Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Huhtikuu 2011

30.04.2011   (linkki)

Toukokuun uutiset 2011 ovat jo ilmestyneet...

Foorumilaisten kuvia:

Viikate's blog, Nikon saapui taloon 29.4.2011. Testissä siis D700 + 35/1.4g 50/1.4 ja 85/1.4g. Ensituntuma oli ihan ok, ergonomia oli käteen varsin hyvä ja setistä sai pienen kun otti kahvan pois. Ensimmäisiä huomioita versus Canon eos 5d MK II on etsin...

Jore Puusa on pienen tauon jälkeen taas aktivoitunut. Pääasiassa vähän vanhempia kuvia ja niihin liittyviä tarinoita.

Tamperelainen, Digi ei tappanutkaan legendaarista Polaroidia. Kulttimaineeseen noussut pikakamerakuvaus on tekemässä paluuta. ...Pitkänen kuvaa pääasiassa lomamatkoilla. Filmit hän tilaa Saksasta. Ensin hän kuvasi Impossiblen PX-filmille, mutta sen vaatimat korkeat valo- ja lämpöolosuhteet rajoittivat kuvaamista liikaa. Sittemmin hän on ottanut kuvansa Polaroidin TZ-Artistic -filmille ja aikoo jatkaa harrastusta. Muun muassa pitkällä matkallaan Aasiassa hän ottaa osan matkakuvistaan Polaroidilla.

Valokuvatorstai, 205. haaste. Viikon haaste on "värit".

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 204. haaste. Viikon haaste oli "suklaa". Haasteen otti vastaan 53 kuvaajaa

Tietokone.fi, Ota näyttäviä panoraamakuvia iPhonella helposti. Microsoft Photosynth 1.0 iOS. Freeware.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Royal Wedding: In Photos. 45 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, The Royal Wedding. 36 kuvaa.

Denverpost.com, Captured: The Royal Wedding of Prince William and Kate Middleton. 61 kuvaa.

PhotographyBB, jälleen uusi nettilehti ilmestynyt. Issue #39 – Apr/May 2011, pdf-muodossa, 66 sivua. Lukeminen vaatiin email-osoitetta (muistaa käynnin).

Popular Photography, Round Up: Which Nikon 50mm Lens Should I Buy?

 • Nikon 50mm f/1.4G, $550
 • Nikon 50mm f/1.8G, $217
 • Nikon 50mm f/1.4D, $335
 • Nikon 50mm f/1.8D, $135

ePhotozine.com, Correcting Colour and Contrast Using Colour Curves. Katkelma Scott Kelbyn Photoshop Elements 9 -kirjasta.

Digital Photography School, Tips for Texturing Photographs.

Petapixel.com, The Story of How the Influential Nikon F SLR Camera Was Designed. Kaksiosainen video.

Rob Galbraith, Technicolor releases CineStyle for video-capable Canon digital SLRs. Ilmainen.

Photo.tutsplus.com, The Olympus XZ-1: A High-End Compact taking on Mirrorless Hybrids. Peilittömät kamerat itse ovat aika pieniä, mutta entä sitten, kun laitetaan objektiivi kiinni? Koko on silloin selvästi isompi kuin kompaktidigin koko. Mitä tapahtuu, kun kompaktidigiin laitetaan vähän isompi kenno. 10 megapikseliä, 28-112mm. Super Macro tarkennus 1cm (vain 28mm). RAW. Aruingonvalossa lcd-näyttö ei toimi hyvin. Lisävarusteena voi ostaa etsimen. Mekaaninen zoom. Kuvanlaatu on hyvä. Hämärässä selvästi parempi kuin kompaktidigi. Ergonomia ei ole paras mahdollinen.

 • Dpreview.com, Olympus XZ-1. Olympuksen pitkään mietitty kompaktidigi pyrkii valloittamaan edistyneen kuvaajan kompaktidigimarkkinat. Ensimmäistä kertaa Zuiko-optiikkaa Olympuksen pikkudigissä. Isokokokoinen (herkkä) 10 megapikselin kenno, 28-112mm, F1.8 - F2.5, kuvanvakaaja, kolmen tuuman lcd-näyttö (621.000 pistettä), kameran sisäinen raw-konversio, sisäänrakennettu harmaafiltteri, sisäinen salama, salamakenkä, ulkoisen salaman langaton ohjaus. Arvosana 74%. Suomen Olympus. Suomen hinta on alle 500 euroa.
 • "The XZ-1 combines simple direct controls with an excellent lens to create probably the best photographers' compact currently available."

ePhotozine.com, New Camera Grips available from Flipbac Innovations. Pienille, sileille, liukkaille kompaktidigeille jotain, josta pitää kiinni. Grippi kiinnitetään tarralla (3M). Canon S90/S95, Olympus XZ-1, Samsung TL500, jne. $9.99, pk. $2.99 (kaikkialle).

 

29.04.2011   (linkki)

Claire Aho: Tyylin aika
Kuva: Claire Aho7.8.2011 asti

Taidehallissa avautuu tänään Tyylin aika -näyttely, joka esittelee Claire Ahon muoti-, mainos- ja kansikuvia vuosilta 1950-1967. Ahon värikkäät ja humoristiset valokuvat välittävät tunnelmia aikakaudesta, jonka kuluessa salonkimuodin luomukset antoivat tilaa käytännöllisemmälle pukeutumiselle ja koneistettu keittö teki tuloaan.

Aho valokuvasi mm. Eevaan, Sorjaan, Viikkosanomiin ja Hopeapeiliin. Nuoret Lenita Airisto ja Pirkko Mannola nähtiin ensi kertaa aikakauslehtien kansissa Claire Ahon kuvaamana.

Viime kesänä Helsingin kaupungin Virka-galleria esitteli Claire Ahon mustavalkoisia Helsinki-kuvia. Erityisesti hänet tunnetaan kuitenkin värivalokuvauksen uranuurtajana ja muotikuvaajana. Lehti-, mainos- ja muotikuvien lisäksi hän on tehnyt myös useita dokumenttielokuvia, muun muassa Helsingin olympialaisista 1952.

Claire Aho (s. 1925) on kirjailija Juhani Ahon ja taitelija Venny Soldan-Brofeldtin pojantytär.

Helsingin Taidehalli
Nervanderinkatu 3, Helsinki
ti, to, pe 11-18, ke 11-20, la-su 11-17
8 e / 5,50 e/ alle 18-v. vapaa pääsy

Sari Poijärvi: Kasari
Kuva: Sari Poijärvi.22.5.2011 asti

Sari Poijärven Kasari-näyttely puolestaan esittelee värikkään 1980-luvun tapahtumia, muotia ja ilmiöitä valokuvauksen opiskelijan, lehtikuvaajan ja valokuvataiteilijan silmin. Kokonaisuus sisältää henkilökuvia 80-luvun julkkiksista, dokumenttivalokuvia, julisteita, lehtileikkeitä, musiikkivideoita ja Poijärven henkilöhaastattelun.

Virka Galleria
Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki
ma-pe 9-19, la-su 10-16

Alvar Kovanen: Tähdet tuikkivat
Alvar Kolanen: Olavi Virta.22.05.2011 asti

Myös Kotkan valokuvakeskuksessa on tiedossa nostalgiaa tänään avautuvan näyttelyn myötä. Mainosvalokuvaajana toiminut Alvar Kolanen (1921-2007) kuvasi suomalaisia viihde- ja muotimaailman tähtiä 50-luvulta 70-luvun puoliväliin. Lenita Airisto, Pirkko Mannola, Laila Kinnunen ja Vieno Kekkonen loistavat kuvissa, samoin monet myöhemmät mallit, laulajat ja yhtyeet.

Kovanen kuvasi jokseenkin kaikki suomalaisen iskelmämusiikin tähdet 60-luvulta 70-luvulle. Hänen laaja tuotantonsa kattaa mm. PR-kuvia ja levyjen ja lehtien kansia sekä esimerkkejä sen aikaisen levytyksen tekniikasta.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 13-18 ja la 12-16
2 €

Suomen valokuvataiteen museo/ Kokoelmanosto: K-G Roos, Kiina, 1967. Kokoelmanostossa Maaria Faarinen tarkastelee tällä kertaa pinnakkaisarkkia vedostajan työvälineenä.

 • Kokoelmanosto-sivulla museolehtori Erja Salo ja kokoelma-amanuenssi Maria Faarinen esittelevät poimintoja museon kokoelmasta. Sivulle lisätään uusi kuva noin kahden viikon välein.

Yle Areenassa kuunneltavissa/katsottavissa:

 • (Yle puhe) Aamuvuoro: Kotimatka naiseuteen.
  Kesto 00:16:56.
  Valokuvaaja Piritta Reinikka on tehnyt kotimatkan naiseuteen. Inner Goddesses - kotimatkalla naiseuteen -valokuvanäyttely on avoinna 30.4.2011 saakka Luova-valokuvagalleriassa Helsingissä. Toimittajana Miina Aalto-Setälä.
 • (YLE Radio Suomi) Luontoretki.: Luontokuvauksen uudet tuulet.
  Kesto 00:09:46.
  Valokuvausharrastus ei enää ole yksinäisten miesten puuhastelua ikimetsien siimeksessä. Pitkäputkisia luontokuvaajia näkee tuon tuostakin, paikoin jopa niin paljon, että se kiinnittää huomion. Miksi kuvaaminen on niin suosittua, voiko valokuvaajien innokkuutta suunnata yhteistyöprojekteihin? Juha Laaksonen tapasi Utössä porilaisen pitkän linjan luontokuvaajan Markku Saihan.
 • (Vain Areenassa) Kolmas ulottuvuus: Hiljainen kuolema
  Tarinoita Afganistanista -sarja. Kuvajournalisti Niklas Meltio Kertoo Tarinateltan hengessä kuvaajan arkipäivästä Afganistanin sota-alueella. Tarinan kuvat ovat Niklaksen ottamia ja kertovat samalla omaa tarinaansa Afganistanin arjesta. Ohjaaja Juhani Oroza, Videokuu Oy

Foorumilta:

"...Kuvaamme Pirkka-Pekka Peteliuksen uutta sarjaa Helsingin keskustassa tiistaina 10.5 klo 13.00 - 17.00 ja etsin kuvauksiin valokuvaustaitoisia avustajia, jotka voivat tuoda oman järjestelmäkameransa mukaan kuvauksiin. Kuvauksista luvataan palkkio.

Kuvauspaikka ja aika: Tiistai 10.5. klo 13.00 - 17.00 Bulevardi 33, 00180 Helsinki.

Kuvaamme lehdistö/tiedotustilaisuus-kohtauksia, joihin tarvitsemme lehdistökuvaajia. Vaatetoiveena neutraalinväriset pitkähihaiset vaatteet.

Pikaista yhteydenottoa toivotaan!

T. Minna Salminen
tuotantokoordinaattori
Yle Draama 040-1247097
etunimi.sukunimi@yle.fi...."

Sotkutontapaivaa.fi, Kilpailut. Jyväskylässä on palkittu viime vuosina siisteimpiä vapunviettäjiä Sotkutonta päivää! -kampanjan nimissä. Tänäkin vuonna kampanjoidaan roskattoman vapun puolesta: tavoitteena on kannustaa juhlijoita siistimpään vapunviettoon. Millaista vappua sinä aiot viettää, siistiä vai siivotonta?

Tänä vuonna kisataan teemalla "Siistiä vappumeininkiä". Lähetä meille ottamasi valokuva, joka mielestäsi kuvaa osuvasti siistiä vapunviettoa. Voittajakuvan ottaja palkitaan 100 euron rahapalkinnolla. Lisäksi kaikille siistiä vappua viettäneille ja siitä kuvan lähettäneille on luvassa palkkioksi "Älä jätä kesäkoiraa - mäyräkoirien kuoret eivät kuulu luontoon" -haalarimerkki.

 • Kisa on avoin kaikille jyväskyläläisille.

MTV3, Lähetä meille hienoin vappukuvasi – voita 100 euroa. Lähetä hienoin vappukuvasi MTV3 Uutisten nettisivuille. Koostamme näyttävimmistä otoksista kuvagallerian ja palkitsemme parhaan kuvan 100 euron palkinnolla.

 • "Täten luovutan kaikki oikeudet kuvaan/videoon MTV Medialle, mukaan lukien edelleenluovutusoikeuden. Vakuutan että minulla on oikeus myöntää oikeudet MTV Medialle."
 • Hyvistä julkaisemistamme kuvista voimme maksaa kuvan sisällön ja ainutlaatuisuuden perusteella joko 50 - 300 euron palkkion. Kaikista julkaistuista kuvista emme maksa, vain parhaista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Royal Wedding: The UK Gets Ready. 36 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Ramping up to the royal wedding. 34 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Preparing for a Royal Wedding. 29 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Royal Weddings Past. 29 kuvaa.

Denverpost.com, From the Archive: British Royal Weddings. 42 kuvaa.

Rob Galbraith, Feature: the quiet, lovely photographs of Joseph O. Holmes.

Thephotoargus, Warren Krupshaw, Photographer / Photographs.

Photo.tutsplus.com, Learn Lightroom in a Week – Day 7: Export and Publishing.

British Journal of Photography, Royal Wedding: How are photographers getting ready?

Petapixel.com, Reuters Team Photo Gear for Shooting the Royal Wedding.

Photo.tutsplus.com, Getting to Know Your Flash. Canon.

Guardian.co.uk, Deutsche Börse prize for photography goes to chronicler of displaced people. £30.000.

Dixiq.com, Darkening a room by adding light. Tuntuu aluksi järjen vastaiselta.

Digital Photography School, 3 Ways to get Better Control of Autofocus.

Macworld.com, Five simple photo composition tips.

Strobist, What China Doesn't Understand. Kiinalainen valmistaja YongNuo julkisti uuden salaman YN-565EX:n. Täydet manuaalisäädöt, sisäänrakennettu orjatoiminto, synkkaliitäntä, yhteensopiva Canonin ja Nikonin TTL-systeemin kanssa jne. Ongelma on kiinalainen tapa, jossa valmistaja myy suoraan tuotteita hyvin halvalla. Jos tulee ongelmia, niin ainoa tapa on lähettää tuote takaisin valmistajalle. Kuluttaja jää yksin ongelmansa kanssa.

Rob Galbraith, Phase One releases Capture One 6.2.

ePhotozine.com, SpyderCheckr by DataColor. 23cm x 16.8 cm laatikko. Jossa harmaasävyjä, väritargetteja (48 kpl). Mukana softa. Luodaan kameralle sopiva profiili (tietyssä valossa). RAW. Ero ei välttämättä ole suuri. Arvosana 4.5 * / 5*. Suomen hinta on 140 euroa.

Rob Galbraith, Review: M.I.C. CF Card Reader for iPad and iPad 2. USB, CompactFlash. $29.95.

 

28.04.2011   (linkki)

Mikko Hyvärinen, Time Lapse Milky Way from Sunset to Sunrise. YouTube-video, kesto 1:19. "Kuvattu pääsiäisenä 2011 Tohmajärvellä sekä Ilomantsissa Koitereen rannalla. Kuvia tuli kolmen session aikana otettua noin 2500 ja niistä sitten videolle tuli varmaankin 1700. Vähän pätkin noita erillisiä videoita, ettei kokonaisuudesta tule liian pitkä."

Foorumilaisten kuvia:

 • Viilipurkillinen.kuvat.fi, Tbilisimv. "Kuvattavaa Georgiassa riittäisi loppuelämäksi."
 • Jorma Mylly, Las Palmas. "No kun tuli Egyptistä äkkilähtö, niin piti siirtyä rauhallisemmille seuduille."

Valoa etsimässä, 16/52 Takaa-ajo 25.4.2011. Pääsiäinen alkaa olla vietetty ja on aika kirjoittaa blogi viime viikon kuvasta, joka on tällä kertaa lintuaiheinen. Kuva on otettu lauantaiaamuna Parikkalan Siikalahdella ja ohessa tarkemmin kuvan syntyhistoriasta.

Kari Kuukka Photography, Coming Soon to a Computer Near You… 26.4.2011. So, to cut long story short: I teamed up with the Photo Raw Magazine and we thought that we’d do something about this. I am working on couple of projects and we are busy doing design – a new live website will be coming up soon

Espoo.fi, Tunsitko? Tiesitkö? - valokuvanäyttely matelijoista ja sammakkoeläimistä. Suomen kaikki 11 matelija- ja sammakkoeläinlajia yhteisnäyttelyssä Villa Elfvikin luontotalossa 27.4.- 5.6.2011. Näyttely tutustuttaa lajien kiehtoviin ja omintakeisiin elintapoihin.

Suomen freelance-journalistit ry.

Unknown Pixels, Luminance HDR saatavilla nyt myös suomeksi. Luminance HDR:n versio 2.0.2 on vihdoin julkaistu lukuisten bugikorjauksien jälkeen. Kuten tammikuun loppupuolella jo kirjoitin, suomensin koko ohjelman käyttöliittymän ja tuolloin oletin julkaisun tapahtuvan pian (kehittäjiltä saatu tieto), mutta näin ei käynyt. Sourceforge joutui ensin hakkeroinnin kohteeksi ja kehittäjät korjailivat bugeja sekä parantelivat ohjelmistoa aivan viime päiviin saakka. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

Tietokone.fi, Monipuolinen mediasoitin Windowsiin. UMPlayer 0.92. Open source.

Photo.net, foorumi.

Reuters.com, Montana horse drive. 15 kuvaa.

Life.com, Westminster Abbey: A Peek Inside. 47 kuvaa.

Life.com, In Praise of Old License Plates. 22 kuvaa.

Pixiq.com, Visual Skill Building Techniques.

Digital Photography School, Does Mirror Lock-Up (MLU) Help Macro Shots? Kannattaako peiliä lukita makrokuvissa.

ePhotozine.com, Top 10 Wedding Photography Tips.

Digital Photography School, 10 Tips to Improve Your Food Photography Styling.

YouTube, Photoshop Tutorial: Sharpening. Video, kesto 7:15.

YouTube, Photography Lighting Tips for Portraits - Tutorial by Hunter Freeman. Video, kesto 3:03.

Stolencamerafinder.com. Monet kamerat tallentavat jpg-kuvan exif-tietoihin sarjanumeron. Tätä sarjanumeroa voi käyttää kameran myöhempien vaiheiden jäljittämiseen. Jpg-kuvan (suoraan kamerasta) voi raahata syöttökenttään, jollei sarjanumeroa tiedä. Tietokannassa on tällä hetkellä vähän yli miljoonan kameran sarjanumerot.

Suomen Nikon, AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G. Objektiivipussi ja vastavalosuoja mukana. Säänkestävä objektiivin kiinnike, metallia.

Rob Galbraith, Adobe updates Lens Profile Creator, DNG Profile Editor and DNG Codec.

DCRP, Canon EOS Rebel T3i. Euroopassa Canon EOS 600D. Julkistettu helmikuussa 2011, USA Canon Rebel T3i. Canon 550D:n seuraaja. Uusille kuvaajille 18 megapikselin järjestelmädigi (kroppikenno), kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä kuten kalliimmassa Canon 60D:ssa, kuvasuhde 3.2, ei mustia reunoja), salaman kaukolaukaisu. HD video 1080p. 3.7 kuvaa sekunnissa. Videolla automaattitarkennuksessa moottorin ääni kuuluu, ei toimi aina sulavasti. Monoääni, ulkoisen mikrofonin liitäntä. Yhdeksän pisteen tarkennus. Tarkennus nopea käytettäessä optista etsintä, Live View:tä käytettäessä välillä hidas. Kuvausohjelmia. 2, 4, 8 sekunnin videokuvausta, yhdistetään yhdeksi videoksi, johon voi lisätä ääntä (ei tarvita tietokonetta). Kenno ja tarkennussysteemi ei ole muuttunut. Akut saisivat kestää pitempään. Kittiobjektiivilla kuvat pehmeitä. Mukana tuleva softa hyvä. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 850 euroa (18-55mm IS) tai 1.050 euroa (18-135mm IS).

ePhotozine.com, SpyderCube by DataColor. Valmistajan mukaan parempi kuin perinteinen harmaakortti. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on 45 euroa.

 

27.04.2011   (linkki)

Edit: Kaikki paikat täyttyivät hetkessä ja varasijatkin ovat jo menneet, joten enää ei kannata ilmoittautua mukaan!

Kuvaustilaisuus ammattikuvaajille ja/tai edistyneille valokuvauksen opiskelijoille:

Tero Saarinen Company ja The Boston Camerata esiintyvät 10.-14.5. Suomen Kansallisteatterissa Helsingissä.

Ammattivalokuvaajille ja/tai edistyneille valokuvauksen opiskelijoille on tarjolla mahdollisuus kuvata koreografi Tero Saarisen tanssia ja elävää musiikkia yhdistävän Borrowed Light -teoksen kenraaliharjoitusta tiistaina 10.5. klo 15-17. Tavoitteena on lisätä kiinnostusta tanssivalokuvausta kohtaan.  

Kuvaajilla on oikeudet kuvaamaansa materiaaliin. Kenraaliharjoituksen kuvauksesta ei makseta palkkiota, mutta Tero Saarinen Company on kiinnostunut näkemään kuvatun materiaalin sekä mahdollisesti ostamaan oikeudet kiinnostavimpien kuvien käyttöön.

Mikäli olet kiinnostunut mahdollisuudesta kuvata kenraaliharjoitusta, ota yhteyttä Tero Saarinen Companyn markkinointi- ja viestintäpäällikkö Terhi Mikkoseen (terhi.mikkonen(at)terosaarinen.com) viimeistään pe 6.5. mennessä.

Tilaisuuteen otetaan maksimissaan 12 kuvaaja. Mukaan mahtuville kuvaajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti viimeistään ma 9.5.  

Edit: Kaikki paikat täyttyivät hetkessä ja varasijatkin ovat jo menneet, joten enää ei kannata ilmoittautua mukaan!

Get the Picture -seminaari valokuvaajille ja kuvankäsittelijöille Tampereella ja Helsingissä. Seminaari on maksuton. Ilmoittautuneilta, jotka eivät kuitenkaan saavu paikalle veloitetaan 50 euron suuruinen maksu. Ilmoittautuminen tulee peruuttaa viimeistään edellisenä päivänä. Seminaarit ovat englanninkielisiä.

Network Innovation Photo Tour 2011 -ohjelma

Foorumilaisten kuvia:

Lasse Arkela: Tshernobylin 25. Muistopäivä -valokuvavideo.

Jrkkari.com. Vapun tallentamisen alkeet – kameran asetukset 26.4.2011.

Taloussanomat, Näin saat iPadin alehintaan. Ensimmäisen sukupolven iPadeja saa yhä verkkokaupoista. Hinnat ovat tuntuvasti uusia iPad 2 -laitteita halvempia. Vielä halvemmalla pääsee ostamalla käytetyn iPadin.

 • Halvin ensimmäisen sukupolven iPad-malli maksoi Applen kaupassa 499 euroa. Toisen sukupolven laitteen hintaa Apple on laskenut 479 euroon. Halvimmassa iPadissa on 16 GB sisäistä muistia, wlan-yhteys, mutta ei sim-korttipaikkaa 3G-verkon datayhteydelle.

Omakaupunki.hs.fi, Huuhkajanpoikanen päätyi vartijan haaviin Mannerheimintiellä.

Savon Sanomat, Kuuraparrat hurmasivat lukijat. Talvikuvakilpailun tulokset.

Kouvolan Sanomat, Kevään merkit -kuvakilpailu.

Verkkouutiset.fi, Opiskelijat paiskovat töitä välttääkseen opintolainaa. Valokuvataiteen opiskelija Minna Kallinen, 27, on käynyt töissä lukukausien aikana koko kuusivuotisen opintouransa ajan. Oman alansa töitä hän on tehnyt vain työharjoittelujaksoilla, ansiotulot ovat kertyneet kaupan alalta ja lämpiötyöntekijän tehtävistä..

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, Easter ceremonies. 30 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | April 26, 2011. 12 kuvaa.

Life.com, Beautiful iPhone Photos. 17 kuvaa.

ePhotozine.com, Tilt Shift Photography Tips. Ei tarvita Tilt & Shift -objektiiviakaan.

Pixiq.com, Studio equipment buying guide for beginners. Mikä olisi sopiva paketti aloittelevalle studiokuvaajalle.

Petapixel.com, Interview with Microstock Photographer Yuri Arcurs. Stokkikuvien kuningas.

Bobatkins.com, Using Contrast Detection AF to get accurate AF with TCs on slow lenses. 1.4x telejatkeella valovoimaa aukon verran vähemmän, 2x telejatkeella kahden aukon verran. Miten saada automaattitarkennus toimimaan.

Pixiq.com, Photosmith. Lightroom lite for iPad?

Diyphotography.net, Super Easy Macro Lighting Using a Pringles Can. Pringles-purkeille löytyy jälleen käyttöä. Sisältä hopean värinen. Kameran sisäinen salama purkin sisään.

Diyphotography.net, Use A Mini Jack To Convert Your iPhone Into a DSRL Super Remote.

The Online Photographer, A Lens That Isn't That Comes in a Tin. Micro 4/3. Helposti neulanreikäkamera. $40. Itsekin tällaisen tekee.

Reuters.com, Canon cuts 2011 compact camera sales target to 20 mln units. Muutkin valmistajat joutuvat varmasti tarkistamaan tämän vuoden myyntiennusteitaan.

The-digital-picture.com, Canon EOS 7D Firmware Version 1.2.5 Again Available. Välillä poissa, nyt taas esillä.

Popular Photography, Review: Western Digital 6 TB My Book Studio Edition II. Kaksi kolmen teran levyä. $549. Neljä gigaa siirtyi USB 2.0 (PC) 5:45 (hidas). Firewire 800 (Mac) 0:55.

 

26.04.2011   (linkki)

HS, Maailman kuvia. Viimeisen kuukauden ajalta vähän yli 30 kuvaa.

Yle.fi, Helsinki, Kolmaskin Kampin huuhkajista kokeili siipiään.

Hardware.fi, MacBook Air saa kesän aikana lisätehoa ja uusia ominaisuuksia.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Chernobyl disaster 25th anniversary. 34 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Holy Week and Easter, 2011. 38 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Easter ceremonies. 30 kuvaa.

Life.com, Charles and Diana's Wedding Day. 46 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | April 25, 2011. 15 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, An Excellent Light Painting Experiment at Night. Kamera, jalusta, taskulamppu, ei muuta.

Pixiq.com, Worldwide Pinhole Photography Day Gallery. Muutama poiminta galleriasta.

Jeffrey Friedl's Blog, The Amazing Marketing Power of Scott Kelby. Lightroomiin on pitkään kaivattu tasoja (layers). Scott Kelby julkisti ison uutisen muutama päivä sitten, jonka otsikossa luvattiin raflaavasti OnOne:n softan tuovan tasot Lightroomiin. Kyseessä oli lähinnä markkinointikikka, Lightroomiin ei oikeasti mitään tasoja saa. Scott Kelby saa itse osan OnOne:n softan myynnistä, siksi suurieleinen ei-paikkansapitävä otsikko.

Digital Photography School, Will A Close-Up Lens Suffice In Place Of A Macro Lens?

Digital Photography School, How to Take Portraits that Stand Out.

Pixiq.com, Are These Really the "Best" Photo Products? TIPA valitsi 40 vuoden 2011 "parasta" tuotetta.

Expomat.tripod.com, Exposure-Mat - Free Light Meter. 140g paperia, terävä veitsi ja liimaa. Pari pdf-tiedostoa imuroitavaksi + ohjeet kokoamiseen + käyttöön.

Rob Galbraith, Nikon releases firmware v1.02 for D7000.

Dpreview.com, Panasonic releases TS3, TZ10 and TZ22 firmware updates.

Dpreview.com, Nikon D5100. Huhtikuussa 2011 julkistettu. Uutta päädysta saranoitu kolmen tuuman näyttö (920.000 pistettä) ja 16 megapikselin kenno. Nikon D3100:n ja Nikon D7000:n väliin. Ensimmäinen Nikon, jossa 30 kuvaa sekunnissa 1080. Sisäänrakennettu HDR. Kuvaefektejä sekä videoon että still-kuvaan. Ei langatonta salaman ohjausta (kuten Nikon D7000). Ei sisäänrakennettua tarkennusmoottoria (vanhemmat Nikkorit). Live View on nopea (mutta ei yhtä nopea kuin peilittömissä järjestelmädigeissä). Kuvanlaatu erinomainen. Pelkistetyt hallintanäppäimet, mutta tarpeeksi manuaalisäätöjä. Arvosana 76%. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 850 euroa (mukana Nikkor 18-55 kuvakaajazoom). (Suomessa siis jo myynnissä).

Slrgear.com, Nikon 24mm f/1.4G ED AF-S Nikkor. Helmikuussa 2010 julkistettu. Täyskennoisille. Filtterikierre on 77mm, paino 620g. Mukana vastavalosuoja. Täydellä aukolla ongelmia. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 1.950 euroa.

Photographyblog.com, Epson Stylus Photo R3000. A3+ mustesuihku. Hinta n. 800 euroa.

 

25.04.2011   (linkki)

TAMK taide & viestintä, Valokuvanäyttely Aamulehden aulassa: Sini Kallio ja Mirja Paljakka. Valokuvataidenäyttely 26.4.-13.5.2011 Sini Kallio: 252 päivää katselin ja odotin Mirja Paljakka: Side by Side Aamulehden aula Itäinenkatu 11, Finlaysonin alue, Tampere

HS, Vartija pelasti katolta pudonneen huuhkajan syliinsä, katso kuvat. Espoolainen lintuharrastaja Kari Soilevaara onnistui kuvaamaan poikasen epäonnistuneen lentoharjoituksen.

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Näyttelykuvia 376: Taidekriitikko sanoi v-sanan 24.4.2011. Mitä tapahtui, kun kriitikkoa yritettiin estää ottamasta kuvaa näyttelystä.

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, Audio slide show: Burlesque, a show that takes off.

Life.com, Rare, Unseen: Grace Kelly's Wedding. 33 kuvaa.

Guardian.co.uk, The big picture: Henri Cartier-Bresson in 1950s Moscow. Kuva Moskovasta, ruudun verran analyysia.

Beyondmegapixels.com, When Someone Asks, “What Equipment Should I Buy?”. Jokainen on joutunut vastaamaan tähän kysymykseen.

Photofocus.com, What Camera Should I Buy?

Digital Photography School, How to Create a Realistic HDR Image: A Simple and Fun Method to Create a HDR Image, without Photomatix.

Enticing the Ligth, Time lapse photography with your DSLR.

Photofocus.com, Memory Cards – 15 Essential Tips for Photographers. Kannattaa lukea huolellisesti.

Beyoundmegapixels.com, Eight Reasons Why I Love Photography.

A Photo Editor, Creative Director Tries To Bully Photographers Into Not Emailing Him. Mielenkiintoinen yritys ratkaista spam-email. Paljon kommentteja, puolesta ja vastaan (näitä enemmistö).

Earthboundlight.com, Focus Stacking: Breaking the Depth of Field Barrier (Photo Tip of the Week), 24.4.2011. Syväterävää kauttaaltaan.

ePhotozine.com, How To Shoot Panoramas. Muutama vinkki.

Pixiq.com, Get the eyes in focus.

Luminous Landscape, Alpa STC Review. Adjusting to Perfection. Keskikokoa. STC = Sticht / Shift Travel Compact.

 

24.04.2011   (linkki)

TAMK taide & viestintä, Maria Kärkkäisen valokuvataidenäyttely Helsingissä. Maria Kärkkäinen P e k i n r i n n e – paikka kasvulle 5.4. - 24.4.2011 ti-pe 12-17, la-su 12-16 G12, Töölöntorinkatu 3, Helsinki. Tänään viimeinen päivä.

Photopasisalminen.com, muutama poiminta:

Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ry.

Cartinan kuvablogi, Ammattikuvaajille Cartina on enemmän kuin tuhannen taalan paikka 20.4.2011.

Joona-Pekka Hirvonen Photography.

Petteri Löppönen Photography, VEAT koulutukseen tie vie 12.4.2011.

Photo.net, foorumi.

Life.com, Grooviest. Cult. Ever. 15 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Life in Daggett revolves around the Desert Market. 12 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, Sonic Slideshow #4: Spring.

Pixiq.com, Making a Living with Nature Photography - Part 2.

ePhotozine.com, Pinhole Photography Advice. Tänään on kansainvälinen neulanreikäkamerapäivä.

Popular Photography, Travel Photographer Alissa Everett on Making Photographs in Unfamiliar Places.

ePhotozine.com, How To Use A Toy Camera. Mikä on lelukamera.

Kivitv.com, Top 10 wedding photography mistakes.

Pixiq.com, Nikon AF-S 28-300mm f/3.5-5.6G – Where Speed and Weight are Key. Miten käyttökelpoinen superzoom oli Uuden Seelannin matkalla.

 

23.04.2011   (linkki)

Journalisti 8/2011, 21.4.2011.

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Näyttelykuvia 372: Isää etsimässä 22.4.2011. Suomen valokuvataiteen museon uusin näyttely.

Jore Puusa, Storan sirkkeli 21.4.2011. Stordenson uusi logo ei herätä ihastusta. Värikin on vaikea painotuotteissa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Robots at Work and Play. 33 kuvaa.

Denverpost.com, In Focus: Holy Week around the World. 46 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Gulf oil spill one year later. 36 kuvaa.

Smashingapps.com, 45 Stunning Examples Of Bird’s Eye View Photography That Captured The Beauty Of Earth.

Life.com, Among Giants: A Life with Whales. 11 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, Piece of Cake: Best Practices for Photographing Your Children.

Luminous Landscape, Alain Briot, Photographic Examples. #11 White Sands ja #12 White Sands B&W uusia.

Photo.tutsplus.com, Learn Lightroom in a Week – Day 6: Printing, Slideshows and Web Galleries.

Pixiq.com, Making A Living with Nature Photography - Part 1.

ePhotozine.com, Understanding Soft Light - Tips on controlling and understanding your light source.

Dpnow.com, All about lens apertures.

Popular Photography, Ebay Watch: Two Super Sneaky Spy Cams, a Gameboy Camera with Working Printer and More.

 • Kilfitt UKA 659 Watch/Spy Camera Prototype: $58,800 or Best Offer
 • Russian KGB Spy Camera/Bag: Current Bid $450
 • Gameboy Camera, Printer and Gameboy: Current Bid $10.50
 • Spheron Virtual Reality Sperocam: $21,500
 • 20 Rolls of 35mm ISO 64 Kodachrome Film: Current Bid $700

YouTube, Kodak Instamatic Commercial from the 1960s.

The-digital-picture.com, Adobe Price Increase Coming. Huhtikuun 27. on viimeinen päivä, jolloin vanhan viitos-version ostaminen oikeuttaa ilmaiseen uuden version päivitykseen.

IR, New FotoSpot™ and FotoMapr™ Geo-Tag Digital Images in Nikon, Canon®, Sony®, Panasonic®, Ricoh® and Other Popular Cameras (lehdistötiedote). GPS-paikkatiedot kuviin. FotoSpot $249, FotoMapr $269.

Thinkgeek, Midnight Shot NV-1 Night Vision Camera. $139.99. Infrapunafiltterin poistolla mielenkiintoisia sivuvaikutuksia. Lisäksi IR-ledvalo. Voi käyttää myös tavallisena kamerana (ir-filtteri kennon edessä). Takavuosina osassa Sonyn videokameroita oli ns. yökuvaus, päivänvalossa sillä sai aikaan mielenkiintoisia vaikutuksia.

Fotosidan.se, Åtta uppdateringar i Canon DPP.

 

22.04.2011   (linkki)

Pohjoisen Luontokuvaajien sivusto Polku.net on uudistunut. Vanhan sivuston artikkelit löytyvät Arkistosta. Viime viikon lauantaina ilmestyneestä suomalaisin voimin tehdystä kirjasta 'Lintukuvauksen käsikirja' on arvostelu. Tuoreet jäsenesittelyt minigallerioineen. Foorumi on kaikkien luettavissa ja katsottavissa, mutta vain yhdistyksen jäsenet voivat osallistua.

Keskuspuiston ammattiopiston audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon loppunäyttelyt ovat nähtävillä toukokuun ajan.

 • Jani Forsberg: "Post-Apocalyptic World" paikka; Keskuspuiston ammattiopisto, 5. kerros aula Tenholantie 10 B, Helsinki
 • Mariah Kari: "Ihanaiset" paikkka; Keskuspuiston ammattiopisto, 5. kerros av-osasto Tenholantie 10 B, Helsinki
 • Joonas Saturo: "Searching for the American Dream" paikka: Keskuspuiston ammattiopisto Metsälän toimipiste, auto-osasto, Läkkisepänkuja 8, Helsinki
 • Mirka Kleemola: "Still life - pysähtynyt elämä - Stop Motion!" paikka; Respecta näyttelytila 2. kerros Tenholantie 12, Helsinki
 • Pia Hostikka "Kauniita unia" paikka; Klaukkalan terveysaseman neuvola, Vaskomäentie 2, Klaukkala

Etelä-Suomen Sanomat, Lähiövalokuvat taas esillä Lahden keskustassa. Lahden keskustan Citytauluissa on maanantaista alkaen voinut ihastella valokuvaaja Markus Henttosen kuvasarjaa lahtelaisista lähiöistä ja niiden asukkaista.

Yle.fi, Taiteilijat vaativat taiteen asiantuntemusta Frameen. Ranskasta tavoitettu valokuvataiteilija Elina Brotherus korostaa, että taiteentekijän näkökulman painottaminen on Framen kaltaisessa organisaatiossa välttämätöntä.

(email) Nyt löytyi ohjelma, joka on pakkohankinta valokuvaajille, ja miksei muillekin. Ilmainen ja jopa toimii: http://www.photosynth.net/. Toimii ainakin iPhonessa ja iPad 2:ssa,

Valokuvatorstai, 204. haaste. Viikon haaste on "suklaa".

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 203. haaste. Viikon haaste oli "hälläväliä!". Haasteen otti vastaan 67 kuvaajaa

Photo.net, foorumi.

Life.com, Tim Hetherington Talks Restrepo. 14 kuvaa. Afganistanissa vuodet 2007 - 2009.

Thephotoargus.com, 20 Easter Egg Photos To Inspire You This Holiday.

Digital Photography School, Sunrise Portraits Part II – The Techniques.

Digital Photography School, Small Lighting for Big Results.

Diyphotography.net, Use A Texture Projector to Cheaply Create Interesting Backgrounds. Potrettimuotokuviin taustoja ilman kuvankäsittelyä.

Pixiq.com, 15 Amazing Quotes On Photography.

Photopreneur, Flickr Still Beats Facebook for Photographers. Flickrissä on viisi miljardia kuvaa, neljänneksi suurin netin kuvavarasto. Facebookiin tulee joka kuukausi kuusi miljardia kuvaa. Facebook ei kuitenkaan ole ollenkaan tehokas kuvien myyntikanava.

Popular Photographer, Photojournalist Chris Hondros's Last Images from Libya.

Digital Photography School, Organize Your Social Media Outreach. Tehokasta markkinointia kaupan päälle.

TIPA Awards 2011. 40 luokassa valittiin vuoden parhaat tuotteet. 21. kerta. TIPA = Technical Image Press Association. Vaikka vuosi onkin 2011, niin kyse on edellisenä vuonna julkaistuista tuotteista. 12 digikameraa, kolme objektiivia jne.

Slate.com, David Hobby. Baltimore Sun vähensi henkilökuntaa vuonna 2008, valokuvaaja David Hobbykin otti tukipaketin ja irtisanoutui. Sen jälkeiset tapahtumat ovatkin jo historiaa. Viime vuonna Strobistin sivuston statistiikka osoitti yli miljoonaa eri kävijää.

Ononesoftware.com, Perfect Photo Suite 5.5. Perfect Layers Public Preview. Beta-vaihe, layersit Lightroomiin.

Petapixel.com, LensCapTrap Helps the Absent Minded Keep Track of Lens Caps. Linssisuojan turvaksi. $6.

Kamera & Bild, Emelie Ohlsson fotografen med bloggen som vapen. Ruotsissa on tullut markkinoille kasvava joukko nuoria naisia, jotka tarjoavat ammattimaisesti kuvauspalveluja. Kuvaajat keskittyvät häihin, lapsiin, pareihin. Haastateltavana 23-vuotias Emelie Ohlsson, joka toimii nyt täyspäiväisesti valokuvaajana. Valtaosa asiakkaista tulee oman blogin kautta. Blogia on pidetty viitisen vuotta, viimeiset kolme vuotta valokuvaukseen keskittyen. Ensimmäinen hääkuvaustilaus tuli, kun Emelie laittoi blogiin kuvia ystäväpariskunnastaan. Hiljaiset talvikuukaudet täyttyvät yksityisoppilaista.

 • Emelieohlsson.se täältä voisi ottaa oppia, miten valokuva-alan palveluja pitää markkinoida
 • nettikursseja, 299kr - 349kr
 • Privata fotokurser 2011 Inspirationkurs 500kr, yksi tunti. Porträttkurs yksi tunti 800kr, kaksi tuntia 1.400kr, kolme tuntia 2.000kr. Nybörjarkurs yksi tunti 800kr, kaksi tuntia 1.400kr. Ditt val yksi tunti 800kr, kaksi tuntia 1.400kr, kolme tuntia 2.000kr. Tredagarskurs yhteensä viisi tuntia 2.900kr, yhteensä kahdeksan tuntia 4.800kr. Näitä yksityiskursseja on pidetty jo vuodesta 2007 lähtien (!)
 • (Oppikoulussa Emilie kävi filmikamerakurssin kuvaamisesta, se kurssi ei mennyt kovin hyvin. Lisäksi sai jonkin verran oppia, kun meni käyttämään saamaansa potrettilahjakorttia ammattikuvaajalta. Ammattitaitoa nähtävästi itseoppineellekin (?) on kertynyt, kun Ruotsin Canon on palkannut Emilien opettamaan valokuvausta: Canon ger amatörfotografer möjlighet att lära sig av proffsen. Canonin sivujen mukaan Emilie on pitänyt jo yli 100 valokuvauskurssia)

Fotosidan.se, Nytt nätmagasin om naturfoto.

 

21.04.2011   (linkki)

Ilta-Sanomat, Oikeusasiamies: USA:n lähetystön aitaa ei saanut kuvata. ...Poliisimies oli käskenyt kantelijaa lopettamaan valokuvauksen Yhdysvaltain suurlähetystön edustalla lähetystön aidan ulkopuolella ja poistamaan otetut kuvat kamerasta. Kantelija kertoi poistaneensa kamerasta kaksi kuvaa, joissa näkyi suurlähetystön aita ulkoapäin....

 • (ja aika helppo on palauttaa ne poistetut kuvat...)

Helsingin kaupunki, suomenkielinen työväenopisto, Valokuvauksen kurssit toukokuussa.

Tietokone.fi, Näppärää komentorivikopiointia. XXcopy 3.10 Freeware. XXcopy on vanhan DOS-apuohjelman inspiroima, monipuolinen komentorivityökalu tiedostokopiointiin. Ohjelman syntaksi on yhteensopiva alkuperäisen xcopyn kanssa, joten vanhoilla MS-DOS-veteraanella tiedostojen kopointi käy sujuvasti.

Macmaa.com, Reuters: iPhone 5 julkaistaan syyskuussa. Apple on perinteisesti julkaissut uuden iPhone-mallin kesällä. iPhone 4 esiteltiin viime vuoden kesäkuussa ja se tuli myyntiin vielä samassa kuussa.

Omakaupunki.hs.fi, Aktia tuomitsi tyttöpusun. Tulkintaa näistä pankin kortteihin liitettävistä kuvista. USA:ssa esim. postimerkkeihin liitettävistä kuvista (toissa vuodelta):

 • Postimerkeiksi pääsivät mm. Monican Lewinskyn kuuluisa sininen mekko, Slobodan Milosevic, Jimmy Hoffa, Nicolae Ceaucescu, Unabomber, Rosenbergin pariskunta jne. Lee Harvey Oswald kuitenkin tunnistettiin eikä hän siis päässyt postimerkkiin.
 • neljä vuotta sitten Suomen postin omapostimerkki aiheutti kohua, Natsipostimerkkikohu Italian mediassa (tuolloin omapostimerkit olivat vielä uusi asia)
 • passikuvan kaltaisia kasvokuvia pankit eivät käsittääkseni ole hyväksyneet kuviksi (ettei niitä käytettäisi tunnistukseen)

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Texas' Wildfires. 30 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Firefighters called from around the country to fight Texas wildfires. 36 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Cuba looks back - and forward. 31 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Photojournalists in Libya Injured, Killed. 21 kuvaa.

Los Angeles Times, Photojournalists Tim Hetherington and Chris Hondros killed in Libya. 14 kuvaa.

Denverpost.com, Captured: Restrepo Director Tim Hetherington and Getty Photographer Chris Hondros killed in Libya. 58 kuvaa.

National Geography, Open All Night.

The New York Times, Lens, The Pulitzer Eddie Adams Didn’t Want. "Saigon Execution". 1968. Winner of a Pulitzer Prize.

Pixiq.com, Polarisers - what they do and why. Tekeekö polaarisaatiosuotimella enää mitään.

Photo.tutsplus.com, DIY Grid and Snoot – And What They Do. Snoot = pistevaloheijastin.

ePhotozine.com, Photoshop Elements Tutorial: Hipstamatic Digital Photos.

The Online Photographer, Another Internet Canard: ƒ/1.4 Lenses. Canard = uutisankka.

Digital Photography School, Small Lighting for Big Results.

Amateurphotographer.co.uk, Canon and Nikon DSLR 'shortage' threatens prices. Japanin maanjäristyksen jälkiseurauksena järjestelmädigeistä (lähinnä kalliimmista) on pulaa. Tämän seurauksena hinnat ovat jo nousseet.

Pixiq.com, Olympus E-PL2 vs. Lumix DMC-GF2 Shootout. Kumpi näistä peilittömistä järjestelmäkameroista on parempi.

The Online Photographer, Why I Love My Epson 3880. Kuuden kuukauden käytön jälkeen.

The-digital-picture.com, Canon EOS 7D Firmware Version 1.2.5.

Deke.com, My Arms Are Bare. Deke McClelland käy poistattamassa karvojaan. Tosielämässä. Kuva ei ole photoshopattu.

 

20.04.2011   (linkki)

Kamera-Lehden Vuoden Kuvaaja 2011 -kilpailun toinen aihe on MAA! Seuraavat kaksi aihetta myötäilevät samaa peruselementtien linjaa… Uusi aihe julkistetaan yhdessä edellisen kisan tulosten kanssa.

  • Vain yksi (1) kuva osallistujaa kohden, joko kuvatiedosto tai vedos.
  • Digikuvat jpeg-muodossa. Kuvan lyhyen sivun pituus vähintään 2000 pikseliä.
  • Tekniikka on vapaa. Kuvankäsittely on sallittua.
  • Paperivedoksen pitkä sivu saa olla enintään noin 30 cm.
  • Kuvaajalla pitää olla täydet oikeudet kuvaan.

Kuvan on oltava perillä viimeistään maanantaina 16.5.2011. Tulokset julkaistaan 23.6.2011 ilmestyvässä Kamera-lehdessä 6-7/2011.

Voittajakuva saa 15 pistettä, toinen 14, kolmas 13 … ja kymmenes 6 pistettä. 11-25 sijat tienaavat 5 pistettä.

Vuoden kuvaaja -kilpailu ratkeaa neljän osakilpailun kautta. Vuoden aikana yhteensä eniten pisteitä ansainnut kuvaaja on Vuoden Kuvaaja 2011.

Jokaisen osakilpailun 25 tuomariston mielestä parasta kuvaa julkaistaan lehdessä ja internetissä.

Vuoden 100 parhaasta kuvasta kootaan kirja Vuoden Luovat kuvaajat. Kirja lähetetään kaikille palkituille.

Kamera-lehdellä on oikeus julkaista kilpailussa palkittuja (1–25) kuvia lehdessä, Vuoden Luovat kuvaajat -kirjassa ja internetissä ilman erillistä korvausta.

Palkinnot:

Vuoden Kuvaaja 2011 -kilpailun pääpalkintona on Panasonic DMC-GH2 -kamera ja 14-140 mm:n zoom.

Jokaisen osakilpailun voittaja (neljä osakisaa) saa palkinnoksi 200 euron lahjakortin Top Shotin liikkeeseen.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivulta

Ensi- ja turvakotien liiton Miesten keskus sekä Miessakit ry järjestävät kilpailun, jossa miehet voivat valokuvin kertova hetkestä isänä. Kilpailukuvassa tärkeintä on tunnelma: isän ja lapsen välinen suhde sekä siitä välittyvä tunne. Isäksi katsotaan biologinen, sosiaalinen, ydinperheessä elävä tai eronnut isä. Myös mieskaverit, isoisät ja kaikki ne miehet, joilla on lapsen kasvun ja turvallisuuden kannalta merkittävä suhde häneen, voivat osallistua.

Kuvien tulee olla ennen julkaisemattomia. Kuvien ottohetki on vapaa.

Kilpailu on avoin kaikille kuvaajille. Kuvan ottajalla ei ole väliä, mutta kuvan valitsijan ja lähettäjän toivotaan olevan mies.

Kukin kuvaaja voi osallistua kilpailuun kolmella (3) kuvalla. Kuvat eivät saa olla manipuloituja. Kuvien tulee olla jpg-muodossa.

Kuvaajalla on oltava täydet oikeudet kuviinsa, ja jos kuvissa esiintyy henkilöitä, on kuvaajan varmistettava myös näiden suostumus kuvan julkaisemiseen.

Kilpailu päättyy 15.5.2011.

Kilpailun voittajat valitsee kolmihenkinen raati, johon kuuluvat Laura Malmivaara, Visa Koiso-Kanttila ja Juha Turtiainen.

Kuvista kootaan näyttely 31.5-1.6.2011 olevaan Miestyön Foorumiin, jonka yhteydessä kolme parasta kuvaa palkitaan.

Lue tarkemmat ohjeet Miestyön Foorumin sivuilta

HS, Anu Uimonen, Rauhanmarssilta mentiin futuristidiskoon. Kuohuva, kirjava 1980-luku on nyt saanut oman valokuvanäyttelynsä, jonka takana on valokuvaaja Sari Poijärvi. Poijärvi oli 1980-luvun mittaan valokuvauksen opiskelija, lehtikuvaaja ja valokuvataiteilija. Kaikissa rooleissa hän näki terävästi aikakauden sykkeen.

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Läsnäolo on rankkaa työtä 19.4.2011. Olin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni ns. portfoliotapaamisessa. Kyse oli siitä, että Suomen valokuvataiteen museo järjesti jo toisen kerran tapahtuman, jossa joukko erilaisia taiteenkentän toimijoita – museoihmisiä, kuraattoreita, galleristeja ja kriitikoita – tapaa henkilökohtaisten 20 minuutin tapaamisten sarjana portfolioitaan esittelevän joukon valokuvataiteilijoita.

Turun Sanomat, Caj Bremerin elämäntyö Raumalla. Näyttely on jaettu teemoihin. Ura lehtikuvaajana vei Bremerin läpi Suomen joutsalaisesta savupirtistä Lappiin, Vienan Karjalasta maapallon kaukaisiin kolkkiin ja katastrofien keskelle. (Sama näyttely kuin Ateneumissa).

Behind the Camera, Kuvanmuokkaustutorial. Photoshop 7.0. Kuvaruutukaappauksai, kasvot, ei mitään radikaalia. Klikkaamalla kuvat isommiksi.

Tietokone.fi, Eroon selainten ylimääräisistä työkalupalkeista. ToolbarCleaner 1.0. Freeware.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Captured: Cleanup Continues from Weekend of Storms.43 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, The Gulf Oil Disaster: One Year Later. 39 kuvaa.

Gizmodo.com, 97 Gorgeously Golden Photos. Tehtävänä oli kuvat tunti auringonnousun jälkeen ja tunti ennen auringonlaskua.

Black Star Rising, The Best Photos Make You Stop to Look Twice. Miksi jotkut kuvat pysäyttävät, toiset eivät.

Digital Photography School, The Secret of Creating a Strong Image – 5 Tips for Creating a Story in Your Image.

Digital Photography School, How to Photograph a Sunrise. ...White balance = Shade...

ePhotozine.com, Must Read Nude Photography Tips. Seitsemän kohtaa.

YouTube, Photoshop: Fisheye Effect. Video, kesto 2:53.

British Journal of Photography, Blurb issues Photography Book Now call for entries. Kilpailu kuvakirjoille, neljä sarjaa. Muutaman kymmenen tuhannen dollarin edestä rahapalkintoja.

Steve Sanders, Tiffen Creates Optical Filter Line for Canon 5D and Other HDSLRs. Tiffenin uudet suotimet on suunniteltu toimimaan erityisesti Canon 5D:n käyttämässä väriavaruudessa.

Rob Galbrait, Nikon posts Capture NX2 2.2.7, Camera Control Pro 2.9.0 (updated).

The-digital-picture.com, Canon Digital Photo Professional 3.10.1 Now Available.

Fotosidan.se, Snart dags för den första fotoauktionen. 4. - 5.5.2011 pidetään Ruotsin ensimmäinen (vain) valokuviin keskittyvä huutokauppa. Yli 250 valokuvaa ja joitakin valokuvakirjoja.

 • Stockholms Auktionsverk, Fotografi. Suomalaisia näkyi Sibelius kuvauksen kohteena, kuvaajan sitten Tuija Lindström, Elina Brotherus. Paljon valokuvauksen historiasta tuttuja nimiä. Pohjahinnat näyttivät melko maltillisilta. Helmut Newtonin Sumo-kirjan lähtöhinta oli 2.800 - 3.400 euroa.

Fotosidan.se, Time lapse-film över Vintergatan. Espanjan korkeimmalla vuorella kuvattu. Video, kesto 3:08.

 

19.04.2011   (linkki)

Elina Brotherus: Sequences and Consequences
Kuva: Elina Brotherus3.5.2011 asti

Valokuvataiteilija Elina Brotheruksen (s. 1972) Sequences and Consequences -näyttely on videopainotteinen, mutta mukana on myös uusia valokuvia.

Maisemallisissa videoteoksissa Bright, bright day ja The Black Bay Sequence kamera pysyy paikallaan ja tallentaa sään ja valon vaihtelut. Teokset ovat ikään kuin laaja otos still-kuvia liikkuvan kuvan sijaan.

Brysseliläisessä art nouveau-portaikossa kuvattu videoteospari Nu descendant un escalier ja Nu montant un escalier on viittaus Marcel Duchampin teokseen.

Näyttelyn valokuvissa kertautuvat Brotheruksen tuotannolle ominaiset tilanteet, joissa taiteilija käyttää itseään mallina löydettyään erityisen ympäristön tai valon tai yhtymäkohdan johonkin itselleen tai yleisesti merkitykselliseen taidehistorialliseen teokseen.

Elina Brotherus on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä ja palkituimmista suomalaisista valokuvataiteilijoista. Hän on saanut Fotofinlandia -palkinnon 2000, Carnegie Art Awardin nuoren taiteilijan stipendin 2004, Prix Niépce-taidepalkinnon 2005 ja valokuvataiteen valtionpalkinnon 2008.

Galleria Ama
Rikhardinkatu 1, Helsinki
ti-pe 11–17, la-su 12-16

KekeTop off Ars 1 -satelliittitaidenäyttely Kierrätystavaratalossa Myllypurossa

KekeTop off Ars 1 -satelliittitaidenäyttely itähelsinkiläisellä kirpputorilla alkaen 14. 4. 2011. Näyttely jatkuu niin kauan kuin tavaraa riittää. Esillä on mm. KekeTop -valokuvia off Ars 11 -sarjasta, jossa itähelsinkiläisessä maisemassa esiintyy vähintään yksi Kiasman Ars 11 Afrikka -näyttelyn taiteilijoista.

off Ars 1 -satelliittitaidenäyttelyn teokset on luovutettu kirpputorille näytteille ja myytäväksi kirpputorinpitäjän määrittelemään hintaan. KekeTop ei saa teosten mahdollisesta myynnistä minkäänlaista osuutta. Valokuvat ovat ns. canvas-tauluja eli pigmenttitulosteita Canon-valokuvakankaalle. Valokuvat on pingotettu kiilakehyksiin.

Näyttely on jatkumoa KekeTop -taideiskuille, joita on dokumentoitu internetiin osoitteissa: www.keketop.com/taide/ ja www.keketop.com/taiteilijat/ sekä www.artspotting.org/artists/

Kierrätystavaratalo
Myllypurontie 1 B (Liikuntamylly), Helsinki
arkisin 9-18 ja vkl 11-16

Valokuvaus.aitovieri.net. "Tarkoituksenani on kirjoitella valokuvaukseen liittyviä tekstejä ja esitellä samalla joitain ottamiani kuvia sekä kertoa kokeilemistani tekniikoista. Viime aikoina olen hurahtanut luontokuvaukseen, joten se tullee painottumaan blogin sisällössä." Sisältöä löytyy jo nyt kiitettävästi, selkeästi jaoteltuna. Blogin ulkomuotokin on selkeä. Muutama poiminta:

Suomen Kuvalehti, Päivän kuvat: Jännitys, pettymys, hymy - äänet on laskettu. ...Valokuvaajat Hannes Heikura, Petri Kaipiainen, Hannu Lindroos ja Kaisa Rautaheimo kiersivät vaali-illan keskeisiä tapahtumia Helsingissä 17. huhtikuuta.... (Heikuran nyt ainakin tunnisti ykkösen vaalilähetyksestä Musiikkitalolta...).

Yle.fi, Helsinki, Forumin huuhkaja-nuorukainen rengastettiin.

Tietokone.fi, Internet Explorer 9:n automaattijakelu alkaa tänään. Microsoft alkaa jaella automaattisesti Internet Explorer 9 -selainta kaikille Windows 7:n ja Vistan käyttäjille tänään. Selainta ei kuitenkaan ole pakko asentaa, ja yrityksille on vielä erikoisjärjestelyjä.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Tornadoes Sweep Across the South. 32 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Storms rampage across the southern U.S. 36 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Photographers in peril. 37 kuvaa.

Life.com, Famous Girls Who Wear Glasses. 44 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, 70 Clever and Adorable Example of Pet Photography.

Thephotoargus.com, 5 Simple Ways To Improve Your Candid Photography.

 • Lose the Flash
 • Take A Lot of Photos
 • Use Your Zoom and Strategic Positioning
 • Catch People in the Moment
 • Become Invisible

YouTube, WW2 - War Cameramen and Photographers (HD). Liikkuvaa värikuvaa toisesta maailmansodasta, lyhyitä kohtauksia ympärimaailmaa. Kesto 7:32. Ei heikkohermoisille.

Picturecorrect.com, Photography Tips & Tutorials, 730 articles. Ihan hyvää perusasiaa, ei mennä kovin syvälle, mutta asiaakin on.

Digital Photography School, A Southern African Photo Safari With a Difference – From Inside the Rest Camps. Etelä-Afrikan luonnonpuistoissa.

ePHotozine.com, Photoshop Elements Tutorial: Black & White Images. Photoshop Elements, värikuvan muuntaminen mustavalkokuvaksi.

Pixiq.com, Lighting for kids fashion photography. Kaaviokuvat, esimerkkikuvat ja tekstiä.

Digital Photography School, How Much to Charge for Your Photography: Negotiating Your Worth.

Petapixel.com, Lighting Eleven People in a Cigar Lounge with a Single Speedlite. Vähän huijaamalla tämäkin onnistuu.

(kertaus) Dpreview.com, What should mirrorless cameras be called? Kysely on nyt ollut esillä viitisen päivää, vastaajia on yli 22.000 kpl. Mirrorless, compact system camera vai mitä. Mutta ei EVIL (Electronic Viewfinder, Interchangeable Lens). Oikealla valikossa Quick Poll:

 • Interchangeable Lens Compact
 • Compact System Camera
 • Digital Single Lens Micro
 • Mirrorless Interchangeable Lens Camera
 • Micro System Camera
 • (äänestyksen jälkeen näkee tilanteen...)

Huffingtonpost.com, iPhone 4 Poised To Be Most-Popular Camera On Flickr. Nikon D90 on pitänyt johtopaikkaa tähän mennessä. Syitä iPhonen "suosioon": suora uppaus Flickriin, digikameramalleja on monta sataa, iPhoneja vain muutama malli, iPhone on aina mukana jne. jne.

Rob Galbraith, Canon Female Photojournalist Award open for submissions. Ei rajoituksia maan tai iän suhteen.

Pulitzer.org, The 2011 Pulitzer Prize Winners (photography).

Engadget.com, iPhone 5 to have 8 megapixel camera and improved antenna, same old design? Valmistus alkaa ehkä syksyllä.

Engadget.com, HP tries to sneak CFast slot by us in EliteBook 8560w. CFast-asema on, mutta ei vielä kameroita/kortteja, jotka sitä käyttäisivät. Päivitys cf-kortteihin. Kaksinkertainen nopeus vs. SDXC-kortit, 108MB/s.

IR, Russian Digital Imaging Market Dominated by Active Photo Hobbyists (lehdistötiedote).

Kamera & Bild, Det befintliga ljuset. Skola: Ljus, del 1. 8-sivuinen pdf.

Photozone.de, Canon EF 300mm f/4 USM L IS - Full Format Review. Julkistettu maaliskuussa 1997. Paino 1.190 kg, filtterikierre 77mm. Kuvanvakaaja (parin pykälän verran apua, uudemmissa malleissa enemmän). Sisäänrakennettu vastavalosuoja, jalustapanta. Keskellä tarkka, reunoilla pehmenee. Nopea tarkennus. Värivirhettä. Kuvanlaatu ei ole parempi kuin vastaavilla (uudemmilla) zoomeilla. Arvosana 3.5 * / 5 *. Ks. Objektiivi.info. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.550 euroa.

Photozone.de, Canon EF 400mm f/5.6 USM L - Full Format Review. Julkistettu toukokuussa 1993. Paino 1.250 kg, filtterikierre 77mm. Sisäänrakennettu vastavalosuoja, jalustapanta. Kuvanlaadussa ei valittamista, nopea tarkennus. Arvosana 4 * / 5 *. Ks. Objektiivi.info. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.450 euroa.

 

18.04.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Aukea.net, Pimukuvat.

Frameful, Perussuomalaiset vaalivoittoon. Kuvia.

3xV – Valokuvaus- ja teknologiablogi, Henkilökuvaus 17.4.2011.

Designsapiens blog, Jounia, Optiholmia ja Remofyä.

Kuvaaja Markku Könkkölä, Linssien puhdistus.

Photo.net, foorumi.

Msnbc.com, Dozens dead after storms rip through 6 states. 24 kuvaa.

Life.com, RARE PICS: Sexy Julie Christie, '66. 19 kuvaa.

Digital Photography School, An Introduction to Tilt-Shift Photography.

Neivn.com, finding something to bounce your flash off … Mistä heijastaa salamavavaloa, kun katto on korkealla ja kaukana.

Earthboundlight.com, On The Level: Making Peace with Crooked Horizons (Photo Tip of the Week), 17.4.2011. Horisontti suoraksi jo kuvaa otettaessa.

Lensrentals.com, The Chemists, the Potter, and the Aristocrats: Imaging Before the Photograph. Mitä oli ennen valokuvaa.

Personal-view.com, Looking ahead. Future of camera world. Part 1. Pitkä keskustelu, mukana Thom Hogan.

Luminous Landscape, Mark D Segal, Scanning Colour Negatives: Raw or Not? Silverfast käytössä. Yksityiskohtaiset ohjeet. Artikkeli myös pdf-tiedostona.

Black Star Rising, For Photographers, It’s Not What You Look at — It’s What You See. Katsomisella ja näkemisellä on eroa.

Pixiq.com, You've Got Photos. Attaching Photographs To Email. Kerralla ei yleensä kannata lähettää yli 10 megan liitetiedostoja. Vastaanottavassa päässä voi olla rajoituksia. Ilmaispostien rajoitukset:

 • Gmail 25 MB
 • Yahoo! 25 MB
 • Microsoft Live (Hotmail) 10 MB
 • AOL 25 MB

Beardsworth.co.uk, Blurb plug-in for Bookify. Lightroom ja Blurb (kuvakirja).

Creativepro.com, Remove Glasses Digitally in Photoshop. Video, kesto 9:57.

Jeffrey Friedl's Blog, Important Note for Nikon D3/D700/D300 Shooters Who Use Lightroom or Photoshop.

Digicamreview.com, Minox DTC-500 Night Vision Camera Announced. IR-salama, 6 kk akkkukesto, vedenpitävä runko, 8 megapikseliä, 2.5 tuuman näyttö. Video 10 s - 60 s. Eläinten tarkkailuun, riistakamera.

Rob Galbraith, Eye-Fi Direct Mode for X2 SDHC cards rolling out today (updated).

 

17.04.2011   (linkki)

Nikolas Werngren (valokuvaaja) Katia Wagner (toimittaja ja kirjailija): Tähtikuvia - tavallinen päivä sirkuksessa
Kuva: Nikolas Werngren30.4.2011 asti

Näyttely kuvaa Sirkus Finlandian arkea kuvin ja tekstein.

Toimittaja Katia Wagner on vieraillut useana vuonna Sirkus Finlandiassa ystävänä, ja hän on yhdessä lastensa kanssa ollut myös sirkuksen mukana tien päällä. Näistä kokemuksistaan käsin hän on haastatellut Sirkus Finlandian jäseniä antaen heidän itse kertoa arjestaan. Valokuvaaja Nikolas Werngren seurasi sirkustyöläisten arkea viikon ajan päivin ja öin.

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti-to 10-18, pe 10-17, la 12-15

Milla-Kariina Oja: Home-Project
Kuva: Milla-Kariina Oja29.4.2011

Milla-Kariina Ojan Home-Project-näyttely tarkastelee kodin käsitettä. Oja asettaa yksinkertaisen, puusta ja kankaasta tehdyn talon mallin eri puolille maailmaa ja tarkastelee talon ja valitsemansa paikan välistä suhdetta.

Milla-Kariina Oja asuu ja työskentelee Helsingissä ja Pekingissä. Pekingin tiivis kaupunkirakenne sai Ojan pohtimaan omaa tilaansa.

Oja on asunut ulkomailla 19-vuotiaasta. Hän on opiskellut taidetta Englannissa ja Espanjassa. Kiinaan hän muutti vuonna 2006.

Hendrik Zeitler: A Place of One's Own
Kuva: Hendrik Zeitler29.4.2011 asti

Hippolyte Studiossa Hendrik Zeitlerin näyttely kertoo kolmesta pohjoismaisesta vaihtoehtokollektiivista ja niissä vallinnesta estetiikasta.

Hendrik Zeitler (s. 1975 Hamm, Saksa) valmistui valokuvataiteen maisteriksi Göteborgin yliopiston valokuvauksen laitokselta vuonna 2003.

Valokuvagalleria Hippolyte
Kalevankatu 18 B, Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Helsinki Photography Festival / Valokuvataiteilijoiden Liitto hakee TUOTTAJAA ajalle 8/2011-5/2012.

Maalis-huhtikuussa 2012 pidetään järjestyksessään 12. Helsinki Photography Festival ­ Helsingin valokuvafestivaali. HPF12 esittelee niin Suomessa kuin muuallakin tehtyä valokuvataidetta. Festivaalia järjestää Valokuvataiteilijoiden Liitto ry.

Työtehtävät:

HPF12 -festivaalin tuottaminen ja koordinointi, erityisesti yhteistyökumppanuuksien rakentaminen ja ylläpito. Festivaalin tiedotuksen hallinta ja verkkoviestinnän kehittäminen. Työnkuvaan on mahdollista sisällyttää myös Valokuvataiteilijoiden Liiton muihin hankkeisiin ja toimintaan liittyviä tehtäviä.

Hakijalta toivotaan:

Dynaamista ja innostunutta otetta työhön. Soveltuvaa koulutusta ja/tai kokemusta vastaavista tehtävistä. Erityisesti toivotaan kokemusta yritysyhteistyön parissa työskentelystä sekä kiinnostusta nykytaiteen kenttään. Työssä tarvitaan suomen ja englannin kielen lisäksi mielellään myös ruotsin taitoa.

Työpaikka sijaitsee Valokuvataiteilijoiden Liiton / Valokuvagalleria Hippolyten toimistossa osoitteessa: Kalevankatu 18 B, 00100 Helsinki.

Työhakemukset palkkatoiveineen pyydetään lähettämään perjantaihin 20.5.2011 mennessä.

The Culture 2011 Turku Tall Ships Regatta -tapahtumaan liittyvä Itämeri-aiheinen valokuvauskilpailu

Elokuun lopussa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmassa purjehditaan The Culture 2011 Turku Tall Ships Regatta. Turku 2011 -säätiö järjestää valokuvauskilpailun, jonka voittajakolmikko pääsee mukaan regattaan Thalassa-parkille Turusta Gdyniaan 27.8.- 4.9.2011.

Valokuvauskilpailun aiheena on Itämeri, mitä se sinulle merkitsee, miten suojelet merta? Osallistujan tulee rekisteröityä Turku 2011 -sivustolle. Sen jälkeen voi ladata kuvia äänestettäväksi. Kukin osallistuja voi lähettää enintään kolme (3) kuvaa. Kilpailuun voivat osallistua 15 vuotta täyttäneet.

Kilpailuaikaa 27.4. asti.

Valokuvia voi äänestää 15.5. saakka.

Kolme eniten ääniä saanutta kuvaajaa voittaa purjehdusmatkan Thalassa-parkilla Turusta Gdyniaan.

Ladattavien kuvien tekijänoikeudet pitää olla kunnossa. Jos kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä, heiltä pitää olla lupa kuvien lataamiseen. Kisaan osallistuvia kuvia ei hyödynnetä markkinointitarkoituksissa.

Lue lisää

HS, Anu Tuominen, Valo ei tiedä, minne juoksija katoaa. Galleria Korjaamon näyttelyssä Rikala esittää sarjan valokuvia, jotka on otettu monenlaisista aiheista monissa eri maissa. Niitä yhdistää samanlainen salaperäinen tunnelma.

Mato78.com, Photoshop Remote iPad -sovellus mahdollistaa Photoshopin kosketuskäytön - katso video.

Omakaupunki.hs.fi, Lähelle tulleet ihailijat häiritsivät Helsingin huuhkajien pesärauhaa. Foorumin toimistotiloista kuvattiin muutaman metrin päästä, yksi poika kiipesi ikkunasta kattotasanteelle.

Photo.net, foorumi.

Pixiq.com, Weegee the Famous. The Greatest Photographer in the World. Weegee käytti 4x5 Speed Graphicia kuin pokkaria (säädöt aina samat). Taidemaailma löysi Weegeen 40-luvulla, vuonna 1945 ilmestyi ensimmäinen kirja "Naked city". Weegee oli Stanley Kubrickin Dr. Strangeloven still-kuvaaja. Weegee kuoli 1968.

British Journal of Photography, Galleries go online to sell photography prints. Tähän saakka keräilijät ovat olleet haluttomia ostamaan printtejä pelkän nettikuvan perusteella. Samoin on askarruttanut eri editioiden vaihtelevat käytännöt. Online-gallerioiden hinnat ovat halvempia ja editiot isompia, niiden myynti on kasvanut.

ePhotozine.com, How To Photograph Minimal Landscapes.

Guardian.co.uk, The Alice Behind Wonderland by Simon Winchester – review. Lewis Carroll ja kuvat lapsista.

The Photo Geek, Adobe Creative Suite 5.5, subscription plans and the contemporary photographer. Kustannusten vertailua.

Pixiq.com, Time For Me To Buy a New Computer and Optimize Photoshop.

Computer Darkroom, Will an SSD Improve Adobe Lightroom Performance? Päivitys 16.4.2011.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: Create Stunning Surreal Planets from Panoramic Photos.

The-digital-picture.com, Canon Releases EOS Utility 2.10, Picture Style Editor 1.9.0, RAW Codec 1.9.0.

The New York Times, Meat Discovered in Meatless Magazine. 11 vuotta vanha kasvinsyöjien oma lehti käytti ilmaisia kuvia liha-annoksista. Lihaosuus oli kuvankäsittelyn avulla muokattu näyttämään kasvisannokselta.

Stockholms Fotoantikvariat. Eipä taida olla montaa pelkästään valokuvauskirjoihin keskittynyttä antikvariaattia. Ohessa myös näyttelytoimintaa.

 

16.04.2011   (linkki)

HS, Timo Valjakka, Taiteilija astuu maisemaan. Elina Brotheruksen (s. 1972) näyttely keskittyy viime vuonna valmistuneisiin videoteoksiin, joista yli tunnin pituinen The Black Bay Sequence (2010) on kestoltaan pisin. Videoiden rinnalla on uusia valokuvia, jotka jatkavat monien Brotheruksen taiteessa tutuiksi tulleiden teemojen kehittelyä.

 • ...näyttelyn "vieraileva tähti" on juuri Arno Rafael Minkkinen.
 • Sequences and Consequences (14 kuvaa), Elina Brotherus 3.5. saakka GalleriaAmassa (Rikhardinkatu 1). Ti-pe 11-17, la-su 12-16.

Warthog.fi, Viikonlopun Kuvausvihje® #286. Lauantai 16.04.2011. Zone System.

Helsingin Uutiset, Tosibongari vuokraa vaikka helikopterin. Lintubongauksen lisäksi Olavi Kemppainen harrastaa skouppaamista eli lintujen kuvaamista kaukoputken kautta. Hän saattaa yhdellä retkellä ottaa satoja kuvia, joista jää talteen muutama kymmenen.

Light Scrape -blogi, Juha Haataja. Kiitettävä päivitystahti, melkein joka päivä uutta tekstiä.

Suomen Kuvalehti, Päivän kuvat: Näin elävät Japanin tuhoalueilta selvinneet.

HS, Väärä Vapaudenpatsas päätyi postimerkkiin Yhdysvalloissa. Tämä erehdys on ehkä astetta vakavampi kuin Sampo-pankin luottokorttikuvaksi päätynyt versio Suomen kansallislinnusta. Kuva Vapaudenpatsaasta onkin otettu Las Vegasin patsaskopiosta.

Ilta-Sanomat, Palokunta pudotti kissan vesitykillä männyn latvasta. Tämä kuva ei ala-arvoisesta laadustaan huolimatta ehkä ansaitse epiteettiä "karseita lehtikuvia2".

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Japan Earthquake: The Long Road to Recovery. 39 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Few signs of life in Japan nuclear evacuation zone. 26 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Yemen: Months of unrest and turmoil. 28 kuvaa.

Life.com, Nearly Naked: Celebrity Skin. 37 kuvaa.

Thephotoargus.com, 30 Ethereal Examples of Smoke Photography.

Shorpy.com, Office Visit: 1902.

Popular Photography, Ebay Watch: The First Fullframe DSLR, a Hilariously Large Leica Telephoto Lens and More.

 • Olympus D600L- Starting Bid: $20
 • Leica R 800mm f/6.3 Telephoto Lens- $8,299.95
 • Contax N DSLR (first full-framer)- $2,901
 • Kyoto Seiko "Lovely" Subminature Camera, Serial # 0046- $24,000
 • Ilfochrome P3X Processor- $24,999 or best Offer

Digital Photography School, The Wedding Day Call Sheet: Part 3 – The Evening.

ePhotozine.com, Photographing Rainbows. Muutama vinkki sateenkaarien kuvaamiseen.

Bloomberg, Sony, Nikon Narrow Gap to Canon With New Digital Camera Models. Kameravalmistajien kärkilista: Canon 19%, Sony 17.9%, Nikon 12.6%, Samsung 11.1%. Maailmanlaajuinen myyntin kasvo 10%, nyt 141 miljoonaa kpl.

 • järjestelmäkameroissa Canon 44.5%, Nikon 29.8%, Sony 11.9%

Gizmodo.com, Brazilian Police to Wear Glasses That Can Scan Faces to Find Criminals. 400 kasvoa tunnistetaan sekunnissa 46 metrin päästä.

ePhotozine.com, Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM. Julkistettiin huhtikuussa 2007. Kiinteä valovoima f/2.8, säänkestävä rakenne, painoa 640g, filtterikierre 82mm. Täyskennoiselle. Paljon tynnyrivääristymää, joka on kuitenkin helposti kuvankäsittelyssä korjattavissa. Keskellä erittäin hyvä piirto, reunoilla ei sitten enää niin hyvä. Arvosana 4 * / 5 *. Ks. Objektiivi.info. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.500 euroa.

 

15.04.2011   (linkki)

Iltalehti, Cityhuuhkajan ensilento. Luontokuvausta harrastava Erja Mutanen osui täydelliseen aikaan kameransa kanssa Helsingin keskustaan. Mutanen kertoo käyneensä kuukauden verran lähes päivittäin joko kadulla tai ravintola Loisteen terassilla katsastamassa kameransa kanssa Forumin huuhkajanpoikasten tilanteen.

Taivasalla.net, Keväthuuto - Spring Scream. Vaihteeksi video, kesto 1:08.

Digikuvaus.medianurkka.com, ohjeita kuvaukseen ja kuvankäsittelyyn. Selailtavaa ja luettavaa riittää joksikin aikaa. Muutama satunnainen poiminta:

Laajakulma-blogi, Keskustelu Hippolytessä 13.4.2010 - "HOME PROJECT". Kävin keskiviikkona kuuntelmassa Marko Karon, Milla-Kariina Ojan ja Hendrik Zeitlerin englanninkielellä käymää keskustelua Ojan ja Zeitlerin parastaikaa Hippolytessä olevien näyttelyiden pohjalta aihetta "HOME PROJECT".

Peter Forsgård, Vaalimainosten kuvista 14.4.2011. Vaalimainosten valokuvat, siis nimenomaanne kuvat ehdokkaista, ovat joka vaalien alla mielenkiintoista katseltavaa.

 • Naurunappula: hauskat kuvat - Wille (tätä vaalimainoskuvaa olen ihmetellyt monta kertaa aina kun kuljen metrolla)

Työ- ja elinkeintotoimisto, Video/valokuvaaja, 5 paikkaa, SL-video, Pääkaupunkiseutu, Tampere, Turku. Haetaan harrastuksen tai työn kautta kokemusta omaavaa video-/valokuvaajaa kuvaamaan raakamateriaalia videomarkkinointituotteisiin. Työ on itsenäinen - alueelle sovituista kuvauksista lähetetään tiedot. Aikataulut työntekijä sopii suoraan asiakkaan kanssa ja toimittaa sitten materiaalin palvelimelle. Työ on aluksi osa-aikainen mutta voi halutessa vaihtua myös kokoaikaiseksi työksi. Ajokortti ja auto pitää olla käytettävissä. Oman kuvauskaluston käyttö on myös mahdollinen.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus sop.mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa sop. mukaan
Työaika muu osa-aikatyö, sop.mukaan
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 30.04.2011

Mato78.com, Testissä: HP ZR24w. Saimme testiin HP:lta erittäin paljon maailmalla kehutun S-IPS -paneelillisen täyden 1920 x 1200 -resoluution ZR24w -näytön. Näytön nostaa massasta esille juurikin tuo paneelityyppi, oikea 16:10 kuvasuhteen 1920 x 1200 pikselin resoluutio ja kohtuullinen hinta.

Tietokone.fi, 32 Gt uskomattoman pieneen tilaan. Muistikorttien kehitys tuntuu huimalta. Alle sormenkymmen kokoiseen muistikorttiin mahtuu jo 32 gigatavua tietoa, ja tällaisen kortin saa jo noin 90 eurolla.

Tietokone.fi, Tietoturvaltaan kiikkerä pdf-lukuohjelma. X-nimi tarkoittaa versiota nro 10. Monet uudet pdf-ohelmat vastaavat ominaisuuksiltaan täysin Adoben Readeria. Ne ovat kuitenkin huomattavasti kevyempiä. Esimerkiksi edullisiin ja pieniin netbook-koneisiin Adoben ohjelmaa ei raskauden takia kannata edes harkita.

 • Toinen Readerin ongelma ovat jatkuvat tietoturva-aukot. Myös tuorein versio sisältää toistaiseksi haavoittuvuuden, joka pahimmillaan päästää hyökkääjän ajamaan koneessa omia komentojaan.

Tekniikka & Talous, Nyt tulostinkin tunnistaa käyttäjän verisuonista. Turvatulostus perustuu pienehköön skannauslaitteseen, joka lukee kämmenen verisuonia ilman kosketuskontaktia infrapunavalon avulla, kertoo yhtiö tiedotteessa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, The World's Largest Refugee Camp Turns 20. 32 kuvaa.

Luminous Landscape, My Own Private Rhino. Sarvikuonojen kuvaaminen ei ole helppoa.

Popular Photography, How To: Use Backlighting for More Dramatic Still Lifes. Kaaviokuvatkin.

YouTube, Proper SLR Camera Lens Cleaning Tutorial (HD). Video, kesto 8:17. Nikon Help Hotline.

Digital Photography School, A Beginners Guide to Capturing Motion in Your Photography.

Photo.tutsplus.com, Learn Lightroom in a Week – Day 5: Advanced Editing.

Strobist, Detailed DIY Ring Flash Tutorial. Kaksi videota. Ja sitten ne kommentit.

Dxomark.com, Tests and reviews for the camera Fujifilm FinePix X100.

Dpreview.com, What should mirrorless cameras be called? Mirrorless, compact system camera vai mitä. Mutta ei EVIL (Electronic Viewfinder, Interchangeable Lens). Oikealla valikossa Quick Poll:

 • Interchangeable Lens Compact
 • Compact System Camera
 • Digital Single Lens Micro
 • Mirrorless Interchangeable Lens Camera
 • Micro System Camera
 • (äänestyksen jälkeen näkee tilanteen...)

Rob Galbraith, ShutterSnitch 2.1 improves zoom, adds star ratings to JPEGs. Uusi versio, iPad, iPhone, iPod touch. Langattomasti kuvia.

Pixiq.com, Rollei telephoto lens for iPhone 4. 8-kertainen zoom, $50. 45g.

The-digital-picture.com, Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II Lens Review. Onko halvalle kittiobjektiiville käyttöä?

 

14.04.2011   (linkki)

Suomen Kuvalehti, Päivän kuvat: Vaalikarja lusikoi apettaan - kuvakertomus. Valokuvaaja Hannu Lindroos kiersi Satakuntaa 8.-9. huhtikuuta. Nämä kuvat kertovat kampanjoinnin ruokapuolesta Eurassa, Raumalla ja Porissa.

Pohjalainen, Vauhdikas laskettelija voitti valokuvakisan Seinäjoella. Seinäjokelainen nuori Ali Rinta-Jaskari voitti verkkolehti Kantin valokuvakisan.

 • Kanttia.fi, Valokuvauskilpailu 2011. Kuvien lähettämisaika ja äänestysaika ovat päättyneet, voittaja julkistetaan 15.4.2011

Tamperelainen, Palkittu tähtikuvaaja kuvaa omalla parvekkeellaan – Katso hienot kuvat. Ursa palkitsi tamperelaisen tähtivalokuvausharrastajan tänä keväänä. Tapio Lahtinen valokuvaa taivaankappaleita omalta parvekkeeltaan.

Taloussanomat, Valokuva voi estää työnsaannin. Työnantajat haluavat nähdä miltä työntekijä näyttää – olipa sillä merkitystä työnteon kannalta tai ei. Työpaikkahakemuksissa pyydetäänkin entistä useammin kuvaa. Kuvan vaatiminen ei kuitenkaan ole sallittua, kertoo ammattiliitto Pron lehti

Valokuvatorstai, 203. haaste. Viikon haaste on "hälläväliä!".

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 202. haaste. Viikon haaste oli Heijastuksia. Haasteen otti vastaan 92 kuvaajaa

Stara.fi, Victoria’s Secret lihotti huippumallin photoshopilla? Katso kuva.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Japan's crisis: one month later. 36 kuvaa.

Denverpost.com, In Focus: Abandoned Town. 28 mustavalkokuvaa.

The Atlantic, In Focus, Dismantling the Space Shuttle Program. 27 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Thais splash into the New Year. 27 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | April 13, 2011. 14 kpl.

Smashingapps.com, 50 Awesome Yet Trickily Captured Transparent Screen Optical Illusion.

Neilvn.com, New to flash photography? Where to even start …

Deke.com, Deke’s Techniques 015: Correcting Red-Eye like a Pro. Punasilmiä korjaamassa.

Digital Photography School, The Wedding Day Call Sheet: Part 2 – The Afternoon.

British Journal of Photography, Daily Mail accused of lifting Flickr image. Vaikka kuva onkin Flickrissä, niin kuvaan liittyvät ehdot kannattaa lukea. Lisäksi vielä Daily Mail poisti vesileiman. Ammattiliiton suositus £130:sta kerrottiin kuvien määrällä, laittomasta käytöstä vielä kerroin kolme, £1.130:n lasku lähti Daily Mailiin. Daily Mailin mukaan kuvat olikin otettu Twitpicistä (public domain). Lehti kuitenkin oli valmis maksamaan, mutta vain £40 per kuva.

Popular Photography, Building A Radiation Detector Out Of An Old Compact Camera. Rakentamiseen tarvittavia osia ei ole helppo saada.

Amateurphotographer.co.uk, 'Che' dog photographer settles 'bonkers' rights battle (update). Alberto Kordan tunnettu kuva baskeripäisestä Che Guevarasta on ollut monen kuva innoittajana. Tällä kertaa koirille puettiin baskeri päähän ja kuvista tehtiin myyntiin esimerkiksi mukeja. Kordan perikunta haastoi Ranskassa tekijän oikeuteen. Oikeudenkäyntikulujen ja korvausten pelossa riita sovittiin rahalla. Korda (ja perikunta) on aiemminkin saanut korvauksia vastaavista tapauksista.

 • (Suomessa tämä ei taitaisi onnistua...)

ePhotozine.com, Conversion of an image in Photoshop (Adult Content). Video kesto 2:58. Yksi kuva, 40 variaatioita.

Diyphotography.ne, DIY Compositon Frame. Kehystetty dia ja paljon muuta ei tarvitakaan. Ns. kuivaharjoitteluun.

ePhotozine.com, Sunrise Photography Advice. Muutama ohje auringonnousujen kuvaamiseen.

Rob Galbraith, Nikon AF-S 50mm f/1.8G poised for release? 50mm f/1.8D:n korvaaja, kevyempi 185g, 58mm (52mm), f/16 (f/22), AF-S tarkennusmoottori. Täyskennoisille. MTF-käppyrä nähtävästi parempi kuin. Vahingossa esillä.

The-digital-picture.com, Canon Digital Photo Professional 3.9.4 Now Available.

Dpreview.com, Sony announces HVL-F43AM flash for Alpha DSLR and SLT. Ohjeluku 43.

Shutterbug.net, Aperture 3.1.2 Update.

 

13.04.2011   (linkki)

Keskustelutilaisuus valokuvagalleria Hippolytessä tänään klo 17: Marko Karo, Milla-Kariina Oja and Hendrik Zeitler will discuss the themes of “home” in Oja’s and Zeitler’s current exhibitions at Hippolyte.

Torstaina 14.4. klo 18-20 Lahden 20. valokuvailta: Vertti Teräsvuori ja Sakke Nenye.

 • Valokuvaillat ovat Lahden valokuvataide ry:n järjestämiä keskustelutilaisuuksia, joissa jokaisessa 1-2 kuvaajaa esittelee töitään. Myös yleisö voi osallistua keskusteluun. Jokaiselle Valokuvaillalle määrittyy oma teemansa kulloisenkin vierailijan mukaan. Vierailijat ovat eri puolilla Suomea vaikuttavia henkilöitä, jotka toimivat valokuvan parissa. Lähes jokaisessa valokuvaillassa esittäytyy myös yksi Lahden valokuvataide ry:n omista jäsenestä. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja ilmaisia

Peter Forsgård, iPad ja valokuvaus. Minulla on ollut iPad nyt käytössä viime joulukuusta lähtien. Laite on toiminut monessa käytössä erinomaisesti. Oikeastaan ainoa haitta on sen suppea tuki eri videoformaateille. Varsin paljon tulee katseltua videomateriaalia ja turhan usein joutuu palaamaan läppärin ääreen. Ilman valokuvaajalle käteviä sovelluksia vaihtaisin laitteen tablettiin, jossa on Android.

 • Mediablogi, Matti Lintulahti, Kohdennettu ja hyvä sisältö on tablettien salaisuus. Olen nyt käyttänyt Applen iPadia useamman kuukauden päivittäin vapaa-ajalla ja töissä, ja uskallan sanoa, että iPadin kaltaiset tabletit tulevat mullistamaan kuluttajien käyttäytymistä. Muutos ei kuitenkaan tapahdu niin nopeasti kuin tablettien hypettäjät tänään uskovat.

Sarjasta karseita lehtikuvia2.

 • Aamulehti, YLE: Niinistö panttaa tietoa presidenttiehdokkuudestaan 12.4.2011. (Aamulehden käyttämä julkaisusysteemi tai jokin muu sotkee värit. Katsoja tietää, miltä ihon värin pitäisi näyttää. Tämä ei nyt näytä ihan oikealta. Jostain syystä kuvassa ovat tallella exif-tiedot, joista näkee esimerkiksi, että kamera on ollut Nikon D3. Kuvatekstinä: Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö luennoi Tampere-klubin isännöimässä tilaisuudessa. Kuva on otettu 1.9.2010. Polttoväli 24mm)
 • Omakaupunki.hs.fi, Stockmannilla shoppailtiin hämärässä 11.4.2011. Tarkkasilmäinen _ehkä_ huomaa jotain vikaa tässä kuvassa. Tai ehkäpä näihin on jo niin tottunut, että tätä pitää jo ihan normaalina...

Suomen Lehtikuvaajat ry, Huhtikuun kuvaaja 2011. Huhtikuun kuvaajana esittäytyy Suomen Lehtikuvaajat ry:n uusi puheenjohtaja, freelancer Jari Tikka.

Suomen freelance-journalistit ry, Kysely Sanoma Newsin freelancereille 12.4.2011. Journalistiliitto tekee Sanoma Newsin freelancereille pikakyselyn, miten lehtiyrityksen tarjoaman sopimuksen suhteen on toimittu. Vastausta pyydetään perjantaihin 15.4.2011 mennessä.

Ilta-Sanomat, Ainutlaatuiset kuvat Juri Gagarinin Suomen-vierailusta.

Havaintoja digimaailmasta, Petteri Järvinen, Tietoyhteiskuntaa Suomen tapaan: sähköpostin käyttö kielletty. ...Ratkaisussa todetaan sairaanhoitopiirin menetelleen julkisuus- ja henkilötietolain vastaisesti, kun kantelijalle on lähetetty avoimessa verkossa sähköpostiviesti, josta käy ilmi, että hän on saanut sairaanhoitopiiristä terveydenhuollon palveluita. Viimeksi mainittu tieto on julkisuuslain mukaan salassa pidettävä. ...

 • (luin saman uutisen ja ihmettelin myös, mistä ihmeestä nyt oikein on kyse...)
 • (hautakivistä ei saa julkaista kuvia internetistä, jos henkilön kuolemasta on kulunut 25 vuotta tai vähemmän. Tietosuojalautakunta, päätös 18.3.2009, Henkilötietojen käsittelyn kieltämistä koskeva hakemus, hakija Tietosuojavaltuutettu. )
 • (sfnet.harrastus.valokuvaus.fi, kuvissa olevien henkilöiden suostus 5.4.2004. Tietosuojavaltuutetulta kysyttiin: "aikomukseni on kuvata Rauman vanhassa kaupungiosassa sijaitsevia taloja ja portteja, sekä julkaista näistä näyttely internetissä. Kysynkin nyt tietosuojavaltuutetun kantaa, että muodostavatko nämä kuvat henkilörekisterin, koska kuvissa näkyy selvästi talon seinässä oleva talon nimi, sekä kadunnimikyltti, joista voi selvittää talon omistajan.".
  - Tietosuojavaltuutettu vastasi: "Rikoslain 24 luku (531/2000) sisältää yksityisyyden suojaa turvaavia säädöksiä, joiden perusteella esim. henkilötiedon julkaisu teoksessa voi olla rangaistavaa. ... Käsitykseni mukaan valokuva henkilön talosta ja portista muodostaa henkilötietolain mukaisen henkilötiedon ja näin ollen tällaisista valokuvista muodostuu myös henkilörekisteri. "
  - enää ei netistä löydy vanhaa skannausta tietosuojavaltuuten vastauksesta)

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Signs of Spring. 37 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, 70 Imaginative Examples Of Conceptual Photography.

Life.com, The Civil War: Oddest Personalities. 13 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | April 12, 2011. 10 kuvaa.

Dpreview.com, The Art of HDR Photography Part 2.

Pixiq.com, The 5 Lights of Nature. Valoa on viidenlaista.

Photo.tutsplus.com, Hints & Tips for Successful Sports Photography. Vinkkejä urheilukuvaukseen.

Popular Photography, Go Pro Contest Winners: The Very Best in Student Photography. 16 kuvaa.

Pixiq.com, Lightroom's sRGB Conundrum. Lightroom oletusväriprofiili (jota käytetään ohjelmassa sisäisesti) on oma versio ProPhoto RGB -profiliisista (joka on paljon laajempi kuin sRGB).

Photopreneur, Sell Your Wedding Pictures to All the Guests.

Popular Photography, Today is the 150th Anniversary of the Start of the Civil War and True Photojournalism.

Gizmodo.com, 10 Stunning Photos of a Piece of Black Paper. Pieni aukko, usean sekunnin valotusaika, osan aikaa kirkkaampi taivas peitetään vaikka mustalla paperilla.

B & H, HDSLR Hub: Learn With a Pro. Kuusi videota, aiheena videokuvaus järjestelmädigillä.

ePhotozine.com, Documentary Portrait Photography Advice. Muutama vinkki.

Digital Photography School, The Wedding Day Call Sheet: Part 1 – The Morning.

Diyphotography.net, Quick Tip: Make Your Strobe Shine With Toothpaste. Irtosalaman hapettumien poistoon valkoista tavallista hammastahnaa.

Dpreview.com, Eye-Fi announces Mobile X2 wireless SD card.

Nikondigitutor.com, Digitutor D5100. Ei vielä kaupoissa.

Northlight-images.co.uk, Canon Rumours. Ensi kuussa odotellaan joko Canon 5D Mark III tai sitten Canon 1DS Mark III:n seuraaja. Videokuvaukseen jatkuva tarkennus.

Slrgear.com, Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD AF. Joulukuussa 2010 uusi versio. Kroppikennoisille (Di). Kuvanvakaaja, filtterikierre 62mm (aiemmin 72mm), pienempi koko ja paino. Vastavalosuoja mukana. Telepäässä tarkkuus kärsii. Tarkennus on tarkentunut ja nopeutunut. Tässä luokassa on nykyään paljon kilpailijoita.

 • Focus Nordic, Tamron lyö oman maailmanennätyksensä (lehdistötiedote). Tamron tuo myyntiin maailman pienimmän & kevyimmän 15x zoomobjektiivin, 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD, jossa on ultrasoninen pietsosähköinen AF-moottori APS-C SLR-kameroille. ...Uusi objektiivi tulee myyntiin Nikon ja Canon kiinnityksillä tammikuussa 2011. Verollinen hinta tulee olemaan noin 699 €. Myös versio Sonyn kameroihin tulee myöhemmin myyntiin (huhtikuussa).
 • Parit superzoomit, Sony DT 18 - 250 mm ja Tamron 18 - 270 mm 8.3.2011. Onko superzoom oikeasti kätevä?
 • Dpreview.com, Tamron 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD with Piezo Drive AF kroppikennoisille, kooltaan pieni objektiivi. USA:ssa myyntiin ennen joulua. Tamron ei ole ollut tarkennuksen osalta ehkä ihan yhtä nopea kuin Canon/Nikon. Uusi moottori parantanee asiaa.

 

12.04.2011   (linkki)

TAMK taide & viestintä, Valokuvataiteen erikoistumisopintojen lopputyönäyttely alkoi. Tampere.

HS, Suuri osa taiteilijoista elää hyvinvointivaltion ulkopuolella. "Taiteilijoiden eläkkeet ovat noin 20 prosenttia keskimääräisistä suomalaisista eläkkeistä. Suuri osa heistä elää täysin hyvinvointivaltion ulkopuolella", Cronberg sanoo. Cronbergin mukaan esimerkiksi Tanskassa on kolme kertaa enemmän apurahoja kuin Suomessa.

Rupuranta.net, Hiihtäen Trutholmaan - 10/4/2011. Video, kesto 2:58.

Pintaliitoblogi, Kuvia talven pimeistä illoista. Vähän lisää kuvattuja vaaliehdokkaiden kuvia. Kahdeksan kappaletta.

Designsapiens blog, Berliini 2011, 10.4.2011. Yllättävää kyllä, kuvia Berliinistä.

Suo ja city -blogi.

Kuvalo.com, Kuvalo lanseerasi käyttöoikeusmyynnin valokuvaajille (pdf). ...Käyttöoikeusmyynnissä kuvaaja määrää myyntiin asetettavat kuvan käyttömediat, maantieteellisen alueen sekä käyttöajan ja hinnoittelee ne itse ennen kuin julkaisee kuvat asiakkailleen. Uudella käyttöoikeusmyynnillä kuvaajat voivat rajata käyttömedian haluamallaan tarkkuudella ja automatisoida kuvan tilaus- ja laskutuskäsittelyn....

Suomen freelance-journalistit ry, Freelancereiden ylimielinen kohtelu esiin vuosikokouksessa 11.4.2011.

Helsingin Huutokauppakamari, panttihuutokauppa ke 13.4.2011. Elektroniikka. Lähtöhinta on ohjeellinen. (Jos loppuhintaa ei ole, niin panttaaja on voinut lunastaa pantin viime hetkellä tms.).

24 D6140 1 ANTIIKKIKAMERA ENSIGN MODEL NO.1 EI TESTATTU. Lähtöhinta 50 e. Loppuhinta 44 euroa.

124 F11779 2) 1 DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 5D MARK II 1 BATTERY GRIP CANON BG-E6. Lähtöhinta 700 e.

125 F11779 3) 1 OBJEKTIIVI CANON EF 100-400/4.5-5.6 L IS USM LAUKKU. Lähtöhinta 700 e.

126 F11779 4) 1 TELEJATKE CANON EXTENDER EF 2X II PUSSI. Lähtöhinta 150 e.

127 F11779 5) 1 SALAMALAITE CANON SPEEDLITE 380EX KOTELO. Lähtöhinta 100 e.

128 F11779 6) 1 DIGIVIDEOKAMERA CANON LEGRIA HF200 1 LAAJAKULMA SONY WIDE CONVERSION LENS VCL-HGA07 X 0.7 1 MUISTIKORTTI 4 GB. Lähtöhinta 200 e.

129 F11779 7) 1 DIGIKAMERANRUNKO OLYMPUS PEN E-PL1 1 OBJEKTIIVI OLYMPUS 14-42/3.5-5.6 L ED 1 OBJEKTIIVI OLYMPUS 40-150/4-5.6 ED. Lähtöhinta 200 e.

Tampere, panttihuutokauppa tarjousmenettelyin, to 14.4.2011. Elektroniikka. Lähtöhinta on ohjeellinen.

3 L11756 1 OBJEKTIIVI CANON EF 24.105 1:4 L. 120 e.

100 H357080 1 KAMERA CONTAX T2 DATA BACK SONNAR 2.8/38 KOTELO. 120 e. Loppuhinta 160 euroa.

260 H361603 1 KAMERANRUNKO CANON EOS 1000F 1 OBJEKTIIVI 1 VIDEOKAMERA JVC GR AX460 1 SÄÄDIN 2=EI TESTATTU 1 KAMERANJALUSTA GIOTTO. 60 e.

352 H361947 1) 1 DIGIKAMERA NIKON COOLPIX E5700 1 LATURI 1 USB-JOHTO TAKUU 9/2011 SUOJALAUKKU. 170 e. Loppuhinta 180 euroa.

Hilavitkutin.com, Edullinen infrapuna-digikamera on yöstalkkerin unelma. $129.99.

Adobe.com/fi, Adobe Creative Suite 5.5 -tuoteperhe. Toukokuun puolivälistä saatavilla. Päivityssykli muuttuu aiemmesta 18 kuukaudesta 12 kuukauteen. Adobe Photoshop ennallaan. Verolliset suositushinnat:

 • Master Collection CS 5.5, 2 899,00 euroa (Photoshop Extended, Illustrator, InDesign, Acrobat Pro, Flash Builder, Flash Catalyst, Flash Professional, Dreamweaver, Contribute, After Effects, Adobe Premiere Pro, Adobe Audition, Bridge, Device Central ja Media Encoder)
 • CS5.5 Design Premium, 1 899,00 euroa (Photoshop Extended, Illustrator, InDesign, Acrobat Pro, Flash Catalyst, Flash Professional, Dreamweaver, Fireworks, Bridge, Device Central, Media Encoder)
 • CS5.5 Web Premium, 1 799,00 euroa (Photoshop Extended, Illustrator, Acrobat Pro, Flash Catalyst, Flash Professional, Flash Builder, Dreamweaver, Fireworks, Contribute, Bridge, Device Central, Media Encoder)
 • CS5.5 Production Premium, 1 899,00 euroa (Photoshop Extended, Illustrator, Flash Catalyst, Flash Professional, Adobe Premiere Pro, After Effects, Adobe Audition, Bridge, Device Central, Media Encoder)
 • CS5.5 Design Standard, 1 299,00 euroa (suomenkielinen versio 1 599,00 euroa) (Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat Pro, Bridge, Device Central, Media Encoder)

Vaihtoehtona on uudenlainen maksuohjelma, esim. Adobe Photoshopin saa käyttöön 47.19 euroa per kk. Tai Adobe Design Premium CS5.5 107.69 euroa kuukaudessa tai Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection 151.25 euroa kuukaudessa.

Adobe Photoshop CS5.5 suomeksi

Adobe Volume Licensing — educational software discounts

Adobe Creative Suite 5.5 family / Subscription editions kk-pohjainen tai vuosilaskutukseen perustava (halvempi)

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, On War: The 150th Anniversary of the Civil War. 111 isoa kuvaa. Kuva numero 94, kauppa, jossa iso kyltti "AUCTION & NEGRO SALES." V. 1864.

Boston.com, The Big Picture, China: daily life. 34 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | April 11, 2011. 13 kuvaa. Ensimmäisenä William ja Kate Middleton.

The Sacramento Bee, The Frame, Camp Phoenix, Helmand Province, Afghanistan. 23 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Libya's Shifting Civil War. 40 kuvaa.

Guardian.co.uk, Weekend readers' pictures: Vantage point. 11 kuvaa.

Diyphotography.net, Light Painting: People On Magical Fire.

Digital Photography School, How to take a Photograph out of a Plane Window. Miten ottaa kuva lentokoneessa? Kohta 4, salama pois päältä (!).

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: Using Adobe Photoshop to Create a Solarised Photograph.

Strobist, John Keatley's "Best in Show" Christmas Card. Yhden kuvan tarina.

YouTube, Urban exploring - 15 minute photo challenge. Video, kesto 7:49.

Black Star Rising, It’s Not All Doom and Gloom for Photojournalism Students. Miltä näyttää kuvajournalismin opiskelijan tulevaisuus.

Earthboundlight.com, Remote Controls Aren't Just for Television Sets (Photo Tip of the Week), 10.4.2011. Ei tärähdystä kuvaa otettaessa. Radio- tai lankalaukaisijoita (tai pikemminkin piuha-). Monipuolisia ohjelmia, joiden avulla voi etäkäyttää kameraa.

ePhotozine.com, How To Take Great Landscape Shots When It's Raining.

Smashingapps.com, 30 (Really) Amazing Tutorials And Techniques To Become A Master Of Photoshop.

Digital Photography School, The Only Tip You’ll Need for Creating a More Interesting and Well-Rounded Set of Images of Any Destination or Subject.

Amateurphotographer.co.uk, Jessops' first Centre of Excellence is UK's 'largest camera shop'. Väittää olevansa UK:n isoin tämän alan erikoisliike. 4.000 neliöjalkaa, 371 neliömetriä (ei vaikuta kovin isolta...).

Kamera & Bild, Test: 8 bildskärmar - Rätt bildskärm i rätt miljö. Kalibroinnista. Työhuoneesta. Valaistuksesta. Vain osa ohjelmista käyttää profiileita. Kahdeksan näyttö testissä, sopivatko kuvankäsittelyyn.

 • Benq EW2420 (LED), 24 tuumaa, 1920 x 1080, 3.490 kr, 387 e
 • Eizo Foris FS2331-BK, 23 tuumaa, 1920x 1080, 3.495 kr, 387 e
 • Eizo Flexscan S2243 WFS, 22 tuumaa, 1920 x 1200, 4.995 kr, 498 e, Bra Köp + Testvinnare
 • Eizo SX246WH-BK, 22 tuumaa, 1920 x 1200, 9.995 kr, 1.107 e, Toppklass + Bra Köp
 • NEC Multisync P221W, 22 tuumaa, 1920 x 1050, 4.400 kr, 488 e, Bra Köp + Testivinnare
 • NEC Multisync PA 231W, 23 tuumaa, 1920 x 1080, 8.500 kr, 942 e, Toppklass + Bra Köp
 • Samsung Syncmaster F2380, 23 tuumaa, 1920 x 1080, 2.900 kr, 321 e
 • Samsung Syncmaster PX2370, 23 tuumaa, 1920 x 1080, 2.800 kr, 310 e

Cameralabs.com, Canon PowerShot A3300 IS / A3200 IS.

 

11.04.2011   (linkki)

Viime perjantaina eksyimme Tallinnassa iltapäivällä Kalamajassa paikalliseen baariin (tai pubiin), jossa kuvattiin Tuure Kilpeläistä & Kaihon Karavaania videolle ja still-kuviakin otettiin. Kirjoitin tästä episodista lauantain digicamera.netin uutisiin ja vähän harmittelin, kun mukana ei ollut pokkarikameraa kummempaa. Kuvat yritin ottaa mahdollisimman huomaamatta.

Eilen sunnuntaiaamuna Tallinnassa oli melkoinen yllätys, kun luin tämän sähköpostin:

"...olimme nähtävästi samassa baarissa Tallinnassa. Kuvasimme Tuuren & Kaihon karavaanin promoja koko päivän (pojilla oli keikka laivalla Tallinna-Helsinki) ja pysähdyimme sattumalta teelle. Jäimme syömään ja lopulta kuvaamaan (miljöö ei todellakaan ollut kehno, bonuksena sininen neon ruokapuolella).

..."

Tuomomanninen.com

Graalphoto.com

Tuomomanninen.blogspot.com "

Ensimmäinen maininta Digicamera.netissä Tuomo Mannisesta on 21.4.2004:

"Satakuvaa.fi, viideltä valokuvaajalta pyydettiin omaa näkemystä siitä, mikä muuttuvassa Suomessa on kaunista ja harmonista yhdellä keskeisellä elämänalueella. Kultakin kuvaajalta on esillä 20 työtä.

 • Rax Rinnekangas, työ
 • Maarit Hohteri, ystävät
 • Tuomo Manninen, koti
 • Riikka Sundqvist, kaupunki
 • Juha Rahkonen, luonto

YouTube, Tuure Kilpeläinen - Unkarinsyreenit.wmv. (Me kuulimme version, jossa soittimina olivat haitari, kitara ja kädentaputukset. Mielestäni parempi kuin tämä :-) Kun ei ollut ikinä aiemmin nähnyt näitä soittajia livenä, niin oli muodostunut käsitykset jonkinlaisesta suomi-iskelmästä. Tämä käsitys oli väärä. Soittajien habitus oli rock-habitus).

HS, Anu Uimonen, Koti suojaa sateelta ja antaa uneksia. Milla-Kariina Ojan valokuvien äärellä tuli mieleen joskus kauan sitten lukemani arkkitehti Le Corbusierin määritelmä asunnosta: "Asunto on sään vaihteluilta ja ulkopuolisten katseilta suojattu vaakataso."

 • Hän on rakentanut pienen perustalon puusta ja kankaasta ja sijoittanut sen erilaisiin ympäristöihin, joita valokuvaa.
 • Milla-Kariina Oja: Home-Project ja Hendrik Zeitler: A Place of One'sOwn 29.4. saakka Valokuvagalleria Hippolytessa (Kalevankatu 18B), ti-pe12-17, la-su 12-16.

Journalisti 7/2011, 7.4.2011.

 • Kuvaviesti, Johan roiskuu. Kuraa. Pohjolan Sanomissa 28. maaliskuuta julkaistu Nina Suden kuva henkii vuodenajan vaihtumista.
 • Debatti, Missä kuvat Japanin kuolleista? Sami Kero. Silmäilyn perusteella näyttää toden totta siltä, että lehdet julkaisivat Japanista vähemmän vainajakuvia kuin Haitin maanjäristyksestä tai Kaakkois-Aasian tsunamista. Helsingin Sanomien kuvatoimittajien mukaan myös toimistot tarjosivat niukasti ruumiskuvia

Kari Kuukka, Shooting Synchro Skating WC 2011 – Tech Tips. 10.4.2011. Teknistä asiaa. Kortinlukija, Tilt-Shift, Manfrotto, Canonin langaton lähetin, Multimax.

Tietokone.fi, Poista tiedostojen lukitus Windowsissa. Unlocker 1.9. Windowsissa tiedostot saattavat käyttöjärjestelmän tai ohjelmien virheiden vuoksi jäädä lukkoon, vaikka mikään sovellus ei enää näytä käyttävän niitä. Usein ongelmaan auttaa tietokoneen käynnistäminen uudelleen, mutta aina sekään ei toimi. Unlocker voi silloin auttaa. Freeware.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Rich Clarkson: Life behind the lens. 10 kuvaa teksteineen. Sport Illustrated -lehden kansikuva 33 kertaa.

Life.com, Brigitte Bardot in Her Heyday. 45 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, Learn Lightroom in a Week – Day 4: Editing Essentials.

Clickingmoms.com, 19 Questions with Neil van Niekerk.

ePhotozine.com, Taking photos in pine forests.

Smashingapps.com, An Extensive Rumor Roundup About iPhone 5 (Infographic). Yhteen pakettiin koottu paljon tietoa. (tai osittain huhuja).

Luminous Landscape, Fujifilm X100 Follow-Up Report.

 

10.04.2011   (linkki)

Huang Yiming: Hainan Comfort Women - Hainanin lohtunaiset
Kuva: Huang Yiming1.5.2011 asti

Näyttely kertoo sotilaiden viihdykkeiksi pakotettujen naisten tarinan Japanin ja Kiinan välisen sodan aikana 1937-45. Japanilaiset miehittivät suuren osan länsirannikkoa, miehitettyihin alueisiin kuuluin myös Hainanin saari Etelä- Kiinan merellä. Miehityksen aikana japanilaiset syyllistyivät monenlaisiin julmuuksiin paikallisväestöä kohtaan. Yksi vaikeimmista ja vaietuimmista asioista on ollut naisten pakottaminen kasarmeille sotilaiden seksiorjiksi.

Kasarmeille pakotetut naiset jäivät sodan jälkeen yksin häpeänsä ja kärsimyksensä kanssa. Valokuvaaja Huang Yiming kiinnostui heidän kohtalostaan ja halusi nostaa sen valokuvillaan uudelleen esiin.

Huang Yiming on China Daily Hainanin osaston päätoimittaja, kirjeenvaihtaja ja valokuvaaja. Hän toimii myös Hainan valokuvaajien yhdistyksen puheenjohtajana.

Luovan valokuvauksen keskus
Hannikaisenkatu 39, Jyväskylä
ti-su 11-18

Kari Hakli: DDR:n pääkaupunki. Berliini 1973-1983
Kuva: Kari Hakli12.5.2011 asti

Goethe-Instituutin näyttely esittelee Kari Haklin varhaisia Berliini-kuvia vuosilta 1973-1983. Kolmen matkan tuloksena syntyneet kuvat kuvat ovat esillä ensimmäistä kertaa. Haklin tuoreempia Berliini-kuvia oli esillä Gothe-Instituutissa vuonna 2003 ja 2005.

Helsinkiläinen Kari Hakli (s. 1940) tunnetaan teatterin, tanssin ja arkkitehtuurin kuvaajana. Hän on työskennellyt Suomen kansallisteatterin (1968-75) ja Helsingin kaupunginteatterin (1971-87) ja Suomen kansallisoopperan (1975-2002) valokuvaajana ja valokuvannut myös pienemmille teattereille ja tanssiryhmille. Hän on kuvannut arkkitehtuuria mm. Helsingin kaupunginmuseolle vuodesta 1967 , Suomen rakennustaiteen museolle ja Alvar Aalto -museolle. Kari Hakli on toiminut opettajana Taideteollisessa korkeakoulussa 1976-1990 ja 2002.

Goethe-Institut
Mannerheimintie 20 A, 6. kerros, Helsinki
ma-ke 12-18, to 12-20, pe 12-16

(kertaus koulukuvauksesta viime helmikuulta) Opetushallitushan ei eilisen uutisen mukaan puutu mitenkään koulukuvauksen nykytilanteeseen, meno voi jatkua samaan tapaan kuin aiemminkin.

Viime helmikuulta:
- Koulukuvauksen oudoista kuvioista tehdään vuodesta toiseen yhä uudestaan ja uudestaan aivan samansisältöisiä lehtiartikkeleita. Ainut ero juttujen sisällössä ovat kasvavat kynnysrahat. Miten ihmeessä voidaan maksaa virkamiehille ja koulun yhdistyksille (usein rehtori, välillä vanhempainyhdistys, välillä oppilaskunnatkin) aivan selviä lahjuksia siitä, että lahjuksenantajalle annetaan yksinoikeus ko. koululla (tai vaikkapa päiväkodeissa) tapahtuvaan kuvaukseen

YLE, Blogit, Korruptiokoulu Martti Backman. 14.2.2011. "...On hyvä muistaa, että äskettäin oli kansanedustaja vähällä joutua syytetyksi siitä, että hän ehdotti kahvikupposta poliisimiehelle. Koulukuvaajat sentään kantavat joihinkin opettajainhuoneisiin koko vuoden kahvit, sata pakettia Juhla Mokkaa...". -

 • "...Koko Suomen koulukuvien liikevaihdosta voiteluosuus lienee jo noin neljä miljoonaa euroa/vuosi...."
 • "...Esitetyn arvostelun seurauksena opetushallitus asetti syksyllä työryhmän laatimaan pelisääntöjä koulukuvauksien markkinointiin. Suositus on aikamoinen pettymys. Järjestelypalkkioiden periminen saa jatkua, mutta tavaralahjat suositellaan annettavaksi selvänä rahana.".

Linkkejä:

 • (eiliseltä kertaus) Pekka Potka, blogi, Mot - Voidellut koulukuvat, 16.2.2011. Dokumentissa tuotiin hyvin esiin miten koulukuvamarkkinaa hallitsevat Seppälän Koulukuvat Oy ja Kuvaverkko Oy maksavat kouluille viisi, jopa kahdeksan euroa per oppilas voitelurahaa saadakseen koulun kanssa sopimuksen oppilaskuvauksista....
 • Digicamera.netin uutisissa koulukuvaus esiintyy ensimmäisen kerran vuonna 2002, Kuningaskuluttajassa oli aihetta käsitelty, lisäksi linkki joulukuun 2002 keskusteluun sfnet.harrastus.valokuvaus, Digikamerat ja ammattilaiset (muutamassa kommentissa mainitaan jo tuolloin rehottanut voitelu).
 • Kuningaskuluttaja, Koulukuvapaketit kasvavat kasvamistaan, 28.11.2002.
 • Kauppalehti.fi, Koulukuvilla miljoonatienesteihin, 22.11.2010. Koulukuvaukseen erikoistunut Seppälän Koulukuvat -konserni teki kuluvan vuoden maaliskuussa päättyneellä tilikaudella vahvan tuloksen. Konsernin tulos peräti kuusinkertaistui edellisestä vuodesta ja nousi 2,1 miljoonaan euroon.
 • Hymyilevä eläkeläinen -blogi, Koulukuvaus on kovaa bisnestä kouluissa, 22.8.2010.
 • Kaleva.fi, Koulukuvauspalkkiot tuttuja myös Oulussa, 20.8.2010. Koulukuvauksista on maksettu jonkinlaista järjestelypalkkiota ainakin 1980-luvulta lähtien myös Oulussa. Kolmen euron kynnysraha.
 • Suomen Vanhempainliitto, Kylkiäiset kiellettävä, koulukuvaus avoimeksi, Kannanotot, Lehdistötiedotteet, 19.08.2010.
 • Nelosen uutiset, Koulukuvauksista tuhansien kylkiäiset kouluille, 17.8.2010, kesto 2:19. Kynnysraha kolme euroa per kuvattava, lisäksi vielä muita lahjuksia.
 • Turun Sanomat, Opetushallitus aikoo puuttua koulukuvausten rahakylkiäisiin, 17.8.2010. Osa kouluista alkanut kieltäytyä lahjoista. (Eikös Opetushallitus jo selvittänyt nämä asiat jo vuonna 2006, vrt. a-piste, 20.3.2006?).
 • Iltalehti, TS: Onko tämä laillista? Koulukuvausten kylkiäisinä kalliita lahjoja, 17.8.2010.
 • Iltasanomat, keskustelut, Koulukuvausten taustat selvitetään - hyvä niin! 17.8.2010. Yli 170 viestiä.
 • HS, keskustelu, TS: Koulukuvausten kylkiäisten laillisuus halutaan selvittää, 17.8.2010.
 • Kuluttajavirasto, Valokuvaus kouluissa ja päiväkodeissa. 3-sivuinen pdf.
 • Photopreneur, Sports and Dance Classes Prove a Winner for Photographers, 22.9.2009. Koulukuvauksia hallitsevat isot yritykset, mutta harrastustoiminnasta löytyy kuvaustehtäviä yksinään toimiville valokuvaajille. USA:ssakin koulukuvauksissa on maan tapa, että oppilaiden maksamista rahoista palautetaan 10% - 50% takaisin koulujen organisaatioille. Näin kuvausfirmat varmistavat yksinoikeuden kuvauksiin.
 • Omakaupunki.hs.fi, Koulukuvaamot kalastelevat kuvaussopimuksia lahjojen avulla, 17.1.2008.
 • Taloussanomat, Valokuvausyritys ei vaadi työntekijöiltään kuvaustaitoja, 5.3.2007. Koulukuvausyritys Seppälän Koulukuvat ilmoitti sunnuntaina Helsingin Sanomissa hakevansa määräaikaisia koulukuvaajia. Hakijoilta odotetaan pirteän reipasta palveluasennetta, hyvää terveyttä sekä kykyä työskennellä lasten ja nuorten kanssa, mutta ei valokuvaustaitoja.
 • Meidanperhe.fi, keskustelut, Seppälän koulukuvat ja hinnoittelu, 27.9.2006. ...Koulu ottaa en firman jolta saa parhaat lahjukset. Päiväkodit /koulut saavat mm. digikameroita...
 • a-piste, 20.3.2006, Käsikirjoitusarkisto, loppupuolella Koulukuvabisnes: miljoonakauppaa, jota voidellaan bonuksilla. Viisi vuotta sitten kynnysraha oli myyntijohtajan mukaan euro - puolitoista per oppilas. Outi Salo, perusopetuksen linjanjohtaja, Opetusvirasto: ”Se on semmonen asia, mikä pitää selvittää et mikäli näitä järjestelypalkkioita on otettu ja missä määrin.” (luulisi, että viidessä vuodessa tällainen selvitys olisi tehty ja villinä rehottava lahjonta olisi saatu kuriin...)
 • sfnet.harrastus.valokuvaus.dig, Koulukuvaajien tekniikka? 22.8.2005, 44 viestiä.
 • (oma mielipiteeni: markkinoita hallitsevat kaksi suurinta koulukuvausfirmaa eivät välttämättä tarvitsisi minkäänlaisia voitelurahoja "tarjouskilpailujen" voittamiseen. Näillä firmoilla on muutenkin ylivoimainen kilpailuetu pelkästään suuruutensa tähden, kuvat saadaan halvemmalla, logistiikka on kunnossa, samoin tuotekehitys ja -valikoima, jne. Kuvien laatu ei sitten enää välttämättä ole parempi, markkinajohtajat maksavat kuvaajilleen mahdollisimman vähän (= kuvaajat eivät ole ammattilaisia...), tältä osin pienilläkin kuvaamoilla voisi olla kilpailuetu. Mutta lopulta kyse on nimenomaan siitä, että nykyiset yleisesti hyväksytyt menettelytavat eivät kestä päivänvaloa ja niistä pitäisikin ehdottomasti luopua.)

Photo.net, foorumi.

Msnbc.com, The Week in Pictures: March 31 - April 7. 12 kuvaa.

Npr.org, Chinese Artist Attempts To Blend In ... Literally.

Conscientious, What makes a great portrait? Vähän yli kaksikymmentä vastausta sähköpostitiedusteluun.

Worldpress.photo.org, Years. Selaa kuvia vuosittain, 1955 - 2009.

The Atlantic, Photojournalism in the Age of New Media.

Guardian.co.uk, Deutsche Börse: When is contemporary photography not photography? Voiko kaikkia finalisteja edes luokitella valokuvaajiksi? Kolmea voisi luonnehtia lähinnä käsitetaiteilijoiksi. Esimerkiksi yksi ehdokas rakentaa täysikokoisen reaalimaailman 3D-mallin paikoista, joita on nähnyt valokuvissa. Esimerkiksi vaikkapa Stasin käyttämä huone tai suositun saksalaisen visailun TV studio. Syntynyt rakennelma sitten kuvataan.

Wired.com, Stealth Portraits Fuel Debate Over Privacy Laws. Ruotsissa (Suomen tavoin) on aika selkeästi määritetty valokuvaajan oikeudet ja velvollisuudet. Ruotsin uudessa laissa on aika epämääräisesti kielletty julkisellakin paikalla tapahtuva yksityisyyden luokkaus. Ruotsalainen kuvaaja otti kuvia julkisella paikalla yksisuuntaisen peilin läpi ja laittoi kuvat esille näyttelyyn. Tarkoituksena oli käytännössä kokeilla uuden lain rajoja (jo lähtökohtaisesti yritys taisi kuitenkin olla sivuraiteilla, sillä esim. taidekuvia käsitellään eri lailla kuin muita kuvia).

Macworld.com, The best and worst in-camera touch-up tools. Sonyn kameramallissa voi lisätä hymyn kasvoihin (esimerkkeinä Obama ja Mona Lisa). Panasonic Lumix DMC-FP7 poistaa rypyt, valkaisee hampaat jne. tarvittaessa jo kuvaa otettaessa. Casion kamerassa voi kuvaan liittää kohteen olkapäälle vaikkapa liikkuvan kissanpoikasen. HP:n kameroissa onnistuu laihduttaminen helposti. iPhonen sovelluksista löytyy vaikka mitä.

ePhotozine.com, Sunset Photography Tips. Muutama ohje auringonlaskujen kuvaamiseen.

Photozone.de, Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 USM L IS - Full Format Review. Marraskuussa 1998 julkistettu. Painoa 1.360kg, filtterikierre 77mm. Ensimmäinen L-sarjan objektiivi, jossa oli kuvanvakaaja, tehoa parin pykälän verran. Eikä voi päällä jalustalla kuvattaessa. Pumppuzoom (pölynimuriksikin nimitetty). Linssivääristymät vähäisiä. Vinjetointia täyskennoisella jonkin verran. Koko polttovälialueella terävyys pysyy aika lailla samana. Keskellä tarkkuus kohtuullisen hyvä. Bokeh ei mitään huippuluokkaa (vrt. aukon rajoitukset). Ei varsinaisia heikkouksia, mutta ei myöskään huipputasoa. Zoom-objektiiviksi terävä. Objektiivi.info. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.670 euroa.

 • "All-in-all it may be an oldie by now but it's still a goodie."

 

09.04.2011   (linkki)

Tallinnan vanhastakaupungista ei tarvitse kulkea kuin puoli kilometriä luoteeseen, radan ja rautatieaseman (Balti Jaama) toiselle puolen, niin avautuu täysin erilainen maailma, Kalamaja. Kävimme syömässä kahvila Kohvik Boheemissa, Kopli 18. Matka jatkui sitten Kolm Lõvi pubiin (”Kolmen leijonan pubi”), Kopli 14. Sinne vain sisään. Mutta mitä ihmettä, Tuure Kilpeläinen on yhtyeineen soittamassa, nähtävästi kuvaamassa videota, myös still-kuvia otetaan. Tiskiltä puoli litraa venäläistä hanaolutta kummallekin, kaksi euroa. Vähän harmitti, kun mukana ei ollut kuin pokkarikamera. Tunnelmaa riitti, lopuksi soitettiin Unkarinsyreenit -kappale. Omaksi iloksi taltioin sen pokkarilla videoksi. Tässä muutamia kuvia Kolmen leijonan pubista, sekä ulkoa että sisältä.

 • (kaipa sitä tämän jälkeen pitää ruveta kuljettelemaan "oikeaa" kameraa mukana...)

Yle.fi, Keski-Suomi, Omaa kameraa opiskelemassa. Stand-up –koomikko ja valokuvaaja Jouni Kallio tietää, että monet ihmiset eivät ole perillä siitä, kuinka saada kamerallaan hyviä kuvia. Kallio pitää vasta-alkajille digitaalijärjestelmäkamerakursseja muun muassa Jyväskylän yliopistossa. Kurssien suosio on suuri, sillä yhä useampi ostaa pientä digipokkaria ammattimaisemman kameran.

 • Kallio ei pidä järjestelmäkameran kikkojen oppimista vaikeana. Vaikka asetuksia on paljon, nykykameroissa monista erillisistä asetuksista löytyy myös erikseen automaattivaihtoehto. Siksi kaikkea ei tarvitse yrittää oppia kerralla, mutta ei myöskään jumiutua pelkkään täysautomaatin käyttöön.
 • Kallio on perustanut nettisivuston, joka on aloittelijan opas järjestelmäkameran käyttöön. Jrkkäri.com tarjoaa Kallion mukaan vinkkejä sekä itse kameran käyttöön että sommitteluun ja myös vaikeiden kohteiden kuvaamiseen.

Turun Sanomat, Opetushallitus sallii kohutut koulukuvausten rahapalkkiot. Opetushallitus ei aio kieltää koulukuvausyritysten oppilaitoksille maksamia rahapalkkioita. Koulukuvauksia koskevat suositukset valmistuvat huhti-toukokuussa.

Kari Kuukka, Synchronized Skating WC 2011 in Helsinki. 8.4.2011.

Macmaa.com, iPad 2:ta ei riitä Suomessa edes laitteen varanneille. - iPad 2:n saatavuus on erittäin rajallinen ja tuotteita tulee pienissä erissä. iPadin varanneita on satoja ja puramme jonoa tilausjärjestyksessä, sanoo toimitusjohtaja Jouni Torniainen Apple-laitteita myyvästä Tector-ketjusta

sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Kuvat ja vesileimaus kuviin?

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Mexico's drug war.

Life.com, New York's Golden Age: The 1940s. 42 kuvaa.

Atlantic, In Focus, Artificial Reefs Around the World. 27 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: April 8, 2011. 24 kuvaa.

Thephotoargus.com, 16 Behaviors of the Serious Photographer.

ePhotozine.com, Tips on shooting self portraits with a difference. Nudity warning.

Popular Photography, Ebay Watch: Linhof's Gigantic Aerial Camera, the World's 1st Digital Camera to Shoot Video and more.

 • Nikon I (third Nikon camera ever produced/oldest surviving): Between $202,000 and $230,000 (expected)
 • Casio QV-10 (1st LCD digital camera): Starting bid is $25
 • Ricoh RDC-1 Kit (1st digital camera to record video): $99.99 Buy It Now
 • Linhof Aerial Technika Aero 45 Camera with 135mm Lens: Buy it Now $7,989 or Best Offer
 • Lens Coating Machine and Oven- Buy It Now: $32,000

YouTube, Desert Shoot w/Joe McNally. Yhden kuvauksen anatomia. Video, kesto 6:40. _jonkin_ verran Canonin salamia.

Petapixel.com, Passenger Shoots Time Lapse of Flight Between SF and Paris.

Photography Improvement, Making Unique Images.

Luminous Landscape, Art Wolfe's China Workshop Photo Blog March / April 2011. Viimeinen merkintä ja viimeiset kolme kuvaa.

Rob Galbraith, ABC News exec cites high demand for economical, high quality video news.

Pixiq.com, Blurb & Lightroom. Uusi plug-in juohevampaan kirjojen tekoon suoraan Lightroomista Blurbiin. Kehitystyö jatkuu.

ePhotozine.com, Photoflex TritonFlash battery powered flash test. Eikö studiovalojen pitäisi olla isoja ja painavia. Hinta £1.272. Akut mukana. Arvosana 8/10.

 

08.04.2011   (linkki)

Skenet.fi, Mikko Oranen, Jaakko Heikkilä. Jaakko Heikkilän suurikokoiset valokuvat ovat upeita maisemia ja todenmakuisia henkilökuvia. Jaakko Heikkilän (s. 1956) valokuvat ovat selkeitä ja ilmeikkäitä. Niistä on koottu Valokuvataiteen museoon ilmavasti ripustettu näyttely, jossa kuvat pääsevät oikeuksiinsa ja saavat runsaasti tilaa ympärilleen.

 • Jaakko Heikkilä Henkeviä porinoita 16.3. - 7.8.2011 Suomen valokuvataiteen museo Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G ti-su 11-18

Kaleva.fi, Luonnoton joutsen suosituin luottokortin kuva-aihe. OP-Pohjolan uusien Visa-korttien suosituin kuva-aihe on edelleen kuva joutsenesta, jolla on laulujoutsenen pää ja kyhmyjoutsenen ruumis.

(kertaus, digicamera.net uutiset 15.9.2010):

Aamulehti.fi, Visajoutsen: Joutsen sai väärän ruumiin luottokortissa
Mainostoimiston suunnittelija teki hölmön tempun, kun hän valmisti OP-Pohjolan uusia Visa-kortteja. Hän väänsi kuvankäsittelyohjelmalla linnun kahdesta eri lajista. Siivekkään pää on laulujoutsenen mutta ruumis kyhmyjoutsenen.

 • Op.fi, OP-Visaan ja OP-Visa Debitiin uusia korttikuvia 22.9.2010.
 • Op.fi, OP-Visan ulkoasuvaihtoehdot 22.9.2010 lähtien. Vasemmanpuoleinen sarake, toinen ylhäältä, uusi hybridilintu. (Voisiko tällainen oikeasti syntyä, voivatko kyhmyjoutsen ja laulujoutsen saada jälkeläisiä).
 • Suomen kansallislintu on laulujoutsen. OP-Pohjolan Visa-kortteja näytettiin tuhannen koekäyttäjän raadille. Yksi huomasi, että ko. Visa-korttiin kuvattu lintu ei ollut laulujoutsen vaan kyhmyjoutsen. Kyhmyjoutsen ei kuulu alkuperältään Suomeen luontoon. Kyhmyjoutsenia tuotettiin Ahvenanmaalle puistolinnuiksi, ensimmäinen pesintä Suomessa todettiin Ahvenanmaalla 1934.
 • Laulujoutsen puolestaan oli aivan lähellä kuolla Suomessa sukupuuttoon, metsästyksen ja pesänryöstön takia. Laulujoutsenta suorastaan vihattiin. Vuonna 1949 Suomessa laskettiin olevan enää 15 paria, vaikka laji oli rauhoitettu jo vuonna 1934. Yrjö Kokon laulujoutsenia käsittelevät vuonna 1950 ja 1954 ilmestyneet kirjat muuttivat asenteita. Nykyään on huolena pikemminkin turhan runsas kanta, laulujoutsenia on yli 6.000 kpl. Laulujoutsenen ampuja joutuu korvaamaan valtiolle vähän yli 2.000 euron summan.
 • OP-Pohjola ei vedä näitä Visa-kortteja pois, sillä ne ovat jo tuotannossa. Suomen kansallislintua laulujoutsenta kuvaa siis hybridi, jonka pää on laulujoutsenen pää, mutta ruumis on kyhmyjoutsenen.

Suomen freelance-journalistit ry, Työryhmä pohtii itsensätyöllistävien ja yrittäjien työttömyysturvan ehtoja 7.4.2011.

Tietokone.fi, Tehokkaampaa tietoturvaa virtuaalisen hiekkalaatikon avulla. BufferZone Pro 3.41. BufferZonen luvataan tekevän web-surffauksesta, tiedostojen lataamisesta ja liitteiden avaamisesta täysin turvallista. Ideana on suojata tietokone haittaohjelmilta ja muilta uhilta eristämällä esimerkiksi web-selaimet, pikaviestintäohjelmat, p2p-tiedostojako ja ladatut sähköpostiliitteet omaan eristettyyn kansioon. Ilmainen.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Japan Earthquake: One Month Later. 41 kuvaa. Joko siitä on kuukausi.

The Sacramento Bee, The Frame, 26th Marathon des Sables, the sand marathon. 23 kuvaa.

Thephotoargus.com, 20 Thought-Provoking Images of Our Impact on the World Around Us.

Life.com, NASA's Brilliant Mission Patches. 36 kuvaa. Hihamerkkejä.

Shorpy.com, Western Star: 1903. Vesillelasku, komea kuva.

Pixiq.com, Learning photography: Inspiration is only required. Maailman kymmenen parasta studiokuvaajaa.

Pixiq.com, Continuous Lighting for Portraits.

Pdnonline.com, Man Ray Montage Fetches $410K, Rarity Rules at Sotheby's Photo Auction. Sotheby's, New York.

ePhotozine.com, Biggest Photograph Ever Taken Inside A Cathedral. St Pau's Cathedral, 15.5 gigapikselin panoraama. 3.5 tuntia, 2.400 kuvaa. Nikon D300, Nikkor f/2.8 70-200mm, kuvattu 150mm:n polttovälillä.

A Photo Editor, Tomas Van Houtryve Tries Alternative Funding Methods.

ePhotozine.com, Top 10 Best Tips For Taking Better Photos.

Digital Photography School, Facebook for Photogs – 10 Ways to Generate Business.

YouTube.com, How to Blur Portrait Backgrounds in Aperture Mode. Video, kesto 3:39.

Terrywhite.com, How I Broke My D700 By Tethering. Piuhan päässä kuvaaminen ei enää onnistunutkaan, Nikon D700. Mitä oli tapahtunut.

Amateurphotographer.co.uk, London 2012 Olympics chiefs may outlaw high-zoom compact cameras (update). Jostain kumman syystä suunnitelmissa ei ole kieltää kännykkäkuvaamista...

Smashingapps.com, Instagram Makes Your Photography Passion More Enjoyable With Your iPhone. Ilmainen.

Digital Outback Photo, ClearViewer Viewfinder. Jälleen uusi innovaatio etsimen puutteessa elävälle. Kiinnitetään jalustakierteeseen. Silmälasin käyttäjille, lcd-näytöstä voi nyt helpommin tarkistaa terävyyden. Alle ja päälle $50.

Strobist, How To: DIY eBay Beauty Dish Speedlight Mount.

Flashraw.com, Review: Elinchrom Quadra Rangers.

 

07.04.2011   (linkki)

Anni Leppälä kertoo Viides luku -näyttelystään tänään klo 17 Kuopion muotoiluakatemian auditoriossa, Piispankatu 8. Vapaa pääsy.
Näyttely on esillä VB-valokuvakeskuksessa Kupiossa 8.4.-29.4.2011.

Anni Leppälä: Viides luku
Kuva: Anni Leppälä29.4.2011 asti

Anni Leppälän valokuvat herättelevät muistoja ja kertovat tarinoita. Kuvien runollinen ja outo tunnelma sekä symbolinen sisältö jättävät tilaa katselijan omalle tulkinnalle ja mielikuvitukselle.

"Se mikä tulee kuvassa tunnistetuksi voi olla kuvan ulkopuolella, näkymättömissä. Hetkellisessä kokemuksessa paljastuu jotain, joka ei ole "aiemmin ollutta" vaan kuvassa nyt ja tässä läsnäolevaa - näkymätöntä näkyvässä." - Anni Leppälä

Helsinkiläinen Leppälä (s. 1981) on valmistunut 2004 Turun Ammattikorkeakoulusta / Taideakatemiasta ja opiskelee Aalto yliopiston Taideteollissa korkeakoulussa valokuvataiteen koulutusohjelmassa maisteritutkintoa. Leppälä on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2004 alkaen. Yhteisnäyttelyissä hän on ollut mukana vuodesta 2001 lähtien. Vuonna 2010 Leppälä valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi.

Vb-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17, ke 11-19, la-su 11-15
3/2 €

Piritta Reinikka: Inner Goddesses
Kuva: Piritta Reinikka30.4.2011 asti

Piritta Reinikka kannustaa jokaista naista löytämään oman sisäisen jumalattarensa ja katsomaan itseään hyväksyvin, rakastavin silmin.

Valokuvaaja Piritta Reinikka on kuvannut toimeksiantoja eri lehdille ja mainostoimistoille sekä kuvittanut kirjoja valokuvillaan. Reinikka on Suomen freelance-journalistit ry:n jäsen.

Galleri Luova.fi
Albertinkatu 16, Helsinki
ti-pe klo 11-18, la klo 11-16

Saara Salama: Off the Map
Kuva: Saara Salama24.4.2011 asti

"Off the Map alkoi ajatuksella pakenemisesta. Ajatus ei ollut minulle uusi, päinvastoin- niin kauan kuin muistin, olin halunnut paeta, karata keinoin millä hyvänsä banaalin arkitodellisuuden ulottumattomiin. Virallisesti määritelmäni olisi kai eskapisti."

Salama suorittaa parhaillaan maisteriopintojaan Aalto Yliopiston Valokuvataiteen osastolla. Off the Map on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.

Galleria Jangva
Uudenmaankatu 4-6 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 11-19, la-su 11-17

Foorumilaisten kuvia: Toisniemi.com. Backcountry photography. Snowkiting season 2011. Kuvien selailu ylhäällä oikealle nuoli vasemmalle ja oikealle. Leijahiihtokuvia 2011.

VB-valokuvakeskuksen näyttelyaikojen haku vuodelle 2012 huhtikuun 2011 loppuun asti. VB-valokuvakeskus perii 400 € + 23% ALV (yhteensä 492 €) näyttelytilan vuokraa, Victor Barsokevitsch -Seura ry:n jäseniltä maksu on 300 € + 23% ALV (yhteensä 369 €).

Kuunneltavissa Yle Areenassa: (Radio Vega) Nyländsk förmiddag: Fotokonst och könsroller 23.3-11. Kesto 00:19:49.

Valokuvatorstai, 202. haaste. Viikon haaste on Heijastuksia.

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 201. haaste. Viikon haaste oli "jatkuu". Haasteen otti vastaan 70 kuvaajaa

MTV3, Satumaiset luontokuvat – Mies kuvasi lontoolaispuistossa vuoden ajan joka aamu. Brittiläisen valokuvaajan Alex Saberi kävi vuoden ajan joka aamu ottamassa kuvia Lontoon Richmond Parkissa, ja nyt henkeäsalpaavat kuvat ovat nähtävillä Daily Mailin verkkolehdessä.

MTV3, Hapsottavat hiukset häiritsivät — koulu korjaili oppilaiden luokkakuvia. Australiassa Melbournessa Our lady of Sion koulun oppilaat ja näiden perheet ovat närkästyneet koulun muunneltua oppilaiden luokkakuvia.

Tähdet ja avaruus, Tältä näytti Suomenlahden suuri tulipallo. Tiistai-iltana kello 20.48 maamme hämärätaivaalla näkyi pitkään aikaan näyttävin tulipallo. Kyse oli kiloluokan meteoriitin putoamisesta Suomenlahteen tai Suomen rannikolle.

Digitoday.fi, Testi: Apple iPad2 – koolla on väliä. Ensimmäisen iPadin omistajalle uusi malli ei ehkä anna riittävästi syytä laitteen vaihtoon. Heidän kannattaa odottaa kolmosversiota, joka villien nettihuhujen mukaan ilmestyisi mahdollisesti jo syksyllä. Tulevasta mallista löytyvät huhujen mukaan viimein ne kaikki iPad 2:sta puuttuvat herkut.

Digitoday.fi, Nokia N8 korvaa tv-kamerat lumilautailun SM-kisoissa. Lumilautailun SM-kisat aiotaan kuvata televisiokameroiden sijasta ainoastaan Nokia N8-puhelimilla. Kooste kisoista lähetetään MTV3-kanavalta ensi sunnuntaina.

Tietokone.fi, Kamera jää kännykän jalkoihin. Vastaajilta kysyttiin, mitä laitetta älypuhelin on korvannut. Heistä 30 prosenttia mainitsi kameran ja 22 prosenttia musiikkisoittimen.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Ivory Coast's Leader Under Siege. 37 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Flower power. 27 kuvaa.

Denverpost.com, Captured: Yemen Unrest. 31 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | April 6, 2011.

Life.com, Presidential Pitches. Pääasiassa presidenttejä heittämässä baseballia. 15 kuvaa.

Pixiq.com, How Aperture Affects Depth of Field.

Digital Photography Net, What the Mona Lisa Can Teach You About Taking Great Portraits. Maalaukset ja valokuvat noudattavat samoja lainalaisuuksia. Sommittelu, valo, kuvattavan asento, vaatetus jne.

Photo.tutsplus.com, The Simple Guide to Shooting a Perfectly Lit Product Photo. Miesten läskipohjakenkää kuvaamassa.

PhotoPreneur, Assessing Your Photography Market. Stokkikuvamarkkinoiden seuraaminen. Hinnoittelu.

Pixiq.com, Keeping it real. Lapset jättikokoisten ruoka-annosten kimpussa. Ei kuvankäsittelyä.

Speedliting.com, Getting The Most From Speedlites — My Four-Part Series for Canon Europe. 4.4.2011. Euroopan Canon on julkaissut viimeisen eli neljännen osan.

Diyphotography.net, Use A Cheapo Inflatable Wheel To Create Wonderful Camera Tossing Pictures. Lasten uimarengas kameran ympärille, niin rikkoutumisen vaara on minimoitu.

ePhotozine.com, Top landscape photography tips. Vähän HDR:kin.

Digital Photography School, Photoshop: Red Eye Fix for Difficult Cases in People and Pets. Helpot ohjeet.

YouTube, Clearer Skin Using Three Tools by Sean Armenta. Video, kesto 7:58.

YouTube, Photoshop Tutorial - Patch Tool. Video, kesto 1:36.

The New York Times, Small Cameras, Big Sensors. Panasonic Lumix GF2 ja Olympus E-PL2. 12-megapikselin Micro 4/3-systeemin kameroita. Millaisia kompromisseja on jouduttu tekemään, että kameran on saatu näin pieniksi.

Kamera & Bild, Vinnarna i vår fototävling. Lehden Earth Hour -kilpailun voittajakuvat, viisi kappaletta. Kuvien koko on peukalonkynsikuvan suuruusluokkaa.

British Journal of Photography, Eighty megapixels to go: Leaf's Aptus II 12 tested. 8-bittisellä TIFF-kuvalla on kokoa 250 megaa. Leafin oma formaatti (ei häviötä) 95MB.

Trustedreviews.com, Eye-Fi Pro X2 Review. Tavallinen sd-kortti + WiFi. Kotona voit siirtää kuvat langattoman verkon kautta suoraan tietokoneelle. Viiden megan tiedoston siirto vei aikaa 24 sekuntia. Raw + jpg vei aikaa 100 sekuntia, hm.

 

06.04.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Kristaylinen.kuvat.fi, australia 2o11. Kahden kuukauden Australian matkalta kuvia. Matka-aikaa on vielä jäljellä kolmen viikkoa.
 • Jouni Nygård uudet sivut. Luontokuvia lähinnä pääkaupunkiseudulta.
 • Tommi Laurinsalo, Uskomattomat Kuukuvat. Kuukuvia ilman manipulointia. Uusia käsittelemättömiä kuvia on taas tullut.

Cartinan kuvablogi.

 • A2B.fi lähettifirman kuvaus 16.3.2011. Helsingin Vallilassa toimiva A2B lähettifirma kaipasi kiireessä muutamia snapshotteja uusimmasta maakaasulla toimivasta lähettiautosta, ja pari muuta kuvituskuvaa.
 • Salamakuvaus -niksi 14.3.2011. Olin keikalla ravintolassa, siis kuvauskeikalla. Ravintolat on tunnetusti pimeitä, eikä siellä ole mitään korkeita tasaisia pintoja minne salaman voisi turvallisesti ja fiksusti laittaa. Tällainen salaman kiinnityksellä varustettu spring clamp on kyllä aika killeri, ja mahdollistaa salaman kiinnittämisen melkein mihin tahansa, usein ihan katonrajaan tuntumaan, kuten kyseiseen pylvääseen.
 • Valokuvaajan portfolio -kuvat 6.3.2011. Keikkakuvaajan dilemma - minkälaisia portfoliokuvani pitäisi olla? Jaksanko päivittää niitä? Joku sanoo, että portfoliossa pitää kertoa siitä mitä mieluiten tekisit ja mitä parhaiten osaat.
 • Mitä kuvaajan tarvitsee osata ja ymmärtää? 4.3.2011. Mitä kaikkea hyvän kuvaajan pitäisi osata ja tehdä, jotta hänen osaamistaan ja palveluitaan arvostettaisiin - muuta kuin ottamalla hyviä kuvia? Mitä ne hyvät kuvat sitten ovatkaan? Hyvin kuvattuja, vai ensisijaisesti hyvin photoshopattuja? Riittääkö että osaa hymyilyttää kuvattavia. Pitääkö kuvissa edes hymyillä?
 • Kuvatoimisto Cartina siirtyi uuteen aikakauteen 2.1.2011. Kotisivujen uudistuksessa saatiin tehtyä merkittävä harppaus. Ulkoasu-uudistus saatettiin loppuun - tai ainakin huomattavasti eteenpäin. Tietokantaa optimoitiin. Kuvakokoa kasvatettiin.

Petteri Löppönen Photography, Kuva & Kameramessut 2011 3.4.2011. Rahaa meni.

Suomen Kuvalehti, Päivän kuvat: Täälläkö ratkaistaan vaalien tulos - kuvakertomus. Uudellamaalla valitaan yli kuudesosa eduskunnasta. Voi olla, että siellä ratkaistaan myös seuraava pääministeri. Valokuvaaja Hannes Heikura ikuisti supervaalipiirin, sen ehdokkaat ja tunnelmat.

 • Helsingin taidemuseo, Tennispalatsi, Tulevat näyttelyt. Hannes Heikura 17.6.-4.9.2011. Hannes Heikuran tummasävyiset ja elokuvanomaiset valokuvat korostavat arjen outoutta. Helsinki, sen rakennukset, kadut ja kulkijat ovat olleet kuvaajan kohteena yli vuoden ajan. Syventyminen tiettyyn läheiseen paikkaan kaupunkitilassa vie erilaisten tarinoiden äärelle.
 • Suomen Wikipedia, Hannes Heikura
 • Hajavalo.net, Nettidokumentti "Valokuvaajan kuolema" on alunperin vuonna 2006 julkaistu kokeellinen projekti joka ensimmäisiä kertoja yhdisti netin, radion ja kuvat Yleisradion dokumenttituotannossa. Radiodokumentti lähettiin useita kertoja radiossa ja lisämateriaali täydensi sitä netissä keskusteluineen. Hajavalo.net julkaisee lähes koko projektin uudelleen alkuperäisissä osissa sekä uutta materiaalia.
 • neljä osaa Hannes Heikuran haastattelua kuunneltavissa (erikseen)
 • koko alkuperäinen aineisto koostettuna yhdeksi mp3:ksi, kesto 48:02, on kuunneltavissa ensimmäisessä blogipostauksessa Kuuntelemme samaa lähetystä. Hannes Heikura osa 1, Hannes Heikura osa 2, Hannes Heikura osa 3, Hannes Heikura osa 4, Hannes Heikura osa 5, Hannes Heikura osa 6, Kapa osa 1, Tuomo Björksten osa 1, Kapa osa 2, Tuomo Björksten osa 2, Jari Silomäki, Jore Puusa.

Pintaliitoblogi, Oopa: Talvi tuli ja meni. ...Tällä hetkellä ympäri Suomea on satoja ottamiani kuvia... (tuttu hahmo isossa kuvassa, mutta vieraan näköinen).

Suomen Nikon, Uusi Nikon D5100: päästä luovuutesi valloilleen. (lehdistötiedote).

MTV3, MTV3:n ensituntuma iPad 2 -tablettiin. Kokonaisuudessaan iPad 2 jatkaa kunniakkaasti edeltäjänsä jalanjäljillä. Käyttömukavuus on hyvin hiottu loppuun asti ja laite tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin eri käyttötarkoituksiin.

 • Mikropc.net, IPad 2:n hinnat pilvissä Tällä hetkellä Apple ilmoittaa iPad 2:n toimitusajaksi kahdesta kolmeen viikkoa. Aikaisemmin yhtiön lupaama toimitusaika oli kolmesta viikosta kuukauteen.

Suomen Lehtikuvaajat ry, Keskustelutilaisuus 12.4.2011 klo 9-12 Opetus- ja kulttuuriministeriössä. Journalistinen kuva-arkisto - keskustelutilaisuus Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää yhteistyössä journalistisen kuva-arkiston neuvottelukunnan kanssa keskustelutilaisuuden kuva-arkiston toimintaperiaatteista ja tekijänoikeuksista 12.4. 2011 klo 9-12 opetus- ja kulttuuriministeriössä, Meritullinkatu 1, kokoushuone Jukola. Tilaisuuteen kutsutaan lehtikuvaajia sekä edustajia Journalistiliitosta, Kopiostosta, Sanomalehtien liitosta, Aikakauslehtien liitosta, kuvatoimistoista ja lehtitaloista.

 • Ilmoittautumiset perjantaihin 7.4. 2011 mennessä

Tietokone.fi, Kokeile Adoben uutta kuvanhallintaohjelmaa ilmaiseksi. Adobe Lightroom 3.4 RC. Macissa Ligthroom 3.4:n voi asentaa 3.3-version rinnalle, mutta Windowsissa uusi versio korvaa vanhan. Molemmat versiot voivat kuitenkin käyttää suoraan samaa kuvakirjastoa, joten paluu vanhaan on helppoa. Demo.

Helsingin kaupunki, kaupunkisuunnitteluvirasto, Jaa tarinasi Itä-Helsingin kartanoista ja rantapuistoista. Tarinoita ja valokuvia voi jakaa syyskuun loppuun saakka kaupungin Kerrokartalla-verkkopalvelussa osoitteessa http://kerrokartalla.hel.fi. Kartta kokoaa näkemykset kaikkien katsottaviksi ja edelleen muisteltaviksi.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, The International Space Station: Expedition 26. 38 kuvaa.

Msnbc.msn.com, Animal Tracks: March 27 - April 3. 20 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Fighters surround Ivory Coast strongman in bunker. 29 kuvaa.

Denverpost.com, In Focus: Central America Drug War. 16 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Behind the lens: Covering the Japan earthquake aftermath 24 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, 70 Creative Examples Of Toy Photography. Tällä kertaa ei Legoja.

ePhotozine.com, työnkulusta, lyhyesti.

Photographyblog.com, White Balance Settings for Landscapes.

Pixiq.com, How to Write and Sell a Photo Story.

Digital Photography School, Photographing a Large Group of People… With the Fro. Video, kesto 7:39.

Dpreview.com, Fujifilm unveils Finepix Z900EXR with EXR CMOS sensor. Ultrakompakti digi, 16 megapikseliä, 3.5 tuuman kosketusnäyttö (460.000 pistettä), 28-140mm, kuvanvakaaja. 1080p HD-video, mov. Toukokuussa myyntiin. Neljä väriä.

Amateurphotographer.co.uk, Japan quake to cut Canon earnings by '27%'.

Fotosidan.se, Testar Fujifilm X100 mot Leica M.

Luminous Landscape, Andrew Rodney, X-Rite i1Profiler Review. Vuonna 2006 X-Rite osti GretagMacBethin. Oikeastaan vasta nyt tuli markkinoille ensimmäinen uusi ammattilaisille tarkoitettu profilointityökalu. Ja nythän profiloidaan lähinnä printtereitä. Mukana myös halvempien versioiden monitori/projektori/kamera-kalibrointi.

 

05.04.2011   (linkki)

Rami Saarikorpi, blogi. Viikonlopun Kuva & Kamera 2011 -messuilla Saarikorpi esiintyi molempina päivinä, aiheena panoraamakuvaus. Esityksessä demottiin jopa seitsemän metrin korkeuteen yltävää mastoa, jonka päässä olevalla kameralla otetaan 360 asteen panoraama. Tämä panoraama koostettiin saman tien valmiiksi ja näytettiin kiinnostuneelle yleisölle.

Kuvamessut.com, Kuva & Kamera 2011, kuudennet messut, nyt Kaapelitehtaalla. Alustavan laskelman mukaan n. 4.500 vierasta.

 • (viime vuonna hiukan yli 4.400 kävijää, toissa vuonna kävijöitä oli 3.800 kpl)

Hansa.1g.fi, Kuva ja kamera 3.4.2011 Kaapelitehtaalla. 21 kuvaa.

Suomen Kuvalehti, Päivän kuvat: 360° panoraamat Japanin tuhoalueilta.

Huutokaupat.com, pari online-huutokauppaa.

 • Kohde 8574: 23.03. - 21.04. Ulosmitattuja valokuvaustarvikkeita, Seinäjoki. Kamerarungot: Canon EOS-1 Digital ja Canon EOS 5D Mark II + Battery Grip BG-E6. Optiikat: Canon Zoom Lens 70-200 mm 1:2,8 L IS USM ja Canon Zoom Lens EF 24-70 mm 1:2,8 L USM. Ym. 12.4.2011 tarjottu 3.550 euroa.
 • Kohde 8575: 23.03. - 21.04. Ulosmitattu Canon CanonLens EF 400 mm, Seinäjoki. 12.4.2011 tarjottu 2.050 euroa.

Kauppalehti, iPhonen suosio Suomessa jatkuu. Elisan myydyimpien puhelimien kärjessä jatkaa iPhone, mutta yritysten ykkösvalinta on Nokia.

 • Iltalehti, IL:n ensituntuma: IPad 2:n juju on suojakannessa. Iltalehti on nyt ehtinyt tutustua iPad 2 -tablettiin runsaan vuorokauden. Sen perusteella ei vielä tehdä lopullisia johtopäätöksiä laitteen toimivuudesta, mutta ensimmäiset kokemukset ovat myönteisiä.

Tekniikan Maailma, Järkkärin optiikat 35 mm videokameraan. Sony NEX-FS100E -videokamera on varustettu 35 millimetrin Exmor cmos -kennolla, ja siihen sopivat Sony Nex -järjestelmäkameroista tutut E-mount-objektiivit. Kookas kenno mahdollistaa elokuvamaisen, suppean terävyysalueen, josta pääkohde nousee kauniisti esiin.

 • Sony NEX-FS100E tulee kauppoihin toukokuussa, ja sen verottoman hinnan arvioidaan asettuvan 5500 euron (alv 0%) tietämiin. Objektiivin kanssa hinta on noin 6000 euroa (alv 0%).

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, India Wins 2011 Cricket World Cup. 36 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Cricket passion. 47 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Images of daily life around the world. 26 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Libya in the rear view for photographer. 21 kuvaa.

Blogs.reuters.com, Russell Boyce, Asia – A Week in Pictures April 3, 2011. Tarinat kuvien takana.

Life.com, Massive Japan Quake: First Photos. 51 kuvaa.

Life.com, Liz Taylor: Early Color Photos. 28 kuvaa.

Nikonilta uutta.

Thephotoargus.com, 30 Amazing Examples of Camera Toss Photography. Monet kuvat on otettu yöllä (voidaan käyttää pitkää suljinaikaa) ja sitten pitäisi olla vielä valonlähde. Suljinta painetaan juuri silloin kun kamera heitetään ilmaan (muutama kymmenen senttiä riittää). Ja ajastintakin voi kokeilla.

Npac.ca, NPAC – 2010 Pictures of the Year Nominees: Spot News, General News, Feature, Social Issues, Portrait & Pictorial. Kanadan uutiskuvaajien kuvakilpailu, ehdokkaat. Voittajat julkistetaan 28.5.2011.

Digital Photography School, Julien Capmeil: Photographer Spotlight. Matkakuvaaja vastaa kysymyksiin.

Luminous Landscape, Art Wolfe's China Workshop Photo Blog March / April 2011. Kuvia Kiinasta.

Pixiq.com, Circles of Confusion.

Diyphotography.net, Taking Multiplicity Photographs. Kuvataan lasilevyn pisaroiden läpi.

YouTube, Photography Tips from David Hobby for Exceptional Lighting. Video, kesto 10:28. Strobistista tuttu...

Photo.tutsplus.com, Getting Started as a Second Shooter. Mihinkäs sitä toista kuvaajaa tarvittaisiin.

Pixiq.com, Top 5 Favorite Podcasts about Photography. Podcasteja, löytyvät iTunesista, ilmaisia.

Amateurphotographer.co.uk, Nikon speaks out about compact system camera. Nikoninkaan edustaja ei kerro, onko Nikonilta tulossa peilitön pieni järjestelmäkamera. Lausunnot ovat saman suuntaisia kuin Canonillakin: peilittömät pienet järjestelmäkamerat eivät ole uhka "oikeille" järjestelmäkameroille. (Hm).

The-digital-picture.com, Canon Japan Earthquake Update 2011-04-04.

Fotosidan.se, Tio tusen fotografer väntas till fotofestivalen i Mullsjö. Työpajoja (12 kpl), esitelmiä, valokuvanäyttelyitä (10 kpl). Fotosafari, portfolioiden läpikäyntiä, omien kuvien esillelaittoa. Mullsjö Foto Festival. La 4.6.2011 - pe 10.10.2011.

Kamera & Bild, Test: Pentax 645D - Vädertätat mellanformat imponerar. 115.000 kruunua (mukana 55/2.8). 39.5 megapikseliä, jpg, raw (Adobe). Säänkestävä. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Paino ilman akkuja 1.480 kg.

IR, Lensbaby Composer Turns Pro. Arvio. Valikoivaa terävyysaluetta. Käyttö tehty entistä helpommaksi ja sujuvammaksi. $300 ja $400 -versiot.

 

04.04.2011   (linkki)

Peter Forsgård.

Timon poikkitiedepalsta, blogi, Hajahuomioita KUVA&KAMERA-messuilta 3.4.2011.

Verkkouutiset.fi, Nettiosto yksityiseltä vaatii taustaselvitystä. Nettikaupan hittituotteissa – etenkin puhelimissa – voi olla vaarana, että ne on ostettu väärin henkilötiedoin kytkykaupalla, jolloin ostaja tahtomattaan sotkeutuu rikokseen. Poliisi saa jatkuvasti myös ilmoituksia autojen ja mopojen maksetuista käsirahoista, jonka saatuaan myyjä on hävinnyt.

 • Ennen ostoa kannattaa tehdä pieni perustarkastus, jossa laittaa netin Google-hakukoneeseen myynti-ilmoituksen tiedot: myyjän nimen tai nimimerkin, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron.

Photo.net, foorumi.

Pixiq.com, Shoot from the HIP. Vähän erilaisia kuvakulmia etsimässä.

Computer Darkroom, Will an SSD Improve Adobe Lightroom Performance?

Luminous Landscape, Fujifilm X100 On Test. Kroppikenno 12.3 megapikseliä, 23mm f/2 (täyskennoisella 35mm), optisen ja elektronisen etsimen yhdistelmä.

ePhotozine.com, Lighting tips.

Cinema5d.com, kaikenlaista järjestelmädigillä videota kuvaaville (ja muillekin).

Earthboundlight.com, Wherever You Go, There You Are (Photo Tip of the Week), 3.4.2011. Luovuudesta.

Shuttercounter.com, Shutter Count info exist in most Nikon, Pantax DLSR and Canon 1D series DSLR Nikon's NEF, Pentax's DNG and PEF, Canon's CR2 raw file format are supported. Kuinka monta kertaa kamerasi suljin on räpsähtänyt? Kaikista kameramalleista tätä tietoa ei saa (kuin huolto...).

Re35.com, Digital cartidges for analog 35-mm cameras. Yli kymmenen vuotta sitten Silicon Film (ex-Imatek) yritti samaa. Tässä lienee kyse vain rahan hankinnasta "tuotekehitykseen" (tai sitten vain aprillipila).

DCRP, GPS-Equipped Compact Ultra Zoom Cameras. Canon PowerShot SX230 HS, Panasonic Lumix DMC-ZS10 ja Sony Cyber-shot DSC-HX9V

 

03.04.2011   (linkki)

Kuva & Kamera 2011, eilinen lyhyehkö käynti osoitti, että Kaapelitehdas on onnistunut valinta tämänkaltaisille messuille. Poissa oli Katajanokan Wanhan Sataman sokkeloisuus. Valoakin riitti isoista ikkunoista. Kolme kuvaa messuilta. Muutama poiminta messutarjonnasta:

- Kameraseuran ja Kamera-lehden standylla tarjottiin viime vuoden numeroita kahden euron hintaan. Uusinta juuri ilmestynyttä lehteä sai viidellä eurolla.

- Docendolla oli myynnissä laaja kirjo kaikenlaisia uutuuksia valokuvauksen saralta. Maksutapana laskutus, kirjat heti mukaan. Vähän vanhempia kirjoja myytiin tarjoushintaan:

 • Aivot - käyttäjän käsikirja 10 e (36 e)
 • Digikuva - myynti, osto & käyttöoikeus 15 e (42.80 e)
 • Digikuvan peruskirja 5 e (49 e)
 • Digijärkkärikoulu 1 20 e (36.70 e)
 • Digijärkkärikoulu 2 20 e (36.70 e)
 • Flash-julkaisijan opas 15 e (34.70 e)
 • Illustrator CS4 15 e (34.70 e)
 • Itämeren rannalla 10 e (49 e)
 • Julkaisijan käsikirja 10 e (49 e)
 • Kiehtova luontokuvaus 15 e (49 e)
 • Kuuntele kuvaa 19 e (52 e)
 • Kuvaa luovasti lähiluonnossa 15 e (39.80 e)
 • Lemmikkikuvaus 10 e (49 e)
 • Luova kuvankäsittely 24 e (63.20 e)
 • Luovuutta digipimiöön - Photoshop & raw 24 e (52 e)
 • Lähikuvaus digikameralla 10 e (49 e)
 • Maailman parhaat luontokuvat, 19. vuosikerta 15 e (42 e)
 • Maailman parhaat luontokuvat, 20. vuosikerta 24 e (44 e)
 • Mainoskuvaus digikameralla 15 e (49 e)
 • Mainospainotuotteen ostajan opas 5 e (59 e)
 • Photoshop CS3 15 e (34 e)
 • Photoshop Elements - temput ja vinkit 10 e (39 e)
 • Photoshop valokuvaajille 15 e (67 e)
 • Tilannekuvauksen opas 15 e (39.80 e)
 • Täyttä RAWia 15 e (48 e)
 • Uusi digifotokoulu 15 e (36 e)
 • Valo - aika, aukko & herkkyys 19 e (50 e)
 • Valokuvien korjailu & viimeistely 15 e (58 e)

- TopShot myi yli 70 metrin tiskipituudella kaikkea mahdollista studiosalamista Nikoniin, Canoniin, Olympukseen jne.

- Reaxon esitteli Plustek-fimiskannereita sekä Practican kameroita

- Epsonin ilmaiseen A3-tulokseen oli parinkymmenen hengen jono koko ajan

- Suomen Mainosvalokuvaajien standylta piti ostaa yli kaksikiloinen juuri ilmestynyt juhlakirja "mainosvalokuvaajat 50", 25 euroa. Sivuja melkein 400.

- Interfoto myi tarjoushintaan monenlaista Spyder-versiota (kalibrointia), lisäksi tietenkin printteripaperit yms.

- Studiovaloja oli myynnissä ainakin puolella kymmenellä myyjällä, tietenkin tarjoushintoihin. Samoin oli reppua, jalustaa jne.

- Suomen Valokuvahistoriallisen Yhdistyksen standylle voi viedä vanhoja kameroita arvioitavaksi. Tai sitten voi ostaa kirpputorilta halvalta kameroita ja kameratarvikkeita. Perinteinen Wanhat Kamerat -tapahtuma on sitten taas syyskuussa Mäntsälässä.

- Hangrip esitteli järjestelmäkameroille tarkoitettuja rigejä yms. Kaikenlaisia lisävarusteita.

- Jos jano yllättää, niin Hima & Sali -ravintolaan on matkaa muutama kymmenen metriä, rannekkeella pääsee sitten takaisin messuille, kun jano on tyydytetty

Fotofinlandia 2011, tuomaristo. Esiraati jossa on viisi jäsentä, valitsee esikarsintaan osallistuvista 36 kuvakokonaisuudesta Fotofinlandia 2011 -valokuvakilpailuun osallistuvat 12 finalistia 26.10. 2011. Päätuomari julkistetaan syksyllä. Esiraatilaiset:

 • Taneli Eskola /Taideteollisen korkeakoulun dosentti, valokuvataiteilija ja kirjailija
 • Veikka Gustafsson /Vuorikiipeilijä, markkinoinnin ammattilainen ja aktiivi kuvaaja
 • Ami Hasan / Mainonnan ja mainosvalokuvan monivaikuttaja
 • Laura Luostarinen /Salon Taidemuseon johtaja
 • Riitta Raatikainen /Uutispäällikkö, tutkija

Bjornbjork.kuvat.fi, Presidentinlinna, 2.4.2011.

Petteri Löppönen Photography, Faces of Paris -näyttely Haapajärven kirjastossa huhtikuussa 1.4.2011. Faces of Paris näyttely on nyt ripustettu Haapajärven kirjaston tiloihin huhtikuun ajaksi, joten jos et vielä ole näyttelyä nähnyt, niin hopi hopi Haapajärvelle. Ripustin näyttelyn tänään ja oli hieman haastavampi paikka, kun ripustus tapahtui muovinaruilla. Kolmessa tunnissa siitä itsekseni suoriuduin ja siellä kuvat ovat nyt sitten huhtikuun loppuun saakka nähtävillä.

Porakuvia, Industar-69 28.3.2011. Koska kanon 30d vaihtu tollaseen olympus peniin niin kaikenlainen objektiivisovittaminen on ollu viimeaikoina lähellä sydäntä. Mun e-p1 tuli olyn omalla 17mm pannukakulla mutta koska oli tuollainen Chaika II kamera hyllyssä piti tutkia miten sen objektiivia saisi hyödynnettyä.

Tietokone.fi, Avoimen koodin sähköposti uudistuu vauhdilla. Thunderbird 3.1.9. Thunderbird 3:ssa on Mozillan mukaan yli 2000 parannusta. Ohjelmassa on paljon teknisiä muutoksia, uudistettu käyttöliittymä ja hyödyllisiä uusia toimintoja. Ilmainen.

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, Framework, Huntington Beach's Main Street a mecca for parties. 8 kuvaa.

Life.com, Vintage Sexy Stockings. 37 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, Stunning Photography from Creattica. 26 kuvaa.

Cameradojo.com, Simple Event Lighting Setup with Canon eTTL II Wireless System.

ePhotozine.com, Advice on choosing the right light for your photos. Kaikenlaisessa säässä ja kaikenlaisessa valossa voi ottaa kuvia.

Pocket-lint.com, April Fools' Day 2011: The best stories from around the Web. Aprillipiloja.

 

02.04.2011   (linkki)

(ja jos nyt joku ei olisi sattunut huomaamaan....)

Kuva & Kamera 2011. Kaapelitehtaalla, Ruoholahden metroasemalta 500 metriä Lauttasaareen päin, la 9 - 17, su 10 - 17. Muutama poiminta:

 • Areena ja Vintti, la klo 11 - 11.25 ja su klo 13 - 13.25, Asko Vivolin, Kamera-lehti, Epson: Pelasta vanhat albumikuvat skannaamalla
 • Areena ja Vintti su klo 14.30 - 16.30, Sakari Mäkelä Digivideoyhdistys, Digijärkkäreiden videokuvaustekniikka
 • Tapahtumatori, Docendoforum, la klo 13.15 - 13.50 ja su klo 13.15 - 13.50, Pekka Punkari, Digijärkkärikoulu - perussäädöistä luovaan kuvaamiseen
 • TopShot Studio, la ja su klo 13 & klo 15, valokuvaaja Matti Sulanto, mallin kuvaus Olympus PEN kameralla, langaton salama + Hohnl Photo salamatarvikkeet
 • Epson (TopShot) voi tulostaa yhden A3-kokoisen printin, kuvatiedoston minimikoko 10MB. Myös Canonin osastolla voi tulostaa yhden A3-kokoisen printin muistikortilta tai usb-muistitikulta
 • messutarjouksia ja uutuuksia
 • Näytteilleasettajat

Sulantoblog.

 • Fuji X100 1.4.2011. Viime viikolla näyttelin Fujin X100 kameralla kuvattuja kuvia ja kerroin lyhyesti laitteen hyviä ja huonoja puolia. Tässä vielä tiivistetysti mieleen jääneitä seikkoja Fujilla kuvaamisesta.
 • Nikkor 18 - 200 f/3.5 - 5.6 VRII ja Nikon D7000 29.3.2011. Kaikesta huolimatta otin kuitenkin reissulle mukaan otsikossa mainitun yhdistelmän ja ehdin jopa kuvata sillä. Nikonin superzoom 18 - 200 mm on hyvässä maineessa ja moni on kiinnostunut tietämään miten kakkula toimii Nikonin uuden D7000 rungon kanssa.
 • Fuji X100, käyttökokemuksia 24.3.2011. Ajan kuluksi kirjoittelen tässä lyhyesti ensikokemuksiani Fuji X100 kamerasta.
 • Messuohjelmaa, Kuva & Kamera 2011 lähestyy 20.3.2011. Kuva & Kamera messut ovat ensi kuun alussa, ja paikkahan on Kaapelitehtaalla, joka on ainakin minun mielestäni miljööltään valokuvaukselle sopivampi kuin Wanha Satama.
 • Pocket Wizard Mini TTL 19.3.2011. Fennian toimitusjohtaja kuvattu perussetillä.
 • Sitä sun tätä 18.3.2011. Akut ja laturit. Muista kääntösuodatin salamassa. (ihan lievää "tuotesijoittelua"..., varmaan tehokasta yhtäkaikki...)
 • Kuvauskeikalla, henkilökuva ulkona miljöössä 14.3.2011. Olin parisen viikkoa sitten kuvaamassa Ekokem Oy:n ongelmajätteidenkäsittelylaitoksella Riihimäellä.

Peter Forsgård.

Finnfoto, Fotofinlandia 2011 valokuvakilpailun esiraati. Fotofinlandia 2011 valokuvakilpailun esiraati julkistetaan Kuva&Kamera -tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla 2-3.4. 2011.

Warthog.fi, Perjantai 01.04.2011. Muunmuassa keskustelualue eli foorumi avattu.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Kuvankäsittelijä, Tokmanni konserni, Mäntsälä. Haetaan markkinointiosasto ammattitaitoista ja osaavaa kuvankäsittelijää. Toimipaikka sijaitsee Mäntsälässä. Edellytetään kokemusta tuote- ja mainoskuvien käsittelystä ja studiokuvaamisesta sekä Adobe CS5-ohjelmien hallintaa. Tehtävässä menestyminen edellyttää visuaalista silmää sekä aktiivista, tarkkaa ja oma-aloitteista työskentelyotetta.

Työpaikan osoite Isolammintie 1, 04600 MÄNTSÄLÄ
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 15.04.2011

Yle.fi, Avoimet ovet Presidentinlinnassa. Presidentinlinnan ovet avataan puoliltapäivin, ja sisään pääsevät jonoon kello 14 mennessä tulleet. Edellisellä kerralla vuonna 2009 Presidentinlinnan tutustumiskierros herätti niin paljon kiinnostusta, että jono ulottui jo tuntia ennen ovien avaamista Mariankadun sisäänkäynniltä Aleksanterinkadulle saakka. Kamerat mukaan, salamaa ei kuitenkaan saa käyttää.

Luontokuva.org, SLV mukana Kuva&Kamera 2011 -messuilla.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Fotofinlandia-ehdokkaat valittu.

Savon Sanomat, Kuono kuurassa finaaliin. Talvikuvakisaan lähetettiin 350 kuvaa. 10 valittiin äänestykseen.

 • Parhaan kuvan ottaja saa palkinnoksi 100 euron arvoisen tuotepaketin. (Tämänkö verran Savon Sanomat arvostaa kilpailua? Aineistoa lehteen ja nettisivuille on varmasti saatu sijoitettuun pääomaan verrattuna moninkertaisesti...)
 • Äänestysaikaa on 17.4.2011 saakka, 0.65 euroa maksavan tekstiviestin sijaan kannattaa äänestää nettilomakkeella. Vaikka kuvaa klikkaa, niin "isompi" kuva ei ole paljoa pikkukuvaa isompi. Hm.

Digitoday.fi, Vanha iPad alkaa loppua kaupoista. Applen iPadin ykkösmallille riittää vielä kysyntää. Edullinen hinta houkuttaa kuluttajia ja oppilaitoksia.

 • Uusimman iPad 2:n jakelussa jonotustilanne jatkuu ennallaan. Humac sai tällä viikolla pienen erän iPad 2-laitteita, mutta se ei helpottanut oleellisesti varaustilannetta.

Tietokone.fi, Ajasta tietokone sammumaan tai käynnistymään. Ampare Shutdown Manager 1.1. Ampare Shutdown Manager on yksinkertainen ohjelma. Siihen määritetään kellonaika ja päivämäärä ja valitaan joko tietokoneen sammuminen, uudelleen käynnistyminen, horrostila tai uloskirjautuminen. Ilmainen.

Ilta-Sanomat, Tee persoonallinen hääalbumi. Skräppäämällä luot oman näköisesi hääalbumin, jossa voit yhdistellä kuvia ja muita materiaaleja. Video, 2:47.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Frame, Autism Awareness Month. 29 päivää.

The Sacramento Bee, The Frame, Spring storms across the U.S. 19 kuvaa.

Denverpost.com, In Focus: Japan-One Town’s Fate. 22 kuvaa.

Reuters.com, Pictures of the month: March. 90 kuvaa.

Life.com, Three Revolutions, One Photographer. 33 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, Learn Lightroom in a Week – Day 3: Organizing And Filtering.

Pixiq.com, Top 10 Reasons Why Digital Photography Is Superior To Film.

Popular Photography, Ebay Watch: Tiny Spy Cameras, Nikon/Kodak's First Digital Camera and More.

 • Kodak DCS-100 aka Digital Nikon F3 aka the first digital camera- $749.95 or Best Offer
 • Minox Vef Riga SPY CAMERA- $2,299.99 or Best offer
 • Polaroid 600SE Pro with 4 film backs, 3 lenses, accessories- $3,489.89 or Best Offer
 • Exakta Varex Stereflex stereo camera- $2,880,00 or Best Offer
 • Nikon SP Body with TITANIUM shutter: $3,892.50

Digital Photography School, A Simple Exercise to Train your Photographic Eye. Pysähdy kävellessä satunnaisesti ja etsi kuvattavaa viiden metrin säteellä.

Pixiq.com, 5 iPhone Apps That are Fun.

Amateurphotographer.co.uk, Nikon DSLR photographer turns passion into tattoo. Nikon AF NIKKOR 300mm 1:2.8 D. Tatuointi.

Fotosidan.se, Mellan fantasi och verklighet. Kuvankäsittelyllä luodaan kuviin aivan oma maailma.

Bildradion.se, Bildradion 1 april 2011. Osa 24, Framtidens bröllopsfotografi, 26 minuuttia. Mp3.

 

01.04.2011   (linkki)

Kai Kuusisto: "Jeah"
Kuva: Kai Kuusisto10.4.2011 asti

JEAH! on kooste Kai Kuusiston elämäntapa-, urheilu- ja katuvalokuvia.

Kai Kuusisto on 30-vuotias helsinkiläinen freelance-valokuvaaja.

Kirjasto 10
Elielin aukio 2G, Helsinki
ma-to 10-22, pe 10-18, la-su 12-18

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Vuoden Muotokuvaaja 2011 valittu. Sunnuntai-iltana 27.3. ratkesi Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n Vuosikilpailu ja Vuoden Muotokuvaajaksi 2010 valittiin Mikaela Löfroth Hämeenlinnasta.

Yle.fi, Lahti, Vaalijulisteiden surkeat valokuvat ihmetyttävät. Valokuvausta kolmatta vuotta Lahdessa opiskeleva Matti Vassinen tutustui Lahden torilla vaalijulisteisiin. Telineissä oli vielä tilaa runsaasti, keskiviikkona vain kuusi puoluetta oli tuonut mainoksessa paikalle. Ensimmäisenä rivissä on Suomen Kommunistinen Puolue. - Puolueella on iskevä otsikko, "Kenkää rahaeliitille, mutta sen korostaminen kädellä, joka pitelee kenkää, on ehkä turhaa rautalangasta vääntämistä. Osa kuvista on ok, osa kuin kotialbumista repäistyjä.

Puusa, Olisiko kannattanut...? 31.3.2011. Muutama valikoitu esimerkki vaalipotreteista.

Ilta-Sanomat, Tämä hylkeenpoikanen ihastutti ulkoilijoita Helsingissä - katso kuvat. Neljä kuvaa.

Yle.fi, Kotka, Kotkan valokuvakeskus nosteessa. Kotkan valokuvakeskus on Suomen toiseksi suurin. Keskuksen toiminnanjohtaja Timo Mähösen mukaan keskuksella pyyhkii hyvin, vaikka valtion tuki onkin toiminnan ylläpitämiseen edelleen ehdoton edellytys. - Talous on saatu säästöillä pidettyä sellaisena, että tämä on ensimmäinen vuosi jona päästään plus miinus nolla -tilanteeseen, Mähönen sanoo. Valokuvakeskuksella on havaittu kevään aikana nostetta, ja näyttelyissä onkin käynyt kuukausittain noin 550 kävijää. Mähönen on innoissaan keskuksen tulevista näyttelyistä.

Ajassa Nyt -verkkolehden uusi kuvakilpailu on tarkoitettu esiintyville taiteilijoille.  Kilpailun aiheena on Keikalla. Kilpailuaikaa on 30.4.2011 asti.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki esiintyvät taiteilijat; stand-up -koomikot, bändit, trubaduurit, soittajat ym. muusikot, näyttelijät jne.  Etupäässä kilpailu on kuitenkin tarkoitettu uusille kyvyille, jotka tarvitsevat lisää näkyvyyttä.

Vain yksi kuva / osallistuja.  Kuvan voi lähettää alkuperäisellä resoluutiolla, lehden toimitus käsittelee sen verkkolehteen sopivaksi.

Kuvan julkaisuoikeudet tulee olla sen lähettäjällä. 

Yleisö valitsee kuvien joukosta viisi kuvaa finaaliin.  Yleisöäänestys pidetään ajalla 15.4. - 30.4.2011.  Voittajakuvan valitsee viiden finalistin joukosta Ajassa Nyt -lehden valitsema raati.

Voittajalle on tiedossa omat kotisivut. Lisäksi kilpailun voittaneesta esiintyjästä tehdään esittely Ajassa Nyt -verkkolehteen.

Lue lisää kilpailun järjestäjän sivuilta.

Suomalaisena Virossa -blogi, Valokuvaus on keskittymisen ja huitelun taidetta 30.3.2011. Valokuvaus on kuitenkin minulle niin tärkeä ja suuri harrastus, josta on tullut myös osittain työ, että väistämättäkin pyörittelen ajatuksia kuvauksesta päässäni.

Mikä tekee kuvasta hyvän? Miten hyvä kuva otetaan?

Vastaukseni on jo otsikossa. Hyvä kuva on keskittymisen ja huitelun taidetta. Paino sanassa keskittyminen.

Mitä enemmän kuvaan ja mitä vaativammaksi olen itselleni tullut, sitä tärkeämpää on kuvaa ottaessa keskittyminen. Miettiminen. Miksi otan tämän kuvan? Mitä sillä yritän kertoa? Ajatus!!! Onko kuvassani tarina, tai paremminkin: minkä tarinan haluan kuvallani kertoa?

Antti Koli, *Helsingin matelijat ja sammakkoeläimet*. Näyttely Ruoholahden metroasemalla 1.4.- 30.4. 2011 Näyttelyssä on 12 valokuvaa, kaikki Itä-Helsingissä kuvattuja. Kuvat ovat asiallisia ja näyttävät käärmeet samanlaisina kuin muut eläimet. Tiedon lisäämisen ja eläinten näyttämisen ohella näyttely pyrkii vähentämään käärmepelkoa ja -vainoa.

Mikropc.net, Ota varmuuskopiot ajoissa - näin teet sen oikein.

Kauppalehti, Kallis Suomessa - täältä löydät halvimmat iPadit. Applen taulutietokoneuutuuden hinnat vaihtelevat melkoisesti eri maissa. Uutistoimisto Bloomberg selvitti hinnat 26 maassa. Sen mukaan iPad on kallein Unkarissa, jossa 16 gigatavun laite maksaa 522 euroa. Halvin se on puolestaan New Yorkissa, 385 euroa.

MTV3, Britneyn ulkonäköä muutettu huimasti uusissa kuvissa.

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, Best of the Web. Neljä linkkiä tekstissä.

Stern, Bilder des Tages. 157 kuvaa.

Die Presse, Blickfang: Bilder des Tages. 15 kuvaa.

Life.com, Hawaii Then and Now. 33 kuvaa.

Life.com, America's Air Warfare Hardware. 29 kuvaa.

Buzzfeed.com, 60 Completely Unusable Stock Photos. Näitä stokkikuvia ei voi syyttää ainakaan tavanomaisuudesta. Olisi hauska tietää kuvien myyntimäärät.

Rob Galbraith, Feature: Crisp light, great moments typify the wedding photography of Cliff Mautner. Hääkuvaajasta tarinaa.

Photohide.com, online-palvelu, ei vaadi rekisteröintiä. Uppaa kasvokuva, valitse sutattava alue kasvoista, voit sen jälkeen siirtää kuvan koneellesi. Kuvia ei kuulemma säilytetä tämän jälkeen. Kuvan maksimikoko on 3MB.

Digital Photography School, How to Make Your Own Digital Photo Book. Muutamia ohjeita valokuvakirjan kokoamiseen.

Diyphotography.net, How To Catch a Lightning Every Single Frame.

ePhotozine.com, Portrait tips for Mother's Day Gifts. Yksinkertaiset ohjeet.

Rob Galbraith, Adobe demonstrates Photoshop concept app for iPad. Parin minuutin video.

Rob Galbraith, Nikon resumes production at Japan digital SLR plant. D3X-, D3S-, D700- ja F6-järjestelmäkameroita valmistava tehdas on taas käynnissä.

Amateurphotographer.co.uk, Photography website Fotopic.net heads for liquidation (update3). Fotopic.net -sivuille ei ole päässyt useaan viikkoon. Ainakin 70.000 käyttäjällä on sivustolla kuvia. Ilmaiskäytön lisäksi sai ostaa maksullisia jäsenyyksiä, joilla oli sitten etuja. Nyt Fototopic.net on sulkenut sivut talousvaikeuksien takia, konkurssi uhkaa. Sivuston käyttäjät eivät päässe enää kuviinsa käsiksi.

Popular Photography, Camera-Toting Drone Aircrafts Offer Revealing Look at Japan's Crippled Nuclear Plant. Yhtä hyvin tai paremminkin tarkoitukseen olisi voinut sopia kauko-ohjattava pienoishelikopteri.

Engadget.com, Images leak out of Pentax NC mirrorless camera system, makes us long for summertime. Pentaxilta peilitön järjestelmäkamera?

Fotosidan.se, 97-åriga färgbilder från en dramatisk expedition till Antarktis. Shackletonin retkikunta. Hämmästyttäviä värikuvia.

Dpreview.com, Canon Rebel T3i / EOS 600D. Julkistettu helmikuussa 2011, USA Canon Rebel T3i. Canon 550D:n seuraaja. Uusille kuvaajille 18 megapikselin järjestelmädigi (kroppikenno), kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä kuten kalliimmassa Canon 60D:ssa, kuvasuhde 3.2, ei mustia reunoja), salaman kaukolaukaisu. HD video 1080p. 3.7 kuvaa sekunnissa. Videolla automaattitarkennuksessa moottorin ääni kuuluu, ei toimi aina sulavasti. Monoääni, ulkoisen mikrofonin liitäntä. Yhdeksän pisteen tarkennus. Tarkennus nopea käytettäessä optista etsintä, Live View:tä käytettäessä välillä hidas. Kuvausohjelmia. 2, 4, 8 sekunnin videokuvausta, yhdistetään yhdeksi videoksi, johon voi lisätä ääntä (ei tarvita tietokonetta). Kenno ja tarkennussysteemi ei ole muuttunut. Akut kestävät pitkään. Keinovalossa valkotasapaino usein oranssiin vivahtava. Isoillakin ISO-arvoilla erinomainen kuvanlaatu, hyvä dynaaminen alue. Mukana tuleva softa riittävä. Pienehkö ja kevyt kamera, sopii hyvin kompaktidigistä siirtyvälle. Arvosana 77%. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 850 euroa (18-55mm IS) tai 1.050 euroa (18-135mm IS).

Photozone.de, Canon TS-E 24mm f/3.5 L II. Tilt-Shift, kallista (!)ja siirrä, täyskennoisella testattu. Paino 780g, filtterikierre 82mm. Vastavalosuoja littejä. Puolitoista vuotta sitten julkstettu. Vain manuaalitarkennus (E). Voi käyttää ihan tavallisenakin objektiivina. 24mm:n polttovälillä parasta Canonia. Erittäin terävä täydelläkin aukolla, myös reunat. Hyvin vähän vinjetointia. Ykkösversioon ero on iso. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 2.300 euroa.

ePhotozine.com, Adobe Photoshop Express 2.0 for iOS. Arvio. Perusversio on ilmainen, Adobe Camera Pack maksaa $3.99 (kohinanpoisto, timeri). Ei esimerkiksi valkotasapainon säätöä. Arvosana 9/10.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset