Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Huhtikuu 2014

30.04.2014   (linkki)

Eisa Photo Maestro 2014:

Aihe: Arkkitehtuuri

Kilpailuun osallistutaan 5-8 kuvan kokonaisuudella. Kaikkien kilpailutöiden on oltava digitaalisessa muodossa. (Kuvat voivat olla kameralla tai skannerilla tuotettuja tiedostoja.)

Kansallinen alkukilpailu:

Kuvat perillä 12.5.2014 mennessä.

1., 2. ja 3. palkinnot valitsee Kamera-lehden asettama raati. Alkukilpailun tulokset julkistetaan kesäkuun Kamera-lehdessä.

1. palkinto: 250 €
2. palkinto: 150 €
3. palkinto: 100 €

Kaikkien maiden kansallisen osakilpailun voittaneet kokoelmat julkaistaan kesäkuun loppuun mennessä myös EISA:n Facebook-sivulla, jossa kaikilla on lukijaäänestyksessä mahdollisuus valita oma suosikkinsa. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa voittajilleen.

Kansainvälinen loppukilpailu:

Kunkin maan paras kuvakokoelma osallistuu loppukilpailuun, jonka voittaja valitaan EISA:n yleiskokouksessa kesäkuussa.

Raadin muodostavat 17 valokuvausalan lehden päätoimittajat.

1. palkinto: 1 500 € ja EISA Photo Maestro 2014 Trophy.
2. palkinto: 1 000 € ja kunniakirja.
3. palkinto: 750 € ja kunniakirja.

Kaikkien kolmen loppukilpailuvoittajan kokonaisuudet julkaistaan 17 EISA-kuvauslehdessä syys- tai lokakuussa. Voittajat kutsutaan myös Berliiniin EISA Awards -gaalaan. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa voittajilleen.

Kansallisen alkukilpailun tulokset julkaistaan Kamera-lehden kesäkuun numerossa. Kansainvälisen loppukilpailun tulokset julkaistaan syyskuun numerossa.

Lue lisää Kamera-lehden sivuilta

Vuoden kuvaaja 2014 – osakilpailu 2: Luontokuva:

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2014 -kilpailu käydään neljässä osassa.

Osakilpailujen aiheet tänä vuonna ovat:

 • osakilpailu 1: Henkilökuva (päättynyt)
 • osakilpailu 2: Luontokuva (12.5.2014)
 • osakilpailu 3: Tilannekuva
 • osakilpailu 4: Maisemakuva

Eniten pisteitä vuoden aikana kerännyt voittaa pääpalkinnon ja Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2014 -tittelin. Lisäksi hänet esitellään kuvaajana joulukuun Kamera-lehdessä.

Kuvan vaatimukset:

 • vain yksi (1) kuva osallistujaa kohden
 • kuvan oltava jpeg-muodossa
 • kuvan lyhyen sivun pituus vähintään 2000 pikseliä
 • kuvaajalla on oltava täydet oikeudet kuvaan
 • tekniikka on vapaa. Kuvankäsittely on sallittua.

Viimeinen osallistumispäivä toiseen osakilpailuun (Luontokuva) on maanantai 12.5.2014. Muut kilpailupäivät julkistetaan myöhemmin.

Voittajakuva saa 15 pistettä, toinen 14, kolmas 13 … ja kymmenes 6 pistettä. 11-25 sijat tuottavat 5 pistettä. Vuoden aikana yhteensä eniten pisteitä ansainnut kuvaaja on Vuoden kuvaaja 2014.

Jokaisen osakilpailun 25 tuomariston mielestä parasta kuvaa julkaistaan lehdessä / internetissä.

Vuoden 100 parhaasta kuvasta kootaan kirja Vuoden kuvaajat. Kirja lähetetään veloituksetta kaikille pisteille sijoittuneille.

Toisen osakilpailun tulokset julkaistaan 19.6.2014 ilmestyvässä Kamera-lehdessä 6-7/2014.

Palkinnot:

 • Pääpalkinto, jonka saa koko kilpailun voittaja:
  Panasonicin Lumix G -kameramalliston vielä kilpailun käynnistymishetkellä julkistamaton lippulaivamalli (arvo n. 2000 euroa). Toistaiseksi edes kameran mallinimi ei ole varmistunut. Kokonaiskilpailun voittaja saa myös Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2014 -tittelin. Lisäksi voittaja esitellään kuvaajana joulukuun Kamera-lehdessä.
 • Jokaisen osakilpailun voittaja saa PNY High Performance -sarjan muistikortin. SDXC-kortin kapasiteetti on 64 GB ja nopeusluokitus on Class 10 UHS-1. Valmistajan mukaan kortin suurin lukunopeus on 50 MB/s ja kirjoitusnopeus 35 MB/s.

Palkinnot ovat voittajalle veronalaista ansiotuloa.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Valokuvauskilpailu lapsille: Minun tärkeä ympäristöni

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

I Alakoulu
II Yläkoulu

Kuvaa, mikä on sinulle ympäristössä tärkeää. Voit kuvata lempipaikkasi metsässä tai vaikkapa ympäristöä koskevan huolenaiheesi. Tulkinta on vapaa.

Sarjan voittajat palkitaan lippupaketilla Tampereen Särkänniemeen (4 lippua, yksikköhinta 37 e).

Kuvista koostetaan näyttely 28.8.2014 Tampereen yliopistolla järjestettävään kansainväliseen ympäristöperusoikeus-seminaariin. Lisäksi kaikkien lähetettyjen kuvien joukosta valitaan osa kuvista ympäristöperusoikeutta koskevan raportin kuvitukseen. Kuvia voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin, esimerkiksi kilpailua koskeviin lehtijulkaisuihin. Tästä ilmoitetaan kuitenkin erikseen kuvaajille.

Kilpailuun voi osallistua 1-3 valokuvalla. Valokuvat tulee toimittaa sähköisesti 10.8.2014 mennessä jpg-muodossa osoitteeseen tarkea.ymparistoni(at)gmail.com

Mukaan tulee liittää kuvaajan yhteystiedot, ikä ja kommentti kuvasta. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kilpailun järjestää Tampereen yliopiston, ympäristöministeriön ja Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutin yhteinen ympäristöperusoikeutta koskeva hanke.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Järkkäri videokuvaukseen (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Nikonin rungot ja Sigman linssit, tarkennuksen toimivuus (Järjestelmädigit). Aloitusviesti: "Tehdään lista kun en netistä vastaavaa löytänyt eli tarvitaan rungon ja linssin nimi sekä se tieto "hakkaako" af-c eli jatkuva tarkennnus sekä toimiiko live viewin kontrastipohjainen tarkennus.". Vastauksia tullut ihan kiitettävästi.
 • Valonkantajat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama kuva Valonkajat -yhtyeen "Pimentola" -levyn julkkarikeikalta Helsingin Club Libertessä 26.4.2014. Ekaa kertaa konserttia kuvaamassa ja täytyy todeta että melko haastavaa puuhaa.
 • Kuva ja kamera-arvostelu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olympus OM-D-EM10.

Samsung Galaxy K.

Yle Uutiset, Oriveden ja Voionmaan opistot yhdistyvät – koulutus loppuu Ylöjärvellä, 29.4.2014. Oriveden opisto ja Ylöjärvellä toimiva Voionmaan opisto yhdistyvät ensi vuoden alussa. Yhdistämisellä halutaan turvata kulttuurikoulutus Orivedellä. Orivedelle tulee kymmenen kulttuurin, median ja taiteen koulutusohjelmaa, kirjoittajalukio sekä valokuvaajan ja audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinnot. Lisäksi muun muassa Oriveden opiston suositut kesäkurssit jatkuvat.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 20 Scenic Photographs of the Railroad Track.

Digitalcameraworld.com, Camera cleaning: 5 ways to healthcheck your camera with confidence. Kameran kevätsiivous.

Samsung Galaxy Zoom K.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR, Pentax K-3 review: Big tech, little package. Can Ricoh’s enthusiast DSLR beat Canon and Nikon?

Kamera & Bild, Nu ska Profoto B1 fungera med Canon 1D X. Korjauksen korjaus.

Kamera & Bild, Test: F-stop Loka UL – ultralätt kameraryggsäck för äventyr. Testissä pari viikkoa ennen julkistusta. Tavallinen Loka 1.56 kg, uuden mallin paino aavistuksen yli 1 kg. Perusmalli $249.

Petapixel.com, Review: f-stop Gear’s Loka UL is Feather Light and Feature Rich.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Enontekiö haluaa ostaa valokuvia, 28.4.2014. Enontekiöllä on pulaa kuntaa markkinoivista nykypäivän valokuvista. Vanhoja otoksia kyllä löytyy, mutta maailma on muuttunut monella tavoin ja valokuviakin pitää päivittää, sanoo Marko Mikkola Enontekiön Kehitysyhtiöstä.

 • Tarjouksia odotetaan keneltä hyvänsä. Kuvakauppaa käydään toukokuun loppuun, sanoo Marko Mikkola.
 • Valokuvista maksetaan 150 euroa imagokuvista ja 70 euroa muista kuvista.

Alaston kriitikko, Virossa 113: Aamulla Sörkassa, illalla Virossa (ja vähän Ukrainassakin), 21.4.2014. Alussa käydään kommentoimassa Kuvataideakatemian analogisen valokuvauksen kurssin harjoitustöitä. Sekä kuva Martti Jämsän kannettavasta pimiöstä.

Älypuhelimista.

Yle Uutiset, Pohjois-Karjala, Puolustusvoimat julkaisi harvinaisia värivalokuvia sota-ajalta myös Joensuusta. Puolustusvoimat julkaisi sunnuntaina yli 800 harvinaista värivalokuvaa välirauhan ja jatkosodan ajalta. Mukana on muutama otos myös Joensuusta.

Hardware.fi, BenQ:lta tulossa 32" AMVA-näyttö 2560x1440 resoluutiolla. BenQ BL3200PT tulee myyntiin ensi kuussa, ja se on jo ehditty listata Saksassa alle 600€ hintaan.

Photo.net, foorumi.

Life.com, Hitler at 50: Color Photos From a Despot’s Garish Birthday Bash. 18 kuvaa juhlallisuuksista, värikuvia.

Thephotoargus.com, 30 Fantastic Wind Photographs to Blow You Away with Inspiration.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 8 tripod mistakes every photographer makes (and how to get it right). Ei kai jalustan käyttämisessä voi tehdä mitään väärin.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography, Lens Test: Nikon 18–140mm f/3.5–5.6g DX ED VR AF-S Zoom. Elokuussa 2013 julkistettu. Kroppikennoisille. Kuvanvakaaja. $600.

Digital Outback Photo, Sony RX10 Field Diary: All in One? Vertailut Panasonic GH4. Video- ja still-kuva -esimerkkejä.

Photo.net, Jill-e Small Camera Bag For Women Review. Naisille suunniteltu valokuvaajalle sopiva laukku. $150.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.04.2014   (linkki)

Löytynyt multikopteri. Helsinki-Espoo rajamailta löytynyt 27.4.2014 multikopteri missä oli kamera kiinni. Pudonnut maahan ja hajonnut. Lisätietoja + yhteystiedot löytäjään www.tuomasheinonen (ei löytäjä, mutta häneltä saa nuio löytäjän yhteistiedot).

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuvatiedostojen ajan säätö (Fotoalbumiohjelmat). Vastaan itselleni siltä varalta, että joku muukin tarvitsee tietoa. Se onnistuu tällä ohjelmalla: ...
 • Fuji X-E2 (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • 5. Elementti (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ilma, maa, vesi, tuli...ja jalkapallo.
 • Pari härkää Tampereella. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tampereella tuli kuvailtua härkälintuja viikonloppuna ja vastavaloon jotain räpsyjä tuli reenailtua. ...Mahtavia kuvia! Myötävaloon kuvatessa nuokin näyttäisivät tylsiltä.

SA-kuva-arkisto, Etulinjasta kotirintamalle 1939 - 1945. Veteraanipäivän kunniaksi uusia värikuvia jatkosodan ajalta, 800 kpl. Vuosi arkiston avaamisesta. 170.000 sodista otettua valokuvaa, vuosilta 1939 - 1945.

Suomen valokuvataiteen museo. Kysy museolta. Kysymyksiä kaikkiaan 204 kpl. Ja vastauksiakin saman verran. Lisää poimintoja. Osa 2.

Yle Teema, ma 28.4.2014, klo 21:30, Tekijänä Evelin Kask. Evelin Kask on päätynyt kuvaamaan kuolemaa ja samalla jäljelle jääneiden elämää. ...Maria Seppälän ohjaama Tekijänä Evelin Kask seuraa valokuvaajan päivää kasvitieteellisen puutarhan lämmöstä joulukuun katoavaan luonnonvaloon.

 • Evelin Kask on palkitun kuvajournalismiryhmän 11-kollektiivin jäsen.

HS, Valta vaihtui auringonnousun aikaan, 27.4.2014. Helsingin Sanomat sai ainoana mediana ikuistettua historiallisen vaihdoksen. Kuvat otti paikalle lähetetty freelance-kuvaaja Kari Pullinen. Läheltä tosin piti, ettei kuvia olisi saatu lainkaan. (Nokia -> Microsoft).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Becoming a professional photographer: 6 tips for taking the plunge.

Earthboundlight.com, So What is a Backside Illuminated Sensor? 27.4.2014.

Dpreview.com, 'City of Samba': Rio Carnival in tilt-shift. Video, kesto 5:47. Ja toinen video, kesto 3:22.

ePhotozine.com, 3 Ways You Can Shoot Successful Bluebell Images Today.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Sammakkoseksiä ja kukkahuumaa, 25.4.2014. 33 kuvaa.

Remonen.fi, Ja mennääs nyt Aasiaan, 25.4.2014. Helsingin Sanomissa oli alkutalvesta artikkeli Istanbulista ja siitä sain kimmokkeen varata matkan Pääsiäiseksi. Neljä yötä perillä kuulosti juuri hyvältä matkan pituudelta ja kun Turkish Airlanes myös lentää suoraan Helsinki-Vantaalta Istanbuliin ja vielä järkevillä aikatauluilla, niin ei muuta kuin liput ja hotellit varaukseen.

Suomen Kulttuurirahasto, Myönnetyt apurahat, vuosi 2014. Valokuvataide.

 • Valokuvaaja Laura Böök 5 000. € Pudasjärvellä asuvien maahanmuuttajien arkea käsittelevän valokuvaprojektin toteuttamiseen, Aino ja Einari Haakin rahastosta.
 • Valokuvataiteilija Ilkka Halso 7 000 €. Valokuvateosten valmistamiseen Helsinki Photography Biennial -tapahtumaan, Paavo Koskisen rahastosta.
 • Valokuvaaja, elokuvaohjaaja Matleena Jänis 15 000 €. Valokuvakirjan loppuunsaattamiseen, Juhani Kämpin rahastosta.
 • Valokuvaaja Terjo Kiljunen 5 000 €. Tapperin taiteilijaveljesten nuoruutta käsittelevän kirjan tekemiseen, Yleisrahastosta.
 • Kotkan valokuvakeskus ry 10 000 €. Suljettua sotilassaarta käsittelevän juhlanäyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta.
 • Valokuvaaja Meeri Koutaniemi 7 500 €. Naisten ympärileikkausta käsittelevän valokuvakirjan tekemiseen, Yleisrahastosta.
 • Tait. maisteri Ritva Kovalainen 22 000 €. Taiteelliseen työskentelyyn ja Tanssiva puu -valokuvakirjan tekemiseen, Aino, Armi ja Erkki Korven rahastosta.
 • Valokuvaaja, kirjailija Antti Leinonen 22 000 €. Kirjojen ja näyttelyiden toteuttamiseen, Maija ja Lauri Niiniojan rahastosta.
 • Valokuvataiteilija Tuomo Manninen 22 000 €. Taiteelliseen työskentelyyn ulkomailla, Yleisrahastosta.
 • Valokuvaaja Petri Nuutinen 22 000 €. Taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta.
 • Valtiot. kand. Markku Pietinen ja erikoissairaanhoitaja Piia Virtanen 11 000 €. Valokuvaaja Otso Pietisen yksityisen kuva-arkiston järjestämiseen ja saattaminen sähköiseen muotoon, Yleisrahastosta.
 • Pohjoinen valokuvakeskus ry 15 000 €. WEEK 37 - Pohjoismaisen valokuvataidetapahtuman järjestämiseen, Huhtamäen rahastosta.
 • Fil. maisteri Anna-Kaisa Rastenberger, fil. maisteri Tiina-Riikka Rauhala ja tait. maisteri Sanni Seppo 100 000 €. Poliittisen valokuvan festivaalin järjestämiseen 2014-2016, Huhtamäen rahastosta.
 • Valokuvaaja Lauri Rotko ja valokuvaaja Jukka Rapo 22 000 €. Itämerta käsittelevän See the Baltic Sea -näyttelyn järjestämiseen, Harry Hendusen rahastosta.
 • Valokuvataiteilija Perttu Saksa 22 000 €. Taiteelliseen työskentelyyn, kolmivuotisen apurahan ensimmäisen vuoden apurahana, Yleisrahastosta.
 • Tait. kand. Maria Santto 4 000 €. Kuvajournalismin ja dokumentaarisen valokuvauksen opintoihin Yhdysvalloissa, Yleisrahastosta.
 • Yhteiskuntat. maisteri Maija Tammi 11 000 €. Sairauden representaatioita valokuvataiteessa käsittelevään väitöskirjatyöhön, Juhani Kämpin rahastosta.
 • Valokuvaaja Rauno Träskelin 7 000 €. valokuva-arkiston 1979-2002 järjestämiseen ja digitointiin, Yleisrahastosta.
 • Valokuvataiteilijoiden Liitto ry 10 000 €. Helsinki Photography Biennial 2014 -tapahtuman järjestämiseen, Rauha ja Isak Julinin rahastosta.
 • Victor Barsokevitsch-Seura ry 5 000 €. Särkynyt arki -valokuvanäyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta.

Ilta-Sanomat, Perhe, Nuorten jakamista intiimikuvista on kasvanut ilmiö: "Vaarana, että kuvat leviävät". - Intiimit kuvat on nyt ilmiö, joka näkyy. Kannattaa ensinnäkin olla tietoinen, että on valmis vastaanottamaan mitä myöhemmin voi tulla vastaan. Ja muistaa, että monet ilmaiset palvelut omistavat sen, mitä jaat. Joten olisi hyvä olla kriittisempi sen suhteen, mitä laittaa eteenpäin, Valkonen huomauttaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Dpreview.com, 12 stunning images from Smithsonian's photography contest. 11. kilpailu, 50 finalistia julkistettu. 50.000 valokuvaajaa 132 maasta osallistui kilpailuun. Voittajat kerrotaan 15.5.2014.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com, Best A3 photo printers: 6 options tested and rated.

 • Canon Pixma Pro-1, arvosana 5/5, £650
 • Canon Pixma Pro-10, arvosana 4/5, £500
 • Canon Pixma Pro-100, arvosana 4/5, £370
 • Epson Expression Photo XP-950, arvosana 3/5, £280
 • Epson Stylus Photo 1500W, arvosana 3/5, £230
 • Epson Stylus Photo R3000, arvosana 4/5, £540

Pdnonline.com.

IR, Problems solved? Shooting with the Sony A6000. Viime vuoden Sony NEX-6 -mallissa oli muutama käytettävyyttä hankaloittava seikka. Onko näitä vielä Sony A6000 -mallissa.

Macworld.com, Pinterest launches Guided Search to navigate you through its 30 billion pins.

Steve Sanders.

Kamera & Bild, Guide: Sju gratisprogram för bildbehandling. Kuvaruutukaappauksia + tekstiä kustakin ilmaisesta kuvankäsittelyohjelmasta.

  • Paint.NET 3.5 (PC)
  • Gimp 2.8 (Mac & PC)
  • Inkscape 0.48 (Mac & PC)
  • Picasa 3.9 (Mac & PC)
  • Seashore 0.5.1 (Mac)
  • Splashup (Webbtjänst)

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • SDHC vs SD korttien nopeudet? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • urheiluvideokuvaus digijärkkärillä (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Muistikorttien laatu (Digikuvaus).
 • w h i t e o u t (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). w h i t e o u t - Valokuvakokoelma vaaleita maisemia talvelta 2014. ...Hienoja kuvia.
 • Hylätyt talot, sortuneet padot (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Istanbul (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pitkät ja pitkästyttävät jorinat sekä tästä puuttuvat moskeijakuvat blokissa.
 • Kevättalvi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Huhtikuu on ollut paljon hiihtoa, monia myrskyjä ja lyhenevän yön kuukausi. Kaksi viikkoa yöttömään yöhön. ...Nyt osui ja upposi! ...Voimakkaita kuvia kaikki, pidän suuresti. ...Ja vai ei suomessa ole maisemia... Mahtavia kaikki. ...Todella upeita kuvia - varsinkin 1,2 ja 3 joista 1 ehdottomasti paras.

Luova.fi, Jussi Aalto, Arvon mekin ansaitsemme, 4.4. - 30.4.2014. Taiteilijatapaaminen Jussi Aalto, la 26.4.2014, klo 13 - 16.

 • Suvilahdenkatu 10 A, 5.krs FI-00500 Helsinki, yhteystiedot
 • Luova avoinna 11 - 18 ma-pe (ks. aiemmin)

Yle.fi, Areena, Radio, Taiteilijaelämää. Kesto 57 minuuttia. Helsinkiläinen Leena Aro on kuvannut kansainvälisiä muotiviikkoja yli kolme vuosikymmentä. Pariisin, Milanon, Lontoon ja New Yorkin näytökset ovat hänelle tuttuja. Leena ARon on niitä harvoja suomalaisia, jotka ovat kuvanneet (laajasti) kansainvälisiä muotiviikkoja.

Matti J. Kaleva, matin mietteitä.

 • Valkoisen munan salaisuus, 9.4.2014. Entinen oppilaani haastoi minut muistelemaan vuosikymmeniä käyttämäni koulutusharjoitustehtävän ” valkoinen muna valkoisella pohjalla” syvempää sisältöä ja tavoitetta. Minulla ei ole enää alkuperäistä tehtäväni toimeksiantoa, jota sanatarkasti referoida, mutta tavoitteeni sen suhteen eivät muuttuneet aikojen saatossa mitenkään, eikä tuloksen informatiivinen anti.
 • Yksin vai yksinäisenä. 17.4.2014. Minua on pohdituttanut koko kevään yksi aihepiiri ylitse muiden, ammatillinen kimppatyöskentely vai yksin yrittäminen. Kaikista niistä neuvontapyynnöistä, joihin edelleen vastailen säännöllisesti, tämä on ollut selvästi eniten esillä kuluvana keväänä. Osatekijänä lienee taloudellisen epävarmuuden ajan pyrkimys kaikkiin mahdollisiin säästömahdollisuuksiin ammatillisessa toiminnassa, erityisesti pienyrittäjien olosuhteissa , joissa useimmat entiset oppilaanikin toimivat.

Timon poikkitiedepalsta, Timon mietteitä, 12.4.2014. Opettajani, kollegani, ystäväni ja mitä vielä Matti J. Kaleva kirjoitti yllytyksestäni Matin mietteissä valkoisen munan kuvaamisesta valkoisella alustalla. Tai oikeastaan kirjoitti lähinnä monesta muusta, munateema oli vain viitekehys.

 • (Vuosien saatossa asia lienee tullut selväksi, mutta pieni kertaus on aina paikallaan. Tosikot älkööt edes yrittäkö tutustua hra Poikkitieteilijän kirjoituksiin... Ylimääräisenä suolana toimivat Anonyymien kommentit, joista välillä luulisi, että kirjoittajana on ihan todellisia ihmisiä...).

Rajala blogit, Kuvakulmia, Sukkahousuniksi, 25.4.2014. Erilaisia filttereitä, jotka tuovat valokuviin tunnelmaa, on nykyään tarjolla useissa kuvankäsittelysovelluksissa niin älypuhelimille kuin tietokoneillekin. Jos tahtoo kokeilla jotain muuta, niin vanha kunnon sukkahousuniksi soveltuu erinomaisesti hieman utuisen ja hämyisen tunnelman luomiseen.

HS, Lukijoiden valokuvat kertovat vapun vietosta yli sadan vuoden takaa, 25.4.2014. Yhdeksän kuvaa, lukijoiden lähettämiä.

 • (Taitaa olla itsestäänselvää, että lehdissä julkaistuista kuvista ei makseta kenellekään mitään. Tässä oli idea: miksei lukijoilta pyydetä pientä maksua kuvista?)

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, India’s Animal Kingdom: Portraits of Wild Beasts In Ornate Palaces. Suomessa voisi olla _ehkä_ hieman vaikea toteuttaa vastaavaaa kuvausprojektia.

Digital Photography School, 38 Pet Photos to Amaze and Inspire You.

ePhotozine.com, 10 Top Tips On Fixing Distracting Photo Backgrounds. Yksinkertaisia ohjeita, soveltaminen onkin sitten eri ihan asia.

Digitalcameraworld.com, 8 unbelievable ways to beat camera shake. Ensimmäisenä hernepussi.

Diyphotography.net.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Popular Photography, MIT Algorithm Predicts What Makes Photos Popular On the Web. Punainen väri, eläimet, niukasti vaatetut naiset.

The Online Photographer. Mitä mieltä näistä uutuuksista. Lue myös (ja erityisesti) kommentit.

The Luminous Landscape.

Conscientious Photography Magazine, How to write about your photographs. Valokuvaajat kysyvät usein, miten oppisi kirjoittaa omista kuvistaan paremmin. Millaisesta prosessista on kyse.

The-digital-picture.com, Canon Timer Remote Controller TC-80N3 Review. Perinteinen piuhamalli. Paino 85 g. Suljinaika 1 s - 99 h 59 min 59 s. Suomen hinta on n. 160 euroa.

Kamera & Bild, Krönika: En testares upplevelser. Tärkeimmät asiat ovat objektiivi, kameran nopeus ja sensorin herkkyys heikossa valossa.

Kamera & Bild, Webb-tv: Panasonic GH4 – några första intryck. Video, kesto 3:41.

Fotosidan.se, Föreläsningar och vinnarbilder på Riksfotoutställningen. Fotografiska, Tukholma. 9.5. - 11.5.2014.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Maailman kuuluisin negatiivi eli aivot narikkaan osa III, 23.4.2014. Poikkitiedepalstalla käydään Pääsiäisen jälkeistä keskustelua maailman kuuluisimman negatiivin, eli Torinon käärinliinan tekijänoikeuksista. Onko se valokuva lainkaan ja jos on, niin kenelle ne kuuluvat ja onko suoja-aika jo päättynyt? Poikkitieteellisessä hengessä tietenkin.

Yle Uutiset, Luonto, "Lintuharrastaja on siisti mutta moraali voi pettää", 24.4.2014. Suomen ehkä tunnetuin luontokirjailija ja -kuvaaja Lasse J. Laine antaa tunnustusta amatöörikuvaajille. Esimerkiksi Ylen näyttämät lukijoiden maisemakuvat eivät hänen mielestään jää tippaakaan ammattikuvaajien otoksista.

Ilta-Sanomat, Ennennäkemättömät värikuvat jatkosodasta julki – tässä esimakua kuvasadosta. Maanpuolustuskorkeakoulu julkaisee sunnuntaina yli 800 harvinaista värivalokuvaa jatkosodan ajalta. Kansallisen veteraanipäivän aatonaattona 25. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan vuosi SA-kuvagallerian julkistamisesta. SA-kuva.fi-sivusto koostuu kaikille avoimesta, yli 160 000 valokuvan kokoelmasta vuosilta 1939–45. – Nyt esille asetettavien värikuvien joukossa on muun muassa ennen näkemättömiä kuvia Viipurin valtausparaatista ja pommituksesta. Ja kyllähän ylipäätään värikuvat 1940-luvulta ovat kiinnostavaa katseltavaa, Hallikainen kertoo.

 • Värikuvat ja videomateriaalit avautuvat vierailijoille sunnuntaina 27.4. kello 12 osoitteessa www.sa-kuva.fi.

Ilta-Sanomat, Facebookin arkikuvahaaste, mikä siinä ärsyttää? Me Naiset: Nämä kolme asiaa. Ilmiö lähti alun perin liikkeelle Instagramista, jonne suomaliset ovat ladanneet arkikuvia jo yli 100 000. Facebookissa määrä lienee vielä tätä isompi. Kuvia on myös Twitterissä.

MTV, HIM-rumpalin vaimo ikuisti Holopaisen taidekuviin: Tuomas on loistava näyttelijä. Valokuvillaan tunnelmallisia tarinoita kertovan Natali Karppisen kolmas soolonäyttely, nimeltään Dark Paradise avaa ovensa lauantaina 26.4.2014 helsinkiläisessä Galleria 4-kuudessa. Fantasiamaailmaa sekoittavien kuvien sirkusteemassa seikkailee Nightwish-muusikko Tuomas Holopainen.

 • Natali Karppinen Photography Dark Paradise
 • Natali Karppinen, Upcoming Events, Dark Paradise, myös tiedote
 • Galleria 4-kuuden näyttelyt loka-maaliskuu. DARK PARADISE -valokuvanäyttely, 26.4.-23.5.2014, Galleria 4-kuus, Uudenmaankatu 4-6, 00120 Helsinki. Näyttelyn avajaiset lauantaina 26.4.2014 klo 17-19. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Suomen Kulttuurirahasto, Kymenlaakson rahasto jakoi apurahoina ja palkintoina lähes 400 000 euroa. Poimintoja:

 • Valokuvataiteilija Juha Metsolle myönnettiin kokovuotinen apuraha taiteelliseen työskentelyyn ja näyttelyiden järjestämiseen, 22.000 euroa.
 • Ph.D. Hanna Laakso ja työryhmä saivat valokuvataidetta, historiaa ja perinnettä yhdistävään kymenlaaksolaista ruokakulttuuria ja -perinnettä käsittelevään keittokirjahankkeeseensa 12 000 euron apurahan.
 • Arkkit. yo. Veikko Saarnio työryhmineen kokoaa 12 500 euron apurahan turvin Risto Hansenin muistoa kunnioittavan Ihmisen Kotka -valokuvanäyttelyn Kotkan Valokuvakeskukseen.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, Dreamalities: Smashing Pictures by French Photographer Julie de Waroquier.

Leicalta uutta.

Digitalcameraworld.com, Minimum shutter speeds for handheld shooting: ‘safe’ speeds to use (and when to seek support).

Digital Photography School.

IR.

Diyphotography.net.

Popular Photography, How a Photographer Achieved an Impressive Product Shoot Using Only an iPhone and One Light.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Kamera & Bild, Reportage: Jakten på norrsken. Ruotsin Lapissa.

Kamera & Bild, Nytt lagförslag vill stoppa bildmanipulation i reklam. USA.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kääntörengas (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Värit digikuvissa. (Sana on melkein vapaa).
 • Pokkarin, APS-C:n ja FF-kennon kohinoista (Järjestelmädigit). Kuinka suuriksi arvioitte aukkoina ilmoitettuna otsikon kameroiden kohina-arvoerot? Esim APS-C -kenno on 13x suurempi, kuin peruspokkarin kenno. FF-kenno on 2.6x APS-C-kenno On APS-C:n ja Four Thirds System's välilläkin 1.5x ero.
 • World Invasion. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, Tytöt jakavat fiiliksiään selfie-kuvilla, 23.4.2014. Kallion lukiota käyvät 16-vuotiaat tytöt kertovat HS:lle, että selfie- eli omakuvien ottamisessa ja jakamisessa sosiaalisessa mediassa tärkeintä on fiilisten jakaminen. Jos kuvia kehutaan, tuntuu se mukavalta.

 • HS, Psykiatri: Selfie-kuvista voi tulla pakkomielle, 23.4.2014. Englantilainen pakkomielteiden asiantuntija, psykiatri David Veal kertoo Sunday Mirror -lehdelle, että monilla hänen asiakkaillaan on pakkomielle julkaista selfie-kuvia itsestään. Veal arvioi, että jopa kahdella kolmesta kehonkuvan häiriön vuoksi vastaanotolle tulevista asiakkaista on pakkomielle itsensä kuvaamiseen.

Helsingin kaupunginmuseo, Helsingin vanhat vappukuvat verkossa. Noin 500 valokuvan ja 50 esineen otos museon hilpeästä vappuaineistosta täydentää jatkuvasti karttuvan Kansallisen digitaalisen kirjaston Finna-asiakasliittymän antia. Museo sallii Finnassa julkaisemiensa verkkolaatuisten kuvien vapaan lataamisen ja käytön, kunhan lähde ilmoitetaan.

HS, Yli 800 värikuvaa jatkosodasta julki sunnuntaina – HS julkaisee jo nyt viisi uutta kuvaa, 23.4.2014. Puolustusvoimien kuvakeskuksen SA-kuva-arkisto päivittyy sunnuntaina. Veteraanipäivän kunniaksi arkistossa julkaistaan yli 800 väridiaa jatkosodan ajalta "1940-luvulla värifilmiä oli harvoilla ja valikoiduilla", kertoo projektipäällikkö Pasi Leskinen Puolustusvoimien kuvakeskuksesta. Päämajan tiedotuskomppanian käytössä oli Leskisen mukaan "muutama rulla".

 • Sa-kuva-arkiston haulla löytää sunnuntaista lähtien myös sodan aikaisia uutiskatsauksia. Niitä on 52 kappaletta ja ne on julkaistu Kansallisen audiovisuaalisen arkiston elonet.fi-palvelussa.

Tekniikan Maailma, Pentax panostaa suureen kennoon ja 51,4 megapikseliin, 20.4.2014. Vuonna 2010 julkistettu keskikoon järjestelmäkamera Pentax 645D saa vihdoin seuraajan. Toukokuussa myyntiin tuleva Pentax 654Z sisältää täysin uuden 51,4 megapikselin cmos-kennon, jonka koko on peräti 43,8 x 32,8 millimetriä. Pentax 645Z -runko maksaa noin 10500 euroa. Rungon ja DFA 55 mm f/2,8 -objektiivin saa noin 11 800 eurolla

Tietokone.fi, ”Ihmekamerasta” Pro-versio – ota kuva, tarkenna myöhemmin, 23.4.2014. Lytron kamerat perustuvat valokenttäkuvaukseen, jossa kuvat otetaan eräässä mielessä kolmiulotteisesti. Lytron kuvakenno tallentaa värien ja kirkkauksien lisäksi myös valonsäteiden tulosuunnan. Valokenttäkuvat ovat interaktiivisia, ja tarkennuspistettä voi vaihdella vapaasti kuvan eri alueille. Tämä näkyy myös hinnassa. Alkuperäinen Lytro maksoi 400–500 dollaria. Uuden mallin hinta on 1599 dollaria eli noin 1150 euroa. Illumin toimitukset alkavat heinäkuussa.

Pekka Potka, Latest Notes, 23.4.2014. Galleries California and Jordan have new images.

 • In Decline, 4.4.2014. The 12 year boom of photography is over! World, Europe, Finland. Total, DSLR, Mirrorless. Prosenteissa vertailu edelliseen vuoteen.

Fromadifferentangle.net, Photoshop skills, 23.4.2014. Lentoyhtiön lehdestä mainos. Kuva rakennettu eri osista, suoraviivaisesti kopioimalla.

Valokuvatorstai, 324. haaste on "siemen".

Tekniikan Maailma, Nikonilta jo toinen Android-pokkari, 23.4.2014. Uutuus eroaa edeltävästä S800c -mallista muun muassa ulottuvamman zoomin ja suuremman näytön ansiosta. Peräti 12-kertaisen zoomin kuvakulma vastaa 25 - 300mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on f/3,3-6,3. Nikon Coolpix S810c maksaa noin 350 euroa ja sisältää Android 4.2.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmän.

Älypuhelimista.

Iltalehti, Valokuvanäyttely riisuu julkkikset, 23.4.2014. Valokuvanäyttely on nimeltään We want You - Naked! ja se avataan 29. huhtikuuta Uggla-ravintolassa Helsingin keskustassa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Tipa.com, XXIV TIPA AWARDS (2014). 28 fotolehden edustajaa, 15 maata. Lisäksi Japanista 11 fotolehteä. 40 luokkaa, 40 voittajaa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Shutter blending: how to combine images at different shutter speeds.

Thephotoargus.com, How to Bring Out the Tones in Your Landscape Photography.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer, The Yips. Golf-termi, vaivaa erityisesti vanhempia pelaajia, satunnaisesti. Tarkoittaa aiemmin omattujen hienomotoristen kykyjen (tilapäistä) menettämistä. Myös muissa urheilulajeissa.

Popular Photography.

Photo.net, GoSpike Review. Yksinkertainen vehje. Kameran jalustaruuviin kiinni. Kevyt. GoPro. Sopii myös tavalliseen kameraan. Lumeen, pehmeään maahan. $25.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

23.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • 22/2 eBaystä (Järjestelmädigit).
 • Aina ei tarvita sanoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Aloittelen tällaista itselleni uutta projektia, jossa kokoan yhteen pienistä hetkistä koostuvia kuvakokonaisuuksia.
 • Viimeiset kuvani :( (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tässä ovat viimeiset kuvani. :( Kuvat koituivat myös kamerani kohtaloksi.. Blogissa lisää, jos tarina kiinnostaa.

fotomik, Olympus OM-D E-M10, 22.4.2014. Niin siinä sitten kävi, että vanha kunnon Nikon D200 palautui pitkästä lainastaan, ja hetken mietinnän jälkeen jatkoikin suoraan matkaansa paikallisen Rajalan tiskille. Vielä siitä sen verran sai että päikseen uuteen pikku-Olympukseen vaihtuikin. Marraskuussa 2010 on edellinen kamera ostettu, joten on se kai aikakin... Saman hintaluokan kampe oli tuo entinenkin, kolmessa ja puolessa vuodessa väittäisin että on hintansa haukkunut.

Älypuhelimista.

Fin.afterdawn.com, Lytro esitteli ammattilaiskäyttöön tarkoitetun valokenttäkameran. Lytro Illumissa on 30–250 mm:n objektiivi (aukkoluku f/2.0) ja se yltää 1/4000 sekunnin valotusaikaan. Kameran erikoisuutena on tietysti se, että sillä otettuja kuvia voidaan tarkentaa halutunlaiseksi jälkikäteen. Heinäkuussa ilmestyvän kameran hinta on 1599 dollaria.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com, Best compact system camera: 5 premium CSCs tested and rated.

 • Fujifilm X-E2, arvosana 4/5, $899
 • Olympus OM-D E-M1, arvosana 5/5, $1.399
 • Panasonic Lumix GH3, arvosana 4/5, $898
 • Panasonic Lumix GX7, arvosana 4/5, $749
 • Sony Alpha 7R, arvosana 4/5, $1.669

Diyphotography.net.

 • How to Teach Your Kids Photography. Sommittelu ja automaattiasetuksekset ensimmäiseksi. Kohteet ja kuvauspaikat. Entä valotus. Aloita filmillä. Pidä hauskaa.
 • DIYP Reviews The Lomokino Analog Movie Maker. Analoginen filmikamera, liikkuva kuva. Käyttää tavallista 35mm filmiä, 36 kuvan rulla. 144 ruutua tai 25 sekuntia analogista liikkuvaa kuvaa. Ja mitä sitten tehdään (kehittämisen jälkeen) 144 ruudulla. Lomokino 89 euroa, LomoKinoScope + LomoKino Smartphone Holder 19.90 euroa.
 • Dallas, TX: A Mobile View.

Lensrentals.com, blog, A Look at Stopping Down. Tarkalla tasolla, mitä vaikutuksia himmentämisellä oikein on.

ePhotozine.com.

IR.

Digital Photography School, Finding the Time to do Photography Part 1- Business Trip to Las Vegas.

Petapixel.com, Gorgeous Video Captures a Day in the Life of Wildlife Photographer Asgeir Helgestad.

Dpreview.com, Connect, Nokia device division may become 'Microsoft Mobile'.

Pmanewsline.com, US camera store growth “restricted”. Vähenemä vuosittain 2.1%.

The-digital-picture.com, Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Lens Review. Paino 815 g. 77mm. Ei kuvanvakaajaa. Ei säänkestävä. Canon, Nikon, Sony/Minolta, Sigma. Sigma USB Dock -yhteensopiva. Erinomainen objektiivi. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 800 euroa (saatavuus ehkä ensi kuun lopulla).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Valokuvastudio vuokralle (Kuvaus yleinen). Tarviisin tämän viikonlopun sunnuntaille 27.4. valokuvastudion vuokralle Helsingistä. Tarkoituksena kuvata 4 mallia. Omat studiovalot löytyy.
 • Arktiset Askeleet 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Valtakunnallinen lastentanssitapahtuma Oulussa.
 • Lady Green ja Miss Pin-up (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tyyni Itämeri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Vene-juttu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Voe hitto! Onpas komeat puitteet kuville. Näitä kun löytäis Suomestakin jostain tällaisia hylkyjä. Mie tykkään!
 • Pääsiäispläjäys (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Jopa oli pläjäys, mainioita kuvia, joihin palaan paremmalla ajalla. Erityisen erityisen paljon pidin Street Photography -kuvista!

Suomen valokuvataiteen museo. Kysy museolta. Kysymyksiä kaikkiaan 204 kpl. Ja vastauksiakin saman verran. Poimintoja alkupuolelta. Osa 1.

Jannevahala.kuvat.fi, Infrapunakuvaus, 31.8.2013. Välineet. Kuvaaminen. Jälkikäsittelty. Lopuksi.

Stara.fi, Maailmankuulu muotikuvaaja vaati mallilta seksiä? Kohukuva leviää, 21.4.2014. Terry Richardson. Ja se "kohukuva" on kuvaruutukaappaus Twitter-tilin tekstiviestistä.

Tekniikan Maailma, Canon PowerShot D30 sukeltaa syvälle, 21.4.2014. Canon PowerShot D30 mahdollistaa kuvaamisen syvemmissä vesissä kuin yksikään toinen taskukamera. Se sietää jopa 25 metrin upotuksen ja 2 metrin pudotuksen. Moitteeton toiminta taataan vielä 10 asteen pakkasessa, ja kamera on lisäksi pölytiivis. Canon PowerShot D30 sisältää 12,1 megapikselin cmos-kennon. Viisinkertaisen zoomin kuvakulma vastaa 28-140 mm:n kino-optiikkaa, ja valovoima on f/3,9-4,8. Canon PowerShot D30 maksaa alle 340 euroa.

Verkkouutiset.fi, Googlen piilolinssi voi kuvata kaiken mitä näet. Hakukoneyhtiö Google on patentoinut kameran sisältävän piilolinssin.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com, How to shoot fast-moving objects: free photography cheat sheet.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Stained Glass Windows. Vinkkejä vaikkapa kirkkojen salimaalausten kuvaamiseen.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Popular Photography, How The Vatican Plans To Digitize Its Library. Pilottiohjelma, 3.000 kirjaa/dokumenttia 82.000:sta digitoidaan seuraavan neljän vuoden aikana. Video, kesto 4:14.

Diyphotography.net, How a Band Responded in the Most Immature Manner Possible After Stealing a Photographer’s Work. Kaikki julkisuus ei aina ole hyvästä.

The-digital-picture.com, Profoto Hosts Free Webinar with Jared Platt: Beautiful Light in Harsh Conditions. 23.4.2014.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kelluva piilokoju (DIY eli Tee-Se-Itse). Eihän tässä kauheesti itse ole tehty mitään, edes ideaa, senkin netistä löysin, mutta kuitenkin! Vähän jotain kortta vielä rannasta päälle ja silivuplee.
 • Metabones Speedbooster (Optiikka). Uusia viestejä.
 • Nikonin rungot ja Sigman linssit, tarkennuksen toimivuus (Järjestelmädigit). Tehdään lista kun en netistä vastaavaa löytänyt eli tarvitaan rungon ja linssin nimi sekä se tieto "hakkaako" af-c eli jatkuva tarkennnus sekä toimiiko live viewin kontrastipohjainen tarkennus.
 • American Car Show 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia kuvia. ...Perinteitäni noudattaen jätin autot kuvaamatta ja kuvasin malleja: ...
 • simppeli (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • OH-XDZ "Apinahissi" (Lentokone) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, Pääsiäisen viettoa ympäri maailmaa – katso kuvakooste. 13 kuvaa.

Rajalablogit, Välähdyksiä.

 • Tässä on kevään kysytyin uutuusobjektiivi – “Tehdas yrittää parhaansa mukaan pysyä perässä.”, 17.4.2014. Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD on kuluvan kevään ylivoimaisesti suosituin uutuusobjektiivi. Kyseessä on luonto- ja urheilukuvaukseen suunnattu, markkinoiden ensimmäinen 600mm polttoväliin yltävä kohtuuhintainen telezoom, jota testaajat hehkuttavat kilpaa.
 • Mikael Rantalaisen vinkit täysikuun kuvaamiseen, 15.4.2014. Tänään on taas täydenkuun aika – kirkkaan illan sattuessa siis täydellinen hetki valokuvaamiselle! Kuun kuvaamisesta on kyselty paljon Rajalan some-kanavissa, joten pyysimme maisemakuvaukseen erikoistunutta valokuvaaja Mikael Rantalaista jakamaan parhaat vinkkinsä. Tässä ne tulevat: ...
 • Ammattikaluston merkin vaihto – Haastattelussa Kim Öhman, 2.4.2014. Laitoit vastikään koko ammattikalustosi vaihtoon. Miten päädyit tähän ratkaisuun? “Olin jo puolisen vuotta kuolannut Nikonin D800E-kameraa....
 • Haastattelussa: Jussi Ulkuniemi, 30.3.2014. Jussi Ulkuniemi on Oulusta kotoisin oleva 21-vuotias nuori mies, joka työllistää itsensä valokuvaajana ja syventää osaamistaan alan opintojen parissa Lahden Muotoiluinstituutissa. Hänen ottamiaan henkeäsalpaavan upeita kuvia ihailevat kymmenet tuhannet ihmiset ympäri maailman päivittäin. Tätä kirjoittaessa Ulkuniemellä on Instagramissa huimat 171 938 seuraajaa.

Jouko Keski-Säntti.

 • Harjoittelua, harjoittelua, 17.4.2014. Parasta valokuvaamisen harjoittelua on kuvaaminen. Sitä yritän tehdä joka ainoa päivä, jo pelkästään siksi, että säilytän tuntuman kameran säätöihin. Keikalla kameran säätäminen ei saisi viedä lainkaan huomiota, kuvaustilanteessa liikkuvia osia on niin monta, että niitä en kaipaa siihen yhtään lisää. ...Kameran vakaana pitämistä olen harjoitellut paljon. Aloitin harjoitukset, kun huomasin,että epäteräviä kuvia alkoi olla suhteessa teräviin turhan paljon. Ei niin paljon, etteikö käyttökelpoisia olisi löytynyt riittävästi, mutta suunta oli kuitenkin huolestuttava.
 • Mustavalkopaasto, 8.4.2014. Olen jo muutaman viikon ajan viettänyt ankaraa mustavalkopaastoa kaikessa työkeikkojen ulkopuolisessa kuvaamisessa. Tarkoitukseni oli alunperin rikkoa urautuneita näkemisen tapoja. Kun on riittävän pitkään kuvannut, niin tietää jo ennen kuvan ottamista, mikä toimii visuaalisesti ja mikä ei. Samalla kuitenkin kokeileminen vähenee, oma näkeminen kapeutuu ja hyvät ja huonot yllätykset kuvissa vähenevät.
 • Melville-aika, 3.4.2014. Melvillen elokuvien tyyli ja tunnelma on osin peräisin siitä, että hän filmasi talvella, jolloin luonto on kuollutta ja lehdissä ei ole puita. Maisema värielokuvissa on ruskeanharmaa, sääkin on usein huono, sataa vettä tai lunta, vaikka Ranskassa maisema on harvoin kokonaan valkoinen.
 • Virhepäätelmä museossa, 1.4.2014. Valokuvataiteen museossa on Helsingin valokuvabiennaalin 2014 päänäyttely. ...Valokuvataiteessa taas kuviin liitetään tekstejä, jotka monimutkaisella kielellä kuvailevat taiteilijan intentioita. Niiden funktio jää minulle usein hämäräksi, vaikka avoimin mielin yritänkin teoksia lähestyä.
  • (lat. huom: välillä ja oikeastaan useinkin tuntuu, että valokuvanäyttelyiden kuvilla ja esittelyllä ei ole mitään yhteistä. Sen verran yllättäviä, syvällisiä, monisyisiä ja monimutkaisia asioita valokuvaaja on "tutkinut" tekstin mukaan. Onneksi sentään sanaa "keskiö" ei käytetä niin paljon kuin muutama vuosi sitten...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 13 ways to raise your profile as a photographer.

ePhotozine.com, Top 10 Best Tips For Taking Better Portraits.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Exposure Is an Interpretive Choice. Ns. oikean valotuksen voi käsittää tulkinnasta riippuvaiseksi.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, Making Stuff Up and Filling in the Blanks, 20.4.2014.

Dpreview.com, In photos: 'Paris in the Springtime'. Lontoossa valokuvanäyttely 7.4. - 3.5.2014. André Kertész, Robert Doisneau, Henri Cartier-Bresson, Willy Ronis ja Elliott Erwitt.

Luminous Landscape, Panasonic Lumix GH4 Initial Impressions Review. A 4K Video Powerhouse. A Stills Workhorse. Helmikuussa 2014 julkistettu. 16 megapikselin peilitön 4/3 -systeemin järjestelmäkamera, säänkestävä runko, suljin kestää 200.000 laukaisua. Kroppikerroin 2x. 2.4 miljoonan pisteen elektroninen etsin. Erittäin nopea tarkennus. 4K-video. 12 kuvaa sekunnissa (40 raw, 100 jpg). Elektronista suljinta käytettäessä 40 jpg-kuvaa sekunnissa. Video 2 kuvaa sekunnissa ... 96 kuvaa sekunnissa. Ergonomia kunnossa. Joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö. Video ylivoimainen kilpailijoihin verrattuna.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Valokuvaajan puhelin? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Muutama uusi viesti.
 • DIY: "kotistudio" ja kikkareita... (DIY eli Tee-Se-Itse). (neljä vuotta vanhaan ketjuun...). ...Nyt se sitten varmistui, saan sen 24m2 tilan ~6x4m ja korkeutta 3m :) ...Hommasin ikeasta mustat RITVA verhot 4verhoa (2pkt) : ...
 • Taustakankaista (Digikuvaus). Eli kysymys kuuluu, kuinka taustakankaita pitäisi hoitaa? ryppyjen poisto, harjaus ja pesu???
 • Lontoo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvia parin viikon takaisesta Lontoon reissusta.
 • TEEMA: Ihminen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vaihteeksi uusi kuva.
 • Perniön pääsiäiskierros (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • jari photography (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pääsiäisen tekemistä. Nörtti, kun olen ammatiltani niin muutamassa tunnissa väänsin itselleni valokuvasivuston.
 • Kosken kukkasia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rajalablogit, Pekka Punkari.

 • Varjo on valon veli, 16.4.2014. Kamerani ei voi ohittaa grafiikkanäyttelyjä, joita kevätaurinko loihtii kaupungin seinille.
 • Maailma muuttuu valokuvaseni, 14.4.2014. Valokuvaus voi olla pian pelkkää videointia. 4K-videojärjestelmien kuvavirrasta irtoaa paitsi huikeaa elokuvaa niin myös valokuvia.
 • Trumpetit soivat nyt kaikkialla, 31.3.2014. Laulujoutsen viihtyy nyt hetken kaupunkien sulissa vesissä. Ensimmäisille muuttajille kelpaa matala avovesi, jonka pohjasta löytyy ruokaa. Välitankkauksen jälkeen suuntana ovat rauhalliset järvet ja suot.
 • Monta näkökulmaa yhteen kuvaan, 3.3.2014. Kollaasi on tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen. Nimi tulee ranskan verbistä coller (liimata) ja tekniikka on syntynyt 1900-luvun alun kubistien parissa, valistaa Wikipedia.
  • Nopean tien kollaasiin kaikille tarjoaa Googlen ilmainen Picasa-kuvankäsittelyohjelma. Sen kollaasi-toiminnolla voi koostaa omista kuvista monen tyylisiä yhdistelmiä. Ne voivat tiivistää yhteen kuvaan niin perhejuhlat kuin matkakertomuksen….tai oman näkökulman monta tasoa.

Second Hand Photo. In English. Suomalainen.

Älypuhelimista.

Rantapallo.fi, Tässäkö Kreikan kaunein saari? Katso 35 kuvaa Santorinilta. Sivusto on keksinyt käyttää Gettyn ilmaiskuvia ja kerännyt 35 kuvaa esille. Harmi vain, että kuvia ei esitetä alkuperäisessä koossa. Terävyys on kadonnut, ei ole kuville mitenkään eduksi.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com, Selective adjustments in Lightroom: use this workflow to add punch to seascapes. Vaikka taivas erikseen kohteena.

Digital Photography School.

Dpreview.com, Ryan Brenizer on how to shoot engagement sessions. Video, kesto 8:27. Kihjalaiskuvat.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Beach Photography Tutorials For The Bank Holiday Weekend.

Photographyblog.com, Nokia Lumia 1520 Sample Images. 27 kuvaa. 20 megapikselin kamera. 26 mm, f/2.4.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Slik PRO POD 600 monopod (Muut).
 • D800 videokuvausominaisuudet (Järjestelmädigit). Miten onnistuu D800:lla videokuvaaminen? Erityisesti kiinnostaa tarkennus. Pitääkö vedellä manuaalilla vai onko autofocuksesta mihinkään? ¨
 • Fuji X-T1 Wi-Fi Camera Remote (Järjestelmädigit). Onko kukaan onnistunut kuvaamaan tällä jotain järkevää, tai muiden kameroiden vastaavilla systeemeillä?
 • American Car Show 2014 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muita kävijöitä on taatusti tässäkin porukassa, sen verran näky kameroita(järkkäreitä), mutta tuliko otettua kuvia, arvon digicameralaiset? Päivittelen tuossa myöhemmin kun saan otettua lisää kuvia.
 • Jäniksen metsästäjät (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kuului kurnutus... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Black (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Älypuhelimista.

 • Digitoday.fi, Testi: Galaxy S5:ssä on kaksi todellista uudistusta – kannattaako siltikään? 16 megapikselin kamera. Kameran kuvanlaatu on hyvä, mutta erikoisolosuhteissa se kompuroi. Zoomaaminen hämärässä on kangertelevaa ja salama polttaa kohteet ikävästi puhki. Toisaalta hyvissä olosuhteissa otetut kuvat näyttävät 16 megapikselin kennolla todella hyvältä. ...S5:n hinta on noin 650–700 euroa, edellisen sukupolven puhelimen saa parhaimmillaan yli pari sataa halvemmalla. Ovatko vedenkestävyys ja sormenjälkilukija sen arvoisia?
 • Puhelinvertailu.com, 300 €:n älypuhelimet: Kumpi kannattaa ostaa, Samsung Galaxy S4 mini vai LG G2 mini? Tekniikassa LG G2 mini ja Samsungin Galaxy S4 mini eroavat toisistaan vähän joka alueella, mutta erot ovat kohtalaisen pieniä. Molemmissa puhelimissa on 960 x 540 pikselin näyttö (koko ja teknologia eroaa), kahdeksan megapikselin kamera ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, A Collection of Waterfall Photos to Spruce up your Weekend. Aurinkolasit esiin siellä kotikatsomossa, värit voivat muuten häikäistä.

IR.

Digitalcameraworld.com, 7 daily exercises that will make you a better photographer. Ylikuntoon joutumista ei tarvitse pelätä...

Luminous Landscape, Alain Briot, Why Photography Projects are Important.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

The-digital-picture.com, Sigma Releases Optimization Pro v1.2.0 and USB Dock Firmware Update.

Kamera & Bild, Skola: Tre vägar till bättre bröllopsretusch. Kolme kuvankäsittelijää kertovat parhaat vinkkinsä hääkuvien käsittelyyn.

Kamera & Bild, Krönika: Glöm inte fallskärmen!

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Täytesalama (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Yleensä ei pahemmin tule kuvailtua suorassa auringon paisteessa, mutta nyt tuli eteen sellainen tilanne, ettei ollut vaihtoehtoja. Yritin sitten hyödyntää täytesalamaa, mutta eipä se onnistunutkaan.
 • kuvauskopterit (Mikä tahansa muu valokuvausaihe). Uusimmat.
 • Pentax 645z (Järjestelmädigit). Uusimmat. Uusi Pentaxin "edullinen" keskikoon digikamera.
 • Tuttu koivikko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ajopuu + Munakarin särkkä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Jäätävän hieno tuo värillinen versio!

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Pöllön ihana ilme ja liukasteleva telkkä. 33 luontokuvaa.

Rajalablogit. Kuvakulmia, Lightroomin perusteet, osa 1: Kuvien tuominen Lightroomiin, 16.4.2014. Pitempi artikkeli. Kuvakulmia-blogin lyhyen historian toivotuin postaus on ollut opastus kuvankäsittelyohjelma Lightroom 5:n saloihin. Koska Lightroomiin löytyy erittäin paljon näkökulmia ja ohjeita, lienee parasta aloittaa kokonainen postaussarja aiheesta. Tarkoitus on kertoa Lightroomin perustoiminnoista niin, että lukijalle jäisi kuva siitä, mitä ohjelman eri moduulit ja perustyökalut tekevät.

Aamulehti.fi, Tamperelaiskuvaaja ei suostu ottamaan digikuvia: “Kulttuurinen rikos”, 17.4.2014. Hän on kuvannut Tamperetta jo neljännesvuosisadan, mutta järjestelmällisesti hän on dokumentoinut Tamperetta vuodesta 2003. Välillä oli tauko. Tammelaa ja tammelalaisia hän kuvasi vuonna 2012.

 • Jari Arffmanin näyttely on esillä Tampere-Seurassa 8.4.–30.5. Raatihuoneen kivijalassa, Kauppakatu 1:ssä arkisin kello 10–15.30.
 • Galleria.net, Jari Arffman.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Thephotoargus.com, 50 Wonderful Website Designs with Full Size Photo Background.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

IR.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Npr.org, Light And Dark: The Racial Biases That Remain In Photography. Kodak lienee syyllinen.

Fotosidan.se, Mässrapport: Gallerister från hela världen visade upp sig i New York. Vuosittaiset valokuvagallerioiden messut New Yorkissa. Neljä päivää kontaktien luomista. Ruotsissa oli esillä Christer Strömholmin ensinäyttely vuodelta 1965.

Kamera & Bild, Galleri: Döda ting – levande ljus. Valokuvaajan tarina. Kuvaa asetelmia. Tuotekuvia. Nikon 800E.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Taideteoksen kuvaaminen (Kuvaus yleinen). Tarkoituksenani oli julkaista yksi kuva taideteoksesta. Eli kuva on pysyvästi julkiselle paikalle sijoitetusta teoksesta (vrt. Sibelius-monumentti). Mitenkäs tuollaisessa meneekään tekijänoikeudet? ...
 • DIY Maajalusta (DIY eli Tee-Se-Itse). DIY- Maajalusta kameralle: rikkinäinen työmaavalo, varasto/työkalulaatikon rengas systeemi, vapatelineen kiristysruuvi, polkupyöran kannatuskoukkuhärpäke varastosta, lenkilinen 10mm pultti, prikkoja,muttereita ja mustaa/harmaata vasaralakkaa :D hinta: 5,90€ Pieni "esittelyvideo": ...
 • Sigma 35mm/1.4 vs. Canon 24mm/35mm L-sarja (Optiikka). Täyskennoseen Canoniin kiinteää objektiivia hakemassa. Onko kommentteja Sigman mekaanisesta kestävyydestä vs. Canon L-sarja? 6D:n pariksi joko Sigma 35mm tai canon 24mm/1.4L?
 • maailmanloppu.. 2 potrettia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Älypuhelimista.

Valokuvatorstai, 323. haaste on "pääsiäinen".

Tekniikan Maailma, Polaroid-pikakuvakameran paluu. Polaroidilta on saatavana alle 100 euron hintainen analoginen malli PIC300 sekä kaksi digitaalikameraa - Polaroid Z2300 (230 €) ja näytöllä varustettu Z340 (290 €). Kameroita saa eri värisinä. Analogiseen kameraan sopiva 2x3 tuuman (5,3 x 8,6 cm) tulostusmedia Polaroid instant film maksaa 10 kappaleen pakkauksissa 12 euroa ja 20 kappaleen pakkauksissa 22 euroa. Digitaalisessa Z2300 -kamerassa toimiva samankokoinen Polaroid instant zink maksaa 30 kappaleen pakkauksessa 19 ja 50 kappaleen pakkauksessa 30 euroa.

Ellit.fi, Valokuvatapetti – Sisusta kotiin uusi ilme pysäyttävällä tapetilla. Paljon esimerkkejä. Llinkeistä suoraan valmistajan sivuille, myös hinnat.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, “Hopper Meditations”: Photos of Intimate Bedroom Scenes Inspired by the Great American Painter.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

IR.

American Photo, Welcome to the Golden Age of DIY Photo Books. Esimerkkejä omakustanteisista kirjoista ja näiden kirjojen painamisen rahoittamisesta.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Sony A7s vs A7R vs A7 – which Sony full-frame camera should you buy?

The Online Photographer, Fuji X-T1: Knobs 'n' Dials. Kaikenlaista säätöpyörää riittävästi.

ePhotozine.com.

Creativepro.com.

The-digital-picture.com, Entries Invited for 2014 Canon Female Photojournalist Award. 14. vuosi. Ei maksua. Ammattilaisille. Viimeinen hakupäivä 26.5.2014.

Popular Photography, 10 Tips For Getting Kids Interested In Photography.

Dpreview.com, Canon PowerShot G1 X Mark II First Impressions Review. Helmikuussa 2014 julkistettu. 12 megapikseliä, 24-120mm, F2.0-3.9. Nopeampi prosessori, enemmän valovoimaa, enemmän zoomia, kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, Wi-Fi (NFC). Kaksi säätörengasta objektiivin tyvessä. Ei enää optista etsintä, elektroninen etsin optiona ($300). Sarjakuvaus 5.2 kuvaa sekunnissa. Suomen hinta on n. 900 euroa (ei vielä myynnissä).

Photo.net, Lensbaby Spark Review. Kameraan manuaalisäädöt ja eikun menoksi. Hinta on alle $100.

Fotosidan.se, Bildradion 66: Ballen och mörkret. Kuunneltavaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Valotus-ongelma (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kamerassani on erikoinen vika. Normaalisti automaatti-asetuksilla kuvattaessa tuloksena on täysin yli-valottuneita kuvia. Kun vaihdan LiveView-moodiin, ongelmaa ei enää olekaan.
 • DIY: "kotistudio" ja kikkareita... (DIY eli Tee-Se-Itse). Uusimmat.
 • Hautalan kuvia luontokeskus Haltiassa (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV).
 • Videokuvaukseen objektiiveja? (Optiikka).
 • Valonoma -kuvaushaasteblogi (Sana on melkein vapaa). Valonoma on kuvaushaasteisiin erikoistunut blogi ja valokuvausyhteisö johon haetaan uusia kuvaajia tuomaan oman värinsä palettiin. Blogi on perustettu pienellä porukalla viime vuoden puolella, ja ovia oltaisiin nyt avaamassa muulle maailmalle tulla mukaan osallistumaan.
 • Teema: Makrokuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • pohjois Norjasta taas (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Perinteinen kevätreissu Norjassa taas takana, lisää kuvia: ...
 • 3xauringonnousu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Ihanan pelkistettyä ja ajatuksia herättävää taltiointia !
 • Jalaton lokki? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tallinnasta Suomeen palatessani kuvasin Suomen rannikolla vesilintuja laivan kannelta. Kotona lokkikuvia tarkemmin katsellessa ja käsitellessä huomio kiinnittyi erääseen harmaalokkiin. Lokin jalathan ovat yleensä selvästi näkyvissä alaperässä, mutta tällä yksilöllä jalkoja ei näkynyt ollenkaan.

Helsingin taidemuseo, Tennispalatsin historia koottiin näyttelyksi. Tennispalatsin värikäs historia on koottu ensimmäistä kertaa näyttelyksi. Helsingin taidemuseon tuottama Tennispalatsin historiaa -näyttely kertoo valokuvin ja filmipätkin rakennuksen monimuotoisesta menneisyydestä vuosilta 1938–2005. Näyttely on esillä Tennispalatsin katutason tilassa Jaakonkadun ja Eteläisen Rautatiekadun kulmassa 13.7.2014 asti ja siihen on kaikille vapaa pääsy.

Tuomas Heinonen, poimintoja.

 • Kevätretki Utöseen 2014: Ormskär, 14.4.2014. Blogisarja kevätretkestä Utön saarelle Saaristomerelle. Keväisellä turistisäällä pääsimme nauttimaan lämpimästä auringosta, auringonlaskuista ja -nousuista sekä tähtitaivaasta.
 • Kevätretki Utöseen 2014: Miljoonien tähtien alla - osa 2, 12.4.2014. Blogisarja kevätretkestä Utön saarelle Saaristomerelle. Keväisellä turistisäällä pääsimme nauttimaan lämpimästä auringosta, auringonlaskuista ja -nousuista sekä tähtitaivaasta.
 • Kevätretki Utöseen 2014: Palasia Utöstä -valokuvanäyttelyn avajaiset, 11.4.2014. Reissun ensimmäisenä iltana kävin yön pimeinä tunteina ripustamassa uusimman näyttelyni taulut Hannas horisont -kahvilan seinille. Näyttely on yhteisnäyttely Krista Ylisen kanssa Utön luonnosta. Lauantaina 28.3. avajaisiin oli saapunut kymmeniä ihmisiä katsomaan tauluja.
 • Kevätretki Utöseen 2014: Miljoonien tähtien alla - osa 1, 10.4.2014. Blogisarja kevätretkestä Utön saarelle Saaristomerelle. Keväisellä turistisäällä pääsimme nauttimaan lämpimästä auringosta, auringonlaskuista ja -nousuista sekä tähtitaivaasta.
 • Viikon kuva: 15/2014, 10.4.2014. Torstaina sitten heti auringonnousun jälkeen altaille vakiopaikalla palelemaan. Tänään meno oli toinen, nokikanat olivat lähellä rantaa ja tappeluja oli toinen toisen perään. Tänään ei juostu toisten perässä samalla talvalla kuin aiemmin keväällä vaan uitiin rennosti naapurin luo ja alettiin tappelemaan. Välillä 500mm polttoväli oli liikaa ja kun se oli sopiva niin vieressä alkoi toinen tappelu mitä ei saanut millään samaan ruutuun.
 • Viikon kuva: 14/2014, 6.4.2014. Ohessa kuvia tukkasotkista ja punasotkista sekä tietenkin naurulokeista, joita on silminnähden altaalla vielä vähän.
 • DIY: Putoileeko sinun Canonin vastavalosuojan kiinnityksen kiinnitysruuvit? 5.4.2014. Silloin tällöin kuulee puhetta siitä kuinka Canonin L-sarjalaisten telejen vastavalosuojan kiinnitysruuvin oma kiinnitys pettää. Kiinnitys on alhaalta kiinni kahdella pienellä ruuvilla, mitkä ainakin omassa Canon 500 4 L IS objektiivissa löystyivät itsekseen.
 • Espoon kartano ilmasta, 3.4.2014.
 • Viikon kuva: 13/2014, 30.3.2014. Utön majakka, varmasti saaren kuvatuin kohde. Eräs raumalainen kuvaajaystäväni aina muistaa mainita puhuessamme Utöstä että majakasta on otettu paljon kuvia ja uudenlaisen kuvan ottaminen on haasteellista, mutta sitä pitää aina yrittää.
 • Suomenlahdentien rakennustyömaa ilmasta, 18.3.2014. Suomenojan alueelta tällä kertaa ilmakuvaseurantaa Suomenlahdentien ja Finnevikinsillan rakennusvaiheesta viikolta 11/2014. Tietyömaa etenee kovaa vauhtia, mutta kohta tulee linnut ja alue hiljenee, koska siltaa ei voi rakentaa pesimäaikana.

Remonen.fi.

 • Better Red than Dead…, 10.4.2014. Tässä artikkelissa on tarkoitus kertoa infrapunakuvan käsittelystä käyttäen apuna Adobe Lightroomia ja Photoshopia.
 • Älä jauha! 5.4.204. Viikolla törmäsin netissä kuvaan, jossa oli varsin kuvauksellinen vanha myllyrakennus ja paikaksi oli ilmoitettu Järvenpää. Siinä samassa panin kuukkelin palvelimet töihin ja etsimään minulle Järvenpään Myllyä.

Digicamera.netin Foorumi myynti-ilmoituksen kommentti: "Upeita kuvia sulla tuolla blogissa! :)". Ja se blogin osoite: The Swell Photography.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Tässä se nyt on: kohuttu ja odotettu Amazonin 3D-älypuhelin kuudella kameralla. Puhelin, jonka myyntinimeä ei vielä tiedetä, erottuukin joukosta ennen kaikkea laitteiston tukemalla 3D-käyttöliittymällään. Perinteisten 13 megapikselin taka- ja tavallisen etukameran ohella puhelimesta löytyy neljä infrapunakameraa, jotka toimivat yhdessä muiden antureiden kanssa 3D-efektien luomiseksi käyttöliittymään. Kamerat sijaitsevat puhelimen kussakin kulmassa etupuolella. Ne seuraavat käyttäjän pään ja silmien sijaintia suhteessa puhelimeen ja käyttöliittymä mukautuu jatkuvasti tämän mukaisesti.
 • Digitoday.fi, Amazonilta ihan uusi tekniikka puhelimiin. Amazonin kauan odotettu älypuhelin tulee myyntiin syksyllä, väittää Wall Street Journal. Puhelimen erikoisuutena on ilman laseja esitettävä 3d-kuva.
 • Puhelinvertailu.com, Nokia päivittää HERE-karttapalvelunsa Windows Phone 8.1:n myötä. Uudistukset pitävät sisällään karttasisällön päivityksen, jatketun tuen 3D-rakennusten näyttämiselle karttanäkymässä sekä parannellut satelliittikuvat. Lähteen mukaan satelliittinäkymät tulevat olemaan päivitysten myötä huomattavasti lähempänä Googlen palveluiden satelliittikuvien laatua.
 • mato78.com, Älypuhelimella otettujen kuvien jakaminen Gmailin web-version kautta on nyt helpompaa. Gmailin web-versioon on lisätty uusi painike, joka mahdollistaa albumien ja älypuhelimella otettujen kuvien upottamisen sähköpostiin. Kuvien upottaminen on nopeaa ja helppoa, se ei vaadi kuin muutaman painikkeen näpäytyksen.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Suomen Koulukuvaus Oy, Turku Tulosta työpaikka. Haetaan elokuussa alkavaan määräaikaiseen työsuhteeseen kahta myyntihenkistä valokuvaajaa. Oma auto.

Työpaikan osoite Etelä-Suomen alue, 20100 TURKU
Työ alkaa Sop. mukaan syksyllä
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk, n. 4 kk
Haku päättyy 31.05.2014

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Thephotoargus.com, 15 Creative Forced Perspective Photographs.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Canon metering modes: how to get perfectly exposed images in any situation.

IR.

Bagnewsnotes.com, Art Photography vs. News Photography: Politico, Race and the “Other Washington”.

Luminous Landscape, Rick Sammon, Photography and The Death of Reality.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

The Online Photographer.

Popular Photography.

Dpreview.com.

Lifehacker.com, Take Awesome Astronomy Photos with a Smartphone and a Telescope.

Steve Sanders, Apple iPhone 5c Review. Kahdeksan megapikseliä, f/2.4. Full 1080p HD video. Neljän tuuman kosketusnäyttö, 1136 x 640.

Kamera & Bild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Metro.fi, Valokuvia itsemurhan tehneiden omaisista päärautatieasemalle, 14.4.2014. Helsingin päärautatieaseman Postihallissa avautuu huomenna torstaina. Evelin Kaskin After/Jälkeen-valokuvanäyttely, joka kertoo itsemurhan tehneiden omaisten tarinoita. Valokuvanäyttely After/Jälkeen on nähtävillä päärautatieasemalla 28. huhtikuuta saakka.

 • Evelinkask.com, After / Jälkeen. (vaakatasossa skrollaus).
 • Yle Uutiset, Kulttuuri, Itsemurhia ympäröivä häpeän muuri murenee uutuusdokumentissa, 12.3.2014. Dokumenttihankkeen yhteydessä on syntynyt myös itsemurha-aiheinen valokuvaprojekti. Helsinkiläinen kuvaaja Evelin Kask on viime kesästä lähtien taltioinut itsemurhan tehneiden läheisten tunnelmia ja ajatuksia hankkeessaan After / Jälkeen. Aineistosta koottu näyttely on nähtävissä Tampereella Finlaysonin Mediatunnelissa maaliskuun 19. päivään saakka. (tässä siis aiemmasta Tampereen näyttelystä...).
 • Facebook, After/Jälkeen - valokuvanäyttelyn avajaiset (edelleen Tampereen näyttelystä).
 • Yle Teema, Tekijänä Evelin Kask 5. Evelin Kask, 24, on kuvannut itsemurhan tehneiden läheisiä ja Arizonan aavikolle kuolleiden jäänteitä. "Ehkä kymmenenkin vuoden päästä olen Evelin, joka kuvaa kuolemaa." Nyt ura on vasta alussa ja haaveet edessäpäin. Ti 29.4.2014, klo 18.30. Su 4.5.2014, klo 20.30. Yle Teema, Tekijänä Evelin Kask, 24.3.2013.

Jukka Melaranta, scoop.it/t/oppitori, Suomi | Scoop.it. Poimintoja huhtikuulta (alle viideskymmenesosa tarjonnasta käyty läpi). Kaikkea mahdollista kiinnostavaa bongailtu sivustolle. Helposti selattavassa muodossa, joka päivä paljon mielenkiintoista.

HS, Maailman kuvat.

Skenet.fi, Mikko Oranen, Rasvaletti, 3.4.2014. Hakasalmen huvilan vuoden 2014 näyttely jatkaa Helsingin kaupunginmuseon valokuvanäyttelyiden sarjaa. Huvila on upealla paikalla keskellä Helsinkiä. Se on myös toimiva näyttelytila, jossa jo itsessään tuntee astuvansa menneeseen maailmaan.

 • Rasvaletti-näyttely vie katsojan keskelle 1950-luvun Helsinkiä. Näyttelyn valokuvat ovat kaupunginmuseon kuva-arkistosta. Mukana on myös helsinkiläisten omia kuvia kotialbumeista sekä varta vasten kerättyjä muistoja.
 • 13.11.2013–30.11.2014. Avoinna: ti–su klo 11–17 to klo 11–19. Vapaa pääsy.

Suomen Kuvalehti, 35 mm, blogi, Kuka lähetti venäläiskuvaajan Itä-Ukrainaan? 14.4.2014. Itar-Tassin Mikhail Pochyev seurasi kuviensa perusteella koko valtauksen aina bussilla tuotujen sotilaiden järjestäytymisestä aseman valtaukseen asti. Oliko hyvä ajoitus sattumaa tai ei, kuvaajan tärkein ominaisuus on olla paikalla ratkaisevalla hetkellä.

 • Ottakaa kuvaaja kiinni! 4.2.2014. Mannerheiminaukio, Helsinki, 9. syyskuuta 2006. Megafonista räsähtää komento: ”Ottakaa kuvaaja kiinni!” Tästä alkoi seitsemän ja puoli vuotta kestänyt matkani Kisahallin putkan ja suomalaisten oikeussalien kautta tänään tulleeseen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätökseen.
 • Ilmainen lounas, 30.12.2013. Yhdysvaltain kansalliskirjasto, Library of Congress, on maansa vanhin kulttuurilaitos ja maailman suurin kirjasto, jonka verkkopalvelu on ällistyttävä aarreaitta.
 • Rakkaudella, Itämeri, 12.12.2013. See the Baltic Sea -kirjan tekijät Jukka Rapo ja Lauri Rotko uskovat, ettei toivoa Itämeren pelastamisesta vielä ole menetetty. Ei, vaikka taival on pitkä. Ei, vaikka meri on ollut huonossa jamassa viimeiset 20 vuotta, joina Jukka on sukeltanut sen aalloissa. Laurille Itämeri on tärkeä osa meidän kaikkien sielunmaisemaa.
 • Yhdennellätoista hetkellä, 7.12.2013. 35mm pääsi seuraamaan 11-kollektiivin uuden suurprojektin viimeisiä ponnisteluja. Lehdistön esikatseluversio ei ollut vielä valmistunut, joten lähdin katsomaan paikan päälle. Ryhmän jäsenet Aleksi Poutanen ja Sakari Piippo ovat sulkeutuneet Senaatintorin laidalla olevan NewCo-yrityshautomon uumeniin. Kriisi?-valokuvaprojektin verkkojulkaisua viimeistellään kovalla kiireellä julkaisupäivän alla.
 • Suomalainen mies, 4.12.2013. Ensimmäisen bloggauksen aiheena on itseoikeutetusti suomalainen mies. Valokuvaaja Pekka Nikrus on tutkinut läsnäoloa ja (olo)tilaa kuvasarjassaan (w)here I am.
 • Ensimmäiset 35 millimetriä, 3.12.2013. Näin käynnistyy Suomen Kuvalehden kuvablogi ”35mm”. Blogi on avoin kutsu keskusteluun suomalaisesta ja kansainvälisestä valokuvasta, kuva- ja videojournalismista, valokuvataiteesta, etiikasta ja kaikesta mikä liittyy valokuvaan.

(kertaus) Yle Uutiset, blogit, Pekka Pekkala: Miten digi syö duunit: Koko Suomen kymppikuvien tekemiseen riittää neljä ihmistä, 12.3.2014. ...kommenttioisosta, Pekka Pekkala 12.3.

 • "Kiitoksia kommenteista ja tarkennuksista historiaan. Kodakistahan voisi kirjoittaa pidemminkin, se oli tosiaan ihan digiaallossa mukana mutta ei tarpeeksi rohkeasti. Se teki tappiota digituotteillaan eikä pystynyt kisaamaan muiden valmistajien kanssa järkevästi. Joka tapauksessa Eiri ja Ifi työllistivät aikoinaan 800 suomalaista, nyt saman homman tekee Ifolorillla 100 ja vaarana on että sekin 100 häipyy Belgiaan tai Hollantiin, josta tulee kovin kilpailu."

HS, Vaihtokuvat näyttävät, millainen Töölönlahdesta tulisi mainostoimiston suunnitelmissa, 13.4.2014. Hiirestä vetämällä vasemmalla ja takaisin oikealle voi tarkistaa, miltä maisema näyttää nyt ja miltä se voisi suunnittelijoiden mukaan näyttää. Kuvien tehokasta käyttöä.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Raw, Heartbreaking Look into the Life of a 2-Year-Old and her Drug-Addicted Parents. Hm.

Life.com, A LIFE Photographer’s Gorgeous Early Polaroids. Ensimmäinen Polaroid-kamera eli Land Camera esiteltiin vuonna 1947. Mutta varsinainen läpimurto tapahtui vuonna 1972, jolloin markkinoille tuli Polaroid SX-70. Kuvia vuodelta 1972, ennenkuin kamera tuli virallisesti myyntiin.

Pentax 645Z, uusi keskikoon kamera.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer, More About Making the Mirrorless Choice.

Dpreview.com.

IR.

The-digital-picture.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography, Tidy App Wants To Clean Up Your Chaotic Smartphone Photos. Apple, Android. Ilmainen.

Dpreview.com, Fujifilm X-T1 Review. Julkistettu tammikuussa 2014. Fujin paras kamera (vaikka ei olekaan lippulaivamalli). X-sarjan peilitön järjestelmäkamera. 16 megapikseliä, ensimmäistä kertaa säänkestävä runko. Olympus OM-D EM1:n ja Sony A7:n kokoluokka. Perinteinen design. Kroppikerroin 1.5x. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 1.040.000. Elektroninen etsin, 2.360.000 pistettä. Ei sisäänrakennettua salamaa (mutta mukana pieni EF-X8 -salama). Sisäänrakenentu Wi-Fi. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Paino 440 g. Ei vielä säänkestäviä objektiiveja. Aivan erinomainen elektroninen etsin. Erittäin tarkka automaattitarkennus. Arvosana 84%. Suomen hinta on n. 1.200 euroa (runko).

ePhotozine.com, Samsung Galaxy Camera 2 Review. Tammikuussa 2014 julkistettu. Alkuperäisen Galaxy Cameran seuraaja, sama sensori, linssi ja näyttö. Uusi design, prosessori ja Android v4.3 (Jellybean). 16 megapikseliä, 23-483mm, 21-kertainen zoom. Helppo ja monipuolinen Wi-Fi. Myös pilvipalvelut. Kaikenlaisia kuvausohjelmia. 4.8 tuuman 1280 x 720 HD-näyttö, kosketusnäyttö kaikkeen kameran ohjailuun. Yksillä akuilla ottaa 400 kuvaa. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on n. 450 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Älypuhelimista.

Verkkouutiset.fi, Photoshoppauksesta tuli katastrofi - tv-julkkiksen hylly täynnä samoja kirjoja ja lasten sormia, 12.4.2014. Presidentti Barack Obaman lehdistösihteeri Jay Carney on lähes päivittäinen tuttu amerikkalaisille tv-katsojille. Nyt Carneyn ja hänen kirjailijavaimonsa Claire Shipmanin perhehaastattelu Washingtonian-lehdessä herättää riemua sosiaalisessa mediassa.

Digikuvaaja.net, Mediapankki Pond5 avasi suomenkielisen version sivustostaan, 9.4.2014. Pond5:ssä on muutamia erittäin houkutteluvia piirteitä verrattuna muihin käyttämiini kuvapankkeihin. Ensinnäkin sivusto on käytettävissä suomenkielisenä versiona, joka on varsin harvinaista kansainvälisten kuvapankkien keskuudessa. Puolet myyntihinnasta kuvaajalle. ...Vaikka tiedän myyntien pääpainon olevan videotiedostoissa, niin uskon ja toivon saavani myös kuviani myydyksi Pond5:ssä.

Finnairgroup.com, Finnair sai luvan lieventää elektroniikkalaitteiden kieltoja, 9.4.2014. Niinpä Finnairin lentojen matkustajat saavat 9.4.2014 alkaen käyttää kädessä pidettäviä laitteita lennon kaikissa vaiheissa, kunhan laitteet (esim. älypuhelimet, tabletit ja e-kirjojen lukulaitteet) asetetaan lentotilaan.

Menaiset.fi, 10 maailman valokuvatuinta nähtävyyttä.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 13 tips to ensure your photo project is unique.

Earthboundlight.com, The Strangeness of the Internal Lightroom Color Profile, 13.4.2014. Photoshopin värinhallinta on monimutkaista. Sen painolastina on monen vuoden historia. Adobe Lightroomin oletusarvona on, että valokuvaajat käyttävät värinhallintaa. Moni asia on tehty paljon yksinkertaisemmeksi kuin Photoshopissa. Esimerkiksi työtilan väriprofiilia ei valita.

ePhotozine.com, Lens Choices For Landscape Photography. Ihan perusasiaa.

Dpreview.com, Blood moon eclipse: Night of April 14-15. (ei näy Suomessa).

Cameralabs.com, Sigma 24-105mm f4 review. Art-sarjan toinen täyskennoinen (ensimmäinen Sigma 35mm f1.4 DG HSM). Nikon, Canon, Sony, Sigma. Jos vaihtaa runkoa, niin objektiivin voi lähettää Sigmalle, joka muuntaa objektiivin sopivaksi uudelle rungolle ($200). Paino 885 g (vastaava Canon 670 g, Nikon 710 g). Lähin tarkennus 0.45 m. Suodinkierre 82 mm (Canon ja Nikon 77 mm). Noin 800 euroan hinta (vähän halvempi kuin Nikon, vähän kalliimpi kuin Canon). Nurkat eivät täysin teräviä. Ei säänkestävä. Heijastuksia. Muuten kelpo objektiivi.

Cameralabs.com, Canon SX600 HS review. Tammikuussa 2014 julkistettu. Canonin super-zoomeista kevein ja pienin. 16 megapikseliä, 25-450 mm, 18-kertainen zoom, f3.8 - f6.9. Kiinteä kolmen tuuman lcd-näyttö, 461.000 pistettä. Neljä kuvaa sekunnissa. Wi-Fi (myös NFC). Monoääni. Yksillä akuilla ottaa 290 kuvaa. Paino 188 g. Teräviä kuvia saa zoomattuna aina suljinaikaan 1/15 s. Arvosana 84%. Suomen hinta on n. 230 euroa.

The-digital-picture.com, Canon Camera Museum Publishes Rebel T5 Technical Report. Canon EOS 1200D.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pingstate.nu.

Hopeinen Omena.

Pallopanoraamablogi.

 • Siltapornoo! (viikon panoraama #14), 7.4.2014. Harmaassa betonissa vain on sitä jotain.
 • Astrosolar-kalvo Samyangin 14-millisen harmaasuotimena, 4.4.2014. Piti ihan testata toimisiko auringon kuvaamiseen tarkoitettu suodatinkalvo korealaisen laajiksen nokalla pitkiä valotuksia ajatellen.
 • Auringon kuvaamisesta, 3.4.2014. Taivaan kohteista Aurinko on useimmin näkyvillä, mikä ei tietenkään tarkoita sitä että se olisi helppo kuvattava. Onhan kyseessä näennäiseltä kooltaan pieni - vain kolmisenkymmentä kaariminuuttia - ja kirkkaudeltaan suurin kohde mikäli ei pääse/joudu ydinräjähdyksiä kuvaamaan.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Bluebell photography: when, where and how to take creative spring pictures. Suomessa ei ihan vielä ajankohtaista, pian kyllä.

Dpreview.com, In photos: Taking the lid off America's trash cans. Kahdeksan kuvaa. Viikon jätteet, kierrätykseen ja kaatopaikalle. Kahdeksaa perhettä seurattiin. Jätteet puhdistettiin ja lajiteltiin.

Pdnonline.com.

ePhotozine.com, Pier Photography Advice.

The Online Photographer, Camera Raw 8.4. Mistä löytyisi ACR 8.4, CS6 (Mac).

Steve Sanders, Nikon D3300 HD-SLR Review, 9.4.2014. Julkistettu tammikuussa 2014. Edullinen perinteinen järjestelmädigi, 24 megapikseliä. Kroppikenno. Kolmen tuuman kiinteä lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Etsin 95%. Sarjakuvaus viisi kuvaus sekunnissa. Nopean prosessorin ansiosta Full hd -videokuvaa voi tallentaa 50 kuvaa sekunnissa. Sisäänrakennettu salama. Yksillä akuilla ottaa 700 kuvaa. Paino 430 g. Tarkoitettu kompaktikamerasta järjestelmäkameraan siirtyvälle. Rungon hinta on noin 550 euroa.

Steve Sanders, Canon PowerShot S120 Review, 2.4.2014. Julkistettu elokuussa 2013. Kompaktidigi, pienikokoinen, käsisäätöjä, 12 megapikseliä, 24-120mm, f/1.8-f/5.7. Video 1080/60p Full HD. Wi-Fi, jota voi käyttää kolmella tapaa (käyttö saisi olla yksinkertaisempi). Yksillä akuilla ottaa 260 kuvaa. Kolmen tuuman kosketusnäyttö (ei yhtä hyvä kuin kamera muuten), 922.000 pistettä. Raw. Vara-akku lienee tarpeen, yksillä akuilla ottaa 200 kuvaa. Paino 217 g. Kohinan huomaa vasta ISO 800 -arvosta ylöspäin. Suomen hinta on noin 450 euroa.

Steve Sanders, Nikon Coolpix L830 Review, 7.4.2014. Tammikuussa 2014 julkistettu. 16 megapikselin superzoom, 22.5mm - 765mm, 34-kertainen zoom, f/3-5.9. Kolmen tuuman kääntyvä näyttö, 921.000 pistettä. Neljä AA-akkua/AA-paristoa, perusparistoiilla ottaa 390 kuvaa. Paino 508 g. Suomen hinta on vähän alle 250 euroa.

Steve Sanders, Nikon Coolpix S6800 Review, 3.4.2014. Tammikuussa 2014 julkistettu. 16 megapikselin kompaktidigi, 16 megapikseliä, 25mm - 300mm, 12-kertainen zoom, f/3.3-6.3. Kolmen tuuman näyttö, 460.000 pistettä. Yksillä akuilla ottaa 170 kuvaa. Paino 145 g. Suomen hinta n. 230 euroa.

Kamera & Bild, Vägen fram till utställning, reportaasi. Klara Källström, näyttelyitä monessa maassa. Uusimman näyttelyn aiheena on venäläisen pommikoneen Tukholman pommitus 23.2.1944.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Fujin huolto (Casio, Fuji).
 • Sigma APO 200-500mm F2.8 EX DG (Optiikka). Tämän kun ostais niin jopa alkais sorsan silmästäkin saamaan kuvan kun on croppirunkoilsella polttoväliä noin 1500 mm.
 • DNG:n esikatselukuva näkyviin (Kuvankäsittely).
 • Canon EOS 6D (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • FM foorumin kuvat (Sana on melkein vapaa). FM = Fred Miranda.
 • Teema: Suomen Kirkot (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Päivän työ (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli töissa juhlistettua perjantaita hieman ja nostettiin lippu salkoon perinteisellä tyylillä. Työpokkarilla otettu, työkoneella käsitelty ja palkan saanut, joten vissiin olen ammattivalokuvaaja. :D (vahva plagiaatin maku... eikös joskus voisi ottaa ihan itse keksityn kuvan, onko kaikki pakko kopioida ulkomailta? :D)
 • Nokikanojen turnajaiset - itämaisilla mausteilla! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Huima kuvasarja huimalla putkella. Onneksi olkoon!

HS, kulttuuri, valokuva, Ympäristökriittinen Helsingin valokuvabiennaali kompastuu omaan nokkeluuteensa. Nyt toista kertaa järjestetty Helsingin valokuvabiennaali levittäytyy jälleen ympäri kaupunkia. Turkkilaisen kuraattori Basak Senovan kokoama näyttelyrypäs paneutuu 19 taiteilijan voimin ekologisiin kysymyksiin. ...Onko taiteesta todella apua ympäristökriisissä, vai onko sekin lopulta vain tilan ja energian tuhlausta? Tähän itsekriittiseen kysymykseen biennaali ei anna selvää vastausta.

Timo Koponen, poimintoja.

 • Erika, 8.4.2014. My key light is a second Elinchrom RX One with gridded 44cm square reflector (and white deflector disc), it's on camera left about 3 meters in front of the model. It would been nice to have the key light few meters further away and maybe a meter or so higher.. But, small room, remember?
 • Going analog (at least a little bit) part 1 - Fuji gx680 and instant film, 25.3.2014. I bought a film camera. Medium format film camera, to be exact. Really, really fucking huge medium format film camera, to be even more exact. Let me tell you why.
 • Light test, 11.1.2014. Let's start with the light setup. Which I pretty much stole from some (can't remember the exact one, sorry) Creative Live online workshop that was hosted by Matthew Jordan Smith (he is an extraordinary photographer). Having original ideas is so passé, isn't it?
 • My 2013 favorites, 31.12.2013. And without further ado, here is an extremely random bunch of images I've shot this year, sorry for the very image heavy post.
 • Lowepro photo sport 200 aw, 31.7.2013. After switching from Canon to Fujifilm I have been on a hunt for a new camera bag. My kit is lighter and smaller, so getting a new, lighter and smaller pack made sense.
 • Window light, 1.7.2013. I have always preferred artificial light when shooting portraits. Strobes (or hot lights) offer more control and power compared to good old window light.
 • Hello world (and switching from Canon to Fuji (and some pictures (and then some))), 19.6.2013. So, I started a blog. ...I recently sold my full frame Canon kit (5D mkII, Sigma 35mm f1.4 and 100mm f2.8 L macro) and bought some magic beans from the Fujifilm Holdings Corporation. 2 magic beans, to be exact. Fuji x-pro 1 (with Fujinon 60mm macro lens) and x100.

Samsung Galaxy S5.

Ilta-Sanomat, Missit amatöörivalokuvaajien kohteena. Video, kesto 2:26.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, A Collection of Photos of Nature’s Smallest Creatures – it’s a Bug’s Life.

The Online Photographer.

Digitalcameraworld.com, 5 simple ways to grow your photography business over social media. Miten valokuvaa voi käyttää hyödykseen sosiaalista mediaa.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Creativepro.com.

ePhotozine.com.

Luminous Landscape, Eric Meola, A Trillion Trillion Terabytes. Tietokoneiden parissa reilusti yli 20 vuotta.

Instructable.com, Slide Digitizing - Super Low Tech. Diat digitaaliseen muotoon. Yksinkertaiset ja yksityiskohtaiset ohjeet. Kuvat ja teksti.

The Stock Photo Guy - John Lund Stock Photographer, Watermarks, Theft And Visibility.

Pdnonline.com, Object of Desire: Laccio Leather Camera Strap. Hinnat alkaen $68.

Popular Photography, Lens Test: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Lens. Vuotta myöhemmin Sigmalta toinen täyskennoiselle tarkoitettu kiinteäpolttovälinen objektiivi Art-sarjassa. Huhtikuun lopulla myyntiin, $950. Sigma 50mm f/1.4 EX edelleen tuotannossa ($500). 77mm suodinkierre. Äärimmäisen terävä täydellä aukolla. Kuvissa kontrastia. Teknisen testit tulokset parempia kuin merkkivalmistajien vastaavien objektiivien. Sigman 50mm f/1.4 EX -objektiivin tulokset jäivät paremmaksi (kummallista kyllä). Jos Zeiss Otus on liian kallis, niin...

Kamera & Bild, Krönika: Att stilla sinnet med ett knapptryck. Kun kamera ei olekaan mukana...

Fotosidan.se, Nisseblogg, Årets Fotograf. I Riksförbundet Svensk fotografis landsomfattande tävling Riksfotoutställningen RIFO har jag fått titeln "Årets Fotograf".

Kamera & Bild, Adobe uppdaterar Camera Raw och Lightroom – men inte för alla. Vain Windows 7 ja iOS 7 eteenpäin tuki uusille kameramalleille. Photoshop CS5 tai varhemmat versiot ei voi käyttää Camera Raw -päivitystä, pitää tyytyä DNG-konvertointiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Omatekoinen shoulder rig (DIY eli Tee-Se-Itse). Tuollaisen väänsin. Rakenne pöllitty netistä löydetystä kuvasta. Jälkeenpäin ajatellen olisin käyttänyt paksumpaa tankoa. Vastapainoksi ajattelin laittaa 1,25kg painavan käsipainon kiekon ja olkapäätueksi olen tehnyt ~puoliympyrän muotoiseksi taivutetun alumiinilevyn.
 • Softbox kankaiden pesu (Digikuvaus).
 • Valotusmittari. (Digikuvaus). Ketkä käyttää ja minkälaista..?
 • Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM (Optiikka). Kellään kokemuksia tuosta laajiksesta? Entä riittääköhän valovoima tähtitaivaan kuvaamiseen?
 • Runko Canon 5d:n tilalle? (Järjestelmädigit). Aloitteleva harrastaja kyselee kokemuksia: Onko järkeä vaihtaa 5d (classic) , joko1ds mk2:n, vai mielummin 1d mk2N / 1d mk3 ?
 • Nykii? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Komeita kuvia. Etenkin eka mv-kuva.

Helsingin kaupunki, #stadifotona-näyttelyssä esillä nuorten näkemyksiä tulevaisuuden Helsingistä. Laiturin #stadifotona-näyttely esittelee, millaisena nuoret näkevät tulevaisuuden Helsingin. Näyttelyssä on esillä nuorten valokuvakilpailun ja kaupunkisuunnittelutyöpajojen tuotokset. Näyttely on avoinna 8.–26.huhtikuuta näyttelytila Laiturilla vanhalla linja-autoasemalla Kampissa.

 • Näyttely- ja infotila Laituri 8.–26.4.2014 Narinkka 2, vanha linja-autoasema Kampissa ma–pe 10–19, la 12–16

Ilta-Sanomat, Ihmiset kaikkosivat vuonna 1974 - katso aavemaiset kuvat Kyprokselta.

Applelta tulossa uutta.

TE-palvelut, Valokuvaaja / AD, Liedon Optiikka ja Valokuvaamo Oy, Lieto Tulosta työpaikka. Tehtäviin kuuluvat monipuoliset asiakaspalvelutyöt liikkeessä, studio-, miljöö- ja tapahtumakuvaus, kuvien käsittely ja valmistus. Myös markkinoinnin suunnittelua ja teknistä toteutusta. Photoshop ja InDesign. Tarjolla kokoaikatyötä, mutta tarvittaessa myös osa-aikainen.

Työpaikan osoite 21420 LIETO
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 23.04.2014 klo 10:00

Photo.net, foorumi.

Nikonilta uutta.

Featureshoot.com.

Thephotoargus.com, 30 Creative Business Card Designs for Photographers. Käyntikortteja.

New York Times, Travel, Eassay, Through a Lens Sharply. Vanhassa laatikossa satoja kortteja matkoilta. Valokuvien merkityksestä.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography, Illumination-Aware Age Progression Can Guess What a Kid Will Look Like at 80 From Just One Photo. Kolmen tiedemiehen projekti.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, 10 Software Plug-Ins for Portrait Photography.

 • Alien Skin Software Exposure 5, $199
 • Digital Anarchy Beauty Box Photo 3.0, $99
 • Anthropics Technology Portrait Professional 11, Standard $80, Studio $120, Studio 64 $240
 • Athentech Imaging Perfectly Clear, $199
 • Nik Collection Analog Efex Pro, $149
 • Topaz Lens Effects, $80
 • Imagenomic Portraiture, $200
 • onOne Software Perfect Photo Suite 8, Premium $300, Lightroom/Aperture $130, Standard $80
 • Tiffen Dfx Photo Plug-in 3.0, $170
 • DxO Optics Pro 9, Standard $169, $299

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.04.2014   (linkki)

Jussi Aalto: Arvon mekin ansaitsemme
Kuva: Jussi Aalto30.4.2014 asti

Jussi Aallon valokuvanäyttely on kunnianosoitus ihan tavallisille suomalaisille ihmisille, jotka elävät elämäänsä kaikessa rauhassa sen kummempaa dramatiikkaa tavoittelematta.

Tavallisten ihmisten kuvia ei usein nähdä julkisuudessa eikä heitä juurikaan kuvata kunnianhimoisemmin. Näkyvyyttä saavat julkkikset, taiteilijat ja muut ihmiset, joiden elämä on täynnä dramatiikkaa. Valokuvataiteilijatkin tuntuvat kuvaavan mielummin marginaali-ihmisiä kuin suureen enemmistöön lukeutuvien tavallisten ihmisten elämää.

Jussi Aalto on kuvannut tavallisia ihmisiä vuoden 2012 heinäkuusta alkaen lähes 40 paikkakunnalla Suomessa. Kuvia on kertynyt noin 300 ja ihmisiä ryhmäkuvien ihmiset mukaanlukien runsaat 400.

Luova.fi Galleria
Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs., Helsinki
ma-pe 11-18

Kari Saaristo - Heikki Simpura - Leo Vuorinen: Kaukainen huhtikuun sade - Impressioita Saima Harmajan runoihin
30.4.2014 asti

Kari Saaristo - Heikki Simpura - Leo Vuorinen: Kaukainen huhtikuun sade - Impressioita Saima Harmajan runoihinValokuvanäyttelyn keskeisenä ajatuksena on ollut löytää Saima Harmajan runoista impressionomaisia valokuvallisia tunnelmia. Runoilijan läheinen suhde Lohjanjärveen on ollut kuvaajien kantavana teemana.

Kaikki kuvat on otettu vuoden 2013 aikana. Valokuvat ovat työryhmän yhdessä valitsemia, ketään ei ole nimetty yksittäisen teoksen kuvaajaksi.

Töölön kirjasto
Topeliuksenkatu 6, Helsinki
ma-to 9-12, pe 9-18, la ja su 10-16

Digicamera.netin Foorumilta:

Journalisti 5/2014, 10.4.2014.

 • Uutiset, Rapport-rahoitus kiinnostaa toimittajia. Ensimmäinen kotimainen journalismin joukkorahoituspalvelu Rapport aloittaa toimintansa huhtikuussa. Yritys lupaa keikuttaa journalismin perinteisen toteutusmallin ylösalaisin. ...Käytännössä lukija voi valita Rapportin verkkopalvelusta juttuidean, jonka toteuttamisesta hän maksaa viidestä eurosta ylöspäin. Rahoja voi ohjata myös toimittajille ryhtymällä näiden kuukausitilaajaksi.
 • Artikkelit, Tyytyväinen freelancer. Kun olen vapaaehtoisesti ja oma-aloitteisesti työskennellyt freelancerina nyt kolme ja puoli vuotta, voin kuvata freelancetyön ympärillä pyörivää keskustelua yhdellä sanalla: ruikutus.
 • Artikkelit, Ei helpotusta eläkemaksuihin. Itsensä työllistäjien sosiaaliturvaa on jälleen puitu tuloksetta.
 • Artikkelit, Yhden miehen iskujoukko. Esimerkiksi Ukrainassa hän pääsi jutuntekoon nopeasti, vaikka tupsahti yksin kielitaidottomana toimittaja-kuvaajana 22 asteen pakkasessa keskelle luotisadetta pelkät varsitennarit jaloissaan.
 • Kolumnit, Innovaatioilla työpaikkoja. Media on saamassa valtiolta jättipotin innovointiin vuosina 2015–2018. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan ”median innovaatiotukeen kohdistetaan 30 miljoonaa euroa kehyskaudella”.
 • Palstat, Kuvaviesti, Eväät mukana. Autot ovat hankala aihe. Banaalien ja arkisten esineiden kuvaaminen jutusta toiseen käy helposti puuduttavaksi. Siksi on riemastuttavaa nähdä erilaisia viritelmiä ja narratiiveja, joita näiden aiheiden ympärille rakennetaan.
 • Palstat, Faktaboksi myytävänä. Iltalehti nimittäin tarjosi eräälle valokuvaajalle 150 euron palkkiota viidestä valokuvasta, siis kolmekymppiä kuvalta. Kun kuvaaja ei polkuhintaan suostunut, Iltalehti heitti vastatarjouksena, että kuvaajan tekemästä kirjasta voitaisiin tehdä jutun yhteyteen faktaboksi.
 • Debatti, Freelancerit pakenevat pian alalta. Freelancereiden vyötä kiristetään jälleen. Nyt linjauksiaan täsmentää Iltalehti. IL-Median freet saivat pari viikkoa sitten tiedokseen kuvaajille tarkoitetun avustajasopimuksen ja uuden keikkahinnaston.

Jani Sourander, Ensikosketus vedenalaiskameraan, 9.4.2014. Sain Olympukselta testikäyttöön vedenkestävän TG-850 -taskukameran, kun suuntasimme 12-henkisen ryhmän kanssa Lanzarotelle juhlimaan apen syntymäpäiviä. Kuvaan pääasiassa järjestelmäkameroilla; taskukameroista minulla on hyvin vähän tuoretta kokemusta. Tästä syystä en lähde erityisesti vertailemaan kameraa mihinkään toiseen, vaan pikemminkin kirjoitan kokemuksista ihan tavallisena lomanäppäilijänä.

Valokuvatorstai, 322. haaste on RUOSTE.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Evocative Photos by Stefanie Klavens Examine the Scenery of Everyday Life. Suomalaisille vähän vierasta kuvastoa.

Thephotoargus.com.

Thedigitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

IR.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

Photopremeur, Will 500px Prime Give Photography Enthusiasts Money For Their Art? 3.4.2014 virallisesti avautunut Prime. Saavatko valokuvaajat vastinetta. Valokuvilla kiinteä hinta $250. Valokuvaajalle tästä summasta €70.

Popular Photography.

ePhotozine.com.

Photoshelter.com, Free Guides. Uusin, The Photographer's Guide to Twitter. 26-sivuinen pdf. Opas (ja muutkin oppaat) lähetetään sähköpostiin (joka siis pitää antaa).

Fotosidan.se, Bildradion 65: En icke-objektiv dag. Podcast. 27.4.2014 on tulossa kansainvälinen neulanreikäkamerapäivä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • kuvauskopterit (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Onko kokemuksia kuvauskoptereista esim. Phantom. Miten still-kuvat onnistuu.
 • Lightroom mobile (Kuvankäsittely).
 • Joukkolämmittelyä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ballistiikasta kiinnostuneille kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat. Herra Kuulapaa, 8.4.2014: Nyt on lisätty lisää salamoita järjestelmään ja matsku alkaa muistuttaa jo perinteistä valokuvaa. Jo oli aikakin ;) (aika hurjan näköisiä kuvia, juuri laukaistu ase, luoti näkyy tarkkana ilmassa...).

Timon poikkitiedepalsta, Valkoinen kananmuna valkoisella alustalla, 7.4.2014. Huippusuositussa poikkitieteellisessä valokuvakoulussa tällä kertaa valkoisella pohjalla olevan valkoisen kananmunan valokuvaaminen. Rönsyilevä keskustelu kaupan päälle.

Flickr, Muuttuva Kallio. Ebener-säätiö, Muuttuva Kallio sisältää 30 kuvaa Kallion Harjun alueesta 1900-luvun alusta 1930-luvulle.

Suomen Adobe, Photoshopin valokuvausohjelma: Adobe Creative Cloud. Lightroom desktop, mobile ja web. Nyt myös iPadiin saatavilla olevan sovelluksen avulla voit työskennellä missä tahansa ja synkronoida muutokset, metatiedot sekä kokoelmaan liittyvät muutokset automaattisesti työpöydälläsi olevaan luetteloon. vuoden tilaus 12.29 euroa (sis. ALV).

Viime viikon lopulla netissä levisi video, jossa kuulemma meteoriitti oli osua laskuvarjohyppääjään. Ensimmäistä kertaa tekstin mukaan oli saatu kuvattua live-meteoriitti (ei mitään valojuovaa...). Petapixel.com, Skydiver’s Helmet Cam Captures a Falling Meteor Almost Hitting Him.

 • Tähdet ja avaruus, Laskuvarjohyppääjän meteoriitti oli uutisankka. Viisi päivää sitten Norjassa uutisoitiin laskuvarjohyppääjän ainutlaatuisesta "läheltä piti" -tilanteesta. Aivan hyppääjän, Anders Helstrupin, vierestä kerrottiin lentäneen meteoriitin. Todisteena oli video tapahtumasta. Uutinen levisi hetkessä ympäri maailmaa. YouTubeen ladatulle videolle on kertynyt jo yli 600 000 katselukertaa.

Tapiolan Kamerakerho ry, Valokuvakilpailu ”Minun kulttuurikeskukseni”. Espoon kulttuurikeskus täyttää tänä vuonna 25 vuotta, ja sen kunniaksi järjestämme valokuvakilpailun ”Minun kulttuurikeskukseni”. Toivomme, että kilpailukuvat tuovat esiin kuvaajan suhteen kulttuurikeskukseen tai vain yksinkertaisesti kertovat, millaisena kuvaaja näkee kulttuurikeskuksen. Aikaa 31.5.2014 asti.

 • Kilpailuraati valitsee määräaikaan mennessä saapuneista kuvista kokonaisuuden, josta järjestetään näyttely Espoon kulttuurikeskuksen näyttelytilassa 8.-24.9.2014.
 • (ei varsinainen kilpailu, sillä ns. palkinnot - lippuja kulttuurikeskuksen tilaisuuksiin- arvotaan osallistujien kesken. Kuvia ei kuitenkaan luovuteta kilpailun järjestäjien vapaaseen käytöön, siltä osin säännöt ovat kunnossa).

HS, Syövien naisten kuvaamisesta tuli nettivitsaus Lontoon metrossa, 8.4.2014. (?).

MTV, Silica gel -pusseilla kuivaat vaikka kännykän. ...– Onko puhelimesi tai iPodisi kastunut? Älä laita sitä päälle, vaan poista akku ja muistikortti. Laita sitten laite rasiaan tai muovipussiin usean Silica geelipussin kanssa. Anna seisoa ainakin yön yli.... ...– Kosteus ja valo tuhoavat printtikuvat. Säilytä valokuva-aarteet laatikossa tai kansiossa ja laita joukkoon yksi Silica geeli pussi....

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, Get the story behind the photograph. Sivusto, joka kertoo kuvaajan tarinan kuvan ottamisesta. Haastatteluja, mitä tekniikoita käytössä, valmistautuminen kuvauksiin, mitä mielessä kuvatessa. Yli 100 profiilia, sotakuvaajista muotikuvaajiin.

 • The Image, Deconstructed etusivulla kuvat ja kuvaajien nimet. Kuvaa klikkaamalla pääsee sitten tutkimaan sisältöä. Ensin kerrotaan esillä olevan kuvan tarina. Sitten kysellään valokuvaajalta kaikenlaista mielenkiintoista. Teksti haastattelun muodossa, helppo lukea. Ja tietenkin lisää kuvaajan ottamia kuvia.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net, 10 of The Most Common Photo Editing Mistakes. Ensimmäinen kohta: alkuperäisen kuvatiedoston muokkaus.

ePhotozine.com.

IR.

Eric Kim Street Photography, 18 Lessons Richard Kalvar Has Taught Me About Street Photography.

Popular Photography.

Featureshoot.com, What’s In Your Camera Bag?: Sports Photographer Laura Barisonzi.

Dpreview.com, Adobe Camera Raw 8.4 and Lightroom 5.4 now available.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Meeri Koutaniemi.

 • Me Naiset, Illalla televisiossa: Meeri Koutaniemelle vaaratilanteet ovat osa työtä. Tekijänä Meeri Koutaniemi -ohjelmassa Meeri kertoo, mistä valokuvaaminen sai alkunsa, kuka hän on ja miksi hän kuvaa ulkomailla. Ohjelmassa seurataan Meeriä päivän ajan.
 • Ylex.yle.fi, Katso: Tyttöjen ympärileikkausrituaalin kuvannut Meeri Koutaniemi Brasiliassa. Meeri Koutaniemi, 26, on kuvajournalisti, joka tunnetaan muun muassa naisten oikeuksien puolesta puhujana. Hän nousi otsikoihin julkaistuaan reportaasin kahden tytön ympärileikkausrituaalista Keniassa. Reportaasi toi Koutaniemelle Vuoden ulkomaan reportaasi -sarjan voiton Vuoden lehtikuvaaja -kilpalussa.
 • Yle Areena, Tekijänä, 3/30, kesto 29 minuuttia. Meeri Koutaniemi. Meeri Koutaniemi, 26, on palkittu valokuvaaja, jonka metodina on heittäytyä täysillä kuvattaviensa elämään. Rio de Janeirossa Koutaniemi on kuvaamassa faveloitten hajottamista ja köyhien ihmisten pakkohäätöjä kodeistaan.

Tuomo Björksten, Havaintovihko, Ylen Aamu-tv suorassa lähetyksessä teeren soitimella, 7.4.2014. Olimme 3.4.2014 tekemässä Ylen Aamu-tv:hen suoraa lähetystä teeren soitimelta yhdessä ammattiluontokuvaaja Jari Peltomäen ja Yle Oulun Antti Pylvään kanssa.

Mattispagetti.pictures.fi. Uusimmat.

 • Osallistuitko sinä kuvakilpailuun? Asiantuntijat varoittavat kameraharrastuksesta ja kuvaamisesta! 6.4.2014. (Oikeastaan ihan hauska kirjoitus....)
 • Nasse- setä ja low- key, 24.3.2014. Kaikilla käymilläni kuvauskurseilla on erityisesti korostettu, että käyttäessä erillisiä valonlähteitä kuva kannattaa rakentaa valo kerrallaan. Näin on todella paljon helpompaa hahmottaa yksittäisen valon merkitys kuvassa. Näin päätettiin siis tällä kertaa toimia. Nyt oli aikaa ja kärsivällisyyttä.
 • Macron ulkoilutusta lumettoman talven keskellä, 6.1.2014. ...Ikuisena kalustevehtaajana tästäkin luovuin muiden hankintojen nojalla. Luulin olevani tyytyväinen elämääni ilmen macroa, kunnes päätin vielä kerran antaa mahdollisuuden, luovuttaen kunnian Canonin 100/2.8 IS L putkelle.
 • Välähdyksiä masuasukille, 16.12.2013. Kauhea sana, tiedän, mutta sainpa sinut avaamaan linkin.
 • Yrityksen promokuvaukset, Omni Finn Oy, 15.12.2013. Kesä 2013 oli aluillaan ja ilmassa oli katupölyn lisäksi jännitystä tulevista kuvauksista. Kunniani oli toimia hyvän ystäväni juuri perustetun yrityksen (OmniFinn Oy, http://omnifinn.com/) verkkosivujen promo- sekä henkilöstön potrettikuvien valokuvaajana.
 • Gambinaa, valoshowta ja pimeän kosteita tyrmiä, 2.11.2013. Kesän lopulla tuli tosiaan käytyä pitkästä aikaa Suomenlinnassa lapsikuvaamisen merkeissä. Saarella vierailun edellisestä kerrasta olikin kulunut aikaa noin viitisen vuotta. Samalla sain idean, että tänne on tultava pian uudestaan. Siitä lähti ideointi omatoimisen kuvauspäivän järjestämisestä kuvauksesta kiinnostuneille ystäville.
 • Hi-keytä sekä Suomenlinnan maisemaa lapsikuvauksissa, 5.10.2013. Kesäloman viimeisinä päivinä heitin vielä pari lapsikuvauskeikkaa. Malleina toimivat 1-2 vuotiaat nassikat, äitien pienet kultapuppelit. Toinen näistä kuvauksista suoritettin ns. kotistudio-olosuhteissa omakotitalossa, toisen sijoittuessa Suomenlinnan huikeiseen miljööseen.
 • Paljonko maksaa hääkahvi? 2.4.2013. Itse olen todennut, että keskinkertaiseen kuvankäsittelyyn itselläni kuluu noin 5 min/ kuva eli 150 valmista kuvaa ottaa noin 10-13 tunnin työn. Tämä arvio koostuu myös muistakin kuin hääkuvauskeikoista.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Sonyn sunnuntaisesta julkistuksesta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Creativepro.com, How to Prepare Screen Captures for Print. Kuvaruutukaappaus printiksi. Miten?

Fstoplounge.com, Four Alternative Ways To Photograph Iconic Locations. 1. Vary the focal length. 2. Use a large aperture to blur the background. 3. Try a different angle. 4. Get creative.

Popular Photography, How To: Shoot an In-Camera Double Exposure Photo.

Diyphotography.net, Capture First-Person Video of Your Shoots with a DIY Hot Shoe Adapter. Huvittavan näköinen duunaus.

The Online Photographer, Fuji X-T1: Size. Lyhyt kommentti Fujin koosta.

IR.

The-digital-picture.com, Andrea Belluso Demonstrates the Profoto WideZoom Reflector. Video, kesto 5:06.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Vivian Maier, 6.4.2014. Mukana myös pieni vertailu Maier vs. Brotherus.

 • kertauksena vielä linkki, Yle Areena, Vivian Maierin salaisuus. Kesto 80 min, 28 pv jäljellä katsomisaikaa. Jännittävä dokumenttielokuva 1900-luvun parhaaksi katuvalokuvaajaksi väitetystä salaperäisestä naisesta, joka kuoli tuntemattomana erakkona vuonna 2009 ja on nyt taidemaailman sensaatio. (Finding Vivian Maier, USA 2013)

Ari Hallami.

 • Sony A7 – Uuden polven ammattilaiskameroiden uranuurtaja, 6.4.2014. Sony A7:ssa on todella paljon hyviä juttuja, eikä olla kaukana ykkösrungon tittelistä. Paketti alkaa olla lopullisesti kasassa, kun automaattinen tarkennus saadaan ruuvattua ripeämmäksi ja pioneerille luontaiset lastenvaivat karsitaan pois. Lisäksi linssivalikoimaan tarvitaan se valovoimainen yleiszoom, sekä hääkuvaajia ajatellen pari nopeaa primeä.
 • Pysähdys Helsingissä, 2.4.2014. Kuvaan telellä turhan harvoin, varsinkin kadulla. Pitkän polttovälin tuoma paparazzimaisuus tuntuu ajatuksena kylmältä. Tästä syystä katukuvaajat suosivat usein laajakulmaa.
 • Presetit vertailussa – Uusi VSCO 05 ja Presetr One, 15.3.2014. Presettien vertailu, ainakin tässä tapauksessa, tapahtuu täysin epätieteellisin menetelmin eli silmämääräisesti. On myös hieman turhaa vertailla omaa myytävää tuotetta kilpailijaan, joten en aio valita puolia. Kaivoin tilanteisiin molemmista paketeista sopivimmat ja joiltain osin samankaltaiset lookit.
 • Rulla digitaalista filmiä, 11.3.2014. Olemme joskus puolitosissaan kaveriporukassa haaveilleet puhelimen kamerasovelluksesta, joka kuvaisi maksimissaan 36 kuvaa, eikä niitä näkisi kunnes vasta "rullan" kuvattuaan.

Mikael Rantalainen.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja. Saukon jäljillä, osa 92, 23.3.2014. Lajikuva saukosta sulapaikalla. Tumma otus valkoisella lumella on haastava valotuskohde, joka vaatii usein pientä korjausta valotusmittarin ehdottamiin arvoihin.

HS, Valokuvan mestari Caj Bremer on kotonaan myös Facebookissa, 6.4.2014. Valokuvaaja Caj Bremerillä oli neljä vuotta sitten takautuva näyttely Suomen kansallisgalleriassa Ateneumissa. Se oli yleisömenestys: Ateneumissa kävi yli 60 000 katsojaa. Näyttelyn kokoaminen kuuden vuosikymmenen mittaiselta uralta oli valtava urakka. Lisäksi Bremer vietti paljon aikaa museossa kertomassa kuvien tarinoita yleisölle. Kaiken tuon jälkeen tuntui kohtuulliselta vetää hieman henkeä.

Kovin pitkäksi veteraanikuvaajan huilaustauko ei venynyt. Kun hän hieman myöhemmin oli tutustumassa uuteen Gumbostrand Konst & Form -taidekeskukseen kotikunnassaan Sipoossa, hän kuuli yllättäen, että tulevien näyttelynpitäjien joukossa mainittiin nimi Caj Bremer.

Nyt on valmiina 120 kuvaa, sekä vanhaa että aivan uutta tuotantoa. Näyttely avautuu yleisölle Gumbostrand Konst & Formissa perjantaina 11. huhtikuuta.

Iltalehti, Konkarikuvaaja kuoli traagisesti Afganistanissa. Kokenut saksalainen sotavalokuvaaja Anja Niedringhaus, 48, kuoli perjantaina traagisesti poliisin luoteihin Itä-Afganistanissa Khostin maakunnassa.

Photo.net, foorumi.

Sonylta uutta.

Digital Photography School.

Earthboundlight.com, Choosing a Background First, 6.4.2014. Yleensä ensin mietitään varsinainen kohde, vasta sitten ruvetaan sommittelemaan koko kuvaa. Mutta välillä voi valita ensin taustan ja vasta sitten ryhtyä etsimään kohdetta.

Petapixel.com, Tutorial: How to Add Realistic Looking Sun Beams To Your Photographs in Post. Video, kesto 9:30.

Digitalcameraworld.com, How to sell photos online: 5 tips for getting a million views on Flickr.

Lensrentals.com, Blog, I Sing of OLAF . . . Omien speksien mukaan rakennettu optinen mittauslaite (ja kalibraattori) on saanut nimensä.

ePhotozine.com, Play With Depth Of Field.

Fotosidan.se, TEST: Tretton kamerablixtar. Kannattaako ostaa merkkisalama? Uskaltaako ostaan rinnakkaismallin? Entä kaukolaukaisu. Kustakin mallista hyvät ja huonot puolet.

 • Canon 320EX, arvosana 3.8, 2.300 kruunua, 256 euroa
 • Canon 430EX II, arvosana 4.2, 2.500 kruunua, 278 euroa
 • Canon 600EX-RT, arvosana 4.4, 6.000 kruunua, 668 euroa
 • Metz 52 AF-1 Digital, arvosana 3.8, 2.800 kruunua, 312 euroa
 • Metz 58 AF-2 Digital, arvosana 4.2, 3.500 kruunua, 390 euroa
 • Nikon SB-300, arvosana 3.0, 1.200 kruunua, 134 euroa
 • Nikon SB-700, arvosana 3.8, 2.490 kruunua, 277 euroa
 • Nikon SB-910, arvosana 4.4, 3.800 kruunua, 423 euroa
 • Nissin Di466, arvosana 4.2, 1.000 kruunua, 111 euroa
 • Nissin Di600, arvosana 3.6, 1.000 kruunua, 111 euroa
 • Nissin Di700, arvosana 4.0, 1.800 kruunua, 201 euroa
 • Nissin Di866, arvosana 4.0, 2.390 kruunua, 266 euroa
 • Phottix Mitros+, arvosana 4.4, 4.000 kruunua, 446 euroa

 

06.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Northernexposures.

 • MyMyk – SmartMyk ja SmartLynk -esittely, 19.2.2014. Järjestelmäkameroissa äänen tallennus on useimmiten sisäänrakennetun mikrofonien varassa, äänenlaatu on korkeintaan keskinkertainen(riippuen käyttötarkoituksesta) varsinkin kun mikrofonit vastaanottavat myös kuvausympäristöstä ääntä, ja se ei aina ole toivottua. Itse olen täysin aloittelijan kengissä videon äänipuolen kanssa, vaikka videointia tulee useasti harrastettuakin. Itseasiassa tämä MyMykin suuntamikrofoni on ensimmäinen mikrofoni jota olen ikinä testannut. ...Hintaa mikillä on noin 120e verran. Audiomikseri SmartLynk, hintaa noin 220e.
 • Tamron 18-200mm VC + Sony Nex-7 -videota ja valokuvia, 17.2.2014. Muutama valokuva Sony Nex-7:lla ja Tamron 18-200mm VC 3.5-6.3 objektiivilla.

Akikuvaa.com, paljon merkintöjä. Poimintoja.

 • Fujitech linssit iPhoneen, 31.3.2014. Koska käsisäätöjä ei ole, joutuu luovimaan keksiäkseen muita keinoja ilmaisuun. Tämän takia halusin kokeilla Fujitechin iPhone 4 sarjaan tehtyjä linssejä. Lasien hinta on 29€ Verkkokauppa.comissa, joten ihan hirveitä odotuksia linssien suhteen en itselleni luonut. Lähdin kuitenkin avoimin mielin katsomaan onko niistä mihinkään.
 • Puhelinkamera vinkki #3 VSCOcam, 26.3.2014. Aloitin uuden tutustumisen ja tämähän on vallan loistava. Suoraan sanottuna paras kuvaamiseen tarkoitettu appsi mihin olen törmännyt.
 • Kaukalon laidalla, 6.3.2014. Kävin eilen kuvaamaassa ekaa kertaa elämässäni jääkiekkoa. ...Olen vain kuvannut niin monta tuhatta ruutua lentistä sekä biitsiä, että siellä on suurin piirtein oppinut tietämään jo ennen kuvan ottoa, miltä kuva tulee näyttämään tietystä paikasta tai kuvakulmasta.
 • Vuoden lentopallokuva, 27.2.2014. Lentopalloliitto järjesti taas tuttuun tapaan valokuvakilpailun, jossa etsitään vuoden 2013 parasta kuvaa. Vielä ehtii äänestämään tänään ja huomenna. (Miten Akin kävin, klikkaa jutun linkkiä, niin näet...).
 • Kameran edessä vai takana, 12.2.2014. Kun tiedät miltä kuvaus näyttää kuvattavan silmin, osaat kuvaajana paremmin hahmottaa kuvattavan eleitä ja pystyt paremmin ymmärtämään kuvattavaa.
 • Lapsikuvaus, 6.2.2014. Lapsikuvaus on alue, jota tulee tehtyä suhteellisen vähän mutta kuvasin kesällä pienestä puolivuotiaasta Nella tytöstä puolivuotis kuvia.
 • AK-Kolumni: Printtimediassa positiivistakin, 31.1.2014. ...Vanhanliiton printtilehti on moneen uutisointiin liian hidas väline.... ...Olen eilen kolunnut Imagen digilehtiä läpi ja pitkästä pitkästä aikaa tuli oikeasti fiilis, että voisin tilata printtilehden ja mielelläni maksaa siitä....
 • AK-Kolumni: Tehdään sillä mitä on, 26.1.2014. Mitä jos tuota samaa sovelletaan valokuvauksessa? Mitä jos nuo lauseet muutetaan muotoon: “Jos aina haluat vaan parempia kameroita, mikä ihme se sinun tehtäväsi kuvaajana on? Muistuta itseäsi, että sinulla on hyvä kamera käytössä ja nyt sen kameran kassa ne kuvat on tehtävä.”

Emilia.galleria.fi, Japania, vanhimmat ensin.

 • Japani - suosittelen! 3.3.2014. Blogini ensimmäisiä kirjoituksia muutama vuosi sitten oli matkakertomus Intian reissusta. Nyt tarjoutui tilaisuus lähteä seuraavalle kaukomatkalle ja Japaniin, joten nyt seuraa kertomus siitä.
 • Kioto - nähtävyyksiä - päivä 1, 11.3.2014. Lupasin lisää tarinaa Japanin matkasta, joten aloitetaan Kioton nähtävyyksistä. Meillä siis oli kolme vapaata päivää Kiotossa sekä yhteinen reissu Hiroshimaan.
 • Kioto - nähtävyyksiä - päivä 2, 28.3.2014.
 • Kioto - nähtävyyksiä - päivä 3, 28.3.2014.
 • Päiväretki Hiroshimaan, 28.3.2014. Pääsimme mukaan retkelle Hiroshimaan suomalaisten ja unkarilaisen matkakumppaneidemme ja paikallisen isännän kanssa.
 • Japani - pieniä havaintoja, 29.3.2014. Viihdyimme Japanissa muun muassa rauhallisuuden, järjestelmällisyyden ja pienten nerokkaiden asioiden takia. Tässä haluan tuoda esiin joitain niistä.

Martti Ojama.

 • Tavallinen hiihtoloman päiväreissu Tallinnaan, 19.2.2014.
 • Kissamaisuuksia, 17.2.2014. Kissojen puuhastelu ja piiloittelu on äärimmäisen mukavaa katsottavaa. Kun ajatuksena oli saada kuviin luonteenomaista kissamaisuutta ja kissan omaa perspektiiviä esiin. Pyrin laskeutumaan lähelle kissan tasoa ja saada mielummin kissaa esiin tavallaan luonne ja henkilökuvana.

Suomen Valokuvahistoriallinen yhdistys ry, Klassiset kamerat 2014 Balderilla - tapahtuma la 22.3. 2014. 27 kuvaa.

Julkisen sanan neuvosto, päätökset. Viime vuodelta löytyi vielä kaksi, joista ei ole ollut mainintaa Digicamera.netin uutisissa (ensimmäisenä). Kertauksena vielä neljä seuraavaa (joulukuun Digicamera.netin uutisissa).

 • Vapauttava 5142/SL/13, 18.9.2014. Lehti kertoi nettisivuillaan liikenneonnettomuudesta, jossa sai surmansa yksi henkilö. Jutun yhteydessä julkaistiin noin puolitoista tuntia onnettomuuden jälkeen valokuva kolariautosta. Sen perusteella ei voinut tunnistaa kolarin uhria.
  -Lausunto: "Valokuvassa oli romuttunut punainen henkilöauto. Kuvasta ei näe rekisteritunnusta eikä muutakaan sellaista seikkaa, jonka perusteella auton voisi varmuudella yksilöidä ja tunnistaa. Onnettomuuden uhria ei näy autosta. Tällä perusteella toimitus on noudattanut riittävää hienotunteisuutta uhria ja hänen läheisiään kohtaan."
 • Langettava 5358/AL/13, 26.3.2014. Lehti kertoi oikeudenkäynnistä, jossa syytettynä oli alaikäinen. Lehden etusivulla ja itse jutussa julkaistiin syytetystä useita kuvia, joiden perusteella hän oli tunnistettavissa. Tämä oli tekijän asemaan nähden kohtuutonta.
  -Lausunto: "Neuvoston mielestä epäillyn kuvien julkaiseminen oli hänen ikäänsä ja asemaansa nähden kohtuutonta. Toimituksen olisi myös pitänyt odottaa epäillyn mielentilatutkimuksen valmistumista. Kannessa hänen kuvansa yhdistettiin uhkaavaan sitaattiin sekä kehotukseen katsoa ”dramaattiset” kuvat oikeudenkäynnistä. Lehti loukkasi epäillyn yksityisyydensuojaa ja osoitti toiminnassaan piittaamattomuutta Journalistin ohjeista."
 • Vapauttava 5238/SL/13, 17.12.2013. Lehti kertoi Suomen lipun käytöstä ja julkaisi jutun yhteydessä omakotitalon pihakuvan, jossa näkyivät muun muassa lippu ja lipputanko. Kuvassa ei ollut ihmisiä tai muita yksityiskohtia, joiden paljastaminen olisi loukannut yksityisyyden suojaa.
 • Vapauttava 5150/SL/13, 18.9.2013. Kantelun erityisenä kohteena on verkkolehden kuva, joka kantelun mukaan on otettu jostakin valtuuston arkistosta. Kantelija sanoo tunnistavansa, että hän istuu siinä valtuustosalissa.
 • Vapauttava 5132/SL/13, 27.6.2013. Lehti julkaisi hääkuvan, joka kantelijan mielestä loukkasi kristittyjä. Neuvoston mielestä kuva ei loukannut kenenkään ihmisarvoa.
 • Vapauttava 5112/SL/13, 19.8.2013. Lehti esitteli neljä yli 60-vuotiasta valokuvamallia. Osa jutun kuvista oli aikaisemmin julkaistu Viva-lehdessä, minkä Iltalehti toi julki kuvien myyjän kanssa sovitulla tavalla.

Puhelinvertailu.com, Galaxy S5 Zoom tulossa 20 megapikselin kameralla, tietoja vuoti testisovelluksesta.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers' Blog.

Digital Photography School.

Petapixel.com, Wedding Photography Tips: Ryan Brenizer on How to Shoot Engagement Sessions. Video, kesto 8:28.

Digitalcameraworld.com, Nest Traveller NT-6294AK review: does this new tripod throw down the gauntlet? Kevyt, kantaa 20 kg, maksaa £200. Onko tässä täydellinen kolmijalka?

Dpreview.com, Meet the UK's first female press photographer. Kuvasi Lontoon elämää ja brittien sotilaselämää vuodesta 1903 vuoteen 1939. Museum of London, 4.4.2014 - 28.9.2014.

IR, Who’s our Top Shot? We crown our Photo of the Month winners for March. Viisi kuvaa.

Photopreneur, How To Shoot A Million Dollar Selfie. Viaton selfie onkin tarkkaan mietitty Samsungin jättimainos. Samsung maksoi 20 miljoonaa dollaria Oscar-gaalan viiden minuutin mainosajasta ja kymmenen julkkiksen ottamasta selfie-kuvasta.

ePhotozine.com, Controlling And Using Flare In Your Photographs. Lyhyesti.

Mirrolessphototips.com, A DIY Pancake lens. Video, kesto 3.15.

Bobatkins.com, Tamron 150-600/5-6.3 Di VC USD Review. Objektiivi on nyt ollut käytössä muutamia viikkoja. "Buy one!".

Pdnonline.com, Product Review: Profoto B1, 3.4.2014. Tehokas, johdoton, akuilla varustettu monovalo, jossa TTL. Tehoa aika lailla enemmän kuin käsisalamoilla. Hintaeroakin aika lailla enemmän. Ja yksi ei riitä. Mutta tämän jälkeen voi ottaa vastaan ihan mitä vain tehtäväksiantoja...

Kamera & Bild, Skola: Så skapar du mer omväxlande filmer. Vinkkejä onnistuneeseen videoprojektiin, ammattilaiselta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.04.2014   (linkki)

Yle Teema/ Teemalauantai: Naisia kameran takana. Ilta on omistettu omia teitään kulkeneille valokuvaajanaisille: taidemaailman sensaatioksi kuolemansa jälkeen nousseelle katuvalokuvaaja Vivian Maierille (1926-2009) sekä Ikuistetut hetket -elokuvan Maria Larssonille.

Yle Teema : Magnum - tarina valokuvan takana. 10-osainen sarja alkoi viime maanantaina. Ensimmäisen osan uusinta huomenna sunnuntaina klo 19.40-20.05. Miten maailman tunnetuimmat valokuvat ovat syntyneet? Legendaarisen Magnum-kuvatoimiston kuvaajat kertovat, kuinka he onnistuivat luomaan kuuluisat otoksensa. Ks. lähetysajat digicamera.netin etusivulta.

 • Osa 1. Thomas Hoepker: Muhammad Ali. Saksalaiskuvaajan otos nyrkkeilylegenda Muhammad Alista on kaikkien aikojen ikonisimpia urheilijakuvia.
 • Osa 2. Elliott Erwitt: Väittely keittiössä. Amerikkalaisen teollisuusnäyttelyn paviljongissa kiihkeästi kiistelevät Nixon ja Hruštšev pääsivät kuvaan, josta tuli kylmän sodan symboli.
 • Osa 3. David Hurn: The Beatles. Brittivalokuvaaja vie meidät takaisin svengaavaan Lontooseen ja kertoo legendaarisesta kuvaussessiostaan Beatlesin kanssa.
 • Osa 4. Peter Marlow: Margaret Thatcher. Rautarouva hallitsi Britanniaa 11 vuoden ajan. Konservatiivien puoluekokouksessa vuonna 1981 otettu valokuva on ehkä osuvin kuva Thatcherista.
 • Osa 5. Stuart Franklin: Tiananmenin aukio. Panssarivaunujen edessä seisova yksinäinen mies – monen mielestä 1900-luvun kuuluisin valokuva. Stuart Franklin oli paikalla kesäkuussa 1989, kun tämä tuntemattomaksi jäänyt uhmasi Kiinan hallitusta.
 • Osa 6. Abbas Attar: Iranin vallankumous. Yhdysvaltain lähetystön valtaus oli vuoden 1979 islamilaisen vallankumouksen ratkaisevia tapahtumia.
 • Osa 7. Steve McCurry: Isku New Yorkiin. Steve McCurry seurasi syyskuun yhdennentoista tapahtumia kameransa objektiivin läpi Washington Squarella sijaitsevan kotitalonsa katolta. Hänen ottamansa kuvat ovat järkyttävää todistusaineistoa tornien romahtamisen jälkeisistä hetkistä.
 • Osa 8. Bruce Gilden: Yakuza. Bruce Gildenin suurin innoittaja on ollut maantie. Japanissa hän pääsi kuvaamaan rikollista alamaailmaa.
 • Osa 9. Guy Le Querrec: Miles Davis. Ranskalainen Le Querrec kuvasi jazzin mullistajaa vuonna 1969.
 • Osa 10. Alex Majoli: Irakin sota. Alex Majoli ei nimitä itseään sotakuvaajaksi, mutta hänen kuvansa kuolleesta amerikkalaissotilaasta on absurdin sodan mieleenpainuva symboli.

Yle Teema: Tekijänä valokuvaajat.

Nuoria taitajia esittelevä Tekijänä-sarja jatkuu valokuvaajilla. Tekijänä-sarja kuvaa sukupolvensa nuorten taitajien työtä ja elämänpiiriä. Ohjelma kuvaa yhtä päivää päähenkilön elämässä varhaisesta aamusta yöhön asti, pysyen mukana kaikessa mitä kohde tekee ja seuraten samalla tämän työntekoa lähes tieteellisellä tarkkuudella.

 • Osa 1. Tekijänä Juha Mustonen.
  Muotikuvaaja Juha Mustonen myi kaiken summatakseen näkemyksensä kirjaksi, filmiksi ja näyttelyksi nimeltä YKSI: "Mä tykkään voimakkaista kuvista, joissa pääosassa on ihminen, ei vaate." Jaana Semeri seurasi tilannetta.
  Su 06.04.2014 klo 20.05-20.36 (uusinta)
 • Osa 2. Tekijänä Meeri Koutaniemi.
  Meeri Koutaniemi, 26, on palkittu valokuvaaja, jonka metodina on heittäytyä täysillä kuvattaviensa elämään. Rio de Janeirossa Koutaniemi on kuvaamassa faveloitten hajottamista ja köyhien ihmisten pakkohäätöjä kodeistaan.
  Ma 07.04.2014 klo 21.30- 22.00
 • Osa 3. Tekijänä Jussi Leinonen.
  Rovaniemeläinen lehtikuvaaja Jussi Leinonen haluaa kertoa tarinoita tavallisista ihmisistä. Leinosen työpäivä Lapin Kansa -lehdessä vie hänet joka päivä eri paikkoihin, tällä kertaa kaatopaikalle, hiihtoladulle ja autokorjaamolle.
 • Osa 4. Tekijänä Aki Roukala.
  Valokuvaaja Aki Roukala hylkäsi Helsingin, työpaikan Imagessa sekä boheemielämän, ja osti talon Hailuodosta. Tavoitteena oli oppia näkemään maailma omin silmin. Kolme vuotta on kulunut - mitä pohjoisesta löytyi?
 • Osa 5. Tekijänä Evelin Kask.
  Evelin Kask on päätynyt kuvaamaan kuolemaa ja samalla jäljelle jääneiden elämää.

ks. lähetysajat digicamera.netin etusivulta.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kun matkakuume yllättää - matkalaukku (Sana on melkein vapaa). Kun matkakuume yllättää kaksi valokuvaajaa eikä sopivaa laukkua löydy on parasta kääntyä Nahkapaja Sakmirin puoleen ja tilata mittatilaustyönä sellainen laukku joka sopii tarkoitukseen.
 • Etelä-Koreasta... (Ulkomailta ostaminen). Kaveri on lähdössä Etelä-Koreaan.. Kannattaako sieltä tuoda Canon EOS 550D:hen objektiivia??
 • ISO-arvosta (Digikuvaus). Mistähän syystä joissakin kameroissa ISO-arvo lähtee esim 200 eteenpäin, ei siis 100:sta?
 • Nex3n kokemuksia (Nikon, Sony).
 • Golden Hour (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Parisen tuntia sitten räpsäisty..
 • Kalastaja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Lento (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Mukavan salaperäinen fiilis kuvassa, tykkään!

Ilta-Sanomat, Sosiaalinen media näytti jälleen mahtinsa – tällä kertaa pelastui pikkutytön näkö.

(kertaus Digicamera.netin uutisista 17.10.2010).

Verkkouutiset.fi, Facebook-kuva pelasti: Kaksivuotiaan silmästä löytyi syöpä (ei löydy enää). Brittiperheen 2,5-vuotias tytär pelastui kun valpas sairaanhoitaja-ystävä huomasi lapsen Facebook-kuvassa merkin syövästä.

(syyskuulta) (kertaus, Digicamera.netin uutiset 30.10.2008) Ilta-Sanomat 28.10.2008, Lööppi (28.10.2008). "IS:n valokuva paljasti lapseni syövän". Äidin valtava helpotus! (Itse juttua ei taida löytyä maksuttomilta IS:n nettisivuilla.). Sama tarina Valitut Palat, Valokuva paljasti, että vauvalla on syöpä. Julkaistu 3/2010.

 • IS kertoi heinäkuussa kanadansuomalaisen perheen pojasta, jonka silmästä salamalla otettu perhekuva paljasti harvinaisen retinoblastooman eli syövän
 • kuvassa toisen silmän pupilli näkyy valkoisena
 • Tamperelainen äiti oli 1.5-vuotiaan poikansa kanssa kylässä ystävänsä luona, kahvipöydässä katseltiin alkusyksyllä otettuja kuvia. Ystävä kiinnitti heti huomiota pojan toiseen valkoiseen pupilliin ja muisti kesän IS:n jutun. Poika vietiin lääkäriin seuraavana päivänä. Diagnoosi saatiin viikon päästä: kummassakin silmässä oli syöpäkasvain. Varhaisen löydön ansiosta ei tarvittane leikkausta, solymyrkkyhoito riittänee. Toisessa silmässä kasvain oli niin iso, että sen vaikutus näkyi jo salamakuvassa. Kahden hoitokerran jälkeen kasvain on enää kuudesosa alkuperäisestä koosta. Toipumisennuste on hyvä.
 • Neuvoloihin on tiedotettu perhevalokuvissa näkyvästä vaaleasta heijasteesta kymmenkunta vuotta. Retinoblastooman toinen varhaisoire on karsastus, se ilmaantuu useille lapsille jo ennen valkeaa mustuaisheijastusta, osalla karsastus on ainoa oire.
 • Retinoblastoomaan sairastuu Suomessa vuosittain vain muutama, sairastuneet ovat yleensä alle kolmevuotiaita lapsia. Parantumisprosentti on korkea. Retinoblastooma on silmän verkkokalvon pahanlaatuinen varhaissolukasvain.
 • Digicamera.netin uutisissa oli vastaava tapaus 8.11.2000

Metro.fi, Tulta päin! 10 kuvaa entisajan tulipaloista Helsingissä. Helsingin kaupunginmuseon verkossa julkaisemasta kokoelmasta löytyy runsaasti otoksia entisaikojen tulipaloista ja niiden sammuttajista.

Älykännyköistä.

 • Ilta-Sanomat, Tällainen on Nokian uusi lippulaiva Lumia 930. Nokia esitteli ensimmäistä kertaa Suomessa vasta julkaistun Lumia 930 -huippupuhelimensa. Puhelimen erikoisuuksia ovat on muun muassa uusi toimintanäkymä, tehokkaampi aloitusnäkymä sekä 20 megapikselin kamera. ...Arkea helpottava uudistus on myös uusi tekstinsyötön Word Flow-toiminto. Esimerkiksi sähköposteja tai tekstiviestejä voi kirjoittaa näytön näppäimistöä pyyhkimällä kirjaimelta kirjaimelle (tai suunnilleen sinne päin), ja toiminto arvaa melko hyvin, mitä sanaa kirjoittaja tarkoittaa. ...Käteen Nokian lippulaiva tuntuu jämäkältä. Ulkoisesti uutuus poikkeaa Nokian aiemmista Lumioista, sillä muovikuoren sijasta laitetta kehystää alumiinikehys, jossa ovat muun muassa laitteen käynnistys- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Takakansi on muovia, etupuoli taas lasia. Myös video, kesto 5:40.
 • Puhelinvertailu.com, Samsungin uusi puhelin haastaa Nokia Lumia Iconin.
 • Puhelinvertailu.com, Nokian uudet kehittäjätyökalut tukevat animoituja kuvia.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, A Collection of Stunning Landscape Photographs. (aurinkolasit esiin siellä kotimonitorien edessä, värit ovat _jostain_ syystä huomattavan voimakkaat...).

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, Business of Photography: Five Ways to Develop a Foolproof Strategy.

IR.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Strobist, On Manufactured Opportunities. Ideat eivät synny tyhjästä, niiden syntymiselle pitää luoda oikeat edellytykset.

Fotosidan.se, Tio nya Mountaineer kolfiberstativ från Gitzo.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Linssisuoja + suodin? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Hyvä digikamera 300-400eurolla? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olisiko kenelläkään aikaa ehdottaa/suositella mikä olisi hyvä digikamera, hintaluokka noin 300-400e. En etsi järkkäriä tai mikrojärjestelmäkameraa.
 • parempaa kuvanlaatua hakusessa (Järjestelmädigit). Kalustona nyt Canon 7D + 28mm/2.8 canon IS USM Tavoitteena parantaa kuvanlaatua ja ennenkaikkea kuvaan paljon hämärässä. Ehdotatteko A) linssin päivittämistä Canon 24mm/1.4 L :een vai B) rungon päivittämmistä 6D:hen?
 • Lontoon monimuotoisuus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Alla muutamia esimerkkejä: ...
 • Thaimaan reissusta muutama (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Katse (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Hieno valo, silmä nousee hyvin esiin.

Timon poikkitiedepalsta, Sealfie, 3.4.2014. Poikkitieteilijä ottaa kantaa selfie-journalismiin.

HS, Valtio suosii taideostoissaan valokuvaa, 3.4.2014. "Valokuvat ovat usein pieniä ja sitä kautta myös halvempia", sanoo Valtion taideteostoimikunnan puheenjohtaja Jari Auer. Taideteostoimikunta käytti viime vuonna rahaa taiteen ostoon 1 080 000 euroa. Määräraha on pysynyt lähes samana koko 2010-luvun. Valtio ostaa taidekokoelmaansa vuosi vuodelta enemmän valokuvia. Viime vuonna valtio osti lähes 50 valokuvaa, joista osa oli kuvasarjakokonaisuuksia. Valtio osti valokuvia valokuvia yli 68 000 eurolla.

Valokuvatorstai, 321. haaste on "huolehtia".

Ilta-Sanomat, Taloyhtiöissä uusi trendi - kamera kuvaa roskapussien viejät. Roskakatoksen kameravalvonta on astetta vaivattomampaa kuin taloyhtiön rappukäytävän kameravalvonta, koska roskakatos ei kuulu kotirauhan piiriin, vaikka siellä suoritetaan hyvinkin henkilökohtaisia tekoja, kuten lajittelua ja kierrätystä. - Rappukäytävän valvontaan tarvitaan jokaisen asukkaan lupa, pelkkä osakkaiden lupa ei riitä, Pynnönen korostaa. - Roskakatokseen riittää pelkkä yhtiökokouksen päätös. Pitää vain olla tarkkana, ettei kamera kuvaa esimerkiksi rivitalossa jonkun pihaa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Photo.net, 26 Creative Photos of Water Drops.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

 • Best LED panels for photographers: 6 top models tested and rated. Valon vaikutus on helpompi havaita, kun kyse ei ole sekunnin murto-osan välähdyksestä. Miinuspuolena on heikko teho, LED-paneelin on oltava aivan kohteen vieressä.
  • Interfit Matinee LED 320, arvosana 4/5, $240
  • Kaiser StarCluster LED Camera Light, arvosana 3/5, $220
  • Manfrotto Spectra LED Light 900FT, arvosana 4/5, $470
  • Rosco LitePad Axiom 152mm x 152mm, arvosana 3/5, $240
  • F&V K4000S Bi-Color LED Studio Panel, arvosana 4/5, $500
  • Limelite Mosaic Daylight 30cm LED Panel, arvosana 5/5, $960
 • Full-frame lenses: 4 quick tips for the first-timer.

The Lumious Landscape, Simple Techniques for Impressionistic Motion Photography. Kameraa liikuttamalla saa helposti mielenkiintoisen näköisiä kuvia. Helppoa.

ePhotozine.com.

IR.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, oikeusjuttuja, kaksi kappaletta, USA.

Photographyblog.com, Nokia Lumia 630, Lumia 635 and Lumia 930.

Kamera & Bild, Test: Actionkameror – Fem kameror för äventyr.

 • GoPro Hero 3+ Black, 4.290 kruunua (478 e) 13 pistettä
 • Contour +2, 3.290 kruunua (366 e), 9 pistettä
 • Sony Action Cam HDR-AS30V, 2.790 kruunua (310 e), 11 pistettä
 • Isaw Extreme, 3.000 kruunua (334 e), 9 pistettä
 • Garmin Virb Elite, 3.500 kruunua (390 e), 9 pistettä

Fotosidan.se, Porträtt i fokus - på SVT Play. Ruotsin tv (meilläkin katsottavissa). Osa 4/12. Kesto 28:59.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • kuvaesitys (Kuvaus yleinen). olen suunnittelemassa valokuvista koostuvaa esitystä jossa olisi taustamusiikkina yksi musiikkiesitys ja vaihtuvia valokuvia parikymmentä ja koko viritys toimisi digitaalisessa valokuvakehyksessä luuppina
 • Samyangin supertelet (Optiikka). Mitäs suosittelette seuraavista objektiiveista: Samyang 500mm f/6.3 Mirror, Samyang 500mm f/8 Preset (ei peilitele), Samyang 800mm f/8 Mirror tai Samyang 650-1300 f/8-16.
 • Paluu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 14.03.2014 Juuri ulkomailta saapuneet joutsenet järven jäällä. Ilta-aurinko paistoi pilvien välistä luoden erittäin hienon valon joutseniin ja jyrkän kontrastin taustalla olevien tummien pilvien kanssa. Kuin tilauksesta myös kuu näyttäytyi hetkeksi pilvien lomasta.
 • Kevään illassa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mäyrät.
 • Jäämerta keväällä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Nokialta älykännyköitä.

 • Taskumuro.com, Nokialta kolme uutta Lumiaa: 630, 635 ja 930 (Windows Phone 8.1). Nokian nykyiset Windows Phone 8 -puhelimet voidaan päivittää 8.1-versioon ja päivitykset tulevat ladattavaksi kesän aikana. Lumia 930:ssä on viiden tuuman ja 1920x1080-resoluution Full HD -näyttö (441 PPI). Sisuksista löytyy Qualcommin neliytiminen 2,2 GHz:n Snapdragon 800 -järjestelmäpiiri, 2 gigatavua keskusmuistia, 32 gigatavua tallennustilaa ja 2420 mAh akku sekä integroitu tuki langattomalle lataukselle. Takapuolella on 20 megapikselin PureView-kamera OIS-kuvanvakaimella ja Zeissin optiikalla. Värivaihtoehtoja on neljä ja myyntiin Lumia 930 tulee ensimmäisenä Euroopassa, mutta vasta kesäkuussa 459 euron suositushintaan (ilman veroja) eli Suomessa alveineen noin 570 eurolla.
 • Mobiili.fi, Nokia julkisti Lumia 930:n sekä Lumia 630/635:n – Lumia Cyan -päivitys tulossa. Lumia 930:ssä on kyse käytännössä aiemmin Yhdysvaltoihin lanseeratun Lumia Iconin kansainvälisestä versiosta. Mukana on myös neljä HAAC-mikforonia laadukkaaseen äänentallennukseen videokuvauksessa. Lumia 930:n myynti alkaa kesäkuussa. Hinta on 459 euroa ennen veroja. Huomionarvoisia Lumia 930:n värivaihtoehdoista ovat erottuvat kirkkaanvihreä sekä -oranssi. Lisäksi tarjolle tulevat myös hillitymmät valkoinen ja musta. Aiempiin Lumia-puhelimiin Windows Phone 8.1 tulee päivityksenä kesän aikana. Nokia kutsuu omilla laajennuksillaan päivitystä Lumia Cyan -nimellä. Nokia tuo päivityksiä kameraan, galleriaan ja Luovaan studioon sekä uudistuneen Storyteller-sovelluksen.
 • Mobiili.fi, Nokian Lumia-uutuudet videolla – tällaisia ne ovat.
 • Mobiili.fi, Kommentti: Nokian uudet Lumiat eivät yllätä.
 • HS, Nokia julkisti uuden lippulaiva-Lumian. Kaikissa niissä on Microsoftin Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmä, joka yhtiön mukaan tulee myöhemmin saataville kaikkiin Windows Phone 8 -laitteisiin. Yksi malleista on uusi lippulaiva Lumia 930, jossa on muun muassa 20 megapikselin kamera. Näyttö on viisi tuumaa ja suoritin 2.2 gigahertsin neliytiminen Snapdragon. Malli tulee myyntiin kesäkuussa "valikoiduilla markkinoilla" myös Euroopassa. Laitteen verottomaksi hinnaksi yhtiö arvioi runsaat 450 euroa.

Second Hand Photo. In English. Suomalainen.

Suomen Canon.

mato78.com, Bubbli on iOS-sovellus, jonka avulla voi ottaa kauniita 360°:n panoraamakuvia äänellä. Uutta on äänen tallentuminen. Ilmainen.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 25 Festive Pictures of Air Shows to Get Inspired.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Lightroom Lens Correction: how to fix common lens and perspective problems. Kuvakaappaukset.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

IR.

Fotosidan.se, Tedd gör som Strindberg - tar porträtt i skala 1:1. Strindberg kiinnostui vuonna 1860 uudesta tekniikasta. Vasta 1:1 -koossa pystyi Strinbergin mielestä vangitsemaan kuvattavan sielun. Tuon ajan asiantuntijoiden mielestä tässä koossa kuvaaminen oli mahdotonta. Strindberg oli eri mieltä.

Fotosidan.se, Bildradion 64: Eldsjälen Sanna. Podcast.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • LED rengassalama - järkeä vai ei (Muut).
 • Perinteinen bokeh osittain menneisyyden juttu? (Digikuvaus). Tämä nyt vain on tällaista vapaata pohdiskelua, bokehin ystävät älköön suuttuko! Tarkotan siis sitä, että perinteinen tapa häivyttää tausta ison aukon ja pienen syvyysterävyyden avulla on ehkä hieman menettämässä jalansijaansa.
 • 60mm macro.. Canon vs tamron (Optiikka). Olisi tarkoitus ostella canon 60d:lle ensimmäistä macrolinssiä. Ötököitä ei ole tarkoitus kuvailla joten päädyin tuollaiseen kompaktimpaan 60mm :seen.
 • Kalusto lintukuvaukseen (Järjestelmädigit). Merkin vaihto käsillä. Pohdintaa Canonin ja Nikonin välillä on tehty. (7D, 70D, D7100) Kuvaus 97% lintujen kuvausta, eli AF ja teleputket olennaisia tekijöitä . Croppirunkoon oon kääntymässä tällä hetkellä tosin kinokenno ei ole pois suljettu vaihtoehto. Vaatisi vain lisää millejä obiskaan.
 • Nikon D600, D610 vai D800 makrokuvaukseen? (Järjestelmädigit). Kaipaisin apua uuden kameran valinnassa. Tällä hetkellä otan kuvia vanhalla ensimmäisellä järjeselmäkamerallani Nikon D50, objektiiveja löytyy AF nikkor 50mm 1.4D sekä AF-S Micro 105mm 2.8G.
 • Kyytä kalansilmällä ja makrolla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Tuo fisulla otetun kuvanhan on täytynyt olla melkein käärmeessä kiinni! Jäisi itellä ottamatta :)
 • Teema: Tähtitaivas ja tapahtumat. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Linnunrata (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Pekka Potka, Jordan-galleriaa päivitetty.

Remonen.fi.

 • Go West, young man… 30.3.2014. Lännessä oli tällä kertaa Helsinki Photography Biennial ja sen lukuisat näyttelyt. No, osittain persiilleenhän se meni, kun en ollut perehtynyt koko tarjontaan enkä etenkään siihen, missä näitä kuvia nyt sitten kaikkialla oikein oli.
 • Urban Exploder… 28.3.2014. Auringonvalon innoittamana päätinkin sitten lähteä kuvailemaan ihmisiä ja toimintaa. Ja mikäs sen parempi paikka tutustua kanssakulkijoihin kuin Itäkeskuksen Tallinnanaukio.

Taivasalla.net, uusia Helsinki-kuvia.

Suomen Ammattikuvaajat ry, Huhtikuun kuvajaa 2014, Nina Stolt.

Turun taidemuseo, Etsintäkuulutus! Etsimme Turun taidemuseoon liittyviä kuvia. Museo etsii ennen vuotta 1990 otettuja valokuvia, jotka tavalla tai toisella liittyvät Turun taidemuseoon. Kuvan aiheena voi esimerkiksi olla museorakennus tai kuva on voitu ottaa rakennuksen sisällä. Myös ryhmäkuvat ja toiminnalliset kuvat kiinnostavat museota.

 • Kuvien omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä Elina Battarbeehen, elina.battarbee(at)turuntaidemuseo.fi tai puhelimitse keskiviikkoisin ja torstaisin numeroon (02) 2627 088. Museo maksaa julkaisuun päätyvistä kuvista korvauksen kuvan haltijalle.

Älykännyköistä.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, How to Use Bracketing in Your Photography. Haarukoinnista.

IR.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Photographyblog.com, Nikon D4s Review. Kaksi vuotta sitten lippulaivamalli Nikon D4. Nyt päivitys. 16 megapikselin perinteinen järjestelmädigi, kenno suunniteltu uusiksi. Isoin laajennettu ISO-arvo 409,000 (!). ISO 100-25,600. Korttipaikat CompactFlash ja XQD. Parantunut automaattitarkennus. Mahdollisuus pienempään raw-kuvaan. 30% nopeampi prosessori. Gigabit Ethernet (aiemmin 100MBs, nyt siis 1000 MBs, tuki myös langattomalle WT-5A:lle. Yksillä akuilla 3020 kuvaa. Video ei ole paljoakaan parantunut. Lcd-näyttö 3.2 tuumaa, 921.000 pistettä. Sarjakuvaus 11 kuvaa sekunnissa. USB 2.0. Säänkestävä. Paino 1.350 kg. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta 6.000 euroa (runko).

Dpreview.com, Flashpoint 180 Monolight Review. Adorama, $250. Akuilla toimiva, 180 wattia. Houkutteleva hinta, mutta saako rahalla mitään.

Kamera & Bild, Nu kan din gata få fotoförbud. Ruotsissa uusi lakiehdotus käsittelyssä. Jos kadun asukkaista vähintään puolet haluaa valokuvauskiellon, niin... Asukkaiden kustannuksella kyltit. Esityksessä on vielä oudompiakin kohtia...

Fotosidan.se, Kameror med wifi avlyssnas. Voisi olla tottakin (kuka olisi uskonut, että kaikki värilaserit printtaavat mikroskooppisen pieniä keltaisia täpliä, joiden avulla kaikki värilaserit voidaan jäljittää... Ja tämähän on jo ikivanha uutinen... Syynä rahanväärennökset (USA)....).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.04.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.fi.

 • Canon Legria mini X kokeilussa, 30.3.2014. Canon Legria mini X on kompakti videokameran ja laadukkaan äänitallentimen yhdistelmä. Kohderyhmää ovat toimittajat ja muut viestinnän ammattilaiset sekä videobloggaajat. Zoomia ei ole. Laitteen hinta on n. 450 euroa.
 • Sony A7R ja adapterit kokeilussa, ensivaikutelmat, 28.3.2014. Osa taas välittää tiedon kamerasta objektiiviin ja jopa automaattitarkennus toimii. Minulla on kaksi jälkimmäiseen ryhmään kuuluvaa adapteria kokeilussa: Metabones ja Kooka. Molemmissa on Canon EF -bajonetti objektiivin kiinnitystä varten.
 • Tänään oli hyvä kuvauspäivä, 27.3.2014. Porvoossa on oikein mukavia ja nautittavia kävelyreittejä, jotka pääsevät oikeuksiinsa kauniina kevätpäivänä. Kamera oli Canon 1200D 18 – 55 mm kittizoomilla.
 • Samsung NX30 kokeilussa, osa 2, 25.3.2014. Tähän mennessä Samsung NX30 on osoittautunut kelpo kuvausvälineeksi. Parasta on hyvä kuvanlaatu, keveys ja monipuoliset WiFi -ominaisuudet. Huonoa on ahdas etsimen okulaari ja lievästi muovinen olemus. Samsung NX30 ja 18 – 55 mm f/3.5 – 5.6 zoomi yhdessä maksavat n. 900 euroa.
 • Toimiiko roiski ja rukoile -menetelmä urheilukuvauksessa? 23.3.2014. Oikeasti hyvään urheilukuvaan tarvitaan tietenkin vielä pelitilanteeseen nähden hyvä kuvauspaikka eli kuvaajan/kameran sijainti, kuvan sommittelu jne. Tämä koe oli siis erittäin paljon yksinkertaistettu. Kamerani kuvasi samasta paikasta yhden erän ajan yhden kuvan joka sekunti ja tuloksena oli 549 kuvaa.
 • Kuvaamiseen pitää voida keskittyä, 17.3.2014. Ominaisuuksien kokeilu käytännössä sen sijaan meinasi käydä ongelmaksi. Huomasin, että Lumiani alkoi täyttyä turistinäpsyistä, jollaisia yleensä yritän välttää. En kertakaikkiaan pysty kuvaamaan ellen voi keskittyä vain kuvaamiseen. Jotta voin havainnoida ympäristöä minun pitää olla yksin.
 • Onko kamerassasi ominaisuuksia, joita et käytä? 16.3.2014. Luin juuri arvostelun kamerasta, joka minullakin on käytössäni, ja kirjoittaja moitti kameraa, koska siinä ei ole muistipaikkoja erilaisille kuvausasetuksille. Arvostelun tekijälle tuo ominaisuus on tärkeä, mutta minä en edes osaa kaivata sitä. Arvostelun luettuani päätin listata ne kameroideni ominaisuudet, joita en syystä tai toisesta käytä.
 • Haastattelussa palkittu valokuvaaja Sami Kontto, 14.3.2014. Video, kesto 7:14.
 • Olympus M.Zuiko Digital 25mm f/1,8 – Normaaliobjektiivi vastavalosuojalla, 11.3.2014. Kaiken kaikkiaan uskaltaisin sanoa, että kiinteäpolttovälistä ja automaattitarkenteista 50mm vastaavaa m4/3-objektiivia etsivä henkilö voi ostaa uuden Olympuksen melko huoletta. Selkeästi parempaa ei ole tarjolla ja lähin vastaavakin on n. 200€ tyyriimpi.
 • Asus PA279Q näyttö kokeilussa, 7.3.2014. Näyttö on 27 tuumainen ja pikseleitä mahtuu 2560 x 1440, eli ammattinäyttöjen sarjassa ollaan tässäkin suhteessa. Asus on mattapintainen niin kuin kuuluukin. Kokonaisuutena Asus PA279Q jätti hyvät vaikutelmat. Kuva on laadukas ja n. 850 euron hinta on mielestäni kohtuullinen ja hinta-laatusuhde hyvä.
 • Kännykkäkamerasta perinteisen kameran korvike? 6.3.2014. Älypuhelinten kyky syrjäyttää järjestelmäkamerat ammattilaisten kuvausvälineenä on toki vielä jäänyt näkemättä, mutta kuluttajien ostovalinnoissa kännykkäkamerat ovat jo pitkälti syrjäyttäneet perustason pokkarit. Usein kuulee alan kauppiaiden ja maahantuojien kertovan, että digipokkareiden markkinat ovat tällä hetkellä erittäin vaikeat. Samanaikaisesti myös kännykkäkameroiden video-ominaisuudet ovat luoneet edullisten videokameroiden markkinoille vaikeat ajat.
 • Haastattelussa panoraamakuvaaja Rami Saarikorpi, 1.3.2014. Tekstinä, kysymys vastaus. Myös kuvia.

Jouko Keski-Jäntti.

 • Miten valokuvat toimivat osa 2: taide, 28.3.2014. 8.12.2011 myytiin Christiesin huutokauppakamarissa New Yorkissa Andreas Gurskyn valokuva Rhein II. Tuntematon keräilijä maksoi teoksesta 4 338 500 dollaria. Summa on toistaiseksi suurin valokuvasta maksettu. Mikä tekee Gurskyn valokuvasta niin arvokkaan taideteoksen?
 • Uusi portfolio: seminaarit, 26.3.2014. Kuvaan paljon erilaisissa seminaareissa ja kongresseissa. Hyvien kuvien saaminen tilaisuuksista ei ole helppoa. Pitää olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa, koko ajan hereillä, ja häiritä tapahtumia mahdollisimman vähän.
 • Rasvaletti Hakasalmen huvilassa, 21.3.2014. Kävin eilen katsomassa valokuvanäyttelun Hakasalmen huvilassa. Siellä on esillä valokuvia, elokuvia ja vähän esineitäkin 1950-luvun Helsingistä.
 • Miten valokuvat toimivat osa 1: luoksepääsy, 18.3.2014. Lehtikuvaajalle arvokas taito on itse hankkiutua paikkoihin, mihin edes ammattilaisten pääsy ei ole helppoa. Meeri Koutaniemen kuvat kenialaisten tyttöjen ympärileikkauksista on hyvä esimerkki siitä, miten jo pelkkä luoksepääsy tekee kuvista mielenkiintoisia ja dokumentaarisesti arvokkaita. Sivuhuomautuksena tosin; tyttöjen henkilöllisyyden tunnistettavuutta voi hyvin perustein kritisoida, kuten on julkisesti jo tehtykin.

Arto Ketola. Blogin ensimmäiseltä sivulta. Sivuja kaikkiaan kymmenen...

Sateen muruja, kirjoituksia Dublinista. Valokuvaprojekti Dublin365: Valokuva Dublinista vuoden jokaisena päivänä. 276 päivää vielä jäljellä. Tähän mennessä katsotuimmat kuvat.

Pallopanoraamablogi.

 • Lomadioja Tallinnasta, 23.3.2014. Aika elvyttää lomadiakuvien katseluperinne. Istuutukaa sohvalle sillä välin kun täytän projektorin dialippaan, odotellessä voi peltirasiasta ottaa marie-keksejä teen kaveriksi.
 • Hämärän rajamailla (viikon panoraama #11), 17.3.2014. Aikaisemmasta yrityksestä opinkin sen verran että kuvien väli kannattaa pitää noin varttitunnissa maksimissaan, muuten valoisuuserot kasvavat yksinkertaisesti liian suuriksi jotta siirtymä kuvasta toiseen olisi luonnollinen.

Talouselämä, Kuvat palvelevat konseptia. Suunniteltu kuva. Henkilövalokuvan rakentaminen aikakauslehdessä. Hanna Weselius. Musta taide 2014, 387 sivua, 38 euroa. Tutkija ja valokuvaaja Hanna Weselius tutki henkilökuvan rakentamista erilaisissa aikakauslehdissä. Hän istui toimitusten kokouksissa, seurasi kuvauksia ja haastatteli lehden tekijöitä. Keräämänsä aineiston Weselius kokosi kiinnostavaksi katsaukseksi journalistisesta työstä. Mukana on myös näyttelijä Maria Sidin kokemukset naisten- ja perhelehtien kuvauksista ja siitä, miten mielikuvia niissä rakennetaan.

Tekniikan Maailma, Korealainen Samyang julkaisee jälleen uusia objektiiveja, 30.3.2014. Tällä kertaa vuorossa ovat peilittömiin järjestelmäkameroihin tehty 24 mm:n laajakulma sekä videokuvaukseen soveltuva 8 mm:n kalansilmä. Samyangin tapaan objektiivit tarkennetaan käsin. Samyang 12mm F/2,0 NCS CS tulee kauppoihin toukokuussa noin 410 euron hintaan. Samyang 8mm T3,1 V-DSLR UMC Fish-eye II tulee kauppoihin toukokuussa noin 390 euron hintaan.

Puhelinvertailu.com, Lumia voitti kameroiden sokkotestin, vaikka 1020 ei ollu mukana. Lumia 1520 on voittanut PhoneArenan sokkotestin. Äänestäjät arvioivat kuuden eri kuvausolosuhteen perusteella parhaan puhelimen. Puhelinten nimet ja tiedot oli peitetty eli kyseessä oli sokkotesti. Noin 2200 äänestä Lumia sai 17,9 prosenttia eli 398 kappaletta. Toiseksi testissä tuli LG G2. Applen uusin iPhone oli sijalla viisi ja uusi HTC One (M8) sijalla kuusi. Huonoimmin pärjäsi Nexus 5.

Muropaketti.com, Samsungilta 700 dollarin 4k UHD -näyttö. TN-paneeli, Näytön resoluutio on 3840x2160, toimitukset alkavat 18. huhtikuuta. (hinta kertoo, että ihan huippunäytöstä ei ole kyse, tn-paneeli...).

Mpc.fi, Näytöt voivat vaurioittaa pysyvästi silmiäsi. Nykyään on tavallista, että elektronisia näyttöjä katsellaan 6–9 tuntia päivässä tai enemmänkin. Lievimmillään tämä aiheuttaa silmien punaisuutta, kuivumista ja väsymistä tai esimerkiksi päänsärkyä ja niskakipuja. Seuraukset voivat olla vieläkin vakavampia.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Olympukselta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in April.

Thephotoargus.com, 40 Stunning Photo Effect Photoshop Tutorials to Edit Like a Pro.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, What Would They Be Using Today? Vaikkapa Ansel Adams tai Henri Cartier-Bresson.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Economist, Mirror, mirror on the wall. Mitä mieltä Economist-lehti on peilittömien järjestelmädigien markkinoista.

The Luminous Lanscape, Sweden Summer Wildlife Workshop. July 2015 – Limited Enrolment Available. Hinta ja muut tiedot myöhemmin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Maaliskuun 2014 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset