Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Syyskuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Elokuu 2016

31.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Mikko Lagerstedt.

 • Glow, 26.8.2016. Capturing Perseid Meteor Shower is one of the things I try to shoot each year. This year we had luck with the weather and we headed to the coast with Konsta and Juuso. I set my time-lapse rail to a place I thought might work and set it to shoot for four hours.
 • Descent, 26.8.2016. After the bright summer nights, I'm excited that the astrophotography season has started in Finland. A couple of weeks ago I made a trip to Emäsalo, Finland. It's one of my favorite seascape places in Finland. I ended up going there four nights in a row to capture some time-lapse footage and still images.

Instagram, Mikko Kaukoranta. Tuolta voi käydä katsomassa joitain kuviani. Kuvissa on maininta aina, jos on käytetty Olympusta. Käytännössä kuvavirrassa siitä lähtien, kun ensimmäinen kuva rungosta on päivitetty sivuille. Siirryin aika nopeasti täysin m43 käyttöön, kun olin EM1:n ottanut testiin. Nykyään tosiaan kaksi EM1 runkoa käytössä ja muutama hyvä putki kaveriksi. :) Hämärässä tarkennus ja C-AF tuo haasteita kieltämättä, mutta pidän tästä kokonaisuudesta niin paljon, että sen heikkouksien kanssa kyllä pärjään.

Iltalehti, Kuvanmuokkaus paljastui: Pariskunta huijasi Everestin valloituksen - "Tämä olkoon varoitus muille". Poliisikonstaapeleina työskentelevät Dinesh ja Tarakeshwari Rathod väittivät päässeensä Everestin huipulle 23. toukokuuta. Muut kiipeilijät kuitenkin kyseenalaistivat pariskunnan suorituksen, ja lopulta paljastui valokuvatodisteiden olleen käsiteltyjä: Rathodit olivat liittäneet itsensä erään toisen intialaiskiipeilijän huipulta ottamiin kuviin.

Helsingin Uutiset, Lähellä kosmosta – valokuvaaja tallentaa vastasyntyneen onnen. Von Konow on kuvannut vastasyntyneitä, alle kaksiviikkoisia vauvoja studiollaan. Nyt hän on tuonut valokuvansa esille kotikaupunkinsa Lohjan Virkkalaan, kahvila Hilman Herkkuun. Näyttely on esillä syyskuun loppuun asti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A firsthand account of the ongoing conflict in Ukraine.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

PDN Photo of the Day, An Intimate View of Havana. 11 kuvaa.

The Online Photographer.

Popular Photography, VR Action Camera Field Test: Ricoh Theta S and 360Fly 4K. Polkupyörässä. 350 euroa ja 700 euroa.

Pdnonline.com, Yuneec Breeze Aims to Make Drone Photography...a Breeze. Hinta vain $500. Sopii erittäin hyvin selfie-kuvien ottamiseen.

Techradar.com, Anthropics Technology LandscapePro review. Arvosana 3.5 * / 5 *. Standard-versio, $39.95. Studio-versio, $59.95.

Kamera & Bild, Kommunen väljer bort skolporträtt. Värnamon kunnassa ei oteta ollenkaan luokkakuvia (varmaan hyvä ratkaisu "ongelmaan" on työntää pää pensaaseen...).

Fotosidan.se, TEST: Leica SL. 24 megapikseliä. Täyskennoinen, peilitön. Kolmen tuuman näyttö. Erinomainen elektroninen etsin, 4.4 megapikseliä. Kaksi sd-korttipaikkaa. Wi-Fi, NFC, GPS. Säänkestävä. Ei mikään kevyt runko, peilittömyydestä huolimatta. 4K video. 11 kuvaa sekunnissa. Yksillä akuilla ottaa 400 kuvaa. Suomen hinta on 8.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamerakoulu.fi, Anna Julian ottaa minimalistia muotikuvia, 29.8.2016. Instagramia ahkerasti päivittävä Anna Julia kiinnitti toimituksemme huomion puhtaalla tyylillään, joka pysyy yhdenmukaisena projektista toiseen. Hän kertoo olevansa kiinnostunut poikkeavista persoonista ja pitää kuolemaa yhdestä kauneimmista asioista.

Hel.fi, Ole hyvä Helsinki – helsinkiläisten kuvittamia kaupunginosien tunnelmia metroasemille.Metroasemat saavat uutta ilmettä helsinkiläisten työstämistä valokuvista, jotka kertovat eri kaupunginosien tunnelmasta. Helsingin kaupunki on antanut yli 200 raiteiden takana olevaa suurta mainostaulua kaupunkilaisten käyttöön Ruoholahden, Rautatientorin, Sörnäisten, Itäkeskuksen ja Kontulan asemilla. Näyttelyn avajaistapahtumassa lauantaina 3.9.

 • Näyttelyn avajaiset ovat metrossa lauantaina 3.9.2016 kello 13 -16. Tapahtuman avaa Rautatientorin Kompassiaukiolla apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri. Metromatkalle lähdetään Hurjaruuthin sirkushahmojen kanssa.
 • Instagram, olehyvahelsinki
 • oma.helsinkikanava.fi, sieltä sitten edelleen julkaistut videot.

TE-palvelut, Valokuvaaja, REALEST 3D, Turku, Pori ja Lahti, Turku. Osa-aikaisia valokuvaajia. Asuntojen ja kiinteistöjen valokuvaus sisältä ja ulkoa. Still-valokuvaus, 3D-kuvaus ja ilmakuvaus. Työmäärä: Alkuvaiheessa noin 10-15 h viikossa. Jatkossa työmäärä saattaa kasvaa. Kuvaukset paisnottuvat arkipäiville klo 8 ja 18 välille. Ajokortti B vaatimuksena. Oman auton käyttömahdollisuus ja valokuvaustaidot katsotaan eduksi. Työ alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä.

Palkkaus TES
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Heti sopivan henkilön löydyttyä
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 14.09.2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, Gorgeous Photos of the Trossachs, Scotland by John McSporran.

Techradar.com, Teach yourself flash: Colour temperature gels.

ePhotozine.com, Essential Times Square Photography Tips.

The Online Photographer, 'Anybody Can Be a Professional Photographer These Days!'. Pari kommenttia aikaisempaan keskusteluun.

The-digital-picture.com, Should I get the Canon EOS 5D Mark IV or the 5Ds/5Ds R?

Kamera & Bild, Vi har provat Canon EOS 5D Mark IV. Ja miten hyvä Dual Pixel RAW oikeastaan on.

Fotosidan.se, Nina ska rädda lejonen med Klarna-miljoner. Ruotsalainen luontokuvaaja, nainen. Tukholmassa näyttely, 6.9.2016 asti.

Kamera & Bidl, Fujifilm X-A3 får ny sensor och pekskärm.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS. Maailma kuvina.

HS, Maailman parhaat lehtikuvat liikuttavat ja näyttelyä halutaan sensuroida lähes joka vuosi – katso HSTV:n keskustelu kuvajournalismista. Helsingissä esillä oleva World Press Photo -näyttely esittelee viime vuoden parhaat lehtikuvat. Järjestäjät eivät suvaitse yhdenkään kuvan poistamista. Video keskustelusta, kesto 1:33:37.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Elokuun yöt eivät suosi, 24.8.201. Olen viettänyt kaikki elokuun viikonloput maastossa yötaivasta kuvaten. Luonto ei ole ollut kanssani samalla puolella: jokainen kerta on epäonnistunut.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Valo maalaa taivaan ja metsän sato nousee korjattavaksi. Elokuun kuvaajien linssin eteen on sattunut poikkeuksellisen upeita valonäytelmiä ja syksyn satoa metsistä.

Yle Uutiset, Identiteettivarkauksia ilmoitettu poliisille jo yli 2 000 – "Voi aiheutua monenlaista haittaa". Kalliomaan mukaan identiteettivarkauden tuleminen rikoslakiin omana rikoksenaan on ollut hyvä muutos, sillä se on selkeyttänyt lakia ja täyttänyt aukkoja esimerkiksi sosiaaliseen mediaan tehtyjen valeprofiilien osalta.

 • – Hyvin suuri osa näistä on sentyyppisiä, että esimerkiksi internetin kautta tilataan tavaraa toisen henkilön tiedoilla tai käytetään toisen henkilön tietoja hyväksi, kun on tehty vaikkapa laitesopimuksia eli esimerkiksi hankittu puhelin ja liittymä. Joissakin tapauksissa on myös avattu pankkitilejä tai luotu valeprofiileja sosiaaliseen mediaan.

Valokuvatorstai, 416. haaste, 18.8.2016. "paluu".

Imatralainen, Jääkarhuja ja pingviinejä Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa. Tapio Karjalaisen ”Kylmät kuninkaat”-näyttelyn teoksissa arktinen luonto ja sen eläimet ovat pääosassa kertoen näiden vielä koskemattomien alueiden ainutlaatuisuudesta. Huippuvuorilla taiteilija on päässyt kuvaamaan jääkarhuja ja etelässä pingviineitä, hylkeitä ja jäävuoria. Arktisilla alueilla kuvaaja on vieraana eläinten valtakunnassa. Ihminen ei saa lähestyä eläintä, mutta eläin saa lähestyä ihmistä. On tärkeää, että kaikki tapahtuu luonnon ehdoilla. Arktisissa kuvissa Karjalainen on pitänyt erityisen haastavana sitä, kuinka saada lumen värit ja muodot kohdalleen kuvaan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

 • Canon EOS 5D IV: What you need to know. III-version lanseerauksesta on kulunut yli neljä vuotta. Nyt sitten seuraaja Canon EOS 5D IV. Pikselimäärä on kasvanut 30%, 22 megapikseliä vs. 30 megapikseliä. Perus-ISO vähän laajempi kuin edeltäjällä, laajennettu ISO sitten sama. Molemmat Canonin mallit tarjoavat nimellisesti parempaa herkkyyttä kuin Nikon D810, jolla perus-ISO 12800, laajennettu 51200.
 • Dual Pixel Raw, kaksi 30 megan tiedostoa, yksi valotus. Automaattitarkennus ei paljoa eroa III-versiosta, uutta on tarkempi liikkuvan kohteen seuranta.
 • Uusi Canon lyö Nikon D810:n selvästi live view:n ja videon automaattitarkennuksessa. Systeemi toimii hyvin. III-mallilla ei ole mitään edes lähelle vastaavaa tarjota. Kamera käyttö ei isosti poikkea III-mallista, vaikka paljon uuttakin on tullut, esim. kosketusnäyttö. IV-mallin kosketusnäyttö on ylivoimainen myös Nikon D810:aan ja Sony a7R II:een verrattuna. Uusi painikekin on ilmestynyt, Canon 7D II:n tapaan automaattitarkennuksen valintaan. Myös kustomointi on mahdollista.
 • Kaksi korttipaikkaa, SD ja CF. Toisen voi valita videolle, toisen still-kuville. Tai sitten vaikka varmistukseen. Säänkestävyys L-objektiivia käytettäessä pitäisi olla hyvä, parantunut. Liitäntöjä: mikrofoni, kuuloke, HDMI out, USB 3.0, synkkaliitäntä salamalle, ulkoinen kaukosäädin. Canonin kolmas järjestelmäkamera, joka tarjoaa 4K videon. 4K 30 kuvaa sekunnissa, 8 megapikselin sitll-kuvat. Yhdellä latauksella ottaa 900 kuvaa. Akkukahvan dollarihinta on $349 (veroton hinta).

IR.

ePhotozine.com, 3 Essential Tips For When Photographing Standing Stones.

Earthboundlight.com, Tiptoe Through the Tulips, or Be Careful Where You Step Out There, 28.8.2016.

Fotosidan.se, TEST: Nikon D5 vs Canon EOS 1D X Mark II. Kaksi työhevosta ammattilaisille. 7000 euroa vs. 6700 euroa.

Kamera & Bild, Skola: Så fejkar du motljuset. Kuvankäsittely.

Fotosidan.se, My Corner Of The World. Blogimerkintä. Impressionism.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Jiin.kuvat.fi, Kuvat.

Pallopanoraamablogi, Kameran sähköisen vesivaa'an tarkkuus, 27.8.2016. Testaustapa oli yksinkertainen. Kamera Manfrotto 410 -tarkkuuskinopään päälle, sata kappaletta kuvia seinästä jossa on teräviä yksityiskohtia sekä vaaka -ja pystysuuntaisia linjoja kohdistusta varten. Kamerasta digitaalinen vesivaaka esille ja sata kappaletta kuvia välillä kameraa vain yhdellä akselilla liikutellen, niin että vesivaaka näyttää kameran olevan vaakasuorassa jokaisen kuvan oton aikana.

 • Käytännön kuvaamisessa asteen heitto tarkoittaisi seuraavasta videossa näkyvän suuruista heiluntaa mukamas vaakasuorien kuvien välillä.

Antti Salovaara, Lähiluonnon huvituksia, Syysnäytös, 22.8.2016. Lintujen syysmuutto on salakavala projekti. Juhannuksesta lähtien lintuja pikkuhiljaa häviää, ja viimeistään marraskuussa havahdumme hiljaisuuteen. Toki, syksyisin nähdään myös huikeita massamuuttoja, joissa sadat tuhannet – jopa miljoonat – linnut painavat kohti eteläisiä ilmansuuntia saman aamupäivän aikana. Siinä ei ole mitään huomaamatonta. Mutta yllättävän suuri osa kokonaisuudesta tapahtuu silti kuin varkain.

Petterihautamaa.kuvat.fi., Arktisia helmiä Sergey Gorshkovin tapaan, 26.8.2016. Ei ole ensimmäinen kerta, kun aloitan blogitekstini hehkuttamalla Kuusamossa sijaitsevaa Hannu Hautalan luontokuvakeskusta. Mestarin säännöllisesti vaihtuva näyttely tarjoaa joka käynnillä uusia inspiraation lähteitä nuoren polven digiharrastajallekin. Hautalan tuotannon lisäksi maininnan ansaitsee vaihtuva muiden kuvaajien näyttely, jossa on ollut vuosien varrella ilo tutustua moniin itselle aiemmin tuntemattomiin kuvaajalahjakkuuksiin.

 • Tällä kertaa vuorossa oli Venäjän tunnetuin luontokuvaaja Sergey Gorshkov, jonka materiaalia olen nähnyt aiemmin Wildlife photographer of the year –kirjoissa. Näyttelyn puhuttelevia otoksia tuki videoesitys kuvaajasta työssään.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Storms.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR, Halsman and Dalí combine for reality-bending portraits over 37-year collaboration. Ensitapaaminen New York 1941. Sen jälkeen 37 vuoden yhteistyö. Video, kesto 5:12.

Strobist, Choosing Remote Triggers. Pitkään käyttökelpoinen tarjonta maksoi yli $200. Kilpailu on kuitenkin laskenut hintoja niin, että $55:n settiä voi suositella kaikille. Phottix Arex, $55.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tonskulus.kuvat.fi, Kuvat, etusivu. Siitä vaan kuvia klikkailemaan, hämmästelemään ja ihastumaan.

HS, Kuvataidearvostelu, Valokuvataiteen museossa esittäytyvä Yhdysvaltojen takamaita kuvaava Alec Soth on valokuvan Johnny Cash. Alec Sothin (s. 1969) retrospektiivinen näyttely Gathered Leaves on kerännyt superlatiiveja Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Helsingissä näyttely avautui viime torstaina. The Guardian on luonnehtinut Sothia aikamme merkittävimmäksi yhdysvaltalaiseksi valokuvaajaksi, ja näyttely on jo nimetty klassikoksi. Eikä ihme, Gathered Leaves on huikea matka amerikkalaisuuden ytimeen.

 • Valokuva Alec Soth: Gathered Leaves 15.1.2017 saakka Suomen Valokuvataiteen museossa (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G). Ti–su 11–18, ke 11–20.

Matti Mattila, Eyefi-muistikortin käyttöönotto, 12.8.2016. Eräänä syksyisenä päivänä alkuillasta käväisin yhdessä Helsingin keskustan valokuvaamossa otattamassa passikuvat. Kuvaus oli nopea toimenpide, mutta jäin ihastelemaan kuvaamon tekniikkaa. Kamerasta oli nimittäin langaton yhteys läheiseen tietokoneeseen, ja passikuvani siirtyivät kätevästi koneiden välillä jatkotoimia varten

Fotomaraton.net, Taiteiden yön 12 kuvaustehtävää. Parin viikon sisällä tuomaristo pyrkii valitsemaan voittajat.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Apple säilyttää valokuvasi pidempään kuin uskotkaan. Uutinen on siinä, että poistettiinpa kuvat millä tavalla tahansa, ne eivät oikeasti poistu. Salauksen murto-ohjelmia kehittävä venäläinen Elcomsoft huomasi, että juttelemalla suoraan protokollan kanssa pilvestä voi palauttaa jopa puoli vuotta sitten poistettuja valokuvia.

Ilta-Sanomat, Krapulainen mursu ja päättömät pingviinit - nämä hulvattomat kuvat kisaavat vuoden hauskimman eläinkuvan tittelistä. Vuosittainen koomisten luontokuvien kilpailu on jälleen täydessä vauhdissa. Edellisenä vuonna kilpailu keräsi yhteensä noin 1500 osallistujaa viidestä kymmenestä kahdesta eri maasta.

Peter Forsgård, Raw-kuvia kamerasta mobiiliin! 26.8.2016. Eilen törmäsin Cascable nimiseen applikaatioon, jolla myös raw-kuvat siirtyvät iOS-laitteeseen.

Aamulehti, Kamerakopterit tulivat musiikkivideoihin – ”Ei osata vielä hyödyntää taiteellisesti”. Kaikkein tärkeintä on hyvä idea. Näin linjaa Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteellinen johtaja Otto Kylmälä. Kylmälä katsoi läpi 349 parhaan kotimaisen musiikkivideon kilpailuun lähetettyä videota ja huomasi, että enää harva video on huono. Laatu on tasaisempaa kuin muutama vuosi sitten, ainakin teknisesti.

Mobiiliblogi.com, Kymmenen vinkkiä 3D Touch -kosketuksen hyödyntämiseen (iOS 10).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Photographer Records her Day with a Schoolgirl in Ghana.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

The-digital-picture.com.

IR.

 • Nikon D500 Review: This versatile, professional DSLR is the D300S successor you have been waiting for. Julkistettu tammikuussa 2016. Nikonin uusi 20 megapikselin kroppikennoinen järjestelmädigi, Nikonin lippulaivamalli tässä sarjassa. 4K video (kerralla sekunti alle puoli tuntia), nopea sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa. Nikon D300s:n (seitsemän vuotta vanha) pitkään odotettu seuraaja. Uusinta Wi-Fi -tekniikkaa, NFC, Bluetooth. ISO 100 - 164.000 (laajennettu ISO 1640000). USB 3.0. Yhdellä latauksella ottaa 1240 kuvaa. 3.2 tuuman kääntyvä (ylös/alas) kosketusnäyttö, 2.359 miljoonaa pistettä. 100% optinen etsin. Sama tarkennussysteemi kuin lippulaivamallissa Nikon D5:ssä. 153 tarkennuspistettä, joista 99 ristikkäistä. Säänkestävä. Runko 760g (Canon EOS 7D Mark II painaa vielä enemmän, 910g). Ei sisäänrakennettua salamaa. Näppäimet valaistu. Automaattinen tarkennuksen hienosäätö. Automaattitarkennus on huippuluokkaa. Erityisen hyvin sopii urheilukuvaajille. Suomen hinta on 2.400 euroa.
 • Firmware Friday: Sony A7R II, Canon 1DX II get new features, fixes; Nikon updates distortion control data.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 14 linkkiä ja video.

The Online Photographer, Two Links Concerning Professional Photography.

Thephotoargus.com, Dawn to Dusk at Mt. Rainier National Park: Photos by Sveta Imnadze.

Techradar.com, Nikon D500 vs Nikon D750: Which DSLR should you choose?

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, Object of Desire: Flashpoint XPLOR 600 TTL All-in-One HSS Studio Flash. $749.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård, Viikon Valoaalloilla eetterissä. 25.8.2016. Tämän viikon Valoaalloilla Podcast on kuunneltavissa. Aiheina tällä viikolla Alec Soth:in luento, kamerahuhuja sekä Matti kommentoi Fujin ja Canonin uutuuksia. Podcast, kesto 25:30.

Kamera-lehti, blogit.

 • Tiina Puputti, Kulkee kameran ja 24 millisen kanssa, 8.8.2016. Kävelin viime viikon aikana noin parikymmentä kilometriä päivittäin – tavoitteenani ei ollut kunnon kohottaminen, vaan kyseessä oli haavelomani kameran kanssa Pietarissa. Olen käynyt Pietarissa 1999 Jyväskylän yliopiston opintomatkalla. Tällöin kiersimme kaupunkia bussilla nähtävyydeltä toiselle, ja jo silloin mieleeni jäi itämään, että tänne haluan palata. Tänä kesänä siihen tuli vihdoin mahdollisuus.
 • Väärä Kurkku, Big, not Great? 4.8.2016. Onko valokuvavedoksen koolla väliä? Onko iso sinusta kaunista? Ihastelin taannoin Helsingin Sanomien kulttuurisivulla reilun kokoista lehtikuvaa Pentti Sammallahden kahdesta variksesta puunrungolla. Gallerianäyttelyssä vuonna 2006 se ja muut kuvat olivatkin hämmästyttään pieniä, vain noin 10 x 10 cm.
 • Asko Vivolin, Kesä ei ole vielä ohitse! 17.8.2016. Vaikka olinkin katsellut samoja maisemia auton ikkunoiden läpi, avasi viikon mittainen pysähtyminen seudulle silmät aivan uudella tavalla. Kasvit ja eläimet olivat toisia kuin kotipihalla, ja ikkunasta avautui upea järvimaisema.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Canonilta uutta.

Fujilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR, The lasting images of the 2016 Olympics: Taking a look back at the best photos captured in Rio.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Blending for composite – two ways to get it right.

Lensrentals.com, blog, The Ultimate Light Modifier Shoot Out and Test. Kolmelta etäisyydeltä testikuvat. Havainnollisesti näyttää erot ja onko niitä ylipäätään.

 • Profoto B1 Strobe (Bare)
 • Profoto OCF 24″ Foldable Beauty Dish
 • Profoto 21″ Beauty Dish
 • Profoto XL Umbrella White
 • Profoto XL Umbrella Silver
 • Profoto Large Umbrella White
 • Profoto Medium Umbrella White ( kuten Westcott 43″Collapsable Umbrella).
 • 47″ PCB Octabox Without Front Baffle
 • 47″ PCB Octabox With Front Baffle
 • PCB Strip Box Without Front Baffle
 • PCB Strip Box with Front Baffle
 • 2’x3′ Softbox With Front Baffle
 • Large PCB Softbox (30″x60″)
 • Westcott Rapid Box
 • Large Profoto Octabox (5ft) (kuten PCB Foldable Octabox 47″).

Fotosidan.se, ”Wisslarens” bilder på Instagram – nu som frimärken. Ensimmäistä kertaa Instagrammista peräisin olevia kuvia nähdään Ruotsin postimerkeissä. Ruotsalainen kuvaaja, 1.4 miljoonaa seuraajaa Instagrammissa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Taiteiden yö, torstai 25.8.2016. Sanomatalo. Kuva muuttaa maailmaa -keskustelu. Aika 17 - 20. Miten yksittäinen kuvajournalisti pystyy vaikuttamaan maailmankuvaasi? Mikä ohjaa hänen valintojaan? Miten ennakkokäsitykset vaikuttavat valintoihin? Entäpä yleisön tuntoihin ja tulkintoihin kuvasta? Näistä kysymyksistä kutsuimme neljä suomalaista kuvajournalistia keskustelemaan World Press Photo -näyttelyn ja Taiteiden yön innoittamina. Millaisen kuvan maailmasta Aapo Huhta, Touko Hujanen, Kaisa Rautaheimo ja Meeri Koutaniemi haluavat omalla työllään antaa? Panelin kesto n. puolitoista tuntia.

Taiteiden yö, torstai 25.8.2016, Fotomaraton 2016, säännöt. Fotomaraton alkaa kilpailupäivänä kello 17. Kisan voi aloittaa kisatoimistolta uuden ylioppilastalon Mannerheim-salista (Mannerheimintie 5a, 5. kerros), mutta myös kotoa, töistä tai myöhemmin illan aikana. Kilpailuaika päättyy kello 23 ja maaliin on saavuttava tähän mennessä. Tämän jälkeen maaliin saapuvat kilpailijat suljetaan kilpailusta. Kilpailuaika on 6 tuntia.

Kameraseura.fi, 25.8. Taiteiden yö, AITA 2016 WALL –näyttely. Lisäksi miljöömuotokuvausta Finlandia-talon Cafë Verandan läheisyydessä Töölönlahden puoleisella sivulla. Kuvan saa printattuna mukaan muistoksi. Kuvaus on maksutonta.

 • AITA-näyttely 16.8.-15.9., Tänä vuonna näyttely pidetään Finlandia-talon Cafe Verandassa. Näyttely on avoinna kahvilan aukioloaikoina.

Taiteiden yö, torstai 25.8.2016, Valokuvagalleria Hippolyte. Taiteiden yönä 25.8.2016 klo 19–20.15 Valokuvagalleria Hippolytessä nähdään ja kuullaan muusikko Rasmus Hedlundin ja taiteilija Paula Lehtosen audiovisuaalinen konsertti.

Taiteiden yö, torstai 25.8.2016. Esplanadin puisto. Nappi Naapuri. Aika 17 - 21. Kerro meille mitä ajattelet naapuruudesta ja valokuvaaja Sara Hornig ikuistaa sinut ja seurueesi. Kiitokseksi saat itsellesi kuvatallenteen digimuodossa. Kuvat ja tarinat naapurustoista julkaistaan lopuksi tietysti Nappi Naapuri -palvelussa. Taiteiden yönä ravintola Teatterin kulmalta, Pohjoisesplanadin jalkakäytävällä.

Taiteiden yö, torstai 25.8.2016, Suomen valokuvataiteen museo. Vapaa pääsy museoon klo 17–21. Opastukset näyttelyihin klo 18, 19 ja 20. Museokaupassa on kirja-ale.

Peter Forsgård, The Space Between Us - No More? 24.8.2016. Alec Sothin näyttely avataan tänään illalla Valokuvataiteen museossa. Näyttely on esillä aina ensi tammikuun puoliväliin asti. Onneksi Museokortilla pääsee katsomaan näyttelyn vaikka joka päivä!

 • Suomen Valokuvataiteen museo, Alec Soth: Gathered Leaves 25.8.2016–15.1.2017. Sothin tuotantoa nähdään nyt Pohjoismaissa ensimmäistä kertaa näin laajasti. Gathered Leaves -kokonaisuus on tätä ennen ollut esillä Lontoon Science Museumin Media Spacessa sekä Bradfordin National Media Museumissa. Kulttimainetta niittänyt näyttely on maailmalla nousemassa aikamme klassikoksi.
 • Yle Uutiset, Kulttuuri, Huippuvalokuvaaja Alec Sothin Amerikka on yksinäinen ja hämillään.

HS, ”Paljon siellä liikkuu pimeää lihaa” – Touko Hujanen tahtoi kuvata erilaisen Helsinginkadun, se ei ihan onnistunut. Helsinginkatu-sarjaa suunnitellessaan Hujanen kun oli päättänyt, että kuvista tulisi kauniita ja runollisia, jotain aivan muuta kuin millaisena Kallion rujo valtaväylä on totuttu näkemään. Helsinginkatu-projekti alkoi Hujasen omasta ideasta, mutta intressien onnellisesti kohdatessa se on nyt osa Juhlaviikkojen ohjelmaa. Aiemmin hän on rahoittanut vastaavanlaisia valokuvallisia sanomalehtiprojekteja joukkorahoituksella. Hänet on valittu Vuoden lehtikuvaajaksi viitisen vuotta sitten.

 • Hujasen kuvat nähdään näytteillä Huvilateltassa ensi kuun alkupuolella pidettävässä tapahtumassa, jossa on jaossa myös viisisataa Helsinginkatu-sanomalehteä.

Nurmijärven Sanomat, Nurmijärveläiset ikuistivat upeat revontulet – katso kuvat. Etelä-Suomen taivaalla nähtiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä upea revontulinäytös. Nurmijärven Perttulassa asuva Johanna Vaurio-Teräväinen sai revontulet ikuistettua kameraansa kotikylässään. Osittain ammatikseen kuvaava Vaurio-Teräväinen oli myöhään tiistaina illalla editoimassa kuviaan, kun hän sai sähköpostiinsa ilmoituksen revontuliaktiivisuudesta. – Nopeasti piti vielä varmistaa Facebookin Revontulikyttääjät-ryhmästä mikä on tilanne ja kun näytti siltä, että oikeasti voisi olla kunnon revontulet hyppäsin autoon ja ajoi Perttulaan, paikkaan jossa tiesin olevan hyvä näkyvyys pohjoiseen.

Yle Uutiset, Kotimaa, Minikopteri antaa palomestarille toiset silmät – uusi ulottuvuus onnettomuuksiin. Kajaani Mistä on kyse? Kainuun pelastuslaitoksella on kauko-ohjattava minikopteri, jota voidaan käyttää apuna hälytystehtävissä. Minikopterista toivotaan pelastajille apua esimerkiksi öljyvahinkotilanteessa tai maastopalossa. Minikopteria voidaan käyttää muutenkin pelastustoimen johtamisessa, sillä se helpottaa tilannekuvan kokoamista ja ylläpitoa. Kainuun pelastuslaitoksen pihamaalla käy kevyt surina, kun palomestari Petri Vehniäinen ohjailee reilut tuhat euroa maksavaa minikopteria autojen yläpuolella. Vehniäinen seisoo paloauton vieressä ohjainlaatikko käsissään ja vakuuttaa, että tämä ei ole leikkikalu. – Ilmakuvaukseen soveltuvasta minikopterista toivotaan pelastajille apua esimerkiksi öljyvahinkotilanteessa tai maastopalossa.

HS, Tiede, Verkkopalvelu piirtää kuvan siitä, mitä käyttäjä kirjoittaa. Uusi Wordseye-palvelu piirtää 3d-kuvia ohjelmaan syötettyjen ohjeiden mukaan. Kuviin voi myöhemmin lisätä esimerkiksi valotehosteita ja eri säätiloja.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Mitä Facebook tietää sinusta? 23.8.2016. Aika kylmäävää tekstiä. Toisaalta jos kerran Facebookia käyttää, niin voi ottaa sellaisen asenteen, että entäs sitten... Toisaalta... hurjaa on FB:n touhuilu.

TE-palvelut, Valokuvaaja, A.C. Nielsen Finland Oy, Espoo. Avataan Suomessa studio, jossa otetaan tuotekuvia Suomen suurimmille jälleenmyyjille ja tavarantoimittajille. Valokuvaajaa haetaan. Toimenkuvaan kuuluu myös tuotteiden buukkaus, kuvausten aikataulutus jne. Hyvä englannin kielen taito ja sujuva suomen kielen taito. Kokemusta tuotekuvauksesta ja hyvä tuntemus Adobe Photoshopista ja Capture One Pro -ohjelmista tai muista vastaavista ohjelmistoista.

Työpaikan osoite 02600 ESPOO
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö, 7,5
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 05.09.2016 klo 23:59

HS, Presidenttiparin kuva oppikirjassa hämmensi kansanedustajaa – kuvatekstissä kerrotaan naisten kiinnostuksesta hyvässä asemassa oleviin miehiin. Lukion psykologian oppikirjassa kuvassa yksinään presidentti Niinistö ja Jenni Haukio. Kuvaan liittyvä teksti: "”Evoluutiopsykologian mukaan pitkäaikaista kumppania etsivät naiset tuntevat vetovoimaa miehiin, jotka ovat taloudellisesti ja sosiaalisesti hyvässä asemassa ja naista vanhempia. Nämä ominaisuudet viittaavat miehen kyvykkyyteen huolehtia naisesta ja tämän lapsista”. ?

 • Julkisuuden henkilön kuvan julkaisuun esimerkiksi opetusmateriaalissa ei tarvita kuvattavan lupaa. Rikoslain mukaan kenenkään kunniaa ei kuitenkaan saa loukata, joten toisesta henkilöstä otettua kuvaa ei saa käyttää valheellisesti tai halventavasti.
 • Oppikirjan on kustantanut Sanoma Pro. Sanoman viestintäjohtaja Hanna Johde kommentoi Helsingin Sanomille, että Twitterissä julkaistu kuva on irrotettu asiayhteydestään. (asiayhteys = kuvaan liitetty teksti?).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Scottkelby.com, When Your “Technically Correct” Photo Doesn’t Look Good.

The-digital-picture.com, Should I Get the Canon EF 35mm f/1.4L II USM or the Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art Lens?

Kamera & Bild, Spegla – tre dagar om foto i Norrköping. Lokakuun puolivälissä jotain ihan uutta.

Fotosidan.se, TEST: Panasonic Lumix GX80. Huhtikuussa 2016 julkistettu. 4/3-systeemin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 2x. Kiinteä elektroninen etsin (2.764.000 pistettä). Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Kuvanvakaaja rungossa. Lähinnä GX7:n seuraaja (tai sitten GX8:n vähän riisuttu malli, halvempi, kenno vähän pienempi, ei säänkestävä). 16 megapikselin CMOS-kenno, 4K video, Wi-Fi (kuvat suoraan someen). Ei anti-aliasta, 10% tarkempi. Valotuksen ja valkotasapainon lisäksi on mahdollista haarukoida myös tarkennusta ja aukkoa. Kameran sisäinen RAW-muokkaus mahdollista. Uusi suljinmekanismi, elektromagneettinen. Sisäänrakennettu salama. Yhdellä latauksella ottaa 290 kuvaa. Suomen hinta runko 700 euroa

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamera-lehti.fi.

Tekniikan Maailma, Pikakoe: DJI Phantom 4 -kuvauskopteri – Nopeutta ja automatiikkaa. Uudessa DJI:n mallissa on seurantatoimintojen lisäksi uusi esteiden tunnistusjärjestelmä. Kopteri havaitsee eteen tulevat esteet ja kiertää ne tai jää odottamaan ohjaajan käskyjä. DJI PHANTOM 4 lumoaa nopeudellaan ja omatoimisuudellaan. Kuvauksen harrastaja voi halutessaan keskittyä kuvaamiseen ja jättää kopterin leijumaan paikalleen tai pistää sen seuraamaan nopeata kuvauskohdetta. Päivittämistä edellisestä mallista on silti syytä harkita tarkkaan. Jos lentotunteja on jo kertynyt runsaasti ja tarvetta ei ole huippunopeuksiin tai automatiikalle, kolmosversiollakin pärjää vielä aivan hyvin. 1.399 euroa.

Iltalehti, Nyt on tunnetta! 10 upeaa kuvaa Rion olympialaisista. Iltalehden valokuvaaja Pasi Liesimaa taltioi suorituksia, ilmeitä, tapahtumia ja tunteita Rion olympialaisissa koko kisojen ajan. Tässä hänen valintansa kameran kätköistä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The National Parks’ 100th Birthday, in Pictures. 10 kuvaa.

The-digital-picture.com, A Macro View of the Eye: Take Two.

Fotosidan.se, Reportage på SVT Play om finska fotografer. Juha Mustonen. Jussi Leinonen. Aki Rouhala. Meeri Koutaniemi. Katselu ei onnistu, jos ip-osoite on Ruotsin ulkopuolella...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petterihautamaa.kuvat.fi.

 • Canon 5D mk3 rungossa ei ole asianmukaista sääsuojausta, 14.8.2016. 5D mk3 runkoni hyytyi pahimmoilleen juuri tärkeää kuvausreissua ennen. Näyttöön tuli Err 30 –virhekoodi aina sulkimen painalluksen jälkeen ja otetut kuvat olivat järjestäen liian pitkillä suljinajoilla piirtyneitä. Oletin sen viittaavan tiensä päähän tulleeseen sulkimeen, mutta JASsilla selvisi miten pahasta viasta todellisuudessa olikaan kyse. Vakava kosteusvaurio - kaikki piirilevyt olivat hapettuneet piloille.
 • Herra Hautala - otaksun? 18.8.2016. Toisinaan itse kullekin sattuu hauskoja tilanteita, kun sekoitetaan toiseen henkilöön. Joskus jopa tunnettuihin kuuluisuuksiin. Varsinaisesti en omasta mielestäni muistuta ketään muuta, mutta ulkopuolisen silmin yhtäläisyyksiä on löydetty jopa Robert Heleniukseen. Tässä tapauksessa yhdistävänä tekijänä oli parta. Niin myös niinä kertoina, kun minut on sekoitettu tuplasti ikäiseeni luontokuvaajalegenda Hannu Hautalaan!

HS, Farah vilkaisi taakseen – katso HS:n valokuvaajan upeita Rio-kuvia, 22.8.2016. Rio Gandara, 13 kuvaa. ”Painavien kamerareppujen kanssa on hankala kulkea ja turvatarkastuksissa reput on joka kerta avattava”, Gandara kertoo kuvaajan rutiineista.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Yhden etutassun orava keksii keinot ja kuvaajasta kiinnostunut sorsa, 19.8.2016. Elokuun sääkuvaajien kuvissa eletään hetkiä ennen ja jälkeen sadekuurojen. Mukaan mahtuu talven tullen lämmittäviä yksityiskohtia: marja- ja sienisaaliita, kohdalle sattuvassa auringonpaisteessa kypsyviä omenoita.

MTV, Tältä näyttää suomalaisten sielunmaisema – katso kuvasatoa kesän kilpailusta. Kesällä käytyyn, Suomen kaunein kesämaisema -kilpailuun, tuli yli 800 kaunista maisemakuvaa. Tässä kuvasatoa upeista sielunmaisemista. (aika pienellä sijoituksella MTV ja Veikkaus (?) sai käyttöönsä kuvamateriaalia ja sivuilleen sisältöä". (erityisesti kannattaa painottaa kilpailun sääntöjen tuottamaa positiivista brändikuvaa... Hyvä MTV ja Veikkaus! NOT).

 • MTV, Tässä on Suomen kaunein kesämaisema -kilpailun voittajakuva, 10.8.2016. (arvottu...).
 • Tässä niitä sääntöjä: "Osallistuessaan tähän kilpailuun osallistuja myöntää samalla MTV:lle ja Veikkaukselle oikeuden käyttää kilpailuun toimitettua materiaalia kaikessa toiminnassaan ja eri medioissa ilman erillisiä suostumuksia tai erillistä korvausta, ja vastaa siitä, että osallistujalla on oikeus luovuttaa edellä tarkoitetut immateriaali - ja muut oikeudet ja ettei toimitettu materiaali loukkaa kolmansien osapuolten immateriaali - tai muita oikeuksia (kuten yksityisyyden suojaa).

  Osallistuja vastaa myös siitä, että toimitettava ssa materiaalissa esiintyviltä henkilöiltä on saatu riittävät suostumukset materiaalin käyttöön ja sitoutuu korvaamaan MTV:lle ja Veikkaukselle aiheutuneet kulut ja vahingot osallistujan toimittamaan materiaaliin liittyen.

  MTV tai Veikkaus eivät erikseen valvo materiaalin toimittamista sivustolle eivätkä miltään osin vastaa toimitetusta materiaalista, siinä esitetyistä mielipiteistä, taikka siitä että materiaali mahdollisesti loukkaa kolmansien osapuolien oikeuksia tai on muutoin hyvän tavan vastaista tai sopimatonta, taikka siitä että materiaali rikkoo Suomen lakia"
 • Hyvää mainosta Veikkaukselle, eikö niin?
 • Ja hyvää mainosta S-ryhmälle, joka tarjoaa kaiken tämän korvaukseksi 200 euron lahjakortin (josta MTV luultavasti ottaa vielä moninkertaisen maksun). Ja voittaja siis "arvottiin"... Siis arvontakilpailu...
 • voiko tämän huonommin "valokuvakilpailua" järjestää...

Ilta-Sanomat, Koulujen etäisyys 20 km: koulukuvaus toisessa jopa 75 prosenttia kalliimpi – ”Elämme vapaassa sopimus­yhteiskunnassa”. (taas se aika vuodesta...). Klo 13:57.

YouTube, Rajala Pro Shop - Kuvausvinkki - Tuotekuvaus. Video, kesto 0:50.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Magnum Photographers Document 70 Years of Refugees in Crisis.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, Photographing a Spartan Race: Tips From The Pros. How To.

The-digital-picture.com, Should I get the Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II and 2X Extender or the EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II Lens?

Fotosidan.se, I Huvudet på en Dalmas björkar och annat.... Bloggaus. Ilves.

Fotosidan.se, Pentax gör det enkelt att fotografera av negativ. Tilauksesta valmistus. $1.250.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS. Maailma kuvina.

Pallopanoraamablogi, Puolen tuhatta pallopanoraamaa poikki ja pinoon, 20.8.2016. Viisisataa on mukavan pyöreä luku, on siis aika laskea pallopanoraamakuvista keskiarvoja. Viime kerrasta on näemmä aikaa liki kolme vuotta, silloin läjässä oli kolme ja puoli sataa kuvaa. Pallopanoraamojen keskimääräinen kuvaustahti on siitä vähän hiipunut näemmä, noin yhteen per viikko. Ehkä kaikki mielenkiintoinen ja ei-niin-mielenkiintoinen on tullut lähialueelta kuvattua? Kuka tietää.

Kaleva, Lukija taltioi karhujen ruokailuhetken – pennut kiipeävät emon selkään keikkumaan.

Kansan Uutiset, Yhteiskunnallisen valokuvauksen mestari. Nainen, kamera, mustavalkokuvaus, selkeä yhteiskunnallinen näkökulma. Yhdistelmän pohjalta yhdysvaltalainen Dorothea Lange (1895–1965) loi vaikuttavan tuotannon, joka kuuluu kuvajournalismin ja dokumenttivalokuvauksen sekä ylipäänsä valokuvauksen merkittävimpään perintöön.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Photographing Dragonflies And Damselflies.

Earthboundlight.com, One Hundred Years and Counting, 21.8.2016. Kansallispuistot.

Techradar.com, Made in Japan: Discover how lenses are created.

Kamera & Bild, Vi förklarar: Fota under vattenytan.

Fotosidan.se, Mer av allt på fjärde fotofestivalen. Landskrona. 28.8.2016 asti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Canon 80D kokeilussa, 24.07.2016. Canon 80D esiteltiin keväällä ja uudella kennolla varustettu semipro-runko yrittää ainakin korjata Canonin taantumaan jäänyttä mainetta kennovalmistajana. Myös dual pixel -tarkennusta on viritelty terävämpään kuntoon ja valonmittausta uusittu edeltävään 70D-malliin verrattuna. Sääsuojattu runko on lähes identtinen 70D:n kanssa, minkä vuoksi Canon-kuvaajan on helppo ottaa uusi runko käyttöön. Käyttöliittymä ja nappulat ovat tutuilla paikoilla. Canon 80D ei ole pieni kamera, mutta suhteellisen kevyt, joten sen puolesta kuljettaminen ei ole rasitus. Kovin huomaamaton 80D sen sijaan ei ole, vaan ihan kunnon kameran näköinen.

 • Canonin kuvatiedostot ovat mielestäni käyttökelpoisia ainakin ISO 6400 herkkyyteen asti, mutta siitä ylöspäin harkinnan mukaan. Canonin kuvat ovat mukavan sävyisiä suoraan kamerasta ja raakakuvien säätö on vaivatonta ainakin omien mieltymysteni mukaisesti.
 • Canon 80D maksaa n. € 1300,-

Valoaalloilla, osa 14 - Kesän kuulumisia ja Kuvakilpailut. Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Podcast, kesto 20:42.

Yle Uutiset, Luonto, 8 000 euroa jääkarhun näkemisestä. Nykyisin lumileopardia voi lähteä katsomaan Suomestakin valmiiksi järjestetylle luontomatkalle, kun lyö tiskiin 4 000 euroa per nuppi. Se on vielä suhteellisen halpaa ja kohdemaassa vietetty aika lyhyt, joten leopardin näkemisestä ei ole täyttä varmuutta. Avaran luonnon dokumenteista tutut Etelämantereen pingviinit ovat vähän kalliimpia. Reissun hinta on noin 10 000 euroa. Xien on käynyt sielläkin, tosin vain kerran. Jääkarhut ovat myös hintavasta päästä. Jos haluaa ihan varmasti nähdä jääkarhuja Norjan Huippuvuorilla, joutuu maksamaan vähintään 8 000 euroa. Turha kai lisätä, että Xien on käynyt sielläkin.

 • Suomalaisen luontomatkojen järjestäjän Finnaturen Jari Peltomäki vahvistaa, että revontulet on todella kova juttu. Aasialaisia viehättävät yllättäen myös erikoiset kohteet, kuten suomalainen suokukko soidinpuvussa. Onhan se kaunis lintu, mutta noh, aika pieni ja vaatimaton karhun ja suden rinnalla.

Yle Areena, Dorothea Lange - valon vangitsija. Klo 20 alkaen, 53 min. Amerikan 1930-luvun laman ja yhteiskunnallisten olojen taltioijana maailmanmaineeseen nousseen valokuvaajan Dorothea Langen elämäntyötä esittelee hänen lapsenlapsensa, elokuvaohjaaja Dyanna Taylor. (U)

Iltalehti, Viisi helppoa keinoa, joilla todennäköisesti korjaat tietokoneesi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR, Taking the milky out of the Milky Way: Give your astronomy photos pop in Lightroom with this tutorial.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Review: Simple Booth Event Edition photo booth app. iOS. $60. Yksi verio iPhone, kolme iPad. Arvosana 4.5 * / 5 *.

Pdnonline.com, Object of Desire: SmallHD HDR Production Monitors. 17, 24 ja 32 tuumaa. $3,999, $5,499 ja $7,999.

Kamera & Bild, TEST: Nikon D500 – Fylld av teknik för alla. Julkistettu tammikuussa 2016. Nikonin uusi 20 megapikselin kroppikennoinen järjestelmädigi, Nikonin lippulaivamalli tässä sarjassa. 4K video (kerralla sekunti alle puoli tuntia), nopea sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa. Nikon D300s:n (seitsemän vuotta vanha) pitkään odotettu seuraaja. Uusinta Wi-Fi -tekniikkaa, NFC, Bluetooth. ISO 100 - 164.000 (laajennettu ISO 1640000). USB 3.0. Yhdellä latauksella ottaa 1240 kuvaa. 3.2 tuuman kääntyvä (ylös/alas) kosketusnäyttö, 2.359 miljoonaa pistettä. 100% optinen etsin. Sama tarkennussysteemi kuin lippulaivamallissa Nikon D5:ssä. 153 tarkennuspistettä, joista 99 ristikkäistä. Säänkestävä. Runko 760g (Canon EOS 7D Mark II painaa vielä enemmän, 910g). Ei sisäänrakennettua salamaa. Näppäimet valaistu. Automaattinen tarkennuksen hienosäätö. Automaattitarkennus on huippuluokkaa. Erityisen hyvin sopii urheilukuvaajille. Arvosana 88. Suomen hinta on 2.400 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Maailman parhaat lehtikuvat esillä Sanomatalossa. World Press Photo 15 Sanomatalon Mediatorilla (Töölönlahdenkatu 2) 10. 9. asti.

 • HS, Tällaisia ovat maailman parhaat lehtikuvat – Vauvaa piikkilangan alta auttava mies ja muut palkitut esillä Helsingissä. Arvostetun World Press Photo -kuvajournalismikilpailun parhaimmisto on näyttelyssä Sanomatalossa Helsingissä. Pakolaiskriisi dominoi viime vuoden uutiskuvia. Maailman parhaat lehtikuvat vuodelta 2015 ovat parhaillaan esillä Helsingissä. Kansainvälisen World Press Photo -kuvajournalismikilpailun eri sarjojen voittajat ovat yleisön nähtävillä Sanomatalon Mediatorilla. Kuvista tunkevat läpi viime vuoden suuret uutistapahtumat – Nepalin maanjäristys, ebola, sekä tietenkin Syyrian sota ja sen kauaskantoiset seuraukset. Pakolaiskriisi dominoi kuvapaljoutta, ja lapsia on todella paljon, myös olosuhteissa, joissa emme haluaisi heitä nähdä.

Peter Forsgård, Vlogini kuvaustehtävän ohjeet, 19.8.2016.YouTube-video, kesto 5:18.

HS, Alec Sothin valokuvat näyttävät amerikkalaisuuden ytimen – näyttely avautuu Helsingissä pian. ...Meidän pitäisi puhua Alec Sothin valokuvaprojektista Gathered Leaves, joka tulee Valokuvataiteen museoon Helsinkiin elokuun lopulla. Yhdysvalloissa ja Britanniassa näyttely on kehuttu maasta taivaaseen. Kriitikoiden mukaan se sinetöi Sothin aseman amerikkalaisuuden kuvaajana.

Yle Uutiset, Pori, Hienot kesäkuvat juhlistavat maailman valokuvauspäivää. Pyysimme yleisöltämme onnistuneimpia kesäkuvia tänään perjantaina vietettävän maailman valokuvauspäivän kunniaksi. Tänä aamuna Yle Pori pyysi yleisöltä onnistuneimpia maailman valokuvauspäivän kunniaksi ja sai vastaukseksi toinen toistaan upeampia otoksia kesän ikimuistoisimmista hetkistä.

Yle Uutiset, Luonto, Karhu on yhä metsän kuningas – kuvaaja, metsästäjä ja tutkija kertovat, miksi. Luontokuvaaja Jouko Pirppu joutui kerran niin lähelle karhua, että useimmat meistä eivät haluaisi kokea samaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä ja podcast.

Techradar.com.

Pdnonline.com, Are We on the Verge of a Camera Battery Breakthrough? Peilittömät kuluttavat paljon virtaa. Nyt luvassa akkujen keston kaksinkertaistaminen. Marraskuussa ensimmäiset markkinoille.

The-digital-picture.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography, “Moving Stills” Is A Short Film Offering An Incredible Look Into The Old Photography Business. Video, kesto 24:34. 50 vuodessa moni asia on muuttunut.

Fotosidan.se, Rickard Eriksson fotograferar vilda arktiska landskap. Käyttäjäprofiili.

Kamera & Bild, DN anmäler polisens kontroll av Epsteins bilder. Rikosilmoitus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Sony A7S II, 17.8.2016. Pienestä rungosta huolimatta kamerassa on täysikokoinen kenno, mikä 12 megapikselillä (4240x2832) tuottaa erinomaisen puhtaita kuvia. Natiivi herkkyys ulottuu 102400 ISOon asti ja sitäkin voi vielä korottaa kahdella pykälällä, joskaan lopputulos ei ole kehuttava. Hämärässä kuvattaessa etsinkuva on selvästi kirkkaampi kuin paljain silmin katsottuna, aivan kuin valovahvistimeen katsoisi.

 • Iso kenno ja kauniisti piirtävä, pehmeän bokehin tarjoava valovoimainen putki on koukuttava yhdistelmä. Kamera valottaa niin hyvin (suljinaika, valkotasapaino) ja tuottaa niin kauniita jpeg-kuvia, ettei raw-käsittelyä yleensä tarvita.
 • Laadusta ja täydestä kennosta saa toki maksaa: rungon hinta on Rajalan sivulla noin 3400 euroa ja objektiivin noin 900 euroa.

Pallopanoraamablogi, Tee-se-itse: ulkoinen virtalähde Nikoniin, 18.8.2016. Parikin kertaa on saanut kirota kun tullut tarkistamaan kameran ottamia tähtiviiru- tai timelapsekuvia ja huomannut akun kyykähtäneen pakkasessa jo tunteja sitten. Nyt siihen tulee kuitenkin loppu, eikä ole edes kallista kunhan vaivautuu ostamaan muutaman osan ja liittämään ne toisiinsa.

Yle, Uutiset, Kännykkäkameralla kuuluisaksi: Rion syke tallentuu Instagram-kuvaajan otoksiin. Siitä on jo yli neljä vuotta, kun Pedro alkoi räpsiä kännykkäkamerallaan kuvia riolaisista. Kaikki alkoi karnevaaleista. Pedro oli pukeutunut niihin erään saippuaoopperaklassikon naisia metsästäväksi valokuvaajaksi. Hän huomasi, että hänen ottamistaan kuvista paistoi tietty huumorilla höystetty estetiikka. Hän päätti ryhtyä käyttämään taiteilijanimenään portugalinkielistä versiota Cartiê-Bressão valokuvaajalegenda Henri Cartier-Bressonista ja ryhtyi nimeämään otoksiaan ranskaksi, käyttäen Googlen käännöspalvelinta.

Marmai.fi, KSML: Suomalaismuseon mainonta pannaan Facebookissa - sisältö "aikuisviihdettä". Mainokseen valittiin kuvat Eliel Saarisen 1000 markan setelistä vuodelta 1922 ja Toivo Vikstedtin fresko elokuvateatteri Capitolin katosta. Molemmissa kuvissa esiintyy Metsämaa, ja niitä museo on käyttänyt aiemmin Facebook-postauksissaan.

 • "Emme saaneet mainosta julkaistua, koska Facebook katsoi sivustomme sisältävän aikuisviihteeksi tulkittavaa materiaalia", Koivisto kertoo tapauksesta kirjoittamassaan blogipostauksessa.
 • Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun taidelaitos joutuu Facebookin hampaisiin. Saman kohtalon on kokenut muun muassa Tukholman valokuvamuseo.

Teknavi.fi, Etsitkö edullista kannettavaa? Tässä parhaat vaihtoehdot. Viisi edullisemman hintaluokan kannettavaaa. 280 euroa - 500 euroa.

Fin.afterdawn.com, Nokian Ozo VR -kameran hintaa laskettiin hurjasti. Viime joulukuussa veroton hinta $60.000, nyt $45.000.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Helsinki, Helsinki. Nuorisourheilu- ja koulukuvausta. Uudenmaan alue, pääpaikkana Helsinki. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Ajokortti ja oma auto välttämätön. Toivotaan hakijalta digijärjestelmäkameraa optiikalla ja salamalla varustettuna. Tarvittaessa työn suorittamiseen välineitä käyttöön.

Työpaikan osoite 00100 HELSINKI
Palkkaus Tuntipalkka
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Heti
Työaika osapäivätyö, 2-8 tuntia/päivä
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 29.08.2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Behold the Magic of the Japanese Firefly.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Techradar.com.

Pdnonline.com, 500px’s New Splash Tool Finds Images Through Rough Sketches.

Pdnonline.com, Camera Review: Fujifilm's X-Pro2. Tammikuussa 2016 julkistettu, lippulaivamalli X-Pro1:n seuraaja (vuodelta 2012). 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 1.5x. Yhdistetty eElektroninen/optinen etsin. Elektroninen etsin 2.36 megapikseliä. Säänkestävä runko. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.620.000 pistettä. Paino 495 g. Video 1080/60p. Nopea Wi-Fi. ISO 51200, tukee pakattua RAW-muotoa. Tarkennus on Fujin mukaan nyt X-sarjan nopein. Pohjimmiltaan mittaetsintyyppinen kamera. 273 tarkennuspistettä, mahdollisuus valita myös 77 tarkennuspistettä nopeampaan valitsemiseen. Kahdeksan kuvaa sekunnissa. Kuusi painiketta (retroa), joihin kameran käyttäjä voi itse valita haluamansa toiminnon. Mikrofoniliitin, ei kuulokeliitäntää. Kaksi sd-korttipaikkaa. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa (optinen etsin), 250 kuvaa (elektroninen etsin). Runko vähän alle 1.900 euroa.

The-digital-picture.com, Photographer Michael Nichols Shares His Last Photo Essay Experience after 40 Years with Nat Geo.

Fotosidan.se, Film om gatufotografer i New York sänds på TV.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.08.2016   (linkki)

Mobile Nordic 2016 - Valokuvia mobiililaitteilla
Kuva: Nayab Ikram.21.8.2016 asti

Jyväskylässä vuodesta 2013 lähtien järjestetty mobiilin valokuvan katselmus on laajentunut pohjoismaisen mobiilin valokuvan piiriin.

Mobile Nordic 2016 tuo nyt tarkasteluun pohjoismaisen mobiilin kuvan, sen eri ilmenemismuodot ja sovelluksin tuotetut kuvat. Näyttely on laaja katsaus siihen mitä ja miten mobiililaitteilla kuvataan lähes 20 vuotta niiden kehittämisen jälkeen.

Mobile Nordic 2016 esittelee avoimen haun kautta valitut mobiilikuvaajat sekä viisi kansainvälistä, mobiilikuvaa työssään käyttävää taiteilijaa - Nayab Ikram (Ahvenanmaa), Ye Ming (Kiina), Julius Motal (USA), Elif Dunsunsel (Turkki) sekä Luisa Dörr (Brasilia).

Vuoden 2016 näyttelyyn osallistuvat Luovan valokuvauksen keskuksen lisäksi Norrbottens Museet Luulajasta ja Gallerie Svalbard Longyearbyenistä Huippuvuorilta.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Synttärit Malmilla, 17.8.2016. Viime viikonloppuna pääsin täyttämään pitkäaikaista haavettani ja kuvasin lentonäytöksessä. Jostain syystä olen aina onnistunut järjestämään itselleni jotain ei-peruutettavissa olevaa menoa Helsingin ilmailunäytösten ajaksi. Nyt sattumalta bongasin Malmin 80-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetyn näytöksen – Malmi 80th Anniversary Airshow – hyvissä ajoin ja ostinkin sinne liput molemmiksi päiviksi ihan sen takia, että se olisi sitten lukittu se viikonloppu.

Suomen Luonnonvalokuvaajat, Vuoden Luontokuva 2016 –kilpailun tuomaristo ja finalistikuvien määrät kuvaajittain, 16.8.2016. Kilpailuun osallistui 904 kuvaajaa yhteensä 13009 kuvalla. Näistä kilpailun tuomarit Tarmo Auvinen, Jussi Leppänen, Timo Nieminen ja Matti Pukki valitsivat finaaliin 270 kuvaa yhteensä 161 kuvaajalta.

 • Finalistikuvaajat pdf-tiedostona, 161 kuvaajaa, joilta yhteensä 270 kuvaa
 • etunimien perusteella 17 naista, 144 miestä

MTV, Matka-Martti taas kameran kanssa liikenteessä: Olympialaiset numero 16. STT Lehtikuvan Martti Kainulainen on kokenein suomalaiskuvaaja Riossa, ja mies on olympialaisissa 16:sta kerran. - Nämä työt aloitin vuonna 1980. Ensimmäisen kerran olin olympialaissa vuonna 1984 Sarajevossa.

Ilta-Sanomat, Valokuvaaja kertoo miten kuuluisa otos Boltista syntyi: ”Sillä hetkellä en tajunnut, että hän hymyili minulle”. – Olin 70 metrin kohdalla, liikuin hänen mukanaan ja toivoin, että hän liikkuisi samalla vauhdilla kameran kanssa, Spencer kertoi. – Kun kuvaa hitaalla suljinajalla, kuvassa näkyy paljon liikettä, ja halusin, että hänen päänsä ja torsonsa olisivat teräviä. Getty Imagesilla oli yhteensä 11 kuvaajaa ja 38 eri kameraa ikuistamassa miesten sadan metrin juoksun välieriä.

Yle.fi/ylex, Pokémonien kuvaaminen voi olla tietoturvariski: "Kukaan ei todella tiedä, mihin näitä kuvia voidaan käyttää".

Digitoday.fi, Windows 7:ään jääneille alkaa kylmä kyyti – tehokäyttäjien ominaisuus poistuu. Lokakuusta alkaen vanhaan Windowsiin jääneet eivät saa valita käsin, mitkä päivitykset asennetaan.

Viikonloppu.com, Kun kuvankäsittely epäonnistuu jäätävällä tavalla ammattilaisilla. Monta lehden kanttakin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, How Brands Are Working With Photographers to Attract Consumers.

Pdnonline.com, This Man Has the Largest Camera Collection in the World. Guinness World Record. 4.500 kameraa. Kallein lienee Leica 250, $80.000.

Lensrentals.com, blog, The (sort of) Great 400mm Lens Shootout! MTF-graafeja tutkimalla voi säästää monta tuhatta euroa.

 • Canon 400mm f/2.8 IS II
 • The Canon 400mm f/4 DO IS II
 • The Canon 100-400mm f/4.5-5.6 IS II
 • The Nikon 80-400mm f/4.5-5.6 ED AF-S VR
 • Nikon 200-500mm f/5.6E ED AF-S VR
 • Tamron 150-600mm f/5-6.2 Di VC USD
 • The Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Contemporary A1

Kamera & Bild, DN-fotograf gripen – fotograferade på allmän plats. DN:n valokuvaaja Tukholman Kulttuurifestivaaleilla. Siviilipukuiset poliisit kävivät kuvat läpi, tekivät ruumiintarkastuksen. Syynä oli epäilyt lapsien kuvaamisesta. Poliisit eivät halunneet muiden kuullen kertoa syytä tilapäiseen kiinniottoon.

 • (Aina pitää tietenkin noudattaa hienotunteisuutta ja hyviä tapoja, mutta toisaalta pitää muistaa, että julkisella paikalla kuvaaminen on sallittu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.08.2016   (linkki)

Laura Böök: Walking on Rivers
Kuva: Laura Böök.30.8.2016 asti

Walking on Rivers -valokuvasarjaa varten Laura Böök on kuvannut kongolaisia perheitä, jotka ovat muuttaneet kiintiöpakolaisina Pudasjärvelle.

Kuvasarjan keskeisenä teemana on ihmisten ja yhteiskunnan kyky sopeutua muutoksiin. Böök tutustui kuvaamiinsa ihmisiin pian sen jälkeen kun he olivat muuttaneet Suomeen yli viidentoista pakolaisleirillä vietetyn vuoden jälkeen. Samalla häntä kiinnosti, millaisia muutoksia ympäröivän yhteisön, hiljentyneen pohjoispohjanmaalaisen pikkukaupungin elämässä oli käsillä.

Laura Böök (s. 1986) asuu ja työskentelee Helsingissä. Böök on suorittanut BA (Honours) Documentary Photography -tutkinnon University of South Walesissa Britanniassa v. 2014, ja opiskelee tällä hetkellä taiteen maisterin tutkintoa Aalto-yliopistossa.

Julia Weckman: Olemisen rajalla
Kuva: Julia Weckman.30.8.2016 asti

Olemisen rajalla (On the Border of Existence) -näyttely kertoo elämän alkuperäisyydestä, haavoittuvuudesta ja jatkuvuudesta. Weckmania inspiroi kasveissa ja siemenissä oleva ihmeellinen koodi, joka mahdollistaa jokaisen talven jälkeen uudestisyntymisen.

Näyttelyyn kuuluu valokuvien lisäksi video ja installaatio. Nykyajassa esillä oleva kokonaisuus on Julia Weckmanin ensimmäinen näyttely Tampereella.

Julia Weckman (s.1977) on espoolainen valokuvataiteilija ja kuvataiteilija. Hän on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta Taiteen maisteriksi v. 2004. Weckman valokuvaa maiseman kautta omia henkilökohtaisia tuntemuksia ja elämäntilanteita. Viime vuosina näyttelyihin on tullut mukaan myös installaatioita.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Ella Karjalainen: Veden kutsu
Kuva: Ella Karjalainen.27.8.2016 asti

Vanha hääpuku on toiminut inspiraationa, symbolina ja mallina monissa Ella Karjalaisen kuvauksissa. Tällä kertaa Karjalainen on kuvannut pukua veden alla.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård, Kuvakilpailuista, 16.8.2016. Olen aiheesta blogannut aiemminkin. Aihe on kokoajan ajankohtainen, koska näitä järjestetään aika tiuhaan. Kuten aiemminkin todettua minulla ei ole mitää kuvakilpailuja vastaan sinänsä kunhan ne järjestetään fiksusti. Syy miksi juuri nyt palaan tähän, on Olulaisen eli Fazerin järjestämä #reilufutiskesä -kuvakilpailu.

Yle, Viiksitimalin jäljillä. Viiksitimalin kohtaaminen on ollut luontokuvaaja Kimmo Ohtoselle monivuotinen haave. Luonnossa hän ei kuitenkaan ollut koskaan nähnyt sitä.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Näin Locky-kiristysohjelma iskee. Kiristysohjelmat (ransomware) ovat edelleen yleisiä, mikä on pienoinen ihme. Jouduin tekemään paljon töitä, että sain kiristysohjelman toimimaan. Google poistaa niitä automaattisesti Gmail-viesteistä, Exchange-palvelin salli viestin vastaanottamisen mutta ei edelleenlähetystä ja Windows 10 Defender tarttui tiedostoon heti, kun sitä yritti käsitellä. Koneessa, jossa on uusin käyttöjärjestelmä ja asetukset suunnilleen kunnossa, kiristysohjelmaa on suorastaan vaikea saada toimimaan. Eikä suojaukseen tarvita edes kaupallista torjuntaohjelmaa.

Kauppalehti, Pienistä koptereista miljardibisnes - "dronet ilman sisältöä ja älyä putoavat pelistä". Yhdysvaltain kuluttajatekniikan yhdistys CTA on arvioinut, että USA:ssa myydään tänä vuonna noin miljoona dronea. ...Follow me -dronet tarjoavat Määtän mukaan jo mahdollisuuden näyttävien ja hyödyllisten videoiden tekemiseen. Urheilija voi niiden avulla muun muassa hioa tekniikkaansa. Pienoiskopterit.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Turun kaupunki., Kulttuuriperintö, Turku. Museaalisten kokoelmien ja toiminnan valo- ja videokuvaus, aineistojen digitaalinen käsittely, arkistointi ja alan toiminnan kehittäminen museossa. Tehtävä vaatii laaja-alaista valokuva-alan ja audiovisuaalisten tekniikkojen tuntemusta ja alan historian tuntemusta. Eduksi luetaan hyvät asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot.

Työpaikan osoite 20100 TURKU
Palkkaus 1 986,00 €/kk
Työ alkaa 01.10.2016
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 29.08.2016 klo 15:00

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

 • Rebel in your pocket: Canon EOS M3 Review. Helmikuussa 2015 julkistettu. Canonin peilitön, 24 megapikselin sensori. Kroppikerroin 1.6x. Paino 366 g. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä, ylös/alas kääntyvä. Wi-Fi. Full 1080p video. Sisäänrakennettu salama. 4.2 kuvaa sekunnissa. Adapteri kaikelle EOS-optiikalle. Liitäntä ulkoiselle salamalle tai mikrofonille tai lisävarusteena myytävälle elektroniselle etsimelle ($300). Yhdellä lataukasella ottaa n. 250 kuvaa. Automaattitarkennus ei ihan yhtä nopea kuin kilpailijoilla. Arvosana 75%. Suomen hinta (kittiobjektiivi 18-55 IS STM mukana) n. 650 euroa.
 • Plane plunged 4400ft after pilot's camera became wedged against controls. Helmikuu 2014, yhdeksän sotilasta ja yksi siviili kyydissä.

IR.

Techradar.com.

Pdnonline.com, What Photographers Need to Know About UV Printing.

Fotosidan.se, DN-fotograf gripen på gata i Stockholm. Kaksi siviilipukuista poliisia. Lehtikuvaaja otti kuvia lapsista, jotka rakensivat pahvista riemukaarta.

Fotosidan.se, Prylarna det ryktas om. Poddradio.

Fotosidan.se, Dags för fjärde upplagan av Landskrona Foto Festival. 19.8.2016 - 28.8.2016.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot (tai sitten omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jos tunnuksen on pankkitunnistautumisen avulla jo aiemmin luonut). Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa. Ilmoittautua voi myös puhelimen avulla.

Hakea voi monella tapaa. Tässä yksi. Aineet, Kuvataide, Valokuvaus ja mediataide. 126 kurssia. Edelleen: Digitaalinen kuva, 101 kurssia. Mustavalkokuvaus ja studiotyöskentely, 19 kurssia. Muu mediataide, 2 kurssi.

Ja toinen: Tietotekniikka, 9 Kuvan äänen ja video käsittely, 143 kurssia.

-Pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistoissa on tarjolla 6.570 kurssia. Voit osallistua minkä tahansa opiston kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

 • Näin ilmoittaudut! ...Ma 15.8.2016. Kuvataide. Tietotekniikka. Siis eilen. Kurssihaussa voi ruksata kohdan "Vain ne kurssit, joilla tilaa". Noin kolmasosa kurssipaikoista oli täytetty.

Kansalaisopistot.fi, Opistojen yhteystiedot. Listasta löydät kaikki Suomen kansalaisopistot, linkit opistojen kotisivuille, Facebook-sivuille ja mahdollisten opistolaisyhdistysten kotisivuille. Suomessa on yhteensä 185 kansalaisopistoa.

Kamera-lehti.fi, Vuoden parhaat tuotteet. EISA Awardilla palkitut tuotteet valittiin kesäkuun lopussa Hampurissa. Juhannusviikolla pääsin todistamaan paikan päälle, miten tänä vuonna palkitut tuotteet valittiin. EISA kokoontui Hampurissa uuden presidenttinsä Paul Millerin johdolla.

Soundi.fi, Massiivinen Flow 2016 -galleria: kuvissa festivaali, jota kelpaa ulkomaalaiselle kaverillekin esitellä.

Hel.fi, Kansainvälinen valokuvanäyttely Tuomiokirkon kryptassa. Pietari enkelten silmin: Iisakinkirkolta nähty – valokuvanäyttely on esillä Helsingin Tuomiokirkon kryptassa 23. elokuuta – 4. syyskuuta 2016.

Tivi.fi, Ilmaisen kuvankäsittelyohjelman saa nyt Adobe Photoshopin käyttöliittymällä. GIMP.

Ilta-Sanomat, Onko tämä kaikkien aikojen paras yleisurheilukuva? ”Bolt hymyilee kuin maantiekiitäjä, piip piip”. Välieristä.

Aamulehti, Facebook voi huomaamatta kerätä puhelimesta yhteystietoja – ”Etenkin Messenger on tosi ovela”. Esimerkiksi Facebookin käyttäjä saattaa yllättyä, kun huomaa, että palvelu kerää tietoja puhelimen yhteystietoluettelosta, vaikka ei ole mielestään antanut tällaista oikeutta. Syy saattaa löytyä puhelimeen ladatuista muista sovelluksista.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 6 Photojournalists on Conflict, Loss, and Redemption.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

PDN Photo of the Day, Photographing the Hidden Link Between Water and Education. Yhdeksän kuvaa.

Popular Photography, How To: Create Dramatic Portraits With Rembrandt Lighting.

Lensrentals.com, blog, More PhotoGeekery: Finite Conjugate MTF Bench Tests for Macro Lenses. Ei yllätyksiä.

The-digital-picture.com.

Techradar.com, 10 best full-frame DSLRs in 2016.

 • Canon EOS 5DS, £2699.00
 • Nikon D810, £2139.00
 • Canon EOS 5D Mark III, £2299.00
 • Nikon D750, €1854.90
 • Nikon D5
 • Canon EOS-1D X Mark II, £5199.00
 • Pentax K-1
 • Nikon D610, £1099.00
 • Canon EOS 6D, $2099.00
 • Nikon Df, £1998.00

The Online Photographer, How To Turn Pictures into a Project.

Pdnonline.com, The (Lost) Art of Hand-Coloring Photographs. Video, kesto 3:51.

Fotosidan.se, Årets bästa fotoprodukter utsedda av EISA.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS. Maailma kuvina.

HS, Kulttuuri, Ainutlaatuiset kuvat Hanoi Rocksin villeistä vuosista taidenäyttelyssä – ”Joimme, poltimme ja kaikkea muuta”. Vuonna 1982 Thomas sai japanilaiselta Music Life -lehdeltä tilauksen kuvata suomalaista bändiä. Hän solahti Hanoi Rocksin parikymppisten muusikoiden sekaan melkein kuin kamera olisi ollut soitin muiden mukana. Thomasin Hanoi Rocks -kausi on nyt esillä Kaapelitehtaalla näyttelyssä ja juuri ilmestyneessä kirjassa. Kirjan teksteissä Thomas kuvailee villiä menoa, jossa pysyi bändin mukana.

Sami Hämäläinen, Havaintoja etsimen läpi. Kuvia.

MTV, Hätkähdyttävä valokuvaprojekti: Kuvankaunis malli edustaa upeasti Suomea. The Ethnic Origins of Beauty -valokuvaprojektissa esitellään eri maiden naiskauneutta. Luonnonkaunis Anna-Sofia Ali-Sisto on saanut kunnian edustaa Suomea.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Master Urban Abstracts With These 8 Tips.

Dpreview.com, 6 tips for better wildflower photos.

Earthboundlight.com, Can Someone Teach You Photography? 14.8.2016.

Petapixel.com, Ep. 98: Iconic Brooks Institute to Close After 70 Years + more! Podcast, sisällysluettelo.

IR, Caffeine Priority: A simple, affordable do-it-yourself project to make LensRacks even better. Kalut järjestykseen.

Fotosidan.se, Årets bästa fotoprodukter utsedda av EISA. Eisa 2016-2017.

Kamera & Bild, Pentax K-1 – prispressad prestanda. Testi. Helmikuussa 2016 julkistettu.Täyskennoinen, 36 megapikseliä, ei varsinaista antialias-filtteriä. Pixel Shift lisää dynamiikkaa ja tarkkuutta. 14-bittiset RAW-tiedostot. Sisäänrakennettu GPS, elektroninen kompassi, tähtien seuranta. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa (tässä luokassa ainoa). Wi-Fi. ISO 100 - 204.800. Full HD 1080p video 60 kuvaa sekunnissa. 4.4 kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Säänkestävä. Suljin 300.000 laukaisua. Yhdellä latauksella ottaa 760 kuvaa. Paino 1.010 kg. Optinen etsin 100% (melkein). 3.2 tuuman joka suuntaan kääntyvä lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Kaksi sd-korttipaikkaa. USB 3.0. Ei sisäänrakennettua salamaa. Led-valot takana, näppäimet valaistu. Lähimmät kilpailijat ehkä Nikon D810 tai Sony A7R II. Hyvä hinta/laatusuhde, vähän nopeampi saisi olla. Suomen hinta, runko 2.000 euroa.

Fotosidan.se, Profoto D2 fryser blixtnabba rörelser. Testi. Toimitukset alkavat 2.9.2016. 1/8000s. Hintaa ei kerrottu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.08.2016   (linkki)

Taneli Eskolan Kaunis maa -näyttelyyn liittyvä taiteilijatapaaminen tänään Suomen valokuvataiteen museossa klo klo 13-14. Näyttely on auki tänään viimeistä päivää.

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Suomalaisvalokuvaaja kulki karjapaimenten matkassa kuvaamassa yksinäistä työtä. Karoliina Paatos teki kirjan Nevadan, Oregonin ja Idahon rajaseutujen cowboy-elämästä.

Pallopanoraamablogi.

 • Parempi tapa vinjetoinnin Lensfun-korjausparametrien selvittämiseen Huginilla, 11.8.2016. Miten kalibrointi sitten toimii? Tarvitaan yksi tasaisesti valaistu kuva per aukko ja per polttoväli, sekä — jos hifistellä haluaa — per tarkennusetäisyys. Esimerkiksi kuvitteellisella 100-300mm f/4 -zoomilla olisi hyvä kattaa polttovälit 100mm, 150mm, 200mm, 250mm ja 300mm sekä aukot f/4; f/5,6; f/8 ja f/11 sekä pienin aukko joka lienee f/22...32. Ääretön olisi hyvä kattaa kaikilla aukoilla ja polttoväleillä, huomatessa vinjetoinnin suuresti muuttuvan lähemmäksi tarkentaessa, myös lähin tarkennusetäisyys ja vielä joku tarkennusetäisyys siltä väliltä.
 • Onnettomuustutkintalautakunta tutkii: ei-niin-pikainen panoraama pellon laidalta, 13.8.2016. Onnettomuustutkintalautakunta voi siis vetää yhteenvedoksi seuraavaa: operaattorin kaluston käyttövirheet ja puutteellinen käyttökoulutus yhdistettynä vaikeisiin olosuhteisiin ja kaluston puutteisiin aiheuttivat epäoptimaalisen lopputuloksen. Yritä toiste uudelleen, dorka.

Mikael Rantalainen, Uusi galleria: Viron saaret 2016, 1.8.2016. Nyt Viron saaret 2016 -galleriassa on 29 kuvaa kesän 2016 kurssimatkalta. Lisään galleriaan vielä myöhemmin syksyllä / talvella lisää kuvia.

Olli Korhonen, Tämän hellyttävämpää näkyä ei ole – Kalatiiranpoikaset nukkuvat onnellisina emonsa sylissä, 13.8.2016. YouTube-video, kesto 1:08.

Yle Uutiset, Pori, Hattu, henkselit ja polvihousut – lapsikuvien tyyli juontaa vanhempien lapsuudesta. Lapset puetaan usein omaa romanttista lapsuusihannetta mukaillen. Tyttöjen tyyli on huomattavasti poikien sallivampaa.

Juha Jantunen, Strobotti.com, Kivikon tyyni 2016. 13.8.2016. Frisbeegolfia.

Yle Uutiset, Kotimaa, Karhun ja koiran tapaaminen ikuistettiin hetki ennen kuolettavaa luotia – kuva. Asikkalassa vaeltaneen karhun kohtaloksi koitui luoti, kun se ammuttiin aamupäivällä Hakalan ja Kivirinteen omakotitaloalueen lähistöllä.

Älypuhelimista.

 1. Teknavi.fi, Alle 200 euron älypuhelin voi jo olla komea: Kiina-uutuudessa 5,5 tuumaa, 8 ydintä, 13 megapikseliä… Puhelimen hinta Kiinassa on 14. elokuuta alkavassa myynnissä 1 299 juania eli nyt noin 175 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR, Canon T6 Image Quality Comparison: The entry-level Rebel goes head-to-head with its rivals and siblings. Canon T6 = Canon EOS 1300D. Canon T5 = Canon EOS 1200D (2014).

Dpreview.com, The good, the bad and the ugly of aerial photography – part 2: aircrafts. Kevyt pienkone tai helikopteri.

Earthboundlight.com, Going Beyond the Rule of Thirds, 7.8.2016. Kultainen leikkaus. Kuvasi voivat näyttää paremmilta, jos kohde ei ole aivan keskellä tai reunassa, ei sen kummempaa.

Fotosidan.se, Mycket jobb bakom guld-bilden från OS. Joel Marklund, blogi. Sarah Sjöströmistä kuva lähdöstä, pinnan alta.

Kamera & Bild, Sandra Linnell – Kreativ på Instagram. Viisi vuotta sitten Instagram alkoi, nyt 80.000 seuraajaa. Myös Olympus-lähettiläs.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog.

 • Kuvaajasetä ei sovi profiiliin, 10.8.2016. Tänään olin palaamassa autolle, kun sade oli taas tulossa päälle. Kaksi nuorta naista kysyi kyytiä, enkä oikein voinut vastata kuin myöntyvästi. Hetken verran piti järjestellä autoa, että mahtuivat. Matka ei ollut pitkä, mutta kun olen ollut maastossa pitkään syömättä ja ennen kaikkea näkemättä yhtään puhekaveria, minusta tulee omituinen höpöttäjä. ...Kyytiläisillä oli mielenkiintoisia juttuja, sillä toinen oli kuvannut vedenalaisia kuvia rannalta filmikameralla. Kun kerroin kuvanneeni ennen digiaikaa 350 filmirullaa vuodessa (aika iso menoerä kehityksineen), vaaleampi kysyi, mitä kameroita minulla oli ollut. Totesin viimeisen filmirungon olleen maailman paras lintukuvaukseen eli Nikon F5, mutta että sitä ennen minulla oli Canoneita....
 • Pulmanki, 12.8.2016. Pulmankijärvi on Suomen pohjoisin yli kymmenen kilometriä pitkä järvi, mutta järvi ei ole kovin syvä, vain 34 metriä.

Mikko Lagerstedt, blog, The Show. 12.8.2016. Last week I was photographing with Konsta Punkka (@kpunkka) and Juuso Hämäläinen (@juusohd). We had an amazing experience after a long beautiful summer day in Kasnäs, Finland. The clouds drifted away from the mainland and were greeted with a grandiose display of stars and storm clouds.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Tuplasateenkaari maalaismaiseman yllä ja torkkuva linnunpoikanen. Sumuisia maisemia ja punastuvaa puolukkasatoa. Ainakin niistä on koostunut elokuun viikko, jona iso osa koululaisista palasi koulutielle kesäloman jälkeen.

Ilta-Sanomat, Vyörypilvi valtasi somerolaisen peltomaiseman – Lisbeth, 76: ”Tunsin itseni hyvin pieneksi”.

Yle Uutiset, Kotimaa, Perseidien meteoriparvi tavanomaista runsaampi – paras näkyvyys Itä-Suomessa. 13.8.2016. Viimeöisen meteoriparven laajuus tarkentuu, kun kaikki tähtiharrastajat ilmoittavat havaintonsa. Perseidien meteoriparvi näkyy joka vuosi elokuun puolivälissä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Bold Patterns Created by Animals and their Shadows. Photoshop.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 12 linkkiä ja video.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, A Sly Look at the Pleasures of Summer. Kuusi kuvaa.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Object of Desire: Olympus Stylus Tough TG-Tracker. Action-kamera. GPS, elektroninen kompassa, lämpömittari (vain veden alla), kiihtyvyys, ilmanpaine, veden tunnistin jne. Monenlaista sensoria. 30m vedenpitävä. 4K video. 35mm kiinteä, F/2. Sisäänrakennettu LED-lamppu. Kuvanvakaaja, stereomikrofoni, Wi-Fi, kääntyvä 1.5 tuuman näyttö. $350.

The Online Photographer, It It. Zeiss Touit 12mm. 18mm polttovälivastaavuus. Alennuksessa.

Kamera & Bild, Landskrona fotofestival större än någonsin. 150 valokuvaajaa, eri näyttelyitä. 19.8.2016 - 28.8.2016.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamerakoulu.fi, Hääkonkarit Johanna ja Jouni taltioivat tunnelmia, 11.8.2016. Vuonna 2013 nimesimme tämän kaksikon Kamerakoulun Top 10 hääkuvajat -listalle heidän kauniin tyylinsä ansiosta. Heidän tyylinsä on sekoitus taidekuvaa ja kuvajournalismia. He itse kertovat pitävänsä persoonallisuudesta ja ainutlaatuisista rakkaustarinoista.

Yle Uutiset, Mikkeli, Uusi Tuntematon on hikinen ja verinen haaste nuorelle valokuvaajalle. Kuva-artesaani Juuli Aschan seuraa suomalaisen sotaklassikon kolmannen elokuvaversion valmistumista kameran linssin läpi. Aku Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa valokuvaaja dokumentoi elokuvan työvaiheita valokuviin. Metsäkeikat ja pitkät työpäivät tuovat lisähaastetta unelmaduuniin.

Iltalehti, Hanoi Rocks -valokuvanäyttely herkisti Michael Monroen: "Aikamoinen matka". Michael Monroe esitteli Iltalehdelle Hanoi Rocksista kertovan valokuvanäyttelyn Helsingin Kaapelitehtaalla.

Yle Uutiset, Luonto, Sumopainijakoira tiivistyi nalleksi – kännykkään tallentui uskomaton kuva pilvestä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Unparalleled Joy of Dogs on the Beach (Sponsored).

Digital Photography School.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Photoshelter.com, The Photographer’s Lighting Handbook. Email-osoitteeseen linkki, josta pääsee tutkimaan 28-sivuista opasta. Kuvia, tekstiä, kuvauskaavioita. Muutamassa sekunnissa linkki.

Diyphotography.net, How to shoot amazing night time photography

Pdnonline.com, Unfair Editorial Contracts: Condé Nast’s Work-for-Hire Agreement.

Fotosidan.se, Dick Svedenborn: Att fotografera är att undersöka. Jäsenprofiili.

Kamera & Bild, Yrkesfotografer vill ha undantag för fotoförbud på sjukhus. Vuonna 2013 tehtiin osassa Ruotsin lääneistä päätös, että sairaalassa kuvaaminen oli kiellettyä. Syynä voimakkaasti lisääntynyt älypuhelimien käyttö ja yleensäkin kaikenlainen kameran käyttö. Henkilökunta koki, että kuvaaminen häiritsi jo töiden tekemistä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petterihautamaa.kuvat.fi, Kahvitaukokuvaamista, 8.8.2016. Heinäkuun uutta kuvamateriaalia tuottanut valopilkku liittyi duunipaikan lähiluontoon, vaikka muutenhan se kellokorttipuurtaminen tuntuu olevan pahiten luontokuvausharrastusta rajoittava tekijä.

Yle, Fintiaanit. Suurten järvien alueella asuu kansa, jolla on juuret sekä Suomessa että Amerikan alkuperäisväestössä. Näiden fintiaaneiksi kutsuttujen ihmisten tarkkaa lukumäärää on mahdoton selvittää, mutta heitä arvioidaan olevan satoja, jopa tuhansia. Kirjailija Katja Kettu, toimittaja Maria Seppälä ja valokuvaaja Meeri Koutaniemi dokumentoivat fintiaanien elämää kolmen vuoden ajan. Kohtaamisista syntyi kirja Fintiaanien mailla.

Olli Korhonen, Lapasorsa on Suomen oma hauska vesinokkaeläin. Katso vaikka video sen iltatoimista. 9.8.2016.

Iltalehti, Kuvaaja ikuisti harvinaisen näytelmän Kuhmossa: Ovela susilauma päihitti karhut. Englantilainen ammattiluontokuvaaja Chris Jones on nähnyt urallaan paljon, mutta kaksi viikkoa sitten Suomessa sattunut susien ja karhujen välinen kohtaaminen sai kokeneen kuvaajan yllättymään.

Multikoptercenter.com, blogi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Techradar.com, Best lenses for portraits: 5 sensibly priced options tested.

 • Nikon AF-S 85mm f/1.8G, 509.00 euroa
 • Tamron 85mm f/1.8 Di VC USD, 857.89 euroa
 • Olympus M.Zuiko 45mm f/1.8, 254.81 euroa
 • Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM, £724.24
 • Canon EF 85mm f/1.8 USM, 369 euroa

Pdnonline.com, How to Sell Prints without a Gallery.

Lensrentals.com, blog, How to Use Interview Transcripts as an Editing Tool. Adobe Creative Cloud käytössä. Videot.

Popular Photography, This $15 Lace Dress Is One of the Trendiest Portrait Photo Props Around. Amazon.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Gotech.fi, Ultra hd -televisiot, langattomat bluetooth-kaiuttimet ja älykellot nostivat suosiotaan huomattavasti vuoden ensimmäisellä puoliskolla. 9.8.2016. Kameroiden myynti laski kaikissa tuoteryhmissä. Yhteensä laskua kertyi 17,5 prosenttia. Suomen vuoden 2016 ensimmäisen kuuden kuukauden myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (v. 2015). Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi tarkoittaa suurelta osin kompaktikameroita.

 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myynti 4,361 miljoona euroa. Vähennystä -13.4%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myytiin 17 747 kpl. Vähennystä -32.0%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, keskihinta 260 euroa. Kasvua 27.4%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myynti 3,781 miljoonaa euroa. Vähennystä -5.8%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myytiin 6 974 kpl. Vähennystä -29.2%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, keskihinta 542 euroa. Kasvua 33.1%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myynti 8,564 miljoonaa euroa. Vähennystä -6%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myytiin 12 027 kpl. Vähennystä -30.2%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, keskihinta 712 euroa. Kasvua 34.7%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myynti 16,706 miljoonaa euroa. Vähennystä -8.0%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myytiin 35 748 kpl. Vähennystä -8%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, keskihinta 467 euroa. Kasvua 33.1%.
 • Action-kamerat, myynti 3,031 miljoonaa euroa. Vähennystä -45.5%.
 • Action-kamerat, myytiin 11 791 kpl. Vähennystä -35.5%.
 • Action-kamerat, keskihinta 257 euroa. Vähennystä -16.1%.
 • Muut video-kamerat, myynti 1,245 miljoonaa euroa. Vähennystä -26.8%.
 • Muut video-kamerat, myytiin 2 779 kpl. Vähennystä -29.2%.
 • Muut video-kamerat, keskihinta 448 euroa. Kasvua 3.5%.
 • Tulostimet, myynti 10,584 miljoonaa euroa. Vähennystä -4.8%.
 • Tulostimet, myytiin 95 627 kpl. Vähennystä -7.4%.
 • Tulostimet, keskihinta 111 euroa. Kasvua 2.8%.

Pallopanoraamablogi, Märkiä mölliäisiä, 9.8.2016.

Koillissanomat, Vältä yleisimmät valo­ku­vaus­mokat – kuusi helppoa ohjetta komeisiin maisemakuviin. Kuusamo-opiston valokuvauksen opettaja Risto Raunio avaa helpot niksit luontokuvaukseen. Silmää miellyttävän elokuisen auringonlasku- tai mökki­rantakuvan saa tallennettua kätevästi älypuhelimellakin.

Gotech.fi, Radio-ohjattua salamakuvausta Sonyn järjestelmäkameroilla. 7.8.2016. Sony FA-WRC1M -radio-ohjain maksaa 440 euroa ja FA-WRR1 -radiovastaanotin 250 euroa, ja niitä odotetaan myyntiin elokuussa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Your Best Shot Gallery: July 2016. 40 kuvaa.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Start Over, Begin Again. Mitä hankkisit, jos nyt voisit aloittaa ihan puhtaalta pöydältä.

Pdnonline.com, 15 Great Tripods, Gimbals and Stabilizers.

 • Gitzo Traveler Series GK2545T-82QD, $1,100
 • Benro BV4 Pro & BV6 Pro, 499 (BV4) ja $599 (BV6)
 • Vanguard Veo 235AP, $160
 • Came-TV Optimus, $1,388
 • Manfrotto MVMF500A, $300
 • 3Pod Oribit, $300
 • Ikan Fly-X3-GO, $320
 • Induro Baby Grand, $350 (75CP) ja $399 (100CP)
 • Solutions C-Pan Arm, $2,200
 • DJI Ronin MX, $1,599
 • Tiffen Steadicam Aero-15 & Aero-30, $3,000 (Aero-15) ja $5,000 (Aero-30)
 • Matthews Studio Equipment The Wedge, $208
 • Force Servo Pointer III, $3,900
 • Turbo Ace Jockey Motion 4-Axis, $1,679
 • Gudsen Moza Lite 2, $1,299

Techradar.com, 10 best bridge cameras 2016.

 • Panasonic Lumix DMC-FZ1000, 699.00 euroa
 • Sony RX10 III
 • Canon PowerShot G3 X, $899.00
 • Canon PowerShot SX60 HS, 438.99 euroa
 • Nikon Coolpix P610, $426.44
 • Panasonic Lumix DMC-FZ72, 299.00 euroa
 • Sony Cyber-shot HX400V, $448.00
 • Sony Cyber-shot HX300, $199.00
 • Fujifilm FinePix HS50 EXR, $549.39
 • Nikon Coolpix P900, 529.00 euroa

PDN Photo of the Day, Smoke and Mirrors: Kaleidoscopic Food Photography. Seitsemän kuvaa. (Johan on asettelemista...).

Techradar.com, Posing guide: 54 portrait ideas.

Techradar.com, Canon EOS 5D Mark IV: What we want to see. Mitä Canonin pian julkistettavalta perinteiseltä järjestelmäkameralta toivotaan, mitä on odotettavissa.

Popular Photography, Study: Californians Take the Most Selfies While Driving, Mississippians Take the Fewest.

Fotosidan.se, Otroliga sportbilder från OS i Rio.

Fotosidan.se, Fotoutbildning gör uppehåll i ett år. Vuodeksi jäihin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.08.2016   (linkki)

(Nebula päivitti yöllä Pitäjänmäen laitesalin tietoliikennelaitteiden ohjelmistoja, siksi katkos yöstä vähän kuuden jälkeen aamulla...).

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Kadonneet punkkarit. Ihmisiä suviyössä -sarjassa Helsingin Sanomien valokuvaajat kertovat suomalaisesta kesästä. Jonne Heinonen kuvasi kadonneiksi luultuja punkkareita.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Julkaistua 786 & Näyttelykuvia 1041: Eräs koivu ja uimala. 8.8.2016. Suomen valokuvataiteen museon Elämän paikat -näyttely (27.5.–14.8). Vielä siis ehtii. Itse näyttely ei näyttelynä ollut kovin kummoinen: mekaanisesti ja tylsästi ripustettu pikkuruinen kokonaisuus, jossa kaikilla tarinoilla oli sama muoto: yksi muotokuva, yksi kuva paikasta, yksi seinäteksti ja sama kuulokkeilta kuultavana. Jotain elämyksellisyyttä ja mekaanisuutta rikkovaa siihen olisi voinut lisätä. Mutta ehkä silti ihan sama – eihän se varsinaista taidetta olekaan. Ihmiset, tarinat ja muistot ovat pääosassa. Ja itse prosessi. Tarinoihin oli helppo samastua, vaikka kyse oli vanhemmista ihmisistä. Juttuni todistakoon siitä: ...

YouTube-kanava, Rajala Camera.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Marvel at Fleshy Nudes Made Out of Foam.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Freelance Photographer At The Olympics: Marc Serota. How To.

Techradar.com, Perfect portrait photography.

Lensrentals.com, blog, The Zeiss FE Batis 25mm f/2.8 & Loxia 35mm f/2 Lens MTF Charts. Zeissin MTF:t ovat mittaustuloksia oikeista objektiiveista (toisin kuin suurimmalla osalla muista valmistajista). Esim. Canonin ja Nikonin MTF-käyrät ovat tietokonesimulaatioiden tulosta.

The Online Photographer, Do You View Camera? (Gibellini).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS. Maailma kuvina.

Remonen.fi, Ride in HEL, 7.8.2016. Viikonloppu oli Helsingissä varsinainen mega-sellainen ainakin tapahtumien koon ja määrän perusteella. Täällähän oli Weekend Festival, Kallio Block Party ja viimeisenä mutta ei lainkaan vähäisimpänä HELride -skeittitapahtuma.

Olli Korhonen, Yhden kesäillan upeita värejä nuorten naurulokkien seurassa, 6.8.2016. Heinäkuun alun kuvauksissa keskityin Suonenjoen jätevedenpuhdistamon eri lokkilajien ja kalatiirojen elämän dokumentointiin.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Kolmen valtakunnan suurtuntureilla, osa 2: Pältsan – Bárrás. 6.8.2016. Vaelluskertomuksen ensimmäisessä osassa seikkailtiin Duoibalin poluttomalla ylängöllä. Reissun jälkimmäisellä puoliskolla palasimme merkityille reiteille ja lähdimme tavoittelemaan unelmaa suurtunturista. Tarkoituksena oli kruunata vaellus huiputtamalla jokin lähelle 1500 metriä kohoava tunturi.

Yle Uutiset, Tekniikka, Tästä virtuaalitodellisuudessa on kyse – kymmenen kysymystä virtuaalilaseihin ja keinotodellisuuteen liittyen. Ovatko 360-videot "oikeaa" virtuaalitodellisuutta? Kuinka paljon virtuaalitodellisuuslasit oikein maksavat? Esimerkiksi näihin kysymyksiin vastaa virtuaalimaailman asiantuntija.

Länsiväylä, Totta vai tarua? "Vanhemmilla ei oikeutta käydä läpi lapsen selaushistoriaa". Monille vanhemmille saattaa tulla yllätyksenä tieto, että lapsella on oikeus yksityisyydensuojaan, eikä vanhemmilla ole oikeutta ilman lapsen lupaa selata esimerkiksi tämän puhelimen selaushistoriaa.

Stara.fi, Suomessa kuvattuja karhuja ihastellaan: ”Maailman paras paikka”.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

 • 10 Things Nobody Tells Photography Newbies.
  • 1. Photography is hard to learn
  • 2. Photography is an expensive exercise
  • 3. Camera gear is heavy
  • 4. Having the right gear matters
  • 5. Gear doesn’t matter at all
  • 6. It takes a long time to get competent
  • 7. Social Media is not your friend
  • 8. If you want a sunrise, you have to get up before the sun does
  • 9. Post-processing is just another tool
  • 10. Are you a follower of fashion?
 • How to Buy Camera Gear Wisely and Save Money.
  • 1. What do you really need?
  • 2. Know your budget
  • 3. Do your research
  • 4. Consider renting
  • 5. Look for the less expensive option

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com, Sony a7R II versus a7 II: Eight key differences. Täyskennon peilittömiä.

ePhotozine.com, What Does 'Fast Lens' Mean?

Petapixel.com, Ep. 96: Shooting the Olympics in Rio…and Trying Not to Get Robbed + more! Podcast, sisällysluettelo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Gotech.fi, Löydä kamera, joka innostaa kuvaamaan. 1.7.2016. Kaikenlaista.

Etlehti.fi, Ihana nainen. ET ja Ihana nainen -projektin kuvaajat Mirkku Merimaa ja Nina Stålt järjestivät yhteisen valokuvanäyttelyn upeista 55+ naisista toukokuussa 2016. Näyttely oli avoinna yleisölle Helsingissä Sanomatalossa. Näyttelyssä tavalliset suomalaiset naiset kertovat suhteesta vanhenemiseen, ulkonäköön ja omaan vartaloon. Kuvissa heidät kuvataan kauniisti ja imartelevasti. Julkaisemme näyttelyn kuvia ja naisten tarinoita myös verkkosivuillamme.

Tapani Päkkilä, Stockholm, 6.8.2016. Pääasiassa mv-kuvia.

Remonen.fi, Ääretön reppu, 6.8.2016. Tällä kertaa hakusessa oli reppu, jossa kulkisi mukavasti pieni määrä kuvauskalustoa polkupyörällä liikuttaessa. Tarve ei ollut millekään megarepulle, koska sellainen minulla jo on. ...Mutta joo, 25 EURolla sai siis laukun, jossa kulkee kalusto sinne mihin munamankeli vie. Yhden kerran kokemuksella voin suositella varauksetta, jos vain kalusto on sopivan kokoista.

Juha Jantunen, strobotti.com, Jasmin ja salamasotaa ilta-aurinkoa vastaan. 7.8.2016. Entä jos mitään suunnitelmia ei olekaan vaan mennään täysin ennalta tuntemattoman mallin kanssa kuvaamaan täysin ennalta tuntemattomaan miljööseen, eikä ole oikein sen kummempaa teemaakaan? Täytyy sanoa, että junamatka Helsingistä Kirkkonummelle oli ehkä pisin puolituntinen vähään aikaan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

 • wacom tablet (digipimiö). Wacom intous pro medium size, kiinnostaisi mutta liian kallis. Minua on varoitettu halvemmista merkeistä. Pitäisikö varoa.
 • Unhappy Bride (hääkuvaus). Kolme kuukautta häiden jälkeen morsian otti yhteyttä. Hänen mielestään kuvia oli liian vähän, erityisesti perheen yhteiskuvia ja seremonian jälkeen. Sukulaiset eivät halunneet kuitenkaan yhteiskuviin ja monet lähtivät vihkimisen jälkeen.
 • Lens mount button stuck down (keskikoon kamerat).
 • Little Piece of Paper (mustavalkofilmi ja kehittäminen). Kodakin filmien mukana tuli aiemmin pieni paperi, jossa oli tietoa filmistä.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, 19 tips for better live music photography.

Strobist.com, Lighting 102: Introduction. Jälleen saatettu ajan tasalle.

IR, Not every image needs to be sharp: Stop deleting every soft image you capture. YouTube-video, 7:55. Advanced Lightroom Processing. When is An Image Meant For Filmic Processing?

Petapixel.com.

ePhotozine.com, 12 Essential Tips For Capturing Images At The Edinburgh Fringe.

Fotosidan.se, TEST: Canon 1D X Mark II. Helmikuussa 2016 julkistettu. Lippulaivamalli, lehti-/urheilu-/villieläinkuvaukseen. Täyskenno, 20 megapikseliä. 4K video. 16 kuvaa sekunnissa (peili ylhäällä). ISO 100 - 51200 (409600). Säänkestävä runko, kestää kaikenlaista käyttöä. Suljin speksattu 400.000 laukaisua. Optinen etsin. 3.2 tuuman näyttö (1.62 miljoonaa pikseliä), kosketusnäyttö vain tarkennuspisteiden valintaan. Sisäänrakennettu GPS (e-kompassi myös). USB 3.0 tai Ethernet. Wi-Fi tarvitsee lisävarusteena Canonin $600 lisälaitteen. 4K video, 60 kuvaa sekunnissa. Minuutti videota vie useita gigoja. 1080p 120 kuvaa sekunnissa. Kuuloke- ja mikrofoniliitännät. Yksillä akuilla ottaa 1210 kuvaa. Jpeg-kuvauksessa sarjakuvausta rajoittaa vain kortin koko, ei enää prosessori. Dynaaminen alue kasvanut. Peilin ääni on hiljentynyt, mutta kuuluu edelleen. Horisonttia ei voi suoristaa kamerassa (kuten Nion D5). Edeltäjän hinta tuotejulkistuksen aikoihin oli $6.799, Canon 1D X Mark II:n hinta on $5.999. Suomen hinta 6.600 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Antti Salovaara, Lähiluonnon huvituksia, Viisi syytä rakastaa hepokatteja. 3.8.2016.

Tuomas Heinonen, Viikon kuvat: 28-30/2016 – Kanahaukkaa, liikennevaaraa ja viiksitimalia.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Paksuja pilviä ja auringonlaskun kultaa. Lähestyvä ukkosrintama, mailleen painuva aurinko ja huikea salamanisku. Sääkuvaajat ovat tällä viikolla ikuistaneet otoksiinsa tavallistakin enemmän taivaallisia tapahtumia.

Finnfoto.fi, Aika hakea apurahaa. Finnfoto, 2016-apurahojen hakuaika päättyy 15.09.2016 klo 24.00.

Jokes-saatio.fi, Lehtikuvaajarahaston apurahahaku alkaa, 1.8.2016. Jokesin Lehtikuvaajarahasto julkistaa haettavaksi apurahat lehtikuvaajille valokuvaproduktioiden tekemiseen sekä läheisesti lehtikuvausta sivuaviin opintoihin ja tutkimuksiin. Haku alkaa 1.8. ja päättyy 30.8.2016 kello 17.

 • Jokes = Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö

Ilta-Sanomat, Suomen ”järjettömimmän selfien” ottajaksi paljastui Nikita, 21 – tältä Olavinlinnan torniselfie näyttää. Pietarilainen kattokiipeilijä.

HS, Uusi ohjelma alkaa syynätä passinhakijoiden kasvokuvia – kokeile itse, tunnistatko väärät henkilöt poliisin koulutusmateriaalista. Poliisin hankkima kasvojentunnistusohjelma valvoo, ettei uudessa passikuvassa ole eri henkilö kuin aiemmassa. HS:n laatimalla testillä voit kokeilla väärien henkilöiden tunnistamista kasvokuvista.

MTV, Kotiseutumuistojen jakamisesta tuli some-villitys: Huolimattomuus voi poikia satojen eurojen laskun. Kun valokuvia julkaistaan Facebook-ryhmissä, on syytä huomioida valokuvien tekijänoikeudet. Luvatta julkaistusta kuvasta voi napsahtaa postilaatikkoon satojen eurojen lasku.

– Tämän asian kanssa olemme tekemisissä päivittäin. Saamme asian tiimoilta keskimäärin 3–4 yhteydenottoa päivässä, arvioi valokuvaajia edustavan Finnfoton toiminnanjohtaja Mikko Säteri.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, The Sony A6300's Secret Killer Feature. Tarvittaessa kohteen silmiä seuraava tarkennus...

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Thephotoargus.com, How to Control the Depth of Field.

Techradar.com, Nikon D3300 vs D5300: Which DSLR should you choose?

The-digital-picture.com, Lightroom Coffee Break: Using Keyword Sets. YouTube-video, kesto 0:43.

PDN Photo of the Day, Ghirri’s Gaze. Italialaisen kuvaajan esseitä, 1973 - 1991. Yhdeksän kuvaa.

Popular Photography, My Favorite Old Camera: Neal Slavin's Linhof Master Technika. 4x5. Uusi $10.000. Käytetyt $1.500 ja ylöspäin.

Pdnonline.com, Object of Desire: The Miggo Pictar iPhone Case. $90.

Fotosidan.se, TEST: Nikon D5. Jpg-kuvan laatu on parantunut (ja monta muutakin asiaa). Ammattityökalu.

Kamera &Bild, Anders Wånell: Behöver jag utvecklas? Kolumni. Kun samoja kohteita kuvaa samalla lailla vuodesta toiseen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pallopanoraamablogi.

 • Mustavalkojärkkäri tuli taloon, 31.7.2016. Se on kätevää jos saa jonkun kaverinsa hurahtamaan täysillä astrokuvaukseen, koska jatkuvan kamapäivitysruljanssin sivutuotteena tulee paljon käytettyjä ja melko edullisia erikoisvehkeitä myyntiin. Kaveri ostaa jäähdytetyn mustavalko-CCD:n, entinen mustavalkomodattu järjestelmäkamera joutaa siis myyntiin ja lopun varmaan arvaattekin kun siitä nyt kirjoittelen.
 • Samyang 135mm f/2 -objektiivin Lensfun-kalibroinnin tulokset, 2.8.2016. Optista täydellisyyttä pienessä paketissa. Apokromaattinen, nopea lyhyt tele on ollut hakusessa. Alle neljänsadan euron hintaluokassa vaihtoehtoja on ollut, ööö, ehkä yksi ja sekin on Sigman 105-millinen makro jota ei voi järin valovoimaiseksi haukkua. Nikonilla ei ole yhtään värivirheetöntä pikkuteleä, eikä hartaasti odotettu Tamronin 85-millinenkään kovin hyvä ollut tässä suhteessa. Kiinanihme Laowa 105mm f/2 STF on hyvä värivirheen suhteen, mutta bokehin pehmentämiseen tarkoitettu apodisoitu lasielementti syö aika paljon valoa — melkein kaksi kokonaista aukkoa ja kallishan se on myös.

Polku.net, Tarja Paldanius 1.8.2016. Polkulaisten karhukuvausretki Kuusamoon 15.7-17.7.2016 (vaihteeksi mv-kuvia karhusta).

Ilta-Sanomat, Kuvaaja tallensi lumoavan kauniita hylättyjä taloja Ruotsista ja Norjasta.

Tivi.fi, Tässä kamerassa on uskomaton zoomi – lähikuvia jopa kuusta asti. Nikon P900, kompaktikamera, 24-2000mm. (julkistus maaliskuussa 2015).

Ilta-Sanomat.

Uusi Suomi, Dropbox avasi Evernoten haastajan kaikkien testattavaksi.

Kaleva.fi, Poliisi ottaa kauko-ohjattavat lennokit avuksi kadonneiden etsintään. Lapin poliisilaitos on koekäyttänyt miehittämätöntä lennokkia jo vuodesta 2012 lähtien. Kokemukset ovat olleet hyviä. Lennokit ovat auttaneet etsimään kadonnutta esimerkiksi vesistöistä ja suoalueilta. Aikomuksena on hankkia lennokkeja, joiden kyytiin pystyy asentamaan lämpökameran.

Iltalehti, Kiinalainen sovellus muokkaa selfieistä "täydellisiä" - kuvissa suuret silmät, vaalea iho ja kapeat kasvot. Yksi suosituimmista kiinalaissovelluksista on jo 360 miljoonaa käyttäjiä kuukausittain keräävät Meitu-yrityksen ohjelma, jolla selfieitä voi muokata nopeilla ja yksinkertaisilla pikakomennoilla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Mysterious, Innocent Complexity of the Playground.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR, Canon T6 Field Test: It’s super affordable and plays nice with your phone, but what’s it like to shoot with? Canon EOS 1300D.

PDN Photo of the Day, Telling the Story of Sports Photography. 12 kuvaa.

Lensrentals.com, blog, Pay Attention to the Man Behind the Curtain. Mitä kaikkien testauksien ja kuvaajaprofiilien jne. takana oikein on. Huumoripostaus.

Techradar.com, Best entry-level DSLR 2016: What to look for and which to buy.

 • Nikon D3300, 318.84 euroa
 • Canon EOS Rebel T6i / Canon EOS 750D, 479.00 euroa
 • Nikon D5500, 696.00 euroa
 • Canon EOS Rebel T6s / Canon EOS 760D, 549.00 euroa
 • Nikon D5300, 509.98 euroa
 • Canon EOS Rebel T5i / Canon EOS 700D, 662.00 euroa
 • Canon EOS Rebel SL1 / Canon EOS 100D, 371.73 euroa
 • Canon EOS Rebel T6 / Canon EOS 1300D, 378.98 euroa
 • Canon EOS Rebel T5 / Canon EOS 1200D, 440.99 euroa
 • Pentax K-50, 442.00 euroa

Pdnonline.com, Software Review: Corel AfterShot Pro 3. Nopeampi, uusia välineitä. Kaikki samalla näytöllä. Sitten myös fotoalbumiohjelma. Osittain nopeampi kuin Lightroom, osittain ei. $80, vastiketta rahoille.

Fotosidan.se, Vi provar: Canon EOS-1D X Mark II & Nikon D5. Vertailua.

Fotosidan.se, Planket Stockholm - 110 meter fotografi för alla. Lauantaina 27.8.2016 klo 12 - 17 näyttely. Kukin kuvaaja saa metrin verran tilaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Samyang 14 mm ultralaajakulma. Samyang myy 14 millin ultralaajakulmaa kohtuulliseen noin 430 euron hintaan (Verkkokauppa.com, Rajala Camera ym). Objektiivi on ollut saatavissa jo pitkään mm. Canonin, Nikonin, Pentaxin ja Sonyn kameroille. Varsinkin täysikokoisen kennon kameroissa objektiivi tarjoaa hauskoja mahdollisuuksia, onhan sen kuvakulma peräti 114 astetta. Tätä laajemmat putket ovat kalansilmiä.

 • Objektiivin valovoima on mainio F2,8. Canonin oma vastaava lasi maksaa 2549 euroa, joten Samyangin hinta on vain viidesosa tästä. Where's the catch?

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Kolmen valtakunnan suurtuntureilla, osa 1: Peerasta Duoibalin ylängölle. 29.7.2016. Jos aikoo Lappiin ennen räkkää ja kuumuutta, vaellus on syytä ajoittaa heti kesäkuun alkuun. Tänä vuonna saimme järjestettyä yhteistä lomaa vasta juhannuksesta eteenpäin, aivan liian myöhään. Päätimme lähteä tutustumaan Suomen, Ruotsin ja Norjan raja-alueella sijaitseviin suurtuntureihin.

Ension Kuvablogi, Kesävaellusta Kilpisjärven ympäristössä, 30.7.2016. Kävin heinäkuun toisella viikolla Käsivarren Lapissa kesävaelluksella Kilpisjärven ympäristössä. Aluksi olin vähän kahden vaiheilla lähdenkö mukaan, koska sääskien syötäväksi meneminen ei houkutellut. Toisaalta tiesin Lapissa olevan todella kaunista kesälläkin, enkä ollut ennen käynyt kesällä vaeltamassa. Olen kuitenkin Rovaniemeltä kotoisin ja lapsena olen tottunut suojautumaan sääskiltä, joten ei muutakuin sääskimyssyä päähän ja offia käsille.

Yle Uutiset, Luonto, Hakusana auringonlasku räväyttää ruutuun miljoona osumaa – miksi kaikki jakavat siitä kuvia Facebookissa? Hakusana auringonlasku tuo netistä ruutuun miljoona osumaa ja sana sunset yli 500 miljoonaa. Etsimme syitä auringonlaskukuvien suureen suosioon.

Ilta-Sanomat, Onko Kimmon kuva Vaasaa ravistelleesta ukkosesta kesän upein ukkoskuva?

Iltalehti, Onko tässä järkeä? Saat kalliista televisiosta kaiken hyödyn vain "kalibroimalla" sen - hinta jopa 199 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, We Asked 13 Photographers About Their Worst Moment on a Photo Shoot.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Provideocoalition.com, Canon CPS takes 1600 lenses to Brazil. Huolto toimii.

Popular Photography, How Getty's Olympics Photos Are Shot, Edited, And Sent Into The World In Just Two Minutes. How To.

The Online Photographer, Open Mike: Canon 80D Review. Ja tämä ei ole mikään 80D-arvio.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Ilmatuurin Laitos (Sana on melkein vapaa).
 • Päivän :) (Sana on melkein vapaa).
 • Tekijänoikeusrikkomus, neuvoa kaivataan... (Kuvaus yleinen). Tämä on se tapaus, kun eräs henkilö vuosikausia maalasi toisten ottamien valokuvien pohjalta, täysin yhden suhde yhteen. Tuomio on tullut useammassakin oikeusasteessa. Nyt tämä henkilö on vielä hakenut valituslupaa KKO:sta.
 • simplyelectronics.net? (Ulkomailta ostaminen). Tämä oli odotettavissa kevättalvella kun tilaukset alkoivat viipyä. Sain rahani takaisin kun sitä painokkaasti vaadin, mutta rajahan se siellä eteen on tullut. Sain muiden asiakkaiden ohella runsasliitteisen sähköpostin eilen, jossa kerrotaan, että elokuussa on velkojilla kokous Hong Kongissa, joten sinne vaan...
 • Ultra-laajakulmabjektiivi croppi Canonille? (Optiikka).
 • TEEMA: koirakuvia, osa 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • vastavalo pahavalo + streetview (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • www.ilkansivu.net (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Isoisänsilta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Laivat, alukset, satamat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Raahen Rantajatsit (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Rantajatsit on viihtyisä ja pieni jazztapahtuma Raahessa. Kuvasin festivaalilla viikonloppuna.
 • kun jääkaappi ulos astui (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Koska tekee mieli julkaista niin silloin julkaistaan. Pitkän kuivan kauden jälkeen olen saanut jopa kolme postausta ulos muutaman viikon sisään josta olen ylpeä ja tässä uusin. Kuvasin juhannuksena häät Kyproksella ja seuraavasta linkistä hääpäivään.
 • Kryptoksen Kuvakävelyt (2.8.2016) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kesäyön Unelmia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kolme yökuvaa.
 • Masan kesäkuvailureissut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Tämä viimeinen on kyllä ketjun paras, upea sääkuva kahdesta, tai oikeastaan kolmesta upeasta ilmiöstä! Ei voi näinä päivinä kuin koettaa itsensäkin ravistella liikenteeseen tutkaa seuraillen.

Remonen.fi, Helsingissä lusimassa, 2.8.2016. Ei sen suurempaa rikosta, kuin että lomat piti lusia alta pois, jotta pääsee takaisin töihin. Tänä vuonna tuli lomailtua pääosin kotiseudulla Helsingissä johtuen useammastakin syystä, mutta päätin ottaa asiasta ilon irti ja nauttia kerrankin pääkaupunkimme kesätarjonnasta koko rahalla.

Ilkka Rytkönen, Neste Rally Finland 2016, 2.8.2016. Jyväskylän MM-rallin nimi on nyt yhtä sanaa lyhempi, eli oil-sana on jäänyt pois. Samoin oma rallireissu oli nyt lyhempi, enkä töiden vuoksi voinut olla paikalla, kuin torstai-illan ja perjantain. Ehdin kuitenkin kuudelle erikoiskokeelle, eli näin molemmat Harjut, Mökkiperät ja Surkeet. Rallikelit olivat normaalit, eli pääasiassa aurinkoa ja lämmintä. Tämä oli minulle nyt 15. Jyskälä, joten hyvä putki ei päässyt nyt katkeamaan. Paljon kuvia.

 • Nyt oli eka kerta, kun Jyskälä meni pelkällä peilittömällä. Fujin X-Pro2 tuntuu parantaneen mukavasti tarkennusta aikaisempaan verrattuna.

Kemppinen, Lommahduksia, 2.8.2016. Photoshop, Lightroom.

Yle Uutiset, Kotimaa, Matkavalokuviakin voi ottaa paremmin: Jalat ovat paras zoomi – "Mene lähemmäs". Pitääkö hyvässä matkakuvassa aina olla ihminen? Yle Tampereen toimittaja lähti etsimään vastausta kysymykseen kokeneelta matkavalokuvauksen harrastajalta.

Yle Uutiset, Luonto, Täydellisen sääkuvan metsästys vaatii asennetta – salamat ja sateet eivät säikäytä himoharrastajaa. Sään kuvaamisesta on tullut aivan oma lajinsa, johon harrastajat suhtautuvat kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti. Vaasalainen Matti Hietala metsästää sääkuvia säässä kuin säässä ja etsii otoksilleen aktiivisesti julkaisukanavia.

Yle Uutiset, Joensuu, Valokuvaaja oppi tuntemaan Eurooppa-myönteisen Venäjän. Joensuulainen valokuvaaja Joona Kotilainen on ollut lapsesta saakka sidoksissa venäläiseen kulttuuriin. Kotilainen opiskeli kauppatiedettä naapurimaassa ja tallensi samalla arkitilanteita Pietarissa ja Moskovassa. Putin-Venäjä on valokuvaajan mielestä vain osatotuus.

Noise.fi, Tältä näyttää Street View 1800-luvun New Yorkista. Yksittäiset kuvat sijoitettu kartalle.

Mikrobitti.fi, Videopalvelu Youtube muuttui lähes täysin salaiseksi. Https-tuki esiteltiin kaksi vuotta sitten. Nyt 97% on https-salattu. Väliin on hakkereiden nyt hankala päästä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Pixar-Like Insects Living in Your Backyard.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Popular Photography, Sports Photography Master Ezra Shaw On Shooting The Olympics.

PDN Photo of the Day, Aiming to Stay Neutral While Picturing Open Carry Laws. 13 kuvaa. Ja kysymykset & vastaukset.

Digital Photography School, 10 Photography Accessories You Can Buy at the Supermarket. Mikään näistä ei maksa paljon mitään.

 • 1 – Cupcake nozzles
 • 2 – Shower caps
 • 3 – LED light strips
 • 4 – Multi-Purpose Opener
 • 5 – Glow Stir Sticks
 • 6 – Shower Curtains
 • 7 – Ball Bungee Ties
 • 8 – Spring Clamps
 • 9 – Express Grill Pan
 • 10 – Reusable Putty-Like Adhesive

The Online Photographer, The System Concept. Nikon ja Canon.

Lensrentals.com, blog, An Argument for the Sony FS5. Videokuvaukseen lähinnä. 4K. 480 kuvaa sekunnissa, 8 sekunnin verran. 120 kuvaa sekunnissa, 16 sekuntia. Yllättävän pieni ja kevyt. Akut kestävät pitkään. Suomen hinta on 6.500 euroa.

Fotosidan.se, Poddradio: Bländare f/360. Esko Männikökin mukana.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Suomen Canon, YouConnect. Monenlaista linkkiä.

Nikonilta uutta.

Mobiili.fi, Ilmainen päivitys Windows 10:een onnistuu yhä – helpolla kikalla. Onnistuu, kun lataa yhden tiedoston Microsoftilta. Ei tietoa, miten pitkään onnistuu.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa ti 2.8.2016, klo 19. Vipusentie 19, Hki. Ei pohjahintoja, mutta (ostavat) kauppiaat pitävät siitä huolen, että liian halvalla ei mikään mene. Kaikenlaista elektroniikkaa(kin). Loytotavara.net, kohta Huutokaupat. Huutokauppalistat kuvilla ja ilman. Vaikkapa:

 • Sigma objektiivi 80 - 200mm for Minolta+Canon obj. 18 - 55mm+Salamalaite Canon 600EX - RT
 • Canon EOS 600D,objektiivi EFS 18 - 55mm,32GB muistikortti+laukku ja tarvikkeita

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Lahti. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Päijät-Hämeen maakunnan alueella pääpaikkana Lahti. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Ajokortti ja oma auto välttämätön.

Palkkaus Tuntipalkka
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Heti
Työaika osapäivätyö, 2-8 tuntia/päivä
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 15.08.2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • 5 Methods For Improving Your Coastal Landscapes.
 • Top 11 Best Tripods Round-Up 2016. Tripodien kapina.
  • Manfrotto Pixi Evo 2, super compact, 3.5 * / 5 *
  • Miggo Splat, kuminen taipuisa, 4 * / 5 *
  • Cullmann Magnesit Copter, kädessä pidettävä, näyttää isolta mikrofonilta, 3.5 * / 5 *
  • Dorr Table Clamp Tripod, hauenleuoilla kiinni pöydän kulmaan, 3.5 * / 5 *
  • Velbon Ultra 455, keskikokoa, 2.5 kg painon kestää, 4.5 * / 5 *
  • Cullmann Nanomax 460M RW20, täysi kitti, voi käyttää monopodinakin, 4 kg painon kestää, 4 * / 5 *
  • Manfrotto 190 Go! Carbon Fibre, hiilikuitua, painaa 1.8kg, kestää 6 kg painon, 4.5 * / 5 *
  • Vanguard VEO 235AB / 204AB, 6 kg ja 4 kg, 4 * / 5 *
  • Manfrotto BeFree One, taittuu 32cm pitkäksi, kestää 2.5kg painon, 4 * / 5 *
  • Slik Sprint Mini II Tripod, suunniteltu lentomatkailijalle, 35cm kokoontaitettuna, 4 * / 5 *
  • Benro Travel Angel FTA18CV0, hiilikuitua, kokoontaitettuna 44cm, 4.5 cm
 • Easily Identify Different Duck Species. Sorsan tunnistusta, englanniksi.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer.

Thephotoargus.com, How to Use the Histogram to Improve Your Photos.

Popular Photography, Nikon D5 Camera Review. Julkistettu tammikuussa 2016. Suuri osa ammattikuvaajista käyttää edelleen perinteisiä järjestelmäkameroita. Nikonin lippulaivamalli. Urheilu-/lehtikuvaajille. Jo iäkkään Nikon 4Ds:n korvaaja. Suunnilleen kaikki uusiksi. 20 megapikselin CMOS, täyskennoinen. ISO 100 - 102.400. Laajennettavissa aina ISO 3.280.000 asti. 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, herkkyys -4 EV:hen saakka (entistä parempi hämäräkuvaus). 99 ristikkäistä tunnistinta. 12 kuvaa sekunnissa. Uusi prosessori. Puskuri riittävä, 200 NEF (RAW) -kuvaa yhteen menoon. 4K-videot (3 840 x 2 160 pikseliä) 30p:n, 25p:n tai 24p:n tarkkuudella. Automaattitarkennusta on parannettu paljon, samoin jatkuvaa tarkennusta. 3.2 tuuman kosketusnäyttö, 2.359.000 pistettä. Kosketusnäytöltä ei voi valita tarkennuspisteitä (kuten halvemmissa Nikonin D500/D5500 -malleissa). Uudet XQD-kaksoiskorttipaikat, uusi USB 3.0 -portti. Langattomat yhteydet nelinkertainen nopeus, Ethernet-yhteys kaksinkertainen nopeus. Paino 1.405 kg. Suomen hinta, runko 7.000 euroa.

Techradar.com.

Lensrentals.com, blog, My Third Grader Analogy for Lens Reviews and Testing. Kokemukset yhdestä ainoasta objektiivista eivät ole koko totuus.

Fotosidan.se, Tobias fokuserar på modellen. Käyttäjäprofiili. Kysymyksiä ja vastauksia ja kuvia.

Fotosidan.se, Laowa 12/2,8: Unikt ljusstark ultravidvinkel. Täyskennoiselle, vääristymät korjattu. Käsintarkennus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.08.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS. Maailma kuvina.

Antti Salovaara, ass.fi. Lähiluonnon huvituksia. Karismasta ja kaupunkiluonnosta, 31.7.2016. Pesäkamerat ovat kuumaa hottia. Norppalivestä kehkeytyi valtakunnan tapaus, viimeistään Pullervon paljastelun myötä. Bubi-huuhkajasta tuli taannoin vuoden kaupunkilainen, ja Uimastadionin Helmi ja Heikki kiinnostivat Lapissakin. Esimerkkejä seuraajia kartuttavista eläinyksilöistä on helppo keksiä.

Kaikkikuvaa.fi/edu, Kamerakynäkoulutus avataan 16.8.2016. Elokuun 16. päivänä tuotantoyhtiö Amazement julkaisee tässä osoitteessa Kaikki kuvaa EDU -verkkokoulutuksen, joka esittelee kamerakynän pedagogiikan mahdollisuudet ja elokuvallisen ajattelun perusasiat inspiroivina opetuselokuvina. Koulutuksen voi suorittaa itsenäisesti, työparin kanssa tai yhdessä työyhteisön kesken. Maksuton materiaali tarjoaa monipuolisia eväitä oman opetuksen suunnitteluun.

Retkipaikka.fi. Muutama poiminta.

Helsingin Uutiset, Burleski ansaitsee yleisönsä – Katso herkkupalat valokuvanäyttelystä. Valokuvaaja Minna Jerrmanin Kimallekansa – elämänä burleski -näyttely kurkistaa burleskitaiteilijoiden elämään estradeilla ja kulissien takana. Idea näyttelyyn lähti Jerrmanin mukaan oivalluksesta, että burleski on paljon muutakin kuin vain kimallusta.

 • Kimallekansa – Elämänä burleski -näyttely Jukka Male Museossa Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1 B, 2. krs.) 26. elokuuta asti. Näyttely on avoinna päivittäin kello 9–21.
 • Minna Jerrman, Ajankohtaista sekä Burleski (kuvia)
 • YouTube, Kimallekansa - elämänä burleski. Kesto 6:56.

Ilta-Sanomat, Olavi kuvasi merenpintaa viistävän sateenkaaren: ”En ole koskaan nähnyt tuollaista”. Aivan tavallinen sateenkaari. – Sateenkaari näkyy matalalla, kun Aurinko on korkealla. Ja päinvastoin, kun Aurinko on matalalla, näkyy sateenkaari korkeana, Ojanperä selvittää. (kuvanlaatu, hm.).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Dpreview.com, Flagships compared: Canon EOS-1D X Mark II versus Nikon D5. Molemmat sopivat nopeaan kuvaukseen. Artikkelissa keskitytään lippulaivamallien eroihin. Canon 20 megapikseliä, Nikon 21 megapikseliä, täyskennoisia tietenkin.

ePhotozine.com, Basic But Essential Tips On Using Creative Apertures For Portraiture.

Diyphotography.net.

IR.

Earthboundlight.com, Positive and Negative (Spaces). 31.7.2016.

Petapixel.com, Ep. 94: One Billion Reasons Not to Use Someone Else’s Photos + more!

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Heinäkuun 2016 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset