Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Syyskuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Elokuu 2019

31.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Drone-kuvien upea Suomi. 30.8.2019. Suomi on täynnä hienoja kuvauskohteita, joita ei maan kamaralta aina huomaa. Drone on mullistanut valokuvauksen, ja nyt kuvaajat esittelevät upeimmat dronekohteet. Suomi on upeita dronekuvauskohteita täynnä, mutta jotkin paikat ovat ylitse muiden. Valokuvaajat Tea Karvinen, Konsta Punkka ja Jukka Paakkinen esittelevät dronekuvillaan näistä yksitoista erityistä.

Suomen valokuvataiteen museo, Podcast. Kuva ois kiva on Suomen valokuvataiteen museon yhdeksänosainen podcast. Ensimmäinen osa kuunneltavissa. Kesto 31:07. Podcastin ensimmäisessä jaksossa pohditaan valokuvan ja vallan suhdetta. Vieraina: valokuvaaja Sakari Piippo sekä Valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka.

HS, Kielletyt lapset. 30.8.2019. World Press Photo -valokuvanäyttely on esillä Sanomatalon Mediatorilla sunnuntaihin saakka. Valokuvaaja Catalina Martin-Chico voitti kilpailun toisen palkinnon.

Aamulehti, Revontulia voi nähdä viikonloppuna koko maassa – tamperelainen bongaaja on jo valmiina Ruoveden metsässä. 30.8.2019. Revontulia näkee todennäköisimmin taivaalla lauantai-illasta alkaen.

HS, Nyt, Matkailuinfluensseri postasi eksoottisia kuvia Instagramiin, kunnes internet huomasi että jokaisessa on identtiset pilvet. 30.8.2019. Kuvien muokkaus on arkipäiväistynyt, ja argentiinalainen Tupi Saraviakin myönsi paikkailleensa kuviensa puutteita ylimääräisillä pilvillä.

Avplus.fi, Canonilta kaksi uutta järjestelmäkameraa – EOS 90D ja M6 Mark II. 30.8.2019.

Tekniikan Maailma, Pikakoe: Panasonic Lumix DC-S1. 30.8.2019. Iso askel isoilla kameroilla.

Karjalainen, Utuinen maisema Kolia kohti voitti Karjalaisen valokuvakilpailun - "Tämä on minulle mieleinen maisema". 31.8.2019.

Yle, Punajalkahaukat lensivät Suomeen – kauniita "punahousuja" näkyy nyt harvinaisen paljon. 31.8.2019. Parhaiten punajalkahaukan voi bongata läntisen Uudenmaan pelloilta.

MTVUutiset, Kojelautakamera voi pelastaa nahkasi, mutta niihin liittyy myös ikävä ilmiö: "Kokovartalopeili on monesti suositeltavampi". 30.8.2019. Kysymys: Kannattaako autoon hankkia kojelautakamera ja mitä hyötyä siitä voi olla?

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

ePhotozine.com, What To Photograph On Day-Trips To Picturesque Villages.

Lensretals.com, blog, Some New Wide Angle Lens MTF Tests: Sony 24mm f1.4 GM; Sony 35mm f/1.8; Tamron 35mm f1.4 SP.

The Online Photographer, Fujifilm X-H1 Current Impressions.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Utsjoen tunturierämailla. 29.8.2019. Parin viikon takaisessa blogissa valotinkin edeltävän viiden päivän Varanginseikkailua sangen harmaissa elokuun alun sääoloissa. Varsinaisesti Suomen puolelle ajaminen ei ratkaissut kökkökeleihin liittyneitä ongelmia, mutta jatkuva ropina sentään taukosi Utsjoelle päästyä. Söin vakiintuneeseen tapaani maittavan lounaan Pub Rastigaisassa samalla kun odottelin etelästä saapuvia kalastuskavereitani.

Mikrobitti, Kuvaajan pikku apulaiset (vain tilaajille). Kesäkuu 2019. 4 sivua. Ulkokuvauksen suunnittelu. Mobiililaite, älypuhelin tai tabletti on kuvaajalle apuväline moneen, kulkee kätevästi aina mukana. Ulkokuvausta voi suunnitella etukäteen sovelluksella, joka näyttää valon suunnan halutussa paikassa haluttuun aikaan. Näissä ohjelmissa on myös melkein aina auringon ja kuun nousu- ja laskuajat sekä ns. sanottujen sinisten ja kultaisten hetkien ajankohdat. Parhaimmillaan tällainen ohjelma hakee myös säätiedotteen. Kätevä lisäpiirre on mahdollisuus tutkia karttakuvan päällä vaikkapa objektiivien polttovälien vaikutusta kuvakulmaan tai nähdä varjojen suunta ja pituus. Tähän ryhmään kuuluvista ohjelmista yksi monipuolisimmista on ilmainen Exsate Golden Hour. Vain Android.

 • PhotoPills, 11 euroa. Miljoonalaatikko. Ehkä tärkein osa on efemeris, suunnittelutyökalu, joka kertoo auringon ja kuun nousu- ja laskuajat sekä valon suunnan eri vuorokaudenaikoina halutussa sijaintipisteessä. Lisäksi eri laskimia, kuvakulmasta syväterävyyteen, harmaasuodinarvoihin ja parametreihin, joilla suurin osa kuva-alasta saadaan toistumaan terävänä. Lisäksi tähtitaivaan kuvaamisen työkalut. Time lapse -videoiden suunnitteluun laskin. Arvosana 5 * / 5 *. Hyvää: loistava integroitu työkalupakki. Huonoa: täysi hyödyntäminen vaatii opettelua. Pointti: harrastuksestaan enemmän irti haluavalle.
 • Stellarium Mobile Sky Map, 2.50 euroa (Android), 3.50 euroa (iOS). Tähtitiedettä. Alun perin tarkoitettu tähtitieteen opiskeluun, kotiplanetaarioon. Ohjelma pystyy näyttämään taivaankannen valittuna ajankohtana missä vain. Tarpeen jos haluaa Linnunradan kuviin näkyviin. Laaja tietokanta, kohteiden tiedot saa näkyviin simuloidulle näytölle. Myös valaistuksen ja valosaasteen voi simuloittaa näytölle. Tietokone- ja mobiiliversioiden käyttöliittymät ovat hyvin samankaltaiset. Arvosana 5 * / 5 *. Hyvää: monipuolinen sovellus kohdennettuun tarpeeseen. Huonoa: täysi hyödyntäminen vaatii opettelua. Pointti: tähtitaivaskuvaajan paras kaveri.
 • Cine Meter II, 28 euroa. Valotus ja värit kuntoon. iOS-laitteille, valotusmittari ja värimittari. Mittaamiseen käytetään puhelimen tai tabletin etu- ja takakameraa. Monissa filmikameroissa ei ole omaa valotusmittaria. Ei ehkä ihan absoluuttisia arvoja, mutta käyttökelpoinen apuväline. Tarvitaan kalibrointi vertailumittarin ja tunnetun valonlähteen avulla. Harmaakortti, valotusmittarilla varustettu kamera ja tarkasti säädetty tietokoneen näyttö. Valotuksen tarkkuudeksi saadaan keskimäärin +-0.5 EV. Arvosana 4 * / 5 *. Hyvää: monipuolinen ja aina mukana. Huonoa: ei mittaa salamavaloa. Pointti: edullinen vaihtoehto mittareille opetteluun ja valaisuudn.
 • MeteoEarth, ilmainen (mainoksia), iOS. Maisemakuvaajille. Kuvausten ja kuvausreissujen suunnitteluun. Ajantasaiset sääennusteet. Havainnollinen pilvi- ja sadealueiden simulointi, osaa erottaa eri korkeuksilla olevat pilvikerrokset. Voi auttaa ennakoimaan vaikka sumua tai usvaa. Yläpilvet auringonlaskun aikaan => mahdollisuus näyttävään väri-ilotukseen. iOS-sovellus. Samalla tekijällä WeatherPro (Android), vähän rajoitetumpi mainosrahoitteinen Free-versio tai muutaman euron hintainen Pro-versio. Arvosana 3.5 * / 5 *. Hyvää: havainnolliset simulaatiot suunnittelun tueksi. Huonoa: pohjautuu laajoihin, geneerisiin sääaineistoihin. Pointti: maisemakuvaajan suunnitteluapuun.
 • Muita:
  • Aurora Photo Forecast (FB), vähän yli euroan (Android / iOS). Revontulet.
  • Easy Release, 11 euroa (Android / iOS). Mallisopimukset.
  • LongShot, ilmainen, iOS. Valotusarvojen määrittelyyn, pitkät valotusajat oikein.
  • PolarPro, ilmainen, Android / iOS. Oikea suotimen etsiminen, valotusarvot haluttua lopputulosta varten. Video- ja valokuvaus.
  • Sun Surveyor, 9 euroa (Android), 11 euroa (iOS). Suosituimpia kuvausten suunnittelusovelluksia. Voi tutkia valaistuksen tai tähtitaivaan muutoksia halutussa paikassa ja haluttuun aikaan. Myös lisätyn todellisuuden näyttötila.
  • The Photographer's Ephemeris, TPE. 3.30 euroa (Android), 13 euroa (iOS). Monipuolisimpia suunnittelusovelluksia. Kartta- ja ar-näkymien lisäksi kohteen valaistusta voi tutkia karttakuvan 3d-mallissa. Myös selainkäyttöinen versio tietokoneita varten.

Avplus.fi, Sony laajensi peilittömien järjestelmäkameroiden Alpha-mallistoaan kahdella uutuudella. 29.8.2019. Sony on esitellyt Alpha-kameramallistoonsa kaksi uutta mallia – Alpha 6600 ja Alpha 6100. Molemmat mallit ovat kompaktin kokoisia ja kevyitä peilittömiä, jotka on varustettu 24,2 megapikselin APS-C-kokoisella CMOS-kennolla. Molemmat kamerat saapuvat myyntiin Euroopassa lokakuussa 2019.

Mynewsdesk.com, Laajempaa kuvaa kompaktilla 18mm f/2.8 -objektiivilla Sony FE-kameroille. 29.8.2019. Täyskennoisille. Pienikokoinen ja kevyt 18mm laajakulmaobjektiivi kattaa täyden kennon piirtoympyrän, mutta sopii täydellisesti myös APS-C-kennoisille kameroille. Lähin tarkennus 25cm. Nopea, terävä ja hiljainen. Paino 145g. Myyntiin lokakuussa, sh. 389 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

IR, Interested in video overviews of your favorite new products? Check out IR’s YouTube channel.

The Online Photographer, ?. Muiden joukossa aiheena myös kamerajulkistukset.

Kamera & Bild, Bonniers uppdaterade frilansavtal: ”Är under all kritik”. Paljon lehtiä Bonniersin omistuksessa Ruotsissa. Päivitetyssä sopimuksessa olisi pitänyt ottaa huomioon ankara arvostelu. Edelleen Svenska Fotografers Förbund kritisoi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Suomalaiskuvaajan varoittava esimerkki: Kuvat varastettiin netissä – nyt niillä myydään lakanoita ja huppareita ympäri maailman. 28.8.2019. Adalmina Ollanketo yllättyi törmättyään netissä sisustusesineisiin, joihin oli printattu hänen oman Minttu-kissansa kuvat.

Kokkola, Kokkolalaissyntyinen Henrik Blomqvist on itseoppinut valokuvaaja, joka on työskennellyt Italiassa muun muassa Armanin muotitalossa. 29.8.2019.

Satakunnan Kansa, Kaikkea on liikaa, luontokuvaajiakin. 29.8.2019.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Etäläsnäolo onnistuu robotin avulla. 27.8.2019. Nykypäivää.

Ikinörtti, Läheisten digivastustus. 28.8.2019.

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, Eihän puhelimessasi ole tätä? Yli 100 miljoonaa kertaa ladattu sovellus muuttui yhtäkkiä vaaralliseksi. 29.8.2019. Kaspersky löysi CamScanner-nimisen sovelluksen, joka pitkään toimi juuri niin kuin pitikin: se mahdollisti asiakirjojen skannaamisen puhelimen kameralla ja niiden hallinnoinnin. Sitten sovelluksesta tehtiin yhtäkkiä haitallinen uudella ohjelmistopäivityksellä.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, What is beauty? Mihaela Norok traveled around the world to answer the perennial question.

Digital Photography School.

Sonylta uutta.

Ja vielä Canonin uutuuksista.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Open Mike: What Danielle Jackson's Artnet Review Tells Us About What the Whitney Biennial Tells Us About the Future of Photography—and the Reviewers and Curators and Academicians Who Will Shape the Artists Who Will Shape It*.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kimmo Rauatmaa, Pitkän valotuksen liikekuvaus. 27.8.2019.

Aamulehti, Valokuvakeskus Nykyaika esittelee syyskuun aikana suomalaisen kuvajournalismin parhaimmistoa. 27.8.2019. Valokuvakeskus Nykyajassa on syyskuun ajan mahdollisuus nähdä Suomen parasta kuvajournalismia, kun perinteisessä Kuvajournalismi-näyttelyssä esitellään vuoden 2018 parhaat lehtikuvat ja -videot sekä poimintoja kilpailun parhaista otoksista.

Suomen Nikon, Nikon julkistaa Nikon Z 7- ja Z 6 -kameroille N-LOG-kuvauksen kolmiulotteisen LUT-profiilin sekä RAW-videolähdön tuen. 27.8.2019. Lehdistötiedote.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, These fantastical images celebrate the natural order of the earth.

Digital Photography School.

Canonilta uutta.

Panasonicilta uutta.

ePhotozine.com.

Lensrentals.com, blog, First Impressions with the Canon EOS RP.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Around the Web on a Tuesday. Kymmenkunta aihetta.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, A Message from Women Photographers Working in Africa. 9 kuvaa ja teksti.

Petapixel.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, ”Astu muutama askel toiseen suuntaan ja ota uusi kuva" – valokuvaaja Kristo Vedenoja kertoo vinkit arkkitehtuurin kuvaamiseen. 26.8.2019. Rakennuksia valokuvaava Kristo Vedenoja kertoo kuvaparien avulla, mitkä ovat tyypillisimmät virheet Instagram-kuvissa ja miten ammattilainen korjaa ne. Hyvään kuvaan ei tarvita aina isoa järjestelmäkameraa ja ammattinimikettä. Vedenoja itsekin löysi uudestaan palon valokuvaamiseen hankittuaan laadukkaalla kameralla varustetun puhelimen.

 • Rakennussuunnittelijana päivätyötä tekevä Vedenoja kokee, että kameran kanssa hän saa heittää insinöörin käytännönläheisen ajattelutavan hetkeksi sivuun ja heittäytyä leikittelemään muodoilla ja estetiikalla. – Vaikka olen rakennusinsinööri, minussa taitaa henkisesti asua vähän arkkitehtia, Vedenoja nauraa.
 • Instagram @helsinkifacades. Vedenojan nykyinen, vain Helsingin arkkitehtuuriin keskittyvä tili syntyi vuonna 2016, ja alkoi nopeasti keräämään suosiota. 17300 seuraajaa.
 • Instagram @kristovedenoja. Architecture, patterns and city scenes. 9361 seuraajaa.

Sttinfo.fi, Valokuvaaja Stefan Bremerin retrospektiivi päättyy Salossa su 8.9. / taiteilijatapaaminen pe 6.9. 26.8.2019. Helsinkiläisen valokuvaajan ja valokuvataiteilijan Stefan Bremerin (s. 1953) laaja takautuva näyttely päättyy Salon taidemuseossa 8.9.

Rajala Camera, Luontokuvausviikot 24.8.-8.9.2019.

Iltalehti, Täyttyykö Gmailisi ja kalenterisi roskasta? – Näin pääset eroon ikävästä ilmiöstä. 27.8.2019. Automaattiset kutsut sekä tapahtumamerkinnät on mahdollista ottaa pois päältä. Ominaisuuden poistaminen tapahtuu kolmen vaiheen kautta.

Älypuhelimista.

 • Tivi.fi, Kun puhelin kastuu, riisi auttaa? – Ei yhtään, tee sen sijaan näin. 26.8.2019. Puhelimien purkamiseen ja korjaamiseen erikoistunut iFixit on selvittänyt, toimiiko niin sanottu riisikikka. Ohjeiden alkuosat onnistuvat kotona, loput ehkä ei.
 • HS, Tuhannet nuoret saavat Jyväskylässä sovelluksen, jonka avulla koulu pystyy seuraamaan heidän sijaintiaan. 26.8.2019. Suomalaissovellus kehitettiin Jyväskylän yliopistossa. Koulujen haasteena on saada sovellus opiskelijoidensa puhelimiin, sillä sovellus seuraa sijaintitietoja. Tuhannet Jyväskylässä opiskelevat ammattikoululaiset ja lukiolaiset lataavat tänä syksynä puhelimiinsa uuden hälytyssovelluksen, jonka avulla koulu pystyy seuraamaan heidän sijaintiaan. Muun muassa pelastuslaitosten ja sairaaloiden käyttämän Secapp-sovelluksen on tarkoitus parantaa hätätilannetiedotusta.
  • Sovelluksen idea perustuu matkapuhelimien gps-sijaintitietoihin. Jos Gradian jossain rakennuksessa syttyy tulipalo tai rakennuksessa liikkuu väkivaltaisesti tai uhkaavasti käyttäytyvä henkilö, kuka tahansa voi soittaa hätänumeron lisäksi myös koulun sisäiseen hätänumeroon.
 • Maaseudun Tulevaisuus, Pariskunnan kauhunhetki: älypuhelin syttyi sängyssä tuleen keskellä yötä – Nykyinen akkusuunnittelu ruokkii rajuja paloja. 27.8.2019. Ilmiliekkeihin syttynyt akku poltti patjaan ison reiän. Tukesin asiantuntija ei suosittele lataamaan sähkölaitteita sängyssä lainkaan. Älypuhelin oli tavalliseen tapaan latauksessa sängyllä, sillä naisella oli tapana kuunnella puhelimesta äänikirjoja mennessään nukkumaan "Kahdelta heräsin ääneen, avasin silmät ja näin miten savua alkoi tulla todella raivolla puhelimesta", 35-vuotias nainen kertoo.
  • En epäile, etteikö akkua ole pidetty hyvin, Lepistö painottaa. Puhelin on kuitenkin saattanut joskus pudota ja kolhiintua.
  • Puhelin oli korealaisvalmisteinen LG.
  • Puhelimen lataaminen on riskitekijä. Asiantuntija itse ei lataa puhelintaan lainkaan öiseen aikaan. Viisainta on laittaa puhelin palamattomalle alustalle latauksen ajaksi. Olisi Lepistön mukaan lisäksi hyvä tarkistaa, ettei laitteen yläpuolella ole mitään palavaa.
 • Tivi.fi, OnePlus-puhelimet saivat odotetun vaihtoehdon. 26.8.2019. Puhelimensa virittelystä innostuneita ilahduttaa nyt tarjolle tuleva vaihtoehtoinen käyttöjärjestelmä. Android-pohjainen LineageOS tarjoaa joitakin ominaisuuksia, joita valmistajien virallisista käyttöjärjestelmäversioista ei löydy. Epävirallisen käyttöjärjestelmän avulla omalle laitteelleen voi saada myös päivityksiä huomattavasti virallista tukea pidempään. LineageOS on tarjolla noin kahteensataan eri laitteeseen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Cruising Down “The Boulevard” of the San Fernando Valley During the 1970s.

Digital Photography School.

IR, The 2019 Adobe Rising Stars of Photography: 10 talented photographers from around the globe.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

 • Olympus OM-D E-M1X Camera Review. Julkistettu 24.1.2019. 20 megapikselin 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera, perinteisen järjestelmäkameran koko ja ulkonäkö. Vain Fujifilm ja Olympus ovat pidättyneet täyskennoisista (Fujifilm keskikokoon suora hyppäys). Perinteisen järjestelmäkameran erinomainen ergonomia, tehty isoille käsille = voi käyttää hanskat kädessä. Paino 997g. Kroppikerroin 2x. Säänkestävyys huippuluokkaa, kaikkia mahdollisia ja mahdottomia ominaisuuksia. Pitkä takuu. Kaksi korttipaikkaa. Iso elektroninen etsin 0.825x (sopii hyvin silmälasien käyttäjille), 2.36 miljoonaa pistettä. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.037.000 pistettä. 2 SD-korttipaikkaa, UHS-II. LiveND (harmaasuodin sisäänrakennettuna). Akut kestävät ja kestävät, 870 kuvaa (CIPA). Sarjakuvaus nopea, parhaimmillaan 60fps. Huippuluokkaa oleva kuvanvakaaja (sopivan objektiivin kanssa 7.5 stoppia). UHD 4K/30p video. USB-C-lataus ja tiedonsiirto. Suljin speksattu 400.000 laukaisuun. Ei ethernet-liitäntää. Suunnattu pro-kuvaajille, urheilu ja action. Mutta myös pitkää zoomia kaipaaville. Ilman jalustaa Hi-Res -moodi 50 megapikselin kuvat.
  • Huonoa: kallis, 20 megapikselin sensori ei yllä täyskennoisten ISO-arvoihin eikä dynaamiikkaan. ISO 1600:n jälkeen kohina näkyy sekä jpg- että raw-kuvissa. Valikoita paljon, voivat hämmentää. Elektroninen etsin on hyvä, mutta resoluutiota saisi olla enemmän. Hyvää: erittäin hyvä kuvanlaatu 20 megapikselin 4/3 systeemiin sensorille, myös ISO-suorituskyky erinomainen tässä luokassa. Erinomainen kuvanvakaaja. Suljin kestää monta vuotta. High Res -moodi ei vaadi jalustaa. Focus stacking ja haarukointi. Erittäin nopea tarkennsu, myös vähässä valossa. Sarjakuvaus erinomainen. Nopea käytössä. 4K video hyvä. Kaksi korttipaikkaa, toinen UHS-II tuki. Äärimmäisen kestävä runko, säänkestävä potenssiin kaksi. Pitkä kuvausaika (kaksi akkua vakiona). Wi-Fi, sisäänrakennettu Bluetooth. GPS, ilmanpaine (korkeuden mittaus), kompassi, lämpötila. Ulkoisen mikrofonin ja kuulokkeiden liitännät. USB C-liitäntä. USB PD -lataus tuettu. Kaksi laturia mukaan vakiona.
  • Suomen hinta runko vähän yli 3.000 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The History of Animal Photography. 7 kuvaa ja teksti.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Fotosidan.se, Årets naturfotograf intervjuad i SVT. Video, kesto 2:15. Johan Hammar.

Kamera & Bild, Niklas Nilsson försvarar sin SM-titel i undervattensfoto.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Toni Ahvenainen, Testissä Sony a6400 – pieni suuri kamera. 26.8.2019. Sony laajensi noin puoli vuotta sitten yrityksen APS-C sarjan kameroita uudella a6400 mallilla. Ominaisuuksiensa puolesta a6400 tarjoaa jo aikaisemmin hyväksi todetun 24 megapikselin Exmor R -kennon, joka on uudessa rungossa pakattu aikaisempaa nopeampien väylänopeuksien yhteyteen ja kykenee nyt 11fps:n sarjanopeuteen (ja tekee samalla myös a6400:sta kaikkein nopeimman kameran Sonyn APS-C -sarjassa).

 • ...Toinen julkaisuhetkellä kovasti hehkutettu uutuus on videotuotantoon ja Vloggereille suunniteltua kokonaan kääntyvää LCD-näyttöä. Moni saattaa ihmetellä miksi 180 astetta kääntyvä LCD-näyttö on niin tärkeä ominaisuus, että siitä on tehty yksi markkinointikampanjan keskeinen kulma, mutta asialle on yksinkertainen selitys.
 • ...Yksi a6400:n keskeinen ominaisuus on uusi autofokus-järjestelmä ja sitä täytyy kyllä kehua aidosti, vaikka kyseessä onkin tavallisille kuluttajille suunnattu perusrunko.
 • ...Nyt a6400 tekee tavallaan saman tempun: tavalliseen kuluttajahintaiseen kameraan on erinomaisen kuvanlaadun lisäksi pakattu myös täysin ammattimainen autofokus-järjestelmä, jonka kyvykkyys käytettävyydessä ja kohteenseurannassa haastaa esimerkiksi monia urheilukuvaamiseen suunniteltuja ammattilaisjärjestelmiä. a6400 ei tietenkään kykene haastamaan näitä ammattilaisjärjestelmiä täysiverisesti, sillä ergonomia, kestävyys, bufferien kesto, objektiivien tarjonta ym. ovat näiden järjestelmien ydinetuja, mutta yhtä kaikki Sony tarjoaa a6400:lla tavallisille kuvaajille todella ketterän pikku rungon, jonka voi aidosti viedä dynaamisiin tilanteisiin ja tulla takaisin onnistuneiden kuvien kanssa.
 • ,,,a6400 on siis erinomainen valinta paitsi tavallisilla kuvaajille että myös monille intohimoisille harrastajille – eivätkä onnistuneet kuvat jää ainakaan kuvanlaadusta tai kameran suorituskyvystä kiinni. Samaan aikaan on kuitenkin todettava, että Sonyn APS-C mallien rungot ja ergonomia eivät ole enää täysin linjassa kameroiden tarjoamien edistyksellisten ominaisuuksien kanssa. Kun kamerat tarjoavat näin paljon suorituskykyä, niin niiden rungotkin voisi suunnitella enemmän intohimoisten harrastajien tarpeisiin – nyt esimerkiksi a6400 muistuttaa aivan turhaan pienikokoista ja tavallista pokkaria, vaikka onkin sinänsä muotoiltu varsin tyylikkäästi ja linjakkaasti.

Yle, Emmanuel Macron ylösalaisin ja viikon muita uutiskuvia. 26.8.2019. Kuluneella viikolla uutiskuvissa nähtiin mielenosoitus G7-kokousta vastaan Bayonnessa, Ranskassa, haavoittunut kaskelotti ajautuneena rantaan San Bartolossa, Limassa sekä kanervia kukassa Hollannissa. 17 kuvaa. Klikkaamalla isommaksi.

Kamerakoulu.fi, Vinkit mallin ohjaukseen valokuvaajan ja mallin näkökulmasta. 25.8.2019. Tällä videolla pääsemme seuraamaan ammattikuvaaja Antti Vähän työskentelyä ja etenkin kuuleman hänen vinkkejään parempaan mallin ohjauksesta. YouTube-video, kesto 4:41.

Piilokoju.fi, Se on sen orja. 25.8.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Basic Butterfly Photography Advice.

Diyphotography.net, Is the Canon EOS 90D relevant in the mirrorless cameras age?

Dpreview.com, 2019 Guide: Apple iPad Pro for Photographers. Eipä kovin paljoa tässä artikkelissa. Kyse viime vuoden malleista. Tämän vuoden lopulla sitten uudet mallit. Pian tulevasta iOS 13 -versiosta olisi pitänyt olla enemmän. Ei sovi kovin hyvin valokuvaajallekaan editointiin. Tablettikäytössä iPadit ovat erinomaisia, mutta ns. oikeassa tietokonekäytössä... Hm.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Sigma 45mm F2.8 –Sharp, Cheap and Compact Full Frame lens. 23.8.2019. YouTube-video, kesto 12:12. n this video I'm going to review the Sigma 45mm F2.8 DG DN Contemporary lens for L mount and E mount..

Peter Forsgård, How To Make Double Exposure In Camera? 23.8.2019. YouTube-video, kesto 12:29.

Vanha lehtikuvaaja, Leppävirta. 18.8.2019. YouTube-video, kesto 6:38. Tällä kertaa ei puhetta, vain kuvia ja tekstiä.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Taskuun sopiva Lexar SL100 Pro ssd-asema. 14.8.2019. Nyt riitti kiintolevyjen hajoaminen. Viimeinen niitti oli korean ja litteän Porsche Design -levyn hajoaminen, vaikka sitä ei ollut juuri edes käytetty. Asema seisoi pari vuotta hyllyllä odottamassa, ja alkoi antaa virheitä jo muutaman varmuuskopion jälkeen. Onneksi ssd-levyjen koot ovat nousseet mukavasti ja hinnat laskeneet. Nekään eivät ole ikuisia, mutta ainakaan ei tarvitse pelätä mekaniikan pettämistä.

Kouvolan Sanomat, Kouvolan kesä: Tältä se näyttää kouvolalaisten silmin — Katso kuvista upeat kesätunnelmat eri puolilta kaupunkia. 24.8.2019. 14 kuvaa.

Tivi.fi, Toivoisitko kirjoittavasi parempaa englantia? Grammarly auttaa ilmaiseksi. 24.8.2019. Softa-arvio. Grammarly on näppärä apuri korjaamaan kirjoitusvirheitä. Se on saatavana ohjelmana sekä selainlaajennuksena, joka toimii useiden nettisivujen, kuten Facebookin ja Gmailin kanssa. Laajennuksen asentamisen jälkeen voidaan alkaa kirjoittamaan tekstiä. Jos Grammarly tukee kyseistä web-sivua, se tunnistaa väärin kirjoitetut sanat ja alleviivaa ne, samaan tapaan kuin esimerkiksi Wordin oikoluku toimii.

Tivi.fi, Windows 7 yhä yleinen yrityksissä – luotetaanko väärään asiaan? 24.8.2019.

Älypuhelimista.

 • Petteri Järvinen, Bittimittari, Huawei-testikuvien hinta: 315 euroa. 9.8.2019. Edellisessä kirjoituksessa vertasin Huawei-puhelimen kuvia järjestelmäkameraan. Kuvaaminen päättyi ennenaikaisesti, kun puhelin lipsahti istuessa shortsien taskusta kivisille portaille. Pudotus oli pieni, mutta riitti rikkomaan puhelimen lasin. Aluksi näytössä oli vain ylimääräinen raita, mutta jo hetken päästä se välkkyi kauttaaltaan ja illalla puhelin oli käyttökelvoton. Huawei 30 Pro on hieno, mutta erityisen liukas käsissä. Sille on pakko hankkia suojakotelo, mutta tälle mallille niiden valikoima on pieni.
 • Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta. Sähköpotkulauta on kesän hauskin keksintö. 13.8.2019.
 • Tapio Hietamäki, Mietteitä kännykän hankinnasta. 24.8.2019. ...Jotta pysyisin ajan tasalla myös Android-kännyköissä, päätin hankkia uuden Android-kännykän.... ...Kännykän hinta on myös tärkeä tekijä. Kun hankkii kakkoskännykkää, ei ole mitään järkeä maksaa lippulaivakännyköiden yli 1000 euron hintoja. Hintarajana minulla oli 500 euroa tai vähemmän....

Photo.net, foorumi.

Nikonrumors.com, Nikon Photo Contest 2018-2019 Grand Prize winner announced. Tälla kertaa taisi tarinallakin olla osuutensa voittoon. Ja miksikäs ei.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, Tips On Shooting Water Sports Photography.

Digital Photography School, The Canon 90D Unveiled Through Leaked Promo Video.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pettero Hautamaa, Odotettu Sonyuutuus - Sony FE 200-600 mm f5,6-6,3 G OSS. 23.8.2019. Sonylta on pitkään puuttunut harrastajahintainen pitkä teleobjektiivi mm. lintukuvaajan tarpeisiin. Vihdoin kuluneena kesänä julkaistiin tähän kaivattuun segmenttiin soveltuva järkihintainen n. 2200 euron 200-600 mm. zoomvaihtoehto.

Kauppalehti, Fotografiska Tallinn sopii yökyöpeleille – museoon vaikka keskiyöllä. 23.8.2019.

 • Aromilehti.fi, Fotografiska siirsi Tallinnan painopisteen Telliskiveen. 23.8.2019. Lähinnä ravintolasta. Kesän yli esillä olleet näyttelyt ovat ensimmäisten aukiolokuukausien aikana ehtineet houkutella museoon 500–800 kävijää päivässä. Ne vaihtuvat syys-lokakuussa uusiin. Tätä voisi kutsua Tallinnan pikku-Guggenheimiksi (jossa asiat olivat kohdallaan toisin kuin Helsingin iso-Guggenheimissa... joka onneksi ei toteutunut suunnitelmian mukaisesti, vaikka edelleen vähän kaihertaa...).

Museovirasto.fi, Maailmanlaajuinen Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailu Suomessa syyskuussa. 22.8.2019. Syyskuussa on jälleen mahdollista osallistua maailman suurimpaan valokuvauskilpailuun kuvaamalla eri puolilla Suomea sijaitsevia kulttuuriympäristöjä, historiallisia rakennuksia tai arkeologisia kohteita. Kilpailu järjestetään Suomessa jo kolmatta kertaa.

 • Tänä vuonna hiljennytään kuvaamaan teemalla Pyhä paikka. Kuvan kohteena voi olla esimerkiksi muinainen uhripaikka tai arkkitehtonisesti häikäisevä uskonnollinen rakennus. Aihetta voi myös tulkita haluamallaan tavalla.
 • Kilpailuun osallistutaan tallentamalla kuvat kilpailun nettisivujen kautta 1.–30.9.2019. Kuva saa olla otettu aikaisemminkin. Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeus säilyy kuvaajalla, mutta kuvat lisensoidaan avoimella Creative Commons BY-SA 4.0 -lisenssillä. Se sallii kuvien jakamisen ja muuntelemisen sillä ehdolla, että kuvaajan nimi ja kuvan lähde mainitaan ja että johdannaisteos lisensoidaan samalla lisenssillä.
 • Tässä kilpailussa ei palkintoja.

HS, Ruotsissa koulukuvauksia lopetetaan, syynä EU:n tietosuoja-asetus – Suomessa ihmetellään, mikä ongelma on. 23.8.2019. SVT:n mukaan huoltajien täytyy nyt allekirjoittaa suostumus koulukuvaukseen jokaisen kuvauksen yhteydessä. Ruotsalaiskouluissa koetaan, että se tarkoittaisi kouluille liikaa hallinnollista työtä esimerkiksi Malmön kokoisessa kaupungissa.

 • Suomessa EU:n tietosuoja-asetus ei ole synnyttänyt keskustelua koulukuvausten lopettamisesta. Tämä johtuu siitä, että Suomessa on jo vakiintunut käytäntö lupien kysymiseen koulukuvausten yhteydessä.

HS, Kuvataiteilija Catarina Ryöpyn, 80, töissä toistuvat muukalaisuuden ja vierauden teemat. 23.8.2019. Myös valokuvistaan tunnettu.

Mobiili.fi, Google Kuvat päivittyy uusilla älykkäillä ominaisuuksilla. 23.8.2019. Jatkossa kuvista voi etsiä tekstiä tekoälyyn turvaten tai luoda kansioita kasvojen perusteella.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, We spoke to one of the best wedding photographers in the world.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Thephotoargus.com, 30 Fantastic Examples of Fine Art Photography.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR, Firmware Friday: New lens support and bug fixes for Canon EOS R and RP.

Kamera & Bild, Anna W Thorbjörnsson – naket med integritet.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Five reasons to like Lumix G9. 16.8.2019. YouTube-video, kesto 7:48. In this video I'm giving you five good reasons to like the Panasonic Lumix G9. Puolitoista vuotta vanha. Lippulaivamalli.

Peter Forsgård, History Of Photography - HAPPY BIRTHDAY Photography! 19.8.2019. YouTube-video, kesto 6:06.

Peter Forsgård, 10 Things Olympus Should Do! 20.8.2019. YouTube-video, kesto 12:23. We all dream about the perfect camera. In this video, I will tell my dreams of a perfect camera.

Journalisti nro 6/2019, 22.8.2019. Poimintoja.

 • Helsingin Sanomat palkkaa viisi uutta digijournalistia – miten digi-alv:n lasku näkyy muissa toimituksissa.
 • Hallituksen lupaukset media-alalle ilahduttavat, mutta lisärahaa saa vielä odottaa. Suomi aikoo hakea EU:lta poikkeuslupaa nostaa yrittäjien arvonlisäverovelvollisuuden alarajaa 15 000 euroon. Hallitus lupaa selvittää tarvetta muuttaa lakeja itsensätyöllistäjät paremmin huomioiviksi. Korjattavaa löytyisi pienyrittäjien eläkkeistä, työttömyysturvasta ja terveydenhuollosta.
 • Ville Palonen matkailee työkseen. Matkajuttu. Kaikkihan sellaisen osaavat tehdä, jos osaavat tehdä juttuja ja matkailla. Matkailutoimittaja ja valokuvaaja Ville Palonen törmää usein vähätteleviin käsityksiin omasta työstään.
 • Alaston paparazzi nappasi uutiskuvan. Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset oli menossa painoon syksyisenä perjantaiaamuna vuonna 1997. Lehdessä oli vajaan puolen sivun juttureikä. Tuumailin porukoille, että mitäs jos se tanskalainen kadoksissa oleva kaksoispoliisimurhaaja olisikin Hämeenlinnassa. Kysytään poliisilta, miten asiaan tulisi varautua.

Tallinna24.ee, Syyskuussa Tallinnan Fotografiskassa avautuu Kristy Mitchellin upea Wonderland-valokuvanäyttely. 15.8.2019. Wonderland-näyttely avautuu Tallinnan Fotografiskassa 13. syyskuuta. Näyttelyssä esillä olevat valokuvat saivat alkunsa Kristy Mitchellin surressa edesmennyttä äitiään. Ne olivat hänelle tapa paeta tuskallista todellisuutta ja palata takaisin lapsuuden maailmaan. Kuvia ovat inspiroineet muun muassa H. C. Andersenin sadut, joita Mitchellin äiti luki hänelle. 24.11.2019 asti.

HS, Nyt, Seitsemän vuotta vanha Instagram-huijaus lähti jälleen liikenteeseen, ja useampi maailmanjulkkis haksahti saman tien. Viime päivinä Instagram-kuvapalvelussa on kiertänyt huhu, jonka mukaan palvelu voi pian käyttää arkistoituja ja käyttäjien profiilissa näkyviä kuvia ja keskusteluja omiin tarkoituksiinsa tai esimerkiksi oikeudessa ”todistaessaan kuvan ottajaa vastaan”.

 • Huhun mukaan kuvien julkistamiselta voi kuitenkin välttyä, jos jakaa tai tarkemmin ”kopioi ja liittää” seuraavan tekstin joko Instagramin tarinaan tai jakaa sen kuvapäivityksenä. Tämän tyyppinen huijaus on jo vuosia vanha, sillä vastaava teksti on kiertänyt Facebookissa ainakin jo vuonna 2012.
 • Mutta mitä Instagram sitten saa tehdä sinne jaetuilla kuvilla? Jos jaksaa lukea palvelun käyttöohjeita edes vähäsen, selviää, että melkein mitä vain.
 • Jos kuvia kuitenkin lataa Facebookin, Instagramin tai Youtuben -kaltaisille alustoille, luovuttaa tekijä oikeudet sekä palvelun tarjoajalle että muille käyttäjille.
 • Petapixel.com, Instagram Says Viral Meme About New Content ‘Rule’ is a Hoax.

Iltalehti, Poliisille useita ilmoituksia: mies kuvannut pieniä lapsia päiväkodin ja koulun lähellä Liedossa. 22.8.2019. Poliisi muistuttaa, että julkisella, kaikille avoimella paikalla kuvan tallentaminen on pääsääntöisesti sallittua, kunhan kuvaaminen tapahtuu häiriötä aiheuttamatta, provosoimatta ja toisen henkilökohtaista tilaa kunnioittaen.

Tekniikan Maailma, Nämä ominaisuudet ovat opiskelijan ihanneläppärissä. 22.8.2019.

Yle, Digitreenit: Haluatko tietää, mitä tietoja sinusta on kerätty? Näin teet tietopyynnön. 22.8.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A cult-like frat party for the elite? This photographer looks into the conspiracies.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

 • Sony Cyber-shot DSC-RX100 VII Review. 25.7.2019 julkistus. Arvosana 85%. Taskuun mahtuva kompaktikamera, paino 302g. 1 tuuman CMOS-kenno, ZEISS® Vario-Sonnar T* 24–200 mm, F2,8–4,5. ISO 100-12800. Optinen kuvanvakaaja teho 4 stoppia. Nopea jatkuva kuvaus 20 kuvaa/s ja tarkka AF/AE-seuranta (sama kuin Sony a9 ja Sony a6400). Video UHD 4K. Maailman nopein automaattitarkennus, 0.02s. Reaaliaikainen Eye AF valokuviin ja videoihin ja reaaliaikainen eläinten Eye AF. Ulkoinen mikrofoni. Intervallikuvaus. Superhidastus 40 kertaa hitaampi. 3 tuuman kosketusnäyttö (921.000 pistettä) kääntyy 180 astetta. Popup elektroninen etsin (2.36 miljoonaa pistettä). Wi-Fi, Bluetooth ja NFC. Suomen hinta on 1350 euroa.
  • Mikrofonia ei saa kiinni mihinkään. Valovoima ei oikein riitä hämäräkuvaukseen. Kosketusnäyttöä ei voi käyttää valikoissa liikkumiseen. Kamera liukas kädessä. Ergonomia huono. Automaattitarkennus erinomainen, hyvät jpeg-värit. Erinomainen dynaaminen alue. 4K video vakautettu. Hyvä etsin. Mikrofoniliitäntä. Mahtuu taskuun. Intervallikuvaus. Kallis. Sopii hyvin matkakameraksi.
 • Report: Nikon is only producing 1,000 units of its 500mm F5.6 lens each month. Myynnissä vuoden 2018 elokuusta. Saksan Nikonin Professional Servce nähtävästi vahingossa paljasti, että tällä hetkellä tätä joka paikassa loppuunmyytyä objektiivia valmistuu 1000 kappaletta kuukaudessa. Luulisi tarpeiden tulevan tyydytetyiksi. Miten paljon tuhat objektiivia per kk sitten oikein on. Luultavasti aika paljon tällaiselle objektiiville. Ongelmana lienee ollut, että aiemmin ei liene valmistunut paljon ollenkaan. Suomen hinta on vähän yli 4000 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Tamron teases four new lenses for Sony E mount cameras.
 • Viltrox APS-C lenses for Fujifilm, Sony and Leica detailed ahead of launch. Ehkä marraskuussa virallinen julkistus. Ei hintatietoja.

ePhotozine.com.

 • Tips On Taking Photos In Markets.
 • Fujifilm GFX100 Review. Julkistettu 23.5.2019. Arvosan 5 * / 5 *. 102 megapikselin kenno. Maailman ensimmäinen peilitön keskikoon kamera, joka käyttää taustavalaistua kennoa (Sony) kuvanvakaimella. Sensori 1.7x täyskennoinen, ei antialias-suodinta. Natiivi ISO 100 - 12800, laajennettu ISO 50 - 102.400. 16-bittiset raw-tiedostot. Automaattitarkennuksen nopeus on nyt kaksinkertainen GFX 50S:ään ja GFX 50R:ään verrattuna, ja myös automaattitarkennus liikkuvaa kohdetta seuratessa on parantunut huomattavasti. Kasvon tunnistus ja silmätarkennus. Viisiakselinen kuvanvakain, teho 5.5 stoppia. 4K UHD video, paljon yksityiskohtia, vähän kohinaa ISO 3200.
  • Kokoa saman verran kuin perinteisellä pro-sarjan järjestelmäkameralla. Paino 1.4kg. Paljon isompi kuin Fujifilm GFX 50S ja Fujifilm GFX 50R (näihin verrattuna 2-kertainen tarkennusnopeus). Design ei ole yleensä herättänyt ihastusta. Muistuttaa ehkä 90-luvun turvonneita pelikonsoleita. Siniharmaa loppusilaus on erilainen kuin kaikilla muilla valmistajilla.
  • Suuren LCD-näytön lisäksi kamerassa on kaksi muutakin näyttöä. Päällä oleva näyttö näyttää asetukset, histogrammin tai virtuaaliset säädöt suljinajalle ja ISO:lle. Toinen näyttö sijaitsee suoraan päänäytön alla. Se näyttää kameran valitut asetukset, jolloin kaikki tiedot suurelta 3,2 tuuman korkearesoluutioiselta (2,36 miljoonaa pikseliä) ja käännettävältä näytöltä voidaan piilottaa. Elektroninen etsin 5.76 megapikseliä, 0.86X. Integroidussa akkukahvassa kaksi akkua, kapasiteetti 800 kuvaa. Vertikaalikuvauskahva sisäänrakennettu.
  • 2 sd-korttipaikkaa, kameran lataus suoraan usb-c -liitännästä. Wi-Fi, Bluetooth, uutta tekniikkaa, nopea siirto. Paino 1.4kg. 4K video 24, 25, 30P.
  • Suomen hinta runko 11.149 euroa (hinnassa mukana verot). Hinta noin kolmannes kilpailijan vastaavan mallin hinnasta.
  • Mynewsdesk.com, FUJIFILM GFX100. 23.5.2019. Lehdistötiedote.
 • Best Nikon Cameras 2019.

IR.

Petapixel.com.

The Online Photographer, The Appetite for Work. Mike halusi aloittaa 90-luvulla potrettikuvaajan ammatin, piti siitä ja oli siinä hyvä. Carl Weese kehotti tekemään laskelmat, paljonko pitäisi saada asiakkaita.

 • entäs vuoden 1993 tutkimus, johon 10000 tuhannen tunnin sääntö perustui

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, The Art of Sexual Outlaws. 10 kuvaa ja teksti.

Diyphotography.net, Frequent selfie posters are seen as less likable, less successful and more insecure, new study claims August 22, 2019 by.

Kamera & Bild, Ny firmware till Canon EOS R & RP släppt.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Miksi kuvaamiset ovat jääneet vähälle (Sana on melkein vapaa). Joopa joo. Tänä kesänä ei paljoa ole kuvailtu. Miksi? No tässäpä syy. Autokatos. Tarkoitus olisi saada homma suunnilleen valmiiksi ennen lumia. Suoraan sanottuna tämä homma alkaa maistua puulta (pun). Kesäloman ensimmäisenä päivänä homma näytti tältä: ... Jokaisen työpäivän jälkeen pariksi, kolmeksi tunniksi lyömään naulaa ja sama rumba seuraavana päivänä. ... (melkoinen pömpeli tämä autokatos, 90% täysin itse tehty...).
 • Tilt & Shift objektiivin käyttö (Sana on melkein vapaa). (Jos joskus hommaa Tilt & Shift -objektiivin, niin tälle ketjulle lienee käyttöä...).
 • Kuvat katos täältä! (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kuvat.fi häiriö, korjattiin nopeasti. Nyt näkyy taas.
 • Kännykkäkamerat / smartphone photography (Digikuvaus).
 • Sony FE 35mm/1.8 (Optiikka).
 • TS objektiivia hankkimassa (Optiikka).
 • Miten laatu suhteessa hintaan kohtaa? (Optiikka).
 • Ricoh GR III (Muut merkit). Tämän foorumin myyntipalstalta bongasin ja ostin vähän käytettynä GR III:en. Kiitos vain myyjälle, jos satut lueskelemaan keskusteluja.
 • Canon 90D (Järjestelmädigit Canon, edullisemmat mallit).
 • Canon EOS M6 Mark II (Järjestelmädigit).
 • (2017 - ) Sony A7III, A7RIII, A7RIV, A9 (Järjestelmädigit).
 • Sony A7SIII (Järjestelmädigit).
 • Käsikivet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (kuvat.fi -linkitys, miten saadaan toimimaan inline eli kuvan näkyminen heti... Esikatselu toiminto on kätevä, pääsee kokeilemaan, miten näkyisi. Jos ei näy, niin muuttaa koodia, Esikatsele. Jos ei näy, niin muuttaa koodia, Esikatsele. Jos näkyy oikein, Lähetä. Jos ei saa toimimaan, niin vain sulkee ikkunan).
 • Häviävä ammattikunta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 4 kuvaa. Sain mahdollisuuden päästä Nuutajärvelle kuvaamaan lasinpuhallusta. Vaikka itse kyllä suosisin sanaa lasin muokkaus, siksi vähän sitä puhaltamista on kaikkiaan.
 • Muutama viikon ajalta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 4 kuvaa.
 • Ihana kahvila & Putin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 6 kuvaa. (Ihana kahvila auki enää elokuun, ti-su 10-19 (säävaraus). Ja on siellä toinenkin, ruokaa tarjoileva ja pitkään auki oleva, Cafe Damascus. Molempia kehuttu kovasti. Kalasatama, Sompasaaren ihan eteläosaa. Puolenkymmenen vuoden päästä tämäkin alue on täyteen rakennettu. Kalasataman metroasemalla pois ja sitten kompassi kohti etelää, matkaa alle vähän päällekilomeeeeetri.)

Miikka Pulliainen, Tarinoita kuvient takaa, osa 6/12. Julkaisen Facebook sivuillani tarinoita kuvien takaa. Julkaisu tulee vuoden jokaisena maanantaina ja kokoan tänne aina kuun lopussa kyseisen kuukauden tarinat. Harvinaista herkkua Ehkä helpoin keino saada itsensä kipeäksi, on maata hangessa vaatteet märkänä. Tämän takia kärsivällisyys ei ole isoin tekijä aina, joskus vaaditaan myös tuuria. Olin perehtynyt kyseisen kuningaskalasrajan liikkeisiin ennalta ja osasin odottaa sen tulevia liikkeitä, mutta linnut eivät liiku kellon tarkkuudella... Varsinkaan kun ihmisten läsnäolo saattaa vaikuttaa liikkeisiin... Upea lintu, jota harvoin Suomessa pääsee tapaamaan. Canon 5D mklll ja Sigma 150-600mm C 600mm, ISO1600, f7.1 ja 1/400.

Yle Areena, Kamera. Ruotsalaisessa sarjassa tutustutaan vanhoihin kameramalleihin, ihmisiin, jotka niitä käyttivät, sekä kuviin, joita niillä otettiin. Kaikki kuusi osaa ilmestynyt. Kestot 6 min - 7 min.

HS, Kasvojen tunnistus ei käy koululaisten poissaolojen valvontaan, linjasi Ruotsin tietosuoja­valvoja ja määräsi lukiolle sakot. 21.8.2019. Kasvojentunnistuksella helpotettiin oppilaiden poissaolojen kirjaamista. Ruotsin tietosuojaviranomainen, Datainspektion, piti menettelyä EU:n tietosuoja-asetuksen vastaisena. Tunnistus toimi niin, että kamera kuvasi oppilaat heidän astuessaan luokkahuoneeseen. Kun ohjelma oli tunnistanut heidät kasvonpiirteiden perusteella, heidät kirjattiin tunnilla läsnä oleviksi. Kokeilu kesti muutamia viikkoja ja koski 22 oppilasta.

Yle, Pikkukylän uumenista löytyi jo toinen upea kukkapelto, joka rönsyilee someen – satoja kukkia haettu. 21.8.2019. Edelleen Miina Tuominen-Brinkas. Auringonkukkapelto. Auringonkukat sijaitsevat Länsikyläntien ja Franssilanmäentien risteyksessä. Pyhtää.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, 3 Easy Tips for Photographing Details in a Scene.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com, Photographing Dragonflies And Damselflies. Aitosudenkorentoja ja hentosudenkorentoja kuvaamaan (turhan pitkiä nimiä says I).

Petapixel.com.

Diyphotography.net, How to create realistic DIY sunstar overlays for landscape photos.

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petri Pietiläinen, Huippuvuoret & Jääkarhut 2.7. - 13.7.2019. 18.8.2019. Joulukuussa 2017 tein ennkkovarauksen Kuvausmatkojen Huippuvuoret & Jääkarhut 2.7 - 13.7.2019 matkalle. Pitkä odotus oli nyt ohi ja matka Huippuvorille oli alkamassa. Finnairin aamukone Osloon lähti puolisen tuntia myöhässä catering ongelman takia, joten hieman jännitti, ehtisimmekö jatkolennolle Tromsoon kautta Huippuvuorten Longyearbyeniin. Matkalaukut piti ottaa Oslossa pois, laittaa uudet lipukkeet, heittää hihnalle ja käydä turvatarkastuksessa.

Facebook, Lassi Kujala.

Tekniikan Maailma, Pikakoe: Panasonic Lumix DC-S1. 21.8.2019. Panasonic DC-S1:n kuvanlaatu yltää parhaiden kilpailijoiden tasolle myös niukassa valossa. Ja jos kohde pysyy paikallaan, herkkyyttä ei tehokkaan vakaimen ansiosta tarvitse nostaa kovin paljoa edes yökuvia otettaessa. Mainio videokamera.

Kouvolan Sanomat, Kouvolalainen Jari Heikkinen voitti saksalaisessa luontokuvakilpailussa toisen kerran 20 vuoden jälkeen — "Kuvassa on jouduttu vetämään kamera ihan äärirajoilleen". 20.8.2019. Heikkisen Yötaistelu-nimisessä voittovalokuvassa kaksi uroskarhua taistelee kevään aamuauringossa. Kuvan Heikkinen on ottanut vuoden 2014 keväällä. Kuva on otettu juuri oikealla hetkellä, kun toinen karhuista lyö kämmenellä toista karhua poskelle. —Kuvassa on jouduttu vetämään kamera ihan äärirajoilleen. Valoa on kuvassa todella vähän, joten siinä on liike-epäterävyyttä, Heikkinen kertoo.

Ilta-Sanomat, Poliisi harjoitteli droonien ratsaamista valvotussa testissä Hietaniemessä – ilmavalvontaoperaatio käynnissä myös Putinin valtiovierailulla. 20.8.2019.

Iltalehti, Nämä ovat Suomen yleisimmät haittaohjelmat – Top 10 -lista julki. 20.8.2019.

Iltalehti, ”Käsittämätöntä, että sallittiin” Perhe järkyttyi vesipuisto Serenassa, kun miehen annettiin kuvata vieraita lapsia – Näin vesipuisto vastaa. 19.8.2019. Serenan puistonjohtajan mukaan miestä perheen pyynnöstä tarkkailleet puiston työntekijät eivät huomanneet epäilyttävää käytöstä. Kuvaaminen puistossa on sallittua. Vesipuisto, uimahalli ja vastaavat paikat tulkitaan laissa uimarannan kaltaisiksi julkisiksi paikoiksi, joilla kuvaaminen on lähtökohtaisesti sallittua. Kuvaaminen on kiellettyä suihkutiloissa, pukuhuoneissa ja saunoissa.

 • Jotkut uimiseen tarkoitetut paikat ovat erikseen kieltäneet kuvaamisen tiloissaan. Serenassa kuvaaminen on sivuilta löytyvien usein kysyttyjen kysymysten mukaan sallittua, kun kuvaa oman seurueen jäseniä. Sivustolla kehotetaan huomioimaan muut asiakkaat.

Iltalehti, Julkkisnaisten alastonkuvat vuotivat nettiin: Käräjät peruttiin jälleen - syytetyt etsintäkuulutettiin. 20.8.2019. Tapaukset juontavat vuosien taakse, kun Helsingin Bulevardilla studiota pitänyt ammattivalokuvaaja kysyi naisia kuvauksiin. Osa naisista poseerasi yläosattomissa, osa kokovartalokuvissa. Ongelma on se, että valokuvaaja laittoi kuvat ilman lupaa nettiin, portfolioonsa, vuonna 2014. Oikeudenkäynti ei ole useaan vuoteen edistynyt, kun tätä turkulaista valokuvaajaa (ja hänen vaimoaan) ei ole saatu haastettua oikeuteen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

PDN Photo of the Day, New Don McCullin Book Shows the Legendary Photojournalist in Full. 5 kuvaa ja teksti.

Thephotoargus.com, 40 Surreal Examples of Seascape Photography.

Lensrentals.com, blog, Helping Determine the Correct Focal Length for Photography & Videography. Eri sensorien kroppikertoimet. Video havainnollistaa polttovälin vaikutuksen. Sama sitten still-kuvina.

Diyphotography.net, Yongnuo has announced a faster, quieter version of its 35mm f/1.4 lens for Canon DSLRs. 700g (810g). Kuvanlaatu sama. Edellinen versio $378.

Kamera & Bild, Att publicera bilder på sina barn kan bli olagligt. Vuoden vaihteessa laki muuttuu Ruotsissa.

Fotosidan.se, Gamla Hasselblad-objektiv får nytt liv på Fujifilm GFX. Metabones Speed Booster.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Pariskunta suuteli tomaattimeressä ja viikon muita uutiskuvia. 19.8.2019. Kuluneella viikolla Pietarissa järjestettiin tomaattifestivaalit, Balilla juhlittiin itsenäisyyttä ja robottitarjoilijat kuskasivat ruokaa asiakkaille. 10 kuvaa. Kuva isommaksi klikkaamalla.

HS, Miksi kuva silvotuista sammakoista ahdistaa enemmän kuin roskan keskellä elävät lapset? 19.8.2019. Sanoma­talossa Helsin­gissä on juuri nyt esillä maailman parhaita valokuvia. Vuodesta 1955 järjestetty World Press Photo -lehtikuvakilpailu on valinnut 4 738 valokuvaajan ja lähes 79 000 kuvan joukosta vaikuttavimmat, ja voittajien töistä koottu näyttely on Mediatorilla esillä syyskuun alkuun asti.

 • Vuoden luontokuvana palkittiin tänä vuonna unkarilaisen Bence Maten kuva silvotuista romanialaisista sammakoista. Sammakoiden reidet ovat haluttua tavaraa, jota kerätään vuosittain 40 miljoonan dollarin edestä keinoja kaihtamatta. Toisinaan jalat irrotetaan, kun eläimet ovat vielä elossa.
 • Kuva on raaka, tietenkin. Etualalla esiin purskahtavat sammakon suolet, kiiltävät silmät tuijottavat tyhjyyteen. Toisaalta kuva on kaunis, asetelma tasapainoinen. Ristiriita tekee kuvasta häiritsevän ja inhottavan, mutta sitähän eläinrääkkäys on. Maten kuva ja sen herättämät tunteet kertovat paljon suhteestamme eläimiin.

Iltalehti, Testaa meikkejä nyt virtuaalisesti Youtubessa – AR-mainokset avaavat uusia mahdollisuuksia. 19.8.2019. Jos haluat testata huulipunia Youtuben kautta, toimi näin: 1. Avaa Youtube-sovellus puhelimessasi....

Avplus.fi, EISA-voittajat on valittu vuosille 2019–2020. 19.8.2019. Kaikki mahdolliset luokat.

Uutisvuoksi.fi, Onko kylpyläkäynti syytä rauhoittaa selfieiltä? Uutisvuoksi selvitti, mitä ohjeistuksia Imatran seudun kylpylöissä on allastiloissa kuvaamiseen. 19.8.2019.

Maaseudun tulevaisuus, Saako dronea käyttää metsästyksessä? Entä saako metsästyskiellossa oleva henkilö osallistua karhunmetsästykseen? Poliisi vastaa. 19.8.2019.

Yle, Poikkeuksellisen kirkas tähdenlento eli tulipallo sävähdytti keskisen Suomen yllä sunnuntai-iltana – Ursa pyytää valokuvia. 19.8.2019. Valoilmiöstä on tullut tähtitieteelliselle yhdistykselle viitisenkymmentä havaintoa.

Yle, Useat ruotsalaiskoulut ovat lopettaneet oppilaiden koulukuvaukset EU:n tietosuojauudistuksen takia. 19.8.2019. Tietosuojauudistus teettää kouluille liikaa hallinnollista työtä. Jokaisen oppilaan huoltajan on annettava kirjallinen suostumuksensa jokaiseen kuvaussessioon.

Yle, Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä. 19.12.2016.

Sttinfo.fi, Veden äärellä - luontovalokuvanäyttely esillä Villa Elfvikissä 24.8.-29.9.2019. 19.8.2019. Neljän päivän päästä. Luontokamerat ry:n kantaaottava näyttely korostaa puhtaan veden merkitystä luonnolle ja yhteiskunnalle. Näyttelyn kuvat kertovat vesiin liittyvästä luonnosta, jonka tulevaisuus on vaakalaudalla.

 • Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10–16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon on maksuton.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Pets, Creatures and Critters. 5 kuvaa ja teksti.

IR, Tamron 35-150mm f/2.8-4 all-in-one portrait lens: Is it actually good? — Shoot to Keep, Ep. 1. Julkistettu 20.2.2019. Täyskennoisille. Canon, Nikon. Kuvanvakaaja teho 5 stoppia. Lähin tarkennus 0.45m. Paino 797g. Suodinkierre 77mm. Suomen hinta on vähän yli 900 euroa (hinnassa on mukana verot).

Earthboundligt.com, Aperture: The Hole Story. 18.8.2019.

Fotosidan.se, Adobe utnyttjar kraften i grafikkortet.

Kamera & Bild, Nitecore NFZ100 – smart batteri till Sony. Sonyn täyskennoisille peilittömille. Ei vielä myynnissä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tuomas Heinonen, Elokuu2019 / kuvavirta. 18.8.2019. Tuoreimmat kuvat kuvavirtana ilman tarinaa. Blogissa erikseen kuukauskikoosteessa parhaat kuvat tekstin kera. Tämä on siis se paikka, josta kannattaa seurata mitä kuvataan. Kuvista löytyy toistoa. Kuvat on päivämäärän mukaan järjestyksessä, tuorein ensin.

Sulantoblog, Travel Photography –What's in my Travel Camera Bag? . 16.8.2019. YouTube-video, kesto 9:01. n this video I'm going to explain which cameras and lenses I'll take on my trip to Malaysia and why.

Peter Forsgård, Olympus E-M10 Mk II - 5 Tips and Tricks. 15.8.2019. YouTube-video, kesto 10:35.

Piilokoju.fi, Liiterin siiterit, ötököitä ja tekotaidetta. 18.8.2019. Tällä kertaa kuvailin ötököitä ja kännäämisen lisäksi sain myös tekotaiteellisen puuskan. Siitä lisää lopussa, ensin provokaatiota. Siis nythän on niin, että olkoonkin Olympus mitääntekemätön vajaaälykennoinen kötöstys, niin on sillä helkkarin helppoa kuvata hankalia kohteita.

Mobiili.fi, Instagramiin tulossa useita uudistuksia – paljastuivat nyt jo etukäteen. 18.8.2019.

Ilta-Sanomat, Oletko aina ottanut kuvakaappauksen "väärin"? Yksi lisänäppäin säästää paljon vaivaa. 19.8.2019. Win-näppäin + Print Screen. Windows10, kuva tallettuu heti levylle. Resurssinhallinta -> Kuvat -> Näyttökuvat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Announcing the Winners of #ThePrintSwap Exhibition at Photoville. Paljon kuvia.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Think More Creatively With A One Colour Photo Challenge.

Dpreview.com, Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS sample gallery.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Sonytestejä loppukesän Varangin tuhnukeleissä. 17.8.2019. Hojo hojo! Pitkä työrupeama päättyi vihdoin heinäkuun vikana iltapäivänä. Suuntasin auton keulan saman tien kohti pohjoista, vapaaherran elämää riittäisi lähes kaksi viikkoa Varangin ja Utsjoen alueita kierrellen. Menoetapin matkakaveriksi otin tällä kertaa Veikko Huovisen Simpauttajan äänikirjana. Sen turvin matka nelostietä pitkin taittui hujauksessa auringonpaisteen siivittämänä.

 • Varsinaisesti kenkku keli ei tullut itselleni mitenkään yllätyksenä. Olin nimittäin vahvasti kalustotestimielessä liikkeellä tuoreen Sony A9 runkoni ja Sonyn vastajulkaistun 200-600 mm f5,6-6,3 telezoomin kanssa. Uusien kameroiden hankinta on mitä varmin tapa saada epäsuotuisat sateiset kuvauskelit pimeine marraskuun tuhnuvaloineen. Kaivoin vielä lisää verta nenästä ottamalla mukaan tämän kesän dronehankinnan, jotta saisi vähän pohjoisen maisemaa taltioitua ilmasta käsin. Tämä neronleimaus taas takasi navakoissa lukemissa puhkuneet myrskytuulet, joiden ansiosta dronea ei juurikaan uskaltanut lennättää.

Tampere.fi, Paris–North Cape -valokuvaseikkailun parhaimmistoa palkittiin. 17.8.2019. Ns. perinteistä, ne muutamat kuvat joita on esillä.

Tivi.fi, Tee helposti Linux-tikku – Etcher ei aiheuta päänsärkyä. 17.8.2019. Softa-arvio. Muistitikulta tai -kortilta käynnistyvä Linux on näppärä vaihtoehto esimerkiksi tiedostojen pelastamiseen, kun koneen oma käyttöjärjestelmä ei suostu käynnistymään.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, DPReview TV: Sony RX100 VII review. YouTube-video, kesto 15:21. Taskuun mahtuva kompaktikamera, paino 302g. 1 tuuman CMOS-kenno, ZEISS® Vario-Sonnar T* 24–200 mm, F2,8–4,5. ISO 100-12800. Optinen kuvanvakaaja teho 4 stoppia. Nopea jatkuva kuvaus 20 kuvaa/s ja tarkka AF/AE-seuranta (sama kuin Sony a9 ja Sony a6400). Video UHD 4K. Maailman nopein automaattitarkennus, 0.02s. Reaaliaikainen Eye AF valokuviin ja videoihin ja reaaliaikainen eläinten Eye AF. Ulkoinen mikrofoni. Intervallikuvaus. Superhidastus 40 kertaa hitaampi. 3 tuuma kosketusnäyttö (921.000 pistettä) kääntyy 180 astetta. Popup elektroninen etsin (2.36 miljoonaa pistettä). Wi-Fi, Bluetooth ja NFC. Paino 302g. Suomen hinta on 1350 euroa, toimitukset alkavat elokuussa.

 • Pienemmillä polttoväleillä kuvanlaadussa ei eroa parhaimpiin älypuhelimiin. Hämärässä osa älypuhelimia melkein parempia. Mutta älypuhelimista ei löydy 200mm zoomia. Eikä etsintä, älypuhelimien käyttöliittymä kuvien ottamiseen on katastrofaalisen huono. Sony RX100 VII on hyvin kallis, vaikka ominaisuuksia riittää.

Digital Photography School, Sony 35mm 1.8 FE Lens Review [video]. Julkistettu 9.7.2019. Suodinkierre 55mm. Lähin tarkennus 22cm. Paino 280g. Ei sääsuojattu. Terävä. Värivirhettä. Väriä ja kontrastia riittävästi. Sopivan kompakti matkalle otettavaksi. Suomen hinta on 750 euroa (hinnassa on mukana verot).

The Online Photographer, Lunatic. 400mm (600mm) käsivaralta.

Diyphotography.net, This is, hands down, the best gaffing systems I’ve used. Kyse on nyt ns. roudarin teipistä (myös muita nimityksiä). Systeemiin kuuluu myös pidike. Ja hanskat.

Kamera & Bild, Fujifilm XF 16mm F2,8 R WR: Liten och kompakt – för reportage. Vähemmän valovoimaa edeltävään malliin => pienempi ja kevyempi. Paino 155g (375g). Polttovälivastaavuus 24mm. Suodinkierre 49mm. Ei vääristymiä, hyvä terävyys (aavistus pehmeyttä reunoilla), manuaalitarkennus ei oikein tunnu hyvältä. Suojattu pölyltä ja kosteudelta, toimiii valmistajan mukaan myös pakkasessa. Suomen hinta 450 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamera-lehti, nro 7, ilmestynyt 15.8.2019. Tässä ei-tilaajillekin avoin sisältö.

 • Arja Krank Kamera-lehden päätoimittajaksi. 15.8.2019. Arja Krank on aloittanut Kamera-lehden päätoimittajana 1.8.2019. Arja on kokenut journalisti. Hän on toiminut pitkään myös Kamera-lehden avustajana.
 • Kuvakaaos vaivaa suomalaisia. 15.8.2019. Ifolorin toukokuussa tekemän nettikyselyn 661 vastaajasta peräti 91 prosenttia kertoi pitävänsä tärkeänä, että kuvat ovat järjestyksessä, mutta vain 49 prosenttia piti itseään hyvänä kuvien järjestäjänä. Jonakin päivänä kuvansa suunnitteli järjestävänsä 78 prosenttia vastaajista.
 • Kulttuuriperinnön eurooppalainen vuosi. 15.8.2019.
 • Näyttelypoiminnat: elo-syyskuu. 15.8.2019.
  • Anni Hemminkinen: Ihmisiä harjulla 6.9.2019–6.10.2019. Savonlinnai | Riihisaari. Savonlinnan maakuntamuseo Riihisaari.
  • Minttu Maari Mäntynen: Resonanssi 16.8 – 14.9. 2019 .
   Helsinki | Rauhankatu. Kirjagalleria Laterna Magica.
  • Caj Bremer: Suomalainen arkipäivä 13.9.2019–5.1.2020. Helsinki | Tallberginkatu 1 G: Suomen Valokuvataiteen museo.
 • EISA – palkitut tuotteet 2019. 15.8.2019. EISA Awardilla palkitut tuotteet valittiin kesäkuun lopussa Sloveniassa.
 • Niko Laurilan valokuvia Haagiin. 15.8.2019. Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana Hollannin Haagissa pidettävään suomalaisen taiteen näyttelyyn on kutsuttu kaksi taiteilijaa: Suomalais-hollantilainen taidemaalari Kirsti Ijäs-de Fluiter sekä porvoolainen valokuvaaja Niko Laurila.
 • Kirjaklassikot: elokuu. 15.8.2019.
  • Martti Lintunen (toim). Kuvista Sanoin, neljä osaa 1-4. Suomen Valokuvataiteen museon säätiö 1983 – 1988 | yhteensä 1094 sivua.
  • Susan Sontag Valokuvauksesta Love Kirjat, 1984 | 191 sivua.
  • Roland Barthes. Valoisa huone. Kansankulttuuri/Suomen valokuvataiteen museon säätiö, 1985 | 127 sivua.
 • Syanotopia-kurssi avaa syyskauden. 6.8.2019. Syanotypia-kurssi avaa koulutuksen syyslukukauden. Kurssi pidetään Kameraseura ry:n tiloissa Helsingissä 30. – 31.8.2019 ja sen vetää Kameraseuran pimiövastaava Johanna Friskberg.
 • Blogit, Marjut Korhonen, Kesän kuvasato. 16.8.2019.

Sttinfo.fi, Red Bull Mäkiauto GP 2019 Katsojan Opas. 15.8.2019. Tähtitorninmäki, Unioninkatu 1, Helsinki. Lauantaina 17.8.2019, alkaen klo 12. Varikkoalueelle pääsee tutustumaan alkaen klo 11. Kilpailu ajetaan klo 13 - 15.55. Ilmainen. Voi olla kuvattaavakin.

Ess.fi, Pekka Nisulan kokoelmissa on yli 20 kameraa - katso video. 16.8.2019. Yli kolmekymmentä vuotta kamerakeräilyä, vanhoja filmikameroita. Video, kesto 2:24. Yksi kamera näytetään.

Ilta-Sanomat, Päivityksestä painajainen: Uunituoreen Windowsin käyttäjät pulassa. 17.8.2019. Otsikko vähän liioittelee.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

IR, Firmware Friday: New lens support and bug fixes for Leica SL (Typ 601); Ricoh Theta V gets fixes too.

Kamera & Bild, Leicas nya normalobjektiv har magnetisk fokusering. Leica APO-Summicron SL 50mm F2. Panasonicin uudet S-mallit, Leican SL-mallit ja Sigman fp. $4495.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Lumix S PRO 50mm F1.4 –Really IMPRESSIVE lens. 6.8.2019. YouTube-video, kesto 12:08.

Sulantoblog, 25mm vs 50mm Standard lens Battle. 13.8.2019. YouTube-video, kesto 8:23. This is a simple comparison between two standard lenses, the Leica DG Summilux 25mm F1.4 and Lumix S Pro 50mm F1.4.

Peter Forsgård, Olympus Digital Teleconverter - ANY good? 9.8.2019. YouTube-video, kesto 7:54.

Peter Forsgård, Olympus 25mm F1.8 Review - Nifty Fifty. 13.8.2019. YouTube-video, kesto 12:25.

Peter Forsgård, Olympus E-M10 Mk II - 5 Tips and Tricks. 15.8.2019. YouTube-video, kesto 10:35.

Teemu Saloriutta, Usvatunnelmia Tuusulanjärveltä. 15.8.2019. Kesä oli vähällä livahtaa ohi ilman ainuttakaan aamuista kuvausreissua. Ei jaksanut tai huvittanut lähteä. Tällainen luikertelu on poikkeuksellista, sillä mieluiten kuvaan juuri aamuvarhaisella. Parhaina kesinä olen herännyt auringonnousuun suunnilleen joka toisena aamuna. Elokuussa päätin ryhdistäytyä, odottaa riittävän hienoa aamua ja sellaisen sattuessa lähteä Tuusulanjärvelle, väsytti tai ei.

Valovuoto.fi, Canon RF 85mm F1.2L USM kokemuksia. Canonin uusin tulokas huippuvalovoimaisten objektiivien joukossa on kesällä myyntiin saapunut RF 85mm F1.2L USM. Valovoimaa löytyy taas hulppeat f/1.2, kun edellisessä peilikameroille suunnatussa versiossa sitä oli “vain” f/1.4. Canonin uutuusversio ei kuitenkaan sisällä kuvanvakaajaa kuten edellinen 85-millinen julkaisu. Uusi kasivitonen kävi Valovuodon testissä keskikesällä ja nyt on aika jakaa käyttökokemuksia.

 • Parasta haluavalle noin 3100€ maksava RF 85/1.2 L on selkeä ykkösvaihtoehto, mutta hintatietoiselle kuvaajalle Sigman 85/1.4 Art (1000€) ja Canonin oma EF 85/1.4 L IS (1650€) toimivat luultavasti paremmin.

Olli Korhonen, Rautalammin massiivisen kalakuoleman todellisuus kuvissa ja videolla. 15.8.2019. YouTube-video, kesto 4:00, myös ääni. Ja kuvia. Keskiviikkona 31.7. aivan Rautalammin kirkonkylän kupeella olevassa pienessä Rautalampi-järvessä havaittiin paljon kuolleita kaloja. Seuraavina päivinä tilanne paheni ja monin paikoin järven rannoille kertyi suuria kuolleiden kalojen muodostamia lauttoja. Tilanne alkoi rauhoittua vasta seuraavan viikon alussa.

Riitta Mäkelä, Polku.net, Muhosjoen Liimanninkoski ja kuiva kesä 2019. 15.8.2019. Muhosjoki ja sen sivujoki, Poikajoki, koskineen mutkittelevat kartalla kuin reväistyn paperin reuna.

Blogi Rajala, Swap It - Vaihda parempaan. 15.8.2019.

Facebook, Fotomaraton. Eilen eli 15.8.2019 alkaen klo 17.
Fotomaraton.net, Säännöt. 16.8.2019: aiheet esillä. Instagram-sarja on ilmainen. Filmi- ja digisarja ilmoittautumismaksu.

Tietosuojavaltuutetun toimisto, Usein kysyttyä henkilötietojen käsittelystä taloyhtiöissä. Neljäs: Mitä tulee huomoida, jos taloyhtiöön on asennettu tallentava valvontakamera?

Yle, Näin alkoi Taiteiden yö Helsingissä – katso kuvat ensimmäisistä juhlijoista. 15.8.2019.

Yle, Onko tykkäysten himo mennyt jo liian pitkälle? Moni on valmis rikkomaan sääntöjä yhden selfien vuoksi – jotkut jopa kuolemaan. 15.8.2019. Sosiaalisen median kautta kuvia ja videoklippejä voi jakaa koko maailmalle. Täydellisen kuvan tavoittelussa on ilonsa – ja riskinsä.

Etn.fi, Testi: wifi-valvontakamerat yhä parempia. Yale All-in-One, 129 euroa.

Hardware.fi, Chrome OS 76 on julkaistu: automaattiset klikkaukset, virtuaalinen työpöytä, Google-tilien hallinta. 15.8.2019. Lähiaikoina.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Deconstructing the Visual Language of Group Photography.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, South Koreans on Holiday. 10 kuvaa ja teksti. Melko eksoottisen näköisiä kuvia, joissa väkeä riittää.

The Online Photographer, Open Mike: A New Favorite Lens? Fujifilm XF 35mm ƒ/1.4.

Diyphotography.net, Apple just got bumped down to 4th place in the smartphone market.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Valtava pomppulinnan näköinen ilmestys on noussut Helsingin ydinkeskustaan – HS vinkkaa kiinnostavimmat kohteet. 15.8.2019. Reitit ja ohjelmakartta löytyvät Taiteiden yön mobiilisovelluksesta.

Hel.fi, Kesäkisa: Bongaa ja kuvaa jugendhelmi. 14.8.2019. Instagram, Facebook. Kuvaa jugendrakennus, yksityiskohta, lisää hashtag. Kilpailu päättyy 31.8.2019. Raati valitsee voittaja 5.9.2019. Ihan oikeat palkinnot, kunnian ja maineen lisäksi.

HS, Lapsenkasvoiset sotilaat. 15.8.2019. Sanomatalon World Press Photo -näyttely. Näyttelyn voi nähdä 1. syyskuuta asti Sanomatalon aukioloaikoina ma–pe klo 7–20, la–su klo 9–20.

Aamuset.fi, Voimauttavassa valokuvauksessa malli on pomo. 14.8.2019.

Suomimobiili.fi, Snapchat-yritys julkaisi kahdella HD-kameralla varustellut Spectacles 3 -aurinkolasit. 14.8.2019. Kaksi HD-kamerat, 3D-taltiointiin. Syksyllä toimitukset. Ennakkotilaushinta on 370 euroa.

Eisa.eu, Eisa Awards 2019-2020 Photography. Palkinnon saajat. (tarkemmatkin tiedot eli perustelut suomeksi). 22 luokkaa. Päivitys 17.8.2019, luvut oikeiksi.
- Sony 6 luokkavoittoa.
- Canon 5 luokkavoittoa.
- Nikon 2 luokkavoittoa.
- Fujifilm 2 luokkavoittoa.
- Sigma 2 luokkavoittoa.
- Tamron 2 luokkavoittoa.
- Panasonic 1 luokkavoitto.
- Skylum Luminar 1 luokkavoitto.
- Huawei P30 Pro 1 luokkavoitto.

Ilta-Sanomat, Macbook-kannettavia julistettiin lentokieltoon: Näin se vaikuttaa suomalaisiin. 15.8.2019. Macbook Pro -kannettavat, joita myytiin syyskuun 2015 ja helmikuun 2017 välillä. Apple ilmoitti kesäkuun lopulla kutsuvansa takaisin nämä laitteet, sillä ”laitteen akku saattaa ylikuumentua ja aiheuttaa tulipalovaaran”. Osa lentoyhtiöistä on kieltänyt näiden kannettavien kuljetuksen rahtina (kuka ylipäätään laittaisi oman kannettavansa rahtitilaan?).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Why Side-Mount Buttons and Ports Break on Cameras. Paljon aikaa kuluu korjauksiin. Kameravalmistajia informoidaan koko ajan vikaantuvista kohdista. Osa reagoi viesteihin ja korjaa seuraaviin malleihin vikaantuvat kohdat. Osa ei. Jos sadasta vuokrattavasta kamerasta 15 - 20 palaa rikkinäisenä, niin jotain on silloin vialla. Mitä väliä, takuuhan korvaa. Mutta takuukin on voimassa vain rajallisen ajan. Cicala pureutuu ongelmaan ihan käytännön tasolla, miksi herkkä hajoaminen. Ja lopuksi pari vinkkiä.

Kamera & Bild, Hör historien om Hasselblad och rymdpromenaden. Sveriges Radio, podcast, kesto 19:30.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Hannu Hautalan mukana palokärjenkoloilla. 13.8.2019. Hannu Hautalan pitkän uran tuotantoa tutkiessa ei voi olla nostamatta hattua. Sitkeästi filmiin vannova ikänestori putkauttaa hienoja luontokuvakirjoja vielä kuudennellakin kuvausvuosikymmenellään! Noin pitkällä aikajanalla kerkeää nähdä yhtä jos toistakin luonnossa tapahtuvaa, etenkin kun omaa yhtä laajan kuvausaihepaletin, kuin Hautala. Jos on mestarin mittavassa tuotannossa tärkeänä aiheena kansallislintumme laulujoutsen tai uljas maakotka, niin sitä on myös tällä kertaa esitetyn kirjan pääosan esittäjä palokärki.

Yle Areena, Sudenkorennot- hyönteismaailman lentotaiturit. Kuuntele. 26 min. Minna Pyykön maailma. Miten hyviä lentäjiä sudenkorennot ovat? Mistä niitä löytää? Kuinka korentoja kannattaa valokuvata? Mitä ne tekevät sateella? Minna Pyykkö oli sudenkorentoretkellä hyönteisharrastaja, tietokirjailija Sami Karjalaisen kanssa Nuuksiossa. He olivat etsimässä erästä Suomen suurinta korentoa - isoukonkorentoa.

(kertaus nro 2) Facebook, Fotomaraton. Ylioppilaskamerat ry, Taiteiden yönä torstaina 15.8.2019 kaikille avoin. Kolme sarjaa: digisarja, parin vuoden mittaisella tauolla ollut filmisarja sekä aivan uusi kännykkäkuville omistettu Instagram-sarja (tämä ilmainen). Kilpailuun sisältyy yhteensä 12 aihetta, jotka julkaistaan kolmessa erässä (aiheet 1-4 klo 17, aiheet 5-8 klo 19, ja aiheet 9-12 klo 21) kilpailun nettisivuilla. Filmi- ja digisarjan kuvat palautetaan Fotomaratonin kisatoimistoon ja Instagram-sarjan kuvat tunnistetaan osallistuviksi hashtagien avulla.

 • Filmi- ja digisarjan osallistumismaksu on 10 euroa (5 euroa opiskelijoilta, työttömiltä, eläkeläisiltä ja alle 18-vuotiailta) ja siihen sisältyy Ylioppilaskamerat ry:n kangaskassi. Filmisarjassa hintaan sisältyy lisäksi osallistumisfilmi sekä filminkehitys ja negatiivien skannaus. Filmisarjaan osallistuvan on siis ennen kuvaamisen aloittamista käytävä Fotomaratonin kisatoimistolla noutamassa filmi ja maksamassa osallistumismaksu. Digisarjaan osallistuva voi maksaa osallistumismaksun kuvien palautuksen yhteydessä. Instagram-sarja on maksuton, eikä täten edellytä käyntiä kisatoimistolla.
 • Fotomaraton.net. (tulee varoitus https:// -yhteyden puuttumisesta, mutta eihän tuolla sivulla mitään tietoja syötetä, ei pankkitietoja eikä muutakaan). Ei siis tarvitse välittää suojatun yhteyden puuttumisesta.

Valto Pernu Photo Marathon. 2019. Palkittujen kuvat ja 6 tehtävää. Iin kunta, Pohjois-Pohjanmaa. Vain digikamera, oma muistikortti, ei muokkausta.

Museovirasto, Elämä vankilassa -valokuvanäyttely avoinna elokuun loppuun. 12.8.2019. Mitä tapahtui, kun Hämeenlinnan vankilan entiset vanginvartijat ja vangit tapasivat ja kävivät läpi Museoviraston Kuvakokoelmien vankilakuvia?

Mynewsdesk.com, Canon goes Tubecon 2019. Ennennäkemätön Tubewall -taideseinä esittelee Suomen seuratuimpien tubettajien muotokuvia. 13.8.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day. 4 kuvaa ja teksti.

Kamera & Bild, Canon-kameror med wifi riskerar få ransomware.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Värikäs Flow-väki täytti Suvilahden. 11.8.2019. Kuvakoosteessa Helsingin Sanomien kuvaajien tyylibongauksia ja tunnelmapaloja festariviikonlopulta.

Vanha lehtikuvaaja, Näitä ei olisi jos... 12.8.2019. YouTube-video, kesto 6:00.

Piilokoju.fi, Ketunkoveltto, sudenkorento? 12.8.2019.

Yle, Suomalaisten sydämet valloittanut satumainen kukkapelto tallottiin: “Ensireaktioni oli pakokauhu”. 12.8.2019. Brinkaksen tilan kukkapelto Pyhtäällä on houkutellut paikalle tuhansia ihailijoita sen jälkeen, kun kuvat siitä lähtivät leviämään sosiaalisessa mediassa. – Perjantain aikana vierailijoiden määrä kasvoi entisestään. Paikallisten lisäksi väkeä tuli muun muassa Porvoosta, Lappeenrannasta ja Helsingistä asti.

(kertaus) Yle, Nainen loihti syrjäisestä pellosta oman kukkakeitaan - sitten kuvat levisivät someen. 9.8.2019. Pienessä Pyhtään kunnassa, hiukan katseilta piilossa, ohikulkijan eteen aukeaa silmiinpistävän upea kukkaloisto. Kokoa peltotilkulla on puoli hehtaaria. Kauniit kukat ovat kuitenkin hauraita. Siksi innokkaille kuvaajille tehtiin oma polku ja kuvauspaikka.

 • Yle Areena, Radio Suomi Kotka. Maalauksellinen kukkapelto herättää ihastusta Pyhtäällä. Kuuntele. Kesto 8 min. Pyhtään Länsikylässä lainehtii elokuisessa tuulessa upea värikylläinen niitty. Kukkaloisto on niin hämmästyttävä, että se on huomioitu myös sosiaalisessa mediassa ja niittyä käy ihailemassa satoja ohikulkijoita. Kukkaniityn on perustanut kotitilalleen maanviljelijä Miina Tuominen-Brinkas.

Suomen Nikon, Pieter ten Hoopen. Nikonin lähettiläs. Uudenlaista tietoisuutta pakolaiskriisistä tarjoava Pieter ten Hoopenin projekti seuraa kotimaansa paremman elämän toivossa jättäneiden pariskuntien ja perheiden elämää Turkissa ja Meksikossa. Kuvia. Pieter ten Hoopen vastailee kysymyksiin.

Kaleva.fi, Synkkä kuvaus betoniviidakosta jättää jäljen. 12.8.2019. Kirjoittaja on Kalevan yleisöarvioija, joka raportoi yleisön näkökulmasta Oulun juhlaviikkojen festivaalitapahtumista. Oulunsalo soi. Valokuvanäyttely. Aapo Huhta: Block.

Marmai.fi, Kuvat Yhdysvaltain rajalta menestyivät World Press Photo -kilpailussa – Helsingissä näyttely avataan tällä viikolla. 12.8.2019. Suomessa World Press Photo -näyttely avautuu Sanomatalon Mediatorilla 15. elokuuta ja jatkuu syyskuun 1. päivään asti.

Verkkouutiset.fi, AL: Osaavan työntekijän palkkaaminen USA:sta tyssäsi TE-toimistoon. 12.8.2019. Tamperelainen kameroiden osto- ja myyntiliike Kameratori on Aamulehden mukaan törmännyt ongelmalliseen tilanteeseen uutta työntekijää palkatessa. Tiedossa oli tuttu yhdysvaltalainen tekijä, jonka kanssa oli jo aiemmin tehty yhteistyötä ja joka tuntee filmikameroiden ja analogisen kuvaamisen alan. Kameratori halusi hänet muun muassa edistämään yrityksen verkkomyyntiä ulkomaille ja tuottamaan blogi- ja videosisältöjä.

 • Yhdysvaltalaista työntekijää ei kuitenkaan noin vain Tampereelle saada. Kielteisen päätöksen perusteena oli Kameratorin toimitusjohtaja Jussi Lehmuksen mukaan se, että Pirkanmaalla on niin paljon sellaisia, jotka soveltuvat tähän työhön TE-toimiston näkemyksen mukaan. TE-toimiston mukaan Pirkanmaalla tiedottajan työtä hakee yhteensä 741 työnhakijaa, joista työttömänä on 269 henkilöä.
 • Saatavuusharkintaan kuuluu, että yritys ilmoittaa vastaavan työpaikan avoimeksi TE-keskuksen palvelussa. TE-toimiston järjestelmässä haettu paikka luokiteltiin tiedottajan ammattinimikkeeseen. Kahdessa viikossa Kameratorille tuli työpaikkailmoituksesta vain viisi hakemusta. Hakijoilla ei Lehmuksen mukaan ollut mitään kokemusta analogisesta valokuvausmaailmasta.

Tampere.fi, Kansainväliset valokuvaseikkailijat ikuistavat Tampereen maisemia 15.-17.8. 12.8.2019. Paris–North Cape on joka toinen vuosi järjestettävä valokuvaseikkailu, johon voivat osallistua valokuvauksesta ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneet. Seikkailun virallisena yhteistyökumppani toimii National Geographic, jossa julkaistaan seikkailun parhaita otoksia.

 • Pariscapnord.com kuukauden kestää. Norja, Suomi, Ruotsi, Tanska, Saksa ja Belgia. Kymmenen kuvaa, kaksi kustakin teemasta, viiden päivän välein. Ryhmä kohti rekisteröintimaksu 890 euroa. Budjetiti kahden hengen tiimille 3000 euroa - 4500 euroa. Jos löytää sponsoreita, niin ei jää paljoa maksettavaa. Kaikille avoin.

(kertaus) Tivi.fi, Kameroista löytyi kriittisiä tietoturva-aukkoja – näin käytät turvallisemmin. 12.8.2019. Digitaalisten kameroiden wi-fi-yhteydet ovat monesti tietoturvariski. Kameroiden kuviensiirtoprotokollassa (PTP) on kriittisiä haavoittuvuuksia, jotka voivat altistaa hyökkäykselle. PTP:tä käytetään muun muassa valokuvien siirtämiseen ja ohjelmistopäivityksiin.

 • uusin ohjelmaversio, laita wi-fi-yhteys päälle vain tarvittaessa, älä tee wi-fi-yhteyttä julkisen verkon kautta

Tekniikan Maailma, Älä maksa turhasta – Ilmainen Windows Defender toimii käytännössä yhtä hyvin kuin parhaat maksulliset tietoturvaohjelmat. 12.8.2019. Suomalainen F-Secure Safe 17 edustaa tietoturvaohjelmien parhaimmistoa, kuten myös Microsoftin Windows Defender, jonka suorituksessa ei ollut moitittavaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Guy Martin on TV Plots vs. Political Plots. 10 kuvaa ja teksti.

The Online Photographer, Stepping Outside with the Fuji 100-400mm.

Earthboundlight.com, Shutter Speed: Waits and Measures. 11.8.2019.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Miksi valokuvaat? (Sana on melkein vapaa).
 • Tilt Shift kuvausta oikein (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Elements 17 eli 2019 versio hukkaa tagit (Kuvankäsittely).
 • TS objektiivia hankkimassa (Optiikka). Kesän kuvia työstäessä alkoi kyllä TS-objektiivin hankinta houkuttaa. Focus-stack -maisemakuvien käsin maskaaminen on turhauttavaa ja aikaa vievää. Metsäkuvissa on aina monimutkaista kasvustoa ja usein hieman tuulta, joten ohjelmallisestikaan tuota ei saa tehtyä (ainakaan kokeilemillani ohjelmilla).
 • Sony 200-600/5.6-6.3 G (Optiikka). Jostain syystä Sony merkkaa valkoisten teleoptiikoiden liitosasennot pienillä valkoisilla merkeillä ja ne joutuu aina modaamaan selkeämmän toiminnan vuoksi. Kuva.
 • Sony RX10 Mark IV (Nikon, Sony). ...Akku ei videoidessa kauaa kestä, joten niitä on syytä olla useampi, mielellään kourallinen tai enemmän, mikä ei sinällään ole kätevää (tai ilmaista).
 • Canonin peilitön FF, EOS R (Järjestelmädigit).
 • (2017 - ) Sony A7III, A7RIII, A7RIV, A9 (Järjestelmädigit).
 • Amorphis (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Unhoon vaipuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • R1kun Urheilukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).Pieni nippu kuvia viikonlopun Tampere Cup -harjoitusturnauksen IFK:n otteluista SaiPaa ja Ilvestä vastaan. (...selaa sivua tarpeeksi alas...).
 • Pihapiirin ötököitä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Rautaa ja Rajaseutua (projekti) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Miihinkäs mä jäin. Eli maisemareissua pukkasi, tarkemmin ottaen Rupakivelle puupöntön kera. Se tavoite lykkkääntyi taas tunnin verran kun kartalla häämötti metsikössä taas yksi lupaava kohde. Eikun saapasta jalkaan. Keli alkoi selkeämään useamman päivän saderupeaman jälkeen ilta-auringon maalatessa laikkuja pahasti ränsistyneen tilan seinille ja pihaan. Aika kiinnittää 850nm suodin putkiloon. 5 kuvaa.

Yle, Tornado kylvi tuhoa ja viikon muita uutiskuvia. 12.8.2019. Päättyneellä viikolla pyörremyrsky teki tuhoja Luxemburgissa, tunnelma kiristyi Intian ja Pakistanin kiistelemässä Kashmirissa ja huippumuusikot konsertoivat Suomessa. 12 kuvaa. Klikkaamalla isommaksi.

Piilokoju.fi, Luonto on nyt kuvattu loppuun. 7.8.2019. Niin se on. Kaikki luontokuvat on jo otettu, ja moneen kertaan. Otetaanpa muutama esimerkki ja johtopäätelmät suosituimmista kuvakohteista googlen kuvahaun perusteella:

Gotech, Vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon kodintekniikan myyntiluvut. 12.9.2019. Viihde-elektroniikan, kodin tietotekniikan sekä isojen ja pienten kodinkoneiden myynti kasvoi tammikuusta kesäkuuhun 2,2 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan vuonna 2018. Älypuhelimien kysyntä laski 4,4 prosenttia, ja kamerakaupan taantuma jatkui 11,1 prosentin vauhtia.

 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myytiin 8 951 kpl. Vähennystä -10.8%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, myynti 3,334 miljoonaa euroa. Vähennystä -15,7%.
 • Digitaalikamerat, kiinteä objektiivi, keskihinta 372 euroa. Kasvua 5.7%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myytiin 6 460 kpl. Kasvua 7.6%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, myynti 6,106 miljoonaa euroa. Vähennystä -1.7%.
 • Digitaalikamerat, peilittömät järjestelmäkamerat, keskihinta 945 euroa. Kasvua 9.4%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myytiin 5 417 kpl. Vähennystä -35.3%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, myynti miljoonaa 4,891 euroa. Vähennystä -27.3%.
 • Digitaalikamerat, peilietsinkamerat, keskihinta 848 euroa. Vähennystä -11.0%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myytiin 20 829 kpl. Vähennystä -15%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, myynti 14,036 miljoonaa euroa. Vähennystä -15.5%.
 • Digitaalikamerat yhteensä, keskihinta 674 euroa. Kasvua 0.5%.
 • Action-kamerat, myytiin 12 253 kpl. Kasvua 13.6%.
 • Action-kamerat, myynti 3,167 miljoonaa euroa. Kasvua 7.1%.
 • Action-kamerat, keskihinta 258 euroa. Kasvua 6.1%.
 • Muut video-kamerat, myytiin 1 610 kpl. Vähennystä -23.3%.
 • Muut video-kamerat, myynti 0,919 miljoonaa euroa. Vähennystä -13.9%.
 • Muut video-kamerat, keskihinta 571 euroa. Kasvua 12.3%.
 • Tulostimet, myytiin 77 381 kpl. Vähennystä -1.8%.
 • Tulostimet, myynti 9,072 miljoonaa euroa. Vähennystä -0.8%.
 • Tulostimet, keskihinta 117 euroa. Kasvua 1.0%.

Tekniikan Maailma, Näitä Suomi ostaa nyt: Isot televisiot, soundbar-kaiuttimet ja älykellot löivät pöytään huimat kasvuluvut alkuvuonna. 12.8.2019.

Tivi.fi, Huhut kertovat: tulevaan iPad Prohon tulossa merkittävä muutos. 12.8.2019. Applen syyskuussa julkistettaviin iPhone-puhelimiin odotetaan kolmea takakameraa – sama tekniikka saattaa löytää tiensä iPad Pro -tabletteihin.

Mobiili.fi, Tietoturvayhtiö varoittaa: Wi-Fi-yhteydellä varustettu kamera voi olla tietoturvariski. 12.8.2019. Tietoturvayhtiö Check Point on kertonut löytäneensä digitaalisten järjestelmäkameroiden käyttämästä kuvansiirtoprotokollasta (Picture Transfer Protocol, PTP) kriittisiä haavoittuvuuksia. PTP:tä käytetään valokuvien siirtämiseen kamerasta tietokoneelle, mutta myös moneen muuhun toimintoon, kuten kameran ohjelmistopäivityksiin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Kickstart Your Creativity With An A - Z Photo Project. Kickstarter-kampanja, ilmainen. Eikä takuulla tule ikinä valmiiksi.

Dpreview.com, Canon PowerShot G7 X III sample gallery.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 • L-rumors.com, Panasonic S1 Real World Review | Better than Sony a7 III, Nikon Z6, Canon EOS R? Tulos riippuu osaltaan siitä, katsooko maailmaa Panasonic-aurinkolasien läpi. Tällaiset otsiko kuitenkin aina kiinnostavat. Lähinnä kuitenkin vain kameran hankkineita, antaa uskolle vahvistusta.
 • Mirrorlessrumors.com, This supersmall camera raised $120,000 on Kickstarter. Näyttää usb-laturilta, joka on kiinni sähköverkossa. Sitäkin, mutta myös turvakamera. 53 euroa. Pitäisi tulla myyntiin lokakuussa 2019. Vaikka lemmikin tarkkailuun... Kuulemma myöhemmin 156 euroa. Pilveen tallennus (joka tarkoittaa oikeasti hilavitkuttimen sd-korttia), reaaliaikainen katselu, myös pimeässä jne. Video 1080p. Kuvakulma 75 astetta, polttovälivastaavuutena vähän yli 24mm. Myös äänet. MicroSD-kortille voi paikallisesti tallentaa dataa 64GB:iin asti. Puhelimeen hälytys, jos liikettä havaitaan. Timer, nauhoituksen alku- ja loppuaika. Lopussa kysellään, minkälaisia virtapistokkeita halutaan. 10 päivää vielä aikaa jäljellä.
  • kommenttien mukaan vastaavia tuotteita on jo markkinoilla, halvempaan hintaan
  • (toivotaan, että tietoturva on kunnossa...).
  • (ja aika erikoisia vinkkejä tarjotaan, kuuntele mitä työtoverit puhuvat sinusta => heti potkut ja kaupanpäälle oikeuteen jne. Suomessa on melko ankarasti tulkittu salakatselulakia...).
 • Sonyalpharumors.com, Sony Tidbits… Cleaning your sensor (updated video) – Sony a7riii, a7iii, a9, a7sii, a6400. Etc. (ja jos joku väittää, että kennolla ei ole pölyä, niin.... ensimmäiset merkit tavallisessa kuvaamisessa näkyvät yleensä vähän pienemmillä aukoilla sinistä taivasta kuvattaessa, siiten roskia rupeaa näkymään vähän muuallakin...).
 • Photorumors.com, New: Nitecore NFZ100 bluetooth smart battery for Sony Alpha mirrorless cameras that is managed with a mobile app. Sony a7 III, Sony a7R III ja Sony a9. Bluetooth ei välttämättä kuluta paljon akkuja. Äkkikuulematta hyvin erikoinen innovaatio. Yhdellä älyakulla 500 kuvaa.
 • Nikonrumors.com, Zhongyi Mitakon Speedmaster 50mm f/0.95 III lens for Nikon Z-mount reviews.
 • Nikonrumors.com, Weekly Nikon news flash #535.
 • 43rumors.com, a bit of everything… Olympus TG-6 – 5 reasons why it is BETTER than your phone. Etc.

 

11.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Tilt Shift kuvausta oikein (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Sony RX10 Mark IV (Nikon, Sony). Pitkästä aikaa, päivää talohon. Sain kuulla että täällä käydään tiukkaa vääntöä RX10M4:sta. En jaksanut lukea kaikkea, enkä etenkään aio ottaa kantaa esitettyihin epäoleellisuuksiin. Joidenkin kannattaisi vähän rauhoittua, kyseessä on rentoon harrastamiseen tarkoitettu laite eikä niinkään ammattityökalu.
  • Jos harrastushenkinen kuvailu on pääasiassa päivänvalon elukka-teleilyä ja välillä ottaa muutaman maisemankin, RX10M4 sopii siihen hommaan hienosti. Jos jätetään 1:1-makroilu ja yli 600mm superteleily pois, isompien korentojen, perhosten ja lintujen kuvaamiseen ei taida monipuolisempaa vehjettä olla olemassakaan.
  • Tuuman kennon resoluutio ja dynamiikka ei tietenkään pärjää täysikennoisille maisema-, yö- ja liikekuvaamisessa, mutta moneen muuhun se riittää hyvin. Zeissin 8.8-220 mm zoomia ei voi kun kehua, terävyys on kaikilla polttoväleillä erinomaista ja myös tarkennus on hyvä. Etenkin seuranta-AF yllättää joka kerta positiivisesti, kyse on kuitenkin vain ns. bridge-kamerasta.
  • Tuolla muutama RX10M3- ja -M4-kuva vuosilta 2016-19... (kuvista näkyy exif-tiedot, osaavissa käsissä räksyllä saa huikeita lintu- ja luontokuvia... esillä parisen sataa kuvaa, ei siis mitään onnenkantamoisia...).
 • (2017 - ) Sony A7III, A7RIII, A7RIV, A9 (Järjestelmädigit).
 • Nikonin peilittömät FF-rungot Z6 ja Z7 (Järjestelmädigit).
 • Canonin peilitön FF, EOS R (Järjestelmädigit).
 • Unhoon vaipuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit. ...Hieno ketju, katsellessa rupaa mielikuva laukkaamaan, lopuksi surullinen olo Venäjän maalla olisi lisää, jos kohteet loppuu :)...
 • Rautaa ja Rajaseutua (projekti) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Marsalkka Spegen kesävalokuvat ja valokuvauksen vallankumous (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Metsän eläimet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Laitan pari vuotta sitten vapun jälkeen otetun hirvikuvan. Eivät osanneet vielä pelätä. Toinen ei edes noussut ylös. Olin kymmenen metrin päässä. Emohirvi lienee ollut lähistöllä tankkaamassa. Lähimpään taloon oli noin 50 m.
 • Luontohavaintoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi kuva. Ja linkki uusiin kuviin.
 • Järjestelmäkameralla kuvattu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Syväterävyys ja makro. Ei onnistu alle kilon kuvauskalustolla.
 • Amorphs (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli lähdettyä katsomaan kun a) oli pyörämatkan päässä ja b) on yksi suosikkejani. Kova keikka oli ja fiilis hämärtyvässä kesäillassa reilun puolikuun paistaessa taivaalla bändin imagoon sopiva. Luuri riitti tällä kertaa, en kovinkaan paljon keakittytyt kuviin vaan annoin musiikin viedä.

HS, Kuvakooste Flow’n perjantaista. 9.8.2019.

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki ja Vantaa, ilmoittautumiset alkavat maanantaina 12.8.2018. Espoon kursseille ilmoittautuminen on alkanut keväällä ja jatkuu edelleen. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot (tai sitten omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jos tunnuksen on pankkitunnistautumisen avulla jo aiemmin luonut). Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa. Ilmoittautua voi myös puhelimen avulla.

-Hakea voi monella tapaa (hakupuu ei näytä tuloksia suoraan kaksoisklikkaamalla, ensin valitaan sopiva kohde ja sitten painetaan Hae-painiketta). Aineet, Media ja tietotekniikka, Valokuvaus. 112 kurssia. Sieltä sitten Valokuvaus:

-Media ja tietotekniikka, Kuvankäsittely, kaikkiaan 108 kurssia (peruskurssit, jatkokurssit, skannaus ja arkistointi). Ilmoittautumiset ma 13.8.2017, alkaen klo 9 ... 13 (kurssista riippuen). .

-Media ja tietotekniikka, Video ja elokuva, kaikkiaan 43 kurssia (videon ja elokuvan syventävät kurssit, videoeditointi, videon ja elokuvan peruskurssit). Ilmoittautumiset ma 13.8.2017, alkaen klo 9, 10 ja 13 (kurssista riippuen).

-Media ja tietotekniikka, Sosiaalinen media, kaikkiaan 74 kurssia. Ilmoittautumiset ma 13.8.2017, alkaen klo 9 ... 13 (kurssista riippuen)..

-Pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistoissa on tarjolla syksyllä tarjolla 5.738 kurssia. Voit osallistua minkä tahansa opiston kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

 • Ohjeet ...Syksyn kursseille ilmoittautuminen alkaa ma 12. elokuuta. Tarkka ilmoittautumisen alkamispäivä ja -aika löytyy kunkin kurssin kohdalta. Ajat vaihtelevat opistosta ja aineryhmästä riippuen.

Kansalaisopistot.fi, Opistojen yhteystiedot. Listasta löydät kaikki Suomen kansalaisopistot, linkit opistojen kotisivuille, Facebook-sivuille ja mahdollisten opistolaisyhdistysten kotisivuille. Suomessa on yhteensä 181 kansalaisopistoa.

Sttinfo.fi, Työväenopisto tuo väriä syksyyn: yli 2 500 mahdollisuutta harrastaa. 9.8.2018. Helsinki.

Vantaa.fi, Aikuisopiston elokuun uutisia. 8.8.2019. Ilmoittautumiset.
Ma 12.8. klo 13 Kielet; kuvataiteet ja valokuvaus; media ja tietotekniikka
Ti 13.8. klo 13 Kotitalous; käsityö; tanssi ja liikunta; terveys ja hyvinvointi
Ke 14.8. klo 13 Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri; koti ja puutarha; musiikki ja ilmaisutaito; luonto, ympäristö, tekniikka ja liikenne; äidinkieli ja kirjallisuus.

Espoo.fi, Kurssien runsaudensarvi Espoon työväenopistossa. 9.8.2019. Ilmoittautumiset Espoon työväenopiston syksyn 2019 kursseille ovat jatkuvasti käynnissä. (Espoo on nähtävästi valinnut tämän tavan mahtiruuhkien välttämiseksi = jatkuva ilmoittautuminen).

Yle, Nainen loihti syrjäisestä pellosta oman kukkakeitaan - sitten kuvat levisivät someen. 9.8.2019. Pienessä Pyhtään kunnassa, hiukan katseilta piilossa, ohikulkijan eteen aukeaa silmiinpistävän upea kukkaloisto. Kokoa peltotilkulla on puoli hehtaaria. Kauniit kukat ovat kuitenkin hauraita. Siksi innokkaille kuvaajille tehtiin oma polku ja kuvauspaikka.

 • Yle Areena, Radio Suomi Kotka. Maalauksellinen kukkapelto herättää ihastusta Pyhtäällä. Kuuntele. Kesto 8 min. Pyhtään Länsikylässä lainehtii elokuisessa tuulessa upea värikylläinen niitty. Kukkaloisto on niin hämmästyttävä, että se on huomioitu myös sosiaalisessa mediassa ja niittyä käy ihailemassa satoja ohikulkijoita. Kukkaniityn on perustanut kotitilalleen maanviljelijä Miina Tuominen-Brinkas.

Ilta-Sanomat, Windowsin kestovitsi katosi: Leikepöytä heräsi eloon. 10.8.2019. Uusi leikepöytä ei ole automaattisesti päällä.

Stara.fi, Ammattilaisen vinkit – näin onnistut reissukuvissa täydellisesti. 10.8.2019. (melko olemattomat).

Älypuhelimista.

Petapixel.com.

Digital Photography School, The Easiest Way to Achieve Rich Skin Tones in Photoshop.

Thephotoargus.com, Sand Creatures & Flower Power: Gravity Photography Project by Claire Droppert. Hiukan erikoisia kuvia.

ePhotozine.com, Tips On Using Negative Space In Your Photos. Aihe vanha, mutta kannattaa aina pitää mielessä kuvaa ottaessa.

The Online Photographer.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Kännykkäkamerat / smartphone photography (Digikuvaus).
 • Olympus akut (Digikuvaus).
 • Hintavinkit (Myydään).
 • Tilt Shift kuvausta oikein (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Nyt se löytyi oikea TS-objektiivi, jossa kaikki on toteutettu oikein: Schneider 28mm f4.5 PC-TS SUPER-ANGULON Lens ... ...Reilu 5v sitten tais olla noin 5400 puntaa. ...eBay:stä käytettynä muutamalla tonnilla. Tää taitaa olla Saksassa EUR 2,099.00 + EUR 50.00 Shipping
 • TS objektiivia hankkimassa (Optiikka).
 • Nikkor Z, 85mm 1.8 S (Optiikka).
 • Sony RX10 Mark IV (Nikon, Sony).
 • (2017 - ) Sony A7III, A7RIII, A7RIV, A9 (Järjestelmädigit).
 • Canonin peilitön FF, EOS R (Järjestelmädigit).
 • Sony A7SIII (Järjestelmädigit).
 • Marsalkka Spegen kesävalokuvat ja valokuvauksen vallankumous (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • www.ilkansivu.net (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eipäs ole hirveästi ehtinyt viimeisen vuoden aikana kuvagallerioita päivitellä. Kokopäiväinen opiskelu ei jättänyt kyllä ylimääräistä aikaa juuri mihinkään muuhun. Onneksi on nyt opiskelut ohi tältä erää ja ehkä taas ehtii päivittämään kuvagallerioita ja blogia. Neste Rally Finland 2019 ajettiin erittäin viileissä keleissä.
 • Sapokka Kotka (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ... Kannattaa tosin ensimmäisenä katsoa mikä on oman selaimen skaalaus, tai painaa CTRL + 0 (Macissa CMD + 0), niin zoomaus palautuu normaaliksi.... (tuli itsekin tätä kokeiltua, ei ollut selaimessa zoomausta. Jos sitä tarvitsen, niin yritän muistaa aina heti nollata zoomauksen...).
 • Kesäkuvailut 2019 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit. Ja salamakuva.
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkkä. 7 uutta kuvaa. Falsnestindenin käynnin jälkeen hetken mielijohteesta Lyngen jäikin taakse ja lähettiin ajamaan Ulåyan suuntaan. Kysyttiin lautturilta mitä maksaa kyyti Ulåyaan. 15e meno/paluu. Ei tunnu missään....

Kaleva.fi, Ensikertalaisen tarkkailijan kameraan tallentui pelottavan kylmä metropoli – haapajärveläislähtöisen Aapo Huhdan Blockin pääosassa on betoniviidakko. 10.8.2019. Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa sisääntulosalin seinälle ripustetussa kuvassa ihminen katoaa varjoon. Valokuvaaja Aapo Huhta kertoo ottaneensa kuvan New Yorkissa jossain päin Manhattania paikassa, missä silta langettaa mustan verhon kadun ylle. Hän muistelee kuvanneensa niillä paikoin aika pitkäänkin ennen kuin sai tallennettua näyttelyyn päätyneen näkymän.

HS, Kun Imogen Cunningham kutsuttiin kuvaamaan Hollywoodiin, hänellä oli kohteista yksi toive: ”rumat miehet”. 9.8.2019.

Iltalehti, Kaikkien aikojen photobombaus - Abbey Roadin kannessa näkyvä mysteerimies ei koskaan pitänyt Beatlesin musiikista. 9.8.2019. Amerikkalaisturisti päätyi vahingossa ikoniseen valokuvaan. – Sanoin vaimolleni, että olen nähnyt tarpeeksi museoita. Odottelen tässä ja katson mitä ulkona tapahtuu, kertoi Cole aikoinaan The Mirrorille. Hän näki tikkailla seisovan valokuvaajan ja neljä miestä kävelemässä suojatien yli. Hänellä ei ollut aavistustakaan ketä he olivat.

 • Kannen kuvan otti Iain Macmillan, idea oli McCartneyn. Kuvaajalla oli käytettävissään vain 10 minuuttia. Sen aikaa poliisi oli suostunut pidättelemään liikennettä. Macmillan otti Hasselbladillaan kuusi ruutua, joista McCartney valitsi yhden. Siitä tuli legendaarinen kuva, jota sekä artistit että turistit jäljittelevät edelleen.

Avplus.fi, Blackmagic Design esitteli järeän kameran – 6k-videota 50 fps nopeudella ja tuki Canonin EF-linsseille. 9.8.2019. Hinta noin 2800 euroa.

Yle, Analyysi: Ahtaalle joutunut Huawei julkisti uuden käyttöjärjestelmän, mutta ei uskalla haastaa Androidin ylivaltaa. 9.8.2019. HongmengOS otetaan ensimmäisenä käyttöön televisioissa, älykelloissa ja muissa vastaavissa näytöllisissä laitteissa, mutta ei puhelimissa. HongmengOS on Androidin tapaan avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

IR.

Pdnonline.com.

ePhotozine.com, How To Avoid Those Postcard-Style Shots.

The Online Photographer, Edge Sharpness: A Solved Problem? Ihan vähän vain monimutkainen kaava.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, "Kuin kuva ja musa jatkuisivat loputtomiin" – 50 vuotta sitten syntyi maailman tunnetuin levynkansi. 8.8.2019. Beatlesin v-tyyli teki Lontoon Abbey Roadin suojatiestä pop-taidetta ja turistirysän.

Rajala Blogi, Jääkarhuja bongaamassa Huippuvuorilla. 8.8.2019.

Iltalehti, Näissä hääkuvissa ei patsastella tai poseerata - hulvattomista kuvista somehitti. 9.8.2019. Ian Weldon. Paljon kuvia.

Yle, Suomen luontoon kuulumattomia kasveja etsitään droonien ja konenäön avulla. 8.8.2019.

Nivala, Tillamiina tallentaa tunnelman ja tunteet valokuviksi – "Tämä on sellainen työ, joka antaa enemmän kuin ottaa". 9.8.2019. Kaikki alkoi Instagram-tilistä, nyt tuoreella yrittäjällä on oma valokuvausstudio. Nivalan uusi valokuvausliike.

Länsiväylä, Katso ja ihastu: Kesäkuvakisa jatkuu – Vielä ehdit osallistua – Tallenna kesäinen tunnelma ja voita polkupyörä. 9.8.2019. Palkintona sentään jotain.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

IR, Phase One launches Capture One student initiative, offering students big savings & ways to share photos.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Polttovälit ja vastaavuudet (Sana on melkein vapaa).
 • Kennoyhteistyö - Samsung & Fujifilm (Sana on melkein vapaa).
 • Filmikamerasta tuli lit! (Sana on melkein vapaa).
 • TS objektiivia hankkimassa (Optiikka). Viestitulva jatkuu.
 • Nikkor Z, 35mm f1.8 S (Optiikka).
 • Nikkor Z, 85mm 1.8 S (Optiikka).
 • Canon EF 300/4 L IS ja kuvanvakaajan ääni (Optiikka). Kuvanvakaajan ääni vaihtelee optiikan mukaan. (pitäisikö valmistajien ilmoittaa desibelit kuten esim. jääkaapeissa...).
 • Sony RX10 Mark IV (Nikon, Sony).
 • Canon 80D, uusi Firmware 1.0.3 (Järjestelmädigit Canon, edullisemmat mallit).
 • Canonin peilitön FF, EOS R (Järjestelmädigit). Paljon viestejä taas. Vaikkapa: ...Olisiko järkevää puhua katseohjatusta tarkennuksesta, muuten näitä silmätarkennuksen eri variaatioita on kohta kymmeniä. Urheilukuvaajan ei ainakaan kannata osoitella cheerleadereita päin, voi olla tarkennus missä sattuu....
 • Sony A7SIII (Järjestelmädigit). A7S2 -kameralla oon kuvaillu nyt reilu kolme vuotta. Edelleen erittäin hyvä kamera, mutta kyllä jo seuraavien käytettävyyteen liittyvien puutteiden takia sais tulla jo uutta mallia tai joutuu oikeesti kattelee vaihtoehtoja. Toisaalta ei niitä täyden kennon hybridi -kameroissa vielä oo oikein tarjolla: ...
 • Paras "kuluttajahintainen" järjestelmädigi (Järjestelmädigit).
 • Panasonic S (Järjestelmädigit).
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Bonnie and Clyde (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Marsalkka Spegen kesävalokuvat ja valokuvauksen vallankumous (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Letkeästi Luurilla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yö hämärässä Kutturajuoksun varrelta jokea ylittäessä. Eikun jalusta pystyyn, luuriteline olikin valmiiksi kiinni, naps vaan luuri telakkaan, pola kiinni ja menoks. 2 uutta kuvaa.
 • Kirkko, puut ja kiveä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit. Ja yksi uusi kuva.
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kääkkä. 12 päivän reissu taputeltu. 2800km, paikoin 94 metriä meren pinnan alla, paikoin 1059m pinnan yllä. Lapin taimen joilta norjan jäätiköille. Oli hellettä ja pakkas-öitä.
 • Rautaa ja Rajaseutua (projekti) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Seuraavana päivänä vuorossa oli hieman maisemataltiointia. Lähdin aikaisin jo matkaan kun oli selvä että useampi autiotila tulisi kuitenkin eteen. Kuusamon ja Sallan rajamailla törmäsin tilaan, josta tuli jo melko surullinen fiilis. Täällä oli tehty rännien ja katon uusintaa, mutta sitten kaikki elämä on vain lakannut. 6 uutta kuvaa.
 • Unhoon vaipuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Taas yksi paikka, eilen illalla kuvattu. Muutama tovi meni kun etsin mahdollisia kohteita ja lähdin kierrokselle. Kolme kertaa ajoin mahdollisen tieliittymän ohi enkä nähnyt kuin umpimetsää jokakerta. Auto parkkiin ja vaelluskenkiin vipinää! 4 uutta kuvaa.

Sulantoblog, Lumix S PRO 50mm F1.4 –Really IMPRESSIVE lens. 6.8.2019. YouTube-video, kesto 12:08. In this video I'm going to review the Lumix S Pro 50mm f/1.4 lens for L mount cameras. This lens has very nice characteristics and it can make really great looking pictures.

 • Viime tammikuussa julkistettu. Lainassa Sulannolla. Aukko- ja tarkennusrengas (voi säätää kierron 90 astetta - 360 astetta). Pölyn-, roiskeen- ja pakkasenkestävä. Iso ja painava objektiivi. Suodinkierre 77mm. Paino mitattuna vvs mukanan 1003g. Panasonic S1R -rungossa hyvin tasapainossa. Tuntuu pienemmällä kuin näyttää.
 • Lähin tarkennus 44cm. Ällistyttävä optinen suorituskyky, eipä tarvitse liiemmälti himmennellä. Vinjetoinnista (jos häiritsee) pääsee eroon automaattisesti jpg-kuvissa ja myös raw-kuvissa (esim. Lightroom). Bokeh miellyttää suuresti. Kuvat eivät näytä liian kovilta, miellyttävän pehmeitä (vaikka ovatkin teräviä).
 • Kaikki hienoa. Ja sitten huonot puolet: 2300 - 2500 euroa. Myöhemmin tänä vuonna Sigmalta tulossa edullisempia vaihtoehtoja.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Travel Photography Tips - 6 TIPS! 6.8.2019. YouTube-video, kesto 10:41. Forsgård vierailee Kuressaaressa, Estonia.

 • 1. Kevyt kalusto, yksi runko ja yksi zoom. Joillakin oma muistikortti kullekin päivälle.
 • 2. Suunnittele etukäteen, myös valokuvaus. Auringon asento jne. Aamulla ja illalla paras valo. LightTrac ja PhotoPils (appseja).
 • 3. GPS, koordinaatit kuviin.
 • 4. Varovaisuus. Kaupunki ja luonto. Vakuutukset pitää olla kunnossa. Aina kannattaa kysyä kuvauslupa.
 • 5. Keskity kokemiseen ja näkemiseen, ei kuvien ottamiseen.
 • 6. Esittele vain parhaat kuvasi. Eikä liikaa kuvia someen.
 • Ylimääräinen vinkki: digitaalinen zoom. Kannatta kokeilla.
 • Instagram, jpeterf

YouTube-video, Docendo, Vanhat valokuvat talteen: Diakopiointilaite. 17.1.2015. Kesto 5:54. Opastusvideo Jarkko Viljasen kirjasta Vanhat valokuvat talteen (Docendo 2016).

ePress, Nyt voit säätää videon nopeutta Premiere Rushilla. 7.8.2019. Adoben suositun Premiere Rush -sovelluksen käyttäjät voivat nyt intuitiivisen "speed panel" -ominaisuuden ansiosta säätää vapaasti koko videon tai sen osan nopeutta ja säilyttää äänen muuttumattomana. Ominaisuudet toimivat sekä pöytäkoneissa että iOS- ja Android-laitteilla. Premiere Rush 1.2. Yksinään 12,39 euroa per kk. Tai sitten Creative Cloud - kaikki sovellukset 61,99 euroa per kk.

HS, Jopa puolet Instagram-tileistä ostaa seuraajia, kertoo tuore tutkimus: miten epäilyttäviä keinoja käyttävät tilit voi tunnistaa? 6.8.2019.

TE-palvelut, Photographer, Stockmann Oyj Abp, Tuusula. Määräaikainen syyskuu 2019 - helmikuu 2020. Webbikauppaan ja kampanjoihin tuotekuvia, myös muuta markkinointimateriaalia. Studiokuvausta. Muoti- ja studiokuvauksesta yli 3 vuoden kokemus. Photoshop ja Capture One pakolliset taidot. Hakemus viimeistään 18.8.2019. Haastattelut alkavat heti.

 • Työpaikan osoite 04360 TUUSULA
 • Palkkaus Sopimuksen mukaan
 • Työ alkaa sopimuksen mukaan
 • Työaika kokoaikatyö
 • Työn kesto 3 - 6 kk
 • Haku päättyy 18.08.2019 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

 • Fujifilm GFX 100 review. Julkistettu 23.5.2019. 102 megapikselin peilitön keskikoon järjestelmäkamera. Arvosana 90%. Ei antialiassuodinta sensorin edessä. Viime syksynä esiteltiin Photokinassa. Natiivi ISO 100 - 12800, laajennettu ISO 50 - 102.400. 16-bittiset raw-tiedostot. Rungossa kuvanvakaaja (painava kenno, 2xtäyskennoisen sensorin paino, ei ihan helppoa). Kokoa saman verran kuin perinteisellä pro-sarjan järjestelmäkameralla. 3.2 tuuman vaakaan ja pystyyn kääntyvä kosketusnäyttö, 2.36 miljoonaa pikseliä. Kääntyvä OLED EVF, 5.76 megapikseliä. 3.76 miljoonaa vaihetarkennuspistettä kattavat melkein koko ruutualan. Ja nyt voidaan tallentaa 4K UHD videota. Sensori 1.7x täyskennoinen (Sonyn valmistama). Raw-tiedoston dynaaminen alue paranee. Yhdellä latauksella ottaa 800 kuvaa.
  • Rungon sisäisen kuvanvakaajan ansiosta voi ottaa 35mm käsivaralta ainakin 1/10s. Iso vaikutus studion ulkopuolella (= luonnossa tai muualla) kuvaamiseen. Ulkomitat eivät eroa Nikon D5 tai Canon EOS-1D X II. Kulmikkaampi kyllä. Paino 1.32kg. Painossa ei eroja. Myös vertikaalikuvauskahva sisäänrakennettu.
  • Paljon isompi kuin Fujifilm GFX 50S ja Fujifilm GFX 50R. Design ei ole yleensä herättänyt ihastusta. Muistuttaa ehkä 90-luvun turvonneita pelikonsoleita. Siniharmaa loppusilaus on erilainen kuin kaikilla muilla valmistajilla. 4K videossa on ällistyttävän paljon yksityiskohtia, hyvin vähän kohinaa ISO 3200. 2 sd-korttipaikkaa, kameran lataus suoraan usb-c -liitännästä. Wi-Fi, Bluetooth, uutta tekniikkaa, nopea siirto. Paino 1.4kg. 4K video 24, 25, 30P.
  • Photoshop näyttää kuvan kooksi 600 megapikseliä. Raw-tiedostokoko 14-bittisenä on 150 megapikseliä. Suomen hinta runko 11.499 euroa (hinnassa on mukana verot), suoraan hyllystä.
  • Fujirumors.com, DPReview Fujifilm GFX100 Review: “Image Quality? Sensational. The Best We Have Ever Reviewed. Outperforms Full Frame”.
  • Fujirumors.com, Fujifilm GFX 100 Owners Manual Available. Pdf (352 sivua) tai html.
  • Suomen Fuji, Fujifilm GFX 100 ("Suomen").
  • Mynewsdesk.com, FUJIFILM GFX 100. 23.5.2019. Suomeksi.
  • Kamera-lehti, 100 megaa…riittääkö? 14.5.2019.
 • Tamron issues compatibility notices for lenses adapted to Canon, Nikon mirrorless cameras.
 • Video: Sony Tough SD cards torture tested with blender, washer, freezer and more. Steve Huff asialla. Blenderiä ei sentään kestänyt.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Thom's Fujifilm Roundup.

Lensrentals.com, blog, Comparing the Profoto B1X to the Profoto B10 & Profoto B10 Plus. Studiosalamia tarjolla. Sopivat muuhunkin käyttöön.

Kamera & Bild, Polis drog vapen mot fotograf – visste inte vad GoPro är. San Diego. Video viime vuodelta. Valokuvaaja menettää hermonsa täysin. Eikä laske GoPro-kameraansa, vaan jatkaa kuvaamisesta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Hopeinen Omena, Kuva ja graafinen suunnittelu. Viimeisimmän viestin pvm.

Hopeinen Omena, Video, televisio ja elokuvat. Viimeisimmän viestin pvm.

Hopeinen Omena, Yleiskeskustelu laitteista. Viimeisimmän viestin pvm.

Hopeinen Omena, Yleiskeskustelu. Viimeisimmän viestin pvm.

Ilta-Sanomat, Vanha valokuva voi olla arvokas – asiantuntija kertoo, mistä kuvista maksetaan jopa tuhansia euroja. 6.8.2019. Venäjän keisarilliset kuvat. Sotahistoria.

(kertaus) Facebook, Fotomaraton. Ylioppilaskamerat ry, Taiteiden yönä torstaina 15.8.2019 kaikille avoin. Kolme sarjaa: digisarja, parin vuoden mittaisella tauolla ollut filmisarja sekä aivan uusi kännykkäkuville omistettu Instagram-sarja. Kilpailuun sisältyy yhteensä 12 aihetta, jotka julkaistaan kolmessa erässä (aiheet 1-4 klo 17, aiheet 5-8 klo 19, ja aiheet 9-12 klo 21) kilpailun nettisivuilla. Filmi- ja digisarjan kuvat palautetaan Fotomaratonin kisatoimistoon ja Instagram-sarjan kuvat tunnistetaan osallistuviksi hashtagien avulla.

 • Filmi- ja digisarjan osallistumismaksu on 10 euroa (5 euroa opiskelijoilta, työttömiltä, eläkeläisiltä ja alle 18-vuotiailta) ja siihen sisältyy Ylioppilaskamerat ry:n kangaskassi. Filmisarjassa hintaan sisältyy lisäksi osallistumisfilmi sekä filminkehitys ja negatiivien skannaus. Filmisarjaan osallistuvan on siis ennen kuvaamisen aloittamista käytävä Fotomaratonin kisatoimistolla noutamassa filmi ja maksamassa osallistumismaksu. Digisarjaan osallistuva voi maksaa osallistumismaksun kuvien palautuksen yhteydessä. Instagram-sarja on maksuton, eikä täten edellytä käyntiä kisatoimistolla.
 • Fotomaraton.net. Tiedot päivitetty 6.8.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

PDN Photo of the Day, The Maid’s Tale. 4 kuvaa ja teksti.

Kamera & Bild, Magnesiumlegering – vanligt i dagens kamerahus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Iltalehti, Unohdettu mestarikuvaaja otti hääselfien Lapissa yli sata vuotta sitten – tältä kuva näyttää nyt. 5.8.2019. Lapissa vaikuttaneen Hildur Larssonin elämäntyö on tuotu digitaaliseksi. Naisen kuvia tutkineen mielestä hänen kuuluu saada ansaitsemansa arvo.

Menaiset.fi, Tämä 25-vuotias lahjakkuus on Instagramissa Kimi Räikkösen jälkeen suosituin suomalainen – kansainvälinen tähti tunnetaan oravakuiskaajana. 4.8.2019. Luontokuvaaja Konsta Punkasta, 25, on tullut kansainvälinen tähti. Ura alkoi vähän vahingossa, kun hän tuli lyöneeksi koulukaverinsa kanssa vetoa siitä, kumpi saa enemmän tykkäyksiä Instagramissa: saliselfie vai oravakuva. Kodin Kuvalehti meni metsään Konstan kanssa.

Iltamakasiini.fi, Suomalaisen Annelin, 62, karu piina: outoja laskuja alkoi tulla tiuhaan tahtiin – maksaa nyt 50 e/v, jotta sama ei toistuisi enää koskaan. 6.8.2019. – Olin kuullut identiteettivarkauksista, mutta en koskaan ajatellut, että se osuisi omalle kohdalleni, toteaa Anneli Simola, 62.

Iltalehti, Kasvomaksaminen on otettu käyttöön Suomessa – näin se toimii.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Thom Hogan.

The Online Photographer, My First Lens (and a Minor Advantage of Fuji).

Fotosidan.se, De vann Nikon Photo Contest.

Kamera & Bild, Bilder på skyddsobjekt avbildade i karttjänster. Google Maps, näyttää kaikenlaista ei-sallittua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Street Photography Simple set-up. 30.7.2019. YouTube-video, kesto 7:38. In this video I'm going to be doing street photography with a simple set-up of Lumix GX880 camera and a Lumix 12-32mm kit lens. I'm also going to tell why street photography is important to me and why I like it so much.

Sulantoblog, JPEG can look great –5 tips for better JPEGs. 2.8.2019. YouTube-video, kesto 10:26. Although RAW is many times recommended picture format, there can be many reasons to take jpeg-photos. In this video I'm going to tell you five tips to better jpegs..

Peter Forsgård, Live Olympus Q&A. 30.7.2019. YouTube-video, kesto 1:49:27.Live Olympus Q&A. Ask me anything about photography and Olympus. Trying to answer to all your questions.

Peter Forsgård, Olympus 75mm f1.8 - The MOST underrated lens? 2.8.2019. YouTube-video, kesto 10:02. Forsgård osti tämän objektiivin vuonna 2014. Hinta on noin 800 euroa.

Tuomas Heinonen, Kesä-heinäkuu 2019 – 100 kuvaa eläimistä ja linnuista. 4.8.2019. 100 valittua kuvaa: kettuja, supikoiria, hirviä, valkohäntäpeuroja, metsäkauriita jne…

Yle, Jäävuorien pyydystämistä Kanadassa ja viikon muita uutiskuvia. 5.8.2019. Viime viikolla osoitettiin mieltä Hongkongissa, kärsittiin tulvista Pakistanissa ja pyydystettiin jäävuoria Kanadassa. 17 kuvaa ja kuvatekstit. Kuvat isommiksi klikkaamalla.

Vanha lehtikuvaaja, August. YouTube-video, kesto 4:39. 4.8.2019.

MTVuutiset, Tällaista kuvaa et olekaan koirastasi ottanut! Kristi Vilmunen kuvaa eläimiä lasin alta – tekniikka tuo esiin aivan uusia puolia lemmikeistä. 4.8.2019. Studiokuvausta.

Menaiset.fi, Ei enää jatkuvaa räpsimistä! Jenni kyllästyi täysin kännykällä kuvaamiseen – 6 syytä siirtyä takaisin paperikuviin.

Länsiväylä, Kuvat kertovat suomalaisten maahanmuuttajien arjesta Ruotsissa – "Vieraanvaraisuus ei unohdu". 4.8.2019. Risto Vuorimiehen ja Ben Kailan valokuvakirja Siirtosuomalainen (2019, Musta taide) kertoo jonkin tärkeän juonteen suomalaisten historiasta. Siirtosuomalaisen ensimmäinen painos ilmestyi 1994, eikä sitä ole enää saatavilla. Uusi versio on toteutettu yleisön pyynnöstä.

HS, Tilastot paljastavat yllättäviä muutoksia suomalaisten vapaa-ajassa: Tätä kaikkea ehdimme tehdä, ennen kuin netti alkoi hallita aikaamme. 5.8.2019. Kaikkea mielenkiintoista. Muutama rivi valokuvauksestakin: ...Kuvataiteiden harrastajia ja jotakin soitinta soittavia on saman verran kuin 1991, valokuvauksen harrastajia taas hieman vähemmän. Se voi tuntua yllättävältä, kun lähes jokaisella on taskussa kamerallinen kännykkä...

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, Photography Tips For A Re-Enactment Weekend.

Earthboundlight.com, Breathing Room. 4.8.2019.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Mikael Rantalainen, Uusi artikkeli: Vinkkejä sateenkaarien valokuvaamiseen. 3.8.2019.

Piilokoju.fi, Epävalokuvauksellinen loma. 3.8.2019. Tolkuttomat helteet (max. 31C) sitten menivät ja hyvä niin. Eipä juuri muita aktiviteetteja voinut harjoittaa kuin koiran jäähdyttelyä ja maltillista oluen särpimistä. Piski ei tykännyt, mutta olut oli kyllä hyvää. Tosin ilmankin tuota pudotusta 12 asteeseen olisi pärjätty ihan hyvin, vaan tässä maassa mennään aina laidasta laitaan, mitään keskitietä ei tunneta.

Yle, Digitreenit: Kirotut haittaohjelmat – kuinka tunnistaa, onko kone saastunut? 2.6.2019.

Facebook, Finnfoto apuraha. 2.8.2019.

Älypuhelimista.

 • Tivi.fi, Tunnista kasvit puhelimella – PictureThis kertoo muutakin kuin nimen. 3.8.2019. PictureThis on helppokäyttöinen ja suosittu sovellus, se tunnistaa kasvin nopeasti tekoälyllä valokuvasta tai aiemmin otetusta tai tallennetusta kuvasta. Käytännössä kasvi kohdistetaan zoomaamalla tarvittaessa se ympyröityyn kuvausalueeseen ja otetaan kuva. Tietokannassa on yli 10 000 lajia, ja tunnistustarkkuudeksi mainostetaan 95 prosenttia. Sovellusta voi kokeilla ilmaiseksi, rajoittamaton premium-versio maksaa kaksi kymppiä vuositilauksena.
 • Ilta-Sanomat, Testi: Huawei Mate 20 X 5g on koeponnistus oikeita verkkoja odotellessa. 4.8.2019. Huawein ensimmäisessä 5g-puhelimessa uutta on vain 5g-verkkoyhteys, joka ei vielä lunasta lupauksiaan.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, The 5 Most Overused Photography Techniques [video].

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Master Zoom Burst Outdoor Photography Today With These Tips.

Dpreview.com, DPReview TV: Nikon 24-70mm F2.8 S review. Maksaa enemmän kuin Nikon Z6. Suomen hinta on yli 2000 euroa (hinnassa on mukana verot).

Kamera & Bild, Exklusiv intervju: Chris Bai om skärmteknik & jakten på rätt färg.

Kamera & Bild, Calle Rosenqvist: "Från idé till nästan verklighet". Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Pelotta petojen keskellä. 3.8.2019. Karhun, suden tai ahman näkeminen kesäauringon kultaamassa suomaisemassa on kuin luontoelokuvaa parhaimmillaan. Kuhmossa petoja pääsee seuraamaan kuvaus- ja katselukojusta. Suoaukean reunassa on useampi puurakenteinen koju. Matkaa Venäjän rajalle on puolitoista kilometriä. Koju yllättää koollaan, avarilla 180 asteen ikkunoillaan, siisteydellään, kuivakäymälällään ja aurinkopaneelilla toimivalla sähköllä. Hyttysiäkin on vain muutama.

 • Välillä karhu katsoo pienillä kiiltävillä nappisilmillään suoraan kohti. Vapaana erämaamaisemissa elävä ja monilla kymmenillä eri kutsumanimillä kansanperinteessä tunnettu suurpeto on mykistävän vaikuttava seistessään vajaan kymmenen metrin päässä.
 • Hinta on 270 euroa henkilöltä per yö. Hinta sisältää majoituksen, ateriat, kojun ja kuljetuksen kojulle sekä rantasaunan käytön. Kuvauskalustoa voi vuokrata.

Yle, Onko idyllinen punainen tupa ja perunamaa vain mielikuva? Katso maaseudun karuimmat kuvat. 1.8.2019. Maaseudulla on kahdet kasvot. Miten romanttiset mielikuvat ja todellisuus kohtaavat? Tämä on road trip suomalaiselle maaseudulle kesällä 2019.

Facebook, Lassi Kujala, Stereot olivat liikaa. 2.8.2019. Näin voidaan sanoa tässä tapauksessa jossa haarapääskyemo koetti pitää pientä taukoa ruokinnan lomassa. Se näytti kestävän melko hyvin yhden poikasen kovan kerjäämisen mutta toisen liityttyä tähän samaan kuoroon tuli emon mitta täyteen ja se joutui jatkamaan uurastustaan.

Hel.fi, Työväenopistossa jälleen yli 2 500 kurssia – innostu ja inspiroidu. 2.8.2019. Ilmoittautumiset alkavat porrastetusti ainealoittain maanantaina 12.8.2019. Alkaen klo 9.

Kaleva.fi, Iin valokuvamaratonin teemana ilmastonmuutos. 2.8.2019. Valto Pernu Photo Marathon (8.8.–10.8.) on kaikille avoin polkupyöräilyn ja valokuvauksen yhdistävä tapahtuma. Iiläisen valokuvaajan Valto Pernun nimeä kantavassa tapahtumassa ajetaan polkupyörillä ympäri Iitä esikuvan tapaan ja toteutetaan tuomariston antamia valokuvaustehtäviä kahdentoista tunnin ajan.

 • Ilmoittautuminen Valto Pernu Photo Marathonille on auki 4.8. saakka. 39 euroa. Saunaa ym. myös tarjolla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Looking to the Future Inside Africa’s Portrait Studios. 12 kuvaa ja teksti.

Diyphotography.net, Three reasons why your travel videos suck.

Kamera & Bild, 16-tums MacBook Pro för fotografer på gång i höst. Erityisesti valokuvaajille suunnattu. Halvimmillaan 40000 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamera-lehti, uusimmat.

HS, Joukkohypnoosi. 20.7.2019. Kuvakooste. Weekend-festivaalin tiedottajan mukaan tapahtuman tähtihetki oli 42-vuotiaan Armin van Buurenin keikka perjantaina.

Ilta-Sanomat, Jopa 40 prosenttia värisokeista miehistä saattaa kärsiä vaivasta tietämättä sitä itse – testaa värinäkösi yhdellä kuvalla. 1.8.2019. Tavallisimpia värinäön häiriöitä, puna-viher- ja viher-punaheikkoutta, esiintyy 8 prosentilla miehistä ja 0,5 prosentilla naisista. Näkyykö numeroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, These intimate scenes will take you back to the Victorian Era. Kuvat ja haastattelu.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

IR.

 • Panasonic G95 Field Test: Latest Lumix Micro Four Thirds camera aims to be a true hybrid camera. Julkistettu 5.4.2019. Euroopassa Panasonic Lumix DC-G90 (?). Vuonna 2016 julkistetun G80:n seuraaja. Ei mitään dramaattisia päivityksiä. 20 megapikselin LiveMOS-sensori, design päivitetty, sisäänrakennettu V-LogL, kuulokeliitäntä. Isompi runko, parempi kuvausote, ISO:lle, valkotasapainolle ja valotuksen kompensaatiolle omat säätimensä. 4K UHD video 30/24p, 1.25x kroppi. Full HD 120fps. Runkovakaaja 5-akselinen. Jos objektiivissakin on vakaaja, niin teho on 5 stoppia. Kooltaan G90 on G9:n ja G80:n välissä. Lcd-näyttö 1.24 miljoona pistettä (1.04 miljoona pistettä), joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö. Elektroninen etsin sama, 2.36 miljoonaa pistettä. Sisäänrakennettu salama. Ulkoisen mikrofonin liitäntä, kuulokeliitäntä, edelleen micro-USB (lataus myös virtapankista). Yksi sd-kortti, UHS-II. Yksillä akuilla ottaa 290 kuvaa (CIPA). Sääsuojattu. Runko 1200 euroa. Runko + 12–60mm: 1500 euroa. Runko + päivitetty 17–140mm: 1700 euroa.
 • The TerraMaster D2 is a serviceable, more affordable alternative for RAID backup. Ei Western Digital eikä Seagate, voi vapaasti valita haluamansa kovalevyt.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Fotosidan.se, Displayport 2.0: Dubbla 8K-skärmar med en kabel. Vuoden 2020 lopulla ensimmäiset uutta standardia hyödyntävät tuotteet myyntiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.08.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Heippa Canonit, tervetuloa Sony! 31.7.2019. Olen blogini välityksellä päässyt rutisemaan Canon 5D mk4 rungon julkaisusta asti sen riittämättömästä tarkennuskyvystä vaativassa lintukuvauksessa. Vihdoin heinäkuussa hankkiuduin riippakivestä eroon ja tein ratkaisevan päätöksen Canonien vaihtamisesta Sonyyn.

 • Siinä vaiheessa, kun on kuvannut kahdeksan vuotta pelkästään Canonin digijärkkäreillä ja koko valokuvausharrastuskin on muinoin alkanut Canonin filmipokkarilla, ei päätös ole ihan helppo. Lähinnä kun kuvauskalustoa ym. apuhilpettä kertyy muutaman kymppitonnin edestä, niin kaikki pitäisi vaihtaa, eikä se ole ihan halpa juttu.

Facebook, Fotomaraton. Ylioppilaskamerat ry, Taiteiden yönä torstaina 15.8.2019 kaikille avoin. Kolme sarjaa: digisarja, parin vuoden mittaisella tauolla ollut filmisarja sekä aivan uusi kännykkäkuville omistettu Instagram-sarja. Kilpailuun sisältyy yhteensä 12 aihetta, jotka julkaistaan kolmessa erässä (aiheet 1-4 klo 17, aiheet 5-8 klo 19, ja aiheet 9-12 klo 21) kilpailun nettisivuilla. Filmi- ja digisarjan kuvat palautetaan Fotomaratonin kisatoimistoon ja Instagram-sarjan kuvat tunnistetaan osallistuviksi hashtagien avulla.

 • Filmi- ja digisarjan osallistumismaksu on 10 euroa (5 euroa opiskelijoilta, työttömiltä, eläkeläisiltä ja alle 18-vuotiailta) ja siihen sisältyy Ylioppilaskamerat ry:n kangaskassi. Filmisarjassa hintaan sisältyy lisäksi osallistumisfilmi sekä filminkehitys ja negatiivien skannaus. Filmisarjaan osallistuvan on siis ennen kuvaamisen aloittamista käytävä Fotomaratonin kisatoimistolla noutamassa filmi ja maksamassa osallistumismaksu. Digisarjaan osallistuva voi maksaa osallistumismaksun kuvien palautuksen yhteydessä. Instagram-sarja on maksuton, eikä täten edellytä käyntiä kisatoimistolla.
 • Fotomaraton.net. (vielä viime vuoden 2018 tiedot, mutta päivittynee...).

Petteri Järvinen, Bittimittari, Huawei P30 Pro on mainio kamera, mutta ei korvaa järkkäriä. 31.7.2019. Uudet kamerapuhelimet saavat kysymään, onko isolla ja painavalla järjestelmäkameralla enää käyttöä. Varsinkin kesän matkoilla oli pakko ihmetellä, miten Huawei P30 Pro ottaa uskomattoman hienoja kuvia kolmella eri objektiivilla -- ja painaa vain murto-osan järjestelmäkamerasta.

 • Huawei P30 Pro'ssa on kolme kameraa: laajakulma (kinovastaavuus 16 mm), normaali ja teleobjektiivi (vastaavuus 125 mm, vastaa viisinkertainen zoomausta). Tavallisen jpegin lisäksi voi kuvata raw-kuvia.
 • Mitä tästä kaikesta voi päätellä? Huawei P30 Pro on kiistatta tämän hetken paras kännykkäkamera. Kuvanlaatu normaali- ja teleobjektiiveilla on hyvä, laajakulma on reunoilla ja nurkissa heikko tai suorastaan kelvoton. Näin siis testikuvissa, jotka oli otettu kirkkassa auringonpaisteessa ISO 50 -herkkyydellä ja vain objektiivien natiiveilla polttoväleillä (ei ohjelmallista zoomausta).
 • Pieni kenno on pieni kenno, pieni objektiivi on pieni objektiivi. Tästä fysiikasta ei vain pääse eroon. Kun suhteuttaa kameroiden koot niiden kuvanlaatuun, Huawei P30 Pro on kuitenkin selvä ykkönen.
 • Kannan siis jatkossakin isoa järkkäriä, mutta aion hankkia tällaisen kakkoskameraksi. Molempi parempi.

Ilta-Sanomat, Palkittu luontokuvaaja ikuisti kaksi karhupesuetta ainutlaatuiseen kuvaan – ”Karhumetsän päiväkodin aamutouhut”. 29.7.2019.

Yle, "Istuin seitsemän tuntia kymmenen asteen pakkasessa pahvilaatikossa" – Katso kuvista, kuinka luontokuvaajan kärsivällisyys palkitaan. 31.7.2019. Teemu Sirkkala, 21, on nuoresta iästään huolimatta kokenut kuvaaja. Luontokuvauksen suosio lisääntyy Suomessa. Tavallisesta harrastajakuvaajasta Teemu Sirkkalan erottaa muun muassa se, että hän nousee usein jo kolme tuntia ennen auringonnousua kameransa kanssa vaikkapa suon reunaan istumaan. – Yksi hienoimmista kokemuksistani on se, kun istuin seitsemän tuntia kymmenen asteen pakkasessa pahvilaatikossa kuvaamassa kuningaskalastajaa. Pahvilaatikossa siksi, ettei ollut kunnon piilokojua.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Kesän jälkeen korjataan rikkoutuneet laitteet. 31.7.2019. Teen varmuuskopioita paitsi NAS-asemalle ja pilveen, myös ulkoiselle usb-asemalle, jotta ne olisivat suojassa pahimmiltakin kiristysohjelmilta. Työpöydällä ollut Verbatim piti naksuvaa ääntä ja tiesin heti, että peli oli menetetty.

 • Toinen oli jo vähän hankalampi tapaus. Western Digitalin 500 gigatavun levy oli oikutellut jo kesäkuussa ja nyt hajonnut lopullisesti, joten eräs työasema enää käynnistynyt sillä.
 • Kolmas oli kaikkien hankalin. ASUS wifi-reititin (tietoturvasyistä en kerro tarkkaa mallia) ei toiminut, vaikka sen merkkivalot vilkkuivat normaaliin tapaan. Laite toimi, mutta neljä Ethernet-porttia olivat pimeitä. Wifiä en huomannut tässä vaiheessa kokeilla.
 • Wifi-reitittimet tuntuvat muutenkin olevan heikkoa tekoa. Toinen ASUSin malli menee välillä jumiin, mutta palautuu sentään virrat katkaisemalla. Netissä on runsaasti kokemuksia vastaavista ongelmista. Maanantaikappaleita tuntuu olevan paljon, eikä kyse ole vain yhden valmistajan ongelmista.

Suomen Nikon, NIKKOR Z 85mm f/1.8 S. Valovoimainen 85 mm:n kiinteäpolttovälinen f/1,8-muotokuvausobjektiivi. Paino 470g. Lähin tarkennus 0.8m. Suodinkierre 67mm. Vakiovarusteet: 67 mm:n paikalleen napsautettava objektiivin etusuojus LC-67B, objektiivin takasuojus LF-N1, bajonetti-vastavalosuoja HB-91, objektiivilaukku CL-C1. Suomen hinta 949 euroa. Myyntiin 5.9.2019.

HS, Poliisilta puuttuu yhä kasvojentunnistamiseen tarvittava teknologia: Illan ottelussa huligaanit ja muut uhkatekijät tunnistetaan konstaapelien silmin. 31.7.2019. Kun poliisin uusi henkilötietolaki astui voimaan kesäkuun alussa, Yleisradio kertoi että valvontakameroiden kuvia käsittelevät edelleen ihmiset eikä kasvojen tunnistamiseen suunniteltu tietokoneohjelma. ”Toki kameroita on, mutta yksikään niistä ei automaattisesti tunnista ketään. Tekniikkaa kasvojentunnistukseen kameroissa ei ole”, sanoo poliisitarkastaja Pekka Sallinen Poliisihallituksesta sanoi Ylelle kesäkuussa.

Ilta-Sanomat, Tutkimus paljasti totuuden Instagramin ”muokkaamattomista” kuvista – tunnistatko sinä, onko kuvaa käsitelty vai ei? 31.7.2019.

Aamuset.fi, Suomessa jo kymmeniä tuhansia pienoiskoptereita. Dronet eli pienoiskopterit yleistyvät nopeasti sekä yksityis- että ammattikäytössä. Suomessa on jo kymmeniä tuhansia laitteita, ja maailmalla koptereita on jo kolmisen miljoonaa.

Kaleva.fi, Kopterilennättäjälle parasta on kun jännittää, osuuko puuhun – Antti Lipponen harrastaa FPV-lentämistä. 31.7.2019. Antti Lipponen harrastaa FPV-lentämistä (first person view), jossa pienoiskopteria ohjataan video­linkin avulla. Kopterissa on kamera ja videolähetin. Videokuvan näkee videolasien kautta.

 • Ennen kuin lähtee lennättämään kopteria, niin puhelimesta täytyy katsoa droneinfo-sovelluksesta, millä alueilla koptereita saa lennättää. Trafin droneinfo.fi-sivustolle on koottu myös ohjeita siitä, miten FPV-lentämistä voi harrastaa turvallisesti.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Samsung Galaxy S10+ hinta nyt 849 euroa - kannattaako se ostaa? On kulunut sellainen 5 kuukautta siitä, kun Samsung julkaisi Samsung Galaxy S10+ -huippupuhelimen 1049 euron hinnalla. Nyt puhelinta saa ainakin hetken ajan 849 eurolla, joten kannattaako se nyt ostaa?
 • Menaiset.fi, Verkkopankin tunnusluvut voivat pian löytyä pelkästään puhelimesta – mutta mitä tehdä, jos se katoaa? Selvitimme. Nyt kyse Nordean käytänteistä. Mitä tehdä, jos puhelin häviää tai menee rikki. Tällaisia tilanteita varten pitäisi tunnuslukusovellus ladata oman puhelimen lisäksi tablettiin tai puolison puhelimeen. Tietokoneeseen sovellusta ei voi ladata, vaan kyseessä täytyy olla älylaite.
  • Soitto Nordean asiakaspalveluun tai meno lähimpäaan Nordean konttoriin.
  • – Konttorista voi saada käyttöönsä esimerkiksi erillisen tunnuslukulaitteen, jolla nettipankkiin kirjautuminen onnistuu ilman älylaitetta. Jos asiakas on jo ostanut uuden älylaitteen hävinneen tilalle, voidaan aktivoida tunnuslukusovellus uuteen laitteeseen.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

 • Canon SL3 Field Test Part I: The tiny, record-making EOS DSLR gets its first real world test. Julkistus 10.4.2019. Euroopassa Canon EOS 250D. Canonilta historiansa pienin ja kevein perinteinen järjestelmäkamera. Kroppikennoinen 24 megapikselin CMOS-sensori. Etsintä käytettäessä vain vanha 9 pisteen automaattitarkennus. Live view -näkymässä sitten myös Dual Pixel AF. Dual Pixel AF käytettäessä silmääntarkennus. 4K video (peruskroppikerroin 1.6x ja vielä lisää, Dual Pixel AF ei käytössä), 4K videon kroppikerroin on 2.64x. 18-55mm:n laajakulmapään polttovälivastaavuus onkin 47mm. Full HD video 60fps. Paino 450g (muutama gramma edeltäjää kevyempi).
  • Joka suuntaan kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö 1.04 miljoonaa pistettä. Selfien otto helppoa. Ihon silottamiseen on viisi asetusta. 5 kuvaa sekunnissa, Wi-Fi. Käyttöä helpottava helppisysteemi. Optinen etsin ei ole kummoinen, 95%. 1070 kuvaa yhdellä latauksella (etsintä käytettäessä).
  • Kittiobjektiivi ei taustan blurrauksessa ole yhtä hyvä kuin älypuhelinten kamerat. Kuvanlaatu hyvä, jpg-kuvat hyviä. Ergonomia kunnossa.
  • Runko maksaa noin 580 euroa ja rungon sekä 18-55 mm:n perus-zoomin saa väristä riippuen 650 tai 680 eurolla. (Näissä hinnoissa on mukana verot).
 • Nikon announces third f/1.8 prime for mirrorless Z mount, the Nikkor Z 85mm f/1.8 S portrait lens.
 • G-Speed Shuttle Master Caddy review: A better SSD Mini workflow? Thunderbolt 3. Kallista on.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, I'm a Fuji Man Again. Miten Mike päätyi ratkaisuunsa.

Lensrentals.com, blog, The Shutter Sounds of Our Most Popular Cameras. Luulisi, ettei tällä olisi mitään merkitystä. Voi olla yllättävänkin paljon. Muutama parhaalta kuulostava. Muutama huonoin.

Kamera & Bild, Nya regler för drönare inom EU från 1 juli 2020.

Fotosidan.se, Porträttele till Nikon Z. Nikon Nikkor Z 85 mm f/1,8 S. Kevyt ja valovoimainen. Myyntiin 5.9.2019. Hinta on 9990 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Heinäkuun 2019 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset