
 • Urheilukuva 2016 – Hannu Lindroos. Urheilijan muotokuva. Martti Kainulaiselle kunniamaininta.
 • Henkilökuva 2016 – Elias Lahtinen. Verho leikkaa henkilön irti perheestään.
 • Uutiskuva 2016 – Juha Metso. Miten kuvata ihminen kunnioittavasti?
 • Kuvaessee 2016 – Karoliina Paatos. Hyvin koottu tarina. Kunniamaininta Kaisa Rautaheimolle.
 • Reportaasi 2016 – Akseli Valmunen. Voittajareportaasi näyttää scifiltä, mutta ei olekaan sitä.
 • HS, Kulttuuri, Akseli Valmusen Vuoden lehtikuvaan ikuistui satatuhatta dollaria maksava koiranpentu – HS:lle useita palkintoja. Akseli Valmuselle myös palkinto kuvareportaasista Kuukausiliitteelle – Vuoden kuvajournalisti on HS:n Markus Jokela. Helsingin Sanomiin tehdystä työstä jaettiin kaikkiaan neljä palkintoa ja yksi kunniamaininta.
 • Aamulehti, Vuoden lehtikuvassa poseeraa parin sekunnin ikäinen kloonattu koiranpentu – katso kaikki palkitut.

Hopeinen Omena.

HS Kulttuuri, Tyttöjen silvontaa todistaneen Meeri Koutaniemen valokuville ylistystä nyt Time-lehdessä, 7.3.2017. Koosteeseen valittiin kaikkiaan 34 valokuvaajaa.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Vuosikilpailussa 2017 – palkitut kuvat. 28 kuvaa. Pari kertaa klikkaamalla oikein isoksi.

Tivi.fi, Ikiaikainen Windows vastaan Mac -taistelu kääntyy nyt Microsoftille – luovat ammattilaiset hylkäävät Macit. Tyytymättömimpiä Mac-käyttäjiä ovat ammattilaiset, jotka käyttävät koneitaan ohjelmointiin, videoeditointiin ja muihin vaativiin töihin. Jotkut heistä valittavat Business Insiderin mukaan kovaäänisesti, että heidän on käytännössä pakko ostaa yhä Mac Pro, jota ei ole päivitetty vuoden 2013 jälkeen. Se on Applen ainoa pöytäkone, joka vastaa heidän tarpeitaan.

Iltalehti, Suomalainen yleisurheilulegenda Johannes Lahti on kuollut - "Erittäin kunnianhimoinen urheilija". Urheilu-uransa jälkeen Lahti työskenteli valokuvaajana ja oli silläkin alalla kansainvälisesti tunnettu. Useita valokuvakirjoja julkaissut Lahti saavutti muun muassa palkintosijan BBC:n valokuvakilpailussa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Reflects on the Realities of Animals in Captivity.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Digital Photography School, How to Create a Solid Backup Strategy for Your Photos.

Techradar.com.

 • The best telephoto lenses for Canon and Nikon DSLRs in 2017.
 • Fujifilm X-T20 review. Arvosana 4.5 * / 5 *. Julkistettu tammikuussa 2017. Peilitön digijärjestelmäkamera, kroppikennoinen, 1.5x. X-T2:n edullisempi sisarmalli. 24 megapikseliä, UHD 4K video. 2.36 megapikselin etsin (parempi). Vain yksi korttipaikka. Wi-Fi. Ei säänkestävyyttä, mutta nyt kosketusnäyttö (still-kuvat, video, playback), kääntyy ylös/alas. Yhdellä latauksella ottaa 350 kuvaa (10%:n parannus). Sisäänrakennettu salama. Suomen hinta runko 940 euroa (hinnassa on mukana verot).

Thephotoargus.com, 100+ Can’t-Miss Free Photoshop Actions and Presets. Ilmaisia.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Chimpanzees and Spider Monkeys Relax at Home. Kuusi kuvaa ja teksti. 1987 - 1992.

Pdnonline.com, We’re Sorry to See You Go, American Photo and Popular Photography. Bonnier omistanut lehden vuodesta 2009.

Kamera & Bild, Gå en gratis livekurs i bildredigering – lär dig av fem proffs. Adobe, Lightroom ja Photoshop. Viisi viikko kesto. Tiistaisin klo 19:30. Tobias Hägg, Norja. Sofie Sund, Norja. Juuso Hämäläinen, Suomi. Jonna Jinton, Ruotsi. Morten Nordstrøm, Tanska. Ensimmäinen osa alkoi jo eilen. Tilaa 700.000 kurssitettavalle (kaikille avoin).

Fotosidan.se, TEST: Samyang AF 14/2,8 ED AS IF UMC FE. Nyt automaattitarkennus. Peilittömille.

Fotosidan.se, Kronhjortsweekend 2016. Blogi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Facebook, F5.6 -klubi. Eri sukupolvien valokuvaajat kertovat Lehtolan merkityksestä omalle työskentelylleen. Mitä hänen opeista on edelleen käytössä, keneen on vaikuttanut asenne, keneen tyylit, keneen ajattelupa? Tule mukaan, ti 7.3. Kansallisteatterin Lavaklubi kello 19.

 • Lavalla mukana keskustelemassa Stefan Bremer, Juuso Westerlund, Heli Mäenpää ja juuri Jouko Lehtola Säätiön Nuori sankari -palkittu Joel Karppanen. Lehtolan kuvien lisäksi nähdään myös otoksia Westerlundin ja Karppasen tuotannoista.

Petri Pietiläinen, Turistimatkalla Meksikossa. 28.2.2017. Teimme vaimoni kanssa tammikuun lopulla kahden viikon lomamatkan Meksikoon, Jukatanin niemimaalle. Matka oli perinteinen turistimatka, sillä koko paketti oli ostettu Finnmatkoilta tai nykyäänhän nimi on TUI. Hotelli oli All Inclusive eli juomat ja ruuat sisältyivät hintaan. Meksiko on kaukana, lento Cancunin kaupunkiin kesti n. 11h ja kilometrejä kertyi n. 9500km. Suora lento kulki Ruotsin, Norjan, Islannin, Grönlannin, Kanadan ja USA:n ilmatilojen kautta.

Mikko Lagerstedt, Distant Land, 3.3.2017.

Kamera-lehti.fi.

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumo, Toimin Minun maisemani -valokuvauskilpailun tuomarina maaliskuussa. 3.3.2017. Suomen Ammattiluontokuvaajat järjestää tänä vuonna Minun maisemani -valokuvauskilpailun. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Kuukausittain palkitaan parhaat kuvat, ja Suomen täyttäessä sata vuotta, julkistetaan koko kilpailun voittaja.

Mikrobitti.fi, Western Digitalin verkkolevyistä löytyi haavoittuvuuksia – yhtiö mokasi ja paljasti lisää. Western Digitalin My Cloud -verkkolevyissä (NAS) on todettu useita paikkaamattomia turva-aukkoja.

TE-palvelut, Valokuvaaja, 2 paikkaa, Frendikuva Oy, Helsinki. Työ alkaa 1.8.2017, kesto neljä kuukautta. Ajokortti. Pitää viihtyä lasten ja nuorten kanssa. Eduksi, mikäli kamera on tuttu entuudestaan opintoje ja/tai töiden kautta. Koulukuvausta. Kaikki työhön valittavat välineet työnantajan puolesta.

Työpaikan osoite 00100 HELSINKI
Palkkaus Sopimuksen mukaan.
Työ alkaa 01.08.2017
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk, Työn kesto n. 4 kk.
Haku päättyy 26.03.2017 klo 23:59

TE-palvelut, Valokuvaaja, Seppälän Koulukuvat Oy, Työskentelyalue: Vaasan seutu, Vaasa. Sekä Muu valokuvaaja, Seppälän Koulukuvat Oy, Työskentelyalue: Porin seutu, Pori. Työ alkaa 1.8.2017, kesto neljä kuukautta. Ajokortti. Pitää viihtyä lasten ja nuorten kanssa. Eduksi, mikäli kamera on tuttu entuudestaan opintoje ja/tai töiden kautta. Koulukuvausta. Kaikki työhön valittavat välineet työnantajan puolesta.

Palkkaus Sopimuksen mukaan.
Työ alkaa 01.08.2017
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk, Työn kesto n. 4 kk.
Haku päättyy 19.03.2017 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 11 Night Photographers on Mischief and Magic After Dark.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

The Online Photographer.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, Robert Frank’s American Contact Sheets. 10 kuvaa ja teksti. The Americans -kirja, monta matkaa USA:ssa 1950-luvun puolivälissä. 81 filmirulla kului. Kirjaan pääsi 83 kuvaa.

Popular Photography, Phottix Ares II Wireless Flash Triggers Add Features, Keep a Budget-Friendly Price.

IR, Iridient Digital releases Developer 3.1.4 and X-Transformer beta 3.

Pdnonline.com, Object of Desire: Cyclops Gear Cyclops 360. $350.

Fotosidan.se, TV-dokumentär om kvinnliga pressfoto-pionjärer. Näkyy Suomessakin. Kesto 57:57.

Fotosidan.se, blogi, Örnspaning vid Gysinge.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Vlog. Uusin: Digitaalisuus mahdollistajana - TOP 5 asiaa. Video, kesto 5:04. Keräsin yhteen mielestäni Top 5 asiaa, jotka digitaalisuus on mahdollistanut valokuvauksessa ja sen ympärillä olevissa ilmiöissä.

Ilta-Sanomat, Näin lopetat kuolleen omaisen verkkopalvelut: Google, Facebook, WhatsApp, Apple, teleoperaattorit...

Salon Seudun Sanomat, Venyttelevä ilves vei riistakamerakuvakisan voiton. Kisaan kertyi yhteensä 130 kuvaa ja 23 videota, joista SSS:n toimituksesta koottu raati valitsi parhaat finaaliin. 14 finaalikuvasta ja kuudesta finaalivideosta yleisö sai äänestää netissä voittajat.

Etelä-Saimaa, Tero Laaksosta tuli kevytyrittäjä - kamerakopteri peittää kuluja. Linkki videoon.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Eight Reasons To Use A Tripod.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, A guide on how to approach dodge and burn, what are you trying to fix?

Petapixel.com, Ep. 156: Canon’s Thoughts on Mirrorless and More. Podcast. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Earthboundlight.com, It Was the Best of Photos, It Was the Worst of Photos. 5.3.2017.

Kamera & Bild, Kiljan Eckerman: Expert på timelapse. Reportaasi, aiheena timelapsen synty.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pasi Lepola, Lepolandian majakka.

 • Luovutusvoitolla huippumalliksi, 1.2.2017. Vanhempi tyttäristäni päätti heti studiovalojeni ensiräpsyjen jälkeen, että häntä ei enää saa missään tapauksessa salamavalojen räpsyessä kuvata, valot ovat kuulemma hänelle liian kirkkaat.
 • Rakkaudesta lajiin – missä meni pieleen? 4.2.2017. Mitä teen väärin, jos rakastan sitä mitä harrastan? Miksi en saisi kuvatessani elää pelissä mukana täydellä sydämelläni ja nauttia onnistumisistani? Pitäisikö jääkiekkoa kuvata pelkästään perusilmeellä ilman tunteita? Eikö työstä saa nauttia? Miksi en saisi antaa kuviani vapaaehtoisvoimin pyörivälle Jatkoajalle?
 • Pienempi prinsessa poseeraa. 14.2.2017. Kun isompi prinsessoistamme oli nauttimassa Disneyn jääshowsta isolla kylällä, niin pienempi prinsessa valloitti kotistudion.

Polku.net, Petri Puurunen, Talvimaisemaa ilmasta. 4.3.2017. Talvinen maisema näyttäytyy erilaisena ilmasta käsin. Tasainen merenjää paljastaa muotoja joita maanrajasta käsin ei näe. Tasaisen pinnan rikkovia ahtojäämuodostelmia, ohuempia kohtia jäästä josta karikot tai vesi näkyy osin läpi.

Yle Uutiset.

Älypuhelimista.

 • Mobiiliblogi.com, Verkkokauppa.com: Uuden Nokia 3310:n suosio yllätti. Uutuus on jo ennakkotilattavissa Verkkokauppa.comista. Valittavana on malliston koko väriskaala, johon kuuluvat kiiltävällä pinnalla varustetut punainen ja keltainen sekä mattapintaiset tummansininen ja harmaa. Myyntihintaa verkkokauppa.com ei ole vielä toistaiseksi vahvistanut, vaikka HMD kertoi julkistuksen yhteydessä laitteen suositushinnaksi 49 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Add A Sense Of Scale To Landscapes.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Between Blossoms. 13 kuvaa ja teksti. USA, Eurooppa, Japani.

Dpreview.com, Lensrentals and the continuing saga of the broken Sony FE 70-200mm F2.8 GM.

Diyphotography.net.

Kamera & Bild, Test: Hasselblad True Zoom låter dig nå längre. Motorola Moto Z -kamerakännykkään. 25-250mm. Lisäosan paino 145g, hinta 3000 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Petteri Hautamaa, Saako halvalla hyvän teleobjektiivin? - Case Sigma 150-600 mm f5-6,3 OS HSM C. Sanotaan, ettei hyvää saa halvalla. No asiastahan piti ottaa selvää, kun Rajala kauppasi Sigman suosittua 150-600 millistä C –versiota 699 euron hinnalla Black Friday –tarjouksessa! Normaalisti hintalapun lukemat pyörivät karvan alle tonnissa.

 • Viime vuosina markkinoille on tupsahdellut harrastajalintukuvaajan näkökulmasta monia mielenkiintoisia ja edullisia pitkiä putkia. Kun itse aikanaan aloitin näitä touhuja, niin pisin harrastajavaihtoehto oli Sigman 150-500 millinen ja harva sitä mitenkään vuolaasti kehui. Ainakaan täydellä f6,3 aukolla ei mielellään ampunut. Moni valitsi tuolloin Canonin Legendan, mutta sen 100-400 mm polttoväli jäi jo selvästi lyhyemmäksi.

Kristakeltanenblog.com. Kaikenlaisia kuvia. Ja tekstiäkin.

Tuusulan valokuvaajat ry:n 40-vuotisjuhlanäyttely esillä 2-30.3.2017 Hotelli Gustavelund, Kirkkotie 36, Tuusula. Kuvia 21 valokuvaajalta. Joukossa myös yhdistyksen perustajajäseniä.

Iltalehti, Brittinainen revontulista: "Elämäni suurin matkapettymys". Norja. Tromssan yllä näkyneet revontulet eivät tehneet vaikutusta brittituristiin. Kuvissa ne ovat paljon komeampia, toteaa hän.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Stunning Photos of Old Havana Before Everything Changed.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, Photographing The Sky.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 15 linkkiä ja video.

Lensrentals.com, blog, Mixing Camera Systems: Our Guide on How to Use Adapters Properly.

Techradar.com, The 10 best DSLRs you can buy right now.

 • Canon EOS 5D Mark IV
 • Nikon D810
 • Canon EOS 5DS
 • Nikon D500
 • Canon EOS 7D Mark II
 • Nikon D7200
 • Nikon D750
 • Nikon D3300
 • Canon EOS Rebel T6i / Canon EOS 750D
 • Pentax K-1

Popular Photography, The Leica x COOPH Rope Camera Straps Are Rather Handsome. Neljä väriä. 65 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Matti Helinin valokuvanäyttely (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). ...Tein mökkireisuun mutkan ja kävin katsomassa. Oikein mukavia otoksia, viimeisteltyjä. Kirkkomaakuva jäi varsinkin mieleeni. ... Pomarkku.
 • E-M1 focus peaking ei toimi (Minolta, Olympus). Edelleen.
 • sigma 120-300mm f2.8 ex dg os apo hsm (Optiikka).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Canon EOS M (Järjestelmädigit).
 • Kohtaaminen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Valkohäntä ihmettelee keltasirkkuja. Mikä kalusto.
 • "Inception" (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentteja.
 • STICKselfie by Arska (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pienenä kevennyksenä kaiken pönötyksen väliin tälläinen Arska-selfie pönötys! aikaarska. (Kahdessa selfie-kuvassa selvää ainesta miesten muotiblogiin, ei ehkä kaikkein nuorimmille...).
 • 3 x BW (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Suomen Kulttuurirahasto, Myönnetyt apurahat, Valokuva- ja elokuvataide. 27.2.2017. (karsittu elokuvataide pois).

 • B.A. Miia Autio 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta
 • Kuvataiteilija Elina Brotherus 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta
 • Fil. kand. Johanna Bruun ja valokuvaaja Ida Enegren 16 000 € O P E N–hankkeen toteuttamiseen, Yleisrahastosta
 • Artenomi AMK Mia Damberg 5 000 € materiaalihankintoihin, Yleisrahastosta
 • Tait. maisteri Ilkka Halso 24 000 € Maiseman poikkileikkaus -valokuvaprojektin toteuttamiseen, Hilja Aukimaan rahastosta
 • Valokuvataiteilija Juha Arvid Helminen 6 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta
 • Jouko Lehtolan Säätiö sr 6 000 € dokumentaarisuutta valokuvassa, transsukupuolisuutta ja sukupuolista identiteettiä käsittelevän näyttelykokonaisuuden toteuttamiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvataiteilija Martti Jämsä 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Rauha ja Isak Julinin rahastosta
 • Kuvataiteilija AMK Jaakko Kahilaniemi 7 000 € Hectares of Understanding -valokuvanäyttelyn kuluihin, Yleisrahastosta
 • B.F.A. Heikki Kaski 7 000 € taiteelliseen työskentelyyn SeMA Nanjin taiteilijaresidenssissä Etelä-Koreassa, Yleisrahastosta
 • Valokuvaaja Anni Kinnunen 7 000 € näyttelyiden teoskuluihin, Hilja Aukimaan rahastosta
 • Tait. maisteri Toni Kitti 9 000 € The Persistence Of Plastic -valokuvanäyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvaaja Lasse Lecklin 12 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta
 • Tait. kand. Sofia Okkonen 10 000 € taiteelliseen työskentelyyn ja valokuvanäyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvataiteilija Essi Orpana 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Maija ja Lauri Niiniojan rahastosta
 • Kuvataiteilija AMK Rainer Paananen 4 000 € valokuvanäyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta
 • Medianomi AMK Karoliina Paatos 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn Suomessa ja ulkomailla, Eino Tikkasen rahastosta
 • Valokuvataiteilija Sami Parkkinen 12 000 € isän ja pojan suhdetta käsittelevän näyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvataiteilija Ida Pimenoff 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Anna-Maria ja István Ráczin rahastosta
 • Kuvatait. maisteri Perttu Saksa 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, kolmannen vuoden apurahana, Yleisrahastosta
 • Tait. maisteri Maija Savolainen 12 000 € valon tietoa ja näkemistä ilman kuvia käsittelevään taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta
 • Tait. maisteri Anne Seppänen ja tait. yo. Riitta Poikselkä 48 000 € hoivakodin vanhusten muistojen tallentamiseen, Taidetta hoitolaitoksiin -apurahana, Otto Isojärven rahastosta
 • Yhteiskuntat. maisteri Maija Tammi 24 000 € sairauden representaatiota valokuvataiteessa käsittelevän väitöskirjatyön loppuunsaattamiseen, Eeva Rauhankallion rahastosta
 • Valokuvakeskus Nykyaika ry 10 000 € Backlight-valokuvafestivaalin järjestämiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvakeskus Peri ry 10 000 € kuvataiteilijoiden digitaalisen työhuoneen perustamiseen, Yleisrahastosta
 • Tait. maisteri Juuso Westerlund 4 000 € Jackpot-valokuvanäyttelykiertueen kuluihin, Yleisrahastosta

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

HS, Kulttuuri, Kuvaajapariskunta on katsellut hyökkääviä petoja silmästä silmään, mutta eniten heitä pelottaa jään alta paljastuva ydinhauta Grönlannissa. 2.3.2017. National Geographicin kuvaajat Uri Golman ja Helle Olsen ovat kolunneet maailman kauneimmat paikat yhdessä. Myös Suomesta he löysivät jotain unohtumatonta.

Etelä-Suomen Sanomat, Kaupunginmuseon valokuvaaja: "Uskomattomia asioita kysytään jälkikäteen kisoista". Urheilukilpailuissa kävijälle tuttu näky on lehdistön valokuvaaja, mutta Lahden MM-kisoissa työskentelee myös kaupunginmuseon valokuvaaja Tiina Rekola. Museo dokumentoi MM-kisat omaan valokuva-arkistoonsa, jossa ne säilyvät tuleville sukupolville.

Kamera-lehti.fi, Kyttälä Sony Awardsin Top 50 -listalle. Osmo Kyttälä on päässyt merkittävän kansainvälisen kuvakilpailun, Sony World Photography Awardsin, Top 50 -listalle. Kyttälä on osallistunut kilpailuun luontokuvalla.

Tivi.fi, Käytätkö Gmailia? Mukava uudistus suosittuun sähköpostiin. Nyt voi pian ottaa vastaan 50 megatavun kokoisia liitetiedostoja. Lähetyksessä raja säilyy edelleen 25 megatavussa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR, Canon Q&A @ CP+ 2017: Canon’s enthusiast mirrorless aspirations, the future of 4K and more. Tekstinä kysymys-vastaus.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

Pndonline.com, Presenting the 2017 PDN’s 30. Online galleria. 300 portfoliosta valittu 30.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, The Secret Life of Objects. 14 kuvaa ja teksti. Robert Cummings.

Pndonline.com, A Much Faster SD Card Is Coming: UHS-III. 4K, 360-asteen kamerat, tuleva 8K, yhä nopeampia ja nopeampia muistikortteja tarvitaan (muistikorttien kootkin kasvavat).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Antti Salovaara, Lähiluonnon huvituksia, Havainnoi tai köyhdy. 28.2.2017. ...Tarvitaan siis kannustimia. Tai pikemminkin sanktioita. Maaliskuun alusta kesäkuun loppuun joudun maksamaan kaksi euroa per luonnoton päivä. Maksamisen voi välttää vähintään 30 minuuttia kestävällä aktiivisella luonnontarkkailulla. Ikkunan ääressä kahvittelu ei riitä. Terassia ei lasketa, ellei siellä oikeasti päivystä kiikarit kaulassa – ja sellaisessa tarkkailukunnossa, että näkee kirkkaasti lasin reunaa pidemmälle. ...

Kamerakoulu.fi, Kuinka saadaan hevonen poseeraamaan kameralle? Korvat, korvat… Ne voivat aiheuttaa hevosia kuvatessa paljon päänvaivaa. Kuvissa tahdomme hevosten olevan ylväitä ja ryhdikkäitä, ja korvien sojottavan hörössä suoraan eteenpäin.

Rajala Blogi, #Reissussa: Janita Aution testissä Panasonic Lumix DC-GX800 -järjestelmäkamera, 28.2.2017. Janita testasi Panasonic Lumix DC-GX800 -järjestelmäkameraa Puerto Ricon lomamatkallaan. Kamerassa ihastuttivat muun muassa retro-ulkonäkö, pieni koko, kääntyvä näyttö ja hyvälaatuinen 4K-video.

TE-palvelut, Valokuvaaja kesätöihin, Maanmittauslaitos, Helsinki. Maanmittauslaitos tarjoaa valokuvausalan opiskelijalle mahdollisuuden elää kuin entisajan maanmittari. Entisajan maanmittari kiersi Suomea kesällä romppeet kainalossa ja kamera kaulassa. Niin tekee meidänkin kesäkuvaaja. Haemme siis valokuvaajaa kuvaamaan maanmittaustyötä maastossa, vesillä ja muissa ympäristöissä. Kuvia käytämme muun muassa Maanmittauslaitoksen verkko- ja paperijulkaisuissa.

Työ alkaa 15.05.2017, Työsuhteesi kestää kolme kuukautta
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 6 - 12 kk, Määräaikainen.
Haku päättyy 23.03.2017 klo 16:15

Mikrobitti.fi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR, From over 200,000 images, World Photo Organization shares Sony World Photography Awards 2017 shortlist.

Techradar.com, 21 landscape photography tips you'll never want to forget.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, An Intimate View of Early Punk San Francisco. Kymmenen kuvaa ja teksti. 1977 - 1980, pääasiassa San Fransiscossa kuvattu.

The Online Photographer, Wednesday Open Mike: Car Shows, Movies, the World's Most Well-Corrected Lens, and the Stealth Ferrari. Asiaa ja asian viertä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.03.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Vauvasta varttui vuosien aikana morsian – HS:n Markus Jokelalle palkinto kansainvälisessä kuvakilpailussa, katso kooste 25 vuoden aikana syntyneistä kuvista, 13.2.2017. Helsingin Sanomien valokuvaaja Markus Jokela palkittu maailman arvostetuimassa kuvajournalismin kilpailussa World Press Photossa. Jokela tuli kolmanneksi pitkien projektien sarjassa. Sarjassa kuvausprojektin on täytynyt kestää vähintään kolmen vuoden ajan. Moneen kertaan eri kilpailuissa palkittu Jokela arvostaa World Press Photo -kilpailun korkealle.

Sulantoblog.fi, Panasonic GH5 kokeilussa, 27.02.2017. Runko on melko iso m4/3-kameraksi, mutta kuvausote ja ergonomia ovat osittain juuri koon ansiosta hienosti kohdallaan. ...Sähköinen etsinkuva on suorastaan törkeän hieno ja 3,7 miljoonan pisteen tarkkuus erottavat sen muista. Kuva on terävä, sävykäs ja näkyvissä reunoja myöten myös silmälasien läpi kuvaavalle. ...Panassa on 20 Mp kenno ja valokuvien laatu pitäisi olla myös entistä parempi. Sen toteaminen ei ole vielä mahdollista, koska Lightroom ei tue GH5 raakakuvia.

 • Vaikka edellä tuli kritiikkiä, niin silti kuvaaminen Panasonic GH5 -kameralla on kokonaisuutena miellyttävä kokemus. Käytettävyys on pääosin sujuvaa ja kamera reagoi tilanteisiin täsmällisesti. Etsinkuva on yksi parhaista, isokokoinen, terävä ja sävykäs.
 • Suomen hinta on 2.250 euroa (hinnassa on mukana verot).

Petteri Hautamaa, Ahman kintereillä - luontokuvauskonkari Antti Leinosen mestariteos, 23.2.2017. Antti Leinonen ei esittelyjä kaipaa, kolminkertainen VLK-voittaja omaa vankan luontokuvauskokemuksen jo viideltä vuosikymmeneltä. Kainuun selkoset ja suurpedot ovat tulleet tutuiksi Leinosen kuvissa. Mainetta on niitetty etenkin ahmakuvilla, joiden taltioimisessa Leinonen on Suomen kiistattomia mestareita. Harva muu on kuvannut ahmoja kosketusetäisyydeltä ilman kojua! Ahman kintereillä on kattava kahden vuosikymmenen läpileikkaus Leinosen ahmakuvauksista vuosina 1986-2005. 2012 ilmestynyt 175-sivuinen kirja palkittiin samana vuonna WWF:n vuoden luontokirjana.

Hel.fi, Yksinhuoltajan vapaapäivä voitti Työn kuvia -kilpailun. Kaupunkilaisilta kerättiin vuodenvaihteessa kilpailulla valokuvia ja videoita Helsingissä tapahtuvasta työstä. Kuvakilpailun voittaja on Tiina Hyvösen valokuva Yksinhuoltajan vapaapäivä. Kuvan keskiössä on ihminen, jonka elämässä erilaiset työnmuodot risteävät. Voittajavideo on Henrik Amberlan Kaiutintehdas Töölössä, joka pohdiskelee suomalaisen työn ilmiöitä.

MTV, Suomalaisten köyhyyttä tallentanut valokuvaaja: ”Elämä on arvaamatonta – pienestä kiinni, miten tästä kelkasta voi tippua”. – Erittäin pysäyttäviä kohtaamisia, valokuvaaja Vesa Ranta kuvailee kohtaamisiaan suomalaisten köyhien kanssa. Ranta teki yhdessä Katariina Vuoren kanssa suomalaista köyhyyttä käsittelevän Lottovoittajien pöydässä -kirjan, jossa kuvin ja tarinoin kerrotaan vähävaraisten tarinoita. Huomenta Suomi, kesto 7:10.

Älypuhelmista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, 2016 Annual Readers' Contest: The Winners and Finalists. Yhteensä 60 kuvaa eri luokista.

The Online Photographer, What's the Best All-Around Digital Camera on the Planet? Ks. kommentit.

Techradar.com, Five minutes with pro photographer Wayne Johns. Muoti- ja mainoskuvaaja.

Pdnonline.com, Aya Brackett on Martin Parr and Food Photography as Anthropology.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The Modern Shamans of Huancabamba. Kymmenen kuvaa ja teksti. Peru.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Helmikuun 2017 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset