Muutamia ilkeitä mietteitä....

Pipoa voi löysätä, mutta aiheen tulee liittyä jotenkin valokuvaukseen.
jorepuusa

Muutamia ilkeitä mietteitä....

Viesti Kirjoittaja jorepuusa »

1.Jotta digikameran käytöstä olisi todella hyötyä, tarvitset tietokoneen.

2. Jos ostat tietotekniikkaa, sinun pitää opetella paljon uusia asioita, joiden kanssa kuvaamisella ei ole mitään tekemistä.

3. Joudut hankkimaan kuvankäsittelyohjelman. Jos et ole koskaan käyttänyt sellaista, joudut opettelemaan uusia termejä ja asioita.
Koska alan slangi on englanniksi, sinun on osattava hiukan kieltä.
Alan suomenkielinen termistö on vakiintumatonta käännöstekstiä ja sama sana saattaa tarkoittaa monia epämääräisiä asioita.

4. Jos et ole ollut paljon tekemisissä tietokoneen kanssa, opit hitaasti ja joudut usein kysymään neuvoa jäädessäsi jumiin, varsinkin jos olet hieman iäkkäämpi esim yli 40 vuotias ja nainen.
( ei rasismia vaan kokemukseni yli 35 digialueen kurssiltani )
Jo resoluutiokäsitteen ymmärtäminen, saatika käyttöön siirtäminen saattaa olla vaikeaa, jos et pidä matematiikasta.

5. Jotta saisit kuvia ulos käsiisi katseltaviksi, tarvitset tulostimen. Tulostimen mustekasetit ovat kalliita ja niillä tulostaa uskomattoman vähän esim A4 kokoisia täysvärikuvia hintaansa nähden. Tulostimen mainoksessa luvataan ns. valokuvalaatua.
Ole rehellinen itsellesi ja vertaa valokuvaa ja tulostettasi!

6. Joudut tallentamaan kuviasi tietokoneelle. tms. Jos kirjoitat niitä muistiin -tarvitset cd tai dvd tai optisen kirjoittimen tms ja joudut opettelemaan sen käytön. Esim PC:n Neron suurempi versio ei ole helppo ohjelma aloittelijalle joka on käyttänyt hyvin vähän tietokonetta.

7. Vaikka kuvasi ovat cd:llä, ne saattavat muuttua lukukelvottomiksi huolimattoman käsittelyn seurauksena. CD saattaa myös tuhoutua ajan kanssa, emme tiedä asiasta mitään varmaa vielä.
Jos et ole tehnyt varmuuskopiota, ja kovalevysi leikkaa kiinni niin silloin kaikki kuvasi tuhoutuvat, sinulla EI OLE NIITÄ ENÄÄ KOSKAAN.
Jokin syy saattaa tulevaisuudessa tehdä CD:t ym lukukelvottomiksi, silloinkaan sinulla EI OLE AINUTTAKAAN KUVAA ESIM. LAPSESTASI.

8. Digikamerat ( lue pokkarit) ovat omiaan rajoittamaan kuvaustapaasi. Vaikka kuvaaminen aluksi tuntuu helpolta, olet lopulta kameran vanki. Tekniikka/ automatiikka määrittää paljon enemmän kuvaamistasi kuin ennen.

9. Oikeastaan voitat vain nopeudessa, saat kuvasi nopeasti katsottaviksi pieneltä kameran näytöltä jota on hyvin vaikea katsoa auringossa ja sitten kotonasi tietokoneen näytöltä (jonka on oltava kalibroitu tulostimesi kanssa).
Kuvien selaaminen nopeutuu ja tulee helpommaksi JOS osaat käyttää ostamaasi arkistointiohjelmaa ja osaat tehdä hakuja siihen ja ennekaikkea jaksat antaa tiedostoille kuvaavia nimiä.

10. Digitaalikuvaus on kuitenkin aivan samaa kuvaamista kuin ennen, vain kalliimpaa, hankalampaa, häiriöalttiimpaa, sähköstä riippuvaista, tallennusmediasta riippuvaista, niin automaattista että et kehity kuvaajana ( pokkarit harrastajatasolla) jne.
Digikuvaajana osallistut varustelukilpaan, joka köyhdyttää luonnonvaroja. Jos katsot digikameralehtiin lähetettyjä kuvia kriittisesti huomaat että ne ovat paljon tylsempiä, kuvina vanhanaikaisia ja teknisesti Photoshopin osaamattoman filtterirumban pilaamia.

Mutta kohta kaikki kuvaavat digille. ( kehitysmaiden miljardit asukkaat ? saavatko hekin kuvata digille?)
Sanotaan että kehitystä vastaan ei pidä rimpuilla. Ikävä kyllä se taitaa pitää paikkansa.
Mutta joskus voi silti narista kehityksestä kehityksen vuoksi.

Onko digitaalisuus ensimmäinen totaali kuilu hyvinvoinnin ja hengissäpysymisen välillä, jossain pieni transistoriradio tai polkupyörä on edelleen huipputeknologiaa, been there seen that )

jp
( joka tekee työt digillä ja kuvaa snäpit filkalle,
koska pitää kovasti hienoista kymppikuvista)
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
kaptah
Viestit: 1561
Liittynyt: Huhti 08, 2004 18 : 00

Viesti Kirjoittaja kaptah »

Viimeksi muokannut kaptah, Touko 24, 2009 15 : 41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
PekkaM
Viestit: 524
Liittynyt: Maalis 30, 2004 12 : 02
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja PekkaM »

Ihmetyttää nämä ristiretket, joita täällä on joka toisella asiantuntijalla menossa...
adele
Viestit: 5117
Liittynyt: Kesä 01, 2003 23 : 09

Re: Muutamia ilkeitä mietteitä....

Viesti Kirjoittaja adele »

jorepuusa kirjoitti:1.Jotta digikameran käytöstä olisi todella hyötyä, tarvitset tietokoneen.
Tietokone on erottamaton osa nykyaikaista elämää, töissä, kotona, koulussa ja on tarpeen jokaiselle aktiiviselle ihmiselle, nuorelle ja vanhalle.
jorepuusa kirjoitti:2. Jos ostat tietotekniikkaa, sinun pitää opetella paljon uusia asioita, joiden kanssa kuvaamisella ei ole mitään tekemistä.
Tietokoneen käyttötaito on luku- ja kirjoitustaitoon verrattavat asia. Jos kynnys opetella tietokoneen käyttöä laskee digikuvaamisen takia, on se vain hyvä asia. Ilman taitoa olet tuomittu b-luokan kansalaiseksi, jolta veloitetaan a-luokan maksut.
jorepuusa kirjoitti:3. Joudut hankkimaan kuvankäsittelyohjelman. Jos et ole koskaan käyttänyt sellaista, joudut opettelemaan uusia termejä ja asioita.
Koska alan slangi on englanniksi, sinun on osattava hiukan kieltä. Alan suomenkielinen termistö on vakiintumatonta käännöstekstiä ja sama sana saattaa tarkoittaa monia epämääräisiä asioita.
Englannin kieli on maailmankieli. Sen, tai mikään muu uuden taidon opettelu ei vahingoita ketään. Kaikki arkikieleen perustuva teksti on määrittelemätöntä ja epämääräistä. Olen usein kuullut työssäni termin "viimeisen päälle"-jotain. Voin vain pyöritellä silmiäni sillä "viimeisen päälle merkitsee eri ihmisille aivan eri asioita. Jonkun mielestä kelvoton on toiselle "viimeisen päälle". Aivan samoin on muiden sanojen kanssa. Semantiikkaa.
jorepuusa kirjoitti:4. Jos et ole ollut paljon tekemisissä tietokoneen kanssa, opit hitaasti ja joudut usein kysymään neuvoa jäädessäsi jumiin,

Life is hard and then you die. Olemme varustetut erilaisilla lahjoilla. Toiset oppivat nopeammin ja toiset hitaammin. Se, että toinen oppii nopeasti on tietysti epädemokraattista. Mutta miksi hävetä neuvojen kysymistä?
jorepuusa kirjoitti:6. Joudut tallentamaan kuviasi tietokoneelle. tms. Jos kirjoitat niitä muistiin -tarvitset cd tai dvd tai optisen kirjoittimen tms ja joudut opettelemaan sen käytön. Esim PC:n Neron suurempi versio ei ole helppo ohjelma aloittelijalle joka on käyttänyt hyvin vähän tietokonetta.

On olemassa helpompia käyttöjärjestelmiä ja helpompia poltto-ohjelmia, mutta laatu maksaa.
jorepuusa kirjoitti:7. Vaikka kuvasi ovat cd:llä, ne saattavat muuttua lukukelvottomiksi huolimattoman käsittelyn seurauksena. CD saattaa myös tuhoutua ajan kanssa, emme tiedä asiasta mitään varmaa vielä. Jos et ole tehnyt varmuuskopiota, ja kovalevysi leikkaa kiinni niin silloin kaikki kuvasi tuhoutuvat, sinulla EI OLE NIITÄ ENÄÄ KOSKAAN. Jokin syy saattaa tulevaisuudessa tehdä CD:t ym lukukelvottomiksi, silloinkaan sinulla EI OLE AINUTTAKAAN KUVAA ESIM. LAPSESTASI.

Talosi voi palaa ja kaikki paperikuvat ja negat haihtua savuna ilmaan. Tuttavan keskittymishäiriöinen lapsi voi repiä valokuvasi. Sokea orpo voi kompastua sirkkeliin ja saada syövän. Näitä riittää. Jos lapsen kuvat katoavat bittiavaruuteen niin toivottavasti lapsi osaa lohduttaa vanhempaansa, että ei ole kysymys maailmanlopusta vaan parista valokuvasta. Aurinko nousee huomenakin. Ostin ensimmäiset CD-levyni -82. Kaikki toimivat tänä päivänä, kuten uutena. Valokuvien ja koko käyttöjärjestelmän) varmistaminen toiselle (ulkoiselle) kovalevylle on nykyaikana halpaa, nopeaa ja helppoa. Se, että on typerä, tai tietämätön ei ole rikos, mutta siitä joutuu kärsimään.
jorepuusa kirjoitti:Sanotaan että kehitystä vastaan ei pidä rimpuilla. Ikävä kyllä se taitaa pitää paikkansa.

Rimpulla saa, mutta pidä ei luulla, että sillä olisi merkitystä, tai että se ei olisi hukkaan heitettyä energiaa.
”Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.”
kohan
Viestit: 12556
Liittynyt: Helmi 21, 2004 15 : 02
Paikkakunta: Keuruu

Viesti Kirjoittaja kohan »

Jorepuusan tekstihän on kuin suoraan pienen kamerakauppiaan hätähuuto siitä kun tekniikka kiitää ohi ja oma tieto ja taito jää paitsioon.

Osaan kertoa vain omalta kohdaltani miten digikameroiden nykytila on vain parantanut vanhan hyvän harrastuksen kiinnostusta ja ainakin omasta mielestäni parantanut ymmärrystä niin kuvan laadusta kuin erityisesti värien subjektiivisesta maailmasta. Erityisesti pidän hyvänä puolena mahdollisuutta räiskiä surutta kuvia kohteesta, jos ei muuten niin oppimismielessä.

Terveiset Shanghain pimenevästä illasta - kuvausteemana China today
kedbu
Viestit: 134
Liittynyt: Touko 25, 2003 12 : 48

Viesti Kirjoittaja kedbu »

Jos sunnuntaikuvaaja ostaa digitaalikameran käyttääkseen sitä kuin filmikameraansa hän ei tarvitse tietokonetta koska voi teettää kuvansa muistikortilta kuten ennen filmirullalta.
jolloin ei tarvitse opetella/hankkia tietokonetta eikä tarvite osata vieraita kieliä. sunnuntaikuvaaja kun hakee kameransa lähimmästä valokuvausliikkeestä ja saa mukaansa suomenkieliset käyttöohjeet.
Mikäli tosissaan aikoo jotain harrastaa joutuu AINA hankkimaan uusia laitteita ja opettelemaan niiden käyttöä. mutta asiat voi tehdä helpomminkin.

Tässä vastaus väitteisiin 1-7, 9

jorepuusa tuntuu olevan kovasti kehitystä vastaan. tekeepä ihminen elämässään mitä tahansa hän joutuu opettelemaan uusia asioita. kysymyshän on omista valinnoista. ensin on opeteltava syömään kiinteää ruokaa, konttaamaan, kävelemään, ajamaan polkupyörällä... jossainvaiheessa saattaa eteen tulla digikamera.

Elämähän koostuu omista valinnoistasi:
Mikäli digikameran käyttö on ylivoimaista ei sitä silloin kannata käyttää. mikäli työnantaja vaatii käyttämään digikameraa (eikä se onnistu) on syytä miettiä työpaikan vaihtoa.
Lähes jokaisessa työpaikassa joutuu käyttämään tietokoneita, enemmän tai vähemmän.
Itsekkin olen seurannut kuinka 50-60 vuotiaat työntekijät opettelevat käyttämään uusia atk järjestelmiä. Eivät he ikinä niitä kunnolla opi käyttämään mutta juuri sen verran että tulevat toimeen. Silti useilla on oma tietokone kotona jolla hoidetaan pankkiasiat ym.... Joillakin on jopa digikamera. Eivät he osaa kuvankäsittelyä mutta ovat oikein tyytyväisiä ostokseensa. Eikö se ole pääasia!!
Kännissä ja kihloissa on kiva olla!
Gillis
Viestit: 699
Liittynyt: Tammi 09, 2003 22 : 38

Re: Muutamia ilkeitä mietteitä....

Viesti Kirjoittaja Gillis »

jorepuusa kirjoitti:
2. Jos ostat tietotekniikkaa, sinun pitää opetella paljon uusia asioita, joiden kanssa kuvaamisella ei ole mitään tekemistä.
Sellainen se maailma vaan nykyään on... aika harvat työpaikat eivät vaadi minkäänlaista atk-taitoa...

Ja jos ollaan rehellisiä niin paljonkohan suurennuskoneilla ja kehityskemikaleilla on kuvaamisen kanssa tekemistä...
4. Jos et ole ollut paljon tekemisissä tietokoneen kanssa, opit hitaasti ja joudut usein kysymään neuvoa jäädessäsi jumiin, varsinkin jos olet hieman iäkkäämpi esim yli 40 vuotias ja nainen.
( ei rasismia vaan kokemukseni yli 35 digialueen kurssiltani )
Jo resoluutiokäsitteen ymmärtäminen, saatika käyttöön siirtäminen saattaa olla vaikeaa, jos et pidä matematiikasta.
voitkohan harrastaa mitään ellet viitsi oppia mitään uutta sen takia?
5. Jotta saisit kuvia ulos käsiisi katseltaviksi, tarvitset tulostimen. Tulostimen mustekasetit ovat kalliita ja niillä tulostaa uskomattoman vähän esim A4 kokoisia täysvärikuvia hintaansa nähden. Tulostimen mainoksessa luvataan ns. valokuvalaatua.
Ole rehellinen itsellesi ja vertaa valokuvaa ja tulostettasi!
Oletko koskaan kuullut ifi.fi tai fotonetti.fi:stä
7. Vaikka kuvasi ovat cd:llä, ne saattavat muuttua lukukelvottomiksi huolimattoman käsittelyn seurauksena. CD saattaa myös tuhoutua ajan kanssa, emme tiedä asiasta mitään varmaa vielä.
Tuo ei ole ongelma jos on oma-aloitteinen ja pitää huolen että pitää parikin backuppia ja tarkistaa tallenteiden toimivuuden esim. vuoden välein.

Juuro tuolta eilen kaivoin CD-R levyllisen valokuvia vuodelta -97. (olin joskus ottanut kuvakehityksen yhteydessä kuva-cd:n fotoyks-liikkeessä). CD oli lojunut lipaston pohjalla ilman minkäänlaista koteloa ja lipastoa oli usein avattu ja kaivettu sieltä tavaroita jolloin cd oli naarmuuntunut, naarmuja oli todella paljon. Mutta yllätys yllätys, cd toimi kuin junan vessa kun laitoin sen asemaan... paperivedokset samoista kuvista on hävinneet kaaaaauan sitten.
Jos et ole tehnyt varmuuskopiota, ja kovalevysi leikkaa kiinni niin silloin kaikki kuvasi tuhoutuvat, sinulla EI OLE NIITÄ ENÄÄ KOSKAAN.
Jokin syy saattaa tulevaisuudessa tehdä CD:t ym lukukelvottomiksi, silloinkaan sinulla EI OLE AINUTTAKAAN KUVAA ESIM. LAPSESTASI.
Hyvinkin paljon omaa tymyyttä ellei varmuuskopioita ole. Ainahan voi valokuva-albumikin hävitä tuhoutua tai tulla varastetuksi.

Sitäpaitsi ifillä tai fotonetillä tuotetut tulosteet säilyvät siinä kuin normaalitkin filmiräpsäykset... aika harvat kotinäpsäilijät jaksavat negoja säästää...
8. Digikamerat ( lue pokkarit) ovat omiaan rajoittamaan kuvaustapaasi. Vaikka kuvaaminen aluksi tuntuu helpolta, olet lopulta kameran vanki. Tekniikka/ automatiikka määrittää paljon enemmän kuvaamistasi kuin ennen.
öööh... tuo on minusta aika paksu väite... Useimmissa digipokkareissahan juuri on reilusti enemmän vapautta ja säätövaraa normaaleihin pokkarikameroihin verrattuna...
10. Digitaalikuvaus on kuitenkin aivan samaa kuvaamista kuin ennen, vain kalliimpaa, hankalampaa, häiriöalttiimpaa, sähköstä riippuvaista, tallennusmediasta riippuvaista, niin automaattista että et kehity kuvaajana ( pokkarit harrastajatasolla) jne.
Digikuvaajana osallistut varustelukilpaan, joka köyhdyttää luonnonvaroja. Jos katsot digikameralehtiin lähetettyjä kuvia kriittisesti huomaat että ne ovat paljon tylsempiä, kuvina vanhanaikaisia ja teknisesti Photoshopin osaamattoman filtterirumban pilaamia.
Hankalampaa? en menisi sanomaan... kalliimpaa? riippuu kuvausmääristä... ei kehity kuvaajana? juuri kotikuvaajahan huomaa tekemänsä virheet, jos pitää odottaa viikkoa että kuvakauppa saa kuvat kehitettyä niin on jo unohtanut mitä kuvaustilanteessa oikein teki.

Mutta joskus voi silti narista kehityksestä kehityksen vuoksi.
niin jore, sinähän sitä teet oikein suurella sydämmellä :)
SamiN
Viestit: 1030
Liittynyt: Tammi 05, 2004 12 : 32
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja SamiN »

Siis minä en ainakaan ottanut tuota puusan teksiä tosissani. Sehän on kirjoitettu pilke silmäkulmassa. Älkää olko noin tosikkoja ;D
Where facts are few, experts are many. -- Donald R. Gannon
kohan
Viestit: 12556
Liittynyt: Helmi 21, 2004 15 : 02
Paikkakunta: Keuruu

Viesti Kirjoittaja kohan »

Niinhän se on, eihän kukaan tollasta tosissaan...
4x5
Viestit: 220
Liittynyt: Huhti 05, 2003 15 : 27
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja 4x5 »

Pääasia että porukka hetken itselleen rehellisesti pohtii missä mennään.

Pilke silmäkulmassa voi johtua siitä, että kyllä Jore varmasti tietää työntäneensä täällä päänsä karhunpesään ;)
Pekka M.Nurminen
paulas
Viestit: 1171
Liittynyt: Syys 06, 2003 23 : 54

Re: Muutamia ilkeitä mietteitä....

Viesti Kirjoittaja paulas »

jorepuusa kirjoitti:
4. Jos et ole ollut paljon tekemisissä tietokoneen kanssa, opit hitaasti ja joudut usein kysymään neuvoa jäädessäsi jumiin, varsinkin jos olet hieman iäkkäämpi esim yli 40 vuotias ja nainen.
( ei rasismia vaan kokemukseni yli 35 digialueen kurssiltani )
Jo resoluutiokäsitteen ymmärtäminen, saatika käyttöön siirtäminen saattaa olla vaikeaa, jos et pidä matematiikasta.
Perheeseemme hankittiin vuonna 1999 ensimmäinen nettiyhteydellä varustettu moderni tiekone. Olin silloin 42 vuotta ja nainen, jota olen edelleen. En ollut juurikaan sitä ennen ollut tietokoneiden kanssa tekemisissä enkä tiennyt edes sitä ennen, miten nettiyhteys hankitaan. Lainasin kirjastosta nipun tietokonelehtiä ja opuksia, tilasin itsellenikin yhden ja ostin oppaita. Lähes tyhjästä lähteneenä opettelin askel askeleelta koneen käytön. Kysyin/kysyn neuvoa joskus, jos sattui kohdalle sellainen, joka osasi neuvoa, mutta pääosin otin selvää asioista, kun oli pakko. En työskentele teknisellä alalla. En vieläkään osaa vääntää koodia tai tehdä mitään monimutkaista ja rautapuoli on minulle aika vierasta, mutta jostain syystä olen perheessämme ja työpaikallamme se, jolta kysytään tietokoneeseen liittyviä asioita. Olen siis edelleen nainen ja nyt vielä enemmän yli neljäkymmentä. Siis ”iäkäskin” oppii ja vielä nainenkin, jos on kiinnostusta!!

Niin, muuten se, jolta eniten kysyn neuvoja, on iältään 74 vuotta. Hänellä on tietysti digikamera tietokoneen lisäksi.
jorepuusa

Viesti Kirjoittaja jorepuusa »

kohan kirjoitti:Niinhän se on, eihän kukaan tollasta tosissaan...
Kyllä, aivan tosissaan.
Minä siis olen aivan tosissani--- luettuani pari viikkoa tämän forumin kirkasotsaista totuutta, tai uskovaisuutta etten sanoisi.

Nämä kommenttini syntyvät TAVALLISTEN ihmisten kohtaamista vaikeuksista.
Tälle forumille kirjoittavat ovat pääsääntöisesti 15-30 vuotiaita miehiä, joilla on laitetausta, siis halua ja mielenkiintoa erillaisiin innovaatioihin ja niiden oppimiseen. Asennemaailma on tietysti tietynlainen.

Minä kohtaan työssäni esim 45 -55 vuotiaita naisia, jotka hakevat apua siihen, että oppisivat miten hiiri liikkuu ja hekin haluaisivat olla mukana tekniikan kehittymisessä.
Heitä ei voi poistaa avaruuteen ilmalukon kautta, esim heillä on yhtäläiset oikeudet ihmisinä oppia, yrittää oppia tai edes jotenkin olla mukana tietoyhteisössä, jossa minä olen ollut vuodesta 1984.
Olitko syntynyt silloin?

Olen kuvannut ensimmäisillä digikameroilla, joita markkinoilla on ollut 320 x resoisena ja kuvaan nyt työni digille,-- ellen halua todella hyvää teknistä laatua ( lue sävyalaa), jolloin kuvaan palkilla ja dialla, olen ensimmäisiä PS käyttäjiä Suomessa ja kuitenkin olen edelleen sitä mieltä,-- että tekniikka huiputtaa ihmisiä uskomaan, että digikuvaus ja laajat digitekniikat jotenkin auttaisivat ihmiskuntaa, ne eivät tee sitä, vaan kasvattavat kuilua.

Ilmaisu, visuaalinen ilmaisu EI ole parantunut mihinkään, vaan huonontunut merkittävästi digin massaesiintymisen kautta.

Toivotaan, että asia paranee muutamassa vuodessa, vaikka epäilen kovasti, koska consumerdigi on ollut todella markkinoilla kuutisen vuotta ja kuvallinen anti on huonontunut jatkuvasti-

( ota käteesi vaikkapa pikseli-lehti ja lue ja katso sen kuvia....sanat eivät ihan riitä...nooh melkein)
jp
armih
Site Admin
Viestit: 699
Liittynyt: Joulu 08, 2002 20 : 46
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja armih »

jorepuusa kirjoitti:Minä kohtaan työssäni esim 45 -55 vuotiaita naisia, jotka hakevat apua siihen, että oppisivat miten hiiri liikkuu ja hekin haluaisivat olla mukana tekniikan kehittymisessä.
Heitä ei voi poistaa avaruuteen ilmalukon kautta, esim heillä on yhtäläiset oikeudet ihmisinä oppia, yrittää oppia tai edes jotenkin olla mukana tietoyhteisössä, jossa minä olen ollut vuodesta 1984. Olitko syntynyt silloin?
Kuulun tuohon mainitsemaasi ikä- ja sukupuoliryhmään enkä nyt voi muuta sanoa kuin apua! Kyllä meillä tosiaan on yhtäläiset oikeudet ihmisinä oppia ja vieläpä opimmekin siinä missä muutkin.
Armi Hölttö
www.digicamera.net
ExC
Viestit: 704
Liittynyt: Tammi 11, 2003 9 : 36
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja ExC »

Aina on jotain uutta tulossa ja kyllähän ne oppii jos vaan asia yhtään kiinnostaa.

Monet eivät edes yritä ilmaista kuvillaan mitään, vaan arkistoivat itselleen "kosketeltavia muistoja".
Viimeksi muokannut ExC, Touko 20, 2004 19 : 58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
teemupii
Viestit: 680
Liittynyt: Syys 25, 2003 9 : 47
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja teemupii »

Jos ei osaa, ei ole mahdollisuuksia taikka ei vain halua oppia, niin sitten ei ole pakko digikameraa käyttää. Kukaan ei varmaankaan pakota käyttämään digiä, joten en ymmärrä mikä tässä nytten on itkun aiheena.
armih
Site Admin
Viestit: 699
Liittynyt: Joulu 08, 2002 20 : 46
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja armih »

jorepuusa kirjoitti:
Tälle forumille kirjoittavat ovat pääsääntöisesti 15-30 vuotiaita miehiä,
jp
Miehiä on varmaankin suurin osa. Foorumin ikäkyselyn mukaan 43% on yli 30 vuotiaita. Lähes tuhat ihmistä on vastannut tähän kyselyyn. Koko kyselyn ajan tuo %-luku on pysynyt lähes samana. Yli nelikymppisten osuus vastanneista on runsaat 20%.
Viimeksi muokannut armih, Touko 20, 2004 20 : 27. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Armi Hölttö
www.digicamera.net
mikko
Viestit: 2334
Liittynyt: Tammi 10, 2003 9 : 29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mikko »

jorepuusa kirjoitti:( ota käteesi vaikkapa pikseli-lehti ja lue ja katso sen kuvia....sanat eivät ihan riitä...nooh melkein)
Täysin samaa mieltä Jore!

Ihmettelenmiten tuo Pikseli aina onnistuukin, taas uusi kansikuva sitä on rakennettu koko päivä ja hoh hoijaa, todella pas.. kuva. Ottakaa käteen uusi kameralehti ja katsokaa kantta, siinä on kunnon kuva!

Ehkä ongelma onkin kun lähes kaikki pikselin kuvat kuvataan kompakti digeillä?
Mun mielestä huippu kuva oli se tyttö legolaatikko päässä, kuva käännetty peilikuvaksi (näkee teksteistä) maskauksen jäljet ympäri tyttöä, lego palikat lattialla sumeita kuin luumusose.
*Pro Mikko Laakso*
laite

Viesti Kirjoittaja laite »

mikko kirjoitti:Ehkä ongelma onkin kun lähes kaikki pikselin kuvat kuvataan kompakti digeillä?
olisko ne parempia jos väitettäisiin että kuvaamiseen on käytetty L sarjan objektiiveja? ;)
jorepuusa

Viesti Kirjoittaja jorepuusa »

armih kirjoitti: Kuulun tuohon mainitsemaasi ikä- ja sukupuoliryhmään enkä nyt voi muuta sanoa kuin apua! Kyllä meillä tosiaan on yhtäläiset oikeudet ihmisinä oppia ja vieläpä opimmekin siinä missä muutkin.
Tarkennetaan vielä että olen enemmän feministi kuin moni feministi ja minusta on surullista, että digitekniikka pelottavuudellaan siirtää suuren osan naisia syrjään tietoyhteiskunnasta ja miesten ja lasten varaan.
Näillä naisilla olisi valtava pehmeämpi ja inhimillisempi potentiaali annettavana kuvissaan kaikille meille, mutta nyt näemme miesten teknokratiaa kaikkialla.
Naiskuvaajan kuvat erottaa heti inhimillisemmän otteen vuoksi, katsokaa vaikka Jenni-Justiina Niemen tai Hanna Weseliuksen kuvia, joissa inhimillisyys on läsnä toisin, kuin miesten geometrisissä otoksissa, joissa ihminen on vain osanen sommittelusyndroomaa, vrt Hannes Heikuran vuodesta toiseen samanlaiset kuvat.

Olen kurssittanut vanhuksista lapsiin ihmisiä tietotekniikkaan ja digikuvaukseen ja todennut että vaikka miten niitä asioita pidettäisiin itsestään selvinä, ne eivät ole sitä. Eivät edes minun 70:lle toimittajaopiskelijalleni, jotka ovat 19-27 vuotiaita.
Photoshop on heillä erittäin iso este digimaailmaan pääsemisessä.

Tosiasia on että digipokkarit esim HELIA:ssa ovat tehneet mahdollisiksi ns drilliharjoitukset kuvaamisen suhteen, mutta ovatko tulokset kokonaisuudessa digien myötä koulutksessa parantuneet, eivät ja olen nyt aivan rehellinen.

Aika ja nopeus eivät tunnukaan parantavan valokuvauksen lopputulemaa. Ihminen ei ole kello, enkä lopulta tiedä mitä digin tuomalla ajansäästöllä tehdään.?????

Sensijaan nopeat kehityskoneet ja kehittyneet emulsiot ja hyvät skannerit saisivat aikaan ketjun, jonka päässä kuva olisi digitaalisena tarkasteltavana ja jaettavissa.

Nyt filkkakamerasta näytölle kestää vajaat kymmenen minuuttia, sen ajan voi istua ja jutella mukavia kahvikupposen äärellä, eikä maailma muutu miksikään.
JP
tareone
Viestit: 6200
Liittynyt: Tammi 09, 2003 22 : 08
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Muutamia ilkeitä mietteitä....

Viesti Kirjoittaja tareone »

jorepuusa kirjoitti:7. Vaikka kuvasi ovat cd:llä, ne saattavat muuttua lukukelvottomiksi huolimattoman käsittelyn seurauksena. CD saattaa myös tuhoutua ajan kanssa, emme tiedä asiasta mitään varmaa vielä.
Jos et ole tehnyt varmuuskopiota, ja kovalevysi leikkaa kiinni niin silloin kaikki kuvasi tuhoutuvat, sinulla EI OLE NIITÄ ENÄÄ KOSKAAN.
Jokin syy saattaa tulevaisuudessa tehdä CD:t ym lukukelvottomiksi, silloinkaan sinulla EI OLE AINUTTAKAAN KUVAA ESIM. LAPSESTASI.
Totta joka sana, mutta erityisesti kohta 7. Siitä, että cd:t tuhoutuu lukukelvottomiksi ajan kanssa, on varmaa tietoa ja allekirjoittaneella henkilökohtaista kokemusta. Paria 5 vuotta vanhaa cd-r levyä ei pysty enää lukemaan.

Ei digitaalisen tiedon haavoittuvaisuuden ja tuhoutumisen tunnustaminen ole kenenkään pienen valokuvaamon hätähuuto, vaan totista totta. Kannattaa pitää huolta arkistoinnista, se on toiseksi tärkein osa digitaalista valokuvausta.

Pikselin kansista, ulkoasusta ja sisällöstä olen myös samaa mieltä. En tilaa ensi vuonna, täältä löytyy kaikki, mitä tarvitsee tietää ja Kamera-lehden tilaamalla saa laatua ulkoisesti ja sisällöllisesti.
Vastaa Viestiin