Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Heinäkuu 2003

 
 
31.07.2003  
93-vuotta zagrebilaista elämäniloa

Zagrebilaisessa torikahvilassa (3 kuvaa).

Väsyneitä Splitissä (4 kuvaa).

TopShot (Hki, Malminkartano) myy Canon 10D -järjestelmädigiä hintaan 1.995 euroa, mukaan tulevat tietenkin (!) suomenkieliset manuaalit.

Peter iNova (digitalsecrets.net) on testannut Nikon 5400 -digikameraa, viisi megapikseliä, nelinkertainen zoom, 28 mm - 116 mm, Suomen hinta 1.000 euroa.

ePhotoZine.com, Matt Paper review. Yhdeksää mattapaperia (miksei Epsonin?) on testattu viidessä printterissä (Canon S900, Epson 830, Epson 2100, HP 5550 ja HP 7550).

Digital Outback Photo, Pixel Size. Perusteellinen ja tekninen selvitys digikameroissa käytettyjen kuvasensorien pikselien koosta.

Photo.net, The Poor Man's IS eli Köyhän Miehen Kuvanvakaaja. Artikkelin kirjoittajalla on ollut käytössä Canon 10D, mutta tekniikkaa voi soveltaa mihin tahansa kameraan. Samasta kohteesta otetaan kuvia kerralla sarjakuvauksella, Canonin tapauksessa yhdeksän. Tiedostokooltaan isoin kuva on tarkin. Yksinkertaista! Tällä tekniikalla päästään samaan lopputulokseen kuin jos käytössä olisi kuvanvakaajalla varustettu objektiivi.

Roger Cavanagh, Using A Gray Card (sivut on tehty Frontpagella, latautuvat hitaasti).

Suomen Valokuvahistoriallinen yhdistys järjestää lauantaina 13.9.2003 Mäntsälän Seurojentalolla klo 10.00 - 15.00 Vanhat Camerat IX -suurkirpputorin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tarkempia tietoja tulee myöhemmin tapahtuman sivuille.

 

30.07.2003  

Armi lisäsi Galleriaan vaihteeksi 4 kpl yökuvia Splitistä. Seuraavaksi on tarkoitus laittaa esille siluetti-, auringonlasku-, yö- yms. kuvien sijaan ihan tavallisia kunnon valossa otettuja kuvia.

Olli Nuutisen sivut www.6mpix.com (Canon 10D -blogi) ovat mielenkiintoista luettavaa. Kohdasta 21.7.2003 löytyy useampikin majavasta otettu kuva.

Suomalaisessa www.digivideo.org -sivustossa on käyty mielenkiintoinen keskustelu, jossa on verrattu digivideoiden still-kuvaa digikameroiden tuottamaan jälkeen. Lue säie.

Oriens Enhancer 2.6, freeware-ohjelma, kuvankäsittelyäkin. Kokeilu omalla vastuulla.

(email) Jippiin valokuvaus-foorumille voi kirjoittaa, vaikka ei olisikaan maksullisen tekstiviestin avulla rekisteröinyt uniikkia nimimerkiä.

USA:sta tilaaminen ei ole aina kalliimpaa. Kameroiden takuut eivät yleensä ole voimassa Euroopassa, mutta näin ei ole välttämättä optiikan osalla. Jippiin valokuvaus-foorumilla kerrotaan, miten USA:sta oli tilattu kaksi Canonin 50 mm:n objektiivia. Listahinta + pk. olivat yhteensä 144 e, päälle tulli 6.7% sekä alv 22%. Loppuhinnaksi tuli 185 euroa. Suomen hinnat olisivat olleet 260 e - 280 e, Saksan hinnat 220 e + pk. Tilauspaikkana oli www.adorama.com. Lue viesti.

Luminous Landscape. Uusi keskikoon kameroiden digiperiin keskittyvä artikkelisarja on alkanut. Ensimmäinen kirjoitus A Survey of Current Medium Format Digital Backs käsittelee nykyistä markkinatilannetta ja tarjolla olevia malleja.

Kuukausittaisesta Vivid Light Photography -nettilehdestä on ilmestynyt uusi numero, Issue #28. Aiheina mm. Nikon 2DH, Minolta Dimage Xt ja veden kuvaaminen.

IR, Sony DSC-U60 -arvio. Lcd-näyttöön ei mahdu kuin 93% kuvasta, muuten tässä luokassa erittäin mielenkiintoinen kamera.

Steve Sanders, uusia arvioita. Sony DSC-U60, vedenpitävä puoleentoista metriin, kaksi megapikseliä, AAA-akut. Yhden tuuman lcd-näyttö, 33 mm, f2.8. Nyt myynnissä hintaan $249. Sony DSC-U30, erittäin pieni ja helppokäyttöinen. Kaksi megapikseliä, yhden tuuman lcd-näyttö, AAA-akut, nyt myynnissä hintaan $199.

 

29.07.2003  

Armi lisäsi Galleria-sivulle siluettikuvia: 9 kpl Unkarin Balaton-järveltä ja 3 kpl Splitin hotellistamme Kroatiasta.

Fujifilm on tänään julkistanut kaikkiaan viisi uutta kameramallia.

 • Fuji Finepix S7000, Fuji S602 Zoomin seuraaja. Vanhassa mallissa oli 3 megapikselin kenno ja kuusinkertainen zoom, uudessa kuusi megapikseliä ja kuusinkertainen zoom. Polttoväli on 35 mm - 210 mm. Elektronisen etsimen pikselimäärä on kaksinkertaistunut ja SmartMedia-kortti on vaihtunut xD-korttiin, edelleen on mahdollista käyttää Compact Flash -korttia. Kennona on uusi Super CCD HR (High Resolution). Kamerassa on ulkoinen salamakenkä. Uutta ovat myös USB 2.0 ja raw-muotoinen talletus. Myyntiin kamera tulee lokakuussa, hinta on $799. Kts. Dpreview, IR, Steve Sanders, DCRP.
 • Fuji Finepix S5000, Fuji 3800:n seuraaja, ominaisuuksia lisätty. Kolmen megapikselin SuperCCD HR -kenno, kymmenkertainen zoom, xD-kortit, AA-akut, raw-kuvat. Valovoima ei pysy zoomatessa f2.8:ssa (kuten S7000:lla), vaan laskee f4.0:aan. Elokuussa myyntiin, hinta on $499. Kts. Dpreview, IR, Steve Sanders, DCRP.
 • Fuji Finepix A210 ja Fuji A205, kolmen ja kahden megapikselin tavallinen CCD-kenno. Kolminkertainen zoom, 36 mm - 108 mm, f3.0 - f4.8, xD-kortit. Fuji A210 korvaa Fuji 2650 -mallin. Lisävarusteena kameroille löytyy käyttöä yksinekertaistamaan ns. telakka-asema. Elokuussa myyntiin, hinnat $200 ja $280, telakka-asema maksaa $75. Kts. Dpreview, IR, Steve Sanders, DCRP 1, 2.
 • Fuji Finepix A310, korvaa Fuji A303:n. Sama kenno kuin Fuji S5000:ssa, kolmen megapikselin SuperCCD HR, kolminkertainen zoom, 38 mm - 114 mm, f2.8 - f7.0, tavallinen optinen etsin, lcd-näyttö ei yhtä hyvä kuin S5000-mallissa. XD-kortit, AA-akut, myyntiin elokuussa, hinta on $300. Steve Sanders, DCRP.

Olen seurannut Pinserin blogilistan kautta löytämääni Elokuvia ja Valokuvia -webbilogia. Usein on ihmetyttänyt EjV:n pitäjän kasvava dvd-kokoelma ja hillitön elokuvien katseluinto. Nyt on tullut lisää kiinnostusta seuraamiseen, kun pitäjä on hankkinut heinäkuun alussa Canon 10D:n.

Tilasin pari päivää sitten USA:sta kameran lcd-näytön suojakalvon USA:sta, maksuvälineenä oli VISA-kortti. Osoite on daproducts.com, hinta oli $6 + postikulut $2. Huuto.netistä saanee vastaavan tuotteen, tälläkin hetkellä on yksi lcd-näytön suoja myynnissä, kts. kohde.

 

28.07.2003  

Loma-ajan Viikon Kuvat tulevat tässä jälkikäteen (viikot 28-31) ja ne on otettu kaikki Balaton-järvellä Unkarissa: vko 31, vko 30, vko 29, vko 28. Kaikki nämä kuvat on otettu auringon laskiessa.

Fotonetissä (tuo yläpuolella vilkkuva banneri) on otettu vaihtoehtopaperiksi kolmas paperilaatu matan ja tavallisen kiiltävän lisäksi, ns. Supreme Super Pro. Kyseessä on huippukiiltävä ja paksumpi valokuvapaperi. Hintakin on sitten kalliimpi. Saamani sähköpostin mukaan yksi isompikin uudistus on ollut pitempään työn alla, tuotantoon tulee sitten aikanaan. Ei liene kovin vaikea arvata, mistä asiasta oikein on kyse... (Itse ainakin kaipaisin palvelulta tätä ominaisuutta kovasti...).

Teemu Möttönen, Canon 1D -kuvia Porin Jazzeilta. Samalla voi tutkailla ilmaisohjelma Irfanview:llä tehtyä kuvagalleriaa (ihan kiitettävää jälkeää). Linsseinä ovat 70-200mm ja 500mm. Teemu lienee hankkinut Canon 1D:n jo helmikuussa (kalustosivu on tainnut jäädä päivittämättä, siellä mainitaan vain filmikamerat). Teemu.net -sivustolta löytyy paljon Formula 1 -kuvia.

 • (Teemun yhteystiedoissa mainitun osoitteen samassa portaassa asuimme Armin kanssa vuosina 1978 - 1979...)

Hannu Hurmeen sivuilta löytyvät ohjeet Ihon siloitukseen ja Syväterävyysefektin lisäämiseen. Välineenä on Photoshop.

Petteri Sulonen (Canon 10D yms.), www.seittipaja.fi, uusimmat artikkelit:

Pyysin lentoasemalla tullikopista ns. matkatavaratodistuksen, ettei sitten mahdollisen tullitarkastuksen osuessa kohdalla olisi ollut mitään ongelmia. Eipä ollut kovin kummoinen operaatio, itse matkatavaratodistuskin on pieni 10 cm x 15 cm paperilappunen. Tässä kuva omastani. Tekstinä oli vain Canon 10 D + 4 objektiivia ja kameran sarjanumero. USA:aan tai vaikkapa Japaniin matkustaville tällainen todistus lienee ihan tarpeellinen.

Canon 10D:n hinta on toimitusvaikeuksista (vaikka mallia valmistuu 30.000 kpl kuukaudessa) huolimatta edelleen laskusuunnassa.

 • Suomessa www.akiba.fi myy Canon 10D:tä 1.995 eurolla (lienee peräisin Saksasta, joten mukana ei tulle suomenkielistä manuaalia)
 • saksalainen hintavertailu www.guenstiger.de näyttää Canon 10D:n alimmaksi hinnaksi 1.647 euroa. Saatavuudesta ei ole tietoa, ulkomaille www.mundmdiscount.de ei toimita kuin ennakkomaksulla (en suosittele!)

Iomega yrittää paluuta 1.5 GB:n päivitetyllä Clik!-kiekolla, nyt nimenä on DCT (Digital Capture Technology). Ensimmäisiä DCT:hen pohjautuvia tuotteita odotetaan myyntiin v. 2004 toisella neljänneksellä. Kts. IR.

EU on rahoittanut Albumit auki -nimistä valokuvatietokantaa, jonne voi tallettaa elämänmenoa Helsingistä vuosien varrelta. Palvelu on avautunut v. 2003 alussa, kuka tahansa voi tallettaa sinne kuviaan Helsingistä. Sivuilta löytyvät yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero ja katuosoite). Suurin osa kuvista on peräisin Stadin taivaan alla -kuva-arkistosta (2042 kpl), toiseksi suurin kuvalähde on Helsingin kaupunginmuseo (550 kpl). Muita kuvien luovuttajia on vähän alle 40 kpl. Kuvien oikeudet säilyvät alkuperäisellä kuvaajalla, Albumit auki -arkisto saa kuviin ainoastaan näyttöoikeuden internetissä.

 • 30.7.: Foorumiin puolella vielä täydennystä ylläolevaan, TeemuN: "Sinne voi viedä kuvia Helsingistä, oli ne sitten paperi-, dia-, nega- tai digi- muodossa. Ja antamalla käyttöoikeuden kuvien nettikäyttöön ko. projektin yhteydessä, vastineeksi saa kuvat n. 10 megaisina tiffeinä cd:llä... ". Periaatteessa kätevä tapa skannerittomalle saada Helsinki-kuvansa kaupan päälle rompulle skannattuna...

Luontokuva.com, Jore Puusan haastattelu, aiheena luontokuvaus.

ThumbsPlus 6, uusi versio. Tarkoitus on lähiviikkoina päivittää digicamera.netin Vinkit-osion ThumbsPlus 5.01:n arviota. TP on kuva-arkisto-ohjelma, jossa on paljon muitakin ominaisuuksia. Kuvankäsittelyyn löytyy monia työkaluja, talletetut avainsanat yms. voidaan siirtää tekstitiedoston kautta mihin tahansa toiseenohjelmaan.

Dpreview, kameravalmistajilta on tullut tietoa v. 2003 ensimmäisten viiden kuukauden toimituksista kauppoihin

 • kokonaistuotanto on kasvanut vuodessa 93%, filmikameroiden valmistusmäärä on pudonnut 20%
 • Eurooppa on mennyt luvuissa USA:n ohi
 • Euroopan kasvu on 149%, USA:n 67% ja Japanin 49%
 • objektiivien valmistusluvut ovat laskeneet vuodessa 11%

Yllättävän paljon ehti tapahtua vajaan kuukauden aikana. Nikonin uusi järjestelmädigi on kaikkein mielenkiintoisin ja varmasti odotetuin uutuus. Päivittelen uutissivua seuraavien päivien aikana, tärkeimmät loman aikaiset asiat pyrin ainakin lyhyesti mainitsemaan.

Keltaisen pörssin tuoreimmat ilmoitukset (31.7.) (Melkein kaikki ilmoitukset löytyvät osastoista 3203. Oheislaitteet ja tarvikkeet, 3107. Videolaitteet ja kamerat sekä 4313. Valokuvaus).

 • Agfa e-photo cl 18, 80 e, Jyväskylä (17.7.)
 • ArtixScan 4000t, skanneri, 699 e, Tampere (29.7.)
 • Bowens studiovalaisimet 2 kpl, voimaosa + jalustat, 500 e, Vaasa (15.7.)
 • Canon A40, 128 MB, 330 e, Turku (15.7.)
 • Canon Digital Ixus, 2 akkua, 320 e, Vantaa (15.7.)
 • Canon Digital Ixus V3, 256 MB, 480 e, Oulu (22.7., 31.7.)
 • Canon Digital Ixus V2, 350 e, Espoo (31.7.)
 • Canon Digital Ixus V, 320 e, Tampere (18.7., 21.7.)
 • Canon EF 35 - 135 Ultrasonic, 185 e, Ylihärmä (21.7.)
 • Canon EF 70 - 200mm 1:2.8, 1.600 e, Sipoo (21.7.)
 • Canon EF 75 - 300mm 4-5.6 Cokin UV-filtteri, 150 e, Hki (13.7.)
 • Canon EF 75 - 300mm USM 4.0-5.6, 245 e, Kälviä (11.7., 29.7.)
 • Canon EF 85/1.8 + loitto 25 mm Ef (Soligor), 358 e, Kempele (18.7.)
 • Canon EF 300mm/2.8 USM L objektiivi, 2300 e, Hki (8.7.)
 • Canon EOS 50 + BP-50, Tamron 28-200mm IF Super II + UV-linssi, Canon salama 380 EX, Manfrotto-jalusta, Lowepro-laukku, 1.000 e, Kuopio 27.7.)
 • Canon G1, 64 MB, Tiffenin 43 mm linssiadapteri, 375 e, Lappeenranta (18.7.)
 • Canon EOS D60, 1.700 e, Espoo (22.7.)
 • Canon EOS D60, 1.680 e, Espoo (28.7.)
 • Canon G3, 2 x 128 MB, kortinlukija, 700 e, Hki (30.7.)
 • Canon Ixus 300, 64 MB, 350 e, Hki (24.7.)
 • Canon Ixus V, 128 MB, vyölaukku, 2 akut, 270 e, Tampere (29.7.)
 • Canon Ixus V2, 320 e, Lempäälä (30.7.)
 • Canon Ixus V2, näyttö viallinen, 140 e, Rovaniemi (11.7.)
 • Canon Ixus V3, 128 MB, 470 e, Hki (19.7.)
 • Canon Powershot A100, 225 e, Kauhava (24.7., 29.7., 31.7.)
 • Canon Powershot Pro70, 64 MB, 3 akkua, ym., 350 e, Hki (28.7.)
 • Canon Powershot 90IS, 700 e, Eura (31.7.)
 • Canon Powershot Pro 90IS, 700 e, Lappeenranta (15.7.)
 • Canon Powershot S10, kaksi akkua, 220 e, Hki (28.7.)
 • Canon Powershot S30, 250 e, Hki (10.7.)
 • Canon S45, 128 MB, 580 e, Nokia (26.7.)
 • Canon Speedlite 380EX salama, 200 e, Hki (28.7.)
 • Casio Exilim EX-S2, 64 MB, 300 e, Hki (23.7.)
 • Casio QV-2300ux, 220 e, Espoo (17.7.)
 • Digital Revio KD-400Z, akussa jotain vikaa, 250 e, Kouvola (27.7.)
 • Epson PhotoPC 650, 48 MB, 120 e, Hämeenlinna (30.7.)
 • Fed-stereokamera tarvikkeineen, 420 e, Riihimäki (21.7.)
 • Fujifilm EX-20, 64 MB, 140 e, Hki (15.7.)
 • Fujifilm EX-20, 170 e, Vantaa (17.7.)
 • Fuji Finepix A204, 200 e, Kerimäki (28.7.)
 • Fuji Finepix 6900Z, laukku + 64MB, 690 e, Hki (11.7.)
 • Fuji Finepix S2:n verkkolaite AC-5vhs, 40 e, Kuopio (23.7.)
 • Fuji A310, 64 MB, 399 e, Hyvinkää (29.7.)
 • Fuji S602Z, Fujin linssiadapteri, Olympus TCON-17 telejatke, UV- ja polarisaatiofilttereitä, 12 akkua + laturi, hood + cap, 128 MB, laukku, 700 e, Hki (28.7.)
 • Fuji S2 Pro järjestelmädigi, 1.820 e, Hki (24.7.)
 • Gitzo Super Studex Cremailleere-keskipylväällä, 390 e, Lahti (17.7.)
 • HP Photosmart 215, 70 e, Lappeenranta (25.7.)
 • HP C618, 32 MB, 185 e, Tampere (25.7.)
 • HP Photosmart 618, 128 MB, akut + laturi + laukku, 250 e, Tampere (17.7.)
 • HP Photosmart 620, 260 e, Espoo (28.7.)
 • HP 620, akut + laukku, 150 e, Tampere (29.7.)
 • HP Photosmart 620, 32 MB, telakointiasema, 180 e, Nokia (21.7.)
 • HP Photosmart 812, 360 e, Somero (18.7.)
 • HP Photosmart 812, 128 MB, 350 e, Pori (21.7.)
 • HP Photosmart 812, 64 MB, akut + laturi, 320 e, Lahti (21.7.)
 • HP 735, akut + laturi, 250 e, Lahti (15.7.)
 • Kodak DC240 Zoom, 40 MB, laukku, 150 e, Vantaa (25.7.)
 • Magbix B350 kamerakiikari, 99 e, Lappeenranta (14.7.)
 • Manfrotto 055 CLB, 110 e, Hki (28.7.)
 • Manfrotto 055-CLB + 200 videopää, 140 e, Hki (7.7.)
 • Manfrotto 190, 352 kuulapää, 60 e, Jyväskylän mlk (15.7.)
 • Manfrotto 290, 200 videopää, 119 e, Salo (18.7.)
 • Metz 54MZ-3 salama Nikonin sovite sca-3402, 350 e, Jyväskylä (26.7.)
 • Minolta F100, 64 MB, akut + laturi, 512 e, Kotka (23.7.)
 • Nikkor AF 18-35/3.5-4.5 IF-ED, 500 e, Hki (24.7.)
 • Nikkor AF-D 28-70/3.5-4.5 260 e, Hki (29.7.)
 • Nikkor AF 35-70/2.8 370 e, Iitti (30.7.)
 • Nikkor 50/1.8 D AF, 150 e, Hki (28.7.)
 • Nikon AF-S 24-85mm ED f3.5-4.5, 450 e, Kuopio (23.7.)
 • Nikon AF 50mm F/1.8, 100 e, Lahti (20.7.)
 • Nikon AF 35mm F/2, 200 e, Lahti (20.7.)
 • Nikon Coolpix 990, 250 e, Espoo (11.7.)
 • Nikon loittorengas PK-11A, 55 e, Jyväskylä (26.7.)
 • Nikon SB-28 salama, 220 e, Tampere (29.7.)
 • Nikon SB-80DX salama, 380 e, Kuopio (23.7.)
 • Olympus C-1 Zoom, 128 MB, 150 e, Hki (28.7.)
 • Olympus C-220 Zoom, 64 MB, 200 e, Hki (24.7.)
 • Olympus C-860 L, 80 e, Vantaa (10.7.)
 • Olympus C-300 Zoom, 64 MB, akut + laturi + kotelo, 280 e, Kotka (22.7.)
 • Olympus C-2020 Z, 64 MB, 190 e, Espoo (7.7.)
 • Olympus C-2100UZ, 64 MB, laukku + akut, 400 e, Ruokolahti (21.7.)
 • Olympus C-3000Z, 32 Mb, laukku, 600 e, Tampere (16.7.)
 • Olympus Camedia FL40 salama, 285 e, Hki (17.7.)
 • Olympus Camedia Flash Path korttiadapteri, 3 x 8 MB, 65 e, Turku (16.7.)
 • Olympus E-10, kaksi muistikorttia, 1.400 e, Espoo (17.7.)
 • Panasonic DMC-LC20, 270 e, Pori (21.7.)
 • Samsung Digimax 130, 150 e, Alajärvi (15.7.)
 • Sigma EX 180 mm F3.5 APO MACRO IF, Nikon AF-D, 600 e, Jyväskylä (30.7.)
 • Smart Media 128 MB, 30 e, Urjala (9.7.)
 • Sony DSC-F717, 790 e, Jyväskylä (14.7.)
 • Sony DSC-P50, 64 MB + 128 MB, 350 e, Virrat (21.7.)
 • Sony DSC-P50, 64 MB + 128 MB, 300 e, Virrat (27.7.)
 • Sony DSC-P71, 400 e, Hämeenlinna (29.7.)
 • Sony DSC-P71, 400 e, Hki (23.7.)
 • Sony DSC-P8, 390 e, Hki (29.7.)
 • Sony DSC-P9, 610 e, Karkkila (25.7., 28.7.)
 • Sony DSC-S85, kaksi akkua, 64 MB, 660 e, Espoo (29.7.)
 • Sony DSC-U20, 64 MB, 430 e, Tampere (21.7., 29.7.)
 • Sony ESCP 71 400 e, 400 e, Hämeenlinna (8.7.)
 • Sony Memory Stick -levykeadapteri, 40 e, Hki (27.7.)
 • Sony Memory Stick 128 MB, 50 e, Hki (27.7.)
 • Sony VCL-DEH 17V tele, Sony VCL-DEH 07V laajakulma, Sony DSC-V1 lisälinssit, yht. 350 e, Orivesi (22.7., 29.7.)
 • Starblitz 1000 Auto rengassalama, 50 e, Hanko (14.7.)
 • Tamron AF Zoom 28-300, Canon EOS, Hoyan UV-suojus, 300 e, Hki (23.7.)
 • Tokina ATX 28-70 Zoom AF F2.8 (Canon EOS), 300 e, Jyväskylä (13.7.)
 • Tokina Zoom AF28-70 f2.6-2.8 Nikon-sovitteella, suojapussi + vastavalosuoja, 550 e, Hki (28.7.)

Vajaan neljän viikon loma Unkarissa ja Kroatiassa on sitten ohi. Kamera oli tietenkin mukana, mutta kuvanotto ei ollut pääasia. Canon 10D toimi kätevänä muistikirjana, nyt sitten muistaa kaiken tarkasti, kun apuna ovat valokuvat. Hyvien kuvien ottaminen vaatisi pelkästään kuvaamiseen keskittymistä. Ilmat olivat sen verran kuumat, että pääosassa olivat tällä kertaa laiskottelu, kylpylöissä käynti ja uiminen. Kuvia kertyi kaikkiaan runsaat kolme ja puoli tuhatta, joten joukkoon mahtuu oikein hyviäkin otoksia. X's Drive II täytti tehtävänsä odotetusti, vaikka tiedostojen siirto välillä tuntuikin vähän hitaalta. Mukana ollutta monopodia ja Canonin 100mm:n makrolinssiä ei käytetty kertaakaan, suurin osa kuvista otettiin Canonin 24 - 85mm:n peruszoomilla.

Kurssikirjat.net -webbikaupasta löytyy 344 kpl valokuvausaiheista kirjaa. Hinnat näyttivät olevan kohdallaan, sivuilla ei mainittu noutomahdollisuutta, postikulut lähetystä kohti ovat 4.5 euroa.

 • Bookplus.fi -webbikaupasta löytyy (vasemmalta alhaalta kohta Lisää valokuvauskirjoja Englanniksi) täyshaulla hakusanana "photography" 2365 viitettä. Bookplus.fi -webbikauppahan sijaitsee Helsingissä Sanomatalossa päärautatieaseman vieressä.

 

01.07.2003   - 27.7.2003

Foorumia lukuunottamatta Digicamera.net oli 1.7.2003 - 27.7.2003 kesälaitumilla.

 

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

 

 

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 


Hae Google:sta

Uutiset