Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Lokakuun uutiset ovat jo ilmestyneet.

Syyskuu 2014

30.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuka muistaisi erään kuvan? (Sana on melkein vapaa). ...Eli kuva julkaistiin muistaakseni ainakin hesarissa, ehkä noin reilu kymmenen vuotta sitten (tuo aika-arvio voi heittää useammalla vuodella). Kuva oli käsittääkseni voittanut jonkun valokuvakilpailun. Kuvaaja oli muistaakseni nainen, tästä tosin en ole ihan varma. Muistikuvani mukaan kuva oli otettu rannasta merelle päin ja merellä näkyi laiva/tankkeri ja rannasta lähti köysi kohti laivaa. Köysi näkyi siinä kuvan etualalla, mutta sukelsi sitten mereen kohti laivaa/tankkeria. Köydestä, joka lähti kohti laivaa/tankkeria, piti kiinni joku siinä rannassa. Muistaakseni kuva oli mustavalkoinen. ...
 • Canon 70D wifi ongelma (Järjestelmädigit). ...Eli Canon 70D ei anna liittyä enää langattomaan...tulee vaan teksti ,että verkkoon ei voida liittyä tms. Jostain syystä kysyy nyt salasanaa verkkoon mitä en muista. Jokun salasanan sain kamerasta kaivettua, mutta sekään ei käy. ...
 • Zombie walk Oulu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Teknofokus.fi, Hannu Määttänen. Photokina-sivut. Paljon kuvia.

Peter Forsgård.

 • Olympus Photography Playground Kölnissä. Samaan aikaa Photokinan kanssa Olympus oli tuonut Kölniin Photography Playgroundinsa. Paikka oli noin 30 minuutin ajomatkan päässä messuilta. Olympus oli järjestänyt sinne kuljetukset, Shuttlebus vei ja toi takaisin.
 • ThePhotobookMuseum. Kävin Photokinavierailuni yhteydessä Kölnin uudessa The Photobook Museumissa. Se on syyskuussa avattu valokuvakirjoihin pohjautuva museo.

Ruoka.fi, Kulissien takana: Seuran ruokakuvauksissa.

Hardware.fi, Apple julkaisemassa tänä syksynä Retina-näytöllisen iMac-tietokoneen. Retina-näyttö on ilmeisesti tulossa vain 27-tuumaiseen malliin ja voi olla, että Apple aikoo pitää nykyiset iMacit myynnissä edullisempina vaihtoehtoina.

Fin.afterdawn.com, GoPro esitteli kolme uutta HERO-kameraa. GoPro HERO4 Black on yhtiön lippulaivatuote, jolla on mahdollista kuvata 4K-videota (30fps) tai vaikkapa Full HD -videota 120 kehyksen sekuntinopeudella. Hintaa laitteella on 499 dollaria.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, iPhone 6 -efekti Suomessa: Samsung tarjoaa Galaxy S5:tä alehinnoin. Applen iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelimet tulivat myyntiin Suomessa viime viikon perjantaina. Samsung tekee kuitenkin parhaansa saadakseen kuluttajat valitsemaan iPhonien sijaan keväällä esitellyn Galaxy S5:n. Yhtiö on esimerkiksi käynnistänyt Suomessa tämän viikon kestävän alennuskampanjan, jossa 16 gigatavun Galaxy S5:tä myydään 499 euron hintaan (100 euron alennus normaalihinnasta).
 • Puhelinvertailu.com, Samsungilta jälleen yksi puhelin Galaxy-massaan. Samsung on esitellyt kaikessa hiljaisuudessa uuden Galaxy-puhelimen. Puhelimen nimi on Samsung Galaxy Ace Style LTE ja se on jo markkinoilla olevan Ace Stylen sisarmalli.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to photograph landscapes with people: 5 ideas to try right now.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, 10 Essential Photo Tutorials To Get Your Ready For The Autumn Season. Syksyä kuvaamaan. Linkit tutoriaaleihin.

Luminous Landscape, Alain Briot, Vision Part 11 How to Critique Photographs Constructively. Valokuvan arvioinnista.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Popular Photography, What Is It Like to Shoot Photojournalism With Film in 2014? Video, kesto 6:30. Haaste.

Photo.net, Creating a Lightroom Preset (Video Tutorial). 16. sarjan video. Kesto 3:08.

The-digital-picture.com, DPP, EOS Utility, EOS Movie Utility & Picture Style Editor Updated. Päivitetyt versiot.

Kamera & Bild, Peter Bialobrzeski – urban tidsålder. Haastattelu. Ja kuvia.

Fotosidan.se, Optisk bildstabilisering i Samsung Galaxy Note 4. Lokakuussa myyntiin. 5.7 tuuman näyttö, 2560 x 1440. Galaxy S5 -mallia vastaava kamera, 16 megapikseliä. Ensimmäistä kertaa optinen kuvanvakaaja. Video 4k. 7.000 kruunua, 762 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Hyvää huomenta Kuusamo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olipas outo kuvausreissu ke-la aikana. Keskiviikkona lähdimme eteläisestä Suomesta kohti Kuusamoa, aamulla aurinko paistoi Porvoossa kirkkaalta taivaalta ja illalla klo 18 Paltamon kohdalla satoi niin paljon lunta että matka piti keskeyttää vaikka autossa oli talvirenkaat alla. ...Torstai-iltana taivas selkeni ja räjäytti valot pitkin metsiä.
 • JSkuvaus.fi - portfolio (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Taj Mahal (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Yritys saada futiskuvista uutta (TPS-PK-35 b-nuoret)9 kuvaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • possu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Autokuvausta.

Yle, Muistikortti vai pilvipalvelu – mihin tärkeät valokuvat? 29.9.2014. Ihmisten tietokoneet ja mobiililaitteet ovat nykyään täynnä valokuvia, musiikkia, asiakirjoja ja muita tärkeitä tiedostoja. Erilaiset muistitikut, -kortit, ulkoiset kovaleyt ja pilvipalvelut tarjoavat mahdollisuuden tiedostojen mukana kuljettamiseen tai säilömiseen esimerkiksi laitteiden hajoamisen varalta.

Suomen Kuvalehti, Mediaansekaantuja, Välikohtaus kaupassa: kuvaaja ulos! Yleisradion Kainuun-aluetoimitus uutisoi tällä viikolla, että kajaanilaisen H&M-kauppaliikkeen myyjä keskeytti henkilöhaastattelun kuvaamisen kauppakeskuksen aulassa. Asia ei ehkä olisi ollut ihan uutisen väärti ilman tilannetta todistavaa videota, jonka Yle julkaisi verkkosivuillaan.

Yle Uutiset, Oulu, Orjuudesta vapautuneet tytöt Meeri Koutaniemen opissa, 28.9.2014. Kuusamolainen valokuvaaja Meeri Koutaniemi avaa lokakuun ensimmäisellä viikolla valokuvanäyttelyn nepalilaisista orjatyöstä vapautuneista tytöistä. Helsingin Kampin kauppakeskuksessa avattavassa näyttelyssä Koutaniemi kertoo myös opetus- ja kasvatustyöstä, jota hän teki valokuvaamisen ohessa Nepalissa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Creative photo ideas: how to blow your highlights for striking abstract effects.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Field Curvature and Stopping Down.

Earthboundlight.com, Can You Really Buy a Quality $35 Arca-Compatible Ball Head? 28.9.2014. Voiko $35:lla saada laatua.

ePhotozine.com, Photography In Arboretums.

The-digital-picture.com, Canon EOS 7D Mark II User's Manual Now Available for Download.

 

28.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Hajatelmia Photokinasta, 27.9.2014. Pitempi raportti. Kuvia.

Havaintoja etsimen läpi. Sami Hämäläinen. Kuvia.

Mpaakkonen.com. Mikko Pääkkönen. Kuvia.

HS, Hyvää jälkeä hämärässä, 27.9.2014. Sonyn uusi actionkamera haastaa GoPro:n. Kameran takana on kookas punainen rec-nappi, josta painamalla kamera alkaa kuvata. Näyttöä kamerassa ei ole, mutta mukana toimitetaan rannekellon kokoinen kaukosäädin, josta kuvausta voi tarkkailla. Kaukosäätimen lisäksi tarkkailuun voi käyttää myös matkapuhelinta.

 • Myös veden alla kuvaaminen toimii. Kamera itsessään on vain roisketiivis, mutta mukana toimitettavan kotelon kanssa kuvausta voi jatkaa aina viiden metrin syvyyteen saakka.
 • Todellinen Sonyn valttikortti on kuitenkin kuvanvakain. Sonyn ratkaisussa kameran näkökenttää kavennetaan hieman, ja kamera pyrkii pienentämään kahden peräkkäisen kuvan välistä liikettä. Ominaisuus toimii kilpailijoihin verrattuna loistavasti ja poistaa tärinän lähes huomaamattomaksi.
 • Sony HDR-AS100V -kamera 319 euroa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The ‘Penguinscapes’ of Antarctica.

Digitalcameraworld.com, Camera exposure tricks: the quickest way to rescue over- and under-exposure. Mitä tehdä.

Digital Photography School.

Dpreview.com, A Quiet Collapse: Christopher Nunn's 'Falling Into the Day'. 10 kuvaa. Alzheimeria.

Petapixel.com.

IR, Photokina Q&A: Can the Samsung NX1 redefine pro performance with a quantum leap in technology? Photokinassa esitelty. 28 megapikseliä, 240 kuvaa sekunnissa. Melko tekninen haastattelu, melko pitkä. Peilitön pro-malli. 28 megapikseliä, kroppikenno. Säänkestävä. 4K video. Elektroninen etsin 2.360.000 pistettä. Wi-Fi ym. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. Kameran päällä lcd-näyttö. USB 3. SD-kortit. Lisävarusteena akkukahva. Lokakuun puolivälissä myyntiin. Runko $1.499.

Aputure.com, Never Show Your Model Your Camera Screen. Miksi ei saisi näyttää kuvattavalle kameran lcd-ruudulta otosta. Ei ainakaan ennen kuin kuvaukset ovat päättyneet.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Sunbeams Through Trees.

Pdnonline.com, Object of Desire: BlackRapid's The Shot & The Cross Shot. Kaksi uutta kamerahihnaa. $34.95 ja $44.95.

Fotosidan.se, Så använder du kamerans wifi. Älypuhelimen kuvat on helppo ja nopea jakaa Instagramiin ja Facebookiin. Oikeiden kameroiden kuvat voi wifi:n avulla jakaa vaikkapa älypuhelimiin. Tai suoraankin eri palveluihin. Yksityiskohtaiset esimerkit miten kuvia jaetaan: Canon 70D, Panasonic CF6 ja Eye-Fi -kortit. Raw-kuville hidasta puuhaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Natsivartijalle pressikortti pöytään, 26.9.2014. Poikkitieteellinen näkemys kuvaamisesta liikehuoneistoissa.

Länsiväylä, Luontokuvaaja vinkkaa: Näin saat kauniita kuvia lähimaastossakin. Mutta miten saada kameranetsimeen eläimiä? Tärkein varuste eläinkuvauksessa on Mälkösen mukaan piilokoju. Koottavia telttamaisia piiloja myydään valmiina, mutta sellaisen voi valmistaa itsekin teltasta. Piilo sijoitetaan paikkaan, jossa on tehty eläinhavaintoja, esimerkiksi kettuja kuvaansa haluava laittaa piilon ketunpesän lähelle. Juha Mälkönen.

Jyvaskyla.fi, Keski-Suomen museo julkaisee kuva- ja kyselyaineistoaan avoimeen käyttöön Osa valtakunnallista Suomi syö ja juo –hanketta. Valtakunnallisessa Suomi syö ja juo -hankkeessa mukana olevat 12 tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKO:on kuuluvaa museota avaavat verkossa vapaaseen käyttöön ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä vanhoja ja uusia valokuvia sekä tutkimusmateriaalia. Museot järjestävät myös kaikille avoimen Silmänruokaa-valokuvakilpailun sekä kutsuvat osallistumaan Rakkain reseptini -reseptivihkon kokoamiseen.

 • Suomalaisten Minä ja ruoka -kuvakeruuseen lähettämistä kuvista tallennettiin Museoviraston kokoelmiin 178 kuvan otos. Niitä voi katsella Finna.fi-palvelussa.
 • Flickr, suomisyojajuo kuvavirtaa

Suomen Nikon, syyskuun uutiskirje.

HS, Salaliittoteoria todistettiin vääräksi – Armstrongin kuupuku valaisi varjon, 26.9.2014. Yksi vahvimmista epäilijän valttikorteista on kuva, jossa astronautti Edwin "Buzz" Aldrin laskeutuu Apollo 11:n kuumoduulista Kuun pinnalle 20. heinäkuuta 1969, toisena ihmisenä maailmassa. Toden totta, kuva näyttää oudolta. Aurinko paistaa kuumoduulin toisella puolella, ja Aldrin on siis varjossa. Silti hän ja hänen valkoinen asunsa erottuvat kuvassa selvästi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, 8 lessons you can learn by shooting landscapes at night.

Photo.net, Photographing Fall Foliage in Subdued Light. Ruskaa kuvaamaan.

The-digital-picture.com, CDLC Publishes Updated Fall Foliage Photography Tips. Ruskaa kuvaamaan.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Arstechnica.com, Bugging out: How rampant online piracy squashed one insect photographer. Hyönteisiä ammatikseen kuvaava kertoo. Itse työlle jää yhä vähemmän aikaa, kun tekijänoikeusloukkaukset työllistävät. Ratkaisu: ammattikuvaaminen saa väistyä opetustehtävien tieltä.

Photo.net, 4 Outdoor & Adventure Photo Packs.

 • Lowepro Photo Sport 200 AW, $149.99
 • f-stop Kenti, $195
 • MindShift Gear rotation180° Panorama, $199.99
 • Manfrotto Pro Light 3N1-35, $265

Pdnoline.com, Product Review: Adobe Photoshop Mix. Vain iPadille. Creative Cloud.

Kamera & Bild, Nikon D810 – ruskigt bra blir bättre. Testi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.09.2014   (linkki)

KANGAS. Katoava tehdas -valokuvanäyttely Galleria Ratamossa ja Alvar Aalto -museossa

Kuva: Eino Mäkinen.Luovan valokuvauksen keskuksen 25-vuotisjuhlanäyttely avaa näkymiä Jyväskylän Kankaan alueeseen taidevalokuvan keinoin. Tourujoen varrella sijaitseva entinen paperiteollisuusalue on hiljentynyt ja tilalle suunnitellaan urbaania, monimuotoista kaupunkitilaa. Tätä muutosta ovat tarkastelleet ja tulkinneet paikalliset taiteilijat Mikko Auerniitty, Jussi Jäppinen, Kapa (Martti Kapanen), Jyrki Markkanen ja Rune Snellman. Heidän töitään nähdään samanaikaisissa näyttelyissä Alvar Aalto -museossa ja Galleria Ratamossa.

Näyttelyyn liittyvää kirjaa KANGAS, metamorfoosi 1. voi ostaa näyttelyn ajan molemmista näyttelypaikoista.

Kuva yllä: Kapa (Martti Kapanen).

Kangas. Katoava tehdas
19.10.2014 asti

Galleria Ratamo,
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Kangas. Katoava tehdas
16.11.2014

Alvar Aalto -museon Galleria,
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Digicamera.netin Foorumilta:

Journalisti 11/2014, ulkoasu täysin uudistunut. Näköislehteäkin voi lukea.

 • Kadotettu vuosi. ...Minulle kerrotaan, että Karprintissä ei työskentele yhtään kuvaajaa, ei friikkuna saati talon palkollisena. Kuvat eivät saa maksaa mitään kuin joissain harvoissa poikkeustapauksissa. Käytännössä jutut tehdään lähes aina soittamalla jollekulle, haastattelemalla häntä usein puoliväkisin puhelimessa. Samalla haastateltavaa on kerjättävä lähettämään edes jonkintasoisia valokuvia itsestään....
 • Kuvaviesti, Toivo elää Detroitissa. Detroitin kaupungin tilanteesta kertovan jutun yhteydessä julkaistu Markus Henttosen otos tiivistää koko artikkelin viestin yhteen kuvaan.
 • Mitenkäs nyt? Helsingin yliopiston hakijapalvelut tarjosi ainejärjestöjen kautta Instagram-kuvaajan työtä 150 euron lukukausipalkkiolla. Kuvaajan tulisi lähettää 1 – 5 tilannekuvaa viikossa, osa kommentin kera, ja kuvata yliopiston tapahtumissa. Yliopisto omistaisi kuvat. Ovatko nämä reilut ehdot, palvelupäällikkö Rebekka Nylund?
 • Tes-päivystys. Tekijänoikeudet mietityttävät toimittajia ja kuvaajia säännöllisesti. Työehtoasiamies Sanna Nikula, miten paljon lehtitekstiä saa lainata? Entä valo­kuvaa?
 • Suojaosalla kikkailu vähäistä. Työttömät saavat nykyisin tienata 300 euroa kuussa ilman, että se vähentää päivärahaa. Työtulojen ilmoittamiseen liittyvä vilppi on harvinaista, kerrotaan Työttömyyskassa Finkasta.
 • Bermudan Sanomat. Mediajätitkö muka harmaita ja tosikkomaisia? Ei ole totta! Syyskuun alussa ainakin Sanoma osoitti kykenevänsä nauramaan omalle imagolleen. Yhtiö lähestyi lähimmäisiään parhaaseen itseparodiatyyliin laaditulla kirjeellä, jonka mukaan se on ulkoistanut talouden palvelukeskuksensa toiminnot veroparatiisi (termi on kylläkin unohtunut Sanoman huumoritiedotteesta) Bermudalle rekisteröidylle yritykselle nimeltä Genpact.
 • Väkinäistä videohuumaa. Liian usein kuitenkin näkee, että videossa yritetään tehdä jotain, mitä ei osata. Syykin on selvä. Jos video tehdään ylimääräisenä työnä muun ohella, ei sisältöä ehditä miettiä. Onko kaikilla toimittajilla ja kuvaajilla edes tietoa, miltä haastattelukuvan kuuluu näyttää, miten kuvituskuvaa käytetään, kuuluuko haastateltavan ääni oikein ja miten kysymykset asetellaan? Tai miten pannaus, tilttaus, focus pull ja muut kikkailut saadaan oikeasti näyttämään hyvältä. Tekijä on aikamoisessa umpikujassa, jos ainoastaan tietää miltä hyvä video näyttää, ei miten se tehdään.'

Etelä-Suomen Sanomat, "Tilanne on sama kuin esimerkiksi kaupassa" - Kilpailun lait jylläävät koulukuvissa. Hintatietoinen ja tinkivä vanhempainyhdistys tai oppilaskunta voi säästää hyvän tukun riihikuivaa koulukuvien tilauksessa. Etelä-Suomen Sanomien lukija kummasteli, miksi erään valokuvaamon ottamien koulukuvien hinnat vaihtelevat reippaasti eri lahtelaiskoulujen välillä. Vihjeen perusteella samojen kuvapakettien välillä oli koulusta riippuen yli kuuden euron hintaero. Saamiemme vastausten perusteella hintatietoinen ja tinkiväinen neuvottelija näyttää vetävän tässä leikissä pisimmän korren.

HS, Selfiet sekoittivat suositun brittimuseon, 26.9.2014. Sosiaalinen media on muuttanut perusteellisesti tapaa, jolla museot yrittävät houkutella yleisöä. Britannian kansallisgalleria National Gallery on taipunut sallimaan valokuvauksen saleissaan, jotta kävijät voisivat lisätä kuvia Facebook- ja Twitter-päivityksiinsä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, AFAR Director of Photography Tara Guertin Curates Our Latest Offset Show of Destinations Around the World.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, What do you know about photography? Take our new quiz and find out. Oikea vastaus heti selville.

IR.

Dpreview.com.

Kamera & Bild, Magnus Wennman ställer ut på Fotografiska. Alkaen 3.10.2014. Fotografiska. Intia-kuvia.

Fotosidan.se, Johan Strindberg är Young Nordic Photographer of the Year. 31-vuotias. 10.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Areena, Docventures esittää: War Photographer. Docventures esittää: Kun muut juoksevat, James Nachtwey liikkuu hitaasti kuvaten maailman parhaita sotakuvia. O: Christian Frei. T: Christian Frei Filmproductions, Sveitsi 2001. Esitetty: Ke 24.9.2014 klo 21.15 Yle TV2. Kesto 1:20:52.

 • Docventures, Esitetty: Ke 24.9.2014 klo 22.36 Yle TV2, Keskustelu esitetystä, jälkipuintia. Kesto 58 minuuttia. Vieraina sosiaalipsykologi ja fotojournalisti.
 • Docventures, Esitetty: Ke 24.9.2014 klo 21.06 Yle TV2. Docventures: studiovieraat. Docventures esittää: Riku ja Tunna valmistautuvat elokuvan katsomiseen vieraidensa kanssa. Kesto: 8 min

Valokuvatorstai, 337. Haaste. 25.9.2014. Musiikkia, Tie (La Strada) - Olavi Virta.

Suomen Adobe, Elements-tuoteperhe. Uusi Adobe Elements 13 sisältää Adobe Photoshop Elements 13 -ohjelman tehokkaaseen kuvankäsittelyyn ja Adobe Premiere Elements 13 -ohjelman näyttävien videoiden luomiseen.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja / Photographer, Fiorella Oy, Helsinki. The Fiorella brand is currently looking for a company photographer (or Freelance), that will have exclusive right to shoot all of our campaign and lifestyle photo shoots as well as possible product images. Have access to a studio. (or know of a suitable space), have all the required gear that is needed.

Työpaikan osoite Kaisaniemenkatu 3, 00100 HELSINKI
Palkkaus Neuvoteltavissa
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Heti
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk

Verkkouutiset, Japanin poliisi takavarikoi satoja pareja hameiden alle kuvaamiseen tarkoitettuja kenkiä. Tosatsu-kenkinä tunnetut jalkineet on suunniteltu naisten hameiden alle kuvaamiseen. Huomaamaton kamera sijaitsee jalkapöydän kohdalla ja sitä käytetään pienellä kaukosäätimellä.

Photo.net, foorumi.

Huffingtonpost.com, 10 International Street Photographers Who Change The Way We See The World. Paljon kuvia, kannattaa katsoa.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 4 classic portrait compositions every photographer should know. Valokuvaaja ohjaa kuvattavaa. Tai näin ainakin pitäisi olla.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography.

Luminous Landscape, Stitching - An Advanced Approach. Vähän pitempi artikkeli. Muutama ohjelmakin esittelyssä.

The Online Photographer, 9/24/14 The Morning Coffee: The Reappearing Lens. Panasonic 12–35mm. Olympus 12-40mm.

Lensrentals.com, blog, The Itsy Bitsy Spider. Ja nyt kyse oikeasta hämähäkistä.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, New Forest Service Directive on Still Photos Worries Reporters, First Amendment Activists. USA, kansallismetsät. Tulossa (ehdotus) maksullisia lupia valokuvaajille.

Fotosidan.se, Bildradion 90: Upp till bevis. Kesto 1:03:47.

Fotosidan.se, Broncolor Siros - studioblixt med High Speed Sync. High Speed Sync är en ny trend bland tillverkare av studioblixtar. Profoto B1 kommer att få HSS och Broncolor Siros har det redan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa).
  • (Tapahtuneen tosiasian edessä ei auta hetkuilla. Ehkä siksi huonot ja yhä huonommiksi menevät lehtikuvat eivät jaksa enää edes ärsyttää. HS:n sivuilla oleva kuva ihmetyttää. Osasto on ruoka, jutun nimi on "Mitä välipalaksi töihin? HS selvitti ravitsemusasiantuntijoiden omat suosikit". Yritin vähän pohtia, että miksi tällainen kuva on valittu kuvittamaan juttua... Ehkä siksi, että heikkolaatuisesta kuvasta ei niin hyvin erota Reissumies-logoa... Tällaiset kuvat vain masentavat ja suututtavatkin. Ihan yhtä hyvin HS:n sivuilla voisi olla samalla lailla ala-arvoisesti kirjoitettu artikkeli...Jaa, mutta nyt taitaa olla kyse jonkinlaisesta camp-huumorista, muuta en keksi. Valokuvaaja ainakin on ottanut ihan tahallaan ja tietoisesti tämän kuvan...).
 • Lightroom 5 ja exportissa häviävät värit (Kuvankäsittely).
 • Sigman uudet telejatkeet TC1401 ja TC2001 (Optiikka). Photokinassa näytti olevan esillä Sigman uusien telejatkeiden mallikappaleet. Sigman jamppa(nahkahousu) kertoi että noita olisi loppuvuodesta kaupoissa.
 • Tilastollinen todennäköisyys sille, että..... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). omenapuun alla olevaan 2-3mm levystä tehtyyn tuuliviiriin putoaa kaksi omenaa niin keskeisesti, että levy painovoiman avulla pystyy halkaisemaan omanan siten, että se jää levyyn halkinaisena kiinni.
 • Ruston Bucyrus RB-61 TrailBlazer (uusia kuvia) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Peter Forsgård, End of an era and the beginning of a new one. 23.9.2014. Olen kuvannut Canon kameroilla 90-luvun alusta asti. Syy silloin Nikonista ja Pentaxista siirtymiseen oli EOS:in ylivoimaisen hyvä automaattitarkennus. Filmiaikaan toki kuvasin myös paljon Mamiya 6X7:lla.

 • Eilen tapahtui suuri muutos, kun vein kaikki Canon kamerat ja objektiivit Rajala Pro Shoppiin. Tilalle sain lähes päittäin kaksi kappaletta Olympuksen EM-1:siä  ja videokuvausta varten Panasonicin GH4:sen. Mukaan tarttui myös kasa objektiivejä.

Metro.fi, Metron kansainvälinen valokuvakilpailu on käynnistynyt. 23.9.2014. Metro järjestää kymmenennen Metro Photo Challenge -valokuvakilpailun yhteistyössä YK:n kanssa. New Yorkissa on käynnissä YK:n ilmastokokous, ja valokuvakilpailun teema on tällä kertaa ilmastonmuutos. Metro Photo Challenge on maailman suurin valokuvakilpailu. Viime vuonna 40 000 osallistujaa lähetti kilpailuun yli 120 000 valokuvaa.

 • Osallistu kilpailuun lähettämällä 18.10. mennessä korkeintaan 12 megatavun digitaalinen valokuva jpeg.- tai jpg.-tiedostona osoitteeseen www.metrophotochallenge.com. Myös paperikuvasta tai negatiivista skannatulla kuvalla voi osallistua kilpailuun.
 • Kuvan tulee olla käsittelemätön, ainoastaan rajaaminen ja lievä sävyjen ja värien korjaaminen sallitaan. HDR-käsittely, kuvien yhdistäminen ja filttereiden käyttö on sallittu ainoastaan ”Kaupunkini taika”-sarjassa.
 • Kilpailusarjat ovat Kotikaupungin taikaa, Urbaani keidas ja Vihreä kaupunkini.
 • Suomen Metro Photo Challenge 2014 -sivuilla ei vielä näkynyt lisättyjä kuvia. Ruotsin sivuilla kuvia näkyi jo.

Journalistiliitto, ”SJL:ltä virheellistä tietoa”, väittää Sanoma – SJL vastaa, 19.9.2014. Sanoma moittii jälleen Journalistiliittoa virheellisistä tiedoista freelance-asioissa yksilöimättä väitteitään. Liiton lakimies ja tiedottaja vastaavat syytöksiin. Sanoman viestintäjohtaja Hanna Johde sanoi tällä viikolla Markkinointi&Mainonnan haastattelussa, että Journalistiliiton uutinen Sanoman laskutustoiminnoista olisi sisältänyt ”osin väärää tietoa”.

 • (jos viitsii lukea artikkelin kokonaan, niin...)

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Portrait of Ukraine in a Time of Crisis.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Digital infrared photography: how to capture the world you’re eye can’t see.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Photography In Markets - People.

IR.

Wired.com, Drones Will Transform Sports Photography—Once the FAA Gets Out of the Way. FAA = Federal Aviation Administration.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, 10 Signs That You Just Shot a Wedding. Asiasisältö tässä jutussa vähäinen.

The Online Photographer, The New Canon G7 X.

Photo.net, Photokina 2014 Notable Product Releases. Photokinan mielenkiintoisimmat julkistukset.

The-digital-picture.com, DIY: How To Mount And Frame Prints. Video, kesto 15:12.

Fotosidan.se, Bättre filmhållare i Epson V800 Photo och V850 Pro.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.09.2014   (linkki)

Marjukka Vainio: Suite Debussy
12.10.2014 asti

Kuva: Marjukka Vainio.

Valokuvataiteilija, taiteilijaprofessori Marjukka Vainion (s. 1953) uuden valokuvasarjan innoittajana on toiminut Claude Debussyn musiikki. Työ on edennyt Vainion itse kasvattamista kukista, Debussyn musiikista versonneista ajatuksista ja tunteista kohti lopullista toteutusta.

Runollisen kaunis kokonaisuus koostuu teoksista, joista osa on kuvattu tummaa taustaa vasten 1600-luvun alankomaalaisten kukkamaalausten tapaan ja osa taas on vaaleita ja akvarellimaisen keveitä.

Galleria Heino
Uudenmaankatu 16-20, Helsinki
ti-pe 11-17, la-su 12-16

Jorma Kytölä: Panoraamoja Valkeakoskelta, Syksystä kesään
21.12.2014 asti

Kuva: Jorma Kytölä.

Jorma Kytölältä on esillä 31 panoraamakuvaa Myllysaaren museossa. Näyttelyn kuvat on otettu pääosin syksyn 2013 ja 2014 aikana.

Myllysaaren museo
Kanavanranta 3, Valkeakoski
ma.pe 10-16, su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Tähtiä kuvanneen valokuvaajalegendan Robert Mapplethorpen suurnäyttely Kiasmaan keväällä, 22.9.2014. Nykytaiteen museo Kiasma avaa remontin jälkeen ovensa maaliskuussa 2015. Silloin museossa avautuu amerikkalaisvalokuvaaja Robert Mapplethorpen tuotantoa laajasti esittelevä näyttely.

 • Kiasman yli 250 teoksen retrospektiivi ulottuu 70-luvun varhaisista polaroid-kuvista 80-luvun lopun muotokuviin. Mukana on alastonkuvia, muotokuvia, omakuvia, asetelmia ja eroottisia aiheita. Näyttely saapuu Helsinkiin Pariisista.
 • Robert Mapplethorpe Kiasmassa 13.3.–13.9.2015.
 • Kiasma.fi, Robert Mapplethorpe

Timon poikkitiedepalsta, Tähdensiltoja ja revontulia, 22.9.2014. Poikkitieteellisessä yritettiin kuvata tähdensiltoja. Miten kävi, se selviää blogista.

Yle Uutiset, Oulu, Pettymys ja ilo näkyvät urheilukuvissa, 22.9.2014. Oululainen Maiju Torvinen kuvasi suomalaisurheilijoiden huippuhetket Lontoon ja Sotsin paralympialaisissa. Urheilijoita seuratessaa hän kertoo oppineensa, että monet esteet ovat oman pään sisällä. Maiju Torvinen asui Lontoossa vuoden 2012 paralympialaisten alla. Yhteydenoton jälkeen hän löysi pian itsensä Suomen joukkueen valokuvaajana.

 • Maiju Torvisen ja Suomen Paralympiakomitean näyttely on nähtävänä Oulussa Rajakylän ja Kaukovainion kirjastoissa sekä Haukiputaan kiirjastossa 30.9. saakka.

JOKA, Journalistinen kuva-arkisto, Ajankohtaista. Kaleva lahjoitti historiallisen kuvakokoelmansa Museoviraston Journalistiselle kuva-arkistolle, 22.9.2014. Kalevan historiallisessa lehtikuvakokoelmassa on arviolta 1,5 miljoonaa kuvaa. Ne kertovat mm. poliittisesta historiasta, urheiluhistoriasta ja tapahtumahistoriasta pohjoisen Suomen näkökulmasta. Kalevan kuvakokoelman ydin on 225 valokuva-albumia, joissa on runsaat 23 000 lehtikuvaa, ja niiden originaalinegatiivit. Vanhimmat negatiivit ovat lasinegatiiveja 1930-luvulta. Uusimmat negatiivit ovat 1990-luvulta. Lisäksi uutisesta kaksi videota.

 • Journalistinen kuva-arkisto perustettiin vuoden alussa. Sen kokoelmissa on jo Maaseudun Tulevaisuuden lähes koko 1900-luvun kattava kuva-aineisto, uutiskuvatoimisto Pressfoton arkisto ja useita kuvaajakokoelmia. Kaikkiaan siellä on jo yli kuusi miljoonaa lehtikuvaa.

Älypuhelimista.

Helsingin Uutiset, ”Voittaja kuin Järnefeltin maalaus” – Tässä on kesäkuvakisan top 5. 5.9.2014. Suomen Lehtiyhtymän lehtien perinteinen kesäkuvakilpailu on ratkennut. Tänä vuonna lukijoiden toivottiin lähettävän erityisesti kuvia, joissa välittyy hyvän kesäfiiliksen ainekset. Kesäkuvakisassa julkaistiin tänä vuonna yli 1.100 kuvaa. Palkintoraati valitsi lopulta voittajaksi kirkkonummelalaisen Joose Lankian ikuistaman kuvan ”Tapaaminen”.

Kouvola.fi, ”Laituri ja usva” voitti Kouvolan valokuvauskilpailun, 22.9.2014. Kouvolan kaupungin valokuvauskilpailun 2014 on voittanut Pirjo Hokkanen ja Facebook -kuvaäänestyksen Kirsti Utti. Avoimeen valokuvauskilpailuun sai osallistua kuvalla, jonka aihe oli vapaa, kunhan kuva oli otettu Kouvolassa. Valokuvauskilpailuun osallistui yhteensä 161 kuvaaja 330 kuvalla, joista 201 lähetettiin Facebook -sovelluksen ja loput verkkosivulomakkeen kautta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 5 ways to improve your portraits in an instant. Heijastin.

ePhotozine.com, Essential Tips For Capturing Landscapes In Fog & Mist.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, What's Your Niche: Bill Ingalls, NASA Senior Photographer. NASA-kuvaaja.

IR.

Diyphotography.net.

Lensrentals.com, blog, Just the Lenses: Canon and Nikon Mount 35mm f/1.4s. Tässä testataan _vain_ objektiiveja, ei mitään muuta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Ilmiöt, Näin kuvaat syksyn ruskan ja usvan kuin ammattilainen, mutta kännykkäkameralla. Ammattivalokuvaajien mukaan kännykkäkameralla voi tallentaa ruskan väriloiston ja sumuiset aamut yhtä upeasti kuin ammattilaisvälineilläkin. Aamu-unista harrastajakuvaajaa syksy ei kuitenkaan suosi, sillä näyttävien kuvien saamiseksi on usein oltava liikkeellä jo kukonlaulun aikaan.

Mattihartikainen.net, Kinovastaavuus ja aukko. 19.9.2014. Nykyään yleistyvät pienikokoiset peilittömät järkkärit, joissa kenno on pienempi kuin niin kutsutuissa täyden koon (kinokoko) kameroissa. Näitä kameroita sanotaan yleisesti kroppikennoisiksi. Kinokokoisen kennon ja kroppikennon kokoero ilmaistaan kroppikertoimella (suuremman kennon diakonaalimitta jaettuna pienemmän vastaavalla).

Photo.net, foorumi.

News.distractify.com, Finalists Of The 2014 Wildlife Photographer Of The Year Competition Will Leave You Wanting More. 43 kuvaa koottuna yhdelle sivulle. Voittajat julkistetaan lokakuussa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Try these posing, lighting & editing tricks for flattering portraits of mature subjects.

NG, Proof, Found: James Blair on Recording History. Tarinat kuvien takana. Kahdeksan kuvaa.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, Kitchenography: The Art Of Kitchen Photography. Raaka-aineista lähikuvia.

ePhotozine.com, Photographing Water In The Landscape.

Earthboundlight.com, More on the Coming Lightroom in the (Creative) Clouds. 21.9.2014. Mitä luvassa, vähän spekulaatiotakin.

Dpreview.com.

The Online Photographer, Sunday Open Mike: Miscellaneous Thoughts. Panasonic LX100 maksaa $100 vähemmän kuin Panasonic 12-35mm, LX100:ssa on parempi valovoima ja vähän enemmän polttoväliä. Ynnä muuta, valokuvaukseen täysin liittymätöntäkin...

Kamera & Bild, Så fixar du en perfekt friläggning. Kuvankäsittelyä.

Fotosidan.se.

Fotosidan.se, Kungsleden fotograferas av 15 kameror för Google Maps. Google Trekker. Ensi vuonna jossain vaiheessa Google Street View -palveluun. Rinkassa yhteensä 15 kameraa, 360 asteen kuvia 2.5 sekunnin välein.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nyt on komeita (Wildlife photos of the year 2014) (Sana on melkein vapaa).
 • Kotistudio päivävalosarja (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). ...Tarkoitus on rakentaa helposti "kasaan" laitettava kotistudio ja lisävaloa hakusessa. Kuvaan lähinnä ilman salamaa, koska minulla ei vielä ole kuin kameran oma surkea salama käytössä. Onkohan tossa päivävalosarjassa minkälainen valo?
 • Reppu isolle telelle (Kuvaus yleinen).
 • Show focus points / Lr (Kuvankäsittely).
 • Canon G7X (Canon). Uusimmat viestit.
 • Canon EOS 6D (Järjestelmädigit). Muutama uudempi viesti.
 • HDR-kuvia Viikistä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutamia hdr-kuvia croppi-kameralla ja kiinalaisilla Cokin P-kopio puolivärisuotimilla (Nikon d5200 + Sigma 10-20mm). (kopioi linkki selaimeen ja paina enter...).
 • Kesäisiä potretteja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Kesäinen tunnelma välittyy hienosti, varsinkin kakkosessa tausta toimii tosi hyvin.

Yle Kulttuuri, Hannes Heikura valmistautuu valokuvissaan loppuun, 21.9.2014. Hannes Heikuran valokuvissa valmistaudutaan lopulliseen yksinäisyyteen, koska "mikään ei saa tulla yllätyksenä". Valokuvaaja työstää parhaillaan jatkoa Dark Zone ja Walk Alone -kuvasarjoille.

 • Valokuvaaja Hannes Heikuran kuvatrilogian päätösosa End of The Road on kahdesta ensimmäisestä osasta poiketen värillinen. Sarjan teemassa synkät sävyt säilyvät.
 • Hannes Heikura vieraili perjantaina Radio Keski-Suomessa. Haastattelussa hän pohtii lopullista yksinäisyyttä ja sitä, miksi auto on lopulta parempi kuin ystävä. Kesto 7:49.
 • Hannes Heikuran näyttely DARK ZONE (Hämärä Vyöhyke, 2011) ja WE WALK ALONE (Kuljemme Yksin, 2013) Jyväskylän Taidemuseossa 19.9.–30.11.2014.

MTV, Suomalainen huippukuvaaja seuraa maailman neljänneksi suurinta rikollistoimintaa. Valokuvaaja Jere Hietala yhdistää lokakuussa intohimon ja työn kaikkea muuta kuin tavanomaisissa olosuhteissa. 34-vuotias helsinkiläinen lähtee kuvaamaan salametsästystä ehkäisevää toimintaa Namibiaan.

Yle Uutiset, Kuvaa viikonloppuaskareesi hyperlapse-videona. Hyperlapse-video on tuore sosiaalisen median ilmiö. Ota osaa ja kuvaa viikonloppuaskareesi nopeutettuna.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, Wildlife photography hide: how to use camouflage to get closer to animals.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer.

 • Look At This. Panasonic LX100.
 • More About the 'Torture' Post. Diane Arbus, valokuvaajasta toisen kirjan tehnyt kertoo. Diane Arbusin kuollessa vanhempi tytär otti tehtäväkseen hallita Arbusin jäämistöä. Minkäänlaista kritiikkiä ei enää otettu vastaan. Kirjeitä, päiväkirjoja jne. ei päässyt tutkimaan, valokuvia ei saanut esittää näyttelyissä eikä kirjoissakaan.

Kamera & Bild, Sara Arnald: #nofilter. Kroatian kivikkoisilla rannoilla.

Kamera & Bild, Epson SureColor SC-P600 – med brett färgspektrum. A3+. 6.495 kruunua, 708 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lähilinssi makroksi? (Optiikka). Mikäs juttu tuo lähilinssi on ja miten tuo eroaa loitoista? Heikkeneekö optinen laatu?
 • Canon 7D MKII (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • "Tuli tammi vastahansa, ympäri yheksän syltä." (Linkkejä kuviin ja galleriohin). Tajuttoman vaikea kuvattava minun taidoilleni. En oikein tajua miksi, mutta sävyjen ja kirkkauserojen kanssa painin oikein kunnolla.
  • ...isommasta kuvasta (linkin kautta) näkee hyvin, miten samyangin turkoosi värivirhe paistaa läpi. Samyang tapaa korostaa taivaalta varjokohtiin tulevaa sinistä (UV)valoa jotenkin perin oudosti ja tuo on siis tämän merkin luonteenpiirre...
  • ...Tästä tuli todella mainio! Tässäkin värit, sävyt ja terävyys ovat aivan omaa luokkaansa verrattuna Sammyyni....
 • Astro Frogger (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Vuoden 2014 erikoisimman kuva-aiheen palkinnon voittajasta ei liene epäilystä. Tässä on sellaista Doc Brown / Pelle Peloton meininkiä. Kenelle tulisi mieleen kuvata sammakkoa ja linnunrataa?
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Before last weekend? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rajala blogi, Kuvakulmia, Lightroomin perusteet, osa 3.5: Tone Curve, 19.9.2014. ...Seuraavassa osassa jatkamme Lightroomin monipuolisten värisäätöjen parissa...

Menaiset.fi, 10 vinkkiä: Näin saat puhelimellasi huippuhyviä kuvia. 7. Pidä vakaala. Kun roikotat puhelinta käsivarren mitan päästä naamastasi, se tärisee väistämättä. Käytä itselaukaisinta ja aseta puhelin pöydälle tai kirjahyllyyn, jossa se on tukevasti paikallaan.

Tähdet ja avaruus, Suomalaisharrastaja kuvasi satelliitin juuri ennen sen putoamista.

HS, blogi, Hikeä ja kuutamourakoita Amazonilla – kuvakooste. 19.9.2014. Olemme valokuvaaja Giorgio Palmeran kanssa parhaillaan juttumatkalla Amazonasin ja Rondônian osavaltioissa. Liikkuminen täällä on usein hidasta. Etäisyydet ovat pitkiä, tiet huonoja etenkin sadekaudella ja jokien yli lossia joutuu odottamaan usein tunteja. Yhdeksän kuvaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Arresting Aerial Photos of Holland’s Tulip Fields.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, 11 easy ways to make a portrait stunning. 1. Don’t… expect to take a stunning portrait using harsh, overhead sunlight. Mitä pitää sitten tehdä...

Digital Photography School, Collection of Summer Sports Photography.

Dpreview.com.

IR.

Luminous Landscape.

Photo.net, Portrait Photography: Fixes and Tips in Lightroom (Video Tutorial). Kolmas ja viimeinen osa.

Pdnonline.com, 5 Affordable 4K Video Cameras.

 • Panasonic Lumix DMC-GH4, $1.700
 • Panasonic Lumix FZ1000, $899
 • Sony A7S, $2.498
 • Sony Handycam FDR-AX100, $1.999
 • Blackmagic URSA, $5.995

The Online Photographer, Panasonic Attack! Panasonicin CM1 -älypuhelin.

Amateur Photographer, Photokina: Nikon defends lack of large-sensor CSC.

The-digital-picture.com, Profoto Posts Matching Strobes with Available Light Webinar.

ePhotozine.com, Photography In UK Wildlife Safari Parks.

Kamera & Bild, Webb-tv: Se alla nyheter från Photokina. Koottuna.

Fotosidan.se, Photokina 2014 - mässrapport del 4. Samyang. Olympus. Hasselblad. Hedler. X-rite. Benq.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Valokuvaaminen tulee uniin (Sana on melkein vapaa). Usein näen unissa (varsinkin kevyissä) kuvauskohteita ja maisemia, jotka haluaisin kuvata, mutta kamera ei ole mukana tai se on hankalasti saatavilla.
 • Mallisopparit (Sambu). Pitäis ottaa kuvat uudelle SOME -palvelulle joka alottaa briteissä. Mahollisesti (tosi pieni tn), kuvat tulis maailmanlaajuseen näkyvyyteen. Tarkotus olisi mennä satunnaisesti kyselemään tuntemattomia kuvauksiin, ei siis mitään ammattimalleja. Mistä löytyisi valmiita mallisopimuksia suomeksi?
 • Photokinassa käynti (Digikuvaus). Uusimmat.
 • 1 vuotiaan hymy (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Redwood (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Valosaastetta, Linnunrataa ja punertavaa kelopuuta.
 • Approaching (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pitkästä aikaa tuli käytyä kuvailemassa. Tarkoituksena oli käydä linnunrataa kuvaamassa, mutta sumu pilasi sen suunnitelman, mutta sai aikaan toisenlaisen kuvausreissun. Toisekseen linnunrata oli suoraan päälläni, joten en saanut sitä mitenkään järkevästi kuvattua.
 • Pöllörengastajan matkassa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvia pääsee katsomaan täältä...
 • De Rotterdam & Erasmusbrug (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Syksy? (Linkkejä kuviin ja galleriohin). ...On se joo kumma, Helsingissä ainakin kasvaa jo uutta tuoretta ruohoa, voikukkia sun muuta jännää. Näkymä on paikoin kuin toukokuu.
 • Nature and Aurora Borealis in Finland timelapse (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viime perjantaina oli komeat revontulet taivaalla ja sain mahdollisuuden päästä niitä valosaasteelta pakoon kuvailemaan mökille Oulujärvelle. Sen verran tuntui jo pelkästään kuvat herättävän mielenkiintoa, että päätin koostaa videon pikavauhdilla.

Tuomas Heinonen, poimintoja.

Iiro Rautiainen, Hollanti -reissukuvia. 12.8.2014.

Kappas.fi, Dokumentaarinen hääkuvaus. 20.8.2014. 11 tunnin dokumentaarinen kuvauspäivä sisälsi vihkimisen, potrerit muutamassa eri paikassa ja itse hääjuhlan kuvauksen alusta lähes loppuun. Dokumentaarinen hääkuvaus on itselle siis uutta, mutta aika tarkkaan tunnen päivän kulun ja kuvakerronnan rakenteen.

Suomen freelance-journalistit, Fokus Media Finlandin free-sopimuksessa kohtuuttomat ehdot, 18.9.2014. Pieni lehtitalo Fokus Media Finland Oy on lähettänyt freelancer-valokuvaajille sopimusehdotuksen, jonka mukaan kaikki tekijänoikeudet siirtyvät freelancerilta yhtiölle kertakorvausta vastaan. Fokus Media julkaisee tällä hetkellä Pelit-lehteä, Glorian Antiikkia, GTi-Magazinea ja V8-Magazinea.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Like a ‘Bad Relationship:’ Young Photojournalist Amanda Mustard On Life in Cairo.

Reuters, Photographers' Blog, Becoming a man. Kenia. Riitit.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Are you really a dedicated photographer? 12 simple ways to tell.

Dpreview.com.

IR.

The Online Photographer, 'Torture, the Whole Thing'. Mike on lukenut hitaasti kirjaa, jonka aiheena on valokuvaaja Diane Arbus. Kirjassa ei ole kuvia, mutta yksittäisistä kuvista ja niiden synnystä kerrotaan yksityiskohtaisesto. Arbus kuvasi 13-vuotiasta tyttöä rikkaiden ihmisten olohuoneessa, kolme tuntia, Arbusin herkeämätöntä tuijotusta.

Diyphotography.net.

Amateur Photographer, Photokina interview: Sony unveils masterplan to take on Canon and Nikon. Haastattelun avainkohdat tekstinä.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Try Your Hand at Screenshot Photography With Google's New Street View of Giza.

Photo.net, Triggertrap Mobile Review. $39.99, iPhone. Yli 300 kameramallille. Mukana lyhyt johto + dongle (nähtävästi suojaus). Sovellus ilmainen. Kamera manuaalitilaan ja menoksi. Kameran voi laukaista vaikkapa tapahtumalla käsiään. Kaikenlaista muutakin, timelapse esimerkiksi.

Fotosidan.se.

Kamera & Bild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle.

Kari Kuukka, Workshops and teaching, 17.9.2014. Kolme opetettavien videota.

Petteri Järvinen, Bittimittari.

Valokuvatorstai, 336. Haaste. 18.9.2014. "laiva".

Voice.fi, Minkä ikäiseltä näytät ja milloin kuolet? Uutuussivusto väittää tietävänsä sen - kokeile. Kasvokuva upataan sivustolle. Vastauksesi tulee arvio iästä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, DIY Photography Hacks: make your own filter with a cheap pair of sunglasses. Mikset kokeilisi halpojen aurinkolasien linssiä suotimena. Tai vaikka ns. tiimari-laseja.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Photoshelter.com, How to Market Your Photography. Sähköpostiosoitteeseen lähetetään 25-sivuinen pdf.

Kamera & Bild. Web-tv.

Fotosidan.se.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.09.2014   (linkki)

Suomen valokuvataiteen museossa alkaa tänään luentosarja nykyisestä Snapshot-kulttuuristamme:

Luentosarja liittyy #Snapshot-näyttelyyn ja se pidetään museon Prosessi-tilassa. Vapaa pääsy.

Ke 17.9. klo 18-19
Risto Sarvas: Digiajan näppäilyssä kuva on toissijainen, metadata ykkönen.

Ke 24.9. klo 18-19
Mortti Saarnia & Maria Sandell: Minä ikuisesti -projekti ja kiusalliset selfiet

Ke 1.10. klo 18-19
Johanna Sumiala: Median rituaalit

Ke 8.10. klo 18-19
Janetta Koskela: Kuvat sosiaalisessa mediassa

Ke 15.10. klo 18-19
Asko Lehmuskallio: Mallinnetut valokuvat. Miksi valokuvat näyttävät valokuvilta?

Valokuvataiteen museon näyttelyt:

#Snapshot
Aarne Lehto / Helsingin kaupunginmuseo.
18.1.2015 asti

Suomen valokuvataiteen museon #snapshot-näyttely päivittää näppäilyvalokuvan käsitteen. Näyttely koostuu pääosin tavallisten ihmisten kuvaamista valokuvista, internetkuvista, historiallisista näppäilykuvista ja selfieitä. Mukana on myös teemaa kommentoivia nykytaideteoksia kansainvälisiltä taiteilijoilta.

Santeri Happonen: Rutiineja
Kuva: Santeri Happonen.30.11.2014 asti

Santeri Happosen Rutiineja-näyttely museon Prosessi-tila tuo päivittäisiä kotirutiineja näytteille valokuvallisten silmukoiden muodossa. Keino on tuttu 1800-luvun esielokuvallisista koneista ja optisista leluista sekä GIF-animaatioista.

Arttu Merimaa: It’s Not Who I Am Underneath But What I Do That Defines Me
Kuva: Arttu Merimaa.26.10.2014 asti

Museon Projekti-tilassa Arttu Merimaan dokumentaarinen videoessee pohtii tekojen, objektien ja esineiden suhdetta niiden tekijään. Teoksessaan Merimaa muovaa uudelleen lapsena tekemäänsä, sittemmin kadonnutta, saviveistosta. Hypnotisoijaa apunaan käyttäen hän pyrkii muovailemaan mahdollisimman tarkan kopion alkuperäisestä, luolaa esittäneestä, veistoksesta. Lopulta hän valmistaa veistoksen uudelleen 3D-ohjelmalla.

Digicamera.netin Foorumilta:

Pekka Potka, Hands On Preview: M.Zuiko 40-150mm f/2.8 PRO zoom, 16.9.2014. I have had a chance to use Olympus´ new PRO zoom lens a couple of times before final announcement at Photokina 2014 Press Day. This lens has turned out to be a real treat. Although the lens I had was a prototype/pre-production sample, it was a stellar perfomer.

 • ...I have shot roughly 10.000 frames with this lens and have not had time to really go through all of it. Those images in galleries are surely examples of the best I got but there may be more which I have not noticed.
 • (Olympuksen lehdistötiedotteesta - pdf - "Uusi 40-150 mm f2.8 PRO -objektiivi ja 1.4x telelisäke tulevat marraskuun alussa. Objektiivin hinnaksi tulee 1429 €, telelisäkkeen 349 €. Vaihtoehtoisesti ne ovat saatavana myös yhteishintaan 1629 €.").

HS, kuluttaja, Näin hää- ja vauvakuvat säilyvät lapsenlapsillekin. Digikuvat eivät säily itsestään. Ne siirretään kameran muistikortilta tietokoneen kovalevylle ja mieluusti myös muuallekin: ulkoiselle kovalevylle, muistikortille, -tikulle tai cd:lle.

Yle Uutiset, Pohjois-Karjala, Joensuulainen mestarikuvaaja: "Kuvat ovat minun päiväkirjani". Joensuulainen valokuvaaja on palkittu dokumentaarisista kuvistaan. Suomen Kameraseurojen Liitto on myöntänyt Kirsi Tolvaselle mestarikuvaaja-tittelin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun arvonimi myönnetään joensuulaiselle. Seuran liiton vuosijuhlassa mestarikuvaajan titteli myönnettiin tänä vuonna 13 kuvaajalle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com.

Digital Photography School.

Photo.net, Canon EOS 7D Mark II First Look.

Pdnonline.com.

Luminous Landscape, Photokina 2014. Raportti ensimmäiseltä päivältä.

ePhotozine.com.

The-digital-picture.com.

Popular Photography, COOPH Makes Awesome Clothing Specifically For Photographers. Eipä taida olla Suomessa myynnissä.

Fotosidan.se.

Kamera & Bild. Webb-tv.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.09.2014   (linkki)

Nikon Photo Contest 2014-2015:

35. kertaa järjestettävään kilpailuun voi nyt ensimmäistä kertaa osallistua millä tahansa laitteella otetuilla teoksilla.

Kilpailun on avoin kaikille ammattilaisista aloitteleviin kuvaajiin. Kilpailuaika on 15.9.–15.12.2014.

Tänä vuonna kilpailussa on neljä uutta haastetta:

 • Kaikkiin valokuva- ja videokategorioihin on lisätty uutena teemana Home (Koti), jota kilpailun osallistujat voivat tulkita yksilöllisesti sen mukaan, mitä koti heille itselleen merkitsee.
 • Nyt valokuva- ja videokategorioihin voi osallistua millä tahansa digitaalisella laitteella kuvatuilla teoksilla (mukaan luettuina älylaitteet ja videokamerat).
 • Videokategorioihin voi nyt osallistua 6–180 sekunnin pituisilla kilpailutöillä.
 • Kaikissa kategorioissa jaetaan uusi Generation N -palkinto kymmenelle korkeintaan 19-vuotiaalle voittajalle.

Kilpailua arvostelee 17 hengen arvovaltainen raati, joka valitsee eri kategorioista yhteensä 96 palkintosijoille pääsevää sekä koko kilpailun pääpalkinnon voittajan.

Palkinnot:

Valokuva- ja videokategorioiden pääpalkinnon voittajat saavat pokaalin, kunniakirjan, Nikon-tuotteita 1 000 000 ¥:n arvosta sekä 500 000 ¥:n arvoisen rahapalkinnon.

Kunkin teeman ensimmäinen palkinto on pokaali, kunniakirja ja Nikon-tuotteita 500 000 ¥:n arvosta.

Viime vuoden kilpailuun lähetettiin 99 339 kilpailutyötä 153 maasta.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta (in english)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mpc.fi, Näillä apuvälineillä saat Instagram-kuviisi uutta loistoa. Sovelluksia. Afterlight. VSCO Cam. Snapseed. Whitagram. Lumify. Hyperlapse.

Yle Uutiset, Kotimaa, Asiantuntija: Laturia voi pitää surutta pistorasiassa koko ajan. Laturia voi huoletta pitää halutessaan jatkuvasti pistorasiassa. Silloinkin kun sillä ei ladata. Tukesin asiantuntijan mukaan turvallisuusriskiä ei ole, ja laturin sähkönkulutus lepotilassa on hyvin vähäistä.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, 3 paikkaa, zentuvo Finland Oy. Kuvauspalveluja kiinteistö- ja asunnonvälitysalan tarpeisiin. Hakijoilla pitää olla käytössään digitaalinen SLR-kamera laajakulmaobjektiivilla (noin. APS-C 12mm ja noin FF 18mm), tehokas käsisalama, kannettava tietokone (windows OS), kolmijalkajalusta, kännykkä, auto. Äidinkieli pitää olla suomi. Kirkkonummi, Tampere, Mikkeli. Valokuva-alan yrittäjyys.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

Panasonicilta uutta.

Samsungilta uutta.

Olympukselta uutta.

Sonylta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Creative flower photography: how to shift the focus using layer blending techniques.

ePhotozine.com, 8 Tips On Using Your Tripod Safely On Rugged Terrain.

The Online Photographer, Printing with Digital Negatives. Pitkä artikkeli. Miten TOP tulosti viimeisimmät myyntiprinttinsä.

Diyphotography.net, 10 Photography Diagrams That Will Put A Smile On Your Face.

Facebook, ProFoto.

 • Anpdm.com, Profoto Press, 15.9.2014. The Profot B1 can now do TTL with both Nikon and Canon cameras.

 

15.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Miten sommittelua kannattaa harjoitella? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Järkkäri....peilitön vai peilillinen (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusimmat.
 • Epäonnea (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pikkuvarpunen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Helsingin Santahaminassa muuttomäärät kasvavat vuosi vuodelta. Viikissä on vahva populaaatio ja olen yrittänytkin kuvata näiden lintujen elämää. Olen vasta alku taipaaleella, mutta jostain pitää aloittaa...
 • Pariisi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama ruutu Pariisista viime viikolta.
 • Tyyni (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kahden ruudun panoraama Savonlinnasta.
 • Syysiltaa saaristossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Revontulien peltomaa @Tyrnävä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 12. - 13.9. välinen yö tarjosi nähtävää näyttävien revontulien muodossa. Ensimmäinen aalto iski heti auringonlaskun jälkeen ja terävin huippu osui n. 23:30 - 01:00 välille.

Timon poikkitiedepalsta, Photomergea, 14.9.2014. Poikkitieteellisessä valokuvakoulussa näytetään, miten kahdesta osittain epäonnistuneesta kuvasta voidaan tehdä yksi käypäinen panoraamatoiminnon avulla.

HS, Maailman kuvat.

Tahiti.fi, ”…Me nuoret edustettiin mahdollisuutta näyttää, että täältä pesee…” Sukupolvien tekeminen suomalaisessa valokuvataidekoulutuksessa 1990-luvun alussa. Anna-Kaisa Rastenberger. 27.3.2013. Tieteelliset artikkelit. Tämä artikkeli käsittelee valokuvataiteen opetuksen kansainvälistämispyrkimyksiä 1990-luvun alun Suomessa. Pitkä ja perusteellinen kirjoitus.

Photo.net. foorumi.

Digitalcameraworld.com, Lightroom tips: how to reveal more midtone detail using the Clarity slider.

Earthboundlight.com, Lightroom Creative Cloud? 14.9.2014. Mitä oikein on tapahtunut. Mitä on odotettavissa. Paljonko maksaa.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Tips On Taking Photos From Heights.

The Online Photographer, Sunday Open Mike: The Nikon We All Want. Mike kirjoittaa jonkin verran uudesta Nikon D750 järjestelmädigistä.

c|net, With 200,000 users, Lightroom Mobile finds a foothold.

Luminous Landscape, Beauty Is More Than Skin Deep. Thoughts On The Leica T. Peilitön kamera, 16 megapikseliä, kroppikenno. 3.7 tuuman kosketusnäyttö, ei ulkoisia painikkeita takana. 1920 x 1080 full HD video. Wi-Fi. Runko $1.850. Elektroninen etsin $400.

Fotosidan.se, Utvecklingen av Profoto B1 fortsätter. Nikonin TTL-lähetin on valmis. Mitä seuraavaksi.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Huomenna he tulevat – valokuvaaja Niklas Meltio seurasi sotaa pelättyä Isis-järjestöä vastaan. Valokuvaaja Niklas Meltio seurasi sotaa kurdien peshmerga-joukkojen etuvartiossa elokuun lopussa. Hiljaisuutta puhkoivat satunnaiset ammuskelut. "Joku tähystäjistä oli huomannut vihollisen tarkka-ampujan kaukaisuudessa", Meltio kertoo. "Aina silloin tällöin joku kiipesi konekiväärin taakse ja ampui pari sarjaa sinne päin."

 • Yle, Docventures, Niklas Meltio antoi kasvot Syyrian sodalle. 11.9.2014. Syyrian sodan kasvot, kesto 51 minuuttia. Niklas Meltio oli vieraana Docventuresin suorassa lähetyksessä 11.9.2014. Docventures: jälkikeskustelu, 58 minuuttia. Aiheina olivat mm. vallakumous, Syyrian sota ja dokumenttielokuva Return to Homs.

Onnela.org, Retrospective – My trip from photography to ”Gear Acquisition Syndrome” and back [ PART I ]. 12.9.2014. Päätin tulla kaapista ulos ja käsitellä arkaa aihetta, eli sitä, kuinka viaton ja kasuaali valokuvausharrastus muuttui vähitellen kalustokeskeiseksi, ja kuinka siitä lopulta pääsi (ehkä) yli... Kuviakin on. Järjetön määrä kalustoa on vuosien varrella vaihtanut eri suuntiin omistajaa ja aiheuttanut iloa, ahdistusta, onnistumisen ja epäonnistumisen tunteita, ja kaikkea siltä väliltä.

 • Jahka retrospektiivin viimeinen osa valmistuu ja tulee julkaistuksi, aion keskittyä blogaamaan ajankohtaisista aiheista ja postaamaan tuoreita kuvia sessioista.

  Kirjoitan blogiani englanniksi.

Ilta-Sanomat, Aurinkomyrsky maalasi taivaalle upeat revontulet Suomessa - "Kuin olisi ollut räjähdys pään yllä". Hämeenlinnassa asuva Mika Wist oli viime yönä kuvaamassa revontulia Muonion pohjoispuolella Pallasjärvellä. Hän sanoo, ettei ole koskaan ennen nähnyt yhtä upeita revontulia.

Museot.fi, Tulossa: Rajattomasti museokäyntejä yhdellä Museokortilla. Suomen museot ottavat käyttöön valtakunnallisen Museokortin — yhteisen pääsylipun — vuonna 2015. Noin 50 euroa maksava Museokortti on luottokorttia muistuttava lippu.

 • Kaikkien suomalaisten museokohteiden tiedot ja näyttelyt löytyvät jo nyt Museot.fi-sivustolta. Palvelu myös näyttää kartalla lähimmät museokohteet, sijaitseepa käyttäjä missä päin Suomea tahansa. Vaikkapa Etsi museo.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, iPhone 6 camera: 8 things photographers need to know.

ePhotozine.com, 33 Top Ways To Use Light In Your Shots. Linkkejä aiempiin artikkeleihin.

Diyphotography.net, 24 Things Photographers Say (And What They Really Mean). Ensimmäinen: “Kuvaan vain luonnonvalolla” (oikeasti tämä kuvaaja ei ole koskaan kuvannut studiovaloilla tai ylipäätään käyttänyt salamaa... eikä vain siis osaa...).

 • Tai: "Käsittelen kuvia hyvin vähän" (oikeasti tämä kuvaaja ei osaa käyttää ollenkaan Photoshoppia tai Lightroomia...).

Petapixel.com.

Universetoday.com, How to Take Great Pictures of the Northern Lights. Revontulet.

IR.

Dedpxl.com, When Will Medium Format Return?

Fotosidan.se, Vad är bildkvalitet? Del 2: Färger och tonomfång. Perusteellinen artikkeli.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.09.2014   (linkki)

Tampereen seudulla järjestettävä Backlight-valokuvafestivaali tarjoaa mahdollisuuden tutustua kansainväliseen nykyvalokuvaan ja sen eri ulottuvuuksiin. Näyttelyt jatkuvat koko syyskuun ajan ja osin jopa vuoden vaihteeseen asti.

Backlight Photo Festival

Triennaalin järjestää Valokuvakeskus Nykyaika ry.

Taiteilijahakuun tuli kaikkiaan 840 hakemusta yli 70 maasta. Kansainvälinen jury valitsi mukaan 25 taiteilijaa; Suomesta ovat esillä Aino Salmi TR1 Taidehallin näyttelyssä sekä Pekka Niittyvirta, Annika Dahlsten ja Markku Laakso Voipaalan taidekeskuksessa.

What's Up North?
Kuva: Jaakko Heikkilä.19.10.2014 asti

What's Up North? esittelee yhdeksän pohjoismaisen taiteilijan teoksia. Näyttely on osa pohjoismaista valokuvataidetapahtumaa WEEK 37, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Oulussa 12.-14.09.2014.

Näyttelyn on kuratoinut Alla Räisänen yhteistyössä Nordic Photography Network -verkoston kanssa.

Näyttelyyn valitut taiteilijat ovat:
Charlotte Haslund-Christensen (Tanska), Jaakko Heikkilä (Suomi), Marja Helander (Suomi), Dan Lestander (Ruotsi), Minna Rainio & Mark Roberts (Suomi), Morten Torgersrud (Norja), Kristin Tårnesvik (Norja), Johan Willner (Ruotsi).

Kuva: Jaakko Heikkilä.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

Särkynyt arki
Kuva: Särkynyt arki -näyttely.2.11.2014 asti

VB-valokuvakeskuksen Särkynyt arki – Kuvia sota-ajan suomalaisesta mielenmaisemasta -näyttely kertoo vuosien 1939–45 suomalaisten arjesta, sen väistämättömästä särkymisestä sekä sodan muistosta.

Puolustusvoimien kuvakeskus julkaisi huhtikuussa 2013 noin 160 000 sota-ajan TK-kuvaa verkossa osoitteessa www.sa-kuva.fi, ja myöhemmin kokoelma on laajentunut edelleen. Särkynyt arki -näyttely on koottu yksinomaan näistä verkossa vapaasti käytettävissä olevista kuvista.

Näyttelyn ovat koonneet sodan kokemus- ja tunnehistorian tutkija FT Ville Kivimäki (Helsingin yliopisto) ja kuvajournalismin tutkija ja opettaja YTT Anssi Männistö (Tampereen yliopisto).

Savolaisten sotatie
Kuva: Savolaisten sotatie.2.11.2014 asti

VB-valokuvakeskuksen ateljeetilassa on esillä valokuvia pohjoissavolaisten sotatiestä jatkosodassa. Vuodet 1941-44 eivät olleet pelkkää sotaa ja verenvuodatusta, vaan niihin mahtui myös rauhallisen kotoisia hetkiä.

Kuvat: © SA-Kuva-arkisto

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6€

Fanny Carinasdotter: Toisenlainen maisema
Kuva: Fanny Carinasdotter.5.10.2014 asti

Fanny Carinasdotterin (s. 1978) valokuvien teemoina ovat kaupungin välitilat ja muutoksessa olevat paikat. Ihminen on kuvissa läsnä ainoastaan jättämiensä jälkien kautta.

Fanny Carinasdotter asuu ja työskentelee Uumajassa.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-17

Digicamera.netin Foorumilta:

Nyt.fi, Katso vaihtokuvista paikat, joissa Helsinki on kuin 125 vuotta sitten ja lue tarinat Stadin paikoista, jotka eivät ole juuri muuttuneet.

Yle Uutiset, Oulu, Untuvikosta löytyi Kuusamo Nature Photo kuvakilpailun voitto. Kuusamon kansainvälisen Nature Photo –luontokuvakilpailun pääsarjan voittokuvan on ottanut kotkalainen Timo Vesterinen. ”Untuvikossa” -kuva on lähikuva joutsenen höyhenistä. Kuva nousi tuomariston mukaan nopeasti ja yksimielisesti kilpailun kärkeen.

Kemppinen, Ostan helikopterin, 12.9.2014. Helsingin Sanomat esitteli joitakin päiviä sitten valokuvia Suurkirkon räystäiltä ja kupolista sekä sivulta että yläviistosta. Heillä taitaa olla ammattilaisten laitteet niin että hintaluokka on aivan toinen. Shotshin talvikisoissa jäin ihmettelemään todella kauniita ja onnistuneita ilmakuvia suksilatujen varresta. Ennen olin vain todennut, että erilaisilla stadioneilla kuvaa saadaan melkein mistä vain.

Voice.fi, 10 toimivaa tapaa kerätä tykkäyksiä Instagramissa. Millaiset kuvat ovat toimivia.

Elektroniikka-lehti, Muistikortin koko 1000-kertaiseksi 10 vuodessa. Vuonna 2003 Sandisk julkisti ensimmäisen 512 megatavun SD-korttinsa. Nyt päivänvalon on nähnyt puolen teratavun SD-kortti, jolla siis sopii dataa tuhatkertainen määrä. $799.

Älypuhelimista.

 • Digitoday.fi, Testi: Nokia Lumia 530 on kelpo perusmalli, mutta vaatimaton päivitys. Suurimpia puutteita ovat hailakka näyttö ja melko vaatimaton kamera, joka silti riittää tavalliseen näppäilyyn. Monet voivat pitää puutteena myös käyttöjärjestelmää, mutta silloin tuskin kannattaa alunperinkään lukea Windows Phone -puhelimien testejä.
 • Androidsuomi.fi, Sony julkaisi uutuuksia QX-kameroiden sarjaan. Sony on julkaissut uutuuksia Lens Style -kameramallistoon. Kyseessä on siis älypuhelimen tai vaikka tabletin kanssa käytettävä kamera, joka on lähestulkoon pelkkää linssiä.
 • Mobiili.fi, Kolarin sattuessa avuksi syöksyy kotimainen Vahinkoapuri-sovellus. Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva kertoo ottavansa käyttöön Vahinkoapuri-nimisen mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ilmoittaa ajoneuvovahingosta heti paikan päällä. Kolarin sattuessa kuluttaja voi siis sovelluksen avulla välittää vahingon tiedot ja valokuvat suoraan vakuutusyhtiöön.

TE-palvelut, Muu valokuvaaja, 3 paikkaa, zentuvo Finland Oy. Freelance-kuvaavjia haetaan. Kuvauspalveluja kiinteistö- ja asunnonvälitysalan tarpeisiin. Hakijoilla pitää olla käytössään digitaalinen SLR-kamera laajakulmaobjektiivilla (noin. APS-C 12mm ja noin FF 18mm) ja tehokkaalla käsisalamalla, kannettava tietokone (windows OS), kolmijalkajalusta sekä kännykkä ja auto. Äidinkieli tulee olla suomi. Nämä paikkakunnat: Kirkkonummi, Tampere ja Mikkeli.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Työ alkaa Heti
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto 6 - 12 kk
Haku päättyy 15.10.2014 klo 23:59

Photo.net, foorumi.

Nikonilta uutta.

Sigmalta uutta.

Tamronilta uutta.

Digital Photography School, A Walk on the Wild Side: A Collection of Wildlife Photography. Luontokuvia, eri puolilta maailmaa.

Digitalcameraworld.com, The 9 best cameras for shooting landscapes.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Why Stairs & Steps Draw People To Photograph Them.

Diyphotography.net, Build a $300 Music Stand Triflector for $29. Potrettikuvaukseen.

Photo.net, Portrait Photography - Part II (Video Tutorial). Kesto 5:02.

The-digital-picture.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Oulu, Kuusamon luontokuvakilpailun pääosassa metsä - "Kuvaaminen tolkuttoman vaikeaa". 11.9.2014. Kuusamo Nature Photon päänäyttelyn naiset ihastelevat ikimetsiä. Kuvissa yhdistyvät Suomen ja Japanin ikimetsät. Kuusamo Nature Photo –luontokuvakilpailuun saapui sähköisesti tänä vuonna 810 kuvaa 182:lta kuvaajalta. Lasten ja nuorten sarjaan saapui tuomariston arvion mukaan ”varteenotettavia” kuvia 74, joka on luontokuvatapahtuman ennätys.

Kari Kuukka, Learning Time-lapse Photography, 11.9.2014.

Finnfoto, Kansainväliset ja kotimaiset kuvatoimistot sekä ammattikuvaajat jäljittävät jatkuvasti luvatta kopioituja kuvia internetissä. 11.09.2014. Internetissä, erityisesti sosiaalisen median sivustoilla kuten Facebookissa tai Youtubessa, käytetään surutta ja runsaasti kopioituja valokuvia ilman kuvan tekijänoikeuksien omistajan tai käyttöoikeuden haltijan lupaa.

 • Työkalut. Kirjemallit:
 • 1. Kuva kopioitu luvatta kuvagalleriasta, tms. sivustolta. Kuvarosvous, mallikirje 1 (word-pohja). Kuvarosvous, mallikirje 2 (word-pohja).
 • 2. Kuvan käytöstä on kuvaajan ja julkaisijan välinen kuvan käyttösopimus, mutta kuvaa on rajattu tai muokattu sopimuksen vastaisesti. Sopimuksen vastainen kuvan käyttö 1 (word-pohja). Sopimuksen vastainen kuvan käyttö 2 (word-pohja).
 • 3. Kuvaajan nimeä ei ole mainittu Tekijänoikeuslain 3 § edellyttämällä tavalla. Tällöin kyseessä on ns. isyysoikeudenloukkaus. Kuvaajan nimea ei mainittu 1 (word-pohja).

Jyväskylä, Hannes Heikuran valokuvia Jyväskylän taidemuseon syyskauden päänäyttelyssä. Valon ja varjon mestarin valokuvien pääosassa ovat elämä ja ihmiset, kulkijat kaupungin kaduilla - ja yksinäisyys. Hannes Heikuralle hänen kuvaamansa todellisuus on avautunut maailmana, missä ihmiset kulkevat toistensa ohi. Taiteilija esittelee näyttelyn yleisölle teehetkessä perjantaina 19.9. klo 16.30–17.30. 19.9.–30.11.2014 Jyväskylän taidemuseo.

 • Näyttely koostuu kahdesta mustavalkoisesta sarjasta Dark Zone (Hämärä Vyöhyke, 2011) ja We Walk Alone (Kuljemme Yksin, 2013).
 • Hannes Heikura (s. 1958 Karvia) on tehnyt mittavan uran kuvajournalistina. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistelee trilogian kolmatta osaa. Värillinen END OF THE ROAD saa ensiesityksensä Helsingissä syksyllä 2015.

Rajala blogi, Kuvakulmia, Yksi kuva – monta versiota, 7.9.2014. Kiitos kaikille, jotka ottivat viimeviikkoisen haasteen vastaan. Kuvankäsittelyt esillä.

Yle Uutiset, Kotimaa, Viikonlopuksi runsaita revontulia eteläiseen Suomeen? 11.9.2014. Suomen eteläosissa saatetaan nähdä tulevina öinä lukuisia revontulia. Ilmiö voi kestää kolmesta neljään päivään, arvioi alaskalainen Fairbanksin yliopisto.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Popular Photography, Your Best Shot Photo Gallery: August 2014. Lukijoiden kuvia.

Digitalcameraworld.com, How well do you know your Nikon camera? Take our quiz and find out. 11 kysymystä, oikean vastauksen saa heti tietää.

Thephotoargus.com, A Detailed Guide to Photographing Fall Foliage. Vaihteeksi ruskakuvaukseen ohjeita. Merkkejä ruskasta on Suomessa näkyvissä.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Guide To Capturing Better City Skyline Shots.

Photo.net, The September Monthly Project. Syyskuun projektin aiheena on heijastukset.

IR.

Qz.com, Apple used trick photography to make the new iPhones look thinner.

Luminous Landscape, Robb Williamson, Upgrading to the Leaf Credo 80. Edelleen keskikoon kameroista.

The Online Photographer, At Long Last Canon. Canonin uusi ohut pancake.

The-digital-picture.com, Check Out the CDLC Field of View Comparator Tool. Näyttää havainnollisesti eri polttovälit.

The-digital-picture.com, Zeiss Otus 85mm f/1.4 Lens Review. Kaikkein paras, mitä tässä 85mm:n luokassa voi ostaa. Kaksi asiaa: kallis ostaa, manuaalitarkennus. $4.490. Paino 1.2 kg, filtterikierre 86mm. Iso. Kamera Canon EOS 5D Mark III. Tarkennusrengas pyörii 265 astetta. Objektiivissa DOF-merkinnät. Jalusta + LiveView + 10-kertainen suurennus: tarkennus onnistui melkein joka kerta 100%:sti. Luontokuvaajat ostavat kaksi, kolmekin kertaa kalliimpia objektiiveja. Eikö potrettikuvien kohteena oleva ihminen ole arvokkaampi kuin luontokappale... Näin voisi perustella kuvaaja Zeissin ostoa...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Vastavalosuoja......pohdintaa (Optiikka). Vastavalosuoja on tietty vähän turha ja ikävä roudattava mutta kuitenkin niin tarpeellinen ja joskus ihan välttämätön härpäke. Laseissahan tuo on mukana kun ne hommaa mutta ainakin itsellä on ollut tilanteita, että kuvauspaikalla on huomannut sen olevan kotona tai siinä toisessa kassissa joka onkin autossa eikä tässä.
 • Ei metsää puilta näy / Johonkin se on raja vedettävä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ratapiha (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Terva-Toppilan saunamaailman pihasta.

Yle Uutiset, Luonto, Maailmalla tunnetut karhunpennut tulivat vaatimaan kuvauspalkkioita. Tanssivista karhunpennuistaan tunnetuksi tullut sotkamolainen harrastajakuvaaja Valtteri Mulkahainen on jälleen saanut ikuistettua kuviinsa uusia, leikkiviä karhunpentuja.

Valokuvatorstai, 335. Haaste. 11.9.2014. "PYÖREÄ".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Sleeping with the Devil:’ Photos Capture a Struggle Between Big Oil and the Native Populations of Alberta. Kanada.

Digital Photography School, High Speed Sync Versus a Neutral Density Filter to Overcome Bright Sunlight in Portraits.

Digitalcameraworld.com, DIY Photography Hacks: how to make a clamp to direct off-camera flash.

Fujilta uutta.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, City Photo Project - Shop Signs & Window Displays.

Illustratedphotography.net, Aperture and Depth of Field. Nämä asiat pitäisi olla selkäytimessä. Mutta ovatko.

Dpreview.com, Ricoh surfs into action camera market with WG-M1. Hyvin erikoinen design. Pieni. GoPro:lle kilpailija. 14 megapikseliä, 10 m vedenpitävä. Kestää pudotuksen 2 m korkeudelta. 160 astetta. 1.5 tuuman lcd-näyttö. Wi-Fi, 1080/30p. Ensi kuussa myyntiin, $299.95.

Fotosidan.se, Bildradion 88: Den talande tomheten. Kesto 58:02.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lightroom, varmuuskopion palautus (Kuvankäsittely). Minulla on Ulkoisella levyllä LR:n tietokannan varmuuskopio "Lightroom 5 Catalog" kansiossa "2014-08-18- 1154". Nyt tuo kopio tulisi palauttaa.
 • Edullinen softbox (Digikuvaus). Uusin viesti.
 • Nikon D610 sopivat objektiivit (Järjestelmädigit). Sigmalla on DG lyhenne joka sopii tähän runkoon ja Nikon D ilmeisesti sopii, mutta mitä muita lyhenteitä on jotka sopivat tähän runkoon?
 • Kuutehdas (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mistä se kuu ilmestyy taivaalle. Tänään mulle selvisi. Savonlinnassa on tehdas josta lähtee suuri putki taivaalle. Sieltä se sinne illalla pulpahtaa.
 • Oulua ilmasta nähtynä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Heinäkuun loppupuolella pääsin kokeilemaan ilmakuvausta ekaa kertaa.
 • Tähtisateenkaari (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Suomalainenmaisema.fi. Suomalainen maisema -kirjasarja koostuu neljästä osasta: Järvien Suomi, Saaristo, Lappi ja Suomen 100-vuotis syntymäpäivien kunniaksi ilmestyy vielä juhlakirja. Ensimmäinen kirja Järvien Suomi julkaistaan syksyllä 2014 ja esitellään Frankfurtin kirjamessuilla lokakuussa, jolloin Suomi on maailman suurimpien kirjamessujen teemamaa.

Sourander.com. Uusitut sivut, sopivat myös mobiililaitteille. Lyhytanimaatio Nothing Occured muun muassa. Vaha-animaatio on kuvattu Nikon D700:lla ja muutamalla Nikonin sekä Sigman kiinteäpolttovälisellä objektiivilla. Kuvaukset kestivät 100 tuntia, sisältäen mm. valaisun mutta poislukien suurimman osan lavasteiden ja muun valmistuksesta. Uusittu freelance-portfolio, uusi Kouvolan Sanomat 2014 -portfolio ym.

Voice.fi, Mitä tapahtui, kun monirotuinen nainen photoshopattiin 18 maassa – katso. Puoliksi musta, puoliksi aasialainen nainen lähetti kuvansa muokattavaksi maailmalle.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Tmi Johanna Komu, Studio Joko Kuva, Järvenpää. Etsitään useampaa valokuvaaja studioll Järvenpäähän. Ainoana vaatimuksena yrittäjyys.

Työpaikan osoite Sibeliuksenkatu 8, 04400 JÄRVENPÄÄ
Työ alkaa 01.10.2014, Sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö
Työn kesto 6 - 12 kk, Sopimuksen mukaan
Haku päättyy 10.10.2014

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Ultimate Food Diary: Photographer Captures Every Single Thing He Eats for an Entire Year. Eipä ole kyse mistään terveysruoista. Kannattaisikohan valokuvaajan syödä vähän terveellisemmin...

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Live View: 7 Do’s and 3 absolute Don’ts every photographer should remember.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, How to Avoid 6 Online Photography Portfolio Mistakes. #5: pelkät kuvat eivät riitä, pitää olla myös tekstiä.

IR.

ePhotozine.com.

Popular Photography, A Brief History of Photokina: The World's Biggest Camera Tradeshow.

Photo.net, Tamron 14-150mm f/3.5-5.8 Di III Zoom Lens for Micro Four Thirds Review. Micro 4/3 -systeemin objektiivi, Tamronin ensimmäinen tätä lajia. Polttovälivastaavuus 28-300mm. Pienikokoinen ja kevyt. Ei mitenkään edullinen, mutta samaa luokkaa kuin Olympuksen ja Panasonicin omat mallit. Suomen hinta on n. 450 euroa.

Fotosidan.se, TEST: Telezoomar 70–200 mm. Testit tehty täyskennoisella.

 • Canon EF 70–200/4L USM, arvosana 3,8
 • Canon EF 70–200/4L IS USM, arvosana 4,0
 • Canon EF 70–200/2,8L USM, arvosana 3,9
 • Canon EF 70–200/2,8L IS II USM, arvosana 4,3
 • Nikon AF-S 70–200/4G ED VR, arvosana 3,9
 • Nikon AF-S 70–200/2,8G ED VR II, arvosana 4,3
 • Sigma EX 70–200/2,8 APO DG HSM OS, arvosana 3,6
 • Tamron AF SP 70–200/2,8 Di VC USD, arvosana 3,9

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kulttuuri, arvio, Riitta Päiväläisen valokuvien luonto puhuu monella äänellä. Valokuvataiteilija Riitta Päiväläisen (s. 1969) teokset perustuvat yksinkertaiseen reseptiin. Hän rakentaa metsäiseen luontoon eräänlaisia paikkaan sidottuja veistoksia tai installaatioita. Hänen pääasiallinen materiaalinsa ovat pitkät ja kapeat kangasnauhat, jotka hän mutkikkaina sidoksina pingottaa puusta puuhun ja oksasta oksaan, laskostaa purojen poikki ja kokoaa sykkyräisiksi pesiksi.

 • River Notes. Riitta Päiväläisen valokuvia 14. 9. saakka Korjaamo Galleriassa (Töölönkatu 51 B). Ma–pe 9–19, la–su 11–17.

Iiro Rautiainen, Pop Up -valokuvausstudio, 31.8.2014. ...Me päätettiin kokeilla kavereiden kanssa, että kuinka Rovaniemeläiset suhtautuisi tähän ja suunnattiin kamoinemme kadulle säikyttelemään paikallisia jätskin syöjiä! Alla muutama esimerkkikuva, loput siistillä behind the scenes -videolla!!

Mattispagetti.pictures.fi, Kalvot puhki ja kuvaamaan, 10.7.2014. Kotoa löytyi sakset,kuminauhaa, pakastepussi sekä eri väsiriä tusseja. Omat tussini olivat kuitenkin niin haalean sävyisiä, joten en päässyt niiden avulla tähän haluamaani värimaailmaan. Päätin siis soveltaa hieman ja kokeilla millaista jälkeä syntyy kun linssin eteen laitettuun muovipussiin tehdään tarkennusta helpottamaan pieni reikä.

HS, Sielu ja ruumis. Kuukausiliitteen sarja. Miten julkisuuden henkilöt ovat sinut vartalonsa kanssa. Eri kuvaajia. Mustavalkokuvia. Hyvällä maulla otettuja alastonkuvia.

Muropaketti.com, Dell esitteli maailman ensimmäisen 5K UHD (5120 x 2880) -näytön, 5.9.2014. Nyt esitelty näyttö on Dellin tuleva erityisesti yrityskäyttöön suunnattu 27-tuumainen 5120x2880-resoluutiolla varustettu UltraSharp 27 Ultra HD 5K -malli. (Siis mitä...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

IR.

ePhotozine.com, 9 Top Tips For Better Bridge Photography.

The Online Photographer, Vivian Maier Battle Royale. Nyt selvitellään perin pohjin mahdolliset tekijänoikeuksien haltijat.

Pdnonline.com, Robert Frerck on How to Track Down Copyright Infringements in Textbooks. Voitti oikeusjutun kustantajaa vastaan.

Photographyblog.com, Adobe Updates Creative Cloud, Adobe Anywhere. Lehdistötiedote.

 

08.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Jukan kuvat.

 • Punarinta isoilla ISOilla! 1.9.2014. Ei ole hirveästi tullut nyt kuvattua, mutta laitoin nämä alla olevat, koska kokeilin hämärässä 1D3:sen kohinansietoa ISO6400:lla eli korkeimmalla ISO-herkkyydellä mitä tästä irti saa. Yllätyin kyllä kovasti miten nättiä jälkeä tekee, 7D:llä voi kohta heittää vesilintua :D Samalla tuli testattua uutta Tamronin 150-600mm telezoomia, sekin tekee nättiä jälkeä.
 • Kesän kuvailuja, 6.8.2014.

Saukki.com.

 • Testissä: Tamron SP 150-600mm Di VC USD, 6.9.2014. Tamronin paketti tuntui kevyeltä. Ihmettelin, että miten täällä voisi muka olla kuudensadan millimetrin edestä lasia. Mutta sellainen sieltä paketista kuitenkin löytyi. Paketista paljastui uusi tyylikkäästi muotoiltu Tamron. Ulkoasu on hieman muuttunut edellisiin Tamroneihini verrattuna. Tarkennus ja zoomausrenkaiden grippi on muotoiltu eri tavalla ja tuntuu pitävän paremmin, kuin vanhoissa Tamroneissa.
  • ...Kuvanlaatu on todella hyvä. Tämä uusi Tamron piirtää miellyttävämpää jälkeä kuin 70-300 millinen. Jopa 600 milliin zoomattuna kuvat ovat teräviä. Eikä tarvitse rajailla niin paljon, koska croppikennoisessa tämän polttoväli vastaa 900 milliä.
 • Uusi Tamron saapui lopultakin, 21.8.2014. IMG_5782 Tilasin helmikuussa tämän uuden Tamron SP 150-600mm f 5-6.3 Di VC USD zoomin. Toimitus oli hieman pitkissä kantimissa ja se saapui vasta tänään.
 • Pikkusalamalla auringonvalossa, 22.7.2014. Tulipa kokeiltua salamakuvausta keskipäivän auringonvalossa. Päävalona käytin Nissin D1622 MKII varjon läpi ammuttuna ja aurinko toimi korkovalona.

Remonen.fi

 • AK-G & GLS, 3.9.2014. Tarvaspää, Espoo. Hvitträsk, Kirkkonummi.
 • Kasvit maalla, 29.8.2014. Mulla on joku fiksaatio ”kelluviin” kukkakuviin: lyhyellä terävyysalueella kuva kukasta pääosin suoraan ylhäältä niin, että taustalla oleva aluskasvisto muodostaa tasaisen (vihreän) maton, jonka päällä itse kukka sitten ”kelluu” terävänä. Paras objektiivi tällaisiin kuviin on joku makro. Yleensä minulla on matkassa Nikonin 200-millinen, mutta tällä kertaa otin 105-millisen. Se sopikin tähän tilanteeseen paremmin antaen mahdollisuuden kuvata hieman lähempää. 200-millinen vaatii sen verran tilaa ympärilleen, ettei suoraan ylhäältä päin kuvaaminen onnistu.

Valokuvaviestinnän Instituutti VaVi, blogi.

 • World Press Photo – miten kuvia voi katsoa? 5.9.2014. Näyttely on saanut julkisuutta mediassa ja se on herättänyt keskustelua. Itse kävin katselemassa kuvia kahteen kertaan ja olin yllättynyt siitä ihmismäärästä, joka paikalla oli molemmilla kerroilla. Ja ihmiset todella katsoivat kuvia, pysähtyivät niiden eteen.
  • (Samoja kokemuksia. Välillä tuli kyllä sellainen olo, että kuvatekstillä oli enemmän merkitystä kuin itse kuvalla. Ja nähtävästi tulostustekniikasta ja ripustuksesta johtuen kuvat eivät vaikuttaneet samalla lailla kuin gallerian valkoisella seinällä... Tämä erityisesti mv-kuvien osalta...).
 • Viimeiset POSE -kirjan kuvaukset tehty, 10.8.2014. Kaksi making of -videota.

Photo.net, foorumi.

Digital Photogaraphy School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, Tips On Shooting Graphically In The Landscape & In Towns.

Luminous Landscape, Andy Biggs, Why Medium Format Digital?

Earthboundlight.com, The Good and Bad of Nikon's Software for Android and iOS, 7.9.2014. Muutama softapoiminta. Nikon, Android ja iOS. Mitä hyvää, mitä pahaa.

 • Nikon Image Space
 • Manual Viewer 2
 • WirelessMobileUtility

Fotosidan.se, Irving Penn visas i Stockholm. 26.9.2014 asti, Åmells konsthandel, Tukholma.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mokat (Sana on melkein vapaa). Uusimmat.
 • Millä te katsotte kuvia? (Kuvaus yleinen). Tulipa vaan mieleeni, kun asensin telkkarin (1920x1080) hetkeksi tietokoneen näytöksi ja 6M pixelin pokkarin kuvat näyttävät ihan loistavilta. :) Mihin te käytätte noita otettuja kuvianne ja mikä on se todellinen tarve kuvien laadulle?
 • Samyang 14/2.8 FAIL (Sony E-mount) (Optiikka). Onko kellään muulla käytössä Samyang 14/2.8 objektiivia Sony E-mountille? Mulla lojui käyttämättömänä yksi ja kun ei kukaan ollut siitä kiinnostunut (onneksi) niin päätin käydä kuvaamassa sillä...
 • Ballistiikasta kiinnostuneille kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). hrKuulapaa:n uusimmat.

Yle Uutiset, Ulkomaat, Karjalan laulumailla 2000-luvulla – kuvagalleria. Moni suomalainen on bussimatkaillut Venäjälle, Vienan Karjalaan etsimään juuriaan tai kurkistaakseen karjalaiseen kulttuuriin. Nyt Karjalassa toivotaan, että lähimetsien retkeilureitistöjen rakentaminen toisi yhä useamman suomalaisen kylään entisille laulumaille. 26 kuvaa.

HS, Parhaita lehtikuvia esillä keskiviikkoon saakka. Lehtikuvien World Press Photo -näyttelyn Helsingin Sanomatalossa on nähnyt jo arviolta 30 000 katsojaa. "Näin voi reilusti sanoa ovilaskurien perusteella, vaikka kaikki talossa kävijät eivät olisikaan tutustuneet näyttelyyn", palvelupäällikkö Raija Seilonen kertoo.

Älypuhelimista.

Fin.afterdawn.com, Googlen älylasien myynti alkoi Play-verkkokaupassa. Glass-lasit ovat edelleen julkisessa beta-testauksessa, minkä takia innokkaimmat testaajat joutuvat maksamaan niistä edelleen suolaisen hinnan (1500 dollaria). Play-verkkokaupasta voi ostaa itse Explorer-lasien lisäksi myös erilaisia Glass-yhteensopivia lisäosia, kuten kehyksiä (225 dollaria, neljä erilaista mallia), aurinkolaseja (150 dollaria, neljä erilaista mallia) sekä kuulokkeet (85 dollaria). Ei kuitenkaan Suomessa. Google on luvannut lasien kuluttajaversion (hinta selvästi alle 1500 dollarin) tulevan myyntiin vuoden 2014 aikana.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, A layman’s guide to Live View on a DSLR. Suora katselu, reaaliaikanäkymä jne.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, How One Magazine Strives for Gender Balance in Assignments.

ePhotozine.com, Photographic Buildings And Locations In Britain.

Cpn.canon-europe.com, Flash: Wireless flash. Aika perusteellinen selvitys Canonin edistyksellisestä salamasysteemistä.

Dpreview.com.

Kamera & Bild, Sony Cybershot RX100-III – med eller utan sökare. Ensimmäistä kertaa tässä sarjassa elektroninen etsin (1.440.000 pistettä, säädettävä diopteri). Uutta myös sisäänrakennettu salama. Sama sensori, 20 megapikseliä. Kiinteä objektiivi 24-70mm, valovoima f1.8 - f2.8. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 1.288.800 pistettä. Pienikokoinen. Paino 290 g. Yksillä akuilla ottaa 320 kuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kosisivujen perustaminen (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusia viestejä.
 • Canon 600D ja valkotasapainon säätäminen (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Voisiko joku kertoa selkeästi miten säädän kamerani valkotasapainon, ettei kuvien valkoiset kohdat olisi harmaita, sinertäviä ja mitähän muita värejä kuviin nyt olikaan tullut. Kuvaan AV asetuksilla ja luonnonvalossa (sisällä). Valkoiset tapetit on yleensä ihan jotain muuta, kuin valkoiset.
 • Korjasin valokuvausurani pahimman mokan (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Joskus kun luovuin ekasta digijärkkäristäni D200 myin myös laseja pois. Pahin moka jonka häpemisen juuri lopetin oli se kun myin täällä Nikonin 35-70 2.8D lasin.
 • Sigma 150-600mm f/5-6.3 OS DG HSM (Optiikka).
 • Karkki aalto (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tällasta testailua ja kontrasti kikkailua...
 • Hiroshima genbaku doomu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hiroshima Atomic Bomb Dome.
 • kuvakulma (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Licht und Schatten (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Jouko Keski-Säntti, Panasonic GX7: elektoninen etsin, 1.8.2014. Elektroninen etsin tulee ennemmin tai myöhemmin korvaamaan optisen etsimen melkein kaikissa etsimellä varustetuissa kameroissa. Panasonicin elektroninen etsin on ensikosketukseni tähän uuteen ja jännittävään teknologiaan.

Second Hand Photo. In English. Suomalainen. Stylistic Devices or Post Processing Sins? 19.8.2014. This summer my photography has been almost totally digital. Some with my Olympus E-PM1, and a lot with my Nokia 1020 as well. I’ve started uploading pictures to Instagram, too.

Nyt.fi, Rakas Helsinki, näytät upealta ilmasta. Helsinki linnun silmin.

 • HS, Näin Helsinki linnun silmin -videot tehtiin. Helsinki linnun silmin -videot ja -valokuvat on kuvattu radio-ohjattavien moniroottorikopterien avulla. Perinteisiin polttomoottorilla toimiviin radio-ohjattaviin helikoptereihin verrattuna uusilla multiroottorikoptereilla lentäminen on huomattavasti helpompaa, hiljaisempaa ja turvallisempaa. Kommentti: "Monipuolisilla ja jutussa mainituilla, lähtöpisteeseen paluun automatiikoilla varustettuja moniroottorikoptereita saa nykyään jo noin 200 eurolla....".

Älypuhelimista.

Aamulehti, Mies kuvasi pukukopissa ollutta naista – Oikeus vapautti syytetyn yllättävästä syystä. Käräjäoikeuden vapauttava päätös perustui kuitenkin siihen, että uhri näki puhelimen. Ruotsissa astui vuosi sitten kesällä voimaan uusi laki, jonka mukaan kuvaaminen on kiellettyä, jos se tapahtuu salassa. Oikeuden mukaan mies ei kuvannut naista salaa, koska nainen huomasi teon.

Tivi.fi, Syyte: Microsoft unohti tekijänoikeudet. Microsoft toi Bing-hakukoneeseensa äskettäin uuden ominaisuuden nimeltä Bing Image Widget. Sen avulla nettisivujen ylläpitäjät voivat luoda sivuilleen kuvaseinän Bingin löytämistä kuvista.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 55 Beautiful Flower Pictures for Your Inspiration. 55 kukkakuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Pdnonline.com, Photographers Settle Copyright Suit Against Google. But On What Terms? Vuonna 2010 käynnistynyt oikeusjuttu Google Booksin mahdollisista tekijänoikeusrikoksista on melkoisessa hiljaisuudessa saanut päätöksensä.

Digital Photography School, Black and White Portraits a Set of Images to Admire.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The-digital-picture.com.

ePhotozine.com.

Time LightBox, When Amateur Photographers Make the Front Page. Monet ammattikuvaajat uskovat, että halvat kamerakännykät ja järjestelmädigit ja sosiaalinen media ovat aiheuttaneet töiden vähentymisen. Mutta ovatko amatöörikuvaajat syyllisiä tähän kehitykseen. Jutun mukaan amatöörit eivät ole täyttäneet mediaa kuvillaan. Amatöörien kuvia lehdistölle myyvät yritykset eivät ole menestyneet ollenkaan. Lehdet hankkivat edelleen kuvansa kuvatoimistojen kautta. Ammattikuvaajien kriisiä eivät ole aiheuttaneet amatöörikuvaajat, vaan mediaorganisaatioiden siirtyminen isojen konglomeraattien omistukseen. Tuottavuus on noussut aiempaa merkittävään osaan. Näin siis tämän artikkelin mukaan.

IR, Firmware Friday: Blackmagic, Canon, Pentax, Sigma and Sony updates add features, fix bugs.

Dpreview.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.09.2014   (linkki)

Huang Yiming: Hainanin lohtunaiset
Kuva: Huang Yiming30.11.2014 asti

Näyttely kertoo sotilaiden viihdykkeiksi pakotettujen naisten tarinan Japanin ja Kiinan välisen sodan aikana 1937-45.

Kasarmeille pakotetut naiset jäivät sodan jälkeen yksin häpeänsä ja kärsimyksensä kanssa. Valokuvaaja Huang Yiming kiinnostui heidän kohtalostaan ja halusi nostaa sen valokuvillaan uudelleen esiin.

Huang Yiming on China Daily Hainanin osaston päätoimittaja, kirjeenvaihtaja ja valokuvaaja. Hän toimii myös Hainan valokuvaajien yhdistyksen puheenjohtajana.

Jukka Male Museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B (2. kerros), Helsinki
ma-su klo 9–21

Digicamera.netin Foorumilta:

Journalisti 10/2014, 4.9.2014.

 • Artikkelit, Videot pyörimään. Aamulehden verkkoliiketoiminnan kehitysjohtaja Seppo Roth, miksi alueellinen lehti tekee videoita?
 • Kolumnit, Kari Kuukka, Kosketeltava journalismi. Paras esimerkki tällaisesta kerronnasta lienee National Geographic, jossa valokuvat, videot, animoidut grafiikat ja hienosti kirjoitetut tekstit ovat hallitussa tasapainossa, suoraan tabletille suunnitellussa muodossa. Ei mitään yritystä tehdä ”näköislehteä” tai imitoida televisiota. Kokonaisuutta on alunperin lähdetty tekemään kosketusnäytölle, siihen oikeasti panostaen ja uskoen.
 • Palstat, Kuvaviesti, Yksinäinen mies raskaassa lajissa. Ilman kikkailua. Vesa-Matti Väärän ottama sukelluskuva uimari Matti Mattssonista julkaistiin Helsingin Sanomien urheilusivuilla 16. elokuuta 2014.

Suomen Kuvalehti, Kulttuuri, Mitä Instagram meille tekee?

Suomen Journalistiliitto.

Kainuun Sanomat, Näin karhunpennut leikkivät. Sotkamolaisen luontokuvaajan Valtteri Mulkahaisen Leikkivät karhut -valokuvanäyttely on avattu Sotkamon kirjaston alasalissa. Uusissa kuvissaan Mulkahainen esittelee kesäkuun alussa Suomussalmella kuvaamiaan karhunpentuja leikkiensä keskellä.

Tekniikan Maailma, Sonyn linssikameramallisto kehittyy ja laajenee. Sony linssikameroissa erilaisten kuvaustilanteiden hallittavuus yhdistyy älypuhelimen tuomaan kuvaamisen välittömyyteen ja otosten jakamisen helppouteen. Sony julkisti IFA-messuilla kaksi uutta linssikameraa ja niitä tukevia lisälaitteita sekä ohjelmistopäivityksiä. Linssikamera kiinnitetään älypuhelimen taakse, missä sitä hallitaan puhelimen kosketusnäytöltä wlan-yhteyden kautta. Mikäli puhelin tukee nfc-tekniikkaa, yhdistäminen onnistuu kevyellä kosketuksella. Lokakuussa myyntiin tuleva Sony ILCE-QX1 maksaa noin 310 euroa. Sony DSC-QX30 maksaa noin 310 euroa, ja sitä odotetaan kauppoihin lokakuussa.

Älypuhelimista.

 • Digitoday.fi, IPhone 6 ei vielä julki – ja ihmiset jonottavat silti.
 • Mobiili.fi, Ensitunnelmat uusista Lumioista – Paljon hyvää, mutta ei mitään ihmeellistä. Nokia Lumia 830 oli Lumia 930:aa käyttäneenä tuttu kokemus. Fyysisesti ja ulkonäöltään lähes vastaava laite on edelleen todella jämäkkä, vaikka takakuori onkin irtoavaa sorttia. Kyseessä on selvästi Lumia 930:n pikkusisko tai pikkuveli. Lumia 735/730:sta tulee samantien mieleen pari vuotta sitten julkistettu Lumia 920. Lähes samankokoinen laite on muotoilultaan pyöreähkö, joka takaa, että laitetta on mukava pitää kädessä.
 • HS, testi, Uutuuskännykkä ei säiky vesipesua tai uima-allasta. Iso, tehokas ja käytännöllinen. Sonyn lippulaivapuhelin Xperia Z2 on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Sonyn ehdoton vahvuus on loistava, 20 megapikselin kamera. Se toimii erinomaisesti myös hämärässä kuvatessa. Videokuvaus onnistuu tavallista teräväpiirtoa tarkemmalla ultrateräväpiirtotarkkuudella. Tarkemmasta videosta on iloa jo nyt, mutta erityisen hyvää se lupaa laitteen elinkaarta ajatellen. Sony Xperia Z2 Android-älypuhelin 600 e.
 • Digitoday.fi, Tutustuimme "selfie-puhelin" Lumia 735:een – muovikuori piilottelee yllätyksiä. Järeällä kakkoskameralla varustetun Lumia 735:ssa on tingitty kamerapainikkeesta, muttei valotusominaisuuksista tai akun irrotettavuudesta. Kotelossa piilee pieni yllätys: sen saa nimittäin vääntämällä auki. Puhelimen sisältä paljastuu sim- ja sd-korttipaikan lisäksi iloinen yllätys, irrotettava akku. Muistaako joku vielä ajan, kun ne olivat normi eikä poikkeus?
 • Puhelinvertailu.com, Microsoft paljasti Lumia-uutuuksia: Lumia Denim -päivitys sekä uudet kamera-Lumiat.
 • Puhelinvertailu.com, Uusi alle satasen Lumia saapuu Suomessa myyntiin. Heinäkuussa esitelty Lumia 530 on saapumassa ensi viikolla kauppoihin Suomessa. Erittäin suositun Lumia 520:n seuraaja maksaa vain 89 euroa, mutta tarjoaa uutta Windows Phone 8.1 -kokemusta.
 • Taskumuro.com, Uusin Lumia-ohjelmistopäivitys on nimeltään Denim. Uusien Lumia 830-, 730- ja 735-puhelimiensa yhteydessä Microsoft julkisti myös Lumia-puhelimille yksioikeudella tulevan Lumia Denim -päivityksen, joka tuo uusia ominaisuuksia Windows Phone 8.1 Update 1 -käyttöjärjestelmäpäivityksen kylkeen.
 • Taskumuro.com, HTC julkaisi 64-bittisen Desire 820 -älypuhelimen. HTC Desire 820 rakentuu 5,5 tuumaisen 1280x720-pikselin näytön ympärille. HTC on keskittynyt Desire 820:lla monien muiden tapaan selfie-kuvien parantamiseen. Puhelimen etukamera on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä ja takakamera 13 megapikseliä. Puhelin tulee myyntiin syyskuun aikana, mutta sen hintatasosta ei ole vielä tietoa.

Taloussanomat, Siirtyvätkö kuvasi puhelimesta pilveen? Näin tarkistat. Suuri osa älypuhelimista ottaa kameran kuvista automaattisesti varmuuskopiot pilveen, sillä puhelinta käyttöön ottaessaan useimmat klikkailevat kaikkiin puhelimen esittämiin kysymyksiin kiltisti "kyllä". iOS 7 (Apple iPhone 4s). Windows Phone 8.1 (Lumia 930). Android 4.2 (OnePlus One).

TE-palvelut, Freelancer - valokuvaaja, Faor Oy / Jesper Junior, Helsinki. Jesper Junior on suomalainen lastenvaatteisiin erikoistunut liikeketju. Haetaan freelancer - valokuvaajaa Tehtävänä on kuvata tuotteita tasokuvauksena verkkokauppaan. Edellytys kokemusta kaupallisesta vaatekuvauksesta.

Työpaikan osoite 00580 HELSINKI
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 18.09.2014

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 6 pro tips for making DSLR videos you’d actually want to share.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography.

The Online Darkroom, Is Vivian Maier over-rated? Kuvat ja kuvaajasta kerrottu tarina pitäisi pystyä erottamaan toisistaan. 150.000 negatiivia, hm. Kahdeksan rullaa 120 filmiä joka viikko 30 vuoden ajan. Miten rahatkaan riittivät.

Luminous Landscape, Michael Reichmann, Pentax 645z – In-Depth Review. Huhtikuun alusta 2014 käyttökokemusta

Kamera & Bild, Smygfotograf friades i rätten. Ruotsissa uuden lain tulkintaa (Suomessa vastaava laki ollut jo vuosia voimassa). Nuorta naista kuvattiin puolipukeisena pukeutumiskopissa. Kännykkäkamera työnnettiin koppiin ja kuvattiin. Raastuvanoikeus vapautti syytetyn, sillä laissa mainitaan "salassa tapahtuva kuvaaminen". Nainenhan näki kännykkämeran... Hm.

Kamera & Bild, Anders Petersen: ”Jag tycker om människor”. 45 vuoden ura takana. Tänään aukeaa näyttely, Fotografiska, Tukholma.

Fotosidan.se, TEST: Canon Powershot G1 X Mark II. Canonin kompaktidigien lippulaivamalli testissä.

Fotosidan.se, Jonna Bergström vann SM i uv-foto igen. VA-kuvat.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuvien backupit (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Uusin viesti: "Kiitoksia kaikille vinkeistä. Kokeilin ekana MS ToySync 2.1, ja se toimii just niinkuin halusinkin, ja on älyttömän helppokäyttöinen. Tällä mennään!"
 • MAC ei tunnista Lumix LX7:llä alustettua SanDisk SD-korttia (Muut merkit).
 • Aloittelevan kuvaajan galleria, rakentavaa kritiikkiä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Laitoin nyt tänään Flickr gallerian itselleni jotta saa näyttää aikaansaannoksia sukulaisille ja jakaa netissä eri forumeilla asiaanvihkiytyneiden parissa. Haluaisinkin siis että katsotte nuo muutamat kuvat läpi ja kerrotte tänne tai tuonne huomaako tekniikassa jotain ongelmia, asetuksissa tai jos itse tekisitte jotain toisin. ...
 • TEEMA: auto / prätkäkuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

HS, Helsingin Sanomat ja Meeri Koutaniemi voittivat arvostetun Visa pour L'Image -kisan Ranskassa. Valokuvaaja Meeri Koutaniemen (s. 1987) Helsingin Sanomissa julkaistu kuvareportaasi on voittanut Daily Press -sarjan Visa pour L'Image -festivaalilla Ranskan Perpignanissa. 8 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin Koutaniemelle kuvasarjasta kahden maasai-heimoon kuuluvan teinitytön ympärileikkauksesta.

Pallopanoraamablogi. Poimintoja.

 • Sahara Open Air, Siilinjärven paras metallifestari, 31.8.2014. Kamarunkkaan sen verran viel tähän postauksen loppuun että pakko kehua tuota Sigma 180-millistä vakaajamakroa. Tarkenus napsahti luotettavasti kohdilleen ja kuvat ovat todella herkullisen näköisiä täydellä aukolla. Linssiheijastushäröilyjä ei juuri näy vaikka kuvasin pääosan ajasta suoraan stagevaloja päin. Viiskauttaviis.
 • Night of the tuhnureponen (viikon panoraama #35), 30.8.2014. Lötköjen yö, ehkä paras suomennettu elokuvan nimi ikinä. Tällä heikosti kantavalla aasinsillalla päästäänkin sitten viime yö revontuliin, jotka koristivat taivaita jopa viidentoista minuutin ajan. Sitten vyöryivät pilvet päälle ja kuvaamiset olivat siltä illalta siinä.
 • Filmisimulointi Raw Therapeella, 27.8.2014.
 • Superhype(r)megakuu, 11.8.2014. Noniin, siellä se nyt on. Mollukka, isokin mukamas, puoliksi pilvien takana. Lankesin hypeen.
 • Sigma APO Macro 180mm F2.8 EX DG OS HSM -objektiivin Lensfun-kalibroinnin tulos, 9.8.2014. Tällä kertaa testipenkkiin pääsi Sigman 180-millinen kuvanvakaajalla ja lyhennekeitolla jalostettu makro-objektiivi. Oikeastaan geometrisiä vääristymiä on niin vähän että Huginin objektiivimallia visualisoiva käyrä oli kokolailla suora kahta pikseliä lukuunottamatta.
 • HDR DNG käytännön panoraamahommissa, 8.8.2014.
 • Nyt otti ohranen (viikon panoraama #30), 28.7.2014. Tämän viikon panoraama käsittelee - yllätys, yllätys - valaisevia yöpilviä. Minkäs minä sille voin että on ollut jo kolmenä yönä taivaan täydeltä sinisenhohteista makeaa.
 • Hattaramaisemia, 24.7.2014. Mikä on imelää ja pumpulimaista? Hattara. Samaa voisi sanoa viime yön maisemakuvista kun teimme oikein joukolla pienen ekskursion Aappolaan (taas).
 • Yöpilvikausi avautui kunnon rytinällä, 22.7.2014. Taas on aika sen, nimittäin yötaivaalla loistavien sinertävien pilvien. Tänä vuonna yöpilvisesonki on avautunut noin viikkoa tavallista aikaisemmin viime vuosiin verrattuna.

Vuoden Luontokuva 2014. Festivaalit pidetään Kulttuuritalossa 18.10.2014 klo 12:00-20.30. Tilaisuuden juontaa Suomen Luonnonsuojeluliiton äskettäin palkitsema Minna Pyykkö. Ennen klo 14 alkavaa gaalaa näytetään salissa satoja semifinalistikuvia.

 • Gaala huipentuu Vuoden 2014 luontokuvan julkistukseen. Myös kaikki 40 palkittua kilpailukuvaa, mukaan lukien Jäsenistön kunniamaininta -äänestyksessä menestyneet kuvat, julkistetaan ensi kertaa vasta gaalassa.
 • Lippupalvelu myy lippuja, 37.50 euroa ja 27.50 euroa

Lapin Kansa, Revontulten väriloisto on usein katsojan silmässä. 2.9.2014. Revontulet näyttävät valokuvissa vain harvoin samalta kuin ne näyttivät taivaalta katsottuna. Lisäksi ihmiset näkevät revontulet eri tavoin, Oulun yliopiston Sodankylän geofysiikan observatorion geofyysikko Tero Raita kertoo.

Blogi, huijari koottuna. Ostan, myyn, vaihdan, varastan.. Kamerapalstoilta löytynyneitä keskusteluja ko. henkilöstä. Osa on jo jonkin ajan takaa. Varmuuden vuoksi pdf -muodossa alla, jos linkki ei toimi tai poistuu.

Macmaa.com, Julkkisnakukuvien iCloud-murto tehtiin ammattilaisohjelmalla. Apple ilmoitti eilen, että kuvavuoto ei ole seurausta iCloudin tai Etsi iPhoneni -toiminnon teknisestä murtamisesta vaan “kohdennetusta hyökkäyksestä” joidenkin käyttäjien nimiin, salasanoihin ja turvakysymyksiin. Hakkerit onnistuivat siis ensin saamaan tietoonsa julkkisten salasanoja kalastelemalla tai muilla menetelmillä.

Valokuvatorstai, 334. Haaste. 4.9.2014. "Vilja".

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to edit a raw file twice for superb detail: download our file and follow along.

Diyphotography.net, Analyzing Light – How to Breakdown The Lighting Of A Photo. Catchlights, Shadows, Highlights, Background lights.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Photo.net, 4 Go-To Photo-Editing Apps.

 • Instagram
 • Camera+
 • VSCO Cam
 • Snapseed

Lensrentals.com, blog, Just The Lenses: Canon vs Nikon Zooms at 70mm. Normaaleilla testimenetelmillä tuloksiin tulee aina mukaan käytetty runko. Nikon-käyttäjät kuvaavat Nikonilla, Canon-käyttäjällä kuvaavat Canonilla. Perustilanteessa tällä ei ole merkitystä. Mutta on kiinnostavaa verrata objektiiveja ilman rungon vaikutusta.

 • Canon 24-70 f/2.8 Mk II
 • Canon 70-200 f/2.8 IS II
 • Nikon 24-70 f/2.8G AF-S
 • Nikon 70-200 f/2.8G AF-S VR II

Popular Photography, New Gear: Western Digital My Passport Wireless Hard Drive With Built-In SD Card Slot. SD-korttipaikka irtokovalevyssä, vielä Wi-Fi. Akut. Heti myynnissä. 500 GB, $129. 1 TB, $179. 2 TB, $219.

YouTube, Photoshop Playbook: Image File Formats Explained: When to Save As What. Video, kesto 4:06.

Fotosidan.se, Bildradion 87: Elisabeth Ohlson Wallin – Vad är det vi inte fattar? Kesto 46:48.

Fotosidan.se, TEST: Nikon 1 AW1. Veden alle.

Kamera & Bild, Säsongsstart för dig som vill fånga stjärnor på bild. Aurinko 12 - 16 astetta horistontin alapuolella.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.09.2014   (linkki)
Tanssin verkkolehti Liikekieli.com on käynnistänyt järjestyksessään kolmannen Vuoden Tanssikuva -kilpailun.

Vuoden Tanssikuva 2014 on visuaalisesti korkealaatuinen tanssiaiheinen valokuva, joka ilmentää vahvasti esimerkiksi tanssin emotionaalista ja liikkeellistä jännitettä. Kuvan käsittelemää tanssin alaa ei ole rajattu.

Kilpailu on avoin kaikille suomalaisille tai Suomessa toimiville kuvaajille, ja siihen voi osallistua tanssikuvilla, jotka on otettu 1.11.2011 jälkeen.

Kilpailuaikaa on 15.10.2014 asti.

Voittaja julkistetaan marraskuussa 2014, ja voittokuva palkitaan 1000 eurolla. Kilpailun parhaimmistosta järjestetään myös näyttely Helsingin kulttuurikeskus Stoassa joulukuussa 2014.

Kilpailun tuomaristoon ovat lupautuneet Valokuvataiteen museon kuraattori Anna-Kaisa Rastenberger, tanssia paljon kuvannut valokuvaaja Sakari Viika, Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen professori Kirsi Monni, sekä tanssitaiteilija Carl Knif.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Sony DSC-RX100 vai Olympus XZ-2 iHS (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olen päätynyt hankkimaan järkkärin tilalle mukana helpommin kulkevan kompaktikameran.
 • Antiikkia, antiikkia (Sana on melkein vapaa). Onko arvoa? Ensimmäinen on Yashica 35, ostettu vuonna 1962. Toinen on Olympus OM-1 järkkäri + Olympus OM-System F.Zuiko Auto-S f=50mm 1:1.8 optiikka. Kuvat.
 • HDR kuvien valotus (Digikuvaus). Kertokaapa asiasta juuri mitään tietämättömälle, että mikä on oikea tapa valottaa HDR kuvia? En ole niitä koskaan tehnyt, enkä edes tiedä miten onnistuu GIMPillä, mutta aika ajoin tekisi mieli ottaa pari kuvaa varastoon, kun sopiva kohde sattuu eteen.
 • Arcane Sanctuary (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mustion linnan (se mikään linna ole) alueella on pieni metsäinen kukkula, missä on temppeliksikin kutsuttu repro-torni wanhalta hyvältä ajalta kloonattuna.
 • Syksy saa sirkankin mietteliääksi:) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Facebook, Humans of Helsinki. Nimi sen jo kertoo. Vähän alle 250 kuvaa helsinkiläisistä. Vuodesta 2013.

Sekametelisoppaa, nämä kolme kategoriaa, yhdestä useampaan aihetta kussakin. Kaksi kirjoitussa kahdessa kategoriassa.

 • Kokemuksia Mamiya RB67:stä.
 • Photoshop
  • Ikkunanäkymä
  • College Arms
  • Juhla
  • Pariskunta rannalla.
 • Valokuvaus
  • Täyttä elämää? Ensimmäinen vuosi täyskennoisen kanssa
  • Maailman kaunein kamera (ja ehkä ergonomisin ja luokkansa paras muutenkin)
  • Märkäskannauksesta
  • Valokuvaus ja aika
  • Hyvä kuva vai huono?
  • Ikkunanäkymä
  • College Arms

Ilta-Sanomat, Oletko huomannut? Suomen passin eläinkuvissa on väärät eläimet. Varpushaukan, sammakon ja saukon kuvissa on eri eläinlaji kuin kuvan alla olevassa nimessä, arvioidaan Luonnontieteellisestä keskusmuseosta. Sivulla 40 oleva kuva saukosta muistuttaa Luomuksen yli-intendentti Ilpo Hanskin mukaan kuitenkin enemmän Tyynessä valtameressä elävää merisaukkoa kuin Suomen saukkoa.

 • HS, Passin eläinkuvissa väärät eläimet – poliisi ei korjaa virhettä. (Sama STT:n tiedote (?) julkaistu kaikissa lehdissä...).
 • Nature Photographer Tomi Muukkonen, Suomen passissa on kuva haukasta, joka ei ole varpushaukka. 9.3.2013. Sain tänään viiden vuoden passin. Siinä on leimasivuilla hauskoja kuvia maamme eläimistä, mutta kuinka ollakaan yksi lintulaji on väärä. Lentävänä kuvattu haukka on lähinnä hiirihaukka, jolla on ylisuuri nokka. Tumma päälaki tosin ei sovi Suomessa esiintyvälle lajille.
 • (2011 ja 2012 myönnetyistä passeista ei löytynyt näitä eläimiä ollenkaan... molemmat uutta sarjaa eli vain viiden vuoden passeja...).

Me Naiset, Näin otat itsestäsi edustavan alastonkuvan. Kun alastonkuvia kerran otetaan, miten niissä näytetään hyvältä? Alastonkuvausten ammattilainen, valokuvaaja Marika Kiviharju kertoo.

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, Some-kampanja paljasti tyttöjen ulkonäköpaineet. Valkonen korostaa, etteivät nuoret julkaisisi valokuvia internetissä, elleivät saisi siitä myös myönteisiä kokemuksia. Tätä hän teroittaa erityisesti siksi, ettei keskustelu kiusaamisesta kääntyisi taas sivuraiteille.
 • Ilta-Sanomat, Ilmainen Android-sovellus lupaa lisäaikaa puhelimen akulle. Estar varoittaa akkusyöpöistä sovelluksista jo etukäteen. Estar on ilmainen, eikä siinä ole mainoksia. Sovellus on saanut Google Play -sovelluskaupassa 4,5 tähteä viidestä.

Suomen Canon, Ensimmäinen Canon-kamera Kwanon viettää 80-vuotisjuhlaansa. Kwanon oli Japanin ensimmäinen 35 mm:n verhosulkimella varustettu kamera, ja sen prototyyppi valmistettiin vuonna 1934. Kamera oli insinööreille virstanpylväs: he halusivat saavuttaa kehityksessä Euroopan, joka oli tuolloin kamerateknologian edelläkävijä.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers' Blog, Burning Together. Burnin Man Festival, Nevada.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to shoot baby portraits that look classic and timeless.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography.

Petapixel.com.

Strobist, Choosing Triggers.

Dpreview.com.

IR, Pentax 645Z sample gallery: The monumental medium-format meets captivating Colorado.

Pdnonline.com, Picture Story: Indebted College Grads, Back Home Again. Kuvaaja itse joutui palaamaan kotiin. Syntyi idea kuvareportaasi. Idea toteutui, New York Times Magazinen etusivulle

Fotosidan.se, Billigaste fotofirman begär skadestånd efter upphandling. Helsingborgin kaupunki voi joutua maksamaan vahingonkorvausta. Etsittiin yritystä hoitamaan video- ja still-kuvausta. Yritykset lähettivät näytteitä töistään nimettöminä. Laadun perusteella valittiin jatkoon pääsijät. Vasta sitten avattiin tarjousten hintatiedot.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.09.2014   (linkki)

F5.6-klubilla tänään klo 19 alkaen Ohut nauha-lyhytelokuvan ensi-iltanäytös.

Ohut nauha on Vuoden nuori lehtikuvaaja Julius Koivistoisen tunnelmallinen muotokuva kehonrakentajataustaisesta ultraurheilija Markku Saarisesta ja hänen ajatusmaailmastaan. Tarina kertoo hänen matkastaan ymmärryksen ja onnellisuuden täyteiseen tilaan, joka odottaa hänen sanojensa mukaan yksinkertaisen elämän äärellä.

Esityksen jälkeen Markku Saarisen lisäksi keskustelemassa taidehistorioitsija Jonni Roos sekä Ylen käsikirjoittaja-ohjaaja Joonas Josefsson.

Kansallisteatterin Lavaklubi. Vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Suomen Lehtikuvaajat ry.

Digicamera.netin Foorumilta:

Taivasalla.net, uusia kuvia. Kuvat pääosin Helsingin seudulta.

Rajala blogit, Kuvakulmia, Kuvankäsittelytehtävä, 31.8.2014. Yllä näette ottamani kuvan sammakosta, joka pomppi vastaan Harakan saaressa Helsingin edustalla. En ole jälkikäsitellyt kuvaa lainkaan, koska en halua vaikuttaa mitenkään kenenkään mieleen etukäteen. Seuraa haaste: ...

Mpc.fi, Ikean silmänkääntötemppu - valokuva ei olekaan valokuva. Tietokonegrafiikka on tietänyt Ikealle työtapojen uudistamista. Valokuvaajat ja sisustajat ovat vuosikymmeniä rakentaneet sisustusasetelmia, mutta nyt tämä tietotaito on siirrettävä 3d-mallintajille. Osa valokuvaajista on opetellut 3d-työkalujen käyttöä ja nykyisin he ovat mallintajia.

 • Ikean mallintamat kuvat ovat myös varsin tarkkoja. Niiden koko 4000 x 4000 pikseliä, minkä ansiosta kuvista on mahdollista tulostaa vaikka julisteita.
 • Mallinnukseen Ikea käyttää 3d-alalla varsin suosittua 3DStudio Maxia ja V-Ray-renderöintimoottoria.

Tivi.fi, Skannatuista kirjoista kaivettiin esiin miljoonia kuvia - historiannälkäiselle aarreaitta. Yahoon omistama Flickrin arkisto on kasvanut liki 3 miljoonalla historiallisella kuvalla. Yhteensä kuvapalvelu on saamassa 12 miljoonaa tekijänoikeusvapaata historiallista otosta ja piirrosta uuden digitoimishankkeen ansiosta, uutisoi BBC.

Ilta-Sanomat, Näin suojaudut Applen iCloudin nakukuvavuodon jälkeen. Useiden Hollywood-näyttelijöiden alastonkuvien vuotaminen verkkoon on syytä huolestuttaa myös tavallista Applen laitteiden käyttäjää. Applen iCloud -palvelun turvallisuusasetukset kannattaa laittaa kuntoon.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa ti 2.9.2014, klo 19. Vipusentie 19, Hki. Maaliskuun huutokauppa, 2-sivuinen pdf (kaksi palstaa). Kompaktidigejä kymmenkunta. Akkuja + latureita ei välttämättä tule mukana. Ei pohjahintoja, mutta (ostavat) kauppiaat pitävät siitä huolen, että liian halvalla ei mikään mene.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Kotisivujen päivittäjä / valokuvaaja, HR Yhtiöt Oy, Ulvila. Tehtäväsi on kuvata tuotteita ja päivittää niitä yrityksen kotisivuille. Työ tapahtuu Ulvilassa ja työaika viikottain noin 2 tuntia. Sopii hyvin esim. opiskelijoille.

Työpaikan osoite 28400 ULVILA
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työn luonne vuokratyöpaikka
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Heti sopivan ehdokkaan löydyttyä
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 17.09.2014

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com, Cold War camera: 1950s Berlin in color (part 1). 14 värikuvaa.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, 9/1/14 The Morning Coffee: Book for B&W Technique. "Mike, could you recommend a book for B&W technique? Should one start with the Zone system?"

Photographyblog.com, International Landscape Photographer of the Year - Winner Announced. 2233 kuvaa osallistui kilpailuun.

Photowalkpro, Shutter Counts – Why They Matter and Why They Don’t. Kameroiden suljinluvuista, kuinka monta kuvaa on otettu.

The Luminous Landscape, Sigma DP2 Quattro Review. Not Ready for Prime Time.

Fotosidan.se, Gatubildens vandrande skugga. Nils-Erik Larson kertoo.

Fotosidan.se, Anders Petersen ställer ut på Fotografiska och Moderna.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.09.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • WiFi-kamerat (Digikuvaus). Millaisia wifitoimintoja nykyään löytyy kameramarkkinoilta? En nyt tarkoita kuvien suorauppausta Facebookkiin vaan esim. ohjausta kännykällä.
 • nikon d610 ja seuranta (Järjestelmädigit). Miten mä teen seurantaa vai panorointia tms D610 kameralla? Olen yrittänyt kattella käyttistä,. Mut mut
 • Kuutamon (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...valoa :)
 • Wuppertaler Schwebebahn (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). En ole mikään junafriikki tai muutenkaan raideliikenteen harrastaja, mutta silti on ollut pidempään mielessä, että joskus pitää käydä vilkaisemassa Schwebebahn:ia Wuppertalissa Saksassa. Tuntuihan melko uskomattomalta, että yli sata vuotta sitten joku keksi rakentaa maanpinnan yläpuolella riippuvan yksiraiteisen sähköjunan ja homma myös saatiin silloin toteutettua käytännön tasolle asti. Kyseessä on siis ilmeisesti maailman vanhin systeemi lajissaan, jos Wikipediaan on uskomista.
 • TEEMA: Elokuussa olli R kritisoi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Journalisti 9/2014, 14.8.2014.

 • Uutiset, Forssan Lehdessä sopu julkaisuoikeuksista. Toimittajilla oli tekijänoikeus omiin töihinsä, mikä on nykyään harvinaista. He luovuttivat 600 euron kertakorvausta vastaan oikeuden julkaista juttujaan myös Hämeen Sanomissa. Sopimuksen piirissä on 16 työntekijää.
 • Artikkelit, Freeyhdistys ajautui talousvaikeuksiin. Journalistiliiton hallituksen jäsen ja jäsenmaksutyöryhmässä mukana ollut valokuvaaja Tanja Mikkola arvelee, että maksuhaluttomuuteen ovat vaikuttaneet järjestelmän muutokset, virheet niistä tiedottamisessa ja lopulta vaikeus hahmottaa, mistä maksua pitäisi maksaa.
  ...Journalistiliiton puheenjohtajan Arto Niemisen mukaan freeyhdistyksen tilanteeseen etsitään ratkaisuja Journalistiliiton hallituksessa elokuun lopussa.”Ensin pitää saada joku pyörittämään yhdistyksen toimintaa. Sitten pitää miettiä, miten yhdistyksen jäsenpohja varmistetaan ja miten jäsenmaksusysteemiä voidaan yksinkertaistaa.”
 • Artikkelit, Freeopas uudistui. Jokinen antaa myös 28 vuoden kokemuksellaan vinkit, miten freelancerinä pärjää.
 • Artikkelit, Ekonomista lintukuvaajaksi. Sanomatalossa on tarjolla elo-syyskuussa harvinaista herkkua, kun World Press Photo -kilpailun töitä esittelevä näyttely tulee ensimmäistä kertaa Helsinkiin. Tänä vuonna kilpailussa palkittiin myös yksi suomalainen, lintukuvaaja Markus Varesvuo, joka tuli toiseksi yksittäisten luontokuvien sarjassa.
 • Kolumnit, Saako ruokaa kuvata? Ruokaselfiet eli ihmisten ottamat kuvat ruoasta ovat saaneet ravintoloitsijat takajaloilleen. Ranskalainen keittiömestari Alexandre Gauthler poltti päreensä asiakkaisiin, jotka keskittyivät syömisen sijaan ruoan kuvaamiseen ja kuvien jakamiseen sosiaalisessa mediassa. Niinpä Michelin-kokki kielsi kuvaamisen ilmoittamalla siitä ravintolansa menussa.
 • Palstat, Kuvaviesti, Kuin veden äärellä. Vesille. Muotokuva Tapio Nirkosta julkaistiin meri- ja purjehduskulttuurilehden Beaufortin numerossa 3/2014.
 • Debatti, Linssin toisella puolen. Helsingin Sanomat 17. tammikuuuta 2013, minua jututettiin lapsuuden auto-onnettomuuden seurauksista. ...Kuvani päällä oli otsikko: ”Olisinpa kaunis”. En ollut sanonut enkä ajattele näin. Otsikko meni täysin sivuun siitä, mistä minä puhuin haastattelussa: onnettomuudesta, ulkonäön muutoksesta ja itsensä hyväksymisestä...

Timon poikkitiedepalsta, Pieruhuumoria ja ilmaston muutosta, 31.8.2014. Hajua tallentavaa kameraa ei tiettävästi ole vielä keksitty, mutta matkalla sinne taidetaan jo olla.

Kuvat.fi. Kuluttajille 3 euroa per kk. Pro 8.25 euroa per kk. Aiempi 50 gigan levytila on tuplattu 100 gigaan.

Digitoday.fi, Internet Archiven 600 miljoonan kirjan sivun kuvat tulevat jakoon. Flickr-kuvapalvelussa on nyt tarjolla 2,6 miljoonaa vanhaa, tekijänoikeudesta vapaata kuvaa. Ja lisää on tulossa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com, 4 ways to get the best effects possible from your polariser filter.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Black and White photography. 11 kuvaa.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Know The Difference Between Correct Exposure And Creatively Correct Exposure.

ePhotozine.com, 5 Easy Ways To Prevent Camera Shake. Kuudentena vinkkinä voisi olla peilin lukitseminen. Vai käyttävätkö kaikki jo peilittömiä järjestelmäkameroita...

 • Use A Tripod
 • Shutter Speeds
 • Remote Release
 • Stance and Breathing
 • Use Objects For Support

Lensrentals.com, blog, Some M-Mount Field Curvatures. Lähinnä Leicisteille.

Earthboundlight.com, Reality in the Eye and Camera of the Beholder, 31.8.2014. Kukin meistä näkee maiseman omalla tavallaan. Ja jokainen valokuvaaja ottaa kuvan omalla tavallaan.

The-digital-picture.com, Many Popular L-Grade Lenses Drop in Price (Including Super-Telephotos). Lienee pysyvää, mistään kampanjasta ei ole kyse.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Elokuun 2014 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset