Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Julukuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Marraskuu 2013

30.11.2013   (linkki)

Markus Henttonen: Silent Night
Kuva: Markus Henttonen.26.1.2013 asti

Markus Henttonen tunnetaan parhaiten suurkaupunkien kuvistaan, jotka peilaavat ihmisen ja ympäristön suhdetta.Tänään Korjaamo Galleriassa avautuvassa Silent Night -näyttelyssä Henttonen liikkuu tuttujen teemojen parissa kuvatessaan amerikkalaisia joulutaloja.

Joulutalojen valojen loisteessa pimeys ja varjot korostuvat: kaduilla ei näy ketään, sisällä taloissa näyttää pimeältä. Kontrastiset valot ja varjot luovat pelottavan, lähes uhkaavan tunnelman ja todellisuus alkaa sekoittua mielikuviin.

Markus Henttonen (s. 1976) opiskeli valokuvausta Turun taideakatemiassa, josta hän valmistui vuonna 2002. Henttosen teoksia on esitelty laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Henttonen asuu ja työskentelee Berliinissä.

Galleria Korjaamo
Töölönkatu 51 B, Helsinki
ma-pe 9-19, la-su 11-17

Mobile2013@JKL
Mobile2013@JKL29.12.2013 asti

Mobile2013@jkl -näyttely tutustuttaa katsojat mobiililaitteilla kuvattuun suomalaiseen nykyvalokuvaan.

Erilaisilla mobiililaitteilla tuotetut kuvat ovat viime vuosien aikana saavuttaneet paikkansa osana valokuvan muuttuvaa kenttää. Kuitenkaan niitä ei ole tarkasteltu omana ilmiönä, vaan osana laajemman ’digikuvan’ maailmaa. Mobile2013@jkl tuo nyt tarkasteluun suomalaisen mobiilin kuvan, sen erilaiset ilmenemismuodot ja sovelluksin tuotetut kuvat.

Näyttely esittelee haun kautta valitut 41 mobiilikuvaajaa, sekä kutsuttuna kaksi suomalaisen mobiilikuvan uranuurtajaa, Tuomo Mannisen ja Gary Wornellin. Tuomo Mannisen teos on esillä Jyväskylän taidemuseon ikkunassa ja muut kuvaajat Galleria Ratamossa.

Mobile2013@jkl kuvaajat:
Aino-Kaarina Pajari, Aino Tervo, Anna Ruth, Antti Laitinen, Arto Revonkorpi, Einari Vuorinen, Erja Laakkonen, Harri Heinonen, Heikki Timonen, Heli Pesonen, Ilkka Keskinen, Johanna Lecklín, Jorma Mylly, Jorma Räsänen, Juho Jäppinen, Jussi Hukkanen, Jyrki Hirvensalo, Kari Nieminen, Kille Vuorinen, Kirsi Viitala, Leila Lipiäinen, Maija Keskinen, Mikko Auerniitty, Millie Anttila, Paula Nordfors, Pekka Nikrus, Pia Harjula-Lahti, Pira Cousin, Ritva Harle, Rune Snellman, Salla Keskinen, Sami Kulju, Signe Vaara, Tarja Tella, Tarja Vilmi, Tiina Ekosaari, Timo Saarelma, Titta Valla, Tuire Kurikka, Vesa Lahti, Kapa

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su 11-18

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mikä putki Canon 600d:n kaveriksi (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Laitoin 600d:n tilaukseen ilman kitti linssiä. Nyt olisi hakusessa hyvä yleisputki aluksi.
 • Yleisobjektiivia? (Optiikka). Nikon D40. Nyt tekisi mieli vähän telepään putkea hankkia, joten kannattaisiko hankkia tuollainen yleisobjektiivi, esim. 18-200 mm? Viestejä 54 kpl.
 • Sony RX100 (Nikon, Sony). Uusimmat. Viestejä 218 kpl.
 • "Takapihan hauva" (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: auto / prätkäkuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Joukkoliikenteenkasvot.fi. Kuvat esillä. Lauri Eriksson kuvasi marraskuun alussa viikon ajan joukkoliikenteen käyttäjiä eri paikoissa, HSL:n laskuun. Yli 500 kuvaa.

Nurmijärven Uutiset, Tekijänoikeudet eivät siirry taulukaupassa. )Julkisten taideteosten kuvaaminen ja valokuvan käyttö puhuttivat viime viikolla kunnan Kulttuurikohtaukseen osallistuneita. Järjestöissä ja muissa organisaatioissa tekijänoikeuksien kanssa tekemisissä olevat kuntalaiset halusivat tietää, mitä he saavat tekijänoikeuslain nojalla kuvata.

Iltalehti.fi, Ankkanaama vai varpusnaama? Näin otat oikeaoppisen selfien. Duckface, sparrowface. Ja vielä video, kesto 1:29.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Featureshoot.com, Portraits of Cosplayers at Home. Yksi kuva huvitti kovasti.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

The Online Photographer, Panasonic GX7 Notes: Big Noise about Noise. Toinen osa. Aiheena Panasonic GX7.

Strobist, The Updated, Essential Strobist Bookshelf. Seitsemän kirjaa.

Gizmodo.com, Polaroid's First Camera Caused Black Friday Pandemonium 65 Years Ago.

Popular Photography, 7 Tips For Getting The Most Out Of Your First DSLR.

Diyphotography.net, Request From Strobe Makers - We Want Better Batteries! AA-akuista.

IR, Firmware Friday: Canon Cinema EOS C300 update returns, Olympus and Fuji firmware arrives.

Kamera & Bild.

 • Gråtande barn och apor hänger på Fotografiska. Fotografiska ei ota riskejä. Nyt on sitten vuorossa lapsia itkettävä Jill Greenberg. Näyttely avautuu 13.12.2013.
 • Test: Panasonic Lumix GX7 - En stabil arvtagare. 16 megapikselin peilitön, kääntyvä kosketusnäyttö. Micro 4/3 -systeemiä, kroppikerroin 2x. Elektroninen etsin, kääntyy suoraan ylös, 2.764.800 pistettä. Wi-Fi. Värit hopea + musta tai musta. Video full hd 1920x1080, still-kuvia voi ottaa kesken videoinnin. Rungossa kuvanvakaaja. Paino 402g. Arvosana 7.5.
 • Vinnarna av Skaktestet 2013. Messuilla pidettiin kilpailu. Kellä vakain käsi.

Photographyblog.com, Olympus Stylus 1 Review. Kompaktidigi. Isompi sensori, 12 megapikseliä, 28-300mm, 10.7-kertainen zoom, kiinteä F2.8, elektroninen etsin 1.440.000 pistettä. Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä, ylös 80 astetta, alas 50 astetta. Full HD 1080p video, vain 30 kuvaa sekunnissa, tarkkuutta vähentämällä 120 ja 240 kuvaa sekunnissa. Sisäänrakennettu harmaasuodin. Kehittynyt Wi-Fi. Yksillä akuilla ottaa 410 kuvaa. Paino 402g. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta 599 euroa.

 

29.11.2013   (linkki)

Helsingin Valokuvakeskus ry järjestää lauantaina 30.11.2013 myyjäiset, joilla halutaan kunnioittaa virolaisen valokuvaajan Kalju Suuren (1928-2013) muistoa. Myyjäisten tuotolla katetaan omaisille hoidosta aiheutuneita ja Kaljun poismenon jälkeen aiheutuvia kustannuksia. Luova.fi.

Kalju Suur valokuvasi viimeisen 50 vuoden ajan Virossa suunnilleen kaiken merkittävän, mitä maassa tapahtui. Hän piti 104 yksityisnäyttelyä 15 maassa. Kalju julkaisi tuotannostaan runsaat 20 kirjaa.

Yleisin sana, millä Kaljua Virossa luonnehditaan on Legenda ja vanameister.

Myyjäiset toteuttaa Helsingin Valokuvakeskus ry, joka toimii Luova.fi:n tiloissa Suvilahdessa. Myytävänä on Kaljun kuvia n. 300 kpl. Lisäksi hänen kirjojaan n. 30 kpl.

Myyjäiset pidetään lauantaina 30.11. klo 12-16, Suvilahdenkatu 10 A 5 krs. Jäljelle jääneet kuvat ja kirjat ovat myytävänä vielä 2.-4.12. Luovan aukioloaikana klo 11-18.

Timo Kirves: Sivupoluilla
Kuva: Timo Kirves.20.12.2013 asti

”Nää kuvat on just elämää, ilman näkyviä konflikteja”

”Nyt mä oon ollu sivupoluilla, työkeikkojen yhteydessä tai vapaa-ajalla, kuvannu katujen tapahtumia, yöllä ja päivällä, tehny taiteilijamuotokuvia ja kuvannu musiikkia, mulle niin rakasta.” - Timo Kirves

Timo Kirves (s.1939) on työskennellyt lehti- ja mainoskuvaajana vuodesta 1963 lähtien ja tehnyt myös opetustyötä useissa taidealan oppilaitoksissa.

Luova.fi Galleria
Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs., Helsinki
ma-pe 11-18

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Aloitteleva videokuvaaja kysyy :P (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Sigma 35mm f/1.4 (Optiikka). Uusimmat. Ketjussa jo vaatimattomasti yli tuhat viestiä.
 • photoshop cc (Kuvankäsittely). Photoshop käynnistyy mutta sammuu heti eli pysyy päällä sekunnin tai kaksi. Apua kaivataan olen yrittänyt asentaa uudestaankin.
 • nikon d300s kohina (Järjestelmädigit). Olen menossa kuvaamaan sisätiloihin voimistelua. Runkona nikon D300s optiikka sigma 70-200 2.8 os Jos haluaisin oikeasti pysäyttää kuvattavan liikkeen, niin minkälaisia asetuksia tulisi käyttää? Entä jos haluaa suuria paperikuvia, miten kuvan kohina?
 • Uusi Flickr (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Uusimmat viestit.
 • Keskikesän pääsky. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Yle Areena: Suomalaistytön kuva hurmasi Monacon prinsessan. 15-vuotias suomalaistyttö Essi Mäkelä voitti hiljattain kansainvälisen valokuvauskilpailun. Sirkuskuva hurmasi Monacon prinsessa Stephanien, joka valitsi voittajan. Essi pääsee tammikuussa palkintomatkalle Monacoon.

Pohjolan luontokuvaaja 2013: National Geographicin suuri pohjoismainen luontokuvauskilpailu 2013 on ratkennut. Katso voittaja ja kilpailun 20 parasta kuvaa. Voin vei tänä vuonna ruotsalainen Anders Wallin Katoavaisuuden kauneus -nimisellä kuvalla..

Halaa puuta -valokuvakilpailun yleisöäänestykseen voi osallistua 6.12. asti. Kilpailuun osallistui yhteensä noin 750 kuvaa, joista raati valitsi yleisöäänestykseen 21 kappaletta. Voittaja palkitaan Euroopan Metsäviikolla 13.12. tiedekeskus Pilkkeessä.

Sulantoblogi.

 • Sony A7 kokeilussa, osa 2, 28.11.2013. Sony A7 jätti hyvän fiiliksen ja tuo peilittömien järkkäreiden sarjaan uuden vaihtoehdon. Järjestelmää A7:n varaan ei ihan vielä voi monikaan rakentaa, mutta ehkä jo ensi vuonna.
 • Voiko kotona tehdä kiinnostavia kuvia? 25.11.2013. Vieraassa ympäristössä tuntuu tosiaan olevan kuvattavaa vaikka millä mitalla ja joka tapauksessa ihan eri määrin kuin vaikka omassa kotona. Toisaalta voi olla niinkin, että eksoottinen ympäristö ikään kuin hämää -kaikki näkyvä on minulle kiinnostavaa, vaikka se olisi paikalliselle yhdentekevää. Kun asiaa katsoo toisin päin, niin omissa nurkissakin pitäisi olla yhtälailla kiinnostavia kuvauskohteita
 • Tee se itse sormituki kameraan, 23.11.2013. Jälki tässä modauksessa ei ole kaunein mahdollinen, mutta se on toimiva, halpa ja helppo tehdä.
 • Nikkor AF-S 58 mm f/1.4 G kokeilussa, 21.11.2013. Ainoa asia, joka uudessa Nikkorissa varsinaisesti ihmetyttää on hinta. Vaikka optiikka tekee kaunista jälkeä, niin lähes 1800 euron hinta on kova.
 • Sony A7 kokeilussa osa 1, ensitunnelmat, Kuvaaminen Sony A7:lla on hauskaa. Sanoisin jopa, että täyden kennon kameralla kuvaaminen ei ole koskaan ennen ollut näin hauskaa. Kamerarunko on niin pieni, että sen ottaa mukaan ihan mihin vaan ja sama koskee 28 – 70 mm f/3.5 – 5.6 zoomia ja 55 mm f/1.8 normaaliobjektiivia.
 • Kinokoosta minijärkkäreihin, 16.11.2013. Sain kuvaajatutuiltani tukun kysymyksiä, kun luovuin pitkään käyttämästäni Nikonin kalustosta. Kommentteja aiheesta sinkosi niin paljon puolesta ja vastaan, että päätin koota yhteen vastauksia ja pohdintaa ratkaisustani siirtyä kinokoosta Olympuksen minijärkkäreihin.
 • Näin käytät muistikorttia, 14.11.2013. Nykyään muistikortit ovat edullisia ja erittäin toimintavarmoja, mutta siitä huolimatta kannattaa noudattaa paria yksinkertaista käytäntöä, jotka lisäävät varmuutta.
 • Sony QX10 kokeilussa, 13.11.2013. Mietin, että jätänkö kokonaan kuvanlaadun käsittelemättä, koska sillä ei mielestäni ole merkitystä, jos kameran käytettävyys ei ole asiallisella tasolla. Jos kuvaa ei saa otettua silloin kun on tarve, niin kuvan teoreettisella laadulla ei ole juurikaan merkitystä.
 • Fujinon XF 23 mm f/1.4 R kokeilussa, 11.11.2013. Fujinon maksaa n. 980 euroa, jota ei voi halvaksi sanoa, mutta hinta ja laatu kohtaavat sopusuhtaisesti.

Valokuvatorstai, 305. haaste on "Kultaiset vuodet".

MTV3, Ammattilaisten vinkit: Näin saat juhlakuvasi onnistumaan. Muutama perusohjel.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Portraits of Vendors at Paris’ Oldest Flea Market.

Thephotoargus.com, 25 Delicious Examples of Food Photography.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, I Shoot Weddings Too - Don't Tell Anybody! Millaista on hääkuvaajan elämä.

ePhotozine.com.

Photographyblog.com, Interchangeable-Lens Cameras Expected to Grow. Tänä vuonna joka neljäs toimitettu digikamera on järjestelmäkamera. Vuonna 2012 joka viides toimitettu digikamera oli järjestelmäkamera.

Dpreview.com, DPReview Top Picks: Stand-out third party lenses. Sigma, Tamron, Tokina, Samyang/Rokinon, Voigtländer Nokton. 12 mallia kaikkiaan.

Pdnonline.com, 8 Camera Bags For Every Photo Shoot.

 • Pelican Urban Elite U160, $200.
 • Gura Gear Bataflae 18L, $229, $399, $449
 • Ona The Bowery, $119 - $229
 • Tenba Messenger DNA 11 and DNA 15, $130 ja $160
 • Think Tank Photo Logistics Manager 30, $500
 • Manfrotto Shoulder Bag 30, $155
 • Lowepro Nova Sport AW Series, $60, $80, $110
 • Clik Elite Contrejour 40, $339

Dpreview.com, Firmware-päivityksiä.

Kamera & Bild.

Fotosidan.se.

Huhuja.

 

28.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Suojalasi / suojasuodatin (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). "suojuslinssin" merkillä väliä eli voiko se olla joku kiinaräpsy ebaystä? Aika paljon myynti-ilmoituksissa on ollut Hoyan suojuksia paikallaan. Amazonista nopealla haulla löytyi tällaisia Hoyan linssejä: ...
 • 600d,700d vai 60d (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Kuvaasi voidaan käyttää mihin tahansa! (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV).
 • Telezoomia Nikonin cropille (Optiikka).
 • Kuvan koon muuntaminen tulostusta varten (Kuvankäsittely).
 • Aamun tunnelmointia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Hang on! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tuurilla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Luontokuvaus on aianki omalta osalta ollu ihan tuuripeliä. En tunne eläinten käytöstä juurikaan saatikka niiden aikatauluja tai reittejä lähiympäristössäni. Vietin sunnuntaina metsästystornissa syöttöpaikan läheisyydessä paljon aikaa ja kun lähdin pettyneenä ilman kuvia kotiin päin näin metsässä suurta koiraa muistuttavan hahmon. Se ei ollut koira vaan peura noin 50m päässä minusta.

Varhaisia värivalokuva-aineistoja etsitään. Turun yliopiston taidehistorian post doc -tutkija Johanna Frigård etsii tietoja värivalokuvien vaiheista ja varhaisista värivalokuva-aineistoista Suomessa.

Kuluttajariitalautakunta, Digitaalikameran sekä muistikortin kauppa. Kuvien tuhoutuminen. Vahingonkorvaus. Korvauksen määrä. Vasta kolmas muistikortti toimi uudessa kamerassa (kamera 262,95 euroa, muistikortti 34,95 euroa). Neljän päivän päästä lähdettiin häämatkalle. Kymmenen päivää häämatkalla, kameraa ladattaessa kolmannen tai neljänne kerran huomattiin, että kamerassa ei ollut kuvia. Kortilla oli tiedostoja yli viiden gigabitin verran, mutta kuvia ei saatu näkyviin. Häämatkakuvia oli yli 600 kpl. Myyjä onnistui valitusprosessin aikana palauttamaan 68 kuvatiedostoja, joista normaalikokoisia oli 36 kpl. Vaadittiin myyjää palauttamaan kuvat katsottavaan muotoon tai toissijaisesti korvaamaan uuden 5 000 euron arvoisen matkan hinnan.

Ilta-Sanomat, Verkkokauppa.com julkaisi myymiensä tuotteiden "mustan listan". Vuoden 2013 huolletuimmat. Vuoden 2013 palautetuimmat. Viimeinen luku on huolto- tai palautusprosentti.

Tietoviikko.fi, Uusi Instagram-villitys mahdollistaa huijaukset - maksukortin väärinkäytös uhrin vastuulle. ”Omasta maksukortista ei missään tapauksessa saa levittää verkkoon kuvia, joista voi yksilöidä kortin tiedot. Joissakin verkkokaupoissa kortilla maksamiseen riittää pelkkä luottokortin numero, voimassaoloaika ja käyttäjän nimi”, sanoo Finanssialan Keskusliiton asiantuntija Kirsi Klepp tiedotteessa.

Mpc.fi, MPC Kromi – MPC:n turvallisempi selain. MPC Kromi on MPC:n oma versio Googlen Chrome-selaimesta. MPC Kromin osoiterivin hausta on poistettu yksityisyystietojen lähetys Googlelle.

TE-palvelut, Valokuvaaja/myyjä, Rajala Osk. Oy, Rajala Camera, Rajala Pro Shop Joensuu, Joensuu. Valokuvausalan erikoisliikkeeseen Rajala Pro Shopiin tarvitaan pikaisesti valokuvaus- ja myyntitaitoinen valokuvaaja/fotomyyjä jatkuvaan työsuhteeseen. Työnkuvaan kuuluvat valokuvaaminen ja studionkehittäminen sekä päivittäinen valokuvausalan tuotteiden myynti ja asiakaspalvelu. Loistavan työympäristö ja puitteet vuosi sitten remontoidussa myymälässä Joensuun ydinkeskustassa.

Työpaikan osoite Kauppakatu 23 b, 80100 JOENSUU
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työ alkaa heti
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta, toistaiseksi
Haku päättyy 04.12.2013

Sanoma, Avoimet työpaikat. Kesätoimittajia Ilta-Sanomiin. Muiden mukana haetaan myös kuvaajia. Viimeinen sähköisen lomakkeen täyttöpäivä on 20.12.2013.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 5 Simple Ways To Improve Your Candid Photography.

Digital Photography School.

 • Adobe Password Resets Definite Cause For Concern. Adoben tietomurto on ylivoimaisesti historian isoin. Yli 152 miljoonaa sähköpostiosoitetta ja aika heikosti kryptattua salasanaa laitettiin kaikkien ulottuville. 400.000 ruotsalaista, ainakin 200.000 suomalaista. Adobe lienee laajentanut piiriä, jolle nyt lähetetään sähköpostia ja paperikirjeitä.

  Ja vielä kertauksen vuoksi: jos olet vaikkapa kymmenen vuotta sitten antanut Adobelle sähköpostiosoitteesi esim. Acrobatin latausta varten, niin tämä sähköpostiosoitteesi on nyt netissä. Ns. salasanavihjeet ovat sitten selväkielisessä muodossa... (jos olet sattunut joskus kirjautumaan Adoben palveluihin).

  (kertauksen kertaus) Lastpass.com, Adobe Email Checker. Tuonne voi syöttää sähköpostiosoitteen ja tarkistaa, kuinka moni muu on käyttänyt samaa salasanaa kuin sinä...

  • (Itsekin sain toissapäivänä Adobelta yksisivuisen kirjeen, jonka mukaan "Tietoomme on tullut, että luvaton kolmas osapuoli on päässyt laittomasti joihinkin asiakkaittem tilaustietoihin 11.9. ja 17.9.2013 välisenä aikana"... "Lisäksi tämä kolmas osapuoli käytti järjestelmiämme joidenkin maksukorttien numeroiden salauksen purkuun". ..."Suosittelemme, että valvot tiliäsi petoksen ja identiteettivarkauden varalta tarkistamalla säännöllisesti tiliotteen ja valvomalla luottotietojasi"...). Just.
 • The Intimate Landscape – 5 Tips for Better Landscape Photography.
 • Nikon Coolpix P7800 Review.

Petapixel.com.

Popular Photography.

The Online Photographer.

Pdnonline.com.

Photo.net.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net, Stunning Product Shots With iPhone and iPad LightPainting. Kuvia, tekstiä, video.

Vincent | Laforet, Posting a Huge Update to the blog’s “Gear Page” for 2014.

IR, Nikon DF First Shots and Lab Notes: Impressive image quality, quirky look and handling. Nikonin retromallinen järjestelmäkamera on juuri tullut kauppoihin.

Dpreview.com, DPReview Recommends: Best Compact Cameras for Travel. Fujifilm X100S, Sony Cyber-shot RX10, Olympus Stylus 1, Panasonic Lumix DMC-FZ200 ja Panasonic Lumix DMC-ZS30 (TZ40 in Europe). Lisäksi kustakin mallista lähin kilpailija.

Huhuja.

 

27.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • ...ennenku homma karkaa uusalottelijan käsistä... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). parikymmentä vuotta kuvaustaukoa "järkkäreillä" välissä, ja nyt sitten aikanen joululahja tuli hommattua ittelle reilu kuukausi sitten. Eli Canon 600D rungoksi. Hinta/ominaisuus/laatu -suhteelthan katoin sen tässä vaiheessa riittäväksi. Ajatuksena, että keräthän sopivasti sitten tuohon erilaisia "putkia", jotka mahollisesti kattaisivat omat kuvaustarphet.
 • Millä ohjelmalla kuva auki? (Digikuvaus). 90-luvulla tein jonkun photo cd levyn. Levyt tehtiin käsittääseni Ruotsissa. En saa kuvia auki Photoshopilla enkä Lightroomilla.
 • www.Valuebasket.com-kokemuksia? (Ulkomailta ostaminen). ...Peruin tilaukseni tuolta, kun pariin viikkoon tilauksen status ei edennyt mitenkään, paitsi tietenkin maksu meni heti.Ja tavaraa piti olla hyvin varastossa. Pahoittelivat, että peruin tilauksen lupasivat palauttaa rahat takaisin mitä pikimmin Visakortille. Mutta rahoja ei kuulunut neljään viikkoon, joten soitto Luottokuntaan, ja sain rahat vasta sieltä.
 • Mistä Photoshop Elements 10 tai 11 edullisimmin (Kuvankäsittely).
 • Kamera kaluston päivitys (Järjestelmädigit). Uusimmat viestit. Vilkas ketju.
 • Uhka? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Timon poikkitiedepalsta, PPI, DPI ja LPI, mitä hittoa? Osa II, 24.11.2013. Tässä toisessa osassa tarkastellaan painettua kuvaa ja siihen liittyviä resoluutiokäsitteitä. Lähdetään liikkeelle pienellä fysiologisella ja historiallisella johdannolla.

Kotek.fi, Kodintekniikan myynnissä tutut veturit: älypuhelimet ja tabletit, 1.11.2013. Kodintekniikka-alan myynti kasvoi 2,8 prosenttia tammi-syyskuussa viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Myynnin piti positiivisena kaksi tuttua veturia: älypuhelimet ja tablettitietokoneet. Suomalaiset ostivat tabletteja lähes 161 miljoonalla eurolla, mikä on jo enemmän kuin mitä televisioihin käytettiin rahaa. Älypuhelimia myytiin tammi-syyskuussa 457 miljoonalla eurolla.

 • Kauppa.fi, Älypuhelimet ja tabletit vauhdittavat yhä kodintekniikkakauppaa. ...Heikosti sen sijaan menevät kaupaksi isot kodinkoneet, joiden myynti on laskenut tammi-syyskuussa 6,4 prosenttia viime vuodesta. Myynnin laskuun vaikuttaa rakentamisen ja remonttien väheneminen. Myös kameramyynti oli syyskuun loppuun mennessä kolmanneksen viime vuotta jäljessä.

(tässä vielä kertauksena tilastot kolmen viikon takaa). Kotek.fi, Suomen viime vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden (v. 2012) vastaavaan ajanjaksoon. KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi. MILC = Mirrorless Interchangeable Lens Camera, peilitön järjestelmäkamera. SLR = Single Lens Reflex, "yksisilmäinen peiliheijastuskamera", perinteinen järjestelmäkamera.

 • kompaktikameroita myytiin 18,017 miljoonalla eurolla, vähennystä -31,6%
 • kompaktikameroita myytiin 101 287 kpl, vähennystä -42,7
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 178 euroa, kasvua19,3%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 5,630 miljoonalla eurolla, kasvua 44,7%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 14 597 kpl, kasvua 69,7%
 • MILC järjestelmäkameroiden keskihinta oli 384 euroa, vähennystä -14,7%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 26,593 miljoonalla eurolla, vähennystä -40,6%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 47 958 kpl, väh7nnystä - 36,3%
 • SLR järjestelmäkameroiden keskihinta oli 555 euroa, vähennystä -6,7%
 • videokameroita myytiin 4,518 miljoonalla eurolla, vähennystä -30,0%
 • videokameroita myytiin 11 014 kpl, vähennystä -30,0%
 • videokameroiden keskihinta oli 410 euroa, kasvua 15,4%
 • tulostimia myytiin 3,778 miljoonalla eurolla, kasvua 4,5%
 • tulostimia myytiin 32 452 kpl, kasvua 0,1,1%
 • tulostimien keskihinta oli 116 euroa, kasvua 4,4%
 • monitoimitulostimia myytiin 13,604 miljoonalla eurolla, vähennystä -8,1%
 • monitoimitulostimia myytiin 140 941 kpl, vähennystä -14,9%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 97 euroa, kasvua 8,0%

Verteksi, Asioita, joita et löydä uusista Macbook Pro Retina -malleista, 26.11.2013. Applen Macbook on aina ollut mielestäni tyylikäs ja toimiva kokonaisuus, etenkin unibody-alumiinikotelon esittelemisen jälkeen, mutta jäin kaipaamaan muutamia pieniä yksityiskohtia, kun viisi vuotta vanha 13″ Macbookkini vaihtui uusimpaan 13″ Macbook Pro -malliin

Mobiili.fi, Näin hidas kamera Lumia 1020:ssa on – katso kamerapuhelinten nopeusvertailun tulokset. Lumia 1020:ssa kameran käynnistyminen kestää 970 millisekuntia, tarkennus toimii sujuvasti 691 millisekunnin ajalla, mutta kuvan otto ja tallennus kestävät pitkät 3 691 millisekuntia.

Helsingin kaupunki, Helsinki houkuttelee matkailijoita Jussi Hellstenin kuvilla, 27.11.2013. Helsingin Matkailu on aloittanut yhteistyön valokuvaaja Jussi Hellstenin kanssa. Vuoden ajan julkaistaan päivittäin ajankohtainen Hellstenin ottama kuva Helsingistä. Kuvia julkaistaan muun muassa Helsingin matkailun sosiaalisen median kanavissa. Yhteistyö on jatkumoa Hellstenin Helsinki 365 -kuvaprojektille.

Turun Sanomat, 11-kollektiivi julkaisee pian laajan kuvajournalistisen teoksen. Valokuvaajista koostuva 11-kollektiivi, yhdentoista kirjoittajan joukko ja Kaskas Media julkaisevat ensi viikon lauantaina teoksen, jota he kuvailevat Suomen suurimmaksi digitaaliseksi kuvajournalismijulkaisuksi.

 • Teoksessa 11 kuvaajaa ja 11 kirjoittajaa tarkastelevat kriisejä eri puolilla maailmaa, muun muassa Iranissa, Yhdysvalloissa ja Suomessa. Teos on maksullinen ja se julkaistaan netissä osoitteessa 11media.fi (ei vielä vastaa).
 • yksitoista.fi

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Henk Wildschut Investigates Food Production in the Netherlands. Suomessa näyttää varmaan aika lailla samalta.

Thephotoargus.com, 10 Inspirational Portrait Photography Techniques.

Dpreview.com.

ePhotozine.com. .

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Chicago Sun-Times Concessions are Not a Victory for Photographers.

Popular Photography, What Accessories Should You Buy With a New Camera?

Dpreview.com, Connect, Google reworks Android's camera API, confirms Raw imaging.

Creativepro.com, Holiday Gift Guide 2013: Part 1. Kaikenlaista, aika erikoistakin tavaraa.

Macworld.com, Apple's new Mac Pro signals commitment to professional computing. Ensi kuussa myyntiin. Hinnat alkaen $2.995.

Fotosidan.se, Så gjorde vi mosaiken på Fotomässan. Mosaiikkikuva muodostui 1.915 valokuvasta.

Kamera & Bild, Fotoprylar för kyliga dagar.

IR.

Photo.net, ONA Brixton Camera and Laptop Bag Review. Lyhyesti. Olkalaukku.

 

26.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Moon TV, Härveli. Poimintoja.

 • Fuji X100S, kesto 9:09. 19.10.2013. Tällä kertaa pakasta vedettiin Markuksen kesän aikainen testaus, jossa mies testasi Fujin vahvasti retrohenkisen X100S-kameran. Mikään jokapojan työkalu ei kamera aivan ole, sillä hintaa kameralla on toista tuhatta euroa.
 • Fujifilm XE-1, kesto 10:35. 23.8.2013. XE-1 on firman keskikompakti yleiskamera, johon on jo kotvan aikaa saanut polttoväliltään pidempääkin zoomilinssiä.
 • Canon 85 & 135 mm esittelyssä, kesto 15:19. 24.5.2013.
 • Kevään kamerauutuudet, kesto 36:32. 15.3.2013. Erikoispitkässä jaksossamme Markus kävi Kamera & Kuva -messuilla Helsingin messukeskuksessa jututtamassa kaikkia kameroiden maahantuojia heidän uutuuksistaan ja kuulumisistaan tälle vuodelle.
 • Fotomaraton, kesto 16:51. 9.11.2012. Markus, tuo meidän oma pikku näppäilijämme osallistui kuvaaja-Jonin kanssa Ylioppilaskamerat Ry:n valokuvauskilpailuun jossa taiteellisuudella ei ollut rajoja.

Rajala Pro Shop, Postitalo. Rajalan Luontokuvauspäivä 26.11.2013. Rajalan Luontokuvauspäivä 26.11.2013. Osallistu yhdelle tai useammalle luontokuvauspäivän luennoista. Luennoille ei tarvitse erikseen ilmoittautua mutta paikkoja on rajoitetusti. Paikat täytetään saapumisjärjestyksen mukaan. Esitelmö̈itsijä̈t ja SLKI:n opettajat: Paavo Hamunen, Olli Lamminsalo ja Susanna Aarnio

 • klo 10.00 Suomen Luontokuvausinstituutin kurssipaikkojen esittely: Kuusamo, Juva ja Nuuksio
 • klo 11.00 Kuvauskohteina talvinen maisema ja yö̈
 • klo 12.00 ”Luova luontokuvaus”: aiheina maisemat, kasvit ja linnut
 • klo 13.00 Kuvauskohteena kesä̈inen maisema/ Makro- ja yksityiskohtakuvaus
 • klo 14.00 ”Luova luontokuvaus”: aiheina maisemat, kasvit ja linnut
 • klo 15.00 Kuvauskohteina talvinen maisema ja yö
 • klo 16.00 ”Luova luontokuvaus”: aiheina maisemat, kasvit ja linnut
 • klo 17.00 Suomen Luontokuvausinstituutin kurssipaikkojen esittely: Kuusamo, Juva ja Nuuksio
 • klo 18.00 ”Luova luontokuvaus”: aiheina maisemat, kasvit ja linnut

Suomen freelance-journalistit ry, Rahat loppu, voiko yrittäjä saada apua sossusta? 22.11.2013. Liittoon on tullut viimeaikoina paljon yhteydenottoja pulassa olevilta freelancereilta. Palkkioiden maksuajat ovat venyneet tai niitä ei makseta ajoissa. Työt ovat vähentyneet ja palkkioita leikattu alaspäin. Monen freen perheessä mietitään, mistä kaivetaan rahat lasten joululahjoihin ja joulutorttuihin.

Markkinointi&Mainonta, Mediatalot maksavat Twitteristä varastetuista kuvista miljoonakorvaukset. Oikeus katsoi Agence France-Pressen ja Getty Imagesin rikkoneen tekijänoikeuslakia tahallisesti, kun ne vuonna 2010 käyttivät Haitin maanjäristyksen jälkeen paikallisen valokuvaajan ottamia kuvia.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, Camera roundups 2013: What to buy and why. Linkit. Koottuna.

 • Enthusiast interchangeable lens cameras
 • Mid-level mirrorless
 • Enthusiast compacts
 • High-end pocketable compacts

Photo.net, 25 Pictures of Purple.

Computer Darkroom, California Highlights. 18 päivän kuvausmatka Kaliforniaan.

Dpreview.com, Nostalgic images combine miniatures and real-life backdrops. Silmää ja aivoja vähän huijataan.

Petapixel.com, Creative Photos of Figurines Going About Their Miniature Lives in Our Big World. (Ihan kuin näitä kuvia olisi nähnyt aikaisemminkin...).

Digitalcameraworld.com, Photoshop black and white conversion tips: the best ways to make mono images.

ePhotozine.com.

Digital Photography School.

IR, Can the tiny Panasonic GM1 hold its own with the big boys?

Creativepro.com, Photoshop CC Keyboard Shortcuts Guide. Pikanäppäimet.

Popular Photography.

Strobist, How to Gel a Beauty Dish, v.2.0. Värillisiä muovikalvoja, värisuotimia, vähän eri lailla.

IR, Chicago Sun-Times may re-hire some photography staff. Mahdollisesti vain neljä valokuvaajaa otetaan takaisin. Muille potkut saaneille (24 kpl) erorahaa $2.000. USA:ssa työntekijän asema ei ole kovin vahva.

Huhuja.

 

25.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kuningaskuluttaja, Tulostintestin parhaat valokuvatulosteet Canonilla, 21.11.2013. Tulostusjälki on melko hyvää, mutta valokuvien printtaaminen on kallista. Siinä tiivistettynä tulos, kun Kuningaskuluttajan kolme kovaa ottivat selvää, millaista jälkeä syntyy noin satasen kotitulostimilla. Epson Premium XP-510, Canon PIXMA MG5550 ja HP Photosmart 5520.

Kuningaskuluttaja, Kotiprintit ovat laadukkaita, mutta kalliita, 20.11.2013. Pitkän linjan valokuvaaja ja tietokirjailija Sakari Mäkelä pyörittelee käsissään valokuvaa, jonka noin sadan euron kotiprintteri on syytänyt hetki sitten. - Ei tällaisista kymppikuvista saa sen kummempia millään laitteella, kommentoi Mäkelä.

 • Kun mustekuluun lisätään hyvän valokuvapaperin hintana toiset 20 senttiä, on ammattiliike halvempi vaihtoehto isoissa tilauksissa.
 • Mäkelä arvioi, että kotitulosteiden pinta saattaa myös nuhraantua herkemmin kuin ammattiliikkeiden valmisteiden.

WWF, Jenni Haukio valitsee WWF:n Vuoden luontokirjan kolmen finalistin joukosta. Kolme Vuoden luontokirja 2013 -kilpailun jatkoon päässyttä kirjaa ovat: Susi | Maahenki Oy, Pihan linnut ja pöntöt – eloa pihapiiriin | Kustannusosakeyhtiö Paasilinna sekä Sarvia muttei hampaita | Docendo Oy. Lopullisen valinnan suorittaa runoilija, tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Voittaja julkistetaan 4.12.2013.

 • WWF, Vuoden luontokirja. WWF järjestää jälleen tänä syksynä Vuoden luontokirja -kilpailun, nyt jo 36. kerran.

Mobiili.fi, Nopeusvertailussa videolla: Lumia 1520 vs. Lumia 925 vs. Lumia 620. All About Windows Phone -sivusto on tehnyt videovertailun Nokian Lumioiden nopeudesta. Testiin ovat päässeet Lumia 1520, Lumia 925 sekä Lumia 620 Laitteissa pyörii sama käyttöjärjestelmä, mutta Lumia 1520:ssa on jo uusi Lumia Black -päivitys.

Me Naiset, Ravintoloitsijat vastaavat: Saako ravintolassa kuvata annoksia? Kaksi vastaajaa.

Photo.net, foorumi. 30mm vs 35 mm on DX (Nikon). Nikon D7000. Kroppikenno.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com, Shitty Rigs: A Site Dedicated to the Crappy Rigs Filmmakers MacGyver Together. Tee-se-itse -miehet asialla.

Earthboundlight.com, Resolving The Conflict Between Objectivity and Subjectivity, 24.11.2013. Valokuvan avulla näytetään maailmaa uudella tavalla.

ePhotozine.com, Tips On Shooting Utensils And Cutlery In The Kitchen.

Photographyblog.com, Holiday Gift Guide 2013 - Accessories and Software. NEC MultiSync PA242W, Cyberlink PhotoDirector 5, ioShutter, Corel PaintShop Pro X6, Spyder4Elite ja HDR Darkroom.

Kamera & Bild, Tukholman fotomessuilta.

 

24.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Oly e-pl3, Niko V1, vai joku muu? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Sigma 35mm F1.4 DG Art (Canon) + Canon 7D (Optiikka). Mitenkähän kyseinen objektiivi toimii croppirungon kanssa?
 • Kamera kaluston päivitys (Järjestelmädigit). Nikon d3x käytetty ja nikkonr af 85/1.8g Canon 5dmark3 ja siihen vastaava objektiivi! tarkoitus kuvata muoto perhe potretteja sekä häät jne kuvaukset. kumpaan pitäsi kallistua jotenkin tuntuu että riittääkö iso arvo d3x kun vertaa canoniin?
 • Kuinka sinulta sujui siirtyminen SLR:stä SLT:hen? (Nikon, Sony). Oliko sähköinen etsinkuva iso askel eteenpäin vai kaipailetko jo vanhaan takaisin? Menikö aikaa tottua vai olitko heti kuin kotonasi? Jäikö vanha runko rinnalle ja SLT toimii lähinnä vain videokamerana? Tuntuuko nyt jo oudolta käyttää perinteistä SLR:ää kun on vähän aikaa ehtinyt tottua SLT:hen?...
 • Ulkoiset kovalevyt (Digikuvaus). ..dodii, tarvis varmuuskopiointiin jonkinlaista ulkoista kovalevyä. Ensinnäkin lähetään siitä liikkeelle, että minkä merkkistä kannattais lähtee kattelemaan jos budjetti on max. 200 euroa. Saa suositella ja jakaa kokemuksia!
 • Adoben rahastus siirtyy pilviin (Kuvankäsittely). Uusimmat. ...Kalliimpi versio pitää sisällään kaikki kielet, 8,9e + alv on vain englanninkielinen. Sen saa valkattua tilausvaiheessa oikeasta reunasta.
 • Muistikorttikotelo (DIY eli Tee-Se-Itse). Ei löytynyt kaupoista käteen käyvää, joten piti tehdä itse: ...
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • "Rasvaletti" ja muuta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin katsastamassa Hakasalmen huvilalla olevan Helsingin kaupunginmuseon "Rasvaletti"-näyttelyn. Samalla reisulla sitten visiteerasin myös kadun toisella puolella Kansallismuseossa, jossa oli taasen Autot&Helsinki-näyttely.
 • M: Canon 200mm F2.0 L IS USM (Myydään).

Timon poikkitiedepalsta, PPI, DPI ja LPI, mitä hittoa? Osa I. 24.11.2013. Poikkitieteellisessä valokuvakoulussa selvitellään kahdessa osassa digikuvan resoluution saloja. Menossa osa I.

Remonen.fi, Kyldyyriä, 23.11.2013. Lauantai menikin sitten kulttuurin merkeissä. Vaimo ja poika lähtivät keskustaan ostamaan vaatteita ja minä sitten samalla reissulla päädyin kiertelemään parit valokuvanäyttelyt. Hakasalmen huvilassa on meneillään Kaupunginmuseon ”Rasvaletti”-valokuvanäyttely -50 -luvun Helsingistä ja kadun (tien) toisella puolen on Kansallismuseossa Autot&Helsinki-näyttely.

Ylex.yle.fi, Huippukuvaaja Meeri Koutaniemi ikuistaa loppuvuoden Docventuresin vieraat.

HS, Joulukadun lamput syttyvät Helsingissä, 24.11.2013. Hyvin suurella todennäköisyydellä huomisessa hesarissa on parempi kuva joulukadun avaamisesta... Ei kuva ainakaan voi olla huonompi...

 • klo 11:54, nyt on sentään kuva vaihdettu. Se edellinen kuva oli peräisin Lehtikuvalta... Pitkällä valotusajalla kuvattu auto, jossa lapsia ja joulupukki. Ankean näköistä, ei lunta eikä vielä hämärääkään... Tarkkaa ei oikein missään, eikä sitä varsinaista kohdettakaan... Sotkuinen räpsy...
 • Yle.fi, Ledit loistivat joulukadun avajaisissa. Ylen kuva samasta tilanteesta vuodelta 2011 (ei ole tämäkään hääppöinen...).
 • klo 12:39, vähän piti etsiä, HS:n sivuilta poistettu (?) kuva oli tämä.

Eiliseen vielä vähän lisää.

Ilta-Sanomat, Kullattu Leica-kamera kaupattiin puolella miljoonalla.

Iltalehti, Älypuhelinta voi pian selata lentokoneessa myös nousun aikana. Tarkemmat ohjeet vielä tämän kuun aikana.

MTV3, Asuksen Transformeri kokeilussa: Veitsenterävä kuva ja väsymätön akku. Kiinnostavan uudesta Transformer Padista tekee se, että laite sisältää 10,1-tuumaisen IPS-näytön, jossa on tarkka 2560 x 1600 resoluutio. Lisäksi näppäimistötelakka sisältää lisäakun, jonka avulla yhdistelmän akkukesto on saatu venytettyä jopa 17 tuntiin ilman ylimääräisiä latauksia. Joulukuun alkupuolella myyntiin. Hinta 569 euroa.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 10 Landscape Photography Tutorials to Help You Shoot Like A Pro.

Digital Photography School, 30 Foul Weather Photos for Inspiration.

Digitalcameraworld.com, A layman’s guide to camera remote controls.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

The Guardian, Marrakech: The city that distrusts photographers. Viisi Magnum-kuvaajaa kahdeksan päivää Marokon Marrakechissa.

ePhotozine.com, Still Life Light Painting Advice.

Photographyblog.com, Holiday Gift Guide 2013 - Smartphones. Nokia Lumia 1020, Sony Xperia Z1, HTC One, Samsung Galaxy S4 Zoom ja Nokia Lumia 920.

Photographybay.com, Nikon D5200 Equipped with Spotting Scope at 2,625mm Focal Length. Mukana 1.5-kroppivaikutus.

eBay, Australia, Nikkor/Nikon 13mm f/5.6. $33.870. Ei tarjouksia.

Macworld.com, Holiday travel tips: How to keep your data safe and accessible while traveling. Pilveä.

Kamera & Bild, Tukholman fotomessuilta.

Huhuja

 

23.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Tanssivat karhunpennut hurmasivat myös kuvaajansa. Sotkamolainen Valtteri Mulkahainen kuvasi kesän alussa Suomussalmella leikkisiä karhunpentuja ja tiesi iskeneensä jättipottiin. Nyt Mulkahaisen ottamat valokuvat "tanssivista" karhuista leviävät nopeasti ympäri maailmaa.

Helsingin Uutiset, Persialainen päätyy seinälle – lemmikin ikuistaa nyt ammattikuvaaja. Aina koiria omistanut, useita kymmeniä eläimiä vuodessa taltioiva kuvaaja ei halua pelotella karvaturreja myöskään salamavalolla. Studiossa valona toimiikin räiskymätön kylmävalolamppu.

HS, Tieto-Finlandialla palkitussa sotakirjassa on epätäsmällistä kuvankäyttöä. Kivimäen kirjassa on käytetty Vuosalmella heinäkuussa 1944 otettua valokuvaa, jossa sotilas taluttaa toista sotilasta käsipuolesta kauemmas etulinjasta. Talutettavan ilme on tuskainen, ja hän näyttää pitelevän vatsaansa. SA-kuvan arkistossa olevassa alkuperäisen kuvan kuvatekstissä viitataan pelkästään fyysisiin oireisiin. Kuvatekstissä lukee: "Tasapainoaisti on järkkynyt kranaatin räjähtäessä. Aseveli ohjaa horjuvaa kulkua joukkosidontapaikalle."

Aamulehti, Arkisto kaipaa tietoja: Mitä on näissä 51 valokuvassa? Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) käyttää ensi kertaa sosiaalista mediaa kerätäkseen tietoa ja julkaisee arkistokokoelmistaan aiheeltaan 51 tuntematonta valokuvaa Flickr-verkkopalvelussa.

Talouselämä, Kiina syytää rahaa Photoshop-tutkimukseen - kuvamanipulaatiot pelottavat. Rahoituksen taustalla on hallituksen toive siitä, että tutkijat onnistuisivat kehittämään keinon, jolla väärennetty valokuva tunnistettaisiin nopeasti. Kiinassa pelätään, että kuvamanipulaatioilla pystytään kiristämään hallituksen työntekijöitä.

Photo.net, foorumi.

Photographers' Blog, Growing up in the European Parliament. Vain äitejä, missä isät.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 5 hidden truths of professional photography.

ePhotozine.com.

Creativepro.com, How to Calibrate and Profile Your Display. X-Rite Eye-One Photo.

All Ball Blogs, NBA Behind The Scenes: The Photo Game (Part One).

The Online Photographer, Panasonic GX7 Notes, Part the First. Ensimmäinen osa, lisää tulossa.

Lensrentals.com, blog, the Cynic’s Photography Dictionary. Hauska.

IR, Sony’s A7 and A7r team interviewed: faster lenses in the works, but no more NEX?

Dpreview.com, Camera roundups 2013: What to buy and why.

Photographyblog.com, Holiday Gift Guide 2013 - Compact Cameras.

Dpreview.com, Connect, 2013 Holiday Mobile Photography Gift Guide.

Kamera & Bild, Tukholman fotomessuilta.

Fotosidan.se, Mässvep: Fotomässan större än någonsin. Tukholman fotomessut avautuivat.

Photo.net, Tamron AF SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro (EOS) - Full Format Review. Uusi versio. Täyskennoiselle. Nyt täyskennoisella testattu. Polttovälivastaavuus 144mm, 1.6x. VC = kuvanvakaaja. Sääsuojattu. Äänetön. Paino 550g. Filtterikoko 58mm. Ei vääristymiä. Terävä. Ei värivirheitä. Bokeh saisi olla parempi. Hinta/laatusuhde 5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 550 euroa.

IR, Sony FE 55mm f/1.8 Zeiss lens review: Superbly sharp lens for Sony’s new, full-frame A7R and A7 mirrorless cameras. Suunniteltu Sony uuteen Alpha A7R/A7. Hinta n. $1.000.

 

22.11.2013   (linkki)

Victor Barsokevitschin syntymästä tulee tänään 22.11. kuluneeksi 150 vuotta. Sen kunniaksi VB-valokuvakeskuksella on ilmainen sisäänpääsy klo 11-18, jolloin voi tutustua uuteen näyttelyyn sekä tavata paikalla olevan Ukko-Barson. Luvassa on myös pienimuotoista tarjoilua.

Jussi Aalto - Arvon mekin antsaitsemme
Kuva: Jussi Aalto26.01.2014 asti

Tänään avautuva Jussi Aallon valokuvanäyttely on kunnianosoitus ihan tavallisille suomalaisille ihmisille, jotka elävät elämäänsä kaikessa rauhassa sen kummempaa dramatiikkaa tavoittelematta.

Tavallisten ihmisten kuvia ei usein nähdä julkisuudessa eikä heitä juurikaan kuvata kunnianhimoisemmin. Näkyvyyttä saavat julkkikset, taiteilijat ja muut ihmiset, joiden elämä on täynnä dramatiikkaa. Valokuvataiteilijatkin tuntuvat kuvaavan mielummin marginaali-ihmisiä kuin suureen enemmistöön lukeutuvien tavallisten ihmisten elämää.

Jussi Aalto on kuvannut tavallisia ihmisiä vuoden 2012 heinäkuusta alkaen lähes 40 paikkakunnalla Suomessa. Kuvia on kertynyt noin 300 ja ihmisiä ryhmäkuvien ihmiset mukaanlukien runsaat 400. Näistä kuvista on nyt esillä VB-valokuvakeskuksen näyttelyssä noin sata kuvaa.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6 €

Milla-Kariina Oja / Parallel Interiors
1.12.2013 asti

Kuva: Milla-Kariina Oja.

Milla-Kariina Ojan näyttely Parallel Interiors pohtii yksityisen tilan ja rajojen käsitteitä. Projekti on toteutettu Kiinassa, Suomessa ja New Yorkissa. Sen taustalla on viimeisen kahden vuoden aikana tehdyt haastattelut siitä, mitä intiimi tila merkitsee ihmiselle maailmassa, jossa identiteetti yhä harvemmin rakentuu asuinpaikan kautta.

Milla-Kariina Oja asuu ja työskentelee Helsingissä ja Pekingissä. Hän lähti Suomesta 19-vuotiaana opiskelemaan taidetta Manchester Metropolitan -yliopistoon Englantiin, josta hän valmistui 1999. Sen jälkeen hän opiskeli ja asui Espanjassa seitsemän vuotta kunnes muutti Kiinaan 2006.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti, to-su 10-18, ke 12-20

Gunnar Bäckman - Minun Vaasani
Kuva: Gunnar Bäckman.8.12.2013 asti

Gunnar Bäckman on kuvannut kotikaupunkiaan Vaasaa aina siitä lähtien kun sai ensimmäisen kameransa yli 50 vuotta sitten.

Kuvamateriaalista noin kolmasosa on vanhempia mustavalkoisia kuvia ja loput on värikuvia 2000-luvulta. Näyttelyssä on esillä noin 50 valokuvaa ja kirja sisältää noin 250 kuvaa.

Mirva Vittaniemi - India People
Kuva: Mirva Vittaniemi.8.12.2013 asti

Galleria Ibiksen toinen näyttely esittelee Mirva Viitaniemen Intiassa kohtaamia ihmisiä.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-17

Haku Suomi-Ranska vaihto-ohjelmaan valokuvataiteilijoille päättyy 30.11.2013

 • Nyt haettavana oleva kuukauden residenssijakso keväällä 2014 on Clermont-de-l'Oise’ssa Association Diaphanen vieraana, jota johtavat Fred Boucher and Adriana Watel.
 • Vaihto-ohjelmaan valitulle taiteilijalle maksetaan matkat Ranskaan, majoitus Ranskassa sekä elin- ja materiaalikustannuksia n. 1.000 €.
 • Vaihto-ohjelmaa koordinoi Suomessa Pohjoinen valokuvakeskus ja Ranskassa Pôle Image Haute-Normandie.

Yle Arenassa katsottavissa:

 • Ulkolinja Jakso 8/31: Kasvot Syyrian sodalle (16) Syyrian sisällissotaa kuvataan vain suurilla luvuilla: yli 100 000 kuollutta, miljoonia pakolaisia. Valokuvaaja Niklas Meltio kuvaa Syyriassa antaakseen sodalle kasvot. Ohjaus Ari Lehikoinen ja Vesa Toijonen. Kesto 51 min. Esitetty: To 14.11.2013 klo 22.00 Yle TV1.
 • Yle Fem: Taivaallista menoa. Jakso 3/67: Johanna Hackman. Valokuvaajan kutsumus vie Johanna Hackmanin joskus kadulle. Kun Hackmanin isä kuoli, suru ilmeni Hackmanin taiteessa. Toimittaja: Hanna Klingenberg. Kesto 28 min. Esitetty: Su 3.11.2013 klo 20.30 Yle Fem.

Digicamera.netin Foorumilta:

Valokuvatorstai, 304. haaste on "Minkälaisen valokuvan sinä lähettäisit Mars-planeetalle?". (Mars-luotaimen mukana...).

Tapsan Tablettitarinoita, Yökuvausta Lumia 1020-kännykällä, 17.11.2013. Olen kuvannut nyt muutamana päivänä pimeään aikaan Lumia 1020-kännykälläni. Aluksi käytin salamaa, mutta ei siitä ollut mitään apua. Varsinkin sateisella säällä kuviin tuli isoja sadepisaroiden jälkiä. Luovuin salaman käytöstä ja otin käyttöön yökuvaus-asennon. Jälki on ollut sen jälkeen paljon parempaa.

Länsi-Savo, Katso, millainen tabletti sopisi sinulle - Länsi-Savo testasi. Yhä useampi tablettitietokoneen ostaja on yli 50-vuotias tabletin ensikäyttäjä, joka hankkii tabletin pöytäkoneen korvaajaksi. Myös lapset käyttävät tabletteja. Mutta mistä lähteä liikkeelle tablettikaupoilla, kun valikoimaa riittää eivätkä teknisiset ominaisuudet kerro paljoa?

 • iPad Air, hinnat alkaen 489 euroa
 • Samsung Galaxy Tab 3, hinnat alkaen 339 euroa
 • Fujitsu Stylistic M532, hinta 449 euroa
 • Asus Nexus 7, hinta 269 euroa
 • Acer Iconia, hinta 129 euroa

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, One Simple Tip to Take Your Portrait Photography to the Next Level. Video, kesto 15:22. (aikaisemminkin mainittu DCN:n uutisissa, yhtäkaikki edelleen toimiva ja helppo toteuttaa...).

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com, How Important is Style in Photography?

Digital Photography School, Balancing Flash and Ambient Light Using an Incident Light Meter.

Digitalcameraworld.com, Scott Kelby photography tips: the secret to growing a loyal legion of followers.

Photo.net, Family Photography Tips from Cindy Hicks.

Photographyblog.com, Holiday Gift Guide 2013 - Superzoom Compact Cameras. Nyt vuorossa superzoomit.

Dpreview.com, Sigma fixes Nikon D5300 lens compatibility issues. Korjaus tuli saman tien.

Fotosidan.se, Sjusiffrigt för Cindy Shermans självporträtt. Tukholman Bukowskis-huutokaupassa myytiin Cindy Shermanin omakuva vuodelta 1982 hintaan 912.000 kruunua. Päälle sitten huutomaksu + alv, yhteensä 1.251.264 kruunua.

 • Bukowskis, Contemporary, Stockholm 576. Loppuhinnat, 102 valokuvaa.
 • 273. Jorma Puranen Finland Born 1951 "Shadows, reflections and all that sort of thing #30", 2004. (d). 5.850 euroa.
 • 318. Tuija Lindström Finland Born 1950 Untitled, 1983. (d). Lähtöhinta 1.750e - 2.300e. Ei myyty.
 • 322. Esko Männikkö Finland Born 1959 "Kuivaniemi", 1991. (d). 4.100 euroa.
 • 323. Esko Männikkö Finland Born 1959 "Kuivaniemi", 1992. (d). 5.250 euroa.
 • 324. Esko Männikkö Finland Born 1959 "Savukoski", 1994. (d). 3.800 euroa.
 • 325. Esko Männikkö Finland Born 1959 "Kuivaniemi", 1994. (d). 4.400 euroa.
 • 326. Esko Männikkö Finland Born 1959 "Frank and Christina, San Antonio", 1996. (d). 4.950 euroa.
 • 327. Esko Männikkö Finland Born 1959 "Cowboy, San Antonio", 1996. (d). 5.850 euroa.

Huhuja.

IR, Sony HX300 review: Feature-packed 50x superzoom lets you capture images most cameras can’t. Kompaktikamera, 20 megapikseliä, 24-1.200mm, 50-kertainen zoom. Elektroninen etsin, paino 656g. Markkinoille maaliskuussa 2013.

Photo.net, WD My Passport Ultra and My Passport Slim Reviews. Lyhyet arviot. Pieniä, keveitä, koot tera tai kaksi teraa. Salasanalla mahdollista suojata. 1TB $120, 2TB $180.

 

21.11.2013   (linkki)
Eurooppalainen Suomi ry haastaa suomalaiset pohtimaan omaa suhdettaan eurooppalaisuuteen valokuvauksen keinoin ja ottamaan osaa Photo for Europe -valokuvakilpailuun, jonka teemana on What does it mean to be European? – Mitä eurooppalaisuus tarkoittaa?

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

 • Juvenes-sarja alle 18-vuotiaille
 • Europa-sarja yli 18-vuotiaille.

Kilpailuun voi osallistua ainoastaan digitaalisilla valokuvilla (tiedostomuoto .jpg, max. 2 kuvaa/osallistuja). Kuvat eivät saa olla aiemmin julkaistuja tai valokuvauskilpailuissa palkittuja.

Molemmissa sarjoissa esiraati valitsee ensin 50 parasta valokuvaa, minkä jälkeen lopullisen päätöksen sarjojen 10 parhaasta kuvasta sekä voittajasta tekee kansainvälinen viisihenkinen tuomaristo.

Tuomariston valitsemat parhaat kuvat laitetaan esille kilpailun internet-sivuille sekä Helsingin Rautatieasemalle toukokuussa 2014.

Sarjojen voittajat saavat palkinnoksi 1000 euroa.

Kilpailu päättyy 31.1.2014.

Valokuvakilpailu on osa Eurooppalaisen Suomen koordinoimaa Campaign Europe! -hanketta, jossa mukana ovat myös Albanian, Irlannin ja Slovenian Eurooppa-liikkeet. Hankkeen tarkoituksena on herättää keskustelua eurooppalaisuudesta ja kansalaisuudesta Euroopassa.

Lue tarkemmat oheet:

Kuvien lähetys vain ammattilaiskuvaajille tarkoitettuun Leica Oskar Barnack Award 2014 -kilpailuun alkaa 15.12.2013 ja päättyy 31.1.2014.

 • Leica Oskar Barnack Award 2014 -palkintoa voivat tavoitella ammattilasikuvaajat.
 • Lisäksi jaetaan Newcomers Award -palkinto, josta voivat kisata kaikki (lupaavat) alle 25-vuotiaat ammattilaiskuvaajat.
 • Tänä vuonna kilpilussa on uutena kategoriana Leica Oskar Barnack Public Award.

Kilpailuun voi osallistua kuvasarjoilla (vähintään 10 ja enintään 12 kuvaa), joissa kuvaaja on havainnoinut tai dokumentoinut ihmisen ja ympäristön välistä vuorovaikutusta. Kukin osallistuja voi lähettää ainoastaan yhden kuvasarjan. Sarjan kuvien tulee olla otettu vuoden 2013 aikana tai jos kyseessä on pidempiaikainen kuvausprojekti, on sarjassa oltava ainakin yksi kuva vuodelta 2013.

Osallistuminen tapahtuu netin kautta, ja kilpailuun lähetetyt kuvasarjat tulevat näkyville kilpailusivuille web-galleriaan.

Voittajat valitsee kansainvälinen, valokuvausalan ammattilaisista koostuva tuomaristo.

Palkinnot:

 • Leica Oskar Barnack Award:10 000 euroa rahaa + Leica M mittaetsinkamera + objektiivi (arvo 10.000 euroa)
 • Newcomer Award: 5000 euroa rahaa + Leica M -mittaetsinkamera + objektiivi
 • Leica Oskar Barnack Public Award: 2500 euroa rahaa

Lue osallistumista ja kuvia koskevat tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Adobe ystävällisesti tiedottaa (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Sain tänään postin tuomana kirjeen, jossa luki näin: "Hyvä Xxxxxx Xxxxxxx, Adobe Systems Software Ireland Limited haluaa tiedottaa tapauksesta, joka liittyy henkilökohtaisiin tietoihisi. Tietoomme on tullut, että luvaton kolmas osapuoli on päässyt laittomasti joihinkin asiakkaittemme tilaustietoihin 11.9. ja 17.9.2013 välisenä aikana. ...".
 • Adoben rahastus siirtyy pilviin (Kuvankäsittely). Uusimmat viestit.
 • Mielipiteitä, Sigma 120-300mm f2.8 EX DG APO OS HSM canoniin (Optiikka). Nyt tarttis vahvoja mielipiteitä ja kokemuksia tästä kyseisestä objektiivista. Vuosimallia 2012 eli ei S mallista. Lähinnä kiinnostaa automaattitarkennuksen toimivuus sekä toiminta telejatkeilla canon 1,4x III ja 2,0x III??? Itselläni on kamerat Canon EOS 550D ja 7D.
 • Kuinka tuhota kenno hetkessä (Digikuvaus). (laser).
 • Kuopiolaiset hjälp! (Sana on melkein vapaa). Semmoista kyselen, että missä olisi paras paikka Kuopiossa kuvailla komeetta ISON:ia? Maiseman itseässään ei tarvitse olla hääppöinen, mutta kunhan kaakkoistaivas olisi hyvin kuvattavissa.
 • Matka alkaa.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • mixdown (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Porin Kallossa ja Yyterissä kävin tuulta tunnustelemassa "Eino" myrskyn aikaan. Merenkäynti oli kyllä kiitettävää.
 • Mikko Kiviranta, Eino-myrsky tuli ja meni, 18.11.2013.

Tässä vielä kertauksena marraskuun Digicamera.netin diginewsien uutisointi Adoben tietomurrosta. Koskee jokaikistä henkilöä, joka on joskus rekisteröitynyt Adoben palveluun (joko vaikkapa Adoben keskustelualueelle tai sitten esim. rekisteröinyt Adoben ohjelman). Suomen Adobe, Tietoturvavaroitus asiakkaille (Adoben tietomurto).

Creative.adobe.com, Photoshop Photography Program. Joulukuun toiseen päivään asti voimassa oleva tarjous. Photoshop CC, Lightroom 5, päivitykset sitä mukaa kun saatavilla, 20 GB pilvitilaa. Behance ProSite. 12.29 euroa per kuukausi vuodeksi.

Voice.fi, Still-kuvista tehty, upea video hämmästyttää. Video, kesto 1:32.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Standouts at Paris Photo 2013.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 5 Great Ways to Optimize Photos for Search Engines Traffic. Kuville hakukoneoptimointia. Näkyvyyttä.

Diyphotography.net, How To Take The Perfect Coffee Shot (With Multiple Exposures).

Popular Photography.

ePhotozine.com.

IR, ExpoDisc overhauled, now easier to use and more versatile. Monen vuoden takaa, päivitys, versio 2.0. Lähinnä valkotasapainon säätöön. Hinta on laskenut huomattavasti. 77mm nyt $50.

IR, Pitting batteries head to head: Canon vs third party (VIDEO). Canon LP-E6 vs. kolmannen osapuolen akku. Video, kesto 3:58.

Kamera & Bild, Träffa Kamera & Bild på Fotomässan. Tukholman fotomessut, pe 22.11.2013 - su 24.11.2013.

Huhuja.

Photographyblog.com, Holiday Gift Guide 2013 - Premium Compact Cameras. Kompaktikameroita.

Dpreview.com, DPReview Gear of the Year Part 2: Panasonic Lumix DMC-GM1.

Pdnpulse.com, Object of Desire: Ray Flash Universal Ringflash Adapter. Lyhyt esittely. $99.

 

20.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi, erittäin ahkerasti päivittyvä blogi. Poimintoja:

 • Valosaastesuotimen testailua, 13.11.2013. Siitä on nyt tasan vuosi aikaa kun kirjoittelin ns. redhancer-suotimen käyttömahdollisuuksista valosaasteen (osittaiseen) blokkaamiseen. Eilen posti kantoi pienen paketin Bulgariasta, jossa oli sisällä Marumin valmistama DHG Redhancer -suodin.
 • HUH-HUH mitkä revontulet! KATSO VIDEO! 31.10.2013. Selkeää, pitkästä aikaa. Oli melkein pakko lähteä kuvaamaan, tutun ja turvallisen koivun juureen Maaningan Keskimmäiselle. Revontuliennusteet eivät luvanneet mitään erityistä tykitystä, mutta niinpä vain koko pohjoistaivas täyttyi vihreistä kaarista ja vöistä.
 • Kirkon remontti, 4.10.2013. Siilinjärven evankelisluterilainen kirkko on remontissa. Entisöijät seurakunta palkkasi suoraan, mikä on mielestäni aika epätavallista näinä alihankinnan alihankinnan aikoina. ... Alla vielä pallopanoraama kiikkerästä henkilönostimesta käsin.

Tietokone.fi, Pinterest kääntyi suomeksi. Pinterestin blogissa kerrotaan, että sivuston kääntäminen pohjoismaisille kielille tehtiin yhteistyössä palvelun käyttäjien kanssa. Suomalaiset olivat uutteria, sillä täkäläinen käännös valmistui neljässä päivässä. Skandinaavisille kielille kääntämisen kerrotaan vieneen pari viikkoa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Portrait editing: simple tricks to add a touch of class to your people pictures. Healing Brush ja Clone. Silmän värin muuttaminen. High Pass Filter, iho tasaiseksi. Raw-muodossa käsittelyn niksit.

Digital Photography School.

Photo.net, Bob Atkins, Entry-Level DSLRs. Uusille järjestelmädigikuvaajille vähän halvempia vaihtoehtoja. Mitä markkinoilla on tarjolla. Canon, Nikon, Pentax, Sony.

ePhotozine.com, Panorama Photography Ideas And Tips.

Photographyblog.com, Where the Photography Industry is Heading for 2014. Pohdintoja tulevasta.

Strobist, Low Frequency, High Amplitude. Nyt on kyse blogin tai sivuston sisällöntuotannosta.

Diyphotography.net, How To Make a Home Brew Smartphone Film Scanner. Kamerakännykästä filmiskanneri.

Pdnonline.com, PDN Video: Tips for Directing Kids on Advertising Shoots. Video, kesto 1:26.

Dpreview.com, Sigma issues advisory on lens compatibility with Nikon D5300.

Popular Photography, "Selfie" is the Oxford Dictionary's Word of the Year. Mikähän on suomenkielinen vastine tälle sanalle. Omis? Selfie esiintyi ensimmäinen kerran australialaisella foorumilla vuonna 2002.

Fotosidan.se, Besök Fotosidan på Fotomässan. Tukholman Fotomessut avautuvat perjantaina klo 10.

Kamera & Bild, Så tar du populära bilder. Mikä tekee kuvasta suositun. Kahdeksan miljoonaa Instagram-kuvaa analysoitu. Vallitsevan pitäisiä olla sininen ei punainen eikä oranssi. Vähintään 20% kuva-alasta pitäisi olla sinisen sävyistä. Mieluummin struktuuria kuin tasaista pintaa. Tausta blurrattu tai tasainen. Kuvan olisi hyvä olla vaalea. Värimaailma ei saa olla ylikorostunut.

Popular Photography, Camera Test: Sony Cyber-shot RX100 II Advanced Compact Camera. Iso kenno, pieni kompaktikamera. Kääntyvä lcd-näyttö. Elektroninen etsin lisää hintaa $450. Kamera $648.

 

19.11.2013   (linkki)
Valokuvapäivä lauantaina 23.11.2013 klo 12-16 Kuntsin taidemuseossa: puheenvuoroja nykyvalokuvasta ja tutustuminen opastetulla näyttelykierroksella esillä oleviin näyttelyihin. Päivän päätteeksi sellisti, säveltäjä ja elektromuusikko Juho Laitisen esitys.

Päivän puheenvuorot ovat pääosin suomeksi.

Ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan (5 / 3 €), alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

OHJELMA
klo 12.00 Suomalaisen valokuvataiteen kehitys ja nykyvalokuvan yleispiirteet.
Anna-Kaisa Rastenberger, Suomen Valokuvataiteen museo (suomeksi)
klo 12.40 Menestystä ja polarisaatiota – valokuvataidekentän kehitys Suomessa.
Ari Saarto, Valokuvataiteilijoiden liitto (suomeksi)
klo 13.15 Gunnar Bäckman antaa puheenvuorossaan paikallisnäkökulman valokuvaamiseen ja esittelee uutta valokuvajulkaisuaan Minun Vaasani.
klo 13.45 Kahvitauko, Café Simo (omakustanteinen)
klo 14.45 Opastettu kierros näyttelyihin: Thread and Paper & Mia Damberg: Other Stories
klo 15.30 Esitys: Music on a long thin wire, Juho Laitinen

Näyttelyt:

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nikon D5200 valotusongelmia (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kävipä tässä niin, että kuvasin eilen maneesissa, melko heikossa valossa Nikonin D5200kameralla. Jossain vaiheessa kamera heitti joka toisen kuvan todella tummaksi, vaikka en muuttanu asetuksia ollenkaan, en edes zoomausta. Ainut mikä muuttui on kuvauskohta. Tässä havainnollistavat kuvat. ...Kiitos! Hyvä ettei vika ollut laitteessa.
 • animals.desktopnexus.com - kuvia jaossa luvatta (Kuvaus yleinen).
 • Köngäs jäätyy (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lauantaisen kalareissun yhteydessä tuli käytyä kattomassa könkään tilannetta.
 • Sekalainen setti... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Vakuuttava kokonaisuus!
 • Arktiset valokuvaajat -blogi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Katso uusimmat viestit.

Timon Poikkitiedepalsta, Telefotoa osa II, 18.11.2013. Lisää tarinaa telefotosta.

Hemmon Kuvat, Varastinko netistä kuvia vai otinko itse ? 18.11.2013. "Hei, Kiitos Toriin jättämästäsi ilmoituksesta. Valitettavasti emme kuitenkaan voineet julkaista sitä, sillä tällä hetkellä ilmoituksesi ei ole Tori.fi -palvelun sääntöjen mukainen. Ilmoituksen hylkäämisen syy: Myynti-lmoituksiin liitettävät kuvat tulee olla käyttäjän itse ottamia tai kuviin tulee olla käyttöoikeus tekijänoikeuden omistajalta. Emme hyväksy ilmoituksissa muilta sivuistoilta kopioituja kuvia. Ilmoituksesi voidaan hyväksyä normaalisti, mikäli jätät ilmoituksen ilman kuvaa tai liität siihen mukaan itse ottamasi kuvan."

Markkinointi&Mainonta, Käyttöehtoihin muutos: Facebook-käyttäjien kuvat ja viestit voivat päätyä mainoksiin. Yhteisöpalvelu Facebook otti perjantaina käyttöön odotetusti uudet käyttöehdot. Jatkossa palvelun käyttäjien viestejä voidaan käyttää mainoksissa, mutta käyttäjille jää mahdollisuus rajoittaa viestien näkyvyyttä.

Voice.fi, Tutkijat selvittivät: Saat itsesi näyttämään kauniimmalta kuvissa helpolla keinolla. Tutkijoiden mukaan yksin kuvassa poseeraava nainen luokitellaan helposti vähemmän viehättäväksi, kuin ryhmässä kuvattu nainen. Niin kutsuttu cheerleader-efekti viittaakin siihen, että muiden naisten läsnäolo saa naisen kuin naisen näyttämään katsojan silmissä kauniimmalta.

Mobiili.fi, Nokian näyttöpomo: ”Lumia 1520:ssa paras näyttömme ikinä”.

Photo.net, foorumi.

Life.com, LightBox, Never-Before-Seen Photos of JFK’s Final Minutes in Dallas. Seitsemän värikuvaa.

Featureshoot.com. Huumoria.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, Pro Tips for Photographers with Jake Stangel. Käytännön vinkkejä, miten itse kuvauksissa voidaan toimia.

Photopreneur, Your Biggest Photography Fears (And How To Beat Them). Erikoistuminen. Hylkääminen. Korkeat hinnat. Kulut. Toimeksiannot.

Creativepro.com, Instantly Extract Photoshop Layers as Images with the Adobe Layer Namer.

Luminous Landscape, Introduction to Landscape Astrophotography. Tähdet + maisema samaan kuvaan.

Digital Photography School, Playing With Fire: Steel Wool Spinning in the Landscape. Vaikuttaa vähän monimutkaiselta.

The Online Photographer, Olympus OM-D E-M1, Panasonic GX7, Fuji X100s: Refinement. Muutamia hajamietteitä.

Dpreview.com, In Photos: Family business documented shipwrecks. Kuvia 1800-luvun loppupuolelta.

Petapixel.com.

IR, Tokina delivers Sony-mount 11-16mm wide-angle zoom lens. Pari vuotta sitten päivitetty malli, mutta ei Sonylle. Nyt Japanissa Sony Alpha-kiinnityksellä varustettu malli myyntiin 21.11.2013.

Macworld.com, Scanner buying guide 2013: Find the right scanner for your needs. Yleistä.

43rumors.com, (FT5) New Olympus OMD entry level camera to be announced in January-February!

 

18.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Häävalokuvaajaa Jyväskylään 3.5.2014 (Kuvaus yleinen). Kuvaajalle maksamme tietenkin korvauksen työstä tuntimäärän ja kuvaajan kokemuksen mukaan. Ensisijaisesti haemme kuvaajaa Jyväskylästä tai lähiseudulta, mutta tarvittaessa voimme myös maksaa matkakuluja.
 • Kuvavarkaus todettu ... miten jatko? (Kuvaus yleinen). Mihinkäs instanssiin pitäisi lähteä, jos on huomannut jonkun varastaneen (ottaneen käyttöön luvatta) kuvan. Kuvani oli Flickr.com issa ja sieltä kopioitu ja lätkäisty oma copyraitti päälle. Huomasin kuvan Google-kuvahakuohjelmalla tarkistaessani. Kuva oli parilla ulkomaan saitilla ja yhdessä blogissa sekä joku oli ottanut kuvan vielä facebookin profiilikuvakseen.
 • Nikon D7000 + Nikon 40mm macro -> vaihto täyskennoseen. (Järjestelmädigit). Mitä hyödyn jos vaihdan vai hyödynkö mitään. Mikä runko ja pikku macro tilalle. Merkiä ei vaihdeta.
 • Sonyn SLT runkojen AF tarkennuksen hienosäätö (Järjestelmädigit). Pitkä ja perusteellinen selvitys.
 • Ylivärikkäät kohteen reunat (Digikuvaus). Kuvissa esiintyy toisinaan kirkasta/valkeaa taustaa vasten kuvattaessa kohteen reunoissa ylivärikästä, yleensä neonvihreää väriä. Olen joskus kuullut, miksi tätä ilmiötä kutsutaan, mutten Googlailuista huolimatta saa sitä selville. Muistaisikohan joku?
 • Porkkalanniemessä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eino-myrskyä katsomassa... NEX6+SEL55210 ja SEL1018.
 • Medimber (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Oli tarkotuksena ottaa muutama Movember teemanen potretti, mutta luisuttiin pahasti aiheesta. Antakaahan potrettimiehet ja naiset mielipiteitä ja vinkkejä. Setuppina oli 3x speedlite raakana.

Timon poikkitiedepalsta, Telefotoa osa I, 17.11.2013. Poikkitieteilijä esittää oman näkemyksensä niistä syistä, jotka ovat johtaneet uutiskuvan hinnan romahtamiseen ja kuvatoimistokuvaajien ammatin lähes täydelliseen loppumiseen.

HS, Piilossa, 17.11.2013. Ensin hyvät uutiset. Luontokuvauksen suosio on kasvanut kymmenen vuoden aikana räjähdysmäisesti. Vielä 1990-luvun lopussa Suomen luonnonvalokuvaajien yhdistyksessä oli viisisataa jäsentä, nykyään heitä on yli 3 000. Syitä suosioon on useita, mutta suurin on tietenkin digitekniikan tulo. Hyvän kuvan ottaminen lentävästä linnusta oli aiemmin saavutus, mutta ei enää.

 • Valokuvauksesta on tullut paitsi helpompaa myös halvempaa. Nykyään bongarilla kuin bongarilla on varaa ostaa järjestelmäkamera. Esimerkiksi Canon 650D voi irrota jopa neljälläsadalla.
 • "Se lyödään kojussa kuussataseen [teleobjektiiviin] kiinni. Sitten kuvaajalle kerrotaan, että tuolta suunnasta se kotka tulee. Sattuu valo käymään, tulee usvat ja muut, ja se on siinä", kuvailee luontomatkailuyrittäjä ja luontokuvaaja Olli Lamminsalo, 54. Hän muutti Kuusamoon Helsingistä kymmenen vuotta sitten ja teki harrastuksestaan työn.
 • "Vielä kymmenen–viitisentoista vuotta sitten oldtimerilaiset olivat ainoita, jotka siihen pystyivät. Nyt Valintatalon kassakin ottaa kuvia, joita Hannu [Hautala] ei koskaan ole saanut. Kärjistäen."
 • Enää vain murto-osa Benjam Pöntisen ja Limingassa asuvan Jari Peltomäen, 48, tuloista tulee kuva- ja luontokuvakirjamyynnistä. Molemmat ovat kansainvälisesti tunnettuja ja palkittuja kuvaajia. Pöntinen on saanut kaksi sarjavoittoa ja kunniamainintaa BBC:n Wildlife Photographer of the Year -kilpailussa, jota pidetään luontokuvauksen arvostetuimpana. Peltomäki on saanut useita kunniamainintoja.
 • Toisaalta, vain muutama kuvaaja eli aiemminkaan pelkällä kuva- ja kirjamyynnillä. Hautala ja hänen kymmenentuhannen ensipainoksen kuvakirjansa olivat 80- ja 90-luvullakin poikkeus. Nykyään luontokirjojen ensipainos on yleensä 2 500 kappaletta. Suunta on silti selvä: tulot saadaan yhä pienemmistä puroista, kuvaajat sanovat.

Yle Uutiset, Kuvagalleria: Eino-myrskyn jälkiä. 23 kuvaa.

Pingstate.nu.

Journalisten.fi, Mediablogi, Näin teet tablettilehden. 15.11.2013.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, 10 Top Pet Photographs.

Earthboundlight.com, A Few Megapixel Mega-Myths, 17.11.2013.

Dpreview.com, Rare photos of Rolling Stones emerge from estate sale.

Lensrentals.com, blog, Otus is Scharf. Zeiss 55mm f/1.4 Otus testipenkissä. Tämän terävämpi ei voi olla. $4.000.

Fotosidan.se, Så byter du kamerans slutare själv. YouTube-video, kesto 4:59.

Photorumors.com, Samsung to release the next generation APS-C sensor for mirrorless cameras in 2014-2015. Ei muuta.

 

17.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Action-kamera (Mikä tahansa muu valokuvausaihe).
 • nihkeän laukaisimen herkistely (Järjestelmädigit). ...Oho, sepä hurjaa touhua. Puhdistamiseen on parempiakin tapoja. Itse olen käyttänyt Kontakt PRF 7-78:a. Pieni suihkaus sitä laukaisijan ja rungon väliseen kujaan sekä laukaisijan painelua. Toistetaan tarvittaessa. Aine on suunniteltu elektronisia laitteita varten, joissa on liukupinnat. Se puhdistaa ja voitelee eikä johda sähköä.
 • Leica M type 240 (Järjestelmädigit). Onko Leica M 240:stä kokemuksia täällä kenelläkään ? Muutaman viikon olen ämpyillyt ajatusta vastaan laittaa itseni R-kaupan jonoon tuon suhteen, mutta en vielä oikein ole varma mitä tekisin. Suunnittelun alla on radikaali järjestelmän vaihto N => L, jossa ei toki ole välttämättä järkeä mukana.
 • Aili & Folks (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Kivoja kuvia nämä ovat. Hyvä valo luo myönteisen ilmapiirin.
 • Munapirtissä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin Pyhtään Munapirtissä sieniä etsimässä ja ulkoiluttamassa NEX6+SEL1018/4-komboa. Loistava paketti, vetää vertoja Nikon D800E+14-24/2.8 -paketille...
 • Tässä on Veera. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Searching for the light (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Remonen.fi.

 • Sanasta miestä… 8.11.2013. Tuossa pari blokikirjoitusta sitten, DigiExposta tarinoidessani, kirjoitin: Sen sijaan kokeilin Sonyn NEX-kameroihin tarkoitettua laajakulmatsuumia, SEL1018:aa. Se tuntui varsin mukavalta lasilta ja menee ”ehkä joskus”-kategoriaan. ...
 • Next NEX, 13.11.2013. Dodii… nyt tämä DigiExposta alkanut tapahtumien vyöry ja pysäyttämätön ketjureaktio on saavuttanut huippukohtansa ja toivottavasti tästä eteenpäin mennään hieman rauhallisemmissa merkeissä....

Muurlanopisto valokuvauslinja.

 • Ruokastailausta VK2, 25.10.2013. Lokakuussa saimme yhdeksi päiväksi ihanan ja asiantuntevan Johanna Vanamon kertomaan meille, miten ruoka stailataan hyvän näköiseksi. Ihan pienillä ja yksinkertaisilla elementeillä saa jo herkullisen näköistä kuvaa.
 • Marraskuussa tapahtuu: Valokuvaus 2 -linjan opiskelijat tulessa F 5.6 -klubilla, 14.11.2013. Marraskuun 5. päivänä saatiin Helsingissä Kansallisteatterin Lavaklubilla nähdä hienoa katukuvausta ja upeita henkilökuvia, kun Muurlan opiston valokuvauslinja sai kutsun tuoda kontakti-ja miljööhenkilökuvauskurssiensa loppukritiikin Photo Do:n järjestämän F5.6 -klubin "Kontaktia ja koulutusta -tilaisuuteen.
 • Valokuvalinjan kakkoset Valtterin matkassa kohti henkilökuvauksen saloja, 15.11.2013. Tämän viikon keskiviikkona ja torstaina saimme oppia ammattimaista kuvankäsittelyä henkilökuvissa Valtteri Hirvosen johdolla.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja.

 • Onko siitä pituudesta aina hyötyä? 3.11.2013. Eläinkuvaajan ainainen perusongelma on päästä riittävän lähelle kuvauskohdettaan. Kuvattavat eläimet vaativat piiloutumaan tai ainakin sijoittamaan kalliiseen ja painavaan objektiiviin – vai vaativatko sittenkään?
 • Onko pituudesta aina hyötyä II ? 10.11.2013. Hyönteiskuvaaja ei tarvitse piilokojuja, mutta kohteiden elintapojen tunteminen on usein ratkaisevin tekijä onnistumisen taustalla. Monien kohteiden kanssa pieni totuttelu ja niiden käyttäytymisen hetkellinen seuraaminen parantaa lopputulosta.

Mikael Rantalainen, Maiseman Lumoa Helsingissä -näyttelyni Kaken Kehyksen näyteikkunassa Lauttasaaressa, 3.11.2013. Tässä kuussa maisemavalokuviani Helsingistä on esillä Kaken Kehyksen näyteikkunassa (Lauttasaarentie 17). Kuvat ovat näyteikkunassa koko marraskuun 2013.

Macmaa.com.

 • iPhonen varmuuskopiointi Macille, 17.9.2013. iPhonen ja iPadin säännöllinen varmuuskopiointi on suositeltavaa. Kuvat, yhteystiedot ja kalenteri on hyvä pitää tallessa, jos iLaite hajoaa, sekoaa tai se varastetaan.
 • Perjantaikevennys: iPhone 5S -hidastusvideoita, 1.11.2013. Yksi iPhone 5S:n uusista ominaisuuksista oli mahdollisuus kuvata laadukkaita hidastusvideoita. Hidastustilassa iPhone 5S kuvaa jopa 120 kuvaa sekunnissa, jonka ansiosta videota voi toistaa sulavana viisi kertaa reaaliaikaa hitaammin

TE-palvelut, Graafinen suunnittelija, Turun kaupunki, Turku Tulosta työpaikka. Turun kaupungin sivistystoimialan projektitoimistossa on avoinna paikka projektiviestinnän suunnittelijalle ja kehittäjälle. Hallittava Adoben graafiset ohjelmat; ainakin InDesignin ja Photoshopin. Kokemus verkkosivujen suunnittelusta Dreamweaver-ohjelmalla luetaan eduksi. Kirjoitettava sujuvasti uutisia, tiedotteita ja artikkeleita painojulkaisuihin ja verkkoon. Oltava taidokas kuvankäsittelijä ja valokuvaaja.

Työpaikan osoite 20520 TURKU
Palkkaus 2333,58 €/kk
Työ alkaa 02.01.2014, 2.1.2014 - 30.6.2014
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk, 30.6.2014 asti
Haku päättyy 29.11.2013 klo 15:00

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com, Autofocus point options: what subjects should each be used with?

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Top Low Light Photography Tips.

Nikonrumos.com, Nikon Q&A: low inventory, high profit margins, cost cutting, fewer models.

Kamera & Bild, Förläng dagen med lång slutartid. Päivien lyhetessä pidennä suljinaikaa.

Photozone.de.

 • Canon EF 35mm f/2 USM IS - APS-C Format Review. Canonin EF 24mm f/2.8, EF 28mm f/2.8 ja EF 35mm f/2 olivat ensimmäisiä EF-objektiiveja. Seuraajia sai odottaa pari vuosikymmentä, tämän vuoden puoliväliin. Uudessa Canon EF 35mm f/2 -objektiivissa on kuvanvakaaja. Täyskennoiselle. Edeltäjä oli erittäin terävä, mutta bokeh oli siinä heikko kohta. Testi kroppikennoisella, polttovälivastaavuus on 56mm. Paino 335g, filtterikierre on 67mm. Vastavalosuoja pitää ostaa erikseen. Erittäin terävä, bokeh on parantunut huomattavasti. Arvosana 3.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 600 euroa.
 • Sigma AF 35mm f/1.4 HSM DG | A - APS-C Format Review. Uutta Art-sarjaa. Täyskennoiselle, testi kroppikennoisella. Polttovälivastaavuus 56mm. Aivan uusi rakenne. Paino 665g, filtterikierre on 67mm. Vastavalosuoja mukana. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on vähän alle 800 euroa.
 • Fujinon XF 27mm f/2.8 (Fujifilm) - Review. Muutama kuukausi sitten julkaistu. Ns. pannukakkumallia. Täyskennoisella polttovälivastaavuus olisi 41mm ja aukkovastaavuus f/4.2. Kiinnitys Fujifilm X. Paino 78g, filtterikierre 39mm. Suomen hinta on alle 500 euroa.

 

16.11.2013   (linkki)

AHO & SOLDAN - Autot & Helsinki
A16.3.2014 asti

Näyttely AHO & SOLDAN - Autot & Helsinki esittelee kirjailija Juhani Ahon poikien Heikki Ahon ja Björn Soldanin 1920-1950 -luvuilla Helsingissä autoista ottamia valokuvia. Näyttelyssä on esillä myös aiheeseen liittyviä filmejä ja muutamia autoiluun liittyviä esineitä mm. T-Ford 4 D vuodelta 1926.

Heikki Aho (1895-1961) ja Björn Soldan (1902-1953) olivat 1920-1950 -lukujen tärkeimpiä kehittyvän Suomen kuvaajia. Merkittävässä osassa AHO & SOLDANIN laajassa valokuva- ja filmituotannossa oli Helsinki ja sen katunäkymät autoineen. AHO & SOLDAN oli Heikki Ahon ja Björn Soldanin 1924 perustettu valokuvaus- ja filmiyhtiö.

Suomen kansallismuseo
Mannerheimintie 34, Helsinki
ti-su 11-18
8/6/0 €

Rasvaletti
Aarne Lehto / Helsingin kaupunginmuseo.
30.11.2014 asti

Vastapäätä kansallismuseota Helsingin kaupunginmuseon Hakasalmen huvilassa muistellaan 1950-luvun jälleenrakennusvuosia Helsingissä. Rasvaletti-valokuvanäyttelystä tulvii mieleen muistoja: maitokaupat ja nailonsukat, Brylcreem ja nahkatakit, olympialaiset ja Armi Kuusela, Kilta-astiat ja kodinkoneuutuudet, rock, rillumarei ja Monrepos.

Sotavuosia seurannut jälleenrakentaminen vaati paljon raskasta teollisuustyötä, mutta sen rinnalla kehittyivät kauppa ja hyvinvointiyhteiskunnan palvelut.

Elintaso nousi ja toi ihmisten ulottuville uusia kulutustavaroita. Vapaa-ajan viettoon omaksuttiin uusia tapoja ja nuorisokulttuuri nousi näkyväksi ilmiöksi.

Näyttelyn valokuvat on valittu kaupunginmuseon omasta kuva-arkistosta. Mukaan on koottu myös helsinkiläisten muistoja ja albumikuvia. Yksi Hakasalmen huvilan huoneista on sisustettu 1950-luvun kampaamoksi.

Näyttelyn yhteydessä julkaistava Rasvaletti-kirja tarjoaa näyttelyä laajemman valikoiman kuvia 1950-luvun Helsingistä sekä samalla katsauksen aikakauden oloihin ja elämänmenoon.

Hakasalmen huvila
Mannerheimintie 13b, Helsinki
ti-su klo 11-17, to klo 11-19
Hakasalmen huvilaan, kuten kaikkiin Helsingin kaupunginmuseon kohteisiin, on vapaa pääsy

Espoo 1920-luvun valokuvissa
Kalastajia Pentalan saaressa 1920-luvun lopulla2.4.2014 asti

Espoossa Talomuseo Glimsin valokuvanäyttelyssä matkataan kiehtovalle 1920-luvulle. Näytteleyssä esitellään niin paikallisten asukkaiden kuin huvilalomailijoidenkin elämää.

Espoon kaupunginmuseo, Glims talomuseo
Glimsintie 1, Espoo
talvikaudella 1.9-30.4. ti–pe 10-16, su 11-16
kesäkaudella 2.5.-31.8. ti-pe 10-17, la-su 11-17
4/3/0 €. Keskiviikkona ilmainen sisäänpääsy.

Olli Rumpu - Valokuvia Etelä-Karjalasta 1960-70-luvuilta
Kuva: Olli Rumpu.16.3.2014 asti

Valokuvaaja Olavi Rummun (1924-2006) mittavasta mustavalkonegatiivien arkistosta koottu näyttely esittelee ajankuvaa menneiltä vuosikymmeniltä Etelä-Karjalasta.

Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 15, Lappeenranta
ti-su 11-17
4,50/3,50/0€

Muuttuva Savonlinna - Vanhoja valokuvia ja filmeja Savonlinnasta
Muuttuva Savonlinna -näyttely.6.4.2014 asti

Muuttuva Savonlinna -teemalla on kolmen vuoden ajan koottu ja digitoitu Savonlinnan kaupunkikuvaa käsitteleviä kuvia ja filmejä. Kuvia on kertynyt tuhansia, vanhimmat lähes 140 vuoden takaa.

Kertyneen materiaalin pohjalta on koottu Savonlinna-kuvateos, valokuvanäyttely, filmi- ja kuvakooste sekä internet-sivusto.

Savonlinnan maakuntamuseon valokuvanäyttelyssä on Savonlinnasta sekä vanhoja, että uusia kuvia, joista vastaa Savonlinnan Fotokerho. Näyttelyssä on mahdollista nähdä filmi- ja kuvakoosteen lisäksi kymmenkunta vanhaa Savonlinna-filmiä, vanhin vuodelta 1911.

Muuttuva Savonlinna -hankkeen ovat toteuttaneet Pyhän Olavin Kilta ry, Savonlinnan maakuntamuseo ja Savonlinnan Fotokerho ry.

Savonlinnan maakuntamuseo
Riihisaari, Savonlinna
ti-su 10-17
5/3/0€

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Onko koira nopeampi kuin auto (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kuvailen koiria ja ongelmani on etten saa vastaan juoksevasta koirasta riittävän terävää otosta, muut liikesuunnat kyllä pysähtyvät. Kahdella eri rungolla, 7D ja 550D sama ongelma tarkennus jää "taakse". Kuvaan useammalla eri putkella ja kaikissa sama juttu.
 • Musiikkia kotivideoon (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Eli kertokaapas nyt aloittelijalle onkos jotain helppoa ja yksinkertaista ohjelmaa millä saisi musiikkia kotivideon taustalle tai vaikka ihan videon päällekkin missä ei ole mitään sellaista mikä tarvitsisi videossa kuulua lainkaan :)
 • Teema: ötökkäkuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat. Tai oikeastaan uusin.
 • Marraskuun kolme päivää. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Varastettu: Nikon D7100 + AF-S 18-105 VR (Myydään). Varastettu Mikkelissä. Nikon D7100 kamerarunko sarjanumero 4420942 Nikon AF-s DX 18-105 mm 3.5-5.6 G ED VR objektiivi sarjanumero 38579141 Kamera ja objektiivi ovat täysin uusia palvelevan kameraliikkeen esittelymalleja.

Hopeinen Omena.

Ilta-Sanomat, Nasan uskomattomimmat kuvat avaruudesta kautta aikojen - katso. 11 kuvaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Tekijänoikeusneuvoston lausuntoja 2013. Sieltä sitten 2013:11 Oikeus internetsivulta kopioituun ja uudelleenjulkaistuun valokuvaan. Ks. pdf. Seitsemän sivua.

 • Hakija on todennut ymmärtävänsä, että kaupallisen tarkoituksen osoittaminen on vaikeaa asiayhteydestä huolimatta mutta hän haluaisi kuitenkin tekijänoikeusneuvoston kannan siitä, onko henkilöstösivuilta kopioidun valokuvan käyttäminen laillista ilman asianomaisen henkilön, työnantajan tai kuvan tekijänoikeuksien haltijan lupaa. Hakijan mukaan M on ilmoittanut asuvansa pysyvästi Espanjassa, minkä vuoksi Suomen lait eivät M:n tulkinnan mukaan koske häntä.
 • ....
 • Tekijänoikeusneuvosto toteaa, että valokuva on julkaistu internetsivulla, jolla ei ole välittömästi markkinoitu mitään. Kyse on ennemmin ollut informaatiosivusta, jolla tosin on myös mainittu M:n nimellä markkinoitavia tuotteita. Valokuvan käyttäminen ei kuitenkaan täytä tekijänoikeuslain mukaisen siteeraamisen edellytystä, vetoamisfunktiota, sillä valokuvaa ei ole käytetty apuna henkisessä luomistyössä, eikä valokuvalla ole ollut asiallista yhteyttä siteerattavaan teokseen.
 • Asiallisena yhteytenä ei voida pitää siteeraajan kirjoituksen kuvittamista siteerattavan kirjoittajan valokuvalla. Kyseessä olevassa lausuntopyynnössä kuvailluissa olosuhteissa tekijänoikeuslain 22 §:n mukaiset edellytykset eivät täyty. Valokuvan käyttäminen ei siten ole ollut siteerausoikeuden piirissä.

Linssivikki, Tulossa: Sony A7r vs. Canon 5D Mark II vs. Olympus E-M5, 30.10.2013. ...Laitoin tästä innostuneena Sonyn A7r mallin tilaukseen. ...

Suomen freelance-journalistit ry, Tekijäfoorumi muistuttaa: Tekijänoikeussopimusten kohtuullisuus on suomalaisen luovuuden kilpailuetu 15.11.2013. Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki otti Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä tekijänoikeusfoorumissa 28. lokakuuta vahvasti kantaa hallitusohjelman kirjaukseen, jonka mukaan ”tekijänoikeuslailla säädetään nykyistä tarkemmin tekijänoikeuksien siirtämisen edellytyksenä olevista kohtuullisista ehdoista ja kohtuullisesta korvauksesta”. Samalla hän pani pisteen spekuloinnille kirjauksen merkityksestä.

Kari Kuukka, Mahdoton yhtälö, 29.10.2013. ...Seitsemän toimittajaa lähtee ja kymmenen jää… ja kun nämä kymmenen ressukkaa sitten pistetään tekemään kaikkea mahdollista maatalousnäyttelyiden ja taidenäyttelyiden väliltä – suopotkupalloa ja kunnallispolitiikkaa unohtamatta – niin minkälaista jälkeä siitä syntyy?...

HS, Näin saat kännykälläsi järjestelmäkameran veroisia kuvia, 16.11.2013. Kännyköihin on tarjolla monenlaisia hilavitkuttimia, mutta harva niistä on yhtä vaikuttava kuin Sonyn uusi minikamera DSC-QX100. Ensisilmäyksellä laite näyttää pelkältä kameranlinssiltä, mutta tosiasiassa putkimaisen vekottimen sisälle on pakattu kokonainen kamera. Vain näyttö puuttuu – ja siksi tarvitaan kännykkää. Plussat: Kuvanlaatu, Rakenne. Miinukset: Hitaus, Säätöjen puutteellisuus.

 • Sony DSC-QX100 -minikamera, 469 e ja DSC-QX10 -minikamera, 229 e. Toimivat iPhonen, iPadin sekä Android-puhelinten ja -tablettien kanssa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, 5 Tips to a Stress Free Newborn Photo Session.

British Journal of Photography, French newspaper removes all images in support of photographers.

YouTube-videoita.

IR, Make your wide-angle macro photos pop by mixing natural and artificial lighting (part 3 in a series).

American Photo, 2013 Photo Books of the Year. Luokat Documentary, Fine Art, Environment, Culture, Reflection. Kussakin luokassa kymmenkunta valokuvakirjaa.

Digitaltrends.com, Camerapocalypse: How photography’s titans will survive smartphones.

Creativepro.com, Image Editing in Lightroom 5: Raw or JPEG?

IR, How to parallax animate your photos (VIDEO). 2D-stillkuvasta melkein 3D-kuva. Video, kesto 5:20. Hidastusvideo.

Popular Photography, Photographer Yuri Acurs Lights a Plane In-Flight Using a Massive Strobe Setup. Liuta Profoto-salamia, 30.000W.

IR, Firmware Friday: Nikon cameras get better battery life; Canon updates Cinema EOS series but pulls one patch. Viikon firmware-päivitykset.

Popular Photography, Lens Test: Sigma 18–35mm f/1.8 DC HSM. Uusi malli, yhteensopiva Sigman USB Dockin kanssa. Kiinteä aukko f/1.8 (!). Canon, Nikon, Pentax, Sigma ja Sony. Kroppikennoiselle, polttovälivastaavuus 29–56mm (Canon) ja 27–52mm (muut). Painava, 810g. Filtterikierre 72mm. Vastavalosuoja mukana. Erittäin terävä. Suomen hinta on n. 750 euroa.

Dreview.com, Connect, Camera review: LG's G2 smartphone is first 13MP Android with OIS. 5.2 tuuman IPS-näyttö. 13 megapikselin sensori, ensimmäistä kertaa Android-laitteessa kuvanvakaaja. F2.4.

Photo.net, The Cameleon Camera App for iOS Review. Vain iPhone 5. $2.99.

 

15.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kamerat palvovat autoistuvaa Helsinkiä Kansallismuseon uutuusnäyttelyssä. Ensimmäinen auto tuli Helsinkiin vuonna 1904. Sitä ennen moottoriajoneuvo oli nähty Suomen maaperällä jo 1900 Turussa tai Mustiossa. Tutkijat kiistelevät siitä, kummassa paikassa auto nähtiin aikaisemmin. Kansallismuseossa avataan tänään torstaina Aho & Soldan – Autot & Helsinki -näyttely, joka perustuu Heikki Ahon ja Björn Soldanin 1920–1950-luvulla autoista ottamiin valokuviin. Komeissa mustavalkokuvissa näkyy veljesten ammattitaito.

Peter Forsgård, Kameroista ja retroilusta, 14.11.2013. Olen viime aikoina testannut harvinaisen paljon kameroita. Lähinnä Canonin harrastaja ja aktiiviharrastajille tarkoitettuja malleja. Se liittyy Canonin kuvauskouluun, jossa noiden kameroiden käyttöä koulutan. Se ei siis liitty siihen, että olisin aloittanut kameratestien tekemisen

Valokuvatorstai, 303. haaste on "Kaamos".

HS, Kilpailutus alentaa koulukuvausten hintoja. Kilpailutus näyttäisi Helsingin Sanomien lukijakyselyn perusteella alentavan koulu- ja päiväkotikuvien hintoja. Kilpailutus laskee hintoja kuitenkin vain, jos tavoitteena ovat edulliset kuvat eikä kuvafirman koululle maksaman järjestelypalkkion maksimointi.

Hardware.fi, Kovalevyjen elinkaarta selvitetty 25 000 kovalevyn perusteella. Pilvitallennuspalveluja tarjoava yritys Blackblaze käyttää liiketoiminnassaan yli 25 000 kuluttajatason kovalevyä. Yritys julkaisi juuri blogissaan raportin kovalevyjensä elinkaaresta neljän vuoden seuranta-ajalta.

Tekniikan Maailma, Parempaa ääntä videoihin. Järjestelmäkameroiden ääniominaisuudet eivät yleensä ole kuvanlaadun tasolla. Monesta kamerasta puuttuu esimerkiksi kuulokeliitäntä, jonka kautta ääntä voi tarkkailla kuvauksen aikana. Äänen tallentaminen sitä kuulematta on kuin kuvaaminen kohdetta näkemättä. Suuntamikrofoni SmartMyk (150 €) on eristetty rungosta synteettisellä silikonilla. Järjestelmän sydämenä toimii SmartLynk-mikseri (240 €).

Photo.net, foorumi.

Popular Photography, The Best Reader Photos of the Month: October 2013. Parhaat lukijakuvat.

Featureshoot.com, Don’t Say Cheese: Why Do the People in Contemporary Art Photographs Look So Blank?

Reuters, Photographers' Blog, Sochi’s struggling locals. Talviolympialaisten alkuun on alle 100 päivää.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Lensrentals.com, blog, Inspecting an ‘In Spec’ Lens. Yhä enemmän ja enemmän tulee yhteydenottoja, joissa kaikissa on sama viesti. Ostin uuden objektiivin, jolla ei saa tarkkoja kuvia. Lähetin sen huoltoon. Mutta huollon mielestä kaikki on kunnossa. Onko syy minussa?

IR.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

 • 6 Nifty Photography Lighting Gadgets. Sony HVL-F43M, $400. Lastolite Strobo Gobo, $100. Profoto Pro-B4 1000 Air, $9.700. broncolor Move 1200 L Power Pack, $5.100, kitti alkaen $6.400. Nikon SB-300, $150. broncolor Para 177 and Para 222 Reflectors, $5.894 ja $7.244.
 • Product Review: SanDisk Connect Wireless Media Drive. Akuilla toimiva. 32GB, $80/ 64GB $100. Laajennettavissa sd-korteilla. Tiedostojen siirto langattomasti (ei vaadi internet-yhteyttä), yhteys 50m. iOS, Android. Myös USB 2.0. Akut kahdeksan tuntia.

Fotosidan.se, TEST: Canon EOS 70D. 20 megapikselin kroppikenno. Uusi tarkennussysteemi videolle, sisäänrakennettu wifi, seitsemän kuvaa sekunnissa. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä

 

14.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Uusi kamera (Sana on melkein vapaa). Kriteerit 1) Kameran paino alle 0,5 kg 2) Makro ominaisuus 3) Mahdollisimman pitkä zoomi. 4) Hinta tietenkin halpa.
 • Valon vaikutus tarkennukseen.. eteen/taakse (Aloitteva digikuvaaja kysyy). Ajattelin ihan pikaisesti kotioloissa tässä illalla kun oli tylsää katsoa objektiivien tarkennukset että onko kuinka kohdillaan. Ei hirveästi ole ollut ongelmia mutta huomasin kun näin syyshämärässä otin täydellä aukolla kuvia tyttärestä että meinasi kovasti liian eteen tarkentaa. (Canon 85mm 1,8).
 • Canon 5Dmk3 (Järjestelmädigit). Uusimmat viestit.
 • OM-D E-M5 -ketju. (Minolta, Olympus). Uusi ketju.
 • Nikkor af-s 300mm f4 vr do. (Optiikka). Uusimmat.
 • Ruotsi ja Skåne (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lintukuvaajan silmin...

Jaakko Sorvisto, Heidi & Riku, 13.11.2013.

Savon Sanomat, Plugi jätti 70–100 valokuvaajaa ilman palkkioita. Kuvapankin noin 400 000 valokuvaa ovat yksityisten kuvaajien omaisuutta, jotka he ovat jättäneet myytäväksi Plugin pyörittämän nettisivuston kautta. Kuvapankki Plugi Oy on jatkanut syksyllä 2008 konkurssiin ajautuneen Plugi Oy:n toimintaa, jonka Mäntyniemi osti konkurssipesältä. Alunperin vuonna 2004 perustettu Plugi Oy keräsi start-up-vaiheessaan riskirahaa Teollisuussijoitukselta ja Savon Teknialta yhteensä 500 000 euroa. Mäntyniemen panos yritykseen oli tuolloin noin 400 000 euroa.

HS, Maailman kuvat.

HS, Helsinki School valokuvamessuille Pariisiin. "Helsinki School on ainoana suomalaisena mukana Paris Photossa sekä ainut taidekorkeakoulun vetämä galleria tällaisilla areenoilla", kertoo professori Jyrki Parantainen Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun valokuvataiteen koulutusohjelmasta.

Mobiili.fi, Nyt voi tarkentaa uudelleen: Nokia Refocus ladattavaksi PureView-Lumioille. Refocus on tarjolla Nokian Lumia PureView -kamerapuhelimille eli Lumia 920:lle, 925:lle, 1020:lle ja 1520:lle.

Talouselämä, Valokuvaamisen joukkoistuspalvelu Scoopshot keräsi 2,9 miljoonan euron rahoituksen. Valokuvien ostamista brändeille ja mediataloille uudistava Scoopshot on kerännyt 2,9 miljoonan euron pääomasijoituksen Conor Venture Partnersilta, Suomen Teollisuussijoitukselta ja yhtiön aiemmilta omistajilta.

 • MTV3, Suomalaiselle Scoopshot-palvelulle miljoonasijoitus. -Viemme palvelua etupäässä Yhdysvaltain markkinoille, mutta myöskin Keski-Eurooppaan ja Aasiaan. Meillä on asiakkaita nyt jo yli yhdeksässätoista maassa ja 60 mediayhtiötä käyttää palvelujamme.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Aftermath of Typhoon Haiyan, 13.11.2013. 30 kuvaa.

The New York Times, Lens, King of the New York Streets. Neal Boenz. Eläkkeelle vuonna 1991.

Digitalcameraworld.com.

Featureshoot.com, Theme Park in China Features Miniature Replicas of the World’s Historical Monuments.

Thephotoargus.com, 17 Inspiring Examples of Horse Photography.

ePhotozine.com.

Luminous Landscape, Once Upon a Time in Olympus-Land. 4/3-formaatti on kymmenen vuotta vanha. Micro 4/3 esiteltiin vuonna 2008.

The Online Photographer, In Search of a Vocabulary for Image Quality. Miten oikein pohjimmiltaan pitäisi valokuvan laatua analysoida. Tekniset testit eivät kerro mitään vaikkapa tiettyjen kameroiden (ja objektiivien) helposti tunnistettavasta "tyylistä".

IR, Young elk decides to head butt photographer. Video, kesto 7:01.

Photoshelter.com, The Photographer’s Guide to Photo Contests. Email-osoitetta vastaan 37-sivuinen pdf. 26 kilpailua. Mitä hyvää, mitä huonoa. Mitä suosia, mitä välttää.

IR, Is the Sony RX10 an SLR killer? Check its images and see for yourself!

Fotosidan.se.

Kamera & Bild, Fotomässan 2013 satsar på actionfoto. 22.11.2013 - 24.11.2014. Stockholmsmässan, Älvsjö.

Dpreview.com, Connect, Putting Nokia's zoom claims to the test: Lumia 1020 smartphone versus Canon PowerShot S120. Miten Lumia selviytyy.

 

13.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Moontv.fi, Härveli, Kevään kamerauutuudet. Video, kesto 36:52. Erikoispitkässä jaksossamme Markus kävi Kamera & Kuva -messuilla Helsingin messukeskuksessa jututtamassa kaikkia kameroiden maahantuojia heidän uutuuksistaan ja kuulumisistaan tälle vuodelle. Wifi-ominaisuudet tuntuvat olevan tämän vuoden trendi kameroiden suhteen, mutta mitä muuta uutta valmistajilla on kerrottavaa?

 • viime kevään messuilta, paljon paljon asiaa, mielenkiintoista... haastattelijakin on hyvin perillä eri merkeistä...

Yle, Kuvagalleria supertaifuunin jäljistä. 10 kuvaa.

Ilta-Sanomat, Meloja löysi uivan pöllön keskeltä järveä - katso kuvat!, 6.11.2013. Hän meloi lähemmäksi ja kas kummaa, keskellä järveä noin 500 metrin päässä rannasta tyvenessä vedessä kellui pöllö. Pöllö taisi säikähtää enemmän. - Se lähti räpiköimään poispäin, mutta sitten kääntyikin kanoottia kohti.

Taloussanomat, Pöllökuvaaja lahjoittaa kuvapalkkiot – työttömän paperisota oli liikaa, 12.11.2013. 61-vuotias Taskinen kohtasi marraskuun alussa melontareissullaan Tuusulanjärvellä väsyneen hiiripöllön, joka räpiköi kanootin kyytiin. Taskinen kuvasi tapahtuman, ja hellyttävät kuvat levisivät nopeasti valtakunnallisiin lehtiin ja aina brittiläiseen Daily Mailiin asti.

– Juttu lähti käsistä. Lehdet tarjosivat kuvapalkkioita, mutta kieltäydyin ensin niistä. Sitten keksin pyytää lahjoittamaan palkkiot lastensairaalaan, Taskinen kertoo Taloussanomille.

Suomen Luonto, Pöllön avulla varoja lastensairaalalle. 61-vuotias Pentti Taskinen kertoo, että työttömänä lehtien kuvapalkkioiden vastaanottaminen aiheuttaa niin paljon paperisotaa työvoimatoimiston kanssa, että aluksi hän kieltäytyi palkkioista kokonaan.

Juha Haataja, Valopolku.

 • Mauri Leivo: Nuuksio - miljoonan ihmisen erämaa, 7.11.2013. Mauri Leivon kirja on ilmestynyt jo kymmenen vuotta sitten, mutta huomasin sen olemassaolon vasta nyt. Olen kymmenen vuoden aikana kulkenut Nuuksiota pitkin poikin, ja täytyy sanoa että tästä kirjasta olisi ollut näillä kävelyillä paljon hyötyä ja iloa:...
 • Richard Avedon: In the American West, 3.11.2013. Richard Avedonin valokuvakirja on isokokoinen, vaikuttavaksi tarkoitettu, ja kyllä nämä muotokuvat melkoisen vaikutuksen tekivät: ...
 • Markku Saiha: Luontokuvauksen käsikirja, 29.10.2013. Markku Saiha on päätoimittajana tässä melkoisen pätevässä valokuvausoppaassa, jossa käydään läpi luontovalokuvauksen eri osa-alueita linnuista selkärangattomiin ja kasveista valokuvausvälineisiin:...
 • Antero Takala: Kaamos - hämärän maisemat = landscapes of darkness, 20.10.2013. Sain ystävältä lainaan tämän Antero Takalan mustanpuhuvan valokuvateoksen, joka askarrutti melkoisesti, sai palaamaan valokuviin uudelleen. Valokuvissa kuvataan Lappia silloin kun aurinko pysyy piilossa taivaanrannan alapuolella: ...

HS, Näin Helsinki muuttui 1950-luvulta – katso vaihtokuvat. Aleksanterinkadulla oli puutaloja vain vähän aikaa sitten. 11 vaihtokuvaa.

Ilta-Sanomat, Google alkoi näyttää käyttäjiensä kuvia mainoksissa – näin estät. Uudet käyttöehdot astuivat voimaan eilen. Harva on lukenut niitä tarkemmin. Ne antavat Googlelle oikeuden käyttää oman kuvansa palveluun lisänneiden käyttäjien kuvia mainonnassa.

Fin.afterdawn.com, Berliiniläinen startup-yritys hakee rahoitusta ilmaan heitettävälle pallokameralle.

Aamulehti.fi, Verkko-ostosten ilmaiset palautukset loppumassa. Verkkokaupat saavat ensi kesänä periä palautusmaksuja asiakkailta myös Suomessa, jos lakimuutos astuu voimaan. Toistaiseksi palautusmaksut menevät Suomessa yrittäjien piikkiin. Muualla Euroopassa palauttaminen on maksullista.

Photo.net, foorumi.

IR, These breathtaking snowflake macros prove it’s the photographer that matters, not their gear. Viisi vuotta vanha Canon PowerShot A650 IS, Zenit Helios 44M-5 -objektiivi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Featureshoot.com, Kathy Ryan, Kira Pollack, and Benjamin Lowy Discuss iPhone Photography Commissions. Tekstiä.

Lensrentals.com, blog, Nikon 58mm f/1.4 is (hopefully) Not About the Numbers. Puolisen tusinaa uutta Nikon-objektiivia testipenkissä. Vertailu 50mm -malliin.

Pdnonline.com.

Petapixel.com, A Fascinating Look at How GoPro Became the Best-Selling Camera in the World. Ensimmäinen myytiin vuonna 2004. Myynti on joka vuosi kaksinkertaistunut.

Dpreview.com, DPReview Gear of the Year Part 1: Fujifilm X100S.

IR, Gallery photos posted: Canon G16 proves good images don’t have to start with a big sensor.

Dpreview.com, Lens reviews update: test data for the Nikon 58mm f/1.4G. DxOMark.

Dpreview.com, Connect, First impressions of Samsung's Galaxy NX: An Android-powered camera with promise.

Kamera & Bild, Fotografiska effekter som säljer en bok. Valokuvaaja Eva Lindblad on keskittynyt kirjojen kansiin.

Kamera & Bild, Rösta på finalisterna i Sveriges Bästa Fotobok 2013. Ruotsin parhaasta kuvakirjasta äänestys.

Huhuja:

 

12.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • objektiivin etulinssin puhdistaminen puuliimalla (Optiikka). onko kukaan kokeillut, vinyylilevyjen siivoukseen tuo metodi on kuulemma suosittu kun ei tule hankausta tai muutakaan mekaanista rasitusta pintaan.
 • Flash ring adapter (Digikuvaus). ...Jos tuo on Ray Flashin halpiskopio sitä ei ehkä kannata ostaa. Niissä on ollut valoteho huomattavasti pienempi ja valonjakauma epätasaisempi kuin alkuperäisessä renkulassa.
 • Sony A7 ja A7r (Järjestelmädigit). Uusimmat viestit.
 • Canon EOS M (Järjestelmädigit). Uusimmat viestit.
 • Canon 7d tarkennuspiste (Järjestelmädigit). En keksi millään miten saan tarkennuspisteen palamaan punaisena kun tarkennus on osunut kohdalleen,oikean alakulman pallo kyllä näyttää tarkennuksen mutta tarkennus pisteissä ei mitään eloa.
 • Hätähuuto!-mielenosoitus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Salon kaupungin halki mennyt marssi&mielenosoitus lakkautusuhan alla olevan synnytyssairaalan puolesta.
 • Boulder Colorado (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tulipa heitettyä työkeikka Kalliovuorten kupeessa ja tässä sekavahko sarja kuvia reissulta.
 • Lintu viikossa 2013 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • hääpotretteja ja tunnelmia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Iltojen pimentyessä alkaa aikakin käydä pitkäksi, joten kasailin pienen hää-gallerian portfoliohengessä, toistoa vältellen.
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Pekka Potka, Tempted by the Sony A7r, 11.11.2013. Yes, because of some irrational lust, full 35mm sensor size keeps tempting me! I know I don´t need it but...

Hemmon Kuvat, Hemmonkuvat.com - Siellä ne hulluimmat ideat on, 11.11.2013. Tehtyäni pien-investoinnin hemmonkuvat.com -domainiin tuli keksittyä myös uusi slogan, joka rimmaa mielestäni hyvin ja kertoo toiminnasta toivottavasti jotakin. Eli pilkesilmäkulmassa mennään nyt ja aina ! Uuden etusivukuvan halusin kuvata "making of"-henkisesti, että siinä näkyy osaamista ja vähän tekniikkaakin ja kuvan mallit tekevät tarkoituksella jotain ympäristöön täysin sopimatonta, että kuvan nähdessään katsojalle tulee reaktio "mitä helvettiä !"

Yle Uutiset, Pohjanmaa, Marraskuun sääkuvia: Hämärtyviä hetkiä ja tunnelmia veden ääreltä. 12 kuvaa.

Digitoday.fi, Eihän sen näin pitänyt mennä: Kännykät syövät järjestelmäkameroita. Kompaktit pokkarikamerat ovat jääneet kännykkäkameroiden jalkoihin, mutta myös maailman suurimmat järjestelmäkameroiden valmistajat Canon ja Nikon ovat joutuneet laskemaan maaliskuussa päättyvän talousvuoden myyntiennusteita. Markkinatutkimusyritys IDC ennustaa järjestelmäkameroiden myynnin laskevan tänä vuonna 9,1 prosenttia 17,4 miljoonaan kappaleeseen viime vuoden 19,1 miljoonasta.

 • Mbnet.fi, Myös järjestelmäkamerat jäävät kännyköiden jalkoihin. Digital Trendsin haastattelussa Chute pitää kuitenkin peilittömiä järjestelmäkameroita hyvänä mahdollisuutena järjestelmäkameravalmistajille ja ihmettelee wlan-teknologian hidasta tuloa kameroihin. Canon, Nikon ja vaihtolinssien suuri tuottaja Tamron, joka on myös kutistanut myyntiennustettaan, viittaavat maailmanlaajuiseen taloustilanteeseen ja jälleenmyyjien täysiin varastoihin.

Suomen Canon, hyvityskampanja, kampanja-aika 1.11.-31.12.2013. Vvarsinaiset hyvityskampanjasivut, sieltä kun klikkaa kampanjasäännöt, niin kohdasta löytyvät tuotteiden hyvityssummat ja suomalaiset kampanjaliikkeet. Hyvitykset:

 • Kamerat
  • Canon EOS 700D 50 €
  • Canon EOS 100D 50 €
 • Salamalaitteet
  • Canon Speedlite 600EX-RT 70 €
  • Canon Speedlite 430EX II 50 €
  • Canon Speedlite 320EX 30 €
 • Objektiivit
  • Canon EF 24–70mm f/2.8L II USM 250 €
  • Canon EF 70–200mm f/2.8L IS II USM 250 €
  • Canon EF 8–15mm f/4L Fisheye USM 200 €
  • Canon EF 16–35mm f/2.8L II USM 200 €
  • Canon EF 100 mm f/2.8L Macro IS USM 100 €
  • Canon EF 24–70mm f/4L IS USM 100 €
  • Canon EF 70–200mm f/4L IS USM 100 €
  • Canon EF 17–40mm f/4L USM 70 €
  • Canon EF-S 17–55mm f/2.8 IS USM 70 €
  • Canon EF-S 10–22mm f/3.5–4.5 USM 50 €
  • Canon EF 70–300mm f/4–5.6 IS USM 50 €
  • Canon EF-S 18–135 mm 3.5–5.6 IS STM 50 €
  • Canon EF-S 18–200mm 3.5–5.6 IS 50 €
  • Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM 50 €
  • Canon EF 40 mm f/2.8L STM 30 €

Suomen Lehtikuvaajat ry, marraskuun kuvaaja on Milka Alanen.

Suomen Ammattivalokuvaajat, Marraskuun kuvaaja on Asko Veteläinen.

Helsingin Uutiset, Huippuvalokuvaaja kuvasi yli 500 matkustajaa. Suomen tunnetuimpiin valokuvaajiin kuuluva Lauri Eriksson kuvasi marraskuun alussa viikon ajan joukkoliikenteen käyttäjiä eri paikoissa. Nyt kuvaukset ovat päättyneet ja kasvoja kertyi HSL:n Facebook-sivujen mukaan yli 500. Kuvista kootaan näyttely, joka avautuu verkkoon 25. marraskuuta.

Puhelinvertailu.com, Testissä Sony Xperia Z1 - vedenkestävä megapikselihirmu? Ainoastaan vähän yli puoli vuotta helmikuussa julkaistun Xperia Z -puhelimen jälkeen Sony toi uuden Xperia Z1 -lippulaivan Suomen markkinoille. Edeltävään malliin verrattuna Sony muun muassa suurensi kamerasensoria, lisäsi kamerapainikkeen ja myös isomman akun.

Tietokone.fi, Mediatiedostot muodosta toiseen – Full Video Converter 10.3.9. Riihikuivaa pulittamalla ohjelmaan saa lisäominaisuuksia, mutta ilmaisversiollakin pääsee alkuun.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Reuters, Photographers' Blog, From paradise to inferno. Amazonilta paljon kuvia. Ei todellakaan mikään paratiisi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Popular Photography, 5 Composition Tips For Better Nature Photography.

ePhotozine.com.

IR, Brighten your Monday with these incredible photos and videos of fireworks, colored smoke, and powder explosions! Pari videotakin.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, Crude Awakening – A Photographic Series by Jane Fulton Alt. Öljyä.

The Online Photographer, The Sigma Soda Can. Sigma 60mm ƒ/2.8 DN.

Popular Photography, eBay Watch: Nikkor 2000mm F/11 C Reflex Lens Asking $25,000. Kaikkiaan valmistettu alle 300 kpl.

Huhuja.

Kamera & Bild, Alla är fotografer – smygtitta på första avsnittet. Ruotsin tv, tänään alkaa uusi sarja.

IR, Panasonic 14-140mm f/3.5-5.6 lens review: Better image stabilization, faster apertures make upgraded compact long-zoom a winner. Päivitys edelliseen Micro 4/3 -systeemin objektiiviin. Polttovälivastaavuus 28-280mm.

 

11.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mikael Rantalainen, New gallery: Finnish Body Painting Championship 2013, 10.11.2013. 51 kuvaa. Vain naisia.

Journalisti 13/2013. 7.11.2013.

 • Uutiset, Freet vastustavat A-lehtien sopimusta. Viime kuun lopulla avustajille postitettu A-lehtien uusi avustajasopimus vie journalistilta kaikki taloudelliset oikeudet. A-lehdet sen sijaan saa myydä tai luovuttaa aineistoa konsernin ulkopuolelle. Esimerkiksi valokuvaajat Ville Palonen ja Perttu Saksa eivät aio sopimusta allekirjoittaa. Yksinoikeus juttukeikalta syntyvään aineistoon on sopimuksen suurin ongelmakohta.
 • Uutiset, Lehdistö ulos tuposta: Ensi syksynä tiukat neuvottelut.
 • Artikkelit, Täydellisen ruokakuvan jäljillä. Katri Schröder ja Kristiina Kurronen metsästävät ruosteisia peltilevyjä metalliromuttamosta ja värjöttelevät tunteja 30 asteen pakkasessa, jotta syntyisi täydellinen ruokajuttu.
 • Artikkelit, Suomi kehyksissä. National Geographicin luoma kuva Suomesta on monipuolinen: Lappia, Saaristomerta, romanttisia kansallismaisemia, Helsinkiä, jäänmurtajia ja vakavia ihmisiä ankaran luonnon syleilyssä sekä sisua.
 • Artikkelit, Kamera vesirajassa. Millä ammattikuvaaja leikkii vapaaaikanaan? Kameroilla tietenkin. Kuvaaja Kari Kuukan suosikkilelu on GoPro Hero -urheilukamera. Se on pieni veden- ja iskunkestävä laite, joka maksaa halvimmillaan parisataa euroa.
 • Palstat, kuvaviesti, Katseen alla. ”Ei sitten ainakaan mitään pönötystä!” Tämän ohjeen olen saanut ja myös antanut lukuisia kertoja erilaisten henkilökuvausten yhteydessä. Pelkkää olemista kameran edessä pidetään kai epäluonnollisena. Silti se kertoo kaikessa yksinkertaisuudessaan paljon.
 • Palstat, Takasivun kuva. Arkistokuvan uusi elämä. Uusi Rovaniemi -lehden päätoimittaja Leena Talvensaari (kuvassa keskellä) ei riemusta hyppinyt, kun näki 20. lokakuuta ilmestyneen Kalevan Sunnuntailiitteen. Kuvassa Talvensaari juhlii ystävineen Lordin euroviisuvoittoa vuonna 2006, mutta juttu kertoo alkoholikuolemista.
 • Memo, Lehtikuvaaja henkeen ja vereen. Lehtikuvaaja Seppo Saves kuoli 28. syyskuuta Helsingin Terhokodissa 73-vuotispäivänsä edellä jonkin aikaa sairastettuaan. Hän oli syntynyt Helsingissä 30. syyskuuta 1940.

Tuomo Björksten, Luontokuvaajan matkaopas on nyt tilattavissa, 10.11.2013. Kesällä 2012 sain ajatuksen kirjasta, joka esittelisi hyviä luontokuvauspaikkoja Suomessa ja ulkomailla. Idea oli ehkä vähän hullu, mutta kirja lopulta syntyi. Aineisto lähtee huomenna painoon, joten iso työ alkaa olla viimein valmis. (Huhhuh!).

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Earthboundlight.com, Just How Big is a Pixel? 10.11.2013. Sensorin ja kameran yhteydessä mainitaan usein megapikselit. Mutta mikä oikein on perusyksikön eli pikselin koko.

Dpreview.com, Classic photographs recreated in Lego.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Wide Angle Photography Hints And Tips.

Huhuja.

Photozone.de, Tamron AF SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro (EOS) - APS-C Format Review. Uusi versio. Täyskennoiselle. Ensin testi kroppikennoisella. Polttovälivastaavuus 144mm, 1.6x. VC = kuvanvakaaja. Sääsuojattu. Äänetön. Paino 550g. Filtterikoko 58mm. Ei vääristymiä. Terävä. Ei värivirheitä. Bokeh saisi olla parempi. Hinta/laatusuhde 5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 550 euroa.

 

10.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Opetushallitus: Korvauskäytännöt vääristävät edelleen koulukuvien hintoja, 8.11.2013. Opetushallitus ihmettelee kuvayhtiöiden tapaa maksaa kouluille järjestelykorvauksia. Niiden peruste on esimerkiksi se, että koulu antaa tilan kuvaajan käyttöön. Sekä järjestelykorvaus että koulukuvien hinta vaihtelevat rajusti koulujen välillä. Korvaus saattoi olla 1,0–5,8 euroa oppilasta kohti, Lounais-Suomen aluehallintovirasto havaitsi valtakunnallisessa hintavertailussaan vuonna 2011.

Voice.fi, Hätkähdyttävät kuvat hylätyistä rakennuksista pysäyttävät. Valokuvaaja Dan Marbaix on kiertänyt ympäri maailmaa kuvaamassa hylättyjä rakennuksia. (Daily Mail).

Taskumuro.com, Nokia esittelee Lumia 1520:n video- ja äänentallennusta. Joulukuun alussa Suomessa myyntiin rantautuva Lumia 1520 kuuluu niin sanottujen phablet-laitteiden kategoriaan. Siinä on kuuden tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö ja Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän uusin versio, joka hyödyntää kasvaneen ruudun pinta-alan muun muassa monipuolisemman kotinäkymän muodossa. Entäs kameraominaisuudet?

mato78.com, Canon tuo markkinoille 4K-resoluution ammattinäytön. Canon laajentaa tuotevalikoimaansa näyttömarkkinoilla julkaisemalla 30 tuuman näytön, joka on suunniteltu erityisesti värimäärittelyyn ja korkealaatuiseen 4K-videotuotantoon. DP-V3010 on tarkoitus julkaista Euroopassa alkuvuodesta 2014.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, Award-winning wildlife photos capture candid moments. Wildlife Photographer of The Year -kilpailun voittaja.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Photograph Artificial Poppies.

Dpreview.com, Canon Korea teases new camera, EOS M2 or SL1/100D?

Kamera & Bild, 400.000 svenska Adobe-lösenord läckta. Ruotsalaisiakin on joukossa 400.000 kpl.

 

09.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lightroomin päivitys? (Kuvankäsittely).
 • SONY NEX 6 vai NEX 7? (Järjestelmädigit).
 • Normaalizoom urheilukuvaukseen (Optiikka).
 • Kangas piilokojun kuvauspusseihin? (DIY eli Tee-Se-Itse). mikä kangas olisi sopivaa piilokojun kuvauspussien tekemiseen, pitäisi olla haju ja vesi tiivistä lämmitetävän kojuun? Onko nettikauppoja josta saisi?
 • Kamerahuolto Mustonen & Laine, Helsinki (Kuvaus yleinen).
 • Speedlite 430EX II ja YongNuo ST-E2 (Digikuvaus). Haluan käyttää Canon 430EX II:sta kamerasta irrallaan, mutta se tarvii pääsalaman. Pääsalamaa en pysty hankkimaan enkä saa lainaksi. Toimiiko salama "kamerasta irrallaan" jos ostan YongNuo ST-E2 Speedlite -lähettimen?
 • Noutaja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävin Rovaniemellä kuvaamassa mukavassa lumisateessa Jokivalkeat nimistä tapahtumaa.
 • Syysmyrsky puhaltaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Nyt, kun Suomessa ollaan päästy kunnolla synkkiin syksyfiiliksiin eikä pilvimassasta päätellen loppua ole näkyvissä, niin on aika päivittää tätäkin aihetta.

Sulantoblog.fi.

 • Panasonic GM1 kokeilussa, 8.11.2013. Panasonic GM1 on erittäin pieni kamera. Kirjoitin ensituntumissa, että se on luultavasti saman kokoinen kuin Panasonic LX7, mutta vertailu osoitti sen olevan pienempi. Paljon pienemmäksi ei m4/3 järkkäriä voi enää tehdä käytettävyyden kärsimättä, sillä GM1:kin kokeilee paikoitellen käyttetävyyden rajoja.
 • Valovoimainen kolmikko Voigtländerilta, 2.11.2013. Aina silloin tällöin keskustelun aiheeksi nousevat pienen kennon järjestelmäkamerat ja varsinkin niiden hämäräsuorituskyky ja syväterävyyden hallinta. On totta, että pienellä kennolla varustettujen kameroiden kuvat kohisevat enemmän ja että niillä on vaikeampi saada pientä syväterävyyttä kuin kinokoon kameroilla.
 • Pentax K-3 ensituntumat, 31.10.2013. Pentax julkisti viimein jotain oikeasti uutta, kun järkkärimalliston lippulaiva päivittyi. Pentax K-3 on ominaisuuksien perusteella lähes täysiverinen ammattimalli ja kokonaan uutta on mm. tarkennus ja 24 Mp kuvakenno.
 • Mikä on paras kenekin mielestä? 19.10.2013. Jos megapikseleiden määrä ja paras mahdollinen saavutettavissa oleva kuvan tekninen laatu ovat etusijalla, niin isokennoinen kamera on aina parempi kuin pienikennoinen

Aamuposti, Nykyään valokuvia photoshopataan jo liikaa. Hyvinkään Kameraseuran puheenjohtajan Pekka Salmisen mukaan taidevalokuvaus on mallillaan ja hienoja kuvia riittää. Suurin muutos vuosien saatossa on tapahtunut valokuvien käsittelyssä, eikä välttämättä mitenkään parempaan suuntaan.

HS, "Näkymätön" kiinalaismies katoaa maalikerroksen alle. Kiinalaisartisti Liu Bolin harrastaa katoamista. Näkymättömäksi mieheksi nimetty performanssitaiteilija soluttautuu huolellisesti valmistellun maalikerroksen avulla mitä värikkäimpiin taustasommitelmiin.

Tapsan tablettitarinoita.

 • Valokuvia Tallinnan matkalta, 3.10.2013. Olin mukana Enter ry:n järjestämällä kulttuurimatkalla Tallinnaan lokakuun lopulla. Matka tapahtui Eckerö Linen M/s Finlandia-laivalla. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun matkustin tällä laivalla. Otin kuvia Lumia 1020-kännykälläni, joista seuraavassa muutamia näytteeksi. Viimeiset kaksi kuvaa on otettu iPhone 4-kännykälläni, kun Lumian akku tyhjeni kesken kaiken.
 • Laitteiden ja ohjelmien päivitysviikko, 25.10.2013. Rajala Pro Shop ilmoitteli viime viikon launtain Hesarissa, että se tarjoaa sadalle ensimmäiselle Nokia Lumia 1020-kännykän 200 euron alennuksella, jos antaa vaihdossa toimivan Windows Phone-, Android- tai iPhone-kännykän perusvarusteineen. Tarjous oli voimassa Postitalossa 2 päivää tai niin kauan kuin tarjouserää riitti.

Ilta-Sanomat, Ovatko kuvasi vuotaneet nettiin? Näin otat selvää. Yksinkertaiset ohjeet Googlen kuvahaun käyttöön.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Captivating Book Features 1500 Mugshots Over 100 Years. Pidätyskuvia. Netistä paljon lisää kuvia.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Strobist, Pentatonix' Daft Punk Video: Low Budget Meets Awesome Creativity. Halvalla laatua.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

Popular Photography, Watch This: 100,000 Photo Time Lapse From Around the World.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Adobe releases Camera Raw 8.3 and Lightroom 5.3 release candidates. Tuki uusille kameramalleille. Muutakin.

IR, Firmware Friday: Improvements for the Canon 5D Mark III, Sigma SD1 and Fujifilm lenses. Viikon firmware-päivitys.

IR, Leica X Vario review: Luxury compact zoom exceeds its limits with super-sharp lens and stunning images.

Huhuja.

Kamera & Bild.

Pdnonline.com, Lens Review: Nikon AF-S Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR. Uusi malli, kuvanvakaaja. Vertailut aiempaan 13 vuotta vanhempaan versioon. $2.699.

 

08.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Riistakameroista tuli hittituote – mutta ei metsänelävien kuvaamista varten. Nopeasti yleistyneet riistakamerat ovat yhä useammin poliisin apuna rikosten selvittämisessä. Uuden tekniikan avulla kamerat saattavat ottaa murtomiehestä salamalla valaistun kuvan ilman, että kohde huomaa mitään.

 • Aiemmin valvontakameroiden salamat olivat normaaleja välähtäviä salamia. Sitten tuli infrapunasalama, joka näkyi päälle päin punaisena hehkuvana valona. Se näkyi pimeässä. Mustaa salamaa ei havaitse ollenkaan. Rajoitteena kuvausetäisyydessä on yhä kuitenkin salama ja liiketunnistin.

Ilta-Sanomat, Tältä näyttää sipoolaisvanhempien yhteinen valokuvasatu. Viime keväänä sipoolainen valokuvaaja Ida Nisonen sai idean tehdä naapureidensa kanssa yhteisöllisen valokuvasadun. Nisonen kertoo, että heillä on Sipoon Nikkilässä, entisen mielisairaalan tiloihin rakennetulla asuinalueella, hyvin tiivis perheiden rinki ja kylähenki. Perheet auttavat pyyteettömästi toisiaan.

 • Ida Nissosen valokuvasatu Project11 on esillä vielä 7.11 Helsingissä, Galleria Kalleriassa, Kaarlenkatu 10 klo 20 saakka.
 • (enää ei siis ehdi...)

Pintaliitoblogi, Oopa: Kylässä käyntejä. iPad on varsin näppärä paikka mukana kulkevan pofen säilyttämiseen. Hyvässä “portfolio-appsissa” päivitettävyys on helppoa ja kuvien järjestystä on helppo muokata.

Tekniikan Maailma, Maailman ensimmäinen 20 tuuman 4k-näytöllä varustettu taulutietokone. Panasonic Toughpad 4K UT-MB5 on suunniteltu myynnin, markkinoinnin ja media-alan ammattilaisille. Huipputarkan 3 840×2 560 pikselin näytön ja 15:10 kuvasuhteen ansiosta se soveltuu suurten valokuvien, A3-koon piirrosten, esitteiden sekä multimedian katseluun ja muokkaamiseen. Toughpad 4K UT-MB5 on saatavana marraskuussa 2013 noin 4500 euron hintaan (alv 0 %).

Tietoviikko.fi, Video: Kuvaatko iPhonella? Lisälinssi parantaa ominaisuuksia. Minuutin pika-arviossa Olloclipin iPhone-linssi, joka parantaa älypuhelimen valokuvausominaisuuksia. In English. Alussa vielä kaupan päälle puolen minuutin mainos.

Photo.net, foorumi.

Tamronilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, Last Post. Sammalahden kirja Here Far Away on vihdoinkin siirtynyt toimitusasteelle Amazonissa.

Thephotoargus.com, 30 Beautiful Examples of Waterfall Photography.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Photographing Night Time Urban Scenes.

IR, Sony A7 image quality analysis: Is the A7 king of the 24-megapixel cameras?

Dpreview.com, DxOMark report: Nokia Lumia 925 scores nearly as high as Lumia 1020.

Suomen Canon, Canon tuo markkinoille 4K-resoluution ammattinäytön [7.11.2013] (lehdistötiedote). Canon laajentaa tuotevalikoimaansa tuotantonäyttömarkkinoille julkaisemalla 30 tuuman näytön, joka on suunniteltu erityisesti värimäärittelyyn ja korkealaatuiseen 4K-videotuotantoon. DP-V3010 vahvistaa Canonin asemaa TV- ja elokuvatuotannossa. IPS-nestekidepaneelin 4 096 x 2 560 pikselin resoluutio mahdollistaa aidon DCI-4K-resoluution (4 096 x 2 160 pikseliä) näyttämisen ilman kuvan skaalautumista. Paneelin kuvasuhde on 16:10, joten näyttö soveltuu myös esimerkiksi suuriresoluutioisten stillkuvien ja visuaalisten tehosteiden käsittelyyn tietokoneella. DP-V3010 on tarkoitus julkaista Euroopassa alkuvuodesta 2014.

Kamera & Bild, Här kan naturfotografer söka stipendier. Kiinnostaisiko 100.000 tai 50.000 kruunua.

Huhusivustoilta.

Photo.net, Luxi Light Meter Adapter for iPhone 5/5s Review. Valotusmittari, iPhoneen? Mitä tämä oikein on... Kickstarter-projekti, tuote nyt myynnissä. Tekeekö $30:n valotusmittarilla mitään?

 

07.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • "studiokuvaus" kotona (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Eli talvi tulee ja täten valo vähenee. Ainoana ulkopuolisena valon lähteenä käytössäni on ollut canon speedlite 430. Nyt pitäisi kuitenkin saada onnistuneita sisäkuvia ja tuntuu että tuo ei oikein riitä. Mitä suosittelisitte seuravaaksi hankinnaksi, jotta saisi luotua mahd. pehmeän valon kuvaustilanteeseen?
 • Valoilmiö (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rajala, Postitalo, Helsinki. Pertti Salolaisen valokuvanäyttely. Pertti Salolainen avaa valokuvanäyttelynsä 07.11.2013 kello 17.30 Rajala Pro Shop Postitalossa. Pertti Salolaisen vaikuttavat luontokuvat ovat nähtävillä 06.12.2013 asti.

 • Facebook ...WWF Suomen perustaja ja kunniapuheenjohtaja Salolainen on paikalla esittelemässä näyttelyä ja puhumassa kaikesta luontokuvaukseen liittyvästä.

Petteri Järvinen, Bittimittari.

 • Nikon Df -retrojärkkäri, 5.11.2013. Nikon julkisti tänään retromallisen järjestelmäkameran, joka kulkee nimellä Nikon Df. Muotoilu noudattaa vanhan filmikameran periaatteita ja siinä voi käyttää vanhoja objektiiveja, sekä käsi- että automaattitarkenteisia. ... Vanhassa tekniikassa on oma viehätyksensä ja se auttaa keskittymään kuvaamisessa oleelliseen kaiken nappulatekniikan ja automatiikan sijaan. Ja vaikka Df näyttää vanhalta, se on teknisesti hyvin moderni. Sähköisillä säätimillä voi valita arvoja, joihin mekaaniset valintarullat eivät yllä ja ISO-arvoja löytyy peräti 204 000 asti. ...Vaikka kenno on huippumallista, tarkennus ja valotusmittaus ovat kevennettyjä. Valotusajat loppuvat 1/4000:ään eikä videota voi kuvata lainkaan.
 • Nokia Refocus kikkailee kuvan terävyydellä, 4.11.2013. Nokia Refocus on pelkkää ohjelmallista kikkailua. Kamera ottaa monta kuvaa nopeasti peräkkäin eri tarkennuksilla, joten lopullinen tarkennuskohta voidaan valita osoittamalla haluttua kohtaa kuvasta. Softa etsii kuvan, jossa juuri kyseinen kohta on kaikkein terävimmillään. Halutun kuvan voi sitten tallentaa lopulliseksi jpeg-kuvaksi.

Valokuvatorstai, 302. haaste on "“Millaista ainetta ja mitä olet: miljoonat varjot näen vierelläsi?”. Shakespearen lause 53. sonetista.

Photo.net, foorumi.

Photo.net, Top Wildlife Photos. TOP 50.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Pro Tips On How To Hold Your Camera for Super Sharp Images. Video, kesto 7:35.

IR, Patrick Gries’ images of skeletons are some of the most incredible we’ve ever seen. Ranskan museoissa kuvatut luurangot.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Canon offers Dual Pixel AF upgrade for Cinema EOS C100 camera. Hinta $500.

The-digital-picture.com, Canon Software Gets Refreshed. Canon USA.

 • EOS Digital Solutions Disk Software 28.2A
 • Digital Photo Professional 3.13.45
 • EOS Utility 2.13.24
 • ImageBrowser EX 1.1.0a
 • PhotoStitch 3.1.23
 • Picture Style Editor 1.12.2
 • ZoomBrowser EX 6.9.0a

Huhuja.

Fotosidan.se, Fotosidan TV: Linda Forsell, frilans New York. Video, kesto 10:04.

 

06.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Oletko Adoben rekisteröitynyt käyttäjä - vaihda sähköpostisi salasana. Kaikkien Adoben tuotteita käyttävien sähköpostiosoitteet, mahdolliset vihjeet salasanaan selväkielisinä ja salasana kryptattuina (ainakin osan voi helposti murtaa) löytyvät netistä. Adode kyllä resetoi eli pakotti käyttäjät vaihtamaan salasanat, mutta jos samaa salasanaa on käytetty jossain toisessa palvelussa...

Peter Forsgård, Digiexposta, 4.11.2013. Taas on se aika vuodesta, kun Messukeskuksessa oli Digiexpo. Vaikka siellä tuntuu kameroiden ja etenkin kuvaamisen osuus vähenevän vuosi vuodelta, ovat ne silti messut joissa tulee joka vuosi käytyä.

Mobiili.fi, Uudessa Androidissa myös uusi valokuvien muokkaustoiminto – tällainen se on. Google julkaisi noin viikko takaperin uuden Android-version sekä Nexus 5 -puhelimen. Uusi Android kantaa nimeä 4.4 KitKat, joka edustaa tuttua Googlen nimeämiskäytäntöä. Jokaisen Android-version nimi on jonkinlainen herkku.

Photo.net, foorumi.

Eiliseen Nikonilta uutta lisää.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, We All Screw Up. Don't Worry About It. Vuosi on 1986.

43rumors.com, Micro Four Thirds vs Full Frame | The Arguments Continue (Guest post by Lindsay Dobson).

Popular Photography, Interview: Steve McCurry on Street Photography and Change.

Diyphotography.net,

Petapixel.com.

The Luminous Landscape, Sculpting with Light.

ePhotozine.com.

IR.

Pdnonline.com, Profoto Announces Powerful but Portable B1, a Battery-Powered, Cordless Flash with TTL Functionality. Yhdistelmä studiovaloja ja käsisalamaa.

Huhuja.

IR, Olympus E-M1 review: The mightiest Micro Four Thirds camera so far delivers stunning stills and top-of-class performance. Päivitys E-M5 -malliin, Micro 4/3 -systeemiä. Terävimmät, parhaat jpg-kuvat tässä luokassa. Pienestä sensorista ja 16 megapikselistä huolimatta hämäräkuvaominaisuudet ovat erinomaiset. JPEG-tiedostojen käsittely jättää varjoonsa Nikonin ja Canonin kroppikennoiset mallit. Ei antialias-filtteriä (moire). Painavampi ja vähän isompikin kuin pienemmät peilittömät. Video-ominaisuuksissa on parantamisen varaa. Erinomainen kamera.

Dpreview.com, Connect, Nokia smartphone shootout: A sibling rivalry between the Lumia 920,925 and 928.

 

05.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Antero Takala: Twilight Inari - Hämärän rajamailla
Kuva: Antero Takala16.11.2013 asti

Professori Antero Takalan valokuvissa Inarinjärvi valmistautuu lähestyvään talveen. Ennen syvää kaamosta on twilight, hämärä. Ensimmäiset räntäsateet ja rajut alkutalven myrskyt muuttavat syksyisen järven ajoittain läpinäkymättömäksi avaruudeksi. Järven pinta kuohuu. Taivaanranta katoaa paksun myrskyisen pilvipeitteen taa. Alati muuttuvat tummat pilvet – maiseman silmät – rakentavat hämärän muotokuvaa, Twilight Inaria.

Hannele Luhtasela-el Showk: The sea and the people- Photographs from Morocco
Kuva: Hannele Luhtasela-el Showk16.11.2013 asti

Hannele Luhtasela-el Showkin valokuvanäyttely The sea and the people tarjoaa kurkistuksia tavallisten ihmisten elämään nykypäivän Marokossa.

 

Antti Sorva: Kotiin
Kuva: Antti Sorva.16.11.2013 asti

Antti Sorvan valokuvissa tietokonepaperista rypistämällä syntyneet inhimilliset hahmot vaeltavat lumisessa maisemassa herätellen kysymyksiä mm. muukalaisuudesta, pakolaisista, väkivallasta ja sodista.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

KirsiMarja Metsähuone: Ghosts of Gesture - Il Movimento Fantasma
Valokuvia ja lyhytelokuva
Kuva: Kirsi-Marja Metsähuone17.11.2013 asti

KirsiMarja Metsähuoneen performatiivinen Ghosts of Gesture käsittelee kuvitteellisia muistoja, identiteetin vaihtoa ja pysähtynyttä liikettä. Projekti on syntynyt usean vuoden aikana Italiassa.

KirsiMarja Metsähuone on opiskellut Yhdysvalloissa San Francisco Art Institute -taideyliopistossa kokeellista elokuvaa ja valokuvausta (Bachelor of Fine Arts 1992) sekä mediataidetta Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratoriossa ja Kuvataideakatemian tila-aikataiteen osastolla (kuvataiteen maisteri 2000).

Galleria Jangva
Uudenmaank. 4-6, sisäpiha, Helsinki
ti-pe 11-19, la-su 11-17.

fifi.voima.fi/Minea Koskinen: Enks mä ymmärrä taidetta? Toimittaja Minea Koskinen juttelee taiteen selittämisestä & lehdistötiedotteista taiteilija Kirsimarja Metsähuoneen kanssa.

LLL – Lumi, lauta ja laskeminen
16.3.2014 asti

Lumi, lauta ja laskeminen kertoo suomalaisen lumilautailun tarinan 1980-luvun alkupuolelta tähän päivään. Suomalaisvalokuvaajien ottamat lautailukuvat ovat näyttelyssä keskeisessä osassa. Valokuvaamisen ohella myös filmien tekeminen on olennainen osa lumilautailukulttuuria.

Suomen Urheilumuseo
Paavo Nurmen tie 1 Olympiastadion, Helsinki
ma-pe klo 11-17, la-su klo 12-16
5e/3e

Metro Photo Challenge (Suomi), tulokset. Metro.fi, Vantaalaismiehellä haju parhaiten hallussa. Vantaalainen Juha Lampinen otti maailman laajimmassa valokuvauskisassa parhaan kuvan sarjassa, jonka aiheena oli haju. Metro Photo Challengeen tänä vuonna osallistuneiden tehtävänä oli havainnollistaa eri aistien maailmaa. Aihepiireinä olivat haju, kuulo, maku, näkö, tunto ja kuudes aisti. Maailman suurimpaan kansainväliseen kuvauskilpailuun osallistui yli 120 000 valokuvaa eri Metro-maista. Kuvaajia oli yli 38 000. Suomesta lähetettiin kilpailuun 3 398 otosta.

Metro.fi, Joukkoliikenteen käyttäjiä valokuvataan. Valokuvaaja Lauri Eriksson kuvaa 4. marraskuuta alkaen HSL:n asiakkaita viikon ajan eri paikoissa pystytettävissä Pop Up -studioissa. –Jokainen kuvattu asiakas saa itsestään ainutlaatuisen valokuvan ja samalla kuvista muodostuu suuri ja värikäs joukkoliikenteen käyttäjien kollaasi, josta voi etsiä itseään tai tuttujaan, sanoo HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink tiedotteessa. Väliaikaiset valokuvausstudiot pysytetään seuraaviin paikkoihin:

Ma 4.11. klo 16–20 Rautatieaseman Postihalli,
ti 5.11. klo 15–19 Rautatieaseman Postihalli,
ke 6.11. klo 15–19 kauppakeskus Sello,
to 7.11. klo 15–19 kauppakeskus Sello,
pe 8.11. klo 18–22 Rautatientorin metroaseman Kompassitaso,
la 9.11. klo 11–15 Rautatientorin metroaseman Kompassitaso.

HS, Ylen esittämässä historiadokumentissa huijataan vanhoilla uutiskuvilla. Yleisradio esittää parhaillaan Teema-kanavallaan historiallista dokumenttisarjaa Maon kylmä sota, jossa vanhat uutiskuvat esitetään väärissä yhteyksissä. Dokumentin virheistä huomautti ensimmäisenä valokuvaaja Janne Rentola blogissaan.

 • Janne Rentola, Historiasta ja laiskuudesta, 3.11.2013. ... Harvoin nähtyjä kiinalaisia propagandafilmejä oli ihan mielenkiintoista nähdä. Rupesi siinä kuitenkin jossain vaiheessa mietityttämään: Puhuttiin Korean sodasta ja jonkun kukkulan valtaamisesta, ja sankarillinen kiinalainen ilmatorjuntamies siellä… suolasi Corsairia, joka laskeutui lentotukialukselle… ja toinenkin kone lähestyi toista alusta ja valojuovaluodit viuhuivat ja minusta alkoi tuntua että mitäs tämä nyt oli ja että tämä on kyllä nähty ihan toisessa yhteydessä.

Mpc.fi, PureView-kameratekniikat vertailussa: millainen on uusi Lumia 1520?

TE-palvelut, Valokuvaaja ja myyjä, Myyrfoto Oy, Vantaa.

Työpaikan osoite Kauppakeskus Myyrmanni/Iskoskuja 3, 01600 VANTAA
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa tammikuu-2014
Työaika osapäivätyö
Työn kesto 6 - 12 kk
Haku päättyy 15.11.2013

Photo.net, foorumi.

Nikonilta uutta.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net, Visual Story Telling For National Geographic Traveler.

Featureshoot.com, Exclusive: Portraits of NYC Dog Walkers and Their Fascinating Stories. Ammatti tämäkin.

ePhotozine.com, 5 Steps For Photographing Words Written With A Sparkler. Tämäkin on eräänlaista valolla maalaamista.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, blog, D610 Initial Dust Assessment. Miltä näyttää, kertyykö pölyä sensorille.

IR, News of Adobe hacks yet again worsens.

Fotosidan.se, Så fungerar ett zoomobjektiv. Kuuteen osaan jaettu artikkeli. På svenska.

 

04.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vesa Koivunen, Kerrankos sitä kirja kirjoitetaan! 3.11.2013. Nyt se on siinä. Elämäni ensimmäinen kirja on julkaistu ja yksi suuri askel tuntemattomaan on otettu. Kirja esteltiin eilen Digi Expossa ja kävin siinä samalla puhua pälpättämässä urheilukuvauksesta. Nyt, sulateltuani pari päivää asiaa, fiilis on aika mieletön.

HS, Älypuhelin syrjäyttää pokkarikameran. Kameravalmistajat yrittävät taistella älypuhelimia vastaan tuomalla myyntiin minijärjestelmäkameroita ja premium-kompaktikameroita.

 • "Kuvien jakaminen on todella tärkeää. Miksi pitäisi omia kuviaan vain omalla koneellaan? Haluan jakaa kuvien kauneutta muillekin", sanoo Piia Janhonen, joka vertaili messuilla minijärjestelmäkameroiden ominaisuuksia.

Finnfoto, Asiantuntijaraati valitsee Fotofinlandia 2014 -kilpailun finalistit, 1.11.2013. Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry kutsuu kaikki kuvaajat tavoittelemaan 20 000 euron Fotofinlandia 2014 -palkintoa. Avoimen kilpailun tavoitteena on nostaa esiin suomalaisen valokuvataiteen ja käyttökuvan tuoreita ilmiöitä. Kilpailun tulokset julkistetaan perjantaina 7.3.2014 Helsingin Messukeskuksessa. Fotofinlandia 2014 -valokuvakilpailun asiantuntijaraati:

- Ilona Anhava / Galerie Anhavan galleristi.
- Jan Förster / Helsingin Taidehallin johtaja.
- Elina Nuortie / Graafinen suunnittelija ja valokuvaaja.
- Alpo Suhonen / Urheilun ja kulttuurin ammattimainen harrastaja.
- Maija Tammi / Valokuvaaja, Fotofinlandia 2011 -kilpailun voittaja.

Aukea.net, Kuinka ansaita kuvaamalla? Vanha ketju vuodelta 2007. Muutama uudempikin viesti.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Reino Havumäki jatkaa puheenjohtajana, 28.10.2013.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Photography Walk Tips.

Earthboundlight.com, Are Raw Image File Formats Archival? 3.11.2013. Puolesta ja vastaan.

Dpreview.com, Connect, 5 photography apps to download to your new iPad.

 • Photoshop Touch; $9.99
 • Photogene; $0.99
 • Handy Photo; $1.99
 • Photo Editor by Aviary; Free and Snapseed;
 • FreePortfolio for iPad; $12.99 or FolioBook; $9.99

Diyphotography.net, GoPro Strapped To Angry Ram Captures A Duel With A Motorcyclist.

Huhuja.

 

03.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Tamron vs Canon 70-200 (Optiikka).
 • triggeri (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kaivattaisiin lisävaloa ts salamakuvaukseen toisen salaman käyttömahdollisuutta. Nyt käytössä Canon 420EX ja laatikossa löytyisi tosi vanha salamalaite. Sitä voisi hyödyntää orjana, kun saisi vain sen synkkaamaan. Käyttötarve vähäistä, joten mennään pikkubudjetilla.
 • Orjasalaman käyttö Nikonilla (Nikon, Sony).
 • PocketWizard plus vai flex? Mikä ero? (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Erivärisiä kuvia Epsonin tulostimilla (Värinhallinta, ICC-profiilit).
 • Vainajien muistoksi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muistolehto pyhäinpäivänä alkuillasta, jos muilla vastaavanlaisia kuvia niin laittakaa vaan jatkoksi.
 • Reposet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Oli pitkästä aikaa taas hieman normaalia voimakkaammat tulet taivaalla. Kuvat otettu ke-to välisenä yönä.
 • Katuvalot (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Keskiviikkona 30.10 taivaalla loisti tulet.

Kotek.fi, Suomen viime vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden (v. 2012) vastaavaan ajanjaksoon. KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi. MILC = Mirrorless Interchangeable Lens Camera, peilitön järjestelmäkamera. SLR = Single Lens Reflex, "yksisilmäinen peiliheijastuskamera", perinteinen järjestelmäkamera.

 • kompaktikameroita myytiin 18,017 miljoonalla eurolla, vähennystä -31,6%
 • kompaktikameroita myytiin 101 287 kpl, vähennystä -42,7
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 178 euroa, kasvua19,3%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 5,630 miljoonalla eurolla, kasvua 44,7%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 14 597 kpl, kasvua 69,7%
 • MILC järjestelmäkameroiden keskihinta oli 384 euroa, vähennystä -14,7%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 26,593 miljoonalla eurolla, vähennystä -40,6%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 47 958 kpl, väh7nnystä - 36,3%
 • SLR järjestelmäkameroiden keskihinta oli 555 euroa, vähennystä -6,7%
 • videokameroita myytiin 4,518 miljoonalla eurolla, vähennystä -30,0%
 • videokameroita myytiin 11 014 kpl, vähennystä -30,0%
 • videokameroiden keskihinta oli 410 euroa, kasvua 15,4%
 • tulostimia myytiin 3,778 miljoonalla eurolla, kasvua 4,5%
 • tulostimia myytiin 32 452 kpl, kasvua 0,1,1%
 • tulostimien keskihinta oli 116 euroa, kasvua 4,4%
 • monitoimitulostimia myytiin 13,604 miljoonalla eurolla, vähennystä -8,1%
 • monitoimitulostimia myytiin 140 941 kpl, vähennystä -14,9%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 97 euroa, kasvua 8,0%

DigiExpo on tänään sunnuntaina auki klo 10 - 17. Samalla lipulla myös HifiExpo, Skiexpo, BoardExpo ja Lätkä&Säbä Expo. Liput 16 euroa, vaatesäilytys 2.5 euroa. Messukeskus, Helsinki, Itä-Pasila.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com, Robert Capa speaks for himself: 'The camera was far above my head'. Capan omin sanoin.

Diyphotography.net, How to Write a Better Photography Bio.

Petapixel.com, Time-Lapse Captures the Gorgeous Skies Over the Island of La Palma. Video, kesto 3:52.

ePhotozine.com, What Subjects Work In Selective Colour Images?

Nikonrumors.com, Nikon Pure Photography video #6 is officially out.

Kamera & Bild, Makrofotografering: Få det minsta att bli stort nog.

 

02.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Onko asiakaslähtöisempää studiomuotokuvausta tarjolla? (Kuvaus yleinen). Tuttava oli käyttänyt lastansa 1-vuotiskuvassa valokuvaamossa. Kuvaamo toimitti perinteiseen tapaan kuvista ensin koevedokset, joitten perusteella asiakas sai valita haluamansa otokset lopullisiin vedoksiin. Kaikki toimi tältä osin odotetusti ja asiakas oli ymmärtääkseni pääosin tyytyväinen palveluun minkä sai.
 • Northern Lights (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Daniel Braun.

 • Skannailua, 1.11.2013. Filmillä kuvaamisen olennaisena osana oli keino muuttaa negatiivista tarvittaessa digitaalinen muoto.
 • Askel tuntemattomaan, 20.9.2013. Pari nopeaa digitalisointia ensimmäisestä mv-filmin kehityksestäni. Kamerana toimi siis Leica M4-P ja optiikkana Summicron-c 40mm.
 • Kotka - Loppukesän värejä, 17.9.2013.
 • Kameralaukkuni part1, 16.9.2013.
 • Leitz - Leica M4-P, 12.9.2013. Elämän pieniä unelmia toteutettu, yksi askel otettu kohti tuntematonta. Saanen esitellä Leica M4-P & Summicron-c 1:2/40mm:
 • Fuji X100 otto kaksi, 5.9.2013. Joskus vain jää kaipuu kuvauskalustoon ja näin kävi loppusyksystä 2012 myymälleni Fuji X100 kameralle. Tuo pieni mutta kuvanlaadullisesti niin loistava kamera kummitteli mielessä useasti.

Valokuvatorstai, 301. haaste on "kääntöpiste".

verteksi, Muistilista uuden OS X:n käyttöönottoon, 31.10.2013. Uuden tietokoneen käyttöönotto on aina kutkuttavaa, mutta osaltaan myös työlästä kaikkien ohjelma-asennusten ja asetusten säädön myötä. Pienet muistilistat auttavat asiassa ja helpottavat alkuun pääsyä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Ministeri Arhinmäki jakoi elokuva-, kuva-, media- ja valokuvataiteen valtionpalkinnot, 1.11.2013. Valokuvataidetoimikunnan myöntämän valokuvataiteen valtionpalkinnon sai valokuvataiteilija Raakel Kuukka. Suuruudeltaan 15 000 euron arvoiset palkinnot jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki perjantaina Helsingissä. Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista.

Digikuvaus.fi, Magic Lantern RAW on mullistava muutos videokuvan laatuun, 1.11.2013. Oletko koskaan verrannut digijärjestelmäkamerasi Full HD-videon pysäytyskuvaa saman kokoiseksi pienennettyyn aitoon stillkuvaan ja ihmetellyt mistä kaikki ”epätarkkuus” johtuu videossa?

DigiExpo on tänään lauantaina auki klo 12 - 20. Samalla lipulla myös HifiExpo, Skiexpo, BoardExpo ja Lätkä&Säbä Expo. Liput 16 euroa, vaatesäilytys 2.5 euroa. Messukeskus, Helsinki, Itä-Pasila.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Saturday Fight Night’: Photos of Amateur Wrestling in North Carolina.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Black-and-White Aerial Photography. Edelleen kuvataan lentokoneen ikkunasta.

Lensrentals.com, blog, Photo Geek Awards Get No Respect. Vähän jatkoa edelliseen postaukseen. Kilpailuun on osallistunut jo satakunta kuvaa.

IR, Incredible aerial drone footage from inside the New York Public Library Main Branch (VIDEO). Kesto 2:35.

Photographyblog.com, Adobe Updates Video Apps in Creative Cloud.

Dpreview.com, Retro Nikon 'DF' emerges from the shadows. Nikonin tiistaista julkistusta odotellessa...

Huhuja.

Kamera & Bild.

Kamera & Bild, Film: Att vara paparazzi – så fungerar jakten. Paparazzien elemästä.

IR, Olympus 12-40mm f/2.8 lens review: A rugged, super-sharp zoom that’s perfect for pros (and the rest of us!). Ei vielä myynnissä. Micro 4/3 -systeemin objektiivi. Säänkestävä pro-malli. Erittäin vähän vääristymiä, erittäin terävä. Joulukuun alussa myyntiin, $999.

Petapixel.com, Review: Sigma 120-300 f/2.8 is One Sexy Beast. Painava, mutta jotenkin pystyy kyllä käyttämään ilman jalustaa. Kuvanvakaaja. Tankkimainen vastavalosuoja. Filtterikierre 105mm. $3.599.

Pdnonline.com, Hands-On Test with Sony’s Alpha 7 and 7R, the World’s First Full-Frame Mirrorless Cameras. Rangefinder-lehdellä kokeilussa.

 

01.11.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

DigiExpo järjestetään tänä vuonna 1.11.2013 - 3.11.2013. Pe - su. Perinteisesti lauantai osuu Pyhäinpäiväksi. Kaikenlaista viihde-elektroniikkaa, mutta myös kameraan liittyvää. Lisäksi aihetta sivua esityksiä ja luentoja. Samaan aikaan HifiExpo, Skiexpo, BoardExpo ja Lätkä&Säbä Expo. Liput 16 euroa, vaatesäilytys 2.5 euroa. Messukeskus, Helsinki, Itä-Pasila.

Perjantaina 1.11. klo 12–20
Lauantaina 2.11. klo 9–19
Sunnuntaina 3.11. klo 10–17
Digilava

Ylex.yle.fi, Professori: Tekijän motiivi ratkaisee lestadiolaiskuva-tapauksen rikostutkinnan. - Ratkaisevaa on, missä tarkoituksessa kuva on julkaistu. Sen ei pitäisi täyttää kiihottamisen tunnusmerkkejä, jos on haluttu vain kertoa, mitä joku on jossain tehnyt. Motiivilla on ratkaiseva painoarvo, Tolvanen sanoo.

Taskumuro.com, Nokia Refocus: kuvaa ensin, tarkenna jälkikäteen. Jälkikäteen suoritettava zoomaus oli yksi merkittävimmistä ominaisuuksista, jolla Nokia markkinoi Lumia 1020:n kameraa laitteen julkistuksen yhteydessä. Nyt yhtiö haluaa viedä ajatusta vieläkin pidemmälle ja mahdollistaa kuvien tarkennuksen jälkikäteen. Tämä tulee onnistumaan seuraavien viikkojen aikana Lumia 920-, Lumia 925-, Lumia 928-, Lumia 1020- ja Lumia 1520 -puhelimille julkaistavalla Nokia Refocus -sovelluksella.

Kuningaskuluttaja, Nettitutka selvittää kännykkänettien todelliset nopeudet - Elisa kärjessä.

Suomen freelance-journalistit ry.

Stara.fi, Näin otat itsestäsi glamouria tihkuvat omakuvat. YouTube-video, kesto 1:31. Vähän niinkuin huumoria...

Mobiili.fi, Nokian valokuvaussovelluskilpailun voitto meni Kanadaan. Nokia järjesti kesän lopulla Capture-sovelluskehityskilpailun, jossa eri joukkueet tekivät uusia valokuvaussovelluksia Windows Phonelle. 1 000 hakijasta valittiin kymmenen joukkuetta, jotka pääsivät kilpailemaan 27-tuntiseen kilpailuun Lundiin, Ruotsiin.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, Simple Tips for Better Halloween Photography.

Pdnonline.com, The Best Photo Gear at PhotoPlus Expo 2013.

Petapixel.com, Photographing a Destroyed Home Diorama Using Dollhouse Supplies.

Dslrbodies.com, The Full Frame Debate. Nikon-guru Thom Hoganilla on asiaa.

Dpreview.com, Connect, Download and play with Nokia's new Raw photo files.

Huhuja.

Popular Photography, Camera Test: Fujifilm X-M1 Camera. 16 megapikseliä, kroppikenno, pieni koko, retroulkonäkö, ei elekronista etsintä, X-sarjan objektiivit. Kääntyvä (90 astetta ylös/alas) kolmen tuuman näyttö, 920.000 pistettä. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Runko $699, runko + 6–50mm f/3.5–5.6 O.I.S. $799.

 

 

Lokakuun 2013 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset