Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Helmikuun 2016 uutiset ovat jo ilmestyneet

Tammikuu 2016

31.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Mikko Kivirinta, mikongalleria.kuvat.fi. Blog, poimintoja.

 • Vuodenvaihteen tilhet, 1.1.2015. Vuoden viimeisenä päivänä ilmaantui tilhet tyhjentämään naapurin pihlajapuita. Kerkesin niitä kuvailemaan pienen hetken ennen muita menoja.
 • Ensimmäisen viikon kuvia, 6.1.2015. Vuoden ensimmäiset päivät tuli vietettyä vapaapäivien merkeissä. Pakkasukko päätti antaa muutaman päivän pakkasia sopivasti tähän loppiaisen tienoille. Hyvissä varusteissa oli mukava viettää kylmiä iltoja ulkona.
 • EF 50mm f/1.8 mk1 reversed macro, 30.9.2015. Askartelin ylimääräiseksi jääneestä 50mm kiinteästä objektiivista kokeilumielessä kääntömakron, jossa välittyy myös sähköt kamerarungosta objektiiville. Perinteisellä kääntörenkaalla toteutettu käännetyn objetiivin makroilu on siinä mielessä hankalaa, että objektiivi ei ole enää rungon ohjauksessa ja näin ollen esimerkiksi aukon valinta ei toimi ollenkaan. Tämä taas aiheuttaa käytännön ongelmia kuvaustilanteessa.
 • Ikkunataidetta, 25.1.2016. Palasin puidenhakureissun lomassa pikaisesti vanhaan aiheeseen eli kuurankukkiin ikkunalla. Ikkunat olivat ehkä jopa liian täynnä yhteen kasvaneita kasvustoja, mutta löytyipä sieltä muutama erillinen yksityiskohtakin.

Keskisuomalainen, Luonto kuvaan -sarjaa.

 • 150 bongaria päivässä – Näin Putaan haikarasta tuli koko kansan Joppe, 11.1.2016. Osa 176. Pihtiputaalle harhautuneesta kattohaikarasta tuli melkein koko kansan tuntema ja seuraama Joppe. Lähes kurjen kokoinen kattohaikara Suomen syystalvessa on tuiki epätavallinen ilmestys. Kattohaikarat viettävät talvensa yleensä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Edellisen kerran kattohaikara on tavattu Suomessa talvella Ahvenanmaalta vuonna 2001.
 • Jäämereltä Laukaaseen – nämä olivat luontokuvaajan vuoden kohokohdat, 28.12.2015. Osa 174. Vuosi vaihtuu ja on hyvä hetki luoda katsaus kuluneeseen vuoteen. Kuvattujen ruutujen kokonaismäärää en tiedä, mutta säästettyjä kuvia kertyi noin 25 000. Säästetyn kuvan täytyy olla riittävän tarkka ja aiheeltaan kelvollinen.

Ilta-Sanomat, Kannattaako lapsen kuvia jakaa Facebookissa? Asiantuntija: ”Olisin itse tarkka”. Esimerkiksi Facebook ottaa laajan käyttöoikeuden käyttäjiensä materiaaliin, Helsingin yliopiston Oikeustieteellisen tiedekunnan tekijänoikeuden professori Taina Pihlajarinne sanoo. Pääsyy on tavanomainen: Facebook tarvitsee käyttöluvan, jotta käyttäjien laittamaa aineistoa voidaan vaikkapa jakaa edelleen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Tips To Help You Shoot Sharp Action Shots.

Thephotoargus.com, How to Photograph Squirrels: Great Tips and Photos by Gladys Klip. Oravia kuvaamaan.

Petapixel.com.

 • 10 Myths About the Rule of Thirds. Paljon kuvaesimerkkejä. Pitkä artikkeli (suunnattu lähinnä pitkään kuvanneille... tarkoituksena lienee lähinnä herättää ajattelemaan...).
  • MYTH #1: “It makes it visually pleasing”
  • MYTH #2: “Pros use it”
  • MYTH #3: “It moves the eye around the image.”
  • MYTH #4: “It gets the subject out of the center.”
  • MYTH #5: “Basis for a well balanced and interesting shot”
  • MYTH #6: “It’s a great starting point for beginners”
  • MYTH #7: “Artists from the Renaissance, or Greek artists, created the rule of thirds”
  • MYTH #8: “The human eye naturally gravitates to the intersection points”
  • MYTH #9: “Cropping to the rule of thirds after shooting a photo is a great way to save an image”
  • MYTH #10: “The power points, or golden points, create tension”
 • Facebook and Instagram Can Turn Your Photos Into ASCII Art. Kuvan linkin perään .txt tai .html. Ei muuta.

IR, Rumor: iPhone 7 Plus may feature dual-lens, multi-aperture LinX camera and improved performance.

Dpreview.com, Better together: A photographer's trip to Southeast Asia with a limbless man. Syntymästä saakka ilman käsiä ja jalkoja.

Popular Photography, Photo Gallery: Take a Tour of a Fujifilm Camera and Lens Factory.

Kamera & Bild, Så fungerar farfars bälgkamera – lär dig fota analogt. Näin isoisän paljekamera toimii.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.01.2016   (linkki)

Henri Cartier-Bresson
31.01.2016 asti, Ateneum

Kuva: Henri Cartier-Bresson: Berliinin muuri. Länsi-Berliini, Länsi-Saksa, 1962. © Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos.

Valokuvajournalismin isäksikin luonnehdittu Henri Cartier-Bresson (1908–2004) oli viime vuosisadan merkittävimpiä valokuvaajia ja yksi kansainvälisen Magnum Photos -kuvatoimiston perustajista.

Cartier-Bresson tunnetaan "ratkaisevan hetken" käsitteestään. Hänelle tärkeää kuvaamisessa oli täydellinen ajoitus, joka edellytti jatkuvaa valppaana oloa. Nuoruuden taideopinnot ja yhteydet surrealistipiireihin näkyvät Cartier-Bressonin dokumentaarisessakin tuotannossa.

Ateneumin retrospektiivinen näyttely sisältää lähes 300 valokuvaa taiteilijan pitkän uran ajalta. Mukana on myös arkistomateriaalia sekä elävää kuvaa.

Näyttely on toteutettu Ateneumin taidemuseon, Magnum Photos -kuvatoimiston ja Fondation HCB:n yhteistyönä.

Ateneumin taidemuseo,
Kaivokatu 2, Helsinki
ti, pe 10-18 | ke, to 10-20 | la, su 10-17
13 €/11 € Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 12€
Sisäänpääsy Museokortilla.

Elina Brotherus: Les Femmes de la Maison Carré
Kuva: Elina Brotherus.31.1.2016 asti

Elina Brotheruksen(s.1972) valokuvasarja Les Femmes de la Maison Carré on kuvattu toukokuussa 2015 Alvar Aallon piirtämässä yksityistalossa Maison Louis Carréssa (1959) Bazoches-sur-Guyonnessa Pariisin ulkopuolella, jossa sarja on myös ollut ensi kertaa esillä syksyllä 2015.

Näyttelyn yhteydessä Maison Louis Carré on julkaissut yhdessä Galleria Heinon kanssa kirjan, joka sisältää teoskuvien ohella Ateneumin taidemuseon johtajan Susanna Petterssonin esseen.

Taiteilijatapaaminen galleriassa sunnuntaina 17.1.2016 klo 13-15. Mukana myös Susanna Pettersson ja Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen.

Galleria Heino
Uudenmaankatu 16-20, Helsinki
ti-pe 11-1,7 la ja su 12-16

HS, Valokuvaaja teki puhuttelevan ja rohkean kirjan lapsettomuudesta. Valokuvataiteilija Elina Brotherukselta ilmestyi marraskuussa valokuvakirja Carpe Fucking Diem, joka kuvaa hänen kokemuksiaan lapsettomuudesta ja sen hoidosta. Lähes 160-sivuinen, pieteetillä suunniteltu ja taitettu valokuvakirja vie katsojan äärimmäisen henkilökohtaisiin kohtauksiin, joihin on latautunut valtavasti toivoa ja vielä enemmän pettymystä.

Digicamera.netin Foorumilta.

Seppo Lammi, seppolammi.smugmug.com.

Ville Suorsa, Kuvausvuosi 2015. 1.1.2016. Vuoden kuvia selatessa huomiota kiinnitti revontulikuvien määrä keväällä ja syksyllä. Keväällä kuvasin yhden mahtavan revontuliyön Kalajoen Pitkäsenkylällä, jossa taivas loimusi joka puolella vihreän ja punertavan sävyisenä.

Yle, Luonto on armoton – onnea tarvitaan suden kohtaamisessa tai revontulien kuvaamisessa. – Revontulet ovat tyypillisiä. Ennusteiden mukaan ne ovat laimeita, mutta sitten ne ovat syttyneet ja se on positiivinen yllätys. Luonnosta ei ikinä tiedä varmasti ja on olennaista, että tuuria on. Joskus tuuri voi olla myös negatiivista, kun on pilvistä ja huonompi sää iskee, sitä ei koskaan tiedä.

Yle Jyväskylä, Kuvagalleria: Paljaat jalat pikkupakkasessa ja jäädytetyt kädet.

Pingstate.nu. Aikajärjestyksessä uusimmasta. (pinkkarin foorumi on nykyään suurelta osin työpaikkailmoja...).

 • Adobe Muse.
 • Harmaasävy ja väripohja, PDF-ongelma? Kuva kirjapainon vedostuksesta.
 • Näyttö kannettavalle. MacBook Pro 15" Retina 2.5GHz Quad-core i7 / 512GB. Graafikkokäyttöön.
 • Hinnoittelu apua? Olen keväällä 2015 valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi ja nyt pitäisi tehdä pienen kampaamon ilmeuudistus (liikkeessä työskentelee 2 kampaajaa, omistaja mukaanlukien). Ilmeuudistus sisältäisi uuden logon/tunnuksen, käyntikortin, hinnaston, ikkunateippaukset ja jokunen nettibanneri facebookkiin.
 • Todella hankala asiakas jätti maksamatta. Itselläni jäi kaikki laskutettava saamatta eli noin 1400 e + alv. Aika monta tuntia siis. Asiakas yksipuoleisesti purki sopimuksen eikä ikinä reklamoinut. Totesi vain, että tämä ei kelpaa ja ettei enää tarvitse tilattua palvelua.
 • Myydään Wacom Cintiq 24 HD. 17 pv sitten viimeinen viesti. 1.500 euroa.
 • Helppiä! Itsensä työllistäminen, ansiosidonnainen? Case: Graafikko, vajaan vuoden määräaikainen työsuhde (sijaisuus) päättymässä. Liiton jäsen, ansiosidonnaista luvassa.
 • Photoshop CC ei muista edellisiä käyttökertoja. Uusimman Photoshop CC:n recent files -folder ja työtila eivät enää päivity. Avatessa kynän tilalla on aina bursh, magic wandin tilalla quick selection tool jne. Onkohan sama ongelma muillakin vai onko mulla vain joku väärä ruksi ruksittuna/ruksimatta?

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Popular Photography, Photo Challenge Finalist Gallery: Complex Landscapes. 21 kuvaa.

Thephotoargus.com, 20 Outdoor Photographers You Should Follow on Instagram.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, ‘Still Life’ Photos of Petrified Animals at Lake Natron. Nick Brandt. Aika kammottavan näköisiä kuvia.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography and Filmmaking. Yhdeksän linkkiä.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Can't Think of One. Mike yrittää muistella, olisiko nähnyt hyvä kuvaa perunasta. Ja sitä aiemmin hän kertoo taidekuvaajasta, jonka mukaan taide-genressä ei ollut yhtään hyvää telellä otettua kuvaa.

Pdnonline.com, Making Promotional Pieces That Stand Out.

Kamera & Bild, Leica Q – Modern och klassisk. Testi. Kompaktikamera, mutta ei ihan tavallinen. 24 megapikselin täyskenno. ISO 100 - 50.000, dynaaminen alue 13 pykälää. Kiinteä 28mm f/1.7 Leica Summilux. Kuvanvakaaja. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Erittäin terävä 3.7 megapikselin elektroninen etsin. Sisäänrakennettu Wi-Fi. Kuvanlaatu erinomainen. Videon takia Leica Q -kameraa ei kannata ostaa, 1920 x 1080p x 60. Akut kestävät pitkään. Paino 640 g. Vaikka kamera onkin iso, niin etukäteen mietittyä ergonomista otetta ole. Käsintarkentajalle on kaikkea apua tarjolla. Wi-Fi ei aina toimi sujuvasti. Kohinan suhteen Leica Q ei häviä esim. Nikon D750 -mallille. Dynaaminen alue vähän huonompi. Arvosana 71%. Suomen hinta on 4.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitiikko, Julkaistua 737 & Näyttelykuvia 1021: Pojat huppareissaan. 28.1.2016. Eilisessä Kirkko ja kapungissa (3/16) ilmestyi juttuni Kaisa Rautaheimon (s. ?) näyttelystä Pojat Suomen valokuvataiteen museossa (15.1.–27.3.):

Pallopanoraamablogi.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net. Kaamosvaloja Kuusamon Närängänvaaralla, 13.1.2016. Varmimmin sekä lunta että aurinkoa on vuodenvaihteessa tarjolla Kuusamon seudulla, minne matkani vei tällä kertaa. Kun majapaikaksi järjestyi upeissa Etelä-Kuusamon vaaramaisemissa sijaitseva Närängän erämaatila, olivat puitteet valokuvaus-hiihtoreissulle paremmat kuin koskaan.

Valokuvatorstai, 394. haaste, 28.1.2016. "valkoinen valhe".

Kuningaskuluttaja, Viisi vinkkiä vainoharhaiselle: Näin suojaudut tietojenkeruulta verkossa.

Tivi.fi, Facebook paljasti uuden peukkutoiminnon: "Kuin Coca-Cola muuttaisi salaista reseptiään".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, The only landscape photography tutorial you’ll ever need.

 • 1 Set quality to Raw+JPEG
 • 2 Use ISO 100/200
 • 3 Shoot at f/16 in A/AV
 • 4 Use a sturdy tripod
 • 5 Compose off-centre
 • 6 Focus a third in
 • 7 Take a test shot
 • 8 Adjust the exposure

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

The Online Photographer, You Say Po-TAH-to, I say Po-TAY-to. Mike kommentoi miljoonan dollari perunakuvaa.

Photo.net, Lightroom Tips by Lightroom Coffee Break. Adoben videoita.

Pdnonline.com, Obama Administration Calls for Copyright Small Claims Courts, Embraces “Vibrant Fair Use”. Ei vielä selvyyttä, mitä oikein tarkoittaa.

Fotosidan.se, Poddradio: Made in Japan. Magnus Fröderberg kävi Japanissa. Podcast, kesto 36:18.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Valon kuvausta. 27.1.2016. Myöskään tämä tarina ei kerro Villestä, vaan valomaalauskurssista, jolle pääsin osallistumaan männä viikonloppuna. Kömin KuvaKlubin FB-sivulla oli ilmoitus, jotta työväenopiston valomaalauskurssilla olisi tilaa ja kun sattui kohdalle vapaa viikonloppu, niin päätinpä ilmoittautua sinne minäkin.

Ilkka Rytkönen, ilkansivut.net. Blogi: Fujifilm Fujinon XF56mm F1.2 R -muotokuvaobjektiivi kokeilussa. 27.1.2016. 85mm on se polttoväli, jota pidetään perinteisesti muotokuvaukseen erittäin sopivana. Tällä polttovälillä voidaan ottaa kuva niin, ettei kasvojen mittasuhteet vääristy. Kokovartalokuvissa pitää mennä hieman kauemmaksi, mutta keskustelu onnistuu vielä mukavasti kuvattavan kanssa. Myös häiritsevä tausta saadaan mukavasti pehmenemään. Koska Fujin kroppikerroin on 1,5, tarkoittaa se, että juuri 56 mm on se muotokuvaajan polttoväli.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Olympukselta uutta.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Shutterloveonline.com, PDN's 2016 The Shot. Kilpailun voittajat.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.01.2016   (linkki)

Espoon kaupunginkirjasto järjestää Kuvaskaba-valokuvauskilpailun 12-19 -vuotiaille nuorille. Vuoden 2016 teema on TULEVAISUUS.

Kilpailuun osallistutaan yhdellä kuvalla tai kahden-kolmen kuvan sarjalla.

Kuvien lähetysaika: 15.-28.2.2016.

10 parasta kuvaa kehitetään paperikuviksi ja niistä järjestetään kiertävä näyttely.

Pääpalkintona Go Pro -kamera.

Voittajan julistus ja näyttelyn avajaiset Sellon kirjastossa 31.3.2016.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta.

Havaintoja etsimen läpi, Kuvat.

Yle Areena: Arkistosta revittyä Jakso 5: Valokuvaus
Nykyään kaikki ovat valokuvaajia, joten suorastaan hukumme kuvatulvaan. Varhaisesta dagerrotypiasta nykyajan selfieihin - kuinka valokuvasta on tullut yhä tärkeämpi osa elämäämme? Toimittaja: Lotta Wigelius-Wulff.

Savon Sanomat, Jäätyviin saippuakupliin muodostui upeita kuvioita: valokuvaaja ikuisti kaiken videolle. Yhdysvaltalainen valokuvaaja Michelle Lynn Fritz on ottanut talvisen upeita kuvia jäätyvistä saippuakuplista omalta takapihaltaan Pennsylvaniasta.

Ilta-Sanomat, Tiesitkö tätä suomalaisesta keihäslegendasta? Työskentelee nyt miljoonaluokan projekteissa. Luontokuvaaja Hannu Siitonen.

Tekniikan Maailma, Hyvä kannettava 300 eurolla?

Mobiili.fi, iPad Air 3 saamassa neljä kaiutinta ja LED-kuvausvalon.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, FYI: It’s Pretty Simple For People To Download Your Photos From Instagram Without Permission or Screenshots.

Lensrentals.com, blog, What Actually Happens When You Stop Down a Lens.

Fotosidan.se, TEST: Sony A7R II. Täyskennoinen, 42 megapikseliä. 399 tarkennuspistettä. Viisiakselinen kuvanvakaaja. Peilitön järjestelmäkamera. Suljin uusiksi, 500.000 laukaisua. ISO aina 102.400:een. 4K (UHD) video, 30p/25p. Kääntyvä kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.228.000 pistettä. Elektroninen etsin 2.359.296 pistettä. Sarjakuvaus viisi kuvaa sekunnissa. Yksillä akuilla ottaa 290 kuvaa. Paino 625 g. Suomen hinta on n. 3.300 euroa.

Kamera & Bild, SFF tar strid mot oskäliga frilansavtal. Kaikki tekijäoikeudet, takautuvastikin...

Kamera & Bild, Här är de nominerade till Årets bild 2016. 4946 kuvaa lähetettiin. Jatkoon pääsi 25 miestä ja 4 naista.

Kamera & Bild, Bara två fotoskolor får pengar. Neljä haki, kaksi sai.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.01.2016   (linkki)

Helsingin työväenopiston Valokuvieni synty -luentosarja tiistaisin 26.1.–5.4. klo 17.30–19 Oulunkylän kirjastossa. Luentosali/Kylänvanhimmantie 27.
Vapaa pääsy.

Luennoilla tunnetut valokuvaajat kertovat omista projekteistaan ja elämänurastaan.

Luentosarjan aloittaa tänään helsinkiläinen valokuvaaja Aapo Huhta (s.1985).

Huhta kuvaa työkseen henkilökuvaa ja reportaaseja sekä tekee omia dokumentaarisia valokuvaprojekteja. Huhta valittiin vuonna 2011 Vuoden nuoreksi lehtikuvaajaksi. Vuonna 2014 hänet valittiin Magnum Photosin 30 under 30-listalle. Huhta valmistui Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valokuvataiteen maisteriohjelmasta vuonna 2015.

-Stoassa Itäkeskuksessa alkaa 1.2. kello 18.15. Leena Sarasteen Katsaus valokuvaukseen historiaan -luentosarja. Sarjassa tutustutaan valokuvauksen historian avainkohtiin runsain kuivn ja analyysein ja nykykuvaukseen suhteutettuna. Ks. esite.

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Kylmä ei kangistanut kuvaajia – katso yleisön pakkaskuvat. Pakkanen näkyy suomalaisessa maisemassa ja jään muodostamissa erilaisissa kuvioissa. Yle uutiset pyysi yleisöä näyttämään miltä pakkanen näyttää. Kokoelmassa on yli 100 kuvaa eri puolilta Suomea.

Madcraft-blog, Kokemuksia eBayn halvasta otekahvasta E-M5 Mark 2:lle – Quick Release Vertical L-Plate Bracket Hand Grip For Olympus OM-D E-M5 Mark II. 25.1.2016. Kuten jo aiemmin totesin, 12-40 2.8 pro -linssi on melko iso objektiivi MFT-kameroille. Jopa niin iso, että E-M5 Mark 2:n kanssa alkaa kaivata otekahvaa. Olympuksella on tarjota kaksi eri kahvaa: HLD-8G ja ECG-2. Suomessa molemmat maksaa noin 160 euroa, mikä on melko paljon rahaa.

Liminganlahti.fi, Esko Pitkäsen "Linnun lailla" luontokuvanäyttely 7.1.-29.2.2016. Pitkäsen Esko muutti Hailuotoon eläkepäiviä viettämään vuonna 2003 ja on kuvannut ahkerasti Luovon luontoa.

Kuningaskuluttaja, Ilmainen Windows 10 on houkutteleva, muttei aina edullinen. Microsoft tarjoaa ilmaista Windows 10 -päivitystä tietokoneisiin, joissa on tällä hetkellä käyttöjärjestelmänä Windows 7 tai Windows 8.1. Ilmaistarjous on voimassa 29.7.2016 saakka. Tarjous on houkutteleva, muttei kaikissa tapauksissa edullinen.

 • Ennen päivittämistä on viisasta selvittää, ovatko aikaisemmin ostetut ohjelmistot yhteensopivia Windows 10:n kanssa. Esimerkiksi Microsoftin Office 2007 pakettia vanhemmat versiot eivät enää toimi Windows 10:ssä.
 • — Enimmäkseen meille tulee Vista- ja Windows 7 koneita, joihin halutaan nyt Windows 10. Ne koneet alkavat olla jo niin vanhoja osiensakin puolesta, että päivittäminen ei välttämättä onnistu.

Iltalehti, Vaarallinen haittaohjelma lähetetty yli 15 000 sähköpostiin - KRP tutkii. Viime viikolla IL kertoi Suomessa leviävästä JSocket RAT -haittaohjelmasta, joka voi kaapata sekä pöytäkoneen että Android-laitteen haltuunsa. Haittaohjelman leviämisestä varoitti tuolloin Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus.

 • Nyt Kyberturvallisuuskeskus on julkaissut uuden tiedotteen haittaohjelmasta, joka on jatkanut leviämistään. Haittaohjelmaa on levitetty jo arviolta yli 15 000 suomalaiseen sähköpostiosoitteeseen, ja levityksessä on käytetty murrettuja sähköpostitilejä.

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, IPhone-puhelimissa on salattu sovellus: Näin saat sen esiin. Field Test -sovellus näyttää esimerkiksi miten hyvä puhelimesi antennisignaali todella on. Salatun sovelluksen saa auki avaamalla puhelinsovellus, ja kirjoittamalla koodi *3001#12345#* , minkä jälkeen painetaan luurin kuvaa. ...Jos haluat signaalin vahvuutta kuvaavat pallukat taas näkyviin, on sinun naputeltava jälleen numerokoodi puhelin-näkymässä, ja painettava luuria. Tämän jälkeen paina koti-näppäintä.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer, A Visit to the Treasure Vaults. Mike vierailee George Eastman Museumissa, ehkä maailman kattavin kamerakokoelma. Kaiken muun ohella.

Photo.net, Featured Member: Scott Cromwell. Luontokuvausta.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Celebrities Faces Mashed Up Into Single Portrait With Photoshop Wizardry. Vaihteeksi yhdistelty osia kasvoista.

The-digital-picture.com, The Cost of Owning a Drone May Be Higher Than You Think. Vaikuttava lista lisätarvikkeita. Ja vakuutuskin.

Popular Photography, Adobe Portfolio Offers Websites For Photographers to Show Off Their Work. Creative Cloudin tilaajille.

Popular Photography, RIP Google Glass. Nyt taitaa olla lopullisten jäähyväisten aika.

Kamera & Bild, 50 millimeter – den gyllene medelvägen. Testi.

 • Canon EF 50mm f/1,8 II. Bra Köp.
 • Canon EF 50mm f/1,4 USM
 • Sigma 50mm f/1,4 DG HSM A. Bäst i Test. Toppklass.
 • Samyang 50mm f/1,4 AS UMC
 • Pentax SMC-DA 50mm f/1,8
 • Pentax SMC-DA* 55mm f/1,4 SDM
 • Sony E 50mm f/1,8 OSS
 • Sony Zeiss Planar T* 50mm f/1,4 ZA SSM
 • Nikon 50mm f/1,8 G. Bra Köp.
 • Nikon 50mm f/1,4 G

Fotosidanse, blogi, SE BILDEN: Premiär för Gatufotopodden.

Fotosidan.se, 45 porträtt av pappalediga pappor. Swedish Dads, Malmö museer, 23.1.2016 - 24.4.2016.

Kamera & Bild, Så bygger du din egen värmekamera. Kolvia tarvitaan. 100 osan rakennussarja, 4.000 kruunua, 430 euroa. Valmiiksi kootuna hintaan lisää 1.500 kruunua, 161 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Kolme tuntia 40 asteen pakkasessa – valokuvan vuoksi! Lapissa pitkään jatkunut, pahimmillaan lähes 40 asteeseen kirinyt pakkanen ei ole estänyt kuvauksesta ja luonnosta innostuneita menemästä hyytävään säähän kameran kanssa. Yle Rovaniemen toimitukseen tulee joka päivä lukijoilta ja kuuntelijoilta valokuvia, joista osa päätyy julkaisuun saakka. Yksi ahkerimpia ja taidokkaimpia harrastajakuvaajia Lapissa on Jukka Brusila, jota sää ei ole estänyt etsimästä "täydellistä luontokuvaa".

Teknavi.fi, Jäikö tärkeä valokuva ottamatta? 4K-videosta voit erottaa sen jälkikäteen. Neljä kertaa full hd -tarkkuutta yksityiskohtaisempaa 4K-videota voi tallentaa jo useimmilla järjestelmäkameroilla. Toiminto on yleistynyt vauhdilla myös älypuhelimissa, tosin ongelmana voi olla tallennuskapasiteetin koko.

HS. Maailma kuvina. Kussakin 10 - 11 kuvaa.

MTV, Viikon uutiskuvat: Nyt on melkoiset säämunat!

Yle, Maaseutu ja sen ihmiset pääosassa harvinaisessa valokuvanäyttelyssä. Maaseudun Tulevaisuus –sanomalehti juhlii tänä vuonna satavuotista taivaltaan. Merkkipaalua juhlistetaan Sata vuotta, sata kuvaa –valokuvanäyttelyllä, jolla halutaan kunnioittaa maaseudun ihmisiä ja maaseudun elämän tallentajia, valokuvaajia. Lehtikuvien lisäksi näyttelyssä nähdään myös muiden maan parhaiden valokuvaajien kuvia eri vuosikymmeniltä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Why Use An Electric Viewfinder?

Earthboundlight.com, The Case For and Against Zoom Lenses, 24.1.2016.

Dpreview.com.

IR, Serenity, shadows and snow - Our December contest-winning images do winter proud.

Strobist, On Assignment: Mum for Fuji. David Hobby on ollut kehittämässä Fuji X-Pro 2 -peilitöntä. Ilman palkkiota.

Petapixel.com, Ep. 41: How NOT to Look Creepy Taking Photos in Public. Podcast, kesto 32:41.

Fotosidan.se, Poddradio: Vildar och estetiska analfabeter.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Valokuvaaja teki puhuttelevan ja rohkean kirjan lapsettomuudesta. Valokuvataiteilija Elina Brotherukselta ilmestyi marraskuussa valokuvakirja Carpe Fucking Diem, joka kuvaa hänen kokemuksiaan lapsettomuudesta ja sen hoidosta. Lähes 160-sivuinen, pieteetillä suunniteltu ja taitettu valokuvakirja vie katsojan äärimmäisen henkilökohtaisiin kohtauksiin, joihin on latautunut valtavasti toivoa ja vielä enemmän pettymystä.

Suomen Kuvalehti, Alastonkuvista ammatti – Tunnetut suomalaiset paljaimmillaan. Kiviharju on tehnyt paljaan pinnan ikuistamisesta itselleen ammatin. Asiakkaita on ollut juorulehdistä molempiin iltapäivälehtiin, mutta myös esimerkiksi Helsingin Sanomat ja Kauppalehti ovat tilanneet kuvia.

Aika-ajo.com, Testissä DxO ONE. Kamera. ...Ongelmat tulevat lähinnä hämärässä ja niissä hetkissä kun jokin säätö laajemmin olisi paikallaan. Tähän on nyt tullut ratkaisu, Dxo One on laite mikä liitetään iPhonen tai iPadin lightning liitäntään....

 • Teknisesti laitteen erottaa vaikkapa siitä puhelimen kamerasta kennon fyysinen koko. Pikselimäärä on hämärässä kuvatessa toissijainen juttu, kuvan dynamiikan ja kohinattomuuden määrittelee kennon fyysinen koko. DxO ONE:ssa kennon koko on 1″ / 20.1 MB. Linssinä on kiinteäpolttovälinen 11,9mm linssi joka 1″ kennokoossa vastaa 32mm optiikkaa. Optiikka on 1,8 valovoimainen mikä yhdistettynä hyvään kennoon tekee tästä oivallisen pelin. 640 euroa.

Yle, Kuvagalleria: Kuurapartainen koira ja lumoavat lumikuorrutukset. Kireä pakkanen on koetellut kuluvalla viikolla niin putkia, autoja kuin varpaitakin. Sääkuvaajat ovat kameroineen uhmanneet kylmää ja ikuistaneet satumaisen kauniita talvimaisemia.

Aamulehti, Kuinka hyvin tietokone arvioi ihmisen iän kuvasta? – Katso videolta, kuinka testihenkilön kävi. Tampere-talossa järjestetyssä Valoa pimeyteen -tapahtumassa pääsi kokeilemaan, kuinka hyvin TTY:n tietokone pystyy arvioimaan ihmisen iän kuvasta. Tehtävä on ihmiselle helppo mutta tietokoneelle haastava. Video kesto 1:24.

Kuningaskuluttaja, Valheenpaljastaja: Tämä on internet – älä usko silmiäsi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, 4 Quick Creative Rain Photography Tips.

Popular Photography, 10 Photo Projects To Try When You're Stuck Inside. How to.

Dpreview.com.

IR.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.01.2016   (linkki)

Arktisia paradokseja -keskustelutilaisuus tänään klo 12.30-13.30 valokuvagalleria Nykyajassa Tampereella. Keskustelemassa valokuvataiteilija Lasse Lecklin sekä geologi Samuel Faucherre Kööpenhaminan yliopistosta.

Keskustelu arktisten alueiden nykytilasta ja mahdollisesta tulevaisuudesta. Valokuvaaja Lasse Lecklin kertoo Expedition-näyttelyn taustoista ja geologi Samuel Faucherre kertoo ikiroutaan liittyvästä ilmastotutkimusprojektista ja heidän yhteistyöstään. Lisäksi he keskustelevat arktiksesta, sen merkittävästä roolista ja ihmisen vaikutuksesta sen tilaan.

Samuel Faucherre (s. 1986) on ranskalainen geologi, joka tekee väitöskirjaansa Kööpenhaminan yliopistoon arktisen ikiroudan hiilivarantojen vapautumisesta ilmakehään.

Lasse Lecklin (s. 1982) on helsinkiläinen valokuvaaja, jonka Expedition-näyttely on avoinna Nykyajassa 31.1.2016 saakka.

Tilaisuus on englanninkielinen, kysymyksiä voi esittää suomeksi.

Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu.

Eisa Photo Maestro 2016 -kilpailun teemana on Maisema.

Kilpailuun osallistutaan 5-8 maisemakuvan kokonaisuudella. Kuvien on oltava digitaalisia valokuvatiedostoja (kameralla tai skannerilla tuotettuja tiedostoja).

Kansallinen alkukilpailu
Kansalliseen alkukilpailuun osallistuminen 2.5.2016 mennessä.

Alkukilpailun voittajat valitsee Kamera-lehden asettama raati.

Palkinnot:

1. palkinto: 250 €
2. palkinto: 150 €
3. palkinto: 100 €

Kaikkien maiden kansallisen osakilpailun voittaneet kokoelmat julkaistaan kesäkuun loppuun mennessä myös EISA:n Facebook-sivulla, jossa kaikilla on lukijaäänestyksessä mahdollisuus valita oma suosikkinsa

Lukijaäänestyksen voittaja saa 1000 euron palkinnon. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa voittajilleen.

Kansainvälinen loppukilpailu
Kunkin maan paras kuvakokoelma osallistuu loppukilpailuun, jonka voittaja valitaan EISA:n yleiskokouksessa kesäkuun 2016 lopussa.

Raadin muodostavat 16 EISA:n jäsenlehden päätoimittajat.

Palkinnot:

1. palkinto: 1 500 € ja EISA Photo Maestro 2016 Trophy.
2. palkinto: 1 000 € ja kunniakirja.
3. palkinto: 750 € ja kunniakirja.

Kaikkien kolmen loppukilpailuvoittajan kokonaisuudet julkaistaan 16 EISA-kuvauslehdessä syys- tai lokakuussa. Voittajat kutsutaan myös Berliiniin EISA Awards -gaalaan. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa voittajilleen.

Kansallisen alkukilpailun tulokset julkaistaan Kamera-lehden kesäkuun numerossa. Kansainvälisen loppukilpailun tulokset julkaistaan syys- tai lokakuun numerossa.

Lue tarkemmat ohjeet Kamera-lehden sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Valokuvaamisen filosofinen ongelma (Sana on melkein vapaa). Innostuin valokuvaamisesta toissajouluna, kun kelvollisen digikameran hankkiminen tuli puheeksi avokin kanssa. Näinpä sitten sain joululahjaksi digikuvaamista käsittelevän opaskirjan ja aika pian tämän jälkeen päädyin ostamaan järkkärin. Valokuvaaminen kiinnostaa minua, mutta minulla on eräs ongelma. En tiedä kuinka ratkaisisin sen. Olen miettinyt asiaa nyt vuoden verran enkä ole keksinyt kuinka pääsisin siitä yli.
 • luonnonilmiöhälytysketju (Sana on melkein vapaa).
 • Canon EOS M3 ja testailua (Järjestelmädigit). ...nyt siirryttiin Rockwelliin...
 • Teema: Talvi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Luuranko (2016) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Edelleen.
 • Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi uusi, jääkukkakuva.
 • Ladot kuutamon alla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Alkuviikon kirpeillä pakkasilla kuutamon valossa kuvattua.

Yle, Kännykän jälkeen perinteinen kiinnostaa – kamera tallentaa luonnon lumoa. Harrastajat ovat palaamassa kännykkäkuvaamisen kautta digikameroiden käyttäjiksi. Kuusamossa kymmenille kuvauskursseille kertyy jopa jonoja.

Helsingin kaupunki, Tunnetut valokuvaajat luennoivat Oulunkylässä ja Stoassa . Caj Bremer Valokuvieni synty -luentosarjassa Oulunkylän kirjastossa Yhteistyössä Oulunkylän kirjaston kanssa järjestettävässä Valokuvieni synty -luentosarjassa on luvassa tunnettujen valokuvaajien omista valokuvaprojekteistaan ja elämästään kertovia luentoja kerran kuussa tiistaisin kello 17.30. Luentosarjan aloittaa 26.1. Aapo Huhta.

Helsingi Uutiset, Pauliina Vanhatalo teki valokuvauksesta koko elämän metaforan. Pauliina Vanhatalon romaani Pitkä Valotusaika on syrjäytyneen nuoren miehen kehitystarina. Romaani on yksi Runeberg-palkintoehdokkaista. Koko teoksen kantavana voimana on valokuvaus, jonka avulla päähenkilö Aarni löytää elämälleen merkityksen.Taiteen löytäminen kuvaamisen kautta on keskeinen osa romaania, mutta samalla päähenkilö kokee jatkuvaa riittämättömyyttä kuvaajana.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Eerie Remains of Abandoned Japanese Amusement Parks, Built to Resemble Disneyland and Other American Fairgrounds.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com. Kuvausohjeita.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Photo.net, Photography Exercise: Animal Photography.

Pdnonline.com, Great Weekend Reads in Photography and Filmmaking. Yhdeksän linkkiä.

Pdnonline.com, Fujifilm Will Raise Film Prices, Again.

Kamera & Bild, Alejandro Chaskielberg – gör natt till dag. Haastattelu. Tekstiä ja kuvia.

Fotosidan.se, ”I hadn’t any idea that art could be made by simple telling the story of your own life, your own experience.”. YouTube-video, kesto 10:22.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 • 43rumors.com, (FT5) Full PEN-F spec list leaked. Peilitön järjestelmäkamera, 20 megapikseliä. Viisiakselinen kuvanvakaaja. 2.36 megapikselin elektroninen etsin. Video full HD60. 4K time-lapse. Sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa (jatkuva tarkennus 5 kuvaa sekunnissa). Wi-Fi. Mukana pieni ulkoinen salama, FL-LM3. ISO 200 - 25600. Musta ja hopea. Runko + kittiobjektiivi 1.499 euroa. Julkistus 27.1.2016.
 • Canonwatch.com, Canon in-camera color settings tutorial. USA Canon, yhdeksän minuutin videotutoriaali.

 

22.01.2016   (linkki)

Kamera-lehden vuoden 2016 Vuoden kuvaaja -kilpailu järjestetään tänä vuonna yhdessä Museoviraston Kuvakokoelmien kanssa.

Kattoteemana on Muuttuva Suomi. Perinteiseen tapaan Vuoden kuvaaja -kilpailu käydään neljässä osassa.

Osakilpailujen aiheet:

 • osakilpailu 1: Olemme osa yhteisöä (viimeinen osallistumispäivä 15.2.2016)
 • osakilpailu 2: Ympäristömme
 • osakilpailu 3: Nuorten Suomi
 • osakilpailu 4: Suomalainen työ.

Kuvatiedosto tulee lähettää sähköpostitse. Ensimmäisen osakilpailun kuvan on oltava perillä viimeistään 15.2.2016.

Voittajakuva saa 15 pistettä, toinen 14, kolmas 13 … ja kymmenes 6 pistettä. 11-25 sijat tienaavat 5 pistettä. Vuoden aikana yhteensä eniten pisteitä ansainnut kuvaaja on Vuoden kuvaaja 2015.

Palkinnot:

Kaikki palkinnot ovat voittajille veronalaista ansiotuloa.

 • Eniten pisteitä vuoden aikana kerännyt voittaa pääpalkinnon, Gitzo-hiilikuitujalustan (arvo yli 1000 €), sekä Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2016 -tittelin. Lisäksi hänet esitellään kuvaajana joulukuun Kamera-lehdessä.
 • Jokaisen osakilpailun voittaja saa palkinnoksi 100 euron lahjakortin.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Matkaopas, Kamera-lehti sekä Valitut Palat ja Meidän Suomi järjestävät jälleen Vuoden matkakuvakilpailun.

Kuva voi olla otettu ulkomailla tai kotimaassa 1.6.2015–31.5.2016.

Kilpailuun voi osallistua vain harrastajakuvaaja enintään kahdella kuvalla. Kuva ei saa olla aiemmin julkaistu, ja kuvaajalla on oltava siihen täydet oikeudet.

Viimeinen lähetyspäivä on 31.5.2016.

Palkinnot:

Vuoden matkakuva 2016 -kisan voittaja saa 1 000 euron matkalahjakortin. Muut palkinnot ilmoitetaan myöhemmin. Palkinnot ovat voittajille veronalaista ansiotuloa.

Lue tarkemmat ohjeet Kamera-lehden sivuita

Digicamera.netin Foorumilta.

 • luonnonilmiöhälytysketju (Sana on melkein vapaa).
 • Canon EOS -objektiivin valinta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Minulla on ollut useamman vuoden kamerana EOS 500D ja objektiivina sen mukana tullut EF-S 18-135 mm (lunttasin objektiivin kyljestä, koska tuo itsessään ei minulle paljoa kerro). Objektiivi on ollut käytössä hyvä, mutta haluaisin sen rinnalle jonkin toisen. En vain yhtään tiedä että minkä.
 • Ensimmäisen objektiivin ostoon apua (Pentax k-x) (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kamerana Pentax k-x ja siinä kittilinssi 18-55mm. Kamera on ollut minulla vuosia ja siltä kannalta en ehkä ole aloitteleva. Tähän mennessä ei kuitenkaan elämäntilanne ole mahdollistanut muiden objektiivien ostoa eikä objektiivin valinnastakaan ole juuri mitään tietoa kuin se mitän olen netistä saanut. Nyt kaipaisinkin vähän vinkkejä ja mielipiteitä! Tällä hetkellä kuvailen eniten luontoa ja maisemia.
 • Otsalamppu (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Teleä Fujiin (Optiikka).
 • Nikon D750 (Järjestelmädigit).
 • Nikon D610 (Järjestelmädigit).
 • Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII (Järjestelmädigit).
 • Hääkuvia Ilkka Rytkönen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin.
 • Kitara, basso+ Kitaristi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi uusi.
 • Lisää Koskikaraa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Koskikaroja taitaa olla näytillä aika lailla. Pakko laittaa omatkin karat, kun tuli vietettyä parina päivänä nelisen tuntia kumpanakin kosken kohinassa.
 • Koskikaraa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Valotolppa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pakkasyön valot (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kritisoin ihmiskuvasi !UUSI! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ja vielä...

Strobotti.com.

 • Malta, 17.10.2015. Malta on keskellä Välimerta sijaitseva mielenkiintoinen saarivaltio koostuen saarista, joista kolme on asuttuja. Saaret eivät ole kovin suuria, eikä koko maan asukasluku olekaan paljoa yli neljääsataatuhatta.
 • Oikeassa studiossa, 6.10.2015. Muutin jo kuukausia sitten sattumalta lähelle Kameraseuran tiloja, mutta vasta nyt sain aikaiseksi testata seuran studion.
 • Kokovartalokuvia studiossa, 31.12.2015. Aiheena siis kokovartalokuvat, paikkana Kameraseuran studio ja mallina upea Maija. Tässä kuvauksessa minulla oli muutama konkreettinen tavoite itse kuvien lisäksi: kuvata entuudestaan vierasta ihmistä ja harjoitella valaisua sekä mallin ohjausta.

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog. Kuuluisia kasvoja, 14.1.2015. Jokunen kuuluisuus on tullut vastaan. (ja kuviin vielä kaupan päälle tekstit...)

Yle Luonto, Jääkukkia ja pakastunut koski – Katso upeita pakkasenpuremia maisemia. Hyytävät pakkaslukemat tuottavat komeita maisemia. Tammikuun kuvakavalkadi kattaa niin huurteisen terassin kuin hyisen kala-apajan. 17 kuvaa.

Yle, Iisalmelaislääkäri ottaa upeita kuvia mikroskooppisista lumikiteistä – "Olen seassa kuin Liisa Ihmemaassa". Kuvaamisessa on ennenkaikkea kyse nopeudesta, sillä lumikiteet katoavat helposti. Iisalmelainen Pekka Honkakoski on yksi harvoista lumikiteiden kuvaajista. Video, kuvia, tekstiä.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Freelancerin arkea: Avoin kirje Helsingin yliopiston tutkijakollegiumille. 20.1.2016. Miksi pyydetään freelancerilta ilmaista työpanosta. (jostain syystä aihe on kirvoittanut kymmenkunta kommenttia...).

Facebook, Kuvajournalistit. Kuvajournalismi 2015 -kilpailuun kilpailukuvia huikeat 2045 kpl!

Valokuvatorstai, 393. haaste, 21.1.2016. "silkkinen".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com.

Popular Photography, How-To: Protect Your Camera Gear When Shooting Photos in the Snow.

Dpreview.com.

IR.

Lensrentals.com, blog, How to Use AF Microadjustment on Your Camera. Tarkennuksen hienosäätöä. Mitä tarvitaan. Miten.

Photographyblog.com, Fujifilm X-Pro2 Review. 24 megapikselin peilitön järjestelmäkamera. Kroppikerroin 1.5x. Elektroninen/optinen etsin. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.620.000 pistettä. Paino 495 g. Helmikuussa Suomessa myyntiin. Runko vähän alle 1.900 euroa.

The-digital-picture.com, Should I get the Canon EF 24-70mm or 24-105mm f/4L IS Lens?

Pdnonline.com, Lens Review: Tamron SP 35MM F/1.8. Suomen hinta on vähän alle 800 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.01.2016   (linkki)

Juha Periniva, Valon ja varjon metsästäjä
Kuva: Juha Periniva.24.4.2016 asti

Edesmenneen ivalolaisen valokuvaaja Juha Perinivan luontokuvissa pohjoinen luonto näyttäytyy valon ja varjon eri sävyinä.

Näyttelyn on tuottanut Pohjois-Lapin Kameraseura Ry.

Saamelaismuseo SIIDA
Inarintie 46, Inari
ti-su 10-17
10/8/5€
Sisäänpääsy Museokortilla

Maali! Raimo Kuittisen urheilukuvia 1960-1970-luvuilla
Kuva: Raimo Kuittinen.27.3.2016 asti

Hangon museossa on esillä Raimo Kuittisen urheilukuvia 1960-70-luvuilta.

Raimo Kuittinen toimi valokuvaajana Hangossa 1960-luvulta 2000-luvulle saakka. Hän lahjoitti laajan valokuvakokoelmansa Hangon museolle 2009.

Kuittisen kokoelmasta löytyy paljon kuvia paikallisista urheilutapahtumista ja urheilijoista.

Hangon museo
ke, to, la ja su 13-15
to myös 18-19
1.5.-31.8. ti-su 11-16, to myös 18-19
4/2/0 € kesänäyttely 5/3/0 €
Sisäänpääsy Museokortilla.

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Kuvagalleria: Ihana jääkupla ja roikkuen ruokaileva orava, 15.1.2016. Tammikuuta on eletty tällä viikolla tuulten ja tuiskujen kera. Sääkuvaajien otoksissa loistavat muun muassa talviset pakkasmaisemat ja upeat jään luomukset.

Year of the Alpha, Days of Zeiss – uusi valokuvausprojekti vuodelle 2016, 19.1.2016. Löytääkseni uuden väylän omaan kuvaamisharrastukseeni, päätin aloittaa uuden valokuvausprojektin vuodelle 2016. Days of Zeiss on henkilökohtainen valokuvausprojekti, jonka tarkoituksena on elää valokuvauksellisesti aktiivinen vuosi alkaen tammikuun ensimmäisestä ja päättyen joulukuun viimeiseen päivään.

Ilkka Rytkönen, ilkansivut.net. Blogi: Fujifilm Fujinon XF50-140mm F2.8 R LM OIS WR kokeilussa. 15.1.2016. ...Loppupäätelmät: tämä on Fuji-miehille ja –naisille melkein pakko-ostos, mikäli telelle on tarvetta heikossa valossa tai huonossa säässä. Optisesti kaikki on viimeisen päälle kunnossa, kuten Fujilla on tapana. 1.500 euroa.

Viestinnän Inspiraatio, Kuvajournalismi 2015 -valokuvakilpailun asiantuntijaraati valittu, 19.1.2016 (tiedote). Kilpailu on aiempien vuosien tapaan kutsukilpailu Suomen kuvajournalistit ry:n jäsenille. Poikkeuksena on Haastaja 2015 -sarja, johon voivat osallistua myös yhdistyksen ulkopuoliset henkilöt. Kilpailuun ilmoittautuminen päättyi sunnuntaina 17.1. Kilpailun voittajat julkistetaan tiistaina 17.2.2016. Voittajatyöt ovat nähtävillä Sinebrychoffin taidemuseossa 18.2.–20.3.2016. (siis aik. Vuoden lehtikuvat -kilpailu).

Nyt.fi, Älylaitteet ovat tulleet ihmisten väliin, sanoo suomalaiskuvaaja, joka taltioi vuosia läheistensä kännykän räpläilyä. Rutasen kuvia oli esillä Taidehallin vastikään sulkeutuneessa Nuoret 2015 -näyttelyssä. Hän opiskeli valokuvausta Pekka Halosen akatemiassa ja muutti heti valmistumisen jälkeen keväällä 2007 Berliiniin.

Keskisuomalainen, Jääkuplat ovat talven hitti – näin teet upeaa talvitaidetta itse. Yksikertaisesta talvitaiteesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan saippuakuplien jäädytys vaatii yleensä useita kymmeniä ellei satoja toistoja. KSML.tv:n videolla Viljanen näyttää, miten jääkuplia tehdään.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Will Fujifilm Produce a Medium Format Camera?

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net, 5 Peculiar Principles For Photographers.

Pdnonline.com, Nat Geo Seminar: Photographers Explain How they Reach New Audiences to Effect Change. Enää ei kannata tyytyä vain lehtiin. Esimerkki: 1980-luvulla National Geographic -lehden levikki oli 11 miljoonaa, tämä sitten kerrottuna neljällä eli lehti kiersi vielä kolmelle. Nyt National Geographic kertoo lukijamäärän olevan 3.1 miljoonaa.

Fotosidan.se, Poddradio: Farliga självbilder. Kesto 46:29.

Fotosidan.se, Kvinna erkänner kamerabedrägeri. Seitsemän petosta. Käytettyjen myyntiä.

Kamera & Bild, Fotoskolan STHLM och Nordens Fotoskola får tillbaka YH-status. Viime syksynä ei yhtään uutta koulutusta käynnistynyt.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Journalisti, ilmestynyt 14.1.2016. Nro 1 / 2016.

 • Journalismi on iloni ja työni. Mitkä ovat media-alan vaikeuksien keskellä ilonaiheita journalistin työssä? Valokuvaaja Leif Weckström, kulttuuritoimittaja Tuula Viitaniemi ja freelancetoimittaja Laura Friman kertovat.
 • Huomio! Kamera käy! Kolme journalistia osallistui työpajaan, jonka aikana syntyi tunnin mittainen haastattelu, kolme tuntia videomateriaalia ja 2 000 valokuvaa. Niistä muodostui kahden minuutin mittainen multimediateos.
 • Itsesensuuri-Suomea muistellen. Lehtikuvaaja Hans Paul odotteli kahden kollegansa Kari Santalan ja Kaj Hagströmin kanssa presidentti Urho Kekkosen lounaan päättymistä Islannin Laxa-joella 1977. Kuvaajat olivat osa lehdistöseuruetta Kekkosen kalastusreissulla.
 • Älä sano olevasi freelancer! Työttömyysturvalain muuttuminen on hämmentänyt freelancetoimittajia. Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas kertoo, mitä TE-toimistossa kannattaa sanoa ja mitä ei.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Julkaistua 733 & Näyttelykuvia 1020: Kärsimättömänä kadulla. 17.1.2016. Viime maanantaina avattiin Galleria Ortonissa monitaiteilija Keijo Kansosen (s. 1952) näyttely (11.1.–5.2.). Suomalaisen 1970-luvulla alkaneen katukuvauksen uuden aallon legenda Keijo Kansonen (s. 1952) halusi Galleria Ortonin kutsussa tituleerata itseään ”taidekuvanveistäjäksi”.

Journalistiliitto.fi, Lehtikuvaajien Kopiosto-apurahat haettavana. Jokesin Lehtikuvaajarahasto julkistaa haettavaksi apurahat lehtikuvaajille valokuvaproduktioiden tekemiseen sekä läheisesti lehtikuvausta sivuaviin opintoihin ja tutkimuksiin. Haku alkaa 14. tammikuuta ja päättyy 5. helmikuuta kello 16.30.

Helsingin Uutiset, Huippuvalokuvaaja löysi etsimänsä talvihääparin – "Kiitos, kertomus loppuu tähän". Stefan Bremer etsi lauantaina Uunisaaressa sattumalta kuvaamaansa hääparia Facebookissa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, 10 Fun DIY Lighting Projects to Save You Money.

 • 1. Beauty Dish
 • 2. Flash diffuser
 • 3. Straw grid spot
 • 4. Cardboard Gobo
 • 5. Lightbox
 • 6. Ring Flash
 • 7. Snoot
 • 8. Softbox
 • 9. Straw spotlight
 • 10. Umbrella

Popular Photography, How-To: Photograph Fresh Fruits and Vegetables Against a White Background.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Camera Sensor Size.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Canon.com, Travel Photography 101.

Pdnonline.com, Object of Desire: Sigma 20mm f/1.4 DG HSM. Sigman mukaan ensimmäinen 20mm f/1.4. Täyskennoiselle. Nikon, Canon, Sigma. $899.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.01.2016   (linkki)

Kaisa Rautaheimo: POJAT
Kuva: Kaisa Rautaheimo.27.3.2016 asti

Kaisa Rautaheimon valokuvanäyttely Pojat taltioi hetkiä menestysyhteiskunnan laidalla elävien nuorten miesten elämästä. Dokumentaariset kuvat kertovat tarinaa ulkopuolisuudesta, irrallisuudesta ja elämän mielekkyyden etsimisestä.

Valokuvat yhdistyvät näyttelytilassa teksteihin, jotka ovat poikien omia puheenvuoroja. Tekstit on toimittanut Ann-Mari Huhtanen.

Kaisa Rautaheimo työskentelee Helsingin Sanomien valokuvaajana. Hän on opiskellut valokuvausta ja kuvajournalismia Lahden Muotoiluinstituutissa ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Suomen valokuvataiteen museo, Projekti-tila
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

Digicamera.netin Foorumilta.

Flickr, Photostream, remes photography. Foorumilla käyttäjätunnus poweri.

HS, Paukkupakkaset ovat harrastajakuvaajan henkireikä – ”luontoa tarkkaillessa unohtuvat huolet ja murheet”. Miten luontokuvausta harrastava valokuvaaja pysyy paukkupakkasessa lämpimänä? Tietenkin pysymällä liikkeessä. Kirkkonummella asuva Mikael Ekberg käyttää kaiken vapaa-aikansa luonnossa liikkumiseen kameran kanssa. Hirvieläimiin erikoistuneen kuvaajan sormet ovat kovilla paukkupakkasessa, mutta mikään sää ei estä kuvaamaan lähtöä.

Yle, Paksu jääkään ei pysäytä luontokuvaajaa – jäänalainen maailma häikäisee kauneudellaan. Sukellusvalokuvaaja Teemu Lakka on ikuistanut useiden Suomen järvien jääkansien alta paljastuvia maisemia. Näkymät vaihtelevat järven ja päivän mukaan. Maisema pinnan alla yllättää myös kuvaajan, joka kerta.

Yle, Kuluttajat vaihtoivat entistä kevyempiin kannettaviin – ”Kukaan ei halua isoja koneita kotiinsa pölyttymään”.

Teknavi.fi, Etsitkö halpaa tablettia? Tätä laitetta myydään alle 70 eurolla. Kyseessä on melko tuntemattoman kiinalaisvalmistajan tuote, joka soveltuu myös puheluiden soittamiseen. Laite on phablet-kokoluokan tabletti, sillä sen näyttö on 7-tuumainen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

The Online Photographer, The Problem With Fixed-Lens Cameras. Joidenkin kommenttien perusteella ei olisi ongelmia. Mutta.

Dpreview.com.

Earthboundlight.com, Habit Forming, 17.1.2016. Rutiinin voimasta. Hyvässä ja pahassa.

The-digital-picture.com, An Introduction to Stroboscopic Flash. Salama Canon Speedlite 600EX-RT.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Anttipullinen.kuvat.fi, Kuvat.

Remonen.fi, Wotkinia Vermossa, 16.1.2016. Koska edellisenä viikonloppuna Lux Helsingissä oli ollut kylmää kuin siperialaisessa pakastimessa tammikuussa, päätin lähteä Vermoon kuvaamaan, kun mittarikin näytti vain -10 astetta celsiusta. Vermossahan on (lähes) joka keskiviikko ravit, joten siellä on aina saatavissa taattua ohjelmaa vakiomuotissa. Neljä euroa sisäänpääsymaksu.

Mika Latokartano Photography, Lux Helsinki 2016 – A First Visit, 17.1.2016. Ja Lux Helsinki 2016 – The Next Day, 17.1.2016.

HS, Valokuvaaja vietti kymmeniä tunteja poikamiesluolissa – syntyi kuvasarja nuorten toimettomuudesta. Kaisa Rautaheimo dokumentoi parin vuoden ajan nuoria miehiä elämän odotushuoneessa. Valokuvaaja halusi nähdä syrjäytymispuhetta pidemmälle.

Polku.net, Madagaskar, marraskuu 2015, Ilkka Haapavirta 15.1.2016. Madagaskar on saarivaltio Afrikan kaakkoispuolella. Kuten monissa kehitysmaissa, hallinto on korruptoitunutta ja väestö köyhää. Vaikka se on osa Afrikkaa, Madagaskar ei ole pelkkää kuivaa ja hedelmätöntä seutua. Vuoriston sademetsistä virtaa niin paljon jokia, että lähes koko maassa pystytään viljelemään riisiä. Viljelymenetelmät ovat madagaskarilaiseen tapaan hyvin yksinkertaiset.

Makuja.fi, Märkiä tamponeja, valekahvia ja deodoranttia – näin ruokien mainoskuvat oikeasti syntyvät. Ruoan mainoskuvaamisessa voidaan käyttää omituisiakin keinoja hyvän lopputuloksen saamiseksi. Tämä johtuu siitä, että ruokaa täytyy pystyä kuvaamaan pitkiäkin aikoja ilman, että sen houkuttelevuus vähenee.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, 8 Tripod Tips For Photographers To Consider.

Thephotoargus.com, 40 Great Photographer Portfolio Websites for Inspiration.

IR.

Dpreview.com, The power of a photograph: Lynette Johnson and Soulumination. YouTube-video, kesto 25:33.

Diyphotography.net, Use $2 Drink Koozies As Repurposed Lens Cases and Stackable Organizers.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Ammattilaisen vinkit onnistuneeseen pakkaskuvaamiseen. Ylen aamu-tv:ssä haastatellut Luontokuva-lehden päätoimittaja Esa Mälkönen ja luontokuvaaja Tuomas Heinonen kertovat omat niksinsä kylmässä valokuvaamiseen. Mikä on ammattilaisten mielestä paras aika talvesta kuvata? Mitä he näkevät onnistuneessa ja epäonnistuneessa kuvassa? Katso haastattelu. Video, kesto 11:48. Sekä teksti.

 • 1. Kuvaa pakkasessa, vaikka ohjekirja muuta väittää
 • 2. Käytä kaksia käsineitä
 • 3. Palauta kylmentyneen akun varausteho lämmittämällä
 • 4. Käytä polvisuojia matalassa asennossa
 • 5. Pöllyävää lunta on vaikea torjua, mutta...
 • 6. Älä vie kameraa heti takaisin lämpöiseen
 • 7. Etsin sumenee hengityksestä – kokeile kaulaliinaa

Turun Sanomat, Työttömyysturvalain uudistus hämmentää yrittäjiksi muuttuneita freelancereita. Taiteilijat, freelancerit ja muut itsensä työllistäjät ovat olleet epätietoisia työttömyysturvansa puolesta, koska heidät on vuoden alusta lähtien katsottu yrittäjiksi. Työttömyysturvauudistus ei kuitenkaan tuo muutoksia aiempaan käytäntöön. Oikeus työttömyysturvaan määräytyy yhä sen mukaan, onko omalla työllä työllistyminen sivutoimista vai päätoimista.

Ilta-Sanomat, Haluatko näyttää hyvältä kuvissa? Näillä Poseerausklinikan vinkeillä se onnistuu. Pitäisi olla myös valokuvaajalle tuttuja asioita.

Uusimaa.fi, Nämä piirteet voivat tehdä sosiaalisessa mediassa jaetusta kuvasta yksityisyyttä loukkaavan – asiantuntijan lista. Kuvittele itsesi tilanteeseen, jossa et halua tulla ikuistetuksi. Satut olemaan julkisella paikalla ja joku päättää napata sinusta valokuvan. Pian epäedustava kuvasi leviää verkossa ja päätyy suuren yleisön reposteltavaksi. Oletko joutunut rikoksen uhriksi? Et välttämättä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

 • How to Photograph the Milky Way. Linnunrata. Mitä tarvitaan. Missä. Milloin. Sää. Ja itse kuvaaminen. Jälkikäsittely.
 • Photographer Sues Twitter for Not Removing Photos Despite DMCA Requests. Kuinkahan monta prosenttia Twitterin kuvista on esillä valokuvaajan luvalla. USA:n lainsäädännön mukaan kuva pitää ottaa viivyttelemättä pois palvelusta, jos käy ilmi, että kuva on esillä ilman kuvaajan lupaa. Käyttöehdoissa voi lukea mitä tahansa kuvan esillelaittajan vastuusta, tämä vastuu säilyy edelleen palveluntarjoajalla. Twitter ei ole missään nimessä kuulu pahimpaan kuvien oikeuksien loukkaajiin palveluntarjoajista...
 • 8 Reasons You Should Buy a 50mm f/1.8 Lens.
  • #1: It’s Cheap and It’s Small
  • #2: It’s Great for Low Light Conditions
  • #3: The “SLR Look”
  • #4: It’s Pretty Sharp
  • #5: The Bokeh
  • #6: Macro Photography
  • #7: El Bokeh Wall
  • #8: Bokeh Shapes

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

IR, A closer look at curves.

Dpreview.com, Behind the Camera: Sue Bryce's contemporary portraiture. YouTube-video, kesto 27:20. Interview.

Diyphotography.net, The Relations Between Curves, Color And Magic.

Pdnonline.com, Camera Review: Olympus OM-D E-M10 Mark II. Elokuussa 2015 julkistettu. Peilitön järjestelmäkamera, 16 megapikseliä, 4/3-systeemiä, kroppikerroin 2x. ISO 100 - 25.600. Full HD video. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. Rungon kuvanvakaaja 5-akselinen, neljä stoppia. Ei säänkestävä. Ei kohinaa ISO 6400. Kittiobjektiivi 14-42mm f/3.5-5.6:n tilalle kannattaa hankkia heti parempi. Yksillä akuilla ottaa 320 kuvaa. Suomen suositushinta rungolle 599 euroa.

Kamera & Bild, Elinchrom ELB 400 – blixtrande bra ljus. Testi. Päivitys, akkukäyttöinen salama, Quadran korvaaja. Kevyempi, nopeampi lataus, enemmän välähdyksiä, enemmän tehoa. 16.900 kruunua, 1.800 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.01.2016   (linkki)

Annika Oksanen: My America
Kuva: Annika Oksala.1.2.2016 asti

Valokuvaaja Annika Oksanen kuvasi amerikkalaista elämää toimiessaan yhdysvaltalaisen artistin, Cat Powerin henkilökohtaisena assistenttina vuosina 2012–2014.

Tiketti Galleria
Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki
ma.pe 11-19, la ja su 12-18

Digicamera.netin Foorumilta.

Timon poikkitiedepalsta, Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen, 15.1.2016. Yksi luku lisää otsikon kertomukseen.

Yle, "Olis kiva herätä aamulla niin, että tietäisi mitä tekisi" – Syrjäytyneet nuoret miehet avaavat elämänsä valokuvissa. Valokuvaaja Kaisa Rautaheimo astelee Valokuvataiteen museon näyttelytilassa ja viimeistelee ripustusta. Ympärillä on kuvia tutuiksi käyneistä hahmoista, sillä Rautaheimo kuvasi nuoria miehiä puolentoista vuoden ajan. Siinä ajassa pojat, ehtivät tulla läheisiksi.

Yle, Kokenut luontokuvaaja häkeltyi Suomen järvien saloista: "Hauet, ahvenet ja kaikki kirkkaassa turkoosivedessä".

Tekniikan Maailma, Huimia 360 asteen 4k-videoita suoraan Nikonin action-kamerasta. Nikon KeyMission 360 tulee valituille markkinoille kevään aikana. Suomeen tuloa rajoittanee kuitenkin suureksi arvioidusta kysynnästä johtuva tuotepula. Kameran hintaa ei ole vahvistettu, mutta hyvin karkea ja alustava arvio asettuu jonnekin 500 euron tietämin.

TE-palvelut, Mainoskuvaaja, Valtti Henkilöstöratkaisut Ky, Tampere. Etsitään mallisisustamiseen erikoistuneelle sisustusalan asiakasyritykselle ammattitaitoista mainoskuvaajaa pidempiaikaiseen työsuhteeseen. Työt alkavat helmi-maaliskuussa. Työ on kokopäivätyötä ja edellyttää matkustusvalmiutta Suomessa. Työnkuvaan kuuluu erilaiset koe-, kohde- ja studiokuvaukset. Työskentely tapahtuu pääsääntöisesti itsenäisesti kohteissa ja studiolla. Kuvaus- ja valaisinkalustoa siirreltäessä valokuvaajalla tulee olla oma auto käytettävissä tai B-ajokortti ja ajokokemusta hieman isommalla autolla ajamisesta erilaisissa sääolosuhteissa.

Työpaikan osoite 33100 TAMPERE
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työn luonne Rekrytointitoimeksianto
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 31.01.2016

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Fujilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, What Makes a Photographer? Video, kesto 3:02.

Pdnonline.com, Great Photography and Filmmaking Reads for Your Weekend. Yhdeksän linkkiä.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Kamera & Bild, Emma Svensson i sin nya roll: »Läskigt«. 10 vuoden aikana kolmisen tuhatta konserttikuvausta. Vuoden 2013 jälkeen vain muutama vuodessa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Valon hetki, 10.1.2016. Ei, tämä ei ole Ville Valon uusi tuleminen, vaan kuvakooste Lux Helsinki 2016 -tapahtumasta. Tämä jokavuotinen tapahtumahan on aina heti vuoden alussa, loppiaisesta seuraavaan sunnuntaihin. Itse olen osallistunut tapahtumaan vuodesta 2012 lähtien, jolloin tapahtuma tunnettiin vielä nimellä Valon Vuodenaika. Ja mikäs siinä, onhan tämä varsin valokuvauksellinen happening vuoden pimeimpään aikaan

Strobotti.com, Selena Red: supervillain, 14.1.2016. Enpä olekaan ennen kaivanut pistoolia ja lekaa keskellä Helsinkiä auton takakontista ja tallustanut kyseisten välineiden kanssa kohtuullisen vilkkaalla kadulla. No nyt sekin on sitten kokeiltu.

Metro.fi, Vitivalkoinen sorsa hämmästyttää Töölönlahdella: ”Ei vastaa parhaalla mahdollisella tavalla naaraiden komeusihannetta”. Lähetä kuva juttuun Töölönlahden ja Eläintarhanlahden kulmilla Helsingissä talvehtii erilainen sinisorsa. Toisin kuin moniväriset lajitoverinsa, tämä yksilö on vitivalkoinen.

Viiphoto.com, 5 Photographers Join VII Mentor Program. Yksi viidestä Esa Ylijaasko.

Yle, Ennennäkemätön valoilmiö Suomessa – kartta heijastui taivaalle. Suomen taivaalla on totuttu näkemään revontulia ja valopilareita. Viime tiistaina taivaalle ilmestyi ennennäkemätön kuvio. Euralainen Mia Heikkilä taltioi kamerallaan jopa asiantuntijoita hämmästyttäneen loistokkaan valokartan.

YouTube, Järven tarina traileri. Kesto 1:30. Äänet mukana.

Nyt.fi, Entinen rekkakuski ottaa selfieitä Liikenneviraston kelikameroilla ja kertoo nyt, miksi. Oletko nähnyt tätä miestä? Suomen maanteiden varsille on ripoteltu yli 700 kameraa, jotka lähettävät nettiin vartin välein kuvaa ajokelistä. Syyskuusta lähtien kamerakuvista on voinut bongata miehen. Yleensä hän seisoo risteyksessä tai tienposkessa ja tuijottaa suoraan kohti kameraa.

 • Mies on Tatu Gustafsson ja tämä on hänen teoksensa Weather camera selfportraits. Vuodesta 2012 lähtien Gustafsson, 36, on pysähtynyt aina ohittaessaan kelikameran, mennyt seisomaan kameran eteen ja odottanut niin kauan, että kamera ottaa kuvan. Se tapahtuu noin 12 minuutin välein.
 • Tämän jälkeen hän on etsinyt läppärillään kuvan Liikenneviraston nettisivuilta ja tallentanut sen. Kuvia on koossa yli sata.

Digitoday.fi, Win10-päivitysnalkutuksen voi vihdoin estää – siinä piilee iso "mutta".

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, Kuvaverkko Oy, Helsinki, Helsinki. Kuvaverkko Oy hakee koulukuvaajaa / valokuvaajaa Uudenmaan alueelle. Työtehtäviin kuuluvat mm. koulu-ja päiväkotikuvaukset asiakkaiden tiloissa, studiokuvausta Pitäjänmäellä sijaitsevassa studiossa sekä asiakassuhteiden ylläpitämistä kouluihin ja päiväkoteihin. Työ alkaa sopimuksen mukaan ja jatkuu toistaiseksi. Työtä voit tehdä myös omalla toiminimelläsi.

Työpaikan osoite Kutomotie 6 B, 00380 HELSINKI
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa sopimuksen mukaan, mahdollisimman pian
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 31.01.2016 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Popular Photography, Your Best Shot Finalists: December 2015. 43 lukijakuvaa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Fuji X-Pro2 Rollout.

Pdnonline.com, How Nikon Plans to Make Transferring Images to Your Phone Easier Than Ever. Snapbridge.

Lensrentals.com, blog, The Biggest Product Announcements at CES and Their Availability for Rental.

Pdnonline.com, Camera Review: Hands-On With The New Leica SL. 24 megapikseliä. Täyskennoinen, peilitön. Kolmen tuuman näyttö. Erinomainen elektroninen etsin, 4.4 megapikseliä. Kaksi sd-korttipaikkaa. Wi-Fi, NFC, GPS. Säänkestävä. Ei mikään kevyt runko, peilittömyydestä huolimatta. 4K video. 11 kuvaa sekunnissa. Yksillä akuilla ottaa 400 kuvaa. $7.450, pelkkä runko.

Popular Photography, Science: This Is How Our Eyes Differ From Animal Eyes.

The-digital-picture.com, Winter Photography Tip: Get a Heated Mouse Pad. Ai tällaisiakin on. USA:n Amazon, tarjoushinta $18.99.

Kamera & Bild, Använd fler objektiv på din micro four thirds-kamera.

Fotosidan.se, Ny wifi-lösning för Canon och Nikon. CamFi. 150 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.01.2016   (linkki)

Noomi Ljungdell / Inventaario
Kuva: Noomi Ljungdell.7.2.2016 asti

Noomi Ljungdellin Inventaario-näyttely pitää sisällään kaikki taiteilijan lapsuudenkodista löytyvät esineet. Ljungdell on kuvannut ja luetteloinut asuintiloista jokaisen tavaran. Näyttelyn teokset ovat päällekkäisvalotettuja valokuvia, joissa kuvattujen esineiden ohuet kerrostumat peittävät toinen toisensa näkyvistä.

Kuvattu irtaimisto on jaoteltu luokittain eri teoksiksi. Kuvatut kategoriat ja asioiden määräẗrät tulevat esiin teosnimissä: Huoneet (10), Valaisimet (28) tai Koriste-esineet (128).

Ljungdell valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen koulutusohjelmasta 2008.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su 11-18

Auerniitty & Heinonen / Vuoksi
Kuva: Mikko Auerniittyl.7.2.2016 asti

Mikko Auerniitty ja Harri Heinonen ovat työskennelleet työryhmänä pitkään muun muassa Football Landscapes -projektin puitteissa. Nyt yhteisenä kuvauskohteena on ollut Suomen suurin vesistöalue, Vuoksen vesistö.

Tekijöiden tarkoituksena on tulkita maisemaa osana historiaa ja nykypäivää, ihmisen vaikutusta maisemassa ja maankäytössä sekä maiseman kuluttamisen mekaniikkaa.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su 11-18

Kameraseuran parhaita 2015
17.2.2016 asti

Kuva: Vesa Jakkula.

Laakson sairaalassa on esillä Kameraseuran Suurpalkintokilpailuun osallistuneiden teokset. Kilpailun voitti Vesa Jakkula.

Kuva: Vesa Jakkula

Laakson sairaalan Taide-Laakso
Lääkärinkatu 8, (P-porras), Helsinki
Joka päivä 7-22, la ja su 14-18

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Pakkanen ja elektroniikka (Sana on melkein vapaa). Jatkoa.
 • Oikean kameran valinta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Jalustan käyttö hämärässä (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Slow food, eiku... foto (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • All in one laukku. (Kuvaus yleinen). Pohjustetaanpa vähän. Eli ollaan lähdössä perheen kanssa pidemmäksi aikaa maailmalle reissuun,ja kameravehkeet lähtee tietenkin mukaan. Haluaisin hommata laukun missä kulkisi kameravehkeet (Nikon D7100 + 2 obiskaa + salama + tripodi + läppäri) ja saisi vielä jonkin verran matkatavaroita kyytiin, lähinnä vaatteita. Ja kaiken tämän pitäisi pystyä kuljettamaan käsimatkatavaroissa. Ja vielä pisteenä iin päälle ei saisi maksaa omaisuuksia...
 • Triggeri ei toimi salaman kanssa? (Digikuvaus). Ostin Yongnuon rf-605 triggereitä, ja näyttäisivät toimivan mainioisti Nissin Di866 mkII ja Di700 salamien kanssa, mutta Di466 salama ei laukea ollenkaan triggerin avulla.
 • Nikon NEF raw ei aukea LR6 (Kuvankäsittely).
 • Laowa STF 105 F2 (Optiikka). Lisää kiinalaista optiikkaa, ei näytä huonolta ollenkaan.
 • EF 400mm f/4 DO IS II (Optiikka).
 • PEN-F (julkkari 27. pv?) (Minolta, Olympus).
 • Canon EOS M3 ja testailua (Järjestelmädigit). Kakkoskameraksi päivitetty Canon EOS M3. Objektiivina paketissa tuli mukana Canon EF-M 18-55mm IS STM. Edelliseen versioon verrattuna koko on pysynyt samana, mutta uutta ovat mm. nopempi ja jopa sähäkkä tarkennus sekä enemmän järjestelmäkameramaiset säätönappulat. Tällaiselle peilittömälle järjestelmäkameralle tuo pystysuunnassa maks. 180º kääntyvä LCD-näyttö uusi mahdollisuuksia.
 • Nikon D500 (Järjestelmädigit).
 • Koskikaran valtakunta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Suur-Sawon valtakunnan valokuvamarsalkka spegelle tuli hiljattain DC.netissä 10.000 kirjoitettua viestiä täyteen. Päätin juhlistaa tätä saavutusta suorittamalla viime sunnuntaina lähijoelle erittäin vakavahenkisen luonnonvalokuvausretken! Vakavahenkinen valokuvausretki oli paikallaan jo senkin takia, kun osa kansasta on alkanut epäillä, ettei wanha sawolaismarsalkka kykene enää vaativiin valokuvaussuorituksiin kevyellä Nikon-kalustollaan.
 • Teema: Katukuva (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Rikoslaki @ Tavastia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Jeh. Tuli käytyä jäbiä kuvaamassa Tavastialla tällä kertaa. Hauska on bändi kyllä. Muutama maistiainen ja muutama lisää flikkerissä.
 • Kitara, basso (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Jäätyneet Laineet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vain tuuli liikkui yöllä vetten päällä, tuisku ja haksahtanut kuvaaja.

Finnfoto, Facebook. Vielä ehdit osallistua Fotofinlandia-kilpailuun! Vielä ehdit osallistua Fotofinlandia-kilpailuun! Fotofinlandia 2016 ­kilpailu on kaikille avoin valokuvakilpailu. Siihen osallistutaan vähintään 2 kuvasta muodostuvalla kuvakokonaisuudella. Lataa kilpailukuvasi viimeistään tämän viikon perjantaina, 15.1.2016...

 • Pääpalkinto 20.000 euroa
 • Kilpailun tulosten julkistaminen ja palkintojen jako tapahtuu Helsingin Messukeskuksessa Kuva&Kamera 2016 ­messujen yhteydessä. Finalistit esitellään myös 26.2.2016 ilmestyvässä Kamera-lehden numerossa 2/2016.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Analogiamiehet bittiavaruudessa. 12.1.2016. Kaksi analogisen valokuvauksemme viimeisistä konkareista on onneksi päättänyt hyödyntää myös nettiä työnsä esittelyssä. Martti Jämsä (s. 1959) on juuri avannut kotisivunsa. Timo Setälällä (s. 1958) on ollut kotisivut jo jonkin aikaa, mutta pedanttina miehenä hän on uusinut kuvien sävyä enemmän totuutta vastaavavaksi.

HS, Helsingissä tuli lunta roppakaupalla – kuvakavalkadi näyttää pääkaupungin myräkän kourissa. Sekä lukijan kuvia että HS:n kuvaajan kuvia.

Ilta-Sanomat, Maailman suurin pienoisrautatie tallentui Googlen katunäkymiin: 13 kilometriä junarataa, toimiva lentokenttä ja 200000 pienoisihmistä. Hampurin vanhassa kaupungissa Saksassa sijaitseva Miniatur Wunderlandia voi nyt ihailla Street Viewin kautta.

HS, The New York Times ikuisti turvapaikan­hakijoiden saunahetken Helsingissä: ”Se oli kaikkien aikojen kuumin saunakokemus”. Kimmo Helistö tarjoaa omistamassaan saunassa Kaarlenkadun vastaanottokeskuksen asukkaille ilmaiset löylyt. HS kertoo, miten hollantilaisnainen päätyi irakilaismiesten ja kameran kanssa saunaan. Tunnelman ikuisti hollantilaiskuvaaja Ilvy Njiokiktjien vieraillessaan The New York Timesin juttukeikalla Helsingissä marraskuussa.

Mikrobitti.fi, IDC: Pc-myynti romahti vuonna 2015 – ennätyksellisen huono tulos. IDC:n nyt julkaisemat myyntiluvut eivät ota huomioon laitteita, jotka muuntautuvat läppäristä tablet-tietokoneeksi kun niistä irrotetaan näyttö. Luvut eivät myöskään sisällä 2-in-1-laitteita. Jos nämä pc-laitteet laskettaisiin mukaan, laskua vuoden 2015 aikana olisi kertynyt noin 7,5 prosenttia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Carpe Fucking Diem’: One Photographer’s Courageous Discussion of Involuntary Childlessness. Elina Brotherus. Kuvia. Haastattelu. Annonciation. Ja kuudes valokuvakirja Carpe Fucking Diem.

Digital Photography School.

 • 12 Common Newbie Photography Mistakes to Avoid. Esimerkkikuvia.
  • 1 – Centering everything in your images
  • 2 – Taking attention away from the main focus in the image
  • 3 – Cutting things off at the edge of the frame
  • 4 – Thinking that having a great camera is enough
  • 5 – Not looking behind your subject
  • 6 – Taking only photo of a subject and from a common viewpoint
  • 7- Having a really good camera and never learning how to use it properly
  • 8 – Not giving your camera enough time
  • 9 – Forgetting to check the settings you used the last time
  • 10 – Never turning the camera vertically
 • Do These 5 Quick Exercises to Learn What Your New Camera Can Do.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best focal length for your type of photography.

Thephotoargus.com, Double Exposure Photoshop Tutorials and Tips.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, First Impressions: Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm F/4 IS PRO Telephoto Lens. Suomen hinta 2.800 euroa. Ei vielä Suomessa myynnissä.

Fotosidan.se, Batterierna du laddar i datorn. CES-messuilta.

Fotosidan.se, Var finner man inspirationen? In English. Video, kesto 3:10.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.01.2016   (linkki)

Keskustelutilaisuus Suomen valokuvataiteen museossa tänään klo 18-19

#filmisnotdead: Mikä käsin tekemisessä kiinnostaa?

Miksi valokuvan perinteiset menetelmät ovat nousussa digiaikana?

Valokuvaajat Martti Jämsä, Tuukka Kaila, Jaakko Markkanen ja Ida Taavitsainen keskustelevat kuvantekemisen prosesseista Pimiö – Darkroom -näyttelyssä omien valokuviensa äärellä.

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Paukkupakkasten Lappi näyttäytyy upeana Instagramissa. Kylmää ja häkellyttävän kaunista. Sitä Suomen Lappi on tarjonnut viime päivinä kansainväliselle kuvaajaporukalle, jonka Visit Finland lennätti yhdessä Finnairin kanssa pohjoiseen Suomea markkinoimaan.

Kuvajournalismikilpailu.fi, Kuvajournalismi 2015. Entinen Vuoden lehtikuvat -kilpailu. Kilpailu juhlistaa suomalaista kuvajournalismia ja dokumentaarista kuvaa. Siihen voi osallistua nyt ensimmäistä kertaa myös videodokumentilla. Kaikkiaan kilpailusarjoja on yhdeksän. Suomen kuvajournalistit ry järjestää valtakunnallisen Kuvajournalismi 2015 -kilpailun. Kilpailuaika on 11.1.-17.1.2016. Kilpailuun voivat osallistua kaikki yhdistyksen jäseniksi 30.11.2015 mennessä hyväksytyt henkilöt, jotka ovat maksaneet vuoden 2015 jäsenmaksun sekä mahdollisen liittymismaksun 30.11.2015 mennessä.

Tivi.fi, Tästä syystä Windows 10 -asennuksen välttely ei onnistu.

Iltalehti, Jäätyneet vaahtopatsaat ihastuttavat Mynämäellä - "Ei ole koskaan tullut vastaan vastaavaa". Valokuvaaja Albert Vallunen ikuisti viime viikonloppuna huikeat, jäätyneet vaahtopatsaat Korvensuun koskessa Mynämäen Mietoisissa. Luonnossa mielellään liikkuva Vallunen ei ole koskaan aiemmin törmännyt vastaavaan ilmiöön.

Marmai.fi, STT-Lehtikuva tiputti kuvat nimestään - "Uusi logo viestii suunnasta tulevaan".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

 • Best prime lens for mirrorless cameras: 8 top optics tested and rated.
  • 1    Fujifilm Fujinon XF 56mm f/1.2 R, £900 / $1,000
   2    Nikon 1 Nikkor 32mm f/1.2, £650 / $720
   3    Olympus M.Zuiko 25mm 1:1.8, £370 / $410
   4    Olympus M.Zuiko ED 75mm 1:1.8, £720 / $800
   5    Panasonic Leica DG 25mm f/1.4, £430 / $480
   6    Panasonic Leica DG 42.5mm f/1.2, £1,200 / $1,335
   7    Samsung 85mm f/1.4 ED SSA, £700 / $780
   8    Sony Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA, £850 / $945
 • Project 366, Day 12: 1896.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Vivian von Maier? Viimeisimmät.

Photo.net, Featured Member: Klaus Priebe. Maisemakuvaaja.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Opinion: What CES 2016 Tells Us About the (Bright) Future of Photography.

Popular Photography.

Digitalphotographyblog.com, Adobe Premiere Elements 14 Review. Arvosana 4.5 * / 5 *.

Digitalphotographyblog.com, Epson SureColor SC-P800 Review. Suomen hinta on n. 1.300 euroa. Arvosana 5 * / 5 *.

Fotosidan.se, Vi provar Cooph vinterhandskar för fotografer. Itävaltalaisen kameralehden valmistuttama. Oikeaa nahkaa. Tuntuvat käteen hyvältä. Helppo ottaa pois ja laittaa takaisin. Ei sovi koviin pakkasiin. Vähän turhan korkea hinta, 139 euroa.

Kamera & Bild, Fujifilm drar tillbaka felaktig uppgradering till X-T1.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.01.2016   (linkki)

Elina Brotherus: Les Femmes de la Maison Carré
Kuva: Elina Brotherus.31.1.2016 asti

Elina Brotheruksen(s.1972) valokuvasarja Les Femmes de la Maison Carré on kuvattu toukokuussa 2015 Alvar Aallon piirtämässä yksityistalossa Maison Louis Carréssa (1959) Bazoches-sur-Guyonnessa Pariisin ulkopuolella, jossa sarja on myös ollut ensi kertaa esillä syksyllä 2015.

Näyttelyn yhteydessä Maison Louis Carré on julkaissut yhdessä Galleria Heinon kanssa kirjan, joka sisältää teoskuvien ohella Ateneumin taidemuseon johtajan Susanna Petterssonin esseen.

Taiteilijatapaaminen galleriassa sunnuntaina 17.1.2016 klo 13-15. Mukana myös Susanna Pettersson ja Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen.

Galleria Heino
Uudenmaankatu 16-20, Helsinki
ti-pe 11-1,7 la ja su 12-16

Johanna Ketola, Laakso L447
Kuva: Johanna Ketola.31.1.2016 asti

Johanna Ketolan Laakso L447 on saanut nimensä teollisesti valmistetusta vihreästä maalista, jonka sävy valmistajan mukaan kuvastaa laaksoa. Näyttelykokonaisuus muodostuu kaksiosaisesta videoteoksesta, valokuvista ja veistoksellisista elementeistä.

Laakso L447 pyrkii tarkastelemaan inhimillistä luontosuhdetta 2000-luvulla, erityisesti kulutustuotteina myytävien luonnon representaatioiden kautta.

Johanna Ketola (s.1978) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2013 ja opiskellut valokuvausta sekä Lahden Muotoiluinstituutissa että Gerrit Rietveld Academiessa Hollanissa.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta.

Flickr, Mika Suutari, Photostream.

Yle Luonto, Kuvagalleria: Jään taide ja pakkasessa höyryävät kosket. Lauhan alkutalven jälkeen mittari painui nopeasti alaspäin. Pakkanen puri ympäri lumetonta Keski-Suomea piirrellen kukkasensa ikkunoihin ja saaden avoimet vedet höyryämään.

Nyt.fi, Vinyylilevyt palasivat jo, nyt tulee valokuvafilmi – 21-vuotias kertoo, miksi ennen oli paremmin. Mustan verhon takana loistaa punainen suojavalo. Sen alla Erkki Koskimäki, 21, kehittää filmille kuvaamiaan valokuvia. Työ on hidasta ja vaivalloista; Koskimäellä meni kuukausia totutella eri työvaiheisiin. Jos jokin menee pieleen, se on sitten siinä. Negatiivit tuhoutuvat, eikä niitä saa takaisin. Silti Koskimäki laskeutuu Domus Academicalla sijaitseviin Helsingin yliopiston valokuvausharrastajien pimiötiloihin pari kertaa kuussa ahertamaan.

Ilta-Sanomat, Vanhojen kuvien aarreaitta julki – yli 180000 kuvaa, mukana myös suomalaishistoriaa. New Yorkin kaupunginkirjasto New York Public Library teki viime viikolla suuren kulttuurityön. Kirjasto avasi selailtavaksi yli 180 000 kuvan kokoelman, jossa osa kuvista on täysin vapaasti käytettävissä. Finland. Finnish.

Yle, Sympaattisesta saukosta tuli kuvaajien suosikki – kellii lumessa, esittelee kalasaalistaan. Kymmenet ihmiset ovat päivystäneet Lahdessa saadakseen kuvan kaupunkilaissaukosta. Muistikorteille on tallentunut hellyyttäviä kuvia niin saukon ruokailuhetkistä kuin hangessa löhöilystä. Saukko ei ole arastellut kuvaajiaan, päinvastoin.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa ti 12.1.2016, klo 19. Käpylän Työväentalo, Vipusentie 19, Hki. Huhtikuun huutokauppa, 8-sivuinen pdf (myös kuvia). Kameroitakin. Ei pohjahintoja, mutta (ostavat) kauppiaat pitävät siitä huolen, että liian halvalla ei mikään mene.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

The Online Photographer, How to Buy a Digital Camera. Ei ole helppoa.

ePhotozine.com, Tips On Choosing And Buying A Digital Camera.

Petapixel.com, Proper Techniques for Using Shotgun and Lavalier Microphones for Video Interviews. Mikrofonien käytöstä ihan tarkalla käytännön tasolla.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography, Video: This Is How You Shoot Three Different Portraits in One Second Using Lighting.

Digitalcameraworld.com, Project 366, Day 11: Night Safe.

Steve Sanders, Canon PowerShot G5 X Review. Iso kenno, 20 megapikseliä, kompaktidigi, 20-100 mm, F1.8-F2.8, 4-kertainen zoom. Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 3 tuumaa, 1.040.000 pistettä. Elekroninen etsin, 2.360.000 pistettä. Sarjakuvaus 5.9 kuvaa sekunnissa. Yksillä akuilla ottaa 210 kuvaa. Paino 353 g. Suomen hinta on 800 euroa.

Pdnonline.com, Object of Desire: Fujifilm Instax Mini 70. Pikakameroiden myyntin on kasvanut voimakkaasti. Tässä mallissa uudistuksia. Selfie-mode. Timer. Jalustakierre. Hinta $125. 20 kuvan paketti maksaa $20.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Oikean kameran valinta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Otsalamppu (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Telejatke 1.4x EF (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Pehmennystä salamaan (Digikuvaus). Omistan pari salamaa, joita käytän sekä irti kamerasta että kiinni kamerassa. Olisi satunnaista tarvetta pehmeämmälle valolle muotokuvaukseen (ja ehkä makroiluun), millainen salamaan kiinnitettävä valonpehmentäjä kannattaisi hommata?
 • LR: Mitkä exportoitu? (Kuvankäsittely). LR ei edelleenkään taida tukea mitään kirjanpitoa siitä, mitkä kuvat on exportoitu?
 • Tamronin 90mm makron toiminta (Optiikka). En ymmärrä putkesta sitä, miksi aukon valintarenkaan on oltava asennossa 32, että saan sen toimimaan Nikon D7000:n kanssa.
 • PEN-F (julkkari 27. pv?) (Minolta, Olympus).
 • Nikon D70 on kova pakkaus (JNikon D70 on kova pakkaus).
 • Nikon D500 (Järjestelmädigit). Vilkasta keskustelua aiheesta ja aiheen vierestä.
 • Teema: Talvi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Aloitetaan kaikkien rakastamalle talvellekin oma ketju.
 • TEEMA: Mikä lintu? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Punakylkirastas...? Ei kyllä ihan helppo, mulle ainakaan :-)
 • Reissailua (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Merisavua Helsingissä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Meren jäätyminen aiheutti pienen kuvausryntäyksen Helsingissä.
 • Tehdasta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Lumisateessa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • B&W (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Piti kaivaa esiin taas ladonovet, gridit ja muut muokkaimet ja testailla miten se valo käyttäytyy...
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Lintukuvat (Lnkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Luuranko (2016) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Lux Warkaus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Lux Helsinki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Yle Kulttuuri, Salo heräsi ihanasta Nokia-sadusta – kuvajournalistin otokset kertovat romahduksesta, 9.1.2016. Nokian portilla lepattavat hautakynttilät ja pitkään myynnissä ollut omakotitalo kertovat Salon romahduksesta 2010-luvulla. Kuvajournalisti Sami Kilpiön kuvia on esillä Salon Veturitallissa. Kilpiö julkaisee myös kirjan kuvistaan keväällä 2016.

Kamerakoulu.fi, Kuvioita etsimässä Hetan kanssa, 4.1.2016. Mistä löytyisi paikka, jossa olisi suuria väripintoja ja kauniita kuvioita seinillä?

HS, Viestintävirasto kielsi kuvauskopteri­malleja Suomessa: Voivat häiritä muita radiolaitteita. 8.1.2016. Viestintävirasto on kieltänyt muutamien yleisesti myynnissä olevien, radio-ohjattavien pienoiskopterien myynnin ja välittämisen Suomessa. Kielto perustuu viraston tekemiin testeihin, joissa tutkittiin laitteiden ominaisuuksia. Laitteissa havaittiin selkeitä puutteita, jotka aiheuttavat häiriöriskin muille radiolaitteiden käyttäjille.

 • Myynti- ja maahantuontikieltoon asetetut laitteet olivat useissa eri kaupoissa saatavilla oleva Walkera Tali H500, ammattikuvaajien käyttämä videokuvauskopteri Dji Inspire 1, Robbe Arrow Trainer Evo RTF ja Jamara E-Rix 500 RTF.

Voice.fi, Kuusi valokuvaajaa otti kuvan samasta miehestä - tulokset hätkähdyttävät. Kuusi valokuvaajaa joutui erikoiseen kokeeseen. Heille kerrottiin, että he joutuivat ottamaan henkilökuvan tietystä amerikkalaismiehestä. Sitä he eivät kuitenkaan tienneet, että he saivat kaikki täysin erilaiset taustatiedot miehestä, hänen elämästään ja menneisyydestään. YouTube-video, kesto 3:16.

Älypuhelimista.

 • Teknavi.fi, Vinkki: Näin onnistuu kuvan rajaaminen älypuhelimella. Älypuhelimilla saa tänä päivänä otettua varsin suuria kuvia, joten varaa rajaukselle yleensä on. Kuvien rajaaminen myös käy varsin helposti puhelimen omilla työkaluilla. Android. iOS. Windows.
 • Talouselämä, Huhu: Uuteen iPhoneen tulossa melkoisia muutoksia. Fast Company uutisoi villeistä huhuista, joiden mukaan iPhone 7 -puhelin tulee olemaan muun muassa vedenkestävä ja tukemaan langatonta latausta. Lähde myös kertoo, että uusi malli olisi merkittävästi ohuempi kuin edeltäjänsä, ja että tästä syystä ääniulostulo vaihtuisi perinteisestä 3,5 millimetrin liitännästä Lightning-liitäntään.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Essential Beginner Photography Tips: Think About Your Focus.

IR, You can’t see me, but I am in this photograph.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Scott Matthews. New York. Öinen kaupunki.

Earthboundlight.com, The Color Purple, and What We Can Learn From It to Print Better Images, 10.1.2016.

Petapixel.com, Ep. 37: Do You Ask for Forgiveness…or for Permission? Podcast, kesto 26:59.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Oikean kameran valinta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). ...Pari ihan hyvää vaihtoehtoa tällä hetkellä olisivat Nikon D750 ja Sony A7R II....
 • Telejatke 1.4x EF (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). ...Hei ! Minulla käytössä Canon 7 D MK II + 500 L IS F4 tolppa I . Vaihdoin telej. EF 1,4 III seen 1,4II sta. Tarkennus muuttui täsmällisen tarkaksi myös servolla ja tuossa uudessa on kontrasti parempi....
 • Otsalamppu (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Edelleen.
 • CF-kortit? (Mikä tahansa muu valokuvausaihe). Nikonin tuki kertoo että D3S kameraan käy SanDisk 16Gb Extreme III sekä 16Gb Extreme IV. Sekä Lexar 16Gb Platinum II 80X kortit.
 • Nikon 24-70 f2.8 G vs. Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD (Optiikka). Edelleen.
 • Teleä Fujiin (Optiikka). X-T10 on nyt vailla teleoptiikkaa. 50-140 f2.8 Fujinon toki luonnollinen valinta, mutta millit ei riitä.
 • Canon 24-105mm F4 L vs Sigma 24-105mm F4 Art (Optiikka). Onko joku testaillut noita kahta putkea keskenään, kumpi parempi? Kroppikennon kamera kyseessä.
 • PEN-F (julkkari 27. pv?) (Minolta, Olympus).
 • Canonin uutuudet (Canon). Canonin vuoden ensimmäiset uutuudet on julkaistu: SX540 HS, SX420 IS ja samalla koko Ixus sarja meni uusiksi. Siinä on enää kolme mallia.
 • Nikon D500 (Järjestelmädigit).
 • Luuranko (2016) K-18 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ja edelleen tarina jatkuu.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Sininen hetki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • 73cm (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Melkosesti oli tänään lunta Merikarvialla. Onneks ei satanut pääkaupunkiseudulle, olis koko suomi pysähtynyt viikoks. ...Komea ja talvinen kuva. ...Talvinen kuva. Rakennuksien seinät on kivan näköiset. Puuttuu vain Hassel hiihtämästä tuolla jäällä. ... ...Oikein kaunis talvinen maisema....
 • Lux Helsinki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vielä tämä viikonlopun on käynnissä Lux Helsinki 2016 -tapahtuma Helsingin keskustassa. Onko porukka käynyt siellä kuvailemassa? Tähän ketjuun voi laittaa kuvia ko. tapahtumasta.

Tuomas Heinonen, Vuosi 2015 paketissa – keräsin 50 suosikkiani, 3.1.2016.

Tonskulus.kuvat.fi, blogi, Vaka Vanha oomi - Canon EF 20-35mm f/2.8L. 29.12.2015. Valmistettu 1989 lähtien (poistunut tuotannosta). ...Mikäli tällaisen objektiivin löytää n.300-400eurolla, on se siihen hintaan hyvä hankinta. Muistutuksena kuitenkin, ettei Canon enää tue/huolla näin vanhoja objektiiveja. Allekirjoittaneelle tämä tosin ei ole ongelma koska huoltaa objektiivinsa itse ja on erikoistunut näihin klassikko-objektiiveihin :)

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net.

 • Merisavun verhoama Suomenlinna, 10.1.2016. Kahdenkympin pakkaset yhdistettynä sulaan mereen eivät ole Helsingissä aivan jokatalvinen ilmiö. Silloin kun moinen onni potkaisee, on suunnattava kiireesti kuvaamaan, sillä tiedossa on näyttävää merisavua.
 • Talviaurinkoa Mätäjoella, 27.12.2015. Talven tuntuun ei tarvita kuin sentti lunta ja aurinkoinen päivä. Vaikka lähtö pohjoiseen on lähellä, ehdin tänään piipahtaa pikaisella kuvausreissulla Mätäjoen varrella.

HS, Selfieitä sadan vuoden takaa: valokuvat kertovat Helsingin arjesta 1900-luvun alussa. Parhaimmillaan amatöörikuvaajien kuvat ovat välittömiä ja eläväisiä, toisenlaisia kuin 1900-luvun jäykät studiopotretit. Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkiston päällikkö Riitta Pakarinen sanoo, että harrastus edellytti teknisiä taitoja ja jonkinlaista varallisuutta. ”Lasinegatiivien valottaminen etenkin sisäkuvissa oli hyvin vaativaa. Myös talvisissa ulkokuvissa lumen oikea valotus tuotti hankaluuksia.”

Lux.helsinki.fi. Joka päivä 17-22. Sunnuntai 10.1. 2016 viimeinen päivä.

Keskisuomalainen, Tiesitkö, että näillä alueilla ei saa valokuvata ilmasta käsin – katso kartta. Kopterikamera on ollut menneenä jouluna yksi hittilahjoista valokuvaharrastajien keskuudessa. Kopteria viriteltäessä on kuitenkin muistettava, että joissain tapauksessa ilmasta käsin tehtävä valokuvaus voi vaatia luvan. Vaikka kopterilla ei koviin korkeuksiin pääsisikään, kannattaa ilmakuvaamisen sääntöpykäliin tutustua ennen kuvausreissua.

Ilta-Sanomat, Jää kukkii ikkunoissa ja joki höyryää - katso lukijoiden pysäyttävät pakkaskuvat.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 42 I Love You Photos. Laidasta laitaan.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com, Week in Review: 2016 CES edition. Nikon pelasti tämän vuoden CES-messut.

IR, Two years in the making, the timelapse video “Exhale” will make you hold your breath. 4K. YouTube-video, kesto 2:45.

Petapixel.com, I Shot with the Nikon D500. Here Are My Thoughts.

ePhotozine.com, Natural Light Portrait Tips For Beginners.

Diyphotography.net, YouTube partners with GoPro for VR content, hopes to support HDR video ‘soon’.

Fotosidan.se, De häftigaste fotoprylarna på CES i Las Vegas. Lauantaina viimeinen päivä.

Kamera & Bild, Med flygplan i sökaren – möt Arlandas flightspotters. Miksi lentokoneiden kuvaaminen on niin suosittua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.01.2016   (linkki)

Lasse Lecklin: Expedition
Kuva: Lasse Lecklin.31.1.2016 asti

Lasse Lecklinin näyttely Expedition on tutkimusmatka pohjoisen arktisille alueille kantavana teemanaan ihmisen ja luonnon välinen suhde. Leckliniä kiinnostavat ihmisen jäljet luonnossa ja ihmisen toiminnan vaikutus ympäristöön. Kuvat on otettu kahden viime vuoden aikana Suomen ja Norjan Lapissa sekä Huippuvuorilla.

Näyttelyn teokset on toteutettu osin yhteistyössä luonnontieteilijöiden kanssa hyödyntäen tieteellistä ajattelua valokuvateoksissa niin, että taide ja tiede kohtaavat.

Lasse Lecklin (s. 1982) on helsinkiläinen valokuvataiteilija, joka viimeistelee valokuvataiteen maisteriopintojaan Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Marttikerho / Man Cave
31.1.2016 asti

Kuva: Karoliina Paatos.Miten mies ja miehisyys näyttäytyvät ja miten ne koetaan ajassamme? Aihetta lähestytään viiden erilaisen taiteilijan teosten kautta, jotka käsittelevät unelmia, sallittuja tunteita, yhteisöä ja luonnon mahtia.

Näyttelyä varten koostettuun taiteilijaryhmään, Marttikerhoon, kuuluvat valokuvataiteilijat Kenneth Bamberg, Mikko Haiko, Aukusti Heinonen, Teemu Lehmusruusu ja Karoliina Paatos.

Kuva: Karoliina Paatos.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Kuvareportaasi: Calais’n viidakko on pakolaisten viimeinen etappi – ”Monet liikkuvat huhujen perässä”. Niklas Meltio.

Kameraseura, Ajankohtaista.

Timoasepp.com, Foorumilla Jääkaappi, blogi. Tuoreimmat merkinnät.

Ilkka Rytkönen, ilkansivut.net. Uudet sivut. Blogista muutama poiminta.

 • Canon PowerShot SX610 HS kokeilussa, 26.12.2015. Verrokkina Canonin pokkarille oli iPhone 6S Plus. Canonin polttovälin kuvakulma vastaa kinopuolella 25-450 mm kuvakulmaa. Pieni 7,7 mm kennokoko mahdollistaa paketin saamiseksi taskukokoon. Objektiivin valovoima on vaatimaton, f/3,8 - 6,9. Tästä seuraa se, että ISO-herkkyys tuppaa nousemaan erittäin helposti korkeisiin lukemiin. Tästäkin huolimatta suljinajat ovat pitkähköjä, joten kameran optinen kuvanvakaaja nousee arvoonsa. ...Canon PowerShot SX610 HS on näppärän kokoinen taskukamera ripeille tominnoilla ja wifillä. Valitettavasti kuvanlaatu jättää paljon toivomisen varaa ja paremman pään kännykkä pystyy samaan, ellei parempaankin. Pitkä zoom on paperilla houkutteleva, mutta valovoima tai paremminkin sen puute tekee telepään käytöstä vähemmän houkuttelevaa.
 • Fujifilm X-T10 järjestelmäkamera kokeilussa, 8.12.2015. X-T1:n pikkuveli. Mutta mitäs n. 700 eurolla saa ja mistä jää paitsi?
 • Pentax 645Z + smc D FA 645 55mm f/2.8 AL [IF] SDM AW kokeilussa, 3.12.2015. Kennon pikselimäärä on valtava, 51 megapikseliä. Tämä määrä riittää laadukkaisiin isokokoisiin tulosteisiin. Bajonetti on 645, eli lasitavaraa tähän runkoon ei jokaisesta marketista saa. Optiikka maksaakin normaalipolttoväliä vastaavaa 75mm f/2.8 -objektiivia lukuun ottamatta nelinumeroisen summan rahaa.
 • Sivukartta-kohdasta löytyi VAT Portfolio.

Tekniikan Maailma, Pitkiä putkia Olympus- ja Panasonic-järjestelmäkameroihin. Olympus ja Panasonic ovat jo kuukausien ajan kertoneet kehittävänsä pitkiä teleobjektiiveja micro four thirds -järjestelmään. CES-messuilla julkistettiin sekä Olympuksen 300-millinen että Panasonicin 100–400 mm:n zoom. Polttovälikerroin 2x. Olympus maaliskuussa myyntiin, 2800 euroa. Panasonic tammikuun lopulla myyntiin, 2100 - 2200 euroa.

Karjalainen, Lukijat ottivat komeita pakkaskuvia Pohjois-Karjalassa - kuvagalleria.

Stara.fi, Jäätävän upea näky! Suomalaiset heittävät vettä ilmaan paukkupakkasilla.

HS, HS:n video näyttää: Näin paljon sinusta paljastuu verkosta. Mainitaan myös kuvien exif-tiedot.

 • Jeffrey's Exif Viewer exif-tiedot online. Edelleen ihan toimiva, joko omalle koneelle talletettu kuva tai sitten url netissä.

MTV, Mies tanssi juhlissa riettaasti – naiselle sakkoja WhatsApp-ryhmän peniskuvasta. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 22-vuotiaan naisen 120 euron sakkoihin, kun nainen jakoi silloisen miesystävänsä rohkean kuvan WhatsApp-viestiryhmissä. Kuvat jakanut nainen huomautti oikeudessa, että mies oli tehnyt tutkintapyynnön poliisille vasta kuukausien päästä sen jälkeen kun heidän välinsä olivat menneet poikki muusta syystä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

The Online Photographer, What's the Most Expensive Camera You've Ever Bought?

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Great Photography and Filmmaking Reads for Your Weekend. Kuusi linkkiä.

Thephotoargus.com, City Silhouettes: Multiple Exposure Portraits by Jasper James.

The-digital-picture.com, A Macro View of the Eye: A Walkthrough. Miten.

Fotosidan.se, Året bild slår nytt rekord. 4.946 lähetetty kuvaa. Vuoden Lehtikuva.

Kamera & Bild, Vi har provat Nikon D5.

Kamera & Bild, Historisk bildskatt – fri för nedladdning. NY Public Library, 187.000 kuvaa, vapaa käyttö.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.01.2016   (linkki)

Kirmo Wilén: Kohtaamisia
Kuvassa: Kirmo Wilén.30.1.2016 asti

Kirmo Wilén on tehnyt lukuisia matkoja kiinalaiselle Hanain saarelle, jossa hän on kuvannut samoja ihmisiä ja samoja kyliä sekä seurannut maaseudun ja kaupunkien muutosta jo lähes kahdeksan vuoden ajan.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

Valokuvataiteilijoiden liitto hakee toiminnanjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen vastaamaan liiton operatiivisesta toiminnasta ja sen kehittämisestä. Toiminnanjohtaja johtaa yhdessä hallituksen kanssa liiton toimintaa, vastaa liiton taloudesta, rahoituksesta ja hallinnosta sekä toimii henkilökunnan esimiehenä.

Hakijalta odotetaan vahvaa kulttuurikentän rakenteiden ja rahoitusjärjestelmien tuntemusta, talouden ja hallinnon osaamista, kokemusta yhdistys- ja järjestötoiminnasta sekä esimieskokemusta. Valokuvataiteen ja galleriatoiminnan tuntemus katsotaan hakijalle eduksi. Tehtävässä vaaditaan erinomaista suomen kielen sekä hyvää ruotsin ja englannin kielen taitoa.

Hakemukset palkkatoivomuksineen lähetetään yhtenä pdf-tiedostona viimeistään keskiviikkona 20.1.2016.

Työsuhde alkaa 1.3.2016.

Digicamera.netin Foorumilta.

Vauva.fi, Jaatko lapsesi kuvia Facebookissa? Poliisi varoittaa: "Harkitse tarkkaan". Rikoskomisario Toni Uusikiven mukaan kannattaa lapsen kuvan julkaisussa käyttää harkintaa. Kuva voi päätyä kaupalliseen tai epäasialliseen käyttöön.

 • – Internet-maailma on monimutkainen. Joskus luvaton kuvan käyttö voi olla tekijänoikeusrikkomus tai kunnianloukkaus, mutta tapaukset tutkitaan aina yksittäisinä, Uusikivi sanoo.
 • Esimerkiksi suosittujen lastenvaatemerkkien kopioita myyvä kiinalainen Aliexpress on lähiaikoina ottanut kaupalliseen käyttöön suomalaisten ja ruotsalaisten lasten kuvia Facebook-kirppareilta.

Ilta-Sanomat, Merivesi jäähtyy kovaa vauhtia kohti jäätymispistettään – 9 upeaa lukijan kuvaa merisavusta.

Iltalehti, Tuomari: Selfien ottanut apina ei omista tekijänoikeuksia kuvaan. Sanfranciscolaisen tuomioistuimen mukaan tekijänoikeuslakia ei tule laajentaa koskemaan eläimiä. Sen vuoksi maailmankuuluisuuteen noussut apina, joka otti itsestään selfien Indonesian Sulawesissa vuonna 2011, ei omista oikeuksia valokuviinsa. (PETA haki julkisuutta, lopputulos oli jo ennen oikeudenkäyntiäkin selvä. Aiempi tuomiokin oli jo olemassa).

Ilta-Sanomat, Valokuvaajan projekti tallentaa aavemaiset näyt eri puolilta maailmaa – koira suojelee, jos tilanne niin vaatii. Bullterrieri Claire ja valokuvaaja Alice van Kempen, 48, matkustavat maailmalla tutkimassa ja kuvaamassa hylättyjä paikkoja.

Muropaketti.com, Dell julkaisi 30-tuumaisen 4K UHD -OLED-näytön. Maaliskuun lopussa myyntiin, $4,999.

Älypuhelmista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Backroads Street Photography: Beginners’ Tips for Natural, Candid Shots in Out-of-the Way Places.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography, The Best New Camera and Photo Gear From CES 2016.

Photo.net, CES 2016: Notable Product Highlights.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, This DIY iPhone to SLR lens adapter costs $0 and takes 30 seconds to make.

The Online Photographer, Your Inner 10-Year-Old. Ulkomitat. Nikon D500 vs. FujiFilm X-T1.

Pdnonline.com, CES 2016: Slimmer SSD Storage Coming Soon to a Gear Bag Near You.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Pallopanoraamablogi, Vuoden 2015 parhaat kuvat, 3.1.2016. Menneen vuoden kaksikymmentä parasta kuvaa. Mukana muutama 360 asteen pallopanoraamakin.

Remonen.fi, Ydinlaskeuma Neljä, 6.1.2016. Joo, hieman toisenlainen tarina tällä kertaa. Aiheena ja innoittajana Fallout 4 -peli, jota olen pelaillut muutaman viikon ajan. Pelihän sijoittuu maailmaan ydinsodan jälkeen ja päähenkilö herää oltuaan 200 vuotta kryostaattisessa staasissa.

Yle Kotimaa, Pakkanen taikoi valot taivaalle – kuvat. Olemme saaneet jo lähes 200 kuvaa huikeasta haloilmiöstä. Tässä otos niistä.

Länsi-Suomi, Tykkäyskuningas tuli vahingossa. Vuoden klikatuin kuva on elokuulta 2014, jolloin Pyhärannassa järjestettiin Suojalan Rantabileet. Tapahtumassa valittiin myös Miss Rantatyttö.

Tivi.fi, Lennokit ovat elektroniikkamessujen hitti.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Behold the Glitz and Grandeur of Russia’s Metro Stations Built by Stalin in the 1930s.

 • (lat. huom.: näistä kuvista tuli vähän mieleen viime vuosituhannen tv-sarja Sledge Hammerista yksi repliikki: "My name is Deco, Arthur Deco. Don't call me Art".

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, How To Monetize Your Social Media Following.

Thephotoargus.com, A Photolistic Journey. Kolme kuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Popular Photography.

The Online Photographer, Micro 4/3 Flexes Its Muscles. Panasonic/Leica DG Vario-Elmar 100–400mm ƒ/4–6.3 ASPH. Power O.I.S. ($1,798). 200 mm - 800 mm.

Diyphotography.net, Sony looks to take on GoPro’s HERO+ with its new entry-level action cam. Sony AS50. Myyntiin tammikuussa, $200.

Fotosidan.se, Vi har provat Nikon D5 och D500.

Kamera & Bild, Läs allt om nya Nikon D5.

 

06.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilta-Sanomat, Katso upea otos lumikiteestä – Pekka keksi kuvaamiseen apuvälineen, jollaista ei käytä kukaan muu maailmassa. – 1900-luvun alkupuolella amerikkalainen Wilson "Snoflake" Bentley valokuvasi 5 381 lumikidettä koko elämänsä aikana. Sitä on pidetty eräänlaisena ennätyksenä. Minä olen valokuvannut noin 16 000 lumikidettä, mutta kameran etsimen kautta olen katsellut ainakin 160 000 erilaista lumikidettä, joten lumikiteet ovat tulleet varsin tutuiksi minulle.

 • Pekka Honkakoski on erikoistunut kuvaamaan lumikiteitä. Snorkkelin ansiosta hänen ei tarvitse pidättää hengitystään kuvatessaan. Toinen ehdoton apuväline on lämmin karvalakki.

Yle Luonto, Upea valoilmiö taivaalla sai kuvaajat villiintymään – lähetä meille kuvasi. Taivaalle katsoneet ovat saattaneet hieraista tiistaina silmiään, kun aurinkoja on näyttänyt olevan kolme. Kyse on haloilmiöstä, joka on näkynyt Etelä-Suomessa poikkeuksellisen komeasti

Helsingin Uutiset, Sata suomalaista pääsee kuvaan – oletko sinä yksi heistä? Urakkaa riittää, sillä Pakarinen kuvaa kaikkiaan sata Suomen kansalaista, jotka ovat syntyneet 1917–2017. Eli yhden kansalaisen jokaiselta vuodelta. – Viisikymmentä ihmistä olen jo kuvannut ja kuvausmatkoja olen tehnyt eri puolille Suomea. Lapin reissulla kilometrejä kertyi yli 4 000.

 • Hannu Pakarinen työskentelee Ateneumin valokuvaajana ja juhlavuoden kuvauksia varten hän sai puolivuotisen Taiteen edistämiskeskuksen taiteilija-apurahan. Tukevan valokuvateoksen kustantaa Maahenki.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Nikonilta uutta.

Panasonicilta uutta.

Canonilta uutta.

Olympukselta uutta.

Featureshoot.com, The Hardships of the American Farmer Revealed in Breathtaking Images.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 30 Striking Photos Showing the Beauty of Urban Decay.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Basic Tips On Photographing Early Morning Landscapes Successfully.

Pdnonline.com, Photo of the day, Mars Attacks LA! 10 kuvaa. Pyritty vuoden 1961 tunnelmaan.

Dpreview.com.

IR, Lensless cameras and HDR sensors: Computational photography may change everything.

Pdnonline.com, What's Your Niche? Stuart Palley on Photographing Wildfires. Kysymys-vastaus. Haastattelu, tekstinä.

Pdnonline.com, W.M. Hunt on Making “Art” and Artists’ Statements. Video, kesto 2:11.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

HS.

Polku.net, Ville Savilampi 3.1.2016. Posiolla. Viime kesänä, elokuun loppupuolella suuntasin viikonlopuksi kohti Posion maisemia erään toisen polkulaisen kanssa. Opiskelijan kesä on usein hektistä, työntäyteistä aikaa eikä kuvaamaan siksi aina ennätä.

Kamerakoulu.fi, Kuvioita etsimässä Hetan kanssa, 4.1.2016. Uinuva-yhteen keulahahmo Heta otti minuun yhteyttä uusien promokuvien saralla, saatuaan suosituksen minusta kuvaajana muutamalta ystävältään. Innostuin projektista heti nähtyäni ensimmäiset moodboardit, joiden joukossa oli muuan Tim Walkerin kuvia…

Raakakuva.fi, Verkossa 2015.12: Vuoden parhaat kuvat ja välineet, 31.12.2015. Linkkejä.

Yle, Valvontakameroiden kuvat usein tuhruisia – laatu rapisee tallennusvaiheessa, 4.1.2015. Rötöstelijöiden kuvien julkaiseminen on yleistynyt sosiaalisessa mediassa, kun kauppiaat ovat alkaneet etsiä jopa näpistelijöitä niiden avulla. Tekijöiden tunnistaminen tuhruisista kuvista ei ole helppoa. Nykytekniikan aikakaudella valvontakameroiden huono laatu ihmetyttää.

Ilta-Sanomat, Tässä on uudenvuoden kuuluisin kuva: katso hämmästyttävä otos humalanhuuruisesta englantilaiskaupungista. (jaa.).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 35 Stunning Examples of Photomicrographs.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Digitalcameraworld.com, Project 366, Day 4: Recipe hunting.

The Online Photographer, TOP Camera of the Year 2015. Sony Alpha 7R Mark II (A7RII).

Pdnonline.com, Photographer Sues Richard Prince Over Instagram Rip-offs… At Last. Fair use vastannee suunnilleen sitaattioikeutta. Prince on usein ollut oikeudessa, käytännössä voittanut useimmat oikeudenkäynnit, kyse on ollut oikeuden mielestä uudesta taideteoksesta.

Pdnonline.com, CES 2016: DJI Debuts Phantom 3 4K and New Inspire 1 Drones. Phantom 3 4K, $999. Inspire 1 Pro, $4499.

Fotosidan.se, Jan-Peter Lahall: Mästaren som aldrig vilar. Reportaasi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle Pohjanmaa, Sininen pakkasaamu – ja muita joulukuun kuvia. Pakkasaamun väri on sininen. Odotetun talven väri taas lumisen valkea. Joulukuun sääkuvissa syksyn sateet muuttuivat vähitellen talviseksi jääksi.

Etelä-Saimaa, Katso Etelä-Saimaan parhaat kuvat vuodelta 2015.

Länsiväylä, Kännykkää selailtu suihkutiloissakin – Uimahallissa voi päätyä kuvaan tahtomattaan. Matkapuhelimen sormeilu uimahallissa voi aiheuttaa ahdistavia tilanteita. Kukaan tuskin haluaa tulla kuvatuksi alasti tai puolipukeissa pukuhuoneessa tai suihkutiloissa, vaikka näkyisikin kuvassa vain taustalla. – Ei ole suotavaa ottaa edes selfiekuvia pukuhuoneessa, koska taustalla voi näkyä joku toinen henkilö, sanoo Espoon uimahallipäällikkö Ari Jaakkola.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Kaikissa kuvissa tekstit.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, The Absolute Beginner Guide To Camera Preset Shooting Modes.

IR, Why photography is good for the spirit.

The Online Photographer, The Fuji XF 90mm ƒ/2: Sharpest Lens Ever. $949. Polttovälivastaavuus 135 mm. Mutta onko 135 mm:n polttovälille paljoa käyttöä.

Dpreview.com, Phase One launches 100MP medium format back with Sony co-developed sensor. 16-bittiset värit, 15 stopin dynamiikka. Runko, digiperä + 80mm Schneider Kreuznach, $49.000.

Earthboundlight.com, Adobe Lightroom: A Year in Review, 3.1.2016. Vuosi sitten Lightroom ei vielä ollut pilvessä.

Kamera & Bild, Skola: Så tar du vinnande bilde. Kahden paljon kuvia arvostelleen vastauksia.

Kamera & Bild, Här är nya Google Glass.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Remonen.fi, Muistoja Afrikasta, 1.1.2016. Uusi vuosi, uudet kujeet, vanhat jorinat. Ja vielä vanhemmat kuvat. Kaikki oikeastaan alkoi siitä, kun viime keväänä tuli reissattua ihan Salon kaupunkiin katsomaan Nick Brandtin Afrikka-aiheista valokuvanäyttelyä. Tosin ei Nickillä taida oikein muitakaan aiheita olla. Sen, siis näyttelyn, innoittamana mulle jäi takaraivoon itämään ajatus, että pitäisi hankkia tuo Nickin Afrikka-trilogia.

Kemppinen, Polkupyörän kuva, 2.1.2016. Sellaistakin minulta on kysytty, mitä laki sanoo siitä, että valokuvaa lupaa pyytämättä toisen omistaman polkupyörän. Vastaus oli nopea antaa mutta mietteet sitä hitaampia. Omaisuudella ja esineillä ei ole lain suojaa valokuvaamista vastaan. Raja on kotirauhan piiri.

Karjalainen, Luonto tekee nyt upeaa taidetta - kuvagalleria.

Viikonloppu.com, 17 hupaisaa panoraamakuvaa, jotka menivät pahasti pieleen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, New Camera? What's Next?

Petapixel.com.

Diyphotography.net, How I Shot And Edited A Photo Of The X-Men Nightcrawler. Alkaen valokaavioista.

Dpreview.com, PIX 2015: A conversation with Devin Allen. Baltimore. Amatöörikuvaaja, jonka kuvat levisivät yhtäkkiä joka puolelle.

The Online Photographer, TOP Books of the Year 2015. Sally Mann toinen.

Kamera & Bild, Olympus OM-D E-M10 II – mer än en instegskamera. Testi. Pienin ja yksinkertaisin Olympuksen OM-D -sarjasta.16 megapikselin peilitön. Viisiakselinen kuvanvakaaja rungossa (oikeastaan aavistuksen yksinketaisempi...). Elektroninen etsin vaihdettu, nyt 2.36 miljoonaa pikseliä. Ulkonäköäkin on paranneltu, ote parempi. Makrokuvaukseen tarkennuspisteen haarukointi. Sarjakuvaukseen pieni parannus, ny 8.5 kuvaa sekunnissa. Tarkennus nopea ja varma. Arvosana 72%. Runko + + 14‑42 mm f/3,5‑5,6 EZ, 800 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.01.2016   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Nieppi.com, Viikonkuvat 2015.

HS, kuukausiliite, Vuosi 2015 HS:n valokuvaajien silmin. Uutisvalokuvaajan tehtävä on pysäyttää hetki niin, että kuvan katsoja näkee kuvassa jotain enemmän.

 • Kuvasarjat: Juhani Niiranen, Jukka Gröndahl, Kaisa Rautaheimo, Markus Jokela, Mika Ranta, Outi Pyhäranta, Rio Gandara, Sami Kero, Sirpa Räihä. Kultakin kuvaajalta 5 - 10 kuvaa, kaikissa kuvatekstit.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Näyttelykuvia 1019 & Virossa 172: Vierailuja Virossa, 1.1.2016. Olin taannoin Ylen Kultakuumeen haastateltavana ohjelmassa, jossa käsiteltiin lopetuksen merkitystä eri taiteen aloilla. Eilen se tuli ulos. Tästä linkistä (alkaa n. 16,28 min) Areenassa kommenttejani Antti Peltokankaan (s. ?) Galleria Jangvan näyttelystä Vierailuja Virossa (3.12.2015–3.1.2016).

Yle Luonto, Jääkylmät vankilat, tintit rantaravintolassa ja muut vuoden viimeiset sääkuvat. Yle Keski-Suomi julkaisee yleisön ottamia sääkuvia sekä alueellisissa tv-uutisissa että nettisivuillaan.

Yle Keski-Pohjanmaa, Siivekkäät säpisijät lumosivat kuvaajan: "Näitä sudenkorentoja minun täytyy kuvata". Viime kesältä luontokuvaaja Jukka Mansikkamäen haaviin tarttui kuvien lisäksi maamme pohjoisin havainto merisinikorennosta.

Vantaan Sanomat, Vuoden 2015 mieleenpainuvimmat hetket uutiskuvina – katso parhaat palat.

HS, Yhdysvaltalaislehti listasi surkeimmat havainnekuvat – Helsingin Guggenheim kärjessä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, Cream of the Crop of Specialty Photography Genres in 2015.

Digitalcameraworld.com, How to shoot portraits with continuous light sources.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, New Year's Resolutions For Photographers.

 • I Will Know My Gear Well
 • I Will Try Something New
 • I Will Take My Camera With Me More Often
 • I Will Make The Most Of The Gear I Have

Thephotoargus.com, The Drama of Solitude – Night Street Photography by João Cruz Santos. Yökuvia.

Shutterloveonline.com, World in Focus, 2016 Travel photography competition. Winners. Viisi luokkaa, erikseen ammattilaiset ja amatöörit.

Diyphotography.net, 3 Critical Tips For Setting C-Stands Up.

Pdnonline.com, From the Sky Ride to ‘Midget City’: A Century of Progress Uncovered. Chicagon maailmannäyttely 1933-1934.

Kamera & Bild, Sara Arnald: När storleken har betydelse. Kun peilittömät houkuttelevat...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.01.2016   (linkki)

Hyvää Uutta vuotta!

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Canonin ISO:t (Sana on melkein vapaa).
 • luonnonilmiöhälytysketju (Sana on melkein vapaa).
 • Telejatke 1.4x EF (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Tuli hommattua pikkutele ja tuli mieleen jos sitä jatkaisi hieman. Putki siis 70-200/4.0 is. Markkinoilla on Canonin versioita I / II ja III, sitten on Sigman, Tamronin ja Kenkon ainakin. Hintahaitari on valtava.
 • Ilotulitus ja valkotasapaino (Digikuvaus). Kun ilotulituksia kuvatessa olisi hyvä käyttää valkotasapainon asetuksissa päivänvaloa, niin mikä olisi oikea asetus Nikon D3S kamerassa jossa päivänvalolle on asetukset: Suora auringonvalo 5200K, pilvinen 6000K, vai varjo 8000K. Automaatti on varmaan se huonoin vaihtoehto, mutta mikä sitten se oikea noista?
 • Läppäri matkalle (Muut).
 • Sony RX100 (Nikon, Sony).
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ista utta vuotta forumilaisille! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama uusi.
 • Hyvää uutta vuotta kaikille =) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pyry (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Hyvää uutta vuotta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Hieno sarja, johon on varmasti mukava päättää tämä vuosi. ... ...On kyllä päheitä. Onko kakkonen Kolin huipulta vai jostain ihan muualta?... ...Kaunista katseltavaa. ... ...On on, hienoja kuvia. ...
 • Foorumilaisten Parhaat Valokuvat Vuodelta 2015 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Melancholic.photos. Alla kohdasta tutoriaali poimintoja. Lisäksi vielä Blog.

HS, Bilettäjiä ja hilpeitä pieniä juhlijoita – HS:n kuvakooste vuodenvaihteesta. 29 kuvaa.

Mobiili.fi, Suuret tabletti- ja puhelinvertailut kiinnostivat, Marshall-puhelin yllätti: Mobiili.fin 15 luetuinta vuodelta 2015.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Miltä näyttää puhelinten tulevaisuus? Tässä huhut ja odotukset vuodelle 2016.
 • Teknavi.fi, Microsoftilta uusi iPhone-sovellus – ei muuta kuin lärviä siistimään. Uusi sovellus tuottaa selfie-kuvia, ja sen nimi onkin näppärästi Microsoft Selfie. Kuvattavan kohteen iän, sukupuolen, ihon sävyn, valaistuksen ja muiden muuttujien perusteella sovellus kaunistaa kuvaa muun muassa ihon epätasaisuuksia häivyttämällä. Automaattisen korjauksen lisäksi ”kaunistusta” voi säätää yksinkertaisella liukusäätimellä. Ilmainen.
 • Muropaketti.com, Testissä Microsoft Lumia 950 XL. Uudet Lumia 950 ja 950 XL -mallit tulivat Suomessa kauppoihin joulukuun alussa 599 ja 699 euron suositushintaan. Tammikuun loppuun asti uusien Lumia 950 -mallien omistajat saavat kaupan päälle 99 euron arvoisen Display Dock -telakan, joka mahdollistaa Continuum-ominaisuuden hyödyntämisen.
 • HS Ilta, Älypuhelimeen yhdistetyn korvalampun avulla korvatulehduksen voi pian havaita kotona. Lastenklinikalla käynnistyi viime vuonna Mobiilikorva-tutkimus. Siihen on tarkoitus ottaa mukaan 40 lapsiperhettä, joilla on 6–36 kuukautinen lapsi. Perheet saavat käyttöönsä OTO-korvalampun, joka kiinnitetään iPhone-älypuhelimeen. Vanhemmat saavat koulutuksen korvalampun käyttöön. Lampun avulla vanhemmat kuvaavat säännöllisesti lapsen korvat kahden kuukauden ajan. ....Valtaosa korvatulehduksista paranee ilman antibioottihoitoa. Viime vuosien aikana lääkärit ovat vähentäneet antibioottikuurien määräämistä korvatulehduksiin. ...Yhdysvaltalaisvalmisteinen OTO-korvalamppu tuotiin markkinoille reilu vuosi sitten. Se on käytössä Yhdysvalloissa, jossa vanhemmat voivat lähettää videon maksulliseen analyysiin. Laitteella on Yhdysvaltain terveysviranomaisen lupa, mutta ei eurooppalaista CE-laitemerkintää, joten sitä ei voi vielä myydä Euroopassa. Turkulaistutkijat saivat laitteelle Valviran laiteluvan. ...Jos runsaan sadan euron laite osoittautuu päteväksi, se voi olla halpa tapa vähentää päivystyskäyntejä.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Visions of Transience and Intrigue in Bangkok’s Central Station.

Thephotoargus.com, 5 Steps to Improve Your Photography in the New Year.

 • 1. Think: Reflect on the past and the future
 • 2. Focus: Narrow your areas of interest
 • 3. Plan: Decide on concrete projects
 • 4. Schedule: Make a Schedule for the next 6 months
 • 5. Create: Block out creative time during the week

Digitalcameraworld.com.

 • 9 creative photo ideas to try in January 2016. Esimerkkikuvat.
  • 01 Shoot a frozen close-up
  • 02 Shoot a worm’s eye view
  • 03 Shoot your food
  • 04 Capture an animal’s personality
  • 05 Shoot night photos with added colour
  • 06 Turn the world upside down
  • 07 Build a portrait from multiple elements
  • 08 Create a negative landscape
  • 09 Shoot a forest at night
 • 7 bad photography habits to ditch in 2016.
  • 1 Shooting first, fixing later
  • 2 Taking the same photos as everyone else
  • 3 Winging it when it comes to shutter speed
  • 4 Not cleaning your camera
  • 5 Blaming the camera for poor results
  • 6 Not resetting the camera
  • 7 Not regularly backing up your photo collection

ePhotozine.com.

Popular Photography, Mentor Series: India. 24 Intia-kuvaa.

Digital Photography School.

Pdnonline.com, The Year’s Top 10 Photo of the Day Posts.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR, Sharpen smarter with these photo editing tips. Unsharp Mask, Photoshop.

Pdnonline.com, Great Photo and Filmmaking Reads for Your First 2016 Weekend. Linkkejä.

Pdnonline.com, What's Your Niche: Jānis Miglavs, Wine Photographer.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Joulukuun 2015 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset