Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Elokuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Heinäkuu 2016

31.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pallopanoraamablogi.

 • Utuisia kesäyön telemaisemia, 30.7.2016.
 • Kun harmaasuodin onkin diopteri, 30.7.2016. ....Samaa efektiä ei onneksi näy muilla testatuilla Haidan, Hoyan ja Marumin suotimilla eli kyseessä on selvästi valmistusvirhe joka on päässyt tehtaan laadunvarmistuksen läpi. Kun takuuaika on jo ummessa, jää tuo suodin siis (harvaan) laajiskäyttöön. Telekäyttökin on vielä mahdollista jos vain näkee tarkentaa suotimen kanssa. Yleensä ei näe jos hämäräaikaan kuvaa.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Auringon jarrutusjälki ja uupunut orava. Heinäkuun loppua kohti on eletty hetkittäin helteisessä säässä. Sääkuvaajien otoksissa loistavat muun muassa poutapäivät, perhoset ja kukkivat lumpeet.

MTV, Upea suomalaismaisema häikäisee – Jorma kuvasi Karhunkierroksen ilmasta käsin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Pick A Colour And Create A Series Of Images.

Dpreview.com, 8 creative tips for shooting waterfalls.

Kamera & Bild, Se superdetaljerad timelapse i 10K – fångad i 80 megapixel. 10328x7760, Phase One.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Uutiset, Kotimaa, Kriisitilanteissa tärkeintä on itsensä ja muiden suojaaminen – vasta sen jälkeen voi harkita kuvaamista. Kuvamateriaalista voi joskus olla poliisille hyötyä. Pahimmillaan kuvaaminen voi kuitenkin vaarantaa oman ja muiden turvallisuuden. Mediapsykologian asiantuntija ei suosittele tallenteiden julkaisemista kriisi- ja onnettomuustilanteista, sillä materiaalin levittäminen voi aiheuttaa kuvissa esiintyville ihmisille kärsimystä.

HS, Sonyn ketterä ja huipputarkka pikkujärkkäri. Sonyn pikkuruinen järkkäri nostaa valokuvaamisen ja videoiden teon uudella tasolle älypuhelimella sohimiseen verrattuna. A6300-kamera on hyvä paketti kenelle tahansa sisällöntuottajalle, muta täydellinen se ei ole. Merkittävin uudistus on videokuvaukseen tuotu 4K-tarkkuus. Sonyn videokuvan laatu on täydellä tarkkuudella erinomainen. Kuvaa voi tallentaa eri väriprofiileilla, joista osa on suunnattu videoittensa värimaailmaa editoidessa paljon säätäville tehokäyttäjille. Suoraan kamerastakin otettuna videoklipit ovat näyttäviä.

 • Erityisen näppärä on kameran nopea tarkennusautomatiikka. Sen voi säätää seuraamaan esimerkiksi kasvoja tai valita jonkin sadoista eri tarkennuspisteistä.
 • Valitettavasti tässä tulee vastaan kameran huonoin puoli. Takanäyttö ei tunnista kosketusta, vaan kaikki käyttövalinnat tehdään valintapyöristä ja nappuloista. Näyttöä saa käänneltyä hieman, mutta selfie-kuvien ja videoiden ottamista varten sitä ei saa mitenkään taivutettua kameran etupuolelta katsottavaksi.
 • Sonyn erikoinen ratkaisu on jättää osa kameran toiminnoista maksullisten, sovelluskaupasta hankittavien ohjelmien varaan. Tämä on outoa etenkin siksi, ettei mitään maata mullistavaa sovellusta ole tarjolla.
 • Hinta: Noin 1 400 euroa linssin kanssa

Turkulainen, Nuoren turkulaiskuvaajan otokset lumoavat katsojan. 23-vuotias turkulainen Sara Lehtomaa sai ensimmäisen kameransa 15-vuotiaana. Siitä lähtien hän on kuvannut.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä ja video.

Popular Photography, Researchers Developing a Method to Make Wide-Angle Selfies Look Like They Were Shot With a Real Portrait Lens. Polttovälin vaikutusta yritetään muuttaa.

Techradar.com, 5 best waterproof compact cameras 2016.

 • Olympus Tough! TG-4
 • Panasonic FT5/TS5, $269
 • Nikon Coolpix AW130
 • Canon PowerShot D30, 259 euroa
 • Fuji FinePix XP90

Pdnonline.com, Object of Desire: LaCie 12 Big. Thunderbolt 3 -liitäntä, 40Gbps nopeus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa. Äänimaisemia. (melkoinen annos katseltavaa ja kuunneltavaakin...).

Tuomas Heinonen, Häämatkalla Kreetan Agia Marinassa – 10 valittua kuvaa hiekkarannalta auringonlaskun aikaan, 27.7.2016.

Strobotti.com, Out'n about with Zeiss Batis 85mm.

Tekniikkatalous.fi, Yksityishenkilö vaatii 1 miljardin korvausta – Antoi kuvat ilmaiseksi, suuryhtiö alkoi periä maksua. Joulukuussa dokumenttikuvaaja Carol Highsmith sai kirjeen tekijänoikeuksien rikkomisesta, koska kuvaaja oli julkaissut oman valokuvansa omilla verkkosivuillaan, kertoo Hyperallergic. Kirjeessä kuvapankit Alamy ja Getty vaativat 120 dollarin maksua kuvasta, jonka Highsmith oli itse ottanut ja lahjoittanut vapaaseen käyttöön ilmaiseksi Yhdysvaltojen kongressin kirjastolle. Nyt Highsmith on lähettänyt vastavetona yhden miljardin dollarin korvausvaatimuksen tekijänoikeuksien rikkomisesta Alamya ja Gettyä vastaan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Art of Food in 60 Photos (Sponsored).

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Two Pounds of Prime. Nikkor 105mm ƒ/1.4. Kaksi paunaa = 0,9 kg. Tarkka paino on 985g.

Popular Photography, Pentax K-1 Camera Review. Helmikuussa 2016 julkistettu.Täyskennoinen, 36 megapikseliä, ei varsinaista antialias-filtteriä. Pixel Shift lisää dynamiikkaa ja tarkkuutta. 14-bittiset RAW-tiedostot. Sisäänrakennettu GPS, elektroninen kompassi, tähtien seuranta. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa (tässä luokassa ainoa). Wi-Fi. ISO 100 - 204.800. Full HD 1080p video 60 kuvaa sekunnissa. 4.4 kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Säänkestävä. Suljin 300.000 laukaisua. Yhdellä latauksella ottaa 760 kuvaa. Optinen etsin 100% (melkein). 3.2 tuuman joka suuntaan kääntyvä lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Kaksi sd-korttipaikkaa. USB 3.0. Ei sisäänrakennettua salamaa. Led-valot takana, näppäimet valaistu. Ensimmäiseksi täyskennoiseksi erinomainen hinta/laatusuhde, tässä hintaluokassa paras. Suomen hinta, runko 2.000 euroa (voi joutua odottamaan syksyyn uutta erää).

Pdnonline.com, Camera Review: Olympus PEN-F. Julkistettu tammikuussa 2016. Tyylikäs retrodesign. 20 megapikselin sensori (eniten Olympuksen kameroista), 4/3 -systeemiä, peilitön järjestelmäkamera. Kroppikerroin 2x. 2.36 miljoonan pikselin OLED -etsin. Täysin kääntyvä 1.04 miljoonan pikselin kolmen tuuman kosketusnäyttö. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa, viisi stoppia. Elektroninen suljin, sarjakuvaus 20 kuvaa sekunnissa, muuten 10 kuvaa sekunnissa. Tarkennussysteemi ei oikein sovi liikkuvan kohteen seuraamiseen (parempi valinta on tällöin Olympus EM-M1). Full 1080 HD video 60 kuvaa sekunnissa. Wi-Fi. Nopea kamera. Käsisäätöjä. Pieni ulkoinen salama mukana. Yhdellä latauksella ottaa 330 kuvaa. Olympuksen kallein malli, ei säänkestävyyttä. Runko 1.200 euroa.

Techradar.com, Best compact travel camera 2016.

 • Panasonic TZ70/ZS50, 319.03 euroa
 • Sony HX90V
 • Panasonic TZ100/ZS100, £543.84
 • Canon SX710 HS, 269.95 euroa
 • Panasonic TZ80/ZS60, £319.00
 • Nikon S9900, 269 euroa

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pallopanoraamablogi, Susirajan pullakarhut, 27.7.2016. Tämä postaus on melkein kuukauden myöhässä. Syy ei ole se ettei kiinnostanut kirjoittaa (kuvat ovat olleet odottamassa tekstiä nyt pari viikkoa), vaan lähinnä siinä etten osaa päättää mihin kokemus sijoittuisi faking aawsom — viattomien luontokappaleiden kaupallinen hyväksikäyttö -jatkumossa. Toisaalta karhu on hieno eläin – ei suotta metsän kuninkaaksi kutsuttu – ja Martinselkosessa niitä näkyi monen monta. Mutta toisaalta on ikävä katsoa pullansyöttöön tottuneiden otsojen epätoivoista koiranraksujen etsintää littuun poljetulta suolta.

Peter Forsgård.

 • Olympus TG-Tracker testissä osa 1, 21.7.2016. Sain alkuviikosta kokeiltavaksi Olympuksen TG-Tracker touhukameran. Tuohukamerat ovat tällä hetkellä myydyimpiä kameroita ja myös ainoita joiden myyntiluvut ovat viime aikoina nousseet. Se näkyy myös katukuvassa. GoPro-kameroita näkyy turisteilla aika paljon. Tähän saumaan koittaa myös Olympus iskeä. Tough-sarjaan luontevasti uppoaa myös touhukamera. Suomen hinta 380 euroa.
 • Monipuolinen osaaminen eli miksi ammattilaista tarvitaan? 22.7.2016. Olen aiemminkin blogannut siitä miten tärkeää on valokuvaaja osata useita asioita. Osa niistä on omaa kuvaamista ja asiakkaan toimintaa tai oikeastaan tavoitetta tukevaa.

Yle.fi, Karhujen kanssa nokakkain. Luontokuvaaja Kimmo Ohtoselle on piirtynyt karhusta kuva älykkäänä eläimenä, joka ei halua olla ihmisen kanssa nokakkain. Yhdellä ruokintapaikalla kaikki oli kuitenkin toisin.

Yle Uutiset, Kotimaa, Saitko postissa ylioppilaskuvan tilaamatta? Sitä ei tarvitse maksaa eikä palauttaa. Valokuvaamon lähettämää kuvaa ei tarvitse maksaa eikä palauttaa, jos kuvan lähettämisestä ei ole sovittu etukäteen. Ylioppilaiden ryhmäkuva lähetetään joissakin kouluissa oppilaalle, jos tämä ei ole poistanut nimeään koululla kiertävältä listalta.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Jos päivität Windows 10:een, tee se pian! 27.7.2016. Päivitystä ei voi jättää pyörimään itsekseen perjantai-iltana, koska se voi jämähtää virheeseen tai jäädä odottamaan kuittausta asentajalta. Ja jos päivityksessä tulee mitä tahansa ongelmia, niiden selvittäminen vie aikaa. Asennuksen jälkeen käyttäjällä on 31 päivää aikaa palata takaisin edelliseen, joten mikäli päivityksen vaiva ja siihen kuluva aika (2-4 tuntia) ei pelota, kannattaa itse kokeilla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, These Photos of Fireflies Are Straight From a Fairytale. Tulikärpäsiä. Suomessa tavataan vain kahta kiiltomatojen heimoon kuuluvaa lajia, muualla maailmassa parituhatta.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

 • Rock Solid: Canon 1D X Mark II Review. Helmikuussa 2016 julkistettu. Lippulaivamalli, lehti-/urheilu-/villieläinkuvaukseen. Täyskenno, 20 megapikseliä. 4K video. 16 kuvaa sekunnissa (peili ylhäällä). ISO 100 - 51200 (409600). Säänkestävä runko, kestää kaikenlaista käyttöä. Suljin speksattu 400.000 laukaisua. Optinen etsin. 3.2 tuuman näyttö (1.62 miljoonaa pikseliä), kosketusnäyttö vain tarkennuspisteiden valintaan. Sisäänrakennettu GPS (e-kompassi myös). USB 3.0 tai Ethernet. Wi-Fi tarvitsee lisävarusteena Canonin $600 lisälaitteen. 4K video, 60 kuvaa sekunnissa. 1080p 120 kuvaa sekunnissa. Kuuloke- ja mikrofoniliitännät. Yksillä akuilla ottaa 1210 kuvaa. Jpeg-kuvauksessa sarjakuvausta rajoittaa vain kortin koko, ei enää prosessori. Dynaaminen alue kasvanut. Edeltäjän hinta tuotejulkistuksen aikoihin oli $6.799, Canon 1D X Mark II:n hinta on $5.999. Suomen hinta 6.600 euroa. Arvosana 89%.
 • EyeEm opens web uploader tool to everyone. Alkuaan tarkoitettu vain sivuston ja myyntipaikan käyttäjille. Omalta koneelta kuvat voi kätevästi siirtää monenlaisille kuvasivuille: Flickr, Dropbox, Google Drive, Picasa. Taidetaan jo vähän ennakoita Flickrin myynnin jälkeistä epävarmaa tulevaisuutta, kuvia voi siirtää Flickristä EyeEmiin.

IR.

PDN Photo of the Day, Street Photography in a Virtual World. Näyttävät 1940-/ 1950-luvun maailmalta. Mutta ei. Kaksitoista kuvaa. Pelimaailmasta.

Diyphotography.net.

Techradar.com, Best cheap cameras 2016.

 • Sony RX100, 352.99 euroa
 • Canon EOS 1200D / Rebel T5, 325.42 euroa
 • Nikon 1 J5, 359 euroa
 • Panasonic TZ70, 319.03 euroa
 • Sony WX220, 187.12 euroa
 • Panasonic FZ72, 229 euroa

The Online Photographer, Frankencamera! Sony A7R, Toyo 45G, Contax N -bajonetti.

Pdnonline.com, Photog Seeks $1 Billion from Getty for Copyright Infringement. Kuvaaja on antanut kuviaan ilmaiseksi yleiseön käyttöön Library of Congressin kautta. 18.755 kuvaa, Americanaa. Tekijänoikeuksistaan kuvaaja ei ole luopunut. Gettyn kuvien käyttö (Library of Congressin kautta) tuli ilmi, kun kuvaaja sai joulukuussa 2015 kirjeen, jossa häntä syytettiin Gettyn kuvien tekijäinoikeuksien loukkauksesta. Ja kyse oli kuvaajan itse ottamasta kuvasta.

 • Petapixel.com, Photographer Suing Getty Images for $1 Billion. Highsmith on käyttänyt monta vuotta USA:n elämän dokumentointiin, jokaisessa osavaltiossa. Kuvat on lahjoitettu Library of Congressin kuvakirjastoon, public domainia. Miten Getty voi omia näiden kuvien tekijänoikeuksia?

Popular Photography, How-To: Buy The Right Underwater Camera Housing For Your Photography.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Munakoiso, pikkulintu ja viski – näin eri maissa sanotaan, kun hymyillään valokuvissa, 17.7.2016. Aivan! Kyse on sanoista, joita käytetään valokuvauksen hetkellä. Kun kamera räpsähtää, Kroatiassa sanotaan ptičica (pikkulintu), Kiinassa qiézi (munakoiso) ja Etelä-Amerikassa, esimerkiksi Argentiinassa ja Panamassa, whiskey (viski). Perusidea on kaikkialla sama: saada kuvaan hyvä, usein hymynkaltainen ilme. Ja toimiihan se: kun lausuu ääneen elokuvista tutun englanninkielisen sanan cheese (juusto), suupielet kohoavat väkisinkin ja hampaatkin tulevat vähän näkyviin.

-Timon poikkitiedepalsta, Heureka. Sano muikku! 16.8.2010. Minua on aina ihmetyttänyt, miksi valokuvassa pitää sanoa ”muikku”. Suuhan menee aivan suppuun, kuin pusua olisi antamassa....

-Fotosidan.se, Säg inte omelett framför kameran. Ruotsissa valokuvaaja pyytää kuvattavaa lausumaan sanan "omelett". 26 valokuvattaessa käytettävää sanaa ympäri Eurooppaa tutkittiin, kutakin fraasia lausuvasta mallista otettiin viisi kuvaa. Tanskalainen potrettikuvaaja Peter Skjold Petersen sitten analysoi kuvat. Ranskan "ouisti" voitti.

-Cisionwire.se, Nikon avslöjar Europas bästa fraser för ett fint fotoleende: Skippa ”omelett” – gör som fransmännen och säg ”ouistiti” (lehdistötiedote).
1. Ouistiti – Frankrike (”liten apa”)
2. Famiglia – Italien (”familj”)
3. Patatas – Spanien (”potatis”)
4. Marmolada – Polen (”marmelad”)
5. Zaag Eens Kaas – Holland (”say cheese”)

-Translate.google.com, Ouistiti, voi kuunnella, miten äännetään

-Petapixel.com, Tell Your Subjects to Say ‘Cheeks’ Instead of ‘Cheese’ for a More Genuine Smile.

Petterihautamaa.kuvat.fi, Seikkailu aarresaarille, 22.7.2016. Yhden kirjan ahmin silti kesäkiireiden keskellä lähestulkoon yhtä kyytiä: Jarmo Niemisen Aarresaaret – Helsingin saariston uskomaton luonto. Vuonna 2014 WWF:n vuoden luontokirjaksi valittu teos vie mukanaan seikkailulle salaperäisille ja usein maallikoilta suljetuille Helsingin edustan sotilassaarille. Kirja löytyi keväisen Suomenlinnanreissun yhteydessä, kun tuli poikettua sikäläiseen viihtyisään pikku kirjastoon.

HS Tiede, Nasa koosti tuhansista valokuvista parin minuutin videon Maan vuodesta

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Powerful Exploration of Child Labour in Senegal.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, Beautiful Photos of Trees and Woodlands by Matthew Dartford.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Here Are Our Top Ten Favorite Products of the Last Ten Years.

 • Pentax 645Z Medium Format System
 • Leica SL Typ 601
 • Canon 11-24mm f/4L
 • Freefly Movi M5
 • Canon EF 400mm f/4 DO IS II
 • Canon 5d Mark III
 • Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art Lens
 • Profoto B1 AirTTL Strobe
 • Sony a7R Mark II
 • Canon 5d Mark II

Petapixel.com.

The Online Photographer, Big Words and Sports Fans. Ensimmäinen urheilukuva, otettu vuonna 1843. Hahmosta ei uskoisi, että kuva on 173 vuotta vanha.

Pdnonline.com, Innovative Gear for Photographers and Filmmakers.

 • Nikon D5, $6.500
 • Sigma SD Quattro, $799
 • Impossible Project I-1, $299
 • Humaneyes Vuze Camera, $1.000
 • Canon 1DX Mark II, $5.999
 • Light L16, $1.699
 • Tamron 18-200mm, $499
 • Lily Camera Drone, $899
 • Sony a6300, $1.000
 • Redrock Micro Halo Solo Complete, $3.599
 • Blackmagic Design Ursa Mini, $4.995 (4.6K sensor, EF mount); $2.995 (4K, EF mount)
 • Ricoh Theta S, $347
 • Tekniq Camera Bag, $250
 • Panasonic GX85, $800 (12-32mm)
 • Olympus 300mm F/4 Pro, $2.500

Fotosidan.se, Yvonne älskar att skapa surrealistiska bilder i datorn. Fotosidan-profiili.

Kamera & Bild, Att utelämna fotografen – och visa vad publiken vill se. Mitä kuvien takana tapahtuu. Video, kesto 8:35. Itä-Jerusalem.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Lyhyen hämärän aikaan. Lapissa kylä hiljenee yöksi, mutta tuntureilla ja jokien varsilla valvotaan. Ihmisiä suviyössä -sarjassa Helsingin Sanomien valokuvaajat kertovat suomalaisesta kesästä.

Kamerakoulu.fi, Näin otat hyvän selfien, 24.7.2016. Valokuvaajana luonnollisesti tottuu ottamaan lähinnä muista ihmisistä kuvia, eikä itsestä jää aina välttämättä ikuistettavaa. Osittain senkin takia olen oppinut ottamaan selfieitä kaiken sen kuvaamisen lomassa mihin keskityn. Kokosin muutamia vinkkejä, joiden avulla saat onnistuneen omakuvan tai “meitsien”.

Tivi.fi, Ilmainen Windows 10 tarjolla enää pari päivää - vitkastelijoille luvassa tuhti hintalappu.

Ilta-Sanomat, Kokenut kuvankäsittelijä paljastaa: Näin alusvaate- ja uimapukumallien kuvia manipuloidaan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

The Online Photographer.

Popular Photography.

Fotosidan.se, Knuthöjdmossen, och man får tankar på att kloning inte skulle vara helt fel. Blogi.

Fotosidan.se, 2256 exponeringar sammanfogade till en rundtur. Google Street View apuna, 360 astetta, 188 näkymää. Kiertokäynti. Malmåhus, linna.

Kamera & Bild, Insta360 Nano fotograferar, filmar och livesänder. iPhoneen. UK. Kamera liitetään iPhonen USB-porttiin. $199.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS. Maailma kuvina.

Tuomas Heinonen, Testissä Tamron SP 85mm F/1.8 Di VC USD häissä sekä karhukojulla, 20.7.2016. Sain testiin Focus Nordicilta Tamron SP 85mm F/1.8 Di VC USD linssin, mihin törmäsin kun kävin 85mm vaihtoehtoja läpi. En ole viime aikoina kauheasti seurannut julkaisuja ja tämä olikin mennyt itseltäni ohi alkuvuodesta. Olen muutaman vuoden käyttänyt Canonin EF 85mm 1.8 USM, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, mutta isolla aukolla tuottaa kuviin rutkasti kromaattista aberraatiota eli CA:ta.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Satula sateessa ja muurahainen toukan takana. Heinäkuuta on eletty osassa maata hellelukemissa, mutta pääosin lämpötilat ovat tällä viikolla olleet parinkymmenen asteen tuntumassa. Sääkuvaajien otoksissa hehkuvat auringonlaskut, täysikuut ja kypsyneiden marjojen kyljet.

Iltalehti, Kasvot ovat harvoin symmetriset - tunnistatko julkkikset peilikuvamuokkauksen jälkeen? Video, kesto 1:04. Suomalaisia julkisuuden henkilöitä. Ensin normaalikuva, sitten sama kasvojen puolisko siirretty toiselle puolelle. Mielenkiintoisempaa olisi ollut tutkia, miten kasvot muuttuvat, kun vasen kasvopuolisko kopioidaan myös oikealle puolelle ja päinvastoin.

Kauppalehti, Vähittäiskauppa tarjoaa tuotevakuutuksia entistä halvempiin tavaroihin. Kuluttajalle ne ovat usein kohtuuttoman kalliita. Aaltosen mielestä tuotevakuutukset sopivat parhaiten vaurioherkkiin kannettaviin tuotteisiin. Suosituimmassa päässä ovat järjestelmäkameroihin ostetut vakuutukset, joita myydään Aaltosen mukaan noin joka viidenteen kameraan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR, Focal length primer: Treat your zoom lens as a series of prime lenses to improve your photography. Kaksi YouTube-videota, kestot 7:30 ja 7:20.

ePhotozine.com, Essential Tips On Taking Photographs In Hot Climates.

Earthboundlight.com, Over the River and Through the Woods, 24.7.2016.

Petapixel.com, Ep. 92: New Gear Rumors Abound. Podcast, sisällysluettelo.

Kamera & Bild, Calle Rosenqvist: Naturen är inte svartvit. Kolumni. Voiko luontokuva olla esim. HDR:a.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamerakoulu.fi.

 • Kolme syytä miksi olemme sukupolvl, josta ei jää yhttään kuvaa. 22.7.2016. Kävimme lasten kanssa mummoni luona viikonloppuna ja sain ihmetellä kun oma kaksivuotiaani riemuitsee perhevalokuva-albumin selailusta samalla kun kolme edellistä sukupolvea selventää kenen kuvia milloinkin katsotaan.
 • Sara Lehtomaa kantaa mukanaan kristalleja. 23.7.2016. Aktiivisesti kuvauksien taustoista blogillaan kertova Sara Lehtomaa on valokuvaaja, jonka tyylissä on havaittavissa elegantteja linjoja, unenomaisuutta ja taitavaa valon käyttöä. Haastattelu.

Maaseuduntulevaisuus.fi, Inhan satumaisen tarkka otos vei voiton verkkoäänestyksessä. Vanha mestari jätti MT:n valokuvaäänestyksessä varjoonsa tuoreemmat tulokkaat.

YouTube-kanava, Rajala Camera. Kolme kuvausvinkkivideota, uusimpina. HDR-kuvaus, kesto 0:53. Timelapse, kesto 0:56. Auringonpaiste, kesto 0:45.

Kp24.fi, Anne Keski-Vinkka hurahti valokuvaukseen kaksi vuotta sitten -koukussa kameraan. Kokkolan seudun opiston kuvankäsittelykurssi oli niin innostava, että Keski-Vinkka osallistui heti perään opiston luontokuvakurssille. Sitä seurasi ilta- ja hämäräkuvauskurssi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Top Tips On Capturing Landscapes In A Portrait Orientation. Pystysuunnassa maisekuvia.

Dpreview.com, Top tips for composing great landscapes.

IR, Of battleships, Korean war and a man from Missouri: How Japan grew to dominate the camera market.

Diyphotography.net, DSLR Underwater Camera Housing Options for Portrait Photography and Video. Hintatiedotkin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Strobotti.com, Assassin's Creed, 22.7.2016.

Yle Uutiset, Luonto, Karhunpentujen imetyshetki tallentui videolle – juuri ennen kuin akku loppui. Suomussalmella kameralle tallentui erityinen hetki, kun karhuemo imetti neljää pentua tiukassa halauksessa. Suomussalmella kameralle tallentui erityinen hetki, kun karhuemo imetti neljää pentua tiukassa halauksessa.

Iltalehti, 7500 euron kameralaukku löysi tiensä takaisin omistajalle: "Nyt on helpottunut olo". Helsingin poliisi julkaisi torstaina tiedotteen, jossa kerrottiin, että nainen unohti arvokkaan kameralaukun P-junaan sunnuntaina 17. heinäkuuta. Kameralaukku sisälsi noin 7500 euron arvosta kameratarvikkeita. Torstaina julkaistun tiedotteen yhteydessä poliisi julkaisi kuvan miehestä, josta pyydettiin havaintoja liittyen kadonneeseen kameralaukkuun. Mies otti torstaina yhteyttä laukun omistajaan.

 • (lat. huom. sunnuntaina kadonnut, torstaina poliisin julkaisema kuva, torstaina otettiin yhteys... voihan olla, että naisen yhteystietoja ei ollut laukussa tms. ... mutta eikö silloin olisi oikea ratkaisu ollut ottaa yhteyttä löytötavaratoimistoon tai poliisiin...kun ei kerran heti jättänyt junan konduktöörille... Ja kyse on ns. laitoslöydöstä eli tässä tapauksessa julkisesta liikennevälineestä, ei löytöpalkkiota. Muuten löytäjä saa lain mukaan 10% arvosta).
 • Löytötavara.com, Laki löytötavaroista
 • Yle Uutiset, Helsinki, Naisen arvokas kameralaukku katosi lähijunassa – julkaisiko poliisi syyllisen vai syyttömän miehen kuvan?

Yle.fi/ylex, Siisteintä Instagramissa juuri nyt: tältä näyttää maailman jyrkin asuinkatu. Uusi-Seelanti. 350 metriä pitkä katu, korkeuseroa 70 metriä. Jyrkimmillään katu nousee 19 asteen eli 35% prosentin kulmassa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, History of Digital Cameras. Kameran ominaisuuksien kautta historiaa. Tarkkuus, ISO, bufferi, nopeus, terävöinti, raw, kohina, dynaaminen alue.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä ja video.

IR.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Photojournalism Meets Virtual Reality. Viime vuonna The Times toteutti ensimmäisen VR-projektinsa.

Pdnonline.com, Object of Desire: Think Tank Retrospective 6. $155.

The-digital-picture.com, Lightroom Coffee Break: Crop Your Photos in Lights Out View. YouTube-video, kesto 0:50.

Kamera & Bild, Råd och regler för drönare – här får du flyga och fotografera.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Jyvaskyla.fi, Mobile Nordic 2016 -valokuvia mobiililaitteilla Galleria Ratamossa. Kaikille pohjoismaalaisille avoin Mobile Nordic 2016 tarkastelee pohjoismaista mobiilia valokuvaa. Jyväskylässä vuodesta 2013 lähtien järjestetty mobiilin valokuvan katselmus on laajentunut pohjoismaisen mobiilin valokuvan piiriin. Tarjotuista töistä on kuratoitu nyt neljäs näyttelykokonaisuus Galleria Ratamoon.

Mobile Nordic 2016
28.7.-21.8.2016
Galleria Ratamo

TE-palvelut, Myyjä, JAS Tekniikka Oy, Turku. Etsitään pikaisella aikataululla Turun toimipisteeseen myyjää vakituiseen työsuhteeseen. Vastuualueena tulee olemaan vanhojen kameroiden osasto eli Vintage-tuotteet sekä verkkokaupan ylläpito. Edellytetään teknistä tietämystä alan laitteista, sujuvaa tietokoneen käyttöä sekä englannin kielen taitoa.

Työpaikan osoite Maariankatu 1, 20100 TURKU
Halutut taidot ja pätevyydet Valokuvaustarvikkeet
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 01.09.2016, tai sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta, vakituinen
Haku päättyy 07.08.2016 klo 23:59

Iltalehti, Oletko nähnyt tätä miestä? Kameralaukun mukana hävisi 7 500 euron arvosta tavaraa. Nainen unohti kameralaukkunsa P-junaan sunnuntaina 17. heinäkuuta. Nainen nousi junaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla kello 17.16 ja poistui Tikkurilassa hieman ennen kello 17.30. Kameralaukku jäi menosuunnassa oikealla puolella olevalle hyllylle, ensimmäisen vaunun takaosassa.

Stara.fi, Selena Gomez tienaa 550 000 dollaria Instagram-kuvasta. Analyysiyhtiö D’Marie Analytics on arvioinut tähden tienaavan yhdellä Instagram-kuvalla noin 550.000 dollaria, mikäli se jaetaan myös Facebookissa ja Twitterissä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

The Online Photographer, The Prettiest Image Files. Mikelle jäi mieleen kuuden megapikselin Konica-Minolta 7D:n tuottamat kuvatiedostot. Kameran vuosimalli oli 2004.

Strobist, DIY: $10 Custom Wooden Backdrop Mount.

Techradar.com.

PDN Photo of the Day. David Attie’s Lost Photos of 1950s Brooklyn. 10 kuvaa.

The-digital-picture.com, How To Perfectly Line Up Layers in Photoshop Using a Blend Mode. YouTube-video, kesto 2:11.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Koko kansan kirjo yhdellä festivaalilla – kuvareportaasi Kaustiselta. 17.7.2016.

Kemppinen, Viisi erehdystä ja pelko, 19.7.2016. Kaikenlaista kameroista ja valokuvauksesta. Pohjanmaan matkalla on mukana vuokrakamera.

Rantapallo.fi, Millaiset kuvat toimivat matkablogissa? Näiden vinkkien avulla onnistut.

Marmai.fi, Twitteriin merkittävä muutos: kuka tahansa voi hakea varmennettua tiliä. Varmennettua tiliä varten Twitter pyytää käyttäjältä tietoja, kuten puhelinnumeron, valokuvan ja joissain tapauksissa jopa kopion passista tai ajokortista.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Haunting Photos Show Chinese Villages on the Edge of Extinction. (miltäköhän nämä kuvat näyttivät ennen kuvankäsittelyä).

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, How to Dramatically Improve Your Photo’s Composition.

Dpreview.com.

IR.

Techradar.com.

The Online Photographer, Exposures Aren't Free. Digimaailmassa ei kehittämiskustannuksia, mutta ilmaisia lounaita ei ole.

Lensrentals.com, blog, A Look at Sony’s Latest Camera System – The Sony a6300. Peilitön, kroppikennokoko, edullinen hinta. Nyt keskitytään lähinnä videoon. Mutta muutakin. Täyskennoiseen verrattuna etuna halvemmat objektiivit. Suomen hinta 1.200 euroa (runko.

Pndonline.com, Survey: Why is the Editorial Market Unfair to Photographers? 142 valokuvaaja vastasi kyselyyn.

Pdnonline.com, Paul C. Buff DigiBees: Studio Strobes That Won't Sting Your Budget. $310 ja $350.

Kamera & Bild, Råd och regler för drönare – här får du flyga och fotografera.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Uutiset, Tekniikka, Kameroiden viat yleensä käyttäjälähtöisiä ja helposti korjattavissa – älä heitä vioittunutta järkkäriä suoraan romukoppaan. Yhä useampi omistaa perinteisen taskukameran sijaan suuremman ja arvokkaamman järjestelmäkameran. Kameran vioittuessa monet ostavat korjauskustannusten pelossa suoraan uuden. Vioittuneen kameran tilanne kannattaa kuitenkin arvioida alan erikoisliikkeessä, sillä huolto saattaa olla uuden ostamista parempi vaihtoehto.

 • Myös valokuvauslaitteiden asiantuntija Jarkko Ketelä Seinäjoen Foto Formasta on samoilla linjoilla. Ketelän kokemuksen mukaan kameroissa ilmenevät viat ovat useimmiten käyttäjäperäisiä ja suhteellisen helposti korjattavissa. Virallisten teknisten vikojen osuus on todella pieni.
 • – Kennonpuhdistus on edullinen huolto, jonka jälkeen kuvat ovat yleensä värikkäämpiä ja kontrastisempia. Käytännössä ne näyttävät siis juuri siltä, miltä ne ovat näyttäneet kameran ollessa uusi.
 • – Jo alle tuhannella eurolla saa varsin hyvän digijärkkärin, jota voi sitten mahdollisen ruokahalun ja taitojen karttuessa päivittää paremmaksi, Jaakko Salo sanoo. Salo tuntee harrastuksensa puolesta sekä vanhan polven mekaaniset, että nykyaikaiset digikamerat. Päivittämisellä Salo tarkoittaa muun muassa kameran linssiä.
 • – Nykyajan järjestelmädigikameroissa mukana tehtaalta tuleva niin sanottu kittilinssi on usein sellainen, että se kannattaa uusia paremmaksi ja itselleen paremmin sopivaksi kun taidot karttuvat, Salo sanoo. Hän muistuttaa silti, että peruskäyttöön ja uusien optisten ominaisuuksien opetteluun tavallinen kittilinssi käy mainiosti.
 • – Valokuvauksessa ei riitä että katsoo, vaan pitää myös nähdä.

Yle Uutiset, Kotimaa, Suomen Facebookissa voi määritellä sukupuolensa itse. Facebookin tekemä uudistus ottaa huomioon sukupuolien moninaisuuden. Uudistus on tehty tiivissä yhteistyössä Setan kanssa. Facebook on tehnyt jo aiemmin vastaavanlaisia muutoksia muissa maissa.

MTV, "Maisema saa kenet tahansa huokailemaan" – katso kuvat Suomen upeista yöttömistä öistä. Jaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography.

Techradar.com, Best travel tripods: 6 great carbon fibre stands for your camera.

Pdnonline.com, Sony Shooters Get Wireless Flash Control with New Phottix Odin II. AA-akuilla, $210, nyt myynnissä.

The-digital-picture.com, Canon Announce Five New Maxify Printers. Langattomia mustesuihkuja, uutta sukupolvea. Hinnat $149.99 - $399.99.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.07.2016   (linkki)

Tuomo Rainio / Possible Object
Kuva: Tuomo Rainio.7.8.2016 asti

Tuomo Rainion digitaaliset kokeilut koettelevat valokuvan rajoja ja asettavat perustavanlaatuisia kysymyksiä havainnosta. Teosten lähtökohtana on kohina, eräänlainen kaoottinen, jäsentymätön tila, vailla muotoja tai hahmoja.

Tuomo Rainio (s.1983) työskentelee valokuva- video- ja installaatiotaiteen parissa yhdistäen teoksissaan usein käsitteellisen lähtökohdan ja digitaalisen tekniikan ilmaisumahdollisuudet. Rainio on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2011. Rainio palkittiin vuonna 2008 European Month of Photography –palkinnolla ja vuonna 2015 Suomen Taideyhdistys myönsi hänelle Dukaatti-palkinnon.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Mari Hokkanen: Set & Setting
Kuva: Mari Hokkanen.2.8.2016 asti

Mari Hokkasen kuvalliset tarinat ovat kehollisia performansseja ja rakennettuja installaatioita. Hän rakentaa kuvien lavasteet itse käsityönä ja käyttää usein orgaanista materiaalia kuten multaa, kukkia, oksia ja kuolleita eläimiä. Elementtejä syntyy myös pahvista ja kierrätysmateriaalista.

Mari Hokkanen (s. 1979) on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Hän on valmistunut valokuvaajaksi Helsingin teknillisestä ammattikoulusta 2008.

Juha Mustonen: YKSI
Kuva: Juha Mustonen.2.8.2016 asti

YKSI on syntynyt Juha Mustosen intohimosta muotivalokuvausta kohtaan. Projekti kuuitenkin fuusioitui matkan varrella muotikuvasta henkilökuvaksi. Karkkilasta vuonna 2012 alkanutta projektia on kuvattu muun muassa Helsingissä, Pohjois-Norjassa, Tokiossa, Kapkaupungissa, New Yorkissa, Kilpisjärvellä sekä Naebassa.

Projektiin kuuluu näyttelyn ohella kirja ja viisi lyhytfilmiä. Filmien äänisuunnittelusta ja taustamusiikista vastaa kokonaisuudessaan Chisu.

Juha Mustonen (s. 1975) on helsinkiläinen valokuvaaja, joka aloitti uransa lumilautailukuvaajana 90-luvun lopulla. Sittemmin hän on keskittynyt muoti-, lifestyle- ja mainosvalokuvaamiseen. Viime vuosina hän on rakentanut uraansa muotivalokuvaajana Pariisissa, Milanossa ja New Yorkissa.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Uutiset, Kotimaa, Näkemys lapsista ja somekuvista: “Mielestäni lapsista ei pitäisi julkaista mitään tunnistettavia kuvia, ei kasvoja”. 18.7.2016.

Kamerakoulu.fi, Emilia Savolainen aloitti kesäprojektin kautta, 18.7.2016. Emilia Savolainen eli Valossa Photography kuvaa potretteja, huomenlahja-kuvauksia ja jopa lemmikkejä erittäin hallitulla tyylillä, jonka tunnuspiirteitä on maalauksellisuus ja rauha. Haastattelu.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Siepon koti ovikoristeessa ja pilvi kuin karvakuono. Kuuroherkkä säätyyppi on jatkunut tälläkin viikolla. Sääkuvaajat ovat tallentaneet otoksiinsa roppakaupalla erilaisia pilvimuodostelmia, kypsyneitä marjoja ja kohtaamisia hyönteisten kanssa.

Strobotti.com, Häikäisevää refla-akrobatiaa, 6.7.2016.

HS, Hanoi Rocksin ja Bowien valokuvia Logomoon. Justin Thomasin Hanoi Rocks 82–84 ja Gavin Evansin Bowie – The Session Turun Logomossa 22.7.–7.8.

HS, Usko Siskoa, Näin onnistut valokuvassa. Kysymys: "Olen mielestäni ihan normaalin näköinen keski-ikäinen nainen. Minua vaivaa se, etten omista yhtään kivaa kuvaa itsestäni. En mielestäni ole edes erityisen kriittinen – en vain yksinkertaisesti osaa olla kuvissa luontevasti, ja sitten niistä tulee aina eri tavoin epäonnistuneita. Voisitko selvittää lukupiirin valokuvaajalta, millä neuvoilla onnistun varmimmin kuvissa (asento, valo, ilme jne.)."

 • Vastauksena kolme ohjetta kuvattavalle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Whimsical Paper Cut Outs Lead to Instagram Stardom, World Travel. Kuvia ja haastattelu.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

IR, Raw vs. JPEG: Street photographer Eric Kim on why you should stop shooting raw.

Popular Photography.

Techradar.com, 10 best compact cameras 2016.

Lensrentals.com, blog, Sony FE Planar T 50mm f/1.4 ZA MTF and Variance Testing. $1.500. Keskellä tarkempi kuin Otus. Erinomaiselta näyttää.

PDN Photo of the Day, At Home at the Beach. 12 kuvaa. Lähellä Coney Islans. Melkein kaikissa näytti olevan jääkaapit.

The-digital-picture.com, Music Rights for Video Explained. YouTube-video, kesto 2:42.

Fotosidan.se, Hårddisk för fickan med wifi, kortläsare och USB3. Western Digital, My Passport Wireless.

Kamera & Bild, Fyra områden med fotoförbud – annars fritt fram. Kesä ja aurinko, kameralla paljon kuvattavaa. Mutta entä kun sinua kielletään kuvaamasta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Kaisa Niemi, 15.7.2016. Loma – tuo kaikkien työssäkäyvien suurin vihollinen – on taas päässyt minutkin yllättämään. Lomallahan on tärkeää koko ajan olla menossa johonkin ja hampaat irvessä kokea asioita, joista on haaveillut silloin kun istuu toimistossa ja pomo huutaa. Joten ei auttanut mikään, vaan oli pakattava kamera reppuun ja lähdettävä lomailemaan vielä ne suussa olevat hampaat irvessä.

Mikkolagerstedt.com. Gallery. Sekä blog. In English, Tuusula.

Jukka Suihkonen, Flickr, St Michel Summerfest 2016. 31 kuvaa. (Foorumilta, Keikkakuvailua: Oma keikkakuvauskesä2016 on saanut vihdoin alkunsa! Tällä kertaa lokaationa kotikylän St Michel Summerfestit, ohessa pari kuvaa. Paikalla myös Bam Margera kuvaamassa dokkaria Andy McCoysta ;)).

Aamulehti, Kolumni: Instagram vapautti kalliin kameran himosta. Surullista vain, että Leica M linsseineen maksaa niin hävyttömän paljon, että saan jatkaa unelmointia siitä ja sen hiplaamisesta täältä ikuisuuteen. Sitten Instagram herätti. Kuvanjakopalvelu vaikutti minuun täysin eri tavalla kuin kaikku muu sosiaalinen media. En jaksa päivittää Facebookia, twitteröin harvoin päähäni vielä harvemmin tulevia ajatuksia. Whatsapp on kuin tekstiviesti. Mutta Instagram – siihen jäin koukkuun 1/125 sekunnissa. Miten näin kävi? Viidestä syystä.

HS. Maailma kuvina.

Satakunnan Kansa, Vieläkö jaksaa fiilistellä? – Katso SK:n kuvaajien otokset tämän vuoden Jazzeilta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, How To Create Catchlights In Your Portrait Shots. Valopiste mustuaisiin.

Dpreview.com, Fujifilm X-Pro2 versus X-T2: Seven key differences.

IR, Learning to color: Can artificial intelligence accurately colorize your black and white photos? Helppo kokeillla itse, miten keinoäly onnistuu kuvien värityksessä. Muuta vaikka värikuva mustavalkoiseksi ja vertaa sitten väritettyä versiota alkuperäiseen.

The Online Photographer, Open Mike: Ctein and TOP. Varoitus, likapyykin julkista pesua. Yllättävä reaktio.

Petapixel.com, Ep. 90: Peak Design Is at It Again. Podcast. Sisällysluettelo.

Fotosidan.se, Emil skapar fängslande bilder med få prylar. FS-profiili. Jäsenen esittely.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petterihautamaa.kuvat.fi.

 • Ihmeiden Islanti, 8.7.2016.
 • Lokaa luontokuvausharrastukselle, 15.7.2016. Vielä vuosi takaperin mediassa hehkutettiin positiivisessa valossa oravakuiskaajia sun muita lupaavia somesta pinnalle putkahtaneita luontokuvauskykyjä. Nyt rajusti lisääntyneen luontokuvauksen harrastajat leimataankin todella kalliita kameroita, vailla luontotietämystä hankkiviksi häiriönaiheuttajiksi.

Tuomas Heinonen.

Olli Korhonen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, 10 Ideas for Photographing Nature in your Backyard.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 5 Alternative Ways To Photograph A Waterfall.

Dpreview.com, Behind the shot: Praia da Adraga at blue hour. Portugali, merta.

IR.

Kamera & Bild, Vinnarbilder från World Press Photo visas i Stockholm. Canonin järjestämä näyttely. 2.9.2016 - 18.9.2016.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Luontovuosi, Viisi vinkkiä aloittelijoille vedenalaiskuvaamiseen.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. Uusi objektiiviperhe uudelle aikakaudelle – haastattelussa Michael Pollmann Zeissilta, 14.7.2016. Haastattelin Michael Pollmannia Zeissilta, joka on Batis-objektiiviperheen tuotepäällikkö ja johtava suunnittelija. Juttelimme hieman Sony Alpha kameroista, Batis-perheen objektiiveista ja estetiikasta objektiivien suunnittelussa.

MTV, Saako kotia valvoa kameroin, jos murtovarkaat pelottavat? Näin sanoo laki.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Siepon koti ovikoristeessa ja pilvi kuin karvakuono. Kuuroherkkä säätyypi on jatkunut tälläkin viikolla. Sääkuvaajat ovat tallentaneet otoksiinsa roppakaupalla erilaisia pilvimuodostelmia, kypsyneitä marjoja ja kohtaamisia hyönteisten kanssa.

Yle Uutiset, Ulkomaat, Tuleeko tästä kuvasta Nizzan hyökkäyksen symboli? Yksittäisiin kuviin on aina tiivistynyt kokonaisia kriisejä. Internet on vauhdittanut symbolin synnyn jopa vain tunneiksi.

Mesenaatti.me, MATSIPÄIVÄ – valokuvakirja suomifutiksesta. aamulla 16.7.2016, 17.7.2016 päättyy. 190 mesenaattia, koossa 9340 euroa, minimitavoite saavutettu.

(kertaus 19.6.2016, Digicamera.netin Foorumi). MATSIPÄIVÄ - Suomifutista valokuvina (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). "Yhdeksän suomalaisen jalkapallovalokuvaajan (ml. allekirjoittanut) valokuvakirjaprojektin joukkorahoituskampanja alkoi tänään osoitteessa ..."

- (kertaus 23.6.2016) Matsipäivä – Suomifutista valokuvina on valokuvakirja suomalaisesta jalkapallosta. Ryhmä suomalaisia jalkapallokuvaajia ja futisromantikkoja kokoavat voimansa yhteen ja esittelevät kauneimmat ja mielenkiintoisimmat kuvansa. Kirja on rakkaudentunnustus ja kulttuuriteko suomalaiselle jalkapallolle. Kuvien aiheena suomifutis alasarjoista Veikkausliigaan - 120 sivua. Lankasidottu. Mukaan pääsee 30 eurolla. 28 päivää jäljellä. Kirjassa mukana olevat valokuvaajat:

 • Mari Hietala
 • Olli Jantunen
 • Niko Karumaa
 • Teemu Kvist
 • Riku Laukkanen
 • Petteri Lehtonen
 • Matti Savolainen
 • Jaakko Stenroos
 • Joppe Survonen
 • aamulla 23.6.2016, 24 päivää jäljellä. 57 mesenaattia, koossa 2490 euroa. Tavoite 10000 euroa, minimitavoite 6000 euroa. Hyvältä näyttää.
 • aamulla 9.7.2016, 8 päivää jäljellä. 120 mesenaattia, koossa 5360 euroa. Tavoite 1000 euroa, minimitavoite 6000 euroa.
 • näitähän ei ole missään myynnissä tämän jälkeen

-Facebook, Matsipäivä
-Futisforum2.org, MATSIPÄIVÄ - valokuvakirja suomifutiksesta
-Facebook, R1ku Exposures, Matsipäivä
-Twitter, Matsipäivä

Iltalehti, Fiidi, Hääkuvaaja kutistaa hääparit miniatyyreiksi. Häävalokuvaaja Ekkachai Saelow vie valokuvaamisen uudelle tasolle - kutistamalla hääparit kuvanmuokkausohjelmalla. Saelowin kuvat ovat hyvin suosittuja. Hääkuvissa pariskunnat poseeraavat erilaisten lelujen ja sisustuselementtien kanssa.

HS, Kuvat varmaan talteen – pilvi ja pömpeli pitävät muistot turvassa. Hauskasti nimetty Isoo tarjoaa runsaasti tallennustilaa. Tietojen katoaminen lopullisesti vaatisi melkoisen onnettomuusketjun. Isoo on yhdistelmäpalvelu, jossa ostaja saa valintansa mukaisen siivun pilvitallennustilaa. Saman verran tilaa on kotiin tulevassa pöntössä. Palvelu on suunnattu erityisesti kuvaajille, mutta mitään rajoituksia tallennettaville tiedostoille ei ole.

 • Kotiin tuleva Isoo-pömpeli on itsessään äärimmäisen yksinkertainen laite. Käyttökytkimiä tai muuta turhanpäiväistä vehkeessä ei ole lainkaan. Asentamiseen tarvitaan ainoastaan sähköjohdon ja verkkokaapelin kytkeminen.
 • Koneelta tai kameran muistikortilta tiedot saa helposti kopioitua Isoolle kotiverkon yli.
 • Anvia Isoo -tallennuspalvelu Hinta: 1 teratavu 19,90 euroa/kk, 2 teratavua 24,90 euroa/kk, 4 teratavua 34,90 euroa/kk
 • Anvia.fi, Anvia Isoo varmistaa, että perheen digitaaliset muistot eivät katoa, 6.6.2016. (Lehdistötiedote).

Fin.afterdawn.com, Tällä selaimella saat Netflix-elokuvat toistumaan Full HD -tarkkuudella. Chromen, Firefoxin ja Operan kohdalla suoratoistotarkkuus on rajoitettu 720p-tarkkuuteen. Edgen lisäksi vain vanheneva Internet Explorer 11 pystyy toistamaan Full HD -videota.

 • Mikäli ei halua käyttää Microsoftin selaimia, mutta haluaisi kuitenkin katsoa elokuvat Full HD -tarkkuudella, niin silloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää Netflix-sovelluksen asentaminen tietokoneeseen.

Iltalehti, Yllätysromanssi! Kuuluisa valokuvaaja ja pitkän linjan rokkari löysivät toisensa. Meeri Koutaniemi ja Sami Yaffa ovat nyt pari.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Waves that Look like Brushstrokes.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 12 linkkiä, bonuksena video.

Techradar.com, 10 best mirrorless cameras in 2016.

The Online Photographer, Sentence: Back to Olympus. Mike miettii Olympuksen hankkimista.

Popular Photography, Try Out This Tool That Automatically Colorizes Black-And-White Photos. Kertauksen arvoinen linkki.

Thephotoargus.com, Quick Tips to Help You Take Sharper Photographs.

Pdnonline.com, Objects of Desire: Kinefinity Terra. RED-kilpailija, järjestelmäkameran hinnoilla. 6K, $5.400. 5K, $4.600.

Kamera & Bild, Landskrona fotofestival visar bilder under bar himmel. 19-28.8.2016.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilkka Rytkönen, Fujifilm X-Pro2 -järjestelmäkamera kokeilussa, 14.7.2016. X-Pro2 on Fujifilmin ensimmäinen kamera uudella X-Trans III –kennolla ja X-prosessorilla. Tämä peilitön runko on valmistajan malliston tämän hetkinen loppulaivamalli juuri esitellyn X-T2:n ohella ja suunnattu ammattilaisille ja muuten vaan vakavasti kuvaukseen suhtautuville. Tästä kielii myös se, ettei kamerassa ole salamaa, täysautomaattimoodia tai muita valmiita kuvausohjelmia esim. maisemiin, muotokuviin, lemmikkikuviin, iltakuviin tai vastaaviin.

 • Fujifilm X-Pro2 on hienosti tehty kamera, joka pitää sisällään Fujin tämän hetken viimeisimmät herkut valmistajalle tyypillisissä retrokuorissa. Mutta kääntyvä näyttö puuttuu ja sähköinen etsin on pienempi, kuin X-T1:ssä tai uudessa X-T2:ssa. Käyttöliittymä jakaa varmasti mielipiteitä, mutta omaan makuun se kyllä sopii, vaikka valikkorakenteen voisi miettiä uudelleen.
 • Hintaa rungolla on 1900 euroa, eli sen puolesta tämä ei päädy kenenkään sunnuntaikuvaajan satunnaiseksi näppäilyvehkeeksi. Rahalla saa monella tapaa erinomaisen kameran, joka tuntuu kestävän oloiselta. Pahin kilpailija tälle rungolle taitaa löytyä omasta leiristä, eli syksyllä myyntiin tuleva X-T2.

Kamerakoulu.fi, Kuinka käsittelen inspiraatiota, 14.7.2016. Valokuvaajana toimiminen vaatii jatkuvaa inspiraatiota. Välillä tarve keksiä on todella nopea asiakastöiden kohdalla. Toisinaan taas samat inspiraatiokuvat tulevat esiin yhä uudestaan hitaammin tehtävien omien projektien kohdalla. Mielestäni valokuvaajien on tärkeä ymmärtää kuinka he inspiroituvat ja ylläpitää hyvää järjestelmää tämän keräämiselle.

HS, Valokuvia ”taiteeksi” muuttavasta Prisma-sovelluksesta tuli hitti – tutkijan mukaan kyse on leikistä ja erottumisesta. Kuvaefektisovellus jäljittelee kuuluisien taiteilijoiden, kuten Picasson, van Goghin ja Lichtensteinin, tyylejä. Maksuton.

Iltalehti, Korpimetsässä vastaan löntystänyt karhu kävi nuuhkimassa kuuden metrin päässä - "Otin elämäni upeimmat valokuvat". Näveri on kuvannut Suomen metsien eläimiä jo vuosia Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa. Kun on viettänyt monta kuukautta metsässä vuosien saatossa, kuva karhusta ilman kojun, eli kuvaustilan ja raatojen käyttöä, tuntuu ihmeelliseltä.

Fin.afterdawn.com, Microsoft pienentää OneDrive-tallennustilaa, koskeeko sinua?

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Secrets from the Isolated Territory of Susta. Nepalin ja Intian rajamaita.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Your Best Shot Gallery: June 2016. 34 kuvaa.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com, Camera Rumors 2016: the biggest and best camera rumors around.

Fotosidan.se, EU kan komma med avtal för bildrättigheter. Googlesta tehdään 519 miljoonaa kuvahakua joka kuukausi. Facebook ja Google ei maksa sisällöstään mitään. Valokuvaajat tekevät sisältöä, mutta eivät saa mitään korvausta. Käynnissä neuvottelut EU-tasolla.

Kamera & Bild, Museer vill spara dina Instagram-bilder. Neljän museon yhteishanke, mukana myös Suomen valokuvataiteen museo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Tässä ovat viime vuosien symbolisimmat valokuvat – tutkija kertoo, mikä synnyttää muistiin jäävän uutiskuvan. Valokuvauksen professori Merja Salo Aalto-yliopistosta sanoo, että ikonisuus syntyy yksinkertaisuudesta.

Kamerakoulu.fi, Kännykkäkameravinkit, 13.7.2016. Valokuvauksessa pääsee yllättävän pitkälle alkuun pelkällä kamerapuhelimella. Suosittelenkin lämpimästi tutustumaan niihin mahdollisuuksiin mitä puhelimesi tarjoaa ennen ensimmäisen kameran ostamista. Monet peruasaiat mitkä liittyvät kuvien rajaamiseen ja elementtien hallintaan, ovat täysin saavutettavissa kamerapuhelimella. Tässä jutussa on koottu muutamia vinkkejä siihen, miten saat enemmän irti puhelimestasi.

Etelä-Saimaa, Asiakkaat jättävät noutamatta silmälaseja ja valokuvia. Kosken Kuvaamo päätyi jo vuosia sitten laskuttamaan kuvat heti kuvauksen yhteydessä. —Edelleen käy niin, että tehdään lisätilauksia, joita ei haeta, Hakalisto kertoo.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, Watch This: Neal Slavin Photographs People in Prayer. How To.

The Online Photographer, Fuji's Possible Huge Advantage.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, Gear and Software Innovations Photographers Want Now: Part 1.

Pdnonline.com, What’s Your Niche?: David Mayhew, Storm Chaser.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Uutiset, Kotimaa, ”Suomen taivaalla ennätyksellisen paljon lennokkeja” – Katso lennätysohjeet tästä. Viime joulun lahjamyynti ennakoi kiivasta lennokkikesää Suomeen. Erilaiset radio-ohjattavat lennokit ja kopterit kiinnostavat niin lapsia kuin aikuisiakin, ja multikoptereita käytetään yhä enemmän myös ammattikäytössä. Kokosimme perusohjeet lennokkien turvalliseen lennättämiseen.

Suomen Ammattivalokuvaajat, L’été des portraits -kilpailun voitto suomalaiskuvaajalle, ranskalainen ulkoilmavalokuvanäyttely, joka järjestetään kahden vuoden välein Bourbon-Lancyssä Keski-Ranskassa. Tänä vuonna kisaan lähetettiin yli 1000 kuvaa yli 350 valokuvaajalta ympäri Eurooppaa. Kaikki kilpailukuvat ovat nyt esillä pienessä 5000 ihmisen kylässä ulkoilmanäyttelynä syyskuun loppuun asti.

 • Tänä vuonna pääpalkinnon voitti siilinjärveläinen valokuvaaja AnttiKarppinen. Hän lähetti kilpailuun kaksi kuvaa, joista molemmat palkittiin kullalla, ja toinen kuvista toi Antille loppujen lopuksi koko kilpailun kokonaisvoiton.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Confessions from a Wild West Ghost Town (Sponsored).

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography, The Faroe Islands Are Using Sheep-Mounted Cameras to Populate Google Street View.

Fotosidan.se, Vi provar Sonys nya objektiv.

Kamera & Bild, Inga fotostudenter blir antagna till Sundsvall i höst. Osittain syynä henkilöstömuutokset.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Punainen Porvoo, 11.7.2016. Tällä kertaa infrapunainen. Eli kuvat otettu IR-konvertoidulla Sony NEX-5N -kameralla ja käyttäen 720nm suodinta (siis kennolle päätyy vain punainen ja infrapunainen). Kuvat on sen jälkeen konvertoitu mustavalkoiksiksi, koska puna-harmaa ei ole kovin miellyttävä.

Kamerakoulu.fi, Anna katsoi maailmaa tyhjän filmikameran läpi, 11.7.2016. Ohjausta tällä hetkellä opiskeleva Anna Äärelä on kerennyt jo tekemään paljon valokuvauksen ja liikkuvan kuvan puolella. Haastattelu.

MTV, Kuva: Leena ikuisti jättimäisen "aavelaivan" Helsingissä.

Nyt.fi, Ei, Facebookissa kiertävästä "tekijänoikeusjulistuksesta" ei ole mitään hyötyä. Pari vuotta sitten Facebookissa kiersi päivitys, jota jakaneet luulivat saavansa käyttöoikeudet kuviinsa ja tietoihinsa itselleen. Aiheesta kirjoitettiin jo tuolloin ja todettiin, että kiertokirje on täysin hyödytön. Viime päivinä samaa tekstiä on jälleen alettu jakaa Facebook-profiileissa: ...

Mobiili.fi, Samsungin huippunopea muistikortti ei toimi minkään nykyisen laitteen kanssa – Galaxy Note7 ehkä ensimmäinen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, 5 Helpful Portrait Photography Tips.

 • 1. Change Your Perspective
 • 2. Create a Candid Look
 • 3. Try a Different Lens
 • 4. Use a Prop
 • 5. Ignore the Face

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, Does It Really Have to Be This Hard? Vuokrattu Olympus OM-D E-M10 Mark II, asetukset kuntoon. Ei ihan helppoa.

Earthboundlight.com, What Attracts the Eye? 10.7.2016.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Kamera & Bild, Flera svenskar prisas i världens största hundfototävling. Dog Photographer of the Year. 90 maata, 13.000 kuvaa. 10 vuotta järjestetty kilpailu.

Kamera & Bild, Nytt avtal för AFP-fotografer – blir av med all upphovsrätt. Freelance-kuvaajille uusi sopimus, kaikki oikeudet AFP:lle.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS. Maailma kuvina.

Tuomas Heinonen.

Kamerakoulu.fi, Savukoneen käyttö valokuvissa, 10.7.2016.

HS, Kuvasarja näyttää muutoksen – Aika on toinen Helsingissä ennen ja jälkeen kännykän. Valokuvaajat ovat tallentaneet Helsinkiä ja sen ihmisiä vuosikymmenten ajan. Miltä näyttävät ihmiset tutuilla paikoilla, verrattuna takavuosiin? Katso täältä kokoelma hienoja vaihtokuvia.

HS, HS:n kuvakooste näyttää, millaista Suomen hektisimmän vankilan arki – ”Hyvä lusija” keskittyy vain itseensä, sanoo kokenut vanki.

Yle Uutiset, Ilmiöt, Pelastuslaitos kiireisenä: Selfie korkealla piipussa voi olla kohtalokas temppu. Hätäkeskusten saamien hätäpuheluiden määrä on kesällä huipussa. Kun suomalaiset pääsevät vapaalle, sattuu ja tapahtuu. Tänä kesänä pelastustoimea ovat työllistäneet korkeille silloille ja tehtaiden piippuihin kapuavat selfiekuvien ottajat.

ESS, Lahtelaisvalokuvaaja kertoo, miksi hän julkaisee kuvia lapsestaan sosiaalisessa mediassa. Lahtelainen Niina Saxlund julkaisee toisinaan alle kolmevuotiaasta tyttärestään kuvia sosiaalisessa mediassa. Saxlund haluaa jakaa sukulaisille ja ystäville kuvia lapsesta. Sosiaalisen median kautta tutut voivat seurata esimerkiksi lapsen kehitystä ja elämää.

MTV, Tiesitkö? Näin voit tarkistaa, onko kukaan oikeasti lukenut lähettämääsi sähköpostia. Muutama apuohjelma (toimivuus voi riippua esim. siitä, onko vastaanottaja sallinut kuvien näyttämisen sähköposteissa).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Petapixel.com, Ep. 88: Fujifilm’s X-T2 Ups the Game. Podcast, sisällysluettelo.

Fotosidan.se, Fann 1200 stycken 60 år gamla filmer. YouTube-video, kesto 2:41. Viime vuonna 1950-luvulta noin 1200 filmirullaa, ei kehitettyjä. Indiegogo-projekti. $15.000:n tavoite jo käytännössä saavutettu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

MTV, Video: Yli 3000 brittiä poseerasi huipputaiteilijalle alasti – Muistatko, kun Suomi teki saman Kauppatorilla? Yli 3 000 ihmistä on ottanut osaa maailmankuulun brittiläisen valokuvaajan taideteokseen, kertoo BBC. Valokuvataiteilija Spencer Tunick on erikoistunut kuvaamaan alastomia ihmisiä. Suomalaisia hän kuvasi jo vuonna 2002.

Yle Uutiset, Kotimaa, Ketunpoikaset Lissu ja Hessu tulivat työmiesten syliin – valtavasta teollisuuskuvien merestä löytyy helmiä. Imelästi tuoksahtavia sokeritoppia, sellutehtaan kylmää metallia ja sahan vihlovia parkaisuja. Vanhojen valokuvien ääressä menneet vuosikymmenet heräävät elämään. UPM:n Pietarsaaren tehtailla on kymmenien tuhansien valokuvien kokoelma. Nyt kiinnostavimmat kuvat digitoidaan.

Ilta-Sanomat, Yllättävä eläinpari hieroi lähempää tuttavuutta toisiinsa Helsingissä – katso kuvat. Helsinkiläinen Kari Ollila joutui hieraisemaan silmiään lauantai-iltapäivänä Myllypurossa. Hallainvuorentien lähellä olevassa metsässä kasvavan puun oksalla istuivat lähes vierekkäin orava ja haukka. (kommenteista selviää, mistä on kyse).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Ten Commentaries on the New X-T2. Fujin uusin.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Kamera & Bild, Guide till gratis bildredigering. Splashup. GIMP. Paint.Net. Pixlr Editor. Nic Collection.

Kamera & Bild, Sara Arnald: Konsten att tävla med sig själv. Kolumni.

Fotosidan.se, YNNP - Unga Nordiska Naturfotografer Bloggar. Österlen - Linus Andersson/YNNP.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Vekkulan vesimittarit ja perhosen peruttu lento. Matalapaine on pysytellyt tiiviisti Suomen yllä koko viikon. Sääkuvaajat ovat silti olleet liikkeellä ja tallentaneet otoksiinsa muun muassa ötökköiden elämää ja kurkiemon poikasineen.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net.

 • Sotahistorian ja pöllöjen Örö, 5.7.2016. Sata vuotta suljettuna sotilassaarena ollut Örö avattiin viime vuonna yleisölle ja liitettiin Saaristomeren kansallispuistoon. Saarelle pääsee kesäisin Kemiönsaaren perukoilta Kasnäsistä lähtevällä yhteysaluksella. Vietin saarella kesäkuussa pari päivää, eivätkä ne menneet hukkaan. Örö tarjosi paljon nähtävää sekä historian että luonnon osalta.
 • Kesä saapui Länsi-Helsinkiin, 7.7.2016. Touko-kesäkuussa valoisaa aikaa riittää iltamyöhään saakka ja kuvattavaa löytyy vaikka takapihalta. Kuvausretkiä ei tarvitse rajoittaa viikonloppuihin, vaan töiden jälkeen ehtii hyvin retkeillä lähiympäristössä. Keskityin kiertelemään Länsi-Helsinkiä maisemia, kasveja ja eläimiä kuvaten. Tässä kuvakooste parhaista hetkistä.

(kertaus 19.6.2016, Digicamera.netin Foorumi). MATSIPÄIVÄ - Suomifutista valokuvina (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). "Yhdeksän suomalaisen jalkapallovalokuvaajan (ml. allekirjoittanut) valokuvakirjaprojektin joukkorahoituskampanja alkoi tänään osoitteessa ..."

- (kertaus 23.6.2016) Mesenaatti.me, MATSIPÄIVÄ – valokuvakirja suomifutiksesta. Matsipäivä – Suomifutista valokuvina on valokuvakirja suomalaisesta jalkapallosta. Ryhmä suomalaisia jalkapallokuvaajia ja futisromantikkoja kokoavat voimansa yhteen ja esittelevät kauneimmat ja mielenkiintoisimmat kuvansa. Kirja on rakkaudentunnustus ja kulttuuriteko suomalaiselle jalkapallolle. Kuvien aiheena suomifutis alasarjoista Veikkausliigaan - 120 sivua. Lankasidottu. Mukaan pääsee 30 eurolla. 28 päivää jäljellä. Kirjassa mukana olevat valokuvaajat:

 • Mari Hietala
 • Olli Jantunen
 • Niko Karumaa
 • Teemu Kvist
 • Riku Laukkanen
 • Petteri Lehtonen
 • Matti Savolainen
 • Jaakko Stenroos
 • Joppe Survonen
 • aamulla 23.6.2016, 24 päivää jäljellä. 57 mesenaattia, koossa 2490 euroa. Tavoite 10000 euroa, minimitavoite 6000 euroa. Hyvältä näyttää.
 • aamulla 9.7.2016, 8 päivää jäljellä. 120 mesenaattia, koossa 5360 euroa. Tavoite 1000 euroa, minimitavoite 6000 euroa.
 • näitähän ei ole missään myynnissä tämän jälkeen

-Facebook, Matsipäivä
-Futisforum2.org, MATSIPÄIVÄ - valokuvakirja suomifutiksesta
-Facebook, R1ku Exposures, Matsipäivä
-Twitter, Matsipäivä

Savon Sanomat, Uusi buumi lapsivalokuvauksessa - "räjähtänyt ihan käsiin". Yhä useampi valokuvaaja on ottanut repertuaariinsa vastasyntyneiden valokuvauksen, niin myös kuopiolaislähtöinen Marko Voutilainen. – Vastasyntyneiden kuvaaminen on räjähtänyt ihan käsiin, kuutisen vuotta sitten Helsinkiin muuttanut Voutilainen toteaa. Kuopiolaisen Alias Studioiden Tiina Haringilta vastasyntyneen kuvausta kysyttiin viimeksi juuri haastattelupäivänä.

Koillissanomat, "Rupes kädet pikkasen tärrään" – Timon kameraan tuijotti susi. Kuvauskoju.

Digitoday.fi, Kyllä, se on todella nopea: Testissä gigabitin DNA Valokuitu Plus -liittymä. DNA:n gigabitin liittymä toimittaa sen, minkä lupaa. Suuret siihen liittyvät kysymykset ovat liittymän käyttötarkoituksessa ja wifi-verkon optimoinnissa. Vuoden loppuun mennessä 600.000 taloutta. Kk-maksu 50 euroa. Kaapelimodeemista lisähintaa 180 euroa. Liittymän asennus yksinkertainen. Useimmille riittää 100 megabittiäkin.

Mikrobitti.fi, Ilmaisen Windows 10 -päivitystarjouksen päättyminen koskee vain pc-versiota. Windows 10 Mobile.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, Give Your City Shots A Creative Twist With These 6 Tips.

Pndonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä ja yksi YouTube-video (Nobody cares about Your photography), kesto 7:31. .

Diyphotography.net.

The-digital-picture.com, Creating My July 4th, 2016 Fireworks Image.

Pdnonline.com, Objects of Desire: Light and Motion Stella Drone Light. $1.500. Tällaisiakin on.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.07.2016   (linkki)

Keski-Suomen valokuvataiteen aluenäyttely
Kuva: Martti Matilainen.24.7.2016 asti

Keski-Suomen valokuvataiteen aluenäyttely järjestetään tänä vuonna kahdettatoista kertaa.

Näyttelyyn saapui kaikkiaan noin 30 hakemusta, joiden perusteella mukaan valittiin yhteensä 37 teosta 14 taiteilijalta. Näyttelyn jurytti tutkija, kuraattori Jan-Erik Lundström Luulajasta, Ruotsista.

Näyttelyssä on mukana seuraavat taiteilijat: Matleena Pekkala, Virpi Leinonen, Pia Harjula-Lahti, Zuzanne Rokita, Jukka-Pekka Jalovaara, Minna Esantytär, Emma Lappalainen, Timo Vuoriainen, Piippa Mutikainen, Martti Matilainen, Päivi Hintsanen, Aarno Sundgren, Arto Revonkorpi sekä Jussi Jäppinen.

Näyttelyyn valitut taiteilijat asuvat tai työskentelevät Keski-Suomen alueella.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Minna Jerrman: Kimallekansa – elämänä burleski
Kuva: Minna Jerrman.26.8.2016 asti

Minna Jerrmanin Kimallekansa-näyttely kuvaa kolmen burleskitaiteilijan, Bettie Blackheartin, Pepper Sparklesin ja Sir Willy Waterlilyn, arkea ja esityksiä. Mukana on myös muiden kotimaisten ja kansainvälisten burleskitähtien vauhdikkaita ohjelmanumeroita Helsingin lavoilla.

Burleskin kartalla Suomi on merkittävä tapahtumapaikka. Maassamme järjestetään vuosittain kaksipäiväinen Helsinki Burlesque -festivaali sekä kymmeniä pienempiä tapahtumia. Minna Jerrman on kuvannut esityksiä vuodesta 2013.

Jukka Male Museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 2. krs, Helsinki
päivittäin klo 9-21

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård, Vlog kesätauolla, 7.7.2016. Viikottainen Vlogini on kesätauolla ja palaa eetteriin taa elokuussa. Kevään viimeisessä Vlogauksessa käyn hiukan läpi Photoshopin uusia ominaisuuksia. Kommentoin myös Hasselbladin uusinta peilitöntä keskikoon kameraa. YouTube-video, kesto 5:36.

Yle.fi, Luontokuvaajat rikkoivat hautarauhaa Helsingin Hietaniemessä, 7.7.2016. Innokkaat luontokuvaajat ovat rikkoneet hautarauhaa Helsingin Hietaniemessä. Hautausmaalla pesivää kanahaukkaparia on houkuteltu kuvausetäisyydelle asettamalla oravan ja kanin raatoja hautakivien päälle.

HS, Kuusi viikkoa syvällä linnan uumenissa – HS:n kuvareportaasi Savonlinnan oopperajuhlien kuorolaisten elämästä. 8.7.2016.

Mobiili.fi, Samsung esitteli maailman nopeimman microSD-muistikortin – lupaa huikeaa vauhtiparannusta. Älypuhelimissa ja tableteissa useimmissa tapauksissa muistikortin luku- ja kirjoitusnopeudet ovat jo riittävät, ja Samsungin uutuuskortit ovatkin suunnattu järjestelmäkameroihin, 3D-virtuaalitodellisuuskameroihin, action-kameroihin ja droneihin, joissa lisäsuorituskyvystä voi olla useamminkin hyötyä. Ei vielä hintoja.

Helsingin Uutiset, Harvinainen luonnonilmiö Veromiehessä – Kuva: kettu pinkoi pusikkoon metsäkauris hännillään. (voihan itku, itkisikö vai nauraisiko...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Step into the Bold Graphic of London’s streets. Tällaisia kuvia voi ottaa mistä kaupungista tahansa. Myös Helsingistä.

Fujilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Pdnonline.com, Step Inside Ansel Adams’ Darkroom. YouTube-video, kesto 6:44.

Dpreview.com.

 

07.07.2016   (linkki)

Antti Sorva: MATTI KERTOO KUNINKAALLISISTA KIHLAHELMISTÄÄN
Kuva: Antti Sorva.31.7.2016 asti

Antti Sorvan kuva- ja sanafantasia "Matti kertoo kuninkaallisista kihlahelmistään" on kunnianosoitus Saarijärven Mahlun kyläsä vaikuttaneelle originellille ITE - veistäjälle, Matti Rutaselle (1888-1964).

Galleria Lapinlahti, Käytävägalleria
Lapinlahden sairaala, Helsinki
ti-pe klo 12-19, la-su 12-17

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Mikä kamera olisi sopivaa? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olen muutama vuotta kuvannut koiriani pelkällä Ixus 265 HS:llä, vaikka on Pentax K7 järjestelmäkameraa kotonakin. Ixusin kanssa sain sellaisia kuvia mitä haluan kun kuvaan koiriani. Yllättäviä vauhdikkaita kuvia mitä olen ottanut milloin vaan. Pentaxin kanssa ei ole ollut kivaa kuvata kun se on liian hidas tällaisiin kuviin. Ainakin fokusointi ei toimii sillä lailla mitä itse haluaisin (nopeammin).
 • Yhden käden gimbal ? (Digikuvaus).
 • Pitkä monopod (Muut).
 • OM-D E-M1 (Minolta, Olympus).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit). Kokeilin tänään Pentax K-1 ja A7RII kameroita rinta rinnan samoilla objektiiveilla. Pentax K mountin objektiiveilla siis: Samyang 14/2.8, Samyang 12/2.8FE ja Pentax DFA 50/2.8 macro. Käytännössä 36mp vs. 42mp, mutta Pentaxilla otin myös Pixel shift kuvat. Testiotokset kuvattiin tänään pilvisenä päivänä n. 1/200sec suljinajoilla jalustalta. RAW tiedostoja.
 • Canon 80D (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Hasselbladilta peilitöntä? (Järjestelmädigit).
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Kamerakoulu.fi, Valokuvausblogit ja foorumit, 5.7.2016. Linkkejä.

Lapin Kansa, Tunkeileva fani 90-luvulta kismittää yhä. Osa artisteista haluaa kieltää kännykät keikoilla, osa pitää fanien otoksia hyvänä mainoksena. Tekijänoikeussäädökset eivät ole muuttuneet, vaikka tekniikka onkin. Toimitusjohtaja Ville Ketonen kertoo, että keikkakuvaamisessa on pyritty pitämään ero näppäilijöiden ja ammattimaisen kuvaamisen välillä. – Artistit haluavat valvoa imagoaan ja kuvien levitystä, ja siksi ammattilaisilta vaaditaan luvat ja annetaan joskus hyvinkin tarkat kuvausohjeet. Mutta nykyään kamerakännyköilläkin saa varsin hyviä kuvia, eli mihin se raja vedetään, hän kysyy. Käytännössä Local Crew’n järjestyksenvalvojat puuttuvat järjestelmäkameroihin, mutta myös selfiekeppeihin ja tablettitietokoneisiin. – Ne kielletään samasta syystä kuin sateenvarjot, eli halutaan, että takana olevatkin näkevät jotakin, Ketonen kertoo.

HS, ”Niin uniikki hetki!” – Nämä tiellä vastaan tulleet ketunpojat herkistivät maatilan isännän, 6.7.2016. ”Näin jo parinkymmenen metrin päästä ne, eikä ollut vaaraa, että olisin ajanut päälle. Viisi ketunpoikaa, yhtä aikaa tiellä! Niin uniikki ja harvinainen tilanne, ettei satu ihan joka pojalle”, Kiuru kertaa puhelimitse kesäkuista näkyä. Video ja kuvia.

Yle Uutiset, Aamu-tv, Jalkapallovalokuvaaja: Etelä-Amerikassa betonimurikat lentävät ja vessapaperi palaa. Juha Tamminen kiersi kuvaamassa jalkapallo-otteluita Etelä-Amerikassa lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Ylen aamu-tv:ssä vieraillut valokuvaaja muistelee kuvaamiaan pelejä, joissa tunteet kävivät toisinaan kuumina.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Micro 4/3. Oikeinkirjoituksesta.

The-digital-picture.com.

Popular Photography.

Pdnonline.com, Printer Review: Canon ImagePROGRAF PRO-1000. A2-koon suurkuvatulostin. Langattomuus. Eternet, USB 2.0. Paino 32 kg. Ei rullapaperia eikä panoraamaa. Suomen hinta on 1.350 euroa.

Fotosidan.se, Galen i prylar. Poddradio 62. GAS, Gear acquisition syndrome. Utrustningsanskaffningssyndrom.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • OM-D E-M1 (Minolta, Olympus). Nyt on muutamat häät tullut kuvattua kahden EM1:n voimin ja fiilikset ovat hyvät. Oikeastaan kaksi isointa pelkoani olivat tarkennus hämärässä, esim. Kirkko ja illan tanssimeiningit juhlapaikalla ja akunkesto. Ilokseni pelot voitettiin ja EM1 selvisi arvosanalla 7/10 näistä tehtävistä.
 • Olympus E-M1 + MMF-3 + 4/3-klassikot, kokemukset (Minolta, Olympus).
 • Hintavinkit (Myydään). Uusimmat, Canon, Epic Summer.
 • miten lukita SD-kortin kirjoitus-suoja (Digikuvaus).
 • Pitkä monopod (Muut).
 • Optiikkaongelma (Optiikka). Miten saan parhaiten sovitettua Olympus Zuiko 14-54mm F2.8-3.5 objektiivin Olympus penliteE-PL7 kameraan.
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Nikon D500 (Järjestelmädigit).
 • Canon 80D (Järjestelmädigit).
 • Perinteistä yo-kuvaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Hidas vs. Nopea (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Finnderby @Ypäjä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Toinen päivä.
 • Se on lokki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Masan kesäkuvailureissut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viime yönä jälleen. Uni ei tullut. Kävin puoli yhden maissa ulkona.
 • In the shadow (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pilvivuori (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ja kuvat vielä erikseen.
 • Lofootit (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viikon lomareissu Lofooteille takana. Tässä muutama taltiointi matkalta. Koska kyseessä oli perheen lomareissu niin pelkästään valokuvauksen ehdoilla ei voinut mennä. Onneksi kuitenkin muu perhe ymmärsi sen verran, että sai pahimman kuvauspoltteen tyydytettyä. Edellämainituista syistä johtuen, se optimaalisen valon kyttääminen sai jäädä ja kuvat piti ottaa siinä valossa kun sattui olemaan. 13 kuvaa.

Remonen.fi, Sadetta ja paistetta Ypäjällä, 5.7.2016. Seuraava aamu valkeni sitten kirkkaana ja aurinkoisena lupaillen hyvää, mutta haastavaa kuvauskeliä. Hyvää sikäli, että sateessa on ikävä kuvailla. Haastavaa sen vuoksi, kun päivä auringossa on päivä auringossa. Lisäksi tummanruskea hevonen suorassa auringonpaisteessa on aika haastava kuvattava, varsinkin kun ja jos ratsastajalla on valkoiset vaatteet. Niin kuin noilla usein tuppaa olemaan.

Antti Salovaara, ass.fi. Lähiluonnon huvituksia.

 • Kvartaalikatsaus II/2016, 26.6.2016. Nyt on jälleen aika esitellä tusinan verran kuvia siitä, miten kevät ja alkukesä minua kohtelivat. Aikaväli on suunnilleen huhtikuu–kesäkuun alkupuoli, pois lukien esimerkiksi toukokuiset Jurmon-kuvat sekä muut jo nähdyt.
 • Vallisaari – poikkeuksellinen paratiisi, 30.6.2016. Sananmuunnospotentiaalistaan tunnetut Vallisaari ja Kuninkaansaari ovat toukokuusta lähtien olleet kaikkien ulottuvilla. Sillan yhdistämistä saarista erityisesti Vallisaari on huippuluokan päiväretkikohde, tiukoista rajoituksista huolimatta.

Ension Kuvablogi, Kuvia lentonäytöksestä, 23.6.2016. Mukana minulla oli vain a6300 kamera ja SEL18-200 zoomi. En ollut ennen kuvannutkaan lentokoneita ja lentonäytöksessäkin olin ennen käynyt vain joskus lapsena.

Yle Uutiset, Luonto, Tähtäimessä Vuoden luontokuva? Vietä aikaa luonnossa muutenkin kuin kameran kanssa. Hyvän luontokuvan ottamiseen voi kulua vuosia. Jos eläimet oppivat sietämään ihmisen läsnäoloa, kuva on ehkä helpompi ottaa. Siksi luonnossa oleminen on melkeinpä tärkeämpää kuin huippukuvan metsästys: muuten innostus voi laantua pian. Kuhmolainen luontokuvaaja Antti Leinonen.

Veikkausliiga.com, Tutustu uuden Rajala-kuvagallerian Veikkausliigakuviin.

MTV, "Voiko rauhoittavampaa maisemaa olla?" – katso kuvat Suomen sykähdyttävistä järvimaisemista.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, 5 Quick Tips for Photographing Indoor Sporting Events.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

 • Special K? Pentax K-1 Review. Perusteellinen arvio. Helmikuussa 2016 julkistettu.Täyskennoinen, 36 megapikseliä, ei varsinaista antialias-filtteriä. Pixel Shift lisää dynamiikkaa ja tarkkuutta. 14-bittiset RAW-tiedostot. Sisäänrakennettu GPS, elektroninen kompassi, tähtien seuranta. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa (tässä luokassa ainoa). Wi-Fi. ISO 100 - 204.800. Full HD 1080p video 60 kuvaa sekunnissa. 4.4 kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Säänkestävä. Suljin 300.000 laukaisua. Yhdellä latauksella ottaa 760 kuvaa. Optinen etsin 100% (melkein). 3.2 tuuman joka suuntaan kääntyvä lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Kaksi sd-korttipaikkaa. USB 3.0. Led-valot takana, näppäimet valaistu. Selvästi pienempi kuin Nikon D810 tai Canon EOS 5DS R. Liikkuvan kohteen kuvaaminen ongelmallista. Kuvanlaatu jää vain aavistuksen Nikon D810 -mallista. Arvosana 84%. Suomen hinta, runko 2.000 euroa (voi joutua odottamaan syksyyn uutta erää).
 • National Geographic details how it searches for altered photographs.
 • Huawei criticized for using DSLR-image in smartphone advert.
 • Canon G7 X Mark II added to studio scene.

The Online Photographer, Olympus E-M1 Price Drop. Syksyksi odotetaan uutta versiota. Hinnan alennukset ovat alkaneet.

IR, Candid Canons: White House photographer Pete Souza opens up his camera bag.

Pdnonline.com, Tips for Photographers on Making the Most of an Instagram Takeover.

Lensrentals.com, blog, Guide to Leica Wide Angle Lenses on Sony a7 Series Bodies.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Kovaa peliä Ypäjällä, 4.6.2016. Männäviikolla ja -viikonloppuna Ypäjällä pidettiin taas perinteinen – nyt jo neljännenkymmenennenkolmannen kerran – Finnderby-kisa. Kun olen nyt jostain syystä päättänyt, että hevoskuvauksessa on sitä jotain, niin tuonnehan sitä piti lähteä. Ja vielä kun kesälomakin alkoi tässä samalla, niin päätin laittaa elämän risaiseksi ja ottaa vaimon mukaan.

HS, kuukausiliite, Syyrialaiset pakolaiset elävät Istanbulin hylätyssä kaupunginosassa, 2.7.2016. Süleymaniye on yksi Istanbulin historiallisista alueista. Vielä joskus se oli hyvä paikka elää, mutta nyt suuri osa taloista on raunioina. Valokuvaaja Esa Ylijääskö päätyi Süleymaniyeen ensimmäistä kertaa marraskuussa 2013. Hän halusi kuvata Syyriasta sotaa paenneita ihmisiä ja oli kuullut tutultaan,että moni heistä asui Süleymaniyen alueella, taloissa, joissa kukaan muu ei halunnut elää. Ylijääskö tutustui muun muassa pieneltä oliivifarmilta Aleppon läheltä paenneeseen Kasimin perheeseen. Heillä ei ollut yhteistä kieltä, mutta vähitellen ymmärrys löytyi. Ylijääskö pääsi kuvaamaan häitä ja perheillallisia. Elämä oli arkista, mutta samalla kaikki odottivat, milloin voisivat päästä kotiin. Odottavat yhä. Nyt Ylijääskö tekee projektistaan kirjaa.

Kamerakoulu.fi, Piirtopöytä ja pikakomennot, 2.7.2016. Parhaimmillaan piirtopöytä tekee kuvankäsittelystä paljon sulavampaa. Olen itse suuri pikakomentojen puolestapuhuja, jonka takia halusin laittaa kasaan myös tämän artikkelin piirtopöydän pikakommennoista. Piirtopöydästä riippuen sinulla on eri määrä nappeja kustomoitavissa. Nappeja löytyy usein muutama itse kynästä ja hinnan noustessa alustan nappien määrä myös kasvaa. Wacomin piirtopöydissä eri funktiot voi määritellä ohjelmakohtaisesti, joka mielestäni on todella suositeltavaa.

Helsingin Uutiset, Tältä näyttää Suomen suvi lukijoiden silmin – Vielä ehdit osallistua kesäkuvakisaan. Oletko jo osallistunut Etelä-Suomen Median kesäkuvakilpailuun? Kesäkuvakisassa etsitään lukijoiden ottamia kesäisiä otoksia. Tänä vuonna toivomme erityisesti kuvia, joissa näkyy kesäliikunta tavalla tai toisella. Toki muutkin kesäiset kuvat ovat tervetulleita. Kilpailuaikaa on elokuun 2016 loppuun asti.

Iltalehti, Uusi sivu kertoo entistä tarkemmin, mitä kaikkea Google sinusta tietää.

Ilta-Sanomat, Tarkkana nettiosoitteen kanssa: Näin verkkokonnat huijaavat nyt.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa ti 5.7.2016, klo 19. Vipusentie 19, Hki. Ei pohjahintoja, mutta (ostavat) kauppiaat pitävät siitä huolen, että liian halvalla ei mikään mene. Kaikenlaista elektroniikkaa(kin).

 • (Huutokauppasivut ovat jostain syystä sekaisin, näyttävät puolentoista vuoden takaista tilannetta alasivulla, vielä viime viikolla ainakin olivat oikein. Toimimaton urli siis http://www.loytotavara.net ja esim. kohta Huutokaupat) (tilanne edelleen sama ainakin klo 9:10).
 • tässä cache-versio, ajan tasalla, linkit eivät toimi, mutta näkyy ainakin huutokauppa ja tässä lista tavaroista 5.7.2016 (Googlen cache).
 • klo 11:33: nyt näyttää taas oikein... eli kohta Huutokaupat

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Rare Glimpse Inside Cuba’s Tenement Houses.

Digital Photography School, Equipment Tips for Quick and Efficient Studio Product Photography.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, You've got mail: Five photo postcard apps tested. iPhone 5s. Nämä taidetaan lähettää USA:sta.

The-digital-picture.com, How to Add Patterns to Clothing in Photoshop. YouTube-video, kesto 23:31.

Fotosidan.se, Galen i prylar. Poddradio.

Kamera & Bild, Kränkande fotografering gav böter. Nainen kuvasi toisia naisia pukuhuoneessa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Timon poikkitiedepalsta, Vanhojen valokuvien tekijänoikeudesta. 3.7.2016. Poikkitieteellisessä pohditaan tällä kertaa vanhojen digitoitujen valokuvien tekijänoikeuskiemuroita.

Juha Janhonen, harrastuksena ollut jo monta vuotta keihäänheiton kuvaaminen Pihtiputaan Keihäskarnevaaleilla ja muuallakin. Tämän vuoden kuvasatoa löytyy osoitteesta http://keihas.kuvat.fi/ (etusivu).

 • Sitten kun painaa kuvat-linkkiä, löytyy aiemmilta vuosilta kuvia. Niinistökin näyttää mallia keihäs taakse vedettynä...

HS. Maailma kuvina.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Fighting the elements: Landscape photography in Antarctica. 16 kautta Antarktiksessa.

ePhotozine.com, 6 Ways To Challenge Yourself & Improve Your Photography.

IR, Going offline: Eye-Fi crippling many of their SD cards citing security concerns.

Earthboundlight.com, Founding Fathers. 3.7.2016.

Petapixel.com, Ep. 86: No One Cares About Your Photography…and How You Can Change That. Podcast. Sisällysluettelo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petterihautamaa.kuvat.fi.

 • Hyttystennapsijat, 27.6.2016. Seurasaaren telkänpoikaset ovat tulleet tutuksi jo ihan luontukuvausharrastuksen alkumetreiltä. Pikkulampien toukokuun karvapallot ovat hellyttävää kuvattavaa, eikä lähelle pääseminenkään tuota isompaa problematiikkaa.
 • Veri vetää pohjoiseen, 1.7.2016. Taas kerran rykäisin kesäloman alkuun perinteeksi muodostuneen Pohjois-Norjan reissun. Enkä tosiaan ollut ainut, pelkästään tuttavapiirissä varmasti joka toinen on heittänyt samansuuntaista kierrosta touko-kesäkuun taitteessa. Ruijan seutu vetää puoleensa kuvaajia ja lintuharrastajia, niin suomesta, muista pohjoismaista, kuin ympäri maailmaa. Nytkin törmäsin Norjalaisiin, Italialaisiin, Saksalaisiin ja ties minkä maalaisiin kuvaajiin lukuisten härmäläisten lisäksi.

Pallopanoraamablogi, Rauhallisia lintukuvia, 30.6.2016. Tuon töyhtötiaispönön muista samannäköisistä töyhtötiaispönöistä toivottavasti erottaa kuvan sävymaailma. Se on talvisen siniharmaa ja hyvin murrettu sävymaailmaltaan. Hillitty, rauhallinen, siihen tässä on pyritty. Tirpan harmaanruskean höyhenpuvun sävyt toistuvat taustassa ja se vähä vihreä mikä siellä näkyy ei juuri muusta taustasta erotu. Kuvassa ei ole oikeaa valkoista eikä varsinaista mustaa missään kohden. Hirveitä kuvankäsittelyllisiä operaatioita ei talvella tarvittu; harmaasta saa sinistä valkotasapainosäädöllä ja kontrastia voi hallita muutamalla sopivaan kohtaan sijoitetulla valotuksensäätötäpällä.

Multicoptercenter.com, blogi. Uutta taas tullut. Aidosti hyödyllisiä ja perusteellisia kirjoituksia.

Iltalehti, Via, 17, menestyy valokuvausbisneksessä - "mahtavaa ikuistaa tärkeitä hetkiä". Nuoren naisen yritys on lähtenyt hienosti liikkeelle. - Kysyntää on tullut tosi paljon sen jälkeen, kun tein Facebook-sivut.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, Beautiful Photos of Children Enjoying Summer by Iwona Podlasinska. Puolalainen kuvaaja. Ei katsekontaktia.

ePhotozine.com, How To Capture Beachcomb Coastal Close-Ups.

IR.

Kamera & Bild, Nikon D5 är snabbare & bättre. Test. Nikonin lippulaivamalli. Urheilu-/lehtikuvaajille. Jo iäkkään Nikon 4Ds:n korvaaja. Suunnilleen kaikki uusiksi. 20 megapikselin CMOS, täyskennoinen. ISO 100 - 102.400. Laajennettavissa aina ISO 3.280.000 asti. 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, herkkyys -4 EV:hen saakka (entistä parempi hämäräkuvaus). 99 ristikkäistä tunnistinta. 12 kuvaa sekunnissa. Uusi prosessori. Puskuri riittävä, 200 NEF (RAW) -kuvaa yhteen menoon. 4K-videot (3 840 x 2 160 pikseliä) 30p:n, 25p:n tai 24p:n tarkkuudella. Automaattitarkennusta on parannettu paljon, samoin jatkuvaa tarkennusta. 3.2 tuuman kosketusnäyttö, 2.359.000 pistettä. Kosketusnäytöltä ei voi valita tarkennuspisteitä (kuten halvemmissa Nikonin D500/D5500 -malleissa). Uudet XQD-kaksoiskorttipaikat, uusi USB 3.0 -portti. Langattomat yhteydet nelinkertainen nopeus, Ethernet-yhteys kaksinkertainen nopeus. Paino 1.405 kg. Arvosana 88. Suomen hinta, runko 7.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Hääkuvat karttavat pönötystä mutta jatkavat pitkää perinnettä. Hääkuvat otetaan nykyään useimmiten kauniissa maisemassa studion sijaan. Potretit tasapainottelevat perinteisen arvokkuuden ja persoonallisen kepeyden välillä. Ne kertovat myös naisen aseman muutoksesta.

Yle Luonto, Kimmo Ohtosen kesäyö hirvien seurassa. Reportaasi, kuvaa ja tekstiä.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Oravapienokainen pähkinäaterialla ja pullea pallo taivaalla.

Facebook-ryhmä Suomen Luonnonvalokuvaajat. Pasi Markkanen, Suomalaista postikorttimaisemaa. Vähän yli 5000 tykkäystä.

Ilta-Sanomat, Suomalaiskuvaaja yllätti karhupariskunnan herkällä hetkellä – ”Siinä ne jotain esileikkejä tekivät”.

Lapin Kansa, Instagramin valokuvaajatähdet tulivat Saariselälle kuvaamaan.

Kauppalehti, Näillä keinoilla parannat kodin langatonta verkkoa 5 minuutissa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Extraordinary Yet Unconventional Photos of Fireworks (Sponsored).

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Techradar.com, The best free photo editors 2016.

Thephotoargus.com, How to Shoot Amazing Landscapes: 3 Simple Composition Tips. Esimerkkikuvat.

 • 1. Rule of Thirds
 • 2. Framing
 • 3. Diagonals, Horizontals, and Verticals

The Online Photographer, It Can't Be Coincidence... NG, vuosi 1982 ja Egyptin pyramidit.

Pdnonline.com, Create Graphics and Videos in a Snap with Adobe Spark.

Kamera & Bild, Se Tom Svensson berätta om varför han fotograferar. Canon Explorer. YouTube-video, kesto 3:44. På svenska.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.07.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • miten lukita SD-kortin kirjoitus-suoja (Digikuvaus).
 • DxO Optics Pro 9 ilmaiseksi (Kuvankäsittely).
 • Canon 1DXII (Järjestelmädigit).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Hääkuvia Ilkka Rytkönen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Emilia & Jussi 28.5.2016 - 5 tunnin dokumentaarinen hääkuvaus. Kirkas auringonpaiste ei helpottanut kuvaamista, mutta luotto nykyvehkeiden dynamiikkaan ei pettänyt. Potrettien kuvaamiseksi piti hakea paikkaa ja suuntaa, jossa kirkas valo ei vetänut kuvattavien silmiä kiinni. Samalla tuli koeponnistettua Fujin X-Pro2, josta on tulossa blogin puolelle juttua lähiaikoina. Uusi kenno on joka tapauksessa hyvä edistysaskel.
 • Kryptoksen Kuvakävelyt (30.6.2016) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkkä. Karkkinappulaa venytelty taas... Mutta oli ihan mukava tunnelma Honkalahdessa joutsenossa juhannuspäivän yönä klo 00. Vastarannalla tehdasalueella ukot painaa hommia ja ite ei tarttee tehä mitään.
 • Petterin lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lisää käpytikkaa... Nyt isä ja poika.
 • Pixel Stiff (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin tekemässä kierroksen K-1:n kera ja perehdyin pixel-shift tekniikan käyttämiseen pitkissä valotuksissa. Erilaisissa revikoissa on kerrottu että se ei oikein toimi jos jokin liikkuu, mutta jos liikkeen blurraa tarpeeksi niin yllätys se toimii sittenkin johonkin rajaan asti (max 30sek PS-moodissa). Näissä ei ole käytetty Motion Correction -featurea ollenkaan että toimisivat Adoben romujen kanssa.
 • Kalmisto Kukkaroa Myöten (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eräs hautuumaa kiinnitti taannoin huomiota kohtuu selvän luokkajaon ansiosta.

Flickr, Samppa Fjäder.

Tuomas Heinonen.

HS, Kotkalainen kuvaaja voitti lintujen luottamuksen – linnut syövät kämmeneltä, 28.6.2016. Ahti kertoo innostuneensa valokuvauksesta suhteellisen myöhään, vuosituhannen vaihteessa noin 45-vuotiaana. Alkusysäyksen antoi Kotkan opiston järjestämä vedostuskurssi. ”Aluksi otin paljon mustavalkokuvia, joita vedostin itse, ja luontokuvia diafilmille. Vasta vuonna 2006 hankin digijärkkärin.” Vuosien varrella Ahdin kuvia on ollut esillä useissa valokuvanäyttelyissä ja kilpailuissa. Vuoden luontokuva 2014 -kilpailussa Sydämelliset-kuva eli lähikuva lupiininkukista sai kunniamaininnan.

Yle Luontovuosi, Testaa, millainen luontokuvaaja olet! Yhdeksän kysymystä, kussakin vaihtoehtoina viisi vastausta, joista pitää yksi valita.

Valomerkki.fi, Häävalokuvaaja ennakoi suudelman. Henna Koponen kuvaa niin kampaamossa kuin kirkossa. Valokuvaaja toivoo, että hääpari suutelisi pitkään. Tänä vuonna hän kuvaa kahdeksat häät. Kankeat studiopotretit ovat menneisyyttä, koska dokumentaarinen hääkuvaus on kasvattanut suosiotaan useamman vuoden ajan. Kuvaaja seuraa hääparia jopa kampaamolta kirkkoon ja juhlapaikalle. Tavallisesti Henna Koposen kuvauspäivä kestää 8–10 tuntia. Henna Koponen ottaa päivän aikana 900–1 500 kuvaa. Niistä hän valitsee parisataa käsiteltäviksi. Tällä hetkellä jälkikäsittelyssä kuviin halutaan lisätä filmikuvista tuttua rakeisuutta. Monet otokset muuntuvat myös mustavalkoisiksi.

 • (tähänkin juttuun piti sitten valita pääkuvitukseksi stokkikuva...).

HS, Ruuan kuvaaminen kannattaa: lisää ateriasta saatavaa nautintoa, 23.6.2016. Kaikkea ei silti kannata mekaanisesti kuvata, koska se voi heikentää omaa muistikuvaa. Ihmiset, jotka näpsivät välillä valokuvia ravintolassa aterioidessaan tai turistiajelulla, nauttivat elämyksistään keskimäärin muita enemmän, kertoo Journal of Personality and Social Psychology -lehdessä julkaistu tutkimus.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Thephotoargus.com, 30 Popular iPhone Photography Apps You Need To Try.

Techradar.com, 10 of the coolest gadgets in the camera world right now.

Popular Photography, Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro VC USD AF Lens Review. Täyskennoiselle, kuvanvakaaja. Kuvanvakaaja vaikutus makrokuvissa 2.5 pykälää, muuten 3.5 pykälää. Kilpailijoita edullisempi. Suomen hinta on vähän yli 500 euroa.

Photographyblog.com, X-Rite ColorMunki Display Review. ColorMunki Smilen ja ColorMunki Photon (jossa myös printterit mukana) välissä. ARvosana 4.5 * / *5. $164.

The-digital-picture.com, Quick Fireworks Photography Tips from The-Digital-Picture.com. 4th of July.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Kesäkuun 2016 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset