Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Huhtikuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Maaliskuu 2015

31.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Valkoinen väri, 30.3.2015. Poikkitieteellistä valo- ja värioppia. Taustatietoa keskeisestä ilmiöstä fotareille.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Hullujen päivien satoa: iPad 3 Mini. 30.3.2015. Ohjehinta 128 Gt Wifi-mallille on 609 euroa, josta Hullujen päivien alennus höyläsi 182,70 euroa pois. Hinnaksi jäi runsas 400 euroa, jolla normaalisti saa vain 16 gigatavun mallin (näin pienellä muistilla myyminen on kuluttajan huijausta ja pitäisi kieltää).

 • iPad 3 Mini on Applea parhaimmillaan. Näyttö on upea ja laite tuntuu kädessä melkeinpä arvokkaalta (kultainen tausta, heh!). Viimeistelyn leima huokuu jokaisesta yksityiskohdasta, joten ero halpoihin Android-tableteihin on tuntuva. Sormenjäljen käyttö lukituksen avaamiseen toimii erinomaisesti, kunhan sormi on kuiva. Pienikin kosteus saa lukemisen epäonnistumaan.

tekniikka&talous, MacBookin akku pieneni puoleen - Näin Apple teki sen lyhentämättä käyttöaikaa. Applen uuden 12-tuumaisen MacBookin akku on puolet pienempi kuin MacBook Pron akku, ja silti virtaa riittää lähes yhtä pitkään, kertoo Apple Insider.

Muropaketti.com, YouTubeen lisättiin tuki 2160p60-videoille (4K UHD, 60 FPS).

Älypuhelimista.

Iltalehti, Sama Suomeen? Selfie-kepit pannaan jenkkifestareilla. Suomessa metallimusiikin Tuska-festari päätti myös kieltää kepit IL:n kysyttyä asiaa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Petapixel.com.

Online Photographer.

Dpreview.com.

Popular Photography, eBay Watch: This Massive Canon Manual Focus Collection Costs a Cool $100K. Manuaalirunkoja ja FD-objektiiveja, roppakaupalla.

Pdnonline.com, 5 Things You Can Do With Your New Platypod Pro. Minijalusta, monenlaista käyttöä. $49.95.

The-digital-picture.com, CDLC Presents: Using a Speedlite's E-TTL Automatic Flash for Portraits. Canon Digital Learning Center.

Amateur Photographer, Olympus to pay out £60m over accounting scandal lawsuits (update). Vuoden 2011 lopulta. Ei enää oikeusjuttuja.

Fotosidan.se, TEST: Tre kompakter med kvalitet. Canon Powershot G7X. Panasonic Lumix DMC-LX100. Sony Cybershot RX100 III.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Maailman kuvat.

Yle Uutiset, Kotimaa, Älä kuvaa lintuja liian läheltä – laki kieltää myös pesäkuvat. Kun kaupungissa leviää tieto, että pöllö istuu jossakin puussa, paikalle saattaa pyrähtää satoja valokuvaajia digi- ja kännykkäkameroineen. Osa kuvaajista saattaa kuitenkin unohtaa, että myös city-pöllön pitää antaa torkkua päivällä rauhassa, jotta se jaksaa yöllä metsästää pysyäkseen hengissä. Myös kevätpuuhissaan olevat linnut pitää jättää rauhaan, eikä linnunpesiä saa mennä urkkimaan poikaskuvien toivossa.

 • Esimerkiksi Bongariliitosta voi saada potkut, jos bongari ei noudata liiton sääntöjä ja menee hätyyttelemään tai kuvaamaan vaikkapa jotain harvinaista siivekästä liian läheltä. Myös Suomen luonnonkuvaajat ry:llä on eettiset periaatteet, joiden mukaan kuvattavan etu pitää asettaa kuvaajan edun edelle luonnossa.
 • – Kännykkäkameralla mennään ottamaan liian läheltä eläintä kuvia, koska kännykällä ei saa muuten otettua kuvia.
 • Lund kannustaa kuvaajia hankkimaan sellaiset kuvausvehkeet, joilla voi ottaa tarpeeksi kaukaa kuvia, jolloin eläimet saavat olla rauhassa ja luonnon kunnioitus säilyy kuvauspuuhissa.

Vesa Koivunen, Kiekkokevään riemua, 28.3.2015.

Älypuhelimista, Lisälaitteet testissä #5: tältä tuntuvat Googlen ilmaiset virtuaalilasit ja Xiaomin parinkympin nappikuulokkeet, 23.2.2015.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best memory card reader for photographers: 6 top options tested and rated.

 • Lexar Professional USB 3.0 Dual-Slot Reader, $50, arvosana 3/5
 • Transcend USB 3.0 Card Reader RDF8, $16, arvosana 5/5 (tämä muuten minulla käytössä...)
 • Kingston USB 3.0 Media Reader, $30, arvosana 5/5
 • Lexar Professional Workflow, $30, arvosana 4/5
 • Delkin USB 3.0 Universal Card Reader, $35, arvosana 5/5
 • PNY High Performance Reader 3.0, $34, arvosana 2/5

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Don’t Let the Fear of Failure Cripple Your Growth as a Photographer. YouTube-video, kesto 7:33.

Earthboundlight.com, New Focal Field System Can Alter Focal Length Later From Single Exposure, 29.3.2015. Keskiviikkona julkistetaan. Keskiviikkona, hm...

IR, How to take photos in the dark. Pieni koe. Otat täysin pimeässä kuvia.

Photozone.de, Carl-Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm f/4 ZA OSS ( Sony SEL1670Z ). Sonyn kroppikennoisia objektiiveja on vähän. Tämä malli ei ole halpa, hintaluokka 800 euroa. Runkona Sony A6000. Vakaaja, suodinkierre 55 mm, paino 308 g. Mukana vastavalosuoja. Monta asiaa on oikein. Keskellä piirto on tarkka, mutta reunat... Vääristymät molemmissa päissä. Hinta/laatusuhde * / *****.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Yksinkertainen/fi kuvankäsittely ohjelma (Kuvankäsittely). Uusin.
 • Objektiivit Sonyyn a-mount (Optiikka). Tuli hommattua ihka ensimmäinen Sony, a37. Ostin tuon lähinnä MF optiikalle, focus peaking ja vakaaja rungossa, mutta kyllä siihen pari natiivia täytyy hankkia, Minoltan "beercan" nyt ainakin. Mitä suosittelisitte, pari riittää, primet käy hyvin.
 • Amiga, vanha kunnon (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kisu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kirkon nykytila (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Olhavanjoki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Kissakuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tilulilu, täh? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • HCB-Pastissi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Oon kytännyt tässä samassa paikassa aika monena sadepäivänä jotain tämäntyyppistä kuvaa, mutta aina on ollut joko ajoitus pielessä tai liikaa porukkaa tai jotain vastaavaa. Nyt sattui viimein sopivasti kohdalleen ja voinen jättää tuon vesilätäkön rauhaan.
 • Kritisoin ihmiskuvasi !UUSI! (Linkkejä kuviina ja uutisiin). Kaikkein uusimmat.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net. Poimintoja.

 • Vuosikymmenen revontulinäytelmä, 18.3.2015. Viime yö oli revontuliharrastajien toiveiden täyttymys. Vuosikymmenen voimakkaimman geomagneettisen myrskyn osuminen selkeälle yölle on melkoinen onnenpotku. Revontulia nähtiin Saksassa asti, ja Etelä-Suomessa ne loimusivat tuntikaupalla koko taivaan laajuudelta.
 • Tähtiyö taivasalla, 15.3.2015. Perjantaina työpäivän jälkeen pikapakkasimme kotona reput ja hyppäsimme bussiin seitsemältä illalla. Mukaan otettiin vain aivan välttämättömät tavarat – esimerkiksi teltta ja keitin saivat jäädä kotiin. Illan ja aamun selviää helposti eväillä, eikä kirkkaana kevätyönä tarvitse pelätä sadetta.
 • Tähtikirkas ilta Lauttasaaressa, 14.2.2015. Päätin lähteä Lauttasaaren eteläkärkeen kuvaamaan auringonlaskua, hämärtyvää iltaa ja tähtitaivasta. Toiveissa oli myös kiikaroida ja yrittää valokuvata Andromedan tähdistössä majailevaa C/2014Q2 Lovejoy -komeettaa.
 • Helsingin talven kuvasatoa, 5.2.2015. Valojen puolesta talven parasta aikaa kestää Helsingissä suunnilleen joulukuun alusta tammikuun puoliväliin: matalalta paistava aurinko tarjoaa koko lyhyen päivän ajan pehmeästi muotoilevaa valoa. Valitettavasti lumet ja pakkaset ajoittuvat vain harvoin samaan ajankohtaan. Tällä kertaa kävi tuuri: tammikuu oli toki loskainen ja synkkä, mutta joulukuun loppuun osui upea pakkasjakso.
 • Kirkkaat revontulet Kemihaarassa, 11.1.2015. Vauhdikas näytelmä tuotti teknisiä haasteita: 3-5 sekunnin valotuksilla tuloksena oli pelkkää liike-epäterävää mössöä. Siis herkkyydet tappiin ja valotusaika niin lyhyeksi kuin mahdollista. Kameralaukussa makasi juuri tällaisia tilanteita varten hankittu Samyang 24mm f/1.4, mutta nyt ei ollut aikaa vaihtaa objektiivia. Kuvat napsin siis Canonin 17-40mm f/4:llä, jonka valovoima on auttamattoman kehno yökuvaukseen.
 • Kaamosvaelluksella Itäkairassa, 10.1.2015. Olen viettänyt uuttavuotta monesti eri puolilla Itä-Suomea hiihdellen. Lumiolosuhteita on saanut jännittää usein viimeiseen asti, ja viime vuoden kevätkelit olivat viimeinen niitti. Tällä kertaa oli lähdettävä Lappiin ihka oikealle kaamosvaellukselle. Kohteeksi valittiin Urho Kekkosen kansallispuiston kaakkoisosa, Itäkaira.
 • Talvipäivänseisauksen revontulet Nuuksiossa, 23.12.2015. Lupaukset selkeästä taivaasta näyttivät liioitelluilta, bussia odotellessa sateli vielä kunnolla lunta. Perillä Nuuksiossa sama meno jatkui, Holma-Saarijärven laavulla oli aikaa istuskella nuotiolla ja syödä herkullista iltapalaa.
 • Tähtikuvauspaikkoja Etelä-Suomessa, 22.9.2014. Olen saanut viime aikoina muutamia kyselyitä tähtikuvauspaikoista. Eikä ihme, sillä paras kuvaussesonki on juuri alkanut, yötaivas on jälleen pimeä seuraavat kahdeksan kuukautta. Etelä-Suomessa ei ole aivan helppo löytää kuvauspaikkaa, jossa saisi valotettua tähtitaivaan Linnunratoineen ilman häiritsevää oranssia valosaastepilveä.
 • Helsinkiä laivan kannelta, 26.6.2014. Palasin kesäkuun alussa vaihto-opintomatkalta Ruotsista Viking Linen M/S Gabriellan kyydissä ja kuvasin Helsingin satamaan saapumisen laivan kannelta. Aamupäivän aurinko paistoi vehreään maisemaan ohuen pilviverhon takaa. Seuraavassa kuvakooste.
 • Harmaasuodin ensitestissä, 14.3.2014. Kuvasin maisemia monta vuotta ilman minkäänlaisia suotimia, mutta viime joulukuussa hankin viimein harmaasuotimen. Kaupasta tarttui mukaan Hoya ND8 HMC. Canonin 17-40mm f/4L -objektiiville sopiva 77mm malli kustansi paikallisessa kivijalkaliikkeessä 43 euroa.
 • Miksi kuvankäsittelyä tarvitaan? 18.2.2014. Kantavana ajatuksena kuvankäsittelyn demonisoinnissa on pyrkimys ”luonnollisiin” valokuviin. Näkymä tulisi taltioida täsmälleen samanlaisena kuin luonnossa, mikä kuulostaakin ylevältä ja tavoittelemisen arvoiselta päämäärältä. Aion kuitenkin seuraavassa osoittaa, että tavoitteen saavuttaminen on käytännössä mahdotonta, ja lähimmäksi sitä pääsee kuvankäsittelyn keinoin.
 • Kroppirungosta täyskennoon: Canon 6D:n ensivaikutelmat. 25.4.2013. Jo pari vuotta sitten havaitsin tarvitsevani useammin korkeita herkkyyksiä ja laajaa dynamiikkaa kuin huippunopeaa tarkennusta tai kapeaa kuvakulmaa. Hankinnan hidasteena oli kuitenkin paitsi täyskennoisten korkea hinta, myös niiden paino. Kun retkillä on mukana toistakymmentä kiloa muita varusteita, ei kamerakalusto saisi painaa grammaakaan liikaa.
 • Kroppirungosta täyskennoon: Kannattiko 6D:n hankinta? 15.1.2014. Hankin viime maaliskuussa Canon EOS 6D:n ja siirryin siten samalla täyskennoisten kameroiden maailmaan. Kuukautta myöhemmin kirjoittelin kamerasta ensivaikutelmat. Nyt kun täyskennoilua on takana kymmenen kuukautta, on aika vetää johtopäätöksiä, kannattiko 6D:n hankinta ja kennokoon vaihto.

Tekniikan Maailma, Nikon P900:n zoom vastaa 2 000 mm:n kino-optiikkaa. Noin 680 € maksava Nikon Coolpix P900 on kaikkien aikojen ulottuvin super-zoom-kamera. Sen 83-kertaisen zoomin kuvakulma on sama kuin 24–2 000 mm:n kino-optiikassa. Valovoima on f/2,8–6,5.

Iltalehti, Tiesitkö tätä Google Chromesta? 5 vinkkiä selaimen saloihin. 3. Estä autoplay-videot.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The BlowUp Event Brings Together 14 of New York’s Best Music Photographers to Tell the Stories Behind Their Favorite Shots.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Photoshop Actions: how to create and apply automated edits.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Raymond Pang. 11 kuvaa. Valaista kaikki alkoi, vuonna 2008, Alaska.

IR.

Photo.net, The Week in Photography News. Viisi valittua uutista. “Afghan Girl” Turns 30. Siis kuva.

Kamera & Bild, Simon Cederquists konst visar själen. Photoshoptaituri.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Maisemakuvausjalusta <350€ (Digikuvaus). Pitäisi korvata tämän hetken Triopo -jalusta ja kinopää. Kriteereitä: 1. Kantavuus yli 10kg 2. Pyörittämällä toimiva lukitus 3. Mielellään mahdollisimman alas ja ylös menevä.. :) Eli vähintään 150cm maksimikorkeus ja vähintään 35cm minimikorkeus. 4. Kuljetuskoko max 60cm 5. Max. paino 3kg.
 • Canon 5D virta-adapteri (Järjestelmädigit). Itselläni on käytössä Canon 5D (classic) runko, ja nyt tullut muutaman kerran jotain pientä tähtikuvaus-hässäkkää koitettua. Ongelmana on se, että ei tahdo oikein virta riittää akussa kovin pitkään ulkona jos on vähänkään kylmempi (alle nollan).
 • Kuu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kevät aamu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Nuori nainen.

Timon poikkitiedepalsta, Turpaan on tullut - ja se näkyy, 28.3.2015. Poikkitieteellistä lehtikuvakritiikkiä.

 • Oliko nyt Turun Sanomissa julkaistu kuva vahingonlaukaus  vai kuvaajan tietoinen kannanotto?
 • Kuvassa on oivaltava keskussommitelma. Yläreunaan on jätetty riittävästi tilaa, jotta vastavuoroisesti voidaan pikkusormien päistä leikata palat pois.
 • Kabbala-tyylinen käsien rukousasento. Tiettyjä yhtenäisyyksiä Star Trekin Nimoyn tervehdyksen kanssa. Wisemanilla on vielä vähän opettelua siinä, mitkä sormet on tarkoitus pitää erillään.

(email) Instagram. Mika Pulkkinen otti hienon kuvan revontulista. Yahoo News haluaisi julkaista sen. Joten he postaavat kuvan alle kommentin: "Hey Kuvakartano, did you take this photo and may we have permission to feature it with credit to you? If so, please comment with #yesyahoo. View the terms at capture.com/terms".

 • ja mitkähän ne ehdot mahtavatkaan olla: capture.com/terms. "...However, we may use it for any purpose, including in our marketing materials. We may also modify your content to make it work better."
 • "you grant Capture a perpetual, irrevocable, transferrable, world-wide, non-exclusive, royalty-free license to use, reproduce, prepare derivative works, distribute to the public, perform publicly, modify, remove, publish, transmit, or display Your User Content for any purpose, including the right to sublicense (through multiple tiers of sublicensees) for use outside of the Service, without compensation to you, including for the purpose of promoting Capture and its services." Jne...
 • Siis Yahoo.

Remonen.fi.

 • Turkkia ristiin rastiin, osa 3, 25.3.2015. Neljäs päivä näki meidät taas matkalaukkuinemme lastautumassa bussiin ja matkan suunta oli kohti Afrodisiaksen kaupunkia. Afrodisiaksen lähellä sijaitsivat antiikin aikana suuret kivilouhimot ja kaupunki olikin tunnettu marmoriteollisuudestaan ja kuvanveistäjäkoulustaan.
 • Turkkia ristiin rastiin, The End, 26.3.2015. Viides päivä piti alkaa Pamukkalen reissulla, mutta senhän olimme hoitaneet jo edellisenä päivänä, joten tälle päivälle ei ohjelmassa ollut kuin tutustuminen perinteisten paimentolaismattojen tuotantoon. Ajoimme bussille Tavasin kylään 1300 metrin korkeuteen.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys RY, shvy.org. Klassiset Kamerat Balderilla on nyt osoitteessa Mannerheimintie 160 A, Helsinki. Lauantai 28.3.2015. Klo 10.00 - 16.00. Ei pääsymaksua.

 • Tapahtuma siirtyy tänä vuonna uuteen isoon tilaan Mannerheimintie 160:een. Tapahtumahalli on katutasossa, josta tavaroiden lastaus sujuu kevyesti, hyvien liikenneyhteyksien vieressä ja parkkipaikkoja on aivan vieressä. Mukana on yksityisten lisäksi nyt myös käytettyja tarvikkeita myyviä liikkeitä ja yhteistyökumppaneitamme sekä maahantuojia esittelemässä uutta kalustoa.

Journalisti, ilmestynyt 19.3.2015. Nro 4 / 2015. Seuraava numero ilmestyy 9.4.2015.

 • Yhteinen asia: itsensä työllistäjät. Journalisti lähetti helmikuun lopulla kahdeksalle suurimmalle puolueelle sähköpostikyselyn journalisteja ja media-alaa koskettavista kysymyksistä.
 • Acacomin konkurssi vei rahat. Kustannusyhtiö Acacom Median konkurssi jätti useat freelancerit ilman palkkioitaan. Tammikuussa konkurssiin mennyt yhtiö kustansi muun muassa Kg-, Reviiri- ja Tradenomi-lehtiä. Freelancerin asema konkurssitilanteessa on heikko, sanoo Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas.

Yle Uutiset, Keski-Pohjanmaa, Yhä useampi nainen haluaa kuvauttaa itsensä sensuellina 1940- luvun glamourkaunottarena, 27.3.2015. Valokuvaaja Sonja Hagström ja meikkaaja Jaana Stenman työskentelevät Kokkolassa tiiviissä yhteistyössä boudoir- ja pin up -kuvien kuvaussessioissa ja niiden suunnittelussa. Yhä useampi nainen haluaa itsestään sensuellin alusvaatekuvan eli boudoirien. Asiakkaaksi hakeutuu kaksikon mukaan paljon keski-ikäisiä ja sen ylittäneitä, kypsiä naisia, jotka haluavat itsestään kauniita kuvia. Kuvat on tarkoitettu joko itselle tai miehelle esimerkiksi 10- tai 20-vuotishääpäivälahjaksi.

Tivi.fi, Amazon aloitti hintasodan pilvitallennuksessa: rajattomasti tiedostoja vuosimaksulla. Netinkäyttäjä saisi 60 dollarin vuosihinnalla Amazonilta rajattoman tallennustilan mille tahansa tiedostoille. 12 dollarin vuosihinnalla käyttöönsä rajattoman suuren tilan valokuvilleen. Pakettiin kuuluu 5 gigatavua tallennustilaa muille tiedostotyypeille.

 • Petapixel.com, Thought You Can Use Amazon’s Unlimited Storage Plan for Your Business? Think Again. 1.2 Using Your Files with the Service. You may use the Service only to store, retrieve, manage, and access Your Files for personal, non-commercial purposes using the features and functionality we make available. You may not use the Service to store, transfer or distribute content of or on behalf of third parties, to operate your own file storage application or service, to operate a photography business or other commercial service, or to resell any part of the Service.
  • tilin luominen onnistui USA:n ulkopuolisella osoitteella...

Nyt.fi, Näin huippumallit hallitsevat muotimaailmaa Instagramin avulla. Kirsi Pyrhönen aloittaa aamunsa ottamalla itsestään selfien tai kuvan päivän kuvauspaikasta. Sitten hän julkaisee kuvan Instagramissa. 21-vuotias Pyrhönen on yksi menestyneimmistä suomalaismalleista, joka on esiintynyt muun muassa Italian Voguen kannessa. Pyrhösen Instagram-kuvia katselevat, klikkailevat ja kommentoivat Pyrhösen reilut parituhatta seuraajaa. Yhteiskuvat ja selfiet ovat paitsi kivoja, myös tapa markkinoida itseään ja ylläpitää suhteita. "Kuvaa tuplaklikkaamalla voin näyttää arvostavansa toisen työtä. Se on hyvän mielen yhteydenpitoa.”

Älypuhelmista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A View of the Eiffel Tower As Seen Through Various Windows in Paris.

Tumblr.com, Vintage National Geographic. Valitse vaikka vuosi. 1888 ... 1999.

Digital Photography School, 25 Photographs of the Moon with Peace and Tranquility.

Digitalcameraworld.com, 6 camera settings portrait photographers always get wrong. 4. Fill flash sync speed on sunny days.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Steve Sanders, Canon PowerShot SX530 HS Review. Tammikuussa 2015 julkistettu. 16 megapikseliä, 24-1200mm, 50-kertainen zoom. F3.4 - F6.5. Kolmen kiinteä lcd-näyttö, 461.000 pistettä. Sarjakuvaus 1.6 kuvaa sekunnissa. 1920 x 1080 30p. Langattomuus sisäänrakennettu. Yksillä akuilla ottaa 210 kuvaa. Paino 442 g. Kolmijalalla otetut kuvat eivät olleet sen terävämpiä kuin ilman, kuvanvakaaja siis toimi. Sisäänrakennettu salama on tehokas. Ei RAW-kuvia. Vähemmässä valossa tai liikkuvaa kohdetta kuvatessa riittää haasteita. Suomen hinta on 380 euroa.

Pdnonline.com, 12 Action Cameras For Your Next Extreme Adventure.

 • Ricoh WG-M1, $174
 • iON Air Pro, $200
 • Sony FDR-X100V and HDR-AS200V, $498 ja $398
 • Kodak SP360, $289 (Explorer); $299 (Aqua); $400 (Extreme)
 • Contour Roam3, $200
 • Drift Innovations Stealth 2, $250
 • Polaroid Cube, $100
 • GoPro Hero4 Black and Silver Editions, $500 (Black edition); $400 (Silver edition)
 • Replay XD Prime X, $279
 • Panasonic HX-A500, $398

CPN, Canon, Exploring the EOS 5DS: Fernando Guerra on architecture. Alkuaan arkkitehti. Nyt tunnetuimpia arkkitehtuurikuvaajia.

Petapixel.com, DigitalRev Compares the Canon 50mm f/1.8 II with Its Yongnuo Clone. YouTube-video, kesto 9:03. Ei niin hyvä kopioksi.

Popular Photography, My Favorite Old Camera: Peter Hurley's Pentax 67. Iso puinen kahva ja kaikkien paras suljinääni. Mitä muuta kameralta enää voisi toivoa.

Fotosidan.se, Martin Parr: orakel, underhållare eller elitist? Poddradio, kesto 28:57. Martin Parr on ajankohtainen, näyttely meneillään Fotografiskassa.

Kamera & Bild, Anders Wånell: Omfångets gråzon. Kolumni. Valkoisen paperin ja varjon valoisuusero on seitsemän pykälää. Tästä dynamiikasta näyttö vielä selviää. Jokin aika sitten kokeillussa Leica-kamerassa oli kontrasti oletuksena paljon pienempi kuin tavallisesti. Usein kontrastin kasvattaminen tekee kuvasta paremman näköinen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rajala blogit, Pekka Punkari, Tuuman verran herkkyyttä, 12.3.2015. Oma tuumailuni alkoi siis tarpeesta saada ulottuva luontoretkikamera. Vakavia vaihtoehtoja oli kaksi. Sonyn RX 10 ja Panasonic Lumix FZ1000. Jälkimmäiseen päädyin pidemmän zoomin takia. Sony tarjoaa 24 mm – 200 mm kuvakulmaulottuvuudet, Panasonic 25 mm – 400 mm. Objektiivien todelliset pituudet ovat 8.8 – 73.3 mm ja 9 – 146 mm. Polttovälikerroin (2.7 x) venyttää ne mainittuihin kino-objektiivimittoihin, kuvakulmiin.

Saukki.com.

 • Keskipohjanmaassa juttu revontulista, 19.3.2015. Juttuun on haastateltu mm. paikallisia valokuvaajia sekä meikäläistä.
 • Testissä: Actionkamera SJ4000, 18.3.2015. Etsiskelin netistä ihan ilman mitään kummempaa syytä halpoja actionkameroita. Laatumerkit on kalliita, eikä sellaista viitsi ostaa, kun ei ole mitään oikeaa käyttöä sellaiselle. Törmäsin sitten alle satasella myytävään SJ4000 kameraan ja hieman tutkiskelin sitä.
 • Eiliset revontulet, 18.3.2015. Olipas aivan uskomattomat revontulet eilen. Tässä illan parhaat otokset.
 • Venekuva palkittiin valokuvauskilpailussa, 17.3.2015. Osallistuin kuvalla myös Sony World Photography Awards kilpailuun ja sillä irtosi kansallisessa sarjassa kolmas sija.
 • Erään tietokoneen tarina osa 2 – valvontakamerajärjestelmä, 13.2.2015. Syksyllä muutimme omakotitaloon. Vaimo heitti ilmoille ajatuksen, että olisipa kiva olla vaikka joku valvontakamera, kun olemme päivät töissä ja talo tyhjänä. Siitä se ajatus sitten lähti ja htpc sai uuden elämän.

Yle Uutiset, Satakunta, Satakunnan Museo pistää valokuvat myyntiin: "Ne on tarkoitettu käytettäviksi". Satakunnan Museo pyrkii pönkittämään taloudellista asemaansa myymällä valokuviaan markkinointikäyttöön. Suuria rahavirtoja uudella suunnitelmalla ei kuitenkaan tavoitella, sillä kuvien käyttömaksut jäävät pääasiassa alle sataan euroon.

Kp24.fi, Valokuvan pyöreä pöytä tuo Kokkolaan Caj Bremerin ja Miina Savolaisen. Valokuvan pyöreä pöytä -tapahtuma tuo 29. maaliskuuta Keski-Pohjanmaan kansanopistolle Kälviälle koko joukon tuttuja nimiä valokuvauksen maailmasta. Tapahtuman järjestäjä, valokuvaaja ja valokuvauskouluttaja Jari Eklund uskoo, että puhujat houkuttelevat paikalle myös niitä, jotka eivät toimi syvällä valokuvauksen kentällä.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Spedestä valokuvanäyttely Kuopiossa: "Savolaisilla pitää olla aivot vinossa, jotta huumori löytyy". Pertti "Spede" Pasasen Kuopiossa viettämistä lapsuus- ja nuoruusvuosista avautuu laaja valokuvanäyttely. Kuopiolaisen VB-valokuvakeskuksen näyttelyn kuvista suurin osa on Speden itsensä ottamia. Hän myös kehitti filmit ja teki vedokset.

Valokuvatorstai, 361. Haaste. 26.3.2015. "musta".

Kaleva.fi, Oululainen valokuvaaja tallensi upeat revontulet - katso video.

Älypuhelimista.

 • Teknavi.fi, Testissä Samsungin huippu-uutuus: Kaikkien aikojen Galaxy. Samsungin uusin lippulaiva Galaxy S6 on valmistajansa paras puhelin. Teknavi arvioi laitteen ensimmäisten joukossa. Kannattaako tästä puhelimesta maksaa lähes 1000 euroa?
 • Puhelinvertailu.com, Nexus 6 myyntiin Suomessa - Google avasi uuden nettikaupan. Google on myynyt laitteita jo jonkin aikaa omassa Google Play -kaupassaan niille varatulla Laitteet-osastolla. Nyt esimerkiksi Motorolan valmistamaa viimeisintä Nexus-puhelinta saa virallisesti ostettua myös Suomesta alkaen hintaan 599 euroa. Toimitusajaksi esimerkiksi Nexus 6:lle tosin ilmoitetaan 3-4 viikkoa, mitä voinee pitää melko pitkänä.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

The Atlantic, In Focus. (klikkaa mainoksen ulkopuolelle, jos haluat eteenpäin...).

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 6 ways to work a window for perfect natural light portraits.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Photo.net, The Top Five Most Reluctant Subjects and How to Get the Best from Them. Listan kärjessä omat lapset.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Just the Lenses: The Great 200mm Shoot Out. Ja nyt mitataan vain objektiivien ominaisuuksia.

 • Canon 200mm f/2.8 L Mk II
 • Canon 70-200 f/2.8 NON IS
 • Canon 70-200 f/2.8 IS II
 • Canon 200mm f/2.0 IS L
 • Nikon 70-200 f/2.8 AF-S VR II
 • Nikon 200mm f/2.0 ED AF-S VR II
 • Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG HSM OS
 • Tamron 70-200 f/2.8 SP Di VC

The Online Photographer, Are the Days of "Studio Strobes" for Amateurs Done? Paul Buffyn kuolema herätti ajatuksia.

Strobist, On Assignment: I Got Rhythm. Tanssijaa kuvaamassa. Neljä valonlähdettä. Valokaavio. Miten kuvattiin.

Pdnonline.com, Court Rejects Daniel Morel's $2.5 Million Claim for Legal Fees Against Getty, AFP. Oikeudenkäyntikulut jäivät kantajan itse maksettaviksi. Taistelusta tuli voitto, mutta sota hävittiin...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.03.2015   (linkki)

Valokuvan Pyöreä Pöytä: Luennoimassa Caj Bremer, Maija Tammi ja Miina Savolainen. Kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille avoin tapahtuma campuksella Kokkolan kupeessa, Kälviällä sunnuntaina 29.3.2015. Vapaa pääsy.

  OHJELMA
klo 10.00

Yleisötapahtuman avaus:

 • Valokuvataiteen läänintaiteilija Jenni Latva.
 • Valokuvaaja, valokuvauskouluttaja Jari Eklund
klo 10.30

Ajankohtaisia kuulumisia valokuvan kentältä, mm:

 • Poliittisen Valokuvan Festivaalin järjestäjien ajankohtaiset kuulumiset ja terveiset
 • valokuvataiteilja, taidepedagogi Lars Rebers: kuulumisia Yrkehögskolan Noviasta, Pietarsaaresta
 • Pohjanmaan Valokuvakeskuksen kuulumiset
klo 11.30 Lounas (Hinta 8,50e, sis. jälkiruoan ja kahvin)
klo 12.15 Miina Savolainen: Perhealbumin merkitys.
klo 13.30 Kahvitauko (Hinta 2,00e - 3,50e)
klo 14.00 Maija Tammi: Ideasta teokseksi.
Klo 15.00 Caj Bremer: Caj Bremerin ihmeelliset seikkailut.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Tamron 28-75 / 2.8 (Optiikka). Melkoisen edullinen kittizoomi, mutta tekeekö tuolla mitään? Olisi vaan hyvin edullinen ja millit riittäisivät käyttööni. Vaihtoehtona olisi tokiTamron 24-70 / 2.8 vc ja Canon 24-70 / 4.0 is.
 • Monivalotuksen opettelua.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • MTphotography (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Astia, Provia & Velvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Menkööt tällä kertaan teemat Fujin filmisimulaatioille.
 • Angry joutsen (hennompaa kuvaa lisätty) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Timelapse revontulista Inarissa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tämä oli ensimmäinen timelapse jonka tein. Tietokoneen ruudulla värit näyttivät tosi hyvältä, mutta Youtubessa muutamassa kohdassa ne paloivat puhki. Muutenkin kuva on vaaleampi kuin mikä oli tarkoitus.

Timon poikkitiedepalsta, Auringonpimennyksen kuvauksen matikkaa, 20.3.2015. Halusin saada samaan kuvaan osittain pimentyneen Auringon ja omasta pihapiiristäni vähän muutakin kuin pelkkää mustaa taustaa. Ongelma oli siinä, että Auringon pinta on noin 300.000 kertaa kirkkaampi kohde kuin Maan pinta. Valokuvaajille ehkä tutumpana ilmaisuna se vastaa reilun 18 aukkoarvon eroa. Ei mitään toivoa saada sekä Aurinkoa että maisemaa valotettua samaa kuvaan ainakaan yhdellä valotuksella.

Hopeinen Omena.

 • Apple Photos. Uusimmat. ...Uusi Photos on suuri pettymys. Siinä ei ole mitään lisäarvoa entiseen iPhotoon verrattuna ja Aperturen rinnalla ohjelma on aivan mitätön lelu. Uudessa Photossa on työläämpää selata kuvia ja albuminäyttö on aivan surkea....
 • Vaadittu kuvanlaatu tauluja teetettäessä? Kokoa tulee olemaan "maksimit" eli firmasta riippuen 70-100x100-140 (cm).
 • Photoshop CC versio2014.2.2 ja 4K-näytöt. Tällainen verraten suuri ongelma ilmestyi Photarille (viimeisin versio) kun päivitin näytön 4K:n. Jostain syystä ei Yosemite ja Photari osaa skaalata kunnolla kuvaa, vaan kuva aukeaa aina näytön alareunaan. (Ei vastausta).
 • Digijulkaisun tekosofta hakusessa. Mitä digijulkaisun tekosoftaa suosittelisitte?
 • Aperture 3. Uusia viestejä.
 • Photoshop CC 2014. Muutama uusi viesti.
 • Ongelmia Creative Cloudin asennuksessa, desktop app on tyhjä. ...Ongelma oli näytönohjaimessa ja liian fiksussa grafiikkakortissa, joka vaihtaa suorituskykyään sovellusten mukaan - yrittäen näin minimoida akun kulutuksen. Tuleville, jotka repivät tukkaansa saman ongelman äärellä tiedoksi tämä:
 • Näytön kalibrointilaitteet. Yksi uusi viesti. "Mac laitteiden kalibroinnin aikana huone täytyy olla pimeä tai näyttö peitetty niin että siihen ei heijastu valoa. Tämä sen vuoksi että Macissa on näytön päällä lasi josta pääsee hajavaloa kalibrointi laitteeseen ja se saattaa vaikuttaa myös kalibroinnin lopputulokseen".

KYTOFOTO, Hannu Kytö. Luonto- ja matkakuva-aiheinen valokuvausblogi

Älypuhelimista.

 • Mbnet.fi, MB:n testissä Yotaphone 2 - Kahden näytön loukussa. Yotaphone 2 on venäläisen Yota Devices -yhtiön toinen puhelin, ja sen tuotekehityksestä vastaa Oulussa sijaitseva osasto. Takanäytön täytyy olla todella hyvä, jotta se oikeuttaa kaksi kertaa kalliimman hinnan kuin Nexus 5:llä tai yli puolitoista kertaa kalliimman hinnan kuin Galaxy S5:llä. Muussa tapauksessa hinnan oikeuttaa pikemminkin erikoisuuden tavoittelu kuin ominaisuudet tai suorituskyky. Yotassa ei tule mukana juuri mitään ylimääräistä, joten Android-käyttöjärjestelmä on lähes puhdas. Siihen on lisätty vain takanäyttöön tarvittava toiminnallisuus, e-kirjojen lukuohjelma ja muutamia simppeleitä takanäytöllä toimivia pelejä. Monelle puhdas Android ilman tarpeetonta bloatwarea on toivottava ominaisuus ja ainakin se on täysin päinvastainen linja kuin vaikkapa Samsungilla. 700 euroa.
 • Talouselämä, Älä säädä itse puhelimen näytön kirkkautta - säästät akkua. Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen tutkimusryhmä on tutkinut mobiililaitteiden asetusten vaikutusta energiankulutukseen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, Staging News Photos: Take This Ethics Quiz. 6.000 lehtikuvakeikkaa takana. Millaisia ongelmia lehtikuvaaja työssään kohtaa.

Dpreview.com.

Popular Photography.

Photoshelter.com, SEO for Photographers. Hakukoneoptimointia valokuvaajille. Sähköpostiin 24-sivuisen pdf:n linkki.

IR, Photoshoot.io is the easiest way to share galleries and deliver photos to clients. $6 per kuukausi.

Digitalcameraworld.com, Olympus OM-D E-M5 Mark II review. Helmikuussa 2015 julkistettu, Olympuksen uusin. Säänkestävä, 16 megapikselin Micro 4/3-systeemin sensori, kroppikerroin 2x. Peilitön järjestelmäkamera. 10 raw-kuvaa sekunnissa, Silent Mode. Mekaaninen suljin 1/8000s, elektroninen suljiln 1/16000s (äänetön). Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa. Ilman jalustaa saa periaatteessa tärähtämättömiä kuvia 1/4 sekunnin suljinajoilla. 40 megapikselin kuva, jalusta, kahdeksan peräkkäistä kuvaa vähän yli sekunnin ajalta. Full 1080p HD video 60p, myös 50p, 30p, 25p ja 24p. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, kääntyy useaan suuntaan. Mukana kääntyvä salama. Wi-Fi. Yksillä akuilla 310 kuvaa. Suomen hinta 1.100 euroa (runko), 1.500 euroa (runko + M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑150mm 1:4.0‑5.6 II).

The-digital-picture.com, Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD Lens Review. Syyskusssa 2014 julkistettu. Täyskennoiselle. Suosittu malli. Säänkestävä. Kuvanvakaaja. Canon, Nikon. Myöhemmin Sony. Painoa 1.1 kg. Lähin tarkennus 28 cm. 15mm on oikeasti laajaa kulmaa. Ei suodinkierteitä. F2.8 vs. F4.0 ei ole paljoakaan eroa taustan blurraamisessa. Kuvanlaadussa ei moittimista. Suomen hinta on 1.100 euroa.

Kamera & Bild, På testbänken: Nikon D7200 och Pentax KS-2. Kaksi kroppikennoista järjestelmädigiä testissä, uusia malleja. Lehdessä tarkemmin.

Kamera & Bild, Du kan få styra en rymdkamera. Toukokuussa pääsee yleisökin kolmen päivän ajan ohjaamaan Marsia kiertävää kameraa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Syväterävyyspohdintaa (Digikuvaus). ... Kumpi vaikuttaa enemmän? Kuvausetäisyys vai polttoväli? Eli kummalla tavalla saadaan lyhyempi syväterävyys. kuvaamalla 50mm siltä etäisyydeltä että kohde täyttää kuva-alan tai vastaavasti 200mm:llä kauempaa....
 • Suosittele kamerajalustaa (Digikuvaus).
 • Nik Software (Kuvankäsittely). Tuommoinen paketti alkanut houkuttelemaan. ... Lightroomin kaveriksi ajattelin nyt kun vääjäämätön siirto aperturesta on pakotettu....
 • Laajakulma "potretit" ilta-auringossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Fujinon 10-24 f4 ihmiskuvauksessa.
 • TEEMA: auto / prätkäkuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Blast from the Past (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Olhavan Pyörä V2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vähän jatkoa eli miten kuva on otettu.

Remonen.fi.

 • Turkkia ristiin rastiin, osa 1, 22.3.2015. Tuossa joskus syksyllä jonkun lehden mukana pamahti ”tarjous” halvasta Turkin kiertomatkasta. ”Halpa ei voi olla kuin hyvää” totesin vaimolle ja tilasin matkan kahdelle (nuoriso oli jo aiemmin ilmoittanut, ettei seuramme enää hiihtoloman aikaan kelpaa). Aikanaan sitten matkalle lähtö koitti ja meitä kokoontuikin Helsingin Internationaalille lentokentälle sekalainen joukko seurakuntaa.
 • Turkkia ristiin rastiin, osa 2, 24.3.2015. Ukkos-yön jälkeen matka jatkui Efesoksen historialliseen kaupunkiin. Efesoshan oli, kuten kaikki muistamme, yksi antiikin Kreikan tärkeimmistä kaupungeista. ...Aikanaan Efesos oli Rooman valtakunnan kolmanneksi suurin kaupunki vajaalla 60 tuhannella asukkaalla.

Savon Sanomat, Miss Suomi -kuvaaja: Ihon virheet poistetaan kuvankäsittelyllä, kehon muotoja ei. Kaikki ei ole missikisoissa sitä miltä kuvissa näyttää, paljastaa Miss Suomi -kiertueen virallinen kuvaaja Lars Johnson. Hänen mukaansa kuvankäsittelyohjelmaa käytetään harkinnan mukaan: jos esimerkiksi jollekin tytöistä puhkeaa keskelle otsaa suuri stressifinni. Video kesto 2:43.

– Sivuvalo kaventaa leveitä kasvoja, suora valo tekee päinvastoin, Johnson vinkkaa.

Useimmille naisille imartelevin kuvakulma on hieman yläviistosta, jolloin valo tulee kohtisuoraan nenää kohti.
– Kun varjo ei tule nenän kummallekaan sivulle vaan nenän alle, puhutaan butterfly-efektistä. Se sopii useimmille, Johnson sanoo.

Lähiöprojekti, Helsinki, #liketälähiötä-valokuvakilpailun voittaja valittu, 24.3.2015. Helsingin kaupungin järjestämän valokuvakilpailun voittajaksi on valittu Laura Rautjoen valokuva Sulon Pasila. Valokuvakilpailuun osallistui 625 valokuvaa. Kymmenelle valokuvaajalle kunniamaininta. Valokuvia äänesti Lähiöprojektin verkkosivulla 354 ihmistä. Voittajien valokuvat ovat digitaalisessa näyttelyssä esillä Laiturin messuilla 18.4. saakka.

 • Raati valitsi voittajan 20 eniten ääniä saaneesta valokuvasta. Voittajakuvassa tuomaristoa miellytti muun muassa valokuvan humoristisuus. ”Karussa ja staattisessa ympäristössä on söpö ja vapaana oleva koira.” Raadin mukaan valokuva oli myös hyvin sommiteltu ja valoa oli käytetty taitavasti.
 • kuvat

Digicamera.netin Foorumilta, VARASTETTU: Pentax 645Z + 55mm/2.8.

"Lauantaina 21.3. varastettiin Virossa, Tarton Photopoint liikeestä Pentaxin keskikoon digikamera objektiivin kera. Liike on luvannut 1000€ vinkkipalkkion kameran löytymiseen johtavasta vinkistä.

Runko Pentax 645Z sarjanumero: 6062766
Objektiivi 55mm f/2.8 sarjanumero: 4254105

Vihjeet voi ilmoittaa meilillä info@photopoint.ee tai puhelimitse + 372 800 3686"

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Sony cameras: the full and complete range explained.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Ever Get a Cover? Kirjan kanteen, lehden kanteen.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Photographyblog.com, Nikon Coolpix S9900 Review. Helmikuussa 2015 julkistettu. Style-sarjan kompaktidigi. 16 megapikseliä, 25-750 mm. 30-kertainen zoom, full 1080/60i HD video (timelapse). Wi-Fi (vain kuvien jako), GPS, NFC. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö (ei kosketusnäyttöä), 921.000 pistettä. Värit musta ja hopea. Kuvanvakautus viisiakselinen. Ei raw-kuvia. Hyvä matkazoomi. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on 380 euroa.

Fotosidan.se, Proffsfotograf med på förlossningen. Poddradio, kesto 10:10. Synnytyskuvat.

Fotosidan.se, TEST: Fujifilm X100T. Syyskuussa 2014 julkistettu. Kolmas versio Fujifilmin retrosta X100:sta. Köyhän miehen Leica M9. Nyt parannukset wifi ja isompi näyttö, kolme tuumaa. Elektroninen etsin 1/32000 s. 16 megapikseliä. Tässä luokassa vähiten värikohinaa. 23 mm kiinteä objektiivi on jo täydellä aukolla terävä (F2.0) , polttovälivastaavuus 35 mm. Lisävarusteina 28 mm:n ja 50 mm konvertterit. Monet katukuvaajat ovat ihastuneet tähän malliin. Hinta rajoittanee. Suomen hinta on n. 1.300 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Sibelius-näyttely ei hätyytellyt kävijäennätyksiä – Seuraavaksi vuorossa Ismo Höltön valokuvanäyttely. Sibelius ja taiteen maailma -näyttelyn näki Ateneumin taidemuseossa lähes 100 000 ihmistä. Lokakuusta saakka esillä ollut näyttely päättyi sunnuntaina. Ateneumin seuraava näyttely on valokuvaaja Ismo Höltön näyttely, joka avautuu 10. huhtikuuta.

Mbnet.fi, Viikon ohjelmat, Ammattilaisen ilmaiset työkalut: Toimisto-ohjelmistopaketti. LibreOffice. Suomeksi myös. monen Linux-jakeluversion oletussovellus.

HS, Kiitos Katainen, kun kerrot elämästäsi Instagramissa. Pääkirjoitus, 23.3.2015. Erityisesti pidän Kataisen eri matkakohteiden maisemissa ottamista omakuvista, joissa hän kiittää neuvotteluista. Niistä pitäisi koota vuoden lopuksi postikorttisarja ja jakaa pakkaa joululahjaksi. Kuvavirta tekee kuitenkin näkyväksi myös sen, kuinka miehisessä ympäristössä komissaarit työtään tekevät. Kataisenkin tapaamat henkilöt ovat suurimmaksi osaksi miehiä.

 • Kukaan ei ole ainakaan vielä ruvennut lavastamaan kuvia ja haalimaan komissaarin ympärille naisia koristeeksi. Britanniassa näin on tehty jo viime vuosikymmenellä. Konservatiivipuolue istutti parlamentissa naisedustajia puoluejohtajan lähelle, jotta uutisiin saatiin tasapainoisempi sukupuolijakauma.

Viikonloppu.com, Ammattikuvaajan avulla asunto myytiin kahdeksassa päivässä. Viisi kuvaparia havainnnollistavat, amatööri vs. ammattilainen. Jostain syystä oli jätetty kaksi kuvaparia kopioimatta amerikkalaisesta blogista.

Älypuhelimesta.

 • Taskumuro.com, Uusi artikkeli: Testissä Google Nexus 6. Suomen kauppoihin juuri ennen joulua. Kuusituumainen näyttö. 64 gigan malli 699 euroa, 32 gigan malli 649 euroa. 1440x2560. 13 megapikselin kamera, f2.0, kuvanvakain. Video 4K 30 kuvaa sekunnissa. Android-puhelin. Salama. Isohko akku, mutta joka päivä pitää ladata.
 • Uusi Suomi, HTC:n uutuuspuhelimen ensimmäiset arvostelut julkaistu. HTC:n uuden One M9 -lippulaivapuhelimen myynti alkoi jo Taiwanissa. Engadgetin arvostelussa M9:n 20 megapikselin kameraa ei pidetä juurikaan parempana kuin M8:n 4 megapikselin UltraPixel-kameraa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Photographer Catherine Karnow: Vietnam Is My Story.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com, CP+ 2015: Olympus interview: 'since 1936 our policy has been to make our cameras compact'. Helmikuun haastattelu, CP+. Aiheina mm. Micro 4/3 -systeemi ja 4K videon haasteet.

The-digital-picture.com, How Much Magnification Can You Get with a 100mm Macro Lens, Extension Tube Set and 1.4x Teleconverter? Mukana ei ole MP-E 65mm 1-5x Macro lens. Esimerkkikuvat.

Fotosidan.se, HD avgör: Tillåtet med bilder på statyer på nätet? Saako ulkona julkisella paikalla sijaitsevasta patsaasta julkaista kuvaa ilman tekijänoikeuden omistajan lupaa. Korkein oikeus päättää.

(kertaus Digicamera.netin uutisista 14.2.2008) Voiko esim. Sibelius-puistossa olevasta julkisesta Eila Hiltusen tekemästä veistoksesta ottaa kuvan ja laittaa esille? Voiko laittaa myyntiin postikortin, jossa Sibelius-monumentti on pääosassa? Jos ei voi, niin miksei?

 • digicamera.netin uutiset 28.9.2006 (Suomen Pankki maksoi korvauksia valokuvasta 17 000 euroa)
 • digicamera.netin uutiset 24.9.2007 (KKO 1994, mainostoimisto, Lehtikuva Oy ja Eila Hiltunen)
 • Kuvastory.fi, ks. tarkemmin, "... Erik Enroth muistopalkinto vuonna 2002. ...Kuvasto myönsi kuvanveistäjä Eila Hiltuselle Erik Enroth muistopalkinnon kuvataiteilijoiden tekijänoikeuden hyväksi tehdystä työstä. Eila Hiltunen on vaatinut omille teoksilleen tekijänoikeuslain suojaa, ja samalla parantanut kaikkien kuvanveistäjien tekijänoikeussuojan tasoa vaikuttaen mm. tekijänoikeuslain muutokseen "Lex Hiltunen" joka saatiin aikaan 1994-1995...."
 • Pixoff.net, Kari Leponiemi, Tekijänoikeudet: Video on teos, 5-sivuinen pdf (4.2.2010: ei löydy enää netistä). Katkelma: "...Tekijänoikeuslakiin on otettu erityinen maininta, että ulos pysyvästi sijoitettujen patsaiden kuvia ei saa käyttää kaupallisesti maksamatta niistä kuvataiteilijalle korvausta. Tällä on merkitystä lehti- ja kirjakustantajien lisäksi valokuvaajille sekä video- ja elokuvaajille. Kuva Eila Hiltusen tekemästä Sibelius -monumentista oli postikorttiaiheena vielä 1990-luvun alussa erittäin suosittu, muttei enää edellä mainitusta syystä. Pysyvästi ulos sijoitettuja patsaita voi kuvata, mikäli se ei tapahdu ansiotarkoituksessa tai taideteos ei ole kuvan pääaihe. Tällaista käyttöä olisi tiedotusluontoiset artikkelit myös kaupallisissa lehdissä. Samoin kaupallisessa 10 minuutin Helsinki-videossa voisi olla 10 sekunnin otos Sibelius -monumentista ilman erillistä korvausta.

  ”Kun taideteoksen kappale on tekijän suostumuksella myyty tai muutoin pysyvästi luovutettu taikka taideteos on julkaistu, saa taideteoksen sisällyttää valokuvaan, elokuvaan tai televisioesitykseen, jos toisintamalla on valokuvassa, elokuvassa tai televisioesityksessä toisarvoinen merkitys.” (Tekijänoikeuslaki 25§ )

  Laki käsittää teoksiksi myös arkkitehtonisesti merkittävät rakennukset. Kuvaajien onneksi lainlaatijat ovat kuitenkin maininneet, että rakennuksia saa vapaasti kuvata ja kaupallisesti hyödyntää maksamatta korvauksia."

Kamera & Bild, Norrsken och solförmörkelse – här är läsarnas bästa bilder. 11 kuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • salakieltä (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). kertokaa tyhmälle, mitä ne DCIM, MISC ja NCFL -kansiot (?) oikein on? Kameran muistikorttia avatessa näkyy. DCIM -kansiostahan löytyy kuvat, muissakin on jotain, mutten saa auki. Lieneekö tavalliselle tallaajalle/atk-kädettömälle mitään oleellista dataa nuissa muissa, eli voiko poistaa huoletta eli ei?
 • imageshack.com (Sana on melkein vapaa). ...Ilmaistilillä po 25MB tila käytettävissä, ja tuosta rajasta on vapaana riittävästi. Onko näin, että ilmaisajat on ohi? Photobucket toimii ainakin vielä.
 • Apua värimäärittelyssä (Kuvankäsittely). Voisiko joku ystävällinen guru neuvoa asetuksia lightroomiin tai photariin miten saisin aikaan allaolevan kuvan mukaisen värimaailman. Olen yrittänyt ja yrittänyt mutta joku aina mättää.
 • Mielipidettä, kumpi macro: Sigma 150 tai 180? (Optiikka). Sigma 150mm f/2.8 EX DG APO HSM Macro ja Sigma 180mm f/3.5 EX DG APO HSM Macro Vakaajien puute ei minua haittaa, runkona 7DII ja rengassalama (joka on muuten hävyttömän hyvä keksintö!). Tarkoitus on kuvata lähinnä ulkona hyönteisiä ja muita sittisontiaisia sekä tietysti kaunei kukei.
 • Jäiden rippeet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Elokuun revontulet (31.08.14) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Olhavan Pyörä V2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Auringonpimennys 20.3.2015 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmassa vielä bonuksena timelapse.
 • Milky Way over Olhava river (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rajala blogit, Välähdyksiä, Markus Kiilin vinkit revontulien kuvaamiseen. 17.3.2015. Kyselin jälleen kuvausvinkkejä mestarilta, Ylläksen kupeessa asuvalta Markus Kiililtä, joka tuntuu julkaisevan upeita revontulikuvia kuin liukuhihnalta.

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumo, Revontulet Helsingin yllä 17.-18.3.2015. 20.3.2015. Tällä viikolla Helsingissä oli komeimmat revontulet viimeisen vuosikymmenen aikana :) Halusin kuvata revontulet Helsingin horisontin yllä, joten lähdin kuvaamaan niitä Suomenlinnaan. Myöhästyin ensimmäisestä huipusta klo 20 maissa, mutta onneksi revontulia riitti pitkälle yöhön.

 • Revontulet olivat aika nopealiikkeisiä, joten valtaosa näistä kuvista on otettu 2,5-4 sekunnin valotusajoilla ja ISO-herkkyys oli tyypillisesti 3200.

(jatkoa eilisiin uutiseen) Lisää suomalaismenestystä pohjoismaisessa luontokuvakilpailussa. Parhaiten menestyi siis Antti Siponen, joka voitti sarjan Uhanalainen pohjoinen luonto. Linnut-sarjan toiseksi sijoittui Anna-Liisa Pirhonen. Samassa sarjassa kunniamaininnan sai Jari Peltomäki. Luovassa sarjassa Lassi Rautiainen sai kolmannen sijan. Hän sai kunniamaininnan myös Maisema sarjassa. Lähikuva-sarjan toiseksi tuli Matti Putkonen.

Yle Uutiset, Luonto.

HS, Tietokone, tabletti tai kännykkä hidastelee? Näillä vinkeillä palautat laitteisiin puhtia. Tietokoneilla ja älypuhelimilla on taipumus hidastua käytön myötä. Mutta miksi? Tässä tavallisimmat syyt sekä neuvot, kuinka palauttaa puhti koneeseen.

Digital Photography School.

PDN, World in Focus. Ultimate Travel Photography Competition. Tulokset. Professional, Amateur, People's Choice.

Digitalcameraworld.com, Best photo editing software? Photoshop CC and 7 Photoshop alternatives tested.

 • Adobe Photoshop CC 2014
 • Adobe Photoshop Elements 13
 • Adobe Photoshop Lightroom 5
 • Corel PaintShop Pro X7
 • CyberLink PhotoDirector 6
 • DxO Optics Pro 10
 • Phase One Capture One Pro 8
 • Serif PhotoPlus X7

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Find A Model To Photograph. UK.

Dpreview.com, A light touch: Dean Bradshaw's commercial and personal portraiture. 10 kuvaa.

Earthboundlight.com, Painting Versus Photography, 22.3.2015. Mitä yhteistä, mitä erilaista. Valokuvaus keksittiin melkein kaksisataa vuotta, silloin pelättiin maalaustaiteen katoavan. Värivalokuvaus ei tukahduttanut mustavalkokuvausta.

Fotosidan.se, Kameradrönare prövas i domstol. Yritys ei saanut viranomaisilta lupaa kuvata puutarhoja kuvauskopterilla. Vedottiin valvontakamerasäädöksiin. Ruotsi. Nyt sitten tuomioistuin ratkaisee kiistan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Naisten tähtäimessä Isis – kuvajournalisti Niklas Meltio vietti viikon ääri-islamistien piirittämässä kaupungissa, 20.3.2015. Naiset taistelevat miesten rinnalla terroristijärjestö Isisiä vastaan Irakissa. Kuvajournalisti Niklas Meltio vietti viikon kurditaistelijoiden parissa Sinjarin kaupungin jakavassa etulinjassa maaliskuun alkupuolella.

Helsingin Uutiset, Verenpunaisessa verkossa – palkitulla luontokuvaajalla on toive kalamiehille, 21.3.2015. Luontokuvaaja Antti Siponen pokkasi tällä viikolla Oslossa pohjoismaisen luontokuvakilpailun sarjavoiton. Se tuotti kunniaa ja noin 2 000 euroa palkintorahaa. Uhanalainen luonto -sarjan hätkähdyttävä voittokuva esitti kalaverkkoon kuollutta härkälintua Katumajärvellä Hämeenlinnassa. –Kalastajien pitäisi katsoa, etteivät laita verkkojaan esimerkiksi lintujen pesimäpaikkojen eteen, Antti Siponen sanoo.

 • anttisiponen.fi
 • Foto.no, Årets beste naturbilder. Norjalainen Natur&Foto on järjestänyt tämän luontokuvakilpailun nyt neljättä kertaa. Kilpailuun tuli 4300 kuvaa 330 kuvaajalta Pohjolasta ja Euroopasta. "NNPC er den største naturfotokonkurransen i Norden" (mitenköhän on tämän väitteen laita...). (aika rankalla kädellä kuvia on käsitelty...).
 • Nppc.no, Natur&Foto invites you to enter the Nordic Nature Photo Contest 2015 (NNPC). Päättynyt kilpailu. Kaikille avoin. Kilpailumaksu oli 200 Norjan kruunua, 23 euroa, samaa luokkaa suomalaisen Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailun kanssa.

Finnfoto, Kuva-alan järjestöt jakoivat kuvantekijöille luovaan taiteelliseen työhön lähes 280 000 euroa, 19.3.2015. Järjestöt saivat 313 hakemusta, joiden yhteenlaskettu hakusumma oli lähes 1,8 miljoonaa euroa. Apurahoja myönnettiin yhteensä 90 hakijalle.

 • Jaetut apurahat:

 • Lukkarinen Rita, 1500€
 • Karjalainen Sami, 3000€
 • Mustapää Soili, 600€
 • Karppinen Antti, 1500€
 • Suomen Ammattiluontokuvaajat ry, 4500€
 • Suonpää Juha, 2000€
 • Luoma-aho Erkki, 600€
 • Kameraseura Mielikuvitus ry, 1000€
 • Vallas Hannu, 1000€
 • Skogström Leo, 600€
 • Löfroth Krister, 2000€
 • Heikkilä Tarja, 1000€
 • Leivo Mauri, 1500€
 • Haring Tiina, 1000€
 • Antti Koli, 1000€
 • Antikainen Kauko, 2000€
 • Bask Hannu, 1500€
 • Nylund Viljo, 600€
 • Kokki Ulla, 1000€
 • Tiihonen Petra, 1500€
 • Bask Hannu, 1000€
 • Räsänen Tapani, 2000€
 • Könkkölä Markku, 600€
 • Lehtonen Jukka, 1000€
 • Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, 5000€
 • Korpak Helen, 1000€

Älypuhelimista.

 • Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Älä mene halpaan: Android-puhelin varoittaa muka viruksista, 20.3.2015. Käyttäjä pelästyy varmasti, kun Android-puhelin kertoo saaneensa virustartunnan: ... Varoitus voi tulla myös suomeksi: ... Kyse ei ole viruksista vaan harhaanjohtavasta markkinoinnista. Ilmoitusikkunat ovat mainoksia, jotka yrittävät saada käyttäjän lataamaan torjuntaohjelman Google Play -kaupasta. Samanlainen pelottelutaktiikka on käytössä PC-puolella, ikävä kyllä se näyttää levinneen myös mobiilimaailmaan.
  • Kokeiluni perusteella 360 Security ei vaikuta haitalliselta, kuten monet itseään tyrkyttävät apuohjelmat usein ovat. Tekijä ei vaadi rahaa sillä ohjelma on aidosti ilmainen. Toisaalta en ole vakuuttunut myöskään sen hyödyllisyydestä -- älypuhelimen virustorjunta on useimmille käyttäjille turhaa. Olisi kiinnostavaa tietää, kuinka moni Android-viruksen saaneista onkin todellisuudessa saanut vain ohjelman mainoksen.
 • Mobiili,fi, Arvostelussa PNY Wireless Media Reader – tiedostot jakoon langattomasti missä vain. WMR:n tarkoitus on helpottaa tiedostojen tallentamista ja jakamista mobiililaitteiden ja tietokoneiden välillä. Laite on yhteensopiva sekä perinteisten tietokoneiden että Android- ja iOS-laitteiden kanssa. USB-portti, Micro-USB-portti, SD-muistikorttipaikka. PC:llä tai Macilla WMR:ää voi siis tarvittaessa hyödyntää muistikortinlukijana tai ylimääräisenä USB-porttina. Sisäinen akku 2000 milliampeerituntia.
  • Wireless Media Readerin päätarkoitus on kuitenkin olla langaton medialukija mobiililaitteita varten. USB-tikun tai muistikortin tiedostot saa siis Wi-Fin yli näkyviin puhelimella tai tabletilla.
  • Kysymys siis kuuluu: Oletko kaivannut kätevää tapaa siirtää tiedostoja muistitikulta puhelimellesi ilman välikättä? Haluatko kenties jakaa paikallisesti tiedostoja kerralla useille henkilöille?
  • Pitempi ja parempi arvio, Teknologian Kehitystä, Langaton tallennustila taskussasi – PNY Wireless Media Reader, 24.2.2015. Suositus hinta 75 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to photograph the Northern Lights. Ohjeita revontulien kuvaamiseen. Edellytykset: alle kuusi vuotta vanha järjestelmäkamera, tukeva kolmijalka, 16-35 laajakulmaobjektiivi, aukko vähintään f4, f2.8 jo parempi. Kaukolaukaisu, kuvanvakutukset pois. Kameran asetukset: ISO ainakin 1.600, manuaalilla, isoin aukko, suljinaika 20 s, peilin lukitseminen ylös.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Lighting an Outdoor Portrait with 12 Thrifty Godox Off-Camera Flashes.

IR, A little color goes a long way. Välillä kuvaa kaipaa pientä punaista väriä.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Rutger Bus. 11 kuvaa.

ePhotozine.com, Seascapes With Slow Shutter Speeds.

Luminous Landscape, Antarctic Erotica.

The Online Photographer, Zeiss Camera Lens Business is 125 Today. Jokaisella kuvaajalla pitää olla ainakin yksi Zeissin valmistama objektiivi.

Pdnonline.com.

Reuters.com, FAA plans new steps to speed up commercial drone use: sources. The U.S. Federal Aviation Administration. Kaupallisen kuvaamisen laajoja kieltoja aiotaan vähän höllentää.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS Kulttuuri, Valokuva, Valokuvaaja Leena Sarasteen retrospektiivi kuvastaa hyvin nykyvalokuvauksen kehitystä. Aikana, jona Afrikkaa ja Etelä-Amerikkaa kameroineen kiertävä Meeri Koutaniemi putsaa pöydän kuvajournalismikilpailuissa, on vaikea kuvitella, että vain nelisenkymmentä vuotta aikaisemmin ammattimainen naisvalokuvaaja oli Suomessa harvinaisuus. Leena Saraste (s. 1942) aloitti uransa jo 60-luvulla, ja nyt Valokuvataiteen museo esittelee sitä retrospektiivissä. Esillä on niin muotikuvauksia kuin ulkomaanreportaaseja.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Suden hyppy, korpit ja talviyö – suomalaiskuvaaja palkittiin kansainvälisissä kuvakisoissa. Kajaanilainen luontokuvaaja Lassi Rautiaisen kolme valokuvaa on palkittu luontokuvakilpailuissa Norjassa ja Italiassa. Rautiaisen kolme kuvaa kisasivat noin 30 000 valokuvan joukossa.

 • Italiaisessa Oasis-luontokuvakilpailussa tuomaristo nosti kajaanilaisen luontokuvaaja Lassi Rautiaisen otoksen hyppäävästä sudesta Admarable work -erikoispalkinnolle 57:stä maasta lähetetyn 25 000 valokuvan joukosta.
 • Rautiainen osallistui torstai-iltana Oslossa järjestettävään palkintogaalaan, ja tapahtuma jatkuu festivaalina loppuviikon ajan. NNPC-kuvakilpailussa Rautiaisen otos korpeista sijoittui kolmanneksi luovien kuvien sarjassa, ja kunniamaininnan saavuttanutta maisemakuvaa hän kuvasi vuoden 2014 tammikuussa Puolangan Hepokönkäällä.

Jukan kuvat, Sigma 17-35mm, Tokina 12-24, Canon 1D Mark IV, 8.3.2015. Sekalaisia kuvia ja kameroiden korjailua DIY-hengessä. Ensimmäisenä vuorossa oli Sigma 17-35mm EX HSM f2.8-4 (n.40€), jossa oli tyypillinen error01 eli aukonsäätö ei toiminut ja kuvatessa "väärällä aukolla" kamera meni error-tilaan. Tässä tapauksessa myös zoomauksen kanssa ongelmia ja zoomi ei toiminut koko polttovälillä. Vika oli erittäin helppo paikantaa, sillä flexikaapeli oli mennyt kokonaan poikki ja se aiheutti zoomin jumittumisen tiettyyn kohtaan. ...Toisena vuorossa on jälleen Tokina 12-24mm f4 I-versio (n.50€), linssi on ulkoisesti priimakunnossa,... ... Kolmantena vuorossa on kuningasrunko Canon 1D Mark IV, joka toimii muuten täydellisesti, mutta näyttöön ei tule kuvaa. Taustavalo syttyy, mutta muuten näyttö on mykkä....

Ilta-Sanomat, MacBookeja kiusaa outo vaiva - Apple kieltää vastuun. Jos Macbookisi näytössä on kummia tahran näköisiä vikoja, et ole yksin. ”Staingatena” tunnettu ilmiö koskee ainakin retina-näytöllisiä Macbookeja vuosilta 2012–2013. Tahrat alkavat käyttäjien mukaan ilmestyä 12–18 kuukauden päästä laitteen käyttöönotosta. On epäselvää, miten suurta osaa koneista ongelma vaivaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School, 28 Emotional Images That Make You Feel.

Photo.net, 25 Photos of Spring. 25 keväistä kuvaa.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 10 common mistakes amateur photographers make (and how to avoid them). 1. Only using the kit lens (kuinkahan moni tyytyy vain kameran mukana tulleeseen kittiobjektiiviin...).

IR.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Popular Photography, Open Post: How Embarrassing Is Your First Instagram Photo?

Pdnonline.com, On Showing Both Commercial & Fine-Art Work: Emily Shur’s Advice. Blogi-postauksesta osia.

The-digital-picture.com, Canon Europe Posts "Exploring the EOS 5DS with David Noton" Video. YouTube-video, kesto 7:43.

Fotosidan.se, Fotosidans jurist om foto-domen i hovrätten. Poddcast, kesto 8:11. Hovioikeuden päätös päinvastainen alemman oikeusasteeseen verrattuna. Valokuvan asema huononi. Katsotaan, mitä mieltä korkein oikeus on. Aiheena valokuvan käyttäminen (kasvokuva Christer Pettersonista) osana maalauksen lähteenä.

Kamera & Bild, Panasonic TZ70 – mycket, i litet format. Testi. Melkein taskuun mahtuva kompaktidigi, elektroninen etsin (1.166.000 pistettä). 12 megapikseliä, 24-720mm, 30-kertainen zoom. Manuaalisäädöt + raw. Zoomi-pään heikko valovoima vaatii kirkkaan auringonvalon. Zoomattuna kuva ei ole kovin tarkka. Video ei ole tämän kameran vahvin puoli. Tässä luokassa kallein. Arvosana 52%. Suomen hinta on 450 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • luonnonilmiöhälytysketju (Sana on melkein vapaa). Uusimmat.
 • Tekijänoikeuksiani rikottu - mitä pitäisi tehdä? (Kuvaus yleinen). ...Kuvaaja omistaa aina tekijänoikeudet ottamiinsa kuviin, joten olit aivan oikeassa, kun lähdit hakemaan maksua. Toinen järjestäjä ei olisi saanut ottaa kuviasi ilman lupaa, puhumattakaan niiden käytöstä omaan markkinointiinsa.
 • Jäätyneellä rannalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Kävin kuvaamassa pienen sarjan kuvia auringon laskiessa.
 • Viborg domkirke (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Sanoisinko että vau! Omaan silmään palaset kohdallaan tässä kuvassa.
 • Revontulet vko 12 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Julkaistua 620: Teurastuksen kauneus? 19.3.2015. Eilisessä Kirkko ja kaupungissa (11/15) ilmestyi juttuni Perttu Saksan (s. 1977) näyttelystä Silence as a phrase (6.3.–1.4.) Helsinki Contemporaryssä.

 • (...vähän kertaustakin...)

Tuomas Heinonen. Poimintoja.

 • Uskomattoman kauniit revontulet saapuivat etelään – kuvasimme niistä videon Porkkalassa, 20.3.2015. Tiistai-ilta toi monelle Etelä-Suomen asukkaalle jotain mitä he eivät ole osanneet edes kuvitella näkevänsä kotiseudullaan, kun tunti auringonlaskun jälkeen revontulet aloittivat oman näytöksensä. Olimme kameroiden kanssa odottamassa tätä näytöstä Porkkalanniemen kallioilla. Kirkkonummella sijaitseva Porkkalanniemi on yksi harvoja maisemallisesti kauniita merellisiä kuvauspaikkoja pääkaupunkiseudun läheisyydessä missä ei kaupunkien valot häiritse pilvettömänä yönä. Olimme kuvaajakollega Arto Ketolan kanssa revontulia vastassa rantakallioilla, kun vielä auringon kajastaessa horisontissa alkoivat ensimmäiset revontulet loimuta pohjoisella ja läntisellä taivaalla.
 • BIG FIVE: Leopardi – Leopard, 16.3.2015. Viimeinen BIG 5:n jäsen esittelyssä eli leopardi. Reissumme yksi tähtieläin, jos näin voi sanoa.
 • Korppi kiusaa nuorta merikotkaa // VIDEO, 16.3.2015.

Iiro Rautiainen.

 • Arctic Fashion, 19.3.2015. Olin tuossa kuukausi takaperin Rovaniemellä järjestettävän ADW:n Arctic Fashion shown virallinen hovikuvaaja ja toimenkuvaan kuului yleisen hälinän taltioinnin lisäksi myös vaatesuunnittelijoiden hienojen luomusten ikuistaminen. Pääasiassa tämä tapahtui catwalkilla muotinäytöksen yhteydessä, mutta otin erikoisvapauden itselleni toteuttaa myös muutaman ns. next level muotikuvan.
 • RoKi Promokuvaus, 5.3.2015. Vastapainona söpön hempeille hääkuvauksille, pääsin kuvaamaan Rovaniemen Kiekolle alias Roki Hockeylle sekä RokiRebelsille uusia promokuvia. Tai no, vanhoja promokuvia ei pahemmin edes ollut joten tarve näille oli huutava

Kimmo Kuure, Facebook, Lappi Satumaa. Uusimpina revontulia.

Vuoden ifolor-kuvakirja on nyt valittu. Kaipuu ja syvä rakkaus lapsuudenkodin pohjoisiin maisemiin innosti Marika Granatin, 40, tekemään elämänsä ensimmäisen kuvakirjan. Se toi voiton ifolorin Vuoden kuvakirja 2015 -kilpailussa.

Yle Uutiset, Kotimaa, Video: Katso luonnon ilotulitusta – Saimaan yllä räiskyvät revontulet yllättivät kokeneen kuvaajankin. Nikkinen ikuisti revontulet järjestelmäkamerallaan, joka toimii aurinkoenergialla. Kamera toimi automaatiolla ilman kuvaajaa

Yle Uutiset, Kulttuuri, Historialliset Turku-kuvat säästyivät kaatopaikalta. Postikorttitehtailijan tallentamat turkulaismaisemat ovat tärkeitä dokumentteja viime vuosisadan alun elämästä. Kuvien alkuperän selvittäminen oli melkoista salapoliisityötä.

Kaleva.fi, Suojalasit ja suodinkalvot loppuneet: Miten kameralla voi ottaa kuvia auringonpimennyksestä? Aurinkoa ei saa katsoa paljain silmin, sillä se vaurioittaa silmiä hyvin nopeasti. Auringon infrapuna- eli lämpösäteily aiheuttaa vaurioita verkkokalvolla jo muutamassa sekunnissa. Näön heikkenemisen huomaa vasta muutaman tunnin kuluttua Auringon tarkkailusta. Ellei pimennyslaseja tai suodinkalvoa ole saatavilla, kannattaa turvautua epäsuoriin keinoihin.

 • HS, Näin selviät auringonpimennyksestä tervein silmin.
 • Veijo Lindgren, Facebook. ...jos ihmisen silmän pupilli on noin 2mm halkaisijaltaan, ja katsotte huomenna aurinkoa vaikka 60mm objektiivin läpi. jos suodatin asia ei ole ns. oikeesti kunnossa kohdistuu silmäänne ei yhtään enempää eikä vähempää kuin 900 kertainen määrä valoa verrattuna siihen että paljaalla silmällä tihrustatte aurinkoa, silmä vammautuu tästä kuulemma 100 varmasti, vamman aste riippuu siitä kauanko sitä aurinkoa etsimestä katsotte

Yle Uutiset, Kotimaa, Selfie-kepit eivät Suomen museoissa huoleta – maailmalla kaavaillaan kieltoja. Ainakin Ranskassa ja Englannissa pohditaan selfie-tikkujen kieltämistä museoissa. Kotimaan museoissa ei pelätä kuvauskepeillä sohivia turisteja.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 10 camera settings you need to learn to master your Nikon (and 10 you can manage without).

Petapixel.com.

IR.

Luminous Landscape, Journey Into The African Wild With Anton Lyalin. Kysymys-vastaus ja kuvia.

Dpreview.com.

The-digital-picture.com, Reikan Focal v2 Test Release Now Available. Nikon, Canon. Automaattitarkennuksen hienosäätöä, objektiivien kalibrointia. Std £19.95, Plus £39.95, Pro £69.95.

Kamera & Bild, Bilder på offentliga konstverk prövas i HD. Ruotsi. Korkein oikeus tutkii, saako julkisista taideteoksista julkaista kuvia ilman lupaa. Wikipedian kuvat. Wikipedian mukaan ei koske julkisia taideteoksia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nikon AF-S 58mm/1.4G (Optiikka). Uusimmat.
 • Normaalizoomi täyskennoisen kanssa (Optiikka). Uusimmat.
 • Edullinen Nikon videokuvaukseen. (Järjestelmädigit). Edessä olisi rungon päivitys D200:sta johonkin, missä olisi hyvien valokuvausominaisuuksien lisäksi ihan ok videokuvaus. Harrastelijakäyttöön ja tottakai halvalla. heh.
 • Canon 7D MKII (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • rullalaudalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Revontulet vko 12 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eiliseltä: "Lyödäänkö yhteen topikkiin tämän illan revontulikuvat? Viime vuonna aurinkomyrskyn aikaan oli foorumikin myrskyssä, kun jokainen teki oman topicinsa saman aiheen kuvista. Yhdestä topicista kuvia olisi mukavampi katsella.".
  • Uusia kuvia on tullut roppakaupalla.

Timon poikkitiedepalsta, Miksi revontulet ovat valokuvassa värikkäämpiä. 18.3.2015. Eteläisellä taivaalla näkyi upeat revontulet 17.3.2015 iltana. Ei kuitenkaan niin värikkäät, kuin monet ehkä olivat odottaneet. Paitsi sitten valokuvissa, joissa taivaan tulet loistivat ihan eri tavalla väreissä kuin mitä oli omin silmin nähnyt kuvia ottaessaan. Miksi näin. Syytä on niin sysissä kuin sepissä. Siis valoissa itsessään kuin niiden katsojassa.

 • Netistä löytää nyrkkisääntöjä revontulten valotuksille. Kirkkaille revontulille EV -4 to -3 ja himmeille -6 to -5. Luvut ovat hyvin linjassa tässä olevien kuvien kanssa. Kun revontulten kirkkaus alkaa vastata EV-arvoa -3, niin värinäkökin alkaa olla mukana kuvassa.

Maurileivo.fi, Revontulten yö, 18.3.2015. 17. maaliskuuta 2015, Ilola, Porvoo Huh, olipahan yö!! Huikea revontulten yö!! Kun saavuin kotipihaan Helsingistä klo 22.40 maissa ja katsahdin taivaalle, hanskat meinas tipahtaa käsistä. Koko läntinen taivas leiskui täynnä revontulia, jotka humahtelivat taivaankannen yli hurjaa vauhtia.

Yle Uutiset, Kotimaa, Revontulimyrsky oli harrastajan unelma - "Parasta mitä paljain silmin voi nähdä". 18.3.2015. Tiistai-iltainen taivaan ilotulitus oli huippuhetki myös kokeneelle tähtitieteen harrastajalle. Piilossa lymyillyt kuu mahdollisti yhden kaikkien aikojen upeimmista ilmiöistä eteläisessä Suomessa.

Valokuvatorstai, 360. Haaste. 19.3.2015. "herääminen".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

The Atlantic, In Focus. (klikkaa mainoksen ulkopuolelle, jos haluat eteenpäin...).

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, How to photograph reflections in puddles.

ePhotozine.com.

 • 21 Attention-Grabbing HIPA Photo Contest Award-Winning Images.
 • Ken Geiger Interview HIPA Winner 2014-2015. Toinen sija, mustavalko-kuvat (sarja Faces).
 • REZA Photography Lecture At HIPA, Dubai. Kuvia + tekstiä.
 • Low Key Flower Photography Tips.
 • Samsung NX500 Hands-On Preview. Helmikuussa 2015 julkistettu. 28 megapikselin kroppikennoinen peilitön järjestelmäkamera, 4k video. Yhdeksän kuvaa sekunnissa. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. ISO 100 - 25600. Sama tarkennussysteemi kuin NX1-mallissa. Suljinaika 1/6000s. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Musta, valkoinen ruskea. Yhdistelmä lippulaivamallia NX1 ja kevyempää/pienempää vanhempaa NX300-mallia. Paino 341 g. Ei etsintä, ei sisäänrakennettua salamaa. Ei kuvanvakaaja rungossa. Kuvausote on hyvä, vaikka kamera on pieni. Suomen hinta on 800 euroa, mukana 16-50mm PZ OIZ.
 • Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD Review. Syyskusssa 2014 julkistettu. Täyskennoiselle. Säänkestävä. Myös kuvanvakaaja. Canon, Nikon. Myöhemmin Sony. Painoa 1.1 kg. Aika iso ja painava. Lähin tarkennus 28 cm. 30mm ja 1/8 s onnistuu vielä käsivaralta tärähtämättömät kuvat (onnistumisprosentti n. 50%). Keskeltä tarkka, mutta ei niin tarkka reunoilla. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 1.100 euroa.

Thephotoargus.com, 7 Smartphone Photography Tips & Tricks You Need to Try.

Popular Photography, Reader Gallery: 53 Awesome Photos of Dogs. Koirakuvia.

The Online Photographer, The Last (?) Rolleiflex. Mikähän olisi (mahdollinen) viimeinen malli.

IR.

Dpreview.com.

 • Rock steady: Olympus OM-D E-M5 II reviewed. Perusteellinen arvio. Edeltäjänsä tavoin pieni, kiinnostava ja käytettävä 16 megapikselin peilitön järjestelmäkamera. Päällisin puolin ei näytä paljoa tapahtuneen, mutta Olympus tehnyt paljon töitä ja paljon on oikeasti muuttunut. Micro 4/3 -systeemi, kroppikerroin 2x. 40 megapikselin yhdistetty kuva (kahdeksan kuvaa, lähinnä jalusta). 1080/60p. Parannettu viisiakselinen kuvanvakautus. Jatkuva tarkennus viisi kuvaa sekunnissa. 1/8000 s (elektroninen suljin 1/16000 s). Mikrofoniliitäntä. Akkujen kesto huonompi, nyt 310 kuvaa (I-mallissa 360 kuvaa). Elektroninen etsin 2.36 miljoona pistettä (I-malli 1.44 miljoonaa pistettä). Wi-Fi (I-mallis ei). Kolmen tuuman kääntyvä koskestusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Paino 469 g. Erillinen pikkusalama. Arvosana 81%. Suomen hinta 1.100 euroa (runko), 1.500 euroa (runko + M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑150mm 1:4.0‑5.6 II).
 • Defrozo online photography marketing platform launches on Kickstarter. Beta-vaiheessa. Lokakuussa varsinainen käynnistys. Sekä ilmainen että maksullinen versio. $29 Pro, $49 Ultimate. Joukkorahoitus.

Pdnonline.com, Nike Seeks Dismissal of Photog Rentmeester’s Copyright Claim over “Air Jordan” Logo. Näitä USA:n oikeusjuttuja. Onhan kuvissa yhteistä se, että Michael Jordan niissä donkkaa... Ja nyt on kyse siis logosta (siluetti-).

Fotosidan.se, Martin Parr – färgexplosioner och överkonsumtion. Fotografiska, retrospektiivinen näyttely, 20.3.2015 - 7.6.2015. . 400 kuvaa, 1985 - 2011. Vuodesta 1994 Magnumin jäsen.

Kamera & Bild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • luonnonilmiöhälytysketju (Sana on melkein vapaa). Uusimmat.
 • Uusi kamera mietinnässä, apua tarvitaan! (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusimmat.
  • Alkuperäinen viesti: "Tämänhetkinen kamera on Nikon D3100 eikä se ole ihan sitä mitä kamerasta haluan mutta mitenkä löydän kameran ja putken jotka vastaisivat odotuksia... ...Budjetti on abouttia tonni, eli haaveissa olkoon ne kalliimmat vehkeet toistaiseksi. Siis toki tosta yli saa mennä ja meneekin, jos kaksi objektiivia ostaa. Nykyinen putki on AF-S NIKKOR 55-200 1:4-5,6G ED VR."
 • Kohinanvaimennus, kamerassa vai jälkikäsittelyssä? (Digikuvaus). Pitäis käydä tähtitaivasta taas kuvaamassa ja tulin miettineeksi, että kannattaisiko kamerasta (D800) ottaa pois päältä kohinanvaimennukset (sekä pitkien suljinaikojen että korkean ISOn) ja tehdä se kokonaan jälkikäsittelyssä.
 • Mistä ihmeestä Newton rinkula kuvassa? (Canon).
 • "Oikeista"järkkäreistä 4/3:iin, näin minä sen näin (Järjestelmädigit). Uusimmat. Keskustelu vain jatkuu...
 • Photoshopmaisemaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Värkkäilin ajankuluksi... Avaruus on tehty erään youtubevideon ohjeiden mukaan kokonaan käsin ja vuosi sitten kuvattu majakka liitetty kuvaan. Miellyttääkö kenenkään muun visuaalista silmää kuin omaani? :)
 • Iltamaisemaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Taivaanrantaa Teiskosta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat revontulikuvia.
 • Revontulet vko 12 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lyödäänkö yhteen topikkiin tämän illan revontulikuvat? Viime vuonna aurinkomyrskyn aikaan oli foorumikin myrskyssä, kun jokainen teki oman topicinsa saman aiheen kuvista. Yhdestä topicista kuvia olisi mukavampi katsella. Tässä eiliseltä yksi, huomenna tulee tämän illan kuvia: ...

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Näyttelykuvia 959: Bisnestä, maalaustaidetta ja pelmenejä. 15.3.2015. Vähän ajassa taaksepäin. 4. maaliskuuta kävin Jätkäsaareen mahdollisesti tulevan Art Hotel Helsingin lehdistötilaisuudessa Galleria Brondassa. Hotellin toimitusjohtaja, valokuvataiteilija Sari Poijärvi (s. 1955) kertoi hankkeen etetemisestä.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Näyttelykuvia 960: Teurastettuja hevosia. 8.3.2015. 8. maaliskuuta kävin katsomassa Perttu Saksan (s. 1977) näyttelyn Silence as a Phrase (6.3.–1.4.) Helsinki Contemporaryssä.

 • Kirkko & kaupunki, Otso Kantokorpi, Teurastuksen kauneus? 16.03.2015. Saksan tuorein näyttely Silence as a Phrase, jossa hän on kuvannut juuri kuolleita eläimiä teurastamolla, on jo ehtinyt herättää lievää kohua. Syynä on varmaan se, että verinen teurastettu eläin on yksi Saksan kuvaamista ”tuntemattomista ja eksoottisista eläimistä”. Oudolla on usein taipumus pelottaa. Olemme monin tavoin vieraantuneet kuolemasta, ja eläimen väkivaltainen kuolema kuuluu arkiseen kokemuspiiriimme korkeintaan moottoritien reunalla.

Facebook, Salon taidemuseo Veturitalli. 15.3.2015. Nick Brandtin näyttely rikkoi viime viikonlopun aikana Salon taidemuseon aiemman näyttelykohtaisen kävijäennätyksen, joka oli 11.300 kävijää vuodelta 2003.

Revontulet.

Architizer.com, Architizer A+ Awards Public Voting. Plus Categories - Architecture +Photography & Video. Suomalaisen kuvaajan (decopic) kuvasarja Seinäjoen kirjastosta on päässyt Architizer A+ Awardsien finaaliin +Photography & Video -sarjassa. Julkinen äänestys on käynnissä.

 • ...kävin äänestämässä ihan kannatuksen vuoksi... (google+, fb jne. varmistus).

Ilta-Sanomat, Jälleen rumia lomakuvia? Näin saat matkakuvasi onnistumaan. Ota mukaan sopiva kamera. Unohda zoomaus. Elä hetkessä. Liiku paljon. Laskeudu kuvattavan tasolle. Ota kuvia yksityiskohdista. Vältä vastavaloa.

Älypuhelimista.

 • Petteri Järvinen, Bittimittari, En sittenkään osta uutta iPhone 6 -mallia, 17.3.2015. Isoja Android-puhelimia kokeiltuani päätin odottaa, kunnes Apple esittelisi vastaavan mallin. Viime syyskuussa se vihdoin tapahtui ja olin jo aikeissa tilata iPhone 6 Plus -mallin. ...iPhonen videokamera kuvaa HD-tarkkuutta, mutta ei 4K:ta. Kun on kerran nähnyt isolla monitorilla kännykällä kuvattua 4K-videota, paluuta ei ole. ...Sitten on vielä sovellukset. Android-puhelimeni lähettää tekstiviestit sähköpostiin ja tallentaa puhelut automaattisesti. Lisäksi sillä voi tehdä wlan-tukiasemien war driving -kartoituksia. Näitä sovelluksia ei saa iPhoneen.
 • Mobiili.fi, Lumia 640 XL saamassa tehokkaamman version – tuplasti RAM-muistia ja parempi suoritin. Uutuus tulisi huhujen mukaan myyntiin ainakin Kiinassa, mutta muun maailman kohtalosta ei ole vielä tietoa. Lumia 640 XL:ssä on 5,7 tuuman HD-kosketusnäyttö, 13 megapikselin PureView -takakamera, viiden megapikselin etukamera ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Medium.com, Vantage, The Rules of Photojournalism Are Keeping Us From the Truth. Vaikkapa tämä alaotsikko: "We see on our front pages only facsimiles of 90-year-old Leica versions of photos.". (totta).

Lensrentals.com, blog, A Quick Zoom Variation Demonstration. Esimerkkiobjektiivina Canon 70-200 f/2.8 IS II. 13 eri objektiivia testattiin.

Americanphotomag.com, The Gear Music Photographers Can’t Live Without.

Popular Photography.

Photographyblog.com, Samsung NX500 Review. Uusi 28 megapikselin kroppikennoinen peilitön järjestelmäkamera, 4k video. Yhdeksän kuvaa sekunnissa. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. ISO 100 - 51200. Nopea tarkennus. Suljinaika 1/6000s. Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Musta, valkoinen ruskea. Yhdistelmä lippulaivamallia NX1 ja kevyempää/pienempää vanhempaa NX300-mallia. Paino 287 g. Ei etsintä, ei sisäänrakennettua salamaa. Ei kuvanvakaaja rungossa. 4k video saadaan aikaiseksi kroppaamalla keskeltä 60%. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 800 euroa, mukana 16-50mm PZ OIZ.

Steve Sanders, Fujifilm X100T Review. Syyskuussa 2014 julkistettu. 16 megapikseliä, kiinteä 23mm, polttovälivastaavuus 35 mm. Valovoima F2. Kolmen tuuman lcd-näyttö. Ensimmäinen versio iso sensori, valovoimainen, klassinen ulkonäkö, retroa, jonkinlainen Leica-kopio. Nyt sitten menossa jo kolmas sukupolvi. Langattomuus täysin uutta (Wi-Fi), liveview, etsintä on kehitetty edelleen (optisen ja elektronisen etsimen yhdistelmä, päivitetty hybridietsin). Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Uusi Micro HDMI-liitäntä. Tämä kamera sopii vain rajatulle joukolle kuvaajia. Suomen hinta on n. 1.300 euroa.

The-digital-picture.com, Capturing Cityscapes During the "Perfect 15" Subset of the Blue Hour. Kuva ja kertomus.

Photographyblog.com, Epson Perfection V39 Scanner. Uusi tasoskanneri. Heti käyttövalmis. USB-virta. Kansi lähtee irti (paksut albumit). 4800 dpi. Valmiit painikkeet eri käyttötarkoituksiin. £99.99.

Fotosidan.se, Hovrätten friar konstnär – rätt att måla av foto. Ruotsissa hovioikeus muutti aiemman oikeusasteen tuomiota. Hovioikeuden mielestä kyseessä oli uusi itsenäinen taideteos. Edellinen vastaavan tapauksen tuomio oli vuodelta 1989. Sen jälkeen lakia on muutettu, valokuvalle on annettu vahvempi suoja. Vielä ei ole tietoa, meneekö tapaus vielä korkeimpaan oikeusasteeseen.

Kamera & Bild, Frågan om kameradrönare prövas i domstol. Nelikopterin kuvaus ratkaistaan tuomioistuimessa. Ruotsi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.03.2015   (linkki)
Marko Hämäläinen: Ääri, valokuvia
Kuva: Marko Hämäläinen.29.3.2015 asti

Muuramelainen valokuvataiteilija Marko Hämäläisen (s. 1972) on kuvannut pohjoisia maisemia talviretkeilijän silmin usean vuoden ajan. Näyttelyn kuvat on otettu Ylä-Lapin maisemissa talvisten vaellusreissujen yhteydessä.

www.ihmepeili.com

Galleria Uusi Kipinä,
Kymintie 1, Lahti
ti-pe 12-18, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

HS Kulttuuri, arvio, Järeä näyttelytila nielaisee Pertti Kekaraisen herkät teokset, 17.3.2015. Pertti Kekarainen (s. 1965) on valokuvataiteilija ja kuvanveistäjä, joka on pitkään ollut kiinnostunut välineidensä ominaisuuksista ja tehnyt niistä myös taiteensa keskeisen teeman.

Rajala blogit, Välähdyksiä, Valokuvia suoraan satumaailmasta – Haastattelussa Pia Rautio, 13.3.2015. Pia Raution kuvia pysähtyy katsomaan pitkäksikin aikaa. Niissä yhdistyvät upeasti valon-, sävyjen- ja syväterävyydenhallinta sekä taidokas kuvankäsittely. Tuloksena on tunnelmallisia valokuvia suoraan satumaailmasta. Ajoittain ne tuovat mieleen maailmanmaineeseen nousseen Elena Shumilovan taianomaiset otokset.

Peter Forsgård, Valokuvauksen murroksesta taas, Instagram. 16.3.2015. PetaPixelissä oli artikkeli Instagram kuvaajista, jotka saattavat tienaavat muutaman tuhannen dollarin per kuva. Luonnollisesti tuon tason ansaitseminen vaatii satojatuhansia seuraajia eli vanhalla tavalla sanottuna pitää olla laaja levikki.

Keski-Suomalainen, Jussi Murtosaari, Nyt on otollinen aika napata loistava lentokuva – Näin vähennät haastetta. Luontokuvasarja osa 134. Lentokuvaus on lintukuvauksen haastavimpia osa-alueita, mutta kevättalvi on siihen otollista aikaa. Kesällä aurinkoisina päivinä valoa on runsaasti, mutta linnun alapuoli jää helposti varjoon eikä paljasta siipituntomerkkejä tai edes väriä. Keväällä maassa yhä oleva lumi toimii heijastimena ja valaisee siipien alapinnat hienosti

Juha Sompinmäki, Halpa hääkuvaaja, 16.3.2015.

Ilta-Sanomat, Facebook vääntää rautalangasta: Pyllyt piiloon, nännit näkyviltä. Uusitut säännökset ovat nyt kolme kertaa pidemmät kuin aiemmin ja sisältävät tarkennuksia esimerkiksi alastomuutta koskeviin pykäliin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best budget camera: 6 top options under £350 / $450. Linkit testeihin.

 • Canon EOS 1200D with 18-55mm lens £350 / $500
 • Canon EOS M with 18-55mm lens £260 / $380
 • Nikon 1 S2 with 11-27.5mm lens £340 / $450
 • Nikon D3200 with 18-55mm lens £340 / $475
 • Olympus E-PL5 with 14-42mm lens £320 / $600
 • Sony Alpha A5000 with 16-50mm lens £300 / $450

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Olympus 17mm f/1.8 Lens / Crowdsource Review. Lukijoilta kysyttiin mielipiteitä, kokemuksia. Tässä niitä. Ensimmäisenä Matti Sulanto. Suomen hinta on vähän alle 500 euroa.

Popular Photography.

The-digital-picture.com, Profoto Features 18 Photographers Using B1/B2 Off Camera Flashes. YouTube-videoita, 18 kappaletta. Profoto.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 


16.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Kuvalehti, Kun Hannes Heikura etsi itseään kameran kanssa – Mustaa valoa. Lehtikuvaaja Hannes Heikura (1958–2015) kuoli maaliskuussa. Vuonna 2011 hän piti valokuvanäyttelyn Dark Zone Hämärä vyöhyke Helsingin taidemuseossa. Heikura katsoi kuviaan Suomen Kuvalehden toimittajan kanssa ja kertoi, mitä etsi.

 • SK:n arkistoista: ”Ei kaikki ole pelkkää synkistelyä. Se mitä mä etsin, sehän on just toivoa.”
 • Kävelemme Stockmannin kuppilaan. Sataa. Tällainen sää saa helposti synkkämieliseksi. Kahvilassa Hannes Heikura alkaa heti selata valokuvia tietokoneellaan. Ne ovat hänen näinä päivinä ilmestyvästä kirjastaan Dark Zone. Huomenna, 16. kesäkuuta avautuu hänen samanniminen kesänäyttelynsä Helsingin taidemuseossa Tennispalatsissa. Esillä on 70 kuvaa.
 • Juttu on alun perin julkaistu Suomen Kuvalehdessä 24/2011.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, HTC esittelee uuden lippulaivapuhelimensa toimintaa videoilla: mukana kaksivärinen metallirunko ja täysin uusittu kamera. Aiemmin takakamerassa käytetty UltaPixel-teknologia on siirtynyt One M9:ssä puhelimen eteen ja taakse on asetettu puolestaan perinteisempi 20 megapikselin kenno. Näytön osalta tarkkuus on pysynyt Full HD -tasolla ja näytön koko viidessä tuumassa. Ulkoisesti ehkä suurin muutos on HTC:n uusi kaksivärinen metallirakenne, joka tarkoittaa että puhelin on saatavilla esimerkiksi valko-kultaisena (tai henkilöstä riippuen sini-mustana). Suomessa uudistettu HTC One M9 tulee myyntiin tämän kuun lopussa ja jälleenmyyntihinnan pitäisi pyöriä noin 700 eurossa.
 • MTV, MTV kokeili satasen Lumia-luuria: Tällainen se on. Lumia-tyylille uskollisena 532-malliin on saatavilla kirkkaan värisiä taustakuoria. Kokeiluumme saapui kirkkaan vihreällä kuorella varustettu luuri. Kännykkä on varustettu neljän tuuman näytöllä, jonka tarkkuus on 800 x 480 pikseliä. Laitteen pääkameran tarkkuus on viisi megapikseliä eikä se sisällä salamaa. Etukameran tarkkuus on 0,3 megapikseliä.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com, 32 Wildlife Photography Tutorials. 32 linkkiä tutoriaaleihin.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

Digicalcameraworld.com, 25 free triptych photo frames for Photoshop.

IR.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Maxime Siegler. 10 kuvaa.

Earthboundlight.com, How Long Do Memory Cards Last? 15.3.2015. Miten pitkään muistikorttien voi odottaa kestävän.

Kamera & Bild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Miksi videoklipit eivät näy Macillä? (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Osaisiko joku kertoa, miksi AVCHD- tiedoston videoklipeistä (mts), jotka kaikki näkyvät ja avautuvat PC:llä, vain tiedoston viimeiseksi kuvatut klipit näkyvät Macillä?
 • Normaalizoomi täyskennoisen kanssa (Optiikka). Olen jälleen kerran tilanteessa, jossa koitan oppia käyttämään Nikonin 24-70/2.8 lasia. Edelliset kerrat ovat päättyneet ihmettelyyn ja turhautumiseen. En vain osaa löytää ideaa, miksi niin monet hehkuttavat tätä lasia. ...Mitä te ko lasin käyttäjät arvostatte lasissanne? Hienoa olisi löytää ajatus, jolla jumahtaneesta tavastani, jakaa kuvaus laaja/tele välillä, pääsisin ymmärtämään tämän niin monen kehuman obiskan käyttöä.
 • Villen kuvaketju (uusia strobistelukuvia 14.3.2015). (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Monivalotusta kulkineissa (uusi pläjäys kuvia 14.3) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia on jälleen tullut.
 • Teema: Jääkiekkokuvia ( Ent:Pari junnukiekko G-02 kuvaa.) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • FAG ! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Vatunki Milky Way (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Taivaanrantaa Teiskosta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Taivaanrantaa Teiskosta Tampereelta. Oltiin kuvailemassa tähtitaivasta ja sattumalta kuvaan tuli muutama reponenkin.
 • Linnunrata (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Aah! Sumuista mystiikkaa. Osu ja uppos!
 • Diesel Power (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Behold my new treasure! (...ihan kirjaimellinen otsikko...).

Tuomas Heinonen. Poimintoja.

 • BIG FIVE: Afrikanpuhveli – African buffalo, 10.3.2015. Neljäntenä BIG 5 lajina afrikanpuhveli.
 • BIG FIVE: Leveähuulisarvikuono – White rhinoceros, 8.3.2015. Sarvikuono, tarkemmin leveähuulisarvikuono, joka on vanhalta nimeltään valkosarvikuono. Englanninkielinen nimi white rhinoceros viittaa juuri tuohon vanhaan nimeen. Sarvikuono oli BIG 5 -lajeista vaikein kuvattava ja pääsimme kuvaamaan niitä vain kahdesti. Kummallakaan kerralla kuvausolosuhteet eivät olleet ihanteelliset.
 • BIG FIVE: Afrikannorsu – African elephant, 4.3.2015. Kuuluisan BIG FIVE:n toisena lajina Afrikannorsu.
 • BIG FIVE: Leijona – African lion, 28.2.2015. Afrikan BIG Five:sta ensimmäistä julki leijona. Lähdimme ensimmäisenä iltana lyhyelle safariajolle oman lodgemme viereiselle lentokentälle missä leijonalauma makoili ja nautti kiireetöntä elämää.
 • Kohti Etelä-Afrikkaa ja Elephant Plainssin lodgea, 27.2.2015. Helmikuun puolessa välissä suuntasimme kohti talvilomaa ja vähän eksoottisempaan paikkaan kuin normaalisti eli Etelä-Afrikkaan ja tarkemmin Sabi Sandssin yksityiselle suojelualueelle.
 • Viikon kuva: 8/2015, 24.2.2015. Kun lähdimme kotoa klo 15 ja seuraavana päivänä Etelä-Afrikassa Elephant Plains Lodgen pihalla tervetuliaisdrinkit klo 18 maissa nostaneena voi sanoa että olo oli aika tyytyväinen.
 • Sofian ja Marcon kihlakuvat hyisen tuulisessa Lauttasaaressa, 19.2.2015. Tammikuun alku ei ehkä ole lämpöisin aika ottaa muita kuin eskimotyylisiä kuvia, mutta toisaalta hyvällä asenteella kuvat onnistuvat vähän viileämmässäkin ilman karvahattua. Lopussa otimme muutamat kuvat auringon pilkistäessä muutaman minuutin ajan pilvien raosta talvisella tyylillä. Tähän bloggaukseen valkkasin pariskunnan TOP 10 suosikit kuvauksista.
 • Lumoavan kaunis Riisitunturi // Osa 2, 17.2.2015. Lumoavan kaunis Riisitunturi sarjan toinen artikkeli tulee yöltä kuutamon valaistessa tykkylumisia puita ja maisemaa.

Kamerakoulu.fi, Mitä Trans-Siperian junamatka opetti minulle valokuvaamisesta, 25.2.2014. Viime heinäkuussa hyppäsin junaan Lahden rautatieasemalla. Kahta kuukautta myöhemmin saavuin matkaseurueeni kanssa Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin. Tähän väliin mahtui luonnonpuistoja Siperiassa, maaseutua Mongoliassa ja Etelä-Kiinan eksotiikka. Meillä oli yhteensä mukanamme:

1 x Canon 17-40mm F4.0
1 x Canon 24mm TS-E F3.5
1 x Canon 24-105mm F4.0
3 x Sigma 35mm F1.4 (kaikkien ylivoimainen suosikki)
1 x Canon 50mm F1.4
1 x Canon 135mm F2.0

Raakakuva.fi.

Afterdawn.com, YouTube tukee Androidilla nyt 360 asteen videoita. Androidilla videoiden kuvakulmaa voi muuttaa liikuttamalla tablettia tai puhelinta toiston aikana. YouTuben verkkosivustolla tai Chromella sulautettujen videoiden liikuttaminen onnistuu hiiren avulla ja tulossa on myös päivitys iOS:lle.

Älykelloista.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Photo Recipes: Scott Kelby explains how to shoot striking portraits using a single light.

Diyphotography.net.

IR, Don’t put your subject in the middle of the frame. Oikeastaan tämän perustavampaa sääntöä kuvaamisessa ei ole. Sitä voi tietenkin rikkoa, jos tietää tarkkaan, mitä on tekemässä.

 • (Hämmästyttävän usein ns. peruskuvaaja ei tätä tiedä...).

Digital Photography School.

 • Walk Through and Review of Autopano Giga – Image Stitching Software. Autopano Giga, softa-arvio. Miten niitä 360 asteen panoraamoja oikein ohjelmallisesti kootaan. Arvosana 4.5 * / 5 *. $199.
 • GoPro Hero4 Black – Camera Review. Sekä videota että still-kuvaa (laajakulmaista...). Videota mahdollista ottaa myös 4K-laatua. Akkujen kesto ongelmakohta. 120 kuvaa sekunnissa, laatu 1080p (niitä hidastetuksia). Kotelon avulla veden alle. Sopii erittäin hyvin nelikopterikuvaamiseen. Valotusta ei voi lukita. Kosketusnäyttöä on tuskallista käyttää (vaihtoehto). Suomen hinta on vähän yli 500 euroa.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Panasonic Lumix DMC-GF7 real world samples gallery posted. Uusin tässä sarjassa, 16 megapikselin 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera. Lcd-näyttö kääntyy 180 astetta pystyyn (selfie), sisäänrakennettu Wi-Fi.

The World Street Journal, Leica Survives the Digital Shift. Leica on löytänyt digitaalisesta maailmasta oman lokeronsa, digitaaliset retrokamerat.

Kamera & Bild, Här är Årets bild 2015: ”Väcker skräckfyllda minnen”. Ruotsin vuoden lehtikuvan voitti (mitenkäs muuten) kuva Ukrainan taisteluista. Paul Hansen voitti vuoden lehtikuvaajan tittelin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Valokuvanäyttelyiden ihmeellinen maailma: Mapplethorpe Kiasmassa! 13.3.2015. Tänään perjantaina 13. päivä avataan Kiasma remontin jälkeen. Avaus ei ole ollenkaan hullumpi, Robert Mapplethorpen Retrospektiivi. Esillä on yli 250 valokuvaa hänen tuotannostaan. Pääsin eilen avajaisissa tutustumaan tuohon näyttelyyn. Se on henkeä salpaavan upea. Tuo näyttely on ehdottomasti yksi kohokohdista valokuvanäyttelyiden osalta Suomessa.

Yle Uutiset, Kotimaa, Kamerasi tai tietokoneesi takuu voi olla pitempi kuin luulit. 13.3.2015. Tyypillinen tilanne. Kamera tai tietokone hajoaa kaksi kuukautta sen jälkeen, kun kaupan kuitissa ilmoitettu takuuaika on loppunut. Mitä tehdä, jos myyjä ilmoittaa, ettei kauppa ole enää vastuussa? – Kielteistä vastausta ei kannata hyväksyä. Vaikka takuu on päättynyt, lakiin perustuva virhevastuu on yleensä vielä voimassa, sanoo lakimies Jukka Kaakkola Kilpailu- ja kuluttajavirastosta.

HS Kulttuuri, Tukholman valokuvamuseo nostaa turvatasoaan kohutaiteilijan näyttelyn takia, 13.3.2015. Tukholman valokuvataiteen museo Fotografiska nostaa turvatasoaan yhdysvaltalaistaiteilja Andres Serranon näyttelyn vuoksi, kertoo Dagens Nyheter.

Yle Uutiset, Kotimaa, Selfie ei kelpaa passikuvaksi, 13.3.2015. (Nyt on kyse siis ihan perinteisestä selfie-kuvasta, ohjeen mukaisesti otettu passikuva vaikka pokkarilla menee kyllä kokemukseni mukaan läpi...).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School, 26 Images of Light and Dark that Speak to the Soul.

ePhotozine.com, 39 Top Portrait Photography Tutorials. Vaatimattomasti 39 linkkiä potrettitutoriaaleihin.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 6 camera settings landscape photographers always get wrong. Eikö maisemakuvaajilla pitäisi kaiken olla kohdallaan, asetukset voi laittaa valmiiksi, etukäteen mietittynä.

Luminous Landscape, Self-Publishing a Photography Book, Part Deux. Ensimmäinen kirja joukkorahoitus. Nyt on sitten toisen valokuvakirjan vuoro.

IR.

Photo.net, The Week in Photography News. Viikon viisi valittua uutista.

Dpreview.com.

The Online Photographer, The End of the End. Rollein taru on vihdoinkin loppu (Rolleiflex).

The-digital-picture.com, Canon Explorer David Noton on Using the 5Ds for Landscapes.

Fotosidan.se, Färdigsliten samlarkamera – har det gått för långt? Podcast, kesto 34:01. Jollei muuta syytä kuunnella, niin ainakin kielitaito kehittyy...

Fotosidan.se, Ljusstark vidvinkel för aps-c. Kroppikennoisille, Tokina AT-X 11-20 mm f/2,8 Pro DX. 560 g, suodinkierre 82 mm. Huhtikuussa toimitukset, 6.700 kruunua, 733 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kotkalaisen valokuvaajan Juha Metson näyttely Jää – Jää (ven. Vetšny ljod) avattiin maaliskuun alussa Pietarissa. Suomen Pietarin instituutin järjestämä näyttely on esillä kaupungin ydinkeskustassa sijaitsevan Suomi-talon juhlasalissa huhtikuun 6. päivään saakka.

Juha Tanhua: Öljymaalauksia
Kuva: Juha Tanhua.29.3.2015 asti

Lehtikuvaaja Juha Tanhua on kulkenut kotikaupunkinsa Lahden kaduilla ja tutkaillut märällä asfaltilla värikkäinä hehkuvia bensa- ja öljyläikkiä.

Galleria Aila Seppälä
Kauppakatu 2 , 15140 Lahti
ti-pe 11-17, la 12-15, su 13-16

Yle Uutiset, Luonto.

HS, Kulttuuri, arvio, Homoeroottisista valokuvista tunnettu Robert Mapplethorpe avaa Kiasman – näyttely voisi olla vielä sokeeraavampi. Kiasma avautuu huomenna perjantaina puolen vuoden remontin jälkeen. HS:n kriitikko Veikko Halmetoja kertoo, miksi Kiasman kauan tavoittelema näyttely kannattaa nähdä.

 • Miksi meidän pitäisi kiinnostua newyorkilaisesta homokuvaajasta, jonka valokuvista moni kiusaannuttaa tai jopa kauhistuttaa? Yksinkertainen perustelu on yleissivistys. Robert Mapplethorpe on olennainen osa taidevalokuvan kaanonia, yksi viime vuosisadan tunnetuimpia ja arvostetuimpia valokuvaajia.

Pingstate.nu.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, 11 paikkaa, zentuvo Finland Oy. Omat välineet. Ns. freelance-kuvaaja, itse ollaan "yrittäjiä".

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, How to photograph early spring flowers (free cheat sheet). Suomessa ei sentään ihan vielä ajankohtainen.

Thephotoarbus.com, 9 Great Marketing Tips for Photographers on a Budget.

ePhotozine.com, Park Photography Tips. Lyhyesti.

IR.

The New York Times, Lens, Secrets of Food Porn Photos. Ruokapornoa.

Lensrentals.com, blog, SLR Magic's 50mm APO HyperPrime Cine T2.1 MTF Tests. Vuosi sitten SLR Magicista oli henkilö muutaman päivän testaamassa Lensrentalsin testipenkissä. Nyt sitten uusi parannettu malli. Ei vielä hintaa.

The Online Photographer, Panasonic 42.5mm: The Everyman Alternative. Juuri julkistettu. Olympuksen suositun 45mm ƒ/1.8:n kilpailija. Micro 4/3 -systeemiä.

Pdnonline.com, The Best Drone Movies: NYC Drone Film Festival Crowns Winners.

American Photo, Gear Trend: Small is Big. Uusimmat kompaktikamerat.

Photo.net, Amazon Prime Photos Review. Kuvat pilvessä. $99, ei rajoituksia (koskee vain valokuvatiedostoja, videoilla rajoitukset).

Dpreview.com, Connect, Eyefi launches Mobi Pro card with wireless Raw transfer. Eyefi Mobi Pro $99.99.

The-digital-picture.com.

Fotosidan.se, Provocerande verk på Fotografiska. Andres Serrano muistetaan uskontoa provosoivista valokuvista.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa). Uusimmat.
  • (HS laatulehti, valkotasapaino yhden uutisen jokaisessa neljässä kuvassa väärä...).
 • Mitä Aperturen tilalle? (Kuvankäsittely). Apple lopettaa Aperturen tuen, ja tuleva Kuvat vähän mietityttää. Mitä muuta tilalle? Lightroom on yritetty kokeilla, mutta sitä ei kukaan saanut koneellani toimimaan. Täten se ei houkuta, sillä en ole ATK-ammattilainen.
 • 35 mm. prime, AF vai MF? (Optiikka). Olen hankkimassa otsikossa mainittua lasia Pentaxiin. Polttoväliin olen päätynyt kittizoomilla tehtyjen koekuvien / tähtäilyjen perusteella. Vaihtoehtoina on nyt kaksi: ...
 • "Oikeista"järkkäreistä 4/3:iin, näin minä sen näin (Järjestelmädigit). Pitkä ketju. Uusimmat.
 • "Syvän joen tunnelmaa" (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Elokuvasta "Syvän joen tunnelmaa" Bosniassa.
 • skop, syp, kop, arsenal.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • ? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Canon päihdyttää (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Mars Mining Corp. (Kahdeksan Tonnin Kauha) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Samyang 12/2.8 fisu kenttätestissä. Tää on ihan helmi vehje, kepittää 10-0 Sigman 15mm ja Nikkor 16mm variantit. On jo f/4 terävämpi reunoille asti kuin mikään noista millään aukolla.

Areena.yle.fi, Kuningaskuluttaja, to 5.3.2015. Kesto 27 minuuttia. Kohdasta 14:14 eteenpäin käydään vierailulla porvoolaisen valokuvaajan luona (Matti Sulanto). Bonuksena vielä näytetään hunajakennon teko. Lisäksi pesuvati + tyhjä cd-kotelo rakennustarvikkeena. Soft-box. Päättyy 18:44. Lyhyessä ajassa perusasiat kotona kuvaamisesta valon avulla.

Timon poikkitiedepalsta, Myötähäpeän puutetta, 8.3.2015. Heurekassa on tullut käytyä useampikin kerta varsinaisen työn ulkopuolellakin. Lauantaina 7.3. siellä oli yksi erikoisimmista tilaisuuksista, joissa minä olen ollut. Aiheena oli nimittäin avaruus ja seksi.

Valokuvatorstai, 359. Haaste. 12.3.2015. "sydänkäpy".

Älypuhelimet.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, Ten Beliefs That Suck the Life out of Photographers.

Digitalcameraworld.com, Best camera filters for photographers: 6 systems tested and rated.

 • Cokin Snap! Starter Kit. $74. Arvosana 4/5.
 • Cokin Landscape Kit 1. $67. Arvosana 3/5.
 • Formatt-Hitech 100mm Premier Landscape Filter Kit. $599. Arvosana 4/5.
 • Lee Filters Neutral Density Hard Grad set. $260. Arvosana 5/5.
 • Lee Filters Neutral Density Hard Grad set. $73. Arvosana 4/5.
 • SRB P Size ND Soft Grad Starter Kit. $42. Arvosana 4/5.

Olympukselta uutta.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Luminous Landscape, So You’ve Got It, But Do You Use It? Paras kamera on se kamera, joka on mukana. Kameraa voi käyttää välineenä, jonka avulla oppii näkemään ilman kameraa. iPhone. Ohjelmia, joilla muokata iPhonen kuvia.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, Video: Behind the Scenes with Peter Hurley, the Headshot King. Video, kesto 3:54.

The Online Photographer, Olympus 17mm f/1.8 Lens / Crowdsource. Kyse on arviosta. Pyydetään mielipiteitä.

The-digital-picture.com, Canon EF 11-24mm f/4L USM Lens Review. Helmikuussa 2015 julkistettu. Täyskennoinen, ei kalansilmä, luokassaan ainoa (11mm). Lähin tarkennus 0.28m. Paino 1180g. Yllättävän pieni. Pituus 13.2cm. Säänkestävä. Nikonin vastaava pääsee vain 14mm:iin. MTF-käyrät olivat lupaavia. Kuvanlaatu oli oikeassakin elämässä ällistyttävän hyvä. Täydet pisteet. Suomen hinta on melkein 3.500 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.03.2015   (linkki)

Hannes Heikura

 • Yle Uutiset, Keski-Suomi, Sananen – Muistikuvia ihmisestä. 10.3.2015. Miltä tuntuu tavata ihminen, jolla ei ole maskia päällä? Järisyttävältä. Valokuvaaja Hannes Heikura jätti minulle muutaman ison muistikuvan. Ne muistuttavat ihmisyydestä.
 • Yle Uutiset, Kulttuuri, Hannes Heikura valmistautuu valokuvissaan loppuun. 21.9.2014. Hannes Heikuran valokuvissa valmistaudutaan lopulliseen yksinäisyyteen, koska "mikään ei saa tulla yllätyksenä". Valokuvaaja työstää parhaillaan jatkoa Dark Zone ja Walk Alone -kuvasarjoille.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon IXUS vika, onko korjattavissa? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Zoomi tuli ekalla käynnistyksellä ulos, eikä palaa enää takaisin sisään. Eli tässä häiriöllä viitattaneen juuri zoomin häiriöön(?) Olen kevyesti yrittänyt työntää zoomia sisään mutta se ei vaikuta mitenkään ja kovemmalla voimalla ei varmastikaan kannata yrittää. Onko kamera nyt roskiskamaa vai jotenkin kohtuullisin kustannuksin korjattavissa?
 • Tummien sävyjen pikselöityminen flickr:iin ladattaessa. (Fotoalbumiohjelmat). Mistähän johtuu että tämänkin kuvan tummat sävyt ovat pikselöityneet flickr:ssä, mutta tässäkin näkyy oikein.
 • Lukuvirhe (Digikuvaus). Mistä johtuu,että otettua kuvaa katsellessa ei kuvaa tule esiin vaan lukee lukuvirhe?
 • Sony a6000 (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Lauttaranta Riutunkari, Oulunsalo (Karkkivaroitus).
 • TEEMA: Kissakuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Hidden. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Wingless Sentinel - Siivetön Vartija (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ensimmäinen tähtipiirtokuvani. Pohjantähti oli suunnassa kohti taloja ja pihavaloja, joten kulmaksi valikoitui tämä. Tuumin, että vähän vajaanoloisen tuulimyllyn seuraksi sopii vähän vinksallaan olevat tähtipiirrotkin.

Otso Kantokorpi, Alaston Kriitikko, Julkaistua 618 & Näyttelykuvia 958: Hetket maailman reunoilla. 9.3.2015. Viikko sitten maanantaina vietettiin Galleria Ortonissa valokuvataiteilija Pentti Sammallahden (s. 1950) näyttelyn (3.–27.3.) avajaisia.

Kiasma.fi, Robert Mapplethorpe. 13.03.2015 - 13.09.2015. Kiasma aukeaa muutaman päivän päästä. Retrospektiivin yli 250 teosta tarjoavat Kiasmassa laajan katsauksen taiteilijan uran merkittävimpiin vaiheisiin. Mapplethorpen täydellisyyteen pyrkivissä valokuvissa kohtaavat kauneus, erotiikka, tuska, nautinto ja kuolema. Mapplethorpe kuvasi myös kuuluisia ystäviään, kuten Patti Smithia, Andy Warholia ja Richard Gereä.

Stara.fi, Vihreät rikkoo tekijänoikeuksia – kerää vaalirahaa luvattomalla valokuvalla. Tavoitimme myös kuvan tehneen avustajan, joka kertoi saaneensa tietää kuvan tekijänoikeuksista vasta muutama päivä kuvan julkaisemisen jälkeen.

 • - Sain idean, että voisin käyttää tätä Success Kid -meemiä siinä. En ajatellut, että kuvan tekijänoikeudet eivät olisi vapaassa käytössä, kun sata miljoonaa ihmistä käyttää sitä päivittäin internetissä. Sit meni joku kolme päivää, kun meidän toinen työntekijä bongasi, että sen kuvan tekijänoikeuksien haltija oli haastanut oikeuteen jonkun firman, joka oli käyttänyt sitä kaupallisiin tarkoituksiin. Sitten me tajuttiin, että mä olin mokannut ja mä poistin sen, avustaja kertoi Staralle.
 • "En ajatellut, että kuvan tekijänoikeudet eivät olisi vapaassa käytössä, kun sata miljoonaa ihmistä käyttää sitä päivittäin internetissä."

Älypuhelimet.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Spring photography ideas: 17 amazing and inspiring tips and tricks to try this season.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Corrections. Mike kertoo lisää iPhonen kameraominaisuuksista. Ja muutakin.

Lensrentals.com, blog, Canon EF 11-24mm F/4 vs. Nikon 14-24mm F/2.8. Miten Canonin uutuus pärjää vertailussa Nikonin laajakulmaan.

Columbia Journalist Review, The problem with World Press Photo’s contest.

Photographyblog.com.

 • Canon IXUS 160 Review. Tammikuussa 2015 julkistettu. Pieni ja tyylikäs pokkari. 20 megapikseliä, 28-224mm, 8-kertainen zoom. HD 720p video. Hopea, musta, valkoinen, punainen. Paino 127 g. Lcd-näyttö 2.7 tuumaa, 230.000 pistettä. Yksillä akuilla ottaa 220 kuvaa. Arvosana 3 * / 5 *. Suomen hinta on 120 euroa.
 • Nikon Coolpix S3700 Review. Tammikuussa 2015 julkistettu. Pieni pokkari. 20 megapikseliä, 25-200mm, 8-kertainen zoom. 2.7 tuuman lcd-näyttö, 230.000 pistettä. 1280 x 720 video (30 fps). Wi-Fi. Paino 118 g. Yksillä akuilla ottaa 240 kuvaa. Arvosana 3.5 * / 5 *.

IR, Fujifilm showcases X100 photographers and images in beautiful new website.

Pdnonline.com, What the New USB Type-C Port Means for Photographers. Applekin tarjoaa tätä juuri julkistetussa MacBookissa. Ajatuksena on, että uusi johto käy kaikkeen, yhdistää kamerat, kannettavat, ulkoiset kovalevyt, kortinlukijat, monitorit, useimmat älypuhelimet ja useimmat taulutietokoneet.

Popular Photography, Video: Watch a Hotel Room Turn Into a Studio For a Photo Shoot With Pharrell. Hotellihuone studioksi. Video, kesto 2:04.

The-digital-picture.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.03.2015   (linkki)

Yle Uutiset, Kulttuuri, Ikonisten kuvien mestari. Suomen tunnetuimpiin lukeutunut valokuvaaja Hannes Heikura löydettiin viikonloppuna kotoaan kuolleena. – Se on matkan loppu. Se kuvaa sitä, että elämä loppuu. Se ei pääty mihinkään hautajaisiin, vaan se on symbolinen kuvitus. Näin luonnehti  valokuvaaja Hannes Heikura viime syksynä Ylelle End of The Roadia, joka oli jatkoa Dark Zone- ja Walk Alone-kuvasarjoille ja trilogian päätösosa.

Marjukka Vainio: Matkalla Debussyn kanssa
28.3.2015 asti

Kuva: Marjukka Vainio.

Valokuvataiteilija, taiteilijaprofessori Marjukka Vainion (s. 1953) valokuvasarjan innoittajana on toiminut Claude Debussyn musiikki. Työ on edennyt Vainion itse kasvattamista kukista, Debussyn musiikista versonneista ajatuksista ja tunteista kohti lopullista toteutusta.

Runollisen kaunis kokonaisuus koostuu teoksista, joista osa on kuvattu tummaa taustaa vasten 1600-luvun alankomaalaisten kukkamaalausten tapaan ja osa taas on vaaleita ja akvarellimaisen keveitä.

Kangasala-talo,
Kuohunharjuntie 6, Kangasala
ti-to klo 13-19, pe-la 13-17

Arno Rautavaaran ANTARCTICA
Kuva: Arno Rautavaara.2.4.2015 asti

Arno Rautavaaran ANTARCTICA-valokuvanäyttelyn kuvat on otettu marraskuussa 2009. Matkan kohteina olivat Falklandin saaret, Etelä-Georgia sekä Antarktiksen niemimaa ja läheiset Etelä-Shetlannin saaret.

Arno Rautavaara (s. 1947) on helsinkiläinen eläkkeellä oleva tietokirjatoimittaja ja luontokuvaaja. än on Suomen luonnonvalokuvaajat ry:n perustaja- ja kunniajäsen. Valokuvataiteen valtionpalkinto hänelle myönnettiin vuonna 1984.

Canon Oy
Menuetto Business Center,
Huopalahdentie 24, Helsinki (sisäänkäynti Ulvilantien puolelta). ma-pe klo 8-17

Äänestä paras lomakuva – ja voita matkalahjakortti. ET-lehden ja Lomalinjan valokuvauskilpailussa yleisöäänestys 15.3. asti.

Digicamera.netin Foorumilta:

Oulunkylästä, keskeltä risteystä on löytynyt drone, sellainen pieni nelikopteri. Kuvaukseen käytettävä. Tarkemmat tiedot yhteydenoton jälkeen (vaikkapa sähköpostiin, löytyy esim. uutissivun alalaidasta).

TE-palvelut, Valokuvaaja, Focusoiva Oy, Espoo. Focusoiva Oy on koulu- ja päiväkotikuvaukseen keskittynyt yritys. Haemme yhtä valokuvaajaa täydentämään ammattitaitoista ja dynnaamista tiimiämme. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vauhdikkaan työn, täyden koulutuksen tehtävään ja ammattitason kuvauskaluston käyttöösi. Saat käyttöösi myös auton. Työ alkaa 6.8.2015 ja kestää n. 3 kuukautta.

Työpaikan osoite 02330 ESPOO
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työ alkaa 06.08.2015
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 1 - 3 kk, n. 3 kuukautta
Haku päättyy 17.04.2015

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Ten Things To Teach Someone New To Photography.

Digitalcameraworld.com, What is a bridge camera? Tips for using them to their full potential.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 8 Ways to Gain Confidence and Make Money in Photography.

IR, 35x35: We pair the new Sony 35mm f/1.4 FE Zeiss Distagon with the A7 II for an initial gallery sampling. Edellinen vuodelta 2013, 35mm f/2.8. Valovoimaa tullut rutkasti lisää. Hintakin on kaksinkertainen, nyt $1.600.

Popular Photography, Printer Test: Epson Surecolor P600. A3+ mustesuihku. Yhdeksän väripatruunaa. Kosketusnäyttö. Wi-Fi (laajasti tuettu). Yksivärinen tuloste 6 sivua / minuutti. 10 x 15 cm valokuva 44 sekuntia. 11 x 14 tuuman tuloste 153 sekuntia. Suomen hinta 700 euroa.

Dpreview.com, Connect, Flasher smartphone flash launched on Kickstarter. Joukkorahoitusta hakemassa. $15. Kesäkuussa toimitus, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

The-digital-picture.com, Canon EOS M3 User Manual Now Available.

Fotosidan.se, TEST: Canon EOS 7D Mark II. Syyskuussa 2014 julkistettu. Pro-kameran suorituskykyä amatööreille sopivaan hintaan. Lintukuvaajille. Canon Eos-1D X -malliin erot ovat pienet. Paitsi hinnassa: Canon 7D Mark II -kameroita saa kolme yhden Canon Eos-1D X:n hinnalla. Metallirunko, säänkestävä. 20 megapikselin kroppikenno, 1.6x. ISO 100 - 16000. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Etsin 100%. Sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa. Paino 910 g. 1920 x 1080 video (59.94, 50. 29.97, 25, 24, 23.98 fps). USB 3.0. Yksillä akuilla ottaa 670 kuvaa. Wi-Fi:n sijaan GPS, jostain syystä. Suomen hinta, 1.700 euroa (runko).

Fotosidan.se, Se upp! Stort inbrott hos Cyberphoto. Katon kautta. Paljon varastettua tavaraa. Sarjanumerot kaikista tiedossa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Kevään MegaMessut, 8.3.2015. ...Parasta antia tänäkin vuonna mielestäni olivat valokuvanäyttelyt, joita tuolla oli aika runsaasti. Itse katselin ajatuksella läpi VLK-kuvat, joissa Maffer (dc.netistä päivää) oli saanut ansiokkaan toisen sijan Maisemat-luokassa. VLK:n lisäksi pysähdyin katselemaan Vesa Koivusen urheilukuvia, jotka jostain syystä iskevät minuun. Vesalla on hyvin omintakeinen tyyli kuvata, kaikkia se ei varmasti miellytä, mutta itse tosiaan pidän. Ja se, että Vesa kuvaa Nikonilla, ei ainakaan haittaa…

 • Toinen mikä kiinnosti, oli DiaLabin osasto. DiaLabhan on ammattilaislaatua tekevä valokuvien vedostustalo. Se tuntuu vedostavan kuvia lähes mille materiaalille vain ja laatu näyttää ainakin maallikosta todella hyvältä. Nyt minusta oli tosi fiksusti laitettu samoja kuvia vedostettuina eri materiaalille, jolloin tyhmempikin erotti mitä materiaali lopputulokselle tekee.

Peter Forsgård, Hajatelmia Kuva & Kamera -messuista. 8.3.2015. Viikonloppuna oli taas se aika, kun valokuva-ala kokoontui Messukeskukseen, Kuva & Kamera -messuille. Minusta messut oli varsin hyvä kokonaisuus, taas kerran. Toki olisi toivonut, että kaikki isot kameramerkin olisivat olleet edustettuna. Poissaolollaan loistivat Nikon, Panasonic ja Sony. Muuten paikkalla oli varsin hyvä kokoelma eri yrityksiä. Etenkin pientarviketta oli runsaasti esillä.

HS Ilta, Maailman kuvat, 6.3.2015. 10 kuvaa.

V2.fi, Ostatko vinyylejä verkosta? Varmista naarmuttomuus näin. Vaikka levy näyttäisi mustalta ja kiiltävältä kuvassa, voi levy silti olla kulunut ja rahiseva. Koska kameran automaattinen valotus (exposure) keskittyy lähinnä valon huippukohtiin (highlights), jäävät varjot eli tummat alueet usein huomiotta. Kun levystä otetun kuvan heittää Photariin ja alkaa leikkimään tasoilla (Levels), saadaan piilossa olevat naarmut ja kulumat näkyviin.

Yle Uutiset, Ilmiöt, Taas upea timelapse -video Kainuusta – kuvaaja värjötteli autossa vilttien alla, 9.3.2015. Kajaanilainen lukiota käyvä Niko Juntunen on uusimman Kainuusta tehdyn timelapse-videon takana. Juntunen käytti Winter in Finland -videoon arvionsa mukaan 80–100 tuntia aikaa. Timelapse-kuvauksessa kamera ottaa kohteesta kuvia esimerkiksi kerran minuutissa. Kun kuvat yhdistyvät videoksi, luonnossa tapahtuvat asiat näkyvät nopeutettuna. Juntunen kuvasi videotaan Paltamon Kivesvaaralla ja eri puolilla Kajaania. Luonto on hänelle läheinen asia.

Macmaa.com, Aperturen myynnistä poistuminen lähestyy. Aperturen pystyy vielä toistaiseksi ostamaan App Storesta hintaan 79,99 €. Sen käyttöä voi jatkaa senkin jälkeen kun Apple poistaa sen myynnistä, mutta uusia päivityksiä ei ole enää luvassa.

 • OS X:n Kuvat-sovellus tulee korvaamaan Applen sovellustarjonnassa sekä kotikuvaajien käyttöön tarkoitetun iPhoton että ammattimaisempaan kuvankäsittelyyn tarkoitetun Aperturen. Apple ilmoitti viime kesänä lopettavansa molempien kehittämisen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, Before & After. Nyt ei oikeastaan ole kyse ollenkaan Photoshopista.

Dpreview.com.

Luminous Landscape, Valerie Millett, Life After Luminous. Kesällä 2014 sivustolla ensiesittely, “Portrait Of An Emerging Photographer“.

The Online Photographer, Open Mike: Mike's New Camera. iPhone 6+. Miken vanha 4s, vuodelta 2011.

Earthboundlight.com, Xume Quick Release Filter Adapters: Yeah, Magnets! 8.3.2015. Erinomainen innovaatio. Ei enää jumiutuneita kierteitä. Hinnat $10 - $30.

Steve Sanders, Olympus OM-D E-M5 Mark II Review. Helmikuussa 2015 julkistettu, Olympuksen uusin. Säänkestävä, 16 megapikselin Micro 4/3-systeemin sensori, kroppikerroin 2x. Peilitön järjestelmäkamera. 10 raw-kuvaa sekunnissa, Silent Mode. Mekaaninen suljin 1/8000s, elektroninen suljiln 1/16000s (äänetön). Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa. Ilman jalustaa saa periaatteessa tärähtämättömiä kuvia 1/4 sekunnin suljinajoilla. 40 megapikselin kuva, jalusta, kahdeksan peräkkäistä kuvaa vähän yli sekunnin ajalta. Full 1080p HD video 60p, myös 50p, 30p, 25p ja 24p. Kolmen tuuman kosketusnäyttö. Mukana kääntyvä salama. Wi-Fi. Yksillä akuilla 310 kuvaa. Suomen hinta 1.100 euroa (runko), 1.500 euroa (runko + M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑150mm 1:4.0‑5.6 II).

Photozone.de, Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 STM IS - Review / Test Report. Täyskennoiselle. Julkistettu syyskuussa 2014. Ns. kittiobjektiivi, vaikka hinta ei olekaan ihan pieni. Pro-versio Canon EF 24-105mm f/4 USM L IS on jo vähän vanhentunut. Uusi 24-105mm on lähellä L-sarjaa, tukeva. Mukana ei tule vastavalosuojaa. Tasainen ja hiljainen STM-tarkennus. Paino 525 g. Kuvanvakaaja teho Canonin mukaan neljä stoppia eli askelta, parempi kuin isoveljen. Suodinkierre 77 mm. Lähin tarkennus 0.4 m. Paljon tynnyrivääristymää laajakulmapäässä (3.4%). Ja tyynyvääristymääkin on zoomattuna (1.9%). Tässä luokassa tarkkuus on keskimäärää parempi. Bokeh keskitasoa. Arvosana 3.5 * / 5 *. Suomen hinta 500 euroa. (Isoveli L-sarjan objektii 800 euroa).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.03.2015   (linkki)

Kuva&Kamera2015-messut Helsingin Messukeskuksessa 6.-8.3. Tänään sunnuntaina viimeinen päivä, avoinna klo 10 – 17. Liput 18 euroa.

 • Ohjelma. Kolme erillistä lavaa. Valokuvanäyttelyt, 11 kpl.
 • Docendo-lavan ohjelma. Tiina Puputti, Mikko Pylkkö, Markku Saiha, Mika Karhuhlahti, Sami Karjalainen ja Jussi Murtosaari, Petteri Paananen, Matti Sulanto, Jarkko Viljanen.
 • Kuva&Kamera-lava. Aamupäivästä iltaan. Fimekon "Profoto – Valaisun uusi vaihtoehto– valokuvaaja Marko Rantanen" joka päivä, sekä "Profoto – Lokaatiokuvauksen uudet tuulet". Muutama poiminta lisää: Minkälainen kuva myy ja miten saada näkyvyyttä mediapankeissa?. Kuvaajan Mac. Maisemavalokuvaus - Mikael Rantalainen. Uraputki uusiksi - ammattinvaihtajan ajatuksia, Mikko Valtari.
 • Tietoiskulava. Tuotteita. Ja vaikkapa Kuinka pelastan vanhat perhekuvat.
 • Näytteilleasettajat.
 • Kyse on myyntimessuista, on syytä siis varautua ostoksiin. Tänäkään vuonna Nikon ei ole mukana omalla osastollaan. Canonilla on oma osasto. Docendolla liuta valokuvaukseen (ja muuhunkin) liittyviä kirjoja, osa huimin alennuksin. Kameratorilla on kameroiden ostopiste, voit myydä vaikka heti vanhan kamerasi.
 • Messutarjoukset. (...Tänä vuonna järjestämme Happy Hourit messupäivien lopuksi. Näitä tarjouksia et löydä netistä).
 • Lisäksi Fillari, Kunto, Golf, Ball Sports, Outdoor, Horse Fair (ei perjantaina).

-Linkkejä:

Perttu Saksa: SILENCE AS A PHRASE
Kuva:Perttu Saksa.1.4.2015 asti

Uudessa näyttelyssään Perttu Saksa kohdistaa katseensa jälleen eläimen osaan kulttuurissamme ja katsoo eläimen kautta ihmistä ja ihmisyyttä. Tällä kertaa vuorossa ovat hevoset. Teoksia visuaalisesti yhdistävänä tekijänä toimii punainen väri.

Saksa on kuvannut hevosia teurastamolla ja todistanut hetkeä, jolloin eläin menettää henkensä ihmisen käsissä ja muuttuu subjektista lihaksi. Kuvissa Saksa on siirtynyt dokumentista kohti fiktiota liittämällä kuolleen eläimen kasvot sen elävään ruumiiseen.

Valokuvaaja ja kuvataiteilija Perttu Saksa (s. 1977) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta ja on jatko-opiskelija Aalto-yliopistossa. Saksan teoksia on esitetty lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä.

Helsinki Contemporary
Bulevardi 10, Helsinki
ti, ke, pe 11-17, to 11-18, la ja su 12-16

creat.fi: Perttu Saksan näyttely viiltää pintaa syvemmältä. Helsinki Contemporaryn juuri auenneessa näyttelyssä Saksa lyö luun kurkkuun suuressa huonetilassa esillä olevilla Presence-teossarjan hevoskuvilla. Ne ovat yhtäältä groteskeja, toisaalta pitkälle estetisoituja: niin kauniita, että niiden rustoja runnova ja verta roiskiva karmeus unohtuu.

kirkkojakaupunki.fi: Puhdas perhe? David Magnussonin kuvat siveyslupauksen antaneista teinitytöistä isineen haastavat katsojan pohtimaan kasvuympäristön vaikutusta arvovalintoihin.

Eisa Photo Maestro 2015 -kilpailu

Aihe: Perhe

Kilpailuun osallistutaan 5-8 kuvan kokonaisuudella. Kaikkien kilpailutöiden on oltava digitaalisessa muodossa. (Kuvat voivat olla kameralla tai skannerilla tuotettuja tiedostoja.)

Kansallinen alkukilpailu:

Kuvat perillä 15.5.2015 mennessä.

1., 2. ja 3. palkinnot valitsee Kamera-lehden asettama raati.

1. palkinto: 250 €
2. palkinto: 150 €
3. palkinto: 100 €

Kaikkien maiden kansallisen osakilpailun voittaneet kokoelmat julkaistaan kesäkuun loppuun mennessä myös EISA:n Facebook-sivulla, jossa kaikilla on lukijaäänestyksessä mahdollisuus valita oma suosikkinsa. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa voittajilleen.

Kansainvälinen loppukilpailu:

Kunkin maan paras kuvakokoelma osallistuu loppukilpailuun, jonka voittaja valitaan EISA:n yleiskokouksessa kesäkuussa.

Raadin muodostavat 17 valokuvausalan lehden päätoimittajat.

1. palkinto: 1 500 € ja EISA Photo Maestro 2014 Trophy.
2. palkinto: 1 000 € ja kunniakirja.
3. palkinto: 750 € ja kunniakirja.

Kaikkien kolmen loppukilpailuvoittajan kokonaisuudet julkaistaan 17 EISA-kuvauslehdessä syys- tai lokakuussa. Voittajat kutsutaan myös Berliiniin EISA Awards -gaalaan. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa voittajilleen.

Kansallisen alkukilpailun tulokset julkaistaan Kamera-lehden kesäkuun numerossa. Kansainvälisen loppukilpailun tulokset julkaistaan syyskuun numerossa.

Lue lisää Kamera-lehden sivuilta

Hasselblad Masters 2016 -ilpailu on avoin aktiivisesti kuvaaville ammattilaisille (väh. 3 vuoden kokemus). Kilpailussa on lisäksi P r o j e c t // 2 1-kategoria, johon voivat osallistua kaikki alle 21-vuotiaat kokemuksesta riippumatta (myös ei-ammattilaiset).

Kilpailussa on kymmenen kategoiraa:

 • Art
 • Landscape/Nature
 • Wedding
 • Portrait
 • Fashion/Beauty
 • Product
 • Architecture
 • Wildlife
 • P r o j e c t // 2 1
  Yleinen kategoria, joka on avoin kaikille alle 21-vuotiaille harrastajakuvaajille, opiskelijoille, kuvausassinstenteille ja nuorille kuvaajille.
 • Street/Urban

Kuvaajan tulee lähettää kolme kuvaa jokaiseen kategoriiaan, johon hän haluaa osallistua. Kuvat arvostellaan kuitenkin yksittäisinä otoksina.

Jokaisessa kategoriassa valitaan Hasselblad Master, joka saa palkinnoksi keskikoon Hasselblad-kameran.

Jokaisen sarjan voittajalle annetaan tehtäväksi kuvata sarja Hasselblad Masters Commemorative Book -julkaisuun. Tätä varten voittaja saa käyttöönsä noin neljäksi kuukaudeksi kuvausvälineistön.

Voittajien kuvat julkaistaan myös Hasselbladin www-sivuilla ja VICTOR-aikakauslehdessä. Voittajien kuvista järjestetään kansainvälinen näyttely.

Kilpailuaikaa on 31.5. 2015 asti.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Ifolorin järjestämässä Vuoden kuvakirja 2015 -kilpailussa on alkanut äänestys.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Järjestelmäkameran videoiden editointiohjelmia (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). ...Ongelma on tietty videotiedostoja koko verrattuna työaseman keskusmuistiin, prossatehoon ja levyn nopeuteen verrattuna. Pikaisesti sanoihin että minimi intelin i5-3xxx ja 8GB muistia plus ssd-levy. Ohjelman valinnalla ei niin suurta eroa.
 • Sami Karjalainen ja ötökät Hesarissa. (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Viimeisin eilisillalta: "Olin tänään Kuva&Kamera -messuilla kuuntelemassa ja katselemassa teidän esitystä. Täytyy myöntää, että itsekin insinöörinä kehittelemäsi häkkyrät nostivat hyvällä tavalla virneen naamalle. Tiede ja taide, kauneus ja tekniikka paiskaavat kättä hienolla tavalla. ;-) Pidin kovasti!"
 • Jupio JBG-C009 akkukahva (EOS 6D) (muut). Ns. tarvikekahva.
 • Photoshop Elements 13 vs. Lightroom (Kuvankäsittely).
 • Salpausselän kisajuna (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Matkalla Kuva- ja Kameramessuille törmäsin sattumalta Salpausselän kisajunaan. Yläsillalla kuulin vain kovaa puksutusta ja ihmettelin mistä tuommoinen ääni irtoaa nykypäivänä. Diesel-veturihan se sielä. Portaat alas kiireenvilkkka, kamera esiin repusta ja äkkiä laukomaan.
 • Olhava star trails (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Punapää... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tuleva legenda kellarissa? (varoitus: autokuvausta :) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to use a single AF point for sharper focus (free cheat sheet).

Petapixel.com.

ePhotozine.net, Perfect Your Pet Photography.

Photo.net, The March Monthly Project. Maaliskuun projektille ohjeet. Ei mitään epämääräisiä näppäilykuvia enää.

Photo.net, The Week in Photography News. Viisi uutista viikon varrelta.

Dpreview.com, National Media Museum to display three of the world’s oldest photos. Joseph Nicephore Niépce, heligraafeja, otettu 1820-luvulla, 1826 ja 1827. UK.

Diyphotography.net, Building A Vintage Photo Booth WiFi. Arduino ym.

Kamera & Bild, Olympus E-PL7 – kompakt kreativitet för den modemedvetne. Elokuussa 2014 julkistettu. Olympu Pen Lite, Lite-versio Pen-sarjasta eli E-P -sarjasta. Hintakin on saatu alemmaksi. 16 megapikselin Micro 4/3-sarjan peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 2x. Vaikka kyse onkin vähän riisutusta mallista, niin kaikenlaista hyvää on tarjolla pokkarikameraan (tai älykännykkään) tottuneelle. Kuvanvakaaja rungossa, teho 3.5 stoppia. Suoraan alas kääntyvä kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Kahdeksan kuvaa sekunnissa. Video 1920x1080, 30p. Paino 357 g. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Kamera tuntuu kovin muoviselta, millekään erämaavaellukselle tätä ei ehkä ota mukaan. Olympus WiFi-toteutus toimii. Valkotasapaino sisällä hehkulampon valossa ei aina toimi. Videolla vähän parempi. Muuten kuvanlaadussa ei ole valittamista (isoveljiinkään verrattuna). Arvosana 67%. Suomen hinta, runko + 14-42mm, 600 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.03.2015   (linkki)

Kuva&Kamera2015-messut Helsingin Messukeskuksessa 6.-8.3.

Kuva&Kamera2015-messut Kuva&Kamera2015-messut Kuva&Kamera2015-messut 24 kuvaa

Eilistä kuvasatoa, satunnaista kiertelyä. Canonin osastolla vähän kokeilin uusia 50 megapikselin ns. megapikselihirmuja, Canon 5Ds ja 5DsR -järjestelmädigejä. Ihan kohtuukokoisia ja kevyempiäkin kuin odotin. Varsinainen yllätys oli Canon 11-24mm f/4L, olin jotenkin kuvitellut sen isommaksi ja painavammaksi. Ja etsinkuva on melkein kirkkaampi ja tarkempi kuin oman silmän etsinkuva... Canon 5Ds on useamman sata euroa halvempi kuin 14.8.2007 ostamani Canon 1D Mark III, 3.995 euroa.

(kertaus eiliseltä) Kuva&Kamera 6.-8.3.2015, Helsingin Messukeskus. Lauantai 7.3.15 klo 10 – 18. Sunnuntai 8.3.15 klo 10 – 17. Liput 18 euroa.

 • Ohjelma. Kolme erillistä lavaa. Valokuvanäyttelyt, 11 kpl.
 • Docendo-lavan ohjelma. Tiina Puputti, Mikko Pylkkö, Markku Saiha, Mika Karhuhlahti, Sami Karjalainen ja Jussi Murtosaari, Petteri Paananen, Matti Sulanto, Jarkko Viljanen.
 • Kuva&Kamera-lava. Aamupäivästä iltaan. Fimekon "Profoto – Valaisun uusi vaihtoehto– valokuvaaja Marko Rantanen" joka päivä, sekä "Profoto – Lokaatiokuvauksen uudet tuulet". Muutama poiminta lisää: Minkälainen kuva myy ja miten saada näkyvyyttä mediapankeissa?. Kuvaajan Mac. Maisemavalokuvaus - Mikael Rantalainen. Uraputki uusiksi - ammattinvaihtajan ajatuksia, Mikko Valtari.
 • Tietoiskulava. Tuotteita. Ja vaikkapa Kuinka pelastan vanhat perhekuvat.
 • Näytteilleasettajat.
 • Kyse on myyntimessuista, on syytä siis varautua ostoksiin. Tänäkään vuonna Nikon ei ole mukana omalla osastollaan. Canonilla on oma osasto. Docendolla lienee jälleen liuta valokuvaukseen (ja muuhunkin) liittyviä kirjoja, osa huimin alennuksin. Kameratorilla on kameroiden ostopiste, voit myydä vaikka heti vanhan kamerasi.
 • Messutarjoukset. (...Tänä vuonna järjestämme Happy Hourit messupäivien lopuksi. Näitä tarjouksia et löydä netistä).
 • Lisäksi Fillari, Kunto, Golf, Ball Sports, Outdoor, Horse Fair (ei perjantaina).

Muutama linkki.

 • Jouko Keski-Säntti, Ajan merkkejä Kuva- ja Kameramessuilla, 6.5.20124. ...Eniten väkeä oli penkomassa käytettyjen valokuvaustarvikkeiden muutaman euron miljoonalaareja. Canon oli näyttävästi paikalla, Nikon ei lainkaan. Rajala Pro Shop ei myöskään ollut paikalla. Top Shotilla sen sijaan oli iso koju ja paljon väkeä tiskin takana. Asiakkaita näytti myös riittävän....
  • Näyttelyt katsoin taas huolellisesti läpi. Tosin Ammattivalokuvaajien näyttelyn ja ensimmäisten silmiin sattuneiden luontokuvien jälkeen silmiä melkein kirveli kaikki saturaatio, kontrasti, oudot värimaailmat, taustat ja HDR. Olen yliherkistynyt omasta mielestäni liikaa käsitellyille kuville. Tämähän on puhtaasti makuasia ja pelkästään henkilökohtainen ongelma.
  • Onneksi Vuoden luontokuvat 2014 näyttely oli vedostettu minun makuni mukaiseksi. Kuvankäsittely oli maltillista ja kuvat oli vedostettu (tai siis varmaankin printattu) mattapintaiselle paperille. Silmät kirjaimellisesti lepäsivät kuvissa.
 • Messutarjoukset, osa tarjouksissa esillä vain messuilla
 • Facebook, Kuva & Kamera

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Hintavinkit (Myydään). Uusimmat.
 • Reverse ring probleemat (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). ...ajattelin ostaa sen 20€ maksavan rinkulan. Kysymys kuuluu että toimiiko ja jos niin miten aukon säätö Nikon D3200 kamerassa kun objektiivina on 18-105.
 • Mistä hommaatte Kodak gold archive-levyt? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). (keskustelu laajenee vähän enemmänkin...).
 • Syntymättömistä syntyneet (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Valokuvanäyttely Pasilan kirjastossa. Valokuvateokset syntyneet Marko Leinon romaaniin Syntymättömät. Ainutlaatuinen tilaisuus tutkistella kuvan ja kirjan liittoa. Kirjan vuoden tapahtuma.
 • Applen Kuvat (Kuvankäsittely). Apple lopetti Apperturensa ja tulee tarjoamaan tilalle Kuvat-ohjelmaa. Kokeilin sitä Beta versiona Macbookissa.
 • Kuvankäsittelyä tekevät yritykset (Kuvankäsittely). Onko jollain tietoa ulkomailla toimivista kuvankäsittely firmoista ? Itselläni tulee työn / harrastuksen lomassa hirveä määrä käsiteltäviä kuvia eikä aika yksinkertaisesti riitä kuvien käsittelyyn ja laatu pitäisi olla vielä hyvää.
 • Teema: Kaupunki, arkkitehtuuri, rakennukset ja rakenteet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Avaruus- ja seksimatka 2015 -tapahtuman (K18) myötä tiedekeskus Heureka muuttuu tänään suureksi tieteellis-taiteellisten tapahtumien klubiksi anniskeluoikeuksineen. Tapahtuman järjestävät dokumentaaristen valokuvaajien 11-kollektiivi ja pitkän journalismin julkaisu Long Play sekä Heureka.

Näyttelytiloissa on esillä 11-kollektiivin töitä: Arttu Muukkosen Tinder. Touko Hujanen vie väen Extraterrestial Highwaylle Nevadan alienseksielämyksiä tarjoaviin bordelleihin. Maija Tammi on kuvannut Linnunrataa olohuoneesta käsin. Meeri Koutaniemi jatkaa Kirjeitä vaginalle -teoksensa kuvaamista Heurekassa. Halukkaat voivat kuvauttaa vaginansa Koutaniemen näyttelyhuoneessa, jossa naiset voivat myös kirjoittaa kirjeitä vaginalleen.

Lisäksi Maija Tammen Milky Way nähdään 27.3.–26.4. Korjaamo Galleriassa.

11-kollektiivi / Avaruus- ja seksimatka -näyttely nähdään Valokuvakeskus Perissä 15.5.–7.6.2015.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Valokuvaaja Perttu Saksa: Teurastaminen on äärimmäisen visuaalista, 6.3.2015. Taiteilija Perttu Saksan uudessa näyttelyssä on esillä valokuvia, jotka on otettu eläinten teurastushetkellä. Saksa haluaa kuvillaan saada ihmisen miettimään omaa suhdettaan eläimiin ja ympäröivään maailmaan. "Eläin on äärimmäinen empatian mittari", luonnehtii Saksa.

Marmai.fi, Apple mainostaa iPhone 6:n kameraa käyttäjien kuvilla. Applen kampanjassa nähdään 77 kuvaa 24 eri maasta. Joukossa on yksi suomalaisen ottama kuva.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

American Photo, Photojournalism of the Month: February 2015. 12 kuvaa.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 7 times you should ignore your camera’s light meter.

The Online Photographer, Sony Full-Frame Lenses Hit the Pipeline. Neljä uutta täyskennoiselle tarkoitettua objektiivia.

IR.

Dpreview.com.

Npr.org, Photographer Helped Expose Brutality Of Selma's 'Bloody Sunday'. USA, 1965. Poliisin väkivalta, rauhanomainen mielenilmaus.

The-digital-picture.com, Phlearn: How to Add a Reflection to Sunglasses in Photoshop. YouTube-video, 13:10.

Popular Photography, Hands On with The Egg Photo Storage Device. Kickstarter-projekti, 11.3.2015 asti. $129, 64 GB Egg. Valmis tuote markkinoille syyskuussa 2015. Prototyyppi kokeilussa. Pieni näyttökin.

Fotosidan.se, Rätten till sitt eget ansikte. Viikonlopun kuvasatoa käymässä läpi, pientä käsittelyäkin kuvat vaativat. Ystävien ja perheen kasvoja, aina välillä kuva tuntemattomastakin. Mitä tehdä näille kuville, mitä laki sanoo. Sinä olet kuvat ottanut, sinulla on niihin tekijänoikeus.

Fotosidan.se, Hasselbladspriset till nyskapande fotograf. Vuoden 2015 Hasselblad-palkinto, miljoonaa kruunua, saksalaiselle kuvaajalle. Palkintojenjako 1.12.2015 Göteborgissa. Näyttely avautuu sitten 1.12.2015.

Kamera & Bild, Vinnare i World Press Photo blir av med sitt pris. Jälleen tahra kilpailun maineeseen.

Kamera & Bild, Johan Wessel: När selfien intog politiken. Jokainen on nykyään valokuvaaja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Makroa Nikon D610 rungon kanssa (Optiikka). Käytössä Nikkor 85m 1.8G ja Sigma 70-200 2.8 DG. Jos näihin putkiin laittaisi Kenko loitontajan, niin mitä tapahtuisi valovoimalle? Entä yleensä makroilu käytännössä onnistuu loitontajan kanssa?
 • Mielipiteitä akkukahvoista (Järjestelmädigi). Uusimmat.
 • Pari kuvaa... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Käytiin pojan kanssa Toppilan suunnalla leikkimässä kameran ja yhden salaman+hunajakennon kanssa.
 • Kritisoin ihmiskuvasi !UUSI! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muistutukseksi. Hyödyllistä luettavaa.

Kuva&Kamera 6.-8.3.2015, Helsingin Messukeskus. Lauantai 7.3.15 klo 10 – 18. Sunnuntai 8.3.15 klo 10 – 17. Liput 18 euroa.

 • Ohjelma. Kolme erillistä lavaa. Valokuvanäyttelyt, 11 kpl.
 • Docendo-lavan ohjelma. Tiina Puputti, Mikko Pylkkö, Markku Saiha, Mika Karhuhlahti, Sami Karjalainen ja Jussi Murtosaari, Petteri Paananen, Matti Sulanto, Jarkko Viljanen.
 • Kuva&Kamera-lava. Jo perjantainakin täysi ohjelma. Aamupäivästä iltaan. Fimekon "Profoto – Valaisun uusi vaihtoehto– valokuvaaja Marko Rantanen" joka päivä, sekä "Profoto – Lokaatiokuvauksen uudet tuulet". Muutama poiminta lisää: Minkälainen kuva myy ja miten saada näkyvyyttä mediapankeissa?. Kuvaajan Mac. Maisemavalokuvaus - Mikael Rantalainen. Uraputki uusiksi - ammattinvaihtajan ajatuksia, Mikko Valtari.
 • Tietoiskulava. Tuotteita. Ja vaikkapa Kuinka pelastan vanhat perhekuvat.
 • Näytteilleasettajat.
 • Kyse on myyntimessuista, on syytä siis varautua ostoksiin. Tänäkään vuonna Nikon ei ole mukana omalla osastollaan. Canonilla on oma osasto. Docendolla lienee jälleen liuta valokuvaukseen (ja muuhunkin) liittyviä kirjoja, osa huimin alennuksin. Kameratorilla on kameroiden ostopiste, voit myydä vaikka heti vanhan kamerasi.
 • Messutarjoukset. (...Tänä vuonna järjestämme Happy Hourit messupäivien lopuksi. Näitä tarjouksia et löydä netistä).
 • Lisäksi Fillari, Kunto, Golf, Ball Sports, Outdoor, Horse Fair (ei perjantaina).

HS, Kulttuuri, World Press Photo -voittaja lavasti valokuvansa – menettää palkintonsa, 5.3.2015. Arvostetun valokuvapalkinnon World Press Photo voittanut valokuvaaja menettää palkintonsa. Belgialainen valokuvaaja Giovanni Troilo palkittiin kilpailun ajankohtaisten aiheiden sarjassa. Troilo väitti kuvanneensa The dark heart of Europe -sarjansa valokuvat belgialaisessa Charleroin kaupungissa, jonka rappiosta kuvat kertoivat. Tosiasiassa yksi sarjan kuvista oli otettu Brysselin lähellä sijaitsevassa Molenbeekin kaupungissa eikä Charleroissa. Troilo myönsi asian kilpailujen järjestäjille.

Taivasalla.net. Niklas Sjöblom. Pääasiassa kuvia Helsingin seudulta. Mutta muutakin. Uusia tulee säännöllisesti.

Peter Forsgård, Joukkorahoituksesta, 5.3.2015. Joukkorahoitus on hyvin mielenkiintoinen ja edelleenkin varsin uusi tapa rahoittaa valokuvaukseen liittyviä projekteja.

Digikuvaus.fi, Kokeilussa Sony PXW-X70. Sony PXW-X70 on 4K-valmis, hyvin varusteltu kompakti videokamera, joka soveltuu esimerkiksi uutiskuvaukseen ja dokumenttielokuvien tuotantoon. PXW-X70 käyttää 1,0-tyypin Exmor R ™ CMOS -kennoa, jonka resoluutio on 20 megapikseliä. Yhden tuuman kennolla on mahdollista päästä lyhyempään syväterävyyteen kuin videokameroissa tyypillisellä kolmasosatuuman kennolla. Paino 1.4 kg. 3.5 tuuman lcd-näyttö tai 0.39 OLED-etsin.

 • Memory Stick PRO Duo (Mark 2), Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, SDXC ja SDHC. Kaksi muistikorttipaikkaa voivat tallentaa joko yhtäaikaisesti tai peräkkäin.
 • Kiinteässä Zeiss Vario-Sonnar® T * -objektiivissa on 12x optinen zoom, jonka ulottuvuuden voi tuplata 24x Clear Image Zoom -toiminnolla. Lisäksi ulottuvuutta lisää vielä 48x digitaalinen zoom, joka toimii sitten arvatenkin kuvanlaadun kustannuksella.
 • Sony PXW-X70 on monipuolinen videokamera, joka tarjoaa riittävästi ominaisuuksia ja kuvanlaatua ammattimaiseen videotuotantoon. Oleellisimmat erot kameran kuluttujaversioihin, AX100 ja CX900 -malleihin verrattuna löytyvät liitännöistä.
 • Suomen hinta on n. 3.000 euroa

Älypuhelimista, Lumioiden kuvaohjelmistot päivittyivät. Creative Studio on saanut joitakin uusia ominaisuuksia, kuten helpon alkuperäisen ja muokatun kuvan vertailun. Aiemmin jostain syystä poistetut punasilmäisyyden poisto sekä pari suodatinta tekevät paluun uusimpaan 6.5.10.4 versioon.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, Who’s Killing The Photography Industry? Enää ei makseta valokuvan käytöstä. Nyt maksetaan valokuvaajan ajasta, tuntipalkka, vaikka enää ei olekaan niitä vakituisia työpaikkoja.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 25 flower photography tips for beginners.

IR.

Dpreview.com.

Photographyblog.com, Sony A7 II Review. Julkistettu 20.11.2014. Täyskennoinen pieni peilitön järjestelmäkamera, 24 megapikseliä. 5-akselinen kuvanvakaaja rungossa, still ja video. Säänkestävä runko. Elektroninen etsin. Wi-Fi. ISO 50-25600. Sarjakuvaus viisi kuvaa sekunnissa. Full 60p/24p HD video, 4K ulostulo. Ergonomiaa parannettu monin tavoin edellisestä mallista. Runko 1.900 euroa. Arvosana 5 * / 5 *.

Fotosidan.se, Hårda tider för fotografer - hur ser framtiden ut? Podcast, kesto 39:46. Kuvia ei ole koskaan käytetty näin paljon ja tarvittu näin paljon. Silti valokuvaajien paikkoja vähennetään ja mediatalot käyttävät freelancereita.

Fotosidan.se, Så fungerar spegel och slutare. YouTube-video, kesto 7:12.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Peter Forsgård, Somen hyödyistä kuvaajalle - pari esimerkkiä, 3.3.2015. Sosiaalisesta mediasta on korvaamatonta hyötyä valokuvaajille. Jotkut toki näkevät sen uhkana, mutta ne jotka näkevät sen mahdollisuutena, hyötyvät. Viime ajalta on kaksi hienoa esimerkkiä sosiaalisen media ja kuvien jakamisen voimasta.

Digikuvaus.fi, Kokeilussa Sony α5100, 10.2.2015. Julkistettu 18.8.2014. Peilitön järjestelmäkamera. Sony α5100 on on takin taskuun mahtuva digijärjestelmäkamera, jossa on 24,3 megapikselin APS-C kokoinen kenno, 1.5x. Kädessä kamera tuntuu pokkarimaiselta, mutta viimeistään painosta huomaa, ettei kyseessä ole mikään pokkari. Runko painaa käyttökunnossa 283 grammaa. Kuvaaminen on kuitenkin hyvin samanlaista kompaktikameroiden kanssa siinäkin mielessä, että kamerassa ei ole optista eikä sähköistä etsintä, vaan ainoastaan kolmetuumainen LCD-näyttö.Rungon pienuus asettaa omat rajansa. Säätimiä ei kovin paljon ole, ja siksi a5100 on parhaimmillaan sellaisessa kuvauksessa, jossa käytetään paljon automaattiasetuksia.

 • Kameran mukana tuleva 16-50mm kittiobjektiivi ei ole varsinainen huippu missään suhteessa, mutta käytännössä sen kuvanlaatu riittänee sille kohderyhmälle, jolle kamera eniten on suunnattu.
 • Sony a5100 on onnistunut yhdistelmä pientä kokoa, käytön helppoutta ja kuvanlaatua. Manuaalisäätöjä kaipaavalle löytyy parempiakin vaihtoehtoja. Videokuvan laatu on miellyttävä.
 • Suomen hinta vähän yli 600 euroa (runko + 16-50mm)

Timoasepp.fi, Hääkuvaus 2014. Ensimmäinen vuosi täyspäiväisenä hääkuvaajana paketissa.

Mika Karhulahti, Pelivara.com, Panasonicilta uusia objektiiveja, 23.2.2015. Panasonic Lumix G 30 mm f/2.8 O.I.S. Macro. Panasonic Lumix 42.5 mm f/1.7 O.I.S. Vasta esitelty, saataville huhtikuussa, ei vielä tarkempia tietoja.

Valokuvatorstai, 358. Haaste. 5.3.2015. "tasan".

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Videoesittely: Tällainen Samsung Galaxy S6 on. Galaxy S6 ja S6 edge ovat hyvin pitkälle samat puhelimet – ainoa merkityksellinen ero on edge-mallin puhelimen reunoille kaareutuva näyttö. Kaareva näyttö tuo puhelimelle reilusti lisähintaa, sillä Galaxy S6:n suositushinta on 699 euroa, kun taas S6 edgen hinnat alkavat 849 eurosta.
 • Puhelinvertailu.com, HTC One M9 -huippupuhelin maksaakin pelättyä vähemmän Suomessa. HTC:n mukaan One M9 tulee myyntiin Suomessa 31. maaliskuuta ja sen suositushinta on 779 euroa. Puhelin on tullut jo ennakkomyyntiin Saunalahdella, joka on kuitenkin hinnoitellut puhelimen noin 699 euroon (kolmen vuoden sopimuksella 19,40 euroa kuukaudessa).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Thephotoargus.com, The Amazing Abstract Photography of Mike Cable.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Camera sensor sizes explained: what you need to know about Four Thirds, 1/1.7, full-frame and APS-C format.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Giovanni Troilo’s WPP Winning Photo Has Been Disqualified After Latest Controversy. Sarjavoittaja Contemporary Issues story. World Press Photo -kilpailu. Diskvalifioitu. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet siirtyvät sijan ylemmäksi. Piti olla kuvia Charleroista, kaupungista Brysselin läheltä. Ainakin yksi kuva oli otettu Brysselissä, kuvaaja myönsi tapahtuneen. Myös lavastetuista kuvista syytettiin. Ynnä muuta.

Photographyblog.com, Olympus OM-D E-M5 Mark II Review. Helmikuussa 2015 julkistettu, Olympuksen uusin. Micro 4/3 -systeemin peilitön järjestelmädigi, 16 megapikselin kroppikenno, kroppikerroin 2x. Säänkestävä runko. Olympuksen mukaan maailman tehokkain kuvanvakaaja rungossa, toimii still-kuvissa ja videoissa. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.037.000 pistettä. Elektroninen etsin 2.360.000 pistettä. Paino 469g. Sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa, automaattitarkennuksella 5 kuvaa sekunnissa. Wi-Fi. Yksillä akuilla ottaa 310 kuvaa. Lyhin suljinaika 1/16000 s. Värit hopea ja musta. Jalustalla mahdollista ottaa 40 megapikselin yhdistetty jpg-kuva tai 64 megapikselin RAW-kuva. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta 1.100 euroa (runko), 1.500 euroa (runko + M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑150mm 1:4.0‑5.6 II).

Popular Photography, Hands On: Zeiss Distagon T* FE 35mm f/1.4 ZA Lens. Sony A7R. $1.600.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.03.2015   (linkki)

Suomen valokuvataiteen museossa tänään klo 18

Valokuvaajan puheenvuoro: Meeri Koutaniemi.

Meeri Koutaniemi kertoo näyttelyssä esillä olevista töistään ja pohtii valokuvalla vaikuttamista. Onko se mahdollista? Kolmanteen polveen -näyttelyssä on esillä Koutaniemen valokuvasarja, joka dokumentoi tyttöjen sukupuolielinten silpomisperinnettä vastustavaa aktivismia yli kymmenessä Afrikan maassa.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ruotsalaista vit...lua (Cyberphoto) (Sana on melkein vapaa). ...No palauttaisin sen vaan Cyberphoto vaatii palautuksissa yhteydenoton jotta saa palautustunnuksen. Kahteen ensimmäiseen sähköpostiin sain automaattivastauksen että asia käsitellään normaalisti 1-2 päivän sisällä, seuraavaan kahteen en sitäkään. Sitten aloin soittamaan vaan puhelinpalveluaikanakin automaatti vastaa että puheluajat ovat sitä ja sitä....Eli ei mitään yhteyttä kahteen viikkoon....
 • Amatöörivalokuvaaja luottaa usein tuuriin (Sana on melkein vapaa). (ja kameraotteestakin...).
 • Täysin ulkona kuin lumiukko, mutta kysymystä haninnasta (Aloitteleva digikuvajaa kysyy). Tarkoitus on vain kuvata kukkia läheltä, koruja jne. eli pieniä esineitä mahdollisimman tarkasti. Se siis tulee olemaan kameran päätarkoitus.
 • Diaesitys androidilla? (Fotoalbumiohjelmat).
 • Kovaa valoa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (kaksi potrettia).
 • Seascape (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Sotaveteraani 2000 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Hiljainen Kansa @ Suomussalmi.
 • Huonosta kuvasta ei hyvää saa, mutta.... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Vaaralla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Täältä on tuntunut saavan aina kivan rehellistä palautetta kuvista ja sitä kaipaisin nytkin! Olen alkanut harjoittelemaan tällaisten yhdistelmäkuvien tekoa ja vibat on, että tämän kanssa mentiin vähän metsään.

Yle Uutiset, Kotimaa, Amatöörivalokuvaaja luottaa usein tuuriin – taitoakin on helppo kehittää, 3.3.2015. Valokuvaus kuuluu yhä useamman harrastuksiin. Kännykkä on etenkin nuoremmalla väellä aktiivisessa kuvauskäytössä, mutta myös järjestelmäkameroiden suosio kasvaa. Yllättävän moni kalliinkin kameran omistaja tyytyy automaattiasetuksiin. Ohjekirjan opiskelu ei innosta ja toisaalta on niinkin, että termistö ei vasta-alkajalle avaudu, arvelee monet kuvauskurssit vetänyt ammattilainen Marko Koivuporras.

HS Ulkomaat, Kuvaajan uskomaton otos: lumikko lensi tikan selässä. Brittiläinen amatöörikuvaaja oli maanantaina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Lopputuloksena oli uskomaton otos, jollaisen voi napata vain kerran elämässään. Puisto, Essex, Lontoo.

Finnfoto, Finnfoto-palkinto 2015 Merja Salolle, 3.3.2015.Taideteollisen korkeakoulun (nyk. Aalto-yliopisto) kuvallisen viestinnän ja valokuvauksen professoriksi Merja Salo nimitettiin 1994, jossa toimessa hän jatkaa edelleen. 18. Finnfoto-palkinnon saaja.

Tekniikkatalous.fi, Haluatko piiloutua kasvojentunnistusohjelmilta? - Näin näppärästi se käy uusilla silmälaseilla. Laseissa pienet infrapunaledit, haittapuolena se, että monet kamerakännykkäkuvat eivät onnistu. Laseissa lisäksi heijastavaa materiaalia (salama).

Iltalehti, Ota parempia lomakuvia asiantuntijoiden neuvoilla. Muutama yksinkertainen vinkki.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. (klikkaa mainoksen ulkopuolelle, jos haluat eteenpäin...).

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, The Old Question, Revisited. Artikkeli vuodelta 1993. Is photography art?

Pdnonline.com, Controversial World Press Photo Winner Under New Scrutiny Today. Sarjavoittaja. Piti olla kuvia Charleroista, kaupungista Brysselin läheltä. Ainakin yksi kuva on otettu Brysselistä. Kuvaajaa syytetään lavastetuista kuvista. Ynnä muuta.

Digitalcameraworld.com, Nikon D5500 review. Julkistettu tammikuussa 2015. YouTube-video, 4:07. 24 megapikselin kroppikenno, perinteinen järjestelmäkamera. Kääntyvä kosketusnäyttö, 32. tuumaa. Etsin 95%. ISO 100 - 25600. Wi-Fi, full HD video. Mukana 18-55mm objektiivi. Värit musta ja punainen. Suomen hinta, runko + 18-55mm objektiivi, n. 950 euroa.

Pndonline.com, WPPI Panel: Photographers Test Canon’s 5DS and 5DSR.

Fotosidan.se, TEST: Samsung NX1. Syyskuussa 2014 julkistettu. Speksejä riittää. Markkinoiden kehittynein kroppikenno, 28 megapikseliä. Peilitön järjestelmäkamera. Säänkestävä runko. Elekroninen etsin 2.360.000 pistettä. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. 4K video, sarjakuvaus 15 kuvaa sekunissa (raw!), jatkuva tarkennus. Kameran käyttöjärjestelmä on avointa koodia, Linux-pohjainen, Androidia muistuttava. Nopea käynnistys. Ote kamerasta on tukeva. Valikkorakenne selkeä. Automaattitarkennus ei ihan pysy mukana urheilukuvauksessa. Kuvanlaatu erinomainen. ISO 6400, kohina ei vielä vaivaa. RAW-kuvat kokoa 45 megapikseliä, aika paljon. Valotuksessa ei ongelmia. Suomen hinta runko n. 1.300 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Fimeko, TTL salamat. Profoton B1 off-camera salama on saanut ympärilleen kokonaisen salamajärjestelmän. Uusi B2 salama on pienempi ja kevyempi ja myös siinä toimii TTL ja High-Speed Sync. B2 salama koostuu akkuvoimaosasta ja välähdyspäästä, joka on käsisalamalaitteen kokoinen. B2 onkin ensimmäinen studiotason salama, jota voidaan käyttää myös kameran päällä.

Sulantoblog, Minä tein sen, nyt se on valmis! 17.2.2015. Melko tarkalleen vuosi sitten Docendosta lähestyttiin minua kirjaehdotuksen muodossa. Kyselivät kiinnostaisiko pikkusalamakirjan tekeminen. Kerron Kuva ja Kamera -messuilla lisää kirjaprojektista ja pikkusalamoilla työskentelystä. Tervetuloa kuuntelemaan lauantaina 7.3. klo 15.10 alkaen.

HS, Suomalaiskuvaajat menestyivät eurooppalaisten ammattivalokuvaajien kilpailussa, 2.3.2015. Kolme suomalaisvalokuvaajaa, Markus Aspegren, Onni Wiljami Kinnunen ja Vesa Tyni, palkittiin eurooppalaisten ammattivalokuvaajien European Professional Photographers of the Year -kilpailussa Italian Triestessä sunnuntai-iltana.

Peter Forsgård, Kuvakilpailuista taas.... case Valio ja raejuusto. 2.3.2015. ...Ihanko oikeasti Valiolla lakiosastolla ollaan sitä mieltä, että kuvien oikeudet markkinointiin, lue mainontaan, siirtyvät pelkän hashtagin eli aihetunnisteen avulla? En oikein usko, että lainmukaan on mahdollista saada kuvaan kaupallisia oikeuksia pelkällä hastagilla. Mitäs jos laittaa kuvan ja ei tiedä koko kilpailusta mitään? Väitättekö Valio, että oikeudet siirtyvät myös silloin?...

Journalisti, ilmestynyt 26.2.2015. Nro 3 / 2015. Seuraava numero ilmestyy 19.3.2015.

 • Kuka, jollemme me? Afganistanilaiset Farzana Wahidy ja Massoud Hossaini eivät halua odottaa jonkun muun tekevän jotain maansa tulevaisuuden puolesta. Yhteen heidät toi kuvajournalismi. ...Kolmekymppiset Wahidy ja Hossaini löysivät toisensa ja kuvajournalismin Aina-kansalaisjärjestön kautta. Hossaini aloitti kuvaamisen jo asuessaan Iranissa, minne hänen perheensä oli paennut Neuvostoliiton miehitystä Hossainin ollessa vauva. Pienestä pojasta kasvoi uudistusmielinen aktivisti, joka valitsi välineekseen kameran.
 • Paljon pelissä. Lehtiään itse kustantavat päätoimittajat Hannamari Shakya ja Riikka Suominen tietävät, mitä omakustannelehden tekeminen vaatii. Sekä Raw Viewʼn että Huilin talous koostuu tilaajamaksuista, irtonumeromyynnistä, vaihtelevista ilmoitustuloista ja kulttuurilehtituesta. Huili sai tukea viime vuonna 6 000 euroa, Raw View 18 000 euroa. Huilin painattaminen maksaa noin 5 000 euroa per numero, Raw Viewʼn 10 000 euroa. ekä Raw Viewʼn että Huilin talous koostuu tilaajamaksuista, irtonumeromyynnistä, vaihtelevista ilmoitustuloista ja kulttuurilehtituesta. Huili sai tukea viime vuonna 6 000 euroa, Raw View 18 000 euroa. Huilin painattaminen maksaa noin 5 000 euroa per numero, Raw Viewʼn 10 000 euroa.
 • Ihan kiva. Eräs toimittajaystäväni kirjoitti Facebookissa muutama viikko sitten: ”Hassua on se, että kirjoitushommista aikoinaan aloitin, mutta nykyään suuri osa ajasta menee kuvia käsitellessä ja videoita editoidessa… Kiva kun ammatti monipuolistuu.” ...Joka viides suomalainen ilmoittaa harrastuksekseen kuvaamisen. Jo vuonna 2013 otettiin enemmän valokuvia kuin ihmiskunnan koko historiassa ennen sitä yhteensä. YouTubeen ladataan joka minuutti 300 tuntia uutta videota, Instagramiin lähes 300 000 uutta kuvaa tunnissa. Näemme keskimäärin 3 500 kuvaa päivässä, luin jostakin. Miten voi erottua edukseen tässä valtavassa visuaalisessa vyöryssä? Ihan kivoilla kuvilla?

Finnfoto.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Meeri Koutaniemen valokuvat pakottavat katsojan ja kuvaajankin kohtaamaan elämän ristiriitaisuuden – video.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Oululaiskuvaajan hauska tyyli puri kansainvälisessä kipailussa, 2.3.2015. Oululaisen valokuvaaja Onni Wiljami Kinnusen kuvat ovat saaneet tunnustusta Euroopan kovatasoisimmassa ammattivalokuvaajien kilpailussa eli FEP European Professional Photographers of the Year -kisassa. Kinnunen uskoo, että suomalaiset yritykset alkavat ymmärtää laadukkaiden kuvien merkityksen markkinoinnissa.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Vesa Tyni valittiin Vuoden Muotokuvaajaksi 2015. Helsinkiläinen valokuvaaja Vesa Tyni putsasi pöydän Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n Vuosikilpailussa, hänen yksittäisistä valokuvistaan palkittiin jo kaksi palkittiin hopeasijoilla ja yksi kunnimaininnalla. Ja kun lähdettiin arvoimaan kisan kokonaisvoiton ratkaisevaa 5 kuvan kokonaisuutta, peli oli selvä,

 • Vesa Tyni kertoo tarinoita kuviensa takaa tulevilla Kuva & Kamera -messuilla Helsingin Messukeskuksessa, tapaat hänen perjantaina 6.3.2015 Docendo-lavalla noin klo 12 alkaen sekä lauantaina 7.3.2015 Kuva & Kamera -lavalla klo 11.30.

Tivi.fi, Kiinan ihme iskee jälleen: kuin GoPro mutta puolet halvempi. Kännykkävalmistaja Xiaomi on julkaissut GoPron tyylisen toimintakamerna, jolla on hintaa vain 399 yuania eli noin 57 euroa, uutisoi Engadget.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 25 Photographers Share The Worst Job They Had Before Becoming a Professional.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, World Press Photo Says It Will Not Disqualify Questionable Winning Photos; NPPA Scorns The Decision. Lavastetut lehtikuvat ovat nähtävästi sallittuja, jopa toivottuja...

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, The Blurb Experience. Kuvakirjoja, kotoa.

Petapixel.com, Review: The Canon 11-24mm f/4L is Pricey and Heavy but Unmatched Optically. Täyskennoiselle (!), siis 11mm (!). Eikä kalansilmäefektiä. Lähin tarkennus 0.28m. Paino 1180g. Pituus 13.2cm. Säänkestävä. Suomen hinta on vähän alle 3.500 euroa.

(email) Triggertrap Ada -projekti lopetettu. Ennakkotilaajille rahat kyllä palautetaan. Aina joukkorahoitus ei onnistu. How our $500k Kickstarter campaign crashed and burned. Lopullinen hinta olisi ollut $350 $99:n sijaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.03.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Antti Holappa, blogi, uusin. Studio metsässä osa II – eli salamia tinteille, 1.3.2015. Harmaat päivät ovat seuranneet toisiaan, ja auringosta olemme päässeet nauttimaan vain satunnaisesti. Luontokuvausharrastajan muut kiireet tähän lisäten aurinkoisia mastopäiviä on kertynyt todella vähän. Talven matalaa ja lämminsävyistä valoa on kaivannut varmasti moni muukin kuvaaja. Itse päätin hieman avittaa luontoäitiä. Päätin ottaa taskuauringon mukaan metsään. Seuraavassa kerron ensikokemuksistani lintujen kuvaamisesta talvella keinovalossa.

Yle Uutiset, Kotimaa, Muistoja digitoidaan kilpaa ajan hampaan kanssa. Kaitafilmejä, vhs-nauhoja, beta-nauhoja, U-matic –nauhoja, dioja, C-kasettinauhoja, kelanauhoja, microkasetteja, MiniDisc –tallenteita kulkeutuu WebbiNetin digitointipajaan tuhansia vuosittain. Materiaali tulee ympäri Suomen, ja kiireisimpänä aikana työtä tehdään kolmessa vuorossa.

 • jutussa mainittu hämeenlinnalainen WebbiNetti (muita alan yrityksiä löytyy haulla nopeasti)

Etelä-Saimaa, Kasari-kuvat huutokaupattiin — Halutuin oli Hanoi Rocks, 1.3.2015. Etelä-Karjalan museon Kasari-näyttelyn kuvat huutokaupattiin tänään hyvällä menestyksellä. Sari Poijärven valokuvat kiinnostivat yleisöä. 62 kaupattavasta teoksesta 38 meni sunnuntaina kaupaksi. Korkeimmalle hinta kapusi kuva Hanoi Rocksin Sami Yaffasta ja Michael Monroesta. Kuvasta maksettiin 170 euroa. Teoksen lähtöhinta oli 20 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Camera exposure explained: the relationship between aperture, shutter speed and ISO.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, Judging Depth of Field in a Modern Digital World, 1.3.2015. Syväterävyyden tarkistamiseen on kameran edessä monissa malleissa oma painike. Perusetsin perinteisessä järjestelmäkamerassa käyttää aina täyttä aukkoa. Ongelmaksi muodostuu painikkeen käytössä se, että oikealla aukolla etsimen näyttämä kuva usein hyvin hämärä. Digiaikaan syväterävyyden voi tarkistaa kuvan ottamisen jälkeen lcd-näytöltä. Kolmas moderni tapa on sitten Live View, jos kamera vain käyttää valittua aukkoa kuvan näyttämiseen.

Kamera & Bild, Samsung NX1 – spännande snabbhet. Syyskuussa 2014 julkistettu. Testi. Peilitön järjestelmäkamera. Eletroninen etsin erittäin laadukas. Nopea, 28 megapikselin kuvia 15 kuvaa sekunnissa. Kroppikenno 1.5x, 28 megapikseliä. ISO 100 - 52100. Kolmen tuumman kääntyvä kosketusnäyttö, 4K. Arvosana 78%.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.03.2015   (linkki)

Lakeuden Laajakuvafestivaali Lapualla Kulttuurikeskus Vanhan Paukun Alajoki-salissa tänään alkaen klo 12.

Pohjanmaan Valokuvakeskus
Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Kustaa Tiituntie 1, Lapua

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Uusi kamera mietinnässä, apua tarvitaan! (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Tämänhetkinen kamera on Nikon D3100 eikä se ole ihan sitä mitä kamerasta haluan mutta mitenkä löydän kameran ja putken jotka vastaisivat odotuksia... ...Budjetti on abouttia tonni, eli haaveissa olkoon ne kalliimmat vehkeet toistaiseksi. Siis toki tosta yli saa mennä ja meneekin, jos kaksi objektiivia ostaa. Nykyinen putki on AF-S NIKKOR 55-200 1:4-5,6G ED VR.
 • Uutta kameraa hankkimassa. (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Tuli järjestelmäkamera (Canon EOS 450D) myytyä vähäisen käytön vuoksi, koska siinä on aina oma hommansa kantaa sitä mukana, laseja löytyi 50mm f/1.8, 17-50 2.8 ja 70-200f4L. Nyt olisi hakusessa kuitenkin joku kompaktimman kokoinen kamera, joka kulkeutuisi mukana vaivattomammin, ei jäisi kameran mukana kantaminen siitä kiinni. Videokuvaustoiminto olisi plussaa, mutta ei välttämätön.
 • Err 80 (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). (Canon).
 • Hautajaisten videointi Sastamalassa 14.3.? (Kuvaus yleinen). Hakusessa olisi osaava kaveri videoimaan isoäitini hautajaiset esiintymisineen. Tarkoitus olisi saada tilaisuudesta lämminhenkinen valmiiksi editoitu muistotallenne, yhdelläkin kameralla mieluiten melko diskreetisti kuvattuna tämä varmaan onnistuisi. Mukana on siis muutama musiikkiesitys joiden taltiointi tässä eritoten on mielessä. Jos joltakulta tällainen homma käy, niin tarjousta kautta lisätietopyyntöä voi laittaa tulemaan osoitteeseen...
 • Olympuksen M.Zuiko kiinteät objektiivit (Optiikka). Uusimmat.
 • Bondausta Panan 15mm:n kanssa (MV) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ensi savut uudesta optiikasta (PanaLeica Summilux 15mm/1.7 MFT). Mv-kuvia.
 • Joulutonttuja ja muuta :) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvattu valkoista taustaa vasten ja heijastus tulee valkoisesta levystä, tossa toisessa on jouluvalot teipattu taustaan. Toki taustaa on jälkeenpäin valotettu lisää LR:llä ja säätöä sävyihin ja terävöitystä.

Yle Uutiset, Helsinki, Harhailuretken kuvista syntyi Uuden Maan Sanomat, 26.2.2015. Palkittu valokuvaaja Touko Hujanen laittoi harhailun keskiöön ja toteutti erikoisen kuvausmatkan Uudellamaalla. Harhailuretken kuvista Hujanen teki Uuden Maan Sanomat-lehden. Ostajat lehti löysi mesenaatti.fi sivuston kautta. Hujanen keräsi yhteisörahoituksella noin 16 000 euroa.

 • Projekti toteutui yhteisörahoituksella. Hujanen keräsi varat lehden tekemiseen jälkikäteen mesenaatti.fi sivuston kautta. Hän myi viime marraskuussa Uuden Maan Sanomat -lehden 500 kappaleen painosta kolmen viikon ajan 35 euron kappalehintaan. Tuote meni hyvin kaupaksi.
 • Uudenmaansanomat.com
 • Mesenaatti.me, Uuden Maan Sanomat. Rahoitus päättynyt 13.12.2014. 379 mesenaattia. 16.028 euroa, tavoite 6.000 euroa, minimitavoite 3.000 euroa.
 • YouTube, Uuden Maan Sanomat. Touko Hujanen. Video, kesto 3:39.

Rajala blogit, Välähdyksiä, Yksi kuva ylitse muiden – Valokuvaajat valitsivat suosikkinsa omista kuvistaan. 27.2.2015. 24 kuvaajaa näyttää suosikkikuvansa ja kertoo kuvasta. Suomalaisia kuvaajia laidasta laitaan.

Kari Kuukka.

Savon Sanomat, Kuopioon aukeaa uusi valokuvaan keskittyvä galleria. 20.2.2015. Kauppakeskus Minnassa Kuopiossa aukeaa uusi valokuvaan painottuva galleria. Galleria Valohuone avaa ovensa perjantaina 13. helmikuuta. Sampo Jaakkolan johtaman gallerian ensimmäinen näyttely on Kansallistaiteilijan ateljee, koti ja maailma, johon kuuluu kuvia Akseli Gallen-Kallelan nuoruusvuosilta, boheemielämästä, matkoista sekä laajasta perhe- ja ystäväpiiristä. Näyttely on toteutettu yhdessä VB-valokuvakeskuksen kanssa. Valohuoneella on toistaiseksi rahoitusta noin puoleksi vuodeksi eteenpäin.

Viikonloppu.com, Luulitko, että kuuluisa Iwo Jiman lipunnoston -kuva on lavastettu? 70 vuotta sitten. YouTube-video, 3:55. Värikuvaa sota-ajalta.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Helsinki. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Uudenmaan maakunnan alueella pääpaikkana Helsinki. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Ajokortti ja oma auto välttämätön.

Työpaikan osoite Uudenmaan maakunnan alue, 00100 HELSINKI
Työ alkaa huhtikuussa sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, 2-6h/pvä
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 13.03.2015
Ilmoitus jätetty 27.02.2015

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Turku. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Turun alueella, pääpaikkana Turku. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Ajokortti ja oma auto välttämätön.

Työpaikan osoite Turun alue, 20100 TURKU
Työ alkaa huhtikuussa tai sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, 2-6h/pvä
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 13.03.2015
Ilmoitus jätetty 27.02.2015

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in March.

Luminous Landscape, The Nature Of Creativity. Mitä luovuus valokuvauksessa tarkoittaa.

Dpreview.com, CP+ 2015: Fujifilm interview - 'our lenses are waiting for higher-resolution sensors'. Kysymys-vastaus.

Pdnonline.com, Q&A: Instagram Editorial Director Pamela Chen.

The Japan Times, Photography buff thrives in the capital of cameras. Japan Camera Hunter, yhden miehen yritys. Palvelee asiakkaita Aasiasta ja ympäri maailmaa. Nettisivulla yksityiskohtaiset kartat Tokion kamerakauppoihin. Myös Hong Kongin kartat. Vintage-filmikameroihin erikoistunut. Alkuperäiseltä koulutukseltaan hopeaseppä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Helmikuun 2015 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset