Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

 

Yksi vuosi, 250 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja 64,90€

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Vuonna 2018 Museokortilla pääsee yli 250 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Hinnat 1.1.2018 alkaen:

  • Voimassaolevan Museokortin uusiminen 59 €
  • Uusi Museokortti tai vanhentuneen kortin uusiminen 68 €

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Ulrika Ferm: Ollaan kuin ei oltaiskaan
24.1.2019 asti

Ulrika Ferm on kiinnostunut arkistoista ja siitä, kuinka eri ilmiöitä tallennetaan suunnitelmallisesti.

Näyttelyssään Ollaan kuin ei oltaiskaan Ferm tarkastelee Pohjois-Irlannin matkailuviranomaisten kokoelmaa ja vastaavien hyvin rahoitettujen projektien dokumentteja (vuosilta 1950-1976), jotka tehtiin alun perin markkinoimaan Pohjois-Irlantia loma- tai sijoituskohteena. Matkailuviranomaisten kuvausryhmä dokumentoi aluetta valokuvien ja videokuvan avulla tallentaen filmille Pohjois-Irlannin elämän eri puolia: sen yhteiskuntaa ja historiaa, ihmisiä ja paikkoja.

Näyttely esittelee sekä leikattua että leikkaamatonta filmimateriaalia. Ferm on editoinut filmejä, jotka korostavat arkistojen luontaista toistoa ja samanaikaisesti kieltävät niiden yhteyden tiettyyn aikaan ja paikkaan.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


Iiris Kaarlehto & Inka Kynkäänniemi: All Connections Are Boundaries
27.1.2019 asti

Erilaisten tarinoiden ja arjen käytäntöjen kautta syntyvät ja lujittuvat rakenteet ja vallan muodot sekä niiden purkaminen ovat keskeistä taiteilijapari Iiris Kaarlehdon ja Inka Kynkäänniemen työskentelylle. Nämä teemat saavat näkyvän muodon heidän vastavalmistuneessa videoteoksessaan All Connections Are Boundaries. Teoksessa taiteilijat esittävät erilaisia hahmoja, joista osa on heidän itsensä kaltaisia, muun muassa kankaisten nukkeolentojen muodossa.

Teos on esillä museon Projekti-tilassa.

Videoteoksen kuvaaja: Matti Harju
Videoteoksen äänitys ja äänisuunnittelu: Roope Mantere

Suomen valokuvataiteen museo
ti-su klo 11-18, ke 11-20
10 €/ 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Marja Helander, Harri Pälviranta ja Kari Soinio: Ideaalin perilliset / Ideálaid árbbolaččat
Kuva: Marja Helander24.2.2019 asti

Marja Helander, Harri Pälviranta ja Kari Soinio ovat kolme pitkän linjan valokuvataiteen tekijää. Kukin kolmesta taiteilijasta on uransa aikana asettunut omiin teoksiinsa, toimien itse taiteensa materiaalina.

Ideaalin perilliset pureutuu median, nyky-yhteiskunnan sekä oman henkisen perinnön ylläpitämiin ja välittämiin arvoihin ja normeihin. Taiteilijat tarkastelevat omista lähtökohdistaan meitä ohjailevia ihanteita sekä kohtaavat myös sanattomien sääntöjen purkamiseen liittyvät haasteet: Voimmeko tehdä mitään meitä määrittäville voimille? Entä mille asioille jäämme omassa ympäristössämme täysin sokeiksi?

Näyttely on syntynyt taiteilijoiden kollektiivisen työskentelyprosessin tuloksena ja näyttelyn teokset ovat pääosin ensimmäistä kertaa esillä.

Kuva: Marja Helander.

Suomen valokuvataiteen museo
ti-su klo 11-18, ke 11-20
10 €/ 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Markus Jokela, Jouko Lehtola, Pentti Sammallahti, Iiu Susiraja: Hetki kuvalle
24.2.2019 asti

Kuva: Pentti Sammallahti.

Hetki kuvalle -näyttely kannustaa hitaaseen taiteen katsomiseen ja kuvanlukuun. Näyttelyyn on valittu Valokuvataiteen museon kokoelmista neljä kuvaa, joiden äärelle katsojan toivotaan rauhassa pysähtyvän.

Näyttely on esillä museon Kuvakulma-tilassa.

Suomen valokuvataiteen museo
ti-su klo 11-18, ke 11-20
10 €/ 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Photofuss: Muutoksessa – In Transition
24.2.2019 asti

Photofussin, Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmän, näyttelykokonaisuus esittelee ajatuksia asioista, jotka ovat muutoksessa.

Näyttelyssä mukana ovat ryhmän jäsenet Vladislav Bakanov, Iris Blauberg, Aku Eloranta, Sonja Hyytiäinen, Aina-Emelie Kaila, Ronn Keinänen, Oksana Lebedeva, Pinja Nikki, Karoliina Redsven, Elle Sumelius, Ronja Tammenpää ja Oona Österman.

Näyttely on esillä museon Prosessi-tilassa.

Suomen valokuvataiteen museo
ti-su klo 11-18, ke 11-20
10 €/ 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Jyväskylässä

Kapa: Syrjäpoluilla
20.1.2019 asti

Kuva: Kapa.

Kapan retrospektiivinen näyttely esittelee yhden tärkeimmistä uuden valokuvauksen pioneereista Suomessa. Taiteilijanimi Kapan takana on ensi vuonna 70 vuotta täyttävä Martti Kapanen. Hän oli muun muassa perustamassa yhdessä jyväskyläläisten valokuvaajien kanssa tarunhohtoista Fotogenesis-ryhmää 1980-luvun alussa sekä kansainvälistä valokuvataiteen triennaali LUMOa (1989–2007).

Kapa käsittelee useimmissa teoksissaan mennyttä aikaa, ihmisen jättämiä jälkiä maisemaan ja menneisyyden muistumia ihmismieleen. Sarjoissaan hän on käsitellyt mm. kansallismaiseman ja kaupunkikuvan rajua muutosta varsin kriittisin äänenpainoin. Myös ihmisen historia on vahvasti esillä Kapan tuotannossa.

Kapan valokuvateoksille on ominaista maanläheinen, pehmeä ja lähes nostalginen vanhojen valokuvien värimaailma. Hän teki pitkään yksinomaan mustavalkoisia valokuvia, joita hän saattoi värittää öljypastelleilla tai vesivärein. Voimakkaat ja hehkuvat värit ponnahtavat yllättäen esiin hänen ulkomaisten residenssimatkojensa yhteydessä. Samoihin aikoihin hän luopui perinteisestä pimiötyöskentelystä ja siirtyi kokonaan digiaikaan. Ensimmäinen kännykkäkameralla kuvattu sarja Kotimatka valmistui vuonna 2013.

Jyväskylän taidemuseon Holvi
Kauppakatu 23, Jyväskylä
ti-su klo 11-18
6 € /3 €
Vapaa pääsy perjantaisin
Sisäänpääsy museokortilla

-Kotkassa

 

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

Jaakko Heikkilä; Mennyt elämä
13.1.2019 asti

Kuva: Jaakko Heikkilä.

VB-valokuvakeskuksen näyttely Mennyt elämä sisältää neljän eri valokuvaajan teossarjoja.

Mennyt elämä -näyttely kokonaisuudessaan kuvastaa paikkojen autioitumista ja toisaalta ympäristön palaamista osaksi luontoa eri näkökulmista. Ihmisten jäljet, toiveet ja murheet ovat näyttelyssä vahvasti läsnä.

Näyttelyn ensimmäinen osa koostuu Jaakko Heikkilän näyttelystä Veden kätkemiä huoneita, joka kuvaa Venetsian yhtälailla kauniita kuin surumielisiäkin aateliston huoneistoja.

Näyttelyn toinen osa koostuu Martti Matilaisen Takaisin luontoon -näyttelystä, joka esittelee Suomen katoavia kyliä ja rapistuvia pieniä maalaistaloja, jotka alkavat pikkuhiljaa palata osaksi luontoa autioitumisensa myötä.

Kolmas osa koostuu Maria Mäen näyttelystä Somnia, joka kuvastaa elämää Skattungbyn ekokylässä Ruotsissa; sen asuttamia ihmisiä ja heidän elämiään omavaraisuuteen ja yhteisöllisyyteen pyrkivässä ympäristössä.

Näyttelyn neljännen osan muodostavat kuvat Hanna Koikkalaisen Lakkautettu Kylä -näyttelystä. Sen keskiössä ovat vuonna 1948 lakkautettu Suistamon pitäjä ja sen tarinat ja maisemat. Näyttelyssä korostuu se, miltä tuntuu jättää kotipaikka jälkeensä ja muuttua siirtolaiseksi.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17; ke 11-19; la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

 

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Tuisku Lehto: ‘Hey nuts, show me some guts!’
Kuva: Tuisku Lehto2.2.2019 asti

‘Hey nuts, show me some guts!’ on sarja kohtaamisia mielenterveyskuntoutujien ja mielenterveyssyistä eläkkeelle jääneiden nuorten kanssa.

Kokonaisuuteen valittujen valokuvien tilanteita on rakennettu juuri siinä määrin kuin kuvattava itse on halunnut. Pyrkimyksenä on ollut kyseenalaistaa tapaa, jolla mielenterveysongelmaisia on usein käsitelty, sekä toimia niin, että tapaamisista ja kuvausprosessista jäisi merkittävä kokemus kuvattavalle itselleen.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

 

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

 

Galleri Kobra
Kauppiaankatu 9, Karjaa
ti-pe 11-17, la-su 10-14

-Tampereella

Aapo Huhta: Block
Kuva: Aapo Huhta.28.1.2019 asti

Block on valokuvaessee nykyajan metropolista ja ihmisen paikasta siellä. Teos liikkuu dokumentaarisen kerronnan ja rakennetun kuvan rajapinnalla. Kuvissa toistuu äärimmilleen viety pelkistys; pääosassa on betoniviidakko, ja ihmiset on kuvattu tietoisesti etäältä. Teoksen nimi viittaa korttelin sijasta etäisyyteen ihmisten välillä.

Aapo Huhta on Helsingissä työskentelevä valokuvaaja. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2015. Hänen työskentelynsä keskittyy kokeelliseen dokumentarismiin.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Tina Jokitalo
28.1.2019 asti

Kuva: Tina Jokitalo.

Tina Jokitalon Prelude -näyttelyn tematiikka käsittelee ekologista tietoisuutta. Näyttelyn veistokselliset teokset viittaavat ilmaston lämpenemiseen ja ympäristönmuutokseen.

Näyttelyssä nähdään myös vuorovaikutteinen teos, jonka avulla näyttelyssä kävijän on mahdollista jakaa ympäristömyonteisiä tekoja sosiaalisessa mediassa.

Tina Jokitalo (s. 1972, Ruotsi) on tamperelainen taiteilija, joka työskentelee useiden tekniikoiden, kuten valokuva-, video-, ääni-, veistos- ja installaatiotaiteen parissa. Jokitalon taiteessa pohditaan lavastetun illuusiota ja epäilyksen jännitettä leikittelyn keinoin.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Valokuvakeskus Peri muuttaa uusiin tiloihin ja galleriatoiminta on tammikuun ajan tauolla. Toiminta jatkuu Turun Taidehallissa 2.2.2019 alkaen.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18


-Valkeakoskella

Kameraseura -74 Valkeakoski ry:n vuosinäyttely
Kuva: Kameraseura -74 Valkeakoski ry:n vuosinäyttely3.2.2019 asti

Myllysaaren museo
Kanavanranta 3, Valkeakoski
ti-pe klo 10-16, su klo 12-16

-Vaasassa

 

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ti-su 11-17


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2018
Päättyneet näyttelyt 2017
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa