Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Maaliskuu 2014

31.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Luova.fi, Arvon mekin ansaitsemme, Jussi Aalto, 4. - 30.4.2014. ...Varsinaisen kuvausprojektin aloitin heinäkuussa 2012 ja olen kaikkiaan kuvannut yli 300 kuvaa, joissa on eri ihmisiä ryhmäkuvat mukaanlukien lähes 400. Kuvauspaikkuntia on 40, Inaria myöten.... Facebook.

Yle Teema, Magnum - tarina valokuvan takana. Vuonna 1947 perustettu Magnum on maailman kuuluisimpia valokuvatoimistoja. Suorastaan alansa legenda. Kymmenosaisessa sarjassa aiheena on kymmenen Magnumin kuuluisaa otosta vuosikymmenten varrelta. Maanantaina 31.3.2014, klo 21.00. Yhdeksän muuta lähetystä tulossa kuuden viikon sisään.

 • Yle Areena, Magnum - tarina valokuvan takana. Ohjelman nettikatseluaika alkaa Ma 31.3.2014 klo 21.00 . Jakso 1/10 Kesto: 27 min . Thomas Hopker: Muhammad Ali. Miten maailman tunnetuimmat valokuvat ovat syntyneet? Legendaarisen Magnum-kuvatoimiston kuvaajat kertovat, kuinka he onnistuivat luomaan kuuluisat otoksensa. (Poistuu 30.4.2014).

HS, Kuvakooste: Muistoja Hakaniemestä yli sadan vuoden ajalta. 13 kuvaa. Vanhempaa ja uudempaa.

Mobiili.fi, Ensimmäisiä uusia Windows Phone 8.1 -puhelimia odotetaan myyntiin jo huhtikuussa. Windows Phone Centralin mukaan valmistajat saivat ”valmiin” version Windows Phone 8.1:stä käsiinsä 26. maaliskuuta, jonka jälkeen ne ovat jo alkaneet sovittaa sitä omiin puhelimiinsa. Normaalit aiempien puhelinmallien päivitykset uuteen Windows Phone 8.1:een ovat luvassa kesän aikana.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

 • Tips for Photographing Auto Racing. Ja nyt on kyse rata-autoilusta.
 • Is it REALLY the Gear? ...Mutta harvassa ovat kuvat, joita ei olisi voinut ottaa myös Canon 700D -kameralla (normaalikaluston Canon EOS-1D X:n ja Canon 5D Mark III:n sijaan...). Miksi sitten ammattilaiset käyttävät niin paljon rahaa kaluston hankintaan...

Mnn.com, Wildlife photography in city parks: A how-to guide.

Diyphotography.net, If You Have No Idea What Coloring And Grading Are, This Is A Great Intro. Video, kesto 1:58:25.

Digitalcameraworld.com, How to sell photos online and in print: 6 ways to find your photographic niche. Eipä mitään uutta.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, Fingerprints On Purpose, 30.3.2014. (päivitetty 1.4.2014, siis vähän etuajassa...).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Yksinäisyys tulee kalliiksi – mutta mistä se johtuu? 23.3.2014. Viikko sitten hesarin sunnuntainumerossa oli pitkä juttu yksinäisyydestä. Jutun kuvituksena käytettiin Hannes Heikuran ottamia tuoreita kuvia.

Helsingin Uutiset, Snoukkalehden päätoimittaja vaihtoi muotikuvaajaksi. Lumilautailu ja valokuvaus olivat parikymmentä vuotta sitten Kalle Mustoselle kova juttu. Mustonen kiersi rinteissä kameran kanssa ja hänestä tuli Suomen ensimmäinen pro-lumilautakuvaaja. 1990-luvun lopulla Kalle perusti Yhtyneiden Kuvalehtien kanssa Slammer -lumilautailulehden ja hän pyysi pikkuveljeään Juhaa mukaan kuvaamaan.

 • Vuonna 2007 Mustonen jätti kokonaan snoukkamaailman ja lopetti Slammerin päätoimittajana. Sen jälkeen hän on keskittynyt muoti-, lifestyle- ja mainosvalokuvaamiseen. Tällä hetkellä hän panostaa mainoskuvausten ohella kansainvälisen muotikuvausuran luomiseen.
 • Yle Teema, Tekijänä Juha Mustonen, 24.3.2014. Kaksi vuotta Juha päätti uudelleen kokeilla ihan tosissaan läpimurtoa kansainvälisillä markkinoilla. ”Mä päätin, että mä pistän kaiken kehiin, myyn asuntoni ja kuvaan itselleni portfolion.” toteaa Juha. ”Selvää oli myös että teen samalla näyttelyn, mun ensimmäisen. Ja näyttelyn oheen filmin.” Tämä kokonaisuus on nimeltään YKSI ja se oli esillä Lasipalatsin näyttelytilassa Helsingissä marras-joulukuun vaihteessa 2013. Tekijänä Juha Mustonen seuraa näyttelyn viime hetken valmisteluja.
 • Yle Teema, Tekijänä Juha Mustonen, traileri, kesto 0:29.
 • Yle Teema, Juha Mustonen ja Chisu, kesto 4:00. Muusikko Chisu ja valokuvaaja Juha Mustonen keskustelevat valokuvamalleista ja naiskuvasta. Ote ohjelmasta Tekijänä: Juha Mustonen 31.03.-14 klo 21.30 Yle Teema.
 • Yle Teema, Tekijänä: Juha Mustonen. Ma 31.3.2014, klo 21:00. Ohjelman nettikatseluaika alkaa Ma 31.3.2014 klo 21.30.

Mbnet.fi, Tuliko poistettua väärä tiedosto? Näin se palautetaan. Kiintolevyn lisäksi myös usb-muistitikku, digikamera tai iPod. Recuva tukee myös muun muassa Microsoft Outlook Expressiä, Mozilla Thunderbirdia sekä Windows Live Mailia. Näillä ohjelmilla poistettuja sähköpostiviestejä voidaan vielä palauttaa. Ohjelma myös suomeksi. Ohjelman helpissä mainitaan "Recuva is a small freeware program...". Free: ei tukea. Professional: automaattinen päivitys uusimpaan versioon, $24.95. Tai 19.95 euroa (sis. 19% VAT).

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Vaasa. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Pohjanmaan alueella, pääpaikkana Vaasa. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Oma digijärjestelmäkamera, optiikka, salama, auto, ajokortti.

Työpaikan osoite 65100 VAASA
Työ alkaa sop.muk.
Työaika osapäivätyö, 2-8h/pvä
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 04.04.2014

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, What is the best camera filter to have in your bag? Kirjoittajan mielestä polarisaatiosuodin. Miksi.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Photographing bubbles, one bubble at a time. Saippukuplat.

Kamera & Bild, Test: Fujifilm X-E2 – finfixad entusiast. Lokakuussa 2013 julkistettu. Fujin X-sarjaa, peilittömiä järjestelmädigejä, retroa. 16 megapikseliä, kroppikerroin 1.5 x. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Elektroninen etsin, 2.360.000 pistettä. Sisäinen salama. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Paino 350 g. Edeltäjä sai arvostelua tarkennuksen hitaudesta, nyt tarkennusta on nopeutettu. Ei vielä ihan kilpailijoiden tasolla. Arvosana 7, kuvanlaatu 9. Suomen hinta 1.000 euroa (runko).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

29.03.2014   (linkki)

Helsinki Photography Biennial: HPB14-seminaari Ecological Fallacy / Objects on Oil järjestetään tänään klo 11.00-15.30 Hima & Sali-ravintolassa Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1C, Helsinki). Seminaari valottaa ajatuksia Ecological Fallacy ja Objects on Oil -näyttelyiden taustalla sekä esittelee teoreettisia ja taiteellisia näkökulmia biennaalin teemaan, joka käsittelee ekologisiin kysymyksiin liittyviä syy- ja seuraussuhteita.

Ecological Fallacy -osuuden puhujia ovat kuraattorit Basak Senova ja Branko Franceschi, ohjelmapäällikkö Taru Elfving Visuaalisen taiteen keskus Framesta sekä kuvataiteilijat Serkan Taycan, Jawad Al Malhi ja Tuula Närhinen.

Objects on Oil -osuuden puhujia ovat talouskulttuurin tutkija Paavo Järvensivu ja kuvataiteilija Antti Majava Mustarinda-seurasta, filosofit Tere Vadén ja Antti Salminen, sekä arkkitehti Martti Kalliala ja suunnittelija Jenna Sutela.

Keskustelu käydään englanniksi.

Paikka: Ravintola Hima&Sali, Kaapelitehdas. Helsinki.

Kansainvälistä ja suomalaista nykytaidetta monipuolisesti esittelevä Helsinki Photography Biennial on joka toinen vuosi järjestettävä, valokuvaan ja liikkuvaan kuvaan keskittyvä nykytaiteen tapahtumien sarja, jonka tänä vuonna tuottavat Valokuvataiteilijoiden Liitto ja Valokuvagalleria Hippolyte yhteistyössä Suomen valokuvataiteen museon kanssa.

Vuonna 2014 biennaalin teemana ovat ekologisiin kysymyksiin liittyvät syy- ja seuraussuhteet. Tapahtuman kuratoriaalisen viitekehyksen on luonut istanbulilainen kuraattori ja muotoilija Başak Şenova yhdessä hyrynsalmelaisen Mustarinda-seuran ja zagrebilaisen Branko Franceschin kanssa.

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Luvaton Twitter-kuva kehysriihestä harmitti Arhinmäkeä. Mokon tiistaina kello 21.54 lähettämässä twiitissä on valokuva ja teksti "Viimeinen ministeri-illallinen. Vasemmistoliitto ei jatka hallituksessa." "Säätytalon tilojen piti olla mediavapaita, ja lisäksi meitä kuvattiin, kun olimme syömässä," Arhinmäki kommentoi tapausta. Arhinmäen mukaan Kari Mokko ei kysynyt lupaa kuvan ottamiseen. Kari Mokko on valtioneuvoston viestintäjohtaja.

Mbnet.fi, MB-testissä halpa Nokia-phabletti: Nyt on rahalle vastinetta. Nokian alle kolmensadan puhletti tarjoaa yllättävän paljon, mutta onko säästöt tehty oikeissa paikoissa? Vaikka Lumia 1320 jää mainion 1520-mallin varjoon monin tavoin, ei sen hinta-laatusuhdetta voi moittia. Jos jättipuhelimet ja Windows Phone –käyttöjärjestelmä kiinnostavat, kannattaa Nokioita vaikka kokeilla vierekkäin ja miettiä, onko tuplahinnan maksaminen omalta kannalta järkevää. Hinta 299 euroa. Kamera 5 mp. Paino 220 g.

Ilta-Sanomat, Tämä kuva voitti IS:n Lukijan postikortti -kilpailun. (herättää kaikuja takavuosien Vuoden Luontokuva -voittajasta, talvinen versio on nyt kyseessä).

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, Marine Photography: 30 Beautiful Pictures of Fishing Boats.

Digital Photography School, A Collection of Spring Flower Photos to Brighten your Weekend. Keväisiä kukkia viikonlopun piristykseksi.

Eric Kim Street Photography, Capturing Space, Color, and Light in Sao Paulo: Street Photography by Gustavo Minas.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com, How to clean a tripod: a simple guide to protecting your gear. Kolmijalkaa puhdistamaan.

ePhotozine.com.

IR.

The Luminous Landscape, Richard Sexton, A Redux Critique Of Contemporary Camera Design. Pari vuotta sitten kirjoitus peilittömien kameroiden ja mittaetsinkameroiden yhteneväisyyksistä ja eroista ulkonäön ja toiminnallisuuden suhteen. Mikä on nyt tilanne.

American Photo, Interview: John Maloof, Director of 'Finding Vivian Maier'. Vuodelta 2007 huutokaupasta laatikollinen negatiiveja. Vivian Maier otti 100.000 kuvaa. Lapsenhoitaja.

Lifehacker.com, How to Make GIMP Work More Like Photoshop.

The Online Photographer, For Women Readers. Huhtikuussa tulossa vain naispuolisille valokuvaajille suunnattu valokuvakilpa.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Roger’s New Toy Needs a Name. Aivan oma laite valmistettu tilaustyönä optiikan testaamiseen ja virheiden korjaamiseen. Ei lukuja vaan selkeä visuaalinen palaute.

Dpreview.com, Nikon to offer D600 replacements if 'spots' continue. Uusi Nikon D600 tilalle (tai vastaava malli). Jos alkuperäisen D600:n ongelmat jatkuvat.

Kamera & Bild, Webb-tv: Så kalibrerar du din surfplatta. Video, kesto 5:14. På svenska. X-rite Colortrue. Myös älypuhelimien värit. Sovellus ilmainen, mutta rauta pitää olla. Esim. X-rite Colormunki Display, 1.500 kruunua, 168 euroa. Laitetta käytetään lähinnä perusnäytön kalibrointiin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

The Tiger Camera Photo -valokuvauskilpailu järjestetään nyt kolmannen kerran. Tänä vuonna aiheena on Family eli Perhe.

 • Kukin osallistuja voi lähettää korkeintaan kolme (3) kuvaa
 • Kuvan pituuden tai leveyden tulee olla vähintään 3614 pikseliä (tulostettuna n. 30 cm) resoluutiolla 300 dpi. Jos kuva täyttää nämä edellytykset, sen tiedostokoon pitäisi olla 2-10Mt.
 • Osallitujien tulee olla 18 vuotta täyttäneitä.
 • Kuvien käsittely on sallittua.

Palkintona on matka Intiaan.

Lue kilpailusta tarkemmin (in english)

Tietokone.fi, Maailman katsotuin kuva? Myytiin kertakorvauksella – kuvaajaa kaduttaa. Windows XP -käyttöjärjestelmän oletustaustakuva on eittämättä yksi historian tunnetuimmista kuvista. Kuvan ottanut yhdysvaltalainen Charles O’Rear sanoo tuoreessa haastattelussa toivovansa, että olisi aikoinaan neuvotellut paremman lisenssin. ...O'Rearin mukaan kuvaa ei muokattu digitaalisesti eikä se koskaan edes käynyt hänen tietokoneellaan. Hän otti kuvan vuonna 1996 kalifornialaisen valtatien varrella myrskyn jälkeen.

Valokuvatorstai, 320. haaste haastesana on "kärsivällisyys".

HS, Salakuvista korvauksia Ranskassa. Pariisi. Ranskalainen oikeus tuomitsi torstaina Closer-lehden maksamaan 15 000 euron korvaukset näyttelijä Julie Gayet'lle yksityisyyden loukkaamisesta. Lehti julkaisi kuvia, jotka osoittivat näyttelijän ja Ranskan presidentin François Hollanden poistuvan samasta pariisilaisesta asunnosta.

Photo.net, foorumi.

 • Canon Thursday 2014, #13. Kuvaketju.
 • Adobe RGB PSD vs Adobe RGB TIFF (digipimiö). Kuvat asiakkaalle Dropboxin kautta. Kirjoittaja sattui katsomaan, miltä kuvat siellä näyttivät. Hyvin erilaisilta kuin Photoshopissa. Käytössä Chrome. TIFF ja PSD näyttävät aivan erilaisilta.

Thephotoargus.com, 20 Outstanding Double Exposure Photographs to Amaze You.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Low-key lighting: how to shut out ambient light and plunge into shadows.

Popular Photography.

ePhotozine.com, Photographing Dew Drops. Kastepisaroita kuvaamaan.

Pdnonline.com, PDN’s 30 Photographers Provide Career Tips to Aspiring Photographers.

Diyphotography.net.

IR.

Photographyblog.com, Olympus OM-D E-M10 Review. Julkistettu tammikuussa 2014. Keskisarjan täysmetallinen E-M10, 16 megapikselin Micro 4/3 -systeemin sensori, sisäänrakennettu kuvanvakaaja (yksinkertaisempi kuin E-M5 -puoliammattilaismalli tai E-M1 -ammattilaismalli), ei pölyongelmia. Kroppikerroin 2x. Sisäänrakennettu salama (ensimmäinen O-MD -sarjassa), ulkoinen salama. Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö. Elektroninen etsin, 1.44 miljoonaa pistettä. Kahdeksan kuvaa sekunnissa. Wi-Fi. Kameran sisäinen HDR. Rungon paino 350g. Tarkennus parempi kuin E-M5 (81 kohdealuetta, kontrastiin perustava). Jpg-kuvien tallennus videon aikana. Arvosana 5 * / 5 *. Runko 600 euroa. Erilaisia kittipaketteja.

Fotosidan.se, TEST: Tamron SP 150-600/5-6,3 Di VC USD. Canonin ja Nikonin 800-milliset maksavat yli 11.000 euroa. Ja 600-millisetkin ovat kalliita. Mitä tekee tavallinen harrastaja, jolla on rajallinen budjetti. Tamron on löytänyt markkinaraon objektiivilleen. Tamron on terävä 400 mm:iin. 600 mm on jo pehmeämpi, terävyys paranee, kun aukoksi valitaan f/11. 600 mm:n pehmeyttä ei kuitenkaan välttämättä kuvista huomaa. Suomen hinta on vähän yli 1.000 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kulttuuri, Valokuvabiennaali tutkii ympäristökatastrofien syitä ja seurauksia. Joka toinen vuosi järjestettävä Helsingin kansainvälinen valokuvabiennaali tuo julki taiteilijoiden huolen maapallomme tulevaisuudesta. Ympäri pääkaupunkia eri näyttelytiloissa on esillä eri puolilla maailmaa työskentelevien taiteilijan kannanottoja ekologisiin kysymyksiin.

Terävyysalue - Suomen valokuvataiteen museon blogi.

 • Purku-klubi 19.3.2014: Taiteilija astuu arkistoon. Viimeisen vuoden aikana olemme täällä museolla saaneet tehdä yhteistyötä useamman taiteilijan kanssa omassa kuva-arkistossamme. Se innoitti meidät valitsemaan kuva-arkistojen taiteellisen käytön viimeisimmän Purku-klubimme aiheeksi. Keskustelijoiksi oli kutsuttu kuvataiteilijat Maija Blåfield ja Jorma Puranen sekä kuraattori Mirjami Schuppert.
 • Nykyvalokuva, lehtikuva ja klikkaus, 21.3.2014. ... -Toinen kysymys on kokoelmien suhde nykyiseen lehtikuvaan. Se ei sisälly minkään muun museon hankintapolitiikkaan. Journalistinen kuva-arkisto tallentaa vanhempaa lehtikuvaa, mutta ei nykylehtikuvaa. Aktiivisin keskustelu käy kuitenkin lehtikuvan, ei niinkään taidekuvan ympärillä. Lehtikuva on kiinnostavassa murroksessa, kun kuvaajat ovat lähteneet suurista lehtitaloista ja perustaneet omia kollektiiveja. Mikä olisi sitten paras muoto hankkia tai esittää lehtikuvaa museossa? Onko se alkuperäisyhteydestä etäännytetty vedos tai tuloste vai jokin aivan muu? Lehtikuvaan liittyy useimmiten olennaisesti myös teksti, jota ei kannata erottaa kuvasta.
 • Valokuvateos ja toisto, 21.2.2014. Opettaja ja valokuvaaja Ari Yrjänä huomauttaa Kamera-lehden 1/1965 artikkelissaan “Abstraktinen valokuva”, että valokuva ei ole niin sidottu todellisuuteen kuin usein ajatellaan, vaan että se “ajautuu kuin itsestään asbtraktiseen ilmaisuun, jos pelkistys ja erittely viedään tarpeeksi pitkälle”. Yrjänä tähdentää, että valokuvallisilla abstraktioilla on “oma tehtävänsä taidevalokuvan monivivahteisessa kentässä”, ja että ne vaativat materiaalin tuntemisen lisäksi kuvaus- ja vedostusharjoituksia sekä jatkuvaa kokeilua.

Iiro Rautiainen.

 • Latoon jäi valot päälle, 25.3.2014. Kameralaukku koki täydellisen kevätsiivouksen tässä hiljattain sillä kaikki Canon -kamat lähti vaihtoon ja tilalle tuli uusi Fujifilm X-T1 setti! Linsseiksi valikoitui huiput Fujinon 23mm f/1.4 sekä 56mm f/1.2. Syy tähän vaihtoon oli se, kun pitkät, tyypillisesti yli 12h, hääpäivät alkoivat painaa hieman liikaa kantaessani useita kiloja tavaraa olallani.
 • Eve & Tuomo potretit, 20.3.2014. Onneksi tämä ei kuitenkaan haitannut Eveä ja Tuomoa joiden pitkään odotettu hääpäivä osui juuri tuolle säältään melkoisen poikkeukselliselle päivälle.
 • Satu & Kai -Rovaniemi, 10.3.2014. Satun ja Kain häitä juhlittiin luonnonhelmassa Rovaniemen Vaattunkikönkään Kämppäkartanolla.
 • Fujifilm X100 Black Limited Edition testailua, 25.2.2014. Juustoinen sanonta, "The best camera is the one you have with you", alkoi kummittelemaan mielessäni vähää aikaa sitten, kun tajusin vältteleväni järkkäreideni mukana kantamista vapaa-ajalla niiden kohlon olemuksen ja painon takia.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Kevätpäivitys 31.3.2014. Ja esittelyvideo, kesto 1:38.

Mauri Heinonen, blogi, Kouluttautuminen kannattaa, 24.3.2014. Osallistuin viikonloppuna salamatyöpajaan Tampereella. Pajassa minulta kysyttiin, että mitä teen siellä, kun kysymys oli kuitenkin pikkusalamoiden peruskäytöstä

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Vuosinäyttelyyn 2014 hyväksytyt teokset julkaistu, 24.3.2014. Vuosinäyttelyyn 2014 hyväksytyt teokset on nyt julkaistu. Näyttely pidetään Kuopiossa 26.4.-10.5.2014. Näyttelypaikkana toimiva VB-valokuvakeskus on yksi Suomen tunnetuimmista valokuvakeskuksista, ja sitä hoitaa Victor Barsokevitsch -seura.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Edward Burtynsky’s Stunning Aerial Photos Examine our Relationship with Water. 10 maata, viisi vuotta.

Thephotoargus.com, 60 Inspiring Examples of Black and White Photography.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Nikon D3300 vs D5300: which DSLR should you choose?

Pdnpulse.com.

Photo.net, Announcing the Winners of the Nadine OHara Best of 2013 Wedding Contest. Hääkuvakilpailun voittajakuvat ja tuomariston kommentit kuvista.

Nppa.org, John Tlumacki, Sean Proctor Win NPPA's Photojournalists Of The Year.

The Online Photographer.

IR, Our February Photo Of The Day monthly winners have been selected - See who took home the top honors!

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Strobist, Gulf Photo Plus 2014 Shootout Video is Live. Zack Arias vs. Sara Lando. Video, kesto 14:29. Veteraani vs. newbie.

The-digital-picture.com, CDLC Explains "High Precision" and Cross-Type AF points.

Fotosidan.se, Fotovecka på Fotografiska. 31.3.2014 - 6.4.2014 Stockholm Photography Week.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pingstate.nu.

 • Hyvä webhotelli?
 • F-Securen Younited - vähäniinku Dropbox. ...Drivessa tippu hinta hiljakkoin, 10 dollaria kuussa / teratavu. Heitin kaikki raw-kuvat sinne.
 • Illustrator CS6 -> CS5 ? ...Yleensä Adobella yhteensopivuus toimii vain ylöspäin, eli pääsääntöisesti uudemmalla versiolla tehdyt tiedostot eivät avaudu vanhemmassa ainakaan oikein.
 • Turun ylioppilaslehti hakee siviilipalvelukseen graafikkoa / kuvaajaa / toimittajaa.
 • Minua huijattiin. Olin erään suht. ison moottoripyörälehden ns. sisäänpääsykokeessa työtä varten. Sovimme konttorilla että palkkiosta ei puhuta vielä, vaan jos teksti ja kuvat ovat hyviä, voivat he palkkion maksaa. He löivät minulle junaliput ja sisäänpääsylipun MP14-messuille. Siellä sain käteeni kameran ja muistivihon. Minun piti ottaa paljon kuvia ja tehdä haastatteluja, plus juttu koko tapahtumasta heidän nettisivuja varten.
 • Hyvä 24 näyttö.
 • Mikä PC-kannettava taittoon? Tarve siis pöytäkoneen korvaavalle läppärille, joka jaksaisi pyörittää InDesignia , Photoshoppia ym.
 • Tekijänoikeudesta. Tietämättömyyttäni lähdin mukaan projektiin ilman kirjallista sopimusta, jossa tein kuvitusta peliin.
 • tietojen automaattinen lisääminen valokuviin. ...Eikö tuo suju Bridgessä näppärästi? Valitset pinkan kuvia ja syötät haluamasi metatiedon, menee kerralla kaikkiin valittuihin.
 • hires screenshotit ja rolluppiin?
 • Ison julisteen resoluutio. Tarkoituksena teettää iso juliste kotiin. Julisteen koko tulisi olemaan luokkaa 1800x1200mm ja lopullinen sijoituspaikka olohuoneen seinällä.
 • Kuvien käyttöoikeuksista. Kysyin asiakkaaltani saanko käyttää näyttelystä itse ottamiani valokuvia referenssinä nettiportfoliossani. Heidän asianajajansa näyttäisi nyt meilien perusteella olevan sitä mieltä että ei käy: minun pitää pyytää erikseen valokuviin esitysoikeus nettiin, sillä perusteella että taitoissa on valokuvia, joihin minulla ei ole suoraa käyttöoikeutta (vaan asiakkaallani on).

Antti Haataja.

Yle Uutiset, Viikko kuvina, Kissan mehiläispipo ja viikon muita uutiskuvia, 24.3.2014. 25 kuvaa.

Peter Forsgård, Hyperlapsen ihmeellinen maailma osa 1: kuvaaminen, 24.3.2014. Viime aikoina on yhä enemmän näkynyt ns. hyperlapsejä. Niissä kamera liikkuu pitemmän matkan ja maisema "pysyy" paikallaan. Muuten kuvaus on aika lähellä timelapsen kuvaamista. ...Työnkulku on kutakuinkin seuraava. Kun aihe tai maisema on löytynyt, kannattaa ennakkoon katsoa alku ja loppupiste. Se väli on hyvä kävellä ensin ja katsoa miten kohde näkyy reitiltä. ...Toistaiseksi olen julkaisut hyperlaseni Instagramissa ja Vine:ssa.

Fromadifferentangle.net, Copyright infringement – again! 25.3.2014. Jotkut näkevät vaivaa erittäinkin paljon, jotta ei tarvitsisi maksaa kuvan käyttämisestä.

Mobiili.fi, Seuraava Lumia-päivitys kulkee nimellä Nokia Blue? Kuten nimikin antaa ymmärtää, kyseessä voisi olla Windows Phone 8.1 -päivitys Nokian omilla höysteillä. Itse Windows Phone 8.1 -päivityksestä tiedetään jo melko paljon, mutta Nokian lisäyksistä ei ole vielä tietoa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Kulttuurilehtiä tuetaan runsaalla miljoonalla eurolla, 24.3.2014. Muutama poiminta:

Kustannus Oy Luonnonkuvaaja
Luontokuva
5 000

Soul Creations Oy
Photo Raw
18 000

Kustannus Oy Taide KT
Taide
22 000

Suomen Luonnonsuojeluliitto ry
Suomen Luonto
12 000

Photo.net, foorumi.

 • Hard decision -- which mirrorless to choose? Pitkään käyttänyt perinteisiä järjestelmädigejä. Nyt pitäisi valita joku peilitön, mutta mikä. Budjetti $800 - $1.200. Uusimmat viestit.
 • Nikon Df (Nikon).
 • Nikon F5 Compatability (Nikon). Nyt D200. Sekä Sigma EX 10-20mm D 1:4-5.6 DC HSM Tamron LD Di AF 70-300mm 1:4-5.6 TELE-MACRO (1:2) Sigma DC 18-125mm 1:3.5-5.6 D. Aikomus ostaa Nikon F5. Käyvätkö mitkään objektiivit.
 • 5D mark iii - dark red dots (Canon). Ei mitään kennopölyä ainakaan.

Featureshoot.com.

Thephotoargus.com, 20 Creative Landscape Photography Portfolios Worth Your Attention.

Popular Photography, Your Best Shot Finalist Gallery: February 2014. 57 kuvaa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 6 hidden tricks and shortcuts in the Adobe Lightroom Tools panel.

The Online Photographer, Here They Are, Your Favorite Digital Cameras. Lukijoita pyydettiin nimeämään digikamerasuosikkinsa, käytössä oleva tai vanha, ei väliä. Vastauksia tuli 650 kappaletta. Tulokset graafina.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR.

Dpreview.com.

 • Oppo Find 7 features QHD display and 50MP images. Näyttö 2560 x 1440 pikseliä, 5.5 tuumaa. Kamera 13 megapikseliä, F2.0. Softan avulla 10 kuvaa otetaan nopeasti, valitaan neljä parasta, näistä sitten yhdistetään 50 megan kuva. 4K video. Vasta Kiinassa julkistettu.
 • Review: Ona Lima camera strap. Kolme väriä. Kahteen kiloon asti kestää painoa. Arvosana 4.5 * / 5 *. $69.

Pdnonline.com, What's Your Niche: Funeral Photography. Haastattelu.

Photo.net, Canon PIXMA iP8720 Printer Review. Iloinen yllätys. Ilman säätöjä suoraan onnistuneita printtejä. Langaton tulostus mahdollinen. Hinta alle $300. (Lieneekö tällä mallinimellä Suomessa myynnissä...).

Fotosidan.se, Tar 900 megapixel-porträtt med ABB-robot. Video, kesto 1:33. 600 kuvaa yhdistetään.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Letusroam.tv. Neljä skeittivalokuvaajaa kertoo työstä, yksi neljästä on suomalainen Arto Saari. Leican sponsoroimat sivut. Kuvaajien videoita julkaistaan parin viikon välein. Myös blogi.

Metro.fi, Kevät tuli kolme viikkoa etuajassa – katso lukijoiden kuvat.

mato78.com, Panasonic on julkistanut maailman ensimmäisen puettavan videokameran – 4K-tarkkuus ja 25p-kuvanopeus. Paino 31 g, helppo kiinnittää päähän tai vartaloon. 1.5 tuuman värinäyttö.

 • kaikuhelsinki.kuvat.fi, HX-A500, kuvia. Vesitiivis kolmeen metriin (30 min). Hidastuskuvaa varten on kolme kuvausnopeutta ja tarkkuutta: 200 kuvaa sekunnissa (848x480), 100 kuvaa sekunnissa (1280x720), tai 50 kuvaa sekunnissa (1920x1080). Langaton verkkoyhteys ja NFC. EIS-kuvanvakaaja. Vaakakorjaustoiminto.

mato78.com, Googlen kevyen kuvaformaatin avulla YouTube-sivut latautuvat nyt 10 prosenttia nopeammin. Googlen kevyttä WebP-kuvaformaattia on käytetty jo jonkin aikaa Play-kaupassa ja nyt nämä nopeammin latautuvat tiedostot tulevat myös yrityksen YouTube-videopalveluun.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Adobe Lightroom 5 vs Photoshop CC: which software should you choose? Kumpi.

Dpreview.com.

Diyphotography.net, Breathtaking Shots Of Iceland Taken From A Drone Shows How Far We’ve Gone In Availability. Video, kesto 4:53.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, What a Great Comment! Mustavalkokuvien sävyistä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

24.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Teema, Cartier-Bresson, valokuvan uudistaja. Harva on muuttanut valokuvataidetta ja valokuvajournalismia niin kuin Henri Cartier-Bresson, nykyaikaisen lehtikuvan isä. Cartier-Bressonin tapa kuvata tavallisten ihmisten arkista elämää ja tapahtumia kadulla on vaikuttanut kokonaisiin valokuvaajien sukupolviin.

 • Yle Teema: ma 24.3.2014, klo 21 sekä su 30.3.2014, klo 20.15

Pekka Potka. Sivut (ja blogi) laitettu täysin uusiksi. Valokuvat löytyvät helposti, ovat myös paljon isommassa osassa kuin aiemmin.

HS, Maailman kuvat.

MTV, Kuvagalleria: Viikon upeimmat ja pysäyttävimmät uutiskuvat.

Taskumuro.com, Nokia Pocket Magnifier -sovellus tekee Lumiasta suurennuslasin. Lumiansa kameraa hyödyntäen pystyy käyttäjä nipistyseleellä suurentamaan näytöllä näkyvää tekstiä, jolloin sen lukeminen helpottuu. Ilmainen.

Iltalehti, Valokuvausriidan ikävä loppu - mies pahoinpideltiin kamerajalustalla. Miehille oli tullut lauantai-iltana riitaa siitä, saako ulkopuolinen kuvata kameralla toisen kiinteistöllä. (tässä muodossa uutinen esitettiin monessa lehdessä...).

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, 'Building Absence': Stephen Tourlentes' prison landscapes.

Digitalcameraworld.com.

Digitalcameraworld.com, Best monitor calibrator for photographers: 6 top models tested and rated. Hinta ei välttämättä ole laadun tae.

 • X-Rite ColorMunki Smile. Arvosana 5/5. $90.
 • Kodak Color Management Check-Up Kit. Arvosana 2/5. $78,
 • Datacolor Spyder4Elite. Arvosana 3/5. $249.
 • X-Rite i1 Display Pro. Arvosana 4/5. $249.
 • X-Rite ColorMunki Display. Arvosana 4/5. $169.
 • Color Confidence Studio Photo. Arvosana 2/5. $304.

Digital Photography School.

Earthboundlight.com, What to Tackle First? 23.3.2014. Kuvaa käsittelemässä. Photoshop, Lightroom. Mitä ensimmäiseksi tehdään.

Light Stalking, How to Use the Elements of Composition to Complement Each Other in Your Photographs. The Lead Role. The Supporting Role. The Extras. The Distraction.

The Online Photographer, Links I Refuse to Click.

Petapixel.com, Platon Tells the Story Behind His Portrait of Vladimir Putin. Video, kesto 2:16. Putinin kuva vuodelta 2007.

Diyphotography.net, Watching A Ball Hit Glass At 10,000,000 FPS Is Like Stopping Time. 10 miljoonaa kuvaa sekunnissa. Kamera painaa 11.5 kg. 256 kuvaa 400 x 250 -tarkkuudella.

Kamera & Bild, Bildbackup del 3 - På rätt sätt, till rätt ställe.

 

23.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Uusi Klassikko: Mikä näyttö 27...30"? (Kuvankäsittely). Ostin ensin tuon 27" Dellin, mutta parin viikon ihmettelyn jälkeen vaihdoin sen 30" malliin. Tämä on paljon miellyttävämpi ja monipuolisempi käytössä, kun korkeussuunnassa on enemmän tilaa. Mistään hinnasta en vaihtaisi tätä takaisin 27 tuumaiseen.
 • Canon ef 20-35 f2.8 L (Optiikka). Onko jollain omaa kokemusta miten tuo vanha metallinen ällä piirtää uusimmissa Canonin täyskennoissa.
 • Kumpi Sony RX100m2 vai EosM (Järjestelmädigit). Kävin hypistelemässä kumpaakin, Sony olisi kaksi kertaa kalliimpi kuin Eos M. Nyt Samyang on julkaissut uuden EF-M laajiksen 12mm F2.
 • Levin kauneus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Moottoriurheilu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja.

 • Reissussa pokkarin kanssa, osa 91. 16.3.2014. Lomareissulla tavaran määrä on rajoitettua, joten kuvausvarustuskin pitää mitoittaa sen mukaan. Olen saanut tehtäväksi testata pokkarikameran mahdollisuuksia luontokuvaajan välineenä, joten nyt siihen tuli oivallinen mahdollisuus.
 • Luonnon kummajaiset - erikoiset otukset tähtäimessä, osa 90, 9.3.2014. Luontokaan ei ole erehtymätön. Aika ajoin sattuu kuvaajankin eteen toinen toistaan erikoisempia otuksia. Erilaiset värimuunnokset ovat melko tavallisia ja kuuluvat usein luonnolliseen lajien sisäiseen muunteluun.
 • Lumierämaan keitaat, osa 89, 2.3.2014. Lumierämaan keitaista löytyy sulaa vettä. Koskipaikoissa jokien ja purojen veden virtausnopeus on korkeuserojen takia niin suuri, ettei vesi pääse jäätymään. Sulapaikat ovatkin eräs talvisen luonnon kokoontumispaikoista ja talvenviettäjien turva. Maisemat ovat sitä hienommat, mitä kovempi pakkanen vesiä koettaa kahlita.

Turun Sanomat, Haamukipuja – kuvakollaaseja Kannakselta ja Lontoosta. Kukka-Maria Rosenlundin (s. 1987) Turun Taideakatemian opinnäytenäyttely Näkymätön jälki pohtii valokuvan keinoin taiteilijan suvun muistoja Karjalasta.

Me Naiset, Näin onnistut valokuvissa – testasimme 5 vinkkiä. ...1. Kadota kaksoisleuka. ...5. Älä seiso valon alla.

HS, Maailman ainoa kuukamera huutokaupattiin Wienissä. Maailman ainoa Kuussa käynyt kamera vaihtoi omistajaa Wienissä pidetyssä huutokaupassa lauantaina. Hinta kipusi lopulta yli puoleen miljoonaan euroon. Alun perin sen arvoksi oli arvioitu enimmillään 200 000 euroa.

Taloussanomat, Jätin työni ja aloin tehdä sitä, mitä haluan. Kolme tarinaa. Yksi tämä: ...Valokuvaamista harrastava Maion perusti veljensä kanssa palvelun, jolla valokuvaajat voivat luoda omia verkkosivujaan. Paitsi että kuvaajat saavat palvelulla portfolionsa esille, he voivat myös myydä kuviaan ja toimittaa niitä asiakkaille. PhotoDeck-yritys on työllistänyt veljekset nyt muutaman vuoden ajan, ja he aikovat palkata lisäapua. ...

Suomen freelance-journalistit, Valokuva sodassa – Krimin sodasta (1855) nykypäivään, 25.03.2014 16.30 - 20.00. Pinni, Tampereen yliopisto. Tervetuloa Tampereen yliopistolle kuuntelemaan kaikille avointa luentoa, joka käsittelee sota- ja kriisivalokuvauksen historiaa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Get striking high-speed black and white effects in Lightroom. Vanhan mustavalkokuvien tunnelma.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 46 Top Creative Photoshop Tutorials. ePhotozinen omia tutoriaaleja.

Photographyblog.com, Saturday Spotlight: The Sony A7/A7R and the Metabones Canon EF Adapter. Sonyn uudesta täyskennosysteemiin sopii vain kolme objektiivia. Adaptereille on kysyntää. Kokeilussa Metabonesin valmistama adapteri, jonka avulla voidaan käyttää Canonin EF-objektiiveja.

Petapixel.com, Breathtaking Microscope Photos of Moth & Butterfly Wings.

IR, Canon 6D, Nikon D4 firmware updates solve issues; D4 gets new Remote Function config.

Diyphotography.net, Black Magic Camera Bursts Into Flames, Immediate Suspect is The Internal Battery.

Kamera & Bild, Krönika: Den lille kemisten. Kolumni. Oppikirja vuodelta 1899.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

22.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lightroom tethered ongelma (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Eli lightroomin tethered shooting aiheuttaa pään vaivaa. Kamerana d300 atm ja kun laitan pöytäkoneeseeni kiinni niin kaikki toimii saman tien niinkuin pitää, mutta kun isken läppäriini kiinni niin "camera not detected" tulee ongelmaksi.
 • Ongelma: Painava teleobiska ilman jalustapantaa (Optiikka). Sain sopivaan hintaan Englannista tilaamalla käytetyn Nikon Nikkor 200mm/f2.0 VR -optiikan. Kunto oli virheetön ja mukana oli kyllä vastavalosuoja ja päätytulppa, mutta jalustapantaapa ei ollut.
 • Objektiivivalikoima D7100:lle (Järjestelmädigit, Nikon D80/D70/D50/D40). Aika tuoreena harrastajana menin ja ostin D7100:n ja siihen 18-140 kakkulan. Nyt mietiskelen objektiivivalikoiman laajentamista.
 • Canon 7D vs 700D (Järjestelmädigit). Ongelma: 700D: Croppaus alkaa olemaan mahdotonta ISO400 jälkeen --> rakeisuus
 • Nikon D4s (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Länsisataman valokylvyn tallennusta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS Blogi, Hääpäivän tunnelma eletään uudelleen kuvien avulla. Perinteisten poseerauskuvien lisäksi monet hääparit haluavat nykyään valokuvaajan ikuistavan hääpäivänsä kokonaan. Lähtien aamusta, päättyen yön pikkutunneille. Useat valokuvaajat tarjoavatkin hääpareille dokumentaarista hääkuvausta. Ilmiön huomaa häämessuillakin, joissa harvalla kuvaajalla on enää esillä pelkkiä studiopönötyksiä.

 • Trendin tueksi on nyt julkaistu ensimmäinen suomenkielinen tietokirja dokumentaarisesta hääkuvauksesta. "Tahdon! – Suomalaisia hääkuvatarinoita"(Docendo 2014) on valokuvaaja ja kuvajournalisti Juha Laitalaisen toteuttama.

Kuhmolainen, McCurryn kamera ikuisti 1. kerran Vienaa ja Vepsää. Juminkeossa on parhaillaan menossa näyttely Ihmisiä valossa, jossa on maailmankuulun valokuvaajan Steve McCurryn ja Karoliina Paavilaisen valokuvia Vienasta ja Vepsästä. Koskaan aiemmin yhdysvaltalainen valokuvaaja Steve McCurry ei ollut työskennellyt tällä maailman kolkalla. Ihmiset osoittautuivat vieraanvaraisiksi ja avasivat kotinsa vieraille.

Iltalehti, 20 kuvakulmaa Krimin kriisiin.

Photo.net,

Featureshoot.com.

Digital Photography School, 39 Colorful Sunset Photos to Start off Your Weekend. Joissakin kuvissa _ehkä_ värejä voimistettu... Toisaalta luonnossakin värit ovat välillä uskomattomia...

Digitalcameraworld.com, 11 photo lessons every pro learned the hard way. ...Oppi 2. Kuvaa raw-kuvia. ... Oppi 6. Ota häihin mukaan varakalusto.

Petapixel.com.

IR.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, The Sigma DP2 Merrill and B&W. Netin perusteella mv-ominaisuudet vaikuttavia.

Dpreview.com.

Dpreview.com, Sony Cyber-shot DSC-RX10 Review. Iso sensori, 20 megapikseliä, 24-200mm f2.8 (kiinteä). Säänkestävä. Kääntyvä lcd-näyttö, 1.23 miljoonaa pistettä. Elektroninen etsin, 1.44 miljoonaa pistettä. ISO 125 - 12800. Laajakulmassa lähin tarkennus 3cm, zoomattuna 30cm. Erittäin monipuoliset video-ominaisuudet. Sonyn ongelmana lienee lähinnä, miten saadaa valokuvaajat ostamaan tämän hintainen kompaktikamera. Arvosana 80%. Suomen hinta 1.100 euroa.

Kamera & Bild, Fuskare avslöjad i Sony World Photography Award. Nuorten sarjan voittaja jäi kiinni valheesta. Kuvaajan olisi pitänyt olla kuvaa ottaessa alle 20-vuotias. Iranilainen kuvaaja ei sitten voittanutkaan.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • canon 700d kokemuksia. Vai jokin muu camera? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Pari canonin järkkäriä takana, 300d ja nykyinen 450d. Kuvausta tuloo harrastettua luonnossa, kaupungissa ja lomamatkoilla, ei juurikaan mitään nopealiikkeistä esim. urheilutapahtumia, varsinkaan hämärässä valaistuksessa.
 • Kameroiden turhat ominaisuudet (Sana on melkein vapaa). Uudet viestit.
 • Texasin auringonlasku (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Houstoniin kun tuli kamat raahattua niin kävin niitä tänään sitten hieman ulkoiluttamassa.
 • Norjan sorsia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Komeita. ...Kaikki hienoja, mutta panoroinnit erityisesti. Ja lintuvuoren massakuva myös. ...Ihanii fogelifotoi. Ja muutkin jep.

Journalisti 4/2014, 22.3.2014.

 • Uutiset, Lehtikuvaajat pettyivät Kopiosto-muutoksiin. Kopiosto maksaa lehtikuvaajille vuosittain 60 000-70 000 euroa tekijänoikeuskorvauksia. Lehtikuvaajat ry pelkää, että jatkossa apurahoja myönnetään vain yhdistyksen Journalistiliittoon kuuluville jäsenille.
 • Artikkelit, Lehtikuvat 2013: Pula uutiskuvista. Tuomariston tiedotteen mukaan journalismin henkilöityminen ja sanomalehtien aikakauslehtimäistyminen ja kenties myös freelancereiden sopimustilanne ovat muuttaneet Suomen kuvajournalistista kulttuuria. ”Tiedonvälityksen kannalta alkaa olla jo huolestuttavaa, että uutiskuvauksen kulttuuri ohenee ohenemistaan”, tiedotteessa sanotaan.
 • Artikkelit, Fikseri pehmentää kulttuurikulmia. Ulkomaan keikoilla fikseri on toimittajan tulkki, kuski ja kulttuuriopas. ...”Fikseri löytyi venäläisen valokuvaajan suosituksesta. Fikserini on freelance-valokuvaaja, jolta ostamme myös kuvat reportaaseihimme”, Juonala puolestaan kommentoi.
 • Kuvaviesti, Näkymä työhuoneen ikkunasta. Yksin jäällä. Vesa Huttusen kuva julkaistiin Suomen Luonnossa 2/2014.
 • Palstat, Poimuri. ”Kilpailun voittajat saavat helposti – tahtomattaankin – harteilleen Sankarikuvaajan kyseenalaisen päällystakin. Heillä on kuitenkin kaikki valta päivittää hahmoa. – – Entä jos ei olisikaan sankarillisia totuuden torvia ja heidän yleisöjään, vaan joukko kärsivällisiä, määrätietoisia keskustelijoita ja maailman rakentajia?” Valokuvaaja ja tutkija Hanna Weselius esseessään vuodenlehtikuvat.fi-sivulla.
 • Palstat, Apua faktantarkistajalle. Jotta totuus pärjäisi paremmin some-ajan informaatiotulvassa, on The European Journalism Centre -säätiö julkaissut Verification Handbookin. Ilmainen opas neuvoo, miten selvittää netinkäyttäjien tuottaman aineiston aitous, olipa kyse sitten kuvista, videoista tai some-kommenteista.
 • Palstat, Tavoitteena pääsy eläkkeelle. Lehtikuvaajan ammatti on tunnetusti raskas monella tavalla. Fysiikkaa koetellaan painavalla kalustolla, ja rankat kuvauskeikat vievät myös henkisen jaksamisen äärirajoille. Silti moni lehtikuvaaja on tehnyt monen vuosikymmenen mittaisen uran ja jäänyt täysin palvelleena hyvin ansaitulle eläkkeelle.
 • Palstat, Takasivun kuva. Stara-ilmaislehden 1/2014 jutussa ongelma on ratkaistu luovasti: kun valokuvat sekä juttuun että sen kyljessä olevaan mainokseen on otettu samassa yhteydessä, syntyy saumaton kokonaisuus, joka hymyilyttää varmasti ainakin Indican levy-yhtiössä.
 • Debatti, Retorisesti ihmisoikeuksista. ”Toisaalta myös kehitysmaiden ihmisillä, alaikäisilläkin, on oikeus levittää tietoa tiedotusvälineiden kautta. Sekin on ihmisoikeus”, kirjoitti lehtikuvaaja Sami Kero Journalistissa 3/2014. Noinkohan?

Ilta-Sanomat, 15 täydellisesti ajoitettua kuvaa - katso hupaisat otokset.

Mobiili.fi, Onko Amazon-puhelin mullistava uutuus? ”Kuusi kameraa”. Verkkokauppajätti Amazonin pitkään huhuttu puhelin on tulossa pian, seuraavan 3-6 kuukauden aikana.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com. Kaikenlaista, makaaberiakin.

American Photo, Hollywood Talent, In the Raw. Vähän erilaisia potretteja.

Thephotoargus.com, 26 Skyline Photography Ideas to Inspire You.

Digitalcameraworld.com, Best lens for portraits: 5 sensibly priced options tested and rated.

Digital Photography School.

IR.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, What Photographers Need to Know About Model Releases. Mallisopimuksesta. Yleisperiaatteet hyvin sovellettavissa Suomeenkin.

Popular Photography.

Petapixel.com.

The-digital-picture.com, Karl Taylor Demonstrates His Watermarking Technique. Video, kesto 11:03. Tehokas, mutta ei pitäisi paljoa haitata kuvan katselua.

Photo.net, Otus & Me: An Informal Product Review of the Zeiss Otus. Zeiss Otus 1.4/55mm. Otus-nimi viittaa pöllöön. Kyse on Zeissin mukaan "luultavasti maailman parhaasta objektiivista"... Manuaalilasi, ei automaattitarkennusta. Hinta $4.000.

Fotosidan.se, Med kroppen som slagfält. Catharina Gotby, "Med kroppen som slagfält". Näyttely, Tukholman kaupunginmuseossa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nikon D700 (FX) ja D7000/D7100 (DX) -ideointia... (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Eri merkkiset digijärkkärit ja vanhat putket? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusia viestejä.
 • 1080mm kinovastaavuudella oleva kevyt tele-zoom (Sana on melkein vapaa). Nikon 1 V1 + Nikon 70-200 2.8 VR II + Nikon TC-20E III telejatke, jolla saa aikaan 380mm-1080mm polttovälin, todella kompaktin kokoisen yhdistelmän jota on ilo kannella ja kuvailla.
 • Strip box vaakaan. (Digikuvaus). Mites muuten ois fiksuin ja nopea tapa käännellä strippiä? Onko jotain fiksua systeemiä? Eli boxi vaakatasoon?
 • Samsung NX Mini (Järjestelmädigit). Kilpailija Nikon 1:lle, Samsungin mini-runko uudella NX-M-bajonetilla ja 1" kennolla.
 • Turku klisee (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuvin ja gallerioihin). Uusimmat viestit (tai oikeastaan kuvat).
 • Uutta kuvaa... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Teknistä täydellisyyttä ja tasokasta taiteellisuutta, ei juuri muuta osaa nyt sanoa, kun tuo eka varsinkin vetää sanattomaksi ...Photosoppi on kätevä ohjelma. Tyylikkäitä kuvia.

Peter Forsgård, F5.6 ja Vuoden lehtikuvat, 19.3.2014. Viikko sitten keskiviikona Lavaklubilla oli mielenkiintoinen f5.6:n järjestämä keskustelutilaisuus vasta valituista Vuoden lehtikuvista. Paikalla oli 9 kilpailussa palkittua kuvaajaa sekä kolme kilpailun tuomaristosta. Tuomareista paikalla olivat Sami Kero, Anna-Kaisa Rastenberger ja Caj Bremer. He kertoivat valintojen taustoja ja luonnollisesti myös tuomareiden työskentelystä.

Tekniikan Maailma, Android-taskukameran viimeisin versio Samsung Galaxy Camera 2. Samsung Galaxy Camera 2 sisältää edeltäjänsä tavoin 21-kertaisen zoomin ja optisen kuvanvakaimen. Kuvakulma vastaa 23-483 mm:n kino-optiikkaa, ja valovoima on f/2,8-5,9. Kennon on 16 megapikseliä. Otoksia voi tallentaa myös kameran sisäiseen muistiin tai micro sd -kortille. Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa nfc-tuki sekä selfie alarm, joka auttaa ottamaan mahdollisimman onnistuneita omakuvia. Toiminto tallentaa viisi kuvaa perätysten, ja niistä voi valita parhaan jaettavaksi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Samsung Galaxy Camera 2 maksaa noin 450 euroa, mikä on 150 euroa vähemmän kuin edeltävän mallin aloitushinta.

Valokuvatorstai, 319. haaste haastesana on ARMO.

Puhelinvertailu.com, Oppon Find 7 -puhelin julki: QHD-näyttö ja kuvaa 50 megapikselin kuvia. Find 7:ssä on Sonyn 13 megapikselin kenno, mutta ohjelmistopohjaisilla tempuilla puhelin osaa ottaa useita kuvia peräkkäin ja yhdistää ne 50 Mpixin Super Zoom -kuviksi. Myös 4K-videot.

Ilta-Sanomat, Lukijoiden postikorttikilpailu - katso 20 upeaa kuvaa ja äänestä parasta. Äänestysaikaa 23.3.2014 saakka.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com, What is shutter speed: 7 questions new photographers always ask.

Popular Photography.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Will the Bigs Ever Join Micro 4/3? Kuuleeko Nikon ja Canon.

IR.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The-digital-picture.com.

Pdnonline.com.

Dpreview.com, Firmware roundup: Updates for the Alpha 7/7R, Nikon D4, Canon EOS 6D.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Matti J. Kaleva, matin mietteitä.

 • Vale-emävale-tilasto/HS-analyysi osa 3. 18.3.2014. Viime keskiviikon Hesarin kulttuurisivun B2 suurin otsikko oli ”Kuvaajien vuosikymmen”. HS–analyysiksi luokiteltu artikkeli kertoi Taiteen edistämiskeskuksen juuri julkaisemasta tutkimuksesta ”Taiteilijan asema 2010”. Analyysin väliotsikkona kerrottiin että ” Valokuvaajien määrä ja tulot ovat kasvaneet merkittävästi 2000 luvulla”. Siis suomalaisilla valokuvataiteilijoilla.
 • Tiellä mestariksi. 15.2.2014. Jo kouluttajaurani alkuvuosina 60 luvulla havaitsin, että jokainen visuaalisen ja verbaalisen ilmaisijan synnyttämä vapaailmaisullinen tuotos on tekijänsä omakuva. Poikkeuksetta. Lopputuloksen teemasta tai ulkoisesta muodosta riippumatta.

Remonen.fi.

 • Vanha koira, uudet temput, 14.3.2014. Aika-ajoin netistä sai lukea piirtopöydän hehkutusta ja pari kertaa olen päässyt katsomaan, kun kuvien käsittelyn ammattilainen käyttää näppäimistöä ja piirtopöytää juohevasti kuvien tuotannossa. Nyt päätin sitten vielä kerran antaa piirtopöydälle ja itselleni mahdollisuuden kohdata.
 • Tullisaari… osa 105: Entit, 13.4.2014. Kevät on tänä vuonna todella aikaisessa. Viime vuonna näihin aikoihin olin Sipoossa kuvaamassa Aavelaivaa ja silloin olisi voinut vaikka autolla ajaa jäätä pitkin hylyn viereen.

Yle, Luonto, Luontovalokuvaaja Hannu Hautala: "Metsä on minun sieluni". Suomen luonto on aina ollut lähellä pitkän kuvaajauran tehneen Hannu Hautalan sydäntä. Juuri uuden Metsän poika -näyttelynsä Espoon Haltia-luontokeskuksessa avannut ja samannimisen kirjan julkaissut luontovalokuvaaja on palkittu vuosien varrella muun muassa valokuvataiteen valtionpalkinnolla.

Tamperelainen, Vuoden muotokuvaaja neuvoo: Näin nappaat onnistuneen selfien. 1. Valitse hyvä kuvakulma. 2. Älä pönötä. 3. Valitse oikea valo. 4. Käännä kättä. 5. Mieti kuvaustilannetta.

Suomen valokuvataiteen museo, Valokuvien digitointi. Laaja tietopaketti. Vaikkapa Digitointi skannaamalla vai kuvaamalla?

Mpc.fi, Näin käytät Getty Imagesin kuvia maksutta ja luvallisesti sivustollasi. Huomaa, että kuvien käyttö ei ole täysin vapaata. Se tapahtuu aina upotuskoodin avulla, jota ei kuitenkaan ole lisätty suinkaan kaikkiin kuviin. Lisäksi kuvia saa käyttää vain ei-kaupallisilla sivustoilla.

Tietokone.fi, Facebook tunnistaa kohta kasvot yhtä hyvin kuin sinäkin. Toistaiseksi kyse on vasta tutkimusprojektista eikä DeepFacen käyttöönotosta Facebookissa ole tarkkoja suunnitelmia.

Taskumuro.com, Applelta edullisempi iPhone 5c 8GB - iPad 4 korvaa iPad 2:n.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Joensuu. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Pohjois-Karjalan maakunnan alueella, pääpaikkana Joensuu. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Edellytyksenä digijärjestelmäkamera, optiikka, salama ja oma auto.

Työpaikan osoite 80100 JOENSUU
Työ alkaa huhtikuussa sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, 2-8 tuntia/päivä
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 28.03.2014

Photo.net.

Featureshoot.com.

Samsungilta uutta.

 • Dpreview.com, Samsung announces tiny NX mini mirrorless camera. Peilitön järjestelmädigi, pienempi sensori ja pienempi objektiivin kiinnityssysteemi. 20.5 megapikseliä, markkinoiden pienin peilitön systeemi, kroppikerroin 2.7x. 180 astetta ylös kääntyvä lcd-näyttö. Wi-Fi (NFC). 1080/30p video. Samalla julkaistiin systeemiin kaksi objektiivia, 9-27mm zoom F3.5-5.6 OIS zoom (vastaavuus 24-73mm) sekä 9mm F3.5 pancake (vastaavuus 24mm). Kolmas objektiivi 17mm F1.8 OIS lens (vastaavuus 45mm) tulee kesällä. Runko + 9mm $449. Runko + 9-27mm + ulkoinen salama $549. Objektiivit maksavat erikseen $179 ja $279.
 • Dpreview.com, Samsung NX mini First Impressions Review. Uusi objektiivisysteemi, NX-M. Kaksi objektiivia huhtikuussa, kolmas heinäkuussa. Erillinen NX-adapteri maksaa $149. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä. 9mm objektiivilla akut kestävät 650 kuvaa, 9-27mm 530 kuvaa. Runko on mittaetsintyyppinen. Paino 196 g. Ohuempi kuin Nikon J3 (mikä on jo melkoinen saavutus). Helppo yhteys älykameroihin. 9mm objektiivia käytettäessä mahtuu taskuun. Manuaalisäädtö, raw. Kameraa ei kuitenkaan ole tarkoitettu harrastajille.
 • IR, Samsung announces the NX Mini - The thinnest & lightest ILC on the planet! Maailman ohuin ja kevein järjestelmädigi. Mahtuu helposti takin taskuun. Huhtikuun alussa myyntiin.
 • IR, Samsung NX Mini Review -- First Impressions. Kääntyvän näytön ansiosta sopii mainiosti selfie-kuvien ottamiseen, myös vähässä valossa. Uusi NX-M objektiivikiinnitys, mutta yhteensopiva vanhojen NX-objektiivien kanssa adapteria käyttämällä. ISO-arvoa voi kasvattaa aina 25.600-arvoon. Elektroninen suljin 1/16.000s. 30 kuvan sarjakuvaus viiden megapikselin tarkkuudella. Baby monitor -tilan avulla voi striimata jatkuvaa videota vaikkapa älypuhelimeen tai asettaa ääneen reagoivan hälyttimen. Ei kuitenkaan internettiin asti, vain saman Wi-Fi -verkon sisällä. Ulkoinen salama ohjearvo 7m/ISO 100. Myös sisäinen salama 4m/ISO 100. Viisi väriä.
 • Popular Photography, New Gear: Samsung NX Mini Camera Has a 1-Inch Sensor.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

IR.

Digital Photography School.

Photoshelter.com, The Photographer’s Guide to Facebook. 27-sivuinen pdf. Lähetetään saman tien annettuun email-osoitteeseen.

Light Stalking, What Can Photographers Learn from the Classic Rules of Composition?

The-digital-picture.com.

ePhotozine.com, Spring Landscape Photography Tips.

Dpreview.com, Olympus OM-D E-M10 Review. Julkistettu tammikuussa 2014. Kolmas malli OM-D -sarjaa, Olympus E-M5:n ja Olympus E-M1:n alapuolella. Sama 4/3 -systeemin kenno kuin E-M5 -mallissa miinus säänkestävyys. Sisäänrakennettu Wi-Fi ja tehokas prosessori ovat peräisin E-M1 -mallista. Sisäänrakennettu elektroninen etsin, käyttäjä voi kustomoida säätimiä. Kaikki kevyen systeemin edut + osa edistyneen käyttäjän arvostamia säätömahdollisuuksia. Olympus E-M5 -mallia selvästi alempi hinta. Sisäänrakennettu salama, kahdeksan kuvaa sekunnissa, kääntyvä 1.04 megapikselein kosketusnäyttö, 1.44 megapikselin elektroninen etsin. Jpg-kuvien tallennus hd-videon aikana. Kolmiakselinen kuvanvakaaja rungossa. Arvosana 80%. Suomen hinnat, runko 600 euroa, runko + 14-42 EZ Kit 800 euroa.

Kamera & Bild, Nu är det hög tid att söka fotokurser och fotoutbildningar inför sommaren och hösten. Här listar vi Sveriges alla fotokurser. 81 erilaista koulutusta.

 

18.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen, poimintoja.

Mika Karhulahti, Pelivara.com.

 • Kuva & Kamera 2014 – esitykset jaossa, 12.3.2014. ...Esityksiä oli kuitenkin kuten aikaisemminkin. Itselläni oli DocendoForumilla kolme esitystä, kaksi lauantaina ja yksi sunnuntaina, messujen lopuksi. Oli mukava nähdä että esitykset kiinnostivat, joten suuri kiitos kaikille kuulijoille! Esitys-pdf:t esillä (Photoshop Lightroom ja Valokuvaajan tekniikkavinkit).
 • Testissä: Kata Revolver-8 PL, 26.2.2014. Kata Revolver-8 PL kuuluu Katan Pro Light -sarjaan, joka tarkoittaa sitä että laukku on ammattilaisille suunnattu kevyehkö kamerareppu. Repun paino kaikkine osineen on 1,65 kg. Jos matkasta pudottaa irrotettavat osat, paino putoaa 1,3 kiloon.

Raisa Jäntti, Nokkonen, Lavastajalintu (Näyttely: Männikkö). 18.2.2014. Esko Männikkö: Time Flies. Helsingin Taidehalli (Nervanderinkatu 3, Helsinki) 18.1.-2.3.2014. ...Näyttely on hyvä osoittamaan katsomisen sokeita pisteitä (seksi, kuolema). Kuinka kaikki ohittavat sen yhden kuvan, josta seksi tunkeutuu tajuntaan (paitsi teinitytöt, he kuvaavat teosta kännyköillään). Männikkö on lavastajalintu, ja minä ihastun hänen kokoelmaansa. Oviin, erityisesti oviin ja muotoihin vailla selkeää liikuttavaa persoonaa.

Taiteen edistämiskeskus, taike.fi, ajankohtaista. Poimintoja rahan jaosta.

 • Työryhmä Melander Marco, Helsinki 1 650,00 €. Atelieri O.Haapalan yksityisnäyttelyn järjestämiseen Valokuvakeskus Pohjoisessa Oulussa
 • Aino Kannisto, Helsinki 1 850,00 €. Digitaalisen kameran hankintaan.
 • Laura Nissinen, Helsinki 1 650,00 €. Valokuvanäyttelyn järjestämiseen
 • Harri Pälviranta, Helsinki 1 950,00 €. Työvälineiden hankintaan.
 • Hannes Heikura, Helsinki 1 950,00 €. Helsinki-trilogian kolmannen osan Just gone kuvaamiseen.
 • Laura Konttinen, Helsinki 950,00 €. Taiteelliseen työskentelyyn
 • Jaana Maijala, Helsinki 1 350,00 €. Taiteelliseen työskentelyyn
 • Jaana Rannikko, Helsinki 1 350,00 €. Taiteelliseen työskentelyyn
 • Ilkka Tolonen, Helsinki 1 750,00 €. Suomalaisen miehen tilaa käsittelevän dokumentaarisen valokuvaprojektin työstämiseen
 • Niina Vatanen, Helsinki 1 750,00 €. Taiteelliseen työskentelyyn.
 • Hertta Kiiski, Turku, ½-vuotinen.
 • Pekka Turunen, Kemiönsaari, 5000 €.
 • Suomen Valokuvaterapiayhdistys ry, Turku, 4000 €. Valokuvatapahtuman järjestämiseen.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry.

Yle Uutiset, kotimaa, Suomalaiset rötöstelevät netissä jatkuvasti. ...Musiikin ja elokuvien tekijänoikeudet ovat siis hyvin tiedossa, mutta valokuvan käyttöoikeudet tuntuvat olevan monelle vieraita.

– Valokuva on tekijänoikeuslain mukaisena teoksena yksi verkon eniten loukatuinta aineistoa. Ihmiset eivät miellä niin vahvasti, että kyseessä on teos, jonka oikeuksia mahdollisesti loukataan. Toki oikeuksien omistaja voi antaa kuvan yhteydessä jotain ehtoja, jolloin kuvaa voi käyttää, ne ovat ihan toimivia ratkaisuja, Kotilainen sanoo.

Mobiili.fi, Office Lens tuli Windows Phonelle – uusi sovellus Microsoftilta. Office Lensillä voi ottaa ottaa kuvan kameralla esimerkiksi asiakirjasta, käyntikortista tai fläppitaulusta, jonka jälkeen Office Lens skannaa kuvasta tekstisisällön ja tallentaa sen Microsoftin OneNote-muistiinpanopalveluun tai puhelimen kuvagalleriaan. Ilmainen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Thephotoargus.com, 20 Conceptual Still Life Photos for Your Inspiration.

Popular Photography, My Project: Miguel Vallinas's Animal Instinct. Ihmisille eläinten päät. (ei ehkä ihan uusi idea...).

Time, LighBox, Beyond Cartier-Bresson: A History of a Master’s Early Work.

Photographyblog.com, Did Hungary Just Kill Photojournalism? 15.3.2014 laki astui voimaan. Julkisellakin paikalla pitäisi kaikilta kuvattavilta pyytää lupa. Kaksi poikkeusta: julkisuuden hahmo esiintyy ja kuvat ihmisjoukoista. Aikaisemman lain mukaan lupa piti pyytää kuvan julkaisemiseen. Uuden lain mukaan lupa pitäisi pyytää jo ennen kuvan ottamista.

Digitalcameraworld.com, How to buy a flashgun: the most important features every photographer should have.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

IR.

Digitaltrends.com, Less is more, plus 11 other simple and effective photography tips from the pros.

ePhotozine.com, Framing Composition Tips.

Pdnonline.com, Photographers Could Get Royalties on Auction Sales Under Proposed Federal Bill. Lakiehdotus USA:ssa. Uudelleenmyynnistä valokuvaajalle 5%, jos huutokaupassa loppuhinta ylittää $5.000. Ehdotuksen tekijöiden mukaan 70 muussa maassa valokuvaajat saavat uudelleenmyynnistä korvauksia. Korvausten puuttuessa jotkut valokuvaajat ovat laskeneet uusia editioita huutokaupoissa korkeisiin hintoihin nousseista kuvistaan.

Photo.net, Photography Beyond Photography. Kaikilla on mahdollisuus ottaa kuvia. Mikä on sitten taidetta.

Dpreview.com.

Steve Sanders, Tamron SP 150-600MM F/5-6.3 Di VC USD Lens Review. Täyskennoiselle. Canonin kroppikennoiselle (1.6x) polttoväli 240-960mm. Canon, Nikon, Sony. Kuvanvakaaja. Melko iso ja painava. 26 cm pitkä (zoomattuna 36 cm), jalustapanta kiinni painoa vähän alle 2 kg. Suodinkierre 95mm. Mukana linssisuojus ja vastavalosuoja (mutta ei mitään kuljetuslaukkua tai -pussia). Suomen hinta on 1.100 euroa.

Fotosidan.se, TEST: Vädertätade Pentax K-3 och Olympus E-M1. Uudet Pentaxin ja Olympuksen lippulaivamallit. Pentax perinteinen järjestelmäkamera, optinen etsin ja 24 megapikselin kroppikenno. Olympus peilitön Micro 4/3 -systeemin järjestelmäkamera, elektroninen etsin.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.03.2014   (linkki)

Valokuvan Pyöreä Pöytä 2014 -tapahtuma sunnuntaina 30.3.2014: Kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille avoin keskustelutapahtuma ja ajankohtaiskatsaus Kälviällä, Kokkolan kupeessa. Järjestäjinä Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste ja Keski-Pohjanmaan Opisto.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ammattikuvaajaksi ryhtynyt: kerro tarinasi (Kuvaus yleinen). (laitetaan ketju seurantaan, toivottavasti tulee enemmänkin tarinoita...).
 • Canon EOS M (Järjestelmädigit). Uusimmat.
 • Teema: Katukuvaus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Kartanon naiset (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Valmistuin loppuvuodesta ja kaverit järkkäsi mulle lahjaksi seuraavanlaisen setin: Pääsin suunnittelemaan ja toteuttamaan kuvausta hiukan isommassa mittakaavassa. Oli tosiaan ensimmäinen kerta kun pääsin kuvaamaan kahdella mallilla kun jeesaamassa oli assari ja meikkitaiteilija :) Opin kyllä paljon uutta ja oli kaikin puolin todella hieno kokemus!
 • Hääkuvia kommentoitavaksi - Krista Ylinen Photography (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Jouko Keski-Säntti.

 • Paras mahdollinen kamera, 12.3.2014. Työssäni kuvaan paljon ihmisiä. Usein kuvattavat liikkuvat, joskus jopa huomattavan nopeasti. Tilanteet muuttuvat äkkiä, ja poseeraajienkin ilmeet vaihtuvat silmänräpäyksessä. Tällaisessa käytössä olennnaisia asioita kamerassa ovat: ...
 • Ne ovat kaikki hyviä jo, 4.3.2014. Olen kuvannut digikameralla vuodesta 2002. Yhdessäkään rungon vaihdossa tänä aikana kuvanlaatu ei ole ollut keskeisin syy, vaikka kehitys kymmenen vuotta sitten olikin paljon nopeampaa kuin nykyisin. Alkuvuosien aika nopeatkin vaihdot johtuivat kaikki käytettävyystekijöistä.
 • Kiinteäpolttovälinen objektiivi vai zoomi? 25.2.2014. Omalta kohdaltani vastaus on selvä: keikalla useimmiten zoomi, muuten kuvatessa melkein aina kiinteä polttoväli.
 • Olen nähnyt valokuvauksen tulevaisuuden… 19.12.2013. Hankin vihdoin modernin kännykän, jossa on kunnollinen kamera. Sillä saa kirkkaassa valossa oikein hyviä kuvia. Niin hyviä, että amatööreille myytävien erillisten kompaktikameroiden päivät taitaa olla luetut.
 • Museokameran kanssa matkalla, 21.10.2013. Matkakamerana Tukholmassa mukanani oli vuosia vanha Canonin Ixus-pokkari (Digital Ixus 80IS). Olen kuvannut pokkareilla hyvin vähän, ja Ixuksen käyttäminen oli turhauttavaa.
 • Meduusan valaisu, 3.9.2013. Yksi valokuvaajan ammatin varjopuolia on, että en osaa enää katsoa elokuvia tarkkailematta kaiken aikaa, miten kuvat on rakennettu ja ennen kaikkea valaistu.
 • Photoshop-torpparit tulevat, 23.5.2013. Adobe on ilmoittanut lopettavansa pysyvien lisenssien myynnin Photoshoppiin ja muihin ammattilaisten käyttämiin ohjelmiin. Jatkossa niitä voi vain vuokrata, ja jos vuokra jää maksamatta, ohjelmat lakkaavat toimimasta.
 • Juoksutapahtumissa kuvaamisesta I, 13.5.2013. Olin taas parin vuoden tauon jälkeen kuvaamassa Helsinki City Runia. Tarkoitus oli ottaa kuvia, joita voi käyttää myöhemmin juoksuaiheisten juttujen kuvittamiseen.

Valokuvaviestinnän Instituutti VaVi, blogi.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, How to sell photos online, in print and in ways you never dreamed of. Jeff Clow. Useimmin myyty stokkikuva on omasta vaimosta riippukeinussa, taustalla pari risteilyalusta. Yli 1.500 kertaa ostettu.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Open Mike: Truisms Can Be Untrue. Paras kamera on sellainen, joka on aina mukana. Itsestäänselvyys, truismi. Mutta onko oikeasti näin.

Earthboundlight.com, Ten Common Digital Darkroom Mistakes, 16.3.2014. Digipimiön kymmenen yleistä virhettä.

Lensrentals.com, blog, The Heights and Depths of Nadar: TL;DR Version. Historiaa. Pitkä artikkeli.

Photographyblog.com, A Beginner’s Guide to Photographing Children. Artikkeli.

ePhotozine.com, Low Key Flower Photography Tips.

Kamera & Bild, Test: Pentax K-3 – Nu är det på riktigt. Uusin lippulaivamalli on vakavasti harkittava vaihtoehto niille, jotka eivät etsi täyskennoista.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Hopeinen Omena.

HS, Toisen maailmansodan kuuluisan suutelukuvan laivastosotilas kuoli, 15.3.2014. Suutelukuvan otti Life-lehden valokuvaaja Alfred Eisenstaedt 14. elokuuta 1945. ...Kun Eisenstaedt oli ottanut suutelukuvan, hän ei tullut hankkineeksi kuvaamiensa henkilöiden nimiä. Vuosikymmenien mittaan esiin on astunut lukuisia miehiä ja naisia, jotka ovat väittäneet olleensa pääosassa kuvassa.

Suomen Kuvalehti, Lapset ja sisällissota – Kuvia vuodelta 1918. Lapsi sisällissodassa on ollut puhumaton, käsittelemätön aihe. Historialliseen hiljaisuuteen on tietokirjailija Tuulikki Pekkalaisen mielestä vaikuttanut sekin, ”ettei käytössä ole ollut riittävästi tietoa”. Nyt on. Pekkalainen teki yksityiskohtaisen tarkan selvityksen sotaan sotketuista 0–15-vuotiaista. Kaatuneita, surmattuja, kadonneita ja muulla tavoin kuolleita lapsia oli 301.

Puhelinvertailu.com, Phone Arena: Tässä helmikuun parhaat uudet Android-, Windows Phone- ja iOS-sovellukset. Yhteensä sovelluksia on kerätty peräti 52 kappaletta ja toimituksen suosikki oli Androidille julkaistu Muzei Live Wallpaper, joka tarjoaa uuden näkemyksen mobiililaitteen taustakuviin esittämällä kuvia mm. Instagramista, Flickristä ja 500px-sivustolta. Myös Google Now Launcher ansaitsi kunniamaininnan.

Photo.net, foorumi.

Flicrk: The Nokia Lumia 1020 photos Pool.

Life.com, The Day Albert Einstein Died: A Photographer’s Story. Albert Einstein kuoli huhtikuussa 1955 sydänkohtaukseen. Vain yksi kuva julkaistiin aikanaan Life-lehdessä. Kuvassa on Einsteinin työhuone muutamia tunteja kuoleman jälkeen. Kuolema, ruumiinavaus, krematointi ja hautajaiset tapahtuivat samana päivänä. Einsteinin pojan pyynnöstä Lifen valokuvaajan ottamia kuvia ei julkaistu. Kukaan toinen kuvaaja ei ottanut kuvia hautajaisista. Nyt esillä on kymmenen kuvaa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, A layman’s guide to LED light panels. Mihinkä näitä voi käyttää.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, How I Got That Shot: Recreating Afternoon Light. Picnic takapihalla.

Dpreview.com, Behind the scenes: Garry Winogrand at work. Video, kesto 7:13. 1960-luvulla katukuvaus ei ollut jokapäiväistä. Winograndilla ei kuitenkaan ollut mitääne estoja.

Diyphotography.net, Why Urban Exploring Can Never Be A Mass Photography Thing.

IR, Does an NEX by another name still shoot as sweet? First Shots with the Sony A5000. Pikkuveli on saapunut.

ePhotozine.com, Get onOne Perfect Effects 8 For FREE. Valokuviin efektejä. Ilmaiseksi ($99).

Fotosidan.se, Test av proffskameran Nikon D4s. Kuoren alla on paljon muuttunut. Ammattilaismalli.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Taiteen edistämiskeskus, Uusimmat julkaisut. Ensimmäisenä Kaija Rensujeff, Taiteilijan asema 2010 – Taiteilijakunnan rakenne, työ ja tulonmuodostus. Pdf, kokoa 213 sivua. Tutkimuksessa käsitellään laajasti ammattitaitelijan asemaa. Vertailut vuosien 2000 ja 2010 välillä. Valokuvataiteilijat on oma ryhmänsä, tähän kuuluvat Valokuvataiteiljoiden liiton jäsenet. Poimintoja:

 • Valokuvataiteilijoita vuonna 2000, 224 kpl. Vuonna 2010, 358 kpl.
 • Ulkomailla asuvia 6%, Helsingissä asuvia 62%
 • Taidealan ammattillisen koulutuksen oli suorittanut 89%, taiteen tohtoreita oli 4%, muun alan väitelleitä 4%, yli 10%:lla oli pedagogisen alan opintoja.
 • Työsuhteessa toimi 8%, vapaana taiteilijana 65%, yrittäjänä 35%, Freenä 14%, muussa tilanteessa 30% (eläkeläiset, työttömät, opiskelijat jne.), ei toiminut taiteilija-ammatissa 3%. Työttömyysjaksoja oli ollut 10%:lla.
 • Veronalaiset tulot vuonna 2010: 53% alle 20.000 euroa, 35% alle 20.000 euroa - 39.999 euroa, 13% yli 40.000 euroa. Eniten eri taiteilijaryhmistä sai apurahoja valokuvataitelijat, osuus ryhmän sisällä 78%, apurahan keskiarvo oli 13.182 euroa. Valtion apurahan osuus oli 55%. Valokuvataiteilijoiden veronalaisten tulojen keskivarvo vuonna 2010 oli 24.945 euroa, apurahat 13.358 euroa, konstruoitu kokonaistulo 34.242 euroa.

Tuomo Björksten, Havaintovihko, Varmuuskopiointi siirtyy pilveen, ulkoiset kovalevyt käyvät turhiksi. Ensimmäisenä Kaija Rensujeff, Varmuuskopiointi siirtyy pilveen, ulkoiset kovalevyt käyvät turhiksi, 14.3.2014. Ulkoiset kovalevyt ovat käymässä varmuuskopiovälineinä turhiksi vempeleiksi. Jatkossa kaiken koneelle tallennetun sisällön voi halutessaan varmuuskopioida pilveen, jolloin aineisto on saatavilla kaikkialla eikä käyttäjän tarvitse miettiä useiden erillisten varmuuskopioiden tekemistä. Varmuuskopion voi tehdä vaikkapa reissussa.

Taskumuro.com, Nokian Refocus-sovellus saatavilla nyt kaikille Lumia-malleille. Nokian Refocus-sovellus saatavilla nyt kaikille Lumia-malleille. Nokia julkaisi Refocus-kamerasovelluksen alunperin vain PureView-malleille, mutta nyt se on tullut saataville kaikkiin WP8-käyttöjärjestelmällä varustettuihin Lumia-malleihin. Refocus vaatii toimiakseen uusimman Lumia Black -ohjelmistopäivityksen. Ilmainen.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, In Flight – 36 Images of Identified Flying Objects.

Photo.net, 30 Photos of Spring.

The Luminous Landscape, What Matters? Why the Camera Industry is in The Dumper And What Can be Done About It. Mitä yhtäkkiä tapahtui kamera-alalle?

Thephotoargus.com, The Histogram and the Advantage of High Bit Files.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

 • New cameras: the 9 TRUE benefits of upgrading to a better model. Enää ei välttämättä uusissa malleissa megapikselit kasva. Mutta muut ominaisuudet parantuvat.
 • Fuji X-T1 review. Tammikuussa 2014 julkistettu. Retroa, peilitön järjestelmädigi, Fujin X-sarjaa. 16 megapikselin kroppikenno. EVF uusi, 2.360.000 pistettä. Nopea automaattitarkennus. Runko 1.200 euroa. Runko + uusi XF18-55 F2,8-4 -objektiivi 1.600 euro.

The Online Photography, Is This the 1890s? Eastmanin Kodak ja filmien kehittäminen teollisesti aikaansai kamerakuumeen, jota kesti 1900-luvun alkuun.

IR.

Dpreview.com, Engineering a Dream: Benjamin Von Wong profile, part 2.

Popular Photography, Bing Gets "Image Match" To Show You More Of The Same Photo. Onkos niitä muitakin hakukoneita kuin Google...

The-digital-picture.com, Canon Updates DPP, EOS Utility and Picture Style Editor with EOS T5 Support.

Photographyblog.com, Sigma 120-300mm F2.8 DG OS HSM S Review. Täyskennoiselle, kiinteä F2.8. Kuvanvakaaja. Paino 3.39 kg, pituus 29 cm. Roisketiivistetty. Suodinkierre 105mm. Metallinen massiivinen vastavalosuoja, pehmeä kuljetuspussi. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 3.000 euroa.

Kamera & Bild, Krönika: MacArnald. Kolumni, aiheena free-valokuvaajan arki.

Kamera & Bild, Fota i 360 grader med nytt svenskt system. Rauta + softa samassa paketissa. Hinta 15.000 kruunua, 1.690 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen kirjataiteen komitea, Vuoden kaunein kirja. Lasse J. Laine Suomen luonto. Lasse J. Laineen kirjoittama kirja on aiemminkin palkittu kauneudesta. Suomen kirjataiteen komitea valitsi Lasse J. Laineen teoksen Suomalainen lintuopas Vuoden kauneimmaksi kirjaksi vuonna 1996. Suomen kirjataiteen komitea valitsee vuosittain Vuoden kauneimmat kirjat, yhteensä 25 kirjaa. Komitealle lähetettiin arvioitavaksi 194 kirjaa. Luontokirjasta vuoden kaunein kirja, 13.3.2014.

Yle Uutiset, Vanhoista Turun valokuvista syntyi pikavauhtia sosiaalisen median hitti. Marraskuussa Facebookiin perustettu Postikorttien Turku -sivu on kerännyt jo yli 7 000 keskustelijaa. Sivuston vanhimmat valokuvat muistot ovat 1800-luvun puolivälistä. Mukana on Suomen ensimmäinen valokuva, joka on otettu Nobelin talosta Uudenmaankadulta vuonna 1847.

Taneli Kulo toivoo, että sivustolle ladattavat kuvat on kuvattu ennen vuotta 1950. Syynä on tekijänoikeudelliset seikat.

- Silloin voi olla varma siitä, että kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Silloin ei tule näitä tekijänoikeusjuttuja. Tietysti omia ja itse otettuja kuvia voi laittaa sivuille uudempiakin.

Facebook, Porttikorttien Turku (vaatii FB-tunnukset)

Taskumuro.com, Windows Phone 8.1:n kamerasovellus esittelyssä videolla. Windows Phone 8.1:n julkistus lähestyy, sillä Microsoftin odotetaan esittelevän sen maailmalle huhtikuun alussa Build-kehittäjätapahtumassa.

Fin.afterdawn.com, Google leikkasi tyhjät pois pilvitallennushinnoista - teratavu kympillä kuussa. Google Drive on jo pitkään tarjonnut 15 GB ilmaista tilaa, ja tähän ei ole kajottu. Sen sijaan maksullisia lisätiloja saa nyt selvästi entistä edullisemmin. Esimerkiksi 100 GB lisätilan sai aiemmin hintaan 4,99 dollaria, nyt hintaa on pudotettu 1,99 dollariin.

Turun Sanomat, Koti, Mobiili on sisustajalle apu, ei ratkaisu. (Jutussa mainitaan joitakin sisustajan käyttöön sopivia mobiilisovelluksia, ei linkkejä eikä sen tarkempaa selostusta toiminnasta. ColorSmart, Color Capture, Sweet Home 3D, Photomeasures, Houzz, Sun Seeker, Vatupassi kännykässä).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Imperial Pomp’: Gargantuan Architecture Scattered Across Russia and Former Soviet Republics. Mitä, onko julkisivulautakunta hyväksynyt nämä rakennukset...

Thephotoargus.com, 30 Vibrant Lens Flare Images to Get Ready for Spring.

Nikonilta uutta.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Lamb Photography. Lampaita kuvaamaan.

The New York Times, Lens, Questions About News Photographers in Syria Arise After Freelancer’s Death.

Chicago Tribune, 9 Reasons to Steal Pictures on the Web...All of Them Bogus.

The Online Photographer, Your Favorite Digital Camera. Mikä on kaikkien aikojen digikamerasuosikkisi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Nikon D5200 vs D7100: 14 key differences you need to know. Vähän yli vuosi sitten julkistetut mallit. Molemmissa 24 megapikseliä, molemmat kroppikennoisia, molemmat suunnattu edistyneille harrastajille.

The Online Photographer, Calumet Photo Closes In the U.S. 12 liikettä USA:ssa, ei vaikuttane Euroopaan 20 liikkeeseen.

Photographyblog.com, PortraitPro 12. PortraitPro: €29.95. PortraitPro Studio: €49.95. PortraitPro Studio Max: €99.95.

Kamera & Bild, Niclas Hammarström: "Jag vill ju tro att vi kan förändra". Året Bild, kolme luokkavoittoa. Video, kesto 6.14. Syyria.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, blogi, Pekka Pekkala: Miten digi syö duunit: Koko Suomen kymppikuvien tekemiseen riittää neljä ihmistä. Vielä reilu kymmenen vuotta sitten Eirikuvalla oli 500 työntekijää. Ifi puolestaan kehitti viisi miljoonaa filmirullaa vuodessa, yhden jokaista suomalaista kohti. ...Nyt Ifolor on paitsi Suomen suurin digipaino myös aktiivinen softankehittäjä. Yhtiö on luonut itse tietokoneohjelmat, joilla asiakkaat lataavat kuvat nettipalveluun ja tekevät niistä kaikkea mukeista kiitoskortteihin. Vanhasta Ifistä on jäljellä oikeastaan vain yksi osa: valokuvien tai valmiiden tuotteiden lähetys kotiin. Tuotanto on niin automatisoitu, että esimerkiksi kymppikuvien tekoon ja postitukseen tarvitaan kerrallaan neljä ihmistä.

Uusi suomalainen blogi, in English, Second Hand Photo. Poimintoja:

 • Manually loading film into a 35 mm camera, 27.2.2014. Kuvat + kuvatekstit. Kamerana Pentax Spotmatic II.
 • Nikon Coolpix S31, 20.2.2014. Vedenpitävä kompaktikamera. Hinta n. 100 euroa. Muutama esimerkkikuva.
 • Canon 50mm f/1.8 II, 20.2.2014. Klassikko vuodelta 1991, edelleen hyvä valinta ensimmäiseksi objektiiviksi.
 • Canon EOS 300, 17.2.2014. Valmituksessa 1999 - 2002. Filmiä käyttävä järjestelmäkamera. Kevyt, paino 313 g. Etsin 90%, ei diopterisäätöä. Filmin lataaminen on tehty helpoksi. Käytettynä hintaluokka on parikymmentä euroa.
 • Camera of the Month: Voigtländer Vito automatic I, 17.2.2014. 1960-luvun alkupuolelta. Kiinteä 50/2.8, kolme suljinnopeutta, aukon säädöt. Kompaktikamera, jolla on kokoa. Etsin muovia.

Mpc.fi, Kuluttaja-lehti: Nyt jopa järjestelmäkamerat häviävät kännyköille kuvanlaadussa. Testin parhaaksi kamerapuhelimeksi nousi Samsung Galaxy S4 Zoom. Myös iPhone 5s:llä sai laadukkaampia kuvia kuin monella kameralla. Testeissä puhelimia huonommiksi jäi myös jopa kuusi järjestelmäkameraa (osa minijärkkäreitä). Testi julkaistaan verkossa 28. maaliskuuta.

Paperilehdessä oli testistä vasta yksi sivu.

 • Samsung Galazy S4 Zoom, testin paras zoom-kännykkäkamera. 407 euroa. Laukaisuviive (etäisyys 1 m) 0,4 s. Kuvanlaatu 4.0. Kokonaisarvosana 3,6.
 • Apple iPhone 5S, testin paras kännykkäkamera. 689 euroa. Laukaisuviive (etäisyys 1 m) 0,4 s. Kuvanlaatu 3,6. Kokonaisarvosana 3,3.
 • Samsung NX2000 kit + 20-50mm. 539 euroa. Laukaisuviive (etäisyys 1 m) 0,5 s. Kuvanlaatu 2,7. Kokonaisarvosana 3,2.
 • Olympus Stylus VH-520, testin huonoin kompaktikamera. 149 euroa. Laukaisuviive (etäisyys 1 m) 0,7 s. Kuvanlaatu 2,9. Kokonaisarvosana 2,6.

Valokuvatorstai, 318. haaste haasteena "ympäristö".

Mtv Uutiset, Instagram-taidetta vai roskaa? Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä on esillä kansainvälisen With a note -taideprojektin näyttely, jossa on esillä älypuhelimella otettuja Instagram-kuvia. Hankkeessa on mukana eri maista 12 kuvaajaa, joista kaksi on suomalaisia. Osa on valokuvauksen harrastajia, osa ammattilaisia.

Suomen Adobe, ASK A PRO Web-seminaarit, 17. - 21.3. Seminaarit ovat englanninkielisiä ja maksuttomia, ja niiden kesto on noin 30 minuuttia. Näet ne live-lähetyksinä 17. - 21.3. tai myöhemmin On Demand -palveluna. Seminaarien aikana voit tehdä kysymyksiä asiantuntijoillemme Twitterissä. 16 ilmaista Creative Cloud -ohjelmistoihin liittyvää koulutusta.

Taskumuro, Pikatestissä Nokia Lumia 1320. Lumia 1320 on varustettu kalliimman 1520:n tapaan kuuden tuuman LCD IPS -näytöllä, mutta sen hintaluokka on noin 300 euron hintaisena yli puolet halvempi. Ja se varsinainen testi. Viiden megapikselin kenno, 28mm, f/2.4. Sovelluskaupasta voi ladata Nokia Camera -sovelluksen, jossa manuaalisäädöt.

Photo.net, foorumi.

EU:n rahoituksella, EuropeanaPhotography Project. 13 EU-maata mukana, Pohjoismaista Tanska. 100 vuotta valokuvaa, vuodesta 1839 toisen maailmansodan alkuun. Yli 220.000 valokuvaa (määrä kasvaa koko ajan). Tavoitteena on saattaa verkkoon 430.000 valokuvaa.

Thephotoargus.com, 30 Dramatic Examples of Storm Photography You Must See.

Digitalcameraworld.com, How to photograph light trails of cars: a simple guide to taking pictures of traffic.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Create Aerial Perspective In Your Photographs.

The Luminous Landscape, Alain Briot, How Fine Art Photographs are Sold. Briotin neljäs julkaistu kirja.

IR.

Popular Photography, Dream Photography Assignment: Annie Leibovitz Shoots the Game of Thrones Cast for Vanity Fair.

Dpreview.com, Nikon D610 Review. Julkistus lokakuu 2013. Sama kuin D600, uutta suljinmekanismi (parantunut sarjakuvaus), mahdollisuus valita hiljainen sarjakuvaus. Valkotasapainoa parannettu. Wi-Fi, GPS ja kääntyvä lcd-näyttö puuttuu, mutta kameraominaisuuksia riittää. 24 megapikselin täyskennoinen perinteinen järjestelmäkamera. Kaksi sd-korttipaikkaa. 1080p30 video. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Säänkestävä. Optinen etsin 100%. Paino 850 g. Arvosana 87%. Suomen hinta runko 1.400 euroa (tarjous), perushinta 1.700 euroa.

The-digital-picture.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.03.2014   (linkki)

F5.6-klubi Extra tänään keskiviikkona 19:00 alkaen. Vuoden lehtikuvat ja lehtikuvaajat. Keskustelemassa mm. Anna-Kaisa Rastenberger kilpailun tuomaristosta. Vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Suomen Lehtikuvaajat ry.

Kansallisteatterin Lavaklubi.

Kansainvälinen, avoin valokuvaajahaku Backlight -valokuvatapahtuman näyttelyihin on parhaillaan käynnissä ja päättyy 15. maaliskuuta. Valokuvaprojektit valitsee kansainvälinen jury, jonka jäseniksi on kutsuttu Miha Colner (Photon, Slovenia), Anahita Ghabaian Etehadieh (Silk Road Gallery, Iran), Issa Touma (Aleppo International Photo Festival, Syyria) ja Tuula Alajoki (Backlight, Suomi).

Backlight ´14 valokuvatapahtuma jatkaa teemallisesti festivaalin perinnettä tarkastelemalla yhteiskunnallisia kysymyksiä niin yksilöiden, yhteisöjen kuin yhteiskuntienkin välisissä ja keskinäisissä sosiaalisissa suhteissa.

Digicamera.netin Foorumilta:

Karttalehtinen.fi/helsinki, Helsinki ennen ja nyt. Signe Branderin kuvia Helsingistä vuosilta 1907-1912. Sijoitettu karttaan kuvaparit, ennen ja nyt. Voi tarkistaa helposti, miltä lähikulmat näyttivät vähän yli sata vuotta sitten (muistin virkistämisessä mukana on myös uudempi kuva).

Peter Forsgård, Hajatelmia Kuva & Kamera messuista 2014, 10.3.2014. Tämän vuotiset Kuva & Kamera -messut olivat minusta varsin onnistuneet. Toki siellä olisi voinut olla enemmän laitevalmistajia ja maahantuojia. Isoista kameramerkeistä poissa olivat mm. Nikon ja Olympus. Näiden isojen poissaolo vähentää aina yleistä kiinnostusta. ...Se mikä minusta noista messuista teki onnistuneet oli painotus kuvaan. Valokuvanäyttelyitä oli runsaasti ja minusta ne olivat laadukkaita. Toinen erinomainen asia oli ohjelman runsaus.

Kemppinen, Suomi ilmasta, 11.3.2014. Muistelen kirjoittaneeni pari joutavanpäiväistä sanaa Hannu Vallaksen kirjasta ”Suomi ilmasta” (Tammi, 2007). Ja sitten panin kirjan hyllyyn, josta onneksi otin sen esiin. Tarkoitukseni oli isäni sota-ajan ja muita valokuvia näprätessäni katsoa vertailun vuoksi, millaista luontokuvaa tai maisemakuvaa nyt otetaan pienkoneesta ilmasta. Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että tämä kirja on erittäin hyvä.

Photo.net, foorumi.

The New York Times, Lens, Life and Happiness in Siberia’s Cold. Kuvia ja tekstiä.

Dpreview.com.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

The Online Photographer, The Danger of Revisiting Your Work. Valokuvaan(kin) voi ladata kaikenlaisia merkityksiä (joita ei kuvaa otettaessa edess tullut mieleen). Oikein vai väärin.

Photopreneur, How To Shoot A Million Dollar Selfie. Oscar-tilaisuudessa otettu selfie Twitteri-ennätykseen. Tilastoja selfie-kuvien ottajista.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Popular Photography.

Diyphotography.net.

Lensrentals.com, blog, The Sky is Falling and the Light is Leaking: the A7r Anti-Massacree. 30 sekunnin valotus, ISO 25.000, suoraan aurinkoon tai studiovaloon... Ei kai kukaan tällaisia kuvia ota... Mitä oikeastaan hysterian takana oli/on, missä olosuhteissa valovuotoa on. Jos sitä on, niin miten se voidaan korjata.

Fotosidan.se, Friades för kränkande fotografering - väntrum inget privat utrymme. Ruotsissa haetaan tulkintoja viime kesänä voimaan astuneelle laille.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Pallopanoraamablogi. Viimeisimmät.

Suomen Canon.

Tekniikan Maailma, Olympus DM-901 -audiotallennin tottelee mobiililaitteita wlan-yhteyden kautta. Olympus DM-901 kytkeytyy puhelimeen tai taulutiekoneeseen wlan-yhteyden avulla. Korkealuokkaisen äänitallennuksen hallinta älylaitteen avulla parantaa tuottavuutta ja mahdollistaa uudenlaisia työnkulkuja. Olympus DM-901 sisältää 5,1 cm:n (2,0”) värinäytön, johon saa kaikki olennaiset tallennustiedot sekä kuvakkeisiin perustuvat valikot. Ääni tallennetaan joko mp3-pakattuna tai täysin pakkaamattomana pcm-muodossa. Mikrofonit ovat valmistajan mukaan korkealuokkaisia. Olympus DM-901 tulee kauppoihin huhtikuussa alle 260 euron hintaan.

(kertaus eiliseltä) Digicamera.netin Foorumilta, sarjasta Karseita lehtikuvia, osa 2. (Nyt on kyllä Ilta-Sanomien nettisivuille löytynyt sellainen kuva, ettei mitään rajaa... Pakko hieraista silmiään, että voiko tämä olla totta. V: kyllä voi...).

Ilta-Sanomat, Minä ja eläinystäväni -kilpailu huipentuu - äänestä voittaja. Ns. kilpailu (jolla IS hankki ilmaista sisältöä sivuilleen). Ns. äänestys, 15 "parasta" kuvaa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Reuters, Photographers' Blog, City Slickers. Canary Wharf.

Popular Photography, Photo Challenge Finalists: Star Photography.

Digitalcameraworld.com, 4 common problems with dynamic range (and what you can do about it). Histogrammit, tavallisimmat ongelmat. Maisemakuvaus. Potretit (kasvot varjossa). Auringonvaloa ja varjoa (paljon konrastia). Aamu ja ilta (äärimmäiset kontrastit).

Diyphotography.net.

Digital Photography School, Using a Photography Project to Spark your Creativity.

The Online Photographer, Fuji's New Short Telephoto Lens. Näitä käytetään potrettien kuvaamiseen. Aikaisempaan verrattuna kehitys on kehittynyt paradoksaalisesti huonompaan suuntaan, rakenne on monimutkaistunut ja piirtojälki on tullut teräväksi. Potrettikuvauksessa tämä ei välttämättä ole hyvä asia. Onneksi sentään nopeat objektiivit täydellä aukolla piirtävät pehmeämpää jälkeä. Fujifilm XF 56mm f/1.2 on tulossa. 405g, $1.000.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Kamera & Bild, Årets Bild. Videoita.

Kamera & Bild, Sony lovar bättre bildkvalitet i A7 och A7R. Firmware-päivitys tulossa 19.3.2014.

Fotosidan.se, Nya 27-tummare från Eizo med led-ljus. Virrankulutus 40% vähemmän, kestävät kauemmin. Ei vielä hintoja.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Youtube kanavat. (Sana on melkein vapaa). ...Blunty, Matt Granger ja PhotoNews and reviews(2 kanavaa), Philip Bloom, TheCameraStoreTV, Trey Ratcliff, dave dugdale. Bloom ja dugdale enemmän video puolta, bluntyllä valokuvaus ja peli yms. juttuja jotka itse skippaan..
 • Yongnuo YN-622N ja YN-622N-TX -kokemuksia? (Digikuvaus). Hyvin alustava ja pikainen YN-622N-testi tehty ja hyvin tuntui toimivan "langattomana TTL-jatkojohtona". Ei vaatinut käyttöohjeeseen perehtymistä tai muutakaan, vaikka ominaisuuksia tuossa pikku laatikossa on kyllä vaikka kuinka jos sitä manuaalia vilkaisee. Nyt vaan tarttis saada vielä se TX-versio verkkiksestä.
 • Canon 70-200/2.8 IS II downgreidaus, mihin? (Optiikka).
 • SONY NEX-7 asetukset (Järjestelmädigit).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Viikko pohjosessa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hiihtoloma viikko vierähti ylläksen maisemissa. Yhtenä päivänä tuli käytyä norjan puolella kilpisjärven kautta skibotnissa.

Timon poikkitiedepalsta.

 • Herra Hakkarainen, 9.3.2014. Kävin Kuva&Kamera -messuilla. Lähinnä siksi, että joitakin tuttujani esiintyi siellä ja muutenkin siellä tapaa sellaisia tuttuja, joihin tuppaa olemaan kontaktissa vain somen välityksellä. Ei se oikein naamasta naamaan näkemistä korvaa, ei edes naamakirjassa.
 • Kuva syntyy aivoissa, ei silmissä, 9.3.2014. Kuva&Kamera messuilla törmäsin mielenkiintoiseen optiseen illuusioon, josta lupasin kirjoittaa myöhemmin. Teenkin sen aiemmin. Harri Hietala esitteli stereokuvia. Ihmettelin suuresti, miksi kuvat lasien lävitse katsottuna näyttivät liikkuvan katsojan mukana. Ilman laseja katsottaessa tätä ilmiötä ei ole.

Digicamera.netin Foorumilta, sarjasta Karseita lehtikuvia, osa 2. (Nyt on kyllä Ilta-Sanomien nettisivuille löytynyt sellainen kuva, ettei mitään rajaa... Pakko hieraista silmiään, että voiko tämä olla totta. V: kyllä voi...).

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Klassiset kamerat 2014 Balderilla - tapahtuma la 22.3. 2014. Legendaarinen vanhojen kameroiden ja tarvikkeiden osto ja myyntitapahtuma. Pöytävuokra 20€.

Kotek.fi, Suomen viime vuoden 2013 myyntitilastot. Vertailut edelliseen vuoteen (v. 2012). KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi. MILC = Mirrorless Interchangeable Lens Camera, peilitön järjestelmäkamera. SLR = Single Lens Reflex, "yksisilmäinen peiliheijastuskamera", perinteinen järjestelmäkamera.

 • kompaktikameroita myytiin 24,441 miljoonalla eurolla, vähennystä -34%
 • kompaktikameroita myytiin 143 669 kpl, vähennystä -42%
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 170 euroa, kasvua 13,9%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 8,370 miljoonalla eurolla, kasvua 21,7%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 21 264 kpl, kasvua 32,3%
 • MILC järjestelmäkameroiden keskihinta oli 394 euroa, vähennystä -8%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 37,923 miljoonalla eurolla, vähennystä -36,9%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 71 394 kpl, vähennystä - 32,3%
 • SLR järjestelmäkameroiden keskihinta oli 531 euroa, vähennystä -6,7%
 • videokameroita myytiin 6,242 miljoonalla eurolla, vähennystä -29,4%
 • videokameroita myytiin 15 435 kpl, vähennystä -38,2%
 • videokameroiden keskihinta oli 404 euroa, kasvua 14,1%
 • tulostimia myytiin 5,039 miljoonalla eurolla, kasvua 2,1%
 • tulostimia myytiin 43 701 kpl, kasvua 0,2%
 • tulostimien keskihinta oli 115 euroa, kasvua 1,9%
 • monitoimitulostimia myytiin 18,936 miljoonalla eurolla, vähennystä -7,8%
 • monitoimitulostimia myytiin 189 062 kpl, vähennystä -14,9%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 100 euroa, kasvua 8,4%

Mattimattila.fi, Melkein kaikki kuvasta, 9.9.2014. Suuntasin kulkuni pian kameroiden pariin toiseen halliin, jossa tosin meno oli jo huomattavasti rauhallisempaa kuin urheilullisessa isossa messuhallissa.

Iltalehti.fi, Ukraina Iltalehden silmin: 15 valokuvaa keskeltä kriisiä. Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen on seurannut kuluneen viikon ajan Ukrainan kriisiä Krimillä ja Kiovassa.

Mobiili.fi, Arvostelussa Lumia 1320 – tämä jätti-Nokia on kilpailijoita vailla. Lumia 1320:n erikoisuus on sen hinta, joka on heti alusta alkaen ollut jo alle 300 euron. Näytön koko kuusi tuumaa, tarkkuus 1280×720 pikseliä. Viiden megapikselin takakamera, 1/4 tuuman kenno, f/2,4-aukko, LED-kuvausvalo 1080p Full HD -videokuvaus. Paino 220 grammaa. ...Veikkaisin, että kovin monille näytön tarkkuus ei nouse suureksi kynnyskysymykseksi Lumia 1320:n osalta. ...Kenties paras osa Lumia 1320:n kamera- ja kuvauskokemusta onkin ohjelmisto. Lumia 1320:sta löytyy sama Nokia Camera -ohjelmisto kuin Nokian superkamerapuhelimistakin. ...Jos hakusessa ovat pitkät toiminta-ajat nykyaikaiselta älypuhelimelta, on Lumia 1320 yksi parhaita vaihtoehtoja, mitä tarjolla on. ...Voidaankin sanoa, että Lumia 1320:tä ei kannata ostaa puhelimeksi – se ostetaan sen sijaan ensisijaisesti muuhun käyttöön.

Tekniikan Maailma, Vesitiivis taskukamera sietää 14 metrin sukelluksen. Ricoh WG-4 ja WG-4 GPS ovat saman kameran eri versiota, joista toinen sisältää gps-paikannuksen. Paikkatiedon lisäksi WG-4 GPS näyttää myös paineen, korkeuden ja syvyyden. Ricoh WG-4, WG-4 GPS ja WG-20 maksavat 380, 330 ja 230 euroa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com, 10 camera techniques to master in 2014: how to control the saturation of colours.

Diyphotography.net, Easy Infinite Blackdrop. Muutama video. Tausta mustaksi.

Digital Photography School.

Lensrentals.com, A 24-105 Comparison. Sigma 24-105 f/4 OS vs. Canon 24-105mm f/4 IS. Sigma 82mm, 885 g, 900 euroa. Canon 77mm, 1.000 euroa. Sekä Sigmasta että Canonista oli testissä kummastakin neljä yksilöä. Löytyikö eroja.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, Ten Common Outdoor Photography Mistakes, 9.3.2014. Lista sopii kaikkeen kuvaukseen.

Luminous Landscape, Phase One CEO Henrik Håkonsson Talks About The Future. Osake-enemmistö vaihtoi omistajaa.

Photoventure.com, Canon EOS 7D vs 70D: 16 things you need to know.

Fotosidan.se, Med Nikon D4s i skidbacken. Verrokkilaitteena Canon EOS-1D X.

 

09.03.2014   (linkki)

Kuva&Kamera 2014, Helsingin Messukeskus. Tänään sunnuntaina avoinna klo 10 -17. Liput 16 euroa. Samaan aikaan samalla lipulla GoExpo2014: Fillari, Kunto, Golf, Retki, Kalastus, Metsästys, Ball Sports, GoExpo. Lisäksi Helsinki Horse Fair lauantaina ja sunnuntaina. Messuopas-lehti netissä.

Kuva&Kamera 2014, ohjelma. Kolme ohjelmatilaa (lava, tietoiskulava, Docenon lava. Lisäksi näytteilleasettajien osastoilla ohjelmaa ynnä valokuvanäyttelyt.

Linkkejä:

 • YouTube, Kuva ja Kamera 2014, video, kesto 16:32. Matti Sulanto kiertää standeilla reppu selässä ja kyselee. Aki Joensuu kuvaa. Aika kattava paketti.
 • YouTube, Samin ja Peeron show messuilla, kesto 18:43. Vuoden Muotokuvaaja 2014 Sami Reivinen ja 2. sijoittunut Peero Lakanen kertovat tarinoita voittokuvien takana.
 • Remonen.fi, Kuva & Kamera & Hevoset & SeTääJaToi… ...Jostain syystä tämä valokuvaushomma on jakaantunut kahden eri näyttelyn välille: alkuvuodesta on tämä Kuva&Kamera ja loppuvuodesta sitten DigiExpo. Ja näytteilleasettajat sitten preferoivat vain toista. Esimerkiksi Rajala, Olympus ja Nikon näköjään keskittyivät DigiExpoon ja sitten Kuva&Kamerassa oli Canon. Ilmeisesti messukeskus on liian pieni paikka Canonille ja Nikonille oll yhtäaikaa paikalla. Sen sijaan Foka, Color-Kolmio ja Sony ovat kiltisti osallistuneet molempiin. Rajalan poissaollessa tapahtumassa oli yhden ison jälleenmyyjän mentävä aukko, kun TopShot:kin on pannut kivijalkatoiminnassa lapun luukulle. Sitä paikkasi jonkun verran Kameratori ja JAS Tekniikka....
 • Jouko Keski-Säntti, Messupalkinto: Fotofinlandia. ....Fotofinlandia-finalistit ja voittajan valinnut Stefan Lindfors. Kaikki eivät meinanneet mahtua lavalle yhdellä kertaa. Huomaa kuva-alan ammattilaisista koostuneen yleisön tallennusvälineet. Jos olisin kameranvalmistaja, olisin hyvin, hyvin huolissani....
 • Lentoposti.fi, Kamerakopterit valtasivat Kuva&Kamera -messut, 7.3.2014. GoExpo aukesi perjantaina Helsingin messukeskuksessa. Samassa yhteydessä järjestetään Kuva&Kamera -messut. Jotkut perinteiset alan yritykset olivat sieltä poissa mutta selkeä trendi tänä vuonna on kauko-ohjattavien moniroottoristen kamerakopterien esiinmarssi. Niitä esittelee peräti puolisenkymmentä osastoa.
 • Tekniikan Maailma, Kuva&Kamera-messuille viikonloppuna, 8.3.2014.
 • Taide.aalto.fi, Perttu Saksalle Fotofinlandia 2014 –palkinto, 7.3.2014.
 • Mikko Lagerstedt, Exhibition Preset Sale through 7th to 10th March!

Digicamera.netin Foorumilta:

Tietokone.fi, Google+ Auto Backup, 13.1.2014. Kuvat turvaan Googlen pilveen automaattisesti. Valokuvien varmuuskopiointi on hyvin tärkeää. Googlen uusi ohjelma kopioi kuvat tietokoneesta ja kamerasta tai muistitikulta Googlen pilvipalveluun automaattisesti ja huomaamatta. Google+ Auto Backup toimitetaan Picasa-ohjelman rinnalla, mutta se ei ole mitenkään liitoksissa Picasa-palveluun.

Mobiili.fi, Tuleva Oppo Find 7 -huippuälypuhelin uusissa kuvissa – tulossa Full HD ja QHD -mallit, mukana 50 megapikselin kamera. Find 7:n virallinen julkistus on luvassa 19. maaliskuuta, mutta tietoja tulevasta puhelimesta Oppolta itseltään ja muilta tahoilta näyttää valuvan jo tasaisella tahdilla julki.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Benjamin Von Wong profile, part 1: Engineering a Dream.

IR, A Camera For Everyone? The Canon Rebel T3i - still selling Big Time after all these years. Euroopassa Canon EOS 600D. Julkistettu helmikuussa 2011. 18 megapikseliä, kroppikenno.

Pdnonline.com, Camera Review: Leica X Vario. $2.850, puolet Leica M:n hinnasta. 16 megapikseliä, kroppikenno, erityisen sopiva katukuvaukseen. Kompaktidigi. F/3.5 ... F/6.4. Kuvat kuitenkin erinomaisen teräviä, vähässä valossa voi kuvata ISO 3200:een asti. Värit luonnollisia. Ja nopeakin. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 920.000 pistettä. Pieni sisäinen salama. Full 1080p video.

Årets Bild 2014.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.03.2014   (linkki)

Kuva&Kamera 2014, Helsingin Messukeskus.

Kuva&Kamera2013-messut Kuva&Kamera2014-messut Kuva&Kamera2014-messut 9 kuvaa

Lauantaina 10 - 18, sunnuntaina 10 -17. Liput 16 euroa. Samaan aikaan samalla lipulla GoExpo2014: Fillari, Kunto, Golf, Retki, Kalastus, Metsästys, Ball Sports, GoExpo. Lisäksi Helsinki Horse Fair lauantaina ja sunnuntaina. Messuopas-lehti netissä.

Kuva&Kamera 2014, ohjelma. Kolme ohjelmatilaa (lava, tietoiskulava, Docenon lava. Lisäksi näytteilleasettajien osastoilla ohjelmaa ynnä valokuvanäyttelyt.

perjantailta muutama kuva: (tulee vähän myöhemmin...).

Fotofinlandia.fi, 2014, finalistit. Fotofinlandia 2014 -asiantuntijaraati valitsi loppukilpailuun kahdenkymmenen suomalaisen kuvaajan kokonaisuudet. 200 valokuvaa esillä netissä.

Fotofinlandia 2014 -palkinnon voittaja on Perttu Saksa, 7.3.2014. Päätuomari Stefan Lindfors valitsi voittajan, joka sai 20.000 euron pääpalkinnon. Perttu Saksan Echo-sarjan kuvat esittävät siirtomaa-ajan luonnontieteellisistä kokoelmista eri puolilta Eurooppaa löytyneitä apinoita. Perttu Saksa on helsinkiläinen valokuvaaja ja kuvataiteilija (s.1977). Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Helsingin Kuvataideakatemiasta ja suorittaa taiteen tohtorin opintoja Aalto-yliopistossa.

Yleisö valitsi suosikikseen internet-äänestyksessä Niklas Meltion kokonaisuuden, joka kuvaa Syyrian kansannousua Aleppossa.

Avoimeen Fotofinlandia 2014 -kilpailuun osallistui 430 kuvaajaa yhteensä 3514 kuvalla. 3–12 kuvan kokonaisuuksien aihe ja toteutustapa olivat vapaat. Kilpailun pääpalkinto rahoitetaan Kopiosto ry:n valokopiointikorvauksista kerätyillä varoilla.

HS, Apinat toivat Perttu Saksalle Fotofinlandian.

Yle Uutiset, Fotofinlandia-palkinto Perttu Saksalle.

Vuodenlehtikuvat.fi. Ensimmäistä kertaa osa kilpailusta avattiin myös lehtikuvaajien yhdistykseen kuulumattomille, näitä sarjoja oli neljä. Jäsenille tarkoitettuja sarjoja oli viisi. Kaikista kilpailuun osallistuvista kuvista valitiin Vuoden lehtikuva 2013. Vuoden uutuussarja oli Vuoden Eduskuntakunta, voittaja valittiin yhdessä Suomen Eduskunnan kanssa. Kilpailuun osallistui satakunta kuvaajaa, kuvia oli yhteensä kaksi tuhatta.

Tuomariston sanoin: "Vaikka kisan nimi on Vuoden lehtikuvat, sen ei ole tarkoitus valita vuoden parhaita lehtikuvia, vaan vuoden parasta kuvajournalismia. Julkaisukanava tai mahdollinen julkaisemattomuus on merkityksetöntä, sisältö ratkaisee."

Vuoden lehtikuva: Heidi Piiroinen. Heidi Piiroisen, 35, ensimmäinen pitkä valokuvaprojekti ”Naapurini” sai alkunsa olosuhteiden pakosta. Päivätyössään Helsingin Sanomien valokuvaajana Piiroinen oli matkustellut paljon, mutta jäädessään äitiyslomalle vuonna 2009, hän huomasi, että mielenkiintoista kuvattavaa löytyi myös omalta pihalta ja rappukäytävästä.

Vuoden lehtikuvaaja: Meeri Koutaniemi. Järkyttyminen ei hyödytä Vuosi sitten Meeri Koutaniemi matkusti Keniaan. Hän vieraili paikallisessa turvatalossa ja sai idean: hän halusi tehdä kirjan tyttöjen ympärileikkauksesta. Koutaniemi tiedusteli kontakteiltaan, olisiko mitenkään mahdollista päästä kuvaamaan rituaalia. Syksyllä hän sai tietää, että yksi perhe saattaisi suostua hänen läsnäoloonsa.

Vuoden henkilökuva: Juha Metso. Tuomariston kommentti. Pelkistetty, aidon oloinen kuva julkisuuden henkilöstä. Kuva uskottelee, että saamme sen kautta tietää lisää henkilön persoonasta.

Vuoden uutiskuva: Jussi Nukari. Greenpeace-aktivisti Sini Saarela oikeudessa Pietarissa, Venäjällä 19. marraskuuta 2013. Tuomioistuin päättää tiistaina Greenpeace-aktivisti Sini Saarelan tutkintavankeuden jatkamisesta.

Vuoden urheilukuva: Miikka Pirinen. Tuomariston kommentti. Sarjan voittajakuva on yksi harvoista kisaan lähetyistä kuvista, jossa on huumoria. Pelkistetty kuva näyttää mikä on urheilussa tärkeää: ihmiset hassuissa asennoissa.

Vuoden kotimaanreportaasi: Touko Hujanen. Seinäjoen Tangomarkkinat. Sirkka ja Martti Vartiainen tanssivat stadionin parkkipaikalla. Joka vuosi Seinäjoella järjestetään yksi maailman suurimmista tangofestivaaleista. Silloin koko kaupungista tulee tanssiareena. Seinäjoki, 13.7.2013.

Vuoden ulkomaanreportaasi: Meeri Koutaniemi. Tuomariston kommentti. Häiritsevä ja vahva, kiistanalainen, paljon keskustelua herättänyt reportaasi tyttöjen sukupuolielinten silpomisesta. Työ pakottaa tarkastelemaan journalistin roolia. Mitkä ovat lapsen oikeudet mediassa? Kenellä on oikeus päättää, voiko 14-vuotiaiden tyttöjen kuvia käyttää journalismissa? Ymmärtävätkö tytöt mitä kuviin suostuminen merkitsee? Missä kulttuurirelativismi menee liian pitkälle, koska kidutus alkaa? Miten voimme auttaa? Jos tytöt ovat itse suostuneet kuviin ja ymmärtäneet julkaisun seuraukset, kuka kuvien käytöstä loukkaantui? Milloin väkivallan näyttö on oikeutettua, milloin ei? Yksi kuvajournalismin perustehtävistä on kääntää etuoikeutettujen katseet kärsiviin, vaikka pahan katsominen joskus sattuu. Kidutuksen dokumentointi ei ole ihmisarvon riistämistä.

Vuoden kuvaessee: Kaisu Jouppi. Kohtukuoleman kokeneet naiset.

Vuoden eduskuntakuva: Markus Jokela. Kansanedustajat Jussi Halla-Aho ja Maria Guzenina-Richardson keskustelevat Syyrian pakolaisten ottamisesta Suomeen eduskuntatalon kahvilassa 23. Syyskuuta 2013.

Yleisön suosikki vuoden lehtikuvaajaksi: Meeri Koutaniemi.

Vuoden multimedia: Kari Kuukka ja Heli Kaskinen. Tuomariston kommentti. ...Sarjan taso oli yllättävän heikko siihen nähden, että multimediatyöskentely on ollut kuvajournalisteille arkea jo vuosia....

Kisan satoa. Viisikymmentä kuvaajaa, viisikymmentä kuvaa.

Yle Uutiset, Vuoden lehtikuvat 2013.

Yle Uutiset, Vuoden uutiskuva esittää Sini Saarelaa oikeudessa Pietarissa.

HS, Meeri Koutaniemi on taas Vuoden lehtikuvaaja – parhaan lehtikuvan otti HS:n Heidi Piiroinen.

Digicamera.netin Foorumilta:

Kari Kuukka, Congratulations, Heli! 7.3.2014. Vuoden multimedia, voittaja.

Tekniikan Maailma, Ulottuva 30-kertainen zoom, nfc ja wlan Canon SX700 -matkakamerassa. Taskukokoisten traveller zoom -kameroiden ulottuvaa zoom-objektiivia voi säätää laajalla alueella. Yksi pätevä ehdokas mukana kulkevaksi matkakameraksi on Canon SX700. Siihen pääsee nyt tutustumaan Kuva&Kamera-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 7.-9.3. Canon PowerShot SX700 sisältää 30-kertaisen zoom-objektiivin, jonka kuvakulma vastaa 25 - 750 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on f/3,2-6,9. Kameran mitat ovat 112,7 x 65,8 x 34,8 mm, paino 269 grammaa ja hinta noin 370 euroa.

Tekniikan Maailma, Päteviä Sony-pokkareita valokuvien ja videoiden tallentamiseen. Aidosti taskukokoisten Sony Cyber-shot WX350 ja WX220 -kameroiden optinen SteadyShot-kuvanvakain mahdollistaa laadukkaiden videoiden kuvaamisen käsivaralta. Kumpaakin kameraa voi lisäksi kauko-ohjata älypuhelimen kosketusnäytöltä, joka toimii samalla etsimenä. Sony Cyber-shot WX350 maksaa alle 310 € ja Sony Cyber-shot WX220 alle 230 €. Kumpikin tulee Suomessa myyntiin huhtikuussa, ja värejä on useita. Sonyn kamerauutuuksiin voi tutustua Kuva&Kamera-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 7.-9. maaliskuuta.

mato78.com, Orient on iOS-sovellus, joka suoristaa oudoista kulmista otetut kuvat automaattisesti. Phone Arena -sivusto kertoo, että iOS-laitteille on nyt saatavilla Orient-sovellus, joka on vielä tällä hetkellä ilmainen eikä sisällä mainoksia tai sovelluksen sisäisiä maksuja.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com, Canon EOS 7D vs 70D: 16 things you need to know.

IR.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Camera-of-Lust. Osa kiinnostuksesta katoaa nopeasti, osa jää.

Popular Photography.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Kamera & Bild, Webb-tv: "Varje bild får tre sekunder". Webb-tv, 5:35. Årets Bild.

Fotosidan.se, Getty släpper miljontals bilder fria för publicering på webben.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.03.2014   (linkki)

Kuva&Kamera 2014, perjantaista sunnuntaihin, Helsingin Messukeskus.

Pe 12 - 19, la 10 - 18, su 10 -17. Liput 16 euroa. Samaan aikaan samalla lipulla GoExpo2014: Fillari, Kunto, Golf, Retki, Kalastus, Metsästys, Ball Sports, GoExpo. Lisäksi Helsinki Horse Fair lauantaina ja sunnuntaina. Messuopas-lehti netissä.

Kuva&Kamera 2014, ohjelma. Kolme ohjelmatilaa (lava, tietoiskulava, Docenon lava. Lisäksi näytteilleasettajien osastoilla ohjelmaa ynnä valokuvanäyttelyt. Fotofinlandia 2014 pääpalkinnon 20.000 euroa saaja julkistetaan pe 7.3.2014 klo 11:30. Lisäksi julkistetaan Vuoden lehtikuva -palkinnot ja Vuoden muotokuvaaja 2014.

Messutarjoukset. Uutuustuotteet. Docendon valokuvausaiheset tarjouskirjat (pdf).

Poimintoja:

 • Canonin osastolla tulostetaan 25 x 40 cm kävijän mukanaan tuoma kuva (vaikka muistitikulla)
 • Fimeko arpoo joka päivä yhden 400 euron arvoisen Profoton softboxin
 • iFolorin osastolla voi äänestää Vuoden 2014 kuvakirjaa
 • Kameratori.fi ostaa käteisellä vanhat kamerat + kameratarvikkeet, antaa myös hnta-arvion
 • Suomen Valokuvahistoriallinen yhdistys arvioi sitten vähän vanhemman kaluston hintaa ja kuntoa

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Sigma 105mm F2.8 EX DG OS HSM/Tamron AF SP 90mm f/2.8 Di VC (Optiikka). Tuommoiset kaksi kohtuuhintaista macrokakkulaa ovat vähän silmäilyn alla, kun vähän tuo macrokuvauskin silloin tällöin kiinnostaa.
 • Pikkupurtavaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lintukuvauksien ohessa näkee joskus tällaisiakin veitikoita. Unohtui hetkeksi linnut kun peltohiiri kurkisteli metsässä mättäänreunalla, lintujen talviruokintapaikalla

Peter Forsgård, Ajatelmia ennakkoon Kuva & Kamera 2014 -messuista.

Länsiväylä, Esa Kivivuori tallentaa ohi kiitävän hetken. Valokuvaaja Esa Kivivuoren valokuvissa on vahva graafinen ja minimalistinen ote. Hänellä on taito huomata ja vangita ohikiitävä hetki, vaikkapa valon ja varjon leikki. Tapiolan kirkolla esillä olevan pienimuotoisen valokuvanäyttelyn kuvat on Kivivuoren mukaan otettu ainakin viidellä kameralla ja näyttelyssä on mukana ainakin kaksi puhelinkuvaa.

Ilta-Sanomat, Ammattikuvaajat paljastavat salaisuutensa: Näin otat täydellisen selfie-kuvan. Ilta-Sanomien ammattivalokuvaajat Seppo Solmela, Antti Hämäläinen ja Ulla-Maija Lähteenmäki antoivat vinkkejä täydellisen omakuvan ottamiseen. Tässä valokuvaajien 7 perusvinkkiä selfie-kuvaukseen: ...

Tekniikan Maailma, Samsung NX30 -järjestelmäkamerassa on kääntyvä etsin ja erittäin nopea tarkennus. Las Vegasin CES-messuilla esitelty Samsung NX30 on nyt ensimmäistä kertaa kokeiltavissa Kuva&Kamera-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 7.-9. maaliskuuta. Uusi NX30 on Samsungin tähän mennessä kehittynein minijärjestelmäkamera. Samsung NX30 tulee kauppoihin maaliskuussa, ja se maksaa noin 1000 euroa yhdessä 18-55 mm:n perus-zoomin kanssa.

Fin.afterdawn.com, Valtava kuvapankki päästi kuvansa ilmaisjakeluun. Amerikkalainen Getty Images on päättänyt tehdä täyskäännöksen ja vapauttaa valtavan määrän kuvia ilmaiseen jakeluun. Tästä eteenpäin miljoonia GI:n kuvia voi upottaa verkkomedioihin vapaasti sillä ehdolla, että kuvan yhteyteen tulee pieni alaviite, jossa on linkki lähdesivulle.

Valokuvatorstai, 317. haaste nyt inspiroidutaan kuvasta.

Ilta-Sanomat, Australialaiskuvaaja sai kuuluisan urheilukuvapalkinnon tästä mestariotoksesta. Australialainen ammattiurheilukuvaaja Adam Pretty on voittanut saksalaisen Welt am Sonntag -lehden Vuoden urheilukuva -palkinnon.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Thephotoargus.com, Touch the Sky: 20 Fantastic Examples of Aviation Photography.

Digitalcameraworld.com, Dramatic landscape photography: the secret to adding impact with natural light.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Model Photography Shoot Outside.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Photoshelter.com, Pricing Your Work: Photojournalism. 22-sivuinen pdf.

Photographyblog.com, Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD Review. Täyskennoiselle. Canon, Nikon, Sony. Kuvanvakaaja. Kosteutta sietävä (?). Sattuneesta syystä melko iso ja painava. 26 cm pitkä (zoomattuna 36 cm), jalustapanta kiinni painoa vähän alle 2 kg. Mukana linssisuojus ja vastavalosuoja (mutta ei mitään kuljetuslaukkua tai -pussia). Arvosana 45. * / 5 *. Suomen hinta on 1.100 euroa.

Kamera & Bild, Följ med bakom kulisserna på Årets bild. Lauantaina alkaa live-lähetys kello 14.

Fotosidan.se, Miyako Ishiuchi är årets Hasselbladpristagare. Miljoona Ruotsin kruunua, 112.854 euroa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.03.2014   (linkki)

Videotaide ja lyhytelokuvat valtaavat Perin!Torstaista sunnuntaihin (6.-9.3.) Valokuvakeskus Peri esittää 45 uutta videotaideteosta ja lyhytelokuvaa galleriassaan. Pääpaino on kotimaisten vastavalmistuneiden ja opiskelijoiden tuoreissa teoksissa.

Avoin teoshaku Perin kesänäyttelyyn venäjä@fi 13.6.-3.8.2014. Valokuvakeskus Peri etsii yhteisnäyttelyynsä valokuva- tai videoteoksia, jotka jollain tasolla käsittelevät aihetta venäläisyys nyky-Suomessa. Kesänäyttelyn teoshaku on avoin kaikille suomessa asuville taiteilijoille. Teosten tulee olla kamerapohjaisia, muuten tekniikka on vapaa.

Teosehdotukset (tekniikka, koko ja ripustussuunnitelma) esimerkkikuvineen sekä vapaamuotoinen teksti jossa kerrot teoksesta sekä lähestymistavastasi teemaan 31.3. mennessä.

Suomen valokuvataiteen museo järjestää maanantaina 28.4.2014 valokuvataiteen portfoliokatselmuksen. Tavoitteena on saattaa yhteen valokuvataiteilijoita ja muita taidealan ammattilaisia tutustumaan toisiinsa ja keskustelemaan valokuvista. Tapahtuma järjestetään nyt jo viidettä kertaa.

Hakuaika päättyy maanantaina 31.3.2014. Hakijoiden joukosta valitsemme portfoliopäivään 15-20 osallistujaa.

Jokaisella taiteilijalla on tilaisuus esitellä portfolionsa henkilökohtaisesti noin 8 asiantuntijalle. Kukin kahdenkeskisistä tapaamisista kestää 20 minuuttia. Päivän päätteeksi keskustelut jatkuvat museon tiloissa yleisölle avoimessa vapaamuotoisessa iltatilaisuudessa.

VALOKUVATAITEEN YDIN –1900-luvun suomalaiset valokuvat ja taidepuhe. Suomen valokuvataiteen museon julkaisuja 46. Maahenki Oy. Kati Lintonen, Anna-Kaisa Rastenberger ja Elina Heikka, esittelevät suomalaisen valokuvan matkan taiteeksi osana kansainvälistä valokuvahistoriaa. 304 s.

Suomen valokuvataiteen museon Porjekti-tilan avoin haku vuodelle 2015. Avoin haku järjestetään nyt viidennen ja toistaiseksi viimeisen kerran. Näyttelyhakemusten vuodelle 2015 tulee olla Valokuvataiteen museolla perjantaina 9.5.2014 kello 18 mennessä.

Valokuvataiteen museon Prosessi-tilaan ei järjestetä avointa hakua vuodelle 2015, koska Prosessi-tilaa kehitetään työpaja- ja luentotilana.

Apurahoja valokuvatutkimukseen. Börje ja Dagmar Söderholm apurahat. Haku 28.3.2014 klo 15:30 mennessä.

Suomen valokuvataiteen museo jakaa vuosittain tutkimusapurahan Börje ja Dagmar Söderholmin rahastosta. Apuraha julistetaan haettavaksi kerran vuodessa helmikuussa. Vuonna 2014 haettavaksi julistetaan 8.500 euron apuraha. Myönnettävä summa voidaan jakaa myös useamman hakijan kesken.

Kirkko&Kaupunki/Marjo Kytöharju: Valokuvilla vaikuttaja. Meeri Koutaniemen missio valokuvaajana, journalistina ja Kirkon Ulkomaanavun lähettiläänä on saada huomiota maailman epäkohdille.

Esa Kivivuori: Nähtyjä
15.3.2014 asti

Esa Kivivuoren tuoreista mustavalkokuvista koostuva pienimuotoinen valokuvanäyttely on esillä Tapiolan kirkossa.

Tapiolan kirkko
Kirkkopolku 6, Espoo
ma-pe 8-21 ja la-su 9-18

Digicamera.netin Foorumilta:

Turun Sanomat, Nuoret valokuvaajat vetävät yhtä köyttä. Nuorten freelance-valokuvaajien 11-kollektiivi on onnistunut viime vuosina liki mahdottomassa tehtävässä. Se on herättänyt kiivasta keskustelua aroista aiheista ja kahminut alan suurimpia palkintoja. Perjantaina kolme ryhmän jäsentä jännittää, osuuko Vuoden lehtikuvaaja -titteli kohdalle – taas kerran. Video, kesto 4:50.

Ilta-Sanomat, Ei näin! Huippukuvaajan vinkit. Nyt kun lumilautailusta on kovaa vauhtia tulossa Suomen uusi kansallisurheilulaji, on myös aika oppia sen kuvauspuoli. Snoukkakuvauksen arvostetuimpiin ammattilaisiin kuuluva Pasi Salminen opettaa, miten lumilautailua kuuluu kuvata - ja miten ei. Video, kesto

mato78.com, Adoben Revel on yksityisille ryhmille tarkoitettu valokuvien jakopalvelu. Sovellus on ilmainen, mutta tarvitsee toimiakseen Adobe, Google+ tai Facebook-tilin. Revel on saatavilla Googlen Play-kaupasta ja Applen iTunes-kaupasta.

Ylex.yle.fi, Perintö-iPad saattaa osoittautua käyttökelvottomaksi. (kommentit kannattaa lukea, teksti ei välttämättä ihan pidä paikkaansa...).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Four Fired Photographers Return to Work for the Chicago Sun-Times.

Popular Photography, Man Takes Upskirt Photos On Boston Subway, Law Is Totally Cool With It. Alemmat oikeusasteet tuomitsivat, mutta ylin ei.

Pdnonline.com, Object of Desire: Billingham Photo Eventer. Kameralaukku, hinta $648.

Dpreview.com, Fujifilm X-E2 Review. Lokakuussa 2013 julkistettu. Fujin X-sarjaa, peilittömiä järjestelmädigejä, retroa. X-E1:n seuraaja. 16 megapikseliä, kroppikerroin 1.5x. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä (ei käänny, ei kosketusnäyttö). Sama 2.26 megapikselin elektroninen etsin. Sisäänrakennettu Wi-Fi. Full HD video, stereomikrofonit. Paino 350g, yksillä akuillla ottaa 350 kuvaa. Värit harmaa tai musta. Arvosana 80%. Suomen hinta 1.000 euroa (runko).

Fotosidan.se, Film om actionfotografen Mattias Fredriksson. Åre, mountainbike, laskettelu. Video, 4:56.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Perinteinen valokuvamerkki häviää – Ifolor nielaisi Eirikuvan, 4.3.2014. Eirikuvan verkkopalvelun asiakkaat siirtyvät Ifolorin asiakkaiksi. Eirikuvan oma kuvavalmistus Lahdessa loppuu kaupan myötä ja kaikki tuotanto keskittyy Ifolorin kuvatehtaaseen Keravalla. "Eirikuvalla on ollut käytännössä melko vähän toimintaa. Kauppa vaikuttaa kymmenen ihmisen työpaikkaan", markkina-aluejohtaja Pekka Ketonen Ifolorista sanoo. ...Ketonen arvioi, että Ifolor hallitsee noin kahta kolmasosaa "yksilöitävien kuvatuotteiden" markkinoista. Ifolor tuottaa perinteisten paperikuvien lisäksi muun muassa kuvakirjoja, kalentereita ja mukeja asiakkaiden ottamista valokuvista.

 • Yle Uutiset, Perinteikäs valokuva-alan yritys Eirikuva lopettaa – Ifolor osti tuotemerkit. Eirikuva on perinteikäs kuva-alan toimija ja tuottanut kuvatuotteita Lahdessa vuodesta 1944 lähtien. Eirikuvan kuvatuotanto Lahdessa loppuu ja noin kymmenen ihmistä jää työttömäksi.
 • Tekniikkatalous.fi, Ifolor nirhaa kilpailija Eirikuvan – tuotanto seis ja työntekijät pihalle. Digikuvatilausten markkina on Suomessa noin 30–40 miljoonaa euroa, mistä Ifolor arvioi osuudekseen 50–60 prosenttia. Eirikuvan toimitusjohtaja Arto Kosunen myöntää, että kilpailija ostaa heidät ulos markkinoilta. Edellytyksiä liiketoiminnan jatkamiseen ei vain enää ollut. ...Ketonen kehuu, että Ifolorilla on Keravalla viisi modernia digipainopainokonetta, ja yrityksestä lähti viime vuonna 300 000 digikuvatuotetta ja kolme miljoonaa korttia. Kasvua yritys näkee myös Ruotsissa ja Norjassa. ...Eirikuva siirtyi Kosusen perheen yrittäjien omistukseen vuonna 2012 viestintäyritys Zeelandiltä noin 400 000 euron kaupalla.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Vuosikilpailun 2014 sarjapalkinnot jaettu. Vuosikilpailun 2014 sarjapalkinnot on jaettu sunnuntaina 2.3.2014 Kevätpäivien päätteeksi. Palkinnot jakautuivat seuraavasti: ... Seitsemän sarjaa, kussakin kolme palkittua + kunniamaininnat. Varsinainen Vuoden Muotokuvaaja ratkeaa 7.3.2014 Kuva & Kamera -messujen ammattilaisaamussa. Kuusi finalistia ovat Marko Koivuporras, Mitja Kortepuro, Peero Lakanen, Iida Liimatainen, Sami Reivinen ja Emmi Virtanen.

Valokuvaamoklik.fi, Näin otat paremman selfie kuvan. Hyvän selfie kuvan ottaminen on itseasiassa varsin helppoa. Kamera on lähellä kasvoja, mikä kaventaa poskia. Tämä on vastakohta televisiokameralle, joka on yleensä todella kaukana ja sen takia ”lihottaa” kuvassa olevaa henkilöä. Efekti johtuu siitä, että lähempänä kameraa olevat kohteet suurenevat ja kauempana olevat pienenevät. ...2. Älä pönötä. Seiso aina paino vain toisella jalalla, vaikka ottaisit pelkän kasvokuvan. Jos paino on kummallakin jalalla, asento näyttää jäykältä. ...

Metro.fi, Teekkarien hullut vekottimet vyöryivät mäessä − 20 kuvaa Kaivopuiston laskiaisriehasta. (mitä tulee ensimmäisenä ihan spontaanisti mieleen näitä kuvia katsoessa. vai tuleeko yhtään mitään...).

Photo.net, foorumi.

Americanphotomag.com, Photojournalism of the Month: February 2014. 12 kuvaa.

Featureshoot.com, Vibrant, Graphic Photos of Glass Building Facades by Damon Hunter (Spotlight). (eipä pääse lähellekään Ola Kolehmaista...).

Digitalcameraworld.com, How to combine photos to achieve perfectly balanced exposures.

Digital Photography School.

The Online Photographer.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Popular Photography, How Hackers Are Using Photos of Cats and Sunsets to Help Access Your Personal Data. Malwarea. Kuva ladataan käyttäjän tietämättä. Kuvan sisälle on piilotettu tietoa.

The-digital-picture.com, Tamron 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD Lens Review. Kuvanvakaaja. Hämmästyttävä polttoväli erittäin kiinnostava. Täyskennoiselle. Kroppikertoimella 1.6x polttoväli vastaa 240-960mm. F/5: 150-220mm. F/5.6: 226-427mm. F/6.3: 428-600mm. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 1.100 euroa.

Kamera & Bild.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Carpe Diem, mutta harkiten, 2.3.2014. Rekolan elävän musiikin yhdistys REMY ry. on järjestänyt musiikkitapahtumia Rekolan perinteisellä työväentalolla neljän vuoden ajan. Olen toiminut tapahtumien dokumentoivana valokuvaajana alusta alkaen.

Taiteen edistämiskeskus, Taiteen edistämiskeskus ja valokuvataidetoimikunta jakoivat 620 000 euroa valokuvataiteen edistämiseen, 3.3.2014. Kohdeapurahoja jaettiin vuodelle 2014 yhteensä 250 000 euroa. Toimikunta sai 142 kohdeapurahahakemusta, apuraha myönnettiin 59 hakijalle. Yhteisöjen avustuksilla tuettiin puolestaan valokuvataidetoimintaa eri puolilla Suomea yhteensä 370 000 eurolla.

 • Laatutukena valokuvakirjojen valmistuskuluihin Hackman Johanna, Helsingfors, 10 000 €
 • Jokela Markus, Helsinki, 10 000 € työryhmälle (10 hlöä) yhteisteoksen taitto- ja painokustannuksiin, valmiin materiaalin viimeistely-, tekstien tuottamis- ja käännöskuluihin
 • Jämsä Martti, Helsinki, 7 000 € valokuvakirjan viimeistelykuluihin
 • Karo Marko, Helsinki, 10 000 € valokuvakirjahankkeen tuotantokuluihin
 • Kaski Heikki, California, 7 000 € valokuvakirjan julkaisukuluihin
 • Oja Laura, Helsinki, 13 000 €  valokuvakirjan painokustannuksiin
 • Pirilä Marja, Tampere, 14 000€ retrospektiivisen valokuvakirjan valmistuskuluihn
 • Rantala Hannele, Helsinki, 14 000 € valokuvakirjan taitto- ja painatuskuluihin
 • Vera Adolfo, Vantaa, 7 000 € valokuvakirjan viimeistelykuluhin
 • Willamo Heikki, Karjalohja, 8 000 € valokuvateoksen viimeistelykuluihin

-Muut kohdeapurahat

 • Ahde Sara, Helsinki, 4 000€ teosten valmistus- ja näyttelykuluihin
 • Anttonen Petri, Helsinki, 2 500€ teosten valmistuskuluihin
 • Duncker Henrik, Helsinki, 1 500€ näyttelykuluihin
 • Gaál Miklos, Helsinki, 4 000€ teosten valmistus- ja näyttelykuluihin
 • Haavisto Satu, Helsinki, 4 000€ näyttelykuluihin yhdessä Aino Kanniston kanssa
 • Heikura Hannes, Helsinki, 1 000€ kalustohankintoihin
 • Heinonen Aukusti, Helsinki, 1 500€ työhuoneen laitehankintoihin yhdessä Susanna Majurin kanssa
 • Henttonen Markus, Lahti, 6 000€ näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Hokkanen Mari, Helsinki, 1 400€ valokuvasarjan lavastuskuluihin
 • Hänninen Nanna, Kuopio, 4 000 €, näyttelykuluihin
 • Julin Elina, Helsinki, 4 000€ näyttelykuluihin
 • Kallio Harri, New York, 1 500€ teossarjan valmistuskuluihin
 • Kannisto Aino, Helsinki, 4 000€ näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Karhu Eeva, Espoo, 3 500€ näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Kasari Juan, Helsinki, 4 000€ näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Kataila Kalle, Helsinki, 4 000€ näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Kelaranta Timo, 2 800€ näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Kiiski Hertta, Turku, 3 000€ näyttelykuluihin
 • Kinnunen Anni, Oulu, 5 000€ teosten valmistus- ja näyttelykuluihin sekä verkkosivujen uusimiseen
 • Kina Jonna, Helsinki, 3 500€ näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Kolehmainen Ola, ulkomaat, 5 000€ teoskokonaisuuden valmistuskuluihin
 • Konttinen Laura, Helsinki, 1 300€ valokuvateosten valmistuskuluihin
 • Koponen Tanja, Helsinki, 4 000€ teossarjan valmistuskuluihin
 • Kuosmanen Iiris-Lilja, Helsinki, 2 000€ näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Kurjenluoma Minna, Helsinki, 3 000€ materiaalikuluihin
 • Kuukka Raakel, Helsinki, 4 000€ näyttelyteosten valmistamiskuluihin Lappalainen Juhana Matias, Turku, 1 000€ näyttely- ja materiaalikuluihin
 • Laurila Milja, Helsinki, 5 000€ näyttely- ja materiaalikuluihin
 • Leinonen Kati, Oulu, 4 000€ teosten valmistus- ja näyttelykuluihin
 • Lenkkeri Ville, Ruotsi, 4 000€ näyttelykuluihin
 • Maijala Jaana, Helsinki, 3 000€ työryhmälle työhuoneen perustamiskuluihin
 • Mäki Teemu, Helsinki, 1 000€ näyttelykuluihin
 • Männikkö Esko, Oulu, 10 000€ näyttelyteosten materiaalikuluihin
 • Naukkarinen Katri, Helsinki, 3 000€ näyttelykuluihin
 • Niittyvirta Pekka, Helsinki, 3 000€ näyttelykuluihin
 • Nyholm Erica, Helsinki, 4 000€ teosten valmistus- ja näyttelykuluihin
 • Oja Milla-Kariina, Helsinki, 2 000€ teossarjan valmistuskuluihin
 • Paappa Karoliina, Tampere, 3 000€ näyttelykuluihin
 • Pälviranta Harri, Helsinki, 3 000€ näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Pöllänen Minna, Helsinki, 3 000€ teosten valmistus- ja näyttelykuluihin
 • Rannikko Jaana, Helsinki, 2 000€ laite- ja ohjelmistohankintoihin
 • Rosenlund Kukka-Maria, Turku, 1 000€ näyttelyteosten materiaalikuluihin
 • Saha Valtteri, Kouvola, 1 000€ näyttely- ja laitekuluihin
 • Salmi Aino, Tampere, 1 000€ näyttelykuluihin
 • Tammi Maija Maria, Aura KK, 3 000€ näyttelykuluihin
 • Tanskanen Tiina, Lahti, 1 000€ teosten valmistus- ja näyttelykuluihin
 • Tanskanen Matti, Helsinki, 2 000€ työryhmälle näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Vatanen Niina, Helsinki, 2 500€ näyttelyteosten valmistuskuluihin
 • Vennola Sari, Helsinki, 3 000€ työryhmälle työhuoneen laitehankintoihin

Yle Uutiset, Dokumenttivalokuva paranee vanhetessaan, 3.3.2014. Päijäthämäläistä elämäntapaa on valokuvattu kahteen otteeseen, vuosituhannen alussa ja toisen kerran reilut kymmenen vuotta myöhemmin. Aineisto arkistoidaan tutkijoiden hyödynnettäväksi. Lahden valokuvataide ry:n ammattikuvaajat kuvasivat päijäthämäläisiä paikkoja ja ihmisiä erilaisissa ympäristöissä. Kameralle taltioitiin heti vuosituhannen vaihteen jälkeen koteja, harrastuksia ja lempipaikkoja.

Tähdet ja avaruus, Suuri, pitkäikäinen auringonpilkku pitää revontulien mahdollisuuden koholla. Auringon aktiivisuudessa eletään tällä hetkellä vielä huippuaikaa. Viime kuukausien pilkkuluvut ovat olleet suunnilleen yhtä korkeita kuin meneillään olevan maksimin ensimmäisessä piikissä kaksi vuotta sitten.

Puhelinvertailu.com, Kiinalaisuutuuden kamera päihittää Nokian megapikselit? Tässä kuva. Maaliskuun 19. päivä mitä ilmeisimmin julkaistava Oppon uusi lippulaiva saattaa lyödä laudalta jopa Nokian megapikselilukemat. Yhtiön huippumalli Find 7 varustetaan huimilla spekseillä, mikäli tämänhetkiset tiedot pitävät paikkansa.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa ti 4.3.2014, klo 19. Vipusentie 19, Hki. Maaliskuun huutokauppa, 4-sivuinen pdf. Vaikkapa Canon Powershot G1X ja Canon 550D. Akkuja + latureita ei välttämättä tule mukana. Ei pohjahintoja, mutta (ostavat) kauppiaat pitävät siitä huolen, että liian halvalla ei mikään mene.

TE-palvelut, Valokuvaaja, 4 paikkaa, KuvaSeppälä-yhtiöt Oy. Etsimme määräaikaiseen työsuhteeseen 28.7. alkaen noin kolmen kuukauden ajaksi VALOKUVAAJIA. Työt hoituvat pääsääntöisesti Tampereen eteläpuolella pääkaupunkiseudulta tai mahdollisesti muustakin kaupungista käsin. (koulukuvaajia...).

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Työ alkaa 28.07.2014
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 21.03.2014 klo 16:00

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Hämeenlinna. Haemme valokuvaajaa määräaikaiseen projektiin. Sopivalle henkilölle on myös mahdollisuus pidempään työsuhteeseen. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Hämeenlinnan alueella, pääpaikkana Hämeenlinna. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Ajokortti ja oma auto välttämätön.

Työpaikan osoite Hämeenlinnan alue, 13100 HÄMEENLINNA
Työ alkaa huhtikuussa sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, 2 - 8 tuntia/päivä
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 14.03.2014

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Thephotoargus.com, 20 Beautiful Examples of Wildlife Photography for Your Inspiration.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, The 6 best Photoshop layers any photographer can use.

Popular Photography.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Luminous Landscape, Fujifilm X-T1 – Further Thoughts. Retrohenkeä.

Petapixel.com, Ellen Oscar Selfie Officially Most Retweeted Photo Ever, 2.5 Million and Counting.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rajalablogit, Kuvakulmia, Histogrammi, 2.3.2014. Valokuvan histogrammi on kaavio, joka esittää kuvan sävyarvot. Pelkästään histogrammia katsomalla valotuksesta voi kertoa paljon. Siitä voi nähdä mm., miten kuva on valottunut ja onko kuvassa puhkipalaneita tai tukkoon menneitä kohtia.

Suomen Nikon newletter, Helmikuu 2014. 7 vinkkiä urheilukuvaukseen.

Tietoviikko.fi, Facebook ei enää muuta menehtyneen yksityisyysasetuksia, 27.2.2014. Tähän saakka henkilön muistoprofiilit ovat olleet vain niiden henkilöiden nähtävillä, jotka olivat hänen Facebook-ystäviään vainajan elinaikana.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, A Buyer’s Guide to Canon Normal and Telephoto Lenses.

Digitalcameraworld.com, 10 camera techniques to master in 2014: sharpen photos like a pro.

Earthboundlight.com, Caring For Your Memory Cards, 2.3.2014. Kaikenlaisia ohjeita, joilla muistikortit saadaan kestämään pitempään.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Theguardian.com, Paparazzi! How an unloved profession has shaped us. Paparazzi monikkomuoto, paparazzo yksikkö. Frederico Fellinin elokuva vuodelta 1960 La Dolce Vita (Ihana Elämä). Elokuvassa esiintyy valokuvaaja nimeltä Paparazzo. Pappataci (mosquito) ja ragazzi (pojat tai kaverit)

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Taivasalla.net, muutama uusi Helsinki-kuva.

Ari Hallami.

 • Lightroom 5.3 ja parannettu tuki Fujille, 16.2.2014. Adobe on tehnyt päivityksiä jatkuvasti eri kameroiden RAW-tukeen, mutta versio 5.3 muutti asiat täysin Fujin osalta. Eri säätimet toimivat vihdoin toivotulla tavalla, ja Fujilla kuvaavat saavat ensimmäistä kertaa raakatiedostoistaan kaiken irti.
 • JPG vs RAW – Kohinan poistaminen pilaa piirron ja kuvat, 16.2.2014. Mitä korkeammalla ISO-arvolla kuvataan, sitä enemmän kamera poistaa kuvasta kohinaa, oli kameran JPG-asetukset mitkä hyvänsä. Fujifilmin JPG:ssä kuvien prosessointitapa on sietämätön. Kameran JPG:t poistavat kohinaa niin tehokkaasti, että kuvat muuttuvat käyttökelvottoman muovisiksi mennessä yli ISO1600:n.
 • Metabones Speedbooster – Täysi kenno croppirunkoon polttovälinmuuntimella, 9.2.2014. Voisi kuvitella, että kun kerron laitteesta, joka muuntaa croppikennon täyden 35mm kennon kokoiseksi, ja lisää valovoimaa yhdellä kokonaisella aukolla kuvanlaadusta tinkimättä, harva uskoisi.

Peter Forsgård, Lisää vanhoja kuvia käyttöön! 27.2.2014. Kaupunginmuseon Finna-sivuilta löytyvät sekä Ivan Tirimiasew:in että Signe Branderin kuvaamia Helsinki-kuvia. Vuoden 1952 Helsingin Olympiakisoista löytyy myös kuvagalleria.

Mtv.fi, Toimitko sinäkin näin Facebookissa? Poliisi ei suosittele. Nettipoliisi Marko Forssin mukaan Facebookissa tai muualla sosiaalisessa mediassa kuvan levittänyt henkilö voi syyllistyä kunnianloukkaukseen. Millä reunaehdoilla epäillyn kuvaa voi ylipäätään jakaa? Voiko ollenkaan?

Ylex.yle.fi, Muusikot filmillä ennen keikkahien kuivumista. Lähes kahteen sataan valokuvaan taltioidut muusikot tuijottavat maaliskuussa Kaisaniemen XL Art Spacen seiniltä. Taiteilija Ringa Manner on kuvannut vuoden aikana noin 50 yhtyettä. Näyttelyn avajaiset järjestetään 21.3.2014 klo 18. Avajaisissa esiintyy akustisena muutama hikikuvattu artisti.

Taskumuro.com, Kaksilinssinen kameramoduli avaa uusia mahdollisuuksia. Lukuisissa kuvavuodoissa esiintynyt HTC:n tuleva M8-huippumalli on kuvien perusteella varustettu kahdella kameralinssillä, joka on herättänyt kysymyksiä monessa katsojissa. Kyse ei ole 3D-kuvauksen kaltaisesta myyntikikasta, vaan kahden linssin ratkaisusta voi olla oikeaa hyötyä älypuhelinkamerassa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 6 camera settings photographers always get wrong (and how to get it right).

Photopreneur, It’s Not Travel Photography, But Photographing Travelers May Be Photography’s Next Big Thing. Tarjotaan palveluita matkaajien kuvaamiseksi, 70 kaupunkia ympäri maailmaa. Paikalliset kuvaajat. 30 minuuttia, 15 kuvaa, $250. 60 minuuttia, 30 kuvaa, $350. Kaksi tuntia, 60 kuvaa, $600. Liikeidea tämäkin.

 • Flytographer.com Suomesta ei yhtään kaupunkia, Pohjoismaistakin vain yksi kuvaaja (Kööpenhamina, Tanska).

ePhotozine.com.

 • Seascape Photography.
 • Olympus OM-D E-M10 Expert Review. Uusin Olympuksen OM-D -sarjan peilitön järjestelmäkamera. 16 megapikselin kenno, kroppikerroin2x. Kuvanvakaaja rungossa. Retroa ulkoasu. Metallirunko. Kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Elektroninen etsin, 1.440.000 pistettä. Sisäänrakennettu salama. Sisäänrakennettu HDR. Wi-Fi. Yksillä akuilla ottaa 320 kuvaa. Arvosana 5 * / 5 *. £529.

IR, Flash gets friendly as Bowens, PocketWizard, and Sekonic announce alliance. Jatkossa näiden kolmen valmistajan laitteet sopivat paremmin yhteen.

Kamera & Bild, "Som pressfotograf blir du snabb". Paikallislehden lehtikuvaajana. Yksi työpäivä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.03.2014   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Journalisti 3/2014, 27.2.2014.

 • Uutiset, Markus Pentikäinen valittaa EIT:n päätöksestä. Suomen Kuvalehden kuvatoimittaja Markus Pentikäinen yrittää saada Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen suuren jaoston käsittelemään niskoittelutuomionsa.
 • Uutiset, Etelä-Savon Viestintä ja Suomen Kuvapalvelu irtisanovat.
 • Artikkelit, Lännen Media epäilyttää henkilöstöä. Kuusi kustantajaa aikoo perustaa tämän vuoden aikana journalistista sisältöä tuottavan Lännen Media -yhtiön. Hankkeeseen osallistuu kaksitoista lehteä.
 • Artikkelit, Salli-palkinto Annakaisa Vänttiselle. SAL kertoo perusteluissaan olevansa vaikuttunut Suomen Luonnon uudistetuista verkkosivuista, jotka ovat visuaalisesti upeat, helppokäyttöiset ja selkeät sekä tarjoavat laadukasta, tarinallista ja inspiroivaa sisältöä.
 • Artikkelit, Tekijällä on oikeutensa - 16.3.1995. ...Lakisääteisen tekijänoikeussuojan myyminen on yhtä mieletöntä kuin suostua käsirahaa vastaan talonsa ryöstöön....
 • Palstat, Kuvaviesti, Erilainen. Vahva ja kaunis. Nina Merikallion kuva ruotsalaisyhtye The Soundsin laulajasta Maja Ivarssonista julkaistiin Oliviassa 2/14.
 • Palstat, Poimuri. "...Nopea selailu ja kuvien kautta syntyvä sekuntien tunnekohahdus tai tiedonmuru voi olla tulevaisuudessa vielä keskeisempi viestinnän muoto kuin vielä edes ymmärretään.”
 • Debatti, Ihmisoikeus ei ole mielipidekysymys. Olen seurannut Helsingin Sanomien silpomista käsitelleestä kuvareportaasista (5. tammikuuta) noussutta keskustelua tyrmistyneenä. Journalistin juttu aiheesta (2/2014) syvensi reaktiotani. ...Kyllä, reportaasin aihe oli tärkeä. Mutta miten media voi sivuuttaa ihmisoikeusnäkökulman? ...Olisin tuskin ajatellut, että lapsen allekirjoitus kuvausluvassa ei välttämättä merkitse lapsen omaa ja kaikki mahdolliset seuraukset huomioivaa tietoista päätöstä. Tai että vaikka näin olisikin, minun pitäisi harkita asiaa vielä kerran lapsen parhaan kannalta, ennen kuin päättäisin julkaista kuvan.
 • Debatti, Kero vastaa. ...Toisaalta myös kehitysmaiden ihmisillä, alaikäisilläkin, on oikeus niin halutessaan levittää tietoa tiedotusvälineiden kautta. Sekin on ihmisoikeus. Haastateltavan ääni ei ole vain sitä, mikä näkyy sitaattimerkkien välissä.

Havaintovihko, Tulli on jakanut harhaanjohtavaa tietoa kameraobjektiivien veroista. Tulli on jakanut netissä harhaanjohtavaa tietoa kameroiden ja objektiivien tullimaksuista. Esimerkiksi tällä sivulla annetaan ymmärtää, että objektiivin tulliarvo on 0%, jos niitä tulee kerralla vain yksi kappale. Todellisuudessa näin ei ole. Kun selvittelin asiaa, tulli lupasi korjata harhaanjohtavat tiedot netissä.

Radio Moreeni, Tampereen yliopisto. Podcasteja. mp3.

 • TAMKin kuvataide Arkiaamussa 8.10.2013. TAMKin valokuvauksen lehtori Antti Haapio ja opiskelija Ville Tarke vierailivat Moreenin Arkiaamussa 8.10.2013. Kesto 6:19.
 • Valokuvaus. Valokuvaus on miehinen laji. Mitä nainen edes tekisi pimiössä, kun ei näkisi edes peiliin? On niin machoa lirutella erilaisia litkuja pimeässä ja lillutella otoksia astioissa. Muuta tiskausta mies ei suostu tekemään. (Alkuvirkkeet, jonkinlainen pakina tai kolumni, kesto 15:49.).
 • Freelance-toimittajan oikeudet. Tämän kertaisessa Mediamankelissa käydään kiivasta keskustelua Sanoma Magazines Finlandin uudesta avustajasopimuksesta. (muutaman vuoden takaa, kesto 23:52).

Suomen freelance-journalistit ry, Kohtuullisista ehdoista ministeriökuuleminen, 27.2.2014. Ministeri Paavo Arhinmäen asettama selvitystyö kohtuullisista ehdoista tekijänoikeuksien luovutuksessa on valmistunut ja lausuntoja odotetaan helmikuun loppuun mennessä.

Ilta-Sanomat, Tältä Helsinki näytti yli 100 vuotta sitten, tältä samat paikat näyttävät nyt – katso kuvaparit. Kaupunginmuseo on laittanut Signe Branderin runsaan sadan vuoden takaiset Helsinki-kuvat nettiin katsottavaksi. Valokuvaaja Pete Aarre-Ahtio kävi ikuistamassa samat maisemat nyt.

 • Vaasankatu 29, 27, 25, 23 ja 21 vuodelta 1912
 • Henrikinkatu (nykyinen Mannerheimintie 5 ja 7) vuodelta 1907
 • Eteläsatama vuonna 1907
 • Mariankatu 13a (Kirkkokadun ja nykyisen Meritullinkadun kulmaus) vuonna 1907
 • Eläintarhan huvila 14 vuonna 1907
 • Hämeentien silta vuonna 1909
 • Hallituskatu 11 ja 13 vuonna 1907
 • Pohjoisranta 16, pihan puolelta kuvattuna vuonna 1907
 • Tokanpuisto (nykyinen Telakkapuisto) vuonna 1912
 • Pursimiehenkatu 27 ja 29 vuonna 1907
 • Maurinkatu 4, 6 ja 8 vuonna 1907
 • Lönnrothinkatu (nykyinen Suonionkatu) 2, 4, 6 ja 8 vuonna 1909
 • Toinen linja 15, 13, 11 ja 9 vuonna 1908
 • Fleminginkadun ja Helsinginkadun risteys vuonna 1911
 • Hakasalmen huvila vuonna 1908
 • Unioninkatu 33 ja 35 vuonna 1907
 • Kasarmikatu 38, 36, 34, 32 ja 30 vuonna 1908
 • Fredrikinkatu 37 ja 39 vuonna 1907

Tekniikan Maailma, Ulottuva matkakamera taskukoossa. Nikon Coolpix S9700 kulkee helposti mukana, mutta sisältää silti peräti 30-kertaisen zoom-objektiivin. Kuvakulma vastaa 25 - 750 mm:n kino-optiikkaa, ja valovoima on f/3,7-6,4. Nikon Coolpix S9700:n hinta onnoin 380 euroa. Väriksi voi valita mustan, punaisen tai valkoisen.

Ilta-Sanomat, Vertailu: Samsung Galaxy S5, Apple iPhone 5s ja Nokia Lumia 1020. Nokia Lumia 1020 -puhelimen hinta on laskenut Samsungin ja Applen lippulaivamalleja halvemmaksi. Lumian etuna on hinnan lisäksi huippukamera ja suurempi muisti, mutta miinuspuolelle jää suurempi paino ja tehottomampi prosessori. (Ei mikään testi, taulukkoon kerätty muutama ominaisuus. Kommentit hyödyllisiä).

Voice.fi, Maailman valokuvauksellisimmat matkakohteet nimettiin – katso upeat kuvat. Santorini, Kreikka lähinnä meitä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in March.

Digital Photography School.

IR.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, On Assignment with my iPad Air. Ctein, kolumni.

BBC, Northern Lights illuminate the UK. Brittein saarilla näkyvät nyt revontulet.

Popular Photography, "Today Show" Hosts Demonstrate The Extent To Which Some Photos are Manipulated. Neljän henkilön ryhmäkuva. Kravatin väri uusiksi, paita vaihtaa väriään, mekot/leningit uusiksi. Ennestäänkin valkoiset hampaat hohkaavat valkoista. Tämä kuva siis vain esimerkkinä mitä voitaisiin tehdä.

Diyphotography.net.

The Luminous Landscape, Antarctica 2014 - A Most Amazing Trip. Kuvia ja tekstiä. (runsaan viikon matkan hinta lienee $15.000).

Dpreview.com, Connect, Snapseed features creep into Google+ for Android app. Päivitys Google+. Iso osa uusista ominaisuuksista liittyy kuvaan.

Kamera & Bild, Filma med DSLR: »Publiken ska inte se någon skillnad«. Ohjaaja ja kuvaaja kertovat.

Kamera & Bild, Redaktionskrönika: Små pixlar. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Helmikuun 2014 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset