Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Tammikuun 2014 uutiset ovat jo ilmestyneet

Joulukuu 2013

31.12.2013   (linkki)

Yle Uutiset, Kainuu, Ilotulite vaatii tukevan telineen. Ilotulite saa mennä metsään, mutta ei räjähtää silmille. Huonosti tuettu rakettikeppi voi kaatua ja karata yleisön päälle.

Taas sitten ne ilotulitusohjeet. Alla yleisohjeita, voi soveltaa miten haluaa.

Ilotulituskuvia aiemmilta vuosilta:

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Maailmalla menestynyt valokuvaaja Esko Männikkö: "Digikamera on ihmiskunnan paras keksintö". Hyvistäkin otoksista vain osa päätyy kehyksiin ja esille. Männikkö vedostaa kaikki kuvat itse suurella printterillä. Pimiötä hän ei ole käyttänyt enää yli kahteen vuoteen.

 • Kehykset hän tekee ja asentaa itse. Hän pohjustaa kuvat, leikkaa lasit kehyksiin ja kokoaa lopputuloksen. Hän tekee siis kaikki vaiheet itse.
 • Nyt edessä on iso työ. Männikkö valmistautuu yhteen uransa suurimmista näyttelyistä. Helsingin Taidehallissa tammikuussa avattavassa retrospektiivissä on mukana 200–300 teosta. Ne on paketoitava yksitellen ja pakattava sen jälkeen isoihin kuljetuslaatikoihin, joita on kolmekymmentä, rekka-autollinen.
 • Suomessa Männikkö ponnahti julkisuuteen jo 1995, kun hänet palkittiin Vuoden nuorena taiteilijana. Suomalainen yleisö muistaa hänen sen aikaiset työnsä, jotka kuvasivat Pohjois-Suomen yksinäisiä miehiä ja väistyvää elämänmuotoa.

Digitoday.fi, Ovatko muistikortit kyberkonnien seuraava iskukohde?

HS, Poika, joka leikki Legoilla. Tässä kuvakoosteessa on valokuvia Lego-ukoista. Niissä Tähtien sota -elokuvien hahmot seikkailevat valkoisessa avaruusmaisemassa. Ilma on sinistä ja kylmää. Lumi pöllyää.

Yle, Uutiset, Lahti, Sääkuvaajalla on kamera aina mukana. Lahti-aiheisen kirjan muutama vuosi sitten julkaisseen Hilkka Tikan sääkuvat ovat tulleet tutuiksi muun muassa Hämeen aluetelevisiolähetysten katsojille. Luonnossa paljon liikkuva valokuvaaja on saanut uutta pontta harrastukselleen digitekniikasta.

Verkkouutiset.fi, Luotia nopeampi - brittilehti ihastelee suomalaisen "kauhistuttavia" ampumiskuvia. Suomalainen valokuvaaja ikuistaa Daily Mailin mukaan "kauniita mutta kauhistuttavia" kuvia murto-osasekunnilta, jolloin luoti on juuri ammuttu.

Yle, Uutiset, Paristojen väärä säilytys aiheuttaa tulipalovaaran. Käytetyt paristot ja akut saattavat aiheuttaa tulipalovaaran, jos ne joutuvat kosketuksiin keskenään tai metallisen esineen kanssa. Laitteista tai leluista irrotettujen paristojen navat kannattaa teipata varmuuden vuoksi.

Mpc.fi, CSI:n kamerakikoista tuli todellisuutta: tutkijat tunnistavat jo ihmisiä silmien heijastuskuvista. Tutkijoiden mukaan uusi kuvantunnistustekniikka toimii vain korkearesoluutioisissa kuvissa. Erityisesti mobiilikuvaustekniikan kehittyessä resoluutio ei ole välttämättä pullonkaula tekniikan hyödyntämiseksi.

Digitoday.fi, Testissä Asus T100 – "vahva osta" tabletin ja läppärin liitolle. Asuksen Transformer Book T100 yhdistää tabletin ja kannettavan pc:n onnistuneesti 450 eurolla.

Njr.fi, Tämän vuoden parhaat iPhone-sovellukset on nyt listattu. 10 sovellusta.

Photo.net, foorumi.

Huffingtonpost.com, The 52 Most Breathtaking Photos From Around The World This Year. 52 kuvaa.

Digitalcameraworld.com.

IR, Fujifilm, Olympus and Panasonic are doomed, according to Credit Suisse analyst. Vähän kärjistetysti tulkiten.

Thephotoargus.com, I Thought I Knew Photoshop CC’s Crop Tool Until I Saw This. Video, kesto 3:02.

IR.

The-digital-picture.com, The-Digital-Picture.com's 2013 Year in Review(s).

Kamera & Bild, Här lär sig skolfotograferna alla fotoknep. 1950-luvulla alku.

Dpreview.com, Premium prime? Nikon AF-S Nikkor 58mm f/1.4G in-depth review.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

30.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mistä diaprojektoriin "kelkkoja" dioille? (Muut).
 • Vanhat venäläiset linssit – sutta vai sekundaa? (Optiikka). Uusimmat viestit.
 • Nikon D7000 (Järjestelmädigit, Nikon D80/D70/D50/D40). Uusimmat viestit.
 • Projekti: Mongol Rally 2014 - Team Ramble (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Paketti on kasassa ja työskentely auton ympärillä käynnissä. Kun pääsemme kokoamisvaiheeseen eli tammikuun aikana tulee tämäkin säie sisältämään paljon kuvia ja videoita. Nyt kuitenkin kokoan tähän tähän astiset kommellukset! ...
 • Islannista (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Huh, ykkönenkin on tosi hieno, mutta nelonen on kyllä jo aivan mielettömän upea kuva.
 • Vuosi 2013 kuvina (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Hienoa jälkeä, myös teknisesti!... ...Nättii on. Käsittely omintakeinen ja ehkä osin herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan... ...Kerro sen murkun tarina ja miten kuvasit.... ...Tyylisi iskee ainakin minuun! Usein koen luontokuvat tylsähköiksi, mutta nämä ovat mielenkiintoisia. Kuinkahan monta vuotta olet kamera kaulassa kulkenut?... ...Suurin osa tullut aikaisemminkin nähtyä, mutta kyllä nämä aina häikäisee komeudellaan!...

Moon TV, Härveli. Poimintoja.

Suomen valokuvataiteen museo, Kysymuseolta.fi. Ja sieltä sitten vaikkapa:

Emilia.galleria.fi.

 • RX Ones. 5.12.2013. Kampauspäälle löytyi taas käyttöä, kun piti pikatestata uusin hankinta: Elinchrom D-Lite RX One softbox -setti. Olin pohdiskellut jo aiemmin näiden hankintaa, mutta nyt päätin laittaa ne tilaukseen digiviikkojen tarjouksen myötä.
 • Turussa. 23.11.2013. Samalla oli oiva tilaisuus käydä Turun linnassa. Muistikuvani kyseisestä paikasta olivat hatarat, sillä edellinen visiitti oli ala-asteen luokkaretkellä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, Photography Cheat Sheets To Save You Time and Frustration. Hyödyllisimmät voisi tallettaa vaikka puhelimeen tai sitten printata, laminoida ja ottaa aina mukaan kameralaukkuun.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Great Cameras of 2013 Part V: Sigma, Samsung, Lomography, Chamonix, and Phase One. Uusvanhaakin mukana.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, Happy New Year: Looking Back on 2013. 10 linkkiä vuoden aikana ilmestyneisiin artikkeleihin.

Diyphotography.net, Watch This Phantom Camera Shoot 1,000 FPS Underwater. Video, kesto 4:03.

Dpreview.com, Connect, Sample Gallery: Nokia Lumia 1520 smartphone images. Kuuden tuuman näyttö.

 

29.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Torkkuvia ministereitä ja lihaveistoksia – HS:n vuoden parhaat kuvat.

HS, kolumni, Valhe, emävalhe, valokuva-albumi. Valokuvia läpikäydessä tulee lähinnä kumma olo. On selvästi uudenvuodenlupauksen paikka: ensi vuonna kuviin tulee arkiaamua, lapsen itkua, räntäistä maisemaa, äkäistä vaimoa ja sotkuista olohuonetta.

Etelä-Suomen Sanomat, Kauko-ohjattavissa lennokeissa on vielä paljon hyödynnettävää. Kauko-ohjattavien lennokkien ja helikopterien suosio on Suomessa viime vuosina kasvanut. Miehittämättömien lennokkien käyttötarkoitukset ovat silti rajalliset. Lähinnä niitä käytetään erilaisiin kuvaustehtäviin ja sotilaskäytössä tiedusteluun. Trafi ohjeistaa, että miehittämättömien alusten lentokorkeus tulee olla alle 150 metriä maan tai veden pinnasta. Etäisyys kauko-ohjaajasta koneeseen saa olla enintään 500 metriä.

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, Framework.

Nbcnews.com.

Digitalcameraworld.com, 10 worst moments in photography in 2013. Vaikkapa: 6. Stolen image won Samsung prize.

Digital Photography School, Portrait Tutorial Feast – Best of dPS 2013. 17 linkkiä.

The Online Photographer, Great Cameras of 2013 Part IV: Leica and Sony.

ePhotozine.com, Night Photography Gear And Subject Suggestions. Miten ja mitä.

Petapixel.com, Stunning Photos of the European Alps that Inspire Awe and Envy.

Popular Photography, Astronaut Reminds Us That Not All Selfie Photos Are Terrible.

IR.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

28.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mikä kamera kannattaisi ostaa? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusimmat viestit.
 • Priolite (Digikuvaus). Onko kelää täällä kyseisiä valoja? Kameran/valon laittaa yhteen niin pitäis päästä nopeisiin synkka-aikoihin 1/8000! Ja tämä olisi kannettava ei johtoja. Suomessa ei näköjään jälleenmyyjää niin mistä ulkomailta saisi?
 • Salama ja radiolaukaisin? (Kuvaus yleinen). Osaiskohan täällä joku neuvoa kun olis tarkoitus hankkia YougNuo YN 560 salama ja siihen radiolaukaisin.
 • Vanhat venäläiset linssit – sutta vai sekundaa? (Optiikka). Helios 44M (58mm F2), Industar 61L/3-MC (50mm F2.8), Mir-1B (37mm F2.8), Jupiter 37A (135mm F3.5), Jupiter 21M (200mm F4). Mielipiteitä, kokemuksia (ei vielä vastauksia).
 • viiden vuoden kamera? (Järjestelmädigit). Uusimmat viestit.
 • Canon 7D - ERR 40? (Järjestelmädigit).
 • Yökerhossa videoimassa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olen vähän yli kahden vuoden ajan kuvannut videoita ja valokuvia erilaisissa tapahtumissa yökerhoissa. Kuvaan ja editoin itse. Musiikin saan tilaajalta/DJ:ltä. 7D + sigma 28mm f1.8, Samyang fisheye, välillä lainassa Samyang 35mm+85mm f1.4, canon 24-70mm f2.8L. Plus tietty led ja salama. ...Hyvän näköstä.
 • Joulukuu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Leica M9 musta (Myydään). Rungon ostajalle mahdollisuus hankkia myös upea Leica Summilux-M 50mm/1.4 Asph. linssi.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Valon pilkahduksia mustan joulun keskellä ja uhkarohkea retkiluistelija. 17 kuvaa.

Mato78.com, Huhu: Canon julkaisemassa uuden EF 400mm f/5.6 IS L -objektiivin. Monet kaupat ovat myyneet ympäri palloamme jo jonkin aikaa ei oota kun asiakas on kysellyt Canonin nykyistä EF 400mm f/5.6 L -objektiivia, nyt uusien huhujen mukaan tälle on erittäin hyvä selitys. Yhtiö nimittäin on tuomassa markkinoille uusitun version joka on varustettu myös kuvanvakaajalla eli IS:llä.

Puhelinvertailu.com, Apple iPhone 5s, arvostelussa. Puhelinvertailun testattavaksi saapui seitsemännen sukupolven iPhone, joka tunnetaan nimellä iPhone 5s. Syyskuussa julkistetun kaksikon kalliimpi ja paremmilla ominaisuuksilla varustettu versio tuo paitsi uutta laitteistoa myös uuden käyttöjärjestelmäversion ja sen mukana merkittävästi uudistuneen käyttöliittymän.

Taloussanomat, Tervetuloa laivaan – alahan kuluttaa. Cinderella, 20 tunnin risteily Tallinnaan. Matka-aikaa on jäljellä tunti, eikä valokuvapalvelun työntekijää Robert Theodorescoa hymyilytä. Pelikoneiden lisäksi valokuvaamo on laivan ainoa palvelu, jota varustamo ei pyöritä itse vaan nappaa voitoista provision. Peruskuva laivaan saapumisesta maksaa 11,90. – Olen myynyt kaksi kuvaa kahdessa tunnissa, Theodoresco sanoo.

 • Hiljaisuus johtuu ainakin siitä, että laivalla on niin vähän ihmisiä. Suomalaisista asiakkaista Theodorescolla ei ole vielä paljoa kokemusta, mutta hänestä näyttää siltä, että ruotsalaiset ostavat kuvia enemmän. Kaikenikäiset, hän sanoo. – Hyvänä päivänä kuvia saattoi myydä 2000 eurolla, hän sanoo.

Ilta-Sanomat, Osallistu Ihana koti -kuvakilpailuun - voita Arabian astiasto. "Kilpailun" järjestäjälle ainoat kulut ovat Arabian Piilopaikka-astian hinta (arvo 406 euroa). Ja tämäkin taitaa tulla bonus-mielessä ilmaiseksi Arabialta. "Kilpailuaikaa" on 4.2.2013. Kaikki kuvat oikeudet tässä "kilpailussa" tietenkin Ilta-Sanomille. "Kilpailu" on lainausmerkeissä siksi, että mitään sääntöjä ei ole kerrottu. Luultavasti siksi, että "kilpailun" järjestäminen olisi työläämpää ja kalliimpaa. Yksinkertaisinta on järjestää "arvonta", jota sitten kutsutaan "kilpailuksi".

Photo.net, foorumi.

Gizmodo.com, The 100 Most Astonishing Images of 2013.

Digitalcameraworld.com, 11 photo printing mistakes every photographer makes (and how to fix them).

Digital Photography School, All about Gear [Best of dPS 2013]. 16 linkkiä.

ePhotozine.com.

Petapixel.com, 100-Year-Old Box of Negatives Discovered by Conservators in Antarctica. 22 negatiivia, ei kehitetty.

Pdnonline.com, What Did Reuters Pay a Teenager to Cover the Syrian Conflict? 18-vuotias kuoli. Kymmenen kuvan päivittäisestä setistä Reuters maksoi kuulemma $100.

Kamera & Bild, Krönika: Oslagbar kommunikation.

Kamera & Bild, Test: Canon Eos 70D – med snabb autofokus i liveview.

Fotosidan.se, Olympus räknar med spegellös vinst. Kaksi kvartaalia tappiolla, mutta suunta on muuttumassa.

Luminous Landscape, Field Testing the Zeiss Touit 12mm f/2.8 Lens. Fujifilm X, Sony Alpha NEX. Käytössä Fuji X-E1. 270g. 90 asteen horisontaalikuvakulma.

 • (hyvin huolellisesti jätetään mainitsematta polttovälivastaavuus ja hinta, niillähän ei ole mitään merkitystä, eihänO.

Pdnonline.com, Product Review: Lexar Professional Workflow Reader Solution. Samanaikaisesti neljä muistikorttia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

27.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Oka Morikawa, hääkuvia.

Pallopanoraamablogi. Poimintoja.

Iltalehti, Lukijoiden mystiset kuvat - tallentuiko kummitus kameralle? Just.

HS, Tuliko pukinkontista tabletti? HS koosti 12 vinkkiä uudelle omistajalle. 12 ohjelmaa. Osa ilmaisia ohjelmia, kallein $6.

Ilta-Sanomat, Perheenäidin nerokas vinkki: Säästä joulukuusi ensi jouluun. "Inhoan neulasia." Klikkaa kuva isommaksi. Kaikkein kauheinta on se, että näihin kuviin on hiipimällä tottunut...

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Christmas 2013 Around the World, 26.12.2103. 40 kuvaa.

Shorpy.com, värikuvia. Kaikki linkattu täyteen kokoon.

Thephotoargus.com, 20 Interesting Shots of Abandoned Toys.

Digitalcameraworld.com, Rooftopping: meet a photographer who scales skyscrapers for extreme portraits.

Strobist, Best of Strobist: 2013 Edition. Flickr-kuvasetti. 16 linkkiä vuoden aikana käsiteltyihin mielenkiintoisimpiin postauksiin.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net, Breathtaking Time Lapse of The Western United States.

Popular Photography.

Digital Photography School, So you Want to Shoot Landscapes? [Top 12 dPS Landscape articles from 2013].

Clarkvision.com, Photograph the Moon with Different Lenses. Kuuta kuvaamassa. Erilaisia objektiiveja, suodattamia, telelisäke jne.

Sightsmaps.com, zoomaamalla näkee suosituimmat kuvauskohteet maailmalla. Ihan tarkalla tasolla. Panoramio.

Petapixel.com, Photog Gives Father a Photo of His Dream Car for Christmas… Then the Actual Car. Ensin yhdeksän minuutin video joululahjan antamisesta. Sitten video auton kuvaamisesta, kesto 23:15.

 • (Feikit tosi-tv -ohjelmat yms. ovat totuttaneet lahjan saajien ylireaktioihin. Ennen ensimmäisen videon katsomista yritä kalibroida systeemisi reaalimaailmaan...)

Macworld.com.

ePhotozine.com, Snow Photography Tips. Erittäin lyhyesti.

Smashingapps.com.

Photoshop Disasters, muutamat linkit.

IR, Pentax K-3 review: Shooter’s Report Part I - Early thoughts from a K-5 owner.

Dpreview.com, Connect, Hands-on with the Panono panoramic ball camera. Prototyyppi kokeilussa. 36 kameramodulia.

 • Indiegogo.com, Panono: Panoramic Ball Camera. 108 megapikseliä. Paino 300g. Tavoitteesta puuttuu vielä neljäsosa. Hintaluokka $500 ja yli. Myyntiin ehkä syksyllä 2014 (jos tavoite täyttyy).

Kamera & Bild, Kolla in Reuters bästa bilder från 2013. YouTube-video, kesto 3:04.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

26.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kari Kuukka, The Talent Has Left the Building, 18.12.2013. Eskimoilla on yli 200 lunta kuvaavaa sanaa. Suomen kielestä ei löydy substantiivia kuvaamaan luovaa tai lahjakasta henkilöä (toisin kuin englannin kielestä).

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja.

 • Raakatiedosto vaatii kypsyttelyä, Luonto kuvaan, osa 77, 2.12.2013. Kuvaajalla on kameramallista riippuen valittavanaan erilaisia tiedostomuotoja kuviensa tallentamiseen. Kaikki kamerat kuvaavat jpeg-tiedostoja, useimmat myös tiff- ja raw-tiedostoja sekä näiden yhdistelmiä.
 • Lumi on haastava kuvauskumppani, Luonto kuvaan, osa 78, 8.12.2013. Lumi tuo kuvien valottamiseen oman haasteensa. Perinteisesti kameroiden valotusmittarit on säädetty antamaan oikea valotus keskiharmaasta, joka heijastaa siihen osuneesta valosta takaisin 18%. Vastasatanut puhdas lumi heijastaa takaisin jopa yli 90 prosenttia siihen osuvasta valosta.
 • Näin piiloudut linnuilta, Luonto kuvaan, osa 79, 15.12.2013. Kevyt ja itse pystyssä pysyvä koju on kaikkein käytetyin malli. Kyse on periaatteessa maastokuvioisesta teltasta, jonka yksi tai useampi sivu on varustettu kuvausaukolla ja tähystysreiällä.
 • Näin vapaudut kahden ulottuvuuden rajoituksesta, Luonto kuvaan, osa 80, 22.12.2013. Valokuva on ”vain” kaksiulotteinen rajaus kuvauskohteesta. Yhden ulottuvuuden puuttuminen latistaa kuvaa todellisuuteen verrattuna. Luodakseen kuvaan sopivasti mielenkiintoa on kuvaajan pyrittävä vapautumaan tästä kahden ulottuvuuden rajoituksesta.

Mikael Rantalainen, Hyvää Joulua! 23.12.2013. Seuraavassa galleriassa on kuvia mm. Aleksanterinkadun jouluvaloista, Lucian päivän kulkueesta, Tuomaan markkinoilta Senaatintorilla, Esplanadin puistosta ja kerran kävin kuvaamassa auringonnousua ja Tuomikirkkoa Olympiastadionin tornista.

Valotus, Hieman jääkiekkoa tyhjässä hallissa, 20.12.2013. Käytössä pääasiassa Sigma 150-500mm ja joissakin lähiotoksissa sitten Sigman 24-70mm. Hyvin pelittivät ja valoa riitti ja kun koko halli käytössä niin kuvakulmat omanmaun mukaan tietty!

Yle Uutiset, Helsinki elää arkistossa. Vanhin Elävästä arkistosta löytyvä filmi on kuvattu Helsingissä vuonna 1906. Katukuvaa hallitsevat kömpelöt raitiovaunut, issikat ja huolellisesti pukeutuneet kaupunkilaiset.

Joulukuvia.

Julkisen sanan neuvosto.

 • Vapauttava 5238/SL/13, 17.12.2013. Lehti kertoi Suomen lipun käytöstä ja julkaisi jutun yhteydessä omakotitalon pihakuvan, jossa näkyivät muun muassa lippu ja lipputanko. Kuvassa ei ollut ihmisiä tai muita yksityiskohtia, joiden paljastaminen olisi loukannut yksityisyyden suojaa.
 • Vapauttava 5150/SL/13, 18.9.2013. Kantelun erityisenä kohteena on verkkolehden kuva, joka kantelun mukaan on otettu jostakin valtuuston arkistosta. Kantelija sanoo tunnistavansa, että hän istuu siinä valtuustosalissa.
 • Vapauttava 5132/SL/13, 27.6.2013. Lehti julkaisi hääkuvan, joka kantelijan mielestä loukkasi kristittyjä. Neuvoston mielestä kuva ei loukannut kenenkään ihmisarvoa.
 • Vapauttava 5112/SL/13, 19.8.2013. Lehti esitteli neljä yli 60-vuotiasta valokuvamallia. Osa jutun kuvista oli aikaisemmin julkaistu Viva-lehdessä, minkä Iltalehti toi julki kuvien myyjän kanssa sovitulla tavalla.

Tietokone.fi, Suomi-softa, Repix tuo uutta kuvien editointiin. Repix on Sumoing Oy:n kehittämä uudenlainen valokuvien editointiohjelma puhelimiin ja tabletteihin. Repix on ladattavissa ilmaiseksi Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Ilmainen versio sisältää perustyökalut. Applikaation sisällä voi ostaa lisää työkaluja.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, What camera should I buy: pros and cons of each type (and what they’re best at). Neljä päätyyppiä, josta valita. Hyvät ja huonot puolet.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 6 Indoor Photography Shoot Ideas.

Petapixel.com, Olympus Stands to Post a Profit in 2014 as Mirrorless Sales Climb. Seuraavan kirjanpitovuoden aikana (1.4.2014 alkaen) Olympus odottaa myyvänsä miljoona peilitöntä. Tänä vuonna luku on 600.000.

Macworld.com, 10 great apps for your new iPad Air or iPad mini.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

25.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Perusjuttuja kaikille (Kuvaus yleinen). Muistakaamme että ikimuistoisia kuvia ei tehdä, ne saadaan. Keskittykäämme enemmä havannointiin kun tekniseen briljanssiin ja muistakaamme että yksikään väline ei ota yhtäkään kuvaa...
 • Joulukortit 2013. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat joulukortit.
 • Teema: Suomen Kirkot (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Yle Uutiset, Kuvagalleria joulunvietosta ympäri maailman. 15 kuvaa.

HS, Valokuvaaja Sauli Koski jahtaa revontulia moottorikelkalla. uomessa on paljon alan harrastajia, mutta vähintään yhtä paljon heitä on Norjassa. Suomalaiset ja norjalaiset kisailevat upeimmista revontulikuvista. "Norjalaiset kadehtivat suomalaisten ottamia kuvia, sillä täällä revontulinäytelmän taustaksi saa muutakin kuin merimaiseman, kuten Pallaksen upean tunturijonon."

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Markus Henttonen’s Photos of Christmas Lights on a Quiet Night. Nämä kuvat ovat USA:sta.

Time LightBox.

Digitalcameraworld.com, How to set up a camera for the first time: 11 things you need to do first.

Strobist, Dan Winters: Road to Seeing. Juuri ilmestynyt melkein 700-sivuinen kirja. Amazon myi heti painoksen loppuun. Kolmen viikon päästä seuraava erä. Hintaluokka $50. David Hobby ylistää kirjaa.

Popular Photography.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Introduction To Using Your Camera At Christmas.

Pdnonline.com, 5 Tech Trends That Are Changing the Photo Industry Today.

 • To 4K or Not to 4K?
 • Real-World Wireless Cameras
 • Bigger Pixels, Better Pictures
 • Camera Stabilizers (on the Ground and in the Air)
 • Portable Lighting Power

Digitalrev.com, Canon and Nikon - Past Their Prime?

Techhive.com, Sit, Ubu, sit: 7 free apps for training your new puppy. Ai tällaisiakin löytyy...

Kamera & Bild, Årskrönika: Detta hände fotoåret 2013. Yhteenveto vuoden tapahtumista.

Kamera & Bild, Test: Sony cybershot QX10 & QX100 - innovativ wifi-kamera. Kameroita (vai objektiiveja). Älykännykän kanssa yhteistyössä. Hidas.

 

24.12.2013   (linkki)

Hyvää Joulua!Toivotamme kaikille Digicamera.netin yhteistyökumppaneille ja kävijöille Hyvää joulua!

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Joulukortit 2013. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusia joulukortteja.
 • Satumaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Arashiyama, Kyoto (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Salla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMANA ipanakuvat. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Hawaii (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tässä muutamia potretteja hieman erilaisessa ympäristössä kuin mitä oon aiemmin kuvannut.

Taloussanomat.fi, Kamerakauppa romahtaa tänä vuonna. Suurimmat muutokset ovat Marketvision mukaan tapahtuneet laitemarkkinoilla. Kamera- ja videomarkkinat romahtavat tänä vuonna 30 prosenttia vuoden takaisesta ja pc-laitteiden myynnin arvo putoaa toistakymmentä prosenttia.

Yle Uutiset, Oululaiskuvaajan otos julkaistiin NASA:n verkkosivulla – katso kuva valopilareista taivaalla. Kast on tarjonnut sivustolle aikaisemmin useita revontulista ottamiaan kuvia, mutta nyt hänen valokuvansa julkaistiin ensimmäistä kertaa. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta, kun saksalaissyntyinen, Oulussa 15 vuotta asunut Kast sai kunnollisia kuvia valopilareista.

Aamulehti, Keskustelu Facebookissa tuli kalliiksi tamperelaismiehelle. Joulukuisena iltana hän purki järkytystään Facebook-keskustelussa entisen työtoverinsa kanssa. Keskustelu käytiin yksityisviestein, jotka eivät näy muille. Keskustelun kuluessa Kokko kirjoitti naisen olevan ”helvetin sairas”, ja pohti, onko hän ”pimahtanut”. Se tuli Kokolle kalliiksi. Sanomiset menivät puheenaiheena olleen naisen tietoon, ja siitä tuli oikeusjuttu.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, December around the world, 23.12.2013. 17 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, A Christmas Ice Storm, 23.12.2103. 17 kuvaa.

The Guardian, Crane's eye view of Shanghai - in pictures. Ammatin etuja.

Dgiitalcameraworld.com, Magnum Photos: The Christmas Tree Bucket – Trent Parke’s brilliantly dark essay on modern living.

IR.

Diyphotography.net, The Wonderful World of Single Light Set-Ups. Yksi valo riittää.

Digital Photography School.

Earthboundlight.com, Does "Full Frame" Really Mean Much Anymore? 22.12.2013. Mikä on täyskennoisen merkitys.

Petapixel.com.

Pdnonline.com, How I Got That Shot: Capturing Perfect Scoops of Ice Cream. Yhden kuvauksen dissektio.

Luminous Landscape, Building a Better Profile – It's All In The Recipe. Printtaamisen sietämätön keveys.

Creativepro.com.

Macworld.com, Five signs your laptop is dying, and what to do about it.

Kamera & Bild, Konsten att fånga skönheten i förfallet. Rappioromantiikkaa. Kuvauskohteiden löytämisessä on omat niksinsä.

 

23.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Helsingin kaupunki, Matkailun avoimen kuvakilpailun voitto kuvalle vanhuksista kirsikkapuun alla. Helsingin matkailun kaikille avoimeen Helsinki Photo Competition 2013 -kuvakilpailuun osallistui yli 1 600 kaupunkikuvalla. Kärkikolmikon näet yllä. Voittajakuvassa on kaksi vanhusta kirsikkapuun alla. Kisa oli avoinna Flickr-palvelussa huhtikuusta marraskuun loppuun asti. Kisassa haettiin erityisesti kuvakulmaa kaupunkiin erityisesti designin, ruuan ja merellisyyden kautta.

Martti Ojama.

 • Yhden valolähteen hallinta pisarakuvauksessa, 4.12.2013. Sain pienen haasteen pisaroiden kuvaamiseksi yhdellä valolla, siten, että voin hallita pisaroiden valokuvioita.
 • Kysymyksiä pisaroista ja samalla hieman salamakokeiluaja, 1.12.2013. Tällä kertaa innoittajana oli kysely facebook ryhmässä, jossa kyseltiin neuvoja tämän tapaiseen valokuvaukseen. Kysymykseen vastatessa tuli halu myös itse taas nähdä asiaa uusin silmin, joten päätin viritellä välineet kuntoon ja samalla vähän pyrkiä verestämään kuvaamista.
 • Pieni mökki reissu, yöstä päivä ja päivästä yö, 22.11.2013. Muistan pikku poikana isäni kertoneen, miten valottamalla saa yöstä päivän ja päinvastoin. Eihän se asia mitenkään uusi ole minullekkaan, mutta hieman nostalgisessa maisemassa tuo tuli taas mieleen.
 • Kun harrastus muuttuu, 20.11.2013. Olen tässä pikkuhiljaa rakennellut uutta ammattia ja valokuvaus muuttuu hiljalleen työksi ja ajatukset harrastamisesta kokevat pientä mullistusta.

HS, Poliisin kamerat suututtivat mökkinaapurit Ylläksellä. Loma-asukkaita kuvaavat kamerat ovat herättäneet pahaa verta Ylläksen mökkialueella Lapissa. Muutama osakkeenomistaja on jo menettänyt pitkäaikaiset vuokralaisensa, koska he eivät halua olla kameravalvonnassa Lapin-lomalla.

 • Virallinen poliisi ei otsikosta huolimatta ole asentanut mitään kameroita mökkialueelle. Kameroiden asentajan siviiliammatti on poliisi. Toinen kamera osoittaa poliisin vanhempien mökkiä kohti, samalla näkyy myös piha-alue ja parkkipaikka. Toinen kamera osoittaa vanhempien mökistä poliisiin mökkiin.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, 2013 National Geographic Photography Contest Winners, 21.12.2013. 13 valokuvaa.

Digital Photography School, Get Your Creative Juices Flowing with Different Focal Lengths.

Digitalcameraworld.com, Layer mask techniques anyone can do: master this vital Photoshop effect.

ePhotozine.com, Ten Christmas Photography Tips.

The Online Photographer, It's Good to Look at Pictures. Viisi tuntia valitsemassa kuvia ensimmäistä TOP-kirjaa varten.

Lensrentals.com, blog, A Bit of A7R Sanity, 22.12.2013. Mitä hyvää, mitä huonoa. Adapterit? Ja mitä kaikesta jää loppuarvioksi (aikaa ei ole vielä paljoa kulunut).

Diyphotography.net, Mother, Father & Baby Shoot Iconic Scenes With Cardboard Box Setups.

Petapixel.com, Bad Engagement Photos Blog Shares the Most Cringeworthy of Engagement Pics.

Dpreview.com, Connect, The best in smartphone photography 2013.

 

22.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Downgrade 5D Mark III -> ? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Järkkäreillä vuodesta 2008 kuvanneena päätin luopua kalustosta ja sijoittaa rahat toiseen harrastukseen. Jotain pitäisi kuitenkin hankkia tilalle, koska valokuvausta en kokonaan kuitenkaan lopeta. Viimeisimpänä runkona oli tosiaan 5D Mark III ja pari L-sarjan lasia.
 • Persaukisen romppeita: jalustaa, laukaisimia, laukkuja yms. (Muut). Laitoin sitten hankkien veronpalautuksilla Nikoniin just ja just... Lisäksi: Tripod Hama Profil Duo III, Lankalaukaisin ebaystä, Kaukolaukaisin ebaystä.
 • vaiheessa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Hemmon Kuvat, Ajankohtaista joulua 2013, 21.12.2013. Hemmonkuvat.com toivottaa valitettavan ajankohtaista joulua 2013. Joulupukki kolmessa vähän vähemmän perinteikkäässä kuvassa.

Jukka Piiroinen, Valon kuvia, poimintoja.

 • Kuva ja noin sata sanaa 14, 20.12.2013. Kuva on peräisin elokuulta 2008, jolloin osallistuin Hailuodolla järjestettyyn työpajaan, jonka aiheena oli “Aika ja paikka valokuvassa”. Vaikuttava ympäristö houkutteli luonnollisesti kokeilemaan maisemakuvausta.
 • Saul Leiter 1923 – 2013, 27.11.2013. Amerikkalainen valokuvaaja Saul Leiter (s.1923) kuoli 89-vuotiaana 26.11.2013. Pittsburghissa syntynyt Leiter kasvoi ortodoksijuutalaisessa perheessä ja hänestä piti alunperin tulla rabbi.
 • Kuva ja noin sata sanaa 13, 19.11.2013. En ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut luontokuvauksesta, vaikka olenkin koettanut sopivan tilaisuuden tullen kuvata jonkin verran maisemakuvia. Tornion lähiympäristössä liikkuessani koetin rajata kaiken ihmisen rakentaman kuva-alan ulkopuolelle. Sitten tutustuin “New Topographics”-nimellä tunnettuun valokuvauksen suuntaukseen, joka syntyi 1970-luvulla Yhdysvalloissa.
 • Mustavalkoisia jazzkuvia Tampereelta, 5.11.2013.
 • Vain viisi minuuttia, 1.11.2013. Tampere Jazz Happeningin perjantain konsertit alkavat pian. Sain itselleni kuvausluvan festivaalille. Ehdot ovat aika tiukat, vain viisi minuuttia kuvausaikaa konsertin alusta.

PhotoPasiSalminen.com.

 • IS After Dark, 30.11.2013. After Dark: Snoukkakuvausten kulisseissa - yöduuneja ja spedelinkoja. Video, kesto 14:19.
 • Boardexpo 2013. Kuvia esillä.

Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ry, Galleria.

Utain.fi, Hyvä kuvaaja ikuistaa koko suvun tähtihetket, 26.1.2012. 1970- ja 1980-luvuilla Tampereen kaikki valokuvaajat tunsivat toisensa. Enää niin ei ole. Valokuvaaja Pentti Kuulas, 66, säätää studiosalamia ja taustakangasta kuvaustilannetta varten. Hän on lopettelemassa 39-vuotista valokuvaajan uraansa pääkirjasto Metson takana sijaitsevassa studiossa Tampereen keskustassa.

Mato78.com.

Iltalehti, Kauniit ja karvaiset. Korkeasaaren eläintarha viettää ensi vuonna 125-vuotisjuhlaansa. Iltalehti kokosi sen kunniaksi kuvasarjan suloisimmista karvaturreista. Yhdeksän kuvaa, joista kolme värikuvaa.

Ilta-Sanomat, IS:n kuvakisa ratkesi: Kuusenkaadosta palkinto - katso kuvat. Ilta-Sanomien ja Nikonin järjestämässä valokuvakilpailussa tehtävänä oli ottaa jouluvalmisteluista kertova kuva. Arvonnan ykköspalkintona oli D5300-järjestelmäkamera.

 • (edelleen ihmetyttää "arvontakilpailu"...)
 • (ja mitähän sanoisi kuvien tasosta... hm...)

Photo.net, foorumi.

IR, Time Magazine awards David Guttenfelder “Instagram Photographer of the Year”.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Lightroom effects: use the Virtual Copies feature to test different looks.

ePhotozine.com, 10 Top 'White' Shots.

Pinterest.com, Top Pins of 2013. Pinterestin suosio perustuu suurelta osin täysin vapaaseen toisten ottamien kuvien kokoamiseen erilaisiksi kokoelmiksi. Ja menestys kuulemma jatkuu...

Petapixel.com.

Diyphotography.net, These Incredible Light Paintings From Tackyshack Have Nothing To Do With Photoshop.

Pdnonline.com, Photography Gift Guide 2013: 10 PDN Objects of Desire That Would Make Great Holiday Photo Gifts. 10 kohdetta, osa vähän harvinaisempia. Hintahaitari $35 - $999.

Creativepro.com, Create Reflections in Photoshop with Smart Objects, Part 2.

IR, Firmware Friday: Canon, Fuji, Panasonic, Pentax, Sony update photo gear.

IR, New Vision Research Phantom v2010 will go from 22,000 to 1,000,000fps. Vanha malli miljoonaa kuvaa sekunnissa tarkkuudella 128x32, hinta $100.000. Uudessa mallissa vauhti on kasvanut 40%. Uusi malli myyntiin helmikuussa 2014.

Pdnonline.com, Object of Desire: Phottix Mitros+ TTL Transceiver Flash. Lyhyesti, $450.

Macworld.com.

Kamera & Bild, Så fångade hon den sexuella atmosfären. Valokuvaprojekti "Bakom stängda dörrar". Arkipäivän erotiikkaa. Aivan helppoa ei ollut saada kuvattavia. Pornograafisen ja pornograafittoman kuvan välinen raja on veteen piirretty viiva.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

21.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.

 • Puhelinkuvia, 14.12.2013. Olen kuvaillut kahdella puhelimella viime aikoina. Kahdella mallilla, joissa varmasti on tällä hetkellä markkinoiden parhaimmistoon kuuluvat kamerat: Nokia Lumia 1020 ja Samsung Galaxy S4 Zoom.
 • Jussi Koskela, Samsung Galaxy NX kokeilussa, 6.12.2013. Vaikka Galaxy NX on muotoiltu kameraksi, ei sen toiminnollisuus eroa käytännössä mitenkään vastaavan kokoisista älypuhelimista tai tableteista. Kuvatessa käynnistetään siihen tarkoitettu sovellus, jossa päästään säätämään kuvausasetuksia kuten missä tahansa järjestelmäkamerassa.

Terävyysalue, Suomen valokuvataiteen museon blogi. Poimntoja.

 • Näppäillen Paris Photossa 14.-17.11.2013. Euroopan merkittävimmät valokuvamessut järjestetään aina marraskuussa Pariisissa. Viimeiset pari vuotta tapahtumapaikkana on ollut komea Grand Palais.
 • Konservointirunoutta, 9/13. Valmistellessani taannoin teoskylttejä Surrealismia ja silmänlumetta -näyttelyä varten selailin läpi konservaattorin aineistosta laatimaa taulukkoa.
 • Kohtaaminen arkistossa, 8/13. Valokuvataiteen museolla tapahtuva tutkimus on hyvin monimuotoista ja projektit vaihtelevat laidasta laitaan. Yksi käynnissä olevista tutkimushankkeista keskittyy harrastajavalokuvaaja Helvi Ahosen aineistoon.
 • Mustavalkoisen kuvan sukupuoli - Arles in Black, 8/13. Kaiketi maailman vanhin valokuvafestari Rencontres d’Arles oli tänä vuonna ottanut teemakseen mustavalkoisen valokuvan, Arles in Black, joskin moni ihmetteli, mikä ihmeen teema se sellainen oikein on.
 • Pimiöhistoriaa, rakkaudella, 6/13. Kesäkuun alussa saimme museolle mielenkiintoisen lähetyksen. Pitkän linjan valokuvauksen harrastaja ja – omien sanojensa mukaan – 1/4-ammattilainen Kai R. Lehtonen lähetti julkaisunsa ”Omenan muotoinen maitopisara ja muita kamerakertomuksia”.
 • Valokuvan vintage – tapaus Sammalahti, 27.10.2010. Valokuvista puhuttaessa vintagella tarkoitetaan vedoksia, jotka ovat peräisin samalta ajalta tai ainakin hyvin läheltä kuvanottoaikaa. Termiä käytetään erityisesti vanhojen valokuvien kaupankäynnin yhteydessä.
 • Naurua ja kyyneliä, 28.9.2010. Valokuvataiteen museossa äskettäin avattu suurnäyttely, Pentti Sammallahden Retrospektiivi, on tuonut ennennäkemättömän yleisömenestyksen. Yhdentoista päivän aikana suomalaisen valokuvauksen Henri Cartier-Bressoniksi kutsutun taiteilijan kuvat on nähnyt yli 4200 ihmistä. Ensimmäisenä viikonloppunaan näyttely sai vieraakseen yli 1300 kävijää.
 • Opintomatkalla Arlesissa, 8/2010. Yhdistimme museon intendentti Anna-Kaisa Rastenbergerin kanssa nerokkaasti loman ja opinnot, suuntaamalla heinäkuussa vuosittain järjestettäville Les Rencontres D’Arles – valokuvafestivaaleille. Festivaali on yksi vanhimmista valokuvafestivaaleista. Se juhli viime vuonna 40 -vuotisjuhliaan.
 • Photoshopattu kauneus puhutti, 15.6.2010. Valokuvataiteen museon Purku-klubilla keskusteltiin muutama viikko sitten ”photoshopatusta kauneudesta”.
 • Episodeja näyttelynteosta, 5/2010. Miksi niin usein samojen taiteilijoiden samat teokset esitetään lyhyen ajan sisällä eri yhteyksissä? Onko kyse kuraattoreiden ja kokoajien laiskuudesta, ”ajan henkeä” erityisen hyvin ilmentävistä teoksista vai kansanvalistustyöstä?
 • Kuinka voin palvella? 5/2010. Alkuvuodesta järjestimme museolla seurantatutkimuksen kartuttaaksemme tietoa asiakkaistamme ja siitä, kuinka heitä palvellaan.
 • Taiteilija dokumentoi, 26.4.2010. Valokuvaaja Antero Takala dokumentoi ahkerasti kevään näyttelyiden rakennusta. Taiteilija ei edes itse ehtinyt kameran eteen! Kuvissa ripustetaan Antero Takalan ja Susanna Majurin näyttelyitä.
 • Oppilas ja opettaja, 12.3.2010. Taiteilija Susanna Majuri ja lukion kuvaamataidonopettaja Liisa Välilä kohtasivat Majurin näyttelyssä eilen. Välilä tuli katsomaan entisen oppilaansa Majurin näyttelyä mukanaan bussilastillinen nykyisiä oppilaitaan.
 • Kenttätöissä, 8.3.2010. Valokuvakulttuurin tallennustyöt veivät hiljattain museon iskujoukon Hankoon. Meille oli ystävällisesti annettu mahdollisuus edesmenneen valokuvaaja Matti Saanion teosten dokumentoimiseen hänen vanhassa kodissaan niin kauan kuin ne vielä ovat enimmäkseen siinä, mihin ne Saaniolta jäivät.

YLE Uutiset, Kuvagalleria: Hillitön täysikuu ja tärskyn saanut tulkku. Keskisuomalaisten sääkuvaajien otoksista voi lukea, että joulua kohti on eletty keikkuvissa keleissä. Taakse jääneen viikon kuviin on ikustettu niin suuremmoinen täysikuu kuin heikoille jäille jäänyt pilkkijän pulkkakin. 52 kuvaa.

Rumba.fi, Valitut Palsat -valokuvablogi, osa 1: PMMP:n viimeisiä aikoja kuvaamassa. Valokuvaaja Tomi Palsa käy keikoilla ja kuvaa niitä. Rumban ikiaikainen luottokuvaaja Tomi Palsa aloittaa tällä sivustolla oman valokuvabloginsa, jossa herra esittelee kuvasaalistaan uusilta ja vanhoilta keikoilta. Sarjan avausjaksossa Palsa esittelee kesän ja syksyn aikana todistamiensa PMMP-keikkojen satoa.

Turun Sanomat, Luonto Plus arvioi vuoden luontokirjoja. Video, kesto 22:28. Kirjoja on ohjelmassa toistakymmentä ja kirjo laaja. Karhilahti esittelee jo pidemmälle luontoon uppoutuneille sopivia teoksia ja Rannikko puolestaan viimeisimpiä uutuuskirjoja. Yhdessä he käyvät läpi luontoaiheisia kuvateoksia. Turun murteella.

Journalisti 15/2013, 19.12.2013.

 • Uutiset, Kahdeksan haki Tampereelle. Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessoriksi haki yhteensä kahdeksan hakijaa: ...
 • Artikkelit, A-lehdet: uusi sopimus pätee. Osa A-lehtien avustajista on suivaantunut uudesta sopimuksesta, joka vie tekijältä kaikki taloudelliset oikeudet aineistoon. Suomen Freelance-Journalistien kyselyssä 57 A-lehtien avustajaa vastasi, ettei aio allekirjoittaa uutta sopimusta.
 • Artikkelit, Missä he ovat nyt? Journalisti selvitti, mitä lehdessä viime kuukausina esillä olleille henkilöille kuuluu. Yksi seuratuista on Meeri Koutaniemi.
 • Palstat, kuvaviesti, Silmät ristissä. Paavo Lehtosen ottama kuva on niin huolellisesti rakennettu, että se saattaa laukaista joillakin allergisen reaktion. Kuvassa ei olla Belgiassa, jossa käytävästä eutanasiakeskustelusta kertovan jutun yhteydessä se julkaistiin.
 • Palstat, Kuvien jututtaminen. Aihe on yleensä valmiina, kun jutulle hankitaan kuvaaja. Valokuvaajien 11-kollektiivin ja Kaskas Median tuoreessa digijulkaisussa Kriisi? järjestys heitti kuperkeikkaa: valmiille kuville hankittiin kirjoittavat toimittajat.

Peter Forsgård, iZettle korttimaksupääte testissä, 20.12.2013. iZettle on pieni ja kevyt korttimaksupääte, joka paritetaan mobiililaitteen kanssa. Yhdessä mobiiliapplikaation kanssa ne toimivat “verkkokauppana”. Tuo on erinomaisen kätevä valokuvausstudioille, mutta erityisesti liikkuville palveluille ja tuotteille, joilla on satunnainen sesonkikysyntä. On erittäin mukavaa saada maksu valokuvauksesta jo siellä keikalla ja toimittaa kuvat verkkopalveluun ja parhaassa tapauksessa vielä samana päivänä asiakkaalle katsottavaksi ja tilattavaksi. 59.90 euroa.

Taskumuro.com, Sonyn QX-kameramodulit saivat Full HD -videotuen. Nyt QX-moduleille julkaistut firmware- ja ohjelmistopäivitykset tuovat kuitenkin mukanaan tuen laajakulmaiselle 1920x1080 pikselin videotarkkuudelle sekä laajemmat manuaalisäädöt ja -ISO-alueen.

Ilta-Sanomat, IS testasi Verkkokauppa.comin halpatabletin – mitä viidellä kympillä saa? Lyhyesti.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture.

The Atlantic, In Focus.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 35 Superb Examples of Still Life Photography.

The Online Photographer, Great Cameras of 2013 Part III: Olympus and Panasonic.

Shutterfinger, Is This The Last of Shutterfinger? 20.12.2013. Viimeinen kirjoitus. Varhaisin blogikirjoitus huhtikuulta 2008.

ePhotozine.com, Shooting Winter Portraits. Lyhyesti.

Pdnonline.com, What’s Your Niche: Biomedical Photography. Vuoteen 2008 saakka sanomalehtikuvaajaa. Steriili ympäristö, ei-steriili kuvaaja ei saa koskettaa mihinkään. Makrorengassalama. Canon 60D.

Kamera & Bild, Rheborg tar dig med bakom kulisserna. Kuusi kuvaa. Fotografiska 17.1.2014 alkaen. Tuttu kuusiosaisesta Ruotsin tv:n sarjasta "Alla är fotografer" (ks. Digicamera.netin etusivu).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

20.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Raakel Kuukka sai Kouvolan kuvataiteilijapalkinnon. Kouvolan kuvataiteilijapalkinnon tavoitteena on nostaa Kouvolan tunnettavuutta ja löytää seudulta uutta, valtakunnallisesti merkittävää kuvataidetta. Nyt palkittu Raakel Kuukka sai marraskuussa myös valokuvataiteen valtionpalkinnon.

Mbnet.fi, MacBookin kautta voi tirkistellä salaa. Vanhemmissa MacBook-tietokoneissa on todistettavasti mahdollista muuttaa iSight-kameran ohjausta niin, ettei se sytytä toiminnasta kertovaa merkkivaloa. Mahdollisesti temppu toimii myös uudemmissa laitteissa.

Maaseudun Tulevaisuus, Taistelukamera tallentaa tunnelmia tantereelta. Kajaanin eteläosissa taisteltiin joulukuun alussa Koillinen 2013 -aselajiharjoituksessa yli 2 000 henkilön voimin. Harjoituksen tunnelmiin voi kurkistaa verkon yhteisöpalvelu Youtubessa, johon on ladattu varusmiesten kuvaamaa materiaalia maastosta. ”Taistelukamera on ensimmäistä kertaa käytössä pohjoisessa. Neljä varusmiestä kuvaa maastossa, ja kaksi kersanttia leikkaa ja lataa videoita verkkoon”, harjoituksen tiedottaja Satu Hujanen kertoo.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Tampereen yliopistollinen sairaala TAYS, Tampere. 1 VALOKUVAAJAN toimi, silmäkeskuksen vastuualueella. Palkkaus määräytyy sovellettavan kunta-alan sopimuksen mukaan. Kelpoisuusehtona on soveltuva ammatillinen koulutus. Valokuvaajan työtehtäviin kuuluvat silmän kuvantamistutkimukset, kuvantamisjärjestelmien kehittäminen, potilashallintojärjestelmien käyttö ja muut kuvantamiseen liittyvät tehtävät.

Työpaikan osoite Teiskontie 35, 33520 TAMPERE
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 15.01.2014 klo 14:30

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Feature Shoot’s Top 10 Most Popular Photography Posts of 2013.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Steam train photography: tips for taking amazing railroad pictures.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Great Cameras of 2013 Part II: Ricoh-Pentax and Nikon.

Pdnonline.com, Best Photo Books of 2013: Part 3. 25 kirjaa.

Hongkiat.com, 20+ Cheatsheets & Infographics For Photographers.

Computer Darkroom, Adobe release Lightroom 5.3 and Camera Raw 8.3, 12.12.2013.

Creativepro.com, Create Reflections in Photoshop with Smart Objects.

Popular Photography.

ePhotozine.com, How To Photograph Poinsettias. Joulutähteä kuvaamaan.

Engadget.com, 500px photo-sharing app updated with metadata editor and refreshed UI on iOS.

IR, Sony A7R review: Could our Camera of the Year be the start of a revolution? 36 megapikselin täyskennoinen peilitön järjestelmädigi. Pienikokoinen. Ei oikein tälle mallille nimenomaan tehtyjä objektiiveja vielä saatavana. Elektroninen etsin erinomainen, diopterisäädöt -4 +3, ei kuitenkaan ihan vielä optisen etsimen tasoa, 2.4 miljoonaa pistettä. Lcd-näyttö kolme tuumaa, 921.600 pistettä (640 x480). Äänekäs suljin. Kuvanlaatu erinomainen. Tarkennus hidas, suljinviive haittaa. Sarjakuvaus 1.7 kuvaa sekunnissa. Sisäänrakennetut stereomikrofonit. Wi-Fi (NFC). Suomessa rungon hinta on n. 2.200 euroa.

Dpreview.com, Nikon Df Review. Retromallinen järjestelmädigi, vanhan ajan kunnon säätimet. 16 megapikselin täyskenno on peräisin Nikon D4 -mallista, prosessori ja tarkennus edullisemmasta Nikon D610 -mallista. Edestäpäin Nikon Df muistuttaa isommaksi kasvanutta Nikon FM -kameraa. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Kaikki F-kiinnitykset käyvän. Yksillä akuilla ottaa 1.400 kuvaa. Ei videota. Etsin samaa kokoa kuin Nikon D800 -mallissa, 100%. Arvosana 81%. Suomen hinta runko alle 3.000 euroa.

Dpreview.com, Panasonic Lumix DMC-GM1 Review. Taskuun mahtuva 16 megapikselin 4/3 systeemin peilitön järjestelmäkamera. Sisäänrakennettu Wi-Fi (ei NFC). Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.036.000 pistettä. Sisäänrakennettu salama. Arvosana 78%. Suomen hinta runko + 12-32mm kittiobjektiivi 700 euroa.

IR, Sigma 24-105mm f/4 OS lens review: A hefty, but high-quality full-frame zoom that rivals the big guys. Kuvanvakaaja, täyskennoiselle. Uusi objektiivi, ei mikään päivitys. Canon-versio jo myynnissä, Nikon, Sony Alpha ja Sigma vähän myöhemmin. Suomen hinta on n. 800 euroa.

IR, Olympus Stylus 1 Review: Shooter’s Report Part 1 - Dreamy Bokeh on a Budget.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

19.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ulkoinen salama (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Nyt tartttis apua ulkoisen salaman valintaan. Tähän mennessä ollu lainassa sb-900 kameran kengässä, kamerana d300. Nyt tarttis oma ostaa ja vaihtoehtoja tuntuu olevan.
 • Linssit "uuteen" Pentaxiin. (Optiikka). Jos ja kun Pentaxille tulee kinokoon kennolla oleva runko. Kävisikö nykyiset uudemmat opiskat siihen.
 • Viipurin kauppasatama (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • kuvauspaikka vinkkejä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Jos sattuis innostamaan jotakuta reissun päälle :)
 • Tallinna (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
  • Remonen.fi, Etelään, pimeyttä pakoon. 18.12.2013. Päätettiin sitten vaimon kanssa lähteä ihan ulkomaille. Etelään teki mieli, pois täältä pimeästä ja kylmästä. Näillä spekseillä päädyimme viikonloppuun Tallinnassa…

Yle Uutiset, Revontulia löytyy lähempää kuin luuletkaan. 17.12.2013. Thomas Kast kuvasi talven 2012-13 aikana pääasiassa Oulun seudulla revontulien tanssia taivaalla. Aurora - Queen of the Night - time-lapse-video on nähtävissä Oulun Tietomaan planetaariossa.

Peter Forsgård, Muutama hajatelma kuvauskoulusta ja Canonin kameroista. 18.12.2013. Kuvauskoulut jatkuvat taas ensi keväänä heti tammikuun puolesta välistä eteenpäin. Näin kouluja tarjotaan ainakin maaliskuun lopulle. Koulun saa kaupan päälle ostaessaan Canon järkkärin. Jos olet kameraa hankkimassa ja koulutus kiinnostaa niin tarkista mitkä kameroita myyvät liikkeet tuota tarjoavat.

Finnfoto, Fotofinlandiaan 15. tammikuuta mennessä.

Vesa Koivunen, pienen markkinoinnin kera vähän pitempiä katkelmia Urheilukuvaus-kirjasta.

Valokuvatorstai, 308. haaste "joulun tunnelmia".

Suomen freelance-journalistit ry, Avustajasopimukset ja jäsenmaksut puhuttivat SFJ:n hallitusta 16.12.2013. SFJ:n hallituksessa 11. 12. puhuttiin vilkkaimmin mediatalojen vaatimista kohtuuttomista avustajasopimuksista ja jäsenmaksu-uudistuksesta.

Verteksi.net, Testissä Jolla ja Sailfish: lupauksia paremmasta. Viimein joulukuun alussa sain käsiini pienen paketin, jonka sisältä löytyi 4,5 -tuuman näytöllä, Qualcomm Snapdragon 1,4GHz kaksiydinprosessorilla, 1 GB muistilla, 16 Gt tallennustilalla ja 8 megapikselin kameralla varustettu puhelin. Eli ominaisuuksiltaan keskitason matkapuhelin.

Digitoday.fi, Glass-pelot toteutuvat: Valokuvaan riittää silmänisku. Googlen virtuaalilaseilla voi nyt ottaa valokuvan silmää iskemällä. Google Glassin blogin mukaan kuvan nappaaminen silmäniskulla on juuri niin helppoa ja huomaamatonta kuin virtuaalilaseja hysteerisesti pelkäävät ovat pelänneetkin.

 • Afterdawn.com, Meta Pro -virtuaalilasit - Google Glassin kampittaja? Lasien hinnaksi tulee 2 985 dollaria, ja ne edustavat Metan toimitusjohtaja Meron Gribetzin mukaan lisättyä todellisuutta hyödyntävän teknologian terävintä kärkeä. Lasit tulevat varustettuna kahdella 1280 x 720 -resoluution LCD-näytöllä, joilla molemmilla on 40 asteen näkökenttä ja jotka muodostavat stereoskooppisen 3D-näkymän.

Ilta-Sanomat, Miljardin pikselin kamera kuvaa pian Linnunrataa. Euroopan avaruusjärjestö ESA laukaisee torstaina kiertoradalle kameran, joka pystyy havaitsemaan ihmisen hiuksen tuhannen kilometrin päästä.

Ilta-Sanomat, Seksipommi photoshopattiin pulskaksi joulupukiksi. Mainostoimisto photoshoppasi Piperin pulskaksi joulupukiksi ja toivotti videonsa lopulla asiakkailleen hyvää joulua.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Inspiring Stories of Five Photographers Committed to Making a Difference.

Strobist, Without Reservation: A Recommended Gear List. Cameras. Lenses. Lighting. Triggers. Lighting Supports. Soft Mods. Specialty Mods.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Rings & Things Or Jewelry Photography Tips.

Luminous Landscape, The Full Frame Myth. Aikaisemmin kantapään kautta oli opittu, että täyskennoisella saa parhaan kuvanlaadun. Kolme neljä vuotta sitten kuitenkin havaittiin, että kroppikennoisilla ja 4/3-systeemin peilittömillä kameroilla sai erinomaisia kuvia. 16 megapikselin jälkeen käytännössä ei enää eroa huomannut.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net, How To Build A Basic 4 Light Setup.

Dpreview.com, Fujifilm announces XF 10-24mm F4 R OIS wideangle zoom. X-systeemin peilittömiin. Polttovälivastaavuus 15-36mm. Kuvanvakaaja. Maaliskuussa 2014 myyntiin, $1.000.

The-digital-picture.com, Resize, Watermark and Share Images with a Right-Click. CoolTweak. Ilmainen softa. Ei mainoksia tms.

Kamera & Bild, De här kamerorna stjäls mest. Lenstag-sivustolle voi rekisteröidä kamerakalustoa esim. varkauden varalle. Nyt on julkaistu tilastoa asiakkaiden varastetutuksi ilmoitetusta kalustosta.

Photo.net, Canon EOS 70D Hands-on Review. Heinäkuussa 2013 julkistettu. Aivan uusi sensori, 'Dual Pixel CMOS AF', 20 megapikseliä. Kroppikenno. Tarkennus perustuu vaihe-eroon (phase detect). Automaattitarkennus on erittäin paljon parantunut (live view ja video). Etsin 98%. Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, sisäänrakennettu Wi-Fi (kuvien jakamiseen ja kameran ohjailuun älykännykännykällä tai taulutietokoneella). Sisäänrakennettu salama, voi käyttää ulkoisten salamien ohjaamiseen. Automaattisen tarkennuksen hienosäätö. Kameran sisäinen HDR (jpg). Paino 755g. Hinnat 1.099e (runko), 1.249e (runko + 18-135mm IS STM).

Popular Photography, Camera Test: Panasonic Lumix DMC-GX7. 16 megapikselin peilitön, kääntyvä kosketusnäyttö. Micro 4/3 -systeemiä, kroppikerroin 2x. Elektroninen etsin, kääntyy suoraan ylös, 2.764.800 pistettä. Wi-Fi. Värit hopea + musta tai musta. Video full hd 1920x1080, still-kuvia voi ottaa kesken videoinnin. Rungossa kuvanvakaaja. Paino 402g.

The Online Photographer, Panasonic GX7 Notes: Responsiveness. Neljäs ja viimeinen osa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

18.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Talouselämä, Kuvattavana olo kannattaa: Valokuvalla on yllättävän suuri merkitys. ”Suomalaiset johtajat eivät ole mielellään valokuvattavia”, toteaa johdon valmentaja, toimitusjohtaja Isa Merikallio. Kannattaisi olla. Kuvalla on visuaalisessa kulttuurissamme suuri merkitys.

 • ”Mustaa linssiä ei ole hyvä tuijottaa. Siinä ilme jännittyy, ja se näkyy kuvassa. Odotan, että valokuvaaja on saanut kameransa ladattua. Ennen kuvan ottoa katson alas ja ajattelen jotain positiivista asiaa. Kun kohotan kasvoni, myönteinen ilme näkyy kasvoissani.”
 • ”Harjoittele valokuvattavana olemista kotona ja arjessa. Kuvittele kamera ystäväksesi. Mitä useamman ystävääsi tapaat, sen luontevampaan kanssakäymiseen pääsette”, Merikallio rohkaisee.

Vuoden lehtikuvat 2013 -kilpailu. Suomen Lehtikuvaajat ry järjestää Vuoden Lehtikuvat 2013-kilpailun yhdeksässä kategoriassa: Vuoden Lehtikuvaaja, Vuoden Henkilökuva, Vuoden Uutiskuva, Vuoden Urheilukuva, Vuoden Kotimaan Reportaasi, Vuoden Ulkomaan Reportaasi, Vuoden Kuvaessee, Vuoden Multimedia sekä uutena sarjana Vuoden Eduskuntakuva. Lisäksi kaikkien kilpailuun osallistuvien kuvien joukosta valitaan Vuoden Lehtikuva 2013.

 • Osaan kilpailun kategorioista voi osallistua myös yhdistyksen ulkopuoliset kuvaajat.
 • Kaikille avoimia sarjoja on yhteensä neljä, jäsenille avoimia kategorioita on viisi
 • Kilpailun uutuutena on tänä vuonna Vuoden Eduskuntakuva –sarja, joka toteutetaan yhteistyössä Suomen Eduskunnan kanssa.
 • Kilpailun tulokset julkistetaan 7.3.2014 Kuva&Kamera– messujen yhteydessä Helsingissä.
 • Osallistumismaksu yhdityksen jäseniltä 55 euroa, ulkopuolisilta 45 euroa / per kategoria

HS, Luontokuvaaja: Marraskuusta alkava pimeys on luonnon upeinta aikaa. Kiinnostavin talvi on täällä nyt: se alkaa marraskuussa ja päättyy ennen helmikuun hohtavia hankia, väittää kirjailija ja luontokuvaaja Heikki Willamo.

Tietoviikko.fi, Nokia Camera saatavilla uusille Lumioille: parhaat kuvausominaisuudet samassa sovelluksessa. Nokia Camera -sovellus julkaistiin Nokia Beta Labsin kautta eli kyseessä on beetaversio, ei vielä sovelluskaupasta saatava valmis sovellusjulkaisu.

 • (eiliseltä) Taskumuro.com, Beetaversio tuo Nokia Cameran kaikille Windows Phone 8 -pohjaisille Lumioille. Nokia laajentaa Nokia Camera -sovelluksensa tukea kaikille yhtiön Windows Phone 8 -pohjaisille Lumia-puhelimille. Aikaisemmin yhtiön monipuolinen kamerasovellus on ollut saatavilla vain PureView-brändätyille laitteille, mutta tuore beetaversio laajentaa tuen koko mallistolle.

Photo.net, foorumi.

Travel Photographer Of The Year, 2013 Winners' Gallery. Paljon kuvia ja paljon valokuvaajia. Ei suomalaisia, Virosta ja pohjoismaista kyllä.

The New York Times, Lens, Illuminating a Central African Crisis, Photo by Photo. 17.12.2013. 20 kuvaa. Ei mitään jouluista katseltavaa.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

IR, The British Library puts more than one million public domain images on Flickr. 65.000 kirjan kuvat, kirjat 1600-, 1700- ja 1800-luvulta. Jokaisesta kuvasta käy ilmi kirja ja sivunumero, jolta kuva löytyy. Yli miljoonaa kuvaa vapaaseen käyttöön. British Libraryssa on yli 13 miljoonaa kirjaa.

Digital Photography School.

Popular Photography.

IR, Fujifilm not coming up with full frame X-mount camera, according to manager. Haastattelu. Video, kesto 10:14.

Dpreview.com, Samyang says five of its full frame lenses now available in Sony E mount. Sony A7 ja A7R. 14mm F2.8, 24mm F1.4, 24mm F3.5 tilt-and-shift, 35mm F1.4 ja 85mm F1.4.

Dpreview.com, Connect, 5 Kickstarter projects for photographers.

Kamera & Bild, Webb-tv: Se hur Retuscheriet skapar ett fem meter montage. Video, kesto 2:52.

Kamera & Bild, Världens ljusstarkaste objektiv till spegellösa. Ibelux 40mm f/0.85. Canon M, Sony E, MFT och Fuji X. Helmikuussa myyntiin, $2.080.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

17.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Häävalokuvaajaa 1.2.14 Espooseen (Kuvaus yleinen). Haluaisimme koko paketin, eli potretit ennen kirkkoa, kirkko yhdeltä ja sitten juhlaa iltaan saakka. Rahaahan maksamme toki, mutta koska ollaan köyhiä opiskelijoita niin korkeintaan yhteiset kuukauden tulot eli 900e. Samasta syystä haluaisimme valmiit kuvat vapaasti käyttöömme.
 • Ensimmäinen järkkäri Jouluksi (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Aiempi kamera on Canon Powershot 610 ja haluaisin nyt viedä harrastusta hieman pidemmälle.
 • Kuvat kuvausvaiheessa läppärille? (Kuvaus yleinen). Tarve olisi langattomasti saada kuvausvaiheessa kuvat tarkasteluun, mitä tarvitsen ja mikä on nopea tapa kuvansiirtoon. En haluaisi maksaa maltaita mistään palikasta kameran ja koneen välille.
 • Epätarkat kuvat? (Digikuvaus). Sisätiloissa otetut kuvat ovat epätarkkoja tai tarkennus väärässä kohti? Osa kuvista saatta onnistua, mutta useimmat epätarkkoja? Jopa samasta kohteesta peräkkäin otetut kuvat vaihtelevat?
 • Sirui monopodi ja kuulapää? (Muut).
 • Hyvä kuva täydellä aukolla (esim. 17-55/2.8)? (Optiikka). Millaisella kalustolla voisi kuvitella saavansa esim. joulukuvia sisällä ilman salamaa? Kameran pitänee kyetä kohtalaiseen ISO lukuun ilman kohinaa, optiikassa pitää olla kuvanvakain ja valovoimaa?
 • Nikon AF-S 35 1.8G FX (Optiikka).
 • Juniorilätkää (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rajalablogit.

Taskumuro.com, Beetaversio tuo Nokia Cameran kaikille Windows Phone 8 -pohjaisille Lumioille. Nokia laajentaa Nokia Camera -sovelluksensa tukea kaikille yhtiön Windows Phone 8 -pohjaisille Lumia-puhelimille. Aikaisemmin yhtiön monipuolinen kamerasovellus on ollut saatavilla vain PureView-brändätyille laitteille, mutta tuore beetaversio laajentaa tuen koko mallistolle.

Lounais-Lappi, Valokuvien taikaa museossa. Kemin taidemuseossa esittäytyy kolme valokuvaukseen ja valokuviin liittyvää näyttelykokonaisuutta. Filmikulmasta esillä on valokuvauskalustoa, Vuoden Luontokuva 2013 voittajakuvia ja Kemin Kameraseuran 60-vuotis näyttely

Mato78.xom, Nikon valmistelemassa Nikkor 35mm f/1.8G -objektiivin julkaisua. Huhun mukaan Nikon -yhtiö olisi julkaisemassa CES 2014 -tapahtumassa uuden AF-S Nikkor 35mm f/1.8G objektiivin täydenkennon kameroilleen. Tarkkaa julkaisupäivää ei ole kukaan vielä vuotanut mutta CES -messut käynnistyvät 7. tammikuuta ja yleensä kaikki uutuudet esitellään heti ensimmäisenä päivänä.

Macmaa.com, Joululahjaidea 3: Apple-ystävällinen monitoimitulostin. A3. Hinta 350 euroa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Haunting Images of an Annual Whale Kill in the Faroe Islands.

Reuters.com, Photographers' Blog, Circle of life at Greece’s fish farms.

Thephotoargus.com, Urban Exploration Photography by Ben Schreck.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Photography for beginners: 6 reasons you’re smarter than your camera.

Digital Photography School.

Dpreview.com, Art of Building contest: Vote for your favorite photo. 15 kuvaa, aikaa äänestykseen on 9.1.2014 asti.

ePhotozine.com, Introduction To ISO.

Diyphotography.net.

Lensrentals.com, blog, Sony A7R: A Rising Tide Lifts All the Boats? Alkuaan Cicala ei oikein innostunut kamerasta, jolla kuvatessa olisi pitänyt välillä käyttää adaptereita (kun ei omia sopivia objektiiveja ei ollut). Mutta onko näin. Tuliko teräviä kuvia.

The Online Photographer, Plain Old Plug. Vanha mutta toimii. Ei luista olkalaukku.

Popular Photography, I, Photographer: Sam English Photographs Horses.

Macworld.com.

Creativepro.com, Turn Your Artwork into Clothing with Print On Me. USA, hinnan päälle alv + tulli + pk.

Fotosidan.se, Tävling: Välkomna resenärer till Arlanda med din bild av svenskt ljus. Kuvia voi lähettää vielä 17.12.2013.

The-digital-picture.com, Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG HSM Lens Review. Canon, Nikon, Sony, Sigma. Luokassaan halvin. Täyskennoiselle, kroppikennoisella (1.6x) 38.4-112mm. Ei kuvanvakaajaa. Kuvan terävyys vaihteelee. Mukana vastavalosuoja ja säilytyslaukku. Hyvä hinta/laatusuhde. Suomen hinta on alle 800 euroa.

Dpreview.com, Lens reviews update: test data for the Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM. DxOMark. Canon EOS 5D Mark III, Canon EOS 7D, vertailut Canon EF 24-105mm f/4L IS USM -objektiiviin.

Photozone.de, Leica Noctilux-M 50mm f/0.95 ASPH - Review / Test Report. Kallein Leica-objektiivi, vuodelta 2008. Optinen laatu 2.5 * 5 *. Hinta/laatusuhde 1 * / 5 *. Hinta $11.000.

Photozone.de, SLR Magic Hyperprime LM 50mm T/0.95 - Review / Test Report. Uusin. Leica M. f/0.92. Valmistetaan tilauksesta. Arvosana 3 * / 5 *. $4.995.

Photographyblog.com, Plustek OpticFilm 8100 Review. Uusin 35mm skanneri, edullisimpaan luokkaan. Arvosana 4 * / 5 *. £200.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

16.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Harri Mäcklin, Mustista kuvista paljastuu näkymätön valtakunta. Joukko pikimustia valokuvia ottaa pahaenteisesti katsojan vastaan. Niiden mustuudesta kohoaa esiin mustiin pukeutuneita sotilaita, kasvottomia hallitsijoita ja kaapuihin kietoutuneita naisia, jotka voi juuri ja juuri erottaa pimeydestä.

(kertaus 13.12.2013). Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta ry. etsii uuden verkkolehden elävöittämiseen valokuvaajaa:

"Sinä terävänäköisesti ja uteliaasti maailmaa tarkkaileva kuvaaja, etsimme uuden säätiöaiheisen verkkolehtemme elävöittämiseen näkemyksellistä valokuvaajaa.

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta on suomalaisten apurahanjakajien yhdistys, Suomen ainoa säätiöiden etu- ja tukijärjestö. Neuvottelukunta on osa kansallista säätiökenttää ja yleismaailmallista kolmatta sektoria. Neuvottelukunta toimii yhdessä yhteiskunnallisten, tieteellisten, taiteellisten ja kulttuuristen instituutioiden sekä apurahansaajien ja tiedotusvälineiden kanssa.

Haluaisimme julkaista valokuviasi verkkosivuillamme ilmestyvien kulttuuri- ja tiedealaa käsittelevien juttujen yhteydessä. Uudistuneiden internet-sivujemme tarkoitus on viestiä ihmisläheisesti ja nykyaikaisesti apurahasäätiöitä koskettavista aihepiireistä. Valokuvien aiheet voivat käsitellä lähes mitä tahansa, sillä tarkoitus ei ole "kuvittaa" juttuja täsmällisesti niihin sidotuilla kuvilla, vaan pikemmin kertoa laadukkaiden, kiinnostavien kuvien avulla omaa tarinaa suomalaisesta yhteiskunnasta - jäsensäätiöidemme apurahoituksen kohteesta. Sinulla voi siis olla jo valmiina kuvakansiossasi kymmenittäin tarkoituksiimme sopivia otoksia!

Uudistetut sivumme julkaistaan jo ennen joulua, joten pyydämme kiinnostuneita ottamaan yhteyttä ja toimittamaan työnäytteen (esim. 3-5 kuvaa) viimeistään tiistaina 17.12.2013 sähköpostitse (mira.bjorklund(at)saatiopalvelu.fi). Tule kuvinesi mukaan parantamaan Suomea ja maailmaa yhdessä säätiöiden kanssa!"

Pingstate.nu.

HS, Kuubongari.

Petteri Järvinen, Bittimittari.

Mobiili.fi, Arvostelussa Nokia Lumia 2520 -tabletti – tuttua Lumiaa entistä isommassa koossa. Hinta noin 650 euroa

Photo.net, foorumi.

Reuters.com, Photos of the week, 13.12.2013. 20 kuvaa.

Time LightBox, The Year’s Most Beautiful Photos From Space, 10.12.2013. 31 kuvaa.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Digitalcameraworld.com.

Earthboundlight.com, "Expose to the Right" May Be Wrong, 15.12.2013. Pitääkö enää paikkansa.

ePhotozine.com, Christmas Macro Photography.

The Online Photograrpher, Open Mike: Cameras Not of the Year. Muisteluja. 1980s Exakta 66.

Dpreview.com, Backdraft at 1,000 FPS in full 4K resolution. 1.000 kuvaa sekunnissa täydellä 4K -tarkkuudella. Phantom Flex4K $140.000. Video, kesto 3:56. Hidastettua kuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.12.2013   (linkki)

Valokuvagalleria Hippolytessä tänään klo 14 taiteilija Juha Arvid Helminen esittelee näyttelyään Invisible Empire.. Opastuksen jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan taiteilijan kanssa.

Juha Arvid Helminen: INVISIBLE EMPIRE
Kuva: Juha Arvid Helminen.22.12.2013 asti

Juha Arvid Helmisen INVISIBLE EMPIRE -sarja koostuu tummasävyisistä ja pahaenteistä tunnelmaa huokuvista valokuvista, joissa kasvottomat hahmot ovat kätkeytyneet uniformujen tai huppujen suojiin.

Juha Arvid Helminen (s. 1977, Helsinki) asuu ja työskentelee Lahdessa. Helminen valmistui vuonna 2011 Lahden muotoiluinstituusta (LAMK) pääaineenaan valokuvaus, minkä lisäksi hän on aiemmin opiskellut graafista suunnittelua. Invisible Empire Hippolytessä on Helmisen ensimmäinen yksityisnäyttely.

Hippolyte Vintage
Taneli Eskola, Georg Otsin aukio, Tallinna 1980.22.12.2013 asti

Hippolyte Studiossa on esillä vintage-teemainen joulunäyttely, jonka on kuratoinut Suomen valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka. Näyttelyn painopisteenä ovat taiteilijoiden itsensä vedostamat analogiset vedokset sekä uniikkikappaleet.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Timo Valjakka, Hausswolffin näyttely puhuu esineellisen valokuvan puolesta. Annika von Hausswolff (s. 1967) on Ruotsin tunnetuimpia valokuvataiteilijoita ja esiintynyt muutamia kertoja myös Suomessa. Hän liikkuu laaja-alaisesti valokuvan kentässä ja onnistuu usein väistämään hänen kohdistuneet odotukset.

 • Time Out Photography and About. Annika von Hausswolff 22. 12. saakka Helsinki Contemporaryssa (Bulevardi 10). Ti–ke, pe 11–17, to 11–18, la–su 12–16.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja.

 • Salamavalo luonnossa I, Luonto kuvaan, osa 75, 17.11.2013. Eurooppalaiset kollegat ovat jo vuosikymmeniä sitten ottaneet varustelaukkuun piilotetun salamavalon hyötykäyttöön. Nykykameroiden valotusautomatiikka mahdollistaa vaivattoman täytesalaman käytön ilman monimutkaisia laskutoimituksia tai kokeiluja kantapään kautta.
 • Salamavalo korostaa kohteen olemusta - mutta ei aina, Luonto kuvaan, osa 76. Salamavalolla on mahdollista korostaa kohteen pintarakennetta tai olemusta. Kosteat tai kiiltävät pinnat heijastavat valoa mattapintoja näyttävämmin. Kaikille kohteille suora salama ei kuitenkaan ole eduksi.

Mikko Kivirinta.

 • Hiiripöllö, 6.12.2013. Molemminpuolisen alkututustumisten jälkeen säännöt oli selvillä. Opimme tuntemaan pöllöyksilön käyttäytymistä ja toimintatapoja ja pöllö hyväksyi harmittoman oloiset kameranheiluttelijat samalle tontille itsensä kanssa.
 • Niagaran putoukset, 26.11.2013. Toronton lähialueiden yksi suurimmista nähtävyyksistä on ehdottomasti Niagaran putoukset. Kesäaikaan turistivirta on jatkuvaa. Nyt syksymmällä oli sentään vähän tilaan kävellä ja ihmetellä, mutta kyllä silti selväksi kävi että paikka on aikamoinen turistirysä.
 • Eino-myrsky tuli ja meni, 18.11.2013.
 • Ruokinnalla tapahtuu, 2.11.2013. Itselleni iloisin yllätys oli närhien käyminen ruokinnalla. Aikaisemmin hyvät närhikuvat ovat jääneet aikalailla nollaan. Nyt oli mahdollista ottaa lähipönöt talteen ja yrittää jotain sporttisempaakin ruutua tästä ilmeikkäästä ja valppaasta linnusta.
 • Varpuspöllö, 21.10.2013. Pari viikonloppua sitten olin menossa ruokinnalle täyttämään astioita ja seuraamaan tinttien ja närhien temmellystä. Jarrupoljin löytyi kuitenkin matkalla yllättävästi määränpäätä aiemmin. Sähkölangalla näkyi jokin pieni ja pyöreä otus.

Valokuvaviestinnän instituutti, blogi.

Ari Hallami.

Mikael Rantalainen, Uusia panoraamakuvia Helsingistä, 12.12.2013.

Fotobloggeri.

 • Nordic Winner Koiranäyttelyt, 15.12.2013. Messukeskuksen valaistus ei ole aivan paras mahdollinen ja se tekeekin vikkelien koirien kuvaamisen hieman vaikeaksi. Useimmiten yritän viimeiseen asti pitää kameran ISO-herkkyyyden mahdollisimman alhaisena, mutta nyt tein poikkeuksen ja nostin välillä herkkyyden jopa ISO12800 arvoon.
 • Jäähippuja, 7.12.2013.
 • Kuvanlaatu blogissa, 17.10.2013. Mikä sitten avuksi Bloggerin pudonneeseen kuvanlaatuun?
  ...Google on hiljattain ottanut käyttöön kuvien automaattisen parannuksen, joka tehdään oletuksena kaikille Bloggeriin lataamillesi kuville. Kuvien värikylläisyys ja kontrastit korostuvat, ja se voi tietysti myös miellyttää osaa käyttäjistä....
  ... Selaamalla kuviasi Google plussan albumeissa näet kuvaa klikkaamalla onko sen kohdalla käytetty kuvanparannusta. Mikäli kuvaa on parannettu, tulee siitä kuvan päälle ilmoitus....
  ...Jos olet edelleen sitä mieltä, että kuvien laatu ei näytä blogissasi samalta kuin miltä kuvat näyttävät koneella, voit postausta tehdessä muuttaa jokaiseen kuvaan pienen koodinpätkän....
  ...Täytyy sanoa, että harmittaa kun en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota näihin asioihin, etenkin kun pidän valokuvaus blogia. Kyllähän se ärsytti kun aloin vertailla lataamiani kuvia niihin jotka ovat koneella ja huomasin miten kuvat olivat muuttuneet matkalla. Aina oppii uutta ja samallahan tämä on myös muistutus siitä, ettei minkään kameran tai objektiivin kuvanlaatua pitäisi arvostella yksinomaan sen perusteella millaisia kuvia käyttäjät lataavat nettiin....

Topi Leikas.

 • Ai miks mulla on kamera? 22.11.2013. Etsimestä kurkistelee siis viime kesänä 16 vuotta täyttänyt espoolainen poika. Noin neljä vuotta sitten sain pukinkontista kännykän, kännykän jossa oli myös kamera. Siitä se lähti, aloin oikeastaaan tallentemaan kaikkea näkemääni: maisemat, öttiäiset, valot ja varjot..
 • Lofootit- miksi se on käymisen arvoinen paikka? 18.7.2013.

Tietokone.fi.

 • Testi: Pieni on kaunista, 13.12.2013. Pieni on kaunista, mutta myös toimivaa. Sen todistaa hienosti Panasonicin Lumix DMC-GX7: pieni, mutta silti tehokkaaseen käyttöön sopiva peilitön järjestelmärunko.
 • 3,6 miljoonaa pikseliä näytöllä, 13.12.2013. Uutiset. AOC q2770Pqu on nimensä mukaisesti 27-tuumainen näyttö, jonka resoluutio on WQHD-standardinmukainen 2560×1440 pikseliä. Yhteensä pikseleistä on siis lähes tuplasti full hd -resoluutioon verrattuna. Tammikuussa 2014 myyntiin, 455 euroa.
 • Pelasta henkilökohtaiset tietosi – MozBackup 1.5.1. 30.9.2013. Softa. MozBackup tallentaa profiilitiedot ja -asetukset, sähköpostit, liitännäiset, kirjanmerkit ja muut keskeisimmät toiminnot käyttäjän kiintolevylle. Halutessaan profiilin varmuuskopiot voidaan suojata salasanalla.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Jolla - ensivaikutelmia, 14.12.2013. Et saa koskaan uutta tilaisuutta tehdä hyvää ensivaikutelmaa. Siispä muutama ensivaikutelma uudesta Jolla-puhelimesta.

Ilta-Sanomat, Kännykkä pukinkonttiin - IS vertaili viisi edullista älypuhelinta, 15.12.2013. Huawei Ascend Y300 (noin 130 euroa). LG Optimus L5II (noin 170 euroa). Nokia Lumia 520 (noin 130 euroa). Samsung Galaxy Trend (noin 100 euroa). ZTE Blade III (noin 100 euroa).

Photo.net, foorumi.

Reuters.

PDN Photo of the Day, Avedon’s Women. Vuodelta 2000.

Thephotoargus.com.

Petapixel.com, Three Things You Ought to Know Before Deciding to Become a Nature Photographer.

Digitalcameraworld.com, How to make a pinhole camera from your DSLR. Miten järjestelmädigillä otetaan neulanreikäkuva.

The Online Photographer, Great Cameras of 2013 Part I: Fuji and Canon. Lyhyesti. Ei oikein vielä kommentteja.

Shootingfilm.net, First Cameras of Famous Photographers. 15 kuuluisan valokuvaajan ensimmäinen kamera.

Diyphotography.net, How To Build A Square Ring Light for Less Than $10.

ePhotozine.com, Party Photography Advice.

Dpnow.com, Smartphone snappers unaware of usage dangers on social media. Brittein saaret, kysely, 56% ei tiennyt luovuttavansa oikeudet sosiaaliseen mediaan siirtämiinsä kuviinsa.

Kamera & Bild.

Photojojo.com, Lens Pillow. Canon 24-105mm tai Nikon 24-70mm. $80. Voiko tästä enää tylittömyyttä ylittää. Hinta postkuluineen, alveineen ja pienine tulleineen kaksinkertaistunee.

 

14.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sony World Photography Awards 2014 - kilpailuun päättyy ammattilaissarjassa 9.1.2014 ja muissa sarjoissa 6.1.2014

The World Photography Organisation (WPO) järjestämää kilpailua pidetään alansa suurimpana.

Kilpailussa on seuraavat sarjat:

Nordic Award -palkinnon voittaja valitaan 2014 Sony World Awardsin avoimen kategorian pohjoismaisten osallistujien keskuudesta. (National Awards > Europe > Nordic Award)

Ammattilasissarjassa osallistumisen takaraja on 9.1.2014. Muissa sarjoissa osallistuminen päättyy jo 6.1.2014.

Lue tarkemmat säännöt ja osallistumisohjeet kilpailun sivuilta

Iltalehti ja Nokia järjestävät Suomalainen joulu -valokuvauskilpailun. Kuvassa voi olla ihmisiä, eläimiä, esineitä, maisemia, luontoa - tai ihan vain selittämätöntä joulun tunnelmaa. Kuva saa olla kotimaasta tai ulkomailta. Se voi olla uusi tai vanha.

  • Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla kuvalla.
  • Lähettäjällä täytyy olla kuvaan tekijänoikeudet ja kuvassa mahdollisesti olevien henkilöiden suostumus kuvan julkaisuun.
  • Lähettämällä kuvansa kisaan kuvaaja luopuu kaikista kuvan julkaisuoikeuksista.

Iltalehti julkaisee kisaan ilmoitettuja kuvia joka päivä koko joulukuun ajan verkossa ja lehdessä.

Kilpailuajan päätyttyä Iltalehden raati valitsee 20 parasta kuvaa, joista lukijat saavat äänestää suosikkiaan voittajaksi.

Palkinnot:

Voittaja saa Nokia Lumia 1020 -puhelimen. Lisäksi arvotaan 10 puhelinta muiden kesken.

Lisäksi Nokia palkitsee parhaan puhelimella otetun kuvan.

Kuvia otetaan vastaan 25.12. saakka. Finaaliäänestys alkaa tapaninpäivänä 26.12. iltalehti.fi:ssä.

Lue tarkemmat ohjeet Iltalehden sivuilta

Sukeltaja.fi, Sukelluskuvauksen SM 2013 palkitut kuvat. Kuvagalleria.

 • Sukelluskuvauksen SM-kilpailun 2013 tulokset, 13.12.2013. Sukelluskuvauksen SM-kilpailu 2013 on ratkennut. Vuoden Sukelluskuvaksi valittiin kirkkonummelaisen Jorma Timosen ottama hylkykuva "Portaat". ...Kilpailuun osallistui 188 vedenalaista kuvaa ja videota yhteensä 24 kuvaajalta. Sukelluskuvauksen SM-kilpailut järjestetään vuosittain, ja ne ovat avoimet Sukeltajaliitto ry:n jäsenille ja henkilöjäsenille. Kilpailussa on kahdeksan sarjaa, joihin voi osallistua vedenalaisilla tai sukellusaiheisilla kuvilla ja videoilla.

Lapin Kansa, Rovaniemeläiskuvaajan valokuva valittiin yhdeksi Time-lehden vuoden muotokuvista. Rovaniemeläisen, 28-vuotiaan Joel Jägerroosin toukokuussa TIME-lehdessä julkaistu muotokuva näyttelijä Greta Gerwigistä valittiin Time-lehden yhdeksi vuoden 2013 parhaista valokuvista.

Photo.net, foorumi.

Time LightBox.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Popular Photography.

ePhotozine.com, Black & White Photography.

The Online Photographer, Camera of the Year 2013. Ehdokkaita pyydetään lukijoilta.

Cpn.canon-europe.com, Infobank. Satoja ja satoja tekstejä eri alueilta.

The-digital-picture.com, Canon USA Publishes "Shooting Video with your Canon EOS Rebel Camera (Part 2)". YouTube-video, kesto 8:14. Canon nnnD-sarjan kamerat.

Photographyblog.com, Tamron Announces Launch Date for its SP 150-600mm Lens. Täyskennoiselle, kuvanvakaaja. Kroppikennoisella 233-930mm. USA:ssa myyntiin 17.1.2014. Suomen hinta on n. 1.300 1.100 euroa.

Dpreview.com, SLR Magic announces 17mm T1.6 lens for Micro Four Thirds. 34mm polttovälivastaavuus. Joulukuun lopulla 2013 myyntiin. Paino 340g.

Adobe.com, Adobe's Cloud Innovations Drive Strong Q4 and FY13 Financial Results. Hyvin menee.

Fotosidan.se, Daniel är fascinerad av fåglar. Yhdeksän vuotta lintukuvausta. Kuvia ja tekstiä.

Dpreview.com, Manfrotto 190 Series Carbon Fiber Tripod Review. Pelkkä runko $410.

Steve Sanders, Samsung Galaxy S4 Zoom Review. Kesäkuussa 2014 julkistettu, myyntin elokuun lopulla. Älypuhelimen ja pokkarin yhdistelmä. 10-kertainen zoom kamerassa. 24-240mm zoom, optinen vakaaja. 16 megapikseliä. Video 1920x1080/30p. Suomen hinta on n. 500 euroa.

Photographyblog.com, Zoner Photo Studio 16 Review. Yleisohjelma lähes kaikkeen. Ihan hyvä vaihtoehto vaikkapa Photoshop Elementsille tai jopa Lightroomille. Arvosana 4.5 * / 5 *. Home-versio $44, Pro-versio $89.

Diyphotography.net, The Recesky TLR DIY Camera Kit - A Review. Hinta n. 20 dollaria. 120mm sijasta käyttää 35mm filmiä. Esimerkkikuvia kokoamisen jälkeen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nikon 300mm vanhukset, f4 vai f2.8 (Optiikka). Rajalalla näytti olevan vanha 300mm AF f2.8 tuhannen euroa, samaan hintaan saa 300mm AF-S f4:n. Kysymys kuuluu kuinka hidas tarkentaja tuo vanha AF oikein on, nettiarvostelut kertovat että tarkentaa kuin mummo monokkelilla?
 • Ulkoinen salama ei toimi? (Digikuvaus). Onko mahdollista että Tamron 18-270 linssi estää ulkoisen salaman toimimisen kamerassa? Runko on Canon 550D.
 • tavallinen lentokonepönö.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta ry. etsii uuden verkkolehden elävöittämiseen valokuvaajaa:

"Sinä terävänäköisesti ja uteliaasti maailmaa tarkkaileva kuvaaja, etsimme uuden säätiöaiheisen verkkolehtemme elävöittämiseen näkemyksellistä valokuvaajaa.

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta on suomalaisten apurahanjakajien yhdistys, Suomen ainoa säätiöiden etu- ja tukijärjestö. Neuvottelukunta on osa kansallista säätiökenttää ja yleismaailmallista kolmatta sektoria. Neuvottelukunta toimii yhdessä yhteiskunnallisten, tieteellisten, taiteellisten ja kulttuuristen instituutioiden sekä apurahansaajien ja tiedotusvälineiden kanssa.

Haluaisimme julkaista valokuviasi verkkosivuillamme ilmestyvien kulttuuri- ja tiedealaa käsittelevien juttujen yhteydessä. Uudistuneiden internet-sivujemme tarkoitus on viestiä ihmisläheisesti ja nykyaikaisesti apurahasäätiöitä koskettavista aihepiireistä. Valokuvien aiheet voivat käsitellä lähes mitä tahansa, sillä tarkoitus ei ole "kuvittaa" juttuja täsmällisesti niihin sidotuilla kuvilla, vaan pikemmin kertoa laadukkaiden, kiinnostavien kuvien avulla omaa tarinaa suomalaisesta yhteiskunnasta - jäsensäätiöidemme apurahoituksen kohteesta. Sinulla voi siis olla jo valmiina kuvakansiossasi kymmenittäin tarkoituksiimme sopivia otoksia!

Uudistetut sivumme julkaistaan jo ennen joulua, joten pyydämme kiinnostuneita ottamaan yhteyttä ja toimittamaan työnäytteen (esim. 3-5 kuvaa) viimeistään tiistaina 17.12.2013 sähköpostitse (mira.bjorklund(at)saatiopalvelu.fi). Tule kuvinesi mukaan parantamaan Suomea ja maailmaa yhdessä säätiöiden kanssa!"

HS, Rasvaletti-näyttely keräsi 16 000 kävijää kuukaudessa. Hakasalmen huvilan 1950-luvun valokuvaa esittelevä Rasvaletti-näyttely on vetänyt ensimmäisen kuukauden aikana 16 000 katsojaa, mikä on ollut erittäin vahva aloitus valokuvanäyttelylle.

 • Rasvaletti-näyttely on esillä Hakasalmen huvilassa (Mannerheimintie 13b) ensi vuoden marraskuun loppuun saakka. Facebook, Rasvaletti.
 • Hakasalmen huvilan Rasvaletti-näyttelystä julkaistua kirjaa on myyty yli tuhat kappaletta. Kirjan kokonaispainos on kolmetuhatta.

Linssivinkki.

 • Sony A7R osa 2 - ulkotestit, 23.11.2013. Tänään kävin ulkoiluttamassa Sony A7R kameraa ja mukanani oli myös Canon 5D mark II. Tarkoituksenani oli selvittää kameroiden kuvanlaatua käytännön maisemakuvaustilanteessa.
 • ony A7R ensitunnelmia, 23.11.2013. Kamera vaikuttaa jämäkkärakenteiselta. Itse rungolla painoa on kuitenkin yllättävänkin vähän, jotenkin kamera näyttää painavammalta kuin mitä se oikeasti on.
 • Pikatestissä: Canon 35mm f2 IS, 20.11.2013. Tällä kertaa pikatestissä on Canonin viime vuonna julkaisema 35mm f/2 IS objektiivi. Alunperin Canon julkaisi EOS-järjestelmäänsä 35mm f/2 objektiivin jo vuonna 1990, joten nyt testissä oleva objektiivi on päivitys tähän vanhukseen.
 • Tulossa: Sony A7r vs. Canon 5D Mark II vs. Olympus E-M5, 30.10.2013.

Northernexposures, Lowepro Transit Sling 250AW, 4.12.2013. Monenlaisia reppuja on tullut vuosien varrella käytettyä, monia eri malleja mm. Loweprolta. Todennut tämän valmistajan reput itselle parhaaksi, mm. hinta/laatu -suhteelta erinomaisia. Tosin sitä “jotain” ei kaikista repuista löydy, tovin päästä on monet tullut vaihdettua pois. Mutta tässä suht uudessa Lowepron Transit Sling 250AW repussa on ehkäpä sitä jotain mitä itse ainakin haen repulta.

Valokuvatorstai, 307. haaste on valokuvata, mitä ne tontut mahtavatkaan nähdä, kun ikkunoiden takaa urkkivat!

Hardware.fi, Tom's Hardwaren näyttökatsaus: 2013, 20.11.2013. Vaikka työpöytänäyttöjen resoluutiokehitys on ollut hitaampaa viime vuosina, on tälläkin saralla alkanut vihdoin tapahtua jotain. 4K-näytöt tekevät tuloaan, vaikka tällä hetkellä halvimmasta Asuksen mallista saa yhä pulittaa tuhansia euroja. Kukkarolle kevyempää vaihtoehtoa tarjoavatkin nyt 27” 2560x1440-resoluution näytöt, joiden hinnat ovat tippuneet 500€ tuntumaan.

Kuningaskuluttaja, Satasellakin voi saada kelpo tabletin, 12.12.2013. Tablettitietokoneiden hinnat ovat pudonneet vuodessa neljänneksellä. Nykyään tabletin saa halvimmillaan alle satasella. Kolme kovaa testasi onko halpistableteista mihinkään. Testilaitteet olivat Acer Iconia B1-710, Lenovo IdeaTab A1000L-F , GoClever Terra 70 L sekä ProCaster MID-007 - 7.

Hilavitkutin.com, Uusi versio Photosynth-sovelluksesta esitteli sulavahkoa peräkkäisten kuvien yhdistelyä. Lähes jokaisesta nykyisestä kamerakännykästä löytyy mahdollisuus kuvata panoraamakuvia tai sitten ominaisuuden saa puhelimeen ainakin jonkin softan avulla. Microsoftiltakin löytyy kuvia yhdistelevä ohjelmisto, jonka nimi on Photosynth. Nyt tästä ohjelmasta on tullut uusi versio, joka lisäsi valikoimaan mahdollisuuden muodostaa hieman samanlaisia kuvasarjoja, joita löytyy Googlen Street View -palvelusta.

Taskumuro.com, Testissä LG G2 (D802). Muropaketin hintavertailun mukaan G2:n hinta on joulukuun alussa edullisimmillaan noin 500 euroa, eli se asettuu houkuttelevasti high-end-luokan edullisimpaan päähän. 5.2 tuuman näyttöpaneeli. 13 megapikselin kamera, f2.4, kuvanvakaaja. Hyvässä valaistuksessa G2 ottaa varsin mallikelpoisia kuvia. Dynamiikka on kännykkäkameraksi varsin kohtalaista, vaikkakin kirkas taivas palaa helpohkosti puhki. Myös lähikuvauksessa G2 tekee varsin hyvää jälkeä ja sen kanssa on mahdollista mennä melko lähelle kohdetta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Striking Photos of Dancers in the Wilderness by Bertil Nilsson. Ei taida olla aivan ainutkertainen kuvausteema. Ruotsalainen valokuvaaja Lontoossa.

Thephotoargus.com, 30 Fantastic Examples of Underwater Photography.

Digitalcameraworld.com, Lightroom vs Photoshop: why Lightroom has all the photo editing tools you need.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net, Anatomy of a Christmas Stock Photography Shoot.

Petapixel.com.

Photographyblog.com, CSCs & DSLRs to Merge into Single Segment, InfoTrends Says. Näitä InfoTrendsin markkinakatsauksia. CSC = Compact System Camera.

IR.

Pdnonline.com, Best Photo Books of 2013: Part 2. Kuusi valokuvakirjaa.

Dpreview.com, Adobe releases final versions of Camera Raw 8.3 and Lightroom 5.3.

The-digital-picture.com, Canon Releases DPP, EOS Utility and Picture Style Editor Updates.

Fotosidan.se, Gatufotografen som tar kontakt. Krister Kleréus, tekstiä ja kuvia. Tukholmasta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Mikko Alatalon nörttikuva leviää synttärikorteissa Britanniassa. Iso-Britanniassa on myynnissä humoristinen syntymäpäiväonnittelukortti, jossa ei nopeasti vilkaistuna ole mitään ihmeellistä. Kortin onnittelutekstissä lukee ”Happy Birthday You Big Geek.”

Digicamera.netin etusivulla on linkit Ruotsin tv:n kuusiosaiseen sarjaan Alla är fotografer. Kaksi ns. tavallista valokuvauksen harrastajaa asettavat toisilleen erilaisia kuvaushaasteita. Toinen harrastajista on Solsidanista tuttu Fredde. Ruotsinkielisen tekstityksen saa netistä katsottaessa päälle, seuraaminen on silloin ehkä vähän helpompaa. Ihan viihdyttävää seurattavaa, mitään valokuvauksen oppituntia on kuitenkaan turha odottaa.

Fromadifferentangle.net, I have been SWAM-ed, 10.12.2013. Pitkä tarina, in English. LinkedIn. Liittyy valokuvaukseen. Site Wide Automated Moderation.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

IR.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography, Photo Challenge Finalists: 29 Landscape Photos With Strong Foreground Elements.

Photoshelter.com, The Photographer’s Guide to Facebook. Pdf-kirjanen lähetetään sähköpostiin.

Lensrentals.com, blog, Iceland Spar: The Rock That Discovered Optics. Joululahjaksi $100:n islantilainen kivi. Valokuvauksen ja optiikan historiaa kaupan päälle.

The Independent, Kenyan politician Mike Sonko left red-faced after photoshopping himself next to Nelson Mandela. Nelsonin kuolinpäivänä kenialainen poliitikko julkaisi kuvan Facebookissa. Kuvassa poliitikko ja Mandela syleilevät toisiaan. Kuva paljastui heti väärennökseksi.

Featureshoot.com, 20 Fun Holiday Gifts for Photographers.

Macworld.com, The Week in Mac Accessories: Batteries up! Akkujen lisäksi kaikenlaista härpäkettä Maciin.

Fotosidan.se, SD-politiker kräver DN på ersättning för järnrörs-bilder. Kymmenen still-kuvaa videolta. Lehdeltä vaaditaan kuvien luvattomasta käytöstä korvausta 69.125 kruunua. Viime vuonna korvausta haluava poliitikko käytti kännykällä kuvatussa videossa öiseen aikaan voimakasta kieltä. Kyse ei liene siitä, että kännykävideon kuvaaja haluaisi korvausta.

Photo.net, Nikon 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR Lens Review. Maaliskuussa 2013 julkistettu. Kuvanvakaaja. Paino 1.570kg, suodinkierre 77mm. Kolmea eri mallia kokeiltu, yhdessä ongelmia. Optisesti erinomainen. 400mm 1/25s ilman jalustaa, kuvat useimmiten onnistuvat. Melko kallis, $2.700.

The Luminous Landscape, The World's Best Sensor Meets the World's Finest Lenses. So – What Could Go Wrong? Sony A7r.

Photographyblog.com, Google Nexus 5 Review. 8 megapikselin älypuhelin. 30.4mm, f/2.4, kuvanvakaaja. 4.95 tuuman näyttö.

 

11.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Valtteri Hirvonen, kuvablogi, I Am. Paljon kuvia.

 • Digicamera.netin Foorumilta: I Am -kuvablogi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Peter Forsgård, Miksi edelleen pyrin ostamaan kivijalasta. 10.12.2013. Olen aina kun mahdollista pyrkinyt kamera ja muissakin ostoksissa suosimaan kotimaisia kivijalkaliikkeitä tai heidän verkkokauppojaan. Olen tästä aiemminkin blogannut, mutta nyt se konkreettisesti kannatti.

Tuomas Heinonen, poimintoja.

Turun Sanomat, Aapo Huhdan salatut elämät. Asenne on tuonut tulosta. Huhta valittiin Vuoden nuoreksi lehtikuvaajaksi (2011) ja palkittiin vuoden kuvaesseestä (2012). Jälkimmäinen tunnustus tuli teoksista, jotka ovat paraikaa esillä turkulaisessa Valokuvakeskus Perissä. A Bird in a Cage -näyttelyn aiheena on teini-ikä.

Suomen freelance-journalistit ry, Talentumin uusi freelance-sopimus, 10.12.2013. Talentum on tällä viikolla postittanut uutta sopimustaan freelancereille. Sopimusta on muokattu Journalistiliiton ja SFJ:n esittämien toiveiden pohjalta. Talentum toivoo freelancereiden palauttavan sopimuksen joulukuun puoliväliin mennessä

Panttihuutokauppa (elektroniikka valittu) Helsingissä 11.12.2013. Lähtöhinta on ohjeellinen. (Välillä panttaaja lunastaa pantin ennen huutokaupan alkua... Kaikkea ei siis aina tule huudettavaksi). Näyttely on avoinna vielä huutokauppapäivänä ke 11.12. klo 15.00-16.30 huutokauppasalissa, 2. kerros.
Tarjoukset on jätettävä viimeistään 11.12. 2013 klo 16.00

1 Y4029 1)
1 KAMERANRUNKO NIKON D90
1 OBJEKTIIVI SIGMA 24-70MM F2.8 IF EX DG
1 AKKUKAHVA NIKON MB-D80
1 SALAMALAITE NIKON SB-700
Lähtöhinta 400 eur

2 Y4029 2)
1 OBJEKTIIVI NIKON ED 80-200MM 2.8 D AF-S
Lähtöhinta 600 eur

3 Y4029 3)
1 OBJEKTIIVI TOKINA 11-16MM F2.8 AT-X116 PRO DX
Lähtöhinta 280 eur

15 F12743
1 OBJEKTIIVI CANON EF 100/2
Lähtöhinta 100 eur

334 I2024
1 DIGIKAMERE NIKON V1
1 LAATIKKO TARVIKKEET
Lähtöhinta 190 eur

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

IR.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net, 18 Photography Apps Each Smartphone Photographer Should Consider.

 • Instagram, ilmainen
 • Camera +, iPhone $1.99, iPad $4.99
 • Pocket Light Meter, $1.99 mainokseton versio
 • Foto Meter Pro, ilmainen, iPhone, iPad
 • Retro Camera
 • CameraBag 2, iPhone, iPad
 • Hipstamatic
 • Photoshop Touch, Android, iOS. $4.99 puhelimeen, $5.99 tablettiin
 • Photoshop Express, perusversion ilmainen, lisäosat hinnakkaita
 • Wood Camera, iOS, $3.99
 • Paper Camera, iOS, Android
 • Camera Awesome, iOS, Android
 • TaDaa SLR, iOS
 • Face Tune, iOS, $2.99
 • Path On, iOS, $1.99
 • OKDOTHIS, iOS, $1.99
 • Pressgram, iOS
 • Triggertrap Mobile

Petapixel.com, DIY Adapter Allows GoPro Cameras to Use Interchangeable Lenses.

ePhotozine.com, Photographing Christmas Baubles.

The-digital-picture.com, Canon EOS 7D Firmware v2.0.5 Released.

Fotosidan.se.

Kamera & Bild, Times väljer ut årets nyhetsbilder. Tuttu linkki.

Dpreview.com, Connect, Make your own Google Street View virtual tours. Kuka tahansa voi nyt siirtää kuviaan kaikkien nähtäviksi. 360 asteen valmiina panoraamana tai sitten kuvat yhdistellään muiden otoksista.

Photoshop.com Blog, Photoshop Photography Program Extended to Dec. 31. Ei mikään yllätys.

Photographyblog.com, Samsung Galaxy S4 Review. 13 megapikselin älypuhelin, 31mm, f/2.2. Android. Viiden tuuman näyttö.

Huhuja.

 

10.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Turku, Älypuhelimet nakertavat kamerakauppaa. Kotekin mukaan kompaktikameroita myytiin viime vuonna noin viidennes vähemmän kuin edellisvuonna. Järjestelmäkameroiden suosio on pysynyt taas melkein samana. Kamerakauppiaat ymmärtävät muutoksen ja yrittävät sopeutua siihen. Kamerakauppa Rajalan myyntipäällikkö Mika Lilja Turusta pitää nykytilannetta terveenä.

- Ihan tämä huippubuumi on mennyt ohi, ennen jokaisella piti olla järjestelmäkamera. Tavallaan tilanne on se, että myynti on normalisointunut, ja kameroita myydään järkevästi tarpeeseen, lisää Lilja.

Ilta-Sanomat, Älä maksa turhista ominaisuuksista – tässä on joulun hittilahja. Tabletin ostajalla on kolme vaihtoehtoa: Applen iPad, monen valmistajan tarjoamat Android-käyttöjärjestelmään perustuvat laitteet sekä Microsoftin Windows RT:hen perustuvat tabletit. Vesa Järveläisen mukaan viihdekäyttöön soveltuvat parhaiten iPad- ja Android-laitteet. iPadien valtti on myös niiden yksinkertaisuus.

Facebook, Matkahuolto, Suomen kauneimmat matkamaisemat. Vuoden parhaan maiseman ikuistanut palkitaan kilpailun päätteeksi 1 000 euron arvoisella matkalahjakortilla. Kilpailuaika on 1.2.—15.12.2013. Tuomaristo valitsee Suomen kauneimman matkamaiseman joulukuussa 2013.

 • Kilpailuun lähetettyjä kuvia ei tulla käyttämään muussa kuin kilpailun aikana tapahtuvassa ja siihen liittyvässä viestinnässä. (miksei kaikissa kilpailuissa ole näin? niin, miksiköhän?)

Photo.net, foorumi.

Eric Kim, 25 Practical Tips from Elliott Erwitt for Street Photographers.

Digitalcameraworld.com, Transform your pictures for under £100: using ND, ND grad and polariser filters. Harmaasuotimet ja polarisaatiosuotimet käyttöön.

Digital Photography School, How to Make a Portrait of a Stranger in 8 Easy Steps. Vaihe 1, harjoittele ilman kameraa.

Nikon, I Am Nikon -blog.

Diyphotography.net, Christmas Intro - DIY Newborn Photography Tips.

Creativepro.com.

Petapixel.com.

Photographyblog.com, Behind the Shot: Peter Schafrick's Spinning Paint Photo. Miten kuva otettiin.

ePhotozine.com, Photographing Christmas Lights.

Dpreview.com, Nikon Df real-world samples gallery.

IR, Nolab wants to revive old Super 8 cameras with its digital film cassette. Vielä kehittelyasteella.

Cameralabs.com, Sigma 50mm f1.4 review. Sigma 50mm f1.4 EX DG HSM. Toukokuussa 2008 julkistettu. Täyskennoiselle. Canon, 4/3-systeemi, Nikon, Pentax, Sony/Minolta. Kalliimpi kuin Canonin ja Nikonin vastaavat objektiivit. Testit Nikon D800 -rungolla. Paino 505g, 77 suodinkierre. Ei kuvanvakaajaa. Ei säänkestävä. Suomen hinta on n. 450 euroa.

Huhuja.

 

09.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timo Soasepp (Foorumilla Jääkaappi), Bangkok.

Ilta-Sanomat, Niinistö kiittelee Facebookissa kansalaisten kuvista. - Kiitos kovasti palautteesta, tunnelmakuvianne onkin tullut kymmenisen tuhatta! Upeaa kuulla, että konsertti oli tullut "luoksenne" koteihin, niin on moni kertonut, Niinistö kirjoittaa Facebookissa.

MTV3, MTV testasi kiinalaisen uutuuskännykän: Suuri näyttö, mutta pieni hinta. Laitteen kameralla otetut testikuvat vaikuttivat melko heikkotasoisilta. Kameralla napatut kuvat olivat hieman suttuisia ja utuisia, eli kyseessä ei ole paras vaihtoehto kännykällä kuvaamisesta innostuneelle. 250 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Luminous Landscape.

Digitalcameraworld.com, 5 Christmas picture ideas that will impress your friends and family.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, The Law of Pause and Effect, 8.12.2013. Yksinkertainen rutiini, joka voi parantaa kuvien laatua paljon.

ePhotozine.com, Photographing Seals.

Seattletimes.com, A cautionary tale on the use of a photo. Musliminaiset, oma uintiaika. Kuvaa käytettiin ilman lupaa toisessa lehdessä. (aihe taisi olla melkein sama, tämän toisen jutun otsikossa korostettiin shariaa...).

IR, DJI quadcopters to support raw shooting, autonomous navigation. 300m kantosäde, sisäänrakennettu kamera, Wi-Fi, 25 minuutin lentoaika, raw, ennalta määritelty lentoreitti. $1.200.

Thephotoargus.com, How To Create an Online Portfolio in Minutes. Lähinnä Wordpress.

Nikonrumors.com, The last D3100, D3200, D5100, D5200 and P7700 firmware update killed third party battery compatibility.

Kamera & Bild, Test: Canon Powershot G16 - avancerad förfining. Arvosana 7.8.

 

08.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Maailman kuvat.

WWF, WWF:n palkitsema Vuoden luontokirja johdattaa lintujen maailmaan. WWF on palkinnut Vuoden luontokirjana 2013 Kustannusosakeyhtiö Paasilinna Oy:n kustantaman Juha Laaksosen teoksen Pihan linnut ja pöntöt – eloa pihapiiriin. Kolmen finalistin joukosta voittajan valitsi runoilija, tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Iltalehti, Ikuista Suomalainen joulu! Iltalehti ja Nokia julistavat alkaneeksi Suomalainen joulu -valokuvauskilpailun. Kuvassa voi olla ihmisiä, eläimiä, esineitä, maisemia, luontoa - tai ihan vain selittämätöntä joulun tunnelmaa.

 • Lähettämällä kuvansa kisaan kuvaaja luopuu kaikista kuvan julkaisuoikeuksista.
 • Kilpailuajan päätyttyä Iltalehden arvovaltainen raati valitsee 20 parasta kuvaa, joista lukijat saavat äänestää suosikkiaan voittajaksi.
 • Finaaliäänestyksen voittajat palkitaan seuraavasti: Voittaja saa Nokia Lumia 1020 -puhelimen, jossa on huippukamera. Lisäksi arvotaan 10 puhelinta muiden kesken.
 • Kuvia otetaan vastaan 25.12. saakka. Finaaliäänestys alkaa tapaninpäivänä 26.12. iltalehti.fi:ssä.

HS, HS-testi: Älypuhelinten akunkestossa suuret erot – katso 17 puhelinmallin tulokset.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture.

Reuters.com.

Time LightBox.

Denverpost.com, 30 Beautiful Pictures from the 2013 National Geographic Photography Contest. 30.11.2013.

Los Angeles Times,Framework, The Week in Pictures | December 2 – 8, 2013. 72 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Seven-hour trek to reach Andean ceremony, 3.10.2013. 14 kuvaa.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Seascape photography: how to shoot minimalist coastal compositions.

ePhotozine.com.

The-digital-picture.com, Adobe Photoshop Photography Program with No Prerequisites Set to Expire – But will it? Näyttäisi päättyvän oikeasti vasta joulukuun lopussa. Adobe jatkoi tarjousta jo kerran viikolla.

 

07.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Tähtitaivaskuvassa henkilö mukana (Digikuvaus). Olen tässä miettinyt miten ottaa yhdellä otoksella kuva tähtitaivasmaisemasta, missä on henkilö mukana. Pitkällä valotusajalla on kuitenkin mahdotonta saada henkilöä pysymään liikkumattomana niin kauaa. Miten toteuttaisitte tällaisen kuvan?
 • Kone-ehdotus (Kuvankäsittely). Muutama uusi viesti.
 • Canon ef 500/4.5 (Optiikka). Onko aika jo ajanut täysin ohi tästä versiosta?
 • Hipö (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eli hiiripöllö. Lisää kuvia linkin takana: ...
 • Muutama talvinen potretti (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Seinä (LInkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ankeus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Timon poikkitiedepalsta, Glamour-kuvaajana Sähkön Yössä, 6.12.2013. Sähköinen poikkitieteellinen valokuvaussessio tiedekeskuksessa. Miten kuvataan ja tulostetaan 200 potrettia viidessä tunnissa.

Puhelinvertailu.com, Upeaa jälkeä kännykkäkameroilla - marraskuun mobiilikuvakilpailun satoa. Äänestys.

HS, HS:n panoraamakuva esittelee itsenäisyysjuhlan pressihuoneen.

Ilta-Sanomat, Palkittu valokuvaaja hankki asunsa Libanonista. Reportaaseistaan tunnettu Koutaniemi kertoo työstävänsä tällä hetkellä pitkäaikaista projektia naisten ympärileikkaukseta. – Tarkoitus on tehdä kattava projekti kahdeksassa maassa.

Av-toimikunta.blogspot.com, Vetoomus Audiovisuaalisen viestinnän koulutuksen ja tutkintojen ylläpitäjille. 3.12.2013.

Tietokone.fi, Usb 3.1 tuo uuden liitännän – mallia Applen Lightningista. Uusi liitäntä älypuhelimista pöytäkoneisiin. Uutta liitäntää kehitetään parhaillaan, ja sen määritysten odotetaan valmistuvan ensi vuoden puolessa välissä.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, TIME's top photos of the year. Joka vuosi Time valitsee kymmenen kuvaa kymmeneltä valokuvaajalta.

Featureshoot.com, Photographer JeeYoung Lee Transforms Her Studio Into Imaginary Dreamscapes.

Digitalcameraworld.com, 5 life-saving DIY hacks every photographer should know. Yksi vinkki liittyy sukkahousuihin.

The Online Photographer.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Strobist, Fuji Follow-Up. Pari vuotta kokemusta Fujista... Alkuperäinen X100. X100s. X-M1. X-Pro 1. X-E1. X-E2. Ja vähän objektiiveistakin.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Popular Photography.

IR.

Dpreview.com, DPReview Recommends: Best Compact Cameras for Enthusiasts. Fujifilm X100S ($1.300), Sony Cyber-shot RX100 II ($750), Olympus Stylus 1 ($750), Canon G16 ($500), Fujifilm X20 ($525),

Creativepro.com, Pantone Announces the 2014 Color of the Year.

Kamera & Bild, Erik Johansson om retusch: »Viktigt att perspektiven stämmer«. Realistisia kuvia, mutta ei kuitenkaan todellisia.

Fotosidan.se, Elliot Erwitt på Fotografiska. Näyttely päättyy 2.3.2014.

Dpreview.com, Connect, Nokia smartphone shootout: Lumia 920 vs 925 vs 928 vs 1020 in our studio test scene.

 

06.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilta-Sanomat, Kahdeksan mestariteosta - onko joku näistä vuoden urheilukuva? Reutersin ehdokkaat vuoden urheilukuvaksi.

Lappeenranta.fi, Linnoituksen valokuvakilpailu päättyy joulukuussa. Etelä-Karjalan museon ja Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry:n järjestämä valokuvakilpailu "Minun Linnoitukseni" päättyy 31.12.2013. Joulukuun ajan ehtii vielä mukaan osallistumaan kilpailuun ja palkintojahtiin.

HS, Toisenlaisia autokuvia 6 -kuvakooste, 5.12.2013. Toisenlaisia autokuvia -sarja on edennyt jo kuudenteen osaan. Kimmo Taskisen toinen toistaan omituisempia autokuvia on julkaistu Helsingin Sanomien autosivuilla jo vuosien ajan.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Thephotoargus.com, 35 Awesome Examples of Night Photography.

Reuters, Photographers' Blog, Wildlife of Farne. Englannin koilliskolkan saaret.

Popular Photography, The Best Reader Photos of the Month: November 2013. Marraskuun parhaat lukijakuvat.

Digitalcameraworld.com, How Live View autofocus works: what your camera’s manual doesn’t tell you.

Diyphotography.net.

Digital Photography School, 5 Tips for Successful HDR Photos.

Petapixel.com.

Pdonline.com, Barter, Creative Collaboration Pay Off for Photog Mark Mann and Custom Tailor Lord Willy’s. Valokuvaajan toive yhteistyökumppaniksi.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, DPReview Recommends: Best Interchangeable Lens Cameras for Under $1000. Viisi pääehdokasta.

43rumors.com, The camera crisis: Olympus E-M1 selling well. Debunking myths on camera sales (better than expected).

Dpreview.com, Samyang announces 10mm F2.8 manual focus wide-angle prime. Kroppikennoiselle. Tammikuun lopulla 2014 myyntiin, £430, Nikon-versio £470.

LetsGoDigital, Dell Ultra HD monitors. (lehdistötiedote?). 99% AdobeRGB. Dell UltraSharp 32 Ultra HD Monitor, 3840 x 2160. 31.5 tuumaa. Lippulaivamalli. $3.500.

Pcworld.com, Google (finally) lets you download your Gmail and Calendar data, here's how.

Scientific American, Letters to my copyright infringers. Eri tilanteisiin sopivia tekstejä.

Kamera & Bild, Här visar Elliott Erwitt sina bilder på Fotografiska. 65 vuotta ammattilaisena. 45 kirjaa.

Kamera & Bild, Testblogg: Profoto B1 "Verkar ju bra det här". Muutama viikko sitten julkistettu uutuus.

IR, Panasonic GM1 Review: Shooter’s Report Part I - Awesome new camera, shockingly small body.

Dpreview.com, Connect, Foldio is a mini portable studio perfect for product photography. Kickstarter-projekti. $34.

 

05.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Helsingin kaupunki, Nuorille valokuvauskilpailu tulevaisuuden Helsingistä 05.12.13. Helsingin kaupunki järjestää #stadifotona-valokuvauskilpailun 13-19-vuotiaille nuorille. Kilpailun aiheena on tulevaisuuden Helsinki. Kilpailuun voi osallistua 12. helmikuuta 2014 asti. Kuvat lähetetään kilpailuun lataamalla ne Instagram-palveluun. Pääpalkintona on 500 euron lahjakortti valokuvausliikkeeseen. Lisäksi jaossa on 100 euron kunniamainintoja.

Sulantoblog.

 • Fuji X-E2 käyttökokemuksia, 4.12.2013. Fuji X-E2 ei paperilla näytä kovin isolta päivitykseltä, mutta kun olin kuvannut muutaman päivän, niin paluu X-E1:een oli paluuta arkeen. Pari isompaa -etsin toimintoineen ja tarkennus- ja monta pientä parannusta yhdessä tekevät X-E2:sta vakavasti harkitsemisen arvoisen.
 • Kokeellinen kuvasarja, 1.12.2013. Kuvailen silloin tällöin julkisella paikalla kuvasarjoja. Ne voivat olla hauskoja, mielenkiintoisia tai vain kokeiluja. Tässä yksi sarja, jonka kuvasin helsingin messukeskuksessa viikko sitten

Tuomo Björksten, Havaintovihko.

 • Kirjoita kirja vain, jos sinulla on paljon rahaa, 4.12.2013. Kirjan kirjoittaminen tai kuvaaminen on monelle unelmien täyttymys. Minullekin kustannussopimuksen saaminen oli tuuletuksen paikka molemmilla kerroilla. Harmi vain, että kirjailija saa paremmin tuloja oikeastaan mistä tahansa muusta paitsi varsinaisen kirjan kirjoittamisesta. Joillekin kirjojen tekemisestä on tullut pelkkää markkinointia, jolla myydään varsinaista tuotetta eli esimerkiksi konsulttipalveluita.
 • Työ on valmis, 2.12.2013. Posti toi tänään 15 kilon edestä Luontokuvaajan matkaopasta eteiseeni. Selailin kirjan läpi ja olin jopa hieman yllättynyt, miten hienoa työtä kirjapaino on tehnyt. Kuvat näyttivät teräviltä ja värit olivat kohdallaan.

Valokuvatorstai, 306. haaste on "SINIVALKOINEN". Suomen 96. itsenäisyyspäivä.

Yle Uutiset, Lennart Nilssonin legendaarisia kuvia ihmisen sisältä esillä Vaasassa. Lääketieteellisen valokuvauksen edelläkävijän, ruotsalaisen Lennart Nilssonin tunnetuimpia kuvia esittelevä näyttely on esillä Vaasassa helmikuun loppupuolelle asti. Nilsson kohosi maailmanmaineeseen 1960-luvulla valokuvillaan kohdussa kehittyvästä ihmisalkiosta.

 • Lennart Nilssonin valokuvanäyttely A Child is Born on esillä Pohjanmaan museossa ja Merenkurkun luontokeskus Terranovassa 5.12.2013 - 23.2.2014.

Markkinointi&Mainonta, Canonin asema ei horju, Leica syrjäytti Olympuksen. Tiedot perustuvat Taloustutkimuksen ja Markkinointi&Mainonta-lehden "Brändien arvostus 2013" -tutkimukseen. Tutkimuksessa selvitettiin 1043 brändin arvostus suomalaisten keskuudessa.

Turku.fi, Mitä kuvat kertovat sinulle? ”Mitä kuvat kertovat sinulle?” on Turun kaupungin taidekokoelmasta ja Turun museokeskuksen valokuva-arkistosta koottu kokoelmapedagoginen kulttuuripalvelu, joka avautuu yleisölle valokuvien ja videoiden jakamiseen tarkoitetulle Flickr-verkkosivustolla.

Hardware.fi, Huhu: Ensi vuonna tulossa kaksi 12,9 tuuman iPadiä.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 40 Intriguing Examples of City Light Photography.

Digitalcameraworld.com.

Pdnonline.com, What Does Robert Capa’s “Close Enough” Rule Mean Today? Magnum Photos, Get Closer 100 -projekti.

Digital Photography School.

Popular Photography.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Apple iPad Air Review. Part 2: What I Don't Like.

Photo.net, Longevity in Photography. Ensimmäinen osa artikkelisarjaa. Aiheena taloudellisesti menestyksekkään uran luominen valokuvauksen alalla.

Petapixel.com.

IR, Sony Q&A: What’s it take to change the game? Kysymys-vastaus, haastattelu tekstinä. Pitkä

ePhotozine.com, Winter Bird Photography Tips.

IR, This is what happens when you up- and download a YouTube video 1,000 times. Mitä tapahtuu, kun samaa tiedostoa siirretään YouTubeen viisi, kymmenen, viisikymmentä, sata jne. kertaa.

Creativepro.com, The NYIP Complete Course in Professional Photography Now Available Online. Hinta vaatimattomasti vain $1.499.

IR, Rare Leicas and Nikons up for auction. 8.12.2013. Melkoinen kokoelma Leicaa ja Nikonia huutokaupassa, 317 erää. Leica M4-2 Safari -prototyyppi, 1970-luvun lopulta. Leica M4 KE-7A. Hinta-arvio $20.000 - $40.000.

Photorumors.com, Canon EOS M2 to be sold only in Asia? Peilittömät järjestelmädigit myyvät Aasiassa paljon paremmin kuin USA:ssa.

Fotosidan.se, Malmös fotocenter M1 allt närmare verklighet. Näin Ruotsissa.

Photographyblog.com, Sony A7R Review. Sonyn täyskennoinen.

IR, Nikon 58mm f/1.4G lens review: A pricey new prime for your kit?

Dpreview.com, DPReview Gear of the Year Part 4: Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM. Kroppikennoiselle.

Dpreview.com, Connect, Accessory review: SanDisk Connect wireless media drives. Muistikortti laitteeseen, toiset voivat pääsevät tiedostoihin käsiksi ilman internet-yhteyttä. Laitetta on kahta kokoa (usb-muistitikun kokoinen $50/$60 ja vähän isompi $80/$100). Tiedostoja voi myös siirtää muistikortille. Tämä toimii, mutta ei mikään muu. Tiedostoja ei voi varmuuskopioida kuin mutkan kautta. Sovellukset ovat yksinkertaisia, lähinnä vain tiedostojen katselu onnistuu.

 

04.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Lehtikuvaajat ry, Julius Koivistoinen on Vuoden nuori lehtikuvaaja 2013. Vuoden nuori lehtikuvaaja -tunnustuspalkinto on arvoltaan 3000 euroa ja sen jakaa Suomen Lehtikuvaajat ry:n alaisuudessa toimiva Lehtikuvaajarahaston hoitokunta kopiostokorvausvaroista.

Julius Koivistoinen on järjestyksessään 13. palkinnon saaja. Aiemmat palkinnon saajat: 2001 Katja Luoma, 2002 Timo Pyykkö, 2003 Jenni-Justiina Niemi, 2004 Katja Lösönen, 2005 Joonas Brandt, 2006 Rami Hanafi, 2007 Kaisa Rautaheimo, 2008 Jenni Gästgivar, 2009 Touko Hujanen, 2010 Mikko Takkunen, 2011 Aapo Huhta, Sakari Piippo, 2012.

HS, Jukka Rapo ja Lauri Rotko tallensivat sairaan Itämeren valokuvakirjaan. Kuva on mukana ensi viikolla ilmestyvässä Rapon ja Rotkon valokuvakirjassa See the Baltic Sea -valokuvakirjassa (Musta taide). Kirjan piti ilmestyä huomenna keskiviikkona, mutta se myöhästyy virolaisen painon tuotanto-ongelmien takia.

Taskumuro.com, Uusi artikkeli: testissä Apple iPhone 5s. Syksyllä 2012 julkaistun iPhone 5:n jälkeen Applelta oli yhtiölle tyypilliseen tapaan odotettavissa suorituskykyyn ja muihin teknisiin uudistuksiin panostava s-päivitys. Näin kävikin ja yhtiö esitteli maailmalle 10. syyskuuta iPhone 5s:n ja samalla hieman edullisemman iPhone 5c:n, jotka rantautuivat Suomessa kauppojen hyllyille 25. lokakuuta.

Ilta-Sanomat, Tämä kuva on ehdolla vuoden urheilukuvaksi - optinen harha hämmentää. Erikoisen kuvasta tekee pelaajien suhteettoman suurelta vaikuttava kokoero. Vain 167 senttimetriä pitkä Valbuena nojaa tilanteessa hieman taaksepäin, minkä vuoksi hän vaikuttaa yli 190 senttimetriä pitkien belgialaispelaajien rinnalla kääpiöltä.

Ilta-Sanomat, Tässä ovat vuoden 2013 oudoimmat uutiskuvat – katso huikeat otokset. Uutistoimisto Reuters on valinnut huikaisevasta tarjonnastaan tänä vuonna napatut oudoimmat uutiskuvat.

Yle Uutiset, Oudot valojuovat leikkivät Kemin taivaalla.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Best photos of the year 2013. 93 kuvaa.

Canonilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

IR, You’ll never believe how this portrait of actor Morgan Freeman was made!

43rumors.com, Speed madness: New Metabones Speed Boosters announced makes you shoot at f/0.74 aperture!

Canonrumors.com, How to Trigger a Light from 1600 Feet Away With the PocketWizard Plus III.

1001noisycameras.com, Panasonic will focus on mirrorless and superzooms and $300+ cameras in 2014.

IR, Nikon D610 review: Can modest tweaks keep this full-frame DSLR on top? Vuotta myöhemmin pieni päivitys (mutta ratkaisu kennon tahroihin). Edullinen täyskennoinen järjestelmädigi.

Fotosidan.se, Fotoskolan: Utskrifter utöver det vanliga. Tulostusmateriaali voi olla melkein mikä tahansa.

Fotosidan.se, 12 nya paraplyer från Profoto. Puolet uusista malleista on normaalia syvempiä, enemmän säädettävyyttä.

 

03.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Uusi runko mietinnässä (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Isä. ...-neiti 14vee on nyt harjoitellut pari vuotta D3100lla.. ...
 • Kameravermeet kiertoon ja "pokkaria" tilalle... (Sana on melkein vapaa). ...Eli millä D800e, jne korvaan? Kuvanlaatu ois kiva, sillä kuvanlaadun edessä on ennenkin kameroita vaihdettu. Merkillä ei oo väliä. Valovoimaa ois kiva löytyä ja suhinatkin vois olla suht mallillaan (toki valovoima vähän kompensoi), ja silloin milleistä voisi tinkiä. Olympuksen Stylus 1 näytti ihan söpöltä 28-300/2.8 tsuuminsa ja etsimensä kanssa, mutta onko parempaa? Canonin G-sarja? ...
 • Mikä kiinnitys kyseessä? (Optiikka). sain käsiini Vivitar 135mm f/2.8 linssin ja tarkoitus olisi kokeilla sitä Canonissa. Onko ko. kiinnitys Nikon F kantaan, jolloin sovittimeksi soveltuisi tälläinen.
 • Canon 5Dmk3 (Järjestelmädigit). Uusimmat viestit.
 • AROUND THE BLOCK | HELSINKI (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Mulle toimii myös. Sisäänheittokuva on hieno. Setin paras kevyesti. Muut ei ehkä sit ihan niin loistokkaita, mutta kokonaisuus on tässä tapauksesssa enempi kuin osiensa summa.

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Kamera-lehti.fi: Aki Jalava on Vuoden kuvaaja 2013. Aki Jalava osallistui Kamera-lehden perinteiseen Vuoden kuvaaja -kilpailuun ja sai kokeilevilla kuvillaan pisteitä kolmessa osakilpailussa. Kun pistemäärät laskettiin yhteen, hän nousi kokonaiskilpailun voittajaksi.

Ilta-Sanomat, Lähetä kuva jouluvalmisteluista ja voita järjestelmäkamera. 2.2.2013 - 18.12.2013. Kilpailun pääpalkintona arvomme Nikonin D5300-järjestelmäkameran ja Carli Davidsonin Shake -kirjan parhaiden kuvan ottaneiden kesken. ("arvomme", "kilpailu").

 • Toimitus tarkastaa ja valitsee kaikki julkaistavat kuvat. Kuvista ei lähtökohtaisesti makseta julkaisupalkkioita.
 • Lähettäjä luovuttaa Ilta-Sanomille materiaaliin vapaan ja ajallisesti rajoittamattoman käyttö- ja uudelleenjulkaisuoikeuden nykyisissä ja tulevissa jakelukanavissa ja käyttötarkoituksissa, samoin kuin materiaalin edelleenluovutus- ja muunteluoikeuden.
 • Ilta-Sanomat voi hyödyntää ja käsitellä lähetettyjä kuvia parhaaksi katsomallaan tavalla, esimerkiksi esittämällä kuvia www-palvelussa iltasanomat.fi ja Ilta-Sanomien printtilehdessä.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa ti 3.12.2013, klo 19. Vipusentie 19, Hki. Joulukuun huutokauppa, 4-sivuinen pdf. Pari jalustaa, muistikortteja isommissa erissä, paljon kompaktidigejä ym. Akkuja + latureita ei välttämättä tule mukana. Ei pohjahintoja, mutta (ostavat) kauppiaat pitävät siitä huolen, että liian halvalla ei mikään mene.

Hardware.fi, Dell siirtyy 4K-aikaan kolmessa kokoluokassa. Jo myyntiin tulleen 31,5" mallin lisäksi tulossa on myös 24" ja 28" mallit. Hintaa 24" mallilla on 1399$.

Photo.net, foorumi.

Time LightBox, TIME Picks the Top 10 Photos of 2013.

Digitalcameraworld.com.

IR, Once a decade event fills the Grand Canyon with breathtaking fog. Sumua Grand Canyonissa.

National History Museum, Wildlife Photographer of the Year. Kilpailuun voi jättää taas kuvia alkaen 9.12.2013. Kuvien lähettäminen jatkuu 12 viikkoa, sivut sulkeutuvat 27.2.2014. Kilpailuluokkia on 18, neljä on varattu 17-vuotiaille ja sitä nuoremmille. Nyt on sitten menossa 50. kilpailuvuosi. Maailman suurin luontokuvakilpailu.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, 50 Photographers You Should Know. Vuosituhannen jälkeisiä. Lukijoilta pyydetään ehdotuksia.

Popular Photography.

Lensrentals.com, Metabones Blackmagic. Aukko ja polttoväli paremmaksi adapterilla. Miten se oikein tapahtuu. Nyt myös Blackmagicin kameroille.

Photopreneur, Strange Photography Classes You’ve Never Considered.

ePhotozine.com.

The-digital-picture.com, Canon USA Publishes "Shooting Video with your Canon EOS Rebel Camera (Part 1)". Video, kesto 8:21.

Creativepro.com.

Fotosidan.se, TT:s fotopris till Hannah Modigh. TT = Scanpix. 100.000 Skr. 30 kuvaa.

Huhuja.

 

02.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Journalisti 14/2013, 28.11.2013.

 • Uutiset, SFJ: Palkkioiden maksuajat pidentyneet. Monessa mediatalossa freelancereiden palkkioita on laskettu, ja yhä harvempi työllistyy täysiaikaisesti. Kähkösen mukaan monen tulot ovat romahtaneet.
 • Artikkelit, Uutiskenttämies. Kalle Koponen vaihtoi kirjeenvaihtajasta valokuvaajaksi. Syynä oli intohimo juttukeikkoihin. Sama ala, uusi ammatti. HS:n entinen toimittaja Kalle Koponen työskenteli marraskuuhun asti freelancevalokuvaajana Berliinissä. Hän jakoi työtilan puolisonsa, kirjeenvaihtaja Katarina Baerin kanssa. ”Valokuvaus oli aina ollut lähellä sydäntäni. Raiteen vaihtaminen vaatii tosin energiaa”, Koponen sanoo.
 • Artikkelit, Juttujen kreditointi kylvää pulmia. Kun viluinen hiiripöllö kömpi hyryläläismeloja Pentti Taskisen syliin Tuusulanjärvellä marraskuun alussa, tarina levisi viestimiin Britanniaa ja Ukrainaa myöten. Esimerkiksi Helsingin Sanomat teki pöllöjuttunsa tietämättä, että Keski-Uusimaa ja Suomen Luonto (SL) olivat jo uutisoineet aiheesta Taskisen vinkin perusteella. HS:n lukijat huomauttivat SL:n jutusta, jolloin lehti lisäsi verkkojuttuunsa maininnan SL:sta.
 • Artikkelit, Kilpailu aikaistaa kesätyöhakuja. Journalisti-lehden työpaikkailmoitusten perusteella media-alan kesätyöhaku on aikaistunut kymmenessä vuodessa noin kuukaudella.
 • Artikkelit, Taas väärä kuva lehdessä. Kuvat juttuun otti ensimmäisen vuoden kuvajournalismiopiskelija Kristiina Lehto. Hänen parhaaksi arvioimansa lähikuva ryhmän jäsenestä ei kuitenkaan päätynyt jutun kakkosaukeaman pääkuvaksi.
 • Artikkelit, Kriisibailaamaan! 7. joulukuuta julkaistaan Suomen suurin digitaalinen kuvajournalistinen julkaisu Kriisi?, jonka julkaisija on 11-kollektiivi. Palkittu valokuvaajakollektiivi on tehnyt sen yhteistyössä Kaskas Median ja yhdentoista kirjoittajan kanssa.
 • Artikkelit, Paperit digiarkistoon. Muistiinpanot digitaalisiksi. IPhonen Doc Scan Pro on kätevä apuväline toimittajalle. Vastaavia skannerisovelluksia saa myös Lumialle (esim. HD Scanner) ja Androidille (esim. CamScanner, kuvassa).
 • Palstat, kuvaviesti, Kosketus. Arjen sankari. Heidi Piiroisen kuva vanhainkodin arjesta julkaistiin Helsingin Sanomissa 12. marraskuuta.
 • Palstat, Takasivun kuva. Missä Heikki? Kilpa-autoilija Heikki Kovalaisen paluu F1-ohjaimiin oli niin vauhdikas uutinen, että Helsingin Sanomien kuvasta (HS.fi 15. 11.) Kovalaista on mahdotonta erottaa.

Peter Forsgård.

 • Lumia testissä, 1.12.2013. Sain joitakin viikkoja sitten lainaksi Nokian Lumia 1020 -puhelimen. Kyseessä on siis se kamerapuhelin, jossa pikseleitä on peräti 41 miljoonaa ja kennossa PureView-tekniikka. Lainatussa laitteessa on mukana myös kamerakahva.
 • Pieni jouluinen kuvakisailu: Joulukalenteri! 1.12.2013. Ajattelin heittää julkisen haasteen kuvata joulukuun jokaisena päivänä antamani aiheen mukainen valokuva. Koitan päivittää aiheet myös tämän blogauksen loppuun ja linkittää kunkin päivän twiitit. Leikkimielinen joulukalenterikuvaus on siis kaikille avoin.

HS, HS testasi: Maailman ensimmäinen vesitiivis järjestelmäkamera toimii. Uimahalliin ei yleensä saa viedä kameraa, mutta jos nyt tämän kerran. Nikon on nimittäin tehnyt ensimmäisenä järjestelmäkameran, joka kestää vettä. Toki järkkäreitä on tähänkin asti voinut upottaa veteen, mutta se on pakottanut ensin hankkimaan kullekin kameratyypille sopivan suojakotelon. Sellaiset ovat isoja, kömpelöitä ja kalliita. ...Nikoniin on saatavilla 11 objektiivia, mutta vain 11–27,5 millimetrin zoomi ja 10 millimetrin laajakulma ovat vesitiiviitä.

Mobiili.fi.

 • Älypuhelin pukinkonttiin? Kannattaa valita joku näistä. 100 euroa ja hieman yli – Androidia ja Nokian mainio Lumia 520. ...Keskihintaisista älypuhelimista nostamme esiin muutaman mallin, jossa yhdistyvät kohtuullinen hinta sekä kookas näyttö. Näitä ovat nopeasti kokeilemamme Nokian Lumia 625 sekä kiinalaisvalmistajien ZTE:n Grand S Flex sekä Huawein Ascend G700. ...Huippupuhelimissa tarjonta on nykypäivänä todella vahvaa. Android-puolella tarjolla on hyvät ja onnistuneet lippulaivamallit kaikilta pelureilta. Samsungin Galaxy S4 ja HTC:n One ovat olleet markkinoilla jo alkuvuodesta, kun taas Sonyn Xperia Z1 sekä LG:n G2 ovat tuoreempia tapauksia.
 • Tablettilaite hakusessa joululahjaksi? Tässä parhaat valinnat.

Menaiset.fi, Saako Facebookiin laittaa kuvallisen etsintäkuulutuksen kadonneesta? Poliisi kertoo, mitä kannattaa miettiä ennen kuin julkaisee sosiaalisessa mediassa kuvan kadonneesta.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Transform your pictures for under £100: getting the most from budget flashguns. Muutamia ohjeita.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Photographing Fairground Rides At Night.

Earthboundlight.com, Giving Thanks, 1.12.2013. Teknologian kehittyessä ja monimutkaistuessa kuvien ottaminen yksinkertaistuu ja voidaan keskittyä pääasiaan.

Diyphotography.net, Hacked Nikon Firmware Allows Manual Control With D5100 While In Liveview.

Dpreview.com, DPReview Recommends: Best Cameras for Social Photography. Panasonic Lumix DMC-GM1 (w/12-32mm kit zoom). Canon PowerShot S120. Samsung Galaxy Camera (Wi-Fi only, 3G/4G options available). Samsung NX2000 (w/20-50mm kit zoom). Canon PowerShot N Facebook ready.

 

01.12.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mikko Oranen, Skenet.fi, Surrealismia ja silmänlumetta, 28.11.2013. Suomen valokuvataiteen museo on Surrealismia ja silmänlumetta -näyttelyssään ottanut tarkastelun kohteeksi hauskan ja mielenkiintoisen siivun valokuvan historiasta: 1900-luvun alun mitä mielikuvituksellisimmat postikortit.

Hopeinen Omena.

Petteri Järvinen, Bittimittari, iPhone 5S on menneisyyden vanki. 30.11.2013. iPhonen kamera on tyydyttävä, mutta ei enempää. Megapikselien määrä on kohtuullinen kahdeksan ja objektiivin valovoima aiempia malleja parempi (nyt 2,2), mutta yhden pikselin koko on pienempi (1,5 um) kuin vanhassa iPhone 4:ssä (1,75 um). ...Korutasoa on myös hinta: 800 euroa 32 gigan mallista tekee siitä Suomen kalleimman älypuhelimen. Näin paljon Apple-lisää maksavat vain vannoutuneet fanit.

HS, Lähetä valokuva HS:n piparkakkutalokisaan. Valokuvat piparkakkutaloista voi lähettää sähköpostiosoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi. Otsikkoon sana "piparkakkutalo". Vastausaikaa on keskiviikkoon 18. joulukuuta.

Taskumuro.com, Katsaus Apple iPad Airiin, 18.11.2013. Applen iPad-taulutietokone on edennyt jo viidenteen sukupolveen ja uusin iPad Airiksi nimetty malli saapui Suomessa myyntiin 1. marraskuuta. Se on saatavilla harmaana sekä hopeisena 16, 32, 64 ja 128 gigatavun tallennustilalla sekä WiFi- että 4G-mallina. Hinnat alkavat Applen omassa kaupassa WiFi-mallien osalta 489 eurosta ja 4G-mallien kohdalla 609 eurosta.

TE-palvelut, Graafinen moniosaaja, Disturb Scandinavia Oy, Vaateverkkokaupan toimitilat, Keminmaa. Etsitään vaateverkkokauppaan Disturb.fi:n tiimiin graafisen alan osaajaa ja valokuvaajaa. Toimenkuvaan kuuluu verkkokaupan päivitys, graafiset työt kuten bannereiden suunnittelu ja työstäminen, sekä verkkokaupan tuotekuvien otto ja käsittely. Ruotsin ja englannin kielen sujuva osaaminen on eduksi.

Työpaikan osoite Valiontie 3, 94450 KEMINMAA
Työ alkaa 01.01.2014
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta

Photo.net, foorumi.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Monkey Masters, 29.11.2013. Suomalainen valokuvaaja Perttu Saksa.

Photography.tutsplus.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in December.

Engadget.com.

Petapixel.com, Eric Kim Hits the Pavement with SF Street Photographer Jack Simon. Tekstiä ja video, kesto 23.20.

Pixylated.com.

ePhotozine.com, Photographing Snowy Landscapes.

Smashingapps.com.

Canon Professional Networkd, Ambassadors Programme. Explorer: Niklas Meltio. Uusi jäsen, Suomesta.

Bobatkins.com, Lens to eyepiece adapters - Turn your Lens into a Telescope. Kerran näinkin päin.

Lensrentals.com, Photo Geek Contest 2013 Winners. Aikaisemmin julkaistun kilpailun tulokset. Osallistujia yli 400, eri maita ainakin 20.

Digital Outback Photo, Removing Glare with the Spot Removal Tool. Lightroom 4.

Kamera & Bild, Mattias Klum: »Det finns inget dåligt ljus«. Haastattelu. Tekstiä ja kuvia.

Dpreview.com, DPReview Gear of the Year Part 3: Olympus OM-D E-M1.

Huhuja.

 

 

Marraskuun 2013 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset