Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Syyskuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Elokuu 2014

31.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nikkor 105mm/F2.8 macro + 1.4x toimiiko perhosiin? (Optiikka).
 • laserpelto (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Meitä immeisiä on kuin muurahaisia.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Porsche Museum Stuttgart (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama kuva Porsche-museosta Stuttgartista.
 • Elämän Lähde (lisätty toinen ruutu) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Syysöinä on hyvä miettiä syntyjä syviä.
 • Vuodelta 1995 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutamia skannattua mv-kuvia muistaakseni vuodelta -95. Ovat lojuneet laatikon pohjalla vuosikausia ja negatkin ovat ties missä...
 • Ilmakitaran MM 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mukava keikka jälleen, toista kertaa olin kuvaamassa kilpailua. Selvää kehitystäkin oli havaittavissa :) Ihmisille jotka eivät tiedä kilpailun ideaa, niin ideana on soittaa ilmakitaraa minuutin ajan. Tuomarit arvostelevat suorituksen, ja paras voitaa. Ilmakitaransoitto pysäyttää ilmastonmuutoksen ja sodat. Kilpailuun osallistui 16 soittajaa ympäri maailman. Suomesta kukaan ei päässyt finaaliin.

Etelä-Suomen Sanomat, Huippukuvaaja avasi studionsa ovet päiväksi - katso kuvat. Ideaalitilanteessa Gluschkoffia auttaa kuvauksissa kaksi assistenttia. Jotain työtahdista kertoo se, että Gluschkoff kuvaa pelkästään katalogeja yli 20 vuodessa. Gluschkoff ihailee Marica Rosengårdin ja Lauri Erikssonin pitkää uraa ja Elina Brotherusta, jonka kanssa hän teki What if -yhteisnäyttelyn. Gluschkoff haaveilee vielä omasta isosta näyttelystä.

- Samat nimet hallitsevat Suomessa valokuvaajina kuin 20 vuotta sitten. Taika on siinä, että pitää osata uudistua.

Tekniikan Maailma, Canon Pixma -kotitulostimet kytkeytyvät älypuhelimiin nfc-tekniikalla. Yhdistetään koskettamalla. Neljä Pixma-monitoimilaitetta maksavat 70-190 euroa, ja kannettavan Pixma iP110 tulostimen saa 290 eurolla. Kaikkia viittä laitetta odotetaan kauppoihin lokakuussa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, 20 Top Ways To Capture Creative Rural Shots. Maaseutua kuvaamaan. Esimerkkikuvat.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Photo.net, Choosing a Mobile Photo Printer.

 • The Impossible Project Instant Lab, $199
 • Fujifilm instax SHARE Smartphone Printer SP-1, $199.95
 • VuPoint Solutions Photo Cube, $104.95-199.95, Amazonilla $25 (36 kuvaa).
 • Canon SELPHY CP910, $99.99, Amazonilla $23 (54 kuvaa), halvimat kustannukset

Dpreview.com, Nikon releases D4S firmware C:1.10.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Pokkari noin satasella (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Vuoden luontokuva säännöt (Sana on melkein vapaa). Rupesi kyseinen kilpailu kiinnostamaan sen verran, että luin sääntöjä. Ihmetytti tuo sääntö originaali tiedostosta.
 • Valokuvauksen tulevaisuus... (Kuvaus yleinen). CGI.
 • Blackrapid DR-1 (Muut).
 • Pieniä apuvälineitä (DIY eli Tee-Se-Itse). Tällaisia apuvälineitä olen itse askarrellut hieman auttamaan valokuvien ottamista. Ensimmäinen on koekuvausten perusteella laadittu "taulukko", johon on merkitty objektiivien polttovälit ja niiden perään vaaleimalla parhaat aukot kuvan laadun kannalta.
 • Optiikan testaaminen liikkeessä? (Optiikka). Tällaista mietin, että onko kukaan kokeiltut esim, miten toimisi jonkinlainen A4 tai A3 kokoinen testitaulu, jonka voisi ottaa mukaan kauppaan ja kuvata mahdollisen uuden objektiivin samalla testitaululla, millä on kuvannut omansa?
 • Linnunrataa Saaristomerellä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kaikkea pitää kokeilla paitsi kansantansseja. Ensimmäisiä askelia tähtitaivaan kuvaamisessa.
 • Tönö (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kaverit aikovat laittaa asunnon myyntiin, joten tarjouduin mielelläni ottamaan viralliset myyntikuvat. 24mm, jalusta ja pari studiosalamaa - siinä on mun resepti. Yllättävän hauskaa ja samalla haastavaa touhua, kun ei ole ennen tuota genreä kokeillut.
 • Kasvi Maalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Enemmän taustoja ja kuvia blokissa.

Timon poikkitiedepalsta, Sähköpyöräisä, 29.8.2014. Miten muotokuvakoulutus vaikuttaa kuvaajan käyttökuvaan. Tästä poikkitieteellinen näkemys - tietysti poikkitieteellisessä blogissa.

Peter Forsgård, Hyperlapsea iPhonella., 27.8.2014. nstagram julkaisi tänään uusimman applikaationsa iOS-käyttikselle. Hyperlapse on applikaatio, jolla voi kuvata timelapseja/hyperlapseja. Olen jonkin verran noita kuvannut järjestelmäkameralla, toistaiseksi pääasiassa huvikseni. Ne ovat aika työläitä kuvata ja tehdä.

Ilta-Sanomat, Kohta kaikki kuvaavat näin - vielä ehdit trendiaallon harjalle. Aikaisemmin hyperlapse-videon kuvaamiseen tarvittiin GoPron kaltainen toimintakamera. Nyt sitä voi tehdä puhelimellakin.

Älypuhelimista.

Itviikko.fi, Helppo iPhone-lisälaite vaarantaa luottokortin tunnusluvun. Enää ei riitä, että suojaa näkyvyyden, kun syöttää pin-koodin pankkiautomaatilla tai maksupäätteellä. Uusi halpa iPhone-lisuke nimittäin mahdollistaa koodin tarkastamisen vielä sen jälkeen, kun olet jo poistunut laitteelta.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers' Blog, Circus animals of Mexico City.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Shoot Better Environmental Portraits With These Tips.

Dpreview.com.

IR.

Popular Photography, Video Profiles a DIY Storytelling and Self-publishing Workshop in New York.

Photozone.de, Olympus 9mm f/8 Fisheye Lens Cap - Review / Lens Test Report. $100. Tekeekö mitään.

Time LightBox, How the Selfie Stick Is Killing the Selfie. Pieni monopodi, jonka päähän kiinnitetään älypuhelin.

Kamera & Bild, Upphovsrätt för bilder – 30 vanliga frågor och svar. Tekijänoikeuksista. 30 kysymystä ja 30 vastausta. Heti ensimmäinen vastaus menee vähän hakoteille... (osittain oikein... mutta...). Vastaus numero kaksi korjaa ykkösen hakotiet.

Fotosidan.se, Markus experimenterar med dåligt objektiv. Vanha Rolleiflex myytiin, tilalle Olympus E-PM2 + Fujian TV objektiivi + adapteri.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Valokuvatorstai, 333. Haaste. 28.8.2014. Se kesähaaste "kasvu".

Mpc.fi, Toshiba kutisti 20 megapikselin kuvakennon uusiin mittoihin. Puhelimiin. Marraskuussa sarjatuotanto.

TE-palvelut, Ammattimies, valokuvaaja, Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri, Turku. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä, Turun yliopistollisen keskussairaalan operatiivisen toiminnan ja syövän hoidon toimialueella, silmäklinikan vastuualueella on haettavana vakituinen valokuvaajan toimi. Valokuvaajan työtehtäviin kuuluvat silmän kuvantamistutkimukset (silmäpohja- ja etuosakuvaukset, FAG, ICG, OCT, topogtafiat ym.), kuvantamisjärjestelmien kehittäminen, potilashallintojärjestelmien käyttö ja muut kuvantamiseen liittyvät tehtävät.


Tehtävän kelpoisuusehtona on soveltuva ammatillinen perustutkinto tai soveltuva aikaisempi kouluasteinen tutkinto tai soveltuva ammattitutkinto.

Työpaikan osoite Kiinamyllynkatu 4-8, 20521 TURKU
Palkkaus KVTES
Työ alkaa 01.11.2014, sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 12.09.2014 klo 14:00

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, Transform Your Lighting With This Cheap And Easy DIY Lighting Trick. Studiokuvausta.

Olympukselta uutta.

Aphotoeditor.com, On Making and Publishing a Book – For Photographers.

ePhotozine.com, Tips On Taking Photos In Markets.

Popular Photography, How To: Take Pinhole Photographs.

Digitalcameraworld.com, Pentax 645Z review: is this the best camera of 2014? Keskikoon kamera. 51 megapikseliä. Sensori 168% isompi kuin 35mm. Live View. Full HD video, kaiken muun lisäksi. Kääntyvä 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. ISO 204.800. Säänkestävä. Paino 1.550 g. Runko 9.000 euroa.

IR.

Dpreview.com.

The-digital-picture.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Helsinkistreet.fi, Helsinki Street was founded in 2012 by photographers Touko Hujanen, Sami Kero, Miikka Pirinen and Aleksi Poutanen as a street photography collective for professional photographers. Today the site is open for everyone who loves street photography.

Yle Uutiset, Luonto, Luontokuvaaja voitti petolintujen luottamuksen – kanahaukkakin suostuu jo selfieen. Keski-Pohjanmaalla vanhassa kuusimetsässä voi nähdä auringonnousun aikaan erikoisen näyn. Tummaan tuulipukuun pukeutunut mies ottaa kännykällään yhteiskuvaa kanahaukan kanssa. Luottamuksen voittamisen taustalla on lukuisia tunteja tutustumista.

HS, Harrastaja otti harvinaisen värikuvan Helsingin rannalla vuonna 1940, 22.8.2014. Odd Vatanen kuvasi lapsensa Marjatan ja Paulin perheen huvilan rannalla välirauhan aikaan 1940.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, LG:ltä lisää supersuuria puhelimia. LG:ltä lisää supersuuria puhelimia LG:n huippusuosittu G3-lippulaivamalli ei ole mikään pieni puhelin. Keskivertokäteenkin sitä saa sovitella hetken aikaa, eikä siltikään yhdellä kädellä käyttäminen ole helppoa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net,

Pentaxilta uutta.

Popular Photography.

Digitalcameraworld.com, Sony α77 Mark II review.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Luminous Landscape, The Mirrorless Revolution. Video, kesto 32:33. Kevin Raber ja Michael Reichmann keskustelevat.

Fotosidan.se, Test av konvertrar till Fujifilm X100(s). Ensimmäinen retromalli, kompaktidigi (ei vaihdettavia objektiivia). Mutta lisälinssejä voidaan käyttää. Kamerassa itsessään kiinteä 35mm.

Fotosidan.se, Bildradion 86: Inför Planket i Stockholm + andra nyheter. Podcast, kuunneltavaa. Kesto 44:02.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.08.2014   (linkki)

#Snapshot
Aarne Lehto / Helsingin kaupunginmuseo.
18.1.2015 asti

Suomen valokuvataiteen museon #snapshot-näyttely päivittää näppäilyvalokuvan käsitteen. Näyttely koostuu pääosin tavallisten ihmisten kuvaamista valokuvista, internetkuvista, historiallisista näppäilykuvista ja selfieitä. Mukana on myös teemaa kommentoivia nykytaideteoksia kansainvälisiltä taiteilijoilta.

#snapshot-näyttely esittää muuttuneen teknologian vaikutuksia tapoihin käyttää valokuvia. Samalla se kuitenkin osoittaa, että teknologian muutoksista huolimatta monet tarpeet ja toiveet ovat sekä valokuvien ottajilla että katsojilla samanlaisia kuin sata vuotta sitten.

Kuva: Catherine Balet.

Näyttelyyn liittyvää oheisohjelmaa:

 • Runoja ja kännykkäkuvakulttuuria
  Ke 27.8. klo 18-19.30. Vapaa pääsy.

  Kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi törmäyttää runoja ja valokuvia 1+1=3 –taidekierroksella Valokuvataiteen museo #snapshot-näyttelyssä. Runoilijavieraana Teemu Manninen.

 • Opastettu Instagram-kävely Ruoholahdessa.
  Su 31.08.2014 klo 15-16
  Su 07.09.2014 klo 15-16
  L ähtö ja paluu: Valokuvataiteen museon aula, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1G. Vapaa pääsy.

Instagram-kävely on tapahtuma, jossa kuvataan yhdessä kännyköillä käyttäen Instagram-sovellusta. Kuvauskohteena on Kaapelitehtaan läheisyydessä oleva Ruoholahden kaupunginosa.

Tapahtumassa käytetään hashtageja #snapshotig ja #valokuvataiteenmuseoig.

Kaikki kuvat pääsevät Valokuvataiteen museon #snapshot-näyttelyn seinälle projisoitavaan HELSINKINOW-kuvavirtaan.

Edellytyksenä on paikkatunnistamisen käytön salliminen. Instagram-palvelun käyttö edellyttää sovelluksen lataamista puhelimesi sovelluskaupasta. Lataathan sovelluksen kännykkääsi ennen Instagram-kävelylle osallistumista!

Halukkaita perehdytetään Instagramin käyttöön ennen kävelyä. Jos tarvitset perehdytystä, saavu museon aulaan jo klo 14.30.

 • Luentosarja nykyisestä snapshot-kulttuuristamme.
  keskiviikkoisin klo 18-19
  Prosessi-tila. Vapaa pääsy.

Ke 17.9. klo 18-19
Risto Sarvas: Digiajan näppäilyssä kuva on toissijainen, metadata ykkönen.

Ke 24.9. klo 18-19
Mortti Saarnia & Maria Sandell: Minä ikuisesti -projekti ja kiusalliset selfiet

Ke 1.10. klo 18-19
Johanna Sumiala: Median rituaalit

Ke 8.10. klo 18-19
Janetta Koskela: Kuvat sosiaalisessa mediassa

Ke 15.10. klo 18-19
Asko Lehmuskallio: Mallinnetut valokuvat. Miksi valokuvat näyttävät valokuvilta?

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Digicamera.netin Foorumilta:

Vantaan Sanomat, Kulttuuri, Nykyihminen kärsii valokuvaähkystä. NÄYTTELY Suomen valokuvataiteen museon uutuusnäyttely ei ole mitään museokamaa, vaan tiukasti kiinni ajassa. Suomen valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla on nyt 350 000 paperisen kymppikuvan vuori. Hollantilaisen Erik Kesselsin teos 24HRS in Photos konkretisoi oivaltavasti valokuvien kerrassaan ylenmääräistä virtaa ihmisten arjessa.

 • Valtaisan kymppikuvamäärän ja samalla teoksen esillepanon Suomessa mahdollisti näyttelyä tukeva Ifolor-kuvapalvelu. –Teoksen kuvat on valmistettu Keravalla viikon aikana muiden töiden ohessa. Valmiit kuvat pakattiin laatikoihin, laitettiin kuljetuslavoille ja tuotiin tänne, Ifolorin toimitusjohtaja Leena Lamminen kertoo.

HS, Apina ei saanut tekijänoikeutta selfieen – myös Pyhä Henki jäi ilman. ...Suomen tekijänoikeuslain mukaan tekijänoikeuden saa vain luonnollinen henkilö. Jos tekijänoikeus on yhtiöllä tai muulla oikeushenkilöllä, laki mahdollistaa sen, jos oikeudet ovat siirtyneet luonnolliselta henkilöltä. Luonnollinen henkilö ei voi olla eläin tai ympäristö.

Rajala blogit, Kuvakulmia, Laajakulmaoptiikkaa ja ajankuvaa, 22.8.2014. Kaipasin tulevaa purjehdusta varten hieman laajempaa optiikkaa, jotta saisin monipuolisempia kuvia. Omaan repertuaariini kuuluvat nimittäin tällä hetkellä ainoastaan Canonin 40-mm f/2,8, joka on kyllä mainio perusobjektiivi, ja Canonin 85-mm f/1,8. Olen molempiin oikein tyytyväinen, mutta välillä haluaisin mahduttaa kuviini hieman enemmän.

Nyt.fi, Kuvassa minä itse – kaikki selfieistä. Ensimmäisen kerran sanaa käytettiin syyskuussa 2002 australialaisella nettifoorumilla. Mies nimeltä Nathan Hope oli satuttanut itsensä, kysyi neuvoa sulavista tikeistä ja vähän myöhemmin tiedusteli, haluavatko muut nähdä kuvan lopputuloksesta.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Seinäjoki. Nuorisourheilu- ja koulukuvausta tekevä yritys. Haetaan valokuvaajaa määräaikaiseen projektiin. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Seinäjoen seudulla. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Edellytyksenä ajokortti ja oma auto, digijärjestelmäkamera + optiikka + salama.

Työpaikan osoite 60100 SEINÄJOKI
Työ alkaa Heti sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, 2- 6 h
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 05.09.2014

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com, How to create Lightroom presets and save time on the computer.

ePhotozine.com.

Fujilta uutta.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Camera Obscura Showcase and Interview with Photographer Jürgen Lechnerö.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

The-digital-picture.com, B&H Creates The Canon Lens Experience: Stories from the Masters & Interactive Learning Tools.

Diyphotography.net, How To Turn A $4,000 D800 Into A Spiffy Peephole. Kerrankin kunnon ovisilmä.

Fotosidan.se, TEST: Samsung NX30 och Sony Alpha 6000. Kaksi uutta järjestlemäkameraa testissä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nikon Check&Clean -palvelu? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Siis lähetänkö minä vaan nyt tuon kameran sitten tuonne JAS-tekniikkaan? Vai oisko helpompaa kiikuttaa johonki paikalliseen liikkeeseen huollettavaksi/puhdistettavaksi? Ja mikä se sellainen paikka sitten voisi olla täällä Oulun liepeillä?
 • Vlk 2014 semifinalistit (Sana on melkein vapaa). Semifinaalista jatkoon selvinneiden kuvien kuvaajat: 295 kuvaa, 176 kuvaajaa.
 • Väärät värit (Kuvankäsittely). Taas täytyy nojautua foorumin tietoviisaiden apuun, ennenkuin hermo menee totaalisesti. Päivitin Windows 8:n 8.1:ksi, kun mokoma niin sitä päivitystä tyrkytti. Nyt on suurin ropleemi se, että näytön väreissä on tapahtunut jotain.
 • Optiikan puhdistus (Optiikka). Mikäs se on hyvä ja helposti saatavana oleva puhdistusaine vaikka rasvaisen jäljen poistoon linssiltä? Silmälasienpuhdistusaine jättää tosiaan kuivumisjälkiä pinnalle, ei tahdo tulla mitään vaikka aikansa hinkkaisi.
 • Mikähän 50 millinen? (Optiikka). Uusimmat.
 • Keekki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Cheekin keikoille sai viedä luvan kanssa järkkärin sisään, kunpa muidenkin artistien keikoilla olisi yhtä hyvät säännöt. Jäätiin melko pitkälle lavasta, joten laajiksella mentiin, ja tässä omaa silmää eniten miellyttänyt otos: ...
 • Eräänä päivänä Mitrovicassa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Setti iltapäivän kuvista Kosovossa.
 • Zombeista Suomen kesään... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). On ollut todella tyylikästä kuvaa foorumilla viime aikoina. Toivotaan etten laske rimaa kovasti. Muutama poiminto kesältä ja alkavalta syksyltä.

Hopeinen Omena.

Linssivinkki, Laajakulmatesti osa 1: Sony A7r + objektiiveja polttoväleiltä 14-21mm. Viimeisen puolen vuoden aikana olen testannut läjän erilaisia objektiiveja Sony A7r:n kaverina. Toistaiseksi Sonyn full frame-peilittömille (eli A7, A7r, A7s tätä kirjoittaessa) ei löydy muita natiiveja teleobjektiiveja kuin FE 70-200mm f/4 G OSS ja muiden järjestelmien objektiiveja käytettäessä ei toimi joko putkien automaattitarkennus, kuvanvajaaja tai kumpikaan.

 • Tästä päästäänkin tämänkertaiseen aiheeseen, eli siihen mitkä laajakulmat toimivat adaptoituina peilittömän Sony A7r kameran kanssa. Bonuksena laitoin myös putkia 35mm-50mm väliltä, vaikka nämä eivät niin laajoja olekaan.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, DIY Photography Hacks: how to make your own softbox. Käsisalamalle tehdään salamavalon pehmentäjä. Pahvia, foliopaperia, vaalea kangasta.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com, Camera roundups 2014: What to buy and why. Kuusi eri luokkaa kameran käyttäjälle.

Petapixel.com.

Popular Photography, Things Your Photo Teacher Wish You Knew Before Coming to Class.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, The Value of Self-Publishing. Kolme valokuvaajaa kertoo tarinansa.

Theguardian.com, Why I love my Leica.

B & H, Who Killed Infinity Focus? Vanhaan hyvään aikaan objektiiveissa oli merkintä, kahdeksikko vaakatasossa. Se tarkoitti äärettömään tarkentamista. Sitten tuli automaattitarkennus. Eri valmistajilta kysyttiin, miten heidän objektiiveillaan nyt tarkennetaan äärettömään (ja siitä vielä eteenpäin...). Canon, Fuji, Hasselblad, Leica, Mamiya, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung, Samyang / Rokinon, Schneider, Sigma, Sony, Tamron, Tokina, Voigtlander, Zeiss,

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen kuvalehti, Mediaansekaantuja, Miksei kuvaaja puutu tilanteeseen? 24.8.2014. Kirjoitin edellisessä blogipostauksessani World Press Photo -kilpailun kohua herättäneestä kuvasarjasta, joka käsittelee perheväkivaltaa. Amerikkalaiskuvaaja Sara Naomi Lewkowicz todisti kameransa kanssa, kuinka entinen vanki kävi naisystävänsä kimppuun heidän kotonaan kaksivuotiaan lapsen katsellessa vieressä. Lewkowicz otti tilanteesta useita kuvia, ja yhdessä niistä on lapsikin mukana.

HS, Lehtikuvanäyttelyssä heti 10 000 kävijää, 23.8.2014. Sanomatalon mediatorilla torstaina auennut World Press Photo -näyttely veti avajaispäivänään noin kymmenentuhatta kävijää. Näyttelyssä on esillä vuoden 2013 parhaita lehtikuvia. World Press Photo -näyttely Sanomatalon mediatorilla 10. syyskuuta asti.

Yle Uutiset, Internet, Katso mitä teet somessa – jakokin voi olla rikos, 23.8.2014. Sosiaalinen media ja netin keskustelupalstat ovat avanneet uusia mahdollisuuksia myös kansalaisten omiin etsintäkuulutuksiin. Kaikki eivät tiedä, että jo esimerkiksi rikoksesta epäiltyjen tietojen jakaminen eteenpäin voi olla rikos.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Try these 4 pro tips for perfectly exposed portraits.

IR, Revenge of the DSLRs: What our winningest photographers shoot with and why. Miten muuttuvat kameramarkkinat näkyvät IR:n heinäkuun kuvien voittajakuvissa. Millä kameroilla suosituimmat kuvat on otettu.

Petapixel.com, ‘Summertime’ Photo Series Captures the Carefree Joys of Summer in the Countryside. Mustavalkokuvia.

Wired.com, The Legendary Photographer Who Captured the Softer Side of NYC. 1923 - 2013.

Dpreview.com.

Canon.com, Back to School Portraits. Ja nyt ei ole kyse ryhmäkuvista. Vähän syvemmälle menevät ohjeet.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, Using EXIF for Troubleshooting Image Problems, 24.8.2014.

Fotosidan.se, Vackra Landskrona bjöd på fotografi av högsta klass. 22. - 24.8.2014.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Intuos4 + ACR ongelma (Kuvankäsittely). Eikö Wacom Intuos4 tosiaan pelaa yksiin Adobe Camera Rawin adjustment brushin kanssa? Paineentunnistus ja pyyhintä (erase) ei toimi. Photarissa toimii niin kuin pitääkin.
 • Sigma 12-24 kokemuksia? (Optiikka). Onko kellään kokemuksia Sigman 12-24 objektiivista täysikennoisen Canonin kanssa?
 • Seuraava kamera Pentax/Nikon? (Järjestelmädigit). Kuusi vuotta tullut kuvattua pentax k200d, 18-55mm,55-300mm kalustolla ja nyt tuntuisi siltä, että voisi vähän päivitellä tuota kuvauskalustoa. Pentaxi ei jotenkin houkuttele enää joten on tullut harkittua nikonin D7000, kun sen saisi jo uutena 550€ tuntumaan.
 • D700 vs D300s kummassa parempi etsin? (Järjestelmädigit).
 • Linnunrata (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Linnunrata Kirkkonummella Meikon retkeilualueella. Tarkoitus oli käydä katsomassa joko on tarpeeksi pimeää linnunradan kuvaamiseen ja että onnistuuko homma Fuji X-T1:llä. Vastaus kumpaankin: Kyllä. Fuji X-T1 + Samyang 12mm f2.0 30s f2.0 ISO 12800.
 • Koverhar Galaxy Split + Sony A7 StarStax tutkielma (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Iiro Rautiainen.

 • Emmi & Eero, 22.8.2014. Emmin ja Eeron häitä vietettiin Mathildedalin vanhassa ja varsin idyllisessä ruukkikylässä. Emmi ja Eero olivat nähneet ihan mielettömästi vaivaa ison hääpaikan koristeluihin sekä järjestelyihin.
 • Hanna & Juhana, 16.7.2014. Hannan ja Juhanan iloisen hilpeitä ja tunteikkaita häitä vietettiin Rovaniemellä Bear's Lodge hotellilla.

Timon poikkitiedepalsta, Kenellä on apinan ottaman valokuvan tekijänoikeudet? Osa II. 23.8.2014. "Ei, me ei olla apinoita" lauloi tuomari Nurmio aikoinaan. Ei kannatakaan olla, sillä apinaa ei tekijänoikeuslainsäädäntö koske.

 • Kenellä on apinan ottaman valokuvan tekijänoikeudet? 9.7.2011. Palkittu brittiläinen luontokuvaaja David Slater oli kuvausreissulla Indonesiassa, kun hänen kameransa joutui yllättäviin käsiin. Kansallispuistossa Slater jätti hetkeksi kameransa vartioimatta, ja ryhmä uhanalaisia makakeja kiinnostui ilmeisesti sen linssin heijastuksesta. Yksi apinoista onnistui painamaan kameran laukaisinta.
  • Minua kiinnosti kyseinen uutinen tekijänoikeuden näkökulmasta. Kuvan ottajaksi oli merkitty David Slater eli hemmo, jonka kameran apina oli ottanut luvattomasti käyttöönsä, jos auton vohkimisen terminologiaa voidaan käyttää tässä. Millä perusteella?

HS, Mies uhkaili naisystäväänsä ja lapsi polki hädissään lattiaa – miksi kuvaaja jatkoi töitään? 23.8.2014. ...Pariskunnan ystävä soitti poliisin. Kuvaaja jatkoi pahoinpitelyn dokumentointia. Kyseessä on Sara Naomi Lewkowiczin palkittu valokuva maailman arvostetuimmasta kuvajournalismin World Press Photo -kilpailusta. Kuva on parhaillaan esillä näyttelyssä Sanomatalossa Helsingissä.

 • Yle Uutiset, Näkökulma, Näkökulma: Kuva yhteisestä ongelmastamme, 23.8.2014. Helsingissä vielä pari viikkoa esillä olevan World Press Photo -näyttelyn yksi kuva on herättänyt keskustelua journalismin vastuusta ja etiikasta. Kuvajournalisti Sara Naomi Lewkowicz seurasi 19-vuotiaan Maggien elämää tämän kahden lapsen ja uuden poikaystävän kanssa. Projektinsa aikana Lewkowicz joutui yllättäen todistamaan, kuinka Maggien poikaystävä pahoinpiteli hänet tämän lasten silmien edessä.

Kemppinen, Pään läpi, 23.8.2014. Kokeilinkin. Samalla tietokoneohjelmalla, jota käytän päivittäin, pystyy ”valokuvaamaan pään läpi”.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Macro photography. 10 kuvaa.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Beach Huts With Lots Of Sky.

Diyphotography.net, Are Patents Like The Three This Photographer Holds Harmful Or Ultimately Helpful For Our Industry? USA:n patenttilainsäädäntö... Ja siihen vielä päälle USA:n oikeuslaitos...

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.08.2014   (linkki)

Riitta Päiväläinen: River Notes
Kuva: Riitta Päiväläinen.14.9.2014 asti

Riitta Päiväläisen teokset ovat installaatioita kuvassa, eräänlaisia tutkimusmatkoja maisemaan, joka toimii kaiken lähtökohtana.

Päiväläinen vertaa itseään kirjailijaan, joka tarvitsee paperia ja kynää luodakseen tarinan. Taiteilijana hän tarvitsee maiseman, paikan ja nauhaa luodakseen kertomuksen ja alun katsojan ajatuksille. Muisto ja muistaminen ovat läsnä kuvissa samoin kuin nykyisyys ja tulevaisuuskin.

Riitta Päiväläinen (s. 1969) on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Galleria Korjaamo
Töölönkatu 51 B, Helsinki
ma-pe 9-19, la-su 11-17

Jussi Tiainen: Valokuvia
Kuva: Jussi Tiainen.31.8.2014 asti

Valokuvaaja Jussi Tiainen (s. 1954) on erikoistunut arkkitehtuurin kuvaamiseen ja taiteilijoiden taideteoskuvauksiin. Hänen kustantamonsa on julkaissut lukemattomia teoksia suomalaisesta arkkitehtuurista ja yli 50 taiteilijamonografiaa. Näyttelyitä Tiainen on pitänyt Suomen lisäksi 26 maassa.

AMA:n näyttely on 60 vuotta täyttävän Tiaisen irtiotto totutusta. Näyttely esittelee Tiaisen valokuvataitelijana.

Ensimmäisessä huoneessa on näyttelyn ainoa digikameralla otettu teos. Se on kolmimetrinen monipakopisteinen panoraama, joka on syntynyt yhdistämällä 160 otosta.

Pääsalissa on esillä arkkitehtonisia näkyjä betonisiltojen alta. Kuvat on otettu auringon nousun tai laskun aikaan, jolloin valo pyyhkii kohteen pintaa matalalta tuoden esiin pinnan struktuurit käsinkosketeltavan konkreettisesti.

Kolmanteen huoneeseen on valittu kuvia ruosteisten pintojen yksityiskohdista, jotka valo muotoilee esiin.

Galleria Ama
Rikhardinkatu 1, Helsinki
ti-oe 11-17, la ja su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

 • M:Canon EF 600mm f/4 L IS II USM (Myydään). Nyt harvoin tarjolla -osastolta. Linssi on jäänyt surkean vähälle käytölle. Ostettu Rajalasta toukokuussa 2014 ja lenscoat ollut päällä uudesta asti. On täysin uutta vastaavassa kunnossa ja takuu on edelleen voimassa.
  • "En voi mitenkään välttyä toteamasta, että ihanan kallis on tämä kakkula! edit: koskee yleisesti tätä lasia, ei erityisesti myynnissä olevaa yksilöä"
 • Polttovälin/kuvakulman ilmoittaminen (Digikuvaus). Miksi Suomessa ei ole käytössä mitään yhtenäistä tapaa ilmoittaa objektiivin polttoväliä? Nythän se pääsääntöisesti ilmoitetaan todellisena mittana (mm), mutta silläpä tiedolla ei juuri ole käyttöä, paitsi ehkä syväterävyyttä ajatellen.
 • revontulia @ suomenlahti (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Vallan mainio ja hauska :) ...Jees, piristävän erilainen revontulikuva. Myy tämä kuvituskuvaksi sopivaan julkaisuun.
 • Yöpilvet 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Valaisevat yöpilvet-Långnäs (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Öinen päällystetyö (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • 1000 Lakes Rally (Jyväskylä 22-23.82014) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tropicarion matelijoita (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Suomen Kuvalehti, Mediaansekaantuja, Väkivaltakuvat ovat kuvakilpailuissa yliarvostettuja, 22.8.2014. Kävin eilen katsomassa World Press Photo -kilpailun valokuvanäyttelyn Helsingin Sanomatalossa. Helsingin Sanomat kirjoitti arvostetusta kuvajournalismin kilpailusta keskiviikkona. Palkitut kuvat ovat todella pysäyttäviä ja tunteita herättäviä.

 • Näyttelyyn menijältä edellytetään korkeampaa toleranssia, joten hänelle voidaan näyttää parimetriseksi suurennettuja lähikuvia ammutuista, räjäytetyistä, hirtetyistä ja ruhjoutuneista ihmisistä, verisenä mössönä makaavasta lapsesta, kivusta, kauhusta, kuolemanpelosta ja muista lohduttomista näyistä, jotka muuttuvat kuvataiteen estetiikaksi, kun uutiskuva painetaan isolle kankaalle ja ripustetaan raameihin.
 • Pidän väkivallan saamaa painoarvoa arvostetuimmissa valokuvakilpailuissa jokseenkin vastenmielisenä ilmiönä.

Mattihelin.kuvat.fi, Yöpilvet 2014, 22.8.2014. Artikkeli. Kuvat kuitenkin pääosassa (paljon kuvia).

HS, Sexting-kuva on nykyajan rakkauskirje, 22.8.2014. Valokuvataiteen museon #Snapshot-näyttely esittelee näppäilyvalokuvaa selfieistä seksiviesteihin. Sexting on Stroyerin projektin nimi, joka on esillä tänään perjantaina Valokuvataiteen museossa avautuvassa #Snapshot-näyttelyssä. Sexting-termi on yhdistelmä sanoista seksi ja tekstailu, ja se viittaa eroottissävytteisiin kännykkäkuviin, joita ihmiset ottavat itsestään ja lähettävät kuvaviestinä toisille. Yhdysvalloissa sana pääsi sanakirjaan vuonna 2012.

Yle Uutiset, Ulkomaat, Ruotsalaistaiteilijalle harvinaisen kova tuomio rasistisesta taiteesta – sama mies tuomittu jo monta kertaa, 22.8.2014. Ruotsalainen taiteilija on saanut harvinaisen kovana pidetyn tuomion rasistisista taideteoksistaan. Malmön käräjäoikeus tuomitsi katutaiteilija Dan Parkin torstaina kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

 • Dan Parkin rasististen teosten joukossa on muun muassa kuva mustaihoisista miehistä hirttoköydet kaulassaan sekä kuva, jossa annetaan ymmärtää romanien hyväksyvän rikosten tekemisen. Oikeus määräsi yhdeksän takavarikoitu taulua tuhottaviksi.

Mesenaatti.me, RAW. Ulkoasu muuttuu täysin. Kieli kokonaan suomi. Nimikin vaihtuu (jonkin verran), ensimmäisen lehden numero on yksi. Printtilehden lisäksi on tarkoitus rakentaa tablettiversio ynnä nettisivut. Joukkorahoituksella on tarkoitus kattaa osa kustannuksista. Joukkorahoitusmalleja on monta. Vaikkapa vuositilaus, 45 euroa. kolme 160-sivuista lehteä, täysin suomenkieliset numerot.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, A Collection of Cheery Flower Photos to Brighten Your Day. Kukkakuvia.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, 8 ways to tell if you are growing as a photographer.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, Faces, Winner's Gallery.

Pdnonline.com, PDN Video: Gerd Ludwig on Why He’s Risked His Life at Chernobyl. Vuonna 1993 ensimmäinen vierailu. Sen jälkeen 20 vuoden aikana yhdeksän kertaa.

The Online Photographer, Finally, I Get To Say THANK YOU. Mike Johnstonin muutto on ohi. Kuvia uusista tiloista.

Photoshelter.com, How to Sell Prints Guide. Email-osoitteeseen lähetetään saman tien 29-sivuinen pdf.

Photographyblog.com, Cactus V6. $59.95. Uusi versio. Lehdistötiedote.

Photographyblog.com, Samsung UD970. Tehtaalla kalibroitu. 31.5 tuumaa. 99.5% Adobe RGB. UHD = ultra-high-definition. Lehdistötiedote. LED.

 • (vähän niukka lehdistötiedote, pieni haku paljasti, että tarkkuus on 3840 x 2160. Neljä USB-liitintä, kaksi DisplayPort 1.2, yksi HDMI 2.0, yksi dual-link DVI. Hintaluokka lienee $4.000).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota. Photokinan lähestyessä spekulaatioiden ja huhujen määrä lisääntyy.

 

22.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Digicamera.netin Myydään-palsta: VARASTETTU: Nikkor 85/1.8.

"Jos tulee netissä myytävänä vastaan niin on varastettu Oulussa 21.8.2014.

Nikon Nikkor 85/1.8
Sarjanro: 648785

Voi ilmoittaa mulle 040 525 6261
tai harri piste rauhanummi @gmail.com"

Yle Uutiset, Kulttuuri, World Press Photon näyttely saapui Helsinkiin – katso palkittuja kuvia täältä. Maailman arvostetuimman kuvajournalismin kilpailun World Press Photon näyttely on avattu yleisölle tänään torstaina Helsingissä. Kuvat ovat nähtävillä Sanomatalossa 10. syyskuuta asti. Kilpailun tuomaristo valitsi helmikuussa vuoden 2013 parhaat journalistiset kuvat yhdeksässä eri teemasarjassa. Yksi palkituista oli suomalainen lintukuvaaja Markus Varesvuo, jonka kuva etelänkiisloista lumimyrskyssä Norjassa oli mukana luontokuvien sarjassa. 16 kuvaa nettigallriassa.

Fotomaraton.net, Ylioppilaskamerat ry:n perinteinen valokuvauskilpailu Helsingissä taiteiden yönä. Viime vuonna tulokset julkaistiin runsaan kuukauden kuluttua.

Viimeiset aiheet – The third set of assignments
21.8.2014 @ 21:00

9) Irrottele! – Break free!
10) Ahaa-elämys – Intuitive understanding
11) Melkein kuin avaruudessa – Almost like in space
12) Yötaivas – Night sky

Keskimmäiset aiheet – The second set of assignments
21.8.2014 @ 19:00

5) Markkinapaikka – Market place
6) Täysin uudistunut – Completely renewed
7) Pelkkää unelmaa – Just a dream
8) Ennen ja nyt – Formerly and now

Ensimmäiset aiheet – The first set of assignments
21.8.2014 @ 17:00

1) Valon kosketus – Light touching
2) Rakastettu – Beloved
3) Rauhallisten hetkien tavoittelija – The one who aims for tranquil moments
4) Mielen pyörteitä – Swirls of the mind

Pingstate.nu.

Älypuhelimista.

 • Puhelinvertailu.com, Windows Phone 8.1 saapui Nokia Lumia 920:lle. Aiemmin tällä viikolla Microsoft aloitti Windows Phone 8.1:n jakelun jo 12 miljoonaa kappaletta myynneelle Lumia 520:lle. Päivitys on vielä julkaisematta Lumia 620:lle, 720:lle ja 820:lle.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Using ISO in macro photography: how to increase sensitivity for pin-sharp images.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

IR.

Pdnonline.com, How Nazraeli’s Chris Pichler Determines Book Prices and Print Runs. Valokuvaajien ei edellytetä osallistuvan kirjan painamiskuluihin (luulisi olevan itsestään selvää...). Vuosittain 25 valokuvakirjaa. Painosmäärät joistakin sadoista tuhansiin. Nyrkkisääntö: jos kirjan painokulut ovat $1, niin kaupan hinta on keskimäärin $5. Suomessa voisi kuvitella suhteen olevan vielä tätäkin isompi...

Pdnonline.com, Has a Textbook Publisher Trampled Your Copyrights? There’s a Solution for That. USA:n ja Suomen lait eivät kovin paljoa eroa toisistaan.

ePhotozine.com, Create Balance In Landscapes With These Tips.

The-digital-picture.com, CPN Interviews Men Behind EOS-1 Film SLR. Ensimmäisen EOS-1 -sarjan kameran syntytarina. Julkistettiin vuonna 1989.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.08.2014   (linkki)

Tänään vietetään Taiteiden yötä Helsingissä. Poimintoja valokuvaukseen liittyvästä ohjelmasta:

 • Suomen valokuvataiteen museo:
  • Taiteiden yönä kaikkiin museon näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy klo 17-21.
  • #snapshot-näyttely on auki ensimmäistä päivää Taiteiden yönä.
  • Satu Haavisto & Aino Kannisto: Delicate Demons
  • Tärähtäneet ämmät: Monokini 2.0
  • Lisäksi ohjelmassa on muun muassa #artsie-työpaja ja taiteilijatapaamisia.
   www.valokuvataiteenmuseo.fi
 • #StealMyPhotograph!
  • Tee oma tulkintasi Lukas Renlundin näyttelyvalokuvasta. Tämän saavuttamiseen tarvitset älypuhelimen, ystävästä voi myös olla hyötyä. Tee jäljennöksestäsi mahdollisimman vakuuttava. Palkkiona voit näyttelyiden päätteessä saada alkuperäisen teoksen omaksesi. Ensimmäinen näyttely klo 13-16,
   toinen näyttely klo 17–20.
   Oopperan amfiteatterin läheisyydessä, Helsinginkatu 58.
 • Ylioppilaskamerat ry:n perinteinen Fotomaraton klo 17-23
  www.fotomaraton.net
 • Kameraseura:
  • MUOTOKUVASSA@KAMERASEURA
   Studiossa voi otattaa itsestään muotokuvan. Kameran takana Reino Havumäki.
  • Heimo Harjun valokuvanäyttely Valokuva kertoo tarinan. Valokuvaaja itse paikan päällä vastaamassa kysymyksiisi.
  • Baanalla: Luonto- ja ympäristökuvia Baanalta kesä-elokuussa 2014. Baanan liikkuva valokuvanäyttely esittää Eero Venholan ottamia kuvia.
  • Miljöömuotokuvausta
   Kameraseuran Persona-kerhotoimintaryhmä tarjoaa mahdollisuuden tutustua henkilökuvaukseen.
  • Katukuvausta polaroidilla Katukuvauskurssien vetäjä Jarkko Antikainen sukkuloi illalla Baanalla polaroid-kameran kanssa.
  • AITA 2014 WALL-näyttely Helsingin rautatieaseman Postihallissa. Paikalla Kameraseuran jäseniä kertomassa näyttelystä ja esittelemässä seuran toimintaa.
  www.kameraseura.fi

Taiteiden yön koko ohjelma

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Vuoden parhaista lehtikuvista palkitut: Näin syntyy huippukuva, 20.8.2014. Sara Naomi Lewkowicz. John Stanmeyer. Markus Varesvuo. Goran Tomasevic. Kukin valokuvaaja kertoo kuvan tarinaansa.

 • HS, Lintubongari toteutti unelmansa: "Päätin elättää itseni suurimmalla intohimollani". Lintujen kuvaaminen oli helsinkiläiselle Markus Varesvuolle (s.1960) vuosikymmeniä pelkkä harrastus. Hän opiskeli kauppatieteitä, valmistui ekonomiksi ja työskenteli 16 vuotta perheyrityksen johdossa tv- ja mainoselokuvayhtiössä. Vasta yli nelikymppisenä, vuonna 2005, harrastuksesta tuli ammatti. ...”Otan mieluummin parhaan mahdollisen kuvan varpusesta kuin melko hyvän kuvan jostakin harvinaisuudesta”, Varesvuo sanoo.
 • HS, Kuvakooste: Maailman parhaimmat kuvat kilpailevat World Press Photossa. World Press Photo -kilpailussa palkitut valokuvat nähdään tänä vuonna poikkeuksellisesti myös Helsingissä. Kuvat ovat yleisön nähtävillä Sanomatalossa 21. 8.-10. 9. 2014. Näyttely juhlistaa osaltaan Helsingin Sanomien marraskuussa huipentuvaa 125-vuotisjuhlaa. HS:n kuvakoosteessa parhaita paloja kilpailusta.
 • Worldpressphoto.org
 • IR, World Press Photo announces 2014 winner, 8% of finalists disqualified for manipulating. 14.2.2014. Viime vuoden voittajakuvan (lehtikuva!) vuoksi tänä vuonna sääntöjä tiukennettiin. Ja siis etukäteen tiedossa. Tästä huolimatta aika moni valokuva jouduttiin diskaamaan. Aika moni taisi ylittää riman hipoen.
 • Timon poikkitiedepalsta, Poikkitieteellistä tutkivaa kuvajournalismia, 22.2.2014. Amerikkalainen valokuvaaja John Stanmeyer voitti World Press Photo of the Year 2013 -kilpailun kuvalla, jossa somalit koittavat saada kännyköillään yhteyttä kotimaahansa Djiboutissa. Kuvahan on kertakaikkisen hieno ja erilainen. ...Siis kymmenen aukkoarvon ero. Kun käytetty herkkyyslukema on ollut 10 000, niin sillä kurotaan 6,5 aukkoa, jolloin jäljelle jäävät 3,5 lienevät aika passelit kuvan alivalotuksen suhteen. Tässä suhteessa kuvan EXIF-tiedot ovat sopusoinnussa kuvan elementtien kanssa...

Rajala blogit, Kuvakulmia, Lightroomin perusteet, osa 3.4: Perussäädöt II, 19.8.2014. Tänään on vuorossa toinen osa Develop-moduulin Basic-säädöistä, jotka muodostavat kenties Lightroomin tärkeimmän osan. Edellisessä jutussa käsiteltiin lyhyesti yleistä perussäädöistä sekä perehdyttiin valkotasapainon asettamiseen. Tänään on tarkoitus selittää lyhyesti, mitä Basic-paneelin loput säätimet tekevät.

Rajala blogit, Välähdyksiä, Yksityiskohtaisia makrokuvia Olympuksen vesitiiviillä uutuuspokkarilla, 18.8.2014. Viime viikolla sain testiin Olympus Tough TG-3 -pokkarin, joka on vedenkestävä 15 metriin saakka. Kamera on suoriutunut testistä varsin mukavasti ja täyttänyt lupauksensa – sillä saa hämmästyttävän hyviä kuvia paikassa kuin paikassa. Uutena ominaisuutena tähän Tough-sarjan uusimpaan malliin on tuotu Super Macro -moodi, joka mahdollistaa mikroskooppikuvauksen.

Kemppinen, Retkeni Ruoholahteen, 20.8.2014. Menkää nyt kuulkaa katsomaan. Sinne Kaapelitehtaan siipirakennukseen on helppo kulku. Sarvas ja muut ovat alustaneet ja provosoineet esille nähdäkseni kaikki kuvaamisen kulttuurin ja tekniikan polttavat kysymykset. Näyttely on luonnollisesti hyvin ammattitaitoisesti koottu. Se on yksi niitä harvoja paikkoja, joihin on syytä mennä kakaroiden kanssa ja ottaa mukaan myös murrosikäinen kummityttö. Siellä on kaikkia kiinnostavaa.

Turun Sanomat, Epätarkka kuva ei ollut peruste jättää syyttämättä salakatselusta, 20.8.2014. Miehen epäillään kuvanneen salaa naapuria tämän pihalla. Epäilty mies kertoi halunneensa kuvata naapurin irrallaan olleita koiria. Hän ei kertomansa mukaan ymmärtänyt, että naisen kuvaaminen voisi olla rikos. Sisä-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä oli katsonut, ettei näyttö riittänyt salakatseluun, koska nainen ei ollut kuvasta varmuudella tunnistettavissa.

 • Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan tunnistettavuudella ei kuitenkaan ollut merkitystä. Hänen mukaansa salakatselun tunnusmerkistö täyttyi, koska nainen oli kotirauhan suojaamalla pihalla eikä ollut antanut suostumusta kuvaamiseen.

Adobe, Creative Cloud. Photoshop + Lightroom, ensimmäisen vuoden kampanjahinta 9.99 euroa / kk. Tarjous on voimassa rajoitetun ajan, 29.8.2014 saakka.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Welcome to Syden: Portraits of Norwegians Enjoying Their Offbeat Vacations. Norjalaisia.

Digital Photography School.

Popular Photography.

Digitalcameraworld.com, Best free video editing software: download these DSLR movie editors today.

 • Windows Movie Maker 2012
 • Kate’s Video Toolkit
 • Avidemux
 • VSDC Free Video Editor
 • MPEG Streamclip 1.2.1b6
 • VirtualDub
 • Free Video Dub
 • Lightworks
 • Freemake Video Converter

Petapixel.com, If You Try to Publish a Picture of this Statue in Denmark, You’d Better be Ready to Pay Up. Pieni meren neito... Ansiotarkoituksiin ei saa käyttää tekijänoikeuden suojaamaa kohdetta ilman lupaa. Periaatteessa ei koske uutisointia.

(kertaus Digicamera.netin uutisista 14.2.2008) Voiko esim. Sibelius-puistossa olevasta julkisesta Eila Hiltusen tekemästä veistoksesta ottaa kuvan ja laittaa esille? Voiko laittaa myyntiin postikortin, jossa Sibelius-monumentti on pääosassa? Jos ei voi, niin miksei?

 • digicamera.netin uutiset 28.9.2006 (Suomen Pankki maksoi korvauksia valokuvasta 17 000 euroa)
 • digicamera.netin uutiset 24.9.2007 (KKO 1994, mainostoimisto, Lehtikuva Oy ja Eila Hiltunen)
 • Kuvastory.fi, ks. tarkemmin, "... Erik Enroth muistopalkinto vuonna 2002. ...Kuvasto myönsi kuvanveistäjä Eila Hiltuselle Erik Enroth muistopalkinnon kuvataiteilijoiden tekijänoikeuden hyväksi tehdystä työstä. Eila Hiltunen on vaatinut omille teoksilleen tekijänoikeuslain suojaa, ja samalla parantanut kaikkien kuvanveistäjien tekijänoikeussuojan tasoa vaikuttaen mm. tekijänoikeuslain muutokseen "Lex Hiltunen" joka saatiin aikaan 1994-1995...."
 • Pixoff.net, Kari Leponiemi, Tekijänoikeudet: Video on teos, 5-sivuinen pdf (4.2.2010: ei löydy enää netistä). Katkelma: "...Tekijänoikeuslakiin on otettu erityinen maininta, että ulos pysyvästi sijoitettujen patsaiden kuvia ei saa käyttää kaupallisesti maksamatta niistä kuvataiteilijalle korvausta. Tällä on merkitystä lehti- ja kirjakustantajien lisäksi valokuvaajille sekä video- ja elokuvaajille. Kuva Eila Hiltusen tekemästä Sibelius -monumentista oli postikorttiaiheena vielä 1990-luvun alussa erittäin suosittu, muttei enää edellä mainitusta syystä. Pysyvästi ulos sijoitettuja patsaita voi kuvata, mikäli se ei tapahdu ansiotarkoituksessa tai taideteos ei ole kuvan pääaihe. Tällaista käyttöä olisi tiedotusluontoiset artikkelit myös kaupallisissa lehdissä. Samoin kaupallisessa 10 minuutin Helsinki-videossa voisi olla 10 sekunnin otos Sibelius -monumentista ilman erillistä korvausta.

  ”Kun taideteoksen kappale on tekijän suostumuksella myyty tai muutoin pysyvästi luovutettu taikka taideteos on julkaistu, saa taideteoksen sisällyttää valokuvaan, elokuvaan tai televisioesitykseen, jos toisintamalla on valokuvassa, elokuvassa tai televisioesityksessä toisarvoinen merkitys.” (Tekijänoikeuslaki 25§ )

  Laki käsittää teoksiksi myös arkkitehtonisesti merkittävät rakennukset. Kuvaajien onneksi lainlaatijat ovat kuitenkin maininneet, että rakennuksia saa vapaasti kuvata ja kaupallisesti hyödyntää maksamatta korvauksia."

Huffintongpost.com, Here's How an Amateur Used Instagram to Become a Successful Pro Photographer.

IR.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, Capturing Creative Shots Of Raindrop Patterns.

Diyphotography.net, Increasing Number Of Performers Ban Use Of Smartphones And Tablets To Photograph And Film Events. Vaikkapa Kate Bush.

Fotosidan.se, Öka kontrasten i porträtt och produktbilder.

Fotosidan.se, Bildradion 85: Fotomaraton från insidan. Kesto 39:46.

Kamera & Bild, 200 megapixel i Hasselblads nya H5D-200c MS. Kuvien tiedostokoot aina 200 megapikseliin. Sensori 50 megapikseliä, 6.200 x 8.272.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mikä näistä Canon 600D jälkeen? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Nyt olisi vakavasti harkinnassa uusi runko 600D tilalle. Mitä eroja näillä on verrattuna Canon eos 600D ja kyllä, olen lukenut näistä, mutta ei vain mene päähän, joten kaipaisin selkeästi selitettyä vastauksia. 60D, 70D, 7D? Mikä näistä on uusin versio? Muita vaihtoehtoja?
 • Fotomaraton Raisiossa 30.8 (Sana on melkein vapaa).
 • Valokuvauskursseja Vaasassa (Sana on melkein vapaa). Vaasan työväenopisto.
 • Objektiivi muotokuvaukseen Nikonille (Optiikka). Olisi haussa laadukas muotokuvaobjektiivi Nikonin täyskennolle. Olen kuvannut aiemmin yhdistelmällä 5D Mark III + Sigma 85 1.4 ja Canon EF 135mm L f/2 ja ollut kyseisten kakkuloiden piirtoon ja bokehiin erittäin tyytyväinen. Onko Nikonille mitään vastaavaa kuin Canon EF 135mm L f/2 ?
 • Nikon D750 (Järjestelmädigit). Tässäkö se D700:n seuraaja sitten ois?
 • Kaari (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pala sinistä Saimaata (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Ihminen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Kissakuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pirkko pellossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, Näin syntyy huippukuva. Vuoden 2013 parhaat lehtikuvat ovat torstaista alkaen esillä Sanomatalossa. Neljä palkittua kertoo tarinan kuviensa takana. Maailman arvostetuin kuvajournalismin kilpailu World Press Photo järjestettiin nyt 57. kerran.

Remonen.fi. Poimintoja.

 • Uusia näkökulmia, 19.8.2014. Helsingissä avattiin keväällä Lonnan saari suurelle yleisölle. ...Sen verran uusi D810 kuitenkin kutitteli pöydällä, että johonkin piti päästä. Ja siitä sitten keksin, että lähden päiväksi Lonnaan ja Suomenlinnaan.
 • Filmillä vai ilman? 14.8.2014. ...Sitten tänä keväänä päätin, että hankkiudun kaikesta filmitavarasta eroon. Myönnän totuuden, että ei se filmiaika sitten ollutkaan niin kivaa. ...Nyt tuntuukin jotenkin vapauttavalta: digikuva on mun juttu. Ja valokuvan osalta olen tullut siihen tulokseen, että vain lopputulos ratkaisee, ei se miten siihen on päästy. Kuva on hyvä, jos se on hyvä. Lisäpisteitä ei heru filmistä, ei infrapunasta, ei kalliista rungosta.
 • Takinkääntöä ja muita tapahtumia… 12.8.2014. Kuten tässä muutama aika sitten julistin, niin Nikonin uutukainen D810 ei todellakaan ole minua varten. Siis miksi menisin sellaisen ostamaan, kun kerran siinä ei ole juurikaan parannuksia minulla jo olevaan D800E:hen. Jaa miksikö? No siksi. ...No, mutta näin siinä sitten kävi, että D800E päivittyi D810-versioon.
 • Kaupunkimatkailua, 25.8.2014. Helsingissä, viimeinen kesälomapäivä.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Lavastus, räps ja Instagramiin! Jaettava kuva tuo ihmiset lähemmäksi toisiaan. Valokuvien avulla pyrimme vaikuttamaan asioihin ympärillämme ja etsimme rakkautta, kuvailee mediatekniikan dosentti Risto Sarvas Aalto-yliopistosta.

 • Mediatekniikan dosentti Risto Sarvas työskentelee myös palvelusuunnittelijana helsinkiläisessä ohjelmistoyhtiö Futuricessä. Torstaina Suomen Valokuvataiteen museossa yleisölle aukeava #Snapshot-näyttely on museon, ohjelmistoyrityksen ja Tampereen yliopiston poikkeuksellinen yhteishanke.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Focusoiva Oy, Espoo. Yhtä koulu- ja päiväkotikuvaajaa haetaan. Kuvaukset tapahtuvat Etelä-Suomen alueella. Työ alkaa 25.8. ja kestää syyskuun loppuun. B-ajokortti on tarpeen. Kuvaaja saa käyttöönsä kuvauskaluston ja auton.

Työpaikan osoite 02330 ESPOO
Työ alkaa 25.08.2014
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 1 - 3 kk, 30.09.2014
Haku päättyy 22.08.2014 klo 16:00

MTV, Radio-ohjattava helikopteri putosi vankilan pihalle. Poliisin mukaan asialla olivat lapset. Kyse oli kameralla varustetusta pienoiskopterista.

Almamedia.fi, IL-Media panostaa digitaaliseen mediaan ja suunnittelee muutoksia ulkoasutuotantoon (lehdistötiedote). IL-Media käynnistää yt-menettelyn kuva- ja taitto-osastolla. Neuvottelujen piiriin kuuluu yhteensä 31 henkilöä (ei koske arkistointia eikä graafikon tehtäviä). Työnantajan alustavan arvion mukaan vähennys on enimmillään 19 henkilön verran.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Photo.net, 25 Exhilarating Photos of Airplanes.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Best ring flash for photographers: 5 top models tested and rated.

 • Orbis Ringflash Adapter, £149 (varsi lisävaruste £49)
 • Nissin MF18 Macro Ring Flash, £299
 • Metz 15 MS-1 Wireless Digital Macro Flash, £295
 • Sigma EM-140 DG Macro Flash, £315
 • Canon Macro Ring Lite MR-14EX II, £599. Voittaja, ylivoimaisesti kallein.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Experience The Swiss Alps With A Little Help From 12 GoPros And 2 Custom Panoramic Rigs.

IR.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Luminous Landscape.

Popular Photography, The World Was Introduced to Dageurreotype Photography 175 Years Ago. 19.8.1839.

Fotosidan.se, Kom igång med Lightroom. Yleiskuva Lightroomista. Mitä sillä voi tehdä. Perusteellinen artikkeli.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • 24" Budjettinäyttö kuvankäsittelyyn (Muut). Dell UltraSharp U2412M e-IPS 24".
 • Sony A5100 (Järjestelmädigit).
 • Ensimmäiset häät (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Perhoskuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Mökki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tie (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kesämuisteloita sadepäivän ratoksi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kesällä kertyneet kuvat ovat viimein päässeet käsittelyyn. Tähän sarjaan olen hakenut kesäistä käsittelyä ja setin yhtenäisyyttä. ...Kaikki kuvat taitavat olla edullisella reissuputkella eli AF-s 24-85 F3.5-4.5. Se vanha ja ilman vakaajaa. On mukavan näppärä paketti D700:n kanssa vaikka kantaisi kameraa olalla koko päivän.

Kemppinen, Nikon, 18.8.2014. ...Minun taidoillani, joita ei ole aihetta kehua, täyden kennon kameran ja mikro-kolmenelosan (Panasonic Lumix G2) vertailu osoitti oman tietokoneeni suhteellisen hyvällä näytöllä selvän eron.

Yle Uutiset, Oulu, Koulukuva pitää pintansa vaikka selfiet jyräävät somessa. Selfiet eivät ole vähentäneet koulukuvan suosiota, mutta poseerauksiin niillä on vaikutusta. Kempeleen lukiolaiset kertovat ottavansa joka vuosi ryhmäkuvan ja yksittäiskuvan. Koulukuvien suosio säilyy, vaikka kännykkäkameroiden ja sosiaalisen median aikakautena kuvia räpsitään enemmän kuin koskaan. Koulukuvat jäävät muistoksi ja dokumentiksi kouluajoista.

Valopolku, Juha Haataja. Vuoden 2014 blogimerkkinnöistä, aiheena valokuvauskirjat.

Älypuhelimista.

 • Taskumuro.com, Microsoft aloitti suosituimman Lumia-mallinsa Cyan-päivitykset. Microsoft on aloittanut tuoreimman Windows Phone 8.1 -ohjelmistopäivityksen jakelua eri laitteille pitkin kesää ja nyt vuorossa on maailman suosituin Lumia-puhelin. Kyseessä on tietysti edullinen Lumia 520, jota on myyty jo reilusti yli 10 miljoonaa kappaletta.
 • Mobiili.fi, Lumia 520 muuttuu – Windows Phone 8.1 tuo uusia ominaisuuksia. Tässä vielä listaa Windows Phone 8.1:n tuomista uusista ominaisuuksista.
 • Digitoday.fi, Windows-sovelluskaupasta tuli huijareiden leikkikenttä. Windows-sovelluskauppa on täynnä rahastusversioita ilmaisohjelmista. ...Julkaisu käyttää esimerkkinä suosittua videotoistinta VLC Playeria, jonka nimellä kaupasta löytyy useita sovelluksia. Näistä moni on maksullisia, vaikka VLC Player on todellisuudessa ilmainen ohjelma.
 • Tivi.fi, Varmuuskopioi ja jäljitä Android-puhelin. G Cloud on suosittu sovellus ja pilvipalvelu Android-puhelimen varmuuskopiointiin. Sovelluksella saa varmuuskopioitua puhelimessa olevat tärkeät tiedot pilveen, jossa on ilmaista tallennustilaa yhden gigan verran. Lisätilaa saa ostettua sovelluksen sisältä, tarjolla on myös hulppea rajaton tallennustila sadan dollarin kertamaksulla.
 • Etn.fi, 4K tulee kännykkään, sisältö ei. UltraHD- eli 4K-kuva viittaa ruutuun, jossa on vaakasuunnassa 4000 pikseliä. Tarkkuus on nelinkertainen nykyisiin täysteräväpiirtotelevisioihin verrattuna. ABI Research ennustaa nyt, että vuonna 2018 myydään jo 478 miljoonaa 4K-näytöllä varustettua mobiililaitetta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Eyemazing: Macro Photos of Animals’ Eyes. Eläinten silmistä kuvia.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Hyperfocal focusing: how to calculate the best distance to focus at.

Diyphotography.net.

Sonylta uutta.

Petapixel.com, Mirrorless Sports Photography: Capturing the Tour de France with the Sony a6000. Pitkä artikkeli.

Popular Photography.

The.me, Mythbuster: Professionals Use Large Sensors.

ePhotozine.com, Celebrate World Photo Day.

Dpreview.com, Profoto confirms Nikon compatible B1 update for September.

The-digital-picture.com, Why Digital Photo Professional 4.0 Isn't Ready for Prime Time Just Yet. Monenlaista paranneltavaa ja korjattavaa. Mutta löytyy paranneltujakin kohtia. Ja kysehän on ilmaisesta softasta.

The-digital-picture.com, Canon Quick Tips: Highlight Tone Priority. YouTube-video. Kesto 1:33.

Pndonline.com, Software Review: Nik Collection Analog Efex Pro 2. Googlen huomassa uusi versio. $149.

 

18.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mikko Lönnberg Photography.

HS, Maailman kuvat.

Älypuhelimista.

MTV, Viikon uutiskuvat: Saiskos olla yli 170 vuotta vanhaa kakkua?

Tampereen yliopisto, Tampereen yliopistoon hakeneet ja hyväksytyt päävalinnoissa 2014.

 • Journalistiikan ja viestinnän tutkinto-ohjelma, kuvajournalismi. Aloituspaikkoja: 6. Hakemuksia (ensisijaisia): 189. Kokeeseen osallistuneita: 71.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to spot meter: an easy guide to measuring precise exposures.

ePhotozine.com, 12 Stunning Summer Close-Up Photography Shots.

Diyphotography.net, 5 Different Setups To Nail A 2 Lights Product Shot.

Earthboundlight.com, Listening to Music, 17.8.2014. Maisemaa kuvaamassa, mitä musiikkia.

Dpreview.com, Readers' Showcase: Astrophotography. 12 kuvaa.

Petapixel.com, Atlantic City Pro-Casino Group Takes Heat After Full-Page Ad Photoshop Fail. Yleisömäärää lisättiin luonnottomasti.

Fotosidan.se, Profoto B1-sändare på gång för Nikon. 15.9.2014 lanseeraus. Päivää ennen Photokinan avausta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Patrick Blom, Salamakuvia. Ja voihan niitä muitakin kuvia katsoa.

Rajala blogit, Pekka Punkari, Zoomaa, Rajaus on rajaton riemu, 14.8.2014. Rajauksella kuvaajaa päättää, mitä katsoja näkee. Valokuva irrottaa todellisuudesta aina vain palasen. Vaikka näkymässä kaikki olisi totta, näkee katsoja sen ilman yhteyttä ympäristöön.

Rajala blogit, Välähdyksiä, Arvostetut EISA-palkinnot jaettiin taas – Löytyykö yllättäjiä? 15.8.2014. European Imaging Sound Assocition -järjestö on jälleen valinnut vuoden parhaat valokuvausalan tuotteet. Järjestö koostuu yli 50 eurooppalaisen lehden päätoimittajista, jotka antavat kukin yhden äänen per palkittava kategoria. Eisa-palkinnot jaettiin tänä vuonna jo 32. kerran. (11 valmistajaa, 19 palkintoa).

HS, Tekniikka, Piskuinen digikamera pesee Yleisradion. Panasonicin uutuusdigikamera Lumix DMC-FZ1000EP on kuin järjestelmäkamera vailla vaihdettavaa objektiivia. Sitä voi säätää kuin järjestelmäkameraa, mutta siinä on myös hyvä automatiikka. Se on siis passeli valinta niin aloittelijalle kuin aktiiviharrastajallekin. ...Mullistavinta Lumixissa on sen videokuvausominaisuus. Se on ensimmäinen digitaalikamera maailmassa, joka taltioi videokuvaa niin sanotulla UHD- eli ultrateräväpiirtotarkkuudella.

 • Tarvittaessa videokuvastakin voi irrottaa yksittäisiä digikuvia, sillä UHD-videokuvan kahdeksan megapikselin tarkkuus riittää mainiosti aina A4-kokoisiin tulosteisiin asti.
 • Lumixissa on 16-kertainen zoomi.
 • Mutta on kamerassa puutteensakin. Harmillisin on se, että siinä ei ole ohjausta helpottavaa kosketusnäyttöä.
 • Panasonic Lumix DMC-FZ1000EP -digikamera, 999 euroa.
 • kommentti: "Olisi kiinnostavaa kuulla jos HS sai tästä mainoksesta jonkinlaisen korvauksen."
 • toinen kommentti: "Tämän jutun alussa pitäisi olla varoitus siitä että se on räikeä mainos. Ei vertailu, ei arvio, ei arvostelu vaan puhdas mainos."

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Pndonline.com, Photographers Share Details of Their Recent Book Deals. Valokuvaajilta kyseltiin kirjojen julkaisusta (reunaehtona valokuvakirja viimeisen kolmen vuoden aikana). Vastaukset nimettöminä. 13 kuvaajaa vastasi samoihin kysymyksiin.

Diyphotography.net, Model Never Moves In This Hyperlapse Video (And Then They Show Us How They Did It).

ePhotozine.com, Master Urban Abstracts With These 8 Tips. Lyhyesti.

Dpreview.com, DPR reader loses camera in fall, sustains injury and lives to tell the tale. Luxembourgissa kuvaamassa.

The Online Photographer, Sunday Open Mike: Evolution of a Picture. Mike kertoo työtavoistaan ja yhden kuvan tarinan. 24 kuvaa kolmessa ja puolessa minuutissa. Koira nojatuolissa.

Kamera & Bild, Test: Sony A77 II – Med modern autofokus. Kolme vuotta vanhan edellisen mallin päivitys. Hyvästä kamerasta vieläkin parempi. 24 megapikseliä, kroppikenno.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mattihelin.kuvat.fi, Kuvia valosta ja hämärästä.

Yle Uutiset, Kulttuuri, Luontokuvaaja: Suomen hienoin järvi pilattiin. Luontokuvaaja Liakan mukaan Hollolasta löytyy yksi Suomen hienoimmista järvistä, mutta se ei ole enää entisensä.

– Kiikunlähde oli hienoin paikka, mutta se meni vähän pilalle, sieltä kalastettiin kaikki kalat pois.

Tivi.fi, F-Secure korjasi pilvimokansa: eläkeläisen kadonneet valokuvat pelastettiin viime hetkillä. Ongelma syntyi, kun eläkkeelle siirtynyt käyttäjä päivitti palveluunsa uuden, henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen. Syystä tai toisesta asiakaspalvelun yhteydenotot eivät kuitenkaan tulleet perille, vaikka palvelun viikkoraportit toimivatkin. Tallennettuna oli yli 20 gigatavua dataa.

 • Nyt yhtiö kertoo kaivaneensa tiedot esiin ja palauttaneensa ne onnistuneesti asiakkaalle.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 10 ways to get the sharpest landscapes of your life.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Is Long Exposure Photography For You?

Thephotoargus.com, Deck Check – Exploring Photographic Opportunities From Your Backyard. Kotipihaltakin löytyy kuvattavaa.

IR.

Grahamclarkphoto.com, Canon 6D Review. Markkinoiden pienin ja kevein täyden kennon järjestelmädigi. Video 20:52. Myös tekstiä. Email-osoitteen antamisen jälkeen linkki 25-sivuiseen pdf-tiedostoon.

Japancamerahunter.com, How to scan film – A basic guide.

Popular Photography, Can't Afford A Leica Camera? Take A 3D Render For A Spin. 3D-malleja voi ostaa. $95.

Dpreview.com, Rare Canon EF 1200mm f/5.6L USM goes on sale in UK. Kunto: käyttämätön. Kuulemma valmistettu 20 kpl. Painoa 16.5 kg. Hinta £99.000, $165.290, 123.352 euroa.

Photo.net, Basic Printing with Lightroom (Video Tutorial). Sarjan 11. osa.

Fotosidan.se, Ljusskolan: Bli mer kreativ med blixten.

Kamera & Bild, Vi förklarar: Diffraktion – Skärpedjupets fiende. Mitä diffraktio tarkoittaa.

Kamera & Bild, Krönika: Molnet är inte sjunde himlen. Älypuhelimen asetukset ovat tallessa pilvessä, kuvien varmuuskopiointi pilveen onnistuu helposti, paperikuitteja ei tarvitse säästää jne. Kuvitellaan, että kaikki on pilvessä tallessa. Mutta valokuvaajan asiakkaat, myös yritykset, ovat ruvenneet kyselemään kadottamiaan kuvia (vaikkapa vuoden takaisia). Tai kuvia, jotka on maksettu, mutta ei koskaan talletettu omiin järjestelmiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuvien backupit (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • kuvat nettiin/portfolioon/onko laillista? (Kuvaus yleinen). olen nähnyt muutamia nettisivuja, jossa lukee että tekijänoikeus jää valokuvaajalle, joka käyttää kuvia referenssina nettisivuilla/portfoliossa ja halutessaan asiakas saa lisämaksusta osta kaikki oikeudet itselleen. Kyllä, on ymmärrettävä, että valokuvaaja halua kuvat näytille ja jos kaikki asiakkaat ovat sitä mieltä että niitten kuvia ei saa käyttää netissä. Miten se menee lain mukaan? Onko laillista sellainen ehdotus ostaa oikeudet kuviin?
 • Kiinteä maisemalinssi Canonille (Optiikka). Etsin Canon 6D runkoon tarkkapiirtoista maisemalinssiä. Onko teillä heittää vinkkejä mikä lasi kannattaisi hommata? Listalla ovat ainakin nämä lasit: ...
 • FF - DX (D7100 vs. D610 vs.?)? (Järjestelmädigit). oon suunnitellut täyskennon ostamista ja tuo D610 on vaikuttanut hyvältä. Nyt huomasin D7100:n ja aloin epäröimään. D7100 ois periaatteess aspecseiltään parempi, mutta joutusin pysymään croppikennossa. Tällä hetkellä runkona on D90 ja alkaa tulla rajat vastaan.. Pää käyttökohteet: Hääkuvaus, potrettikuvaus ja bilekuvaus (+ ofc maisemat satunnaisesti).
 • Valkoisen taustan harjoitus (selfie) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Hääyö (Linkkejä kuvii ja gallerioihin).
 • Myrsky terveisiä mereltä toi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Uccosta Larussa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Yks luonnollisimpia ja sävykkäimpiä salamakuvia mitä oon nähnyt. ...Kappas! Sie olit se ukkeli joka hiippaili larun rantakalliolle toissayönä. Tällaista kuvaa jäin itse kaipaamaan mutta autottomana viimeinen bussi lähti yhdeltä. Muuten olisi voinut jopa morjestaa mutta kiire tuli T. Se huppupäinen hiippari.

Skenet.fi, Mikko Oranen, Bill Burns, 12.8.2014. Valokuvagalleria Hippolytessä esillä oleva, kanadalaisen käsitetaiteilijan Bill Burnsin (s. 1957) näyttely jatkaa Hippolyten ja Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon taiteilijaresidenssin yhteistyöstä syntyneiden näyttelyiden sarjaa.

Kotek.fi, Suomen vuoden 2014 ensimmäisen puoliskon myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (v. 2013). KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi. MILC = Mirrorless Interchangeable Lens Camera, peilitön järjestelmäkamera. SLR = Single Lens Reflex, "yksisilmäinen peiliheijastuskamera", perinteinen järjestelmäkamera. (16.8.2014: se pilkku uupui miljoonien edestä...).

 • kompaktikameroita myytiin 7,310 miljoonalla eurolla, vähennystä -43,6%
 • kompaktikameroita myytiin 39 564 kpl, vähennystä -45,4%
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 185 euroa, kasvua 3,3%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 7,248 miljoonalla eurolla, kasvua 37,7%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 14 303 kpl, kasvua 48,6%
 • MILC järjestelmäkameroiden keskihinta oli 367 euroa, vähennystä -7,4%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 11,719 miljoonalla eurolla, vähennystä -38,0%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 20 237 kpl, vähennystä -37,1%
 • SLR järjestelmäkameroiden keskihinta oli 579 euroa, vähennystä -1,4%
 • videokameroita myytiin 5,023 miljoonalla eurolla, kasvua 2,3%
 • videokameroita myytiin 15 899 kpl, kasvua 22,0%
 • videokameroiden keskihinta oli 316 euroa, vähennystä -16,1%
 • tulostimia myytiin 2,376 miljoonalla eurolla, vähennystä -8,8%
 • tulostimia myytiin 19 512 kpl, vähennystä -10,8%
 • tulostimien keskihinta oli 122 euroa, kasvua 2,3%
 • monitoimitulostimia myytiin 9,104 miljoonalla eurolla, vähennystä 1,0%
 • monitoimitulostimia myytiin 81 384 kpl, vähennystä -10,7%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 112 euroa, kasvua 10,8%

Helsingin Pantti, myyntitulokset, Helsinki 13.08.2014. "Jokainen tavara myydään niine vikoineen ja puutteineen, olkoot ne näkyviä tai näkymättömissä olevia, jotka siinä voivat olla myyntihetkellä. HHK sanoutuu irti kaikesta vastuusta tavaran kunnon, aitouden, alkuperän, iän tai muun ominaisuuden suhteen." (...panttia vastaanotettaessa pyritään varmaankin varmistumaan jollain tasolla toimivuus... ja ennakkonäytöissä voi kohteisiin tutustua...).

DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 5D MARK II
OBJEKTIIVI CANON EF 24MM EI LATURIA
- Myyntihinta 800 euroa

SALAMALAITE CANON SPEEDLITE 580 EX II
LATURI
- Myyntihinta 210 euroa

OBJEKTIIVI CANON EF 70-200MM 1:4 L USM
- Myyntihinta 520 euroa

DIGIKAMERA NIKON COOL PIX 1 LATURI
MUISTIKORTTI 8 GB
LATURI
- Myyntihinta 60 euroa

DIGIKAMERA CANON IXUS 135
LATURI 1 MUISTIKORTTI 8 GB
- Myyntihinta 52 euroa

DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 40 D
OBJEKTIIVI CANON EFS 10-22MM
OBJEKTIIVI CANON 50 MM
OBJEKTIIVI EFS 17-85 MM
LATURI
LAUKKU
- Myyntihinta 600 euroa

KAMERANJALUSTA MANFROTTO 190XPROB
PÄÄ MANFROTTO 804RC2
- Myyntihinta 100 euroa

KAMERANRUNKO RICOH KR-10 SUPER
OBJEKTIIVI RICOH C 35-70/3.5-4.5
OBJEKTIIVI RICOH 135/2.8
OBJEKTIIVI RICOH 50/1.7
SALAMALAITE RICOH SPEEDLITE 200
LAUKKU
- Myyntihinta 50 euroa

Helsingin Pantti, myyntitulokset, Turku 14.08.2014.

KAMERARUNKO NIKON D80
OBJEKTIIVI SIGMA 70-300MM 1:4-5.6D APO MACRO
OBJEKTIIVI NIKON AF 28-100MM
LATURI LAUKKU
-Myyntihinta 175 euroa

DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 550D
OBJEKTIIVI 18-24MM CANON
LATURI
-Myyntihinta 210 euroa

DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 400D
OBJEKTIIVI EFS17-85MM
LATURI LAUKKU AKKU
-Myyntihinta 150 euroa

DIGIKAMERANRUNKO SONY ALPHA SLT-A37
OBJEKTIIVI MODEL SAL 1855
LATURI
-Myyntihinta 130 euroa

DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 600D
OBJEKTIIVI 18-55MM
OBJEKTIIVI 50MM
LATURI
-Myyntihinta 290 euroa

1 DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 1100D
1 OBJEKTIIVI CANON 18-55MM
LATURI
-Myyntihinta 160 euroa

DIGIKAMERANRUNKO NIKON D50
PIENESSÄ NÄYTÖSSÄ HALKEAMA LAITETTA EI TESTATTU
LATURI PUUTTUU
OBJEKTIIVI SOLIGOR 28-210 MM
UV-SUODATIN HAMA
-Myyntihinta 60 euroa

Menaiset.fi, Kohta jyrisee! Näin otat upeita kuvia salamoivasta taivaasta. (En muista, että olisin vähään aikaan nähnyt näin aneemisia ohjeista mistään...).

 • Käytä pitkää valotusaikaa, jopa useita sekunteja.
 • Älä edes yritä kuvata myrskyjä kameran salamalla, ellet halua ikuistaa kuviisi likaista ikkunalasia tai parvekkeen kaidetta.
 • Aseta kamera jalustalle tai muulle tasaiselle alustalle ennen kuvan ottamista, jotta se ei liikahda pitkän valotuksen aikana.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Debunking the myth that focal length affects perspective + how to actually do it. Hankala asia ymmärtää, riippuu aina tarkastelukulmasta.

Diyphotography.net.

IR.

ePhotozine.com.

Theguardian.com, How street-style photography got real.

Petapixel.com, The New USB Standard Will Turn Your Photo Transfers Up to 11, and It’s Reversible.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, HandeVision IBELUX 40mm f/0.85. $2.000. Micro 4/3 systeemi, Sony E, Fuji X, Canon M. Mitkä olivat testitulokset. Ja kyse on nyt siis kroppikennoisille tarkoitetusta objektiivista.

Fotosidan.se, Aftonbladet digitaliserar sitt historiska arkiv. Kyse on useasta miljoonasta kuvasta (4 -5 miljoonaa kuvaa). Projekti käynnistyi vuonna 2010. Skannaus vei 22 kuukautta, 1.5 - 2 miljoonaa kuvaa skannattiin, valmista tuli syksyllä 2012. Tällä hetkellä lehden digitaalisessa arkistossa on 5.6 miljoonaa kuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, 50mm taas käytössä! 13.8.2014. Hankin viime keväänä Sigma Art -sarjan normaaliobjektiivin. Pitkästä aikaa on tullut kuvattua 50mm. Kamera on ollut varsin ahkerasti mukana kesän aikana eri paikoissa ja silloin kun mukana oli järkkäri, niin nokalla on ollut lähes kokoajan juuri tuo Sigma 50mm Art. ...Kun selvisi, että hintakin tuolla Sigmalla on varsin kohtuullinen, 800,-, niin päätös ei ollut vaikea....

Timon poikkitiedepalsta, Canon vs. Panasonic osa II, 13.8.2014. Valotuksen ja ISO-arvojen ihmettely selvisi kiitos kommentoijien. Se poiki vielä pienen poikkitieteellisen pohdinnan isojen ja pienen kennojen eroista.

Fotomik, Berliini / Alku, 13.8.2014. Siellä tuli taas käytyä. Tällä kertaa kaksi viikkoa. Kuvia on sen verran runsaasti että pitää jaotella eri aiheisiin. Tää eka on nyt tämmönen fiilistely-juttu.

Kemppinen, Elävät kuvat, 13.8.2014. Myös kuolleista kuvista.

HS, arvio, Jussi Tiainen on taiteilijana valon metsästäjä. Jussi Tiainen (s. 1954) on kansainvälisesti tunnettu arkkitehtuurivalokuvaaja. Hänet tunnetaan myös osaavana taideteosten kuvaajana sekä taide- ja arkkitehtuurikirjojen kustantajana. ...Teoksiin sisältyvä mittakaava vaihtelee melkoisesti. Asteikon toisessa päässä on 160 erillisestä otoksesta digitaalisesti koottu valokuva Pohjoisesta Rautatiekadusta Helsingissä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers' Blog, Shooting the supermoon.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Best backup software: 11 free downloads that can protect your images. Ilmaisia.

 • AOMEI Backupper
 • EaseUS Todo Backup Free
 • Redo Backup and Recovery
 • Cobian Backup
 • Macrium Reflect Free
 • DriveImage XML
 • FBackup
 • Backup Maker
 • Clonezilla
 • Paragon Backup and Recovery 2013 Free
 • Duplicati

Petapixel.com, Before-and-After Photo Series Shows How Dramatically Lighting Affects Portraits.

IR.

The.me, Don’t Just Shoot 50mm Because Henri Cartier-Bresson Did.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net. Scientists Announce Worlds Fastest Camera, Capable of Capturing 4.4 Trillion Frames Per Second. 1000 kertaa nopeampi kuin aikaisempi ennätys. 450 x 450 pikseliä. Kokoa neliömetri.

Fotosidan.se, Avsnitt 84: Hundrasjuttiofem. Bildradion, 1:00:10.

 

13.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nikon D60 SLR digikamera käytettynä (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Onko tämä kamera hyvä aloittelijalle? Ja onko tämän ao. käytetyn "paketin" hinta liikaa vai kenties sopiva..? Nikon D60 Camera body Nikor 18-55 mm VR Kit lens Nikon 55-200 mm lens Nikon shoulder strap 2 rechargable Nikon batteries & Nikon charger Nikon bag yht. 300 €.
 • Videokuvaus Canon 600D (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Nikon J1 ja V1 (Nikon, Sony). Uusimmat.
 • Pentax Q (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Leikkoetsin 70D:hen (Järjestelmädigit). Kannattaako hankkia vanha kunnon Etsin 70D:hen? Sillä saattaisi jopa tarkennus onnistua 85mm:llä. Miten AF?
 • karjanlahti.photography (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ennen auringonlaskua Houtskarissa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Jälleen yksi auringonlasku, eikä oikeastaan kovin kummoinen kuvana, mutta oletteko muut Samyang f/2.8 14mm:n käyttäjät huomanneet tuollaista ympyränmuotoista kehää kuvissanne? Ikäänkuin vaalea halo.
 • Superkuu pilvessä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Oli sitten minullakin tarkoitus kuvata sitä superkuuta mutta eipä tarvinnut edes ruuvata pitkää putkea paikalleen kun kuu oli pilvessä.

Timon poikkitiedepalsta, ISO-arvoja metsästämässä, 12.8.2014. Poikkitieteellisessä ihmetellään suuria heittoja kameroiden ISO-luvuissa.

Kemppinen, Kreolikuvat, 12.8.2014. Tekniikan tohtori Risto Sarvas, joka oli HIITin aikoina oppilaani, on avaamassa ensi viikolla Kaapelilla näyttelyn näppäilyvalokuvauksesta, snapshot. Hän onnistui heti ylivaikeassa tutkimuksessa. Tuo näppäily on mediateknologian leviämistä, käyttöä ja vaikutuksia. Luulemme esimerkiksi tietävämme, mitä ”selfiet” ovat, mutta tiedämmekö?

Tekniikkatalous.fi, Rajua menoa luonnossa - ja silti rauhallisesti liikkuvaa nopeutettua videolla. Erilaiset liikuntasuoritusten kuvaamiseen tarkoitetut kamerat tallentavat kaikki esimerkiksi päänheilautusten tai täräysten aiheuttamat heilahdukset. Ne tekevät videon katsomisesta rasittavaa, varsinkin nopeutettuna. Microsoft on ratkaissut ongelman uuden algoritmin avulla. Video, kesto 3:22.

Tivi.fi, F-Securen varmuuskopiopalvelu lopetettiin "yllättäen" - eläkeläinen menetti sukututkimuksen ja tuhansia valokuvia. F-Securen Online Backup -varmuuskopiointipalvelu ajettiin alas kesäkuun lopulla. Pitkäaikainen käyttäjä Simo Salo ei saanut tietoa asiasta ennen kuin pahin oli tapahtunut: tuhoutuneen kovalevyn lisäksi mennyttä on myös kaikki pilvessä ollut data.

 • F-Securen asiakaspalvelun mukaan tiedot on jo menetetty, sillä asiakkaille annettiin keväällä varoaikaa vain tiettyyn päivään asti. Vajaan 60 euron vuosilisenssillä myyty tuote on lopetettu, eikä tietoihin enää pääse käsiksi.

Ilta-Sanomat, Hääkuvien uusi hittitrendi: GIF-animaatioissa juostaan, tuikut loistavat ja kaaso pyllistää. Häähullussa Amerikassa lyhyet, liikkuvat kuvanpätkät, eli animoidut giffit, alkavat olla jo arkipäivää. Niin ei kuitenkaan ole aina ollut.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Popular Photography.

Digitalcameraworld.com, Blur moving clouds with an ND filter: how to calculate exposures in 4 easy steps.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com, Nikon D810: A sport photographer's impressions. Valtavirrasta poikkeava urheilukuvaaja käyttää raw-tallennusta.

Lensrentals.com, blog, A Useful Metabones EF to Black Magic Pocket Camera Article. Mikä toimii, mikä ei toimi.

The Online Photographer, The Morning Coffee 8/12/14. Petteri Suhonen mainitaan RSS-feedin yhteydessä... (tai oikeastaan Sigma DP1:sta tehty arvio).

Lifehacker.com, FastRawViewer Displays RAW Photo Files and EXIF Data Quickly.

The-digital-picture.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuu laskee (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ei super, viikon takainen..
 • Salamat salilla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvailtiinpa omaksi huviksi salilla muutama kuva. Mitäs mieltä?
 • Hiiden katse (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kymmenien Hiidenporttireissujen jälkeen laskeuduin jälleen alas hiidensilmän äärelle suohon kun katse osui kallioseinään sopivassa kulmassa. Ja siinähän se vihdoin oli, jylhät kiviset kasvot katsomassa alas loputtomaan pimeyteen.
 • Rentun ruusut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kauan sitten vuonna 2010 osuin palaneeseen hakkuuaukeaan Evolla Lammilla.
 • Jämi Fly In & Airshow 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuolla tuli käytyä vajaa kuukausi sitten ihastelemassa ja kuvaamassa lentäviä laitteita. Hetki vierähtänyt siitä kun lentokoneita viimeksi kuvaillut, joten valotusaikojen suhteen tuli oltua aika turvallisella alueella, joka aiheutti sen että potkureihin ei saanut ihan täyttä pyöreää kehää aikaiseksi. Jälkikäsittelyn kanssa olikin sitten enemmän ihmeteltävää ja opeteltavaa, ensimmäinen isompi kokonaisuus, jonka käpistelin Lightroomilla. Edelleen hämmästyttää kuinka helposti ja nopeasti säädöt sujuvat, aikaisemmin kun työnkulkuun on kuulunut PS CS3.

Taiteen edistämiskeskus, Valokuvataiteen viisivuotiset taiteilijaprofessoriapurahat Ritva Kovalaiselle ja Jorma Puraselle. Valtion valokuvataidetoimikunta on jakanut vuonna 2015 alkavat taiteilija-apurahat. Taiteilija-apurahaa haki 118 ja se myönnettiin 17 taiteilijalle. Valokuvataiteen taiteilija-apurahahakemusten määrä kasvoi 16 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna. Muiden taiteilija-apurahojen lisäksi valokuvataidetoimikunnalla oli tänä vuonna mahdollisuus jakaa kaksi taiteilijaprofessoriapurahaa. Erittäin ansioituneelle taiteilijalle myönnettävän apurahan saivat Ritva Kovalainen ja Jorma Puranen. 

-Viisivuotinen taiteilijaprofessoriapuraha
Jorma Puranen, Helsinki
Ritva Kovalainen, Kemiönsaari

-Viisivuotinen
Taneli Eskola, Helsinki
Tiina Itkonen, Helsinki
Anni Leppälä, Helsinki

-Kolmevuotinen
Jaakko Heikkilä, Tornio
Juha Nenonen, Helsinki

-Yksivuotinen
Markus Henttonen, Lahti
Nanna Hänninen, Kuopio
Raakel Kuukka, Helsinki
Sami Parkkinen, Helsinki
Harri Pälviranta, Helsinki
Tuomo Rainio, Helsinki
Iikka Tolonen, Helsinki

-Puolivuotinen
Milja Laurila, Helsinki
Noomi Ljungdell, Helsinki
Hannu Pakarinen, Tuusula

Apuraha on 1.8.2014 alkaen 1 669,77 euroa kuukaudessa. Valtion taiteilija-apurahat ovat verottomia. Apurahan saaja maksaa itse oman sosiaaliturvansa (esim. eläke).

Pekka Potka, Panasonic Lumix G X VARIO 35-100mm f/2.8, 10.8.2014. This zoom lens gives you the same "reach" as a 70-200mm zoom lens in a 35mm size DSLR camera. By reach I mean here angle of view. It has the same f/2.8 maximum aperture as the best of competition. What is strikingly different is size and weight. This lens is seriously small compared to those DSLR lenses I am used to shoot with.

Suomen Kuvalehti, 35mm. Suomen Kuvalehden kuvatoimittajien blogi valokuvasta ja kuvajournalismista. Seitsemän kirjoitusta, ensimmäinen 3.12.2013, viimeinen 14.4.2014. Pari poimintaa:

 • Ilmainen lounas, 30.12.2013. Yhdysvaltain kansalliskirjasto, Library of Congress, on maansa vanhin kulttuurilaitos ja maailman suurin kirjasto, jonka verkkopalvelu on ällistyttävä aarreaitta. (Ja muutakin).
 • Yhdennellätoista hetkellä, 7.12.2013. 35mm pääsi seuraamaan 11-kollektiivin uuden suurprojektin viimeisiä ponnisteluja. Lehdistön esikatseluversio ei ollut vielä valmistunut, joten lähdin katsomaan paikan päälle. Ryhmän jäsenet Aleksi Poutanen ja Sakari Piippo ovat sulkeutuneet Senaatintorin laidalla olevan NewCo-yrityshautomon uumeniin. Kriisi?-valokuvaprojektin verkkojulkaisua viimeistellään kovalla kiireellä julkaisupäivän alla.

Nurmijärven Uutiset, Valokuvaus on Pia Jaakkolalle hetkien ikuistamista. Harrastajan tarinaa.

Yle Uutiset, Tiede, Keskiviikkona aamuyöllä voi nähdä runsaasti tähdenlentoja.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Memory cards: how to choose and use the right storage device for your camera.

Dpreview.com, Behind the Shot: Flames of the North. Revontulet.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR.

Diyphotography.net.

Slrlounge.com, Despite What Most Say, I Feel Gear Does, In Fact, Matter.. Mitä, eikös se pitänyt olla niin, että kameralla ja välineillä ei ole merkitystä...

Photo.net, Creating a Lightroom Slideshow (Video Tutorial). Lightroom videotuoriaalin 10. osa. Video, kesto 8:49.

Gizmodo.com, Use Flickr To Preview the Picture Quality of Your Next Phone or Camera. Camera Finder.

The-digital-picture.com, The Importance of Capitalizing on Your Own Imagination. Yksi potrettisessio. Aina ei ole pakko tyytyä asiakkaan reunaehtoihin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot (tai sitten omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jos tunnuksen on pankkitunnistautumisen avulla jo aiemmin luonut). Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa. Ilmoittautua voi myös puhelimen avulla.

Hakea voi monella tapaa. Tässä yksi. Aineet, Kuvataide, Valokuvaus ja mediataide. 125 kurssia. Edelleen: Digitaalinen kuva, 101 kurssia. Mustavalkokuvaus ja studiotyöskentely, 25 kurssia. Muu mediataide, 1 kurssi.

Ja toinen: Tietotekniikka, 9 Kuvan äänen ja video käsittely, 129 kurssia.

-Pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistoissa on tarjolla 6.073 kurssia. Voit osallistua minkä tahansa opiston kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

Koko Suomen opistoluettelosta (Kansalais- ja työväenopistojen liitto KTOL) on linkit opistojen omille verkkosivuille, joista löytyvät tiedot kunkin kansalaisopiston toiminnasta.

Kenneth Lehtinen, Islanti 2014. Kuvia kesäiseltä Islannin lomamatkaltani. Tällä kertaa vuorossa oli kiertää saari ympäri. Islanti on upea maa josta lähtee hieman mieli haikeana odottamaan uusi seikkailua. Koluttavaa jäi kolmannellekin reissulle mm. länsivuonojen ja sisämaaseikkailujen merkeissä. Kuvat Olympus E-M1:sellä ja Zuikon, Panan ja Samyangin -objektiiveilla.

Kameraseuran uutisia, pdf-muodossa. Yhdelle sivulle koottu linkit. Uusin 4/2014, elo-lokakuu, 21 sivua.

Superkuu.

Photo.net, foorumi.

Featurshoot.com, Another Person’s Treasure: Intriguing Photos Taken At Yard Sales Across America. Kuvia pihakirpputoreilta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Surreal portraits: how to shoot and combine images into a Dali-inspired selfie.

ePhotozine.com, How To Avoide Those Postcard-Style Shots.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, The Continuing Story of Lytro, 10.8.2014. Syksyllä 2011 ensimmäinen julkistus. Lytrolta tulossa uusi malli, Lytro Illum. 2450 x 1634, 2:3 suhde. Ensimmäisen mallin pettymyksen vuoksi arveluttaa...

Pdnonline.com, Product Review: DJI Phantom 2 Vision Quadcopter. Kuvauskopteri. Sisäänrakennettu 14 megapikselin kamera, full HD 1080 video, 60 kuvaa sekunnissa. Ei ääntä. Hinta $1.299.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon powershot sx260 hs putosi objektiivi auki (Canon).
 • Nikon D7000 (Järjestelmädigit, Nikon D80/D70/D50/D40). Uusimmat.
 • Sony SLT-A77 II (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Tricolor (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Jurassic Rock 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama kuva perjantailta, kaikki kuvat Olyn E-PL5 + 14-42/40-150 kittizoomeilla. Sekä: Lauantailta, tällä kertaa Canonin 60D + 17-50, 85 ja 70-200.
 • Julmakallion kulkija (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Korouoma, rotkolaakso Kuusamon ja Posion laidalla on radikaalien korkeuserojen kuvauskohde. Julmakallion reitti on Suomen hienoimpia rotkoelämyksiä mm. Julma-Ölkyn ohella. Reitti on todella vaativa ja osin hyvin vaarallinen sateiden aikaan.
 • Pin-uppia. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Loput kuvat löytyy täältä:...

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

HS, HS:ssa julkaistut Meeri Koutaniemen ympärileikkauskuvat kilpailevat Ranskassa. Koutaniemen (s. 1987) kuvasarja kilpailee Daily Press Awardista, joka on Perpignonissa Etelä-Ranskassa järjestettävän huomattavan kuvajournalismifestivaalin pääsarja. Voittaja julkistetaan syyskuun kolmantena päivänä. Viime vuonna niin ikään Helsingin Sanomille kuvannut Niklas Meltio voitti saman sarjan Syyria-kuvillaan. Palkinnon arvo oli 8 000 euroa.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Punainen kopteri ja kimalaisen iltapala. Tämän viikon sääkuvissa on jo loppukesän tuntua. Keskisuomalaiset kuvaajat ovat ikuistaneet otoksiinsa syksyn satoa ja monenkirvajia pörriäisiä. 30 kuvaa. Yle Keski-Suomi julkaisee yleisön ottamia sääkuvia sekä alueellisissa tv-uutisissa että netissä.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Melova koira ja vesimittarien kokoontumisajot. Kuluneella viikolla koirat ovat kaivanneet veden äärelle ja mustikka on puskenut uutta kukkaa. Keskisuomalaisten kamerat on suunnattu myös taivaanrantaa kohti. Yleisön sääkuvissa näkyvät valkoisten kumpupilvien, sateenkaarten ja laskevan auringon luomat taideteokset. 21 kuvaa. Yle Keski-Suomi julkaisee yleisön ottamia sääkuvia sekä alueellisissa tv-uutisissa että netissä.

Valokuvaviestinnän Instituutti VaVi, blogi. POSE -työpaja Mustan Pitsin yössä, 28.7.2014.

HS, blogi, Mullistavatko kamerakopterit hääkuvauksen?

Rajala blogi, Välähdyksiä, Laura Malmivaaran ja Pekka Punkarin kuvauskurssi buukattiin täyteen – Toiselle kurssipäivälle vielä muutama paikka jäljellä. 8.8.2014.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, 12 Tips On Photographing Crop Fields Creatively.

Pdnonline.com, Shark Peak: When Anti-Cliché Photos Turn Out To Be Clichés. Mogadishun haita olkapäällä kantavat miehet.

Canon-asia.com. Huhtikuussa 2014 Canonin EF-objektiiveja oli valmistettu 100 miljoonaa kappaletta.

Kamera & Bild, Test: Panasonic Lumix GH4 – Grym på många vis. Helmiskuussa 2014 julkistettu. 16 megapikseliä, Micro 4/3 -systeemiä, kroppikerroin 2x. Elektroninen etsin, 2.359.000 pistettä. Joka suuntaan kääntyvä kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.036.000 pistettä. Paino 560 g. Sarjakuvaus 12 kuvaa sekunnissa. 4k video. Yksillä akuilla ottaa 500 kuvaa. Arvosana 8.8. Suomen hinta 1.500 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Suomalaiset kuvaavat sotien jälkiä kaupungeissa – katso kuvat ja tarinat tutuilta kulmilta. Sotien jättämiä jälkiä Suomen kaupungeissa.

Voice.fi, Kaikkien on mahdollista näyttää upealta valokuvissa - 7 helppoa vinkkiä. ...4. Käännä kehosi sivuttain Jos haluat näyttää kuvassa laihemmalta, käännä vartaloasi hieman sivuttain. Tällöin et näytä niin leveältä....

Ifolor.fi, Ota parempia kuvia kännykällä, osa I. Muita Ifolorin vinkkejä:

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

 • Software implications of upgrading my camera (digipimiö). Canon 5D MkII, suunnitteilla päivitys Canon 5D MKIII -malliin. Nyt käytössä Adobe Photoshop CS5 sekä Lightroom 2.7. Molemmat 64-bittisiä versiota, käyttöjärjestelmä Windows 7. Tarvitaanko kameran päivityksen myötä muita päivityksiä.
 • Stolen canon, wanna go nikon (Nikon). Canon 30D, 70-200mm f/4 L, 50mm f/1.8 varastettiin.
 • I seek your advice and encouragemnet (hääkuvaus). Tarkoitus keskittyä enemmän hääkuvaukseen. Esillä linkki omille sivuille, kuvista pyydetään kommentteja.

Digital Photography School, A Selection of Photos with a Green Theme.

Digitalcameraworld.com, 6 lessons you’ll only learn by shooting with flash.

ePhotozine.com.

Popular Photography, An Introduction to Macro Photography.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, The Ins and Outs of Using On-Line Photos.

IR.

Dpreview.com.

Steve Sanders, Canon PowerShot G1 X Mark II Review. Uusi 12 megapikselin CMOS-sensori, 4.5 kertaa isompi kuin tämän kokoisissa kompaktikameroissa yleensä. Uusi prosessori. 24-120mm, viisinkertainen zoom, kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö. F/2.0 - 3.9. Sisäänrakennettu Wi-Fi, NFC. Full 1080p video. Lisävarusteena saatavana elektroninen etsin. Suomen hinta on n. 800 euroa.

The-digital-picture.com, CPN Publishes "Inside Canon Digital Photo Professional 4.0". Canonin ilmainen raw-ohjelma.

Kamera & Bild, Krönika: Här är ditt liv.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.08.2014   (linkki)

Erkki Salomaa: U R B A A N I T
Kuva: Erkki Salomaa.24.8.2014 asti

Erkki Salomaan URBAANIT-näyttelyn kaupunkikuvat kytkeytyvät suoran katukuvauksen perinteeseen. Kuvat ovat Suomesta ja eri puolilta maailmaa, usein suurkaupunkien arkielämästä. Kaikissa kuvissa kohdataan ihminen omassa ympäristössään.

Marko Hämäläinen: ÄÄRI
Kuva: Marko Hämäläinen.24.8.2014 asti

Muuramelainen valokuvataiteilija Marko Hämäläisen (s. 1972) on kuvannut pohjoisia maisemia talviretkeilijän silmin seitsemän vuoden ajan. Näyttelyn kuvat on otettu Ylä-Lapin maisemissa talvisten vaellusreissujen yhteydessä. Pohjoisen luonnon kauneuden ja armottomuuden lisäksi ÄÄRI kiinnittää huomiota käynnissä olevaan ilmastonmuutokseen.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

Matti Salmi: Katukuvia 1966-73
Kuva: Matti Salmi.24.8.2014 asti

Kun Matti Salmi opiskeluaikoinaan kävi tapaamassa kotiväkeään Lahdessa, hänellä oli tapana kierrellä toreilla ja kadulla katselemassa ja kuvaamassa ihmisiä.

Näyttelyn valokuvat on kuvattu pääasiassa vuosien 1966-1973 aikana.

Jukka Tilus: Street 1 / Katuvalokuvia
Kuva: Jukka Tilus.24.8.2014 asti

Myös Jukka Tiluksen näyttely esittelee katuvalokuvausta.

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, Lahti
ti-pe 12-18, la ja su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

 • pallopanot googlessa (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). näköjään google vääntää/kääntää itse kuvan kieputeltavaksi, kun sinne lataa 360 asteisen pallopanoraamakuvan. Ei tosin toimi ihan aina...
 • Kuvaa etsitään: luolan suuaukko 4k (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Tarkemmin etsitään kallioseinä kuvaa jossa voisi olla luolan suuaukko. Periaatteessa riittäisi ihan vaan kalliokuva. Ehkä hieman viidakko henkinenkin käy. Kuvasta olisi tarkoitus tehdä valokuvatapetti irtoseinään jonka läpi on tarkoitus mennä sisään toiseen tilaan. Eli vähän kuin menisi luolaan sisään.
 • kamerareppu lentokoneessa (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Aina ajankohtainen.
 • Sony NEX-6L ja Wi-FI yhteydet (Muut). Kameran käsikirja ei juuri selitä asioita. Minulla on routeri, johon Netti tulee mokkulalla. Esim. läppärin ja Android-kännykän saa sen kautta Internettiin. NEX-6L on ilmeisesti yhdistettävissä kännykkään Sonyn mobiilisovelluksella, saa nähdä kunhan uskallan yrittää.
 • Onko mahdollista? (Järjestelmädigit). Latailin tuossa äsken tietokoneelle parilta muistikortilta kesäyön luontokuvatuksia. Paha oli vaan latailla, kun ei kuvia enää kortilla ollut. Katsoin kameran (5dmk3) menua ja formatointi oli tuossa päällimmäisenä. Muutaman edellisyön kuvausjutskissa valvoneena ajattelin, jotta olisinko kummiskin unenpuutepäissäni nuo formatoinut, kovin kaukaiselta ajatus tuntuu.
 • Hetki ennen... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Voitte uskoa, että kohta tuon kuvan oton jälkeen satoi...
 • Hepokönkään Kukkaset (Linkkejä kuviin ja gallerioihin...). ...Ulottteisuutta piisaa, komia luontokuva kaikinpuolin.
 • Tuuletin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Mikael Rantalainen.

 • Uusi galleria: Kuukuvia Helsingistä ja muualta Suomesta, 4.8.2014. Olen viimeisen reilun parin vuoden aikana innostunut kuun valokuvaamisesta, tai tarkemmin sanottuna kuu maisemassa tyyppisistä kuvista. Eli pelkkää kuuta kuvaan harvoin, yleensä yritän sijoittaa sen kiinnostavaan maisemaan.
 • Maisemavalokuvauksen retkikurssi Helsingin työväenopistossa, 23.7.2014. Ensimmäisellä luennolla (11.9.) esittelen Helsingin maisemavalokuvauskohteita, eli milloin ja minne kannatta lähteä retkelle? Annan myös ohjeita kameran käyttöön ja vinkkejä sitä miten kuvauskohteessa kannattaa toimia. Seuraavaksi lähdemme kuvaamaan maisemaa kahdella kuvausretkellä: teemme iltaretken Suomenlinnaan (13.9.) ja iltapäiväretken Vanhankaupunginkoskelle / Pornaistenniemelle (27.9.). Viimeisellä kerralla (9.10.) katselemme retkillä kuvattuja kuvia yhdessä ja keskustelemme niistä. Mitä voimme oppia kuvista, sekä onnistuneista että epäonnistuneista?

Tekniikan Maailma, Canonilta kaksi edullista super-zoom-kameraa. Canon PowerShot SX520 HS ja SX400 IS sisältävät kumpikin ulottuvan zoom-objektiivin. Kuvakulmat vastaavat 24-1008 ja 24-720 mm:n kino-optiikkaa. Uutuuskamerat maksavat alle 300 ja alle 250 euroa. Molemmissa malleissa on älykäs kuvanvakain. Se analysoi näkymän ja valitsee automaattisesti vakautustilan kahdeksasta vaihtoehdosta. (viikon takaiset julkistukset).

Yle Uutiset, Kotimaa, Superkuu nousee sunnuntaina. Sunnuntaina kaakkoiselle taivaalle nousee superkuu. Käsite tarkoittaa sitä, että kuu on kiertoratansa puolesta lähimpänä maata juuri sunnuntaina.

(ja vielä) Yle Uutiset, Apinan selfie-kuvista nousi tekijänoikeuskiista. Brittiläinen valokuvaaja sanoo omistavansa selfie-kuvien tekijänoikeudet, koska kuvat otettiin hänen kamerallaan. Kiistan toinen osapuoli Wikipedia puolestaan ei hyväksy valokuvaajan vaatimusta kuvien poistamisesta internetistä.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja/fotomyyjä, Rajala Osk. Oy, Rajala Camera, Joensuu. Valokuvausalan erikoisliikkeeseen Rajala Pro Shopiin tarvitaan pikaisesti valokuvaus- ja myyntitaitoinen valokuvaaja/fotomyyjä jatkuvaan työsuhteeseen. Työnkuvaan kuuluvat valokuvaaminen ja studionkehittäminen sekä päivittäinen valokuvausalan tuotteiden myynti ja asiakaspalvelu. Englannin ja venäjänkielen taito luetaan eduksi.

Työpaikan osoite Kauppakatu 23 b, 80100 JOENSUU
Työ alkaa heti
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta, toistaiseksi
Haku päättyy 18.08.2014

TE-palvelut, Valokuvaaja/videokuvaaja, Alma Media Oyj, Helsinki Tulosta työpaikka. Kuvaaminen ja studiotyöskentely. Liikkuva ja staattinen kuvakerronta. DSLR.

Työpaikan osoite 00100 HELSINKI
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 20.08.2014

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net, The Complete Black and White Conversion Lightroom Tutorial. Lightroom. Vaihe vaiheelta.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Collaboration – 8 Ways to Work With Other Photographers.

IR.

ePhotozine.com, How To Stop Wire Fences Ruining Your Wildlife Shots.

Dpreview.com, Apple expands OS X Mavericks Raw compatibility.

Pdnonline.com, The Costly Business of Photo Book Publishing. Nyrkkisäännön mukaan kustannusten osuus valokuvakirjan ulosmyyntihinnasta on 20%. Mutta kirjojen tuottamiseen on syntynyt uusia toimivia reittejä.

Kamera & Bild, Webb-tv: Sony A7s - en snabbgenomgång.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Suomalaisnäyttelijä ja valokuvaaja riitelevät alastonkuvista – oikeus määräsi kuvat poistettavaksi netistä. Lounais-Suomen poliisilla on tutkinnassaan juttu, jossa suomalaista valokuvaajaa epäillään yksityiselämää loukkaavasta tiedon välittämisestä. Tutkintapyynnön teki näyttelijä, josta oli 76 vähäpukeista tai alastonkuvaa taiteilijan sivustolla.

 • Lounais-Suomen poliisi teki kuvista poistopyynnön Helsingin käräjäoikeudelle kesäkuussa. Käräjäoikeus määräsi palveluntarjoajan keskeyttämään kuvien viestien välittämisen eli käytännössä poisti kuvat nähtäviltä.
 • Käräjäoikeuden mukaan alun perin tutkintapyynnön takana oli neljä näyttelijää, joista kaikista oli sivustolla kuvia. Kuvaaja oli ottanut kolmen näyttelijän kuvat pois, mutta edelleen yhden ilmoituksen tehneen asianomistajan kuvat olivat internetissä kaikkien nähtävillä ja kopioitavissa. Näyttelijöiden mukaan kuvat on laitettu internetsivuille vastoin sopimusta.
 • Artsfreedom.org, Finland: Court orders removal of 76 artistic works from public display. (...vähän erikoinen artikkeli, olennaisin asia jätetään kokonaan mainitsematta... eli että kuvattavat ovat pyytäneet ko. kuvien poistoa). klo 7:00: artikkeli poistettu, mikähän olisi ollut syynä...

Yle Uutiset, aamu-tv, Aamu-tv:n Kesäkuvakisan heinäkuun paras kuva valittu. Video, kesto 11:49.

Älypuhelimista.

Etlehti.fi, Vieläkö kannattaa ostaa digikamera? (...vähän niukka artikkeli...).

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, How to use the Art of Self Reflection to Make Better Photos.

Digitalcameraworld.com, Nature photography tips: a subject-by-subject guide to shooting at home.

IR.

Luminous Landscape, Alain Briot, Vision Part 10- My Vision.

ePhotozine.com.

Verkkouutiset, Wikipedia kieltäytyy poistamasta selfietä – "tekijänoikeudet kuuluvat apinalle". Wikipedia on kieltäytynyt poistamasta kuvaa, jonka apina otti luontokuvaajalta varastamallaan kameralla.

Popular Photography, Reader Photo Gallery: 39 Portraits of Pets.

Diyphotography.net, Can A Strobe Stop The Action? Profoto D1 Air, Elinchrom BRX500, Photogenic And Broncolor Compared.

Resourcemagonline.com, 10 Most Expensive Photographs Ever Sold. Kallein: Rhein II (1999), Photographer: Andreas Gursky, Price Tag: $4.3 million.

Petapixel.com, This Horrifying Fake Camera Cleaning Tutorial Will Probably Give You Nightmares. Lapset, älkää tehkö tätä siellä kotona...

Steve Sanders, Canon EOS Rebel T5 Review. Euroopassa Canon EOS 1200D. Helmikuussa 2014 julkistettu. Aloittavalle kuvaajalle, korvaa pari vuotta vanhemman 1100D:n. 18 megapikselin perinteinen järjestelmädigi. Kolmen tuuman lcd-näyttö, kolme kuvaa sekunnissa. 1080p video. Optinen etsin 95%. Runko ja 18-55 mm:n zoom n. 500 euroa. EOS Companion -sovellus, App Store ja Google play, ilmainen.

Kamera & Bild, Blogg: Sony A7s inne för test. Toimitukseen tuli edellispäivänä Sonyn A7-sarjan uusin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

(email eiliseltä, jälleen varkaustapaus) "Tervehdys! Olen dokumentaristi ja minulta vietiin Helsingissä eilen kyseinen linssi. Osa linssisarjaani eikä korvaavaa löydy:/ Todella harvinainen, joten voisi osua silmään. Oli maastokuvioisessa pehmeässä pussissa. Maksan 250€ löytöpalkkion. Saa myös forwardata. Hyvää kesäviikkoa, Roope 0404147300".

Peter Forsgård, Kamera kokeilussa, Canon G1X MarkII. Pääsin kesälomalla muutaman viikon testaamaan Canonin pokkareiden lippulaivaa, G1X Mark II:sta. Se on päivitetty versio G1X:stä, kuten nimestäkin varmaan suurin osa osaa päätellä. Kiinnostavaksi kameran tekee oikeastaan kaksi asiaa, kohtuullisen iso kenno ja elektroninen etsin. Se EVF on toki lisävaruste ja sen hinta on hiukan korkea.

Aamuset, Esko Männiköllä valokuvatyöpaja Turun taidemuseossa. Turun taidemuseossa inspiroidutaan ensi viikonloppuna 9.–10. elokuuta Esko Männikön Time Flies -näyttelystä ja kuvataan omia, männikkömäisiä asetelmia. Museon aulaan pystytettävään kuvausstudioon on koottu näyttelyn innoittamana rekvisiittaa, josta voi luoda omia asetelmia ja ikuistaa ne valokuvaksi.

 • Työpajatyöskentely kannattaa aloittaa Männikön kuvien seurassa Time Flies -näyttelyssä. Sunnuntaina 10. elokuuta näyttelyyn voi tutustua myös yleisöopastuksella kello 13 ja 15. Työpajaan ja yleisöopastukselle voi osallistua museon pääsylipulla. Työpaja järjestetään myös Taiteiden yönä torstaina 14. elokuuta kello 17–22.

Finnfoto, Finnfoto apurahahakemus 15.9 mennessä, 5.8.2014. Finnfoto ry jakaa vuosittain apurahoja. Kyseessä ovat Kopiosto ry:n Finnfotolle jakamista kopiointikorvauksista. Apurahojen myöntäminen edellyttää, että hakija on luovuttanut valvontavaltakirjan Finnfoto ry:lle.

Mpc.fi, Yhä useampi järjestelmäkamera on peilitön. Perinteiset järjestelmäkamerat käyvät aiempaa huonommin kaupaksi, mutta peilittömien järjestelmäkameroiden menekki on sen sijaan hienoisesti kiihtymässä. Kuukausittain kameravalmistajat toimittavat reilu miljoona järjestelmäkameraa. Peilittömien osuus näistä on reilut 200 000 kameraa. Perinteiset järjestelmäkamerat ovat siis vielä edelleen huomattavasti peilittömiä suositumpia.

mato78.com, Adobe työstämässä ohjelmaa joka siirtää valokuvat Applen kuolevasta Aperturesta Lightoomiin.

mato78.com, Pentax Q-S1 on maailman pienin vaihdettava-optiikkainen kamera.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, ”Apple julkistaa uuden iPhonen 9. syyskuuta”.
 • Mobiili.fi, Näissä sosiaalisen median palveluissa lähetetään kuvia eniten. Facebook on saanut ensimmäiset vuodet olla ylhäisessä yksinäisyydessä, mutta sitten on takaa tultu ohi. Facebookiin ladataan tällä hetkellä reilut 300 miljoonaa kuvaa päivittäin. Snapchat ja Whatsapp ovat kuitenkin kaukana Facebookin edellä. Nämä ovat suosituimmat palvelut kuvien lähettelyssä ja niissä lähetetäänkin kummassakin noin 700 miljoonaa kuvaa päivittäin.
 • Taskumuro.com, TaskuMuron videoesittelyssä Windows Phonen kansiotoiminto. TaskuMuro asensi aamupäivällä Lumia 520 -puhelimeen eilen saataville tulleen Windows Phone 8.1 Update 1 -päivityksen kehittäjäversion, joka tuo mukanaan mm. mahdollisuuden järjestää aloitusnäkymän kuvakkeita kansioihin. Kuvasimme asiasta kiinnostuneille lyhyen esittelyvideon kansioiden toteutuksesta ja toimintaperiaatteesta.

Photo.net, foorumi.

American Photo, Photojournalism of the Month: July 2014. 13 kuvaa.

Thephotoargus.com, 35 Examples of Amazing Tilt Shift Photography. Vaihtelevaa sumeutta. Ns. pienoismalliefekti.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Fashion photography: how to plan and carry out your own shoot.

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Fotosidan.se, Erik Almås bygger bilder. Video, kesto 11:16.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rajala blogit, Kuvakulmia, Lightroomin perusteet, osa 3.4: Perussäädöt I, 4.8.2014. Valtaosa kaikesta Lightroom-työskentelystäni tapahtuu Basic-paneelin alta. Sieltä löytyvät ne säädöt, joilla useimmiten perustellaan RAW-formaatin käyttö. Paneeli on suunniteltu niin, että loogisin työskentelytapa on käyttää kutakin liukusäädintä järjestyksessä ylhäältä alas

Älypuhelimista.

 • Arvopaperi, Kuittinen: Nyt testataan puhelinmarkkinoiden terveydentila. Uusimpien arvioiden mukaan Samsungin mammuttipuhelin Galaxy Note 4 saapuu kauppoihin syyskuussa ja Applen ensimmäinen isolla näytöllä varustettu malli, iPhone 6, ehkä vasta lokakuussa. Näiden kahden mallin miltei yhtäaikaiset debyytit tulevat punnitsemaan puhelinmarkkinoiden veren.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Magical Photos of Abandoned Homes Inhabited by Wild Animals. Suomalaisen kuvaajan kuvia.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 9 pro tips for first-time wedding photographers. Ensi kertaa häitä kuvaamassa, ohjeita.

ePhotozine.com.

 • 10 Top Nude / Glamour Pictures. Vain naisia.
 • An Understanding Of Film Masking In The Darkroom Part 2.
 • Autographer Review. Valmistajan mukaan ensimmäinen aina kuvaava kamera, kulkee mukana. Ottaa koko ajan kuvia. GPS, viisi sisäänrakennettua sensoria. Viisi megapikseliä. 136 asteen näkymä. Kiinteä f/3.2. Sisäänrakennettu 8 gigan muisti. Värit musta, sininen, vihreä, keltainen. Bluetooth-yhteys, iOS ja Android (ongelmia). Akut kestävät 12 tuntia. Ei videota, ei ääntä. Huono kuvanlaatu. Arvosana 2 * / 5 *. £299.

Petapixel.com.

Ricohilta uutta.

IR.

Steve Sanders, Canon PowerShot SX600 HS Review. Tammikuussa 2014 julkistettu. Sopivan kompakti, 16 megapikseliä, 24-450mm, 18-kertainen zoom. Wi-Fi, NFC, helppo yhteys älypuhelimeen tai tablettiin. Full 1080p HD video. Värit punainen, valkoinen ja musta. Suomen hinta on n. 200 euroa.

The-digital-picture.com, Adobe Publishes "Making the Switch from Aperture to Adobe Photoshop Lightroom" Guide.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilta-Sanomat, Näin tarkastat, onko internetissä kiertävä kuva aito. Suomalainen insinööri kokosi vinkkilistan, joiden avulla voi arvioida internetissä kiertävien kuvien aitoutta.

Sukututkijan loppuvuosi -blogi, Museot ja valokuvaus (Taas). Viikko sitten Riitta Vanhatalo laittoi Twitteriin kuvan Yli-Kirran museosta Punkalaitumella. Siitä syntyi minikeskustelu.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, What is image stabilisation? A simple layman’s guide.

Petapixel.com, Photoshop Fail: News Outlet Tried to Make the Crowd Look More Pro-Madrid at ‘The Big House’.

Eartboundlight.com, Looking for New Places to Shoot in the Internet Age, 3.8.2014. Muutama sovellus (ja webbisivu), jonka avulla voi etsiä mielenkiintoisia kuvauspaikkoja.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, What Do You Think? Can A Service Like Togally Help Pro Photographers Earn A Living?

ePhotozine.com, 12 Essential Tips For Capturing Images At The Edinburgh Fringe 2014.

Fotosidan.se, Så utnyttjar du din blixt bättre. Kaikenlaisia lisävarusteita parempaan valoon.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Digicamera.netin Foorumi, Sana on melkein vapaa. Varastettu Nikon D7000 + 18-105mm objektiivi.

16.07.2014 Tampereen keskustorilla pöllittu Musta Löwe Slingshot -merkkinen kamerareppu, jossa Nikon D7000 + 18-105 mm linssi. Rungon sarjanumero on 6027791.

Kemppinen, Batch, 2.8.2014. Kaikenlaista tajunnanvirtaa tuttuun tapaan. Aiheina vanhat diat, skannaus, kuvien korjailu ym.

Yle Uutiset, Maailmalla useita selfie-kuolemia – kohtalokkaita kuvia otettu hengenvaarallisissa paikoissa. Selfie-kuolemia on uutisoitu ainakin Yhdysvalloissa, Italiassa, Venäjällä, Filippiineillä ja Espanjassa. Useassa tapauksessa henkilö on halunnut ottaa hyvännäköisen tai jännittävän selfien paikassa, jonne meneminen on erittäin vaarallista.

Älypuhelimista.

Yle Uutiset, Verkkokaupan palautusmaksuissa odotetaan kilpailijan siirtoa: "Virtuaalinen ovi lakkaa nopeasti laulamasta, jos maksut käyttöön. Verkkokaupat voivat nykyään periä tuotteen palautuskulut asiakkaalta. Toistaiseksi yksikään suuri suomalainen verkkokauppias ei ole uskaltanut ottaa käyttöön maksullista palautusta.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, 8 Top Ways To Use A Telephoto Lens For Photography.

Dpreview.com, Photographing Thailand with the Nokia Lumia 1020. 10 kuvaa. Mustavalkokuvia.

Photopreneur, How To Sell Your Photos If You Shoot: Landscapes

The New York Times, Bird? Plane? No, It’s the Wedding Photographer. Kuvauskoptereita käytetään jo hääkuvauksissakin.

Cameralabs.com, Sigma 50mm f1.4 ART review. Canon, Nikon, Sigma Sony A-kiinnitys (bajonetti). Täyskennoiselle. Tammikuussa 2014 julkistettu. Hienosäätö ja firmwaren päivitykset USB-telakassa. Ei säänkestävä. Painava ja iso. Täydelläkin aukolla terävä. Suomen hinta 800 euroa. Saatavuus edelleen vähän vaikea.

Kamera & Bild, Webb-tv: Snart dags för Photokina 2014 – tillbakablick till 2012. Muutaman viikon päästä on edessä matka joka toinen vuosi Saksassa järjestettävään Photokinaan. Mutta mitä tapahtui Photokinassa vuonna 2012. Webb-tv, 4:11.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mpc.fi, Tuhoutuivatko kameran kuvat? Ne voi vielä saada takaisin. Samat vinkit toimivat myös kameran muistikortille. Tässä käytössä Recuva-ohjelma.

Älypuhelimista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, 4 paikkaa, zentuvo Finland Oy, Helsinki Tulosta työpaikka. Seinäjoki, Mikkeli, Lohja / Nummela ja Hämeenlinna. Kiinteistöjen ja asuntojen kuvausta, yrittäjänä. Haku päättyy 15.08.2014.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, A Collection of Golden Images for Your Viewing Pleasure.Kuvissa keltaista (tai kultaa...).

Digitalcameraworld.com, 8 survival tips every wedding photographer must know.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Looking Back at the Photo I Regret Taking. Otsikko aivan oikein.

ePhotozine.com, 5 Methods For Improving Your Coastal Landscapes.

IR.

Popular Photography.

Photo.net, Basic Image Development in Lightroom: Special Tools (Video Tutorial). Yhdeksäs osa. Video, kesto 5:43.

Kamera & Bild, Krönika: Kamerorna i mitt liv. Instamatic, Konica C35, Pentax ME ja ME Super.

 

01.08.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Maailman kuvat.

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Virossa 125: Urani luontokuvaajana oli karmea pettymys, 31.7.2014. Herään yleensä varhain ja katselen puolihuolimattomasti Ylen aamutelkkaria. Olen kuitenkin tavallaan ammatillisestikin kiinnostunut ns. tavallisten ihmisten estetiikasta ja olen seurannut Aamu-tv:n Kesäkuvakisaa.

Pingstate.nu.

Second Hand Photo. In English. Suomalainen.

 • In the Zoo with Olympus E-PM1, 11.7.2014. Lisäksi EVF-2 elektroninen etsin. Eikä muuta kuin Korkeasaareen. E-Zuiko Auto-T 135 f3.5 objektiivina.

Turkulainen, Vauvakuvaaja ikuistaa herkät ensihetket. Turun Yliopistollisessa Keskussairaalassa vastasyntyneiden äidit ovat saaneet nauttia nyt kuukauden ajan varsin mukavasta palvelusta. Valokuvaaja Hanna Stengård-Nybom ikuistaa osastoilla vastasyntyneitä vauvoja herkkiin valokuviin. Täysin uudesta palvelusta ei ole kyse, sillä vauvakuvauksia on järjestetty osastoilla ennenkin. Edellisen kuvaajan lopetettua työt on taukoa kuitenkin ollut jo hyvän tovin. Idea vauvakuvauksesta ja kuvaustyylistä muhi Stengård-Nybomin mielessä vuosia ennen kuin hän otti yhteyttä TYKS:iin.

Marmai.fi, Kuvapalvelu Flickr maksaa valokuvaajille ja lisensoi kuvat kuvatoimistoille. Kuvapalvelu Flickr on julkistanut käyttäjilleen ohjelman, jonka avulla valokuvaajat voivat lisensoida kuviaan kuvatoimistoille ja lehdille. Flickrin emoyhtiö Yahoo ei kuitenkaan ole kertonut miten ohjelma käytännössä toimii, kertoo VentureBeat-uutissivusto.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Basic Tips On Using Aperture Creatively In Portraits.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, Of Course We Took One Apart. Canon 16-35 f/4 IS -objektiivin obduktio.

The-digital-picture.com, Canon Introduces New imagePROGRAF Large Format Printers.

Fotosidan.se, Metz 64 AF-1 - kraftfull blixt med pekskärm. Canon, Nikon, Pentax, Sony sekä Olympus/Panasonic/Leica. Elokuussa myyntiin.

Kamera & Bild, Sommar i P1: Ladda hem och lyssna på årets tre fotografer som pod.

Fotosidan.se, Varje onsdag i din podspelare, eller direkt på Fotosidan. Bildradion 82: Gemenskap i Gnesta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Heinäkuun 2014 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset