Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Tammikuun 2017 uutiset ovat jo ilmestyneet

Joulukuu 2016

31.12.2016   (linkki)

Hyvää vuodenvaihdetta!

Yle, Ilotulitteita vedetty takaisin poikkeuksellisen paljon tänä vuonna – Tukes: "Tilanne on vakava". ....Onko mahdollista, että vielä markkinoilla olevissa ilotulitteissa on virheitä, jotka aiheuttavat vaaraa kuluttajille? – Se on tietenkin hyvin mahdollista, koska tuotteita ei tarkasteta Suomessa enää muuten kuin mitä maahantuoja tekee omavalvonnassaan. Järjestelmällistä tarkastusta ei enää ole niin, että kaikki ilotulitteet olisi tarkastettu ennakkoon. Viranomaiset voi tehdä valvontaa vasta jälkikäteen, kun tuotteet on myytävänä.

Tässä sitten ne ilotulitusohjeet. Alla yleisohjeita, voi soveltaa miten haluaa.

Ilotulitus vuosi 2012/2013/2014/2015, ajankohtaista:

Ilotulituskuvia aiemmilta vuosilta:

Digicamera.netin Foorumi.

Sulantoblog.fi.

 • Vuoden tuote -Zeiss Loxia 2.4/85, 30.12.2016. Matti Sulanto. Minun valintani on sikäli erikoinen, että en ole sitä koskaan käyttänyt, vaan ainoastaan hyvin lyhyesti kädessä pitänyt. Valitsin objektiivin, koska sellainen kestää monen rungon iän ja karismaattinen optiikka voi jopa olla valintaperuste kameramerkille. Zeiss Loxia 2.4/85 on mitä suurimmassa määrin juuri sellainen, koska sen saa vain Sony E/FE-bajonetilla.
 • Canon EOS M5 kokeilussa osa 2. 28.12.2016. Matti Sulanto. Käytössä Canon EOS M5 toimii hienosti ja on aivan eri luokkaa kuin aikaisemmat M-sarjalaiset. Canonin peilijärkkärit ovat aina olleet käytettävyydeltään loogisia ja ergonomialtaan harkittuja. EOS M5 -mallissa toiminta on kaikilta osin peilikavereidensa tasolla.
  • Kuvan tekninen laatu on lähes identtinen Canon EOS 80D:n kanssa. Viime vuosina Canon on jäänyt jälkeen Sonysta kennojen kehittäjänä, mutta Canonin uusin kenno on varsin hyvä ja kuroo kiinni välimatkaa Sonyyn.
  • Canon luottaa objektiivissa olevaan optiseen kuvanvakaajaan, missä on hyvät puolensa, mutta kaikissa objektiiveissa ei vakaajaa ole.
  • Oli miten oli, Canon EOS M5 on runkona vakavasti otettava vaihtoehto peilittömien sarjassa ja miksei myös vaihtoehto esim. Canon 80D:lle, joka ei ole M5:sta etevämpi kuin akunkestossa. Kamerarunko maksaa n. €1150,-.

Peter Forsgård, Kuvauksen kustannuksista, 30.12.2016. Ihan huvikseni tein pienen laskelman siitä mitä olis maksanut, jos olisin kuvannut kaikki vuoden 2016 kuvat filmille. Olen tänä vuonna kuvannut 16.000 kuvaa. Se tieto löytyy helposti Lightroomin katalogista.

HS, Joulukuun parhaat kuvat. Helsingin Sanomat julkaisee kuukaudessa tuhansia kuvia. Valitsimme joulukuun parhaat otokset laajaan kuvakoosteeseen. Suomalaisia kuvia.

Uusi Suomi, Tässä on US:n vuoden pysäyttävin uutiskuva – Katso koko 11 kuvan kooste.

Ylex, Tässä ovat suomalaisartistien vuoden suosituimmat Instagram-kuvat – arvioimme, ovatko bajamaja- ja Emma Gaala -otokset oikeasti laadukkaita.

Etelä-Saimaa, Älylaitteet innostavat nuoria valokuvaamaan. Valokuvauksesta innostunut nuori saa paikan Saimaan kameraseurassa nuorisojaoston vetäjänä. Sen toiminta on ollut lähes viikoittaista. Tehtävään haetaan 18—27-vuotiasta. —Nuoret kokeilevat meillä kaikenlaisia tekniikoita filmikuvauksesta lähtien ja pystyttävät toisinaan omia näyttelyitä, seuran puheenjohtaja Jukka Kosonen kertoo.

Tekniikan Maailma, Tässä on iso 4k-näyttö valo- ja videokuvaajalle – kohtuuhintaan. BenQ SW320 on 1400 euroa maksava 31,5 tuuman 4k uhd -näyttö, jonka luvataan kattavan srgb- ja Rec. 709 -väriavaruudet sekä 99 prosenttia Adobe rgb:stä. Näyttö tukee myös hdr-laajasävykuvaa. Ips-paneeli, 3840 x 2160. Näytön voi kalibroida laitteistotasoisesti mukana tulevalla kolorimetrillä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, 12 New Year's Resolutions to Make You a Better Photographer.

Techradar.com, How to turn a photo into a painting.

PDN Photo of the Day, Capturing Fireworks on Paper. Kymmenen kuvaa ja teksti.

Fotosidan.se, Poliser som tog DN-fotografs kamera frias. Poliisille ei syytteitä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Pasin kuvat, gamma1g.fi/kuvat. Huuhkaja. Huuhkajan poikaset ja pari kuvaa emosta. Kaksi poikasta v. 2013 (kuvat sivun lopussa) ja kolme poikasta v. 2016. Sivun keskivaiheilla myös linkkejä YouTube-videoihin. Mustavalkoiset-kansiossa lisää värittömiä kuvia. Pimeässä otetut kuvat näkyvät huonosti kirkkaassa valossa.

Olli Korhonen.

Yle Uutiset, Luontokuvaus, Kuuraa ikkunassa ja sukset hangessa – lukijoiden ottamissa kuvissa näkyy talvi kauneimmillaan. 25.12.2016. Osassa Suomea joulu on musta ja lumeton. Lukijoiden ottamien talvikuvien kautta saat jouluusi talvista tunnelmaa.

MTV, Nämä otokset kiteyttävät Suomen viime vuoden – vuoden parhaissa kuvissa suuria tunteita. Lehtikuva on julkaissut 18 kuvaa, jotka se on valinnut viime vuoden parhaiksi kuviksi.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta. Gollan täydellinen tietokonelaukku, 29.12.2016. Joskus sitä ihminen voi saada suurta iloa pienistä asioista. Kuten nyt vaikka oikeasta laukusta. Ostin muutama vuosi sitten Prismasta Gollan tietokonelaukun, joka osoittautui täydelliseksi. Juju on siinä, että kädensijat ovat riittävän pitkät, jolloin laukun saa tiukasti kainaloon. Silloin laukku jättää molemmat kädet vapaaksi. Siis näin:....

Yle Fem, pe 30.12.2016, klo 19.00. Danska mästerfotografer, jakso 5. Viisi jaksoa. Viisi nuorta valokuvaaja (amatöörejä) kilpailee tittelistä. Tanskan mestarivalokuvaaja, Årets Mesterfotograf 2013. Kolme finalistia saa tehtäväkseen ottaa valokuvan, jonka ainoana ehtona on, että se on otettu Kööpenhaminan eläintarhassa. Yle Areenassa vain suorana.

Mikrobitti.fi.

Teknavi.fi, Näin otat eniten irti 360-kamerasta: Testissä tämän hetken hittimalli. Samsung Gear 360 -kamera. Alle 400 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Some of the Best Beginner Photography Tips of 2016.

ePhotozine.com, 5 Top Tips On Taking Black & White Shots Of Snow Scenes.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Front Element Lens Protection Revisited. Kannattaako UV-suodinta käyttää. Onko mikään muuttunut alkuperäisen artikkelin kirjoittamisen jälkeen. On.

PDN Photo of the Day, Club Meatyard. Kahdeksan kuvaa ja teksti. Uusi kirja, Kentucky Renaissance: The Lexington Camera Club and Its Community, 1954–1974.

Pdnonline.com, Top Gear News of 2016.

 • 1- Canon’s 5D Mark IV vs. Nikon D810 vs. Sony a7 R II
 • 2- Hasselblad Shakes Up Market with Mirrorless Medium Format X1D
 • 3- Leica Intros TL Mirrorless Camera
 • 4- Nikon Unveils D5, D500 and New 4K 360-Degree VR Camera
 • 5- 11 Mirrorless Marvels
 • 6- Nikon Launches New Tilt-Shift, Telephoto Lenses
 • 7- What Photographers and Filmmakers Need to Know About Thunderbolt 3
 • 8- Leica Is Entering the Smartphone Market in a Big Way
 • 9- Camera Review: Sony RX1R II
 • 10- Here’s What’s New In Photoshop CC 2017

The Online Photographer.

 • Apple iPhonen 7 vs. Sony A7s. (Mitähän jos tällainen kaksintaistelu kerrankin tehtäisiin sen "paremman" laitteen ehdoilla? Miltä lopputulos silloin näyttäisi?).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

HS, Nuoren pohjoismaisen valokuvaajan palkinto taas Suomeen – HS:n Akseli Valmusen kuvat koiran kloonaamisesta tekivät vaikutuksen. Valokuvaaja Akseli Valmunen on saanut vuoden parhaan nuoren pohjoismaisen valokuvaajan palkinnon eli Fotografiskan palkinnon. Palkintoon kuuluu oma näyttely Tukholman Fotografiska Museetissa ja 10 000 euron palkintosumma.

HS, Paska kaupunni? Oulu osti päämetroaseman mainostilan – räväyttää helsinkiläisten silmille kampanjan omasta suuruudestaan. Valkealinnan talon seinässä, Uusikatu 22:ssa Oulussa on lukenut 1980-luvulta lähtien ”paska kaupunni”. Sama seinäkirjoitus tulee todennäköisesti ilmestymään ensi vuoden alussa myös Helsingin päärautatieasemalle – valokuvan muodossa kylläkin. Oulun kaupunki on jopa perustanut helsinki.oulu.com-nettisivuston, jossa pystyy äänestämään erilaisia valokuvia. Eniten ääniä saaneet otokset pääsevät viikolla 3 Rautatientorin metroaseman mainostauluille, eli Kompassiaukion jättinäytölle ja liukuportaita reunustaviin ruutuihin.

 • kertaus:
 • Yle Uutiset, Oulu toivottaa hyvää joulua Helsingille valokuvahaasteen kera. Oulu juhlii persoonallisella tavalla 200 000 asukkaan rajapyykin ylitystä. Kaupunki on nimittäin varannut Helsingin Rautatientorin suuren kompassinäytön ja metron liukuportaiden kaikki 32 mainosnäyttöä itselleen. Kaikki mainokset korvautuvat oululaisilla valokuvilla viikon ajaksi tammikuussa.
 • Helsinki.oulu.com, 57 kuvaa, viikolla 3 suosituimmat esitetään 33 mainosnäytöllä, 32 kuvaa. Siitä vaan sitten tykkäämään. Tykkäysten määrän näkee isoista kuvista. Kauko Röyhkän innoittama grafitti oli ihan kärkipäätä.

TE-palvelut, Visuaalisen sisällön tuottaja, Tokmanni konserni, Mäntsälä. Visuaalisen sisällön tuottajan tehtäviin kuuluu valo- ja videokuvan tuottaminen sekä yhteistyö valokuvaajan kanssa studio- ja lokaatiokuvauksissa, kuvien käsittely ja niiden hoitaminen eteenpäin järjestelmissä. Hän toteuttaa erilaisia kuva- ja äänimaailmoja sekä muokkaa materiaalin multimedia-, verkko-, paino ja mobiiliympäristöön. Lisäksi hän vastaa studion päivittäisistä rutiineista ja hoitaa kuvausnäytteitä.

Työpaikan osoite 04600 MÄNTSÄLÄ
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 15.01.2017

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digital Photography School, 18 of the Most Popular Portrait Articles on dPS in 2016.

ePhotozine.com, Night Photography Gear And Subject Suggestions.

Photo.net.

IR, Still going strong in Milan: Italian technician has been repairing analog cameras for nearly 60 years. 76-vuotias. Video, kesto 2:22.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Guardian Weekend Picture Editor On Hiring Photographers.

PDN Photo of the Day, Re-examining the Photo Memento. 10 kuvaa ja teksti.

Techradar.com, Photography competitions to enter in 2017. Kahdeksan kilpailua.

Fotosidan.se, Naturfotograf i Lappland. Fuji GFX -video, kesto 3:16.

Digicamera.netin sivuilta kerätty. Aiheena Canon EOS 5D Mark IV.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Topfocus.fi, Pentax 67II -kokemus. 27.12.2016. 'Filmiajan' lopulla 2000-luvun alussa tehtiin järjettömän hienoja kameroita, jotka jäivät kehityslinjojensa viimeisiksi. Filmiaikana laatu maksoi, jotta filmistä voitiin vedostaa isoja kuvia täytyi myös filmin olla suuri ja optiikan laadukasta. Tämän vuoksi ammattilaisilla oli keskiformaatin kameroita. 6x7 kokoisesta filmistä saatiin irti paljon enemmän kun 35mm filmistä. (35mm filmi koko 24x36 mm 6x7 filmi 55x70mm) Digiaikana keskiformaatin merkitys on pienenntynyt, koska jo perusdigistä pystyy tekemään isoja laadukkaita vedosteita. Noin vuosi sitten törmäsin täydelliseen Pentax 67 ii pakettiin. Johon kuului huippukunnossa oleva kamera ja seuraavat linssit: 105mm f/2.4 SMC , 165mm f/2.8 SMC, 75mm f/4.5 (sift) SMC ja 45mm f/4 SMC.

Teknavi.fi, Järkkärilegendan uudet kujeet: Ota kaikki irti uusista ominaisuuksista. Testasimme Canonin viimeisimmän ammattikamerauutuuden EOS 5D Mark IV:n, joka tarjoaa ammattikuvaajan kannalta useita kiinnostavia ominaisuuksia. YouTube-video, kesto 3.34. Suomen hinta on 3300 euroa tarjouksessa (hinnassa mukana verot).

Iltalehti, Matkalla 1920-luvun Suomessa - tältä tutut paikat silloin näyttivät. Monta kuvaa. Käsin väritettyjä.

HS, Näin epäterveelliset elämäntavat muuttavat sinua – sovellukset arvioivat, miltä näytät 20 vuoden päästä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

PDN Photo of the Day, Helen Levitt’s Street Views. Kahdeksan kuvaa ja teksti. New York City, 1930-luvulta 1980-luvulle.

The Online Photographer, The Smartest Way to Buy a Camera.

IR, Canon launches new Pixma printers with refillable inkjet cartridges. Mitäs tämä on. Eikö ansaintalogiikka perustu siihen, että mustesuihkuja myydään halvalla ja voitot kerätään mustekasettien myynnistä.

Digital Photography School, Top Gear Related Articles of 2016.

Pdnonline.com, Top Photo News Stories of 2016.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Tapanipakkila.com. Alaspäin vierittämällä pääsee eriaiheisia kuvahakemistoja.

Peter Forsgård.

MTV, Erikoisartikkeli: Kuuluisa kuva mietityttää vuosikymmenten jälkeen – onko päätähuimaava otos aito? Lunch Atop a Skyscraper. – On melko varmaa, että siinä esiintyvät oikeat työntekijät, mutta tilanne oli järjestetty ja mukana oli useampia valokuvaajia, hän sanoi.

HS, Lauttasaaren sillalta bongattiin hylkeeksi uskottu eläin – ”Olen melko varma, mutta en ole biologi”, sanoo kuvaaja. Lukijan kuva. Helsingin Lauttasaaren sillalta bongattiin tapaninpäivänä suuri kokoinen liikkuva eliö tai esine. Kampissa asuva Antti Oulasvirta ikuisti tapauksen kameralla. Oulasvirta olettaa, että kyseessä oli hylje.

(muistutus) Rajalacamera.fi, Rajala Ambassador 2017. 2. kausi. Rajala Ambassador –haasteessa etsitään monipuolisia, eri taustoilta tulevia persoonallisia tekijöitä nostamaan luovat sisällöt uudelle tasolle. Haku päättyy 31.12.2016.

 • Haasteeseen valitaan ryhmä lähettiläitä, jotka saavat koulutusta alan ammattilaisilta. He pääsevät myös osoittamaan taitonsa kuvausmatkoilla ja monipuolisissa kuvaustehtävissä. Hae mukaan tai välitä viesti ystävällesi.

Aamulehti, Parvekesavuttelun rangaistuksena uhkasakko – todistaminen vaikeaa, valokuva rikkoo kotirauhaa. – Pitäisikö valvovan viranomaisen eli tarkastajan omin silmin nähdä teko? Valokuva rikkoisi kotirauhaa. Jollakin teko olisi todennettava, jotta uhkasakon voisi asettaa. Pohdittavaa on paljon, Hartikainen sanoo.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Dipyphotography.net.

Petapixel.com.

Thom Hogan.

PDN Photo of the Day, PDN’s Top 16 Photos of the Day of 2016.

Lensrentals.com, blog, The Best and Most Rented Photography Gear of 2016. 20 suosituinta uutta valokuvaukseen liittyvää vuokrattavaa. Ja henkilökunnan valinnat.

Thephotoargus.com, 2017 Photography Challenge: 52 Subjects to Photograph.

Techradar.com.

Pdnonline.com, Object of Desire: Zeiss Loxia 2.4/85. $1.399 (hinnassa ei mukana veroja).

The-digital-picture.com, T-Stop vs F-Stop Lenses for Video: Which Should I Pick? YouTube-video, kesto 6:05.

Fotosidan.se, TEST: Canon EOS 5D Mark IV. Julkistettu elokuussa 2016. Neljäs sukupolvi Canonin täyskennoisen 5D-sarjassa, edellisestä mallista neljä vuotta. 30 megapikselin Dual Pixel AF sensori. Videossa vaihetarkennus ja still-kuvissa jatkuva tarkennus (live view). Tarkennussysteemi on lippulaiva Canon 1D X Mark II -mallista. Uusii suljin/peilisysteemi (nopeampi, vähemmän ääntä, vähemmän värähtelyä). Sarjakuvaus on parantunut, nyt seitsemän kuvaa sekunnissa. Ensi kertaa mahdollisuus jälkikäteen korjailla pienempiä tarkennusvirheitä (Dual Pixel). Laajennettu ISO 50 - 102400. Kroppikerroin 1x. Kiinteä kosketus-näyttö, 3.2 tuumaa, 1,620,000 pistettä. Etsin 100%. 4K video, kropattu 1.7x sensorista. 8.8 megapikselin still-kuvat videosta. CF ja SD/SDHC/SDXC. USB 3.0. Mikrofoni- ja kuulokeliitännät. Wi-Fi sisäänrakennettu, sisäänrakennettu GPS (ei tarvita enää erillistä lisävarustetta). Edelllistä mallia kritisoitiin huonommasta dynamiikasta vähässä valossa, ei enää ongelmia. Paino 890g (40g vähemmän). Edelliseen malliin verrattuna paljon parannuksia, mutta hinta on noussut. Moni miettii, kannattaako päivittää. Canon 5D Mark III on edelleen still-kamerana pätevä. Videopuolella Canon 5D Mark IV on sitten jo paljon edistyneempi. Suomen hinta on 3300 euroa tarjouksessa (hinnassa mukana verot).

Kamera & Bild, Skola: Skapa magi med IR-foto.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Joni Niemelä, Year 2016 In Photos.

HS, Vuosi kuvina. HS:n kuvakooste kuljettaa läpi vuoden 2016 – Isisiä vastaan käytävän sodan tunnelmista Jukolan yöllisille rasteille. Minijuttuja + kuvia, Suomesta ja ulkomailta. Kuvaajat Suomesta ja muualta.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Digikuvien arkistointi SD-korteille, 23.12.2016. Digikuvia arkistoidaan yleensä usb-levyasemille, mutta jos vanhoja SD-muistikortteja jää ylimääräiseksi, lisävarmistuksia voi tehdä niille. Rajallisen kokonsa vuoksi ne sopivat lähinnä matka- tai aihekohtaisiin varmistuksiin.

Teknavi.fi, Testissä Applen uusi MacBook Pro – onko parjattu läppäri sittenkin hyvä? Applen uusi MacBook Pro on varmasti viime vuosien puhuttanein uutuus kannettavien tietokoneiden saralla. On hämmästyttävää, kuinka paljon kohua ja porua se on julkistuksensa ja myyntiintulonsa jälkeen herättänyt – varsinkin, kun loppujen lopuksi MacBook Pro on varsin yllätyksetön ja johdonmukainen uutuus. 2.099 euroa (hinnassa mukana verot).

Ilta-Sanomat, Tietoturvagurun 4 vinkkiä: Näin suojaat itsesi verkossa. F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen antaa muutaman vinkin kaikille, jotka haluavat pitää itsensä paremmin turvassa verkossa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, How to turn a daytime into night in photoshop.

Earthboundlight.com, Happy Holidays: The Earthbound Light Top Ten for 2016. 25.12.2016.

Techradar.com, How to set-up your camera and start shooting. Uusille kameran omistajille.

 • 1. Give your battery a charge
 • 2. Set the time and date
 • 3. Format memory card
 • 4. Get familiar with the mode dial
 • 5. Check your image quality
 • 6. Check your ISO
 • 7. Check your White Balance
 • 8. Know your autofocus system
 • 9. Final steps

Photographyblog.com.

 • Canon EOS M5 Review. Arvosana 4 * / 5 *. Canonin ensimmäinen vakavasti otettava peilitön järjestelmäkamera. Pohjana paljolti Canon EOS 80D. 24.2 megapikselin kroppikenno, kroppikerroin 1.6x. Dual Pixel AF (liikkuvan kohteen seuranta), yhdeksän kuvaa sekunnissa. Full HD video, WiFi, NFC. Käyttää omia objektiiveja (EF-M), mutta erillisellä adapterilla EF-objektiivit. Istuu käteen kuvattaessa hyvin, tukeva ote. ISO 100 - 25600. Elektroninen OLED-etsin, 2.360.000 pistettä. 3.2 tuuman kosketusnäyttö, kääntyy 80 astetta ylöspäin, 180 astetta alaspäin. Kosketusnäytöltä voi valita tarkennuspisteen. Kuva 6000 x 4000 pikseliä. SD-kortit. Sisäinen salama. Yhdellä latauksella ottaa 295 kuvaa. Paino 295g. Runko + Canon EF-M 15-45mm IS STM + EF/EF-S-EOS M-adapteri, Suomen hinta alle 1400 euroa (verot mukana).
 • Sigma 12-24mm F4 DG HSM Art Review. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 1.700 euroa (hinnassa mukana verot).

Petapixel.com, Ep. 136: The 2016 Holiday Grab Bag Episode – and more.

Kamera & Bild, Test: Nikon B700 – Superzoom med kontroll. Arvosana 56. Julkistettu helmikuussa 2016. 4K ja raw, ensimmäistä kertaa Nikonilla superzoomeissa. 20 megapikseliä, 24-1440 mm, 60-kertainen zoom. Kolme tuuman näyttö, joka suuntaan kääntyvä, 921.000 pistettä. Elektroninen etsin, 921.000 pistettä. Yhdellä latauksella ottaa 350 kuvaa. Paino 565 g.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Jussi Aalto. Blipfoto.com/darsa. Päivittäisiä kuvia. Kuvatekstit myös. (urlin edestä tipahtunut pois Polaroid).

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Talven viime hetket. 23.12.2016. Etelärannikollakin nähtiin jo puolentoista kuukauden mittainen talvikausi, johon mahtui useampia lumisia hetkiä ja jonka aikana lämpötila pysyi pääosin nollan alapuolella. Viime sunnuntaina ikkunasta näkyi puhtaan valkoinen maisema kuin talven loppuhuipennuksena. Sen jälkeen lumesta ei ole ollut tietoakaan, eivätkä tulevat päivätkään tuo valkoista maata takaisin. Ikuistin talven viime hetket kotinurkillani Pitäjänmäen, Talin ja Pajamäen maastoissa.

Tomi Muukkonen.

Älypuhelimista.

Photo.net foorumi.

Vuoden parhaita kuvia maailmalta.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Greatest hits: Behind the scenes with Ben Liebenberg, lead photographer for the NFL. 10 kuvaa teksteineen.

Kamera & Bild, Joel Marklund: »Ett galet år«. Kehuttu urheilukuvaaja. Vuoden 2016 matkapäiviä 220, tavallisesti 160.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.12.2016   (linkki)
Toivotamme kaikille Digicamera.netin yhteistyökumppaneille ja kävijöille Hyvää joulua!

Digicamera.netin Foorumi.

Petteri Hautamaa.

 • Kotipihan pähkinärohmut :) 15.12.2016. Laitoimme lokakuun puolivälissä naapurini kanssa perinteisen yhteisen lintujen talviruokinnan pihalle. Edellistalvi ei ihmeellisyyksiä perustinttivoittoisella tarjonnalla tuonut, hämärässä usein poikenneet kauriit tarjosivat sentään mukavaa eksotiikkaa. Tämän kauden upein ylläri oli ehdottomasti iltapimeässä hiiriä ruokinnalla kytännyt lehtopöllö.
 • Syksyinen Jurmo, 23.12.2016. Jotain taianomaista Jurmossa on. Saaristomeren kaukainen iso 2,79 neliökilometrin kokoinen saari sijaitsee 13 kilometriä Utöstä koilliseen. Kulkuyhteydet ulkosaaristoon ovat rajalliset, yhteysalus Eivor seilaa harvakseltaan ja matka kestää.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Sorsalla siivet kuin enkelillä ja uneksiva pulu. Tihkusadetta, plusasteita ja liukkaita teitä. Kuluneen viikon sää ei suosinut, mutta se ei näytä haitanneen sääkuvaajia. Tällä viikolla otoksiin on tallentunut harvinaisia vieraita valkoisesta sorsasta joulukuun lopun aurinkoon.

HS, Tämä nainen riisui Pete Parkkosen alasti, pisti naiset talutushihnaan Cheekin videolla ja aikoo nyt mullistaa tapamme katsoa naisia ja miehiä. ”Viivi” on valokuvaaja ja ohjaaja Viivi Huuska, 27, josta tuli vuoden 2016 aikana suomalaisen musiikkibisneksen uusi supertekijä. ...Lahdessa valokuvaajaksi opiskellut Viivi Huuska oli nimittäin alkanut ottaa promokuvia suomalaisille artisteille pari vuotta aiemmin. Muotoiluinstituutin lopputyössään hän oli tutkinut naisien esittämistä mediassa ”övereillä” omakuvilla.

Yle Uutiset, Kotimaa, Luontokuvaaja oli viemässä roskia ulos – sai videolle upeat revontulet. Äkäslompolalainen Markus Kiili sai tallennettua näyttävät revontulet videolle.

Iltalehti, Skitsofreniaa sairastava Jarmo selvisi vuosien koulukiusaamisesta: Pelastus löytyi kuvaamisesta. Vuonna 2004 hän piti ensimmäisen valokuvausnäyttelynsä Kampin palvelukeskuksessa. Vuonna 2007 hänellä oli näyttely Valokuvataiteen museossa. - Näyttelyn nimi oli 1,5 % - Äänekäs hiljainen kansa, joka kertoi meistä skitsofreenikoista, hän kertoo. Jauhiaisen valokuvia on ollut esillä jo 24 näyttelyssä. Ensi huhtikuussa on vuorossa 25. näyttely.

Fin.afterdawn.com, Sony esitteli uuden superzoom-kameran. 24-1200mm f2.8-6.3 -linssi, 50-kertainen zoom. 20.4 megapikseliä. Laite saapuu ainakin Saksassa myyntiin tammikuussa ja sillä on hintaa 449 euroa.

Mikrobitti.

Ilta-Sanomat, Näyttävä takaisku Applelle: Arvostettu auktoriteetti hylkäsi MacBook Pron. Applen uudet MacBook Pro -kannettavien testitulokset heittelivät yllättävästi yhdysvaltalaisen Consumer Reports -kuluttajalehden testissä. Applen lokakuussa julkaisemaa Macbook Pro -kannettava. Aiemmat MacBook-kannettavat ovat pärjänneet erittäin hyvin Consumer Reports -lehden akkutesteissä, mutta uusien laitteiden akun kesto vaihteli reilusti testien välillä, lehti toteaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

PDN Photo of the Day, A Graphic Take on Holiday Cookies. 11 kuvaa ja teksti. Kirja.

The-digital-picture.com, A Quick Sigma 85mm f/1.4 Art Lens Portrait.

IR, Kamerar’s new ZOOM lens kit for iPhone 7 Plus makes the dual-lens camera even more versatile. $45. (hinnassa ei mukana veroja).

Pdnonline.com, Object of Desire: Sennheiser AMBEO VR Mic. Monesta eri suunnasta kerää ääntää. Hinta ei vielä.

Fotosidan.se, Thommy Haglund vinner resan i Eldslandet.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Sulantoblog.fi, Panasonic FZ2000 kokeilussa, 21.12.2016. Panasonic FZ2000 on seuraaja ja korvaaja hyvin menestyneelle FZ1000-mallille, joka onkin jo yli kaksi vuotta vanha. Tuuman kennolla ja 24 – 480 mm vastaavalla superzoomilla varustettu FZ2000 on vahvasti video-orientoitunut, mutta valokuvauskin käy. Panasonic myös kilpailee tällä suoraan Sony RX10-sarjan kanssa. Zoomin kuvakulma vastaa UHD-videolla 36 – 720 mm ja FHD:lla vastaavasti 25 – 500 mm, jossa rajaus ei ole merkittävä. Laajempaa kuvakulmaa kaipaisi UHD-videolla, mutta toisaalta tele yltää käsivarakuvauksen ylärajoille. Yhteispisteet 8. Parasta: monipuolinen, käyttöliittymä, video-ominaisuudet, tukeva rakenne Huonointa: ei usb-latausta, iso koko ainoaksi kameraksi. Suomen hinta on n. 1450 euroa. (hinnassa verot mukana).

Antti Salovaara, ass.fi. Lähiluonnon huvituksia. 2016, 22.12.2016. Vuotta 2016 ei yleisesti muistella hyvällä. Muistot lämpenevät, kun kääntää huomion pois ihmisten touhuista. Joka kuukaudelta kuva + tekstiä.

HS, Ennen Aleppo oli kaunis – katso ennen ja nyt -kuvat Syyrian sodan nollapisteestä. Tuoreet kuvat kertovat yli neljän vuoden taistelun lohduttomista jäljistä yhdessä maailman vanhimmista kaupungeista. Kahdeksan vaihtokuvaa.

Maaseudun tulevaisuus, Maaseudun Tulevaisuus etsii kesätoimittajia, -kuvaajaa ja -graafikkoa. Kuvaaja on toimittajan tärkeä työpari, jonka vastuulla on hankkia jutuille paras mahdollinen kuvitus. Hakemuksen tulee olla Maaseudun Tulevaisuuden käytössä viimeistään 16. tammikuuta 2017. Kesätyöt alkavat pääsääntöisesti 31.5. ja päättyvät 31.8.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

PDN Photo of the Day, Hearing the Voices of Standing Rock. 12 kuvaa ja teksti. 4x5 -potretteja reservaatista, viime lokakuulta. Ääni mukana. Haastattelu.

IR, Nikon D3400 Review: A very good entry-level DSLR with excellent image quality. Elokuussa 2016 julkistettu. Päivitys malliston halvimpaan päähän, vähän kevyempi kuin Nikon D3300. Edelleen 24 megapikselin kroppikenno, perinteinen järjestelmäkamera. Yhdellä latauksella ottaa nyt 1200 kuvaa (700 kuvaa aiemmin). Uutuus SnapBridge (Bluetooth) yhteys mobiililaitteeseen, ei Wi-Fiä. 11 pisteen automaattitarkennus, 1080/60p video, viisi kuvaa sekunnissa. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 921.000 pistettä. SD-kortit. Ei muutoksia Nikon D3300 -malliin. Ei kennon puhdistusta, ei ulkoisen mikrofonin liitäntää. Suomen hinta runko noin 500 euroa (hinnassa mukana verot). (kannattaa hankkia joku kittipaketti).

Pdnonline.com, 9 Pace-Setting Action Cameras.

 • Olympus Stylus Tough TG-Tracker, $350
 • GoPro Hero 5, $400, $300 (Hero 5 Session)
 • Drift Innovation Ghost 2
 • Sony FDR-X3000R, $400, $550 (mukana Live View remote)
 • Garmin VIRB Ultra 30, $400
 • Ricoh WG-M2, $400
 • YI 4K, $250
 • 360fly 4K, $500
 • Nikon KeyMission , $500 (360), $400 (170), $280 (80)

Techradar.com.

The Online Photographer, Do Reviews Really Review? And Other Matters of Contention. Netti pursuaa videoarvioita, joissa toistellaan valmistajien ilmoittamia speksejä. Kiinostavaa olisi se, mitä ei näistä spekseistä löydy. Videoiden seuraaminen on rasittavaa verrattuna vaikkapa tekstiarvioon. Videossa ollaan täysin esittäjän tahdissa, lukeminen tapahtuu aina omaan tahtiin.

Kamera & Bild, Sara Skyttedal: "I dag vann jag, privatlivet och upphovsrätten". Dagens Nyheter joutuu maksamaan 10.000 kruunua tekijäinoikeusloukkauksesta. Kuvat oli napattu lehteen Skyttedalin yksityisiltä Facebook-sivuilta, kuvaruutukaappauksina. Osaa kuvista ei olisi saanut julkaista.

 • Fotosidan.se, Oavgjort mellan DN och Skyttedal i rätten. Lehdet voivat julkaista poliitikoista epäsuotuisiakin kuvia, jos kuvilla on yhteys tekstiin ja kuvilla on yleistä kiinnostavuutta. Kuvaajakin jätettiin mainitsematta. Prosessi kesti puolitoista vuotta.

Kamera & Bild, Kvinnliga fotografer tjänar 24 procent mindre än manliga. Naiskuvaajien määrä on lisääntynyt, palkoissa eroa edelleen kuitenkin 24 prosenttia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Tonskulus.kuvat.fi, Vuosikertazoomi: Sigma 120-300mm f/2.8 EX DG OS HSM. 18.12.2016. Vuosi oli 2012, kun Sigmalta putkahti odotettu päivitys vanhalle 120-300 2.8:lle. Objektiivi sai nyt sisälleen kuvanvakaajan sekä parannellun optiikan. Hintalappu oli jo tuoreeltaan varsin houkuttelevalla tasolla jossain 2000euron paikkeilla. Hiukan myöhemmin Sigma julkaisi edelleen päivitetyn "Sport" mallin samaisesta objektiivista, jossa on jo tuki usb-dockille sekä pari lisäkytkintä mm. tarkennsalueen rajoittimet ym nykyherkut. Muutoin sisuskalut pysyivät optiikkaa myöten täysin samoina. ...Joistakin puutteistaan huolimatta, siihen hintaan millä tätä nykyään myydään käytettynä, on vaikea pistää paremmaksi jos kaipaa hyvää ulottuvuutta sekä valovoimaa teräväpiirtoisella optiikalla höystettynä. Hinta-laatu: 9/10 (käytetty)

 • Kuvat (...voisi sanoa kuten Rolls-Roycesta, laatua ja määrää riittävästi...)
 • Facebook

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net.

 • Eläimiä joulukuun valoissa, 11.12.2016. Joulukuun aurinkoiset hetket ovat osuneet mainiosti yksiin vapaapäivien kanssa. Lyhyinä alkutalven päivinä ei kannata suunnata merta edemmäs kuvaamaan, vaan parhaat paikat saattavat löytyä kotoisilta Helsingin rannoilta. Ketun jäljillä. Lintupäivä.
 • Pakkasta ja haloja Merisatamassa, 17.12.2016. Viime sunnuntaina jatkui aurinkoisten pakkaspäivien osuminen vapaapäiville. Suuntasin Etelä-Helsinkiin Merisataman edustan saariin kuvaamaan kaupunkia talviauringon loivassa valossa. Vaatimattomasti alkanut valoshow muuttui näyttävämmäksi kuin osasin etukäteen odottaa.

MTV, Video: Nyt puhuu suurlähettilään teloituksen taltioinut valokuvaaja – "Tein työtäni". Associated Pressin valokuvaaja Burhan Ozbilici oli paikalla, kun turkkilainen poliisi salamurhasi Venäjän suurlähettiläs Andrei Karlovin taidenäyttelyssä Ankarassa.

Yle Uutiset, Oulu toivottaa hyvää joulua Helsingille valokuvahaasteen kera. Oulu juhlii persoonallisella tavalla 200 000 asukkaan rajapyykin ylitystä. Kaupunki on nimittäin varannut Helsingin Rautatientorin suuren kompassinäytön ja metron liukuportaiden kaikki 32 mainosnäyttöä itselleen. Kaikki mainokset korvautuvat oululaisilla valokuvilla viikon ajaksi tammikuussa.

Helsinki.oulu.com, 57 kuvaa, viikolla 3 suosituimmat esitetään 33 mainosnäytöllä, 32 kuvaa. Siitä vaan sitten tykkäämään. Tykkäysten määrän näkee isoista kuvista. Kauko Röyhkän innoittama grafitti oli ihan kärkipäätä.

Tekniikan Maailma, Pelikonsoli, kamera ja kaartuva telkkari – nämä nousivat joululahjalistan kärkeen. Elektroniikkaketju Powerin tiedote. Top 20, elektroniikka. Sija 15, Canon EOS 6D runko järjestelmäkamera. Sija 18, Nikon D5500 + AF-S DX 18-55 VR II järjestelmäkamera.

Menaiset.fi, Somen hittiposeasento kaipaa jo haastajaa. Testasimme 9 muuta tapaa pitää käsiä valokuvissa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Techradar.com, 77 photography techniques, tips and tricks for taking pictures of anything. Kahdeksalle sivulla jaettuna.

Diyphotography.net.

PDN Photo of the Day, The Ordinary Lives of Kids with Rare Genetic Diseases. 10 kuvaa ja teksti.

Popular Photography, Tamron SP 150–600mm f/5–6.3 Di VC USD G2 Lens Review. Nyt arvio. Suodinkierre 95mm, paino 2.010kg. Pituus 26cm. Zoomausta parannettu. Tarkentaa nyt lähemmäksi. Tehokas kuvanvakaaja (testattu), nyt 3.5 stoppia (edellinen malli 2.33). Vanha malli edelleen valikoimissa, hinta neljänneksen vähemmän. Kannattava ostos. Suomen hinta on 1.550 euroa (verot mukana).

The-digital-picture.com, CDLC: A Guide to Rock Climbing Photography. Canon Digital Learning Center.

Fotosidan.se, Blick för gatulivet. Käyttäjäprofiili.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Riku Laukkanen.

Journalisti 15 /2016. Ilmestynyt 15.12.2016. Kaikki näköislehdet (vuodet 2014, 2015, 2016).

 • Kojun henkisessä tilassa. Kimmo Ohtonen otti karhukirjansa kuvat itärajan metsissä. Urakan keskeltä löytyivät rauhan hetket, joita hän kaipailee Helsingin sykkeessä. Fyysisesti kuvauskojuun mahtuu pari tuolia tai patja. Seinässä on pitkulainen ikkuna, josta voi tarkkailla ympäristöä. Ikkunan alla on kankainen kuvausaukko, johon kamera kiristetään. Kerran Ohtonen torkahti istualleen ja ojensi jalkansa aukosta. Onneksi paikalle tullutta karhunpentua kiinnosti enemmän jalan alla ollut hernepussi kuin jalka. Ohtonen kuvasi kirjaansa Suomussalmella ja Kuhmossa, missä kojut ovat yritystoimintaa. Kojuyö maksaa noin 150 euroa, minkä lisäksi pidempään viipyvä tarvitsee majoituksen eräkeskuksessa.

Lepolandian Majakka.

 • Kiekko hukassa, 14.12.2016. Nautin todella paljon jääkiekon kuvaamisesta. Kuvauksen aikana olen aivan omissa maailmoissa, sitä elää itse peliä ja täysillä sen mukana. Yleisö ja muu hallin oheistoiminta on ihan toisarvoista. En huomaisi varmaan mitään, jos yleisö lähtisi kesken ottelun pois hallista.
 • Andromedan syleilyssä, 19.12.2016. Kuvailin eräänä hyytävän kylmänä pakkasyönä muutama viikko sitten tähtitaivasta (yli -20) Pohjois-Pohjanmaalla. Tavoitteena oli kokeilla josko 2000 €:n pro-putkella (Sigma 120-300mm f2.8 DG OS HSM Sport) saisi Andromedan galaksin paremmin näkymään kuin viimeksi kolme ja puoli vuotta sitten satasen räpsyllä (Sigma 70-300/4-5.6 DG). Oletus oli, että kalliimmalla putkella kuvattuja kuvia voisi pinota enemmän päällekkäin kuin halvemmalla kuvattuja kuvia.

Polku.net, Jorma Hevonkoski, Inarin alkutalvea, 15.12.2016. Jonkin verran tekstiä, kuvia.

Helsingin kaupunki, Mitä työ on? – Valokuva- ja videokilpailu etsii vastausta. Kaupungin Virka-gallerian valokuvaus- ja videokilpailu jatkuu 31. tammikuuta asti. Kilpailussa pohditaan työn luonnetta. Mitä työ on? Pitääkö työstä saada palkkaa ja voiko harrastus olla työtä? Onko työ velvollisuus vai voiko se olla leikkiä? Kilpailuun toivotaan kuvia ja videoita aidoista tilanteista kaikkina vuorokauden aikoina. Kuvien tulee olla otettuja vuosien 2016–17 aikana.

 • tyonkuvia.fi Valokuvaus- ja videokilpailu 1.10. - 31.1.2017.

Tivi.fi.

Tekniikan Maailma, Uusi vimpain kasvattaa suosiotaan: Löytyy jo joka sadannesta kodista. Tilastokeskuksen vuotuisessa kuluttajabarometrissä selvitettiin marraskuussa, kuinka yleisiä eri laitteet ja yhteydet ovat Suomen 2,6 miljoonassa kotitaloudessa. Listan uutena tulokkaana on kamerakopterit, jotka ovat löytäneet paikkansa jo joka sadannesta huushollista. Vuonna 2015: digikamera/digivideokamera, 53% kotitalouksista. Vuonna 2016: digikamera/digivideokamera, 51% kotitalouksista.

Ilta-Sanomat, Salamavalo pelasti pikkutytön – valokuva paljasti harvinaisen syövän. Gracien toinen silmä hohti salamavalon osuessa ihmeellisen valkoisena. Äiti huolestui – ja syystä.

Älypuhelin.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Life in the shadow of a nuclear power plant in France.

Dpreview.com.

 • This image is why the world needs professional photographers. Ei kyllä olisi arvannut otsikon perusteella, mistä oli kyse. AP:n kuvaaja.
 • Modern Mirrorless: Canon EOS M5 Review. Aikaisemmat Canonin peilittömät voi unohtaa, nyt julkistettu malli tarjoaa paljon parempaa suorituskyky, sopii vaativammallekin kuvaajalle. Peilitön järjestelmäkamera. 24,2 megapikselin APS-C-kokoinen CMOS-kenno ja DIGIC 7 –kuvaprosessori. Paljon Canon EOS 80D -mallista. Pienestä koosta huolimatta kamerasta saa kunnon otteen. Sama kroppikenno kuin Canon EOS 80D:ssa. Dual Pixel AF on sama, voidaan myös käyttää liikkuvan kohteen seuraamiseen. Nopea käynnistys. Jatkuva tarkennus, 7 kuvaa sekunnissa. Tarkennus lukittuna, 9 kuvaa sekunnissa. Ylhäältä päin Canon EOS M5 näyttää G-sarjan kompaktidigin ja perinteisen järjestelmäkameran yhdistelmältä.
  • Sisäänrakennettu 2.36 megapikselin elektroninen etsin. 1080/60p video, sisäänrakennettu viisiakselinen kuvanvakaaja. 1.62 megapikselin kosketusnäyttö. Wi-Fi, Bluetooth koko ajan päällä. Kosketusnäytöltä voi valita tarkennuksen, myös etsimen läpi katsottaessa. 4K videon puutteen korvaa hyvin kosketusnäytön toiminnallisuus. Toimii samalla lailla myös videokuvauksessa. Kuva 6000 x 4000 pikseliä. RAW. 49 tarkennuspistettä. Kroppikerroin 1.6x.
  • 3.2-tuumainen kosketusnäyttö, 1.62 miljoonaa pistettä. Selfietä varten kosketusnäyttö kääntyy alaspäin täydet 180 astetta, ylös 85 astetta. Kosketusnäyttöä käyttää mielellään, tarkennuspistettä on helppo ja kätevä vaihtaa. Sisäänrakennettu salama. SD-kortit. USB 2.0. Mikrofoni-liitäntä. Yhdellä latauksella ottaa 295 kuvaa. Paino 295g.
  • ISO 100 - 25600. EF-M -objektiivit käyvät suoraan, EF- ja EF-S -objektiivit adapterin avulla.
  • Runko + Canon EF-M 15-45mm IS STM + EF/EF-S-EOS M-adapteri, Suomen hinta alle 1400 euroa (verot mukana). Arvosana 82%.
  • Mirrorlessrumors.com, Dpreview tests the EOS-M5 and says it’s “a bit let down by the M5 on the whole,”.
 • Have Your Say: Best Gear of 2016. Lukijoiden äänestyksen tulokset.
  • Best Prime lens - Runner-up: Sigma 85mm F1.4 Art
  • Best prime lens - winner: Nikon AF-S NIKKOR 105mm F1.4E
  • Best zoom lens - runner-up: Sigma 50-100mm F1.8 Art
  • Best zoom lens - winner: Olympus M.Zuiko 12‑100mm F4 PRO
  • Best high-end compact camera - Runner-up: Sony Cyber-shot RX10 III
  • Best high-end compact camera - Winner: Sony Cyber-shot RX100 V
  • Best midrange ILC - Runner-up: Panasonic Lumix DMC-G85
  • Best midrange ILC - Winner: Sony a6300
  • Best high-end / professional ILC - Runner-up: Fujifilm X-T2
  • Best high-end / professional ILC - Winner: Nikon D500
  • lopuksi äänestetään vielä kaikkien sarjojen voittaja, voi valita kolme suosikkiaan...
 • Rangefinder magazine announces 30 rising stars of wedding photography for 2016. Mukana hääkuvia yli 200 maasta.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Thephotoargus.com, 25 Cute Pictures of Big Dogs and Little Kids by Andy Seliverstoff.

Lensrentals.com, blog, How the Fuji X-Pro2 Resparked my Passion for Photography.

PDN Photo of the Day, Harry Benson Gets the Picture. Kymmenen kuvaa ja teksti. Bensonin kuvia 1960-luvulta 2000-luvulle.

Pdnonline.com, How Platon Photographed 44 Immigrants, including my 91-Year-Old Friend, in 36 Hours.

Digital Photography School, Review of the New Tamron 90mm Macro Lens. Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 VC USD. SP = Super Performance, Tamronin ammattilaissarjaa. Di = Digitally integrated, kaikkiin digitaalisiin järjestelmäkameroihin. VC = Vibration Compensation, kuvanvakaaja. USD = Ultra-Sonic Drive, hiljainen ja nopea automaattitarkennus. Canon, Nikon, Sony. Suodinkierre 62mm, paino 600/610g. Mukana vastavalosuoja. Kuvanvakaaja ääntelee. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on 750 euroa (verot mukana hinnassa).

Kamera & Bild, Regeringen vill ändra lagen för drönare. Aiemmin: Korkein hallinto-oikeus rinnasti lennokkeihin kiinnitettävät kamerat valvontakameroiksi, joilla voidaan tarkkailla ihmisiä. Eli kuvauskopterille tarvittaisiin viranomaisen lupa. Mutta nyt muutetaan lakia niin, että tämä kumoutuu. Laki astunee voimaan kesällä.

Fotosidan.se, YNNP – Unga ögon för naturen. Fotosidan-profiili.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Petri Pietiläinen, Suojaa kamerasi näyttö naarmuilta ja iskuilta, 17.12.2016. Kameran taka näyttö on hyvä suojata naarmuuntumiselta ja iskuilta, jotka saattavat jopa rikkoa näytön lasin, Ja kun on aika myydä tai vaihtaa kamera uudempaan, saa sitä enemmän rahaa ja paremman vaihto hinnan, kun näytön lasi on uuden veroisessa kunnossa. Tutkiskelin eri vaihtoehtoja ja päädyin Nisin MAS näytön suojaan. Tuotteen saa Suomesta noin 30eur hintaan ja joka kamera mallille löytyy omansa.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Jääpannukakut virran vietävänä ja viimeiset valon säteet. Valo käy vähiin ja jää vangitsee vesiä. Tällä viikolla sääkuviin on tallentunut vuoden pimein aika. Yle Jyväskylä julkaisee yleisön ottamia sääkuvia sekä alueellisissa tv-uutisissa että Ylen verkkosivuilla.

Menaiset.fi, Näin onnistut valokuvissa kuin Jouko Turkka – kokeilimme. (viimeaikojen erikoisempia artikkeleita... ns. canon-vinkki).

Mobiili.fi, Arvostelussa Applen uusi MacBook Pro – onko kohuttu ja parjattu läppäri sittenkin hyvä? Tässä arvosteltava laite on uudella Touch Bar -näyttörivillä varustettu MacBook Pro 13 tuuman koossa edullisempana kahdesta vakioversiostaan. Hintaa koneella on 2 099 euroa. Lisäksi MacBook Pro on saatavilla alkaen 1 749 eurolla ilman Touch Baria ja muutamin muin pienin eroin, sekä suurempana 15 tuuman mallina Touch Barilla varustettuna alkaen 2 299 eurolla.

Gotech.fi, Kuvaa ja ääntä pukinkonttiin, 1912.2016.

Radiopori.fi, Haluaisitko perustaa Metrokuva-nimisen valokuvaamon? Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on elokuussa 2016 tehnyt suursiivouksen ja poistanut kaupparekisteristä noin 28 680 yritysnimeä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

PDN Photo of the Day, A Cinematic View of ‘Africa’s Little Rome’. 10 ja teksti. Vuoden 2016 Aperture Portfolio Prize.

Thephotoargus.com, 24 Awesome Ski Photos.

The Online Photographer.

Techradar.com, How to create light spheres.

Kamera & Bild, Regeringen vill tillåta drönarkameror. Ruotsin hallitus haluaa vapaampaa kuvauskoptereiden käyttöä, lakia muutetaan. Aikaisintaa astuu voimaan ensi kesänä.

Kamera & Bild, Peter Gerdehag publicerar ett livsprojekt. Yli 35 vuotta kuvattu maalaiselämää. Kirja.

Kamera & Bild, TEST: Sony FE 70-200/2,8 GM OSS. GM = Grand Master. Toppklass. Suomen hinta on 3.100 euroa (verot mukana hinnassa).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Tuomas Heinonen, poimintoja.

HS. Maailma kuvina. Uudistunut formaatti.

Yle Uutiset, Britannian hovi julkaisi kuvan kuningatar Elisabet II:sta ja prinssi Charlesista. Kuvalla juhlistetaan kuningattaren 90-vuotisjuhlavuoden päättymistä. Nyt valokuvan julkaisemisen myötä syntymäpäivävuoden juhlinta päättyy. Kuningatar täyttää 91 vuotta 21. huhtikuuta. Muotikuvaajana tunnettu Nick Knight halusi kuningattaren ja tämän kruununperillisen valokuvalla ilmaista "lämpöä, humaaniutta, voimaa ja perinteitä".

Ilta-Sanomat, Näin käy, kun käytät tabletin laturia kännykässä ja päinvastoin. – Mikäli kaikki komponentit ovat kunnollisia ja laadukkaita, tuskin siitä mitään vaaraa suoranaisesti syntyy, Tukesin ylitarkastaja Seppo Niemi pohtii. – Nämä nykyiset mikro-usb-laturit ovat aikalailla yhteensopivaa kamaa. Se on hyvin standardoitu, millaista virtaa niistä tulee.

Iltalehti, Pauliinan kone kaapattiin hänen silmiensä edestä - "Järkytyin kun tajusin, että he katsoivat minua kameran kautta". Tiistaina puoli kolmen aikaan iltapäivällä hän istui toimistollaan tekemässä töitä Apple-merkkisellä Mac-tietokoneellaan normaaliin tapaan. Ensin hänen verkkoselaimensa alkoi välkkyä viestin merkiksi. Välkyntä ei loppunut, vaikka selainta klikkasi. Hetkeä myöhemmin selaimeen aukesi sivu, joka näytti täysin identtiseltä Applen omiin sivuihin nähden. Vielä tuossa vaiheessa Airaksinen ajattelikin sen olevan aito sivu. Sivu kertoi, että joku koittaa hakkeroitua hänen koneelleen ja että hänen luottokorttitietonsa ovat vaarassa. Sivu kehotti ottamaan yhteyttä Applen asiakaspalveluun, jonka numero sivulta löytyi.

 • Huollossa hän kuitenkin sai varovaisen positiivisia uutisia. Vahinkoa ei ollut vielä tapahtunut. Tiedostot olivat yhä koneella. Hakkerit olivat saaneet selaimen kautta koneen vain näyttämään siltä, että työpöydän tiedostot katoavat.
 • Keskiviikkona Airaksinen kävi hakemassa huollosta koneen takaisin. Kaikki oli kunnossa. Tosin vaikka hän ei joutunut kaappaajille maksamaan senttiäkään, koneen huoltolasku oli 250 euroa. (hakkerien vaatimus oli 249 dollaria).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Shots from a drone help photographer take first place in Travel Photographer of the Year awards. 12 kuvaa kilpailusta.

Diyphotography.net.

PDN Photo of the Day, George Kalinsky’s Intimate View of Muhammad Ali. Kahdeksan kuvaa ja teksti.

Earthboundlight.com, Your Feet are not a Zoom Lens, 18.12.2016. Eikö prime-objektiivi olekaan paras kaikkiin tilanteinsiin.

Petapixel.com, Ep. 134: Many of You Have Fake Gear…and How to Spot It – and more. Sisällysluettelon avulla suoraan kiinnostavaan kohtaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Kuvajournalistit.fi. Tärkein vuotuinen suomalaista kuvajournalismia palkitseva Kuvajournalismi 2016 -kilpailu (ent. Vuoden lehtikuvat) järjestetään tammikuussa 2017 ja palkinnot jaetaan maaliskuun alussa. Kilpailu on kutsukilpailu Suomen kuvajournalistit ry:n jäsenille, poikkeuksena Uusi kuvajournalisti 2016 -sarja, joka on kaikille avoin. Kuvien viimeinen jättöpäivä on 20.12.2016. Kuvajournalismi 2016 -voittajatöistä kootaan näyttely Sanomatalon Mediatorille, Helsinkiin, keväällä 2017.

Tänä vuonna kilpailussa palkitaan jälleen myös Vuoden Lehtikuva. Kilpailun kaikki sarjat ovat:

 • Kuvajournalisti 2016
 • Vuoden lehtikuva 2016
 • Reportaasi 2016
 • Kuvaessee 2016
 • Uutiskuva 2016
 • Henkilökuva 2016
 • Urheilukuva 2016
 • Video 2016
 • Uusi kuvajournalisti 2016
 • Yleisön suosikki

Kuvajournalismikilpailu.fi. Vuoden 2015 kilpailun tulokset (etusivulla iso kuva, vasemmalla yläkulmassa menu tai sitten voi vierittää sivua alaspäin).

Timothy D'hondt, Flickr. (ks. ensimmäinen viestiketju tämän päivän ensimmäinen Foorumin viestiketju Hi!).

Kamera-lehti.fi, Olemme muuttaneet, 16.12.2016. Toimituksemme on muuttanut Kampista Itä-Pasilaan. Uusi toimipiste sijaitsee osoitteessa Pakkamestarinkatu 1 A Lt 141, 00520 Helsinki. Myös Kamera-lehteä julkaiseva Kameraseura on muuttanut. Kerhotilat sijaitsevat Eerikinkatu 45 (21.12.2016: tammikuussa sitten avautuvat).

 • (lat. huom: jaha, kerhotilat muuttivat lähemmäksi aikaisempaan verrattuna... Itse olen edelleen Kameraseuran jäsen, vaikka en ole toimintaan sen kummemmin osallistunutkaan. Joskus kävin kuuntelemassa luentoja, esim. Arno Rafael Minkkistä ym.).

Iltalehti, Katso vuoden 35 hienointa sääkuvaa. Kaikissa tekstit. Klikkaamalla isommaksi.

Ilta-Sanomat, Sodan julmimmat kuvat: Kaatuneita naisia riisuttiin kuvattaviksi – olivatko ”rintamapornokuvat” suomalainen outous?

Aamulehti, Katso kaikki sotakuvat – Aamulehti julkaisee yli 800 ennen näkemätöntä kuvaa. 29.5.2016. Kaikki rintamakuvaaja Antti Gunnar ”Guni” Salosen negatiiveista löytyneet, ennen näkemättömät kuvat ovat nyt katsottavissa verkossa. Kuvia on kaikkiaan 824. Historioitsija Olli Kleemola uskoo, että harvinainen kuvamateriaali kiinnostaa myös niitä, jotka eivät voi tunnistaa kuvissa esiintyviä henkilöitä tai paikkoja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com, Flickr reveals its top 25 photos of 2016.

Diyphotography.net.

IR.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Top Tips On Photographing Building Textures.

Kamera & Bild, TEST: Nikon D3400 – Insteg med Snapbridge. Elokuussa 2016 julkistettu. Päivitys malliston halvimpaan päähän, vähän kevyempi kuin Nikon D3300. Edelleen 24 megapikselin kroppikenno, perinteinen järjestelmäkamera. Yhdellä latauksella ottaa nyt 1200 kuvaa (700 kuvaa aiemmin). Uutuus SnapBridge (Bluetooth) yhteys mobiililaitteeseen, ei Wi-Fiä. 11 pisteen automaattitarkennus, 1080/60p video, viisi kuvaa sekunnissa. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 921.000 pistettä. SD-kortit. Ei muutoksia Nikon D3300 -malliin. Ei kennon puhdistusta, ei ulkoisen mikrofonin liitäntää. Arvosana 64. Suomen hinta runko noin 500 euroa (hinnassa mukana verot). (kannattaa hankkia joku kittipaketti).

Kamera & Bild, Sara Arnald: Automatisera mera. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.12.2016   (linkki)

Antero Takalan Maisemasta mielenmaisemaan – elämäni kameran takana -kirjanjulkistamisnäyttely on esillä vielä tänään Laterna Magicassa. Taiteilija on paikalla näyttelyssään klo 11–17.

Digicamera.netin Foorumi.

Rajala Pro Shopin Facebook-sivut, kohdasta video (vasen reuna) löytyy nyt Konsta Punkan perjatainen liveluento 16.12.2016, klo 17 -19.

 • videos kesto vähän yli kaksi tuntia (alussa kymmenkunta minuuttia vain ilmoitus, sitten varsinainen luento)

Yle Areena, Exploring Earth. Konstaa kerrakseen. Konsta Punkka ja Mikko Lagerstedt. Viisiosainen sarja näyttää, miten otokset syntyvät ja mikä tarina niiden takaa löytyy. Exploring Earth -sarja on katsottavissa vain Areenassa. Neljä kolmen minuutin jaksoa sekä yksi neljän minuutin jakso esillä. Patagonia.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. Henri Särkkä, Sony 18-105mm f/4.0 G OSS: unohdettu yleiszoomi. Noin tonnin hintaluokassa jatkuvan aukon vaihtoehtoja on tasan kolme: sekä E- että FE-tyypin Zeiss-brändätyt yleiszoomit sekä G-sarjan power zoom. Moni joutuu Zeiss-logon hämäämäksi, sillä linssit eivät suinkaan ole Zeissin japanilaisvalmisteisia laitteita vaan Sonyn omia Thaimaassa valmistettuja tuotteita. Kummastuksekseni SELP18105G:stä ei löytynyt internetistä samanlaista arvostelujen kirjoa kuin olettaisi ja etenkin Suomessa objektiivi tuntuu jääneen poikkeuksellisen vähälle huomiolle.

 • Objektiivin power zoom -ominaisuus on suunnattu etenkin videokäyttäjille. Perinteinen kiertozoomi vaatii erillisen pullerin ollakseen sulavaa, joten juuri zoomauksen tasaisuus helpottuu vipua käyttämällä.
 • Olen tyytyväinen hankintaani vielä puolen vuoden jälkeen. Linssin fyysinen koko arvelutti alkuunsa mutta keveyden ansiosta huoli oli aiheeton. 
 • Suomen hinta on 600 euroa (hinnassa mukana verot)

Yle Fem, la 17.12.2016, klo 17.25. Danska mästerfotografer, osa 3. Viisi osaa. Uusinta eiliseltä. Viisi nuorta valokuvaaja (amatöörejä) kilpailee tittelistä. Nyt otetaan muotikuvia. Naismalli, aikaa vain puoli tuntia. Tanskan mestarivalokuvaaja, Årets Mesterfotograf 2013. Finaalijakson (osa 5) teema on vapaavalintainen.

Kemppinen, Muistiinpano itselleni, 16.12.2016. Joka suuntaan polveilevassa tekstissä valokuvaustakin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, Ski and Snowboard Photographers to Follow on Instagram.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, Panasonic: The Sleeper Camera Company. Digikameravalmistajana (Lumix) nuori, ensikokemukset vuodelta 2001.

PDN Photo of Day, George Kalinsky’s Intimate View of Muhammad Ali.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 14 linkkiä ja video.

Techradar.com.

Popular Photography.

Pdnonline.com, Lens Review: Sigma 30mm Mirrorless Prime Lens. Micro 4/3 -systeemiin. Polttovälivastaavuus 60mm. Ei säänkestävä. Kaikki säädöt kamerassa. Ei USB-telakkaan. Paino 260g. Suomen hinta on 300 euroa (hinnassa verot mukana).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Tonskulus.kuvat.fi, blogi, Hankintalistalla teleobjektiivi? 30.11.2016. Tässäpä kysymys, johon lähes varmasti törmää omalla kohdallaan jokainen ainakin luontokuvauksesta kiinnostunut järjestelmäkameran omistaja. Koitan hiukan pohdiskellen käydä läpi erilaisia vaihtoehtoja helpottamaan objektiivivalintaa, perustuen melko kattavaan kokemukseeni eri objektiiveista (tosin pääasiassa Canon EOS yht. sopivista).

 • (paljon vaihtoehtoja, kukkaron mukaan)

Janne Riihimäki, riihijan.kuvat.fi, Kuvat.

Kari Kuukka Photography, Homeless – Poste Restante. In English. Mutta varsinainen aihe eli Vilja Haralan tekemä Poste Restante suomeksi. Multimedia Suomen kodittomista, nuoria ihmisiä. Kuvia, haastatteluita (kolmeen kysymykseen vastaaminen), suomeksi. iPhone, iPad, työasema.

YouTube-kanava, Rajala Camera.

Mobiili.fi, Testissä Samsungin villi UFO-kamera Gear 360. Samsungin ensimmäinen 360 asteen kamera, Gear 360, tuo 360 asteen kuvat ja videot kohtuuhinnalla tavallisen tallaajan saataville. Kameran suositushinta on vajaat 400 euroa. Tekniikaltaan Gear 360 on pieni, pallonmuotoinen 360-kamera, jossa on kaksi 15 megapikselin kameraa. Erikoislinssien avulla kamerat kuvaavat kumpikin 195 asteen videokuvaa, ja nuo kaksi hieman toisiaan risteävää videota parsitaan sitten kameran ohjelmistolla yhdeksi 360 asteen kokonaisuudeksi. Videon suurin tarkkuus on 3840 x 1920 pikseliä. Kameralla voi ottaa myös 25,9 megapikselin still-kuvia. Materiaali tallennetaan enintään 200 gigatavun microSD-muistikortille ja virtaa tarjoaa 1350 milliampeeritunnin akku, joka Samsungin mukaan riittää 140 minuutin videokuvaukseen.

Yle Fem, pe 16.12.2016, klo 19. Danska mästerfotografer, osa 3. Viisi osaa. Voi katsoa Yle Areenassa vain suorana. Viisi nuorta valokuvaaja (amatöörejä) kilpailee tittelistä. Nyt otetaan muotikuvia. Naismalli, aikaa vain puoli tuntia. Uusinta sitten huomenna lauantaina 17.12.2016, klo 17.25. Tanskan mestarivalokuvaaja, Årets Mesterfotograf 2013. Finaalijakson teema on vapaavalintainen.

Gotech.fi, Älypuhelin ja älykello ovat monen lahjalistan kärjessä, 15.12.2016.

Mobiili.fi, Yli miljardin Yahoo-tilin tietoja varastettu – tämä kannattaa tehdä heti. Yahoo on kertonut uudesta tietoturvamurrosta, joka tehtiin jo elokuussa 2013. Yli miljardin käyttäjän tietoja päätyi hyökkääjille. Murto on eri tapaus kuin aiemmin uutisoitu vuoden 2014 lopun tapaus, jossa vietiin yli 500 miljoonan käyttäjän tiedot.

Ilta-Sanomat, Googlen hakukone muuttuu – tätä on odotettavissa. Pääpaino mobiilihauissa.

Teknavi.fi, Haussa edullisempi lahja? Tässä 5 huokeampaa mobiilitekniikan lahjaideaa jouluksi. Alle 100 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Photographer’s Courage at the Frontline in Syria.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Travel Photographer Of The Year Competition Reveals Incredible Winning Images. New Yorkin silitysrautatalo lumimyrskyssä oli ainakin entuudestaan tuttu.
  • Travel Photographer of the Year 2016, 2016 Winners' Gallery. Paljon luokkia, paljon kuvia.
  • 2016 Finalists. Suomi mainittu vain Tim Bird UK/Finland (kaksi kertaa). Parisen sataa nimeä.
 • Gear Of The Year Awards 2016.
  • Best Budget Camera, Canon Powershot SX610 HS
  • Best Waterproof Tough Camera, Olympus Stylus Tough TG-860
  • Best Travel Zoom Camera, Panasonic Lumix TZ80 -
  • Best Ultra Zoom Camera, Sony Cyber-shot RX10 Mark III
  • Best Serious Compact Camera, Canon Powershot G5 X
  • Best Compact Mirrorless Camera, Panasonic Lumix GX80
  • Best DSLR-Style Mirrorless Camera, Panasonic Lumix G80
  • Best Advanced Mirrorless Camera, Fujifilm X-T2
  • Best Innovation of 2016, Sony Cyber-shot RX100 Mark V
  • Best DSLR Entry Level Camera, Pentax K-S2
  • Best Professional APS-C DSLR Camera, Nikon D500
  • Best Full-Frame DSLR Camera, Pentax K-1
  • Best Lens by Brand, Nikon AF-S Nikkor 105mm f/1.4
  • Best Lens by Third Party, Samyang 85mm f/1.2
  • Best Smartphone for Photography, Samsung Galaxy S7
  • Best Accessory - Memory Cards, Samsung Micro Sd Cards1000wb Samsung PRO+ and EVO+ MicroSD Memory Cards
  • Best Accessory - Filters, Hoya Fusion Anti-static CIR-PL Filter
  • ePHOTOzine's Overall Camera Of The Year 2016, Pentax K-1
 • Tips On Photographing A Simple Still Life Shot.
 • Tips On Photographing Icy Edges And Details.
 • Tips On Photographing The Bullfinch. Punatulkkua kuvaamaan.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Techradar.com.

 • Best flashguns for Nikon DSLRs: 8 tested. Aluksi teoriaa ja ominaisuuksien avaamista.
  • 1. Metz 64 AF-1 Digital
  • 2. Nikon SB-910
  • 3. Nikon SB-700
  • 4. Metz 52 AF-1 Digital
  • 5. Gloxy GX-F990 N TTL
  • 6. Nissin Di866 Mark II Professional
  • 7. Phottix Mitros + TTL transceiver
  • 8. Nikon SB-500
 • The best instant cameras in 2016.
  • 1. Fuji Instax Mini
  • 2. Leica Sofort
  • 3. Fuji Instax Wide 300
  • 4. Lomo'Instant Automat - South Beach
  • 5. Impossible I-1
  • 6. Polaroid SX-70

Lensrentals.com, blog, Real World Testing of the New Canon 16-35mm f/2.8L III. Suomen hinta on 2700 euroa. Ei vielä kaupoissa. Vertailut edeltävään malliin. Ja myös toisten valmistajien objektiiveihin (myös Nikon). MTF-käppyrät eivät valehtele, oikeassakin elämässä Canonin uusin on paras.

Popular Photography.

The Online Photographer, Reflections on Size. Ansel Adamsilta kysyttiin usein, mitä kameraa hän käyttää. Vastaus oli aina sama: isoin mahdollinen jonka voin ottaa mukaan.

The-digital-picture.com.

Kamera & Bild, Vi testar Sony A99 Mark II. 10 vuotta Alpha-sarjaa, edellinne malli neljä vuotta sitten. 42 megapikseliä, viisiakselinen kuvanvakaaja, 4K video. 12 kuvaa sekunnissa, automaattitarkennus. 8 kuvaa sekunnissa, elektroninen etsin ei paljoa välky, 2.359 miljoonaa pistettä. Vaatimattomasti 399 tarkennuspistettä (79 ristikkäistyyppistä). Tarkennus onnistuu -4EV. Suljin speksattu 300.000 laukaisuun. Edeltävää mallia 8% kevyempi. Kolmen tuuman lcd-näyttö (ei kosketusnäyttö), 1.288 pistettä. kääntyy kolmeen suuntaan. Roiske- ja pölysoitettu runko. Paino 849g. Yhdellä latauksella ottaa 390 kuvaa. Sisäänrakennettu WiFi ja NFC. Kaksi sd-korttipaikkaa. Video on isossa osassa. Kaikkea voi säätä, valikkorakenteen syvyys voi ensikertalaista hirvittää. 4K 100Mbs. Suomen hinta runko 3.600 euroa. (tässä hinnassa verot mukana).

Fotosidan.se, TEST: Tamron SP 85/1,8 Di VC USD. Parempi kuin Canonin ja Nikonin vastaavat. Säänkestävä, kuvanvakaaja. Ja hintaakin on enemmän kuin Canonin ja Nikonin malleilla. Paino 660g (Nikon), kaksinkertaisesti Nikonin omaan objektiiviin verrattuna. Canon-version paino on 700g. Suodinkierre 67mm. Canon EF 85/1,8 on yli 20 vuotta sitten ilmestynyt, edelleen ihan hyvää jälkeä. Tamronin kuvat ovat selvästi parempi kuin Nikonin ja Canonin. Ikävä kyllä automaattitarkennus ei ole samaa luokkaa. Nopeasti liikkuvaa kohdetta kuvattaessa tulee välillä epätarkkaa jälkeä. Kuintenkin arvosana Toppklass. Suomen hinta on 800 euroa (tässä hinnassa verot mukana).

Fotosidan.se, Nordiska fotofestivaler satsar på ung nordisk fotografi. Mukana myös Tampereen Backlight Photo Festival.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

@pmj (Foorumilta). Miun.otokset.fi, Kuvat.

Ulkoilutan kameraa -blogi, muutama poiminta.

 • OM-D E-M1 II tervetuloa, 13.5.2016.
 • Tukholman tuliaisia, 15.6.2016. Risteilin lyhytloman merkeissä Tukholmaan katsomaan Fotografiskan tarjontaa. Esillähän oli muun muassa Nick Brandtin uusimmat (Inherit the Dust) ja Suomen Aapo Huhta (Block).
 • Tukholman tuliaisia jatko-osa, 16.6.2016. Vaikka mikään ei huvittanutkaan, niin lähdin kuitenkin kaupungille etsimään valon ja varjon leikkiä.
 • Lammen rannalla, 21.6.2016.
 • Perseidit 2016, 12.8.2016. Noin sadasta kuvasta yhteen tuli hyvä. Värejäkin näkyy. Noin klo 01:00 lopetin.
 • Matkakohteena Berliini osa 1, 27.8.2016. Teen Berliinin-reissusta kuusi postausta. Suunnilleen aikajärjestyksessä. Tarkoitus oli kierrellä taidemuseoita ja valokuvanäyttelyitä sen mukaan, miten jalat kantaa.
 • Matkakohteena Berliini – Osa 2, 28.8.2016. Jossain vaiheessa reitti vie Holocaust muistomerkin ohi. 2711 kivipaatta pitäisi laittaa miettimään.
 • Matkakohteena Berliini – Osa 3, 29.8.2016. Sateella ja illalla kaupungilla on rauhallista kulkea. Voi nähdä nykyajan prinsessan kurpitsakärryt ja paikan, missä tehdään paljasjalkaisia berliiniläisiä
 • Matkakohteena Berliini – Osa 4, 30.8.2016. Tarkoitus oli mennä Kreuzbergin kaupunginosaan, joka on vissiin turkkilaista, urbaaninien, punkkarien, taiteilijoiden, underground-tyyppien ym kaupunginosa.
 • Matkakohteena Berliini – Osa 5, 31.8.2016. Liian vähän tavaran kurjuudessa elävät suomalaiset suuntaavat tänään tavaramarkkinoille. Kohteena on Mauerpark.
 • Matkakohteena Berliini – Osa 6, 1.9.2016. Viimeinen osa, sillisalaattia.
 • Lehtikuva, 8.10.2016.
 • Maalaispoika kaupungissa, 23.10.2016. Ensimmäinen kohde: Valokuvataiteen museo Alec Soth Gathered Leaves. Tämäpä oli erinomainen. Toinen kohde: Helsinki Art Museum HAM Yayoi Kusama, In Infinity. Tästä ei tullut oikein mitään. Porukkaa ku pipoo.

Viikate.org, -Upside down- DxO ONE. 13.12.2016. Vain aikuisille.

Luontokuvaaja Janne Heimonen – blogi, U.C.M SMS Trail riistakamera – katsaus! 9.6.2016. Vein erään hirven nuolukiven lähiseutuville Erätukun kauppaaman U.C.M SMS Trail -riistakameran. Samaa kameraa myydään eri firmojen toimesta myös Hawkeye jne merkeillä, mutta kaikki nämä pohjautuu Acorn guardian 680-sarjan kameraan. Kyseessä on kuitenkin ns. lähettävä riistakamera, joka voi lähettää ottamastaan kuvasta esikatselukuvan joko määritettyyn kännykkään/kännyköihin tai esimerkiksi sähköposti-osoitteeseen. Itse olen käyttänyt sähköposti-vaihtoehtoa, koska en halua heräillä yöllä puhelimen piippailuun, ja onhan kuva helppo jakaa eteenpäin sähköpostista.

Kamera-lehti.fi.

 • Luontokuvakoulu 6: Sepon syksykuva, 9.12.2016. Luontokuvakoulun kuudes tehtävä oli kuvata syksyn yksityiskohta. Seppo Mannisen ruskanpunainen varpu, taitaa olla mustikka riekonmarjojen seassa, on hyvin nähty tilanne. Hieno vastavalo ja huurre tekevät kasvikuvasta erityisen. Tumma tausta korostaa pääkohteita vielä entisestään.
 • Kameraseuran kuva-aarteet museolle, 12.12.2016. Kameraseura ry. on lahjoittanut vanhojen kuvien arkistonsa Valokuvataiteen museolle. Lahjoitettuja kuvavedoksia on 758 noin 150 kuvaajalta. Aineistossa on kuvia Kameraseuran alkuajoista 1920-luvulta vuosituhannen vaihteeseen asti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Mysterious World of Underground Wrestling in Europe.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

 • Action-packed: Sony a6500 review. 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera, kroppikenno. Viisiakselinen kuvanvakaaja sekä kosketusnäyttö uutta (vrt. Sony A6300). Lisää tehoa, isompi bufferi. ISO parantunut. 11 kuvaa sekunnissa (300 jpg, 100 raw + jpg). Sama 4K video kuin A6300-mallissa, mutta lisänä kosketusnäytön tarjoamat mahdollisuudet tarkentamiseen. Edelleen vain mikrofonille liitäntä (ei kuulokkeille). Valikkosysteemiä järkiperäistetty. Yhdellä latauksella 350 kuvaa (lcd-näyttö), 310 kuvaa (elektroninen etsin). Tullut myyntiin, 1700 euroa. Arvosana 85%.
 • Gear of the Year: Richard's choice - Fujifilm X-T2. Heinäkuussa 2016 julkistettu. Uusi lippulaivamalli. Kroppikennoinen peilitön järjestelmäkamera, 24 megapikseliä. Kroppikerroin 1.5x. 325 tarkennuspistettä. USB 3.0. Kenno sama 24 Mp kuin X-Pro2 -mallissa. Sääsuojaus. Automaattitarkennusta parannettu, sähköisen etsimenen viive lyhyempi, sarjakuvaus jopa 14 kuvaa sekunnissa. Elektroninen etsin 2.36 miljoonaa pistettä. Kolmen tuuman lcd-näyttö 1.04 miljoonaa pistettä (ei koskestusnäyttöä). Ensi kertaa video 4K. Käyttöliittymä on Fujimaisesti hyvin perinteinen lukuisine säätökiekkoineen, joiden etu on selkeys ja se, että säädöt näkee, vaikka kamerassa ei olisi virta päällä. Kaksi sd-korttipaikkaa. Kääntyvä näyttö. Wi-Fi (ei NFC). Uusi salama, ohjeluku 50. Kamera käynnistyy 0.3 sekunnissa (X-T1 0.5 s). Suljinviive on Fujin mukaan 0.045 s. Laajennettu ISO 100 - 51,200. Timelapse 1 s - 24 h. 3.5 mm mikrofoniliitäntä. Yhdellä latauksella 340 kuvaa. Akkukahvassa erillinen audioliitäntä. Runko 1749 euroa, runko + 18–55 f/2.8–4 2049 euroa. Akkukahva 349 euroa (yli 1000 kuvaa). Salama 579 euroa.
 • Got Bokeh? DxO reviews the Nikkor AF-S 105mm F1.4E ED.
 • Sigma releases price and availability for sd Quattro H. $1200 (hinnassa ei mukana veroja). Tammikuussa toimitukset. Ensiesittely helmikuussa 2016.
 • Hitch Hiker balanced-motion tripod head boasts smooth, uniform rotations. Kickstarter-projekti. Samanaikaisesti vertikaali- ja horisontaaliliike. $499.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

PDN Photo of the Day, This Is Bliss. 13 kuvaa ja teksti. 300 asukkaan kylä Idahossa.

Techradar.com, What camera should I buy? Use our step-by-step guide.

Fotosidan.se, Kreativ multiexponering i naturen. Video, kesto 3:38. Analoginen keskikoon kamera. Kaksoisvalotuksia, ei kuvankäsittelyä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Helsingin kaupunginmuseo, Työn alla -blogi, Koko Kallio yhdellä silmäyksellä. 13.12.2016. Valokuvaaja Signe Brander nousee vuonna 1911 rakenteilla olevan Kallion kirkon torniin ja tallentaa kamerallaan sieltä avautuvan näkymän yli Helsingin kattojen. Tarkoituksena on tallentaa kasvavaa työväenkaupunginosaa ennen kuin tyhjät tontit täyttyvät rakennuksista ja pienet puutalot väistyvät kivitalojen tieltä.

 • Branderin Kallio-panoraamassa näkökulma on kuitenkin lähes arkinen. Suuren negatiivikoon ansiosta kuva on paikoin niin tarkka, että katsoja voi nähdä kadulla käveleviä ihmisiä, tyhjille tonteille ripustettuja pyykkejä ja kiveämättömillä kaduilla kulkevia hevosvaunuja.

Rajala Pro Shopin Facebook-sivuilla Konsta Punkka liveluento perjantaina 16.12.2016, klo 17 -19. Konstalle voi lähettää kysymyksiä etukäteen, laita kommentti tähän FB-postaukseen.

Journalisti 14 /2016. Ilmestynyt 24.11.2016.

 • Lehti ilman kuvaajia. Hämeen Sanomat lakkauttaa kuvausosastonsa. 32 vuotta lehdessä työskennellyt Terho Aalto uskoo, että jos lukijat eivät reagoi, kuvaus ulkoistetaan muuallakin. Yli 30 vuotta samassa lehdessä kestäneen uran piti päättyä eläkepäiviin ensi heinäkuussa. Toisin kävi. Marraskuun alussa Hämeen Sanomat Oy ilmoitti yt-neuvotteluiden päätteeksi irtisanovansa lehdistään kaikki valokuvaajat. Hämeen Sanomista potkut sai kolme kuvaajaa ja Forssan Lehdestä kaksi. Vastaisuudessa Hämeen Sanomien kuvauksista vastaavat paikallinen valokuvayrittäjä ja hänelle työskentelevät kuvaajat.
 • Kuvien kieltämisestä kielteisiä reaktioita. Valokuvaaja Sakari Piipon valokuvien oikeuksista syntyneestä riidasta muodostui valtioneuvoston kanslialle viestintätappio. Riidassa on kyse siitä, kummalla on oikeus kuvien käyttöön. Valtioneuvosto katsoo, että Piippo ei saisi julkaista kanslian palkkaamana valokuvaajana toimiessaan ottamiaan kuvia. Kanslia pitää niitä oikeudettomina, koska ne on kuvattu työajalla ilman työnantajan myöntämää sivutoimilupaa ja ilman kohteiden suostumusta. VNK katsoo, että kuvat myös saattavat rikkoa kohteidensa yksityisyyden suojaa.
 • Kuvaa kopterilla. Kari Kuukka. Putoaako kopteri? Kyllä. Olen lentänyt seinään ja metsään kuvauskopterilla kahdesti, enkä tunne yhtään kuvaajaa lähipiiristäni, jolle ei olisi sattunut jotain vastaavaa. Moni tuttu kuvaaja on parkkeerannut laitteensa järven pohjaan.
 • Miksi liittyä osuuskuntaan? Tammikuussa toimintansa aloittavan Journalistiliiton osuuskunnan jäseneksi aikoo liittyä yli puolet Journalistin Barometriin vastanneista. ”Osuuskunta ei maksa ylimääräistä palkkaa, vaan pääsääntöisesti henkilön on edelleen itse etsittävä toimeksiantoja. Osuuskunta ei takaa työttömyysturvaa, vaan se riippuu viranomaisten ratkaisusta.”

Yle Uutiset, Kotimaa, Suurpetojen houkutteluhaaskat halutaan kieltää – sallittaisiin luontoyrittäjille. Luonnonsuojeluliitto kannattaa haaskanpidon kieltämistä suurpetojen houkuttelussa pois lukien ammattimainen valokuvaus ja katselutoiminta. Sille on liiton mukaan tehtävä turvallisuusasiakirja.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Villi Pohjola Oy, Arctic Circle, Rovaniemi, Rovaniemi. Looking for Photographer Guide (1.-31.3.2017). Outdoor working environment. Minimum working hours, 90h/3weeks period. Reqs: English as a mother tongue or level A skills, B-driving license, ERF-skills, Snowmobiling experience and experience of the WNF-trainee program.

Työpaikan osoite Joulumaantie 10, 96930 NAPAPIIRI ROVANIEMI
Palkkaus Program service collective agreement
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa 01.03.2017
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 26.12.2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer seeks answers in a 300km journey from Chengdu to the sea. Kysymys-vastaus -formaatti. Ja kuvat.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, 60 Beautiful Winter Pictures.

Digital Photography School, My 3 Go-To Adjustment Layers in Photoshop.

 • First – how NOT to do it
 • #2 Selective Color
 • #3 Gradient Map

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Techradar.com.

 • The 10 best digital cameras in 2016.
  • 1. Fuji X-T2
  • 2. Canon EOS 5D Mark IV
  • 3. Nikon D500
  • 4. Sony Alpha A7R II
  • 5. Nikon D3300
  • 6. Panasonic Lumix LX100
  • 7. Olympus OM-D E-M10 II
  • 8. Panasonic Lumix ZS100 / TZ100
  • 9. Canon EOS Rebel T6i / 750D
  • 10. Panasonic Lumix FZ1000
 • The 10 best bridge cameras in 2016.
  • 1. Panasonic Lumix FZ1000
  • 2. Sony RX10 III
  • 3. Canon PowerShot G3 X
  • 4. Canon PowerShot SX60 HS
  • 5. Nikon Coolpix P900
  • 6. Panasonic Lumix FZ72
  • 7. Nikon Coolpix B700
  • 8. Sony Cyber-shot HX400V
  • 9. Sony Cyber-shot HX300
  • 10. Fujifilm FinePix S9900W
 • Canon vs Nikon: which DSLR should you buy?

PDN Photo of the Day, Photographing Where London Ends. 11 kuvaa ja teksti.

Lensrentals.com, blog, How to Create a Photo Booth for an Event.

 • Lighting
 • Backgrounds
 • Camera, Lens, and Setup
 • Remote Control
 • Display

The-digital-picture.com, Where are the Canon W-E1 Wi-Fi Adapter & EF 24-105L IS II / EF 70-300 IS II Lenses? W-E1 Wi-Fi Adapter piti tulla syyskuussa, vielä ei lien toimitettu mitään. Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM julkistettiin samaan aikaan kuin Canon EOS 5D Mark IV, elokuun lopulla. Piti tulla myyntiin lokakuun lopussa, joulukuun alkuviikkoina tullut kauppoihin.

The Online Photographer, Ergonomic Keyboards (OT). (oma vinkkini: kokeile pystyhiirtä - kunnollinen maksaa yli 100 euroa. Lisäksi kannattaisi etsiä näppäimistö, jossa ei ole sitä oikealla puolella olevaa numero-osaa - jota ei taida enää kukaan käyttää. Kättä ei tarvise silloin siirtää niin paljon hiirtä käytettäessä).

Fotosidan.se, 24 fotografer intervjuade i julkalender. Traditio, 24 valokuvaajahaastattelua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Hämeenlinnan kaupunki, Valokuvakisan syksy-osakilpailun voittaja valittu. Syksy-kisa oli auki 1.9.-30.11.2016 välisen ajan ja siihen osallistui 263 kuvaa. Kaikki kilpailukuvat ovat nähtävillä Facebook-albumissa.

 • Hämeenlinnan kaupunki, Teemavuoden valokuvakisaan tuli 1051 kisakuvaa. Äänestä Luonto ja vesi -kisan suosikkikuvasi 12.1.2017 mennessä. Voittaja julkistetaan kaupungin syntymäpäivänä 19.1.2017. Valokuvakisan kaikki kuvat ovat katsottavissa kaupungin Facebook-sivustolla. Kuvien oikeudet säilyvät kuvaajilla. Vain voittajakuvien käyttöoikeus on myös Hämeenlinnnan kaupungilla ja kuvia tullaan käyttämään erilaisissa julkaisuissa.

Petteri Hautamaa, Vantaanjoen meritaimenet 2016, 2.12.2016. Takana taas ikimuistoinen tarkkailu- ja kuvauskausi Vantaanjoen meritaimenten parissa. Tämän vuoden kuvauspanostukset suuntasin videokuvauksen puolelle, jotta perinteiseen Vantaanjoen meritaimenet –videoon saataisiin uutta ja näyttävää materiaalia. ...Vantaanjoen meritaimenet 2016 video on ladattu kuvasivuilleni: ...

Yle Uutiset, Talvisää, Kuvagalleria: Loppuvuoden keltaista valoa ja talven hyistä taidetta. Pakkanen on loihtinut huikeita veistoksia jäästä ja kuorruttanut maisemaa talvisilla kukkasilla. Sääkuvaajien otoksissa on jo joulun odotusta.

Ilta-Sanomat, Näin iskee tappajatintti - katso ainutlaatuiset kuvat talitiaisen saalistuksesta. Kymenlaaksossa sijaitsevalla aivan tavallisella lintulaudalla on reilun viikon aikana menettänyt henkensä jo yli 20 urpiaista. Kuvat kertovat kaiken. Luontokuvaaja Lassi Kujala on onnistunut kuvaamaan Kouvolan Tuohikotin tappajatalitiaisen iskun urpiaisparveen.

Karjlalainen, Kuvat: Aurinkoinen pakkaskeli sai kamerat räpsymään.

Tivi.fi, Suomalaiset kehittivät uuden kuvakennotekniikan - hämäräkuvauksessa "ennennäkemätön kuvanlaatu". Kehittyneellä mustavalkokennolla varustetut kamerat laajentavat öisen enimmäishavaintoetäisyyden lähes kaksinkertaiseksi olemassa olevaan tekniikkaan nähden. Kuvakenno toimii sekä päivänvalossa että pimeässä sekä kerää näkyvää valoa ja paljaalla silmällä näkymätöntä lähi-infrapunavaloa.

Mobiili.fi, Apple julkaisi iOS 10.2:n – mukana uudet emojit ja nämä muut uudistukset. Apple on julkaissut iOS 10.2 -ohjelmistopäivityksen iOS-laitteilleen eli iOS 10:n tukemille iPhoneille, iPadeille ja iPod toucheille.

Älypuhelimista.

 • Taskumuro.com, Testissä Huawei Mate 9 Pro – premium-puhelin huippuluokan kameralla. Hinnaltaan Mate 9 Pro tulee sijoittumaan selkeästi ylempään premium-luokkaan. Laitteen suositushinta 849 euroa asettaa Mate 9 Pron kilpailemaan suoraan Applen iPhonen ja Samsungin Galaxy S7 -sarjan kanssa. Puhelin tulee saataville kultaisena (Haze Gold) sekä harmaana (Titanium Grey) 20.12. alkaen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Children of the Remote Villages in the Thar Desert. Intia.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Thephotoargus.com, Custom Photo Backdrop Ideas.

PDN Photo of the Day, Philadelphia’s Electrical Sublime. 10 kuvaa ja teksti.

Petapixel.com, Guy Epically Photobombs Newspaper Photographer Shooting a Demolition.

Pdnonline.com, Throw Back: When Cameras Used Floppy Disks. YouTube-video, kesto 21:34.

Pndonline.com, Object of Desire: MeFoto Air. $59 (Walkabout); $125 (BackPacker); $175 (RoadTrip); $225 (GlobeTrotter). (Näissä hinnoissa ei ole mukana veroja).

Kamera & Bild, TEST: Canon 600EX II-RT. Akut kestävät 50% pitempään kuin edellisellä mallilla. Mukana värifilttereitä, mutta omille värifilttereille ei ole omaa pidikettä. Salama toimii sekä vastaanottimena että lähettimenä (radioaallot). Myös toisia kameroita voi ohjata. Ei enää synkkaliitäntää (vedenpitävyys?). Suomen hinta n. 700 euroa. (hinnassa mukaan verot). Toppklass.

Kamera & Bild, Trådlös blixtstyrning från Metz.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

HS, Takaisin vankilaan taiteen tähden – Annie Leibovitz pyysi näyttelynsä oppaiksi kovia kokeneita naisia.

Lepolandian Majakka.

 • Paljon puhuvat ilmeet, 2.12.2016. Jääkiekko-ottelusta.
 • Lumisia tunnelmapaloja Reisjärveltä, 9.12.2016. Vaikka nykyisen kotikuntani Hollolan ja syntymäkuntani Reisjärven välissä on maantietä 370 kilometrin edestä, niin jostain syystä tässä blogissa on nykyään ollut enemmän kuvia Reisjärveltä kuin Hollolasta. Viime viikolla siellä Pohojois-Pohjanmaalla taas käytiin ja maisema oli muuttunut melkoisesti Joki-trilogiasta (1, 2, 3).

Petteri Hautamaa, Munasillaan, Munasillaan! 8.12.2016. Vuorossa on kahdessadas blogitekstini. Täytyypä kaivaa sen kunniasi muistin syövereistä joku vähän hulvattomampi stoori. Kummelisketsistä lähti rönsyilemään ajatusketju, joka johti lintuharrastuksen puolelle… Jokseenkin hämmentyneenä ihmettelin viime talvena Fastholman valkopäätiaisruokinnalla, kun näin lintubongarin heittävän vaatteet pois talvipakkasella.

HS. Maailma kuvina. Uudistunut formaatti.

HS, Sokaiseva keinovalo iskee helsinkiläisiin talvella – Tutkija kritisoi: ”Jos pimeän aikaan olisi oikeasti pimeää, saattaisimme nukkua riittävät yöunet”. Ulkotiloja valaistaan yhä tehokkaammilla lampuilla, sillä ledeillä se on helppoa, kertoo vanhempi tutkija Jari Lyytimäki Suomen ympäristökeskuksesta. Tehokkaampi lamppu ei kuitenkaan aina tarkoita parempaa näkyvyyttä. Malliesimerkkinä toimii Helsingin paraatipuisto Esplanadilla. ”Siinä on valaistus todella onnistunut. Pehmeän valkoinen ja juuri sopivan kirkas.” Led-lamput valaisevat Esplanadin puistoa 3 000 kelvinin värilämpötilalla. Se on myös määritelty Helsingin tavoitteeksi valaistuksessa.

 • Helsingin ulkovalaistuksesta vasta noin 7 prosenttia 86 000 ulkolampusta toimii led-tekniikalla. Tarkoitus on vaihtaa vielä noin 6 000 huonokuntoisinta lamppua ledeiksi. Lisäksi kaikki uudet ostettavat lamput ovat ledejä. Led-valo näyttää kuitenkin usein aivan erilaiselta kuin vanha kunnon hehkulamppu, Sandström myöntää.
 • ”Ledissä vaikuttaa yksi hyvin ärhäkän kirkas piste. Yhdessä lampussa voi olla pisteitä monta kymmentä. Nyt vasta kehittyneemmät ledit ovat sellaisia, että niiden värejä ja kirkkautta voi säätää.”

Iltalehti, Samin mahtava luontokuva: Vihainen talitiainen syö myyrän aivoja ja pullistelee kuin kehonrakentaja. Joensuulaisen Sami Majoisen lintulaudalla oli eläinkunnan välinen joukkotappelu. - Siihen tuli myös harakka, jonka kanssa varpushaukka rupesi tappelemaan. Myyrä putosi haukalta osittain elossa.

Ilta-Sanomat, Lapissa kuvattu taianomainen revontulivideo leviää maailmalla – katse taivaalle myös tänä yönä.

Teknavi.fi, Bluetooth 5 laitteissa ensi vuonna – tuplasti nopeutta ja nelinkertaisesti kantomatkaa. Bluetooth 5 -määrittely on valmistunut. Uusia, parempia Bluetooth-yhteyksiä odotetaan laitteisiin ensi vuoden aikana – alkaen seuraavien 2-6 kuukauden sisällä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

IR.

ePhotozine.com, Beginner Christmas Photography Tips.

Earthboundlight.com, Don't Ask Me to Shoot Your Wedding, 11.12.2016. Yleensä syynä on pyrkimys säästää rahaa. Jos et ole hääkuvaaja, niin älä suostu. Niin moni asia voi epäonnistua.

Dpreview.com, Time's running out to enter 2017 Sony World Photography Awards. Esillä yhdeksän jo kilpailuun osallituvaa kuvaa.

Petapixel.com, Ep. 132: Fro, Bohus, Jason Lanier and Eric Rossi…Oh My! – and more. Podcast, sisällysluettelon avulla suoraan kiinnostavaan kohtaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.12.2016   (linkki)

Juha Metso: Tunteella liikkeellä
Kuva: Juha Metso.5.3.2017 asti

Kotkalaisen Juha Metson (s. 1965) retrospektiivi Tunteella liikkeellä nähdään nyt Lappeenrannassa.

Laaja kokonaisuus sisältää noin 150 teosta, koostuen valokuvista, kuvasarjoista, installaatioista, performanssivideoista ja musiikkivideoista 1980-luvulta alkaen, neljältä eri vuosikymmeneltä.

Näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä Lappeenrannan taidemuseo ja Salon taidemuseo Veturitalli. Kuratoinnista on vastannut Lappeenrannan taidemuseon intendentti Leena Räty.

Näyttelyyn liittyy Juha Metso. Tunteella liikkeellä – Emotion in Motion -kirja. Kirjan ovat kustantaneet Lappeenrannan taidemuseo ja Salon taidemuseo. Artikkelit ovat kirjoittaneet FM Riitta Raatikainen ja yhteiskuntatieteiden tohtori Hannu Vanhanen.

Lappeenrannan taidemuseo
Kristiinankatu 8-10, Lappeenranta
ti-su 11-17
8/7/0 €
Sisäänpääsy Museokortilla.

Kangas, katoava tehdas -ryhmänäyttely
Kuva: Kapa.Mikko Auerniitty, Jussi Jäppinen, Martti Kapanen (Kapa), Jyrki Markkanen, Rune Snellman
3.1.2017 asti

Kangas, katoava tehdas -dokumenttiprojekti taltioi Jyväskylässä sijaitsevan tehdasalueen muutosta viidestä eri näkökulmasta.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Vuoden luontokuvat 2016
Kuva: Juha-Pekka Paananen.14.1.2017 asti

Ympäri Suomea kiertävässä Vuoden Luontokuvat -näyttelyssä on esillä yhteensä 40 vuoden 2016 kilpailussa menestynyttä kuvaa: sarjavoittajat, toisen palkinnon saavuttaneet ja kunniamaininnoilla palkitut.

Vuoden Luontokuvaksi valittiin vuonna 2016 saarijärveläisen Juha-Pekka Paanasen ”Kiiruna maailman laidalla”.

Vuoden Luontokuva -kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Vyoden 2016 kilpailun oli järjestyksessä jo 36.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

Digicamera.netin Foorumi.

Tero Kaiponen, Flickr. 3969 kuvaa.

Calenius, Flickr.

Pekka Helenius, Flickr.

Pertinkuvat. 1g.fi, Kuvat.

Aamulehti, Vangitse taivaan valonäytelmä – Näillä neuvoilla kuvaat revontulet oikein. (ohjeiden lukeminen ei vaadi sisäänkirjautumista). Revontulten valokuvaaminen edellyttää järjestelmäkameran manuaalitilan hallintaa. Jos olet tottunut kuvaamaan automaatilla, tutustu näyttövalikon ominaisuuksiin esimerkiksi ohjekirjan avulla. Kokeile erilaisia asetuksia valoisalla säällä ennen haastavampiin olosuhteisiin siirtymistä.

Verkkouutiset.fi, Saksalaisten sotakuvien propaganda Neuvostoliitosta oli suomalaista paljon häijympää. Saksalaisten toisen maailmansodan aikainen valokuviin pohjaava propaganda Neuvostoliitosta oli huomattavasti suomalaista propagandaa häikäilemättömämpää. Väittelijä Olli Kleemolan mukaan syy tähän oli se, että saksalaiset hakivat sodassa uutta elintilaa, suomalaiset näkivät Itä-Karjalan suomalaisuuden kehtona.

 • Kleemola tutkii väitöskirjassaan suomalaisten ja saksalaisten propagandayksiköiden sekä tavallisten sotilaiden ottamia kuvia ja analysoi niiden välittämää kuvaa Neuvostoliitosta, sen asukkaista ja sotilaista. Tutkimuksen aineistot muodostuvat suomalaisista tiedotuskomppania- eli TK-kuvista, joita jatkosodan aikana otettiin 150 000 sekä saksalaisista itärintaman propagandakuvista.
 • VTM Olli Kleemolan väitöskirja Valokuva sodassa. Neuvostosotilaat, neuvostoväestö ja neuvostomaa suomalaisissa ja saksalaisissa sotavalokuvissa 1941–1945 tarkastetaan lauantaina 17. joulukuuta Turun yliopistossa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR.

Diyphotography.net, Trump Trolled By Time – A Photographic Deconstruction of the Man of the Year 2016 Cover.

Kamera & Bild, Så fångar du vinteraction på bild.

Kamera & Bild, Julia Lindemalm: »Djurparker är förlegade«. Mitä enemmän eläintarhoissa vietti aikaa, sen masentuneemmaksi tuli.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

 • Mitä valokuvaaminen sinulle merkitsee? (Sana on melkein vapaa).
 • Päivän :) (Sana on melkein vapaa).
 • Sopiva kamera+objektiivi yö/hämäräkuvaukseen? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Millainen kamera (ja editointiohjelma) videokuvaamiseen? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Älykännykkään ohjelma, jolla voi muuttaa aukkoa? (Digikuvaus).
 • Affinity Photo (kuvankäsittely).
 • Croppi-Nikoniin kiinteää laajakulmaa (Optiikka). Olen tässä koettanut selvitellä että mitä kohtuuhintaisia vaihtoehtoja löytyy croppi-Nikoniin laajakulmaksi tavalliseen maisemakuvaukseen.
 • Perhekuviin 35mm vai 50mm ? (Optiikka).
 • K-1 & Pentax DA55-300mm eri versiot? (Optiikka).
 • Nikon D70 on kova pakkaus (Järjestelmädigit Nikon, edullisemmat mallit).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Kuvatuksia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Käytin kulttuurikepakkoa illalla tolpan juurella.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Kuu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Big Cat Diary (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kissakuva viimeiseltä reissulta. Otettu Zambiassa Kafue:n alueella.
 • Luuranko (2016) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Nämä luuris-kuvat ovat niin huipputasoa ainakin tunnelman ja sommittelun suhteen, että joku saattaisi haluta näitä seinälleen. Mafferina myisin niin, että asiakas saisi kuvista valita haluamansa määrän otoksia ja ne teetettäisiin esim. canvas -tauluiksi. Olisi upeaa latsoa vaikka kolmen kuvan sarjaa seinällä.
 • Oho mikä ketju ja nyt vasta löysin. Ihan mahtavia !!!
 • Voi voi luuris vaatii pientä parsimista. Rautalangalla kasaan ja taas mennään.
 • En voi sanoa että Luuriksen seikkailut olisivat alkaneet toistaa itseään. Homma skulaa kyllä ja kuvista saa iloisen mielen. Mutta silti tää vimonen Luuriksen luuston laukeemisesta riippumatta/johtuen on yliveto!!!
 • Voi olla että joskus tulevaisuudessa tää luurisjuttu voi olla jotain isompaakin kun vaan "pelkästään" dcnetin kuvaketju. Kannattaa miettiä voisko toi lyödä läpi vähän isommallekin katsojakunnalle.
  • Maffer: @pete Pitää kutinsa, kyllä ajatuksia on asian edistämiseksi. Pitäis heittää kamera jorpakkoon niin varmaan tulisi tehtyäkin jotain asian eteen :)
 • Sarja vain paranee!
 • Löytyykö Maffer nää jostain sun sivuilta sillain peräkkäin aikajärjestyksessä?
  • Maffer: Danke schön katsojille.

   Kuvat eivät ole nyt julkisessa kansiossa mutta kuvan URL-osoitteesta voi kyllä parsia sen kansion mistä ne saa näkymään jos haluaa. Webbikuvat on toistaiseksi tuolla kuvat.fi palvelussa mutta se ei ole kuitenkaan se loppusijoituspaikka.
  • (tässä sitten parsittu epävirallinen versio kaikista luuriskuvista: http://mjkoski.1g.fi/kuvat/Luuranko/ ) (olipas näitä paljon!)

Remonen.fi, Virran viemää, 9.12.2016. Niin kuin Golf-virta pumppaa lämmintä vettä etelästä ja pitää pohjoiset seutumme asutettuina, samalla tavoin olut pumppaa kylmää valuuttaa pohjoisesta ja pitää eteläisimmät sukulaiskansamme leivän syrjässä kiinni. Koska tämä on varsin mielenkiintoinen ilmiö – ja tuskin laisinkaan tutkittu – päätimme lähteä katsomaan kuinka pitkälle etelään oluen voima kantaa. Pärnu. Riika.

Lapin Kansa, Revontulikuvauksen ABC: näillä vinkeillä onnistut varmasti. Revontulten valokuvaaminen edellyttää järjestelmäkameran manuaalitilan hallintaa. Jos olet tottunut kuvaamaan automaatilla, tutustu näyttövalikon ominaisuuksiin esimerkiksi ohjekirjan avulla. Kokeile erilaisia asetuksia valoisalla säällä ennen haastavampiin olosuhteisiin siirtymistä.

Yle Fem, la 10.12.2016, klo 17.25. Danska mästerfotografer, osa 2. Viisi osaa. Uusinta eiliseltä. Viisi nuorta valokuvaaja (amatöörejä) kilpailee tittelistä. Nyt otetaan potrettikuvia. Tanskan mestarivalokuvaaja, Årets Mesterfotograf 2013. Finaalijakson (osa 5) teema on vapaavalintainen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Forgotten Female Workers of Côte d’Ivoire. Norsunluurannikko.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 11 linkkiä ja video.

Diyphotography.net.

IR.

PDN Photo of the Day, The Poetics of Place. 10 kuvaa ja teksti.

Photoshelter.com, The 2017 Photographer’s Guide to Photo Contests. Sähköpostiosoitteeseen lähetetään linkki, jossa esitellään 42 valokuvakilpailun hyvät ja huonot puolet, 60 sivua.

Lensrentals.com, blog, Things to Know When Transitioning to Sony Mirrorless Camera Systems. Sonysta on tullut johtava sensorien valmistaja ja uutta toteuttava kameravalmistaja. Miten siirtyä mahdollisimman vaivattomasti Nikonista tai Canonista Sonyyn.

Popular Photography, Jasmine Starr Shares Useful Tips For Posing Couples During Wedding Portraits.

Pndonline.com, Tips for Getting A Fair Price for Your Work.

Techradar.com, Great Christmas gift for photographers. Laidasta laitaan.

The Online Photographer, Four Photography Books.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.12.2016   (linkki)

Yle Fem, pe 9.12.2016, klo 19. Danska mästerfotografer, osa 2. Viisi osaa. Voi katsoa Yle Areenassa vain suorana. Viisi nuorta valokuvaaja (amatöörejä) kilpailee tittelistä. Nyt otetaan potrettikuvia. Uusinta sitten huomenna lauantaina 10.12.2016, klo 17.25. Tanskan mestarivalokuvaaja, Årets Mesterfotograf 2013. Finaalijakson teema on vapaavalintainen.

Digicamera.netin Foorumi.

Sulantoblog.fi, Matti Sulanto, Sigma SD Quattro vastaan Sony A7RII. 8.12.2016. Sigman kameroiden parhaana ominaisuutena on yleisesti pidetty kuvan terävyyttä, joka saattaa näyttää joskus jopa liiankin särmältä. Minulla on kokeilussa Sigma SD Quattro ja päätin aloittaa kokeilun heti siitä tärkeimmästä, eli onko kuvassa terävyyttä niin kuin pitäisi. Otin vertailuun Sony A7RII:n, koska sen 42 Mp osuu aika lähelle Sigman väitettä, että Quattron kuva vastaa 39 Mp Bayer-kennon resoluutiota.

 • Tämä testi on hyvin yksinkertainen ja halusin siinä ainoastaan verrata näiden kahden kameran kykyä toistaa yksityiskohtia, vaikka esimerkeistä toki näkee jotain muutakin.

HS, Tältä työ ennen näytti – historiallinen kuvakooste esittelee ihmisiä töissään 1920-luvulta 1960-luvulle. Valokuvataiteen museossa esitellään historiallisin kuvin suomalaisen yhteiskunnan muutoksen vaiheita. Osa kuvista on esillä pienoisnäyttelyssä Valokuvataiteen museossa Helsingin Kaapelitehtaalla. Näyttely on auki 15.tammikuuta 2017 asti. Koko digitoitu kuvakokoelma, yli 300 kuvaa, löytyy myös Valokuvataiteen museon Flickr-sivulta.

Peter Forsgård, Mitä harrastajakuvaajalle joululahjaksi? 8.12.2016. Podcast, 13:24.

Kamera-lehti, blogi.

 • Peter Forsgård, Ajatuksia valokuvasta: Slushissa, 7.12.2016. Tapasin Marko Koivuportaan Slushissa. Tuplavlogausessa juttelemme valokuvasta aika laajasti. YouTube-video, kesto 14:46.
 • Väärä Kurkku, Retrojunalla perusarvoihin? 7.12.2016. Joulu on perinteen ja retron juhlaa. Joulun alla tulee mieleen, että kunnioitetaanko valokuvataiteessa riittävästi perinteisiä arvoja.

Yle Uutiset, Valokuvat, Sata vuotta sitten postikorteilla fanitettiin lyhytkasvuisia ja valokuvassa esiintyi meikattu vainaja. Kummat kuvat -artikkelikokoelma kertoo 1800- ja 1900-lukujen taitteen uusista medioista, valokuvasta ja valokuvapostikortista. – Aitoina hopeagelatiini-vedoksina tuotetuista postikorteista tuli 1800-luvun lopulla todella suosittuja ja niitä lähetettiin vuosittain miljoonia, kertoo Kummat kuvat -teoksen toimittanut visuaalisen kulttuurin tutkija Harri Kalha.

Polku.net, Ulla Tuomela, Koitelin vanhukset - kilpikaarnamännyt. 2.12.2016. Koiteli Kiiminkijoen varrella on maakunnallisesti arvokas matkailunähtävyys, jolla on myös kulttuurihistoriallinen arvonsa. Sen maiseman erityisarvot perustuvat jokiuomien, koskien, saarien, rantojen ja luonnon erityispiirteisiin. Koiteli on nykyään erittäin suosittu retkikohde.

Yle Uutiset, Kotimaa, Hallinto-oikeudelta merkittävä ennakkopäätös: Murhasta tuomitun tietoja sai määrätä poistettavaksi Googlesta. Hallinto-oikeus asettui nyt tukemaan tietosuojavaltuutetun näkemystä: Hakutulokset kuvasivat paitsi henkilön tekemää henkirikosta ja siitä annettua rangaistusta, mutta myös henkilön terveystietoja.

Rajalacamera.fi, Rajala Ambassador 2017. 2. kausi. Rajala Ambassador –haasteessa etsitään monipuolisia, eri taustoilta tulevia persoonallisia tekijöitä nostamaan luovat sisällöt uudelle tasolle. Haku päättyy 31.12.2016.

 • Haasteeseen valitaan ryhmä lähettiläitä, jotka saavat koulutusta alan ammattilaisilta. He pääsevät myös osoittamaan taitonsa kuvausmatkoilla ja monipuolisissa kuvaustehtävissä. Hae mukaan tai välitä viesti ystävällesi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Magic of Wintertime in Finnish Lapland. Tiina Törmänen.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Techradar.com.

Dslrbodies.com, Thom Hogan, How Bad is It? 6.12.2016. CIPA-luvut Tam-Lok vuosilta 2012 - 2016. Mitä myyntiluvut (tai toimitukset) paljastavat. Neljässä vuodessa järjestelmädigien myyntikappaleet puolittuivat. Peilittömätkin ovat huipusta 11% alempana.

The Online Photographer, Would You Really Want to Be a Pro Photographer?

PDN Photo of the Day, The Art of the Contact Sheet.

Pndonline.com, Notable Photo Books of 2016: Part 1.

Fotosidan.se.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

TonLi, Flickr.

Teemu Kilpinen, Flickr.

Taiteen edistämiskeskus, Valokuvataiteen valtionpalkinnon sai päätoimittaja ja valokuvaaja Hannamari Shakya. Valtion visuaalisten taiteiden toimikunnan myöntämän palkinnon jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Arvoltaan 13 500 euron suuruinen palkinto maksetaan veikkausvoittovaroista. Valtionpalkittu valokuvaaja ja Raw View -lehden päätoimittaja on toiminut mentorina monille nuorille valokuvaajille. Kiitospuheessaan Shakya otti kantaa suomalaisen valokuvakoulutuksen puolesta.

 • Yle, Kulttuuri, Dokumentaarisen valokuvan puolustajalle valtionpalkinto. Shakya perusti kymmenisen vuotta sitten alun perin Photo Raw -nimellä kulkeneen lehden, jota tehdään talkoovoimin kansainvälisten huippuvalokuvaajien kanssa. Jury kiittää Shakyaa myös hänen kiistattomasta asemastaan asiantuntijana dokumentaarisen valokuvan kansainvälisillä foorumeilla.

Maaseudun Tulevaisuus, Valokuvaaja telttaili kaksi kesää Lapissa hevoslauman keskellä, tuloksena ainutlaatuisia kuvia. Yhdeksän suomenhevosen lauma eli saarella Rovaniemen kupeessa, niin myös Minna Kulmala.

Etelä-Suomen Sanomat, Vielä kerran - katso Etelä-Suomen Sanomien valokuvaajan Sami Kuusivirran otokset Linnan juhlista.

Metro.fi, Ruoholahden kanavasta bongattiin hylje – "Näin sen keittiön ikkunasta". (nyt ei sitten ole kyse mistään Loch Ness -havainnosta...).

TE-palvelut, Valokuvaaja, Stockmann Oyj Abp, Tuusula, Tuusula. Tehtävä on kokoaikainen (37,5 h/vko) määräaikaisuus 31.12.2017 asti. Studio sijaitsee Tuusulan Jusslassa. Valokuvaajan työtehtäviin kuuluu: tuotteiden kuvaaminen verkkokauppaan ja kampanjoihin, muun markkinointimateriaalin, valokuvien tuottaminen, studion valokuvausprosessien kehittäminen vastaamaan paremmin kasvutarpeita sekä nopeasti muuttuvaa kysyntää. Photoshop, Adobe, OsX, Capture One ja Microsoft Office.

Työpaikan osoite Högberginhaara 12, 04360 TUUSULA
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työ alkaa 01.01.2017, määräaikainen 31.12.2017
Työaika kokoaikatyö, 37,5 h/vko
Työn kesto 6 - 12 kk, määräaikainen 31.12.2017 asti
Haku päättyy 13.12.2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Popular Photography.

PDN Photo of the Day, Seeing the South Through Music. 11 kuvaa ja teksti.

Diyphotography.net.

Pndonline.com, Photo Books of 2016: A Roundup. Kolmas ja viimeinen osa kirjakatsausta.

Techradar.com.

Lensrentals.com, blog, An Inside Look at the Rokinon 50mm AF FE Autofocus Lens. Samyang / Rokinon. Uuden hinta on usein vähemmän kuin merkkiobjektiivin korjaus maksaisi. $500:n Rokinon ei kuitenkaan voi olla kuin $1500:n merkkioptiikka. Kompromisseja on jouduttu tekemään.

Photographyblog.com, BenQ SW320 Monitor. 4K UHD, 31.5 tuumaa. SD-korttipaikka, USB 3.0. £1245 (mukana verot). (ja artikkelin linkin takaa ei löydy vielä uutta mallia). (3840 x 2160).

Fotosidan.se, TEST: 10 nyttiga fotoappar. Kamerakännyköiden ohjelmia valokuvaajalle.

 • Afterlight, 7 kruunua, Bra Köp
 • Camera+, 30 kruunua
 • Duckphoto, 30 kruunua
 • Easy Release, 109 kruunua, Toppklass
 • F/8 DOF Calculator, 40 kruunua
 • Magic Photo Collage, ilmainen
 • Pixelwakker, ilmainen
 • Pocket Light Meter, ilmainen (mainoksia), 20 kruunua
 • Sun Seeker 3D, 109 kruunua, Toppklass
 • YR, ilmainen

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.12.2016   (linkki)

F5.6-klubi: Christmas in the country tänään klo 19:

Karoliina Paatos esittelee tuoretta kirjaansa American Cowboy. Nykyajan cowboykulttuuria kuvaava kirja on samalla kuvaajan tutkimusmatka lapsuuden lännenelokuvien maailmaan. Paatos on kuvannut Yhdysvaltojen länsiosien karjatiloilla Nevadan, Idahon ja Oregonin rajalla kuuden vuoden ajan. Klubilla nähdään myös kuvia Paatoksen tulevasta näyttelysarjasta Cowboy Girls, joka on esillä tammikuussa Lahden valokuvataide ry:n kutsunäyttelyssä Galleria Kipinässä.

Kansallisteatterin Lavaklubi
Läntinen teatterikuja 1, Helsinki
www.lavaklubi.fi

Digicamera.netin Foorumi.

 • Sininen virhe-ruutu (Sana on melkein vapaa). Eli ongelmana on ton kyseisen ruudun ilmestyminen ja samalla koneen uudelleen käynnistys. Ilmoittaa löytäneensä jonkun virheen ja heti täytyy uudelleenkäynnistää, alla lukee syitä jotka vaihtelee. Koneessa on windows 8.1.
 • Kameran infrapunamodaus (Digikuvaus).
 • LR6 & Ifolor ja kuvan 'kehystäminen' (Printterit, skannerit). Mitä teen : Yritän saada ifolorilta tilattua kuvia koossa 20*30 siten, että olen lisännyt kuvaan 'kehyksen' LR6:n print-osiossa. Tuolta sitten olen printannut kuvat tiedostoon ja laittanut Ifolorilta kuvat paperille tilaten. Ongelma : Kuvasuhde muuttuu tuon print-osio käsittelyn jälkeen ja printatussa kuvassa toisen kapeamman sivun 'kehys' ei tule mukaan vaan on leikkautunut pois.
 • Nikkor 19mm f/4 PC-E (Optiikka).
 • Perhekuviin 35mm vai 50mm ? (Optiikka).
 • Panasonic LX 100 (Muut merkit).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Puuhiksen linnunrataprojekti (6.12.) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin vähän aikaa sitten kuvaamassa hääkuvia vanhan Vaasan linnanraunioilla. Ennenkuin pari saapui niin fiilistelin 14mm kanssa ja vaikka oli harmaa syyspäivä niin sain tällaisen "näyn" jonka sitten viimeistelin digipimiössäni.
 • Henkan kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Saunan valo.... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Itsenäisyys? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pari uimapaikkaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • *Foorumilaisten Parhaat Valokuvat Vuodelta 2016* (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Pallopanoraamablogi, Virtuaalikierros: Härkämäki, Varkaus, 6.12.2016. han Pohjois-Savon etelälaitamilta löytyy Warkauden Kassiopeian rakentama ja ylläpitämä observatoriokompleksi, Härkämäki tai virallisemmin Taurus Hill Observatory. Siinä missä Orimattilan Tähtikalliolta löytyy yksi jättimäinen putki jättitornissa ja sen kaverina pari pienempää, on Härkämäellä kourallinen keskikokoisia putkia. Keskikokoinen tässä kontekstissa tarkoittaa ihan kunnioitettavaa 30-40cm kokoluokkaa. Mutta alla kuitenkin upotettuna virtuaalikierros paikan päältä, jonka kautta pääsee ihmettelemään tähtitornia, kerhorakennusta ja kaukoputkillä täytettyä avattavaa havaintotasannetta.

Raakakuva.fi, Prahassa Olympus Pen-F:n kanssa, 12.11.2016. Lähdimme vaimon kanssa syyskuussa viikonloppulomalle Prahaan. Kaupunki on ennestään tuttu jo useammalta reissulta ja yksi omista suosikeistani, ainakin mitä Itä-Eurooppaan tulee. Prahassa on myös omalaatuinen ilmapiiri, jossa historian siipien havina tuntuu käsinkosketeltavalta. Saavuttuamme vihdoin hotellille sateisena perjantai-iltana, yli kaksi tuntia myöhässä lähteneen lennon jälkeen, ja etsiessämme illallispaikkaa, tajusin hyvin nopeasti, että tällä matkalla voisi tehdä jotain vähän erilaista kuvaamisen suhteen…

 • Kuten aikaisemmin kirjoitin, yksi suurimmista syistä Pen-F:n ostoon oli jpeg-kuvien hienosäätö suoraan kamerasta käsin. Prahan inspiroimana päätin kokeilla ottaa koko matkan ajan pelkästään mustavalkokuvia. Pen-F:n nokalla heilui Olympus 17mm f1.8, Panasonic Leica 25mm f1.4 ja Olympus 45mm f1.8 objektiivit.

Tomi Muukkonen, Kansallislintumme pääsi HS kuukausiliitteeseen, 4.12.2016. Tuoreessa Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä on ihan hyvä juttu joutsenretkestä Hankoon: "Taivaallinen torvisoittokunta". Oppaana Jouni K. Kemppaiselle ja Antti Kolille on ollut toimittaja Juha Laaksonen.

Hel.fi, Ilmoittautuminen työväenopiston kevään kursseille alkaa keskiviikkona, 5.12.2016. Siis kuukausi sitten. Osassa kursseja vielä vapaata.

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot (tai sitten omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jos tunnuksen on pankkitunnistautumisen avulla jo aiemmin luonut). Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa. Ilmoittautua voi myös puhelimen avulla. Haun perusteella näytti olevan vapaata.

Yle Uutiset, Linnut, Lintuharrastus ei lopu talveen – edes Helsingissä. 5.12.2016. Joulukuinen päivä vaalenee Helsingissäkin hitaasti. Lapinlahden sairaalan puistikossa on kuitenkin jo hämärissä vipinää. Vastaan tulee kymmeniä kaukoputkien, kameroiden ja kiikareiden kanssa päivystäviä ihmisiä. – Nyt etsitään taigarautiaista. Se löytyi täältä ja nyt on kaikki ihan epätoivon vimmalla etsimässä sitä, että jossakin se on.

HS, Kuvakooste: Linnan juhlat täyttyivät kultaisen ja hopean kimalluksesta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

The Online Photographer, The Best Digital Cameras Part I. Lyhyet perustelut.

 • The Pentax K-1
 • The Apple iPhone 7 and 7 Plus
 • The Sony A6500
 • The Olympus Pen-F
 • The Panasonic GX[x, where x > 8]...
 • The Hasselblad X1D-50c

IR, Instant watercolor: Give your photos a painted appearance with AKVIS Watercolor 1.0. Valokuvista vesivärimaalausten näköisiä. Joko Photoshopin plug-in tai yksinään. MacOS ja Windows. Tehty helppokäyttöiseksi. Hinta $50 (hinnassa ei veroja).

PDN Photo of the Day, Harley Weir’s Intimate “Boundaries”. Neljä kuvaa ja teksti.

Techradar.com, Best photo editing software in 2016.

Pndonline.com, What’s Your Niche?: Liz Lutz, Fighter Jet Photographer.

Pdnonline.com, Filmmaking Fight: The iPhone 7 vs. Red Weapon. Pitää ottaa huomioon rajoitukset. Mutta kun ne kierretään, niin lopputulos on hieno.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Strobotti.com, Afrikan tähteä etsimässä. Raahasin kamerarepussa Sony A7rII:n kaverina kolmea objektiivia: Sony Zeiss Vario-Tessar 16-35mm F4, Sony Zeiss Distagon 35mm F1.4 ja Zeiss Batis 85mm F1.8. Ensiksimainittu toimii loistavasti ahtaissa paikoissa, missä valoa kuitenkin riittää.

Kamera-lehti.fi.

 • Luontokuvakoulu 6: Minnan syksykuva, 2.12.2016. Luontokuvakoulun kuudes tehtävä oli kuvata syksyn yksityiskohta. Minna Hynnisen aamukuva on syksyinen. Se on sangen huolella sommiteltu sen puolesta, mikä näkyy ja mikä ei näy. Kuvan syvyysvaikutelma on vahva kerroksellisuudesta johtuen. Edessä on runko, sitten oksa ja lehdet. Tämän jälkeen näkyvät epäterävät, graafiset oksat ja vielä koivuja ennen taivaan sävyjä.
 • Arja Vesterholm on Vuoden kuvaaja, 16.11.2016. – Vuoden kuvaaja -kisa oli mielenkiintoinen ja paikoin jopa piinaava. Osallistuin jo edellisenä vuonna kisaan, mutta yksikään kuvani ei silloin kerännyt pisteen pistettä, Arja kertoo. – Mutta vuodet eivät ole sisaria keskenään. Päätin tänäkin vuonna osallistua ja laitoin kuvan kisaan. Hämmästykseni oli suuri, kun aprillipäivänä sain tiedon, että kuvani oli voittanut ensimmäisen osakilpailun. Varmistinkin ensin, ettei kyseessä ole aprillipila, Arja nauraa.

Suomimobiili.fi, Testissä ASUS ZenBook Flip. Hinta 1000 euroa.

Älypuhelimista.

 • Teknavi.fi, Huawein uutuuspuhelin lupaa pitkää käyttöikää – Hinta nousi uudelle tasolle. Huawein uusin älypuhelin Mate 9 on erikoinen tapaus Euroopassa. Puhelimen Pro-versio tulee Kiinan ulkopuolella tarjolle ainoastaan Pohjoismaihin. Muualla Euroopassa myyntiin tuodaan samaisen puhelimen Porsche Design -malli, joka on selvästi kalliimpi versio Mate 9:stä. Huawei Mate 9 Pro, 849 euroa. Huawei Mate 9, 699 euroa.
 • Petteri Järvinen, Bittimittari, Älypuhelin riittää askelmittariksi. 5.12.2016. Miksi ostaa erillistä aktiivisuusranneketta, kun askeleiden määrän voi mitata tavallisella älypuhelimella? Hyvä kysymys - mutta kuinka tarkkoja älypuhelimet ovat?

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

PDN Photo of the Day, Standing at Standing Rock. 10 kuvaa ja teksti.

Popular Photography.

Earthboundlight.com, Weather or Not, 4.12.2016.

The Online Photographer.

Thephotoargus.com, Unique Gifts for Photographers. Kaikenlaista.

Fotosidan.se, TEST: Canon Imageprograf Pro-1000. A2-kirjoitin, jota on huoleton ja helppo käyttää. Ei rullapaperia. 12 mustetta. Wi-Fi, USB, Ethernet. Kuva laidasta laitaan. Lähin kilpailija Epson Surecolor P800. Paino 32 kg. Suomen hinta on n. 1.400 euroa (verot mukana hinnassa).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Antti Salovaara, ass.fi. Lähiluonnon huvituksia. Yksi yö: Porkkalanniemi, 3.12.2016. Marraskuun loppupuoli kului pitkälti synkkien pilvien alla. Harmaata jaksoa seurannut lupaus kirkkaasta yöstä ajoi lähtemään eteläisen tähtitaivaan pääkallonpaikalle, Kirkkonummen Porkkalanniemeen . Kyseessä on suosittu kohde, josta on leivottu hiljattain kansallispuistoakin1. Porkkalanniemi tunnetaan erityisesti eeppisten rantakallioiden ja merimaiseman keitaana, mutta alueelta löytyy myös kaunista metsää ja pieniä suolaikkuja. Hieman kulkemalla huomaa, että puusto on paljon ilmeikkäitä kalliomäntyjä monimuotoisempaa.

Topfocus.fi, Leica SL-kokemus, 3.11.2016. Eli Foka oli sitten lähettänyt minulle testiin SLn sekä LEICA VARIO-ELMARIT-SL 24-90/2.8-4 ASPH Objektiivin. Ihan loistavaa palvelua. Eipä siinä sitten kun testailemaan. Jos tätä Leica SL:ää pitäisi kuvata yhdellä sanalla olisi se työkalu. Japanilaismerkkeihin verrattuna SL on ihan eri peli. Kamera ei nitise, natise tai anna myöten vaan vaikuttaa metalli palalta joka on tehty tinkimättömästi. Kamera on eleettömän elegantti ja askeettisen zenmäinen. Valikot ja käyttölogiikka on helposti omaksuttavissa, ja kameraa on mukava ja luonteva käytellä.

 • Kun kamerarungon ja peruszoomin yhteishinta on yli 10 000€ voidaan tuotteelta vaatia jo paljon. Se täyttyvätkö vaatimukset onkin sitten jokaisen itsensä ratkaistavissa.

HS. Marraskuun parhaat kuvat. Uudistunut formaatti. Kuvat suomalaisten kuvaajien ottamia.

HS. Maailma kuvina. Uudistunut formaatti.

Loodusajakiri.ee, Eesti Looduse 2016.a. fotovõistluse parimate album. 16. kerta luontokuvakilpailu. Kilpailun säännöt ovat aika tiukat. Eläimen, kasvin tai sienen pitää olla tunnistettavissa, mukaan liitetään lyhyt tarina kuvaustilanteesta ja tarkka kuvaus kohteesta.

HS Sunnuntai, kolumni, Valokuva todistaa meille kuolevaisuutemme, ja se on siinä niin pelottavaa. Suhteessani valokuviin on piirre, jota joku saattaa pitää ahdistavana. Kun näen muutamaa vuosikymmentä vanhempia kuvia, jotka esittävät ihmisiä, ajattelen aina ensimmäisenä, että heidän voi olettaa jo kuolleen. Oletus on tietenkin sitä varmempi, mitä vanhempia ihmiset kuvissa ovat ja mitä vanhempia itse kuvat ovat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, People's Choice Award shortlist for 2016 Wildlife Photographer of the Year Announced. Kaikkiaan 25 kuvaa, valittu 50.000 kuvasta, valokuvaajia 95 maasta.

ePhotozine.com, Quick Party Photography Tips.

Thom Hogan, Dslrbodies.com, End of Year Nikon Body Buying Advice. 23.11.2016. Yhdeksän Nikonin järjestelmädigiä, lyhyesti.

Techradar.com.

PDN Photo of the Day, Celebrating William Christenberry. 10 kuvaa ja teksti.

IR, Canon joining the modern Japanese space race, although not in the way you might expect.

Petapixel.com, Ep. 130: Two RAW Photo Editors Get Even Better & more. Podcast, sisällysluettelon avulla suoraan kiinnostavaan kohtaan.

Kamera & Bild, Att bygga en berättelse med bilder. Kuvankäsittelyä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

HS, Ei minun sotani. Kodistaan paennut nainen ­pysäkillä, haavoittunut sotilas sairaalassa, bussilastillinen naisia ja lapsia öisellä tiellä. HS:n Jukka Gröndahl kuvasi 1990-luvulla ihmisiä Bosnian sodassa. Nyt palasimme etsimään heitä.

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog.

 • Suomelle kaksi uutta lintulajia, 2.11.2016. Uusimmat linnut ovat idänpikkusieppo 476 ja preeriakahlaaja 477. Pitkä postaus.
 • Canonin 600 millisen vastavalosuojan lukitusnuppi taas rikki, 7.11.2016. Canonin huippulinssien heikko kohta on vastavalosuojan lukitusnuppi. Maanantaina 31.10.2016 vein kuusisatasen vastavalosuojan Jas-tekniikkaan ja perjantaina työ oli valmis puolen päivän jälkeen, jolloin heti hain sen ja menin kuvaamaan idänpikkusieppoa kolmatta kertaa ( 93 euroa).

Yle Uutiset, Jyväskylä sääkuvaajat, Kuvagalleria: Rakkautta talvisessa tunnelissa ja joutsenet kylmässä kylvyssä. 2.12.2016.

HS, Itsenäisyyspäivät – katso historiakuvat siitä, mitä ennen tapahtui Linnan ulkopuolella.

Teknavi.fi, Testissä Lenovon 2-in-1-laite – vakuuttava läppäri loistavalla akunkestolla. Kevyt ja kokonaisuudessaan siro laite pakkaa sisäänsä mukavat tehot, kosketusnäytön ja Windows 10 -käyttöjärjestelmän. Laite on saatavilla useana erilaisena versiona, joista edullisin maksaa Lenovon verkkosivuilla hieman yli 1900 euroa ja kallein vähän alle 3 600 euroa. Testilaitteemme hinta on reilut 2100 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Winter Bird Photography Tips. .
 • Vtech Kidizoom Duo Review. Arvosana 4 * / 5 *. Lapsille, 3 - 9 vuotta. Etu- ja taka-kamerat. Sisäänrakennettuja filttereitä. Värit sininen ja pinkki. Kahden megapikselin etukamera, takakamera/selfie VGA. Kaksi AA-paristoa/akkua. Kaksi etsintä kuten kiikareissa, molemmat silmät. Takana 2.4 tuuman lcd-näyttö. Micro USB -liitäntä ja MicroSD-korttipaikka. Viisi peliä, sarjakuvahmolle oma pää, video 320x240, ääninauhoitus jne. Amazon-hinta £40 (tässä hinnassa ei veroja).

Dpreview.com, Simple Studio Technique: Pet Portraits. Muutama sana kuvausjärjestelyistä. Toistakymmentä kuvaa.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pndpulse.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 12 linkkiä ja video (Lunch Atop A Skyscraper: The Story Behind The 1932 Photo | 100 Photos | TIME. YouTube, kesto 5:34).

Kamera & Bild, Per-Anders Pettersson vid den afrikanska catwalken. Kirja "African Catwalk". Vain muutama kuva artikkelin yhteydessä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

HS, Mitä näimme Syyriassa. Välitekstejä, still-kuvia, liikkuvaa kuvaa. Välittää aika aidon kokemuksen.

Peter Forsgård.

 • Finnish Photo Awards ensi keväänä! 2.12.2106. Ensi keväänä järjestetään Kuva&Kamera -messujen yhteydessä valokuva-alan palkintogaala, Finnish Photo Awards. Gaalassa palkitaan mm. Finnfoto-palkinto, Vuoden Muotokuvaaja, Vuoden Fotokauppias, Flying Nature sekä muita mahdollisia huomionosoituksia. Gaalassa julkistetaan myös uudistunut Fotofinlandia-kilpailu.
 • Joukkorahoituksesta Valoaalloilla podcastissa. 2.12.2016. Kesto 19:48.

Kamera-lehti, blogit, Tiina Puputti. Camera Borealis Inarissa – siis mikä ja missä? 30.11.2016. Mitä voi tapahtua, kun alkaa jutella vieraiden ihmisten kanssa junassa? Voi päätyä seuraavalla viikolla pohjoiseen menevään junaan ja Inariin. Näin kävi minulle. Olin pari viikkoa sitten matkalla Helsinkiin, kun samaan junavaunuun tuli istumaan Metsähallituksen kehityspäällikkö Timo Kukko (tätä en siis silloin tiennyt) ja Inarissa järjetettävän Camera Borealis -tapahtuman alullepanija. Jossain matkan vaiheessa keskustelu kääntyi valokuvaukseen, ja Timo totesi: ”Onko sinussa ex tempore -henkeä lähteä viikon päästä Inariin?”

Noise.fi, Rock-valokuvaaja Bob Gruenin teokset palaavat Helsinkiin.

Muropaketti.com, Tom’s Hardwaren mukaan tallennustilan hinta on nousussa selvästi. Yksittäistä syytä hintakehitykseen ei ole, vaan kyseessä on useiden muuttujien summa. 6% - 10%.

(seurannassa) Indiegogo, Loupedeck. Näppäimistön kokoinen, painaa kilon. Kuten Midi-kontrolleri. Editoidaan Lightroomilla valokuvia. Viiden hengen tiimi suomalainen tiimi on ollut kehittämässä. Mukana insinöörejä ja muotoilijoita Nokialta. Ensi kesäkuu on tavoitteena toimitusten alkamiselle. Jere Hietala esittelee demolla Loupedeckiä. 229 euroa. 1427 ennakkotilaajaa (viisi päivää sitten 1223 ennakkotilaajaa). Koossa 363.276 euroa (viisi päivää sitten 312.312 euroa). Tavoite ylittynyt 484%:sti. Ja klo 10 tänään sulkeutuu.

 • yleiseen myyntiin aikataulu syyskuu 2017, arviohinta 369 euroa

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, These ‘Shop Cats’ In Hong Kong Will Make You Smile.

Digital Photography School.

IR.

ePhotozine.com.

 • Top Tips On Photographing Snowy Landscapes.
 • Top 11 Best Nikon AF-S Nikkor Lenses 2016.
  • 1. Nikon AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR
  • 2. Nikon AF-S Nikkor 500mm f/4E FL ED VR
  • 3. Nikon AF-S 105mm f/2.8G ED VR Micro
  • 4. Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/4G ED VR
  • 5. Nikon AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR
  • 6. Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.8G
  • 7. Nikon NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR
  • 8. Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
  • 9. Nikon AF-S 18-35mm f/3.5-4.5G ED Lens
  • 10. Nikon AF-S Nikkor 300mm f/2.8G ED VRII
 • Top 15 Best Samyang Lenses 2016. (Listan kolmastoistakin on saanut arvosanaksi 4.5 * / 5 *. Tuskin Samyang niin ylivoimainen on... Mitä hyötyä on tähdistä, kun melkein kaikki saavat täydet pisteet...).
  • 1. Samyang Premium 85mm f/1.2
  • 2. Samyang Premium MF 14mm f/2.4
  • 3. Samyang AF 14mm f/2.8 ED AS IF UMC
  • 4. Samyang 35mm f/1.4 ED AS UMC -
  • 5. Samyang 35mm f/1.2 ED AS UMC CS
  • 6. Samyang 12mm f/2 NCS CS
  • 7. Samyang 16mm f/2.0 ED AS UMC CS
  • 8. Samyang T-S 24mm f/3.5 ED AS UMC
  • 9. Samyang 7.5mm f/3.5 UMC Fisheye
  • 10. Samyang 135mm f/2 ED UMC
  • 11. Samyang 20mm f/1.8 ED AS UMC
  • 12. Samyang 12mm f/2.8 ED AS NCS Fish-eye
  • 13. Samyang AF 50mm f/1.4 FE
  • 14. Samyang 85mm T1.5 AS IF UMC
  • 15. Samyang 8mm f/3.5 UMC Fish-Eye CS II

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Lensrentals.com, blog, Taking Apart the New Nikon 105mm f/1.4E ED AF-S.

Fotosidan.se, TEST: Sigma 20/1,4 DG HSM Art. Yksi parhaista laajakulmaobjektiiveista. Näin alkaa arvio. Valovoimaa. Painoa melkein kilon verran, 950 g. Suomen hinta on vähän yli 700 euroa (verot mukana).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Juvonen.1g.fi, Portugal , Algarve, Lisbon.

Sulantoblogi.fi, Canon EOS M5 kokeilussa osa 1, 1.12.2016. Canon esitteli ensimmäisen peilittömän kameransa jo nelisen vuotta sitten, mutta se osoittautui puolivillaiseksi kuvauslaitteeksi. Firmispäivityksillä EOS M parani ihan kohtalaiseksi kameraksi, mutta ensivaikutelman voi tehdä vain kerran ja siksi Canonin peilittömillä on ollut huono kaiku. Tänä syksynä Canon toi Photokinaan uuden EOS M5:n, joka yhdellä silmäyksellä näyttää vakavasti otettavalta ja jonka yhtenä tehtävänä on palauttaa japanilaisjätin maine peilittömien kameroiden valmistajana. Tässä alkuvaikutelmat EOS M5 -kamerasta.

 • Tähän mennessä EOS M5 on ollut lähes pelkästään positiivinen kokemus ja ylittänyt odotukset. Seuraavassa osassa käsittelen kuvaamista ja kuvanlaatua tarkemmin.
 • Runko + Canon EF-M 15-45mm IS STM + EF/EF-S-EOS M-adapteri, Suomen hinta alle 1400 euroa (verot mukana).

HS, Tällaiset ovat rujon ja rakkaan lähiön kasvot – Myyr York -kuvablogin esikuva löytyy USA:sta, 27.11.2016. Olli Bergin esikuva on maailman suosituin katukuvablogi Humans of New York. Tätä Olli Berg on tehnyt nyt kolme vuotta: kulkenut ympäri Myyrmäkeä ja pyytänyt ihmisiä valokuviin. Berg, 38, pitää valokuva­blogia, jonka nimi on Humans of Myyr York, siis Myyr Yorkin ihmiset. Mikä ihme on Myyr York? Se tarkoittaa Vantaan lähiötä Myyrmäkeä, tai oikeastaan Suur-Myyrmäkeä.

 • Kolmessa vuodessa Berg on julkaissut jo 980 valokuvaa Myyrmäessä tapaamistaan ihmisistä. Hän ei yleensä kysy heidän nimiään.
 • Nyt Humans of New Yorkilla on Facebookissa peräti 12 miljoonaa seuraajaa. Mutta on Humans of Myyr Yorkillakin 12 tuhatta. Se alkaa olla jo niillä rajoilla, että sivua voi ylipäätään pitää. Sitä pitäisi olla moderoimassa koko ajan. Ihmisten kommentit päihdeongelmaisista tai muista kuin valkoihoisista ihmisistä ovat julmia.

Tekniikkatalous.fi, Kamera kaupaksi hulppealla lähes 400 000 euron hinnalla – kaiverrus antaa hyytävän muistutuksen historiasta.

Yle Fem, pe 2.12.2016, klo 19. Danska mästerfotografer, osa 1. Viisi osaa. Voi katsoa Yle Areenassa vain suorana. Viisi nuorta valokuvaaja (amatöörejä) kilpailee tittelistä. Ensimmäisenä tehtävänä on ottaa kaksi kuvaa annetusta aiheesta, aikaa on kolme tuntia. Uusinta sitten la 3.12.2016, klo 17.25. Tanskan mestarivalokuvaaja, Årets Mesterfotograf 2013. Sarja alkaa reportaasikuvalla ja päättyy taidekuvaan. Finaalijakson teema on vapaavalintainen.

Fiidi.fi, Nämä 10 olivat Instagramin suosituimmat kuvat vuonna 2016 - listalla toistuvat vain kaksi nimeä. Jaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Color and Light in a Unique Suburb of Sydney.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Photographing Fairground Rides At Night.
 • Who's Won The Final Nikon Coolpix Camera? Lukijakilpailun kuvia.
 • Top 11 Best Nikon AF-S Nikkor Lenses 2016.
  • 1. Nikon AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR
  • 2. Nikon AF-S Nikkor 500mm f/4E FL ED VR
  • 3. Nikon AF-S 105mm f/2.8G ED VR Micro
  • 4. Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/4G ED VR
  • 5. Nikon AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR
  • 6. Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.8G
  • 7. Nikon NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR
  • 8. Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
  • 9. Nikon AF-S 18-35mm f/3.5-4.5G ED Lens
  • 10. Nikon AF-S Nikkor 300mm f/2.8G ED VRII
  • 11. Nikon AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED
 • Top 11 Best Ultra Zoom Bridge Digital Cameras 2016. (kahdeksalla ensimmäisellä kaikilla 4.5 * / 5 *. Onko näiden arvostelujen perimmäinen tarkoitus saada vain myytyä sivujen kautta mahdollisimman paljon? Eli kannattaa lukea muutaman suolakiteen kera. Maistuu paremmalta).
  • 1 - Panasonic Lumix FZ1000
  • 2 - Sony Cyber-shot RX10 Mark II
  • 3 - Panasonic Lumix FZ330 / FZ300
  • 4 - Canon Powershot G3 X
  • 5 - Sony Cyber-shot RX10 III
  • 6 - Panasonic Lumix FZ72
  • 7 - Nikon Coolpix P610
  • 8 - Canon Powershot SX510 HS
  • 9 - Canon Powershot SX60 HS
  • 10 - Fujifilm FinePix S-1
  • 11 - Nikon Coolpix P900
 • Top 10 Best Pocket Zoom / Travel Zoom Cameras 2016.
  • 1. Panasonic Lumix DMC-TZ80
  • 2. Panasonic Lumix DMC-TZ70
  • 3. Panasonic Lumix DMC-TZ100
  • 4. Nikon Coolpix S9900
  • 5. Sony Cyber-Shot HX90V
  • 6. Canon Powershot SX720 HS
  • 7. Panasonic Lumix TZ57
  • 8. Sony Cyber-Shot DSC-WX500
  • 9. Canon Powershot SX610 HS
  • 10. Nikon Coolpix S7000
 • Top 10 Best Waterproof Tough Cameras 2016.
  • 1. Olympus Tough TG-860
  • 2. Olympus Tough TG-4
  • 3. Panasonic Lumix DMC-FT5
  • 4. Nikon 1 AW1
  • 5. Nikon Coolpix AW130
  • 6. Olympus Tough TG-850
  • 7. Canon PowerShot D30
  • 8. Fujifilm FinePix XP90
  • 9. Fujifilm FinePix XP80
  • 10. Ricoh WG-5
 • Metz Launch A New Compact And Powerful Flashgun. Peilittömille. Metz mecablitz M400. Canon, Nikon, Micro 4/3 -systeemi, Pentax, Sony ja Fuji. £121 (verot mukana).

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Popular Photography, 2016 Pop Awards: The Best Camera and Photo Gear of the Year. Laidasta laitaan. 22 kpl.

PDN Photo of the Day, A Hybrid Tintype Bestiary. 8 kuvaa ja teksti. Kuvakollaaseja US Library of Congressin kuvakirjastoista, sitten vanhalla märkälevytekniikalla (tintype) kuvat valmiiksi.

Pndonline.com, Photographing the Dark Side of the Gold Medal in Rio. Valokuvaajahaastattelu.

The Online Photographer, Blog Note: Our Staff. Henkilöstöluettelosta tulee lähinnä mieleen Kaurismäen Calamari Union -elokuva.

Pdnonline.com, The Power of Print: Sue Bryce’s Large-Scale Portraits (mainos jossa sisältöä = sponsored). Aikaisemmin isojen printtien teko oli hankalampaa. Canon imagePROGRAF PRO-4000, 44-tuumaiset printit. Suomen hinta on alle 8000 euroa.

Kamera & Bild, Bolagsupplysningen blankett-bluffar fotografer. Ruotsissa moni valokuvaaja on saanut mustalla listalta olevalta yritykseltä postia. Varoitus. Huijausyritys.

Kamera & Bild, Anna Tärnhuvud är årets KW Gullers-stipendiat. Nordiska Museet.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.12.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Lepolandian Majakka.

 • Canon EOS 5D Mark IV - Jääkiekkotesti, 27.11.2016. Eilen koitti vihdoin se kauan odotettu päivä, kun pääsin kuvaamaan jääkiekko-ottelua uudella kamerallani (Canon EOS 5D Mark IV) ja testaamaan sitä urheilukuvauksessa. Odotukset olivat korkealla, mutta en etukäteen uskonut eron (positiivisessa mielessä) olevan entiseen runkoon (Canon EOS 6D) näin valtava.
 • Koiruuksia ja konnankoukkuja, 28.11.2016. Kuvia.

Ville Suorsa, Talven tuloa Alakestilän Arboretumissa, 29.11.2016. Kävin kuvaamassa Liminganjoen kuohuja ja lumista maisemaa Alakestilän Arboretumin alueella, missä on monilajinen puulajipuisto sekä monenlaista nähtävää ja kuvattavaa.

Ension Kuvablogi, Makroja kynttilän sydänlangasta, 30.11.2016.

Mikrobitti.fi, Androidin upouusi haittaohjelma murtanut jopa miljoona Google-tiliä – näin tarkistat, onko laitteesi kunnossa. Infektio alkaa, kun käyttäjä lataa ja asentaa Gooligan-tartunnan saaneen sovelluksen laitteelleen tai klikkaa kalasteluviestissä olevaa haitallista linkkiä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Astonishing Feats of Jumping Cats.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Popular Photography, Hands-On: Tamron SP 150–600mm f/5–6.3 Di VC USD G2 Zoom Lens. 35 kuvaa ja tekstit. Suomen hinta on 1.550 euroa (verot mukana).

Dpreview.com.

IR.

PDN Photo of the Day, Playing with Identity. 10 kuvaa ja teksti.

Lensrentals.com, blog, Canon 24-105 f/4 IS Mark II MTF Results. Odotukset kovat, erityisesti 105 mm:n kohdalla petrausta. Parempi kuin edellinen versio, mutta ei tarpeeksi jotta kannattaisi päivittää. Näin MTF-käppyröiden perusteella. Suomen hinta on 1300 euroa (verot mukana).

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, 10 Valuable Resources for Photography Scouting and Planning. Linkkejä.

Techradar.com, 6 things to photograph this Christmas.

The Online Photographer, You Bought It You Own It. Tarvitaanko uutta tietokonetta. Ja kun kerran on jotain ostanut, niin vaihtaminen ei ole helppoa.

Pdnpulse.com, Photographer Sues VICE for Unauthorized Use of Expectant Couple.

Fotosidan.se, DN stämda för bildstöld på Facebook. Poliitikko ei hyväksynyt sitä, että lehti julkaisi lupaa kysymättä Facebook-sivulta yksityiset kuvat. Haki oikeutta. Jos häviää kanteensa, niin voi joutua maksamaan vastapuolen 370.000 kruunun asianajajakulut.

 • Kameratrollet.se, Fototips del 9 – Fotografens lagtexter.
 • Kameratrollet.se, Publicering av bild – pris? 4.12.2015.
 • Dagens Nyheter, Ebba Busch Thor på kontroversiella bilder i Israel. 13.2.2015. Näitä kuvia Dagens Nyheter julkaisi. Kuvat peräisin yksityiseksi merkityiltä Facebook-sivuilta. Ei kysytty lupaa. (Facebookista napatut kuvat lienevät käytännössä - myös Suomessa - olevan lehdistössä vapaata riistaa. Vaikka lainsäädännön mukaan näin ei ole. Ja vaikka Facebookin liityttäessä suostuttaisiinkin mihinkä tahansa ehtoihin, niin kunkin maan laki on aina kaiken yläpuolella.).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Marraskuun 2016 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset