Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Elokuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Heinäkuu 2018

31.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Reppu hakusessa (Sana on melkein vapaa). 31 viestiä.
 • Canonin TS-E makro sarja 50, 90 ja 135 mm (Optiikka). Hieman lisää kokemuksia TS-E sarjan 90mm makrosta. Olen kuvannut tällä ja 5D4:llä suurimmaksi osin vapaalta kädeltä lähikuvia. Yhtenvetona voisin todeta, että on erinomainen linssi sellaisille kuvaajille, jotka eivät pelkää TS-E linssien säätöjen vaatimaa opettelua objektiivin kaikkien kuvausmahdollisuuksien hyödyntämiseksi... (aika perusteellisesti kirjoitettu kokemuksista. Ei pelkkää ylistystä).
 • Olympus OM-D E-M1 Mark II - AF (Minolta, Olympus).
 • Nikonin peilitön FF (Järjestelmädigit). 128 viestiä.
 • Monta yötä vielä pitää nukkua, (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useampi.
 • Masan kesäkuvailut 2018 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuunpimennystä. Ja salamaa.
 • www.ilkansivu.net (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Neste Rally Finland 2018 takana. Olipas kuumat oltavat ja hiki virtasi. Lauantaina ei ehtinyt, kuin yhdelle EK:lle, kun iltapäiväksi piti ehtiä hääpotretteja kuvaamaan. Mutta sunnuntaiksi tuli lähdettyä vielä Ruuhimäkeen.

Pallopanoraamablogi, Déjà vu ja viraalikuvan tarina. 30.7.2018. Kuun kuvaaminen on kivaa kun se noudattaa niin säännöllistä aikataulua, liikkeet voi tietää vuosia etukäteen niin halutessaan. Usein tuleekin katsastettua app.photoephemeris.com siinä toivossa josko kuun nousua kuvaava siniharmaa viiva sivuaisi jotain mielenkiintoista lähiaikoina. Useimmiten ei, mutta eilen Kuun nousulinja piirsi tutunoloisen radan kartalle, se nousisi melkein täytenä jälleen kerran Siilinlahden takaa.

 • ...Lopulta sisällönlisensointiyhtiö Caters jätti kommentin kuvan Flickr-sivulle, ja pyysi kuvaa lisensoitavaksi. Siihen suostuin ja kuva päätyi Catersin kautta muistaakseni Daily Mailin sivuille josta sainkin lopulta ruhtinaallisen 15 euron kuvapalkkion.

Peter Forsgård, Photographing Demonstrations 6 Tips. YouTube-video, kesto 5:36. Putin, Trump.

Ilkka Rytkönen, Neste Rally Finland 2018. Vuoden 2018 Neste Rally Finland ajettiin erittäin helteisissä olosuhteissa. Lämpötila huiteli vajaassa 30 asteessa koko viikonlopun ajan.

Yle, Lumesta nauttivat koirat ja viikon muita uutiskuvia. 30.7.2018. Viime viikolla uutiskuvissa nähtiin lumesta pitäviä koiria Itävallassa, siirtolainen odottamassa kuljetusta Välimerellä ja uimahyppääjiä Suomen helteessä. Yle kokosi viikon kiinnostavimmat uutiskuvat. 16 kuvaa.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, zentuvo Finland Oy. Vantaa. Edellytämme, että hakijoilla on käytössään digitaalinen SLR-kamera laajakulmazoom objektiivilla (noin. APS-C 12mm-22mm ja FF 16-24mm) ja tehokkaalla lisäsalamalla sekä auto. Kiinteistö- ja asunnonvälitys. Yrittäjyys. Zentuvo hankkii toimeksiannot, editoi kuvat, markkinoi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Brassai, the Eye of Paris, Returns. 1930-luvun alusta kuvia.

Digital Photography School.

Canonilta uutta.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Thom Hogan.

 • Market Share Distortion. 30.7.2018. Sonyn melkein 100%:n osuus täyskennoisista peilttömistä putoaa 60%:iin Nikonin saadessa markkinoille Täyskennoisen peilttömän. Osuus vähenee edelleen, kun Canon tulee samoille markkinoille. Nyt Sonyn osuus kaiksita peilttömistä on 14-15%. Nikonin osuus% kaikista peilittömistä ei tule nousemaan kaksinumeroiksi. USA:ssa täyskennoisten osuus myynnistä viimeisen vuoden aikana on ollut 3% kaikista järjestelmäkameroista. Tämän vuoden Photokinassa nähdään ennennäkömätön informaatio- ja markkinointisota.
 • Is the DSLR Dead? 30.7.2018. Onko perinteinen järjestelmäkamera (peili) kuollut? Viimeisen vuoden aikana USA:ssa peilittömien myynnin osuus dollareissa oli kolmasosa peilillisten myynnistä. Japanissa peilittömien toimitukset ylittävät sekä arvossa että määrissä peilillisten osuuden. Peilillisiä järjestelmäkameroita on myyty satoja miljoonia, peilittömien osuus saavuttaa tämän määrän yli kymmenen vuoden päästä. Sony on päivittänyt A7-malliaan jo kolme kertaa. Mutta Nikon D850 (perinteinen) on edelleen parempi yleiskamera kuin Sony A7Rm3 (peilitön). Hintaluokka sama.
 • Peilittömien valmistus on yksinkertaisempaa, nopeampaa ja halvempaa. Osia on vähemmän, mekaanisia osia on vähemmän. Painoa on vähemmän, koko on pienempi. Win-win-win.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Reppu hakusessa (Sana on melkein vapaa). 26 viestiä.
 • Camera Club Saimaa, vuosinäyttely. (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Kävimme tuolla Pihatossa keskiviikkona iltapäivällä. Sieltä jatkoimme Kattelussaareen uimaan. Torstai oli kanavareissun päivä ja Lemin ilta. Perjantaina aamupäivällä sitten Linnoitukselle ja sieltä kotia kohti. Kuumaa kuin tropiikissa koko ajan.
 • Olympus OM-D E-M1 Mark II - AF (Minolta, Olympus).
 • Nikonin peilitön FF (Järjestelmädigit). 111 viestiä.
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Helride 2018 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kuunpimennys 27.7.2018 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lisää.
 • MAN 415 + color (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Toinen kuva
 • Monta yötä vielä pitää nukkua, (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ennenkuin talvi on taas täällä?
 • Kuvatuksia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tämmönen näkymä oli 27.07.2018 täälläpäin. Lähelle puoltayötä meni ennenkuin näkyi edes vilaustakaan kuusta.
 • Luontohavaintoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin): Täydellinen vaihe meni Kalajoellakin ohitse pilvien takana. Kuu näyttäytyi jo osin valaistuneena,mutta silloinkin oli vähän utua haittaamassa..
 • Petterin luontokuvat (lintukuvat)(Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi kukkakuva ja monta lintukuvaa. Ja pitkästä aikaa päivitystä... On ollut hiljaista kuvauksen osalta. Hiki pukkaa pintaan kun makaa lutakoin rannalla...
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Murkku ratsastaa leppiksellä:
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useita kuvia.
 • ammu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Graafinen, yksinkertainen ja aivan erinomainen kuva.

Remonen.fi.

 • HelRide 2018. 29.7.2018. HelRide 2018 pidettiin Helsingissä (missäs muualla) jo 12.-14.7.2018 ja kävin siellä kuvaamassa yhtenä päivänä. Jostain syystä (omaa saamattomuutta) kuvat ovat jääneet kovalevylle roikkumaan, mutta laitetaan nyt tästä muutamat näytille.
 • Alla punakuun. 29.7.2018. Kaikki lehdet ja muut tiedotusvälineet, somesta nyt puhumattakaan, toitottivat että nyt on se vuosisadan tilaisuus nähdä kuunpimennys. Ja Suomessa. Pimennys kestäisi toista tuntia ja olisi komeampi kuin koskaan. No, sitähän varmaan pitäisi lähteä kuvaamaan, jos jaksaisi valvoa niin pitkään. Ensin olin aika lailla, että meh: miksi mennä, kun voi nukkuakin, mutta hyvä ystäväni Mika pointtasi minut Isosaareen järjestettävän kuukuvausretken suuntaan. Olinkin juuri edellisenä tiistaina ollut vaimon kanssa Isosaaressa päiväseltään ja siitä jäi sellainen ajatus, että tänne pitää päästä takaisin. No, nythän oli mahdollisuus yhdistää huvi ja hyöty.

Jarkko.1g.fi, Uudet ja sitten Kuunpimennysilta 27.7.2018.

Petteri Hautamaa, Kiduttava kuvankäsittely. 26.7.2018. Oletko laskenut paljonko sinulla menee aikaa kuvankäsittelyyn ja mitä se tekee peilattuna käyttämääsi luonnossaliikkumis-valokuvausaikaan? Minä räpelsin tänä kesänä kuvankäsittelyä enemmän, kuin käytin itse kuvaamiseen! Inhoan syvästi kuvankäsittelyä, se on välttämätön paha saada raakakuvat katseltavaan muotoon. Sellainen pakollinen aikasyöppö.

(vähän kertausta) Yle, Digitreenit.

Salon Seudun Sanomat, Susanna Luojus pohtii valokuvanäyttelyiden tulevaisuutta. Salon taidemuseo Veturitallin ja kaupungin museopalveluiden johtajaksi valittu Susanna Luojus uskoo, että häneltä odotetaan jatkumoa Salon valokuvanäyttelyille, jotka ovat saaneet paljon huomiota.

Muropaketti.com, Testissä Huawei Mediapad M5 -tabletti – Soiva peli laskevaan markkinaan. Tabletit eivät tulleet ja valloittaneet kaikkien muiden laitteiden markkinoita, päinvastoin. Myyntimäärien laskiessa on myös tarjonta, ainakin laadukas sellainen, on vähenemään päin. Huawein keväällä esittelemä Mediapad M5 edustaa kuitenkin tablettien kärkiluokkaa. 4G tai ilman. 10,8 tuumaa tai 8,4 tuumaa. Ykköskilpailija Applen iPad. Alle ja päälle 400 euron.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Create Great Bokeh By Following These Simple Tips.

Dpreview.com, DPReview TV: Entry-level APS-C shootout. Kroppikennoiset, edullinen luokka. Kaikki peilittömiä. Canon EOS M50 (26.2.2018) , Sony a6000 (12.4.2014) ja Fujifilm X-T100 (24.5.2018). YouTube-video, kesto 14:35. Yllättävän hyvin ja selkeästi käyty kameroiden hyvät ja huonot puolet. Vertailu tekee kaikesta paljon mielenkiintoisemman. Sonykin pärjää vanhuksena tässä joukossa kohtuuhyvin. Kaikenlaista mielenkiintoista asiaa. Canon EOS M50 sopii tästä joukosta parhaiten aloittavalle järjestelmädigikuvaajalle. Fuji voitti useita osa-alueilta, mutta automaattitarkennus ja surkea video... Sonykin voi olla vaihtoehto, jos saa tarpeeksi halvalla.

Earthboundlight.com, Vocabulary Terms for the Frustrated Photographer. 29.7.2018. Sanasto.

Kamera & Bild, Möten i staden – med gatufotografen Mats Alfredsson. Haastattelu. Ja kuviakin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petri Pietiläinen, Olympuksen huolto yms. 28.7.2018. Kun siirryin Olympukseen, ostin samalla PRO huoltopalvelun. Toki se maksaa yli 200eur vuodessa, mutta kaluston investointiin verrattuna se ei ole paljon. Tarjolla on kolme eri tasoa ja ensimmäinen taso ei vaadi mitään investointeja eli on ilmainen. Toinen ja kolmas taso sitten vaativat rahallista panostusta, mutta palvelu on sitten todella hyvää. Olen palvelua käyttänyt nyt kaksi kertaa eli huollattanut molemmat kamerani ihan noin varmuudeksi. Ihmeellistä on se, että kameran kennoon ei roskia kerry tai ainakaan kuvissa niitä ei näy. Puolentoista vuoden aikana olen muistaakseni kerran joutunut kennolta puhaltamaan irtoroskan pois.

 • PRO huoltoon kuuluu varalaitteen toimitus, mutta kun minulla on kaksi runkoa en ole sitä vielä tarvinnut. Aina sitä kysyvät ja se on hyvä optio. Huolto tehdään Portugalissa, mutta hoituu nopeasti eli perushuollosta selviää about viikon sisällä toimituksesta.

Valoaalloilla, Katukuvaa Ferrarilla! YouTube-video, kesto 10:48. Peter ja Matti kuvaavat katukuvaa 14 vuotta vanhalla Olympus Ferrari Digital Model 2004 kameralla. Kolme miljoonaa pikseliä. Ihan viihdyttävää puhetta valokuvauksesta, hyvin jaksoi kuunnella ja katsoa alusta loppuun.

Pallopanoraamablogi, Kuunpimennys Kallaveden yllä. Pikaviestimissä kiersi huhuja täyteen pakkaantuneista Kallansilloista ja Huuhanmäestä, jälkimmäinen jopa siitä huolimatta että Kuopion Saturnus oli nimenomaan ilmoittanut että mitään näytäntöä ei järjestetä. Median hypetys superpunaisesta verikuusta ja vuosisadan pisimmästä pimennyksestä olivat purreet. Eipä siis ihme jos myöhemmin samoista pikaviestimistä sai kuulla Huuhanmäen tyhjentyneen, porukka oli odotellut Kuuta ilmestyväksi taivaalle yli tunnin ajan, tylsistyneet, todenneet ettei pimennys näy laisinkaan ja lähteneet kuka minnekin.

Yle, Miltä kuunpimennys näytti Suomessa? Katso lukijoiden parhaat kuvat. 28.7.2018. Helsingissä Kaivopuistossa kuunpimennys näkyi pilvien takia vain muutamien sekuntien ajan.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Basic But Essential Portrait Tips.

IR, Rocking music festival photography tips from professional photographer Nesrin Danan. 22-vuotias valokuvaaja. Artikkeli eli tekstiä ja kuvaa. Ei YouTube-video.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Review: The Wandrd Prvke is a near-perfect camera bag. $264. Urbaanista ulkonäöstä huolimatta sopii hyvin valokuvaajalle. Paino 1.3kg, 25 litraa. Kannettavalle ja tabletille tila. Irrotettava Camera Cube -osa (peilittömille suunniteltu). Päältä, sivusta avattava, myös kokonaan. Rinta- ja lantiohihna, irrotettavat. Lisävarusteille oma hihnansa (esim. kolmijalka, valot tai vaikkapa vaellustarvikkeita). Pieniä taskuja. Sadetasku. Arvosana 5 * / 5 *. Satakunta kommenttia. Urbaaneille hipstereille.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Tracing Intimacy in LGBTQ Communities. 11 kuvaa ja teksti. Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender

Kamera & Bild, Test: Panasonic GX9 – system i kompakt format. 13.2.2018 julkistettu. Mittaetsintyyppinen peilitön järjestelmäkamera, 20 megapikselin CMOS-sensori. Micro 4/3 -systeemiä, kroppikerroin 2x. Kääntyvä kosketusnäyttö 1.240.000 pistettä. Kääntyvä elektroninen etsin 2.760.000 pistettä. 4K video. 5-akselinen kuvanvakaaja rungossa. Wi-Fi, Bluetooth. Sarjakuvaus 9 kuvaa sekunnissa. Sisäänrakennettu salama, ulkoinen salmakenkä. Ei mikrofoni-liitäntää, ei kuulokeliitäntää. Ei säänkestävä. Yhdellä latauksella ottaa 260 kuvaa. Paino 407g. Käytännössä pienin koko, jos haluaa vielä hyvän ergonomian. Kolme kameran yhdeksän painikkeesta on käyttäjän kustomoitavissa. Etsimellä ja lcd-näytöllä on eri mittasuhteet. Kannattaa kokeilla ennen ostamista, kaikkia etsin ei miellytä. Suomen hinta runko, vähän yli 900 euroa (hinnassa on mukana verot). Arvosana 74.

Fotosidan.se, Filmade illegal handel med noshörningshorn. Videokamera piilossa. Tom Svensson.

Fotosidan.se, Fotograf besteg Europas alla toppar. Maailmanennätys, Euroopan kaikkien maiden korkeimmat huiput. Rock- ja muotikuvaaja Emma Svensson. Pitkä haastattelu kuvineen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valovuoto.fi, Säästä rahaa kuvauskaluston hankinnassa. 27.7.2018. Uusi kuvausrompe antaa kuvauspuuhiin usein uutta potkua ja inspiroivia mahdollisuuksia. Verkkokauppojen digitaalisten hyllyjen sijaan materiaalista onnea voi tavoitella internetin käytetyn tavaran myyntipalstoilta, joista bongattu ostos pahoinpitelee lompakkoa odotettua vähemmän.

Pallopanoraamablogi, Valaisevat yöpilvet peltomaisemassa. 26.7.2018. Savon korkeudella alkaa olla jo niin pimeää jotta ensimmäiset tähdistöt voi erottaa kuvista ja myös paljain silmin ihan taivaalta. Tähdistöjen kaveriksi syttyvät myös valaisevat yöpilvet, joiden hehku täytti viimeyönä melkein koko taivaankannen. Kyseessä on helposti siis laaja-alaisin yökkösnäytös tänä kesänä ja tästä noin kuukausi eteenpäin on perinteisesti ollut pilvien parasta esiintymisaikaa. YouTube-video, kesto 0:25. Tavallinen kuva. Sekä 360 asteen pallopanoraama.

HS, Tältä näytti perjantain ainutlaatuisen pitkä kuunpimennys – katso kuvakooste. Perjantain kuunpimennys oli tämän vuosisadan pisin. Pääkaupunkiseudulla pimennyksen näkemistä haittasivat pilvet, mutta muualla Suomessa näkyvyys oli parempi. HS kokosi lukijoiden ja kansainvälisten uutistoimistojen kuvista koosteen ainutlaatuisesta luonnonnäytelmästä.

Laterna Magica, Rauhankatu 7, Hki. Tiedote, pdf. Kirjagalleria Laterna Magica vaihtaa omistajaa, 27.7.2018. Pian 30 vuotta täyttävä helsinkiläinen antikvariaatti ja galleria Laterna Magica jatkaa uusien omistajien voimin. Perustajat, yrittäjäveljekset Mikko ja Aapo Pekari sekä galleristi Risto Korhonen ovat myyneet kirjagalleria Laterna Magican liiketoiminnan Eira Sillanpäälle ja Tapio Wilskalle.

Älypuhelimista.

 • HS, Puhelin voi vaurioitua helteestä – Kännykkä kannattaa suojata ainakin suoralta auringonpaisteelta, sanoo akkuihin erikoistunut professori. Jos puhelinta pitää hellepäivänä ulkona auringonpaisteessa, se joutuu todennäköisesti yli 35 asteen lämpöön. Tätä on kokeiltukin. Aamulehti asetti 32 asteen helteessä iPhone 6s:n ja Samsung Galaxy S7 Edgen peltilevylle tuulettomalla sisäpihalla. Puhelimissa pyöri sama livevideo. Noin viiden minuutin kuluttua iPhone pimeni, ja ruutuun ilmestyi teksti, että puhelimen pitää jäähtyä, jotta sitä voi taas käyttää. Kahden minuutin varjossa olon jälkeen iPhone toimi jälleen normaalisti. Samsung sulki sovelluksensa automaattisesti 11 minuutin jälkeen, mutta palautui toimintakuntoon niin ikään parissa minuutissa varjoon asettamisen jälkeen.
 • Suomimobiili.fi, Xiaomi Mi A2 -uutuuspuhelimien Suomi-hinnat selvillä – Alkaen 249,90 euroa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Recipe For Black & White Landscape Success.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Not the Same. Instagrammin kuvat, jotka näyttävät samanlaisilta.

 

27.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Kuunpimennys 27-28.7.2018 (Sana on melkein vapaa).
 • Kiikarit (Optiikka). Ajattelin ostaa kiikarit taivaan katseluun (Kuu, yms.). Useita viestejä.
 • Tamron 28-75 f2.8 FE (Optiikka).
 • Canon EOS 70D tyyppivian (Err80 taiErr70) ilmainen korjaus (Järjestelmädigit Canon, edullisemmat malli). Ostin 13-14 vuodenvaiheessa 70d: ja se kuoli tyyppivikaan Err80 emolevyn ylikuumennettua. Nyt EU:nkin alueella Canon vihdoin on ottanut asiakseen korvata viankorjaus. Aiheesta lisää mm. FB:ssa: ... Tämä tyyppivika koskee tiettyjä sarjanumeroita, jotka alkavat numeroilla 00-22. Vuonna 2016 Jas Elektroniikka pyysi korjauksesta 500e plus postitus/vianselvityskulut. Olkaahan tarkkana, varsinkin n77äin helteellä.
 • Nikonin peilitön FF (Järjestelmädigit). 86 viestiä.
 • Nikon D850 (Järjestelmädigit). Muistikorteista.
 • Sony A7III (Järjestelmädigit).
 • D7500 (Järjestelmädigit).
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Kermit v2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Sama allas, eri suunnasta.
 • Henkan kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Nyt on sitten vuorossa varsinaisen rallin kuvat, yritän tänä vuonna todennäköisesti kuvata vähän enemmän fiilis/kuljettajakuvia. Tässä näytille kuvia huoltoparkista, shakedownista sekä Harju 1:ltä. Paljon kuvia.
 • Suun täydeltä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lunnista lentokuvaa.

Sulantoblog, YouTube, Azden PRO-XD Wireless Microphone System REVIEW. Video, kesto 6:01. Käyttökokemuksia. Lähetin ja vastaanotin pienikokoisia. Kantosäde 20 - 30 metriä ainakin, sitten häiriöitä. Lähettimen ja vastaanottimen välillä ei saa signaalin kulkemista häritseviä esteitä. Perus 3-kontaktinen mikrofoniliitäntä ei toimi, pitää olla 4-kontaktinen. Rode Smart Lav -mikrofonia (50 euroa) kokeiltiin kitin mukana tulevan mikfronin lisäksi. Parempi. Akuilla USB-lataus, USB-mini (ei USB-micro). Yhdellä latauksella 9 - 10 tuntia. Kuulokeliitäntä. Myös line-in. Kitillä 40 euroa vähemmän hintaa kuin vastaavalla Rode-kitillä. 240 euroa vs. 280 euroa.

Peter Forsgård, YouTube-videoita.

Maaseudun Tulevaisuus, Tylsän valokuvauksen työpajassa opit latteita kontrasteja ja kuulet tympeitä alustuksia. Läntisellä Uudellamaalla toimivan Hiiden opiston tulevan kauden ohjelma sisältää tuttua tarjontaa, kieliä, liikuntaa, käsitöitä. Kunnes silmiin sattuu kurssi, joka pysäyttää: Tylsän valokuvauksen työpaja. Sisältösuunnitelma on hykerryttävä.

 • Hiiden Opisto, 34051269 Tylsän valokuvauksen työpaja. Ilmoittautuminen alkaa: 9.8.2018 11:00:00. Opetuspaikka: Luksia Lohja, Nummentie 6, LOHJA, 08100 Lohja. Kurssimaksu 19 euroa.
 • Työpajassa opetellaan kuvaamaan tylsiä valokuvia kuvaustehtävien avulla sekä kuuntelemalla tympeitä ja mitäänsanomattomia alustuksia seuraavista aiheista: - Kuva kuin elämä - opi näkemään tylsyys ympärilläsi - Kuvasommittelun tylsät mahdollisuudet - Ankeutta värisävyillä - beigen ja harmaan ikuinen liitto - Huono valaisu ja lattea kontrasti - Lyhyt johdatus betoniestetiikkaan Välineinä osallistujat käyttävät omia digikameroita tai kännyköitä. Työpajassa myös katsellaan aikaansaannoksia ja saadaan huonoja neuvoja.

HS, Pitkä kuunpimennys näkyy Suomessa perjantai-iltana – Nämä ovat Helsingin parhaat paikat Kuun katsomiseen. 27.7.2018. Pimennys on tämän vuosisadan toiseksi pisin. Se näkyy kaikkialla Suomessa ainakin osittain. Kuunpimennys johtaa sanana hieman harhaan, sillä Kuu ei oikeastaan pimene. Se värjäytyy ruosteenpunaiseksi. Kuu hehkuu yhä valoa, koska se heijastaa siihen osuvaa auringonvaloa. Punainen väri johtuu Maan ilmakehästä. Se taivuttaa takaansa tulevaa auringonvaloa Kuun pinnalle.

Laura Luostarinen, valokuvaaja. Joutseno.

Ilmoitan varastetuksi 25.8.2018 klo 2.40 maanantain ja tiistain välisenä yönä Salosta taidemuseo Veturitallin pihalla olleesta lukitusta autosta runsaasti kameralaitteistoa, joka mahdollisesti tulee jälleenmyyntiin.
Voitteko jakaa tätä tietoa kanavissanne?

Musta Lowepro -reppu
Canon Eos 5 Mark II -runko (sarjanumero 3661716617

Canon Eos 5D Mark IV -runko (sarjanumero 203056000439)
Canon EF 24-70 mm f.2.8 USM (ei sarjanumeroa tallessa) vastavalosuojineen
Canon EF 300 mm f.4 IS (sarjanumero 00 171 293) vastavalosuojineen harmaassa suojapussissa
Canon Speedlite-sarjan salama joko 400- tai 500 sarjan parempi salama
videomikrofoni, ohjeisto repussa
optiikoihin suotimet
Canonin 2 akkua ja kaksi laturia,toisesta puuttuu johto
muistikortteja
Canon extender 1.4
Nikon kiikarit 8x42 (pari vuotta vanhat)

Jos joku tulee teille tarjoamaan koko pakettia tai osia irralleen, niin olisitteko tarkkana ja ilmoittaisitte mitä pikimmin poliisille ja/tai minulle, mikäli epäilyksenne herää.
Olen tehnyt varkaudesta rikosilmoituksen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Photography on the Margins’ Offers a View of Another Kind of Life.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Pndonline.com, PDN Photo of the Day, Matthew Brandt Goes for Gold on the Mississippi. 7 kuvaa ja teksti. Näyttely.

The Online Photographer, 'Finding a Visual Identity in the Digital Age'. Kamerat ovat kehittyneet niin hyviksi, että tietynlainen terävien, kirkkaiden, yksityiskohtaisten, oikeaväristen jne. kuvien ylivalta on peittänyt alleen kaiken muun. Vähän samaa aihetta sivuava TED-video.

Kamera & Bild, Fototips: Missa inte blodmånen på fredag kväll.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Mikael Rantalainen.

Tapio Niiranen, Ulkoilutan kameraa -blogi, joka kuukausi monta postausta. Poimintoja.

 • Kadriorgin puiston Japanilainen puutarha. 24.6.2018.
 • Kauneus löytyy yksityiskohdista eikä totuus löydy kaurapuurosta. 25.6.2018. Niin kaunis kuin Tallinna tai mikä tahansa muukin kaupunki on sopivan matkan päästä tarkasteltuna, niin ne pienet joskus oudot ja hassutkin yksityiskohdat ovat kohteita, joihin katseluaika tulee käytettyä.
 • Sekakuvaaja metsässä. 2.7.2018.
 • Tuhannen tukholmaista. 23.7.2018. Ni ei sentään tuhannes kerta eikä ihan tuhatta kuvaa. Tulimmaista oli, hikinen aamu-, keski- ja iltapäivä. Ennen kaupungille viilettämistä olisi voinut käydä viilyntämässä Fotografiskan vieressä, mutta jätimme sen väliin. Lokit vilvoittelivat tuulessa koska niille olisi tullut hiki käsien heiluttelusta. Projekt Slusssen etenee en tiedä onko aikataulussa vai ei. Pitkään noita purkuja on jo tehty.
 • Fotografiska kesä2018. 24.7.2018. Niin kiva kuin olisikin käydä Vickania ja Maddeliinia moikkaamassa, niin eihän Tukholmaan mennä siniverisiä toljottamaan vaan värillisiä ja mustavalkoisia. Tähän tarjoaa oivan mahdollisuuden Fotografiska, missä oli ainakin kuusi näyttelyä. Pari sanaa tarjonnasta. Ennen sitä kuitenkin mainos, jota ei ole maksettu, että kannattaa käydä itsekin. Pääsylippu on vain 190 kruunua + matkat, ruoat ja tuliaiset.
 • Kotia kohti sano Sissi. 25.7.2018. Ja paluumatkalle Maarianhaminan kautta läpi palmusaarien kohti Helsinkiä.

Ilta-Sanomat, Valokuvaaja asetti intialaislapset tekoruoan eteen ja pyysi ajattelemaan lempiruokaansa – sosiaalinen media älähti ”köyhyyspornosta”.

Avplus.fi, Nikon vahvisti huhut – kaksi huipputason peilitöntä kameraa tulossa.

Tähdet ja avaruus, Kuu pimenee punaiseksi perjantaina - katso matalalle kaakon ja eteläkaakon välillä. Perjantaina 27.7. alkaa täydellinen kuunpimennys. Kuu on täydellisen vaiheen aikana varsin matalalla. Onnistuminen ilmiön näkemisessä edellyttää riittävän selkeää keliä ja havaintopaikkaa, josta on hyvä näkyvyys matalalle kaakon ja eteläkaakon välille. Täydellinen pimennys alkaa kello 22.30 Kuun kuljettua kokonaan Maan täysvarjoon.

HS, Henri Korpi tahtoo kuvaajaksi huippumuodin maailmaan. 18 vee. Matka kohti tavoitteita on jo alkanut. Pienen pojan unelma-ammatista on tullut totta. Korpi on saanut oppisopimuspaikan Kauhajoelta Linnax Oy:n kuvaajana ja markkinointiapulaisena.Kunnianhimoinen ja tavoitteisiinsa keskittynyt nuori on perustanut oman 4H-yrityksen, jonka kautta hän pääsee turvallisesti kokeilemaan omia siipiään yrittäjänä ja valintaansa Korpi on enemmän kuin tyytyväinen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Thom Hogan.

 • Design Priorities for Nikon Mirrorless. 24.7.2018.
  • 1. Compatibility with existing lens set (F-mount).
  • 2. Outstanding Image quality.
  • 3. Ergonomic consistency.
  • 4. Top Focus and metering performance.
  • 5. Excellent Viewfinder.
  • 6. Get Video Right and Competitive.
 • And We Got Both. 25.7.2018. Nikonin lehdistötiedotteesta.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, First Look of the “Bokeh Master” Sigma 105mm f/1.4 Art Series Lens. Iso, suodinkoko 105mm. Paino 1.65kg. Pöly- ja roiskesuojattu. Kiinteä jalustapanta. Sigman vastavalosuojat eivät ole oikein kestäneet käytössä, tämä on suunniteltu paremmin. Erittäin terävät kuvat. Ei vielä testituloksia (ei vielä saatavana kymmentä objektiivia). Käytössä tuntuu tukevalta. Suomen hinta on 1.500 euroa (hinnassa on mukana verot). Saatavana Suomesta kaupoista.

Petapixel.com, 3 Photographers Shoot 1 Model to Show That Style is What Matters.

Engadget.com, The rise, fall and return of the smartphone megapixel race. Historiaa. Nokia hirviöpuhelin. Entä nyt.

Fotosidan.se, Montera ihop din egen storformatskamera. Kickstarter-projekti. $320 koottava. $350 koottu. Toimitusten suunnitellaan alkavan syksyllä 2018.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tomi Muukkonen, Linturetkeilyä 1995 Tomi Muukkonen. 21.7.2018. Markus Keskitalo muisteli Facebookissa vauhdikasta bongailua myrskylinnun perään Utsjoelle 1990, ja arveli, että kuva linnusta olisi voinut olla minun ottamani. No minä en ole Kemijärveä kauempana ollut bongailemassa. Havaintovihon selailu toi niin hauskoja muistoja noista kiihkeistä vuosista, että minäkin halusin kirjoittaa niistä näin elämämme kuumimpana kesänä 2018. Tässä alkuun vuosi ysiviis.

Iltalehti, Tältä Kreikassa näyttää - katso kuvakooste raivokkaista maastopaloista.

Hilavitkutin.com, Pixl-latr on apuväline filmin digitoimiseen kameralla (Skannerin sijaan). Filmi asetetaan “maitolasille” (muoviselle sellaiselle) ja saadaan tasaiseksi ohjainpalojen avulla. Tasainen lopputulos valaistaan taustalta valopöydällä, tabletilla tai luonnonvalolla. Tämän jälkeen voidaan tuottaa korkean tason reproduktio järjestelmäkameralla tai kuvata filmi kännykän kameralla. Mikäli valaistus on hyvä, kännykän kamera voi riittää yllättävänkin laadukkaaseen lopputulokseen. Kickstarter-projekti, ennakkotilaushinta on 33 euroa.

Suomen Nikon, Lehdistötiedote 25.7.2018. Optiselta suorituskyvyltään verrattoman täyskokoisella kennolla varustetun uuden sukupolven peilittömän kameran ja uudenmallisella kiinnikkeellä varustettujen NIKKOR-objektiivien kehitystyö.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

The Online Photographer.

Npr.org, Tronc Slashes 'New York Daily News' Staff By Half. Huima summa rahaa säästyy, samalla kuvien visuaalinen taso nousee.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Fujille uutta linssiä (Optiikka).
 • Ihmetystä arvostelusta (Nikon, Sony). Polttovälivastaavuus.
 • Nikonin peilitön FF (Järjestelmädigit). Eilen ensimmäinen viesti. Nyt 25 viestiä. Ensimmäisen teaseri julkaistiin.
 • Pentax K-1, K-1 II (Järjestelmädigit). pentax liittyi sitten canonin kanssa siihen kameravalmistajien seuraan joka on julkaissut edeltäjää huonompikennoisen kameran. saavutus se kai sekin.
 • SONY A7II takuu- ja kennonpuhdistus-gate (KENNO VINOSSA). Ei ole vielä haettu. Satoja kilometrejä ajettaa olisi.
 • Sony A7III (Järjestelmädigit).
 • Ajalta jolloin... +4 (Linkkejä kuviin ja galleriohin). Kommentit.
 • Thales (Linkkejä kuviin ja galleriohin). Tämöttellä puukotelollisella "taskulaskimella" ministeri Kukkosen Antti aikanaan ilmeisesti laskeskeli tilansa tuloja ja menoja. Paljonhan niitä lienee ollut kun nolliakin koneessa on melkoisesti... Kotiseutumuseona toimivalta Kukkolan tilalta (Joensuu) pongattu ja kuvaa saateltu ajan henkeen.
 • Kermit (Linkkejä kuviin ja galleriohin). uiskenteli lintualtaassa.

YouTube, Valoaalloilla. Peter Forsgård ja Matti Sulanto.

 • Muotikuvan pioneeri Kaliforniasta Salossa Herb Ritts, kesto 8:44. 15.6.2018. Ensimmäisessä Valoaalloilla videossa vierailemme Salon Veturitallissa katsomassa muotikuvan pioneerin Herb Rittsin näyttelyä. Matti kävi ostamassa kovalevyä ja törmäsi Verkkokauppa.comissa tuttuihin. Peter puolestaan kävi lennättämässä dronea ja kertoo asioista jotka pitää ottaa huomioon ennen kuin nostaa dronen ilmaan.
 • Objektiivitestausta ja valonmittausta, kesto 6:31. 22.6.2018. Tässä jaksossa Matti kokeilee uutta Canon 70-200 mm f/4L IS II USM -zoomia ja Peter kertoo mitä hyötyä erillisestä valotus- ja värilämpömittarista voi olla.
 • Leicassa on tunnelatausta, kesto 14:17. 6.7.2018. Valoaalloilla kokeilee Leica CL -kameraa ja haastattelee valokuvaaja Seilo Ristimäkeä.
 • Leica vs. Polaroid: Kaksintaistelu! kesto 7:37. 13.7.2018. Tällä viikolla Matti ja Peter ottavat yhteen pikakuvakameroilla kuvakisan muodossa! Matilla on Leica Sofort ja Peterillä Polaroid Impulse Af.
 • World Press Photo näyttely Tallinnassa, kesto 7:34. 21.7.2018. Kävimme World Press Photo -näyttelyn avajaisissa Tallinnassa ja haastattelimme sekä valokuvaajia että järjestäjiä. Paljastamme myös kumpi voitti viime jakson Instagram pikakuvakisan. (...ammattilaiset asialla...).

Kamerakoulu.fi, Miksi kuvaa filmille Markus Larjomaa? 23.7.2018. Filmikuvaajien haastattelusarjassamme seuraa nyt ensimmäinen jatko-osa, mutta ennen itse asiaan menemistä, seuraa pieni esipuhe. Tapasin alkukesästä kahvilapöydän äärellä, Cafe Esplanadilla Helsingissä, filmikuvaajatuttuni Markus Larjomaan. Markus on hiljattain filmikuvaamisesta innostunut ammattimuusikko, joka asuu tätä nykyä Brysselissä.

Yle, Korkeakouluihin hakee yhä enemmän ihmisiä, joilla on jo tutkinto taskussa – Mathias Foster aloitti kolmekymppisenä valokuvauksen opiskelut tradenomin papereilla. 20.7.2018. Urasuunnitelmansa vaihtoi esimerkiksi helsinkiläinen Mathias Foster, 35, joka pääsi viime vuonna opiskelemaan valokuvausta Lahden muotoiluinstituuttiin. Fosterilla on ennestään ammattikorkeakoulusta vajaat kymmenen vuotta sitten saadut tradenomin paperit. Hän valmistui tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta 26-vuotiaana. Opintojen ajan ja sen jälkeen hän teki töitä levykaupassa ja myöhemmin kahvialan yrityksessä, ei päivääkään omalla alallaan.

 • Hän pääsi kolmannella yrityksellä opiskelemaan valokuvausta. – Valokuvaus on ollut terapiaprojekti, jonka varjossa olen pystynyt olemaan luova ja vapaa stressistä. Hakiessani päätin, että valokuvaaminen on se asia, josta tulen nauttimaan elämässäni. Menemällä kouluun saan vankan pohjan ja ammattitaidon, jota voin käyttää tulevaisuudessa työelämässä.

Pallopanoraamablogi, Hugin-kauhugalleria. 24.7.2018. Tulipa käytettyä päivä varsin tähdelliseen, kiusasin itseäni tekemällä Huginissa enemmän tai vähemmän rikkonaisia panoraamoja. Jostain kumman syystä Enblendillä oli suuria vaikeuksia tuottaa tolkullisia saumoja, tai ylipäätään maisemaksi tunnistettavia kuvia, tähän kahden rivin pallopanoraamaan.

Mynewsdesk.com, World Press Photo 2018 -näyttely tulee Tallinnasta Helsinkiin elokuussa 2018. 23.7.2018. Tallinnan näyttely avautui yleisölle viime perjantaina Balti Jaaman terminaalissa, jossa näyttely on esillä elokuun 9. päivään. Tallinnasta näyttely saapuu elokuuksi Helsinkiin ja Sanomataloon, jossa avajaisia vietetään Taiteiden yön yhteydessä 23. elokuuta.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Realest3D Oy, Lahti. Asuntojen ja kiinteistöjen valokuvaus sisältä ja ulkoa. Still-valokuvaus, 3D-kuvaus ja ilmakuvaus (nelikopteri). Alkuvaiheessa noin 5-10 tuntia viikossa, jatkossa työmäärä saattaa kasvaa. Kuvaukset painottuvat arkipäiville klo 8 ja 18 välille. Ajokortti ja oma auto. Lahdessa pitää asua.

 • Työpaikan osoite 15100 LAHTI
 • Palkkaus Suoritusperusteinen
 • Työ alkaa Heti sopivan henkilön löydyttyä
 • Työaika muu osa-aikatyö
 • Työn kesto yli 12 kuukautta

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thom Hogan.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR, Phase One Trichromatic Field Test: A superb image sensor inside a slow and expensive camera system. Kitillä hintaa $50.000. 100 megapikseliä. Keskikokoa.

Dpreview.com, Leica Noctilux-M 75mm F1.25 ASPH: more fun than a Nissan Versa.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Recommended Portfolio Boxes. Linkit.

Kamera & Bild, Gör drönarprovet innan du flyger. Uusi sivusto, jossa voi määrittää tietämyksensä taso kuvauskopterin lennättämisestä. Ynnä muuta. Ruotsi.

Fotosidan.se, Nikon släpper teaser-video om kommande spegelfri kamera.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Huippuvuorten revanssi osa 2. 18.7.2018. Astelimme mitä mainioimmassa kelissä kohti Nordstjernenin lähtölaituria. Kyseessä ei ole mikään nykypäivän kerrostalon korkuinen ökyristeilijä merinäköalaparvekkeineen ja vesipuistoineen, vaan oikein sympaattinen ja idyllinen 80 metrinen rautalaiva vuodelta 1956. Oikea entisaikojen laivanrakennusosaamisen tyylikäs taidonnäyte, hienoa että siitä on pidetty hyvää huolta ja alkuperäinen henki säilytetty.

HS, Kuvakooste helteisestä Pori Jazz -festariviikosta. 22.7.2018.

Yle, Helteestä nauttimista flamingojen keskellä ja viikon muita uutiskuvia. 23.7.2018. Viime viikolla uutiskuvissa nähtiin hellekelejä, metsäpalojen sammutustöitä ja huippukokoustunnelmaa Helsingissä. 13 kuvaa.

Tekniikkatalous.fi, Välkkyvän kuvan lumo kiehtoi kaitafilmaajia - Yhdellä kasetillisella sai 1964 noin 3 minuuttia mykkäfilmiä. 1930-luvun alussa, filmilaatujen parannuttua, Kodak puolitti 16 mm:n filmin huomattavasti edullisemmaksi 8 mm:n filmiksi. Tämän Standard 8 -filmityypin kamera oli pienempi ja keveämpi verrattuna 16 mm:n kalustoon – kuvattava filmi tosin oli edelleen 16 mm leveä. Suomessa filmityyppiä kutsuttiin 2 x 8 mm:n filmiksi tai Tuplakasiksi. Siinä oli kaksi pientä kuvaruutua vierekkäin ja reikiä oli kaksi kertaa tiheämmin kuin normaalissa 16 mm:n filmissä.

 • Keväällä 1964 Kodak julkaisi Yhdysvalloissa Super 8 -kaitafilmijärjestelmän, joka pian rantautui myös Eurooppaan.

Puhelinvertailu.com, Googlen tiliä ei voi enää luoda alle 16-vuotias - koskee myös Suomea. Ikäraja koskee Google-tiliä, joka vaaditaan mm. Androidin, Gmailin, Google Kuvien sekä monien muiden palveluiden käyttöön. Päinvastoin kuin esim. WhatsAppin ikärajan suhteen, Google mahdollistaa kuitenkin alaikäisille lapsille tunnuksen luonnin. Suomi on yksi maista, joka kuuluu Googlen Family Link-järjestelmään. Googlen ohjeita noudattaen täysi-ikäinen huoltaja voi luoda lapselleen oman Google-tilin, jota hän myös hallinnoi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Tips To Instantly Improve Your Beach Shots Taken With A Compact Camera.

Dpreview.com, DPReview TV: the Sony 400mm F2.8 is a pretty sweet lens. YouTube-video, kesto 13:10. Suomen hinta on 12.500 euroa. Paino 2.895kg. Pituus 35.9cm. Drop-in filters 40.5mm. Lähin tarkennus 2.7m.

Petapixel.com, Ep. 291: Adobe Photoshop to Be More Mobile – and more.

Earthboundlight.com, The Deepening XQD Card Mystery. Podcast kesto 33:06. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

 • Adobe’s mobile plan for Photoshop. (#)
 • Nikon’s upcoming smaller, lighter, less-expensive 500. (#)
 • Rumors of the sensor in Canon’s first mirrorless body. (#)
 • How Homeland Security wants the public to view photography . (#)
 • Future Nikon bodies and lenses might read you…and save lives. (#)
 • Blackmagic Design and Apple team up, but is their eGPU for you? (#)
 • Apple’s upgrades to its line of MacBook Pro laptops. (#)

Fotosidan.se, Tips för fotografering i varmt väder. Kuvauskoulu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Diojen skannaus suoraan lippaasta automaattisesti (Printterit, skannerit).
 • Omat kokemukset Epson surecolor p600 (Printterit, skannerit). Mitäs papereita suosittelette? Itse käyttänyt tähän mennessä Premium glossya, Archival Mattea sekä pikkukuvissa myös Premium Semi glossia.
 • TEEMA: koirakuvia, osa 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vätissä juostiin taas viime ke.helteisissä olosuhteissa, muutama räpsy sieltä.
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Lahna. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ei kala.
 • teema: kukkia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tämä ilman terävöitystä ja pehmennyksiä. Mitä nyt käpistelyohjelma (ON1 Photo RAW Effects) omiaan lisäilee...
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Nakuttajaperhe jatkaa oravan ruokapöydän tyhjentämistä. Ovatten ottaneet sen omakseen, mikäs siinä, kun vaivautuivat sivuovenkin tekemään.
 • Teema: Musiikki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Alanko bändeineen oli eilen Naantalin kaivohuoneella, muutama sieltä, löytyy kyllä mistä ammentaa...hyvä oli.
 • Pois alta! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, Kuvia Suomesta, osa 33. Juhlien jälkeen. 22.7.2018. Valokuvaaja Jonne Heinonen ikuisti krapulapäivien valjun tunnelman. "Kuvattavien löytäminen oli paljon vaikeampaa kuin luulin. Siksi kaikki kuvatut ovat jollain tapaa tuttuja. Ikähaarukka on noin 25-35 vuotta. Vanhempia ihmisiä oli vielä vaikeampaa saada kuvattavaksi kuin nuoria".

Yle, "Vaikeina hetkinä mietin, että tämä on viimeinen projekti" – Henkeäsalpaavien timelapse-videoiden taakse kätkeytyy kuukausien työ. 21.7.2018. Riku Karjalainen nukkuu metsän keskellä ja vaeltaa ympäri Suomea ikuistaakseen luontomme kauneimmat hetket. Upeat videot vaativat kymmeniä tuhansia kuvia ja epätoivon hetkiä. Hänen Youtube- ja Vimeo-videoitaan on katsottu yhteensä noin 1,8 miljoonaa kertaa.

 • Kun Riku Karjalainen on saanut kuvattua kaiken haluamansa materiaalin, alkaa noin kuukauden kestävä editointivaihe. Viisi minuuttia kestävään videoon tarvitaan noin 20 000 kuvaa, jotka Karjalainen valitsee 50 000–100 000 kuvan massasta.
 • YouTube sekä Vimeo

Yle, Lukijoiden kuvat esittelevät Suomen kahdeksan luontokohdetta, joista harva tietää. 21.7.2018. Kyllästyttävätkö ihmisiä parveilevat suositut retkipaikat tai oman lähialueen metsät? Lukijat vinkkaavat upeista luontokohteista, jotka ansaitsevat enemmän huomiota.

 • 1. Tiilikkajärven kansallispuisto, Rautavaara
 • 2. Jurmon saari, Parainen
 • 3. Letonniemen luonnonsuojelualue, Oulu
 • 4. Kintulammi, Tampere
 • 5. Petkeljärven kansallispuisto, Ilomantsi
 • 6. Tulliniemen luontopolku, Hanko
 • 7. Teijon kansallispuisto, Salo
 • 8. Sipoonkorven kansallispuisto, Sipoo

Tallinna24.ee, Upea World Press Photo -näyttely avautuu Tallinnassa perjantaina. 18.7.2018. Vanhassa Balti Jaam -juna-aseman matkustajaterminaalissa. 9.8.2018 asti. Maanantaista perjantaihin klo 12.00-19.00 ja lauantaisin klo 12.00-17.00. Sunnuntaisin näyttely on suljettu. Kävelymatkaa Raatihuoneentorilta on vähän yli 600 metriä, luoteeseen. Ihan lähellä vanhaa kaupuhkia siis.

Iltalehti, Myrskybongareiden mykistävät kuvat: Mika, 46, tallensi julmannäköisen sadepilven nousun Vantaalla. Kännykällä otetut kuvat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 7 Top Tips On Carnival Photography.

Dpreview.com.

 • Review: Palette modular photo editing system. Virta USB:n kautta. Modulaarinen, osat yhteen voimakkailla magneeteilla. Mac ja Windows. Kolme kittiä, $250, $350, $550. Lightroom, Photoshop, Premiere Pro, After Effects, InDesign, Audition. Myös Final Cut Pro X, iTunes, Spotify, VLC, WMP, ja Google Chrome. Paljon säädettävää. Jos monta kuvaa käsiteltävänä, voi olla käteväkin, ei tarvitse hiirellä tai piirtokynällä valita mitään. Voi keskittyä itse kuvaan. Arvosana 4 * / 5 *.
 • UK heatwave reveals hidden henges in scorched fields. Ruohon väri muuttuu muinaismuistojen kohdalla. Pienillä kuvauskoptereilla nämä havaitsee helposti ilmasta.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, The composite genius of Colin Anderson. Australia. Kuvat koostuvat monesta elementistä, rakennetaan Photoshopissa. Haastattelu, tekstiä ja kuvia.

The Online Photographer, The Pile of Prints Problem.

Kamera & Bild, Anders Wånell: Kontrollerad automatik. Kolumni. Kameroiden ja ohjelmien automatiikka.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Diojen skannaus suoraan lippaasta automaattisesti (Printterit, skannerit). Minulla on lähinnä sukulaisten dioja useita tuhansia kappaleita, jotka he haluaisivat skannattuna itselleen. Olen harkinnut mm. alla olevan skannerin ostoa: ...
 • Smudge painting (Kuvankäsittely). Uusi kuva.
 • Hintavinkit (Myydään).
 • Nikon D850 (Järjestelmädigit).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 5 kuvaa.
 • Teema: Drone-kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Glacier.
 • Panoraama (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vähän erikoisempi aihe panoraamakuvaksi. K-18.
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). It is the season. Banaanikärpäleet ovat tulleet "iloksemme". Ihanhan tuolla on kärpäsen naamavärkki, vaikka pieni elukka onkin.

Rajala Blogi, Haaveiletko tubettamisesta? Tässä vinkit, joilla pääset alkuun. 20.7.2018. Millaisilla lisälaitteilla saa parempaa jälkeä.

 • Vaihtoehto #1 Mobiilikuvaus lisälaitteilla
 • Vaihtoehto #2 Kompaktikameralla kuvaaminen
 • Vaihtoehto #3 Järjestelmäkameralla kuvaaminen

Valovuoto.fi, Fujilta roppakaupalla uutta. 20.7.2018. Kaikki uutuudet ovat Fujin APS-C X-bajonetille.

Ilta-Sanomat, ”Anna pusu!” – Miikka otti valloittavan kuvan kahdesta huuhkajanpoikasesta. Aktiivinen luontokuvaaja Miikka Pulliainen otti herttaisen kuvan kahdesta huuhkajanpoikasesta yön hämärissä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Urbaania luontokuvaa kaupungista.

Yle, Suomen tietosuojalain viivästyminen vaikeuttaa nuorten kännykkä- ja nettikäyttöä – Googlekin nostanut palveluidensa ikärajan 16 vuoteen. Google on nostanut palveluidensa ikärajan Suomessa ja suuressa osassa Euroopan maita 16 vuoteen. Syynä on EU:n tietosuoja-asetuksen yleinen ikäraja. Suomi ei ole vielä saanut voimaan omaa tietosuojalakiaan, jossa ikäraja aiotaan laskea 13 vuoteen.

 • Aiemmin myös pikaviestipalvelu Whatsapp on nostanut Euroopassa ikärajan kuuteentoista. Facebook ja Instagram ovat säilyttäneet omat 13 vuoden ikärajansa.

Huawei, Huawei Next-Images Awards -kilpailu. Yhteistyössä National Geographicin kanssa. ). 9.7.2018 - 20.8.2018. Äänestysaika 9.7.2018 - 24.8.2018. Pääpalkinto kuvausmatka + Matebook X + 10.000 euroa. Raati valitsee parhaan kuvan.

 • kohdasta Käyttöehdot löytyvät kilpailun säännöt, 13-sivuinen pdf. Huawei Puola järjestää kilpailun, kilpailuun sovelletetaan Puolan lakeja. Kilpailun kategoriat:
  a) Faces - identiteetin ja muotokuvan voima
  b) Hyvää yötä - kauniit h etket hämärässä valossa
  c) Hei, elämä! – inspiraation ja tunteiden löytäminen jokapäiväisistä hetkistä
  d) Check - In – uusien paikkojen ja kokemuksien löytäminen
  e) Luonto - kasvisto, eläimet luonnossa ja maisemat
  f) Story Board - kerro tarina yhdeksällä (9) kuvalla, valokuvaryhmä joka kertoo merkityksellisen tarinan.
 • Vain Huawei - merkkisillä laitteilla otetut kuvat voidaan hyväksyä kilpailuun.
 • Valokuvia voidaan muokata suodattimien ja / tai värikorjausten avulla. Objektin lisääminen ja / tai poistaminen tai kuvan alkuperäisen asettelun muuttaminen ei ole sallittua.

Ilta-Sanomat, Luulitko surffauksesi olevan salaista? Näillä kaikilla tavoilla verkkosivu voi tarkkailla sinua. Äänet pois ennen linkin klikkaamista.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com, 4 Top Tips On Photographing Beach Huts.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Thephotoargus.com, 4 Excellent Photography Courses for Beginners. Maksullisia kursseja.

Thom Hogan.

 • Top Quality FE Lens Sets. 17.7.2018. Hoganilla usean vuoden kokemus Sony rungoista ja optiikasta.
 • New Fujifilm Lenses. Objektiivikarttaa päivitetty. Myynti kasvaa vuosittain 20%. Japaniin uusi tehdas. Vuoteen 2020 mennessä kapasiteetti on kasvanut 70%. Tässä lienee mukana myös videoon tarkoitettua optiikkaa.

Diyphotography.net, Godox launches tiny lithium-ion powered V350 speedlight. Godox TT350 käyttää AA-akkuja/pattereita. Uusi V350 litiumioni-akkua, 500 välähdystä, nopeammin. Nikon, Canon, Sony, Fuji ja Olympus/Panasonic. Paino 290g. $159.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Zeiss Otus Zeiss 85mm f/1.4 (ehkä myös joskus 28mm f/1.4) (Optiikka).
 • Nikon Coolpix P1000 "The Zoom Master" (Nikon, Sony).
 • Canon 6D mk II (Järjestelmädigit). Raakoja kuvia.
 • Nikon D850 (Järjestelmädigit). Kokeilin tarjousta, jossa lupailtiin lisäkapasiteettia EN-EL15A akun 1900mAh:lle ja muutaman latauskerran jälkeen tuli selväksi, että kapasiteetti jää parhaimmillaan kolmasosaan alkuperäisakusta molemmissa tarvikeakuissa. Akku saattaa dropata melko nopeastikin käytettäessä VR:ää 200-500 optiikalla jatkuvalla tarkennuksella, eli virranantokyky ei liene kummoinen. Eli jos joku harkitsee kyseistä tuotetta, en suosittele...
 • Sony A7III (Järjestelmädigit).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 3 kuvaajalta 4 uutta kuvaa.

Mikael Rantalainen, Helsingin valokuvauspaikat. 19.7.2018. Suomenlinna. Suomenlinnan lautta. Kaivopuisto. Olympiastadionin torni, Hotelli Torni ja Erottajan paloasema. Sininen hetki keskustassa. Kauppatori. Töölönlahti. Lauttasaaren eteläkärki. Seurasaari. Vanhankaupunginkoski, Pornaistenniemi ja Lammassaari. Ruutinkoski. Strömberginkoski. Roihuvuoren kirsikkapuisto. Malminkartanon omenapuutarha. Isosaari. Kallahdenniemi. Särkkäniemi (Uutela). Skatanniemi.

 • kaikista lyhyet luonnehdinnat sekä paljon kuvia

Kamerakoulu.fi, Taskukokoinen reissukamera? Samsung S9 pikatestissä. 18.7.2018. Samsungin tämänvuotinen lippulaivapuhelin. Puhelinta on markkinoitu erityisesti kameraominaisuuksien osalta. Mikä onkaan parempi tapa ottaa selvää onko puhelimesta reissukameran korvaajaksi kuin lähteä reissuun ja jättää “oikea kamera” kotiin!

 • Kamera on varustettu valovoimaisella f1.5-optiikalla, jossa on kaksi fyysistä aukkoa. Tämä on se ominaisuus, jota on erityisesti mainostettu. Käytössä en tosin huomannut mitään eroa aukoilla f1.5 tai f2.4 kuvattaessa. 12 megapikseliä. Selfiekameran puolella resoluutiota nähdään 8 megapikselin verran ja f1.7-aukolla varustettu optiikka.
 • Suomen hinta on 900 euroa.

Yle, Droneista aiheutuvat ilmatilaloukkaukset ja läheltä piti -tilanteet roimassa nousussa Suomessa: "Aina on niitä, joita ei tunnu kiinnostavan". Suomessa on yhä enemmän kauko-ohjattavia lennokkeja eli droneja. Ammattikäytössä näitä on jo lähes 2 700. – Harrastuskäytössä droneja on jopa kymmeniä kertoja enemmän kuin ammattilaiskäytössä, arvioi Trafin johtava asiantuntija Jukka Hannola. Kopterien aiheuttamat läheltä piti -tilanteet ja dronen tekemät ilmatilaloukkaukset ovat selvässä kasvussa. Tämä selviää Trafin tilastoista.

Yle, Ottaako helle koville? Palaa pakkastunnelmiin näiden 16 kuvaparin avulla. Kuvapareissa näkyvät maisemat on kuvattu monille tutuissa maisemissa Turussa, Naantalissa ja Raisiossa. Lämpötilaeroa talvi- ja kesäkuvien välillä on jopa 45 astetta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Magical, Moody Photos from Daily Life in a Norwegian Neighborhood.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

IR, Fujinon GF 250mm f/4 Field Test: The longest lens in the GF lens lineup delivers fantastic image quality.

Thom Hogan, Fujifilm Ups The Ante. Fujifilm käyttää Nikonin strategiaa, vanhojen sensorien uudelleenkäyttöä + pieniä design-muutoksia. Säästetään rahaa. Fujifilm XF10. Sensorissa ei ole mitään vikaa, ei myöskään hinnassa. Video ei kovin hyvä, ei etsintä ollenkaan, isohkot raw-tiedostot. Hinta sopiva, paino 279g. Hyvin monella perinteisellä järjestelmäkameralla kuvaavalla on arsenaalissaan myös kompaktikamera.

The Online Photographer, The Economics of DIY Printing. Alkuhankinnat (printteri, musteet, paperit). Printin koko. Printtipaperin valinta. Onnistumisprosentti.

Dpreview.com, The HumanEyes Vuze XR shoots both 360° and 180° (3D) video. 360 astetta sekä 180 asteen 3D. Lähikuukausina myyntiin, hintaluokka $400.

Kamera & Bild, Christer Strömholm 100 år – firas på söndag. 22.7.2018 olisi täyttänyt 100 vuotta. Kuoli 83 vuoden iässä vuonna 2002.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pallopanoraamablogi, Suomen Teksasissa kaikki on isompaa: Loukajanvuori, Kurikka. 18.7.2018. Viikko takaperin kehuin Pääskyvuoren näkötornia ehkä hulppeimmaksi koskaan. Tässähän joutuu ihan pyörtämään puheensa, Kurikan Loukajanvuoren (50-metrinen nyppylä vuorena, nyt jätkät oikeesti) torni kun on vielä päheämpi paikka. Vaikka Loukajanvuoren näkötornin ylin kerros ei ole järin tilava, arviolta noin kolme metriä kanttiinsa, nousee se roimasti puurajan yläpuolelle.

Rajala Blogi, Ikonisen traagisesta kuvastaan palkittu valokuvajournalisti Burhan Ozbilici on yksi Rajala Ambassador -tuomareista. 18.7.2018.

Yle, Analyysi: Söpö pöllö kääntää huomion avohakkuisiin, vaikka oleellisempaa olisi puhua hakkuumääristä. 18.7.2018. Kesäkuussa mediassa levisi kuva pöllönpoikasesta, joka istua nökötti yksin avohakatun metsän laidalla. Kyseessä on valokuvaaja Jukka Tannerin ottama kuva, josta uutisoivat useat eri mediat.

Iltalehti, Nämä kuvat jäävät historiaan - IL koosti Helsingin huipputapaamisen ikimuistoisimmat hetket. 18.7.2018. 23 kuvaa.

Etelä-Suomen Sanomat, Lukijat tähtäsivät kameransa kesäisiin menopeleihin, voittokuva on oivaltava. Voittokuva on mainio oivallus, jota jää ihailemaan pitkäksi aikaa. Se on kuvattu mitä ilmeisemmin kuumailmapallon läpi täyttövaiheessa, koska kankaasta näyttäisi kuultavan läpi puita. Kuva on kuin kesäinen auringonlasku ja hieno osoitus siitä, miten aina ei tarvitse näyttää kuvassa kaikkea mitä tapahtuu. Osa edustaa kokonaisuutta.

TE-palvelut, Myyjä, Timo Saarinen Oy, Pirkanmaan Kerhokuvapalvelu, Akaa. Kuvaus Tiedot Kartta Haetaan myyjää Pirkanmaan Kerhokuvapalveluun. Työhön kuuluu myyntityö, valokuvien valmistus, tilausten pakkaaminen, passikuvien kuvaaminen.

 • Palkkaus 7,5 h/pvä s
 • Työ alkaa 03.09.2018
 • Työaika kokoaikatyö, 9-17.00
 • Työn kesto 3 - 6 kk
 • Haku päättyy 08.08.2018

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Moment of Contemplation & Serenity During Arles. Mustavalkokuvia.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • 15 Essential Stone Circle Photography Tips. Tässä on kyse Stonehedgestä.
 • July Photo Month Winner Week 2.
 • Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM Lens Review. Arvosana 5 * / 5 *. Täyskennoiselle. Julkistus 7.6.2018. Kuvanvakaaja nyt 5 stoppia (alkuperäinen malli 3 stoppia). Hiljaisempi. Kestävämpi runko. Vähemmän heijastuksia. Lähin tarkennus nyt 1m (alkuperäinen malli 1.2m). Paino 780g. Pituus 17.6cm. Suodinkierre 72mm. Mukana vastavalosuoja sekä jalustapanta. Välillä automaattitarkennus vähän hidastuu, jos kuvanvakaaja käytössä. Muuten automaattitarkennus toimii virheettömästi. Kompakti ja kevyt. Ei heijastuksia. Erinomainen ergonomia. Suomen hinta on 1.600 euroa. Alkuperäinen versio 800 euroa. Melkomoinen hintaero.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, MTF Tests for the Sigma 14-24mm f2.8 Art Series Lens. Art-sarjan kiinteäpolttoväliset, aivan erinomaisia. Mutta entäs sitten zoom. Etukäteen ei oikein osannut odottaa sen kummempaa. Erinomaista vai vain hyvää. Tai vaikka huonompaakin. Odotusarvo oli, että on ainakin yhtä hyvä kuin Nikonin vastaava ja parempi kuin Tamronin vastaava objektiivi. Sigma on hinnaltaan Nikon 14-24mm f2.8G ED:n ja Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD:n välissä. Painoa saman verran kuin Tamronilla, 1.10kg. Nikonin paino on 1.15kg.

 • Suomen hinta on luokkaa 1.400 euroa (hinnassa on mukana verot).

The Online Photographer, Wednesday Open Mike: My Printing Problem. Mike ja mustesuihku. Ja kustannukset.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, 12 kuvaa historiallisesta päivästä.

Kamera-lehti, netissä.

Yle, Valokuvaaja halusi rohkaista pikkukylien vähemmistöjä tallentamalla pohjoisen Pride-juhlintaa – ''Rakkaus kuuluu kaikille, sole poka mikhään höpöhomma''. Valokuvaaja Tiina Mäen mielestä parasta pohjoisen Pride-tapahtumissa on se, että jokaisella on oma paikallinen erikoisuutensa tai muuten vahva identiteetti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Dark and Mysterious Photos Inspired by Dreams.

ePhotozine.com.

IR.

 • How to utilize foreground elements to create stronger ultra wide angle images. YouTube-video, kesto 10:27.
 • As she battled and beat cancer, Kathryn Dyer found peace and passion through photography. YouTube-video, kesto 3:52. Ammattikuvaaja.
 • Pixels for Geeks: A peek inside Nikon’s super-secret sensor design lab. Nikon suunnittelee itse sensorit. Ihan alkusta alkaen. Aikaa kuluu helposti 4 - 5 kuukautta. Perusteellinen artikkeli. Paljon tekniikkaa. Sensorin voisi valita suoraan valmistajan luettelosta. (Hyvin huolellisesti vältetään mainitsemasta sen yhtiön nimeä, joka oikeasti sitten valmistaan sensorit. Kyse lienee Sony-nimisestä yhtiöstä).
 • Sony A7 III Review Conclusion: Sony’s best all-around full-frame mirrorless camera to date. Nyt sitten ihan lopullinen versio arviosta. Sonyn versio (kolmas inkarnaatio) edullisimmasta peilittömästä täyskennoisesta. Vähän vaikea ymmärtää, että tämän mallin pitäisi olla se edullisin, ei ainakaan ominaisuuksia tarkastelemalla uskoisi. Kaikkea mahdollista on parennettu ennenkuin nykyiseen versioon on päädytty. Monia ominaisuuksia on lainattu kalliimmista malleista.
 • -Julkistettu 27.2.2018. 24 megapikselin täyskennoinen peilitön. 93%:n automaattitarkennuksen peitto (693 vaihetarkennuspistettä, 425 kontrastitarkennuspistettä). 4K 24p video (ei 4K 60p). 120 kuvaa sekunnissa toteutus onnistunut. Runkovakaaja. Sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa. Elektroninen etsin 2.36 miljoonaa pistettä (saisi olla enemmän). Automaattitarkennukselle ohjaustappi. Kosketusnäyttö (saisi olla vähän parempi, ei paljoa käyttöä), kääntyy ylöspäin 90 astetta ja alaspäin 45 astetta. ISO 51.200. Yhdellä latauksella ottaa 710 kuvaa. Kaksi SD-korttipaikkaa (vain toinen UHS-II). USB 3.1 Type C. Säänkestävyys ei yhtä hyvä kuin kilpailijoilla. 4K ja HD video erinomaisia. Paljon kustomoitavaa. Erinomainen kuvanlaatu, erinomaiset värit, erinomainen dynaaminen alue, erinomainen ISO-herkkyys, vähän kuvausviivettä. Erinomainen 4K video. Valikkosysteemissä on paljon kehitettävää, kaikkeen kylläkin tottuu. Valikoissa ei ole helppiä (Sonyn ihan omat termit käytössä ja vielä lyhenteinä). Viisi välilehteä, ensimmäisessä 14 sivua. (Kosketusnäyttöä ei voi käyttää valikoissa liikkumiseen. Välillä vähän kryptisiä lyhenteitä, esim. Disp. cont. AF area). Ei pakkaamatonta raw-tiedostoa. USB-lataus (ei oikein riitä, pitää ostaa erillinen laturi: halpoja). Kuuloke- ja mikrofoniliitäntä. Akkukahva kannattaa hankkia, jos vähänkään isompia objektiiveja käyttää. Kompromisseja on tehty, kuuluu tässä luokassa Sonyn edullisempaan tarjontaan. DxOMark.comin rankingissa tässä luokassa ykkönen.
  • Suomen hinnat: runko 2.400 euroa. Runko + 28-70mm 2.600. (hinnoissa mukana verot).

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Physical Photographs.

Fotosidan.se, Åsa lär ut hundfotografering i ny bok. Tekijän mukaan vastaavaa kirjaa ei löytynyt millään kielellä. Koirakouluttaja. Jo 15 vuoden kokemus. Kyllästyi ostamaan stokkikuvia koirista.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Huippuvuorten revanssi osa 1. Edellisestä ja ensimmäisestä Huippuvuortenreissusta kerkesi vierähtää kolme vuotta. Jo tuona pikavisiittinä kerkesi nähdä ja kokea paljon, mutta paljon jäi vielä poltetta uusinnalle. Joka vuosi sen jälkeen, olen tutkaillut netistä Huippareitten risteilytarjontaa, ajatuksena päästä kunnolla näkemään pohjoisempaa jääkarhujen aluetta ja ennen kaikkea pois Longyearbyenin turistikuhinasta. Joka vuosi piti nostaa kädet pystyyn huimien useiden tuhansien eurojen risteilyhintojen edessä.

Yle, Kuvakooste Trumpin ja Putinin huippukokouksesta: Tältä näytti auringonvalossa kylpenyt Helsinki. Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin tapasivat maanantaina Helsingissä. Auringonvalossa kylpevä pääkaupunki esitteli parhaita puoliaan, ja tapahtuma veti kaduille runsaasti ihmisiä. Päivää värittivät myös lukuisat mielenilmaukset. 24 kuvaa.

Yle, Värikäs Brasiliaa kannattava jalkapallofani kukko ja kynttilä kädessä sekä viikon muita uutiskuvia. 9.7.2018. 17 kuvaa.

Yle, Jättimäinen jäävuori kylän edessä ja viikon muita uutiskuvia. 16.7.2018. Viime viikolla uutiskuvissa nähtiin muun muassa iso jäävuori Grönlannissa, maailman isoimmat vartalomaalausfestivaalit ja Pamplonan härkäjuoksut. 16 kuvaa.

Rajala Blogi, Summer Sale 2018. 16.7.2018.

Avplus.fi, Nikon on kuopannut pienen peilittömän kamerasarjansa. Seitsemän vuotta sitten julkistettua Nikon 1 -mallistoa ei enää valmisteta. Kolme vuotta sitten julkistettu Nikon 1 J5 jää sarjan viimeiseksi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

IR.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 5 Alternative Ways To Photograph A Waterfall.

Thom Hogan.

Pdnonline.com.

 • 16 Top Tripods, Stabilizers and Gimbals.
  • Novoflex TrioPod PRO75. $1.550
  • Benro Slim. $139.
  • Manfrotto BeFree Advanced. $190.
  • Gitzo Fluid Gimbal Head. $500.
  • 3 Legged Thing Punks Brian. $325.
  • Zhiyun Tech Crane Plus. $569.
  • MeVideo Globetrotter. $499, alumiini. $649, hiilikuitu.
  • Tiffen Steadicam Air Monopod. $499, Air-25. $399, Air-15.
  • Ikan Pivot. $750.
  • Gudsen MOZA AirCross. $420.
  • Vanguard Alta Pro 2+ 263CGHT. $500.
  • ProMedia Gear Katana Jr. Gimbal. $550.
  • Miller Tripods Solo 75 with CX2 Ballhead. $1.690.
  • Sirui SR Series. Hinta ilmoitetaan myöhemmin.
  • Glidecam HD-Pro. $499.
  • DJI Ronin S. $699.
 • PDN Photo of the Day, Photography as Therapy in the Aftermath of Divorce. 10 kuvaa ja teksti. 13 vuoden jälkeen avioero. Kirja.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Kandao Raw+ is an automated image stacking tool for Raw files. Ammattilaisille suunnattujen 360 asteen kameroiden tekijä. Lähinnä omille kameroille suunnattu, mutta toimii myös muissa kameroissa. Melkein automaattinen prosessi. Eikä maksa mitään.

Thephotoargus.com, 30 Wonderful Photos of Windmills From Around the World.

The Online Photographer, New MacBook Pro. 15.4 tuumaa, 13.3 tuumaa.

Kamera & Bild.

Fotosidan.se, Oro för prisdumpande dansk bildbyrå. Tanskalainen kuvatoimisto Byrd News laajentaa toimintansa myös Ruotsiin. Onko seurauksena kuvien hintojen dumppaus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

16.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valovuoto.fi, Sigma 50mm F1.4 DG HSM Art | Sony FE. Sigma lähti rytinällä mukaan tukemaan Sonyn peilitöntä järjestelmää julkaisemalla vuoden 2018 alkuun 9 uutta FE-kiinnityksellistä objektiivia. Valovuodon toimitukseen saatiin ensimmäisenä arvioitavaksi 50mm F1.4 DG HSM Art -objektiivi. Sigman normaalilasi on peilipuolella havaittu optisesti erinomaiseksi, joten odotukset ovat korkealla. Suomen hinta on n. 700 euroa.

 • myös YouTube-video, kesto 1:11. Ja toinenkin, kesto 0:20 (Sony 55/1.8 vs. Sigma 50/1.4 Art autofocus noise).

Maaseudun tulevaisuus, Valokuvauskilpailu: Ota kuva EU:n rahoittamasta hankkeesta. Aikaa 31.8.2018 asti. 18 vuotta ikäraja. Kuvia saa muokata, mutta ei yhdistellä.

Turun Sanomat, Trump tviittasi valokuvia Helsingistä. STT. Yhä paremmat puhelinkamerat ovat lähes syrjäyttäneet perinteiset halvat digipokkarit. Puhelinkamerat ovat myös lisänneet kuluttajien kiinnostusta uudenmallisiin, peilittömiin järjestelmäkameroihin, jotka ovat kevyempiä ja pienempiä kuin perinteiset järjestelmäkamerat.

 • Perinteisten järjestelmäkameroiden myynti on pysynyt tasaisena, sanoo kamerakauppa Rajalan myyntipäällikkö Mika Lilja. Puhelinkameroiden myötä yhä useampi kuitenkin toivoo järjestelmäkameran kulkevan helposti mukana. Ensimmäisen kameran ostajat ovat myös entistä valveutuneempia. - He tietävät jo jotakin kuvaamisesta, sommittelusta ja kameran ominaisuuksista. Tällaista ryhmää ei ennen puhelinkameroita ollut, Lilja sanoo.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 10 Top Ways To Use Different Angles In Your Photography.

Dpreview.com, DPReview TV: 70-200mm F4 lens shootout. YouTube-video, kesto 13:03. Canon 70-200mm F4, Nikon 70-200mm F4 ja Tamron 70-210mm F4.

Earthboundlight.com, Images For the Web: Sorting Out File Format Frustration.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Kuluuko tarkennusmoottori ja muu tekniikka? (Digikuvaus). Minulla on n.15 vuoden ikäinen Fujin kompaktikamera, joka sen ajan mittapuun mukaan oli varsin laadukas ja hintava peli. Se oli pitkään kovassa käytössä.
 • Ihon pehmennys lähikuvassa (Digikuvaus).
 • kuvankäsittely, halpa putki vs. kallis putki (Kuvaus yleinen). ...Kuvan terävyyskin on suhteellista ja yliarvostettua. Keskarilla tarkennuksen voi vetää selkeästi ohi ja parilla terävöintikierroksella ja kuvan pienennyksellä saadaan reilusti webbikokoinen kuva joka menee terävästä :)
 • Smudge painting (Kuvankäsittely).
 • Zeiss Otus Zeiss 85mm f/1.4 (ehkä myös joskus 28mm f/1.4) (Optiikka). Hiljaista on ollut Otus-rintamalla... Olisikohan Photokinassa 100- tai 135-millisen julkaisu?
 • Ihmetystä arvostelusta (Nikon, Sony).
 • Sony A6300 ja A6500 (Järjestelmädigit). 2016 tämä aloitus. Onkohan tässä ketjussa ollut puhetta käsitarkennuksesta sähköttömillä objektiiveilla? Focus assist lie alimmallakin asretuksellaan liian herkkä täsmälliseen tarkentamisen kuten A7II rungossa jota olen kokeillut? Osasuurennos tarkentamista varten toiminee myös samoin kuin A7II:ssa?
 • Canon 1D IV ongelma (Järjestelmädigit). Takanäyttö pimeni täysin. ...Liitin kaapelilla tietokoneeseen ja avasin eos utility ohjelman ja tein sen kautta viimeisimmän firmis asennuksen uudelleen. Erikoista että takanäytöllä kyllä näkyi päivityksen eteneminen, mutta sen jälkeen näyttö edelleen pimeä.
 • (2017 - ) Sony A7III, A7RIII, A9 (Järjestelmädigit).
 • lakeus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Henkan kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Perjantaina olin Sunisen testeissä. Tiet ovat todella kuivia ja pölyä on paikoitellen aivan älyttömästi. Seuraavaksi muutama päivä lepoa ja sitten jatkuu muiden tallien testien parissa.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 5 kuvaa. Meidänkin oravaraflan tarjonta näyttää kelpaavan käpytikkaperheelle.
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 4 kuvaa. Maanantai iltana lähetään työntää pohjoseen. Nyt unirytmin kääntö työn alla. Kävästiin kaverin kanssa Saimaan rannalla. Heitin talviturkin ja paisteltiin vähän makkaraa. Keksittiin kokeilla pintaperhoilla ihan matalasta rantavedestä kun näytti pikkukaloja pintovan siinä. Kaveri pudotti perhon veteen pari metriä rannasta.

Yle, Palkittu valokuvaaja haukkuu nykyajan artistit: "Syövät takahuoneessa kasvisburgeria, laskevat rasvaprosenttia ja tekevät muovista musiikkia". 14.7.2018. Juha Metso muistelee kaiholla 1970–80-lukuja, jolloin bändien jäsenet vetivät keikoilla päänsä sekaisin. ...Iggy Popin vieressä Kotkan Valokuvakeskuksessa on rivi muita musiikkimaailman legendoja. Ray Charles, Gene Simmons, BB King. Ne kaikki on ottanut mies, joka aloitti uransa kuvaamalla lintuja.

 • Palkittu valokuvaaja ei ymmärrä lainkaan selfie-kulttuuria. – Otetuin kuva on selfie posket supussa ja sitten ihmiset vielä muokkaavat kuvan jonkun maskin läpi. Sillä ei ole eletyn elämän kanssa mitään tekemistä. Kuvassa pitää olla sisältöä.

HS, Petri Sandberg asensi tonttinsa laidalle riistakameran, johon tallentui kuikuileva peura ja pissaava kettu – Jokaiselle pihalle kameraa ei saa laittaa omin luvin, sanoo lakiasiantuntija. Riistakameroita on kahdenlaisia: Yhdet lähettävät kuvaa suoraan esimerkiksi matkapuhelimeen, kun taas toiset tallentavat kuvaa muistikortille. Sandbergilla on tallentava kamera, josta hän käy vaihtamassa muistikortin aamuisin. Kamerasta haetulta muistikortilta voi sitten katsella, mitä eläimistöä lähistöllä yön aikana liikkui.

Yle, Kuvagalleria: Tältä näyttää poliisien vartioimalla, mediakeskukseksi muuttuneella Finlandia-talon pihalla ja Ylen kulisseissa. 14.7.2018. Ylen velvollisuus isännöivänä mediayhtiönä on välittää uutiskuvat Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisesta maailmalle. 11 kuvaa.

HS, Mielipide, Lasten kuvia tulisi ladata sosiaaliseen mediaan harvoin ja harkiten. Näen lähes päivittäin ystävieni, tuttavieni ja ventovieraiden laittamia kuvia pienistä lapsistaan blogeissa, Facebookissa, Instagramissa ja muualla sosiaalisessa mediassa. Olen asiasta huolestunut, tuohtunut ja ärsyyntynyt.

 • Niin kauan kuin lapsi ei kykene itse päättämään, haluaako hän kuviaan äidin tai isän some-tilille tai blogiin, kuvia pitäisi laittaa vain harvoin ja harkiten.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, Pros and Cons of Chimping – What is it and how it can hurt or help you?

ePhotozine.com, 4 Top Tips On Exploring The Urban Jungle.

IR, Positioning your camera near the ground can take your photos to new heights. YouTube-video, kesto 7:09.

Dpreview.com, Skylum Luminar 2018 1.3.0 update brings many improvements, new camera support.

BBC, Russian spy camera sells for £29,000 at Dudley auction. Käytössä kylmän sodan aikaan. Arviohinta oli £80 - £100.

Fotosidan.se, Hallå där: Joel Marklund. Kuvasi jalkapallon MM-kisoja, erityisesti Ruotsin otteluita.

Kamera & Bild, Tamron 100-400mm/4,5–6,3 Di vc USD: Stor frihet och lätt vikt. Täyskennoiselle. Kevyt, iso polttovälialue, onnistunut yhdistelmä. 1.15kg (Nikon). 1.135kg (Canon. Valovoimasta on tingitty. Automaattitarkennus toimii hyvin, samoin kuvanvakaaja (4 stoppia). USB-liitännän kautta firmware-päivitys. Ei värivirhettä. Ei jalustapantaa. Suomen hinta on 880 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Luontokuvaajan neljä kuvankaunista suosikkia: Vieraile näissä Suomen vähemmän tunnetuissa kansallispuistoissa ja luontokohteissa. 13.7.2018. Vuonna 2017 kansallispuistoissa vieraili Metsähallituksen mukaan ennätysmäärä eli 3,1 miljoonaa kävijää. Suomen neljässäkymmenessä kansallispuistossa on kuitenkin muutakin nähtävää kuin Ukko-Koli.

 • 1. Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot, Kanta-Häme.
 • 2. Syötteen kansallispuisto, Pohjois-Pohjanmaa ja Etelä-Lappi.
 • 3. Oulangan kansallispuisto, Pohjois-Pohjanmaa ja Itä-Lappi.
 • 4. Sompion luonnonpuisto, Sodankylä.

Jussi Aalto. Blipfoto.com/darsa. Päivittäisiä kuvia. Kuvatekstit myös.

HS, Valtteri Salmivaara taltioi maagisen sääilmiön pilvenpiirtäjän ympärillä – kuva voisi olla Singaporesta tai Shanghaista, mutta se on Espoon Niittykummusta. 13.7.2018. ”Laitoin äkkiä kopterikameran liikkeelle. Se on minulla aina mukana repussa”, Salmivaara kertoo.

Avplus.fi, Nikonin uudessa kompaktikamerassa on ulottuvuutta – jopa 125-kertainen optinen zoom. Hintaluokka on 1150 euroa. Kameran lupaillaan olevan kaupoissa syyskuussa.

Ilta-Sanomat, Microsoft jakaa ilmaiseksi tehokasta ohjelmaa – sopii yrityksille ja perheisiin. Alkuperäinen Teams on sidottu maksulliseen Office 365 -tilaukseen, mutta ilmainen Teams tarjoaa silti yksityiskäyttäjille, pienyrityksille tai vaikka startupeille monet maksullisen version toiminnoista. Ilmaisversio käsittää esimerkiksi rajoittamattoman chatin ja haun, ääni- ja videopuhelut ja 10 gigatavun lokeron tiimin tiedoille ja 2 gigatavun säilön per käyttäjä. Ratkaisu tukee 40 kieltä suomi mukaan lukien.

Mobiili.fi, Täysi Photoshop tulossa iPadille – ei kuitenkaan aivan vielä. Varsinaista julkaisua voitaneen odotella vuoden 2019 puolella. Toistaiseksi on epäselvää, onko Photoshopin täysi versio tulossa vain iPadeille, vai myös iPhonelle sekä esimerkiksi muille tableteille.

HS, Ostitko mökkitelevision ja samalla sadan euron kuvaoptimoinnin? Myyntijohtaja: Pienissä televisioissa ”se on tavallaan turhaa”. 13.7.2018. Jos me jätämme pois pienet televisiot eli alle 32-tuumaiset, myymälässä vierailevista asiakkaista melkein puolet päätyy kalibrointiin.

Länsiväylä, Yö villikarhujen kanssa ja lomarakkautta – Katso kesäkuvakisan helmet ja osallistu itse: Palkintona 500 euron pyörä. Vähän alle 300 kuvaa. Aika pieniä, jokainen pitää erikseen pikkuuvasta klikata vähän isommaksi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Intimate Portraits of Just-Released Inmates Leaving Prison. USA:ssa vangit ovat osa liiketoimintaa. 2.2 miljoonaa vankia, neljäsosa maailman kaikista vangeista. Melko rikollista kansaa siis.

Digital Photography School.

Boredpanda.com, poimintoja.

IR.

ePhotozine.com, 10 Top Tips For Taking Better Photos Of Trees.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Petapixel.com, The longest total lunar eclipse of the century is coming this month to turn the moon red.

The Online Photographer.

Kamera & Bild, Solande kvinna anmälde granne med drönare. Aurinkoa alusvaatteissa ottava nainen epäili kuvauskopteria salakatselusta. Mutta Ruotsin lain mukaan nyt ei ollut kyse salakatselusta. Ruotsin ns. salakatselusta ei ole erityistä säädöstä. Kodin sisältä tai esim. kylpyhuoneesta ei ottaa ihmisestä kuvia ilman lupaa. Puutarhasta saa (toisin kuin Suomessa).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Hääkuvaus (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Tulipa nakki: pitäisi mennä kuvaamaan häät. Vinkkejä saa antaa, käytössä on täyskenno Canon ja 24-70@2.8 / 70-200@4 / 50@1.4.
 • Lightroom classic CC pikanäppäimet (Kuvankäsittely). ...Jos into riittää, voi näppäimet vaihtaa naputtelemalla lokalisointitiedostoon uudet pikanäppäimet: ...
 • Smudge painting (Kuvankäsittely). Pari uutta.
 • Tamron 70-210mm F4 Di VC USD Review (Optiikka).
 • Sigma 105mm f1.4 (Optiikka). Sain tämän kokeiluun viikoksi. Mitä tästä.. Iso on, mutta lyhyt. Kiva panta ja vastis samoin. Kumipehmuste ja lukitusruuvi. Ensi viikolla tarkoitus olisi olla pohjoisissa, eli jos siellä tulisi kokeiltua tarkemmin. Jpg-räpsy täydellä aukolla.
 • Ihmetystä arvostelusta (Nikon, Sony). Allaolevalla sivulla on käppyrä jossa verrataan aukko/zoom, mutta voisiko joku selittää tyhmälle mistä tulee noi aukkolukemat? Kun ovat ihan eri kuin kameroiden teknisissä tiedoissa.
 • Sony A7III (Järjestelmädigit).
 • (2017 - ) Sony A7III, A7RIII, A9 (Järjestelmädigit).
 • Pentax KP (Järjestelmädigit).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit). Nonii, nyt tuli K-1:lle firmware-päivitys, jolla valmistaudutaan uuden D FA 50 mm -objektiivin tuloon.
 • Kävin Lofooteilla pyörimässä ympyrää... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Katoavat työpaikat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Henkan kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ogierin toinen testipäivä. Monta rallikuvaa.
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Edelweiss (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Räystään alla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 3 kuvaa. Missä se sapuska viipyy??!!
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pari uutta lintukuvaa.

Mikael Rantalainen, Uusi galleria: Helsinki – Kuumailmapallolento 2018. Kävin kesäkuun puolessa välissä kuumailmapallolennolla Helsingin yllä viiden muun valokuvaajan kanssa. Toiveenamme oli lentää Helsingin ylitse, ja se toteutui. Sovittuna päivänä perustuuli oli pohjoisesta etelään, ja se ei olisi mahdollistanut lentoa Helsingissä (olisi ollut riski ajautua Suomenlahdelle….). Mutta onneksi syntyi merituulta, joka puhalsi mereltä manterelle päin. Lähdimme lennolle siis Lauttasaaresta ja laskeuduimme Viikin pelloille (katso karttaa artikkelin lopussa).

Yle, Somekuvat ja ekotrendit innostavat nuoretkin kansallispuistoihin – "Luonto on nyt pop". Kansallispuistoissa otettujen kuvien, selfieiden ja videoiden määrä on esimerkiksi Instagramissa melko huima. Metsähallituksen viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist kertoo, että usein etenkin nuoret ihmiset voivat innostua kansallispuistokohteista somen ansiosta.

Valovuoto.fi, Kalibrointi kannattaa. 12.7.2018. Markkinoilla on valtavasti erilaisia näyttöpäätelaitteita jotka toistavat kuvan eritavalla. Tuottaessa kuvamateriaalia asiakkaille olisi tärkeää, että työ tehdään tarpeeksi ammattimaisilla työvälineillä ja näihin luen nimenomaan kalibroidun näytön. Näin ollen vältetään kaikista suurimmalla todennäköisyydellä, että asiakkaan tilatessa kuvatuotetta värivirheitä ei lopputuotteessa esiintyisi. Teksti + kuvat. Sekä YouTube-video, kesto 13:44.

Yle, Tuomio Saksassa: Vanhemmilla oikeus kirjautua kuolleen tyttärensä Facebook-profiiliin. 12.7.2018. Facebook oli kieltäytynyt antamasta tytön Facebook-tilin tietoja vanhemmille, vedoten yksityisyydensuojaan. Vanhemmilla oli tilin salasana, mutta Facebook oli sulkenut tilin tytön kuoleman jälkeen.

 • Facebook-tili kuului 15-vuotiaalle nuorelle, joka jäi vuonna 2012 metrojunan alle Berliinissä. Tutkinnassa ei selvinnyt, oliko kyseessä itsemurha vai tapaturma. Vanhemmat toivovat, että tytön Facebook-tililtä ja sillä vaihdetuista yksityisviesteistä löytyisi tutkinnalle tärkeitä tietoja, jotka antaisivat vastauksia tytön kuolinsyyhyn.

Ilta-Sanomat, Windowsin kulmakivi uudistuu – ohjelma ollut mukana vuodesta 1985. Wanha kunnon Muistio saa kasvonkohotuksen Windows 10:n tulevassa versiossa, Softpedia kertoo.

Älypuhelimista.

 • HS, Mikä vara-akku tai matkalaturi kannattaa hankkia? Ota nämä asiat huomioon jos haluat ladata kännykkää festareilla, mökillä tai muuten reissun päällä.
  • Varavirtalähde. Ei saa kuljettaa lentokoneen ruumassa. Jos varavirtalähteellä haluaa ladata myös kannettavaa tietokonetta nopeasti, virtalähteessä täytyy olla PD-ominaisuus (Power Delivery).
  • Laturi tupakansytyttimeen. Uusimmissa autoissa on usb-paikat puhelimien latausta varten jo valmiina. Jos matkustaa vanhemmalla autolla, on kätevintä ladata puhelinta tupakansytyttimestä. Sytyttimestä virtansa saavia latureita myydään halvimmillaan alle 20 eurolla.
  • Aurinkolaturi. Toimii kuten varavirtalähde, mutta sen lisäksi että sitä voi ladata kotona, se ottaa virtaa myös auringonvalosta. Etukäteen ladattu 10 000 mAh:n aurinkolaturi voi riittää mökillä viikoksi, jos aurinko vain paistaa aina välillä. Hinnat alkavat muutamasta kympistä.
  • (virtapankin tärkein ominaisuus on latausnopeus, kuinka kauan kestää virtapankin täyteen lataaminen. Ihan tavallinen aika 10 000 mAh:n virtapankille on 15 - 16 tuntia, voi olla enemmänkin).
  • ks. Digicamera.netin uutiset 24.6.2018, laaja vertailu ja linkit, virtapankit eli varavirtalähteet. Puhelimien lisäksi myös kannettavat ja tabletit.
 • Mobiili.fi, Uusi laajat manuaalisäädöt tarjoava kamerasovellus julkaistu sekä Androidille että iPhonelle. Moment Pro Camera.
 • Mobiili.fi, Honor tuo Suomessa myyntiin kolme uutta alle 200 euron älypuhelinta: Honor 7A, Honor 7C ja Honor 7S.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, One Photographer’s Love Letter to the Horses of Iceland.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

 • Manfrotto Noreg series launches with Backpack-30 and Messenger-30 bags. Suunniteltu vähän isommille peilittömille järjestelmäkameroille. Modulaarisia osia. Pienet jalustat voi kiinnittää repun/laukun ulkopuolelle. 15 tuuman kannetta ja 9.7 tuuman tabletti mahtuvat myös. Sadesuoja. Ennakkotilaukset. £130 ja £160.
 • The Kanton DX35 concept is an all-in-one film development machine the size of a coffee maker. Väri- ja mv-filmit. 35mm ja 120mm. Ei tarvita pimiötä. Vasta kehitteillä.
 • Sony Cyber-shot DSC RX100 VI review. 12.7.2018. Arvosana 83%.
  -Hyvää: JPEG hyvät värit ja yksityiskohdat. Dynaaminen alue. Automaattitarkennus seuraa erinomaisesti kohdetta. Hyvä video. Etsin erinomainen. Pieni. USB-lataus.
  - Huonoa: Monimutkaiset valikot ja mutkikas automaattitarkennus. Vähässä valossa kuvaaminen ei onnistu. Kosketusnäyttöä ei paljoa käytetä. Harmaasuotimen puuttuminen rajoittaa videokuvausta. Ei ulkoisen mikrofonin liitäntää (video). Ei kameran sisäistä raw-muunnosta. Hintaan ei sisälly ulkoista laturia.
 • Aiemmin:
 • -Avplus.fi, Sonyn superpokkarikamera tarjoaa hämmästyttäviä ominaisuuksia mutta on melko hintava. 9.7.2018. Trusted Reviews on testannut Sonyn RX100 VI -pokkarikameran. Kyseessä on valmistajan yhden tuuman ja 20,1 megapikselin taustavalaistulla kennolla varustettu huippuluokan kompaktikamera, jonka suositushinta on Suomessa 1 350 euroa.
 • -Dpreview.com, Sony RX100 VI vs Panasonic ZS200 vs Panasonic ZS100: which is the best travel companion? 25.6.2018. Ominaisuuksien vertailua. Sonyn automaattitarkennus on ylivoimainen. Sonyssa paras elektroninen etsin. Yhdessäkään mallissa ei ole harmaasuodinta eikä kierteitä, johon ruuvaisi harmaasuotimen. Eikä ole myöskään ulkoisen mikrofonin liitäntää (eivät sovi ns. vakavasti otettavaan videokuvaukseen). Panasonicin kosketusnäyttö on kehittyneempi kuin Sonyn. Sony on ylivoimainen vertailun voittaja, vaikka zoomin ulottuvuudessa häviääkin. Ja muutamassa muussakin ominaisuudessa. Ja sitten se hinta, jossa Sony on reilusti alakynnessä.
 • -Dpreview.com, DPReview TV: Sony RX100 VI review. 24.6.2018. YouTube-video, kesto 14:46. Hyvät ja huonot puolet aika kattavasti.
 • -Digital Photography School. Hands-On with the new Sony RX100 VI Compact Camera. 22.6.2018. Edeltävä malli Sony Cyber-shot DSC-RX100 V julkistettiin 6.10.2016, 24-70mm. Uudessa VI-mallissa yhden tuuman 20 megapikselin sensori. 24-200mm F2.8-4.5, 315 vaihetarkennuspistettä (65% sensorista kattaa). Laajakulmapäässä menetetään valovoimaa, zoompäässä voitetaan (edeltävään malliin verrattuna). 24 kuvaa sekunnissa, automaattitarkennus. Ensimmäistä kertaa kosketusnäyttö (vain tarkennuspisteen valintaan, ei esim. valikoihin), pieni viive. Ylös 180 astetta, alas 90 astetta. Ulkonäöllisesti sama malli kuin edeltäjä RX100 V, aavistuksen isompi. Suunnittelussa hyödennetty Sony A9 -mallia. Automaattitarkennus 0.03s. Vakautus 4EV. Harmaasuodin on jätetty pois (videokuvaajat). Samanlainen pop-up elektroninen etsin. 4K video. 250, 500 ja 1000 fps. Videokuvauksessa Hybrid Log Gamma. Ei mikrofoni- eikä kuulokeliitäntää. stereomikrofoni ja monokaiutin. Paino 301g.
 • -Diyphotography.net, Kai Wong’s hands-on review of new Sony RX100 VI superzoom camera. 12.6.2018. Edellinen malli Sony Cyber-shot DSC-RX100 V julkistettu 6.10.2016, 24-70mm. Uudessa VI-mallissa yhden tuuman 20 megapikselin sensori. 24-200mm F2.8-4.5, 315 vaihetarkennuspistettä (65% sensorista kattaa). 24 kuvaa sekunnissa, automaattitarkennus. Ensimmäistä kertaa kosketusnäyttö (vain tarkennuspisteen valintaan, ei esim. valikoihin), pieni viive. Ylös 180 astetta, alas 90 astetta. Käytännössä sama malli kuin edeltäjä RX100 V, aavistuksen isompi. Suunnittelussa hyödennetty Sony A9 -mallia. Automaattitarkennus 0.03s. Vakautus 4EV. Harmaasuodin on jätetty pois (videokuvaajat). Samanlainen pop-up elektroninen etsin. 4K video HDR. 250, 500 ja 1000 fps. Ei mikrofoni- eikä kuulokeliitäntää. stereomikrofoni ja monokaiutin.
 • -Dpreview.com, Sony Cyber-shot RX100 VI first impressions. 7.6.2018. Tekstit ja kuvat. Videokuvaajille sisäänrakennetun harmaasuotimen poisto ei ole hyvä asia (suljin pitäisi pysyä 1/50s tai 1/60s). Kosketusnäyttöä ei käytetä kuin tarkennuspisteen valintaan (ei valikoihin), ihan pieni viive. Laajakulmapäässä menetetään valovoimaa, zoompäässä voitetaan. Ihan positiiviset ensivaikutelmat.
 • -Valovuoto.fi, Sony RX 100 VI on julkaistu. 6.6.2018. Jos minun pitäisi ehdottaa jollekkin parasta taskuun menevää kameraa niin se olisi tällä hetkellä ehdottomasti Sonyn RX 100 sarja, eikä juuri julkaistu kuudennes versio tee tässä tapauksessa poikkeusta. Uudessa RX100 VI -kamerassa ehkä suurimmat uudistukset tai sanottaisiinko muutokset ovat optiikka ja videokuvaukseen lisänä tullut Hybrid Log Gamma. Telepään polttoväliä on kasvatettu 70 mm:stä huimaan 200 mm:iin. On ymmärrettävää, että kinovastaavuudeeltaan 200 mm näkymässä maksimiaukkoarvo on f/4,5, mutta jos 70 mm kinovastaavalla polttovälillä aukkoa ei saada vitosmallin tavoin arvoon f/2,8, on mielestäni menty ojasta allikkoon.
 • -Dpreview.com, Sony announces Cyber-shot RX100 VI with 24-200mm zoom. 5.6.2018. Edellinen malli Sony Cyber-shot DSC-RX100 V julkistettu 6.10.2016, 24-70mm. Uudessa VI-mallissa yhden tuuman 20 megapikselin sensori. 24-200mm F2.8-4.5, 315 vaihetarkennuspistettä (65% sensorista kattaa). 24 kuvaa sekunnissa, automaattitarkennus. Ensimmäistä kertaa kosketusnäyttö (vain tarkennuspisteen valintaan, ei esim. valikoihin), pieni viive. Ylös 180 astetta, alas 90 astetta. Käytännössä sama malli kuin edeltäjä RX100 V, aavistuksen isompi. Suunnittelussa hyödennetty Sony A9 -mallia. Automaattitarkennus 0.03s. Vakautus 4EV. Harmaasuodin on jätetty pois (videokuvaajat). Samanlainen pop-up elektroninen etsin. 4K video. 250, 500 ja 1000 fps.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Petapixel.com, How Canon DSLRs Communicate with Speedlites Using Light. Canonin popup-salama (jos sellainen löytyy järjestelmäkameramallista) kykenee laukaisemaan Canonin Speedlight-irtosalaman.

IR, Does your MacBook Pro need more horsepower? Blackmagic has partnered with Apple to create this external GPU. $699. Grafiikkaprosessori, videoon lähinnä. Kaksi Thunderpolt 3 -porttia, HDMI 2.0, 85W ulkoinen virtalähde, neljä USB 3.1 -porttia.

Kamera & Bild, Ny firmware till Canon EOS 6D mark II.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Olli Korhonen, Poliisilta saamani tehtävä: Jalkavammaisen citymetson elinkelpoisuuden selvittäminen. 8.7.2018. YouTube-video, kesto 0:45. Myös äänet. ...Tuomio – jonka lähetin välittömästi tiedoksi poliisille – oli, ettei metson jalan vamma ollut sellainen, joka estäisi sitä selviytymästä omin voimin luonnossa.

Ilta-Sanomat, Jokainen puhelimen kameraa käyttänyt tuntee ongelman – suomalaiset keksivät ratkaisun. Huonot ja rakeiset valokuvat saattavat olla tulevaisuudessa historiaa, kiitos suomalaistutkijoiden kehittämän tekoälyn.

Ess.fi, Lomalla viimeinkin! Lukijat vangitsivat herkkiä tunnelmia ja kauniita maisemia. Viimeistä kuvaa katsoessa piti hieraista silmiään ja katsoa toinenkin kerta. Melkoisen kaksimielinen kuva. Klassikkoainesta.

HS, Donald Trump on lentokonebongarille pelkkä matkustaja – kameran linssille Air Force One on yksi parhaista saaliista.

Yle Areena, Radio Suomen Päivä, Miehekäs Putin ja varakas Trump - Millaisina heidät esitetään valokuvissa? Podcast, kesto 10 min. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpia ja Venäjän presidentti Vladimir Putinia kuvataan aina, kun he astuvat julkisuuteen. Virallisissa kuvissa Donald Trump poseeraa varallisuuden keskellä, kun taas median ottamissa kuvissa Trump golfaa tai hän ilmeilee hassusti. Vladimir Putin taas esiintyy kivikasvoisena, vahvana mieshahmona, mutta myös erikoisemmissa tilanteissa, kuten kalastamassa ilman paitaa tai nostelemassa painoja. Miksi heidät esitellään tällaisessa valossa? Aiheesta tarkemmin kertoo taiteen tohtori ja valokuvataiteilija Harri Pälviranta. Toimittajana Atte Uusinoka.

HS, ”Pedofiilinmetsästäjän” sakkotuomio säilyi, hyväksikäytöstä tuomitun kuvan julkaiseminen ylitti rajan: ”Henkilöön kohdistuvaa halveksivaa leimaamista”. 10.7.2018.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Thom Hogan.

 • Which Long Telephoto Zoom? Nikonilla 70-300mm f/4.5-5.6E AF-P , 80-400mm f/4-5.6G, 180-400mm f/4E ja 200-500mm f/5.6E. Sitten vielä vanhemmat 70-300mm, 80-400mm (non AF-S) ja 200-400mm, näitäkin löytyy vielä uutena kaupoista.
 • The Nikon 1 Discontinuance Continues. Vähän ristiriitaa Nikonin eri sivustojen välillä.

Pdnonline.com.

Dpreview.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

YouTube-video, Sulantoblog, Leica CL Review. Kesto 5:00. This is my Leica CL review. Not technical, but more like a user experience. Lainassa maahantuojalta. Melkein kaikki elektronisen etsimen valmistajat tekevät saman virheen: silmälasien käyttäjiä ei oteta huomioon. Kuvan reunoja on vaikea nähdä. Muuten upea etsin. Aluksi näyttää, että Leicassa ei ole tarpeeksi säätimiä. Kaikki tarvittava on kuitenkin esillä. Kuvaaminen on vaivatonta, automaattitarkennus nopea. Sopii katukuvaajalle, dokumentointiin ja matkakuvaukseen. Runko 2490 euroa. Leica on ainoa kameravalmistaja, joka oikeasti valmistaa kameroita Euroopassa. Maailman vanhin kameravalmistaja.

 • Julkistus 21.11.2017. 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 1.5x. Etsin 2.36 megapikseliä, kolmen tuuman kiinteä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Paino 403g. Yhdellä latauksella ottaa 220 kuvaa. 4K video. Ei mikrofoniliitäntää. Elmarit-TL 18mm F/2,8 ASPH, hinta vähän yli 1.000 euroa.

HS, Kun valokuviin kätkeytyy salaisuus, jota ei heti huomaa. 11.7.2018. Erica Nyholmin ja Noémie Goudalin valokuvanäyttelyt kutkuttavat arvoituksellisuudellaan. Valokuvataiteen museon kesä on omistettu kahdelle nuorelle mutta vahvalla kuvaajalle. Liekö sattumaa vai huolellista suunnittelua, että Erica Nyholmin (s. 1982) ja Noémie Goudalin (s. 1984) näyttelyt myös sopivat erittäin hyvin yhteen. Molempia yhdistää kuvien lavastuksellisuus, viileän tyylikäs visuaalisuus ja arvoituksellinen tunnelma.

Tekniikan Maailma, Nikon P1000:lla kuvaa vaikka kraatterit Kuun pinnalta – ja sen saa omakseen 1 150 eurolla. Nikon Coolpix P1000 sisältää 125-kertaisen zoomin, jonka kuvakulma vastaa 24–3000 mm:n kino-optiikkaa. Niinpä valokuvia tai 4k-vidoita saa jopa Kuun kraattereista ja muista kaukaisista kohteista, jotka jäisivät tavallisilla kameroilla kuvaamatta. 16 megapikselin kenno on kooltaan vain 1/2,3 tuumaa, jolloin 3000 mm:n kino-optiikkaa vastaava kuvakulma saavutetaan jo 539 mm:n polttovälillä. Valovoima on sekin telepäässä vaatimattomat f/8, joskin se paranee laajakulmalla arvoon f/2,8. Näillä eväillä kamera ei tuottane kovin hyvää jälkeä niukassa valossa, mutta sopivissa olosuhteissa sillä saa varmasti näyttäviä valokuvia ja 4k-videoita. Myyntiin syyskuussa, 1.150 euroa.

Yle, Edes mahtimiesten koneet eivät pysäytä reittilentoliikennettä – Dronet pidettävä maassa Trumpin ja Putinin tullessa kylään. Ilmailuharrastajat joutuvat pysyttelemään maassa sunnuntaista kello 6:sta tiistaihin kello 8:aan. Ilmailu ja esimerkiksi dronejen lennättäminen on kiellettyä Helsingin, Vantaan ja osan ympäryskunnista kattavalla alueella.

HS, Helsinki on kokenut kokousisäntä – Kuvakooste idän ja lännen johtajien huippukokouksista pääkaupungissamme. 28.6.2018.

Yle, Rautavaaralla napattiin kuva harvinaisesta suomenpuukärpäsestä – 190 vuoden aikana lajista vain nelisenkymmentä havaintoa. 11.7.2018. Kuopiolainen luontokuvausta harrastava Teuvo Karppa oli maanantaina kuvaamassa hyönteisiä Rautavaaralla, kun hän näki värikkään ja erikoisen näköisen hyönteisen puupinolla puiden läjitysalueella.

Yle, Korkein oikeus linjasi: Oikeus elää rauhassa kuuluu myös tuomituille – "Pedofiilinmetsästäjä" rikkoi lakia Facebook-ryhmässä. 10.7.2018. Lasten hyväksikäytöstä tuomittujen nimiä ja kuvia Facebookissa julkaiseva äänekoskelainen Mikko Parantainen yhdisti kaksi julkista tietoa netissä. Hänet tuomittiin sakkoihin yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Älypuhelimista.

Featureshoot.com, Nighttime New Jersey devoid of people.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Thom Hogan, Sony Mirrorless Issues. Täydellistä kameraa ei ole. Kaikista löytyy hyviä ja vähemmän hyviä puolia. Tässä käydään läpi Sonyn peilittömien kameroiden internet-keskusteluissa esiin tulleita ongelmia. Ja mitä tehdä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Rajala Blogi, Vinkit kesäkuvaamiseen reissussa. 9.7.2018. Ja kaikenlaista ostettavaa.

Kaaoszine.fi, Sarvet esiin! Tuska 2018 fanikuvina. 90 kuvaa.

Avplus.fi, Sonyn superpokkarikamera tarjoaa hämmästyttäviä ominaisuuksia mutta on melko hintava. Trusted Reviews on testannut Sonyn RX100 VI -pokkarikameran. Kyseessä on valmistajan yhden tuuman ja 20,1 megapikselin taustavalaistulla kennolla varustettu huippuluokan kompaktikamera, jonka suositushinta on Suomessa 1 350 euroa.

HS, Ei kuvia jenkkakahvoista tai ihmisistä ”liian tiukoissa vaatteissa” – Facebookin etiikasta voi sanoa mitä vaan, mutta ainakin sen mainoskäytännöt ovat tiukat. 7.9.2018. Facebookin mainostussäännöt sisältävät melkoisen listan aiheita ja asioita, joita pitää välttää tai ottaa huomioon. Esimerkiksi kuvaa, jossa joku puristaa jenkkakahvaansa, ei saa käyttää Facebook-mainoksessa. Kiellettyä on ”alastomuus tai alastomuuteen vihjailu, myös taiteellisissa tai opetuksellisissa tarkoituksissa (ei koske patsaita)”.

 • Kiellettyä myös "Paljon paljasta ihoa tai rintavakoa, vaikka se ei olisi seksuaalisluonteista. Kuvat, jotka keskittyvät yksittäisiin ruumiinosiin, esimerkiksi vatsalihaksiin, pakaroihin tai rintaan, vaikka ne eivät olisi luonteeltaan seksuaalisia".

Ilta-Sanomat, Näpistelijän kuvan jakaminen Facebookissa johti sakkoihin varoituskyltistä huolimatta. Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut miehen sakkoihin, kun tämä valokuvasi myymälänäpistelijän ja jakoi tilanteesta kuvan ja videon kyseisen K-kaupan Facebook-sivulla. Liikkeessä oli myös kyltti, jonka mukaan näpistelijöistä ja varkaista laitetaan kuvat Facebookiin.

 • Käräjäoikeus katsoi, että pelkkä kaupassa oleva ilmoitus ei oikeuta kuvien julkaisemiseen. Kuvaaja sai päiväsakkoja, minkä lisäksi hän joutuu korvaamaan oikeudenkäyntikuluja ja kärsimyskuluja.
 • Näpistelijä oli tekohetkellä alaikäinen ja hän on jo aiemmin saanut teosta sakot.

Valovuoto.fi, Godox AD400 PRO on julkaistu. 9.7.2018. Kiina. Langaton TTL ja HSS Canonille, Nikonille, Sonylle, Olympukselle, Panasonicille ja Fujifilmille. Hinta Suomessa lienee 400 - 600 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Jill Greenberg Establishes Alreadymade, an Online Directory of Women Photographers. Kuvia. Kysymys-vastaus -haastattelu.

Nikonilta uutta.

 • Suomen Nikon, Esittelyssä kamera, joka luulee olevansa kaukoputki: Coolpix P1000 Megazoon. 10.7.2018. (Lehdistötiedote). Käytettävissä 125-kertainen optinen zoom (24–3 000 mm) ja 250-kertainen Dynamic Fine Zoom (6 000 mm). (Jopa 500-kertainen 4-kertainen digizoomi, 12000mm) Suuri kahva ja zoomauksen sivusäädin helpottavat käsittelyä. Palautuva zoomaus -painike vaihtaa objektiivin zoomauksen hetkessä supertelekuvauksesta lähemmäs laajakulmaa. Näin kuvan ulkopuolelle joutunut kohde on helppo löytää takaisin kuvaan. SnapBridge-yhteys antaa mahdollisuuden synkronoida valokuvat älylaitteeseen jo kuvaushetkellä. SnapBridgen ansiosta älylaitetta voi käyttää myös kaukolaukaisimena. Ei vielä Suomen hintatietoja. Yleensä dollarihinnat on voinut aika suoraan muuttaa euroiksi. Siis $1000 = 1000 euroa.
 • Suomen Nikon, Nikon Coolpix P1000. Paino 1415g (akku + muistikortti mukana).
 • Dpreview.com, Nikon Coolpix P1000 shoots for the moon with 3000mm equiv. zoom. Aikaisemmin Nikon Coolpix P900, 24-2000mm. Nyt uusi malli yltään 3000mm:iin. Aukot F2.8-8 (edellisessä mallissa F2.8-6.5). Suodinkierre 77mm. Dynamic Fine Zoom yltää 6.000mm (keinotekoisesti kasvatetaan zoomia). Ja sitten vielä 4x digitaalinen zoomi yltää 12.000mm. Kameran pituus 36cm, painoa 1.4kg. 16 megapikselin sensori, ISO 100-6400, RAW (uutta). Sarjakuvaus 7 kuvaa sekunnissa yhden sekunnin ajan. Joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö ja OLED-elektroninen etsin 2.36 miljoonaa pistettä. 4K/UHD video 30p tai 25p. 1080p, 60fps-25fps. Ulkoisen mikrofonin liitäntä. Käsisäädöt valotukselle, HDMI-ulostulo. Wi-Fi, Bluetooth. Älypuhelimella voi ohjata. Yhdellä latauksella ottaa 250 kuvaa. Syyskuussa myyntiin, $999.
 • IR, Unleash the beast: Say hello to the Nikon P1000, a superzoom with a 3000mm-equivalent zoom lens. Nikon Coolpix P900, vuodelta 2015. Sama sensori edelleen. 125-kertainen zoom. 24-3000mm. Sisäänarkennetut timelapse- ja superlapse-toiminnot. Speedlight-yhteensopiva salamakenkä.
 • IR, Nikon P1000 Review -- First Impressions.
 • Nikonrumors.com, Nikon Coolpix P1000 camera finally announced with 24-3000mm 125x zoom.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Thom Hogan.

 • What's the Entry Point? 6.7.2018. 24 megapikselistä on tullut skaalan alin kuluttajamalleille. Canonin ja Nikonin uusien tulevien peilittömien myötä täyskennoiset ovat mukana samassa trendissä. Ja se hintaluokka lienee $2.000. Mitä tästä seuraa. Canon. Fujifilm. Leica. Nikon. Olympus. Panasonic. Pentax. Sony.
 • Nikon's July Lens Sale. Nikon USA.
 • Fujifilm's Summer Sale. Fujifilm USA.

Pdnonline.com.

Thephotoargus.com, 40 Excellent Examples of Typography Photography.

The Online Photographer, Canon and Nikon To Go Mirrorless: Rumors.

Fotosidan.se, Nya bilder i Fotosidan Galleri.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Journalisti 7/2018. Ilmestynyt 25.5.2018.

 • Med olika syn på verkligheten. Koneen säätiö rahoitti, 146.500 euroa, vuodet 2015 - 2017. Kaksi Suomea - Kasvaako eriarvoisuus (Två sidor av Finland - växer ojämlikheten?). Viisi tutkijaa, kolme journalistia, valokuvataiteilija ja valokuvaaja/tutkija. Lisäksi 10 valokuvaajaa mukana kuvatyöpajassa. Näyttely Valokuvataiteen museossa keväällä 2018. Alkuaan projektin lähtökohtana oli hankkia 200 kuvaa suomalaisten olohuoneesta ja 500 kuvaa suomalaisten kylpyhuoneesta.

Journalisti 8/2018. Ilmestynyt 15.6.2018.

 • Onnellinen yrittäjä. Freelancetyössä vuorottelevat epävarmuus - ja ylityöllistyminen. ”Silloin on niin lopussa, että vain turkulaisesta kasvattajaseurasta hankittu rutiini pelastaa”, kirjoittaa Lauri Rotko. Aloitin freelanceurani ilman omaa kameraa. Turkulaisessa kasvattajaseurassa pyydettiin tarvittaessa töihin vuoro kerrallaan ja kamat sai raapia aamuisin kasaan kuvatoimituksen kaapeista. Keikkoja tein neljän päiväkeskiarvolla. Muistissani on edelleen hämmästyttävä määrä varsinaissuomalaista kotiseututietoutta, ja osaisin edelleen vaikka silmät sidottuna nopeimman reitin Kauppiaskadulta Runosmäkeen ja takaisin. Hommia tein verokortilla, liksa ei ollut hyvä, mutta rutiinista muodostui kova.
  • Sitten tuli muutto Helsinkiin ja pakkoyrittäjyys. En pystynyt enää kuvaamaan muiden kamoilla. Oli hankittava kamera, kirjanpitäjä, muutama linssi ja muutama asiakas. Ei ollut omaa konetta, käsittelin kuvat koulun koneella. Liikuin junalla, kävellen ja fillarilla. Muistan edelleen sen hetken H-junassa, kun tajusin, että tämä yrittäjyys on hiton siistiä.
 • Kollegojen kuteet. Yksi kuudesta esitellyistä on valokuvaaja Tommi Tuomi, 47, työskentelee Otavamediassa ja kuvaa Seuralle, Vivalle ja Kotilääkärille.

Urbanex.ninja. Blogi. Videot. Kohteet. Oppaat. Kuvia ja tekstejä paljon. Facebook, YouTube, Instagram. Kohteiden sijaintitietoja ei jaeta.

Pallopanoraamablogi, Maisemia Heinäveden Pääskyvuoren näkötornista. Enpä ole hulppeammassa näkötornissa käynyt kuin nyt Heinävedellä Pääskyvuoressa. Kolmikerroksinen puutorni nousee 181-metrisen (sata metriä järven pinnan yllä) Pääskyvuoren melkein korkeimmalta kohdalta ja eteen levittäytyy varmaankin parasta etelä-savolaista vaaramaisemaa melkein 360 asteen verran.

Avplus.fi, Nikonilta tulossa kaksi ammattilaistason peilitöntä järjestelmäkameraa? Nikon Rumors kertoo, että Nikonilta olisi tulossa kaksi peilitöntä täyden kennon kameraa tämän kesän aikana.

HS, Katse ylös: Valaisevat yöpilvet ovat kesäisen yötaivaan pääkohde – yläilmakehän jäiset pölylautat voivat olla Suomea suurempia.

Ilta-Sanomat, Aitan kivijalasta löytyi kuva-aarre – 5 maagista valokuvaa kertoo, millaista elämä oli maaseudulla 1910-luvulla. Hemminkisen neiti oli Punkaharjun hovikuvaaja, jonka elämäntyö oli painua unholaan. Nyt hänen valokuvansa on pelastettu uusien sukupolvien nähtäväksi. Hiljalleen ratkeaa myös taiteilijan oman elämän mysteeri.

 • Ihmisiä harjulla – Punkaharjun hovikuvaaja Anni Hemminkinen -näyttely Punkaharjulla 6.6.2018–6.1.2019. Näyttely on kaksiosainen. Puolet valokuvista on Hotelli Punkaharjussa (sivuilla ei mitään näyttelystä) ja puolet Suomen Metsämuseo Lustossa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Give Your City Shots A Creative Twist With These 6 Tips.

IR, Beginner tips for shooting sharper photographs using stability, camera settings and more. YouTube-video, kesto 3:53.

Dpreview.com, DPReview TV: where to place a microphone to record great audio. YouTube-video, kesto 11.20. Halpa mikrofoni oikein sijoittuna toimii paremmin kuin kallis mikrofoni huonosti sijoitettuna.

Petapixel.com.

 • Jeff Mermelstein is a F***ing Anthropologist. NYC, katukuvaaja. Kuvaa tuntemattomien puhelimien tekstiviestejä ja julkistaa kuvat Instagrammissa.
 • 3 Travel Vloggers Killed After Plunging Off Waterfall. Yksi kolmesta (nainen) liukastui ja putosi putouksen yläpuolella olevaan virtaan. Miehet hyppäsivät perään auttamaan. Ryhmässä oli kaikkiaan kymmenkunta jäsentä, 500.000 seuraajaa YouTubessa, 1.1 miljoonaa Instagrammissa.
 • Ep. 289: Phony…Phony…Real – and more. Podcast kesto 34:52. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.
  • Adobe’s working on AI that may solve an important problem. (#)
  • The future of SD cards brings incredible speeds and capacity. (#)
  • Sony gets serious about long glass. (#)
  • Apple gets to make a claim perhaps not all can make. (#)
  • Loupedeck adds a number of plusses to its Loupedeck+. (#)
  • More in the ongoing Vivian Maier. (#)

Diyphotography.net, Comparing Sigma’s Bokeh Master 105 f/1.4 Art with 85 f/1.4 and 135 f/1.8.

Earthboundlight.com, I May (Or May Not) Be Just About Ready to Snap. 8.6.2018.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 • Canonrumors.com, Canon Will Announce Their First Full Frame Mirrorless in 2018 [CR3]. Toinen Canonin uusista täyskennoisista peilittömistä tulee kuulemma vielä myyntiin tänä vuonna.
 • Sonyalpharumors.com, Nick Page switches from Canon to Sony. Here is why… YouTube-video, kesto 15:26. Sony A7RIII. Canon 5D Mark IV. Pitkään Canonilla kuvannut, paljon Canonin objektiiveja. Parin viikon kokemukset. Lue myös kommentit. Elektroninen etsin näyttää kuvan valotuksen tarkasti, tietää jo etukäteen, miltä kuva näyttää. Ilman akkukahvaa ergonomia ei ole kovin hyvä. Canonissa parempi lcd-näyttö. Sonyn tarkennussysteemi ainakin yhtä kuin Canonin. Canon parempi hämärässä. Hääkuvauksessa Sony parempi. Termit Sonyssa erilaiset kuin Canonissa. Kosketusnäyttö Canonissa parempi (Sonyssa vähän kosketusnäytön toiminnallisuutta). Tarkkuutta Sonyssa paljon enemmän kuin Canonissa, terävyyttä myös (ei AA-suodinta sensorin edessä, isompi sensori, 42 Mp vs. 30 Mp. Mutta Canonilla myös 51 Mp järjestelmädigi). Sonyn kuvatiedostoja pitää enemmän säätää, mutta niistä tuleekin parempia. Sonyn video paljon parempi kuin Canonissa. Sonyn valikkosysteemi on hämmentävän laaja, mutta sen voi kustomoida haluamakseen. Akut kestävät Sonyssa paljon pitempään. Canoniin ei enää ole paluuta, tuntuu Sonyn jälkeen isolta ja hitaammalta. (Säänkestävyydestä ei mitään...).

 

08.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Olli Korhonen, Tahatonta komiikkaa luonnossa – Sinnikäs pieni silkkiuikun poikanen haluaa kiivetä emonsa selkään. 6.7.2018. Pari iltaa sitten sain yllättäen todistaa jotain mielestäni todella koomista: Pieni silkkiuikun poikanen halusi päästä emonsa selkään lepäämään, mutta emo ei tainnut olla ihan samaa mieltä poikasensa kanssa. Se, miten emon ja poikasen piirileikissä lopulta kävi, selviää videon lopuksi. YouTube-video, kesto 1:02. Mukana ääni.

Rajala Blogi, Haastattelussa: Julius Konttinen. 6.7.2018. Jonkin verran tekstiä ja YouTube-video, kesto 3.57.

Pallopanoraamablogi, Mennään metsään. 7.7.2018.

Kouvolan Sanomat, Kouvolalainen, älä hävitä vanhoja valokuviasi tarkistamatta, ovatko ne museokamaa. Kouvolan kaupunginmuseon arkistoissa on aukkoja varsinkin 1970- ja 1980-lukujen kohdalla.

Älypuhelimista.

 • Suomimobiili.fi, Osallistu SuomiMobiilin kesäkuvakisaan ja voita uusi OnePlus 6 Red. Ensimmäinen osa kilpailusta järjestetään 7.7.-15.7. 2018, jolloin otetaan vastaan kesäisiä kuvia kilpailua varten. Tämän jälkeen SuomiMobiilin toimittajat sekä valokuvauksen ammattilaiset valitsevat 20kpl kuvia kilpailun toiseen vaiheeseen. Kaikki 20 valittua kuvaa julkaistaan SuomiMobiilin Facebook-sivulla 16. heinäkuuta 2018, joista eniten tykkäyksiä/reagointeja 22. heinäkuuta kello 23.59 mennessä saanut kuva on kesäkuvakisan voittaja.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR, How to sharpen photos and reduce noise in Lightroom Classic CC.

Kamera & Bild, Marie Jönsson skapar mönster med råvarorna. Vaikka ruoan raaka-aineita.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tapio Niiranen, Ulkoilutan kameraa -blogi, joka kuukausi monta postausta. Muutama poiminta.

Yle.fi, Saksan karvas tappio ja viikon muita uutiskuvia. 2.7.2018. Viime viikolla Saksa tippui jalkapallon MM-kilpailuissa alkulohkovaiheessa, uimahyppääjä harjoitteli Bilbaon Guggenheim museon kupeessa ja Myanmarin poliisi tuhosi narkoottisia aineita. Tässä viikon kiinnostavimpia uutiskuvia. 15 kuvaa.

Mikrobitti.fi, Kritisoitu tekijänoikeusdirektiivi kaatui EU:n parlamentissa, mutta ei pysyvästi. Esityksen etenemistä vastusti 318 meppiä. Puoltavia ääniä oli 278. Syksyn käsittelyssä koko parlamentti keskustelee asiasta ja voi myös äänestää muutoksista direktiiviin, kertoo vihreiden meppi Heidi Hautala.

HS, Saako Instagram sinutkin tuntemaan riittämättömyyttä? Los Angelesissa avattiin seinä, jonka edessä kuvaaminen vaatii 20 000 seuraaja.

Tuomas Heinonen, Hernepussi auton oveen – MrJan Gear Two Legged Bean Bag. 6.7.2018. Auton käyttäminen piilokojuna on erittäin toimiva ratkaisu hirvieläimiä kuvattaessa. Yksi MrJan Gearin hernepussisarjan pusseista tuo ratkaisun, kuinka kuvata mukavammin autoa suojaten tuoden lisäksi hyvän kuvausmukavuuden. 33 euroa.

Länsi-Suomi, Rauman kameramuseossa on esillä valokuvauksen koko kirjo. Raumalainen ammattivalokuvaaja Kalevi Laakso on kerännyt 1950-luvulta lähtien kaikkea mahdollista valokuvaukseen ja optiikkaan liittyvää esineistöä ja kirjallisuutta. Varhaisimmat esineet ovat 1800-luvulta ja nuorimmat 1990-luvulta. (vain osa artikkelista netissä).

 • (tämä lienee kysessä) Kameramuseo, Isokatu 8. Kamerat, elokuvakoneet, lisävälineet ym. Daquerosta digitekniikkaan! Museoshopissa myynnissä keräilykameroita, taidetta, designlasia sekä kirjallisuutta. Avoinna päivittäin 12–16. Tiedustelut p. 02 822 5638.
 • (netissä hyvin vähän faktaa)

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A harrowing portrait of the U.S. opioid crisis. Kuvat ja teksti.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Review of the Sigma 70mm f/2.8 Art Series Macro Lens. Käyttötesti. Täyskennoisille. Canon, Sigma, Sony E. Kompakti koko vain kun ei käytetä, 10.6cm, lisää pituutta tähän 5cm. Vastavalosuoja, 49mm suodinkierteet, lähin tarkennus 25.8cm. 1:1 aukko on f/5, valotusta pitää korjata +1.6EV. Automaattitarkennus ei ole huippunopeaMakrokäyttöön 70mm ei ole paras mahdollinen, pitää 10 tuuman = 25,4cm) päähän 1:1 (100mm Canon 12 tuumaa = 30,5cm). Ei säänkestävä. Suomen hinta on alle ja päälle 550 euron, riippuen mille kameralle (hinnassa on mukana verot). Vähän halvempi Canonin vastaava makro. Ja jonkin verran huonompikin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valovuoto.fi, Huhuja Nikonin peilittömistä kameroista. 4.7.2018. ...Näiden perusteella itse odotan Nikoneilta todella viimeisteltyä käytettävyyttä ja täysin viiveetöntä responsiivisuutta. Se on alue, jossa Nikon on yleensä ollut vahva ja jossa esimerkiksi Sonyllä on vielä parannettavaa.

Helsingin kaupunki, Helsinki Photo Festival – Helsingistä valokuvauksen pohjoinen pääkaupunki. 5.7.2018. Teurastamon alueella 5.7. avautuva Helsinki Photo Festival tarjoaa monipuolista ohjelmaa, joka tukee nykyaikaista valokuvataidetta ja urbaaneja näyttelyitä. Festivaalin ohjelmaan sisältyy Artist talk -tilaisuuksia, työpajoja, seminaareja, valokuvauskävelyitä ja innovatiivisia valokuvarakennelmia. Teurastamon lisäksi tapahtumia on muun muassa Hermannin puistossa, Kalasatamanpuistossa, Sörnäistenlaiturilla ja Suvilahdessa. Festivaali jatkuu 15.8. saakka.

Tiina Puputti, blogi.

Kamerakoulu.fi, Testissä Fomapanin mustavalkofilmit. Foma on tsekkiläinen valmistaja, joka tunnetaan filmikuvaajien keskuudessa parhaiten edullisista Fomapan filmeistään.

Pallopanoraamablogi, Yksinkertainen tapa taustataivaan poistamiseen tähtikuvasta. 4.7.2018.

Avplus.fi, Viisi vinkkiä parempiin maisemakuviin – nappaa talteen ideat kesäreissulle. 21.6.2018. Suomeksi englanninkielisen YouTube-videon pohjalta.

HS, Ruisrockissa testattava vaatteiden alle näkevä kamera puuttuu ihmisen yksityisyydensuojaan, sanoo julkis­oikeuden professori. Kuva ei ole anatomisesti yksityiskohtainen eikä ihmisen sukupuolen pitäisi olla tunnistettavissa. ”Lainsäädännön mukaan voidaan tehdä fyysinen tarkastus tai käyttää apuvälineitä”, Ketonen selittää. Ketonen myös muistuttaa, että kyseessä on yleisötapahtuma, jossa on muutakin kameravalvontaa ja tästä kerrotaan myös kävijöille.

Yle, Itärajan karhu näkee itsensä peilistä ja säikähtää perusteellisesti – Katso huikea video.

Rajala Blogi, Veikkausliigan kesäkuun futiskuva: Kaikkensa antaneet. 5.7.2018.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 21 Atmospheric Photos Taken in the Rain.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR, Step-by-step guide to creating background blur using Photoshop. YouTube-video, kesto 45:37. Aloitetaan Adobe Camera Raw:sta.

Thephotoargus.com, Stunning Landscape Aerial Photography and Top-Down Images by Phil Corley.

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, Panasonic TZ200 15x zoom med stor sensor. Arvosana 65. Kompakti matkazoomi, 24-360mm, tuuman sensori, 20 megapikseliä. 4K video (1.5x kroppi, lisää kohinaa). F3.3-6.4. Elektroninen etsin 2.33 megapikseliä. 5-akselinen kuvanvakaaja toimii myös 1080p videossa. 3 tuuman kosketusnäyttö. Wi-Fi, Bluetooth. USB-lataus. Yhdellä latauksella ottaa 370 kuvaa. Etsin vähän liian pieni, terävyys ei oikein riitä. Jos välttämättä haluaa pienen matkazoomin, niin sitten. 799 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Kesäkuun parhaat kuvat. Kesäkuussa Helsingin Sanomiin kuvattiin eduskunnan hymyedustaja, Judas Priestin keikan eturivi, Euroopan vanhin laiskiainen ja paljon muuta. 60 kuvaa.

Peter Forsgård, YouTube-videoita.

Kiskoseura.fi Kaj Fagerström, Sammalhuoneet. Salolainen valokuvaaja Kai Fagerström Kiskon Kivimakasiinissa. Herkkätunnelmaisissa teoksissa ketut, mäyrät, oravat, hiiret ja monet muut, tulevat niin lähelle katsojaa, että niille alkaa väistämättä muovata inhimillisyyden piirteitä. Nehän ovat kuin me…. Avoinna 5.7.–5.8.2018 Ti-Su 13-17. Vapaa pääsy.

 • Petteri Hautamaa, Sammalhuone puhuttelee. 7.2.2018.
 • YouTube-video, Kai Fagerströmin kokemus kuuluisuudesta ja ulkomaanmatkoista. 4.3.2018. Kesto 10:55. Still-kuvista koostettu. Haastattelu. Pätkä poimittu Ei niin Ajankohtaisen Ohjelman viidennestä jaksosta. Suomalainen luontokuvaaja Kai Fagerström jakaa mielipiteitään siitä miten julkisuudessa oleminen ei, ehkä ole aivan sitä mitä odottaisi. Hän myös kertoo tarinan siitä, kun hänet kutsuttiin esittämään kuvia Lontoon luonnontieteellisessä museossa voitettuaan Photojournalisti palkinnon.
 • Villesuhonen.net, Illuusio sammalhuoneesta.
 • Salon Seudun Sanomat, Salolaiskuvaaja ehdolla luontokirjakisan voittajaksi. 7.11.2017.
 • Suomen Wikipedia, Kaj Fagerström.
 • Vuoden Luontokuva 2011. Kai Fagerström: Kettu. Vuoden 2011 Luontokuvaksi valittiin salolaisen Kai Fagerströmin eläinkuva “Kettu”. Kuva on hieno näyte Fagerströmin pitkäaikaisesta projektista kotiseutunsa eläimistön kuvaamisessa. Tuomaristo näki kuvassa piirteitä klassisesta muotokuvauksesta ja piti kuvaa virstanpylväänä pelkän toteavan luontokuvauksen matkalla kohti todellista valokuvausta. Kuvan ottaja Kai Fagerström on harrastanut luontokuvausta viitisentoista vuotta.

Ville Suorsa, Svedjehamn ja Raippaluodon silta. 4.7.018. Svedjehamn on pieni ja idyllinen kalasatama Merenkurkun saariston sydämmessä, Björköbyn saaren pohjoisreunalla. Sataman vieressä on myös Saltkaret -näkötorni, josta avautuu komea maisema Merenkurkun maailmanperintöalueen saaristoon ja erityisesti etualalla oleville edustaville De Geer -moreeneille. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Yle Areena, Radio Suomi Kotka, Valokuvaaja Juha Metso: Maailma on tällä hetkellä täynnä muovikuvia. Kesto 12 min. Valokuvaaja Juha Metso ei halua olla kulttuurinarisija vaan tekijä. Kotkan valokuvakeskuksessa on avautunut Metson näyttely, joka esittelee musiikin kotimaisia ja ulkomaisia legendoja. Petri Niemi haastattelee Metsoa.

Olli Korhonen, Kuuntele kuinka laulutaituri viitakerttunen laulaa kesäyössä – Kuule sen luoma monipuolinen äänimaailma. Teksti, ääninäyte, kuvat.

Yle, Filmirullassa oli yksi ruutu jäljellä, kun Maradona sai pallon – suomalainen valokuvaajalegenda valitsi mieleenpainuvimmat MM-kisakuvansa: "Odotin hetkeä, jolloin laukaisisin". Juha Tamminen on kiertänyt maailmaa jalkapalloa kuvaten jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Jalkapallon MM-kisoissa Tamminen kameroineen on vieraillut vuodesta 1982 lähtien. Tässä hän esittelee kymmenen suosikkikuvaansa vuosien varrelta.

 • (näiden kuvien tekninen laatu: lähinnä nostalgiaa).

Yle, Harvinainen kaksihaarainen sateenkaari hämmästytti Saimaalla – edes meteorologi ei ollut ennen nähnyt mitään vastaavaa. Tähtitieteellinen seura Ursa kertoo nettisivuillaan(siirryt toiseen palveluun), että tällaiset heijastussateenkaaret ovat hyvin harvinaisia.

HS, Suomalaisyritys kehitti vaatteiden alle näkevän kameran, jota testataan Ruis­rockissa – katso videolta, miten kamera tunnistaa piilotetut esineet. Helsinkiläisen Asqella Oy:n alimillimetritekniikkaan perustuva Argon-kamera skannaa festarikansaa heidän kulkiessaan laitteen ohi. Argon on lähes kaksimetrinen, kaksisataakiloinen mustanhopea jättikamera. Argon-kamera toimii sata kertaa pidemmillä aallonpituuksilla kuin perinteinen lämpökamera. Siitä syystä vaatemateriaalit näyttäytyvät kokonaan läpinäkyvinä. 100.000 - 200.000 euroa.

(kertaus Digicamera.netin uutiset 27.4.2017)
-Passikuvasta (ja henkilökorttikuvasta). Viime viikon lauantaina 22.4.2017 muistin, että passi ja henkilökortti eivät ole enää voimassa toukokuun alussa. Armi otti päiväsaikaan joitain kuvia, niistä sitten yksi valikoitui jatkoon.

-Ota omat passikuvasi (alkuaan 4.11.2003, päivitetty sen jälkeen) -ohjeilla selvisi prosessista ihan hyvin. Soveltaen. Värikuva lähti. Kuva pitää olla alle kuusi kuukautta vanha, sähköisesti toimitettavan kuvan mitat 500 x 653 pikseliä, jpg-kuva, tiedoston maksimikoko 250 kilotavua. Pari kertaa piti ensi kirjautua pankkitunnistautuen lupahallinnon valokuvapalvelimelle. Ensimmäisellä kertaa täytin perustiedot (mitään käyttäjätunnusta ei tarvinnut). Toisella kertaa pääsin sitten siirtämään kuvan. Kolmannella kertaa sitten varsinaisesti tilasin passin + henkilökortin, tähän tuli kuvatunnus, kaikki piti maksaa etukäteen (yhteensä 88 euroa).

 • Automaattinen tarkistus ei havainnut kuvassa huomauttamista. Jos sormenjäljet + nimikirjoitus ovat alle kuusi vuotta vanhoja => ei tarvita henkilökohtaista käyntiä. Sähköpostiin tuli kuvan siirtämisen jälkeen kuvatunnus, samoin puhelimeen tekstiviestinä.
 • Tilattaessa piti valita R-kioski, josta valmiit tuotteet sitten hakee. Lauantai-iltana lähetin kuvan + tilasin passin + henkilökortin. Keskiviikkona aamupäivällä 26.4.2017 tuli tekstiviesti, että voi hakea R-kioskilta. Vasta hakemisen jälkeen selvisi, että nyt oli kyse vasta passista. Henkilökorttia vielä odottelen. Ja R-kioskilla vielä kolmen minuutin aikaviive ennenkuin lähetyksen sai. Passin voimassaoloajan alkaminen oli laskettu siitä päivästä, jolloin minulle oli myönnetty uusi passi (maanantai 24.4.2017). Hävisin siis noin 90 senttiä, kun en odottanut vanhan passin viimeistä voimassaolopäivää.
 • Matkustusasiakirjana vanha passi ei kuulemma enää käy, kun olen uuden hakenut. Saatekirjeessä kehotettiin tekemään vanha passi käyttökelvottomaksi. Uusi passi on sisältä aika lailla erinäköinen kuin edellinen viiden vuoden takainen.
 • Olin yllättynyt prosessin vaivattomuudesta ja nopeudesta. Värejä ei kuvissa enää ollut, aika suttuinen kuva. (jaha, henkilökorttikin tuli, torstai 27.4.2017).
 • Timo Suvanto, Timon poikkitiedepalsta. Useita artikkeleita passikuvan ottamisesta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, These Funny, Disarming Photos Will Make You See Sports in a New Way. Nämäkin kuvat on jo nähty, mutta haitanneeko tuo.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • How To Use Horizontal Lines Successfully In Your Images.
 • How To Capture Creative Long Exposure Photos With Drones. YouTube-video, kesto 1:10.
 • Canon EOS 4000D Review. Julkistus 26.2.2018. Kaikkein edullisin Canonin perinteinen järjestelmäkamera. Ominaisuuksia on liikaa riisuttu. 18 megapikselin kroppikenno. Sarjauvaus 3 kuvaa sekunnissa (!). 2.7 tuuman lcd-näyttö, 230.000 pistettä (!). Optinen etsin 95% (!). Yhdellä latauksella ottaa 500 kuvaa. Paino 436g. Kohinaa, Live View -tarkennus niin hidas, ettei voi käyttää. Surkea kittobjektiivi. Sisäänrakennettu Wi-Fi, värit hyvät, ergonominen, helppo käyttää, akut kestävät pitkään. Suomen hinta 350 euroa (runko + kittiobjektiivi).
 • Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 50-200mm f/2.8-4.0 ASPH Video Review. YouTube-video, kesto 8:05. Myös teksti. Panasonic, Olympus, Micro 4/3 -systeemiin. Kroppikerroin 2x, polttovälivastaavuus 100-400mm. Paino 655g, suodinkierre 67mm. Erinomainen. Mutta melkoisen paljon saa maksaa, Suomen hinta on n. 2.000 euroa.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, How to photograph fireworks. 4th of July.

Pdnonline.com.

IR.

Fotosidan.se.

 • Fotosidan besöker Leica-fabriken. Leicalla Saksassa muutama sata työntekijää. Huaweilla Kiinassa yli satatuhatta työntekijää. Yhdessä ovat päättäneet tehdä maailman parhaan kamerapuhelimen. Huawei P20 Pro. Kuvia ja tekstiä. Saksassa Wetzlarissa valmistuu parhaimmillaan 90 objektiivia päivässä.
 • Interview with Leica about future cameras. Kesäkuussa Wetzlariin avattiin kolmas rakennus (museo, arkisto, galleria).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sami A. Korhonen, Flickr, Croatia&Montenegro. 27 kuvaa.

Matti Sulanto, Sigma105 F1.4 Art REVIEW. YouTube-video, kesto 3:47. Kaksi vuotta kehitteillä, alkuaan tähtikuvaukseen tarkoitettu. Muutaman päivän käyttökokemukset, juuri tullut myyntiin. Tarkkuus ja kontrasti erinomaisia kaikilla aukoilla. Runkona 50 megapikselin Canon. Sulanto otti kuvia suuremmaksi osaksi täydellä aukolla, tällaiseen kuvaukseen obektiivi on suunniteltukin. Bokeh aivan erinomainen, ei sipulirenkaita eikä muitakaan artefakteja. Kermainen, silkkinen bokeh.

 • Mutta. Iso ja painava, hankala käytössä, 1.65kg. Ei sovi satunnaiseen kuvaukseen eikä matkakuvaukseen, ei kuvanvakaajaa. Nyt Canon ja Nikon, myöhemmin Sony (jossa kuvanvakaaja rungossa). Hinta kohdallaan, 1.500 euroa.
 • Tähtikuvaajalle pakkohankinta, myös muotokuvaajat ja yleiskuvaajat varmasti miettivät ostamista. Paino ja koko voi vähentää jatkuvaa käyttöä (ostajan kannattaa miettiä). Tähtikuvausta ei päässyt Suomen kesästä johtuen kokeilemaan, taivas on yölläkin sininen.

Pallopanoraamablogi.fi, Sigma 14mm f/1.8 — katsauksessa superlatiivilaajis. 3.7.2018. Laajin, nopein, isoin, kallein. Ei onneksi kaikkein kallein mutta kalliimmasta päästä. Sigma on 14-millisen f/1,8-valovoiman superlaajiksensa hinnoitellut poikkeukselliset speksit huomioon ottaen ihan kohtuullisesti sinne puoleentoista tonniin, vähän alle jos intoutuu vertailemaan hintoja. Kilohintaa jää täten pikkuisen yli euro per gramma kun objektiivi painaa sen 1,1 kiloa, sattumalta tämä onkin suurin grammahinta kun vertaillaan muihin Sigman ART-sarjalaisiin.

 • Suosittelenko: voimakasselkäisille hämärähommissa viihtyville massimiehille: kyllä. Budjettikuvaaja voi kuitenkin saada enemmän paukkua per urospeura joko Samyangin 14mm f/2.4 XP:llä, ostamalla useamman arvan Samyang 14mm f/2.8 -lottoon tai säästämällä rahat ja lähtemällä reissuun — reilulla tonnilla pääsee pitkälle.

Rajala Blogi, Matkalla Makongeniin - minibussi kulkee Suomesta Keniaan avustustyöhön.

Iltalehti, Lopettaako EU meemit ja uutisjaot verkossa? Selvitimme, miten suomalaismepit aikovat äänestää tekijänoikeusuudistuksesta: ”Lobbaus on ollut intensiivistä”. Esityksen 11. artikla muuttaisi mahdollisesti verkkopalveluiden esikatselunäkymissä näkyvät uutisartikkelien otsikot, kuvat ja ingressit tekijänoikeuskorvauksien alaisiksi. 13. artikla velvoittaisi käytännössä internetin palveluntarjoajat tarkistamaan kaiken käyttäjiensä palvelussa julkaiseman sisällön.

Blog.e-ville.com, Parhaat peruutuskamerat parantamaan turvallisuutta. 28.6.2018. Perustietoa. (jos tilaat, niin muista, että tavara tulee Kiinasta. Toimitusajat useita viikkoja jne.).

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, Fridan, 32, kännykkälaturi syttyi palamaan yöllä – ”Kun heräsin, koko kämppä haisi palaneelta muovilta”. Sulanut 30 euron hintainen Cellyn TCIPM-laturi oli iältään puolitoista vuotta, ja se oli peräisin teleoperaattori DNA:n kaupasta. Laitteella oli yhden vuoden takuu. Tukes määräsi tammikuussa poistamaan laitteen markkinoilta.
 • Suomimobiili.fi, Honor 10 GT on Huawein ensimmäinen 8 gigatavun RAM-muistilla varusteltu puhelin. 3.7.2018 Kiinassa esitelty. Kiinassa Honor 10 GT -puhelimen myynti alkaa 24. heinäkuuta. Muusta maailmasta ei vielä tietoa.
 • HS, Matkapuhelimia hajoaa eniten heinäkuussa – vakuutus ei korvaa, jos puhelimen vie saunaan tai sillä avaa kaljapullon. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä isompi puhelimen näyttö on, sitä helpommin se menee rikki. Kaikkien kannattaa ostaa omaan puhelimeen panssarilasi ja suojakuoret. Usein puhelimen lasi menee kerran rikki ennen kuin siihen tajutaan ostaa suojaava panssarilasi.
  • Kalliita puhelimia pystytään pelastamaan kosteusvaurioilta laittamalla kastunut puhelin nopeasti ilmatiiviiseen pussiin ja lähettämään korjattavaksi. Ensiavuksi suositellaan myös laittamaan puhelin riisiin, joka imee kosteutta itseensä.
  • Vakuutusyhtiö If korvaa vuoden jokaisena päivänä noin 50 matkapuhelimen rikkoutumisen. OP korvaa vuosittain 30 000 matkapuhelinvahinkoa.
 • Puhelinvertailu.com, Näin älypuhelimen käyttö on muuttunut 10 vuodessa. Vuonna 2010 suosiossa olivat navigointi- ja tiedostonhallintasovellukset, kun taas vuonna 2018 alaa hallitsevat video- ja musiikkisovellukset.
 • Mobiili.fi, Instagram kertoo nyt, kun kaikki uudet julkaisut on nähty – Facebook testaa myös ilmoitusten hiljentämistä.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

 • Tamron 70-210mm F4 Di VC USD Review. Kevyt tele. Täyskenoisille. Kroppikennoiset: Nikon 105-315mm, Canon 112-336mm. Kilpailee hinnalla. Kuvanvakaajan teho 4 stoppia. Lähin tarkennus 0.95mm. Säänkestävä. Suodinkierre 67mm. Paino 859g. Arvosana 80%. Sopii kittiobjektiivia päivittävälle, hyvässä valossa liikkuvia kohteita kuvaavalle. Suomen hinta on 850 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • NameThatLens is a cross-platform tool for adding EXIF info to vintage manual lenses. LensTagger (Lightroom) oli rajoittunut. Oma ohjelma, Windows, MacOS, Linux. Vielä lähinnä graafinen käyttöliittymä Phil Harveyn ExifTooliin. Mutta lähiaikoinen pitäisi tulla itsenäinen ohjelma. Alfa-asteella, bugeja vielä. Windows-versio lähiaikoina, nyt MacOS ja Linux. (Lue kommentit).

Digital Photography School, Lightroom Tricks: How to Process Video in Lightroom Classic CC.

Pdnonline.com.

The Online Photographer.

Fotosidan.se, Drömbilderna finns på Svalbard. Norja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Videopää suosituksia? (Kuvaus yleinen).
 • Canonin TS-E makro sarja 50, 90 ja 135 mm (Optiikka). Tuli kuvattua muutamia korentoja ja perhosia TS-E 90mm makrolla. Toimi lähikuvauksessa vapaalta kädeltä yllättävän hyvin 5D4:llä ilman ylimääräisiä kikkailuja. Onnistui niin etsimen läpi katsomalla kuin takanäytöstä 5x-10x zoomauksella.
 • New Sony G Master™ 400mm F2.8! (Optiikka). Huumoria :-
 • Sony RX100 VI (Nikon, Sony).
 • Canon EOS M50 (Järjestelmädigit Canon, edullisemmat mallit.). Re: Canon EOS M50 Lukematon viesti mvert » Heinä 02, 2018 18 : 19 apsc kirjoitti: Kun tietäisi miten hyvin peilillisten aps-c Canonien linsssit sopii tähän? Tähän on tosi vähän omia linssejä tehty. Tämä voisi olla hyvä myös videokuvaukseen. Pääsääntöisesti peilillisten linssit on toimineet hyvin Canonin omalla adapterilla M50:n kanssa. Tarkennus osuu hyvin ja varsinkin hyvässä valossa myös yllättävän nopeasti. Canonin 50mm f/1.4 tarkensi todella huonosti varsinkin hämärässä ja ei meinannut millään saada lukitusta kohdilleen, hyvässä valossa ei ongelmia ollut. Tuo 50mm on ilmeisesti liian pehmeä peilittömän Canonin kennotarkennukselle. ...Valokuvaukseen M50 on yllättävän hyvä pikkukamera. 22mm f/2.0 objektiivin kanssa pieni kuin mikä ja EF-M 18-150mm kannssa kattaa myös kohtuu laajan polttovälialueen.
 • SONY A7II takuu- ja kennonpuhdistus-gate (KENNO VINOSSA) (Järjestelmädigit). Sony päätti korjata vinokennoisen A7II kameran. ... 4 ja puoli kuukautta piti odotella päätöstä päivänselvään asiaan. 15.2.2018 - 2.7.2018. Tuohon päälle vielä tämä kyseinen korjaus, niin 5 kuukautta kestää tällainen huoltokierre Sonyn valtuutetussa huollossa. Eikä vikaa edes kyetty löytämään.
  • Kyllähän tämä jonkinlainen läpileikkaus oli siitä miten Sonyn takuu oikeasti toimii, kun on joku todellinen ongelma. Samalla nähtiin mielestäni selvästi millainen on Sonyn valtuutetun huollon asenne asiakasta kohtaan, kun mitään ei myönnetä ja sen sijaan keksitään koko ajan uutta selitystä entisen tilalle.
   Vaikeaa on, jos oma Sony ottaa ja hajoaa. Samalla tuli oman keissin ulkopuolelta arvokasta tietoa siitä miten Sony on suhtautunut muihin asiakkaisiin ja heidän tapauksiinsa. Meno on ollut ihan vastaavaa.
  • Dropbox, Sony A7 II tilt images with exif sn 3819218. Yhdeksän kuvaa, klikkaile alaosan plussa-merkistä kuva vaikka 100%:iin. Vertaile kuvan vasenta reunaa ja kuvan oikeata reunaa. Mitä havaintoja? Löytyykö eroja. Sonyn asiantuntijoiden mukaan tällaista jälkeä tuottava Sonyn kamera on täysin kunnossa. Hm.
 • Helsinki Pride 2018 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Henkan kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: junat, asemat, rautatiet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ensin Tonniysi tulossa kesäkuun puolvälin paikkeilla taas ajelemaan Lappeenrannan ja Imatran kiskoilla. Sitten kolme HDRää 1009:in vierailusta Karjaalla viime viikolla.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useita uusia.
 • McCormick International (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Käyttöönottovuosi 1959. Yhä aktiivikäytössä.
 • Kiviholvisillat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvia ja tekstejä.
 • Nitro Nationals 2018 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 4 kuvaa.

Tuomas Heinonen, Kesäkuu 2018 – Kettujen kuvausta koko kuukausi. 1.7.2018. Kesäkuu vierähti täysin kettujen kanssa. Toukokuun pesällä ei tullut enää kesäkuussa käytyä, kun löysimme lähempää toimivamman kuvauspaikan. Hyvin pian sen perään löytyi toinenkin paikka ihan läheltä erilaisella miljööllä. Näissä kahdessa lokaatiossa onkin kesäkuun kuvaukset pääosin vierähtäneet.

HS, Pipopäiset hipsterit kokoontuivat kauniille Hailuodon saarelle nauttimaan musiikista ja kirjallisuudesta – kuvakooste Bättre Folk -festivaalilta. 22 kuvaa.

Valovuoto.fi, Tagaa kuvasi #valovuotofi. 2.7.2018. Osallistu tagaamalla lempikuvasi tai vaikkapa kuvauskalustosi Instagramissa hashtagilla #valovuotofi ja olet osana Valovuoto.fi-sivuston etusivua, jossa komeilee tagilla varustettujen kuvien fiidi.

Rajala Blogi, Kameran myynti ja vaihtolaitekauppa. 1.7.2018.

Avplus.fi, Kokeilussa maailman pienin monitoimitulostin – liian hyvää ollakseen totta? 2.7.2018. HP Deskjet 3730 on tällä hetkellä markkinoiden pienikokoisin monitoimitulostin, joka siis sisältää mustesuihkutulostimen ja skannerin kopiointiominaisuuksin. Mustavalkoinen a4-kokoinen tekstisivu tulostui noin 12 sekunnissa. Väritulostuksessa Deskjet 3730 on kuitenkin hidas, jopa erittäin hidas. Skannatessa skannattava asiakirja vedetään tai työnnetään skannausyksikön läpi (ei siis esim. kirjoja). Tavallinen A4-koon 80g paperi jäi usein kiinni, piti auttaa sormilla, skannaus meni vinoon. Langaton. Hinta 70 euroa.

Kotiliesi.fi, Valokuvaaja neuvoo: 5 vinkkiä, joiden avulla saat hyvän kuvan lemmikistäsi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Ekaterina Soloviev Takes Us Inside “The Earth’s Circle”. Karjalaa, Venäjän puolelta. Mv-kuvia.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Thom Hogan.

 • Nikon Camera Hacks.
 • ProGrade 64GB SD Card Review. Luku- ja kirjoitusnopeudet ovat kaksi eri asiaa. Tässä kortissa lukunopeus on speksien mukaan 200MB/s, kirjoitusnopeus 80MB/s. Monissa nykyaikaisissa kameroissa maksimikirjoitusnopeus on 95MB/s. UHS-II -kameroissa, esim. Sony A9, kirjoitusnopeus on parhaimmillaan 150MB/s. Kaikkein nopeimmilla UHS-II -korteilla lukunopeus on 300MB/s, kirjoitusnopeus 280MB/s.
 • How Do You Test a Lens? Laatu vaihtelee jonkin verran, välillä optiikassa on suoranaisia virheitä. Mihin asioihin kiinnitetään huomiota optiikkaa arvioitaessa.
 • Banks Versus Overall Settings. Ja nyt ei ole perinteisistä pankeista.
 • Nikon in 2018. Osakkeenomistajista, Japanin taloudesta yms.

Lensrentals.com, blog, Customer Stories – Making Worlds on A Tabletop with Felix Hernandez. Autoja, lentokoneita, erämaata. Kaikki vain illuusiota, ei kuvankäsittelyä kuitenkaan.

Petapixel.com, Ep. 288: Looks Great, but How About the Wind? – and more. Podcast kesto 34:18. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

 • MagMod innovates with three interesting new products, but how about the wind? (#)
 • ON1 releases Photo RAW 2018.5. (#)
 • A Canon patent hints at a possible future for its lenses. (#)
 • Aurora Aperture unveils two new variable ND filters. (#)
 • A popular photographer on Instagram is caught. (#)

Kamera & Bild, Vi har provat Sony FE 400/2,8 GM OSS. Myyntiin syyskuussa, Suomen hinta on 12.500 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Birds.fi, Uutela - Itä-Helsingin helmi. 07 / 2018. Lyhyen kävelymatkan päässä Vuosaaren metroasemalta on Uutela. Yli sata hehtaaria luonnontilaisia metsiä, korkeita kallioita ja vanhoja huviloita puutarhoineen. Pohjoisosan metsien keskellä on kaksi suota ja Skatan tila. Itäpuolelta löytyy rantaniittyjä ja merestä erilleen kuroutuneita lampia eli kluuveja. Rannoilla on pieniä lahdenpoukamia ja kallioniemiltä aukeaa pitkiä näkymiä avomerelle sekä Sipoon saaristoon.

Ville Suorsa, Merenkurkun sisäsaaristossa. 30.07.2018. Minä kävin kesäkuun alkupuolella päiväreissulla Merenkurkun sisäsaaristossa. Päivä oli komea ja helteinen – ja maisema loisti kilpaa hienon ulkoilusään kanssa. Alue oli todella hieno ja luonnontilainen myös maanpinnalta, mutta ilmasta käsin maisema avautui ihan uudella tavalla, ja esimerkiksi De Geer -moreenit ja muut maaston muodot pääsivät oikeuksiinsa. Alueen metsät olivat komeaa maannousemarannikon luonnonmetsää, jossa oli myös mm. valkoselkätikalle soveltuvaa vanhaa ja lahoa lehtipuustoa. Valkoselkätikka olikin minua vastaanottamassa ensimmäisessä kohdassa, jossa pääsin metsäpolulta rannalle. 32 kuvaa.

HS, Turistien päällekäyvä valokuvaus­tyyli hämmästyttää Helsingissä, lapsia jopa aseteltu väkisin poseerauksiin – ”Aasialaiset matkailijat ovat hyvin innoissaan sinisistä silmistä ja vaaleasta tukasta”. 29.6.2018. Moni kaukomailla – etenkin Aasiassa – matkustanut tunnistaa varmasti sen innokkuuden, jolla osa paikallisista ihmisistä ikuistaa länsimaalaisia turisteja valokuviin. Samasta ilmiöstä on näkynyt viime aikoina merkkejä Helsingissäkin – tosin kuvaajat ovat turisteja ja kuvattavat paikallisia.

Turun Sanomat, Viikon kuvat: Kaffen ryystäminen, narrin temput ja viimeiset nokialaiset Salossa. 29.6.2018. 17 kuvaa.

Yle, Upeaa väriloistoa ja kuolleita aavikoita – kuvat Itämeren aaltojen alta paljastavat meren tilan.

Rajala Blogi, Sony A9 Bundle -kampanja 01.07 - 31.07.

Vantaan Sanomat, Taiteilija pestasi karhun mehiläishoitajaksi – Harri Larjosto kuvaa mehiläisdokumenttia mustan huumorin twistillä. ...20–30 vuotta sitten karhut eivät juurikaan välittäneet mehiläistarhoista, mutta tarhurien mukaan tilanne muuttui luontokuvaajien innostuttua läiskimään puiden runkoihin hunajaa saadakseen takajaloilleen nousevista, puita halaavista karhuista hienoja kuvia, Larjosto kertoo. ...–Kuvatessa pääsee kohteista noin viiden sentin päähän, jolloin kameran terävyysalue on vain viitisen millimetriä. Hukkamateriaalia syntyy aivan käsittämätön määrä.

Ilta-Sanomat, Onko tiedosto hukassa tietokoneellasi? Näin löydät sen varmasti. Windows 10:n perushakua täydentää monipuolisempi ja syvällisempi vaihtoehto.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi

Featureshoot.com, 25 Photos from the Print Swap Will Exhibit in India.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 8 Underwater Photography Questions Answered.

Dpreview.com, DPReview TV: Instant Camera Roundup. YouTube-video, kesto 13:31. Instax Mini film: Mint TL70, Fujifilm Neo ja Leica Sofort. Sekä Fujifilm SQ6 (neliöformaattia).

IR, Free Phlearn Pro tutorial excerpt shows how to change and remove a background. YouTube-video, kesto 25:55.

Earthboundlight.com, And in Other News, Film is Still Dead. Well, Almost. 1.7.2018.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.07.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Markus Jokela, Saako katsoa? Valokuvaaja Markus Jokela kuvasi muotokuvia leipäjonossa. Hän halusi, että ihmiset pysähtyisivät katsomaan kuvia ja näkisivät ihmisen. ...Tällä kertaa Markus Jokela halusi tehdä sen toisin. Ei niin, että leipäjono luikertelee tien toisella puolen ja jonottajat ovat selin kameraan. ...Maaliskuun alusta alkaen Jokela kävi leipäjonossa viikottain. Tiistaisin ja torstaisin Myllypurossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin Helsinginkadulla.

 • "Halusin, että ihmiset katsovat ensin minua ja näkevät kameran. Näin he ehtivät miettiä, haluavatko asettua kuvattavaksi, jos tulen kysymään." Juuri kukaan ei halunnut.
 • Lähes kaikki kertoivat syyksi sen, että jonossa seisominen hävettää. Ruoka-avun hakemisesta eivät tienneet edes sukulaiset ja tuttavat.
 • Kun katsoja ei tiedä kuvattavasta mitään, tulee ehkä helpommin miettineeksi: mitä minä ajattelen köyhyydestä ja miksi?

Petteri Hautamaa, Kotikentälle vai kojukuvailuun? 28.6.2018. Kesälomallani pysähdyin miettimään rahankäyttöäni luontokuvauksessa. Olin suhannut viikkoa aiemmin nopean aikataulun Pohjois-Norjan reissun, bensaa paloi surutta 400 eurolla ja päälle muut kulut. Vastaavia usean satasen kuvausmenoeriä sattuu kohdalle lukuisia vuoden aikana. Ei tässä kumminkaan mikään Roope Setä ole ja luontokuvaus siis pelkkä harrastus, ei ammatti.

HS, Kesäkuun parhaat kuvat. Kesäkuussa Helsingin Sanomiin kuvattiin eduskunnan hymyedustaja, Judas Priestin keikan eturivi, Euroopan vanhin laiskiainen ja paljon muuta. 61 kuvaa.

Yle, Näin Helsingin 100 000 ihmistä kerännyt Pride-kulkue eteni – katso kuvagalleria. Matkassa oli poliisin ja järjestäjien arvioiden mukaan jopa 100 000 marssijaa. Poliisin mukaan kyseessä oli suurin Helsingissä koskaan järjestetty kulkue. 24 kuvaa.

Ilta-Sanomat, "Kaikki mitä tiedät salasanoista on väärin". Salasanat paljastuvat useimmiten joko kalastelemalla niitä suoraan uhreilta tai sitten verkkopalvelujen tietomurtojen kautta. Molemmissa tapauksissa salasanan rakenteella ei ole oleellista merkitystä käyttäjän suojaamisen kannalta. –Käytä salasanan hallintaohjelmaa, käytä eri salasanaa jokaisella sivustolla ja tee se automatisoidusti, Googlen asiantuntija ohjeistaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR, How to build your own home photography studio: Tips and tricks for creating the perfect workspace.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Leica introduces new features and enhancements to five cameras in mass firmware release.

Diyphotography.net, Filmstro releases over 1,000 tracks of free music to use in your YouTube videos.

Kamera & Bild testar, Spydercheckr: Precist – men för vem? Heille joille harmaakortti ei riitä. Kamerankin värit tarvitsenevat kalibrointia. Värikortin ja softan avulla päästään lähemmäksi ns. oikeita värejä. Jokaiselle objektiivin ja kameran yhdistelmälle voidaan Spydercheckrin avulla luoda oma profiili. Tai vaikka reprokuvalle, maisemakuvalle, portfoliokuvalle. XRite Colour Checkeristä poiketen Spdyercheckr ei luo oikeaa DNG-profiilia. Prosessia voidaan käyttää hyväksi myös videokuvaukseen. Spydercheckr voi nopeuttaa vaikka hääkuvaajan työtä, saadaan ihonvärit samanlaisiksi. Lisäksi tarvitaan kalibroitu näyttö ja oikea katseluympäristö. Pelkkä target (toisella puolen harmaakortti) 59 euroa. Target + ohjelmisto 150 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Kesäkuun 2018 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset