Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Marraskuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Lokakuu 2016

31.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog.

 • Nokia Lumia 1020 - Sony Xperia X Performance, 8.9.2016. Vaihdoin lähes kolme vuotta käytössäni olleen Nokia Lumia 1020 älypuhelimen (650e) Sonyn Xperia X Performanceen (700e). Suurena apuna valinnassa oli hyvistä kamerapuhelimista perillä oleva ystäväni Vesku. Vielä en osaa sanoa Sonyn lippulaivasta kännykkäkamerarintamalla sen enempää kuin että hyvältä vaikuttaa. Valitsemani väri on valkea.
 • Canon Eos1 DX - Canon Eos 1 DX MarkII test, 27.8.2016. Kuvia.
 • Canon CPS kortti, 4.10.2016. Canon Professional Services -palvelu, mitä se tarkoittaa?
 • Tringa kokoontuu edelleen, 6.10.2016. Tänään torstaina 6.10.2016 kävin pitkästä pitkästä aikaa Tringan kokouksessa Krunikassa, jossa Tringa kokoontuu Tieteiden talolla. Kun minä liityin Tringaan Paul Segersvärdin innoittamana vuonna 1975 ,kokoonnuttiin hienosti Säätytalolla, joka on siis kaikille säädyille. Hippilintumiehiä katsottiin siellä ehkä joskus vähän vinoon, ja aika pian remontin jälkeen sieltä tulikin kenkää. Välillä kokouksia oli mm. Porthanian yliopistolla.
 • Söikö kettu kärpässieniä? 7.10.2016. Kuva kärpässientä syövästä kuvasta olikin lavastettu. Kuvaajien ei ollut tarkoitus saada kettua syömään myrkkysientä? Kuvan tarina.
 • Taigarautiaisten syksy 2016, 21.10.2016. Siperianrautiainen voisi olla osuvampi nimi linnulle, joka asustaa taigametsän liepeillä, tundran ja metsän välimaastossa. Taiga on kaunis nimi, sopivan lyhyt, pidän taiga-nimisistä linnuista ihan jo nimen perusteella, mutta taigarautiaisen kanssa on vähän hankala tilanne, sillä sen nimeä on jo kerran muutettu.

HS. Maailma kuvina.

Helsingin Uutiset, Revontuli-bongari: Arkinen revontuli on harmaata utua – näin saat sen värit näkyviin. Kamera näkee esimerkiksi revontulet eri tavoin. – Värit ovat siellä, mutta meidän silmiämme ei vain ole tehty sellaisiksi, että näkisimme värit pimeässä. – Arkinen revontuli on harmaata utua, joka näyttää sumupilveltä veden päällä. Usein kuvauspaikalla näen vain himmeän kaaren pohjoisella taivaalla. Heti kun kameran kytkee päälle, sieltä erottuvat revontulien värit. Kommonen kertoo, että revontulien huippuhetket voivat kestää vain viisitoista minuuttia ja sitten ne taas laantuvat joksikin aikaa. Kuluneen viikon aikana revontulia olisi ollut jälleen nähtävissä Uudenmaan seutuvilla, jollei taivas olisi ollut pilvessä.

Kamera-lehti,fi, Ajatuksia valokuvasta: 60 kuvaa sekunnissa. Peter Forsgård. Tällä kertaa pohdin, mitä kuvaamiseen vaikuttaa, kun uusilla kameroilla päästään kuvaamaan still-kuvia jopa 60 kuvaa sekunnissa. YouTube-video, kesto 6:30.

Helsingin Uutiset, Testasimme: Vr-lasit päässä pääsee paikan päälle – ja nyt myös tulevaan kotiisi! Kiinteistönvälitysalalla 22 vuotta työskennellyt Saara Murtovaara toivottaa vr-silmikot tervetulleeksi lisäksi asuntomarkkinoille. – On kaikkien etu, että kohteesta saa mahdollisimman todenmukaisen käsityksen etukäteen, ja sinne voi vaivattomasti palata sen jälkeen, kun on vieraillut paikan päällä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Halloween Photography Tips.

Dpreview.com, Carry-everywhere convenience: Sony RX100 V samples gallery update.

Fotosidan.se, SVT-dokumentär om Lovisa Ringborg. Kuvia unen ja todellisuuden rajamailta. Kesto 54:42. Katselu näytti onnistuvan Suomestakin.

Kamera & Bild, Så får hon bilden att poppa – med blixt. Haastattelu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Yle Luonto ja Ympäristö, Auton alta kameran taakse – Hannu Hautalalla on intohimoinen suhde luontoon. Hannu Hautala ei luovuta. Suomalaisen luontokuvauksen ikoni raahautuu naavaiseen etelä-Kuusamon ikimetsään suksisauvat kädessä. Lonkka reistailee. – Viimeinen vuosi on ollut terveydellisesti hankala. Liikkuminen on muuttunut vaikeaksi. Kohta vissiin tarvitsen metsässä rollaattorin, toteaa 75-vuotias luontokuvaaja päästäen hersyvän naurun. Hautala haluaa kuvata edelleen. Metsään on päästävä. Liikkumisen rajallisuus on nujerrettava rakentamalla kuvausolosuhteet uudella tavalla.

 • Hannu Hautala on Radio Suomen sunnuntaivieraana 30.10. kello 15.03 alkaen.

YouTube-kanava, Rajala Camera.

Taiteen edistämiskeskus, Nanna Hänninen ja Sanna Kannisto saivat valokuvataiteen viisivuotiset apurahat. 14.10.2016. Valtion visuaalisten taiteiden toimikunta on jakanut vuoden 2017 alusta alkavat taiteilija-apurahat. Valokuvataiteessa hakijoita oli yhteensä 109, ja heistä 13 sai myönteisen apurahapäätöksen. Vuoden apurahan suuruus on 1 692,45 euroa.

-Viisivuotinen
Hänninen Nanna, Kuopio
Kannisto Sanna, Helsinki

-Kolmivuotinen
Laurila Milja, Helsinki
Parkkinen Sami, Helsinki
Pälviranta Harri, Helsinki

-Yksivuotinen
Henttonen Markus, Lahti
Kinnunen Anni, Oulu
Koponen Tanja, Helsinki
Maijala Jaana, Helsinki
Niittyvirta Pekka, Helsinki
Nyholm Erica, Helsinki

-Puolivuotinen
Holma Maija, Jyväskylä
Noronkoski Juuso, Helsinki

Hkistreet.blogspot.fi, Hki:Street / Shots by Tuomas Kaisti.

Kamera-lehti.fi, Luontokuvakoulu 5: Anne-Marin metsäkuva. Luontokuvakoulun viides tehtävä oli kuvata metsä illalla. Anne-Mari Hietasen kuvassa ollaan selvästi metsässä.

Mobiili.fi, Applelle naureskellaan: myy jo 17 erilaista adapteria. MacBook Prossa puolestaan on jätetty hyvästit perinteisille USB-porteille (USB-A), Thunderbolt 2 -porteille, HDMI:lle sekä Applen omalle MagSafe-virtaliitännälle – sekä lisäksi vielä myös muistikorttipaikalle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Epic List Of 30 Winter Photography Tutorials. Linkkejä tutoriaaleihin.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

PDN Photo of the Day, Lake Powell Dries Up. 11 kuvaa ja teksti. Keinotekoinen järvi kanjonissa, viimeisen 15 vuoden aika vedenpinta on laskenut 46 metriä. Colorado-joen rakennelmat ovat peräisin 1950- ja 60-luvuilta.

Dpreview.com, Watch thousands of books being re-shelved in a two minute time-lapse. YouTube-video, kesto 2:24. NYC Public Library. Kaksi vuotta korjattavana ja suljettuna. Avattiin viime viikolla.

Fotosidan.se, TEST: Canon Eos 1300D. Maaliskuussa 2016 julkistettu. 18 megapikselin kroppikenno, 1.6x. Yhdeksän pisteen automaattitarkennus. Perinteinen järjestelmäkamera. Optinen etsin 95%. Uutta Wi-Fi. ISO 100 - 6400 (12800). Video Full HD. Yhdellä latauksella ottaa 500 kuvaa. Automaattiasetuksilla voi ottaa kuvat, mutta myös kuvaaja voi itse säätää kuvan ottamista. Live View, hidas tarkennus. Optista etsintä käytettäessä tarkennuksen nopeudessa ei ongelmia. Suunnattu uusille kuvaajille tai sitten vaikka varakameraksi. Canonin edullisin järjestelmäkamera. Edeltäjään Canon 1200D -malliin kaksi isoa parannusta: sisäänrakennettu Wi-Fi ja parempi kuvanlaatu. Kamerarungon svh on 389€. Runko + EF-S 18-55mm 3.5-5.6 IS KIT svh on 509€.

Kamera & Bild, Sara Arnald: Verkligheten bakom kulisserna. Kolumni. Ei liene kenellekään yllätys, että kuvat harvoin kertovat koko totuuden.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Olli Korhonen, Verenhimoinen vieras – Vuoden luontokuva 2016 -kilpailussa palkitun kuvani tilanne myös videolla. 28.10.2016. Tämän vuoden Vuoden luontokuva –kilpailussa Muut eläimet -sarjassa kunniamaininnan voittaneen kuvani palokärjenpoikanen on monille blogiani seuraavalle vanha tuttu julkaisinhan jo kesällä 2014 lyhyet artikkelit sekä poikasen perheen pesäkuvauksista että myös paarman kiusaamasta poikasesta itsestäänkin.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi, Mielenmaisemia – haastattelussa Sony Alpha-kuvaaja Pertti Varis. 26.10.2016. Pertti Varis on Joensuulainen valokuvaharrastaja ja Sony Alpha-kuvaaja, jonka hohtavat maisemakuvat luovat mieleenpainuvia ja surrealistisiakin vaikutelmia. Vahvimpana vaikutelmana Pertin kuvista välittyy ehkä kuitenkin suuri inspiraatio itse kuvaamiseen ja avoin mieli kokeilemisen suhteen. Tämä on jotain sellaista, mikä varmasti virkistäisi monen muunkin suomalaisen Sony Alpha-kuvaajan kuvaamista. Lähestyin Perttia muutamalla kysymyksellä sekä kuvaamisesta että inspiraation löytämisestä.

Petteri Hautamaa, Karkkipäivä, 28.10.2016. Täysikuu ja linnut ovat jääneet harvinaiseksi herkuksi kuvissani. Olen kyllä kovasti yrittänyt aihetta, mutta täysikuun vallitessa linnut ovat aina pysyneet itseltäni hukassa. Lauttasaaressa olen monesti varustautunut jopa jalustalla, mutta yksikään siivekäs ei ole vaivautunut ohjaamaan lentorataansa oikeasta kohtaa.

Yle Luonto, Kuvagalleria: Kuuran kuorruttamia kukkia ja talven ensimmäinen lumiukko. Lokakuun loppu näyttää merkkejä talvesta. Sääkuvaajat ovat tallentaneet niin talviruokapaikkoja etsiviä lintuja, yhä vain sinnitteleviä kukkasia kuin ruskan rippeitä.

Yle, Tukesin valvontaan ilmatukea – kauko-ohjattavat kopterit auttavat kuvaamaan valtauksia ja kaivosalueita. Kevyellä kauko-ohjattavalla kopterilla pystytään kuvaamaan hankalasti saavutettavia valtausalueita ja laajojakin kaivosalueita helposti ja nopeasti. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto on ottanut käyttöön kopterin valvonnan työkaluna.

Mobiili.fi, Tässä ovat Applen uuden MacBook Pron Suomi-hinnat.

Tekniikkatalous.fi, Tivi: Tuleeko Mac todella Windows-konetta halvemmaksi? Neuvonantaja vastaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Making Fine Art Photographs in the Digital Age (Sponsored).

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Lensrentals.com, blog, Nikon 105mm f/1.4E: An Ode to Nikon’s Best Lens. Iso, painava, kallis, mutta onko hintansa väärtti. Suomen hinta on 2.400 euroa (verot mukana).

Petapixel.com.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 12 linkkiä ja video.

PDN Photo of the Day, Lake Powell Dries Up. 11 kuvaa ja teksti.

Techradar.com, 10 autumn photo projects.

Pndonline.com, PhotoPlus Expo: John Keatley on Preparation and Client Relationships. Ennakkoon valmistautuminen ja kuvien visualisointi tärkeää.

The-digital-picture.com, Canon Updates DPP, EOS Utility & Picture Style Editor with EOS M5 & New Lens Support.

Popular Photography, LaCie 6big, 12big, and Bolt3 Storage Solutions Move Lots Of Image Data Very Quickly. 120 teratavua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.10.2016   (linkki)

Meeri Koutaniemi & Arman Alizad
26.2.2017 asti

Kuva: Meeri Koutaniemir.

Pahan jälkeen -näyttely tuo esiin ihmisiä, jotka ovat käyneet läpi vaikean kokemuksen mutta eivät ole suostuneet heille tarjottuun uhrin rooliin. Sen sijaan heistä on tullut aktiivisia toimijoita omassa yhteisössään.

Meeri Koutaniemen valokuvat ja installaatiot kuvaavat naisiin kohdistuvaa väkivaltaa Intiassa ja Keniassa sekä pakolaisuutta Thaimaassa ja muualla maailmassa.

Näyttely pohjautuu syksyllä 2016 Liv-kanavalla esitettävän Pahan jälkeen -dokumenttisarjan tutkimustyöhön. Sarjan elokuvat ovat Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen ohjaamia.

Kiasma
Mannerheiminaukio 2, Helsinki
ti 10-17, ke-pe 10-20.30, la 10-18, su 10-17
12 €, 8 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Vapaa pääsy aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Johanna Rotko: Katoavat kuvat -Hiivagrammeja ja anthotypioita
30.10.2016 asti

Johanna Rotkon ensimmäinen yksityisnäyttely esittelee eläviä kuvia, hiivagrammivalokuvia ja kasvivalotuksia.

Rotko tutkii luontoa erilaisten mikrobiologiassa käytettävien kasvualustojen avulla. Näille elatusalustoille hän viljelee hiivaa ja valottaa uv-led-valojen avulla rasterikuvia.

Projektin keskeiset kysymykset liittyvät Rotkon luontosuhteeseen, katoavaisuuteen, materian kiertokulkuun sekä valokuvaukseen ja aikaan.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

Timo Vesterinen: Valimo
Kuva: Timo Vesterinen.22.12.2016 asti

Timo Vesterinen on kuvannut näyttelyn kuvat Sulzer Pumps Finlandin valimossa. Tekstit valokuviin on kirjoittanut Hannu Oksanen.

Monet Sulzerin valimolaisista ovat olleet talossa vuosikymmeniä. Valimoon on tultu usein kavereiden tai sukulaisten perässä. Kun ihmiset ovat tunteneet toisensa pitkään myös tehtaan ulkopuolella, ei ihme että työssä on viihdytty hyvin.

Sulzerin omistama valimo työllisti 170 henkeä, jotka kaikki irtisanottiin syksyyn 2016 ajoittuvan omistajavaihdoksen yhteydessä. Osa ei palaa enää valimoon, mutta osa säilyttää työpaikkansa uuden omistajan palveluksessa. A. Ahlström Osakeyhtiö aloitti valimotoiminnan Karhulassa 95 vuotta sitten.


Tietokeskus Vellamo,
Merikeskus Vellamo,
Tornatorintie 99, Kotka
ti, to 10-16, ke 10-18 ja pe 10-15

Kamera-lehden perinteikkäässä Suurkilpailussa kuvien aihe on vapaa. Arvostelussa kiinnitetään huomiota kuvien kertovuuteen ja omaperäisyyteen.

Kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu tai sijoittunut kilpailuissa. Kuva saa kuitenkin olla ollut esillä suppean yleisön nähtävänä omilla galleria-, Facebook- tai blogisivulla.

Osallistua voi enintään neljällä kuvatiedostolla. Kuvat tulee lähettää viimeistään maanantaina 7.11.2016.

Kuvat lähetetään jpeg-muodossa. Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 1700 pikseliä ja enintään 3500 pikseliä.

Kymmenen parasta kuvaa palkitaan kuvauspalkinnoilla. Palkinnot ovat voittajalle veronalaista ansiotuloa.

Palkinnot:

1. palkinto
Fujifilm X-T10 + XC 16-50/3.5-5.6 OIS II. Arvo noin 900 €.

2. palkinto Canon PowerShot SX720 HS. Arvo noin 350 €.

3. palkinto Maahengen kirjalahjakortti. Arvo 200 €.

4.–10. palkinto Cullman nanomax 260 -jalusta. Arvo 85 €.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumi.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Väriloistoa ja harmautta Jurmossa. 21.10.2016. Vietin viime viikonloppuna kolme yötä Jurmon saarella. Edellisellä reissulla elokuussa taivas näyttäytyi alusta loppuun täysin kirkkaana. Nyt oli vuorossa toinen ääripää: tasaisen harmaa pilviverho pysytteli Saaristomeren yllä koko retken ajan. Eipä ainakaan tarvinnut riekkua yötä myöten tähtiä väijymässä, vaan kerrankin sai levätä kunnolla. Vaikka maisemavaloilla ei juhlittu, tarjosi saari sentään paikoin näyttävää ruskaa.

Gotech.fi, Löydä kamera, joka innostaa kuvaamaan, 1.7.2016. Vähän perusteellisempi, asiantunteva artikkeli.

HS, Tältä näyttävät Riston, Iisan, Olavi Uusivirran ja J. Karjalaisen kuuluisat biisit valokuvina.

Hardware.fi, Tällainen on uusi MacBook Pro.

Mikrobitti.fi, Chrome vs. Firefox vs. Edge – näin selaimet pärjäsivät paremmuustesteissä. VentureBeat asetti vastakkain kolme kovaa. Microsoftin Edge, Mozillan Firefox ja Googlen Chrome ottivat toisistaan mittaa selaintesteissä.

Iltalehti, Ensimmäisenä maailmassa: Citroen C3:ssa on hämmästyttävä ominaisuus - myös yllätys varkaalle. Kamera on sijoitettu taustapeilin taakse. Auton ajosuuntaan katsovassa kamerassa on 120 asteen laajakulma, full HD, GPS ja 16 GB:n sisäinen muisti. Kamera näkee kaiken sen minkä kuljettajakin ja se pystyy tallentamaan automaattisesti tunnin verran videota. Automaattitallennus alkaa kun auto käynnistetään ja se loppuu, ku muisti on täynnä. Kamerassa on sensori, joka tunnistaa myös mahdollisen kolaritilanteen ja ennen törmäystä. Jos kamera ei ole päällä, niin kamera käynnistyy automaattisesti noin 30 sekuntia ennen kolaria ja tallennus jatkuu vielä 60 sekuntia törmäyksen jälkeen. Video tallentuu älypuhelimen sovellukseen.

TE-palvelut, Franchising yrittäjä, PixMoor Oy, Helsinki, Rovaniemi, Vaasa, Kuopio, Jyväskylä, Tampere. Etsimme franchising-yrittäjää, jonka tehtävänä on tuottaa kuvauspalveluita paikallisille yrityksille. Lisämyyntiä voi saada järjestämällä kauppoja suurempien yritysten kanssa, jotka haluavat pitää tuotekuvaukset omissa käsissään. Myyntiä edistävät valmiit suhteet alueella tuotteita valmistaviin ja markkinoiviin yrityksiin.

Älypuhelimista.

 • Google Play, Sinivalosuodatin. Androidille. Ja näitä apseja löytyy... Melatoniinin eritys normalisoituu. Voi auttaa nukahtamaan helpommin.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Life goes on in the abandoned villages found in rural Russia. Suomesta ei taida ihan löytää tällaista kuvamaailmaa.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

PDN Photo of the Day, Japanese Photography Past and Present. 10 kuvaa ja teksti.

Pdnonline.com, PDN Studio + Equipment Guide 2016-2017. Kaikenlaisia linkkejä.

The Online Photographer, Jumble-aya. Sieltä täältä.

Kamera & Bild, Kryphål i lagen tillåter drönarfilmning. Porsaanreikä löytyi. Laki koskee vain ruotsalaisia tai EU:n ulkopuolella toimivia yrityksiä. Ei siis muita EU:ssa toimivia yrityksiä (sillä edellytyksellä, että tämän maan oma lainsäädäntö ei rajoita kopterikuvausta).

Kamera & Bild, TT:s fotopris delas inte ut i år. 100.000 kruunun palkinto jää tänä vuonna jakamatta. Raadin mielestä ei löytynyt kolmea tarpeeksi hyvää ehdokasta. Kuvat pitää olla otettuna kolmen viimeisen vuoden aikana.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa. Äänimaisemia. (melkoinen annos katseltavaa ja kuunneltavaakin...).

Filip Smeds, Uusi / New Tarmon SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2. Sain kunnian kokeilla kyseistä objektiiviä viikonlopun yli ja odotukset olivat korkealla koska vanha ei todellakaan ollut huono. Objetiivi suoriutui todella hyvin ja oli suuri ilo kuvata sillä.

Mfphotos.kuvat.fi/kuvat/. Muutamia kuvia.

Yle, "Maailman kuuluisin" afgaanityttö pidätettiin Pakistanissa. Valokuvaaja Steve McCurryn otos teki tuntemattomasta afganistanilaisesta teinitytöstä yhden kotimaansa tunnetuimmista ikoneista. Sittemmin aikuistunut kuvan tyttö, Sharbat Gula on pidätetty Pakistanissa väärennettyjen henkilöpapereiden vuoksi.

Teknavi.fi, Mielessä 360-kameran hankinta? Tässä parhaat vaihtoehdot Gear 360:lle. Edullisten 360-kameroiden markkinataisto on muutaman valmistajan välinen kisa. Tällä hetkellä kuluttajien rahoista taistelevat tiukimmin Samsung Gear 360, LG 360 Cam ja Ricoh Theta S.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Portraits of People and their Dogs in Rural Laos.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpeview.com.

IR.

Petapixel.com.

PDN Photo of the Day, Uncovering the Hidden Pain of Indian Residential Schools. 6 kuvaa ja teksti.

Pdnonline.com, Five Photo Facts We Learned from LensRental. PhotoPlus Expo.

 • Mirrorless, Still Growing; Sony, Still Super Hot
 • Nikon Shooters Are Renting the Flagship
 • Mirrorless Medium Format Is Exciting
 • Third Party Lenses Grow Up
 • Up Next: Virtual Reality (But Not Drones)

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, World Press to Allow Staged and Manipulated Photos in New Contest. Lokakuussa 2017 vasta. Uusi kilpailu.

Petapixel.com, World Press Photo to Debut New Photo Contest With No Rules.

The Online Photographer, Camera Industry Peaked in 2011. Tilastoja, trendit.

Fotosidan.se, Sportarrangör kräver fotografers upphovsrätt. Maailman suurin endurokilpailu. Mielenkiintoinen sopimus tarjolla valokuvaajille.

Fotosidan.se, Strömholm och Iturbide visas samtidigt.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Yle Uutiset, Luonto, Vuoden luontokuvaaja myöntää: Maisemia tulee katseltua helposti vain kameran linssin läpi. Kuvauksenharrastajan on vaikea nauttia komeista maisemista ohi kameran linssin. Vuoden Luontokuvakisan voittanut Juha-Pekka Paananen myöntää, että maiseman katselu paljain silmin ilman kameraa on aika vaikeaa. Hienoissa maisemissa halu kuvata vahvistuu entisestään.

Petteri Hautamaa.

 • Opaskirjan kanssa linturetkelle - Pääkaupunkiseuden parhaat lintupaikat, 17.10.2016. Vuosituhannen vaihteesta peräisin oleva Uudenmaan lintupaikkaopas ja sen toinen tarkistettu painos saivat vihdoin kaivattua jatkoa. Uudenmaan lintupaikkaoppaat oli jo aikaa sitten myyty loppuun ja tarpeellisen kirjan tiedot muutenkin osittain jo vanhentuneet. Lähde linturetkelle! Pääkaupunkiseudun parhaat lintupaikat -kirja opastaa etenkin aloittelevan harrastajan pääkaupunkiseudun ja sen lähiympäristön tunnettuihin lintukohteisiin.
 • Kettukaveri, 20.10.2016. Villi kettu on haastava kuvattava. Autolla kulkiessa sellaisia näkee välillä jolkottamassa pellon reunoilla ja joku onneton räpsy niistä on käsiin itselle tarttunutkin. Pääasiassa ketut ovat luonnossa arkoja ja livahtavat lujaa takavasemmalle ihmisen nähtyään. Lähinnä villiketuista onnistuu sellainen maisemallinen kuva. Ihanteellisinta olisi kuvata ihmisiin tottunutta, osittain jopa kesyyntynyttä kettua, silloin ei tarvitse räpeltää pitkillä tuuteilla pakoon pötkivien heinikoiden suojissa lymyilevien kapisten harvaturkkien parissa.

Journalisti 12 /2016. Ilmestynyt 13.10.2016.

 • Yle kiri ohi lehdistön. Journalistien ansiot ovat nousseet kahdessa vuodessa parilla prosentilla. Palkkaero miesten ja naisten välillä on pysynyt ennallaan.
 • Mark, tule ikkunaan, täällä huutaa media. ...Syyskuussa norjalainen sanomalehti Aftenposten julkaisi etusivullaan päätoimittajan avoimen kirjeen Mark Zuckerbergille. Facebook oli poistanut yhden valokuvauksen historian ikonisimmista kuvista – sen, jossa nuori napalmin polttama vietnamilaistyttö juoksee kohti kameraa – ja sulkenut kuvan jakaneen Aftenpostenin toimittajan tilin. Selitys oli, että kuvan tyttö on alasti....

Hopeinen Omena.

Verteksi, Koti valvontaan Y-cam Evo -kameralla, 30.9.2016. Valvontakameroita löytyy nykyään kaikkialta ja tekemisiämme kaupungilla ja kaupoissa seurataan monesta kulmasta. Myös oman kodin ja kiinteistön tilojen videovalvonta on yleistynyt ja markkinoilla on saatavilla erilaisia ratkaisuja sen toteuttamiseksi. Sain testiin Y-cam Evo -valvontakameran, joka on yksi vaihtoehto sisätilojen valvontaan. Kokeilujen perusteella kamera vaikuttaa ihan kätevältä siihen käyttötarkoitukseen, johon se on suunniteltu. Tässä lyhyt kameran esittely ja kokemukset kameran käytöstä autotallin valvomisessa.

 • Vajaan parinsadan euron hinnalla Y-cam Evo tarjoaa helpon lähestymisen videovalvontaan, mutta lyhyen Internetin selaamisen perusteella ei ole markkinoiden edullisin ratkaisu.

Yle, Näyttääkö blondi liian blondilta? – Kaikki työnantajat eivät halua valokuvaa työhakemuksiin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

PDN Photo of the Day, Beth Moon’s Ancient Skies. 10 kuvaa.

Diyphotography.net.

Techradar.com, Best photo-editing apps in 2016.

Popular Photography.

Rangefinderonline.com, 10 Random Questions for WPPI Triple Master Susan Stripling. Hääkuvaaja.

The Online Photographer, The Answer to Every Question. Tällä kertaa Fuji X-T2.

Fotosidan.se, Sagoskimrande naturskildringar. Sivuston käyttäjä esittelyssä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Peter Forsgård, Hajatelmiani Vuoden Luontokuvista 2016. 24.10.2016. Lauantaina Turussa valittiin Vuoden Luontokuva 2016. Kuvakilpailut ovat minusta hiukan haastavia, koska valokuvien laittaminen paremmuusjärjestykseen on äärimmäisen hankalaa. Mielipiteet paremmuudesta jakautuvat varsin runsaasti. ...Omaan silmään voittaja pisti siksi, että otin juuri hiljaittain Skotlannin reissulla samankaltaisen kuvan, jossa Kiirunan tilalla oli lammas. En nyt tällä tarkoita, että oma valokuvani olisi lähelläkään sitä tasoa jolla 'Kiiruna maailman laidalla' on.

Kamerakoulu.fi, Maalaustaiteesta inspiroituva Maria Lax haastattelussa. 24.10.2016. Valokuvaukseen sain ensikosketuksen vasta elokuvakoulussa, sitä ennen minulla ei ollut kuvaus- eikä taidetaustaa, sain opetella kaiken ihan pystymetsästä tulleena. Opiskelin alun perin Walesissa valtiotieteitä erikoistuen kriisinhallintaan ja strategiaan. Sen jälkeen tein miljoonaa eri duunia, ja hakkasin päätä seinään etsien sitä kuuluisaa “omaa juttua” ja päädyin lopulta hakemaan elokuva-alan koulutukseen.

Yle, Kuvagalleria: Hautajärven aamu ja mustat marjat. Lokakuu on jatkunut tälläkin viikolla varsin kuivana ja pilvisenä. Sääkuvaajat ovat tallentaneet runsaasti muun muassa syksyisiä järvimaisemia ja lakastuvaa väriloistoa.

Tiinapuputti.com, Mood boards, target groups, own inspiration – Valokuvaaja Brett Florens esiintyi ammattivalokuvaajien syyspäivillä. Yhteenveto twiittien kautta.

Yle Uutiset, "Sukellusparatiisi uhrattiin neljän mökkitontin vuoksi" – palkittu valokuvaaja järkyttyi Kiteen päättäjien lyhytnäköisyydestä. Järven tarinasta kuulun Valkiajärven kirkasvetiset sukelluspaikat muuttuvat yksityisiksi mökkirannoiksi. Kiteen valtuusto hyväksyi UPM-Kymmenen omistamien maiden kaavan äänestyksen jälkeen.

Mobiili.fi, Ei huvikuvaamisia lennokeilla Ruotsissa – oikeus määritteli valvontakameroiksi. Valvontakameroiden käyttö taas on tarkkaan säänneltyä ja sen ainoat tarkoitukset ovat rikosten estäminen ja tutkiminen sekä onnettomuuksien estäminen. Toisin sanoen hupikuvaaminen lennokeilla on jatkossa kiellettyä Ruotsissa.

Ilta-Sanomat, Upeat kuvat: Marko, 34, matkustaa myrskyjen perässä maailmalla – kohtasi yli 15 tornadoa neljässä tunnissa. Marko Korosec on paitsi myrskybongari, myös meteorologi, joten hän todella osaa seurata sään liikkeitä, Caters News Agency kertoo. Sloveniasta kotoisin olevalla miehellä on tapana matkustaa Amerikkaan touko-kesäkuussa, jolloin alueella liikkuu useita pyörremyrskyjä.

Mikrobitti.fi, Google yliviivasi 1,5 riviä tietosuojalausekkeestaan – tätä se tarkoittaa sinulle. Kohdennettuja mainoksia. Mainos voitaisiin rakentaa esimerkiksi Gmail-sähköpostista sekä verkko- ja hakukonehistoriasta kaivetuista tiedoista. Palvelu tietäisi myös kyseisen käyttäjän nimen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

PDN Photo of the Day, A Village on the Other Side.

Techradar.com, 12 best telephoto lenses 2016: the best lenses for Canon & Nikon DSLRs.

 • Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM
 • Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD for Canon
 • Canon EF 70-200mm f/4L IS USM
 • Tamron SP 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD for Canon
 • Sigma APO 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM for Canon
 • Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM
 • Sigma APO 70-300mm f/4-5.6 DG Macro for Canon
 • Sigma 120-300mm f/2.8 DG OS HSM for Canon
 • Nikon AF-S 70-200mm f/2.8G ED VR II
 • Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD for Nikon
 • Sigma APO 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM for Nikon
 • Nikon AF-S 70-200mm f/4G ED VR

The Online Photographer, Printer Conundrum? Not So Much. Mike palauttaa Epson P600:n ja tilalle Epson P800. Canon Pro-1000 oli myös harkinnassa.

IR, For under $25, you can make your own infrared timelapse remote for Canon cameras. Arduino.

Learn.usa.canon.com, The Beauty of Morning Light.

Kamera & Bild, 3000 jobb i fara efter drönarförbudet. Ruotsin korkeimman hallinto-oikeuden kuvauskopteripäätöksen seurauksia. Uutta lakia kaivataan, vanha on 1970-luvulta. Uusi lakiesitys esitellään 15.6.2017, kuvauskopterit varmasti huomioidaan silloin eri lailla.

Kamera & Bild, Tävla i Nordic Retouch 2016 – deadline på fredag. Aikaa on 28.10.2016 asti.

Fotosidan.se, TEST: Pentax K-1. Helmikuussa 2016 julkistettu.Täyskennoinen, 36 megapikseliä, ei varsinaista antialias-filtteriä. Pixel Shift lisää dynamiikkaa ja tarkkuutta. 14-bittiset RAW-tiedostot. Sisäänrakennettu GPS, elektroninen kompassi, tähtien seuranta. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa (tässä luokassa ainoa). Wi-Fi. ISO 100 - 204.800. Full HD 1080p video 60 kuvaa sekunnissa. 4.4 kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Säänkestävä. Suljin 300.000 laukaisua. Yhdellä latauksella ottaa 760 kuvaa. Optinen etsin 100% (melkein). 3.2 tuuman joka suuntaan kääntyvä lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Kaksi sd-korttipaikkaa. USB 3.0. Ei sisäänrakennettua salamaa. Led-valot takana, näppäimet valaistu. Ensimmäiseksi täyskennoiseksi erinomainen hinta/laatusuhde, tässä hintaluokassa paras. Suomen hinta, runko 2.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Safarikuvaukseen liittyen, Kaunista valoa -matkablogi.

Pallopanoraamablogi, Helvetin härskit tähtiviirut ja miten ne tehtiin, 23.10.2016.

Yle, Valokuvaus, Harvinaiset värivalokuvat Saimaalta ja Viipurista esillä Lappeenrannassa. Aikaansa edellä olleen valokuvauksen pioneerin, Sergei Prokudin-Gorskin kuvia on esillä Lappeenrannassa kevääseen saakka. Yli sata vuotta vanhojen kuvien joukossa on kuvia muun muassa Saimaalta ja Viipurista.

Aamulehti, Poliisihallitus ihmettelee naapurin päätöstä: Ruotsissa kuvauskopteri rinnastetaan valvontakameraan. Poliisihallituksessa ihmetellään Ruotsin päätöstä kuvauskoptereiden luvanvaraisuudesta. Korkein hallinto-oikeus rinnasti lennokkeihin kiinnitettävät kamerat valvontakameroiksi, joilla voidaan tarkkailla ihmisiä. Vastedes Ruotsissa tarvitaan kuvauskopterille viranomaisen lupa.

HS, Juha-Pekka Paananen otti Vuoden luontokuvan.

Yle, Valokuvaus, Tunnetta ja valovoimaa – näistä elementeistä syntyy pysäyttäviä urheilukuvia. Hyvä kuvauskalusto ja sen hallittu käyttäminen auttavat onnistuneen urheiluotoksen ottamisessa.

Peter Forsgård, Nyt äänestämään Valoaalloilla Podcastia! 23.10.2016. Jakso.fi on verkkosivusto, josta löydät kaikki Suomessa kuunneltavat Podcastit. Kannattaa käydä katsomassa, siellä on paljon hyvää kuunneltavaa. Nyt Jakso.fi on käynnistänyt äänestyksen Suomen parhaasta Podcastista. Luonnollisesti käyt äänestämässä Valoaalloilla podcastin parhaaksi, koska se on paras.

Kouvolan Sanomat, Laki antaa luvan opettajan videoimiseen oppitunneilla. Koulu on julkista tiaa, jossa kuvaaminen on lain mukaan sallittua. Opettajalla on oikeus ottaa älypuhelin haltuunsa, jos oppilas häiritsee sillä opetusta.

Älypuhelimsta.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 36 Tutorials Full Of Tips For Creating Amazing Architecture Photos. Linkit tutoriaaleihin.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Wildlife Photographer of the Year 2016 winners announced. (muutaman päivän takainen uutinen).

IR, This Nikon D300S just earned an extra $300 with an interesting tern! (Our Sept POTD winners unveiled). Kuvia.

Earthboundlight.com, The Horizon Line, 23.10.2016. Erottaa taivaan ja maan.

Diyphotography.net, As part of dominating world commerceת Amazon starts selling prints too.

The-digital-picture.com, Fall Photography Tips: Don't Forget to Look Down!

Fotosidan.se, DN-fotograf skottskadad utanför Mosul. Paul Hansen. Kaksi osumaa, toinen kypärään ja toinen luotiliiviin. Kuula kuitenkin jäi selkään, siksi leikkaus.

Kamera & Bild, Dåtidens drönare: Duvor i bildens tjänst. Vuonna 1907 haettiin patenttia kyyhkyseen kiinnitettävään kameraan, ilmakuvausta varten.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Vuoden Luontokuva. 13 000 kuvaa, yli 900 kuvaaa. Seitsemän sarjaa, lisäksi nuorten sarja alle 18-vuotiaille. Sarjavoittajien lisäksi kilpailussa palkitaan eri sarjoissa 32 yksittäiskuvaa vähintään kunniamaininnalla. 8 sarjavoittajaa ja 32 muuta palkittua muodostavat Vuoden Luontokuvat -näyttelyn, joka kiertää useampana näyttelykokonaisuutena halki Suomen. Pääpalkinto 7.500 euroa, sarjavoittajat saavat kukin 1.000 euroa.

Sulantoblogi.fi, Sulantoblog Jyväskylän mallikuvausillassa. Jussi Koskela. 22.10.2016. Ville Kotimäki on pitänyt Jyväskylässä useamman Mallikuvausilta nimeä kantavan kuvaustapahtuman. Osallistuin itse molempiin ja pidin niitä tosi mielekkäinä juttuina. Omien höpinöiden sijasta ajattelin antaa Villen itse kertoa, että mistä tässä hommassa on kysymys.

Pohjolan Sanomat, Mihin riistakamera saa asentaa? Mitkä alueet kuuluvat toisen kotirauhan piiriin? – Esimerkiksi piha-alueet, parkkialueet ja kerrostalojen porraskäytävät. Taloyhtiöissä kameravalvontaa harkittaessa täytyy saada kaikkien asukkaiden suostumus.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Techradar.com, 30 essential wildlife photography tips. Eteenpäin kuvasta klikkaamalla.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 11 linkkiä ja video.

ePhotozine.com, How To Photograph The 'Buzz' Of Towns And Cities.

Dpreview.com, The range of light: what made one of Ansel's most famous books so special. YouTube-video, kesto 10:15. (taitaa olla sama linkki jo kolmatta kertaa...).

Kamera & Bild, Anders Jorulf söker det fridfulla med kameran. Haastattelu. Vuodessa kolme matkaa Lofooteilel.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Matti Helin.

Petri Puurunen.

Mikko Lönnberg.

Jarkko Alatalo.

Kamerakoulu.fi, Makrosuppilolla heksagoneja, 19.10.2016. ... Ja sillä osastolla legendoja ovat Nikonin vanhat makrot, joista tällä kertaa hypistelyssä Micro-NIKKOR 55mm f/3.5.

HS, Huonosti nukuttu yö, sitten tulitaisteluun Isisiä vastaan – katso suomalaiskuvaajan ainutlaatuiset kuvat Mosulin taistelun etulinjasta. Niklas Meltio.

Kamera-lehti.fi.

 • Näyttelypoiminnat: loka-marraskuu. Loka-marraskuun näyttelyissä aiheena ovat jääkiekko ja kuvien katoavaisuus.
 • Luontokuvakoulu 5: Riston metsäkuva.
 • Kuva taivaan ilmiöstä menestyi. Raahelainen Mikko Silvola on sijoittunut toiseksi kansainvälisessä tähtitieteen valokuvakilpailussa, ns. taivasmaiseman sarjassa. Hänen kuvassaan on valaisevia yöpilviä.
 • 10000 euron kamera Ruotsista. Hasselbladin syksyn uutuus on X1D-mallimerkinnällä kulkeva kamera. Se on peilitön järjestelmäkamera, jonka 50 megapikselin kenno on kooltaan 43,8 x 32,9 mm. Ulkoisesti kamera on kuitenkin yllättävän pienikokoinen, ja rungon painokin on vain noin 700 grammaa.
 • Kirjauutuudet: lokakuu. Riikka Hedman Sämpy – Kissan vuosi. Justin Thomas Hanoi rocks ’82–’84. Manu Toivonen & Hannes Tiira Yyteristä Reposaareen.

Kuningaskuluttaja.

Älypuhelimista.

 • Mobiiliblogi.com, Huawei Honor 8 -vinkit: ota kaikki irti uudesta Honor-lippulaivastasi. uomessa Honor 8 saapui kauppoihin elokuun lopussa. Tarjolla on jo mainitut neljä eri värivaihtoehtoa, jonka lisäksi kuluttaja saa valita Honor 8:aan sisäistä tallennustilaa 32 tai 64 gigatavua. Honor 8 suositushinta Suomessa on 449 (32GB) ja 499 (64GB) euroa.
 • Tivi.fi, Kodak julkisti puhelimen - tai oikeastaan kameran. Valmistajan mukaan Kodak Ektra on pikemminkin kamera, johon on istutettu puhelin, kuin perinteinen älypuhelin, jossa nyt sattuu olemaan yhtenä ominaisuutena kamera. Kameran kennosta löytyy megapikseleitä 21, ja linssin aukkosuhde on f2.0. Etukamera kuvaa 13 megapikselin tarkkuudella. 4K video. Kauppojen hyllylle Kodak Ektra luvataan euroopassa ennen vuoden loppua, ja hintaa sillä on alustavien tietojen mukaan noin 500 euroa.
 • Mobiili.fi, Nokian hirviökamerapuhelimet vs. Google Pixel: kameravertailussa yllättävä tulos. Haastajiksi astuvat Nokian alkuperäinen kamerakyttyrällinen hirviökamerapuhelin 808 Pureview, sen Windows Phone -seuraaja Nokia Lumia 1020 sekä maltillisemmin erottuvalla kameralla varustettu tuoreempi Microsoft Lumia 950 XL.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, If Fairytale Creatures Came to Life, This Is What They’d Look Like.

Digital Photography School.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Canon 16-35mm f/2.8L Mark III Optical Bench Tests. ...And if you don’t want to read the article I’ll summarize: rush out to the store and buy it. Suomen hinta on 2700 euroa. Ei vielä kaupoissa.

Thephotoargus.com, Shadows and Silhouettes: Berlin Street Photography by Joerg Nicht.

PDN Photo of the Day, Why We Hunt. 10 kuvaa ja teksti.

The Online Photographer.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Techradar.com.

 • The 10 best DSLRs you can buy right now.
  • Canon EOS 5D Mark IV
  • Nikon D810
  • Canon EOS 5DS
  • Nikon D500
  • Canon EOS 7D Mark II
  • Nikon D7200
  • Nikon D750
  • Pentax K-1
  • Nikon D3300
  • Canon EOS Rebel T6i / Canon EOS 750D

The-digital-picture.com, How To Sharpen Photos Cleanly in Photoshop Without White Edging.

Popular Photography, The Best New Camera Gear From PhotoPlus Expo 2016.

Pdnonline.com, Object of Desire: Briese Lichttechnik Focus.2 Reflectors. Hintaluokkaakaan ei löytynyt (ja sivut sekoittivat IE:n).

Fotosidan.se, Svensk framgång i Wildlife Photographer of the Year. Mustavalkokuvien sarjavoitto Ruotsiin.

Fotosidan.se, Avgjort: Kamera på drönare kräver tillstånd. Ruotsi. Kopterikamera luokitellaan valvontakameraksi. Sen vuoksi vaatii melkein aina luvan. Mutta autossa tai polkupyörässä oleva kamera ei vaadi lupaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumo.

Peter Forsgård, Maksavatko objektiivit liikaa? 20.10.2016. Tällä viikolla pohdimme Matin kanssa objektiivien hintoja. Maksavatko ne sinusta liikaa? Toisena aiheena on pilvipalvelut kuvien varmuuskopionnissa. Millaisia ratkaisuja sinulla on? Podcast, kesto 16:12.

Vihreä Lanka, Annoimme kamerat Helsingin kodittomille romaneille – katso mitä he kuvasivat. Vihreä Lanka lainasi viime kesänä kuudelle Helsingissä asuvalle Itä-Euroopan romanille kameran kesän ajaksi. Kaksi kameroista oli toimituksen vanhoja, kolme ostettiin projektia varten. Ennen projektin alkua tapasimme osallistujat. Valokuvaaja Anna Autio neuvoi heitä kuvaamaan paljon, kuvaamaan kohteitaan läheltä ja rajaamaan vain yhden asian yhteen kuvaan.

Lappeenrannan Uutiset, Sota-ajan värikuvat kalpenevat näiden rinnalla: venäläinen mestari kuvasi Saimaata väreissä jo 1903. Etelä-Karjalan museon uudessa näyttelyssä on esillä varhaisia värivalokuvia. Sergei Prokudin-Gorski.

Ilta-Sanomat, Matthew valokuvaa hylättyjä rakennuksia – joulukuusi nököttää murheellisena aution ostoskeskuksen nurkassa.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Vannetukku.fi Oy, Kuopio, Kouvolan toimipiste, Kouvola. Haetaan valokuvaajaa Kouvolan toimipisteeseen hoitamaan tuote- ja mainoskuvauksia. Kuvauskeikat freelancerina. Valmis reagoimaan uusiin tuotteisiin nopeastikin. Käsittellään otetu kuvat itse julkaisukuntoon. Savuton työpaikka.

Työpaikan osoite Hitsaajantie 1, 45130 KOUVOLA
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 04.11.2016 klo 16:00

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘A Thousand Polluted Gardens’ in the Heart of Bangladesh’s Capital.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

PDN Photo of the Day, Inge Morath, Style Icon. 8 kuvaa ja teksti.

Pdnonline.com, Capturing Coney Island On a Smartphone.

Diyphotography.net.

Techradar.com, Lenses: why you should buy secondhand.

The Online Photographer, We Don't Need to Make Our Own Steenking Prints.

The-digital-picture.com, Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM Lens Review. Suomen hinta on 2700 euroa.

Kamera & Bild, Svensk vinnare i Wildlife photographer of the year.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Rajalacamera.fi, Ambassador. 5. kierros: Ambassadorien kalusto on vaihtunut Canoniin.

 • Rajalan Ambassadorit kävivät Tampereella kuvaamassa Liigan avausottelua Tappara – Ässät. Kilpailu on nyt käynnissä, lue ottelupäivän raportti ja äänestä suosikkiasi. Tänään 20.10.2016 viimeinen äänestyspäivä.

Pallopanoraamablogi, Voiko Astrosolar-kalvoa käyttää Irix 15mm f2.4 -objektiivin takasuotimena? 19.10.2016. Lyhyesti: ei voi. Pitkästi: voi toki, mutta ei kannata vaivautua. Vaikka Irixin suunnittelijat objektiivin perään ovat paikan suotimelle jättäneet, ainakaan Baaderin Astrosolar-kalvo ei siihen käy. Harmi, koska tuosta kalvosta saisi helposti ja halvalla noin 100 000 kertaa himmentävän harmaasuotimen erittäin pitkiin keskipäivän valotuksiin.

Yle Kulttuuri, Hylättyjen paikkojen lumo – miksi rauniokaupungit ja autiot tehdashallit kiehtovat meitä? Hylätyt tilat kiehtoivat toimittaja Johanna Vehkoota niin paljon, että hän päätti kirjoittaa niistä kirjan. Teoksen julkaisema kirja Autiopaikoilla – Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille syntyi neljässä vuodessa, joiden aikana Vehkoo kierteli valokuvaaja Kimmo Hokkasen kanssa ympäri maailmaa.

Sulantoblog.fi, muutaman kuukauden takaa.

Mobiili.fi, Apple lähetti kutsut: uusia Mac-tietokoneita nähdään ensi viikolla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Wildlife Photographer of the Year. Näyttävän näköistä, mutta kuvien selaamista joutuu vähän miettimään. Yritin etsiä suomalaisia kuviaajia...

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

 • Elevating X-Trans? Fujifilm X-T2 Review. Heinäkuussa 2016 julkistettu. Uusi lippulaivamalli. Kroppikennoinen peilitön järjestelmäkamera, 24 megapikseliä. Kroppikerroin 1.5x. 325 tarkennuspistettä. USB 3.0. Kenno sama 24 Mp kuin X-Pro2 -mallissa. Sääsuojaus. Automaattitarkennusta parannettu, sähköisen etsimenen viive lyhyempi, sarjakuvaus jopa 14 kuvaa sekunnissa. Elektroninen etsin 2.36 miljoonaa pistettä. Kolmen tuuman lcd-näyttö 1.04 miljoonaa pistettä (ei koskestusnäyttöä). Ensi kertaa video 4K. Käyttöliittymä on Fujimaisesti hyvin perinteinen lukuisine säätökiekkoineen, joiden etu on selkeys ja se, että säädöt näkee, vaikka kamerassa ei olisi virta päällä. Kaksi sd-korttipaikkaa. Kääntyvä näyttö. Wi-Fi (ei NFC). Uusi salama, ohjeluku 50. Kamera käynnistyy 0.3 sekunnissa (X-T1 0.5 s). Suljinviive on Fujin mukaan 0.045 s. Laajennettu ISO 100 - 51,200. Timelapse 1 s - 24 h. 3.5 mm mikrofoniliitäntä. Yhdellä latauksella 340 kuvaa. Akkukahvassa erillinen audioliitäntä. Runko 1749 euroa, runko + 18–55 f/2.8–4 2049 euroa. Akkukahva 349 euroa (yli 1000 kuvaa). Salama 579 euroa.
 • Macphun announces Luminar photo editing app for Mac. $59.
 • Leica re-launches the miniature Summaron 2.8cm F5.6 lens for the M system. 1900 puntaa.
 • Fujifilm gives us a glimpse of its upcoming Instax Square camera. Keväällä 2017.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

PDN Photo of the Day, Elliott Erwitt Sees in Color. 12 kuvaa. Ja teksti.

The Online Photographer.

Pndonline.com, Mark Laita: Relentless Testing Helps Keep a Classic Look Fresh.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Tiinapuputti.com, Kolme valoa, kolme kuvaa – muutamalla muutoksella visuaalisesti erilaisia henkilökuvia. 18.10.2016. Vedin viime viikolla Color-Kolmion ja Fokan järjestämässä road showssa 45 minuutin mittaisen valaisu- ja kuvausdemon, jossa tavoitteenani oli havainnollistaa, kuinka tehdä kolme visuaalisesti erilaista kuvaa, kun käytössä on kolme valonlähdettä ja niihin muutamia erilaisia valonmuokkajia.

Ilkka Rytkönen, Johanna & Jani - 16.7.2016. 18.10.2016. Häät heinäkuussa, eli odotettavissa kesää parhaimmillaan. Johannan ja Janin hääpäivä alkoi kuitenkin hieman viileänä ja sateisena. Sade kuitenkin sattui laantumaan ennen vihkimistä, joten nyt pääsin koettamaan kuvauskopteria osana hääkuvausta. Vihkiminen oli kauniissa Lumijoen kirkossa, eli Lakeuden katedraalissa.

Helsingin Uutiset, Tämä hevonen teki täydellisen kuvakuokkimisen! Eläinkuvakisan palkittuja kuvia katsoessa hymy on herkässä. Hauska ja surrealistinen kuva vakuutti myös palkintoraadin, joka valitsi photobombaavan hevosen Etelä-Suomen Median eläinkuvakisan tämänvuotiseksi voittajaksi. Etelä-Suomen Median lehtien kuvakisassa etsittiin hauskoja eläinaiheisia kuvia. Kisaan tulikin yli 600 toinen toistaan hilpeämpiä kuvia.

HS, Huippuvalokuvaajien työt olivat tuhoutua, kun varasto purettiin – brittimuseo esittelee taiteilijamuotokuvia ensi kesänä, 16.10.2016. Laaja valokuvakokoelma, joka oli vähällä tuhoutua lontoolaista varastorakennusta purettaessa, on nyt hankittu brittiläisen National Portrait Gallery -museon kokoelmiin. Kuvat kuuluivat Andrew ja Stuart Douglasille, valokuvaajaveljeksille, jotka kuvasivat 1980–1990-luvuilla brittiläisiä taiteilijoita, muusikoita ja muita julkisuuden henkilöitä. Douglasit olivat arkistoineet valokuviaan varastoon, kun he muuttivat työskentelemään Yhdysvaltoihin vuonna 1995. Heidän brittiagenttinsa sai tiedon purkutöistä vain kaksi päivää ennen kuin koko rakennus olisi jyrätty maan tasalle.

Länsiväylä, Pekka Lehtonen vangitsee valokuviin tunnelmia mereltä. Galleria Unelmassa Tapiolassa on nähtävillä espoolaisen, pitkän linjan harrastajavalokuvaaja Pekka Lehtosen valokuvia. Hänen lempikuvauskohteitaan ovat järvi- ja meriluonto sekä matkakuvaus.

MTV, Se hetki, kun valokuva onnistuu täydellisesti – hulvattomat kuvat todistavat oikean ajoituksen merkityksen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Exploring Korean Heritage Through Intimate Family Portraits.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

PDN Photo of the Day, Lagos Party Life. 10 kuvaa.

The Online Photographer, Have Faith in Practice (Epson P600).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Kamerakoulu.fi, Purkkisavu käytännön testissä, 17.10.2016. Savun ystävänä innostuin nähdessäni, että tätä taikapölyä voi nykyään saada suoraan spraypurkista. Tämä kuulosti heti alkuun mielenkiintoiselta idealta, jota oli nyt hauska lähteä kokeilemaan kuvausten muodossa. Aikaisemmin olen kirjoittanut savukoneen käytöstä, joten spraypurkista tulevan savun testaaminen tuntui hyvältä jatkumolta Kamerakoulun -sivuille. 14,60 euroa.

Antti Salovaara, ass.fi. Lähiluonnon huvituksia.

 • Kvartaalikatsaus 3/2016 B (Ei-linnut). 17.10.2016. Ei-lintuihin kuuluu kaikki muu paitsi linnut. Tänään se tarkoittaa kourallista ötököitä heinä–syyskuun ajalta. Mukana on erityisesti lajeja, jotka ovat joko minulle uusia tai joiden kuvittelen olevan lukijoille tuntemattomia.

HS, Oppilaan kuvaama video herätti keskustelun opettajien yksityisyydestä – HS kysyi asiantuntijoilta: saako luokassa kuvata? Asiaa voi tarkastella sekä koulun sääntöjen että lainsäädännön näkökulmasta.

 • Uusi Suomi, Marko Forss, Saako opettajaa kuvata? Koululla on oikeus kieltää älypuhelimen käyttö oppitunnilla ja opettajalla oikeus ottaa älypuhelin pois, jos se häiritsee opetusta tai oppimista. Ja vaikka älypuhelimen saisi pois, ei opettajalla ole oikeutta tarkastella sisältöä, saati poistaa sitä. Sen takia oppilas voi mahdollisesti julkaista kuvaamansa materiaalin myöhemmin.

Kamera-lehti.fi, Syksyinen taustakuva on Lauri Lohelta. Hämeenlinnalainen Lauri Lohi, 27, on kuvannut palvelumme syksyisen taustakuvan. Lauri on ammatiltaan talonrakentaja, ja hän on harrastanut valokuvausta vuodesta 2005.

Ilta-Sanomat, Australialaisella matkabloggaajalla 0,5 miljoonaa Instagram-seuraajaa – esittelee tuoreissa kuvissa häkellyttävän kauniita kuvia Suomesta. Jaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography, The Death of Photography's "Decisive Moment" Has Been Drastically Overstated. 4K videot, eikös niistä ole helppoa napata yksittäisiä frameja.

PDN Photo of the day, The Presidential Race in the Age of the Selfie. 10 kuvaa.

Techradar.com, Best entry-level DSLR 2016: What to look for and which to buy.

 • Nikon D3300
 • Canon EOS Rebel T6i / Canon EOS 750D
 • Nikon D5500
 • Canon EOS Rebel T6s / Canon EOS 760D
 • Nikon D5300
 • Canon EOS Rebel T5i / Canon EOS 700D
 • Nikon D3400
 • Canon EOS Rebel SL1 / Canon EOS 100D
 • Canon EOS Rebel T6 / Canon EOS 1300D
 • Pentax K-50

Pdnonline.com, How Top Photographers Conquer Self-Doubt, Part 1.

Kamera & Bild, Nu kan du köpa Ansel Adams kamera. Lähtöhinta $35.000.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Riku Luomaa, Flickr.

Peter Forsgård, Kuvia ja tunnelmia Skotlannista. 16.10.2016. Tämän viikon Vlogauksessa on kuvia viime viikon Skotlannin kierrokseltani sekä Applecrossissa valokuvagalleriaa pitävän valokuvaajan Jack Marrisin audiohaastattelu. YouTube-video, kesto 7:05.

HS. Maailma kuvina

Helsingin Uutiset, Haluatko kasvosi postimerkkiin – Tämä hanke on ensimmäinen koko maailmassa. Kuukausi lisää osallistumisaikaa.

-(kertaus 6.9.2016) Suomi100.posti.fi. Posti hakee kasvokuvia. Osallistumisaika on 5.9.2016 - 30.9.2016. 31.10.2016. Postimerkkisarjan nimi Suomen kasvot. Postimerkkejä on useita, yksi postimerkki on mosaiikkikuva, joka kootaan suomalaisten lähettämistä kasvokuvista. Tarkemmin ei kerrota aihetta, pääsivulla on ääriviivapiirroksina Kekkonen, Halonen ja joulupukki. Oletettavasti yhteen kuvaan tulee satoja pieniä kasvokuvia.

 • Sääntöjen mukaan lähetettyyn kasvokuvaan pitää olla kaikki oikeudet (kuten aina). Lisäksi vähän outo kohta säännöissä: "Postilla on oikeus käyttää lähetettyjä kasvokuvia postimerkkeihin liittyvässä mainonnassa ja markkinoinnissa sekä muissa postimerkkeihin liittyvissä Postin julkaisuissa ja luetteloissa."
 • Kuvat voi lähettää suoraan netissä selaimella
 • Merkit julkaistaan 9.5.2017. Kymmenen postimerkin vihkoja painetaan 100 000 kappaletta.

Verkkouutiset, Opettaja HS:n mielipidesivulla: Minkä seuraamuksen saavat opettajaa videoivat oppilaat?

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Kiinalaisvalmistajalta ensimmäinen Clear Sight -kaksoiskamera. Kiinalaisvalmistajalta ensimmäinen Clear Sight -kaksoiskamera Kiinalaisvalmistaja Xiaomi valmistelee uuden Mi-brändiin sijoittuvan huippupuhelimen julkistamista. Hiljattain esitellyn uuden Mi 5s -mallin isoveli Mi 5s Plus tuo mukanaan uutta kamerateknologiaa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Autumn Close-Up Photo Tips For Point & Shoot Digital Cameras.

Diyphotography.net.

Earthboundlight.com, Leaving Things Out, 16.10.2016.

Petapixel.com, Ep. 116: How Fast Is Fast Enough? + more! Podcast, sisällysluettelo.

Dpreview.com, Sample reel: the Sony RX100 V shoots impressively detailed 4K video.

Pndonline.com, Object of Desire: MindShift Gear Moose Peterson V2.0 Backpacks. $200, $280, $350 (ei veroja.

Fotosidan.se, 400 ISO-filmer. Den slutliga domen. Bloggaus.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Marko Junttila, Instagram.

Peter Forsgård, Voiko AI eli tekoäly arvioida valokuvan "hyvyyttä.". 15.10.2016. Valokuvaan automaattisesti hakusanoja laittava AI kehittyy koko ajan. Adobella AI on käytössä heidän Adobe Stock -palvelussa. Eyem käyttää sitä The Roll -applikaatiossaan. The Roll myös arvioi kuvasi. ...ranskalaiseen tekoälyyn nimeltä Keegan. Se on tekoälyä hyödyntävä verkkopalvelu, joka arvioi valokuvasi. Se antaa sille pisteytyksen 1-10. Tiettyjen kuvamäärien jälkeen saat yleisarvion kuviesi tasosta.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Pilvipalvelun nurja puoli - näin Google petti Picasa-käyttäjänsä. 15.10.2016. Jokin aika sitten Google alkoi ajaa alas vuosia sitten ostamanasa Picasa-kuvapalvelua. Kesällä Picasa suljettiin kokonaan, ja vieläpä tylysti: käyttäjän vanha julkinen galleriaosoite lakkasi toimimasta. Ei ilmoitusta uudesta palvelusta, ei ohjausta uudelle sivulle -- vain 404 Not found (elokuussa viesti oli vielä ankeampi: internal error, mutta sen ovat sentään korjanneet).

Kamera-lehti.fi.

 • Tarkat kännykkäkuvat kuin ammattilaisilla. DJI Osmo Mobile -käsivakain on älypuhelimille tarkoitettu kolmiakselinen gimbaali. Se hyödyntää kuvauskoptereissaan käytössä olevaa gimbaalia, joka tasapainottaa kuvaamista. SmoothTrack-teknologian ansiosta kuva säilyy tarkkana ja terävänä liikkeessäkin. Jopa nopeat kamera-ajot onnistuvat helposti. DJI Osmo Mobile -käsivakain on saatavilla 349 euron suositushintaan.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Toisiaan tuijottavat tilhet ja orava tutkimassa aitaa. Ensilunta, yöpakkasia ja kuuraisia teitä on koettu kuluneella viikolla eri puolilla maata. Sääkuvaajat ovat tallentaneet kuviinsa muun muassa vähävärisiä maisemia ja siivekkäitä syömäpuuhissa.

Ilta-Sanomat, 2-vuotias Taimi kuvasi päivänsä: Tältä näyttää maailma alle metrin mittaisen silmin. Helsinkiläinen Taimi, kaksi vuotta ja 90 senttiä, sai tehtäväksi ottaa kuvia kotona, pihaleikeissä ja viikonlopun kauppareissulla. Kameran muistikortille taltioitui paljon lattiaa ja oman sormen kuvia, mutta myös näkökulma alle metrisen maailmaan.

Älypuhelimistä.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • Tips for Getting the Image Right In Camera.
  • #1 Pre-visualize the shot you want to achieve
  • #2 Limit yourself to a select number of frames
  • #3 Go into Single Shot drive mode on your camera
  • #4 Utilize the full capabilities of your camera
   • A) Learn to shoot in Manual mode
   • B) Use the preview function (LCD screen)
   • C) Use the histogram
   • D) Get out of the mental mindset of, “I will fix it in post-production”
 • Weekly Photography Challenge – School Days.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Autumn Photography Tips: Fallen Leaves.

Petapixel.com.

IR, Caffeine Priority: Quick tip! Focus stacking landscapes in Photoshop is easy and creates tack-sharp shots.

Dpreview.com, Vote now for your favorite Nikon Small World 2016 entries.

Kamera & Bild, Peter Gunnars: Så plåtar han plåt. Reportaasi. Autokuvaaja.

Kamera & Bild, Sony RX10-III – den extremaste långzoomaren. Julkistettu maaliskuussa 2016. 20 megapikseliä, 24-600mm, F2.4-4. 4K video. Kääntyvä näyttö, elektroninen etsin 2.35 miljoonaa pikseliä. Paino 1.051kg. Yhdellä latauksella ottaa 420 kuvaa. Säänkestävä. Suomen hinta on 1.900 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Antti Haataja. Kuvat.fi. Facebook. Twitter.

500px.com, Heikki Teittinen

Jiin.kuvat.fi, Kuvat.

Tuomo, Flickr.

Sulantoblog.fi.

 • Kannattaako RAW puhelimella? Matti Sulanto, 11.10.2016. Vuosien mittaan raakakuvausominaisuus on ollut joissakin puhelimissa ja sovelluksissa, mutta oikeastaan vasta tänä vuonna tuo näppäilijää taitavamman kuvaajan himoitsema ominaisuus on tullut suhteellisen helpossa muodossa moneen puhelimeen.
 • Kameraostoksien vaikeus. Jussi Koskela, 9.10.2016. Photokinan ja sitä seurannaiden mielenkiintoisten laitejulkaisujen jälkeen aloin tarkastelemaan myös omaa laitekantaani. Peilaan tässä nyt nykyistä kalustoani ja uutuuksia puhtaasti omista lähtökohdistani ja tarpeistani, jotka ovat pääasiassa dokumentaarista hääkuvausta ja henkilökuvia sekä miljöössä, että studiossa.

Maaseudun Tulevaisuus, MT:n valokuvanäyttely saapui Kuopioon – katso videolta, mitä mieltä kuraattori on suomalaisten kuvaustaidosta. Maaseudun Tulevaisuus -lehden Sata vuotta, sata kuvaa -valokuvanäyttely tarjoaa aikamatkan menneille vuosikymmenille. Näyttely juhlistaa suomalaisen maaseudun taivalta ja kunnioittaa maaseudun ihmisten elämäntyötä. Ympäri maata kiertävä näyttely avattiin torstaina Kuopion museossa. YouTube-video, kesto 2:06.

Taskumuro.com, Google Photos -galleriasovellus sai uusia koneoppimista hyödyntäviä ominaisuuksia. Sovellus osaa analysoida kuvien sisältöä ja ryhmitellä sekä tarjota otoksia niissä esiintyvien henkilöiden sekä viimeaikaisten tapahtumien perusteella. Uudet ominaisuudet ovat saatavilla Androidille, iOS:lle ja webbipalveluun.

Mobiili.fi, Ricohilta edullisempi ja kevyempi 360 asteen kamera. Ricoh on esitellyt uuden päivitetyn version aiemmasta 360 asteen Theta S -kamerastaan. Suomessa hinta lienee vähän yli 300 euroa.

HS, Poliisi saattaa ottaa haalarikamerat käyttöön koko maassa – video näyttää, kuinka kamera tallensi huppumiehen kiinnioton Stadin derbyssä. Helsingin poliisilaitoksen käytössä on kolmisenkymmentä kameraa. Niiden käyttäjiksi on koulutettu hieman alle sata poliisia. Poliisihallitus selvittää parhaillaan Helsingin poliisin käyttökokemusten perusteella sitä, kannattaako laitteita ottaa valtakunnalliseen käyttöön, millaisia mahdollisia lainmuutoksia se edellyttäisi ja millaista teknologiaa on tarjolla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • How to Photograph Fungi: 10 Top Photographic Tips That Are Easy To Follow. Sieniä kuvaamaan.
 • 10 Amazing Architecture Shots Of The World's Biggest Headquarters.
 • Sony Alpha A6500 Hands-On Review. 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera, kroppikenno. Sonyn kroppikennoisten lippulaivamalli. Viisiakselinen kuvanvakaaja sekä kosketusnäyttö uutta (vrt. Sony A6300). Lisää tehoa, isompi bufferi. $1400 (ei veroja). ISO parantunut. 11 kuvaa sekunnissa (300 jpg, 100 raw + jpg). Sama 4K video kuin A6300-mallissa, mutta lisänä kosketusnäytön tarjoamat mahdollisuudet tarkentamiseen (ei käytetä muuha). Edelleen vain mikrofonille liitäntä (ei kuulokkeille). Valikkosysteemiä järkiperäistetty. Sulin on speksattu 200,000 laukaisuun. Yhdellä latauksella 350 kuvaa (lcd-näyttö), 310 kuvaa (elektroninen etsin). Euroopassa myyntiin joulukuussa, 1700 euroa.

Thephotoargus.com, Sham of the Perfect: 25 Honest, Beautiful Photos of Family Life.

IR.

Lensrentals.com, blog, A Guide on What to Bring for a Landscape Photography Excursion. Kaikki polttovälit 14mm - 200mm. Monenlaista. Nikon.

Techradar.com, 10 best compact cameras 2016.

 • Panasonic LX100
 • Fuji X70
 • Sony RX100 IV
 • Panasonic TZ100 / SZ100
 • Canon PowerShot G7 X II
 • Fuji X100T
 • Panasonic FZ1000
 • Canon PowerShot G5 X
 • Sony RX10 III
 • Leica Q

Dpreview.com.

PDN Photo of the Day, Mark Morrisroe’s Rare “Sandwich” Prints. 7 kuvaa. Kuoli Aidsiin 30-vuotiaana.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 14 linkkiä ja video.

Pdnonline.com, Amanda Marsalis on Overcoming Her Mid-Career Challenges. Ammattina tämän vuosituhannen alusta.

The-digital-picture.com, Lightroom Coffee Break: Correcting Difficult-to-Remove Spots. YouTube-video, kesto 0:59.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Mika Latokartano, Flickr.

Ess.fi, Luokkahuone ei ole yksityinen tila, laki ei kiellä kuvaamista - Kärpäsen tapauksesta ei ole tehty rikosilmoitusta. Rikosylikomisario Martti Hirvonen Hämeen poliisista sanoo, että lähtökohtaisesti luokkatila ei ole yksityinen tila eikä kuulu yksityisen suojan piiriin. - Koululla voi olla omat järjestyssäännöt, jotka kieltävät kuvaamisen, mutta rikos se ei ole. (voi = on).

Multicoptercenter.com, blogi. Tiuhaan päivittyvä. Suomeksi.

Tivi.fi, Google Kuvat päivittyi – monta uutta ominaisuutta. Google Kuvat -sovellus on saanut päivityksessä uusia toimintoja kuvanmuokkaukseen, minkä lisäksi se osaa itsenäisesti järjestellä ja tarjota käyttäjälle mieluisia kuva-albumeita.

MTV, Asiakas ihmetteli yhdennäköisyyttä Hitleriin – Ikea joutui poistamaan törkeän valokuvan myymälästään.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Techradar.com.

IR.

PDN Photo of the Day, A Vision of the Future in Past World’s Fairs. 12 kuvaa.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Hard Drive Review: WD My Passport Wireless PRO. Sisäänrakennettu sd-lukija. 10 tuntia akkujen kesto. Voi käyttää myös toisten laitteiden lataukseen. USB 3.0. Mac ja PC. 3 teratavua $250 (ei veroja).

The Online Photographer, Don't Need a Weatherman... Dylan.

The-digital-picture.com, Black Light Photography Walkthrough.

Kamera & Bild, Tre nya objektiv från Voigtländer.

Fotosidan.se, Stor färgkritisk 4K-skärm från Benq. Toimitukset alkavat tammikuussa 2017. Ei hintatietoja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Antti Pullinen, Ilmakuvat.

Ensionkuvablogi.fi, Lapin ruskaa etsimässä, 30.9.2016. Kolme viikkoa sitten kävin parin kaverin kanssa Lapissa vaeltamassa. Lähtiessämme ajamaan kohti Lappia, ei meillä vielä ollut tarkkaa määränpäätä mihin menisimme. Tarkoituksena oli vain päästä johonkin päin vaeltamaan ja ihastelemaan ruskaa.

Pohjolan Sanomat, Torniolainen valokuvataiteilija Jaakko Heikkilä avaa ovet Venetsian vanhoihin palatseihin. Kansallismuseon näyttely siirtyi yleisön pyynnöstä Rovaniemelle.

Teknavi.fi, Virtuaalitodellisuus tulee kotiisi, lue tietopaketti: Näin VR-lasit eroavat toisistaan.

Tivi.fi, Applen kuvissa aina sama kellonaika - tästä se johtuu.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Pdnonline.com, Where Film Lives, Forever. Library of Congress. Vanha ydinasebunkkeri. YouTube-video, kesto 3:09.

Techradar.com, Best cheap cameras 2016. Suhteellinen käsite halpa.

PDN Photo of the Day, Nature Through the Lens of Pokémon Go. 10 kuvaa.

Dpreview.com.

Popular Photography, Camera Bag Review: Peak Design Everyday Backpack, Tote and Sling.

Fotosidan.se, TEST: Canon Eos 80D. Julkistettu helmikuussa 2016. Uusi 24 megapikselin kroppisensori, uusi tarkennussysteemi. Wi-Fi (setup vie jonkin verran aikaa), kameraa voi tämän jälkeen ohjata etänä. Jatkuva tarkennus (Live view), tarkennettavan kohteen voi valita ruutua napauttamalla, tarkennus pysyy sen jälkeen kohteen liikkuessakin (ei aina luotettava). Videokin on parantunut, 1080/60p. ISO 100 - 25.600. Edelleen sarjakuvaus seitsemän kuvaa sekunnissa (vertailut siis kolme vuotta vanhaan Canon EOS 70D -malliin). Optinen etsin noin 100% (70D: 98%). Täysin kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Säänkestävä runko. Paino 730 g. Yhdellä latauksella ottaa 960 kuvaa. Sisäänrakennettu salama. Uusi erikseen ostettava mikrofoni, alle 300 euroa. 1 300 € (runko), 1700 € (runko ja 18–135 mm:n zoom). (näissä hinnoissa verot mukana).

Kamera & Bild, Fujifilm ger X-Pro2 bättre autofokus med ny mjukvara.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Antti Salovaara, ass.fi. Lähiluonnon huvituksia.

Logomo.fi, Vuoden Luontokuva 2016 –festivaali. Turku. Pohjoismaiden suurin luontokuvatapahtuma ja Gaala, jossa julkistetaan Vuoden 2016 Luontokuva sekä yhteensä 40 Vuoden Luontokuvakilpailussa palkittua kuvaa. Laadukkaiden suomalaisten ja kansainvälisten esiintyjien ohella messualueella on nähtävänä uutuuskameroita ja muuta kuvausvälineistöä, piilokojuja, luontokirjallisuutta sekä useita luontokuvanäyttelyitä ym. Alkaen La 22.10.2016 klo 12.

Kamera-lehti.fi, Helsingissä näyttely lapsiäideistä. Sanomatalossa Helsingissä on nähtävillä valokuvanäyttely lapsiäideistä. Näyttelyn avajaiset olivat osa Planin tyttöjen päivän ohjelmaa, jonka juonsi Arman Alizad. Valokuvaaja Pieter ten Hoopen tapasi lapsiäitejä viidessä maassa journalisti Sofia Klemming Nordenskiöldin kanssa. Näyttely koostuu matkalla otetuista kuvista. 11.10.2016 - 30.10.2016.

Yle Tiede, Facebook säilöö jopa puhelutietoja – näin meistä rakennetaan profiileja mainostajille. ...Paketista löytyy myös puhelu- ja tekstiviestitietoja tältä ja viime vuodelta. Eli Facebook on tallentanut tiedon, minkä numeroiden kanssa on milloinkin soiteltu. Arveluttavaa numeroiden ja lokin keräämisessä on se, että ne eivät liity millään tavoin Facebookiin....

Aamulehti, Upea kuva tallentui kameralle: Revontulibongari saapui Näsijärven rantaan juuri oikealla hetkellä. Vuoden verran aktiivisesti revontulia harrastanut tamperelainen Sirpa Pursiainen oli maanantai-iltana juuri oikeaan aikaan paikalla Maisalmen venesataman rannassa Tampereella, kun upeat revontulet ilmestyivät taivaalle.

HS, Selfie mistä tahansa – kameramoduulin voi kiinnittää seinään, kattoon tai ikkunaan. Kickstarterissa joukkorahoitusta keräävän Podon voi edullisimmillaan tilata ennakkoon Suomeen noin 60 euron hintaan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Gallerist Michael Foley on the Value of a Master’s Degree (Sponsored). Haastattelu. Ei video.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Veteran Fashion Photographer Pamela Hanson Talks About Her Enduring Career.

Popular Photography, 8 Tips For Better Fall Portrait Photos. How To.

PDN Photo of the Day, George Tice’s New Jersey Nostalgia. 10 kuvaa.

The Online Photographer, The Best Printing Papers.

The-digital-picture.com, Which 24-70mm Lens Should I Get? Canon.

Fotosidan.se, Om skärpa förr och nu. Bloggaus.

Fotosidan.se, Runde i Norge - Sara Skidell/YNNP. Bloggaus. Lintuja.

Kamera & Bild, Avpixlas – genom artificiell intelligens. Kasvojen blurraus ei enää riitä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Syysklassikko: aamu-usvaa Mätäjoella. 10.10.2016. Jos syysyö on tyyni ja kirkas, muodostuu alaville paikoille näyttäviä usvia. Tänä syksynä kauniita säitä on riittänyt. Syyskuussa en ehtinyt nauttia usva-aamuista, mutta lokakuun alussa järjestyi aikaa koukata yhtenä arkiaamuna Mätäjokilaakson kautta. Tuttu paikka ei tuottanut pettymystä.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi, Uutuuksia Sonylta. 7.10.2016. Sony julkaisi eilen uudet A6500 ja RX100 V kamerat, ja täytyy sanoa, että Sonylla on kova tahti päällä sillä nyt julkaistavat tuotteet ovat jälleen kerran ominaisuuksiensa puolesta voittajia omassa luokassaan. Samalla on myös mukava nähdä, että Sony panostaa näin vahvasti sekä APS-C sarjan kameroihin että myös laatupokkareihin. Uusi A6500 asettuu Sonyn tuoteperheessä aikaisemman A6300-mallin yläpuolelle ja edustaa siten Sonyn APS-C kameroiden lippulaivaa.

Tekniikka & Talous, "Olisin voinut työskennellä tietoliikenteen parissa koko loppuelämäni..." – digikuvaus voitti insinöörin työt. Kun Karjalainen oli 40-vuotias, hän päätti, että 50-vuotiaana pitää tehdä jotakin aivan muuta. Päätös syntyi siitä huolimatta, että hän viihtyi vauhdikkaissa ja vaativissa työtehtävissään teleliikenteen parissa. Työpaikkoja oli vuosien mittaan ollut niin HPY:ssa, Nokia Networksissa kuin Elisassa.

 • Karjalainen hankki valokuvausalan koulutusta ja osti pikku hiljaa ammattilaisten kalustoa. Kuvaveljet perustettiin Vihtiin reilut kolme vuotta sitten. Se kuvaa henkilö- ja tuotekuvia sekä auttaa yrityksiä visualisoimaan toimintaansa.

Voice.fi, Vuoden hauskimmat luontokuvat saavat nauramaan ääneen - katso.

Helsingin Uutiset, Remontoitiinko Suomen kansalliskirjailijan kuolinmökki pilalle? Vertaa valokuvia.

Iltalehti, 18 pikanäppäintä, jotka jokaisen tietokonetta käyttävän täytyy tietää.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

PDN Photo of the Day, The A Lists. 10 kuvaa.

Diyphotography.net.

The-digital-picture.com.

Popular Photography, Watch This: When Composing An Image, Geometry Matters. How To.

Fotosidan.se, Adobe Elements 15 bjuder på nya funktioner. Riittävä useimmille kuvankäsittelijöille. Myös videota (Premiere).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

HS, Caj Bremerin kuvat Neuvosto-Karjalasta olivat ilmestyessään sensaatio – nyt niistä on tehty näyttely ja kirja. Kuvajournalisti ikuisti Vienan, Karjalankannaksen, Laatokan ja Äänisen elämää 1970–80-luvuilla – komeaa kuvasaalista on nähtävillä Gallen-Kallelan museossa.

HS. Maailma kuvina

Iltalehti, Kannattaako valokuvat tulostaa kotona vai tilata kuvapalvelusta? Voittajiksi nousivat tulostimista Epson XP-960 ja kuvapalveluista Ifolor, mutta testin lopputulema on se, että tulostin ei pysty korvaamaan kuvapalvelua eikä kuvapalvelu tulostinta.

MTV, Lukijoiden upeat syyskuvat: Luonto "kutoi" pitsiliinan kiven päälle.

HS, Legendaarinen valokuvaaja Signe Brander saamassa oman kadun Helsinkiin. Hakaniemenrantaan.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Hyvä ohje, joka ei mene perille - peitä läppärin kamera!

Motouutiset.fi, Valokuvaajan kameralaukkuratkaisu moottoripyöräilyyn. 82 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR, Reader Stories: Summer on the beach, through the eyes of René.

The Online Photographer, More of My Idiotic Enthusing About the A6500.

Earthboundlight.com, Standing On Your Own Three Feet, 9.10.2016.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Ep. 114: Sony Surprises With the a6500 and RX100 V + more! Podcast, sisällysluettelo.

Kamera & Bild, Yongnuo 50mm/1,8 – Prisvärd normalglugg som presterar. Kuinka halvalla objektiivi oikein voidaan tehdä. Ja mikä on silloin laatu. Täyskennoiselle, Nikon ja Canon.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.10.2016   (linkki)

Helsingin työväenopisto Opistotalo, Helsinginkatu 26 Vapaa pääsy. Valokuvauksen sunnuntai 9.10.2016, klo 12-18. Facebook, Valokuvauksen sunnuntai.

-Valokuvauksen sunnuntai on avoin tapahtuma kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille. Päivän aikana on luentoja, työpajoja, kuvaesityksiä ja näyttelyitä. Lisäksi on kuvaesityksiä, jotka kertovat, miten moninaisesti valokuvausta voi Helsingin työväenopistolla harrastaa.

 • 12.00  Valokuvaustapahtuma avautuu. Valokuvauskurssien kuvaesitys, Viipurinsali  
 • 12.15–13.00 Taiteilijatapaaminen Oma Valo -näyttelyn yhteydessä, Opistotalon galleria 
 • 13.00–13.45 Leena Sarasteen luento, Viipurinsali Miksi juuri näitä valokuvia julkaistaan yhä uudelleen? 
 • 14.00–16.00 Kamera/Valokuva-klinikka, Kahvilan kokoustila 
 • 14.00–15.30 Valomaalaus-työpaja, vetäjänä Jukka Laine, Juhlasalin näyttämö 
 • 16.00–16.45 Sanni Sepon luento ja kirjaesittely "Puiden kansa", Viipurinsali 
 • 18.00  Valokuvauksen sunnuntai päättyy 

Digicamera.netin Foorumi.

Yle Uutiset, Vieraan vallan koneita tunnistavan lentäjän taidonnäyte: Ohjaa yhdellä kädellä, toisella pitää kameraa. Tunnistuslennolla ei käden parane vapista, kun ohjaaja "parkkeeraa" koneensa tunkeilijan kyljen tuntumaan napatakseen mahdollisimman hyvän kuvan. Tavallinen käsikamera suoriutuu tehtävästä erinomaisesti, paljastaa ilmasotaopin pääopettaja Saku Joukas Maanpuolustuskorkeakoulusta.

– Ilmavoimat käyttää valokuvaamiseen tavallista tarkoitukseen hieman muokattua hyvälaatuista kameraa. Ohjaaja toisella kädellä ohjaten ja toisella kuvaa ottaen napsii tunnistuskuvat. Hornetissa on mahdollisuus pimeällä käyttää valovahvistimia tai tunnistusvalonheitintä, jolla voidaan valaista kohde, ja lentäjällä on käytössään pimeänäkölaitteet, ilmasotaopin pääopettaja Saku Joukas kertoo.

Journalisti 11 /2016. Ilmestynyt 22.9.2016.

 • Tarkkailija taivaalla. Journalistinen lisäarvo ja se, että voi ottaa ”siistejä” kuvia – eivät ne ole kauhean kaukana toisistaan. Niin ajattelee Helsingin Sanomien valokuvaaja Mika Ranta, joka tekee työkseen ilmakuvia ja -videoita sekä muun muassa 360°- ja aikaviivevideoita. ”Jos ne päästävät yleisön näkemään jonkun paikan tai tilan eri tavalla kuin aiemmin, siinä on journalistinen peruste valmiina. Niillä on mahdollista välittää informaatiota tehokkaammin ja tuottaa elämyksiä”, Ranta sanoo.
  • Ensimmäiset kuvauskopterinsa Ranta rakensi itse viitisen vuotta sitten. Nyt hinnat ovat laskeneet, eivätkä kopterit ole pelkkien tekniikkaniilojen juttu. Lupakäytäntöihin on toki tutustuttava, ja kopteria pitäisi osata lennättää. ”Ei siihen kuitenkaan paljon osaamista nykyään tarvitse”, Ranta sanoo.
 • Mediakunnasta tulee työosuuskunta. Vuoden 2017 alussa toimintansa aloittavan Journalistiliiton työosuuskunnan nimeksi varmistui syyskuun alussa Mediakunta. Osuuskunnasta rakennetaan työyhteisöä freejournalisteille ja muille keikkatyötä tekeville Journalistiliiton jäsenille. Osuuskunta hoitaa jäsenensä palkanmaksun, sotu- ja eläkemaksujen sekä verojen maksamisen, kirjanpidon ja tilinpäätöksen.

Mikael Rantalainen, Linnunrata timelapse Lauttasaaresta, 11.9.2016. Video, kesto 0:21. Tässä on Linnunradan liike kahden tunnin aikana tiivistettynä 21 sekuntiin (312 kuvaa, jokainen kuva: 14 mm, 20 sekuntia, ISO 6400, f/2,8).

Aamulehti, Riistakamera löytyi omakotitalon pihalta – Asensivatko sen asuntomurtajat? Kameraa tarkemmin tutkittaessa sen sisällä olevasta muistikortista löytyi liettuan kielistä kirjoitusta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Ways To Photograph Overdone Scenes Differently.

 • 1. Change Focal Length Or Orientation
 • 2. Move Your Feet
 • 3. Weather
 • 4. Season
 • 5. Time Of Day

Thephotoargus.com, How to Get Great Children’s Portraits During Playtime.

Petapixel.com.

IR, Caffeine Priority: Filters and the joy of landscape photography.

The Online Photographer, More of My Idiotic Enthusing About the A6500.

Diyphotography.net, How to build a high quality digital photo display. Monitori, vanha Mac Mini $25.

Fotosdian.se, I Huvudet på en Dalmas björkar och annat.... Bloggaus.

Kamera & Bild, Kristofer Lönnå – med extra allt. Reportaasi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Sulantoblog.fi.

 • Mitä opin eilen Sony A7RII kamerasta, 1.10.2016. Olen joskus erään kolleegani kanssa pohtinut, että Sony A7RII on täysi ylilyönti joihinkin tilaustöihin, kuten esim. yrityspotretit, joita tyypillisesti käytetään netissä tai vain pienessä koossa printissä. Ei ole mitään järkeä kuvata tuollaisia 42 Mp kameralla, vaikka jälki olisi kuinka hienoa. Tuloksena on vain gigatolkulla kuvatiedostoja, joista sitten asiakkaalle toimitetaan murto-osaan pienennetty versio.
 • Valoaalloilla -osa21, 6.10.2016. Voiko näkemistä harjoitella ja kannattaako se? Onko oikealla valotuksella enää mitään väliä? Podcast, kesto 24:24.

Tuomas Heinonen, Hirvien aamupano nousi uutisiin ja villitsi sosiaalisen median, 17.9.2016. Olimme sunnuntaiaamuna kuvaamassa aamuyön tunteina hirviä. Tällä kertaa tosiaan oli tuuria matkassa ja pääsimme kuvaamaan kahden hirven parittelun. Alkuun kuvasimme näiden kahden hirven esileikkiä, kunnes ne lähtivät siirtymään sivummalle. Silloin alkoi näyttämään jo hyvältä sen suhteen että kohta jotain tapahtuu.

Petteri Hautamaa, Vuoden 2016 puusilmäpalkinnot on jaettu... 6.10.2016. Toisille lintuharrastajille on kehittynyt luonnostaan todellinen haukankatse tai sitten se on hioutunut vuosien kokemuksen myötä veitsenteräväksi. He huomaavat linnut vaikka satasta nelostiellä porhaltaessa, eikä tiheän metsän kätköistä yksikään höyhen jää löytämättä. Tuttavapiirissäni on monia superskannaajia, joiden seurassa tuntee itsensä aivan sokeaksi uuvatiksi. Omat okulaarit eivät välttämättä noteeraa hankalaa pistettä edes siinä vaiheessa, kun kaveri osoittaa sitä sormella ja sekös kiusalliselta tuntuu.

Retkipaikka.fi, Yökuvien taikaa: haastattelussa valokuvaaja Ulla Keituri. 1.10.2016. Pitkäaikaisen avoliiton päättyminen vei voimat harrastajavalokuvaaja Ulla Keiturilta joksikin aikaa. Muutto maalta kaupunkiin myllersi elämää ja tuntui, ettei lapsen kanssa omille harrastuksille kuitenkaan ollut aikaa, vaikka toisaalta yksinäisyyttä tuntui olevan välillä liiallisuuksiin asti. Sysäys yövalokuvaamiseen tuli syksyn synkkyydessä, kun ensimmäinen tähtitaivaan kuvausretki vain räjäytti tajunnan ja sai janoamaan lisää hienoja kokemuksia.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Kuuraiset kukat ja ruskaa syksyn auringossa. Lokakuun ensimmäinen viikko toi mukanaan yöpakkaset ja kuuran. Sääkuvaajat tallensivat kimmellystä, ruskan loistoa ja vielä vapaita vesiä.

MTV, Valokuvat Euroopan hylätyistä sairaaloista paljastavat synkät leikkaussalit ja ruosteen raiskaamat välineet. 4 kuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 13 linkkiä ja video.

PDN Photo of the Day, At Home with Women Who Read. 8 kuvaa.

Popular Photography, Premier Insect Photographer John Hallmén Shares His Secrets for Macro Bug Photography. 10 kuvaa.

The-digital-picture.com, Will the Canon EOS 5D Mark IV Become Part of My Kit?

Pdnonline.com, A Revolution in Photography? Melkoinen mullistus menossa, oletko huomannut.

The Online Photographer, Yay! Sony A6500.

Photographyblog.com, Gigapan EPIC Pro V. Myynnissä, $995.

Fotosidan.se.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Mickocastren.1g.fi, Kuvat. Sekä Instagram.

Polku.net, Vuoden Luontokuva 2016 Oulussa. Tiistai 1.11.2016 klo 18. Vähän yli kolme viikkoa enää. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 904 kuvaajaa yhteensä 13009 kuvalla, joista semifinaaliin karsiutui 1151 kuvaa 391 kuvaajalta ja lopulta finaaliin 270 kuvaa yhteensä 161 kuvaajalta. Kilpailun voittajat julkistetaan lauantaina 22.10.2016 Turun Logomossa. Palkittavien kuvien lukumäärä tulee olemaan 40.

 • liput ovelta 15 euroa

Areena.yle.fi. Yle Fem perjantai 7.10.2016, klo 18:50. Kännykkäkuvaajat kilpasilla, osa 1. Esittämisen jälkeen kuukauden verran Areenassa katsottavissa. Kuusi norjalaiskilpailijaa osallistuu kisaan, jossa he kuvaavat kännykällä erilaisia heille annettuja tehtäviä, kuvahaasteita. Kunkin jakson lopussa valitaan paras kuva, ja loppukilpailussa kaksi parasta kuvaajaa ottavat mittaa toisistaan. Ammattikuvaajat toimivat tuomareina ja antavat kuvausvinkkejä.

 • vähän erilainen sarja, ei keskity niinkään tekniikkaan vaan...
 • HS, Kännykkäkuvaajallekin asenne on tärkein. Norjalainen tv-sarja kilpailuttaa innokkaita valokuvauksen harrastajia. Ennen vanhaan ainoastaan ammattivalokuvaajilla ja alan innokkailla harrastajilla oli aina kamera mukanaan. Nykyisin lähes kaikilla on matkapuhelin, joissa lähes kaikissa on kohtalaisen laadukas kamera. Mutta mitä tehdä taskusta löytyvällä huipputekniikalla?

Iltalehti, Kärpässientä haukkaavan ketun kuvaaja myöntää: Kuva on lavastettu. Kärpässientä haukkaavan ketun kuvaaja Niko Pekonen kertoo kuvan olleen lavastettu. Hänen mukaansa on yleinen käytäntö houkutella eläimiä ruoalla luontokuvia varten.

 • Sienen päälle oli laitettu kissanruokaa

Iltalehti blogi, Iida Ketola, Tissit kelpaa, maisema ei. ... Ihmisten odotukset minun instagramin käytöstä on avautunut, kun olen alkanut seuraamaan seuraajieni määriä. Ja näissä lukemissa näkyy selkeitä pomppuja, kun lataan kuvan itsestäni vähissä vaatteissa tai hyvän kuvan naamasta. Seuraajamäärät taas aina tipahtavat, kun lataan kuvan vaikkapa kukista tai aamulenkkini maisemista. Viimeksi kun laitoin kuvan Kristoffer-koirastani, sanoin samalla heipat yli 30 seuraajalle, jotka eivät selkeästi hakeneet profiilistani koirien kuvia...

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, One Photographer’s Journey to 12 Nazi Concentration Camps.

Digital Photography School.

Sonylta uutta.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

PDN Photo of the Day, Seeking a Spiritual Connection to Nature in Mongolia. 10 kuvaa.

The Online Photographer.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Hannesheikura.com. Näitä sivuja ei ole aiemmin ollut. Nyt on.

Petri Pietiläinen, Puise - Vaeltajien reitillä. 1.10.2016. Syyskuussa olimme Raimo Aaltosen ja Juha Saaren kanssa vajaan neljän päivän reissulla Viron Puisessa. Paikka on tunnettu ns. vaelluslintujen suurista syysmuutto määristä. Kun karttaa katsoo niin ei ihme, että tuhannet ja taas tuhannet närhet ja tiaiset kohtaavat Puisen niemen kärjessä.

HS, kuukausiliite, Ruotsalaisen valokuvaajan Magnus Wennmanin koskettavissa kuvissa pakolaislapset nukkuvat.

Yle Uutiset, Luonto, Poikkeuksellisen kaunis ruska hellii läntistä Suomea. Kuivuus, aurinkoiset päivät ja kylmät yöt takaavat upean ruskan. Lounais-Suomessa hehkuu, pohjoisessa on vaisua.

Yle Uutiset, Syysperhoset lennähtivät sääkuviin. Marjoja, sieniä, perhosia ja kauniita maisemia – niistä koostuvat syyskuun sääkuvat.

Iltalehti, Lukijan kaksi kuvaa sen kiteyttävät: luonto on kauneimmillaan - upea ruska ja revontulet!

Imatralainen, Imatralainen harrastajavalokuvaaja sai napattua elämänsä kuvan – toista tilaisuutta ei Imatran Manhattan ole suonut. Imatralainen Antti Pullinen kuvaa tällä hetkellä lähinnä kuvauskopterilla. Sen avulla hän nappasi myös Ilta-Sanomissa julkaistun otoksen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

PDN Photo of the Day, Documenting Alien Believers in Ecuador. 10 kuvaa.

IR.

The-digital-picture.com, Canon EOS 5D Mark IV Review.

Petapixel.com.

The Online Photography, Popularity Contest. ExploreCams päivittyi. 11,5 miljoonaa kuvaa. Kameroiden ja objektiivien tiedot, mitä kuvissä on käytetty.

Diyphotography.net.

Fotosidan.se, TEST: Fujifilm X-T2. Heinäkuussa 2016 julkistettu. Uusi lippulaivamalli. Kroppikennoinen peilitön järjestelmäkamera, 24 megapikseliä. Kroppikerroin 1.5x. 325 tarkennuspistettä. USB 3.0. Kenno sama 24 Mp kuin X-Pro2 -mallissa. Sääsuojaus. Automaattitarkennusta parannettu, sähköisen etsimenen viive lyhyempi, sarjakuvaus jopa 14 kuvaa sekunnissa. Elektroninen etsin 2.36 miljoonaa pistettä. Kolmen tuuman lcd-näyttö 1.04 miljoonaa pistettä (ei koskestusnäyttöä). Ensi kertaa video 4K. Käyttöliittymä on Fujimaisesti hyvin perinteinen lukuisine säätökiekkoineen, joiden etu on selkeys ja se, että säädöt näkee, vaikka kamerassa ei olisi virta päällä. Kaksi sd-korttipaikkaa. Kääntyvä näyttö. Wi-Fi (ei NFC). Uusi salama, ohjeluku 50. Kamera käynnistyy 0.3 sekunnissa (X-T1 0.5 s). Suljinviive on Fujin mukaan 0.045 s. Laajennettu ISO 100 - 51,200. Timelapse 1 s - 24 h. 3.5 mm mikrofoniliitäntä. Yhdellä latauksella 340 kuvaa. Akkukahvassa erillinen audioliitäntä.

 • Runko 1749 euroa, runko + 18–55 f/2.8–4 2049 euroa. Akkukahva 349 euroa (yli 1000 kuvaa). Salama 579 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Petri Pietiläinen, Canon 5D Mark IV ja bugi. 4.10.2016. Viime viikonloppuna käväisin Helsingin YKP:ssä kevyen kamera kalustoni kanssa. Laulurastas oli mukavasti pihlajilla, otin repusta Canon 5DIV+1,4x III ja kiinnitin putken eteen eli Canon EF100-400/4,5-5,6L IS USM II ja laitoin virran päällä. Tähtäsin kohdetta, mutta mitään ei tapahtunut, kamera oli täysin pimeä! Oliko akun virta loppunut vai kamera mennyt rikki?

Kamera-lehti.fi, Tiina Puputti, Valokuvanäyttely vihdoin valmiina. Bloggasin maaliskuussa, että huhtikuussa avautuu ensimmäinen valokuvanäyttelyni Museokeskus Vapriikissa. Mutta kaikkien käänteiden kautta näyttely päätyi lopulta Helsingin Jäähalliin ja se avautui vasta nyt syyskuussa.

Gamma.1g.fi/kuvat, Pasin kuvat.

Yle Uutiset, Kuvagalleria: Kiireinen kotilo ja lakastuva lehtiloisto. Syyskuun viimeinen viikko toi tullessaan rankkoja sateita ja kovia tuulia. Sääkuvaajat ovat tallentaneet otoksiinsa sekä sykähdyttäviä yksityiskohtia että laajempia syysnäkymiä.

Yle Uutiset, Riistakamera tuo luonnon kotiin ja suojaa omaisuutta. Riistan seuraaminen lienee lähettävän riistakameran käytön ydinasia. Kameran sijoittaminen maastoon vaatii maanomistajan luvan ja valvontakäytössä kuvaaminen ei saa loukata naapurin yksityisyyttä. Riistan katselun lisäksi laitetta voi käyttää myös moneen muuhun tarkoitukseen.

– Riistakamerat ja kamerat ovat hyvä lisä tähän toimintaan. Oman tontin ja oman kotirauhan suojaama alue on sallittua, mutta mikäli kamera osoittaa naapuritontille tai naapurikiinteistölle niin saatetaan syyllistyä rikoslain 24 luvun salakatseluun, muistuttaa rikoskomisario Jan Fordell.

Mikrobitti.fi.

Iltalehti, Niko, 23, ikuisti huikean kuvan kärpässientä haukkaavasta ketusta.

Ilta-Sanomat, Linnunrata loisti henkeäsalpaavan kirkkaana Turun saaristossa.

Teknavi.fi, Uuden kompaktin 4K-drone-lennokin hinta Suomessa selvisi – vakuuttava laite. Suomessa DJI Mavic Pro tulee saataville lokakuun puolivälissä 1 199 euron suositushintaan. Lisäksi marraskuussa tulee myyntiin DJI Mavic Pro Fly More Combo 1 499 euron kuluttajahintaan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Your Best Shot Gallery: September 2016. 41 kuvaa.

Dpreview.com.

IR.

Lensrentals.com, The Ultimate 50mm Lens Comparison.

 • Sony Planar T* FE 50mm f/1.4 ZA, $1498
 • Sony FE 50m f/1.8, $198
 • Sony Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA, $898
 • Rokinon AF 50mm f/1.4, $699
 • Zeiss Loxia 50mm f/2 Planar, $949
 • Mitakon Zhongyi Speedmaster 50mm f/0.95, $849
 • Leica Noctilux-M 50mm f/0.95 ASPH, $10650
 • Leica Normal 50mm f/1.4 Summilux m, $3795
 • Leica APO-Summicron-M 50mm f/2 ASPH, $7795
 • Canon EF 50mm f/1.2L, $1349
 • Canon EF 50mm f/1.8 STM, $125
 • Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art, $949
 • Zeiss 55mm f/1.4 Otus Distagon, $3990

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

PDN Photo of the Day, Capturing the World’s Best Dancers in a Living Room Studio. 12 kuvaa.

Techradar.com, 10 best mirrorless cameras in 2016.

The Online Photographer, What to Do with Prints? Missä säilyttäisi. Ja esittelisi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.10.2016   (linkki)

Virka-galleria järjestää valokuvaus- ja videokilpailun Helsingissä tapahtuvasta työstä.

Kilpailuun toivotaan kuvia ja videoita aidoista tilanteista kaikkina vuorokauden aikoina. Perinteisen palkkatyön rinnalla esimerkiksi kotityö, talkootyö, freelancertyö ja itsensä työllistäminen eri tavoin sopivat kuvausaiheiksi. Voit lähettää selfieitä, kuvata kollegoja, ja halutessasi rikkoa rajoja siitä mikä kaikki voidaan laskea työksi.

Kilpailuun voi osallistua 31.12.2016 asti.

Tuomariston valitsemat voittajat julkistetaan Sisun päivänä 28.2.2017.

Palkinnot:

Valokuvat:

1. sija 600 €
2. sija 400 €
3. sija 200 €

Videot:

1. sija 400 €
2. sija 200 €

Voittajavalokuvat ja -videot tulevat esille Virka Galleriaan Työn kuvia -näyttelyyn, joka on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisohjelmistoa. Näyttelyyn tulee kuvia myös ammattikuvaajilta. Videot tulevat lisäksi Helsinki-kanavan nettisivuille. Työväen Arkisto tallentaa kaikki valokuvat tutkijakäyttöä varten.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumi.

Tuomonyqist.com. Koirakuvia. Paljon.

Kamerakoulu.fi, Yökuvauksen hiljaiset tunnelmat ja vinkit. 2.10.2016. Mika Suutari. Ensimmäinen objektiivi minkä ostin oli 100mm macro. Oli huikeaa millaisia lähikuvia sillä sai! Useamman vuoden kuvasin lähikuvia, kasveja, hyönteisiä ja perhosia. Enimmäkseen kasveja, koska niihin pystyi aina palamaan kun valo oli hyvää.

Kemppinen, Selfie, 1.10.2016.

HS, Koulukuvausten hinnat vaihtelevat suuresti – Porvoossa kuvaamojen kilpailutus pudotti hinnan puoleen. Koulukuvausten hintoihin vaikuttavat sopimuksen pituus, kuvattavien lukumäärä sekä niin sanottu järjestelykorvaus.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, What Happens When A Taxidermy Collection Moves Across Town.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

PDN Photo of the Day, Paolo Ventura’s Whimsical Adventures. 7 kuvaa.

The Online Photographer, I Think I'm Falling In Love... Mike tutustuu printteriinsä.

The-digital-picture.com, CDLC: Top Tips for Small Product Photography.

Fotosidan.se, Gamla svinskarpa gluggar. Sony A7s II ja adapteri ja vanhat Canon FD-objektiivit.

Fotosidan.se, Oktobernatt - vilket norrsken. Bloggaus. Revontulia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

Timon poikkitiedepalsta, Kirjan kuvia säätämässä, 2.10.2016. Jos suunnittelet valokuvakirjan tekemistä mv-valokuvista, erityisesti digipainossa painettavaksi, niin tämä kirjoitus kannattaa lukaista.

Timoasepp.com, Fujifilm X-T2 arvostelu // Ajatuksia ja kokemuksia. 30.9.2016. Oli huhtikuun loppu kun pakkasin kameralaukkuni, vanhan herran nimeltä Billingham jolla vuosia takana jo monia. Suuntasin kohti Ruotsia ja Fujifilmin konttoria. Kevyt jännitys rinnassa tepastelin pitkin Tukholman sateisia katuja ja ajattelin ’’kohta näen sen, kohta se on käsissäni’’. Muutama kuukausi aikaisemmin, minut oli valittu mukaan testaamaan runkoa ennen sen markkinoille tuloa. Fiilis oli kieltämättä aivan katossa. Vain kuukausia aikaisemmin, X-Pro 2 oli saapunut markkinoille ja syrjäyttänyt Nikonin valtakauden valokuvaus historiassani. Seuraava teksti tulee vääjäämättä vertailemaan näitä kahta keskenään samalla kun kerron kokemuksiani.

Petteri Hautamaa, Jälleen lintukuvaajien matkassa. 29.9.2016. Lintukuva.fi sivustojen taitavalta kuvaajanelikolta ilmestyi vastikään Lintukuvaajien matkassa vol.2 – Out and about with bird photographers. Odotettu uutuus jatkaa samalla formaatilla, kuin kaksi vuotta sitten julkaistu Lintukuvaajien matkassa – tunnelmat, tarinat ja parhaat kuvat. Nyt käsittelyssä on ajanjakso heinäkuulta 2014 kesäkuuhun 2016. Kun puristetaan neljän suomalaisen pitkän linjan huippulintukuvaajan materiaalista kahden vuoden helmet kasaan ja valkataan niistä esiteltäväksi parhaimmat 111 kappaletta, on selvää että materiaali puhuttelee!

Yle Uutiset, Täydellisen ruskan metsästys – Lähetä kuva syksyn väriloistosta.

Yle Uutiset, "Täytyy valehdella kalan alkuperä, että se menee kaupaksi" – Valokuvatarina Talvivaaran Nuasjärven viimeisistä ammattikalastajista. Toimittaja Pasi Peiponen teki valokuvamatkan kainuulaisten ammattikalastajien karuun arkeen Talvivaaran kaivoksen varjossa.

Ilta-Sanomat, Kuvat: Tältä näyttää Kuuba nyt – valokuvaaja ikuisti muuttuvan maan. Viisi kuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • 9 Tips for Creating Great Street Portraits.
  • #1 – Simplicity
  • #2 – Break the world down into elements
  • #3 – It’s all in the eyes
  • #4 – Be patient humans do funny things
  • #5 – Find a great background and wait
  • #6 – Use colour
  • #7 – Your camera is your licence to be curious
 • 5 Tips for Using a Kit Lens for Travel Photography.
  • 1. Your equipment matters, but not in the way you think
  • 2. Location and timing are more important than gear
  • 3. You need to interact with the locals
  • 4. Money is always a factor
  • 5. Kit lenses are not perfect

ePhotozine.com, 27 Awesome Autumn Photography Projects You Must Try.

Earthboundlight.com, The Biggest Mistake an Aspiring Photographer Can Make. 2.10.2016. Säännöistä on apua, mutta niiden liian tiukasta kiinnipitämisestä ei.

Dpreview.com, Going wide: Irix 15mm F2.4 sample gallery.

Diyphotography.net, How to fake the 2 stops magic bullet in Photoshop.

Petapixel.com, Ep. 112: Should You Even Have to Ask? + more! Podcast, sisällysluettelo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.10.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumi.

mjkoski.1g.fi. Maffer.

Pallopanoraamablogi, Syksyn geostationääriset valopilkut, 1.10.2016. Vaikeita kohteita kuvattaviksi nämä geostationääriset satelliitit. Olen syksyn aikana neljänä yönä käynyt niitä kameran kanssa vahtaamassa ja vain yhtenä kertana saanut niistä kuvia. Ok, joka kerta on tarttunut yksi tai kaksi staattista pistettä kuviin, mutta ihan sitä ei ole haettu

Sulantoblog.fi, Sigmalla draivi päällä, 27.9.2016. Laitekokeilut. Sigma esitteli viime viikolla Photokinassa kolme uutta valokuvausobjektiivia ja luultavasti nosti ainakin hinta-laatusuhteen rimaa muille valmistajille. Sigman toimitusjohtaja Kazuto Yamaki esiintyi rennosti hymyillen, kun hän esitteli uudet tuotteet. Ensiksi ruudulle ilmestyi Canon EF 11 – 22 mm f/4 laajakulmazoomin kuva ja Yamaki ylisti Canonin objektiivia monin sanakääntein, mutta sanoi lopuksi, että Canonissa on kuitenkin yksi vika: Hinta, joka rajoittaa zoomin vain pienelle käyttäjäryhmälle.

Polku.net, Jaana Skyttä, Sielunmaisema löytyi Point Lobosista. 1.10.2016. Kaliforniassa, Carmelin kaupungin tuntumassa (Carmel-By-The-Sea) sijaitseva luonnonpuisto Point Lobos on maisemaltaan kuin suoraan Tolkienin tarinoista.

MTV, Sotavankeja, kenttäsairaala, pommituslentoja – suomalaisten harvinaiset kotialbumikuvat valottavat sota-ajan elämää.

Yle Uutiset, Katse yötaivaalle viikonloppuna – pilvet väistyvät vihdoin revontulien tieltä. 30.9.2016. Vaikka revontulien kiihkein vaihe on tältä erää ohi, niitä pääsee ihastelemaan vielä ainakin parin yön verran.

Mato78.com, DJI Mavic Pro -nelikopteri 27 minuutin enimmäislentoajalla.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, 3 Ways To Capture Autumn Photos With A Twist.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR, Caffeine Priority: A quick test run with the new Olympus 30mm f/3.5 Macro lens. Photokinassa julkistettu. Ei säänkestävä. $299.

Strobist, Photokina Roundup. Kaikenlaista.

Kamera & Bild, Panasonic GX80: Förnuftig förfining. Testi. 4/3 -syteemin peilitön järjestelmäkamera. 16 megapikseliä. Paranneltu elektroninen etsin (verrattuna G7-malliin).

Kamera & Bild, Mattias Klum om sina 30 år som fotograf. Kuvaa ja tekstiä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.10.2016   (linkki)

Ifolor Vuoden kuvakirja 2016 valittu: luontokirja äänestettiin voittajaksi!
Aku Kankaanpää, 30, voitti ifolorin Vuoden kuvakirjakilpailun. Kankaanpää kokoaa parhaat luontokuvansa kansien väliin joka vuosi. Tämänvuotinen luontokuvakirja on seitsemäs. Kuvakirjakisan hän on voittanut jo kahdesti aiemminkin. Vetelissä Keski-Pohjanmaalla asuva Kankaanpää kuvaa yleensä kotiseudullaan.

Vuoden kuvakirjakilpailun ifolor järjesti tänä vuonna viidennen kerran. Kuvakirjakilpailussa oli viisi sarjaa: luonto, matka, perhe & lemmikit, luovuus ja harrastukset, jotka houkuttelivat satoja osallistujia. Pääpalkintona oli 1 000 euron matkalahjakortti. Matkat ja luonto nousivat jälleen suosituimmiksi aiheiksi.

Digicamera.netin Foorumi.

Joni Niemelä. Kuvablogi sekä Flickr.

Peter Forsgård.

 • Kuvasarjat, avain parempiin kuviin? Tällä kertaa Valoaalloilla podcastissa pohdimme Matin kanssa näkyvyyttä ja olisiko kuvasarjat ratkaisu parempaan erottuvuuteen? Kesto 18:41.
 • Maisemakuvauksesta. 30.9.2016. aisemakuvaus on yksi kuvauksen ala jota olen todella vähän koskaan tehnyt. En oikeastaan osaa sanoa mistä se johtuu. Todennäköisesti siitä, että en ole mikään luontoihminen siinä mielessä että viihtyisin ns. maisemassa. Luonto on äärimmäisen tärkeä olla olemassa, mutta minulle se riittää, että se on. Sitä ei tarvitse välttämättä katsella. Nyt kuitenkin tuo maisemakuvaus on minulle ajankohtainen, koska olen juuri kohta astumassa koneeseen ja matkalla Skotlannin Ylämaille. Tarkoituksena on ajaa NC500. Aikaa on varattu noin viikko.

Kamerakoulu.fi, Levysuotimien uusi tuleminen. 30.9.2016. Objektiiviin ruuvattavat, pyöreät suotimet ovat olleet olemassa lähes yhtä kauan kuin valokuvauskin. Niiden tuoma lisäarvo on osittain mittava, ja ainakin pyöröpolarisaatiosuotimen tulisi olla jokaisen maisemavalokuvausta harrastavan kameralaukussa. Pyöröpolarisaatiosuotimen avulla kuvasta on mahdollista saada enemmän irti, ja muun muassa sen väridynamiikka sekä kontrasti paranevat huomattavasti. Esimerkiksi taivaan sinisen sävyt saadaan sen avulla paremmin esiin.

HS, Jokin näistä kymmenestä on kaupungin kiinnostavin maisema – katso kuvat ja äänestä suosikkisi voittoon.

Karjalainen, Petri luuli löytäneensä ruumiin autiotalosta - kuvagalleria Enosta ja Liperistä. Eri puolella Suomea asunut Petri (nimi muutettu) kertoo käyneensä noin viidessäkymmenessä autiotalossa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Pohjois-Karjalassa, Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla, Etelä-Karjalassa ja Jyväskylän seudulla, hän luettelee.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Tips On Shooting Autumn Landscapes.
 • Apple iPhone 7 Review. Arvosana 4 * / 5 *. Hyviä puolia: valovoima f/1.8, optinen kuvanvakaaja (still-kuvat ja video), neljä led-salamaa, hyvin rakennettu, vedenpitävä 1m, stereokauittimet hyvät. Huonoja puolia: kallis, liukas, kuulokeliitäntä vaatii adapterin.
 • Best Everyday Camera Bags Roundup. Kaikista arviot.
  • Manfrotto BeFree Advanced Messenger
  • Lowepro ProTactic 350AW
  • Vanguard Havana 41 backpack / Havana 33 shoulder bag
  • Cullmann Ulltralight DayPack 300 black
  • Paxis Mt Pickett 20
  • Canon BP100 backpack / SB100 shoulder bag
  • Lowepro PhotoSport BP 300 AW
  • Nest Athena A70
  • Lowepro PhotoHatchback BP 250 AW II
  • Cullmann Sydney Pro Maxima 450+ black
  • Think Tank Retrospective 7
  • Vanguard UP-RISE II 48
  • Tamrac Anvil 23 / Slim 15
  • Caden shoulder bag
  • Vanguard Sydney II 22 shoulder bag
 • Manfrotto BeFree Live Tripod. Hinnat alkaen £85.
 • Plotagraph Pro Software Released. Pientä liikettä still-kuviin. Hinnat alkaen $79.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

PDN Photo of the Day, A Football Way of Life. 10 kuvaa.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography & Filmmaking. 12 linkkiä ja video.

The Online Photographer, We Hear from Harold Merklinger.

Fotosidan.se, 1,4 procent antagna till Höstsalongen. Fotografiska. 2326 valokuvaaja. 31 läpäisi seulan.

Kamera & Bild, Här är vinnarna i världens största actionfototävling. Red Bull Illume. 5645 kuvaajaa, 120 maata, 34624 kuvaa. 11 kuvaa esillä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Syyskuun 2016 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset