Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Elokuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Heinäkuu 2015

31.07.2015   (linkki)

Sinebrychoffin taidemuseo järjestää kesäisen kuvakisan, johon voi osallistua Sinebrychoffin taidemuseossa tai Koffin puistossa otetulla kuvalla.

Osallistuminen tapahtuu Instagram-palvelussa lisäämällä kuva ja liittämällä siihen hashtag #siffmuseo tai lähettämällä kuva sähköpostitse 31.8.2015 mennessä.

Palkintoina annetaan kuukauden parhaan kuvan ottajille sekä kesän lopussa yleisöäänestyksen voittajalle Sinebrychoffin taidemuseon museokaupan tuotepaketti ja kaksi vapaalippua Sinebrychoffin taidemuseoon!

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Myydään-alue. Useita kymmeniä uusia ilmoituksia. Joka päivä.
 • Ostetaan-alue. Uusia ilmoituksia. Joka päivä.
 • Canon G3 X (Canon). Uusia.
 • Panasonic Leica 100-400 f4-6.3 p.OIS vaan mikä on laatu (Optiikka). Uusia.
 • Tamron SP 150-600/5-6.3 VC USD kokemuksia (Optiikka). Uusia.
 • lähikuvausta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia. Muutama harjoitelma lähikuvauksesta. Linssinä 100-400 II. Yllätyin miten tarkkaa jälkeä se tekee läheltä. Tunnistaako joku mitä nämä hyönteiset ovat ja onko niille yleensäkkään olemassa suomalaisia nimiä?
 • Laiturin raasku (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Paikka on todella kaunis ja mahdollisuuksia täynnä. Tämäkin on perisuomalaista maisemaa; koivut kehyksenä ja järvi, jonne johtaa vanhan laiturin tukirakenteet. Tuolta paikalta saa varmasti eri valoissa monta hienoa kuvaa. Nyt valo ei ole ollut parhaimmillaan.
 • Seitti (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia.
 • Lofootit (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama kuva viisitistä Lofooteille. Kelit eivät hirveästi suosineet, mutta sateiden välissä tuli muutama kuvakin otettua.
 • Neste Oil Rally Finland 2015 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia.

Raakakuva.fi, 50 mm polttovälin monipuolisuus, 27.72015. Myin kevään aikana suurimman osan objektiiveistani ja Fujin kamerarungon, minkä vuoksi mukana matkassa oli vähän pakonkin edestä ainoastaan 50 mm polttoväliä kinokoossa vastaava* 25 mm Panasonic Leica DG Summilux f1.4. Vaikka maisemiin usein kaipaisi laajempaa kuva-alaa, tätä laajemmaksi en tällä hetkellä objektiiveillani pääse. Yllätyin kuitenkin jälleen kerran kuinka monipuolinen tuo 50 mm polttoväli on, minkä vuoksi ajattelin kirjoittaa tällaisen lyhyen artikkelin ja näyttää kuvien kera, mihin kaikkeen 50 mm polttoväli pystyy.

Yle Areena Radio, Auto piilokojuna, 26.7.2015. Kesko 10 min. Millainen paikka auto on piilokojuna? Se selvisi, kun Juha Laaksonen ja kunniatohtori, luontokuvaaja Hannu Hautala viettivät aamuhetken Hautalan autossa Kuusamon kirkonkylän etelälaidalla.

HS, Valokuvauksesta muistokauppiaaksi siirtynyt yrittäjä myy ihmisille heidän omaa menneisyyttään, 28.7.2015. Kuhmo. 66-vuotias Komulainen onkin siirtynyt valokuvausbisneksestä muistobisnekseen. Hänen liikkeelleen kävi, kuten monille valokuvausliikkeille ympäri Suomea ja maailmaa: digikuvauksen yleistyttyä kauppa ei enää kannattanut.

 • Valokuvaamon työntekijät ovat ottaneet kuvia noin 23 000 kertaa, ja jokaiselta kerralta on arkistossa useita negatiiveja, koevedoksia tai kuvakopioita. Komulainen alkoi myydä arkistojaan vuosi sitten, ja sen jälkeen noin 1 500 ihmistä on ostanut Komulaiselta kuvia sukulaisistaan – tai joskus myös itsestään.

Teknavi.fi, Tämä kannattaa tietää Windows 10:stä: Selvä parannus edelliseen.

MTV, Lukijoilta: Viikon kauneimmat luontokuvat. Kahdeksan kuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR, Fujifilm X-T10 Field Test: Classic style, modern features. Fujifilm X-T10 maksaa noin 750 €, ja rungon sekä 16–55 mm:n zoomin saa 850 eurolla.

Steve Sanders, Nikon 1 J5 Review. Huhtikuussa 2015 julkistettu. Peilitön, 20 megapikseliä. Kroppikerroin 2.7x. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.037.000 pistettä. 4K video 15 kuvaa sekunnissa, full 1080p HD video 60p, 720p 120p. Sisäänrakennettu Wi-Fi, iOS ja Android. ISO 160-12800. Pieni sisäänrakennettu salama. Yksillä akuilla ottaa 250 kuvaa. Paino 231 g. Kittiobjektiivia käytettäessä kuvat vähän pehmeitä. 60 kuvaa sekunnissa vain 20 kuvan verran, varsinainen sarjakuvaus sitten 20 kuvaa sekunnissa. Kohinaa lisääntyy vasta ISO 3200 -arvolla. Menu-valintojen käyttäminen on vähän hankalaa. Runko 480 euroa. Runko + 10-30 mm, 590 euroa. Edelliseen lisää 30-100 mm, 770 euroa. Runko + 10-100 mm, 815 euroa. 10-30mm kittiobjektiivin polttovälivastaavuus 27-81mm.

Kamera & Bild, Speed Booster Ultra – ger mer vidvinkel på MFT. Panasonic ja Olympus, Micro 4/3 -systeemiin. Voi käyttää Nikonin ja Canonin objektiiveja. Kyse on siis jonkinlaisesta käännetystä telejatkeesta. Polttoväli lyhenee 0.71x.

 

30.07.2015   (linkki)

Helsingin kaupungin liikuntavirasto järjestää kaikille 13-vuotiaille helsinkiläisille ja sitä vanhemmille #liikuntavirasto #Stadiulkona -valokuvauskilpailun.

Ota valokuva kesäpäiväsi ihanasta paikasta, hetkestä tai toiminnasta. Kuvauspaikan tulee olla Helsingin saarissa tai muilla ulkoilualueilla.

Kilpailukuvat ladataan liikuntaviraston Instagramiin tai facebookiin. Osallistua voi useammalla kuvalla.

Kilpailuaikaa on elokuun loppuun.

Pääpalkintona on kaksi Aalto-saunavuoroa.

Tuomaristo valitsee voittajan kerran kuussa ja arpoo kahdelle 10 x uintikortin.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomi24, Valokuvaus. Poimintoja. Tuoreimmista vanhempaan. Viimeisen kuukauden ajalta.

Tekniikkatalous.fi, Microsoft: Windows 10 sai hyvän vastaanoton Suomessa. Microsoftin uusin tabletti- ja pc-koneiden käyttöjärjestelmä Windows 10 on saatavana maksuttomana päivityksenä Windows 7- ja Windows 8 -koneille keskiviikosta 29. heinäkuuta alkaen. Päivityksen saa maksutta vuoden ajan tästä päivästä alkaen. Windows 10 on asennettava vanhan käyttöjärjestelmän päälle, ja myöhemmin voi halutessaan tehdä niin sanotun puhtaan asennuksen.

Aamulehti, Rankan sateen jälkeen paljastui kaunis näky – tamperelaismies otti satumaisen valokuvan. Paras kamera on se aina se mukana oleva kamera. Eikös niin?

Älypuhelimista.

Dome.fi, Päivän kuva: Sylvester Stallone ottaa valokuvaamisen ehkä vähän liiankin tosissaan… (onkohan kuvausergonomia ihan kunnossa... photoshopattu kuva...).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Collection of Bruce Gilden’s Up Close and Personal Portraits. Ei se ulkoinen kauneus...

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

IR.

Pdnpulse.com, Video Pick: Rep Maren Levinson: Being a Good Photographer Isn’t Enough. Video. Valokuvaajan ammatti on muuttunut.

Dpreview.com, Adobe Camera Raw 9.1.1 now available.

Photo.net, Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD Review. Täyskennoisille. Kuvanvakaaja. Mielenkiintoinen vastavalosuoja, pituus vaihtelee, kiinteä, linssisuojus (lens cap) iso. Ei suotimia. Paino 1100 g. Canon, Nikon, Sony A (tässä mallissa ei kuvanvakaajaa). Kuvanvakaajan teho 15 mm, kaksi stoppia, 30 mm, kolme stoppia. Jonkin verran jäljessä häviää Nikonin ja Canonin vastaaville objektiiveille, hinnassa sitten selvä etu. Näitä painavampi. Suomen hinta on n. 1.150 euroa.

Lensrentals.com, blog, A Quick Look at the New Sigma 24-35 f/2 Art. Onko zoom yhtä hyvä kuin useampi kiinteäpolttovälinen. Canon, Nikon, Sigma. Suomen hinta on n. 1.000 euroa.

Diyphotography.net, Fotokite’s Quadconpter Is Not Legally A Drone, It’s A Tethered UAV.

Kamera & Bild, Så skapades bakgrundsbilden för nya Windows 10.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Hämeen linnassa Hämeenlinnassa, 27.7.2015. Ihan vaikuttavannäköinen pytinki, ei siinä mitään. Linnahan oli päässyt aika heikkoon happeen, ennen kuin sitä alettiin entisöimään joskus tuossa -50 -luvulla ja lopullisesti se valmistui vasta kahdeksankymmentäluvun lopulla, kun viimeisetkin vangit oli saatu häädettyä sieltä pois.

Luontokuvaaja Janne Heimonen – blogi. Missäs sitä on nyt sitten viipotettu?? 3.6.2015. ..Kamerat pistin jo kauan aikaa sitten myyntiin. Toki kamerattomaksi en jäänyt, vaan halusin tilalle jotain pientä, kompaktia ja monipuolista. Päädyin Nikonin 1-sarjaan. Ostin 2013 joulukuussa Nikon 1 V2 + Nikon 10-100mm VR Nikkor kitin ja sen kaveriksi Nikon 18.5mm f1.8 Nikkor ja Nikon 6.7-13mm VR Nikkor objektiivit. Vai olikohan jopa niin, että sain tuon 18.5mm objektiivin jonkun kampanjan kautta ilmaiseksi, kun ostin tuon kamera kitin....

Ilta-Sanomat, Meillä on unelma – tältä se näytti kuvajournalisti Jenna Lehtosen silmin. Yhteisöllisyyttä parhaimmillaan – katso 24 tallennettua hetkeä Kansalaistorin vallanneesta rasismin vastaisesta hulabaloosta.

Älypuhelimista.

Featureshoot.com, Inside the Austere Lifestyle of Religious Community in Siberia who Follow a ‘Messiah’ as their Spiritual Leader.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 7 travel photography tips for a family holiday.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Strobist, Kinda Genius: The LP742 LightSwitch. Monikäyttöinen. $29.99.

Popular Photography, Hands-On and Sample Photos: Zeiss 85mm F/1.8 and 25mm F/2 Batis Lenses.

Lensrentals.com, blog, Using the Zacuto Zgrip Relocator for C100 with the Movi M5.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ville Pohjola, Välähdyksiä Pohjolasta. Muutama poiminta blogista.

 • Loikka tuntemattomaan? Voiko ilman peiliä elää? 19.5.2015. Vaan kuinka kävikään? Kun uskalsin viimeinkin antaa mieliteolla vallan päädyin uuden peilijärkkärin sijasta pieneen peilittömään. Olen toisaalta sellaisesta haaveillut, toisaalta epäluulo on ollut suurta. Voiko sellaisella hippiäisellä saada kunnon kuvia?
 • Kaukoputkesta teleobjektiiviksi. Digiscopingin perusteita. 1.6.2015. Tämän jälkeen siirrytään kaukoputkeen ja suoritetaan tarkempi analyysi. Jos katselukiikari tuo kohteen 8 tai 10 kertaa lähemmäs, isolla kaukoputkella päästään 20-75-kertaiseen suurennukseen. Tässä kohtaa tulee tietenkin helposti mieleen että miksi sitten pitäisi vielä kantaa isoa 600 mm teleä mukanaan? Kaukoputki kun on jo siinä edessä.
 • Go, Flowerboy, go! Samyang 2.8/100 makron ensivälähdykset. 15.6.2015. Olen kevään aikana testannut aihetta kahta eri tutkimuslinjaa pitkin, saadakseni paremman käsityksen nykytilanteesta. Varsinkin nyt kun kameraksi on vaihtunut Sony, aihe piti tavallaan aloittaa alusta. Ensin piti tutustua uudestaan loittorenkaiden käyttöön ZEISS Loxian kanssa. Tästä aiheesta toisessa artikkelissa mutta nyt siihen toiseen polkuun.
 • Makrolla maisemaa. Samyang 100 mm makro osa 2. 25.6.2015. Isoimmat esteet lopputulokseen pääsemisen edessä Samyangilla liittyvät kahteen asiaan. Jo aikaisemmin mainittu makromaisuus eli tarkennusrenkaan lyhyt välitys metrin ja äärettömän välillä tuottavat pieniä haasteista silloin kun kohde on yli metrin päässä. Toinen seikka on Samyangin käyttäytyminen hämärässä. Jos Samyang on kirkkaassa valossa ilmiömäisen hieno, niin sama ei toistu auringonlaskun jälkeen.

Joniniemela.com, Galleries.

Viikonloppu.com, 25 kekseliästä ja hauskaa kuvaliitosta arkisista asioista.

Itviikko.fi, Windows 10:n päivitystoiminto voi tehdä koneesta käyttökelvottoman. Yhteensopimattomien ajurien pakkosyöttö saattaa kuitenkin tärvellä koneen käytettävyyden.

Kaleva.fi, Karannut pienoiskopteri löytyi suolta Muhoksella. Lukijan kuva tasoa "lukijan kuva".

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Your Art Gallery Teams Up with Artist Spencer Tunick to Present Previously Unseen Images (Sponsored). Helsingin Kauppatorilta tuttu valokuvaaja.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography.

Dpreview.com.

The Online Photographer.

Pdnonline.com, The Perfect Portrait Formula: Peter Hurley’s Flex LED Lighting Setups for Men and Women. (ns. sponsoroitu artikkeli...).

Luminous Landscape, Canon 5Ds Review Through Print Performance. A comparison with two older Canon full frame DSLRs.

The-digital-picture.com, Tips for Creating a Facebook Cover Photo.

Fotosidan.se, Astropad gör din Ipad till ritplatta. Mac. 189 kruunua, vain iPad.

Kamera & Bild, Pieter ten Hoopens tolvåriga projekt blir Emmynominerat. Reportaasi tuhannen asukkaan kylästä, USA. Valikoitui ihan sattumalta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ville Pohjola, yksi aihe joka Sony-kuvaajia on varmasti ympäri maailman kiinnostanut ovat uudet Batis-linssit. Sain kunnian päästä testaamaan ensimmäisiä Skandinaviaan saapuneita mallikappaleita ja kirjoittelinpa niistä jo pari julkaisua blogiinkin. Eli tuossa olisi ensikosketukseni Batisten kanssa.

Remonen.fi, Helsinkiä pakoon, 25.7.2015. Olen viimeeksi käynyt Hangossa joskus 20-vuotta sitten, kun teimme sukellusseuran kanssa vuotuisen Utön retken ja yövyimme Hangon vierasvenesatamassa joskus loka-marraskuussa. Voin kertoa, että tilaa oli enemmän kuin heinäkuussa 2015, jolloin satama näytti olevan täynnä veneitä. Vaikka uimarannat olivatkin tyhjiä.

Yle, Miltä näytit 150 vuotta sitten? Valokuvaaja tekee aikamatkoja 1800-luvulle. Porilainen valokuvaaja Tuomas Sinkkonen kuvaa asiakkaistaan muotokuvia 1850-luvulla kehitetyllä tekniikalla. Toimittaja lähti aikamatkalle ja tutustui kuvausmenetelmään, joka on pitkälti käsityötä. Video, kesto 0:47.

Turun Sanomat, Huolimattomasti hävitetty datalaite on riski. Vanhat tietokoneet, älypuhelimet, muistitikut ja muut henkilökohtaisia tietoja sisältävät laitteet voivat olla tietoturvariski, jos ne hävitetään huolimattomasti. Vaikka laitteen muistin tyhjentäisi, sitä ei kannata heittää lähimmälle roskalavalle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, How to Shoot Landscapes With Interesting Skies.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Are Profiles Obsolete? Monitoriprofiileista. Tulostinprofiileista. (Mike on pari viikkoa poissa, Ctein sijaistaa).

Dpreview.com, Readers' Showcase: Luis dos Santos. 10 kuvaa.

Earthboundlight.com, Auto ISO: Friend or Foe, 26.7.2015. Kannattaako käyttää.

Petapixel.com, This is How Press Photos Were Transmitted Back in the 1970s. United Press International UPI Model 16-S skannasi kuvat ja lähetti sitten ne puhelinlinjoja pitkin. Mustavalkokuvan lähettäminen kesti 8 - 9 minuuttia. Käytössä 1970-luvun alusta vuoteen 1991.

Pdnonline.com, 5 Affordable 4K Video Cameras.

 • Panasonic LUMIX DMC-GH4, $1,500
 • Blackmagic Design Ursa Mini, $4,995
 • Canon XC10, $2,499
 • JVC GY-LS300CHU, $4,395
 • Samsung NX1, $1,299 (runko)

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tomi Muukkonen, Lintukuvaaja.kuvat.fi/blog. Muutama poiminta.

 • Pikkukäpylinnut, 21.5.21015. Kuvia.
 • Idänkäki on uusin lintulajimme, 16.6.2015. Bongarien pinnakärkeä pitävät nyt Pekka Komi Helsingistä ja Jukka Sillanpää Turusta luvulla 430. Seuraavina ovat Jari Nummelin Vantaalta (428), Matti Soini Helsingistä (427) ja Mika I. Koskinen Helsingistä (426).
 • Pesäkuvaus, 5.7.2015. Aloittaessani lintuharrastuksen 1970-luvulla pesäkuvaus ei ollut suotavaa, sitä paheksuttiin. Tuolloin oli jo saatavilla maastokuvauksiin soveltuvia kuvausvälineistä, eikä lintuja tarvinnut enää kuvata pesiltä tai häkeissä, kuten aiemmin usein oli tapana. Kutsuin noita salamavalon avulla otettuja kuvia saksalaiseksi lintukuvapornoksi.
 • Canon hihnan kiinnitys, 12.7.2015. Pari viimeistä kertaa olen ihmetellyt, että miten ihmeessä ennen kiinnitin kameran hihnan niin, etteivät päät sojottaneet aina silmään. Se ei tunnu ollenkaan hyvältä, ja tapahtuu turhan usein. Nyt löysin netistä Markku Könkkölän kuvan aiheesta, terveisiä vaan ja kiitos!
 • Canon EOS-1D X ja petolliset napit, 19.7.2015. Canonin rungosta löytyikin mahdollisuus poistaa petollinen nappipainike käytöstä. Kiitokset Tuomas Heinoselle! ...Ikävä kyllä niinkin kuuluisa merkki kuin Canon on tehnyt kameroihin näitä nappula-ansoja. Huippusuunnittelun tuloksena Canonilla on päädytty siihen, että valotuksen lukitus on niin tärkeä toiminto, että nappi on sijoitettu kameran taakse oikeaan yläkulmaan. Tätä tähtipainiketta painamalla valotus jää muistiin seuraaviin kuviin
 • Lintukuva.fi (Markus Varesvuo, Tomi Muukkonen, Jari Peltomäki ja Arto Juvonen).

HS, Maapallon aurinkoinen puoli kuvattiin ensi kertaa sitten vuoden 1972. Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasa on julkaissut verkkosivuillaan valokuvan maapallosta avaruudesta katsoen. Kuva ei ensi alkuun näytä ihmeelliseltä, mutta sitä se tosiasiassa on. Kyseessä on nimittäin ensimmäinen kokonainen valokuva Maan auringon valaisemasta puolesta sitten vuoden 1972, jolloin Apollo 17:n astronautit kuvasivat maapallon.

HS, Yellowstonen kansallispuisto varoittaa selfieistä biisonien kanssa. Yli 900 kiloa painavat eläimet voivat juosta kolme kertaa ihmistä nopeammin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Fine-tune image colour: how to remove casts, boost colours and apply instant effects.

ePhotozine.com, How To Photograph Ruins in 5 Easy Steps.

Lensrentals.com, blog, Supertelephoto MTF Curves. Ja nyt ovat sitten vuorossa supertelet. Miten tasalaatuista jälkeä eri valmistajat tekevät. 200mm, 300mm ja 400mm. Hintahaitari $350 - $2.200.

Pdnonline.com, Object of Desire: Freefly Systems Alta. Kantokyky 6.8 kg. $8,495

Kamera & Bild, Tre teleobjektiv för sportfotografen. Testiä. Kaikissa suodinkierre 77 mm. Nikon nopein tarkennus, hitain Sony. Nikon aavistuksen muita terävämpi (uusin mallikin). Testivoittajan valinta riippuu painotuksista.

 • Sony 70-400mm f/4-5,6G SSM II. Julkistettu helmikuussa 2013. paino 1500 g. Jalustapanta mukana. Suomen hinta on n. 2.200 euroa.
 • Canon EF 300mm f/4L IS USM. Julkistettu maaliskuussa 1997. Paino 1190 g. Jalustapanta mukana. Iästä huolimatta edelleen hyvä objektiivi. Suomen hinta on n. 1.500 euroa.
 • Nikon AF-S 300mm f/4 PF ED VR. Julkistettu tammikuussa 2015. Paino 750 g. Ei jalustapantaa. Miellytti eniten. Suomen hinta on n. 2.200 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tonskulus.kuvat.fi, blogi.

 • Makron aika! 26.6.2015. ...Perinteiset, oikeat makro-objektiivit kykenevät sellaisenaan "täyteen" 1x suurennokseen tyypillisesti. Makro-objektiiveja on saatavilla eri polttoväleillä aina 50millistä n. 200milliin. Vaikka polttoväleissä on eroja, maksimisuurennos on kaikissa kuitenkin sama 1x. Ero tuleekin käytännössä vain kuvausetäisyydestä, 50millisellä saa kohde olla melkein kiinni linssissä kun taas 200millisellä saadaan täysi suurennos selvästi kauempaa. ...
 • Laatua kohtuuhintaan - Canon EF 300mm f/2.8L USM, 18.6.2015. EF 300 2.8L USM on suunniteltu alusta loppuun viimeisen päälle huolella ja varmasti tarkoituksellakin jotta asiakkaat saatiin tyytyväisiksi. Suuri etulinssi hiottiin fluoriitista, joka mahdollistaa erittäin vähäiset väripoikkeamat (kromaattinen aberraatio). Kuvanlaatu oli korkeaa tasoa ja on sitä yhä edelleenkin. Eroa ei juurikaan ole edes verrattuna uusimpiin, kuvanvakaajalla varustettuihin liki 30vuotta uudempiin malleihin. Vertasin kuvanlaatua mm. Canon EF 100mm f/2.8L IS makroon ja tämä liki 30 vuotias objektiivi on jopa terävämpi täydellä aukolla! Kuvanlaatu on todella moitteeton nurkasta nurkkaan heti täydeltä aukolta lähtien.
 • Kirves sai odotetun seuraajan, 12.11.2014. Sain kameran päiväksi koekäyttöön joten en millään ehtinyt perehtyä kameran kaikkiin eri ominaisuuksiin tarkemmin, mutta jonkinlainen käsitys laitteesta kuitenkin jäi. Yritän tässä hiukan tuoda ilmi ajatuksiani kamerasta.

ja laitetaan nuo aiemmatkin blogikirjoitukset uudestaan:

 • Canon EF 300mm f/4L USM+EF 2x II, 2.3.2014. Päätin kokeilla miten teräväpiirtoiseksi havaitsemani vanha 300millinen selviytyy 2x telejatkeen kanssa. Toisinaan tulee vastaan tilanteita joissa lisäpolttovälille olisi käyttöä ja silloin telejatke pääsee oikeuksiinsa. 2x telejatke nimensä mukaisesti tuplaa objektiivin polttovälin, mutta samalla verottaa valovoimaa niinikään 2x eli kahden aukon verran.
 • Veteraani ilman kuvanvakaajaa, 24.11.2013. Canon EF 300mm f/4.0L usm on peräisin 1990-luvulta eli filmiajoilta. Iästään huolimatta objektiivi tarjoaa edelleen ensiluokkaista kuvanlaatua. Näitä tosin ei ihan jokapäivä tule vastaan käytettyjen markkinoilla toisin kuin tämän uudempaa painosta, joka on varustettu kuvanvakaajalla. Siitä tosin saa pulittaa rahaakin tuplamäärän.
 • Testi: Canon EF 85mm f/1.2L USM II, 3.11.2013. Canon päivitti muutamia vuosia takaperin tämän lippulaiva potrettilasinsa II versioon ja päivityksen myötä on saatu korjattua muutama 1 version vaivoista. Niinpä tässä on esim. ykkösversiota nopeampi tarkennus (liki tuplaten) ja vastavalon sieto on parantunut selvästi. Lasi on taattua L laatua ja tuottaa huikean terävää kuvaa vaativaan käyttöön.
 • RAW - digitaalinen puoliharmaa / täytevalo, 3.11.2013. Erityisesti maisemakuvaaja törmää usein kameran dynamiikan rajoituksiin, kun kuvattava maisema sisältää suuria valoisuuseroja. Mikäli lopputulokseen haluaa näkyville sävyjä sekä tummista että vaaleista alueista esim taivas ja maa, joudutaan objektiiviin kiinnittämään puoliharmaasuodatin joka tummentaa taivasta. Tämä ehkäisee taivaan puhkipalamisen samalla kun etuala valottuu oikein. Mikäli puoliharmaata ei ole kameralaukussa tai kuvassa on epämääräisiä luonnottoman tummia alueita, joudutaan turvautumaan kuvankäsittelyyn jossa valikoiden lisätään valoa tummiin kohtiin.
 • RAW -kohinat kuriin! 1.11.2013. Korkeilla herkkyyksillä kuviin tulee väistämättä enemmän tai vähemmän kohinaa joka ei aina ole silmälle miellyttävää - etenkään värillinen ja laikukas "digi" kohina. Onneksi värikohinan saa helposti lähes olemattomiin nykyaikaisilla kohinanpoistomenetelmillä, joita löytyy useimmista raw-kuvien käsittelyyn tarkoitetuista ohjelmista. Tässä käydään kohinan kimppuun Adoben lightroom 3:lla josta löytyy juuri oivat työkalut tätä varten.
 • RAW - perussäädöt osa2, 1.11.2013.
 • RAW-kuvan peruskäsittely, 31.10.2103. Järjestelmäkameran raakaformaatti (raw) on tunnetusti sellaisenaan useinmiten varsin kelvoton useimpiin tarkoituksiin. RAW-kuvat käännetään esimerkiksi JPG muotoon raw-konvertterilla jossa kuvalle voi tehdä tarvittavat säädöt jotta siitä saadaan mahdollisimman luonnonmukainen - tai toki sellainen kuin kuvaaja haluaa. Itse pyrin luonnollisuuteen eli sävyjen tulisi vastata mahdollisimman tarkasti sitä miten kohteen kuvaushetkellä näen. Useinmiten tähän riittää perus valkotasapainon säätö, valotuksen korjaus ja kontrastin säätely.

Aamulehti, Oletko nähnyt tätä ilmiötä? Tamperelaisen kuvaajan huikeat kuvat yöllisestä taivaasta. Tamperelainen opiskelija ja freelancekuvaaja Atacan Ergin pyöräili perjantain vastaisena yönä kuvaamaan kesän harvinaisuuksia. Hän kuvasi valaisevia yöpilviä kello 01.20–02.20 Tampereella. Valaisevat yöpilvet ovat vaaleita kuitumaisia, väriltään valkeita tai sinertäviä pilviä. Ne näyttävät heijastavan omaa valoaan, mutta todellisuudessa ne heijastavat vain auringon valoa.

Älypuhelimista.

Nrj.fi, Vinkkejä näyttävien lomakuvien ottamiseen. 11 vinkkiä + esimerkkikuvat.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, 6 Photography Tips for Your Next Trip.

Lensrentals.com, blog, Using ND Filters to Balance Ambient Light With Artificial Light. Harmaasuodin kaikenlaiseen käyttöön.

IR.

Dpreview.com.

Luminous Landscape, Canon G3X Review. Canon Hits a Superzoom Home Run. Iso 20 megapikselin sensori, F2.8-5.6, 24-600mm, 25-kertainen zoom. Säänkestävä rakenne. RAW. Wi-Fi. 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.620.000 pistettä. Full HD video, 60p. Paino 733 g (!). Sarjakuvaus 5.9 fps. Ei elektronista etsintä, lisävarusteena hinta $250. Yksillä akuilla ottaa 300 kuvaa. Salamalle varustekenkä. Sisäänrakennettu salama. ISO 125-12.800. Sensorin dynaaminen alue on erinomainen. Näyttö kääntyy alaspäin 45 astetta ja ylös 180 astetta (selfiet). Canon eroaa suuresta osasta tämän luokan kameroista ison sensorinsa ansiosta. Pienestä kamerasta saa kohtuuhyvän kuvanlaatua. Suomen svh on 995 euroa.

Photographyblog.com, Nikon AF-S DX Nikkor 16-80mm f/2.8-4E ED VR Review. Kroppikennoisille, polttovälivastaavuus 24 - 120 mm. Kuvanvakaaja, kolme stoppia vaikutus. 480 g, painavahko. Suodinkierre 72 mm. Äänetön tarkennus, kohtuullisen nopea. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.200 euroa.

Kamera & Bild, Sara Arnald: Jag triggas av Kalle Anka-miljöer. Kolumni. USA:ssa.

Fotosidan.se, GP:s bild censurerades på sociala medier. Göteborgissa sateenkaariparaatia kuvaamassa. GP:n kuvaajan yhdessä otoksessa näkyi naisen rinnat. Instagram poisti nopeasti. Facebook-sivulle ko. kuva laitettiin, siellä vilkas keskustelu. Olisi ehkä voitu ottaa huomioon asiayhteys.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi, Loistava pylly (viikon kuva #28), 13.7.2015. Semmoinen on kiiltomadolla. Loiste ei tietenkään näy kuin yöllä, mikä tekee elikon kuvaamisesta melko haastavaa - varsinkin kun ainakin tämä yksilö oli aika aktiivinen eli liikkeessä koko ajan. Wikipedia väittää madon olevan yleinen melkein joka puolella Suomea, mutten muista törmänneeni näihin pieniin kiiluttimiin kuin kerran aikaisemmin.

Suomen Kuvalehti, 13 karhua yhden yön aikana – onko luontokokemus tehty jo liian helpoksi? SK:n valokuvaaja ikuisti karhujen puuhastelua kolmen metrin etäisyydeltä. Tulemme perille vähän ennen viittä iltapäivällä. Neljä kojua seisoo kaarevassa rivissä suomussalmelaisella avosuolla, kilometrin päässä Venäjän rajasta. Kaksi karhunkatsojaa kojuunsa, meitä on yhteensä kuusi, yksi vanerinen kömmänä jää tyhjäksi. Uudemmat kojut ovat vihreää lasikuitua, sarjatuotantoa. Kulmasta törröttää nelimetrinen ilmanvaihtoputki, viemässä ihmisen hajua kauemmas maanrajasta.

Savon Sanomat, Huikea luontokuva: eräopaskaan ei ole koskaan nähnyt vastaavaa. Eräopas Sarah Pern nappasi kamerallaan elämänsä otoksen Skotlannin itärannikolla viime viikon torstaina.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Travels Throughout the EU Documenting Picturesque Borderlines between Countries. Ei Pohjoismaita.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Top Tips On Capturing Landscapes In A Portrait Orientation.
 • Panasonic Lumix DMC-GX8 Full Review. 20.3 megapikselin Micro 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera. Ensimmäistä kertaa Panasonicilla kuvanvakaaja rungossa, toimii yhdessä optiikan vakaajan kanssa. Kääntyvä elektroninen etsin, joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö. Elokuun lopussa myyntiin. Arvosana 4.5 * / 5 *. Rungon svh Suomessa on 1 499 euroa, rungon ja 14–140 mm objektiivin 1 949 euroa.

Digitalcameraworld.com.

 • Best selfie stick: 4 reviewed and rated.
  • Mpow iSnap X One-piece U shape Self-portrait monopod extendable selfie stick with built-in Bluetooth Remote Shutter. Arvosana 5/5 . $19.99. Paras.
  • TaoTronics Selfie Stick Bluetooth Remote Shutter Extendable Monopod. $7.99. Toiseksi paras.
  • JETech Battery Free Selfie Stick Extendable Cable Control (No Battery No Bluetooth). $7.99. Vertailun kolmas.
  • iPOW Extendable Self-Portrait Wireless Bluetooth Remote Camera Shooting Shutter Monopod Selfie Handheld Stick Pole with Mount Holder. $10.99. Vertailun neljäs.
 • Panasonic G7: 4K Photo modes explained. YouTube-video, kesto 3:11.

Pdnonline.com, How to Sell Your Fine-Art Prints: A Primer. Suomen markkinat ovat käytännössä äärimmäisen rajoitetut.

Dpreview.com.

IR.

Photographyblog.com.

 • Panasonic Lumix DMC-GX8 Review. Uusi 20 megapikselin Micro 4/3 -systeemin sensori (luokassaan isoin). 4K video (3840 x 2160) 30/24 fps. 90 astetta kääntyvä elektroninen etsin, 2.360.000 pistettä. Joka suuntaan kääntyvä kolmen tuuma kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Uusi kuvanvakaaja. Säänkestävä. Sarjakuvaus kahdeksan kuvaa sekunnissa. Wi-Fi. Mekaaninen suljin 1/8000s, elektroninen suljin 1/16000s (äänetön). RAW. ISO 100 - 25600. Värit musta tai hopea. Aika iso peilittömäksi järjestelmäkameraksi, paino 435 g (ei akkua). Optista etsintä ei kaipaa, sen verran toimiva tämä elektroninen etsin on. Ensimmäistä kertaa kuvanvakaaja on Panasonicilla myös rungossa, tähän asti optiikassa. Molemmat toimivat yhteistyössä. Yksillä akuilla ottaa 330 kuvaa. Ei enää sisäistä salamaa, ulkoiselle salamalle kenkä. Videosta saa kahdeksan megapikselin yksittäisiä still-kuvia. Arvosana 4.5 * / 5 *. Rungon svh on 1 499 euroa, rungon ja 14–140 mm objektiivin 1 949 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Raakakuva.fi, Sony A7 mkII, Zeiss Loxia 35mm f2 ja kaksi viikkoa käsivaralla tarkentamista, 18.7.2015. Tämä artikkeli on jatkoa Sony A7 mkII testiraportille ja paneutuu enemmän kokemuksiini kuvata pelkästään käsitarkenteisella objektiivilla. Kuten aina, artikkelin sisältö perustuu omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiini, kokemuksiin ja ajatuksiin.

HS, Kiasman Mapplethorpe-näyttelyssä jo lähes 100 000 kävijää – suurin kritiikki seksin piilottamisesta. Viime vuodet Kiasman vuosittaiset kävijämäärät ovat vaihdelleet noin 165 000 ja 182 000 välillä. ”Näyttely on ollut hitti”, kuvailee kuraattori Marja Sakari.

Vesa Koivunen.

 • Vetistä jalitsupallia Oulussa, 3.7.2015. Oli jokseenkin omituista saada keikka Ouluun, ja varsinkin matsiin, jossa vastakkain olivat Vaasan Palloseura ja Tukholman AIK. Vaasassa ei Euroliigaan sopivaa stadionia kuitenkaan ollut, joten peli pelattiin sitten Oulussa.
 • Honey, it’s a new me!!! 10.7.2015. Nikonin uusi linssi on kerrassaan ihanan laihtunut ja terävä. Toisin kuin isäntänsä. Mutta asiaan. Kun sain Nikonin uuden 500mm f4 -objektiivin käsiini, ensireaktioni oli, miten tämä voi olla näin kevyt. Seuraava reaktio osuin nopeuteen ja terävyyteen.
 • Saatanallinen selkäsauna, 19.7.2015. Toimeksianto HJK:n ensimmäiseen Mestarien liigan karsintaotteluun Latviaan oli kaikkea muuta kuin menestys. Voisi sanoa, että HJK voitti, mutta Koivunen hävisi. ...Jalkapallon kuvaamiseen on tämän kauden aikana syntynyt tietty rutiini, ja sen mukaan pakattiin tavarat mukaan. Peliä kuvaan pääasiassa Nikon D4s -rungoilla, 300mm f2.8 ja 600mm f4 -laseilla. Tämän lisäksi käytän kahta remotea, joissa kiinni 14-24mm f2.8 ja 24-70mm 2.8 -objektiivit. Runkoina näissä Nikon D4s:t tai D4:t. ...

Kamerakoulu.fi, Bokehnaattori nimeltään Helios-44, 14.7.2015. Miten olisi parilla kympillä uusi objektiivi? Digikuvauksen syrjäytettyä filmin internetin kauppapaikat pursuavat vanhaa filmikalustoa. Kun aikansa penkoo ja ottaa asioista selvää, niin onnistuu löytämään veikeän yllätyksen: hyviä ja toisinaan todella persoonallisia objektiiveja saa ostettua todella edullisesti. Yksi tunnetuimmista löydöksistä on suuresti rakastettu Helios-44, tuo valokuvauksen Kalašnikov.

Tekniikan Maailma, Valokuvat ja videot: Olympus Tough TG-4. Hintaluokka 400 euroa (ei mikään uutuus...).

Karjalainen, Rajala lopettaa Joensuussa - Valokuvanörtti astuu yrittäjän polulle. Loppuunmyyntikyltti sen kertoo: Rajala Pro Shop -valokuvausliike sulkee ovensa Joensuussa 24. heinäkuuta. Liikkeen myymäläpäällikön Ilkka Kosken, 30, mukaan Rajala haluaa todennäköisesti keskittyä isompiin myymälöihin isommissa kaupungeissa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Pdnonline.com, A Dream Tool: Erica Kelly Martin’s Passion for Medium Format Goes Digital. Pentax 645Z.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, A Quick Guide to Teleconverters. Lyhyt oppimäärä. Canon, Nikon.

Luminous Landscape, Searching for Edward Hopper.

Popular Photography, I, Photographer: Lisa Franceski’s Shore Birds. How To.

Photographyblog.com, Canon EOS 5DS R Review. Julkistettu helmikuussa 2015. Täyskennoinen, 50.6 megapikseliä, isoin pikselimäärä tässä luokassa. ISO 50 - 12.800. Etsin 100%. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. CF- ja SD-kortit. Full 1080p video 30fps. Sarjakuvaus viisi kuvaa sekunnissa. Ulkoisesti muistuttaa kolme vuotta vanhaa Canon EOS 5D Mk III -mallia. Ulkomitat ja paino sama, 950 g. Kuvan koko 8788 x 5792. 1:1x, 1.3x ja 1.6x -kroppimoodit. 33 megapikselä (5792x5792), 30 megapikseliä (6768x4512) ja 19 megapikseliä (5424x3616).

 • 61 pisteen automaattitarkennus. Suljinaika 30s - 1/8000s. Etsin 100%, diopterisäätö -3 - +1m-1 (diopteria). Syväterävyysalueen tarkistuspainike. Elävä etsinkuva, 29.97 kuvaa sekunnissa, käsintarkennus (suurentaa kuvaa 6x tai 16x missä tahansa näytön kohdassa), elävä kasvojentunnistustila (!). USB 3.0.
 • Ei mikrofoniliitäntää eikä HDMI-outia. Ei sisäänrakennettu salamaa. Säänkestävä. Yksillä akuilla ottaa 700 kuvaa.
 • Arvosana 4.5 * / 5 *. Rungon svh on 3800 euroa. R-malli, ei antialiasfiltteriä sensorin edessä, rungon svh 4000 euroa.

The-digital-picture.com.

Kamera & Bild, Se när discolasern dödar kamerans sensor. Canon 5D Mark II. Huonoa tuuria. YouTube-video, kesto 0:10.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net. Muutama poiminta.

 • Pirkanmaan vanhoissa metsissä, 4.6.2015. Omat suosikkimaastoni löytyvät Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoista ja niitä ympäröiviltä alueilta.
 • Mätäjokilaakson kevättä, 7.6.2015. Tähti- ja revontulikuvausobjektiivini Samyang 24mm f/1.4 on jäänyt valoisaan vuodenaikaan vähälle käytölle. Se on sääli, sillä kapean syväterävyyden mahdollistava laajakulma kelpaa muuhunkin kuin yötaivaan taltiointiin.
 • Täysikuu täyttömäeltä, 15.6.2015. Täysikuun nousu ajoittui 3.6. auringonlaskun tienoille. Alkuperäisenä ideana oli lähteä Kauppatorille, sillä kesällä näkymä kohti Eteläsatamaa aukeaa täsmälleen täysikuun noususuuntaan. Tiukka aikataulu pakotti valitsemaan B-suunnitelman: Malminkartanon täyttömäki on aina varma valinta taivaan ilmiöiden havainnointiin ja kuvaamiseen.
 • Juhannus Puulalla, 24.6.2015. Vietin juhannusta perinteiseen ja perisuomalaiseen tapaan eteläsavolaisten järvimaisemien äärellä Hirvensalmella. Sateisesta säästä huolimatta Puulan maisemat tarjosivat jälleen kerran useita kuvaamisen arvoisia hetkiä.
 • Lintulaskijana Nuuksiossa, 28.6.2015. Tänä keväänä oli vuorossa Nuuksion järviylängön kartoitus, jonka tarkoituksena on seurata lintukantojen kehittymistä Nuuksion kansallispuistossa ja sen lähialueilla. Edellisen kerran vastaava laskenta on tehty vuonna 2007.
 • Sarvipöllön poikasia Seurasaaressa, 19.7.2015. Pesän tarkka sijainti ei ollut tiedossani, joten varasin etsiskelyyn aikaa. Saari ei ole valtavan suuri, mutta sen sokkeloihin mahtuu helposti piileksimään yksi pöllöpoikue.
 • Sekalaisia luontokuvausvinkkejä, 21.7.2015. Koska luontokuvausvinkeistä saattaa olla hyötyä muillekin, kokosin tähän kirjoitukseen sekalaisen sillisalaatin retkellä esiin tulleista asioista ja lisäilin joukkoon vähän muutakin. Lopussa on myös vastauksia retken aikana esitettyihin kysymyksiin.

Ilta-Sanomat, Ilta-Sanomien lehtikuvaaja Pentti Nissinen, 64, on kuollut. Pentti Nissinen tuli Ilta-Sanomiin kuvaajaksi vuonna 1975. Pitkälle uralle mahtui monta hienoa kuvaa ja monta hienoa hetkeä. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2009. Kuusi tunnettua kuvaa uran varrelta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Digital Photography School.

Lensrentals.com, blog, Variation Measurements for Telephoto Lenses. Ja nyt sitten lyhyet telet vuorossa, 85 - 150 mm. Paljonko laatu vaihtelee.

Pdnonline.com, Taylor Swift Changes Photo Contract in Response to Online Outrage. Will the Foo Follow?

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net, Build A Background Wall On Wheels.

Pdnonline.com, Lens Roundup: 18 Lenses for Any Need.

 • Olympus M.ZUIKO ED 14–150mm f/4–5.6 II, $599, peilittömille
 • Panasonic Lumix G Macro 30mm f/2.8, $398, peilittömille
 • Samsung 50–150mm f/2.8 S ED OIS, $1.600, peilittömille
 • Sony Zeiss Vario-Sonnar T* 24-70mm f/2.8, $2.098, peilittömille
 • Fujifilm XF 16mm f/1.4R WR, $1.000, peilittömille
 • Voigtländer Nokton 10.5mm f/0.95, $1.099, peilittömille
 • Canon EF 11–24mm f/4L USM, $2.999, perinteiset järjestelmäkamerat ja mittaetsinkamerat
 • Nikon AF-S Nikkor 400mm f/2.8 FL ED VR, $11.997, perinteiset järjestelmäkamerat ja mittaetsinkamerat
 • Zeiss Distagon T* 1.4/35 ZM, $2.290, perinteiset järjestelmäkamerat ja mittaetsinkamerat
 • Leica Summarit-M 75mm f/2.4, $2.150,perinteiset järjestelmäkamerat ja mittaetsinkamerat
 • Pentax DA 16–85mm f/3.5–5.6 ED DC WR, $747, perinteiset järjestelmäkamerat ja mittaetsinkamerat
 • Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art, $849, perinteiset järjestelmäkamerat ja mittaetsinkamerat
 • Tamron 28–300mm f/3.5–6.3 Di VC PZD, $849, perinteiset järjestelmäkamerat ja mittaetsinkamerat
 • Phase One Alpa HR 5.6/70mm, $4.520, keskikoon kamerat
 • Hasselblad 80mm f/2.8, $2.970, keskikoon kamerat
 • Rokinon Cine DS 50mm T1.5 AS UMC, $599, video
 • Schneider Xenon FF-Prime 25mm T2.1, $5.750, video
 • Tokina Cinema AT-X 50–135mm T3.0, $4.499, video

YouTube, Profoto. Videoita. Riittävästi...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Facebook, Marko Fobba Forss. PIenenä muistutuksena näin "kesän" aikaan, että liikkeellä on esimerkiksi somessa monenlaista valokuvakilpailua. Kilpailun järkkääjät määrittelevät yleensä säännöissä, että osallistumalla kilpailuun he saavat kuviin täydet käyttöoikeudet....

Pohjanmaan valokuvakeskus, tuttavallisemmin POVA, on saanut uudet verkkosivut. Sivuilla on myös pohjalaisten valokuvan osaajien yhteystietosivu. Kuvalliseen hakemistoon kerätään alueen valokuvaajien yhteystietoja. Listaus toimii linkkinä valokuvasta kiinnostuneiden kesken ja auttaa löytämään alueen kuvaajia.

 • Ilmoittaudu. Haluatko kuvaajalistalle? Jos olet aktiivisesti tekemisissä valokuvan kanssa ja asut Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla tai Pohjanmaalla, jätä tietosi oheisella lomakkeella.
 • ja tässä vielä 1-sivuinen tiedote-pdf

Rajala Pro Shop, postia: "Valuuttakurssimuutosten johdosta Canon-objektiivien hinnat nousevat Euroopassa 1.8.2015 alkaen. Hinnannousu koskee suurinta osaa Canon-objektiivivalikoimasta."

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best Canon lens for APS-C format EOS cameras.

Luminous Landscape, Make it Long. Maisemakuvaukseenkin.

Photo.net, How to Get the Most Out of a Photography Workshop.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, Software Workshop: Five Tips For Mobile Photo Editing Using Snapseed 2.0. How-To. Ilmainen, iOS ja Android.

Pdnonline.com, Camera Review: Panasonic Lumix LX100. Kamerakännyköiden ansiosta ns. high end -pokkarit ovat kokeneet renesanssin. Kun kamerakännykän laatu ei tyydytä enää... Isompi sensori, valovoimainen optiikka, edistyneet käsisäädöt ja retroulkoasu. 16 megapikselin Micro 4/3 -systeemin sensori, kiinteä 24-75 mm, f/1.7 - 2.8 Leica Vario Summilux. Sensori on isompi kuin optiikka, 12.8 megapikseliä käytössä. 1:1, 16:9, 4:3 ja 3:2. Mekaanin suljin 60 s - 1/4000 s. Elektroninen etsin aina 1/16000 s asti. ISO 100 - 25,600. 4K video 30, 25 tai 24 fps. Kolmen tuuman kiinteä lcd-näyttö. Ei sisäänrakennettua salamaa. Elektroninen etsin keskitasoa. Paino 393 g. Yksillä akuilla ottaa 300 kuvaa. Suomen hinta on n. 750 euroa.

The-digital-picture.com.

Fotosidan.se, Dubblering av drönartillstånd på ett halvår. Kesäkuun lopussa 856 lupaa.

Kamera & Bild, Fokusera i efterhand med ny teknik. Panasonicilta tulossa. Käytetään hyväksi 4K videota.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Tony Kuyperin TK Actions Panel V4 julkaistu (Kuvankäsittely). Tony Kuyper on julkaissut uuden version mainiosta TK Actions Panelistaan Photoshopille. V3 oli jo hyvä, mutta tämä uusi vie työnkulkua vielä kehittyneenpään suuntaan. Päivitin uuteen versioon eilen. (...näyttää aika erikoiselta...).
 • Negatiivien digitointi (Printterit, skannerit). Ja vielä yksi viesti.
 • Panasonic Leica 100-400 f4-6.3 p.OIS vaan mikä on laatu (Optiikka).
 • "Heikki" Hv3 995 Lokomo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Kissakuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi uusi.
 • TEEMA: BW-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • REX 500 SV (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tällä kertaa malleinani olivat Olavi ja hänen ruotsalaisvalmisteinen REX-moottoripyöränsä vuodelta 1930. Kuvauskalustona oli Nikon D800, Nikon 28/1.8G, Godox Witstro ad360 ja hopeinen heijastava 120 cm sateenvarjo. (kuvauskaaviokin).
 • 16. 7 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Porissa oli ainakin 2 upeaa naista. Tässä muutama kuva heistä. Caro Emerald ja Kylie Minogue.

Yle, Koirakuvaajaksi ammattilaisen nikseillä: karvainen malli poseeraa nakkipalkalla. Onnistunut valokuva koirasta syntyy lelujen ja makupalojen voimalla. Kännykkäkameralla kuvatessa tärkeintä on kirkas ja valoisa paikka sekä rauhallinen, tasasävyinen tausta.

Remonen.fi, Silppua ja sälää, 19.7.2015. Ei ole Viron reissun jälkeen oikein tullut paneuduttua valokuvaamiseen oikein tosissaan. ...Kameroina ikävän karkoituksessa on toimineet Sony ILCE-6000, IR-konvertoitu Sony NEX-5N ja Nikon D810. Objektiiveina vastaavasti Sony Zeiss 18f24; SEL1855 ja Micro-Nikkor AF-S 105/2.8G.

Valon kuvia -blogi, Polkupyörällä ihmisen jäljillä – Valto Pernu Photo Marathon 2015, 19.7.2015. Iissä kolmannen kerran järjestetyn Valto Pernu Photo Marathon -tapahtuman yleiseksi teemaksi oli määritelty ihminen. Teemaa tarkennettiin kuudella hyvin valitulla aiheella, joita kaikkia pystyi mainiosti lähestymään ihmisen kuvaamisen näkökulmasta. Kuvausaikaa kilpailussa oli 12 tuntia, aamukahdeksasta alkaen. Valto Pernu säätiön lahjoittama 1000 euron pääpalkinto oli luvassa parhaalle kuuden kuvan sarjalle. Kuuden kuvan yhtenäisen sarjan kuvaaminen on vaikeaa, kun kuvien aiheet eivät ole etukäteen tiedossa.

Kaleva.fi, Valto Pernu-valokuvamaratonin kuvasarja-voitto Iihin. Valto Pernu -valokuvamaratonin Vuoden 2015 paras kuvasarja -palkinto myönnettiin sunnuntaina ensikertalaiselle, vasta 17-vuotiaalle iiläiselle Kyösti Keräselle. 34 osanottajaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Earthboundlight.com, Shooting With More Than One Camera, 19.7.2015. Miten toimia kahta kameraa käytettäessä.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Dale Johnson. 13 kuvaa. Matkakuvausta.

IR, Resource Magazine takes an inside look at how NASA processes photos for public viewing.

ePhotozine.com, Capture Patterns On Your Travels.

Petapixel.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kameralaukkusi sisältö: (Sana on melkein vapaa). Ja vielä yhden laukun sisältö.
 • Negatiivien digitointi (Printterit, skannerit). Projekti etenee, hitaasti mutta ei varmasti. Ja vielä muutama uusi viesti.
 • Haukka (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia edelleen.
 • Yöpilvet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama kuva viime yöltä. ...Huikea sarja. Nelonen on aivan mainio; vasemman alareunan kuvaan työntyvä oksa on kuin jokin mystinen eläin joka kurottaa katsetta kohti järveä. Kiiltomato (tms) on otuksen silmä. Hienoa kerrassaan.
 • ----|-- (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Yle, Lintutornilla naiskuvaajaa tytötellään ja heti vertaillaan, kenellä on suurin. Suhtautuminen naisiin valokuvaajina on edelleen väheksyvä. Välillä tulee sellainen olo, että naiset ovat tyttöjä, jotka vain puuhaavat ja harrastelevat valokuvaamista. Heitä ei oteta vakavasti, sanoo hämeenlinnalainen Tuulikki Piikkilä.

Yle, Nykykuvaajat Suomen viimeisen torivalokuvaajan jalanjäljillä. Kesäisenä heinäkuisena päivänä kymmenet ammattilais- ja harrastelijavalokuvaajat kiertävät pitkin Iitä, polkupyörillä kuten Valto, ja ikuistavat kuvia Valto Pernun nimeä kantavassa valokuvauskilpailussa. Kolmannen kerran järjestettävä kilpailu on kerännyt osallistujia ympäri Suomen. – Mukavaa, että tänne löytää tiensä kuvaajia kauempaakin. Aikaa on 12 tuntia ja tehtäviä kuusi, hän kertoo kilpailun kulusta.

 • Kulttuurikauppila.fi, Valokuvan viikonloppu Iissä lähestyy, 14.7.2015. 17.-19.7. Valto Pernu Photo Marathon. Itse 12-tuntinen maraton alkaa lauantaina 18.7. klo 8 ja päättyy klo 20. Kisan edetessä kaikki kilpailun kuvat tulostetaan ja asetetaan esille KulttuuriKauppilaan, mikä mahdollistaa kilpailun seuraamisen reaaliaikaisena kaikille kiinnostuneille.

Fiidi.fi, Nainen risteyttää eläimiä Photoshopilla - katso uudet eläinlajit. Kasvikunnan ja eläinkunnan hybridejä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Photo Ideas: how to make a collage from a single image.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Shelf Life. Canon 10D tuli myyntiin vuoden 2003 alkupuolella, hinta oli silloin halpa, vain $1.500.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Is The Art World Biased Against Commercial Photographers?

Lensrentals.com, blog, Variation Measurements for Wide-Angle Lenses. Ja nyt ovat sitten vuorossa laajakulmaobjektiivit. Mukana myös joitakin Tilt & Shift -objektiiveja. Miten tasalaatuista jälkeä eri valmistajat tekevät. Hintahaitari $350 - $2.200.

Petapixel.com, A Brief History of the Canon Canonet Rangefinder. Tammikuussa 1961 julkistus. Kaikkiaan 14 eri versiota.

Photozone.de, Canon EF 11-24mm f/4 USM L - Review / Lens Test Report. Täyskennoinen, vääristymät korjattu, tässä luokassa ainoa, ei kilpailijoita. 1180 g. Runkona Canon EOS 5Ds R. Säänkestävä (tietenkin). Hinta/laatusuhde 3.5 * / 5 *. Suomen hinta on vähän alle 3.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kamera aloittelijalle. (Digikuvaus). Uusia viestejä.
 • Negatiivien digitointi (Printterit, skannerit). Projekti etenee, hitaasti mutta ei varmasti.
 • Nikon D7200 (Järjestelmädigit). Pari uutta viestiä.
 • Nikon 1J5 (Järjestelmädigit). Uusia viestejä.
 • Rapakon takaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ja vähän lisää.
 • Suo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Yön pimeinä tunteina oli näköjään tullut tehtyä maastosta liian tumma. Täytyy palata asiaan. Kännykällä väänsin suuntaa antavat pikamuokkaukset ...
 • Lepakko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Year of the Alpha, suomalainen Sony Alpha blogi.

 • Toisenlainen tapa kuvata – kokeilussa Zeiss Loxia 2/50 (osa 4), 8.7.2015. ...Vaikka Loxia 2/50 sopii erinomaisesti Sonyn α7 kameroihin, tulee minulle kuitenkin väistämättä mieleen, että α7 on itsessään kuitenkin hieman liian teknologinen apparaatti suhteessa Loxian hienostuneeseen konseptiin. ...
 • Täyskennosta takaisin kroppiin, 17.7.2015. Nikon toi markkinoille viime vuoden syksyllä mallin D750. Ominaisuuksiensa puolesta D750 näytti sellaiselta kameralta, että se voisi soveltua suhteellisen hyvin urheilukuvaukseen. Aiemmat kokemukseni Nikonien kanssa olivat olleet pääasiassa erittäin positiivisia, joten päätös kyseisen mallin hankinnasta ei ollut loppujen lopuksi kovin vaikea.
  • Olin juuri vaihtanut älypuhelimeni Sonyn Z3 Compactiin ja olin tyytyväinen sen kameraan.
  • Kun α6000 vaikutti muutenkin mielenkiintoiselta vaihtoehdolta, päädyin ostamaan kyseisen rungon tuplakitin kera (Sony E 16-50 & 55-210).
  • Lyhyen käytön jälkeen Sony α6000 tuntuu mielenkiintoiselta laitteelta.

Yle, Kohtaamisia kesäyössä – kamera kiersi kaupungin kaduilla iltayhdeksästä aamuneljään. Suomalainen kesäyö ikuistetaan yleensä maaseudulla tai mökillä. Tämä on kuvamatka Kuopion keskustan iltaelämään.

Mpc.fi, Näin pääset Flashistä eroon. Tietoturva-asiantuntijat, mukaan lukien Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus suosittelee koko Flashin poistamista.

TE-palvelut, Aerial Cinematographer, KOPTERCAMERA FINLAND OY, Helsinki. RC multirotor pilot for aerial cinematography. ...Sorry, at the moment we are NOT looking for anyone that has only had experience with DJI Phantom, DJI Inspire or Walkera....

Työpaikan osoite Melkonkatu 24, krs 3, 00210 HELSINKI
Palkkaus 2000 € / month
Työkokemus yli 5 vuotta
Työ alkaa When a suitable person has been found
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 27.07.2015 klo 17:00

Tekniikkatalous.fi, Suunniteltiin kestämään valoa, kutistumista ja säteilyä – Tällainen kamera napsi Plutokuvat. Noin yhdeksänvuotisen matkan jälkeen luotain otti satoja kuvia Plutosta ja sen kuista ainoastaan muutaman tunnin aikana, kirjoittaa The Atlantic.

Älypuhelimista.

Muropaketti.com, Microsoft tuo Windows 10:n kauppojen hyllyille myös USB-asemina. Microsoft julkaisee Windows 10 -käyttöjärjestelmän 29. päivä kuluvaa kuuta. Windows 10 on ilmainen päivitys Windows 7- tai 8.1-lisenssin haltijoille.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • How To Create Catchlights In Your Portrait Shots. Pistevalo silmiin.
 • Canon EOS 5DS Review. Julkistettu helmikuussa 2015. Sama runko kuin Canon EOS 5D Mark III. 50.6 megapikselin täysikokoinen kenno, tähänastinen ennätys. Canonin mukaan keskikoon kameroiden laatu, koko kuintenkin perinteistä järjestelmäkameraa. Kuvan koko 8788 x 5792. 1:1x, 1.3x ja 1.6x -kroppimoodit. 33 megapikselä (5792x5792), 30 megapikseliä (6768x4512) ja 19 megapikseliä (5424x3616).
  • 61 pisteen automaattitarkennus. Suljinaika 30s - 1/8000s. Etsin 100%, diopterisäätö -3 - +1m-1 (diopteria). Syväterävyysalueen tarkistuspainike. Elävä etsinkuva, 29.97 kuvaa sekunnissa, käsintarkennus (suurentaa kuvaa 6x tai 16x missä tahansa näytön kohdassa), elävä kasvojentunnistustila (!). USB 3.0. ISO 100-6400. Kiinteä 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Video 1080/30p, mutta ei mikrofoniliitäntää eikä HDMI-outia. Kaksi sd/cf -korttipaikkaa. Ei sisäänrakennettu salamaa. Säänkestävä. Rungon paino 845g. Yksillä akuilla ottaa 700 kuvaa. Arvosana 4.5 * / 5 *. Rungon svh on 3800 euroa. R-malli, ei antialiasfiltteriä sensorin edessä, rungon svh 4000 euroa.
 • Samsung Galaxy S6 Review. Lippulaivamalli. 16 megapikseliä, UHD. 5.1 tuumaa, 1440 x 2560. Optinen kuvanvakaaja, F/1.9, 28 mm. Arvosana 4 * / 5 *. £559.
 • Pluto Photo Shows Just How Far Technology Has Evolved.

Digitalcameraworld.com, How to own every aspect of wedding photography.

 • The Discussion Phase
 • The Preparation Phase
 • The Big Day
 • Some General Wedding Tips

Lensrentals.com, blog, Second Shooting a Wedding: What I Use When Gear Is Unlimited. Kysytään usein suosituksia, millainen olisi häävalokuvaajan paras kalusto.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

The Online Photographer.

Luminous Landscape, Sony PZ 28-135mm Lens Review. The World’s Only Interchangeable 35mm Full-Frame Power Zoom. Videoon, mutta myös still-kuviin. Erittäin hyvä hinta/laatusuhde, $2.500.

Dpreview.com, Connect, LG G4 camera review. 16 megapikselin CMOS-sensori, F1.8. Kolmiakselinen kuvanvakaaja. Nopea lasertarkennus. Etukamera 8 megapikseliä, F2.0. DNG Raw. Speksien perusteella ei moittimista. Mutta miten sitten käytössä. Arvosana 8.2. Suomen hinta on vähän yli 600 euroa.

Kamera & Bild, Jill Greenberg lägger ned stämning mot SD. Ruotsalaisen puolueen paikallisosasto käytti Jill Greenberg kuvaa ilman lupaa. Greenberg vaati 300.000 kruunua. Nyt päästiin sopimukseen, summa ei kerrottu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.07.2015   (linkki)
Weston-kuvia
Kuva: Edward Weston30.8.2015 asti

Amerikkalaisen, mustavalkokuvauksen mestarin Edward Westonin ja hänen lastensa ja lastenlastensa kuvaamia, kehittämiä ja vedostamia kuvia esillä Pohjanmaan Valokuvakeskuksessa. Esillä on kuvia muun muassa Edward, Brett, Cole, Kim ja Zach Westonilta.

Kuva: Edward Weston.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

Vesa Tyni: Valokuvia
1.8.2015 asti
Kuvassa: Vesa Tyni.

Vuoden muotokuvaaja 2015 Vesa Tynin valokuvia on esillä Pohjanmaan valokuvakeskuksessa.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

Se toinen Kotka
30.8.2015 asti

eli herätysmissio tuohivirsujen kärkiin tuijottajille.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16
2 €

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Museoissa käydään nyt hetken mielijohteesta – uusi kortti on madaltanut vierailukynnystä. Toukokuussa käyttöön otettu museokortti on madaltanut kynnystä tulla museoon. Museoliiton mukaan kortti on tällä hetkellä liki 12 000 suomalaisen taskussa. Valtakunnallinen kortti on käytössä lähes 200 museossa ympäri maan. 54 euroa.

Valokuvausta.net, muutama poiminta. Kuvailee ammattikseen.

Digitoday.fi, Windows 10:stä ilmestyi uusi versio – mutta mikä se oikein on? Microsoft julkaisi keskiviikkona uuden version Windows 10 -käyttöjärjestelmästä, joka tulee yleisesti saataville kahden viikon päästä lukien.

Älypuhelimista.

Taskumuro.com, Apple julkaisi kuudennen sukupolven iPod Touchin. Syynä kuudennen sukupolven iPod Touchin julkaisemiselle saattaa hyvinkin olla Applen pari viikkoa sitten lanseeraama Music-suoratoistopalvelu, jolle se koittaa nyt saada mahdollisimman paljon käyttäjiä. iPod Touch yhdistää iPhone 6:n muotoilun ja raudan iPhone 5s:n nelituumaiseen näyttöön ja karsii pois matkapuhelinverkkoyhteydet sekä sormenjälkitunnistimen. Kamerat, Wi-Fi. Uuden iPod Touchin hinnat alkavat 16 gigatavun version 239 eurosta ja päätyvät 128 gigatavun version 469 euroon. Nyt myynnissä.

Suomen Nikon, Kesä-Cashback. 13.5.2015 - 15.8.2015.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Lensrentals.com, blog, Five Features On The Profoto B1 Not Seen On Other Strobes. Laadulla on tekijänsä ja rahalle saa välillä vastiketta. Mitä rahalla saa.

Petapixel.com.

Popular Photography, Your Best Shot Finalist Gallery: June 2015. 37 lukijakuvaa.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com, Pentax K-3 II added to studio test scene comparison.

Pdnonline.com, Camera Review: Sony A7 II. Julkistettu marraskuussa 2014. 24 megapikseliä, täyskenno. ISO 100 - 25.600. Wi-Fi. Peilitön, pienempi kuin perinteiset järjestelmäkamerat, mutta isompi keksimääräistä peilitöntä. Uusi kuvanvakaaja (kuten Olympus E-M5 Mark II). Ergonomia parantunut. Tarkennus parantunut. 2.4 miljoonan pikselin elektroninen etsin (erinomainen). 1920 x 1080 p60 video. RAW-kuvausta viisi kuvaa sekunnissa 25 kuvan verran. Vähän valossa tarkennussa ongelmia. Äänekäs etsin. LCD-näyttöä käytettäessä yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa, elektronista etsintä käytettä 270 kuvaa. Suomen hinta on n. 1.900 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tekniikan Maailma, Sony DSC-RX100 IV tuo 4k-videot pieneen taskukameraan. Tuuman kennolla sekä f/1,8-2,8-valovoimaisella ja 24–70 mm:n kino-optiikkaa vastaavalla zoomilla varustettu Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV tallentaa 4k-videoita muistikortille. Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV tulee kauppoihin heinäkuussa noin 1200 euron hintaan. (julkistus tapahtui 11.6.2015. ).

Ilta-Sanomat, Gymnaestradassa huikea Midnight Sun Special – katso kuvagalleria.

Marmai.fi, Rikkooko Apple Music lakia? Tällä kikalla 30 prosentin rahastuksen voi ohittaa. Yhdysvaltain kauppakomissio tutkii, rikkooko Applen uusi Apple Music -palvelu lakia. Kauppakomission mukaan Apple saattaa rikkoa lakia, koska yhtiö ottaa edelleen 30 prosentin osuuden sen sovelluskaupassa myydyistä kilpailevista musiikkipalveluista, vaikka yhtiöllä on myös oma musiikin suoratoistopalvelu.

Älypuhelimista.

Canon.fi, kesän hyvitystarjoukset. 1.5.2015 - 31.7.2015.

Photo.net, foorumi.

Panasonicilta uutta.

Digitalcameraworld.com, 10 composition mistakes photographers make (and how to avoid them). Esimerkkikuvat.

 • 1. Subject too small in the frame
 • 2. Shooting straight-on
 • 3. Subject in the middle
 • 4. Nothing in the foreground
 • 5. Deciding aspect ratio post capture
 • 6. Messy background
 • 7. Bad use of depth of field
 • 8. No connection between image elements
 • 9. Sloping horizons
 • 10. Failure to consider colour

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, Two Lenses Are Better Than One. Kaksi kuvaajaa yhdessä.

The-digital-picture.com, Summer Photography Tips: Are Your Fireworks Photos Becoming Boring? Vähän erilaisia ilotulituskuvia.

Luminous Lanscape, Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS Hands On Review. Maaliskuussa julkistettu. Täyskennoiselle. Sony FE, Sony E (Nex). Juuri tullut myyntiin. Sony A7 II. Paino 602 g. Suodinkierre 62 mm. $1.100.

Fotosidan.se, Årets naturfotograf föredrar kort brännvidd. Kesäkuun alussa valinta. Haastattelu.

Kamera & Bild, Svensk fotokonst på Fotografiska i höst.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi.

Yle, Kuvagalleria: Ukkosta uhmaavat uimakoululaiset ja ihanat ötökät. 36 kuvaa.

Yle, Hajutta karhusafarille – eläin kavahtaa ihmisen lemua. Karhukojulle mentäessä on tiukat säännöt, eikä esimerkiksi tupakointia sallita. Vierailijoita neuvotaankin etukäteen, miten karhusafarille tulee valmistautua. – Parfyymintuoksu on jokaisen henkilökohtainen asia, mutta kyllä me pyrimme kertomaan, että jos käyttää voimakkaita parfyymejä, saattaa olla että karhuja ei kojun ympärillä näy, Sääski toteaa.

Tivi.fi, Tarkista, käytätkö vuotavaa Flashiä - Adobe julkisti päivityksen, 14.7.2015.

Ilta-Sanomat, Selfie-kuville julkisilla paikoilla aiottiin määrätä maksu - syynä tekijänoikeudet. (...vähän erikoinen otsikko, mutta tekstistä käy ilmi, mistä on kyse...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, We Asked 18 Photographers: Do You Always Get Permission From People That You Photograph?

ePhotozine.com.

Photo.net, The July Monthly Project. Heinäkuulle projektia.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

 • 10 composition mistakes photographers make (and how to avoid them).
 • Panasonic G7 review. Peilitön järjestelmäkamera, perinteisestä järjestelmäkamerasta ulkonäköä. 16 megapikseliä (pari vuotta vanha sensori), 4/3-systeemiä, kroppikerroin 2x. 4K video (!), 8 megan still-kuvat. Elektroninen etsin 2.36 miljoona pistettä, kirkas, näyttää paljon yksitiskohtia. Joka suuntaan kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Tarkennus nopea, hämärässäkin. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Pieni, kevyt kamera, 410 g. Runko n. 870 euroa, runko + 14-42 mm 950 euroa. Runko + 14-140 mm 1.250 euroa.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, blog, First Impressions of the Canon XC10. 4K video. Pieni. Kiinteä 27-270mm, f/2.8-f/5.6. ISO 10.000 kohisee jo rutkasti. Hidas tarkennus. $2.500.

Popular Photography, The SanDisk Connect Wireless Stick Wants to Free Up Space On Your Smartphone or Tablet. 16 GB - 128 GB. Wi-Fi. $29 - $99.

Fotosidan.se, Tre får årets dokumentärfotopris. Ruotsi. Kukin saa 20.000 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Hopeinen Omena.

Terävyysalue, Suomen valokuvataiteen museon blogi, #snapshot from Hamburg with Love, 23.6.2015. Hampurissa 18.6.2015 - 28..2015. Näyttely rakennettiin vanhaan rautatierakennukseen. Aika lailla saman näköinen kuin Suomessakin. Paljon kuvia.

Yle, Kuvagalleria: Poikasta huhuilevat kurjet ja lumipalloja pensaassa. 3.7.2015. 39 kuvaa.

Mbnet.fi, Laitevalmistaja Lenovo julkaisi Windows 10 -käyttöoppaan - voit lukea sen ilmaiseksi täällä. 23-sivuinen. In English.

Mobiili.fi, Apple tilaa varovaisesti uutta jätti-iPadia. Syksyn pitäisi monien muiden laitteiden ohella tuoda markkinoille kookkaampi yli 12-tuumainen iPad.

HS, Nyt lähti hyppysistä – kieltäkää se kuvaaminen festivaaleilla! 1.7.2015. Näkökulma.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

 • Manual photography cheat sheet.
 • How to pose full-length males: free posing guide. Yhdeksän posea, kokovartalo.
 • Fuji X-T10 review. Toukokuussa 2015 julkistettu. Lippulaivamallista X-T1 pienempi ja aloittelijalle sopivampi. Retroulkonäkö. Sama 16 megapikselin sensori, kroppikerroin 1.5x, peilitön järjestelmädigi. Uudenlainen tarkennussysteemi firmwaren avulla. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 920.000 pistettä. Sisäänrakennettu 2.360.000 pisteen elektroninen etsin. Sisäänrakennettu salama. Kahdeksan kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. Full HD video, 60 kuvaa sekunnissa. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Paino 381g. Käynnistys 0.5s, suljinviive 0.005s. Ergonomiankin osalta muistuttaa isoveljeä X-T1 -mallia. Sisäinen salama on heikkotehoinen. Fujifilm X-T10 maksaa noin 750 €, ja rungon sekä 16–55 mm:n zoomin saa 850 eurolla.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Luminous Landscape, About Black and White. Mustavalkokuvilla avautuu täysin eri maailma kuin värikuvilla.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Variance Measurement for 35mm SLR Lenses. Jatkoa edellisen viikon artikkeliin, jossa käsiteltiin 50mm:n objektiiveja. Tämän kertaiseen setin hintahaitari on $200 - $2300.

The Online Photographer, The Most Recommendable Camera. Mitä kertoa, kun pyydetään kamerasuositusta.

Photographyblog.com, Canon PowerShot G3 X Review. Iso 20 megapikselin sensori, F2.8-5.6, 24-600mm, 25-kertainen zoom. Säänkestävä rakenne. RAW. Wi-Fi. 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.620.000 pistettä. Full HD video, 60p. Paino 733 g (!). Sarjakuvaus 5.9 fps. Ei elektronista etsintä, lisävarusteena hinta $250. Yksillä akuilla ottaa 300 kuvaa. Salamalle varustekenkä. Sisäänrakennettu salama. Ergonomia yhdistelmä perinteistä järjestelmäkameraa ja pokkaria. ISO 125-12.800. Sensorin dynaaminen alue on erinomainen. Näyttö kääntyy alaspäin 45 astetta ja ylös 180 astetta (selfiet). Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rakkaudesta valokuvaan, Rippikuvia, 2.7.2015. Viime sunnuntaina sain kunnian ikuistaa kauniin nuoren naisen ripille pääsyn potrettien merkeissä. Kuvat otettiin vasta iltasella, kun juhlat oli juhlittu ja vieraat lähteneet. Sää suosi ja saimme nauttia ilta-auringosta

Yle, Valokuvaaminen filmille hurmasi harrastajan: "Digikuvaus usein este kokemukselle". Filmikuvaus on tekemässä hidasta paluuta valokuvaharrastajien keskuudessa. Porilainen Karipekka Aronen on hurahtanut filmikuvaukseen niin paljon, että pystytti oman pimiön.

Kouvolan Sanomat, Luontokuvan saa rahalla tai kovalla työllä. Luontokuvaajan pitää tuntea ympäristönsä lisäksi eläimien käyttäytyminen ja oma kuvauskalusto. Luontokuvaa saatetaan valmistella kuukausia. Itse tilanne on sekunneissa ohi. Voikkaalainen luontokuvaaja Lassi Kujala tuntee Kouvolan seudun luonnon.

Suomen Journalistiliitto, Näin jäsenyys hyödyttää.

Aamulehti, Harmittaako kylmä kesä? Katso USA:ssa kiehtoneet kuvat ja video Rauhaniemen avannosta. Suomalaisen valokuvaajan Markku Lähdesmäen kuvat talvisesta Rauhaniemen kansankylpylästä ovat herättäneet kiinnostusta Yhdysvalloissa. Lähdesmäki, jota on kutsuttu kansainvälisesti menestyneimmäksi suomalaiseksi mainoskuvaajaksi, asuu ja työskentelee Kaliforniassa Yhdysvalloissa.

Macmaa.com, Väite: Uudet iPodit 14. heinäkuuta. iPhonejen suosio musiikinkuunteluun on vähentänyt iPod-laitteiden merkitystä Applen tuotevalikoimassa, joten niitä päivitetään nykyään hyvin harvakseltaan. Apple päivitti iPod touchin ja iPod nanon viimeksi syksyllä 2012, iPod shufflen taas syksyllä 2010.

Yle, Pelkäätkö pesukoneesi lähettävän roskapostia? Älä kytke sitä nettiin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, Like Learning to Ride a Bike? 12.7.2015. Analogiat polkupyörällä ajamiseen.

Dpreview.com, Readers' showcase: Dan Hogman. Arkkitehti.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Kodak News. GoPro (Kalifornia), pörssiarvo 8x Kodak.

IR, Fujifilm discontinues more film stocks, increases prices on remaining.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Jessekyytinen.wordpress.com, blogi. Parissa postauksessa paljon kuvia ja paljon tarinaa.

 • Kesäkuu 2015, 11.7.2015. 70D:n suljin päätti väsähtää 20. toukokuuta vajaan 70 000 laukaisun iässä, joten uutta kalustoa oli hankittava. Croppikennon kuvanlaatu oli tähtikuvauksessa tuottanut ongelmia Photoshopin kohinanpoistotyökalun äärellä, joten ainoa vaihtoehto oli suurempi kenno. Niinpä sitten kesäkuun alussa saapui 5D MkIII, jonka kennolle valottuneet kuvat eivät oletettavasti syksyn pimeydessäkään räjähdä hirveään kohinaan, sekä loppukuusta Samyang 24mm, joka paikkaa täysikennoon käyvien objektiivieni polttovälirakoa.
 • Tammi-toukokuun 2015 kuvaamiset, 19.6.2015. Tässä yhdessä kasassa vuoden 2015 viiden ensimmäisen kuukauden kuvauksistani.

Ess.fi, Julkaisitko somessa kuvan kännykkävarkaasta? Nettipoliisi: Lain näkökulmasta harmaalla alueella. Vaikka puhelin katoaa tai se varastetaan, moni älylaite lähettää edelleen kuvia, sijaintitietoja ja muuta sisältöä omistajalleen, jos pilvipalvelutoiminto on jäänyt käyntiin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Best camera settings for outdoor portrait photography.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Signs On Your Travels.

Strobist, On Assignment: The Light You Don't See. This photo is 100% flash, 0% ambient. But it almost looks like the reverse.

Dpreview.com, Photographer captures once-in-a-lifetime Las Vegas sunset.

IR, Nikon D7200 Field Test: We beat the heatwave in Lexington with Nikon’s cooler-than-ever DSLR. Maaliskuussa julkaistu. 24 megapikselin kroppikenno, perinteinen järjestelmädigi. Etsinkuva 100%. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.229.000 pistettä. Pöly- ja sääsuojattu runko. Kuusi kuvaa sekunnissa. Full HD video. Suljin 150.000 laukaisua. Sisäänrakennettu salama. Kaksi SD-korttipaikkaa. Wi-Fi ja NFC. Automaattitarkennusta kehitetty. Suositushinta pelkälle rungolle 1285 EUR, 18-105mm VR –kitille 1519 EUR ja 18-140mm VR –kitille 1635 EUR.

Luminous Lanscape, Nikon D810A – Review for Landscape Astrophotography. ISO 12800 -vertailua, Nikon D750. IR-filtterin vaikutus. 30 sekunnin valotusajat.

Diyphotography.net, Mother ‘Horrified’ After Studio Photoshops Daughter’s Birthmark. Jaa.

Kamera & Bild, Moa Karlberg erbjuder förlossningsfoto. Lapsen synnyttäminen lähestyy, valokuvaaja vai ei. USA:ssa tavallista.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ess.fi, EU-parlamentti: Lomakuvia voitava jakaa jatkossakin.

Raakakuva.fi, Verkossa 2015.06: MTF-käyrät, mestareiden opit ja Magnum-kuvaajien merkityksellisimmät kuvat. 30.6.2015. Kymmenen linkkiä.

Kouvolan Sanomat, Kouvolalaisen valokuvaajan pesiskuvia julkaistiin Wall Street Journal -lehdessä. Kouvolalaisen Jukka Rasimuksen kuvia julkaistiin Wall Street Journal -lehdessä. Kyseessä on ainutlaatuinen tapaus, sillä tiettävästi suomalaisten valokuvaajien valokuvia ei ole juuri lehdessä julkaistu — eikä varsinkaan pesiskuvia. — En ole noin tarkkaa sopparia kirjoittanut aikaisemmin.

Tivi.fi, Video: Näin muokkaat kuvia Word 2013:ssa. Youtube-video, kesto 3:50.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Nikon Photo Contest 2014 - 2015. Results 2014/2015. "Fukushima Flowers" Katsuhiro Noguch, Grand Prize. Voittajia kaikkiaan 108. Kuvia kilpailuun 89.000, 164 maata. Luokkavoittajat vasta esillä.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Phase One 645DF+ with IQ250 field test. 50 megapikselin digiperä. Phase One IQ250 n. $19.000 (+ vero). Phase One 645DF $6.000.

IR.

The-digital-picture.com.

Lensrentals.com, blog, The Venus 60mm Macro - A Hidden Gem for Macro Photography. Hyvin lyhyesti. $479.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

PUHETTA KUVISTA 2015
Luovan Valokuvauksen Keskus ry järjestää jälleen kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille avoimen valokuvakatselmuksen sunnuntaina 26.7. klo 17-20 Uuden Polven Museolla (Kympinkatu 4, Jyväskylä).

Kuvaajat voivat toimittaa katselmukseen omia valokuviaan (3 - 6 kuvaa).

Kuvista keskustelemassa valokuvataiteilijat Mikko Ijäs ja Mikko Auerniitty. Tarjolla myös kahvia ja pikkupurtavaa.

Raakakuva.fi, Testissä: Sony A7 mkII ja 35mm f2 Zeiss Loxia, 5.7.2015. Tämä testiraportti on jaettu kahteen osaan. Tässä keskityn lähinnä yleisellä tasolla A7 mkII kameraan ja fantastiseen Zeissin Loxia -objektiiviin. Tulevassa artikkelissa kerron tarkemmin millaista oli kuvata yksinomaan käsitarkennuksella parin viikon ajan.

 • Vaihdoin 2012 keväällä Nikon D90:n muutaman objektiivin kera kevyempään kuvauskalustoon. Olympus OM-D E-M5 oli juuri tullut kauppoihin ja sisälsi ensimmäisenä kamerana sähköisen etsimen sekä hyvät manuaalisäädöt pienemmässä koossa. Kuvaajana on vaikea kehittyä, jos kamera on kotona hyllyllä pölyttymässä. Peilittömien kameroiden lupaus on alusta asti ollut pienempi koko sekä pienemmät ja kevyemmät objektiivit. Jossain välissä puhuttiin myös halvemmista hinnoista, etenkin objektiivien kohdalla, mutta tämä lupaus ei ole kovin hyvin toteutunut m4/3 järjestelmän ulkopuolella.

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Ohjattu luontokuvausretki Villa Elfvikissä 15.7. klo 18, 9.7.2015. Vedän ensi viikon keskiviikkona 15.7. klo 18 luontokuvausretken Espoon Villa Elfvikissä. Ilmoittautumisaikaa on tämän viikon sunnuntaihin 12.7. asti ja mukaan mahtuu 15 nopeinta. Maksuton retki on avoin sekä kokeneemmille kuvaajille että aivan aloittelijoille.

Yle Uutiset, Luonto, Kesän kuvagalleriaan ikuistettiin eläinlapsia ja auringonlaskuja. 23 kuvaa.

Yle, Valokuvien jakaminen ja ottaminen nykyisin yhtä tärkeitä – "Jossain vaiheessa tulee sähkö vastaan". Valokuvien merkitys arkikäytössä on suuri. Kuvia otetaan ja jaetaan paljon. Valokuvia ei kuitenkaan jaeta vain jakamisen huumassa, vaan ne ovat tapoja pitää kanavaa auki.

Yle, Kuolleet merkittiin ristillä valokuvaan siunaukseksi tai haamuilta suojaamiseksi. Professori Reijo Heikkinen kertoo, että viime vuosisadan alkupuolella otetuihin ryhmävalokuviin oli yleistä merkitä kuollut henkilö ristillä. Maaseutuyhteisössä valokuvat olivat harvinaisia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 64 Photos of Unforgettable Summer Vacations.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, 40+ Tips For Mountain Landscape Photography.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer.

Luminous Landscape, Understanding The Jargon of Video. FPS. Bit Rate, Bit Depth, Color Sampling. CODECs. I-Frame ja IPB. Clean HDMI. LOG files ja LUTS. 4K vs. UHD. Time Lines ja Frame Rates. Shoot 4K – Deliver HD.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Retweeters Of A Copyrighted Photo Just got Sued. Mitä tapahtuu, kun tekijänoikeuden suojamaa valokuvan jakaminen vaikkapa sosiaalisessa mediassa on ketjutettu... Kaliforniassa käydään oikeutta...

Popular Photography, How-To: Buy The Right Underwater Camera Housing For Your Photography.

The-digital-picture.com, Profoto Illustrates the Difference Between One B2 and Three Speedlights. YouTube-video, kesto 2:43.

Fotosidan.se, Ny kameraloppis till hösten. Aika vaatimaton. 30 - 35 myyjää, 28 pöytää. 26.9.2015. Östermalm.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pingstate.nu. Aikajärjestyksessä uusimmasta.

Yle, "Viimeisen 15 vuoden aikana kuvia on hävinnyt hirvittävä määrä" – Mitä muistoja jälkipolville jää? Nykyään valokuvia otetaan enemmän kuin koskaan, mutta niistä suuri osa hautautuu vanhoille kovalevyille tai häviää laitteiden rikkoutuessa. Valokuvaajan mielestä ainoa luotettava tapa säilöä tärkeät hetket on teettää paperikuvia tai kuvatuotteita.

Yle, Pikakurssi kännykuvaajalle – eroon summittaisesta räpsimisestä. Kun kamera kulkee älypuhelimessa koko ajan mukana, saattaa kuvaaminen olla summittaista räpsimistä. Monet ottavat samasta kohteesta kymmenittäin kuvia ja toivovat, että edes yksi otos onnistuisi.

Yle, Valokuvien jakaminen on nykyisin yhtä tärkeää kuin niiden ottaminen. Valokuvien merkitys arkikäytössä on suuri. Kuvia otetaan ja jaetaan paljon. Valokuvia ei kuitenkaan jaeta vain jakamisen huumassa, vaan ne ovat tapoja pitää kanavaa auki.

Suomen Canon, Canon valmistanut jo 110 miljoonaa EF-objektiivia [8.7.2015]. Lehdistötiedote.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus. Nämä kuvat ovat riittävän isoja. Ja niistä tulee hyvä mieli. Kaiken ala-arvoisen kuvamassan keskellä. Jota tunkee joka puolelta. Miten tänä päivänä voisi välttyä ala-arvoiselta kuvatulvalta...

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Fotokontrakt diskuterades i Musikguiden i P3. Isommat päivälehdet maksavat kuvista 815 kruunua, tästä sitten vähennetään menot. Tuntipalkaksi ei paljoa jää. Suurin osa konserttikuvaajista työskentelee ilmaiseksi. Tämäkään ei ole suurin ongelma, vaan se, että kuvaajan pitää luopua tekijänoikeuksistaan ja kuvan saa julkaista vain kerran.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS.

Ilta-Sanomat, Kuvat paljastavat nolon huijauksen – peukaloitiinko yleisurheilun Timanttiliigan lähetystä? Kyse oli tv-lähetyksestä, välillä näytettiin kuvaa, jossa tyhjä yläkatsomo oli täynnä katsojia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Photo.net, Making Sense of Memory Cards. Kaikenlaisista muistikortista. Mitä merkinnät tarkoittavat.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net, Concert Photographer: Where Did Your Integrity Go? (Or How Concert Photographers Handle Contracts In Norway).

Steve Sanders, Canon PowerShot ELPH 350 HS Review. Euroopassa Canon Ixus 275 HS. Pienikokoinen, tyylikäs. 20 megapikseliä, 25-275mm, 12-kertainen zoom. Wi-Fi. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä. Suomen hinta on n. 200 euroa.

The-digital-picture.com, Canon Celebrates Significant Milestone With Production Of 110 Million Interchangeable EF Lenses. 110. miljoona EF-objektiivi.

Kamera & Bild, Remote-foto: Styr din kamera på håll. Ruotsissa ensimmäisiä käyttäjiä vuonna 1998 ei ollut vielä laillista.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, See on lõpp… 6.7.2015. Viro-saagan päätös. Tälle päivällä ei ollut muita suunnitelmia, kuin käydä Kübassaare tuletornia katsastamassa. Se on pitkän niemen päässä koillis-Saarenmaalla. Aamusta sitten läksinkin ajelemaan sinnepäin ilman suurempaa suunnitelmaa. Matkalla törmäsin yhteen ortodoksiseen kirkkoon, joka oli mukavannäköisesti kukkulan päällä, vaikkei muuten nyt ollutkaan ehkä kympin arvoinen.

Keskisuomalainen, Luonto kuvaan, osa 146, Luontokuvaaja ikuisti hellyttävät kuvat – Karhujen kuvaaminen on nykyään helppoa, 7.7.2015. Nykyään karhujen kuvaaminen ei ole mitenkään erityisen hankalaa, kiitos useiden luontomatkailuyrittäjien. Useilla paikoilla karhut ovat jokapäiväisiä vieraita ja parhailla paikoilla on mahdollista päästä kuvaamaan myös pentuja, jopa saman vuoden pienokaisia.

Fin.afterdawn.com, GoPro julkaisi uuden kameran: 50% pienempi, 40% kevyempi. GoPro on julkaissut uuden kameran nimeltä GoPro Hero4 Session. Session on yhtiön toistaiseksi pienin kamera ja sen kerrotaan olevan 50 prosenttia pienempi ja 40 prosenttia kevyempi kuin Hero4 Silver/Black. Pieni koko tarkoittaa, että 4K-videokuvauksesta joutuu luopumaan ja still-kuvat saa parhaillaan 8 megapikselin resoluutiolla. Myös hinta on kuvausominaisuuksiin nähden korkea 399,99 dollaria.

Digitoday.fi, Tietoturva-asiantuntijat: Näitä asioita ei kannata laittaa nettiin.

Voice.fi, 3 sovellusta, joista intohimoinen sisustaja innostuu. Kolme ilmaista sovellusta. Mukana Ikea ja tori.fi.

Ilta-Sanomat, 10 kuvaa tiivistävät kaiken Suomen kesästä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Popular Photography, You Can Do It: Tips for Better Up-Close Flower Photography.

Diyphotography.net, See the Dramatic Results of Lightroom’s Dehaze Feature On Underwater Photos.

Digitalcameraworld.com, Macphun Noiseless Pro 1.0 review: is this the answer to image noise? Arvosana 4 / 5. $49.99.

Luminous Landscape, Left and Right Brain – Part 2.

Pdnonline.com, Not Just Tay Tay: Foo Fighters Called Out by Washington City Paper Over Contract Terms. Kuulemma tällainen "sopimus" on alan standardi.

The-digital-picture.com.

 • Just Posted: Canon EOS 5Ds Review. Julkistettu helmikuussa 2015. Muutaman viikon ollut myynnissä. Perinteinen järjestelmädigi. Viimeinkin useiden ammattilaisten ja edistyneiden harrastajien tarpeita on kuunneltu. Seitsemän vuotta Canon pysyi parinkymmenen megapikselin resoluutiossa. 50.6 megapikselin täysikokoinen kenno, tähänastinen ennätys. 61 pisteen automaattitarkennus. Suljinaika 30s - 1/8000s. Etsin 100%, diopterisäätö -3 - +1m-1 (diopteria). Syväterävyysalueen tarkistuspainike. Elävä etsinkuva, 29.97 kuvaa sekunnissa, käsintarkennus (suurentaa kuvaa 6x tai 16x missä tahansa näytön kohdassa), elävä kasvojentunnistustila (!). USB 3.0. ISO 100-6400. Kiinteä 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Video 1080/30p, mutta ei mikrofoniliitäntää eikä HDMI-outia. Kaksi sd/cf -korttipaikkaa. Ei sisäänrakennettu salamaa. Säänkestävä. Rungon paino 845g. Yksillä akuilla ottaa 700 kuvaa. Arvosana 4.5 * / 5 *. Rungon svh on 3800 euroa. R-malli, ei antialiasfiltteriä sensorin edessä, rungon svh 4000 euroa.
 • Canon Photo Bootcamp: Portrait Tutorial. YouTube-video, kesto 2:51.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Asuntokuvaus (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusimmat.
 • Canon 5dmk3 + ? (laatua ja millejä) (Optiikka). Mikä ois 5Dmk3:lle lintukuvaukseen kaveriksi hyvä?
 • Canon G3 X (Canon).
 • Unohdetut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • MotoRockFest 2015 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ajoneuvoja, stunttiajoa, enduroa ja musiikkia Kirjurinluodolta. Koko setti tuolla...
 • Villen kuvaketju (Ylioppineita, 5.7.2015). (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Soramontun laidalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Jatketaan settiä eläimillä, kun soramontun reunustoilla elämää piisaa tähän aikaan. Aja hiljaa.
 • Tonin Luontopäiväkirja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat. Kettumaisia juttuja. Tuli bongattua uteliaita kettunuorukaisia. Telmivät niityllä, emo tyytyi tarkkailemaan tilannetta kauempaa. Tässä parit ruudut.
 • Keskikesän yö (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Mato78.com, Video paljastaa miten hyvät Sony a7S -kameran hämäräkuvausominaisuudet oikeasti ovatkaan.

Dome.fi, Päivän kuva: Yksi kaikkien aikojen nerokkaimmista lomakuvista.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Photographer Captures a Crow Riding on the Back of a Bald Eagle. Hurjan näköinen kuva.

ePhotozine.com, Learn To Convey A Sense Of Place And Culture With Your Travel Shots.

Dpreview.com, Plains, trains and automobiles: The landscape photography of Bill Leigh Brewer.

Kamera & Bild, Johan Wessel: Det gäller att våga. Kolumni. Viisi päivää aikaa suorittaa tehtävä. Löydettävä tuntemanton henkilö, jonka luona pitää viettää kaksi päivää.

Kamera & Bild, Sandiga actionbilder med Caroline Joelsson. Haastattelu.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Duke Nukem, 4.7.2015. Ja reissu jatkuu käynnillä kalasatamassa ja parissa ohjustukikohdassa.

Terävyysalue, Suomen valokuvataiteen museon blogi.

 • Soinila - lumoava aikakapseli, 26.6.2015, Kesäkuussa 2015 Suomen valokuvataiteen museon amanuenssit pääsivät piipahtamaan menneisyydessä. Aikamatka liittyi retkeen, jonka päätarkoitus oli hakea valokuvaaja I.K. Inhan veljenpojan tyttären Aamu Nyströmin testamenttilahjoitus museon kokoelmiin.

HS, Virolaistytöt juhlivat kameran edessä. Tyttöjen poseeraussyntymäpäivät valokuvastudiolla ovat suosittuja Tallinnassa. Eliisabet Bremannin 11-vuotisjuhlissa tytöt tutustuvat stylistin työhön, meikkaukseen, hiusten hoitoon ja mallina oloon Fotogeen-studiolla Koplin kaupunginosassa.

Vesa Koivunen, Vetistä jalitsupallia Oulussa, 3.7.2015.

HS, kuukausiliitteen kuvakoosteet, 2/5. Euroopan rumin houkuttaa. Hiilen ja teräksen aikaan Belgian Charleroi oli rikas kaupunki. Nyt sitä peittää ruoste ja rikkaruoho. Ruma se voi olla mutta ei tylsä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Use Horizontal Lines Successfully In Your Images.

Digitalcameraworld.com, Best camera settings for window-lit portraits.

Dpreview.com, Photography in public places across Europe threatened by harmonization proposal. Vaikuttaa järjen vastaiselta, toivottavasti tämä EU:n päätös jää vain ehdotukseksi.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

IR.

Thephotoargus.com, 13 Helpful Tutorials & Tips For Taking Great Fireworks Photos.

Kamera & Bild, Så bemästrar du motljuset. Vastavalosta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen.

Iiro Rautiainen, Behind The Scenes! 24.6.2015.

Tivi.fi, Viikon softa, Kokeile Applen uutta musiikkipalvelua. Applen veteraanimusiikkisoitin iTunes on päivittynyt uuteen versioon. Päivityksen myötä Macissa ja Windowsissa pääsee kokeilemaan Applen uutta musiikkipalvelua, esimerkiksi Deezerin ja Spotifyn haastavaa Apple Musicia.

Muropaketti.com, Windows 10:n tarkka julkaisuaikataulu julki, päivitysversiossa 30 päivän palautusoikeus.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, 60 uutta taiteilijaeläkettä. Eläke myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana. Täysi eläke on 1328,69 euroa kuukaudessa ja osaeläke siitä puolet. Eläkettä myönnettäessä otetaan huomioon myös hakijan varallisuusasema sekä hänen toimeentulomahdollisuutensa.

 • Valokuvataide:
 • Kemilä Eero, Vaala
 • Tiainen Jussi, Helsinki
 • Willamo Heikki, Lohja

HS, Huvipuistot rajoittavat selfiekepin käyttöä. Älypuhelimeen liitettävän ja omakuvien ottamista helpottavan tikun saa tuoda Linnanmäen, Särkänniemen ja Powerparkin alueille, mutta sitä ei saa ottaa mukaan valtaosaan laitteista. Alahärmässä sijaitsevan Powerparkin kaikki laitteet ovat selfiekeppikiellossa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, How to bluff your way through a wedding and get great photos.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, The Fauxliflex Chronicles. Vyötäröltä kuvaaminen on hyvä asia.

IR, Firmware Friday: Pentax K-S2 autofocus improved; Canon XF200-series camcorders get IP streaming.

Dpreview.com, Quick Review: Photographers.pro. $70 vuosi.

Photographyblog.com, Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS Review. Sonyn täyskennoiselle E-systeemille. Paino 780 g. Lähin tarkennus 50 cm. Säänkestävä. Kuvanvakaaja, teho käytännössä kolme stoppia. Arvosana 3.5 (kuvanlaatu), 3 (hinta/laatusuhde). $998.

Luminous Landscape, The New Epson SureColor P800 Printer Review. Aivan uusi malli. Teknistä asiaa. A2-pöytätulostin valokuville. Suomen hinta on 1.233,80 €.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Asuntokuvaus (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Hyviä vinkkejä ja esimerkkejä kaivataan asuntojen kuvaukseen. Kohteena avara iso talo, niin olettaisin että se helpottaa hommaa, mutta pitäisikö kuvat ottaa illalla hieman hämärässä ettei ikkunoista "tulvisi" valoa sisään. Käytänkö talon omia valoja vai pelkästään salaman tuomaa valoa? Luulisin että talon omia valoja ja salamalla hieman lisää pimeisiin kohtiin.
 • Miten oppia kuvaamaan ihmisiä? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Langattomien salamoiden yhteensopivuuksista (Digikuvaus).
 • Negatiivien digitointi (Printterit, skannerit). Tarinalle vähän jatkoa.
 • Opteka kalansilmä ja Canon M (Canon).
 • Keila Joa :n vesiputous (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ennen Viron reissua hiukka tein tutkimustyötä ja löysin paikan Keila Joa, jossa olisi kuusimetriä korkea vesiputous. paikka oli aika mahtava, tosin hiukan rehevä toi etuala, joten kuvauspaikkoja ei montaa ollut.
 • Harrasteajoneuvot Salossa 1.7.2015 (Linkkejä kuviin ja galleriohin). Vahingossa eksyin harrasteajoneuvotapahtumaan Salossa eilen. Repussa oli vain lintutele ja Samyang 14mm joten 14mm:llä mentiin enemmän tai vähemmän venytellen.
 • Teema: Keep It Simple! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). KISS-teemaan jatkoa.
 • Teema: Kaupunki, arkkitehtuuri, rakennukset ja rakenteet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Remonen.fi, Saarenmaan valssi, 2.7.2015. Kolmas osa Viro-saagaa. Aikanaan sitten saavuinkin Saarenmaalle Hiiumaalta ja ajoin suoraan saaren pääkaupunkiin Kuressaareen, josta minulla oli hotelli varattuna. Kello oli sen verran, etten enää jaksanut lähteä ajelemaan saarta ympäri, varsinkin kun kelikään ei ollut mitenkään loistava.

Rajaheitto.fi, ”Romanian vitosdivarista otettuja kuvia arvostetaan enemmän kuin Valioliiga-kuvia”. Haastattelun toisessa osassa Englannissa asuva urheilukuvaaja Ville Vuorinen kertoo, mitkä asiat erottavat ammattilaiset harrastajakuvaajista.

Ilta-Sanomat, Älä mokaa myynti-ilmoituksessa! 7 sisustuskuvaajan temppua edustaviin asuntokuviin.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, 8 portrait posing tricks to improve body shape and hide unflattering features. Naismalli. Esimerkkikuvat ennen ja jälkeen.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kamerakoulu.fi, Filmi tunnissa nettiin ja 100 vuoden arkistovarmat kuvat, 22.6.2015. Meillä oli viikko sitten iloinen perhetapahtuma, jossa juhlittiin uusinta tulokasta perheeseen. Viimeiset kymmenen vuotta tällaiset juhlallisuudet on taltioitu digimuotoon, mutta koska filmi tekee yllättävän väkevää comebackia, ajattelin koittaa miltä tuntuisi elää perhejuhla vain kolmella rullalla keskiformaattifilmiä. ...Silti taisi tulla parhaimmat juhlakuvat kuin koskaan ja kerron teille muutaman syyn:...

Remonen.fi, Hiiuli hei, huolta nyt ei, 1.7.2015. Osa kaksi Viro-saagaa. Pääsin sitten vihdoin Hiiumaan puolellekin, vaikka eihän siinä mitään ihmeellistä ole. Virossa nämä saariyhteydet toimivat kuin kello: lautat lähtevät aikataulun mukaan ja lauttalipun voi ostaa joko ennakkoon tai vasta satamasta. Ennakkolipulla tietysti paikka on varma, mutta vielä näin sesongin ulkopuolella ei varsinaista ruuhkaa ollut muutenkaan.

Yle Uutiset, Pohjanmaa, Tulihan se kesä kuitenkin – Kuvagalleriassa alkukesän koleutta ja kosteutta. 16 kuvaa.

Finnfoto.fi, Työsopimusasiaa, 30.6.2015. Työsopimusta tehdessä sovitaan yleensä työsuhteen ehdoista, palkasta, työajoista, lomista jne. Valokuva-alalla, esimerkiksi kuvaamoissa työntekijän tekijänoikeudet hänen ottamiinsa valokuviin jäävät työsopimusta tehdessä usein vähäiselle huomiolle. Kuitenkin viimeistään työsuhteen päättymisen jälkeen asia tulee ajankohtaiseksi.

 • Olennainen kysymys on siis, millainen tekijänoikeus kuuluu ent. työntekijälle hänen työsuhteessa ottamiinsa valokuviin työsuhteen päättymisen jälkeen?
 • Retro.tek.fi/tek-lehti, Jarkko Kotamäki, Tekijänoikeus työsuhteessa. Kaksivuinen pdf.

Rytmi.com, Kädet ilmaan – valokuvanäyttely suomiräpistä aukeaa ensi viikolla Kalliossa. Valokuvanäyttely Kädet ilmaan – suomiräppiä 1986–2015 avautuu 8. heinäkuuta Helsingin Rupla-galleriassa Helsinginkadulla, viikon päästä.

Kädet ilmaan – suomiräppiä 1986–2015
8.–30.7.2015 Helsinki, Rupla
Helsinginkatu 16

TE-palvelut, Vauva- ja perhekuvaaja, 2 paikkaa, Vauvakuva Haikara Oy, Norlandia Hotel Tampere, Tampere. Työnkuvaan kuuluu vauvojen ja vauvaperheiden kuvaaminen Norlandian potilashotellissa. Kuvauspäivät voidaan jakaa kahden valokuvaajan kesken. Kuvauksen kesto 30 minuuttia, asiakkaita päivässä kuusi. Asiakkaille toimitetaan 10 - 15 jälkikäsiteltyä kuvaa. Työpäivään sisältyy ennakkomarkkinointi, kuvaustyö, kuvien jälkikäsittely, yhteenså noin kuusi tuntia.

Työpaikan osoite Biokatu 14, 33520 TAMPERE
Palkkaus Kuvausmäärä + myyntibonus
Työ alkaa 03.08.2015, Elokuun alussa tai sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 19.07.2015 klo 20:00
Jätä hakemus Täytä hakulomake Vauvakuvan nettisivuilla

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, 13 Different Approaches to Sculptural Food Photography.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

IR.

Petapixel.com.

Popular Photography, Tips From a Pro: Damian Strohmeyer On Shooting Better Sports Photos.

Dpreview.com, Fujifilm X-T10 shooting experience is now live. Paljon lippulaivamallin X-T1:n ominaisuuksista, 16 megapikselin kroppikenno. Peilitön, kroppikenno 1.5x. Ei säänkestävyyttä, vähän pienempi elektroininen etsin 2.360.000 pistettä ja vähemmän tarkkuutta kolmen tuuman lcd-näytössä, 920.000 pistettä.

Kamera & Bild, Lär dig hitta nycklarna till bra porträtt. Parhaat vinkit potrettikuvaukseen, ei väliä, onko aikaa vain muutama minuutti vai koko päivä.

Fotosidan.se.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.07.2015   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Remonen.fi, Eesti, mitä hittoa? 30.6.2015. Koko lailla kaksi vuotta sitten osallistuin Saarenmaalla järjestetylle, Lea Kömin vetämälle ”Hyvän kuvan salaisuus”-valokuvakurssille. Sitä ennen minun(kin) kokemukseni Virosta rajoittui Tallinnan kesäterasseihin. Tai no, olinhan ollut edellisenä syksynä Virossa myös katukuvauskurssilla, mutta sekin pidettiin Tallinnassa.

Keskisuomalainen, EU päättää ensi viikolla: Muuttuuko lomakuvien jakaminen laittomaksi? Selfie-kuvien julkaiseminen lomamatkalta tai vaikka kotikaupungin tunnetuimman nähtävyyden edestä voi muuttua laittomaksi, jos Euroopan parlamentin tämänhetkinen tahto toteutuu EU:n uudessa tekijänoikeuslainsäädännössä. Lyhyesti kysymys on siitä, saako esimerkiksi turistin sosiaalisessa mediassa jakamassa kuvassa näkyä taustalla rakennus tai patsas, joka nauttii tekijänoikeuden suojaa.

 • Valiokunnassa raporttiin haluttiin kuitenkin muutos, jonka mukaan tekijänoikeuden alaisia rakennuksia ja teoksia sisältävien kuvien julkaisemiseen kaupallisessa tarkoituksessa tarvittaisiin aina tekijänoikeuden haltijan etukäteinen lupa.
 • Jälkimmäistä kantaa vastaava lainsäädäntö on voimassa esimerkiksi Ranskassa, ja aloitteen raportin muuttamisesta on tehnyt ranskalainen europarlamentaarikko.
 • Diyphotography.net, New EU Proposal Could Make It Impossible To Take Photos In Public.

Raakakuva.fi, Verkossa 2015.06: MTF-käyrät, mestareiden opit ja Magnum-kuvaajien merkityksellisimmät kuvat, 30.6.2015. Kymmenkunta linkkiä.

HS Kulttuuri, näkökulma, Nyt se kännykkä taskuun, festaroitsija, 1.7.2015. ...Silläkin uhalla että saan virkaintoisen ilonpilaajan maineen, totean: kännykät voisi ihan hyvin kieltää keikoilla. Mitään fataalia tästä ei seuraisi. Paikalla on ammattilaisia, jotka hoitavat kuvaraportoinnin. Someraportointia voi harrastaa kirjallisestikin, jälkikäteen. Vielä muutama vuosi sitten kuvauskieltokyltit olivat festareilla ja keikoilla aivan tavallisia. Ei se ketään haitannut....

Länsi-Savo, Uniikki potretti - Mikkelissä voi kuvauttaa itsensä 1800-luvun malliin. Mikkelissä voi kuvauttaa itsensä 1800-luvun tyyliin. Kenkäveron käsityömarkkinoilla 2.-3. heinäkuuta voi otattaa itsestään uniikin potretin vanhalla menetelmällä. 35 euroa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos Examine the Impact of Rapid Development on Nomadic Life in Mongolia.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in July 2015.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography.

Photo.net, Bridge Cameras Roundup. Aika perusteelliset luonnehdinnat.

 • Samsung WB2200F
 • Canon PowerShot SX60 HS
 • Canon PowerShot SX530 HS
 • Nikon Coolpix P610

The Online Photographer, Photo Geekery.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Kesäkuun 2015 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset