Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Maaliskuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Helmikuu 2018

28.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Areena, Ylen aamu-tv, Vinkkejä valokuvien digitalisointiin. 27.2.2018. Kesto 7 min. Moni pohtii, kuinka saada kirjahyllyssä tilaa vievät valokuva-albumit sähköiseen muotoon. Digitoidut kuvat tulevat helposti uuteen, aktiiviseen käyttöön. Nykytekniikka on helpottanut projektia entisestään. Valokuvaaja, kouluttaja Pekka Punkari kertoo kuvadigitoinnista.

Toni Ahvenainen, Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. Sony α7III julkaistu – lyhyet kommentit uutuudesta. 27.2.2018. Sony julkaisi viime yönä uuden α7III -rungon, joka lainaa monia ominaisuuksia ja parannuksia Sonyn kalliimmista α7RIII ja α9 -rungoista, ja on herättänyt jo paljon mielenkiintoa valokuvauspiireissä. Kamera pitää sisällään täysin uuden 24,2 megapikselin Exmor R -kennon, joka hyödyntää jo Sonyn aikaisemmista rungoista tuttua BSI-teknologiaa ja tarjoaa erittäin hyvää dynamiikkaa ja korkeaa ISO-suorituskykyä. Sony mainostaa uuden kennon kykenevän noin 15 aukon dynamiikkaan, mikä vastanee suorituskyvyltään muutama kuukausi sitten julkaistua α7RIII:sta.

 • Sonylla on nyt kasassa todella kilpailukykyinen kolmikko (α7III, α7RIII, α9), joka täydentyy ehkä seuraavan puolen vuoden sisällä vielä videoon keskittyvällä α7SIII:lla. Tällä vauhdilla Sonysta tulee tämän vuoden aikana full frame -kameroiden markkinajohtaja. Nyt kun todella toimiva ja innovatiivinen full frame -perhe alkaa olla kasassa ja tuotteiden särmät hiottu, lienee viimein tullut aika lunastaa full frame -kameroiden markkinajohtajan paikka.
 • Suomessa ohjehinta pelkälle rungolle on noin 2300 euroa

Tekniikan Maailma, Sonyn uutuuskameran hinta ja ominaisuudet heittävät haasteen muille kameramerkeille. Tänään esitelty α7 III on viimeisin versio kinokoon kennolla varustettujen Sony α7 -järkkäreiden perusmallista. Se on saanut uusia ominaisuuksia α9-ammattikamerasta sekä α7R III -huippumallista ja tallentaa nyt myös 4k-videoita. Sony α7 III tulee myyntiin maaliskuussa ja maksaa noin 2 300 euroa. Se on noin 1 300 euroa vähemmän kuin α7R III:stä pyydettävä 3 600 euroa. Samaan reilun kahden tuhannen hintaluokkaan asettuivat markkinoille tullessaan myös Canon EOS 6D Mark II ja Olympus OM-D E-M1 Mark II sekä Panasonic GH5.

Kaleva, Päivi Mäkelä kuvaa oululaisten katutyyliä – "Ihmisestä yleensä näkee, jos hän panostaa pukeutumiseensa".

Tivi.fi, Jatka Twitterin käyttöä Mac-ohjelmalla. Twitter päätti lopettaa Mac-ohjelmansa, vankkana päämääränä ohjata Mac-käyttäjät web-selaimen käyttöön. Erilliseen Twitter-ohjelmaan tottuneen ei kuitenkaan ole pakko siirtyä web-selaimeen. Twitterin omaa Mac-ohjelmaa ei enää saa ladattua ja tuki loppuu kuukauden sisällä.

 • Tweetbot ja Twitterrific ovat vahvat maksulliset vaihtoehdot, joita voi suositella varsinkin paljon Twitteriä käyttäville. Molemmat maksavat tällä hetkellä alle kympin.
 • Myöskin Twitterin omistama ja edelleen täysin toimiva TweetDeck on ilmainen vaihtoehto. Twitter kehuu TweetDeckiä tehokäyttäjän valinnaksi. Sillä voikin käyttää useampaa tiliä samaan aikaan, esimerkiksi omaa ja työpaikan Twitter-tiliä varsin näppärästi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Breathtaking, Emotional Photos of Rescued Elephants.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thom Hogan.

Techradar.com.

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, Sony A7 III: Uppdaterad entusiastmodell.

Fotosidan.se, Flera nya objektiv från Pentax. 6 uutta objektiivia seuraavan 2 vuoden aikana.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Drone-kuvaus (Sana on melkein vapaa). Tunteetkin vähän kuumenevat.
  • Etelä-Suomen Sanomat, Taajamassa ei saa kuvata yli tontinrajan ilman lupaa - ei myöskään ilmasta käsin. 17.7.2017. Kuvauskopterien ja autokameroitten yleistyminen kasvattaa salakatselun riskiä. Rikoslain mukaan toisen henkilön katselu tai kuvaaminen teknisellä laitteella toisen kotirauhan suojaamassa paikassa on salakatselua. Esimerkiksi pientaloalueella pörräävää kopteria voi olla vaikea ohjata kulkemaan niin, ettei kamera kurkistaisi yli tontinrajan. Salakatselu on asianomistajarikos. Se tarkoittaa, että asianomistajalla eli salakatselun kohteella on aloiteoikeus syytteen nostamiseen. Jos asianomistajalla ei ole vaatimuksia, rikostakaan ei ole tapahtunut. Vaatimus on voitava perustella.
   • Ylikomisario Sami Hätönen suhtautuu tilanteeseen rauhallisesti. - Henkilökohtainen käsitykseni on, että poliisin näkökulmasta kopterit eivät ole ongelma, hän sanoo. Jos kopteri ilmaan noustessaan kuvaa hetkellisesti kotirauhan suojaamaa aluetta, tapausta ei voi automaattisesti pitää salakatseluna.
   • - Tässä liikutaan harmaalla alueella, Sami Hätönen sanoo ja muistuttaa, ettei salakatselusta kuvauskopterilla ole vielä oikeuden päätöksiä.
 • Maisemakuvaus (Aloitteleva digkuvaaja kysyy). Mikäli laukusta löytyy polttovälit 25mm, 50mm ja 100mm voi tehdä seuraavan harjoituksen.... ...Eli, laajakulmainen optiikka korostaa perspektiivi vaikutelmaa ja tele latistaa sitä. Tele tuo kaukaiset kohteet lähemmäksi ja laajakulma vie ne kauemmaksi. Kuvakulmalla ei ole tässä mitään tekemistä... ...Ihan hyvä kuvaus perspektiivin vaikutuksista. Kuvakulma = polttoväli, sillä ei tosiaan ole mitään merkitystä. Perpektiivi on tapa, jolla kolmiulotteinen maisema kuvautuu kaksiulotteiseen kuvaan. Käytännössä kameroista puhuttaessa kuvautuminen on yleensä varsin suoraviivaista (sananmukaisesti). Kohteista tulevat valosäteet menevät ikään kuin yhden pisteen kautta kennolle... ...Ainakin 70-luvulla, kun opiskelin Lahdessa valokuvausta, niin yksi ensimmäisistä kuvaustehtävistä oli kuvata kohde samasta paikasta eri polttovälillä ja sitten kuvata sama kohde eri polttoväleillä siten, että kohde pysyy samankokoisena, mutta kuvaajan paikka muuttuu. Suosittelen jokaiselle tekemään tämän tehtävän ja tarkastelemaan kuvia ajatuksen kanssa. Luulisin, että tänäkin päivänä on peruskauraa alan oppilaitoksissa... ...Tämä Kapan harjoite on aivan perhanan hyvä. Sen jälkeen alkaa huomaamaan miten paljon laajiksella tulee kakkaa kuvaan joskus turhaan. Kun tuon hiffaa, alkaa myös ymmärtämään muitakin käyttöjä zoomille kuin kuvan räpellys paikallaan seisoen....
 • YongNuo YN-300 LED-valaisin (Aloitteleva digkuvaaja kysyy).
 • IKEA LADDA SAMA KUIN ENELOOP (Kuvaus yleinen).
 • Irfanview mittayksikkö (Kuvankäsittely).
 • New Sony G Master™ 400mm F2.8! (Optiikka).
 • Sigma 105mm f1.4 (Optiikka).
 • 6d:hen laajempaa päätä mietinnässä (Optiikka).
 • Macro 3/4:ään vai täyskennoiseen? (Optiikka).
 • Nyt sitä FE art:ia saa (Optiikka).
 • Nikkor AF-S 70-200 2.8 VRII outo ympyrä (Optiikka).
 • Sony FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS (Optiikka).
 • Sigma art 70mm f2,8 Macro (Optiikka).
 • Olympuksen ISO Low (Minolta, Olympus).
 • Panasonic GX80/85 (Muut merkit).
 • EOS 2000D ja 4000D (Järjestelmädigit Canon, edullisemmat mallit).
 • Sony A7III (Järjestelmädigit). Uusi malli.
 • SONY: kennon puhdistus Suomessa mitätöi takuun (Järjestelmädigit).
 • Nikonin saatavuus (Järjestelmädigit).
 • "Hulvattomat" eläinkuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Water Tower ja nyt myös väreissä. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Ronja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 3 kuvaa.
 • Maailma Ilarin silmin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vähän tähtiviiruja. Lauantai-iltana vietin reilut pari tuntia Suomenlinnassa meren rannalla. Ikinä en ole ollut niin jäässä. Valotusta tässä noin 1h 40min.
 • Hetelmiä valottamassa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi kuva.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Asbestos Hell. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kaksi kuvaa, samalta päivältä.
 • Ei pyrytä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Keski-Eurooppaa oikein väreissä.

Yle, Luontokuvaaja neuvoo: Muista nämä asiat, kun valokuvaat pakkasilla. Aamu-tv, 8:18. Pakkanen loihtii maiseman kuvaukselliseksi, mutta miten ikuistaa se niin kuin ammattilainen? Kaikki alkaa jäätymisen estosta. Ylen aamu-tv:ssä vieraillut luontokuvaaja Teemu Saloriutta kehottaa pitämään erityisesti kädet lämpiminä. Ym.

 • 1. Pidä työkalut lämpiminä.
 • 2. Vara-akut povitaskuun ja tarkkana näytön kanssa.
 • 3. Mene veden äärelle, etsi jäitä, katso valoa.
 • 4. Muista jalusta ja riittävän pitkä kameran sulattelu.

HS, Höyryävä meri, huurrepuut, sammakkoa mutusteleva haikara - kireä pakkassää innosti kaupunkilaiset kuvaamaan talvea. 23.2.2018. 14 kuvaa.

HS, Maakuntauudistus­raportissa kanteen laitettiin kuva, jossa ei osata käyttää edes tablettia – Soitimme ja kysyimme, johtuvatko vaikeudet siitä ettei kukaan osaa avata laitetta. 26.2.2018.

 • (Vaikeudet johtuivat tällä kertaa siitä, että päätettiin säästää ja mennä siitä, mistä aita on matalin. Raportin kansikuvassa säästettiin ja ostettiin siihen Maskot-kuvatoimistosta stokkikuva, jonka hinta esimerkiksi maakuntauudistusraportin kaltaiseen presentaatioon on kymmenen euroa. Äkkiä katsomalla näyttää siltä, että kuvassa ministeriön virkamiehet - nainen ja mies - tutkivat iPadilta tärkeitä sote-uudistukseen liittyviä asioita. Vähän tarkemmin kuvaa tutkimalla paljastuu, että iPadin suojakansi on kiinni. Naisella lienee yliluonnollisia kykyjä, sillä hän osoittaa läpinäkymättömän kannen läpi jotain tärkeää asiaa iPadin näytöllä. Mieskin taitaa olla meedion sukua, sillä hänenkin sormensa osoittaa samaa kohtaa. Oliko tämä hyvää vai huonoa pr:ia maakuntauudistukselle. Ja mikähän mahtoi olla tämän huonon pr:n hinta. Onko samalla lailla säästelty myös muussa uudistuksen valmistelussa? Kerta kaikkiaan täysin luotettavan tuntuista puuhastelua).

Tekniikan Maailma, TM-ensituntuma: Canon EOS M50 lupaa paljon hyvää, mutta videot eivät täytä kaikkien toiveita. Canon julkisti maanantaina EOS M50 -järjestelmäkameran, joka sisältää aps-c-kokoisen 24 megapikselin kennon entistä laajemmalla alueella toimivan dual pixel -tarkennuksen ja tehokkaan Digic 8 -suorittimen. Se on myös Canonin ensimmäinen peilitön järkkäri, joka tallentaa 4k-videoita.

Facebook, Suomen Canon, Tutustu Canonin kevätuutuuksiin. 26.2.2018. Video, kesto 10:22. Videolla esittelyssä peilitön uutuus Canon EOS M50, jolla valokuvien ohella UHD 4K-video sekä peililliset EOS 4000D ja EOS 2000D -järjestelmäkamerat. Lisäksi esittelyssä jännittävä uutuus, tekoälyä hyödyntävä robottisalama Speedlite 470EX. Olli Turtiainen ja Teija Tamminen-Saremaa.

 • Canon EOS M50. Neuvova kosketusnäyttö. Miksi auton esivalinta jne. Helppokäyttöisyyteen on panostettu. Kameran mukana tulee applikaatio Kuvakoulu, valokuvauksen opiskeluun ja kameramallien käyttöönoton helpottamiseksi. Tehtäviä ja harjoituksiakin. Viisiakselinen rungon kuvanvakain käytössä vain videokuvauksessa. Kasvojentunnistuksen lisäksi voidaan valita silmääntarkennus (toiminto myös elektronisesta etsimestä). Muotokieli kuulemma klassisen modernia. Mattamusta tai kiiltävän valkoinen. Myyntiin huhtikuun lopulla, sh. 729 euroa, mukana 15-45mm yleisobjektiivi
 • Robottisalama Speedlite 470EX. Tunnistaa automaattisesti kohteen etäisyyden ja etäisyyden katosta, päättelee näiden perusteella sopivan valaisukulman. Nopeissa kuvaustilanteissa tämä toimii sekä pysty- että vaakakuvissa. Taitojen kasvaessa voi ottaa käyttöön puoliautomaattiasetuksen, valaisukulma lukitaan ensin. Yhteensopiva 2014 alussa (ja jälkeen) tulleiden kameramallien kanssa. Kaikkein edullisimmassa malleissa täysautomatikka ei toimi, mutta puoliautomatiikka toimii. Käyttöliittymä joko kameran isosta suomenkielisestä kosketusnäytöstä tai sitten salaman omasta näytöstä. Toimii myös langattomana optisena orjasalamana. Myyntiin huhtikuun puolivälissä tai lopussa. Sh. 529 euroa.
 • Canon EOS 2000D ja Canon EOS 4000D, kaksi peilillistä perinteistä järjestelmäkameraa. Ensimmäiseksi järjestelmäkameraksi. Mahdollisimman vähän ylimääräisiä nappeja ja painikkeita. Paljon valmiita automaattiohjelmia. Pienikokoisia ja kevyitä järjestelmäkameroita. Iso järjestelmäkameran kenno, kännykkäkamerakuvaajat saavat kuvatiedostoistaan paljon enemmän irti. Parempaa kuvanlaatua haastavammissa olosuhteissa. Hämärä, liikkuva kohde, ohut syväterävyys. Studiomaista muotokuvamaisuutta. EOS-järjestelmän objektiivit käytössä. Kaikkiaan noin 90 erilaista objektiivia. Myyntiin huhtikuun lopulla. Canon EOS 2000D + EF-S 18-55mm -objektiivi, sh. 529 euroa Canon EOS 4000D + EF-S 18-55mm -objektiivi, sh. 429 euroa.

Kamerakoulu.fi, Ilford FP4+ mustavalkofilmi (35mm). Tällä kertaa tutkailtavana on pitkästä aikaa yksi hitaampi filmi. Nyt kun pahin kaamos alkaa jo olemaan takana päin ja kevätkin pikkuhiljaa koittaa, ei tarvitse turvautua pelkästään nopeisiin filmeihin. Viime viikonloppuna päätin ottaa testiin Ilford FP4+ -mustavalkofilmin, jonka ISO-herkkyys on 125.

Yle, Ähtärin Pandatalossa noin 500 kävijää päivässä – kovimmat odotukset ladataan kesään.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Sonylta uutta.

Sigmalta uutta.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com, Photographic Tips On Capturing Building Detail.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com.

Pdnonline.com.

Thephotoargus.com, 40 Inspiring Examples of Blue Hour Photography. Kylläpä on löydetty luonnolliset värit!

Lensrentals.com, blog, Hands on with the Panasonic GH5s – The New King of Low Light? Edellinen malli osoitti todeksi väittämän, että Micro 4/3 systeemin kameralla ei oikein voi työskennellä vähässä valossa. Muuttuiko mieli uutta Panasonicia kokeiltaessa.

ePhotozine.com, Eyecatching Shed Landscape Awarded POTW Accolade.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Länsiväylä, Muistomuokkaamossa luodaan valokuvien pohjalta uusia muistoja. Muistomuokkaamo on yhteisötaideprojekti, jossa tehdään valokuvista uusi, muokattu muisto. Lisäksi kirjoitetaan tarina. Työpajat järjestetään maaliskuussa Entressen, Sellon ja Tapiolan kirjastostoissa. Ensimmäinen on 8. maaliskuuta Entressen kirjastossa. Työpajat ovat ilmaisia kaikille osallistujille eikä aiempaa kokemusta kuvien muokkaamisesta tarvita. Muistomuokkaamoon osallistuminen sopii kaikenikäisille ja -taustaisille aikuisille. Jokaiseen työpajaan mahtuu 6–9 osallistujaa. Mukaan tarvitaan vähintään kaksi valokuvaa paperisena tai digitaalisena. Niitä kopioidaan ja tulostetaan tarpeen mukaan.

 • Muokatuista muistoista rakennetaan näyttely rakennetaan kansainväliseen kohtaamispaikka Trapesaan toukokuussa ja Sellon kirjaston Galleria Annaan lokakuussa 2018. Hankkeen ovat rahoittaneet Espoon kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.

Iltalehti, Asunnottomasta hylkiöstä arvostetuksi valokuvaajaksi - ”Olen niin onnellinen”. (mikäköhän tämän jutun pointti on).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, Children’s Portraits by Kim Anderson (Bertram Bahner).

Earthboundlight.com, The Memory Card Market. 25.2.2018.

Petapixel.com, Ep. 258: The Surprising Things One YouTuber Received Instead of a Camera – and more. Podcast kesto 32:16. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

 • A YouTuber buys a Canon 1DX Mark II from Amazon and is surprised with what arrives…twice. (#)
 • Tamron announces two new full-frame lenses. (#)
 • The surprising price for Sigma’s upcoming 14-24mm f/2.8 Art series lens. (#)
 • Sony’s pricey new flagship flash and its alternatives. (#)
 • Kodak announces the return of a B&W film stock and is trolled by Ilford. (#)
 • Steadicam’s pneumatic monopod. (#)

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Valokuvataiteilija vietti puoli vuotta kameran sisässä - lopputulos on näyttely, jossa todellisuus ja heijastukset lomittuvat. Marja Pirilän (s. 1957) valokuvanäyttelyn taustalla on kiinnostava ihmiskoe. Hän oli kaksi vuotta sitten taiteilijaresidenssissä Ranskassa ja muutti koko käytössään olleen asunnon suureksi ja moniosaiseksi camera obscuraksi, neulanreikäkameraksi. Puolen vuoden aikana hän vietti pitkiä aikoja hämärässä ja seurasi miten muuten peitettyihin ikkunoihin kiinnitetyt linssit heijastivat kylän kadut ja satunnaiset tapahtumat ylösalaisin asuntonsa kattoon, seinille ja huonekaluille. Kaikki mihin valo osui, muuttui saman tien kuvaksi. Kaikki muu katosi varjoihin.

Peter Forsgård, One lens and One body -challenge! 22.2.2018. YouTube-video, kesto 4:17.

Tekniikan Maailma, Kovanpaikan kameroita mainostetaan huikeilla seikkailuluilla ja eksoottisilla vedenalaisilla näkymillä. Tällaisen kameran hankkiakseen ei kuitenkaan tarvitse kiipeillä vuorenrinteillä eikä harrastaa sukellusta... Parivertailun Nikon ja Olympus maksavat alle 500 euroa, ja ne ovat huikeiden seikkailujen lisäksi omiaan myös mökillä, veneessä, rannalla, hiihto- ja laskettelureissulla tai vaikka työmaalla. Lapsetkin innostuvat kamerasta, jolla omia touhuja voi kuvailla itsekseen. Nikon sisältää viisinkertaisen ja Olympus nelinkertaisen zoomin. Kuvakulmat vastaavat 24–120 mm:n ja 25–100 mm:n kino-optiikoita, joten kummallakin kameralla saa sekä maisema- että henkilökuvia. Valovoima on Nikonissa f/2,8–4,9 ja Olympuksessa f/2,0–4,9.

 • OLYMPUS Tough TG-5. Pisteet 8,6. Hyvää: käsiteltävyys, 4k-videokuva, erikoistoiminnot. Huonoa: 4k-videoiden laajakulma. 480 euroa.
 • NIKON Coolpix W300. Pisteet 7,8. Hyvää: selkeä näyttö, sukellussyvyys 30 m. Huonoa: ei käsisäätöjä, kuva niukassa valossa. 400 euroa.

Ilta-Sanomat, Akuilta lupaillaan mullistavia uudistuksia, mutta niitä ei kuulu - 4 syytä siihen, että superakkuja joudutaan odottamaan.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Beginner's Introduction To Built-In Flash. Lyhyesti.
 • Best Memory Card Readers 2018. Vähissä ovat Compact Flash -korttipaikat vähissä. USB 3.0 pitäisi olla perusvaatimus. Alle £10 on välillä alle £3.
  • Anker USB 3.0 Card Reader. alle £10.
  • KiWiBiRD USB 3.0 Super-Speed Card Reader. £5.99.
  • WECODO Memory Card Reader With 2-In-1 Connector. Myös iPhone, iPad. alle £15.
  • Rocketek Mini USB 3.0 Memory Card Reader. 2 korttipaikkaa, SD ja MicroSD.
  • EC Technology SD Card Reader. 3 korttipaikkaa. USB 3.0. Alle £10.
  • Kingston MobileLite G4 USB 3.0 Multi Card Reader. Alle £10.
  • Silicon-Power All-in-One USB 3 Multi-Card Reader Silicon-Power Multi-Reader. 5 korttipaikkaa. Vähän yli £14.
  • Transcend All-in-1 Multi-Card Reader. Kolme korttipaikkaa. USB 3.0. Vähän yli £10.
  • Lexar Professional USB 3.0 Dual Slot Reader. Kaksi korttipaikkaa. Viiden vuoden takuu. Vähän alle £30. (Lexar... Hm.).
  • eSecure High-Speed USB Card Reader. 6 korttipaikkaa. USB 2.0. Alle £4.
  • Popamazing Portable USB 2.0 Memory Card Reader. Alle £10.

Petapixel.com.

 • This Site Will Tell You If Your Accounts Have Been Compromised. Luotettava sivusto, ollut toiminnassa jo monta vuotta. Jo vuodesta 2013. Syötetään email-osoite tai käyttäjänimi. 4.8 miljardia murrettua käyttäjätiliä. Toinen sivuston linkki, joka kertoo, onko salasana kräkätty (tai kuinka moni käyttää samaa salasanaa) (Tätä palvelun osaa ei välttämättä kannata käyttää... vaikka palvelu onkin turvallinen...). Rekisterissä miljardi salasanaa.
  • Have I Been Pwned?
  • (kertaus)
   Digicamera.netin uutiset, 29.5.2016. Digitoday.fi, Koskeeko salasanojen jättimurto sinuakin? Nyt voit tarkistaa. LinkedIn-verkottumispalvelusta vietiin noin 164 miljoonaa käyttäjätunnusta ja salasanaa jo neljä vuotta sitten, mutta tunnuksia on alettu kaupitella verkossa vasta nyt. Samalla saa tarkistettua myös, onko sähköpostiosoite vuotanut jo jossain aiemmassa verkkomurrossa. Hunt on lisännyt Have I Been Pwned -palveluunsa muun muassa Adoben tietomurrossa vuotaneet 152 miljoonaa käyttäjätunnusta (Adobe ei kertonut tästä mitään. Ja vuosihan oli 2013). Ynnä muita. Kaikkiaan yli puoli miljardia sähköpostiosoitetta.
   • haveibeenpwned.com sähköpostiosoite syötetään, palvelu kertoo sitten, onko jossain palvelussa käyttäjätunnus + salasana vuodettu...
 • Man Says He Ordered a $6,000 DSLR on Amazon But Got Rocks, Then Bricks. YouTube-videoiden tekijä, yli 780.000 seuraajaa. Ei kerro, onko ostanut suoraan Amazonilta vai Amazonin kautta myyvältä taholta (jälkimmäinen varmasti, kun ei kerran kerrota). Varmaan totta. Amazon hoitaa korvaukset kuitenkin mallikkaasti.

Diyphotography.net, Finding your photographic eye.

Dpreview.com, Fujifilm X-H1 versus X-T2: what does the new camera bring?

Thephotoargus.com, Children’s Portraits by Kim Anderson (Bertram Bahner).

Kamera & Bild, Test: Palettegear – kul pryl, men klurig. Nappuloita ja liukusäätimiä. Rakentuu moduleista. Lightroom, Photoshop, Premier Pro, Illustrator, Capture One, Spotify, ITunes, VLC jne. 3.790 kruunua.

Kamera & Bild, Bengt Luthman: Hur miljövänlig är en bild?

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård, Kuva&Kamera - osastojen ohjelmaa, poimintoja. 22.2.2018. Kuva&Kamera -messuilla on paljon ohjelmaa myös näytteilleasettajien osastoilla. Kahdessa edellisessä blogauksessani kävin läpi esitys ja luento tarjontaa sekä valokuvanäyttelyitä. Tässä kolmannessa blogauksessa kurkistan mitä osastoilla on tarjottavaa. ...Messut ovat aina myös paikka ostaa laitteita ja oheistarvikkeita. Mielenkiintoiseksi vieraiden kannalta tämän vuoden messut tekee se, että paikalla ovat sekä TopShot että Rajala Proshop.... ...Osastoilla on myös laitteiden lisäksi ohjelmaa. Poimin muutamia, joita löysin Kuva&Kamera -messujen verkkosivuilta....

 • Kuva&Kamera, Verkkokaupasta liput 1.3.2018 asti 16 euroa, sen jälkeen ja ovelta 19 euroa
 • Messut avoinna
  pe 2.3. klo 12-20
  la 3.3. klo 10-19
  su 4.3. klo 10-17
 • Kuva&Kamera

HS, Päiväkotilasten valokuvaaminen on monimutkainen sääntöviidakko – Helsinki kiristää kuvauslinjaansa ja muuttaa päiväkotien Facebook-ryhmät kaikille avoimiksi. Helsinkiläisten päiväkotien puoliviralliset Facebook-ryhmät muuttuvat suljetuista avoimiksi. Päiväkotilasten vanhemmille on muutoksesta viestitetty tiedotteella, joka on hämmentänyt osaa vanhemmista. Muutosta perustellaan sosiaalihuoltolain määräyksellä, jonka mukaan varhaiskasvatuksen asiakkuus ei saa paljastua.

 • Yleisohje lapsien kuvien käytöstä on yhä, ettei asiakkaana olevia lapsia saa tunnistaa kuvista. Tämä pätee myös niihin lapsiin, joiden vanhemmat ovat antaneet lapsistaan kuvausluvan.
 • Käytännössä tämä johtaa siihen, että kun päiväkodin henkilökunta kuvaa lapsia pitkin päivää ja jakaa kuvia vanhemmille esimerkiksi viikottaisissa tiedotteissaan, lasten pitää esiintyä kuvissa tunnistamattomina.
 • Lapset onkin usein kuvattu selästä tai kuvat on rajattu kaulasta alaspäin. Lapset ovat myös itse oppineet poseeraamaan niin, ettei heitä tunnista: he kääntävät pään pois kuvista tai nostavat lelun kasvojen eteen.
 • Ohjeistus lasten kuvien julkaisusta vaihtelee suomalaiskunnissa. Esimerkiksi Tuusulan, Keravan ja Kirkkonummen yhteisessä varhaiskasvatuksen Peda.net -verkossa päiväkotiryhmien kansioissa voi julkaista tunnistettavia kuvia lapsista, jos vanhemmat ovat antaneet siihen luvan.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Riko sääntöjä! Podacast, kesto 23:05. 23.2.2018. Tämän viikon Valoaalloilla kehottaa rikkomaan sääntöjä ja pohtii asiaa kuvajournalismin ja dokumantarismin kautta. Innoituksen aiheeseen nosti kiinnostava artikkeli Huck-magazinessa. Kalusto-osiossa kommentteja uudesta Pentax K-1 MKII:sesta. Kuuntele niin tiedät mihin Matti ja Peter kyseissä kamerassa tarttui. Lopussa mainitun Kuva&Kamera -messujen pääsylippuarvonnan ohjeet: ...

HS, Olympiatunnelmia jäältä ja lumelta – katso kuvakooste HS:n Rio Gandaran olympiakuvista. Helsingin Sanomien valokuvaaja Rio Gandara on urakoinut Pyeongchangin talviolympialaisissa tauotta yli kaksi viikkoa. Kuvakoosteessa menneiden päivien tunnelmia pari päivää ennen kisojen päättymistä. 27 kuvaa. Klikkaamalla isommaksi, jolloin pääsee galleriassa liikkumaan kätevästi.

HS, ”Ihminen lakkaa piittaamasta elämästään” – valokuvaaja Abdulmonam Eassa kertoo HS:lle, miten Itä-Ghoutan pommisateessa oppii elämään. 22.2.2018. Freelance-valokuvaaja Abdulmonam Eassa Asuu ja työskentelee saarretulla, kapinallisten hallitsemalla Itä-Ghoutan alueella, jonne Syyrian hallituksen joukot ovat iskeneet sunnuntaista lähtien lähes tauotta. 12 kuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Basic Introduction To Your Digital Camera's Histogram.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Weigh In. Kameran valintaa.

Fotosidan.se, blogi, Förbättra dina himlar med intervallmask i Lightroom Classic. YouTube-video, kesto 15:14. På svenska.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Rajala Blogi, 10 vinkkiä onnistuneeseen talvihangilla kuvaamiseen. 22.2.2018. ...Mutta ennen kuin lähdet toppahousut heiluen painamaan kameran laukaisinta, lue vinkit talvihankien hohteessa kuvaamiseen. Valoa on niin yltäkylläisesti, että siitä voi tulla todellinen ongelma, ellet tiedä, miten hallitset valon määrää kuvissasi.

Sttinfo, Kuva & Kamera -messuilla lennätetään droneja ja tehdään kirppislöytöjä. 22.2.2018. Suomen suurin kuvatapahtuma Kuva & Kamera tuo Messukeskukseen uutuusvälineitä, yhdeksän upeaa valokuvanäyttelyä, kiinnostavia puhujia ja analogisten kameroiden kirpputorin. Ohjelmissa sukelletaan niin luontokuvaamiseen, kopterikuvaamiseen kuin kuvan jälkikäsittelyyn. Kuva & Kamera järjestetään osana GoExpoa 2.–4.3. Messukeskuksessa Helsingissä.

 • GoExpoon kuuluvat Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva & Kamera. GoExpo järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.–4.3.2018. Lisäksi samaan aikaan ja samalla lipulla pääsee tutustumaan myös Helsinki Horse Fair -hevostapahtumaan.
 • Kuva&Kamera, Verkkokaupasta liput 1.3.2018 asti 16 euroa, sen jälkeen ja ovelta 19 euroa
 • Messut avoinna
  pe 2.3. klo 12-20
  la 3.3. klo 10-19
  su 4.3. klo 10-17
 • Kuva&Kamera avoinna vain ammattilaisille pe klo 9–12.
  Kuva&Kamera ammattilaisille. Kuva&Kamera-messujen ammattilaisaamu on suunnattu ammatikseen kuvaaville, kuvaa työssään käyttäville, graafisen alan ammattilaisille sekä alan jälleenmyyjille. Rekisteröinti vaatii koodin (prokuva). Sitten kysellään henkilötietoja + organisaatioa. Viimeinen rekisteröintipäivä on 2.3.2018.

Suomen Kameraseurojen Liitto, Vuosinäyttelyyn 2018 valitut teokset. 20.2.2018. Näyttelyyn tarjottiin 2411 teosta 256 kuvaajalta ja 57 seurasta Näyttelyyn hyväksyttiin 521 teosta, 167 kuvaajalta ja 39 seurasta (22 %). Näyttelyn avajaiset ovat 10.3.2018 klo 14.00 Vantaan aikuisopistolla, Lummetie 5, 01300 Vantaa. Näyttely on avoinna aikuisopiston aukioloaikoina 29.3.2018 asti.

Yle, Nyt etsitään Suomen upeinta hiihtomaisemaa – katso muiden lukijoiden latukuvia ja lähetä omasi.

Älypuhelmista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Pentax's Big News. Pentax K-1 II.

Thephotoargus.com, 40 Outstanding Golden Hour Photos for Your Inspiration.

Petapixel.com, 5 Ways to Use a Beauty Dish.

Fotosidan.se, Kvinnan i centrum under 30 år. Muotikuvaaja Ellen von Unwerth. Maailman huippumalleja. Epävirallisesti. Fotografiska 20.5.2018 asti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård, Valokuvanäyttelyiden top 3 kiinnostavinta Kuva&Kamera -messuilla. 21.2.2018. Luonnollisesti tämän vuoden kohokohta on Fotofinlandian voittaehdokkaiden näyttely. Voittaja palkitaan myöhemmin, 23.3. pidettävässä Gaalassa. Fotofinlandia on kuten nimestäkin saattaa päätellä suomalaisen valokuvan pääkilpailu, jos nyt niin voi sanoa. ...Toinen erittäin kiinnostava näyttely on Torron kaikuja, kahdesta syystä. ...Kolmas poimintani on Seilo Ristimäen Finnvenus-valokuvanäyttely. Se on messujen sivuilla olevan kuvauksen mukaan kunnianosoitus naiskauneudelle.

Ilta-Sanomat, 19 upean talvikuvan kooste – kireä pakkanen kietoi koko Suomen otteeseensa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Pentaxilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Thom Hogan.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Am I Crazy? My Camera-Buying Frenzy. vuosina 2012 - 2014 Mike osti viisi kameraa. Sen jälkeen on ollut tällä rintamalla hiljaista. Miksi.

Thephotoargus.com, 30 Adorable Examples of Baby Photography.

Diyphotography.net, What are lens hoods really for and how do you use them? Vastavalosuojista.

Kamera & Bild, Här är de nominerade till Svenska fotobokspriset 2018. 5 ehdokasta. Tulokset 10.3.2018.

Fotosidan.se, blogi, #2436. Vilket är bäst?? –stapling eller stacking?? –med OM-D E-M1 II?? Jos kuvaa ihan läheltä, syväterävyys on olematon. Aukkoa pienentämällä syväterävyys kasvaa, mutta silloin tarvitaan paljon valoa. Mitä muuta voisi tehdä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.02.2018   (linkki)

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen teemana on nälkä ja katastrofiapu. NVK ja Yhteisvastuu kutsuvat kaikki alle 30-vuotiaat valokuvakilpailuun.

Kilpailun teemana on Nälkä.

Kilpailuaika päättyy 28.2.2018 klo 23.59.

Parhaat 3 kuvaa palkitaan 300 euron palkinnolla, minkä lisäksi voittajakuvat pääsevät esille Helsingin päärautatieasemalla maaliskuun lopussa järjestettävään Nälkä-teemaiseen valokuvanäyttelyyn.

Yhteisvastuu saa oikeuden käyttää voittajakuvia vapaasti somessaan sekä muiden tapahtumiensa ja järjestämiensä näyttelyiden yhteydessä vuoden 2018 aikana. Valokuvaajan nimi ja esittely mainitaan aina käytön yhteydessä.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård, Top 5 vinkit Kuva&Kamera -messujen luennoista. 20.2.2018. Perinteiset Kuva & Kamera -messut ovat taas kulman takana. Ne pidetään Helsingin Messukeskuksessa 2.-4.3.2018. Messuilla näyttää olevan taas laaja valikoima hyviä luentoja ja valokuvanäyttelyitä. Luonnollisesti myös kalustoa on esillä. Vaikka tuskin mitään uutuuksia esitellään ovat messut silti erinomainen paikka käydä hypistelemässä kameroita ja muita tarvikkeita. Yhdestä paikasta löytyy käytännössä kaikki.

 • Kuva&Kamera, Verkkokaupasta liput 1.3.2018 asti 16 euroa, sen jälkeen ja ovelta 19 euroa
 • Messut avoinna
  pe 2.3. klo 12-20
  la 3.3. klo 10-19
  su 4.3. klo 10-17
 • Kuva&Kamera avoinna vain ammattilaisille pe klo 9–12.
  Kuva&Kamera ammattilaisille. Kuva&Kamera-messujen ammattilaisaamu on suunnattu ammatikseen kuvaaville, kuvaa työssään käyttäville, graafisen alan ammattilaisille sekä alan jälleenmyyjille. Rekisteröinti vaatii koodin (prokuva). Sitten kysellään henkilötietoja + organisaatioa. Viimeinen rekisteröintipäivä on 2.3.2018.

Yle, Katriina Huttunen: Hautausmaa on kotini. 17.2.2018. Helsingin Hietaniemessä on Suomen tunnetuin hautausmaa, joka on täynnä taidetta ja kuolleita merkkihenkilöitä. Suomentaja Katriina Huttunen käy siellä päivittäin. Hänen on pakko. Hautausmaa on hänen itsemurhan tehneen tyttärensä viimeinen leposija. Tämä essee on uskonnottoman ihmisen yritys levittää hautausmaan ilosanomaa.

Rajala Blogi, Ammattilaiskuvaaja Jesper Grønnemark toteuttaa intohimoaan laskuvarjohyppyprojektissa. 19.2.2018. Video. Kuvat + teksti. Sony A7R Mark II + FE 24-70mm f/4 ZA OSS.

Polku.net, Makupalat. Maisemia Ylä-Itävallasta. Jukka Ervasti 18.2.2018. Maisemakuvia Itävallan pohjoisosista kesältä 2017.

Ilta-Sanomat, Valokuvaaja turmeli pariskunnan hääkuvauksen: yli 500 otosta täysin käyttökelvottomia – keskittyi ikuistamaan morsiusneitojen kurveja. Taas näitä juttuja. Päivän kuvaus maksoi £550. Kuvia ei nähtävästi käyty ollenkaan läpi eikä niille ollut tehty mitään. Ei kai kukaan täysjärkinen hääkuvaaja asiakkaalle luovuta 1636 kuvaa. Sitä saa mistä maksaa. Suomestakin löytyy tällaisia kuvaajia.

Mikrobitti.fi, 10 Macin komentoa, joista voi olla yllättävää apua. MacOS:n Unix-pohjan takia pellin alta löytyy paljon sellaista, mistä graafinen käyttöliittymä ei vihjaisekaan. Keräsimme kokoon kymmenen komentoriviniksiä omenakäyttöjärjestelmään.

Iltalehti, Raijan uskomaton otos: tulipallo ja revontulet samassa kuvassa. Iltalehteen yhteyttä ottanut Raija Kokkola oli napannut maanantai-iltana varsin komea kuvan Valtimon yllä olleista revontulista ja tulipallosta. Valtimo sijaitsee Pohjois-Karjalassa, noin 140 kilometriä Koilliseen Kuopiosta. Tänä vuonna Ursa on saanut 20. helmikuuta mennessä ilmoituksen 21 nähdystä tulipallosta. Viime vuonna samaan päivään mennessä ilmoituksia oli tullut 27, kaksi vuotta sitten 28. Vuoden 2015 lukema on 26.

Photo.net, foorumi.

Samyangilta uutta.

ePhotozine.com.

 • Tips On Shooting HDR Images.
 • Panasonic Lumix TZ200 Full Review. Arvosana 4.5 * / 5 *. Kompaktidigi. Maaliskuussa myyntiin, £729. 20 megapikselin CMOS-sensori. 24-360mm, 15-kertainen zoom, f/3.3-6.4. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, ei käänny. Elektroninen etsin (2.330 miljoonaa pikseliä). Yhdellä latauksella ottaa 370 kuvaa. Sisäinen salama.
 • 3 Legged Thing Leo Equinox Tripod Review. Arvosana 4.5 * / 5 *. Projalustan matkakäyttöön. Kestää 30kg. Maksimikorkeus 1.31m. Hiilikuitua. Jalustan paino 1.4kg. Yksi jalka lähtee irti monopodikäyttöön. Mukana kangaslaukku. £299.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Taking Apart The Sony A7rIII – In Search of Better Weather Sealing. Säänkestävä. Takuu ei kuitenkaan kata vesivahinkoja, sama kaikilla kameravalmistajilla. Iso kamerafirma on tutustunut omakohtaisesti Sony A7:n vesivahinkoihin. Sony kertoi parantuneesta sääsuojauksesta A7rIII:n tullessa markkinoille. Mitä voi kuluttaja itse tehdä. Mitkä kohdat on suojattu hyvin, mitkä vähemmän hyvin tässä mallissa. Missä kohdassa on eniten vesivahinkoja.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Featureshoot.com, This Is What It’s Really Like to Photograph the Olympics. Shutterstock.

Digital Photography School.

Techradar.com, The 10 best DSLRs you can buy right now. (suunnilleen kuukauden välein melkein samanlaisia listauksia).

Fotosidan.se, Test: Sigma 12-24/4 Art. Optinen laatu herättää kunnioitusta. Vertailut Sigma 14/1.8 -objektiiviin, joka on samaa hintaluokkaa. Ainoat miinukset koosta ja siitä, että suotimien käyttö ei ole mahdollista. Suomen hinta on 1.500 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Maisemakuvaus (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Pitkän tauon jälkeen olen aloittelemassa digi-kuvausta ja kysyisin suosituksia sopivasta objektiivista maisemakuvaukseen / yleislinssiksi. Loppusuoralle ovat päässeet: ...
 • Etsitään lisäkättä (Sana on melkein vapaa).
 • Cactus V6 II salamatriggeri, HSS Olympus m43 & Fuji (Digikuvaus). Viimein joku valmistaja tarjoaa salamatriggeriä, joka toimii monessa kamerajärjestelmässä ja viimein radioilla toimiva HSS Olympukseen ja Fujiin!
 • Kroppikertoimen laskeminen (Digikuvaus).
 • Matkakuvaussetti (Digikuvaus).
 • Ikea Ladda sama kuin Eneloop (Kuvaus yleinen). Olen käynyt ostamassa IKEA:n LADDA akkuja ja niiden kanssa salaman latautuminen on todella nopeeta. Luultavasti siis saman tehtaan tekemiä ja samaa laatua kuin ENELOOP. Hinta vain on aivan eri LADDA 6,99 (4 kpl) ja ENELOOP 20-25€ (4 kpl).
  • Suomen IKEA, Ladda. 2450 mAh. AA-koko. 6.99 euroa, 4 kpl.
 • Minne päivän valokuvausreissulle Hgistä (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Canon EF 16-35mm f2.8 vs f4 (Optiikka).
 • Sony a99 vs a77m2 (vs a33) (Nikon, Sony).
 • Nikonin saatavuus (Järjestelmädigit). Voisikohan joku valaista asiaa. – Olen vähän aikeissa uusia kalustoa ja olen silloin tällöin poikennut kamerakauppoihin tutustuakseni Nikon D810 tai Nikon D850 runkoihin. Nikonin hylly vain on aina tyhjä. Ja nyt sitten netistä näkee, että tarkista saatavuus, ja tilapäisesti loppu, ja pian puoli vuotta. En sentään tämän suuruusluokan hankintaa halua tehdä sokkona.
 • Peilitön tulevaisuus! Milloin DSLR haudataan? (Järjestelmädigit).
 • Nikonin suljin (Järjestelmädigit). Millaisia kuvamääriä olette onnistuneet kuvaamaan Nikonin rungoilla?
 • Canon 6D mk II (Järjestelmädigit).
 • Pentax KP (Järjestelmädigit).
 • Revontulikone (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Eläkeläiset. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Yksin kaikkien keskellä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi lumikidekuva.
 • "Hulvattomat" eläinkuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 2 kuvaa. Kaksin.
 • Taivaspilari (sarjaa) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pitkästä aikaa uusi kuva tähän sarjaan. Katsoessa sitä taaksepäin mukana on kuvia, joita pidän onnistuneina ja sellaisia, jotka ovat eri tavoin epäonnistuneita sommittelultaan ja käsittelyltään. Mutta tekemällä oppii ja tämä on aika hauska projekti.

HS, Todellinen arki on jotain muuta kuin somessa jaettavat sliipatut kuvat – Kymmenen valokuvaajan näyttely kertoo suomalaisesta arjesta rehellisesti iloineen ja murheineen. Pitääkö täydellisen arjen näyttää hyvältä? Ei. Tämä ajatus nousee mieleen, kun katselee Helsingin kaapelitehtaalla suomalaisesta arjesta kertovan valokuvanäyttelyn tarjontaa. Poissa ovat ne sosiaalisesta mediasta niin kovin tutut kliseiset kuvat ystävien ja tuttavien arjesta: etelän lomakuvat ja paljaat varpaat hiekkarannalla tai laiturin nokassa, kuvat kuohuviinilasillisista, hehkeät selfiet ja siivotut, kauniit kodit.

 • Lähtökohtana oli tutkia eriarvoistumiskehitystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Näyttely pohjautuu Valokuvataiteilijoiden liiton vuonna 2016 toteuttamaan Arjen kuvat -työpajaan, joka oli osa Itä-Suomen yliopiston hallinnoimaa Kaksi Suomea – kasvaako eriarvoisuus? -tutkimushanketta.
 • Suomen valokuvataiteen museossa nähtävät kuvat ovat jotain ihan muuta kuin sliipatut, stailatut, muokatut ja erilaisilla suodattimilla käsitellyt somekuvat. Tuntuuko tutulta? -näyttely esittelee kymmenen valokuvaajan kuvasarjan. Osa heistä on ammattikuvaajia, osa amatöörikuvaajia. 7.2.–20.5.2018.

Kamerakoulu.fi, Kodak Gold 200 -värinegafilmi. 19.2.2018. Kas, joskus halvalla saa hyvää! Tällä kertaa kokeilussa oli kuluttajamarkkinoille suunnattu Kodak Gold 200 -kinofilmi, joka oli suoraan sanottuna erittäin positiivinen yllätys. Tämähän on sellainen perinteinen 90-luvun lomamatkafilmi, jollaiselle itse kunkin Mallorcan matkakuvat on tyypillisesti otettu.

Avplus.fi, Kokeilussa: Epsonin EcoTank-tulostimilla hyvästit mustekaseteille. Sekä kti- että toimistokäyttöön soveltuva, Epson ET-4750-malli, svh 500 euroa. Musteita kolmeksi vuodeksi (140 sivua per kuukausi). Musteen määrän näkee koko ajan. Mustepullo asetetaan ylösalaisin säiliöön, sopii vain oikeaan paikkaan. Skanneri, faksi ja langattomat yhteydet. Oston jälkeen tulostuskunnossa 20 minuuttia. 15 mv-valkosivua minuutissa, 8 värisivua minuutissa. Parhain laatu A4 reunoja myöten, värikuva kiiltävälle paperille, 5 minuuttia. Kymppikuva puolet tästä. Yksi paperilokeri, 250 arkkia vakiopaperia tai 20 arkkia valokuvapaperia. Kaksipuoleinen tulostus. 30 sivun asiakirjasyöte dokumenttien skannausta tai kopioinitia varten. Paino 6.8 kg. 70% pienemmät tulostuskustannukset.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Fing kertoo, miksi VR-junaverkko hidastelee. 19.2.2018. Jokainen VR:n junassa nettiä käyttänyt on varmasti tuskaillut yhteyden hitauden kanssa. Hitaus on ymmärrettävää, sillä kaikkien junan matkustajien dataliikenne tungetaan 4G-liittymien kautta (kuulemma kaikkien operaattorien simmit rinnakkain) lähimpiin tukiasemiin. Usein junanrata kulkee metsässä, johon tukiasemien käyttö on vähäistä eikä niitä kannata rakentaa pelkkiä junamatkustajia varten. Junan pysähtyessä asemalle tai radan kulkiessa lähellä moottoriteitä bititkin kulkevat vauhdilla.

 • Android-sovellus Fing on näppärä työkalu wlan-verkossa olevien laitteiden inventointiin ja tarkkailuun. Tiedätkö itse, kuinka monta laitetta työpaikan tai kodin wlan-verkkoosi on kytkeytynyt? Ovatko kaikki omiasi? Fing näyttää laitteet ip-osoitteineen ja pyrkii tunnistamaan, millaisesta laitteesta on kyse. Itse sovellus on ilmainen, mutta valmistaja myy myös 129 dollarin hintaista Fingbox-lisälaitetta. Turun-junassa Fing löysi verkosta 67 päätelaitetta. Applen suuri määrä yllättää.
 • Terveisiä vain Harri Palvirannalle, jolla näyttää olevan MacBook Pro. Mistä päästäänkin kirjoituksen tietoturvaopetukseen: ei ehkä kannata nimetä laitetta oman nimensä perusteella.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, More On Video Reviews of Camera Equipment. Teksti vs. video. Yksi ongelma videoissa on se, että niitä ei tehdä kuukausien käyttökokemusten jälkeen. Monet on kuvattu ensimmäisinä päivinä kun kameraa ei ole ehditty paljoa käyttää. Mieleen tulee lähinnä valmistajien omat esittelyt.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, 1 mars införs avgift på köp utanför EU. Ruotsi. Kaikista EU:n ulkopuolelta tulevista lähetyksistä otetaan maksu ja ALV. Maksun suuruus riippuu tavaroiden arvosta. Joka päivä Arlandan lentokentälle tulee 120.000 tullittomia ja alvittomia lähetyksiä suurelta osin Kiinasta. 1500 kruunua ylittävistä lähetyksistä peritään kiinteä 125 kruunun maksu. Rajan alittavista lähetyksistä kiinteä 75 kruunun maksu. Yli 1500 kruunua lisää vielä ALV.

(kertaus)
Ilta-Sanomat, Katso lukijoiden kuvat: Tällaista tavaraa suomalaiset tilaavat Kiinasta – joskus paketti sisältää yllätyksen. 26.1.2018. Lue kommentit. Sekä huonot että hyvä kokemukset.

(kertaus)
Ilta-Sanomat, Suomalaiset hullaantuivat Kiinan halpatavarasta: saako pikkurahalla oikeasti roskaa vai laatua? 25.1.2018. Kuluttajaliitto kehottaa etsimään tuotteista ainakin CE-merkinnän. Se on käytännössä valmistajan itsensä antama lupaus tuotteen turvallisuudesta. – Merkintä ei tarkoita sitä, että yksikään viranomainen olisi sen tutkinut, mutta merkintä viittaa kuitenkin siihen, että tuotteen pitäisi täyttää sitä koskevat EU:n vaatimukset. Jos merkintää ei ole, edes valmistaja itse ei lupaa, että vaatimuksia olisi noudatettu, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling sanoo.

 • Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin mukaan ulkomaisista verkkokaupoista ostetut tuotteet eivät välttämättä täytä Suomen tai EU:n turvallisuusvaatimuksia. Osassa tuotteista voi piillä turvallisuusriski. Suoraan ulkomaisista verkkokaupoista tilatut tuotteet eivät käy läpi viranomaisen seulaa samoin kuin suomalaiskaupoissa myytävät.
 • Kiinalaisen kosmetiikan kanssa Meriläinen kehottaa myös olemaan varovainen.
 • Kiinasta tilattujen pakettien kuskaaminen on Postille kallista ja tappiollista toimintaa, koska paketteja ei pystytä lukemaan niiden epämääräisen muodon ja osoitekenttien vuoksi koneellisesti. Yhden pienen paketin toimittaminen perille vaatii jakelun eri vaiheissa monia käsi- ja silmäpareja.

(kertaus)
Ilta-Sanomat, Kiina-krääsä tuo Postille miljoonatappiot – lätkäistäänkö vastaanottajalle lisämaksu? ”Joudumme pohtimaan kaikkia keinoja”. 24.1.2018. Viime viikolla ruotsalainen uutissivusto Breakit kertoi, että Postnord alkaa periä Kiinasta tilattujen pakettien toimittamisesta lisämaksun. Lisämaksu on jopa 125 kruunua eli yli 12 euroa ja se perittäisiin paketin arvosta riippumatta. Maksu on merkittävä lisäkulu Kiinasta tuotteita tilaaville ruotsalaisille, jotka joutuvat lisäksi pulittamaan maan uuden alv-ratkaisun takia ostoksistaan 25 prosentin arvonlisäveron, vaikka itse tavara maksaisi vain 10 kruunua. Breakitin mukaan Ruotsiin Arlandan lentoasemalle saapuu päivittäin noin 150 000 lähetystä Kiinasta.

 • Osalle verkkokaupoista tilaaminen on hauska harrastus. – Siitä on muodostunut tällainen hauska juttu, kun siellä on niin halpaa. Maksat kaksi euroa ja saat kotiisi jonkun härpäkkeen, Kulp luonnehtii.
 • Postissa kiinalaisten verkkokauppojen suosion kasvaminen ei kuitenkaan naurata.
  – Meille tämä on tappiollista toimintaa. Puhutaan miljoonista euroista, kun puhutaan tappion suuruusluokasta, Kulp kertoo.
 • Kulpin mukaan Postissa seurataan nyt, mitä EU-tasolla parin vuoden kuluttua muuttuva sääntely tuo tullessaan kuluttajien käyttäytymiseen. Uusilla säännöillä poistetaan poikkeus, joka koskee EU:n ulkopuolelta tulevia lähetyksiä, joiden arvo on alle 22 €. Eurooppa-neuvoston mukaan nyt noin 150 miljoonaa pientä lähetystä tuodaan EU:hun arvonlisäverotta, ja nykyisessä järjestelmässä on mahdollisuus väärinkäytöksiin.
 • kommenteissa tuhatkunta viestiä, nyt suljettu, kommentointi oli mahdollista alle 8 tuntia. Sattuneesta syystä valtaosa kommentoijista vastusti lisämaksuja, haluaisivat edelleen tilata 2 euron kännykkäkuoria Kiinasta (miten ekologista tällainen toiminta on, miksi Posti Oyj:n pitäisi miljoonien tappiolla tukea yksityistä halpistuontia (tappiot katetaan kotimaan postimaksuissa), miksi rahavirtojen annettaisiin valua Kiinaan jne. jne.). Miksei Suomi voisi heti seuraa Ruotsin esimerkkiä.
 • Opastaja.com, AliExpress -opas aloittelijalle ja kokemuksia. 14.11.2017. 162 kommenttia.
 • Me Naiset, Mitä kaikkea verkosta tilataankaan - 10 miljoonaa pakettia Kiinasta! 16.7.2017.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Jääkiipeilijä loisti pimeydessä ja viikon muita uutiskuvia. Viime viikolla vietettiin maailmalla karnevaaleja, ihmeteltiin lumisadetta Espanjassa ja harrastettiin jääkiipeilyä Sveitsissä. Yle kokosi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat. 15 kuvaa.

Kirkko ja Kaupunki, Heidi Piiroinen kuvasi Mihaela Stoican tien kerjäläistytöstä perheenäidiksi. 16.2.2018. Kun valokuvaaja Heidi Piiroinen kymmenen vuotta sitten tapasi ensimmäistä kertaa romanialaisen Mihaela Stoican, tämä oli 16-vuotias ja viimeisillään raskaana. Helsingin lastensuojeluviranomaiset olivat päättäneet, että alaikäisen tulevan äidin paikka ei ollut kadulla kerjäämässä eikä sillan alla yöpymässä, joten hänen olisi pikimmiten lähdettävä maasta. Mutta lapsivedet menivät ensin. Siitä asti Piiroinen on seurannut Mihaela Stoican ja hänen perheensä ja sukunsa elämää Suomessa, kotikylässä romanialaisessa Cetatea de Baltăn kunnassa, kerjuumatkoilla Kreikassa ja Ranskassa sekä lomamatkalla Virossa.

 • Heidi Piiroisen näyttely Ohikuljetut 20.5. asti Suomen Valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla.

Mikrobitti.fi, 5 parasta sovellusta retkeilijöille, vaeltajille ja muille luonnossa liikkujille.

 • Locus Map Free / Pro – Täyttä tavaraa. Android, ilmainen/7.49e
 • Maastokartat – Perustason maastoapuri. Android. Ilmainen.
 • Karttaselain – Kulutukset kuriin. Android, iOS, Windows Phone. Ilmainen /40e/v.
 • Retkipaikka – Opastusta laavulle. Retkipaikka on mobiilikäyttöliittymä Retkipaikka.fi-palveluun. Android, iOS. Ilmainen. (kommentti: iOS 8.99 e).
 • 112 Suomi – Hengen­pelastaja. Hätäpuhelusovellus. Android, iOS, Windows Phone. Ilmainen.

Mikrobitti.fi, Testissä 4 salasananhallintasovellusta: kärkikaksikon softat ovat ”suorastaan häkellyttävän hyviä”. Testin kärkikaksikko eli LastPass ja Dashlane ovat suorastaan häkellyttävän hyviä tuotteita. Ne parantavat käyttäjänsä tietoturvaa ja helpottavat tämän elämää selvästi, LastPassin tapauksessa vieläpä täysin ilmaiseksi. Mitään syytä olla käyttämättä salasanamanageria ei ole, joten aivan jokaisen kannattaa ladata ja asentaa sellainen – mieluiten jo tänään.

 • LastPass – Etevä ja edullinen, Ilmainen / 10,80 € / v
 • True Key – Simppeli ja suppea, Ilmainen / 19,95 € / v
 • F-Secure KEY – Kotimainen vaihtoehto, Ilmainen / 15,95 € / v
 • Dashlane – Sulavasti käytettävä, Ilmainen / 35,80 € / v

HS, ”Ale päättyy 20 minuutin kuluttua!” – Näin vältät huijaukset ja ostat verkossa turvallisesti. Tanskassa ideoitiin jo vuonna 2007 Trustpilot-niminen sivusto, jolla voi tarkistaa, millaisia arvosteluja muut ovat kaupoista jättäneet. Ynnä muita tapoja.

Fin.afterdawn.com, Näin Chromen sisäänrakennettu mainosesto toimii. Googlen ratkaisu onkin rangaista "epämiellyttäviä" mainoksia näyttäviä sivuja. Yhtiö käyttää Better Ads Standard-luokitusta, joka sisältää 12 eniten käyttäjiä ärsyttävää mainostyyppiä. Mikäli sivustolla havaitaan jonkin näistä mainosmuodoista, Google ottaa yhteyttä verkko-osoitteen omistajaan ja pyytää korjaamaan tilanteen 30 vuorokauden sisällä. Mikäli sivuston omistaja ei reagoi pyyntöön 30 vuorokaudessa, tämän jälkeen koko verkko-osoitteen kaikki mainokset estetään Chromea käytettäessä, riippumatta niiden formaatista.

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, Mikä kappale soi? Anna puhelimen tunnistaa. Älypuhelimen Google tunnistaa, tai yrittää vähintäänkin arvata, soivan kappaleen.
 • yksittäisistä sovelluksista Shazam lienee melko tunnettu. Mainoksia.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Half Term Holiday Photography Suggestions.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com, More than a speed light: Shooting with the Rotolight Neo 2. Jatkuva valo ja välähdys (tehoa aika lailla vähemmän kuin perinteisellä salamalla). Heti valmis uuteen välähdykseen. Elinchrome Skyport -systeemin kanssa yhteensopiva. 14.5 cm halkaisija, paksuutta 5 cm, paino 354g. Mutta varsinaista ostajakohderyhmää voi olla vaikea löytää. 6 x AA-akut, myös verkkovirta. Suomen hinta on 400 euroa (hinnassa on mukana verot).

Earthboundlight.com, Just Like Being There (And Chocolate Versus Strawberry Ice Cream). 18..2.2018.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Kuvien paikkatieto vaarallista? - jakso #90. 17.2.2018. Kesto 19:05. Onko valokuvien paikkatieto vahingollista tietoa vai onko siitä enemmän hyötyä? Tähän etsimme vastauksia Valoaalloilla. Lisäksi käydään läpi Lightroomin uusia ominaisuuksia ja mietitään ovatko video-ominaisuudet kohta kameran tärkeimmät ominaisuudet. Kalusto-osiossa Fujin uutuus X-H1. Ja linkit.

Kuvajournalismikilpailu, Yleisön suosikki 2017 -äänestys käynnissä nyt. 18.2.2018 asti. Akseli Valmunen. Meeri Koutaniemi. Rio Gandara. Sakari Piippo. Timo Piippo. Kultakin 10 kuvaa, kuvateksteineen.

Avplus.fi, Fujifilmiltä uusi peilittömien kärkimalli. Fujifilm esitteli X-H1:n peilittömien järjestelmäkameroidensa kärkeen. Se on monilta osiltaan X-T2:n kaltainen, mutta tarjoaa enemmän ominaisuuksia ammattimaista videokuvausta ajatellen. Suositushinta kameralle on 1 999 euroa. Jos haluaa myös Power Booster -pystykuvauskahvan ja kaksi akkua, hinnaksi tulee 2 399 euroa.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Arvostelussa Sony Xperia XA2: perushyvä keskihintaluokan älypuhelin. Sonyn vuoden 2018 ensimmäinen älypuhelinuutuus on 349 euron suositushinnalla myyntiin helmikuun aikana tullut Xperia XA2. Verrattuna edeltäjäänsä Xperia XA1:een, tuo Xperia XA2 muun muassa hieman kookkaamman ja huomattavasti tarkemman näytön, paremman järjestelmäpiirin sekä suuremman akun.
 • Mobiili.fi, Huawei Mate SE on uudelleen nimetty Honor 7X. Huawein toimintatapaan kuuluu samojen puhelinmallien julkaisu eri mallinimillä ympäri maailmaa. Tuorein esimerkki tästä on nyt esiin noussut Huawei Mate SE, joka on uudelleen nimetty Honor 7X Huawein sisarbrändiltä.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Indoor Portraits With Window Light.

Dpreview.com, Behind the scenes: Shooting a motion time-lapse in the Canadian wilderness. Video, kesto 3:41. Tekstiäkin melkein enemmän kuin videota.

The Online Photographer, The Fuji X-H1. Fujin uusi uberkamera. Mike ihmettelee videoarvioiden suosiota. (se suosio taitaa olla tekijöiden puolella...).

Diyphotography.net, When A Reverse Graduated Neutral Density Filter Saves the Day In Iceland.

Kamera & Bild, På fotojakt i urskogen. Reportaasi. Ei video.

Fotosidan.se, blogi, Vintervandring med kameran.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa. Vain varis? 15.2.2018. Talvella pääkaupunkiseudun luontokuvauspaikoilla vallitsee tungos, viimeistään jos kelit natsaavat. Viikonlopun harvat postikorttikelit vetävät kaikki mahdolliset reippailijat ihmettelemään valoa.

Rajala Blogi, Gimbaali tuo vakautta meneväänkin videokuvaamiseen. 14.2.2018. Gimbaali (gimbal) on kameranvakain, jota käytetään etenkin videokuvaamisessa. Jos esimerkiksi kävelet, juokset tai vaikkapa ajat polkupyörällä, kaikki tärähdykset ja käsien liikkeet tallentuvat videokuvaan. Gimbaali poistaa nämä tärähdykset ja liikkeet kuvasta. Gimbaalien suosio on kasvanut viime vuosina erityisesti action-kuvauksen ja tubettamisen myötä. Mobiililaitteiden ja kompaktikameroiden videokuvausominaisuudet ovat kehittyneet koko ajan, ja tämän kehityksen jatkeeksi erilaiset gimbaalit ja kuvanvakaajat ovat mahdollistaneet entistä laadukkaamman videokuvaamisen.

Yle, Maalaa raikas taulu suosikkivalokuvastasi. Strömsö. Video kesto 5:57. Myös tekstinä ja kuvina. ...Vaihe 2. Siirrä kuva levylle Päätin käyttää vanhaa tekniikkaa. Perinteistä piirtoheitintä voi olla enää vaikea löytää, mutta vähän modernimpi videotykkikin käy yhtä hyvin. Kopiokoneella voi myös kopioida valokuvan valmiiksi oikeankokoiseksi ja piirtää sitten aiheen levyyn hiilipaperin avulla. Pääasia on, että saat kuvan siirrettyä levyyn. ...

HS, Pohjanmaalla on kaikki valmista pandaturismiin – Kalliimmalla lipulla pääsee jonon ohi, kyläkauppias Vesa Keskinen on hankkinut limusiinin matkailijoille.

Yle, "Olen pätkätyötön, pätkäyrittäjä ja pätkäope" – monen ansio koostuu silpusta, eikä viranomaisten kankeus tee elämää helpommaksi. Yritystoimintaansa varten Elisa Kauralan piti tehdä tarkka selvitys valokuvaukseen käyttämästään ajasta. Se ei saanut olla este muun työn vastaanottamiselle. Harrastuksena alkaneesta valokuvauksesta on tullut Kauralalle yksi tulonlähteistä. Valokuvaus ei kuitenkaan työllistä häntä kuin sesonkiluonteisesti. Lähinnä kesäisin, jolloin hän kuvaa häitä. Sen vuoksi hän voi toimia osa-aikayrittäjänä, eikä se estä saamasta työttömyyskorvausta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Lensrentals.com, blog, Comparing the Sony a7R III to the Sony a9 & a7RII. Sonylla on lievästi sanoen vähän vaikea erottaa eri mallinimiä toisistaan.

IR, Firmware Friday: Leica SL (Typ 601), Panasonic EVA1, Sony AXS-R7 updated.

Techradar.com, The 10 best lenses for Canon APS-C DSLRs.

The Online Photographer, The Collector Effect (Happy Birthday, Edward Curtis). The North American Indian. Reprint, deluxe, hinta vain $28.500.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Antti Salovaara, Lähiluonnon huvituksia. Tammilintuja. 3.2.2018. Talven valottomimmat kuukaudet houkuttelevat liimautumaan lähiympäristöön. Mikään ei tähän tietenkään pakota, mutta vähälumisina ja pilvisinä päivinä ei juuri jaksa Seurasaarta mittavampiin maastoihin. Lähipuistot, -rannat ja -ruderaatit riittävät.

Sttinfo.fi, Kansallisgalleria avasi yli 12 000 taideteoskuvaa vapaaseen käyttöön. Kokoelmateosten kuvien jakaminen CC0-lisenssillä tarkoittaa, että teoskuvia voi ladata ja käyttää laajasti ilman lupamenettelyä. Kuvatiedostot toimivat hyvin mm. opetus- ja tutkimustarkoituksissa.

Avplus.fi, Panasonicilta kaksi kompaktia uutuuskameraa. Panasonic on päivittänyt peilittömän DC-GX8-järjestelmäkameransa. Sen korvaa DC-GX9, joka on kooltaan edeltäjäänsä pienempi. Sekä DC-GX9-rungon että DC-TZ200:n suositushinta on 929 euroa.

Mobiili.fi, Google poisti kätevän toiminnon kuvahausta. Jo vuosia käytössä ollut Näytä kuva -valinta on nyt poissa sekä mobiililaitteilla että tietokoneilla.

Mobiili.fi, Uusi 360-kamera vapauttaa kädet – tällainen on FITT360. Nyt uudenlainen 360 asteen kamera vapauttaa kuvaajan kädet, sillä kamera asettuu käyttäjän kaulan ympärille. Kickstarter.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Techradar.com, The best wide-angle lenses for Canon and Nikon DSLRs in 2018.

Pdnonline.com.

 • Quick Tip: A DIY Beauty Dish for $13.
 • Camera Review: Olympus OM-D E-M10 Mark III. Julkistus 7.9.2017. Arvosana 4.5 * / 5 *. 16 megapikselin Micro 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera. Ulkonäkö edelleen retroa. Kroppikerroin 2x. Suunnattu entisille kännykkäkuvaajille => helppokäyttöinen. Sensorin edessä ei suodinta. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa, neljä pykälää teho, toimii erinomaisesti. ISO 100-25.600. ISO 3200 asti kohinaton. Uusi prosessori. 4K video (käytössä sekä runkovakaaja että ohjelmallinen vakautus, muissa kameroissa yleensä vain ohjelmallinen vakautus). Sarjakuvaus 8.6 kuvaa sekunnissa (jatkuva tarkennus 4.8 kuvaa sekunnissa). 2.36 megapikselin elektroninen etsin. 1.04 megapikselin pystysuuntaan kääntyvä kosketusnäyttö. Wi-Fi. Käyttöliittymää voi kustomoida. Dynamiikkaa riittää sekä still-kuvissa että videoissa. Yhdellä latauksella ottaa 330 kuvaa. Paljon objektiiveja tarjolla, yli 140 kpl (Olympys yli 20 kpl, Panasonic yli 28 kpl, lisäksi Samyang, Sigma, Tamron, Kowa, Voigtlander jne.).
  • Suomen svh:t. Runko 749 euroa. Runko + M.ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3.5-5.6 II R 799 euroa. Runko + M.ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3.5-5.6 EZ -pancake, 899 euroa.
 • Panasonic G9 Camera Review. Julkistus 8.11.2017. Panasonic GH5:stä tuttu 20,3 megapikselin micro four thirds -kenno (kroppikerroin x2), tehokas suoritin, 20 ruutua sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella. Ensimmäinen Panasonic, joka on suunnattu myös ammattilaisten käyttöön. Still-kuvaajille. Jos tarkennus ensimmäisessä ruudussa, sarjakuvaus 60 ruutua sekunnissa. Viisiakselinen kuvanvakain, Panasonicin mukaan suljinaika pitenee jopa 6.5 valotusaskelta (jos käytössä Panasonicin omat kuvanvakaajaobjektiivit), teho parempi laajakulmapäässä. OLED-etsin todella iso, 0.83x, resoluutio 3.68 miljoonaa pistettä, ei pimene sarjakuvauksenkaan aikana. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö (GH5 3.2 tuumaa), 1.040.000 pistettä, yökuvauksiin oma moodi. Kaksi muistikorttipaikkaa (molemmissa tuki UHS-II Class 3). Kennoa siirtämällä myös 80 megapikselin kuvat (kohde paikallaan, pixel shift). 4K videot. Sääsuojaus. Wi-Fi, Bluetooth, monipuolinen sovellus. Liitännät HDMI, mikrofoni, kuulokkeet, salama, USB 3.0, kaukosäädin. Yhdellä latauksella 400 kuvaa, akkukahva 800 kuvaa. Lataus mahdollinen USB-liitännän kautta. Suljin speksattu 200.000 laukaisua. Sekä still- että videokuvaus. Rungon hinta on noin 2 000 euroa. Runko ja 12–60 mm:n Leica-zoom maksavat yhdessä noin 2 600 euroa.
 • PDN Photo of the Day, Looking at Norway Like an Astronaut. 7 kuvaa ja teksti.

Thom Hogan.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Fotosidan.se, Vi provar Fujifilm X-H1.

Kamera & Bild, Fujifilm X-H1: Första intrycken vid lanseringen i Lissabon.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valovuoto.fi, Kokemuksia DJI Mavic Pro -kuvauskopterista ja kuvaamisesta yläilmoista. 14.2.2018. Ostin hetken heräteostoksena DJI Mavic Pro -kuvauskopterin (dronen) ja viimeiset puoli vuotta on kulunut kuvaten suomalaista maisemaa yläilmoista. Olen yllättynyt, miten helppoa kuvauskopterilla lentäminen ja kuvaaminen on ollut. Sopivan kelin osuessa kohdalle olen napannut kopterin lisälaitteineen messiin ja suunnistanut kuvauslokaatioon.

 • Kopteri on ollut virkistävin ostos kuvauskalustooni pitkään aikaan, sillä se on mahdollistanut aivan uudenlaisen tulokulman kuvaamiseen. Ei edes siirtyminen digipokkarista järjestelmäkameraan ole mahdollistanut samanlaista sisällöllistä harppausta. Valokuvien lisäksi Mavic kuvaa hyvänlaatuista 4K-videota, joka tekee siitä todella monipuolisen kuvauskäyttöön – ottaen huomioon laitteen koon. Oikeanlaisessa mielentilassa akuinen lapsi voi lennellä ottamatta yhtään kuvaa.
 • Suomen hinta on vähän alle 1.000 euroa.

Kulttuurirahasto, myönnetyt apurahat, vuosi 2018. Valokuva- ja elokuvataide. Valokuvataide:

 • Tait. tohtori Petri Anttonen 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Juhani Kirpilän rahastosta.
 • Yhteiskuntat. maisteri Heli Blåfield 9 500 € kuvajournalistisen Sauna-Suomi-projektin kuluihin, Yleisrahastosta.
 • Valokuvaaja Mari Hokkanen 12 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta.
 • Kuvatait. maisteri Felicia Honkasalo 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Juhani Kirpilän rahastosta.
 • Tait. maisteri Aapo Huhta 8 000 € taiteelliseen työskentelyyn ja valokuvakirjan tuotantokuluihin, Yleisrahastosta.
 • Valokuvaaja Ben Kaila ja valokuvaaja Risto Vuorimies 8 000 € Siirtosuomalainen/Sverigefinnar-valokuvakirjan uuden version valmistamiseen, Yleisrahastosta.
 • Tait. maisteri Tuukka Kaila 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, kolmivuotisen apurahan ensimmäisen vuoden apurahana, Yleisrahastosta.
 • Tekn. tohtori Sami Karjalainen 6 500 € taiteelliseen työskentelyyn ja kouluvierailuihin, Helvi ja Annikki Kotikosken rahastosta.
 • Valokuvaaja Joel Karppanen 9 000 € Suomalainen Pastoraali -valokuvanäyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta.
 • Valokuvataiteilija Natalia Kopkina 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta.
 • Valokuvaaja Meeri Koutaniemi 12 000 € taiteelliseen työskentelyyn ja tyttöjen ympärileikkauksesta kertovan teoksen viimeistelyyn, Yleisrahastosta.
 • Valtiot. tohtori Anna Kuokkanen 4 000 € turvapaikanhakijoiden elämää käsittelevän valokuvanäyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta.
 • Tait. maisteri Erica Nyholm 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, M. S. Elomaan rahastosta.
 • Valokuvataiteilija Karoliina Paatos 5 000 € näyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta.
 • Yhteiskuntat. maisteri Sakari Piippo 12 000 € poliittista valtaa käsittelevän dokumentaarisen valokuvatrilogian tekemiseen, Yleisrahastosta.
 • Poliittisen valokuvan festivaali ry 90 000 € Poliittisen valokuvan festivaalin järjestämiseen 2019 ja 2021, Yleisrahastosta.
 • Tait. maisteri Kari Pyykönen 24 000 € studiomuotokuvaa käsittelevään väitöskirjatyöhön, Helvi ja Annikki Kotikosken rahastosta.
 • Kuvataiteilija Mikko Rikala 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn ja kirjan tekemiseen, Yleisrahastosta.
 • Tait. maisteri Maija Savolainen 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Helvi ja Annikki Kotikosken rahastosta.
 • Medianomi YAMK Hannamari Shakya 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta.
 • Tait. maisteri Aki-Pekka Sinikoski 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Helvi ja Annikki Kotikosken rahastosta.
 • Tietokirjailija, valokuvaaja Teuvo Suominen 25 000 € omaa elämäntyötä esittelevän kirjan koostamiseen ja näyttelyn järjestämiseen, Eminentia-apurahana, Yleisrahastosta.
 • Tait. maisteri Niina Vatanen 24 000 € aikaa käsittelevän teossarjan kolmannen osan tekemiseen ja kokeellisen valokuvakirjan valmistamiseen, Yleisrahastosta.
 • M.F.A. Filippo Zambon 24 000 € taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta.

Tapsan tablettitarinoita, Innostu Instagramista. 14.2.2018. Liityin Instagramiin vuonna 2012 ja ensimmäisen kuvani julkaisin 12.7.2012. Sen jälkeen oli yli vuoden tauko. Vasta vuonna 2014 aloin julkaista kuvia Instagramissa melko säännöllisesti, en kuitenkaan joka päivä. Tarinoita en ole vielä lisännyt yhtään.

Tekniikan Maailma, TM-niksi: Tällä mainiolla sovelluksella iPad muuttuu kädenkäänteessä sekä Windows- että Mac-tietokoneen lisänäytöksi. Duet Display tekee minkä lupaa: se laajentaa tietokoneen ruutualaa iPad-laitteen näytölle. Päivitysten myötä toimivuudessa ei ole moitittavaa, ja ohjelmiston Pro-versiosta on hyötyä graafisen alan ammattilaisille. 11 euroa. Pro-versio 23 euroa.

Mobiili.fi, Uusi itsenäisesti lentävä drone esiteltiin – Skydio R1 seuraa ja kuvaa 4K:na. 2.499 dollaria, vain USA ja Kanada.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 20 Beautiful, Uncommon Photos of Flowers.

Fujilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Pndonline.com.

 • Wennman, Hangst Top Prize Winners at POYi (So Far). Pictures of the Year International. Ruotsille menestystä.
 • 15 Great Camera Bags for Gear of All Sizes.
  • Vanguard Alta Rise 28, $28.
  • Pelican Air 1637, $340.
  • SKB 3i-2011-7DL, $230.
  • Billingham 72, $156.
  • Shimoda Explore, $380.
  • Ona Bowery Red, $149.
  • Temporary Forevers 48Hr Switch, $340.
  • Miggo Agua Stormproof Versa, $200.
  • Tamrac SpeedRoller International, $350.
  • Peak Design Everyday Sling, $100.
  • Wolffepack Capture, $150.
  • Mindshift Gear PhotoCross, $115.
  • Manfrotto Pro Light Bumblebee, $130.
  • LowePro Nova AW II, $50, $60, $70.
  • Tenba DNA 15 Backpack, $200.
 • PDN Photo of the Day, The Dual Nature of Teenagers. 9 kuvaa ja teksti.

Lensrentals.com, blog, MTF Tests of the Sony FE 24-105mm f/4 OSS. Edellinen Sigma 24-105mm f/4 Art, yksiselitteisesti erinomainen paras luokassaan. Miten nyt sitten Sony 24-105mm f/4 OSS? Lensrentalsin testit ovat erinomaisia (kaiken muun ohella aina - jos vain mahdollista - kymmenen yksilön testataan...).

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR, The new bokeh champs? Olympus cracks the code for beautiful bokeh with its F1.2 Pro prime lens series.

The Online Photographer, Open Mike: New Traditions. Printti vs. jpg.

Thom Hogan, Vello BG-N19. Akkukahva, Nikon D850. Käytännössä Nikonin oman MB-D18:n klooni. $950 vs. $100.

Thephotoargus.com, 20+ Great Mugs for Photographers. Just.

Kamera & Bidl, Webb-tv: Erik Johansson – med en ständigt sökande blick. YouTube-video, kesto 4:27.

Fotosidan.se, Moderna fortsätter satsa på fotografi. Kokelmissa 100.000 kuvaa 1840-luvulta asti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.02.2018   (linkki)

Hyvää ystävänpäivää! Muista ystävää e-kortilla.

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Kuvaaminen Suomessa talvella (Sana on melkein vapaa).
 • Äänenvaimennin (Kuvankäsittely). Ääni pois videosta.
 • Lightroom 6 (Kuvankäsittely).
 • Lightroom Classic CC 7.2 (Kuvankäsittely).
 • E-infinity (Ulkomailta ostaminen). Aina se on arvoitus, mistä se tavara OIKEASTI tulee. Netissä kun voi lukea ihan mitä vain. Tullit ja alvit ovat ostajan vastuulla sekä tietenkin myös se, mitä sieltä paketista avattaessa löytyy. On myös huomattava, että kameroita valmistetaan eri markkina-alueille ja esim. menujen kielivalikoima voi hyvinkin olla poikkeava. Vaikka myyjä ilmoittaa tuotteidensa olevan international-versioita, niin se ei kuitenkaan takaa 100% varmuudella, onko tuote sellainen, mitä normaalisti Suomen kaupoissa myydään. ....
 • New Sony G Master™ 400mm F2.8! (Optiikka). Ei kovin pieni.
 • Sony a99 vs a77m2 (vs a33) (Nikon, Sony).
 • Kuvanlaatuvertailua YouTubessa: Fuji X-Pro 2 vs. Leica M10 (Järjestelmädigit). ...Ois tosi jännä tietää miten Canon/Nikon/Sony suhtautuu väritoistossa Leicaan. Liekö tämmöistä vertailua tehty jossain? ...Tässä pitää huomata erottaa objektiivien värintoisto itse kameran värintoistosta. ...Kennon päällä olevalla Bayer/X-Trans/jokumuu -värifiltterillä on aika iso, ellei ratkaiseva merkitys siihen, miten värit näkyvät kuvissa.
 • Karkkipäivää odotellessa Fuji X-H1 (Järjestelmädigit).
 • A7R(S)II/MetabonesIV/Canon300-500mm (Järjestelmädigit). Suurta eroa en kuvanlaadussa huomannut A7rII nokalla Canon 100-400mm II ja Sony FE 100-400mm välillä. Canonissa ei ollut ikinä valittamista piirrossa, enkä Sonyn kuvanlaadussakaan en ole mitään huomauttamista vielä löytänyt. Analyyttisempiä vertailutestejä näistä en valitettavasti päässyt suorittamaan, kun vaihdoin päittäin nämä kaupassa. Tarkennuksen epävarmuus ja toisinaan ilmenneet adapterin aiheuttamat sähkökatkot putkelle saivat vaihtamaan natiiviin malliin kun siihen tuli mahdollisuus. ...
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Henkan kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Paljon on tullut kuvattua erilaisia asioita viimeisien kuukausien aikana, näistä laitan kuvia näytille lähiaikoina, kunhan saan lisäiltyä niitä kotisivuille. Laitan nyt Ruotsin rallin alla muutamia kuvia Ott Tänakin testeistä tämän kuun alusta, keli oli kohdallaan ja olin paikalla aamusta iltaan. Mahtava päivä :)

Yle, Mikä on kiinnostavampaa kuin naapurin roskapussi! Valokuvat suomalaisesta arjesta paljastavat erot ja yhtäläisyydet. Valokuvataiteen museon seinältä katsoo mustavalkokuva partasuusta miehestä ja pienestä pojasta kuorimassa perunoita. Pöydällä on ruudullinen vahakangas ja pinttynyt emalikattila. Kuva on osa Caj Bremerin Uudisraivaajat-sarjaa, joka kuvaa Frimanin perheen arkea 1970-luvulla Muoniossa.

Toni Ahvenainen, Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi. Katukuvaajan Helsinki – haastattelussa Sony Alpha kuvaaja Pasi Markkanen. 13.2.2018. Pasi Markkanen on helsinkiläinen freelance-kuvaaja, joka toteuttaa monipuolisesti tapahtuma- ja tilauskuvausta pääkaupunkiseudulla. Työkeikkojen ulkopuolella Pasin intohimona on Helsinki, jota hän on dokumentoinut jo useamman vuoden katu- ja kaupunkikuvauksen hengessä. Pasin Helsinki-kuvista välittyy ennenkaikkea monimuotoinen kaupunki, joka ei ole pelkkää suurkaupunkiestetiikkaa vaan myös luontoa, arkista elämää, eläimiä ja ihmisiä.

Tuomas Heinonen, Vanhempainrakkaus voitti Espoon ympäristöyhdistyksen luontokuvakilpailun. 12.2.2018. Kuvani ”Vanhempainrakkaus” voitti muut luontohelmet sarjan. Kuva on otettu viime kesänä Tapiolassa aamuyöstä auringon noustessa puiden takaa. Kettuemo puhdistaa pentuaan pesän läheisellä kukkulalla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Panasonicilta uutta.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thom Hogan.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Bättre prestanda med Lightroom Classic 7.2.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård.

 • Kuin samasta puusta... Kuvajournalismikilpailu 2017. 10.2.2018. Kovin on samankaltaista kuvaa ehdolla yleisön suosikkiehdokkaiden kuvissa. Ilmeisesti tuo tyyli on valtavirtaa. Itse pidän todella tylsänä. En tiedä voiko tuota kutsua deadpan-tyyliksi, ehkä sitä voi. ...Kilpailun tuomaristo on valinnut ehdokkaat tähän Yleisön suosikki -sarjaan. ...Kilpailun tulokset julkistetaan 8.3. Palaan blogissani aiheesen kun nuo valinnat on tehty.
 • Are Instagrammers ruining photography? 10.2.2018. YouTube-video, kesto 3:19.

Yle, Trump-nukke ydinaseineen ja viikon muita uutiskuvia. Viime viikolla nähtiin sääasema satumaisessa maisemassa Puolassa, kerrostatalo kallistuneena järistyksessä ja Trump-nukke ydinase kädessä. Kokosimme yhteen näyttävimpiä uutiskuvia viikon varrelta. 16 kuvaa.

Iltalehti, Googlen vastaus piratismisyytöksiin: Vaikeuttaa kuvien lataamista. Hakujätti Google ja kuvapalvelu Getty Images ovat päässeet yhteisymmärrykseen, jonka seurauksena Google lisää hakutuloksissa esitettäviin kuviin lisätietoa tekijänoikeuksista. Lisäksi Google lupaa poistaa linkin, jonka avulla kuvan on voinut ladata suoraan.

Mobiili.fi, Tätä on luvassa iOS 12:ssa – vaikka Apple keskittyy laatuun ja lykkää joitakin uudistuksia, on luvassa paljon uutta. iOS-sovellukset ovat tulossa Macille. Jne.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Sigma's New Ultra-Wide-Angle High-Speed Zoom. Sigma 14–24mm ƒ/2.8 DG HSM Art. Sigmalla jo Sigma 12–24mm ƒ/4 DG HSM Art, $1.600. Mitä muutoksia uuteen objektiiviin.

Pdnonline.com.

 • Think About How You Use Instagram With the Flyer Theory.
 • Camera Review: Fujifilm X-E3. 7.9.2017 julkistettu. Mittaetsintyyppinen peilitön järjestelmäkamera, retroulkoasu. 24 megapikselin kroppikenno, kroppikerroin 1.5x. Elektroninen etsin, 2.360.000. Kolmen tuuman kiinteä kosketusnäyttö, 1.040.000. 4K video. Pieni ulkoinen salama mukaan. 8 kuvaa sekunnissa (mekaaninen suljin), 14 kuvaa sekunnissa (elektroninen suljin). Wi-Fi, Bluetooth (kuvat tarvittaessa automaattisesti puhelimeen). Yhdellä latauksella ottaa 350 kuvaa. Paino 337 g. Suomen hinta on vähän alle 1.000 euroa.
 • PDN Photo of the Day, Fifty Stories Shot in War’s Wake. 11 kuvaa ja teksti.

Lensrentals.com, blog, Customer Stories – Photographing the SpaceX Falcon Major Launch.

Kamera & Bild, GDPR: Så påverkas fotografer av den nya lagen. Ruotsi. Uusi laki henkilötietojen käsittelystä astuu voimaan 25.5.2018. Kuvat ovat osa henkilötietoja. Laki ei periaatteessa koske yksityishenkilöitä. Suljettu Facebook-yhteisö esim. sukulaisten kesken, ei ongelmia. Mutta jos Facebook-ryhmässä on 200 - 300 jäsentä, kyse ei ole enää yksityisestä kuvan käytöstä. Mutta entä sitten kuvausta harrastavat, pitääkö aina pyytä lupa kuvattavalta. Laissa on mainittu useita poikkeustapauksia (vaikka journalistinen tai taiteellinen käyttö). Laki koskee kaikkia EU-maita. Ja koskee myös vanhempia kuvia. Työnantajakaan ei saa julkaista työntekijän kuvaa ilman lupaa.

Fotosidan.se, Test: Laowa 7,5 mm f/2. Micro 4/3 -systeemiin. Ei automaattitarkennusta (mutta kuva terävä alkaen 80cm). Ei elektroniikkaa, joka ilmoittaisi kameralle käytetyän aukon. Kompakti koko. Paino 170g. Voi käyttää 46mm suotimia. Keskellä terävä jo maksimiaukolla, reunat teräviä f/8. Jonkin verran tynnyrivääristymää, samoin jonkin verran värivirhettä. Täydellä aukolla vinjetoi, katoaa himmentämällä nopeasti. Välillä vastavaloon kuvattaessa heijastumia. Lähimmät kilpailijat Olympus 7-14 mm f/2,8 Pro ja Panasonic 8-18 mm f/2,8-4. Molemmissa automaattitarkennus ja muutenkin automatiikka. Molemmat myös kooltaan ja hinnaltaan kaksinkertaisia. Valovoimat niilla pykälän verran vähemmän. Suomen hinta on 530 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Näkökulmia valokuvataiteeseen -luentosarja (pdf). Luennoitsija FT Leena Saraste. Maanantaisin 17:30 - 19:00. Helsingin työväenopisto, Kanneltalon auditorio, Klaneettitie 5. Vapaa pääsy. Maantaina 12.2.2018 luennon aiheena:

 • Venäjän avantgarden taiteesta huikeaan kuvajournalismiin

Remonen.fi, Taidetta kerrakseen, vol.2. 11.2.2018. Noin kuukausi oli mennyt edellisestä kerrasta, kun kiersimme Vantaan Aikuisopiston (kaikki nämä on mulle Työväenopistoja) kanssa Helsingin gallerioita. Tällä kertaa aloitimme HAMista ja Ola Kolehmaisen näyttelystä Pyhiä tiloja. Olen kerran aiemmin käynyt katsomassa Olan kuvia, silloin Galeria Forsblomissa ja näytillä oli Istanbulissa kuvattua materiaalia.

 • Bonuskäyntinä meillä oli niinikään HAMissa näytillä ollut Jussi Kiven näyttely ”Syvällä”. Jussihan on tällainen Urbex-kuvaaja, joka kuvaa kaupunkien vähemmän koluttuja alueita. Jussin näyttelyssä oli kuvia paitsi Helsingistä, kuten alla, niin myös mm. Rummun kaivosalueelta Virosta.
 • HAMista suuntasimme sitten Galleria Heinoon, jossa kävimme viime kerrallakin. Silloin siellä oli Elina Brotheruksen näyttely, mutta nyt se oli vaihtunut Marja Pirilän ”Stridbergin huoneissa”-näyttelyksi.
 • Galleria Heinosta suunnistimme niinikään jo vanhastaan tuttuun paikkaan: Galleria Hippolyteen. Siellä oli myös näyttely vaihtunut ja tilalla oli Virpi Stjernan ”Leave Them All Behind”, jossa Virpi käsittelee itsetuhoisia ajatuksia valokuvan keinoin. Näyttely oli omalla tavallaan vaikuttava ja ajatuksia herättävä.
 • Koska olimme (taas) niin tehokkaita ja nopeita, saimme vielä yhden bonusnäyttelyn käydäksemme. Ja tällä kertaa siksi oli valikoitunut Taneli Eskolan näyttely ”Photo Memory – Taivas, tähdet ja jää” Galleria G:ssä.
 • Tämän jälkeen kierroksemme alkoi olemaan taputeltu. Minä heitin vielä bonusrundin Rajalaan ja kävin katsomassa intialaisen Magnum-kuvaajan Raghu Rain kuvat Intiasta. Pientä virittäytymistä Intian matkaa varten. Magnum, here I come…

Foorumilaisten kuvia.

Rajala Blogi, Hyytävän kaunis Islanti – kuvausmatkalla Islannissa. Valokuvausta sivutyönään tekevät Joonas Puhakka ja Sami Lievonen lähtivät tammikuussa Islannin pakkasiin 10 päivän kuvausmatkalle. Islanti oli kuvaajille yksi bucket list -paikoista, jonne olivat houkutelleet muun muassa kuvaajayhteisöissä esitellyt pysäyttävät otokset. He kiersivät Islannin rannikon ympäri asuntoautollaan tallentaen vulkaanisen saaren talvesta hyytävän kauniita otoksia.

Journalisti 2/2018. Seuraava numero ilmestyy 2.3.2018.

 • Av-rahojen jakamisesta mehevä riita. Audiovisuaalisen alan tekijät saivat juuri ennen joulua erikoista postia, kun useat tuotantoyhtiöt vaativat heitä purkamaan kokonaan tai osin Kopioston kanssa solmitut tekijänoikeussopimukset. Tuotantoyhtiöiden vaatimukset liittyivät muun muassa televisio-ohjelmien edelleenlähettämistä ja verkkotallennusta koskeviin oikeuksiin. Sopimukset olisi pitänyt irtisanoa vuoden loppuun mennessä.
 • Uhrien kasvoja on vaikea unohtaa. Toimittajat ja kuvaajat työskentelevät Manilassa kuoleman varjossa.

Ikinörtti, Innostu Instagramista. 9.2.2018. Aluksi palvelussa pystyi julkaisemaan vain kuvia, mutta myöhemmin tuli mahdolliseksi julkaista myös lyhyitä, jatkuvasti toistettavia videon pätkiä. Ensimmäisen videoni julkaisin Instagramissa 14.6.2015. Alun perin Instagramissa julkaistiin vain neliönmuotoisia kuvia, mutta vuonna 2015 tuli mahdolliseksi jakaa myös vaaka- tai pystykuvia. Julkaisin ensimmäsen vaakakuvan 5.9.2015.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Facebookin valeprofiilit työllistävät . 11.2.2018. Facebookissa on ajoittain kampanjoita, jolloin seksikkäiden naisten nimillä ja kuvilla satelee muka-ystäväpyyntöjä. Siis tällaisia: ... Jos pelkästään poistaa pyynnön, kutsu jää elämään ja saattaa näkyä muka omana ystäväehdotuksena kavereille. Ainoa varma tapa päästä eroon feikistä on estää kyseinen lähettäjä ja ilmoittaa siitä myös ylläpidolle, jolloin profiili ennen pitkää poistuu ja lakkaa houkuttelemasta uusia uhreja.

 • Laskin, että nämä asetukset vaativat 9 klikkausta ja kymmenes tulee ikkunan sulkemisesta. Jokainen feikki aiheuttaa siis kymmenen turhaa hiiren klikkausta.
 • Facebookia kiinnostaa vain tietojemme kerääminen ja mainostaminen. Muissa suhteissa olemme omillamme.

Yle, Vessaselfiet eivät ole vain kauniita kasvoja – Tutkija: “Ne voivat olla tulevaisuudessa mielenkiintoista tutkimusmateriaalia arjestamme”.

TE-palvelut, Valokuvaaja/kuvankäsittelijä, Planmeca Oy, Helsinki. Terveysteknologiayritys. Herttoniemi, joustavat toimistotyöajat. Kuvaukset asiakas- ja henkilöstölehtiin ja muihin julkaisuihin, tuotekuvaukset sekä tapahtumakuvaukset. Kuvankäsittelyä, osaston kuvatilaukset, kuvanpankin sisältö. Kuvausjärjesteleyt.

 • Yhteystiedot Planmeca Oy
 • Työpaikan osoite 00880 HELSINKI
 • Työ alkaa 02.04.2018, Sopimuksen mukaan
 • Työaika kokoaikatyö
 • Työn kesto yli 12 kuukautta
 • Haku päättyy 28.02.2018

TE-palvelut Valokuvausteknikko HUS-Logistiikka Valokuvaus ja v, 2 paikkaa, HUS, Helsinki. HUS-Logistiikka Lääkintätekniikkaan kuuluva Valokuvaus- ja videointiyksikkö on yhdeksän valokuvaajan tiimi. Jorvin sairaalassa sijaitsevassa AV-Keskuksessa on 5 valokuvaajaa ja Meilahden Kliinisessä valokuvaustoimipisteessä on 4 valokuvaajaa. Toiminta laajenee. Kaksi henkilöä sairaalavalokuvaajaksi valokuvausteknikon tehtävään vakituiseen työsuhteeseen. Potilasvalokuvauksia sairaalaympäristössä, että valokuvausta ja valokuvien jälkikäsittelyä HUS:n eri organisaatioille koko HUS-alueelle. Työsuhde on vakituinen ja se alkaa kevään 2018 aikana sopimuksen mukaan. Tehtävässä sovelletaan 6 kuukauden koeaikaa.

 • Palkkaus TS
 • Työ alkaa 02.04.2018
 • Työaika kokoaikatyö
 • Työn kesto yli 12 kuukautta
 • Haku päättyy 05.03.2018 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Creative Fruit And Veg Photography Tips.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Ep. 254: Fujifilm’s Upcoming X-H1 – and more. Podcast kesto 35:52. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

 • Details and specs leak about Fujifilm’s upcoming X-H1. (#)
 • Vandals alter the natural landscape at a popular location in South Africa. (#)
 • Getty Images strikes a deal which change Google Images search. (#)
 • Instagram tests a possible feature which photographers may not appreciate. (#)
 • DxOMark shows just how far imaging in smartphones has come in 5 years. (#)
 • The US Navy eliminates its Combat Camera units. (#)

Earthboundlight.com, Noise! 11.2.2018.

Dpreview.com, Panasonic Lumix GH5S sample gallery.

Fotosidan.se, Fångat känslan på gatan. Per L-B Nilsson on opettanut Fotohögskolanissa. Valokuvakirja. Chicago, Irlanti. Muutama opiskeluvuosi 1980-luvulla Chicagossa, katukuvausta. Ja 10 - 15 vuotta aiemmin Irlanti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • No niin, Peter sitten meni mokaamaan. 10.02.2018. Kesto 23:05. No niin, tällä viikolla kuulemme mitä ajatuksia australialaisella valokuvaajalla Jesse Marlowilla on. Matti haastatteli Jesseä Melbournessa. Hyviä vinkkejä tiedossa ja haastattelusta selviää myös monta julkaisukelpoista kuvaa vuodessa on hyvä määrä. Tuttuun tapaa hiukan Matin matkakuulumisa ja täällä kotimaassa Peter mokaili. Kuuntele niin tiedät mitä ja missä. Kalusto-osiossa kommentteja Olympus PEN E-PL9 kamerasta sekä Sigman uudesta 14-24mm f2.8 objektiivista. Ja linkit.

Tamperelainen, Mistä valokuvan ammattilainen saa toimeentulonsa? Yleisesti ajatellaan, että yrittäjän on monesti tehtävä keskimääräistä pidempi päivätyö leipänsä eteen. Harvemmassa sen sijaan saattavat olla tapaukset, jossa on olemassa selkeä työ, mutta epäselvä tai jopa olematon ansaintalogiikka. Tähän tilanteeseen törmäsi tamperelainen valokuvataiteilija Jari Arffman 2000-luvun alussa. Vuonna 1986 kaupunkiin muuttanut Arffman huomasi, että työmäärästä huolimatta toimeentuloa ei tahtonut muodostua. Toimittajana ja valokuvaajana töitä kyllä löytyi. Asian tola harmitti.

Yle, Oletko nähnyt nämä sääkuvat? Nurmeslaisen harrastajakuvaajan otokset pääsevät uutisiin viikoittain. – Vuonna 2014 lähetin ensimmäisen kerran kuvan Itä-Suomen alueuutisiin sääkuviin. Kuvassa oli metsäpeuroja talvisella pellolla. Yllätyin, kun kuva pääsi lähetykseen, Savolainen muistelee. Siitä lähtien Savolainen on tarjonnut kuviaan medioille menestyksekkäästi useita kertoja viikossa.

Yle, Saiko sinun YouTubeen tai Facebookiin lataamasi video vain kolme katsojaa? Et ole yksin – Netti on täynnä videoita, joita kukaan ei ole nähnyt. Maailman suurimman videopalvelun käyttäjät julkaisevat päivittäin yli 700 000 tuntia videoita. Kuitenkin palvelun sisältämistä videopostauksista jopa yli 95 prosenttia jää käytännössä kokonaan ilman katsojia, saksalainen tilastotieteen professori Mathias Bärtl arvioi tammikuisessa .

Tivi.fi, No missä se kyyti viipyy? Tämä reittiopas osaa kertoa senkin. 10.2.2018. Viikon softa: Transporter Reittiopas. Transporter on kotimainen innovatiivinen sovellus iPhonelle. Sillä voi muiden vastaavien sovellusten tavoin hakea reittejä ja aikatauluja, mutta mainioksi sovelluksen tekee reaaliaikainen aikataulutieto. Tuloksista näkee heti, jos linja onkin myöhässä, jolloin ehtii hyvin vaihtaa suunnitelmaa.

 • Erilaisia reittioppaita on useita, mutta vähän yli euron hintainen Transporter on iPhonea käyttävälle erinomainen valinta.

Finnfoto.fi, Finnish Photo Awards. 19.1.2018. Valokuva-alan vaikuttajat kokoontuvat Finnish Photo Awards – juhlaan Kilta-saliin perjantaina 23.3.2018 Finnish Photo Awards -tilaisuudessa jaetaan alan merkittäviä palkintoja sekä ennen kaikkea julkaistaan Suomen suurimman valokuvakilpailun, uudistuneen Fotofinlandia -kilpailun, voittaja ja palkitaan kisan sarjavoittajat. Tämän lisäksi illan aikana jaetaan musiikin, ohjelman ja ruokailun lomassa myös muita alan palkintoja ja huomionosoituksia.

 • Illalliskortin hinta etukäteen ostettuna 48€, ovelta 60€.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Minimalism Photography Tips.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Fuji X-H1 Images Leaked. "Fuji with IBIS". IBIS = In Body Image Stabilization.

Diyphotography.net, The advantage of camera WiFi when shooting concerts.

Kamera & Bild, Robert Eliasson: Med nyfikenheten som drivkraft. Kuuba.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, ”Tiesin jo varhain haluavani taiteilijaksi”, Taneli Eskola sanoo. 60 vuotta. ”Tiesin jo varhain haluavani taiteilijaksi”, Eskola sanoo. Valokuvataidetta hän pääsi opiskelemaan Taideteolliseen korkeakouluun ensimmäisellä yrityksellä. Opiskelu avasi uuden maailman sosiaalisesti, mutta Eskola oli myös vilpittömän innostunut oman työvälineensä historiasta ja tekniikasta. 1990-luvulle tultaessa ilmapiiri oli otollinen akateemiselle tutkimukselle. Eskola valmistui taiteen lisensiaatiksi ja myöhemmin ensimmäisenä Suomessa tohtoriksi, jonka väitöstyö sisälsi taiteellisen osan.

Petteri Hautamaa, Sammalhuone puhuttaa. 7.2.2018. Poikkeava lähestymistapa lisää aina kirjan mielenkiintoa. Jo Ville Suhosen ja Kai Fagerströmin Sammalhuoneen takakantta tutkaillessa käy ilmi, ettei nyt edetä perinteisillä nuoteilla. Siinä muutamiin repliikkeihin on tiivistetty erään mäyräperheen tyypillinen kohtalo.

 • Maahenki, Sammalhuone. Kai Fagerström kuvat. Ville Suhonen teksti. 142 sivua. 45 euroa.

Yle, Digitreenit: Skannaa kuitit ja tärkeät paperit talteen kännykällä. Haalistuvatko tärkeät kuitit? Haluatko muuntaa monisivuisen lomakkeen sähköiseksi liitetiedostoksi? Kuulostaisiko kätevältä tehdä tekstihakuja paksusta paperipinkasta? Lähin skanneri on omassa puhelimessasi, ja sen käyttö on helpompaa kuin uskotkaan!

HS, Kolme Helsingin Sanomien juttua ehdolla visuaalisen journalismin palkinnon saajaksi. 9.12.2018. Visuaalisen journalismin palkinnon ehdokaslistalle on valittu kuusi journalistista teosta lähes sadan palkintolautakunnalle lähetetyn ehdotuksen joukosta. Ehdokkaiden joukossa on kolme Helsingin Sanomissa ilmestynyttä artikkelia. Muut kolme finaaliehdokasta tulevat Suomen Kuvalehdestä, Yleltä ja Aamulehdestä.

Mobiili.fi, Facebook testaa: kommentteja voi pian äänestää alaspäin.

Mobiili.fi, Suosittu VLC-mediatoistin päivittyi 3.0-versioon – mukana Chromecast-tuki.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Journey Through ‘The Windows of My Studio’.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

Pdnoline.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, Nikon har prylarna redo för OS.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Foorumilaisten kuvia.

Mikael Rantalainen, Maiseman lumo.

 • Uusi galleria: Helsinki – Talvimaisemia 2016-2017. 6.2.2018. Kuvia mm. Lauttasaaresta, Kallahdenniemeltä, ja Kaivopuistosta. Kun koko viime talven tilasto on nyt tiedossa, niin täytyy todeta että loppiainen oli todella loistava kuvauspäivä: Kaiken kaikkiaan julkaisin sivuillani viime talvelta 114 kuvaa, ja niistä 55 oli kuvattu loppiaisena. Eli hyvistä talvikuvista 48% tuli kuvattua yhtenä päivänä. Tämän opetus on se että kun sää on loistava, niin kuvaa koko ajan! Muuna aikana voit ottaa rennosti, ja välillä laiskotellakin.
 • Vinkkejä sinisen hetken, valaisevien yöpilvien ja ukkosen valokuvaamiseen. 7.2.2018. Sininen hetki on yksi suosikkiajankohdistani kuvata kaupunkimaisemaa. Parhaimmillaan kaupungin lämpimät keinovalot ja taivaan sini ovat kauniisti tasapainossa (ainakin valmiissa kuvassa, sillä välillä tämä vaatii dynamiikan laajentamista valotuksia yhdistämällä). Sininen hetki on yleensä parhaimmillaan 15-90 minuutta ennen auringonnousua tai auringonlaskun jälkeen. Paras aika riippuu vuodenajasta (talvella sininen hetki tulee nopeammin kuin kesällä), siitä kuinka pilvistä on (pilvisellä säällä sininen hetki tulee myös nopeammin), ja onko kuvaussuunta auringonlaskuun päin vai vastakkaiseen suuntaan. Ensin kannattaa kuvata sinistä hetkeä auringonlasku selän takana, ja sitten auringonlaskun suuntaan. Näin kuvausaikaa saa pidennettyä.

Peter Forsgård, New camera from Olympus, the PEN E-PL9 - A quick look. 7.2.2018. YouTube-video, kesto 4:19.

Mikko Lagerstedt, Lonely Tree - A beautiful day on the coast of Finland. 29.1.2018.

Mobiili.fi, Googlen Kuvat-palvelussa voi nyt tehdä videoita omista kuvistaan. Googlen Kuvat-palvelu on saanut versiossa 3.13 uuden ominaisuuden, jonka avulla käyttäjä voi tehdä nopeasti kooste-elokuvia omista kuvistaan. Elokuvan Google Kuvat tuottaa automaattisesti musiikin kera, minkä jälkeen Android- tai iOS-laitteella voi muokata sitä – kuten lisätä jonkun tietyn tyylin elokuvaan. Kuvat-palvelun selainversiossa elokuvien tekeminen onnistuu myös, mutta muokkaaminen onnistuu ainoastaan mobiililaitteilla.

Yle, Valvonta kiristyy – Kiinan poliisi käyttää jo täyttä häkää kasvot tunnistavia aurinkolaseja. Aurinkolaseissa oleva kamera on yhteydessä poliisin tietokantaan, johon on ladattu epäiltyjen kuvia. Tekniikan avulla kyetään skannaamaan väkijoukosta kasvoja, kun poliisi etsii karkuteillä olevia epäiltyjä.

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tuomas Heinonen, joulukuu 2017.

 • Leikkipuisto heräsi eloon lapsien mentyä nukkumaan. 4.12.2017. Illan koittaessa ja leikkipuiston hiljentyessä uteliaat päät alkoivat kurkkimaan rakennuksen alta. Toinen toisensa perään pennut tulivat ulos pesästään tutustumaan ympäristöön. Neljällä pennulla riittikin leikkipuistossa ihmeteltävää – oli kippoa, kauhaa, traktoria, liukumäkeä ja muita mielenkiintoisia asioita. Välillä kuvaajan maahan jättämää kameraa käyntiin nuuhkimassa ja ehkä vähän siinä sivussa puremassa.
 • Sonjan ja Teemun häät syksyisessä Lammassaaressa. 7.12.2018. Kaunis vehreän syksyinen Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue kätki Lammassaareen Sonjan ja Teemun hääjuhlan. Kaikkialla oli vielä vehreää, mutta syksy teki jo tuloaan. Lammassaaren kätköstä löytyy Pohjolan pirtti mikä sopii mm. häiden viettoon tietyin varauksin. Goretex oli päivän sana menomatkalla ja otsalamppu paluumatkalla. Antaa kuvien kertoa miltä päivä näytti.
 • Vuoden 2017 suosikkiluontokuvani. 26.12.2018. Kasasin myös vähän tilastoja kuvista ja niiden taustoista. Kaikki kärkipään kuvat ovat nisäkkäistä, joita kuvasinkin eniten. Lintujen kanssa ei samanlaista tuuria tänä vuonna ollut eikä panostus niihin kyllä ollut samanlainen, aika kun ei riitä kaikkeen.

Yle, "Auringonlaskujen kuvaaminen on nynnyjen hommaa" – Jussi Kivi tutkii hylätyissä tunneleissa maailmanlopun maisemia. Jussi Kivi (s. 1959) ryhtyi kiertelemään ja kuvaamaan suomalaisia erämaita 1970-luvun lopulla. Jossain vaiheessa hän huomasi, ettei alkuperäisiä luonnonmetsiä oikeastaan ole enää olemassa. Samalla Kivi käänsi katseensa katvealueisiin ja urbaaneihin, hylättyihin jättömaihin. Syntyi kiinnostava paradoksi: jos halusi kokea autioita ja tyhjiä paikkoja joissa ei ollut ihmisiä, ei tarvinnutkaan matkata Kainuun korpiin – tällaisia kohteita löytyi kaupunkien lähettyviltä, jopa niiden ydinkeskustoista.

Suomen Canon. Aiheena Canon EOS 5D Mark IV. Kamera julkistettu 25.8.2016.

Avplus.fi, Olympuksen uudessa PEN-mikrojärkkärissä 4k-videokuvaus.

Make Your Mark Gallery, Timo Setälä: Kolme kertomusta 9.-28.2018. Valokuvataiteilija Timo Setälä täyttää 60 vuotta keväällä 2018. Tapahtumaa juhlistetaan kahdella näyttelyllä. Ensimmäinen on esillä katutaiteeseen erikoistuneessa Make Your Mark Galleryssa (9.- 28.2.) ja toinen Galleria Ortonissa (5.3.–6.4.). Vanhan gallerian perustaja, sittemmin Suomen valokuvataiteen museon johtajana toiminut Asko Mäkelä tiivisti muistikuvansa 1990-luvun lopulla: ”Timo Setälä sai valokuviinsa nuoren sukupolven ahdistuksen lähes abstrakteina kuvina.” Helsingin Sanomien aikalaiskriitikko Anu Uimonen puolestaan kirjoitti vuonna 1982: ”Timo Setälän unen miljöö on anonyymi kivinen ahdistus, kaupunki jonka ihmisillä ei ole kasvoja eikä rakennuksia voi tunnistaa.”

Make Your Mark Gallery
Kaasutehtaankatu 1, rak. 6 (lähellä Kalasatamaa, Suvilahti)
00540 Helsinki
Ti – Pe 12.00 – 19.00 La 11.00 – 16.00 Su 12.00 – 16.00

Kauppalehti, Suomalainen sovellus harppasi Applen listalla, ohitti YouTuben ja Pinterestin. Suomalaisen Recolor-värityssovellus on jälleen noussut Applen iPad -listan kärkijoukkoon. Sovellus harppasi keskiviikkona sijalle 17 oltuaan sitä ennen sijalla 130. Se ohitti muun muassa YouTuben, Pinterestin ja Spotify. Päivitetty.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Portraits Recall Harlem in the 1980’s. Tummia kuvia.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com.

Thom Hogan, Olympus Announces PL-9. Ei kauheasti innostu tästä mallista. Japanissa ainakin suosiota on riittänyt, sen verran että on pysynyt valmistuksessa.

The Online Photographer.

Pdnoline.com.

Petapixel.com, This is a Real Photo of a Tesla Sports Car Flying Through Space.

Fotosidan.se, Galleri Fotosidan.

Kamera & Bild, Lightroom-mixerbordet Loupedeck – uppdaterat med fler funktioner. Suomalaiseen innovaatioon päivitys.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tuomas Heinonen, uusimmat, vuosi 2018.

 • Willfine 3.0CG 3G lähettävä riistakamera testissä. 3.1.2018. Lähtökohtana tuotteen hankkimiselle oli luotettavuus, en etsinyt riistakameraa jolla saisi hyviä kuvia, pikseleillä ei luonnollisesti ollut väliä, vain sillä että kamera lähettää ottamansa kuvan sähköpostiin yhtä luotettavasti kuin junan vessa pudotti materiaalin kiskoille. Kamera tuli kotkakuvauspaikallemme vahtimaan ruokaa ja kauden jälkeen se siirtyy nisäkäskäyttöön. Kameran hankintahinta oli 198,50 €, mikä oli markkinoiden edullisin lähettävä mitä löysin.
 • Joulukuu 2017 – Hetkittäisiä talvia. 7.1.2018. Joulukuun alussa kaunis lumi kuorrutti pääkaupunkiseudun puut. Dronen kanssa Nuuksioon oli päivän ohjelmassa (2.12.) ja nämä kauniit vaaleat kuvat tuleekin Nuuksion kansallispuiston ytimestä Haukkalammelta.
 • Kesä vierähti ketunpentujen matkassa – kuvapankin kettukansioon mukavasti täytettä. 14.1.2018.
 • Kuvapankin uusimmat kuvat. 25.1.2018. Kuvapankki sisältää yli 24 000 luontokuvaa hakusanoitettuna ja lajiteltuina eri kategorioihin selailun ja löytämisen helpottamiseksi.
 • Vuoden luontokuva -kilpailun kuvien nimeäminen. 28.1.2018. On jälleen se aika vuodesta, kun Vuoden luontokuva -kilpailuun lähetetään kuvia. Kilpailu sulkeutuu muutaman päivän kuluttua, minkä jälkeen alkaa odotus – tuleeko originaalipyyntöjä?
 • Tammikuu 2018 – Kohti talvea. 3.2.2018. Lapinpöllö pyörähti Helgingin Viikissä.

Yle, Sometykkäykset sen kertovat: nyt halutaan luontoon – Marinella Himari ja muut bloggaajat inspiroivat retkeilemään. Revontulia, lumivaipan peitossa kököttäviä erämökkejä, nuotion valaisemia laavuja ja rinkkaselkäisiä retkeilijöitä. Kun somepalvelu Instagramiin sukeltaa suosituilla tunnisteilla #suomenluonto #thisisfinland tai #finnishnature, on mykistävien maisemien ja idyllistä retkitunnelmaa huokuvien kuvien tulva loputon.

HS, Näppäin­komentojen jatkokurssi: Näitä näppäin­komentoja HS:n lukijat itse käyttävät töissä ja vapaa-ajalla – Säästävät aikaa ja hermoja. Windows-koneet. Applen tietokoneet.

Älypuhelimista.

 • Suomimobiili.fi, iPhone 8 ja 8 Plus – Testissä loppuvuoden 2017 välimallit. iPhone 8 ja 8 Plus ovat hyviä puhelimia, joskin hieman tylsiä vanhahtavan olemuksen ja ”jättimäisten” reunusten takia. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että molemmat mallit ovat erittäin hyviä puhelimia. Vaikka iPhone 8 ja 8 Plus ovatkin lähes samanlaisia kuin viime mallit, parantavat ne kuitenkin monella osa-alueella jo hyviä puhelimia. 829 / 999 € sekä 939 / 1109 €.
 • Tekniikan Maailma, Järkihintainen Android-uutuus Honor 9 Lite on nyt saatavilla – Erikoisuutena neljä kameraa. Juuri julkistettu Honor 9 Lite maksaa noin 230 euroa, ja rahalle saa ainakin ennakkotietojen perusteella mukavasti vastinetta.Laite tuli myyntiin Kiinassa alunperin jo viime vuoden loppupuolella.
 • Mobiili.fi, Googlen Motion Stills sai lisätyn todellisuuden tarrat. Google on julkaissut v2.0-päivityksen Motion Stills -valokuvaussovellukselleen. Alun perin vain iOS:lle julkaistu Motion Stills on tätä nykyä saatavilla myös Android-laitteille. Sovelluksen avulla on mahdollista muun muassa nauhoittaa pieniä videopätkiä, tehdä niistä GIF-tiedostoja ja jakaa ne sitten maailmalle haluamansa sosiaalisen median kautta.

Photo.net, foorumi.

Olympukselta uutta.

 • Suomen Olympus, Olympus PEN E-PL9. Ja tekniset tiedot. Peilitön järjestelmäkamera, Micro 4/3 -systeemiä, 16 megapikseliä. Kroppikerroin 2x. Mittaetsintyyppinen. Yhdellä latauksella ottaa 350 kuvaa. Paino 380g (mukana akku + muistikortti). Peilitön järjestelmäkamera. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 80 astetta ylös, 180 astetta alas, 1.040.00 pistettä. Kallistusmittari, 2 akselia. RAW, 12 bittiä. Kaiutin. Live-esikatselu, 3/5/7/10/14 x. Kuvanvakaajan teho jopa 3.5 askelta. Manuaalinen tarkennus joko suurennetulla tarkennusalueella tai focus peaking -toiminnolla. Valotuksen kompensaatio +/- 5 EV. Videokuvaus, näyttö ja EVF-näytö +- 3 EV. 23 kuvausohjelmaa (esim. ilotulitus, ranta ja lumi, asiakirjat jne.). 16 taidesuodinta. Suljin 1/4000 - 60 s. Jos valotus yli 1/320, elektroninen suljin automaattisesti.
 • Dpreview.com, Olympus announces PEN E-PL9 equipped with 4K and Bluetooth. Ulkoasua muutettu, isompi otekahva, isompi säätökiekko, feikkinahkakuori isompi. Sisäänrakennettu salama uutta. 16 megapikselin Live MOS sensori (sama kuin Olympus E-M10 Mark III -mallissa). Kolmiakselinen kuvanvakaaja rungossa. 121 pisteen vaihetarkennus, silmät + kasvot. Uutta 4K video, 30 kuvaa sekunnissa ja Bluetooth. Sweep Panorama (Sonylla jo 9 vuotta sitten). Maaliskuun puolivälissä myyntiin, runko 549 euroa, runko + 14-42mm F3.5-5.6 EZ 699 euroa.
 • ePhotozine.com, Olympus PEN E-PL9 Announced. Uusi prosessori, 2 uutta taidesuodinta. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. Paino 332g.
 • ePhotozine.com, Olympus PEN E-PL9 Hands-On Review. Elektronisen näytön liitäntä jäänyt pois (vert. Olympus PEN E-PL8).
 • 43rumors.com, New Olympus E-PL9 officially announced.
 • Techradar.com, 7 things you need to know about the new Olympus PEN E-PL9.
 • Fotosidan.se, Olympus E-PL9: Snygg spegelfri med 4K. Kolme väriä, musta, valkoinen ja ruskea.
 • Kamera & Bild, Olympus E-PL9 – ger nybörjaren 4K och kreativa funktioner. Aloittavalle kuvaajalle suunnattu. Ei säänkestävä. Wi-Fi ja Bluetooth.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Pdnonline.com.

Techradar.com.

Digital Photography School, Review of the Venus Laowa 15mm F/4 Wide Angle Lens for Landscape Photographers. Myyntiin vuonna 2015. Manuaaliobjektiivi (tarkennus, aukko). Canon, Nikon, Sony A, Pentax K, Sony E. Shift-ominaisuus +/- 6mm (ylös/alas, arkkitehtuuri). Lähin tarkennus 12.2cm, suodinkierre 77mm. Ei säänkestävä. Vastavalosuoja tulee mukana. Linssivääristymiä. Maisemakuvaajat kuvaavat pienemmällä aukolla, ei ongelmia. Hyvä hinta/laatusuhde. Suomen hinta on 500 euroa (hinnassa on mukana verot).

The Online Photographer, The Camera Hunter's Find. Bellamy Hunt, Japani. Errol Flynnin poika, sotakuvaaja. Kamera Leica M2, 35mm Summilux. Tarina.

Kamera & Bild, Anders Wånell: Jakten på utsnittet. Kolumni.

Kamera & Bild, Webb-tv: Duon Alexandrov Klum bryter ny mark. 10 näytöstä, filmiä, still-kuvaa, ääntä, tarinankerrontaa. Taustalla filharmoonikot.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Drone-kuvaus (Sana on melkein vapaa).
 • Ensimmäinen sana/käsite joka tulee mieleen, osa 2 (Sana on melkein vapaa).
 • kameran ja objektiivin tarkistus (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Mikä olisi paras paikka tarkistuttaa kameran ja objektiivin toiminta ja tarkennus? Kamera on Sony A7R III ja objektiivi Sony 55mm/1.8 Zeiss.
 • Kuvien metadata (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Canon G9 X tekobokeh (Canon).
 • Nikonin mielipide peilittömiin (Järjestelmädigit).
 • Sporttiputki Nikoniin (Optiikka). Minulla on D750 johon löytyy muutaman lyhyen primen lisäksi Tamron 70-300mm f/4-5.6 Di SP VC USD. Tamronin tilalle pitäisi löytää jokin putki hoitamaan telen virkaa, joten mitä putkia kannattaisi harkita? Eniten Tamronissa tökkii huono tarkennus, pehmeä piirto ja ruma bokeh. Putken pitäisi toimia hyvin moottoriurheilun kuvaamisessa, mutta jonkin verran sillä tulisi kuvattua myös eläimiä, ihmisiä ja videota.
 • Etelän lumimyräkkä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Koski (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Mansikanpoimijoita aamu-usvassa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Elämää Korvessa Vol. 3 - Sydäntalvi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Etelä-Suomen talvi on saavuttanut huippunsa siellä missä lunta esiintyy. Ilmassa on jo hentoja kevään merkkejä päivän pidentyessä ja valon saavuttaessa keltaisempaa sävyä kohti iltaa. Maisema uinuu pakkasjakson jälkeen lumivaipassaan ja kaikkialla on muutamaa koskikaraa ja veden virtausta lukuun ottamatta täysin hiljaista. 5 kuvaa.

Tomi Muukkonen, Aurinkoaika Tomi Muukkonen. 2.2.2018. Kesäaika puhututtaa. Lintuharrastajalle kellon siirtäminen merkitsee hyvää, kevättä ja lintuja, toisille kenties ikävää herätystä tuntia aikaisemmin.

Kamerakoulu.fi, Kodak T-max — maailman tarkin ISO 400, 35mm mustavalkofilmi. 5.2.2018. Viimeksi arviossa oli legendaarinen Kodak Tri-X 400 -mustavalkofilmi. Se sekoitetaan toisinaan hieman samannimiseen Kodak T-Max 400 -filmiin, joten sikäli onkin looginen jatkumo ottaa heti perään T-Max tarkasteluun.

HS, Tammikuun parhaat kuvat. 2.2.2018. Tammikuussa seurattiin muun muassa lumentuloa ja presidentinvaalia. 47 kuvaa.

Yle.

Ikinörtti, Mitä mediataitoja seniori tarvitsee? 1.2.2018.

Jani Lepistö, Viikstimalit. 21.1.2018.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

 • Panasonic Lumix DC-GH5S Review. Videoon keskittynyt Micro 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera, 10 megapikselin kenno. 4K videota natiivisti (yksi tallennettu pikseli vastaa yhtä ulostulevaa pikseliä). 60 kuvaa sekunnissa. Ei ollenkaan kuvanvakaajaa rungossa, videokuvaajilla on usein omat systeeminsä kuvan vakauttamiseen. ISO 160 - 51.200 (laajennettu 80 - 204.800). 3.68 megapikselin OLED-etsin. 1.62 megapikselin täysin kääntyvä kosketusnäyttö. 14-bittiset raw-stillit. USB 3.1, C-tyyppinen. Arvosana 84%. Suomen hinta on 2.800 euroa (hinnassa on mukana verot). Toimitukset alkavat lähiviikkoina. (USA:ssa juuri alkaneet).
 • Zack Arias on Unsplash and the 'race to the bottom'. YouTube-video, kesto 42:14. Valokuvajat jakavat ilmaiseksi kuviaan, 100% royalty free. Nyt on kuultu yhtä sivuston perustajaa. Millaisia ongelmia tässä liiketoimintamallissa. Mitä seuraa jos tällaiselle sivulle lähettää kuviaan. Mallisopimukset kuvauksen kohteista. Tunnetuista brändeistä kuvia. Jne.
 • Huawei may be the first to launch a triple-camera smartphone. Uusin Huawei (luultavasti P20) julkistetaan 27.3.2018. Ensimmäistä kertaa tripla-kamera, yhteensä 40 megapikseliä, 5-kertainen optinen/digitaalinen hybridi-zoomi. Lisäksi etukamerassa on 24 megapikseliä. Yhteistyökumppanina saksalainen Leica.
 • Rumor: DJI Mavic Pro II will sport 1-inch sensor, may arrive in March.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thom Hogan.

 • Searching for the Ideal Dongle. 31.1.2018. Viimeisen vuoden aikana matkoilla mukana joko uusi 12 tuuman MacBook tai 15 tuuman MacBook Pro. 12-tuumaisessa on yksi USB C -portti, 15-tuumaisessa on neljä USB C -porttia. Siinä kaikki. Virtalähde vie yhden portin. Nykyinen kamera käyttää XQD- tai SD-kortteja. Kaksi kortinlukijaa. Backupit SSD-levyille. Kaksi nopeaa USB-porttia tarvitaan. HDMI-porttia tarvitaan esityksiin. Usein kuvia jaetaan USB-tikun kautta. Taas käyttöä yhdelle portille... Eli laajennoksia tarvitaan, mutta millaisia.
 • An Intriguing Analysis. 4.2.2018. Data-analyysiä, kohteena testitulokset. Minne ollaan menossa.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, MTF Testing for the Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art Series Lens. Roger Cicala ei ole kovin innoissaan tästä polttovälistä. Melkein aina lopputulos on: kohtuullinen kuvanlaatu 24-70mm, siitä eteenpäinkin voi käyttää. Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art -objektiivistakin odotukset olivat samanlaiset. Mutta yllätys odotti. Suomen hinta on alle 800 euroa (hinnassa on mukana verot).

 • vertailut Nikon 24-120mm VR -objektiiviin sekä Canon 24-105mm f.4L IS II -objektiiviin (molemmat kalliimpia kuin Sigma)

Techradar.com.

Thephotoargus.com, 1000+ Photo Overlay Effects to Create Stunning Images.

Fotosidan.se, Test: Nikon AF-P DX 10-20/4,5-5,6G VR. Julkistettu 31.5.2017. Kroppikennoisille. Kuvanvakaaja. Kova kilpailu tässä luokassa. 230g. Koko 7.7cm x 7.3cm. Suodinkierre on 72mm. Lähin tarkennus 22cm. Nikonin uusin on kevein ja halvin, mutta häviää valovoimassa jonkin verran. Terävyys on jo isoimmalla aukolla keskellä jo erinomainen, parhaimmillaan 12-15mm, vähän huononee lähestyttäessä 20mm. Reunapiirto huonompi, mutta pienemmällä aukolla erittäin hyvä. Tynnyrivääristymää koko polttovälialueella, ei kovin voimakasta. Kuvanvakaajan vaikutus on kolme stoppia. Suotimia voi käyttää. Pieni, kevyt, muovia, yllättävän hyvä objektiivi. Tarkennus on nopea ja äänetön. Suomen hinta on 400 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Birds.fi. Blogi.

 • Birds.fi - 15 vuotta. 01 / 2018. Vuonna 2018 Birds.fi täyttää 15 vuotta. Juhlan kunniaksi sivusto sai uuden ilmeen ja tunnuskuvaksi Mallatunturien rinteillä liitelevän piekanan. Suomen vaikuttavimmassa ympäristössä saalistava petolintu on näky jota ei koskaan unohda.
 • Sony A7r III - Viimeinen naula dslr:n arkkuun. 01 / 2018. ...Sony A7r III on hämmästyttävän monipuolinen valokuvauslaite ja siksi yksi parhaista yleiskameroista. Kompakti koko tekee siitä kätevän mukana kuljetettavan ja laaja ominaisuuksien kirjo erinomaisen valinnan kaikenlaiseen kuvaamiseen. Se sopii niin studioon kuin maastoon jalustalle ja kadulle käsikameraksi, jopa maltillinen action sujuu sillä mainiosti. FE-bajonetille räätälöityjen uusien Sony- ja Zeiss-objektiivien kera yhdistelmän lopputulema on erinomaisen hieno. Sony A7r III on ominaisuuksien ja suorituskyvyn suhteen ensimmäinen peilitön joka haastaa minkä tahansa peilikameran.
 • Peilikamera vs. peilitön - 5 oleellista eroa. 02 / 2018. Pitkä perusteellinen artikkeli. Plussat ja miinukset kustakin kohdasta. 1. Kamera. 2. Objektiivit. 3. Etsin ja näyttö. 4. Tarkennus. 5. Tulevaisuus. Ihan lopussa sitten lyhenteiden ja sanojen selityksiä.
 • Ja lopuksi sitten vielä kohta Kuvat. Luokiteltu. Useampi tuhat vuosien varrella kertynyt.

Antti Salovaara, Lähiluonnon huvituksia, Tammilintuja. 3.2.2018. Talven valottomimmat kuukaudet houkuttelevat liimautumaan lähiympäristöön. Mikään ei tähän tietenkään pakota, mutta vähälumisina ja pilvisinä päivinä ei juuri jaksa Seurasaarta mittavampiin maastoihin. Lähipuistot, -rannat ja -ruderaatit riittävät. Kohta jo kymmentuntisiksi kirivien päivien myötä tilanne alkaa muuttua. Vaikka helmikuu osoittautuisi hyytävän talviseksi, ja meri Helsingin edustalla jäätyisi pitäen muuttosorsat kaukana, tunnelma on silti toinen.

 • Tehdään lopputalven kunniaksi pieni katsaus alkuvuoden lintuihin, Etelä-Helsinkiin keskittyen.

Ilta-Sanomat, Taskussasi on korvaamaton apuri ulkomailla – 6 vinkkiä tilanteisiin, kun kielitaito ei riitä. Googlen Kääntäjä-työkalu on kätevä arjen apuri tieto­koneessa ja matka­puhelimessa. Nämä kuusi vinkkiä tehostavat sen käyttöä entisestään. 1. Lataa kielet etukäteen. 2. Puhu ja kuuntele. 3. Maalaa ja käännä. 4. Käytä ihmekameraa. 5. Käännä edestakaisin.

 • Vinkkejä on testattu Google Kääntäjän Android- ja web-versiossa. Ilmaisen sovelluksen voi ladata myös Applen iOS-laitteisiin kuten iPhoneen.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 10 Tips On Transport Photography.

IR, This documentary filmmaker and photographer approaches each medium in distinct ways. YouTube-video, kesto 5:39.

Dpreview.com, The right tool: why one photographer brings only an iPhone to document his trips to Nepal.

Earthboundlight.com, On Becoming a Pro, On Becoming an Amateur. 4.2.2018.

Chestofbooks.com, Art and Photography Books. Ilmaisia kirjoja. Vanhoja. 29 kpl.

Diyphotography.net, First look at the Moment Lenses for iPhone X. Kaikki neljä linssiä yhteensä $400. Ei ehkä kannata kaikkia ostaa.

Petapixel.com, Ep. 252: Why Canon Wants Your Fingerprints – and more. Podcast kesto 24:48. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

 • Canon files a patent for fingerprint technology in cameras and lenses. (#)
 • Sony’s way of updating your camera’s firmware could be a security risk. (#)
 • You can finally schedule your Instagram posts…if you jump through some hoops.(#)
 • Sony’s CEO steps aside…and for good reason. (#)
 • Fujifilm announces its X-A5 and a new lens. (#)
 • A photographer dies leading a lava field photography tour. (#)

Pdnonline.com, Arri Launches Large Format Cinema Camera. Maaliskuun lopulla myyntiin. Hintaa ei ole kerrottu. Sensori on vähän isompi kuin täyskennoisella. 4448x3096 pikseliä. 14 stoppia dynaamista aluetta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Aamulehti, Mänttäläissyntyinen Tomi Tuuliranta päätti 10 vuotta sitten vaihtaa päivätyönsä valokuvaukseen – Tekee nyt töitä Hollywood-näyttelijöiden kanssa. Tuulirannan tehtäviin kuuluu kuva- ja markkinointimateriaalien tekeminen tuotannolle. Se pitää sisällään Making of -kuvauksen, näyttelijöiden potrettikuvauksen, pressikuvien ottamisen lehdistölle ja medialle ympäri maailmaa sekä leffajulisteiden ja -postereiden tekeminen ottamistaan kuvista.

 • On mukana neljässä elokuvaprojektissa: Iron Sky The Coming Race, ensi-ilta 21.8.2018, Iron Sky The Ark, ensi-ilta 2/2019, Backwood Madness, ensi-ilta 8/2018 sekä suomalaisessa rikoselokuvassa.

HS, Poliisi haluaa oikeuden pudottaa turvallisuutta vaarantavat dronet ilmasta – käytännössä se onnistuisi joko sähköisellä häirinnällä tai ampumalla. Tomi Vuori korostaa, että dronet eivät ole pelkästään turvallisuusuhka vaan myös hyödyllinen työkalu. Poliisi on hankkimassa uusia koptereita noin 350 000 eurolla. Laitteita on jo käytössä noin sata kappaletta.

 • Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi julkaisi viime vuonna mobiilisovelluksen Droneinfo. Sen avulla lentäjät pystyvät ilmoittamaan ne paikat, joissa he aikovat lennättää laitteitaan.
 • Droneinfo.fi

Tivi.fi, Viikon softa: AR Signal Master. Pätkiikö langaton verkko? Ilmaissoftalla ongelmapaikat löytyvät hauskasti. Mittaaminen on helppoa: iPhonen tai iPadin kanssa kuljetaan pitkin huoneita ja napautus tallentaa kyseisen kohdan signaalin voimakkuuden. Koska kyseessä on AR-tekniikkaa hyödyntävä sovellus, signaalin voimakkuudet näkyvät renderöitynä näytöllä näkyvän livevideokuvan päällä. Tilannekuvan voi tallentaa ja jakaa eteenpäin kuvana.

 • AR Signal Meter on ilmainen, mutta se vaatii uudehkon iPhonen tai iPadin, joka on päivitetty iOS 11 -versioon.

Suomen Canon, Facebook, live-lähetys. 2.2.2018. Kesto 7.48. Olli Turtiainen ja Teija Tamminen-Saremaa. Katso videolta, kun Canonin Olli ja Teija esittelevät millaisia fanituotteita Canon Storesta löytyy. Esittelyssä myös Canon PowerShot G1 X Mark III -kamera ja siihen sopiva sukelluskotelo.

Hilavitkutin.com, Canon suunnittelee sormenjälkitunnistusta kameran runkoon ja objektiiviin. Canon on patentoinut idean, jossa kameran runkoon sekä objektiiviin on liitetty sormenjälkitunnistus.

Kauppalehti, Optio, Ilmiömäinen suomalaiskeksintö: Kamera, joka löytää syövän ja väärän rahan. Kompakti. ”Kuution laitteisto on kutistunut digikameraksi. Paino on pudonnut 50:stä noin 1,3 kiloon. Hyperspektrikamera, maailman ensimmäinen kannettava versio nopeaan ja vaativaan analyysiin. Hyväksytty EU:n, Yhdysvaltain, Kanadan ja Kiinan markkinoille. Tämän vuoden tuotanto tuhat kameraa, vuosituotannon tavoite kymmeniä tuhansia kameroita.

Rajala Blogi, Rajala Pro Shop tekee yhteistyötä Ähtärin Pandatalon kanssa. 7.2.2018.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

ePhotozine.com, Backlighting Flowers For Photography.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Filmijärkkärin objektiivit (Sana on melkein vapaa). Vanhat. Onko arvoa.
 • Päivän :) (Sana on melkein vapaa).
 • Ensimmäinen sana/käsite joka tulee mieleen, osa 2 (Sana on melkein vapaa).
 • Kuvankäsittelyohjelmat (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olen kuvannut nyt vuoden verran enimmäkseen lapsia, eläimiä ja sisäkuvia. Työnantajalla käytössä Adobe acrobat Reader joten sain sitä kautta ladattua kännykkään lightroom mobilen, jolla olen saanut tehtyä peruskäsittelyä kuville. Usein kuvat päätyvät sitä kautta sitten sosiaaliseen mediaan. Nyt kuitenkin puhelimen vaihdon myötä tuo lightroom lopetti toimintansa. Välittää vain että trial expired.
 • Kaksi lightroom versiota koneella (Kuvankäsittely).
 • Olympus nillittää pikkuasioista... (Kuvaus yleinen). Onnellinen loppu.
 • Siruin kilikalikuulapäät (Muut).
 • Kuukauden klassikko objektiivi 02/2018 (Optiikka). 35mm/f2.
 • Samyang Prkle? Suoraan paketista *askaa... (Optiikka). Mafferilla on asiaa.
 • mittauksia (Optiikka). Sovitteiden ja optiikan kiinnitystoleransseista virinneen keskustelun innoittamana mittasin loittorenkaiden vahvuuksia:...
 • Uutta pf:ää Nikonilta, 400mm, 500mm + 600mm F/5.6 (Optiikka). Patentteja.
 • Canon G9 X tekobokeh (Canon). Huomasin, että Canon G9 X Mark II:ssa on tekobokeh toiminto (taustan sumennus). Se perustuu siihen, että kamera ottaa kaksi kuvaa eri asetuksilla ja käsittelee siitä. Onko jollain tietoa siitä, miten tämä tapahtuu?
 • Peilitön tulevaisuus! Milloin DSLR haudataan? (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Sony A9 (Järjestelmädigit). Sony. A9:n kanssa ensimmäinen talvikuvausreissu tehty. Tänä aamuna teltasta kömpiessäni -30 asteen pakkasessa tosin päätin ettei vanhamies enää nuku teltassa talvella yhtään yötä. Kyllä tuon rungon käyttö hanskat kädessä on sanoisinko haastavaa;) toimi muuten hyvin mutta tänään näyttö ei halunnut enää toimia. Akkuja oli mukana 6 kappaletta mutta neljällä pärjättiin kolme päivää, kuvia jotakuinkin 500kpl kamerassa virta päällä noin 4-5h per päivä. Tänään saatiin harvinaista herkkua, viiden pyyn parvi antoi rauhassa kuvailla ruokailuaan.
 • Pentax KP (Järjestelmädigit). Paljon uusia viestejä.
 • A7R(S)II/MetabonesIV/Canon300-500mm (Järjestelmädigit). A7rIII rungosta kysymys, ja MB IV T adapterista...
 • Nikon D850 (Järjestelmädigit).
 • Arviointivirhe.... ja maisemakuu. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viimeisin lumihiutale. Kommentit.
 • Tuotoksiani, osa 1,2,3,4 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Corrosium - Stars (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Aiemmin oon tehny näitä musavideoita omaksi iloksi ja tuossa viime vuonna päätin että alan harrastaa/panostaa näihin vähän huolellisemmin. Siltikin toki omaksi iloksi. Laitoin sinne tänne verkkoja vesille ja tää onkin eka video mikä multa on tilattu. Oli huikean hieno proggis, pirun kivoja tyyppejä ja kaikki meni pikkuisista vastoinkäymisistä huolimatta kiltisti putkeen. Sony A7SII+24-70 f4 pääosin ja A6500+24 f1.8 gimbal otoissa. Yhdessä otossa oli Leican 50 Summilux ja yhdessä 10-18 käytössä. YouTube-video, kesto 4:57.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Insta valitsee matkakohteesi –jakso #88. 3.2.2018. Kesto 28:38. Jälleen kerran aiheena Instagramin kerrannaisvaikutukset, miten ne vaikuttavat kaikkien elämään ja jopa matkakohteen valintaan. Matti kertoo kuulumisia ja mm. kuinka karjalanpiirakan teko sujui Australiassa. Haastattelussa Melbournelainen valokuvaaja James Bugg. Ja linkit.

HS, Jorma Purasen näyttely Anhavalla johdattaa läpi suurien ja pienten menetysten. Pohjoisen lumipeitteinen maisema ja myös Antarktis ovat vahvasti läsnä Purasen uusimmassa näyttelyssä. Jorma Puranen (s. 1951) on pitkään käsitellyt taiteessaan muistoihin, menetyksiin ja menneisyyteen liittyviä teemoja. Usein hänen valokuvateoksensa ovat paikallistuneet arktisille alueille, kuten pohjoiseen Lappiin ja Grönlantiin. Mutta Puranen on myös taiteilija, joka viihtyy arkistoissa ja kirpputoreilla ja käyttää löytämiään vanhoja kuvia ja negatiiveja teostensa keskeisenä materiaalina.

 • Menetysten muistio. Jorma Puranen 4.2. saakka Galerie Anhavassa (Fredrikinkatu 43). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Etelä-Suomen Sanomat, Instagramissa seuraajia kerännyt Jari Sokka neuvoo kauniita kuvia metsästäviä - "Kannattaa pysyä poissa Lahden keskustasta". Sokan maisema- ja luontokuvat ovat herättäneet myös mukavasti huomiota Instagramissa, jossa hänellä on noin 16 700 seuraajaa. Instagram onkin Sokan tärkein valokuvien julkaisualusta. Hän pyrkii jakamaan siellä kuviaan joka toinen päivä. Sokka on myös yksi Fotoklubi Lahden perustajajäsenistä. Valokuvaajien yhdistyksessä on hiukan yli 60 jäsentä.

TE-palvelut, Kesätyö valokuvaajana Eläköön Espoo-näyttelyyn, Espoon kaupunki, kesätyö, Espoo. Tehtävän kuvaus: Villa Elfvikin luontotalo etsii kesätyöntekijää valokuvaamaan Espoon luontoa perusnäyttelyn Eläköön Espoo uudistamiseen. Työ on välillä osa-aikainen ja välillä kokoaikainen. Tehtävänä on valokuvata Espoon luontoa perusnäyttelyn Eläköön Espoo -uudistamissuunnitelman mukaisesti. Kuvien arkistointi ja toimittaminen Mosatonttu Oy:lle kuuluu työtehtäviin. Valitun henkilön tulee olla valmis työskentelemään maastossa myös ilta/aamuaikaan. Tarvittaessa ja etenkin loma-aikaan tehtävään valittu osallistuu myös luontotalon asiakaspalveluun. Kesätyö sopii luontokuvaamiseen suuntautuneelle valokuvauksen opiskelijalle tai biologian/ympäristötieteiden opiskelijalle, jolla on vahva valokuvaamisen osaaminen.

Kesätyöntekijän toivotaan voivan aloittaa 16.4.2018 ja olevan töissä välillä osa-aikaisesti, välillä kokoaikaisesti lokakuun loppuun. Työajat ajoittuvat seuraavalla tavalla:
- huhtikuun puoliväli- toukokuun loppu, 1/2 -päiväisesti, yhtensä kk
- kesä-heinäkuu: kokoaikainen, yhteensä, 2 kk
- elo-syys-lokakuu, 1/2 -päiväisesti, yht. 1 1/2 kk

Hakemusten perusteella hakijoista valitaan ne, jotka pyydetään videohaastatteluun ja toimittamaan referenssejä töistään. Valinta tehdään viikoilla 10-12 maaliskuussa. Kelpoisuusvaatimus: Luontovalokuvaamiseen suuntautunut valokuvauksen opiskelija tai biologian/ympäristötieteiden opiskelija, jolla on vahva valokuvaamisen osaaminen.

Työpaikan osoite Elfvikintie 4, 02600 Espoo
Palkkaus 1600,00 e/kk
Työn luonne kesätyö
Työ alkaa 16.04.2018
Työaika kokoaikatyö, 36,75 h/vko, liukuva työaika, välillä osa-aikainen
Työn kesto 3 - 6 kk, 15.10.2018
Haku päättyy 28.02.2018 klo 15:45

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Why You Should Try Street Photography & 5 Things To Bear In Mind If You Do. Vaihteeksi kuvissa vilahtaa New Yorkin silitysrautatalo.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, How To Buy Lenses. Yksi objektiivi. Kaksi objektiivia. Kolme objektiivia. Neljä objektiivia. Eri strategioita. Jos ei-ammattilainen ja viisi ja enemmän objektiiveja.

Techradar.com, The A to Z of Photography: overexposure.

Fotosidan.se, blogi, Vilka är vår tids berättelser? Lyhyt teksti. Kommenteissa enemmän.

Fotosidan.se, Video: 13-årig naturfotograf imponerar. Kanada. YouTube-video, kesto 3:52.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Canon EF 24-70 mm f4 IS USM vai Canon EF 24-105 mm f4 IS USM II? 1.2.2018. Aikanaan täyskennon hankittuani, ostin samantien f4 valovoimaisen Canonin 24-70 millisen maisema / yleiszoomiksi. Se oli tuolloin kaivattu pienikokoinen uutuus vakaajalla ja tarjosi terävää piirtoa isoveljeään yli tuplat halvemmalla. Sen f2,8 valovoimaisessa isoveljessä ei vieläkään ole vakaajaa, mikä tuntuu hassulta. Nikonilta, Sigmalta ja Tamronilta kyllä löytyy siitäkin vakaajalliset versiot.

 • Käytössäni 24-70 alkoi tuntua liian usein pitkästä päästään turhan lyhyeltä ja aiheutti monesti objektiivisulkeisia. Silloisista vaihtoehdoista Canonin vanhempi 24-105 mm f4 ei houkutellut, koska aiemmissa lainakokeiluissa en oikein tykästynyt sen kuvanlaatuun (mm. vääristymät) ja terävyyteen (saattoi toki olla yksilökohtainenkin ongelma).

Aamulehti, Miksi kuvaaja astuu kuviin itse? Palkitun revontulikuvaajan upeissa kuvissa seisoo mies lyhty kädessä. Torniolainen Risto Leskinen voitti Vuoden Revontulikuva 2017 -palkinnon. –Revontulet ovat kuvissa vain yksi osa, ne toimivat kehyksenä. Haluan tuoda esille sitä maisemaa johon revontulet ovat ilmestyneet. Pimeällä kuvattaessa ympäristö olisi kuvissa kuitenkin pimeää ja kuvaa käsiteltäessä taas revontulet palaisivat puhki. –Minulla on aina toisessa kädessäni kameran laukaisin, toisella pidän valoa. Näin saan valaistua kuvan haluamallani tavalla etualalta ja tuotua kontrastia revontulille, Leskinen kertoo.

Yle, Oudon vinksahtaneiden ja pikkutarkkojen maalausten tekijä sai Suomen suurimman kuvataidepalkinnon. Kuvataiteilija Kari Vehosalo sai arvostetun Ars Fennica -palkinnon. Kuuden ehdokkaan joukosta saksalaissyntyiseen, kansainvälisesti arvostettuun taideasiantuntijaan Beatrix Rufiin tekivät suurimman vaikutuksen Kari Vehosalon valokuvantarkat maalaukset. Hän perustelee valintaansa teosten petollisella kauneudella. – Koin järkyttäväksi sen, miten tuttuakin tutumpi voi kaamealla tavalla muuttua täysin oudoksi. 40.000 euroa.

 • Kaikki lähtee liikkeelle filosofisesta ajatuksesta, jota Vehosalo ryhtyy pohdiskelemaan. Kun ajatus on kristallisoitunut, alkaa sen visualisointi. Yleensä Vehosalo ottaa itse tarvitsemansa valokuvat, ja hän muokkaa tietokoneella kuvan, jossa linjat ovat kohdallaan. Sen pohjalta alkaa maalausvaihe, joka kestää kauan. Yhden teoksen syntyyn kuluu puolisen vuotta.
 • Kiasma, Ars Fennica. 13.10.2017 - 18.02.2018. Yksi ehdokkaista oli Perttu Saksa (lat.huom.: ehdottomasti paras näkemäni Ars Fennica -näyttely).
 • Yle, Sairaalavälineitä, seksisymboli ja islanninhevonen – näihin voi törmätä Ars Fennica -näyttelyssä. 12.10.2017.

HS, Lunta tuli niin, ettei eteensä nähnyt – kuvakooste näyttää, miten Helsingissä sinniteltiin lumimyräkän keskellä. 1.2.2018. 29 kuvaa.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta. Älyjääkaappi lähettää selfien. 1.2.2018. Kun vanha jääkaappi alkoi tulla tiensä päähän, oli hyvä syy siirtyä älykodin aikakauteen. Katselin keväällä 2017 Boschin älyjääkaappia, mutta 1599 euron hinta tuntui vielä korkealta. Tammikuussa 2018 sama kaappi oli Gigantin viikonlopputarjouksessa 999 euroa, joten paras tapa selvittää kaapin toiminta oli ostaa se. Normihinta näyttää olevan nyt 1299 euroa. Jääkapissa on kaksi kameraa, toinen ovessa (kuvaa hyllyt) ja toinen jääkaapin sisällä. Wlan-verkkoon liittämisen jälkeen kuvia voi tarkastella esim. älypuhelimella.

 • Kuvien laatu jättää toivomisen varaa, mutta ainakin niistä pystyy laskemaan maitotölkkien ja juomapurkkien määrän. Ahtaiden tilojen vuoksi kuvan ottaminen on teknisesti hankalaa. Sovellus antaa myös ilmoituksen puhelimeen hälytyksistä (ovi jäänyt auki, lämpötila noussut liikaa) ja softapäivityksistä
 • Tietenkin myös jääkaapin ja pakastimen lämpötilaa voi säätää puhelimesta. Huoltoa varten voi avata etädiagnostiikkayhteyden.

TE-Palvelut, Valokuvaamon kesätyöntekijä, Studio Omena Oy, Espoo. Studio Omena on Sellossa, Leppävaarassa sijaitseva muotokuvaamo. Haetaan studioon kesätyöntekijää toukokuun noin puolesta välistä elokuun alkupuolelle asti. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelu, passikuvien otto, ajanvaraus, tilausten vastaanotto, kuvankäsittely Photoshopilla Mac-ympäristössä, studiokuvien jälkikäsittely, valokuvaajan avustaminen sekä muut sekalaiset tehtävät aina kahvinkeitosta studion siisteydestä huolehtimiseen.

 • Työpaikan osoite Leppävaarankatu 3, 02600 ESPOO
 • Palkkaus 10,-/h
 • Työn luonne kesätyö
 • Työ alkaa 21.05.2018, tai aikaisemmin Työaika kokoaikatyö, 10-18
 • Työn kesto 1 - 3 kk, Kesätyö
 • Haku päättyy 28.02.2018

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Open Mike: The Photographer Frets. Mikella Fuji X-T1 ollut käytössä nelisen vuotta. Yleensä kamera on vaihdettu kolmen vuoden päästä. Vuosi on mennyt jo yliajalla. Mitä ihmettä tilalle?

Pdnonline.com.

Techradar.com, The 10 best full-frame DSLRs in 2018. Listauksia tulee suunnilleen muutaman viikon välein. Mutta haittaako tuo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.02.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Päivän :) (Sana on melkein vapaa). Hallituksen Mid 2012 MacBook Airista hajosi SSD. Tässä mallissa oli ollut yhden valmistajan SSD-massamuisteissa ongelmaa, jonka Apple aikanaan korjasi tai asian piti korjautua firmware-päivityksellä, joka tähänkin koneeseen tehtiin. Kaikki oli OK viime aikoihin asti. Pitkä tarina lyhyesti, SSD on rikki, Applen korjausohjelma loppui jo pari vuotta sitten, eikä takuuta enää ole jäljellä. ... (jatko olikin sitten yllättävä!).
 • Onko (maisema)valokuvaus nykyään pelkkää peukkumetsästystä? (Sana on melkein vapaa).
 • Vuoden luontokuva 2018 (Sana on melkein vapaa). Kilpailukuvien viimeinen latauspäivä 31.1.2018. Tulokset julkistetaan Vuoden Luontokuva -gaalassa lokakuussa 2018 tuhatpäisen luontokuvafestivaaliyleisön seuratessa.
 • super-makro DIY (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Sivuttaisliikkeen raidat videokuvauksessa? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). (toivottavasti ei jäänyt ikuiseksi arvoitukseksi, mistä ongelmasta oikein oli kyse).
 • Kaksi lightroom versiota koneella (Kuvankäsittely). Mitäs tää nyt tarkoittaa. Mulla on pöytäkoneella adoben creative cloud (lightroom ja photoshop). Tuli ilmoitus että lightroomista on tullut päivitys ja minä päivittämään. Päivityksen jälkeen päivitystyökalu näyttää että mulla on nyt koneella kaksi lightroomia (lightroom classic cc ja lightroom cc(2015)). Miksi näin? Nyt voin avata jommankumman ohjelmista ja ne ovat täysin samanlaisia toiminnoiltaan. Mikä järki tässä oikein on? Eikö päivityksen pitäisi päivittää vanha eikä asentaa toista rinnalle?
 • A4 valokuvatulostin 100-150€ hintaluokassa? (Printterit, skannerit). Vähän menee offtopic mutta jörisen silti. Ostin tuon epsonin p600 ja pari viikkoa sillä tulosteltu. Nuo mukana tulleet patruunat ei vissiin oo ihan täydet kun tuntus menevän aika haipakkaa musteet. ...Sävyt on ok ja poltan kaikki ifolor kuvani sillä silmistä valuu verta kun niitä vertaa keskenään....
 • Siruin kilikalikuulapäät (Muut).
 • Kuukauden klassikko objektiivi 02/2018 (Optiikka). Edellisessä ketjussa puhuttiin Helmikuun objektiivi klassikosta, ja ehdotuksia tuli 35mm kiinteäpolttovälisistä... Joten otetaan helmikuun aiheeksi se. ...
 • Samyang Prkle? Suoraan paketista *askaa... (Optiikka).
 • Sigma 500mm f4 (Optiikka). Uusin viesti: haetaan käyttökokemusta Nikonissa.
 • Peilitön tulevaisuus! Milloin DSLR haudataan? (Järjestelmädigit).
 • A7rIII (Järjestelmädigit). Sony.
 • Pentax KP (Järjestelmädigit).
 • Kelaa Sitä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit. (erikoiset kuvat ja erikoisella tavalla otetut).
 • Kuuraukot (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit (tämä kuva on sitten toisella tapaa erikoinen).
 • Onnellinen tapaus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Big Cat Diary (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pari kuvaa lisää. Isoja kissoja.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tänään löytyi Uivelo koiras, antoi muistokuvan ottaa ennekuin vaihtoi maisemaa. (varvemmaksi vakuudeksi - vaikka sukupuoli jo sen kertoi - kyse ei ole J.T.:sta).
 • Arviointivirhe.... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Siis aikataulullisesti mut siitä ei enempää. Onneks jo toivonsa menettänyt allekirjoittanut sentään muiston ehti saamaan. (kuu).

Valovuoto.fi, Kauneusbloggaajan LED-valot testissä. 1.2.2018. Valovuodon toimitukseen saapui loppuvuodesta testattavaksi Aputuren Lightstorm COB 120d sekä Amaran HR762S LED-valot, jotka sopivat mielestämme jatkuvan valon lähteinä erinomaisesti juuri bloggaajien ja vloggaajien käyttöön. Tästä saimme ajatuksen toteuttaa laitearvostelun yhteistyössä kauneusbloggaaja Anni Jään kanssa. Anni lähti innolla mukaan testaamaan valoja, koska uudet ratkaisut kuvien valaisuun kiinnostivat näin talviaikaan.

 • Valot olivat Annilla testattavana noin viikon ja tuotearvostelu toteutettiin haastatteluna.
 • Aputure Lightstorm 120d ledivaloa myydään Light Domen kanssa noin 750€ hintaan ja Aputure Amaran HR672S paneeli maksaa puolestaan noin 300€. Kummankin kanssa tarvitaan erillinen jalusta.

HS, Näytätkö ikäistäsi nuoremmalta tai vanhemmalta? Tässä jutussa koneäly arvioi ikäsi ja sukupuolesi valokuvan perusteella. Kannattaa etukäteen valita kasvokuvia ja kokeilla. Kuvan voi lähettää suoraan HS:n sivuilta, koneälyn laskeman iän ja sukupolen näkee saman tien. Perään voi lähettää toisenkin kuvan ja kokeilla uudestaan. Sivuilla kerrotaan myös, millä todennäköisyydellä algoritmi mielestään osaa päätellä sukupuolen.

Pvf.fi, Poliittisen valokuvan festivaali, Avoin haku / festivaali 2019. Poliittisen valokuvan festivaali järjestetään 4. kerran helmikuussa 2019 teemalla Mahdollisuus (työnimi). Etsimme nyt kolmea Suomessa asuvaa tai työskentelevää valokuvaajaa, valokuvaa käyttävää taiteilijaa tai kuvajournalistia kuvaamaan teemaan liittyviä aiheita.

 • Poliittisen valokuvan festivaali palkkaa 3 valokuvaajaa tai taiteilijaa kuvaamaan valokuvapohjaisen teossarjan osaksi festivaalinäyttelyä. Kuvaustyö tehdään vuoden 2018 aikana. Työstä saatava korvaus vastaa 1–3 kuukauden työtä kuvaushankkeesta riippuen. Valituille kuvaajille maksetaan kuvauspalkkio, jonka lisäksi korvataan tarvittaessa matkustus- ja majoituskuluja. Viimeistään 25.2.2018.
 • Ehdotuksen tulee sisältää
  -Hankeen konsepti ja kuvaus, max. 3 sivua.
  -Hankkeen työsuunnitelma sisältäen suunnitellun toteuttamisaikataulun ja –paikan.
  -Hakijan CV ja portfolio PDF-tiedostoina

Avplus.fi, Fujifilm esitteli kompakteimman X-sarjan peilittömänsä. Fujifilm on esitellyt uuden X-A5-kameran, joka on X-sarjan pienin ja kevyin peilitön järjestelmäkamera. Kameran luvataan pystyvän samaan värintoistoon kuin muutkin X-sarjalaiset. Siinä on 24,2 megapikselin aps-c-kokoinen kenno. ISO-herkkyys yltää 12800:n asti. Automaattitarkennus perustuu ensimmäisenä X-A-sarjan kameroista vaiheentunnistukseen. Valotuksenkorjaus onnistuu välillä ±5 EV....Erityisesti kameraa suositellaankin ihmisten kuvaamiseen. X-A5:stä löytyy myös esimerkiksi sumunpoisto- ja hdr-suotimet.

Yle, Katso upeat kuvat kuunpimennyksestä – voit vielä lähettää meille kuvasi. Koillismaalla ja Itä-Lapissa taivas oli selkein kuunpimennyksen seuraamiseen. Katso jutun lopusta lukijoidemme lähettämät komeat kuvat.

Ilta-Sanomat, Vietnamin sodan ikonisesta kuvasta 50 vuotta – näin kävi teloittajalle. Viisikymmentä vuotta sitten Etelä-Vietnamin poliisikomentaja, prikaatikenraali Nguyen Ngoc kohotti revolverinsa ja suuntasi sen vangin päähän. Poliisikenraali ampui vangin. Valokuvasarjaan tallentui juuri se hetki, kun luoti tunkeutui tämän kalloon. Pikateloituksen uhri suistui heti katuun, ja veri alkoi virrata päästä. Adams voitti valokuvallaan arvostetun Pulitzer-palkinnon, joka jaettiin seuraavan vuoden toukokuussa.

Tekniikan Maailma, NASA julkisti jättimäisen ja yksityiskohtaisen maisemakuvan Marsista – Curiosityn ottama panoraamakuva koostuu 16 valokuvasta. Myös YouTube-video.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Discreet Portraits of People on The New York City Subway in the 70’s. Mustvalkokuvia, kuinkas muuten.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Thom Hogan.

 • Sweet and Sour. 29.1.2018. Edellisen vuoden kuvauskokemukset. Rajaus Nikoniin ja F-objektiiveihin.
 • New Fujifilm Entry Cameras, Lens. 31.1.2018. CP+ -julkistukset ovat alkaneet jo hyvissä ajoin. Messut Japanissa 1.3.2018 alkaen.

Pdnoline.com.

The Online Photographer

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 100+ Can’t-Miss Free Photoshop Actions and Presets.

Diyphotography.net, Shutterfly buys Lifetouch photography chain for $825,000,000. USA:n markkinat ovat isot, samoin kauppahinnat.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Tammikuun 2018 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset