Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Joulukuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Marraskuu 2017

30.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ammattiluontokuvaajat.fi, Minun Maisemani -kilpailun päävoitto ilmastonmuutoksen kanssa kamppailevalle jänikselle. 10 kuukautta, kunkin kuukauden 10 parasta kuvaa. 7.500 kuvaajaa, 44.000 kuvaa. Tiettävästi maailman toiseksi suurin luontokuvakilpailu.

 • Kilpailu.minunmaisemani.fi. 35.000 yleisöäänestäjää antoi kuville yli miljoona ääntä. Päävoittajat (10 kpl), yleisöäänestyksen voittajat (4 kpl), kuukausien voittajat (10 kpl). Sekä tietenkin kaikki kuvat (43.904 kpl).

Kamerakoulu.fi, Kamerakoulun suosittelemat valokuvakirjat. 29.11.2017. Parhaimmillaan valokuvakirja voi muuttaa tapaasi ajatella valokuvauksesta ja avartaa näkemystäsi. Ne ovat myös hyviä lähteitä uusien asioiden oppimiseen. Välillä on mukava ovata oikea kirja ja sieltä tutkia erilaisia tekniikoita, sen sijaan että antaisi oman päänsä mennä pyörälle lukuisten YouTube-videoiden ja foorumien johdosta. Hyvissä valokuvauskirjoissa asiat esitetään loogisessa järjestyksessä ja uudet asiat selkeytyvät havainnollistavilla kuvilla. 9 kirjaa.

Helsingin kaupunki, Koulukuvausten kilpailuttaminen valmistellaan yhteistyössä. 29.11.2017. Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla valmistellaan lasten ja nuorten valokuvauksia hoitavien toimijoiden kilpailuttamista. Kilpailutus koskee koko toimialaa: päiväkoteja, leikkipuistoja, kouluja ja oppilaitoksia. Kilpailutetut toimijat valitaan lukuvuoden 2018-2019 alkuun mennessä. Kilpailutus valmistellaan eri osapuolten yhteistyönä.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Windows tuhosi työpäivän. 29.11.2017. Viime viikolla tärkein työkoneeni järjesti epämieluisan yllätyksen: ison näytön tarkkuus oli pudonnut 1280x1024-tasolle, jolloin kuva näkyi pahasti litistettynä ja työnteko muuttui lähes mahdottomaksi. Ongelma liittyi ilmeisesti 1709-päivitykseen, joka oli latautunut samoihin aikoihin. Sitten alkoikin ihmettely.

Fotofinlandia.fi. ...Uusi kategoriajako on kilpailua järjestävän Finnfoton toiminnanjohtaja Mikko Säterin mukaan herättänyt mielenkiintoa. Kuvaajilla on aiempaa paremmat mahdollisuudet pärjätä juuri omassa valokuvan lajissaan, sillä Fotofinlandiaan voi tänä vuonna osallistua myös vain yhdellä kuvalla, kokonaista sarjaa ei tarvitse kuvata. ...Fotofinlandia on kaikille avoin kilpailu, kisaan voivat osallistua kaikki valokuvauksen harrastajista lähtien.

 • kahdeksan kategoriaa. Mainoskuva, taidekuva, kuvituskuva / digitaalinen taide, luontokuva, muotokuva, lehtikuva, hääkuva sekä portfoliosarja.
 • Osallistumismaksu suoritetaan verkkomaksuna kuvien lataamisen yhteydessä. Kertaluonteinen osallistumismaksu sarjoihin 1-7 on Finnfoton jäsenjärjestöjen jäsenille 39 €, muille 59 €, tämä sisältää yhden kilpailukuvan latauksen.
 • Sen lisäksi osallistuja voi ladata myös rajattomasti lisäkuvia, näiden hinta on 19 €/kuva jäsenjärjestöjen jäsenille sekä 29 €/kuva muille. Jäsenyys tarkistetaan.
 • Osallistumismaksu sarjaan 8 eli portfoliosarjaan on 89€ /lataus jäsenjärjestöjen jäsenille, muille 109€ /lataus. jäsenyys tarkistetaan.
 • Fotofinlandia voittaja saa 10 000 euroa. Jokaisen kisakategorian voittajaa saa sarjavoitostaan 1000 euroa, kakkospaikastaa saa 500 euroa, kolmostilasta 200 euroa.
 • Kilpailukuvien lataus on auki 1.12.2017 - 15.12.2017 välisenä aikana. Kisan finalistityöt esitellään maaliskuun alussa Kuva ja kamera -messuilla ja voittajat julkistetaan 23.3.2018 järjestettävässä Finnish Photo Awards -tilaisuudessa.

Peter Forsgård, Joulukal is here again! 29.11.2017. Kuvataan joulukuun jokaisena päivänä antamani aiheen mukainen valokuva. Aiheet julkaistaan Twitterissä joka aamu joulukuun ajan. Katso tarkemmin ohjeiden kohdasta 1. Ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset. ...

Ilta-Sanomat, Valokuvat paljastavat, miten Helsinki muuttui 100 vuodessa. Sanomatalon katutason aulassa avautuu perjantaina Helsinki-aiheinen yhteisnäyttely, jonka tekijät eivät ikinä tavanneet toisiaan, vaikka liikkuivat samoilla paikoilla ja seisoivat samoilla jalansijoilla. Näyttely on esillä koko joulukuun ajan.

Helsingin Uutiset, Poliisi julisti Helsinkiin ilmailukiellon – Kamerakopterit jäävät maahan 6. joulukuuta.

Yrittäjät, Nykyaikainen valvontakamera tunnistaa kasvotkin: Testasimme uutuuden. Testissämme perehdyttiin muun muassa kasvontunnistukseen, joka tarkkailee kameran kautta jatkuvasti olohuoneessa liikkuvia ihmisiä ja skannaa heidän kasvonsa järjestelmään. Jos järjestelmä ei tunnista kasvoja, se välittää tästä ilmoituksen käyttäjälle.

TE-palvelut, Kesätoimittaja, 5 paikkaa, Turun Sanomat Oy., Turku. Toimittajien lisäksi haemme kesäkuvaajia ja -graafikoita sekä taittavia toimittajia lehden keskuspöytään. Haku päättyy 10.12.2017.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Portraits of Kids Who Came to the U.S. Alone. 6 kuvaa ja teksti.

Techradar.com, Canon PowerShot G1 X Mark III review. Arvosana 4.5 * / 5 *. Kompaktikamera, jossa 24 megapikselin kroppisensori. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, elektroninen etsin. Full HD video. 24 - 72 mm. Paino 398 g. Säänkestävä. Dual Pixex automaattitarkennus. Videolla viisiakselinen kuvanvakaaja. Suomen hinta on 1230 euroa (hinnassa on mukana verot).

Fotosidan.se, Smarta crowdfundingprojekt. Esimerkkeinä kamerareppu + mobiilisovellus kameran käyttöön.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Futisfanin piinanhetket ja viikon muita uutiskuvia. 27.11.2017. 16 kuvaa.

Iltalheti, Vinosta saunasta tuli nähtävyys - Roope kahlasi jääkylmässä vedessä öljylampun kanssa täydellisen kuvan tähden. Nähtävyydeksi muodostunut vino sauna halutaan kunnostaa kirkkonummelaisten talkoovoimin, kunhan sen omistaja löytyy.

Rajala Blogi, Ambassador 2017 -kisan voittaja on....Samira Lee! 28.11.2017.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Martin Parr’s Evocative Ode to Scotland.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer.

Pdnonline.com.

Techradar.com.

Digital Photography School.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Tältä näyttää suomalainen valokuvaus nyt: upea sivusto kokoaa yhteen sadan suomalaisen valokuvaajan työt. 100 suomalaista valokuvaajaa -sivustolla on esitelty elokuusta asti päivittäin yksi suomalainen nykyvalokuvaaja kuvineen. Tämän viikon lopulla hanke saadaan päätökseensä. Sen myötä verkossa voi tutustua kaikkiin sataan kuvaajaan, yhteensä noin tuhannen kuvan voimin. Ja millaisia otoksia ne ovatkaan! (Nro 96/100 on Juha Metso).

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Kesämuistoja Seitsemisen tervaleiriltä. 25.11.2017. Osallistuin heinäkuussa Metsähallituksen luontopalveluiden ja Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin järjestämälle tervaleirille, jolla Seitsemisen kansallispuistoon rakennettiin tervahauta. Koveron perinnetilan ympäristössä sijaitsevalla paikalla on poltettu tervaa tositarkoituksella viimeksi 1900-luvun alkupuolella. Sen jälkeen tervahauta ehti kasvaa vuosikymmenien aikana umpeen, kunnes se 1990-luvun alussa entisöitiin. Siitä alkaen tervaleirejä on järjestetty noin viiden vuoden välein.

HS, Nuoret miehet kahlasivat hylättyyn saunaan hyytävässä vedessä, sytyttivät valon ja ottivat maagisen kuvan – vinosta saunasta tuli ilmiö Kirkkonummella. (tämä on se Digicamera.netin Foorumilta tuttu...). Kirkkonummen Tampaja-järven uimarannan lähettyvillä sijaitseva vino saunamökki halutaan kunnostaa talkoovoimin.

Yle, Iisalmelaiskuvaajan jääkidekuvasta tehty postimerkki maailman toiseksi paras. Iisalmelaisen harrastajakuvaaja, lääkäri Pekka Honkakosken valokuvaan perustuva Jääkide-postimerkki on valittu maailman toiseksi parhaaksi postimerkiksi. Valinta tehtiin espanjalaisessa NexoFil: The World´s Best Stamp 2016 -kilpailussa.

Kamerakoulu.fi, Kokeilussa supernopea Ilford Delta 3200. 27.11.2017. Kameratorin hinta on 10.00 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, The New Leica CL.

Pdnonline.com.

Techradar.com.

Fotosidan.se, Test: Sigma 85/1,4 DG HSM Art. Halvempi ja parempi kuin Nikonin ja Canonin vastaavat. Suomen hinta on vähän alle 1.200 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Kulttuuricocktail, Taiteilija Kari Riipinen: Minun elämässäni moni asia on ollut rikki. 24.11.2017. Kari Riipinen oli 1980-luvulla suomalaisen kuvataiteen kuumimpia nimiä. Riipinen (s. 1952) tuli tunnetuksi valtavista polaroid-kollaasiteoksistaan ja levyjen kansista, joita hän on tehnyt esimerkiksi Dave Lindholmille ja Pelle Miljoonalle. Häntä on kutsuttu pop-taiteen uranuurtajaksi ja Suomen Andy Warholiksi. Riipinen teki yhteistyötä Warholin galleristin kanssa 1990-luvun alussa. Myös suuryritykset Polaroid ja Canon tukivat Riipisen uraa.

 • 90-luvulla Riipinen alkoholisoitui pahasti ja ajautui köyhyyteen. Moneen vuoteen hänestä ei ole kuultu mitään. Riipisen tuotannosta on suunnitteilla paraikaa näyttely – sen on tarkoitus valmistua ensi kevääksi. KulttuuriCocktailin haastattelussa Riipinen kertoo urastaan ja elämänasenteestaan.
 • Suomen Wikipedia, Kari Riipinen. ...Suurin osa Riipisen teoksista on valokuvia....

Tarmo Pekola, Peko.la. YouTube-video, 003: Rhino ROV camera slider. Kesto 4:52. Esittelyssä Kickstarter projekti ROV camera slider.

Yle Areena, Unelmien koulukuva. Unelmien koulukuva on realitysarja, jossa seurataan, kuinka kutosluokkalaisten omasta ideasta syntyy yhteistyöllä ja ammattilaisten avulla huikea valokuva. Viime ja toissa vuonna jo lähetetyt. Monta koulua, monta osaa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Ep. 232: Tis the Season to Be Scammed – and more. Podcast kesto 30:21. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Fotosidan.se, Dokumentär på SVT Play om Anders Zorn som fotograf. Zorn oli myös valokuvaaja.

 • Svtplay.se, K special, Zorn bakom kamera. Kesto 56 minuutin, katsottavissa myös Ruotsin ulkopuolella. 24.12.2017 asti.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa.

 • Mistä kuvausaikaa? 23.11.2017. Varmasti jokainen vähänkään vakavammin luontokuvausharrastukseen uppoutuva henkilö pohtii samaa vapaa-ajanpuuteongelmaa. Missä välissä kuvata? Miten keritä etsimään haasteellisempia kohteita? Millä ajalla odotella piilokojussa? Kuinka uppoutua aikaa vaativiin kuvausprojekteihin? Miten saisi talven vähät valonpilkahdukset muutettua kuvausajaksi? Kylmä totuus on, että hyvien kuvaustilanteiden löytyminen ja uniikkien valojen hyödyntäminen riippuu pitkälti ajallisesta panostuksesta.
 • Vantaanjoen meritaimenet 2017 ja syksyn tunnelmia Longinojalta. 18.11.2017. Kuluneen syksyn Vantaan meritaimenten kutupuuhat alkavat olla pikkuhiljaa paketissa. Pitkästä aikaa syksyyn sattui runsaita sateita, ja siis nimenomaan kalojen nousun kannalta tärkeimpään jaksoon syys-lokakuun taitteeseen. Nyt virran imua riitti latvoille asti ja sivupuroihin, toki paikoin kova virtaama ja veden sameus esti vastaavasti kuduntarkkailua ja etenkin valokuvaamisen. Todennäköisesti kalaa nousi hyvät määrät kutemaan, mutta havainnot jäivät vähemmälle.

HS, Kuvia Suomesta, osa 25: Sami Kero kuvasi kopterikameralla lumetettuja hiihtolatuja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Beginner's Tutorial On Photographing Children.

Dpreview.com.

Techradar.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Kamera & Bild, Test: Imponerande trio från Sony. Sony FE 100-400 mm F4,5-5,6 GM OSS. Sony FE 16-35 mm F2,8 GM. Sony FE 12-24 mm F4 G. Täyskennoisille kaikki.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • One Night in Bangkok, 25.11.2017. Podcast, kesto 28:34. Leica CL uudelleensyntyi ja se kirvoitti kommenttia Valoaalloillakin. Instagram määrittelee nykyään jopa ravintolan sisustuksen. Haastattelussa National Geographicin valokuvaaja Ekkarat Punyatara Bangkokista.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Saako Pelastusarmeija mainostaa feikki-valokuvilla? 24.11.2017. ..."Lopputulos on tärkein", korostaa Pelastusarmeijan markkinoinnista (sic!) vastaava Anne Fredriksson. Tarkoitus siis pyhittää keinot. Ovatko muutkaan kuvat köyhistä avuntarvitsijoista oikeita? Ratkaiseeko niissäkin vain lopputulos?

 • Pelastusarmeija itse ei häpeile markkinointiaan. Päinvastoin, sivullaan se esittelee ylpeänä menestystään kahdessa mainosalan kilpailussa. Huomio ja mainoskilpailussa menestyminen ovat tärkeitä arvoja myös Pelastusarmeijalle.
 • Ehkä on vain ajan henki, että Pelastusarmeija kamppailee näkyvyydestä ja huomiosta samoilla keinoilla kuin Henkka Maukka ja lukuisat muut kauppiaat. Silloin myös reaktioni on sama: ohitan jatkossa avustusjärjestöjen mainokset yhtä nopeasti kuin turhat vaatemainoksetkin.

Valovuoto.fi, Pää pyörällä SD-korttien terminologiasta. 24.11.2017. Olen ollut koko kuvaushistoriani ajan naimisissa CompactFlash-muistikorttien kanssa, mitä Canonin digikamerat ovat aikaisemmin suosineet. Edellä mainittujen korttien speksit ovat olleet periaatteessa yksinkertaiset: x-luokitus kertoo kortin teoreettisen maksimilukunopeuden (x-luokitus kertaa 150Kt/s) ja kirjoitusnopeutta on osoittanut klaffi-ikoni, jossa megabitteinä vähimmäiskirjoitusnopeus. Tavallisesti GB-lukema kertoo kortin kapasiteetin gigatavuissa (tästä lisää vääntöä kirjoitukseni loppupuolella). Nyt Secure Digital -muistikortteihin eli SD -kortteihin siirtyminen on tuottanut jonkin verran päänvaivaa

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Techradar.com, Best drones 2017: DJI, Parrot and more for pros and beginners.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Battle of the Best Gimbals – DJI Ronin 2 vs. Freefly Movi Pro. Eivät olekaan ihan simppeleitä kiikkuja. Vakautetaan liikkuvaa kuvausta. $7.000 ja $6.500.

Fotosidan.se, Missnöjd med skrivaren - tar till släggan. Maria G Nilsson hajottaa Epson-tulostimensa moukarilla. Välillä kirveskin käytössä. Epson Stylus Pro 7900. Ensimmäinen tulostin ei toiminut kunnolla. Epson vaihtoi sen toiseen. Joka toimi pari vuotta kunnolla. Mutta sitten tuli ongelmia. Takuuaika oli mennyt ohi. Huolto maksaisi nyt 17.000 kruunua. Kuulemma studiossa on ollut liian suuri ilmankosteus. Epsonin mukaan tätä mallia on myyty Ruotsissa viitisensataa kappaletta, suurella osalla ei ole ollut ongelmia. Takuuaika oli mennyt umpeen eikä Maria ollut ostantu laajennettua huoltoa. Minkäkän arvoiseksi voi arvioida Epsonin kirjoittamille aiheutetun huonon maineen? Suomen hinta on 4.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Try.kuvat.fi, etusivu. Kohdasta Kuvat 18 galleriaa. Joista muutamasta vielä omat alagalleriansa.

Kamerakoulu.fi, Antti Karppisen tekniikka saturaation yhtenäistämiseen komposiittikuvissa. 23.11.2017. YouTube-video, kesto 5:34. Tekstit in English, puhe in English. Lisäksi asiat esitetty lyhyesti tekstinä.

HS, Neuvostoliittolaisista sotahirvistä uutisointi ja haluttomuus myöntää aprillipilaan haksahtamista toivat Ylelle ja Iltalehdelle langettavat tuomiot JSN:ltä. Ylen sivuilla edelleen aprillipäivän kuvat "sotahirvistä". Eiköhän olisi jo aika reilusti myöntää erehdys ja laittaa alkuun teksti, että "Yle haksahti aprillipilaan..." (jos kerran on pakko jättää tämä huumoripläjäys oikeana uutisena Ylen sivuille). (alussa mainitaan vain, että "Yle on saanut tästä jutusta langettavan päätöksen Julkisen sanan neuvostolta". Just).

- - - - -
Aiemmin Digicamera.netin uutiset, 24.7.2017.
Paivanlehti.fi, YLE ja Iltalehti uskovat yhä sotahirviin – näin suomalaisia höynäytettiin venäläisellä aprillipilalla. 23.7.2017. Minkä verran Ylen uutisissa esiintyy aprillipiloja, joita ei korjata. Edelleen korjaamattomana "uutinen" Ylen sivuilla.

Paivanlehti.fi, Neuvostoliiton sotahirvet paljastuivat uutisankaksi – kuva onkin photoshopattu! 13.7.2017. Venäläinen sotamuseo kertoo 1 500 sotahirvestä, jotka kävivät raivokkaasti suomalaisten kimppuun. Juttu oli alunperin aprillipila.

 • Ratsuväki harjoitteli jo ratsastamista hirvillä, jotka soveltuivat metsässä kulkemiseen paremmin kuin hevoset. Talvisodassa hirviä olisi käytetty taisteluissa, ja ”monien venäläisten lähteiden mukaan neuvostoliittolaiset kestivät sodan alun juurikin hirvien ansiosta”.
 • Huuhkanmäen sotahistoriallisen museon ”löytämä” kuva neuvostoliittolaisesta ratsuväestä, jonka kärjessä mies ratsastaa hirvellä, on kuitenkin ainoastaan kömpelö väärennös. Alkuperäinen kuva löytyy jo venäjänkielisen Wikipedian sivulta Ratsuväki.
 • Kyseessä on seitsemän vuotta sitten julkaistun Popular Mechanicsin artikkeli, johon museon tiedot sekä sitä kautta Ylen ja Iltalehden artikkelit perustuvat. Artikkelin lopussa paljastetaan, että kyseessä on huhtikuun numerossa ollut aprillipila.

Yle, Suomen armeijan luolaan Venäjällä tehty sotamuseo paljastaa puna-armeijan salaisen aseen: sotahirvet. 26.6.2017. Tätä aprillipilauutista ei ole oikaistu. Oikaistaanko kunnolla koskaan? (vain alussa laimea myönnytys: "Yle on saanut tästä jutusta langettavan päätöksen Julkisen sanan neuvostolta". Sekä puolivälissä: "Museo perustaa väitteensä sotahirvistä verkkolähteisiin. Yle on julkaissut tästä jatkojutun 28.7.2017).

Iltalehti, Neuvostoliitto koulutti satoja sotahirviä Suomea vastaan - osasivat tunnistaa suomen kielen. 13.7.2017. Hymy kyllä nousee huulille, kun tätä kuvaa katsoo.
- - - - - -

Yle, Presidentti olikin mainoskuvassa vain kasvoillaan – Kampanjan tilannut Pelastusarmeija: Ei kai kukaan tätä dokumenttikuvana pidä. Fredrikssonin mukaan presidentti Tarja Halonen olisi ollut valmis kuvattavaksi myös aidossa ympäristössä, mutta kampanjan aikataulun takia kuva päädyttiin tekemään kahdesta kuvasta. – Hän olisi ollut valmis siihenkin, mutta jotta saatiin kampanja nopeasti ulos, ja kun sitä ei pystytty käytännössä järjestämään, niin mainostoimisto ja valokuvaaja päätyivät tällaiseen ratkaisuun, Fredriksson kertoo.

 • Kuvan ottaneen valokuvaajan kesäkuussa Ylelle antaman haastattelun perusteella syntyi vaikutelma, että presidentti Halonen olisi ollut kampanjaa varten Helsingin Kalliossa kuvattavana Pelastusarmeijalta saaduissa vaatteissa.
 • opulliseen kuvaan on Eiron mukaan lisätty Halosen pää, ja hänen ulkonäköään on käsitelty.– Kun häntä kuvattiin, häntä ei maskeerattu vähäosaisen tai asunnottoman oloiseksi, se on tehty jälkikäteen.

Iltalehti, Kirpputorilta löytyi valokuva Billy the Kidistä ja hänen ampujastaan. Jos aito, niin arvoa voisi olla miljoonia dollareita.

Mobiili.fi, Casiolta tulossa sarja action-kameroita – pelin avaa kestävä GZE-1. 6 megapikselin valokuvia tai videota 1080p-tarkkuudella 30 ruutua sekunnissa. 350 euroa. Ei vielä tietoa, milloin tulee kauppoihin.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Arvostelussa OnePlus 5T: Yhä vahvemmin paras 500-600 euron älypuhelin. Myynnissä. 499 euroa (6+64 Gt) ja 559 euroa (8+128 Gt). 6.01 tuuman näyttöpaneli. Takaa löytyvistä kahdesta kamerasta pääkamera on täysin samanlainen kuin OnePlus 5:ssä, mutta toisen kameran OnePlus on vaihtanut. Tarkkuus on yhä 20 megapikseliä, mutta kameran aukon koko ja polttoväli ovat nyt yhtä suuria kuin pääkamerassa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Photographer’s Strange and Beautiful Ode to His Daughter.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Stephen Shore In Full. 13 kuvaa ja teksti. Retrospektiivi näyttely, MoMA.

Fotosidan.se, blogi, Namibia - oktoberresan 2017.

 

23.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Muistatko Tarja Halosen mainoskampanjassa laitapuolen kulkijana? Kuva olikin manipulaatio ja vartalo toisen naisen.

Tekniikan Maailma, TM-niksi: Tässä on iPadin monipuolisin ja tehokkain kuvankäsittelyohjelma – Hintaa vain 22 euroa. Affinity Photo for iPad maksaa 22 euroa, ja ohjelmisto sisältää käytännössä kaikki työkalut kuvien ammattimaiseen käsittelyyn.

Taloussanomat, Ulkomaisten verkkokauppojen 3 sudenkuoppaa – Tulli ohjeistaa: Älä haksahda näihin. Aina ei ole yhtään selvää, täytyykö ulkomaisesta verkkokaupasta tilattu tavara tullata. Maahantuontiverojen maksuvelvollisuus ei nimittäin riipu siitä, missä maassa verkkokauppa toimii, vaan siitä, mistä tavara tilaajalle toimitetaan. Esimerkiksi saksalainen verkkokauppa voi toimittaa tavaransa suoraan varastosta, joka sijaitsee EU:n tullialueen ulkopuolella, jolloin tilaaja maksaa yleensä maahantuontiverot.

 • Harhaan voi mennä myös arvonlisäveron maksamisessa. Varasto voi sijaita esimerkiksi EU:n tullialueella Jerseyn saarella tai Kanarian saarilla, jotka ovat kuitenkin EU:n veroalueen ulkopuolella. Tällöin lähetys on yleensä tullattava ja siitä pitää maksaa arvonlisävero.
 • Arvonlisäverotuksessa verottoman lähetyksen arvoraja on 22 euroa, joskin poikkeuksiakin on.
 • – Pääsääntö on, että tavaran toimitustiedot pitäisi löytyä myyjän verkkosivuilta. Kun tavara toimitetaan EU:n ulkopuolelta tullaamattomana, asiakkaan pitäisi löytää tieto siitä yrityksen verkkosivuilta. Jos tietoa ei löydy, asiakkaan pitää selvittää se kysymällä myyjältä. Tämä on sudenkuoppa, johon asiakkaat saattavat monta kertaa haksahtaa.
 • Ulkomailta lähetetyt tullausta vaativat postilähetykset jäävät Helsinki-Vantaan Postin varastoon odottamaan, kunnes asiakas on tullannut lähetyksen. Posti lähettää postipaketista asiakkaalle saapumisilmoituksen, kun postilähetys on saapunut ja se on tullattavissa.

  Tulli kehottaa seuraamaan lähetyksen kulkua Postin sähköisten seurantapalvelujen avulla. Saapumisilmoitus voi nimittäin päätyä lojumaan Netpostiin, jonka olemassaolo on saattanut jo unohtua. Paperisen ilmoituksen kulku laatikkoon voi taas kestää päiväkausia.
 • – Lähetyksen arvoa euroiksi muuntaessaan tulli käyttää kuukausittain vahvistettavaa valuutanmuuntokurssia. Kurssi on siis voimassa käytännössä koko kuukauden, ellei merkittäviä muutoksia tule, kertoo Painokallio.

  Jos kuluttaja tilaa vaikkapa lenkkarit Yhdysvalloista ja niiden arvo sen hetkisen markkinoiden määrittämän valuuttakurssin mukaan on juuri himpun verran alle 150 euroa, voi yllätys olla ikävä.

HS, Kaatuiko sukulaisesi sodassa? Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen vainajien ”kotisivukone” kertoo valtavasti tietoa yksittäisten sotilaiden reiteistä ja vaiheista. Keskiviikkona avattu sotasampo.fi-portaali sisältää kattavat tiedot kaikista viime sodissa kuolleista suomalaisista sotilaista. Aalto-yliopiston kehittämä verkkopalvelu on ainutlaatuinen tietopankki sodan vainajista ja sota-ajan tapahtumista valokuvineen, karttoineen ja sotapäiväkirjoineen.

Pyorailytalvi.fi, Tägää #pyöräilytalvi ja voita Pelagon polkupyörä. Pyöräliitto ja Bassoradio järjestävät 20.–24.11.2017 kuvakilpailun juhlistamaan pyöräilyn riemua ja talvea. Lataa fillariaiheinen kuvasi Instagramiin tai Twitteriin aihetunnisteilla #pyöräilytalvi, niin voit voittaa Pelagon polkupyörän. Upeana pääpalkintona kisan parhaan kuvan ottajalle on luvassa perjantaina Pelagon polkupyörä. Voittaja julkistetaan Bassoradion Aamushow’ssa perjantaina 24.11. ja tällä sivulla kello 12 mennessä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

IR, Wildlife photography tips: How to photograph birds in flight. YouTube-video kesto 5:45.

Techradar.com, The 5 best travel tripods: great carbon fiber stands for your camera.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, A New History of Street Photography. 9 kuvaa ja teksti.

Fotosidan.se, Test: Zeiss Batis 135 mm f/2,8. Sony E. Ainoa miinus hinta. Suomen hinta on 2.000 euroa (hinnassa on mukana verot).

Fotosidan.se, Strålande bilder med röntgenkamera. Fotografiska, näyttely.

 

22.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yrittäjäpodcast, 2. Kaikkia virheitä ei tarvitse tehdä itse. 9.11.2017. Kesto 50:02. Jaksossa keskustellaan intohimon ylläpitämisestä. Lisäksi mietitään millaista on pyörittää yritystä yksin tai yhdessä muiden kanssa. Kokemuksistaan kertovat Koomisen oopperan johtaja Laura Åkerlund ja valokuvaaja Niina Stolt. Juontajana Marjo Wilska.

Facebook, Seurasaari. Ilmeikäs kettukuva voitti Seurasaaren luontovalokuvakilpailun. 21.11.2017. Espoolaisen Matias Auramon ottama kuva ketusta voitti pääpalkinnon Seurasaaren luontovalokuvakilpailussa. Kettu on viime aikoina ilahduttanut läsnäolollaan Seurasaaren tarkkasilmäisiä kävijöitä ja kilpailun raatia ihastutti erityisesti luonnossa lymyävän ketun ympäristöään tarkkaileva katse.

 • Valokuvakilpailuun osallistuttiin lataamalla kuva Instagramiin ja niitä ladattiin sinne lähes 150 kp. Instagram, #seurasaarenluontoa.

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumo, Helsinki Maisemakalenteri 2018 on nyt myynnissä verkkokaupassani. 19.11.2017.

Kamerakoulu.fi, JCH StreetPan 400 mustavalkofilmi testissä. 21.11.2017. Kameratori myy, 10.80 euroa.

TE-palvelut, Valokuvausteknikko HUS-Kuvantaminen Valokuvaus ja, HUS, Helsinki. Kliinisen valokuvauksen tehtävänä on tuottaa sekä potilasvalokuvauksia sairaalaympäristössä, että valokuvausta ja valokuvien jälkikäsittelyä HUS:n eri organisaatioille koko HUS alueelle. Tehtävässä katsotaan eduksi aikaisempi kokemus sairaalavalokuvaamisesta, valokuvauksesta aikakausi- ja/tai sanomalehtiin sekä kiinnostus lääketieteeseen. Työ tapahtuu virka-aikaan. Työpaikka sijaitsee Meilahden sairaalassa, mutta työhön liittyy tehtäviä muualla HUS alueella. Työsuhde on määräaikainen, 31.12.2019 asti ja alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä. Alan ammattitutkinto ja soveltuva kokemus.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Eerie, Dreamlike Moments Made on Light-Sensitive Paper.

Leicalta uutta.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Digital Photography School.

 • Review of the Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 DI-II VC HLD Zoom Lens. Parin viikon käyttökokemukset elokuussa. Vain kroppikennoisille, Canon ja Nikon. Polttovälivastaavuus 27 - 600 mm ja 28.8 - 640 mm. Runkona Canon 7D Mark II. Kohtuullisen hiljainen ja nopea automaattitarkennus tässä hintaluokassa. Lähin tarkennus 45 cm, 1:2.9. Paino 710 g, suodinkierre 72 mm. 7.9 cm x 12.4 cm, erittäin kompakti objektiivi. Yli 200 mm:n zoomaus ei niin joustava, ranteen kiertoliike ei yhdellä kertaa riitä, lisäksi pieni vastus. Täydellä aukot reunat pehmeät (tietenkin). Varsinaisesti ei sovi luontokuvaajille tämän takia. Mutta aloittavalle kuvaajalle sopii hyvin. Arvosana 3.5 * / 5 *. Suomen hinta on 750 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • How to Process Real Estate or Architectural Photos with Aurora HDR 2018.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, The Fixed Object (A Spiky Thorny Question). Liittyy edelliseen kysymykseen, kumpaan meni enemmän rahaa, analogiseen vai digitaaliseen kuvaamiseen. Ovatko tiedostot vielä valokuvia. Jne.

Fotosidan.se, TT köper bildbyrån IBL. IBL perustettiin vuonna 1965, perheyritys. Vuonna 2015 IBL osti All Over Pressin (viikkolehdet, aikakausilehdet).

 

21.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS.

 • 15.11.2017. Kansa tuhon partaalla – rohingya-muslimit pakenevat poltetuista kylistään.
 • 19.11.2017. Kuningatar Elisabetista ja prinssi Philipistä julkaistiin hääpäiväkuva – olleet naimisissa 70 vuotta.
 • 21.11.2017. Etelä-Suomeen satoi maanantaina runsaasti märkää lunta. Satumaiseksi muuttunut maisema sai kuvaajat liikkeelle.

Yle, viikko kuvina.

 • 20.11.2017. Ihmiset hämmästelivät rantaan ajautuneita kaskelottien ruumiita, länsimetron ensimmäiset matkustajat ja viikon muita uutiskuvia.

Kamerakoulu.fi, Histogrammin käyttäminen Lightroomissa. 20.11.2017. Eniten histogrammista on Lightroomissa hyötyä kun haluaa saada valotuksen tarkasti kohdilleen. Histogrammia voi Lightroomissa tarkastella kahdessa paikassa: Library-paneelissa ja Develop-paneelissa.

Ikinörtti, Tuleeko maksamisesta liiankin helppoa? 16.11.2017. 1. Perinteinen kauppaliike. 2. Kirpputori tai myyjäiset. 3. Verkkokauppa. 4. Yksityishenkilöltä toiselle. Perusteellisesti käsitelty kutakin kohtaa.

Älypuhelimista.

 • HS, Testasimme Huawein uuden tekoälypuhelimen, joka on loistava reissukaveri: Se osaa suomentaa vaikka kiinaa – ja tekee kaikista kuvista kauniita. Huawei julkaisi viime elokuussa Berliinissä tekoälyä sisältävät ”aivot”, joilla toimii esimerkiksi uusi Mate 10 Pro -puhelin. HS sai puhelimen testikäyttöön. Tässä jutussa keskitytään puhelimen tekoälyominaisuuksiin. ...Kun kuvan laatua vertaa Applen iPhone 6:n kameraan, jossa ei ole älytoimintoa, eron kyllä huomaa. Dramaattinen ero ei kuitenkaan ole, ottaen huomioon että kameran laatu on Huaweissa muutenkin parempi. Mate 10 Pro:ssa on 12+20 megapikselin tuplakamera, kun iPhone 6:ssä vain 8 megapikselin kamera. 799 euroa.
  • kommenteista: ”Kun kuvan laatua vertaa Applen iPhone 6:n kameraan” iPhone 6 tuli myyntiin vuonna 2014.
 • Ilta-Sanomat, Kolmessa neljästä Android-puhelimesta vaarallinen aukko: Hakkeri voi kaapata kuvaa ja ääntä. ...Näytön ja puhelimen äänen tallennuksen voi käynnistää esimerkiksi haittasovellus. Tallennuksen käynnistys avaa puhelimen näytölle automaattisesti tallennuksesta kertovan pop-up -ikkunan, mutta hakkerit pystyvät peittämään sen jollain toisenlaisella viestillä, havaitsi tietoturvayhtiö MWR Labs.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Daily Life of a Luk Thep Doll in Thailand. Thaimaassa kaikki on toisin. Muutaman vuoden ikäinen ilmiö.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR. Yritetty nähtävästi saada mahdollisimman Black Friday -ostoslinkkiä. Suomalaisille vähän turha (hintoihin pitää lisätä postikulut, ALV ja tulli). Mukana arviot.

 • Camera of the Year 2017: Best Professional & High-End Cameras.
  • Camera of the Year, Best Professional DSLR - Nikon D850.
  • Camera of the Year, Best Professional Mirrorless - Sony A7R III.
  • Camera of Distinction, Professional Mirrorless - Panasonic G9.
  • Camera of the Year, Best High-End Camera - Sony A9.
  • Camera of the Year, Best Medium Format - Fujifilm GFX 50S.
  • Camera of the Year, Best Still Camera for Video - Panasonic GH5.
 • Camera of the Year 2017: Best Enthusiast & Premium Compact Cameras.
  • Camera of the Year, Best Enthusiast DSLR - Nikon D7500.
  • Camera of Distinction, Enthusiast DSLR - Canon 6D Mark II.
  • Camera of Distinction, Enthusiast DSLR - Pentax KP
  • Camera of the Year, Best Enthusiast Zoom - Sony RX10 IV.
  • Camera of the Year, Best Premium Compact - Canon G9X Mark II.
  • Camera of the Year, Best Enthusiast Fixed Lens Camera - Fujifilm X100F.
  • Camera of the Year, Best Rugged Camera - Olympus TG-5
 • Camera of the Year 2017: Best Intermediate & Entry-Level Cameras.
  • Camera of the Year, Best Intermediate DSLR - Nikon D5600.
  • Camera of Distinction, Intermediate DSLR - Canon 77D.
  • Camera of Distinction, Intermediate DSLR - Canon T7i
  • Camera of the Year, Best Intermediate Mirrorless - Olympus E-M10 III
  • Camera of Distinction, Intermediate Mirrorless - Canon EOS M6
  • Camera of the Year, Best Entry-Level DSLR - Canon SL2
  • Camera of the Year, Best Entry-Level Mirrorless - Canon EOS M100
  • Camera of the Year, Best Pocket ILC - Panasonic GX850
 • RAW versus JPEG, Round 2: When should you shoot JPEG instead of RAW? Milloin kannattaa kuvata pelkkää JPEG-formaattia.
 • Large format photography in Zion National Park. YouTube-video, kesto 5:58.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thom Hogan. Analysoi tarjouksia. Toisia enemmän (Nikon, Canon), toisia vähemmän (Sony, Sigma).

The Online Photographer, Film vs. Digital. Kumpi on tullut teille kalliimmaksi? Kommenteissa vastaukset.

Pdnonline.com.

Techradar.com. Black Friday lähestyy, mahdollisimman paljon klikattavia linkkejä. Mutta löytyy näistä artikkeleista tietoakin.

Fotosidan.se.

 • De säljer fotokonst online. Aftergrey onlinegalleria. Myy ruotsalaista nykytaidetta, valokuvia, grafiikkaa sekä uniikkiteoksia. Taustavoimilla on pitkä kokemus taidemarikkinoista. Ei perinteistä galleria-skeneä. Myös liiketila Tukholmassa. Aftergrey.se. 21 valokuvaa, hintahaitari 5.000 kruunua - 91.375 kruunua. Vain ruotsalaisia valokuvaajia. (huutokaupoista halvemmalla, mutta täällä ehkä kurantimpaa tavaraa).
 • Fotoskola: Del 3 - ISO-talet.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Spege jää lopullisesti eläkkeelle valokuvamarsalkan virasta (Sana on melkein vapaa). ...Toimenkuvaksi minulle annettiin suomalaisen luonnonvalokuvauksen kohottaminen kansainväliselle huipputasolle ja digicamera.net foorumin jäsenten opastaminen hankkimaan parhaat mahdolliset valokuvausvälineet alati kehittyvillä digikameroiden markkinoilla. Vuoteen 2013 saakka työskentelin ja kehoitin myös kaikkia DC.netin kansalaisia työskentelemään Canonin kalustolla. Olihan luontokuvaaja Hannu Hautalakin saanut mainetta ja kunniaa kuvaamalla Canonilla. ... ...Kuluneen vuoden aikana olen kuitenkin alkanut toden teolla väsyä koko valokuvausharrastukseen. Yhä useampi, ennen niin miehekäs ja lahjakas valokuvaaja on laittanut hameen päälleen ja ottaa kuvansa nykyään peilittömillä rimpulakameroilla. Eikä vain kuvaa, vaan julistaa suu vaahdossa peilittömien lelukameroiden ilosanomaa, aivan kuin nämä vastaisivat laadultaan tai olisivat jopa parempia kuin oikeat, peilikoneistolla varustetut DSLR-digitaalikamerat! ... ...Näiden asianhaarojen vallitessa olen päättänyt jäädä lopullisesti eläkkeelle valokuvamarsalkan virastani. Harrastan tulevaisuudessa valokuvausta vain satunnaisesti keveällä Nikon DX/APS-C formaatin kuvauskalustolla. En halua olla johdattamassa DC.netin kansaa petolliseen peilittöminen digitaalikameroiden aikakauteen...
  • (pitkä ja hauska kirjoitus, monta myhäilyä on vietetty Spegen kirjoitusten parissa. Välillä ylilyöntejä, välillä nappitekstejä.
   -Spege, Suomalaista Sorsakuvausta DCN:n Foorumilla jo vuodesta 2003.).
 • Jos nyt hankkisit peilittömän järjestelmäkameran... (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Luminar (Kuvankäsittely).
 • Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM korjaus (Optiikka). Useampikin korjauskokemus, itse tehty tai liikkeessä korjattu.
 • Sähkövika 7D? (Canon). ...Kamera tavallaan tilttaa. Mistään napista ei tapahdu mitään, näytöllä ei näy mitään muuta, kuin kennon puhdistus kameran sammuessa. Suljin pelittää, mutta kuvia ei tietenkään näe lainkaan. Käynnistäessä tarkentaa itse jonnekin, eikä eloa sen jälkeen. Voiko olla joku sähkövika tai vastaava?
 • Nikon D500 (Järjestelmädigit).
 • Nikon D850 (Järjestelmädigit).
 • Pyöräily on ekoteko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Strobotti.com (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Radio Activity (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Jääkiekkokuvia ( Ent:Pari junnukiekko G-02 kuvaa.) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tässä pari lisää eiliseltä, kun pääsin leikkimään ensimmäistä kertaa lainakombolla D5+400mm/2.8. Tuottaa kyllä melkoista karkkia tuo yhdistelmä. Tosin tuolla yhteishinnalla syytä onkin. :)
 • Kiitorata +1 +2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Kaupunki, arkkitehtuuri, rakennukset ja rakenteet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Orange County (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pari metrokuvaa.
 • Petterin luontokuvat (lintukuvat) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kolme kuvaa Intiasta (?).

Remonen.fi, Orange County. 19.11.2017. ”Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: Länsimetro on valmis”. Ja katso, niin oli tosiaan tapahtunut. ”Menkäämme nyt Matinkylään katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä HSL meille ilmoitti”.

Valovuoto.fi, Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 45mm f/1.2 PRO. 18.11.2017. Olympus täydensi muutama viikko sitten PRO-sarjaansa oleellisilla kiinteäpolttovälisillä objektiiveilla. Nyt kokeilussa olleen 45mm f/1.2:n kanssa julkaistiin myös 17 mm versio. Täten Olympus tarjoaa nyt f/1,2 valovoimalla 17, 25 ja 45 mm objektiivit. Tämä on sopiva polttovälisarja useimpien kuvaajien tarpeisiin.

 • Kaiken kaikkiaan tykkäsin Olympuksen 45mm 1.2:sta tosi paljon, enkä keksimälläkään keksi siitä paljoa kritisoitavaa. Jos hinta (n. 1300 €) ei ole este ja ostaja ymmärtää, ettei ole ostamassa kinokoon f/1,2 lasia, niin tämän luulisi täyttävän vaativammankin kuvaajan odotukset.

Hel.fi, Työväenopisto, menovinkit Viikko 46. Maanantain 20.11.2017. Suomalaisen valokuvan huippuja – Suomalaisen valokuvataiteen kansainvälistymisen seitsemän päivää.
- Työväenopiston Suomalaisen valokuvan huippuja -luentosarjassa pureudutaan suomalaisen valokuvauksen avainkohtiin. Eri asiantuntijat avaavat valokuvien taustoja monipuolisin kuvaesimerkein ja analyysein. Luennoitsija FT Anna-Kaisa Rastenberger. Kanneltalon auditorio (Klaneettitie 5) klo 17.30–19. Luentosarja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Image.fi, Kuva valehtelee kuin tuhat sanaa. 28.9.2017. Jätin Imagen päätoimittajan tehtävät elokuussa. Jo ennen sitä sovimme, että kirjoittaisin viimeisen pääkirjoitukseni tähän numeroon, sillä aihe on tärkeä ja liittyy läheisesti Imageen. Aihe on valokuva, ja se on myös tämän numeron teema.

Yle, Sotilaiden omat kamerat taltioivat Suomen sodista todellisuuden, joka ei kelvannut virallisiin kuviin – tutkija: "Hyvin rajua huumoria". Viisi kuvaa.

HS, Onko kevytyrittäjä palkansaaja vai yrittäjä? Entä saako hän ansio­sidonnaista? HS selvitti, mitä uudesta yrittäjyyden muodosta kannattaa tietää. Laki ei tunne sanaa kevytyrittäjä, eikä ihme. Kyseessä on uusi termi, jonka on lanseerannut Ukko.fi-laskutuspalvelu. Viranomaiset käyttävät mieluummin termiä itsensä työllistäjä. Tosin termi sisältää myös freelancerit, yksinyrittäjät ja apurahansaajat.

 • ”Kevytyrittäjyys ei sulje automaattisesti pois mahdollisuutta työttömyysturvaan. TE-toimisto arvioi, onko yrittäjyys ollut sivu- vai päätoimista. Sivutoimisen yrittäjän on mahdollista saada soviteltua työttömyysetuutta, päätoimisen ei.
  Päätoimiset yrittäjät voivat toki kuulua yrittäjien työttömyyskassaan.”
 • "Jos yrittäjä laskuttaa yli 20 000 euroa vuodessa, tulee oma kirjanpitäjä laskujemme mukaan edullisemmaksi kuin laskutuspalvelu. "

Fi.linkedin.com, Kesätoimittaja. Sanoma. Etsitään kesäksi toimitukseen monimediataitoisia toimittajia, kuvaajia, kuvatoimittajia, graafikoita ja taittajia. Hakemus viimeistään 10.12.2017: sähköinen hakulomake. Hakemun CV sekä työnäytteitä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Fun Portrait Photography Tips.

Dpreview.com.

Petapixel.com, Ep. 230: Fujifilm v. Polaroid – and more. Podcast kesto 31:32. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Earthboundlight.com, Through the Looking Glass. 19.11.2017

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Antti Tassberg, Flickr.

Janne Räkköläinen, Flickr.

Kamerakoulu.fi, Shutter countin selvittäminen eri kameroissa. 17.11.2017. Canon. Nikon ja Pentax. Olympus.

Yle Areena, Historia: Vietnamin sota valokuvissa. Valokuvaaja Philip Jones Griffiths vieraili ensimmäisen kerran Vietnamissa vuonna 1966. Matka muovasi perusteellisesti hänen uraansa ja perintöään jälkipolville. Griffiths tallensi sodan uhreista valokuvia, jotka toivat inhimilliset kärsimykset koko maailman tietoisuuteen. Hänen vuonna 1971 julkaistu teoksensa Vietnam Inc muutti lähtemättömästi käsityksiämme järkyttävästä sodasta. BBC:n dokumentti Vietnamin sota valokuvissa (12) kertoo syvästi inhimillisestä miehestä ja valokuvaajasta, jonka kuvajournalismi tekee edelleen suuren vaikutuksen. The Man Who Shot Vietnam. Ohjaus: Caryl Ebenezer. Tuotanto: BBC, Britannia, 2016. Yle Areenassa 27.11.2017 asti. Kesto 50 minuuttia.

IS, Pääsitkö valokuvaan presidentin kanssa? Lähetä kuvasi IS:n kilpailuun. Edellisen kerran Ilta-Sanomat järjesti Minä ja presidentti -valokuvakilpailun ennen vuoden 2012 presidentinvaaleja. (eihän tässä mikään varsinainen kilpailu ole, ei ainakaan ns. palkintojen osalta...).

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Easy Ways To Make Shots More Interesting.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

National Geographic, Top 10 Compact Cameras for Travelers. Nyt ei ole kyse kompaktikameroista, vaan kompakteista kameroista (jotka sopivat hyvin matkalle tai lomalle mukaan otettavaksi). Kustakin mallista olennaisin. Matkailijan kannalta.

 • Fujifilm X-T2
 • Olympus OM-D E-M1 Mark II
 • Sony RX100 V
 • Panasonic Lumix GH5
 • Fujifilm X100F
 • Leica Q
 • Olympus TG 5
 • Sony a6500
 • Panasonic Lumix GX8
 • Fujifilm X-T20
 • Bonus Pick: Light L16

Pdnonline.com, Lab Test: Sony a9. Julkistettu huhtikuussa 2017. Sonyn ensimmäinen hääkuvaajille, toimintakuvaajille ja urheilukuvaajille suunnattu järjestelmäkamera. Yrittää haastaa suoraan Canonin ja Nikonin lippulaivamallit. 24 megapikselin peilitön, täyskennoinen. 20 kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus. Mahdollisuus täysin äänettömään kuvaamiseen. Elektronisen etsimen viive vähäinen. Rungon sisäinen kuvanvakaaja, viisiakselinen, teho viisi pykälää. Elektroninen etsin 3.7 megapikseliä, OLED, 1280 x 960. Kosketusnäyttö (rajoittuu tarkennuspisteen valintaan), 1.44 megapikseliä. 4K video, 24 kuvaa sekunnissa. Kaksi muistikorttipaikkaa. Ethernet-liitäntä. Wi-Fi. Kuuloke- ja mikrofoniliitännät. Yhdellä latauksella ottaa 650 kuvaa. Paino 673 g. Huippunopeaa kuvaamista. Sarjakuvaus 20 kuvaa sekunnissa, muistuttaa jo videon kuvaamiesta (elektroninen suljin, mekaaninen suljin 5 kuvaa sekunnissa). Bufferiin mahtuu kuvia, mutta sen tyhjentäminen vie aikaa, eikä silloin voi tehdä mitään. Elektroninen etsin erinomainen. Kohina pysyy kurissa ISO 25.600 asti. Hinnan perusteella kamera on suunnattu ammattilaisille (mutta onko pienen koon takia jouduttu tekemään ergonomian suhteen kompromisseja?). Video on hyvä, 4K videosta puuttuu 60p ja jostain syystä S-Log on jätetty pois. Suomen hinta runko, 5.300 euroa (hinnassa on mukana verot).

Kamera & Bild, Sophie Odelberg: Allt för bilden. Kolumni. 4.200 metrin korkeudessa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Oletko kamah*** vai minimalisti? 18.11.2017. Kesto 15:19. Viikon Valoaalloilla pohtii minimalismia. Pärjäsitkö sinä vain yhdellä kameralla ja yhdellä optiikalla? Entäs jos kuvaisitkin vain kännykällä? Kalusto-osiossa keskustelemme Gnarboxista. Laite lupaa korvata kuvajan läppärin esim. matkoilla.

100finnishphotographers.fi. Suomen eturivin valokuvataiteilijoita, mainoskuvaajia, muotikuvaajia, muotokuvaajia, kuvajournalisteja, dokumentaristeja, luontokuvaajia… 25.8.2017 alkaen julkistetaan sadan päivän ajan yksi valokuvaaja päivittäin. Samassa rytmissä nettisivujen kanssa valokuvat nähtävissä myös Äkkigallerian ikkunassa Jyväskylässä osoitteessa Kauppakatu 5. Sadantena päivänä 2.12.2017 juhlitaan suomalaista valokuvaa Jyväskylässä.

 • tähän mennessä 86 suomalaista valokuvaajaa esitelty. Heikki Willamo, Susanna Majuri, Aki Roukala, Katja Tähjä, Nanna Hänninen, Sergei Pavlov, Esa Ylijaasko, Lauri Eriksson, Nayab Ikram, Kaapo Kamu, Aki-Pekka Sinikoski, Maija Tammi, Marko Rantanen, Touko Hujanen, Ulla Jokisalo, Harri Pälviranta, Tiina Itkonen, Jussi Puikonen, Markus Varesvuo, Eero Kokko, Kati Leinonen, Mikko Pääkkönen, Anna Niskanen, Sami Kero, Viivi Huuska, Karoliina Paatos, Perttu Saksa, Uwa Iduozee, Samuli Karala, Petri Teppo, Nelli Palomäki, Sakari Röystö, Janne Körkkö, Sandra Kantanen, Valtteri Hirvonen, Wilma Hurskainen, Juuso Westerlund, Katja Lösönen, Mikko Puttonen, Iiu Susiraja, Markku Lähdesmäki, Juha Törmälä, Päivi Ristell, Tero Repo, Marja Helander, Kanerva Mattila, Jari Silomäki, Maria Hedegren, Ritva Kovalainen, Markus Jokela, Vesa Ranta, Pasi Salminen, Elvi Rista, Minna Havukainen, Ida Pimenoff, Christian Jakowleff, Arttu Muukkonen, Karina Boissonier, Riitta Päiväläinen, Markus Henttonen, Joonas Brandt, Mari Hokkanen, Aapo Huhta, Mika Honkalinna, Riikka Kantinkoski, Sirpa Päivinen, Kreetta Järvenpää, Jaakko Kahilaniemi, Sara Hornig, Jaakko Heikkilä, Jussi Leinonen, Julia Weckman, Pekka Luukkola, Emmi Virtanen, Aino Kannisto, Stefa Bremer, Juha Mustonen, Petri Juntunen, Hannu Hautala, Sanna Kannisto, Liisa Takala, Tuomas Sinnkonen / Studio 1851, Sanni Repo, Maija Astikainen, Tomi Palsa, Jorma Puranen. Kustakin valokuvaajasta esittelyteksti ja kymmenkunta kuvaa.
 • Links to Finnish photography

Yle, Tältä näyttivät länsimetron ensimetrit – katso kuvagalleria. 18.11.2017.

Yle, Eläköityvä yrittäjä antaa valokuvaamonsa ilmaiseksi – myyminen saattaisi olla mahdoton tehtävä pienessä pitäjässä. Sysmäläinen valokuvausliike päätyi erikoiseen ratkaisuun. Jorma Sainio ei edes yritä myydä liiketoimintaansa, vaan antaa sen halukkaalle liiketoiminnan jatkajalle. Yrittäjä Jorma Sainio täytti hiljattain 63 vuotta. Hän on aikeissa jäädä eläkkeelle viimeistään ensi keväänä, 35 vuoden yrittäjävuoden jälkeen.

-Digicamera.netin uutiset, 3.11.2017. TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Sysmän Kuvapalvelu, Sysmä. Sysmän Kuvapalvelu -yritykselle etsitään jatkajaa Sysmässä. Luovutetaan korvauksetta nykyinen liiketoiminta ja siihen liittyvät koneet, laitteet ja myymäläkalustot. Nykyisen liikehuoneiston vuokra tulee olemaan yrittäjäystävällinen. Uuden yrittäjän ei tarvitse olla valokuvausalan ammattilainen, koska se on vain yksi osa toiminnasta, mutta ainakin passikuvaus pitää hallita. Myymälässä on pikakuvapalvelu. Kopio/tulostuspalveluun liittyy mainosten, ohjelmalehtisten yms. suunnittelu ja valmistus. Kehystystyö on tärkeä osa palveluita. Matkapuhelimet ja liittymäpalvelut ovat myös valikoimassa. Alkuopastus kaikkien näiden palveluiden tuottamiseen ja neuvoa jatkossakin, jos tarvetta siihen on.

 • Yritys on elinkelpoinen, työllistää ainakin yrittäjän kokopäiväisesti ja kehittämismahdollisuuksiakin löytyy. Asiakaskunta tulee Sysmästä, Hartolasta, Joutsasta ja Luhangasta.

Ifolor.fi, Vinkit parempiin joulukorttikuviin.

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, Katosiko puhelinnumero? Näin saat sen takaisin Android-puhelimeen. Google Yhteystiedot on palvelu, joka pitää kirjaa esimerkiksi Gmail-tilisi ja Android-puhelimesi yhteystiedoista ja mahdollistaa niiden muokkauksen. ...Muista myös, että jos puhelimestasi poistettu yhteystieto oli sim-kortilla, eikä puhelimen Google-kontaktina, et voi palauttaa sitä.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 23 linkkiä ja video.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com. (Linkkien kautta Amazoniin, pieni prosentti mahdollisesta myynnistä sivustolle, siksi näitä megapostauksia. Sinällään kohtuullisen hyödyllisiä, tietoakin on. Black Fridayn - 24.11. - innoittamana).

The Online Photographer, Lumix G9 and Leica Lens. Isompi ja painavampi kuin G8. Mitä muuta uutta.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, Review of the Profoto A1 – The Future in Mobile Flash? Speksit. Kokemuksia kuvauksista. Hyvät puolet (ja vähän huonojakin puolia). Suomen hinta on 1.050 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Jarkko Partanen.

HS, Miksi selfiet ovat niin suosittuja? Tutkija selittää. 16.11.2017.

Journalisti 13/2017. Ilmestynyt 10.11.2017. Seuraava numero ilmestyy 1.12.2017.

 • Innostunut mobiilimies. ”Innostuin mobiilijournalismista muutama vuosi sitten ISTV:n esimiehenä. Uutisvideoiden tekeminen kännykällä kehittyy koko ajan, mutta tutkimusta siitä on vielä vähän. Siksi valitsin aiheeksi sen, kun hain stipendiaatiksi Oxfordin yliopiston Reuters-instituuttiin”, sanoo Ilta-Sanomien vt. toimituspäällikkö Panu Karhunen.
 • Jäsenet: Journalistiliitto oikealla tiellä.

Kamerakoulu.fi.

Iltalehti, Näytä paremmalta selfieissä - 5 vinkkiä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Techradar.com.

The Online Photographer, People Who Shoot Micro 4/3 Are the Luckiest People. Olympus ja Panasonic ovat kilpailijoita mutta tekevät samalla yhteistyötä.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Se Bilden Podd: Jens Olof Lasthein - Panoramor från öst. Kuvia, tekstiä. Ja podcast, kesto vaatimattomasti 52:33.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Kun unelmat kuolevat kuvaa turvapaikanhakijoiden arkea. 15.11.2017. Kuvajournalisti Niklas Meltio on nähnyt maailmalla miten pakolaiskriisit syntyvät. Kaksi vuotta sitten hän alkoi taltioida elämää Kemijärven pakolaiskeskuksessa. Kemijärvellä Niklas näki, miten unelmat syntyivät ja kuolivat.

HS, Suomalaisen valokuvataiteilijan muotokuva Erica-robotista niitti palkintoja Lontoossa – Sääntöjen vaalijat närkästyivät, kun robotti ei ollutkaan ihminen. Suomalainen valokuvataiteilija Maija Tammi on palkittu kaksinkertaisesti arvostetussa kansainvälisessä muotokuvakilpailussa. Tammi nappasi myöhään tiistai-iltana kolmannen palkinnon Taylor Wessing Photographic Prize -kilpailussa. Kilpailuun osallistui 5 717 työtä 66 maasta. Tämän lisäksi Tammi palkittiin John Kobal New Work -palkinnolla. Tammi on kaikkien aikojen ensimmäinen Taylor Wessing -finalisti, joka sai myös uudentyönpalkinnon.

Journalisti 12/2017. Ilmestynyt 20.10.2017. Seuraava numero ilmestyi 10.11.2017.

Polku.net, Makupalat, Raimo Hämeenaho. Kuusamon pitkä takatalvi teki tuhoja, 15.11.2017. Kuusamossa Joukamojärvellä jo perinteeksi tullut merikotkien kuvaaminen jatkui kevättalvella. Pesivä Merikotkapari tuli talvehtimisreissultaan ajallaan maaliskuun 14. päivä Joukamojärvelle. Paikallislinnut varikset, harakat ja korpit vierailivat kuvauspaikan antimilla päivittäin. Kettu kulki revirillään seuraten rantojen tuntumassa polkujaan ja etsien suupaloja.

Yle Areena, Kultakuume, Hyödytön abstrakti on valokuvauksen kapinallinen. 6.11.2017. Taidevalokuvauksessa suosittu abstraktio on herättänyt voimakasta vastustusta. Alkuvaiheessa sitä pidettiin hyödyttämänä sekä valokuvan tallentavan ja esittävän luonteen vastaisena. Suomen Valokuvataiteen museon tuore näyttely rakentaa vuosisadan mittaisen tarinan suomalaiselle abstraktille valokuvalle. Kultakuumeen vieraina ovat näyttelyn kuratoinut, aiheesta väitöskirjaa tekevä valokuvaaja Laura Nissinen ja valokuvataiteilija Marko Vuokola. Kohdasta 12 min 7 s -> 35 min 21 s.

Iltalehti, HIM-valokuvanäyttely aukesi New Yorkissa - suomalaiset kuvat ensimmäistä kertaa esillä rock-valokuvien huippugalleriassa.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Mobiilidatan arpajaiset 4G -verkossa. 15.11.2017. ...Hyvissä olosuhteissa 4G voi tosiaan olla huippunopea, ehkä jopa luvattu "Max 100 Mbit/s" täyttyy. Asuinpaikasta riippuen osa asiakkaista kuitenkin pettyy, kun liittymän nopeus ei illalla riitä edes videoiden katseluun. 17 megabitin keskinopeus on kaukana mainosten lupaamasta 50 megan maksiminopeudesta....

Mynewsdesk.com, Uusi Polaroid POP! 13.11.2017. Lehdistötiedote. Marraskuussa myyntiin, 259 euroa. 3x4 tuuman instantkuvakoko. 20 megapikselin kenno, 3.97 tuuman kosketusnäyttö. Bluetooth/Wi-Fi, kuvan suoraan älylaitteeseen, iOS, Android. Video. MicroSD-kortti. Salama. Kuvanvakautus. Kamera toimii myös älylaitteiden mobiilitulostimena.

Iltalehti, Firefoxista uusi versio - lähtee tavoittelemaan Chrome-käyttäjiä takaisin tehokkaammalla selaimella. Mozillan mukaan selain on huomattavasti nopeampi kuin edeltävät versiot - itse asiassa tuplasti nopeampi. Selain on saatavilla työpöytäversion lisäksi myös Androidille ja IOS:lle.

Teknavi.fi, WhatsApp voi laajentua pian uusiin laitteisiin. Supersuosittu viestintäsovellus WhatsApp suunnittelee laajentumista tabletteihin. WhatsApp on tällä hetkellä käytettävissä älypuhelimilla sekä WhatsApp Webin ja WhatsApp Desktopin kautta tietokoneilla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Man Who Made History by Photographing India in Color. 1960- ja 1970-lukujen taite, Raghubir Singh (1942 - 1999) kuvasi jo väriä. Tuohon aikaan Kodachromen väridia ei ollut valokuvaajien suosiossa.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR, Star trails tips: How to shoot a circular star trail image from start to finish.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Digitizing 35mm Slides and Negatives. Skanneri vs. kamera. Mitä tarvitaan.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Seeing the Deutsche Börse Prize Winners. 10 kuvaa ja teksti.

Techradar.com.

Fotosidan.se, Unikt uttryck med våtplåt. Hans Jonsson. Haastattelu.

Fotosidan.se, Kaos när kamerabatteri exploderade på flygplats. Kameran litium-ioni -akku poksahtaa ylikuumenemisen takia lentoasemalla. Lyhyt video, jossa näkyy hylätty savuava reppu, odotetaan pääsyä turvatarkastukseen. Virkailija tarttuu rohkeasti reppuun ja vie sen jonnekin sivummalle. Videolla ei kuulu minkäänlaista räjähdyksen ääntä. 1991 ja toukokuu 2017 välillä USA:n lentoviranomaiset ovat rekisteröineet 160 tapausta, joissa akut ovat räjähtäneet. Suurin osa viime vuosina.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, viikko kuvina.

 • 23.10.2017. Aurinko hehkui punertavana, Kiinan entinen presidentti luki suurennuslasilla ja viikon muita uutiskuvia.
 • 30.10.2017. Hyppy läpi palavan renkaan ja viikon muita uutiskuvia.
 • 6.11.2017. Sahramin kerääminen työllistää afgaaninaisia, pyhäinpäivän viettoa maailmalla ja viikon muita uutiskuvia.
 • 13.11.2017. Pian käynnistyvä länsimetro, humoristinen luontokuva kirahvista ja viikon muita uutiskuvia.

Mikko Lagerstedt, First Snow. 7.11.2017.

Blog.e-ville.com, Drone-harrastus lentäjän näkökulmasta. 12.7.2017.

Älypuhelimista.

Alla kerätty Digicamera.netin uutisista linkkejä. Olympus OM-D E-M1 Mark II.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Petri Pietiläinen, South Africa, Zimanga - 2017. 1.10.2017. Vajaan kahden viikon kuvausmatka Etelä-Afrikassa. Matkaohjelma koostui aamu- ja iltapäivän/illan/yön kojukuvauksista ja jeeppi safareista. Kuvauskalustona oli käytössä Olympuksen kaksi OM-D E-M1 Mark II runkoa ja Olympuksen ja Panasonicin objektiiveja.

Thom Hogan, Olympus E-M1 Mark II Review. 18.8.2017. Vuoden 2016 Photokinassa julkistettu, vuoden 2107 alussa tuli varsinaisesti myyntiin. Peilitön järjestelmäkaemra, 4/3 -systeemiä, 20 megapikseliä 16 megapikselin sijaan. 121-tarkennuspistettä (hybridi) 81:n sijaan. 10 kuvaa sekunnissa (6.5). Joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö. 2160P/30, 4K video. Kaksi sd-korttipaikkaa. Lisää kuulokeliitäntä, USB 3. Rungossa viisiakselinen kuvanvakaaja, 5.5 stoppia. Suljin 200.000 laukaisua. Säänkestävä. 440 kuvaa yhdellä latauksella. Kuvanvakaaja on aivan erinomainen, mutta ei sekään pysäytä liikettä, kun kuvataan alle 1/60 s (muuten tarkka kuva, mutta kohde liikkuu). Sama toisessa päässä, aivan lyhyillä suljinajoilla (< 1/1000 s) kuvan reunoille voi tulla epätarkkuuksia. ISO 1600:n jälkeen tulee ongelmia. ISO 3200 on vielä käyttökelpoinen. Jpg-kuvaajat ovat tyytyväisiä Olympuksen oletusarvoihin, värit saturoituja ja kuvat kontrastisia. Suomen hinta on 2.100 euroa (hinnassa on mukana verot).

Digicamera.netin Foorumilta, Olympus OM-D E-M1 Mark II (Minolta, Olympus).

Petapixel.com, This Gorgeous 10-Second Milky Way Photo Was Shot Hand-Held. 23.5.2017. Olympus OM-D E-M1 Mark II.

Suomen Olympus, Merkittävät laiteohjelmistopäivitykset tekevät Olympus OM-D E-M1 Mark II-, OM-D E-M5 Mark II- ja PEN-F-malleista entistä suorituskykyisempiä (lehdistötiedote). 8.5.2017.

Sulantoblog.fi, Jussi Koskela, Missä m4/3 seisoo? 5.5.2017 (web.archive.org). Viime syksynä julkistettu Olympus E-M1 Mark II edustaa tällä hetkellä m43-järjestelmän huippua ainakin still-kuvan puolella. Koska kyseisestä kamerasta on jo kirjoitettu Internettiin luultavasti kaikki mitä siitä on mahdollista kirjoittaa, niin päätin tässä artikkelissa käsitellä vähän koko järjestelmää sen lippulaivan kautta.

43rumors.com, a bit of everything… 11.4.2017. Getting Started Guide: Olympus OM-D E-M1 Mark II. YouTube-video, kesto 1:52.

43rumors.com, a bit of everything… 13.3.2017. Olympus OM-D E-M1 Mark II Complete Review. Etc. YouTube-video, kesto 25:11.

Kamera & Bild, Kamera & Bild testar Olympus OM-D E-M1 Mark II: Med fokus på fart. 19.2.2017. Micro 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 2x. Olympuksen lippulaivamalli. Ulkoisesti muistuttaa edeltävää kolme vuotta sitten julkaistua malli. Nyt 20 megapikselin sensori (edellinen 16 megapikseliä). Kolmen tuuman joka suuntaan kääntyvä lcd-näyttö (1.037.000 pistettä). Elektroninen etsin, 2.350.000 pistettä. 60 kuvaa sekunnissa (jatkuvalla tarkennuksella 18 kuvaa sekunnissa). 121 tarkennuspistettä (vaihetarkennus), 5.5 stopin kuvanvakautus (jos käytössä Olympus 12-100mm F4, 6.5. Olympuksen mukaan maapallon pyörimisliike rupeaa jo häiritsemään...). USB 3.0. Säänkestävä (kuten edeltäväkin malli), pölynkestävä, pakkasenkestävä. Paino 574 g, hyvä kuvausote. Yhdellä latauksella ottaa 440 kuvaa (kylmässä vähemmän). Kaksi sd-muistikorttipaikkaa (ylempi myös UHS-II, alempi UHS-1).

 • Arvosana 88. Hyviä puolia nopeus, ote, kuvanvakaaja. Huonoja hinta, akkujen kesto, tunnoton laukaisu.

Pdnonline.com, Camera Review: Olympus OM-D E-M1 Mark II. 2.2.2017.

Dpreview.com. Exclusive interview: Olympus R&D on continued E-M1 Mark II development. 1.2.2017. Olympus on kiitettävästi päivittänyt edellisen lippulaivamallinsa firmwarea vuosien varrella. Olympus OM-D E-M1 -malliin on lisätty kaikenlaista, tällä hetkellä firmwaren numero on jo 4.3. Millaisia päivityksiä firmwareen on luvassa uuteen Olympus E-M1 Mark II -kameraan?

Tekniikan Maailma, TM:n testikuvat ja -videot: Olympus OM-D E-M1 Mark II, 20.01.2017.

IR. Olympus E-M1 Mark II Review Conclusion: The best Micro Four Thirds camera yet. 13.1.2017. Micro 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera, kroppikerroin 2x. Olympuksen lippulaivamalli.

ePhotozine.com. Olympus OM-D E-M1 Mark II Full Review. 6.1.2017. Arvosana 4.5 * / 5 *.

Digikuvaaja.com, Apua kameran hankintaan – Canon, Sony, vai Olympus? 8.12.2016.

Photographyblog.com, Olympus OM-D E-M1 Mark II Review. 24.11.2016.

Dpreview.com. Ultimate OM-D: Olympus E-M1 Mark II Review. 23.11.2016.

 • Edeltävä malli kolme vuotta sitten, silloin hinta oli $1400, nyt $2000 (ei veroja). Arvosana 85%.
 • Tuntuu kädessäkin lippulaivamallilta. Rullia ja säätimiä on riittävästi. Elektroninen etsin päivittää kuvaa 120 kertaa sekunnissa. Etsin tuntui ihan hyvältä. Ei enää niin pieni kamera, sopii käteenkin hyvin. Uusi joka suuntaan käätyvä kosketusnäyttö, videokuvaajat suosivat. 4K video, sisäänrakennettu kuvanvakaaja vakautti myös videota lyhyen kokeilun perusteella oikein mainiosta.
 • OM-D E-M1 Mark II tulee saataville joulukuussa 2016 joko pelkkänä runkona hintaan 2 099€ tai M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO objektiivin sisältävänä kittiversiona hintaan EUR 2 699. (näissä hinnoissa verot mukana).

Peter Forsgård. Olympuksen kuvanvakaaja. 7.11.2016. Uudessa Olympuksen E-M1 Mark II:sessa on kuvanvakaajaa parannettu entisestään. Rungon vakaaja on 5.5 aukkoa. Jos käyttää uutta 12-100mm F4 objektiivia tai 300mm f4:sta, päästään 6.5 aukkoon.

Peter Forsgård, YouTube.

Jaakko Vähämäki, Olympus E-M1 Mark II ensituntumat, 16.11.2016.

Jaakko Vähämäki, Canonin uusi 5 D Mark IV ja Olympuksen E-M1 Mark II, 28.10.2016.

Fotosidan.se, PROV: Olympus E-M1 Mark II. 7.11.2016. Testissä Olympuksen uusi lippulaivamalli.

Suomen Olympus, OM-D E-M1 Mark II tulee saataville joulukuussa (lehdistötiedote, 2.11.2016). Olympus tulee erottumaan selkeästi ammattilaiskaluston kentällä, sillä OM-D E-M1 Mark II kameralle tarjotaan uusia huoltosopimuksia, joiden avulla ammattilaiskuvaaja voi jatkaa kuvaamista lähes missä tahansa olosuhteissa. Samanaikaisesti myös yhteensopivien ammattilaislisävarusteiden ja PRO-objektiivien valikoimaa laajennetaan. OM-D E-M1 Mark II tulee saataville joulukuussa 2016 joko pelkkänä runkona hintaan 2 099€ tai M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO objektiivin sisältävänä kittiversiona hintaan EUR 2 699. OM-D E-M1 Mark II.

Sulantoblog.fi, Olympus E-M1 Mark II ensituntumat, 21.9.2016. (web.archive.org). Esituotantomalli pikaisessa kokeilussa, Photokina.

Kamera-lehti.fi. Photokina-uutisia: Olympus E-M1 Mark II. 21.9.2016. Olympus julkisti Photokinassa E-M1 -kameran uuden päivitysversion, Mark II:n. Sen sarjakuvausnopeus on kaikki automaattitarkennusominaisuudet säilyttäen 18 valotusta sekunnissa. Jos tarkennuksen monipuolisuudesta tingitään, nopeuden saa 60 ruutuun sekunnissa – täydellä 20 megapikselin resoluutiolla.

Suomen Olympus, Uuden sukupolven peilitön OM-D E-M1 MARK II -kamera nostaa riman uudelle tasolle nopeudessa ja kuljetettavuudessa. 19.9.2016.

Dpreview.com, Olympus announces development of E-M1 Mark II flagship camera. 19.9.2016. 20 megapikselin lippulaivamalli kehitteillä. Neljä vuotta piirustuslaudalla, tänä vuonna julkistus. 18 kuvaa sekunnissa raw (automaattitarkennus) tai 60 kuvaa sekunnissa raw tarkennus lukittuna. Täysin uusi automaattitarkennus. Kaksi UHS-II sd-korttipaikkaa.

IR, Olympus News: Flagship Olympus OM-D E-M1 II camera launched at Photokina 2016! 19.9.2016. Käynnistyy 50% nopeammin. Akkujen nopeampi lataus.
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Bonnie & Clyde: The Very First Exhibition of Historical Photographs.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnoline.com.

Techradar.com, The 10 best enthusiast DSLRs in 2017.

 • Nikon D7500
 • Canon EOS 80D
 • Nikon D500
 • Canon EOS 7D Mark II
 • Nikon D750
 • Canon EOS 6D Mark II
 • Nikon D7200
 • Canon EOS 77D
 • Sony Alpha A77 II
 • Pentax K-3 II

Thom Hogan, Another New Film SLR. Kickstarter-projekti. Exakta eli Elbaflex. Täysin manuaali (ei paristoja), Nikon F. Aikaiset madot maksavat $499. Toimitusten toivotaan alkavan heinä-/elokuussa 2018. Kameraa valmistetaan silloin tilauksesta ja hinta on kolminkertainen.

Fotosidan.se, blogi, Ta bort brus i Photoshop utan att tappa skärpa.

Fotosidan.se, Vinnaren i Rovfågeltävlingen korad.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Matkustamo.fi. Matti Sulanto & co, matkablogi, matka jatkuu. Poimintoja.

Kamerakoulu.fi, Tällä tekniikalla Antti Karppinen yhdistää valotuksen monesta ruudusta. 13.11.2017. Steam Punk Kuopio, YouTube-video, kesto 1:15. Vain musiikki, ei selostusta.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Revontuliyö Kylmäluoman retkeilyalueella. 5.11.2017. Pilvisen Hammastunturin vaelluksen jälkeen sää tietenkin kirkastui välittömästi. Pohjoisessa kirkas yö tietää aina jonkinlaista todennäköisyyttä nähdä revontulia. Pohdimme, missä voisimme viettää väliyön matkalla etelään. Sopivia kansallispuistoja ei reitin varrelle oikein osu, mutta vitostien varrella Taivalkoskella sijaitsee Kylmäluoman retkeilyalue. Vain parin kilometrin koukkaus valtatieltä ja samanlainen matka jalkapatikassa lähimmälle laavulle. Erinomainen suunnitelma.

HS, Lapsi olikin ”meduusa”, hääkuva ”hylje” – iPhone luokittelee kuviasi automaattisesti ja tekee tietysti virheitä, esimerkiksi tällaisia. 13.11.2017. Apple on vaivihkaa hyödyntänyt koneoppimista luokitellakseen kaikkien iPhone-käyttäjien kuvia. Tarkastelimme tuloksia. Kuvantunnistus on ominaisuus, johon tekoälyä on helppo hyödyntää. Harva on kuitenkaan huomannut, että Apple on vaivihkaa hyödyntänyt koneoppimista luokitellakseen kaikkien iPhone-käyttäjien kuvia. Jos sinulla on iPhone, voit kokeilla tätä itse. Avaa Kuvat-sovellus ja näpäytä ruudun yläkulmassa näkyvää suurennuslasia. Kirjoita kategoria, esimerkiksi ”koirat”.

Digicamera.netin uutiset, 18.8.2009.

-Guardian.co.uk, Are luxury photography books recession-proof? Vuonna 1999 Benedikt Taschen julkaisi retrospektiivisen kirjan Sumo valokuvaaja Helmut Newtonista. 50cm x 70cm kirja oli isoin 1900-luvulla valmistettu kirja. Mukana tuli vielä teline. 10.000 kappaleen painosta myytiin hintaan £6.000. Painoa 30 kg.

 • Amazon.co.uk myi kirjaa viitisen vuotta sitten hintaan 2.750 euroa. Viime vuoden lokakuussa jäljellä oli vain kolme kpl, £6.000, 7.710 euroa. 14.11.2017: kaksi uutta myynnissä, 7.500 euroa. (18.8.2009).
 • Taschen, Helmut Newton's SUMO
 • Fotosidan.se, Enorm fotobok av Helmut Newton slutsåld. 17.10.2008.
 • Stockholms Auktionsverk Online, Helmut Newton Sumo. Auktionen avslutad 2017-11-12 kl 19:06. Utropspris SEK: 25 000. Slutpris SEK: 29 000 2 961 EUR, 3 437 USD.
 • Stockholms Auktionsverk, Helmut Newton, Sumo. Utrop: 60 000-70 000 SEK 6 500-7 500 € Osåld. 10.10.2015.
 • Stockholms Auktionsverk, Helmut Newton, Sumo. Utrop: 60 000-70 000 SEK 6 500-7 500 € Klubbat 55 000 SEK. 11.5.2015.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

 • How Ultra High Speed Cameras Shoot Up to 25,000,000 FPS. Kamera seuraa sivusta, miten panssarivaunusta lähtevä ammus liikkuu 1500 metriä sekunnissa. Ammus näyttää liikkuvan hidastetusti, kamera seuraa sivusta liikettä. Britit kehittivät systeemin toisen maailmansodan lopulla, pyörivä peili painoi kaksi tonnia. 7 miljoonaa ruutua sekunnissa.

Pdnonline.com.

Techradar.com, The 10 best 4K cameras in 2017.

 • Panasonic Lumix GH5
 • Sony Alpha A7S II
 • Sony Alpha A6500
 • Canon XC10
 • Nikon D850
 • Olympus OM-D E-M1 Mark II
 • Fujifilm X-T2
 • Panasonic Lumix G80 / G85
 • Sony Cyber-shot RX10 IV
 • Sony Cyber-shot RX100 V

Thom Hogan, Sensor Wars Update. 11.11.2017. Canon valmistaa itse omat sensorinsa. Muuten Sony, Sony.

Lensrentals.com, blog, Testing Lenses: Finding The Best Average Focus Point.

Kamera & Bild, Nu kan du ansöka om gesällbrev i fotografi. Todistus Teityn ammattitaidon saavuttamisesta. Edelliset 1980-luvulta. Tänä syksynä viisi valokuvaajaa. Kolme vuotta alalla toimimista (kaksi vuotta voi olla koulutusta).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Jokos tämä oli täällä? (Sana on melkein vapaa).
 • Aloittelijan kysymyksiä urheilukuvauksesta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Kuvien rakeisuus siirron jälkeen (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • kuu tai aurinkokuvaus (Kuvaus yleinen). Nettiversio. Näyttää missä päin kuu ja aurinko ovat tiettyinä hetkinä.
 • DxO hankki Nik Collection:in itselleen (Kuvankäsittely).
 • Diojen skannaus automaattisesti (Printterit, skannerit). Tuota Kaiserin yms. linssillisiä loittoputkia parempi vaihtoehto on Nikonin ES-1 diakopiointirööri. Siinä ei ole linssiä ja se kiinnitetään optiikan suodinkierteeseen. Koko on 52 mm ja noilla stepupeilla se saa muihinkin. Ja se on siis merkkiriippumaton. Se on alunperin tarkoitettu kinokoon makro-optiikoille. Ebaystä löytyy edullisestikin. Siis jos haluaa kopioida kuvat yksitellen. Mun projektorimenetelmällä sain suhteellisen nopeasti aikaan hakemiston, jonka perusteella löysin nuo reilut 100 maksimiresoluutiolla digitoitavat. Kun tekee nimeämisen huolella, niin tietyn dian etsiminen on nopeaa. Siis esim. laatikko1_kampa2_32. Homma siis alkaa säilytyskoteloiden nimeämisellä, jos sitä ei ole aiemmin tehnyt. Pan Viestit: 509 Liittynyt: 23.08.2004
 • Aurinko polttaa optiikkaa (ja kameraa) (Optiikka).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit). Paljon uusia viestejä. Testikuvista.
 • Nikon D850 (Järjestelmädigit).
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Autumn Explosion (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: koirakuvia, osa 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Detaljeja hylätyn talon muistoista... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tytär osti vanhemmiltaan synnyinkotinsa jonka isänsä oli rakentanut. Vanhemmat muuttivat seniori-taloon ja pian isä kuolikin pois. Hetken asuttuaan talossa, alkoi ensin poika oirehtimaan pahasti ja hetken päästä myös äiti. Tutkimukset tehtiin ja talo julistettiin asuinkelvottomaksi. On ollut paikoillaan tyhjänä jokusen vuoden ja nyt parin viikon päästä, palokunta tulee polttamaan talon harjoitus käytössä. Jotain pientä sälää voivat ottaa, mutta lähes tulkoon kaikki jää taloon polttoon, koska altistukset niin pahoja. Omistaja pyysi ottamaan kuvia muistoksi, laitoin näytille näitä yksityiskohtia.

Petteri Hautamaa.

 • Syksyn lehtiä kuvaamassa. 3.11.2017. Olen niin monesti heikkoina hetkinä pohtinut lintukuvauksen järkiperäisyyttä. Onkohan missään muussa harrastuksessa yhtä kehnoa onnistumisprosenttia? Ajattele jos tennispelaajan pallo piileskelisi hukkateillä viikosta toiseen, heppu vaan kiertelisi pitkin kenttää tyhjää huitoen…
 • Kuvausmuistot kirjaksi. 9.11.2017. Tuottaako Joulu tai muut vuoden merkkipäivät lahjapulmia? Itse tehty kuvakirja on aika hyvä ratkaisu. Itse olen hyödyntänyt ideaa vuosikirjan muodossa jo viitenä jouluna pukinkontin täyttöpulmiin. Samalla vuosittainen kuvakirja antaa itsellekin hyvän kokonaiskuvan mitä kaikkea on kertynyt saaliiksi. Mielestäni luontokuvat näyttävät painettuna kirjan sivuilla aina hienommilta, mitä näytöllä tutkiessa. ...Etu- ja takakansi ovat visuaalisessa mielessä kirjan tärkeimmät paikat. Valitse niihin kuvat huolella, eri vaihtoehtoja kokeillen. Tärkeä, joskin vaikea toimenpide on keksiä kirjalle hyvä nimi. Tai voihan sen nimetä vaikka Luontokuvat 2017, mutta mielenkiintoisempi siitä tulee, kun käyttää miettimiseen aikaa. Kuvakirjan voi tallentaa työstämisen aikana. Omien kirjojeni laatiminen on vienyt kuvien valinnan osalta noin 6-8 tuntia ja itse kirjan työstön ja tekstien osalta noin 10-12 tuntia. Varaa riittävästi aikaa. Parempi ja viimeistellympi lopputulos syntyy, kun kirjaan palaa useasti.

Valovuoto.fi, ZEISS Loxia 2.4/85. 12.11.2017. Zeiss on lähtenyt tukemaan Sonyn peilitöntä E-järjestelmää erittäin vahvasti. Uusien automaattitarkenteisten Batis -objektiivien lisäksi Zeissin valikoimasta löytyy E-kiinnitykselle varta vasten suunniteltu käsitarkenteinen Loxia -objektiivisarja. Vajaa vuosi sitten Loxia -sarja kasvoi maltillisen valovoiman omaavalla 85 mm f/2,4 objektiivilla. ...ZEISS Loxia 2.4/85 on hieno käsitarkenteinen objektiivi. Sen tuottamasta kuvanlaadusta ei löydy mitään valittamista ja mekaaninen rakenne on Zeissille tyypillisesti erittäin laadukas. Korkea terävyys ja suorat himmenninlehdet mahdollistavat esimerkiksi upeat urbaanit yökuvat.

 • Loxia 2.4/85 soveltuu kuvaajalle joka ei tarvitse huippuvalovoimaa, mutta haluaa optisesti huippuluokkaa olevan kohtuullisen kokoisen käsitarkenteisen objektiivin.
 • Objektiivia myydään noin 1400€ hintaan, mutta se on minulle ominaisuuksiinsa nähden liian kallis.

HS, Kuvia Suomesta, 24: Akselin Valmunen tutuistui Horneteihin ja niiden ihailijoihin.

Iltalehti, Näitä otuksia ei voi nauramatta katsoa - nyt valitaan Vuoden hassu eläinkuva! Vuoden hauskimman eläinkuvan etsintä on hyvässä vauhdissa. The Comedy Wildlife Awards -nimellä kulkeva kansainvälinen kilpailu on julkistanut 40 nauruhermoja kutkuttavaa finalistikuvaansa.

HS.

 • 5.11.2017. Kuvakoosteessa nähdään halloween-juhlintaa viime viikonlopulta muun muassa Yhdysvalloista, Espanjasta, Perusta ja Irakista. New Yorkissa järjestettiin perinteinen halloween-paraati, vaikka terrori-isku järkytti kaupunkia.
 • 6.11.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään muun muassa Christian Steibl polvistumassa tyttöystävänsä Kathrin Bumbergerin eteen heidän ylitettyään maaliviivan New Yorkin maratonilla ja Melania Trump vierailemassa japanilaisessa peruskoulussa.
 • 7.11.2017. Tiistain kuvakoosteessa myös muun muassa tulvivia katuja Vietnamissa ja tulituksen jälkiä Ukrainassa.
 • 10.11.2017. Länsimetro aukeaa matkustajille lauantaina 18. marraskuuta. HS kokosi kuvakoosteen länsimetron kirjavista vaiheista.

Ilta-Sanomat, Brittikuvaaja ikuisti Kainuun korvessa telmineet karhunpennut – liikuttava video leviää maailmalla.

Tekniikan Maailma, TM-niksi: Näin pääset helposti eroon Windows 10 -käyttöjärjestelmän ärsyttävistä mainoksista.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • What is Pareidolia and how to use it in Your Photography. Pareidolia on kognitiivinen vinouma, jossa epämääräiset ja satunnaiset aistihavainnot muokkaantuvat yksilön mielessä selkeiksi ja merkityksellisiksi. Tyypillisesti pareidolia-ilmiö koskee kasvojen näkemistä, mutta ei rajoitu siihen. Pareidolia koskee myös kuuloaistia.
 • 6 Tips for Mastering Your Lenses.
  • 1. Use the lens exclusively for a month
  • 2. Test your lenses at all apertures
  • 3. Zoom lenses – test at different focal lengths
  • 4. Zoom with your feet
  • 5. Try different subjects
  • 6. Push your composition to the limit

ePhotozine.com, Wide Angle Photography Hints And Tips.

Dpreview.com.

Earthboundlight.com, Using a Tripod. 12.11.2017.

Diyphotography.net, Illuminati is a clever wireless light meter. Pian myynnissä. Oli Kickstaster-projekti. Nyt hinta $299. Monenlaisia mittauksia. Tulokset Android tai iPhone.

Petapixel.com, Ep. 228: Pay up…or Else. Or Else What?!!! – and more. Podcast. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Fotosidan.se, blogi, Pilgrimsfalk i Norrköping.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Timo Suvanto, Timon poikkitiedepalsta.

 • Lapsuuteni Orivesi. 8.8.2017. Ystävät, tutut sekä kylänmiehet ja -naiset eivät ole voineet olla panematta merkille, että viimeisen vuoden ajan on tullut puuhailtua lapsuudestani Orivedellä kertovan valokuvateoksen parissa. Seuraavassa lyhyt historiikki ja katsaus nykytilanteeseen. Aloin väsäillä opustani talvella 2016. ...Monet prosessit lähtevät liikkeelle sattumasta. Lähtösysäys tälle kirjalle tuli taalvella 2016, kun kokeilin skannausta muutaman kympin Lidlin skannerilla. ...Kun tulos oli sitä mitä sillä hintaa voi kuvitellakin saavansa, siis lähinnä sutta ja sekundaa, päätin digitoida saman kuvan käyttäen siihen digitaalikameraani ja sen makro-objektiivia. Lidlin halpaskannerin mukana tuli kätevät pitimet sekä negatiiviliuskoille että raamitetuille dioille. valona käytin negatiivin takana valaistua tavallista valkoista paperiarkkia.. Ero laadussa oli todella iso. Sen voi todeta hyvin klikkaamalla kuvaa ja katsomalla sitten kuvia peräkkäin...
 • Koulussa kuvaaminen, osa ties monesko. 3.11.2017. Keskustelu oppilaiden tekemästä valokuvaamisesta luokkahuoneessa ja kuvien levittämisestä netissä herää aina säännöllisin väliajoin. Olen kirjoittanut tästä ennenkin, mutta kertaus on opintojen äiti. Koskee tietysti kirjoittajaa itseäkin. Laissa on monia toisilleen vastakkaiseen päämäärään tähtääviä säädöksiä. Kuten sananvapaus ja yksityisyyden suoja. Lopputulos on aina jonkinlainen kompromissi näiden välillä, tai ainakin pitäisi olla.

Iltalehti, Upea luontokuva kerää ihmetystä somessa - mies kuvasi ”humalaisen saunan”. Kohde lienee Digicamera.netin Foorumia seuraaville tuttu. Alla muutama linkki:

Areena.yle.fi. Juuso Pekkinen, Caj Bremerin etsimen läpi. 7.11.2017. Kesto 56 min. Valokuvaaja ja akateemikko Caj Bremer on urallaan kuvannut niin kadulla kuin kabineteissakin. Vuonna 1929 syntyneen Bremerin esikuva oli aluksi ison kameransa kanssa kulkeva, sikari suussa salamavaloa käyttävä amerikkalainen lehtikuvaaja - myöhemmin ihanteeksi tuli taustalla vaikuttava, vallitsevassa valossa kinokameransa kanssa maailmaa tutkiva visuaalinen tarinankertoja. Löytyvätkö Bremerin omat suosikkikuvat tunnetuimpien kuvien joukosta ja mitkä ovat ne historialliset hetket joiden tallentamisesta valokuvaaja on erityisen ylpeä? Valkokuvaajalegenda Caj Bremer Juuson vieraana.

Tarmo Pekola, Peko.la. YouTube-video, 002: DJI MAVIC PRO (propellitesti). Kesto 10:10. Ajankohtaisia aiheita kuluneelta viikolta ja esittelyssä DJI Mavic Pro. Testissä Mavicin vanhat ja uudet (Platinum versio) propellit. Onko uudet propellit hiljaisemmat?

Länsiväylä, Bodominjärven niemi on revontulikyttääjien suosiossa – "Täytyy löytää paikka, josta näkee pohjoiseen", vinkkaa somessa tunnettu kuvaaja Marko Linturi. – Paras aika kuvata on loppusyksy, ennen kuin lumi sataa maahan, valokuvausta harrastava Marko Linturi sanoo. Revontulia nähdäkseen ei tarvitse matkata Lappiin asti, vaan väriloistoa on mahdollista ihailla Vantaalla. Tämän tietää Linturikin, jonka taidokkaat valokuvat revontulista ovat ilahduttaneet monia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Outdoor On Location Photography Shoots.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

 • Illegal! Think Twice About Metadata and How You Tag Your Photos Online. Kuvassa nuotio, koordinaattien mukaan Kanadassa, luonnonpuistossa (tulenteko kielletty). Lisäksi ammattilainen tarvitsee kuvaamiseen luonnonpuistoissa luvat. Kolme päivää $1619. Melko pitkä lista kaikesta mahdollisesta laittomuudesta, johon valokuvaaja voi syyllistyä. (osa sovellettavissa Suomeenkin). Varmuuden vuoksi kannattaisi exif-tiedot kuvista poistaa (ainakin GPS-tiedot).
 • Edit and backup on the go without a laptop or a hard-drive – The Gnarbox. Yhteys älypuhelimeen tai tablettiin. Miksi raahata mukana läppäriä. USB 3, neljä gigaa minuutissa. Sisäinen tallennus 256 gigaa. Myös ulkoiset liitännät. Nyt myynnissä, 128 GB $299, 256 GB $399 (hinnoissa ei ole mukana veroja).

Petapixel.com.

The Online Photographer, Baker's Dozen: Smartphone Photographs. Lukijoiden kännykkäkuvia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Aloittelijan kysymyksiä urheilukuvauksesta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Eli onko tässä kuvassa tuo pehmeys korkeista herkkyyksistä johtuvaa vai onko tarkennus mennyt ohi? Kuvattu D7200 ja 70-200 f/4, iso 4000, 135 mm, 1/640 s. Lightroomin "vakio"terävöitys, ei muuta käsittelyä ja muunto jpg:ksi.
 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa). Stubbin kuva New Yorkin tilaisuudesta, osa Martti Ahtisaaren 80-vuotispäivien juhlintaa. (ei näistä jaksa enää kiivastuakaan, niin paljon kaikkea ala-arvoista kuvaa tulee joka puolelta, tällä kertaa kyse on Iltalehdestä. Esikoululaisten omasta (netti)lehdestä ei varmasti löytyisi tätä huonompaa kuvaa... Mutta nyt ei sentään käytetty kuvituskuvaa... Olkaamme pienestä kiitollisia).
 • Sosiaalisen Median lakkautus (Sana on melkein vapaa). ...Mukava on ollut muutaman kk aikana huomata, että pidän valokuvauksesta, vaikka en kuviani enää sosiaaliseen mediaan laitakkaan, eikä tykkäyksiä tule :)...
 • Raaseporin linna raiskattu Osa 2 (Sana on melkein vapaa). Ylen uutinen: ...Nyt Metsähallitus etsii uutta "linnanherraa" eli vuokralaista kehittämään linnan toimintaa ja tuomaan lisää elämää alueelle....
 • Onko tietoa E-infinityn luotettavuudesta? (Ulkomailta ostaminen). ...Taitavat kuitenkin olla harmaatuotuja, ainakin takuu on heidän oma, ei valmistajan....
 • Kuvien teettäminen (kuvat, canvastaulut...) (Kuvaus yleinen).
 • Kuvatoimistot (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Diojen skannaus automaattisesti (Printterit, skannerit). Nyt tuli toinenkin tarjous diojen skannauksesta. Tämäkin tarjous on reilusti yli 600 euroa noin 1100 dian skannaamisesta. Kallista on, joskin laatu lienee hyvää tasoa.
 • Sigma 18-35 f1.8 vs 17-50 f2.8 (Optiikka). Puolitoista päivää. 15 viestiä.
 • Linssejä (Minolta, Olympus).
 • Tele maisemiin Nikon P900 vai 150-600mm ? (Nikon, Sony).
 • panasonic g9 (Muut merkit).
 • Nikon D850 (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Pentax K-1 (Järjestelmädigit).
 • Maailma Ilarin silmin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • eksuaalista häirintää (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Valo ja liike (kuvausta hämärässä, pitkät valotukset) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kaksi uutta kuvaa.
 • Teema: Drone-kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Luuranko (2017) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Netflix Originals - Teippaaja. Marraskuussa parrasvaloihin astuu uusi omaperäinen still-life sarja Teippaaja jonka pääosaa esittää muovinen luuranko. Sivuosaa näyttelee punainen valotikku. Sarja yhdistää 24-sarjan 24x1h formaatin uudella nerokkaalla tavalla pitkiin valotuksiin joissa seurataan valotikun loisteen hiipumista 24:ssä toinen toistaan jännittävämmässä episoodissa. Katso traileri tästä!

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Valokuvaaja no more! Visuaalinen tarinankertoja on uusi musta. 10.11.2017. Kesto 26:56. Peter kävi haastattelemassa Helsingissä vieraillutta englantilaista Visuaalista tarina kertojaa Simeon Quarrie:ta. Hän kertoo urastaan ja antaa hyviä vinkkejä miten omaan visuaalisen alan liiketoimintaan saa lisää potkua. Haastattelu on englanniksi. Jakson alussa kommentoimme Panasonicin uutta G9:ä sekä GoPro:n tulosta ja Nikon:in erikoista päätöstä.

Harriniemi.kuvat.fi, AerialPhotography.

Yle aamu-tv, Minun maisemani -valokuvakilpailu. 7.11.2017. Kesto 8 min. Lokakuu oli kilpailun viimeinen kuukausi. Yhteensä kilpailuun lähetettiin yli 43 000 valokuvaa suomalaisten lempimaisemista. Lokakuun parhaat kuvat pani järjestykseen taiteen tohtori ja ympäristöministeriön ympäristöneuvos Tapio Heikkilä. Lokakuussa kuvia tuli 6.000 kpl. Koko kilpailun voittaja julkistetaan itsenäisyyspäivän tienoilla (viikolla 48, joka alkaa 27.11.2017). 10 parasta lokakuun kuvaa. Palkinnot.

 • Tuomaristo. Päätuomari sekä kuukausittaiset tuomarit.
 • Minun maisemani -sivut. Tammikuusta lokakuuhun. Suomen Ammattiluontokuvaajien järjestämä valokuvauskilpailun. Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Kuukausittain palkitaan parhaat kuvat. Minun maisemani on osa virallista Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.
 • Kilpailu.minunmaisemani.fi. Kilpailuun osallistui yli 7600 kuvaajaa lähes 44 000 valokuvalla, jotka oli otettu lähes kaikissa Suomen kunnissa. Yli 35 000 äänestäjää antoi kuville yli miljoona ääntä. Kaikki kuvat sivuilla nähtävänä.
 • Lokakuun voittajat. 10 kuvaa. Sekä semifinalistit, 25 kuvaa. Ja yleisöäänestyksen suosituimma, 4 kuvaa.
 • Facebook, Minun maisemani.
 • Kuvausvinkit.

Kamerakoulu.fi, Kuvausinspiraation iskiessä voi rekvisiitan rakentaa myös itse. 10.11.2017. Ajatus pahvisten esineiden kuvaamisesta alkoi kun kuvausinspiraation iskiessä ja oikean rekvisiitan puuttuessa päätin rakentaa kuvattavat kohteet itse. Pyrin etsimään kaikki mahdolliset materiaalit kotoa, jotta pääsisin heti toimeen. Päämateriaaliksi päätyi muuttolaatikot, jotka olivat jääneet varastoon pölyttymään. Myös aiemmin paikallisen kierrätyskeskuksen roskalavalta löytyneet muovipalaiset saivat projektin myötä uuden elämän.

Toni Ahvenainen, Year of the Alpha, Sonyn Imaging Pro Support -tukipalvelu laajenee Suomeen. 8.11.2017. Sony laajentaa ammattikuvaajille tarkoitetun Sony Imaging Pro Support -tukipalvelun Suomeen tammikuussa 2018. Palvelu tarjoaa muun muassa puhelintukea kuvauskaluston käytössä sekä ilmaisia lainalaitteita oman kuvauskaluston ollessa huollossa.

 • Tukipalvelu on tarkoitettu ainoastaan ammattivalokuvaajille. Jäsenyyttä hakevia pyydetään todistamaan saavansa tuloja valokuvauksesta

TE-palvelut, Yliopettaja, visuaalinen viestintä, Lahden ammattikorkeakoulu Oy, Lahti. Edellytettävä koulutus: Soveltuva lisensiaatin tai tohtorin jatkotutkinto. Mikäli sinulla ei ole opettajan pätevyyttä, odotamme sinun suorittavan ammatillisen opettajatutkinnon kolmen vuoden kuluessa valituksi tulemisesta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Vloggar om naturfoto i alperna. YouTube-video, kesto 11:28. På engelska. Fotosidan-sivuston jäsen. (välillä häiritsevää taustamusiikkia).

Kamera & Bild, Test: Canon eos 200D – lättsamt insteg för familjen. 29.6.2017 julkistettu. 24 megapikselin perinteinen järjestelmäkamera, kroppikenno 1.6x. Edullisempaan luokkaan. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pikseliä. Optinen etsin 95%. Sarjakuvaus viisi kuvaa sekunnissa. Wi-Fi, NFC, Bluetooth. Yhdellä latauksella ottaa 650 kuvaa. Pieni koko, paino 453 g. Dual Pixel -automaattitarkennus (Live View). Ulkoisen mikrofonin liitäntä. Lähin kilpailija Nikon D3400. Peilittömistä kilpailijoita Canon EOS M5, Panasonic DMC-GX85 ja Sony a6000. Canon EOS 200D on halppokäyttöinen kamera, useimmiten toimii ihan hyvin. Vaarana on, että käyttäjällä harrastuksen edetessä tulee kameran rajat vastaan. Nopea ja yksinkertainen kamera, erinomainen kuvanlaatu. Huonot säätömahdollisuudet. Video ei ole vahvin alue, ei myöskään liikkuvan kohteen kuvaaminen. Arvosana 65. Runko + 18-55 IS STM ‐objektiivi, Suomen hinta on alle 700 euroa (hinnassa on mukana verot).

Kamera & Bidl, Panasonic Lumix G9: Några första intryck. Myös Leica DG Elmarit 200mm/F2,8 Power OIS. Päivän verran käyttökokemusta. Ison etsinkuvan (0,83x) näkee silmälasienkin käyttäjä hyvin (vaikka silmä ei menekään lasien takia ihan kiinni etsimeen). Rungon hinta Suomessa on 2.000 euroa (hinnassa on mukana verot). Myyntiin joulukuun lopulla.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS.

 • 30.10.2017. Maanantain kuvakoosteessa nähdään myös utelias valkohai ja japanilaisen teräsyhtiön johto nöyrissä tunnelmissa.
 • 31.10.2017. Tiistain kuvakoosteessa nähdään myös bolivialaista Kuolleiden päivän juhlapullaa sekä Halloweenia viettävä Donald Trump.
 • 1.11.2017. Keskiviikon kuvakoosteessa maailmalta nähdään pyhäinpäivän juhlan lisäksi muun muassa lajit ylittävää rakkautta uimiseen, mutta myös kurjuutta Brasiliassa ja Myanmarissa.
 • 2.11.2017. Torstain kuvakoosteessa nähdään uskonnollisen rituaalin lisäksi New Yorkin iskun uhrien muistelua, ihmispyramidi Barcelonassa ja kameliravit Jordaniassa.
 • 3.11.2017. Japanin Pohjois-Korea -fanit tapasivat Tokiossa sotilaallisesti pukeutuneina. Seinälle oli ripustettu Pohjois-Korean entisten diktaattorien kuvat. Ihailijakerhoa vetävä Chunhun hankkii meikkinsäkin Pohjois-Koreasta.

HS, Koulukuvaukset ovat olleet villinä rehottava miljoonabisnes – Helsingissä kaupunki ottaa markkinat nyt valvontaansa, kouluille kertyneet lisäpalkkiot jäävät historiaan. Ensimmäisenä pääkaupunkiseudun kaupunkina Helsinki vie kouluilta ja vanhempainyhdistyksiltä vallan päättää koulukuvat ottavasta yrityksestä. Espoo on vasta heräämässä miljoonabisneksen kilpailuttamiseen. Vantaalla koulukuviin liittyvät lisäetuisuudet on kielletty mutta kilpailutuksia ei ole keskitetty.

 • Helsinki ei ole varsinaisesti kiirehtinyt koulukuvausten kokoamista yhteen ja kilpailuttamista pakettina. Valtakunnallisesti opetusalaa kehittävä Opetushallitus nimittäin suositti kilpailutusta jo vuonna 2011. Suosituksessa nousi esiin myös koulukuvausten keskeinen ongelma: sopimuksiin ei saisi kytkeä etuuksia kouluille, opettajille tai huoltajille. Tärkeää on myös kuvapakettien hintojen pitäminen kurissa. Helsinkiläisten vanhempainyhdistysten mielestä olisi myös hyvä jo irrottautua paperikuvapaketeista ja antaa ostajille mahdollisuus pelkkiin digikuviin.

Kamerakoulu.fi, Paljonko filmille kuvaaminen maksaa? 9.11.2017. Kun käytössäni on 36 kuvaa kerrallaan, kannustaa se käyttämään ne harkiten. Jollain tapaa ne kuvat tuntuvat silloin arvokkaammilta. ...Mutta sitten ne kustannukset. Sanotaanko nyt näin, että filmille kuvaaminen ei ole niin kallista mitä voisi kuvitella. Käytän itse noin 20€ kuussa filmiin, millä saa muutaman rullan hyvää mustavalkofilmiä. Kehitän omat negatiivini kylpyhuoneessani, jolloin kehityskuluja ei juurikaan tule per rulla. Hieman kemikaalivalinnoista riippuen, aika karkeasti voisi sanoa, että euro per filmirulla tulee hintaa itse kehittämällä.

HS, Lokakuun parhaat kuvat. Helsingin Sanomien lokakuun vaikuttavimmissa kuvissa muiden muassa Katalonian tunnelmia, paljasjalkainen pääjohtaja ja mitätön muikkusaalis. 72 kuvaa.

Digi-kuva.fi, Pohjoismaiden nuori kyky -kisan voittajat on valittu. Neljän maan nuoret valokuvaajalupaukset kilpailivat Pohjoismaiden nuori kyky -tittelistä, ja taso oli erittäin kova. Valokuvauskilpailu on ratkennut, ja nyt paljastamme voittajakolmikon.

Helsingin Uutiset, Revontulia voi jahdata pk-seudullakin – "Jos tämä olisi liian helppoa, tekemisestä katoaisi mielekkyys". Revontulia nähdäkseen ei tarvitse matkata Lappiin asti, vaan väriloistoa on mahdollista ihailla Vantaalla. Tämän tietää Linturikin, jonka taidokkaat valokuvat revontulista ovat ilahduttaneet monia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Thom Hogan.

Techradar.com.

Lensrentals.com, blog, Testing Lenses: Best Individual Focus MTF Curves.

Thephotoargus.com, 30 Yummy Examples of Food Photography to Make Your Mouth Water.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Mattihelin.kuvat.fi, blogi. Rakas, rakas harrastus. 23.11.2017. Harrastus. Henkireikä. Aihepiiri, jossa voi toteuttaa itseään vapaasti ja jonka avulla pääsee irtaantumaan arjesta. Itselle se on valokuvaus. Tarkemmin sanottuna luontokuvaus. Olen harrastanut reilua kymmentä eri harrastetta, mutta mihinkään en ole paneutunut niin intohimoisesti kuin valokuvaamiseen. Olen koko ajan pyrkinyt kehittämään itsestäni parempaa. Aina miettiä seuraavaa juttua, jolla saisin kuvistani aina vaan parempia.

HS.

 • 23.10.2017. Maanantain kuvakoosteessa myös rohingya-lapsen hoitoa Bangladeshissa ja paraatiasuja Meksikossa ja Yhdysvalloissa.
 • 24.10.2017. Tiistain kuvakoosteessa myös poliorokotuksia Jemenissä ja Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokouksen päätösjuhlintaa.
 • 25.10.2017. Keskiviikon kuvakoosteessa myös taistelua seksuaalista häirintää vastaan Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa ja mielenosoituksessa Santiago de Chilessä.
 • 26.10.2017. Torstain kuvakoosteessa myös ydinvoiman vastustamista Saksassa ja kalastusverkkojen selvittelyä Gazassa.
 • 27.10.2017. Perjantain kuvakoosteessa nähdään myös poptähti Princen esiintymisasu Lontoossa ja lehmän lypsämistä luomumaitotilalla Ranskassa.

Valokuvakeskus Perin 30-vuotisjuhlajulkaisu Peri-aatteita 1987-2017 – Poimintoja Turun 30-vuotiaan valokuvayhdistyksen historiasta julkistettiin perjantaina. Kirja on ostettavissa Wäinö Aaltosen museon kaupasta. Hinta on 30 euroa, Perin jäsenille 15e.

Valokuvakeskus Perin vuotuinen Valokuva- ja kamerakirppis järjestetään lauantaina 25. päivä marraskuuta klo 10-14.

Erikoiskirpputorin pöydissä myyvät ammatti- ja harrastevalokuvaajat, pienyrittäjät ja keräilijät. Tarjolla on käytettyjä valokuvausvälineitä, tarvikkeita ja materiaalia.

Myyntipöytien lisäksi kirpputorilla myydään Perin jäsenten valokuvavedoksia, valokuvakirjoja ja kortteja sekä keskuksen ylijäämävarastoa. Galleriassa on tapahtuman ajan esillä Kastehelmi Korpijaakon näyttely Raskas huoleton.

Varaa myyntipöytäsi viimeistään 12.11. Myyntipöydät ovat myyjille maksuttomia, mutta 12.11. jälkeen peruutetusta varauksesta llaskutetaan 30 €.

Käteismyynnin lisäksi kirpputorilla voi myös vaihtaa tavaraa.

HS, Tulevina öinä on hyvä mahdollisuus bongata revontulia myös etelässä – ”Etsi paikka, josta on hyvä näkyvyys pohjoiselle taivaalle”. 8.11.2017. Revontulia saattaa yhä näkyä myös etelässä. Pimeän tullen kannattaa tähyillä pohjoiselle taivaalle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Vielä eiliseltä, Panasonic G9.

IR.

ePhotozine.com, 5 Ways To Be More Creative With Transport Shots.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Medium Format Digital.

Kamera & Bidl, Så skapade Erik Johansson bilden "All Above the Sky". YouTube-video, kesto 1:23. Ei puhetta, vain ärsyttävää musiikkia.

Kamera & Bild, Sony Imaging Pro Support snart i Norden. Tammikuusta 2018 myös Ruotsi, Tanska, Suomi ja Norja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Posti ei enää anna tarkistaa pakettia ennen maksua. (Sana on melkein vapaa).
 • Vuoden luontokuva 2017 (Sana on melkein vapaa).
 • Sosiaalisen Median lakkautus (Sana on melkein vapaa).
 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa).
 • Jos nyt hankkisit peilittömän järjestelmäkameran... (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Lightroom (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Minulla oli Olympus OM-D M1 vaihdoin sen Mark 2:seen. Nyt Lightroomini ei osaa lukea uuden Olyn raakakuvia! Miten saan päivitettyä Lightroomini lukemaan kuviani, versio 5.3.
 • D300 Tarkennuksen hienosäätö (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Teleconvertterin käyttökokemuksia? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Rhinocamera.com (Ulkomailta ostaminen). ...Varmaa tietoa minulla ei vielä ole. Kovasti vakuuttavat, että kaikki lähetykset toimitetaan Englannista. Muuan kommentti valitteli pidentynyttä toimitusaikaa, koska paketit toimitetaan ensin Gibraltarilta Englantiin ja vasta sieltä asiakkaalle. Jos tuotteet tulee Gibraltarilta ja paketti jää kiinni tulliin, tulee siitä maksaa vero....
 • Keikkakuvien julkaiseminen (Kuvaus yleinen). Julkaisuoikeus aiheuttaa jälleen kerran päänvaivaa. Olen kuvannut tapahtumaa jossa oli monta eri esiintyjää, ja sen jälkeen openmic, jonka aikana halukkaat yleisöstä saivat esiintyä. Tapahtuma oli ravintolassa ja sinne piti ostaa pääsylippu. Sekä ravintolan henkilökunta että tapahtuman järjestäjä olivat mielissään siitä, että halusin kuvata ja näin ollen sain siihen luvan, mutta mitään mustaa valkoisella ei ole. ...
 • Mihinkä maailma on menossa? (Digikuvaus).
 • Kännykkäkameroiden kuvanlaatu (Digikuvaus).
 • Kuvatoimistot (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Olen yrittänyt etsiä kokemuksia kotimaisista kuvatoimistoista. ...
 • Diojen skannaus automaattisesti (Printterit, skannerit).
 • uusi Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 (Optiikka).
 • Oly TC-14+Metabones N/F-M43+Tamron SP 70-300 F/4-5.6 (Optiikka).
 • Mikä n. 3k € kamera? (Järjestelmädigit). Nyt erittäin lavea-alainen gallup. Jos rahaa olisi sijoitettavana n 3000 ekua, minkä kameran valitsisit ja miksi? Lähtökohtaisesti kuvauskohteena kaikki persiistä perämoottoriin ja kaikkea siltä väliltä, sekä liikkuvaa että staattista. Kuvia tihrustettaisiin sekä puhelimen näytöltä, että isolta screeniltä, ei kuitenkaan tehtäisi mitään monen neliömetrin julisteita. Alkupääomaan ei tarvitse huomioida optiikkaa tms., mielipiteeseen vaikuttavana tekijänä ainoastaan objektiivien saatavuus.
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Nikon D850 (Järjestelmädigit).
 • A7rIII (Järjestelmädigit).
 • Canon EOS 6D (Järjestelmädigit).
 • Canon 6D mk II (Järjestelmädigit).
 • Fujin madot yms... (Järjestelmädigit).
 • Luuranko (2017) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Peko.la (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Tanssija (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Musiikin saa itse kuvitella.
 • Amal. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Strobotti.com (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Sitten pari kuvaa parikuvaa:...
 • Puhallettu 30 sekunnissa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Veden alta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hangosta pari gopro:lla.
 • Kuu ja revontulet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Reposet tanssahtelivat kuutamon kanssa taivaalla...
 • G2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eilen oli todella harvinainen päivä. Selkeä taivas, iltavuoro, revontuliennuste näytti hyvältä, lähes rasvatyyni Saimaa ja oli mahollisuus lähteä ulos. Noh, töistä kotiin, ripee illallinen naamaan ja miljoonaa Sarviniemeen. Nyt ennuste näyttikin yhtäkkiä G2 luokan aurinkomyrskyä saapuvan 10 min sisään. Tuikkasin kameran jalustalle ja pohdin hetken sommitelmaa mutta ei kerennykkään sen enempää miettimään kun alkokin tapahtua.
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Muraali (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pohjoismaiden suurin.

Kamerakoulu.fi, Uusien filmikameroiden tuotanto ja vanhat kulttikamerat. 8.11.2017. ...Esimerkiksi suomalainen Kameratori, jonka asiakas itsekin olen, on ottanut asiakseen pelastaa vanhat kamerat haalimalla ne ensin käsiinsä, kunnostamalla ja huoltamalla ne ja sitten myymällä eteenpäin. Olen itse sekä huollatuttanut kameroitani Kameratorilla että ostanut uusia välineitä heiltä. Jotta filmikuvaus pysyy hengissä, pitää meillä filmikuvaajilla tietenkin olla kunnon välineet siihen. Ja kun uusia filmikameroita ei kerran valmisteta, jää oikeastaan kaksi vaihtoehtoa. 1) Aloittaa uusien kameroiden valmistus ja 2) kunnostaa jo olemassa olevat. Japan Camera Hunter ja hänen hengenheimolaisensa panostavat selkeästi enemmänkin ensimmäisenä mainittuun vaihtoehtoon ja Kameratorin kaltaiset yritykset jälkimmäiseen....

Ilta-Sanomat, Kuvat: Tavallista kirkkaammat revontulet loimusivat yöllä Etelä-Suomessa asti – ”Aurinkotuulessa oli voimistuminen”. Tiistai-iltana ja keskiviikon vastaisena yönä suuressa osassa Suomea pääsi ihastelemaan näyttäviä revontulia.

Suomen Kuvalehti, Terveiset reunalta. Toimittaja Jenni Räinä ja kuvaaja Vesa Ranta dokumentoivat harvaan asutun maaseudun autioitumista yli kahden vuoden ajan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Matkoista syntyi kirja Reunalla. Tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä (Like Kustannus Oy 2017). Kirja on ehdolla vuoden 2017 tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi.

Demokraatti.fi, Meeri Koutaniemi otti valokuvat Tuula Haataisen kampanjaan – ”Auta valitsemaan paras”. Kuvat Tuula Haataisen FB-sivuilla. Neljä kuvaa.

Iltalehti, Kuva palamaan sytytetyistä norsuista voitti luontokuvakilpailun Intiassa. Valokuva, jossa elefantti ja sen poikanen pakenevat vihaista väkijoukkoa on voittanut Sanctuary Wildlife-lehden valokuvakilpailun Intiassa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Quintessential Road Trip In Search of ‘America’.

Panasonicilta uutta.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

 • Big Weekend. Photo Ninja yms. LR:n korvaaja -aihe, kommenttiryöppy.
 • Thought Experiment. Jos olisi tarpeeksi rahaa keskikoon digitaaliseen järjestelmäkameraan... Minkä valitsisit...
 • Fujifilm GFX Review, Part III. Stephen Scharf. Fujifilm GFX 50S + GF 32–64 mm ƒ/4 vuokrattuna muutamaksi päiväksi. Keskikoon peilitön järjestelmäkamera, 51 megapikseliä. Kroppikerroin 0.79x. Paino 740 g. 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 2.36 miljoonaa pistettä. Elektroninen OLED-etsin, 3.69 miljoonaa pistettä. Full HD video, 30 kuvaa sekunnissa. ISO 100 - 12800 (102400). Kolme kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Yhdellä latauksella ottaa 400 kuvaa. Wi-Fi. Pöly- ja roisketiivis. HDMI, USB 3.0. Vähässä valossa automaattitarkennus ei ole parhaimmillaan. Sopii erityisen hyvin potretti- ja maisemakuvaukseen. Valovoimaisten objektiivien tarjonta kameralle ei ole tarpeeksi suuri. Suomen hinta on 7.000 euroa (hinnassa on mukana verot).

Thom Hogan.

Pdnonline.com.

 • Camera Review: Fujifilm X-T20 Mirrorless Camera. Julkistettu tammikuussa 2017. Edeltäjä Fujifilm X-T10. Peilitön digijärjestelmäkamera, kroppikennoinen, 1.5x. X-T2:n edullisempi sisarmalli. 24 megapikseliä, UHD 4K video. Full HD 50 kuvaa sekunnissa on parempi laatu kuin X-T10:n Full HD 25 kuvaa sekunnissa. 2.36 megapikselin etsin (parempi). Vain yksi korttipaikka. Wi-Fi, hyvin toimiva. Ei säänkestävyyttä, mutta nyt kolmen tuuman kosketusnäyttö (still-kuvat, video, playback), kääntyy ylös/alas. Yhdellä latauksella ottaa 350 kuvaa (10%:n parannus). Sisäänrakennettu salama. Sarjakuvaus kahdeksan kuvaa sekunnissa (tässä luokassa hyvä). Dynaaminen alue huonompi kuin kilpailijoilla. Tarkennuspisteen valinta saisi olla helpompi. Erinomainen design. Hyvä kuvanlaatu. Automaattitarkennus luotettava. Suomen hinta runko 940 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Book Publishing: The Cost and Benefits of Creative Control. Oma kirja julkaistu, Kickstarter-projekti. 15 kuukautta kirjan julkaisun jälkeen 3000 kpl:een painos loppui.
 • PDN Photo of the Day, A Visual Tour of the Planets. 12 kuvaa ja teksti.
 • PDN Photo of the Day, The Sheep and the Goats. 11 kuvaa ja teksti.

Lensrentals.com, blog, Latest Camera and Lens Announcements from PhotoPlus Expo 2017 & More.

ePhotozine.com, Fujifilm Instax Share SP-3 Instant Printer Review. Arvosana 4 * / 5 *. Kolmas sukupolvi. 6.2 cm x 6.2 cm. 13 sekuntia. 800 x 800 pikseliä, 318 dpi. Ykinkertainen käyttää. Yhdellä latauksella 160 printtiä. Sovelluksella voi yhdistellä kuvaan tekstiä tai toisia kuvia. Ei kovinkaan halpa, $199, £150. 10 kuvaa £8.95.

Fotosidan.se, Smarta sökningar i Lightroom CC. Ei tarvitse olla etukäteen syötettyjä avainsanoja.

Fotosidan.se, Paul Hansen nominerad till Stora journalistpriset. Yksi ehdokkaista. Paraikaa esillä Fotografiskassa... (oli tarkoitus eilen käydä katsomassa, mutta silloin olisi myöhästynyt laivasta...).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.11.2017   (linkki)

Timon poikkitieteellinen palsta, Objektiivinen kirja. 7.11.2017. Olen ollut lukuisilla valokuvauskursseilla. Sekä vetämässä että vedettävänä. Kokemukseni mukaan fotarit voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään. Niihin, jotka harrastavat valokuvia ja niihin, jotka harrastavat kameroita. Harri Hietala, entinen työtoveri Heurekan ajoilta on tehnyt opuksen, jolle on vähän vaikeaa löytää kohderyhmää vain jommastakummasta fotariporukasta. Minusta kun siitä olisi hyötyä molemmille.

Objektiivikirja
Harri Hietala
Docendo 2017
180 sivua

HS, Kuvia Suomesta, osa 23: Valokuvaaja Akseli Valmunen kuvasi seitsemän menestynyttä miestä. Kuvaa ja tekstiä.

Hilavitkutin, 5 syytä valita PC-kone MacBookin sijaan kuvankäsittelyyn ja video-editointiin. Vertailut Delliin. Video. Ja vähän tekstiäkin.

Marraskuun F5.6-klubilla lavalle nousee oululainen kuvaaja Vesa Ranta, joka esittelee kahta tänä vuonna ilmestynyttä kirjaprojektiaan: "Lottovoittajien pöydässä-tarinoita köyhyysrajan takaa" ja "Reunalla". Esittelyssä ovat myös kolme aiempaa kuvausprojektia.

 • Aika: ti 07.11.2017 klo 19-21 (baari auki klo - 23)
 • Paikka: Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki
 • Järjestäjänä Suomen kuvajournalistit. Vapaa pääsy.

Iltalehti, Välähtikö peltipoliisin kohdalla: näin saat kuvan itsellesi. - Kuva voidaan lähettää, kun esitutkinta on päättynyt eli huomautusten osalta heti ja rikesakkojen sekä sakkojen osalta käytännössä noin kahden kuukauden kuluttua, kertoo ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista. Eikä maksa mitään, paitsi sakon verran.

Älypuhelimista.

Dpreview.com, Canon EOS M100 review. Julkistus elokuussa. Peilitön järjestelmäkamera Canonin edullisempaan luokkaan. 24,2 pikselin kenno, dual pixel -tarkennus. Full hd -video 1920 x 1080 30p ja 60p. Dual pixel -tarkennusautomatiikka toimii erityisen hyvin videoita kuvattaessa. Ei etsintä. PieninYhdellä latauksella 295 kuvaa. Vertailut Panasonic GX850, Olympus E-PL8, Sony aa6000 ja X-A3. Yhdellä latauksella 295 kuvaa. Vertailut Panasonic GX850, Olympus E-PL8, Sony aa6000 ja X-A3. Kevein M-sarjan järjestelmäkamera, paino 302 g. Yhdellä latauksella 295 kuvaa. Vertailut Panasonic GX850, Olympus E-PL8, Sony aa6000 ja X-A3. Arvosana 79% (yllävänkin hyvä, considering...). Suomen hinta runko 519 euroa. (hinnassa on mukana verot).

 

06.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Posti ei enää anna tarkistaa pakettia ennen maksua. (Sana on melkein vapaa).
 • Sosiaalisen Median lakkautus (Sana on melkein vapaa).
 • Jos nyt hankkisit peilittömän järjestelmäkameran... (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Mihinkä maailma on menossa? (Digkuvaus).
 • Lightroom 6 (Kuvankäsittely). ...Jotta kaikki ei olisi liian yksinkertaista, onnistuin asentamaan molemmat ohjelmat iMaciin, mutta MacBook Prohon ei Lightroom suostu asentumaan 6-7 tunnin työlläkään. Photoshop elements asentui hienosti.... ...Niin, kone on siis vuoden 2015 MacBookPro macOS Sierra 10.12.6 käyttöjärjestelmällä ja pöytäkone tämän vuoden iMac samalla käyttöjärjestelmäversiolla....
 • Teleä Fujiin (Optiikka).
 • Canon 6D mk II (Järjestelmädigit). Nyt on jonkin verran kokemusta 6D2 rungosta. Verrokkina on 5D2 ja onhan se ero huikea. Kun käyttää edes sinne päin arvoja kuvia otettaessa, niin kyllä sillä ihan kohtuulisia kuvia saa vaikka testeissä ei juurikaan kehuja ole saanut.
  6D2 vs 5D2 onnistuden vs epäonnistuneiden tarkennuksien määrässä on iso ero. Muodostelmaluisteluesitykseksessä kesto noin 3 min tulee otettua sen verran monta kuvaa helposti 300-400 kpl. Kutosella otetuista vain murto-osassa on ongelmia tarkennuksen kanssa. 5D2 kuvista useamman saa heittää bittiavaruuteen.
  Ainut miinus verrattuna 5D2 on rungon koko. 6D2 on mid-size kokoa ja tuntuu käsissä vähän olemattoman kokoiselta, kun on tottunut isoon runkoon akkukahvalla.
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Canon EOS 6D (Järjestelmädigit).
 • Kumpi on ompi parempi ostos (Järjestelmädigit).
 • Potretti setti (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Peko.la (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Kuutamouinille? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Pyhäinpäivä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eikö muut käyny kynttilöitä kattelemassa? Puolille öin piti venata, että sai vähän aikaa rauhassa touhuta, ilmeisen suosittu päivä käydä hautuumaalla ainakin oulujoen hautuumaalla oulussa.
 • www.ilkansivu.net (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Keep It Simple! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Raven.
 • TEEMA: Moottoriurheilu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kahdelta kuvaajalta uutta.
 • Halloween (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Puhallettu 30 sekunnissa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ketku siestaa viettämässä. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuva muutaman vuoden takaa, löyty kettukuvat taas kovoja läpikäydessäni. Ei ole citykettu, vois sanoa vaikka landekettu. Niillä oli pesä vanhan heinäladon alla, lähellä kylläkin pieni pienteollisuusalue. Eli ei oikeita villi kettuja. :D Muutaman kerran sain niitä kuvattua silloin, monta tyhjää retkeäkin tuli tehtyä sinne. Ja pakko myöntää että saivat miulta kyllä kuvauspalkkion oikeen lihan muodossa, annoin niille kaupasta ostettua raaka karjalanpaistilihaa paloina. Arkoja olivat ajoittain, toisinaan eivät 30 metriä lähemmäksi tulleet, joskus taas pääsi läheltäkin pentuja kuvaamaan.
 • Luuranko (2017) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hell Patrol.

Ilkka Rytkönen, Fujifilm Fujinon XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR WR laajassa kokeilussa. 5.11.2017. Paperillahan tämä Fujin tele kuulostaa houkuttelevalta, sillä paketti soveltuu hyvin monipuoliseen telekuvaamiseen, mikäli valoa on tarjolla riittävästi. Objektiivi on kooltaan sellainen, ettei se vaadi järkyttävän isoa reppua ja paino mahdollistaa käsivarakuvaamisen. Kun tähän yhdistää vielä viiden aukon kuvanvakaajan, nopean automaattitarkennuksen ja sääsuojauksen, niin aletaan kyllä olla jännän äärellä.

 • Fujin pitkä telezoom on hieno objektiivi, jolla kuvailee mielellään. Polttovälin ja painon suhde on sellainen, että aktiivikuvaajan on helppo ottaa tämä mukaan lihasvoimalla. Kokoa objektiivilla on sen verran, että akkukahva, tai muu lisäkahva on melkeinpä pakollinen kaveri tämän kanssa. Kuvanlaatu on oikein hyvää tasoa, vaikka terävyys laskeekin pisintä polttoväliä kohti. Tätä voi paikata pienellä himmentämisellä. Tarkennus on erittäin nopea ja esim. X-T2:n kanssa yhdistelmä hätyyttelee perinteisiä peilivehkeitä tässä suhteessa. Hyvä kuvanvakaaja, sääsuojaus sekä telejatkeen käyttömahdollisuus täydentävät paketin kiitettävälle tasolle. Hintaa tällä komeudella on pyöreästi 2000 euroa.

Aamulehti, Pälkäneläinen mies ottaa uskomattomia valokuvia kuusta: "Kuvan otolle on aikaa vain muutama sekunti". Pälkäneläinen Eero Mäki-Mantila, 28, on harrastanut valokuvausta viisi vuotta. Hänen mielenkiintonsa on aina kohdistunut nimenomaan maisemakuvaukseen. Täysikuun tai ainakin lähes täyden kuun kuvaamiseen on Mäki-Mantilan mukaan aina muutama päivä aikaa per kuukausi. Tällöin pitäisi vielä osua pilvetön taivas kuun eteen. –Täysikuu nousee auringon laskiessa, eli kesällä myöhään illalla ja talviaikaan jo aikaisin iltapäivällä. Mikäli haluaa maisemaa samaan kuvaan kuun kanssa niin yhden valotuksen taktiikalla aikaa on +/- 30min auringonlaskusta, hän kertoo.

 • –Mitä pidempää polttoväliä käyttää kuuta kuvatessa, niin sitä suuremmalta kuu kuvassa näyttää. Ja mitä kauempana kuun vieressä tai edessä oleva kohde on, niin sitä suuremmalta kuu suhteessa kohteeseen näyttää, valokuvaaja kertoo.
 • Facebook
 • Flickr

Haku Pohjanmaan valokuvakeskuksen Portfoliopäivään päättyy huomenna. POVA järjestää yhdessä valokuvausseura Ibiksen kanssa Portfoliopäivän Vaasassa Taidehallin ja Ibiksen tiloissa lauantaina 18.11.2017.

Petteri Järvinen, Bittimittari.

 • Mobiilidata vs. kiinteä VDSL-yhteys. 3.11.2017. Kyse on siis kiinteästä liittymästä, jossa operaattori tuo valokuidun lähelle asukkaita ja jakaa viimeisen pätkän koteihin vanhaa kuparikaapelia (puhelinliittymää varten) pitkin. ...Kiinteän liittymän etuna on tasainen nopeus ja toiminnan luotettavuus, rajoituksena taas sen huonompi saatavuus ja paikkasidonnaisuus.
 • Google Wifi -tukiasema. 4.11.2017. Asemia myydään myös kolmen pakkauksissa hintaan 375 euroa (kolmas asema siis puoleen hintaan). Yksittäisen aseman hinta on 149 euroa. Valmistajan mukaan se riittää 140 neliön koteihin. Kolme asemaa kattaa jopa 420 neliötä. Kuuluvuus riippuu tietenkin talon rakenteista. Asema tukee ac-standardia. Pohjassa on usb-c-virtaliitin sekä kaksi Ethernet-porttia. Tähän saa siis kiinni yhden langallisen laitteen, mutta siinä se. ...Google Wifistä puuttuu usb-portti sekä laitekohtainen nopeuden hallinta. Myös Ethernet-portteja voisi olla pari lisää. Muutoin laite täyttää tehtävänsä mainiosti.

Älypuhelimista.

 • Helsingin Uutiset, Edullinen Huawei vai kallis iPhone? – Näillä 3+1 vinkillä valitset itsellesi sopivan kännykkäkameran. Mitä uudempi ja kalliimpi luuri, sen parempaa tekniikkaa siitä löytyy, sanoo Elisan kehityspäällikkö Mikko Pukkila. – Hyvän yleiskameran saa 200–300 eurolla. Mutta eron huomaa kyllä kallimmissa hintaluokissa, Pukkila sanoo. Kännykkäkameroiden valovoimassa on tapahtunut uskomatonta kehitystä. Parhaimmilla puhelimilla saa jo parempia kuvia hämärässä kuin vähän vanhemmalla järjestelmäkameralla, Mikko Pukkila sanoo.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • 5 Lighting Setups You Can Do Using an Octabox.
 • 9 of the Best Apps to Help You Do Awesome Mobile Phone Photography.
  • Camera+ for IOS. Erikseen aukko ja suljinaika. Tarkennuspiste. Valotuksen korjaus. Valotuksen lukitus.
  • ProShot – for IOS and Android. Kuten Camera+.
  • Snapseed. Kuvien käsittelyä, monenlaista.
  • Wordswag – for IOS and Android. Tekstiä kuvaan, vesileima.
  • Hipstamatic – for IOS. Suotimia, retroa kuvaan.
  • Retro Camera – for Android. Retroa, viisi kameraa, viisi vintage-asetusta, kuviin naarmuja jne.
  • Prisma – for IOS and Android. Kuvista taidetta, eri taiteilijoiden tyyliin.
  • Diana – for IOS and Android. Kaksoisvalotus.
  • Waterlogue – for IOS and Windows 10 devices. Vesivärit.

ePhotozine.com, Autumn Photography Walk Advice.

Petapixel.com, Ep. 226: Sue a Giant and You Might Get Squashed – and more. Podcast. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

Earthboundlight.com, There is Only You and Your Camera. 5.11.2017. Lopulta kaikki on kuitenkin kiinni kuvaajasta.

Dpreview.com, Canon EF-M 22mm F2 STM sample gallery. Ei mikää uusi objektiivi, sopii erinomaisesti peilittömiin. Ns. pannukakkumalli. Sopii hyvin myös videokuvaukseen. Polttovälivastaavuus 35 mm. Paino 105 g. Suomen hinta on 270 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valovuoto.fi, Haastattelussa: Krista Ylinen. 4.11.2017. Krista on luonto- ja hääkuvaaja, joka kirjoittaa artikkeleita luontokuva- ja kameralehtiin kuvaamisen ohella. Haastattelussa kuulemme muun muassa Kristan mietteitä siitä, millaista luontokuvaaminen on napapiirin puolella. YouTube-video, kesto 6:34.

Polku.net, Makupalat, Syksyn tunnelmaa. Ulla Tuomela 2.11.2017. ...Kokeilin syksyn kuvissani myös monivalotusta, jolla saa impressionistisen vaikutelman. Mielenkiintoinen vaihtoehto tuo vaihtelua kuvaamiseen.

Peko.la. Vlog. Blog. Instagram. Tässä poimintoja blogista:

Yle, Läheistensä menehtymistä taltioinut valokuvaaja: "Kuolemalta pitää ottaa pois sen voimaa". Valokuvaaja Kimmo Räisänen on kuvannut lapsuudenperhettään 30 vuoden ajan, myös vanhempiensa ja siskonsa kuoleman. Saako kuolevaa kuvata? Räisänen kertoo, millainen kuva on kaunein muisto. "Aloin kuvata lapsuuden perhettäni 1980-luvun alussa ensimmäisen kameran hankittuani. Etenkin isä oli hyvä malli, hän ei turhia poseerannut. Isäni kuoli vuonna 2009, siskoni vuonna 2014 ja äitini vuonna 2015. Jatkoin kuvaamista menetysten hetkillä ja niiden jälkeenkin, kun olin sitä kerran koko ajan tehnyt.

Yle, Miten kannattaa säilyttää valokuvat? – museon asiantuntija antaa vinkkinsä. Hyvin säilyneistä valokuvista voi olla hyötyä tulevaisuuden sukututkijoille. Tässä seitsemän vinkkiä niin paperi- kuin digikuvienkin säilyttämiseen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Autumn Photography Walk Advice.

Dpreview.com, Photo story of the week: Fire and Ice. Grönlanti.

The Online Photographer, LR Replacement Photo Editing Software. Mike on käyttänyt 24 vuotta Photoshoppia. Nyt haussa vaihtoehto Lightroomille.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Hardware Store LED Strip Lights for Photography and Video.

Thephotoargus.com, Kitchenography: The Art of Kitchen Photography.

Techradar.com, Best entry-level DSLRs: what to look for and what to buy in 2017.

Kamera & Bild, Sofia Blomgren: Så fryser hon fast känslan. Haastattelu. Michael Monroe ensimmäisen festivaalikuvauksen kohteena. Konserttikuvaaja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Peter Forsgård ja Matti Sulanto, Valoaalloilla, podcasteja. Uusin:

 • Vanhat klassikkokuvat –ketä kiinnostaa. Kesto 22:21. Matti kertoo muistikortin ostamisesta Vietnamissa, koska jo toinen kortti hajosi reissussa. Onko vanhojen klassikkokuvien katselussa enää mitään mieltä ja kiinnostavatko ne nuoria kuvaajia? Mitä järkeä on omalla valokuvauksella yrittää jäljitellä toisten kuvaajien kuvia? Lyhyet kommentit Suomen joukkueesta valokuvauksen mestaruuskisoihin.

Ension kuvablogi.

 • Ruskamaisemia Kolilta. 20.10.2017. Olin kolmisen viikkoa sitten Kolilla vaeltamassa 30.9.-1.10.2017 välisenä aikana. Kävin käveleen Heräjärven pohjoispään kierroksen kolmen kaverini kanssa. Kahden kaverini kanssa menimme jo myöhään perjantai iltana Pirunkirkolta Ala-Murhin telttapaikkalle yöksi. Siellä olimme kolmestaan yötä teltassa ja aamulla kolmas kaverini tuli paikalla ja lähdettiin siitä sitten neljästään tarpomaan.
 • Ruskamaisemia Kuopiosta. 29.10.2017. Tänä syksynä oli komea ruska. Kävin muutamia kertoja kuvaamassa ruskamaisemia ja yksityiskohtia täällä Kuopiossa. Kävin kuvaamassa mm. sataman ja Väinölänniemen alueella, mutta parhaimmat ruskamaisemat näkyivät Puijon tornin huipulta. Kuvat on otettu eri linsseillä polttoväliltä 12-400mm, mutta annetaampa itse kuvien kertoa loput.

Ammattivalokuvaajat.fi.

 • World Photographic Cup 2018 joukkueen kuvat julkaistu. 31.10.2017. World Photographic Cup 2018 joukkueen kuvat julkaistu World Photographic Cup 2018 -kisassa mukana olevat kuvat saa nyt julkistaa. Näillä kuvilla Team Finland on kisassa mukana. Kilpailun kunkin sarjan finalistit julkaistaan alkuvuodesta ja varsinainen palkintogaala on toukokuun alussa Australiassa. Sitä ennen keväällä palkitaan myös jokaisen mukana olevan maajoukkueen paras kuva.

Yle, Valokuvataiteilija kuvasi uuden version Suomen vanhimmasta valokuvasta – "Dagerrotypia on hankalin tapa kuvata". Henrik Cajander kuvasi Suomen ensimmäisen valokuvan Turussa 3.11.1842, eli tasan 175 vuotta sitten. Nyt sitten uusi versio.

Ilta-Sanomat, Näetkö kuvassa mitään outoa? Syytä olisi – kukaan heistä ei ole oikea ihminen. Esimerkiksi tämän jutun pääkuvassa olevia ihmisiä ei oikeasti ole olemassa. Sen sijaan tekoäly käytti kuvien luomiseen 30 000 oikeaa valokuvaa julkkiksista.

Yle, Whatsapp, kypäräkamerat ja tutkapannat ovat metsästyksen arkipäivää – Voiko hirvijahti muuttua liian helpoksi? – Tutkapannan ohjelma näyttää tarkkaan koiran liikkeet, ja tässä näkyy myös, että Caija haukkuu yli 100 kertaa minuutissa. Tällä hetkellä se on 260 metrin päässä meistä, mutta on mäen takana niin haukku ei kuulu tähän, Juhani Raatikainen selventää tutkapannan tietoja. – Kyllähän nämä tuovat mielekkyyttä passipaikalla seisomiseen. Jokainen seuran jäsen voi halutessaan seurata koiran liikkeitä liki reaaliajassa puhelimestaan. On siinä oma jännityksensä, Juhani Raatikainen kuvailee.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, Around the Web on a Friday (44th Week of 2017). Tällä kertaa useampikin mielenkiintoinen aihe.

Techradar.com, 7 tips for taking stunning firework photos.

Lensrentals.com, blog, Testing Lenses: Stopped-Down MTF Curves. Testirutiineihin kuuluu aina kymmenen objektiivin otos, yksittäiset huonommat ja paremmat versiot eivät silloin vaikuta tuloksiin. Mutta on mahdottomuus testata kaikilla aukkoarvoilla. Mikä on ratkaisu.

Kamera & Bild, Dags att ansöka till Young nordic photographer 17. Nuori = alle 36-vuotias. 10.000 euroa ja oma näyttely Fotografiskaan. Apuna oma mentori. Vaatimuksina pohjoismaiden kansalaisuus, ikärajaan mahtuminen ja valokuvauksen alalta korkeakoulututkinto tai vastaava ammatillinen koulutus. Hakuaikaa on 3.12.2017 asti. Näyttely sitten keväällä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Posti ei enää anna tarkistaa pakettia ennen maksua. (Sana on melkein vapaa). Postin sivuilla ei (tietenkään) mitään aiheesta. Postin sisäiset ohjeet muuttuivat 1.7.2017. Vielä keväällä poliisikin suositteli sivuillaan petosten kitkemiseksi tätä toimenpidettä (postiennakkolähetyksen avaaminen tarkistamista varten jo postissa, jos lähettäjä on tämän sallinut). Matkahuolto tarjoaa vastaanottajalle paketin tarkastuksen (jos etukäteen sovittu).
 • Vuoden luontokuva 2017 (Sana on melkein vapaa).
 • Jos nyt hankkisit peilittömän järjestelmäkameran... (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • D300 Tarkennuksen hienosäätö (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Lisätietoa. D300:ssa ei voi käyttää livewiev:ä tarkennuksen hienosäätöön, Joissain uudemmissa malleissa voi. Kamera pitää olla suorassa kohteeseen nähden (testitaulu,jostain voi varmasti tulostaa?)....
 • Hintavinkit (Myydään).
 • Pesinnän kuvaaminen. (Kuvaus yleinen).
 • DxO hankki Nik Collection:in itselleen (Kuvankäsittely).
 • A7rIII (Järjestelmädigit). Sony. 139 viestiä.
 • Kumpi on ompi parempi ostos (Järjestelmädigit).
 • Sony A9 (Järjestelmädigit).
 • Poronjäkälä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • TEEMA: koirakuvia, osa 2 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kaksi uutta koirakuvaa.
 • Kellumisia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Hepoköngäs-panoraama (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Linkin takana puolen illan säätämisen tulos. 60 kuvaa 90mm macrolla... Miksi tämä kuva tarvitsi 60 erillistä kuvaa? Avaisitko kuvaustapaa? ...Panoraama-päällä olikohan viidessä pystyrivissä 10 kuvaa vaakaan. Limitetty karkeasti 40% kuvausvaiheessa, tämä on tarpeettoman paljon, mutta pelasin varman päälle. Taivasosiolle haarukointi ja lumiositeettimaskattu. Yksittäinen ruutu näyttää tältä. Kuvaa on aavistus myös vielä kropattu.
 • Tummien vesien (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Vau! Sukkula-Sorsa :D Tää pisti hymyn huuleen.
 • Teema: Drone-kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Monta uutta kuvaa. Ja keskustelua, aiheesta.
 • Ruoste (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuva ja kommentit (kylläpä on kolmiulotteisen näköinen kuva...).

Gotech.fi, Kodintekniikan kauppa vilkastui vuoden kolmella ensimmäisellä neljänneksellä. 2.11.2017. Suomen vuoden 2017 ensimmäisen yhdeksän kuukauden myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (v. 2016). Kamerakaupan pitkä alamäki kääntyi nousuun vuoden 2017 aikana. Eniten myyntiään kasvattivat peilittömät järjestelmäkamerat (60,5 %) ja peilietsinkamerat (25,0 %). Pelittömien mallien keskihinta nousi peräti 50,6 prosenttia, ja niiden osuus järjestelmäkameroista on kappalemäärissä mitattuna 38,3 prosenttia ja myynnin arvon mukaan laskettuna 35,5 prosenttia. Action-kameroiden suosio jatkoi sekin nousuaan (21,4 %).

 • (Vielä aamulla 3.11.2017 puuttui tiedotteen lopusta linkki tarkempiin arvoihin - kappaleet, euromäärät, vertailut vuoden takaiseen tilanteeseen, koko tilasto graafeineen. Toivottavasti tiedot myöhemmin ilmaantuvat... Katsotaan).

Kamerakoulu.fi, Filmikuvaajia on enemmän kuin voisi kuvitella. 2.11.2017. Isoin yllätys koko tässä asiassa oli kuitenkin se, että en ollut suinkaan ainoa filmiinpalaaja. Käännyin luonnollisesti internetin puoleen palauttaakseni mieleen miten filmikuvaus ylipäänsä toimii. En kuollaksenikaan muistanut miten esimerkiksi filmi ladattiin kameraan. YouTubestahan löytyikin paljon oppaita asian tiimoilta. Hieman yllättävän paljon. Kyseessä ei edes ollut pari yksittäistä videota vaan löysin suureksi hämmästyksekseni filmikuvaukselle omistettuja kanavia ja kokonaisia yhteisöjä. Innokkaana Instagramin käyttäjänä huomasin, että myös sosiaalisessa mediassa filmikuvat olivat täysissä ruumiin- ja sielunvoimissaan.

Mikrobitti.fi, blogit, Kuvat valtasivat somen ja sydämet. Facebookin kuukausittainen käyttäjämäärä ylitti kesäkuussa kaksi miljardia. Lukema on noin puolet kaikista netin käyttäjistä. Lopuista valtaosa on kiinalaisia, jotka eivät Facebookiin pääse. Yhdessä keskeisessä mittarissa Facebookilla on parannettavaa: käyttäjien aktiivisuudessa, joka on ollut laskussa. Vuonna 2016 palvelussa kirjoitettiin kolmannes vähemmän kommentteja kuin vuonna 2015. Useimmille tärkein syy Facebookissa olemiseen on edelleen yhteydenpito tuttavien kanssa, mutta painopiste on siirtymässä vähitellen ajankohtaisten uutisten ja muiden sisältöjen seuraamiseen.

 • Somepalveluissa on pitkään seurattu, mikä saa käyttäjät osallistumaan eli klikkaamaan, tykkäämään, kommentoimaan ja jakamaan. Tulos on selvä: kuvat saavat noin kaksi kertaa enemmän reaktioita kuin pelkät tekstijulkaisut. Edelleen videot ovat lähes tuplasti osallistavampia kuin kuvat.

Länsiväylä, Länsiväylän valokuvaaja palkittiin Vuoden kaupunkilehtikuva -kisassa. Länsiväylän uintiaiheisen jutun pääkuvana julkaistu otos Ahti ui saavutti toisen sijan Vuoden kaupunkilehtikuva -kilpailussa. Sisarlehti Helsingin Uutisten valokuvaaja Johanna Erjonsalo vei kisassa voiton. Kolmanneksi sijoittui Riina Sydänmaanlakka Suur-Jyväskylän Lehdestä. Erjonsalo kuvasi voittoisassa otoksessaan tiiviin kasvokuvan muusikko Samuli Putrosta.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Sysmän Kuvapalvelu, Sysmä. Sysmän Kuvapalvelu -yritykselle etsitään jatkajaa Sysmässä. Luovutetaan korvauksetta nykyinen liiketoiminta ja siihen liittyvät koneet, laitteet ja myymäläkalustot. Nykyisen liikehuoneiston vuokra tulee olemaan yrittäjäystävällinen. Uuden yrittäjän ei tarvitse olla valokuvausalan ammattilainen, koska se on vain yksi osa toiminnasta, mutta ainakin passikuvaus pitää hallita. Myymälässä on pikakuvapalvelu. Kopio/tulostuspalveluun liittyy mainosten, ohjelmalehtisten yms. suunnittelu ja valmistus. Kehystystyö on tärkeä osa palveluita. Matkapuhelimet ja liittymäpalvelut ovat myös valikoimassa. Alkuopastus kaikkien näiden palveluiden tuottamiseen ja neuvoa jatkossakin, jos tarvetta siihen on.

 • Yritys on elinkelpoinen, työllistää ainakin yrittäjän kokopäiväisesti ja kehittämismahdollisuuksiakin löytyy. Asiakaskunta tulee Sysmästä, Hartolasta, Joutsasta ja Luhangasta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Sony A7RIII (and a Related Opportunity). Mike kirjoittaa Sony uusimmasta järjestelmäkamerasta, peilitön, 42 megapikseliä. Vanha II-malli on nyt tai pian edullinen ostos.

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, Förstora dina bilder med artificiell intelligens. Kaksi venäläistä asialla. Sivuille voi upata kuvansa ja katsoa, mitä tapahtuu.

 • Letsenhance.io Vaatii kirjautumisen (joko Facebook tai rekisteröinti)

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Vuoden luontokuva 2017 (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
  • jääpyörrekuva löytyy vuoden 2012 palkituista (Voi olla, että kyse ei ole kuvankäsittelystä... pyörre voi pyöriä vinhasti. Ensivaikutelma katsojalla on, että kuva näyttää oudolta.)
 • D300 Tarkennuksen hienosäätö (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Miten käytännössä, säädättekö livewiew:n avulla vai testikuvilla ?
 • RIP Lexar... (Muut). Lexar onkin peeniks-lintu ja nousee tuhkasta... Silloin kun tämä ennenaikainen uutinen Lexarin kuolemasta julkaistiin, tilasin 128 GB 2933x -kortin hintaan 160 EUR. Nyt se maksaa reilusti yli 200 EUR, jos sitä nyt jostain saa.
 • A7rIII (Järjestelmädigit). Sonyn uusin. 119 viestiä.
 • Peilitön tulevaisuus! Milloin DSLR haudataan? (Järjestelmädigit).
 • Pentaxin uutuuksista huhuja (Järjestelmädigit).
 • Yi-M1 ja päivitetty firmware (Järjestelmädigit). Kiinan ihme Yi-M1 peilitön järkkäri on saanut uuden firmware joka korjaa ja lisää paljon puutteita: ... Hinta on muuten sellaista 320€, kittiobjektiivin kanssa (ebay).
 • Kumpi on ompi parempi ostos (Järjestelmädigit).
 • Ruoste (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Poronjäkälä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Metsässä jahtikaverin kanssa kouluttamassa mäyräkoiraa. Kuunneltiin ajoa ja odotellessa kuvasin, minkä päällä seisoin.
 • ALIMAK + 1 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Nyt se on jo rekan kyydissä... (rakennushissi).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Petteri Hautamaa, Canon 5D mk4 vs Canon 5D mk3 lintukuvauksessa. 26.10.2017. Olen kuvannut kohta vuoden ajan luontoa 5D mk3 ja 5D mk4 rungoilla rinnakkain. Tätä ennen takana oli kokemusta kolmosella lähes neljä vuotta. Runkojen keskinäiset käytännön erot ovat hahmottuneet aika hyvin käytännön tilanteissa. Tuon tässä esille joitakin pääasiassa lintukuvauksessa ilmenneitä havaintoja ja eroja. Netti on pullollaan nelosta ylistäviä mielipiteitä ja arvosteluja. Keskityn nyt arvioimaan puolueettomasti ”hypetykseen hyppäämättä” molempia runkoja minulle ominaisissa luontokuvaustilanteissa suomen oloissa.

 • Nelonen on näistä varmasti ominaisuuksiltaan parempi, mutta sen osto kirpaisee ja pakottaa väkisin miettimään vaihtoehtona 1DX mk kakkosta, joka tarjoaisi lintukuvaajan näkökulmasta paljon enemmän. Nelonen on hyvä kamera monella kuvauksen saralla, mutta se ei mielestäni ole lintukuvaajan ykkösvalinta. Käytän itse kolmosta ja nelosta tilanteen mukaan. Esim. hämärän hitaiden suljinaikojen hirvieläinkuvaukset autosta ovat kolmosen tonttia, kun taas videokuvaukset puhtaasti nelosen vahvuusaluetta.

Ville Suorsa, Syksyinen arboretum. 27.10.2017. Syksyllä 2017 ruska oli mielestäni monin paikoin poikkeuksellisen komea. Läheltä löytyi myös hyvä kuvauskohde, jossa monipuolinen puulajisto tarjosi hienot puitteet ruskakuviin. Lisänä tietysti virtaavaa vettä Liminganjoen muodossa. Oheiset kuvat on otettu lokakuun alussa Limingassa, Alakestilän arboretumin alueella, joka onkin tullut minulle tutuksi kuvauskohteeksi viime aikoina.

Yle, Digitreenit: Tutustu kännykkäkameraasi ja ota parempia kuvia. 1.11.2017. Kännykkäkuvia on helppo muokata jälkikäteen, mutta myös kuvanottoa edeltävät asetukset kannattaa ottaa haltuun. Niistä on apua esimerkiksi haastavissa kuvaustilanteissa. Halutessasi saat talletettua kuvaan myös tiedon kuvauspaikasta.

 • Mistä löydän kameran asetukset?
 • Apuruudukko pitää horisontin suorassa ja auttaa sommittelussa
 • Sarjakuvauksella et menetä silmänräpäystäkään
 • Kuvaa riittävässä koossa
 • Säädä valotus sopivaksi
 • HDR-kuvaustila tuo lisää sävyjä isoihin valoisuuseroihin
 • Tallenna kuvaan tieto kuvauspaikasta

Hilavitkutin.com, Uskomattoman realistiset vanhojen valokuvien animoinnit sekä väritykset.

TE-palvelut, Tuntiopettaja, valokuvaus, Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä, Jyväskylä. Haetaan Jyväskylän ammattiopistoon Kankaan luovalla kampuksella järjestettävään kuvallisen ilmaisun perustutkintokoulutukseen valokuvauksen päätoimista tuntiopettajaa. Kokoaikatyö, työn kesto yli 12 kk. Haku päättyy 16.11.2017 klo 16:00.

Suomen Canon, Haaveena bongata lintuja tai nähdä merimerkit paremmin? Canonin uusi kiikarimallisto esittelyssä. (lehdistötiedote). Hinnat 1500 - 1700 euroa. Korjaus silmälasien käyttäjille +/- 3.0 dioptria. Painot ilman paristoja 775 g - 780 g.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Techradar.com, Why every photographer needs three tripods. Kullekin jalalle yksi.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Seeing Insects as Sculpture. 11 kuvaa ja teksti.

Thephotoargus.com, Straps for Smartphones.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.11.2017   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Harvinaisen kuningaskalastajan kuvauksesta kehkeytyi erikoinen riita – mies kuvasi lintua, viranomainen lähetti 150 euron laskun ja maanomistaja vei asian oikeuteen. Harva tietää, että pesivän linnun kuvaaminen voi vaatia poikkeusluvan. Salolainen luontokuvaaja Ana Schorin on kuvannut Perniössä virtaavaa Kiskonjokea ja joella asuvia eläimiä vuosikaudet. Viime vuonna Kiskonjoen töyräälle muutti pesimään kuningaskalastajapari. Schorin kuvasi lintuja tänä kesänä niiden pesimäaikana.

 • Varsinais-Suomen ely-keskuksen ylitarkastaja Tapio van Ooik kertoo, että luonnonsuojelulaki kieltää kaikkien rauhoitettujen eläinten häiritsemisen. Häirintäkielto koskee kaikki lintulajeja pesimäaikana.
 • Liminkalainen luontokuvaaja Jari Peltomäki on hakenut kaksi kertaa poikkeusluvan tunturipöllön pesinnän kuvaamiseen. ”Periaatteessa kuvaaja tarvitsisi kaikkien pesivien lintujen kuvaamiseen luvan. Poikkeuslupa on yleensä tarpeen, jos kuvaa esimerkiksi harvinaisen petolinnun tai pöllön pesintää pitkäaikaisesti”, Peltomäki sanoo.

Ilta-Sanomat, Seikkailijat paljastavat Suomen 4 kiehtovinta hylättyä paikkaa – jos käyt, ole varovainen. 11.9.2017. Urbanex Ninja on suomalainen sivusto, joka esittelee kohteita, joita ei näy tavallisissa matkaoppaissa. Sivuston tekijät kertovat kohteiden sopivan ihmisille, jotka kaipaavat nähtävää perinteisten museo- ja kirkkokierrosten sijaan.

HS, Karvakuonot Halloween-asuissa. Kuvakooste. 30.10.2017.

Mikrobitti.fi, Näin salaat massamuistin. Tavallista pc:n kiinto- tai ssd-levyä voi lukea vaivatta käyttöjärjestelmän ohi joko asentamalla massamuisti toiseen koneeseen tai käynnistämällä tietokone toiseen käyttöjärjestelmään. Puhelinten ja tablettien massamuistien lukeminen tällä tavoin on hankalampaa, mutta onnistuu oikealla osaamisella ja välineillä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Unforgettable Photos from One of the World’s Last Matrilineal Societies. Kiina.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

 • This is Trump’s New Official Portrait. Tammikuun versio syrjään. Nyt hymyillään. Eikä taustalla ole vähän erikoisen näköistä sinisävyistä Valkoista taloa.
 • What IS a Professional Photographer? Kaikki ovat nykyään valokuvaajia.
 • This Website Uses AI to Enhance Low-Res Photos, CSI-Style. Vaatii rekisteröitymisen, sitten voi itse kokeilla toimivuutta. 4x resoluutio. Kestää muutaman minuutin. Jpg-virheet pois, yksityiskohdat ja reunat kuvaa suurennettaessa sekä AI:n käyttö luomaan sellaista, mitä ei suurennetussa versiossa ole ennestään.
 • Review: Polaroid Originals’ OneStep 2 is Familiar and Exciting. Polaroidin tarina piti päättyä jo vuonna 2008. Mustavalkoversio Polaroidista ei ole paljoa muuttunut. Värifilmi on sitten sitäkin enemmän kehittynyt. Minuutti kaksi niin kuva melkein valmis, 15 minuutin jälkeen kokonaan valmis. Parempi kuin Instax Square. Kiinteä tarkennus kamerassa. Etsin on iso. Linssi on tehty akryylistä. Hinta $99. Kova haasta markkinajohtaja Fujille. Kuvan hinta $2, Fujilla $1.40.

IR, Fujifilm GF 23mm f/4 Field Test: The widest lens for the Fujifilm GFX impresses across the frame.

Pdnonline.com.

The Online Photographer, There is No Such Thing as Image Quality. Laatu on aina subjektiivinen käsite. Ainakin silloin kun ei puhuta puhtaasti teknisestä laadusta. Parempi puhua ominaisuuksista.

Thephotoargus.com, Camera Sling Straps, Two-Camera Harnesses, Camera Holsters and Vests. Nyt menossa osa 3. Tässä osassa jo kattavampi esittely tarjonnasta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Lokakuun 2017 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset