Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Heinäkuu 2009

31.07.2009   (linkki)

Monica Nordling & Helena Wilenius Runa – kaikuja viikinkiajaltaMonica Nordling & Helena Wilenius Runa – kaikuja viikinkiajalta
31.7.-22.8.2009

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen suuressa galleriassa on elokuussa esillä näyttely, joka koostuu Monica Nordlingin valokuvista sekä Helena Wileniuksen niihin kirjoittamista runoista. Runa – kaikuja viikinkiajalta yhdistää luontokuviin runoja, jotka tulkitsevat kuvia riimujen näkökulmasta. Valokuvat esittävät luontoaiheita tämän päivän Etelä-Suomesta, kun taas runojen riimutulkinnat yhdistelevät eri lähteistä koottuja näkemyksiä riimuista.

Joutsenon taidekesän valokuvauskurssi Loppunäyttely
31.7.-22.8.2009

Valokuvakeskuksen pienessä galleriatilassa esittäytyy Joutsenon taidekesän valokuvauskurssi, joka toteutettiin Tatu Kososen johdolla. Kurssi on luonteeltaan valokuvauksen peruskurssi, jossa opetellaan mustavalkotekniikkaa käyttäen kaikki perinteisen valokuvausprosessin vaiheet. Jo kymmenettä kertaa järjestetty kurssi on suunnattu pääasiassa nuorille kuvaajille, joita tällä kertaa oli mukana yhdeksän. Kultakin on mukana yksi tai kaksi vedosta.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
Snellmaninkatu 13 A (käynti pihan puolelta), Lappeenranta
ti-pe 12-18 ja la 12-15

www.fotosidan.se: Norsk tidning stal bild två gånger
www.journalisten.no: Agderposten «stjal» bilde – igjen
Vuosi sitten norjalainen valokuvaaja Geir Elgvin sai tietää, että Etelä-Norjassa ilmestyvä Agderposten oli käyttänyt hänen ottamaansa kuvaa ilman lupaa. Luvaton käyttö koski sekä paperi- että nettilehteä. Hiljakkoin sama lehti julkaisi kyseisen kuvan vielä toistamiseen kysymättä lupaa kuvaajalta.

Ensimmäisellä kerralla lehti tarjosi Elgvinille korvaukseksi 600 kruunua. Kuvaaja ei kuitenkaan tyytynyt tarjoukseen, vaan otti yhteyttä asianajajaan. Lopulta lehti maksoi kulujen lisäksi korvauksia 5 000 kruunua. Lisäksi Elgvin sai vielä Agderpostenin lehtitilauksen ilmaiseksi.

Nyt siis sama kuva on jälleen julkaistu samassa lehdessä ilman Elgvinin lupaa. Kaiken lisäksi kuvaa oli lehden toimesta manipuloitu ja käytetty kuvituskuvana. Lehden päätoimittaja puolusteli asiaa sillä, että kuva oli jäänyt lehden arkistoihin.

Lehti on tarjonnut hyvitykseksi pidennystä lehden tilaukseen. Mutta Elgvin on luvannut esittää 50 000 kruunun korvausvaatimuksen.

Janne Heimonen, Nikonin uutuudet 2009 : D300s, D3000, AF-S 70-200/2.8 ED VR II, AF-S DX 18-200/3.5-5.6 VR II.

Taikalaatikko, Ensituntumaa Primeen. Canon 85mm/1.8.

Suomi24, valokuvaus.

Iltalehti, Gisele seksikkäissä muotikuvissa. Iltasanomat, Ihana Gisele Bündchen näyttää raskausmasunsa - katso hienot kuvat.

Photo.net, foorumi.

Life.com, Jackie Kennedy: Post-Camelot Style. 32 kuvaa.

Pdnpulse.com, Who Is Art Capital Group, Anyway? Viime vuonna Annie Leibovitz lainasi 24 miljoonaa dollaria firmalta. Rahat piti maksaa takaisin vuoden sisällä, panttina oli Leibovitzin omaisuus (mukana kaikki valokuvaan liittyvä).

Photocritic.org, Locks on Toilets. Juuri otsikon mukaisesti.

Digital Photography School, Changing Color in Photoshop.

Luminous Landscape, Moore's Law and Digital Photography, Rebuttals. Kolmas ja viimeinen osa.

Shutterbug.net, Image Enhancement; Soft Focus; Make It Serene Or Surreal. Kuvankäsittelyä.

Luminous Landscape, What's, New, 30 July, 2009 - Leica S2 Prices Announced. Mitä mieltä Reichmann on Leica-hinnoista?

Makezine.com, DIY tilt-shift lens.

Canon, EOS 50D Firmware Update Version 1.0.7.

Photocrati.com, Comparative Digital SLR Lens Review: Fast—Wide Aperture—Lenses.

 • Canon EF 70-200mm f/4L IS USM
 • Tamron AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) Macro
 • Tokina AF 50-135mm f/2.8 AT-X Pro DX
 • Nikon 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX
 • Sigma AF 30mm f/1.4 EX HSM DC

Wired.com, Roundup: Ring Flashes.

 • Canon MR-14EX
 • Ray Flash
 • Lomography Ring Flash
 • Alien Bees ABR800


30.07.2009   (linkki)
Jussi Tiainen ja Jussi Vepsäläinen: Helsinki-tiloja-kirja.Jussi Tiainen, HELSINKI-TILOJA
16.8.2009 asti

Helsingin kaupungintalon Virka Galleriassa avautuu tänään valokuvaaja Jussi Tiaisen näyttely Helsinki-tiloja, joka oli keväällä esillä Sanomatalossa.

Näyttely johdattaa helsinkiläisiin sisätiloihin, joihin kaupunkilaisilla ei normaalisti ole pääsyä. Katsoja viedään tutkimusmatkalle maanalaisiin tunneleihin, vankilaan, raitiovaunuhalliin, aseman kellotorniin, Tavastian takahuoneeseen, keisarin sviittiin ja moniin muihin kohteisiin.

Näyttely on koottu Jussi Tiaisen ja arkkitehti Jussi Vepsäläisen uuden kirjan kuvista. Kirjassa esitellään 48 sisätilaa.

 • Helsinki-tiloja/Spaces
  Kuvat: Jussi Tiainen
  Tekstit: Jussi Vepsäläinen
  s. 140, su + eng.
  Kustantaja: Varvs Publishing
 • Jussi Tiaisen valokuvia uudesta suomalaisesta arkkitehtuurista on pysyvästi esillä Virka Gallerian internetsivuilla Virtuaaligalleriassa.

Virka Galleria
Kaupungintalo
Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki
ma-pe 9-19, la-su 11-17

New Generation - kuvajournalismin nuoret näkijät -näyttely on esillä Pietarissa 1.8.-5.9.2009! Näyttely Venäjällä on osa Suomi Pietarissa 200 vuotta -merkkivuoden virallista ohjelmaa. Näyttely oli ensimmäistä kertaa esillä kesällä 2008 Suomen Valokuvataiteen museossa, jonka jälkeen loppuvuodesta se nähtiin Tampereella Mediamuseossa.

Tartu kameraasi ja kerro kuvin oma näkemyksesi Euroopan työpaikkojen turvallisuudesta ja työolojen merkityksestä terveydelle.

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto järjestää Koko unionin kattavan valokuvakilpailun. Kilpailun tavoitteena on lisätä EU-kansalaisten tietoisuutta työturvallisuudesta ja -terveydestä.

Kansainvälinen tuomaristo kannustaa osallistujia kuvalliseen luovuuteen ja arvostaa erityisesti kuvia, jotka tuovat työturvallisuutta ja -terveyttä esille myönteisellä tavalla.

Kuvista palkitaan kolme parasta. Valinnoissa painotetaan luovuutta ja omaperäisyyttä. Arvostelussa otetaan huomioon myös kuvan yleiseurooppalainen kiinnostavuus sekä yhteys aiheeseen, työturvallisuuteen ja -terveyteen.

Yleisö saa valita oman suosikkinsa nettiäänestyksessä.

Kilpailukuvat tulee toimittaa perille viimeistään 15. elokuuta 2009.

Palkinnot:

1. palkinto: 3 000 €
2. palkinto: 2 000 €
3. palkinto: 1 000 €
Yleisön suosikki: 1 000 €

Lue lisää kilpailun sivuilta

Foorumilaisten kuvia:

YLE, Tutkijat: Capan kuuluisin sotakuva on todennäköisesti lavastettu. Tutkijaryhmä uskoo, että Robert Capan maailmankuulu kuva surmansa saavasta sotilaasta on lavastettu. Espanjan sisällissodassa otettu kuva on yksi maailman tunnetuimmista sotakuvista ja se teki 22-vuotiaasta Capasta kuuluisan kertaheitolla....

Pekka Potka, E-P1 + 14-42/3.5-5.6 ED vs. Canon 5D + 24-105/4 L IS. 28.7.2009.

Hopeinen Omena, CS4 ja Canon 5DMII.

Google laajentaa StreetView-kuvauksiaan, nyt ovat sitten vuorossa vähän pienemmät kaupungit.

Työ- ja elinkeinotoimisto, KUVAAJA KARTTAPROJEKTIIN / KOKKOLA, Kelly Services Finland Ab, Kokkola.
Saat käyttöösi yrityksen auton, jossa on kamera ja kaikki tarvittavat laitteet. Tehtäväsi on autolla kuvata katuja ja teitä Kokkolassa sekä lähialueilla. Työajat tulevat mahdollisesti olemaan muuttuvia johtuen sääoloista, joten edellytämme että olet joustava työajoissa ja pystyt sitoutumaan projektiin muutamaksi kuukaudeksi. Pääsääntöisesti työ on normaalipäivätyötä ja tarjoaa täydet viikkotyötunnit. Työ sisältää paljon autolla ajoa, reittien suunnittelua, omatoimista otetta ja todella luotettavaa työskentelyä.

Työpaikan osoite 67100 KOKKOLA
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Elokuun alku 2009
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 1 - 3 kk, n. 2 kuukautta

Työ- ja elinkeinotoimisto, KUVAAJA KARTTAPROJEKTIIN / VAASA, Kelly Services Finland Ab, Vaasa.

Työpaikan osoite 65100 VAASA
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Elokuun alku 2009
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 1 - 3 kk, n. 2 kuukautta

Työ- ja elinkeinotoimisto, KUVAAJA KARTTAPROJEKTIIN / JOENSUU, Kelly Services Finland Ab, Joensuu.

Työpaikan osoite 80100 JOENSUU
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Elokuun alku 2009
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 1 - 3 kk, n. 2 kuukautta

Tekniikan Maailma, Taskukokoinen JVC Everio X tallentaa avchd-videota ja 9 megapikseliin kuvia. ...JVC Everio X on juuri saapunut kauppoihin alle 1100 euron hintaan....

Puhelinvertailu.com, Megapikseleitä ei pidetä kamerapuhelimissa tärkeinä. ...Kameran optista laatua tärkeimpänä on toistaiseksi pitänyt 44 prosenttia kyselyyn toistaiseksi vastanneista. Toiselta sijalta tärkeyslistalta löytyy nopea automaattitarkennus ja kuvanotto (16 %), jota seuraavat seuraavat voimakas salama (9 %) ja korkea megapikselimäärä (8 %). Kyselyn muut-vaihtoehto keräsi yhteensä 13 prosentin kannatuksen....

Haat.fi, Häiden kuvatyylit: Näin vangitset tunteet ja tunnelmat!

 • (aika olematon artikkeli!)

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Lightning. Salamakuvia 25 kpl.

Reuters, Inside Greenland, 25 kuvaa.

Nikonilta uutta.

(Foorumilta) Earthtimes.org, Airlines lose 10,000 bags a day in Europe, EU says. Joka 64. matkustaja ei perillä löydä matkatavaroitaan. 85% löytää omistajansa 48 tunnin sisällä, mutta osa katoaa kokonaan. Älä siis koskaan laita vähänkään arvokkaampaa kamerahärpäkkää ruumaa. Kaikki vain reppuun /laukkuun ja reppu/laukku matkustamoon. Lentoyhtiöt punnitsevat hyvin harvoin matkustamaoon vietäviä laukkuja, jos vain laukkujen koot ovat inhimillisiä. Ja ainahan voi kameran laittaa kaulaan ja tunkea objektiiveja taskuun tai kaverille.

Canon Digital Learning Center, Quick Tip: Underwater Photography.

Dpnow.com, Digital Photography 101 - How image quality can vary.

Dpreview.com, Leica reveal S-system pricing and launch date. Keskikoon järjestelmädigi tulee myyntiin lokakuussa, £15.996, 18.650 euroa. 37.5 megapikseliä, 56% isompi kuin täyden ruudun kenno.

Wikihow.com, How to Make 3D Images Using StereoPhoto Maker.

Diyphotography.net, Introduction To LED Lighting.

IR, Pentax posts K-7 firmware v1.01.

Dpreview.com, Kodak releases Z950, M381 & M341 digital compacts.

Dpreview.com, Olympus Pen E-P1. 12 megapikseliä, ei peiliä, mutta vaihdettavat objektiivit, kompaktikokoa. 3 kuvaa sekunnissa, raw, 720p video, stereoääni. Vähän hidas tarkennus, ei etsintä, ei salamaa, lcd-näyttö saisi olla parempi. Kohina ei ongelma, retrotyyli vetoaa joihinkin kameran käyttäjiin, vaihdettavat objektiivit kompaktikokoisessa kamerassa. Arvosana Highly Recommended (though probably not for everyone). Suomen Olympus. Suomen hinta runko + 14-42/3.5-5.6 n. 750 euroa.

Photographyblog.com, Sony A380. 350:n seuraaja. Toukokuussa 2009 julkistettu. Uusille järjestelmädigin käyttäjille suunnattu malli. 14 megapikseliä, sisäänrakennettu kuvanvakaaja, 9 tarkennuspistettä, sisäänrakennettu salama, salamakenkä ulkoiselle salamalle, kuvausnopeus 2.5 kuvaa sekunnissa, Memory Stickien lisäksi sd-kortit, RAW, etsin 95%, 2.7-tuumainen lcd-näyttö (230.000 pikseliä). Painoa 529 g. Liveview. Akut eivät kestä kovin pitkään. Kroppikennoisilla etsimen heikkous vielä korostuu, Sonyn mielestä Liveview:tä pitäisi nähtävästi käyttää. Valkotasapaino on selvästi parantunut edeltäjään verrattuna. Kohina on ennallaan. Arvosana 4 * / 4 *. Suomen Sony. Suomen hinta on n. 800 euroa (mukana DT 18-55/3.5-5.6), ei vielä myynnissä.

Kamera & Bild, Kompakterna som hänger med dig i badet. Test undervattenskameror. 1.000 kruunua on 95 euroa.

 • Canon PowerShot D10
 • Pentax Optio W60
 • Panasonic Lumix DMC-FT1
 • Fujifilm FinePix Z33 WP
 • Olympus Mju Tough-8000
 • Olympus Mju Tough-6000

Macworld.com, ColorMunki 1.1. Ruudun kalibrointia, tulostinprofiilit ja muutakin, siis värihallintaa. Arvosana 4.5 hiirtä / 5 hiirtä. Suomen hinta on n. 450 euroa.

 

29.07.2009   (linkki)

Kesälomalla tuli käväistyä pikaisesti myös Albaniassa. Katso kuvat.

Vesa Oja, TOINEN EUROOPPA / Ennen kumoustaVesa Oja, TOINEN EUROOPPA / Ennen kumousta
29.7. -15.8.2009

Näyttelyssä on esillä kuvia 1980-luvun Virosta, Unkarista, Tsekkoslovakiasta, Romaniasta ja Jugoslaviasta. Se on kurkistus Itä-Euroopan sosialismin viimeisiin hetkiin ennen romahdusta 1989.

Vesa Oja on työskennellyt Helsingin Sanomien valokuvaajana kolmekymmentä vuotta. Sinä aikana hän on tehnyt lukuisia reportaasi- ja uutismatkoja pitkin Itä-Eurooppaa.

Timo Korhonen, Ihmisiä Pohjois-KarjalassaTimo Korhonen, Ihmisiä Pohjois-Karjalassa
15.8.2009 asti

Timo Korhosen Ihmisiä Pohjois-Karjalassa -näyttely esittelee hyväntuulisia kesäihmisiä Pohjois-Karjalasta Nurmeksen alueen mantereelta ja Pielisen saarista.

Galleria ja kirjakauppa
Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

ks. lisää näyttelyitä Digicamera.netin Näyttelyt-sivulta.

Vedenalainen Saaristomeri
31.8.2009 saakka

Jukka Nurmisen valokuvanäyttely sukeltaa veden alle Saaristomeren maisemiin.

Vedenalainen Saaristomeri on monivuotinen kiertonäyttely. Näyttely pyrkii ympäristötietoisuuden lisäämiseen tuomalla esiin Itämeren ainutlaatuisuuden.

Kauppatieteiden maisteri ja reservin raivaajasukeltaja Jukka Nurminen (s. 1979) on yhdessä tiiminsä kanssa tallentanut Saaristomeren vedenalaisia maisemia vuosina 2003-2006.

Näyttely on aiemmin ollut esillä Helsingissä Amos Andersonin taidemuseossa ja Suomen merimuseossa Kotkassa.

Jukka Nurmisen ja Aleksi Palon yleisöopastukset Vedenalainen Saaristomeri -näyttelyyn:
14.8. klo 14
20.8. klo 17
23.8. klo 14

Opastuksille voi osallistua pääsymaksun hinnalla. Torstaina 20.8. opastus on maksuton.

Luonnontieteellinen keskusmuseo, Luonnontieteellinen museo Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
ti-ke 9-16, to 9-18, pe 9-16, la-su 10-16
Aikuiset 5 €; lapset (0-6v) ilmaiseksi huoltajan kanssa;
lapset (7-18v), eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet 2,5 €;
ryhmät (yli 10 hlöä) 2,5 €/hlö;
kimppalippu (2 aikuista + 2-4 lasta) 12,5 €

Itämeren rannalla - valokuvaajan meriselityksiä

Tekijä: Markku Saiha
Kustantaja: WSOYpro/Docendo-tuotteet
Julkaistu: 04/2009
ISBN : 978-951-0-35159-8
Sidosasu: Sidottu
Sivuja: 184
Ovh: 49 €

Itämeren rannalla -kuvateos on porilaisen valokuvaaja Markku Saihan visuaalinen kannanotto Itämeren suojelun puolesta. Ikänsä Itämeren rannalla asuneena Saihalla riittää kuvien lisäksi monenlaisia muistoja ja tarinoita, joiden siivittäminä lukija pääsee matkaamaan niin tyynelle kuin tuulisellekin merelle.

Saiha on entinen Luontokuva-lehden päätoimittaja. Hän on ollut perustamassa maamme ensimmäistä luonnonvalokuvaajien yhdistystä sekä ammatikseen luontoa kuvaavien organisaatiota vuonna 2005.

Saiha sai kesäkuussä 2009 ensimmäisen Pisara Meressä -palkinnon luonnon, Reposaaren, Selkämeren ja Itämeren hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon tarkoituksena on tuoda julki suomalaista ja eritoten porilaista luontoa ja luonnon hyväksi tehtyä pyyteetöntä työtä. Palkinto jaetaan vastedes vuosittain.

Jokaisesta myydystä Itämeren rannalla -kirjasta menee yksi euro Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.

Lue tilaussivulta kustantajan laatima esittely kirjasta.

Huumakuva.net, uusimpana Sonisphere 2009, 28.7.2009.

Kafa.fi, Supitorppa. 11 kuvaa.

Mk.kuvat.fi, BIF - 09, Bug In Finn -09. Taas oli Himoksella tämä Suomen suurin Volkkareiden ympärille kasattu tapahtuma.

Photo.net, foorumi.

Photographyblog.com, Wedding Photography for Beginners - Part 1.

PhotographyBB Online Magazine, viimeisin Issue #18 - July 2009. Pdf-tiedosto, 54 sivua.

Photopreneur, Recession Proof Photography Niches. Kuvamarkkinoista taloudellisen taantuman aikana.

Earthboundlight.com, Digital Editing: Where Do You Draw The Line? (Photo Tip of the Week), 26.7.2009.

Digital Photography School, How to Use Textures to Enhance Your Photographs. Photoshop.

Psdvault.com, How to Quickly and Effectively Clean Out Body Hair in Photoshop. Tällä kertaa kädestä. Perusasiaa.

Digital Photography School, Look To The Clouds.

Pdnpulse.com, Profits, Revenue Down at Canon; DSLRs Still Selling Well.

Ephotozine.com, Epson Stylus Photo PX650. Syyskuun alussa myyntiin, £129.99, 150 euroa.

Engadget.com, More Nikon D300s sightings in lead up to rumored July 30th announcement.

Fotosidan.se, Stulna trafikkameror i New York. Ruotsin poliisi osti vuonna 2006 Nikon D200 -järjestelmäkameroita 200 kpl. Ne ovat vähän paremmin suojattuja varkauksia vastaan.

Infosyncworld.com, Nikon D700. Heinäkuussa 2008 julkistettu. 12 megapikseliä, täyden ruudun kenno, ensimmäinen Nikonin ammattilaismalli, jossa on sisäänrakennettu salama. Ulkoisesti melkein sama kuin Nikon D300, sisäisesti eli ominaisuudet ovat kuin Nikon D3:lla. Ilman akkukahvaa kuvausnopeus on 5 ruutua sekunnissa (Nikon D3:lla 9 ruutua sekunnissa). Uutta on (Nikon D3:een verrattuna) pölynpoisto, laajempi painikkeiden ohjelmoitavuus, Live View:n virtuaalihorisontti. Etsin näyttää 95% tallentuvasta kuvasta. 3 tuuman lcd-näyttö (920.000 pikseliä). Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 2.250 euroa.

Kamera & Bild, Ljusstarka telezoomar, test. Canon EF 70-200/4L IS, Canon EF 70-200/2.8L IS, Nikon AF-S 70-200/2.8G, Sigma EX 70-200/2.8 DG APO MACRO,
Tamron sp 70-200/2.8 macro, Sony af 70-200/2.8g ssm ja Pentax SMC-DA 50-135/2.8 SDM.

 

28.07.2009   (linkki)

Sonisphere Finland 2009.

Designsapiens.com, Pori Jazz 2009.

Tuhat sanaa, iPhoto ja Picasa tunnistavat kasvoja automaattisesti. Koneellani on noin 12 000 digikuvaa. Kun niitä viitisen vuotta sitten alkoi toden teolla kertyä, kävi mielessä huoli siitä, että jäävät selvittämättömäksi sekasotkuksi ilman tietoja kuvassa olevista henkilöistä tai kuvan ottamisen paikasta...

Pingstate.nu, UUSI EUROOPPALAINEN VALOKUVAKERHO.

Photo.net, foorumi.

The New York Times, Behind the Scenes: In a War Zone, With Film.

Boston.com, The Big Picture, Stories from Israel, Tanzania and Malaysia. 30 kuvaa.

Photocritic.org, The 1% club of amazing photos. 10 parasta kuvaa 1000 päivän ajalta.

Digitalslrphoto.com, Back Issue Archive. Puolenkymmentä (ja vähän enemmänkin) artikkelia/juttua/testiä kustakin numerosta.

All Day I Dream About Photography, All Day I Dream About Photography.

Guardian.co.uk, The truth is rarely so black and white. Even if he acted from the best of motives, what Robert Capa did now seems indefensible.

Panasonicilta uutta.

Diyphotography.net, Camera Shoulder Stock For Nature Photography.

Dan Heller's Photography Business Blog, Photography and Public Domain: Part 1.

Grail.cs.washington.edu, Reconstructing Building Interiors from Images. Valokuvista luodaan 3d-malleja.

Dpreview.com, Ricoh unveils GR Digital III digital compact. Elokuun puolivälistä myyntiin.

Photographyblog.com, Op/tech Dual Harness. Yhdelle tai kahdelle kameralla, kannetaan sivussa. Hinta on vähän yli $120.

Fotosidan.se, Google Maps får stark kritik.

Popular Photography, Sony Alpha 330. Toukokuussa 2009 julkistettu. Uusille järjestelmädigikuvaajille, 10 megapikseliä, kroppikerroin 1.5, kuvanvakaaja rungossa, yhdeksän tarkennuspistettä, sisäinen salama, kuvaustahti on 2.5 kuvaa sekunnissa. Ei videota. Raw. 2.7 tuuman kallistuva lcd-näyttö (230.400 pikseliä), LiveView. Paino 529g. Suomen Sony. Suomen hinta on n. 700 euroa (mukana DT 18-55/3.5-5.6).

IR, Nikon 10-24mm f/3.5-4.5 DX. Uusi malli, kroppikennoisille. Laajakulmapäässä (10mm) hyvin paljon tynnyrivääristymää. Terävyys hyvä. Suomen Nikon. Suomen hinta on alle 1.000 euroa.

 

27.07.2009   (linkki)

Valokuvakeskus Perissä on esillä vielä 2.8. asti italialaisen valokuvataiteilijan Veronica Dell´Agostinon (s. 1981) kolme rakennettujen valokuvien sarjaa, joita kaikkia yhdistää tragikoominen väkivalta ja kauhuromantiikka.

Dell´Agostinon teosten inspiraation lähteenä toimivat usein lasten sadut lapsuuden aikaiset kokemukset. Hänelle on tyypillistä itse kirjoitettujen runojen ja tarinoiden yhdistäminen valokuviinsa, joissa hän myös itse toimii usein mallina.

Valokuvakeskus Peri
Uudenmaankatu 1,Turku
ma-pe 12-18 la-su 12-17

Kuvamaraton Linnoituksen Yössä 2009
1.8.2009 klo 18.00 - 2.8.2009 klo 02.00

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry järjestää kaikille avoimen Valokuvamaratonin teemalla Linnoituksen Yö ja Lappeenranta 360 vuotta.

Ennakkoilmoittautuminen tilisiirtona (30.7.2009 mennessä) 5 euroa, kilpailupaikalla 10 euroa (klo 17-18 valokuvakeskuksen etätoimistossa Linnoituksessa, valkoinen Mercedes Benz -pakettiauto).

Kilpailuaika alkaa 1.8.2009 klo 18. Kahden tunnin välein annetaan uusia kuvaustehtäviä 1-3 kpl ja viimeinen tehtävä annetaan klo 24. Kilpailu päättyy 2.8.2009 klo 02. Kokonaisuudessaan kuvamaratonissa otetaan kahdeksan tunnin aikana 12 digitaalista väri- tai mustavalkokuvaa. Maratoniin osallistutaan kilpailjan omalla kameralla sekä muistikortilla. Kuvat toimitetaan jpg-muodossa.

Yhteen kuvaustehtävään on aikaa ½ - 1 tuntia, tehtävästä riippuen. Kilpailun aikana annetaan 12 yllä mainittuun teemaan liittyvää tehtävää. Kaikkiin 12 aiheeseen on palautettava kuva, jotta kilpailija on mukana kilpailussa.

Kameravaatimuksena on vähintään kahden megapikselin kamera. Mahdollinen kuvankäsittely on sallittu kilpailun aikana.

Kuvien oikeudet säilyvät kuvaajalla. Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry pidättää kuitenkin itsellään oikeuden ilman erillistä korvausta julkaista kilpailussa menestyneitä kuvia Linnoituksen Yön kuvamaraton -kilpailuun liittyvissä tiedotteissa tai mainoksissa. Lisäksi kilpailun kaikki kuvasarjat ovat esillä valokuvakeskuksen kotisivuilla, ja palkituista kuvista järjestetään näyttely kilpailun jälkeen.

Kilpailussa palkitaan kolme parasta 12 kuvan sarjaa sekä tuomariston näkemyksen mukaan yksittäisiä parhaita kuvia.

Palkintoina mm. valokuva-aiheisia kirjoja; palkinnoista tarkempaa tietoa kilpailupäivänä. Palkitsemista varten valokuvakeskus nimeää kuvamaratonille tuomariston.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta.

Pekka Potka, Olympus E-P1, Infrared. 26.7.2009. Heti alkuun oli ilmeistä, että E-P1:llä on erilainen infrapunaherkkyys kuin käyttämilläni Canonin ja Nikonin digijärkillä. Ne eivät ole herkkiä infrapuna-alueelle mutta E-P1 on...

Markan kuva, Valon kulman tutkimista med Harrison. Aloitin hiljattain koluamaan läpi David Hobbyn (Strobist.blogspot.com) Lighting 102 valaisuopasta ja siihen liittyen julkaisen täällä siellä annettuja harjoituksia...

Photo.net, foorumi.

Robert Capa, Kuoleva sotilas, vähän lisää.

Esquire.com, The Falling Man, 11.9.2008. Ei heikkohermoisille. Twin Towers, 2001.

Luminous Landscape, Alexandre Buisse, Digital Mountain Climbing Photography.

Photo-freeware.net. Paljon ilmaisohjelmia.

Sphericalpanoramas.com, niitä 360 asteen panoraamoja.

Irfanview.com, nyt versio 4.25, 16.6.2009. Yksityiskäytössä ilmainen. Värihallintaan tuki (vaatii erillisen pluginin asentamisen).

Damroundup.com, vertailua, kuvien arkistointiohjelmia.

Lumitouch.com, Benji's Studio Lighting and Posing Tutorial.

Digital Photography School, Get a New Perspective By Getting High… with your Camera.

Gizmodo.com, Spider Belt Holster Lugs DSLRs, Dad Style.

Qtpfsgui.sourceforge.net, Qtpfsgui. Ilmainen HDR-softa, versiot Windowsille, Linuxille ja Macille. V. 1.93, 26.4.2009.

Instructables.com, How to make a fish eye lens for a Nikon D-90 Digital SLR for $16.

Ralph Bibinger, Exif-Viewer Version 2.50, 20.10.2007. Freeware.

Sunbounce.com, Sun Sniper. Tässä on kyse ihan samasta tuotteesta kuin Black Rapidin R-Strap.

Fotosidan.se, BlackRapid R-strap. Ei pelkkää kehumista, lue kokemukset.

Cottoncarrier.com, kaksi runkoa mukavasti. Ei enää kipeitä niskoja. $139.

Upstrap-pro.com, tarpeeksi pitkä hihna, olkapäällä pidetään, ei luista ikinä. Eri malleja + lisäosia. $35.

Thephotographypages.co.uk, Night exposure guide. ISO 100 -arvolla: neonvalot 2 sekuntia, kaupunkinäkymä yöllä 20 sekuntia, jne.

Fotosidan.se, Rykte: Nya IS-objektiv från Canon. 24-70 f/2.8L IS II and 70-200 f/2.8L IS II med Hybrid IS.

 

26.07.2009   (linkki)

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi.

Tekniikan Maailma, Olympuksen uudet malli.

Voice.fi, Uusi palvelu: bongaa kartasta missä lempilevysi kansikuva on otettu.

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, Weather in July. 20 kuvaa.

Photo business news & forum, The REAL 'New Frugality' - Time Style. Paljonko maksaa kuva Timesin kanteen? Tavallinen maksu valokuvaajalle on $3.000, mutta nyt kuva ostettiin $30:lla.

Beyondmegapixels.com, How to Clean Your Lenses Properly.

Kamera & Bild, Olympus Pen är en värdig följeslagare. Testblogg.

 

25.07.2009   (linkki)

Markus Jokelan kirjan julkistamisnäyttely Laterna Magica:ssa vielä lauantaina 25.7.

Foorumilaisten kuvia, aikamatka.net. "Vietin heinäkuussa viikon Italiassa – siinä ajassa ehtii näkemään aika monta kaupunkia, autiorakennusta ja nähtävyyttä."

 • Kaupungit ja urbaani maisema Taltiointeja nähtävyyksistä, kaupungeista ja niiden välittömästi läheisyydestä. Hajanaisin albumi.
 • Hylätyt rakennukset Pääkiinnostuksenkohteitani hylättyjä rakennuksia italialaiseen tapaan. Linkitän myöhemmin muutaman erityisgallerian.
 • Ihmiset ja katukuvat Nopeita ja vähemmän nopeita otoksia ihmisistä kaupungin kaduilla – toisinsanoen siis katukuvia.
 • Maisemat ja laajat näkymät Erityisesti Toscanan alueen kukkuloita, kumpuja ja näkymiä.

Foorumilaisten kuvia:

Pingstate.nu.

Photo.net, foorumi.

Pdnpulse.com, NYC Traffic Cameras Are Nikon DSLRs — Perfect for Thieves. Nikon D2X.

 • (Suomessakin taitavat Nikonit olla käytössä?)

Photocritic.org, Self-Portrait Friday.

Photographyblog.com, Beeping Camera Spirit Level. Nyt on sitten kaikki nähty.

Pcpro.co.uk, Exposed: the PC repair shops that rifle through your photos and passwords. Kannettavasta vedettiin muistichippiä vähän irti (jotta saatiin aikaiseksi "vika") ja vietiin korjattavaksi kuuteen liikkeeseen. Kaikissa liikkeissä löydettiin heti oikea syy koneen käynnistymättömyyteen, mutta viisi liikettä yritti laskuttaa asiakkaalta uuden emolevyn. Kannettavaan oli etukäteen asennettu ns. vakoiluohjelma, joka näytti kaiken, mitä koneessa tehtiin. Asiakkaan kuvia katseltiin, bikinikuvat otettiin talteen muistitikulle, pankkitilillekin yritettiin mennä jne.

 • (Tässä oli pieni vinkki MikroBitille, sama testi suomaisille liikkeille)

Fotosidan.se, Stockholm får nytt fotomuseum. Nu står det klart att stora tullhuset på Stadsgården i Stockholm kommer att bli ett fotomuseum när ombyggnaden är klar och rymma plats för 4 000 kvadratmeter utställningsyta. Yksityiset tahot asialla, avataan vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä.

Fotosidan.se, Sökmotorn Bing använder sig av bilder. Microsoftin Bing-hakukone käyttää taustakuvia.

Trustedreviews.com, Olympus Pen E-P1. 12 megapikseliä, ei peiliä, mutta vaihdettavat objektiivit, kompaktikokoa. 3 kuvaa sekunnissa, raw, 720p video, stereoääni. Vähän hidas tarkennus, ei etsintä, ei salamaa, lcd-näyttö saisi olla parempi. Kohina ei ongelma, retrotyyli vetoaa joihinkin kameran käyttäjiin, vaihdettavat objektiivit kompaktikokoisessa kamerassa. Arvosana 7/10. Suomen Olympus. Suomen hinta runko + 14-42/3.5-5.6 n. 750 euroa.

Ephotozine.com, Olympus E-450. E-420:n päivitetty malli. Maaliskuussa 2009 julkistettu. 10 megapikselin järjestelmädigi, live view, pieni ja kevyt runko. Cf- ja xD-kortit. Muutama uusi kuvausohjelma ja parempi lcd-näyttö (ei muuta eroa E-420 -malliin verrattuna). Olympuksen 4/3-sarjaa. Arvosana 8/10. Suomen Olympus. Pelkkä runko maksaa alle 450 euroa. 14-42mm (28-84mm) kittiobjektiivi mukana hinta on alle 500 euroa.

Photoreview.com, Canon PowerShot D10. Helmikuussa 2009 julkistettu. 12 megapikseliä, 35-105mm, 3-kertainen zoom, kuvanvakaaja, 2.5-tuumainen lcd-näyttö (230.000 pikseliä), litium-ioniakku, sd-kortti. Canon ensimmäinen vedenpitävä digi, 10 metriin saakka. Kestää myös iskuja, pölyä, kylmyyttä. Vga-tasoinen videokuvaus. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 380 euroa.

DCRP, Sony Cyber-shot DSC-W290. Helmikuussa 2009 julkistettu. 12 megapikseliä, 28-140mm, 5-kertainen zoom, kuvanvakaaja, 3 tuuman lcd-näyttö. Kuvat pehmeitä, ergonomia saisi olla parempi, ei manuaalisäätöjä. Valotus ja värit toimivat. Salama on heikko. Suomen Sony. Suomen hinta on n. 250 euroa.

 

24.07.2009   (linkki)

Tänään klo 15:15 jälkeen digicamera.netin hosting-palvelun tarjoaja Nebula tekee systeemiin teknisiä päivityksiä. Luvassa on pieni katko.

Elle.fi, Tyylikuvaaja Helsingissä. Katumuotikuvaaja Yvan Rodic eli Face Hunter kuvaa tällä viikolla suomalaisia tyylitaitureita.

Suomen Kulttuurirahasto, Etelä-Karjalan rahaston apurahat 13.05.2009.

 • Valokuvat. kand. Hanna Koikkalainen taiteelliseen työskentelyyn 4.000
 • Hortonomi Virpi Pakarinen-Kimmo valokuvanäyttelyn sekä lasten ja nuorten taidemyyntinäyttelyn järjestämiseen 3.300
 • Valokuvaaja Jaakko Repo retrospektiivisen näyttelyn järjestämiseen 4.000
 • Valokuvaaja Hannu Siitonen ja valokuvaaja Mikko Pöllänen Etelä-Suomen vanhoja metsiä käsittelevän dokumenttielokuvan toteuttamiseen, Jenny ja Mirjam Liimatan rahastosta 5.000

Suomen Kulttuurirahasto, Etelä-Pohjanmaan rahaston apurahat 26.4.2009.

 • Valokuvaaja Esko Koivisto valokuvakirjan toteuttamiseen Könnin kellomestareiden kelloista, Oiva Kuusiston rahastosta 5.000
 • Muusikko Kimmo Känsälä, valokuvaaja Juha Ignatius ja harrastajamuusikko Klaus Wistbacka soitinrakentaja Jussi Ala-Kuhan elämäntyön dokumentointiin, Oiva Kuusiston rahastosta 6.000
 • Arkkitehti, tekn. tohtori Helena Teräväinen ja Kuvan voimalla -työryhmä Rakennusperinnön teemavuoteen 2010 liittyvän valokuvanäyttelyn kuvaamiseen ja kokoamiseen 5.000

Suomen Kulttuurirahasto, Etelä-Savon rahaston apurahat 25.4.2009.

 • Kuvatait. maisteri Mitro Kontturi taiteelliseen työskentelyyn ja valokuvanäyttelyn järjestämiseen, Rantasalmen rahastosta 7.000
 • Teatterinjohtaja Tiina Margit Luhtaniemi, valokuvaaja Soila Puurtinen ja graafikko Vesa Lyytikäinen Ennen kuin esirippu aukeaa -valokuvanäyttelyn järjestämiseen, Terho ja Marja Rouvisen rahastosta 2.000
 • Kulttuurituottajaopiskelija Merja Matilainen Muotojen maailma - valokuvanäyttelyn järjestämiseen näkeville ja näkövammaisille, Terho ja Marja Rouvisen rahastosta 2.000
 • Vahtimestari Timo Toiviainen valokuvaaja Mauri Toiviaisen negatiivikokoelman digitalisoimiseen 2.000

Suomen Kulttuurirahasto, Kainuun rahaston apurahat 7.5.2009.

 • Palkinto, valokuvaaja Lassi Rautiainen valokuvataiteen edistämisestä, Kainuun luonnon tunnetuksi tekemisestä 4.000
 • Valokuvaaja ja kirjailija Antti Leinonen ahma-aiheisen kuvakirjan toteuttamiseen 8.000

Suomen Kulttuurirahasto, Keski-Pohjanmaan rahaston apurahat 17.4.2009.

 • Fil. maisteri Vuokko Lahti romanien hautajaisperinnettä esittelevän valokuvanäyttelyn järjestämiseen, Aaro Lintilän rahastosta 1.000
 • Nivala-Seura ry Taanilan Kuvaamon valokuvakokoelman arkistointiin 5.000

Suomen Kulttuurirahasto, Keski-Suomen rahaston apurahat 1.10.2008.

 • Valokuvaaja, graafikko Eeva-Riikka Kaakkurivaara valokuvanäyttelyiden järjestämiseen Helsingissä ja Jyväskylässä, Keskisuomalaisen rahastosta 2.000
 • Insinööri Esko Lounamaa ja rehtori Pentti Räisänen Onnellisten miesten kylä -valokuvateoksen toteuttamiseen, Artturi Jämsénin rahastosta 8.000
 • Kuvataiteilija Pekka Suomäki valokuvaprojektin toteuttamiseen, Elsa ja Frans Marpion rahastosta 10.000

Suomen Kulttuurirahasto, Pohjois-Karjalan rahaston apurahat 15.3.2009.

 • Valokuvaaja Sami Parkkinen taiteelliseen työskentelyyn, visuaalisen taiteen apurahana 21.000

Suomen Kulttuurirahasto, Pohjois-Pohjanmaan rahaston apurahat 30.1.2009.

 • Luontokuvaaja Jari Peltomäki ja työryhmä Taigalta tundralle pöllöjen matkassa -kirjasarjan valokuvaus- ja kirjoitustyöhön, Kalle Määtän rahastosta 5.000
 • Valokuvaaja Vesa Ranta DO YOU LOVE ME? -näyttelykokonaisuuden toteuttamiseen, Sanomalehti Kalevan rahastosta 5.000

Suomen Kulttuurirahasto, Pohjois-Savon rahaston apurahat 04.05.2009.

 • Valokuvaaja Veikko Kankkunen EL DUENDE -valokuvanäyttelyn valmistamiseen 4.000

Suomen Kulttuurirahasto, Satakunnan rahaston apurahat 14.5.2009.

 • Fil. maisteri Susanna Haltsonen Kari Haklin ja Jalo Porkkalan teatterivalokuvia esityksen representaatioina käsittelevään väitöskirjatyöhön 11.000

Suomen Kulttuurirahasto, Uudenmaan rahaston apurahat 8.5.2009.

 • Liikennelentäjä Jorma Judén valokuvanäyttelyn järjestämiseen 1.500
 • Fil. lis. Pertti Koskimies valokuvateoksen toteuttamiseen uusmaalaisesta alkumetsästä 3.000
 • Valokuvaaja Päivi Koskinen näyttelyn järjestämiseen 3.000
 • Valokuvaaja Eeva Rista Simo ja Eeva Ristan valokuva-arkiston järjestämiseen 15.000
 • Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f. valokuvanäyttelyn järjestämiseen lähijunissa 5.000

Suomen Kulttuurirahasto, Varsinais-Suomen rahaston apurahat 5.5.2009.

 • Valokuvataiteilija Minna Havukainen, kuvataiteilija Heini Aho ja mediataiteilija Sebastian Ziegler nuorten kasvuprosessia tukevan Looppi-taidehankkeen käynnistämiseen 5.000

Suomen Kulttuurirahasto, Keskusrahasto 2009, myönnetyt apurahat.

 • Valokuvaaja Kira Gluschkoff, Myönnetyn apurahan määrä: 6.000, näyttelyn järjestämiseen, Juhani Kämpin rahastosta
 • Valokuvataiteilija, tait. maisteri Marja Helander, Myönnetyn apurahan määrä: 21.000, taiteelliseen työskentelyyn, Huhtamäen rahastosta
 • Valokuvaaja Juha Inkinen, Myönnetyn apurahan määrä: 5.000, näyttelyn valmistamiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvaaja Martti Jämsä, Myönnetyn apurahan määrä: 21.000, taiteelliseen työskentelyyn ja näyttelyn järjestämiseen, kolmivuotisen apurahan ensimmäisen vuoden apurahana, Yleisrahastosta
 • Valokuvaaja Timo Kelaranta ja työryhmä, Myönnetyn apurahan määrä: 10.000, Kosketus-näyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvataiteilija, tait. maisteri Raakel Kuukka, Myönnetyn apurahan määrä: 8.000, valokuvakirjan suunnitteluun ja laitehankintoihin, Yleisrahastosta
 • Tait. maisteri Ville Lenkkeri, Myönnetyn apurahan määrä: 21.000, taiteelliseen työskentelyyn ja näyttelyiden järjestämiseen Ruotsissa, Greta ja William Lehtisen rahastosta
 • Medianomi AMK Anni Leppälä, Myönnetyn apurahan määrä: 21.000, taiteelliseen työskentelyyn ja näyttelyiden järjestämiseen, Paavo Koskisen rahastosta
 • Valokuvataiteilija, fil. maisteri Harri Pälviranta, Myönnetyn apurahan määrä: 5.000, Suuri Kansallinen Aseprojekti -näyttelyn valmistamiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvaaja, fil. tohtori Leena Saraste ja valokuvaja, graafikko Leena Neuvonen, Myönnetyn apurahan määrä: 17.500, Valokuvan historia -kirjan uuden laitoksen tekemiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvataiteilija, tait. maisteri Sanni Seppo, Myönnetyn apurahan määrä: 21.000, taiteelliseen työskentelyyn, kolmivuotisen apurahan ensimmäisen vuoden apurahana, Yleisrahastosta
 • Valokuvataiteilija Marja Söderlund ja kuvataidekriitikko Kari Alatalo, Myönnetyn apurahan määrä: 14.000, Löydetty menu -kirjan kuvien ja tekstin viimeistelyyn, Yleisrahastosta
 • Valokuvaaja Pirkko Tanttu, Myönnetyn apurahan määrä: 6.000, valokuvanäyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvataiteilijoiden Liitto ry, Myönnetyn apurahan määrä: 10.000, Valokuvagalleria Hippolyten 30-vuotisjuhlavuoden tapahtumien toteuttamiseen, Yleisrahastosta
 • Valokuvaaja Adolfo Vera, Myönnetyn apurahan määrä: 21.000, afrikkalaisia siirtotyöläisiä Euroopassa käsittelevän valokuvausprojektin toteuttamiseen, Yleisrahastosta

Luontokuva.org.

Sokea piste, Kehitysvaihe: HDR. HDR eli high dynamic range on tapa käsitellä kuvaa niin, että siihen saadaan illuusio normaalia suuremmasta dynamiikasta.

J.Kartano, Makro.. on se jännä. ...D200:n etsimestä käsintarkentaminen todennäköisesti lyhentää näköä ja elinikää.. liveview tulee halvemmaksi kuin runko kunnon optisella etsimellä. Tosin kiukuttaa se fakta että D300 ja D90:ssa on eri kenno, ja se tuleva D300(tähän kirjain) jossa on D90 kenno ei ainakaan ilmainen ole....

Aukea.net, Järkkäri vs pokkari.

Kotek.fi, kodintekniikka-alan yhteistyöfoorumi, Vesitiiveys kesän kamerateema - satoi tai paistoi, tiedote (toisen vuosineljänneksen tilastot eivät ole vielä tulleet). ”Alkuvuoden kodintekniikkakaupan myynnissä kamerakauppa oli yksi niistä harvoista tuoteryhmistä, joka osoitti selkeää kasvua. Kesäksi lanseeratut uutuudet antavat pontta myös jatkolle”, toteaa Arni Ekholm.

 • Digijärkkäreiden kappalemääräinen kasvu alkuvuonna oli yli 30%:a ja myynnin arvon 16 %:a. Keskihinnan ovat asettuneet hieman alle 800 euroon.
 • Kompaktimarkkinoilla kauppa käy vilkkaasti, mutta keskihintojen jatkuva lasku syö myynnin arvoa. Suurin osa pokkareista myydään nyt alle 200 € hintaryhmässä.
 • Arni Ekholm näkee kamerakaupan markkinoilla jo selviä merkkejä siitä, että ns. pikselisota on laantumassa ja megapikselitaso olisi vakiintunut 12 miljoonan maksimiin.

Ensi viikon torstaina, 30.7.2009 Nikonilta on tulossa julkistuksia. Suomen Nikon järjestää silloin aamulla lehdistötilaisuuden.

YLE, Luottokunta sulkee vuodessa tuhansia kortteja väärinkäyttöepäilyjen takia. ...Näin kävi helsinkiläisnaiselle lomamatkalla Hongkongissa. Lomailijan puhelin oli kyllä soinut, mutta hän ei ollut ehtinyt siihen vastata. Puhelu oli todennäköisesti ollut Luottokunnan yritys tavoittaa helsinkiläisnaista, jonka lentolippuostos Hongkongissa oli jostain syystä hälyttänyt Luottokunnan sulkemaan hänen luottokorttinsa. ...

Photo.net, foorumi.

The New York Times, Lens blog, Essay: Icons as Fact, Fiction and Metaphor. Muitakin lavastettuja tai lavastetuksi väitettyjä kuvia löytyy valokuvauksen historiasta.

Photographyblog.com, 1000 Portraits from Barcelona.

Digital Photography School, 20 Spectacular Macro Photography Examples.

Keatley, Lighting Technique: Three Lights and the Sun. Kuvan anatomia, yksityiskohtainen kuvaus valaistuksesta.

Digital Photography School, How to Create an HDR Image.

Popular Photography, How To Improve A Photo In 6 Steps. Photoshop Elements 7.

IR, Nikon D5000 service program begins. Joissakin kameroissa on virtaongelmia. Sarjanumerot.

Kamera & Bild, Ladda kameran med solen. Rekommenderat cirkapris för Classic ligger på 89 euro medan H 1000 går loss på 79 euro.

IR, Nikon D3X brought to final review status! Joulukuussa 2008 julkistettu. Täyden ruudun kenno, 24.5 megapikseliä, sarjakuvaus 5 kuvaa sekunnissa, 3-tuumainen lcd-näyttö (920.000 pikseliä), kaksi cf-korttipaikkaa, hdmi-ulostulo. Suomen Nikon. Suomen hinta on on vähän alle 8.000 euroa.

Photozone.de, Nikkor AF-S DX 10-24mm f/3.5-4.5G ED. Uusi malli, kroppikennoisille. Laajakulmapäässä (10mm) hyvin paljon tynnyrivääristymää. Terävyys hyvä. Suomen Nikon. Suomen hinta on alle 1.000 euroa.

IR, Canon PowerShot SD960 IS. Euroopassa Canon Digital IXUS 110 IS. Helmikuussa 2009 julkistettu. 12 megapikseliä, 28-112mm, 4-kertainen zoom, kuvanvakaaja, ei etsintä, 2.8-tuumaninen lcd-näyttö (230.000 pikseliä), litium-ioniakku. Laajakulmaobjektiivi ja laajakuvavideo, 16:9. Videot 1.280 x 720, 30 kuvaa sekunnissa. Eri värejä. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 300 euroa.

 

23.07.2009   (linkki)

Mediuutiset järjestää lukijoilleen kesäkuvakisan, johon voi osallistua kameralla tai kännykällä otetuilla kuvilla heinäkuun loppuun asti. Kategoriat ovat:

  • Kesällä sattuu ja tapahtuu
  • Kauniita näkymiä
  • Lääketieteen maailmasta
  • Vapaa tyyli eli käsitellyt kuvat
  • Kännykkäkuvat

Kuvat julkaistaan Mediuutisten kotisivuilla osoitteessa www.mediuutiset.fi/kuvakisa. Parhaan kuvan valitsee päätoimittaja Elina Yrjölän johtama ammattilaisraati. Voittaja palkitaan digipokkarilla.

Huom! Mediuutiset varaa oikeuden käyttää kilpailuun osallistuneita kuvia eri julkaisukanavissaan. (Siis kaikkia kilpailuun osallistuneita kuvia, ja mitä ilmeisimmin ilman korvausta.). (Ks. Finnfoton sääntösuositukset valokuvakilpailujen järjestäjille alla).

Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry julkaisi hiljakkoin valokuvakilpailujen sääntösuositukset sekä valokuvaan kohdistuvien tekijänoikeuksien ohjeistuksen. Lomakkeet ovat kopioitavissa Finnfoton verkkosivuilta: www.finnfoto.fi/lomakkeet/ (Valokuvakilpailun sääntörunko sekä Valokuvan 10 käskyä kuvan käyttäjille).

Valokuvakilpailun sääntörunko/kohta 7. sisältää suositukset kuvien käyttöoikeudesta:

 • 7. Kuvien käyttöoikeus - järjestäjällä on oikeus julkaista palkitut kuvat kilpailun tulosten esittelyn yhteydessä ilman erillistä korvausta myös internet-sivuillaan. - kuvien luvaton luovuttaminen kolmannelle osapuolelle on kielletty - kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla. - järjestäjä voi julkaista kilpailuun osaallistuneita kuvia kuvaajan luvalla ja erikseen sovittavaa korvausta vastaan. - järjestäjä ei saa ilman kuvaajan lupaa muokata tai muuttaa kuvan sisältöä tai rajausta. - palkitsemattomia kuvia järjestäjät voivat julkaista erikseen sovittavaa korvausta vastaa

IS, Osallistu IS:n suureen kalakisaan ja voita 500 euroa! Aikaa on 2.8.2009 asti. IS kuuluu Sanoma-konserniin, jossa on voimassa vahvimman laki eli kuvan lähettäjä menettää ehtojen mukaan heti oikeudet kuviinsa, on vastuussa mahdollisista väärinkäytöksista eikä saa tästä kaikesta yhtään mitään korvausta. Oikeudessa ei ole vielä näitä ehtoja käsittääkseni testattu (siis ovatko ehdot sopimusoikeudellisesti kohtuulliset heikommalle osapuolelle). IS:n kilpailun sääntöjä voi verrata Finnfoto ry:n sääntösuosituksiin ja päättää mahdollisesta osallistumisestaan vertailun perusteella. Muutama katkelma IS:n ehdoista:

 • "Vain netissä julkaistuista lukijakuvista ei makseta palkkiota."
 • "Kuvien lähettäjä on vastuussa siitä, että hän on itse ottanut lähettämänsä kuvan tai videon, tai hänellä on alkuperäisen kuvaajan lupa lähettää otos meille. Lähetetyn kuvan tai videon jälleenjulkaisu- ja edelleenluovutusoikeudet siirtyvät Ilta-Sanomille (Sanoma News Oy) ."

Foorumilaisten kuvia:

 • Kappas.fi, Skrunda voimala, "Kyseessä on aiemmin esitellyn Skrundan sotilaskaupungin voimala. Vielä on paljon kuvia työnalla, mm. Slokan selluloosa- ja paperitehtaasta on paljon kuvia sekä laajasta Skrundasta tulossa toinen sarja vielä." Latvian hylättyjä kohteita.

Hopeinen Omena.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, The longest solar eclipse of the century. 33 kuvaa.

Life.com, Asia's Amazing Eclipse. Auringonpimennys.

Life.com, The 21 Greatest Space Photos Ever.

Photopreneur, The Worst Photography Tax Stories. Dennis Rodman, Annie Leibovitz.

Black Star Rising, Being a Photography Contest Judge Can Try Your Patience.

Fujilta uutta.

Olympukselta uutta.

Pdnpulse.com, Super-Relaxing Canon 5D Aquarium Video Goes Viral. Canon 5D Mark II:lla kuvattu hd-videosta on tullut YouTube-hitti.

Pdnpulse.com, PDN’s Top 20 Songs About Photography. Numero yksi ei liene kenellekään yllätys.

Digital Photography School, How to Turn a Dull Shot Into Something Exciting. Pseudo-HDR.

Dpreview.com, Canon develops Hybrid image stabilization system. Uutta tekniikkaa hyödyntävä IS-objektiivi vielä tänä vuonna myyntiin. Hyödyntää erityisesti makro-objektiiveja.

Lifeisaprayer.com, Measuring the Voltage on a Vivitar 285 or 285HV Flash Head. Vanhoissa salamissa voi olla satojen volttien jännite, joka voi vahingoittaa järjestelmädigejä. Miten salaman jännite oikein mitataan volttimittarilla?

Engadget.com, Avatar Digital Binocular Sports camera is a little bit KIRF-y, a little bit crazy. 21-kertainen zoom, kahden megapikselin kamera, sisäistä muistia on 1 GB, $128.

The Online Photographer, Olympus E-P1 PEN. 12 megapikseliä, ei peiliä, mutta vaihdettavat objektiivit, kompaktikokoa. 3 kuvaa sekunnissa, raw, 720p video. Vähän hidas tarkennus, ei etsintä, lcd-näyttö saisi olla parempi. Kohina ei ongelma, retrotyyli vetoaa joihinkin kameran käyttäjiin, vaihdettavat objektiivit kompaktikokoisessa kamerassa. Suomen Olympus. Suomen hinta runko + 14-42/3.5-5.6 n. 750 euroa.

Ephotozine.com, Panasonic Lumix DMC-TZ6. Tammikuussa 2009 julkistettu. 10 megapikseliä, 25-300mm, 12-kertainen zoom, kuvanvakaaja, lcd-näyttö on 2.7-tuumainen (230.000 pikseliä), sd-kortit, litium-ioniakku. Ei paljoa käsisäätöjä. Videota ei tallenneta teräväpiirtona. Värit musta ja hopea. Kohina pysyy kurissa ISO 400 asti. Lcd-näyttö toimii auringonvalossakin. Arvosana 8/10. Suomen Panasonic. Suomen hinta on n. 310 euroa.

Popular Photography, Nikon AF-S VR 70–200mm f/2.8G. Täyskennoisille. Kuutisen vuotta myynnissä ollut malli, kuvanvakaaja, 77mm filtteri, painoa 1.470 kg. Ks. Objektiivi.info. (Suomen Nikon.fi ei edelleenkään vastaa. 24.7.2009: sivut ok). Suomen hinta on n. 2.200 euroa.

The New York Times, Cameras for Going Off the Deep End. Vertailu. Fujifilm FinePix Z33 WP, Panasonic Lumix DMC-TS1, Pentax Optio W60, Olympus Stylus Tough 8000 ja Canon PowerShot D10.

Camera47, Blackrapid RS-4 Camera Strap. Kiinnitetään järjestelmädigin jalustakierteeseen, kannetaan mukavasti lantiolla vähän selän puolella. Kun on kuvattavaa, kamerasta kiinni ja eteenveto ja sulkimen painallus. Tähän kamerahihnaan on lukemani perusteella oltu oikein tyytyväisiä. Edellisen mallin hinta on vähän yli 50 euroa.

 • (Itse tilasin tämän maanantaina, tuli kirjeessä perille keskiviikkona)

Digital Photography School, SpeedLight ProKit. Irtosalaman valon pehmennystä/muotoilua. Hinnat $50 - $125.

 

22.07.2009   (linkki)

MEMORABLE PHOTORAPHY TROPHY on ensimmäistä kertaa vuonna 2009 Tall Ships´ Races -tapahtumassa järjestettävä kansainvälisen tason valokuvauskilpailu. Kilpailun tapahtumapaikkoina ovat Turku ja Turun saaristo.

Kilpailussa ei etsitä yksittäisiä kuvia vaan vähintään muutaman kuvan kokonaisuuksia, joista välittyy mukana olemisen kokemus tai tulkinta tapahtumasta.

Kilpailuun osallistuvat kuvat on voitava osoittaa kuvatuiksi tapahtuman aikana 23.- 26.7.2009.

Kuvien on oltava perillä viimeistään 5.8.2009.

Palkituista kuvista julkaistaan valokuvateos Kamera-lehden teemanumeron yhteydessä syyskuussa 2009.

Pääpalkinto on arvoltaan 5.000 euroa ja siihen kuuluu kunniakirja.

Kilpailussa järjestetään myös kokonaan AVOIN SARJA, johon on mahdollista osallistua yksittäisillä otoksilla ja periaatteessa millä tahansa valokuvaksi tallentuneella tapahtumalla.

Lue lisää

HS, Markus Jokela pureutuu kuvateoksessaan pienen ihmisen arkeen. Markus Jokelan toisen valokuvakirjan Jotain on tapahtunut piti ilmestyä jo viime vuonna eikä vasta heinäkuisena tiistaipäivänä.

 • Musta taide -kustantamon Tuomo-Juhani Vuorenmaa kuitenkin piti projektia vireillä, ja keväällä valokuvataidetoimikunnalta tuli laatutukea, joten kirjaa päästiin tekemään.

Vaasan Valokuvailijat ry. Vaasan valokuvailijat ry. on toiminut 74 vuotta vaasalaisen harrastajavalokuvauksen hyväksi.

Juha kuvaa, Kameran sulkimen kesto.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Sigma 18-125 jumittui.

Aamulehti, Rannoilla hiippaillut salakuvaaja: "En jaksa enää".

Photo.net, foorumi.

The Portrait Photographer, Really Large Groups.

Smashingdownloads.com, 16 Exciting Adobe Photoshop Tutorials To Boost Your Creativity.

Diyphotography.net, S@H - 7 Home Studio Lighting Options.

Photographyblog.com, Carl Zeiss Lenses Used On Moon.

Pdnpulse.com, Will Augmented Reality Change How We Use Cameras? Tässä yhteydessä tarkoittaa kuvaa, jonka päälle tulee reaaliaikaista 3d-informaatiota.

Digital Photography School, 3 Quick Newborn Photography Tips. Vauvakuvausta.

Photographyblog.com, How to Take Infra Red Photos.

Beyondmegapixels.com, Unleash the power in Your‘Powershot’! CHDK.

Pdnpulse.com, Leica S2 — Guess the Price Contest. Mikä on Leican tulevan 37.5 megapikselin keskikoon digin hinta? $15.000, $20.000, $25.000?

Shutterbug.net, LumiQuest Debuts Ten Tutorial Videos On Their Website.

Engadget.com, Fujifilm gets official with FinePix F70EXR, Z37, S200EXR and J38.

Ephotozine.com, ColorMunki Photo and Design Version 1.1. Softapäivitys kalibrointilaitteeseen.

Fotosidan.se, Unga fotas utan föräldrars vetskap.

 • Gp.se, Unga fotograferas av polisen, Foton på oskyldiga ungdomar används vid polisens fotokonfrontationer. Föräldrarna får sällan reda på att polisen fotograferat deras barn i det syftet.

Kamera & Bild, Foto + Illustration = Sant. 6-sivuinen pdf, Photoshopissa lisätään valokuvassa kuvituselementtejä.

Shutterbug.net, Canon’s PowerShot SX200 IS. Helmikuussa 2008 julkistettu. 12 megapikseliä, 28-336mm, 12-kertainen zoom, kuvanvakaaja, ei etsintä, 3 tuuman lcd-näyttö (230.000 pikseliä), ei etsintä, litium-ioniakku. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 340 euroa.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A2100 IS. Helmikuussa 2009 julkistettu. 12 megapikseliä, 36-116mm, 6-kertainen zoom, kuvanvakaaja, ei paljoa käsisäätöjä, 3 tuuman lcd-näyttö (230.000 pikseliä), sd-kortit, AA-akut. Arvosana 83. Suomen Canon (hauska termi "näkymäntunnistustekniikka"). Suomen hinta on n. 250 euroa.

Creativepro.com, The Flash Modifier Market. Salamavalon pehmentäjät testissä. Pro Kit Flexi Bounce, Gary Fong Lightshpere II, Lumiquest Mini Softbox, Promax 80-20, Sto-Fen (muovikoppa), Whaletail Reporter

Creativepro.com, Pro Flash Photography without the Pro Price Tag. Ultimate Light Box, $129.95. Vertailu Pro Kit Flexi Bounce, Gary Fong Lightshpere II, Lumiquest Mini Softbox, Promax 80-20, Sto-Fen, Whaletail Reporter. Testikuvat. Tässä testissä paras.

 • Digicamera.net, Vinkit, Digikameroiden salamat (linkkejä kaikenlaisiin salamavalon pehmentäjiin. Oma suositukseni on yksinkertaisin: kuplamuovimalli).

Luminous Landscape, Panasonic Lumix GH1. The Current ComboCam King. Video capabilities.

 

21.07.2009   (linkki)

Tänään klo 15-17 Laterna Magicassa: Markus Jokelan kirjan Jotain on tapahtunut julkistamistilaisuus.

Ohjelmia Yle Areenassa: (YleX), Poptehdas: Valokuvaajat Aki Roukala ja Juuso Westerlund puhuvat yllättäen valokuvaamisesta. Kesto 00:12:02. Poistuu Areenasta: 15.8.2009 klo 10.00.
Muita ohjelmia ks. digicamera.netin etusivun Tapahtuma-kalenterista.

KAKS- Kunnallisalan kehittämissäätiö järjestää sivuillaan www.kaks.fi 11.6.2009 alkaen noin vuoden kestävän kunta-aiheisten valokuvien kuukausikilpailun yhteistyössä Suomen Kameraseurojen Liiton kanssa.

Tavoitteena on koota sivuille kunta-aiheisia valokuvia eri puolilta Suomea. Kuvien tulee liittyä tavalla tai toisella kuntiin tai niiden toimialaan.

 • vain yksi (1) digikuva osallistujaa kohden
 • kuvat JPEG-muodossa
 • kuvan pitkän sivun tulee olla 1024 pikseliä
 • tekniikka on vapaa
 • kuvankäsittely on sallittua
 • kuvaajalla pitää olla täydet oikeudet kuvaan

Kuukauden kuva on lähetettävä sähköpostilla kunkin kuukauden viimeiseen päivään mennessä.

Joka kuukausi kävijät voivat äänestää kuukauden Kuntakuvan osoitteessa www.kaks.fi (Kuntakuva).

Kuukauden Kuntakuva palkitaan 100 € kulukorvauksella.

Kaikkien kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajilla. Jos kilpailun järjestäjä käyttää kilpailuun osallistuneita kuvia omissa julkaisuissaan, maksetaan kuvaajalle normaalikäytännön mukaisen julkaisupalkkio.

Nettiäänestyksessä voittanut kuva julkaistaan Polemiikki-lehdessä sekä internetissä, mm. Suomen Kameraseurojen Liiton sivuilla.

Lue kilpailusta tarkemmin www.kaks.fi

Foorumilaisten kuvia:

 • Kennethlehtinen.1g.fi, Rockperry2009 Rockperry is rock oriented festival in Vaasa
 • Eeriklamsa.com, Norja 2009, "Viime viikko tuli retkeiltyä Pohjois-Norjan maisemissa samalla kuvaten vastaan tulleita lintuja ja maisemia. Tuli myös pyörähdettyä ehdottomasti kuvaajien ykköspaikalla, Hornoyan lintusaarella."

Aamulehti, Jo satoja uhreja: Salakuvaaja vaanii naisia uimarantojen puskissa. Etelä-Ruotsin uimarannoilla hiiviskelee salakuvaaja. Pääasiassa Landskronan ja Helsingborgin kaupunkien rannoilla kiertelevä kuvaaja julkaisee otoksensa internetissä pornokuviksi merkittyinä.

Afterdawn, Jopa 10% CD-R-levyistä kärsii lyhyestä eliniästä. Tech ARP:in testijoukko koostui noin 170 CD-R-levystä, jotka oli hankittu vuosien 2000-2002 välisenä aikana.

Tiedeuutiset.fi, Kaikki maailman ihmiset pitävät samanlaisesta maisemasta. Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa ihmisten kauniiksi mieltämän maiseman yhteneväisyydet ovat yksilöiden, ryhmien ja kulttuurien keskuudessa suuremmat kuin eroavaisuudet.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa, ti 21.7.2009 klo 19, Käpylän Työväentalo, Vipusentie 19, 00610 Helsinki. Digikameroita paljon, samoin muistikortteja. Laturiasiat kannattaa selvittää jo etukäteen, mukana ei yleensä tule laturia.

Photo.net, foorumi.

Theplaceswelive.com, Magnum-kuvaaja Jonas Bendiksen. Vuosina 2005-2007 otettuja kuvia neljän kaupungin slummeista.

The New York Times, 1969: A Moon Odyssey.

Pdnpulse.com, Spanish Newspapers Try to Discredit Famous Capa Photo. Capan näyttely on nyt esillä Espanjassa, jossa maan lehdet epäilevät Kuoleva sotilas -valokuvan autenttisuutta. Ainakin kuvan ottamispaikka on aikaisemmin kerrottu väärin. Oikeassa ottamispaikassa ei kuvan ottamispäivänä taisteltu ollenkaan.

The Online Photographer, Moonwalk Day.

NASA, Apollo 11 Image Gallery.

Sixrevisions.com, 26 Professional Photoshop Retouching Tutorials.

Digital Photography School, 10 Photography Quotes that You Should Know.

Yankodesign.com, The World Through My Eyes. Jos kamera rakennettaisiin toimimaan samoin kuin ihmisen silmä, niin miltä kuva näyttäisi.

Time.com, After Polaroid, Keeping Instant Photography Alive. In October 2008, Kaps, 39, and Bosman, 55, took $2.6 million in private capital and started what they endearingly called the Impossible Project, with a view to reinventing the traditional Polaroid film.

Digital Photography School, 6 Winning Ways to Work Wide.

Reader's Digest, 10 Ways to Look Good in Photos. Mitä kuvattava voi tehdä, jotta näyttäisi mahdollisimman hyvältä?

Fotosidan.se, Många fotografer har annat jobb vid sidan av. En ny undersökning visar att 10% av de danska frilansfotograferna har ett annat jobb vid sidan av sitt arbete som pressfotograf.

Popular Photography, Nikon D5000. Huhtikuussa 2009 julkistettu. 12.9 megapikselin järjestelmädigi, 720p video, kääntyvä lcd-näyttö 2.7 tuumaa (230.000 pikseliä), neljä kuvaa sekunnissa, sisäänrakennettu salama, sd-kortit. Nikon D60:n ja D90:n välissä, etsin ei kovin hyvä (samaa tasoa kuin Nikon halvimmissa malleissa). Suomen Nikon (eipä vastaa vieläkään Nikon.fi). Suomen hinta on n. 750 euroa (pelkkä runko).

Cameralabs.com, Nikon D3x vs Canon EOS 5D Mark II - RAW test report.

IR, Sony 55-200mm f/4-5.6 DT SAM SAL-552002. Toukokuussa 2009 julkistettu. Kroppikennoisille. 55mm filtterikierre, vastavalosuoja mukaan. Hyvä hinta/laatusuhde. Suomen Sony. Suomen hinta on n. 320 euroa.

Cameradojo.com, DSLR Remote Pro – Revisiting an old friend. Breeze Systems’ DSLR Remote Pro. Kuvaamista tietokoneella, kamera piuhalla kiinni. $95.

 

20.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Rupuranta.net, Mätäkuun juttuja ja muuta. Otoksia, 19/7-2009. Vähän useampi kuva.

Tähdet ja avaruus, Nasa kuvasi Apollo-lentojen laskeutumispaikkoja.

Iltalehti, Silmään istutettiin teleskooppi. Ihmissilmään on onnistuttu ensimmäistä kertaa istuttamaan lasista tehty teleskooppi, kertoo The New York Times. Pienen, herneen kokoisen laitteen avulla on mahdollista palauttaa iäksi kadotetuksi luultu näkökyky.

Suomi24, Digikamerat, Tekniikan Maailma 11/2009 superzoomeista.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture. In Afghanistan, Part One, 32 kuvaa. Sekä In Afghanistan, Part Two, 32 kuvaa.

Dailymail.co.uk, Never-before seen photo shows Neil Armstrong's face as he first walks across the moon. Suurin osa still-kuvista esittää Buzz Aldrinia, sillä Amstrong toimi kuvaaja. Tämä kuva on yksi ruutu videosta. Kasvot ovat näkyvissä, sillä heijastava kullanvärinen suojakalvo on nostettu ylös.

Wildshots, Top ten annoying things to say to wildlife photographer. Koskee kaikkia kuvaajia.

(Foorumilta) Boreme.com, Calm rally photographer in near-miss incident. Ei näin.

Earthboundlight.com, TIFF Byte Order: Mac or PC? (Photo Tip of the Week), 19.7.2009.

Fotosidan.se, iStockphoto väntar miljardvinst i år. ...Getty Images köpte bildbyrån i februari 2006 för 50 miljoner dollar och hade en vinst samma år på 23 miljoner dollar, året senare blev vinsten 72 miljoner, 2008 blev vinsten runt 150 miljoner dollar och i år räknar iStockphoto med en vinst på 200 miljoner dollar, cirka 1,5 miljarder svenska kronor....

Digital Outback Photo, Mike Kobal's Take on Combo Cams. Video-ominaisuudet. Canon 5Dmk2, Panasonic GH1 ja Nikon D90/D5000.

 

19.07.2009   (linkki)

Tuhat sanaa, Finnfoto laati valokuvakilpailuille käyttöehto-ohjeet.

Taloussanomat, Valokuvaajan paras kaveri. Kameralaukku Kata 3N1-20 testissä, 111.90 euroa.

Pingstate.nu, Värit kuolevat kun laitan kuvan nettiin?

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Vuosinäyttely 2009 Lemillä. Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttely on vielä esillä heinäkuussa Luumäen kunnantalolla ja elokuussa Parikkalan Valolla-galleriassa.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Paint Shop ProX free.

Iltasanomat, "Kuollut katsoja ei totellut järjestyksenvalvojia". Sebastian Lindholmin ulosajossa lauantaina Viron rallissa kuollut katsoja oli amatöörikuvaaja, joka oli päätynyt erikoiskokeella kielletylle alueelle.

Photo.net, foorumi.

Lensculture.com, audio interviews with photographers. Valokuvaajat kertovat, 38 haastattelua.

Strobist, WIRED Video: Street Portraiture. Video 4:40. Näitä kuvia ei sitten käytetä kaupallisesti (kuvattavia ei olla taidettu pyytä allekirjoittamaan mallisopimusta). Valkoinen taustakartonki seinään, varjossa ja sitten vain ylienergisesti ja määrätietoisesti ohjaamaan kuvattavia taustan eteen.

Luminous Landscape, Not So Fast in Dismissing Moore’s Law.

Diyphotography.net, Calling All Agents: Kilometers Long Remote Camera Shutter Trigger. Walkie-talkiet. Puolen sekunnin suljinviive.

Gizmodo.com, Digital Cams Still Haven't Caught Up to Film's Resolution: Does it Matter? Kommennetteja.

Kamera & Bild, 7 steg till perfekta porträtt i Photoshop CS4. Seitsemänsivuinen pdf.

YouTube, fotofyndet.se FD-EF-adapter. Video 2:33. Att använda ett äldre objektiv med FD-fattning och manuell fokus på en modern Canon DSLR To use an older lens with FD mount and manual focus on a modern Canon DSLR.

IR, Fun in the Sun. We look at seven waterproof digitial cameras for your next outdoor adventure. Pentax Optio W60, Canon PowerShot D10, Panasonic Lumix TS1, Olympus Stylus Tough 8000, Olympus Stylus Tough 6000, Olympus Stylus Water 550WP ja Fujifilm FinePix Z33WP.

DCRP, 2009 Super Zoom Shootout. Kodak EasyShare Z980, Nikon Coolpix P90, Olympus SP-590 Ultra Zoom ja Pentax X70.

Cameras.co.uk, Nikon Coolpix L100. Helmikuussa 2009 julkistettu. 10 megapikseliä, 28-420mm, 15-kertainen zoom, kääntyvä 3-tuumainen lcd-näyttö (230.000 pikseliä), ei etsintä, AA-akut, sd-kortti. Sopivan pieni superzoomiksi, ns. bridgemalli kompaktidigin ja järjestelmädigin välissä. Helppokäyttöinen, ei liikaa säädettävää. Nopeus keskitasoa. Kuvanlaadussa ei valittavissa. Arvosana 78. Suomen Nikon (Suomen Nikon ei ole vastannut muutamaan päivään...). "Silmänräpäysvaroitus ilmoittaa, kun jollakin kohteista on silmät kiinni." Sekä "Hymytila ottaa kuvan, kun valitsemasi kohde hymyilee." Suomen hinta on n. 270 euroa.

 

18.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja (studio), Studio J. Ollila Oy, Kiiminki. Haetaan valokuvaajaa studiolle Työntekijältä vaaditaan kokemusta studio- ja milijöökuvauksista, sekä digitaalisten kuvien käsittelystä. Studio sijaitsee 10km Oulun keskustasta.

Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus yli 5 vuotta
Työ alkaa 01.05.2010
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta

Kaikille Suomessa toimiville ammattikuvaajille tarkoitetussa Vuoden Morsian -kilpailussa etsitään kauneinta kuvaa morsiamesta. Kilpailun järjestävät MTV3 Helmi, HÄÄT-lehti ja Eirikuva.

Kilpailun teema on Vuoden Morsian. Kilpailussa ei kuitenkaan etsitä kuvaa kauneimmasta morsiamesta, vaan kauneinta kuvaa morsiamesta.

Kilpailuun voi osallistua vuosien 2008 ja 2009 aikana otetuilla kuvilla. Kukin kilpailija voi osallistua enintään viidellä kuvalla.

Kuvat tulee toimittaa 23.10.2009 mennessä.

Kuvan arvioinnissa ratkaisevat kuvan idea, sommittelu, tekninen toteutus ja kokonaisuuden puhuttelevuus.

Palkinnot:

Voittajakuvassa esiintyvä morsian saa studiokuvauksen kuvan ottaneessa studiossa haluamallaan teemalla sekä Canvastaulun valitusta kuvasta.

Kuvan ottaja saa 2 000 euron arvoisen lahjakortin ja Kunniakirjan.

Kilpailun 10 parasta kuvaa julkaistaan häät.fi -sivustolla sekä Häät ja Rakkaus 2009 -messuilla. Yleisö äänestää kuvista oman suosikkinsa osoitteessa www.haat.fi. Yleisöäänestyksen voittaneen kuvan kuvaaja ja morsian palkitaan tuotepalkinnoin.

Voittanut kuva ja kuvaajan esittely julkaistaan häät.fi-sivustolla.

Kisan viralliset järjestäjät, MTV Oy, Editus Oy ja Eirikuva pidättävät oikeuden julkaista kilpailuun lähetettyjä kuvia ilman eri korvausta.

Lue lisää

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Ohjeita kuvaan tuleville. Kolme pdf-tiedostoa.

HS, Turva-asiantuntijat varoittavat vanhoista nettiselaimista.

Taloussanomat, Firefox-käyttäjä, nyt on syytä päivittää selain.

Digitoday, Lilliputit seikkailevat videoissa Alpeilla, merellä ja monsteriautonäytöksessä. Harrastajakuvaajat pystyvät nykyisin loihtimaan omiin videoihinsa aiemmin tiededokumenteista tuttuja videoefektejä. Digikamerat ja kuvankäsittelyohjelmistot ovat tehneet time-lapse- ja tilt-shift-tekniikoista harrastajillekin helppoja tuottaa.

Digitoday, Tutkijat kehittivät näkymättömän salaman. Vähemmän puhkipalaneita kohtia valokuviin. Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat kehittäneet infrapuna- ja ultraviolettisäteisiin perustuvan menetelmän valokuvien ottamiseen pimeässä.

Plaza.fi, Britney Spears tarjosi todellisen show’n. (!).

Photo.net, foorumi.

Rob Galbraith, DSLR Camera Remote for iPhone comes to life in v1.1.

Shutterbug.net, Exposure Basics II.

Popular Photography, Zoom Lens Special: Speed Is In.

Dpreview.com, Olympus unveils Stylus Tough 6010 rugged compact. Veden- ja iskunkestävä. 12 megapikseliä, 28-102mm, 3.6-kertainen zoom. Lisää kameran sisäisiä ohjelmia ja filttereitä. Tässä kuussa myyntiin.

Digital Photography School, Plugins For Online Photo Sharing.

Dpreview.com, Fujifilm posts firmware update for FinePix F200EXR.

Fotosidan.se, Rykte om Leica och Panasonic. Mikael Good på Fotosidan har fått ta del av ett rykte som innebär att Leica och Panasonic snart kommer att lansera en i liten kompaktkamera i Micro 4/3-format.

IR.

Ephotozine.com, Sony Alpha A230. Toukokuussa 2009 julkistettu. 10 megapikselin järjestelmädigi, sisäänrakennettu kuvanvakain, kroppikerroin 1.5, kuvausnopeus 2.5 kuvaa sekunnissa. Ei videota. MemoryStick tai sd. Lcd-näyttö on 2.7 tuumaa (230.000 pikseliä). Etsin näyttää 95%. Aloittelevalle järjestelmädigikuvaajalle. Suomen Sony. Suomen hinta on n. 700 euroa.

Photofocus.com, The BlackRapid Double Strap. Runkojen olisi hyvä olla samanpainoisia, $130.

 

17.07.2009   (linkki)

Finnfoto ry julkisti valokuvakilpailun sääntösuositukset ja tekijänoikeusohjeet.

Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry verkkosivuilla (www.finnfoto.fi/lomakkeet/) on julkistettu ja kopioitavissa:

 • valokuvakilpailujen sääntösuositukset (Valokuvakilpailun sääntörunko) sekä
 • valokuvaan kohdistuvien tekijänoikeuksien ohjeistus (Valokuvan 10 käskyä kuvan käyttäjille).

Valokuvakilpailun sääntörunko -lomakkeen avulla valokuvakilpailun järjestäjä voi muokata oman kilpailunsa säännöt lisäämällä vain yhteystiedot, palkinnot ja muut ohjeet. Täydennettävät kohdat on lomakkeessa merkitty selkeästi punaisella tekstillä.

Valokuvan 10 käskyä -kortti kuvan käyttäjille tiivistää olennaiset valokuvaajan ja valokuvan tekijänoikeuksiin sekä kuvan käyttöön liittyvät suositukset.

(Foorumilta, kertausta) Muutama sivusto, ns. bändikuvausta lähinnä.

Laajakulma, Martti Jämsä Galleria Luova.fi:ssä 10.6.-4.7.2009.

Britney Spears.

HS, National Portrait Gallerian verkkokuvia ladattiin luvatta Wikipediaan.

Iltalehti, Turistin uskotaan hukkuneen Imatrankoskeen. Valokuvaamaan lähteneen miehen housut löytyivät rannalta. Poliisi pelkää hänen hukkuneen.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Remembering Apollo 11. 40 kuvaa.

Photographyblog.com, How a Magnum Photographer Shoots for National Geographic.

Wired.com.

Digital Photography School, Enhancing Midtones in Photoshop.

Digital Outback Photo, Composing with Color: Part 2.

Creativepro.com, Create an Artificial HDR Effect in Photoshop. QuickTime eli mov-video.

Mental_floss, How 16 Electronics Companies Got Their Names.

Shutterbug.net, Are Your Prints Too Dark?; The Cause, And The Cure.

Digital Photography School, What Camera Gear would you Buy if you were Given $1000 to Spend? Yli 200 vastausta.

Gizmodo.com, Polaroid SX-70: The Joy of Instant Photography Before Digital.

Rob Galbraith, Nikon issues D5000 service advisory. Ilmainen korjaus, virran kanssa ongelmia, koskee pientä osaa valmistettuja kameroita. Ensi viikolla sarjanumerot esillä.

Fotosidan.se, Konsten att välja (rätt?) stativ. alle 1.000 / 2.000 / 3.000 / 4.000 / 5.000 kruunua. 1.000 kruunua = n. 90 euroa.

Kamera & Bild, Morgonstund har ljus i mun. Fotoskolan Morgonljus. 7-sivuinen pdf.

Dpreview.com, Canon TS-E 24mm 1:3.5 L II. Uusi versio Tilt & Shift -objektiivista. Arvosana Highly Recommended. Suomen Canon. Suomen hinta on vähän yli 2.000 euroa.

Photocrati.com, Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 10-24mm f/3.5~4.5G ED Lens. Huhtikuussa 2009 julkistettu. Kroppikennoisille, 1.5 x. Tynnyrivääristymää, mutta ei liian häiritsevästi. Suomen hinta on vähän alle 1.000 euroa.

 

16.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Jani Sourander, työblogi. Paljon postauksia. Lehtikuvaajan arkea.

Sauli Särkkä Photography.

Warthog.fi, (melkein) täysimittaisesti jälleen eetterissä.

Kaleva, Suomalainen menestyi valokuvakilpailussa Italiassa. Helsinkiläinen valokuvaaja Saana Wang on voittanut ensimmäisen palkinnon International Talent Support (ITS) -valokuvakilpailussa Triestessä, Italiassa.

Britney Spears.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Terävyydestä...

Aamulehti, Kadut kuvattu? Googlen kameraa kuljetetaan nyt kolmipyörällä.

Kaleva, Valokuva-albumit siirtyivät nettiin.

Iskelma.fi, Ifolorin ja Iskelmän Kesäkuvakisa. 29.6.-24.7.2009. Arvotaan 15 euron lahjakortteja (15 euroa) ja Canon Ixus 100 IS, parhaan kuvan ottanut saa 500 euron lahjakortin.

 • Kilpailuun lähetetyt kuvat
 • (harvinaisen niukat säännöt, harvinaisen paljon ihan mainokselta näyttävä kilpailusivu)

Photo.net, foorumi.

Life.com, The Running of the Bulls 2009. 53 kuvaa, Pamplona, Espanja.

Digital Photography School, How To Photograph Lightning.

Beyondmegapixels.com, 100 STEPS TO IYP: Round up. Viimeisin Lesson 15 - Participating and Socializing.

Photocritic.org, The 25 best of urban decay.

Digital Outback Photo, Retouching in Photoshop: Color Cloning.

Planet5d -blogi, Two Canon EOS 5D Mark IIs go for a swim and survive!

The Online Photographer, Out-of-This-World Camera Bag. Huutokaupassa vähän erikoisempi kameralaukku, arviohinta $40.000 - $50.000.

IR, Light Crafts upgrades Aurora, gives 24-hour free promo. Normaalihinta on $19.95.

cnet Underexposed, Adobe: Lightroom slows photo export on purpose. ...In short, according to Lightroom Product Manager Tom Hogarty, it's deliberate. Adobe throttles the software so Lightroom users can do something else while the software is exporting: ....

Photographyblog.com, Panasonic Lumix DMC-FX40. Euroopassa Panasonic Lumix DMC-FX48. Tammikuussa 2009 julkistettu. Ohut kamera, 12 megapikseliä, 25-125mm, 5-kertainen zoom, kuvanvakaaja, video 1280 x 720, sisäistä muistia on 40Mb. Lcd-näyttö on 2.5 tuumaa (230.000 pikseliä). Arvosana 3.5 * / 5 *, Above Average. Suomen Panasonic. Suomen hinta on n. 300 euroa.

Luminous Landscape, Arca Swiss Rm3d Review. An Unusual Review of an Unusual Camera. 6X9cm technical view camera. Arcalla ei ole ollenkaan nettisivuja.

 

15.07.2009   (linkki)

Lauri Kukko: Pinnan syvyysLauri Kukko: Pinnan syvyys
25.7.2009 asti

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen suuressa galleriatilassa on heinäkuussa esillä espoolaisen Lauri Kukon valokuvia kokoelmasta Pinnan syvyys.

Kahden tai useamman kuvan yhdistäminen uudeksi kokonaisuudeksi ilman manipulaatiota on kiinnostanut Kukkoa 1980-luvulta lähtien. Manipulaation sijaan Kukko luo uuden kokonaisuuden sijoittamalla kuvia vierekkäin. Kokoelma on kuvattu 2001-2006 värinegatiiville pienellä kompaktikameralla ja vedostettu perinteiselle valokuvapaperille.

Pinnan syvyys oli kokonaisuudessaan esillä Karjaalla Galleri Zebrassa muutama vuosi sitten.

Eero Laurikainen: DigitaalivalokuviaEero Laurikainen: Digitaalivalokuvia
25.7.2009 asti

Valokuvakeskuksen pienessä galleriatilassa nähdään lappeenrantalaisen Eero Laurikaisen esikoisnäyttely. Näyttely on osa Laurikaisen lopputyötä Joutsenon Humanistisessa Ammattikorkeakoulussa. Useissa näyttelyn kuvissa on käytetty alumiinifoliota tai muovipusseja heijastamaan ja taittamaan valoa. Valon lähteinä ovat toimineet kodin elektroniikka- ja sähkölaitteet, kuten stereot ja liesiuuni.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
Snellmaninkatu 13 A (käynti pihan puolelta), Lappeenranta
ti-pe 12-18 ja la 12-15

Suomen Lehtiyhtymän lehtien järjestämässä Näppää nätti kesäkuva -kilpailussa haetaan kameralla taltioituja kesäisiä elämyksiä.

Kilpailuun voi osallistua millä tahansa välineellä otetulla ja sähköisesti tallennetulla valokuvalla. Jokaiseen kuvaan voi liittää oman kesäisen tarinan.

Kilpailuaikaa on heinäkuun loppuun asti. Elokuun aikana tuomaristo valitsee parhaat kuvat, jotka julkaistaan Lehtiyhtymän lehdissä. Kuvaajan tulee huolehtia siitä, että kuvissa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä on lupa kuvan julkaisuun.

Parhaaksi valitun kuvan ottaja palkitaan 37-tuumaisella Sony Bravia taulutelevisiolla.

Lue lisää

Foorumilaisten kuvia:

 • Valonkuvia.fi, Jukka Piiroinen, Kristiinankaupungin kesämarkkinat 2009. "Nettisivuillani kuvasarja Kristiinankaupungin kesämarkkinoista. Markkinat ovat paikkakunnalla suuri tapahtuma, kun pikkukaupungin väkimäärä moninkertaistuu yhden viikonlopun ajaksi"

(email) Jukka Tiippana - Valokuvia, Unkari - Budapest ja Balaton. "Kahden viikon matka Unkariin -Balatonille ja Budapestiiin- on takana ja
kuvat ladattu kansioon kotisivuillen".

(email) Sami Kallioniemi, LiQuid 2009, Tampereen Apollosta kuvia.

Britney Spears torstaina Suomessa.

Omat jutut -blogi.

Tekniikka & Talous, Testissä tohelommankin kuvaajan käsittelyssä kestävä vesipeto. Olympus Mju Tough 8000. ...Mutta Olympuksen tätä mallia ei ole tarkoituskaan ostaa, jos tavoitellaan vain mahdollisimman hyvää kuvanlaatua. Tuotteen erityisansiot ovat muualla: tällä saa otettua niitäkin kuvia, jotka jäisivät muuten kokonaan ottamatta. ...

Aamulehti, Google-auto kuvasi Tampereen katunäkymät verkkoon.

Photo.net, foorumi.

People.rit.edu, The Future of Photography as predicted in 1994. The Coming World of Photography. In 1944 Nine Outstanding Personalities in the Field Express Their Views and Expectations of Postwar Photography.

 • "To determine the new uses, new methods, new viewpoints that will give camera work its direction in the postwar period, POPULAR PHOTOGRAPHY has asked a trusted photographic editor, a war correspondent, documentary photographer; teachers of photography, manufacturers, and a soldier to contribute to this symposium. Their opinions differ."

Beyondphototips.com, 20 Beautiful Images that Work – Because of Symmetry.

Picxetera.com, Apollo 11 40th Anniversary. 43 kuvaa. Ääni.

Pdnpulse.com, Google Images Mislabels Many Copyrighted Pictures. Google Imagesin kuvahaun tiedot löydettyjen kuvien tekijänoikeuksista ja kuvien rajoitetusta tai rajoittamattomasta käytöstä ovat ihan mitä sattuu.

Digital Photography School, Photography 101.8 - The Light Meter.

Samsungilta uutta.

Dpreview.com, Nokia nosing closer to cameraphone convergence? Editorial. Nokia N86 8MP. Zoom vain digitaalinen. Kuvanlaatu riittänee kuitenkin korvaamaan useimmilla pokkarikameran.

IR, Pentax updates Vista RAW codec.

Jmg-galleries.com, Apple iPhone 3G S Camera Review.

 

14.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Mennään naimisiin! -lehti ja Nikon järjestävät valokuvauskilpailun, jonka aiheena on Ikimuistoisin kuva häistä. Kuva voi olla otettu omista häistäsi tai häistä joissa olet ollut vieraana.

Kilpailu on avoin kaikille. Kuvan ottohetki on vapaa. Osallistua voi korkeintaan viidellä kuvalla.

Tuomaristo valitsee 10 parasta kuvaa, joista voittaja valitaan nettiäänestyksen perusteella.

Kilpailuaika on 30.9.2009 asti.

Kuvat tulee toimittaa vapain julkaisuoikeuksin.

Lue tarkemmat ohjeet

Strap-photos.com. Uusimpana raportti lavatansseista (Keskipohjanmaa).

HS, Helsingin näyttelykesän helmi. Valokuvaajat Elina Brotherus ja Hannele Rantala pitävät Vincent van Goghista ja nakeista... Kun Brotherus ja Rantala nyt pitävät yhteisnäyttelyn Hippolytessä, nenäliinat ovat mukana dialogia avaamassa....

 • Taiteilijat ovat tunteneet toisensa kymmenen vuotta. Hippolyten 30-vuotisjuhlan dialoginäyttelysarjaan kuuluvan katselmuksen tiedotteessa he kertovat pitävänsä nakeista, omenapuista, vähemmän porkkanoista. Kummallakin on polkupyörä ja kiinnostus Vincent v an Goghiin. Molemmat inspiroituvat taiteen ja muun sivistyksen historiasta, kauneudesta ja - elämästä.
 • Correspondances on kiinnostava, läpeensä laadukas näyttely, joka ilmentää hyvin kahden taiteilijan välisen keskustelun, ystävyyden ja yhteistyön aikaansaamaa sisällöllistä yhteyttä. Correspondances on kaupungin näyttelykesän hieno helmi.

HS, Britney Spears haluaa itse valita hänestä julkaistavat kuvat. Torstaina Helsingin Areenassa esiintyvä Britney Spears vaatii suomalaisilta tiedotusvälineiltä poikkeuksellisen tiukkoja ehtoja valokuvaamiseen. Maailmankiertueella oleva Spears haluaa kuvien käyttöoikeudet itselleen niin laajasti, että vaatimuksiin sisältyy oikeus valita julkaistavat kuvat.

 • Tänään suomalaisille medioille ja kuvaajille allekirjoitettavaksi lähetettävä kuvaussopimus pitää sisällään myös vaatimuksen siitä, että keikalta otettuja kuvia ei saa julkaista uudelleen 30 päivän jälkeen kuvaushetkestä.
 • Verkkoviestimet eivät saa kuvauslupaa lainkaan.
 • "Myös kuvien myöhemmin julkaisemisen valvominen on käytännössä lähestulkoon mahdotonta New Yorkista käsin. Tämä on kiusallinen ja poikkeuksellinen tilanne. Pelkään, että monet tiedotusvälineistä sanovat ei tälle sopimukselle", Norres sanoo.

Juha kuvaa, Digikuvien hinnat.

Hopeinen Omena.

Photo.net, foorumi.

The Copenhagen post, Hypocritical Britney boycott. Danish photographers followed in the footsteps of their Swedish counterparts when they boycotted the concert after being presented with an ‘unreasonable’ list of demands by the pop star.

 • However, every major media, except one, used photos purchased from other international media to highlight their stories after the concert. Politiken instead chose to photograph fans with Britney Spears tattoos on their arms.
 • Kamera & Bild, Inga bilder på Britney? Britney Spears kommer till i Globen ikväll, men om vi kommer att få se några bilder på nätet eller i morgondagens tidningar, det är inte säkert. Anledningen är kraven som ställs i de avtal som fotograferna måste skriva på.
 • Fotosidan.se, Danmark bojkottade Britney - jakten i Sverige fortsätter
 • (Suomi?)

Thom Hogan.

Digital Photography School, 20 Incredible Photo Manipulation Examples.

Ephotozine.com, Can compact cameras be your friend? Tekeekö kompaktidigeillä mitään?

The Digital Journalist, July 2009, Issue 141.

The Digital Journalist, Tech Tips July 2009. Kysymyksiä ja vastauksia, Canon-aiheisia.

Trustedreviews.com, Image Editing Tutorial – Correcting Lens Distortion.

Hdrsoft.com, Photomatix Pro 3.2. Uusi versio on valmis.

The Digital Journalist, July 2009, The Leica M8.2 Experience.

The Online Photographer, The World's Shortest Camera Review: The Sigma DP2.

Ljworld.com, Behind the Lens: Panning can enhance sports photography.

Popular Photography, 5 Things You Didn’t Know About Scanners.

Digital Photography School, 10 Objects you Didn’t Know could be Dragged, Clicked or Opened in Lightroom.

Dailymail.co.uk, Benny the giant British bunny vies to become world's biggest rabbit. Miksi näissä kuvissa pitää aina temppuilla (tässäkin tapauksessa kani olisi varmastikin riittävän iso muutenkin).

David Saffir's Photography and Printing Blog, Managing and Archiving Your Photos, Part Two, Lightroom.

Time.com, Fujifilm's New Dimension. 10 vuotta sitten Fujilla oli 30%:n osuus digikameramarkkinoista, nyt tämä osuus on 6.7%. Ensimmäinen kuluttajien massamarkkinoille tarkoitettu 3d-digikamera.

IR, Cosina: Two new Micro Four Thirds adapters.

Kamera & Bild, Se i mörker med din kamera. Objektiivin ja rungon väliin. Vihreä kuva. Hinta n. $7.000, Canonin ja Nikon järjestelmäkameroihin.

Photographyblog.com, Olympus E-P1. 12 megapikseliä, ei peiliä, mutta vaihdettavat objektiivit, kompaktikokoa. 3 kuvaa sekunnissa, raw, 720p video. Vähän hidas tarkennus, ei etsintä, lcd-näyttö saisi olla parempi. Kohina ei ongelma, retrotyyli vetoaa joihinkin kameran käyttäjiin, vaihdettavat objektiivit kompaktikokoisessa kamerassa. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen Olympus. Suomen hinta runko + 14-42/3.5-5.6 n. 750 euroa.

Shutterbug.net, Nikon’s D5000 D-SLR. Huhtikuussa 2009 julkistettu. 12.9 megapikselin järjestelmädigi, 720p video, kääntyvä lcd-näyttö 2.7 tuumaa (230.000 pikseliä), neljä kuvaa sekunnissa, sisäänrakennettu salama, sd-kortit. Nikon D60:n ja D90:n välissä, etsin ei kovin hyvä (samaa tasoa kuin Nikon halvimmissa malleissa). Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 750 euroa (pelkkä runko).

Cameras.co.uk, Sony Cybershot DSC T900. Julkistettu helmikuussa 2009. Ultrakompakti, ohut, 12 megapikseliä, 35 - 140mm, 4-kertainen zoom, kuvanvakaaja, 3.5-tuumainen lcd-näyttö on kosketusnäyttä (921.600 pikseliä), ei etsintä, Sony MemoryStickit (kalliinpuoleisia). 1280*720 video, stereo, HDMI. Neljä eri väriä. Arvosana 84. Suomen Sony. Suomen hinta on n. 400 euroa.

Slrgear.com, Olympus 17mm f/2.8 M.Zuiko Digital. Kesäkuu 2009, Micro Four Thirds eli Olympus E-P1. Pancake. Painoa 71g, erittäin pieni objektiivi. 35mm (Olympuksen kroppikerroinhan on kaksi). F4-aukolla kuva tarkka, jonkin verran värivirhettä. Halpa hinta.

Creativpro.com, Tiffen Dfx Suite Version 2. Yli tuhat filtteriefektiä, perusfilttereitä on 110 kpl. Helppokäyttöinen. Efektejä voi käyttää useampia yhteen kuvaan. Stand-alone $99, plug-in $299.

 

13.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Warthog.fi, ...Internetin Ylin Admin on ollut minulle suopea, ja sivustollani on nyt tilanne sama, kuin ennen romahdusta!...

Markan kuva.

Mikon kuvablogi, Lubitel.

Havaintoja digimaailmasta, Petteri Järvinen, Yksityinen ja julkinen esittäminen YouTubessa.

HS, Kuluttajansuoja vaakalaudalla EU:ssa. ...Uusi direktiivi ei enää salli, että jäsenvaltiot voivat halutessaan antaa kuluttajille direktiivin säännöksiä parempaa suojaa, vaan se määrää sekä suojan vähimmäis- että enimmäistason.... Esim. Suomen kahta vuotta pitempi (kulutustavarasta riippuen) valmistajan virhevastuu kumottaisiin.

Mtv3.fi, Netin kaupanteossa huijataan yhä useammin.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, The 2009 Venice Biennale. 29 kuvaa.

Northlightimages.co.uk, Why are my prints too dark? Why it matters how bright your monitor is set.

Luminous Landscape, Ray Maxwell, Why Moore's Law Does Not Apply to Digital Photography?

 • Wikipedia: "Mooren laki on Gordon E. Mooren tekemä havainto, jonka mukaan transistorien lukumäärä kaksinkertaistuu halvasti toteutettavissa mikropiireissä joka toinen vuosi."

Monaxle.com, blog, Section 44 in Chatham High Street. Eipä ole Brittein saarille helppoa ottaa kuvia kadulla.

Planetneil.com, photographing the wedding processional.

Shorpy.com, A Lab and a Cab : 1937. Mustavalkokuvaan lisätty kuvankäsittelyllä värit. Ja mikähän olisi ollut tämän taksin alkuperäinen keltainen väri?

Digital Photography School, 9 Pet Photography Tips.

Diyphotography.net, Infinite White. $235.

Earthboundlight.com, The Filter Trap (Photo Tip of the Week), 12.6.2009.

Earthboundlight.com, Skreenz - For When You Don't Want to be Bugged While Camping Anymore (Photo Tip of the Week), 5.7.2009. Auton ikkunoihin hyttysverkot.

Earthboundlight.com, Replacement Lens Feet (Photo Tip of the Week), 28.6.2009.

Earthboundlight.com, Some Random Thoughts on Superman and Photoshop Curves (Photo Tip of the Week), 21.6.2009.

Earthboundlight.com, The Intimate Landscape (Photo Tip of the Week), 14.6.2009.

Earthboundlight.com, What Kind of Camera Bag Works Best? (Photo Tip of the Week), 7.6.2009.

Earthboundlight.com, A Few Thoughts on Tripod Bags (Photo Tip of the Week), 31.5.2009.

Eartboundlight.com, A SureFire Way to Save on CR123A Batteries (Photo Tip of the Week), 24.5.2009. 12 kpl maksaa $21. Yhden hinta on tavallisesti n. $7.

Earthboundlight.com, Controlling Photoshop History (Photo Tip of the Week), 17.5.2009.

Shutterbug.net, Buying Smart; Lenses; Camera Brand Vs. After-Market.

Digital Photography School, How To Survive a Down Economy As A Photographer.

Makezine.com, Greenhouse made of glass negatives.

Microsoft.com, Microsoft Launches Silverlight 3 and Expression 3. Lehdistötiedote.

Engadget.com, Fuljfilm's FinePix Real 3D camera to launch in September, cost around $600. Viime vuoden Photokinassa esitelty. Vaatii vielä lisäinvestointeja kolmiulotteisten kuvien katseluun.

Fotosidan.se, Magiska naturbilder. Dagens länktips. Norjalainen luontokuvaaja.

Fotosidan.se, Årets bästa rockfoto utsett. I år tävlade 157 bilder om att vinna titeln Årets rockfoto 2009. Vinnaren blev 19-åriga Olle Kirchmeier från Stockholm med sin ögonblicksbild på Håkan Hellström.

Cameralabs.com, Panasonic Lumix DMC-GH1. G1:n 12 megapikselin sisarmalli, jossa videokuvausmahdollisuus (vapaa zoomaus, automaattitarkennus myös zoomatessa). Stereomikrofonit. Peilitön Micro Four Thirds -järjestelmä, jonka ansiosta kameran koko ja paino on pienempi kuin perinteisellä järjestelmäkameralla. Kuvanvakaaja ei ole rungossa. Taittuva 3-tuumainen lcd-näyttö (460.000 pikseliä). Elektroninen etsin, 1.440.000 pikseliä. Arvosana 89%. Suomen Panasonic ei löydy? (sivut löytyvät vielä Googlen välimuistista). Suomen hinta on n. 1.450 euroa (mukana 14-140mm)

 

12.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Kennethlehtinen.1g.fi, EaglesOfDeathMetalTavastia2009. "Ehkä vuoden kovin klubikeikka vedettiin eilen Tavastialla, josta muutama näpsy. Kuvaamista vaikeutti se, että jostain syystä kuvaajia ei päästetty mellakka-aidan paremmalle puolelle siihen ynnättynä se, että jengi oli niin fileissä ettei optiikaa "tarvinnut" vaihdella lavan läheisyydessä. Joten aika telepainotteinen setti. Loppupuolella muutama turha kuva, jotka poistetaan ajan kanssa."

Aamulehti, Älä tuhlaa rahaa - Digikuvien hinnoissa huimia eroja. Säästä: Kymppikuvien hintahaitari paukkuu 9 sentistä 29 senttiin.

 • Hintaero kasvaa kuvakoon tahtiin. Ison julisteen hinnat liikkuvat jo 9,95-30,60 eurossa.

HS, Verkkoviestimet eivät saa kuvata Britneyn konsertissa.

Uusi Suomi, ”Kamerakännykkä on ase valtaapitäviä vastaan”.

Photo.net, foorumi.

Shutterbug.net, Interview With Joe McNally; The Life And Times Of A Master Craftsman.

Photocritic.org, The best camera is one you actually use.

Lifehacker.com, Foto-Mosaik-Edda Creates Stunning Photo Mosaics. Ilmainen ohjelma.

Tomsguide.com, How To: Make Photos That Last A Lifetime.

Fotosidan.se, Mittmedia slår ihop fotoredaktioner. Rahaa säästyy, kun neljä valokuvaajaa irtisanotaan.

Kamera & Bild.

Steve Sanders, Olympus E-P1. 12 megapikseliä, ei peiliä, mutta vaihdettavat objektiivit, kompaktikokoa. 3 kuvaa sekunnissa, raw, 720p video. Vähän hidas tarkennus, ei etsintä, lcd-näyttö saisi olla parempi. Kohina ei ongelma, retrotyyli vetoaa joihinkin kameran käyttäjiin, vaihdettavat objektiivit kompaktikokoisessa kamerassa. Suomen Olympus. Suomen hinta runko + 14-42/3.5-5.6 n. 750 euroa.

Steve Sanders, Olympus E-620. Helmikuussa 2009 julkistettu. 12 megapikseliä, Olympus 4/3-systeemi, kroppikerroin on 2, sisäänrakennettu kuvanvakaaja. 4 kuvaa sekunnissa. CompactFlash, xD. Etsin näyttää 95% kuvasta (ei kovin kirkas). Lcd-näyttö on kääntyvä 2.7-tuumainen (230.000 pikseliä). Painoa 515g. Melkein yhtä pieni kuin E-420, mutta ominaisuudet ovat E-520:n ja E-30:n, hinta/laatusuhde on hyvä. Suomen Olympus. Suomen hinta on n. 700 euroa (pelkkä runko).

Steve Sanders, Panasonic Lumix DMC-FX48. Euroopassa Panasonic Lumix DMC-FX48. Tammikuussa 2009 julkistettu. Ohut kamera, 12 megapikseliä, 25-125mm, 5-kertainen zoom, kuvanvakaaja, video 1280 x 720, sisäistä muistia on 40Mb. Lcd-näyttö on 2.5 tuumaa (230.000 pikseliä). Suomen Panasonic. Suomen hinta on n. 300 euroa.

Trustedreviews.com, Pentax X70. Maaliskuussa 2009 julkistettu. 12 megapikseliä, 26-624mm, 24-kertainen zoom (!), kuvanvakaaja, 2.7 tuuman lcd-näyttö, 11 kuvaa sekunnissa. Video 1280 x 720. Arvosana 7/10. Suomen maahantuoja Focus Nordic. Suomen hinta on n. 400 euroa.

 

11.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Sony ja Kamera-lehti järjestävät yhteistyössä kilpailun, johon voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

Kilpailuun osallistutaan hämärässä otetuilla kuvilla (enintään 3 kpl).

Kuvat tulee lähettää 21.8.2009 mennessä.

Voittajan valitsee Sony Finlandin ja Kamera-lehden edustajista koostuva raati.

Palkinnot:

1. palkinto: matka kahdelle hengelle Iguassu Fallsiin Argentiinaan seuraamaan Sonyn Twilight Football -ottelua 22.9.2009. Palkinto sisältää lennot ja majoituksen sekä kuljetukset paikan päällä.

2. palkinto: Sony A380 -järjestelmäkamera kahdella optiikalla, 18-55mm ja 55-200mm.

3. - 10. palkinnot: Tee itse -valokuvakirja.

Lue lisää

Irti Huumeista ry:n Turun alueosasto järjestää yhteistyötahojensa kanssa valtakunnallisen valokuvauskilpailun alle 25-vuotiaille nuorille.

Kilpailun teemana on Kohtaaminen. Kukin kuvaaja voi lähettää 1-3 kuvaa.

Palkinnot:

1. palkinto: Olympuksen E-sarjan digitaalinen järjestelmäkamera
2. Palkinto: Olympuksen digipokkari

Lisäksi parhaille kuville jaetaan valokuvavarusteita ja valokuvakirjallisuutta. Muutama palkinto arvotaan kaikkien kuvaajien kesken.

Kilpailun kuvista kootaan valokuvanäyttely, joka kiertää ympäri maata. Palkitut työt julkaistaan myös Kamera-lehdessä.

Kilpailu järjestetään Irti Huumeista ry:n 25-vuotisjuhlavuoden merkeissä.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Foto Mannelin Oy, Helsinki. Etsitään kokemusta omaavaa valokuvaajaa, kuvankäsittelijää ja fotomyyjää. Työtä saattaa olla arkipäivien ohella myös viikonloppuisin. Eduksi ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus.

Työpaikan osoite Kirkonkyläntie 7, 00700 HELSINKI
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa heti /sopimuksen mukaan
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 31.07.2009
Ilmoitus jätetty 07.07.2009

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi.

HS, Henri Cartier-Bressonin valokuvia ilmestyi myyntiin. Valokuvaaja Henri Cartier-Bressonin (1908–2004) tuhottavaksi määrättyjä valokuvia on yhä markkinoilla. Kyseessä on Louvressa 1955 esillä ollut 426 kuvan kokoelma. Kuvat arkistoitiin nykytaiteen keskukseen Pariisiin, jossa niiden havaittiin 30 vuoden kuluttua vaurioituneen arkiston vesivahingossa....

Look.fi, Satu Tuomiston kuvaukset.

Oka Morikawa.

Ylitalot.net, Kovalevyrikot vuosittainen ilmiö?

Ilta-Sanomat, Näin lempivät suomussalmelaiset karhut - katso luontovideo. ...
Kankaanpääläinen luontoharrastajakuvaaja Juha Levonen ikuisti Canon 5D Mark II -merkkisellä järjestelmädigikamerallaan nämä mesikämmenet Suomussalmen erämetsältä....

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Mika Luomansivulle palkinto kansainvälisessä kilpailussa.

Photo.net, foorumi.

Pdnpulse.com, Obama Steals a Glance in Reuters Photograph. Siltähän se näyttää, mutta yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa. Videonpätkä kertoo, mistä oikein oli kyse.

(uusinta) Northlight-images.co.uk, Install Canon camera software without CD. Käytettyjä kameroita ostettaessa tulee välillä eteen tilanne, jossa myyjältä ei enää löydy alkuperäistä cd-levyä.

Pdnpulse.com, Swedish Papers Boycott Britney Spears Over Photo Restrictions. Suomessakin on melkoiset rajoitukset kuvaamiseen.

Lifehacker.com, Make a DIY Macro Lens from Old Binoculars.

Lensrentals.com, Comparing Supertelephotos: Sony and Olympus. Kaksi videota, joista näkee havainnollisesti koot ja painot.

Fotosidan.se, Malmö Stad svarar på kritik från SFF. Kyse on freelancereiden ankarista sopimusehdoista.

Dpreview.com, Panasonic Lumix DMC-GH1. G1:n 12 megapikselin sisarmalli, jossa videokuvausmahdollisuus (vapaa zoomaus, automaattitarkennus myös zoomatessa). Stereomikrofonit. Peilitön Micro Four Thirds -järjestelmä, jonka ansiosta kameran koko ja paino on pienempi kuin perinteisellä järjestelmäkameralla. Kuvanvakaaja ei ole rungossa. Taittuva 3-tuumainen lcd-näyttö (460.000 pikseliä). Elektroninen etsin, 1.440.000 pikseliä. Arvosana Highly Recommended. Suomen Panasonic ei löydy? (sivut löytyvät vielä Googlen välimuistista). Suomen hinta on n. 1.450 euroa (mukana 14-140mm)

Photo.net, Pentax K-7 First Look Review. Toukokuussa 2009 julkistettu. 14.6 megapikselin järjestelmädigi, sisäänrakennettu kuvanvakaaja, 5.2 kuvaa sekunnissa, 1280 x 720p HD-video, 920.000 pikselin lcd-näyttö, Live View. Etsin näyttää 100% kuvasta. Pölynpoisto, sääsuojattu. Paino 750 g. Suomen maahantuoja Focus Nordic. Suomen hinta n. 1.100 euroa (runko, ei ihan vielä myynnissä).

 

10.07.2009   (linkki)

Keväällä Kiasmassa nähty Marita Liulian - Choosing My Religion on nyt esillä Tampereen taidemuseossa (30.8.2009 asti). Tampereelta näyttely jatkaa edelleen Wäinö Aaltosen museoon Turkuun ja vuonna 2010 Kuntsin modernin taiteen museoon Vaasaan.

Iisalmen Kamera Biennale.
29.7.2009 asti Taidehalli Art Anna Kyllikinkatu 4, Iisalmi. Ti 12-18, ke- pe 10-18, la 11-15. Aikuiset 2 e, koululaiset 1 e, alle kouluikäiset ilmaiseksi.

Tänään viimeistä päivää Kara-Kameroiden Valohoitoa näyttely Jorvin sairaalan pääsisäänkäynnin aulassa.

Foorumilaisten kuvia:

Muistojeni Pariisi. Kerro muistosi, joka liittyy tiettyyn paikkaan Pariisissa. Kysely on osa Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen opiskelijoiden projektia, jonka tarkoituksena on koota kuvallinen kaupunkikertomus Pariisista. Opiskelijat käyttävät tarinaasi lähtökohtana omalle valokuvatulkinnalleen, joka syntyy heidän mennessään kuvaamaan uudelleen paikkaan, johon muistosi liittyy. Muistosi kerrotaan kuvien yhteydessä. Valokuvat julkaistaan mahdollisesti näyttelynä ja kirjana vuoden 2010 aikana.

Kuvittele uusi maailma -valokuvauskilpailu
Euroopan komission järjestämä kilpailu on avoin kaikille ammattilais- ja amatöörivalokuvaajille, jotka asuvat vakinaisesti EU:n jäsenmaassa, EU:n jäsenehdokasmaassa tai Islannissa, Liechtensteinissa tai Norjassa (kilpailuun eivät voi osallistua EU- työntekijät eivätkä heidän perheenjäsenensä).

Kilpailijoiden tulee lähettää 2–4 valokuvaa, jotka kuvaavat teemaa Kuvittele uusi maailma.

Osallistujan tulee täyttää virallinen ilmoittautumislomake verkossa.

Viimeinen osallistumispäivä on 31.8.2009.

Kaikkien kilpailijoiden on annettava Euroopan komissiolle lupa kuvien käyttöön tiedotus- ja valistustarkoituksissa.

Lue kuvia koskevat tekniset vaatimukset kilpailusivuilta (suomeksi).

Voittajat (3) valitsee valokuvaus- ja taidealan ammattilaisista koostuva tuomaristo, mukana mm. Elina Brotherus. Kolmen parhaan lisäksi tuomaristo valitsee 30 kilpailijaa netissä tapahtuvaan yleisöäänestykseen.

Tuomaroinnissa kiinnitetään huomiota mm. suraaviin seikkoihin:

 • kilpailuteeman tulkinta
 • luovuus, erityisesti suhteessa kuvan kompositioon ja sisältöön
 • tekniset seikat ja kuvien käsittely voivat tuoda kuvaan lisäarvoa, jos ne tukevat kuvaajan näkemystä tai voimistavat kuvan sisältöä.
 • johdonmukaisuus, taiteellinen laatu, persoonallinen tyyli
 • kuvan yleinen vetoavuus

Palkinnot:

1. palkinto: kamera tai valokuvausvälineitä (enintään 5000 euron arvosta) ja matka Tukholmaan Euroopan luovuuden ja innovaatioiden teemavuoden päätösjuhlaan.

2. palkinto: kamera tai valokuvausvälineitä (enintään 2000 euron arvosta) ja matka Tukholmaan Euroopan luovuuden ja innovaatioiden teemavuoden päätösjuhlaan.

3. palkinto: kamera tai valokuvausvälineitä (enintään 1000 euron arvosta) ja matka Tukholmaan Euroopan luovuuden ja innovaatioiden teemavuoden päätösjuhlaan.

People’s Favourite Award (Yleisöäänestyksessä voittaneen palkinto): kamera tai valokuvausvälineitä (enintään 2000 euron arvosta) ja matka Tukholmaan Euroopan luovuuden ja innovaatioiden teemavuoden päätösjuhlaan.

Kilpailusivut

MEMORABLE PHOTORAPHY TROPHY on ensimmäistä kertaa vuonna 2009 Tall Ships´ Races -tapahtumassa järjestettävä kansainvälisen tason valokuvauskilpailu. Kilpailun tapahtumapaikkoina ovat Turku ja Turun saaristo.

Yksittäisten kuvien sijasta kilpailussa etsitään muutaman kuvan kokonaisuuksia, joista välittyy mukana olemisen kokemus tai tulkinta tapahtumasta.

Kilpailuun osallistuvat kuvat on voitava osoittaa kuvatuiksi tapahtuman aikana 23.-26.7.2009.

Kuvien on oltava perillä viimeistään 5.8.2009.

Palkituista kuvista julkaistaan valokuvateos Kamera-lehden teemanumeron yhteydessä syyskuussa 2009.

Pääpalkinto on arvoltaan 5.000 euroa ja siihen kuuluu kunniakirja.

Kilpailussa järjestetään myös kokonaan AVOIN SARJA, johon on mahdollista osallistua yksittäisillä otoksilla ja periaatteessa millä tahansa valokuvaksi tallentuneella tapahtumalla.

Lue lisää

Lisää valokuvakilpailuja löytyy digicamera.netin Kilpailut-sivulta.

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, Running of the bulls. Pamplona, Espanja, 20 kuvaa.

Scott Kelby's second-annual Worldwide Photo Walk, Helsinki, ES FI. PhotoWalk Helsingissä 18.7.09. Ilmoittautuminen.

Scott Kelby's second-annual Worldwide Photo Walk, Oulu, OU FI. PhotoWalk Oulussa 18.7.09. Ilmoittautuminen.

Scott Kelby's second-annual Worldwide Photo Walk, Jyvaskyla, LS FI. PhotoWalk Jyväskylässä 18.7.09. Ilmoittautuminen.

Photopreneur, Sparking New Life into a Photography Career.

Photographyblog.com, Why a Superzoom Lens Makes Sense.

IR, The Leica Oskar Barnack Award 2009 goes to Mikhael Subotzky from South Africa (lehdistötiedote).

Pdnpulse.com, Eagle-Eyed Programmer Led To NYT Photo Retraction.

Theregister.co.uk, Met warns officers off photographers. Lontoo.

Instructables.com, How to make a fish eye lens for a Nikon D-90 Digital SLR for $16.

Digital Photography School, How to Add ICC Profiles In GIMP.

Thom Hogan, Not Everything on the Internet is True. July 9. Nikonin Road Map ei ole peräisin Nikonilta.

Dpreview.com, ACDSee Pro 3 beta available.

Kamera & Bild, Malmö Stad använder orimliga avtal. Kohtuuttomat ehdot.

Fotosidan.se, Råd & Rön bemöter Nikons kritik. Nu svarar Råd & Rön på Nikons tidigare kritik angående testet av D90. Råd & Rön bemöter kritiken med att visa hur deras kameratester går till.

cnet UK, Olympus E-P1. 12 megapikseliä, ei peiliä, mutta vaihdettavat objektiivit, kompaktikokoa. 3 kuvaa sekunnissa, raw, 720p video. Vähän hidas tarkennus, ei etsintä, lcd-näyttö saisi olla parempi. Kohina ei ongelma, retrotyyli vetoaa joihinkin kameran käyttäjiin, vaihdettavat objektiivit kompaktikokoisessa kamerassa. Suomen Olympus. Suomen hinta runko + 14-42/3.5-5.6 n. 750 euroa.

Digicamreview.com, Olympus Pen E-P1.

Cameras.co.uk, Nikon Coolpix P90. Helmikuussa 2009 julkistettu. 12 megapikseliä, 26mm - 624mm, 24-kertainen zoom, kuvanvakaaja, 3 tuuman kääntyvä lcd-näyttö, elektroninen etsin, 45 kuvaa 15 kuvan sekuntivauhtia. Painoa 400g. Mahdollisuus automaattiseen sekvenssikuvaukseen (yksittäisen tietyin valiajoin otetut kuvat yhdistetään videoksi). Ei raw-kuvia. Arvosana 83. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 410 euroa.

 

09.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • reksi eli www.tiikasalo.fi, New York 2009. Satunnaisia poimintoja pokkarin muistikortilta (New York), edelleen Panasonic LX3.
 • Johannes Sipponen, Finnmark 7.2009, perhokalastusta

HS, Lehtikuvaaja ikuisti UKK:n kalavaleen. ...Kyseessä ei ole vain valikoima kuvaajaveteraanin täysosumia vuosien varrelta vaan kuvallisia ja sanallisia kertomuksia ihmisistä ja tapahtumista. Ajankuvaa ja tapahtumien taustoja. ...

 • Kirjan pohjalta toteutettu näyttely "Turku kameran takaa: V.K. Hietasen valokuvia neljältä vuosikymmeneltä" on esillä 2.8. saakka Turun pääkirjastossa (Linnankatu 2, Turku).

Pingstate.nu, Etsitään sisustuskuvaajaa.

(Foorumilta) Fi.wikipedia.org, Valokuvien väärentäminen.

Stara.fi, Britney Spearsia photoshopattiin rajusti mainokseen - katso kuvat.

Photo.net, foorumi.

Theppy.com, The Press Photographer's Year 2009. Brittein saarilla toimiville lehtikuvaajille tarkoitettu kilpailu, tulokset.

Life.com, Sports Prodigies & Youngest Champs. 16 kuvaa arkistoista.

Aphotoeditor, NYTimes Magazine Pulls Photo Essay After Questions Of Digital Alteration Are Raised. (Joidenkin) lehtien linja digitaalisen manipuloinnin suhteen tiukkenee.

The Four-eyed Journal, Kevin Carter – Photography & ethics. Nälkään kuoleva lapsi ja korppikotka. Etelä-afrikkalainen valokuvaaja voitti Pulitzerin vuonna 1994, mutta teki pari kuukautta myöhemmin itsemurhan (osasyynä raha, osasyynä painajaismaiset kuvat).

Mentalfloss.com, The Quick 10: The 10 Most Expensive Photographs Ever.

Freakingnews.com, Celebrities Upside Down pictures. Advanced Photoshop Pictures Contest - 216 image entries.

Digital Photography School, 10 Photoshop Interface Features you Didn’t Know Existed.

Photoshopdaily.co.uk, Insider Info: DNG photo files. RAW-tiedostojen edut ovat kiistämättömät. Adoben universaali DNG on lisännyt suosiotaan.

Popular Photography, 12 Video Tips for Still Photographers.

Thedigitalstory.com, Canon 5D 35mm Slide Digitizer - DIY.

Amateurphotographer.co.uk, Leica tight-lipped over S2 launch date.

Dpreview.com, Canon announces Pixma MP560 and MP490 printers. Monitoimimustesuihkuja, langatonta tulostusta. $149.99 ja $99.99.

Nikonrumors.com, Nikon roadmap leaked? Totta tai ei.

IR, Canon PowerShot SX200 IS. Helmikuussa 2008 julkistettu. 12 megapikseliä, 28-336mm, 12-kertainen zoom, kuvanvakaaja, ei etsintä, 3 tuuman lcd-näyttö (230.000 pikseliä), ei etsintä, litium-ioniakku. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 340 euroa.

IR, Image Stabilization Test: Olympus E-520 SLR body. Millaiset olivat tulokset?

Photographyblog.com, HP Photosmart Premium C309a . Arvosana 4 * / 5 *. Hinta on n. $200.

 

08.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia (tai blogeja):

Designsapiens blog, Loveboat 2009 at Oulu. Panasonic Lumix LX3.

Tietoviikko.fi, Apple hautoo kameravalmistajien painajaista. Applen suunnitelma lisätä kamerat iPod -soittimiin voi koitua kohtalokkaaksi kameravalmistajille.

(Foorumilta) Vähän pitempi selvitys flash-korttien ja perinteisten kovalevyjen eroista (aiheena Kuvien palautus formatoinnin ja päällekirjoittamisen jälkeen). Foorumin nimimerkki xerya:

"Osittain ylikirjoitetulta kortilta voi vielä löytyä osa kuvista. Täysin ylikirjoitetusta ei. Koska data kirjoitetaan flash-muistiin satunnaisessa järjestyksessä eri puolille muistia, palautusohjelma voi löytää jäämiä monestakin kuvasta ja yrittää palauttaa alkuperäisen kokoisia kuvia jolloin palautettua dataa voi näennäisesti olla enemmän kuin kortille mahtuisi.

Flash-muisti on jaettu soluihin joista kussakin on yksi tai kaksi bittiä. Soluista muodostetaan sivuja. Yksi sivu on pienin kerrallaan kirjoitettavissa oleva yksikkö. Sivuista muodostetaan lohkoja ja yksi lohko on pienin kerrallaan poistettavissa oleva yksikkö.

Toisin kuin kovalevyissä, flash-muistia ei voi suoraan ylikirjoittaa. Lohko on ensin tyhjennettävä ja sen jälkeen siihen voidaan kirjoittaa uusi data (ja mahdollisesti osa vanhasta datasta joka luettiin välimuistiin ennen tyhjennystä). Kun formatoidulle kortille aletaan kirjoittaa dataa, lohkot joihin dataa kirjoitetaan tyhjennetään jolloin kaikki niiden bitit asetetaan samaan arvoon (yleensä 1). Tässä vaiheessa kaikki lohkossa aiemmin ollut data menetetään (formatoidusta kun ei mitään siirretä välimuistiin) vaikka lohkoa ei kirjoitettaisi täyteen. Näin koko kortti ylikirjoittuu paljon ennen kortin täyttymistä kun lohkoja valitaan tasapuolisesti kaikkialta kortilta samojen kohtien kulumisen vähentämiseksi.

Ylikirjoitettuja kovalevyjä on teoriassa mahdollista lukea fyysisesti erkoislaitteistolla joka tutkii magneettisuusjäämiä ja yrittää tulkita niitä ylikirjoitusta edeltäväksi dataksi. Vastaavaa menetelmää ei tietääkseni ole olemassa flash-muisteille, kaikki datanpelastus olettaa että lohkoja ei ole tyhjennetty."

Ezka, Varmuuskopiointi ulkoiselle kiintolevylle.

Valokuvaaja Ville Merisaari, Shanghai. "Valokuviani on esillä Barkukassa Linnankadulla Turun keskustassa koko tulevan elokuuna ajan. Aiheena Shanghain reissun katukuvia."

Photo.net, foorumi.

YouTube, morrisstudio's Channel, 24 videota.

Pixsylated.com, My Canon Speedlite Wishlist. Canonin käsisalamat, mitä parannettavaa.

Diyphotography.net, One. Two. Three. White Background.

Digital Photography School, Why you Need a Telephoto Zoom Lens for Landscape Photography.

cnet Underexposed, MIT develops camera-like fabric.

Instructables.com, DSLR built-in flash directional diffuser. Sisäisen salaman salamavalon pehmentäjä.

Cameralabs.com, Nikon D5000 video tour in High Definition.

Trustedreviews.com, Canon PIXMA MP540. Monitoimitulostin, skanneri mukana. Suoraan muistikortilta tulostus, pieni lcd-näyttö. Nopea, vaikka kuluukin alussa 29 sekuntia ennekuin tapahtuu mitään. Tulostaminen mustesuihkulla ei ole kovin halpaa. Arvosana 9/10. Suomen Canon. Suomen hinta on vähän alle 100 euroa.

 

07.07.2009   (linkki)

Työ- ja elinkeinotoimisto, Myymäläpäällikkö / valokuvaaja, V-M Kallioniemi Oy, Jämsä. Jämsän myymälään haetaan myymäläpäällikköä/valokuvajaa. Toivotaan kokemusta myyntityöstä valokuvausalalta sekä studiokuvauksesta tai koulutusta studiokuvaukseen, esimerkiksi Visuaaliviestinnän Instituutin kuvallisen ilmaisun perus- tai ammattitutkinto.

Työpaikan osoite Keskuskatu 7, 42100 JÄMSÄ
Palkkaus tes
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa elokuu-syyskuu 2009
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 27.07.2009 klo 17:00

Outoa Taigaa, Pieni suuri kamera. ...G-sarja miellyttää edelleen. Tilasin perjantaina uusimman version, järjestysnumeroltaan 10. Fyysinen koko on hiemen pienentynyt ja takanäyttö suurentunut. Kuvatiedoston koko on huimat 14.7 Mt. Se on enemmän kuin kahdessa vanhemmassa järkkärissäni yhteensä!...

HS, Formulavalokuvaaja: "Kimi on ratkiriemukas jäppärä". Formula-kuvaaja Antti Puskala ripusti Kotkan Valokuvakeskukseen Rosbergista Räikköseen -näyttelyn.

Kulutus.fi, Tietotekniikan kuluttaja-alamainen tilittää. ...Puolitoistavuotiaan kannettavani kiintolevy oli hajonnut. Tukipiste neuvoi ottamaan yhteyttä myyjään tai valmistajaan, sillä kahden vuoden sisällä ilmenevien ongelmien pitäisi vielä kuulua valmistajan virhevastuuseen....

Kun soitin kannettavani valmistajalle Fujitsu Siemensille, sieltä kerrottiin, että koneessa on vain yhden vuoden takuu, eikä siitä jousteta.Kun yritin tuoda esiin kuluttajasuojalain mukaista virhevastuuta, asiakaspalvelusta todettiin vain, että koneeni Esprimo on “yrityskannettava”, samoin kuin esimerkiksi LifeBook....

Esprimoja ja LifeBookeja on kuitenkin myyty ihan tavallisista kaupoista tavallisille ihmisille, kuten minulle. Ei kai kuluttajansuojalakia voi kiertää määrittelemällä tuote muuksi kuin mitä se on? Minusta hommassa oli sumutuksen makua. Kuluttajavirastolla uhkailuni ei kuitenkaan saanut asiakaspalvelua hievahtamaan linjasta, joka oli kuulemma tullut yhtiön ylemmältä johdolta....

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, lähilinssi canonin järkkärin nokkaan.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, President Obama's first 167 days. 38 kuvaa.

Strobist, New, Extended Dave Hill BTS Videos. Dave Hillin sivut ovat uudistuneet.

Naturephotographers.net, Alain Briot, Achieving Your Personal Style.

David Saffir's Photography and Printing Blog, Quick Portrait Retouch Part One.

Digital Photography School, The 50mm f/1.8 – Small Wonder!

Divephotoguide.com.

Shutterbug.net, Digital Gear; Lens Filters; Do They Have A Place In Digital Photography?

(Foorumilta) Keskustelun aiheena oli, kannattaako muistikortti alustaa eli formatoida vaiko vain siirtää kuvat (ja samalla poistaa eli deletoida). Mitä haittaa voisi olla siitä, että korttia ei alusteta? Tässä pari aihetta sivuavaa (=kortin suorituskyky) liittyvää linkkiä.

Digital Photography School, How to Select and Compose a Triptych in Lightroom.

Photocritic.org, Where does digital noise come from?

Amateurphotographer.co.uk, Digital camera production sees big drop. Japanilaisten digikameravalmistajien tämän vuoden ensimmäisen viiden kuukauden valmistusmäärät osoittavat 28.9%:n laskua.

Kamera & Bild, fotograferna mitt i. Reportaasi, 8-sivuinen pdf. Kuvatoimituksessa on 11 kuvaajaa. 31 paikallislehteä.

Fotosidan.se, Nytt nummer av Re:solution Magazine ute. Seitsemän nuoren tukholmalaiskuvaajan nettilehti.

Dpreview.com, Olympus E-620. Helmikuussa 2009 julkistettu. 12 megapikseliä, Olympus 4/3-systeemi, kroppikerroin on 2, sisäänrakennettu kuvanvakaaja. 4 kuvaa sekunnissa. CompactFlash, xD. Etsin näyttää 95% kuvasta (ei kovin kirkas). Lcd-näyttö on kääntyvä 2.7-tuumainen (230.000 pikseliä). Painoa 515g. Melkein yhtä pieni kuin E-420, mutta ominaisuudet ovat E-520:n ja E-30:n, hinta/laatusuhde on hyvä. Arvosana Highly Recommended. Suomen Olympus. Suomen hinta on n. 700 euroa (pelkkä runko).

DCRP, Canon EOS Rebel T1i. Euroopassa Canon EOS 500D. Maaliskuussa 2009 julkistettu. 15 megapikselin kroppikennoinen järjestelmädigi, HD video (myös ääni, ei kuitenkaan ulkoisen mikrofonin liitäntää), 3 tuuman lcd-näyttö (920.000 pikseliä), ISO 12800. Digic 4, kuvausnopeus jpg-kuvia 170 kpl 3.4 kuvan sekuntivauhtia. Pieni ja kevyt runko. Suomen Canon. Suomen hinta n. 850 euroa (pelkkä runko).

Juzaphoto.com, Sigma 200-500mm F2.8 EX DG. Painoa melkein 16 kg, 72 cm pitkä. $24.000. Ainoa 500mm f/2.8.

Photographyblog.com, Samsung WB500. Tammikuussa 2009 julkistettu. 10 megapikseliä, 24 - 240mm, 10-kertainen zoom, hd-video, 2.7-tuumaninen lcd-näyttö (230.000 pikseliä). Arvosana 4 * / 5 *. Suomen Samsung. Suomen hinta on alle 300 euroa.

 

06.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Kirkko & Kaupunki (16.6.2009): Inhan aikakoneen kyydissä: Valokuvaaja Jukka Granström kuvasi Helsinkiä I. K. Inhan Helsinki-kuvien valossa.

Laajakulma, Hollywood hold'em - Antti Kannelsuo S-Galleriassa 29.6.-7.8.2009.

Warthog.fi, osa sivustosta on jo palautettu, ensi viikon maanantaina kaikki on toivottavasti jo kunnossa.

 • (Laiterikon sattuessa kohdalle katsotaan käytännössä, miten hyvässä mallissa varmuuskopiot ovat. Kovalevyt hajoavat aina, kyse on vain ajankohdasta. Yleensä vasta omalle kohdalle sattuneen vahingon jälkeen laitetaan varmuuskopionti kuntoon. Mitä jos Sinun koneesi ei kovalevyrikon jälkeen huomenna käynnistyisikään?
  - Nimimerkki "omaakin kokemusta on...".)

Antin Itä-Bloggi.

Designsapiens blog, Tanja Torvikoski promot.

(email) Vtoivoniemi.1g.fi, luontokuvia.

Oka Morikawa, Minttu + Max. Hääkuvia.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Kelkkoja syövä skanneri; testi.

 • Väinö Louekari, Reflecta DigitDia5000. Reflectan skanneri muistuttaa ulkoisesti tavallista diaprojektoria mutta ilman objektiivia. Laitteen ajatuksena on, että diat, aivan samaan tapaan kuin tavallisessa projektorissa, asetetaan kelkaan ja laite sitten skannaa dian kerrallaan, käyttäjä voi sillä aikaa vaikka mennä kahville. Mukana toimitettuun ohuiden kehysten kelkkaan mahtuu 100 diaa.
 • Teknisesti skanneri on hyvä. Tarkkuus on riittävä, dynamiikka yllättävänkin hyvä. Kohinaa ei tummassakaan päässä juuri ole. Kromaattista aberraatiota on vain aavistuksen enemmän kuin CoolScanissa eikä missään mielessä häiritsevästi. Hyvä peli. Teknisesti ainoa moite on hitaus.
 • Reflecta maksaa toistatuhatta euroa. Se selvästi on mekaanisesti, teknisesti ja optisesti korkealuokkainen laite, joten hinta on perusteltu. Laatu maksaa.
 • Kaikkiaan skannerin ostajaa suosittelen vakavasti hommaamaan vaikka tuon VueScanin tuolta http://www.hamrick.com/ . Se ei maksa paljon mitään, toimii kaikkien skannereiden kanssa ja toimii paremmin kuin minkä tahansa skannerin oma ohjelmisto. Se on siis hyvä. Ei kannata pilata hyvä skanneria huonolla ohjelmistolla.

Luontotupa.net, Kajakilla Linnansaaren kansallispuistossa. 5.7.2009.

Pingstate.nu.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Heinäkuun kuvaaja 2009. Vaasassa toimiva valokuvaamo Studio Paschinsky on Paschinskyn perheen perheyritys. Ulrika Paschinsky-Pessi aloitti ensin studiolla isänsä kokopäiväisenä apulaisena 80-luvun puolivälissä ja lopulta yrityksen vetovastuu siirtyi hänelle vuonna 1998....

Photo.net, foorumi.

Cameron Davidson, How Kodachrome influenced my life.

Minervity.com, 2 Ways To Create Realistic “Depth of Field”.

Beyondmegapixels.com, kaikenlaista.

Digital Photography School, How to Fix Chromatic Aberration in Photoshop.

Gizmodo.com, Photo Basics: Shooting at Night If You Don't Own a $2000 DSLR.

Digital Photography School, Fixing Animal Eyes in Lightroom.

cnet Australia, Compact cameras with HD video.

Diyphotography.net, Studio @ Home - 1st Assignment.

Popular Photography, Hands On With The Pentax K-7. The first DSLR with an in-camera HDR. Toukokuussa 2009 julkistettu. 14.6 megapikselin järjestelmädigi, sisäänrakennettu kuvanvakaaja, 5.2 kuvaa sekunnissa, 1280 x 720p HD-video, 920.000 pikselin lcd-näyttö, Live View. Etsin näyttää 100% kuvasta. Pölynpoisto, sääsuojattu. Paino 750 g. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen maahantuoja Focus Nordic. Suomen hinta n. 1.100 euroa (runko, ei ihan vielä myynnissä).

Digital Outback Photo, Olympus E-P1 Review Diary. 7/5/2009 Wish Lists.

IR, Olympus 50mm f/1.8 OM F.Zuiko. Yli 30 vuotta vanha objektiivi, voidaan käyttää nykyisissä kameroissa MF-2 -adapterin avulla. Olympus EP-1 -digissä polttovälivastaavus onkin 100mm.

 

05.07.2009   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Pekka Potka.

Foorumilta, tässä lyhyt lainaus kokeneen lintukuvaajan viestistä (kommentti toiseen viestiin, jonka mukaan jos lintu on pidemmällä kuin 20m niin tarvitaan jo sitä +5000 optiikkaa...):

 • "...luullaan että iso, kallis valkoinen lasi tuo kohteen jotenkin lähemmäksi ja västäräkkiä voi kuvata vasurilla 30 metrin etäisyydeltä. Jokainen omistaa kiikarit ja voi tsekata sillä mitä esmes 500 millisen 10x-suurennus tarkoittaa käytännössä : jotta tintti täyttää ruudun, kuvaajan pitää olla n. 5 metrin etäisyydellä kohteesta. Oikotietä ei ole, lähelle on päästävä oli sitten 20.000 e:n tai 2.000 e:n vehkeet.
 • Oma kokemukseni tipukuvailusta on että jos kuvia ei synny esim. 300/4 + 10-sarjan rungolla (hinta n. 2500 e) ei niitä kyllä synny 500/4 + 1-sarjalaisellakaan (hinta n. 10.000). Homman voi testata marssimalla Rajalaan ja latomalla pätäkkää tiskiin, kuvat ei muutu oleellisesti "paremmiksi" vehkeiden hinnan nelinkertaistuessa jos ne muut onnistuneeseen lopputulokseen johtavat tekijät ovat samaa sekundaa kuin ennenkin. Kokeiltu on monta kertaa ja se paras tie petraamiseen onkin kehittää itseään...."

Suomi24.fi, Meitä huijattiin. ...Englantilaisella firmalla oli ihan toimivat ja asialliset sivut. Kuvia henkilökunnasta, vaihtuvia tarjouksia ym. Tehtiin tilaus noin kuukauden harkinnan jälkeen. Tilaukseen vastattiin asiallisesti s-postilla, tuli tunnukset omille sivuille, jossa pystyi seuraamaan tilauksen etenemistä. Kunnes noin 10 päivää maksun jälkeen (maksu ulkomaisena rahansiirtona pankin kautta), koko firma katosi netistä....

Photo.net, foorumi.

Msnbc.coom, June 25 - July 2. The Week in Pictures.

Npr.org, Kodachrome To Fade Away, Paul Simon Or No. Kuvagalleriassa 8 kuvaa.

Popular Photography, 26 Books Every Photographer Should Own.

Ephotozine.com, Wedding photography tips.

Digital Photography School, Ghetto Style Portrait Lighting with LEDs.

Digital Photography School, Scan and Shoot - Resolution.

Thom Hogan, D3000 and D300s Leaked--Predictions Updated. June 30.

Digital Outback Photo, Photomatix 3.2 (Beta). HDR.

Amateurphotographer.co.uk, Leica: S-system on track despite Phase One split report. Leica claims that its S-system project is going 'extremely well' but has not clarified whether it will be affected by the reported ending of its 'strategic partnership' with Phase One.

Makezine.com, How-To: Dual USB/serial cable for Nikon Coolpix cameras.

IR, Nikon D5000. Huhtikuussa 2009 julkistettu. 12.9 megapikselin järjestelmädigi, 720p video, kääntyvä lcd-näyttö 2.7 tuumaa (230.000 pikseliä), neljä kuvaa sekunnissa, sisäänrakennettu salama, sd-kortit. Nikon D60:n ja D90:n välissä, etsin ei kovin hyvä (samaa tasoa kuin Nikon halvimmissa malleissa). Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 750 euroa (pelkkä runko).

Cameras.co.uk, Canon IXUS 110 IS. Helmikuussa 2009 julkistettu. 12 megapikseliä, 28-112mm, 4-kertainen zoom, kuvanvakaaja, ei etsintä, 2.8-tuumaninen lcd-näyttö (230.000 pikseliä), litium-ioniakku. Laajakulmaobjektiivi ja laajakuvavideo, 16:9. Videot 1.280 x 720, 30 kuvaa sekunnissa. Eri värejä. Arvosana 86. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 300 euroa.

Digicamreview.com, Olympus Mju Stylus Tough 8000. Tammikuussa 2009 julkistettu. 12 megapikseliä, 28-102mm, 3.6-kertainen zoom, kuvanvakaaja, 2.7-tuumainen lcd-näyttö (230.000 pikseliä), ei etsintä. xD-kortit. Vesitiivis 10 metriin, kestää pudotuksen 2 metrin korkeudesta. Eri värejä. Suomen Olympus. Suomen hinta on n. 390 euroa.

 

04.07.2009   (linkki)

Demari, Historialliset valokuvat olivat aikansa tosi-televisiota. Kirjoittaja Sari Poijärvi, Madrid. Viime vuosituhannen alussa uusi tekniikka mahdollisti valokuvien käytön lehdissä. Uutiset kyettiin vihdoin kuvittamaan reaaliaikaisilla kuvilla piirrosten sijaan. PHotoEspaña.

Turun Sanomat, Moraalisia voittoja ja retkahduksia. Jouko Lehtolan valokuvia Turun taidemuseon Studiossa. Lisa Strömbeckin videoteos On Memory of All Those Who Work Without Ever Getting a Reward Turun taidemuseon Pimiössä (Aurakatu 26). Näyttelyt avoinna 6.9 asti.

Opetusministeriö, Kulttuurilehtien tukemiseen miljoona euroa. Kuusisivuisesta pdf-tiedostosta löytyi tällaista:

 • Soul Creations Oy Photo Raw 8 000
 • Valokuvakeskus Peri ry www.katse.org -verkkolehti 2 500

Rupuranta.net, Marjakari, Pohjanlahden suurin merimetso-yhdyskunta, Luvia, 29/6-2009.

Petteri Löppönen Photography, Laura & Tuomas 13.6.2009 Vaasa. Hääkuvia.

Oka Morikawa, Solja + Antti. Hääkuvia.

Snapography, Morrissey. Tampereella keikalla.

Pingstate.nu.

Digitoday.fi, Firefox 3.5:lle heti kahden prosentin siivu.

Itviikko.fi, Uusi Kuu-luotain otti valokuvia.

Iltalehti, Sokealle erikoislinssi hampaasta - näkee vaimonsa ensimmäistä kertaa. Brittimiehen näkö palasi kulmahampaasta tehdyn näkölaitteen ansiosta.

Iltalehti, Nokialta tulossa 12 megapikselin kamerapuhelin.

Iltalehti, Uuden iPhonen ruusut ja risut.

Aamulehti, Mikä karmea vonkale nousi Tenolta - katso kuva. Miksei kala ole miesten välissä _samassa_ linjassa kuin miehet, yhtä kaukana kamerasta? Niin miksiköhän?

(Uutisissa oli runsaan kolmen päivän tauko, kun viimeisestä lomapaikastamme ei löytynyt nettiä, siihen asti kolmessa edellisessä majapaikassa kaikki oli toiminut alkuhankaluuksien jälkeen hienosti. Kuvia otettiin, mutta lähinnä omaan käyttöön. Lähiaikoina lomakuvia tullee esillekin.

Puolenkymmentä henkilöä lähetti viestin, että mikä on, kun uutissivu ei päivity. Epäilivät jotain teknistä vikaa...

Matkapäiviä tuli kesälomalla 35 kpl, meille eräänlainen ennätys).

Photo.net, foorumi.

Reuters, Pictures of the month: June. Kesäkuun parhaat kuvat, 65 kpl.

The Sacramento Bee, The Frame, It's hot outside. 19 kuvaa, hellettä ympäri maailmaa.

Digital Photography School, 15 Forced Perspective Technique Examples. Niitä trikkikuvia ilman kuvankäsittelyä.

The Online Photographer, Depth of Field Hell: The Coda. Edelleen syväterävyyttä.

Rob Galbraith, Revamped MacBook Pro line delivers top-notch display quality. Vielä tammikuussa kannettavat macit eivät oikein sopineet kuvankäsittelyyn, lähinnä näyttöjen takia. Mutta mikä on nyt tilanne, kun uudet mallit ovat myynnissä?

Photopreneur, Publishing a Photography Book the Traditional Way. Kaipa tästä voi jotain Suomeenkin soveltaa.

Photojojo.com, Make Your Own 3D Camera for $15 or Less.

cnet, Underexposed, Olympus' compact E-P1: A breath of fresh air.

The Online Photographer, Fake Photojournalism Wins. Lavastettuja kuvia ei-aidoista tilanteista. Mutta mikä oikeastaan oli vikana, vai oliko ylipäätään mitään vialla?

YouTube, profotolife, Videos (33). Muiden muassa studiokuvauksesta.

Forbes.com, Jackson Pic Won't Make List Of Priciest Celeb Photos. Kuva elvytettävästä Jacksonista lienee maksanut puoli miljoonaa dollaria. Tällä summalla ei pääse kymmenen kalleimman lehtikuvan joukkoon.

Diyphotography.net, Studio @ Home - Easy Lighting. Sarja jatkuu.

Photographyblog.com, How to Take Great Travel Portrait Photos.

Shutterbug.com, Get More Highlight And Shadow Detail. Using A D-SLR’s Dynamic Range Expansion Feature.

Digital Photography School, Hyperfocal Distance - Photographer’s Friend.

Strobist, How Niche is the Web? This Niche: A new site dedicated to photo assistants' uploaded lighting tests.

Twin-pixels.com, Advanced Day-to-Night Photoshop Tutorial.

Lensrentals.com, How an Order Processes. Video 1:24. Suomen markkinoilla objektiivien vuokraus ei ole kannattava bisnes.

IR, Hasselblad Debuts CFV-39 Digital Back (lehdistötiedote). 39 megapikselin digiperä.

Photoinduced.com, What's in my bag?

Amateurphotographer.co.uk, Compact camera sales drop 14.5%. Brittein saarilta tilastotietoja. Toukokuun myyntiä verrataan vuoden takaiseen myyntiin.

Leicarumors.com, Leica M9 to use Canon sensor?

Photographyblog.com, Free Online Editor from Bits&Coffee. Tallenna eri tiedostomuodossa, muuta kokoa, kroppaa ja käännä. Helppokäyttöinen (eihän tämä paljoa teekään).

Dpreview.com, Olympus updates Master and Studio software.

IR, Sigma updates Photo Pro software.

Akihabaranews.com, Thanko's New Spy Button Camera is Out! Paidannappikamera. Myös video. Hinta on 6.600 jeniä, 49 euroa.

Kamera & Bild, 50 smarta photoshoptips. 11-sivuinen pdf.

Fotosidan.se, Turistfria semesterbilder med ny tjänst.

 • Snapmania.com, Tourist Remover, minimi kolme kuvaa, yhdistämällä yksi kuva, josta on poistettu häiritsevät elementit (esim. turistit)

Kamera & Bild, Säg det med ljuset. Muutama studiokuva. 7-sivuinen pdf.

Dpreview.com, Waterproof Camera Group Test. Canon PowerShot D10, Fuji FinePix Z33WP, Olympus Stylus Tough 8000 (Euroopassa mju Tough 8000), Olympus Stylus Tough 6000 (Euroopassa mju Tough 6000), Pentax Optio W60.

The Online Photographer, Sweet Prime for Canon DSLRs. Zeiss ZE Planar T* 50mm ƒ/1.4.

Trustedreviews.com, Fujifilm FinePix Z30. Arvosana 7/10. Ultrakompakti, 10 megapikseliä, 36 - 180mm, 5-kertainen zoom, kuvanvakaaja, 3-tuumainen kosketusnäyttö.

Photographyblog.com, Canon Pixma MP980. Arvosana 4 * / 5 *. Canonin monitoimitulostimien kärkeä, negojen/diojen skannaus, oikea duplex ja harmaa väri m/v-tulostusta varten. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 300 euroa.

Aftercapture.com, Nik Sharpener Pro 3.0. 4-sivuinen pdf. $199.95.

 

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset